Page 1

ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ 4 ÉÁÍÏÕÁÑÉÏÕ 2013

Ετος 11o

/

ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ: 3229 / Τιμή: 50λ.

/

(Eκτός Νομού 1 Ευρώ)

ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΚΛΟΠΗΣ ΣΤΟ ΕΚΤΡΟΦΕΙΟ ΘΗΡΑΜΑΤΩΝ ΔΑΦΝΙΩΤΙΣΣΑΣ

“ΠΕΤΑΞΑΝ” φασιανοί και πέρδικες

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Με “λουκέτο” απειλείται το ΚΤΕΟ στην Ηλεία

>> Ó. 4

Επιτήδειοι αφαίρεσαν 600 θηράματα τα οποία πιθανότατα να προωθηθούν σε λαϊκές αγορές της Πελοποννήσου ο εκτροφείο θηραμάτων στη Δαφνιώτισσα, έβαλαν στο στόχαστρο τις τελευταίες ημέρες άγνωστοι και κατάφεραν, με δυο επιδρομές, να κλέψουν από τα κλουβιά γύρω στους 600 φασιανούς και πέρδικες. Τα δυο περιστατικά που συνέβησαν, το μεν πρώτο την περασμένη Κυριακής και το τελευταίο το βράδυ της Τετάρτης, έχουν θορυβήσει το Δασαρχείο Αμαλιάδας αλλά και τους κατοίκους της περιοχής μιας και το εκτροφείο αποτελεί σημείο αναφοράς για

Τ

ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ

“Βροχή λουκέτων” την επόμενη περίοδο >> Ó.4 την Πηνεία. Ήδη από χθες το πρωί ο Δασάρχης Αμαλιάδας Λυκούργος Πολυχρονόπουλος, έχει ξεκινήσει τις συστηματικές έρευνες.

>>

Ó.24

ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ Η Γ.Γ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Λ. ΜΕΝΔΩΝΗ

Την άνοιξη οι ανασκαφές για το Αρχαίο Γυμνάσιο και το Ιερό της Δήμητρας

>> Ó. 6-77

ΕΠΙΤΑΛΙΟ

Εκδήλωση για την κοπή της πίτας και αλλαγή φρουράς στο προεδρείο >> Ó . 6

ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ

Μάχη εταιρειών για τα εργοστάσια στη Δυτική Ελλάδα

>> Ó. 5


2

w w w . p r o t i n e w s . g r

Σχόλια / Παραπολιτικά

/ ÐáñáóêåõÞ 4 Éáíïõáñßïõ 2013

Μόνο τέσσερις… Μεταξωτοί άνθρωποι... Το είχε πει σε μια συνέντευξή του ο αείμνηστος Νίκος Καρούζος: "Μεταξωτοί άνθρωποι". Μιλούσε για κάποιους χωρικούς που είχε συναντήσει. Αγράμματοι ήταν, αλλά σοφοί. Και, προπάντων, τρυφεροί με τους άλλους. Απαλοί, χωρίς γωνίες που κόβουν, χωρίς καχυποψία, δίχως έπαρση και επιθετική ειρωνεία που πληγώνει. Μεταξωτοί άνθρωποι ... Μου 'μεινε αυτός ο χαρακτηρισμός. Χαράχτηκε μέσα μου. Κι από τότε ένα νέο κριτήριο λειτουργεί στις αξιολογήσεις μου για τους ανθρώπους: η συμπεριφορά και η στάση τους σε "ασήμαντα" πεδία της καθημερινότητας. Αυτά που συνήθως τα προσπερνάμε ή δεν τα παρατηρούμε, γιατί δεν μας απασχόλησαν ποτέ οι εκφάνσεις της "μεταξωτής συμπεριφοράς" Φερ' ειπείν, "σκλαβώνομαι" από εκείνους που δεν ορμάνε να πιάσουν την καλύτερη θέση στο τραπέζι μιας ταβέρνας. Θεωρώ την κίνηση αυτή απότοκο καταγωγικής ευγένειας και γενναιοδωρίας, η οποία αδιαφορεί για το ιδιωφελές και συμφέρον. Αντίθετα, οι άνθρωποι που σπεύδουν φουριόζοι για μια καλή θέση καταχωρίζονται μέσα μου σαν αρπακτικά. Και -το 'χω παρατηρήσει- έτσι συμπεριφέρονται, σαν αρπακτικά, και σε άλλα ζωτικά και κρίσιμα πεδία... Οι "μεταξωτοί άνθρωποι", λοιπόν. Που μιλούν ελάχιστα για τον εαυτό τους. Που χαίρονται με τις επιτυχίες των άλλων. Που δεν σπεύδουν χαιρέκακα να "κάνουν πλάκα", δήθεν χαριεντιζόμενοι, με εξωτερικά γνωρίσματα που πονάνε τους άλλους... Εκείνοι, που δεν σπερμολογούν διακινώντας φήμες. Εκείνοι που υπερασπίζονται σθεναρά κάποιον απόντα όταν λοιδορείται σε μια παρέα, χωρίς να είναι φίλος τους, αλλά επειδή νιώθουν ότι αδικείται... Οι μεταξωτοί άνθρωποι. Όσοι προσέχουν τι λες, και δεν είναι ωσεί παρόντες στην κουβέντα, με το μυαλό τους στο τι θα πουν οι ίδιοι για να εντυπωσιάσουν. Άνθρωποι με ανοιχτούς πόρους και πλατιά καρδιά... Υπεράνθρωποι; Όχι. Απλώς, μεταξωτοί... Γιάννης Τριάντης

Απορία αναγνώστριας από τον Πύργο την οποία σας μεταφέρουμε: "Όλο και περισσότερο "παίζει" τον τελευταίο καιρό στα δελτία ειδήσεων των καναλιών το περιβόητο νέφος. Που το πάνε αλήθεια; Λες να μας ετοιμάζουν κανένα χαράτσι για τα τζάκια;" Τι να σου πω αγαπητή Χρύσα… Όλα να τα περιμένεις! Όμως πως σου πέρασε από το μυαλό ότι είναι δυνατόν- στην εποχή των μνημονίων- να ζεσταίνεσαι χωρίς να πληρώνεις φόρο; Η στήλη σου αφιερώνει το σχετικό ανεκδοτάκι: "Μόλις άναψα το καλοριφέρ. Γενική είσοδος 10 ευρώ με Δ.Ζιάκ. ποτό!". (Καλό έ;)

Ιδιοκτησία: ΠΡΩΤΗ Εκδοτική ΑΕ Εκδότης: Περικλής Μεταξάς Διευθυντής: Δημήτρης Ζιάκας Δημοσιογράφοι: Αννα Αγγελίδου, Κώστας Γιάλπας, Θοδωρής Λάμπρος Αθλητικό: Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Σοφοκλής Φραγκογιαννόπουλος Διεύθυνση Eμπορικού Τμήματος: Θοδωρής Κωνσταντόπουλος Πύργος - Ρήγα Φεραίου 113 (έναντι Δ.Ο.Υ. Πύργου-Πάροδος Forum) ΤΚ: 27100 - Κωδικός:6603 Τηλ.: 26210-40100, Fax: 26210-40107 Fax Συντακτών: 26210-40106 E-M Mail: protinews@otenet.gr, protisales@protinews.gr website:www.protinews.gr Αμαλιάδα - Ελ. Βενιζέλου 19, ΤΚ: 27200 Τηλ.: 26220-38290-1, Fax: 26220-38292 E-M Mail: protiama@otenet.gr Στο λογότυπο της εφημερίδας απεικονίζεται ο Δίας του Φειδία, από νόμισμα των Ηλείων. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα. Χειρόγραφα συνεργατών και επιστολές που δημοσιεύτηκαν ή όχι, δεν επιστρέφονται.

Μόνο τέσσερις, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι προτάσεις του Επιμελητήριου Ηλείας που εντάχτηκαν στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έναντι των 22 που "πέρασε" η Πάτρα και 2 το Αγρίνιο. Η ποσοτική και βέβαια ποιοτική διαφορά τεράστια. Όπως τεράστιο το κενό της Ηλείας και η αντιμετώπιση του νομού μας στο κέντρο λήψης αποφάσεων της Περιφέρειας. Κ. Γιάλπ.

Στις 10 Ιανουαρίου; Ένα πουλάκι μας είπε πως η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την αντιπροσωπεία της Ηλείας για το θέμα της Ολυμπίας Οδού, θα γίνει γύρω στις 10 Ιανουαρίου. Εάν δηλαδή όλα πάνε καλά την ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν εξελίξεις για το μεγαλύτερο έργο που θα γίνονταν ποτέ στην Ηλεία. Υπομονή και θα δούμε… Κ. Γιάλπ.

Tou Γιάννη Ιωάννου από το “Εθνος”

Kαθαρές κουβέντες

Στο χθεσινό μας φύλλο μιλήσαμε για το "στοίχημα" της Ολυμπίας Οδού που πρέπει να κερδίσει η Ηλεία επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ζήτημα μείζονος σημασίας. Υπάρχουν όμως και άλλα θέματα πολύ σημαντικά τα οποί σύντομα θα τα βρούμε μπροστά μας. Θα αναφέρουμε δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα.  Το πρώτο αφορά στη διαχείριση των απορριμμάτων. Η προθεσμία που είχε ο Δήμος Πύργου τελειώνει και το πρόβλημα θα επανέλθει δριμύτερο. Υπάρχει κάποια πρόβλεψη από τη Δημοτική Αρχή ή θα "πνιγούμε" πάλι στα σκουπίδια με ότι αυτό συνεπάγεται; Οι πληροφορίες μας πάντως αναφέρουν ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώ-

σεις. Αναμένουμε… δεύτερο έχει να κάνει με τις συγχωνεύσεις -καταργήσεις ΤΕΙ. Το θέμα επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο ενώ τα δημοσιεύματα δίνουν και παίρνουν. Εμείς στην Ηλεία τι κάνουμε; Έχουμε εναλλακτική πρόταση σε περίπτωση που επιχειρήσουν να μας πάρουν και άλλο τμήμα; Φυσικά το θέμα δεν αφορά μόνο στον Πύργο ή μόνο στην Αμαλιάδα. Έχει να κάνει με το Νομό Ηλείας συνολικά… Απαιτείται εγρήγορση και ευελιξία κινήσεωνπρωτοβουλιών. Αν μας προλάβουν οι εξελίξεις θα τρέχουμε (ξανά) να συναντήσουμε Υπουργούς. Τότε όμως θα είναι αργά… Δ.Ζιάκ. Το

Xωρίς περιστροφές

Το 2013 σίγουρα δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς κυρίως για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Το προηγούμενο χρονικό διάστημα -αναφέρομαι στη περίοδο των εορτών- δεν επέτρεψε ούτε για μία στιγμή στους καταστηματάρχες της Ηλείας να αισιοδοξήσουν καθώς ελάχιστοι ήταν εκείνοι οι οποίοι έκαναν τις αγορές τους, ενώ ακόμα και εκείνοι οι οποίοι επισκέφτηκαν τα καταστήματα κατανάλωσαν ελάχιστα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το τελευταίο δώρο των Χριστουγέννων, είχε ήδη δαπανηθεί σε μία σειρά υποχρεώσεις προς το δημόσιο και λοιπούς λογαριασμούς.

Αρκετοί πιστεύουν ότι ο νέος χρόνος, θα στιγματιστεί από αλλεπάλληλα "λουκέτα" στην αγορά, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι θεωρούν ότι εάν δεν παρθούν άμεσα μέτρα για αύξηση της ρευστότητας τότε έως το καλοκαίρι, τα ανοιχτά καταστήματα θα είναι μετρημένα στα δάκτυλα. Όσο για τους υπόλοιπους -εκείνους που αναγκαστικά θα κλείσουν- θα περιμένουν την σύλληψη τους, για χρέη προς το δημόσιο καθώς όπως επισημαίνουν ήδη χρωστούν χρήματα στη ΔΟΥκαι στα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία όμως αδυνατούν να Α. Αγγελ. πληρώσουν, καθώς το ταμείο είναι μείον.


Σχόλια / Παραπολιτικά

Την Αρχαία Ολυμπία επισκέφτηκε χθες η γνωστή δημοσιογράφος και Καθηγήτρια στο Τμήμα Δημοσιογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Άννα Παναγιωταρέα. Παρά το μικρό πρόβλημα υγεία που αντιμετώπισε μία εγχείρηση στο γόνατοη δημοσιογράφος επισκέφτηκε τον Αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας, σε μία επίσκεψη αστραπή, ενώ προσπάθησε να αποφύγει ευγενικά τους φωτογραφικούς φακούς. Εξάλλου ,όπως τόνισε, η επίσκεψη της ήταν καθαρά ιδιωτική. Α. Αγγελ.

Την Κυριακή τα σπουδαία και στο δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης. Όμως οι πληροφορίες που υπάρχουν λένε πως ο δήμαρχος Δημήτρης Αρβανίτης δεν πρόκειται να προχωρήσει σε μεγάλες αλλαγές στο σχήμα της δημοτικής αρχής. Έτσι δεδομένη είναι η παραμονή του κ Βασίλη Τσιρίκου στη θέση του προέδρου του ΔΣ. Επίσης θα ανανεώσει τη θητεία του ο αντιδήμαρχος Χρήστος Ζαφειρόπουλος. Η αλλαγή που φαίνεται να κερδίζει πόντους είναι η ένταξη της κ Δώρας Κατσάπη στη δημοτική αρχή. Η κ Κατσάπη είχε συγκεντρώσει το μεγαλύτερο αριθμό σταυρών στις εκλογές και στο παρελθόν έχει διατελέσει αντιδήμαρχος. Κυριακή κοντή γιορτή… Κ. Γιάλπ.

w w w . p r o t i n e w s . g r

3

Βασιλικότεροι του Βασιλέτην εκτίμηση της Επιτροπής, ως γίναμε οι Έλληνες το κατά 4,2%. "Το γεγονός αυτό 2012 σύμφωνα με τον Εθα έχει περαιτέρω αρνητικές πίτροπο Οικονομικών υεπιπτώσεις στα έσοδα από ποθέσεων της Ε.Ε., Όλι εισφορές κοινωνικής ασφάΡεν. Απαντώντας σε ερώλισης" αναφέρει. Με λίγα λότηση του Νίκου Χουντή ο για η Κυβέρνηση όχι απλά έκ Ρεν αναφέρει πως "Η κανε αυτά που της ζητήθηελληνική κυβέρνηση, καν αλλά και κάτι παραπάΓράφει προχώρησε πέρα από τις νω. Και όλα αυτά τα πληρώο Κώστας Γιάλπας προβλέψεις του προϋπονει ο Ελληνικός Λαός. Μειώgialpk@yahoo.gr λογισμού του 2012, επιθηκαν μισθοί συντάξεις αλτυγχάνοντας μεγαλύτερη λά δεν υπήρξε ανάλογη μείμείωση μισθών και συντάξεων του ωση τους κόστους ζωής των Ελλήδημοσίου τομέα, ακόμη κι από αυτήν νων. Και αφού το Κράτος μπορεί και που η ίδια είχε προβλέψει με τη συτο καταφέρνει να κόψει τους μιναίνεση της τρόικας, στον προϋποσθούς γιατί άραγε δεν μπορεί να κάλογισμό". νει ακριβώς το ίδιο στα βασικά, όπως Ο Όλι Ρεν τονίζει ότι το ύψος των κοντο ηλεκτρικό ρεύμα ή ακόμα να δυλίων που καταβλήθηκε για μιμειώσει το κόστος αγοράς στα είδη σθούς και συντάξεις "ήταν χαμηλόδιατροφής. Προσπάθεια να απαλύνει τερο από εκείνο το οποίο είχε προκάπως τα βάρη των Ελλήνων δεν έβλεφθεί στον προϋπολογισμό, χάρη χει γίνει. Βέβαια σε καμία περίπτωστον σημαντικό αντίκτυπο της νέας ση δεν μπορεί κανείς να πει πως η αμισθολογικής κλίμακας και τον μεξιοπιστία της χώρας μας στο εξωτεγαλύτερο αριθμό συνταξιοδοτούμερικό - σε χρηματοπιστωτικό όμως ενων". πίπεδο - δεν έχει σε ένα βαθμό αποκατασταθεί. Όμως δεν φτάνει αυτό. Ωστόσο, όπως σημειώνει ο κ. Ρεν, η Τώρα χρειάζονται πράξεις ουσίας τρέχουσα οικονομική ύφεση αναμέγια τους Έλληνες. Για να μην "πετύνεται να συνεχιστεί το 2013, με το χει η εγχείρηση αλλά ο ασθενής να πραγματικό ΑΕΠ να υποχωρεί, κατά πεθάνει".

Αλλού βάζουν ταμπέλες. Σε άλλες πόλεις προειδοποιητικούς κώνους. Στην Αμαλιάδα όμως όταν θέλουν να ειδοποιήσουν πως υπάρχει λακκούβα τοποθετούν κόκκινες σημαίες. Όπως χθες στον … κρατήρα που έχει δημιουργηθεί έξω από το ΙΚΑ στο κέντρο της πόλης. Οπότε προσοχή… Κ. Γιάλπ.

ΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΓΡΑΦΟΥΝ...

/ ÐáñáóêåõÞ 4 Éáíïõáñßïõ 2013

Η τελευταία εντύπωση μετράει… Στο Δήμο Πηνειού φαίνεται ότι έχουν "κλειδώσει" οι νέοι αντιδήμαρχοι όπως και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Η συνταγή που επιλέγει ο Αλέξης Καστρινός είναι η γνωστή, προσπαθεί να συνδυάσει το παλιό με το νέο. Στο γειτονικό Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης τα πράγματα είναι διαφορετικά. Εκεί ο Δήμαρχος Δημήτρης Αρβανίτης έχει σαφώς λιγότερες επιλογές και πρέπει να κινηθεί αναλόγως… Και οι δύο αυτοδιοικητικοί άνδρες πάντως συνειδητοποιούν ότι στο διάστημα που υπολείπεται μέχρι τις επόμενες εκλογές πρέπει να δραστηριοποιηθούν έχοντας στο πλευρό τους ανθρώπους οι οποίοι θα "τραβήξουν". Θα πάρουν πρωτοβουλίες, θα αναδείξουν το έργο της Δημοτικής Αρχής δουλεύοντας συλλογικά και όχι ατομικά. Να μη λησμονούμε άλλωστε ότι την τελευταία εντύπωση μετράει πάντα ο δημότης , ο οποίος έχει ένα σωρό προβλήματα και ακόμη περισσότερες απαιτήσεις Δ.Ζιάκ.


4

Ρεπορτάζ

w w w . p r o t i n e w s . g r

/ ÐáñáóêåõÞ 4 Éáíïõáñßïõ 2013

Στα πρόθυρα της κατάρρευσης οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις

“Βροχή λουκέτων” αναμένεται την επόμενη περίοδο Α

πογοητευτική ήταν για τους περισσότερους εμπόρους, η εορταστική κίνηση, ενώ ελάχιστες είναι και οι ελπίδες τους, για αύξηση του αγοραστικού ενδιαφέροντος ενόψει των εκπτώσεων που ξεκινούν στις 15 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν έως και τις 28 Φεβρουαρίου. Οι έμποροι ήδη προσανατολίζονται σε εκπτώσεις άνω του

“Äåí ìðïñïýìå íá åßìáóôå áéóéüäïîïé, ïýôå ãéá ôçí ðåñßïäï ôùí åêðôþóåùí êáèþò ôï ìüíï äåäïìÝíï ðïõ õðÜñ÷åé åßíáé üôé ï êüóìïò äåí Ý÷åé ÷ñÞìáôá” ôüíéóå ç Å. ÐåðÝ

Δύσκολοι καιροί Το χειρότερο Δεκέμβριο των τελευταίων χρόνων, χαρακτήρισε το μήνα που πέρασε η Ειρήνη Πεπέ από το κατάστημα "Irine" στο Πύργο "Δυστυχώς δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τη κίνηση των φετινών εορτών με άλλα χρόνια. Ήταν η χειρότερη εορταστική περίοδος καθώς κίνηση δεν υπήρχε. Μάλιστα δύο πελάτες που μπήκαν στο μαγαζί, ήταν και οι δύο απολυμένοι. Τι θα πρέπει λοιπόν να περιμένουμε για το 2013. Δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι, ούτε για την περίοδο των εκπτώσεων καθώς το μόνο δεδομένο που υπάρχει είναι ότι ο κόσμος δεν έχει χρήματα. Εξάλλου το βλέπω και από την οικογένεια μου, που ο άνδρας μου έχει καταθέσει χαρτιά για σύνταξη και εάν θα την πάρει σε δύο χρό-

50% με το "καλημέρα" σε μία ύστατη προσπάθεια να δελεάσουν το αγοραστικό κοινό. Βέβαια όλοι αναγνωρίζουν ότι το πρόβλημα, δεν βρίσκεται στην άρνηση των καταναλωτών να κάνουν αγορές αλλά στην σηματης Άννας Αγγελίδου ντική έλλειψη χρημάτων, ενώ είναι ίσως η πρώτη χρονιά που "παραanagelidou@yahoo.gr δοσιακοί" πελάτες, έχουν ήδη έρθει αντιμέτωποι με την ανεργία.

“Åßíáé áñêåôïß êáé åêåßíïé ïé ïðïßïé ìáò ëÝíå üôé ðåñéìÝíïõí ôéò åêðôþóåéò ãéá íá áãïñÜóïõí êÜôé ôï ïðïßï Ý÷ïõí äåé” óçìåßùóå ç Ã. Áããåëïðïýëïõ

νια πάλι καλά θα λέμε και τα παιδιά μου είναι άνεργα. Θέλουμε να ελπίζουμε σε καλύτερα πράγματα για το 2013 αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν περιμένουμε και πολλά. Για εμάς αυτό που συμβαίνει είναι αργός θάνατος". Περισσότερο αισιόδοξη η Γιώτα Αγγελοπούλου από το κατάστημα "Romina Shopping Center" η οποία υπογράμμισε ότι με τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί, η αγορά κινήθηκε ικανοποιητικά στα περσινά περίπου επίπεδα "Θα πρέπει να δούμε τα δεδομένα που έχουν ήδη διαμορφωθεί στην αγορά. Ο κόσμος τη περίοδο των εορτών κατέβηκε και μπορεί να μην έκανε τις αγορές που πραγματοποιούσε παλαιότερα, αλλά πήγε για έναν καφέ και έκανε και μία βόλτα από τη "Romina" προ-

κειμένου να αγοράσει κάτι για τις γιορτές. Είναι αρκετοί και εκείνοι οι οποίοι μας λένε ότι περιμένουν τις εκπτώσεις για να αγοράσουν κάτι το οποίο έχουν δει, είτε γιατί το χρειάζονται είτε για να το έχουν και τα επόμενα χρόνια, καθώς στο κατάστημα υπάρχουν εξαιρετικής ποιότητας πράγματα τα οποία θα είναι στη μόδα και τα επόμενα χρόνια. Εμείς είμαστε αισιόδοξοι ότι το 2013 θα είναι εάν όχι καλύτερο, το ίδιο με το 2012".

Νέα λουκέτα προ των πυλών Μόνο ευοίωνη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η περίοδος αυτή για τους εμπόρους. Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας Γιώργος Βασιλακόπουλος, η κατάσταση στην αγορά θα πρέπει να αντι-

“Åßìáóôå óôá ðñüèõñá ôçò êáôÜññåõóçò. Ïé åðé÷åéñÞóåéò èá áíôéìåôùðßóïõí ôåñÜóôéï ðñüâëçìá åðéâßùóçò” õðïãñÜììéóå ï Ã. Âáóéëáêüðïõëïò

στραφεί άμεσα διαφορετικά τα λουκέτα θα αυξηθούν "Την περίοδο των εορτών, η μικρή κίνηση δεν ήταν δυνατό να αναστρέψει την πτωτική πορεία των καταστημάτων. Οι καταναλωτές δυστυχώς ήταν πολύ φειδωλοί στις αγορές τους, με αποτέλεσμα οι συγκρίσεις με άλλα έτη, να είναι πολύ αρνητικές και πολύ δύσκολες. Δυστυχώς η λεηλάτηση των μισθών και των συντάξεων και η αδυναμία του κράτους να πληρώσει και να εξοφλήσει όσα χρωστά στους ιδιώτες έχει δημιουργήσει εκρηκτικό κλίμα στην αγορά. Δυστυχώς προβλέπουμε ότι το κλείσιμο και τα λουκέτα θα εξακολουθήσουν με μεγαλύτερη σφοδρότητα την επόμενη περίοδο. Είμαστε στα πρόθυρα της κατάρρευσης, εάν δεν γίνουν κάποια πράγματα που αφορούν

"Èá ðñÝðåé íá êÜíïõí êÜôé ôï áñãüôåñï Ýùò ôï ÌÜéï- Éïýíéï êáèþò áðü êåé êáé ðÝñá ôá êáôáóôÞìáôá ôá ïðïßá èá ëåéôïõñãÞóïõí èá åßíáé ìåôñçìÝíá óôá äÜêôõëá" õðïóôÞñéîå ï È. ÓêïñäáëÞò

την ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος και των επιχειρήσεων και εάν δεν μπει φρένο σ την επιδρομή σε μισθούς και συντάξεις, οι επιχειρήσεις θα αντιμετωπίσουν τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης. Θεωρώ ότι η αγορά έως την περίοδο των εκπτώσεων είχε αρκετές προσφορές σε αρκετές από τις επιχειρήσεις και αυτό δεν ήταν ικανό να δημιουργήσει μία κίνηση στην αγορά. Ευελπιστώ ότι η περίοδος των εκπτώσεων επειδή οι τιμές θα είναι πολύ χαμηλές σε πολύ καλά προϊόντα και ανταγωνιστικές, ίσως προκαλέσουν το ενδιαφέρον του καταναλωτή. Κρατάμε όμως μικρό καλάθι, καθώς ο κόσμος δεν έχει χρήματα και δεν μπορεί να ψωνίσει". Την ανάγκη για άμεσα μέτρα

προκειμένου να μην καταρρεύσει η αγορά, εξέφρασε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Θανάσης Σκορδαλής ο οποίος επισήμανε "Δυστυχώς δεν υπάρχουν περιθώρια αισιοδοξίας. Θα πρέπει να κάνουν κάτι το αργότερο έως το Μάιο- Ιούνιο καθώς από κει και πέρα τα καταστήματα τα οποία θα λειτουργήσουν θα είναι μετρημένα στα δάκτυλα. Όλο το προηγούμενο διάστημα έγιναν γενναίες προσφορές στα καταστήματα ωστόσο οι καταναλωτές δεν μπόρεσαν να ανταπεξέλθουν, και να κάνουν αγορές. Οι εκπτώσεις θα ξεκινήσουν από τις 15 Γενάρη έως τις 28 Φλεβάρη και θα ξεκινήσουν με γενναία ποσοστά. Ελπίζουμε γιατί εάν δεν έχεις ελπίδα δεν έχεις ζωή". Α. Αγγελίδου


/ ÐáñáóêåõÞ 4 Éáíïõáñßïõ 2013

Επικαιρότητα

Αναγκαία η πιστοποίηση του για να συνεχιστεί η λειτουργία του

Με “λουκέτο” απειλείται το ΚΤΕΟ στην Ηλεία Ο ρατός είναι ο κίνδυνος ακόμα και του οριστικού "λουκέτου" στα δημόσια Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων -ΚΤΕΟ- σχεδόν σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με Νόμο Βορίδη από τις 3 Μαΐου 2012 έως και χθες -3 Γενάρη 2013- όλα τα δημόσια ΚΤΕΟ θα έ-

πρεπε να είναι πιστοποιημένα με ISO 9001. Ωστόσο για να υλοποιηθεί αυτό θα έπρεπε να αποκτήσουν τον απαραίτητο μηχανολογικό εξοπλισμό, καθώς και κάμερες, αλλά και να συνδεθούν ηλεκτρονικά με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου Υποδομών.

Ìå "ëïõêÝôï" áðåéëåßôáé ôï ÊÔÅÏ ôïõ íïìïý Çëåßáò êáèþò äåí Ý÷åé ðéóôïðïéçèåß óýìöùíá ìå üóá ðñïâëÝðåé ï íüìïò

Μάλιστα επειδή τα ΚΤΕΟ ανήκουν στις κατά τόπους Περιφέρειες η χρηματοδότηση για την πιστοποίηση και βέβαια για όλο τον εξοπλισμό θα έπρεπε να δοθεί από εκεί. Λόγω και της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα, μόλις τρεις Περιφέρειας έως και το τέλος του 2012 είχαν προχωρήσει στην πιστοποίηση των δημόσιων ΚΤΕΟ γεγονός που σήμαινε ότι από σήμερα, δεν θα μπορούσαν να εκδοθούν δελτία τεχνικού ελέγχου. Τα δημόσια ΚΤΕΟ στις υπόλοιπες Περιφέ-

ρειες της χώρας κινδυνεύουν να οδηγηθούν σε κλείσιμο. Την ύστατη στιγμή ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Ανάπτυξης Σταύρος Καλογιάννης έδωσε μία τελευταία παράταση για την εγκατάσταση του κατά νόμον απαραίτητου υλικοτεχνικού εξοπλισμού στα ΚΤΕΟ έως τις 30 Ιουνίου 2013. Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου, η παράταση δεν δίδεται για την πιστοποίηση (η προθεσμία για την οποία εκπνέει στις 5 Ια-

νουαρίου 2013), αλλά μόνο για την εγκατάσταση των υποδομών και τη διασύνδεση των συστημάτων. Αυτό σημαίνει αυτόματο ότι, όποιο ΚΤΕΟ δεν διαθέτει μηχάνημα ελέγχου του ταχογράφου ή κάμερα (προκειμένου να διαπιστώνεται ότι το κάθε όχημα όντως ελέγχθηκε) ή δεν είναι συνδεδεμένο με τα πληροφοριακά συστήματα του υπουργείου, θα κινδυνεύει με προσωρινό "λουκέτο", μέχρι να αποκτήσει τον προβλεπόμενο εξοπλισμό, και οριστικό από την 1η Ιουλί-

ου 2013. Στην Ηλεία, το δημόσιο ΚΤΕΟ που εδρεύει στο Πύργο, κινδυνεύει με προσωρινό "λουκέτο" καθώς όπως και τα υπόλοιπα δημόσια ΚΤΕΟ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, δεν έχουν πιστοποιηθεί με ISO ενώ δεν διαθέτουν και τον απαιτούμενο εξοπλισμό κάμερες κ.α. Να σημειωθεί ότι στο ΚΤΕΟ του νομού Ηλείας, εργάζονται επτά άτομα προσωπικό. Α. Αγγελίδου

w w w . p r o t i n e w s . g r

5

Μάχη εταιρειών για τα εργοστάσια στη Δυτική Ελλάδα

“Χρυσάφι” τα σκουπίδια Τεράστια τα περιθώρια κέρδους στα έργα διαχείρισης απορριμμάτων για τις εταιρείες

Οι διαγωνισμοί για την κατασκευή και διαχείριση εργοστασίων διαχείρησης απορριμμάτων στη Δυτική Ελλάδα θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την πορεία των κατασκευαστικών ομίλων το 2013. Ελλάκτωρ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και J&P Αβαξ, αναμένεται να διαγκωνιστούν καθ' όλη τη διάρκεια της νέας χρονιάς, προκειμένου να διεκδικήσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι πίτας της νέας αυτής αγοράς. Τα έργα που δρομολογούνται σε Αχαϊα, Αιτωλοακαρνανία, Πελοπόννησο αποτελούν "φιλέτα". Μέχρι τα τέλη του έτους αναμένεται η ολοκλήρωση όλων των διαγωνισμών και η συμβασιοποίηση των έργων, που θα προσθέσουν σημαντικό "λίπος" στους αναδόχους. Σύμφωνα με στελέχη του κατασκευαστικού κλάδου, τα έργα διαχείρισης απορριμμάτων προσφέρουν σαφώς υψηλότερα περιθώρια κερδοφορίας απ' ό,τι π.χ. τα δημόσια έργα, είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό. Επιπλέον, παρέχουν στους αναδόχους σταθερή ροή εσόδων και κερδών σε ετήσια βάση, όπως ακριβώς συμβαίνει με τα έργα παραχώρησης (π.χ. Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου), αλλά και με τη δραστηριοποίηση στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (υδροηλεκτρικά, αιολικά πάρκα, φωτοβολταϊκά). Ετσι εξηγείται και το μεγάλο ενδιαφέρον των εταιρειών για τη νέα αυτή αγορά, όπου εκτός από τους τρεις μεγάλους των κατασκευών, θα υπάρξει ενδιαφέρον και από εταιρείες όπως η Lamda Development του ομίλου Λάτση, η Intrakat, αλλά και από τον όμιλο Κοπελούζου. Κάποιες εταιρείες βέβαια θα κινηθούν περισσότερο για το τεχνικό/κατασκευαστικό κομμάτι των επενδύσεων και λιγότερο για το σκέλος της διαχείρισης. Ο όμιλος Ελλάκτωρ έχει συστήσει εδώ και αρκετά χρόνια τη θυγατρική Hλέκτωρ, εξαγοράζοντας στο μεσοδιάστημα τη γερμανική εταιρεία Herhof, η οποία έχει αναπτύξει τεχνολογίες διαχείρισης απορριμμάτων, ενώ στις αρχές του 2010 αποκτήθηκε η επίσης γερμανική Loock Biogassyteme, που έχει αναπτύξει σειρά μονάδων διαχείρισης στη Γερμανία. Αντίστοιχα, η Intrakat έχει συστήσει κοινοπραξία με τον γαλλικό όμιλο της Suez Environment, από τους κορυφαίους στον κλάδο της διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων. Ο όμιλος Κοπελούζου δραστηριοποιείται μέσω της Novaera Hellas, έχοντας επίσης συνάψει συμφωνίες με εξειδικευμένους οίκους του εξωτερικού. Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θα δραστηριοποιηθεί μέσω της θυγατρικής ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, που έχει σημαντική παρουσία στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ενώ και η Lamda Development έχει ιδρύσει τη θυγατρική Lamda Waste Management, με επίκεντρο της δραστηριότητάς της την κατηγορία των λεγόμενων βιοαποδομήσιμων υλικών, δηλαδή τροφές.


6

w w w . p r o t i n e w s . g r

Επικαιρότητα

Σε εορταστική ατμόσφαιρα στο κοινοτικό κατάστημα Επιταλίου

Εκδήλωση για την κοπή της πίτας και αλλαγή φρουράς στο προεδρείο

ÌÝóá óå åïñôáóôéêÞ áôìüóöáéñá Ýãéíå ç åêäÞëùóç ãéá ôçí êïðÞ ôçò Ðñùôï÷ñïíéÜôéêçò ðßôáò êáé ôçí áëëáãÞ "öñïõñÜò" óôï ðñïåäñåßï óôï Ôïðéêü ÄéáìÝñéóìá Åðéôáëßïõ.

Μγια υγεία , οικογενειακή ευτυχία και ε ανταλλαγή ευχών για το νέο έτος ,

οικονομική …ανάταση σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας, έγινε η πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση στο δημοτικό κατάστημα Επιταλίου. Συγχρόνως στη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε αλλαγή της "σκυτάλης" στο προεδρείο του Τ.Δ. από την κ. Καλλιόπη Κλεφτονικολού στον κ. Γιώργο Μπάρκα ο οποίος ανέλαβε ήδη πρόεδρος στο Τοπικό Διαμέρισμα Επιταλίου. Αρχικά τελέστηκε Δοξολογία από τους παρευρισκόμενους ιερείς και στη συνέχεια χαιρετισμό με την έναρξη του καινούργιου χρόνου απεύθυνε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Στάθης Καννής , ο οποίος ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους τους παρευρισκόμενους. Αμέσως μετά το λόγο έλαβε ο κ. Μπάρκας ο οποίος εξέφρασε την ανάγκη για την από κοινού συστράτευση , προκειμένου να υπάρχει άμεση ανταπόκριση στις καθημερινές ανάγκες των πολιτών και της κοινωνίας γενικότερα. Ακολούθησε η κοπή της πατροπαράδοτης πίτας για τους παρευρισκόμενους και το

Äéáêñßíïíôáé ìåôáîý Üëëùí ï ðñüåäñïò ôïõ Äçìïôéêïý Óõìâïõëßïõ Ðýñãïõ ê. Óô. ÊáííÞò êáé ï íÝïò ðñüåäñïò ôïõ Åðéôáëßïõ ê. Ãéþñãïò ÌðÜñêáò. φλουρί έπεσε στο Δημοτικό Σύμβουλο Πύργου κ. Κώστα Μποσμή , το οποίο αντιστοιχούσε σε μια εικόνα. Στη γιορτή το παρών έδωσαν επίσης οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Βασίλης Παναγόπουλος, Γιάν. Αργυρόπουλος και Παν. Φραγκαντώνης, ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζοντος μειοψηφίας κ. Κων. Γεράνιος, εκπρόσωποι φορέων , αρχών και πολλοί κάτοικοι της περιοχής. Κ. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

/ ÐáñáóêåõÞ 4 Éáíïõáñßïõ 2013

Ξεκινούν την άνοιξη οι ανασκαφές για το

Ανοίγει ο δρόμος για

Θ

έμα χρόνου είναι η έναρξη των εργασιών τόσο στο χώρο όπου έχει εντοπιστεί το Ιερό της Δήμητρας Χαμύνης, όσο και στο χώρο όπου βρίσκεται το υπόλοιπο τμήμα του Αρχαίου Γυμνασίου της Ολυμπίας. Χθες το χώρο επισκέφτηκε η γενική γραμματέας Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, όπου μαζί με συνεργάτες της, εξέτασαν τις τελευταίες λεπτομέρειες πριν την συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου -ΚΑΣ- την ερχόμενη Τρίτη 8 Γενάρη.

Η κ. Μενδώνη τόνισε ότι πρόκειται ουσιαστικά για το πρώτο ταξίδι του νέου έτους, υπογραμμίζοντας τη σημασία που έχει η Αρχαία Ολυμπία για το Υπουργείο Πολιτισμού και ειδικότερα για την Υφυπουργό Κώστα Τζαβάρα "Η Ολυμπία είναι ένας αγαπημένος προορισμός και αγαπημένος χώρος διότι δίνει την υπεραξία που κρύβει μέσα του ο Ελληνικός Πολιτισμός. Η παρουσία μας εδώ, μαζί με ένα κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων σχετίζεται με το έργο το οποίο ο κ. Τζαβάρας έχει ήδη εξαγγείλει ότι θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Η μελέτη θα συζητηθεί στο ΚΑΣ την επόμενη Τρίτη, δηλαδή στο πρώτο συμβούλιο της χρονιάς. Είμαστε, στην Ολυμπία με την διευθύντρια αρχαιοτήτων κ. Βαλάτου, τον διευθυντή αναστήλωσης κ. Σβολόπουλο και τον τεχνικό σύμβουλο κ. Μαστραντώνη προκειμένου να δούμε μερικές τελευταίες λεπτομέρειες πριν διαμορφωθεί η εισήγηση των υπηρεσιών στο Κ.Α.Σ.". Ό-

πως υπογράμμισε η κ.

Στην Ολυμπία χθες η Γενική Γραμματέας του Πολιτισμού Λ. Μενδώνη

αυτός ο χώρος να αναδει-

"Åßìáóôå, óôçí Ïëõìðßá ðñïêåéìÝíïõ íá äïýìå ìåñéêÝò ôåëåõôáßåò ëåðôïìÝñåéåò ðñéí äéáìïñöùèåß ç åéóÞãçóç ôùí õðçñåóéþí óôï Ê.Á.Ó." ó÷ïëßáóå ç ê. Ìåíäþíç Μενδώνη το έργο θα έχει δύο σκέλη "Το ένα σκέλος είναι η ανάδειξη του Ιερού της Δήμητρας Χαμύνης. Πρόκειται για την ανασκαφή που είχε γίνει το 20062007 αλλά ο συγκεκριμένος χώρος έμεινε σε μία κατάσταση πρωτόλειου σκάμματος, δηλαδή εκεί που σταμάτησε η ανασκαφή εκεί έμεινε. Θα πρέπει

χτεί. Το συγκεκριμένο Ιερό, είναι πολύ σημαντικό. Παραδίδεται από τον Παυσανία και έχει ταυτιστεί απολύτως με τις αρχαιολογικές και επιγραφικές μαρτυρίες, επομένως θα πρέπει να αποδοθεί στο χώρο και στους επισκέπτες". Το δεύτερο σκέλος, αφορά την αποκάλυψη του αρχαίου γυμνασίου και ου-


/ ÐáñáóêåõÞ 4 Éáíïõáñßïõ 2013

Επικαιρότητα

w w w . p r o t i n e w s . g r

7

Αρχαίο Γυμνάσιο και το Ιερό της Δήμητρας Χαμύνης

την ενοποίηση του αρχαιολογικού χώρου σιαστικά την ένωση του αρχαιολογικού χώρου με το χώρο του Μουσείου και όπως υποστήριξε η κ. Μενδώνη αποτελεί ένα "όνειρο" το οποίο θα γίνει πραγματικότητα "Το γυμνάσιο όπως έδειξαν οι δοκιμαστικές τομές, σώζεται σε πολύ καλή κατάσταση, επομένως φορτίζει ακόμα περισσότερο ως εύρημα, εάν κανείς σκεφτεί ότι είναι το γυμνάσιο της Αρχαίας Ολυμπίας, μέσα στον αρχαιολογικό χώρο. Με αυτά τα δύο έργα, με αυτά τα δύο προγράμματα αφενός αποδίδονται νέα μνημεία, στους πολίτες και τους επισκέπτες του χώρου και από την άλλη πλευρά διαμορφώνεται μία περισσότερο ολοκληρωμένη εικόνα, από αυτή που ήδη έχουμε για το Ιερό και για τη διαδικασία των αγώνων". Παράλληλα η κ. Μενδώνη υπογράμμισε ότι εργασίες θα γίνουν και στο ανάλημμα του Κρονίου -στη στροφή προς την Ολυμπιακή Ακαδημία- καθώς έχουν παρατηρηθεί ωθήσεις των γεών "καθώς το Κρόνιο σπρώχνει και στο ανάλημμα που είχαν φτιάξει οι αρχαίοι γιατί είχαν ακριβώς το ίδιο πρόβλημα- μετατοπίσεις των λίθων. Είχαμε κάνει τα πρώτα σωστικά το 2004 και έχουμε σταματήσει τη με-

Ç ÃåíéêÞ ÃñáììáôÝáò Ë. Ìåíäþíç, ç äéåõèýíôñéá áñ÷áéïôÞôùí ê. ÂáëÜôïõ, ï äéåõèõíôÞò áíáóôÞëùóçò ê. Óâïëüðïõëï, ï ôå÷íéêüò óýìâïõëïò ê. Ìáóôñáíôþíçò êáé ï áñ÷áéïëüãïò ×. ËéÜãêïõñáò âñÝèçêáí óôï ÷þñï üðïõ èá ãßíïõí ïé áíáóêáöÝò ãéá ôçí áðïêÜëõøç ôïõ Áñ÷áßïõ Ãõìíáóßïõ ôçò Ïëõìðßáò τατόπιση και αυτό τώρα θα αποκατασταθεί πλήρως και επειδή δεν θα περνούν και φορτία βαρέων οχημάτων δεν θα υπάρχει και αυτό το πρόβλημα λύνεται σχεδόν ριζικά". Οι εργασίες θα ξεκινήσουν το αργότερο την

άνοιξη, σύμφωνα με την Γενική γραμματέα Πολιτισμού, ενώ ήδη θεωρείται δεδομένη η έγκριση του ΚΑΣ καθώς πρόκειται για ένα έργο που έχει όλες τις

προϋποθέσεις. Τέλος αναφερόμενη στο προϋπολογισμό του συγκεκριμένου εγχειρήματος η Λ. Μενδώνη επισήμανε ότι το έργο θα ενταχθεί στο Επιχειρη-

σιακό Πρόγραμμα της Ανταγωνιστικότητας, πρόγραμμα το οποίο διαχειρίζεται το ΥΠΠΟ, ενώ ο προϋπολογισμός του αναμένεται να ξεπεράσει τα δύο ε-

κατομμύρια ευρώ. Άννα Αγγελίδου


8

Ειδήσεις

w w w . p r o t i n e w s . g r

Μαξίμου, ενταύθα

Καλημέρα κ. Πρόεδρε

Παράσημο για το αυτονόητο Είναι η πολλοστή φορα κατά την οποία, η αποκάλυψη συμμοριών μέσα στους κόλπους της αστυνομίας, με σαφή προτίμηση στην διακίνηση των ναρκωτικών, που αποφέρει και τα μεγαλύτερα κέρδη, έρχεται να επιβεβαιώσει το σύνθημα που εδώ και δεκαετίες αναπαράγουν οι πιτσιρικάδες -και όχι μόνον αυτοί: "Μπάτσοι πουλάνε την ηρωίνη". Από το σύνθημα αυτό αφαίρεσα το απόλυτο άρθρο. Διότι η γενίκευση "οι μπάτσοι πουλάνε την ηρωίνη", όπως όλες οι αυθαίρετες γενικεύσεις είναι όχι μόνον ακραία αλλα και άδικη. Για όλους εκείνους που προσπαθούν να κάνουν ευσυνειδήτως τη δουλειά τους. Άκουσα όμως συνδικαλιστικό εκπρόσωπο των αστυνομικών υπαλλήλων να δυσανασχετεί, κατηγορώντας τα μέσα ενημέρωσης για την στάση τους. Διότι, όπως είπε, υπερτονίζουν το γεγονός ότι βρέθηκαν κάποιοι επίορκοι αστυνομικοί, να συνεργάζονται με την αλβανική μαφία των ναρκωτικών, ενώ δεν δίνουν έμφαση στο γεγονός ότι και εκείνοι που τους συνέλαβαν, είναι επίσης αστυνομικοί. Και επομένως θα έπρεπε, κατά την λογική του, να απονείμουμε έναν έπαινο για την δική τους δράση. Τελείως διαστρεβλωμένη αντίληψη για το τι, επιτέλους, είναι "είδηση". Λες και πρέπει να είναι είδηση, ως κάτι σπάνιο, αν μη και πρωτόγνωρο, το ότι ένας αστυνομικός η άλλος κρατικός υπάλληλος κάνει το καθήκον του, όταν αντιλαμβάνεται ότι συνάδελφοι του αναπτύσσουν εγκληματική δραστηριότητα. Ίσως και να έχει δίκιο, αν λάβουμε υπόψη μας τα δεδομένα των τελευταίων δεκαετιών. Όπου πραγματι το σύνηθες είναι αστυνομικοί και άλλοι κρατικοί υπάλληλοι, όχι μόνον όταν καταγγέλλονται για ανομίες, αλλα ακόμη και όταν "πιάνονται στα πράσα", να καλύπτονται από τους συναδέλφους τους. Πολλοί από τους οποίους δεν διστάζουν ούτε να ψευδομαρτυρήσουν, ούτε να ασκήσουν πιέσεις και τρομοκρατία στους πολίτες που καταγγέλλουν ανομίες αστυνομικών. Ενώ εκείνοι που υποτίθεται ότι έχουν ως αποστολή την κάθαρση στο επαγγελματικό τους σώμα, ως μέλη πειθαρχικών συμβουλίων, εκδίδουν προκλητικά απαλλακτικά βουλεύματα, ή κοροϊδεύουν την κοινωνία με εικονικές "ποινές". Με το συμπάθιο αλλα η σύλληψη παντός εγκληματούντος, είτε φορά πολιτικό κοστούμι, είτε είναι ένστολος, είναι το αυτονόητο καθήκον παντός αστυνομικού. Αυτή είναι η δουλειά του. Για τον σκοπό αυτό προσελήφθη και για την Αποστόλη αυτή πληρώνεται. Τα υπόλοιπα ανάγονται στον συνήθη κλαδικό λαϊκισμό των εργατοπατέρων κάθε επαγγέλματος. Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ www.massavetas .gr

/ ÐáñáóêåõÞ 4 Éáíïõáñßïõ 2013

Την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο “AMALIAS”

Σεμινάριο με θέμα το νέο Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών

Τ

ην Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013 , πραγματοποιείται επίκαιρο φορολογικό σεμινάριο στο ξενοδοχείο ¨AMALIAS¨ στην Κουρούτα Αμαλιάδας με θέμα τόσο τις αλλαγές με τον νέο Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών όσο και τις αλλαγές στην Φορολογία Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων. Εισηγητές του σεμιναρίου θα είναι οι εμπειρότατοι κύριοι Ηλίας Αργυρός (πρώην Διευθυντής του τμήματος ΚΒΣ του Υπουργείου Οικονομικών , πρώην Ειδικός Γραμματέας της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων ΥΠ.Ε.Ε ) και ο Γεώργιος Κορομηλάς (Φοροτεχνικός - Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών Ι.Ο.Φο.Μ ). Σχετικά με αυτό το σεμινάριο, ο διοργανωτής της Κος Δημοσθένης Χριστόπουλος μας ανέφερε:

" Το 2012 ήταν ένα έτος με ιδιαίτερη ένταση σε έκδοση φορολογικών και άλλων νόμων σχετικούς με την λειτουργία και την φορολόγηση των επιχειρήσεων . Ιδιαίτερα οι νόμοι που εκδόθηκαν τους τελευταίους μήμες του έτους , και ειδικά ο νόμος 4093/2012 , δημιούργησαν έντονα προβλήματα στην εφαρμογή τους από τους λογιστές - φοροτεχνικούς .

Η επιχείρηση μας , η οποία δραστηριοποιείται και στο χώρο διοργάνωσης σεμιναρίων , σε συνεργασία με όλους τους φορείς και με εμπειρότατους εισηγητές , προσπαθεί με τέτοιες ημερίδες να βοηθήσει όλους τους λογιστές - φοροτεχνικούς αλλά και τους υπαλλήλους των λογιστηρίων των επιχειρήσεων στο νομό , να διεκπεραιώσουν έγκαιρα και έ-

γκυρα το δύσκολο έργο που επιτελούν . Είναι ευχάριστο για εμάς να νιώθει ο Ηλείος επιχειρηματίας ότι ο λογιστής - φοροτεχνικός του , που φροντίζει για την λογιστική υποστήριξη της επιχείρησής του , είναι άρτια καταρτισμένος και γνώστης , έγκαιρα , όλων των αλλαγών και των τελευταίων εξελίξεων σε φορολογικά θέματα " .

Υπουργείο Εργασίας

Το επόμενο τρίμηνο το επίδομα ανεργίας σε ελεύθερους επαγγελματίες Επισπεύδονται οι διαδικασίες για την καταβολή του επιδόματος ανεργίας σε ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, ενώ στελέχη του υπουργείου Εργασίας εκφράζουν την αισιοδοξία τους, ότι οι όποιες δυσκολίες θα ξεπεραστούν και η καταβολή του επιδόματος των ελευθέρων επαγγελματιών θα ξεκινήσει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013. Ο ΟΑΕΕ, έχει εισπράξει σύμφωνα με τους κοινωνικούς εταίρους, 90 εκατ. ευρώ την τελευταία διετία τα οποία όμως έχουν χρησιμοποιηθεί για την καταβολή συντάξεων του Οργανισμού. Το θέμα συζητήθηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Εργασίας υπό τον υπουργό Γιάννη Βρούτση με τις διοικήσεις των Ταμείων

των ελευθέρων επαγγελματιών. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, ο κ. Βρούτσης, ανταποκρίθηκε στο αίτημα των διοικητών των Ταμείων, να υπάρξει νέα νομοθετική ρύθμιση που θα ξεπερνά ενδεχόμενες ασάφειες της υπάρχουσας νομοθεσίες και δυσκολίες που υπάρχουν στην εφαρμογή του μέτρου. Με την ίδια ρύθμιση θα ορίζεται το ποσό του επιδόματος, η καταβολή του μέσω του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού και τα εισοδηματικά και ασφαλιστικά κριτήρια που θα τεθούν για τη χορήγησή του. Επίσης, θα αντιμετωπισθεί και το ζήτημα των εισφορών που έχουν ήδη εισπραχθεί από τους ασφαλιστικούς φορείς για την υποστήριξη του επιδόματος καθώς και επιπλέον πόρων που ενδέχεται να απαιτηθούν.


Ειδήσεις

/ ÐáñáóêåõÞ 4 Éáíïõáñßïõ 2013

Αποκάλυψε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

Σύντομα έρχονται νέα farmer's markets σε Ηλεία Λ

ειτουργεί ήδη ένα farmer's markets (αγορά αγροτών) στην Πρέβεζα και θα ξεκινήσουν σύντομα στην Ηλεία, την Κοζάνη και στα Χανιά. Αυτό αποκάλυψε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84. "Έτσι λοιπόν μόλις έχουμε εμπειρία λίγων μηνών θα έχουμε και το νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας τους σε συνεργασία και με τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και ο θεσμός αυτός θα περπατήσει" πρόσθεσε. Και συνέχισε: "Σε αυτές ο παραγωγός και ο αγρότης φέρνει κατευθείαν τη σοδειά του, την παραγωγή του στο "ράφι" του καταναλωτή. Το

θεσμό αυτόν τον είχα ζήσει στην Αμερική και θεωρείται πετυχημένος και καλός γιατί συμβάλλει στο να προμηθευτεί ο καταναλωτής φθηνότερα τα προϊόντα, να μειωθεί η ψαλίδα των τιμών από το γεωργό μέχρι τον καταναλωτή και επίσης φέρνοντας κοντά τον παραγωγό με τον κατανα-

Πήρε ΦΕΚ η ΚΥΑ για τις ενισχύσεις de minimis των κτηνοτρόφων Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία τίθεται σε ισχύ από τις 2 Ιανουαρίου 2013 και ορίζει το απαραίτητο θεσμικό πλαίσιο για την χορήγηση των κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis). Ωστόσο, δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα από το ΥπΑΑΤ οι λεπτομέρειες καθώς και η διαδικασία κατανομής των ενισχύσεων που αναμένουν οι κτηνοτρόφοι. Σύμφωνα με την σχετική ΚΥΑ το συνολικό ποσό των ενισχύσεων που μπορεί να χορηγηθεί στον ίδιο δικαιούχο, δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 7.500 ευρώ σε περίοδο τριών οικονομικών ετών υπολογιζόμενη σε κυλιόμενη βάση.

λωτή δημιουργείται μια σχέση εμπιστοσύνης καθώς μπορεί κάποιος να δει πώς παράγεται, αν το παράγει ο ίδιος, αν είναι πραγματικά ντόπιο και αν όντως είναι φρέσκο. Προσπαθούμε να λειτουργήσουμε, πιλοτικά, 45 σε όλη την επικράτεια προκειμένου να αποκτήσουμε κι

εμείς εμπειρία, να δούμε πώς λειτουργούν, τι προβλήματα αντιμετωπίζουν, ποιοι θα πρέπει να συμμετέχουν. Όπως έχουμε δει μέχρι στιγμής, οι τιμές των προϊόντων στα farmer's markets θα είναι κάτω του 50% των τιμών τους στα σούπερ μάρκετ".

Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων

Αναστολή μεταφοράς γεωτεχνικών αρμοδιοτήτων στους Δήμους "Μετά από παρέμβαση της Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ. εκδόθηκε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία ουσιαστικά αναστέλλεται η μεταφορά Γεωτεχνικών αρμοδιοτήτων (Αλιεία, Γεωργία, Κτηνιατρική) από τις Περιφέρειες στους Δήμους της χώρας". Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων και προσθέτει: "Η ΠΟΓΕΔΥ έγκαιρα ανέδειξε τα προβλήματα που θα δημιουργούνταν στους πολίτες αλλά και στους Γεωτεχνικούς, σε περίπτωση που εφαρμόζονταν τα προβλεπόμενα στο Νόμο "Καλλικράτη". Ήδη με όσα προηγήθηκαν υπάρχουν κάποιοι Συνάδελφοι που μεταφέρθηκαν στους Δήμους και οι οποίοι παραμένουν αναξιοποίητοι επιστημονικά αφού δεν έχει δημιουρ-

γηθεί καμία δομή στην οποία θα μπορούσαν να ενταχθούν και να αποδώσουν. Με την πράξη Νομοθετικού περιεχομένου (τεύχος Α΄ αρ. φύλλου 256/31-12-2012) αναστέλλεται η εφαρμογή των άρθρων 94 και 204 του Νόμου 3852/2010 (Καλλικράτης) έως την έκδοση των σχετικών αποφάσεων που ρυθμίζουν θέματα άσκησης αρμοδιοτήτων και μεταφορά προσωπικού και πόρων στους Δήμου". Η ανακοίνωση καταλήγει: "Η Ομοσπονδία θα συνεχίσει τον αγώνα της για την οριστική κατάργηση των άρθρων του Καλλικράτη που μεταβιβάζουν αρμοδιότητες στους Δήμους καθώς και τον αγώνα για την κάθετη οργάνωση όλων των Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Πρωτογενούς τομέα στο ΥΠ.Α.Α.Τ".

w w w . p r o t i n e w s . g r

9

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν στο αρμόδιο Τμήμα Επενδύσεων της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης 57 Νέοι Αγρότες που εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα το 2005 έχουν λάβει ειδοποιητήρια με τα οποία καλούνται να επιστρέψουν πάνω από 800.000,00 ευρώ περίπου, ποσό που αντιστοιχεί στα χρήματα της πρώτης δόσης που έλαβαν και βέβαια απεντάσσονται από το πρόγραμμα. Ως αιτιολογία αναφέρεται η μη παραδεκτή αίτηση φακέλου χορήγησης της 2ης δόσης εντός της συμβατικής προθεσμίας. Σύμφωνα με πληροφορίες θα ακολουθήσουν και άλλοι που έχουν ενταχθεί στις επόμενες διακηρύξεις (2006 κλπ). Οι λόγοι μπορεί να είναι απλοί, πολλοί και σύνθετοι. Αν βέβαια κάποιος Νέος Αγρότης από μόνος του δεν θέλησε να υποβάλει το σχετικό φάκελο για την καταβολή της 2ης δόσης τότε έχει καλώς. Αν όμως υπάρχουν γραφειοκρατικές δυσκολίες, προβλήματα αδειοδοτήσεων, εκπαίδευσης, ενημέρωσης κλπ τότε εκτιμώ πως τόσο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όσο και οι συνδικαλιστικές Οργανώσεις των Νέων Αγροτών θα πρέπει να ασχοληθούν σοβαρά με το πρόβλημα, να αξιολογήσουν τα δεδομένα προκειμένου να αποφευχθεί η απένταξη άλλων Νέων Αγροτών από τις επόμενες προκηρύξεις, αλλά και να αποφευχθεί η ραγδαία συρρίκνωση του ανθρώπινου δυναμικού του Γεωργικού Τομέα. Στη Γεωργία προσανατολίστηκαν χιλιάδες νέοι με την εφαρμογή του σχετικού προγράμματος της Ευρωπαϊκής ένωσης (συγκεκριμένα την 20ετία 1988-2008 εγκαταστάθηκαν 52.951 Νέοι Αγρότες) με στόχο την πληθυσμιακή αναζωογόνηση της υπαίθρου δίνοντας κίνητρα προκειμένου να διευκολυνθεί η αρχική εγκατάσταση τους και η δημιουργία βιώσιμων γεωργικών εκμεταλλεύσεων με την υποβολή επιχειρηματικού Σχεδίου. Το Επιχειρηματικό Σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία εκμεταλλεύσεων προσαρμοσμένων στις Εθνικές και Κοινοτικές απαιτήσεις. Τρομάζει η διαπίστωση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Νέων Αγροτών ότι οι Νέοι Αγρότες είναι είδος προς εξαφάνιση δεδομένου ότι μόνο το 6% των αγροτών σε όλη την Ευρώπη είναι ηλικίας κάτω των 35 ετών. Επίσης στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο των Νέων Αγροτών στις Βρυξέλες (6-12 Δεκεμβρίου 2012) ακούστηκαν σημαντικές απόψεις, παράπονα για την αγροτική πολιτική της Ε.Ε , προβλήματα γραφειοκρατικά, προβλήματα εναρμονισμού της γεωργίας με την καινοτομίας και την επιστήμη που θεωρώ ότι ο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πρέπει να τα λάβει σοβαρά υπ' όψιν γιατί όπως λέει και ο ίδιος ο Υπουργός ο πιο σημαντικός πόρος της γεωργίας είναι το ανθρώπινο δυναμικό. Θεωρώ ότι μπορεί να είναι καλές οι προθέσεις του Πρωθυπουργού και του Υπουργού για αυξημένο πριμ 50.000,00 ευρώ στην επόμενη προγραμματική περίοδο. Θεωρώ επίσης ότι είναι πολύ σημαντική η κίνηση του Αρχιεπισκόπου να αξιοποιηθούν τα χωράφια της εκκλησίας από τους Νέους Αγρότες, όμως πιστεύω ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχει Πολιτικός Σχεδιασμός για την εγκατάσταση των Νέων Αγροτών.Τέλος επειδή πιστεύω ότι το μέλλον της γεωργίας ανήκει στους Νέους Αγρότες, ότι οι Νέοι Αγρότες είναι η μεγάλη δύναμη της υπαίθρου και ότι μόνο αυτοί μπορούν να ανατρέψουν το σημερινό αρνητικό κλίμα, αξίζει το κόπο το ΥΠΑΑΤ ή ακόμα και η Περιφέρεια να κάνει μια μελέτη σε συνεργασία υπηρεσιακών παραγόντων και κάποιου Πανεπιστημιακού Ιδρύματος για την συμβολή του προγράμματος των Νέων Αγροτών στην ανανέωση του γεωργικού πληθυσμού, να αξιολογηθούν τα μέχρι τώρα στοιχεία, να εξεταστεί η πολυπλοκότητα των διαδικασιών και ενδεχομένως να υποβληθούν προτάσεις καλύτερης και πιο ευέλικτης αξιοποίησης των πόρων της επόμενης προγραμματικής περιόδου 2014-2020. Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ


10

Eιδήσεις

w w w . p r o t i n e w s . g r

Γιώργος Κοντογιάννης

Να ενταχθεί το Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο Βαρθολομιού στο ΕΣΠΑ Την λύση του χρόνιου κτιριακού προβλήματος που αντιμετωπίζει το Μουσικό ΓυμνάσιοΛύκειο Βαρθολομιού, μέσω της ένταξής του στο ΕΣΠΑ, ζητεί με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Παιδείας και Ανάπτυξης και Υποδομών ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννης. Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής: "Για πέμπτη χρονιά, μετά το σεισμό του 2008, το Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ηλείας, που εδρεύει στο Βαρθολομιό λειτουργεί σε λυόμενες αίθουσες, και παρά το γεγονός ότι με την απόφαση 165299/ΣΤ1/19.12.2008 ο τ. Υπουργός Παιδείας κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης είχε αναθέσει στον ΟΣΚ όλες τις διαδικασίες και ενέργειες που απαιτούνται για τη μελέτη, κατασκευή και επίβλεψη του έργου "Κατασκευή Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου του Δήμου Βαρθολομιού της Ν.Α Ηλείας". Σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση, η χρηματοδότηση του ανωτέρου έργου θα βαρύνει τις πιστώσεις του έργου με αριθμό 199 ΣΕ 04760004 της ΣΑΕ 047/6 του ΟΣΚ, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να συνάψει Προγραμματική Σύμβαση με τη Ν.Α Ηλείας για την εκτέλεση του έργου. Ωστόσο, έως σήμερα δεν έχει γίνει καμία ενέργεια επί του θέματος, ενώ σε σχετική ερώτηση που κατέθεσα στις 26 Οκτωβρίου 2012 με αριθμ. πρωτ. 3483 δεν έλαβα καμία απάντηση από τα αρμόδια Υπουργεία. Κι ενώ το κτιριακό ζήτημα του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Βαρθολομιού βρίσκεται σε εκκρεμότητα, η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοίνωσε την ολοκλήρωση του Μουσικού Σχολείου Τριπόλεως εντός του 2013, μετά τη δέσμευση του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων να υποβάλλει φάκελο ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2013. Αντίστοιχη διαδικασία θα ακολουθηθεί και για άλλες σχολικές μονάδες της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί: 1.Ποια μέτρα θα ληφθούν ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της στέγασης του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Βαρθολομιού; 2.Τι ακριβώς έχει γίνει με την απόφαση που υπέγραψε το 2008 ο π. Υπουργός Παιδείας κ. Στυλιανίδης; Για ποιο λόγο δεν έχει υλοποιηθεί έως τώρα και πότε θα ξεκινήσει τελικά η κατασκευή του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Βαρθολομιού; 3.Έχει προχωρήσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε αντίστοιχες ενέργειες με αυτές της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ώστε να ενταχθεί και το Μουσικό ΓυμνάσιοΛύκειο Βαρθολομιού στο ΕΣΠΑ; 4.Έχει υπάρξει μέριμνα και για τις υπόλοιπες σχολικές μονάδες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που αντιμετωπίζουν κτιριακό πρόβλημα ώστε να λάβουν χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ";

/ ÐáñáóêåõÞ 4 Éáíïõáñßïõ 2013

Με το επιχείρημα πως έτσι θα υπάρξει “βεβαιότητα και σταθερότητα” στη φορολογητέα βάση

Εφαρμογή των αντικειμενικών αξιών σε όλη την Ελλάδα

προτεραιότητα του Υπουργείου Οικονομικών στο θέμα των αντικειμενικών αξιών είναι η επέκτασή τους σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας, έτσι ώστε να υπάρχει βεβαιότητα και σταθερότητα στη φορολογητέα βάση των ακινήτων και των σχετικών συναλλαγών", αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών. Με τον τρόπο αυτό επισημοποιούνται οι πληροφορίες πως σχεδιάζεται επέκταση και εφαρμογή του συστήματος των αντικειμενικών αξιών σε ολόκληρη την Ελλάδα, γεγονός που εκτιμάται ότι θα αυξήσει τους φόρους που πληρώνουν οι κάτοικοι της περιφέρειας για την ακίνητη περιουσία που έχουν στην κατοχή τους. Οριστικές αποφάσεις για τα ακίνητα εκτός σχεδίου δεν έχουν ληφθεί και σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών "εξετάζεται η ένταξή τους στο ενιαίο φόρο ακινήτων προκειμένου να διευρυνθεί η φορολογική βάση και να κατανεμηθούν τα βάρη δικαιότερα, ώστε να συνεισφέρουν όλοι κατά την δυνατότητά τους. Εξετάζεται, επίσης, η ιδιαιτερότητα των εκτός σχεδίου ακινήτων και αγροτεμαχίων, ώστε να ληφθεί υπόψη για τη φοροδοτική ικανότητα των ιδιοκτητών τους".Την ίδια ώρα, το υπουργείο Οικονομικών καταβάλει προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ότι έρχεται "φοροκαταιγίδα" στην ακίνητη περιουσία.Σύμφωνα με τους συνεργάτες του κ. Γιάννη Στουρνάρα ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας για το 2010 αφορά περίπου

το 5% των ιδιοκτητών ακινήτων με ατομική ακίνητη περιουσία άνω των 400.000 ευρώ και για το 2011 οι ιδιοκτήτες που θα πληρώσουν το φόρο ανέρχονται σε περίπου 10% με ατομική ακίνητη περιουσία από 200.000 ευρώ και άνω. Στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών επισημαίνεται ότι η επέκταση των αντικειμενικών αξιών σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας είναι προτεραιότητα "έτσι ώστε να υπάρχει βεβαιότητα και σταθερότητα στη φορολογητέα βάση των ακινήτων και των σχετικών συναλλαγών". Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών: "o Τα ειδοποιητήρια με το φόρο ακίνητης περιουσίας που φθάνουν στους φορολογούμενους για τα έτη 2010, 2011 και 2012, αφορούν μικρό μόνο αριθμό ιδιοκτητών, δεδομένου ότι ο φόρος αφορά φυσικά πρόσωπα με μεγάλη ακίνητη περιουσία, όπου το αφορολόγητο είναι ατομικό. Για παράδειγμα ΦΑΠ για το 2010 θα πληρώσει περίπου το 5% των ιδιοκτητών ακινήτων οι όποιοι κατέχουν ατομική ακί-

νητη περιουσία άνω των 400.000 ευρώ το άτομο και άρα στο ζευγάρι άνω των 800.000 ευρώ. Για το 2011, λόγω μείωσης του αφορολόγητου, οι ιδιοκτήτες που θα πληρώσουν το φόρο ανέρχονται σε περίπου 10% με ατομική ακίνητη περιουσία από 200.000 ευρώ και άνω, ενώ αντίστοιχα είναι τα ποσοστά για το 2012. o Η προτεραιότητα του Υπουργείου Οικονομικών στο θέμα των αντικειμενικών αξιών είναι η επέκτασή τους σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας, έτσι ώστε να υπάρχει βεβαιότητα και σταθερότητα στη φορολογητέα βάση των ακινήτων και των σχετικών συναλλαγών. o Όσον αφορά το σχεδιασμό για τα ακίνητα εκτός σχεδίου, εξετάζεται η ένταξή τους στο ενιαίο φόρο ακινήτων προκειμένου να διευρυνθεί η φορολογική βάση και να κατανεμηθούν τα βάρη δικαιότερα, ώστε να συνεισφέρουν όλοι κατά την δυνατότητά τους. Εξετάζεται, επίσης, η ιδιαιτερότητα των εκτός σχεδίου ακινήτων και αγροτεμαχίων, ώστε να ληφθεί υπόψη για τη φοροδοτική ικανότητα των ιδιοκτητών τους".

Συνελήφθη 44χρονος στο Στρέφι για μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Στρέφι Ηλείας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πελοπίου, 44χρονος ημεδαπός, για μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο. Το ύψος των οφειλών του 44χρονου, ο οποίος δραστηριοποιούνταν στο χώρο της εμπορίας ενδυμάτων, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 287.782,33 ευρώ. Ο συλληφθείς

θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 παρ. 1δ,5,7 και 8 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 "Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο".


Eιδήσεις

/ ÐáñáóêåõÞ 4 Éáíïõáñßïõ 2013

w w w . p r o t i n e w s . g r

Η δημαγωγία,η πραγματικότητα και οι ευθύνες Δύο χρόνια τώρα ακούγαμε ότι για να αντιμετωπίσουμε την κρίση δανεισμού θα μπορούσαμε να πάρουμε χρήματα από την Κίνα ή τη Ρωσία και όχι από τους εταίρους μας στην Ευρώπη, από τους οποίους μέχρι σήμερα εξασφαλίσαμε 245 δισ. Οι φωνές αυτές εντάθηκαν ακόμη περισσότερο με αφορμή τη διάσωση της Κύπρου και τον κατά πολύ μικρότερο δανεισμό που είχε ανάγκη (17 δις.). Η ηγεσία της Κύπρου αρχικά εξέφρασε επιφυλάξεις να δανειστεί από τους μηχανισμούς της ΕΕ, εξ αιτίας των σκληρών όρων της δημοσιονομικής προσαρμογής. Μάλιστα με όπλο τα πετρέλαια άρχισε διαπραγματεύσεις και προσπάθησε να βρει κεφάλαια από Κίνα και Ρωσία. Η πραγματικότητα όμως και στην περίπτωση της Κύπρου ήταν διαφορετική: κανείς δεν χαρίζει χρήματα και μάλιστα σε περίοδο παγκόσμιας κρίσης, χωρίς να εξασφαλίζει την επιστροφή τους και χωρίς σκληρούς όρους -όχι μόνο οικονομικούς- και υψηλά επιτόκια. Έτσι, αφού απέτυχαν αυτά τα διαβήματα, ο πρόεδρος Χριστόφιας και η ηγεσία της Κύπρου, βρήκε, όπως άλλωστε και η Ελλάδα και η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, αλληλεγγύη και οικονομική

βοήθεια μόνο από τους συμμάχους του στην ΕΕ. Με σκληρούς μεν, αλλά καλύτερους όρους. (Ερώτηση: Μήπως το γεγονός ότι ο Δημήτρης Χριστόφιας ηγείται ενός κομμουνιστικού κόμματος, "αδελφού" των εδώ αριστερών κομμάτων του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, θα έπρεπε να οδηγήσει μερικούς σε ωριμότερες και σοβαρότερες σκέψεις;). Ωστόσο, κανείς δεν θα μπορούσε να αρνηθεί μια σοβαρή και νηφάλια συζήτηση για τον τρόπο, τους όρους ή την αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων διάσωσης. Άλλο όμως μια τέτοια συζήτηση και άλλο η δημαγωγία όλων αυτών που υποστήριζαν με μεγάλη σιγουριά ότι χρήματα υπάρχουν και αλλού. Αν δεν μπόρεσε να τα βρει ο κομμουνιστής Χριστόφιας από την Κίνα, ποιος θα μπορούσε να τα βρει; Ο Καμμένος ή ο Τσίπρας; Ή μήπως ο …Μιχαλολιάκος; Και οι τρεις, όμως δημιουργούσαν στους πολίτες φρούδες ελπίδες, μέσα δε στη γενική σύγχυση, έχτιζαν τα κόμματα τους, παραπλανούσαν τον ελληνικό λαό και τελικά μετέτρεψαν τη δικαιολογημένη οργή του σε κοινοβουλευτικές έδρες. Είναι, άραγε, πολιτικά ανεπαρκείς ή έλεγαν ψέματα; Φοβάμαι ότι και να ισχύει, σε κάθε περίπτωση

είναι επικίνδυνοι. Αντίστοιχα δημαγωγικές ήσαν και οι κραυγές με αφορμή την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων. Εδώ παίχτηκε ένα παιχνίδι άκρατου λαϊκισμού, πολλών αιρετών της αυτοδιοίκησης και συνδικαλιστικών στελεχών. Την ώρα που ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης διαβεβαίωνε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις, αυτοί διαστρέβλωναν την πραγματικότητα και υπονόμευαν τις προσπάθειές του, παρασύροντας έτσι τους εργαζόμενους σε άσκοπες κινητοποιήσεις. Κι ας γνώριζαν ότι ο Αντ. Μανιτάκης έδινε σκληρές μάχες και τελικά κατάφερε, να μην απολυθεί κανείς ,παρά το γεγονός ότι στο δεύτερο μνημόνιο υπήρχε όρος για 15.000 απολύσεις μέσα στο 2012 όρος ο οποίος δεν υπάρχει στη νέα συμφωνία σήμερα. Τώρα που όλες αυτές οι δημαγωγικές μπαρούφες έχουν καταρρεύσει, αναρωτιέμαι αν κάποιοι από αυτούς, πολιτικούς και συνδικαλιστές, θα ζητήσουν συγνώμη. Η μέχρι τώρα στάση τους δεν αφήνει τέτοια περιθώρια. Οι πολίτες, όμως, οφείλουν να μην ξεχνούν ποιος τους έλεγε τι. Και με αφορμή τα δύο αυτά παραδείγματα, να ξανασκεφτούν ποιους εμπιστεύτηκαν

και να τους καταδικάσουν πολιτικά. Το τελευταίο διάστημα, η ΔΗΜΑΡ με ευθύνη, έκανε την υπέρβασή της και πήρε μέρος στο εγχείρημα για τη διάσωση της χώρας. Παρά τη συνεχιζόμενη δημαγωγία, έχουμε την πεποίθηση ότι ο δρόμος αυτός, αν και εξαιρετικά δύσβατος, είναι ο μόνος δρόμος για την υπεύθυνη αντιμετώπιση της κρίσης και των συνεπειών της. Η ΔΗΜΑΡ χρειάζεται τους πολίτες και τους καλεί να τη στηρίξουν, να βοηθήσουν αυτή την δύσκολη προσπάθεια, με κριτική πάντα στάση που να συνδυάζει όμως, το επιθυμητό με το πραγματικό. 3/1/2013 Βασίλης Μανδαράκης Γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής Ηλείας και μέλος Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ

11

Από την Δευτέρα 7 Ιανουαρίου

Νέες μειωμένες τιμές για 1.200 φάρμακα

Από την επόμενη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου θα ισχύσουν νέες μειωμένες τιμές σε 1.200 φάρμακα, σύμφωνα με το διορθωτικό Δελτίο τιμών που εξέδωσε το υπουργείο Υγείας.Το υπουργείο Υγείας διευκρινίζεται ότι στις χονδρικές και νοσοκομειακές τιμές δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ ενώ στις λιανικές τιμές έχει συμπεριληφθεί και ο ΦΠΑ 6,5%. Επίσης, στις περιοχές που ισχύουν μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ τα φάρμακα θα πωλούνται σε λιανικές τιμές μειωμένες κατά 1,41%.Από την ερχόμενη Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου, θα τεθεί σε ισχύ νέα ρύθμιση του υπουργείου Υγείας για τον τρόπο αποζημίωσης των φαρμάκων από τα ασφαλιστικά ταμεία. Σύμφωνα με αυτή, το 50% της διαφοράς που τυχόν θα προκύπτει ανάμεσα στην τιμή του πρωτότυπου φαρμάκου και του γενόσημου/ αντίγραφου -σημειώνεται ότι ο ΕΟΠΥΥ καλύπτει μόνο τα φθηνότερα γενόσημαθα το πληρώνει ο ασφαλισμένος, εφόσον φυσικά επιλέγει το πρωτότυπο.

Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών

Είκοσι πέντε εκατ. στους Δήμους για τις ανάγκες των σχολείων Το ποσό των 20 εκατ. ευρώ για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα κατανε-

μηθεί σε όλους τους δήμους της χώρας, με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη.Ειδικότερα, για τις περιοχές που βρίσκο-

νται στην Α΄ και Β΄ ζώνη δίνεται επιπλέον το ποσό των 5 εκατ. ευρώ."Όπως είχαμε δεσμευθεί πριν τις εορτές, κανένα σχολείο δε θα μείνει χωρίς

θέρμανση" ανέφερε σε σχετική δήλωση ο κ. Στυλιανίδης προσθέτοντας ότι είναι υποχρέωση του Υπουργείου Εσωτερικών αλλά και όλων των

δήμων να προτάξουν τη χρηματοδότηση που αφορά στην εύρυθμη λειτουργία της εκπαίδευσης.Μάλιστα, ο Υπουργός Εσωτερικών υπέγραψε

την απόφαση για την καταβολή 25,4 εκατ ευρώ σε Δήμους και Περιφέρειες της χώρας για την αποπληρωμή οφειλών τους προς τους μεταφορείς.


12

Ειδήσεις

w w w . p r o t i n e w s . g r

Κλειστά χαρτιά από Κατσιφάρα για τις αλλαγές

Αποχωρεί ο Γ. Γεωργιόπουλος για οικογενειακούς λόγους Μετά την Κυριακή αναμένονται οι αποφάσεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα σχετικά με το νέο σχήμα της περιφερειακής αρχής και τον ορισμό των νέων θεματικών Αντιπεριφερειαρχών. Το απόγευμα της Κυριακής, στις 5, συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο (στην αίθουσα "Λαδόπουλου") για την εκλογή του νέου προεδρείου του Σώματος, χωρίς να είναι έως τώρα γνωστό αν θα προταθεί εκ νέου για την θέση του Προέδρου ο Κώστας Καρπέτας. Σε ό,τι αφορά στους τρεις θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες, την Δευτέρα εξέπνευσε η θητεία των Γιώργου Αγγελόπουλου, Νίκου Υφαντή (εκλέγεται στην Αιτωλοακαρνανία) και Γιώργου Γεωργιόπουλου. Ο Περιφερειάρχης, όπως συγκλίνουν όλες οι πληροφορίες, κρατά ερμητικά κλειστά τα χαρτιά του σε ό,τι αφορά στις επερχόμενες αλλαγές ενώ χαρακτηριστικό της απόλυτης μυστικότητας που τηρεί είναι το γεγονός ότι έως τώρα δεν έχει διαρρεύσει κανένα όνομα πιθανού νέου Αντιπεριφερειάρχη. Περιφερειακός σύμβουλος με τον οποίο συνομίλησε πριν λίγη ώρα το thebest.gr ανέφερε ότι μόνη σταθερά είναι η αντικατάσταση του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (εκλέγεται στην Ηλεία) Γιώργου Γεωργιόπουλου ο οποίος, για λόγους επαγγελματικούς και οικογενειακούς, δεν μπορεί να παραμείνει περισσότερο στην Πάτρα, κάτι που έχει ήδη αναφέρει εδώ και καιρό (από τον Οκτώβριο) στον κ. Κατσιφάρα, με τον οποίο ο ίδιος συνδέεται με στενή πολιτική και προσωπική φιλία από τον καιρό της κοινής τους θητείας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης (Υφυπουργός ο κ. Κατσιφάρας, διευθυντής του γραφείου Καστανίδη ο κ. Γεωργιόπουλος). "Θα παραμείνω στο πλευρό του Περιφερειάρχη ο οποίος είναι ένας πραγματικός, συνεπής και ασυμβίβαστος αγωνιστής και ένα πολιτικό στέλεχος από εκείνα που σπανίζουν στις μέρες μας", λέει στις κατ' ιδίαν συνομιλίες του ο κ. Γεωργιόπουλος. Κατά τα λοιπά, το τοπίο παραμένει θολό και θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει από την Δευτέρα.

/ ÐáñáóêåõÞ 4 Éáíïõáñßïõ 2013

Με μειώσεις τιμών που θα φτάνουν μέχρι και το 70%

Από τις 15 Ιανουαρίου οι χειμερινές εκπτώσεις Μ

ε μειώσεις τιμών που θα φτάνουν μέχρι και το 70%, από την πρώτη κιόλας ημέρα, αναμένεται να ανοίξει η "αυλαία" των χειμερινών εκπτώσεων στις 15 Ιανουαρίου 2013. Οι έμποροι, που δηλώνουν απογοητευμένοι από τον εορταστικό τζίρο, σχεδιάζουν να ρίξουν στην αγορά το τελευταίο τους "χαρτί", με σκοπό να την "αναθερμάνουν" όσο είναι δυνατόν. Οι χειμερινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013, ενώ συνεχίζεται ο διάλογος της αγοράς με το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών,

Μεταφορών και Δικτύων για την αναμόρφωση των όρων της αγοράς και μεταξύ των θεμάτων που συζητούνται - πέρα από το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές - είναι και το θέμα των εκπτώσεων και των προσφορών. Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Β. Κορκίδης, το τελευταίο διάστημα, έχει σχολιάσει ότι τα εμπορικά καταστήματα που βάζουν "λουκέτο" πληθαίνουν, με τον τζίρο πέρυσι να έχει διαμορφωθεί στα 13 δισ. ευρώ και φέτος να μην ξεπερνάει τα 9 δισ. ευρώ. Δηλαδή, να εμφανίζεται μείωση κατά 30%. "Έχουμε 1,5 δισ. ευρώ μειωμένα έσοδα για το δημόσιο, τη στιγμή που

πολλές επιχειρήσεις αυτή την περίοδο κάνουν 25% με 30% του ετήσιου τζίρου τους. Για κά-

ποιες επιχειρήσεις δεν υπάρχει επόμενη μέρα" έχει δηλώσει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Για Μεταποίηση-Τουρισμό-Εμπόριο-Υπηρεσίες

Πρόγραμμα Μαμούθ του ΕΣΠΑ

Μ

εταποίηση-Τουρισμός-Εμπόριο-Υπηρεσίες σε πρόγραμμα Μαμούθ του ΕΣΠΑΜετά από συμφωνία του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με τις Περιφέρειες, οριστικοποιήθηκε το πλαίσιο του προγράμματος ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου και Υπηρεσιών, ύψους 456 εκατ. ευρώ, το οποίο θα προκηρυχθεί τηΔευτέρα 14 Ιανουαρίου. Συγκεκριμένα, οριστικοποιήθηκε το σύστημα διαχείρισης της προκήρυξης και υλοποίησης της δράσης: η προκήρυξη θα γίνει από το υπουργείο Ανάπτυξης ενώ την δράση θα διαχειριστεί η ΕΥΔ ΕΠΑΕ με φορέα διαχείρισης τον ΕΦΕΠΑΕ που επιλέχθηκε κατόπιν διαγωνιστικής

διαδικασίας. Οι Περιφέρειες αναλαμβάνουν επίσης ουσιαστικό ρόλο στον προσδιορισμό των κλάδων που θα είναι επιλέξιμοι προς ενίσχυση καθώς και στην αξιολόγηση των επενδυτικών προτάσεων σε δεύτερο βαθμό και στην παρακολούθηση της υλοποίησής τους. Με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε, ύστερα από γόνιμη συνεργασία με όλους τους Περιφερειάρχες και με την έγκριση από την ΕΕ της αναθεώρησης των ΠΕΠ από τα οποία χρηματοδοτείται η δράση, ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση του προγράμματος που αναμένει εδώ και αρκετούς μήνες η αγορά. Σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί, μετά την προκήρυξη θα δοθεί προθεσμία δύο μηνών (ως τα μέσα Μαρτίου) για την προετοιμασία και υποβολή

των προτάσεων από τους επενδυτές, ενώ δύο μήνες θα διαρκέσει και η αξιολόγησή τους. Εκτιμάται ότι οι πληρωμές προς τις επιχειρήσεις που θα ενταχθούν θα ξεκινήσουν από τα μέσα του 2013. Το πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό (δημόσια δαπάνη) ύψους 456 εκατ. ευρώ η οποία κατανέμεται στις Περιφέρειες. Το 70 - 85 % των κονδυλίων θα αφορά υφιστάμενες επιχειρήσεις και το 15 - 30 % νέες. Τα ποσοστά επιχορήγησης κυμαίνονται ανά Περιφέρεια μεταξύ 40 και 60 %, σύμφωνα με τον πίνακα που επίσης ακολουθεί. Επιλέξιμες είναι ΜΜΕ (μικρές, πολύ μικρές και μεσαίες), υφιστάμενες, νέες και υπό σύσταση επιχειρήσεις στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού και Εμπορίου - Υπηρεσιών.


/ ÐáñáóêåõÞ 4 Éáíïõáñßïõ 2013

w w w . p r o t i n e w s . g r

13


14

w w w . p r o t i n e w s . g r

Πάτρα

Έκλεψαν το κυτίο με τα χρήματα για το "Χαμόγελο του Παιδιού" Τελικά κλέφτες και διαρρήκτες δεν σέβονται τίποτα, κι ας είναι ακόμα και για φιλανθρωπικό σκοπό. Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε, άγνωστοι δράστες παραβίασαν την συρόμενη πόρτα μεγάλου σούπερ - μάρκετ που βρίσκεται στην οδό Νοταρά στην περιοχή της Αγυιάς. Από το εσωτερικό και προτού προλάβει να ηχήσει ο συναγερμός του καταστήματος οι δράστες κατάφεραν και αφαίρεσαν το κυτίο με τα κέρματα που υπάρχει στην είσοδο του μαγαζιού για τους σκοπούς του "Χαμόγελου του Παιδιού".

Νέο υψηλό 16 μηνών στο Χ.Α. Σε νέο υψηλό 16 μηνών ανήλθε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, κατοχυρώνοντας τα κέρδη που κατέγραψε στο χθεσινό ράλι. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών ενισχύθηκε κατά 1,17% και διάσπασε ανοδικά τα επίπεδα των 950 μονάδων, κλείνοντας στις 952,30 μονάδες. Ο όγκος συναλλαγών ανήλθε στα 50,490 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,98%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 2,79 %. Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες της Υγείας (+%5,74), των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+4,42%) και της Τεχνολογίας (+4,09%). Αντιθέτως απώλειες παρουσίασε μόνο ο δείκτης των Ταξιδιών (-0,45%). Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της MIG (+7,03%), της Κύπρου (+5,36%),της Τιτάν (+4,24%), της Jumbo (+4,10%) και της Βιοχάλκο (+3,81%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Alpha Bank (-1,96%), της Motor Oil (-1,42%) και της Frigoglass (-1,10%). Ανοδικά κινήθηκαν 127 μετοχές, 34 πτωτικά και 27 παρέμειναν σταθερές.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΙ ΠΥΡΓΟΣ ΟΡΦΕΑΣ 22:00  Άν... 19:50-2 Χόμπιτ: Ένα αναπάντεχο ταξίδι (3D) 18:45-2 21:45 Η Ζωή του Πι (3D) 19:3022:00 Ραλφ, η επόμενη πίστα (έως Κυριακή) 17:30 Ξενοδοχείο για Τέρατα (έως Κυριακή) 18:30

ΑΜΑΛΙΑΔΑ CineCinema Amaliada Ραλφ, η επόμενη πίστα (3D) 17:40 Η Ζωή του Πι (3D) 19:4022:00 Χόμπιτ: Ένα αναπάντεχο ταξίδι 19:00  Άν... 22:00

ËÁÚÊÅÓ ÁÃÏÑÅÓ ÓÔÇÍ ÇËÅÉÁ Áíäñáâßäá

Καιρός αρκετά νεφελώδης που αργότερα θα γίνει ελαφρώς νεφελώδης. 7°C έως 13°C. Άνεμοι ασθενείς βόρειοι έως 2 μποφόρ.

Eιδήσεις

/ ÐáñáóêåõÞ 4 Éáíïõáñßïõ 2013

Ανδρέας Μαρίνος

“Άμεση αντικατάσταση του αξονικού τομογράφου” Ο αξονικός τομογράφος του Νοσοκομείου Πύργου τέθηκε εκτός λειτουργίας εδώ και αρκετές ημέρες. Το φαινόμενο αυτό δεν είναι πρωτόγνωρο, ούτε θα μας απασχολούσε εάν δεν βιώναμε την παρούσα οικονομική κατάσταση, εξαιτίας της οποίας οι προϋπολογισμοί των υπουργείων είναι προφανώς περιορισμένοι. Είναι γνωστό τοις πάσι ότι τα ανταλλακτικά αυτών των

πανάκριβων ιατρικών μηχανημάτων είναι εξίσου υπερβολικά δαπανηρά. Βέβαια στις δύσκολες μέρες που περνάμε και που τα νοσοκομεία μας στερούνται υγειονομικού υλικού επειδή δεν υπάρχουν κονδύλια ή αργούν να αποδεσμευτούν, καταλαβαίνουμε όλοι μας το μέγεθος αυτής της αντιξοότητας. Θα προσπαθήσω να ενημερωθώ άμεσα από τον Υπουργό αν έχει λά-

βει γνώση της υπάρχουσας κατάστασης και θα ζητήσω να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, προκειμένου να αποκατασταθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα η λειτουργικότητα του αξονικού τομογράφου με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του Ηλειακού λαού. Επίσης, με έγγραφο που θα αποστείλω στο Υπουργείο Υγείας θα επισημάνω την αρχαιότητα του μηχανήματος, το

οποίο βρίσκεται σε λειτουργία εδώ και 12 συνεχή έτη, στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο. Συνεπώς είναι επιτακτική ανάγκη να αντικατασταθεί λίαν συντόμως, καθώς τα τεχνικά προβλήματα που θα εμφανίζει ενδέχεται να είναι συχνότερα. Ανδρέας Σπ. Μαρίνος Βουλευτής Ηλείας Ν.Δ. Μέλος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής

Μεταξύ των οποίων και οι 39 που ελέγχονται για περίεργο πλουτισμό

Ραβασάκια του ΣΔΟΕ σε δεκάδες επιχειρηματίες που έβγαλαν χρήμα έξω Στο μικροσκόπιο των υπηρεσιών του ΣΔΟΕ μπαίνουν δεκάδες κάτοικοι της Δυτικής Ελλάδας που έβγαλαν εμβάσματα σε τράπεζες του εξωτερικού τα τρία αυτά χρόνια. Το ΣΔΟΕ αναμένεται να στείλει προσκλήσεις πρώτα στους 39 από τον κατασκευαστικό και επιχειρηματικό κλάδο που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και συμπεριλαμβάνονται στην λίστα με τα 1747 "βαριά" ονόματα που …ψάχνονται για ξαφνικό πλουτισμό με καταθέσεις σε τράπεζες της Ελβετίας.

Οι υπηρεσίες του ΣΔΟΕ έχουν ολοκληρώσει τον έλεγχο της λίστας με τους φορολογούμενους που έβγαλαν

εμβάσματα σε τράπεζες του εξωτερικού τα τρία αυτά χρόνια και θα τους αποστείλει πρόσκληση για να προ-

βούν σε συμπληρωματικές δηλώσεις. Αν δεν το κάνουν αυτό, τότε η Δίωξη θα κάνει λεπτομερή έλεγχο στους φορολογούμενους αυτούς για τυχόν ποσά που "ξέχασαν" να δηλώσουν ώστε να επιβάλλει πρόστιμα για φοροδιαφυγή. Τα ονόματα που ελέγχονται έχουν προκύψει από τη λίστα με τους 54.000 φορολογούμενους που εντόπισε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) και απέστειλε στο ΣΔΟΕ. Υπολογίζεται ότι τα κεφάλαια που έφυγαν από την χώρα ανέρχονται στα 20 δισ. ευρώ

Στη διάρκεια της ληστείας, σχηματίσθηκε δικογραφία σε Ζάκυνθος που έγινε την Παρασκευή 28 βαθμό κακουργήματος. Από Δεκεμβρίου το απόγευμα, οι την έρευνα του Τμήματος Ακλέφτες πήραν με την απειλή σφαλείας Ζακύνθου προέκυπιστολιού κοσμήματα και ψε ότι οι δράστες, την περαχρυσαφικά συνολικής αξίας σμένη Παρασκευή, έχοντας περίπου 70.000 ευρώ! Σύμκαλυμμένα τα χαρακτηριστιφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, ταυτοποιήθη- κά τους, μπήκαν στο κοσμηματοπωλείο, απείλησαν με πιστόλι τον καν ως δράστες και αναζητούνται, δύο κάτοικοι Ζακύνθου, ελλη- 61χρονο ιδιοκτήτη, έσπασαν με λοστό τη τζαμαρία και πήραν από νικής καταγωγής, ηλικίας 27 και 30 ετών, σε βάρος των οποίων τις προθήκες του καταστήματος κοσμήματα και χρυσαφικά.

Εξιχνιάστηκε η ληστεία του κοσμηματοπωλείου

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ - ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΕΚΑΒ: 166 Κέντρο Δηλητηριάσεων: 210-7793777 Νοσοκομείο Πύργου: 26210-82300, 82360 Νοσοκομείο Αμαλιάδας: 26223 60100 Κέντρο Υγείας Κρεστένων: 26250 22222 Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας: 26260 22222 Κέντρο Υγείας Βάρδας: 26233 60000 Κέντρο Υγείας Γαστούνης: 26233 60300 Κέντρο Υγείας Σιμόπουλου: 26223 60400 ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Άμεση δράση Πύργου: 100 Αστ. Δ/νση Ηλείας: 26210-81730, 81731 Τμήμα Τροχαίας Πύργου: 2621081742 Αστυνομικό τμήμα Πύργου: 2621081734

Ασφάλεια Πύργου: 26210-81740 Τροχαία Πύργου: 26210-22100 Αστυνομία Αμαλιάδας: 26220-38210 Ασφάλεια Αμαλιάδας: 26220-38232 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ Πυροσβεστική Πύργου: 199 Πυροσβεστική Αμαλιάδας: 2622022199 Πυροσβεστική Λεχαινών: 2623022199 Πυροσβεστική Κρεστένων: 2625022199 ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ Κατάκολο: 26210-41206, 41500 Κυλλήνη: 26230-26230, 92211 Πάτρα: 2610-341204

ΒΛΑΒΕΣ ΟΤΕ: 13888 ΔΕΗ: 1050 ΔΕΥΑΠ Πύργου: 26210-33702 ΔΕΥΑΠ Αμαλιάδας: 26220-23923 Επιμελητήριο Ηλείας: 26210-34154, 22541, 32225 Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πύργου: 26210-22707, 81117, 22088 Οργανισμός Εργατικής Εστίας: 2621034797 Μητρόπολη Ηλείας: 26210-22527 ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΤΕΛ Πύργου: 26210-20600 έως 20608 Αμαλιάδας: 26220-28892 Αθηνών: 210-5134110-1 Θεσσαλονίκης: 2310-595406 Ιωαννίνων: 26510-41248

Λεχαινών: 26230-22219 Κρεστένων: 26250-22228 Σαβαλίων: 26220-61211 Λάλα: 26240-41213 Βασιλακίου: 26240-71300 Κάμενας: 26240-71330 Γούμερου: 26210-93521 Κουτσοχέρας: 26210-61024 Μουζακίου: 26210-61220 Καράτουλα: 26210-61458 Μαγούλα: 26210-61266 Χελιδόνι: 26240-51204 Λαντζόι: 26240-69049 Νεράιδα: 26240-51350 Πελόπιο: 26240-31405 Ανδραβίδα: 26230-54225 Καβάσιλα: 26230-33202 Νέα Μανωλάδα: 26230-71374 Καρδαμάς: 26220-29560 Επιτάλιο: 26210-71448 Κυπαρισσία: 27610-22260 Ανδρίτσαινα: 26260-22239 Ζαχάρω: 26250-31219 Γιαννιτσοχώρι: 26250-61468 Φιγαλεία: 26250-41696 Βάρδα: 26230-73014 Γαστούνη: 26230-35115


/ ÐáñáóêåõÞ 4 Éáíïõáñßïõ 2013

Ειδήσεις - Ανακοινώσεις

w w w . p r o t i n e w s . g r

15

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΥΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΜΑΝΙΤΑΚΗ

Στην τελική ευθεία το “ψαλίδι” στο Δημόσιο Σ

το μικροσκόπιο της κυβέρνησης έχουν τεθεί οι συγχωνεύσεις διευθύνσεων στα υπουργεία, το νέο οργανόγραμμα και μείωση των δομών τους, με στόχο, και υπό τη δαμόκλειο σπάθη της Τρόικας, το …λιγότερο κράτος, την εξοικονόμηση πόρων και την ευέλικτη λειτουργία της Διοίκησης. Μάλιστα, βρίσκεται στην τελική ευθεία το "κόψε -ράψε" των υπηρεσιών όλων των υπουργείων που αλλάζουν μορφή και λειτουργία. Μαραθώνια ήταν η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης (3.1.2013) για τις αλλαγές στη λειτουργία των οργανισμών των υπουργείων και την αξιολόγηση των υπηρεσιών τους. Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνεδρίαση μετείχαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντ. Μανιτάκης, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείο Εσωτερικών κ. Ιω. Ιωαννίδης. Ήδη, ο κ. Μανιτάκης προωθεί με γοργούς ρυθμούς τις κυβερνητικές δεσμεύσεις για θεσμικές τη αλλαγές στη δημόσια διοίκηση. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει διατυπώσει χρονοδιάγραμμα στην όλη διαδικασία, διατυπώνοντας σε δημόσια παρέμβασή του ότι εντός του Ιανουαρίου του 2013 θα ξεκαθαρίσει το θεσμικό πλαίσιο, το οποίο θα διέπει τη λειτουργία των νέων οργανισμών των υπουργείων αλλά και το πλαίσιο της αξιολόγησης των ικανοτήτων του προσωπικού. Μάλιστα, τα πρώτα υπουργεία στα οποία ξεκίνησε η αξιολόγηση των δομών τους

Στο μικροσκόπιο της κυβέρνησης έχουν τεθεί οι συγχωνεύσεις διευθύνσεων στα υπουργεία, το νέο οργανόγραμμα και μείωση των δομών τους

ΔΕ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Μέχρι 31/1 η απογραφή συνταξιούχων σε ΔΕΗ, ΕΤΕ και ΑΤΕ Το ΙΚΑ θα αναστείλει τις συντάξεις όσων δεν απογραφούν

ήταν το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και το Υπουργείο Περιβάλλοντος , Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), οι δομές των οποίων μειώθηκαν άνω του 50%. Σύμφωνα με τους κυβερνητικούς στόχους, μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα είναι έτοιμα τα οργανογράμματα και των υπόλοιπων υπουργείων, ώστε ακολούθως να γίνει αξιολόγηση στους φορείς που δεν ανήκουν στη Γενική Κυβέρνηση (δηλαδή νομικά πρόσωπα κ.ά.). Μια ημέρα πριν, την Τετάρτη, ο κ. Μανιτάκης είχε σύσκεψη , για το ίδιο θέμα, με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκη και τον υπουργό Υγείας κ. Αν. Λυκουρέντζο και υπηρεσιακούς παράγοντες άλλων υπουργείων ενώ την Παρασκευή (4. 1.2013) έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας κ. Ιω. Βρούτση. Αξίζει να σημειωθεί ότι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ο κ. Μανι-

τάκης συντονίζει την όλη προσπάθεια ώστε να ολοκληρωθεί εντός του Ιανουαρίου η αξιολόγηση των δομών όλων των υπουργείων και να εγκριθεί από το υπουργικό κυβερνητικό συμβούλιο, στο οποίο προΐσταται ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς. Στη σύσκεψη με τον κ. Στυλιανίδη συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν την αξιολόγηση των δομών του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο, εκτός άλλων, έχει υπό την εποπτεία του τους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης με ενισχυμένο τον ελεγκτικό του ρόλο. Το νέο οργανόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών καθορίζεται, και στη βάση νέων …μνημονιακών προβλέψεων, καθώς προωθείται για παράδειγμα ο μηχανισμός του λεγόμενου Παρατηρητηρίου Ποιότητας, που ουσιαστικά θα ελέγχει τους ΟΤΑ ώστε να μη δημιουργούν νέα χρέη στον προϋπολογισμό τους, με αποκλίσεις απ' το επιχειρη-

ΚΗΔΕΙΑ Ôïí ðïëõáãáðçìÝíï ìáò

ΔΙΟΝΥΣΙΟ του Φωτίου ΜΠΑΣΕΤΑ Åôþí 87 Èáíüíôá êçäåýïìå óÞìåñá ÐáñáóêåõÞ 4/01/2013 êáé þñá 12:00ð.ì. åê ôïõ Éåñïý Íáïý Áãßïõ Âáóéëåßïõ ×åëéäïíéïý, êáé ðáñáêáëïýìå óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðáñáêïëïõèÞóïõí ôçí åêöïñÜ ôïõ. ×åëéäüíé 4/01/2013 Ç ÓÕÆÕÃÏÓ: ÅëÝíç. ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ: ÉùÜííá & Áðüóôïëïò Óðáíüðïõëïò, ×ñõóïýëá & ÄéïìÞäçò Ðáðá÷ñéóôüðïõëïò. ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ: ¢ííá, ×ñÞóôïò, Êùíóôáíôßíá, Íéêüëáïò. ÏÉ Ë. ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ, Ìáíùëïðïýëïõ 58, Ôçë. üëï ôï 24ùñï: 26210-34017, 30730, 34217, 27158, 25223, ÐÕÑÃÏÓ, Êéíçôü 6944342471 Ïéêßáò: 25223

σιακό τους πρόγραμμα. Την ίδια ώρα, βέβαια, το "μάτι"-ελεγκτικός μηχανισμός, οι περικοπές στη χρηματοδότηση των ΟΤΑ, στο πλαίσιο της μνημονιακής πολιτικής, αλλά και ο "βραχνάς" της μείωσης των δομών των οργανισμών και του αριθμού των εργαζομένων εκεί έχει προκαλέσει αντιδράσεις στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Συνδικαλιστές αλλά και δημοτικές Αρχές βλέπουν με ανησυχία το "ψαλίδι" και μιλούν για υποβάθμιση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και για προβλήματα λειτουργίας, με ιδιαίτερα έμφαση στις επιπτώσεις σε υπηρεσίες , κυρίως κοινωνικού χαρακτήρα, που αφορά ιδιαίτερα σε ευάλωτα οικονομικά στρώματα του πληθυσμού, τα οποία την περίοδο της κρίσης, απευθύνονται στις δημοτικές υπηρεσίες. Ο κ. Στυλιανίδης, πάντως, έχει αποδυθεί σε αγώνα δρόμου για την επιτάχυνση των διαδικασιών, στο πλαίσιο της κυβερνητικής γραμμής για μικρότερο και λιγότερο κοστοβόρο κράτος. Μάλιστα, προβάλλει ότι το υπουργείο Εσωτερικών είναι πρωταθλητής των περικοπών και θυμίζοντας τη μείωση δημόσιων δαπανών του υπουργείου κατά 55% τα τελευταία χρόνια και φέτος μείωση κατά 3% των ληξιπρόθεσμων οφειλών του παρελθόντος.

Έως τις 31 Ιανουαρίου θα συνεχιστεί η απογραφή των συνταξιούχων των ταμείων της ΔΕΗ, της Αγροτικής και της Εθνικής Τράπεζας που έχουν ενταχθεί στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του ΙΚΑ, η καταγραφή για τους συνταξιούχους των ταμείων της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΤΣΠ-ΕΤΕ) και της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΤΣΠ-ΑΤΕ), θα πραγματοποιείται μέσω των Τραπεζών Αγροτική, Πειραιώς και Εθνική και του τοπικού υποκαταστήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ασφαλισμένων των Εντασσομένων ταμείων και κλάδων ΤΣΠ-ΑΤΕ, ΤΣΠ-ΕΤΕ, ΤΑΠ-ΕΤΒΑ και ΤΑΠΑΕ-ΕΘΝΙΚΗ (Δραγατσανίου 8 - Τ.Κ. 105 59 Αθήνα). Όσον αφορά τους συνταξιούχους του ΤΑΠ-ΔΕΗ, η καταγραφή θα πραγματοποιείται μέσω του τοπικού υποκαταστήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ του ΤΑΠ-ΔΕΗ (Μυλλέρου 13 - 104 36 Αθήνα) και όχι μέσω τραπεζών. Οι συνταξιούχοι της Περιφέρειας μπορούν να προσέρχονται στα κατά τόπους υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (Τμήματα Πληρωμών Συντάξεων) και να καταθέτουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τα οποία αναγράφονται κατά περίπτωση στην επιστολή που τους έχει σταλεί μαζί με το μηνιαίο ενημερωτικό σημείωμα σύνταξης μηνών 8ου και 9ου 2012, θεωρημέα για το γνήσιο της υπογραφής από την Αστυνομία ή τα ΚΕΠ, όπου αυτό απαιτείται. Η διοίκηση του Ιδρύματος τονίζει επίσης ότι μετά την εκπνοή της προθεσμίας δεν θα δοθεί άλλη παράταση και το ΙΚΑ θα προχωρήσει στην αναστολή καταβολής της σύνταξης των αναπόγραφων συνταξιούχων. ÓÕËËÏÃÏÓ ÏÉÊÉÓÔÙÍ ÓÐÉÁÍÔÆÁÓ

ÁÍÁÊÏÉÍÙÓÇ

Ôçí ÊõñéáêÞ 6 Éáíïõáñßïõ 2013 èá ðñáãìáôïðïéçèåß ç áêïëïõèßá ôïõ Áãéáóìïý ôùí ÕäÜôùí. Ôï ðñùß êáé þñá 7:00 èá îåêéíÞóåé ï üñèñïò êáé ç Èåßá ëåéôïõñãßá óôïí Éåñü Íáü ôçò Ìåôáìïñöþóåùò Ôïõ ÓùôÞñïò ÓðéÜíôæáò. Èá áêïëïõèÞóåé ï Áãéáóìüò ôùí õäÜôùí óôçí ðáñáëßá ôïõ ïéêéóìïý êáé óôç óõíÝ÷åéá èá êïðåß ç Ðñùôï÷ñïíéÜôéêç ðßôá óôï ðñïáýëéï ôïõ Íáïý. Ï Óýëëïãïò Ïéêéóôþí ÓðéÜíôæáò êáëåß üëïõò ôïõò ïéêéóôÝò, ôéò áñ÷Ýò ôïõ ôüðïõ, ôïõò ãåßôïíåò óõëëüãïõò êáé üóïõò áãáðÜíå ôç ÓðéÜíôæá, íá ðáñáâñåèïýí óôéò ðáñáðÜíù åêäçëþóåéò. Åê ôïõ Ä.Ó

ÄÅÄÄÇÅ Äéåýèõíóç ÐåñéöÝñåéáò ÐåëïðïííÞóïõ - Çðåßñïõ Ðåñéï÷Þ Ðýñãïõ Ðáðáãåùñãßïõ & Áñ÷éìÞäïõò, 27100, ÐÕÑÃÏÓ

ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ Åéäïðïéïýíôáé ïé åíäéáöåñüìåíïé êÜôïéêïé üôé ãéá íá åêôåëåóôïýí áðáñáßôçôåò Ôå÷íéêÝò åñãáóßåò ôçò ÄÅÄÄÇÅ èá ãßíïõí ïé åîÞò äéáêïðÝò çëåêôñéêïý ñåýìáôïò: 1. Ôï ÓÜââáôï 05/01/2013 êáé áðü þñá 08.30 Ýùò 14.00 óôçí ðåñéï÷Þ ÓõíôñéÜäá áðü Áãßïõ Ãåùñãßïõ Ýùò Íïóïêïìåßï Ðýñãïõ êáé óôçí âéïìç÷áíéêÞ ðåñéï÷Þ ÓõíôñéÜäáò óôéò åðé÷åéñÞóåéò ÄÏÎÁ ÁÂÅÔÅ, ÂÕÈÏÕËÊÁÓ ÁÅ êáé óôçí ãýñù áãñïôéêÞ ðåñéï÷Þ, ôïõ ÄÞìïõ Ðýñãïõ. Áí ïé åñãáóßåò ôåëåéþóïõí íùñßôåñá, ôï ñåýìá èá îáíáäïèåß ðñéí áðü ôï ÷ñüíï ëÞîçò ôçò äéáêïðÞò ðïõ áíáöÝñåôáé ðéï ðÜíù. Ãé' áõôü ôï ëüãï ïé çëåêôñéêÝò åãêáôáóôÜóåéò êáé ôá äßêôõá ôçò ÄÅÄÄÇÅ èá ðñÝðåé íá èåùñïýíôáé üôé Ý÷ïõí óõíÝ÷åéá ñåýìá. ¸ôóé ãéá ëüãïõò áóöáëåßáò, áðáãïñåýåôáé ç ðñïóÝããéóç óå áãùãïýò Þ Üëëá óôïé÷åßá ôïõ äéêôýïõ áêüìá êé áí âñßóêïíôáé êáôáãÞò, ãéáôß õðÜñ÷åé óïâáñüò êßíäõíïò áôõ÷Þìáôïò. Ï ÄÅÄÄÇÅ åßíáé ç 100% èõãáôñéêÞ åôáéñßá ôçò ÄÅÇ Á.Å. ðïõ äéá÷åéñßæåôáé ôï Åëëçíéêü Äßêôõï ÄéáíïìÞò ÇëåêôñéêÞò ÅíÝñãåéáò. Ðëçñïöïñßåò ãéá ôéò ðñïãñáììáôéóìÝíåò äéáêïðÝò áíÜ Ðåñéï÷Þ, êáèçìåñéíÜ, áíáñôþíôáé óôï site ôïõ ÄÅÄÄÇÅ, www.deddie.gr. Äéåýèõíóç Ðåñéï÷Þò Ðýñãïõ


Η

άφιξη του Στέλιου Γιαννακόπουλου στην Ελλάδα, σηματοδοτεί και την έναρξη του χειμερινού μεταγραφικού σχεδιασμού στην ομάδα του Πανηλειακού. Πιο συγκεκριμένα από τους ερυθρόλευκους, αναμένεται να αποχωρήσουν παίκτες, ενώ συνάμα να ενισχυθεί και η ομάδα μέσα από μια λίστα υποψήφιων μεταγραφικών στόχων την οποία έχει καταρτίσει ο Γιαννακόπουλος και την οποία έχει παραδώσει στη διοίκηση. Όλα αυτά βεβαίως θα αρχίσουν να ξεκαθαρίζουν μετά το κρίσιμο παιχνίδι της Κυριακής απέναντι στην Επισκοπή, παιχνίδι το οποίο θα ξεκινήσει στις 2μ.μ.

 ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ

Αφίξεις και αποχωρήσεις παικτών θα έχουμε προσεχώς στον Πανηλειακό-Ανήμερα των Φώτων με Επισκοπή

ÅðéóêïðÞ êáé ó÷åäéáóìüò åíüøåé Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου

ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ 4 ÉÁÍÏÕÁÑÉÏÕ 2013

ΔΟΞΑ Ν.Μ.

¢öéîç Ôóßñêïâéôò Χθες το βράδυ επρόκειτο να επιστρέψει στην Ελλάδα ο Μίκι Τσίρκοβιτς, έπειτα από ολιγοήμερο ταξίδι στην πατρίδα του για τις γιορτές. Η άφιξη του Σέρβου σηματοδοτεί την έναρξη του χειμερινού σχεδιασμού στη Δόξα (αφίξεις, αποχωρήσεις παικτών). Χθες το βράδυ συνεδρίαζε το Δ.Σ. της Δόξας προκειμένου να αποφασίσει για την υπόθεση-Μενίκου, αλλά και δυο-τρεις ακόμα περιπτώσεις μεταγραφικών στόχων. .

Ανήμερα των Φώτων λοιπόν επαναρχίζει το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ 2 και ο Πανηλειακός ρίχνεται στη "μάχη", υποδεχόμενος μια από τις καλύτερες ομάδες της Λίγκας, την Επισκοπή Ρεθύμνου, ένα σύνολο πολύ ισχυρό και με πρωταγωνιστικές βλέψεις. Το παιχνίδι αυτό, θα ξεκινήσει στις 2 μετά το μεσημέρι, για συγκοινωνιακούς λόγους και προκειμένου να αναχωρήσει έγκαιρα η ομάδα της Κρήτης πίσω για το νησί. Στο μεταξύ χθες η ΕΠΟ, ανακοίνωσε και το διαιτητικό τρίο το οποίο θα διευθύνει αυτό το παιχνίδι και είναι οι Νικολόπουλος, Αδαμόπουλος και Καρβούνης, από την ΕΠΣ Μεσσηνίας.

Χάνει βαθμούς η Καλαμάτα Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠFOOTBALL LEAGUE 2 ΟΠΑΠ, δέχθηκε πριν από λίγο την ένσταση της Προοδευτικής κατά της Μαύρης Θύελλας για την υπόθεση Πούτσι, πράγμα που σημαίνει πως η Καλαμάτα πάει πλέον -3 (!) βαθμούς και 5.000 ευρώ πρόστιμο! Ήταν μία απόφαση λίγο πολύ πια αναμενόμενη, όμως το μεσσηνιακό ΤΑΠ ελπίζει

πλέον στην έφεση στην Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ…

Ευχές από τον Πανηλειακό

Αναλυτικά: "Η FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ- FOOTBALL LEAGUE 2 ΟΠΑΠ, δέχθηκε την ένσταση του ΤΑΠ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ κατά του ΤΑΠ ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Κατακύρωσε τον αγώνα υπέρ της ανυπαίτιας ομάδας ΤΑΠ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ με τέρματα 3-0. Επέβαλε στο ΤΑΠ ΚΑΛΑΜΑΤΑ την χρηματική ποινή των πέντε (5.000) ευρώ. Διέταξε την επιστροφή του καταβληθέντος παραβόλου στο ΤΑΠ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ (ένσταση αντικανονικής συμμετοχής ποδοσφαιριστή για τον αγώνα της 11-11-2012 με ΤΑΠ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ)".

Τις ευχές του έστειλε ο Πανηλειακός με επίσημη ανακοίνωσή του: "H Διοίκηση της ομάδας,ο προπονητής Στέλιος Γιαννακόπουλος & το προπονητικό Team ,οι παίχτες του ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΥ σας ευχόμαστε να έχετε μια καλή και αποδοτική χρονιά. Η νέα χρονιά να πραγματοποιήσει σε όλους τα όνειρα τους. Υγεία-Ευτυχία-Προσωπική ευτυχία σε εσάς και τις οικογένειές σας". Κοπή πίτας φιλάθλων Αύριο Σάββατο, 5 Γενάρη και ώρα 7.30 μμ. στα γραφεία του Συλλόγου Φιλάθλων στον Πύργο, θα πραγματοποιηθεί η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των φιλάθλων του Πανηλειακού. Καλούνται όλα τα μέλη αλλά κι όλοι οι φίλοι να παρευρεθούν Ενώ, όπως αναμένεται, παρούσα θα είναι και η ποδοσφαιρική ομάδα του Πανηλειακού.

Απόψε στις 5μ.μ. street party Σήμερα το απόγευμα στις 5μ.μ.,στην πλατεία του Πύργου ο Πανηλειακός διοργανώνει " Street Party".Το πάρτι είναι ελεύθερο για όλους. Με ανακοίνωσή του ο Πανηλειακός προσκαλεί όλους να είναι εκεί: "Σας προσκαλούμε και σας περιμένουμε! Θα χαρούμε να είστε μαζί μας για να ανταλλάξουμε τις ευχές από κοντά". Το πάρτι αυτό, ήταν προγραμματισμένο για πριν τα Χριστούγεννα, ωστόσο είχε αναβληθεί λόγω της κακοκαιρίας.

Πρωταθλήματα Προεπιλογής

Ποδαρικό με νίκες για τις Μικτές της Κεφαλονιάς. Το ματς των Νέων έγινε στη Μυρτιά, ενώ αυτό των Παίδων στο Ενωσιακό της Σπιάντζας. Αυτό προκειμένου να ξεκινήσουν και τα δυο ματς την ίδια ώρα και να προλάβουν να φτάσουν οι ομάδες της Κεφαλονιάς, οι οποίες διανυκτέρευσαν χθες στην Ηλεία.

55΄ο Μονόλιθος. Για το συγκρότημα του Βασίλη Αντωνιάδη έπαιξαν οι: Λούτος, Κατηφόρης, Μηλιαράκης, Μοσχούλιας (30΄Μάρκου), Χαραλάμπους (25΄λ.τ. Μπακόπουλος), Γεωργίου, Λευκαδίτης, Κακολύρης, Μπακάλης (65΄Μαργαρώνης), Λεωνιδόπουλος, Μονόλιθος.

Δύσκολη νίκη για τους Νέους Τη νίκη με 2-1 σημείωσε η Μικτή Νέων Ηλείας σε βάρος της Κεφαλονιάς. Η Κεφαλονιά ήταν Με δυο νίκες συνέχισαν τις αγωνιστικές τους υ- αυτή που άνοιξε το σκορ στο 5΄με τον Βουκελάποχρεώσεις οι Μικτές ομάδες της Ηλείας. Οι ο- το, για να ισοφαρίσει στο 40΄ο Μπακάλης σε 1μάδες της ΕΠΣΗ, έκαναν ποδαρικό στο 2012 με 1. Τη νίκη στην ομάδα της Ηλείας χάρισε στο επιτυχία, κόντρα στα αντίστοιχα συγκροτήματα

Ευρεία νίκη για τους Παίδες Μεγάλη σε έκταση νίκη σημείωσαν οι Παίδες, οι οποίοι επιβλήθηκαν με σκορ 9-0. Τα τέρματα για την Ηλεία σημείωσαν οι Λούρμπας (2), Νικολακόπουλος (2), Γκίτσης (2), Καραβατάς (2) και Γεωργακόπουλος. Για το συγκρότημα του Αντώ-

Äýóêïëç áëëÜ êáé ðïëý êñßóéìç íßêç óçìåßùóå ç ÌéêôÞ ÍÝùí.

νη Χρυσανθακόπουλου, έπαιξαν οι: Λαδάς, Γιαννακόπουλος (41΄Στριγάς), Σάμαρης, Αργυρόπουλος (41΄Ζωγόπουλος), Γκίτσης, Σοφιανόπουλος, Λούρμπας, Μπινιώρης (41΄Γεωργακόπουλος), Νικολακόπουλος, Καραβατάς, Κουμανιώτης.


17 ÐáñáóêåõÞ 4 Éáíïõáñßïõ 2013

Αίας Γαστούνης

Ðñïâëçìáôéóìüò êáé óêåðôéêéóìüò

Ξενοφών Κρεστένων

ÓêÝöôåôáé ôï äåýôåñï ãýñï

Μια νίκη σε ολόκληρο τον πρώτο γύρο έχει να επιδείξει ο ιστορικός σύλλογος της παραμονής.

Του Πάνου Ηλιόπουλου

Έ

ντονος προβληματισμός και σκεπτικισμός επικρατεί στις τάξεις του Αίαντα Γαστούνης μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, με τους "κόκκινους" να βρίσκονται σταθερά καθηλωμένοι στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Πιο συγκεκριμένα ο ιστορικός σύλλογος με απολογισμό 1 νίκη , 7 ισοπαλίες και 7 ήττες είναι προτελευταίος έχοντας βαθμολογική συγκομιδή 10 βαθμούς, γεγονός που σημαίνει πως πρέπει να βελτιώσει πολλά στοιχεία στο δεύτερο γύρο αν θέλει να διεκδικήσει και να ανανεώσει το εισιτήριο

Πιθανή η απόκτηση παικτών Άτομα που βρίσκονται κοντά στην ομάδα και παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις, επισημαίνουν πως έγιναν λάθη τα οποία στοίχισαν αρκετά στους "κόκκινους" της Γαστούνης, αλλά το βάρος δίνεται στη συνέχεια με απώτερο σκοπό να υπάρξουν σημάδια βελτίωσης και μάλιστα σύντομα καθώς ο μαραθώνιος βρίσκεται σε εξέλιξη. Από όλους επισημαίνεται πως πρέπει να καταβληθεί μεγαλύτερη προσπάθεια στο γήπεδο, ενώ πιθανό την ομάδα να απασχολήσει και το θέμα της μεταγραφικής ενίσχυσης στην αμυντική γραμμή. Ανακοινώσιμο ακόμα δεν υπάρχει τίποτα, αλλά έγκυρες πληροφορίες λένε πως ο Αίαντας θα κινηθεί για την από-

κτηση ενός στόπερ. Στα της προετοιμασίας, αυτή συνεχίζεται υπό τις οδηγίες του τεχνικού Ζώη Ανδριόλα με το βάρος να δίνεται στην αναμέτρηση του Σαββάτου με τον Κένταυρο Μαγούλας. Παιχνίδι με σημαντικό βαθμό δυσκολίας, στο οποίο η ομάδα της Γα-

στούνης στοχεύει μόνο στους βαθμούς της νίκης και σε τίποτα άλλο. Στα ευχάριστα το ότι εξέτισαν και επιστρέφουν οι Μαλυσόβας και Σταματάτος, ενώ από την αντίπερα για μια ακόμα αγωνιστική θα λείψει ο τιμωρημένος Χριστοφοράτος.

ΠΑΟ Βάρδας

Σημαντική η νίκη στα Κρέστενα ε τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του για τον πρώτο γύρο η ομάδα της Βάρδας. Πιο συγκεκριμένα το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής οι "πράσινοι" της Βουπρασίας παρουσιάζοντας ένα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο επικράτησαν μέσα στα Κρέστενα του τοπικού Ξενοφώντα με σκορ 3-0, αποτέλεσμα που θα βοηθήσει σε πολλούς τομείς. Κάτι τέτοιο άλλωστε ανέφερε σε δηλώσεις του και ο τεχνικός της ομάδας Θοδωρής Πατρώνης: "Ασφαλώς και ήταν μια πολύ μεγάλη νίκη απέναντι σε ένα δυνατό αντίπαλο, σε έναν αγωνιστικό χώρο που δυσκόλεψε αρκετά τις προσπάθειες μας. Για το λόγο αυτό πρέπει να συγχαρώ τους ποδοσφαιριστές μου, ενώ το εν λόγω αποτέλεσμα θα βοηθήσει σημαντικά και στον τομέα της ψυχολογίας", επεσήμανε χαρακτηριστικά ο αχαιός προπονητής.

Μ

Εστιάζει σε Κατάκολο… Όσον αφορά τη συνέχεια, με την ψυχολογία αρκετά ανεβασμένη μετά τη νίκη και το διπλό στα Κρέστενα η Βάρδα κοιτάζει τη συνέχεια και ειδικότερα το δεύτερο ήμισυ του μαραθωνίου. Ο λόγος είναι να βελτιώνεται σε κάθε ματς με απώτερο σκοπό να παρουσιάζει ένα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο, βοηθώντας στην επίτευξη του στόχου που είναι η κατάκτηση της πρώτης θέσης. Πρώτο εμπόδιο για το δεύτερο γύρο αλλά και για το 2013 αύριο Σάββατο με τον Αργοναύτη στο "Γ. Καλάκος". Αναμέτρηση με το δικό της ενδιαφέρον απέναντι στην ομάδα του λιμανιού από την

οποία η Βάρδα είχε ηττηθεί στην πρεμιέρα, με τα δεδομένα και τις καταστάσεις να είναι τελείως διαφορετικά στην παρούσα φάση. Όπως είναι φυσικό ο ΠΑΟΒ θέλει να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις του, με τον κ. Πατρώνη να μην υπολογίζει στις υπηρεσίες του τιμωρημένου Δημητρόπουλου ενώ θα λείψει και ο τραυματίας Μπισμπάρδης.

"Κεφάλαιο" μεταγραφές… Όσον αφορά το "κομμάτι" της μεταγραφικής ενίσχυσης, θεωρείται σίγουρο πως θα απασχολήσει την ομάδα της Βουπρασίας. Στην παρούσα φάση δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, κάτι που θα συμβεί τις επόμενες ημέρες. Για το λόγο αυτό και προκειμένου να συ-

ζητηθούν αναλυτικά όλα τα δεδομένα, αναμένεται να υπάρξει συνάντηση ανάμεσα στη διοίκηση και τον τεχνικό Θοδωρή Πατρώνη. Π. Ηλιόπουλος

18 20 28 40 44

7

2171164

Ο δεύτερος γύρος οι υποχρεώσεις του οποίου ξεκινούν αύριο με το εκτός έδρας ματς με τη Δάφνη, θα διεξαχθεί σε ουδέτερο, βρίσκεται στο επίκεντρο στις τάξεις του Ξενοφώντα Κρεστένων. Οι "κόκκινοι" αποφεύγοντας τα μεγάλα λόγια και τις βαρύγδουπες δηλώσεις, στοχεύουν να παρουσιάσουν ένα πρόσωπο που παρουσίασαν και στη συντριπτική πλειοψηφία του πρώτου γύρου πρόσωπο με τον Ξενοφώντα να βρίσκεται στην περίοπτη τρίτη θέση. Για να συμβεί όμως κάτι τέτοιο απαιτείται προσοχή, πειθαρχία και σοβαρότητα με τους "κόκκινους" να καλούνται να ανεβάσουν στροφές σε σχέση με την εικόνα που παρουσίασαν στα δυο τελευταία παιχνίδια με Αστέρα και Βάρδα. Αναμετρήσεις στις οποίες ο σύλλογος των Κρεστένων παρουσίασε ένα μέτριο σε γενικές γραμμές πρόσωπο γνωρίζοντας ισάριθμες ήττες. Τα συγκεκριμένα παιχνίδια όμως ανήκουν στο παρελθόν και στους "κόκκινους" προσπαθούν να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα αρχής γενομένης από το ματς κόντρα στη Δάφνη, από το οποίο θα λείψουν ο τιμωρημένος Δρακόπουλος και ο τραυματίας Διονυσόπουλος.

Κεραυνός Χειμαδιού

ÐÜíïðëïò ìå ÁóôÝñá

Στους ρυθμούς του αυριανού πολύ σημαντικού αγώνα με τον Αστέρα Αμαλιάδας κινούνται άπαντες στις τάξεις του Κεραυνού Χειμαδιού. Παιχνίδι με το οποίο η ομάδα της Ωλένης ξεκινά τις υποχρεώσεις της στο δεύτερο γύρο, θέλοντας να δώσει συνέχεια στο πολύ καλό πρόσωπο που επέδειξε στον πρώτο γύρο. Το κλίμα στις τάξεις του συλλόγου βρίσκεται σε πολύ καλά επίπεδα ειδικά μετά το διπλό στο Παλαιοχώρι την περασμένη αγωνιστική και άπαντες ελπίζουν σε ανάλογη συνέχεια. Φυσικά στον Κεραυνό όλοι τους αναγνωρίζουν πως το έργο τους θα είναι πολύ δύσκολο απέναντι στον Αστέρα που μέχρι τώρα είναι αήττητος οδηγώντας την κούρσα, αλλά στην ομάδα του Χειμαδιού πιστεύουν πως μπορούν να τα καταφέρουν αρκεί να παρουσιαστούν σοβαροί και πειθαρχημένοι από αρχή μέχρι τέλους. Στα ευχάριστα το ότι δεν υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών ή τιμωριών, ενώ στην ομάδα ποντάρουν πολλά και στον παράγοντα έδρα ενώ θεωρείται δεδομένο πως αν βοηθήσει και ο καιρός στις τάξεις του Κεραυνού θα βρεθούν και πολλοί φίλαθλοι.


18 ÐáñáóêåõÞ 4 Éáíïõáñßïõ 2013

Ðñïåôïéìáóßá ãéá Ëáýñéï

Νίκος Βουρνάς

"Ðñþôá íá ãßíïõìå ïìÜäá"

Η επανεκκίνηση του πρωταθλήματος φέρνει τον Κόροιβο εκτός έδρας

Ο

ι διακοπές λόγω των εορτών τελείωσαν. Και αν οι παίκτες από την περασμένη βδομάδα βρίσκονται πίσω στη βάση τους, έχοντας ξεκινήσει τις προπονήσεις, αύριο Σάββατο 5 Ιανουαρίου, αρχίζει και η αγωνιστική δράση για το νέο έτος. Το πρώτο αυτό παιχνίδι του 2013 θα βρει τον Κόροιβο να αγωνίζεται εκτός έδρας και συγκεκριμένα στο Λαύριο, απέναντι στην τοπική ομάδα, σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο παιχνίδι για τη συνέχεια. Ο Κόροιβος ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του για το 2012 με μια εντός έδρας ήττα απέναντι στο Παγκράτι. Είχε έναν άσχημο επίλογο σε μια χρονιά η οποία γενικά κρίνεται επιτυχημένη. Από τη μια πλευρά η πολύ καλή πορεία στη Β΄ Εθνική και η επάνοδος στην Α2, από την άλλη πλευρά το πολύ καλό ξεκίνημα των κυανό-

λευκων σε αυτό το πρωτάθλημα. Ένα ξεκίνημα το οποίο τους επέτρεψες σε αυτές τις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος να φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Θέλει νικηφόρο ξεκίνημα Ο Κόροιβος έχει λοιπόν την ευκαιρία να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο 2013. Και γι' αυτό θέλει κόντρα στο Λαύριο να κάνει ένα καλό παιχνίδι, επιστρέφοντας και στα νικηφόρα αποτελέσματα. Ο Κόροιβος θέλει να ολοκληρώσει τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος μακριά από σενάρια και βαθμολογικές θέσεις οι οποίες δεν τον εκφράζουν σαν ομάδα. Και γι' αυτό ξέρει ότι με μια εκτός έδρας νίκη θα μπορέσει να σβήσει την τελευταία ήττα, η οποία ήταν και η μοναδική "ανορθογραφία" μέχρι στιγμής στη σεζόν.

Την πρώτη του ομιλία προς τους παίκτες του Ολυμπιονίκη είχε ο Νίκος Βουρνάς, ο νέος προπονητής της ομάδας της Αρχαίας Ολυμπίας. Η ομιλία αυτή, η οποία ήταν ανοιχτή προς τα ΜΜΕ, είχε σαν βασικό της άξονα την προσπάθεια να γίνουν όλοι μια ομάδα: "Αυτό που προέχει είναι να γίνουμε ομάδα. Στόχος μας είναι να μείνουμε κατηγορία. Αυτό μην το ξεχνάτε. Αυτό μας ενδιαφέρει. Και για να μείνουμε κατηγορία πρέπει να πάρουμε νίκες. Αυτές οι νίκες δεν θα έρθουν από μόνες τους. Θα πρέπει να γίνουμε ομάδα. Να αποδώσουμε σαν σύνολο. Δεν με ενδιαφέρει τι μπορεί να κάνει ο καθένας ξεχωριστά και ούτε να μου δείξει ότι είναι καλός παίκτης. Ο καλός παίκτης φαίνεται και μέσα από την ομάδα. Ο προπονητής μπορεί να τον διακρίνει. Πρέπει λοιπόν να έχουμε νοοτροπία συνόλου. Και να βγάλουμε σκληράδα στο παρκέ. Να παίξουμε σαν άντρες. Με λόγια δεν έρχονται οι νίκες και η παραμονή. Θα δουλέψουμε πάρα πολύ σκληρά και θα απαιτήσω πειθαρχία. Ο καθένας εδώ που βρίσκεται πρέπει να βρει το δικό του ατομικό κίνητρο. Εγώ είχα χρόνια να δουλέψω τόσο χαμηλά. Ωστόσο είπα να έρθω και να προσπαθήσω να μείνει ο Ολυμπιονίκης στη Γ΄ Εθνική. Αυτό είναι για μένα το προσωπικό μου κίνητρο. Να επιτύχω κάτι που φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο. Με τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να βρείτε και εσείς κίνητρα. Άλλος επειδή παίρνει κάποια χρήματα. Άλλος επειδή θέλει να βγαίνει στο χωριό με το κεφάλι ψηλά. Όλοι πρέπει να έχουν ένα κίνητρο, το οποίο μπορεί να διαφέρει. Εκείνο που δεν διαφέρει και είναι για όλους ίδιο, είναι ο στόχος. Και ο στόχος μας είναι να μείνουμε στη Γ΄ Εθνική. Γι' αυτό το λόγο και δεν θέλω να έχετε αντιρρήσεις στις θέσεις που σας βάζω. Δύο-τρεις από εσάς σας γνωρίζω, τους υπόλοιπους μέσα από DVD. Θα δω κάποια παιχνίδια σας, θα σας γνωρίσω και αν διαπιστώσω και κάποια θετικά πράγματα από τον προηγούμενο προπονητή, γιατί όχι να μην τα διατηρήσουμε στο παιχνίδι μας".


19 ÐáñáóêåõÞ 4 Éáíïõáñßïõ 2013

"Åßìáé Ìðüëôïí…" Ζητήσαμε από τον Στέλιο Γιαννακόπουλο να μας σχολιάσει την εξαιρετική πορεία που κάνει η Χαλ και διεκδικεί με αξιώσεις την άνοδό της στην Πρέμιερ Λιγκ. Ωστόσο απέφυγε με χαρακτηριστικό τρόπο να μιλήσει και να σχολιάσει το γεγονός ότι έστω και για λίγο, οι Τίγρεις ήταν η ομάδα του: "Εντάξει, έχω φυλάξει και δέκα φανέλες της Χαλ, ωστόσο θέλω να το ξεκαθαρίσω. Είμαι Μπόλτον…", ανέφερε με έμφαση. Σο.Φ.

Ρεκόρ αυτογκόλ στην Αγγλία. Γατάκια! Εμείς τόσα είδαμε μόνο στο Πανιώνιος-ΟΦΗ…

Δεν είναι αμυντικός Ο λόγος για τον οποίο ο Ντένις Μενίκου δεν έπιασε στη Δόξα είναι προφανής. Ο παίκτης αυτός είναι επιθετικογενής. Δεν είναι αμυντικός. Και δεν γινόταν να προσφέρει ούτε ως αριστερό μπακ, ούτε ως αμυντικό χαφ. Στον Πανηλειακό έφτιαξε το όνομά του σαν αριστερός ή δεξιός χαφ εξτρέμ, πάντα με πρωτοβουλίες στο παιχνίδι του. Είναι τα χαρακτηριστικά του δημιουργικά και όχι ανασταλτικά. Άλλωστε και ως αριστερό μπακ στη Δόξα, τις καλύτερες εμφανίσεις του τις έκανε βγαίνοντας και δημιουργώντας. Κανείς δεν θα τον θυμάται για ένα καλό αμυντικά παιχνίδι που έκανε… Σο.Φ.

Πήγε στο μπάσκετ…

Τελικά ο Λεονάρντο Κουράτολο δεν στέριωσε στο ποδόσφαιρο. Μετά τον Αστέρα πήγε στον Πανηλειακό, εξέτασε διάφορες περιπτώσεις, ωστόσο ο επόμενος σταθμός του ήταν μια ομάδα μπάσκετ και συγκεκριμένα ο Ολυμπιονίκης. Δεν ξέρουμε αν θα ξεκινήσει να εκπαιδεύεται στα τρίποντα, σίγουρα όμως η χορηγία που κάνει στον Ολυμπιονίκη, είναι αυτή τη στιγμή σανίδα σωτηρίας για την ομάδα της Αρχαίας Ολυμπίας. Σο.Φ.

Μάχη για δυο ο τίτλος Φινάλε για τον πρώτο γύρο στο πρωτάθλημα της Α1 Βέρροιος ελάχιΜε τον στα εικοσιτετράωρα πριν την αΠάνο Ηλιόπουλο νατολή του 2013 και αν βρισκόμαστε ακριβώς στα μισά, το τοπίο στη μάχη της κατάκτησης του τίτλου αρχίζει και ξεκαθαρίζει σε σημαντικό βαθμό. Ειδικότερα αν και στο ποδόσφαιρο ποτέ μη λες ποτέ, μετά και από τα αποτελέσματα των τελευταίων αγωνιστικών φαίνεται πως για τον τίτλο του πρωταθλητή θα μονομαχήσουν ο Αστέρας Αμαλιάδας και ο ΠΑΟ Βάρδας. Αυτό γιατί ο Ξενοφώντας Κρεστένων που είχε παρουσιάσει μια πολύ καλή εικόνα, στα ντέρμπι με Αστέρα και ΠΑΟΒ δεν τα κατάφερε και με απολογισμό δυο ήττες δείχνει να χάνει πολύτιμος έδαφος πάντα σχετικά με τη μάχη της κορυφής. Όσον αφορά τους δυο μονομάχους, το φινάλε του πρώτου γύρου βρίσκει τους "βυσσινί" να οδηγούν την κούρσα αήττητοι έχοντας απολέσει μόλις τέσσερις βαθμούς(ισοπαλίες εκτός έδρας με Παλαιοχώρι και Μαγούλα). Πιο συγκεκριμένα ο Αστέρας έχοντας τεράστια δύναμη από το κέντρο και μπροστά ξεκίνησε πολύ δυνατά στον μαραθώνιο, παίρνοντας από την αρχή κεφάλι. Οι "γκέλες" του ΠΑΟΒ εδραίωσαν την ομάδα της Αμαλιάδας στο ρετιρέ, ενώ στα θετικά του είναι πως επικράτησε των "πράσινων" και στο ντέρμπι στην Αμαλιάδα. Από την αντίπερα η ομάδα της Βάρδας ξεκίνησε πολύ μέτρια και οι αναπάντεχες εκτός έδρας ήττες σε Κατάκολο και Σκουροχώρι την έφεραν να κυνηγά από την αρχή τον Αστέρα, ενώ οι "πράσινοι" παρουσιάστηκαν κατώτεροι των προσδοκιών και στο ντέρμπι της Αμαλιάδας. Παρόλα αυτά το τελευταίο διάστημα δείχνουν εμφανή σημάδια βελτίωσης, η νίκη στα Κρεστένα ήταν μεγάλη και θα βοηθήσει από όλες τις απόψεις με τον ΠΑΟΒ να δηλώνει ξεκάθαρα πως θα παλέψει μέχρι τέλους με απώτερο σκοπό να κόψει πρώτος αυτός το νήμα. Στα συν για το σύλλογο της Βουπρασίας το γεγονός ότι στο δεύτερο γύρο έχει να παίξει εντός έδρας με τον Αστέρα.

προόδου Βασίλης α τ α μ ή β ά ικ τ νησε ο Σημαν ΑΟ Βάρδας ξεκί οόδου τα αδημίες του Π

Από τις ακ ντικά βήματα πρ τας κάνει σημα έχει να επιδείΠαντελής, έχον τινό πρώτο γύρο φε ο Στ . των ια όν χρ με τη φανέλα τελευταία ς σαν βασικός ίε ευσ με ρο ι πα τα ζε ές ότι αγωνί ξει πολλ υπέρ του είναι α στ εκ υ ώ πο εν , ς ν" τή ισ "πράσινω Ποδοσφαιρ . ρά ευ πλ ά ξι υδο τη δε πιτυχία σε όλη ός Βαρδαίος αν στοιχείο, ο νεαρ ιο α. έρ όπ ρι ντ κα το ί γη πε λο προσω κάνει αξιό να εί ορ μπ ί θε Π.Η. εχ λέψει και προσ

Οδεύει προς Ε νιππέα;

Αν και επισήμ ως δεν έχει αν ακοινωθεί τίποτ ροφορίες κάνο α, έγκυρες πληυν λόγο πως ο Ενιππέας Λαντ πολύ κοντά σε ζοϊο μια σημαντική μεταγραφή. Πρό υ βρίσκεται του Γιάννη Σπηλ κειται για αυτή ιόπουλου που τώρα αγωνίζετα νίς Αλφειούσας ι στην Αλφειο, ενώ κατά το πα ρελθόν έχει να ρουσίες τόσο σε Πανηλειακό επιδείξει παόσο και σε Δά Επιθετικός που φνη Ανδραβίδ έχει πολύ καλή ας. σχέση με τα δί πουλος αν αποκ χτυα, ο Σπηλιό τηθεί θεωρείτα ι δεδομένο πω μέγιστα τη γραμ ς θα μή κρούσης τη ς ομάδας του Λα βοηθήσει τα σκολο πρωτάθλ ντζοϊου στο δύ ημα της Α2 κα τηγορίας. Π.Η.


ψάχνετε για... ÆÇÔÏÕÍÔÁÉ ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ κοπέλες για εργασία ως barwoman σε ελληνάδικο club στην περιοχή του Πύργου. Εργασία καθημερινή ή τριήμερη. ΤΗΛ: 6944523344 (ΜΑ 8024) ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ - Η; ή ψάχνεις δουλειά; ή θέλεις συμπλήρωμα στο εισόδημα σου; Θέλεις νόμιμα αφορολόγητο εισόδημα; ΕΣΕΝΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ!! Κάθε Δευτέρα στον Πύργο, στην αίθουσα εκδηλώσεων του “ΕΠΑΡΧΕΙΟΥ” στις 19:30 κερνάμε καφέ και τα ΛΕΜΕ ΟΛΑ!! Έχουμε τη ΛΥΣΗ. Τηλ. Επικ. 6934604509 (ΜΑ8057) ΖΗΤΕΙΤΑΙ κοπέλα για το καφέ Απάγκιο, Πατρών 24. ΤΗΛ: 6974807041 (ΜΑ 8100)

ΖΗΤΕΙΤΑΙ κοπέλα για μπουφέ άνω των 22 ετών, με εμπειρία στο χώρο παρασκευής ροφημάτων για απογευματινή εργασία στο Coupa Cafe Πύργος. ΤΗΛ: 6981557919 (ΜΑ 8099) ΖΗΤΕΙΤΑΙ νέα με άριστη γνώση Αγγλικών, Η/Υ και μεταφορικό μέσο, για γραμματειακή υποστίριξη παρ τιμε, βιογραφικά στο e-mail py@otenet.gr στο Κατάκολο.(ΜΑ 8098) ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ νέοι - νέες για εξωτερική εργασία promotion καθημερινά 8πμ. Με 2:00μμ. Στο κέντρο του Πύργου. Βιογραφικά στο btao@otenet.gr (ΜΑ8097)

ÆÇÔÏÕÍ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ αναλαμβάνει το μάζεμα

δουλειά/σπίτι/οικόπεδο/αγροτεμάχιο/επαγγελματικό χώρο/μοτοσικλέτα/έπιπλα /ηλεκτρικές συσκευές/τεχνίτη/το χαμένο σας ζωάκι/το μελλοντικό σας σύντροφο  Åñãáóßá των ελιών μισακό και μεταφορά καρπών δωρεάν. ΤΗΛ: 6995098890 (ΜΑ 8086) ΖΗΤΩ εργασία ως οδηγός, έχω δίπλωμα Ε' κατηγορίας ΤΗΛ: 6973837071 (ΜΑ8082) ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΣ ΖΗΤΩ ΕΡΓΑΣΙΑ σε οποιοδήποτε τμήμα τουριστικής μονάδας. Γνωρίζω αγγλικά, γερμανικά και ιταλικά. ΤΗΛ : 6976079219 (ΜΑ 8076) Κοπέλα από τη Γεωργία 29 ετών ζητεί δουλειά εσωτερική. Γνωρίζει καλά την Ελληνική γλώσσα και την Ελληνική κουζίνα. Τηλέφωνο 6943786209 και 6993715646 Κυρία από την Βουλγαρία αναλαμβάνει την φύλαξη ηλικιωμένων ή παιδιών στην περιοχή Αμαλιάδας, Πηνείας και Πύργου. ΤΗΛ: 6983835177 (ΜΑ

8102) ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία πρωινή ή απογευματινή, για φύλαξη ηλικιωμένων (όλο το 24ωρο), φύλαξη παιδιών ή καθαρισμό σπιτιών. ΤΗΛ: 6945114869 (ΜΑ 8101) ΚΥΡΙΑ από Βουλγαρία 40χρόνων αναλαμβάνει την φύλαξη ηλικιωμένων εσώκλειστη 24ωρη. Περιοχή Αμαλιάδας και γύρω Χωριά. Τηλ. 6997517197 (ΜΑ 8092) ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ την περιποίηση και δημιουργία κήπων, καθαρισμό χορταριών και ότι άλλο έχει να κάνει με ευπρεπισμό εξωτερικών χώρων. Επίσης αναλαμβάνουμε και παντός είδους βάψιμο. Τιμές πολύ προσιτές. Πληρ. τηλ. 6977439512. ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων εσωτερική και 24ωρη στην

περιοχή του Πύργου, Αμαλιάδας, Αθήνα, Πάτρα. Τηλ. 6994299761(ΜΑ8065) ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ τη μεταφορά και εξυπηρέτηση ηλικιωμένων και ανήμπορων ατόμων. Όπως ψώνια, νοσοκομείο κλπ. ΤΗΛ. 6984278513. (ΜΑ8063) ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ Ισπανικής και Γαλλικής γλώσσας ζητά ανάλογη εργασία σε φροντιστήριο. ΤΗΛ: 6909190253 (ΜΑ 8055) Μάγειρας με πείρα 25 χρόνια στο εξωτερικό ζητά ανάλογη εργασία. Τηλ. 6909190253 (ΜΑ8054) ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ το βάψιμο του σπιτιού σας, πόρτες, παράθυρα και κάγκελα, σε πολύ χαμηλές τιμές. ΤΗΛ: 6984278513 (ΜΑ 8052) Κυρία από Ρωσία ζητά εργασία ως σερβιτόρα, λαντζέρισσα, φύλαξη ηλικιω-

μένων ή παιδιών, οικιακές εργασίες στην περιοχή Αμαλιάδας. ΤΗΛ:6934438776 (ΜΑ 8051) ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων ή παιδιών. ΤΗΛ: 6992867885 (ΜΑ 8043) ΚΥΡΙΑ Ελληνίδα ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων. ΤΗΛ: 6974080991 (ΜΑ 8030) ΖΗΤΩ να προσέχω ηλικιωμένα άτομα ή παιδιά, βραδινές ώρες, στην περιοχή του Πύργου. Πλην 10.30 -12.30 ΤΗΛ: 6974471786 (ΜΑ 8028) ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων όλο το 24ωρο. ΤΗΛ: 6993285224 (ΜΑ 8018) ΓΥΝΑΙΚΑ με πείρα ζητά εργασία για την φροντίδα ηλικιωμένων στην περιοχή Πύργου. ΤΗΛ: 6993585490 (ΜΑ 8017)


Μικρές Αγγελίες

/ ÐáñáóêåõÞ 4 Éáíïõáñßïõ 2013

Áêßíçôá ÐÙËÇÓÅÉÓ ÁÊÉÍÇÔÙÍ ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα τριάρι διαμπερές 89τμ 3ου ορόφου κεντρικό Κοκκίνου 1. Τηλ: 26210 25355 (ΜΑ8091) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ή ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ κατάστημα 140τμ. με όλο τον εξοπλισμό (γωνία Κων/πόλεως και Σαρανταπόρου Πύργος) Τηλ. 6974602729 (ΜΑ8087) ΠΩΛΕΙΤΑΙ 5,1 στρεμ. αγρόκτημα στην Αλφειούσα Ηλείας με περίφραξη, γεώτρηση και 80 τ.μ. οικοδομική άδεια 7/2011 σε τιμή ευκαιρίας.ΤΗΛ: 6932189673 (ΜΑ 8047) Πωλείται οικόπεδο 4,5 στρ. στη περιοχή Λιβαδάκια Αμαλιάδας, οικοδομήσιμο, Τιμή ευκαιρίας. Τηλ. 26220-26800 και 6972327628. (ΜΑ 8039) ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο 3.620 τ.μ. εντός οικισμού και αναδασμού, πλησίον της Ε.Ο. Πύργου - Αρχ. Ολυμπίας στην διασταύρωση Παλαιοβαρβάσαινας. Ελκυστικοί όροι δόμησης και ελεύθερο για κάθε χρήση. ΤΗΛ: 6973052133 (ΜΑ 7995) ΠΩΛΕΙΤΑΙ όροφος 240 τ.μ. στην Αμαλιάδα. Τιμή συζητήσιμη. ΤΗΛ: 6985777504 (ΜΑ 7964) ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 5 στρέμματα στην περιοχή Λιβαδάκια Αμαλιάδας, οικοδομήσιμο, περιλαμβάνοντος και γεώτρηση. Τιμή ευκαιρίας. ΤΗΛ: 6974858763 (ΜΑ 7898) ΠΩΛΕΙΤΑΙ στη Ζαχάρω διαμέρισμα 130 τ.μ., 3 υπνοδωμάτια, 2 μπάνια, μεγάλο σαλόνι, άριστη κατάσταση. Τιμή ευκαιρίας. ΤΗΛ: 2625061221, 6937485373 (ΜΑ 7891) ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 7,300 στρεμ. στο Κατσικάρι. Τιμή 190.000Ε.ΤΗΛ: 6932873413 (ΜΑ 7882)

ÅÍÏÉÊÉÁÓÅÉÓ ÁÊÉÍÇÔÙÍ ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ πλήρως επιπλωμένο διάρι 1ος όροφος 55τμ. σε μονοκατοικία. Με αυτόνομη θέρμανση χαμηλά κοινόχρηστα, στην οδό Μπελούση-Πύργος. Τηλ. 69977949122621061403 (ΜΑ 8094)

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα 4ος όροφος επιπλωμένη, φρεσκοβαμένη, μεγάλη βεράντα στο κέντρο του Πύργου, Πλησίον Εμπορικής Τράπεζας, ενοίκιο 220€. Τηλ.: 2 6 2 1 0 2 5 0 1 1 , 6 9 3 8 990613,6932924343. (ΜΑ8068)

7983)

ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ 2 δυάρια καινούρια Αγ. Σπυρίδωνος και Χαριλάου Τρικούπη στον Πύργο. Τιμή 280€, χωρίς κοινόχρηστα. ΤΗΛ. 6937150208. (ΜΑ8069)

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 61 τ.μ. αυτόνομο 3ου ορόφου στον Πύργο, Διάκου 2. ΤΗΛ: 6938886579 (ΜΑ 7967)

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ: διαμέρισμα τριάρι 5ου ορόφου, πλήρως ανακαινισμένο με κεντρική θέρμανση στον Πύργο. Τιμή 270 ευρώ το μήνα. ΤΗΛ: 6942952335. (ΜΑ 8037) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι πλήρως επιπλωμένο Γ' ορόφου στην Πατρών και Παπαφλέσσα. ΤΗΛ: 6947601235, 6947601236 (ΜΑ 8011) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι ρετιρέ καινούργιο με μεγάλες βεράντες στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου. ΤΗΛ: 6947601235, 6947601236 (ΜΑ 8010) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στην Γαστούνη 2άρι καινούργιας κατασκευής με αυτόνομη θέρμανση πλησίον κεντρικής πλατείας Γαστούνης χωρίς κοινόχρηστα με κλειστό πάρκινγκ. ΤΗΛ: 6946465214, 6981150330 (ΜΑ 8001) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι ρετιρέ πλήρως επιπλωμένο απέναντι από την είσοδο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου. ΤΗΛ: 2621030503 (ΜΑ 79925) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ 2άρι και 3άρι 1ου ορόφου καινούριας κατασκευής με αυτόνομη θέρμανση. Πλησίον ΤΕΙ Πύργου Ρήγα Φεραίου πάροδος FORUM. Πληροφορίες κος Κώστας ΤΗΛ: 6977991599 (ΜΑ 7990) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 95 τ.μ., 2ου ορόφου, οδός Καραϊσκάκη 41, πλησίον ΤΕΙ, πλήρως επιπλωμένο, 2 κλιματιστικά, τέντες, διαμπερές χωρίς επιβάρυνση νερού. Δεκτή η συγκατοίκηση 2 φοιτητών. ΤΗΛ: 6942973988, 6945563432 (ΜΑ

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριαμισάρι διαμέρισμα 90 τ.μ. επί της οδού Παπαφλέσσα 45 στον Πύργο. ΤΗΛ: 2621022284 ώρες 10:00 π.μ. 12:00 μ.μ. και Οικίας 2621033173 (ΜΑ 7979)

ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ δύο διαμερίσματα, Ελλης 35 στην Αμαλιάδα και επιπλωμένα. ΤΗΛ: 6947276738, 6972046131 (ΜΑ 7960) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα 3άρι με αυτόνομη θέρμανση χωρίς κοινόχρηστα. Επτανήσου 88 Αμαλιάδα. ΤΗΛ: 6978542681, 6937604919 (ΜΑ 7959) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ 2άρι 1ου ορόφου καινούργιας κατασκευής με αυτόνομη θέρμανση. Πλησίον ΤΕΙ Πύργου. Ρήγα Φεραίου πάροδος Forum. ΤΗΛ: 6977991599 (κος Κώστας) (ΜΑ 7942) Για δύο φοιτητές/τριες ενοικιάζεται πλήρως επιπλωμένο και εξοπλισμένο διαμέρισμα 100 τ.μ., Γ' ορόφου, κεντρικό στον Πύργο. ΤΗΛ: 6947601235, 6947601236 (ΜΑ 7941) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, διαμέρισμα 2άρη Α ορόφου, εσωτερικό με μεγάλο ακάλυπτο, στην πλατεία ΚΟΛΙΑΤΣΟΥ πλησίον φοιτητικής εστίας Πατησίων.Πληροφορίες Τηλ. 6945 311429 (ΜΑ 7934) Ενοικιάζεται διαμέρισμα 55 τμ. 1ος όροφος στην πρόσοψη με μπαλκόνια, κεντρική θέρμανση , ασανσέρ . Κατάλληλο για ιατρείο ή για οποιαδήποτε άλλη επαγγελματική χρήση. Διεύθυνση: Μπότσαρη 5 πάροδος Γερμανού .Τηλ. 6938990613, 6932924343 ΜΑ7926 Ενοικιάζεται διαμέρισμα 2μισάρι 54 τ.μ. περιοχή Σεπόλια, Αθήνα. Πλησίον Μετρό και Σχολείων. Τηλ 6976896183 Μ.Α 7922 ΛΕΧΑΙΝΑ - Ενοικιάζεται κατάστημα 85 τ.μ. αυτόνομη θέρμανση, WC,

ΖΗΤΩ να αγοράσω φούρνο πίτσας μονό μέχρι και 4 θέσεις. Μόνο σε καλή κατάσταση. ΤΗΛ: 6970200071 (ΜΑ 7951) Πωλείται τριφύλλι Ά ποιότητας αράντιστο και σανός ΛΙΒΑΔΙ, Βρώμη και άχυρο. Αδραβίδα. Τηλ. 2623054767-6976975687 (ΜΑ8114) Πωλείται σανός τριφύλλι και τριφύλλι πρώτο χέρι. Επίσης πωλούνται 3 μοσχάρια 10 μηνών το καθένα. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6944094713 (ΜΑ 8113) Πωλείται ψυγείο επαγγελματικό βιτρίνα 2,50 μέτρα για Σούπερ Μάρκετ- τρίπορτο, τυριέρα κλπ. Τλ. 2621033173 (ΜΑ8109)

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ κουταβάκια γερμανικοί ποιμενικοί καθαρόαιμα σε προσιτή τιμή. Τηλ. 6934 698354

τοιμόγεννα και έγκυα σε προσιτές τιμές. Τηλ. 6972409119 περιοχή Ανδραβίδας. (ΜΑ 8077)

ΠΩΛEIΤΑΙ αυτοκινούμενη καντίνα και ολόκληρος εξοπλισμός παραλίας σε τιμή ευκαιρίας. Τηλ: 6975618416 (ΜΑ8108)

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ κριάρια καθαρόαιμα Γαλλικά. ΤΗΛ: 6946149796 (ΜΑ 8074)

ΛΕΧΑΙΝΑ πωλούνται ψυγείο επαγγελματικό 2μ. μπακαλικής, μηχανή 3 ετών, 2 γόνδολες 3 μέτρων η κάθε μία, ράφια τοίχου 18μ. Χ 2,30μ. Τιμή όλων 1.800 € .ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ 8088)

ΒΟΤΑΝΟΛΟΓΟΣ ειδικευτείς εις το εξωτερικό αντιμετωπίζει με νέες θεραπευτικές μεθόδους: ΨΩΡΙΑΣΗ, ΟΣΦΥΟ-ΙΣΧΥΑΛΓΙΑ, ΟΣΤΕΟΑΡΘΡΙΤΙΔΑ ΓΟΝΑΤΟΥ, ΚΗΛΗ ΜΕΣΟ-ΣΠΟΝΔΥΛΙΟΥ ΔΙΣΚΟΥ (ΑΥΧΕΝΑ - ΜΕΣΗ) ΙΓΜΟΡΙΤΙΔΑ και ΑΣΜΑ. Με ορατά αποτελέσματα. Τηλέφωνο. 6973853478. www.dimitraskondra.gr (ΜΑ8064)

ΒΡΕΘΗΚΕ σκύλος ράτσας Ιρλανδικό Σέττερ σε περιοχή της Σπιάτζας πληροφορίες κ. Κώστας. Τηλ. 6977780463 (ΜΑ8080)

ΠΩΛΕΙΤΑΙ εξώπορτα ξύλινη μασίφ με παραπέτι και ένας μπουφές, μασίφ ξύλο για σαλόνι σε τιμή ευκαιρίας. Τηλ. 6944185046 (ΜΑ8060)

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ πρόβατα διάφορες διασταυρώσεις, γεννημένα, ε-

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ δύο θηλυκά πουλάρια, φυλή Ανδραβίδας, 6 μηνών. Ανδραβίδα. ΤΗΛ: 6989365513

ΠΩΛEIΤΑΙ φούρνος επαγγελματικός για πίτσες, 1,00μ x 1,00μ CERGAS. Τιμή 500,00€. Τηλ. 6944755055(ΜΑ8090)

21

ÌáèÞìáôá τρίφατσο, κατάλληλο για γραφείο, ιατρείο, φροντιστήριο, γυμναστήριο, πιτσαρία κλπ., οδός Ελ. Δημάκη 27, πλησίον ΙΚΑ. ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ8087)

ÅÐÁÃÃÅËÌÁÔÉÊÇ ÓÔÅÃÇ ΠΩΛΕΙΤΑΙ Επιχείρηση CAFΕ-BAR στην κεντρική Πλατεία Γαστούνης, τριετούς λειτουργίας, με σταθερή πελατεία. Τιμή συζητήσιμη Μόνο σοβαρές προτάσεις. Τηλ.: 6978820196 (ΜΑ8067) ΠΩΛΕΙΤΑΙ περίπτερο στις εργατικές κατοικίες Πατρών. ΤΗΛ: 6984897180 (ΜΑ 8050) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ επαγγελματικός χώρος 170 τ.μ. συν πατάρι, σε κεντρικό σημείο στα Λεχαινά, οδός Πολυτεχνείου. ΤΗΛ: 6977601313 (ΜΑ 8029) ΛΕΧΑΙΝΑ: Ενοικιάζεται στην κεντρική πλατεία κατάστημα 30 τ.μ. ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ 7954) ΠΩΛΕΙΤΑΙ Cafe στην πλατεία Δικαστηρίων, λόγω συνταξιοδοτήσεως. Τιμή Λογική. ΤΗΛ: 2621032284 (ΜΑ 7972) Πωλείται ψησταριά στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, τηλ. 6986116305 ΜΑ7920 ΠΩΛΕΙΤΑΙ κουρείο με εξασφαλισμένη πελατεία Πατρών 53 ή πωλείται εξοπλισμός ένας λουτήρας, 2 πάγκοι κουρέματος, 1 καρέκλα ξυρίσματος, 1 καρέκλα κουρέματος, δυο καθρέπτες, ένας καναπές με τραπεζάκι, ένα γραφείο και 1 καρέκλα γραφείου. Τηλ.: 6978105924 (ΜΑ 7866) ΠΩΛΕΙΤΑΙ λόγω αλλαγής επαγγέλματος κατάστημα στο Πύργο κέντρο απόκεντρο μίνι μάρκετ (αλλαντικά - τυροκομικά - κατεψυγμένα). Διαθέτει πρατήριο άρτου, άδεια πώλησης τσιγάρων, άδεια πώλησης αθηναϊκών εφημερίδων και περιοδικών και άδεια φωτοτυπικού μηχανήματος. Σταθερή πελατεία. Μόνο σοβαρές προτάσεις. Τηλ.: 6944262692 (ΜΑ 7863)

ÄéÜöïñá ΠΩΛΕΙΤΑΙ σανός τριφύλλι μονοετές και βρώμη αρίστης ποιότητας και φετινής εσοδείας. ΤΗΛ: 6944862702 (ΜΑ 8002)

w w w . p r o t i n e w s . g r

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΚΗΠΟΥΣ ΚΑΙ ΧΩΡΑΦΙΑ. ΤΗΛ. 6984768540, 2621022586 (ΜΑ 5396) (ΜΑ 8032) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ή αγοράζονται καυσόξυλα τοις μετρητοίς. ΤΗΛ: 6975967682 (ΜΑ 8022) ΧΑΘΗΚΕ Επανιέλ Μπρετόν τρικολόρε στην περιοχή Χαλικιάτικα Πύργου. ΤΗΛ: 6940132366 (ΜΑ 8019)

Γερμανικών μαθήματα παραδίδει καθηγητής με σπουδές στη Γερμανία, όλα τα επίπεδα, τιμές προσιτές. Τηλέφωνο 6948394707) Καθηγήτρια Αγγλικών με πολυετή πείρα παραδίδει μαθήματα όλων των επιπέδων σε λογικές τιμές. Τηλ 6979865756 Μ.Α.7923 ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ προετοιμάζει μαθητές ΕΠΑΛ για πανελλαδικές εξετάσεις: Α) Κύκλου Ηλεκτρολογικού (Ηλεκτρικές Μηχανές Ηλεκτροτεχνία ΙΙ) Β) Κύκλου Ηλεκτρονικού (Συστήματα Εκπομπής και Λήψης - Ψηφιακά) . ΤΗΛ: 6973543268 (ΜΑ 7962) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ κλασσικής Φιλολογίας παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου Λυκείου. Διαθέτει εμπειρία σε συνεργασίες με μαθητές που έχουν δυσλεξία ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Παρέχονται σημειώσεις. Τιμή λογική. ΤΗΛ: 6938849132 (ΜΑ 7968)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα στα αντικείμενα Ανάπτυξη εφαρμογών σε προγραμματιστικό περιβάλλον, Αρχή Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Αρχή Οικονομικής Θεωρίας, Γλώσσες Προγραμματισμού, Τιμή προσιτή (κ. Ντίνα). Τηλ. 26220921386948092784 (ΜΑ8111) ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ πανεπιστημίου με διδακτική πείρα παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου σε Μαθηματικά - Φυσική - Χημεία, τιμές προσιτές. Τηλ. 6945631817 (ΜΑ 8103) Φιλόλογος παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου, παρέχοντας δωρεάν ώρες για επαναλήψεις και διαγωνίσματα.Τηλέφωνο επικοινωνίας 6976836118. (ΜΑ8096) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ φιλόλογος παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού , Γυμνασίου, Λυκείου, παρέχονται σημειώσεις. Τιμές πολύ χαμηλές. Τηλ:. 6934265950(ΜΑ8079) ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα και σε γκρουπ (2-3 ατόμων) σε τιμές φροντιστηρίου σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου στον Πύργο. ΤΗΛ: 6932266843 (ΜΑ 8075) ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ μαθήματα Αγγλικών όλη τη εβδομάδα και τα Σαβατοκύριακα, τιμή 4,00€ την ώρα. Τηλ. 6975600263 (ΜΑ8064) Καθηγήτρια μαθηματικών απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πατρών παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές στην ευρύτερη περιοχή Αμαλιάδας. Τιμές προσιτές. Τηλέφωνο επι-

κοινωνίας 6979458207 (ΜΑ 8056) ΚΟΠΕΛΑ 27 ΕΤΩΝ, ΑΠΟΦΟΙΤΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΜΕΓΑΛΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ, ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, ΣΕ ΛΟΓΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ. ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6989408944. (ΜΑ 8049) ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ φιλόλογος παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου. Τιμές προσιτές. ΤΗΛ.: 6979512910. (ΜΑ 8042) ΔΑΣΚΑΛΑ αναλαμβάνει τη μελέτη καθώς και τη φύλαξη παιδιών δημοτικού . Τιμές λογικές 6987262380. ΜΑ8035 ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Αγγλικών με πολυετή φροντιστηριακή πείρα παραδίδει μαθήματα για όλα τα επίπεδα σπουδών. Ιδιαίτερη εμπειρία στα μαθήματα ενηλίκων. ΤΗΛ: 6947828087 (ΜΑ 8021) ΦΥΣΙΚΟΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου. Τιμές προσιτές. ΤΗΛ: 6978550387 (ΜΑ 8016) ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ μαθήματα Ιταλικών και Ισπανικών σε χαμηλές τιμές. ΤΗΛ: 6987396723 (ΜΑ 8012) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Γερμανικών με μεγάλη φροντιστηριακή εμπειρία παραδίδει μαθήματα σε όλα τα επίπεδα. Προετοιμασία για όλες τις εξετάσεις. Δίδακτρα οικονομικά. ΤΗΛ: 6974078429 (ΜΑ 8009) ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ αριστούχος, στην περιοχή του Πύργου, με προηγούμενη διδακτική εμπειρία, αναλαμβάνει την σχολική προετοιμασία παιδιών Δημοτικού Σχολείου, σε πολύ προσιτές τιμές. ΤΗΛ: 6995381193 (ΜΑ 8008) ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ απόφοιτος Πανεπιστημίου Πατρών αναλαμβάνει να διαβάζει μαθητές Δημοτικού Σχολείου. Τιμές προσιτές με το πρώτο μάθημα ΔΩΡΕΑΝ! ΤΗΛ: 6986650365 (ΜΑ 7996) ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ αναλαμβάνει την φύλαξη παιδιών και παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά δημοτικού σε χαμηλές τιμές. ΤΗΛ: 6987396723 (ΜΑ 7994) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Ιταλικής γλώσσας παραδίδει μαθήματα σε μαθητές οποιασδήποτε ηλικίας και οποιουδήποτε επιπέδου καθώς επίσης και εντατικά μαθήματα σε φοιτητές για την απόκτηση του Β2 κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας. Τιμές φροντιστηρίου. ΤΗΛ: 6936527015 (ΜΑ 7993)


22

Μικρές Αγγελίες

w w w . p r o t i n e w s . g r

AUTO-SAME ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

áðï ôï 1969

ΚΕΝΤΡΙΚΟ: ΑΛΦΕΙΟΥ 69, ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ (έναντι EXPRESS SERVICE) ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ: ΑΛΦΕΙΟΥ 68, τηλ.: 2621034728, κιν.: 6976642004, 6979677766 - glampropoulospyrgos@yahoo.gr

FORD FIESTA 2010, 1250 CC, full full extra, 1.900 km, καινούριο προσφορά 8.000 € TOYOTA YARIS 2008, 1300 CC, 5πορτο, A/C, Υδρ.τιμόνι, αερόσακοι, ABS, full extra. DAEWOO MATIZ ασημί CABRIO προσφορά 1.500 € DAIHATSU TERIOS μοντ. 2001 full extra 4.500 € CITROEN SAXO 1100 CC 2001, A/C, ηλεκτρ. παράθ. - κλειδ. Αερόσακ. κ.α. , λευκό 2.000 € BMW 330 2008 ελληνικό coupe, 260 Hp, μπεζ δέρμα, οροφή, 18.800 km FULL - FULL EXTRA σαν καινούριο ΠΡΟΣΦΟΡΑ 19.990 € TOYOTA AVENSIS 1600 CC 7/08, ζάντες αλουμ., clima, 4 ηλεκτρ. παράθ., αερόσακοι, clima, full extra άριστο 8.999 € TOYOTA COROLLA sedan 1600 CC, 11/08, μαύρο, full extra άριστο ALFA ROMEO 147 2006 5πορτο, ζάντες αλουμινίου, ηλεκτρ. παραθ., clima, όλα ηλεκτρ. Άριστο RENAULT MEGANE coupe ασημί, 2001, 1400 CC άριστο full extra 3.000 € OPEL CORSA 1200 CC, μοντ. 2000, A/C, Υδρ. τιμόνι, ζάντες κ.α. 3.000 € CITROEN SAXO 2001, ασημί, 5πορτο, A/C, ζάντες αλουμ., ηλεκτρ. παράθ. κ.α. , 3.000 € PEUGEOT 206 5πορτο, 01, ασημί, μεγάλη ηλιοροφή, A/C, Υδρ. τιμόνι, αερόσακοι κ.α. 3.000 € CHEVROLET AVEO μαύρο 5πορτο, 04, 1100 CC, A/C, Υδρ. τιμόνι, αερόσακοι κ.α. full extra DAEWOO MATIZ 01, A/C, Υδρ. τιμόνι, ηλεκτρ. παράθυρα κ.α. NISSAN MICRA 1000 CC, 99, A/C, ζάντες αλουμ., κοτσαδόρο κ.α. FIAT RUNTO GT TURBO Λευκό, 1400 CC, 96 1.800 € TOYOTA AURIS UNIQUE 1600 cc, 5πορτο, 2008 2 ζωνικό clima, ζάντες αλουμινίου, καινούρια λάστιχα, ηλεκτρικά παράθυρα κλειδαριές, αερόσακους κ.α. 8.800 ευρώ CITROEN C1 1000 cc, 2006 κόκκινο, υδραυλικό τιμόνι, ηλεκτρικά παράθυρα - κλειδαριές, ζά-

ντες αλουμινίου, καινούρια λάστιχα, κ.α. 5.500 ευρώ OPEL TIERA CABRIO TWIN TOP, 2005, σκληρή οροφή, 1.800 cc, 143 HP, ζάντες αλουμινίου, clima, ABS, αερόσακοι, όλα ηλεκτρικά, δέρμα κ.α. ΠΡΟΣΦΟΡΑ 5.000 ευρώ. SEAT TOLEDO 1600 cc, '93, ζάντες αλουμινίου, ηλιοροφή, προβολείς κ.α. 1000 ευρώ SEAT LEON TURBO 300 HP, ανάρτηση, ΄01, ζάντες αλουμινίου 17''αρες, καινούρια λάστιχα, clima, ABS, αερόσακους, TURBOTIMER, πρόγραμμα full extra, σε άριστη κατάσταση 5.800 ευρώ MERCEDES A140 μαύρο 2002, A/C, υδρ. Τιμόνι, αερόσακο, ABS, ζάντες αλουμινίου, κ.α. 4.900 ευρώ. LANCIA DELTA HF 2πορτο κίτρινη 1999, 1600 cc, ζάντες μόνο, δέρμα, clima κ.α. 2999 ευρώ MAZDA 6, 2300 cc, μαύρο, δέρμα, οροφή, 2005, ζάντες 18'', clima, όλα ηλεκτρικά ΠΡΟΣΦΟΡΑ 5.500 ευρώ OPEL CORSA 1200 cc, ασημί 2007, ζάντες αλουμινίου, A/C, ηλεκτρικά παράθυρα- κλειδαριές, κ.α. 6.900 ευρώ. ΜERCEDES CLK 200 compressor 1800 cc, (2 αυτ/τα) μαύρα, full extra. FORD FOCUS C MAX 1800 cc, 2005 ασημί, full extra 5.300 ευρώ SUZUKI swift 2006 μαύρο 5πορτο, 1300 cc, 16V, full extra, 6.500 ευρώ BMW 316, E46 1600 cc, ασημί, 2001, full extra, 5.800 ευρώ FORD FOCUS ST 2.500 cc, TURBO μαύρο άριστη κατάσταση SUBARU IMPREZA sti 2003, 350 HP, 6 ταχύτητες full extra 12.000 ευρώ NISSAN NAVARA '04, 4X4, 4πορτο, 133 HP, full extra, ζάντες αλουμινίου, A/C, υδρ. τιμόνι, κάλυμμα καρότσας κ.α. 10.500 ευρώ MERCEDES CLK 200 1.800 κυβικά, 2004 compressor 163 HP, δερμάτινο σαλόνι, ζάντες αλουμινίου, clima, ABS, αερόσακους, ABS, ηλεκτρικά παράθυρα - κλειδαριές, AVANTEARDE, ΠΡΟΣΦΟΡΑ 12.500 ευρώ MAZDA 323 1500 cc, μοντ. 2000, ζάντες αλουμινίου, A/C, ηλεκτρικά

παράθυρα, υδραυλικό τιμόνι C2 μαύρο CITROEN VTR 2006, Α/C, υδρ. τιμόνι, όλα ηλεκτρικά, ABS, αερόσακοι DIESEL FIAT PUNTO 2005, 1300 cc TURBO DIESEL FULL EXTRA DIESEL OPEL CORSA 1300 TURBO DIESEL FULL EXTRA (3 αυτ/τα) FORD FIESTA 1.700 cc TURBO DIESEL επαγγελματικό FIAT PUNTO '04-'05 TURBO DIESEL, FULL EXTRA, επαγγελματικό (3 αυτ/τα) FIAT GRANDE PUNTO 2007 full extra (ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ) FIAT GRANDE PUNTO 2006 full extra Βενζίνη (ΤΡΑΚΤΕΡ SAME Minitauv 60 HP υδραυλικό τιμόνι και φρέζα ROTAVATOR 60αρα) ΠΡΟΣΦΟΡΑ 6.300 ευρώ SMART 600 cc & 700 cc, 5 αυτ/τα σε διάφορα χρώματα, full extra όλα με ari condition, γυάλινη οροφή. ROVER 200, μοντ. '98, 1400 cc, 5πορτο κοντό, full extra, 2.900 τώρα 2.000 ευρώ. AUDI A4, 1600 cc, ασημί, χαμηλωμένο, ζάντες αλουμινίου, 2002, clima, ΑΒS, αερόσακοι, κ.α. ΠΡΟΣΦΟΡΑ 8.000 ευρώ. FIAT PUNTO DIESEL TURBO 2005, 1300 cc, 5πορτο, Α/C, full extra, 6.500 ευρώ. SMART CABRIO '04, 700 cc, full extra, άριστη κατάσταση 6.000 ευρώ. ΤΡΑΚΤΕΡ SAME FALCON 50HP, με φρέζα ROTAVATOR, 60άρα, υδραυλ. Τιμόνι, πωλούνται μαζί 6.000 ευρώ. TOYOTA YARIS 1000 και 1300 κυβικά (3 αυτ/τα). DAIHATSU MOVE 1000 cc, 2004 με γυάλινη οροφή και υδρ. τιμόνι, ΠΡΟΣΦΟΡΑ 3.500 ευρώ. OPEL VECTRA μαύρο 1600 cc, μοντ. 2000, full extra, 3.500 ευρώ. NISSAN PRIMERA 1600 cc, '98, A/C, υδρ. τιμόνι, ζάντες αλουμινίου, full extra, 2.500 ευρώ. TOYOTA CARINA E 1600 cc, '94, υδρ. τιμόνι, κ.α ΠΡΟΣΦΟΡΑ 2.000ευρώ SEAT TOLEDO λευκό, 1600 cc, '93, ζάντες αλουμινίου, οροφή, κ.α. 1000 ευρώ. LANCIA D HF 1600 cc, κίτρινο, full extra, 3.500 ευρώ.

ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΡΑΚΤΕΡ - ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Όλες οι τιμές διαπραγματεύσιμες...

/ ÐáñáóêåõÞ 4 Éáíïõáñßïõ 2013

ÁÕÔÏÊÉÍÇÔÁ ΠΩΛΕΙΤΑΙ Peugeot Rally 106, χρώμα μπλε, full extra, άριστη κατάσταση, μοντέλο 2002. Τιμή 5.000 ευρώ. ΤΗΛ: 6942616365 (ΜΑ 8106) ΠΩΛΕΙΤΑΙ VW Golf 4 1600cc, μοντέλο 2003, χρώμα μαύρο, δίπορτο, πολλά extra σε άριστη κατάσταση τιμή 3.300€. Τηλ.

6978949165 (ΜΑ8088) ΠΩΛEIΤΑΙ Ford Maveric, μοντέλο 2005, 2261cc ατρακάριστο. Δεκτός έλεγχος από την Ford τιμή 7.000€. Τηλ: 262104496629249-6932233357-6944 989840 (ΜΑ8084) ΠΩΛEIΤΑΙ MERCEDES Ε200, 106.000 χλμ ατρακάριστο τιμή 15.000€. Δεκτός κάθε έλεγχος από τη MERCEDES. Τηλ: 2621044966-29249-

6932233357-6944 (ΜΑ8083)

989840

ΠΩΛΕΙΤΑΙ αυτοκίνητο Volks Wagen Passat σε τιμή προσιτή. Μοντέλο '91. ΤΗΛ: 6977372525 (ΜΑ 8072) ΠΩΛΕΙΤΑΙ Opel Corsa λευκό, 1000 cc, 4πορτο, μοντέλο 04, σε πολύ καλή κατάσταση. Δεκτός κάθε έλεγχος. ΤΗΛ: 6944418676 (ΜΑ 8033)

BEST MOTORS ΛΟΥΤΑΣ ÁËÖÅÉÏÕ 38, Ýíáíôé Lidl ΤΗΛ.: 26210 30116, 6945227761 - ΟΛΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟ SITE: www.car.gr/bestmotors

Citroen Saxo 1100 cc,2001 μοντέλο, Α C, Υδραυλικο, 120 000 χλμ. 2250 ευρω

Fiat Seisento 2001,1000 cc , 1500 ευρω

Alfa 147 1,6 cc 125 hp 2002 140.000 χλμ, βιβλιο service, 2πορτο,2990 ευρω προσφορα

Opel Astra 1400cc,2001,full extra , 115000 χλμ,2990 ευρω

Toyota Yaris ,πράσινο,1000 cc VVTI,2000 μοντ, 5θυρο,Υδραυλικο, AC, Ηλ.παράθυρα, κλειδαριες,3450 ευρω

Mercedes A class,1400 cc,1999 μοντελο,ΑBS,AC,Yδραυλικο,Ηλ.Παραθυ ρα Κλειδαριες,ESP,3450 Ευρω

Ford Fiesta 1998,1250 cc,125 000χλμ,προσφορά 1450 ευρω

Mazda 323,1300 cc,1993,140000 χλμ, A C, 990 ευρω

ÅÐÁÃÃÅËÌÁÔÉÊÏÉ ÅÎÏÐËÉÓÌÏÉ - ÐÕÑÃÏÓ

“Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ”

ÐÙËÏÕÍÔÁÉ ÓÅ ÐÑÁÃÌÁÔÉÊÇ ÕÐÅÑÐÏÓÖÏÑÁ:

1. Øõãåßï Self - Service Costans, óõíôÞñçóç, ìÞêïò 6,40 × 90 × 2,00 ýøïò êáé åôåñïí 3,85 × 90 × 2,00 ìå êïõñôßíåò íõêôüò, öùôéóìü, ñÜöéá êáé óýóôçìá øýîçò multi ( 1 ìç÷Üíçìá) ÔéìÞ 17.000 Å (+ ÖÐÁ) 2. Êáôáøýêôçò ôïß÷ïõ Costans ìÞêïò 2,00 × 1,00 × 2,00, 2 Å/Ì ôåìÜ÷éá 3 ÔéìÞ 2.500 Å (+ ÖÐÁ) ìå ó÷Üñåò êáé öùôéóìü 3. Âéôñßíá óõíôÞñçóçò áëëáíôéêþí - ôõñïêïìéêþí Costans ìå áíïéãüìåíá ôæÜìéá ìå áìïñôéóÝñ, öùôéóìüò, øõ÷üìåíç áðïèÞêç öÝôáò, Å/Ì 2,85 × 1,05 × 1,20 ÔéìÞ 2.500Å(+ ÖÐÁ) ¼ëá ôá øõãåßá Costans Ý÷ïõí ÷ñÞóç 16 ìçíþí áðü åðþíõìï S/M ôçò åõñýôåñçò ðåñéï÷Þò ìáò ðïõ äéÝêïøå ôç ëåéôïõñãßá ôïõ. ÕðÜñ÷ïõí õðåñðñïóöïñÝò óå ðïëëÜ áêüìç åßäç åíôüò ôïõ êáôáóôÞìáôïò ìáò.

ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 27 - 29 ΤΗΛ: 26210-2 27720 ΚΙΝ: 6947077483

ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ!


Μικρές Αγγελίες

/ ÐáñáóêåõÞ 4 Éáíïõáñßïõ 2013

w w w . p r o t i n e w s . g r

23

ÉáôñéêÜ - ÐáñáúáôñéêÜ ÅðáããÝëìáôá ΜΑΙΕΥΤΗΡΕΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΙ ÐÅÔÑÏÐÏÕËÏÓ ×Ñ. ÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÏÓ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΙ

ΛΟΓΟΠΕΔΙΚΟΙ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ

Äñ. ÃÅÙÑÃÉÏÓ Ð. ÊÏÕÑÅÁÓ

ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÁÊÇÓ ÅÊÐÁÉÄÅÕÓÇÓ

ÏÑÈÏÐÅÄÉÊÏÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÄéäÜêôùñ Ðáíåðéóôçìßïõ Ðáôñþí Êïêêßíïõ 12-14 & ÆáÀìç 1ïò üñïöïò (ðëçóßïí Äçì. ÐÜñêïõ), Ðýñãïò ôçë: 26210 35800 Êéí.: 6932566996 ¿ñåò ëåéôïõñãßáò ÊáèçìåñéíÜ Ðñùß: 8:30 - 13:30 Áðüãåõìá: Êáôüðéí ñáíôåâïý 18:00 - 20:30 Ðëçí ÔåôÜñôçò

ÊÝíôñï ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ ðáéäéþí, åöÞâùí, åíçëßêùí

ÌÁÉÅÕÔÇÑÁÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÃÕÍÁÉÊÏËÏÃÏÓ ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ Ðñùß: 9.00 Ýùò 1.30 Áðüãåõìá: 17.30 Ýùò 20.30 (Åêôüò ÔåôÜñôçò áðüãåõìá) Ìáíùëïðïýëïõ 46 / 2ïò Ïñïöïò Ðýñãïò Ôçë./Fax.: 26210 32010, êéí.: 6972 857 557

ÉÁÔÑÏÓ ÖÕÓÉÊÇÓ ÉÁÔÑÉÊÇÓ & ÁÐÏÊÁÔÁÓÔÁÓÇÓ (ÖÕÓÉÁÔÑÏÓ) ÄÉÐËÙÌÁÔÏÕ×ÏÓ ÔÏÕ ÅÕÑÙÐÁÚÊÏÕ ÓÕÌÂÏÕËÉÏÕ ÖÕÓÉÊÇÓ ÉÁÔÑÉÊÇÓ & ÁÐÏÊÁÔÁÓÔÁÓÔÁÓÇÓ (EUROPEAN BOARD OF PHYSICAL & REHABILITATION MEDICINE) ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý Ôçë.: Éáôñåßïõ 26210 20090 Ôçë. Êéí.: 6977403015 Ìáíùëïðïýëïõ 46, (Ýíáíôé Íïìáñ÷ßáò), Ðýñãïò

*****

Ð.Å. DIPLOMA ÅÉÄÉÊÇÓ ÁÃÙÃÇÓ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ

ΟΥΡΟΛΟΓΟΙ ÉÙÁÍÍÇÓ ÄÁÑÁÓ

ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΙ

ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÈÅÑÁÐÅÕÔÇÓ ÃÉÁ ÁÔÏÌÁ ÌÅ ÅÉÄÉÊÅÓ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÏÄÏÍÔÉÁÔÑÅÉÏÕ ÓÔÏ ÊÁÑÁÔÏÕËÁ

ÄÉÏÍÕÓÉÏÓ ÂÁÓÉËÅÉÏÕ ÓÔÁÓÉÍÏÐÏÕËÏÓ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÏÕ ÁÈÇÍÙÍ ÄÅ×ÅÔÁÉ: ÊáñÜôïõëá ðñùß 9.00-13.00ì.ì. êáé áðüãåõìá ìå ñáíôåâïý Ôçë.: 26210 -61182, êéí. 6980-619614 Ðåëüðéï: ÄÝ÷åôáé ìüíï ìå ñáíôåâïý Ôçë.: 26240-31472, 6976-023365

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

ÐÅÔÑÏÓ ÊÙÍ ÓÐÉÍÏÓ ×åéñïõñãüò Óôüìáôïò Ðôõ÷éïý÷ïò Ðáí/ìßïõ Èåóóáëïíßêçò

DDS, MSc ×ÅÉÑÏÕÑÃÉÊÇ ÓÔÏÌÁÔÏÓ ÅÌÖÕÔÅYÌÁÔÁ, ÁÊÔÉÍÏËÏÃÉÁ Ô. Ðåôñïðïýëïõ 12 & Êïêêßíïõ, 2ïò üñïöïò Ðýñãïò Çëåßáò, Ôçë. 26210 34600 Fax: 26210 34166

ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΙ ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÖÙÔÇÓ ÁÍ. ÌÐÁ×ÏÕÑÏÓ Eéäéêüò Oñèïäïíôéêüò D.D.S, MED, Dent , Dipl. Orth. ÏÑÈÏÄÏÍÔÉÊÇ ÃÉÁ ÐÁÉÄÉÁ ÊÁÉ ÅÍÇËÉÊÅÓ ÙÑÅÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁÓ ÉÁÔÑÅÉÏÕ ÄÅÕÔÅÑÁ Ýùò ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ ÐÑÙÉ 9.00 -13.00 ÁÐÏÃÅÕÌÁ 16.00- 20.30 ÓÁÂÂÁÔÏ ÊÁÔÏÐÉÍ ÑÁÍÔÅÂÏÕ ÌÁÍÙËÏÐÏÕËÏÕ ê' ÃÊÏÔÓÉÍÁ 12 ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ Ôçë. Fax.: Éáôñåßïõ 26210-25959 Êéíçôü ôçë.: 6978222848 e- mail: fotismpaxouros@yahoo.com *****

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÓÐÕÑÏÐÏÕËÏÓ ×. ÍÉÊÏËÁÏÓ Eéäéêüò Oñèïäïíôéêüò D.D.S, MED, Dent , Dipl. Orth. Åéäéêåõèåßò Ðáíåðéóôçìßïõ Frankfurt Ì. Ãåñìáíßáò Ðôõ÷éïý÷ïò Ðáíåðéóôçìßïõ Giessen Ãåñìáíßáò ÈåìéóôïêëÝïõò & Ì. ÁëåîÜíäñïõ 1 (Ýíáíôé ÏÔÅ) Ðýñãïò Çëåßáò Ôçë.: 26210 30004 fax: 26210 30024 e-mail: nspyrospoulos@hotmail.com

ΦΥΣΙΑΤΡΟΙ ÈÅÏÄÙÑÏÓ ÄÇÌ. ÁËÔÁÍÇÓ

×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ - ÏÕÑÏËÏÃÏÓ - ÁÍÄÑÏËÏÃÏÓ Ìáíùëïðïýëïõ 42 Ðýñãïò (Ýíáíôé Íïìáñ÷ßáò) Ôçë.: 26210 20450, êéí.: 6972690630 ***

ËÅÏÍÁÑÄOÐÏÕËÏÓ ÉÙÁÍ. ËÅÙÍIÄÁÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÏÕÑÏËÏÃÏÓ ÙÑÅÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁÓ: 10:00 - 14:00, 18:00 - 20:00 ÔÅÔÁÑÔÇ ÁÐÏÃÅÕÌÁ ÊÁÉ ÓÁÂÂÁÔÏ ÐÑÙÉ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ ÄÅÊÔÁ ÔÁÌÅÉÁ Ìáíùëïðïýëïõ & Ðñïýóóçò 2 (1ïò üñïöïò-Üíùèåí ÄÏÕ) Ðýñãïò Çëåßáò 27100 ôçë./fax 2621300481, êéí. 6974149524 e-mail: leoleonardopoulos@yahoo.com

ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΙ ÍÅÏ ÏÖÈÁËÌÉÁÔÑÅÉÏ

ÄÇÌÇÔÑÉÏÓ ×. ÌÉÊÅËÏÐÏÕËÏÓ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÐÁÍÅÐ. ÁÈÇÍÙÍ 28çò ÏÊÔÙÂÑÉÏÕ 5 - ÐÕÑÃÏÓ (Êåíôñ. Ðëáôåßá) ÐÑÙÉ: ÄÅÕÔÅÑÁ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ 9-2 ì.ì. ÁÐÏÃÅÕÌÁ: ÊÁÈÇÌÅÑÉÍÁ 6-8 ì.ì. (ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ ÁÐÏÃÅÕÌÁ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ) ÔÇË. 26210-33990, êéí. 6942217262

MIKΡΟΒΙΟΛΟΓΟΙ

ÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÏÓ ÈÅÏÄ. ÓÁÌÁÍÔÁÓ ÉÁÔÑÏÓ ÌÉÊÑÏÂÉÏËÏÃÏÓ (ÂÉÏÐÁÈÏËÏÃÏÓ) ô. Éáôñüò Íïóïêïìåßïõ Ðáßäùí "Ç ÁÃÉÁ ÓÏÖÉÁ" *Áíáëýóåéò - ÁéìáôïëïãéêÝò, Âéï÷çìéêÝò -ÁíïóïëïãéêÝò, ÏñìïíïëïãéêÝò Áéìïëçøßåò - Íåïãíþí, Âñåöþí - Ðáßäùí, Åíçëßêùí *ÓðåñìïäéÜãñáììá *Åëåã÷ïò õðïãïíéìüôçôáò Ôçë. Éáôñåßïõ: 26211 01379 - Êéíçôü: 6944 637365

ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΙ ÍÉÊÏËÁÏÓ ×ÁÑÄÁÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ Ù.Ñ.Ë. ÄÝ÷åôáé êáèçìåñéíÜ áðü 8 ð.ì. - 1.30 ì.ì. êáé 6.00 ì.ì. 8.00 ì.ì. áðüãåõìá ðëçí ÔåôÜñôçò êáé ÓáââÜôïõ Åñìïý 5, ôçë. 26210 29239, Êéí.: 6945232529

ÅÑÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁ - ÅÉÄÉÊÇ ÁÃÙÃÇ - ØÕ×ÏËÏÃÉÊÇ ÕÐÏÓÔÇÑÉÎÇ ÓÕÌÂÏÕËÅÕÔÉÊÇ ÏÉÊÏÃÅÍÅÉÁÓ - ÌÁÈÇÓÉÁÊÇ ÕÐÏÓÔÇÑÉÎÇ

ÐÁÍÁÃÉÙÔÇÓ ×Ñ. ÓÔÁÈÏÐÏÕËÏÓ ËÏÃÏÐÅÄÉÊÏÓ - ËÏÃÏÐÁÈÏËÏÃÏÓ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÍÅÕÑÏËÏÃÉÊÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÁÍÁÃÊÅÓ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÏÕ ÅÎÙÔÅÑÉÊÏÕ

ÌÁËÁÌÙ (ÔÅÍÉÁ) Äçì. ÖÑÉÌÁ

(Speech and Language Pathologist)

Éáôñüò - Íåõñïëüãïò ÄÝ÷åôáé êáèçìåñéíÜ ÐÑÙÉ: 8.30 - 13.30 ÁÐÏÃÅÕÌÁ: 17.30 - 20.30 (ðëÞí ÔÅÔÁÑÔÇ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ áðüãåõìá ìüíï ìå ñáíôåâïý) Ìáíùëïðïýëïõ 63 - Ðýñãïò Ôçë. 26210 30918, Êéí.: 6944735548 email:malfri@otenet.gr

ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤEΣ

ÌÝëïò ôïõ Ðáíåëëçíßïõ Óõëëüãïõ Ëïãïðåäéêþí ÌÝëïò ôïõ Åëëçíéêïý Óõëëüãïõ ãéá ôçí Áöáóßá ÌÝëïò ôçò ÅëëçíéêÞò åôáéñåßáò Äõóëåîßáò ð. Åðéóôçìïíéêüò ÓõíåñãÜôçò ÊÅÊÕÊÁÌÅÁ Í. ÇËÅÉÁÓ ÅÑÃÁÓÉÁÊÇ ÅÌÐÅÉÑÉÁ ÓÅ ÊËÉÍÉÊÅÓ ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ ÔÏÕ ÅÎÙÔÅÑÉÊÏÕ ÊÁÉ ÊÅÐÅÐ ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇÓ Åéäéêüò óôç äéÜãíùóç èåñáðåßá äéáôáñá÷þí Ëüãïõ, ÖùíÞò, Ïìéëßáò, ÁêïÞò, Åðéêïéíùíßáò, ÃñáöÞò, ÁíÜãíùóçò ÄÅ×ÅÔÁÉ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ

Ó×ÉÆÁ ×. ÌÁÑÉÁ Πτυχιούχος ΑΤΕΙ ΠΑΤΡΩΝ Κινητοποίηση σπονδυλικής στήλης και άκρων Myofascial therapy Αθλητικές κακώσεις Νευρολογικές παθήσεις Αναπνευστική και ορθοπεδική Φ/Θ Κατ’ οίκον θεραπείες Δεχόμαστε ασθενείς του ταμείου ΕΟΠΥΥ (δηλ. ΙΚΑ, ΟΠ ΑΔ- ΤΥΔΚΥ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ) Ωράριο λειτουργίας: Πρωί: 8.30 - 13.30 Απογ.: 17.30 - 20.30 Κοκκίνου 12-14 2ος όροφος ΠΥΡΓΟΣ Τηλ.: 26210 33730, κιν.: 6939369774 e-mail: mariasxiza@yahoo.gr

Óýìâáóç ìå üëá ôá ôáìåßá Óõíåñãáóßá ìå üëåò ôéò éáôñéêÝò åéäéêüôçôåò 28çò Ïêôùâñßïõ êáé Ìéáïýëç 1 Ðýñãïò (Â' Ïñïöïò) Ôçë./fax: 2621033880, 2625022285, Êéíçôü: 6977905430

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΙ

ÁÐÏÓÔÏËÏÐÏÕËÏÕ ÁËÅÎÁÍÄÑÁ ÄÉÁÉÔÏËÏÃÏÓ-ÄÉÁÔÑÏÖÏËÏÃÏÓ -Ðôõ÷éïý÷ïò Á.Ô.Å.É. Èåó/íßêçò - ÅîåéäéêåõìÝíç óôéò äéáôñïöéêÝò äéáôáñá÷Ýò êáé ôçí ðá÷õóáñêßá (NCFED)

ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ ÍÉ×ÙÑÉÔÇ ÅËÅÍÇ

- ÅðéóôçìïíéêÞ óõíåñãÜôçò ôçò ïìÜäáò Ìed-Nutrition

Øõ÷ïëüãïò Ðáíåðéóôçìßïõ Áèçíþí *ÓõìâïõëåõôéêÞ óôÞñéîç ðáéäéþí êáé åíçëßêùí *ÁôïìéêÞ øõ÷ïèåñáðåßá äéáôáñá÷þí Üã÷ïõò, êáôÜèëéøçò, öïâéþí *ÐñïâëÞìáôá óõìðåñéöïñÜò ðáéäéþí êáé åöÞâùí *ÁðïêáôÜóôáóç ìáèçóéáêþí äõóêïëéþí *ÅíçìÝñùóç êáé åðáããåëìáôéêüò ðñïóáíáôïëéóìüò Ôçë. Ãñáöåßïõ: 26220 24822 Êéí.: 6937 146439 Äéåýèõíóç ãñáöåßïõ: ÊáñáúóêÜêç 6, ÁìáëéÜäá

ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý êáèçìåñéíÜ

- ÌÝëïò ôçò ¸íùóçò Äéáéôïëüãùí/Äéáôñïöïëüãùí ÅëëÜäïò

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ÆÁ×ÁÑÏÕËÁ ÄÉÏÍ. ÁÂÑÁÌÏÐÏÕËÏÕ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÔÌÇÌ. ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ Á.Ô.Å.É. ÐÁÔÑÙÍ ÌÅËÏÓ ÓÕËËÏÃÏÕ ÅÐÉÓÔÇÌÏÍÙÍ ËÏÃÏÐÁÈÏËÏÃÙÍ ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÕÔÙÍ ÅËËÁÄÏÓ ÅÐÉÓÔÇÌÏÍÉÊÏÓ ÓÕÍÅÑÃÁÔÇÓ ÊÅÊÕÊÁÌÅÁ ÍÏÌÏÕ ÇËÅÉÁÓ ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý ÍÅÁ ÄÉÅÕÈÕÍÓÇ - Ìáèéïý 5, Ðýñãïò ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ, ôçë.: 26210 34610 / 6971 993126

ðñùß: 9:00-14:00 êáé áðüãåõìá: 17:30-21:00 (åêôüò ÄåõôÝñáò êáé ÔåôÜñôçò áðüãåõìá) Äéåýèõíóç : Êïõñïãéáííïðïýëïõ 33 (ÁìáëéÜäá) Ôçë: 26220 38380

Êéí: 6937239362

www.apostolopoulou.gr, alnutric@gmail.com

KYTTAΡΟΛΟΓΟΙ ÓÏÖÉÁ ÊÁÔÓÁÑÏÕ - ÁËÔÁÍÇ ÉÁÔÑÏÓ ÊÕÔÔÁÑÏËÏÃÏÓ ô. Éáôñüò Áíôéêáñêéíéêïý Íïóïêïìåßïõ Áèçíþí «ÁÃÉÏÓ ÓÁÂÂÁÓ»  Ôåóô ÐáðáíéêïëÜïõ ÊõôôáñïëïãéêÝò åîåôÜóåéò ðôõÝëùí, ïýñùí & õãñþí ÐáñáêåíôÞóåéò ïñãÜíùí (èõñåïåéäïýò, ìáóôïý, ëåìöáäÝíùí, óéåëïãüíùí ê.ë.ð.) ÉÁÔÑÅÉÏ ÄåëçãéÜííç 17, ÁÌÁËÉÁÄÁ Ôçë. éáôñ.: 26220-38360, Êéíçôü: 697-2305520

Óýìâáóç ìå üëá ôá ôáìåßá Η σειρά είναι αλφαβητική

Πύργος Βασιλόπουλος Γεώργιος, Τ. Πετροπούλου 10 (εφημερεύει-διανυκτερεύει 26210-22212) Αμαλιάδα Παπαγεωργίου Τρισεύγενη , Ερμού 13 (26220-27216, 08.00 - 14.30 & 17.30 - όλη νύχτα), Λάβδας κων., Πύρρωνος 2, (26220-23061, 08.00 - 21:00) Βάρδα Λευκαδίτης Σπύρος (26230-71484)

Ζαχάρω Τζαμαλής Χρήστος (26250-31209) Κρέστενα Σκούφης Χρήστος (26250-24131) Ανδραβίδα Παπαναστασοπούλου Μαρία (26230-54202) Πελόπιο Μυλωνόπουλος Παναγιώτης(26240-31500) Γαστούνη Παρίσης Αλέξανδρος (26230-33003) Λεχαινά Λιβαδάς Σπύρος(26230-22204) Τραγανό Αρλετή Ευφροσύνη (26230-61525) Αρχαία Ολυμπία Μίτεβα Ιβάνκα Πολίτη (26240-23306) Βαρθολομιό Κολόκα Πολυξένη (26230-41521)

ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ!


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Πέταξαν για άλλους νομούς ‘ τα αγριοπούλια...

4 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013

Δεύτερο κρούσμα κλοπής στο εκτροφείο Δαφνιώτισσας

“Πέταξαν” φασιανοί και πέρδικες Επιτήδειοι αφαίρεσαν 600 θηράματα μέσα σε δυο βραδιές

Σε λαϊκές αγορές της Πελοποννήσου θα πουληθούν πουλιά

Τ

ο εκτροφείο θηραμάτων στη Δαφνιώτισσα, έβαλαν στο στόχαστρο τις τελευταίες ημέρες άγνωστοι και κατάφεραν, με δυο επιδρομές, να κλέψουν από τα κλουβιά γύρω στους 600 φασιανούς και πέρδικες. Τα δυο περιστατικά που συνέβησαν, το μεν πρώτο την περασμένη Κυριακής και το τελευταίο το βράδυ της Τετάρτης, έχουν θορυβήσει το Δασαρχείο Αμαλιάδας αλλά και τους κατοίκους της περιοχής μιας και το εκτροφείο αποτελεί σημείο αναφοράς για την Πηνεία. Ήδη από χθες το πρωί ο Δασάρχης Αμαλιάδας Λυκούργος Πολυχρονόπουλος, έχει ξεκινήσει τις συστηματικές έρευνες οι οποίες θα συνεχιστούν όσο διάστημα χρειαστεί προκειμένου να εντοπιστούν οι κλέφτες. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τα αγριοπούλια θα πουληθούν σε λαϊκές αγορές της Πελοποννήσου αφού μια τέτοια κίνηση στην Ηλεία θα κινούσε υποψίες.

Ôï åêôñïöåßï èçñáìÜôùí óôç Äáöíéþôéóóá

Οι δυο κλοπές

"Ôï óßãïõñï åßíáé ðùò äåí èá óôáìáôÞóïõí ïé Ýñåõíåò ãéá ôïí åíôïðéóìü ôùí äñáóôþí" äÞëùóå ï ê Ðïëõ÷ñïíüðïõëïò

Ïé êëùâïß áðü üðïõ áöáéñÝèçêáí ïé 600 ðåñßðïõ öáóéáíïß êáé ðÝñäéêåò

Η πρώτη κλοπή, που θεωρείται πως ήταν δοκιμαστική για τη μεγάλη που ακολούθησε, έγινε το βράδυ της περασμένης Κυριακής. Το εκτροφείο βρίσκεται στο δρόμο Αμαλιάδα - 111 στο ύψος της Δαφνιώτισσας και γύρω του δεν υπάρχουν σπίτια. Οι δράστες επέλεξαν την πλευρά που βρίσκεται στα χωράφια. Μπήκαν στο εσωτερικό του και αφαίρεσαν γύρω στα 100 φασιανούς και πέρδικες από τους κλωβούς. Η κλοπή έγινε αντιληπτή το πρωί της Δευτέρας από τους εργαζόμενους στο εκτροφείο και αμέσως έγινε η καταγραφή των απω-

λειών. Χθες το πρωί όμως η κατάσταση ήταν διαφορετική. Οι δράστες επέλεξαν το ίδιο σημείο. Αυτή τη φορά έκοψαν το συρματόπλεγμα της περίφραξης, μπήκαν στο εσωτερικό του εκτροφείο. Στη συνέχεια πήγαν στους κλωβούς με τα συγκεκριμένα αγριοπούλια επέλεξαν τα 500 μεγαλύτερα, από 1 έως 1,5 κιλό. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η μεταφορά των πουλιών από τα κλουβιά στα δυο ΙΧ που είχαν σταθμεύσει έξω από την περίφραση έγινε με σακιά. Από τα ίχνη που άφησαν τα ελαστικά των αυτοκινήτων, φαίνεται πως πήραν τον περιφερειακό δρόμο του εκτροφείου βγήκαν στον ε-

παρχιακό και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν. Από τον αριθμό των πουλιών που κλάπηκαν φαίνεται πως αυτά προορίζονται για πώληση σε λαϊκές αγορές της Πελοποννήσου. Η τιμή που μπορούν να πιάσουν είναι αρκετά ικανοποιητική.

Να προστατεύσουμε το εκτροφείο Από νωρίς χθες το πρωί στο εκτροφείο της Δαφνιώτισσας βρέθηκε ο Δασάρχης Αμαλιάδας κ Λυκούργος Πολυχρονόπουλος προκειμένου να δει το μέγεθος της ζημιάς και να οργανώσει τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών. Στις δηλώσεις του στην "ΠΡΩΤΗ" ο κ Πολυχρονόπουλος ανέφερε "από τις πρώτες εκτιμήσεις φαίνεται πως ο αριθμός των πουλιών που αφαιρέθηκε είναι κοντά στα 500. Το εκτροφείο της Δαφνιώσσας διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για όλη την Ηλεία. Εμείς παρόλα τα προβλήματα καταφέρνουμε να το κρατήσουμε ζωντανό. Όμως τέτοιου είδους πράξεις δυσκολεύουν τις προσπάθειές μας". Ζητάμε, συνέχισε ο κ Πολυχρονόπουλος "από όλους εδώ στην περιοχή να προσέχουν το χώρο του εκτροφείου. Όποιος δε γνωρίζει κάτι για τις κλοπές ή ακόμα μάθει κάτι τον παρακαλούμε να μας ενημερώσει. Το σίγουρο είναι πως δεν θα σταματήσουν οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών". Κώστας Γιάλπας gialpk@yahoo.gr

proti 4 jan 2013  

proti tis ilias