Page 56

Steven

Chief Traffic bij Be-Mobile

We sturen in realtime verkeersinformatie naar vrachtwagenchauffeurs om problemen te vermijden. We helpen de juiste snelheid bepalen en verminderen de files. Diverse bedrijven, waaronder Colruyt, werken met ons samen en de resultaten zijn veelbelovend: een verbeterde verkeerssituatie, minder uitstoot van CO2 en meer veiligheid.

Slimme mobiliteit

ConnectMy.Car

Be-Mobile

ConnectMy.Car is een all-in-one oplossing voor geconnecteerde auto’s die chauffeurs en fleetmanagers informatie helpt verzamelen en uitwisselen. De oplossing biedt internetaansluiting in de wagen met de flexibiliteit van een open platform en het comfort van pechbijstand.

Smartmobilitybedrijf Be-Mobile heeft samen met de Vlaamse overheid en andere toonaangevende bedrijven het Citrus-project opgezet. Er wordt onder meer gewerkt aan een app om de verkeersveiligheid te bevorderen en het vrachtverkeer duurzamer te maken. Sinds september 2017 verzamelen 19 Vlaamse gemeenten verkeersdata via een webtool van Be-Mobile. Deze informatie is belangrijk in de context van de discussies over de herontwikkeling van de Brusselse ring. Be-Mobile lanceerde ook ‘Slim naar Antwerpen’, een mobiliteitsapp om tijdens de wegenwerken vlot op je bestemming te raken in en rond Antwerpen.

56

ConnectMy.Car is een geïntegreerd systeem op basis van een eenvoudig in te pluggen toestel, dat in realtime nuttige data verzamelt zoals lokalisatie en (technische) info over het voertuig en rijgedrag. Met de goedkeuring van de chauffeur en afhankelijk van de gevraagde diensten worden deze gegevens via een open, maar beveiligd platform gedeeld met leveranciers van appdiensten die Proximus en Touring voorstellen. De oplossing is een nieuwe telematicabenadering, die maximale transparantie biedt en tegelijk de privacy van de chauffeur respecteert.

Proximus jaarverslag 2017  
Proximus jaarverslag 2017