Page 53

Het LoRaWAN®-netwerk Het LoRaWAN®-netwerk van Proximus is een draadloze technologie voor het zenden en ontvangen van data over een lange afstand met een laag vermogen. Dit netwerk is een kernaspect van de IoT-architectuur en maakt het mogelijk om automatisch en accuraat kleine datapakketten te versturen.

Proximus is ook partner van TVH, een wereldwijd marktleider in onderdelen voor materiaalbehandeling, industriële voertuigen en landbouwmachines. Via machineconnectiviteit verzamelen ze relevante data over hun gebruik. Na analyse van de verzamelde data kunnen ze hun klanten advies geven over hoe ze hun machines beter kunnen gebruiken. De eerste doelstelling blijft echter het onderhoud en de servicing te optimaliseren. Data-analyse in

Tegen eind 2017 had Proximus zijn nationale commerciële IoT-netwerk (op basis van LoRaWAN®-technologie) uitgerold in België en Luxemburg en uitgebreid met geolocatiemogelijkheden.

LoRaWAN® in actie Dankzij het LoRaWAN®- netwerk van Proximus en de expertise van SilentSoft heeft Antargaz ervoor gekozen zijn gasmeters uit te rusten met geconnecteerde IoT-sensoren. Eens de LoRaWAN®-sensor aangesloten is op een Antargaz-gasmeter in zijn propaangasnetwerk worden de meterstanden periodiek doorgestuurd en kunnen ze om het even wanneer geraadpleegd worden op het onlineplatform van SilentSoft.

Het LoRaWAN-netwerk

98% bereik

Met bijna 1,3 miljoen geconnecteerde voorwerpen bevestigt Proximus zijn marktleiderschap op het vlak van geconnecteerde voorwerpen in België.

Profile for Proximus

Proximus jaarverslag 2017  

Proximus jaarverslag 2017