Page 1

Σιδηρόδρομος, Αεροδρόμιο, Σχέδιο Ανασυγκρότησης, Λιμάνια, Ολυμπία Οδός,Ταμείο Μολυβιάτη...Πόσες ακόμη ήττες;

ÓÁÂÂÁÔÏ 6 IOYËÉÏÕ 2013

Ετος 11o

/

ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ: 3375 / Τιμή: 50λ. / (Eκτός Νομού 1 Ευρώ)

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ

ΜΗΔΕΝΙΚΟ το όριο εγγυήσεων Eπιβεβαιώνεται, δυστυχώς, το αποκλειστικό χθεσινό πρωτοσέλιδο της “ΠΡΩΤΗΣ”

Μέχρι 30 Σεπτεμβρίου το “Βοήθεια στο Σπίτι”

Δεν είναι δυνατή η αναστολή πληρωμής των οφειλών των επιχειρήσεων προς τα πιστωτικά ιδρύματα αναφέρει η αρμόδια, για την κίνηση κεφαλαίων Εγγυήσεων Δανείων και Αξιών του Υπουργείου Οκονομικών, Υπηρεσία

Μ

ε τον πλέον επίσημο τρόπο έρχεται να επιβεβαιώσει το χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της "ΠΡΩΤΗΣ" με τίτλο "ΣΤΑ…ΝΥΧΙΑ των τραπεζών" το απαντητικό έγγραφο που εστάλη στον πρώην Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηλείας Άγγελο Αγγελόπουλο από την αρμόδια για την κίνηση κεφαλαίων Εγγυήσεων Δανείων και Αξιών του Υπουργείου Οκονομικών Υπηρεσία , σχετικά με την μη αναστολή δόσεων των εγγυημένων δανείων.

Ó.5

ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΚΟΥΡΟΥΤΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ

Επαναληπτική δημοπρασία τη Δευτέρα

Παράνομη η απόφαση για τις αντικειμενικές αξίες

>> ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ

Δεν παραδίδει ο Ντάβαρης

Ο Κώστας Ντάβαρης δεν παρέδωσε χθες τα βιβλία του Πανηλειακού, την ώρα που η διοίκηση του Ρεντζούλη, δεν αναγνωρίζει τη Γενική Συνέλευση.

>> Ó. 16

Ó. 24

Διανομή ρούχων και παπουτσιών

>>

Ó.24

ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ

>>

ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

>>

Ó.7

>>

Ó. 13


2

w w w . p r o t i n e w s . g r

Σχόλια / Παραπολιτικά

/ ÓÜââáôï 6 Éïõëßïõ 2013

Δυνατό χαρτί

Ένας λαθρομετανάστης στο Μαξίμου Αυτό με τρελαίνει περισσότερο. Η υποκρισία. Ο πρωθυπουργός κάλεσε στο Μαξίμου τον Γιάννη Αντετοκούμπο να τον συγχαρεί γιατί επιλέχτηκε στο ντραφτ του NBA, ο πρώτος έλληνας σε τόσο καλή σειρά. Γιατί όμως; Αυτός ο πρωθυπουργός και αυτή η κυβέρνησή του δεν είναι που ακύρωσε το νόμο Ραγκούση του 2010; Αυτοί δεν έλεγαν ότι έτσι ωθούμε τους μετανάστες του κόσμου όλου να έρθουν στην Ελλάδα; Ο Γιάννης γεννήθηκε στην Ελλάδα, η Ελλάδα τον μεγάλωσε, του έμαθε μπάσκετ, τον έκανε αυτό που είναι, να πηγαίνει τώρα δηλαδή στο ΝΒΑ και ο αδελφός του να κρατάει στην κερκίδα την ελληνική σημαία. Η Ελλάδα μπορεί να καμαρώνει, η ΝΔ όμως γιατί; Ο 17χρονος Γιάννης θα μπορούσε να έχει την ελληνική ιθαγένεια σύμφωνα με το νόμο 3838/2010. Όπως και όλα τα άλλα παιδιά της ίδιας κατηγορίας. Όμως ο σημερινός υπουργός Δικαιοσύνης διαφωνούσε. Όχι όμως για όλους. Μόνο γι' αυτούς που βλέπουμε στα λεωφορεία και τους δέρνουμε. Μόνο γι' αυτούς που όταν ζητάνε τα λεφτά τους καλούμε τη Χρυσή Αυγή. Όταν πηγαίνουν στο ΝΒΑ, τότε υπάρχουν και εξαιρέσεις. Ειδικά γι' αυτόν, με τις "άοκνες ενέργειες" της Ομοσπονδίας και του υπουργείου, ο Γιάννης παίρνει την ιθαγένεια. Και ο πρωθυπουργός τον υποδέχεται στο Μαξίμου. Ώστε να καμαρώνει έναν Έλληνα στο NBA. Τα παιδιά που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν και σπούδασαν εδώ, που ξέρουν για μόνη τους πατρίδα την Ελλάδα, τρέμουν κάθε μέρα στο δρόμο. Δεν έχουν πατρίδα. Τα διώχνουμε όπως τον Οδυσσέα Τσενάι που βρήκε στέγη στο ΜΙΤ, στην Ελλάδα δεν τον άφηναν να κρατήσει τη σημαία. Αλλά όταν πρόκειται να κερδίσουμε λίγη δημοσιότητα, αρχίζει το γνωστό τροπάρι των επιλεκτικών νομιμοποιήσεων. Αν ήταν λίγο συνεπείς με αυτά που έλεγαν, δεν θα έδιναν την ιθαγένεια ούτε στο Γιάννη. Αλλά δεν είναι. Δεν πιστεύουν τίποτα απ' όσα λένε. Παιχνίδια φόβου παίζουνε, χειρισμού των μαζών, ρόλους ανεβάζουνε, επαγγελματίες της πατρίδας, της θρησκείας, του λαού. Έμποροι. Η Ελλάδα χρειάζεται όλους τους Γιάννηδες που αισθάνονται και θέλουν να είναι Έλληνες. Που λένε και από το ΝΒΑ, ότι θέλουν να παίζουν στην Εθνική Ελλάδος. Αυτοί είναι ο τόπος μας, όλοι όσοι αισθάνονται κάτοικοι, πολίτες της χώρας. Όσοι προσπαθούν να τους διώξουν, μικραίνουν την Ελλάδα, την κάνουν φτωχότερη. Φώτης Γεωργελές, Athens Voice, 03/07/2013 Πύρρων

Αναγνώστης της "ΠΡΩΤΗΣ" που επικοινώνησε χθες με την εφημερίδα εξέφρασε την δυσφορία του για την μη εύρυθμη εσωτερική λειτουργία του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Όπως τόνισε όταν βρέθηκε στο Δημαρχείο της πόλης για να εξυπηρετηθεί στις διοικητικές υπηρεσίες του, κανένας δεν τον βοήθησε και υπέστη όπως είπε μια μεγάλη ταλαιπωρία αφού δεν μπόρεσε να διεκπεραιώσει την υπόθεση του. Το ερώτημα προς την Δημοτική Αρχή είναι το εξής: Αν δεν μπορείτε κύριοι να εξυπηρετήσετε τον απλό πολίτη που έρχεται από ένα ορεινό χωριό για μια απλή υπόθεση του, τότε τα μεγάλα και σημαντικά θέματα που ταλανίζουν τον Δήμο πως θα τα Θ. Λαμπ. επιλύσετε;

Ιδιοκτησία: ΠΡΩΤΗ Εκδοτική ΑΕ Εκδότης: Περικλής Μεταξάς Διευθυντής: Δημήτρης Ζιάκας Δημοσιογράφοι: Αννα Αγγελίδου, Κώστας Γιάλπας, Βάσω Κοκκινογένη, Θοδωρής Λάμπρος Αθλητικό: Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Σοφοκλής Φραγκογιαννόπουλος Διεύθυνση Eμπορικού Τμήματος: Γιάννης Βενιζέλος Πύργος - Ρήγα Φεραίου 113 (έναντι Δ.Ο.Υ. Πύργου-Πάροδος Forum) ΤΚ: 27100 - Κωδικός:6603 Τηλ.: 26210-40100, Fax: 26210-40107 Fax Συντακτών: 26210-40106 E-M Mail: protinews@otenet.gr, protisales@protinews.gr website:www.protinews.gr Αμαλιάδα - Ελ. Βενιζέλου 19, ΤΚ: 27200 Τηλ.: 26220-38290-1, Fax: 26220-38292 E-M Mail: protiama@otenet.gr Στο λογότυπο της εφημερίδας απεικονίζεται ο Δίας του Φειδία, από νόμισμα των Ηλείων. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα. Χειρόγραφα συνεργατών και επιστολές που δημοσιεύτηκαν ή όχι, δεν επιστρέφονται.

Ουδέν κακό αμιγές καλού έλεγαν οι Αρχαίοι. Η ρήση ταιριάζει στην περίπτωση του ελληνικού τουρισμού ο οποίος καταγράφει κέρδη από τις ταραχές σε Αίγυπτο και Τουρκία. Σε σχετικό ρεπορτάζ Αθηναϊκής εφημερίδας διαβάζουμε ότι μόνο στα αεροδρόμια Ηρακλείου, Κέρκυρας, Ζακύνθου και Ρόδου οι αφίξεις ξεπέρασαν το 1 εκατ. τον Ιούνιο. Μάλιστα, δεν αποκλείεται πλέον το αρχικά εκτιμηθέν ρεκόρ των περίπου 17 εκατ. ξένων επισκεπτών για τον ελληνικό τουρισμό να αναρριχηθεί σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα. Το ερώτημα που τίθεται είναι απλό. Εμείς εδώ στην Ηλεία πότε θα συνειδητοποιήσουμε πόσο δυνατό χαρτί είναι ο τουρισμός; Δ.Ζιάκ.

Ξεφαντώνουν… Ξεφαντώνουν στο δήμο Ήλιδας οι υποστηρικτές του ενός ή του άλλο επίδοξου νέου δημάρχου. Από ότι γνωρίζω έχουν ήδη πάρει τους … δρόμους και με σθένος προσπαθούν να "περάσουν" τον εκλεκτό τους στους δημότες. Τώρα αν τα καταφέρνουν θα δείξει… Κ. Γιάλπ.

Tou Γιάννη Ιωάννου από το “Εθνος”’

Καθαρές κουβέντες

Οργή λαού στην Κρέστενα για την αποψίλωση του υποκαταστήματος ΙΚΑ. Η "ΠΡΩΤΗ" με αναλυτικό ρεπορτάζ αναφέρθηκε στο μείζον θέμα που έχει προκύψει και κατέγραψε τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των πολιτών. Συμπέρασμα πρώτο: Η αποψίλωση υπηρεσιών συνεχίζεται σε τοπικές κοινωνίες όπως της Κρέστενας με αποτέλεσμα να επιταχύνεται η ερημοποίηση της περιοχής. Συμπέρασμα δεύτερο: Η αγοραστική κίνηση στην Κρέστενα έχει πέσει απόρροια της αποψίλωσης υπηρεσιών. Ένας μεγάλος αριθμός πολιτών από τα γύρω χωριά κατέβαινε για να διεκπεραιώσει τις υποχρεώσεις του σε υπηρεσίες όπως η ΔΟΥ, το Ει-

ρηνοδικείο. Τώρα απλά δεν έρχεται. Συμπέρασμα τρίτο: Οι πολίτες της Κρέστενας και των γύρω περιοχών αναγκάζονται πλέον να μεταβαίνουν στον Πύργο για να εξυπηρετηθούν. Αυτό συνεπάγεται κόστος στις μετακινήσεις τους εν μέσω μιας σκληρής οικονομικής κρίσης. Συμπέρασμα τέταρτο: Αν συνεχιστούν οι αποψιλώσεις υπηρεσιών (σειρά μπορεί να έχει το νοσοκομείο ή το αστυνομικό τμήμα), τότε όπως εύστοχα είπε ο καλός φίλος Γιώργος από την Κρέστενα, καλύτερα να διώξουν και τα σπίτια και να πουν ότι κάποτε εδώ υπήρχε μια πόλη με το όνομα Κρέστενα! Θ. Λαμπ.

Χωρίς περιστροφές

Η γνωστή συγγραφέας Ελένη Τσαμαδού φιλοξενήθηκε χθες στο πρωινό μαγκαζίνο του ραδιοφωνικού σταθμού "VoX FM - 103.3" με τίτλο "Καλημέρα σας" από το συνάδελφο δημοσιογράφο Διαμαντή Μπράμο. Η κα Τσαμαδού έκανε μια σύντομη αναφορά στα λογοτεχνικά της δημιουργήματα ξεχωρίζοντας την "Ετέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου" καθώς επίσης και στις πηγές έμπνευσή της. Αναφερόμενη στην καινούρια της δουλειά το " Υστερόγραφο ζωής" η συγγραφέας εξιστόρησε την ζωή μιας γυναίκας πριν τον πόλεμο κατά την κατοχή και μέχρι το τέλος της ζωή της ζητώντας συγχώρεση από το γιό της που εγκατέλειψε σε μικρή ηλικία. Να σημειώσου-

με ότι η Ελένη Τσαμαδού βρίσκεται στην Ηλεία καλεσμένη του Συλλόγου Γυναικών Βουπρασίας και θα παρουσιάσει στο Δημαρχείο Βάρδας σήμερα Σάββατο στις 7:30 το νέο της βιβλίο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "ΒΟΥΠΡΑΣΙΑ". Η ίδια πάντως "έβγαλε" και είδηση καθώς απεκάλυψε ότι για το μέλλον ετοιμάζει ένα ακόμα βιβλίο που θα σχετίζεται με την Ηλεία κατά το τέλος της Φραγκοκρατίας και πιο συγκεκριμένα με την Ανδραβίδα και το Χλεμούτσι.

Δ. Ζιάκ.


Σχόλια / Παραπολιτικά

Και ναι. Ορθώς η Δημοτική Αστυνομία στο δήμο Πύργου, "καρφιτσώνει" ραβασάκια στα παρμπρίζ των παρανόμως σταθμευμένων οχημάτων στο κέντρο της πόλης. Ορθώς αλλά… Που θα σταθμεύσουν τα οχήματα των κατοίκων της πόλης αλλά και των επισκεπτών της τη στιγμή που δεν υπάρχει δημοτικό παρκινγκ το οποίο θα καλύπτει τις ανάγκες και οι υπηρεσίες βρίσκονται στο κέντρο; Θα μου πείτε να παρκάρουν στις εισόδους του Πύργου. Σωστό και αυτό αλλά δεν γίνεται να κόβεις τις κλήσεις κατά ριπάς χωρίς να διαθέτεις τις στοιχειώδης υποδομές… Κ. Γιάλπ.

Κάθε καλοκαίρι η ίδια ιστορία με το ζήτημα έλλειψης νερού αλλά και ακατάλληλης ποιότητας στα χωριά της Ηλείας. Εντάξει το πρόβλημα αυτό φαίνεται πως θα λυθεί για τον Πύργο, την Αρχαία Ολυμπία και τα χωριά των συγκεκριμένων δήμων με το έργο ύδρευσης από τον Ερύμανθο. Με την υπόλοιπη Ηλεία τι γίνεται όμως; Θα πρέπει να κατανοήσουν οι αρμόδιοι ότι δε μπορούν να μιλούν για έργα αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των πολιτών τη στιγμή που δεν έχουν λύσει ακόμη το ζήτημα της ύδρευσης και της ποιότητας του νερού. Ας σοβαρευτούν λίγο και ας λύσουν τα μικρά αλλά σημαντικά πριν ανακοινώσουν …μεγαλόπνοα σχέδια! Βασ. Κ.

w w w . p r o t i n e w s . g r

3

από το ατομικό. Και αναφέροΟλυμπία Οδός, σιδηρόμαι στο κοινωνικό και στο αδρομος, αεροδρόμιο, νοτομικό συμφέρον, καθώς όσο σοκομείο, λιμάνι Κατακόη Ολυμπία οδός ήταν στην "ελου, μία σειρά από ανοιπικαιρότητα" κάποιοι είχαν χτά θέματα τα οποία αποδηλώσει έτοιμοι ακόμα και να τελούν χρόνιες διεκδικήπαραιτηθούν, σαν μέτρο πίεσεις για το Νομό και τους σης προς την κυβέρνηση. κατοίκους του. Μέσα στο πέρασμα των χρόνων ελάΒέβαια λόγια ήταν και τα πήχιστα έχουν γίνει ενώ το Γράφει ρε ο άνεμος, λόγια ήταν και μέλλον φαντάζει δυσοίωη Άννα Αγγελίδου νο. Πολλές φορές φοβά- anagelidou@yahoo.gr πάνε. Έναν χρόνο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές κανείς μαι ότι θα καταντήσω γραφική λέγοντας τα ίδια και τα ίδια, δεν έχει τα "κότσια" να αφήσει την κααλλά δεν μπορώ να κλείνω τα μάτια και ρέκλα του εις ένδειξη διαμαρτυρίας. Τα μεγάλα έργα- χρόνιες διεκδικήτα αυτιά μου σε όλα όσα γίνονται. σεις- δεν αφορούν μόνο τον Πύργο ή Ούτε που θυμάμαι πόσες επιστολές έ- την Αμαλιάδα, αφορούν όλο το Νομό, χουν στείλει οι Ηλείοι αιρετοί τους τε- από την μία γωνιά του έως την άλλη. Αλευταίους μήνες προς Υπουργούς και φορoύν τον κάτοικο της Βάρδας και παρατρεχάμενους, επισημαίνοντας την της Μανωλάδας τόσο όσο και τον κάανάγκη ολοκλήρωσης της Ολυμπίας Ο- τοικο της Ζαχάρως και της Φιγαλείας. δού και ζητώντας ένα και μόνο ραντεβού με τον Πρωθυπουργό. Το όλο "έρ- Δεν είναι δυνατόν στον Νομό που διαγο" έχει καταντήσει πραγματικά κου- θέτει το μεγαλύτερο brand name σε οραστικό καθώς επαναλαμβάνεται κάθε λόκληρο τον κόσμο εκείνο της Αρχαίας Ολυμπίας, οι κάτοικοι του να ζητιαλίγο και λιγάκι. νεύουν ένα ραντεβού. Με τις επιστολές, η Ηλεία δεν κέρδισε Δυστυχώς θα το πω για μία ακόμα φοποτέ και τίποτα. Οι κάτοικοι αυτού του ρά με την ελπίδα ότι κάποιοι "καρεΝομού έχουν ανάγκη από πράξεις και κλοκένταυροι" τελικά θα καταλάόχι από αλληλογραφία. Έχουν ανάγκη βουν… ή αλλάζουμε τακτική ή βουαπό έργα και από ανθρώπους που θα λιάζουμε, η απόφαση δική μας. βάλουν το κοινωνικό συμφέρον πάνω

Επί της Οδού Ολυμπίων στον Πύργο υπάρχει η πηγή της Αγίας Παρασκευής που εδώ και χρόνια αναβλύζει πόσιμο νερό. Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι φτάνουν στο συγκεκριμένο σημείο προκειμένου να γεμίσουν δοχεία με νερό για το σπίτι τους, περιμένοντας την στιγμή που θα έχουν άφθονο και καθαρό νερό στις βρύσες τους από τον Ερύμανθο. Ας ελπίσουμε ότι η νέα προσπάθεια που ξεκίνησε με την υδροδότηση της πόλης του Πύργου θα έχει και συνέχεια και πραγματικά θα λυθεί το χρόνιο αυτό πρόβλημα. Α. Αγγελ.

ΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΓΡΑΦΟΥΝ...

/ ÓÜââáôï 6 Éïõëßïõ 2013

Ελλάς το μεγαλείο σου! Ταλαιπωρία μετά θάνατον για ηλικιωμένη από την Αμαλιάδα και την οικογένεια της αφού οι δικοί της άνθρωποι δυσκολεύτηκαν να εκδώσουν την άδεια ταφής εξαιτίας όπως πληροφορούμαστε του σεμιναρίου που παρακολουθούσαν οι υπάλληλοι του ληξιαρχείου του Δήμου Ήλιδας. Τα παιδιά της ηλικιωμένης ξεπέρασαν το "σκόπελο" και κατάφεραν να κηδέψουν τη μητέρα τους, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες της "ΠΡΩΤΗΣ" περίμεναν λίγη ευαισθησία και καλύτερη συμπεριφορά από τους υπαλλήλους αφού λίγες ώρες πριν είχαν χάσει ένα από τα πιο αγαπημένα τους πρόσωπα, αντ' αυτού αντιμετωπίστηκαν με λες και οι ίδιοι είχαν την ευθύνη που η μητέρα τους πέθανε την ημέρα του σεμιναρίου! Και μετά παρεξηγούμαστε που μας λένε Ουγκάντα… Βασ. Κ.


4

Ανάπτυξη

w w w . p r o t i n e w s . g r

“Πράσινο φως” από Ε.Ε.

811 εκατ. ευρώ στους αυτοκινητόδρομους Την κάλυψη σχεδόν του συνόλου της χρηματοδοτικής συμβολής του Δημοσίου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για την ανακατασκευή των παραχωρημένων σε ιδιώτες αυτοκινητόδρομων επιβεβαίωσε ο υπουργός Ανάπτυξης. Οπως ανέφερε, η Ε.Ε. δέχθηκε να καλύψει 811 εκατ. ευρώ, δίνοντας ουσιαστικά μια τονωτική ένεση στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της χώρας. Σε συνέντευξη Τύπου για την πρόοδο του ΕΣΠΑ, ο κ. Κωστής Χατζηδάκης σημείωσε: "Το ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι διατεθειμένη από τώρα να δεχθεί τη δήλωση αυτών των κονδυλίων για να καλύψει το σύνολο της χρηματοδοτικής συμβολής του Δημοσίου στην κατασκευή των έργων, είναι ενδεικτικό της προόδου που έχει επιτευχθεί στις διαπραγματεύσεις για τους αυτοκινητόδρομους" Οχημα για την "επιστροφή" των 811 εκατ. ευρώ ήταν η παραδοχή ότι τα έσοδα των παραχωρησιούχων από τα διόδια είναι χρήματα που θα εισέπραττε το κράτος, άρα το Δημόσιο δικαιούται να ζητήσει την "επιστροφή" τους καθώς αποτελούν κομμάτι της χρηματοδότησης των έργων. Με τον ίδιο τρόπο επιδιώκεται και η επιστροφή των προσφάτως καταβληθέντων αποζημιώσεων προς τους παραχωρησιούχους. Οι οδικές παραχωρήσεις αναμένεται, άλλωστε, να ενταχθούν ως έργα-γέφυρες και στην επόμενη προγραμματική περίοδο, δηλαδή στο νέο ΕΣΠΑ, που ξεκινά το 2014, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο την ολοκλήρωση των έργων και πέραν του προγραμματισμένου χρόνου, δηλαδή του 2015.

Στα κονδύλια του ΕΣΠΑ Η ένταξη των 811 εκατ. ευρώ στα κονδύλια του ΕΣΠΑ που απορρόφησε η χώρα μας το πρώτο εξάμηνο του 2013 ανεβάζει το ποσοστό απορρόφησης σε σχέση με τον στόχο του Μνημονίου στο 169,3%. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, η χώρα μας υπερκάλυψε τον στόχο, απορροφώντας κονδύλια 2,1 δισ. ευρώ έναντι στόχου 1,3 δισ. ευρώ. Ο υπουργός Ανάπτυξης εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πλήρη απορρόφηση των χρημάτων του ΕΣΠΑ, αισιοδοξία που στηρίζεται και στην αναμενόμενη έγκριση για τη μείωση της εθνικής συμμετοχής στο Πρόγραμμα. Η έγκριση της σχετικής δυνατότητας, που αναμένεται τον Σεπτέμβριο, θα επιτρέψει να διασωθούν οι κοινοτικοί πόροι και παράλληλα θα αποτελέσει δημοσιονομική ανάσα για τη χώρα, περιορίζοντας τους πόρους που θα διατεθούν μέσα από το ΠΔΕ. Αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται, άλλωστε, η χώρα μας να υποβάλει στην Επιτροπή τις προτάσεις για την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ, μεταφέροντας κονδύλια από προγράμματα που εμφανίζουν χαμηλή απορρόφηση, όπως της Διοικητικής Μεταρρύθμισης και της Ψηφιακής Σύγκλισης, σε άλλες δράσεις, προκειμένου αυτά να μη χαθούν.

/ ÓÜââáôï 6 Éïõëßïõ 2013

Δόθηκαν τα "οικόπεδα" σε Πατραϊκό και Ιωάννινα

Εντός της εβδομάδας κληρώνει για Κατάκολο Σ

ε κατακύρωση των διαγωνισμών για έρευνα και εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στα Ιωάννινα και το Δ. Πατραϊκό Κόλπο, όπου σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τα εκτιμώμενα απολήψιμα αποθέματα είναι της τάξης των 250 280 εκατ. βαρελιών, προχωρά το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), ενώ παράλληλα προχωρούν οι διαδικασίες για την προκήρυξη τουλάχιστον άλλων δέκα χερσαίων περιοχών της χώρας. Όπως ανακοινώθηκε απόψε, η Επιτροπή αξιολόγησης των προσφορών οι οποίες υπεβλήθησαν στο πλαίσιο των διαγωνισμών που είχαν προκηρυχθεί πέρυσι τον Ιανουάριο, ολοκλήρωσε το έργο της και σύμφωνα με την ομόφωνη πρότασή της προς τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη: Για τη χερσαία περιοχή των Ιωαννίνων προτείνεται ως ανάδοχος η κοινοπραξία ENERGEAN OIL AND GAS / PETRA. Για τη θαλάσσια περιοχή του Πατραϊκού προτείνεται η κοινοπραξία ΕΛΠΕ /EDISON/PETROCELTIC. Για την τρίτη περιοχή που είχε προκηρυχθεί (Κατάκολο) διαπιστώθηκε ότι οι προσφορές των δύο ενδια-

φερομένων ήταν παραπλήσιες. Έτσι η αξιολόγηση συνεχίζεται και η κατακύρωση αναμένεται εντός των επόμενων ημερών ή εβδομάδων. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΕΚΑ, τα εκτιμώμενα απολήψιμα αποθέματα στον Πατραϊκό Κόλπο είναι της τάξης των 200 εκατ. βαρελιών, στα Ιωάννινα 50 - 80 εκατ. βαρέλια και στο Κατάκολο 3 εκατ. βαρέλια, ενώ τα αναμενόμενα συνολικά έσοδα του Δημοσίου από τις δύο περιοχές που κατακυρώθηκαν, σε βάθος χρόνου 25ετίας, υπολογίζονται σε περίπου 11 δισ. ευρώ. Ο κ. Μανιάτης ενημέρωσε ήδη για τις εξελίξεις τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, καθώς και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Η Επιτροπή, έπειτα από την αξιολόγηση των αρχικών προσφορών, προέβη σε διαπραγμάτευση με τους υποψήφιους παραχωρησιούχους (μεμονωμένες εταιρείες ή κοινοπραξίες εταιρειών). Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ: Οι συμβάσεις μίσθωσης έχουν δομηθεί σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, αλλά έχει ληφθεί σημαντικά υπόψη και η διεθνής πρακτική έρευνας και παραγωγής, ώστε να εξασφαλισθεί η "καλή πρακτική" σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει αποδοθεί στο θέμα της περιβαλλοντικής προστασίας, για την οποία οι υποψήφιοι ανάδοχοι έχουν δεσμευτεί για την εφαρμογή όλων των προβλεπόμενων από την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία όρων και των αυστη-

ρότερων προδιαγραφών της βιομηχανίας πετρελαίου, όπως αυτές έχουν διεθνώς καθιερωθεί. Τα αναμενόμενα έσοδα σε περιφερειακό επίπεδο για έργα ανάπτυξης και μείωσης των περιφερειακών και των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων (20% των εσόδων του δημοσίου για δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος και 5% των ειδικών πόρων της τοπικής και της περιφερειακής αυτοδιοίκησης), ανέρχονται σε περίπου 2 δισ. ευρώ. Σημειώνεται για λόγους σύγκρισης ότι η δημόσια δαπάνη στα δύο Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα (Π.Ε.Π.) Δυτ. Ελλάδας και Ιονίων Νήσων είναι περίπου 700 εκατ. ευρώ, δηλαδή τα αναμενόμενα έσοδα των τοπικών κοινωνιών μόνο από το μπλοκ του Πατραϊκού, είναι περίπου τριπλάσια.


Θέμα

/ ÓÜââáôï 6 Éïõëßïõ 2013

w w w . p r o t i n e w s . g r

5

ΜΗΔΕΝΙΚΟ το όριο εγγυήσεων λέει το Υπουργείο Οικονομικών

“Καίνε” τις επιχειρήσεις Αποκαλυπτική απάντηση στον πρώην Πρόεδρο του ΕΒΕ Ηλείας Άγγελο Αγγελόπουλο ότι δεν είναι δυνατή η αναστολή πληρωμής των οφειλών των επιχειρήσεων προς τα πιστωτικά ιδρύματα Ο ίδιος καλεί Επιμελητήριο και φορείς να ξεσηκωθούν και να απαιτήσουν την εξαίρεση της Ηλείας στο πλαίσιο απόφαση της Ευρωβουλής η οποία αφορά περιοχές που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές

Μ

ε τον πλέον επίσημο τρόπο έρχεται να επιβεβαιώσει το χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της "ΠΡΩΤΗΣ" με τίτλο "ΣΤΑ…ΝΥΧΙΑ των τραπεζών" το απαντητικό έγγραφο που εστάλη στον πρώην Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηλείας Άγγελο Αγγελόπουλο από την αρμόδια για την κίνηση κεφαλαίων Εγγυήσεων Δανείων και Αξιών του Υπουργείου Οκονομικών Υπηρεσία , σχετικά με την μη αναστολή δόσεων των εγγυημένων δανείων.

Ïéêïíïìéêþí Ç áðÜíôçóç ðïõ Ýóôåéëå ÷èåò ôï Õð. ê. Áããåëüðïõëï

óôïí

"Ïé áñìüäéïé öïñåßò íá ðïõí ü÷é óôï …êñõöôïýëé." ëÝåé óôçí "ÐÑÙÔÇ" ï ðñþçí Ðñüåäñïò ôïõ ÅÂÅ Çëåßáò. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αγγελόπουλος είχε αποστείλει σχετική επιστολή στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά η οποία κοινοποιήθηκε στον Υπουργό Οικονομικών στον αρμόδιο Υφυπουργό και στην αρμόδια Διεύθυνση. ( η συγκεκριμένη επιστολή είχε δημοσιευτεί και στην "ΠΡΩΤΗ"). Στην απάντηση που του εστάλη την οποία υπογράφει ο Γενικός Διευθυντής Π. Καρακούσης- επισημαίνεται ότι " Σύμφωνα με το Πρόγραμμα Οικονομικής Στήριξης της Χώρας μας το ποσό των νέων εγγυήσεων, στις οποίες συγκαταλέγονται και οι ρυθμίσεις παλιότερων εγγυημένων δανείων για τα προσεχή έτη είναι μηδενικό"! Ως εκ τούτου γνωστοποιείται στον κ. Αγγελόπουλο ότι το αίτημά του "για αναστολή πληρωμής των οφειλών των επιχειρήσεων προς τα πιστωτικά ιδρύματα, για χρονικό διάστημα δέκα ετών, οι οποίες απορρέουν από τα δάνεια για τα οποία έχει παρασχεθεί η εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, δεν δύναται να ικανοποιηθεί λόγω του ανωτέρω περιορισμού"

ðïëëþí á êáé åíåñãïðïßçóå ôá áíôáíáêëáóôéêÜ ÔÜñáîå ôá ëéìíÜæïíôá ýäáôá óôçí Çëåß ôçò "ÐÑÙÔÇÓ" ëéäï ôïóÝ ðñù éá ôï ÷èåóéíü áðïêëåéóôéêü åðé÷åéñçìáôéþí ðïõ Ý÷ïõí ëÜâåé äÜíå

“Να κατέβουμε στους δρόμους!” Σε δήλωσή του στην "ΠΡΩΤΗ" ο κ. Αγγελόπουλος σημειώνει ότι η επιστολή που είχε στείλει στον Πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά κοινοποιήθηκε στους κ.κ. Στουρνάρα και Μαυραγάνη και εν συνεχεία στην αρμόδια Διεύθυνση για τις ρυθμίσεις των εγγυήσεων δανείων. "Ταυτόχρονα είχα ζητήσει από τον κ. Σαμαρά 10ετή αναστολή των πυρόπληκτων δανείων με το αιτιολογικό ότι υπάρχει απόφαση της Ευρωβουλής και σχετική Ευρωπαϊκή Νομοθεσία η οποία αφορά στις περιοχές που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές. Δυστυχώς η απάντηση που έλαβα από τον κ. Σταικούρα, την οποία υπογράφει ο Γενικός Διευθυντής Π. Καρακούσης είναι αρνητική. Αναφέρει ότι δεν υπάρχει καθόλου όριο εγγυήσεων ( είναι μηδενικό) άρα το αίτημά μας για τη δεκαετή αναστολή δεν μπορεί να ικανοποιηθεί. Ύστερα απ όλα αυτά εκτιμώ ότι το μόνο που μας απομένει να κάνουμε είναι να κατέβουμε στους δρόμους. Καλώ όλους

τους πυρόπληκτους που έχουν λάβει δάνεια όπως και εκείνους που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές και δανειοδοτήθηκαν να ξεσηκωθούν. Να απαιτήσουμε να αποδεσμεύσει η Ε.Ε. όριο εγγυήσεων για την Ηλεία που επλήγει από φυσικές καταστροφές. Ας αγωνιστούμε όλοι , όχι μόνο οι επιχειρηματίες, διότι τώρα είναι η ώρα .

Πρώτος ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κα εν συνεχεία οι Πρόεδροι των Συλλόγων των Ομοσπονδιών και των Εργατικών Σωματείων . Οι αρμόδιοι φορείς να πουν όχι στο …κρυφτούλι. Πρέπει πάση θυσία να μας εγκρίνει η Ε.Ε. όριο εγγυήσεων και να εξασφαλίσουμε παράταση αν όχι δέκα τουλάχιστον δύο ετών."

Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη

Ο Υπουργός απαξίωσε την τροπολογία για τα πυρόπληκτα Ο Υπουργός Οικονομικών Κ. Στουρνάρας απαξίωσε πλήρως την τροπολογία που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τα πυρόπληκτα δάνεια και τις εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου. Κατά τη συζήτηση στην ολομέλεια του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών με θέμα "Ενσωμάτωση της Οδηγίας 2011/16/ΕΕ, ρύθμιση θεμάτων της Ε.Λ.Τ.Ε., αναμόρφωση Οργανισμού του Ν.Σ.Κ. και άλλες διατάξεις" Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ανάμεσά τους και η Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, κατέθεσαν τροπολογία που αφορούσε την ακύρωση της παραγράφου 4 του άρθρου 20 του ν.4151 για τις εγγυήσεις του δημοσίου των πυρόπληκτων δανείων. Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας αρνήθηκε ακόμα και να τοποθετηθεί για τη συγκεκριμένη τροπολογία που αφορά εκατοντάδες επιχειρηματίες των πυρόπληκτων νομών, οι οποίοι έλαβαν δάνεια μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, η μη ρύθμιση των οποίων θα έχει τραγικές συνέπειες για την οικονομία των ήδη επιβαρυμένων αυτών νομών. Η απαξίωση αυτή αποδεικνύει περίτρανα την αδιαφορία της δικομματικής κυβέρνησης για τους πολίτες όλης της χώρας και επιβεβαιώνει για ακόμα μια φορά την πλήρη υποταγή της στις επιταγές των δανειστών μας.


6

Αυτοδιοίκηση

w w w . p r o t i n e w s . g r

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΗΛΕΙΑΣ

Εκλογή νέου Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας Υπό την Προεδρία του Αντώνη Σαμαρά συνεδριάζει αύριο Κυριακή στις 11:00 π.μ. στα Κεντρικά Γραφεία του Κόμματος Συγγρού 340 η Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας που προέκυψε από το Θ΄ Συνέδριο. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι: Εισήγηση Προέδρου κ. Αντώνη Σαμαρά. Εισήγηση Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη. Εκλογή νέου Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής και μελών Εκτελεστικής Γραμματείας. Από το Νομό Ηλείας στην Πολιτική Επιτροπή συμμετέχουν οι τέσσερις Βουλευτές και ο Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε κ. Γιώργος Χήνος.

Έπειτα από διασταύρωση

Διακοπή του ΕΚΑΣ σε συνταξιούχους του ΟΑΕΕ Σε διακοπή της χορήγησης του ΕΚΑΣ την 1η Ιουλίου, σε όσους συνταξιούχους προέκυψε, έπειτα από διασταύρωση με τα αρχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), ότι δεν πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια, προχώρησε ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ). Για τον ίδιο λόγο επίσης, μειώθηκε το ΕΚΑΣ σε περιπτώσεις που το εισόδημα από συντάξεις εντάσσει τον συνταξιούχο σε άλλη κλίμακα, ενώ διακόπηκε η χορήγηση του επιδόματος και για όσους έχουν προσκομίσει ασαφή στοιχεία στις υπηρεσίες του Οργανισμού. Για τις περιπτώσεις των συνταξιούχων που το ΕΚΑΣ διακόπηκε ή μειώθηκε επειδή δεν πληρούσαν τα εισοδηματικά κριτήρια, η διοίκηση του ΟΑΕΕ τονίζει, ότι θα αναζητηθούν τα ποσά που έχουν αχρεωστήτως καταβληθεί από την 1η Ιανουαρίου. Η παρακράτηση θα γίνει σε δόσεις, που ανέρχονται έως το 1/4 του ποσού της μηνιαίας σύνταξης. Οι συνταξιούχοι που δήλωσαν ασαφή στοιχεία θα πρέπει απαραίτητα να προσκομίσουν εκκαθαριστικό φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2012 (εισοδήματα 1/1/2011 έως 31/12/2011) για περαιτέρω έλεγχο.

/ ÓÜââáôï 6 Éïõëßïõ 2013

Απόλυση, διαθεσιμότητα ή ενσωμάτωση στην ΕΛ.ΑΣ

Τίτλοι τέλους και για την Δημοτική Αστυνομία Ω

ς "κεραυνός εν αιθρία" έφτασε η είδηση της απόλυσης ή διαθεσιμότητας 4.000 δημοτικών αστυνομικών και η ενσωμάτωση ενός μέρους τους, στην ΕΛ.ΑΣ. χθες το πρωί. Στο τραπέζι των σεναρίων που εξετάζει το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τέθηκε η υποχρεωτική αποχώρηση ή διαθεσιμότητα χιλιάδων δημοτικών αστυνόμων και η ενσωμάτωση ενός μέρους τους, στην Ελληνική Αστυνομία. Οι Δημοτικές Αστυνομίες, από τη στιγμή που γίνει πράξη το συγκεκριμένο σενάριο, επιλέγονται καθώς οι αρμοδιότητές τους μπορούν να περάσουν στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας. Όσοι απασχολούνται σήμερα στις δημοτικές αστυνομίες είναι εφικτό, μετά από τη σχετική αξιολόγηση των ικανοτήτων τους, να μεταφερθούν σε ορισμένους κλάδους της ΕΛ.ΑΣ.

Στην Ηλεία Από το 2004, την περίοδο των Ολυμπιακών αγώνων, τέθηκε σε εφαρμογή το μέτρο της Δημοτικής Αστυνόμευσης- Δημοτικής Τάξης. Στην Ηλεία, σύμφωνα με πληροφορίες της "Πρώτης" εργάζονται συνολικά 31 άνδρες και γυναίκες, 17 στον Πύργο, 7 στην Αρχαία Ολυμπία, 5 στην Αμαλιάδα και 2 στα Λεχαινά. Το άκουσμα της είδησης, προκάλεσε α-

ναβρασμό καθώς κανείς δεν γνωρίζει με ποια κριτήρια θα γίνει η ενσωμάτωση μέρους των εργαζομένων στην ΕΛΑΣ αλλά και το τι τελικά θα γίνει με τους υπόλοιπους εργαζόμενους καθώς αρκετοί είναι εκείνοι οι οποίοι θεωρούν ότι δεν είναι δυνατό και οι 4000 εργαζόμενοι να ενσωματωθούν με την αστυνομία. Όλοι θεωρούν ότι ο "ξαφνικός θάνατος" της συγκεκριμένης δομής έρχεται αποκλειστικά και μόνο για να καλύψει τις ανάγκες των δανειστών.

Αντιδράσεις Από τη πλευρά της η ΠΟΕ ΟΤΕ προκήρυξε στάση εργασίας για τη Δευτέρα από τις 12:00 το μεσημέρι έως την λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην πλατεία Καραϊσκάκη στην Αθήνα. Παράλληλα σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι "Η απόφαση της κυβέρνησης για τον "ξαφνικό θάνατο" της

ΕΡΤ επεκτείνεται και το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων. Η πρόθεση της κυβέρνησης για την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομία αποτελεί πραξικοπη-

ματική απόφαση και αντισυνταγματική εκτροπή και είναι ενταγμένη στο "Δόγμα του Σοκ" ώστε να τρομοκρατήσουν, να διαιρέσουν και να οδηγήσουν χιλιάδες εργαζόμενους στην απόλυση και στην εξαθλίωση". Α. Αγγελίδου


/ ÓÜââáôï 6 Éïõëßïõ 2013

Αυτοδιοίκηση

Αυθαίρετη και παράνομη χαρακτηρίζεται η απόφαση για τις αντικειμενικές αξίες

Βώλακας και Ιάρδανος τα “φιλέτα” της Ηλείας Τ

ην έντονη αντίδραση του Δήμου Πύργου, προκάλεσε η ανακοίνωση των αντικειμενικών αξιών από πλευράς του Υπουργείου Οικονομικών χωρίς πρώτα να έχει υπάρχει η απαιτούμενη ενημέρωση από πλευράς των δήμων. Όπως επισήμανε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιάννης Αργυρόπουλος, η ΚΕΔΕ έχει χαρακτηρίσει ως αυθαίρετη και παράνομη την συγκεκριμένη απόφαση και ζητά από το Υπουργείο Οικονομικών να "παγώσεις" τις διαδικασίες προσδιορισμού των νέων αντικειμενικών αξιών και να ζητήσει άμεσα με εγκύκλιο του από τα Δημοτικά Συμβούλια να εκφράσουν τη γνώμη τους όπως άλλωστε ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία "Πριν ένα περίπου μήνα, με την υπ' αριθμό 139 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ορίστηκα ως εκπρόσωπος του δήμου στο διάλογο που θα άνοιγε με το Υπουργείο Οικονομικών για τον προσδιορισμό των νέων αντικειμενικών αξιών στα δημοτικά διαμερίσματα του Πύργου. Το υπουργείο Οικονομικών με μια αδιανόητη, πρωτοφανή και αυθαίρετη απόφαση προχώρησε από μόνο του, στον προσδιορισμό των αντικειμενικών αξιών τις οποίες ανακοίνωσε". Βάση των στοι-

χείων τα οποία έδωσε στην δημοσιότητα το ίδιο το Υπ. Οικονομικών ο πρώην δήμος Βώλακος έχει ως αντικειμενική αξία τα 28 ευρώ ανά τ.μ. οικοπέδου, ο πρώην δήμος Ιάρδανου 23 ευρώ ανά τ.μ., ο Πύργος 19 ευρώ ανά τ.μ. και τέλος ο πρώην δήμος Ωλένης τα 13 ευρώ ανά τ.μ.. " Όλοι οι δήμοι της χώρας και το συνδικαλιστικό μας όργανο, η ΚΕΔΕ, χαρακτηρίζουν αυτή την απόφαση του Υπ. Οικονομικών ως αυθαίρετη και παράνομη. Αυθαίρετη γιατί πραγματικά καλούνται κάτοικοι σε φτωχές περιοχές να πληρώσουν αντικειμενικές αξίες πολύ μεγαλύτερες από αυτές άλλων κατοίκων σε πλουσιότερες περιοχές αλλά και παράνομη διότι βάσει του Νόμου 3852/2010, του νόμου του Καλλικράτη στο άρθρο 261 το Υπουργείο Οικονομικών πριν προχωρήσει στον προσδιορισμό των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων είναι υποχρεωμένο να ζητήσει την έκφραση

"Ôï õðïõñãåßï Ïéêïíïìéêþí ìå ìéá áäéáíüçôç, ðñùôïöáíÞ êáé áõèáßñåôç áðüöáóç ðñï÷þñçóå áðü ìüíï ôïõ, óôïí ðñïóäéïñéóìü ôùí áíôéêåéìåíéêþí áîéþí ôéò ïðïßåò áíáêïßíùóå" åðéóÞìáíå ï Ã. Áñãõñüðïõëïò

γνώμης, του οικείου δημοτικού συμβουλίου εντός της περιφέρειας του οποίου βρίσκονται τα ακίνητα" επισήμανε ο Γ. Αργυρόπουλος ενώ διευκρίνισε ότι όλοι οι δήμοι και η ΚΕΔΕ είναι αποφασισμένοι να καταθέσουν προσφυγές εναντίων της συγκεκριμένης απόφασης. Α. Αγγελίδου

Ο διαγωνισμός θα απευθύνεται σε 250 μόνιμους υπαλλήλους

Προσλήψεις στο Λιμενικό Σώμα Στην πρόσληψη 250 ατόμων αναμένεται να προχωρήσει στο επόμενο χρονικό διάστημα το Λιμενικό Σώμα.Το Λιμενικό θα είναι το πρώτο από τα σώματα των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο προβαίνει σε προσλήψεις προσωπικού, το οποίο θα κληθεί να καλύψει ανάγκες για τη θωράκιση του Αιγαίου, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο διαγωνισμός θα απευθύνεται σε 250 μόνιμους υπαλλήλους διαφόρων ειδικοτήτων. Από το σύνολο των θέσεων οι 80 θα καλυφθούν με γραπτό διαγωνισμό. Οι υπόλοιπες 170 θα καλυφτούν με το σύστημα μοριοδότησης. Ήδη το υπουργείο έχει έρθει σε επαφή με το ΑΣΕΠ για τη διενέργεια του γραπτού διαγωνισμού.

w w w . p r o t i n e w s . g r

7

Την ερχόμενη εβδομάδα προχωρά και η σύνδεση του Κατακόλου με τον Ερύμανθο

Καθαρό νερό στις βρύσες του Πύργου Ξεκίνησε χθες η παροχή νερού από τον Ερύμανθο σε Πύργο και Αρχαία Ολυμπία, όπως επισήμανε ο πρόεδρος του διαβαθμιδικού συνδέσμου Γιάννης Αργυρόπουλος. Την Πέμπτη το βράδυ γέμισε η δεξαμενή του Λαμπετίου ενώ εντός των επόμενων ημερών το νερό θα φτάσει έως και το Κατάκολο "Τα πράγματα βαίνουν καλώς" επισήμανε ο Γ. Αργυρόπουλος υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι "Ήδη στον εξωτερικό αγωγό παρέχεται νερό από τον Ερύμανθο και από την Παρασκευή (σ.σ. χθες), το νερό τρέχει στις βρύσες των νοικοκυριών της πόλης του Πύργου. Από την Πέμπτη το βράδυ γέμισε η δεξαμενή του Λαμπετίου και από χθες γίνεται παροχή νερού σε όλα τα νοικοκυριά του Πύργου. Τις επόμενες ημέρες το ίδιο θα συμβεί με το Κατάκολο αλλά και με τα τρία πρώτα Δημοτικά Διαμερίσματα της Αρχαίας Ολυμπίας, δηλαδή τον οικισμό της Ολυμπίας, τον Πλάτανο και το Πελόπιο". Όπως τόνισε ο Γ. Αργυρόπουλος εντός της επόμενης εβδομάδας θα υπάρχει μία ολοκληρωμένη εικόνα για την συμπεριφορά του εξωτερικού αγωγού αλλά και για την συμπεριφορά των δικτύων της πόλης του Πύργου όπως και των υπολοίπων οικισμών. Αναφερόμενος στην συνέχιση των εργολαβιών ο Γ. Αργυρόπουλος υπογράμμισε ότι όσο αφορά τον δήμο της Αρχαίας Ολυμπίας ήδη προχωρούν οι συνδέσεις ενώ την ερχόμενη εβδομάδα αρχίζει η εργολαβία για τη σύνδεση των 13 δημοτικών διαμερισμάτων του Πύργου "Όπως μας ενημέρωσε ο ανάδοχος οι συνδέσεις θα ξεκινήσουν από την Παλαιοβαρβάσαινα και τη Σαλμώνη και θα συνεχιστούν στα υπόλοιπα χωριά, τον Άγιο Ιωάννη, τα Βυτινέϊκα, το Σκουροχώρι που αντιμετωπίζει πολύ μεγάλο πρόβλημα ύδρευσης και ζητάμε την κατανόηση και την υπομονή των κατοίκων για κάποιες ακόμα μέρες και τα υπόλοιπα Δημοτικά Διαμερίσματα που προβλέπονται από τη σύμβαση που έχει υπογραφεί με τον ανάδοχο". Α. Αγγελίδου


8

Eιδήσεις

w w w . p r o t i n e w s . g r

Συνεχίζονται οι εργασίες στον Αγ. Γεώργιο Πύργου

Μαξίμου, ενταύθα

Με γοργούς ρυθμούς τα αντιπλημμυρικά

Καλημέρα κ. Πρόεδρε Ο επίσημος ρατσισμός Ο αρχηγός των νεοναζιστών παρομοίασε τον αθλητή της εθνικής ομάδας καλαθοσφαίρισης, τον νιγηριανής καταγωγής Γιάννη Αντετοκούμπο, με χιμπατζή. Ουδεμία έκπληξη. Κανείς δεν περιμένει καλλιγραφία από της μαϊμούς τον κώλο. Η έκπληξη μας ήλθε από αλλού. Από τον πρωθυπουργό που έσπευσε να φωτογραφηθεί υπερηφάνως με τον καταστάντα ως Έλληνα, με διαδικασίες "φαστ τρακ", έως προ διμήνου "λαθρομετανάστη". Μόνο και μόνο επειδή τον άγγιξε το "αμερικάνικο όνειρο". Επειδή τον επέλεξαν να μετάσχει στο κορυφαίο αμερικανικό πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης ΝΒΑ. Η έκπληξη μας ήλθε από την στάση αυτής της κυβέρνησης, που ξήλωσε ηλιθίως τον νόμο Ραγκούση για την ιθαγένεια, αντί να θεραπεύσει ενδεχόμενες αδυναμίες του. Τον νόμο που πρόβλεπε την χορήγηση ιθαγένειας στα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα και ολοκληρώνουν τουλάχιστον εξαετή κύκλο σπουδών στην ελληνική εκπαίδευση. Άσπρα, μαύρα, κίτρινα. Και τώρα τρέχει να απονείμει ελληνική ταυτότητα κατ' εξαίρεση σε κάποιον επειδή τον ξεχώρισαν οι Αμερικανοί, όχι επειδή την δικαιούται νομίμως. Είναι μια στάση εξόχως …ρατσιστική. Είσαι πάνω από δυο μέτρα, παίζεις άριστα μπάσκετ, η κοντύτερος αλλα με προικισμένα πόδια και διακρίνεσαι στο ποδόσφαιρο; Τότε έχεις ελπίδα να γίνεις Έλληνας, ας είσαι και μαυρούλης. Και μπορείς να έχεις την τύχη να φωτογραφίζεσαι …πίσω από τον Παναγιωτόπουλο και τον Ανδριανό (αυτοί απαραιτήτως σε πρώτο πλάνο). Γεννήθηκες από μετανάστες στην Ελλάδα, είσαι άριστος μαθητής, φοιτητής ή ήδη επιστήμονας; Ε, ας φρόντιζες να μη διαβάζεις τόσο, αλλά να ασχολείσαι περισσότερο με το τόπι. Ποιος "επίσημος" νοιάζεται να φωτογραφηθεί με κάποιον, ξενικής καταγωγής, επειδή απλώς αρίστευσε στο Πανεπιστήμιο; Διάβαζα τη συνέντευξη ενός νέου που γεννήθηκε το 1989 στη Θεσσαλονίκη από Κινέζους γονείς, πλην ελληνολάτρες, που του έδωσαν δυο ελληνικότατα ονόματα. Του Ορέστη-Φαίδωνα Τσανγκ. Το κοινό του σημείο με τον Αντετοκούμπο είναι ότι διακρίθηκε και αυτός στον αθλητισμό. Βαλκανιονίκης ιστιοπλόος. Μου έκανε εντύπωση η επιλογή σπουδών και η αιτιολόγηση που την συνόδευσε. Δεν δέχθηκε να μπει, ως ευνοούμενος με Μοριά, λόγω πρωταθλητισμού, στη Γυμναστική Ακαδημία. Προτίμησε το ΤΕΙ Αγροτικής Οικονομίας. Διαβάστε γιατί: "Η Ελλάδα έχει τρομερά περιθώρια να αναπτύξει τον πρωτογενή τομέα της. Μπορεί να εξάγει παντού τα προϊόντα της. Πιστεύω ότι, στην κρίση, αυτή ήταν η καλύτερη επιλογή που μπορούσα να κάνω". Αυτά και αν είναι …κινέζικα για πολλά από τα μοσχαναθρεμμένα μας.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ www.massavetas.gr

/ ÓÜââáôï 6 Éïõëßïõ 2013

Ï Â. Ðáíáãüðïõëïò ìå ôïí áíÜäï÷ï ôïõ Ýñãïõ ÆÞóéìï Ãêïõëéïýìç âñÝèçêáí óôïí ¢ãéïò Ãåþñãéï ãéá ìßá ðñþôç áõôïøßá óôá óçìåßá üðïõ Ýãéíáí ïé áíôéðëçììõñéêÝò ðáñåìâÜóåéò

Σ

υνεχίζονται οι εργασίες, αντιπλημμυρικής θωράκισης Τοπικών Διαμερισμάτων στον δήμο Πύργου. Εντός του Ιουλίου αναμένεται να παραδοθεί το έργο του Αγ. Γεωργίου που είχε ως αρχικό προϋπολογισμό 200.000 ευρώ. Πρόκειται για παρεμβάσεις σε πέντε διαφορετικά σημεία όπως υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος Πύργου και υπεύθυνος τεχνικών υπηρεσιών Βασίλης

Παναγόπουλος ενώ υπενθύμισε ότι πρόκειται για το τέταρτο κατά σειρά έργο το οποίο εντάχθηκε και υλοποιείται με χρηματοδότηση από το ταμείο Μολυβιάτη "Θεωρούμε ότι το συγκεκριμένο έργο θα θωρακίσει τον οικισμό αυτό. Πρόκειται για ένα έργο το οποίο έγινε μετά από απαίτηση του κόσμου, αλλά και των προέδρων του Αγ. Γεωργίου πρώην και νυν και νομίζουμε ότι ανταποκριθήκαμε

Óôïí óõíïéêéóìü Íôïìðñéíü Áã. Ãåùñãßïõ Ý÷åé Þäç ïëïêëçñùèåß ôï áíôéðëçììõñéêü Ýñãï êáé ç ðñïâëåðüìåíç áóöáëôüóôñùóç για μία ακόμα φορά σαν δήμος και μετά τις εντολές τις οποίες παίρνουμε και από τον Μάκη Παρασκευόπουλο, κάνουμε αυτό το οποίο πρέπει γύρω από την θωράκιση των χωριών που υπέστησαν ζημιές". Το έργο το οποίο κατοχυρώθηκε με έκπτωση 51% σε εργολάβο από την Πάτρα ενώ προβλεπόντουσαν εργασίες διευθέτησης όμβριων υδάτων μέσω σωληνωτών και τσιμεντοστρώσεις. Ό-

πως υπογράμμισε τέλος ο Β. Παναγόπουλος, τα τρία από τα τέσσερα έργα τα οποία είχαν ενταχθεί στο ταμείο Μολυβιάτη ολοκληρώθηκαν νωρίτερα από τα χρονοδιαγράμματα τα οποία είχαν τεθεί, πλην της Σκαφιδιάς όπου συνεχίζουν να γίνονται εργασίες οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει η σύμβαση. Α. Αγγελίδου

Νέα Παρέμβαση του Βουλευτή Ανδρέα Μαρίνου

Για την αποζημίωση των σεισμοπαθών του Νομού μας Νέα ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη κατέθεσε ο Ηλείος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδρέας Μαρίνος σχετικά με την μεγάλη καθυστέρηση της αποζημίωσης των σεισμοπαθών του Νομού μας. Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι "ενώ έχουν συμπληρωθεί πέντε χρόνια από τον καταστροφικό σεισμό της 8ης Ιουνίου 2008 που είχε

ως τραγική συνέπεια την καταστροφή πολλών οικιών των συμπολιτών μου και ενώ έχουν κριθεί ως δικαιούχοι της κρατικής αρωγής, συνεχίζουν να παραμένουν απλήρωτοι για την κατασκευή ή την ανακατασκευή των κατοικιών τους. Οι συμπατριώτες μου δικαιούχοι, οι οποίοι βρίσκονται σε παρατεταμένη αναμονή εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα έχουν ανοικτά μέτωπα οφειλών, αφού όπως είχα το-

νίσει στην επίκαιρη ερώτησή μου στις 4/02/2013, αλλά και στην ερώτησή μου στις 27/05/2013, δανειοδοτήθηκαν

εν μέσω κρίσης, προκειμένου να αποπερατώσουν μόνοι τους τα κτήρια χωρίς να έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ για τις εργασίες αποκατάστασης". Τέλος ο κ. Μαρίνος ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ποιες ενέργειες προτίθεται να κάνει προκειμένου να καταβληθεί άμεσα το ποσό των δικαιούχων της κρατικής αρωγής του Νομού Ηλείας που επλήγησαν από τον σεισμό της 8ης Ιουνίου 2008.


Eιδήσεις

/ ÓÜââáôï 6 Éïõëßïõ 2013

w w w . p r o t i n e w s . g r

9

ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΠΑΣΟΚ

Νέος Γραμματέας ο Τ. Αθανασόπουλος “Ο

τόπος χρειάζεται υπεύθυνους και αξιόπιστους ανθρώπους" τόνισε κατά την διάρκεια της συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο νέος Γενικός Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Τάκης Αθανασόπουλος, έχοντας στο πλευρό του, τον γραμματέα της τοπικής δημοτικής οργάνωσης Πύργου Κώστα Πέππα και τον γραμματέα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Πλάτων Γαλανόπουλο "Πολλοί φίλοι και εκλεκτοί άνθρωποι με παρότρυναν να θέσω υποψηφιότητα σε αυτές τις δύσκολες ώρες, τα δύσκολα χρόνια που δοκιμάζεται η χώρα και ο λαός μας. γνωρίζω την κρισιμότητα της κατάσταση και αναλαμβάνω την θέση του γραμματέα με πλήρη συναίσθηση των ευθυνών μου. Σωτήρες δεν χρειάζεται ο τόπος. Δεν μπορείς να λες θα σώσω την χώρα μου εξαθλιώνοντας το λαό σου. Ο τόπος χρειάζεται σχέδιο και ενό-

τητα, των πολιτικών δυνάμεων , των θεσμικών φορέων και των πολιτών" επισήμανε ο Τ. Αθανασόπουλος ενώ διευκρίνισε "Η χώρα μας βρίσκεται στην δύνη της οικονομικής κατάρρευσης. Οι Ευρωπαίοι δυστυχώς μας χρησιμοποίησαν σαν πειραματόζωα. Η ευθύνη όμως ανήκει πρώτα σε μας και μετά στους άλλους. Βρισκόμαστε σε μία βάρκα που μπάζει νερά. Το πρώτο μέλημα, κατά την ταπεινή μου άποψη είναι να βγούμε στη στεριά. Η Ελλάδα αυτή την ώρα χρειάζεται επενδύσεις. Όλοι οι θεσμικοί φορείς παραγωγικού χαρακτήρα είναι η ώρα να δείξουν ότι είναι Έλληνες, τώρα που η χώρα βρίσκεται σε "εμπόλεμη" κατάσταση και χρειάζεται όλα της τα παιδιά". Σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε και ο γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης Πύργου Κώστας Πέππας. Α. Αγγελίδου

Ïé êê. Ð. Ãáëáíüðïõëïò, Ô. Áèáíáóüðïõëïò êáé Ê. ÐÝððáò áíÝëáâáí ôéò èÝóåéò ôïõò ìåôÜ ôéò ðñüóöáôåò áñ÷áéñåóßåò ôùí ôïðéêþí ïñãáíþóåùí ôïõ êüììáôïò

Αναπτυξιακή Εταιρεία Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Ημερίδα την Τρίτη στο Συνεδριακό Κέντρο

Η

Αναπτυξιακή Εταιρεία Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στo πλαίσιο της Δράσης Εθνικής Εμβέλειας "ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ", Πράξη Ι, του Ε. Π. "ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ" διοργανώνει την Τρίτη, 9 Ιουλίου 2013 και ώρα 9 : 30 π.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο της Π.Ε. Ηλείας στον Πύργο (Μανωλοπούλου 31), ημερίδα, για το έργο "Έρευνα για τις μορφές κοινωνικού αποκλεισμού στις πυρόπληκτες περιοχές του Νομού Ηλείας".

Το έργο είναι ερευνητικό και για την εκπόνησή του πραγματοποιήθηκε πρωτογενής δειγματοληπτική έρευνα στους κατοίκους της περιοχής, δευτερογενής έρευνα με την αξιοποίηση των δεδομένων της ΕΣΥΕ και άλλων φορέων και ολοκληρώθηκε με την αποτύπωση προτάσεων πολιτικής μέσω μιας πολυεπίπεδης συγκριτικής μελέτης και της ανάλυσης των δεδομένων των ερευνών, των ασκούμενων πολιτικών και των φαινομένων του κοινωνικού αποκλεισμού που καταγράφηκαν στην περιοχή. Κύριοι ομιλητές στην ημερίδα θα είναι καθηγητές και ερευνητές του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Σπουδών, το οποίο αποτελεί τον συντονιστή εταίρο του έργου, εκπρόσωποι από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών και εκπρόσωποι δημοτικών αρχών.Στην ημερίδα θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των κοινωνικοοικονομικών ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στις περιοχές που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007, σε συνδυασμό με τις νέες οικονομικές συνθήκες που διαμορφώθηκαν στη χώρα μας. Επίσης, θα παρουσιαστούν προτάσεις πολιτικής, στηριζόμενες στην έρευνα και στην καταγραφή των αναγκών των πολιτών στα επίπεδα της κοινωνικής πολιτικής, της απασχόλησης και της παραγωγικής διαδικασίας.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Ικανό και επαρκές σύστημα ελέγχων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του θεσμού, έχει προσπαθήσει να αξιοποιήσει κατά τον καλύτερο τρόπο το υπάρχον κτηνιατρικό προσωπικό, εφαρμόζοντας πρότυπες διαδικασίες (σε πανελλαδικό επίπεδο) καταμερισμού αρμοδιοτήτων, προγραμματισμού και απολογισμού δράσεων. Και όλα αυτά παρά το γεγονός πως το επιστημονικό προσωπικό είναι περιορισμένο, πρόβλημα που εντείνεται από τη μη αντικατάσταση των συνταξιοδοτούμενων κτηνιάτρων, λόγω της οικονομικής κρίσης. Συνεπώς, όπως αναφέρθηκε σε σημερινό δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας, ότι η Δημόσια Υγεία είναι απροστάτευτη στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, λόγω των ελλείψεων που παρουσιάζονται στις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Επιπλέον, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει προχωρήσει σε εγκατάσταση συστήματος ελέγχου των επιχειρήσεων παραγωγής τροφίμων ζωικής προέλευσης βάση των πιο σύγχρονων προτύπων σε συνεργασία με συναρμόδιες Υπηρεσίες (όπως η Περιφερειακή Διεύθυνση ΕΦΕΤ Δυτικής Ελλάδας) και έχει συγκροτήσει κλιμάκια ελέγχων των σημείων λιανικής πώλησης και διάθεσης τροφίμων με τη συμμετοχή των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Υγείας και Ανάπτυξης (ώστε να υπάρξει καλύτερη αξιοποίηση του προσωπικού και διεπιστημονικός έλεγχος της αγοράς). Αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών της Περιφέρειας, είναι η δημιουργία ενός ικανού και επαρκούς συστήματος ελέγχων που διασφαλίζει κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο την Προστασία της Δημόσιας Υγείας, με τη συμμετοχή όλων των διαθέσιμων πόρων σε επιστημονικό προσωπικό (κτηνίατροι της Π.Ε Αχαΐας, της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας, κτηνίατροι του ΕΦΕΤ, επόπτες Δημόσιας Υγείας, κ.ά).


10

Ειδήσεις

w w w . p r o t i n e w s . g r

ΔΗΜΟΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

Γιώργος Κοντογιάννης

Να καλυφθούν οι ελλείψεις στο Νοσοκομείο Πύργου και τα περιφερειακά ιατρεία Να καλυφθούν οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό στο Νοσοκομείου Πύργου και τα περιφερειακά ιατρεία ζητεί με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης. Ο Γιώργος Κοντογιάννης αναφέρεται στις δραματικές συνθήκες που διαμορφώνονται στο Νοσοκομείο Πύργου καθώς η έλλειψη προσωπικού δυσχεραίνει τη λειτουργία του ενώ δεν είναι λίγες οι κλινικές που αδυνατούν πλέον να εφημερεύουν με ασφάλεια. Παράλληλα, ο Ηλείος Βουλευτής επισημαίνει και τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα περιφερειακά ιατρεία. Ειδική αναφορά γίνεται στο περιφερειακό ιατρείο του Τραγανού που παραμένει εδώ και πάνω από 20 μέρες κλειστό, με αποτέλεσμα να στερούνται ιατρικής περίθαλψης εργαζόμενοι και κάτοικοι της περιοχής και ειδικά οι ανήμποροι ηλικιωμένοι, οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα επίσκεψης σε ιατρό άλλης πόλης. Κλείνοντας, ο Γιώργος Κοντογιάννης θέτει τα εξής Ερωτήματα προς τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας: 1. Ποια μέτρα θα ληφθούν ως προς την ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού, ώστε να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου; 2. Για πιο λόγο το περιφερειακό ιατρείο Τραγανού παραμένει κλειστό και ποια μέτρα θα ληφθούν ώστε να επαναλειτουργήσει άμεσα;

Διονυσία - Θεοδώρα Αυγερινοπούλου

Αναφορά και Παρέμβαση για το υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ στο Τραγανό Αναφορά προς τον Yπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κατέθεσε η Βουλευτής Ν.Ηλείας, Ν.Δ. Διονυσία - Θεοδώρα Αυγερινοπούλου αναφορικά με το επικείμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος των ΕΛ.ΤΑ στη Δημοτική Κοινότητα Τραγανού. Η κα. Αυγερινοπούλου μετέφερε και τηλεφωνικά στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, κ. Μενέλαο Δασκαλάκη τις αντιρρήσεις της τοπικής κοινωνίας, καθώς και το ψήφισμα διαμαρτυρίας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πηνειού. Επεσήμανε δε, ότι θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη η αναγκαιότητα του υποκαταστήματος για την περιοχή, καθώς και η ανάγκη απρόσκοπτης παροχής ταχυδρομικών υπηρεσιών στους πολίτες.

ÅÐÁÃÃÅËÌÁÔÉÊÏÉ ÅÎÏÐËÉÓÌÏÉ - ÐÕÑÃÏÓ

“Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ”

ÐÙËÏÕÍÔÁÉ ÓÅ ÐÑÁÃÌÁÔÉÊÇ ÕÐÅÑÐÏÓÖÏÑÁ:

1. Øõãåßï Self - Service Costans, óõíôÞñçóç, ìÞêïò 6,40 × 90 × 2,00 ýøïò êáé åôåñïí 3,85 × 90 × 2,00 ìå êïõñôßíåò íõêôüò, öùôéóìü, ñÜöéá êáé óýóôçìá øýîçò multi ( 1 ìç÷Üíçìá) ÔéìÞ 17.000 Å (+ ÖÐÁ) 2. Êáôáøýêôçò ôïß÷ïõ Costans ìÞêïò 2,00 × 1,00 × 2,00, 2 Å/Ì ôåìÜ÷éá 3 ÔéìÞ 2.500 Å (+ ÖÐÁ) ìå ó÷Üñåò êáé öùôéóìü 3. Âéôñßíá óõíôÞñçóçò áëëáíôéêþí - ôõñïêïìéêþí Costans ìå áíïéãüìåíá ôæÜìéá ìå áìïñôéóÝñ, öùôéóìüò, øõ÷üìåíç áðïèÞêç öÝôáò, Å/Ì 2,85 × 1,05 × 1,20 ÔéìÞ 2.500Å(+ ÖÐÁ) ¼ëá ôá øõãåßá Costans Ý÷ïõí ÷ñÞóç 16 ìçíþí áðü åðþíõìï S/M ôçò åõñýôåñçò ðåñéï÷Þò ìáò ðïõ äéÝêïøå ôç ëåéôïõñãßá ôïõ. ÕðÜñ÷ïõí õðåñðñïóöïñÝò óå ðïëëÜ áêüìç åßäç åíôüò ôïõ êáôáóôÞìáôïò ìáò.

ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 27 - 29 ΤΗΛ: 26210-2 27720 ΚΙΝ: 6947077483

/ ÓÜââáôï 6 Éïõëßïõ 2013

Υποδοχή μαθητών από τις ΗΠΑ

Μ

ια καταπληκτική έκπληξη περίμενε περίπου 50 νέους από τις ΗΠΑ που επισκέφτηκαν την Αρχαία Ολυμπία . Ο δήμαρχος Θύμιος Κοτζιάς κατόπιν συνεννοήσεως με το ταξιδιωτικό γραφείο υποδέχτηκε τους νεαρούς και τις νεαρές σε αίθουσα του δημαρχείου. "Σας καλωσορίζω στην γη που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σε λίγο θα βρεθείτε στο Αρχαίο Στάδιο

όπου εκεί πραγματοποιήθηκαν επί μια και πλέον χιλιετία, για 1200 περίπου χρόνια, οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες. Αγώνες που ήταν άρρηκτα συνδεδεμένοι με την ειρήνη , την ευγενής άμιλλα, και την εκεχειρία". Στην συνέχεια ο δήμαρχος έδωσε από ένα γραπτό μήνυμα στην αγγλική γλώσσα σε όλους τους επισκέπτες, στο οποίο ανέφερε μεταξύ άλλων οτι: "Σας καλωσορίζουμε στην Αρχαία Ολυμπία, στον τόπο που γέννησε τους Ολυμπια-

κούς Αγώνες στον χώρο του αρχαίου ιερού, την Άλτη και το Στάδιο όπου σφυρηλατήθηκαν και διαμορφώθηκαν πανανθρώπινες αξίες Πολιτισμού. Η ευγενής άμιλλα και το "ευ αγωνίζεσθαι", η εκεχειρία - ειρήνη κατά την διάρκεια των αγώνων εξακολουθούν να αποτελούν αξίες του σύγχρονου πολιτισμού. Στους σημερινούς δύσκολους καιρούς, πιστεύουμε ότι η μεγαλύτερη σύνδεση του Ολυμπισμού και των Ολυμπιακών Αγώνων με την γε-

νέτειρα Ολυμπία θα αναβαθμίσει τους Αγώνες και θα αναδείξει ακόμα περισσότερο τις αξίες του Ολυμπιακού πνεύματος στους πολίτες και ιδιαίτερα στους νέους και στις νέες όλου του κόσμου. Η επίσκεψή σας στην Ολυμπία ας αποτελέσει την ευκαιρία, να εμπνευστείτε από τις αξίες και τα ιδανικά που γεννήθηκαν σε αυτό το Στάδιο και το αρχαίο ιερό και να γίνεται φίλοι δια βίου και "πρεσβευτές" της πόλης μας στην πατρίδα σας" .

Απάντηση του Υπουργείου Παιδείας

Συνεχίζονται οι έλεγχοι για το φοιτητικό επίδομα στέγασης Για την καθυστέρηση του φοιτητικού επιδόματος στέγασης, απαντά ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, σε έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή, μετά από παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη και στο οποίο αναφέρει ότι έχει ήδη αρχίσει η καταβολή του φοιτητικού επιδόματος. Η διαδικασία καταβολής του φοιτητικού

επιδόματος στέγασης άλλαξε με ΚΥΑ στις 21/2/2013, με βασικότερο σημείο την πληρωμή του από τις ΥΔΕ και όχι από τις εφορίες, όπως γινόταν μέχρι πέρυσι. Για το λόγο αυτό παρατάθηκε η προθεσμία υποβολής των σχετικών αιτήσεων μέχρι τέλος Απριλίου. Όπως επισημαίνει ο Υπουργός: "αμέσως μετά συγκεντρώθηκαν τα στοιχεία από τα ΑΕΙ της χώρας προκειμένου να

μεταβιβαστούν οι πιστώσεις στις κατά τόπους ΥΔΕ. Η μεταβίβαση των πιστώσεων έχει ήδη ολοκληρωθεί και έχει αρχίσει η καταβολή του επιδόματος, ενώ η ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας καταβολής εξαρτάται από τις Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου, τους τυχόν ελέγχους που θα απαιτηθούν και το πλήθος των αιτήσεων που θα τους διαβιβαστούν".


Ειδήσεις

/ ÓÜââáôï 6 Éïõëßïõ 2013

Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών

Στις αρχές Σεπτεμβρίου το ετήσιο Συνέδριό Με την πεποίθηση ότι ο πρωτογενής τομέας μπορεί να αποτελέσει την ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας και έχοντας ως πρωταρχικό σκοπό τη στήριξη των νέων αγροτών στο δύσκολο έργο τους, η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών (Π.Ε.Ν.Α.) πραγματοποιεί στις αρχές Σεπτεμβρίου 2013 το ετήσιο Συνέδριό της στη Λαμία με τίτλο: "Αγροτική Οικονομία & Πολιτισμός, Πυλώνες Ανάπτυξης & Δημιουργίας". Οι εισηγήσεις θα καλύψουν όλα τα κρίσιμα θέματα του πρωτογενούς τομέα όπως: τα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης της τράπεζας Πειραιώς, την νέα Κ.Α.Π. 2014 2020, τη φορολογία του αγροτικού εισοδήματος, τα σχέδια δράσης για την υποστήριξης της απασχόλησης στη γεωργία και την κτηνοτροφία, τις αγροτικές λαϊκές αγορές (farmers markets), κλπ. σε μία προσπάθεια να φωτιστούν πολλές αθέατες πλευρές των σύγχρονων προβλημάτων που ταλανίζουν τους νέους αγρότες. Η αφίσα και το πρόγραμμα του συνεδρίου είναι έτοιμα και θα δημοσιευθούν την επόμενη εβδομάδα. Εκτός από τις εισηγήσεις οι οποίες θα εστιάσουν στον πρωτογενή τομέα θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στον πολιτισμό. Η τοπική παράδοση, η γαστρονομία, τα τοπικά μουσικά ακούσματα θα αναδείξουν την αρχέγονη σχέση του πρωτογενούς τομέα με τον πολιτισμό και τον τουρισμό ως βασικών κινητήριων αναπτυξιακών μοχλών της πατρίδας μας. Δεν επιλέχθηκε λοιπόν τυχαία το ιστορικό Κάστρο της Λαμίας ως χώρος διεξαγωγής του συνεδρίου. Στόχος της νέας διοίκησης της Π.Ε.Ν.Α. είναι το ετήσιο συνέδριο της να αφήνει κάθε φορά το αποτύπωμά του στην πόλη στην οποία πραγματοποιείται προς όφελος της τοπικής οικονομίας. Στην εναρκτήρια ομιλία ο Πρόεδρος της Π.Ε.Ν.Α. κ. Θοδωρής Βασιλόπουλος θα περιγράψει τις δράσεις και το όραμα της νέας Π.Ε.Ν.Α.. Θα εστιάσει στην εθνική και ευρωπαϊκή διάσταση της Ένωσης και στις δυνατότητες στήριξης των νέων αγροτών τόσο σε συμβουλευτικό όσο και σε τεχνικό επίπεδο. Τα Πανεπιστήμια και τα Ερευνητικά Ιδρύματα της χώρας μας μπορούν και πρέπει να συνδράμουν στο έργο των αγροτών προσφέροντας τους τεχνογνωσία και καθοδήγηση. Οι ομάδες εργασίας που συστήθηκαν εξειδικεύουν τις ανάγκες αυτές εστιάζοντας κάθε φορά σε συγκεκριμένα προβλήματα του αγροτικού χώρου. Σύντομα θα έχουν χειροπιαστά αποτελέσματα. Με βασικό εφόδιο την όρεξη για δουλειά, η νέα Π.Ε.Ν.Α. φιλοδοξεί να καταστεί χρήσιμο και ωφέλιμο εργαλείο των νέων αγροτών και όχι μόνο στον καθημερινό και ολομέτωπο αγώνα τους. Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Βασιλόπουλος θα παρουσιάσει την νέα ιστοσελίδα, το πρόγραμμα κατάρτισης, τις ομάδες υποστήριξης και την κάρτα μέλους των νέων αγροτών, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα τη θέσπιση δύο βραβείων εθνικής εμβέλειας.

w w w . p r o t i n e w s . g r

11

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ 6.700 ΚΕΝΕΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ

Καλλικράτης στην ΕΛ.ΑΣ. με συγχωνεύσεις και καταργήσεις Τμημάτων

Τ

ην εκ βάθρων αναδιάρθρωση των δομών της Αστυνομίας με τη σύσταση νέων υπηρεσιών, την αναβάθμιση των υπηρεσιών ασφαλείας και αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας, αλλά και την κατάργηση 6.700 κενών οργανικών θέσεων αστυφυλάκων προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την αναδιοργάνωση της ΕΛ.ΑΣ. Στη βάση αυτή προβλέπεται μεταξύ άλλων η ίδρυση Κεντρικής Υπηρεσίας Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος και Αντιμετώπισης Τρομοκρατίας (αφού πλέον αναγνωρίζονται επισήμως ως συγκοινωνούντα δοχεία), η ίδρυση αυτόνομης Διεύθυνσης Πληροφοριών, ενώ η αναβαθμισμένη Υπηρεσία Εγκληματολογικών Ερευνών θα έχει ως αρμοδιότητα και την τήρηση τράπεζας στοιχείων DNA και δακτυλικών αποτυπωμάτων. Το νομοσχέδιο έχει δοθεί ήδη από τον υπουργό Νίκο Δένδια στις συνδικαλιστικές ενώσεις των αστυνομικών, στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και στη ΔΗΜΑΡ προ της εξόδου της από την κυβέρνηση, ενώ στο προσεχές διάστημα θα αναρτηθεί στο Διαδίκτυο για δημόσια διαβούλευση. Η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. θα έχει ως συνέπεια, σε δεύτερο χρόνο, τη δημιουργία νέου χάρτη για τις αστυνομικές υπηρεσίες σε όλη τη χώρα με συγχωνεύσεις, καταργήσεις αλλά και ίδρυση νέων τμημάτων ανάλογα με τις διαπιστωμένες ανάγκες σε κάθε περιοχή.

Οπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου, οι αλλαγές στο οργανωτικό σχήμα και στη δομή των αστυνομικών υπηρεσιών είναι επιβεβλημένες "από τη ραγδαία ποιοτική και ποσοτική" εξέλιξη του εγκλήματος. "Το οργανωμένο και το οικονομικό έγκλημα, η τρομοκρατία, η παράνομη μετανάστευση, η έξαρση της ρατσιστικής βίας, τα ναρκωτικά, η εμπορία ανθρώπων, ακόμη και αυτό το έγκλημα της καθημερινότητας ή "μικροέγκλημα", που επηρεάζει σημαντικά το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών, έχουν αναχθεί σε μείζονα απειλή για κάθε σύγχρονο κράτος", αναφέρεται χαρακτηριστικά. Βασικό στοιχείο των αλλαγών στην οργάνωση της Αστυνομίας είναι η αναβάθμιση των υπηρεσιών της Ασφάλειας, όπου συγκροτείται πιο ευέλικτη δομή, με λιγότερα επίπεδα ιεραρχίας. Παράλληλα, δημιουργείται για πρώτη φορά ένας νέος κλάδος, ο Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, που θα συντονίζει, θα εποπτεύει και θα ελέγχει τις αρμόδιες υπηρεσίες για τον χειρισμό των συγκεκριμένων θεμάτων. Στο πρώτο κιόλας άρθρο του νομοσχεδίου θεσμοθετείται και η δυνατότητα σύναψης μνημονί-

ων συνεργασίας ανάμεσα στην Αστυνομία και στην Αυτοδιοίκηση για την αντιμετώπιση ή τη διαχείριση θεμάτων κοινής αρμοδιότητας - κάτι τέτοιο, για παράδειγμα, θα μπορούσε να γίνει στην περίπτωση του κέντρου της Αθήνας, όπου πολλές φορές έχει διαπιστωθεί συναρμοδιότητα.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ Ο τομέας της εξασφάλισης πληροφοριών - τόσο για την πρόληψη όσο και για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας - αναγνωρίζεται ως κρίσιμο μέγεθος για τη νέα Αστυνομία. Για τον λόγο αυτόν, άλλωστε, το νομοσχέδιο προβλέπει τη θέσπιση αυτόνομης Διεύθυνσης Πληροφοριών η οποία, μάλιστα, θα υπάγεται απευθείας στον αρχηγό της

Αστυνομίας. Οπως περιγράφεται, αποστολή της συγκεκριμένης διεύθυνσης θα είναι η συγκέντρωση, ιδίως μέσω των περιφερειακών υπηρεσιών, η αξιολόγηση, η ταξινόμηση, η ανάλυση και η διάθεση επεξεργασμένων ή μη πληροφοριών προς τον σκοπό της αντιμετώπισης κάθε μορφής εγκληματικότητας και ιδιαίτερα της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος. Μάλιστα η συγκεκριμένη υπηρεσία θα τηρεί και θα ενημερώνει ειδικές βάσεις δεδομένων. Τέτοιες βάσεις δεδομένων λειτουργούν σε υπηρεσίες όπως το FBI ή η Σκότλαντ Γιάρντ. Στην ίδια λογική, πάντως, η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (τα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.) αναβαθμίζεται σε Εθνική Εγκληματολογική Υπηρεσία και μία από τις αποστολές της είναι η τήρηση "των εθνικών αρχείων γενετικών τύπων (DNA) και δακτυλικών αποτυπωμάτων και η εξασφάλιση της ανταλλαγής δεδομένων και πληροφοριών στο πλαίσιο της διασυνοριακής συνεργασίας, ιδίως όσον αφορά την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του διασυνοριακού εγκλήματος".


12

Πολιτισμός

w w w . p r o t i n e w s . g r

/ ÓÜââáôï 6 Éïõëßïõ 2013

Για το 23ο Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας

Ανεπίσημη πρώτη με “Πλούτο” του Αριστοφάνη Μ ε την αρχαία κωμωδία "Πλούτος" του Αριστοφάνη "άνοιξε" το βράδυ της Τετάρτης το 23ο Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας, στο θέατρο Αρχ. Ήλιδας. Η προφεστιβαλική παράσταση, από την ομάδα μαθητών του 1ου Γενικού Λυκείου Αμαλιάδας εντάσσονταν στο πλαίσιο των πολιτιστικών σχολικών προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, υπό την επιμέλεια και τον συντονισμό της εκπαιδευτικού Ιωάννας Παπαδάκη.Όπως είπε η κα Παπα-

δάκη, μίλησε για την παράσταση και συγκεκριμένα στη δομή και το θέμα του έργου του Αριστοφάνη. "Κάναμε τη δική μας μετάφραση, στηριζόμενοι σε μεταφράσεις εκλεκτών ανθρώπων του πνεύματος". Σημειώνεται ότι μετά από απόφαση της θεατρικής ομάδας και σε συνεργασία με την Ανθρώπινη Αλληλεγγύη, στην είσοδο του θεάτρου συγκεντρώθηκαν τρόφιμα μακράς διάρκειας, είδη ατομικής υγιεινής και φάρμακα, που προαιρετικά πρόσφεραν κατά την προσέλευσή τους οι θεατές της παράστασης.

Η προπώληση εισιτηρίων για τις δύο πρώτες παραστάσεις του 23ου Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας ξεκίνησε. Συγκεκριμένα για την εναρκτήρια παράσταση στις 13 Ιουλίου την κωμωδία "ο Επιθεωρητής" του Νικολάι Γκόγκολ σε σκηνοθεσία του Σπύρου Α. Ευαγγελάτου με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη και τον Γιώργο Αρμένη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, και 14 Ιουλίου η πρώτη παιδική παράσταση "Αίσωπος! Κάτι θέλει να μας πει…" σε κείμενο και σκηνοθεσία της Κάρμεν Ρουγγέρη. Επίσης από τους υπεύθυνους του Φεστιβάλ ανακοινώνεται η συνεργασία με τα βιβλιοπωλεία ΒΙΒΛΙΟΓΝΩΣΊΑ σε Γαστούνη και Λεχαινά. Η προπώληση εισιτηρίων γίνεται στα ακόλουθα σημεία:

ΑΜΑΛΙΑΔΑ: ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ (τηλ. 26220-21221) ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΓΝΩΣΗ (τηλ. 26220-23826) ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ (τηλ. 2622025072) ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΒΙΒΛΙΟΧΩΡΟΣ (τηλ. 2622021770) ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΚΥΚΛΟΣ (τηλ. 26220-26910) ΠΥΡΓΟΣ: ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗ (τηλ. 2621026615) ΓΑΣΤΟΥΝΗ: ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΒΙΒΛΙΟΓΝΩΣΙΑ (τηλ. 26230-33640) ΛΕΧΑΙΝΑ:ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΒΙΒΛΙΟΓΝΩΣΙΑ (τηλ. 26230-22636) ΒΑΡΔΑ:ΟΠΤΙΚΑ ZOEL, Ζωή Γεωργιτσοπούλου (τηλ. 2623073727, 6973 491445)

Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων

Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος "Οι Ρίζες"

Σήμερα στην Κουρούτα το “Σεργιάνι στην παράδοση” Μια μοναδική μουσικοχορευτική παράσταση θα παρουσιάσουν σήμερα στις 9 το βράδυ οι χορευτές του Λαογραφικού Πολιτιστικού Συλλόγου "Οι Ρίζες" στην πλατεία της Κουρούτας. Οι χορευτές στο πλαίσιο του 13ου Φεστιβάλ παραδοσιακού χορού θα παρουσιάσουν χορούς από

άκρη σε άκρη της Ελλάδας ταξιδεύοντας το κοινό σε ένα "Σεργιάνι στην παράδοση". Η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί πλέον θεσμό για τα πολιτιστικά δρώμενα της Αμαλιάδας και της ευρύτερης περιοχής και κάθε χρόνο οι λάτρεις της παράδοσης την περιμένουν με ανυπομονησία. Για

άλλη μια χρονιά αναμένεται η συμμετοχή κι άλλων συλλόγων και την παρουσίαση χορών από τα τμήματα του Λαογραφικού Πολιτιστικού Συλλόγου "Οι ρίζες". Βάσω Κοκκινογένη


/ ÓÜââáôï 6 Éïõëßïõ 2013

Επικαιρότητα

w w w . p r o t i n e w s . g r

13

Αισιοδοξία στο Δήμο Ζαχάρως για τη συνέχισή του

Μέχρι 30 Σεπτεμβρίου το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” μουσικοκινητικές αγωγές, θεατρικό παιχνίδι, κ.α. Τα προγράμματα αυτά αφορούν δυο ευαίσθητες ηλικίες όπως η παιδική αλλά και η Τρίτη Ηλικία. Ο φάκελος για τα συγκεκριμένα δυο προγράμματα θα κατατεθεί αυτό το μήνα και προσδοκούμε να εγκριθεί από το αρμόδιο υπουργείο για να προχωρήσουμε στην υλοποίηση τους".

Σε καλό δρόμο τα προγράμματα που αφορούν το ΚΗΦΗ και το ΚΔΑΠ Ζαχάρως

Μ

έχρι τις 30 Σεπτεμβρίου θα έχει διάρκεια υπό την σημερινή του μορφή το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" του Δήμου Ζαχάρως. Όπως ανέφερε η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Φωτεινή Δάγκα η πληροφόρηση που έχει ο Δήμος είναι ότι το πρόγραμμα μετά τις 30 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία που λήγουν όπως τόνισε οι συμβάσεις των εργαζόμενων στο πρόγραμμα, θα σταματήσει. Βέβαια όπως τόνισε το συγκεκριμένο πρόγραμμα είτε θα απορροφηθεί στον Δήμο Ζαχάρως είτε θα το αναλάβει κάποια μη κερδοσκοπική οργάνωση. Επίσης αναφέρθηκε και σε άλλα δυο προγράμματα που ετοιμάζει ο Δήμος και έχουν να κάνουν με το ΚΗΦΗ και το ΚΔΑΠ όπου εξέφρασε την αισιοδοξία της για

την υλοποίηση τους. Μιλώντας χθες στην "ΠΡΩΤΗ" για το θέμα η κ. Δάγκα σημείωσε τα εξής: "Γνωρίζουμε ότι η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ζαχάρως στην οποία υπάγεται το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι θα σταματήσει αφού όπως γνωρίζουμε οι συμβάσεις των παιδιών που εργάζονται σε αυτό λήγουν 30 Σεπτεμβρίου. Από την πληροφόρηση που έχουμε το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι είτε θα εισέλθει στον Δήμο Ζαχάρως είτε θα το αναλάβουν μη κερδοσκοπικές οργανώσεις. Παρόλα αυτά τα προγράμματα εμείς τα συνεχίζουμε, δηλαδή έχουμε ξεκινήσει την δημιουργία του ΚΗΦΗ και του ΚΔΑΠ. Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, περιμένουμε να ολοκληρωθούν οι επιτροπές και να καταθέσουμε τα προγράμματά μας στον

H ðñüåäñïò ôçò Êïéíùöåëïýò Åðé÷åßñçóçò ôïõ ÄÞìïõ Æá÷Üñùò ÖùôåéíÞ ÄÜãêá

O áíôéäÞìáñ÷ïò Æá÷Üñùò Íßêïò Ëáìðñüðïõëïò.

διαγωνισμό. Από κει και πέρα αν καταφέρουμε να ανοίξουμε τα δυο προγράμματα, έχει καλώς. Εμείς σαν Κοινωφελή Επιχείρηση δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω για να κρατήσουμε το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι. Από την στιγμή που έχει παρθεί απόφαση να καταργηθεί, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό. Από την άλλη πλευρά είμαστε σε καλό δρόμο και ευελπιστούμε να καταφέρουμε να υλοποιήσουμε τα

προγράμματα που αφορούν το ΚΗΦΗ και το ΚΔΑΠ στον Δήμο Ζαχάρως καθώς στο νομό Ηλείας υπάρχει μόνο το ΚΔΑΠ του Πύργου. Το ΚΗΦΗ είναι το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων που θα είναι σε δικό μας κτήριο και θα αναλαμβάνει την φροντίδα τους. Το ΚΔΑΠ είναι Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών. Είναι το Κέντρο που θα απασχολεί τα παιδιά από τις 3 το μεσημέρι και μετά με διάφορες δραστηριότητες όπως

Νίκος Λαμπρόπουλος: "Ο Δήμος επαγρυπνά και παρακολουθεί από κοντά αυτά τα προγράμματα" Για το ίδιο θέμα μίλησε στην "ΠΡΩΤΗ" και ο αντιδήμαρχος Ζαχάρως Νίκος Λαμπρόπουλος που ανέφερε ότι η Δημοτική αρχή κοιτά με ιδιαίτερη ευαισθησία τα συγκεκριμένα προγράμματα.Όπως ανέφερε " Σχετικά με το θέμα που θίξατε και έχει να κάνει με το μέλλον του προ-

γράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι" και την πιθανή διακοπή του, θέλω να τονίσω ότι τέτοιου είδους ζητήματα που αφορούν την φροντίδα των ηλικιωμένων και των ευαίσθητων ομάδων, ο Δήμος τα παρακολουθεί όχι απλά με ενδιαφέρον αλλά επαγρυπνά και συνεχώς θα είμαστε σε εγρήγορση για την εξέλιξη τους. Στην Ελλάδα του σήμερα και στην κρίση που υπάρχει πρέπει αυτές οι κοινωνικές ομάδες που έχουν εγκαταλειφθεί από το επίσημο κράτος να στηριχθούν από τις τοπικές κοινωνίες. Ο Δήμος Ζαχάρως κατ' επανάληψη έχει αποδείξει ότι βρίσκεται κοντά σε αυτές τις ευαίσθητες ομάδες, κοντά στον πολίτη, κοντά στον αδύναμο άνθρωπο και θα συνεχίσει να είναι. Τόσο με έργα δικά του όσο και διεκδικώντας από το κεντρικό κράτος όσα δικαιούται ο κάθε Έλληνας πολίτης". Θοδωρής Λάμπρος thlabros@hotmail.com


14

Κοινωνικά

w w w . p r o t i n e w s . g r

/ ÓÜââáôï 6 Éïõëßïõ 2013

ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ

ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ

ÁÑ×ÉÅÑÁÔÉÊÏ ÌÍÇÌÏÓÕÍÏ Ôï ÓÜââáôï 6 Éïõëßïõ 2013 êáé þñá 8,30 ðì ôåëïýìå 40/ÇÌÅÑÏ Ìíçìüóõíï óôïí Éåñü Íáü Áãéïí Êùí/íïõ & ÅëÝíçò Ãáó÷ïýíçò ãéá ôçí áíÜðáõóç ÷çò øõ÷Þò ßïõ ðïëõáãáðçìÝíïõ ìáò Óõæýãïõ, ðáôÝñá, ðáððïý, áäåëöïý, èåßïõ, åîáäÝëöïõ êáé ößëïõ

Ôåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 7 Éïõëßïõ 2013 êáé þñá 8.30 ð.ì "åê ôïõ Éåñïý Íáïý Áãßáò Ìáýñáò Ñïõðáêßïõ ÓÁÑÁÍÔÁÇÌÅÑÏ ìíçìüóõíï õðÝñ Áíáðáýóåùò ôçò øõ÷Þò ôçò áãáðçìÝíçò ìáò

ΙΩΑΝΝΗ ΛΗΜ. ΜΠΙΛΑΛΗ

ÅÔÙÍ 67 Ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ÐñïóÝëèïõí êáé ðñïóåõ÷çèïýí ìáæß ìáò Ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò. Ï Óýæõãïò, Ôá ÔÝêíá, Ôá Åããüíéá, Ôá ÁäÝëöéá Ïé ëïéðïß óõããåíåßò Ãñáöåßá Ôåëåôþí: ÃÅÙÑÃÉÏÕ ÌÁÑÁÆÉÙÔÇ ËÅ×ÁÉÍÁ-ÔÑÁÃÁÍÏ ÔÇË.; 26230 61346 - 26230 61888, ÊÉÍ.: 6974 074194

ÈÅÏËÏÃÏ ÄÉÅÕÈÕÍÔÇ ÔÏÕ ÉÄÑÕÌÁÔÏÓ “ÐÁÍÁÃÉÁ Ç ÊÁÈÏËÉÊÇ” ÃÁÓÔÏÕÍÇÓ Ç óýæõãïò; ÑïäÜìéá, Ôá ðáéäéÜ, Ôá åããüíéá. Ïé áäåëöïß,Ïé áíåøéïß. Ôá åîáäÝëöéá. Ïé áãáðçìÝíïé ößëïé êáé ïé ëïéðïß óõããåíåßò. Ôåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 7/07/2013 êáé þñá 08.30 ð.ì. óôïí Éåñü Íáü Áãßïõ Äç ìçôñéïý ÊïóêéíÜ, ÅôÞóéï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ ðïëõáãáðçìÝíïõ ìáò

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ του Χρήστου ΚΟΡΔΟΝΟΥΡΗ

Åôþí 43 (ÕðÜëëçëï Ä.Å.Ç.) Ðáñáêáëïýìå óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé åíþóïõí ìáæß ìáò ôéò ðñïò ôïí Ôøéóôïí äåÞóåéò ôùí. ÊïóêéíÜò 7/07/2013 Ç ÓÕÆÕÃÏÓ, Ï ÃÉÏÓ, Ç ÌÇÔÅÑÁ, ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ, ÏÉ Ë. ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. Ãñáö. Ôåëåôþí:ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ Ìáíùëïðïýëïõ 58 Ôçë. üëï ôï 24ùñï 26210 30730 - 34217 - 34017 25223 27158 Êéíçôü: 6944 342471 ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ Ôåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 7/07/2013 êáé þñá 08.30 ð.ì. óôïí ÉåñÜ ÌïíÞ ÓêáöéäéÜò, ÅôÞóéï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ ðïëõáãáðçìÝíïõ ìáò

ΝΙΚΟΛΑΟΥ Γεωργίου ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ

Åôþí 90 Ðáñáêáëïýìå óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé åíþóïõí ìáæß ìáò ôéò ðñïò ôïí Õøéóôïí äåÞóåéò ôùí. Ðýñãïò 7/07/2013 Ç ÏÉÊÏÃÅÍÅÉÁ ÔÏÕ Ãñáö. Ôåëåôþí:ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ Ìáíùëïðïýëïõ 58 Ôçë. üëï ôï 24ùñï 26210 30730 - 34217 - 34017 25223 27158 Êéíçôü: 6944 342471 ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ Ôçí ÊõñéáêÞ 7 Éïõëßïõ 2013 êáé þñá 8,30 ðì ôåëïýìå 40/ÇÌÅÑÏ Ìíçìüóõíï áéïí Éåñü Íïü Áãßïõ ÍéêïëÜïõ Ãáóôïõíçò ãéá éçí áíÜðáõóç éçò øõ÷Þò éçò ðïëõáãáðçìÝíçò ìáò Óýæõãïõ & èåßáò

ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΡΟΥΣΣΟΥ

Ôçí ÊõñéáêÞ 7/7/2013 4 þñá 8:30ð.ì. åéò ôïí Éåñü Íáü Áãßïõ Óðõñßäùíá Æá÷Üñùò 40Þìåñï ìíçìüóõíï õðÝñ áíáðáýóåùò ôçò øõ÷Þò ôïõ ðïëõáãáðçìÝíïõ ìáò óõæýãïõ , ðáôÝñá, áäåëöïý & èåßïõ.

ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΝΤΖΟΥΝΗ

Ç ÓÕÆÕÃÏÓ:Äéïíõóßá Ï ÃÉÏÓ:Åðáìåéíþíäáò,ÔÁ ÁÄÅËÖÉA,ÔÁ ÁÍÉØÉÁ,ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ ÉÙÁÍÍÇÓ ËÁÌÐÑÏÐÏÕËÏÓ ÆÁ×ÁÑÙ ÇËÅÉÁÓ ÔÇË.: 28250.31555 · ÊÉÍ.: 697 · 25.57.102, 6977 - 13.99.94 Ôåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 7 Éïõëßïõ 2013 êáé þñá 8:30 ð.ì. åê ôïõ Éåñïý Íáïý Áãßïõ Ãåùñãßïõ ÔñõðçôÞò, 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ ðïëõáãáðçìÝíïõ ìáò óõæýãïõ, ðáôÝñá êáé õéïý

ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΤΖΙΒΑ

ÅÔÙÍ 51 Êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé åíþóïõí ìáæß ìáò ôéò ðñïò ôïí ¾øéóôïí äåÞóåéò ôùí. ÔñõðçôÞ 7/7/2013 Ç ÓÕÆÕÃÏÓ, ÔÁ ÔÅÊÍÁ, Ï ÐÁÔÅÑÁÓ, ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ Ôåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 7 Éïõëßïõ 2013 êáé þñá 8:30 ð.ì. åê ôïõ Éåñïý Íáïý Áãßïõ Ãåùñãßïõ ÔñõðçôÞò, 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ ðïëõáãáðçìÝíïõ ìáò óõæýãïõ, ðáôÝñá êáé õéïý

ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΤΖΙΒΑ

ÅÔÙÍ 51 Êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé åíþóïõí ìáæß ìáò ôéò ðñïò ôïí ¾øéóôïí äåÞóåéò ôùí. ÔñõðçôÞ 7/7/2013 Ç ÓÕÆÕÃÏÓ, ÔÁ ÔÅÊÍÁ, Ï ÐÁÔÅÑÁÓ, ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ

ΟΡΦΕΑΣ

ΑΜΑΛΙΑΔΑ

"ΜΠΑΜΠΟΥΛΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ" (ΜΕΤΑΓΛ) ->ΩΡA ΠΡΟΒΟΛΗΣ 19:30 "ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ Ζ " --> ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ 21:45 "Ο ΜΟΝΑΧΙΚΟΣ ΚΑΒΑΛΑΡΗΣ" --> ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ 19:20 & 22:00

CineCinema Amaliada "ΜΠΑΜΠΟΥΛΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ" (ΜΕΤΑΓΛ) ->ΩΡA ΠΡΟΒΟΛΗΣ 17:45 "ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ Ζ " --> ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ 20:00 & 22:10 "Ο ΜΟΝΑΧΙΚΟΣ ΚΑΒΑΛΑΡΗΣ" --> ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ 19:30 & 22:10

ΛΑΙΚΕΣ

ΝΕΑ ΜΑΝΩΛΑΔΑ, ΠΥΡΓΟΣ

Καιρός αίθριος. Θερμός, 21°C έως 32°C. Άνεμοι ασθενείς βόρειοι και στη συνέχεια ασθενείς βορειοανατολικοί έως 2 μποφόρ.

Ôåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 7/07/2013 êáé þñá 08.30 ð.ì. óôïí Éåñü Íáü êïéìÞóåùò ôçò Èåïôüêïõ ÊÜôù ÐáíáãéÜò ÊõëëÞíçò, 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ ðïëõáãáðçìÝíïõ ìáò

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ του Ιωάννη ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΥ

Åôþí 63 Ðáñáêáëïýìå óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé åíþóïõí ìáæß ìáò ôéò ðñïò ôïí Õøéóôïí äåÞóåéò ôùí. Ç ÓÕÆÕÃÏÓ,ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ,ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ, ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ, ÏÉ Ë. ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. Ôçí ÊõñéáêÞ 7 Éïõëßïõ 2013 & þñá 8.30 ð.ì óôïí Éåñü Íáü Áãßïõ Åëåõèåñßïõ Ðýñãïõ Ôåëïýìå ÅôÞóéï Ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò áãáðçìÝíçò ìáò

ΕΛΕΝΗΣ χας ΒΑΣ. ΤΟΥΜΠΕΚΗ

ÅÔÙÍ 81 Ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò & ößëïõò üðùò ðñïóåõ÷çèïýí ìáæß ìáò ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò. Ðýñãïò 7 Éïõëßïõ 2013 ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ ÔÇÓ ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ ,ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ ,ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ Á. ÁÓÇÌÁÊÏÐÏÕËÏÓ Þ ÆÅÕÊÁÓ, ÔÇË. ÃÑÁÖÅÉÏÕ: 26210 28361 - 33119, ÏÉÊ. ÄÉÁÍÕÊÔ. 22283, ÊÉÍÇÔÏ: 6944296706 & 6932234896, ÊÏËÏÊÏÔÑÙÍÇ 11 - ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ Ôåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 7/07/2013 êáé þñá 08.30 ð.ì. óôïí Éåñü Íáü Áãßáò ÔñéÜäïò Âñï÷ßôóáò, 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ ðïëõáãáðçìÝíïõ ìáò

ETÙN 87 Ï óýæõãïò: Äéïíýóéïò,ôá áäåñößá áíÞöéá, ïé ëïéðïß óõããåíåßò.

Cinema

ΜΑΡΙΑΣ ΡΕΓΚΛΗ ΤΟΥ ΗΛΙΑ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΕΚΑΒ: 166 Κέντρο Δηλητηριάσεων: 210-7793777 Νοσοκομείο Πύργου: 26210-82300, 82360 Νοσοκομείο Αμαλιάδας: 26223 60100 Κέντρο Υγείας Κρεστένων: 26250 22222 Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας: 26260 22222 Κέντρο Υγείας Βάρδας: 26233 60000 Κέντρο Υγείας Γαστούνης: 26233 60300 Κέντρο Υγείας Σιμόπουλου: 26223 60400 ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Άμεση δράση Πύργου: 100 Αστ. Δ/νση Ηλείας: 2621081730, 81731 Τμήμα Τροχαίας Πύργου: 26210-81742 Αστυνομικό τμήμα Πύργου: 26210-81734 Ασφάλεια Πύργου: 2621081740

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ του Παναγιώτη ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Åôþí 75 Ðáñáêáëïýìå óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé åíþóïõí ìáæß ìáò ôéò ðñïò ôïí Õøéóôïí äåÞóåéò ôùí. Âñï÷éôóá 7/07/2013 Ç ÓÕÆÕÃÏÓ: Áíôùíßá.ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ: Ðáíáãéþôçò & ÁíäñÝáò.ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ, ÔÁ ÁÍÉØÉÁ & ÏÉ Ë. ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. Ãñáö. Ôåëåôþí:ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ Ìáíùëïôôïýëïõ 58 Ôçë. üëï ôï 24ùñï 26210 30730 - 34217 - 34017 25223 - 27158 Êéíçôü: 6944 342471 ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ Ôçí ÊõñéáêÞ 7 Éïõëßïõ 2013 êáé þñá 8:30 ð.ì. óôïí Éåñü Íáü Áãßáò Ìáñßíáò ÎçñïêÜìðïõ Ôåëïýìå 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò ðïëõáãáðçìÝíçò ìáò

ΚΑΛΟΜΟΙΡΑΣ ΔΗΜ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

(ÔÏ ÃÅÍÏÓ ÁÓÇÌÁÊÏÐÏÕËÏÕ) ÅÔÙÍ 80 Êáé ðáñáêáëïýìå óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò Ýëèïõí êáé ðñïóåõ÷çèïýí ìáæß ìáò ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò. Îçñüêáìðïò 7 Éïõëßïõ 2013 ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ:Êùíóôáíôßíïò Ðáíáãüðïõëïò,Ìáñßíá Ðáíáãïðïýëïõ,Èåþíç & Óðýñïò ÊáëáèÜò,ÅëÝíç & Ðáíáãéþôçò Óïýëçò,ÄÞìçôñá & ÄçìÞôñéïò ÊáëÝñãçò.ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ

ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ Á. ÁÓÇÌÁÊÏÐÏÕËÏÓ Þ ÆÅÕÊÁÓ, ÔÇË. ÃÑÁÖÅÉÏÕ: 26210 28361 - 33119, ÏÉÊ. ÄÉÁÍÕÊÔ. 22283, ÊÉÍÇÔÏ: 6944296706 & 6932234896, ÊÏËÏÊÏÔÑÙÍÇ 11 - ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ

Τροχαία Πύργου: 2621022100 Αστυνομία Αμαλιάδας: 26220-38210 Ασφάλεια Αμαλιάδας: 26220-38232 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ Πυροσβεστική Πύργου: 199 Πυροσβεστική Αμαλιάδας: 26220-22199 Πυροσβεστική Λεχαινών: 26230-22199 Πυροσβεστική Κρεστένων: 26250-22199 Πυροσβεστικό κλιμάκιο Αρχ. Ολυμπίας: 26240- 29104 ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ Κατάκολο: 26210-41206, 41500 Κυλλήνη: 26230-26230, 92211 Πάτρα: 2610-341204

ΒΛΑΒΕΣ ΟΤΕ: 13888 ΔΕΗ: 1050 ΔΕΥΑΠ Πύργου: 2621033702 ΔΕΥΑΠ Αμαλιάδας: 2622023923 Επιμελητήριο Ηλείας: 26210-34154, 22541, 32225 Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πύργου: 26210-22707, 81117, 22088 Οργανισμός Εργατικής Εστίας: 26210-34797 Μητρόπολη Ηλείας: 2621022527 ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΤΕΛ Πύργου: 26210-20600 έως 20608 Αμαλιάδας: 26220-28892 Αθηνών: 210-5134110-1 Θεσσαλονίκης: 2310595406 Ιωαννίνων: 26510-41248

Λεχαινών: 26230-22219 Κρεστένων: 26250-22228 Σαβαλίων: 26220-61211 Λάλα: 26240-41213 Βασιλακίου: 26240-71300 Κάμενας: 26240-71330 Γούμερου: 26210-93521 Κουτσοχέρας: 26210-61024 Μουζακίου: 26210-61220 Καράτουλα: 26210-61458 Μαγούλα: 26210-61266 Χελιδόνι: 26240-51204 Λαντζόι: 26240-69049 Νεράιδα: 26240-51350 Πελόπιο: 26240-31405 Ανδραβίδα: 26230-54225 Καβάσιλα: 26230-33202 Νέα Μανωλάδα: 2623071374 Καρδαμάς: 26220-29560 Επιτάλιο: 26210-71448 Κυπαρισσία: 27610-22260 Ανδρίτσαινα: 26260-22239 Ζαχάρω: 26250-31219 Γιαννιτσοχώρι: 26250-61468 Φιγαλεία: 26250-41696 Βάρδα: 26230-73014 Γαστούνη: 26230-35115


/ ÓÜââáôï 6 Éïõëßïõ 2013

Ειδήσεις - Ανακοινώσεις

ÐÏËÅÌÉÊÇ ÁÅÑÏÐÏÑÉÁ 117 ÐÔÅÑÕÃÁÌÁ×ÇÓ 'ÔÌÇÌÁ ÅÐÉÂÉÙÓÇÓ Ôçë. 28230-65072 Áíäñáâßäá,1 Éïõë. 13

ÁÍÁÊÏÉÍÙÓÇ

1.Óôéò 9 Éïõëßïõ 2013 (Ôñßôç) ìå åíáëëáêôéêÞ óôéò 10 Éïõëßïõ 2013 (ÔåôÜñôç) êáé áðü þñåò 09:30 Ýùò 14:30 ôïðéêÞ 8á åêôåëåóèåß áðü ôçí ÐÏËÅÌÉÊÇ ÁÅÑÏÐÏÑÉÁ áíôéáåñïðïñéêÞ âïëÞ ìå ðñáãìáôéêÜ ðõñÜ óôï Ðåäßï ÂïëÞò ÐÁËÁÉÏ×ÙÑßÏÕ ÇËÅÉÁÓ. 2. ÁðáãïñåõìÝíç ðåñéï÷Þ êáôÜ ôç äéÜñêåéá ôçò âïëÞò ç èáëÜóóéá ðåñéï÷Þ ðïõ ïñßæåôáé áðü ôá ãåùãñáöéêÜ óôßãìáôá: á. 37° 48' 30"  21° 14' 48" A â. 37° 47' 50"  21° 05' 45" Á ã. 37° 41' 50"  21° 07' 50" A ä. 37° 41' 25"  21° 15' 45" A Áðü ôç Ä ïßêçóç ôçò 117 ÐÔÅÑÕÃÁÓ ÌÁ×ÇÓ

ÅËËÇÍÉÊÇ ÄÇÌÏÊÑÁÔÉÁ ÁÐÏÊÅÍÔÑÙÌÅÍÇ ÄÉÏÉÊÇÓÇ ÐÅË/ÍÇÓÏÕ-ÁÕÔÉÊÇÓ ÅËËÁÄÁÓ & ÉÏÍÉÏÕ ÃÅÍÉÊÇ ÄÉÅÕÈÕÍÓÇ ÄÁÓÙÍ & ÁÃÑÏÔÉÊÙÍ ÕÐÏÈÅÓÅÙÍ Ä/ÍÓÇ ÓÕÍÔÏÍÉÓÌÏÕ & ÅÐÉÈÅÙÑÇÓÇÓ ÄÁÓÙÍ ÄÉÅÕÈÕÍÓÇ ÄÁÓÙÍ Ð.Å. ÇËÅÉÁÓ ÄÁÓÁÑ×ÅÉÏ ÁÌÁËÉÁÄÁÓ ÈÝìá:×áñáêôçñéóìüò Ýêôáóçò

ÁÄÁ: Â4ÌË0ÑÉÖ-906 ÁÍÁÑÔÇÔÅÁ ÓÔÏ ÄÉÁÄÉÊÔÕÏ ÁìáëéÜäá 21-12-2012 Áñ. Ðñùô.: 120046/5453

Συνάντηση είχε το μεσημέρι ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης με εξαμελή αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Θ. Μπαλασόπουλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στον δήμο Αθηναίων Β. Πολυμερόπουλος και ο πρόεδρος του Σωματείου Δημοτικών Αστυνομικών του δήμου Αθηναίων Απ. Κόσ-

συβας. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη συζήτηση διαπιστώθηκε, ότι η πρόταση για τη μετακίνηση των εργαζομένων της Δημοτικής Αστυνομίας στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης δεν αποτέλεσε πρωτοβουλία του υπουργείου Εσωτερικών και πιθανότατα ούτε του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορί-

ÄÉÁÊÏÐÇ ÇËÅÊÔÑÉÊÏÕ ÑÅÕÌÁÔÏÓ

Ï ÐñïúóôÜìåíïò Äáóáñ÷åßïõ ÁìáëéÜäáò 'Evovrac õðüíé/n: 1.Ôéò äéáôÜîåéò ôùí Üñèñùí 10 êáé 14 ôïõ Í. 998/1979 " Ðåñß ðñïóôáóßáò ôùí äáóþí êáé ôùí åí ãÝíåé äáóéêþí åêôÜóåùí ôçò ×þñáò "(ÖÅÊ 289Á) 2.Ôéò äéáôÜîåéò ôùí Üñèñùí 3 êáé 4 ôïõ Í. 998/79 ìåôÜ ôçí éó÷ý ôïõ Í. 3208/03 (ÖÅÊ 303 Á) üðùò ôñïðïðïéÞèçêå ìå ôïí Í. 3818/10 (ÖÅÊ 17Á/16-2-2010). 3.Ôï ãåãïíüò üôé ìÝ÷ñé óÞìåñá óôçí åí ëüãù èÝóç äåí Ý÷åé êáôáñôéóèåß äáóïëüãéï Þ äáóéêüò ÷Üñôçò óýìöùíá ìå ôá Üñèñá 11,12 & 13 Í. 998/79 4.Ôçí ìå áñéèìü 87234/7539/3-9-97 åãêýêëéï ä/ãç ÕÐ,ÃÅ. ìå èÝìá "Ïäçãßåò ó÷åôéêÜ ìå ôïí ÷áñáêôçñéóìü åêôÜóåùí " 5.Ôçí ìå áñéèìü 88416/529/ð å/1.12.2000 åãêýêëéï ä/ãç Õöõðïõñãïý Ãåùñãßáò ìå ôçí ïðïßá ðáñÝ÷ïíôáé óõìðëçñùìáôéêÝò ïäçãßåò ó÷åôéêÜ ìå ôïí ÷áñáêôçñéóìü åêôÜóåùí 6.Ôçí õð' áñéè. 204262/4545/23-11-2010 åãêýêëéï äéáôáãÞ ôïõ ÕÐÅ.ÊÁ. "Ïäçãßåò åöáñìïãÞò ôùí ðáñ 1 êáé 2 ôïõ Üñèñïõ 3 ôïõ Í.998/79 üðùò éó÷ýåé. 7.Ôçí áðü 23-11-2012 áßôçóç ôïõ Âáóéëåßïõ Ëåõêáäßôç, ìå ôçí ïðïßá æçôÜ ôïí ÷áñáêôçñéóìü Ýêôáóçò, óýìöùíá ìå ôï Üñèñï 14 Í, 998/79 8.Ôçí ìå áñ. ðñùô. 120043/5452/21-12-2012 Ýêèåóç - åéóÞãçóç ôïõ Äáóïëüãïõ ôçò Õðçñåóßáò ìáò ÌðïâïëÝôç Âáóéëåßïõ ðïõ óõíôÜ÷èçêå ãéá ôçí Ýêôáóç áõôÞ ôçí ïðïßá êáé áðïäå÷üìáóôå. Xáñ á êôçñßæïç ì Ã. Ôçí Ýêôáóç óõíïëéêïý åìâáäïý 688,58ô.ì. ðïõ âñßóêåôáé óôçí èÝóç "ÌÅËÉÓÓÁ" ðåñéöÝñåéáò ôçò ÔïðéêÞò Êïéíüôçôáò ÊÜóôñïõ ôçò ÄçìïôéêÞò Åíüôçôáò ÊÜóôñïõ-ÊõëëÞíçò ôïõ ÄÞìïõ Áíäñáâßäáò-ÊõëëÞíçò ôçò Ð.Å Çëåßáò, ç ïðïßá áðåéêïíßæåôáé óôï áðü ÍïÝìâñéïò 2012 ôïðïãñáöéêü êëßìáêáò 1:200 ôïõ Ðïëéôéêïý Ìç÷áíéêïý Ô.Å. Æáöåéñüðïõëïõ ÍéêïëÜïõ ðåñéêëåéüìåíç áðü ôá óôïé÷åßá 1.2.3.. .9.10.1 ùò ìç äÜóïò, ìç äáóéêÞ Ýêôáóç ìç åìðßðôïõóá óôéò ðñïóôáôåõôéêÝò äéáôÜîåéò ôïõ Í.998/79, ìåôÜ ôçí éó÷ý ôïõ 3818/10. ÊáôÜ ôçò ðñÜîåùò áõôÞò åðéôñÝðïíôáé áíôéññÞóåéò åíþðéïí ôçò ÅðéôñïðÞò Åðßëõóçò Äáóéêþí' ÁìöéóâçôÞóåùí ôïõ Üñèñïõ 10 ôïõ Í.998/79 óôçí Ýäñá ôçò Ä/íóçò Äáóþí ôçò Ð,Å. Çëåßáò åíôüò äýï (2) ìçíþí ãéá ìåí ôïõò áðïäÝêôåò áõôÞò, áðü ôçí êïéíïðïßçóç êáé ôçí ðáñáëáâÞ ôçò, ãéá êÜèå äå öõóéêü ç íïìéêü ðñüóùðï ðïõ Ý÷åé Ýííïìï óõìöÝñïí, áðü ôçí ôåëåõôáßá äçìïóéïðïßçóÞ ôçò . . Ç ðñÜîç áõôÞ äåí ðáñÜãåé êáíÝíá íüìéìï áðïôÝëåóìá Ýíáíôé ïðïéïóäÞðïôå áñ÷Þò Þ éäéþôç áí äåí óõíïäåýåôáé áðü ó÷åôéêÞ âåâáßùóç ôïõ Äáóáñ÷åßïõ üôé Ý÷åé ôåëåóéäéêßóåé ïñéóôéêÜ ç åíäéêïöáíÞò äéáäéêáóßá ôïõ Üñèñïõ 14 ôïõ Í.998/79 áíáöÝñåôáé äå áðïêëåéóôéêÜ êáé ìüíï óôï äáóéêü Þ ìç ÷áñáêôÞñá ôçò ðáñáðÜíù Ýêôáóçò êáé äåí áöïñÜ åìðñÜãìáôá äéêáéþìáôá ôïõ Äçìïóßïõ Þ éäéùôþí åð' áõôÞò . Ðåñßëçøç ôçò ðñÜîçò áõôÞò íá äçìïóéåõèåß óýìöùíá ìå ôéò äéáôÜîåéò ôïõ Üñèñïõ 14 ôïõ Í 998/79 óå äýï ôïðéêÝò åöçìåñßäåò. Ï ðñïúóôÜìåíïò Äáóáñ÷åßïõ ÁìáëéÜäáò Ëõêïýñãïò Ðïëõ÷ñïíüðïõëïò

ÐÜôñá, 5-7-2013 ÅËËÇÍÉÊÇ ÄÇÌÏÊÑÁÔÉÁ Áñßè. Ðñùô. :182853/1381 ÐÅÑÉÖÅÑÅÉÁ ÄÕÔÉÊÇÓ ÅËËÁÄÏÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÁÍÔÉÐÅÑÉÖÅÑÅÉÁÑ×Ç ÐÅÑÉÂÁËËÏÍÔÏÓ & ÕÐÏÄÏÌÙÍ ÁÍÁÊÏÉÍÙÓÇ ÈÅÌÁ : ÌåëÝôç Ðåñéâáëëïíôéêþí Åðéðôþóåùí ãéá ôï Ýñãï :"ÕöéóôÜìåíç ÷ïéñïôñïöéêÞ ìïíÜäá äõíáìéêüôçôáò 200 ÷ïéñïìçôÝñùí ìå ôá ðáñÜãùãÜ ôïõò, ìå 2 õöéóôÜìåíåò ðáëáéÝò õäñåõçêÝò ãùôñÞóåéò ðñïò íïìéìïðïßçóç, óýóôçìá 2 äåîáìåíþí ãéá ôá õãñÜ áðüâÞôá ôçò ìïíÜäáò êáé åñãáóôÞñéï ðáñáóêåõÞò æùïôñïöþí, éäéïêôçóßáò "ÁÖÏÉ ÖÏÕÑÍÉÙÔÇ Ï.Å.", óôç ÈÝóç "×åëìüëáêá" ôçòÄ.Ê. ÊáñäáìÜ ôïõ Á ¹ëéäáò ôçò Ð.Å. Çëåßáò". 1.Óáò áíáêïéíþíïõìå üôé ðáñåëÞöèç ç õð' áñ. ðñùô. 2180/59738/3-72013 Ì.Ð.Å. áðü ôçí Á.Ä. ÐåëïðïííÞóïõ, Äõô. ÅëëÜäáò êáé ÉïíÉïõ/Äíóç ÐÅ×ÙÓ×, ãéá ôïõ Ýñãï : "ÕöéóôÜìåíç ÷ïéñïôñïöéêÞ ìïíÜäá äõíáìéêüôçôáò 200 ÷ïéñïìçôÝñùí ìå ôá ðáñÜãùãÜ ôïõò, ìå 2 õöéóôÜìåíåò ðáëáéÝò õäñåõçêÝò ãùôñÞóåéò ðñïò íïìéìïðïßçóç, óýóôçìá 2 äåîáìåíþí ãéá ôá õãñÜ áðüâÞôá ôçò ìïíÜäáò êáé åñãáóôÞñéï ðáñáóêåõÞò æùïôñïöþí, éäéïêôçóßáò "ÁÖÏÉ ÖÏÕÑÍÉÙÔÇ Ï.Å.", óôç èÝóç "×åëìüëáêá" ôçò Ä.Ê. ÊáñäáìÜ ôïõ Ä. Çëéäáò ôçò Ð.Å Çëåßáò", óýìöùíá ìå ôçí ÊÕÁ Ç.Ð. 37111/2021/29-09-03. 2 Êáëåßôáé êÜèå åíäéáöåñüìåíïò íá ëÜâåé ãíþóç ôçò ðáñáðÜíù Ì.Ð.Å. êáé íá åêöñÜóåé åããñÜöùò ôçí ãíþìç ôïõ êáé ôéò ðñïôÜóåéò ôïõ, ðïõ ðñÝðåé íá åßíáé åðáñêþò ôåêìçñéùìÝíåò, óôï ãñáöåßï ÁíôéðåñéöåñåéÜñ÷ç ôçò ÐåñéöÝñåéáò Äõô. ÅëëÜäïò (Í.Å.Ï. Ðáôñþí-Áèçíþí 32) áðü þñá 07.30-15.30 ìÝ÷ñé 5-8-2013, óýìöùíá ìå ôçí ó÷åôéêÞ Íïìïèåóßá. 3.Çìåñïìçíßá Ýíáñîçò äéáäéêáóßáò äçìïóßåõóçò 6-7-2013. 4 >> ëÞîçò >> >> 5-8-2013. 5.Ç ðáñïýóá í' áíáñôçèåé óôïí Ðßíáêá Áíáêïéíþóåùí ôçò ÐåñéöÝñåéáò Äõô. ÅëëÜäïò. 6. Ç ðáñïýóá áíáêïßíùóç èá äçìïóéåõèåß óôéò åöçìåñßäåò "ÐÁÔÑÉÓ" êáé "ÐÑÙÔÇ ôçò Çëåßáò". Ï ÁíôéðåñéöåñåéÜñ÷çò Íéêüëáïò ÕöáíôÞò

Απεργίες και συγκεντρώσεις

ÄÅÄÄÇÅ Äéåýèõíóç ÐåñéöÝñåéáò ÐåëïðïííÞóïõ - Çðåßñïõ Ðåñéï÷Þ Ðýñãïõ Ðáðáãåùñãßïõ & Áñ÷éìÞäïõò, 27100, ÐÕÑÃÏÓ

ÐÑÁÎÇ ×ÁÑÁÊÔÇÑÉÓÌÏÕ (¢ñèñï 14 Í. 998/79)

15

Αιτία πολέμου η απόφαση για τις 12.500 μετακινήσεις στο Δημόσιο

ΑΠΟΥΣΙΑ ΙΑΤΡΟΥ Το μικροβιολογικό ΙατρείοΣπυρίδωνος Παπαγεωργίου (Ερμού 127- Πύργος) θα παραμείνει κλειστό από Δευτέρα 8-7-2013 έως Παρασκευή 12-7-2013.Τηλ. ανάγκης:6937717547

w w w . p r o t i n e w s . g r

Åéäïðïéïýíôáé ïé åíäéáöåñüìåíïé êÜôïéêïé üôé ãéá íá åêôåëåóôïýí áðáñáßôçôåò Ôå÷íéêÝò åñãáóßåò ôçò ÄÅÄÄÇÅ èá ãßíïõí ïé åîÞò äéáêïðÝò çëåêôñéêïý ñåýìáôïò: 1.Ôçí Ôñßôç 09-07-2013 êáé áðü þñá 08.00 Ýùò 11.00 ôìçìáôéêÜ óôïí Áìðåëþíá óôçí åßóïäï ôïõ ÷ùñéïý êáé óôç ãýñù ðåñéï÷Þ ôïõ ÄÞìïõ Ðýñãïõ. 2.Ôçí ßäéá çìåñïìçíßá (09-07-2013) êáé ïðü þñá 10.00 Ýùò 12.00 óôïí Åëáéþíá ôìçìáôéêÜ ôïõ ÄÞìïõ Ðýñãïõ. 3.Ôçí ßäéá çìåñïìçíßá (09-07-2013) êáé áðü þñá 12.00 Ýùò 15.00 óôï Êáâïýñé êáé óõãêåêñéìÝíá óôçí ðåñéï÷Þ Ðáöéþëç êáé ïäü Ìáêåäïíßáò ôïõ ÄÞìïõ Ðýñãïõ. 4.Ôçí ßäéá çìåñïìçíßá (09-07-2013) êáé áðü þñá 08.00 Ýùò 13.00 ôìçìáôéêÜ óôï ÁíÞëéï, Í.Öéãáëåßá, Êáêüâïôï ìåôÜ ôùí áãñïôéêþí ðåñéï÷þí áõôþí ôïõ ÄÞìïõ Æá÷Üñùò. 5.Ôçí ßäéá çìåñïìçíßá (09-07-2013) êáé áðü þñá 13.00 Ýùò 14.00 óôï Íåï÷þñé ìåôÜ ôùí áãñïôéêþí ðåñéï÷þí ôïõ ÄÞìïõ Æá÷Üñùò. 6.Ôçí ßäéá çìåñïìçíßá (09-07-2013) êáé áðü þñá 13.00 Ýùò 15.00 áðü ÏÓÅ ðñïò ðáñáëßá Æá÷Üñùò, ðáñáëßá Æá÷Üñùò, Ìðéó÷éíüêáìðï, èåñìïêÞðéá Íôïýñïõ êáé óôç ãýñù áãñïôéêÞ ðåñéï÷Þ ôïõ ÄÞìïõ Æá÷Üñùò. 7.Ôçí ÔåôÜñôç 10-07-2013 êáé áðü þñá 09.00 Ýùò 11.00 óôç ðåñéï÷Þ Ã ÌÏÌÁÓ, Áãéï ÐáíôåëåÞìïíá, Ìïëýâéá ôïõ ÄÞìïõ Æá÷Üñùò. 8.Ôçí ßäéá çìåñïìçíßá (10¼7-2013) êáé áðü þñá 09.00 Ýùò 13.00 óôçí ðåñéï÷Þ Åíùóçò Áãñïôéêïý Óõíåôáéñéóìïý Æá÷Üñùò (äéáóôáýñùóç Ìðéó÷éíüêáìðïõ) ôïõ ÄÞìïõ Æï÷Üñùò.Áí ïé åñãáóßåò ôåëåéþóïõí íùñßôåñá, ôï ñåýìá èá îáíáäïèåß ðñéí áðü ôï ÷ñüíï ëÞîçò ôçò äéáêïðÞò ðïõ áíáöÝñåôáé ðéï ðÜíù. Ãé' áõôü ôï ëüãï ïé çëåêôñéêÝò åãêáôáóôÜóåéò êáé ôá äßêôõá ôçò ÄÅÄÄÇÅ èá ðñÝðåé íá èåùñïýíôáé üôé Ý÷ïõí óõíÝ÷åéá ñåýìá. ¸ôóé ãéá ëüãïõò áóöáëåßáò, áðáãïñåýåôáé ç ðñïóÝããéóç óå áãùãïýò Þ Üëëá óôïé÷åßá ôïõ äéêôýïõ áêüìá êé áí âñßóêïíôáé êáôáãÞò, ãéáôß õðÜñ÷åé óïâáñüò êßíäõíïò áôõ÷Þìáôïò. Ï ÄÅÄÄÇÅ åßíáé ç 100% èõãáôñéêÞ åôáéñßá ôçò ÄÅÇ Á.Å. ðïõ äéá÷åéñßæåôáé ôï Åëëçíéêü Äßêôõï ÄéáíïìÞò ÇëåêôñéêÞò ÅíÝñãåéáò. Ðëçñïöïñßåò ãéá ôéò ðñïãñáììáôéóìÝíåò äéáêïðÝò áíÜ Ðåñéï÷Þ, êáèçìåñéíÜ, áíáñôþíôáé óôï site ôïõ ÄÅÄÄÇÅ, www.deddie.gr.

ÁÐÏÓÐÁÓÌÁ

Äéåýèõíóç Ðåñéï÷Þò Ðýñãïõ

Ôçò õð 1 áñéèìüí 4.178/10-6-2013 Ýêèåóçò áíáãêáóôéêÞò êáôÜó÷åóçò áêéíÞôùí ôïõ äéêáóôéêïý åðéìåëçôÞ óôï Ðñùôïäéêåßï Çëåßáò ÍéêïëÜïõ Ðáíáãéþôç ÌáíéÜôç,êáôïßêïõ Åðéôáëßïõ Çëåßáò. Óôéò åßêïóé ôÝóóåñéò (24) ôïõ ìÞíá ÉÏÕËÉÏÕ ôïõ Ýôïõò äýï ÷éëéÜäåò äÝêá ôñßá(2013),çìÝñá ÔÅÔÁÑÔÇ êáé áðü ôçò 16.00 Ýùò 17.00 ôï áðüãåõìá ôçò éäßáò çìÝñáò åíôüò ôçò ðüëåùò Ðýñãïõ ôïõ ÄÞìïõ Ðýñãïõ ôïõ Íïìïý Çëåßáò åíôüò Þ åêôüò ôïõ ÊáôáóôÞìáôïò ôïõ Åéñçíïäéêåßïõ Ðýñãïõ óôçí ðåñéöÝ-ñåéá ôïõ ïðïßïõ êáôáó÷Ýèçêå ôï áêßíçôï óýìöùíá ìå ôï í.3714/2008 êáé óõãêåêñéìÝíá óôçí áßèïõóááêñïáôÞñéï ôïõ Ðôáéóìáôïäéêåßïõ Ðýñãïõ(åßóïäïò áðü ïäü Áã.ÊõñéáêÞò) åíþðéïí ôçò åðß ôïõ ðëåéóôçñéáóìïý õðáëëÞëïõ Ìáñßáò Í.Óôáóéíïðïýëïõ ÓõìâïëáéïãñÜöïõ Ðýñãïõ Çëåßáò,ðïõ êáôïéêïåäñåýåé óôïí Ðýñãï Çëåßáò,ïäüò Ãêïôóßíá 5,Þ åÜí áõôÞ êùëýåôáé åíþðéïí ôïõ íüìéìïõ áíáðëçñùôÞ ôçò,åêôßèåôáé óå äçìüóéï áíáãêáóôéêü ðëåéóôçñéáóìü ôï äéá ôçò õð'áñéèìüí 4.178/10-6-2013 äéêÞò ìïõ Ýêèåóçò áíáãêáóôéêÞò êáôÜó÷åóçò êáôáó÷åèÝíôïò áêßíçôï ôïõ ïöåéëÝôç:ÉùÜííç Êáñáêáðéëßäç ôïõ ÉïñäÜíç êáé ôçò Äéïíõóßáò,êÜôïéêï Ðýñãïõ Çëåßáò,ïäüò Ïëõìðßùí 11Á êáé ÍéêïìÞäåéáò ìå ÁÖÌ 031761553 ÄÏÕ Ðýñãïõ Çëåßáò,Þôïé:Ôï Ýíá ôÝôáñôï (1/4)åî áäéáéñÝôïõ åíüò ïéêïðÝäïõ êåßìåíïõ åíôüò ôçò ðüëåùò Ðýñãïõ ôïõ ÄÞìïõ Ðýñãïõ Çëåßáò,åéò ôçí óõíïéêßá' ¢óôéêüò Ðñïóöõãéêüò óõíïéêéóìüò Áãßïõ ÐáíôåëåÞìïíïò" êáé åðß ôçò ÄçìïôéêÞò Ïäïý Ïëõìðßùí üðïõ öÝñåé áñéèìü 11Á êáé ÍéêïìÞäåéáò, óõíïëéêÞò åêôÜóåùò êáôÜ ôïí ôßôëï êôÞóåùò 177,67ì2 ðåñßðïõ, ìåôÜ ôçò åð' áõôïý ôñéþñïöïõ ïéêïäïìÞò, áðïôåëïõìÝíç áðü ôï éóüãåéï, ôïí ðñþôï ðÜíù áðü ôï éóüãåéï üñïöï êáé ôïí äåýôåñï ðÜíù áðü ôï éóüãåéï üñïöï(ìå áñéèìü ïéêÞìáôïò äýï(2)ôïõ õð' áñéèìüí Ýíá (1)ïéêïäïìéêïý ôåôñáãþíïõ, êáé óõíïñåýåé óôï óýíïëü ôïõ óôï ÂïññÜ ìå ôçí õð'áñéèìüí ôñßá éäéïêôçóßá (3) ôïõ áõôïý ôåôñáãþíïõ,óôï Íüôï ìå ôçí äçìïôéêÞ ïäü Ïëõìðßùí, óôçí ÁíáôïëÞ ìå ôçí äçìïôéêÞ ïäü ÍéêïìÞäåéáò êáé óôç Äýóç ìå ôçí õð'áñéèìüí Ýíá (1) éäéïêôçóßá ôïõ áõôïý ôåôñáãþíïõ. Ôï Éóüãåéï ôçò Üíù ïéêïäïìÞò ðåñéëáìâÜíåé äýï ÊáôáóôÞìáôá

ες, φαίνεται, ότι η τρόικα διατυπώνει ενστάσεις στην πρόταση των δύο υπουργών, επιδιώκοντας οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Αστυνομία να μετακινηθούν άμεσα στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και ζητά να μεσολαβήσουν τρεις μήνες κατά τους οποίους οι εργαζόμενοι θα βγουν σε διαθεσιμότητα. Μάλιστα αυτό θα είναι και ένα από τα θέματα που πρόκειται να συζητηθούν στην επικείμενη νέα συνάντηση της τρόικας με την ηγεσία του υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Οι 12.500 υπάλληλοι που θα τεθούν σε κινητικότητα έχουν ήδη βρεθεί, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες. Από αυτούς, κάποιοι αναμένεται να μετακινηθούν με απευθείας μετατάξεις και άλλοι μέσω διαθεσιμότητας. Μέσω μετατάξεων αναμένεται να μετακινηθούν 5.000 εκπαιδευτικοί και 3.500 υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας. Σε διαθεσιμότητα, προκειμένου στη συνέχεια να μετακινηθούν, αναμένεται να βγουν 2.500 υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας και 1.500 από τη γενική κυβέρνηση. Η διαθεσιμότητα θα μειωθεί σε 69 μήνες. Μετά το πέρας του χρονικού διαστήματος, όποιος υπάλληλος δεν έχει μετακινηθεί θα απολυθεί οριστικά Σε ό,τι αφορά τη "δεξαμενή" από την οποία θα προέλθουν οι υπόλοιποι 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι που πρέπει να μετακινηθούν έως τα τέλη 2013, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης έχει ήδη ετοιμάσει σχέδιο με 2.741 εσωτερικές μετακινήσεις δημοτικών υπαλλήλων.

óõíïëéêÞò åðéöÜíåéáò 140ì2 ðåñßðïõ, ìéóèùìÝíá, ôï Ýíá êáôÜóôçìá åßíáé åðß ôçò ïäïý ÍéêïìÞäåéáò êáé ôï Üëëï åßíáé óôç óõìâïëÞ ôùí ïäþí Ïëõìßùí êáé Íéêïìçäåßáò.0 ðñþôïò ðÜíù áðü ôï Éóüãåéï üñïöïò ôçò Üíù ïéêïäïìÞò áðïôåëåßôáé áðü äýï (2) äéáìåñßóìáôá, ìåôÜ âåñáíôþí, ôï Ýíá äéáìÝñéóìá Ý÷åé åðéöÜíåéá 66,30ì2 ðåñßðïõ êáé ôï Üëëï äéáìÝñéóìá Ý÷åé åðéöÜíåéá 65,70ì2 ðåñßðïõ.Ï äåýôåñïò ðÜíù áðü ôï Éóüãåéï üñïöïò ôçò Üíù ïéêïäïìÞò áðïôåëåßôáé áðü äýï (2) äéáìåñßóìáôá, ìåôÜ âåñáíôþí, ôï Ýíá äéáìÝñéóìá Ý÷åé åðéöÜíåéá 66,30ì2 ðåñßðïõ êáé åßíáé êáé ôï Üëëï äéáìÝñéóìá Ý÷åé åðéöÜíåéá 65,70ì2 -åñ.ôïõ. Ç ðáñáðÜíù ïéêïäïìÞ Ý÷åé áíáãåñèåß ôï Ýôïò 136Î.Ùò ôéìÞ ðñþôçò ðñïóöïñÜò êáôÜ ôçí çìÝñá ôïõ ðëåéóôçñéáóìïý ôïõ Üíù áêéíÞôïõ èá ÷ñçóéìåýóåé ôï ðïóü ôùí ÅÕÑÙ 57.000. Ï ðëåéóôçñéáóìüò ôïõ Üíù áêéíÞôïõ ãßíåôáé ìåôÜ áðü åðßóðåõóç ôçò åðéóðåýäïõóáò êáé óôçí ÁèÞíá, ïäüò ÖëÝìéíãê 22-Áãéïò ÉùÜííçò ÑÝíôç, åäñåýïõóáò Áíþíõìçò Åôáéñåßáò ìå ôçí åðùíõìßá "ÄÇÌ.È.ÌÐÅÑÔÆÅËÅÔÏÓ ÊÁÉ ÁÖÏÉ ÂÉÏÌÇ×ÁÍÉÊÇ- ÅÌÐÏÑÉÊÇ ÔÏÕÑÉÓÔÉÊÇ Á.Å. "íïìßìùò åêðñïóùðïýìåíçò, ìå A.Ö.Ì.094017288 ÄÏÕ ÖÁÅÅ Áèçíþí, ãéá íá ðëçñùèåß ôçí áðáßôçóÞ ôçò ôçí ïðïßá êÜíåé íá ðáßñíåé áðü ôïí Üíù ïöåéëÝôç ðïõ óôçñßæåôáé ç áðáßôçóç áõôÞ óôï ðñþôï åêôåëåóôü áðüãñáöï ôçò õð'áñéèìüí 3 94/2 012 Áðüöáóçò ôïõ Ìïíïìåëïýò Ðñùôïäéêåßïõ Çëåßáò êáé ç ïðïßá áíÝñ÷åôáé êáôÜ ôçí êïéíïðïéçèåßóá ó' áõôïí åðéôáãÞ ðñïò ðëçñùìÞ óôï ðïóü ôùí Åõñþ (29.791,16) ðëÝïí ôüêùí êáé åîüäùí. Ï ðëåéóôçñéáóìüò åðéóðåýäåôáé ìå ôçí õð'áñéèìüí 4.180/2013 äéêÞ ìïõ Ðåñßëçøç ðëåéóôçñéáóìïý ÁêéíÞôïõ. Ðñïóêáëïýíôáé üóïé èÝëïõí íá ãßíïõí áãïñáóôÝò íá ðñïóÝëèïõí íá ðëåéïäïôÞóïõí áöïý ðñþôá êáôáâÜëëïõí åããýçóç ßóç ìå ôçí ôéìÞ ðñþôçò ðñïóöïñÜò.Ï ðëåéóôçñéáóìüò èá äéåíåñãçèåß óýìöùíá ìå ôéò äéáôÜîåéò ôïõ í.3714/2008.Åðß ôïõ Üíù áêéíÞôïõ õðÜñ÷ïõí ãñáììÝíåò äýï (2)ðñïóçìåéþóçò. Ðýñãïò 5-7-2013 Ï ÄÉÊÁÓÔÉÊÏÓ ÅÐÉÌÅËÇÔÇÓ ÍÉÊÏËÁÏÓ ÐÁÍÁÃ. ÌÁÍÉÁÔÇÓ


Ο

Κώστας Ντάβαρης, αρνήθηκε χθες το πρωί να παραδώσει τα έγγραφα του συλλόγου, το αρχείο και τα κλειδιά, όπως του ζητήθηκε τηλεφωνικά από τον πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης Φάνη Παπαδόπουλο. Μάλιστα, ανακοίνωση η οποία ήρθε χθες στην "Πρώτη" και φέρει την υπογραφή -Δ.Σ. του Πανηλειακός Α.Ο.-, δεν αναγνωρίζει την εγκυρότητα της Γενικής Συνέλευσης. Την ίδια ώρα ο Λάμπης Σιδηροκαστρότης, από την Αθήνα όπου βρίσκεται για να συνεργαστεί με νομικούς προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρόοδος του σχεδίου σύμπλευσης του Πανηλειακού με τον ΠΦΟ Πανόπουλου, μόλις ενημερώθηκε για τα τεκταινόμενα στον Πύργο, ανέφερε: "Ο κ. Ντάβαρης, προκάλεσε Γενική Συνέλευση και εκλογές. Όταν προκαλούνται εκλογές, αυτόματα σημαίνει ότι έχει παραιτηθεί ολόκληρο το Δ.Σ. Σήμερα (σ.σ. χθες), όχι μόνο δεν παραδίδει, όπως αποφασίστηκε, αλλά και καταγγέλλει τη Γενική Συνέλευση ως μη νόμιμη και νομότυπη".

Äåí ðáñáäßäåé ï ÍôÜâáñçò Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου

ÓÁÂÂÁÔÏ 6 ÉÏÕËÉÏÕ 2013 protisport@ protinews.gr

Το γκρουπ Γκάμαρη Μεταξύ των άλλων, στο προσκήνιο παραμένει ακόμα και το γκρουπ του Γιώργου Γκάμαρη, το οποίο εμφανίστηκε στη Γενική Συνέλευση και εξέφρασε την επιθυμία να βοηθήσει οικονομικά και με τεχνογνωσία τον Πανηλειακό. Στο θέμα αυτό δεν είχαμε περισσότερες εξελίξεις, παρά μόνο το γεγονός ότι ο Λάμπης Σιδηροκαστρίτης, επιβεβαίωσε ότι θα έχει συζητήσεις μαζί τους στο άμεσο μέλλον.

Χθες το απόγευμα λοιπόν, έφτασε στην "Πρώτη" η ανακοίνωση την οποία σας παραθέτουμε πιο κάτω και φέρει την υπογραφή -Δ.Σ. του Πανηλειακού Α.Ο.-. Η ανακοίνωση έχει ως εξής: "1. Οι διεξαχθείσες στις 30-6-2013 και 3-7-2013 συγκεντρώσεις δεν αποτελούν Γενική Συνέλευση, σύμφωνα με το άρθρο 14 του καταστατικού, όπως αυτό ορίζει στην παρ. 1. Η Γ.Σ. του Σωματείου, συνέρχεται τακτικά μία φορά το χρόνο, κατόπιν προσκλήσεως του Δ.Σ. ή το 1/4 των μελών ζητήσει σύγκληση Γ.Σ. με έγγραφη αίτηση που αναφέει τα θέματα προς συζήτηση. 2. Η πρόκληση Γ.Σ. σύμφωνα με το άρθρο 14 παρ. 4 του καταστατικού περιλαμβάνει το οίκημα, την ώρα της συνεδριάσεως και τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. 3. Για να παραιτηθεί κάποιο μέλος του Δ.Σ. πρέπει αυτό να γίνει εγγράφως. Η θητεία του επταμελούς Δ.Σ. λήγει τον Ιούνιο 2014. Συνεπώς δεν υπάρχει παραίτηση του Δ.Σ. 4.Οι συγκεντρώσεις της 30-6-2013 και της 3-72013 δεν αποτελούν τακτική, ούτε έκτακτη Γενική Συνέλευση, αφού δεν τηρήθηκαν οι παραπάνω όροι, αλλά ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΥ που ανησυχούσαν για το μέλλον του και σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να παρθεί κα-

Με ανακοίνωση “το Δ.Σ. δεν αναγνωρίζει τη Γ.Σ.” - Σιδηροκαστρίτης: “Προκάλεσε Γ.Σ. και όχι μόνο δεν την αναγνωρίζει, αλλά και την καταγγέλλει ως μη νόμιμη”

μία απόφαση για σοβαρά θέματα, όπως π.χ. συγχώνευση με το ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ. 5. Όλες οι προτάσεις στις συγκεντρώσεις της 306-2013 και της 3-7-2013 είναι σεβαστές και θα αποτελέσουν αντικείμενο διερεύνησης και προβληματισμού, με γνώμονα το καλό του συλλόγου". Ντάβαρης: “Κανένα σχόλιο ακόμα” Ζητώντας από τον Κώστα Ντάβαρη, να κάνει ένα σχόλιο γι' αυτά, δεδομένου ότι ήταν παρών στη Γενική Συνέλευση, ανέφερε: "Δεν θα ήθελα αυτή τη στιγμή να πω οτιδήποτε. Θα τοποθετηθώ εντός της εβδομάδας", ήταν το σχόλιο του Ντάβαρη. Σύμφωνα με πληροφορίες μας μάλιστα, την προσεχή Δευτέρα, θα βρίσκεται στον Πύργο ο πρόεδρος του ΤΑΠ Πανηλειακός Χριστόδουλος Ρεντζούλης, ο οποίος ταυτόχρονα είναι στα χαρτιά και πρόεδρος του Πανηλειακός Α.Ο., δηλαδή του ερασιτέχνη. Και εκτός των άλλων, πάντα με βάση τις ίδιες πληροφορίες, θα καταθέσουν απολογισμό, ενώ έχουν λάβει και απόφαση ως Δ.Σ. για όλα τα σχετικά, ένα εκ των οποίων είναι και η παραπάνω ανακοίνωση. Και όλα αυτά, διότι το όνομα αυτό, δηλαδή του Ρεντζούλη, μέχρι τώρα ελάχιστες φορές το είχαμε δει να εμφανίζεται, παρά το γεγονός ότι αυτός είναι ο επίσημος πρόεδρος του Πανηλειακού, άσχετα αν στην πράξη, αυτά τα δυο χρόνια ηγείτο

της ομάδας και των θεμάτων του Πανηλειακού ο Κώστας Ντάβαρης.


17 p r o t i s p o r t @ p r o t i n e w s . g r

ΠΑΟ Βάρδας

Αίας Γαστούνης

Åîåëßîåéò ìÝóá óôï Óáââáôïêýñéáêï Του Πάνου Ηλιόπουλου

Στη Βάρδα σήμερα ο Γιάννης Λέντζας

λόγο πως θα συνεχίσει να ηγείται και τη νέα χρονιά. Άλλωστε πρόκειται για ένα πρόσωπο που τυγχάνει της καθολικής αποδοχής στη Βάρδα , ενώ πιστώνεται φυσικά και μεγάλο μερίδιο της περσινής χρονιάς που συνδυάστηκε με κατάκτηση του πρωταθλήματος Ηλείας και άνοδο στη Γ' Εθνική.

Κ

ρίσιμες είναι οι ημέρες που έρχονται για τον ΠΑΟ Βάρδας, σχετικά με την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου που θα αποτελέσει τη βάση πάνω στην οποία θα χτιστεί η ομάδα ενόψει της καινούργιας χρονιάς. Ειδικότερα και εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου, σήμερα αναμένεται στη Βάρδα ο πρόεδρος Γιάννης Λέντζας που τελευταία απουσίαζε στην Αθήνα λόγω ενός οικογενειακού του προβλήματος. Η κάθοδος του κ. Λέντζα αυτομάτως σηματοδοτεί εξελίξεις, καθώς αναμένεται να ξεκαθαρίσει

ÓÜââáôï 6 Éïõëßïõ 2013

Κρίσιμη η αυριανή Συνέλευση Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η αυριανή Γενική Συνέλευση του Αίαντα Γαστούνης που θα διεξαχθεί στην αίθουσα του ΚΑΠΗ στις 9 το βράδυ. Το κυρίως βάρος της συζήτησης θα στραφεί στη συγκρότηση νέου διοικητικού συμβουλίου, το οποίο θα αποτελέσει και τη βάση πάνω στην οποία θα χτιστεί η ομάδα της νέας σεζόν. Για το θέμα αυτό αναλυτική κουβέντα έγινε και στη συνέλευση της περασμένης Τετάρτης, κατά τη διάρκεια της οποίας δεν πάρθηκε καμιά συγκεκριμένη απόφαση. Ύστερα από τα παραπάνω εύκολα συμπεραίνει κάποιος πως η Συνέλευση της Κυριακής που είναι και η τρίτη θεωρείται καθοριστική, καθώς σε περίπτωση που δεν δρομολογηθούν εξελίξεις για συγκρότηση νέου συμβουλίου η κατάσταση θα δυσκολέψει αρκετά. Και όλα αυτά σε έναν σύλλογο που κουβαλά στις πλάτες του τεράστια ιστορία έχοντας να επιδείξει και κατάκτηση κυπέλλου ερασιτεχνών Ελλάδας, εκπροσωπώντας παράλληλα μια αρκετά μεγάλη πληθυσμιακά περιοχή.

Ξεκινά ο σχεδιασμός…

το τοπίο σε αρκετά σοβαρά θέματα που απασχολούν τους "πράσινους" της Βουπρασίας. Όλο αυτό το διάστημα ο επικεφαλής της

Δόξα Ν. Μανολάδας

Δεύτερη ανανέωση Προχωρά ο σχεδιασμός στις τάξεις της Δόξας Ν. Μανολάδας, με τους "αετούς" της Βουπρασίας να προχωρούν σε μια ακόμα ανανέωση ποδοσφαιριστή που πέρσι αποτέλεσε βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος της ομάδας. Ο λόγος για τον Παναγιώτη Νιφορόπουλο, ποδοσφαιριστής που αÁíáíÝùóå ìå ôç Äüîá γωνίζεται με επιτυχία στη ï Ðáíáãéþôçò Íéöïñüðïõëïò θέση του δεξιού μπακχαφ. Η ανανέωση ήρθε μετά από επαφή που είχε ο αχαιός, με αντιπροσωπεία της διοίκησης των "αετών", η οποία εξέδωσε και ανακοίνωση. Το κείμενο έχει ως εξής: "Το Δ.Σ. Δόξας Νέας Μανολάδας ανακοινώνει την ανανέωση της παραμονής στην ομάδα του Παναγιώτη Νιφορόπουλου". Όσον αφορά τη συνέχεια, σύμφωνα με τα πλάνα που έχουν καταρτίσει από κοινού διοίκηση και Καραπίτσος, θα υπάρξουν επαφές τόσο με παίκτες για ανανέωση της συνεργασίας όσο και με ορισμένους με απώτερο σκοπό να τους εντάξει στο έμψυχο δυναμικό της.

"πράσινης" διοίκησης μπορεί να κρατά κρυφά τα χαρτιά του αποφεύγοντας να ξεκαθαρίσει οριστικά τη στάση του, αλλά έγκυρες πληροφορίες κάνουν λόγο πως ο Κ. Λέντζας είναι πλήρως ενημερωμένος για όλα τα τεκταινόμενα ενώ ήδη έχει κάνει και ορισμένες επαφές με άτομα του πολύ στενού του κύκλου. Ύστερα από τα παραπάνω, με την άφιξη του αναμένεται να ξεκαθαρίσει οριστικά τις προθέσεις του με όλες τις ενδείξεις να κάνουν

Μετά τη διευθέτηση στο διοικητικό κομμάτι, με την ανάδειξη νέου Δ.Σ. το οποίο πιθανό να γίνει και αύριο, αναμένεται να ξεκινήσει ο σχεδιασμός για την καινούργια χρονιά. Στην προτεραιότητα φυσικά βρίσκεται το θέμα του προπονητή μετά τη φυγή του Καραπίτσου, ενώ ακολουθεί αυτό της μεταγραφικής ενίσχυσης. Για τις περιπτώσεις αυτές από όλους επισημαίνεται πως θα της διαχειριστεί το νέο συμβούλιο, αν και διαφαίνεται πως τη Βάρδα την ενδιαφέρει περισσότερο το "κομμάτι" Ηλείοι ποδοσφαιριστές.

Ατρόμητος Καβασίλων

Ενίσχυση με Τσάμη Σημαντική μεταγραφική επιτυχία για τον Ατρόμητο Καβασίλων, καθώς ενέταξε στο έμψυχο δυναμικό του τον Νίκο Τσάμη. Ποδοσφαιριστής που κινείται με επιτυχία στο χώρο της άμυνας, έχοντας να επιδείξει σπουδαία καριέρα σε πολλές ομάδες(Ηλειακός Λεχαινών, Δάφνη Ανδραβίδας, Αίας Γαστούνης, ΑΟ Κάστρου κ.α) ο έμπειρος ποδοσφαιριστής αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά την ομάδα του διευρυμένου Δήμου Πηνειού στην προσπάθεια που κάνει στην επιστροφή της στην Α2 κατηγορία. Παράλληλα πέρα από την απόκτηση του Τσάμη, ο σύλλογος προχώρησε και σε τρεις ανανεώσεις. Ο λόγος για τον Γιώργο Μπουρούκη, Νίκο Γιαννακόπουλο και Μιχάλη Παπαδόπουλο ποδοσφαιριστές που και πέρσι βοήθησαν σημαντικά στην επιτυχία της ανόδου.

Έκκληση Καραμιχάλη Από τη σκοπιά του ο Κώστας Καραμιχάλης πρόσωπο που κατά το παρελθόν έχει ασχοληθεί ενεργά με τα διοικητικά του Αίαντα ενώ το τελευταίο διάστημα έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για συγκρότηση νέου Δ.Σ., επισημαίνει πως ένα σχήμα με επικεφαλής τον κ. Μπίρμπα μπορεί να οδηγήσει τον Αίαντα στο δρόμο των επιτυχιών. "Απευθύνω κάλεσμα, όλοι να στρατευθούμε με τον κ. Μπίρμπα προκειμένου να μπει επικεφαλής σε ένα σχήμα δυνατό, κάτι που επιβάλει το όνομα και η ιστορία της ομάδας της πόλης μας", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμιχάλης Π. Ηλιόπουλος

ΕΠΣΗ

Ανακοίνωση για τις μεταγραφές Μεταγραφές ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών 2013 -2014 Τι πρέπει να γνωρίζουν παράγοντες και ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές για τις μεταγραφές. 1.Οι μετεγγραφές ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών από ή σε ερασιτεχνικά σωματεία, διενεργούνται το διάστημα από 02/07/2013 μέχρι 02/09/2013 και από 01/01/2014 έως 31/01/2014. 2.Με υποσχετική , η απόκτηση ποδοσφαιριστών από ή σε ερασιτεχνικό σωματείο διενεργείται το διάστημα από 02/07/2013 μέχρι 31/07/2013. 3. Αποδεσμεύσεις των ποδοσφαιριστών γίνονται μόνον το χρονικό διάστημα από 02/07/2013 μέχρι 31/07/2013, αφορούν μόνο τους ποδοσφαιριστές που ανήκουν στο δυναμικό κάθε σωματείου μέχρι και την 30/06/2013. Δικαιολογητικά μεταγραφής, επανεγγραφής και υποσχετικής: 1.Συγκατάθεση του σωματείου (έντυπο μεταβολής) στο οποίο ανήκει ο ποδοσφαιριστής. 2.Υποβολή αίτησης μεταβολών του ποδοσφαιριστή συμπληρωμένη, υπογεγραμ-μένη, και σφραγισμένη(με κεφαλαία γράμματα και να φαίνεται καθαρά η σφραγίδα και των δυο σωματείων που εμπλέκονται στην μεταγραφή) και τέλος οι υπογραφές. 3. Υπεύθυνη δήλωση (Ν.1599/1986) του κηδεμόνα, για ποδοσφαιριστές που δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης , θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής και στην οποία θα αναφέρεται η συναίνεση του κηδεμόνα για τη μεταγραφή του στο άλλο σωματείο. 4. Για τους αλλοδαπούς (ξενόγλωσσο έντυπο) , απαιτείται άδεια παραμονής του θεωρημένη για τη γνησιότητα του εγγράφου. 5. Για τους κοινοτικούς ποδοσφαιριστές απαιτείται επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του διαβατηρίου ή ταυτότητα που εκδίδει η χώρα μέλους. 6. Για τους ομογενείς απαιτείται φωτοτυπία επικυρωμένη του ειδικού δελτίου ταυτότητας ομογενούς.


18 ÓÜââáôï 6 Éïõëßïõ 2013

p r o t i s p o r t @ p r o t i n e w s . g r

ΑΕΚ - Club N. Μανολάδας

Ακαδημίες Δάφνης

Επανέρχονται δυναμικά οι “κιτρινόμαυροι”

ÅíôõðùóéáêÞ ôåëåôÞ ëÞîçò

Ε Ο γενικότερος ξεσηκωμός που παρατηρείται στις τάξεις της ΑΕΚ με απώτερο στόχο την επιστροφή του ιστορικού συλλόγου στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου, δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει και τους φιλάθλους της ΑΕΚ στη Ν. Μανολάδα. Έτσι από τα τέλη Μαΐου ομάδα φίλων των "κιτρινόμαυρων" δημιούργησε το "ΑΕΚ Club Ν. Μανολάδας", το οποίο απαριθμεί 88 μέλη με τις εγγραφές να είναι συνεχής. Στο club αυτό συμμετέχουν άτομα τόσο από τη Ν. Μανολάδα, όσο και από την ευρύτερη περιοχή της Βουπρασίας (Βάρδα, Μανολάδα, Κουρτέσι), ενώ πρωτεργάτες αυτής της ιδέας ήταν οι Λάζαρος Ιορδανίδης και Νίκος Γκολφίνος. Εγκαίνια γραφείων Το club που έχει γραφεία στη Ν. Μανολάδα είναι αρκετά ενεργό παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις που ταυτίζονται με την αγαπημένη τους ομάδα, ενώ στα πλάνα είναι να επισκεφθεί το σύλλογο στο Πήλιο κατά την περίοδο της προετοιμασίας. Από κει και πέρα στόχος είναι στις 2 Σεπτέμβρη να γίνουν τα εγκαίνια στα γραφεία του συλλόγου, επιθυμώντας τα εγκαίνια να συνδυαστούν με φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τη Δόξα Ν. Μανολάδας δίνοντας έτσι πανηγυρικό τόνο στην όλη εκδήλωση. Π. Ηλιόπουλος

ντυπωσιακή ήταν η τελετή λήξης της αγωνιστικής σεζόν 2012-2013 για την Ακαδημία Δάφνης.Μια βραδιά πλούσια σε εκπλήξεις και με και με κοινό άνω των 600 ατόμων που τίμησαν τους μικρούς αθλητές με την παρουσία τους.Ανάμεσα στο πλήθος πολλοί αθλητικοί παράγοντες...Αξιοσημείωτη είναι η παρουσία του προέδρουτης Ε.Π.Σ. Ηλείας κ. Κουλούρη Άρη καθώς και του συμβούλου κ. Χαντζή Ανδρέα.Η τελετή ολοκληρώθηκε με τη ρίψη πυροτεχνημάτωνπου ξεσήκωσαν μικρούς και μεγάλους. Η παρουσίαση της βραδιάς ανατέθηκε στον Καπατσούλια Ανδρέα,την μουσική επιμέλεια την είχε ο DJ Κο-

Ìå ìéá åîáéñåôéêÞ ôåëåôÞ ëÞîçò, ïëïêëçñþèçêå ç óåæüí ãéá ôçí Áêáäçìßá ôçò ÄÜöíçò. ντάρης Χρήστος, ενώ για την διασκέδαση των παρευρισκομένων έδωσαν το παρόν οι χορευτές της Bailo Dance Academy του Τσαμαδού Διονύση από την Αμαλιάδα και ο Νίκος freestyle με τις μοναδικές ποδοσφαιρικές δεξιότητες από τον Πύργο. Ωστόσο για την πραγματοποίηση της βραδιάς δίπλα

Ôï ôå÷íéêü åðéôåëåßï ôçò ÄÜöíçò ìå ôïí ÁíäñÝá Ìßãêï. στους υπεύθυνους της Ακαδημίας Δάφνης αλλά και στους προπονητές Anderson Da Costa, Μαρτζάκλη Βασίλη και Δρακόπουλο Παναγιώτη στάθηκαν ο ηλεκτρολόγος κ. Σταθόπουλος Χαράλαμπος με όλη την ηλεκτρολογική κάλυψη

ΠΑΟ Κακοβάτου

Συστήνονται επιτροπές Η νέα χρονιά που θα βρει τον ΠΑΟ Κακοβάτου στην Α1 κατηγορία μετά από πάρα πολλά χρόνια βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο και για το λόγο αυτό την περασμένη Κυριακή, διεξήχθη μια γενική συγκέντρωση κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν και τέθηκαν διάφορα θέματα που έχουν να κάνουν με τη νέα σεζόν. Καταρχήν επισημάνθηκε και τονίστηκε από όλους, πως απαιτείται βοήθεια και συμμετοχή από όλο το φίλαθλο κόσμο καθώς η ομάδα συμμετέχει σε ένα πρωτάθλημα που οι υποχρεώσεις είναι αυξημένες και δεν μπορεί το βάρος να σηκωθεί από λίγα άτομα. Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε να συσταθούν δυο επιτροπές μια οικονομική και μια οργανωτική, με απώτερο σκοπό να τρέξει τα θέματα της ομάδας. Θέματα σημαντικά όπως είναι αυτό του προπονητή μετά την αποχώρηση του Σταύρου Μεντή, ενώ σημαντικό θέμα είναι αυτό και με τη μεταγραφική ενίσχυση.

Ïé Bailo Dance Academy, åíôõðùóßáóáí ìå ôéò öéãïýñåò ôïõò.

Ï ÂñáæéëéÜíïò âéñôïõüæïò ôçò ÄÜöíçò ¢íôåñóïí Íôá Êüóôá, Ýêëåøå êáñäéÝò ìå ôá êüëðá ôïõ.

Ï Íßêïò Freestyle Ýäùóå ìéá Üëëç íüôá óôç âñáäéÜ.

της τελετής καθώς και ο κ. Μίγκος Ανδρέας με την φωτογραφική κάλυψη της ακαδημίας όλη τη χρονιά.


19 p r o t i s p o r t @ p r o t i n e w s . g r

ÓôáèåñÞ áîßá

Ξεκαθαρίζει το τοπίο

Την εστία του Λευκού Αστέρα Σκουροχωρίου και την καινούργια χρονιά θα υπερασπίζεται ο Γιώργος Τσαούσης, με τη συμφωνία να επιτυγχάνεται μετά από συνάντηση που είχαν οι δυο πλευρές τις προάλλες. Γκολκίπερ με μεγάλη προσφορά σε πολλές ομάδες του Νομού όλα αυτά τα χρόνια, ο Τσαούσης αποτελεί σταθερή αξία στοιχείο που πρέπει να αναφερθεί, με τον Λ. Αστέρα να ανανεώνει με ένα επίλεκτο μέλος του. Π.Η.

Έντονα προβληματισμένος Έντονα προβληματισμένος σχετικά με τον Ηλειακό και γενικότερα με τι μέλλει γενέσθαι ενόψει της επόμενης μέρας, εμφανίζεται ο πρώην πρόεδρος Αλέξης Σελεβέντης. "Δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση από κανέναν, κυριολεκτικά δεν κουνιέται φύλλο και δικαιολογημένα αγωνιούμε", επεσήμανε χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος των "γαλάζιων". Π.Η.

"Όλοι μαζί με Μπίρμπα"

Δεν κατέβηκε η Πρέσικχαφ στο φιλικό με τον ΠΑΟ! Είχε πελάτες ακόμα στην καφετέρια…

ÓÜââáôï 6 Éïõëßïõ 2013

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Κώστας Καραμιχάλης για την απερχόμενη διοίκηση του Αίαντα, η οποία όχι απλώς έκλεισε τη σεζόν χωρίς χρέη, αλλά το ταμείο είναι "συν" με τρεις χιλιάδες ευρώ, μια πρόσφατη χορηγία του ΟΠΑΠ προς το σύλλογο. Βεβαίως, τα πράγματα στον "Άγιαξ" είναι δύσκολα όπως περιγράφονται και αν δεν υπάρξει συστράτευση από όλες τις πλευρές, του θεσμικού φορείς και του συλλόγους της πόλης, τότε η σεζόν μπορεί ο σύλλογος να καταλήξει στο Πρωτοδικείο. Γι' αυτό και ο Καραμιχάλης προτείνει της εξής λύση: "Να συσπειρωθεί η πόλη και να φτιαχτεί διοίκηση, με πρόεδρο τον Σπύρο Μπίρμπα. Είναι η μόνη λύση, γιατί έχει και καλό όνομα και δεν είναι πολιτικό πρόσωπο. Και να πλαισιωθεί από ανθρώπους, να τον βοηθήσουν". Σο.Φ.

Χωρίς συγκεκριμένα αποτελέσματα όσον αφορά τη συγκρότηση νέου διοικητικού συμβουλίου, οΜε τον Πάνο Ηλιόπουλο λοκληρώθηκε η Γενική Συνέλευση του ΠΑΟ Βάρδας το βράδυ της περασμένης Δευτέρας. Η απουσία του προέδρου Γιάννη Λέντζα δικαιολογημένη πέρα για πέρα λόγω ενός σοβαρού οικογενειακού προβλήματος, ασφαλώς και αποτέλεσε τροχοπέδη καθώς μιλάμε για ένα πρόσωπο που τυγχάνει της καθολικής αποδοχής προκειμένου να συνεχίσει να ηγείται ενόψει της νέα χρονιάς. Κάποιες προτάσεις, κάποιες σκέψεις έγιναν, υπήρχαν προτάσεις που αναλύθηκαν εκ βάθους αλλά μέχρις εκεί. Όσον αφορά τη συνέχεια, ένα είναι σίγουρο. Πως πρέπει και επιβάλλεται οι διαδικασίες να επιταχυνθούν, καθώς μιλάμε για μια Βάρδα που καλείται να κάνει προγραμματισμό και σχεδιασμό για Γ' Εθνική, την περίοδο που άλλες ομάδες έχουν ξεκινήσει συγκροτώντας συμβούλια κλείνοντας παράλληλα συμφωνίες με προπονητές. Στην όλη προσπάθεια σημαντικότατο ρόλο παίζει, η στάση και οι προθέσεις του κ. Λέντζα. Πρόσωπο που πέρσι μπήκε μπροστάρης σε μια προσπάθεια που στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, ο γιατρός αφού επιστρέψει στην Ηλεία και ειδικότερα στη Βάρδα καλείται άμεσα να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του. Άτομα που βρίσκονται κοντά σε αυτόν επισημαίνουν πως κάτι τέτοιο θα γίνει μέχρι αύριο. Από κει και πέρα από τον Λέντζα και το τι θα πράξει, ένα συμβούλιο που θα αποτελείται από ένα κράμα παλαιών και νέων παραγόντων θα είναι το ιδανικότερο. Πάνω στο "κομμάτι" αυτό μόνο θετικών σχολίων χρήζει το ενδιαφέρον κάποιων νέων ατόμων να ασχοληθούν ενεργά με τον ΠΑΟΒ, συμμετέχοντας στο διοικητικό σχήμα.


ψάχνετε για... ÆÇÔÏÕÍÔÁÉ Ζητούνται: Νέοι και νέες που έχουν επιλεγείίσστο πρόγραμμα 18-229 ετών(voucher) ειδικότητας οικονομολόγος (ΑΕΙ ή ΤΕΙ) και κοινωνικοίίλλειτουργοίίήή κοινωνιολόγοι για την πρακτική τους ά σκηση με προοπτική μελλοντικής μόνιμης απασχόλησης. Πληροφορίες: 6944782192 (ΜΑ8340)

Από την εταιρεία NEWTHERM με έδρα την Καλαμάτα, ζητούνται υπεύθυνοι πωλήσεων, για κάλυψη των Νομών Λακωνίας, Αρκαδίας & Ηλείας. Απαραίτητα προσόντα: δίπλωμα οδήγησης, άνεση στην επικοινωνία, άριστη χρήση της Ελληνικής γλώσσας, άριστος χειρισμός προγραμμάτων Microsoft Office, καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας. Σχετική προϋπηρεσία απαραίτητη. Αποστολή βιογραφικών: Φαρών 79 - 24100 ΚΑΛΑΜΑΤΑ ή στο e-mail: ilektrotekniki@ymail.com (ΜΑ8247) Ζητούνται 3 άτομα για εμπορική δραστηριότητα με ανεξάρτητη σχέση εργασίας όχι πλασιέ ή ντίλερ,ωράριο ελεύθερο. Τηλ.:6980809961, απογευματινές ώρες.(8343) Ζητείται από Επιχείρηση Παροχής Οικονομικών και Ελεγκτικών Εργασιών Πτυχιούχος Ανωτάτης Σχολής με κατεύθυνση Λογιστική, Ελεγκτική, Φοροτεχνική. Πληρ . 6976869569. Και βιογραφικά στο e-m mail: klampros@mhx.gr (ΜΑ 8235)

Ζητούνται άτομα από 23-35 χρονών για απασχόληση σε κουζίνα στον Πύργο.Κατάστημα EL GRECO μετά τις 7.00.Τηλ.:6977285898(8392) ΖΗΤΕΙΤΑΙ κοπέλα για σέρβις από καφετέρια στην Αμαλιάδα. Πληρ. 6980671054 (ΜΑ 8358) Zητείται κοπέλα ευπαρουσίαστη για βράδυ στο ΚΑΦΕ -ΜΠΑΡ -ΑΡΓΩ στα Μακρίσια. Τηλ.:26250 24411(8368) ΖΗΤΕΙΤΑΙ κοπέλα γεωπόνος για μόνιμη εργασία σε μεγάλη επιχείρηση του νομού. Τηλ. 6976 975687 (ΜΑ8339) Ζητείται κοπέλα για βραδινή εργασία σε καφετέρια στο Τραγανό.Τηλ.:6978152564(8323)

δουλειά/σπίτι/οικόπεδο/αγροτεμάχιο/επαγγελματικό χώρο/μοτοσικλέτα/έπιπλα/ηλεκτρικές συσκευές/τεχνίτη/το χαμένο σας ζωάκι/το μελλοντικό σας σύντροφο ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΖΗΤΑ ΕΥΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗ & ΦΙΛΟΔΟΞΗ ΚΟΠΕΛΑ (ΕΩΣ 30 ΕΤΩΝ) ΩΣ ΣΥΝΟΔΟ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΠΙ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟΝ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ. ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΑΞΙΔΙΟΥ 150,00 ευρώ συν bonus.ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: p.g.danikas@gmail.com , mob: 697 555 8139 (sms) (ΜΑ8356) Ζητούνται νέοι ή νέες πτυχιούχοι ΑΕΙ/ΤΕΙ για την προώθηση προϊόντων. Τηλ. 2621031805-806. Κιν. 6944782192 (ΜΑ8197) Από εταιρία οδικής βοήθειας ζητείται οδηγός κάτοχος διπλώματος κατηγορίας Ε΄-Π.Ε.Ι. έως 35 ετών με απολυτήριο Λυκείου και γνώση χειρισμού Η/Υ.Η γνώση αγγλικών και η προυπηρεσία θα εκτιμηθούν επιπλέον.Κατάθεση βιογραφικών με φωτογραφία:Κ.Γιώργη 22 και Παπαφλέσσα. Υπ’ οψιν Κου Αγγελακόπου λου Ηλία.Τηλ. επικοινωνίας: 6936898632(8377)

Ζητείται κοπέλα, πωλήτρια σε κατάστημα με γνώσεις Η/Υ και νεαρός με τεχνικές γνώσεις για επισκευές.Τηλ.: απογευματινές ώρες (16:00-21:00) 2621022380(8388) Ζητείται κοπέλα για εργασία από cafe-bar στον Πύργο.Τηλ.:6946200460(8391) Ζητείται κοπέλα ευπαρουσίαστη άνω των 18 ετών, με εμπειρία για μπουφέ στο coupa cafe στον Πύργο για απογευματινή εργασία .Τηλ.:6981557919(8295) Ζητείται εσωτερική κοπέλα για φύλαξη 2 μικρών παιδιών για τη περιοχή της Ζαχάρως.Πολύ καλή γνώση ελληνικών,μόνο σοβαρές προτάσεις.Ώρες επικοινωνίας 17,00-21,00.Τηλ.:6973559717(8348) Ζητείται κοπέλα εμφανίσιμη να εργαστεί σε cafe-bar στη Βάρδα.Προυπηρεσά θα εκτιμηθεί.Απαραίτητη γνώση coctail.Αποδοχές οικανοποιητικές.Τηλ.:2623072284, 6971552909(8347) Μεγάλος ασφαλιστικός όμιλος που δραστηριοποιείται στις ασφαλιστικές τραπεζικές και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες λόγω της συνεχούς ανάπτυξης στο νομό Ηλεί-

ας ζητά συνεργάτες 25-40 ετών με προϋπηρεσία στις πωλήσεις. Τηλ.: 26210 29192 και 2621034926(8275) Ζητούνται δημοσιογράφοι και τεχνικοί από τον τηλεοπτικό σταθμό Cosmos TV. Η κατάθεση των βιογραφικών θα γίνεται στην οδό 28ης Οκτωβρίου 1 , ( 4ο όροφο ), στα νέα γραφεία του σταθμού. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ στο τηλέφωνο: 2621081100. Ζητείται κοπέλα για σέρβις σε καφετέρια στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας. Τηλ.:6944610705 (8016) Ζητείται κοπέλα για απογευματινή εργασία σε καφέ στον Πύργο. Τηλ.:6986 876014(8303) Ζητείται σερβιτόρα για καφενείο. Τηλ.:6983162555(8274) Ζητείται έμπειρη κυρία για εργασία σε κουζίνα. ΤΗΛ. 2622023408 (ΜΑ 8236) Ζητέιται ενοικιαστής ή συνέταιρος για καφετέρια στη Ζάκυνθο κατά προτίμηση γνώστης του αντικειμένου.Τηλ.:6936327447(8287) Ζητείται κοπέλα για εργασία σε καφέ ουζερί στον Πύργο έως 35 ετών.Τηλ.:6972015016 (8286) ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ κοπέλες εμφανίσιμες μέχρι 30 ετών με όρεξη για δουλειά για να εργαστούν στον πολυχώρο του cafe LIQUID διασταύρωση Κρεστένων για τη σεζόν 2013. Αποστολή βιογραφικού με φωτογραφία στο email: grecafm1@otenet.gr Tηλ.:6941405918 (MA8214)

ÆÇÔÏÕÍ Ειδικός Ρεφλεξολόγος - Ομοιοπαθητικός αντιμετωπίζει ψωρίαση, αυχενικό σύνδρομο ώμου χειρός , πονοκεφάλους, περιαρθρίτιδα ώμου, κήλη μεσο σπονδυλίου δίσκου, οσφυοισχιαλγία, οστεοαρθρίτιδα γονάτου, διακοπή καπνίσματος με γρήγορα αποτελέσματα. Πληροφορίες στο 6973853478 (8342)

Νέος ζητά εργασία ως ψήστης καθώς και για ντελίβερι με δίπλωμα αυτοκινήτου και μοτοποδηλάτου με πενταετή εμπειρία.Τηλ.:6984348380(8387) Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων ατόμων, εσωτερικη εξωτερική .Επίσης Καθαρισμό σπιτιών και σκαλών..Τηλ.:6987124760(8382) Νεαρός αναλαμβάνει κόψιμο χορταριών με μηχανάκι δικό του, εκτός βενζίνης δικής του με 5 ευρω την ώρα.:Τηλ.:6976873376(8379) Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων

ατόμων.Τηλ.:6994356828(8378) Σοβαρή οικογενειάρχης νέα κοπέλα ψάχνει για δουλειά ( ξενοδοχοϋπάλληλος, σερβιτόρα πωλήτρια, καθαρισμό σπιτιών, φύλαξη ηλικιωμένων)στη περιοχή του Πύργου. Παρακαλώ μόνο σοβαρές προτάσεις.Τηλ.:6984560054 (8359) Κυρία Ελληνίδα ζητά εργασία ως οικιακή βοηθός, φύλαξη ηληκιωμένων γυναικών και παιδιών.Τηλ.:6976871405(8351) Κυρία ελληνίδα ζητά εργασία για οικιακές δουλειές.Τηλ.:6934395725(8352) Κυρία ζητά εργασία για εσωτερική και μη ,φύλαξη ηλικιωμένων. Παράκληση μόνο σοβαρέςπροτάσεις.Τηλ.:6940734959/6980863555(8361) Κυρία ζητά εργασία για εσωτερική και μη ,φύλαξη ηλικιωμένων. Παράκληση μόνο σοβαρές προτάσεις.Τηλ.:6946163487/6977785137(8362) Αναλαμβάνω καθαρισμό κήπων και χωραφιώνΤηλ.:6947891053(8366) Αναλαμβάνω στεγανοποίηση ταρατσών: 1) με πολυουροθενικά υλικά 2) με τσιμεντοειδή, 3) με ελαστομερές υλικά, 4)βαφές οικιών. Εγγύηση 15-20 χρόνια με πείρα 35 ετών. Τηλ. 6977 601416 (ΜΑ8337) Κυρία ντίλερ από επώνυμη εταιρία καλλυντικών ζητά πελάτισσες να δουν και να αγοράσουν αρώματα και καλλυντικά από καταλόγους, με διαθέσιμα δείγματα αρωμάτων, μανό και σκιών. Μόνο ενδιαφερόμενες προς αγορά να επικοινωνήσουν στο 6948639693(8331) Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη παιδιών. Τηλ.: 6986787672(88332) Κυρία ζητά εργασία για καθαρισμό σπιτιών και φροντίδα ηλικιωμένων. Τηλ.:6975731048(8326) Κυρία Ελληνίδα ζητά εργασία. Μόνο σοβαρές προτάσεις. Επίσης αναλαμβάνει κοφτά κεντήματα μηχανής. Τηλ.:6977062881 (8327) Νηπιαγωγός αναλαμβάνει την φύλαξη παιδιών και παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά Δημοτικού. Επίσης παραδίδονται μαθήματα Ισπανικών σε πολύ χαμηλές τιμές.Τηλ.6987396723 (8329) Κυρία ζητά εργασία για την φύλαξη παιδιών και ηλικιωμένων ατόμων στον Πύργο καθώς και οικιακές εργασίες.Τηλ.:6976317279(8311) Ζητώ να εργαστώ ως οικιακή βοηθός ή λατζέρα ή για σιδέρωμα ρούχων ή για φύλαξη μικρών παιδιών για πρωινή απασχόληση. Τηλ.:6972278796

Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων παιδιών καθώς και το καθαρισμό οικειών.Μόνο απογευματινές και βραδυνές ώρες.Μόνο σοβαρές προτάσεις. Τηλ.:6973987578(8305) Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη παιδιών Τηλ.:6986987672(8299) Οικοδομικές εργασίες παντός τύπου με το κλειδί στο χέρι.Τηλ.:6973837071(8282) Κυρία ελληνίδα ζητάει εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων και παιδιώνΤηλ.:6976317279(8281) Κυρία από τη Λευκορωσία ζητάει εργασία ως εσωτερική για φύλαξη ηλικιωμένων.Τηλ.:6971505676 (8280) Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων στη περιοχή του Πύργου.Μόνο σοβαρές προτάσεις.Τηλ.:6994010870 (8278) Κυρία ζητάει εργασία ως εσωτερική για φύλαξη ηλικιωμένων και οικιακές δουλείες εκτός περιοχής Πύργου. Ωράριο μέχρι το μεσημέρι .Τηλ.: 6978395936(8279) Κυρία από τη Βουλγαρία ζητά εργασία ως εσωτερική για φύλαξη-φροντίδα ηλικιωμένων(περιοχές: Λεχαινά, Πύργο- Βάρδα) Τηλ.:699 8269776 (8272) Ελληνίδα 43 ετών με προϋπηρεσία γραμματέας τέως υπάλληλος τουριστικών καταστημάτων , τρείς ξένες γλώσσες, χρήση Η/Υ αναζητά εργασία. Τηλ. 6988820922(ΜΑ8264) Νεαρός ζητά οποιαδήποτε εργασία με δίπλωμα οδήγησης, τελειωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις. Τηλ: 6975620066 (ΜΑ8260) Κυρία ελληνίδα ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων βραδινές ώρες από 10:00μμ έως 7:00π.μ. Τηλ: 6981142607 (ΜΑ8261) ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΣ πολιτικός μηχανικός, (απόφοιτη ΤΕΙ Αθήνας - Πολιτικών Έργων Υποδομής) με μεταπτυχιακό στη διοίκηση και διαχείριση έργου, 8ετή εμπειρία στο σχεδιασμό ιδιωτικών και δημοσίων έργων - σύνταξη προμετρήσεων, πολύ καλή γνώση Η/Υ (Αutocad 2010,Autocad Architecture 2012,MSoffice,Internet) και Aγγλικών ζητά πλήρη ή μερική απασχόληση τηλ: 6939.242400, e-mail:deleni1@yahoo.gr (ΜΑ 8256) ΚΥΡΙΑ ελληνίδα αναλαμβάνει την φύλαξη ηλικιωμένων εσωτερική. Τηλ: 6974080991 (ΜΑ8259) ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ το βάψιμο - φρεσκάρισμα κλπ. του σπιτιού σας σε λογικές τιμές. Τηλ: 6936272058 (ΜΑ8243) ΕΛΛΗΝΑΣ αναλαμβάνει την κοπή χορταριών, γκαζόν και το κλάδεμα φυτών. Άριστη δουλειά. Καλές τιμές. Τηλ: 6977439512 (ΜΑ8244)


/ ÓÜââáôï 6 Éïõëßïõ 2013

ÐÙËÇÓÅÉÓ ÁÊÉÍÇÔÙÍ Πωλείται κατάστημα γωνιακό 70 τ.μ. μετά του υπογείου 68 τ.μ. ενοικιασμένο που βρίσκεται στη περιοχή Αγ. Σοφίας Πατρών. Παρακαλώ μόνο σοβαρές προτάσεις .Τιμή συζητήσιμη. Τηλ.:6978596781(8364) Πωλείται οικοδομή με ημιτελές οροφοδιαμερίσματα 2 ορόφους και ρετιρέ κατάστημα ισόγειο μετά του υπογείου ενοικιασμένο στη περιοχή Αγ. Σοφίας Πατρών. Παρακαλώ μόνο σοβαρές προτάσεις .Τιμή συζητήσιμη. Τηλ.:6978596781(8365) Πωλείται οικόπεδο 5,746 τ.μ. στο Κολύρι εντός οικισμού όπισθεν Δημοτικού Σχολείου. Με οικοδομησιμότητα στα 800 τ.μ. με δικό του αρτεσιανό με άδεια, περίφραξη, ελαιόδεντρα και πολλά καλλωπιστικά φυτά. Πωλείται ολόκληρο ή τμηματικά. Πληροφορίες:6930838087(8386)

Πωλούνται: αγροτεμάχιο 3.620 τ.μ. εντός οικισμού και αναδασμού στο 7ο χλμ. της Ε.Ο. Πύργου - Αρχ. Ολυμπίας. και ελαιοστάσιο 3 στρεμμάτων δίπλα στον Άγιο Δημήτριο Παλαιοβαρβάσαινας. Τηλ.: 69730522133 (8334) Πωλείται διαμέρισμα 106 m2 με 30 m2 βερά-

Ενοικιάζεται δυάρι , φρεσκοβαμμένο επιπλωμένο με κουζίνα, ψυγείο και κλιματιστικό με μεγάλη βεράντα, ηλιόλουστο στο κέντρο του Πύργου, πλησίον Εμπορικής τράπεζας και β)γκαρσονιέρα 4ου ορόφου φρεσκοβαμμένη και κλιματιστικό Τηλ.:6932924343, 6938990613(8307) ντες, 1ος όροφος Τηλ.:6932280017 (8271) Πωλείται αγροτεμάχιο 6.100 τ.μ. άρτιο και οικοδομήσιμο, αμφιθεατρικό, με θέα το πέλαγος του ιονίου,500 μ από τη θάλασσα. Περιοχή Κάστρο Κυλλήνης. τηλ: 6936699137- 6944566837 (MA8258) Πωλείται αγροτεμάχιον αναδασμού 4,250τ.μ. ευρισκόμενο έναντι πρώην εργοστασίου "ΣΟΡΒΑΤΖΙΩΤΗ" νυν "ΤΕΡΖΗ" ΣΤΗΝ κάστα Κατακόλου. Τηλ.:2102013321- 6937050475.ώρες ε-

ÅÍÏÉÊÉÁÓÅÉÓ ÁÊÉÍÇÔÙÍ πικοινωνίας 18:00 - 21:00(8310) Ενοικιάζεται δυάρι 60 τ.μ. στη πάροδο Μπελούση απέναντι απο τα ΚΕΚ consul με αυτόνομη θέρμανση και λίγα κοινόχρηστα.Από 1η Σεπτεμβρίου.Τηλ.:6977403843,2621032973(απογευματινές ώρες), 2621061403(8389) Ενοικιάζεται δυάρι 50 τ.μ. σε καινούργια οικοδομή, με αυτόνομη θέρμανση στην οδό

Μικρές Αγγελίες

Σαρανταπόρου 4, 6936985212(8384)

Πύργος.

Τηλ.

Ενοικιάζεται δυάρι και τριάρι στη περιοχή Αγίου Αθανασίου στον Πύργο. Τηλ.:2621036425-6986538986(8383) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι πλήρης επιπλωμένο αυτόνομη θέρμανση,θηροτηλέφωνο,air-condition απέναντι στην είσοδο του πρώτου δημοτικού.Ππαφλέσσα 23.Τηλ.:2621030503(8372) Γκαρσονιέρα 5ος όροφος στην Αθήνα επιπλωμένη χωρίς κοινόχρηστα,Καυκάσου Σκύρου Κυψέλη.Τιμή 200 Ε.Τηλ.:6938990613,6932924343(8379) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΓΡΑΦΕΙΟ,στον Πύργο, 42 τμ, 1ου ορόφου, 2 αίθουσες, πλησιον κεντρικης πλατειας, οδος Μιαουλη 1.ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 6970863245 (μονο πρωινές ώρες 9 12)(MA8356) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα πρώτου ορόφου, φωτεινότατο, 112τ.μ., 3 κρεβατοκάμαρες, σαλόνι, μπάνιο, τραπεζαρία, πάρκιν, αποθήκη, πλησίον ΚΤΕΛ οδός Αττάλειας τέρμα , επιπλωμένο ή μη με λίγα κοινόχρηστα. Τιμή συζητήσιμη. Τηλ. 6978 934337 ) (ΜΑ8338) Ενοικιάζεται τριάρι καινούργιας κατασκευής στην οδό πολυτεχνείου 7 στον 1ο όροφο στον Πύργο. Τηλ.:6974998946 Ενοικιάζεται επιπλωμένο τριάρι χωρίς κοινόχρηστα δίπλα στο ΤΕΙ Πύργου. Δεκτή η συγκατοίκηση. Τηλ.:6976802842(8014) Ενοικιάζεται μεζονέτα μικρή μονή επί της Ερ-

μού.Χωρίς κοινόχρηστα.Δίνεται και για συγκατοίκηση.Τηλ.:26210 34601, 6977503768(8357) Ενοικιάζεται στον Πύργο χισόγειο Δυάρι (μία κρεβατοκαμαρα , κουζινοσάλονο τραπεζαρία)διόροφης οικοδομής,πλήρης εξοπλισμένο (ψυγείο, κουζίνα, πλυντήριο)αυτόνομη θέρμανσηδιπλά οικολογικά κουφώματα,τζάκι βεράντα με τέντα, χωρίς κοινόχρηστα.Νέας Αρτάκης 12 πλησίον 3ου Λυκείου.Τηλ.:6971698962(8309) Eνοικιάζεται στα Λεχαινά κτίριο 180 τ.μ και πατάρια, σε κεντρικό σημείο στα Λεχαινά (ΟΔΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΝ ΛΕΧΑΙΝΩΝ) Τηλ.:6977601313(8309) Ενοικιάζεται επιπλωμένο δυάρι δίπλα στο ΤΕΙ ΤΟΥ Πύργου χωρίς κοινόχρηστα. Τηλ.:6976802842 (8273) Ενοικίαζεται διαμέρισμα 50m2 καινούριο επιπλωμένο, χωρίς κοινόχρηστα. Τηλ.:6932280017 (8270) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ δυάρι επιπλωμένο χωρίς κοινόχρηστα οδός Μανωλοπούλου. Τιμή 220 ευρώ. Τηλ: 6944745544 (ΜΑ8246) ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ τρία διαμερίσματα 35,45,55 τμ. καινούργια πολυτελούς κατασκευής με ψύξη - θέρμανση, δομημένη καλωδίωση, ιντερνετ, δορυφορική, στο κέντρο της Αμαλιάδας κατάλληλα για γραφεία οδός Πολυτεχνείου 10 κοντά στο Δημαρχείο Τηλ: 26220381236976866240 (κ. Γιάννη). (ΜΑ8233) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ επιπλωμένο διαμέρισμα με ηλε-

w w w . p r o t i n e w s . g r

κτρικές συσκευές πλησίον Ταχυδρομείου Πύργου επί της Μανωλοπούλου. Τηλ: 6977661970 (ΜΑ8226)

21

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα 30τμ. επιπλωμένη στο κέντρο του Πύργου πλησίον επαρχείου χωρίς κοινόχρηστα. Τηλ: 6944755055 (ΜΑ8207)

Ενοικιάζεται έκταση 2 έως 4 στρέμματα κατάλληλη για αθλητικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες ή για οποιδήποτε σοβαρή επιχείρηση.Οδός Αγίου Γεωργίου Πύργος Ηλείας.Τιμή λογική.Τηλ.:26210 25011, 6938990613(8308)

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ μονοκατοικία 120τ.μ. 4 χιλ. από τον Πύργο, περιφραγμένη με κήπο, αυτόνομη θέρμανση. Τηλ. 6972602786 (ΜΑ8201)

EΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στην Γαστούνη 3άρι διαμέρισμα με 2 υπνοδωμάτια ευήλιο και ευάερο. ΤΗΛ. 6932470435 (ΜΑ8174)

ΠΥΡΓΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι με 2 κρεβατοκάμαρες - κουζινοσαλοτραπεζαρία, γωνιακό ηλιόλουστο, 1ος όροφος σε διώροφη οικοδομή με οικολογικά ανακλεινόμενα κουφώματα και αυτόνομη θέρμανση. Νέας Αρτάκης 12 πλησίον 3ου Λυκείου Πύργου. ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ 8181)

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στην Γαστούνη 2άρι διαμέρισμα ΤΗΛ.6932470435 (ΜΑ8175)

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 2ου ορόφου 110τμ. διαμπερές, τριών υπνοδωματίων, αυτόνομη θέρμανση. Τάκη Πετροπούλου 50Α. Τηλ. 2621071181-6976476379 (ΜΑ8173)

ÅÐÁÃÃÅËÌÁÔÉÊÇ ÓÔÅÃÇ Ενοικιάζονται στη Ζάκυνθο σε τουριστική περιοχή 2 καφετέριες και 2 γκαρσονιέρες,όλα εξοπλισμένα με τα απαραίτητα για να λειτουργήσουν.Τηλ.:6936327447 (8293) Ενοικιάζεται στη Ζάκυνθο ένας όροφος εμπορικού κέντρου που λειτουργούσε σαν εστιατόριο. Τηλ.:6936327447(8294)

Λεχαινά: ενοικιάζεται στην κεντρική πλατεία κατάστημα 30τ.μ Τηλ.:6971698962(8283) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στο κέντρο της Αμαλιάδας μεγάλο διαμπερές κατάστημα, δίπλα απο το Δημαρχείο, με δύο εισόδους, μία σε κεντρικό δρόμο και μία στην πλατεία που βρίσκεται το ΚΕΠ. ΤΗΛ. 2622028540, 6972807180, 6932398760 (ΜΑ 8237) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ κατάστημα 40τμ. επί της Ρήγα Φεραίου στον Πύργο με αποθηκευτικό χώρο 70τμ.Τηλ: 2621028307-6977930724 (ΜΑ8231) Ενοικιάζεται χώρος στεγασμένος στο 3,5 Πύργου Αρχ. Ολυμπίας Βαρβάσαινα, 1838τμ. Πληροφορίες Κακαλής Κώστας 26210-44966, 6932233357 (ΜΑ 8146) ΛΕΧΑΙΝΑ - Ενοικιάζεται κατάστημα 85 τ.μ. αυτόνομη θέρμανση, WC, τρίφατσο, κατάλληλο για γραφείο, ιατρείο, φροντιστήριο, γυμναστήριο, πιτσαρία κλπ., οδός Ελ. Δημάκη 27, πλησίον ΙΚΑ. ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ 8222)


22

w w w . p r o t i n e w s . g r

Μικρές Αγγελίες

/ ÓÜââáôï 6 Éïõëßïõ 2013

ÄéÜöïñá Για εργοστάσιο παραγωγής λατομικών και δομικών υλικών ζητείται αγοραστής ή ενοικιαστής ή συνεργάτης.(8306) Τηλ.:6936327447 Χάθηκε τράγος χρώμα καφέ-άσπρο στη περιοχή Αγ. Κωνσταντίνος.Τη΄.:6937565782(8374) Πωλείται όλος ο εξοπλισμός συμπεριλαμβανομένου τα πάντα καφετέριας τριετής λειτουργίας. Όλα σε άριστη κατάσταση(τραπεζοκαθίσματα, ψυγεία, ήχος, κλιματιστικά και ηλεκτρολ ο γ ι κ ά , decor)Τηλ.:6980370467(8368) Πωλείται ξύλινο τραπέζι με μεταλλική βάση διαστάσεων 1,20χ1,80με 4 καρέκλες. Τιμή συζητήσιμη! Τηλ 6976146151(8355) Πωλείται μέλι γνήσιο παραγωγής μας.Τηλ.:6972864270(8354) Πωλείται κινητό ΝΟΚΙΑ σε άριστη κατάσταση τιμή 79,00Ε.Μοντέλο c201.Τηλ 6978382711(8346) Κυρία αξιόλογου χαρακτήρα ελληνίδα 50 ετών ζητά γνωριμία με κύριο έως 57 ετών.Μόνο σοβαρές προτάσεις.Ώρες επικοινωνίας 08.00 έως 11,30 και 20,00 έως 23,30 (χωρίς α-

πόκρυψη) .Τηλ.:6984936234(8344) Πωλείται ρυμουλκούμενη καντίνα. Τηλ.: 6973383980 (ΜΑ8340) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ καναρίνια μικρά, διάφορα χρώματα. Τηλ. 6945 029896 (ΜΑ8335) Πωλείται σε άριστη κατάσταση εξοπλισμός καταστήματος, ράφια βιτρίνας , ψυγείο βιτρίνα, μηχανή κοπής καφέ, βιτρίνες για κουλούρια, γλυκά, ψωμί, προθάλαμος για τυρόπιτες και άλλα σε πολύ καλή τιμή. Τηλ.: 6976199045(8324) Πωλούνται 50 πρόβατα και 20 αρνάδες. Τηλ.: 6979628077 (8305) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ μεταχειρισμένα ελαστικά όλων των τύπων σε τιμή ευκαιρίας. Τηλ: 6939854628-6977647059 (ΜΑ8250) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ απορροφητικά μεγάλης Hp σε χαμηλές τιμές. Τηλ. 26210 44966-6932233357(ΜΑ8230) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ λυκόσκυλα από εξαιρετικά μορφολογικά γονείς με τα PEDIGREE. Πληρ. Τηλ. 6972034076 (ΜΑ 8227) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΝΤΟΠΕΡΜΑΝ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΑ ΜΑΥΡΑ ΠΥΡΙΝΑ ΕΝΟΣ ΜΗΝΟΣ ΜΕ ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΟΥΡΕΣ. ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΤΙΜΗ. ΤΗΛ. 6981907333. (ΜΑ8227)

ÁÕÔÏÊÉÍÇÔÁ Πωλείται λαγόσκυλο σε κούτσι 4,5 ετών, εμβολιασμένο, πολύ καλός ιχνηλάτης. Τηλ 6937930795 (ΜΑ 8224) ΛΕΧΑΙΝΑ πωλούνται αυτόματη ζυγαριά,ζαμπονομηχανή, 2 γόνδολες 3 μέτρων η κάθε μία, ράφια τοίχου 18μ. Χ 2,30μ..ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ 8223) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ κουτάβια ΣΕΤΤΕΡ πέντε μηνών άσπρο-πορτοκαλί.Πληροφορίες: 6936868645(Ν. Ηλέιας) (ΜΑ8210) ΠΩΛΕΙΤΑΙ φούρνος επαγγελματικός για πίτσες 1,00x1,20m Sergas.Τιμή 500 ευρώ. Τηλ: 6944755055 (ΜΑ8206) ΧΑΘΗΚΕ Πόιντερ λευκό-μαύρο θηλυκό 15 μηνών στην Πλατεία Κύπρου. Τηλ: 6940132366 (ΜΑ8203) ΠΩΛΕΙΤΑΙ εξοπλισμός μανάβικου σε άριστη κατάσταση σε τιμή ευκαιρίας. Πληροφορίες στο 6976701119(ΜΑ8190) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ξύλα ελιάς ξερά σε τιμή ευκαιρίας. Τηλ. 6977768506 (ΜΑ8188) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΑΛΕΤΡΙ ΤΡΙΙΝΟ ΔΩΔΕΚΑΡΙ TERRA ΓΚΛΑΒΑΝΗΣ ΨΥΛΟΣΤΑΒΑΡΟ ΜΕ "ΑΚΡΟΜΗΤΕΣ" ΤΗΛ.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6988370473 (ΜΑ8187)

AUTO SAME ΛΑΜΠΡΟΠ0ΥΛΟΣ

NISSAN NAVARA 2004 μοντέλο DIESEL , AIRCONTITION, ABS , όλα λεκτρικά λάστιχα καινούργια, 1μιση καμπίνα, 10,000E.

MAZDA πετρέλαιο 2000 μοντ. Ελληνικό, 1ο χέρι, μονό διαφορικό. 6,800

FORD FIESTA DIESEL, 2008 μοντέλο , επαγ/κό αγροτικό, 1300cc A/C , Y/T, ABS 6800E

ΠΩΛΕΙΤΑΙ MERCEDES Ε 200 KOMPRESSOR ELEGANGE σε αρίστη κατάσταση 02/1999 κυβ.1998=14 ίπποι, αυτόματο, 4 πόρτες,142.000 πραγματικά χιλ., φυλασσόμενο σε γκαράζ, πράσινο μεταλλικό εργοστασίου, δερμάτινα μπεζ καθίσματα, διπλά φώτα και προβολείς ομίχλης, πλευρικοί αερόσακοι οδηγού-συνοδηγού, αερόσακο στο τιμόνι, klima, ηλεκτρικά παράθυρα και καθρέπτες, ράδιο αυτόματο με CD, θερμόμετρο εξωτερικής θερμοκρασίας, μετρητής χιλ. και κατανάλωσης βενζίνης, ζάντες αλουμινίου, καινούργια ελαστικά MICHELIN 235/45R17 και 3 καινούργια ρεζέρβα, αυτόματο κλείδωμα - άνοιγμα με τηλεχειριστήριο, αυτόματο κλείδωμα θυρών και πορτμπαγκάζ μετά τηνεκκίνηση,6.000€ - τηλ.: 26250-23060 (ώρες 19.00-21:30) (8371)

Πωλείται peugeot scooter jet force 125 με όλα τα service.Τιμή συζητήσιμηΤηλ. :6945661936 (8265) Πωλείται τρακτέρ fiat 640, σε άριστη κατάσταση,με φρέζα και πλατφόρμα τεσσάρων μέτρων λόγω συνταξιοδότησης .Τηλ.:6971849308(8382) Πωλείται OPEL VECTRA 1998 υδραυλικό τιμόνι αερόσακος οδηγού ηλεκτρικά παράθυρα ABS ηλεκτρομαγνητικές κλειδαριές A/C 167,500κμ 800 Ε. Πωλείται MAZDA 323 F 1998 υδραυλικό τιμόνι, ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικές κλειδαριές αερόσακος οδηγού συνοδηγού 1000 Ε. Τηλ.:2621036806(8367) Πωλείται Peugeot 307 cc cambrio 1.600 2004 μοντέλο σε άριστη κατάσταση, χρώμα ανθρακί.Τιμή 6,800 συζητίσημη. Τηλ.:6978949165(8306) ΠΩΛΕΙΑΤΙ BMW X3 μοντέλο 2007 (μαύρο με

μπεζ σαλόνι) 2000cc πρ'ωτο χέρι. Τηλ: 6984523741 (ΜΑ 8221) ΠΩΛΕΙΤΑΙ Opel Astra Στεϊσον Disel 1.700cc. ΤΗΛ. 6979020651 (ΜΑ8190) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ALFA ROMEO μοντέλο 2002 φουλέξτρα, μαύρο χρώμα, αγρατζούνιστο, φυλασσόμενο σε κλειστό γκαράζ. Μόνιμος 1600cc ΤΙΜΗ 3.350 ευρώ, ιδιώτης. ΤΗΛ. 6973424925 (ΜΑ8179) Πωλείται κλούβα VW TRANSPORT '94 μοντέλο, 2400cc DIESEL μακριά καρότσα. ΤΙΜΗ 2.500€. Τηλ. 6946874959(ΜΑ8162) ΠΩΛEIΤΑΙ Ford Maveric, μοντέλο 2005, 2261cc ατρακάριστο. Δεκτός έλεγχος από την Ford τιμή 7.000€. Τηλ: 262104496629249-6932233357-6944 989840 (ΜΑ8084) Πωλείται TOYOTA AVENSIS 2005 μοντέλο, 120.000 χιλιόμετρα, 1600 κυβικά, φουλ εξοπλισμό σε αρίστη κατάσταση.Τηλ 6945582556(8392)

ÌáèÞìáôá Καθηγήτρια φιλόλογος με εξειδίκευση στην ειδική αγωγή παραδίδει μαθήματα σε μαθητές δημοτικού , γυμνασίου , Λυκείο. Τιμές χαμηλές.Τηλ.:6972179719-2621071338(8385) Πτυχιούχος του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών προετοιμάζει μαθητές Γ΄Λυκείου για τις πανελλήνιες στο μάθημα Ανάπτυξη Εφαρμογών.Επίσης παραδίδει μαθήματα σε παιδιά γυμνασίου στα Μαθηματικά και στην Φυσική. Τηλ.επικοινωνίας : 6934080368 - 6984784949(8384) Καθηγητής Γερμανικών με σπουδές στην Γερμανία παραδίδει μαθήματα σε παιδιά και ενήλικες (όλα τα επίπεδα).Τηλέφωνο επικοινωνίας 6947776058(8381) Καθηγήτρια οικονομικών απόφοιτη Πανεπιστημίου Πατρών παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα Α.Ο.Θ. σε παιδιά Λυκείου.Δυνατότητα και σε γκρουπ 2 ή 3 ατόμων.Τιμές προσιτές.Τηλ.:6942969241(8380) Μαθηματικός με μεταπτυχιακό στο τμήμα Εφαρμοσμένης Στατιστικής παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά Γυμνασίου Λυκείου , καθώς και σε φοιτητές του ΤΕΙ. Τιμές προσιτές. Τηλ.:6978906099(8376) Καθηγήτρια κλασικής φιλολογίας με 5ετή διδακτική εμπειρία παραδίδει ιδιαίτερα σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου μεμονωμένα ή σε γρουπ στις περιοχές :Πύργος, Λασταίικα , Βούναργο. Αναλαμβάνει, φυσικά, και την προετοιμασία των μαθητών για τις Πανελλήνιες. Παρέχονται σημειώσεις. Τιμές λογικές . Τηλ.:6938849132(8373) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ, Απόφοιτος του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και φιλολογίας με φροντιστηριακή εμπειρία, παραδίδει μαθήματα Αγγλικών σε παιδιά και ενήλικες (όλα τα επίπεδα)Τιμές προσιτές.Τηλ.:6981472568(8363) Ιδιαίτερα μαθήματα παραδίδει καθηγήτρια φιλόλογος σε μαθητές όλων των τάξεων (είτε μεμονομένα σε κάθε άτομο είτε σε ολιγομελή γκρουπ με ειδική τιμή).Προετοιμασία μαθητών γ΄λυκείου σε πολύ καλή τιμή. Τηλ.:6978257591(8349) Φιλόλογος απόφοιτη του Πανεπιστημίου Πατρών, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου.Τιμές προσιτές.Τηλ.:6981484434(8353) Πτυχιούχος Φιλόλογος παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτι-

κού-Γυμνασίου-Λυκείου. Τιμές προσιτές. Τηλέφωνο επικοινωνίας 6976836118(8350) Φιλόλογος με 15ετή εμπειρία στην ομαδική και εξατομικευμένη διδασκαλία παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα αλλά και σε γκρουπ (2 -3 ατόμων) σε τιμές φροντιστηρίου στον Πύργο. Τη΄.:6932266843 (8345) ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά δημοτικού. Επίσης παραδίδονται μαθήματα Ισπανικών σε πολύ χαμηλές τιμές.Τηλ.: 6987 396723 (ΜΑ8336) Καθηγήτρια αγγλικής φιλολογίας απόφοιτη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με φροντιστηριακή εμπειρία παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα στην περιοχή του Πύργου. Τιμές προσιτές. Τηλ.:6983949504, 2621037235(8300) Καθηγήτρια κλασσικής φιλολογίας παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού(μόνο Γλώσσα)- Γυμνασίου -Λυκείου. Πραγματοποιούνται μ αθήματα και σε γκρουπ (2 μαθητές). Τιμές λογικές. Τηλ.:6938849132(8292) Καθηγήτρια φιλόλογος παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού- Γυμνασίου -Λυκείου. Αναλαμβάνονται γκρουπ 2 ή 3 ατόμων. Παρέχονται σημειώσεις. Τιμές πολύ χαμηλές.Τηλ.:6934265950(8290) Φιλόλογος παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου καθώς αναλαμβάνει και την προετοιμασία μαθητών του Λυκείου. Τιμές προσιτές. Τηλ: 6976017837 (ΜΑ8257) Παραδίδονται ιδιαίτερα μαθήματα Ισπανικών σε πολύ χαμηλές τιμές. Στην περιοχή Πύργου-Αμαλιάδας. Τηλ: 6987396723 (ΜΑ8238) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Αγγλικών, Κοινωνική Λειτουργός παραδίδει μαθήματα για όλα τα επίπεδα σε προσιτές τιμές. Τηλ: 6937080543 (ΜΑ8234)

ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΚΗΠΟΥΣ ΚΑΙ ΧΩΡΑΦΙΑ. ΤΗΛ. 6984768540, (ΜΑ 8268)

BEST MOTORS ΛΟΥΤΑΣ ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ ΜΕΤΑXΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ÁËÖÅÉÏÕ 38, Ýíáíôé Lidl

ALFA ROMEO 159 ΜΑΥΡΟ 1800cc 144hp 2007 full extra 7300€

MERCENTES SPORTSCOUPE C200 1800cc , 2004 μοντέλο , αυτόματο σειριακό,πανοραμική οροφή δερμάτινο σαλόνι, 8.500E

TOYOTA AURIS 2008 μοντ. ,1,400cc μαύρο 5πορτο, full extra 7.200

CITROEN C1 1000 κυβικά 2006 μοντ. Full extra ζάντες αλουμινίου 1ο χέρι 5,000

AUDI A3 1600cc 5 πόρτες 2007 full extra 9500€

ΤΟΥΟΤΑ ΥΑRIS DIESEL TURBO 2006 1400 cc υδραυλικό τιμόνι, a/c , ηλεκτρικά παράθυρα και κλειδαριές , αερόσακους , ζάντες αλουμινίου , full extra 7500Ε

HONDA CIVIC 2009 μοντ. 1,600 υβριδικό full extra οροφή (δουλεύει με ρεύμα είναι πολύ οικονομικό στη κατανάλωση) 8,900

FIAT GRANDE PUNTO 2007-08 1 ΒΕΝΖΙΝΗ ΑΣΗΜΙ 2 ΜΑΥΡΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

TOYOTA COROLLA 1400 CC 2004, FULL EXTRA ,5ΘΥΡΟ 4,790 ΕΥΡΩ

FIAT STRADA 01.1.7 DIESEL 4.990 ΕΥΡΩ

FORD RANGER DIESESL 2.400 CC 2001 4X2 5.990 ΕΥΡΩ

FIAT DOBLO 1240CC DIESEL ΕΠΙΒΑΤΙΚΟ 74,000 5ΘΥΡΟ 8,990 ΕΥΡΩ

2 MITSUBISHIE L 200 IOYΝΙΟΣ 2008 4Χ4 ΜΙΑΜΙΣΗ ΚΑΜΠΙΝΑ ΑΡΟΣΤΟ 75,000 ΚΜ ΚΑΙ ΚΙΤΡΙΝΟ 2007 12,500ΚΜ 13,500-14,500 ΕΥΡΩ

NISSAN 22 ΜΙΑΜΙΣΗ ΚΑΜΠΙΝΑ 4X4 DIESEL ME AIR CONDITION 7.450 ΕΥΡΩ

MITSUBISHIE L 200 2,400 DIESEL TOY 1999 5.990 ΕΥΡΩ

OPEL ASTRA 1365 CC 2005 89.000 KM ΠΕΝΤΑΠΟΡΤΟ ΠΛΗΡΗΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ 4,550ΕΥΡΩ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

FORD C-MAX 2005 1.8 clima, ABS, αερόσακου ηλ..παράθυρα και κλειδαριές cd, χειριστήρια τιμονιού full extra 4800Ε

KENTΡΙΚΟ: ΑΛΦΕΙΟΥ 69, ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ (έναντι EXPRESS SERVICE) YΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ: ΑΛΦΕΙΟΥ 23 έναντι S.M. LIDL, Τηλ.: 262104 00389, κιν.: 6976-6420046979-677766– glampropoulospyrgos@yaho o.grΠλήρης γκάμα των αυτοκινήτων θα βρείτε στo www.auto-same.gr

ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΡΑΚΤΕΡ - ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Όλες οι τιμές διαπραγματεύσιμες…

BEST MOTORS ΛΟΥΤΑΣ ΤΗΛ.: 26210 30116, 6945227761

ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΣΗ 6 -12 μηνες ΟΛΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟ SITE: www.car.gr/bestmotors

L 200 2004 TDI 4X4 MΙΑΜΙΣΗ ΚΑΜΠΙΝΑ ΠΛΗΡΕΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ


Μικρές Αγγελίες

/ ÓÜââáôï 6 Éïõëßïõ 2013\

w w w . p r o t i n e w s . g r

23

ÉáôñéêÜ - ÐáñáúáôñéêÜ ÅðáããÝëìáôá ΜΑΙΕΥΤΗΡΕΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΙ ÐÅÔÑÏÐÏÕËÏÓ ×Ñ. ÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÏÓ

ÌÁÉÅÕÔÇÑÁÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÃÕÍÁÉÊÏËÏÃÏÓ ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ Ðñùß: 9.00 Ýùò 1.30 Áðüãåõìá: 17.30 Ýùò 20.30 (Åêôüò ÔåôÜñôçò áðüãåõìá) Ìáíùëïðïýëïõ 46 / 2ïò Ïñïöïò Ðýñãïò Ôçë./Fax.: 26210 32010, êéí.: 6972 857 557 ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÃÕÍÁÉÊÏËÏÃÉÊÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΙ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÖÙÔÇÓ ÁÍ. ÌÐÁ×ÏÕÑÏÓ

Eéäéêüò Oñèïäïíôéêüò D.D.S, MED, Dent , Dipl. Orth. ÏÑÈÏÄÏÍÔÉÊÇ ÃÉÁ ÐÁÉÄÉÁ ÊÁÉ ÅÍÇËÉÊÅÓ ÙÑÅÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁÓ ÉÁÔÑÅÉÏÕ ÄÅÕÔÅÑÁ Ýùò ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ ÐÑÙÉ 9.00 -13.00 ÁÐÏÃÅÕÌÁ 16.00- 20.30 ÓÁÂÂÁÔÏ ÊÁÔÏÐÉÍ ÑÁÍÔÅÂÏÕ ÌÁÍÙËÏÐÏÕËÏÕ ê' ÃÊÏÔÓÉÍÁ 12 ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ Ôçë. Fax.: Éáôñåßïõ 26210-25959 Êéíçôü ôçë.: 6978222848 e- mail: fotismpaxouros@yahoo.com *****

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÓÐÕÑÏÐÏÕËÏÓ ×. ÍÉÊÏËÁÏÓ

Aðüóôïëïò Ã. Ðáôñßêéïò ÌáéåõôÞñáò - ÷åéñïõñãüò Ãõíáéêïëüãïò (ô. éáôñüò Á´ÌáéåõôéêÞò êáé ÃõíáéêïëïãéêÞò ÊëéíéêÞò Ðáíåðéóôçìßïõ Áèçíþí Íïó. ÁëåîÜíäñá) Êéí.: 6936 086168

Ãåþñãéïò Í. ÐëÜêáò ÌáéåõôÞñáò - ×åéñïõñãüò Ãõíáéêïëüãïò (ô. éáôñüò Á´ÌáéåõôéêÞò êáé ÃõíáéêïëïãéêÞò ÊëéíéêÞò Ðáíåðéóôçìßïõ Áèçíþí Íïó. ÁëåîÜíäñá) Kéí.: 6975 618740  Ðáñáêïëïýèçóç êõÞóåùí õøçëïý êéíäýíïõ

Õðïãïíéìüôçôá - ÉVF Ðáèïëïãßá ôñá÷Þëïõ, êïëðïóêüðçóç Åììçíüðáõóç - ïóôåïðüñùóç Ëáðáñïóêüðçóç ñïìðïôéêÞ ÷åéñïõñãéêÞ Ðáèïëïãßá ìáóôïý ÐáéäéêÞ / ÅöçâéêÞ Ãõíáéêïëïãßá ÄÝ÷ïíôáé êáôüðéí ñáíôåâïý. ÙñÜñéï: ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ 9.00-13.30ì.ì., 17.00-21.00 Äéåýèõíóç: Êáóôüñ÷ç 1 êáé 28çò Ïêôùâñßïõ (ÊåíôñéêÞ Ðëáôåßá) Ô.Ê. 27100 ÐýñãïòÔçë.: 26210.32016, fax: 26210.32017, email: info@2care.gr

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÏÄÏÍÔÉÁÔÑÅÉÏÕ ÓÔÏ ÊÁÑÁÔÏÕËÁ

ÄÉÏÍÕÓÉÏÓ ÂÁÓÉËÅÉÏÕ ÓÔÁÓÉÍÏÐÏÕËÏÓ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÏÕ ÁÈÇÍÙÍ ÄÅ×ÅÔÁÉ: ÊáñÜôïõëá ðñùß 9.00-13.00ì.ì. êáé áðüãåõìá ìå ñáíôåâïý Ôçë.: 26210 -61182, êéí. 6980-619614 Ðåëüðéï: ÄÝ÷åôáé ìüíï ìå ñáíôåâïý Ôçë.: 26240-31472, 6976-023365

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

ÐÅÔÑÏÓ ÊÙÍ ÓÐÉÍÏÓ ×åéñïõñãüò Óôüìáôïò

Ðôõ÷éïý÷ïò Ðáí/ìßïõ Èåóóáëïíßêçò

DDS, MSc ×ÅÉÑÏÕÑÃÉÊÇ ÓÔÏÌÁÔÏÓ ÅÌÖÕÔÅYÌÁÔÁ, ÁÊÔÉÍÏËÏÃÉÁ Ô. Ðåôñïðïýëïõ 12 & Êïêêßíïõ, 2ïò üñïöïò Ðýñãïò Çëåßáò, Ôçë. 26210 34600 Fax: 26210 34166

Eéäéêüò Oñèïäïíôéêüò D.D.S, MED, Dent , Dipl. Orth. Åéäéêåõèåßò Ðáíåðéóôçìßïõ Frankfurt Ì. Ãåñìáíßáò Ðôõ÷éïý÷ïò Ðáíåðéóôçìßïõ Giessen Ãåñìáíßáò ÈåìéóôïêëÝïõò & Ì. ÁëåîÜíäñïõ 1 (Ýíáíôé ÏÔÅ) Ðýñãïò Çëåßáò Ôçë.: 26210 30004 fax: 26210 30024 e-mail: nspyrospoulos@hotmail.com

ΦΥΣΙΑΤΡΟΙ ÈÅÏÄÙÑÏÓ ÄÇÌ. ÁËÔÁÍÇÓ

ÉÁÔÑÏÓ ÖÕÓÉÊÇÓ ÉÁÔÑÉÊÇÓ & ÁÐÏÊÁÔÁÓÔÁÓÇÓ (ÖÕÓÉÁÔÑÏÓ) ÄÉÐËÙÌÁÔÏÕ×ÏÓ ÔÏÕ ÅÕÑÙÐÁÚÊÏÕ ÓÕÌÂÏÕËÉÏÕ ÖÕÓÉÊÇÓ ÉÁÔÑÉÊÇÓ & ÁÐÏÊÁÔÁÓÔÁÓÔÁÓÇÓ (EUROPEAN BOARD OF PHYSICAL & REHABILITATION MEDICINE) ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý Ôçë.: Éáôñåßïõ 26210 20090 Ôçë. Êéí.: 6977403015 Ìáíùëïðïýëïõ 46, (Ýíáíôé Íïìáñ÷ßáò), Ðýñãïò

ΟΥΡΟΛΟΓΟΙ

ËÅÏÍÁÑÄOÐÏÕËÏÓ ÉÙÁÍ. ËÅÙÍIÄÁÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÏÕÑÏËÏÃÏÓ ÙÑÅÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁÓ: 10:00 - 14:00, 18:00 - 20:00 ÔÅÔÁÑÔÇ ÁÐÏÃÅÕÌÁ ÊÁÉ ÓÁÂÂÁÔÏ ÐÑÙÉ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ ÄÅÊÔÁ ÔÁÌÅÉÁ Ìáíùëïðïýëïõ & Ðñïýóóçò 2 (1ïò üñïöïò-Üíùèåí ÄÏÕ) Ðýñãïò Çëåßáò 27100 ôçë./fax 2621300481, êéí. 6974149524 e-mail: leoleonardopoulos@yahoo.com

ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΙ ÍÅÏ ÏÖÈÁËÌÉÁÔÑÅÉÏ

ÄÇÌÇÔÑÉÏÓ ×. ÌÉÊÅËÏÐÏÕËÏÓ

ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÐÁÍÅÐ. ÁÈÇÍÙÍ 28çò ÏÊÔÙÂÑÉÏÕ 5 - ÐÕÑÃÏÓ (Êåíôñ. Ðëáôåßá) ÐÑÙÉ: ÄÅÕÔÅÑÁ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ 9-2 ì.ì. ÁÐÏÃÅÕÌÁ: ÊÁÈÇÌÅÑÉÍÁ 6-8 ì.ì. (ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ ÁÐÏÃÅÕÌÁ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ) ÔÇË. 26210-33990, êéí. 6942217262

MIKΡΟΒΙΟΛΟΓΟΙ

ÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÏÓ ÈÅÏÄ. ÓÁÌÁÍÔÁÓ ÉÁÔÑÏÓ ÌÉÊÑÏÂÉÏËÏÃÏÓ (ÂÉÏÐÁÈÏËÏÃÏÓ) ô. Éáôñüò Íïóïêïìåßïõ Ðáßäùí "Ç ÁÃÉÁ ÓÏÖÉÁ" *Áíáëýóåéò - ÁéìáôïëïãéêÝò, Âéï÷çìéêÝò -ÁíïóïëïãéêÝò, ÏñìïíïëïãéêÝò Áéìïëçøßåò - Íåïãíþí, Âñåöþí - Ðáßäùí, Åíçëßêùí *ÓðåñìïäéÜãñáììá *Åëåã÷ïò õðïãïíéìüôçôáò Ôçë. Éáôñåßïõ: 26211 01379 - Êéíçôü: 6944 637365

ΨΥΧΙΑΤΡΟΙ - ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ Dr. ÊÙÓÔÁÓ É. ÁËÅÎÁÍÄÑÏÐÏÕËÏÓ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ - ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

τ. Συντονιστής Διευθυντής Ψυχιατρικού Τομέα ΓΝΑ “Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ” Μανωλοπούλου & Γκοτσίνα 10 άνωθεν “ΓΕΡΜΑΝΟΣ”

*ÁðïêáôÜóôáóç ìáèçóéáêþí äõóêïëéþí *ÅíçìÝñùóç êáé åðáããåëìáôéêüò ðñïóáíáôïëéóìüò Ôçë. Ãñáöåßïõ: 26220 24822 Êéí.: 6937 146439 Äéåýèõíóç ãñáöåßïõ: ÊáñáúóêÜêç 6, ÁìáëéÜäá

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ÆÁ×ÁÑÏÕËÁ ÄÉÏÍ. ÁÂÑÁÌÏÐÏÕËÏÕ

ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΙ NIKOËÁÏÓ Ð. ÓÁÑÁÍÔÇÓ

ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÔÌÇÌ. ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ Á.Ô.Å.É. ÐÁÔÑÙÍ ÌÅËÏÓ ÓÕËËÏÃÏÕ ÅÐÉÓÔÇÌÏÍÙÍ ËÏÃÏÐÁÈÏËÏÃÙÍ ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÕÔÙÍ ÅËËÁÄÏÓ ÅÐÉÓÔÇÌÏÍÉÊÏÓ ÓÕÍÅÑÃÁÔÇÓ ÊÅÊÕÊÁÌÅÁ ÍÏÌÏÕ ÇËÅÉÁÓ ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý ÍÅÁ ÄÉÅÕÈÕÍÓÇ - Ìáèéïý 5, Ðýñãïò ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ, ôçë.: 26210 34610 / 6971 993126 Óýìâáóç ìå üëá ôá ôáìåßá

ÍÉÊÏËÁÏÓ ×ÁÑÄÁÓ

ΛΟΓΟΠΕΔΙΚΟΙ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ

Δέχεται με ραντεβού: 10π.μ.-55μ.μ Τηλ.: 26210-331410, & 6970 019031

×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÙÔÏÑÉÍÏËÁÑÕÃÃÏËÏÃÏÓ ÓÔÑ. ÓÉÓÉÍÇ & ÅË. ÂÅÍÉÆÅËÏÕ 1 ÃÁÓÔÏÕÍÇ ÇËÅÉÁÓ Ô.Ê. 27300 ÔÇË.: 2623400580 - ÊÉÍ.: 6979784020 ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ Ù.Ñ.Ë. ÄÝ÷åôáé êáèçìåñéíÜ áðü 8 ð.ì. - 1.30 ì.ì. êáé 6.00 ì.ì. 8.00 ì.ì. áðüãåõìá ðëçí ÔåôÜñôçò êáé ÓáââÜôïõ Åñìïý 5, ôçë. 26210 29239, Êéí.: 6945232529

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΙ

Äñ. ÃÅÙÑÃÉÏÓ Ð. ÊÏÕÑÅÁÓ

ÏÑÈÏÐÅÄÉÊÏÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÄéäÜêôùñ Ðáíåðéóôçìßïõ Ðáôñþí Êïêêßíïõ 12-14 & ÆáÀìç 1ïò üñïöïò (ðëçóßïí Äçì. ÐÜñêïõ), Ðýñãïò ôçë: 26210 35800 Êéí.: 6932566996 ¿ñåò ëåéôïõñãßáò ÊáèçìåñéíÜ Ðñùß: 8:30 - 13:30 Áðüãåõìá: Êáôüðéí ñáíôåâïý 18:00 - 20:30 Ðëçí ÔåôÜñôçò

ÅÕÁÃÃÅËÏÓ Ã. ÖÙÔÅÉÍÏÐÏÕËÏÓ

×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÏÑÈÏÐÅÄÉÊÏÓ ô.Åð. Åðéìåë. Ã.Í. Ðáßäùí “ÊáñáìáíäÜíåéï” ÐáéäïïñèïðáéäéêÞ ÁèëçôéêÝò êáêþóåéò Ôñáõìáôïëïãßá ÐáèÞóåéò óðïíäõëéêÞò óôÞëçò Ïóôåïðüñùóç ÅêöõëéóôéêÝò ÐáèÞóåéò Óéóßíç 165 - Ãáóôïýíç (Ýíáíôé ÊÝíôñïõ Õãåßáò) ÔÞë.:(26230) 35336 êéí.:693 2304243

ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΙ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÍÅÕÑÏËÏÃÉÊÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÌÁËÁÌÙ (ÔÅÍÉÁ) Äçì. ÖÑÉÌÁ Éáôñüò - Íåõñïëüãïò ÄÝ÷åôáé êáèçìåñéíÜ ÐÑÙÉ: 8.30 - 13.30 ÁÐÏÃÅÕÌÁ: 17.30 - 20.30 (ðëÞí ÔÅÔÁÑÔÇ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ áðüãåõìá ìüíï ìå ñáíôåâïý) Ìáíùëïðïýëïõ 63 - Ðýñãïò Ôçë. 26210 30918, Êéí.: 6944735548 e-mail:malfri@otenet.gr

ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤEΣ

Ó×ÉÆÁ ×. ÌÁÑÉÁ

Πτυχιούχος ΑΤΕΙ ΠΑΤΡΩΝ Κινητοποίηση σπονδυλικής στήλης και άκρων Myofascial therapy Αθλητικές κακώσεις Νευρολογικές παθήσεις Αναπνευστική και ορθοπεδική Φ/Θ Κατ’ οίκον θεραπείες Δεχόμαστε ασθενείς του ταμείου ΕΟΠΥΥ (δηλ. ΙΚΑ, ΟΠ ΑΔ- ΤΥΔΚΥ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ) Ωράριο λειτουργίας: Πρωί: 8.30 - 13.30 Απογ.: 17.30 - 20.30 Κοκκίνου 12-14 2ος όροφος ΠΥΡΓΟΣ Τηλ.: 26210 33730, κιν.: 6939369774 e-mail: mariasxiza@yahoo.gr

ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ ÍÉ×ÙÑÉÔÇ ÅËÅÍÇ

Øõ÷ïëüãïò Ðáíåðéóôçìßïõ Áèçíþí *ÓõìâïõëåõôéêÞ óôÞñéîç ðáéäéþí êáé åíçëßêùí *ÁôïìéêÞ øõ÷ïèåñáðåßá äéáôáñá÷þí Üã÷ïõò, êáôÜèëéøçò, öïâéþí *ÐñïâëÞìáôá óõìðåñéöïñÜò ðáéäéþí êáé åöÞâùí

ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÁÊÇÓ ÅÊÐÁÉÄÅÕÓÇÓ

ÊÝíôñï ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ ðáéäéþí, åöÞâùí, åíçëßêùí ÅÑÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁ - ÅÉÄÉÊÇ ÁÃÙÃÇ - ØÕ×ÏËÏÃÉÊÇ ÕÐÏÓÔÇÑÉÎÇ ÓÕÌÂÏÕËÅÕÔÉÊÇ ÏÉÊÏÃÅÍÅÉÁÓ - ÌÁÈÇÓÉÁÊÇ ÕÐÏÓÔÇÑÉÎÇ

ÐÁÍÁÃÉÙÔÇÓ ×Ñ. ÓÔÁÈÏÐÏÕËÏÓ

ËÏÃÏÐÅÄÉÊÏÓ - ËÏÃÏÐÁÈÏËÏÃÏÓ Ð.Å. DIPLOMA ÅÉÄÉÊÇÓ ÁÃÙÃÇÓ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÈÅÑÁÐÅÕÔÇÓ ÃÉÁ ÁÔÏÌÁ ÌÅ ÅÉÄÉÊÅÓ ÁÍÁÃÊÅÓ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÏÕ ÅÎÙÔÅÑÉÊÏÕ (Speech and Language Pathologist) ÌÝëïò ôïõ Ðáíåëëçíßïõ Óõëëüãïõ Ëïãïðåäéêþí ÌÝëïò ôïõ Åëëçíéêïý Óõëëüãïõ ãéá ôçí Áöáóßá ÌÝëïò ôçò ÅëëçíéêÞò åôáéñåßáò Äõóëåîßáò ð. Åðéóôçìïíéêüò ÓõíåñãÜôçò ÊÅÊÕÊÁÌÅÁ Í. ÇËÅÉÁÓ ÅÑÃÁÓÉÁÊÇ ÅÌÐÅÉÑÉÁ ÓÅ ÊËÉÍÉÊÅÓ ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ ÔÏÕ ÅÎÙÔÅÑÉÊÏÕ ÊÁÉ ÊÅÐÅÐ ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇÓ Åéäéêüò óôç äéÜãíùóç èåñáðåßá äéáôáñá÷þí Ëüãïõ, ÖùíÞò, Ïìéëßáò, ÁêïÞò, Åðéêïéíùíßáò, ÃñáöÞò, ÁíÜãíùóçò ÄÅ×ÅÔÁÉ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ Óýìâáóç ìå üëá ôá ôáìåßá Óõíåñãáóßá ìå üëåò ôéò éáôñéêÝò åéäéêüôçôåò 28çò Ïêôùâñßïõ êáé Ìéáïýëç 1 Ðýñãïò (Â' Ïñïöïò) Ôçë./fax: 2621033880, 2625022285, Êéíçôü: 6977905430

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΙ

ÁÐÏÓÔÏËÏÐÏÕËÏÕ ÁËÅÎÁÍÄÑÁ

ÄÉÁÉÔÏËÏÃÏÓ-ÄÉÁÔÑÏÖÏËÏÃÏÓ -Ðôõ÷éïý÷ïò Á.Ô.Å.É. Èåó/íßêçò - ÅîåéäéêåõìÝíç óôéò äéáôñïöéêÝò äéáôáñá÷Ýò êáé ôçí ðá÷õóáñêßá (NCFED) - ÅðéóôçìïíéêÞ óõíåñãÜôçò ôçò ïìÜäáò Ìed-Nutrition - ÌÝëïò ôçò ¸íùóçò Äéáéôïëüãùí/Äéáôñïöïëüãùí ÅëëÜäïò ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý Ðñùß: êáèçìåñéíÜ Áðüãåõìá: Ôñßôç, ÐÝìðôç,ÐáñáóêåõÞ Äéåýèõíóç: Êïõñïãéáííïðïýëïõ 33 (ÁìáëéÜäá) Ôçë: 26220 38380 Êéí: 6937239362 www.apostolopoulou.gr, alnutric@gmail.com

KYTTAΡΟΛΟΓΟΙ ÓÏÖÉÁ ÊÁÔÓÁÑÏÕ - ÁËÔÁÍÇ

ÉÁÔÑÏÓ ÊÕÔÔÁÑÏËÏÃÏÓ ô. Éáôñüò Áíôéêáñêéíéêïý Íïóïêïìåßïõ Áèçíþí «ÁÃÉÏÓ ÓÁÂÂÁÓ»  Ôåóô ÐáðáíéêïëÜïõ ÊõôôáñïëïãéêÝò åîåôÜóåéò ðôõÝëùí, ïýñùí & õãñþí ÐáñáêåíôÞóåéò ïñãÜíùí (èõñåïåéäïýò, ìáóôïý, ëåìöáäÝíùí, óéåëïãüíùí ê.ë.ð.) ÉÁÔÑÅÉÏ ÄåëçãéÜííç 17, ÁÌÁËÉÁÄÁ Ôçë. éáôñ.: 26220-38360, Êéíçôü: 697-2305520 Η σειρά είναι αλφαβητική

Πύργος Kαπένης Νικόλαος , Ερμού 76 , 2621034285, (εφημερεύει-διανυκτερεύει) Τερζή Μαριέττα, Εθν. Αντιστάσεως 6, 2621028945 (εφημερεύει-διανυκτερεύει) Αμαλιάδα Κοροτζή Βασιλική , Ευαγγελιστρίας 127 (εφημερεύειδιανυκτερεύει)2622022945 , Παπακωνσταντίνου Κωνσταντίνος Αρχ. Ήλιδας 30, 2622028028(εφημερεύειδιανυκτερεύει) Βάρδα Γράψα Αμαλία (26230-71601) Κρέστενα Μαραγκού Ελένη (26250-22133)

Ανδραβίδα Χαντζή Κωνσταντίνα (2623054444) Πελόπιο Μυλωνόπουλος Παναγιώτης (26240-31500) Γαστούνη Κυπριώτη Δήμητρα (2623032815) Λεχαινά Παπαδόπουλος Νεόφυτος (2623022742) Τραγανό Αρλετή Εφροσύνη (26230-61225) Αρχαία Ολυμπία Μίτεβα Ίβανκα Πολίτη (26240-23306) Βαρθολομιό Μανιακούρα Ιφιγένεια (2623043890)

ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ ΠΥΡΓΟΣ Μπουρμπούλης Χρήστος 2621081110 ,6938142890 Ρήγα Φεραίου 109 ΑΜΑΛΙΑΔΑ Αθανασόπουλος Χρήστος 2622027177-6972448672 Καραισκάκη και Πύρρωνος


ΣΑΒΒΑΤΟ

6

Με το ζόρι και πάλι κλωτσάνε! Ρε που έφτασε το κάμπινγκ της Κουρούτας

ΙΟΥΛΙΟΥ 2013

Δόθηκε μόνο το εστιατόριο

Eπαναληπτική δημοπρασία για το κάμπινγκ Κουρούτας

Κ

ατά την επαναληπτική δημοπρασία για το δημόσιο πλειοδοτικό, φανερό και προφορικό διαγωνισμό για την εκμίσθωση του εστιατορίου, του Open Bar και της ψησταριάς στο χώρο του δημοσίου ακινήτου ΑΒΚ 5 (Δημοτικό Κάμπινγκ Κουρούτας), που πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή 5.7.2013 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου από την Οικονομική Επιτροπή Δήμου Ήλιδας, παρουσιάστηκε και εξεδήλωσε ενδιαφέρον μόνο για το εστιατόριο ο κ.

Νιπεργιάλης Βασίλης με τελική προσφορά ποσού 12.510,00 € και στον οποίο κατοχυρώθηκε. Ο διαγωνισμός διεκόπη και ορίστηκε εκ νέου η συνέχισή του για τη Δευτέρα 8.7.2013 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου. Όσοι επιθυμούν να μετέχουν στο διαγωνισμό εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το Open Bar και την ψησταριά καλούνται να παραστούν, δεδομένου ότι ο ως άνω πλειοδότης ζήτησε χρόνο για να συγκεντρώσει τ' απαραίτητα δικαιολογητικά.

Διανομή ρούχων και παπουτσιών από την “Ανθρώπινη Αλληλεγγύη” Ξεκίνησε και η συλλογή τροφίμων τα οποία θα διατεθούν στους πολίτες τις επόμενες μέρες

Ξ

εκίνησε προχθές και συνεχίστηκε χθες η διανομή ρούχων και παπουτσιών για όλες τις ηλικίες καθώς και παιχνιδιών από την "Ανθρώπινη Αλληλεγγύη". Πάρα πολλοί συμπολίτες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού από ολόκληρο το Νομό έσπευσαν για να εξυπηρετηθούν προκειμένου να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες που προκάλεσε η οικονομική κρίση. Όπως επισήμανε στην "ΠΡΩΤΗ" εκ μέρους της "Ανθρώπινης Αλληλεγγύης" ο κ. Γιώργος Λαγκαδινός οι ανάγκες είναι πάρα πολύ μεγάλες και η συγκεκριμένη ΜΚΟ καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να μπορέσει να βοηθήσει σε όλα τα επίπεδα- όσους έχουν πραγματικά ανάγκη. Ο κ. Λαγκαδινός σημείωσε ότι ήδη ξεκίνησε και η συλλογή τρο-

ÐÜñá ðïëëïß óõìðïëßôåò ðïõ áíÞêïõí óôéò åõðáèåßò ïìÜäåò ôïõ ðëçèõóìïý áðü ïëüêëçñï ôï Íïìü Ýóðåõóáí ãéá íá ðÜñïõí ñïý÷á Þ ðáðïýôóéá

¹äç îåêßíçóå êáé ç óõëëïãÞ ôñïößìùí ôá ïðïßá èá äéáôåèïýí óôïõò ðïëßôåò ôéò åðüìåíåò ìÝñåò φίμων τα οποία θα διατεθούν στους πολίτες τις επόμενες μέρες. Δεν παρέλειψε τέλος μέσω της "ΠΡΩΤΗΣ" να απευ-

θύνει τις θερμές του ευχαριστίες σε όλους όσοι βοηθούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την "Ανθρώπινη Αλληλεγγύη" .

6 iouliou 2013 (1)  
6 iouliou 2013 (1)  

Proti tis hlias

Advertisement