Page 50

De toekomst bouwen Het dataverkeer en de digitale diensten zullen de komende jaren exponentieel blijven groeien, vooral onder impuls van video- en cloudapplicaties en het internet der dingen. Als pionier op het vlak van netwerktechnologieën wil Proximus anticiperen op de behoeften van de klant en zijn infrastructuur klaarmaken voor de toekomst. Tezelfdertijd creëert Proximus winnende partnerschappen en nieuwe ecosystemen om werkelijk geïntegreerde oplossingen voor consumenten en bedrijven aan te bieden.

De glasvezeluitrol is uitermate transversaal en bijna alle divisies van Proximus zijn er in zekere mate bij betrokken. Intern lanceerden we een specifiek programma, Fiber+, om alle glasvezelopportuniteiten te maximaliseren. Momenteel zijn ongeveer 450 medewerkers bij dit programma betrokken, naast de mensen in het consortium (300-500). Dit aantal zal de komende jaren exponentieel toenemen.

50

Glasvezel - het netwerk van de toekomst Glasvezel is het ultieme breedbandnetwerk voor zowel residentiële als professionele klanten. Met glasvezel kunnen alle leden van het gezin tegelijk surfen, streamen en gamen zonder vertraging of kwaliteitsverlies. Ze krijgen ook het scherpste beeld op alle schermen.

Dankzij zijn sterke betrouwbaarheid en verhoogde databeveiliging is glasvezel ook de perfecte oplossing voor professionele klanten. Het vergemakkelijkt het samenwerken op afstand en de migratie naar cloudapplicaties. Proximus is al vele jaren bezig met de uitbreiding van zijn glasvezelnet: als backbone voor het VDSL-netwerk (dat al 94% van België beslaat), met een aanbod van specifieke glasvezeloplossingen voor bedrijven, en met de lancering van greenfieldprojecten (nieuwe verkavelingen). Proximus heeft beslist een volgende grote stap te zetten en de capaciteit van glasvezel tot in de bestaande woning of bedrijfsgebouw (brownfield) van de klant te brengen.

Profile for Proximus

Proximus jaarverslag 2017  

Proximus jaarverslag 2017