Page 1

1/70


Schilling Péter

Térkép az egyéniségedhez A "NAGY" névelemzés Minta Mária részére ISBN 978-963-88939-6-3 ©2008-2010 szammisztika.com Minden jog fenntartva

2/70


Ismerd meg és vállald fel önmagad! Boldogságkeresõ, vagy útkeresõ emberként az elsõ és legfontosabb feladatod, hogy megértsd önmagad, megértsd a világra adott reakcióidat és megértsd, hogyan reagál rád ez a világ. Tudd meg, hogy egyedülálló és utánozhatatlan egyéniség vagy egy különleges feladattal, amit be kell töltened rövid, de annál tartalmasabb életed során. Önmagadon soha, senki kedvéért ne akarj változtatni, mert úgy vagy jó ahogy vagy. Ha valahol, valaki képtelen elfogadni olyannak, amilyen vagy, inkább búcsúzz el tõle szeretettel, de önmagadon akkor se akarj változtatni, ha azt az érzést kelti benned „jobb” ember lennél ezáltal. „Jobb” embernek lenni, annyit jelent az egoizmus nyelvén, hogy jobban megfelelni egy elvárásnak, egy szerepnek. Egyszerûen csak ismerd meg és értsd meg, hogy máshogy látod saját magad és másmilyennek lát a világ, de ez soha sem jelenti azt, hogy bármin is változtatnod kellene, hacsak önszántadból nem hajt égõ vágy a lelki fejlõdés irányába. A lelki fejlõdés soha nem az egyéniséged feladásával, vagy megváltoztatásával megy végbe. Az igazi lelki fejlõdést arról ismered meg, hogy általa tisztábban, õszintébben és szabadabban tud megnyilvánulni az utánozhatatlan és egyedülálló egyéniséged.

3/70


Ez elemzés nem oldja meg az életed problémáit és nem hoz döntéseket helyetted, pusztán rávilágít az életed legfontosabb pontjaira és sorvezetõt ad ahhoz, hogy egyértelmûebben tudj olvasni az életed üzenetében.

„Gnóthi szeauton” - „Ismerd fel, hogy Isteni vagy!”

Baráti Üdvözlettel:

Schilling Péter Életvezetési tanácsadó, Az örömteli élet szakértõje www.szammisztika.com

4/70


Hogyan mûködik a névelemzés? Miért érdemes tanulmányoznod a neved jelentését? Míg a születési dátumod a lelkedet jelképezi, aki tapasztalni, fejlõdni és tanulni érkezett ide a földre, addig a neved a tested, a ruhád, vagyis a lelked földi „jelmezének” szimbóluma, amin keresztül kinyilvánítja önmagát, amin keresztül a világ megismerheti azt az egyedülálló egyéniséget, aki vagy. A szavak, amiket használunk teremtõ erõvel bírnak, erre spirituális bizonyíték a Biblia teremtéstörténete is, melyben az Isten a szó erejével teremti meg a világot, úgy hogy kimondja „Legyen!”. Minden, amirõl elég sokat beszélsz, elõbb-utóbb valósággá válik az életedben, mivel a kimondott szó energia, rezgés, ami besûrûsödve anyaggá változik és megteremti számodra azt a világot, amiben élsz. A neved is „mágikus” szavakból áll, melyek az egyéniségedet teremtik meg, amin keresztül megnyilvánulsz a mindennapi életben. Mindenki, aki ismer, téged a neveden szólít, és minden, amit az életed során teszel, a nevedhez kötõdik, így nem csoda, hogy azonosulsz azzal a rezgéssel, azzal az energiával, amit a neved képvisel. Ha azt mondom a neved, energia, akkor azt is értem alatta, hogy ez az energia valamilyen formában „mérhetõ” és megjeleníthetõ. A neved

5/70


leírva betûkbõl és kimondva hangokból áll, amik egy meghatározott „frekvencián” rezegnek. Gondolj csak a hangfrekvenciára, hiszen mikor kimondasz egy szót azonnal rezgésbe hozod a levegõt és ezáltal hatást gyakorolsz a világra. A betûkhöz és hangokhoz hagyományosan számszimbólumok rendelhetõek, amik meghatározott jelentéssel bírnak. Ezeket a számokat külön-külön és összeolvasva, elemezve mélyreható elemzést kapsz a neved, vagyis az egyéniséged értelmérõl és feladatáról.

Mibõl áll a névelemzés? A névelemzés során, a neved különbözõ „összetevõit”, mint a családneved, a keresztneved külön-külön számértékkel ruházzuk fel. De nem csak a neveket vizsgájuk meg, hanem megnézzük a benne megtalálható betûk szimbolikus és számokká átírt jelentését is, melyeket egy látványos energia ábrában is megvizsgálunk.

Hogyan olvasd ezt az elemzést? Elõször is arra kérlek, hogy szánj rá az elemzés elsõ elolvasására legalább egy egy-két nyugodt órát, amikor senki nem zavar. Egy nyugodt békés helyen olvasd, hogy nyitott és lecsendesedett elmével képessé válj megragadni az elemzés mélyebb értelmét is, ami a szavak mögött és a sorok között rejtõzik. Próbálj meg megszabadulni minden elõzetes elvárásodtól, ami az

6/70


elemzéssel kapcsolatos és hagyd, hogy az olvasottak új távlatokat, ajtókat és ablakokat nyissanak meg számodra, melyek az életed összefüggéseinek mélyebb értelmezéséhez vezetnek el. Ha csak lehet legyen melletted egy füzet, vagy üres papír és toll, hogy a legfontosabb felismeréseket azonnal lejegyezhesd. Javaslom, hogy az elemzést idõrõl- idõre újra vedd elõ és olvasd át, mert az életed történései, a szüntelen változás, mindig újabb és újabb felismerésekhez fog juttatni téged.

Ha ellentmondásokat találsz az nem a véletlen mûve Mindannyiunkban egyszerre több "személyiség" él egymás mellett és hol az egyik, hol a másik mutatja meg magát attól függõen milyen helyzetbe kerülünk és milyen hatások érnek minket. Ha az elemzés olvasása során egymásnak látszólag ellentmondó értelmezéseket találsz azt fogadd nyitottsággal és gondolj bele, hogy mennyire sokféle tudsz lenni te magad is. Az egyéniséged nem egyik vagy másik jellemzõvel rendelkezik, hanem az egyikkel és a másikkal is egyszerre.

7/70


8/70


Mi a vállalt földi küldetésed? A családneved és vezetékneved jelentése A családnév, vagy más néven vezetéknév olyan, mint egy örökölt feladat, egy küldetés, amit a világban kell betöltened. Gondolj csak az uralkodói, vagy nemesi családokra, milyen jelentõséget tulajdonítottak a névnek és a családi címernek. A saját családneved is legalább ekkora erõvel rendelkezik. Légy büszke a feladatodra, légy büszke a családodra, mert ez adja meg a gyökereidet ebben a földi életedben. Ha nem tudsz azonosulni a családneveddel, akkor gyökértelennek, kitaszítottnak érezheted magad. A család jelenti a földi életben az otthont, a biztonságos és stabil hátteret. A családnévvel vállalt feladat nem olyasvalami, amit mindenki tud rólad, ez sokkal inkább a saját titkodat képezi. Mivel a családnév akár többször is változhat az életed során, ezért vele együtt a feladatod is változik, de a születési családneved küldetése életed végéig veled marad.

9/70


A családneved, vagy vezetékneved számítása Az alábbiakban megmutatom neked, hogy milyen számértékeket rendeltem a vezetéknevedhez és ezeket hogyan összegeztem.

Minta 49521 A teljes vezetéknév szám 3

10/70


Az a feladatod, hogy észrevétlenül is könnyedebbé tedd azok életét, akik között a mindennapjaidat töltöd. Olyan vagy, mint a kellemes májusi napsütés, egy láthatatlan képesség folytán jókedvre tudod deríteni még a leginkább pesszimista embereket is. Belülrõl optimistán látod a világot, képes vagy meglátni az élet szebbik oldalát és ezzel a szemlélettel másoknak is meg tudod mutatni, milyen szép is az élet valójában. Kiváló humorérzéked van, ezért környezetednek, az élet egyik legszebb ajándékát a nevetést tudod adni. Szeretnéd az egyéniségeden keresztül a lehetõ legjobban kifejezni, megmutatni magad. Belülrõl jön a késztetés, hogy akár egy nagyobb közönség elõtt szerepelj, vagy a társaság középpontjává válj. Ha alkalmazod a kapcsolatteremtõ képességedet, akkor szinte bármit elérhetsz, amit csak akarsz Nagyon kíváncsi természeted van, szinte nincs olyan területe az életnek, ami ne érdekelne téged. Gyorsan tanulsz és képes vagy bármilyen képességet megszerezni, ha az adott helyzet úgy kívánja. Sokszínû ember vagy, aki képes az élethelyzethez alkalmazkodva azt az arcát mutatni, ami a leginkább a szituációhoz illõ. Mivel nagyon sokfelé osztod a figyelmedet, ezért hajlamos vagy szétforgácsolni magad, meg kell tanulnod, ha csak idõlegesen is fókuszálni.

11/70


Párkapcsolatban elsõsorban olyan társra van szükséged, aki nyitott az élet szépsége iránt. Mivel különösen társaságkedvelõ vagy, ezért mindenképpen fontos, hogy társaddal is osztozhass a közösségi élet szépségeiben. Láthatatlanul is nevetést és könnyedséget viszel a kapcsolatodba, még akkor is, ha a társad esetleg zárkózottabb típus, hiszen képes vagy megnyitni a védelmi vonalakat. Oda kell figyelned arra, hogy a könnyedség és a vidámság mellett mindig jusson idõ a komoly beszélgetésekre is, mert hajlamos vagy a problémákat felszínesen kezelni, vagy egyszerûen a szõnyeg alá söpörni. Ez komoly konfliktusforrás lehet egy kapcsolatban. Olyan hivatást válassz, ahol szükség van a kapcsolatteremtõ képességed kiaknázására. Neked nem való olyan munka, ahol egész álló nap magadban kell dolgoznod. Szükséged van rá, hogy kommunikálhass. Belülrõl eredõ képességed, hogy kifejezd magad valamilyen formában, ez lehet egy élõ elõdadás, elõadó mûvészet, vagy bármely olyan kreatív mûvészi terület, amiben kifejezésre juthat az egyéniséged. Sokszínû és kreatív ember vagy, könnyedén feltalálod magad a legkülönfélébb helyzetekben. Rendkívül gyorsan tanulsz, ezért különösen alkalmas vagy olyan területre ahol változatos mozgalmas munkát kell végezned.

12/70


Milyen egyéniség vagy és hogyan fejezed ki magad? A keresztneved jelentése A keresztneved az egyéniséged megnyilvánulása. A keresztneved energiája segítségével valósítod meg azt a küldetést a világban, amit a családneved képvisel. Ez az az energia, amit a külvilág a leginkább érzékel belõled. A keresztneved energiáján keresztül mutatod meg magad a világnak, ezzel képviseled magad mások elõtt A keresztnévben a „kereszt” szó azt jelenti, hogy ennek az energiának a segítségével „veszed a válladra a keresztedet”, vagyis vállalod fel a földi küldetésedet. Gyakorlatilag a családneved és a keresztneved együtt adja meg, hogy milyen embernek látnak téged és mit várnak tõled. A keresztnév adja az önbizalmat és az erõt a mindennapi életed során, ha nem tudsz azonosulni vele, akkor szinte biztos, hogy erõtlennek és önbizalomhiányosnak fogod érezni magad. Mivel a keresztneved is változhat az életed során, ezért minden változás egyben az egyéniséged változásával is jár.

13/70


A keresztneved számítása Az alábbiakban megmutatom neked, hogy milyen számértékeket rendeltem a keresztnevedhez és ezeket hogyan összegeztem.

Mária 41991 6

14/70


Gondoskodó és szeretetteli egyéniség vagy Olyan vagy, mint egy meleg, biztonságos kuckó, ami menedéket nyújt bárkinek, akinek szüksége van rá. Harmóniát és biztonságot sugárzol magadból, amit bárki megérez, aki a közeledbe kerül. Egyszerûen jó melletted lenni, mindenki megnyugszik és elengedi minden gondját-baját. Szépséget viszel a környezetedbe bárhol is jársz és ez a külsõdben, a ruháidban is megjelenik. Egyszerûen öröm rád nézni csak úgy sugárzik rólad az élet szeretete. Te magad is a szépséget és a harmóniát keresed mindenben, emiatt hajlamos vagy idõnként rózsaszín felhõket kergetni. Az otthonodat a közvetlen környezetedet igyekszel úgy berendezni, hogy otthonosságot és melegséget sugározzon magából. Körülveszed magad mindazokkal a családtagokkal és barátokkal, akik közel állnak a szívedhez, hogy élvezhesd és viszonozhasd a szeretetüket és gondoskodhass a jólétükrõl. Mivel harmóniára törekszel, ezért nehezen hozol döntéseket. Ezen úgy kerekedhetsz felül, ha megtanulsz a szívedre hallgatni. Szentimentális, romantikus alkat vagy ezért a párkapcsolatban is ezt keresed. A szerelem az egyik meghatározó momentuma az életednek, amit folyamatosan élvezni akarsz. Szeretnéd a társadat minden percben magad mellett tudni, hogy bármikor megsimogathasd, megcsókolhasd. Körülrajongod õt a szereteteddel, ami idõnként talán egy kicsit sok is

15/70


lehet neki. Oda kell figyelned, hogy nagy igyekezetedben nehogy megfojtsd a szereteteddel azt, aki a legfontosabb neked. Családcentrikus ember vagy, szeretnél minél hamarabb megállapodni, megházasodni és családot alapítani, de figyelj oda, hogy ne köss kompromisszumot, inkább várd meg, amíg megérkezik az a partner, aki minden tekintetben osztozik ebben a vágyadban. Hajlamos vagy a vágyaidat rávetíteni a partneredre, aminek mindig hatalmas csalódás a vége. Olyan hivatást válassz, ahol a benned lévõ szeretetre, harmóniára és kreativitásra van szükség. Mivel nagyon szeretsz emberek igényeirõl gondoskodni, ezért jó választás minden olyan terület, ahol ki kell szolgálni az embereket, mint a vendéglátás, vagy a turizmus, illetve ehhez hasonló egyéb területek. A kiváló képzelõerõd erõs szépérzékkel párosul, ami bármilyen kreatív feladatra alkalmassá tesz téged, ahol még azelõtt kell magad elõtt látni a készülõ végeredményt mielõtt az valóban testet öltene. Ilyen területek a képzõmûvészet, az iparmûvészet, az építészet, a lakberendezõ és más kreatív területek. Mindenképpen olyan területre van szükséged, ahol szárnyalhat a fantáziád és nem kell mindennapi csip-csup ügyeket intézned.

16/70


Mi az amit mások nem tudnak rólad? A magánhangzók jelentése a nevedben A magánhangzók a nevedben a belsõ lelki tulajdonságok megjelenését mutatják a világban. Ezek olyan tulajdonságok, amik általában rejtve maradnak belõled a felszín alatt munkálkodnak. Megmutatják a benned dolgozó belsõ hajtóerõket, amik meghatározzák, hogy az adott konkrét szituációkban hogyan fogsz viselkedni. A magánhangzók segítségével megismerheted az egyéniséged mögött húzódó rejtett indítékokat, ami gyakorlatilag a lelkeddel való kapcsolatról árulkodik, megmutatja hogyan éled meg belül mindazt, ami veled a külvilágban történik. Megmutatják, hogy mi az, ami a külvilág felé az egyéniségeden keresztül érvényesül a belsõ lelki életedbõl. Megismerheted, hogy miként tudod érvényesíteni a világban a benned lévõ lelkiséget.

A nevedben a magánhangzók összértéke: 3

17/70


A lelked vidámságra és örömre vágyik Született szórakoztató vagy. Az a bensõ vágy dolgozik benned, hogy megtaláld – és másoknak is megmutasd – az élet naposabb, derûsebb oldalát és szépségeit. Élvezed a színvonalas társalgást és általában az emberekkel való kapcsolatot. Azt szeretnéd, ha veled együtt mindenki elégedett, boldog és vidám lenne. A magad részérõl valóban sokat is teszel ennek érdekében. Mindenkivel bõkezû és nagylelkû vagy, ha anyagi helyzeted megengedi. Amikor a körülmények ezt nem teszik lehetõvé számodra, akkor inkább kerülöd a társaságot, mert zavar, hogy nem vendégelheted meg barátaidat. Mások számára olyannak tûnsz, mint aki önmagába fordul és nem törõdik a világgal. Ez persze téves benyomás, de akik felületesen ítélkeznek, azok erre a következtetésre jutnak veled kapcsolatban. Pedig akik ismernek azok tudják, hogy még az átlagosnál jóval erõsebben vonzódsz a társas élethez. A párkapcsolatodban az a legfontosabb számodra, hogy olyan párt találj, akivel kitûnõen tudsz kommunikálni. Nem számít, hogy ki a domináns, amíg mindent meg tudsz osztani a másikkal. Törekedj arra, hogy meg tudj nyílni a társad elõtt és így közösen az adódó problémák mélyére tudjatok hatolni. Ez azért különösen fontos számodra, mert természetedbõl fakadóan próbálsz kihátrálni a komolyabb beszélgetésekbõl.

18/70


A munkádban könnyen besavanyodhatsz, ha nem találod meg a számodra megfelelõ területet. Az adminisztratív, egyhangú feladatokat el kell kerülnöd. Számodra az az ideális, ha a munkád során folyamatos kapcsolatban állhatsz az emberekkel. Mindennapjaid szerves része kell, hogy legyen a kommunikáció. Az fog valódi lelkesedéssel eltölteni és felvillanyozni, ha a munkáddal önmagadat is kifejezheted.

19/70


Mit mutatsz magadból másoknak? A mássalhangzók jelentése a nevedben A magánhangzókkal ellentétben a mássalhangzók nem a rejtett, hanem sokkal inkább a nyilvánvaló tulajdonságait mutatják meg az egyéniségednek. Ezek azok a tulajdonságok, amiket nem tudsz, de nem is akarsz eltitkolni mások elõl, hiszen szeretnéd, ha kifejezésre jutnának mindennapi cselekedeteid által. Ezek a személyiségjegyek fõleg akkor érhetõek tetten a viselkedésedben, amikor mindenféle korlátozás nélkül tudsz megnyilvánul. Amikor magadban vagy és senki másnak nem kell megfelelned, akkor egészen biztosan ennek megfelelõen fogod megnyilvánítani önmagad, de abban az esetben is igaz ez, amikor olyan emberek társaságában vagy, akik mellett felhõtlenül bontakozhat ki az egyéniséged. Szélsõséges helyzetben, vagy veszély esetén, amikor nincs idõ és lehetõség átgondoltan cselekedni, játszmákat játszani, akkor mindig ez a valódi személyiségjegy fog megnyilvánulni belõled. Figyeld magad, hogy észrevedd mikor vagy önmagad és mikor játszol felvett szerepeket.

A nevedben a mássalhangzók összértéke: 6

20/70


Békés, harmónikus ember vagy Optimista egyéniség vagy, a derûlátásod azon a belsõ békén és harmónián alapszik, amit a szívedben érzel. Bízol benne, hogy a világban sohasem fog kifogyni a jóakarat, hogy a jó diadalmaskodni fog a rossz felett, tehát minden a legnagyobb rendben van. Ennek fényében el kell érned céljaidat elõbb vagy utóbb. Ha csalódások érnek, azt is meglehetõs türelemmel viseled. A lelked legmélyébõl fakadó hitre és életbölcsességre támaszkodsz és a nyugalmadat is megõrzöd. Azt vallod, hogy a boldogsághoz nem szükséges a gazdagság és a fényûzés. Az a fontos, hogy egy bizonyos jómód, kényelem és kiegyensúlyozottság állapota azért meglegyen. Ennek eléréséhez szükséged van a szépérzékedre és a harmónia-keresõ mentalitásodra. Önmagadról és másokról való gondoskodásra törekszel anyagiak tekintetében is, mert szegénység és nélkülözések közepette nem tudod elképzelni a boldogságot. Nem akarod hosszasan keresni a társadat, hanem arra törekszel, hogy mielõbb megtaláld azt, akivel elkötelezheted magad. Így biztonságban érzed magad és a gondoskodó egyéniségedet megélheted partnereddel. Rendkívül ragaszkodó típus vagy, még akkor is nehezen válsz el valakitõl, ha megromlik a viszony. Nem szabad a párodat megfojtanod szereteteddel, senki sem viseli jól, ha fojtogatóvá válik a gondoskodás. Szeretnél nívós életet élni, ezért igen sokat dolgozol, de munkád során

21/70


az válik igazán fontossá, hogy a kreativitásod, szépérzéked és szereteted is megnyilvánuljon. Gondoskodni akarsz másokról, harmóniát hozni az emberek életébe, ami rendkívül sokféle formában megjelenhet. Egy közösségben te vagy az, aki összehozza az embereket és gondoskodik róla, hogy semmiben ne szenvedjenek hiányt.

22/70


Milyennek látnak mások és mit várnak tõled? A teljes névszámod jelentése A teljes névszám, vagyis a magánhangzók és mássalhangzók számainak összege megmutatja számodra, hogy a világ összességében véve milyen embernek lát téged. Ebben benne vannak a „láthatatlan” tulajdonságaid, amit a magánhangzók képviselnek, és benne vannak a nyilvánvaló tulajdonságaid is, amit a mássalhangzók képviselnek. Benne van a vállalt földi küldetésed, amit a vezetékneved reprezentál, és benne van az egyéniséged, amit a keresztneved mutat meg. A teljes névszám az esszenciája mindannak, amit a külvilágban képviselsz. Azt is megtudhatod belõle, hogy mit várnak tõled, milyen energiára van szükségük belõled, azoknak, akik közt az életed éled. Sok esetben merõben eltérõ lehet a magunkról kialakított belsõ kép és az a kép, ahogy mások látnak minket. Sok erõsségünket, vagy gyengeségünket teljesen másképp éljük meg, mint ahogy mások megítélnek minket a viselkedésünk, vagy a megjelenésünk alapján. Jó ha tisztában vagy ezzel a különbséggel és nem veszed rossz néven a világtól, hogy másképp tekint rád, mint az a kép, amit magadról kialakítottál eddigi életed során.

23/70


A teljes neved számítása Az alábbiakban megmutatom neked, hogy milyen számértékeket rendeltem a teljes nevedhez és ezeket hogyan összegeztem.

Minta 49521 21 3

Mária 41991 24 6 A teljes névszám 9

24/70


A világ egy idealista, de alázatos embert lát benned Az a küldetésed, hogy a földi, anyagi síkon elérhetõ legmagasabb célokat tûzd ki önmagad számára. Hivatásodhoz tartozik az is, hogy az igaz ügyek védõje, mások oltalmazója és segítõje légy anyagi természetû dolgokban. Ha ezt a küldetésed figyelmen kívül hagyod, akkor sikertelenség, csalódás, magány és boldogtalanság lesz az osztályrészed a Földön. Ha eléred a célod és az igaz ügyek védelmezõje leszel, akkor boldoggá válsz és barátokban sem szenvedsz majd hiányt. Hajlamos vagy arra, hogy kiiktass, kiküszöbölj nemkívánatos dolgokat, problémákat, akadályokat és feladatokat. Számodra valami olyan intellektuális foglalkozás a legmegfelelõbb, ahol sohasem fogyhat el a munka. Az író pálya is ilyen terület. Valamiféle téma mindig akad, ha utánanéz az ember. A testi-lelki gyógyítás is neked való terület, mert beteg is mindig lesz. A spirituális tudományok is ajánlhatók a számodra és általában mindenféle emberbarát tevékenység, segítõ vagy karitatív és egyéb társadalomvédõ feladatok végzése. Egy kapcsolatban azért szeret a partnered, mert képes vagy háttérbe szorítani a saját igényiedet is a kapcsolat érdekében. Képes vagy áldozatokat hozni azért, hogy egyre jobb legyen a kapcsolat. Magas elvárásaid vannak a pároddal kapcsolatban, amik sokszor idealisztikusak.

25/70


Figyelj oda arra, hogy nincs tökéletes partner, de akivel összehoz az élet õ éppen elég tökéletes ahhoz, hogy kiegészíthessétek egymást! Mivel szintetizáló tudással rendelkezel, ezért olyan hivatás ideális számodra, ahol globális, tömegeket érintõ problémák megoldására van szükség. Olyan területeket vagy képes összekapcsolni egymással, amik látszólag ellentmondásosak, de te megtalálod a kapcsolatot. Soha ne add fel az eszményeidet és mindig egy nagyobb jó érdekében dolgozz!

26/70


Mi az a terület, ahol tanulásra van szükséged? A hiányszámok jelentése A hiányszámok olyan energiák, illetve azoknak a hiánya, amik nem találhatóak meg egyáltalán a neved betûinek rezgései között. Azt jelenti, hogy az adott szám által képviselt életterületen nem vagy birtokában a kellõ értékítéletnek, ami hajlamossá tesz bizonyos szélsõségekre a meghatározott életterületeken. A szélsõséges megnyilvánulások azt jelentik, hogy hol az egyik, hol a másik végletbe esel. Egyszer úgy tûnik, egyáltalán nem tudod kezelni az adott területet, máskor pedig túlságosan is magabiztosnak mutatod magad, de valójában csak egyvalami biztos, igazából az adott hiányterületen nem találod a megfelelõ mértéket, vagyis az arany középutat. Ezek a területek azok az életedben, ahol más valaki a családodból, barátaid vagy a kollégáid közül kiegészít téged. A kiegészítés úgy nyilvánul meg, hogy az illetõ nevében megjelennek azok a rezgések, amik a saját nevedbõl hiányoznak. Az esetek többségében tudat alatt úgy választasz társakat magad mellé, hogy behozzák az életedbe azokat az erõket, aminek a hiányában „szenvedsz”.

27/70


A hiányszámokat úgy kapjuk meg, hogy kizárólag a névben szereplõ betûk számértékeit vesszük figyelembe, az összeadás során kapott számokat nem. Sok esetben az összeadások során kapott számok, mint a magánhangzók, mássalhangzók, keresztnév, vezetéknév vagy teljes névszámok, mint megvalósítandó feladat hozzák be az életedbe az egyébként hiányos energiákat.

A nevedbõl ezek a számértékek hiányoznak: 3,6,7,8

28/70


Fejlesztened kell az egyéni kreativitásod A 3-as hiánya azt jelenti, hogy nincs alkalmad arra, hogy egyéniséged valamiféle színvonalas formában fejezd ki a külvilág felé. Például a zene-, az ének- és a táncmûvészet vagy az irodalom eszközeivel, esetleg a képzõ- és a szólómûvészetek egyéb formáin keresztül egy bizonyos közönség számára. Ilyen irányú lelki szükséglete mindenkinek van, és ezt érzi is a legtöbb ember. Sokan aktívan keresik a lehetõséget az önkifejezésre, ha foglalkozásuk nem nyújt megfelelõ lehetõséget erre. Van, aki a napi munka után barkácsolni kezd, esetleg kézimunkázni vagy amatõr festõvé válik és élvezettel fest tájképeket. Számodra is fontos, hogy megtaláld a módját annak, hogy kifejezd egyéniséged. Abban az esetben, ha nem találsz módot ilyen egészséges formában erre, akkor fennáll a veszélye annak, hogy a legalacsonyabb szinten fogod kiélni az ilyen irányú hajlamaid. Üres fecsegéssel, pletykával és mások kritizálásával igyekszel majd kitölteni a szabadidõdet és a lelkedben érzett ürességet egyaránt. Ne engedd, hogy idáig fajuljon a helyzet, mindenkinek van valamihez tehetsége. Mindent meg kell tenned, hogy felfedezd önmagad, azt a képességet, ami benned jobban megvan, mint a többiekben. Mivel hiányzik belõled a megfelelõ tetterõ, ezért fejlõdnöd kell ezen a területen, hogy a megfelelõ idõben és helyen tudj lépni céljaid megvalósítása érdekében. Ha kell akkor keress magad mellé egy mentort, aki rajtad tartja a szemét és segít átbillenteni magad, ha tétovázol.

29/70


Meg kell tanulnod alkalmazkodni A 6-os hiánya a körülmények, helyzetek és feltételek javítására és a fogyatékosságok helyesbítésére, eligazítására, elrendezésére való hajlam hiányát idézi elõ személyiségedben. A zavarokat, amik emiatt keletkeznek az életedben le tudod küzdeni, csak tudatosan kell fejleszteni jellemed. Bár nehéz feladatod lesz, mert hajlamos vagy arra, hogy túlzottan elégedett legyél önmagaddal, ezért sokszor nem is látod hibáidat. Csak nagyon nehezen tudsz alkalmazkodni a körülményekhez, nem látod be, miért kellene simulékonyabbnak lenned. Gyakran semmibe veszed mások véleményét. Az ilyen emberrel nem könnyû együtt élni. Másokkal való kapcsolataid is erõsen leronthatja ez a hiány és ez megnehezíti a helyzeted a munkádban és a családi életedben egyaránt. Nagyon nehezen viseled a felelõsséget az élet minden területén. Tehernek tartod, amit mások jogtalanul igyekeznek rád hárítani, és szeretnél kitörni a korlátok közül, fellázadni a sorsod ellen és az egész világ ellen, ami ilyen mostohán kezel. Sok gondod adódhat abból, ha a párkapcsolatodban nem lehet rád számítani. Meg kell tanulnod, mások véleményét is tiszteletben tartani és alkalmazkodni az emberekhez és a környezetedhez. Problémát okoz neked az elvont gondolkodás is, nem nagyon szeretsz belemerülni a dolgok elméleti hátterébe, valahogy felesleges idõfecsérlésnek tekinted ez az egészet, ami nem visz közelebb a céljaid megvalósításához, de ne feledd, hogy a stabil elméleti háttér nélkül soha nem fogod igazán érteni, hogy mit, miért csinálsz.

30/70


Elmélyülést, koncentrációt kell tanulnod Spirituális szempontból jelentõs következménnyel járhat a 7-es hiánya a nevedben, két dolgot eredményezhet. Egyrészt okozhatja, hogy nem hiszel semmiféle vallási vagy misztikus tanításban. Másrészt azzal a következménnyel is járhat, hogy átcsapsz az ellenkezõ végletbe. Olyan mélyen belesodródhatsz a miszticizmusba, hogy az már vallási fanatizmusnak számít. Azért ez a kettõsség, mert egy bizonyos szám hiánya a névben legtöbbször csak a helyes meglátás, a jól mûködõ ítélõképesség hiányát jelzi az illetõ szám által jelzett téren. Bármelyik végletet is képviseled, vissza kell találnod a helyes, arany középútra. Másokkal való kapcsolatokban hajlamos vagy arra, hogy érzelmeid elrejtsd. Még önmagadban is elfojtod õket, mert félsz kimutatni a szeretet és barátság érzését, pedig meg van benned. Visszarettensz attól a gondolattól, hogy esetleg nevetségessé válhatsz, vagy visszautasíthatnak. Olyan ember vagy, aki nem nyújt szeretetet, de nem is kér, és mindeközben te magad sóvárogsz a legjobban a szeretetre. Tudatosan kell leküzdened a gátlásaid. Egyéniségednek szabad utat kell találnia, hogy kifejezhesse a benne lévõ érzelmeket mások iránt. Egyéb tekintetben is okozhat túlzott szégyenlõsséget a 7-es hiánya. Sok esetben a tudásod és tehetséged is félsz kimutatni. Inkább engeded, hogy háttérbe szorítsanak még olyanok is, akik mélyen alattad maradnak mûveltségben, tudásban, tehetségben, szakmai gyakorlat tekintetében, és általában mindenben, ami lényeges és fontos tényezõnek tekinthetõ az érvényesülés szempontjából.

31/70


Problémát okoz számodra, hogy kijelöld a határokat, úgy térben, mint idõben. Csak nehezen tudod betartani a határidõket és nehezen tudsz végig koncentrálva végezni egy feladatot, mert teljesen szétszóródik a figyelmed, ezért javaslom tanulj koncentrációs, meditációs technikákat, amik segítségével megtalálhatod a számodra szükséges kereteket.

32/70


Meg kell tanulnod célokat kitûzni Nevedben a 8-as hiánya kétféle módon jelentkezhet. Túlzott félelmet érezhetsz az anyagiakkal kapcsolatban, például olyan dolgok miatt aggódhatsz, amik nem reálisak. Igaz jól állsz, de mégis azon gondolkozol, hogy hogyan oszd be a pénzed. Ennek az ellenkezõje is bekövetkezhet, lehet, nem tudsz félretenni egy forintot sem, mert gondolkodás nélkül mindent elpazarolsz. Azért ez a kettõsség, mert egy bizonyos szám hiánya a névben legtöbbször csak a helyes meglátás, a jól mûködõ ítélõképesség hiányát jelzi az illetõ szám által jelzett téren. Meg kell tanulnod becsülni, de nem túlbecsülni a pénz értékét és megakadályozni azt, hogy bárki is beavatkozzék anyagi ügyeidbe. Körül kell nézned magad körül és fel kell fedezned a szépséget az életben, az értékes pillanatokat, amiért érdemes élni. Így elkerülheted, hogy az anyagiakkal kapcsolatos kérdések eluralják az életedet. Hiányzik belõled a kellõ ambíció, a helyes célkitûzés, ami nem túlzott elvárásokból fakad, hanem a lelked mélyének, a belsõ értékeidnek pontos ismeretébõl, amihez pusztán ezt a belsõ akaraterõt kellene hozzátenned. Fejleszd a tervezõ és célkitûzõ képességedet, mert ezek nélkül nem tudod kihozni magadból a rejtett kincseket.

33/70


34/70


Hogyan épül fel az egyéniséged? A betûk jelentése a nevedben A betûk a nevedben egyenként önálló kis egyéniségek, belõlük áll össze a teljes személyiséged, amit a világ megismerhet belõled. Ha belegondolsz, akkor számtalan különálló kis egyéniség lakik benned, amelyek a maguk módján önálló életet élnek és a megfelelõ pillanatban megmutatják magukat. Ezek közül az önálló egyéniségek közül különösen fontosak a neved kezdõ betûi, külön a vezetéknevedben és a külön a keresztnevedben, valamint az elsõ magánhangzók és mássalhangzók. Ezek a kiemelt betûk meghatározzák a jellemed alapkarakterét, azt a legfõbb jellemvonást, ami leginkább jellemzõ a személyiségedre. A további betûk pedig ennek az alapkarakternek adnak egy különleges és egyedi színezetet. Fontos még említést tennünk az ismétlõdõ betûkrõl, ugyanis ezek az életedben újra és újra visszatérõ élethelyzeteket jelenítenek meg, ahol az adott betû által képviselt jellemvonás kihasználására lesz szükséged. Ezekre az adott betû ismertetésénél külön is kitérek.

A nevedben az alábbi betûk találhatóak: M,I,N,T,A,R Az elemzés során minden betût csak az elsõ elõfordulás alkalmával értelmezek, de ott külön is kitérek rá, ha az adott betû ismétlõdik a nevedben, mert ez külön jelentést ad az adott betûnek

35/70


M - Híd vagy, aki "világokat" köt össze egymással Hihetetlen energiákat rejt magában a jellemed, ami segít neked, hogy kemény legyél, mint egy szikla. Képes vagy a figyelmedet maximálisan összpontosítani, hogy kitûnõ eredményt érj el. A tanulásban is megmutatkozik kitartásod, könnyen és tökéletes pontossággal sajátítasz el szinte bármit. A részleteket sem hagyod figyelmen kívül, ami különösen pozitív tulajdonságod. Mindennemû komolyabb feladat elvégzéséhez szükség van ezekre a képességekre, amelyekre az „M” betû jelenléte enged következtetni. Olyan vagy mint egy híd képes vagy kapcsolatot teremteni más dimenziókkal. Képes vagy önmagadat újra és újra meghaladva átlényegíteni. Ami meghaladottá, elavulttá válik az életedben azt magad mögött hagyod és vissza sem nézel rá többé, amit viszont értékesnek találsz, azt megtartod.

A párkapcsolatban képes vagy újra és újra átértékelni mindazt, ami már nem válik egyikõtök hasznára sem, ezzel elõsegíted, hogy közösen átalakuljatok. Ha erre nincs lehetõség, akkor inkább választod a kapcsolat lezárását, annak érdekében, hogy emberileg képes legyél tovább fejlõdni. A munkádban megbízható stabil ember vagy, de mindig észreveszed,

36/70


hogy mik azok a rendszerek, amik már nem segítik a további tevékenységedet, ezek megváltoztatására, vagy végleges elhagyására törekszel. Ha erre nincs lehetõséged, akkor inkább munkát, állást változtatsz, hogy elõidézd a szükséges változást Mivel a vezetékneved és a keresztneved elsõ betûje az „M” betû azt jelzi, hogy életed különösen tevékeny és munkában gazdag. Mindemellett az otthonodat sem hanyagolod el, hanem figyelmed megosztod a területek között. Személyiségedet áthatják a nemes eszményképek. Képes vagy önmagadat meghaladva átalakulni

I - Stabil oszlop vagy Egy egész kis világegyetemet rejt magában az „I” betû, minden jó és rossz jellemvonás megtalálható benne. Nagyság és kicsinyesség, erõszakosság és gyengédség, szeretet és gyûlölet, kegyetlenség és lágyszívûség. Jellemed és viselkedésed a külvilágból kapott benyomásoknak megfelelõen alakítod ki. Ez különösen jellemzõ rád fiatal korodban, amikor még nincsenek kiforrott nézeteid. Meg kell tanulnod szelektálni az impulzusok között. El kell döntened, hogy melyiket tartod arra érdemesnek, hogy a lelkedet formálja. Minden lehetõség meg van benned, használd ki bátran ezeket. Az „I” betû formája, ami egy függõleges vonal és egy pont, egy oszlopra emlékeztet, egy szilárd pillér, ami a szívósságot és kitartást jelképez. Jól megfontolva dönts abban, hogy mi mellett állsz ki, milyen nézeteket támogatsz hatalmas erõiddel. A külvilág felnéz rád, mint egy szilárd egyéniségre, aki mindig kitart elvei mellett.

37/70


A párkapcsolatban egy olyan egyéniség vagy, akire büszkén nézhet fel partnered, mivel mindig tartod magad az elveidhez, nehéz kibillenteni az egyensúlyodból és soha nem adod fel az elveidet. Egyenes jellemû ember vagy, aki nem szereti a mellébeszélést. A munkádban ugyancsak nagy jellemszilárdságra, kitartó egyéniségre utal az „I” betû. Kollégáid, munkatársaid feltétel nélkül követnek téged, fõleg, ha vezetõ beosztásban vagy, mivel a legmagasabb értékeket tartod szem elõtt. Mivel a vezetékneved elsõ magánhangzója az „I” betû. különösen jól fejlett hatodik érzékre utal. Amint elkezdesz a spiritualitással foglalkozni meglátod, hogy kivételes képességekkel vagy megáldva. Olyan vagy a környezeted számára, mint egy stabil égbe emelkedõ oszlop, aki mindig a legértékesebbet közvetíti számukra. Figyelj, mert felnéznek rád és követnek téged, ügyelj rá milyen példát mutatsz. Mivel a nevedben többször ismétlõdik az „I” betû, ezért igen nagyfokú érzékenységét jelez. Olyan vagy, mint egy rádióantenna, ami minden rezdülést felfog és közvetít legyen az pozitív vagy negatív, de a döntést neked kell meghoznod, hogy melyik energiát engeded be az életedbe. Az életedben visszatérõ helyezet, hogy a nehézségek közepén az emberek tõled várnak útmutatást a továbblépéshez.

N - Mindig az egyensúlyra törekszel Egészen különleges hatásokat tulajdonítanak az „N” betûnek. Segítségével a külvilágtól mindig azt kapod, amire éppen szükséged van. Legyen az egy konkrét tudás, vagy esemény, könnyen bevonzod az életedbe, hogy egyre tovább fejlõdhess.

38/70


Hasonló vagy egy rádiókészülékhez, ami veszi a rádióhullámokat, de csak azt a csatornát játssza le, amire be van állítva. A sok adatból te is tökéletesen ki tudod szûrni a számodra hasznos információkat. Csak azt tartod meg, ami szükséges az egyéniségednek a fejlõdéséhez a folyamatos haladáshoz. Ilyen módon biztosít az „N” betû vibrálása adja a szellemi táplálékot számodra, nyersanyaggal látja el az alkotó képzeleted. Az életed minden területén keresed az egyensúlyt. Addig kísérletezel a dolgokkal az életedben, ameddig az ideális egyensúly meg nem találod, de meglehet, hogy menet közben szélsõséges helyzetekbe is kerülsz, mivel ennek a megtapasztalása is szükséges ahhoz, hogy megteremtsd a kívánt egyensúlyt A párkapcsolatban is az egyensúlyt keresed, azt a pontot, ahol ideálisan tudtok együttmûködni és mindkettõtök számára közös fejlõdést hoz a kapcsolat, de könnyen lehet, hogy menet közben sok nehézséggel is meg kell küzdened, ami szélsõséges helyzetekbe is belesodor. A munkádban hajlamos vagy a végtelenségig finomítani, javítgatni, amit csinálsz, egészen addig, ameddig tökéletesnek nem érzed, amit kiadsz a kezedbõl. Bizonyos területein az életnek, ahol az egyensúly megtalálása, vagy megmutatása a cél ez kifejezett elõnyt is jelenthet neked.

T - Kész vagy áldozatot hozni

Életed során sok áldozatot és erõfeszítést kell tenned és lehet, hogy nem csak saját magadért, hanem egy nagyobb közösségért is. Könnyen

39/70


mûködsz együtt másokkal. A „T” betû a kereszt szimbóluma, ami komoly terhek cipelését és szolgálatot is jelent az életed során. Hajlandó vagy átvállalni olyan felelõsséget is, ami nem kimondottan a sajátod mégis cipeled mások helyet. Kész vagy áldozatokat hozni másokért és felvállalod és büszkén viszed a saját „keresztedet”, vagyis azt a feladatot, vagy ha úgy tetszik küldetést, amit számodra kijelölt az élet. A „T” betû azt is jelenti, hogy mások bátran támaszkodhatnak rád, ha problémájuk van, te kisegíted õket a bajból. Gyakorlatiasságoddal, jó ötleteiddel mindig találsz kiutat a legnehezebb körülmények között is.

Párkapcsolatban könnyen ki lehet jönni veled. A „T” betû „nõies” típusú egyéniségre enged következtetni, aki inkább békésen szereti rendezni az ügyeit és kerüli a konfliktusokat. Alkalmazkodó típus vagy, társad bármilyen körülmények között számíthat a segítségedre. A munkádban nem vagy kimondottan vezetõ típus, vagy ha vezetõ beosztásban vagy, akkor nem vagy keménykezû diktátor, sokkal inkább a megnyerõ egyéniségeddel éred el a céljaidat. Gyakorlatias típus vagy, mindig lehet rád számítani. Képes vagy a leglehetetlenebb helyzetbõl is kirántani a munkatársaidat egy jó ötlet segítségével.

A - Két lábbal állsz a földön Igazi vezéregyéniségként tekintenek rád, kezdeményezõ, önálló, rendkívül öntudatos típus vagy. Stabil, két lábbal a földön álló egyéniség, akire mindig lehet számítani

40/70


Tehetséges vagy, tele alkotó energiákkal, amit tökéletesen használsz ki. Ezek az erõs tulajdonságok mind benned rejtõznek, ne félj használni õket. Tele vagy tettvággyal, termelékenységgel, agilitással, és mozgékonysággal, határozottságodért sokan irigyelnek. Kedvelsz mindent, ami a mozgással és utazással kapcsolatos. Az élet más területein is keresed a változatosságot, sokféle embert gyûjtesz magad köré és igyekszel minél több dolgot kipróbálni. A párkapcsolatban hajlamos vagy dominálni, szereted, ha te hozhatod meg a döntéseket, de emiatt partnered csak nagyon nehezen tud érvényesülni melletted, ami vagy sok konfliktushoz, vagy pedig sok lemondáshoz vezet a részérõl. Figyelj oda, hogy a társadat is engedd érvényesülni. A munkában sokkal inkább a vezetõ, mint a beosztott szerepe való neked. Nehezen tudod elviselni, ha mások próbálják megmondani mit is kellene tenned Soha ne félj elvállalni ezt szerepet, mert megvan benned a képesség, hogy másokat vezess, de vigyázz ne élj vissza ezzel az erõvel. Mivel a keresztneved elsõ mássalhangzója az „A” betû, így hajlamossá tesz téged a parancsolgatásra és arra, hogy kéretlenül is a vezér szerepében tetszelegj. Erõs akaratot, elszántságot, és agresszív tulajdonságokat is kölcsönöz neked. Olyan stabil embert lát benned a környezeted, akire felnézhet és akit érdemes tûzön vízen át követnie. Mivel az „A” betû többször is ismétlõdik a nevedben, így csökönyös és kalandra éhes karaktert kölcsönöz neked, aki tele van impulzív energiákkal, ami gyakran feszültségeket is okoz benned. Visszatérõ helyzet az életedben, hogy neked kell a dolgok irányítását a kezedbe venni, legalábbis mások ezt várják el tõled és cserébe követnek téged

41/70


tûzön-vízen át.

R - Nukleárs energiával vagy feltöltve Az számodra legfontosabb feladat, hogy megtanuld a különbséget a jó és a rossz ügy, a pozitív és negatív célkitûzések között. Így majd az egyéniségében rejlõ hatalmas erõket a sorsod beteljesítésére használhatod fel. Hatalmas, intenzív áramlást tudsz felszabadítani, de óvatosnak kell lenned ezzel a képességeddel. Hiszen tudnod kell, hogy mikor és mire használhatod fel ezt az adottságot. Hatalmas, elemi erejû energia lakozik benned, ami a nukleáris energiához hasonlóan jó és rossz célt is szolgálhat. A maghasadás is képes elektromosságot termelni és országokat elpusztítani egy robbanás során. Rád is jellemzõ ez a kettõsség és a te kezedben kell lennie a kontrollnak, aminek segítségével ezt a hihetetlen erõt irányítod.

Párkapcsolatban is egy rendkívül energikus ember vagy, ami elsöprõ lendületet adhat nektek, de ha nem tudod uralni ezt az energiát, akkor pusztítóvá is válhat, dühkitöréseket és heves érzelmi kirohanásokat okozva, ami tönkre is teheti a kapcsolatot, ha nem tudod uralni ezt az erõt. A munkádban is nagyon lendületes és energikus vagy, tele tetterõvel. Jó ha hagynak téged önállóan kibontakozni, ellenkezõ esetben sok konfliktusra lehet számítani körülötted. Meg kell tanulnod lehûteni és fókuszálni a benned lévõ erõket, amik segítségével hatalmas dolgok részese lehetsz.

42/70


43/70


Milyen energiák munkálkodnak benned? A neved energiavonalainak jelentése

Íme, a neved energiamátrixa!

A nevedben megtalálható számok nem csak külön-külön, hanem egymással összefüggésben is értelmezhetõek egy különleges táblázatban a névmátrixban ábrázolva õket. A névmátrix egy vizuális képet ad arról, hogy milyen energiák mûködtetik a személyiségedet. A névmátrixban az egymás mellett álló számok vonalakat, vagy úgynevezett energiasíkokat képeznek, ezek az energiasíkok, amibõl

44/70


összesen nyolc található a mátrixban az életed különbözõ területeit, illetve az ahhoz való viszonyodat mutatják be. Vannak teljes, részleges és üres síkok, amelyek megmutatják, hogy az adott életterületen mekkora tudatossággal rendelkezel. A teljes sík, ahol egy vonalban mindhárom szám körül találsz legalább egy kört azt jelenti, hogy az adott területen tökéletes tudatossággal rendelkezel, az adott életterületet megfelelõen tudod kezelni, nem okoz az életedben különösebb nehézséget. A részleges sík, ahol egy vonalban csak egy vagy két szám körül legalább egy kört azt jelenti, hogy az adott életterületen bizonyos mértékben problémák, nehézségek merülhetnek fel. Ezek a nehézségek attól függnek, hogy melyik szám energiája hiányzik az adott síkról. Az üres sík, ahol egy vonalban egyetlen szám körül sem találsz legalább egy kört azt jelenti, hogy az adott életterület csak tudattalanul van jelen az életedben, mûködése felett nem gyakorolsz tudatos kontrollt, hanem látszólag ki vagy szolgáltatva az adott életterület energiáinak. A hiányos, vagy üres síkok olyan életterületeket jelentenek, ahol a hiányszámokhoz hasonlóan sok tanulásra van szükséged, illetve egy olyan társra, akinek az adott terület energiái teljesen tudatosak.

45/70


Hogyan nyilvánulsz meg a külvilágban? A fizikai test vonalának jelentése (1-2-3) 1. Egyéni erõforrások, önbizalom 2. Érzések, érzelmek és a tudatos akarat 3. Cselekvés és-vagy szereplés, egyéni kreativitás A fizikai test vonala megmutatja, hogy mennyire tudod megélni magad ebben a világban, milyen méretékben játszik szerepet a tested, mint fizikai létezõ az életedben. Megtudhatod belõle, hogy mennyire vagy tisztában önmagaddal (1) és az egyéniségegedet milyen módon tudod kifejezésre juttatni, mennyire van helyén az önbizalmad. A világban betöltött szereped megélésében fontos szerepet játszik a tudatos akarat (2), vagyis, hogy milyen erõvel vagy képes közvetíteni önmagad a külvilág felé. Ahhoz, hogy megfelelõen megélhesd, önmagad szükség van cselekedetekre, megfelelõ tetterõre (3), aminek a segítségével kifejezésre tudod juttatni az egyéniségedet az akaratodon keresztül. Megtudhatod, hogy adott szituációban képes vagy e megtenni a megfelelõ lépéseket.

1.Öntudat<-> 2. Akarat <-> 3.Tetterõ

46/70


Nem vagy tudatos a cselekedeteidre. A neved energiáiból a külvilágra, fizikai testedre való tudatosság nem teljes körû hiányzik belõle a cselekvõképességre, az alkotóerõre vonatkozó tudatosságod. Megvan benned az öntudat, a saját egyéni erõforrásaid kiaknázására és megvan benned a tudatos akarat is, hogy kiaknázd a benned lévõ erõket, de ez a folyamat a cselekedetek szintjén gyakran elakad. Pontosan tudod, hogy mit akarsz, de valahogy mégsem tudsz belekezdeni a megvalósításba, valami megakadályoz téged a határozott cselekvésben. Mintha nem lennének ötleteid és nem lennél elég kreatív ahhoz, hogy egy problémát megoldj. A másik oldala ennek a hiányosságnak, amikor elhamarkodottan és kapkodva cselekszel, esetleg pont olyankor, mikor semmit sem kellene tenned csak várni. Az eredmény minkét esetben hasonló, nem az történik, mint amit szeretnél, és úgy érzed ki vagy szolgáltatva a saját tehetetlenségednek. A párkapcsolatodban is problémát okozhat a cselekedeteid nem megfelelõ idõben és helyen történõ alkalmazása. Ha olyan társ van melletted, akinek ez nem okoz gondot, akkor egyszerûen kérd meg õt arra, hogy segítsen neked az elképzeléseid megvalósításában, esetleg készítsetek közös tervet arra nézve, hogy mikor mit tegyél a siker érdekében. A munkádban és hivatásodban ez a hiány egészen addig nem okoz gondot, amíg csak irányítanod kell a folyamatokat, de nem neked kell megtenned a konkrét lépéseket. Mindenképpen kell melléd valaki, aki segít gyakorlatban is kivitelezni elképzeléseidet.

47/70


Annyit tegyél meg magadért, hogy figyeld tudatosan, hogy az akaratodnak megfelelõen, mikor mit teszel, és mi lesz az eredménye. A megfigyeléseidrõl vezess egy naplót, aminek a segítségével tudatosíthatod magadban, hogy mikor milyen hibákat követtél el és máskor a most megszerzett tapasztalataiddal már nem, vagy kisebb mértékben követed majd el ugyanazokat a hibákat.

48/70


Mit és hogyan gondolsz a világról, amiben élsz? Az intellektus vonalának jelentése (4-5-6) 4. Konkrét, logikus gondolkozás 5. Információszerzés és egyensúly a két agyfélteke között 6. Elvont gondolkozás, elmélet Az intellektus vonala megmutatja, hogy milyen formában dolgozod fel azokat az információkat, amik a világban érnek téged. Megtudhatod belõle, hogy mennyire vagy gyakorlatias (4), mennyire kezeled jól az életben a racionális kérdéseket, mennyire vagy precíz, hogyan birkózol meg a hétköznapi problémákkal. Az intellektuális folyamatban rendkívül fontos szerepet játszik az információszerzés (5), vagyis, hogy milyen mértékben vagy fogékony az öt érzékszerveddel megszerezhetõ információkra és ezeket racionálisan, vagy szimbolikus értelemben elvontan dolgozod e fel. Kiderül, hogy van e egyensúly a racionális és az intuitív gondolkodásod között. A gondolkodás nem csak racionális, hanem intuitív is. Fontos, hogy milyen mértékben hagyatkozol a képzelõerõdre (6), az intellektuális folyamatodban, hiszen a gondolkodásodban ez adja a kreativitást és a szépséget, ami új dolgokat hoz létre a világban nem csak a meglévõekbõl építkezik.

4. Bal agyfélteke <-> 5. Érzékszervek <-> 6. Jobb agyfélteke

49/70


Nem vagy tudatában a saját képzelõerõdnek Nehezedre esik elrugaszkodni a valóságtól, figyelmedet az elvont dolgok felé fordítani. A másik véglete ennek, hogy úton-útfélen olyankor kalandozik el a figyelmed, amikor koncentrációra lenne szükséged. Gyakorlatias vagy, képes vagy két lábbal a földön állva szemlélni a körülötted lévõ világot. Ez fegyelmet, szervezettséget és nagy munkabírást ad neked. Minden, amit teszel, átgondoltan megtervezed és ragaszkodsz terved lépésrõl, lépésre történõ végrehajtásához. Szomjazod az információt, mindent tudni, látni, hallani, érezni, ízlelni és szagolni akarsz, ami a világból csak megismerhetõ. Sokoldalú, színes egyéniség vagy, aki szeretné kitölteni a rendelkezésére álló teret és kihasználni minden adódó lehetõséget, hogy valami újat tapasztalj. Ezt az energiát képtelen vagy tudatosan egy magasabb szintre emelni, ami földhöz ragaszt téged és szögletessé teszi a gondolkodásodat. Bár szabadon és gyakorlatiasan mozogsz a világ dolgaiban, elsõsorban abból indulsz ki, amit tapasztalsz és a meglévõ eszközökbõl próbálsz újat létrehozni, nehezen tudsz teret engedni a képzeletednek, aminek a segítségével új dolgokat hozhatnál létre. A praktikumot, a hasznosságot a szépség és az esztétikum elé helyezed. A lényeg, hogy mûködjön és hasznos legyen, a többi nem számít. A párkapcsolatban és szerelemben is mellõzöd a romantikát. Fontos az érzékiség, a szexualitás, de nem vagy szentimentális, ezt a kérdést inkább testi oldalról közelíted meg, mert amúgy is két lábbal a földön állsz. Van benned kalandvágy és mozgásigény, de soha nem álmodozol, inkább cselekszel.

50/70


A munkádban fontos, hogy állandóan tanulhass valami újat, legyen változatos és izgalmas, de inkább gyakorlatias végérõl közelítesz itt is. Jó megvalósító vagy, az új ötletek és elképzelések kidolgozását engedd át inkább másnak. Te abban vagy jó, hogy egy tervet gyakorlatias oldalról megvizsgálj, vajon mûködõképes lesz e az elképzelés. Engedj teret az életedben a szépségnek, hagyd, hogy idõnként megragadjon a látvány és magával ragadjon a fantázia. Hallgass zenét, táncolj, vagy menj ki a természetbe és hagyd, hogy hatással legyen rád a szépség.

51/70


Milyen a kapcsolatod a spirituális erõkkel? A spirituális vonal jelentése (7-8-9) 7. Határok kijelölése az anyagi világhoz, a felettes akarat földelése 8. Ambíció, ami közvetíti a felettes akaratot 9. Kapcsolat a felettes éneddel A spirituális vonal megmutatja, hogy mennyire vagy tudatában annak, hogy nem csak egy megfogható és gondolkodó ember vagy, hanem van egy hallhatatlan szellem is vagy egyben, aki meghatározott tervvel született fizikai testbe. Megtudhatod, hogy mennyire vagy képes kereteket teremteni, kijelölni a határokat (7) és kitartóan végigcsinálni a vállalt életfeladatodat. Az életfeladatodat a spirituális, vagy tudattalan akarat, vagyis az ambíció (8) közvetíti számodra, ami egy olyan belsõ és megmagyarázhatatlan hajtóerõ, ami folyamatosan az életterved megvalósítása felé vezérel. A felettes éneddel való kapcsolat (9) segít rátalálni az életfeladatodra, hiszen a felettes éned nem egy különálló lény, hanem a földi éned magasabb megtestesülése, aki pontosan tudatában van annak miért pont most, miért pont ide és milyen terv végrehajtására érkeztél.

Megvalósítás (7) <-> Ambició (8) <-> Terv (9)

52/70


Nem vagy tudatában a belsõ motornak, és nem tudod mederbe terelni a spirituális energiáidat sem Nagyfokú tudatossággal rendelkezel a saját belsõ értékeid tekintetében, de nem vagy tudatos azokra a belsõ erõkre, amik mozgásba hozzák és segítik valósággá változtatni azt, amit tehetségnek hívunk. Tisztában vagy a veled született képességeknek, ami azt jelenti, hogy tudod milyen erõforrások állnak rendelkezésedre, ahhoz, hogy betöltsd a földi küldetésed. Ezek az erõforrások, olyan adottságok az egyéniségedhez, aminek segítségével az élet bizonyos területén képes vagy kiemelkedõt alkotni. Az a feladatod vele, hogy felfedezd ezt a benned szunnyadó képességet és itt és most tökéletesre fejleszd azt. Nem vagy tudatos az ambícióidra, vagyis arra a tudattalan belsõ akaratra, ami kitartást és elszántságot ad neked az életben a földi küldetésed betöltésében. Ez a belsõ akarat egy belsõ motor, aminek a hiánya örök célkeresésben nyilvánul meg nálad. Sorra teszed magad elé a magasabbnál-magasabb elérendõ célokat és sokszor teljesen fáradtnak és elcsigázottnak érzed magad ezek teljesítése közben. Nehezen tudod kijelölni magad számára a kereteket, ezért sokszor csak úszol az árral. Nehezen tudod betartani a térbeli és idõbeni korlátokat, ami miatt sokszor egyszerûen szétcsúszol, elfolysz, mint egy áradó folyó. Nehézséget okoz számodra a határidõk betartása, a céljaid megvalósításában a fókusz hiánya. A másik végletben azonban túlkorlátozod magad és a saját képességeid kibontakozásának szabsz határt. A párkapcsolatodban tisztában vagy a saját értékeiddel, képes vagy

53/70


kívülrõl ránézni a kapcsolatra és meglátni benne a közös fejlõdési lehetõséget, azt a potenciált, amiért találkoztatok, hogy közösen megvalósítsátok. Hiányzik a belsõ akaraterõ, vagyis az a motor, ami irányt, közös célkitûzéseket ad a kapcsolathoz, ami elõre visz benneteket. Bár átlátod a kapcsolataidban rejlõ lehetõségeket, ami közös fejlõdést tesz lehetõvé, ezeket mégis nehezen tudod formába önteni. Ha társad tudatos erre az energiára, akkor a segítségével közösen áthidalhatjátok ezt a nehézséget. A legjobb szándékod mellett sem úgy történnek a dolgok, ahogyan szeretnéd, mert nem húzod meg a határokat sem magad, sem társad számára, ezért hacsak társad nem tud ebben segíteni nehezed tudtok céltudatosan egy irányba haladni. A másik végletben pedig túl sok korlátot szabsz, mind magad, mind a társad számára és börtönné válik a kapcsolat. A munkádban tisztában vagy a tehetségeddel, azokkal a képességekkel, amik naggyá tehetnének téged, de nem vagy tudatos az eszközökre, amik segítségével a tehetséged kifejezésre juttathatnád. Belsõ hajtóerõid nem tudatosak számodra, ezt gyakran túlkompenzálod a sokszor elérhetetlen célkitûzéseiddel. Bár remekül osztod be a rendelkezésre álló erõforrásaidat, mégis kell melléd egy olyan ember, aki segít neked a hajtóerõid felébresztésében. Sokszor nem azt a célt éred el, amit kitûztél, mivel hiányzik a tudatos fókusz. A másik oldalról pedig hajlamos vagy alábecsülni a képességeidet és túl alacsonyan húzod meg a lécet, ami szintén gátja a fejlõdésnek Foglalkozz tudatosan sikeres emberek életének tanulmányozásával,

54/70


nézd meg, hogy mi hajtotta elõre õket, mi segített nekik abban, hogy céljaikat tudatosan elérhessék. Végezz koncentrációs gyakorlatokat, akár jógával, akár meditációval, ami segíthet megteremteni számodra a tudatos fókuszálás és az energiáid leföldelésének képességét.

55/70


Mennyire mozogsz otthonosan a hétköznapokban? Az anyagi világ vonalának jelentése (1-4-7) 1. Az egyéniséged jelenléte 4. Gyakorlatiasság 7. Az anyagi világ határai Az anyagi világ vonala megmutatja számodra, hogy mennyire boldogulsz a mindennapi élet kihívásaival, mennyire tudsz szilárdan megállni a lábadon a hétköznapok problémái és kihívásai között. Megtudhatod, hogy mennyire vagy jelen, mint egyéniség (1) a mindennapok színpadán és mennyire veszel tudatosan részt az a jelen történéseiben. A hétköznapi élet szempontjából elkerülhetetlen kérdés a gyakorlatiasság (4), hogy mennyire vagy birtokában azoknak a képességeknek, amik segítségével jól boldogulsz a mindennapokban. Fontos tudnod azt is, hogy mennyire tudod földelni az életedbe a szellemi és lelki energiákat. Kikerülhetetlen kérdés a saját és a világ határainak ismerete (7), hogy mederben tudd tartani az életedet és képes legyél kitartóan végigmenni az úton, amit magad számára jelölsz ki nap, mint nap.

Jelenlét (1) <-> Gyakorlatiasság (4) <-> Kitartás (7)

56/70


Nehezen tudsz koncentrálni, nem tudatosak a saját korlátaid Tudatos vagy a testedre és képes vagy két lábbal megállni a földön, tudomásul véve, hogy alapvetõen egy kézzelfogható racionális világban létezel, de ennek ellenére nehézséget okoz számodra a határok kijelölése, a saját korlátaid felismerése. Tökéletesen tudatában vagy a testednek. Elfogadod magad élõ, lélegzõ biológiai lénynek, akinek táplálkozásra, mozgásra és pihenésre is szüksége van. Teljes mértékben képes vagy azonosulni a testeddel elfogadva az örömöket, amit nyújt neked, de mélyen átélve a fájdalmat is, amit idõrõl-idõre okoz neked. Maximálisan tisztában vagy a világ mûködésével. Képes vagy racionálisan szemlélni a világot, tudomásul véve, hogy része vagy ennek a világnak. El tudod magad helyezni benne, és el tudod fogadni a helyedet. Képes vagy jól tájékozódni, átlátni a mindennapi élet hatékony mûködéséhez szükséges dolgokat. Hajlandó vagy annak látni a dolgokat, amik valójában, atomokból, molekulákból felépülõ rendszereknek, amiben mindennek megvan a helye még neked is. Képtelen vagy elfogadni, hogy a világban vannak bizonyos korlátok, amiket nem léphetsz át. Nem tudatosul benned az idõ, mint egy szabályozó rendszer, amihez a világ igazodik, ezért gyakran teljesen elveszíted az idõérzéked. Nem vagy hajlandó korlátok közé szorítani magad, emiatt teljesen hiányzik a fókusz, ami a hatékonysághoz szükséges. Párkapcsolatban te vagy a realitások embere, aki mellett biztonságban érzi magát a társad, hiszen kiválóan kiismered magad az élet dolgai között, bármikor képes vagy szembenézni és megoldani a hétköznapi

57/70


problémákat. Hiányzik belõled a kontroll képessége, aminek segítségével mederben tartod a kapcsolatodat, hogy egy olyan irányban tudjon haladni, ami mindkettõtöknek a fejlõdéséhez hozzájárul. Hajlamos vagy csapongani és idõnként kilépni a saját medredbõl, emiatt nehezen kötelezed el magad a kapcsolaton belül, nem tudod meghúzni a határokat sem magad, sem a kapcsolat számára, amin belül kényelmesen tudnátok mozogni. Tudatos vagy testi örömökre, ezért nagyon fontos neked a szexualitás, az érintések és az ölelések. A munkádban olyan terület való neked, ahol gyakorlatiasságra és jó realitásérzékre van szükség. Te vagy az, aki egy nagy álmot, egy fantáziát képes vagy megvalósítani, de hiányzik a kellõ fókuszálás képessége, aminek segítségével kiválasztasz egy feladatot és képes vagy kitartóan dolgozni rajta, amíg el nem készülsz vele. Sokszor csapongsz, egyik feladatról a másikra ugrasz, emiatt elúszol idõben és nehezen tudod tartani a határidõket. Tudatosan kézbe veszed a dolgok irányítását és mindenbe, amit csinálsz, egész emberként beleveted magad. Gyakorold tudatosan a kontroll képességét, készíts terveket, amik segítségével kialakíthatod magadban a koncentráció képességét, ami kell ahhoz, hogy tudatosan egy megadott irányba haladjon az életed.

58/70


Milyen helyet foglalnak el az életedben az érzelmek? Az indulati vonal jelentése (2-5-8) 2. A tudatos akarat 5. A szíved lelkesedése 8. A spirituális akarat Az indulati, vagy érzelmi vonal megmutatja számodra, hogy milyen mértékben vannak jelen az érzelmek az életedben és mennyire tudod megélni tudatosan ezeket Megtudhatod, hogy mennyire vagy képes az akaratodon keresztül kifejezni az érzéseidet (2) és érvényesíteni önmagad a világban, mint egy érzõ lény. Nagyon fontos, hogy a szív hangja (5) nélkül nincs valódi élet, ezért azt is nagyon fontos tudnod, hogy a szíved mennyire kap teret az érzelmi életedben, mennyire tudatosul a benned élõ lelkesedés. Hiába a tudatos akarat kifejezése, ha nincs mögötte a magasabb értelem megjelenése, vagyis a spirituális akarat (8), ami egy olyan belsõ mozgató erõ, ami érzelmi lendületet ad az életterved megvalósításához.

Akarat (2) <-> Hit (5) <-> Égõ vágy (8)

59/70


A benned lévõ belsõ érzelmi hajtóerõk nem, vagy csak nehezen érvényesülnek az életedben Jól ki tudod fejezni érzéseidet és képes vagy érvényesíteni az akaratodat. A világról szerzett érzelmi benyomásaidat információforrásként, tapasztalatszerzésként használod, de nem tudod felszínre hozni magadban az ambíciókat, a szenvedélyt, ami ahhoz szükséges, hogy valóban megtaláld a helyed a világban és olyasmit csinálj, amit szeretsz. Erõs akarattal rendelkezel, amit a külvilág felé is kifejezésre juttatsz. Nem gyakorolsz kontrollt az érzelmeid kifejezésében és minden megjelenõ érzelmet képes vagy elfojtás mentesen kifejezni. Mély érzésû ember, érzékeny, megértõ ember vagy. Erõs hatással van rád mindaz, ami körülötted történik, de képes vagy feldolgozni ezeket az érzéseket és érzelmileg éretten reagálni a történésekre. A benned megjelenõ érzelmeket tudatosan feldolgozod és tapasztalatokká alakítod át. Az érzelmeid olyanok, mint egy hatodik érzékszerv a meglévõ öt mellé, mert az érzelmeket is információszerzésre használod. Képes vagy olvasni a körülötted lévõ emberek érzéseiben, persze csak akkor, ha erre tudatosan odafigyelsz. Szeretnéd magad érzelmileg határtalanul megosztani és kitágítani, nem bírod, ha érzelmileg korlátoznak. Nem tudod kontrollálni belsõ késztetéseidet, amiket más néven ambícióknak is nevezünk, ezért számodra egy meglehetõsen veszélyes terület a szenvedélyek világa, ami normális esetben az örömforrásokat jelentené az életedben. Félsz ezektõl a belülrõl jövõ késztetésektõl, mivel nem tudod az irányításod alatt tartani õket és félsz, hogy elveszíted

60/70


felettük a hatalmadat. A párkapcsolatodban is képes vagy tudatosan kifejezni az akaratod és az érzelmeidet, amik megjelennek benned. Mivel érzékeny ember vagy, ezért nagyon fontos számodra, hogy a társad is képes legyen kifejezni az érzéseit feléd, hogy kölcsönösen áramolhassanak közöttetek az érzések. Olvasol a társad érzéseiben, ezért semmit nem tud elrejteni elõled, amit érez, mindegy, hogy mit mond, te pontosan tudod, hogy mi zajlik a háttérben. A benned lévõ szenvedélyt csak nehezen tudod kordában tartani, ami sok feszültséget okoz neked, ami gyakran dühkitörésekben nyer kifejezést, ez társadban félelmet is kelthet. A munkádban is képes vagy erõteljesen kifejezésre juttatni az akaratodat, nem hagyod, hogy elnyomjanak, vagy háttérbe szorítsanak téged. Belsõ érzékednek köszönhetõen kiváló emberismerõ vagy, pontosan tudod, hogy kivel hogyan kell bánnod, miként reagál az érzésekre, ezt hajlamos vagy kihasználni is. Mivel nem tudod uralni az ambícióidat, a szenvedélyedet, ezért nem tudod minõségi módon kifejezni õket. Könnyen lehet, hogy olyan munkát végzel, amit nem szeretsz lélekölõ robottá változhat, ami erõs feszültséget is okozhat benned. Foglalkozz tudatosan a benned lévõ szenvedéllyel, figyeld magadat és engedd meg magadnak, hogy spontán módon olyat is megtegyél, ami ellent mond a racionális elmédnek.

61/70


Hogyan mûködteted a kreativitásod? A kreativitás vonalának jelentése (3-6-9) 3. Egyéni kreativitás 6. Képzelõerõ 9. Született tehetség A kreativitás vonala megmutatja, hogy az életedben a kreativitás milyen formája és hogyan mûködik, mert a kreativitásnak is, mint minden másnak az életben több dimenziója létezik. Megtudhatod, hogy mennyire vagy képes a konkrét megvalósításra (3), ami azért fontos, mert ha van egy elképzelésed, vagy ötleted, akkor jó ha mihamarabb hozzálátsz a megvalósításhoz, egyébként örökre csak álom marad. Minden kreativitás fontos tényezõje a képzelõerõ (6), ami nem a meglévõ dolgokat variálja, vagy használja fel újra, hanem új dolgokat teremt, olyanokat, amik eddig nem léteztek. A képzelõerõ segítségével képes vagy magad elõtt látni a jövõt. Nem hagyhatod figyelmen kívül a veled született képességeket (9) sem, amik olyan ajándékok az életedhez, amiknek a segítségével könnyebben boldogulsz az életed bizonyos területein. Ezek a képességek inspirálnak téged a képzeleteden keresztül és nagy tettekre sarkallnak.

Kivitelezés (3) <-> Fantázia (6) <-> Tehetség (9)

62/70


Hiányzik belõled a gyakorlati megvalósító képesség és a képzelõerõ Tehetséges ember vagy, és tisztában is vagy ezzel, de nem tudod kamatoztatni ezt a tehetséget. Nem tudod a veled született képességeket elképzelésekké alakítani és gondot okoz a megfelelõ lépések megtétele is. A veled született képességeidnek teljes mértékben tudatában vagy. Ezek a képességek nem olyan dolgok, amit a szüleidtõl, az iskolában, vagy könyvekbõl tanultál, hanem sokkal mélyebb, sokkal intenzívebb erõk, amik születésedtõl fogva veled vannak. Tudatában vagy ezeknek az erõknek, ami önmagában nem jelenti azt, hogy használod is õket, ez mindig a saját döntésed kell, hogy legyen. A képzelõerõd kiaknázása, az elvont gondolkodás nehézségeket okoz számodra, nem igazán vagy egy elméleti ember, aki elõbb elképzeli a dolgokat, utána megvalósítja az elképzeléseit. Nehezen tudod ötleteidet tudatosan egy cél elérésére összpontosítani, gyakran csak úgy záporoznak rád a gondolatok, de nem tudsz uralkodni felettük. Szétszórt vagy, és fókuszálatlanok a gondolataid. Nehezen tudod megvalósítani az ötleteidet, elképzeléseidet, mert nem tudod, hogy mikor mit kell tenned, vagy ha tudod, akkor sem teszed meg a szükséges lépéseket, mintha egy láthatatlan erõ visszatartana attól, hogy cselekedj. Máskor pedig olyankor lépsz, amikor jobb lenne semmit sem tenni. A párkapcsolatban pontosan tisztában vagy vele, hogy milyen értékek a legfontosabbak számodra, de ezeket nem tudod a konkrét elképzelések

63/70


szintjén is érvényesíteni. Nem tudod elképzelni, hogyan is mûködne a számodra ideális kapcsolat és a megfelelõ lépéseket is csak nehezen tudod megtenni ennek érdekében. A munkádban hiába vagy tisztában vele, hogy mihez van tehetséged, ezt csak nagyon nehezen tudod kifejezésre juttatatni. Nem tudod kamatoztatni a képzelõerõdet és meglévõ elképzeléseidet is csak nehezen tudod cselekedetekre váltani. Egy olyan csapatban kell dolgoznod, akik segítenek kibontakoztatni tehetségedet és a kivitelezésben is tudják támogatni a munkádat. Tudatosítsd magadban, hogy mi az, amiben tehetséges vagy, készíts errõl egy listát is.Foglalkozz tudatosan a benned megjelenõ képekkel, tanulj meditációs technikákat ennek érdekében. Önbizalmat kell szerezned a cselekvéshez, amit pici sikerekkel, lépésrõl lépésre érhetsz el, inkább kisebb célokat tûzz ki elõször, ha azzal sikeres leszel, akkor léphetsz tovább a nagyobbak felé.

64/70


Hogyan kommunikálsz a világgal? A kommunikációs vonal jelentése (1-5-9) 1. Önkifejezés 5. Belsõ kapcsolat 9. Felettes én A kommunikációs vonal megmutatja számodra, hogy milyen módon tudod kifejezni magad, ami nem csak a külvilággal folytatott beszédet jelenti, hanem az önmagaddal folytatott belsõ kommunikációt is. Megtudhatod, hogy mennyire vagy közlékeny egyéniség (1), akinek van elégendõ önbizalma ahhoz, hogy korlátoktól mentesen tudjon közölni bármit a környezetével. A kommunikációnak is fontos része az átélés (5), vagyis, hogy mennyire viszel érzelmeket, mennyire adod bele a szíved abba, amit mondasz. Ez egyfajta belsõ kapcsolatot is teremt a felettes éneddel. A mindennapi kommunikációd attól válik hitelessé és meggyõzõvé, hogy megjelenik benne a felettes éneddel (9) való belsõ kapcsolat is, aminek a segítségével a kommunikációdat áthatják a legfontosabb értékeid.

Erõ (1) <-> Átélés (5) <-> Hitelesség (9)

65/70


Tökéletes kommunikációs képességekkel rendelkezel Megvan benned a kellõ öntudat, hogy korlátok nélkül kifejezd magad, képes vagy a kommunikáció minden formáját érzékeiddel felfogni. Kiváló belsõ kommunikációt folytatsz önmagaddal, vagyis a felettes éneddel. Öntudatos egyéniség vagy és ez az öntudatosság a külvilággal folytatott kommunikációdban, az önérvényesítésedben is megjelenik. Képes vagy kiválóan kifejezni magad a külvilág felé, nem csak szóban, hanem a kommunikáció minden lehetséges eszközével megmutatod, hogy itt vagy, jelen vagy és figyelmet követelsz magadnak a világtól. Az összes lehetséges érzékszerveddel felfogod a külvilágból hozzád áramló információkat, mint kommunikációs eszközöket. Nem csak a szóbeli, hanem a metakommunikációs információkat, mint a gesztusok, a testbeszéd, az érintések, a képek, az ízek és az illatok. Ezek együttesébõl alkotsz képet a világról és az adott szituációról, amiben éppen részt veszel. Nagy szókinccsel, jó retorikai érzékkel rendelkezel, ami elõsegíti a kiváló szóbeli kommunikációdat. A kommunikációd tele van érzelmekkel, áthatja a lelked. Mások kommunikációja érzelmileg is lenyomatot hagy benned. Erõs belsõ kommunikációt folytatsz, ami azt jelenti, hogy tisztában vagy mindazzal, amit a felettes éned üzen számodra. Ez azért fontos, mert a mindennapi kommunikációdat ez teszi hitelessé, õszintévé és meggyõzõvé. A mindennapi felvett szerepeken túl a valódi belsõ lényed is képes megnyilvánulni rajtad keresztül. Ugyanakkor a külvilágból érkezõ

66/70


kommunikációs impulzusokat szellemileg is képes vagy tapasztalatokká alakítani A párkapcsolatban az egyik legfontosabb, hogy kiválóan tudod kommunikálni saját magad, semmi nincs, ami ne jutna kifejezésre belõled, legyen szó az érzelmeidrõl, vagy a gondolataidról. Öntudatosan, érzelmesen és szellemesen tudsz beszélgetni partnereddel. A munkában is fontos, hogy a kommunikációs képességeidet kamatoztasd, hiszen ennek segítségével kiváló kapcsolatokat tudsz építeni. Öntudatosan juttatod kifejezésre egyéniségedet, ezért képes vagy céljaidat keresztülvinni. Kiváló szónok vagy, aki a szívébõl beszél és képes meggyõzni másokat, de soha nem erõszakkal, hanem õszinte érveléssel. Folyamatosan fejleszd a kommunikációs képességeidet és soha ne hagyd, hogy „beléd fojtsák a szót”, hiszen minden, amit mondasz egy kicsit a szívedbõl és a felettes énedtõl származik, ezért fontos, hogy a világ tudomására jusson mindaz, amit mondani akarsz

67/70


Mennyire tartod a kezedben életed irányítását? A hatékonyság vonalának jelentése (3-5-7) 3. Tetterõ 5. Lelkesedés 7. Koncentráció A hatékonyság vonala megmutatja számodra, hogy mennyire tudod kontrollálni az életed eseményeit és mennyire tudod egy meghatározott irányba kormányozni az életed hajóját. Megtudhatod, hogy mekkora erõvel (3) rendelkezel ahhoz, hogy a kellõ idõben és megfelelõ helyen a megfelelõ lépéseket meg tudd tenni, hiszen cselekvés nélkül hiába vársz eredményeket az életedtõl. Nagyon fontos tényezõ, hogy mennyire lelkesedsz (5) egy adott cél, vagy elképzelés megvalósításáért, hiszen érzelmi töltés nélkül nagyon nehéz lesz motiválnod magad a szükséges feladatok végrehajtására. Nem létezik hosszú távú siker kitartó koncentráció nélkül, aminek segítségével képes vagy pályára állítani és a pályán is tartani azt a hajót, amit célba akarsz juttatni, vagyis az életedet

Cselekedet (3) <-> Motiváció (5) <-> Fókuszálás (7)

68/70


Hiányzik belõled a tetterõ és a kitartás Alapvetõ életvezetési problémákkal küzdesz, hiszen hiába van meg benned a kellõ hajtóerõ, hiányzik a tetterõ és a konkrét feladatra való fókuszálás képessége, ami ahhoz szükséges, hogy hatékonyan végezhesd a feladataidat. Képes vagy önmagadat érzelmileg motiválni. A belsõ motorod a szíved, ami folyton hajt téged. Állandó megújulásra, tanulásra, változásra vágysz, ez a belsõ mozgatórugója mindennek. Meg akarod ismerni a világot, tapasztalatokat akarsz szerezni mindenrõl, amit eléd rak az élet. Ha cselekedned kell egy feladat elvégzése, vagy cél elérése érdekében gyakran blokkolt vagy, tétovázol, nem igazán tudod mit is kellene tenned. Mintha egy belsõ erõ visszatartana téged attól, hogy a megfelelõ lépéseket megtedd. Hiányzik az erõ és az egyéni kreativitás a cselekedeteidbõl. Képtelen vagy egy adott feladatra fókuszálni az erõidet. Szétszórt vagy, mint egy medrébõl kilépõ folyó, ami elárasztja a környezetét. Úszol és sodródsz az árral. Nehezedre esik tudomásul venni a korlátok szükségességét, ami a tapasztalatok megszerzéséhez szükséges. Nem lehetsz egyszerre két helyen sem térben, sem idõben. Mindkettõ korlátoz téged annak érdekében, hogy tanulhass. A párkapcsolatodban is ez a cselekvõképtelenség okozza a legtöbb problémát. Nehezen kezdeményezel, ezt inkább átengeded a partnerednek, pedig van benned szív és jelen vagy a kapcsolatban érzelmileg. Problémát okoz neked az elkötelezettség is. Vagy egyáltalán nem tudod elkötelezni magad, vagy pedig túlságosan is elkötelezed,

69/70


alárendeled, korlátozod magad. Egyik véglet sem jó, mindenképpen egyensúlyt kell találnod ebben, mert vagy te, vagy a kapcsolat látja kárát. A munkádban is hátráltat téged a blokkolt cselekvés, ha csak nincs melletted egy olyan csapat, akik segítenek neked a kivitelezésben. Az olyan munkát, ahol egyéni kreativitásra, gyors reakciókra, kezdeményezésre van szükség inkább add át másnak. A kötelezettségek, a határidõk betartása is nehézségeket okoz, ami sok konfliktus forrása lehet. Mindenképpen egy olyan csapatban lehetsz hatékony, akik segítenek neked kijelölni és tartani az, irányt máskülönben szétszóródsz és teljesen eredménytelen lesz mindaz, amit csinálsz. Te sokkal jobb vagy a tervezésben, a motivációban, mint a konkrét megvalósításban. Foglalkozz tudatosan az egyéni kreativitásoddal. Készíts tervet arról, milyen módon fogod elvégezni az elõtted tornyosuló feladataidat. Kényszerítsd magad cselekvésre, ha kell jutalmazd magad minden elvégzett feladat után. Önfegyelmet és fókuszálást kell tanulnod, erre a célra tökéletesen alkalmas a jóga, vagy bármely keleti harcmûvészet, ami megtanít téged koncentrálni. Tudatosítanod kell magadban, hogy a korlátok nem ellenségek, hanem szükségesek a fejlõdéshez.

70/70

Térkép az egyéniségedhez  
Térkép az egyéniségedhez  

Számmisztikai névelemzés (minta) Schilling Péter - www.szammisztika.com

Advertisement