Page 1


COLOFON THEATER OP DE MARKT 2017 is een initiatief van de provincie Limburg de deputatie van de provincieraad van Limburg Herman Reynders, gouverneur-voorzitter Frank Smeets, Ludwig Vandenhove, Igor Philtjens, Erik Gerits, Jean-Paul Peuskens en Inge Moors, gedeputeerden en Renata Camps, provinciegriffier

THEATER OP DE MARKT WORDT GEREALISEERD DOOR de medewerkers van het Provinciaal Domein Dommelhof en de vele vrijwilligers voor en achter de schermen.

MET DANK AAN de directie en medewerkers van de provinciale diensten, met speciale dank aan de Audiovisuele Studio en de Grafische Cel, Directie Mens Dienst Cultuur, Dienst Informatie en Communicatie, Facilitair Beheer en Toerisme Limburg; het Vlaams Centrum voor Circuskunsten vzw, Circo Circolo (NL), de Vlaamse Circusateliers; Inter vzw, Musica Impulscentrum voor Muziek, C-Mine cultuurcentrum, cultuurcentrum De Adelberg, cultuurcentrum Palethe; Circostrada Network, CircusNext, In Situ; de medewerkers van de diensten van de gemeente Neerpelt; alle partners van Dommelhof; de sponsors, partners en subsidiĂŤnten en de artiesten.

MET SPECIALE DANK AAN onze vrijwilligers, die het festival koesteren en mee realiseren, zonder hen zou Theater op de Markt onmogelijk zijn. Theater op de Markt is als festival erkend door de Vlaamse Gemeenschap in het kader van het Circusdecreet.

ORGANISATIE Provinciaal Domein Dommelhof Toekomstlaan 5, BE-3910 Neerpelt

PROGRAMMA Martine Linaer-Gijsen

(EIND)REDACTIE Evelien Kempeneers, Martine Linaer-Gijsen

GRAFISCH ONTWERP Circuze

V.U. Gert Nulens, Toekomstlaan 5, BE-3910 Neerpelt

DEPOTNUMMER D/2017/5.857/025


LEGENDE Bij iedere voorstelling staan verschillende icoontjes, elk met een eigen betekenis. Meer uitleg over de toegankelijkheid van het festival lees je eveneens op deze pagina. ICOON ± 20’

BETEKENIS Duur van de voorstelling in minuten

DOORL. De voorstelling speelt doorlopend tussen de aangeduide uren. € 10

Ticketprijs in euro

GRATIS Deze voorstelling is gratis. 14+

Leeftijd doelpubliek

ALLE

Deze voorstelling is geschikt voor alle leeftijden. Deze voorstelling speelt in openlucht. Woordeloze voorstelling Deze voorstelling is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Opgelet! Sommige voorstellingen vinden plaats op een kleine locatie met slechts plaats voor enkele rolstoelen. Wil je zeker zijn van een plaats, neem dan vooraf contact op met de info- en ticketbalie (Dommelhof +32 11 80 50 02). RINGLEIDING: Voorstellingen waarbij muziek belangrijk is, zijn d.m.v. een ringleiding toegankelijk voor personen met een hoorapparaat. Via de T-stand wordt enkel de muziek en/of het gesprek versterkt. Als je van een ringleiding gebruik wil maken, neem dan vooraf contact op met de organisatie (Dommelhof +32 11 80 50 02). VOELSTOELEN: Theater op de Markt biedt de mogelijkheid aan doven/slechthorenden om de voorstellingen, waarbij dit mogelijk is, te beleven d.m.v. voelstoelen. Doven en slechthorenden kunnen de voorstelling beleven doordat het geluid wordt omgezet in trillingen. Als je van deze voelstoelen gebruik wil maken, neem dan vooraf contact op met de organisatie (Dommelhof +32 11 80 50 02). Tijdens de voorstelling Maintenant ou Jamais door Cheptel Aleïkoum's Brass-Circus-Band: Circa Tsuica (FR) op MA 30 OKT wordt audiodescriptie voorzien voor blinden en slechtzienden. Wegens plaatsgebrek staan er geen credits bij de voorstellingen. De credits kan je raadplegen op de website.

TIP! In het programmaboekje kan je

QR-codes vinden zoals deze. Scan de codes met een smartphone en ontdek leuke extra’s.

3


BELANGRIJK OM TE WETEN

LEES DEZE TIPS GRONDIG, ZODAT JE OPTIMAAL KAN GENIETEN VAN THEATER OP DE MARKT!

OVER HET PROGRAMMA • De duur van de voorstellingen is indicatief en kan afwijken. • Ticketvoorstellingen beginnen stipt en na aanvang wordt er geen publiek meer toegelaten. Zorg daarom dat je minstens 30 minuten tussen twee opeenvolgende ticketvoorstellingen laat. • Het programma is onder voorbehoud. Programmawijzigingen en -aanvullingen worden steeds tijdig kenbaar gemaakt aan de info- en ticketbalie van Theater op de Markt in Dommelhof en op de locaties van de voorstellingen. • In geval van slecht weer zijn programmawijzigingen niet uitgesloten. Programmawijzigingen worden tijdig geafficheerd aan de info- en ticketbalie van Theater op de Markt. • Voor extra informatie over de voorstellingen, wijzigingen in het programma, … kan je tijdens het festival steeds terecht aan de balie van Dommelhof, maar ook op de facebook- en twitterpagina van Theater op de Markt, alsook op de website www.theateropdemarkt.be.

OVER DE TICKETS • Voor ticketvoorstellingen kan je best op voorhand reserveren. Sommige voorstellingen hebben immers een beperkte capaciteit en snel reserveren is dus de boodschap! Dit kan door vooraf tickets te kopen via www.theateropdemarkt.be of telefonisch te reserveren (Dommelhof +32 11 80 50 02). Reserveren per e-mail is niet mogelijk. • Personen met een handicap kunnen de tickets telefonisch reserveren op +32 11 80 50 02. Gelieve specifieke behoeften voor personen met een handicap te melden bij de reservatie van de tickets. De Limburgse Begeleiderspas is van toepassing op voorstellingen van Theater op de Markt, zolang er tickets beschikbaar zijn. • Gereserveerde tickets moeten afgehaald worden aan de balie van Provinciaal Domein Dommelhof, Toekomstlaan 5, BE-3910 Neerpelt en niet op de locatie van de voorstelling. Online gekochte tickets print je uit en breng je mee naar de voorstelling. Het is aangeraden om niet recto-verso te printen. Heb je tickets voor verschillende voorstellingen? Print deze dan zeker NIET op één pagina, maar op verschillende pagina’s uit. • Tickets voor de voorstellingen in de circustenten en in de sporthal van Dommelhof worden tot 30 minuten voor aanvang van de voorstelling verkocht aan de balie van Dommelhof (theater) en daarna kan je tickets kopen op de locatie van de voorstelling. • Tickets voor de voorstellingen in de schouwburg, in het atrium, in de zwarte doos, in de dansstudio en in de spiegeltent worden enkel verkocht aan de balie van Dommelhof (theater). • Tickets worden niet geruild noch terugbetaald.

OVER HET FESTIVAL • Theater op de Markt is een publieksfestival voor toeschouwers van alle leeftijden. Gelieve rekening te houden met de leeftijdsaanduidingen, zodat de voorstellingen – zowel voor het publiek als voor de artiesten – in optimale omstandigheden kunnen verlopen. Bij niet respecteren van de leeftijd, kan de organisatie de toegang tot de voorstelling weigeren. • Theater op de Markt levert extra inspanningen om het evenement toegankelijk te maken voor mensen met een handicap. De meeste voorstellingen van Theater op de Markt zijn toegankelijk voor andersvaliden. Neem vooraf zeker contact op met de organisatie als je met vragen zit. Tijdens het evenement zijn er vrijwilligers aanwezig op wie je een beroep kan doen. Aarzel niet om hen aan te spreken! Lees meer over de toegankelijkheid van het festival op p. 53. • De organisatie van Theater op de Markt kan niet aansprakelijk gesteld worden voor lichamelijke en stoffelijke schade n.a.v. de verschillende vuurinstallaties en spektakels, noch voor diefstal, schade of ongevallen op de parking en op de rest van het domein.


PRAKTISCHE INFO INFO EN TICKETS

1

Provinciaal Domein Dommelhof Toekomstlaan 5, BE-3910 Neerpelt tel. +32 11 80 50 02 www.theateropdemarkt.be www.facebook.com/theateropdemarkt #TheaterodMarkt www.flickr.com/theateropdemarkt Theater op de Markt www.vimeo.com/theateropdemarkt

OPENINGSUREN BALIE Tot en met 26 oktober kan je elke werkdag tijdens de kantooruren (09.00 u. - 12.00 u. en 13.00 u. - 17.00 u.) terecht aan de balie van Dommelhof om tickets te reserveren. Van 27 oktober tot en met 30 oktober is de info- en ticketbalie doorlopend open van 09.00 u. - 22.00 u. Tijdens deze festivaldagen worden nog beschikbare tickets voor de voorstellingen in de circustenten en in de sporthal vanaf 30 minuten voor aanvang van de voorstelling verkocht op de locatie van de voorstelling. Tickets voor de voorstellingen in de schouwburg, in het atrium, in de zwarte doos, in de dansstudio en in de spiegeltent worden enkel verkocht aan de info- en ticketbalie van Theater op de Markt in Dommelhof.

OPGELET! Gereserveerde tickets moeten afgehaald worden aan de

balie van Dommelhof. Gekochte tickets worden niet geruild noch terugbetaald.

TIP! Laat steeds voldoende tijd (Âą 30 minuten) tussen opeenvolgende

voorstellingen. De locaties van de voorstellingen kunnen ver uit elkaar liggen, de duur van de voorstellingen kan afwijken, ‌ en na aanvang wordt er geen publiek meer toegelaten tot de voorstelling.

5


PRAKTISCHE INFO

(vervolg)

PARKING Op het domein van Dommelhof kan je de wagen parkeren binnen de aangeduide zones. In de nabije omgeving zijn nog heel wat gratis parkeerplaatsen. Wij raden aan om tijdig naar de voorstelling te vertrekken, zodat je bij grote drukte voldoende tijd hebt om van de parking naar de voorstelling te wandelen. Omwille van ieders veiligheid vragen wij met aandrang de richtlijnen van de parkeerwachters, de verbodsborden en de verplichte rijrichting te respecteren! Op deze manier is de vlotte toegang voor hulpdiensten tot de verschillende zalen en tenten verzekerd. Indien deze richtlijnen niet gerespecteerd worden, is de organisatie genoodzaakt in te grijpen. P1 - Parking Theater, P2 - Parking Sportcentrum In de nabijheid van Dommelhof zijn volgende parkeerplaatsen: P3 - Parking Vredegerecht, P4 - Parking Syntra, P5 - Parking VCLB Bermstraat.

TOEKOMSTLAAN

Opgelet, parking Syntra (P4) wordt gedeeltelijk in beslag genomen door werken. Voor meer informatie over parkeren in Neerpelt kan je terecht op www.neerpelt.be/parkeren-in-neerpelt-centrum. P5 RAAT

BERMST

RB

NO

BRO ESVE TRA AT

P4

LDS

STRAAT WERS

90 N7

N

KERKSTRAAT

AAT

STR

EK

HO

OLDL AA

AAT

KSTR

BROU

HOE

P3

LEOP

STL AAN KOM

TOE

N AA

AAT

ORNDIJK

AN

SLA

WIJ

DER

ON

FABRIEKSTR

HAGEDO

N AA NL

L EN

AT RA

T DS

EL

RIDLAAN KONINGIN AST

SV OE

BR

PARKLAAN

P1

SE ES

UT TE

TIN ER

P2

OPENBAAR VERVOER We raden aan om indien mogelijk met het openbaar vervoer of de fiets te komen. Voor meer info: www.delijn.be en www.nmbs.be (station Neerpelt ligt op ± 2 km van Provinciaal Domein Dommelhof).


INHOUD COLOFON ............................................................................................ 2 LEGENDE ............................................................................................ 3 BELANGRIJK OM TE WETEN .................................................................. 4 PRAKTISCHE INFO ............................................................................... 5 VOORWOORD....................................................................................... 8 PROGRAMMA ABC - TICKETVOORSTELLINGEN ................................................10 ALEXANDER VANTOURNHOUT & BAUKE LIEVENS (BE) Raphaël (een geforceerd duet) ........ 11 ANOMALIE & … (FR) Dans le ventre de la ballerine ........... 12 CIRCA TSUICA (FR) Maintenant ou jamais ....................... 13 CIE HMG/JONATHAN GUICHARD (FR) 3D .................................................... 14 CIE VOETNOOT (BE) Rainshine ......................................... 15 CIRCA CONTEMPORARY CIRCUS (AU) What will have been ......................... 17 COMPAÑIA DE CIRCO “EIA” (ES) inTarsi ............................................... 19 GRAVITY & OTHER MYTHS (AU) A Simple Space ................................ 21 GRENSGEVAL (BE) Plock!................................................ 23 GROUPE ACROBATIQUE DE TANGER (FR/MA) Halka ................................................ 24 LA FAUX POPULAIRE LE MORT AUX DENTS (FR) Le Cirque Poussière ......................... 27 LOUIS VANHAVERBEKE / CAMPO (BE) Multiverse ......................................... 29 MINUSMAL (ES) Simply Clara ..................................... 30 PETRI DISH (BE/SE) Driften............................................... 31 SIDE-SHOW (BE) Spiegel Im Spiegel ............................ 33 THERE THERE COMPANY (BE) As long as we ................................... 35 THE RICOCHET PROJECT (US) Smoke and Mirrors........................... 37 UN LOUP POUR L’HOMME (FR) Rare Birds ........................................ 38 WES PEDEN (US) Zebra .....................................39

PROGRAMMA ABC - GRATIS VOORSTELLINGEN .................................... 40 ACAPA/FONTYS (INT) Humanity ...............................40 CIE LA MIGRATION (FR) Landscape(S) # 1...................41 DE STIJLE, WANT… (NL) Toni Ronaldoni .......................41 GOOCHELAAR JAHON (BE) Antonio ..................................42 HET KABINET (BE) De Kanariteiten ......................42 NATHALIE MAUFROY (BE) Play .......................................43 NICANOR DE ELIA (FR/BE) Copyleft .................................43 SPROOKJES ENZO | PIETRO CHIARENZA (BE/IT) Passa Il Tempo / As time goes by ..............................................44 TOM ROOS (WURRE WURRE) EN RUDI GALINDO (TEATRO PACHUCO) (BE) Nowhere Men ........................45

VLAAMSE CIRCUSATELIERS TE GAST .................................................. 46 EN OOK NOG ..................................................................................... 48 THEATER OP DE MARKT, A FESTIVAL AND MORE .................................. 50 TOEGANKELIJKHEID FESTIVAL............................................................. 53 NOTITIES .......................................................................................... 54 UURSCHEMA .................................................................................... 56 FESTIVALLOCATIES ............................................................................ 62

7


VOORWOORD Welkom op de tiende circuseditie van Theater op de Markt. Vanaf de eerste editie in 1999 groeide dit festival uit tot een warme en internationaal gewaardeerde vierdaagse naast de zomereditie van Theater Op de Markt in Hasselt in de even jaren. Het circusfestival op het Provinciaal Domein Dommelhof in Neerpelt brengt opnieuw een fijne selectie van Vlaams en internationaal circus, een mix van stijlen en disciplines, verspreid op podia, in tenten, en in open lucht. Het programma omvat voorstellingen van oude rotten in het vak, maar ook van zeer jong talent. We tonen premières, maar ook shows die al wereldwijd volle zalen hebben getrokken. Trots zijn we bovendien op de voorstellingen die mede in de circuswerkplaats van Dommelhof zijn gemaakt, de zogenaamde coproducties. Die passen namelijk binnen de bredere missie en visie van Dommelhof als Limburgse werkplaats voor de (podium)kunsten. Vanuit de overtuiging dat een regio niet alleen nood heeft aan podia waar voorstellingen getoond worden, maar ook aan plekken waar die voorstellingen gemaakt worden, zet Dommelhof al jaren in op de werking als werkplaats. Op die manier hoopt Dommelhof bij te dragen aan de uitbouw van een volwaardig kunstenlandschap in onze regio. Al die creaties willen we natuurlijk bij een breed publiek brengen. En daar is deze festivalformule uiteraard heel geschikt voor. Gedurende een viertal dagen zullen duizenden bezoekers de weg naar Theater op de Markt vinden. Niet alleen Dommelhof in Neerpelt is ons podium, we spreiden de voorstellingen ook nog in andere Limburgse gemeenten (Genk, Lommel, Overpelt).

Gert Nulens Directeur Theater op de Markt Provinciaal Domein Dommelhof


De tiende circuseditie van Theater op de Markt is een feesteditie. Maar ook Dommelhof op zich is aan een feestjaar begonnen. De instelling bestaat immers 50 jaar. In 1967 ging het centrum open als allereerste cultuurcentrum in Vlaanderen. Daarna evolueerde Dommelhof naar de (podium)werkplaats die ze nu is. De tiende circuseditie van Theater op de Markt steunt op vele mensen. Het Dommelhof-team is al maanden bezig met de organisatie, en vrijwilligers vervolledigen het team tijdens de drukke festivaldagen. De provincie Limburg, de Vlaamse overheid en de sponsors zorgen voor structurele financiĂŤle ondersteuning. En de vele artiesten popelen om het beste van zichzelf te geven. We wensen jullie een mooi en feestelijk festival!

9

Igor Philtjens Gedeputeerde van Cultuur, Toerisme en Erfgoed Provincie Limburg


ALEXANDER VANTOURNHOUT & BAUKE LIEVENS | BE RAPHAËL (EEN GEFORCEERD DUET)

I'm not in his head, nowhere in his old body, and yet I'm there, for him I'm there, with him, hence all the confusion. That should have been enough for him, to have found me absent, but it's not, he wants me there, with a form and a world, like him, in spite of him, me who am everything, like him who is nothing. Samuel Beckett, Texts for Nothing # 4 In Raphaël ontmoeten twee lichamen elkaar. Het ene lichaam is actief en handelt, het andere lijkt een levenloos ding. Samen dansen ze een geforceerd duet. Een wankele dans waarin de één de ander tracht te manipuleren tot ideale sparringpartner, pop of dood ding. Onderweg worden de fijne grenzen opgemeten tussen intimiteit en perversie. Raphaël is zowel een zoektocht naar grijswaarden in wat een scherpe tweedeling lijkt, als een portret van het wederzijdse tekort dat ons bindt. www.alexandervantournhout.be

VR 27 OKT - 21.30 U. ZA 28 OKT - 19.00 U.

TICKETVOORSTELLINGEN

PROGRAMMA ABC

© Stine Sampers

LOCATIE: ZWARTE DOOS ± 50’ | € 10 | 12+

4


11


TICKETVOORSTELLINGEN

© Christophe Raynaud de Lage

PROGRAMMA ABC

ANOMALIE & ... | FR

DANS LE VENTRE DE LA BALLERINE - IN DE BUIK VAN DE BALLERINA BELGISCHE PREMIÈRE | COPRODUCTIE THEATER OP DE MARKT Het theater, de scène wordt getransformeerd tot het interieur van het menselijk lichaam, althans in het hoofd. Wat gebeurt er in ons lichaam als we een glas drinken? Als we verliefd worden? Ga mee op pad met deze cast van topcircusartiesten en verwacht je aan het onverwachte ... Een toevallige vrijwilliger, gekozen uit het publiek mag met de artiesten mee op een parcours tussen synapsen en antilichamen. Het geheel resulteert in een hybride uiting van een innerlijke wereld. Bij Anomalie wordt dit veruitwendigd met acrobaten, jongleurs, klankartiesten en technici. Alleen, verwacht je aan circusartiesten in een ietwat andere context dan wat hun discipline veronderstelt: geen balletjes voor de jongleur, geen Chinese mast voor de acrobaat … ANOMALIE & … is het gezelschap van acrobaat Jean-Benoît Mollet. In hun creaties gaat het gezelschap op zoek naar crossovers tussen circus, beeldend en fysiek theater, geluid en film. Het gezelschap was eerder te gast tijdens Theater op de Markt met o.a. Anatomie/Anomalie. In samenwerking met filmregisseur Delphine Lanson maakte Anomalie eerder de kortfilm Un matin d’Alouha, als een soort van proloog op de voorstelling. De kortfilm is tevens te zien op het festival op zaterdag en zondag. Meer info over de speelmomenten van de kortfilm: www.theateropdemarkt.be of aan de info- en ticketbalie. www.compagnie-anomalie.com

ZO 29 OKT - 21.30 U. MA 30 OKT - 20.00 U. LOCATIE: SCHOUWBURG ± 80’ | € 10 | 14+

2

Opgelet, deze voorstelling met internationale cast is Engels en Frans gesproken. Deze voorstelling bevat lichteffecten, zoals een stroboscoop.


© VBerthe Pommery

CHEPTEL ALEÏKOUM'S BRASS-CIRCUS-BAND: CIRCA TSUICA | FR MAINTENANT OU JAMAIS

Een dozijn circusartiesten zet de circustent in vuur en vlam. Van bij het betreden van de circustent word je ondergedompeld in de eclectische wereld van Circa Tsuica: een wereld vol humor, livemuziek en acrobatie. Van zodra je één voet in de tent van Circa Tsuica zet, word je door de artiesten uitgenodigd om binnen te stappen in hun wereld van vrijheid, van muziek en van circus. In de cirkelvormige piste is het een komen en gaan van acrobatisch fietsen, teeterboard, grondacrobatiek, trapeze, Cyr wiel, … De artiesten proberen je te betrekken in hun wereld en samen met jou dromen ze van een ideale wereld, of is dat een utopie? Het publiek is zowel rechter als jury en geniet van muziek, van bizarre fietsers en nog meer acrobatische stunts in de lucht, ondersteboven, op de grond, … De muziek is in deze voorstelling alomtegenwoordig en sleept je mee in het avontuur. Want in deze voorstelling is alles mogelijk en het maakt niet uit, als je er maar van geniet! Het is Now or Never Never! www.cheptelaleikoum.com

ZA 28 OKT - 20.00 U. ZO 29 OKT - 19.30 U. MA 30 OKT - 19.30 U. LOCATIE: CIRCUSTENT CIRCA TSUICA ± 105’ | € 12 | 6+

20

Opgelet, tijdens deze voorstelling weerklinkt luide muziek, zeker voor jonge kinderen is het best om oorbescherming mee te brengen.

Ma 30 okt.

13


TICKETVOORSTELLINGEN

© Mathieu Bleton

PROGRAMMA ABC

CIE HMG/JONATHAN GUICHARD | FR 3D | MET STEUN VAN THEATER OP DE MARKT

3D toont een ogenschijnlijk simpel object, door het gezelschap uitgevonden als nieuwe circusstructuur. Het komt tot leven tijdens deze intieme voorstelling en neemt je mee in zijn eigen wereld. 3D is een object ... op mensenmaat. Voor acrobaat Jonathan Guichard is 3D een verlenging van het lichaam, een prothese als het ware voor zijn bewegingsspel, waar jij al snel deel van uitmaakt. 3D staat ook voor de drie bepalende factoren en de drie richtingen waarin het object zich beweegt in de ruimte. Het object is een samensmelten van één lijn, van koud metaal en van één houten curve. De artiest brengt het object tot leven door het geluid: het kraakt, het danst, het balanceert vlak voor je en raakt je net niet. Of toch wel? Het acrobatische spel van deze simpele circusstructuur speelt zich af vlak voor je ogen. Op een ludieke manier plaatst het de ruimte, maar ook jou in perspectief. Misschien gaat het object wel een verlenging vormen van jouw lichaam?

ZA 28 OKT - 16.00 U. EN 19.00 U. ZO 29 OKT - 16.00 U. EN 19.00 U. LOCATIE: KADERTENT ± 30’ | € 3 | 5+

8


© Patrick Lemineur

CIE VOETNOOT | BE RAINSHINE | PREMIÈRE

Twee vrienden zitten op een bankje onder een boom, ze zijn professionals in het niets doen. Onbeschaamd genoeg tegenover elkaar om lelijk te zijn, delen ze in alle stilte de mooiste momenten om er later nooit meer over te praten … of toch niet met woorden. De verveling gekoppeld aan het wachten zorgt voor een enorme explosie aan authentieke creativiteit met een interessante cross-over van technieken: muziek en jongleren. Deze circustheatervoorstelling leest niet als een roman, maar voelt als een gedicht. Het regent al jaren, nooit stopt het eens. De constante confrontatie, altijd wordt hij weer te veel. Tot de druppel. Dan zijn we genoodzaakt om te schuilen. Op die veilige plek waar geen druppel ons kan raken. Een plek om tot onszelf te komen, om de moed weer op te rapen, terug naar buiten te keren en de storm te trotseren. Want na regen komt altijd zonneschijn. En het leven gaat door, storm of geen storm. Jason van Lith begon bij het circus collectief Ell Circo D’ell Fuego, en studeerde in 2016 af aan Codarts hogeschool voor circuskunsten. Sindsdien werkt hij samen met Michaël Lamiroy, een veelzijdige muzikant die via deze weg, vol bewondering, het circus leerde kennen. Samen gingen ze op zoek naar hun verhaal op het podium, hoe muziek en jongleren samen te brengen, hoe hun passies te delen met de wereld. www.jasonvanlith.be www.ecdf.be

MA 30 OKT - 19.00 U. LOCATIE: ATRIUM 3 ± 60’ | € 3 | 6+

15


TICKETVOORSTELLINGEN

PROGRAMMA ABC

© Andy Phillipson


CIRCA CONTEMPORARY CIRCUS | AU WHAT WILL HAVE BEEN

Twee mannen en een vrouw tasten de verschillende versies af van een driehoeksverhouding in deze krachtige en ontroerende voorstelling. Of verbeelden ze een vriendschap? Of krijgen we de diverse lagen binnen één relatie te zien? Yaron Lifschitz en Circa Ensemble gaan back to basics met een performance op een kale scène. Ze nemen de toeschouwer mee doorheen een verhaal dat tevens de definitie van circus opentrekt. Wat je te zien krijgt, is een adembenemende compositie van beweging en fysieke schoonheid. Circa bevraagt daarmee de perceptie van zijn publiek omtrent wat er met een menselijk lichaam mogelijk is. Op scène staat een violist die Bach en elektronica laat samensmelten en, samen met de performers, een explosieve voorstelling uitwerkt waarbij het brede gamma van emoties doorlopen wordt. De vreugde, liefde, passie, het drama: What Will Have Been? www.circa.org.au

ZA 28 OKT - 21.30 U. ZO 29 OKT - 20.30 U. LOCATIE: SPIEGELTENT ± 65’ | € 10 | 10+

17

17


TICKETVOORSTELLINGEN

PROGRAMMA ABC

© Ben Hopper


COMPAÑIA DE CIRCO “EIA” | ES inTarsi

Binnenstappen in de wereld van “eia” is een beetje zoals thuiskomen. Je kijkt niet simpelweg naar een voorstelling, neen je wordt uitgenodigd in de verbeeldingswereld van “eia”, en deze wereld komt je wellicht erg bekend voor, want ook het alledaagse leven gaat er zo al eens aan toe. Welcome to our Circus! Theater op de Markt treedt buiten de muren van Dommelhof en ontvangt het Catalaanse circusgezelschap “eia” met hun voorstelling inTarsi in CC Palethe Overpelt. Er wordt gegleden, geklommen, gesprongen, gedragen en gegooid dat het een lieve lust is. De circusartiesten gaan geen inspanning uit de weg in deze fysieke krachttoer. Banquine, Chinese mast, springtouw en acrobatie vormen de instrumenten van een duizelingwekkende acrobatische dans, die bruist van het leven en waarin elke speler zijn lot in de handen legt van de andere. Tegelijk stemt deze voorstelling tot nadenken. Eenzaamheid, ondanks alles om ons heen. We hebben allemaal wel eens in dit soort onzekere situatie verkeerd, met de rug tegen de muur gestaan. Als eenling doen we een beroep op de anderen omdat we er per se uit willen raken. De scenografie is een personage op zichzelf: alle rekwisieten worden vastgezet binnen een perfecte cirkel (inTarsi). Zo ontstaat een nieuw soort samenwerking tussen de acrobaten die ook rekenen op de medewerking van het publiek. www.circoeia.com InTarsi verwijst naar het Italiaanse Intarsio, een houten inlegtechniek om tot een mozaïek te komen.

ZA 28 OKT - 19.00 U. ZO 29 OKT - 15.00 U. LOCATIE: CC PALETHE OVERPELT

21

CC Palethe, Jeugdlaan 2, BE-3900 Overpelt Tel. +32 11 64 59 52, e-mail: reservaties@palethe.be CC Palethe ligt op +/- 3 km (of +/- 30 min. wandelen) van Dommelhof.

± 60’ | € 8 | 6+ Deze voorstelling vindt plaats i.s.m. CC Palethe Overpelt.

19


TICKETVOORSTELLINGEN

PROGRAMMA ABC

© Andy Phillipson


GRAVITY & OTHER MYTHS | AU A SIMPLE SPACE

Cirque du Soleil maar dan zonder opsmuk en vol van Australische vastberadenheid. Wat acrobaten gewoonlijk wegsteken achter circusglitter of glimlachende personages, tonen ze hier wel. De realiteit van het falen en de zwakheid. Hun voorstelling is tegelijkertijd rauw, dolgedraaid, heftig en delicaat. Theater op de Markt is vereerd dit gerenommeerde gezelschap te mogen ontvangen. In Australië mochten ze al meerdere awards in ontvangst nemen en nu zakken ze af naar Limburg met de succesvolle voorstelling A Simple Space tijdens Theater op de Markt 2017. Zeven acrobaten gaan helemaal tot het uiterste in een simpel speelvlak van 4 op 6,5 meter. Deze voorstelling is wat je voor je ziet. In plaats van alles tot de puntjes af te werken met make-up, verlichting en een theatraal laagje kiest de cast net voor de eerlijkheid, het rauwe. Het publiek zit zo kort op de scène dat de acrobaten tot elke fysieke limiet moeten gaan, de spreekwoordelijke muur moeten laten varen en de realiteit van de mislukking en de zwakte moeten tonen aan het publiek. Want er is niets meer over waar ze zich achter kunnen verstoppen. De eerlijkheid is de essentie van het succes van deze voorstelling. Verwacht je aldus aan een rauwe, hectische en oh zo delicate voorstelling met live percussie. Door de intieme opstelling kan je de warmte van de acrobaten voelen, zal je elke hap naar adem horen en word je van kop tot teen ondergedompeld in elke seconde van deze voorstelling. www.gravityandothermyths.com.au “A total triumph!” The Guardian

21

MA 30 OKT - 19.00 U. DI 31 OKT - 19.00 U. LOCATIE: C-MINE CULTUURCENTRUM GENK

23

C-mine Cultuurcentrum, C-Mine 10, BE-3600 Genk, tel. +32 89 65 44 90, e-mail: c-minebezoekersonthaal@genk.be. C-mine ligt op 40 km (+/- 35 minuten met de wagen) van Dommelhof.

± 60’ | € 15 | 7+ Deze voorstelling vindt plaats i.s.m. C-mine Cultuurcentrum Genk.


TICKETVOORSTELLINGEN

PROGRAMMA ABC

© Bart Grietens


GRENSGEVAL | BE

PLOCK! | COPRODUCTIE THEATER OP DE MARKT Camiel, de acrobatische schilder probeert met alle macht zijn schilderij te maken. Maak je verfcape maar goed vast, want soms verft hij buiten de lijntjes. Geniet van beeldend circustheater voor de allerkleinsten. Camiel probeert het schilderij van zijn grote voorbeeld Jackson Pollock na te maken. Maar hoe krijgt hij de juiste vlek op de juiste plek? Verf druipen, gieten, spatten, smijten. Met kwasten of stokken of potten. Zijn hele lichaam gooit hij in de strijd. Maar hoe hij ook draait, springt, rolt of zweeft, zijn schilderij lijkt niet op het origineel. Plock! is beeldend circus-geluidstheater dat alle zintuigen prikkelt met brommende verfpotten, gekleurde geluiden, dansende verf en een acrobatische schilder. Een voorstelling voor iedereen die wel eens buiten de lijntjes zou willen kleuren. www.huisalma.be

WO 25 OKT - 14.00 U. LOCATIE: ZWARTE DOOS ± 50’ | € 3 | 4+

4

23


GROUPE ACROBATIQUE DE TANGER | FR/MA HALKA

Halka of energie van de cirkel Een cirkel wordt door de menigte gevormd, op een publieke plaats. Een cirkel rond (kermis)artiesten (vertellers, acrobaten, zangers), voorspellers of charlatans. Elke Halka heeft zijn Hlaïkya, zijn leider, een virtuoos in spraak en gebaar. Marokko heeft een unieke traditie van acrobatie die ver teruggaat in de eigen geschiedenis. Acrobatie wordt er op een zeer hoog niveau beoefend door de vele ‘troupes en families’. De acrobaten van Groupe Acrobatique de Tanger komen dan ook uit deze klassieke acrobatenfamilies. Zij kregen hun ‘vak’ door van vader op zoon (en soms dochter) en hun kennis en kunde is gebaseerd op de rituelen uit de Berbercultuur. Met hun lichaam stellen de artiesten hun herinneringen van deze kunstvorm, die hun blik op de wereld heeft gevormd, in vraag. Ze communiceren met het publiek door middel van eigen muziek, poëzie, gezang en percussie. Met schijnbaar alledaagse spullen, zoals de Facha (stoffen riem) of Djefna (metalen kom) delen ze hun leven met ons, het publiek. In de ban van de energie door al deze lichamen, de adembenemende acrobatie en de magische geluiden nodigen ze het publiek uit de tegenstellingen in hun wereld te verkennen. Verscheurd tussen het heilige, de authenticiteit en de zin voor sensatie, humor en vrijheid ...

TICKETVOORSTELLINGEN

PROGRAMMA ABC

© Richard Haughton

Sanae El Kamouni richtte Groupe Acrobatique de Tanger op en bracht zo deze acrobaten in contact met Europese theatermakers. Hun eerste voorstelling Taoub bleek een schot in de roos. Sindsdien spelen ze internationaal voor volle, enthousiaste zalen. Je zag hen misschien al aan het werk tijdens Theater op de Markt 2015 met de voorstelling Azimut (op locatie in C-mine).


Voor hun vierde en gloednieuwe voorstelling Halka keert het gezelschap terug naar het strand. Waar acrobaten in Tanger komen om te trainen, waar mensen komen om te spelen, flirten en ontspannen … Het strand als eeuwige lege pagina waar voetafdrukken verschijnen en weer gewist worden door de wind. Deze keer werken ze samen met Abdeliazide Senhadji, dé bezieler van het befaamde circuscollectief Cie XY. Ook dit collectief ken je van Theater op de Markt 2015 met de voorstelling Il n’est pas encore minuit. Het belooft opnieuw een bijzondere ervaring te worden met twaalf acrobaten, zangers en muzikanten, die samen de wetten van de zwaartekracht tarten. www.groupeacrobatiquedetanger.fr Kortom, verbluffende acrobatie en sfeervolle livemuziek vatten deze voorstelling in enkele woorden samen.

VR 27 OKT - 21.00 U. ZA 28 OKT - 16.00 U. LOCATIE: SPORTHAL ± 70’ | € 12 | 6+

7

25


TICKETVOORSTELLINGEN

PROGRAMMA ABC

© Philippe Laurençon


LA FAUX POPULAIRE LE MORT AUX DENTS | FR LE CIRQUE POUSSIÈRE | BELGISCHE PREMIÈRE

Op het speciale houten podium tref je vier personages die niet dezelfde taal praten en zich in een soort van mini Babylonische spraakverwarring bevinden. Dan proberen ze maar met lichaamstaal te communiceren. Wat ook niet altijd lukt… Dus gooien ze maar alles in de strijd: circus, theater, clownerie en muziek. Circusmaker Julien Candy maakte een mooie en wat gekke voorstelling tegelijk. Met vier personages die misschien wel uit de keuken van Beckett komen? Dagelijkse rituelen worden uitvergroot, met een hier en daar de Franse knipoog naar Jacques Tati. www.lafauxpopulaire.com Een muzikale familievoorstelling met allerlei circustechnieken om je te betoveren, in de gezellige circustent van dit gezelschap.

ZA 28 OKT - 13.30 U. ZO 29 OKT - 14.30 U. MA 30 OKT - 14.30 U. LOCATIE: CIRCUSTENT LA FAUX POPULAIRE 10 ± 80’ | € 12 | 7+

27


TICKETVOORSTELLINGEN

PROGRAMMA ABC

© Jolien Fagard


LOUIS VANHAVERBEKE / CAMPO | BE MULTIVERSE

In het universum van Louis Vanhaverbeke is niets uni, maar alles multi. Alledaagse voorwerpen, zoals een platenspeler veranderen in sneltempo van betekenis. Ondertussen weerklinken vette schijven en beginnen cirkels de ruimte te domineren. In den beginne was er niets en toen is dat ook nog eens ontploft. In Multiverse is Vanhaverbeke een multifunctionele discjockey. Ronde geluidsdragers bepalen de beat, maar een echte rapper is hij niet. Hij kaatst met argumenten, schuurt zijn lyrics af, klapt de gedachten in tot een uitvouwset. Hij pompt de beste hits naar boven, borstelt referenties eraf tot de gedachten stuiteren en we zo een nieuwe dimensie inwaaien. Al lopend en zingend ontstaat een levend kleurenwiel. In gradaties gerangschikt tussen statement en spel. Voor de rest bestaat zijn toolkit uit plastieken emmers, frisbees, huisraad en andere brol. Kan hij aan deze tsunami van objecten en woorden ontsnappen? Wordt hij door deze rommel geabsorbeerd? Of zijn het juist de tools om de flow voor te blijven? "De ploat blijft hangen, idioot! - Nee, dat noemt men scratchen, dumbo." Nadat Louis Vanhaverbeke vorig jaar op TAZ met de Circuit X-prijs werd bekroond voor de lecture-performance Kokokito, creëert hij bij het Gentse kunstencentrum CAMPO Multiverse. Louis Vanhaverbeke (Gent, 1988) heeft een sterke interesse in de clash van levensstijlen en subculturen. Als tiener switchte hij over en weer tussen rappers-attitude en wannabe-rockstar. Door diverse carrièreambities te remixen, ontwikkelde hij een eigenaardig vocabulaire: freestyle, niet te classificeren, wel leesbaar. www.campo.nu/nl/production/2509/multiverse

ZO 29 OKT - 20.00 U. MA 30 OKT - 16.00 U. LOCATIE: ZWARTE DOOS ± 65’ | € 10 | 14+

4

29


TICKETVOORSTELLINGEN

PROGRAMMA ABC

MINUSMAL | ES SIMPLY CLARA

Een intieme poppenshow vol plezier voor de allerkleinsten, maar ook de volwassenen dromen weg in de poëtische wereld van Clara. Clara is een klein clowntje aan vele draadjes. Clara wil eigenlijk alleen maar rolschaatsen. Glijden en glijden en alles rondom haar vergeten. Ook is ze stapelgek van haar rode schoenen. Of Clara nu zit of wandelt, Clara is uniek om wie ze is. Maar er is meer! Er wordt ook van haar verwacht dat ze gaat koorddansen! Simply Clara is een eenvoudige, maar poëtische voorstelling die alle harten verovert en waarin de ambacht van het poppenspelen op de voorgrond staat. www.minusmal.net

ZA 28 OKT - 11.00 U., 13.00 U. EN 15.30 U. ZO 29 OKT - 11.00 U., 13.00 U. EN 15.30 U. LOCATIE: DANSSTUDIO - 1STE VERDIEPING

6

± 25’ | € 3 (gratis voor kinderen tot en met 3 jaar mits telefonische reservatie +32 11 80 50 02) | ALLE


© Kenneth Rawlinson

PETRI DISH | BE/SE

DRIFTEN | COPRODUCTIE THEATER OP DE MARKT Driften mocht onlangs de Prix de la Critique 2017: Meilleur Spectacle de Cirque in ontvangst nemen in Brussel. De kritieken waren lovend: “Een van de meest intrigerende Belgische gezelschappen van vandaag, […], niets is zoals men het zou verwachten in dit Twin Peaks-achtige circusspektakel van het Petri Dish - gezelschap.” (Catherine Makreel, 20 juli 2016 in Le Soir) Het gezelschap Petri Dish klinkt misschien nog niet zo bekend in de oren? Maar je kent het gezelschap wellicht wel onder de naam BabaFish. Na Expiry Date komen ze nu met een gloednieuwe creatie op het kruispunt van toneel, dans en jawel, circus. In Driften maak je kennis met enkele bijzondere personages, die gebukt gaan onder het gewicht van de sociale conventies. Ze ontmoeten elkaar tijdens de herfstnachtavond (herfstzonnewende), in de alledaagse kamer van Mr. Fisher, waar niet zo alledaagse dingen gebeuren. www.petridish.be Noun I pe·tri dish I \ˈpē-trē ˈpet.riˌdɪʃ-\ 1: a small shallow dish used especially for cultures in bacteriology 2: something (as a place or situation) that fosters development or innovation

ZA 28 OKT - 21.00 U. ZO 29 OKT - 15.00 U. LOCATIE: SPORTHAL 7 ± 65’ | € 10 | 10+

31


TICKETVOORSTELLINGEN

PROGRAMMA ABC

© Side-Show


SIDE-SHOW | BE

SPIEGEL IM SPIEGEL | COPRODUCTIE THEATER OP DE MARKT PREMIÈRE Weerspiegelingen slaan de illusie aan diggelen, maken zichtbaar wat verborgen is, onthullen wat heimelijk gebeurt. Side-Show maakt met Spiegel im Spiegel het tweede luik van wat moet uitmonden in de trilogie van de verbeelding. De spiegel begrenst je kijkervaring als toeschouwer maar schenkt je tevens de vrijheid om zelf het standpunt van het gezichtsbedrog te bepalen. Wat is reflectie, wat is perceptie, wat is de realiteit? Zes artiesten spiegelen je een krachtig visueel universum voor waarin circus, dans, theater en plastische kunsten samenkomen in een poging om de werkelijkheid onderuit te halen, maar vooral ook om menselijke kwetsbaarheid bloot te leggen. www.side-show.be De equipe van Side-Show werkte in mei van dit jaar aan deze creatie in Dommelhof. Ze waren toen ongeveer halfweg in het creatieproces. Het resultaat krijg je voor het eerst te zien tijdens dit festival.

VR 27 OKT - 19.30 U. ZA 28 OKT - 14.00 U. LOCATIE: SCHOUWBURG ± 80’ | € 10 | 8+

2

33


TICKETVOORSTELLINGEN

PROGRAMMA ABC

© Bart Grietens


THERE THERE COMPANY | BE

AS LONG AS WE | COPRODUCTIE THEATER OP DE MARKT Theater op de Markt treedt buiten de muren van Dommelhof en ontvangt het Belgische circusgezelschap There There Company met hun voorstelling As Long As We in CC De Adelberg Lommel. Hand op hand acrobatie vereist vertrouwen, kracht, steun en overgave. Als een acrobatische figuur foutloos wordt uitgevoerd, zien we enkel perfectie. As long as we wil tonen wat erachter ligt: eindeloos herhalen, het onvermogen om samen te werken, de soms lachwekkende zinloosheid van het proberen. En af en toe wel het perfecte samenspel. Naast twee artiesten, honderd witte koffiekopjes op scène: net als de lijven, sterk en toch breekbaar. There There Company stript hun circuskunsten van alle circusveronderstellingen. Ze zoeken naar wat voor hen de essentie is in deze jonge kunstvorm. There There Company, dat zijn Toon Van Gramberen en Hanna Mampuys. Leuvense circusartiesten die debuteerden met de voorstelling Typo en hun gezelschap Deux sans Trois. www.therethere.be

35 Deze voorstelling vindt plaats i.s.m. CC De Adelberg Lommel.

ZA 28 OKT - 20.15 U. LOCATIE: CC DE ADELBERG LOMMEL

22

CC De Adelberg, Adelbergpark 1, BE-3920 Lommel, tel +32 11 55 35 11, e-mail: reservaties@ccdeadelberg.be CC De Adelberg ligt op 10,4 km (of +/- 15 min. met de wagen) van Dommelhof.

± 60’ | € 7 | 12+


TICKETVOORSTELLINGEN

PROGRAMMA ABC

© Ian Douglas


THE RICOCHET PROJECT | US

SMOKE AND MIRRORS | BELGISCHE PREMIÈRE Delicate metaforen op het leven, gebracht met adembenemend spektakel: acrobatie aan de trapeze en in de touwen, op enkele meters voor jou. The Ricochet Project bestaat uit slechts twee artiesten, Cohdi Harrel en Laura Stokes. Hun unieke stijl vol poëtische acrobatie heeft de wereld in een mum van tijd veroverd. Ze krijgen zelfs vaak te horen dat ze van vitaal belang zijn voor de groei van het hedendaagse circus in Amerika. The Ricochet Project verovert de wereld en ook het hart van Theater op de Markt. In 2015 mochten Stokes en Harrell in het Verenigd Koninkrijk de prestigieuze Total Theatre Award for Best Circus in ontvangst nemen. Theater op de Markt is dan ook heel blij deze artiesten aan het lijstje toe te kunnen voegen. Hun unieke poëtische stijl toont dat ze een achtergrond in klassieke en hedendaagse dans en in luchtacrobatie hebben. Dit verweven ze tot een delicate voorstelling over “the pursuit of happiness”. Ze kleden het kapitalisme uit en tonen het innerlijke van de mens, de mens die realiteit zoekt in een wereld vol illusie. Verwacht je aan een brutale kijk op de werkelijkheid, op hoe we onszelf in bochten wringen op zoek naar de illusie van geluk. Een man en een vrouw vast in the ratrace van een koude individualistische wereld. www.thericochetproject.com “A brutal and uncompromising look at how we tie ourselves up in knots; how we contort the body and the spirit in the pursuit of happiness” ✶ ✶ ✶ ✶ - Lyn Gardner The Guardian

37 Recensie The Guardian

ZO 29 OKT - 22.00 U. MA 30 OKT - 21.30 U. LOCATIE: SPORTHAL 7 ± 60’ | € 10 | 14+

Opgelet! Deze voorstelling bevat lichteffecten, zoals een stroboscoop.

Recensie The Times


TICKETVOORSTELLINGEN

© Slimane Brahimi

PROGRAMMA ABC

UN LOUP POUR L’HOMME | FR

RARE BIRDS | BELGISCHE PREMIÈRE COPRODUCTIE THEATER OP DE MARKT

The condition to the fabulous lies in being concrete. Alexandre Fray, notes on Rare Birds, 2016 Het gezelschap Un Loup pour l’Homme was reeds te gast in Dommelhof tijdens Theater op de Markt 2011. De voorstelling Face Nord ging toen in première tijdens het festival en mocht op een enthousiast onthaal rekenen. Ook de creatie van de nieuwe voorstelling Rare Birds wordt ondersteund door Theater op de Markt en het festival is erg blij deze voorstelling in Belgische première te mogen tonen. In Face Nord ging het gezelschap uit van de strijd en weerstand van de mens. In Rare Birds kiezen ze voor een nieuw uitgangspunt: acrobaten kunnen zich aanpassen aan eender welke situatie, winnen of verliezen is niet langer van belang, maar door blijven gaan, blijven spelen dat is waar het om draait! Evenwichtskunstenaar Alexandre Fray zet met deze voorstelling zijn zoektocht verder naar de grenzen van de acrobatie. De lichamen van de acrobaten verstrengelen zich tot vreemde vormen, zonder ooit het evenwicht te verliezen, blijven ze verder gaan. Steeds moeilijker ... Alle obstakels worden benut, want de acrobaten passen zich niet aan, integendeel de obstakels moeten zich aanpassen aan de situatie. Gedurende de hele voorstelling blijven de acrobaten zich bewijzen. Ze overtreffen alle verwachtingen in hun poging het lot te overstijgen en te kunnen vliegen. www.unlouppourlhomme.com

ZA 28 OKT - 19.30 U. ZO 29 OKT - 16.30 U. MA 30 OKT - 16.00 U. LOCATIE: CIRCUSTENT UN LOUP POUR L’HOMME ± 50’ | € 12 | 6+

9


© Avi Pryntz-Nadworny

WES PEDEN/ COPRODUCTIE GANDINI JUGGLING | US ZEBRA | WORK IN PROGRESS

Theater op de Markt presenteert een toonmoment van de nieuwe solocreatie van jongleur Wes Peden. Als één van ’s werelds meest innovatieve jongleurs is Wes als het ware een echte natuurkracht. Wes wordt geïnspireerd door Sumoworstelen, fastfoodverpakking en jaren ’50 speeltuinen. Wes jongleerde reeds van Japan tot Israël, van Australië tot IJsland. Wes maakt ook deel uit van het trio Plastic Boom dat met Water on Mars, dit seizoen zal touren in Vlaanderen en bulkt van dynamiek en elektrobeats. Onder de vleugels van het Britse gezelschap Gandini Juggling werkt hij aan zijn performance Zebra. Zebra gaat in première in het voorjaar van 2019. Theater op de Markt biedt je tijdens dit work in progress van Zebra een inkijk in de Weswereld! www.wespeden.com

ZA 28 OKT - 20.00 U. ZO 29 OKT - 14.00 U. LOCATIE: ATRIUM ± 60’ | € 3 | 7+

3

39


GRATIS VOORSTELLINGEN

PROGRAMMA ABC

ACAPA/FONTYS | INT

Circusbos Dommelhof 2013 © Jan Castermans

HUMANITY | PREMIÈRE | COPRODUCTIE THEATER OP DE MARKT Na het succes van Circusbos Dommelhof 2013 en 2015, waarbij jonge student-artiesten het publiek mee op een circusroute namen doorheen het bos van Dommelhof, heeft Theater op de Markt opnieuw studenten uit het tweede jaar van de hogeschool voor circuskunsten in Tilburg (ACAPA, FONTYS) aangesproken om een voorstelling te creëren voor Theater op de Markt. De tiende circuseditie van Theater op de Markt verdient natuurlijk iets speciaals. Daarom wordt deze editie het jonge geweld in goede banen geleid door talent van eigen bodem, Bert Loenders en Frederique Snoeks, ofwel Bert&Fred. Bert&Fred studeerden zelf ook af aan ACAPA in 2011 en hun palmares is ondertussen overweldigend. Met hun gevaarlijke intermezzo’s en onwaarschijnlijk evenwicht op de Washington Trapeze gaven ze kleur aan heel wat shows in binnen- en buitenland. De eigen eerste zaalvoorstelling 8 Years, 5 Months, 4 Weeks, 2 Days trekt nog steeds volle zalen. Bert&Fred gaan samen met de ACAPA-studenten in onderzoek. Ze beginnen vanuit het karakter en de kenmerken van elk individu en zoeken zo het evenwicht op om samen een interactieve voorstelling te creëren. Kom mee en geniet van circus door jong internationaal talent, in een regie van professionele artiesten. www.bert-fred.com www.fontys.nl/circus

ZA 28 OKT - 13.30 U. EN 16.00 U. ZO 29 OKT - 11.30 U. EN 14.30 U. MA 30 OKT - 13.30 U. LOCATIE: TOUWENPARCOURS ± 35’ | GRATIS | ALLE

12


© Hippolyte Jacquottin

VO

IS EN AT LLING GRORSTE

CIE LA MIGRATION | FR LANDSCAPE(S) # 1

Cie La Migration combineert circus en kunststof installaties. Het gezelschap neemt het landschap als partner, zij gaan in dialoog met de omgeving. Wat zie je? Een fantastische metamorfose van de natuur, gemaakt van katrollen en tegengewichten, dewelke de mens probeert te temmen? Een eerbetoon aan de eeuwige beweging? Geïnspireerd door de mobiele sculpturen van Tinguely confronteert Cie La Migration de cycli van een vreemde machine met de vloeibare bewegingen van koorddansers, waardoor het landschap en zijn gevaren partners worden. Marion Even studeerde drama en dans en Quentin Claude circuskunsten. Samen hebben zij een moment gecreëerd waar het spectaculaire ruimte geeft aan de gevoelige waarneming en waar virtuoze acrobatiek het pad van een passerende vogel ontmoet, een onverwachte ademhaling of een droom van de toeschouwer. Lola Gruber voor Paris Quartier d’Été. CIE LA MIGRATION is een laureaat van CIRCUSNEXT 2016. www.lamigration.fr

LOCATIE:

ZA 28 OKT - 15.00 U. PARK ACHTER THEATER 14 ZO 29 OKT - 14.30 U. ± 35’ | GRATIS | ALLE

DE STIJLE, WANT ... | NL TONI RONALDONI

De Stijle, Want… klinkt wellicht bekend in de oren van de trouwe fans van Theater op de Markt. Wie niet weet wat te verwachten … Laat je meeslepen, bespelen en zelfs meespelen … Hooggeëerd publiek, het traditionele familiecircus beleeft zijn wervelend reveil in deze meeslepende, dynamische pisteshow van de fameuze maestro Toni Ronaldoni, winnaar van de Gouden Tapir van San Benedetto. De eerste voorstelling in de lange historie van de Stijle, Want... (sedert 1984) die geschikt is voor alle leeftijden is een mijlpaal. Werd nooit eerder vertoond! Beleef deze ongeëvenaarde, betoverende wederopleving van het circus zoals circus hoort te zijn. Bravo, bravissimo! www.destijlewant.nl

ZA 28 OKT - DOORL. 18.00 U. - 21.30 U. ZO 29 OKT - DOORL. 18.00 U. - 21.30 U. LOCATIE: GRASVELD VOOR THEATER 18 ± 5’ voor 1 tot 15 personen tegelijk | GRATIS ALLE (kinderen onder begeleiding)

41


GOOCHELAAR JAHON | BE ANTONIO

Dames en Heren, Jongens en Meisjes Vandaag presenteer ik jullie met grote trots een grootmeester in de wereld der magie. De grote Antonio is de wereldrecordhouder "vrouwen doormidden zagen" en toverde maar liefst 375 konijnen uit zijn hoed. Vandaag vertoont hij de moeilijkste kaarttruc ter wereld in zijn circus. De plaatsen om dit wonder te aanschouwen zijn beperkt. Het publiek is in de tent, alles staat klaar, maar Antonio komt niet opdagen. De toneelknecht zal alles moeten redden en neemt zelf de rol van goochelaar voor zijn rekening … Jahon is een jonge goochelaar uit Belgisch Limburg. Doorheen de jaren werkte hij aan een eigen visie op het goochelen en maakt hij animatie waarbij hij goochelen en theater samenvoegt tot een uniek concept. www.jahon.be

ZA 28 OKT - DOORL. 13.30 U. - 16.30 U. ZO 29 OKT - DOORL. 13.30 U. - 16.30 U.

© Sigrid Spinnox

LOCATIE: RIDDERTENT IN PARK VOOR THEATER 16 ± 15’ | GRATIS | ALLE | Beperkte publiekscapaciteit! Vol is vol.

HET KABINET | BE DE KANARITEITEN

Het magnifiekste amusementsinstituut Het Kabinet presenteert de kanariteiten. Een wonderbaarlijk spektakel waarin 's werelds geelste vogels spectaculaire trucs vertonen als ware circusartiesten. Deze ongeziene show in een vervaarlijk motorbakvoertuig is een vernuftig en uniek staaltje moderne mechaniek, dat elkeen werkelijk gezien moet hebben! www.hetkabinet.net

ZA 28 OKT - 13.00 U., 14.30 U. EN 16.30 U. ZO 29 OKT - 13.00 U., 15.00 U. EN 16.15 U. LOCATIE: PARK (UITGANG RALLEYLAAN) 13 ± 30’ | GRATIS | 6+ | Beperkte publiekscapaciteit! Vol is vol.


VO

IS EN AT LLING GRORSTE

NATHALIE MAUFROY | BE

PLAY | WORK IN PROGRESS COPRODUCTIE THEATER OP DE MARKT

Een video-installatie in een caravan. Een object om te zien en om naar te kijken. Tijdens Theater op de Markt presenteert de artiest try-outs van een work in progress van wat een audiovisuele voorstelling in de publieke ruimte moet worden. Deze zwart-wit caravan neemt je mee op een visuele reis vol met absurditeiten en zwarte humor.

ZA 28 OKT - DOORL. 19.00 U. - 22.00 U. ZO 29 OKT - DOORL. 19.00 U. - 22.00 U. LOCATIE: PARK 15 ± 15’ | GRATIS | ALLE

© Nathalie Maufroy

www.play-nathaliemaufroy.com

NICANOR DE ELIA/GARAGE 29 | FR/BE COPYLEFT | EERSTE VERSIE COPRODUCTIE THEATER OP DE MARKT

Nicanor de Elia is jongleur, danser, choreograaf, regisseur en circusdocent, met zijn vaste stek in Garage 29 in onze hoofdstad Brussel. Met een internationale cast van jonge jongleurs-dansers gaat Nicanor improviserend aan de slag voor de toevallige passanten en toeschouwers tijdens Theater op de Markt 2017. Stijlvol worden ze ondersteund door muzikanten. De jongleurs-dansers worden door de muzikanten ook in hun stijl begeleid. Copyleft is een work in progress, de première van de voorstelling is voorzien in het voorjaar van 2018 in Parijs. Met dezelfde jongleurs uit Copyleft maakt Nicanor ook de indoorvoorstelling Juventud. Deze zal in het voorjaar van 2019 in première gaan.

43

Benieuwd naar een work in progress? Zak dan af naar het atrium en geniet van een uniek voorproefje vol van jongleren en dansen!

ZO 29 OKT - 19.00 U. LOCATIE: ATRIUM 3 ± 40’ | GRATIS | 7+

© Circusögraphy

www.garage29-offestival.be


GRATIS VOORSTELLINGEN

© Rudi Schuerewegen

PROGRAMMA ABC

SPROOKJES ENZO | PIETRO CHIARENZA | BE/IT PASSA IL TEMPO / AS TIME GOES BY COPRODUCTIE THEATER OP DE MARKT | PREMIÈRE

Kom en ga mee op stap in het Dommelhofbos, want diep in het bos ligt er een magische plek, een stad waar tijd groeit, geplukt wordt, en dan de wijde wereld ingestuurd. Je kan er de tijd zien, als licht, als vuur. En in dat licht en vuur de momenten die het leven vormgeven. Diep in het bos drie deuren: Achter de eerste deur het leven van een kind, dat als luciferverkoopstertje overal vlammetjes zaait. Achter de tweede deur de vrouw die, als jonge luciferverkoopster, haar vurige momenten oogst. Achter de derde deur is het leven van een oudere dame, die verschroeide herinneringen verzamelt. Het vuur vertelt de vele verhalen van geboren worden, spelen, groeien, liefde en passie, oud worden, doodgaan en weer opnieuw geboren worden. Poppen, wielen, tafels, zandlopers, bedden, ramen, vleugels, waaiers, trappen ... het vuur tekent ze voor jou in het donker. Een voorstelling over het verglijden van de tijd, met vuur, circus, objecttheater en fysiek theater, voor kinderen en volwassenen van iedere leeftijd. Waar wacht je nog op? Reis met ons mee! We hebben zeeën van tijd. www.sprookjes.be

ZA 28 OKT - 18.30 U. ZO 29 OKT - 17.30 U. LOCATIE: SCOUTSRALLY CONINXSTEEN

19

Ralleylaan 3, BE-3910 Neerpelt Scoutsrally ligt op +/- 1 km of +/- 15 minuten wandelen van Dommelhof.

± 45’ | GRATIS | ALLE

Met dank aan Scoutsrally Neerpelt.


© Camilla Roos

VO

IS EN AT LLING GRORSTE

TOM ROOS (WURRE WURRE) EN RUDI GALINDO (TEATRO PACHUCO) | BE

NOWHERE MEN | COPRODUCTIE THEATER OP DE MARKT Op de weg naar nergens zoeken Twee mannen beschutting Hun hele wereld in 7 valiezen Kalm, scherp en subliem Tekenen ze hun Mens zijn Met pathos, integriteit en humor Humor die het Hart raakt en de Geest beroert Tom Roos (Wurre Wurre) en Rudi Galindo (Teatro Pachuco) kennen elkaar al meer dan dertig jaar als collega’s, als clowns onderweg. Dit is hun eerste voorstelling samen. In maart 2016 hebben ze in korte tijd de voorstelling gemaakt en sindsdien een reeks gespeeld in opvangcentra voor vluchtelingen, onder de auspiciën van Clowns Zonder Grenzen en de Koning Boudewijn Stichting. In de zomer van 2016 speelde Nowhere Men op Esprit de Famille festival in Ukkel en Sjoemelage festival in Brussel. In november 2016 is de voorstelling verder verfijnd tijdens een residentie in Provinciaal Domein Dommelhof, met steun van de productiecel van Theater op de Markt. www.teatropachuco.com www.wurrewurre.be clownsoon - wixsite.com

ZA 28 OKT - 13.00 U. EN 16.00 U. LOCATIE: ATRIUM 3 ± 30’ | GRATIS | ALLE

45


CIRCUSATELIERS

© Jan De Schoenmaeker

VLAAMSE CIRCUSATELIERS TE GAST CIRCUS ZONDER HANDEN | BRUSSEL BXL COMPOSÉ 2.0

Met BXL composé 2.0 bouwt Circus Zonder Handen verder aan nieuwe circus- en urbanproducties met de productiegroep BXL composé. BXL composé is een collectief van Brusselse jongeren uit kwetsbare wijken. Het eindproduct is een verzameling van losse circusacts van hoog niveau, die de veelzijdigheid van circus en van deze jongeren in de kijker zet.

RRRUSH / CIRCOLITO | MECHELEN IT TAKES TWO TO TANGO

Na May contain traces of circus, hun vorige – erg warm onthaalde – voorstelling, zijn de elf jongeren van RRRush klaar voor een nieuw hoofdstuk. Ditmaal vormen muziek en beweging de inspiratiebronnen voor een bijzondere circusvoorstelling. Het wordt een eigen versie van de tango, met interactie, sensualiteit, plezier, spanning en creativiteit.

CIRKUS IN BEWEGING | LEUVEN DYNE

DYNE gaat over de kracht tussen verschillende individuen. Ieder heeft zijn eigen manier van bewegen, een andere lichaamsbouw en andere talenten. Als die individuen samenkomen en samenwerken, kan er iets heel fragiel, maar tegelijk ook iets ongelooflijk sterk uitkomen. DYNE speelt op locatie zonder decor, zonder podium, zonder franjes. Enkel de acrobaten, hun lichaam en elkaar. Opgelet Cirkus in Beweging speelt niet in de circustent van de ateliers, maar op locatie 11 b.


© Toon Van Gramberen

IS ERS AT GR

I EL AT US RC CI

CIRCUSPLANEET | GENT RAMPAGE

Dertien jongeren met een voorliefde voor acrobatie experimenteren met een ramp, zwaartekracht en groepsdynamiek. Samen creëren ze binnen dit geometrisch perspectief een nieuwe ruimte, door middel van acrobatie en beweging. Rampage gaat over liefde en geweld bij jongeren, overgoten met de nodige portie humor.

PROGRAMMATIE CIRCUSATELIERS ZA 28 OKT: 14.00 U. CIRCUS ZONDER HANDEN | BRUSSEL 17.30 U. CIRCOLITO | MECHELEN) ZO 29 OKT: 14.00 U. CIRCUSPLANEET | GENT 16.00 U. CIRKUS IN BEWEGING | LEUVEN LOCATIE: CIRCUSTENT VAN DE CIRCUSATELIERS 11 a, BEHALVE CIRKUS IN BEWEGING SPEELT OP LOCATIE 11 b. ± 30’ | GRATIS | ALLE

In samenwerking met het Vlaams Centrum voor Circuskunsten

47


EN OOK NOG FILM: Zebracinema brengt in het kader van Theater op de Markt 2017 DJANGO | FR

ETIENNE COMAR 2017, met Reda Kateb, Cécile de France, Bea Palya e.a. Het onweerstaanbare Django is een showcase voor de getalenteerde Reda Kateb. (bron: Variety) Parijs, 1943. Terwijl andere Roma het slachtoffer zijn van vervolging en in concentratiekampen belanden, probeert de populaire gitarist Django Reinhardt zijn publiek dagelijks in vervoering te brengen met zijn geestige, meeslepende gipsy swing-muziek. Op een dag eisen de Nazi’s dat Django gaat toeren in Duitsland om tegengewicht te bieden aan de ‘negermuziek’ van de VS. Django weigert en duikt onder bij een fan, maar het duurt niet lang voor de Nazi’s hem op de hielen zitten. Django is een onmisbaar portret van een onconventionele kunstenaar wiens leven even geïmproviseerd was als de muziek die hij ten gehore bracht.

DI 24 OKT - 20.15 U. LOCATIE: SCHOUWBURG 2 ± 117’ | € 6 / € 5 op vertoon van geldige studenten/leerkrachtenkaart, 55+, groep +10 personen | 12+

EXTRA! Tijdens Theater op de Markt 2017 kan je van nog enkele

kortfilms en documentaires met een circuslink genieten op locatie

5

.

Meer info: www.theateropdemarkt.be of aan de info- en ticketbalie tijdens het festival.

MUZIEK Theater op de Markt viert dit jaar de tiende circuseditie. Een verjaardag vieren, dat kan niet zonder feest en feestmuziek! Elke festivaldag wordt dan ook muzikaal afgesloten in het atrium van Dommelhof met live muziek en/of DJ sets.

LOCATIE: ATRIUM GRATIS | ALLE

3


DE VUURMEESTERS | BE VR 27 OKT, ZA 28 OKT, ZO 29 OKT, MA 30 OKT wanneer de avond valt … LOCATIE: VERSCHILLENDE LOCATIES ROND DE GEBOUWEN VAN DOMMELHOF GRATIS | ALLE

INTERNETCORNER In de bar en de foyer van Dommelhof kan je surfen op het net. Handig om foto’s te posten van Theater op de Markt op je facebook-, instagram-, en twitterprofiel. Laat zeker een boodschap en/of leuke foto achter voor ons met de #TheateropdeMarkt ! www.facebook.com/theateropdemarkt #TheaterodMarkt www.flickr.com/theateropdemarkt Theater op de Markt www.vimeo.com/theateropdemarkt

EXPO SIDE-SHOW | BE

SPIEGEL IM SPIEGEL | ACHTER DE SPIEGEL

Het creatieproces door de ogen van scenograaf en kostuumontwerper Aline Breucker Ben je nieuwsgierig naar de achterliggende hersenspinsels, bespiegelingen, droom- en drogbeelden van Spiegel im Spiegel Spiegel? Dan gunt deze expo je een blik in de wondere wereld van fatamorgana’s in wording. De schetsen, ontwerpen en notities van scenografe en kostuumontwerpster Aline Breucker vormen een mooie weerspiegeling van het gehele ontstaans- en maakproces van Spiegel im Spiegel. Laat je verrassen door de verschillende invalshoeken, maar ook door de ideeën die uiteindelijk de final cut niet haalden.

DO 26 OKT - DI 31 OKT doorlopend tijdens de festivaldagen LOCATIE: FOYER GRATIS | ALLE

1

Theater op de Markt 2015 © Jan Castermans

Ter gelegenheid van de tiende circuseditie van Theater op de Markt wordt het domein vurig versierd met vuurlandschappen van De Vuurmeesters.

49


© Michiel Devijver

THEATER OP DE MARKT A FESTIVAL AND MORE Naast de vele voorstellingen is Theater op de Markt ook een ontmoetingsplek voor vele binnen- en buitenlandse professionals en artiesten. De professionals zijn op zoek naar nieuwe en spannende artistieke creaties voor hun toekomstige projecten en programma’s. Zij komen voorstellingen als het ware scouten om deze voorstellingen dan in hun eigen land te programmeren in cultuurcentra of op festivals zoals Theater op de Markt. Theater op de Markt werkt voor dit professionele luik samen met Circuscentrum.

DAG VOOR PROGRAMMATOREN Met het programmatorenoverleg verzamelen Circuscentrum en Theater op de Markt de cultuurcentra die in circus geïnteresseerd zijn om over inhoudelijke en praktische issues te praten, om tips en tricks uit te wisselen, om nieuwe creaties te leren kennen en om mogelijke tournees op te zetten.

ZA 28 OKT - 10.30 U. - 13.00 U.

Enkel voor programmatoren van cultuurcentra. Inschrijven is verplicht via maarten@circuscentrum.be.


ARTIESTENOVERLEG Naast het programmatorenoverleg voor de professionele bezoeker, organiseert Circuscentrum tijdens Theater op de Markt ook een dag voor de artiesten. Artiesten zijn creatieve geesten, zij bedenken voorstellingen, zij proberen de circusdiscipline steeds te veranderen en zij moeten veel trainen om lichamelijk tot het uiterste te kunnen gaan. Maar circusartiesten moeten zich ook bezighouden met de zakelijke kant van het circusleven. Zo moeten artiesten de voorstelling promoten en aldus communiceren naar programmatoren door middel van een promotiedossier. De bedoeling van dit artiestenoverleg? Tips en tricks onder circusartiesten uitwisselen en ervaringen delen over allerhande onderwerpen zoals: (internationale) spreiding, zakelijk beheer, dossiers schrijven, artistieke recherche, technische issues, ... Afhankelijk van het thema kunnen externe experts uitgenodigd worden. Dit eerste overleg heeft geen vastomlijnd thema, het is de opstartbijeenkomst om de lijnen voor de toekomst uit te zetten.

MA 30 OKT - 11.00 U. - 12.30 U.

Inschrijven is verplicht via julie@circuscentrum.be.

WAT IS HET EFFE-LABEL Theater op de Markt mag voor de periode 2017-2018 opnieuw het EFFE-kwaliteitslabel van Europa dragen. Het Europese EFFE-kwaliteitslabel voor festivals (Europe for Festivals, Festivals for Europe) staat garant voor een hoge artistieke kwaliteit en een grote impact op het lokale, nationale en internationale niveau. De internationale jury beoordeelde Theater op de Markt als volgt: “Waarschijnlijk het beste circus- en straattheaterfestival, stevig verankerd in de lokale gemeenschap en heel toegankelijk voor uiteenlopende doelgroepen. Met sterke internationale productionele samenwerkingen, links met Europese netwerken en een indrukwekkend residentieprogramma.”

Over het EFFE-kwaliteitslabel EFFE – Europe for Festivals, Festivals for Europe – is een project dat de grote Europese kunstenfestivals meer visibiliteit en uitstraling wil bezorgen. De European Festivals Association (EFA) wil met dit project de aandacht vestigen op de creativiteit en diversiteit van het kunstenveld in Europa. Het publiek heeft via een centrale website toegang tot de meest recente festivalinformatie van honderden Europese festivals die het EFFE-label mogen dragen. Meer info op www.effe.eu.

Theater op de Markt maakt ook deel uit van: Circostrada, CircusNext, IN SITU ACT en FACE.

51


© Robin Reynders


TOEGANKELIJKHEID FESTIVAL Theater op de Markt levert samen met INTER extra inspanningen om het evenement toegankelijk te maken voor mensen met een handicap. Neem vooraf zeker contact op met de organisatie als je met vragen zit over je bezoek aan Theater op de Markt. We zetten alvast enkele tips op een rijtje. Bij iedere voorstelling staan verschillende icoontjes, elk met een eigen betekenis, over de toegankelijkheid van de voorstelling. Meer uitleg over de icoontjes kan je lezen op p. 3. Sommige voorstellingen vinden plaats in een kleine locatie met slechts plaats voor enkele rolstoelen. Wil je zeker zijn van je plaats, neem dan vooraf contact op met Dommelhof (+32 11 80 50 02). Ook andere specifieke behoeften voor mensen met een handicap kan je best melden bij reservatie van de tickets op +32 11 80 50 02. Wens je gebruik te maken van voelstoelen of een ringleiding? Bij de voorstellingen waar dit mogelijk is, willen we dit graag voorzien, neem daarom vooraf contact op met de organisatie van Theater op de Markt. Tijdens de voorstelling Maintenant ou Jamais door Cheptel AleĂŻkoum's Brass-Circus-Band: Circa Tsuica (FR) op maandag 30 oktober wordt audiodescriptie voorzien voor blinden en slechtzienden. Tijdens het evenement zijn er vrijwilligers aanwezig op wie je een beroep kan doen. Aarzel niet om hen aan te spreken! Inter zorgt voor assistentie op aanvraag. Neem vooraf contact op met Katrien Gelders: katrien.gelders@inter.vlaanderen of 011 28 57 43. Voor meer informatie over het toegankelijke aanbod van het festival kan je terecht op de website www.theateropdemarkt.be.

Jouw begeleider mag gratis mee naar Theater op de Markt! Het provinciebestuur biedt personen met een beperking de mogelijkheid om een gratis begeleiderspas aan te vragen. Met de Begeleiderspas Limburg kan je op tal van sport- en vrijetijdsactiviteiten, in verschillende recreatieparken en musea en in heel wat cultuurcentra kosteloos een begeleider meenemen. Met dit initiatief wil de provincie Limburg personen met een beperking meer kansen bieden om deel te nemen aan het vrijetijdsaanbod buitenshuis. Wil je weten of jij in aanmerking komt voor een Begeleiderspas Limburg, wat de voorwaarden zijn en hoe je zo’n begeleiderspas kan bekomen, surf dan snel naar www.limburg.be/begeleiderspas. Op de website vind je ook een overzicht van de activiteiten en organisaties waar je met je begeleiderspas terecht kan. Meer informatie kan je ook telefonisch opvragen op het nummer 011 23 73 96 of per e-mail: begeleiderspas@limburg.be.

53


NOTA'S


55


GEZELSCHAP

Zebracinema

Grensgeval

Expo Side-Show

Vuurmeesters

Side-Show

Groupe Acrobatique Tanger

Swoolish

A.Vantournhout/B.Lievens

18.00

19.30

21.00

21.00

21.30

11.00 11.00 13.00

Expo Side-Show Minusmal Minusmal

ZATERDAG 28/10/2017

Expo Side-Show

11.00

VRIJDAG 27/10/2017

11.00

DONDERDAG 26/10/2017

14.00

WOENSDAG 25/10/2017

20.15

DINSDAG 24/10/2017

UUR

Achter de spiegel Simply Clara Simply Clara

Raphaël

dj’s

Halka

Spiegel im Spiegel

Vuurlandschappen

Achter de spiegel

Achter de spiegel

Plock!

Django

VOORSTELLING

Foyer Dansstudio Dansstudio

Zwarte Doos

Bar

Sporthal

Schouwburg

Park

Foyer

Foyer

Zwarte Doos

Schouwburg

LOCATIE

doorl. 25' 25’

50'

doorl.

70'

80’

doorl.

doorl.

doorl.

50’

117'

DUUR

alle alle alle

12+

alle

6+

8+

alle

alle

alle

4+

12+

LEEFTIJD

gratis €3 €3

€ 10

gratis

€ 12

€ 10

gratis

gratis

gratis

€3

€6/€5

PRIJS

49 30 30

11

24

33

49

49

49

23

48

P.

UURSCHEMA'S


13.00 13.00 13.30 13.30 13.30 14.00 14.00 14.00 14.30 15.00 15.30 16.00 16.00 16.00 16.00 16.30 17.00 17.30 18.00 18.00 18.30 19.00 19.00 19.00 19.00 19.30 20.00 20.00 20.15 21.00 21.30

T.Roos/R.Galindo Het Kabinet Goochelaar Jahon La Faux Populaire studenten Acapa Kortfilm Circus zonder handen Side-Show Het Kabinet La Migration Minusmal studenten Acapa T.Roos/R.Galindo Groupe Acrobatique Tanger Cie HMG Het Kabinet Swoolish Circolito de Stijle, Want Vuurmeesters Sprookjes enzo A.Vantournhout/B.Lievens Nathalie Maufroy Comp. de circa EiA Cie HMG Un Loup pour l’homme Circa Tsuica Wes Peden There There Company Petri Dish Circa

Nowhere Men De Kanariteiten Antonio Le Cirque Poussière Humanity Diverse BXL composé 2.0 Spiegel im Spiegel De Kanariteiten Landscape(S) #1 Simply Clara Humanity Nowhere Men Halka 3D De Kanariteiten dj’s It takes two to tango Toni Ronaldoni Vuurlandschappen Passa Il tempo Raphaël Play (work in progress) inTarsi 3D Rare Birds Maintenant ou jamais Zebra (work in progress) As long as we Driften What will have been Circustent Tsuica Atrium CC Lommel Sporthal Spiegeltent

Circustent Loup p. L'Homme

CC Overpelt Kadertent

Park

Atrium Park Riddertent Circustent Faux pop. Touwenparcours L1-L2 Circustent Ateliers Schouwburg Park Park Dansstudio Touwenparcours Atrium Sporthal Kadertent Park Bar Circustent Ateliers Circustentje Park Scoutsrally Zwarte Doos

30’ 30’ doorl. 80’ 35' diverse 30’ 80’ 30’ 35' 25’ 35’ 30’ 70’ 30’ 30’ doorl. 30’ doorl. doorl. 45’ 50' doorl. 60’ 30’ 50’ 105' 60’ 60’ 65’ 65’ alle 12+ alle 6+ 5+ 6+ 6+ 7+ 12+ 10+ 10+

alle

alle alle

alle

alle 6+ alle 7+ alle alle alle 8+ alle alle alle alle alle 6+ 5+ 6+

gratis gratis gratis € 12 gratis gratis gratis € 10 gratis gratis €3 gratis gratis € 12 €3 gratis gratis gratis gratis gratis gratis € 10 gratis €8 €3 € 12 € 12 €3 €7 € 10 € 10 46 41 49 44 11 43 19 14 38 13 39 35 31 17

46 33 42 41 30 40 45 24 14 42

45 42 42 27 40

57


GEZELSCHAP

Expo Side-Show

Minusmal

studenten Acapa

Minusmal

Het Kabinet

Kortfilm

Goochelaar Jahon

Wes Peden

Circusplaneet

studenten Acapa

La Faux Populaire

La Migration

Het Kabinet

Petri Dish

Comp. de circa EiA

Minusmal

Cie HMG

Cirkus in Beweging

Het Kabinet

11.00

11.00

11.30

13.00

13.00

13.00

13.30

14.00

14.00

14.30

14.30

14.30

15.00

15.00

15.00

15.30

16.00

16.00

16.15

ZONDAG 29/10/2017

UUR

De Kanariteiten

Dyne

3D

Simply Clara

inTarsi

Driften

De Kanariteiten

Landscape(S) #1

Le Cirque Poussière

Humanity

Rampage

Zebra (work in progress)

Antonio

Diverse

De Kanariteiten

Simply Clara

Humanity

Simply Clara

Achter de spiegel

VOORSTELLING

25’

doorl.

DUUR

60’

doorl.

diverse

30’

25’

Park

Park

Kadertent

Dansstudio

CC Overpelt

Sporthal

Park

Park

30’

30’

30’

25’

60’

65’

30’

35’

Circustent Faux pop. 80’

Touwenparcours 35’

Circustent Ateliers 30’

Atrium

Riddertent

L1-L2

Park

Dansstudio

Touwenparcours 35’

Dansstudio

Foyer

LOCATIE

6+

alle

5+

alle

6+

10+

6+

alle

7+

alle

alle

7+

alle

alle

6+

alle

alle

alle

alle

LEEFTIJD

gratis

gratis

€3

€3

€8

€ 10

gratis

gratis

€ 12

gratis

gratis

€3

gratis

gratis

gratis

€3

gratis

€3

gratis

PRIJS

42

46

14

30

19

31

42

41

27

40

47

39

42

42

30

40

30

49

P.

UURSCHEMA'S


Un Loup pour l’homme

Sprookjes enzo

de Stijle, Want

Vuurmeesters

Nathalie Maufroy

Cie HMG

Nicanor de Elia

Circa Tsuica

Louis Vanhaverbeke

Circa

Anomalie & …

The Ricochet Project

16.30

17.30

18.00

18.00

19.00

19.00

19.00

19.30

20.00

20.30

21.30

22.00

45’ doorl. doorl. 30’ 105’ 65’

Circustentje Park Park Kadertent Atrium Circustent Tsuica Zwarte Doos Spiegeltent Schouwburg Sporthal

Toni Ronaldoni

Vuurlandschappen

Play (work in progress)

3D

Copyleft (work in progress)

Maintenant ou Jamais

Multiverse

What will have been

Dans le ventre de la ballerine

Smoke & Mirrors

60’

80’

65’

40’

doorl.

50’

Scoutsrally

Passa Il tempo

Circustent Loup p. L'Homme

Rare Birds

59

14+

14+

10+

14+

6+

7+

5+

alle

alle

alle

alle

6+

€ 10

€ 10

€ 10

€ 10

€ 12

gratis

€3

gratis

gratis

gratis

gratis

€ 12

37

12

17

29

13

43

14

43

49

41

44

38


GEZELSCHAP

studenten Acapa

Kortfilm

La Faux Populaire

Un Loup pour l’homme

Louis Vanhaverbeke

Vuurmeesters

Gravity & Other Myths

Cie Voetnoot

Circa Tsuica

Anomalie &…

The Ricochet Project

13.30

14.00

14.30

16.00

16.00

18.00

19.00

19.00

19.30

20.00

21.30

Achter de spiegel

A Simple Space

Expo Side-Show

Gravity & Other Myths

19.00

Smoke & Mirrors

Dans le ventre de la ballerine

Maintenant ou Jamais

Rainshine

A Simple Space

Vuurlandschappen

Multiverse

Rare Birds

Le Cirque Poussière

Diverse

Humanity

Achter de spiegel

VOORSTELLING

11.00

DINSDAG 31/10/2017

Expo Side-Show

11.00

MAANDAG 30/10/2017

UUR

doorl.

DUUR

diverse

doorl.

65’

50’

doorl.

60’

C-mine CC Genk

60’

80’

105’

60’

Foyer

Sporthal

Schouwburg

Circustent Tsuica

Atrium

C-mine CC Genk 60’

Park

Zwarte Doos

Circustent Loup p. L'Homme

Circustent Faux pop. 80’

L1-L2

Touwenparcours 35’

Foyer

LOCATIE

7+

alle

14+

14+

6+

6+

7+

alle

14+

6+

7+

alle

alle

alle

LEEFTIJD

€ 15

gratis

€ 10

€ 10

€ 12

€3

€ 15

gratis

€ 10

€ 12

€ 12

gratis

€3

gratis

PRIJS

21

49

37

12

13

15

21

49

29

38

27

40

49

P.

UURSCHEMA'S


61

Theater op de Markt 2015 Š Jan Castermans


FESTIVALLOCATIES

NEERPELT, Toekomstlaan 5 LOMMEL, CC De Adelberg ± 10,4 km, NIET OP WANDELAFSTAND OVERPELT, CC Palethe ± 3 km, ± 30 min. wandelen

GENK, C-mine Cultuurcentrum ± 40 km, NIET OP WANDELAFSTAND

OP VERPLAATSING 21 22

23

CC Palethe (Jeugdlaan 2, 3900 Overpelt) CC De Adelberg (Adelbergpark 1, 3920 Lommel) ± 10,4 km, ± 15 minuten met de wagen NIET OP WANDELAFSTAND C-mine Cultuurcentrum (C-Mine 10, 3600 Genk) ± 40 km, ± 35 minuten met de wagen NIET OP WANDELAFSTAND


y la an Ralle

f

ndree

Berke

Toekomstlaan

Scoutsrally

Overpelt, CC Palethe ± 3 km, ± 30 min. wandelen

63

an

Jeugdla

OVERPELT CENTRUM

Leopold laan

Haagdoorndijk

21

CC Palethe Overpelt


Scoutsrally afstand ± 1 km (te voet ± 15 minuten).

OMHEINING DOMMEL

HOF

13

20

12 EF NDRE

E

BERK

RALL

EYLA

AN

19

15

14

HAA

GDO

11

ORN

DIJK

b.


10

9

INGA

NG

11 a.

7 SPORTHAL

P2

CATERING

6

3

2

1

18

17 16

SCHOUWBURG

4

P1

LAAN OMST TOEK

5

DOM

OUD MELH O

F

8


FESTIVALLOCATIES THEATERGEBOUW 1 2 3 4 5 6

Info- en ticketbalie / foyer Schouwburg Atrium Zwarte doos Lokaal - gelijkvloers Dansstudio - 1ste verdieping

SPORTCENTRUM 7 8 9 10

Sporthal Kadertent Circustent Un Loup pour l'homme Circustent La Faux Populaire

DOMEIN DOMMELHOF 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

a. Circustent ateliers / b. Circusatelier Cirkus in Beweging Touwenparcours Park - De Kanariteiten Park - La Migration Park - Nathalie Maufroy Riddertent Jahon Spiegeltent De Stijle, Want Scoutsrally Coninxsteen Circustent Circa Tsuica

OP VERPLAATSING 21 22

23

CC Palethe (Jeugdlaan 2, 3900 Overpelt), Zie plan p. 63 CC De Adelberg (Adelbergpark 1, 3920 Lommel) ± 10,4 km ± 15 min. met de wagen NIET OP WANDELAFSTAND C-mine Cultuurcentrum (C-Mine 10, 3600 Genk) ± 40 km ± 35 minuten met de wagen NIET OP WANDELAFSTAND


THEATER OP DE MARKT

een initiatief van de provincie Limburg een organisatie van Provinciaal Domein Dommelhof

INFO & TICKETS

Provinciaal Domein Dommelhof tel. +32 11 80 50 02 | www.theateropdemarkt.be

A

PROGRAMM

DRAAG JE THEATER OP DE MARKT IN JE HART? Praat, vraag of reageer met ons mee op

10DE

EDITIE

#TheateropdeMarkt

EERPELT

MMELHOF N

PRO

theateropdemarkt.be

2017

. T K O 0 3 27OMEIN DO VINCIAAL D

Theater op de Markt 2017 programma  

Van 27 tot en met 30 oktober verandert het domein van Dommelhof voor de tiende keer in een gezellig circusdorp. Circusartiesten uit België e...

Theater op de Markt 2017 programma  

Van 27 tot en met 30 oktober verandert het domein van Dommelhof voor de tiende keer in een gezellig circusdorp. Circusartiesten uit België e...

Advertisement