Page 1

Ανάγλυφες κάρτες Εµπνευσµένες από επιλεγµένα εκθέµατα ελληνικών µουσείων

Ηλεκτρονικός κατάλογος 2013


Περιγραφή Η µοναδική παγκοσµίως χειροποίητη και απαράµιλλη τεχνική εγχάραξης των συγκεκριµένων ανάγλυφων καρτών γίνεται από τον καταξιωµένο καλλιτέχνη Θεόφιλο Ταχταλιανίδη. Συνεργάζεται µε µεγάλους εκδοτικούς οίκους της Αµερικής καθώς και µε πανεπιστήµια για την κατασκευή καλουπιών εγχάραξης για τις ανάγκες των πολυτελών τους εκδόσεων. Στις εκτυπώσεις ο ίδιος ο καλλιτέχνης-χαράκτης ασχολείται κυρίως στην παραγωγή εγχάρακτων καρτών µε καλούπια που κατασκευάζονται χαράσσονται στο χέρι για πελάτες δηµοφιλών πολιτιστικών χώρων και µνηµείων όπως το πωλητήριο του Empire State Building στη Νέα Υόρκη και πλήθος άλλων. Η Protoleum είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος των ανάγλυφων καρτών στην Ευρώπη. Το συγκεκριµένο προϊόν είναι µοναδικό στο είδος του, καθώς η κατασκευή του προέρχεται από µια ιδιαίτερη τεχνοτροπία εγχάραξης που προκαλεί εντύπωση και έλκει τον κάθε υποψήφιο αγοραστή. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο αναµνηστικό της πλούσιας ελληνικής πολιτιστικής κληρονοµιάς µε ιδιαίτερη αισθητική αξία, που κεντρίζει το ενδιαφέρον των ελλήνων και ξένων επισκεπτών των πολιτιστικών χώρων Στην Ελλάδα δραστηριοποιήθηκε µέσα από την συνεργασία του µε τα Museum Shops (πωλητήρια) των σηµαντικότερων Αρχαιολογικών Χώρων και Μουσείων της Ελλάδας, συµπεριλαµβανοµένου και του Νέου Μουσείου της Ακροπόλεως, στα οποία διατίθενται οι υψηλής καλλιτεχνικής και ποιοτικής αξίας ανάγλυφες κάρτες µε θέµατα εντοπιότητας του κάθε Μουσείου και Αρχαιολογικού Χώρου. Η συνεργασία έχει στεφθεί από επιτυχία, κρίνοντας βάσει της υψηλής εµπορικής ανταπόκρισης αλλά και του ενθουσιασµού των επισκεπτών των πολιτιστικών χώρων.


ΑΝΑΓΛΥΦΕΣ ΚΑΡΤΕΣ Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ανάγλυφες κάρτες µε απεικονισµένα πολυδιάστατα σχέδια από την Ελληνική Αρχαιότητα ή οποιοδήποτε σχέδιο ζητηθεί, µε τεχνική ανάγλυφη εγχάραξη σε χαρτί, τύπου ICE No: 57202 – MAKATO και (Acid Free) απαλλαγµένο από χηµικά, σε διαστάσεις 17εκ Χ 12 εκ και τοποθετηµένα µέσα σε σελοφάν που θα συνοδεύονται από φακέλους διαστάσεων 18,5 εκ. Χ 13,5 εκ, τύπου CENTRO σπυρωτό. Στην κάρτα υπάρχει εκτυπωµένο και το ιστορικό του θέµατος που απεικονίζεται. Η παραγωγή γίνεται µε χρήση ειδικών καλουπιών χαρτιού που χαράσσονται στο χέρι. Η χάραξη του θέµατος µε το χέρι είναι αυτή που δίνει και την υψηλή λεπτοµέρεια και το ρεαλιστικό ανάγλυφο που µόνο η εταιρεία µας µπορεί να πετύχει. Με άλλα λόγια ανάγλυφες κάρτες µπορούν ίσως να κάνουν και άλλοι αλλά µε τέτοια λεπτοµέρεια µόνο εµείς. Για το λόγο αυτό είµαστε σίγουροι ότι δεν έχετε αν και ασχολείστε µε το αντικείµενο ξαναδεί ανάγλυφες κάρτες µε παρόµοιες απεικονίσεις. ∆ίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην ποιότητα, τα χαρτιά που χρησιµοποιούµε είναι ιδιαίτερα υψηλής αντοχής στο χρόνο και δεν παρουσιάζουν σηµάδια αλλοίωσης για πολλά χρόνια, µε αποτέλεσµα να µην χάνεται η αισθητική τους αξία.


ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ


Χρυσή µάσκα του Αγαµέµνονα Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Code: C101


Χρυσό στεφάνι Βεργίνας Μουσείο βασιλικών τάφων Αιγών Code: C102


Χρυσό γοργόνειο Μουσείο βασιλικών τάφων Αιγών Code: C103


∆ισκοβόλος του Μύρωνα Αρχαίοι Ολυµπιακοί Αγώνες

Code: C106


Σύµπλεγµα Έρωτα & Ψυχής Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας

Code: C107

Ανάγλυφες Χειροποίητες Κάρτες – Hand made Embossed Cards  

Χειροποίητες Ανάγλυφες Κάρτες Εμπνευσμένες από επιλεγμένα θέματα μουσείωνHand made Embossed Cards depicting well - known cultural themes fro...