Page 1

Fem via Setembre 2010, núm. 57

Tot depèn del color del vidre Diuen que tot depèn del color del vidre amb què es miri. I realment, hi ha situacions en les quals un pot veure el got mig ple, i un altre mig buit. Però n’hi ha d’altres en què la veritat és tossuda. El cas de l’aparcament a Sant Pol, n’és una d’elles. Avui he entrat a la web de CiU, que no sabia ni que existís, i he quedat esparverat. He llegit un article a on CiU explica, segons ells, com s’ha arribat a la situació actual. M’ho he hagut de llegir dos cops, per tal d’assegurar-me que efectivament llegia allò que estava llegint. L’article pretén carregar sobre el PSC la responsabilitat del desastre i la mala gestió d’aquest any, mentint descaradament. És la seva tàctica, tirar pilotes fora. Però, així com altres vegades, per tal de no contestarho tot, simplement callo, aquesta vegada no me’n puc estar. Diuen, i cito textualment: “...l’Ajuntament de Sant Pol sol·licità que els veïns de Sant Cebrià que gaudien de l’autorització d’estacionar de forma gratuïta, satisfessin com a mínim el cost de l’adhesiu, cost establert pel Consistori santpolenc en 3 euros”. Això és fals. L’Ajuntament de Sant Pol li va dir al de Sant Cebrià que no li pagués res, que simplement es fes càrrec del cost d’impressió, i que l’Ajuntament de Sant Cebrià s’entengués directament amb la impremta. i afegeixen: “Oferint-se l’Ajuntament de Sant Cebrià a seguir realitzant el tràmit en nom del de Sant Pol, incloent el cobrament dels tres euros en nom seu, evitant així als nostres vilatans el desplaçament a Sant Pol per realitzar el tràmit.” Aquest paràgraf dóna a entendre que: 1er.- El nostre Ajuntament cobrava quelcom en nom del de Sant Pol – Fals. 2on.- Evitava un desplaçament dels nostres vilatans a Sant Pol – Fals. Repeteixo. L’Ajuntament de Sant Pol li va dir al de Sant Cebrià que s’entengués amb la impremta directament, i que es fes càrrec del cost d’impressió, ja que l’Ajuntament de Sant Pol no

volia cobrar res de res, i que el de Sant Cebrià ho gestionés directament. Més clar que l’aigua. Evidentment, tenim a disposició de qui ho vulgui les gravacions del Ple, en les quals l’alcalde explica justament aquests acords amb l’Ajuntament de Sant Pol. Com que estem acostumats a aquesta mena d’interpretacions interessades de la realitat, des de fa temps gravem absolutament tots els Plens. La veritat és tossuda i, a més, en aquest cas es pot demostrar de forma fefaent. I segueixen escrivint mentides: “...ja que efectivament l’Ajuntament de Sant Pol, a resultes de la bona entesa existent amb el de Sant Cebrià, estava cobrant als nostres veïns una quantia, de tres euros, no reflectida en les Ordenances Fiscals santpolenques, ja que, com és obvi, l’Ajuntament de Sant Cebrià no té potestat per fixar taxes en territori santpolenc”. L’Ajuntament de Sant Pol no pot tenir una taxa aprovada per no cobrar res, com és el cas. L’Ajuntament de Sant Cebrià, que va decidir unilateralment repercutir el cost d’impressió dels adhesius als seus vilatans, hauria d’haver aprovat una taxa per cobrar aquests tres euros. Repeteixo, no en nom de Sant Pol i per a Sant Pol, sinó per a l’Ajuntament de Sant Cebrià, i decidit única i exclusivament per l’Ajuntament de Sant Cebrià. El nostre Ajuntament no va voler assumir el cost d’impremta, uns 300 euros, però ara es gasta quelcom més de 700 euros en fer un vídeo de propaganda de les millores fetes al poble i a les urbanitzacions. Aquest cost sí que el volen assumir, oi? Com es nota que s’acosten les eleccions. Tot el que ve després, ja s’ha explicat en altres escrits. El nostre alcalde va anar a negociar, a instàncies nostres, tenir més adhesius per poder atendre altres casos, com els jubilats que no treballen, però que també agafen el tren. I va tornar dient que els de Sant Pol s’havien indignat, i que ara cobrarien ells al seu preu. Tot un exemple de negociació. Suposo que amb la crisi, i veient com ingressen amb la zona blava de Sant Pol, on procuro no aparcar perquè és un abús, li van dir que això del “bon rotllo” s’havia acabat.


2 Com la van tenir grossa amb la gent, suposo que va tornar a “negociar” amb més interès, i per això van aconseguir rebaixar de 100 a 20 euros. No puc amb les mentides. Una cosa pot ser grisa, enlloc de blanca o negra, però això és una tergiversació increïble, una mentida total, i un engany indigne de qualsevol. Si la política consisteix en haver d’anar desmentint coses així, en perdre el temps a causa d’un escrit fet amb tanta mala baba, ja em perdonareu, però la política ja se’n pot anar a prendre vent. Ho sento, estic veritablement indignat. La política no pot consistir en mentir descaradament en funció de com bufa el vent. No hi ha persona més valuosa, a ulls meus, que

Fem via aquella que s’equivoca i sap reconèixer públicament el seu error. La resta és manipulació malintencionada. No, això no depèn del color del vidre, això és mentir amb males intencions.

Carles Marco Regidor del PSC

FINALMENT, CONVERGÈNCIA CEDEIX I RETIRA EL CONTRACTE DE RECOLLIDA DE PINASSA A L’EMPRESA QUE HO FEIA DESPRÉS DE LA PRESSIÓ QUE VAM EXERCIR A L’ALCALDE BORRELL I ALS SEUS REGIDORS, VAN DECIDIR CERCAR UNA ALTRA EMPRESA PER FER EL SERVEI QUE L’ANTERIOR NO FEIA, PERÒ SÍ QUE COBRAVA AMB EL SEU VIST I PLAU. TAMBÉ, DESPRÉS DE PRESENTAR ELS RECURSOS DE NUL·LITAT DEL PAGAMENT DE LES FACTURES, HAN OBERT UN EXPEDIENT PER VEURE QUINA PART DE LES FACTURES ES PAGA. EN TOT CAS, HEM ACONSEGUIT, PER ARA, QUE NO ES PORTI A TERME L’ACORD, QUE JA HAVIEN PRES, DE PAGAR LES FACTURES, I QUE EL MATEIX SECRETARI MUNICIPAL ELS ADVERTIA QUE NO PODIEN FER.

2. RELACIÓ DE FACTURES NÚM. 20/2010 REPARAMENT: La secretària accidental adverteix que, donades les denúncies rebudes en aquest Ajuntament pel pressuposat incompliment del “Servei de recollida de pinassa”, correspondria la tramitació d’un expedient sancionador. Com a mesura cautelar, s’hauria de suspendre l’aprovació de la factura núm. 2010/895, referida a l’esmentat servei del mes de juny de 2010, així com es va fer amb la factura del mes de maig. Extret de la pàgina web de l’Ajuntament, Junta de Govern Local del 12 de juliol de 2010.


Fem via

3

El Parlament de Catalunya va dir PROU!

Han estat quasi dos anys de lluita. Des de la declaració de Sant Cebrià com a municipi antitaurí i amic dels animals, a l’octubre de 2008, tot es va succeir molt ràpidament, i per la Fira de Nadal d’aquell any ja estava recollint signatures per la ILP, que ara ha estat aprovada per la cambra catalana. Vull agrair als diputats i diputades d’ICV, ERC i CiU la seva sensibilitat. Malauradament no puc dir el mateix dels nostres diputats; tan sols tres hi van votar a favor. Va ser una decepció. Vuit mesos lluitant des de dins del partit per aconseguir la llibertat de vot per als diputats socialistes, per obtenir finalment tres vots favorables i tres abstencions. Però no tot és negatiu. La manca de sensibilitat dels nostres diputats contrasta amb el suport, la comprensió i l’enorme ajut que m’han donat els meus companys de l’Agrupació de Sant Cebrià. Els meus companys regidors, en Pere i la Mònica, i altres membres de la nostra Agrupació, es van adherir a la plataforma que vaig crear per pressionar el partit. M’han demostrat que, a banda de bona gent, són uns excel·lents companys. Quan m’ha faltat el temps per dedicar a la política municipal, ells han treballat més. Quan m’han vist preocupat o emprenyat, m’han recolzat i animat. Quan m’han vist eufòric, m’han aconsellat. És en els moments complicats quan es consoliden els bons equips, i nosaltres ja en portem alguns de difícils.

Un llarg any, des del lliurament de les més de 180.000 signatures al Parlament. Un any i dos mesos d’escrits, reunions, correus i contactes personals, per aconseguir finalment que l’ètica s’imposi a l’estètica. A Catalunya ha guanyat el toro. A diferència del què passa a la Monumental cada tarda de “festa”, al Parlament ha guanyat el brau. I Catalunya s’ha aixecat al dia següent una mica millor, una mica més ètica. He hagut d’esperar uns quaranta anys, des de la meva infantesa quan, veient les corrides a la televisió en blanc i negre, li preguntava al meu avi quan guanyaria el toro. I avui per fi ha guanyat. Per a mi és un moment molt intens. El desig d’aquell infant fet realitat. Les conviccions d’aquest adult elevades a rang de llei. Moltes gràcies a tots aquells que vàreu signar, gràcies de tot cor. I gràcies als meus companys d’Agrupació per aguantar-me tot aquest temps. Crec que ha valgut la pena, si més no, segur que el toro estaria content si tingués la capacitat de parlar. Forges ho ha plasmat en un dibuix molt explícit. Carles Marco Regidor del PSC

font: www.forges.com

El 28 de juliol de 2010 ha quedat gravat al meu cor com un dia d’aquells importants, un dia històric. El Parlament de Catalunya va aprovar per majoria absoluta l’abolició de la tauromàquia a Catalunya. I ho vaig poder viure en directe al mateix Parlament.


4

Fem via

Persecució política? Aclariment del Grup Municipal Socialista arran de les acusacions per part de la propietat del solar de l’avinguda Maresme, i dels promotors, de perseguir-los per un tema merament polític. El Ple extraordinari del 9 d’agost de 2010 va ser convocat davant la urgència per respondre a la Direcció General d’Urbanisme de la Generalitat, arran de les actuacions prèvies que aquesta Direcció General havia realitzat, i a partir de les quals instava a l’Ajuntament a fer una revisió d’ofici de la llicència d’obres que en el seu dia va concedir a COUR 2000, SL. Al Ple, hi van assistir com a públic tant els propietaris del solar com una representació de l’empresa COUR 2000, així com alguns dels seus treballadors. Unes vuit o nou persones en total. Acabat el Ple, aquestes persones van esperar la sortida dels tres regidors del grup del PSC, i es va establir una discussió, diguem-ne, espontània. No valorarem ni el to d’algunes de les paraules, ni el llenguatge corporal d’algun dels presents. No volem entrar a valorar les persones, i per tant tan sols parlarem d’allò que se’ns va trametre. Ens van acusar de fer una persecució amb finalitats polítiques, al temps que dedicàvem atenció a aquesta obra, i no ens preocupàvem d’altres problemes del poble. També ens van retreure el fet de parlar tan sols dels aspectes negatius de l’obra, i no fer esment a cap Fem Via dels avantatges que aporta aquesta obra al nostre poble. Davant d’això, volem deixar ben clara la nostra postura i fer els comentaris que creiem més escaients. 1.- Respecte a la nostra tasca. Fem allò que pensem que és la nostra tasca fonamental com a grup de l’oposició municipal, és a dir, una tasca de control i fiscalització de les accions del govern i, al mateix temps, de tot allò que considerem que pot ser beneficiós per al poble i els seus habitants. El primer que volem deixar ben clar és que continuarem la nostra tasca encara que desagradi a qui sigui. Aquests regidors no fan la seva fei-

na pensant en agradar o desagradar a ningú en concret. Som conscients que no podem ferla a gust de tothom, que pel camí ens podem crear enemistats, però també som conscients de quina és la nostra responsabilitat, i no ens apartarem ni un mil·límetre del camí que considerem correcte. 2.- Respecte de la suposada persecució política. Aquest Grup Municipal no persegueix a ningú, simplement denuncia públicament aquelles il·legalitats o irregularitats de les què té coneixement i constància fefaent. Sembla ser que hi ha el sentiment, per part de la propietat, que ens hem acarnissat amb aquesta promoció. Però qualsevol que hagi seguit el cúmul de despropòsits i irregularitats, comprendrà que hem fet el què calia fer. Podríem haver fet com aquell que no veu? Sí, però llavors hauríem traït la nostra responsabilitat i a aquells que ens van atorgar la seva confiança. A la discussió va tornar a sortir allò que si som o no som del poble, i que si perseguim als del poble de tota la vida, etc, etc. Sincerament, no volem tornar a parlar d’aquestes tonteries. És evident que som del poble, encara que no haguem nascut a Sant Cebrià. Aquest argument ja hauria d’estar més que superat. 3.- Respecte a no preocupar-nos d’altres temes del poble. Tan sols cal donar un cop d’ull a les moltes instàncies i mocions presentades en els darrers tres anys. Ens hem preocupat de tot allò que hem vist i de tot allò que molts veïns i veïnes ens han fet veure. Hem donat veu a tota la gent que ha vingut a nosaltres, sense preocupar-nos de qui era, de quins eren els seus cognoms, o de quines eren les seves simpaties polítiques. Tothom té els mateixos deures i els mateixos


Fem via

5 drets. Aquesta ha estat sempre la nostra màxima, i ens sentim ben orgullosos. Entenem que hi pugui haver gent a qui no li agradi, però de la mateixa manera que entenem que pertànyer a una família concreta no ha de representar cap avantatge, també volem que entenguin que això mateix, per nosaltres, no implica cap predisposició ni animadversió. 4.- Respecte dels aspectes positius de l’obra. En el conveni subscrit l’abril de 2007, i que va ser aprovat i possibilitat pel nostre grup, en tant que CiU i ERC no tenien la majoria necessària, es varen acordar certament aspectes positius: la cessió d’un local per a l’Ajuntament, la reducció d’un pis d’alçada pel carrer Emili Ciuró, com al més important. Cal però, aclarir també que, amb la condició de treure el sector en obres del planejament que s’està redactant, d’aquesta manera també s’evitava al constructor haver de cedir part de la construcció per aprofitament mitjà o/i altres càrregues urbanístiques. Això últim succeirà, per exemple, amb el sector anomenat PMU 3 Avda. Maresme/ Muntanya, on hauran de dedicar, dels 21 habitatges previstos, 9 a HPO, i reduir l’alçada al carrer Emili Ciuró, amb una alçada màxima de PB+1, igual com en el conveni, i evitar el període de suspensió d’obres. Així, del conveni subscrit, varen treure aspectes positius, tant el nostre poble com la promotora, evitant en els dos casos la demora de temps.

5.- Comentari final. Un cop comentat tot això, ens agradaria deixar constància que la nostra actuació en aquesta promoció també ha evitat mals majors a la constructora. Mals respecte a la inspecció que va fer recentment la Direcció General d’Urbanisme, ja que de no haver fet pressió respecte al tema de les places d’aparcament, aquesta inspecció hauria trobat un greu incompliment de la normativa urbanística. Greu incompliment que a totes llums, hauria provocat una actuació encara més dura per part d’aquest organisme. Respecte de la denúncia feta davant la Generalitat i davant la fiscalia, simplement aclarir que no han estat accions dutes a terme per part d’aquest Grup Municipal, ni de cap persona vinculada al mateix, i que en cap moment ningú ens ha sol·licitat informació al respecte. Ara bé, també és cert que si algú ens hagués demanat informació, n’hi hauríem donat, ja que nosaltres tan sols tenim accés a informació pública que pot ser demanada per qualsevol ciutadà. Certament, cal reconèixer que la demora per part del govern de CiU a l’hora de fer el nou planejament o de tramitar el conveni com a modificació urbanística, els ha perjudicat, però en tot cas no som nosaltres els responsables. Grup Municipal del PSC

HA MORT FERRAN REYERO Aquest mes d’agost hem hagut de lamentar la pèrdua de Ferran Reyero i Calvo, regidor de l’equip de govern, que va morir la nit del 26 d’agost. Justament ens en vam assabentar en sortir del Ple ordinari, a on havíem comentat l’empitjorament de la greu malaltia contra la què portava temps lluitant. Podíem estar més o menys d’acord amb les seves idees i amb els resultats de les seves gestions, però en allò que tots coincidim necessàriament és que, com a regidor es va dedicar en cos i ànima a la seva tasca, fins a l’extrem d’assistir a molts Plens malgrat el seu delicat estat de salut. Sant Cebrià ha perdut un regidor, però, per damunt d’això, ha

perdut una persona que ens ha donat una lliçó de coratge davant l’adversitat, de valentia davant la malaltia. A Ferran el recordarem per moltes coses, però ens agradaria destacar que ha estat un home de fermes creences, fidel als seus principis, que ha destacat per imprimir en els seus parlaments a les sessions plenàries un to de sinceritat que alguns poden pensar que no s’adiu amb l’activitat política, però que en realitat l’ha honorat com a polític i com a persona. Diuen que una persona no mor del tot mentre sigui recordada, i estem segurs que el seu record perdurarà entre nosaltres. El nostre més sincer condol als seus familiars, amics i companys. Descansa en pau Ferran.


Fem via

Notícies breus:

El Govern de l’Estat del president Zapatero ha pagat íntegrament la totalitat de despeses que havia suportat el nostre Ajuntament per les nevades, per sobre dels 50.000 euros. A part, també ha cobrat del govern d’esquerres de la Generalitat de Catalunya uns altres 10.000 euros. Els hem demanat que, en tant que han cobrat més del què han gastat, no cobressin als veïns i veïnes de Castellar d’Índies la neteja de les zones verdes de l’Ajuntament. Però la resposta per part del nostre alcalde ha estat negativa. Es continua sense veure correctament la TDT a moltes de les nostres llars. Recordem, una altra vegada, l’afer de l’antena que el nostre alcalde va oferir posar en un terreny que era privat, per la qual cosa va trigar quasi tres anys en aconseguir l’autorització. Quan ja la Generalitat va decidir desistir de la ubicació, en contra del què havia manifestat en el Ple el nostre alcalde, ja s’ha pagat la quota del consorci del Maresme. Després de les repetides peticions, sembla que tornaran a posar el pas de vianants que havien tret de davant del restaurant Martri. L’alcalde i els regidors es rebaixen el sou de la mateixa forma que la resta de funcionaris públics. El primer es va queixar que la seva rebaixa era més important, i li vam haver de recordar que se l’havia apujat un 25% després de guanyar les darreres eleccions municipals.

6 El govern d’esquerres presidit pel president Montilla atorga al nostre Ajuntament un pla d’ocupació que permet, quasi sense cap despesa per al nostre Ajuntament, l’arranjament de diferents obres a l’escola bressol, els vestidors del camp de futbol, l’arranjament i pintat del poliesportiu, tota una aportació per part de la Generalitat. Finalment, després de les denúncies presentades davant del Síndic de Greuges, l’escola bressol tindrà una altra mestra. Ara només en faltarà una, que esperem que es cobreixi l’any que ve. El nostre Ajuntament, malgrat el recurs que hem presentat, ha pagat 12.000 euros a l’empresa que gestiona la publicitat de la ràdio municipal. Nosaltres vam explicar que la ràdio havia estat tancada i, per tant, no enteníem aquesta subvenció. El regidor Pedro Vegas ens va dir que havia radiat igualment. En tot cas, el que és segur és que no s’ha fet cap programa que tingués a veure amb Sant Cebrià, com es feia abans. Segons el regidor, no era culpa de l’empresa. Possiblement, ho sigui d’ell... La Fira de la Maduixa, més cara que mai. Aquesta ha estat l’onzena edició d’una fira que, quan era responsabilitat dels socialistes, començàvem a les set del matí per muntar els estands, i durant tot el dia els voluntaris atenien les diferent parades i necessitats de la fira. Però en els darrers anys, això ha canviat. Ara tot ho ha de fer la brigada municipal, fins i tot aquest any no s’ha fet ni la feina de preparació, que ha anat a càrrec d’una empresa, suposant un altre augment de cost, del voltant dels 2.500 euros. Més despesa per a un poble ja deprimit econòmicament.


7

Fem via

Les nostres mocions: MOCIÓ CLIMATITZACIÓ ESCOLA BRESSOL Conjunta entre el PSC i ICV Aquesta moció va ésser retirada fins al proper Ple, per tal de tenir els pressupostos del cost de finalitzar la climatització. MOCIÓ IMPOSTOS 2011 (EXTRACTE) El novembre de 2007, després de guanyar les eleccions municipals, CiU va decidir augmentar l’impost que s’aplica a l’IBI. A la vegada, com cada any, sense aquest augment de l’IBI, ja puja una mitjana d’un 12%, a causa de l’augment del valor de les nostres llars, que preveu la revisió cadastral. Així, l’IBI va augmentar al 2008 una mitjana d’un 20%. Ja eren moments de crisi econòmica i totes les famílies de Sant Cebrià ho notem a la nostra economia. Posteriorment, s’ha mantingut aquell augment, més la revisió cadastral, el què vol dir que en el 2010 hem tornat a tenir una pujada mitja d’un 12%. Igualment, CiU ha pujat l’escola bressol un 30% en els darrers tres anys, sense parar cap atenció que l’educació és un servei bàsic i imprescindible, per permetre que tots els ciutadans i ciutadanes puguin accedir a aquest servei sense que sigui una barrera econòmica. També és una necessitat bàsica per a les famílies treballadores, i en especial per a la dona, que moltes vegades és la que pateix aquesta mancança.

Això sí, continuem sense els serveis mínims. No tenim un consultori mèdic digne, ni transport públic a les urbanitzacions, i un servei molt reduït en el nucli, cap casal de cultura, ens neguen l’ampliació de l’escola bressol, i més i més coses que falten. Es proposa a l’Ajuntament en Ple: 1. Que en el moment de fer la propera revisió de les taxes i impostos municipals, que possiblement es farà a

l’octubre o novembre d’aquest any, es tinguin en compte les especials i negatives circumstàncies econòmiques que viu la nostra ciutadania i, per tant, que no es tornin a augmentar els impostos i les taxes municipals per al proper any 2011. 2. Igualment, que es redueixi el tipus de l’IBI i es posi el 0,80%, com estava l’any 2007, tenint en compte que la revisió cadastral que es porta a terme, en sí mateixa, ja significarà un possible augment del 10% de l’import que es paga de l’IBI. Fins i tot podria ser una mesura temporal fins que es superés aquesta situació econòmicament adversa. Va estar derrotada pel vot en contra de CiU i l’abstenció d’ICV.

Algunes de les nostres preguntes en el Ple:

1. Com està el pagament dels drets d’autor que ens reclamava la sentència judicial? S’ha començat a pagar alguna cosa? La sentència va ser en ferm i contrària a l’Ajuntament, el què vol dir que el consistori haurà de pagar 17.000 euros aproximadament, corresponents al període comprés entre el 2000 i el 2007. Pere Vega va recordar als assistents que, abans d’entrar en litigi, ell ja va augurar que es perdria. L’alcalde diu que s’està negociant amb ells per pagar-ho poc a poc. També, el seu antic regidor, Pepe Díaz, ja havia negociat anteriorment el què ara hem perdut judicialment. 2. De què és la factura de la ràdio, de reparació de 18 d’abril de 2008, de 1.450 euros, a compte de l’empresa? No saben a què correspon. Pedro Vegas s’ho apunta, i ja ens contestarà. Mentrestant... ja ho han pagat. 3. Respecte als suggeriments presentats pel nostre


Fem via

8

grup per tal que les voreres, modificades amb el projecte de millores de vies públiques, s’adaptin al pas de cadires de rodes, què pensa fer el govern? Han recollit el suggeriment de posar més elements a la barana, per eliminar el risc que passi un nen per sota, però no ampliaran la vorera, per no escurçar la carretera. Si cal, ja es farà més endavant per l’altre costat. 4. D’acord amb la normativa aprovada pel nostre Ajuntament, els usuaris de la deixalleria hauríem de tenir un descompte. Què ha fet el govern per garantir-ho? Quin és el procediment? S’ha informat a la nostra població? Es té constància de quantes persones s’hi han pogut acollir? Estava parlat posar uns ordinadors per a la gestió de tiquets, que posteriorment servirien per a què els usuaris poguessin presentar-los, i així obtenir una reducció en l’impost de les escombraries. El tema s’ha complicat perquè Sant Pol vol canviar de gestora, i estem mancomunats amb ells. Finalment, s’ha donat autorització que si algun usuari demana el tiquet, li hauran de fer manualment. Segons nosaltres, la intenció de l’Ajuntament és clara: que se n’assabenti el menor nombre de persones, ja que no han fet cap publicitat d’aquest avantatge per fomentar i premiar el reciclatge. 5. En el darrer Ple, ens van contestar a la nostra pregunta respecte el pla d’evacuació de l’escola bressol, dient que aquest havia quedat obsolet amb l’ampliació, que calia acabar la instal·lació de l’aire condicionat, i posar els de-

tectors d’incendis. Ja s’ha fet? Quan estarà el pla d’evacuació? Encara no s’ha fet. Ens han assegurat que estaria per setembre. 6. Respecte al terreny que està brut de cartutxos, segons el govern des de fa més de 40 anys, i que varem denunciar farà uns 6 mesos, ens van contestar que, quan tinguessin la forma de treure’ls, ens dirien alguna cosa. En aquest temps, s’ha pogut pensar què cal fer i actuar? Encara no tenen la solució. Pere Vega va suggerir que podríem fer una neteja cívica amb voluntaris, tal i com es va fer fa uns anys amb la recollida d’andròmines, amb la nostra regidora Fina Torrent, i que va tenir molt d’èxit. L’alcalde va dir que ja ho havien pensat, i ho acabaran de parlar i fer la proposta amb la tècnica de Medi Ambient. 7. En el Ple del mes de juny, diuen que ja tenen el pressupost per arranjar la carretera d’accés a Castellar d’Índies. Recordar que ara farà dos anys el nostre alcalde es va comprometre a arranjar-la, i a pintar les ratlles viàries. Quan ho pensa fer? Ens diuen que compten que, en el mes de setembre o octubre, ho portaran a terme. Sembla, finalment, que les nostres propostes regiran.

Ha mort Lluís Parera i Cusí Aquest 7 de setembre ens ha deixat Lluís Parera i Cusí, historiador, escriptor, pensador i fundador del Centre d’Estudis Sant Cebrià (CESC). Deixa una obra molt important per conèixer el nostre poble, i per conèixer-nos millor com a éssers humans. Volem citar un paràgraf del seu llibre “Connexió amb planeta Harmonia”, a on s’endinsa en la nostra espiritualitat, que parla precisament del trànsit de la mort: “L’esperit que retorna a Harmonia més evolucionat porta com a bagatge el bé i el mal, que les seves accions han generat dins d’aquesta etapa evolutiva que acaba de finir. Aquestes accions condicionaran la seva propera reencarnació”.

Tant de bo la seva visió de la vida, la mort i la reencarnació sigui encertada, i el seu esperit pugui gaudir de tot el bé que ha fet al llarg d’aquesta fructífera vida que acaba de finir. El nostre més sincer condol als seus familiars i amics. Sigui quina sigui la idea que tinguem sobre la mort, sempre ens entristeix i angoixa perdre la comc panyia d’una persona tan rica, intel·ligent i sensible. Bon viatge, estimat Lluís. Ens queda la teva obra.

Agrupació Socialista de Sant Cebrià de Vallalta - e-mail: santcebriav@socialistes.cat - stcebriavallalta.socialistes.cat Federació II - Maresme: Pl. Tereses 17, 6è - Mataró - Telèfon 93 796 34 61 - Fax 93 755 00 09 DL: B-55462-2006

Fem Via - PSC Sant Cebrià - Setembre 2010  

Revista de l'agrupació del PSC de Sant Cebrià.

Fem Via - PSC Sant Cebrià - Setembre 2010  

Revista de l'agrupació del PSC de Sant Cebrià.

Advertisement