Page 54

realtime laat toe om op basis van statistische modellen programma’s voor preventief onderhoud te plannen.

platform om op een veilige manier data te delen en snel nieuwe oplossingen te bouwen.

Proximus Enabling Company (EnCo)

Het NxtPort-platform maakt het mogelijk een levendig ecosysteem voor bedrijven, ontwikkelaars en IT-spelers te integreren. Proximus kon digitale infrastructuur, waaronder zijn IoT-sensoren, sms-diensten en mobiliteitsgegevens alsook nieuwe oplossingen leveren. Op die manier bouwt Proximus niet enkel een platform met zijn partners, maar laat het andere bedrijven ook toe het digitale transformatietraject van de Antwerpse haven te verrijken.

De Proximus Enabling Company (EnCo) is een goed voorbeeld van hoe Proximus een leverancier van digitale diensten aan het worden is en softwareontwikkelaars aanmoedigt om de Proximus-infrastructuur te gebruiken om nieuwe oplossingen te cocreëren. Het EnCo-platform geeft ontwikkelaars en bedrijven eenvoudige toegang tot de technologieën van Proximus en zijn partners wat telecom, IoT, data en cloud betreft om op een volstrekt digitale manier oplossingen en applicaties te ontwikkelen. Het Proximus EnCo-platform werd het voorbije jaar uitgebouwd op een wendbare, digitale manier en in constante interactie (in de vorm van hackathons en workshops) met de klanten. Zie hiervoor www.encore.io. NxtPort, een digitaal dataplatform voor de Antwerpse havengemeenschap In januari 2017 lanceerde de Antwerpse havengemeenschap zijn dataplatform NxtPort. Dit garandeert dat de Antwerpse haven klaar is voor een wereld waarin elk voorwerp en elk proces intelligent kan worden gemaakt en data in realtime kan worden omgezet in relevante inzichten die tot betere beslissingen leiden. Proximus maakte deel uit van het consortium dat de aanbesteding in de wacht sleepte. Andere leden van dit partnerschap waren Microsoft en Nallian, een Belgische data exchange expert met diepgaande logistieke expertise. Samen met NxtPort leverden we een state-of-the-art

54

Een van de eerste commerciële API-diensten op EnCo is gebaseerd op sms. Senso2me, een bedrijf dat veilige en eenvoudige technologische zorgoplossingen voor zelfstandig en begeleid wonen levert, heeft een systeem ontworpen om zorgverstrekkers en familieleden via sms te verwittigen zodra zich iets ongewoons voordoet. EnCo maakt het ook gemakkelijker om sms te combineren met andere diensten als IoT en data analytics.

Proximus jaarverslag 2017  
Proximus jaarverslag 2017