Page 1

TAGSÁGI HÍRMONDÓ 3 ‘13

Bővülünk! Hosszú idő után végre megoldódni látszik az egyelőre irodában elhelyezett (felhalmozva, felstócolva :-) eszközök sorsa, amiket az alkalmainkon szoktunk használni, pl. zongora, hangfalak, erősítő, gitár, projektor, kis sátrak, hálózsákok, matracok, sporteszközök, imasátras kellékek, talált dolgok gyűjteménye... A SzRKE egyházzenei és a diakóniai osztályokkal együtt a Firesz egy garázshelységet rendez be Komáromban, egyházunk jóvoltából. Az alkalmak előtt onnan fogjuk bepakolni a szükséges eszközöket, és az alkalmak

után ott helyezhetjük szépen el - ennek köszönhetően az irodánk kinézetre esztétikusabb lesz, és ezért is még nagyobb szeretettel várunk mindenkit!

Ha már iroda... ...akkor egy kis betekintést nyújtunk nektek a szervezeti részébe: Ha meglátogattok, akkor jó esetben 3 csodás emberkével találjátok szembe magatokat. Talán érdekel, hogyan és miképp vagyunk:

Süll Tomi Ő a SzRKE ifjúsági és egyetemi lelkésze, plusz a Firesz - Duna Mente elnöke. A státuszából (hmmm... ez komolyan hangzik :-) kifolyólag ő az egyháztól kapja a fizetését.

úlia Gyurcsis J

bor Tankó Gá

Ő nem lelkész :)... viszont a Firesz - Duna Mente alkalmazottja, ergó a fizetését is onnan kapja. Októberig a Munkaügyi hivatallal kötött szerződés alapján pedig visszaigényelhetjük az elvezetéseket.

Ő sem lelkész, viszont katechéta ;) és a Firesz - Duna Mente alkalmazottja. A Munkaügyi hivatallal kötött „védett munkahely” szerződés alapján kap fizetést.

Fotó: Gastonmag, saavem / sxc.hu, www.fuzzimo.com tagsági hírmondó 3/’13

1


Megkérdeztük... 3. Csoki vagy vanília?

... az irodásokat:

Süll Tomi 1. Mi az első könyv, ami eszedbe jut? Még mindig a „Gőgös gúnár Gedeon” :-) ...de pillanatnyilag Martin Luther Kiskátéját olvasgatom.

2. Milyen a jó irodai munkatárs? Aki tudja, hogy hogyan lehet kipihenni és felfrissülni a naphossza ülés után (...időnként hoz valami finomságot a csapatnak :-) Nem veszik el az apróságok tengerében, de minden apró dologra odafigyel - gyere be, és megláthatod magad, hogy milyenek a jó munkatársak :-)

3. Csoki vagy vanília? „Jogurtos Milkacsoki”

4. Ki az, akit sosem engednél be a lakásodba? Olyan nincsen, mert akit nem engednék be, az bizon�nyal be tudna hatolni erőszakkal. Sajnos Sába kutyusunk meg szelíd mint a bárány...

5. Meséld el egy szép emlékedet az elmúlt két hétből! Édesapámnak 71. születésnapja volt május végén. Kiderült, hogy kiskorában járt hegedűre, de egész életében nem volt neki, de tehetsége az megmaradt, és Csillag Virág kis 1/4-es hegedűjén eljátszott pár zsoltárt. Így aztán Kingával vettünk neki egy hegedűt - a hatás megvolt, azóta naponta játszik rajta, már izgul, amikor elmegyünk hozzájuk.

Gyurcsis Júlia

csokiiiiiiiiiiiiiiii

4. Ki az, akit sosem engednél be a lakásodba? ööö... betörő... bár ő bejön kérdezés nélkül is. Hát akkor nem tudom, én szívesen látok bárkit. By the way... nincs is saját lakásom...

5. Meséld el egy szép emlékedet az elmúlt két hétből! Hát múlt hétvégén lett volna az IMAsátras hétvége, amit aztán elhalasztottunk az árvíz miatt. Viszont Pozsonyban már ott voltunk négyen lányok (Jcsi, Veroni, Julis és én) és ezért egy alternatív IMAsátras hétvégét tartottunk Jcsi lakásán, ami tiszta jó volt és csajos dolgokról is beszélgettünk. Szombat este, finom kellemes idő volt és a Császár lányokkal találkoztunk egy belvárosi kávézóban és ott is csajos dolgokról cseverésztünk. Ami meglepő volt, hogy tiszta csend volt a belvárosban – legalább is azon a részén. Na ott elfogadnék egy saját lakást :-) Hétfőn pedig HCS (házi csoport) volt, de csak hárman voltunk – megintcsak csajok. De annyira jó volt! Majd 2órát végigimádkoztunk. Hihetetlenül jó együtt lenni imádságban az Úr előtt, őt dicsőíteni! Dióhéjban: csajos napok voltak és rájöttem, hogy milyen jó csajokkal együtt lenni. :-)

Tankó Gábor 1. Mi az első könyv, ami eszedbe jut? Roy Krisztina: Boldog emberek

2. Milyen a jó irodai munkatárs? SOKAT MOSOLYOG bármikor kész ellátni jó tanáccsal bármiben segít.

3. Csoki vagy vanília?

1. Mi az első könyv, ami eszedbe jut?

vanília

Dr. Henry Cloud és Dr. John Townsend: Randikalauz ... mert épp abból scanneltem pár oldalt :-)

4. Ki az, akit sosem engednél be a lakásodba?

2. Milyen a jó irodai munkatárs? pfff... türelmes, kitartó, megcsinálja a totál unalmas feladatokat is, pontos :-) , van humorérzéke, meg tud néha leállni, viszont nem beszéli át az egész napot, szereti a látogatókat :D

Róbert Fico miniszterelnök

5. Meséld el egy szép emlékedet az elmúlt két hétből! A kolléganő szülinapja nagyon felemelő és megható pillanat volt.

Fotó: whizzy / sxc.hu tagsági hírmondó 3/’13

2


ZKSM Emlékeztek? A böjti időszakban mi is részt vettünk a „Veselého darcu miluje Boh” gyűjtésben. Örömmel tudatom, hogy összesen (egész Szlovákiából) 2684,70 Eur jött be. Azért jó érzéssel tölt el, hogy mi is hozzájárultunk. :-) Köszönet érte minden adakozónak! Az összeggel két központot támogattunk. Az eperjesi központ megnyitóján a ZKSM-t Mirko (kassai vezető) képviselte, a zólyomi megnyitón pedig Barty (zólyomi vezető). Bővebben itt olvashattok róla.

a veg ö z z] s [ aho k n e roc

Mai Ige

Még mindig tart és még mindig be lehet regisztrálni az „Adoptálj egy politikust” kampányba! Képzeljétek, hogy többségében középiskolások és egyetemisták kapcsolódnak bele. Te köztük vagy? Szabó Andrisnak köszönhetően hamarosan magyarul is olvashatjátok a www.adoptujsipolitika.sk honlapot. :-) Ezzel is segítjük ezt az egyedi kezdeményezést: több helyre jut el a híre és így még többen tudunk harcolni imáinkban a vezetőinkért, mert Isten az ő szívük iránt is érdeklődik, őket is meg akarja szólítani.

Tagsági kártya – megújul! A ZKSM-nek köszönhetően új tagsági kártyáink lesznek. Ezeket júliustól át lehet venni az irodában. Egyben meg is újíthatod a tagságodat (ha még nem tetted meg) . A szokásos kedvezményeken és lehetőségeken kívül, amit a Firesz – Duna Mente nyújt, még ezeket a kedvezményeket is igénybe veheted.

Júliustól jön az újabb kiadás! Az irodában átvehetitek. Köszönjük az adományaitokat, ezeket májusban át is küldtük a Mai Ige számlaszámára. Bővebben: http://firesz.sk/2013/06/mai-ige/ Itt szeretnénk köszönetet mondaniazoknak a tagoknak, akik tizedükkel vagy rendszeres adományukkal támogatják aFiresz - Duna Mentét, illetve azokat a fiatalokat, akik máskép nem tudnának részt venni egy tini hétvégén vagy tini táborban. Köszönöm! Thank you! Gracie! Danke!

Pénzügyek A SzRKE Közalap felé benyújtott pályázatunk nyertes lett. 5000,- Eur támogatást kapunk. :) A Bethlen Gábor Alap meg 400.000,- Ft-ot ítélt oda. A ZKSM Regrantingnak* köszönhetően pedig 1.500,- Eur támogatást kapunk. :) *a regranting azt jelenti, hogy a tavalyi akciókból ös�szejött pontokat (létszám, napok száma és helyesen kitöltött jelenléti ív függvénye) és az azokból kiszámolt összeget az idei akciókra kell felhasználnunk. Azért elég ügyesek voltunk tavaly :D Fotó: svilen001 / sxc.hu tagsági hírmondó 3/’13

3

tagsagi_hirmondo_03-2013_luke  
Advertisement