Page 1

Σιδηρόδρομος, Αεροδρόμιο, Σχέδιο Ανασυγκρότησης, Λιμάνια, Ολυμπία Οδός,Ταμείο Μολυβιάτη...Πόσες ακόμη ήττες;

ÐÅÌÐÔÇ 4 IOYËÉÏÕ 2013

Ετος 11o

/

ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ: 3373 / Τιμή: 50λ. / (Eκτός Νομού 1 Ευρώ)

ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΜΕ ΤΟ “ΞΗΛΩΜΑ” ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ για το ΙΚΑ Κρεστένων

“Το γραφείο θα διατηρηθεί στην Μαθητική Εστία” δηλώνει ο Σάκης Μπαλιούκος

Αποκαταστήθηκε το αποστραγγιστικό

ργή, αγανάκτηση, δυσφορία και ένα μεγάλο γιατί είναι τα συναισθήματα των κατοίκων της Κρέστενας μετά και την τελευταία άσχημη εξέλιξη αναφορικά με το κλείσιμο του υποκαταστήματος του ΙΚΑ στην πόλη. Όπως ανέφεραν χθες στην "ΠΡΩΤΗ" κάτοικοι και επαγγελματίες, το πλήγμα και από αυτήν την αποψίλωση θα είναι τεράστιο για την πόλη αφού ήδη η αγοραστική κίνηση της περιοχής έχει πέσει κατακόρυφα και η ιστορική πόλη έχει καταντήσει χωριό αφού πλέον ένας μεγάλος αριθμός κατοίκων από τα γειτονικά χωριά δεν επισκέπτεται πλέον την Κρέστενα. >> Ó.8-99

Ο

ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

ΤΡΑΓΑΝΟ

Μπαράζ ερωτήσεων από βουλευτές Ηλείας - Αχαΐας

Ζητούν την επαναλειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου

>>

“Στάχτη” σπίτι ηλικιωμένης γυναίκας

>> Ó. 13

Αδυνατούν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους >>

Ó.24

>>

Ó.13

BIΔΙΑ ΠΥΡΓΟΥ

ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

ΟΙ ΗΛΕΙΟΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ

Ó. 5

>>

Ó. 6


2

w w w . p r o t i n e w s . g r

Σχόλια / Παραπολιτικά

/ ÐÝìðôç 4 Éïõëßïõ 2013

Όλα τα κάνουν καλά;

“Το παλιό πεθαίνει και το νέο δεν μπορεί ακόμα να γεννηθεί” (2) Πέρα όμως, από τα γεωπολιτικά διακυβεύματα, κατά την εκτίμησή μας ισχυρές αντιπαραθέσεις θα πρέπει να αναμένονται και στο επίπεδο των ιδεών. Στην δεκαετία του 1990, μετά την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, πολλοί έσπευσαν να μιλήσουν για τον θρίαμβο του οικονομικού και πολιτικού φιλελευθερισμού χωρίς να αναλύσουν σε βάθος τις εξελίξεις που χαρακτήριζαν, αφ' ενός, την οικονομία της αγοράς και αφ' ετέρου τον ισλαμικό κόσμο. Ήλθε όμως η 11η Σεπτεμβρίου 2001 για να υπενθυμίσει ότι σε παγκόσμιο επίπεδο μία βίαιη μειονότητα μισούσε θανάσιμα την φιλελεύθερη δημοκρατία και θα επεδίωκε με κάθε τρόπο την υπονόμευσή της. Όμως, από το 2008, η χρηματοοικονομική κρίση, που ξεκίνησε από τις ΗΠΑ για να επεκταθεί σε ολόκληρο τον δυτικό κόσμο, δημιουργεί απτές αμφιβολίες για την αξία της ελεύθερης οικονομίας και της ικανότητάς της να δημιουργεί πλούτο προς διανομή στους πολλούς και όχι στους λίγους. Την ίδια περίοδο, η άνοδος στην Κίνα και σε άλλες ασιατικές χώρες ενός κρατικού καπιταλισμού που προελαύνει, δημιουργεί ποικίλα ερωτηματικά. Διότι, όπως επισημαίνεται σε ένα εντυπωσιακό αφιέρωμα του "εκόνομιστ" της 22ας Ιανουαρίου, στις ημέρες μας τα αυταρχικά καθεστώτα στις περισσότερες αναδυόμενες οικονομικά χώρες έχουν πάμπολλες δικαιολογίες για να αγνοήσουν τους δυτικούς όταν τους απευθύνουν κηρύγματα σχετικά με την ιδιωτικοποίηση και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Οι αυταρχικοί ηγέτες της Ασίας επισημαίνουν και πάλι ότι οι ασιατικές αξίες είναι διαφορετικές. Εξάλλου, τουλάχιστον ανεπίσημα, ορισμένοι επιχειρηματίες από την δύση συμφωνούν: απηυδισμένοι με το κομματικό αδιέξοδο της Ουάσινγκτον ή την δυσλειτουργία της ευρωζώνης, οι επιχειρηματίες συγκινούνται με την ταχεία λήψη αποφάσεων στο Πεκίνο, το πόσο γρήγορα πήραν την άδεια για το νέο εργοστάσιό τους, τον δρόμο που κατασκευάστηκε πάραυτα προς το νέο κέντρο λογισμικού της εταιρείας τους. Χιλιάδες είναι οι δυτικές επιχειρήσεις που επιλέγουν την Ασία ως τόπο εγκατάστασης, με αποτέλεσμα να εντείνουν τα προβλήματα της ανεργίας στις αναπτυγμένες χώρες. Πύρρων

Δεν είναι η πρώτη φορά και όπως φαίνεται ούτε η τελευταία που κάτοικοι αλλά και διερχόμενοι από τα φανάρια της Φιλοθέης επικοινωνούν με την "Πρώτη" για να αναφέρουν περιστατικά τα οποία σημειώνονται από ανήλικους αλλά και ενήλικους ΡΟΜΑ, που "συχνάζουν" στην περιοχή. Αρκετοί μάλιστα είναι εκείνοι οι οποίοι δηλώνουν ότι φοβούνται ακόμα και να περάσουν από το σημείο, που είναι η είσοδος της πόλης του Πύργου. Το ερώτημα το οποίο τίθεται απλό: Τι άλλο θα πρέπει να γίνει προκειμένου οι αρμόδιοι να ενδιαφερθούν και να δώσουν οριστική λύση στο θέμα ή μήπως όλοι θεωρούν τους εαυτούς τους αναρμόδιους γιατί αυτό είναι ποιό βολικό; Α. Αγγελ.

Ιδιοκτησία: ΠΡΩΤΗ Εκδοτική ΑΕ Εκδότης: Περικλής Μεταξάς Διευθυντής: Δημήτρης Ζιάκας Δημοσιογράφοι: Αννα Αγγελίδου, Κώστας Γιάλπας, Βάσω Κοκκινογένη, Θοδωρής Λάμπρος Αθλητικό: Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Σοφοκλής Φραγκογιαννόπουλος Διεύθυνση Eμπορικού Τμήματος: Γιάννης Βενιζέλος Πύργος - Ρήγα Φεραίου 113 (έναντι Δ.Ο.Υ. Πύργου-Πάροδος Forum) ΤΚ: 27100 - Κωδικός:6603 Τηλ.: 26210-40100, Fax: 26210-40107 Fax Συντακτών: 26210-40106 E-M Mail: protinews@otenet.gr, protisales@protinews.gr website:www.protinews.gr Αμαλιάδα - Ελ. Βενιζέλου 19, ΤΚ: 27200 Τηλ.: 26220-38290-1, Fax: 26220-38292 E-M Mail: protiama@otenet.gr Στο λογότυπο της εφημερίδας απεικονίζεται ο Δίας του Φειδία, από νόμισμα των Ηλείων. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα. Χειρόγραφα συνεργατών και επιστολές που δημοσιεύτηκαν ή όχι, δεν επιστρέφονται.

Κοντεύω να κλείσω τα είκοσι χρόνια ενασχόλησης με τη δημοσιογραφία και όμως αδυνατώ να κατανοήσω πως σκέφτονται κάποιοι αιρετοί. Όταν ασκείς κριτική διαλαλούν ότι έχεις προσωπικά μαζί τους ή εφευρίσκουν αιτίες για να δικαιολογήσουν το δήθεν "πόλεμο" που έχεις κηρύξει εναντίον τους! Αλήθεια θεωρούν ότι όλα τα κάνουν καλά και τίποτα μεμπτό δεν υπάρχει στην περιοχή όπου έχουν εκλεγεί ; Εμείς πάντως θα συνεχίσουμε να σχολιάζουμε τα κακώς κείμενα και να λειτουργούμε δημοσιογραφικά. Πολύ περισσότερο δε όταν τις επισημάνσεις κάνουν οι ίδιοι οι πολίτες-αναγνώστες μας οι οποίοι ψηφίζουν τους αιρετούς για να τους "υπηρετούν". Δ.Ζιάκ.

Ποιος λέει την αλήθεια; Προειδοποίηση ότι εάν η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα δεν ολοκληρωθεί με συμφωνία, τότε η επόμενη δόση προς τη χώρα μας δεν θα είναι διαθέσιμη για τους ερχόμενους τρεις μήνες απηύθυνε αξιωματούχος της ευρωζώνης σύμφωνα με τηλεγράφημα του Reuters. Πάντως, ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, χαρακτήρισε "αστείο" το όλο θέμα επισημαίνοντας ότι αυτό έχει κλείσει από χθες με τη δήλωση του εκπροσώπου της Κομισιόν Σάιμον Ο' Κόνορ. Ποιος λέει τώρα αλήθεια; Θα το δούμε το επόμενο χρονικό διάστημα… Θ. Λαμπ.

Tou Γιάννη Ιωάννου από το “Εθνος”’

Καθαρές κουβέντες

Πρώτο θέμα συζήτησης αποτελεί το θέμα της "ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ" στο Δήμο Πηνειού μετά τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών. Η αρχή έγινε από τη Γαστούνη μέσω της συνέντευξης του πρώην Δημάρχου. Στη συνέχεια μπήκε στο …χορό το Βαρθολομιό με τον πυρήνα του το οποίο δημοσίευσε σχετική ανακοίνωση , χωρίς όμως ονόματα. Οι πληροφορίες της "ΠΡΩΤΗΣ" αναφέρουν ότι θα ακολουθήσει και ο πυρήνας του Τραγανού.Για το τελευταίο μάλιστα ακούγονται πολλά και διάφορα όπως για παράδειγμα ότι με την ΚΙ-

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι κάτοικοι του οικισμού "Κοτρωνάκι" Ανηλίου του Δήμου Ζαχάρως για το ποτάμι της περιοχής που κατά την διάρκεια των χειμερινών μηνών πλημμυρίζει και προξενεί σοβαρέ ζημιές σε γειτονικές ιδιοκτησίες και καλλιέργειες. Όπως ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής θα πρέπει άμεσα οι εμπλεκόμενοι με το θέμα φορείς να προχωρήσουν στον καθαρισμό του ποταμού που είναι γεμάτος από φερτά υλικά, κα-

ΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ φλερτάρουν με σκοπό να δραστηριοποιηθούν ενεργά - και κάποιοι παλιοί Δήμαρχοι. Στο πλαίσιο αυτό ρωτήσαμε τον πρώην Δήμαρχο Τραγανού Βασίλη Κασσιανό για το θέμα και η απάντηση που μας έδωσε ήταν ξεκάθαρη: "Θα είμαι ξανά υποψήφιος με τον Αλέξη Καστρινό και στηρίζω την παράταξή μας και το έργο μας" Έτσι λοιπόν διαμορφώνεται μέχρι στιγμής το τοπίο και μένει να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Δ. Ζιάκ.

Χωρίς περιστροφές λάμια και χόρτα προκειμένου να μην επαναληφθούν τον χειμώνα τα ίδια άσχημα φαινόμενα. Επιπλέον τον έντονο προβληματισμό τους εξέφρασαν στην "ΠΡΩΤΗ" για το ποιος εν τέλει είναι αρμόδιος για τον καθαρισμό του ποταμού. Ο Δήμος Ζαχάρως, η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, η Περιφέρεια, η Κτηματική; Ας τους δώσει κάποιος μια πειστική εξήγηση… Θ. Λαμπ.


Σχόλια / Παραπολιτικά

"Μπαρουταποθήκη" έτοιμη να εκραγεί θυμίζει πλειοψηφούσα παράταξη σε δήμο της Ηλείας. Ο … άνθρωπος πίσω από τις κουρτίνες που κινεί τα νήματα, ακολουθεί το δικό του δρόμο και συχνά, πυκνά έρχεται σε αντιπαράθεση με αρκετούς δημοτικούς συμβούλους. Οι κόντρες διαδέχονται η μια την άλλη και φαίνεται πως η παράταξη είναι κομμένη στα δυο ενώ αρκετά μέλη της δεν ανταλλάσουν ούτε καλημέρα. Στελέχη της παράταξης, μάλιστα, έχουν ξεκινήσει και τις … εκδρομές στα ορεινά του δήμου με στόχο να συμπληρώσουν ψηφοδέλτιο που θα κατέβει στις εκλογές. Σύντομα, λένε όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, θα υπάρξει έκρηξη… Κ. Γιάλπ.

Μπορεί να έχει γραφεί πολλές φορές, ωστόσο η σοβαρότητα του ζητήματος είναι τέτοια που μέχρι να βρεθεί λύση θα είναι πάντα επίκαιρο. Σε έναν αγροτικό νομό όπως η Ηλεία εκατοντάδες καλλιεργητές ζουν καθημερινά με την αγωνία της επιστροφής του ΦΠΑ προκειμένου να έχουν ρευστότητα και να καταφέρουν να συνεχίσουν τις καλλιέργειές τους που είναι σε εξέλιξη. Τα χρήματα αυτά έχουν ιδιαίτερη σημασία για τους Ηλείους αγρότες και σύμφωνα με τα όσα είχαν ανακοινώσει στελέχη και πολιτικά πρόσωπα του αρμόδιου υπουργείου μέχρι τέλος Ιουνίου το θέμα θα είχε λήξει. Ο Ιούνιος τελείωσε και δε βλέπουν "φως στο τούνελ". Μήπως κάποιος από τους τοπικούς πολιτικούς να ασχοληθεί με το ζήτημα ή θα αρκεστούν να πουν ότι "έβαλαν πλάτη" όταν το ζήτημα θα έχει διευθετηθεί; Βασ. Κ.

w w w . p r o t i n e w s . g r

Οι παραλίες, ο φυσικός και αρχαιολογικός πλούτος της χώρας όπως και της Ηλείας αποτελούν ουσιαστικά τη "βαριά βιομηχανία" μας που δεν είναι άλλη από τον τουρισμό. Ένας νομός όπως ο δικός μας θα έπρεπε να αποτελεί έναν από τους κορυφαίους προορισμούς Γράφει τουριστών από όλο τον κόη Βάσω Κοκκινογένη σμο. bkokkinogeni@yahoo.gr Έχοντας στον τόπο μας ένα brand name σαν την Αρχαία Ολυμπία - που όπως συνήθιζε να λέει πρώην αυτοδιοικητικός είναι μια έννοια πιο γνωστή και από το πιο διάσημο αναψυκτικό στον κόσμοθεωρώ τουλάχιστον αδιανόητο η Ηλεία να μη βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα των προορισμών. Όμως τα δεκάδες χιλιόμετρα παραλίας και η Αρχαία Ολυμπία δεν είναι αρκετά για να πετύχουν κάτι τέτοιο χωρίς να υπάρχει και η ανάλογη ενίσχυση από τις κατάλληλες υποδομές. Υποδομές και αναπτυξιακά έργα που πιθανόν δε διεκδικήθηκαν όπως θα έπρεπε από τους εκάστοτε "άρχοντες" αυτού του τόπου, γιατί προφανώς τα "μέτωπα" και οι επιστολές εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι δεν είναι αρκετά. Στο δια ταύτα λοιπόν ζούμε σε έναν κατά γενική ομολογία ευ-

Η λακκούβα - κρατήρας!, βρίσκεται σε έναν από τους πλέον κεντρικούς δρόμους της Αμαλιάδας. Την οδό Γεωργίου Παπανδρέου λίγα μέτρα πριν τα γραφεία του ΟΑΕΔ. Οι οδηγοί των οχημάτων μάλιστα για να την αποφύγουν, -πράγμα αδύνατο- κάνουν ελιγμούς με κίνδυνο τη σύγκρουση με τα σταθμευμένα αυτοκίνητα. Παρόλα αυτά η λακκούβα υπάρχει εδώ και 20 μέρες, χωρίς κανένας - από το δήμο - να έχει ενδιαφερθεί να την κλείσει…. Κ. Γιάλπ.

ΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΓΡΑΦΟΥΝ...

/ ÐÝìðôç 4 Éïõëßïõ 2013

3

λογημένο τόπο ο οποίος όμως είναι πιο δυσπρόσιτος και από ένα ακριτικό χωριό της Ελλάδας. Θα μου πει βέβαια κάποιος από τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού στην Ηλεία, για ποιες υποδομές μιλάω όταν αυτοί ζητούν τα βασικά, δηλαδή καθαριότητα και ηλεκτροφωτισμό;

Είναι τραγικό κύριοι δήμαρχοι τους δύο μήνες που διαρκεί η θερινή σεζόν να μη μαζεύονται τα σκουπίδια στις τουριστικές περιοχές και οι κάδοι απορριμμάτων να ξεχειλίζουν όπως συμβαίνει σε τουριστικές ζώνες της πεδινής Ηλείας. Αυτή είναι η εικόνα που θα πάρει μαζί του φεύγοντας ο επισκέπτης και προφανώς θα υπερισχύσει των όμορφων παραλίων και των αρχαιολογικών χώρων. Μήπως θα έπρεπε και σε επίπεδο δήμων να πάρετε πιο σοβαρά την "υπόθεση τουρισμός"; Μήπως θα πρέπει να σχεδιαστεί από τη βάση ένα πλάνο τουριστικής ανάπτυξης στο οποίο θα "πατήσουμε" ως νομός και σε συνδυασμό με τον πρωτογενή τομέα παραγωγής να καταφέρουμε να μη "σβηστεί" εντελώς η Ηλεία από το χάρτη;

Πληρώνουν τα σπασμένα Το "μπαλάκι" στους παραγωγούς ελαιολάδου ρίχνει με σχετικό έγγραφο - ανακοίνωση η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας. Οι ίδιοι οι παραγωγοί ελαιολάδου θα πρέπει να μεριμνήσουν από μόνοι τους για την προστασία των ελαιοδέντρων τους και κατ' επέκταση της παραγωγής τους, από την προσβολή του δάκου, καθώς το πρόγραμμα της δακοκτονίας περιλαμβάνει πολύ συγκεκριμένο και ιδιαίτερα μικρό αριθμό περιοχών. Όσον αφορά το κόστος το οποίο θα κληθούν να πληρώσουν καθαρά από την τσέπη τους οι ελαιοπαραγωγοί, των περιοχών που δεν θα καλυφθούν από το πρόγραμμα της δακοκτονίας, ούτε καν γίνεται λόγος… αρκεί που κάποιοι φροντίζουν με έντεχνο τρόπο να διώξουν από πάνω τους τις ευθύνες. Α. Αγγελ.


4

Ανάπτυξη

w w w . p r o t i n e w s . g r

/ ÐÝìðôç 4 Éïõëßïõ 2013

Υπό το πρίσμα Ανώνυμης Εταιρείας

ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ

Διαθέσιμα τα πρώτα αποτελέσματα των σεισμικών ερευνών

Óôç öùôïãñáößá ôï íïñâçãéêü åñåõíçôéêü ðëïßï Nordic Explorer ôçò åôáéñåßáò PGS Τα πρώτα δεδομένα από τις σεισμικές έρευνες που διεξήγαγε στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης θα διαθέτει από σήμερα Πέμπτη, 4 Ιουλίου, η νορβηγική εταιρεία PGS, μετά από άδεια του υπουργού Περιβάλλοντος, Γ. Μανιάτη. Η PGS έχει συλλέξει δισδιάστατα σεισμικά δεδομένα στη θαλάσσια περιοχή της δυτικής Ελλάδας και νότια της Κρήτης για λογαριασμό του ΥΠΕΚΑ και τα πρώτα ενδεικτικά αποτελέσματα (fast track) θα είναι πλέον διαθέσιμα. Τα δεδομένα αυτά, που περιλαμβάνουν επίσης, δεδομένα μαγνητικών και βαρυτικών καταγραφών, είναι διαθέσιμα από την ομάδα multiclient της PGS, στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο meinfo@pgs.com. Στόχοι του ερευνητικού προγράμματος είναι η βελτίωση της κατανόησης της γεωλογικής δομή και των λεκανών απόθεσης ιζημάτων, καθώς και ο προσδιορισμός των πετρελαϊκών συστημάτων πριν την εκκίνηση του γύρου αδειοδοτήσεων, που προγραμματίζεται για τα μέσα του 2014. Σημειώνεται ότι το κέντρο βάρους του προγράμματος της PGS, επικεντρώνεται κυρίως σε τρεις περιοχές: Η βόρεια περιοχή περιλαμβάνει κάνναβο (νοητό πλέγμα από ευθύγραμμα τμήματα) 10x10 χιλιόμετρα γραμμών στο Ιόνιο Πέλαγος, πάνω στην Πριαπούλια Ζώνη (Pre-Apulian zone). Στα νότια, υπάρχει ένας αραιότερος κάνναβος γραμμών γύρω από το κοίτασμα του Κατακόλου. Η περιοχή αυτή ανήκει στην Ιόνιο ζώνη και έχει αναλογίες με χερσαίες παραγωγικές περιοχές στην Αλβανία.. Νοτίως της Κρήτης, ο κάναβος των γραμμών θα καταδείξει, μεταξύ άλλων, το πρίσμα προσαύξησης του Νεογενούς στη Μεσογειακή ράχη, όπως και την έκταση, το πάχος και τη συνέχεια του καλύμματος των εβαποριτών του Μεσσηνίου. Η επεξεργασία των δεδομένων είναι σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2013, καθώς το αρχικό πρόγραμμα της συλλογής των δεδομένων επεκτάθηκε από τα 8.500 χιλιόμετρα στα 12.500 χιλιόμετρα. Τα ενδεικτικά αποτελέσματα από χαρακτηριστικές γραμμές PSTM, αντιπροσωπευτικές των παραπάνω περιοχών, είναι πλέον διαθέσιμες για παρουσίαση στα "data room" της PGS. Σύντομα η νορβηγική εταιρία θα εγκαταστήσει ανάλογο χώρο προβολής δεδομένων και στα γραφεία του ΥΠΕΚΑ στην Αθήνα.

Στα “σκαριά” η συνένωση των λιμανιών Κατακόλου και Κυλλήνης

Τ

η συνένωση λιμανιών και τη δημιουργία Ανώνυμων Εταιρειών που θα τα διαχειρίζονται, με το ρόλο του διευθύνοντος συμβούλου να αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομικών, προωθεί η κυβέρνηση. Πριν από λίγες ημέρες δημιουργήθηκε η πρώτη Ανώνυμη Εταιρεία και προέκυψε μετά τη συνένωση 10 Λιμενικών Ταμείων του Νομού Ευβοίας, ενώ στα "σκαριά" είναι και η δεύτερη, με τις συζητήσεις για τη συνένωση Κατακόλου και Κυλλήνης να έχουν ξεκινήσει. Οι πρώτες Α.Ε. Ο τέως υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, ενέκρινε πριν από λίγες ημέρες το καταστατικό του νεοσύστατου "Οργανισμού Λιμένων Νομού Ευβοίας ΑΕ", εφαρμόζοντας για πρώτη φορά το σχετικό άρθρο του Ν. 4150/2013, που ψηφίστηκε πρόσφατα από το Κοινοβούλιο. Μάλιστα, ο κ. Μουσουρού-

λης είχε τονίσει ότι "με την παρέμβαση αυτή υλοποιούνται προβλέψεις της εθνικής λιμενικής στρατηγικής, η οποία και στοχεύει στην ολοκλήρωση και στην ανάπτυξη ενός σύγχρονου λιμενικού συστήματος ενταγμένου σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα μεταφορών, για την αειφόρο ανάπτυξη, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και την εδαφική συνοχή της

Στις σκέψεις του υπουργείου είναι η συνένωση όλων των λιμανιών των Νομών Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αργολίδας και Ηλείας χώρας". Με την απόφασή του το Λιμενικό Ταμείο Χαλκίδας μετατράπηκε από Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου σε Ανώνυμη Εταιρεία. Στη νέα εταιρεία συγχωνεύθηκαν 10 Λιμενικά Ταμεία της Εύβοιας, με αποτέλεσμα, όπως τονίστηκε από το υπουργείο, να εξοικονομούνται πόροι από τα έξοδα διοικητικής λειτουργίας και να επιτυγχάνονται οικονομίες κλίμακας.

Συνένωση λιμανιών σε 4 νομούς Το δεύτερο βήμα έγινε, επίσης, πριν από λίγες ημέρες, όταν ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων (ΡΑΛ), Κωνσταντίνος Μουντζούρης, επισκέφτη-

κε στην Ηλεία και είχε συνάντηση με τους προέδρους των Λιμενικών Ταμείων Κυλλήνης και Κατακόλου. Μάλιστα, ο κ. Μουτζούρης ανακοίνωσε πως πρόθεση και άμεση επιδίωξη της ΡΑΛ είναι η συνένωση των δύο Ταμείων υπό το πρίσμα Ανώνυμης Εταιρείας. Η νέα λιμενική πολιτική της κυβέρνησης προβλέπει τη δημιουργία 4 Λιμενικών Δικτύων που θα έχουν τη μορφή ανωνύμων εταιρειών. Στις αρχικές σκέψεις του υπουργείου είναι και η συνένωση όλων των λιμανιών των Νομών Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αργολίδας και Ηλείας και η δημιουργία μίας Ανώνυμης Εταιρείας.


Θέμα

/ ÐÝìðôç 4 Éïõëßïõ 2013

Και νέα παρέμβαση για την Ολυμπία Οδό από Κοντογιάννη, Κουτσούκο και Τσούκαλη

Ε

ξαντλούν κάθε κοινοβουλευτική πίεση προς την Κυβέρνηση οι Βουλευτές της ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννης, του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος και της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης, εν όψει της κατάθεσης στη Βουλή της σύμβασης για την κατασκευή της Ολυμπίας Οδού. Συγκεκριμένα με Ερώτηση που κατέθεσαν προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και Υπο"H ολοκληρωμένη κατασκευή της Ολυμπίας Οδού συνιστά κρίσιμο παράγοντα οικονομικής, αναπτυξιακής και κοινωνικής σύγκλισης των περιοχών ολόκληρης της Δυτικής Ελλάδας. Σύμφωνα με τις διοικήσεις των τεχνικών εταιρειών που συμμετέχουν στις κοινοπραξίες κατασκευής και εκμετάλλευσης της Ολυμπίας Οδού, στα τέλη Σεπτεμβρίου θα βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη τα εργοτάξια στα τέσσερα οδικά έργα που εκτελούνται με συμβάσεις παρα-

δομών, Μεταφορών και Δικτύων οι Βουλευτές τονίζουν την κρισιμότητα του έργου για την οικονομική και κοινωνική σύγκλιση της Δυτικής Ελλάδας και ζητούν να πληροφορηθούν το στάδιο υλοποίησης, τα συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και τις πηγές χρηματοδότησης. Ειδική αναφορά γίνεται και για το τμήμα της Ολυμπίας Οδού μετά την Πάτρα, για

χώρησης. Προς το παρόν έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις με τις πιστώτριες τράπεζες σε δύο από τα τέσσερα έργα και συγκεκριμένα σε Μαλιακός - Κλειδί και Ολυμπία Οδός (Ελευσίνα - Κόρινθος - Πάτρα) στα οποία έχουν ξεκινήσει κάποιες εργασίες. Εκκρεμεί όμως αφενός η ψήφιση των νέων συμβάσεων παραχώρησης από τη Βουλή και αφετέρου οι αντίστοιχες συμφωνίες στα άλλα δύο έργα: Ιόνια Οδός και Άξονας Κεντρικής Ελλάδος.

το οποίο επαναφέρουν την πρόταση για αναζήτηση εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης από αδιάθετα κονδύλια του ΕΣΠΑ, καθώς καθίσταται αναγκαίο για την οικονομική ανάπτυξη όχι μόνο της Ηλείας αλλά και ολόκληρης της επικράτειας η Ολυμπία Οδός να ολοκληρωθεί σε όλη την αρχικά σχεδιαζόμενη έκταση. Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

Κατόπιν των ανωτέρω και δεδομένου ότι τα χρονικά περιθώρια ολοκλήρωσης του έργου μέχρι το Δεκέμβριο του 2015 είναι εξαιρετικά περιορισμένα καθώς κινδυνεύουν να απολεσθούν πόροι από το ΕΣΠΑ, ενώ η ημιτελής κατασκευή αποτρέπει τον ενιαίο σχεδιασμό αλλά και την αναπτυξιακή διαδικασία του ευρύτερου δυτικού άξονα της χώρας. Ερωτάται ο κ. Υπουργός: 1. Προτίθεται να πραγματοποιήσει συνάντηση με τους φορείς της Δυτικής Ελλάδας; 2. Πότε αναμένεται να έρθουν προς ψήφιση στην ελληνική Βουλή οι συμβάσεις παραχώρησης;

3.Υπάρχει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης όλου του συμβατικού αντικείμενου της Ολυμπίας Οδού, συμπεριλαμβανομένου του σημαντικού τμήματος από την Πάτρα μέχρι την Τσακώνα; 4. Έχουν προσδιοριστεί οι πηγές χρηματοδότησης για την ολοκληρωμένη κατασκευή του έργου; 5. Έχουν αναζητηθεί άλλες, συμπληρωματικές, πηγές χρηματοδότησης για το έργο μετά την Πάτρα, όπως επί παραδείγματι από κονδύλια έργων που απεντάσονται στο ΕΣΠΑ στις τρεις Περιφέρειες που εξυπηρετούνται από το έργο (Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων);

w w w . p r o t i n e w s . g r

5

Στο ΣτΕ θα προσφύγει ο Δήμος Αιγίου

Για τις… αμμοληψίες της Ολύμπιας Οδού Στα δικαστήρια, αλλά και στο Συμβούλιο της Επικρατείας είναι αποφασισμένοι να προσφύγουν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιάλειας, όπως αποφάσισαν κατά πλειοψηφία, σήμερα στη διάρκεια συνεδρίασης για το ζήτημα των αμμοληψιών από την Ολυμπία Οδό. Συγκεκριμένα αποφάσισαν να προσφύγουν κατά της μη απόρριψης της "Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων" εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, για την αμμοληψία από ποτάμια της Αιγιάλειας, αναγκαίων για την συνέχιση κατασκευής της Ολυμπίας Οδού. Σε πρόσφατη συνεδρίαση του σώματος η εταιρεία είχε εισπράξει την αρνητική απάντηση του Δήμου Αιγιαλείας μετά και από αντίστοιχη απόφαση του Δήμου Πατρέων. Το αίτημα της "Ολύμπιας Οδού" αφορά στην λήψη 300 χιλιάδων κυβικών αμμοχάλικου από τον ποταμό Μεγανίτη και 190 χιλιάδες κυβικά από τον Σελινούντα. Το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας αποφάσισε να μην δώσει το "πράσινο" φως στην "Ολύμπια Οδό" με το αιτιολογικό της πιθανής περιβαλλοντικής καταστροφής, και μάλιστα ενημέρωσε την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος για το θέμα. Η αρμόδια επιτροπή όμως με ψήφους 7 προς 5 αποφάσισε πως η Εταιρεία μπορεί να προχωρήσει στις αμμοληψίες, ακυρώνοντας την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα ο Δήμαρχος Αιγιαλείας Στάθης Θεοδωρακόπουλος, την περασμένη εβδομάδα να συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη με τους επικεφαλείς των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Αυτό που αποφασίστηκε είναι το θέμα που έχει προκύψει να επανέλθει προς συζήτηση στις αρχές Ιουλίου, σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου το σώμα με βάσει τα νέα δεδομένα να επανεξετάσει τις αμμοληψίες στον Σελινούντα στον Μεγανίτη για λογαριασμό της "Ολύμπιας Οδού". Στο τραπέζι των συζητήσεων κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, "έπεσε" η πρόταση να επιτραπούν οι αμμοληψίες με την δέσμευση της Κοινοπραξίας των αντοποδοτικών και πολλαπλών οικονομικών και άλλων οφελιών για το Δήμο Αιγιαλείας, η οποία δεν φαίνεται να βρήκε υποστηρικτές. Το δεύτερο σενάριο ήταν ο Δήμος να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας "μπλοκάροντας" το ενδεχόμενο της εξόρυξης ανδρανών υλικών από τους ποταμούς, γνωρίζοντας εκ των προτέρων πως βάσει κείμενης νομοθεσίας να καθυστερήσει για διάστημα παραπάνω των 40 ημερών που απαιτείται για την έκδοση της απόφασης του .Ο Δήμος άλλωστε έχει ενημερωθεί απο τον εργολάβο πως η έναρξη του συγκεκριμένου έργου, προσδιορίζεται χρονικά για τον προσεχή Σεπτέμβριο.


6

Ειδήσεις

w w w . p r o t i n e w s . g r

Δήμος Πηνειού

Δεν αλλάζει χώρο η λαϊκή της Γαστούνης Στο χώρο που λειτουργεί μέχρι σήμερα θα συνεχίσει να πραγματοποιείται η λαϊκή αγορά της Γαστούνης όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πηνειού Δημήτρης Δήμου, αφού όπως προέκυψε μετά από συζήτηση με τους πωλητές είναι ο πιο κατάλληλος χώρος που αυτή τη στιγμή προσφέρεται για το υπαίθριο εμπόριο αγροτικών προϊόντων. Ο κ. Δήμου ανέφερε ότι πλέον προτεραιότητα της δημοτικής αρχής αποτελεί η πάταξη του παρεμπορίου. Όπως σημείωσε μεταξύ άλλων : "Προσπάθειά μας είναι να εκμηδενίσουμε τους παράνομους που δεν έχουν άδεια και ενεργούν εις βάρος των νόμιμων που πληρώνουν, ενώ έχει διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχει από τους παράνομους σεβασμός προς τους καταναλωτές. Σε συνεργασία με την αστυνομία θα γίνει αυστηρός έλεγχος και θα υπάρχουν ανάλογες κυρώσεις".

Λύση για τη στέγαση άπορης Παράλληλα ο κ. Δήμου ανέφερε ότι βρέθηκε λύση για τη στέγαση κατοίκου της Γαστούνης η οποία είναι άπορη και χρήζει πάσης ενίσχυσης και βοήθειας. Η ηλικιωμένη θα στεγαστεί σε λυόμενο που παραχωρήθηκε από το ΤΑΣ στο Δήμο Πηνειού μετά από προσπάθειες και αιτήματα πολλών ετών. Όπως σημείωσε ο κ. Δήμου : "Από εδώ και πέρα με τη βοήθεια εθελοντών που πιστεύω ότι θα βοηθήσουν καθώς επίσης και της εκκλησίας που προσφέρεται να βοηθήσει όσο δύναται θα γίνουν ενέργειες ώστε να διαμορφωθεί ο χώρος για να τοποθετηθεί το λυόμενο και να γίνει ηλεκτρολογική εγκατάσταση".

/ ÐÝìðôç 4 Éïõëßïõ 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ Θ. ΜΑΡΑΖΙΩΤΗ - Β.ΚΑΣΣΙΑΝΟΥ ΣΤΟΝ ΑΠ.ΚΑΤΣΙΦΑΡΑ

Να επαναλειτουργήσει άμεσα το Περιφερειακό Ιατρείο Τραγανού

Π

ρωτοβουλία για την άμεση επαναλειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου Τραγανού ανέλαβαν ο καταγόμενος από το Τραγανό Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής Πανεπιστημίου Πατρών Θεόδωρος Μαραζιώτης και ο τέως Δήμαρχος Τραγανού Βασίλειος Κασσιανός. Σε επιστολή τους προς τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα τον ενημερώνουν για το πρόβλημα και του ζητούν να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διευθέτηση του ζητήματος.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ Κύριε Περιφερειάρχη, στην Δημοτική Ενότητα Τραγανού του Δήμου Πηνειού κατά την τελευταία απογραφή, ο αριθμός των κατοίκων ανήλθε στις 4000 άτομα. Επί πλέον οι οικονομικοί μετανάστες, με ερωτηματικό για την νομιμότητα τους, ανέρχονται σε έναν αριθμό τουλάχιστον τετραψήφιο ,Είναι αυτονόητο ότι η παρουσία του πιο πάνω ανθρώπινου δυναμικού έχει άμεση σχέση με την παραγωγικότητα ( Πρωτογενής αγροτικός τομέας με προϊόντα όλο τον χρόνο καθώς και Δευτερο-

γενής τομέας όπως εργοστάσια τουρσιών, τροφίμων κλπ, τυροκομεία , ελαιοτριβεία, οινοποιεία, ψυγεία, συσκευαστήρια προϊόντων με προορισμό κυρίως στο εξωτερικό. Όπως θα γνωρίζεται, το ΑΕΠ του πρώην Δήμου Τραγανού αποτελεί ίσως το υψηλότερο της Περιφέρειας μας. Για την πρωτοβάθμια περίθαλψη λειτουργούσε στο Τραγανό Περιφερειακό Ιατρείο στο οποίο από 20ημέρου παραμένει κλειστό με αποτέλεσμα να στερούνται ια-

τρού α) χιλιάδες εργαζόμενοι στην διατροφική παραγωγή Β) ανήμποροι οικονομικά και ηλικιωμένοι οι οποίοι δεν έχουν την δυνατότητα επίσκεψης σε ιατρό άλλης πόλης (όπως Αμαλιάδα- Ανδραβίδα-Γαστούνη-Λεχαινά Γ) Οι χρόνιοι ασθενείς κατακεκλιμένοι, ανήμποροι να μετακινηθούν , Κύριε Περιφερειάρχα Παρακαλούμε την κατανόησή σας στο πρόβλημα μας και ευελπιστούμε για τις δικές σας ενέργειες".

Πολιτιστικός Σύλλογος Βάρδας

Όλα έτοιμα για τα “Βουπράσια 2013”

Η

πλατεία Ελευθερίας της Βάρδας θα αποτελέσει για ακόμη μια χρονιά το σημείο αναφοράς το ερχόμενο τριήμερο που θα πραγματοποιηθούν τα φετινά "Βουπράσια". Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βάρδας -με την υποστήριξη του Εμπορικού Συλλόγου Βάρδας και του Συλλόγου Γυναικών Βουπρασίας "Συμμετοχή"- στο πλαίσιο της διοργάνωσης προγραμματίζει ποικίλες δράσεις που θα ξεκινήσουν την Παρασκευή και θα κορυφωθούν την Κυριακή. Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Βάρδας Βάσω Σωτηροπούλου έκανε κάλεσμα στους πολίτες του δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης να συμμετέχουν στα φετινά "Βουπράσια" και να παρακολουθήσουν

τις εκδηλώσεις όπου ουσιαστικά θα παρουσιαστούν όσα προετοίμαζαν τα μέλη του συλλόγου τη χρονιά που πέρασε. Οι εκδηλώσεις της Παρασκευής που ξεκινούν στις 9:00 το

βράδυ περιλαμβάνουν παρουσίαση του τμήματος μπαλέτου και των τμημάτων Μοντέρνων Χορών του Πολιτιστικού Συλλόγου Βάρδας. Στις 7:30 το απόγευμα του Σαββάτου στο

πρώην δημαρχείο της Βάρδας θα παρουσιαστεί από το Σύλλογο Γυναικών Βουπρασίας το βιβλίο της Ελένης Τσαμαδού "Υστερόγραφο Ζωής" και θα ακολουθήσει η θεατρική παράσταση "Συμπέθεροι από τα Τίρανα" από τη Θεατρική Ομάδα του Λυκείου Βάρδας. Την Κυριακή το βράδυ προγραμματίζεται παρουσίαση του μουσικού τμήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου Βάρδας και θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί και λαϊκοί χοροί από τα χορευτικά τμήματα. Βάσω Κοκκινογένη


/ ÐÝìðôç 4 Éïõëßïõ 2013

w w w . p r o t i n e w s . g r

7


8

Ρεπορτάζ

w w w . p r o t i n e w s . g r

Εδέησε η λειτουργία των παραθαλάσσιων καντινών

Όταν λείπει ένας υπάλληλος δεν κατεβάζει “ρολά” η υπηρεσία… Τρέχουν και δεν φτάνουν οι επαγγελματίες που πήραν τις καντίνες και τα ομπρελοκαθίσματα , για να προλάβουν να λειτουργήσουν έστω για ένα μήνα , προσφέροντας στους δημότες μας το δροσερό καφεδάκι δίπλα στο κύμα. Τα "νάζια" και τα γρανάζια της αρμόδιας δημόσιας υπηρεσίας , έφεραν πολύ πίσω τη δημοπράτηση αυτή, με αποτέλεσμα την έΤου Παναγιώτη ναρξη λειτουργίας τους στα μέΣκαρτσιάρη Δημοτικού Συμβούλου σα του καλοκαιριού , με τους πολίτες να "ψήνονται" στα σπίτια τους ή στην καυτή άμμο. Οι δήμοι στο βαθμό που μπορούσαν , προσπάθησαν να "τρέξουν" τις διαδικασίες αυτές , αλλά δυστυχώς πάλι τα ίδια υπηρεσιακά τερτίπια της δημόσιας "εξουσίας" , οδήγησαν για άλλη μια φορά τη "νύφη" να την πληρώσουν οι πολίτες. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι άπαντες ελεγχόμαστε, διαφορετικά όσοι κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση καταστρατηγώντας τα πάντα με τη συμπεριφορά τους, θα βρεθούν αντιμέτωποι με το ρητό που λέει , "όπου δεν πίπτει λόγος , πίπτει ράβδος…"! Οφείλουν οι δήμοι οι οποίοι αντιμετώπισαν τέτοια συμπεριφορά από τη συγκεκριμένη υπηρεσία, να κάνουν το ανάλογο διάβημα με συστάσεις , τονίζοντας ότι δεν σταματάει να προσφέρει υπηρεσίες κανένας δημόσιος φορέας, όταν λείπει ένας υπάλληλος (ουδείς αναντικατάστατος). Έχει υπαλληλική υποχρέωση ο εκάστοτε προϊστάμενος να δίνει λύση με άλλον αντικαταστάτη , διαφορετικά να "στρωθεί" ο ίδιος και να κάνει τη δημοσιοϋπαλληλική του υποχρέωση! Θα πρέπει επιτέλους να αφήσουμε τα "φούμαρα με μεταξωτές κορδέλες"...Τα άβατα και στεγανά τελείωσαν , το καπετανάτο επισύρει πειθαρχικά παραπτώματα με σημαντικές ποινές και προειδοποιούμε ότι κάποιοι πρέπει να συνετιστούν, διαφορετικά "νίπτουμε τας χείρας μας"… Τέτοια φαινόμενα δείχνουν περίτρανα ότι όταν ένας δήμος "ογκόλιθος" αντιμετωπίζει αυτές τις συμπεριφορές από υπηρεσίες, καταλαβαίνουμε ότι ο απλός πολίτης καλείται καθημερινά να υπερπηδά τα "βουνά" που του στήνει το σαθρό δημόσιο δομημένο σύστημα της χώρας μας.

/ ÐÝìðôç 4 Éïõëßïõ 2013

Αγανάκτηση και δυσφορία από τους κατοίκους

Οργή λαού για το Ο

ργή, αγανάκτηση, δυσφορία και ένα μεγάλο γιατί είναι τα συναισθήματα των κατοίκων της Κρέστενας μετά και την τελευταία άσχημη εξέλιξη αναφορικά με το κλείσιμο του υποκαταστήματος του ΙΚΑ στην πόλη. Όπως ανέφεραν χθες στην "ΠΡΩΤΗ" κάτοικοι και επαγγελματίες, το πλήγμα και από αυτήν την αποψίλωση θα είναι τεράστιο για την πόλη αφού ήδη η αγοραστική κίνηση της περιοχής έχει πέσει κατακόρυφα και η

Θοδωρής Λάμπρος thlabros@hotmail.com Δημήτρης Κομπορόζος Συνταξιούχος "Είμαι συνταξιούχος του ΙΚΑ. Αυτή η άσχημη εξέλιξη με το ΙΚΑ της Κρέστενας έχει σαν αποτέλεσμα να αναγκαζόμαστε να πηγαίνου-

με στον Πύργο για να εξυπηρετηθούμε. Ήταν το χειρότερο που μπορούσε να μας συμβεί. Το ΙΚΑ δεν έπρεπε να το κλείσουν. Που να πηγαί-

Σ. Μπαλιούκος: “Το γραφείο θα διατηρηθεί στην Μαθητική Εστία Κρεστένων” ιστορική πόλη έχει καταντήσει χωριό αφού πλέον ένας μεγάλος αριθμός κατοίκων από τα γειτονικά χωριά δεν επισκέπτεται πλέον την Κρέστενα. νουν τα γεροντάκια για να εξυπηρετηθούν; Στον Πύργο; Πιστεύω ότι το γραφείο που θα λειτουργήσει στην Μαθητική Εστία δεν θα επιλύσει τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν. Θα είναι δε για ορισμένες περιπτώσεις. Δεν θα μπορεί να εξυπηρετεί όλα τα άτομα. Εγώ για παράδειγμα παίρνω οξυγόνο. Εδώ δεν μου το γράφουν. Θα πρέπει να μεταβώ στον Πύργο. Θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα με το κλείσιμο του ΙΚΑ στην Κρέστενα.

Το μήνυμα μου προς τους κυβερνώντες και τους αιρετούς της Ηλείας είναι ότι είναι όλοι τους άχρηστοι". Χρήστος Πλατής - Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Κρέστενας "Όπου αποψιλώνονται υπηρεσίες είναι κακό. Διότι ερημώνουμε και μένουμε χωρίς καμία υπηρεσία. Είμασταν υποψιασμένοι για αυτή την άσχημη εξέλιξη. Έφυγε το Ειρηνοδικείο, έφυγε η ΔΟΥ, έφυγε και το ΙΚΑ. Για τις ΔΟΥ ακούμε ότι θα καταργηθούν


/ ÐÝìðôç 4 Éïõëßïõ 2013

Ρεπορτάζ

w w w . p r o t i n e w s . g r

των Κρεστένων

ÏñãÞ, áãáíÜêôçóç, äõóöïñßá êáé Ýíá ìåãÜëï ãéáôß åßíáé ôá óõíáéóèÞìáôá ôùí êáôïßêùí ôçò ÊñÝóôåíáò ìåôÜ êáé ôçí ôåëåõôáßá Üó÷çìç åîÝëéîç áíáöïñéêÜ ìå ôï êëåßóéìï ôïõ õðïêáôáóôÞìáôïò ôïõ ÉÊÁ óôçí ðüëç.

κλείσιμο του ΙΚΑ όλες στην Πελοπόννησο. Θα μείνουν μόνο στην Πάτρα και την Κόρινθο. Πως θα εξυπηρετηθούν οι έμποροι, οι επαγγελματίες και ο κάθε φορολογούμενος; Πιστεύω ότι το γραφείο που θα κρατήσει για το ΙΚΑ ο Δήμος στην Κρέστενα δεν θα λύσει το πρόβλημα. Βέβαια από το ολότελα καλό είναι και το γραφείο αυτό. Οι περισσότεροι θα αναγκάζονται να πηγαίνουν στον Πύργο για να εξυ-

πηρετηθούν. Η αποψίλωση υπηρεσιών γίνεται χωρίς ουσιαστική στρατηγική και σχέδιο. Γίνεται εκ του προχείρου. Από την άλλη πλευρά η αγοραστική κίνηση είναι πολύ πεσμένη. Δεν έρχεται πλέον κόσμος από τα γύρω χωριά αφού δεν υπάρχουν πλέον υπηρεσίες. Ότι φεύγει γενικά από έναν τόπο είναι ζημιά".

Γιώργος Τηλεγραφίδης Κάτοικος "Η κατάσταση στην Κρέστενα πλέον είναι απελπιστική. Ελάτε ένα βράδυ για να δείτε πόσο άδεια είναι η πόλη. Η εξέλιξη με το ΙΚΑ είναι πολύ άσχημη. Θα επιφέρει ακόμα μεγαλύτερη ερημοποίηση. Έχει ήδη ξεκινήσει από την στιγμή που αποψιλώθηκαν οι πρώΜπαλιούκος τες

υπηρεσίες. Αν αληθεύει ότι θα καταργηθεί και το νοσοκομείο της Κρέστενας, τότε καλύτερα να διώξουν και τα σπίτια και να πουν ότι κάποτε εδώ υπήρχε μια πόλη που ονομάζονταν Κρέστενα".

Τάσος Καρνάρος - Κάτοικος και Σύμβουλος ΕΒΕ Ηλείας "Όταν υπάρχουν υπηρεσίες που βοηθούν τους πολίτες τα πράγματα είναι καλά. Όταν συμβαίνει το αντίστροφο με την αποψίλωση υπηρεσιών όΣάκης πως εδώ στην Κρέστενα τα Δήμαρχος Ανδρίτσαινας - Κρεστένων πράγματα δεν πάνε καθόλου "Ουσιαστική μεταβολή στην εξυπηρέτηση καλά. Το κλείσιμο του ΙΚΑ που παρείχε το υποκατάστημα του ΙΚΑ δεν σαφώς είναι μια αρνητιέχουμε γιατί εμείς θα κρατήσουμε το γραφείο. κή εξέλιξη για την πόΜε παρεμβάσεις που κάναμε στην διοίκηση του Ιλη μας. Ο κόσμος θα ΚΑ, μας ενέκριναν την διατήρηση γραφείου σε δηταλαιπωρηθεί, η αμοτικό χώρο και ο χώρος που το εγκαταστήσαμε και γοραστική κίνηση θα λειτουργήσει είναι στην Μαθητική Εστία Κρεστέθα μειωθεί. Υνων. Θεωρούμε ότι είναι προσωρινή η θέση του εκεί πάρχει μεγάλο παρότι τους άρεσε ο χώρος, γιατί στόχος μας είναι να πρόβλημα επίείναι η υπηρεσία να βρίσκεται στο κέντρο της πόλης προκειμένου να υπάρχει σης στον αγρομια καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Αλλά επειδή δεν είχαμε κατάλληλο τικό κόσμο της χώρο για πρόσβαση στα ΑμΕΑ, επιλέξαμε αυτό τον χώρο. Βεβαίως εδώ ισχύπεριοχής που ει αυτό που είπα στο Δ.Σ. και για την βιβλιοθήκη αλλά και για το ΙΚΑ. Είναι για να γράψει τόσο ρευστά τα πράγματα και τόσο πρόχειρες και ελαστικές οι αποφάσεις πλέον φάρμακα ή που οι διοικούντες παίρνουν που δεν είσαι βέβαιος για τίποτα. Έχουν δηνα πάει στην εφομιουργήσει σοβαρό πρόβλημα εμπιστοσύνης του πολίτη και της κυβέρρία, θα ξεκινάει ανησης του και είναι το κρισιμότερο στοιχείο σταθερότητας στην οποία πό την Ανδρίτσαινα ζητούν. Αυτή έχει διαταραχθεί μέχρι σημείου να υπάρχει μια πλήρη για παράδειγμα για να ανασφάλεια του πολίτη". Τέλος ο κ. Μπαλιούκος ανέφερε ότι το Ιπάει στον Πύργο με όλο ΚΑ προβλέπεται να στελεχωθεί με τρεις υπαλλήλους. το κόστος που συνεπάγεται

αυτή η μετακίνηση. Το ότι θα διατηρηθεί το γραφείο του ΙΚΑ στην Μαθητική εστία είναι μια λύση για να μην καταργηθεί τελείως". Κλοντιάν Σούλο Ιχθυοπώλης

"Η αποψίλωση του ΙΚΑ είναι ακόμα ένα μεγάλο πλήγμα για την περιοχή μας. Όσο πάει η κατάσταση χειροτερεύει και μιλώ για την δική μας περιοχή και τα γύρω χωριά. Φεύγουν όλες οι δημόσιες υπη-

9

ρεσίες. Τι θα κάνουν οι ηλικιωμένοι άνθρωποι; Θα αναγκάζονται πλέον να μεταβαίνουν στο Πύργο για να εξυπηρετηθούν και εκτός αυτού να πληρώνουν μέσο όσο 15 με 20 ευρώ για τις μετακινήσεις τους. Επίσης στο ΚΕΠ του Δήμου υπάρχει ένα άτομο. Πως μπορεί ένα άτομο να εξυπηρετήσει όλα αυτά τα άτομα που έρχονται καθημερινά στο ΚΕΠ για να εξυπηρετηθούν; Από την άλλη πλευρά η κατάσταση αυτή έχει επηρεάσει και την αγοραστική κίνηση της Κρέστενας. Προσωπικά η κίνηση στο μαγαζί μου έχει πέσει 40% σε σχέση με πέρυσι". Γιάννης Κωλέττης Κάτοικος Κρέστενας "Η Κρέστενα μετά και την αποψίλωση του ΙΚΑ θα γίνει το ποιο μικρό χωριό της Πελοποννήσου. Δεν υπάρχει πλέον καμία υπηρεσία, κανένας δεν μπορεί να κάνει την δουλειά του. Αναγκαστικά όλοι πλέον θα αναγκάζονται να

μεταβούν στο Πύργο και η τοπική οικονομία καταστρέφεται αφού από τα γύρω χωριά κατέβαινε ένας σημαντικός αριθμός πολιτών που πλέον τώρα με τις αποψιλώσεις υπηρεσιών δεν θα έρχεται". Γιώργος Θανόπουλος Κάτοικος Κρέστενας "Ολες οι υπηρεσίες όπως βλέπετε αποψιλώνονται στην Κρέστενα. Δεν θα μείνει τίποτα στο τέλος. Η αγοραστική κίνηση είναι πεσμένη και αυτό συνδέεται με την αποψίλωση των υπηρεσιών. Μπορείς να κάνεις αποψίλωση υπηρεσιών και να πας στο κέντρο αλλά θα πρέπει να έχεις κάνει και ανάλογη οργάνωση για να μπορεί να εξυπηρετείται ο κόσμος. Θα πρέπει να υπάρχει ανάλογο προσωπικό εδώ στο ΚΕΠ για να μπορούμε να εξυπηρετούμαστε. Αυτό δεν γίνεται βέβαια και για αυτό τον λόγο δεν θα πρέπει να φεύγει καμία υπηρεσία από τις τοπικές κοινωνίες".


10

Άρθρα

w w w . p r o t i n e w s . g r

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ

Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη

“Απαράδεκτη και επικίνδυνη η ανεπαρκής επιχορήγηση του Νοσοκομείου Πύργου” Αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑΕΚΜ Ηλείας Έφη ΓεωργοπούλουΣαλτάρη σχετικά με την απαράδεκτη και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας. Στα σχετικά έγγραφα του Νοσοκομείου Πύργου με αφορμή τα οποία κατατέθηκε η αναφορά επισημαίνεται ότι η επιχορήγηση του προϋπολογισμού για αγορά φαρμάκων δεν επαρκεί για την τρέχουσα χρονιά και ότι είναι επιτακτική η ανάγκη επίλυσης του προβλήματος από κάθε ανώτερη αρμόδια Αρχή προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία σε νοσηλευόμενους και εξωτερικούς ασθενείς με την απρόσκοπτη χορήγηση των θεραπευτικών τους σκευασμάτων. Απόρροια της ανεπαρκούς επιχορήγησης του προϋπολογισμού είναι και η έλλειψη αντιδραστηρίων αιματολογικού αναλυτή, με αποτέλεσμα την αδυναμία εκτέλεσης γενικών εξετάσεων αίματος, που θα έχει τραγικές συνέπειες, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών.

Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Λεχαινών

Εορτασμός “Αγίων Ααναργύρων” Σας ενημερώνουμε ότι ενόψει της εορτής των "Αγίων Αναργύρων", την Δευτέρα 01/07/2013, λειτούργησε το ομώνυμο εκκλησάκι του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Λεχαινών. Στις 700 π.μ. πραγματοποιήθηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία μετ' αρτοκλασίας και θεία Ευχαριστία περιθαλπόμενων, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε Αγιασμός για την 1η του μήνα, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

Στην Καρδίτσα το Πανελλήνιο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας Στην Καρδίτσα θα φιλοξενηθεί το 30ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 8, 9 και 10 Νοεμβρίου 2013.

ÅÐÁÃÃÅËÌÁÔÉÊÏÉ ÅÎÏÐËÉÓÌÏÉ - ÐÕÑÃÏÓ

“Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ”

ÐÙËÏÕÍÔÁÉ ÓÅ ÐÑÁÃÌÁÔÉÊÇ ÕÐÅÑÐÏÓÖÏÑÁ:

1. Øõãåßï Self - Service Costans, óõíôÞñçóç, ìÞêïò 6,40 × 90 × 2,00 ýøïò êáé åôåñïí 3,85 × 90 × 2,00 ìå êïõñôßíåò íõêôüò, öùôéóìü, ñÜöéá êáé óýóôçìá øýîçò multi ( 1 ìç÷Üíçìá) ÔéìÞ 17.000 Å (+ ÖÐÁ) 2. Êáôáøýêôçò ôïß÷ïõ Costans ìÞêïò 2,00 × 1,00 × 2,00, 2 Å/Ì ôåìÜ÷éá 3 ÔéìÞ 2.500 Å (+ ÖÐÁ) ìå ó÷Üñåò êáé öùôéóìü 3. Âéôñßíá óõíôÞñçóçò áëëáíôéêþí - ôõñïêïìéêþí Costans ìå áíïéãüìåíá ôæÜìéá ìå áìïñôéóÝñ, öùôéóìüò, øõ÷üìåíç áðïèÞêç öÝôáò, Å/Ì 2,85 × 1,05 × 1,20 ÔéìÞ 2.500Å(+ ÖÐÁ) ¼ëá ôá øõãåßá Costans Ý÷ïõí ÷ñÞóç 16 ìçíþí áðü åðþíõìï S/M ôçò åõñýôåñçò ðåñéï÷Þò ìáò ðïõ äéÝêïøå ôç ëåéôïõñãßá ôïõ. ÕðÜñ÷ïõí õðåñðñïóöïñÝò óå ðïëëÜ áêüìç åßäç åíôüò ôïõ êáôáóôÞìáôïò ìáò.

ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 27 - 29 ΤΗΛ: 26210-2 27720 ΚΙΝ: 6947077483

/ ÐÝìðôç 4 Éïõëßïõ 2013

Σταυρωμένη Πατρίδα Ο

βομβαρδισμός κατά τους τελευταίους μήνες με πληροφορίες γύρω από τα χάλια της οικονομίας μας, τα ελλείμματα και τους σκληρούς όρους δανεισμού που μας επιβάλουν τα ξένα και ντόπια "κοράκια" των κερδοσκόπων-κρατών και χρηματοπιστωτικών εταιρειών, από πολύ παλαιά (1825 ήταν τότε που ο θρυλικός γέρος του Μοριά, Θ. Κολοκοτρώνης, ο ελευθερωτής της πατρίδας, είπε στους τότε κυβερνώντες της χώρας: Πού πάτε Έλληνες, εμείς κάνουμε αγώνα να ελευθερώσουμε την πατρίδα κι εσείς πάτε να τη σκλαβώσετε στον Εγγλέζο οικονομικά. Α! ρε γέρο, πόσο προφητικός ήσουν), και συνέχεια έδειξε ότι οικονομική ανεξαρτησία και καλή ζωή ή αυτάρκεια δεν μπορούν να συνυπάρχουν. Προσπαθώντας να ζήσουμε καλλίτερα και εφόσον δεν υπάρχουν χρήματα, δανειζόμαστε, με βαρείς κατά κανόνα όρους, με συνέπεια κάποτε να σηκώσουμε τα χέρια. Βασική αιτία στο όλο πρόβλημα είναι η μειωμένη και απρογραμμάτιστη παραγωγικότητα μας, Η επικράτηση νέων μορφών εκμετάλλευσης της γης, υποχρέωσε μεταπήδηση αγροτικού πληθυσμού στον δευτερογενή και τριτογενή τομέα και δημιούργησε πολλά περισσότερα προβλήματα, ενίσχυσε την αστυφιλία και πολλαπλασίασε τις ανάγκες μας... Οι εκάστοτε κυβερνήσεις μας, προσπαθώντας να δείξουν "καλό" πρόσωπο, δανείζονται, αλλά ξεχνούν τις συνέπειες των δανείων και... βάζοντας και

Γράφει ο Αγησίλαος Γεωργούλιας Συνταξιούχος Δάσκαλος λίγο το δάκτυλο στο μέλι..., φορτώνουν και στα δισέγγονα μας δανειακές υποχρεώσεις. Ξεχνούν την ιστορία την σχετική με την κυκλοφορία του χρήματος που μου θύμισε ο φίλτατος αδελφός και μεγάλος ευεργέτης του συλλόγου μας, ο ΝΙΚΟΣ ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ που ευδοκιμεί στην Αμερική... Σε κάποιο χωριό, λέει ο Νίκος, οι κάτοικοι είναι σε απόγνωση, αφού ρευστό δεν υπάρχει και όλοι χρωστάνε. Έτσι μένουν κλεισμένοι στον εαυτό τους και δεν κινείται τίποτα (αυτό το λένε ύφεση). Ξαφνικά στο ξενοδοχείο του χωριού εμφανίζεται ένας πελάτης και συμφωνεί μια διανυκτέρευση, πληρώνοντας μάλιστα 100 ευρώ προκαταβολικά. Ο ξενοδόχος τον πηγαίνει στο δωμάτιο και τρέχει χαρούμενος στην ταβέρνα όπου χρωστάει 100 ευρώ, τα πληρώνει και ξεχρεώνεται. Ο ταβερνιάρης αμέσως πηγαίνει στο μπακάλικο όπου χρωστάει 100 ευρώ, τα πληρώνει και ξεχρεώνεται κι αυτός. Ο μπακάλης τρέχει με τη σειρά του στον χονδρέμπορο του όπου κι αυτός χρωστάει 100 ευρώ, τον πληρώνει και ξεχρεώνεται... Ο κύκλος συνεχίζεται, ώσπου μια τελευταία, μια "παρδαλή", χρωστάει κι αυτή στον ξενοδόχο. Του δίνει λοιπόν τα 100 ευρώ και πια κανένας δεν χρωστάει και τα 100 ευρώ επιστρέφουν στην τσέπη του ξενοδόχου. Εκείνη τη στιγμή ο πελάτης του κατεβαίνει και του λέει ότι άλλαξε γνώμη και δεν θέλει

να μείνει. Παίρνει τα 100 ευρώ και φεύγει, ενώ όλα έχουν αλλάξει και κανένας δεν χρωστάει κανέναν... Το πρόβλημα στην ιστορία αυτή λύθηκε ομαλά βεβαίως, γιατί κανένας δεν αξίωσε να πάρει τόκο ή μίζα. Αλλιώς θα υπήρχε πρόβλημα, Νίκο μου. Στην περίπτωση δανεισμού της Ελλαδίτσας μας, υπάρχουν οι διάφοροι έξωθεν και έσωθεν κερδοσκόποι, οι συνωμοσιολόγοι, που στρώνουν το χαλί στους αρνησιπάτριδες, λαμόγια ή μιζαδόροι, άνθρωποι που είναι έτοιμοι να πουλήσουν διευκολύνσεις στον οποιονδήποτε ορεγόμενο να εκμεταλλευτεί την παρακμή της χώρας τους ισχυρό αλλοδαπό. Η παροχή των διευκολύνσεων γίνεται με ωμά, χυδαία ανταλλάγματα (σπανιότερα με χρήμα, συχνότερα με έξωθεν υποστήριξη για την κατάκτηση επιφανών εγχώριων "πόστων" εξουσίας ή εξασφάλιση προνομιακής δημοσίας προβολής) κλπ. κλπ. Και για να καταλήξω, Νίκο μου, θυμήθηκα πως και ο Χίτλερ ήξερε αυτή τη μέθοδο. Στην τελευταία του ομιλία στη Γερμανική Βουλή, λίγο πριν ξεκινήσει την τρελή του πορεία στην Ευρώπη, είχε πει: "Είμαι βέβαιος ότι σε κάθε χώρα θα βρεθούν ορισμένα φιλόδοξα και ιδιοτελή καθάρματα που θα θελήσουν να βοηθήσουν τους σκοπούς μου, γιατί θα τους δοθεί έτσι η ευκαιρία να αναδειχθούν και να πλουτίσουν στη χώρα τους..." Κι όπως ξέρουμε από την ιστορία, βρέθηκαν αρκετά τέτοια και τον βοήθησαν... Να 'σαι καλά, Νίκο μου, κι ο Θεός βοηθός.

Oι βεβαιωμένες μέχρι και την ανωτέρω ημερομηνία, Υπέρ δημοσίου ή τρίτων 31.12.1992 στις Δημόσιες Οισύμφωνα με απόφαση του ΓΓ κονομικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ.) Εσόδων, Χ. Θεοχάρη. υπέρ του Δημοσίου ή Τρίτων Η διαγραφή διενεργείται από ανείσπρακτες βασικές οφειτη Γενική Γραμματεία Πληλές, οι οποίες είναι μικρότεροφοριακών Συστημάτων με ρες των διακοσίων (200) ευσυγκεντρωτικά ανά Δ.Ο.Υ. ρώ συνολικά ανά οφειλέτη, διαγράφονται, εφόσον δεν υφί- φύλλα έκπτωσης ή κατ' εξαίρεση από τις Δ.Ο.Υ. με ατομικά στανται άλλες βασικές οφειλές του ίδιου προσώπου μετά φύλλα έκπτωσης, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Διαγραφή οφειλών κάτω από 200 ευρώ προς ΔΟΥ


Αγροτικά

/ ÐÝìðôç 4 Éïõëßïõ 2013

w w w . p r o t i n e w s . g r

11

Έτοιμοι για κινητοποιήσεις οι πατατοπαραγωγοί της Ηλείας

“Στον αέρα” η φθινοπωρινή καλλιέργεια πατάτας Σ

την αναμονή θα βρίσκονται για ακόμη μία εβδομάδα οι πατατοπαραγωγοί της Ηλείας σε ότι αφορά το θέμα της πιστοποίησης του πατατόσπορου που αν δεν διευθετηθεί δεν αποκλείεται να "τινάξει στον αέρα" τη φθινοπωρινή καλλιέργεια πατάτας. Εκπρόσωποι του Συλλόγου Πατατοπαραγωγών Ηλείας και του αντίστοιχου συλλόγου της Αχαΐας συναντήθηκαν χθες με υπηρεσιακούς παράγοντες και τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμο Χαρακόπουλο προκειμένου να ζητήσουν το μέτρο να μην ισχύσει για τη φθινοπωρινή καλλιέργεια. Τα στελέχη του υπουργείου άκουσαν τα αιτή-

Ζητούν να μην εφαρμοστεί το μέτρο πιστοποίησης πατατόσπορου ματα των παραγωγών και αποφάσισαν να συζητήσουν εκτενώς το ζήτημα και να εξετάσουν όλες τις εκδοχές την ερχόμενη Τετάρτη οπότε και θα απαντήσουν και στους πατατοπαραγωγούς.Ο πρόεδρος του Συλλόγου Πατατοπαραγωγών Ηλείας Ανδρέας Τσουκαλάς κάλεσε τους καλλιεργητές να είναι έτοιμοι για ξεσηκωμό αφού όπως πληροφορήθηκαν το ζήτημα του πιστοποιημένου πατατόσπορου προέκυψε μετά από επίσημη καταγγελία γεωπόνων και πλέον η

Åêðñüóùðïé ôïõ Óõëëüãïõ Ðáôáôïðáñáãùãþí Çëåßáò óõíáíôÞèçêáí ÷èåò ìå õðçñåóéáêïýò ðáñÜãïíôåò êáé ôïí áíáðëçñùôÞ õðïõñãü ÁãñïôéêÞò ÁíÜðôõîçò φθινοπωρινή καλλιέργεια είναι "στον αέρα". Σύμφωνα με πληροφορίες της "ΠΡΩΤΗΣ" τεχνοκράτες του υπουργείου πρότειναν στους παραγωγούς να εισάγουν πατατόσπορο όμως αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους παραγωγής αλλά και της τιμής που θα αγοράζουν οι καταναλωτές. Ο κ. Τσουκαλάς εξέφρασε την άποψη ότι με την ισχύ αυτού του μέτρου η καλλιέργεια πατάτας οδηγείται σε εξαφάνιση και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει πρόβλεψη για την καλλιέργεια που ξεκινά σε λιγότερο από ένα μήνα. Στη σύσκεψη συμμετείχε ο κ. Θεόδωρος Βλα-

γκούλης ο οποίος ζήτησε από τον Υπουργό όσο και από τους παρευρισκόμενους υπηρεσιακούς παράγοντες να δοθεί άμεση λύση προκειμένου να μη χαθεί η καλλιεργητική περίοδος για τους πατατοπαραγωγούς Ηλείας και Αχαΐας προς αποφυγή πολλαπλών δυσμενών επιπτώσεων.Ο κ. Βλαγκούλης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου θα αντιμετωπίσει με την δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα το όλο πρόβλημα τόσο για την φετινή καλλιεργητική περίοδο όσο και για τις επόμενες. Βάσω Κοκκινογένη

Εκτός του προγράμματος Δακοκτονίας το μεγαλύτερο μέρος του Νομού

“Πάρτυ” θα κάνει φέτος ο δάκος στην Ηλεία Στον "αέρα" βρίσκεται το πρόγραμμα της δακοκτονίας στην Ηλεία, όπως επανειλημμένα είχε επισημάνει η "Πρώτη". Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, με ανακοίνωση της επισημαίνει ότι "Οι ελαιοπαραγωγοί των οποίων οι ελαιώνες τους ανήκουν σε Δημοτικά Διαμερίσματα που δεν θα εφαρμοστεί το Πρόγραμμα Δολωματικής Δακοκτονίας 2013 θα πρέπει να μεριμνήσουν για την προστασία των ελαιοδέντρων τους και κατ' επέκταση της παραγωγής τους από την προσβολή του δάκου" πετώντας ουσιαστικά το "μπαλάκι" των ευθυνών στους ίδιους. Ειδικότερα, όπως επισημαίνε-

ται στην ανακοίνωση της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας, μετά την διεξαγωγή του ανοικτού διαγωνισμού για την υλοποίηση του έργου "Ανάδειξη εργολάβων για τον από εδάφους δολωματικό ψεκασμό ελαιοδέντρων στα πλαίσια του Προγράμματος Συλλογικής Καταπολέμησης του Δάκου της Ελιάς έτους 2013, στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας", που πραγματοποιήθηκε στις 15 Μαΐου και του επαναληπτικού στις 29 Μαΐου 2013, και την έγκριση των Πρακτικών παραλαβής, αποσφράγισης και αξιολόγησης των προσφορών καθώς επίσης και την έγκριση των Πρακτικών των οικονομικών προσφορών του εν λόγω διαγωνισμού από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέ-

ρειας Δυτικής Ελλάδας, ανακοινώνεται ότι το Πρόγραμμα Δολωματικής Δακοκτονίας για το 2013 θα εφαρμοστεί στις περιοχές, Κάστρο, Κυλλήνη, Κάτω Παναγιά, Νεοχώρι Μυρτουντίων, Δουνέικα, Καρδαμάς, Αλποχώρι, Κατάκολο, Κορακοχώρι, Λεβεντοχώρι, Μυρτιά, Άγιος Ηλίας, Άγιος Γεώργιος, Λαστέικα, Αμπελώνας, Ελαιώνας, Βροχίτσα, Άγιοι Απόστολοι, Κορυφή, Άγιος Ιωάννης, Βυτινέικα, Γρανιτσέικα, Σκουροχώρι, Πύργος, Κολύρι, Βαρβάσαινα, Παλαιοβαρβάσαινα, Σαλμώνη, Ζαχάρω, Σχίνοι, Ξηροχώρι, Κακόβατος, Νεοχώρι, Ταξιάρχες, Αρήνη, Ροδινά. Για τον ελαιοκομικό τομέα, με τις Κοινότητες Βούναργο, Ξυλοκέρα, Φωναϊτικα, Πράσινο,

Κατσαρού, δεν αναδείχθηκε μειοδότης και αναμένεται απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Παγιδοθεσία Σε ότι αφορά την ανάρτηση παγίδων για την παρακολούθηση του δακοπληθυσμού, φέτος για πρώτη φορά διεξήχθη διαγωνισμός για την υλοποίηση του έργου "Παροχή υπηρεσιών για τον έλεγχο των δακοπληθυσμών με τη μέθοδο της παγιδοθεσίας με παγίδες τύπου Mcphail στους ελαιώνες, στα πλαίσια του Προγράμματος Συλλογικής Καταπολέμησης του Δάκου της Ελιάς έτους 2013 στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας", που πραγματοποιήθηκε στις 28 Μαΐου και

του επαναληπτικού στις 7 Ιουνίου 2013 και έχει αναδειχθεί εργολάβος παγιδοθεσίας για τις Κοινότητες: Δουνέικα, Καρδαμάς, Αλποχώρι, Κατάκολο, Κορακοχώρι, Λεβεντοχώρι, Μυρτιά, Άγιος Ηλίας, Άγιος Γεώργιος, Λαστέικα, Αμπελώνας, Ελαιώνας, Βροχίτσα, Άγιοι Απόστολοι, Κορυφή, Άγιος Ιωάννης, Βυτινέικα, Γρανιτσέικα, Σκουροχώρι, Πύργος, Κολύρι, Βαρβάσαινα, Παλαιοβαρβάσαινα, Σαλμώνη, Ζαχάρω, Σχίνοι, Ξηροχώρι. Στις υπόλοιπες ελαιοκομικές περιοχές δεν κατατέθηκαν προσφορές, και με απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης γίνεται "Κατανομή εποχικού προσωπικού Γενικής Διεύθυνσης Φυτικής Παραγωγής - Πρόγραμμα καταπολέμη-

σης του δάκου της ελιάς έτους 2013", για τις Κοινότητες: Κάστρο, Κυλλήνη, Κάτω Παναγιά, Νεοχώρι Μυρτουντίων Βούναργο, Ξυλοκέρα, Φωναΐτικα, Πράσινο, Κατσαρού, Κακόβατος, Νεοχώρι, Ταξιάρχες, Αρήνη, Ροδινά, θα προσληφθούν παγιδοθέτες, προκειμένου τις επόμενες μέρες να γίνει η ανάρτηση των παγίδων. Α. Αγγελίδου


12

Εκδηλώσεις

w w w . p r o t i n e w s . g r

/ ÐÝìðôç 4 Éïõëßïõ 2013

Εκδηλώσεις 4ου Φεστιβάλ Δάφνης

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΗΛΕΙΑΣ KKE

Ιούλιος - Αύγουστος καλοκαίρι 2013

Την Κυριακή η εκδήλωση στα Φονικά

Ο

Στο χώρο του μνημείου στα Φονικά διοργανώνει για την Κυριακή στις 11 το πρωί εκδήλωση τιμής και μνήμης η Τομεακή Επιτροπή Ηλείας του ΚΚΕ. Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση "Τιμάμε τους νεκρούς του Ναζισμού με τον τρόπο που τους αξίζει θέλοντας να δώσουμε την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για τον ίδιο λόγο που και αυτοί έδωσαν τη ζωή τους προκειμένου ο ελληνικός λαός να απαλλαγεί από τη χιτλερική κατοχή και να μην ξαναγνωρίσει η ανθρωπότητα άλλο τέτοιο έκτρομα. Η οικονομική κρίση, η βαρβαρότητα του καπιταλισμού, η άνοδος του φασισμού, οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι είναι ζητήματα με τα οποία πρέπει να αναμετρηθούν και σήμερα η εργατική τάξη και οι λαοί, νικηφόρα. Πρωτοπόρα δύναμη σ' αυτό τον αγώνα θα είναι ξανά το Κομμουνιστικό Κόμμα, το εργατικό κίνημα, η λαϊκή συμμαχία".

πολιτιστικός και μορφωτικός σύλλογος Δάφνης Δ. Ήλιδας "Κ. Βάρναλης" διοργανώνει και φέτος καλοκαιρινό φεστιβάλ. Το 4ο φεστιβάλ Δάφνης περιλαμβάνει δύο θεατρικές παραστάσεις, προβολή οπτικού υλικού με θέμα τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, μια βραδιά ντοκιμαντέρ , εκδηλώσεις που θα αφορούν τους μικρούς φίλους του συλλόγου (θέατρο σκιών, εργαστήρι ζωγραφικής κ.α), έκθεση βιβλίου, εκδηλώσεις μουσικής και χορού και εθελοντική αιμοδοσία στο τέλος του Αυγούστου ενώ στο χώρο των εκδηλώσεων θα υπάρχει κοινωνικό καλάθι ώστε να συγκεντρωθούν είδη πρώτης ανάγκης για συνανθρώπους που τα χρειάζονται. Καθ' όλη την διάρκεια των εκδηλώσεων θα είναι ανοικτή η έκθεση φωτογραφίας με κεντρικό θέμα τη Δάφνη ενώ με τη διοργάνωση μιας πεζοπορίας στα ιστορικά μνημεία του χωριού οι επισκέπτες και φίλοι του συλλόγου θα γνωρίσουν τα μνημεία , την ιστορία και τα αξιοθέατα του τόπου όπου διοργανώνεται το φεστιβάλ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει: Σάββατο 6 Ιουλίου: Έναρ-

ξη έκθεσης φωτογραφίας Μάθημα πρώτων βοηθειών από το περιφερειακό τμήμα Αμαλιάδας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (7:00μ.μ Δημοτικό Σχολείο Δάφνης). Κυριακή 7 Ιουλίου: Πεζοπορία στα αξιοθέατα της Δάφνης,(8:00π.μ , πλατεία Δάφνης) Κυριακή 14 Ιουλίου: Μονοήμερη εκδρομή στη Λευκάδα Παρασκευή 19 Ιουλίου: Προβολή ντοκιμαντέρ "Θέ-

μις" σε συνεργασία με το Δίκτυο Αφύπνισης Πολιτών (9:30μ.μ Δημοτικό Σχολείο Δάφνης, είσοδος ελεύθερη). Σάββατο 20 Ιουλίου: Βραδιά παραδοσιακών χορών (9:30μ.μ Δημοτικό Σχολείο Δάφνης, είσοδος ελεύθερη). Σάββατο 27 Ιουλίου: Θεατρική παράσταση - "Πέρσες του Αισχύλου", (είσοδος ελεύθερη-έξοδος αμφίβολη,9:30μ.μ Δημοτικό Σχολείο)

Κυριακή 28 Ιουλίου: Αφιέρωμα στον Κώστα Χατζηχρήστο, (είσοδος ελεύθερη, 9:30μ.μ Δημοτικό Σχολείο) Παρασκευή 2 Αυγούστου: Αφιέρωμα στον Θανάση Βέγγο, (είσοδος ελεύθερη, 9:30μ.μ Δημοτικό Σχολείο) Σάββατο 3 Αυγούστου: Θεατρική παράσταση "Θου κύριε - οι φοροφυγάδες" , (είσοδος 10€, 9:00μ.μ Δημοτικό Σχολείο) Παρασκευή 9 Αυγούστου: Θεατρικά και μουσικά νεανικά σχήματα, Εργαστήρι ζωγραφικής με τον υπεύθυνο του τμήματος ζωγραφικής της Παπαχριστοπούλειου βιβλιοθήκης Αμαλιάδας κ. Kristo Hasa (είσοδος ελεύθερη, 9:30μ.μ Δημοτικό Σχολείο) Σάββατο 10 Αυγούστου: Παράσταση θεάτρου Σκιών (είσοδος 3€ ενήλικοι, 2€ ανήλικοι , 9:30μ.μ Δημοτικό Σχολείο) Παρασκευή 16 Αυγούστου: Λαϊκό γλέντι με ζωντανή μουσική (είσοδος ελεύθερη , 10:00μ.μ Δημοτικό Σχολείο) Το φεστιβάλ θα κλείσει με την πραγματοποίηση εθελοντικής αιμοδοσίας στα τέλη Αυγούστου σε συνδιοργάνωση με την ομάδα του Πηνειακού Κεραμιδιάς.


Ειδήσεις

/ ÐÝìðôç 4 Éïõëßïõ 2013

w w w . p r o t i n e w s . g r

13

Ηράκλεια Ολυμπίας

Πύργος

“Στάχτη” έγινε η οικία ηλικιωμένης γυναίκας

Αποκαταστήθηκε το αποστραγγιστικό στη Βιδιά

Ïëïó÷åñþò êáôáóôñÜöçêå ïéêßá óôçí ÇñÜêëåéá

Ολοσχερώς καταστράφηκε η οικία μίας 80χρονης ηλικιωμένης γυναίκας από την Ηράκλεια Ολυμπίας από φωτιά που ξέσπασε χθες λίγο μετά τις 2:00 το μεσημέρι. Η ηλικιωμένη, η οποία διέμενε μόνη της σε ένα παλιό πλίθινο σπίτι με ξύλινη σκεπή, πίσω από την εκκλησία του χωριού, την ώρα εκείνη είχε βγει έξω, γεγονός το οποίο όπως όλα δείχνουν της έσωσε την ζωή. Άμεσα ενημερώθηκε για το συμβάν το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αρχαίας Ολυμπίας , ενώ στο σημείο έσπευσαν και οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά. Τα εύφλεκτα υλικά από τα οποία ήταν κατασκευασμένο το σπίτι, δυσχέραιναν το έργο πυρόσβεσης και πατά το γεγονός ότι στο σημείο επιχείρησαν 7 οχήματα με 14 άνδρες, το οίκημα καταστράφηκε ολοκληρωτικά. Η γυναίκα εμφανώς σοκαρισμένη παρακολουθούσε από παρακείμενο σπίτι το έργο της πυρόσβεσης, ενώ για τα αίτια πρόκλησης της φωτιάς, έρευνα διενεργεί το ανακριτικό της Πυροσβεστικής.

"Åß÷áìå äåóìåõôåß áðü ôéò ðëçììýñåò ôïõ 2012 üôé èá áðïêáôáóôÞóïõìå ìßá óïâáñÞ âëÜâç ç ïðïßá åß÷å ãßíåé óôï óõãêåêñéìÝíï áðïóôñáããéóôéêü áõëÜêé" åðéóÞìáíå ï Â. Ðáíáãüðïõëïò

"Ç æçìéÜ üðùò áðïäåß÷ôçêå Þôáí ìåãÜëç êáé êáôÝâáëáí ìåãÜëç ðñïóðÜèåéá ðñïêåéìÝíïõ íá ãßíåé ç áðïêáôÜóôáóç ôïõ ôìÞìáôïò" ôüíéóå ï Á. Ãåùñãüðïõëïò êÜôïéêïò ôçò ðåñéï÷Þò

Ο

ση ήρθε σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά, καθώς ο δήμος Πύργου, κατάφερε να εξασφαλίσει πιστώσεις και να δημοπρατήσει το συγκεκριμένο έργο, συνολικού προϋπολογισμού 45.000 ευρώ. Χθες στην περιοχή βρέθηκε ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Βασίλης Παναγόπουλος ο οποίος υπογράμμισε ότι η περιοχή είχε ανάγκη από το συγκεκριμένο έργο "Είχαμε δεσμευτεί από τις πλημμύρες του 2012 ότι θα αποκαταστήσουμε μία σοβαρή βλάβη η οποία είχε γίνει στο συγκεκριμένο αποστραγγιστικό αυλάκι. Είχαμε την συμπαράσταση

λοκληρώνεται εντός των ημερών το έργο αποκατάστασης του αποστραγγιστικού αύλακα στην περιοχή "Βιδιά" Πύργου. Το αποστραγγιστικό είχε υποστεί ζημιά, από τις πλημμύρες που σημειώθηκαν το Φεβρουάριο του 2012, καθώς το τοιχίο αντιστήριξης είχε διαβρωθεί με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν άμεσα ακόμα και όσοι διέρχονταν από το συγκεκριμένο σημείο. Οι κάτοικοι της περιοχής είχαν απευθυνθεί στον δήμο αλλά και προς τον ΓΟΕΒ προκειμένου να γίνουν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις. Η λύ-

Ïëïêëçñþíåôáé åíôüò ôùí çìåñþí ç áðïêáôÜóôáóç ôïõ áðïóôñáããéóôéêïý áýëáêá óôçí ðåñéï÷Þ ÂéäéÜ Ðýñãïõ όλων των περιοίκων που είχαν καταλάβει το πρόβλημα, ενώ υπήρχαν και διαμαρτυρίες σωστά από την πλευρά τους. Βρήκαμε πιστώσεις και αποφασίσαμε να αποκαταστήσουμε τη βλάβη που είχε γίνει με ένα έργο το οποίο δίνει ζωή και προσπέλαση σε πολλά σπίτια εδώ στην περιοχή. Είναι ένα έργο το οποίο είχε προϋπολογισμό 45.000 ευρώ ενώ το κόστος σύμβασης έφτασε30.000 ευρώ με μία έκπτωση 35%. Από το σημείο περνάει πάρα πολύς κόσμος και μικρά παιδιά και έτσι ήταν πολύ επικίνδυνο". Όπως επισήμανε ο Β. Παναγόπουλος οι εργασίες περιελάμβαναν την αντικατάσταση του τοίχου αντιστήριξης, κοιτόστρωση του πυθμένα του αποστραγγιστικού, την επανασύνδεση της ύδρευσης και της αποχέτευσης που είχαν υποστεί βλάβη, την τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων με στόχο την αποφυγή ατυχημάτων αλλά και την ασφαλτόστρωση του συγκεκριμένου σημείου

"Θέλω να ζητήσω συγνώμη για την αργοπορία και την υπομονή που έδειξαν οι κάτοικοι και να ξέρουν ότι θα είμαστε πάντα κοντά τους για να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης της περιοχής" τόνισε ο Β. Παναγόπουλος ενώ συμπλήρωσε ότι το συγκεκριμένο έργο είναι αρμοδιότητας του ΓΟΕΒ, ωστόσο επειδή δηλώθηκε αδυναμία υλοποίησης του έργου, ο δήμος αποφάσισε να προχωρήσει στην κατασκευή του και να υπάρξει συμψηφισμός ως προς τις οφειλές. Από τη πλευρά του ο Ανδρέας Γεωργόπουλος κάτοικος της περιοχής τόνισε "Τέλος καλό όλα καλά. Ο δήμος είχε τα προβλήματα του και όλοι τα γνωρίζουμε. Η ζημιά όπως αποδείχτηκε ήταν μεγάλη και κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να γίνει η αποκατάσταση του τμήματος καθώς ο κίνδυνος ήταν πραγματικά μεγάλος ακόμα και για τους διερχόμενους". Α. Αγγελίδου


14

Ειδήσεις

w w w . p r o t i n e w s . g r

/ ÐÝìðôç 4 Éïõëßïõ 2013

Ανδρέας Μαρίνος

"ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΙΛΙΣ Α.Ε" ΚΑΙ "ΣΠΗΛΙΑΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Eleia"

Δυνατότητα επιστροφής εξόδων φακέλου δανείων

Δύο ηλειακές επιχειρήσεις στην έκθεση “Fancy Food Show 2013”

Οι δανειολήπτες βάσει της υπουργικής απόφασης Ζ1-798/25.06.2008 με θέμα την "Απαγόρευση Αναγραφής Γενικών Όρων Συναλλαγών που έχουν κριθεί καταχρηστικοί με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις στις συμβάσεις που συνάπτουν τα πιστωτικά ιδρύματα με τους δανειολήπτες" η οποία απαγορεύει μεταξύ άλλων την επιβολή ποσού "προμήθειας" ή "εξόδων φακέλου" δανείου τραπεζικού προϊόντος δεν υποχρεούνται να καταβάλλουν κανένα χρηματικό αντίτιμο για την πράξη αυτή. Η εν λόγω απόφαση αφορά 7 αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις και συγκεκριμένα την 430/05 και 1219/01715/2007 από την Ολομέλεια Αρείου Πάγου, την 5253/03 και 6291/00 του Εφετείου Αθηνών, την 1119/02, 1208/98 και την 961/07 του Πολυμελές Πρωτοδικείου Αθηνών όπου δύνανται οι δανειολήπτες να διεκδικήσουν και να λάβουν πίσω το χρηματικό ποσό που είχαν δαπανήσει για τον φάκελο του δανείου τους, καθώς και για τις ποινές πρόωρης εξόφλησης που απαίτησαν και εισέπραξαν οι Τράπεζες όταν κάποιος καταναλωτής - δανειολήπτης καταβάλλει το υπόλοιπο χρηματικό ποσό του δανείου και το εξοφλεί πριν τη λήξη που αναφερόταν στην σύμβασή τους. Επιπροσθέτως η απόφαση αυτή αφορά σε όλες τις μορφές δανείων, στεγαστικών, καταναλωτικών, πιστωτικών καρτών, επαγγελματικών και συμβάσεις αγοράς καταναλωτικών αγαθών (αυτοκίνητα-ηλεκτρικές συσκευές κ.α). Ως εκ τούτου έχουν την δυνατότητα πολλοί δανειολήπτες οι οποίοι έχουν υπογράψει συμβάσεις δανείων από το 1990 μέχρι σήμερα να ζητήσουν πίσω τα χρηματικά ποσά που είχαν καταβάλει πριν από χρόνια καταθέτοντας την αντίστοιχη αίτηση στο κατάστημα που τους έχει χορηγηθεί κάποιο από τα ως άνω είδη δανείων. Αύριο στην Ηλεία O Βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Μαρίνος θα βρίσκεται στο πολιτικό του γραφείο στον Πύργο (Μιαούλη 6 - 1ος όροφος , έναντι Ο.Τ.Ε ) την Παρασκευή 5 Ιουλίου και θα δεχτεί τους συμπατριώτες και φίλους του από τις 10:30 π. μ. - 13:00 μ.μ.

Cinema ΟΡΦΕΑΣ

ΑΜΑΛΙΑΔΑ

"ΜΠΑΜΠΟΥΛΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ" (ΜΕΤΑΓΛ) ->ΩΡA ΠΡΟΒΟΛΗΣ 19:30 "ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ Ζ " --> ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ 21:45 "Ο ΜΟΝΑΧΙΚΟΣ ΚΑΒΑΛΑΡΗΣ" --> ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ 19:20 & 22:00

CineCinema Amaliada "ΜΠΑΜΠΟΥΛΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ" (ΜΕΤΑΓΛ) ->ΩΡA ΠΡΟΒΟΛΗΣ 17:45 "ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ Ζ " --> ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ 20:00 & 22:10 "Ο ΜΟΝΑΧΙΚΟΣ ΚΑΒΑΛΑΡΗΣ" --> ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ 19:30 & 22:10

ΛΑΙΚΕΣ

ΚΡΕΣΤΕΝΑ - ΓΑΣΤΟΥΝΗ

Καιρός αίθριος. Θερμός, 19°C έως 33°C. Άνεμοι ασθενείς βόρειοι και στη συνέχεια ασθενείς βορειοανατολικοί έως 3 μποφόρ.

Με τη στήριξη του Επιμελητηρίου του Νομού μας

Σ

την παγκοσμίου φήμης, Διεθνής Έκθεση Summer Fancy Food Show 2013 που διοργανώνει ο Οργανισμός Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ) και στην οποία παίρνουν μέρος τριανταοκτώ συνολικά ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις, συμμετέχουν αυτές τις μέρες και δύο Εταιρίες από την Ηλεία, με τη στήριξη του Επιμελητηρίου του Νομού μας. Πρόκειται ειδικότερα για τις: ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΙΛΙΣ Α.Ε." και "ΣΠΗΛΙΑΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Eleia" που ήδη σύμφωνα με πληροφορίες έχουν "κερδίσει" τον θαυμασμό και τις εντυπώσεις από τους χιλιάδες επισκέπτες στον εκθεσιακό χώρο της Νέας Υόρκης στην Αμερική!Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμέ-

νη έκθεση είναι μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο, φιλοξενεί 2.400 εκθέτες από 80 χώρες, και σκοπός της είναι να αναδείξει τις νέες τάσεις στην παγκόσμια αγορά τροφίμων και ποτών. Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν από

την Ελλάδα, προβάλλουν κυρίως την ποιότητα των γαστρονομικών προϊόντων, όπως το ελαιόλαδο και τις ελιές, τα αποξηραμένα και κονσερβοποιημένα φρούτα, τα γαλακτοκομικά είδη, το ελληνικό κρασί, κ.λ.π.

Η πτώση είναι γενικευμένη και αφορά τις περισσότερες από τις σχολές

Οι τελευταίες εκτιμήσεις για τις βάσεις στις σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ Δέκα ημέρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας για την ηλεκτρονική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων, το "ΕΘΝΟΣ-ΠΑΙΔΕΙΑ" καταγράφει για πρώτη φορά τις τάσεις των βάσεων σε όλα τα τμήματα των ΑΕΙ-ΤΕΙ. Στο σημερινό ένθετο, οι υποψήφιοι θα δουν αναλυτικούς πίνακες με την πορεία των βάσεων για όλες τις σχολές που περιλαμβάνονται στο μηχανογραφικό. Ακόμη, θα ενημερωθούν για τις πρώτες

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΕΚΑΒ: 166 Κέντρο Δηλητηριάσεων: 210-7793777 Νοσοκομείο Πύργου: 26210-82300, 82360 Νοσοκομείο Αμαλιάδας: 26223 60100 Κέντρο Υγείας Κρεστένων: 26250 22222 Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας: 26260 22222 Κέντρο Υγείας Βάρδας: 26233 60000 Κέντρο Υγείας Γαστούνης: 26233 60300 Κέντρο Υγείας Σιμόπουλου: 26223 60400 ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Άμεση δράση Πύργου: 100 Αστ. Δ/νση Ηλείας: 2621081730, 81731 Τμήμα Τροχαίας Πύργου: 26210-81742 Αστυνομικό τμήμα Πύργου: 26210-81734 Ασφάλεια Πύργου: 2621081740

προτιμήσεις και τα ποσοστά επιτυχίας στα περιζήτητα και υψηλόβαθμα τμήματα των ΑΕΙ-ΤΕΙ. 1ο Επιστημονικό Πεδίο Χαμηλώνει ο πήχης για Νομικές, Φιλολογικές και Ψυχολογίας σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη 2ο Επιστημονικό Πεδίο Ευκολότερη η πρόσβαση για όσους στοχεύουν σε Φυσικο-μαθηματικές σχολές 3ο Επιστημονικό Πεδίο

Τροχαία Πύργου: 2621022100 Αστυνομία Αμαλιάδας: 26220-38210 Ασφάλεια Αμαλιάδας: 26220-38232 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ Πυροσβεστική Πύργου: 199 Πυροσβεστική Αμαλιάδας: 26220-22199 Πυροσβεστική Λεχαινών: 26230-22199 Πυροσβεστική Κρεστένων: 26250-22199 Πυροσβεστικό κλιμάκιο Αρχ. Ολυμπίας: 26240- 29104 ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ Κατάκολο: 26210-41206, 41500 Κυλλήνη: 26230-26230, 92211 Πάτρα: 2610-341204

Κάτω από 19.000 οι βάσεις σε όλες τις Ιατρικές. Πτώση και για Φαρμακευτικές Οδοντιατρικές 4ο Επιστημονικό Πεδίο "Βουτιά" σε όλα τα περιζήτητα και υψηλόβαθμα Πολυ-τεχνικά τμήματα. Πιθανή άνοδος σε χαμηλόβαθμα ΤΕΙ 5ο Επιστημονικό Πεδίο Θεαματική θα είναι η πτώση στα Οικονομικά τμήματα των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων

ΒΛΑΒΕΣ ΟΤΕ: 13888 ΔΕΗ: 1050 ΔΕΥΑΠ Πύργου: 2621033702 ΔΕΥΑΠ Αμαλιάδας: 2622023923 Επιμελητήριο Ηλείας: 26210-34154, 22541, 32225 Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πύργου: 26210-22707, 81117, 22088 Οργανισμός Εργατικής Εστίας: 26210-34797 Μητρόπολη Ηλείας: 2621022527 ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΤΕΛ Πύργου: 26210-20600 έως 20608 Αμαλιάδας: 26220-28892 Αθηνών: 210-5134110-1 Θεσσαλονίκης: 2310595406 Ιωαννίνων: 26510-41248

Λεχαινών: 26230-22219 Κρεστένων: 26250-22228 Σαβαλίων: 26220-61211 Λάλα: 26240-41213 Βασιλακίου: 26240-71300 Κάμενας: 26240-71330 Γούμερου: 26210-93521 Κουτσοχέρας: 26210-61024 Μουζακίου: 26210-61220 Καράτουλα: 26210-61458 Μαγούλα: 26210-61266 Χελιδόνι: 26240-51204 Λαντζόι: 26240-69049 Νεράιδα: 26240-51350 Πελόπιο: 26240-31405 Ανδραβίδα: 26230-54225 Καβάσιλα: 26230-33202 Νέα Μανωλάδα: 2623071374 Καρδαμάς: 26220-29560 Επιτάλιο: 26210-71448 Κυπαρισσία: 27610-22260 Ανδρίτσαινα: 26260-22239 Ζαχάρω: 26250-31219 Γιαννιτσοχώρι: 26250-61468 Φιγαλεία: 26250-41696 Βάρδα: 26230-73014 Γαστούνη: 26230-35115


Ειδήσεις - Aνακοινώσεις

/ ÐÝìðôç 4 Éïõëßïõ 2013

w w w . p r o t i n e w s . g r

15

Ποια είναι η μοναδική υποχώρηση που κάνουν

Σαφείς δεσμεύσεις για την κινητικότητα ζητά η τρόικα Ή

ρθαν για να μείνουν και μάλλον δε θα φύγουν αν δεν τους γίνουν τα χατίρια. Ποιοι; Οι εκπρόσωποι της τρόικας, που σήμερα είχε νέα - άκαρπη- συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη για το θέμα της κινητικότητας στο δημόσιο. Την ώρα που παίζονται περίεργα παιχνίδια πιέσεων, με Ευρωπαίο αξιωματούχο να διαρρέει μέσω του πρακτορείου Reuters πως αν η Ελλάδα δε... συμμορφωθεί και δεν καταλήξει μέχρι τη Δευτέρα σε συμφωνία με την τρόικα "δεν βλέπω εκταμίευση ακόμα και μέρους της δόσης για τους επόμενους τρείς μήνες", η τροϊκανοί στυλώνουν τα πόδια και όσον αφορά στις μετακινήσεις στο Δημόσιο. Λίγη ώρα αφού έγινε γνωστό πως και η νέα συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών με την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατέληξε σε αδιέξοδο και θα επαναληφθεί το πρωί της Πέμπτης, ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών ξεκαθάρισε πως: "αποκλείεται να φύγει η τρόικα εάν δεν βρεθεί λύση για το Δημόσιο, έστω και με ορίζοντα χρόνου". Οι εκπρόσωποι των δανειστών ζητούν σαφείς δεσμεύσεις για την κινητικό-

τητα στο Δημόσιο. Σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, η τρόικα είναι αμετακίνητη στο ζήτημα αυτό. Η μόνη υποχώρηση, την οποία φέρεται να είναι διατεθειμένη να δεχθεί είναι να τεθεί σε διαθεσιμότητα στο επόμενο διάστημα, και όχι άμεσα, έ-

να μέρος από τους 12.500 δημόσιους υπαλλήλους. Όμως, στην περίπτωση αυτή, η δόση θα καταβάλλεται τμηματικά και θα συνδεθεί και με τον χρόνο επίτευξης της συγκεκριμένης προαπαιτούμενης δράσης. Ο ίδιος κορυφαίος παράγο-

ντας του υπουργείου Οικονομικών, δήλωσε ότι η τρόικα έχει δεχθεί το γεγονός της μείωσης του Δημοσίου λόγω των απολύσεων από την ΕΡΤ, ζητεί, όμως, τον ακριβή αριθμό αυτών που θα επαναπροσληφθούν στη νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Αναγγελία γάμου Ãíùóôïðïéåßôáé üôé ï JULIAN QOSANJ ôïõ Kudret êáé ôçò Natasha ôï ãÝíïò Mouskaj ðïõ ãåííÞèçêå óôçí Áëâáíßá êáé êáôïéêåß óôï Êñáíßäé Áñãïëßäáò êáé ç ÁÃÃÅËÉÊÇ ÆÁÖÅÉÑÏÐÏÕËÏÕ ôïõ Âáóéëåßïõ êáé ôçò Óïößáò ôï ãÝíïò ÐáðáíäñÝïõ ðïõ ãåííÞèçêå óôïí Ðýñãï Çëåßáò êáé êáôïéêåß óôïí Ðýñãï Çëåßáò ðñüêåéôáé íá ðáíôñåõôïýí ìå ðïëéôéêü ãÜìï óôï Êñáíßäé Áñãïëßäáò.

ÁÐÏÕÓÉÁ ÉÁÔÑÏÕ Ôï Ìéêñïâéïëïãéêü Éáôñåßï ôïõ Öþôç ÊáôóáëÜ óôç Ãáóôïýíç èá ðáñáìåßíåé êëåéóôü ôçí ÐÝìðôç 4 êáé ôçí ÐáñáóêåõÞ 5 Éïõëßïõ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΚΗΔΕΙΕΣ Ôïí ðïëõáãáðçìÝíï ìáò

ΛΟΥΚΑ του Κωνσταντίνου ΓΚΟΥΡΑΣΑ Åôþí 54 Èáíüíôá êçäåýïìå óÞìåñá ÐÝìðôç 4/07/2013 êáé þñá 11:00 ð.ì. åê ôïõ Éåñïý Íáïý Áãßïõ Áèáíáóßïõ ÂïõíÜñãïõ êáé ðáñáêáëïýìå óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðáñáêïëïõèÞóïõí ôçí åêöïñÜ ôïõ. Âïýíáñãï 4/07/2013 Ç ÓÕÆÕÃÏÓ: Êùíóôáíôßíá.Ç ÊÏÑÇ: Áöñïäßôç.ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ: Ãåþñãéïò & ÅéñÞíç.ÔÁ ÁÍÉØÉÁ, ÔÁ ÅÎÁÄÅËÖÉÁ & ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. Ãñáö. Ôåëåôþí:ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ Ìáíùëïðïýëïõ 58 Ôçë. üëï ôï 24ùñï 26210 30730 - 34217 - 34017 25223 27158 Êéíçôü: 6944 342471 ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ Ôïí ðïëõáãáðçìÝíï ìáò

Προσκαλούμε όλα τα μέλη του Συλλόγου "Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Δήμου Ήλιδας - ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΟΥΒΙΤΣΑΣ" να προσέλθουν το Σαββάτο 6 Ιουλίου και ώρα από 9.00 π.μ. έως 13.00 μ.μ. στην εθελοντική αιμοδοσία που θα διεξαχθεί σε συνεργασία με το σύλλογο "Παπαχριστοπούλειος Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας". Η αιμοδοσία θα διεξαχθεί στην αίθουσα της βιβλιοθήκης Αμαλιάδας.

Πληροφορίες Κ Χαλδής Ιωάννης Πρόεδρος ΔΣ Συλλόγου "Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Δήμου Ήλιδας ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΟΥΒΙΤΣΑΣ" Τηλ. 6932393457

ΦΙΛΙΠΠΟ ΜΕΡΜΗΓΚΑ Åôþí 82 Èáíüíôá êçäåýïìå óÞìåñá ÐÝìðôç 4/07/2013 êáé þñá 6:00 ì.ì. åê ôïõ Éåñïý Íáïý Áãßïõ Áèáíáóßïõ (ÊïéìçôÞñéï) Êáãêáäßïõ Á÷áÀáò êáé ðáñáêáëïýìå óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðáñáêïëïõèÞóïõí ôçí åêöïñÜ ôïõ. ÊáãêÜäé Á÷áúáò 4/07/2013 Ç ÓÕÆÕÃÏÓ: ÖùôåéíÞ ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ: ÉùÜííá & Âáóßëçò Êïýñôçò ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ: Êùíóôáíôßíïò & ÆùÞ ÌÝñìçãêá, ÅëÝíç ÷á Ìðïõñäïýìç ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ:Ðáãþíá, ÁíáóôÜóéïò, ÖùôåéíÞ, Öéëßððá. ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. Ãñáö. Ôåëåôþí:ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ Ìáíùëïðïýëïõ 58 Ôçë. üëï ôï 24ùñï 26210 30730 34217 - 34017 25223 - 27158 Êéíçôü: 6944 342471 ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ

ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ ÁÑ×ÉÅÑÁÔÉÊÏ ÌÍÇÌÏÓÕÍÏ Ôï ÓÜââáôï 6 Éïõëßïõ 2013 êáé þñá 8,30 ðì ôåëïýìå 40/ÇÌÅÑÏ Ìíçìüóõíï óôïí Éåñü Íáü Áãþí Êùí/íïõ & ÅëÝíçò Ãáóôïýíçò ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ßïõ Óõæýãïõ, ðáôÝñá, ðáððïý, áäåëöïý, èåßïõ, åîáäÝëöïõ êáé ößëïõ

ΙΩΑΝΝΗ ΔΗΜ. ΜΠΙΛΑΛΗ ÈÅÏËÏÃÏ ÄÉÅÕÈÕÍÔÇ ÔÏÕ ÉÄÑÕÌÁÔÏÓ “ÐÁÍÁÃÉÁ Ç ÊÁÈÏËÉÊÇ’ ÃÁÓÔÏÕÍÇÓ Ç óýæõãïò: ÑïäÜìéá.Ôá ðáéäéÜ, Ôá åããüíéá. Ïé áäåëöïß,Ïé áíåøéïß. Ôá åîáäÝëöéá. Ïé áãáðçìÝíïé ößëïé êáé ïé ëïéðïß óõããåíåßò. Ôåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 7/7/2013 4 þñá 8:30ð.ì, åéò ôïí Éåñü Íáü Áã. Óðõñßäùíá Æá÷Üñùò 40Þìåñï ìíçìüóõíï õðÝñ áíáðáýóåùò ôçò øõ÷Þò ôïõ ðïëõáãáðçñÝíïõ ìáò óõæýãïõ , ðáôÝñá, áäåëöïý & èåßïõ

ΧΡΗΣΤΟΥ ΜANTZOYNH Ç ÓÕÆÕÃÏÓ:Äéïíõóßá Ï ÃÉÏÓ: Åðáìåéíþíäáò,ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ,ÔÁ ÁÍÉØÉÁ,ÏÉ ËÏÐÔÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ ÉÙÁÍÍÇÓ ËÁÌÐÑÏÐÏÕËÏÓ ÆÁ×ÁÑÙ ÇËÅÉÁÓ ôçë.: 26250.31555 - êéí.: 697 - 25.57.102, 6977 - 13.99.94

ÄÅÄÄÇÅ Äéåýèõíóç ÐåñéöÝñåéáò ÐåëïðïííÞóïõ - Çðåßñïõ Ðåñéï÷Þ Ðýñãïõ Ðáðáãåùñãßïõ & Áñ÷éìÞäïõò, 27100, ÐÕÑÃÏÓ

ÄÉÁÊÏÐÇ ÇËÅÊÔÑÉÊÏÕ ÑÅÕÌÁÔÏÓ

Åéäïðïéïýíôáé ïé åíäéáöåñüìåíïé êÜôïéêïé üôé ãéá íá åêôåëåóôïýí áðáñáßôçôåò Ôå÷íéêÝò åñãáóßåò ôçò ÄÅÄÄÇÅ èá ãßíïõí ïé åîÞò äéáêïðÝò çëåêôñéêïý ñåýìáôïò: 1.Ôï ÓÜââáôï 06-07-2013 êáé áðü þñá 08.30 Ýùò 12.30 óôéò ðåñéï÷Ýò ÌåóïëïããÜêé, ×åëìüëáêá, Áãßá ÐáñáóêåõÞ, Áóöáëáêôü, ÂáãÝíé, ÊïíéäÝéêá, Óêïõðéäüôïðï, áíôëéïóôÜóéï ÊïñõöÞò, ÷ïéñïóôÜóéï ÃêáíÜ êáé Öïõñíéþôç, ËáôÉöé, êåñáìïðïéßá Ðïíáãéùôüðïõëïé, åñãïóôÜóéï Îåíßá ôïõ ÄÞìïõ Çëéäáò. 2.Ôçí ßäéá çìåñïìçíßá (06-07-2013) êáé ïðü þñá 12.00 Ýùò 14.30 óôï áíáôïëéêü ôìÞìá ôïõ ÷ùñéïý ÊáñäáìÜ êáé óôï ðáëéü ÷ïéñïóôÜóéï ÃêáíÜ ìåôÜ ôùí áñäåõôéêþí êáé âéïìç÷áíéêþí ðåñéï÷þí áõôþí ôïõ ÄÞìïõ Çëéäáò. Áí ïé åñãáóßåò ôåëåéþóïõí íùñßôåñá, ôï ñåýìá èá îáíáäïèåß ðñéí áðü ôï ÷ñüíï ëÞîçò ôçò äéáêïðÞò ðïõ áíáöÝñåôáé ðéï ðÜíù. Ãé' áõôü ôï ëüãï ïé çëåêôñéêÝò åãêáôáóôÜóåéò êáé ôá äßêôõá ôçò ÄÅÄÄÇÅ èá ðñÝðåé íá èåùñïýíôáé üôé Ý÷ïõí óõíÝ÷åéá ñåýìá. ¸ôóé ãéá ëüãïõò áóöáëåßáò, áðáãïñåýåôáé ç ðñïóÝããéóç óå áãùãïýò Þ Üëëá óôïé÷åßá ôïõ äéêôýïõ áêüìá êé áí âñßóêïíôáé êáôáãÞò, ãéáôß õðÜñ÷åé óïâáñüò êßíäõíïò áôõ÷Þìáôïò. Ï ÄÅÄÄÇÅ åßíáé ç 100% èõãáôñéêÞ åôáéñßá ôçò ÄÅÇ Á.Å. ðïõ äéá÷åéñßæåôáé ôï Åëëçíéêü Äßêôõï ÄéáíïìÞò ÇëåêôñéêÞò ÅíÝñãåéáò. Ðëçñïöïñßåò ãéá ôéò ðñïãñáììáôéóìÝíåò äéáêïðÝò áíÜ Ðåñéï÷Þ, êáèçìåñéíÜ, áíáñôþíôáé óôï site ôïõ ÄÅÄÄÇÅ, www.deddie.gr. Äéåýèõíóç Ðåñéï÷Þò Ðýñãïõ

ÅËËÇÍÉÊÇ ÄÇÌÏÊÑÁÔÉÁ ÕÐÏÕÑÃÅÉÏ 6Ç ÕÃÅÉÏÍÏÌÉÊÇ ÐÅÑÉÖÅÑÅÉÁ ÐÅËÏÐÏÍÍÇÓÏÕ ÉÏÍÉÙÍ ÍÇÓÙÍ - ÇÐÅÉÑÏÕ ÊÁÉ ÄÕÔÉÊÇÓ ÅËËÁÄÁÓ ÃÅÍÉÊÏ ÍÏÓÏÊÏÌÅÉÏ ÇËÅÉÁÓ (ÍÏÓÇËÅÕÔÉÊÇ ÌÏÍÁÄÁ ÐÕÑÃÏÕ)

ÐÕÑÃÏÓ 27/04/2013 Áñ Ðñùô.: 14636

Ðåñßëçøç äéáêÞñõîçò

Áíáêïéíþíïõìå üôé, ôï Ãåíéêü Íïóïêïìåßï Çëåßáò(ÍïóçëåõôéêÞ ÌïíÜäá Ðýñãïõ) ýóôåñá áðü ôçí õð' áñéèì. 2ç/ 21-02-2013 Áðüöáóç ôïõ Ë.Ó., äéåíåñãåß áíïéêôü äéáãùíéóìü ìå êñéôÞñéï êáôáêýñùóçò ôç ÷áìçëüôåñç ôéìÞ, ãéá ôçí áíÜäåéîç áíáäü÷ïõ ðïõ èá áíáëÜâåé ôçí ÓÕÍÔÇÑÇÓÇ ÊÁÉ ÅÐÉÓÊÅÕÇ ÁÊÔÉÍÏËÏÃÉÊÙÍ ÌÇ×ÁÍÇÌÁÔÙÍ ÌÅ ÁÍÔÁËËÁÊÔÉÊÁ (CPV: 5Ï421200-4). Ï äéáãùíéóìüò èá äéåíåñãçèåß óôéò 27/08/2013 çìÝñá ÔÑÉÔÇ êáé þñá 12:00 ð.ì. Ïé ðñïóöïñÝò èá Ý÷ïõí Ýñèåé óôçí Õðçñåóßá ìáò ìÝ÷ñé ôçí ðñïçãïýìåíç çìÝñá ôïõ äéáãùíéóìïý óôéò 26/08/2013 êáé þñá 14:00 ì.ì., Üëëùò äåí èá ãßíïíôáé äåêôÝò áðü ôçí åðéôñïðÞ, Ç ðñïóöïñÜ èá óõíïäåýåôáé õðï÷ñåùôéêÜ ìå ôá äéêáéïëïãçôéêÜ ðïõ áíáöÝñïíôáé óôï Üñèñï 6 ôïõ Ð.Ä. 118/07 (Ö.Å.Ê. 150/Á/10-06-2007) êáèþò êáé ôá ðñïâëåðüìåíá áðü ôç ó÷åôéêÞ äéáêÞñõîç. Ç óýìâáóç ðïõ èá õðïãñÜöåé èá éó÷ýåé ãéá Ýíá (1) Ýôïò êáé ï ðñïûðïëïãéóìüò ôçò åôÞóéáò äáðÜíçò áíÝñ÷åôáé óôá # 93.670,00 Å # óõìðåñéëáìâáíïìÝíïõ Ö.Ð.Á. Ðëçñïöïñßåò üëåò ôéò åñãÜóéìåò çìÝñåò êáé þñåò óôï Ãñáöåßï Ðñïìçèåéþí ôïõ Ãåíéêïý Íïóïêïìåßïõ Ðýñãïõ, Å.Ï. Ðýñãïõ - Ðáôñþí. Ôçë: 26210-82776. Ç ÄÉÏÉÊÇÔÑÉÁ ÅËÅÍÇ ÖÉËÉÐÐÏÐÏÕËÏÕ

ÅËËÇÍÉÊÇ ÄÇÌÏÊÑÁÔÉÁ ÐÅÑÉÖÅÑÅÉÁ ÄÕÔÉÊÇÓ ÅËËÁÄÁÓ ÃÅÍÉÊÇ Ä/ÍÓÇ ÅÓÙÔÅÑÉÊÇÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁÓ Ä/ÍÓÇ ÄÉÏÉÊÇÔÉÊÏÕ-ÏÉÊÏÍÏÌÉÊÏÕ ÐÅÑÉÖÅÑÅÉÁÊÇÓ ÅÍÏÔÇÔÁÓ ÇËÅÉÁÓ ÔÌÇÌÁ ÐÑÏÌÇÈÅÉÙÍ

Ðýñãïò, 03-07-2013

ÐÅÑÉËÇØÇ ÄÉÁÊÇÑÕÎÇÓ ìå áñ.ðñùô .180323/4733/2013

Ç ÐåñéöÝñåéá ÄõôéêÞò ÅëëÜäáò (ÐåñéöåñåéáêÞ Åíüôçôá Çëåßáò), óýìöùíá ìå ôçí õð' áñéèì. 571/2013 áðüöáóç ôçò ÏéêïíïìéêÞò ÅðéôñïðÞò ôçò ÐåñéöÝñåéáò ÄõôéêÞò ÅëëÜäáò, äéåíåñãåß Äçìüóéï Ðñü÷åéñï Åðáíáëçðôéêü Ìåéïäïôéêü Äéáãùíéóìü ãéá ôçí áíÜäåéîç áíáäü÷ïõ ãéá ôçí ðñïìÞèåéá êáé åãêáôÜóôáóç ðëÞñïõò ìç÷áíïãñáöéêïý óõóôÞìáôïò óôï ÊÔÅÏ ôçò Äéåýèõíóçò Ìåôáöïñþí êáé Åðéêïéíùíéþí ôçò ÐåñéöåñåéáêÞò Åíüôçôáò Çëåßáò. Ïé ðñïóöïñÝò èá êáôáôåèïýí óôçí áñìüäéá Ä/íóç Äéïéêçôéêïý - Ïéêïíïìéêïý ôçò ÐåñéöåñåéáêÞò Åíüôçôáò Çëåßáò êáé ìÝ÷ñé þñáò 10.00 ð.ì. ôçò 11çò Éïõëßïõ ôïõ 2013, ÇìÝñá ÐÝìðôç. Ç áðïóöñÜãéóç ôùí ðñïóöïñþí èá ðñáãìáôïðïéçèåß óôéò 10.00 ð.ì. þñá ôçò ßäéáò çìÝñáò óôï ãñáöåßá ôçò Ä/íóçò Äéïéêçôéêïý - Ïéêïíïìéêïý ÐåñéöåñåéáêÞò Åíüôçôáò Çëåßáò óôï ÄéïéêçôÞñéï (4ïò üñïöïò). Ï ðñïûðïëïãéóìüò ôïõ Ýñãïõ åßíáé 15.375,00 Å óõìðåñéëáìâáíïìÝíïõ ÖÐÁ. Ðëçñïöïñßåò, óôïé÷åßá Þ ó÷åôéêÜ Ýããñáöá ìðïñïýí ïé åíäéáöåñüìåíïé íá æçôïýí êáèçìåñéíÜ êáôÜ ôéò åñãÜóéìåò çìÝñåò êáé þñåò áðü ôçí Ä/íóç Ïéêïíïìéêþí Õðçñåóéþí (ÄéïéêçôÞñéï - 4ïò üñïöïò - ÔìÞìá Ðñïìçèåéþí) ôçë. 26213-60415, 26213-60417, 26213-60425. Ï ÐÑÏÅÄÑÏÓ ÔÇÓ ÏÉÊÏÍÏÌÉÊÇÓ ÅÐÉÔÑÏÐÇÓ ÔÇÓ ÐÅÑÉÖÅÑÅÉÁÓ ÄÕÔÉÊÇÓ ÅËËÁÄÁÓ ×ÑÇÓÔÏÓ ×ÑÉÓÔÏÄÏÕËÏÐÏÕËÏÓ

ÅËËÇÍÉÊÇ ÄÇÌÏÊÑÁÔÉÁ ÐÅÑÉÖÅÑÅÉÁ ÄÕÔÉÊÇÓ ÅËËÁÄÁÓ ÃÅÍÉÊÇ Ä/ÍÓÇ ÅÓÙÔÅÑÉÊÇÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁÓ Ä/ÍÓÇ ÄÉÏÉÊÇÔÉÊÏÕ-ÏÉÊÏÍÏÌÉÊÏÕ ÐÅÑÉÖÅÑÅÉÁÊÇÓ ÅÍÏÔÇÔÁÓ ÇËÅÉÁÓ ÔÌÇÌÁ ÐÑÏÌÇÈÅÉÙÍ

Ðýñãïò, 03-07-2013

ÐÅÑÉËÇØÇ ÄÉÁÊÇÑÕÎÇÓ ìå áñ.ðñùô. 180524/4737/2013

Ç ÐåñéöÝñåéá ÄõôéêÞò ÅëëÜäáò (ÐåñéöåñåéáêÞ Åíüôçôá Çëåßáò), óýìöùíá ìå ôçí õð' áñéèì. 570/2013 áðüöáóç ôçò ÏéêïíïìéêÞò ÅðéôñïðÞò ôçò ÐåñéöÝñåéáò ÄõôéêÞò ÅëëÜäáò, äéåíåñãåß Äçìüóéï Ðñü÷åéñï Åðáíáëçðôéêü Ìåéïäïôéêü Äéáãùíéóìü ãéá ôçí áíÜäåéîç áíáäü÷ïõ ãéá ôçí ðñïìÞèåéá ôïõ áíáãêáßïõ ìç÷áíïëïãéêïý åîïðëéóìïý ôùí ãñáììþí ôùí âáñÝùí ï÷çìÜôùí (BEISSBARTH) êáé ëïéðïý åîïðëéóìïý óôï ÊÔÅÏ ôçò Äéåýèõíóçò Ìåôáöïñþí êáé Åðéêïéíùíéþí ôçò ÐåñéöåñåéáêÞò Åíüôçôáò Çëåßáò. Ïé ðñïóöïñÝò èá êáôáôåèïýí óôçí áñìüäéá Ä/íóç Äéïéêçôéêïý - Ïéêïíïìéêïý ôçò ÐåñéöåñåéáêÞò Åíüôçôáò Çëåßáò êáé ìÝ÷ñé þñáò 10.00 ð.ì. 11ç Éïõëßïõ ôïõ 2013, ÇìÝñá ÐÝìðôç. Ç áðïóöñÜãéóç ôùí ðñïóöïñþí èá ðñáãìáôïðïéçèåß óôéò 10.00 ð.ì. þñá ôçò ßäéáò çìÝñáò óôï ãñáöåßá ôçò Ä/íóçò Äéïéêçôéêïý - Ïéêïíïìéêïý ÐåñéöåñåéáêÞò Åíüôçôáò Çëåßáò óôï ÄéïéêçôÞñéï (4ïò üñïöïò). Ï ðñïûðïëïãéóìüò ôïõ Ýñãïõ åßíáé 33.837,00 Å óõìðåñéëáìâáíïìÝíïõ ÖÐÁ Ðëçñïöïñßåò, óôïé÷åßá Þ ó÷åôéêÜ Ýããñáöá ìðïñïýí ïé åíäéáöåñüìåíïé íá æçôïýí êáèçìåñéíÜ êáôÜ ôéò åñãÜóéìåò çìÝñåò êáé þñåò áðü ôçí Ä/íóç Ïéêïíïìéêþí Õðçñåóéþí (ÄéïéêçôÞñéï - 4ïò üñïöïò - ÔìÞìá Ðñïìçèåéþí) ôçë. 26213-60415, 26213-60417, 26213-60425. Ï ÐÑÏÅÄÑÏÓ ÔÇÓ ÏÉÊÏÍÏÌÉÊÇÓ ÅÐÉÔÑÏÐÇÓ ÔÇÓ ÐÅÑÉÖÅÑÅÉÁÓ ÄÕÔÉÊÇÓ ÅËËÁÄÁÓ ×ÑÇÓÔÏÓ ×ÑÉÓÔÏÄÏÕËÏÐÏÕËÏÓ


Μ

έχρι αργά συνεχιζόταν χθες βράδυ η Γενική Συνέλευση του Πανηλειακού, στην οποία ο Λάμπης Σιδηροκαστρίτης, παρουσίασε το τροποποιημένο καταστατικό του ΠΦΟ Πανόπουλου, το οποίο θα φέρει την ονομασία "Πανηλειακός Α.Ο. Πύργου 1957-ΠΦΟ Πανόπουλου", με έδρα τον Πύργο, σήμα τη φλόγα και χρώματα το ερυθρόλευκο. Γι' αυτό και πρότεινε να συσταθεί επιτροπή η οποία θα προχωρήσει τις διαδικασίες με έγκριση της Γενικής Συνέλευσης. Όλα αυτά, αφού το Σώμα δεν ενέκρινε τον οικονομικό απολογισμό της απερχόμενης διοίκησης. Μάλιστα ο Λάμπης Σιδηροκαστρίτης, παρουσίασε κάποια στοιχεία τα οποία έχει συλλέξει ο ίδιος μαζί με τους υπόλοιπους συνεργάτες του και τα οποία κάνουν λόγο για ένα πολύ μεγάλο χρέος του Πανηλειακού σε ΙΚΑ, ποδοσφαιριστές, ΕΠΟ, αθλητική εταιρεία κ.λπ. Ιδιαίτερη σημασία έχει ότι ανάμεσα στα υπόλοιπα, τόνισε ότι ο Πανηλειακός έχει πλαστές επιταγές στην ΕΠΟ, ενώ έχουν σε βάρος του επιδικαστεί προσφυγές εφτά επαγγελματιών ποδοσφαιριστών μέχρι στιγμής.

“Óå üðïéïí ìéëÜåé åëëçíéêÜ” Σοβαρές καταγγελίες του Λάμπη Σιδηροκαστρίτη για εφτά προσφυγές, χρέη στο ΙΚΑ και πλαστές επιταγές στην ΕΠΟ: “Ο Πανηλειακός χρωστάει σε όποιον μιλάει ελληνικά”

ÐÅÌÐÔÇ 4 ÉÏÕËÉÏÕ 2013 protisport@ protinews.gr

Ο Θωνιάτης στον Ατρόμητο Στον Ατρόμητο Αχαΐας φαίνεται ότι θα συνεχίσει ο Ματθαίος Θωνιάτης μετά από τέσσερα χρόνια παρουσίας του στην Ηλεία, με τη φανέλα του Πανηλειακού και του ΠΦΟ Πανόπουλου. Ο Αχαιός παίκτης, βρίσκεται πολύ κοντά με τους κυανέρυθρους, την ίδια ώρα που αυτοί βρίσκονται σε επαφές και με τον Ντίνο Φούφουλα. Σε καλό δρόμο βρίσκονται και οι συζητήσεις για ανανέωση με τους Ντόμα και Νικολόπουλο. Ο Ανδριόπουλος εξετάζει επίσης και τις περιπτώσεις των Ντεντόπουλου, Λουμπαρδέα.

Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου

ταστατικού και του ΑΦΜ του ΠΦΟ Πανόπουλου

Ο Κώστας Ντάβαρης αντέκρουσε κάποια από τα λεγόμενα του κ. Σιδηροκαστρίτη, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι δεν πρόκειται για πλαστές επιταγές, αλλά για ακάλυπτες . Ο ίδιος ο Σιδηροκαστρίτης, είπε: "Με όλα αυτά, με τι κότσια να αναλάβει κάποιος τον Πανηλειακό. Δεν μπορεί να εκλεγεί διοίκηση φέροντας αυτό το οικονομικό βάρος". Και πρότεινε να προχωρήσουν οι διαδικασίες χρήσης του κα-

Ο Κώστας Ντάβαρης, μίλησε για το ενδεχόμενο να ανέβει ο Πανηλειακός στη Β΄ Εθνική, όταν θα ολοκληρωθούν οι φάκελοι των αδειοδοτήσεων των ομάδων της Φούτμπολ Λιγκ και επισήμανε: "Αν σβήσει ο Πανηλειακός Α.Ο., χάνει και το δικαίωμα συμμετοχής του στη Β΄ Εθνική. Χθες ενημερώθηκα ότι άλλα πράγματα θέλουν να γίνουν στη Γενική Συνέλευση. Να

Η θέση του Ντάβαρη

πάψει η λειτουργία του Πανηλειακού Α.Ο.". Ο απερχόμενος πρόεδρος ζήτησε να γίνουν εκλογές και να βγει νέα διοίκηση, ωστόσο και ως προς το τυπικό μέρος δεν υπήρχαν υποψηφιότητες, αλλά και ως προς το πρακτικό, καθώς ουδείς δεχόταν να αναλάβει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη χρήση του ΑΦΜ του Πανηλειακού Α.Ο. τα τελευταία χρόνια της Γ΄ Εθνικής (Περισσότερα και λεπτομέρειες για τη χθεσινή ιστορική Γ.Σ. του Πανηλειακού Α.Ο. στο αυριανό φύλλο).

To 2ο MOONLIGHT RACE από τη ΣΦΙΠΟΠ Ο Σύλλογος Φίλων & Ιδιοκτητών Παλαιών Οχημάτων Πελοποννήσου διοργανώνει για 2η φορά τον νυχτερινό αγώνα regularity 'ΜOONLIGHT RACE' για παλαιά κλασσικά ιστορικά οχήματα το βράδυ του Σαββάτου 20 Ιουλίου 2013. Ο αγώνας έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μιας και τα πληρώματα θα χρειαστεί να διαγωνιστούν στην οδήγηση και την πλοήγηση υπό νυχτερινές συνθήκες , πράγμα που απαιτεί ιδιαίτερη παρατηρητικότητα. Η φετινή εκδοχή, έχει σαν επίκεντρο την Αρχ. Ολυμπία όπου θα γίνει η εκκίνηση και ο τερματισμός, ενώ η διαδρομή του αγώνα περνά από διαδρομές που έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν στα Ράλλυ Ακρόπολις της δεκαετίας του '70. Το 2ο MOONLIGHT RACE προσμετρά στο Πανελλήνιο ¨Έπαθλο 'ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ' της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φίλων Παλαιού Αυτοκινήτου (Ε.Ο. ΦΙΛΠΑ) και δικαίωμα συμμετοχής έχουν αυτοκίνητα με χρονολογία κατασκευής έως το 1984. Το παράβολο συμ-

μετοχής ορίζεται ως εξής: Διμελές πλήρωμα : 50 €, Κάθε επιπλέον άτομο ανά πλήρωμα : 15 €. Στο παράβολο συμμετοχής περιλαμβάνονται: -Οργανωτικά Έξοδα -Υλικό Αγώνα-Έπαθλα-Ασφάλεια αγώνα-Δεξίωση απονομής- Αναμνηστικά -Τυχόν άλλες εκδηλώσεις κατά την διάρκεια του αγώνα

ΕΠΣΗ Η ΕΠΣ Ηλείας κάνει γνωστό στα ποδοσφαιρικά σωματεία του Νομού μας ότι τα γραφεία της ΕΠΣ Ηλείας θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη 4/7/2013 μετά την καθιέρωση από την Ε.Π.Ο ως επίσημη αργία για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος EURO 2004 της Εθνικής Ελλάδας.


17 p r o t i s p o r t @ p r o t i n e w s . g r

ÐÝìðôç 4 Éïõëßïõ 2013

Ξενοφών Κρεστένων

Ανανέωσαν οι Παναγιωτακόπουλος, Λώλης

Ïé Ðáëáßìá÷ïé ôçò Æá÷Üñùò - Öéãáëåßáò óôá áðïäõôÞñéá

Óôï åðßêåíôñï âñÝèçêå ï Ìßìçò ÄïìÜæïò, ðáëéÜ ìåãÜëç äüîá ôùí "ðñÜóéíùí"

Eíáò äéáöïñåôéêüò áãþíáò Παλαίμαχοι Ζαχάρως και Φιγαλείας - Παλαίμαχοι Παναθηναϊκού

Θ

αυμασμός για τις παλιές μεγάλες δόξες του Παναθηναϊκού το περασμένο Σάββατο στη Ζαχάρω, καθώς διεξήχθη φιλικός αγώνας ανάμεσα στους Παλαιμάχους του "τριφυλλιού" με τους Παλαιμάχους της Ζαχάρως Φιγαλείας. Ο σκοπός ήταν φιλανθρωπικός, καθώς τα έσοδα συγκεντρώθηκαν για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού στο Κέντρο Υγείας Ζαχάρως. Ποδοσφαιριστές που έγραψαν τη δική τους ιστορία στα ελληνικά γήπεδα και όχι μόνο με κορυφαίο όλων τον Μίμη Δομάζο, βρέθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο Ζαχάρως απολαμβάνοντας το θαυμασμό και το χειροκρότημα των παρευρισκόμενων που ήταν αρκετοί.

5-3 το "τριφύλλι" Στα του καθαρά αγωνιστικού

περιεχομένου που περνάνε σε δεύτερη μοίρα, οι Παλαίμαχοι του Παναθηναϊκού επικράτησαν των Παλαιμάχων Ζαχάρως - Φιγαλείας με σκορ 5-3. Αναφοράς αξίζει πως και τα πέντε τέρματα για την ομάδα του Παναθηναϊκού σημείωσε ο Περικλής Παναγιώτης, ενώ για την ομάδα Ζαχάρως - Φιγαλείας δυο γκολ πέτυχε ο Μπατζάκας και ένας ο Μεντής. Παλαίμαχοι Ζαχάρως - Φιγαλείας: Αγραπιδάς, Αδαμόπουλος, Αλεξανδρόπουλος, Γιαννακόπουλος, Γουργούλης, Ζήρος, Θάνος, Κουλόπουλος, Κουτσουρούπας, Καραχάλιος, Καριώρης, Κουτσογιάννης, Κανέλλης, Κουτσόπουλος, Κωνσταντόπουλος, Λαμπρόπουλος, Λιακόπουλος, Μητρόπουλος, Μπατζάκας, Μπεκρής, Μεντής, Νικολόπουλος, Πα-

ΑΠΟ Κουρτεσίου

Νέος τεχνικός ο Αντωνιάδης Με τον Βασίλη Αντωνιάδη στον πάγκο του θα πορευτεί τη νέα χρονιά ο ΑΠΟ Κουρτεσίου, με τη συμφωνία να επιτυγχάνεται μετά από επαφή που είχε ο Ηλείος τεχνικός με τους διοικούντες της ομάδας του διευρυμένου Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης.

ναγόπουλος, Τζανέτος, Αρβανιτάκης Παλαίμαχοι Παναθηναϊκού: Μίσσας, Δημόπουλος, Παντέλης, Καλλιντζάκης, Γονιός, Παπαπαναγής, Τομαράς, Δομάζος, Κωνσταντινίδης, Φυλακούρης, Γραμματικός, Διαμαντόπουλος, Γιακουμής, Χορμής, Γκόγκας. Δεν έπαιξαν οι Αντωνιάδης και Κωνσταντίνου. Ο διαφορετικός αυτός αγώνας περιείχε και βραβεύσεις καθώς και δεξίωση στο κέντρο "Μπούρμπουλας" στην περιοχή του Ανηλίου.

Δηλώσεις Τάσος Λαμπρόπουλος "Αισθάνεσαι δέος και τιμή να αντιμετωπίζεις ποδοσφαιριστές που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία, όχι μόνο στο ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και πάρα πέρα. Ήταν ένας διαφορετικός αγώνας, φιλανθρωπικού χαρακτήρα", δήλωσε ο Τάσος Λαμπρόπουλος πρόσωπο

13, 22, 24, 33, 48, 49 +7

που κατά το παρελθόν έχει αγωνιστεί στον Ολυμπιακό Ζαχάρως και τωρινός Αντιδήμαρχος.

Δημήτρης Μπατζάκας "Αυτό που ζήσαμε ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία, καθώς βρεθήκαμε αντιμέτωποι με άτομα που παλαιότερα μεγαλούργησαν στο χώρο του ποδοσφαίρου. Συγχαρητήρια σε όλους όσους φρόντισαν να γίνει αυτός ο ξεχωριστός αγώνας", επεσήμανε ο Δημήτρης Μπατζάκας από τους πρωταγωνιστές καθώς σημείωσε δυο τέρματα στο παιχνίδι.

Χρήστος Κουτσογιάννης "Ήταν ένας επιτυχημένος αγώνας, μια επιτυχημένη εκδήλωση θα έλεγα που συγκέντρωσε πολύ κόσμο περίπου στα 1000 άτομα. Ευχαριστούμε όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αυτό και προσδοκούμε στο μέλλον σε ανάλογες κινήσεις", τόνισε ο Χρήστος Κουτσογιάννης πρόσωπο που κατά το παρελθόν έχει αγωνιστεί σε πολλές ομάδες της ευρύτερης περιοχής της Ζαχάρως

Δυο πολύ σημαντικές ανανεώσεις για τον Ξενοφώντα, καθώς οι "κόκκινοι" των Κρεστένων διατήρησαν στο ρόστερ τους για έναν ακόμα χρόνο τόσο τον Ντίνο Παναγιωτακόπουλο όσο και τον Γιάννη Λώλη. Ποδοσφαιριστής που κινείται με μεγάλη επιτυχία στη γραμμή κρούσης ο πρώτος, δεύτερος σκόρερ στο περσινό πρωτάθλημα με 26 τέρματα ο έμπειρος επιθετικός από προχθές το βράδυ συμφώνησε και ανανέωσε ενώ προηγουμένως είχε υπάρξει επαφή με άτομα της διοίκησης. Το ίδιο συνέβη και με τον Γιάννη Λώλη, ποδοσφαιριστή που κινείται με επιτυχία στο χώρο της άμυνας έχοντας ξεκινήσει την καριέρα του από τους ερασιτέχνες του ΠΑΣ Γιάννενα, ενώ στην παρούσα φάση υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία στην Ανδραβίδα. Η εν λόγω εξέλιξη ικανοποίησε όλους στο σύλλογο των Κρεστένων καθώς πρόκειται για δυο βασικά και αναντικατάστατα στελέχη που πέρσι έβαλαν τη δική τους σφραγίδα όσο λίγοι, ενώ άμεσα αναμένονται εξελίξεις και σε άλλα μέτωπα. Το θέμα του προπονητή όπως είναι λογικό βρίσκεται σε πρώτη προτεραιότητα στις τάξεις του Ξενοφώντα Κρεστένων και ίσως και σήμερα γίνει γνωστός ο διάδοχος του Δημήτρη Μπατζάκα στον πάγκο των "κόκκινων". Από τη σκοπιά τους, τα άτομα της διοίκησης στην παρούσα φάση αποφεύγουν να πουν το παραμικρό.. Όσον αφορά το θέμα της μεταγραφικής ενίσχυσης, αυτό θα απασχολήσει την ομάδα μετά τη διευθέτηση με τον προπονητή. Σίγουρο πάντως θεωρείται πως ο Ξενοφώντας θα κινηθεί για την απόκτηση ενός ικανού τερματοφύλακα. Κάποιες πρώτες επαφές έχουν υπάρξει και σύντομα αναμένεται κάτι πιο συγκεκριμένο. Π. Ηλιόπουλος

Τουρνουά Street

Basketball στην Κυλλήνη Μετά την τεράστια επιτυχία που γνώρισε το τουρνουά μπάσκετ 3on3 στον Πύργο, ακόμα ένα τέτοιο λαμβάνει χώρα στην Ηλεία. Πρόκειται για το τουρνουά που διοργανώνει ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Κυλλήνης, σε συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης από τις 21 έως τις 18 Ιουλίου, στο λιμάνι Κυλλήνης. Θα είναι ένα τουρνουά street basketball, το οποίο αναμένεται να προσελκύσει εκατοντάδες αθλητών και φίλων του μπάσκετ.


18 ÐÝìðôç 4 Éïõëßïõ 2013

p r o t i s p o r t @ p r o t i n e w s . g r

ΨΗΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΚΙΔΑ

Δόξα Νέας Μανολάδας

Το ποδοσφαιρικό θαύμα και τα οφέλη του

Ëýóç óõíåñãáóßáò ìå Ôóßñêïâéôò

Γράφει ο Τάκης Καραβίδας Συμπληρώνουμε 10 χρόνια από το βράδυ της 4ης Ιουλίου όταν έγινε το ποδοσφαιρικό θαύμα των θαυμάτων όπου η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου κατέκτησε το EURO στην Πορτογαλία το 2004. Λες και ήταν χθες θυμόμαστε τους έξαλλους πανηγυρισμούς όπου όλοι η Ελλάδα στην κυριολεξία βγήκε στους δρόμους να πανηγυρίσει τον μεγάλο πραγματικά άθλο. Άνθρωποι όλων των ηλικιών ακόμα και αυτοί που δεν ασχολούνται με τον αθλητισμό ξεχύθηκαν στους δρόμους με περηφάνια και καμάρι για αυτό που κατάφεραν τα παιδιά της Εθνικής μας. Προσωπική μου άποψη είναι ότι όντως έγινε η μεγαλύτερη έκπληξη όλων των εποχών στο ποδόσφαιρο σε όλες του τις διοργανώσεις.

Πέρασαν λοιπόν δέκα χρόνια και αναρωτιέμαι κέρδισε κάτι το Ελληνικό ποδόσφαιρο; Η χάσαμε την μεγαλύτερη ευκαιρία που μας δόθηκε για να γίνει κάτι καλό; Σίγουρα μετά το EURO και την Εθνική μας αλλά και τις ομάδες μας που αγωνίζονταν στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις οι ξένοι τους έβλεπαν με άλλο μάτι. Υπήρχε ένας σεβασμός. Πιο πολλοί παίχτες παίζουν σε ομάδες σε διάφορα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και κάποιοι ξένοι παίχτες έρχονταν πιο εύκολα στις δικές μας ομάδες. Μέχρι εδώ καλά. Η άλλη όψη του νομίσματος όμως έχει κάτι άλλο. Χρόνια τώρα η πολιτεία [ΕΦΟΡΊΑ-ΕΠΟ-ΓΓΑ] έκανε τα στραβά μάτια και έδινε πιστοποιητικά σε ομάδες για να συμμετέχουν στα πρωταθλήματα χωρίς να τα δικαιούνται, με αποτέλεσμα το ποτήρι να ξεχειλίσει και ομάδες όπως ΑΕΚ-ΗΡΑΚΛΗΣ να πέσουν σε κατώτερες κατηγορίες, γιατί το σκεπτικό ήταν να μην πειράξουμε κάποιους είτε για κομματικούς είτε για τοπικιστικούς λόγους. Δεν μπορεί να ανέχεται η πολιτεία πολλοί από αυτούς που διοικούν τις ομάδες τους το ποινικό τους μητρώο να είναι σε όγκο σαν τα "12 Ευαγγέλια!" Δεν μπορεί η αθλητική δικαιοσύνη να δέχεται ότι τα καθίσματα που σπάνε οι οπαδοί σε επεισόδια και τα πετάνε στους παίχτες …τα πήρε ο αέρας. Δεν μπορεί το μεγαλύτερο κομμάτι της αθλητικής δημοσιογραφίας να διαστρεβλώνει αλήθειες και να φανατίζει οπαδούς μόνο και μόνο να πουλήσουν κάποια φύλλα παραπάνω. Δεν μπορεί σε αγώνα κεκλεισμένων των θυρών να τραυματίζεται σοβαρά ποδοσφαιριστής στο μάτι. Δεν μπορεί να πηγαίνεις μια Κυριακή στο γήπεδο με το παιδάκι σου και από αυτά που βλέπεις να αηδιάζεις και να μην θέλεις να ξαναπατήσεις στο γήπεδο. Δεν μπορεί να μην θέλουμε οπαδούς τις αντιπάλου ομάδας στο γήπεδό μας και στην Πορτογαλία το 2004 Έλληνες και Πορτογάλοι από μαρτυρία φίλων μου που είχαν πάει στην Πορτογαλία πανηγύριζαν μαζί! Λοιπόν φίλοι μου όλα αυτά βάλτε τα σε μία ζυγαριά και βγάλτε μόνοι σας την απάντηση για τα οφέλη του EURO του 2004.

Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου

Μ

ε μια λιτή ανακοίνωσή του, το Δ.Σ. της Δόξας έκανε γνωστό αυτό το οποίο αναμενόταν τις τελευταίες μέρες. Δηλαδή τη λύση της συνεργασίας του με τον Μίκι Τσίρκοβις. Ο Σέρβος, από χθες ήδη είχε κάνει γνωστές τις προθέσεις του, όταν πληροφορήθηκε ότι η διοίκηση της ομάδας συζητούσε με τον Χρήστο Καραπίτσο. Μέσα από δηλώσεις του, ξεκαθάρισε ότι αποτελεί παρελθόν από τη Δόξα, έχοντας προφανώς ενημερώσει και τους ιθύνοντες της ομάδας. Το θέμα, έκλεισε χθες και τυπικά με την επίσημη ανακοίνωση του Δ.Σ. της Δόξας, η οποία έχει ως εξής: "Το Δ.Σ. της Δόξας Νέας Μανολάδας ανακοινώνει την λήξη της συνεργασίας της ομάδας με τον κ. Τσίρκοβιτς. Αισθανόμαστε την ανάγκη να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Σέρβο τεχνικό για όλα όσα πρόσφερε στην ομάδα μας και του ευχόμαστε ολόψυχα καλή συνέχεια στην καριέρα του γεμάτη νίκες και χαρές". Με τη σειρά του ο Μίκι Τσίρκοβιτς, απευθυνόμενος στους φιλάθλους, έκανε χθες την εξής δήλωση: "Αισθάνομαι την ανάγκη να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε έναν μεγάλο Κύριο, που λέγεται Μπάμπης Κυριαζής, για το σεβασμό που έδειξε προς το πρόσωπό μου. Και

ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Κώστα Τζελέπη, για την προσπάθειά του και τη διάθεση να συνεχίσουμε και φέτος της συνεργασία μας. Όμως επειδή έχω κάποιες Αρχές, τόσο ως άνθρωπος, όσο και ως προπονητής, θεωρώ ότι δεν είχα τον απαραίτητο σεβασμό από κάποιους ανθρώπους στη Δόξα. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, καλή πορεία στη Δόξα Νέας Μανολάδας και αφήνω στην κρίση του κόσμου να κρίνει αν ο Τσίρκοβιτς, ήταν τόσο μικρός και λίγος προπονητής για να μπορέσει να οδηγήσει τη Δόξα στη Γ΄ Εθνική. Και να μην ξεχάσω να ευχαριστήσω τους απλούς φιλάθλους της Δόξας, για το σεβασμό που μου έδειξαν στους τέσσερις μήνες που ήμουν

προπονητής της ομάδας. Να στείλω και το μήνυμα σε όλους τους ανθρώπους που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, ότι ο Μίκι Τσίρκοβιτς, δεν χρειάζεται χορηγούς και σπόνσορες για να είναι προπονητής σε κάποια ομάδα. Για άλλη μια φορά

Μίκι: "Θα κρίνει ο κόσμος αν ήμουν λίγος προπονητής για τη Δόξα"

αποδείχθηκε ότι στην Ηλεία έχω αρκετούς φίλους που με σέβονται και αναγνωρίζουν την αξία μου, αλλά και αρκετούς εχθρούς που συνεχίζουν να με αντιπαθούν, αλλά δεν έχουν καμία αξία σε σχέση με τους φίλους που έχω".


19 p r o t i s p o r t @ p r o t i n e w s . g r

ÌåôáãñáöÞ áðü ôçí ¢ñóåíáë Π

οιος είπε ότι οι μεταγραφές από τη μια μεγάλη ομάδα στην άλλη γίνονται μόνο σε επίπεδο ποδοσφαιριστών πρώτης γραμμής. Αυτά γίνονται και σε επίπεδο Ακαδημιών, ακόμα και σε προγράμματα μαζικού αθλητισμού, σκάουτινγκ και ανάπτυξης, όπως είναι αυτό της Μίλαν. Ο Σταύρος Σαρανταυγάς, μέλος του προπονητικού τιμ στο Milan Junior Camp, γνωστός για την παρουσία του στις Ακαδημίες του ΠΑΟ Βάρδας, συμμετείχε και στο Arsenal Soccer School πριν από μερικά χρόνια στα Λεχαινά. Οπότε δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε ότι ο Σαρανταυγάς συμμετέχει στο πρόγραμμα της Μίλαν με… Σο.Φ. μεταγραφή από την Άρσεναλ!

Αποφασισμένος ο Ιβάν να πάρει επιθετικό του Ολυμπιακού! Αν στραβώσει του Τζιμπούρ θα χτυπήσει Σαβιόλα…

Ο… “Μπαλοτέλι” Αυτός είναι ο μικρός που έχει κλέψει τις καρδιές των φίλων του και συμπαικτών του στο Milan Junior Camp. Ο πιτσιρικάς που έχει έρθει από την Τρίπολη για να παρακολουθήσει τα σεμινάρια για τους μικρούς ποδοσφαιριστές της Μίλαν. Και έχει πάρει το. παρατσούκλι "Μπαλοτέλι", εξαιτίας της moikan κόμμωσής του. Πάντως πέρα από την παρομοίωση με τον Ιταλό σούπερ σταρ των ροσονέρι, έχει δείξει πολύ καλά δείγματα γραφής σε αυτές τις πρώτες μέρες Σο.Φ. του καμπ.

ÐÝìðôç 4 Éïõëßïõ 2013

Επιβάλλεται επιτάχυνση των διαδικασιών Χωρίς συγκεκριμένα αποτεΜε τον λέσματα όσον αφορά τη συΠάνο Ηλιόπουλο γκρότηση νέου διοικητικού συμβουλίου, ολοκληρώθηκε η Γενική Συνέλευση του ΠΑΟ Βάρδας το βράδυ της περασμένης Δευτέρας. Η απουσία του προέδρου Γιάννη Λέντζα δικαιολογημένη πέρα για πέρα λόγω ενός σοβαρού οικογενειακού προβλήματος, ασφαλώς και αποτέλεσε τροχοπέδη καθώς μιλάμε για ένα πρόσωπο που τυγχάνει της καθολικής αποδοχής προκειμένου να συνεχίσει να ηγείται ενόψει της νέα χρονιάς. Κάποιες προτάσεις, κάποιες σκέψεις έγιναν, υπήρχαν προτάσεις που αναλύθηκαν εκ βάθους αλλά μέχρις εκεί. Όσον αφορά τη συνέχεια, ένα είναι σίγουρο. Πως πρέπει και επιβάλλεται οι διαδικασίες να επιταχυνθούν, καθώς μιλάμε για μια Βάρδα που καλείται να κάνει προγραμματισμό και σχεδιασμό για Γ' Εθνική, την περίοδο που άλλες ομάδες έχουν ξεκινήσει συγκροτώντας συμβούλια κλείνοντας παράλληλα συμφωνίες με προπονητές. Στην όλη προσπάθεια σημαντικότατο ρόλο παίζει, η στάση και οι προθέσεις του κ. Λέντζα. Πρόσωπο που πέρσι μπήκε μπροστάρης σε μια προσπάθεια που στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, ο γιατρός αφού επιστρέψει στην Ηλεία και ειδικότερα στη Βάρδα καλείται άμεσα να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του. Άτομα που βρίσκονται κοντά σε αυτόν επισημαίνουν πως κάτι τέτοιο θα γίνει μέχρι την Κυριακή. Από κει και πέρα από τον Λέντζα και το τι θα πράξει, ένα συμβούλιο που θα αποτελείται από ένα κράμα παλαιών και νέων παραγόντων θα είναι το ιδανικότερο. Πάνω στο "κομμάτι" αυτό μόνο θετικών σχολίων χρήζει το ενδιαφέρον κάποιων νέων ατόμων να ασχοληθούν ενεργά με τον ΠΑΟΒ, συμμετέχοντας στο διοικητικό σχήμα.


ψάχνετε για... ÆÇÔÏÕÍÔÁÉ Ζητούνται: Νέοι και νέες που έχουν επιλεγείίσστο πρόγραμμα 1829 ετών(voucher) ειδικότητας οικονομολόγος (ΑΕΙ ή ΤΕΙ) και κοινωνικοίίλλειτουργοίίήή κοινωνιολόγοι για την πρακτική τους άσκηση με προοπτική μελλοντικής μόνιμης απασχόλησης. Πληροφορίες: 6944782192 (ΜΑ8340) Από την εταιρεία NEWTHERM με έδρα την Καλαμάτα, ζητούνται υπεύθυνοι πωλήσεων, για κάλυψη των Νομών Λακωνίας, Αρκαδίας & Ηλείας. Απαραίτητα προσόντα: δίπλωμα οδήγησης, άνεση στην επικοινωνία, άριστη χρήση της Ελληνικής γλώσσας, άριστος χειρισμός προγραμμάτων Microsoft Office, καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας. Σχετική προϋπηρεσία απαραίτητη. Αποστολή βιογραφικών: Φαρών 79 - 24100 ΚΑΛΑΜΑΤΑ ή στο e-mail: ilektrotekniki@ymail.com (ΜΑ8247) Ζητούνται 3 άτομα για εμπορική δραστηριότητα με ανεξάρτητη σχέση εργασίας όχι πλασιέ ή ντίλερ,ωράριο ελεύθερο. Τηλ.:6980809961, απογευματινές ώρες.(8343)

Ζητείται από Επιχείρηση Παροχής Οικονομικών και Ελεγκτικών Εργασιών Πτυχιούχος Ανωτάτης Σχολής με κατεύθυνση Λογιστική, Ελεγκτική, Φοροτεχνική. Πληρ . 6976869569. Και βιογραφικά στο e-m mail: klampros@mhx.gr (ΜΑ 8235) ΖΗΤΕΙΤΑΙ κοπέλα για σέρβις από καφετέρια στην Αμαλιάδα. Πληρ. 6980671054 (ΜΑ 8358) Zητείται κοπέλα ευπαρουσίαστη για βράδυ στο ΚΑΦΕ -ΜΠΑΡ -ΑΡΓΩ στα Μακρίσια. Τηλ.:26250 24411(8368) ΖΗΤΕΙΤΑΙ κοπέλα γεωπόνος για μόνιμη εργασία σε μεγάλη επιχείρηση του νομού. Τηλ. 6976 975687 (ΜΑ8339) Ζητείται κοπέλα για βραδινή εργασία σε καφετέρια στο

δουλειά/σπίτι/οικόπεδο/αγροτεμάχιο/επαγγελματικό χώρο/μοτοσικλέτα/έπιπλα/ηλεκτρικές συσκευές/τεχνίτη/το χαμένο σας ζωάκι/το μελλοντικό σας σύντροφο ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΖΗΤΑ ΕΥΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗ & ΦΙΛΟΔΟΞΗ ΚΟΠΕΛΑ (ΕΩΣ 30 ΕΤΩΝ) ΩΣ ΣΥΝΟΔΟ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΠΙ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟΝ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ. ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΑΞΙΔΙΟΥ 150,00 ευρώ συν bonus.ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: p.g.danikas@gmail.com , mob: 697 555 8139 (sms) (ΜΑ8356) Ζητούνται νέοι ή νέες πτυχιούχοι ΑΕΙ/ΤΕΙ για την προώθηση προϊόντων. Τηλ. 2621031805-806. Κιν. 6944782192 (ΜΑ8197) Από εταιρία οδικής βοήθειας ζητείται οδηγός κάτοχος διπλώματος κατηγορίας Ε΄-Π.Ε.Ι. έως 35 ετών με απολυτήριο Λυκείου και γνώση χειρισμού Η/Υ.Η γνώση αγγλικών και η προυπηρεσία θα εκτιμηθούν επιπλέον.Κατάθεση βιογραφικών με φωτογραφία:Κ.Γιώργη 22 και Παπαφλέσσα. Υπ’ οψιν Κου Αγγελακόπου λου Ηλία.Τηλ. επικοινωνίας: 6936898632(8377)

Τραγανό.Τηλ.:6978152564(8323) Ζητείται κοπέλα ευπαρουσίαστη άνω των 18 ετών, με εμπειρία για μπουφέ στο coupa cafe στον Πύργο για απογευματινή εργασία .Τηλ.:6981557919(8295) Ζητείται εσωτερική κοπέλα για φύλαξη 2 μικρών παιδιών για τη περιοχή της Ζαχάρως.Πολύ καλή γνώση ελληνικών,μόνο σοβαρές προτάσεις.Ώρες επικοινωνίας 17,00-21,00.Τηλ.:6973559717(8348) Ζητείται κοπέλα εμφανίσιμη να εργαστεί σε cafe-bar στη Βάρδα.Προυπηρεσά θα εκτιμηθεί.Απαραίτητη γνώση coctail.Αποδοχές οικανοποιητικές.Τηλ.:2623072284, 6971552909(8347) Μεγάλος ασφαλιστικός όμιλος που δραστηριοποιείται στις ασφαλιστικές τραπεζικές και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες λόγω της συνεχούς ανάπτυξης στο νομό Ηλείας ζητά συνεργάτες 25-40 ετών με προϋπηρεσία στις πωλήσεις. Τηλ.: 26210 29192 και 2621034926(8275) Ζητούνται δημοσιογράφοι και τεχνικοί από τον τηλεοπτι-

κό σταθμό Cosmos TV. Η κατάθεση των βιογραφικών θα γίνεται στην οδό 28ης Οκτωβρίου 1 , ( 4ο όροφο ), στα νέα γραφεία του σταθμού. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ στο τηλέφωνο: 2621081100. Ζητείται κοπέλα για σέρβις σε καφετέρια στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας. Τηλ.:6944610705 (8016) Ζητείται κοπέλα για απογευματινή εργασία σε καφέ στον Πύργο. Τηλ.:6986 876014(8303) Ζητείται σερβιτόρα για καφενείο. Τηλ.:6983162555(8274) Ζητείται έμπειρη κυρία για εργασία σε κουζίνα. ΤΗΛ. 2622023408 (ΜΑ 8236) Ζητέιται ενοικιαστής ή συνέταιρος για καφετέρια στη Ζάκυνθο κατά προτίμηση γνώστης του αντικειμένου.Τηλ.:6936327447(8287) Ζητείται κοπέλα για εργασία σε καφέ ουζερί στον Πύργο έως 35 ετών.Τηλ.:6972015016 (8286) ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ κοπέλες εμφανίσιμες μέχρι 30 ετών με όρεξη για δουλειά για να εργαστούν στον πολυχώρο του cafe LIQUID διασταύρωση Κρεστένων για τη σεζόν 2013. Αποστολή βιογραφικού με φωτογραφία στο email: grecafm1@otenet.gr Tηλ.:6941405918 (MA8214)

ÆÇÔÏÕÍ Ειδικός Ρεφλεξολόγος - Ομοιοπαθητικός αντιμετωπίζει ψωρίαση, αυχενικό σύνδρομο ώμου χειρός , πονοκεφάλους, περιαρθρίτιδα ώμου, κήλη μεσο σπονδυλίου δίσκου, οσφυοισχιαλγία, οστεοαρθρίτιδα γονάτου, διακοπή καπνίσματος με γρήγορα αποτελέσματα. Πληροφορίες στο 6973853478 (8342)

Νέος ζητά εργασία ως ψήστης καθώς και για ντελίβερι με δίπλωμα αυτοκινήτου και μοτοποδηλάτου με πενταετή εμπειρία.Τηλ.:6984348380(8387) Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων ατόμων, εσωτερικη εξωτερική .Επίσης Καθαρισμό σπιτιών και σκαλών..Τηλ.:6987124760(8382) Νεαρός αναλαμβάνει κόψιμο χορταριών με μηχανάκι δικό του, εκτός βενζίνης δικής του με 5 ευρω την ώρα.:Τηλ.:6976873376(8379) Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων ατόμων.Τηλ.:6994356828(8378) Σοβαρή οικογενειάρχης νέα κοπέλα ψάχνει για δουλειά (

ξενοδοχοϋπάλληλος, σερβιτόρα πωλήτρια, καθαρισμό σπιτιών, φύλαξη ηλικιωμένων)στη περιοχή του Πύργου. Παρακαλώ μόνο σοβαρές προτάσεις.Τηλ.:6984560054 (8359) Κυρία Ελληνίδα ζητά εργασία ως οικιακή βοηθός, φύλαξη ηληκιωμένων γυναικών και παιδιών.Τηλ.:6976871405(8351) Κυρία ελληνίδα ζητά εργασία για οικιακές δουλειές.Τηλ.:6934395725(8352) Κυρία ζητά εργασία για εσωτερική και μη ,φύλαξη ηλικιωμένων. Παράκληση μόνο σοβαρέςπροτάσεις.Τηλ.:6940734959/6980863555(8361) Κυρία ζητά εργασία για εσωτερική και μη ,φύλαξη ηλικιωμένων. Παράκληση μόνο σοβαρές προτάσεις.Τηλ.:6946163487/6977785137(8362) Αναλαμβάνω καθαρισμό κήπων και χωραφιώνΤηλ.:6947891053(8366) Αναλαμβάνω στεγανοποίηση ταρατσών: 1) με πολυουροθενικά υλικά 2) με τσιμεντοειδή, 3) με ελαστομερές υλικά, 4)βαφές οικιών. Εγγύηση 15-20 χρόνια με πείρα 35 ετών. Τηλ. 6977 601416 (ΜΑ8337) Κυρία ντίλερ από επώνυμη εταιρία καλλυντικών ζητά πελάτισσες να δουν και να αγοράσουν αρώματα και καλλυντικά από καταλόγους, με διαθέσιμα δείγματα αρωμάτων, μανό και σκιών. Μόνο ενδιαφερόμενες προς αγορά να επικοινωνήσουν στο 6948639693(8331) Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη παιδιών. Τηλ.: 6986787672(88332) Κυρία ζητά εργασία για καθαρισμό σπιτιών και φροντίδα ηλικιωμένων. Τηλ.:6975731048(8326) Κυρία Ελληνίδα ζητά εργασία. Μόνο σοβαρές προτάσεις. Επίσης αναλαμβάνει κοφτά κεντήματα μηχανής. Τηλ.:6977062881 (8327) Νηπιαγωγός αναλαμβάνει την φύλαξη παιδιών και παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά Δημοτικού. Επίσης παραδίδονται μαθήματα Ισπανικών σε πολύ χαμηλές τιμές.Τηλ.6987396723 (8329) Κυρία ζητά εργασία για την φύλαξη παιδιών και ηλικιωμένων ατόμων στον Πύργο καθώς και οικιακές εργασίες.Τηλ.:6976317279(8311) Ζητώ να εργαστώ ως οικιακή βοηθός ή λατζέρα ή για σιδέρωμα ρούχων ή για φύλαξη μικρών παιδιών για πρωινή απασχόληση. Τηλ.:6972278796 Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων παιδιών καθώς

και το καθαρισμό οικειών.Μόνο απογευματινές και βραδυνές ώρες.Μόνο σοβαρές προτάσεις. Τηλ.:6973987578(8305) Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη παιδιών Τηλ.:6986987672(8299) Οικοδομικές εργασίες παντός τύπου με το κλειδί στο χέρι.Τηλ.:6973837071(8282) Κυρία ελληνίδα ζητάει εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων και παιδιώνΤηλ.:6976317279(8281) Κυρία από τη Λευκορωσία ζητάει εργασία ως εσωτερική για φύλαξη ηλικιωμένων.Τηλ.:6971505676 (8280) Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων στη περιοχή του Πύργου.Μόνο σοβαρές προτάσεις.Τηλ.:6994010870 (8278) Κυρία ζητάει εργασία ως εσωτερική για φύλαξη ηλικιωμένων και οικιακές δουλείες εκτός περιοχής Πύργου. Ωράριο μέχρι το μεσημέρι .Τηλ.: 6978395936(8279) Κυρία από τη Βουλγαρία ζητά εργασία ως εσωτερική για φύλαξη-φροντίδα ηλικιωμένων(περιοχές: Λεχαινά, ΠύργοΒάρδα) Τηλ.:699 8269776 (8272) Ελληνίδα 43 ετών με προϋπηρεσία γραμματέας τέως υπάλληλος τουριστικών καταστημάτων , τρείς ξένες γλώσσες, χρήση Η/Υ αναζητά εργασία. Τηλ. 6988820922(ΜΑ8264) Νεαρός ζητά οποιαδήποτε εργασία με δίπλωμα οδήγησης, τελειωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις. Τηλ: 6975620066 (ΜΑ8260) Κυρία ελληνίδα ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων βραδινές ώρες από 10:00μμ έως 7:00π.μ. Τηλ: 6981142607 (ΜΑ8261) ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΣ πολιτικός μηχανικός, (απόφοιτη ΤΕΙ Αθήνας - Πολιτικών Έργων Υποδομής) με μεταπτυχιακό στη διοίκηση και διαχείριση έργου, 8ετή εμπειρία στο σχεδιασμό ιδιωτικών και δημοσίων έργων - σύνταξη προμετρήσεων, πολύ καλή γνώση Η/Υ (Αutocad 2010,Autocad Architecture 2012,MSoffice,Internet) και Aγγλικών ζητά πλήρη ή μερική απασχόληση τηλ: 6939.242400, email:deleni1@yahoo.gr (ΜΑ 8256) ΚΥΡΙΑ ελληνίδα αναλαμβάνει την φύλαξη ηλικιωμένων εσωτερική. Τηλ: 6974080991 (ΜΑ8259) ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ το βάψιμο - φρεσκάρισμα κλπ. του σπιτιού σας σε λογικές τιμές. Τηλ: 6936272058 (ΜΑ8243) ΕΛΛΗΝΑΣ αναλαμβάνει την κοπή χορταριών, γκαζόν και το κλάδεμα φυτών. Άριστη δουλειά. Καλές τιμές. Τηλ: 6977439512 (ΜΑ8244)


/ ÐÝìðôç 4 Éïõëßïõ 2013

ÐÙËÇÓÅÉÓ ÁÊÉÍÇÔÙÍ Πωλείται κατάστημα γωνιακό 70 τ.μ. μετά του υπογείου 68 τ.μ. ενοικιασμένο που βρίσκεται στη περιοχή Αγ. Σοφίας Πατρών. Παρακαλώ μόνο σοβαρές προτάσεις .Τιμή συζητήσιμη. Τηλ.:6978596781(8364) Πωλείται οικοδομή με ημιτελές οροφοδιαμερίσματα 2 ορόφους και ρετιρέ κατάστημα ισόγειο μετά του υπογείου ενοικιασμένο στη περιοχή Αγ. Σοφίας Πατρών. Παρακαλώ μόνο σοβαρές προτάσεις .Τιμή συζητήσιμη. Τηλ.:6978596781(8365) Πωλούντα δύο οικόπεδα 5,750 τ.μ. στο Κολύρι άρτια και οικοδομίσημα,τμηματικά ή ολόκληρα στη θέση όπισθεν Δημοτικού Σχολείου.Πληροφορίες:6930838087(8386)

Πωλούνται: αγροτεμάχιο 3.620 τ.μ. εντός οικισμού και αναδασμού στο 7ο χλμ. της Ε.Ο. Πύργου - Αρχ. Ολυμπίας. και ελαιοστάσιο 3 στρεμμάτων δίπλα στον Άγιο Δημήτριο Παλαιοβαρβάσαινας. Τηλ.: 69730522133 (8334) Πωλείται διαμέρισμα 106 m2 με 30 m2 βεράντες, 1ος όροφος Τηλ.:6932280017 (8271)

Ενοικιάζεται δυάρι , φρεσκοβαμμένο επιπλωμένο με κουζίνα, ψυγείο και κλιματιστικό με μεγάλη βεράντα, ηλιόλουστο στο κέντρο του Πύργου, πλησίον Εμπορικής τράπεζας και β)γκαρσονιέρα 4ου ορόφου φρεσκοβαμμένη και κλιματιστικό Τηλ.:6932924343, 6938990613(8307) Πωλείται αγροτεμάχιο 6.100 τ.μ. άρτιο και οικοδομήσιμο, αμφιθεατρικό, με θέα το πέλαγος του ιονίου,500 μ από τη θάλασσα. Περιοχή Κάστρο Κυλλήνης. τηλ: 6936699137- 6944566837 (MA8258) Πωλείται αγροτεμάχιον αναδασμού 4,250τ.μ. ευρισκόμενο έναντι πρώην εργοστασίου "ΣΟΡΒΑΤΖΙΩΤΗ" νυν "ΤΕΡΖΗ" ΣΤΗΝ κάστα Κατακόλου. Τηλ.:2102013321- 6937050475.ώρες επικοινωνίας 18:00 - 21:00(8310)

ÅÍÏÉÊÉÁÓÅÉÓ ÁÊÉÍÇÔÙÍ Ενοικιάζεται δυάρι 50 τ.μ. σε καινούργια οικοδομή, με αυτόνομη θέρμανση στην οδό Σαρανταπόρου 4, Πύργος. Τηλ. 6936985212(8384)

Ενοικιάζεται δυάρι και τριάρι στη περιοχή Αγίου Αθανασίου στον Πύργο. Τηλ.:26210364256986538986(8383) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι πλήρης επιπλωμένο αυτόνομη θέρμανση,θηροτηλέφωνο,air-condi-

Μικρές Αγγελίες

tion απέναντι στην είσοδο του πρώτου δημοτικού.Ππαφλέσσα 23.Τηλ.:2621030503(8372) Γκαρσονιέρα 5ος όροφος στην Αθήνα επιπλωμένη χωρίς κοινόχρηστα,Καυκάσου Σκύρου Κυψέλη.Τιμή 200 Ε.Τηλ.:6938990613,6932924343(8379) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΓΡΑΦΕΙΟ,στον Πύργο, 42 τμ, 1ου ορόφου, 2 αίθουσες, πλησιον κεντρικης πλατειας, οδος Μιαουλη 1.ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 6970863245 (μονο πρωινές ώρες 9 12)(MA8356) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα πρώτου ορόφου, φωτεινότατο, 112τ.μ., 3 κρεβατοκάμαρες, σαλόνι, μπάνιο, τραπεζαρία, πάρκιν, αποθήκη, πλησίον ΚΤΕΛ οδός Αττάλειας τέρμα , επιπλωμένο ή μη με λίγα κοινόχρηστα. Τιμή συζητήσιμη. Τηλ. 6978 934337 ) (ΜΑ8338) Ενοικιάζεται τριάρι καινούργιας κατασκευής στην οδό πολυτεχνείου 7 στον 1ο όροφο στον Πύργο. Τηλ.:6974998946 Ενοικιάζεται επιπλωμένο τριάρι χωρίς κοινόχρηστα δίπλα στο ΤΕΙ Πύργου. Δεκτή η συγκατοίκηση. Τηλ.:6976802842(8014) Ενοικιάζεται μεζονέτα μικρή μονή επί της Ερμού.Χωρίς κοινόχρηστα.Δίνεται και για συγκατοίκηση.Τηλ.:26210 34601, 6977503768(8357) Ενοικιάζεται στον Πύργο χισόγειο Δυάρι (μία κρεβατοκαμαρα , κουζινοσάλονο τραπεζαρία)διόροφης οικοδομής,πλήρης εξοπλισμένο

(ψυγείο, κουζίνα, πλυντήριο)αυτόνομη θέρμανσηδιπλά οικολογικά κουφώματα,τζάκι βεράντα με τέντα, χωρίς κοινόχρηστα.Νέας Αρτάκης 12 πλησίον 3ου Λυκείου.Τηλ.:6971698962(8309) Eνοικιάζεται στα Λεχαινά κτίριο 180 τ.μ και πατάρια, σε κεντρικό σημείο στα Λεχαινά (ΟΔΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΝ ΛΕΧΑΙΝΩΝ) Τηλ.:6977601313(8309) Ενοικιάζεται επιπλωμένο δυάρι δίπλα στο ΤΕΙ ΤΟΥ Πύργου χωρίς κοινόχρηστα. Τηλ.:6976802842 (8273) Ενοικίαζεται διαμέρισμα 50m2 καινούριο επιπλωμένο, χωρίς κοινόχρηστα. Τηλ.:6932280017 (8270) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ δυάρι επιπλωμένο χωρίς κοινόχρηστα οδός Μανωλοπούλου. Τιμή 220 ευρώ. Τηλ: 6944745544 (ΜΑ8246) ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ τρία διαμερίσματα 35,45,55 τμ. καινούργια πολυτελούς κατασκευής με ψύξη - θέρμανση, δομημένη καλωδίωση, ιντερνετ, δορυφορική, στο κέντρο της Αμαλιάδας κατάλληλα για γραφεία οδός Πολυτεχνείου 10 κοντά στο Δημαρχείο Τηλ: 26220381236976866240 (κ. Γιάννη). (ΜΑ8233)

w w w . p r o t i n e w s . g r

κοινόχρηστα. Τηλ: 6944755055 (ΜΑ8207) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ μονοκατοικία 120τ.μ. 4 χιλ. από τον Πύργο, περιφραγμένη με κήπο, αυτόνομη θέρμανση. Τηλ. 6972602786 (ΜΑ8201)

21

δραστηριότητες ή για οποιδήποτε σοβαρή επιχείρηση.Οδός Αγίου Γεωργίου Πύργος Ηλείας.Τιμή λογική.Τηλ.:26210 25011, 6938990613(8308)

ΠΥΡΓΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι με 2 κρεβατοκάμαρες - κουζινοσαλοτραπεζαρία, γωνιακό ηλιόλουστο, 1ος όροφος σε διώροφη οικοδομή με οικολογικά ανακλεινόμενα κουφώματα και αυτόνομη θέρμανση. Νέας Αρτάκης 12 πλησίον 3ου Λυκείου Πύργου. ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ 8181)

EΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στην Γαστούνη 3άρι διαμέρισμα με 2 υπνοδωμάτια ευήλιο και ευάερο. ΤΗΛ. 6932470435 (ΜΑ8174)

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 2ου ορόφου 110τμ. διαμπερές, τριών υπνοδωματίων, αυτόνομη θέρμανση. Τάκη Πετροπούλου 50Α. Τηλ. 2621071181-6976476379 (ΜΑ8173)

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στο κέντρο της Αμαλιάδας μεγάλο διαμπερές κατάστημα, δίπλα απο το Δημαρχείο, με δύο εισόδους, μία σε κεντρικό δρόμο και μία στην πλατεία που βρίσκεται το ΚΕΠ. ΤΗΛ. 2622028540, 6972807180, 6932398760 (ΜΑ 8237)

ÅÐÁÃÃÅËÌÁÔÉÊÇ ÓÔÅÃÇ Ενοικιάζονται στη Ζάκυνθο σε τουριστική περιοχή 2 καφετέριες και 2 γκαρσονιέρες,όλα εξοπλισμένα με τα απαραίτητα για να λειτουργήσουν.Τηλ.:6936327447 (8293)

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ επιπλωμένο διαμέρισμα με ηλεκτρικές συσκευές πλησίον Ταχυδρομείου Πύργου επί της Μανωλοπούλου. Τηλ: 6977661970 (ΜΑ8226)

Ενοικιάζεται στη Ζάκυνθο ένας όροφος εμπορικού κέντρου που λειτουργούσε σαν εστιατόριο. Τηλ.:6936327447(8294)

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα 30τμ. επιπλωμένη στο κέντρο του Πύργου πλησίον επαρχείου χωρίς

Ενοικιάζεται έκταση 2 έως 4 στρέμματα κατάλληλη για αθλητικές και καλλιτεχνικές

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στην Γαστούνη 2άρι διαμέρισμα ΤΗΛ.6932470435 (ΜΑ8175) Λεχαινά: ενοικιάζεται στην κεντρική πλατεία κατάστημα 30τ.μ Τηλ.:6971698962(8283)

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ κατάστημα 40τμ. επί της Ρήγα Φεραίου στον Πύργο με αποθηκευτικό χώρο 70τμ.Τηλ: 2621028307-6977930724 (ΜΑ8231) Ενοικιάζεται χώρος στεγασμένος στο 3,5 Πύργου Αρχ. Ολυμπίας Βαρβάσαινα, 1838τμ. Πληροφορίες Κακαλής Κώστας 26210-44966, 6932233357 (ΜΑ 8146) ΛΕΧΑΙΝΑ - Ενοικιάζεται κατάστημα 85 τ.μ. αυτόνομη θέρμανση, WC, τρίφατσο, κατάλληλο για γραφείο, ιατρείο, φροντιστήριο, γυμναστήριο, πιτσαρία κλπ., οδός Ελ. Δημάκη 27, πλησίον ΙΚΑ. ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ 8222)


22

w w w . p r o t i n e w s . g r

Μικρές Αγγελίες

/ ÐÝìðôç 4 Éïõëßïõ 2013

ÄéÜöïñá Για εργοστάσιο παραγωγής λατομικών και δομικών υλικών ζητείται αγοραστής ή ενοικιαστής ή συνεργάτης.(8306) Τηλ.:6936327447 Χάθηκε τράγος χρώμα καφέ-άσπρο στη περιοχή Αγ. Κωνσταντίνος.Τη΄.:6937565782(8374) Πωλείται όλος ο εξοπλισμός συμπεριλαμβανομένου τα πάντα καφετέριας τριετής λειτουργίας. Όλα σε άριστη κατάσταση(τραπεζοκαθίσματα, ψυγεία, ήχος, κλιματιστικά και ηλεκτρολογικά, decor)Τηλ.:6980370467(8368) Πωλείται ξύλινο τραπέζι με μεταλλική βάση διαστάσεων 1,20χ1,80με 4 καρέκλες. Τιμή συζητήσιμη! Τηλ 6976146151(8355) Πωλείται μέλι γνήσιο παραγωγής μας.Τηλ.:6972864270(8354) Πωλείται κινητό ΝΟΚΙΑ σε άριστη κατάσταση τιμή 79,00Ε.Μοντέλο c201.Τηλ 6978382711(8346) Κυρία αξιόλογου χαρακτήρα ελληνίδα 50 ετών ζητά γνωριμία με κύριο έως 57 ετών.Μόνο σοβαρές προτάσεις.Ώρες επικοινωνίας 08.00 έως 11,30 και 20,00 έως 23,30 (χωρίς απόκρυψη) .Τηλ.:6984936234(8344)

Πωλείται ρυμουλκούμενη καντίνα. Τηλ.: 6973383980 (ΜΑ8340) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ καναρίνια μικρά, διάφορα χρώματα. Τηλ. 6945 029896 (ΜΑ8335) Πωλείται σε άριστη κατάσταση εξοπλισμός καταστήματος, ράφια βιτρίνας , ψυγείο βιτρίνα, μηχανή κοπής καφέ, βιτρίνες για κουλούρια, γλυκά, ψωμί, προθάλαμος για τυρόπιτες και άλλα σε πολύ καλή τιμή. Τηλ.: 6976199045(8324) ΠΩΛΕΙΤΑΙ προφυλακτήρας RS SKODA 4 σε άριστη κατάσταση χρώματος ασημί.Τιμή 150Ε. Τηλ.:6947638501(8304) Πωλούνται 50 πρόβατα και 20 αρνάδες. Τηλ.: 6979628077 (8305) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ μεταχειρισμένα ελαστικά όλων των τύπων σε τιμή ευκαιρίας. Τηλ: 6939854628-6977647059 (ΜΑ8250) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ απορροφητικά μεγάλης Hp σε χαμηλές τιμές. Τηλ. 26210 44966-6932233357(ΜΑ8230) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ λυκόσκυλα από εξαιρετικά μορφολογικά γονείς με τα PEDIGREE. Πληρ. Τηλ. 6972034076 (ΜΑ 8227) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΝΤΟΠΕΡΜΑΝ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΑ ΜΑΥΡΑ ΠΥΡΙΝΑ ΕΝΟΣ

ÁÕÔÏÊÉÍÇÔÁ ΜΗΝΟΣ ΜΕ ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΟΥΡΕΣ. ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΤΙΜΗ. ΤΗΛ. 6981907333. (ΜΑ8227) Πωλείται λαγόσκυλο σε κούτσι 4,5 ετών, εμβολιασμένο, πολύ καλός ιχνηλάτης. Τηλ 6937930795 (ΜΑ 8224) ΛΕΧΑΙΝΑ πωλούνται αυτόματη ζυγαριά,ζαμπονομηχανή, 2 γόνδολες 3 μέτρων η κάθε μία, ράφια τοίχου 18μ. Χ 2,30μ..ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ 8223) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ κουτάβια ΣΕΤΤΕΡ πέντε μηνών άσπρο-πορτοκαλί.Πληροφορίες: 6936868645(Ν. Ηλέιας) (ΜΑ8210) ΠΩΛΕΙΤΑΙ φούρνος επαγγελματικός για πίτσες 1,00x1,20m Sergas.Τιμή 500 ευρώ. Τηλ: 6944755055 (ΜΑ8206) ΧΑΘΗΚΕ Πόιντερ λευκό-μαύρο θηλυκό 15 μηνών στην Πλατεία Κύπρου. Τηλ: 6940132366 (ΜΑ8203) ΠΩΛΕΙΤΑΙ εξοπλισμός μανάβικου σε άριστη κατάσταση σε τιμή ευκαιρίας. Πληροφορίες στο 6976701119(ΜΑ8190) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ξύλα ελιάς ξερά σε τιμή ευκαιρίας. Τηλ. 6977768506 (ΜΑ8188) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΑΛΕΤΡΙ ΤΡΙΙΝΟ ΔΩΔΕΚΑΡΙ TERRA ΓΚΛΑΒΑΝΗΣ ΨΥΛΟΣΤΑΒΑΡΟ ΜΕ "ΑΚΡΟΜΗΤΕΣ" ΤΗΛ.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6988370473 (ΜΑ8187)

AUTO SAME ΛΑΜΠΡΟΠ0ΥΛΟΣ

NISSAN NAVARA 2004 μοντέλο DIESEL , AIRCONTITION, ABS , όλα λεκτρικά λάστιχα καινούργια, 1μιση καμπίνα, 10,000E.

MAZDA πετρέλαιο 2000 μοντ. Ελληνικό, 1ο χέρι, μονό διαφορικό. 6,800

FORD FIESTA DIESEL, 2008 μοντέλο , επαγ/κό αγροτικό, 1300cc A/C , Y/T, ABS 6800E

ΠΩΛΕΙΤΑΙ MERCEDES Ε 200 KOMPRESSOR ELEGANGE σε αρίστη κατάσταση 02/1999 κυβ.1998=14 ίπποι, αυτόματο, 4 πόρτες,142.000 πραγματικά χιλ., φυλασσόμενο σε γκαράζ, πράσινο μεταλλικό εργοστασίου, δερμάτινα μπεζ καθίσματα, διπλά φώτα και προβολείς ομίχλης, πλευρικοί αερόσακοι οδηγού-συνοδηγού, αερόσακο στο τιμόνι, klima, ηλεκτρικά παράθυρα και καθρέπτες, ράδιο αυτόματο με CD, θερμόμετρο εξωτερικής θερμοκρασίας, μετρητής χιλ. και κατανάλωσης βενζίνης, ζάντες αλουμινίου, καινούργια ελαστικά MICHELIN 235/45R17 και 3 καινούργια ρεζέρβα, αυτόματο κλείδωμα - άνοιγμα με τηλεχειριστήριο, αυτόματο κλείδωμα θυρών και πορτμπαγκάζ μετά τηνεκκίνηση,6.000€ - τηλ.: 26250-23060 (ώρες 19.00-21:30) (8371)

Πωλείται peugeot scooter jet force 125 με όλα τα service.Τιμή συζητήσιμηΤηλ. :6945661936 (8265)

Πωλείται τρακτέρ fiat 640, σε άριστη κατάσταση,με φρέζα και πλατφόρμα τεσσάρων μέτρων λόγω συνταξιοδότησης .Τηλ.:6971849308(8382) Πωλείται OPEL VECTRA 1998 υδραυλικό τιμόνι αερόσακος οδηγού ηλεκτρικά παράθυρα ABS ηλεκτρομαγνητικές κλειδαριές A/C 167,500κμ 800 Ε. Πωλείται MAZDA 323 F 1998 υδραυλικό τιμόνι, ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικές κλειδαριές αερόσακος οδηγού συνοδηγού 1000 Ε. Τηλ.:2621036806(8367) Πωλείται Peugeot 307 cc cambrio 1.600 2004 μοντέλο σε άριστη κατάσταση, χρώμα ανθρακί.Τιμή 6,800 συζητίσημη.

Τηλ.:6978949165(8306) ΠΩΛΕΙΑΤΙ BMW X3 μοντέλο 2007 (μαύρο με μπεζ σαλόνι) 2000cc πρ'ωτο χέρι. Τηλ: 6984523741 (ΜΑ 8221) ΠΩΛΕΙΤΑΙ Opel Astra Στεϊσον Disel 1.700cc. ΤΗΛ. 6979020651 (ΜΑ8190) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ALFA ROMEO μοντέλο 2002 φουλ-έξτρα, μαύρο χρώμα, αγρατζούνιστο, φυλασσόμενο σε κλειστό γκαράζ. Μόνιμος 1600cc ΤΙΜΗ 3.350 ευρώ, ιδιώτης. ΤΗΛ. 6973424925 (ΜΑ8179) Πωλείται κλούβα VW TRANSPORT '94 μοντέλο, 2400cc DIESEL μακριά καρότσα. ΤΙΜΗ 2.500€. Τηλ. 6946874959(ΜΑ8162) ΠΩΛEIΤΑΙ Ford Maveric, μοντέλο 2005, 2261cc ατρακάριστο. Δεκτός έλεγχος από την Ford τιμή 7.000€. Τηλ: 2621044966-29249-69322333576944 989840 (ΜΑ8084)

ÌáèÞìáôá Καθηγήτρια φιλόλογος με εξειδίκευση στην ειδική αγωγή παραδίδει μαθήματα σε μαθητές δημοτικού , γυμνασίου , Λυκείο. Τιμές χαμηλές.Τηλ.:69721797192621071338(8385)

Πτυχιούχος του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών προετοιμάζει μαθητές Γ΄Λυκείου για τις πανελλήνιες στο μάθημα Ανάπτυξη Εφαρμογών.Επίσης παραδίδει μαθήματα σε παιδιά γυμνασίου στα Μαθηματικά και στην Φυσική. Τηλ.επικοινωνίας : 6934080368 - 6984784949(8384) Καθηγητής Γερμανικών με σπουδές στην Γερμανία παραδίδει μαθήματα σε παιδιά και ενήλικες (όλα τα επίπεδα).Τηλέφωνο επικοινωνίας 6947776058(8381) Καθηγήτρια οικονομικών απόφοιτη Πανεπιστημίου Πατρών παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα Α.Ο.Θ. σε παιδιά Λυκείου.Δυνατότητα και σε γκρουπ 2 ή 3 ατόμων.Τιμές προσιτές.Τηλ.:6942969241(8380) Μαθηματικός με μεταπτυχιακό στο τμήμα Εφαρμοσμένης Στατιστικής παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά Γυμνασίου Λυκείου , καθώς και σε φοιτητές του ΤΕΙ. Τιμές προσιτές. Τηλ.:6978906099(8376) Καθηγήτρια κλασικής φιλολογίας με 5ετή διδακτική εμπειρία παραδίδει ιδιαίτερα σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου μεμονωμένα ή σε γρουπ στις περιοχές :Πύργος, Λασταίικα , Βούναργο. Αναλαμβάνει, φυσικά, και την προετοιμασία των μαθητών για τις Πανελλήνιες. Παρέχονται σημειώσεις. Τιμές λογικές . Τηλ.:6938849132(8373) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ, Απόφοιτος του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και φιλολογίας με φροντιστηριακή εμπειρία, παραδίδει μαθήματα Αγγλικών σε παιδιά και ενήλικες (όλα τα επίπεδα)Τιμές προσιτές.Τηλ.:6981472568(8363) Ιδιαίτερα μαθήματα παραδίδει καθηγήτρια φιλόλογος σε μαθητές όλων των τάξεων (είτε μεμονομένα σε κάθε άτομο είτε σε ολιγομελή γκρουπ με ειδική τιμή).Προετοιμασία μαθητών γ΄λυκείου σε πολύ καλή τιμή. Τηλ.:6978257591(8349) Φιλόλογος απόφοιτη του Πανεπιστημίου Πατρών, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου.Τιμές προσιτές.Τηλ.:6981484434(8353) Πτυχιούχος Φιλόλογος παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές ΔημοτικούΓυμνασίου-Λυκείου. Τιμές προσιτές. Τηλέφωνο επικοινωνίας 6976836118(8350) Φιλόλογος με 15ετή εμπειρία στην ομαδική και εξατομικευμένη διδασκαλία παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα αλλά και σε γκρουπ (2 -3 ατόμων) σε τιμές φροντιστηρίου στον Πύργο. Τη΄.:6932266843 (8345) ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά δημοτικού. Επίσης παραδίδονται μαθήματα Ισπανικών σε πολύ χαμηλές τιμές.Τηλ.: 6987 396723 (ΜΑ8336)

Καθηγήτρια αγγλικής φιλολογίας απόφοιτη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με φροντιστηριακή εμπειρία παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα στην περιοχή του Πύργου. Τιμές προσιτές. Τηλ.:6983949504, 2621037235(8300) Καθηγήτρια κλασσικής φιλολογίας παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού(μόνο Γλώσσα)- Γυμνασίου -Λυκείου. Πραγματοποιούνται μ αθήματα και σε γκρουπ (2 μαθητές). Τιμές λογικές. Τηλ.:6938849132(8292) Καθηγήτρια φιλόλογος παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές ΔημοτικούΓυμνασίου -Λυκείου. Αναλαμβάνονται γκρουπ 2 ή 3 ατόμων. Παρέχονται σημειώσεις. Τιμές πολύ χαμηλές.Τηλ.:6934265950(8290) Φιλόλογος παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου καθώς αναλαμβάνει και την προετοιμασία μαθητών του Λυκείου. Τιμές προσιτές. Τηλ: 6976017837 (ΜΑ8257) Παραδίδονται ιδιαίτερα μαθήματα Ισπανικών σε πολύ χαμηλές τιμές. Στην περιοχή Πύργου-Αμαλιάδας. Τηλ: 6987396723 (ΜΑ8238) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Αγγλικών, Κοινωνική Λειτουργός παραδίδει μαθήματα για όλα τα επίπεδα σε προσιτές τιμές. Τηλ: 6937080543 (ΜΑ8234) ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου και προετοιμασία για ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών. Γνωστικό αντικείμενο ειδική διδακτική. Χαμηλές τιμές. ΤΗΛ: 6972976752 (ΜΑ 8177) Παρέχονται έγκυρες σημειώσεις σε όλα τα φιλολογικά μαθήματα Γυμνασίου και Λυκείου από εκπαιδευτικό κλασικής φιλολογίας. Ακόμα, δέχομαι να δημιουργήσω οποιαδήποτε εργασία πάνω στα συγκεκριμένα μαθήματα. Τιμές προσιτές. Τηλ. 6976874167 (ΜΑ8170) Κοπέλα απόφοιτη Παιδαγωγικού Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα ισπανικών και αναλαμβάνει την προετοιμασία παιδιών του Δημοτικού με 7€/ώρα. Το πρώτο μάθημα δωρεάν. Περιοχή Πύργου-Αμαλιάδα. ΤΗΛ. 6975600263 (ΜΑ8161)

ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΚΗΠΟΥΣ ΚΑΙ ΧΩΡΑΦΙΑ. ΤΗΛ. 6984768540, (ΜΑ 8268)

BEST MOTORS ΛΟΥΤΑΣ ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ ΜΕΤΑXΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ÁËÖÅÉÏÕ 38, Ýíáíôé Lidl

ALFA ROMEO 159 ΜΑΥΡΟ 1800cc 144hp 2007 full extra 7300€

MERCENTES SPORTSCOUPE C200 1800cc , 2004 μοντέλο , αυτόματο σειριακό,πανοραμική οροφή δερμάτινο σαλόνι, 8.500E

TOYOTA AURIS 2008 μοντ. ,1,400cc μαύρο 5πορτο, full extra 7.200

CITROEN C1 1000 κυβικά 2006 μοντ. Full extra ζάντες αλουμινίου 1ο χέρι 5,000

AUDI A3 1600cc 5 πόρτες 2007 full extra 9500€

ΤΟΥΟΤΑ ΥΑRIS DIESEL TURBO 2006 1400 cc υδραυλικό τιμόνι, a/c , ηλεκτρικά παράθυρα και κλειδαριές , αερόσακους , ζάντες αλουμινίου , full extra 7500Ε

HONDA CIVIC 2009 μοντ. 1,600 υβριδικό full extra οροφή (δουλεύει με ρεύμα είναι πολύ οικονομικό στη κατανάλωση) 8,900

FIAT GRANDE PUNTO 2007-08 1 ΒΕΝΖΙΝΗ ΑΣΗΜΙ 2 ΜΑΥΡΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

TOYOTA COROLLA 1400 CC 2004, FULL EXTRA ,5ΘΥΡΟ 4,790 ΕΥΡΩ

FIAT STRADA 01.1.7 DIESEL 4.990 ΕΥΡΩ

FORD RANGER DIESESL 2.400 CC 2001 4X2 5.990 ΕΥΡΩ

FIAT DOBLO 1240CC DIESEL ΕΠΙΒΑΤΙΚΟ 74,000 5ΘΥΡΟ 8,990 ΕΥΡΩ

2 MITSUBISHIE L 200 IOYΝΙΟΣ 2008 4Χ4 ΜΙΑΜΙΣΗ ΚΑΜΠΙΝΑ ΑΡΟΣΤΟ 75,000 ΚΜ ΚΑΙ ΚΙΤΡΙΝΟ 2007 12,500ΚΜ 13,500-14,500 ΕΥΡΩ

NISSAN 22 ΜΙΑΜΙΣΗ ΚΑΜΠΙΝΑ 4X4 DIESEL ME AIR CONDITION 7.450 ΕΥΡΩ

MITSUBISHIE L 200 2,400 DIESEL TOY 1999 5.990 ΕΥΡΩ

OPEL ASTRA 1365 CC 2005 89.000 KM ΠΕΝΤΑΠΟΡΤΟ ΠΛΗΡΗΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ 4,550ΕΥΡΩ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

FORD C-MAX 2005 1.8 clima, ABS, αερόσακου ηλ..παράθυρα και κλειδαριές cd, χειριστήρια τιμονιού full extra 4800Ε

KENTΡΙΚΟ: ΑΛΦΕΙΟΥ 69, ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ (έναντι EXPRESS SERVICE) YΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ: ΑΛΦΕΙΟΥ 23 έναντι S.M. LIDL, Τηλ.: 262104 00389, κιν.: 6976-6420046979-677766– glampropoulospyrgos@yaho o.grΠλήρης γκάμα των αυτοκινήτων θα βρείτε στo www.auto-same.gr

ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΡΑΚΤΕΡ - ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Όλες οι τιμές διαπραγματεύσιμες…

BEST MOTORS ΛΟΥΤΑΣ ΤΗΛ.: 26210 30116, 6945227761

ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΣΗ 6 -12 μηνες ΟΛΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟ SITE: www.car.gr/bestmotors

L 200 2004 TDI 4X4 MΙΑΜΙΣΗ ΚΑΜΠΙΝΑ ΠΛΗΡΕΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ


Μικρές Αγγελίες

/ ÐÝìðôç 4 Éïõëßïõ 2013

w w w . p r o t i n e w s . g r

23

ÉáôñéêÜ - ÐáñáúáôñéêÜ ÅðáããÝëìáôá ΜΑΙΕΥΤΗΡΕΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΙ ÐÅÔÑÏÐÏÕËÏÓ ×Ñ. ÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÏÓ

ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΙ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÖÙÔÇÓ ÁÍ. ÌÐÁ×ÏÕÑÏÓ

Eéäéêüò Oñèïäïíôéêüò D.D.S, MED, Dent , Dipl. Orth. ÏÑÈÏÄÏÍÔÉÊÇ ÃÉÁ ÐÁÉÄÉÁ ÊÁÉ ÅÍÇËÉÊÅÓ ÙÑÅÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁÓ ÉÁÔÑÅÉÏÕ ÄÅÕÔÅÑÁ Ýùò ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ ÐÑÙÉ 9.00 -13.00 ÁÐÏÃÅÕÌÁ 16.00- 20.30 ÓÁÂÂÁÔÏ ÊÁÔÏÐÉÍ ÑÁÍÔÅÂÏÕ ÌÁÍÙËÏÐÏÕËÏÕ ê' ÃÊÏÔÓÉÍÁ 12 ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ Ôçë. Fax.: Éáôñåßïõ 26210-25959 Êéíçôü ôçë.: 6978222848 e- mail: fotismpaxouros@yahoo.com

ÌÁÉÅÕÔÇÑÁÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÃÕÍÁÉÊÏËÏÃÏÓ ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ Ðñùß: 9.00 Ýùò 1.30 Áðüãåõìá: 17.30 Ýùò 20.30 (Åêôüò ÔåôÜñôçò áðüãåõìá) Ìáíùëïðïýëïõ 46 / 2ïò Ïñïöïò Ðýñãïò Ôçë./Fax.: 26210 32010, êéí.: 6972 857 557 ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÃÕÍÁÉÊÏËÏÃÉÊÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

*****

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÓÐÕÑÏÐÏÕËÏÓ ×. ÍÉÊÏËÁÏÓ

Eéäéêüò Oñèïäïíôéêüò D.D.S, MED, Dent , Dipl. Orth. Åéäéêåõèåßò Ðáíåðéóôçìßïõ Frankfurt Ì. Ãåñìáíßáò Ðôõ÷éïý÷ïò Ðáíåðéóôçìßïõ Giessen Ãåñìáíßáò ÈåìéóôïêëÝïõò & Ì. ÁëåîÜíäñïõ 1 (Ýíáíôé ÏÔÅ) Ðýñãïò Çëåßáò Ôçë.: 26210 30004 fax: 26210 30024 e-mail: nspyrospoulos@hotmail.com

Aðüóôïëïò Ã. Ðáôñßêéïò ÌáéåõôÞñáò - ÷åéñïõñãüò Ãõíáéêïëüãïò (ô. éáôñüò Á´ÌáéåõôéêÞò êáé ÃõíáéêïëïãéêÞò ÊëéíéêÞò Ðáíåðéóôçìßïõ Áèçíþí Íïó. ÁëåîÜíäñá) Êéí.: 6936 086168

ΦΥΣΙΑΤΡΟΙ ÈÅÏÄÙÑÏÓ ÄÇÌ. ÁËÔÁÍÇÓ

ÉÁÔÑÏÓ ÖÕÓÉÊÇÓ ÉÁÔÑÉÊÇÓ & ÁÐÏÊÁÔÁÓÔÁÓÇÓ (ÖÕÓÉÁÔÑÏÓ) ÄÉÐËÙÌÁÔÏÕ×ÏÓ ÔÏÕ ÅÕÑÙÐÁÚÊÏÕ ÓÕÌÂÏÕËÉÏÕ ÖÕÓÉÊÇÓ ÉÁÔÑÉÊÇÓ & ÁÐÏÊÁÔÁÓÔÁÓÔÁÓÇÓ (EUROPEAN BOARD OF PHYSICAL & REHABILITATION MEDICINE) ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý Ôçë.: Éáôñåßïõ 26210 20090 Ôçë. Êéí.: 6977403015 Ìáíùëïðïýëïõ 46, (Ýíáíôé Íïìáñ÷ßáò), Ðýñãïò

Ãåþñãéïò Í. ÐëÜêáò ÌáéåõôÞñáò - ×åéñïõñãüò Ãõíáéêïëüãïò (ô. éáôñüò Á´ÌáéåõôéêÞò êáé ÃõíáéêïëïãéêÞò ÊëéíéêÞò Ðáíåðéóôçìßïõ Áèçíþí Íïó. ÁëåîÜíäñá) Kéí.: 6975 618740  Ðáñáêïëïýèçóç êõÞóåùí õøçëïý êéíäýíïõ

Õðïãïíéìüôçôá - ÉVF Ðáèïëïãßá ôñá÷Þëïõ, êïëðïóêüðçóç Åììçíüðáõóç - ïóôåïðüñùóç Ëáðáñïóêüðçóç ñïìðïôéêÞ ÷åéñïõñãéêÞ Ðáèïëïãßá ìáóôïý ÐáéäéêÞ / ÅöçâéêÞ Ãõíáéêïëïãßá

ΟΥΡΟΛΟΓΟΙ

ËÅÏÍÁÑÄOÐÏÕËÏÓ ÉÙÁÍ. ËÅÙÍIÄÁÓ

ÄÝ÷ïíôáé êáôüðéí ñáíôåâïý. ÙñÜñéï: ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ 9.00-13.30ì.ì., 17.00-21.00 Äéåýèõíóç: Êáóôüñ÷ç 1 êáé 28çò Ïêôùâñßïõ (ÊåíôñéêÞ Ðëáôåßá) Ô.Ê. 27100 ÐýñãïòÔçë.: 26210.32016, fax: 26210.32017, email: info@2care.gr

×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÏÕÑÏËÏÃÏÓ ÙÑÅÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁÓ: 10:00 - 14:00, 18:00 - 20:00 ÔÅÔÁÑÔÇ ÁÐÏÃÅÕÌÁ ÊÁÉ ÓÁÂÂÁÔÏ ÐÑÙÉ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ ÄÅÊÔÁ ÔÁÌÅÉÁ Ìáíùëïðïýëïõ & Ðñïýóóçò 2 (1ïò üñïöïò-Üíùèåí ÄÏÕ) Ðýñãïò Çëåßáò 27100 ôçë./fax 2621300481, êéí. 6974149524 e-mail: leoleonardopoulos@yahoo.com

ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΙ ÍÅÏ ÏÖÈÁËÌÉÁÔÑÅÉÏ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ

ÄÇÌÇÔÑÉÏÓ ×. ÌÉÊÅËÏÐÏÕËÏÓ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÏÄÏÍÔÉÁÔÑÅÉÏÕ ÓÔÏ ÊÁÑÁÔÏÕËÁ

ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÐÁÍÅÐ. ÁÈÇÍÙÍ 28çò ÏÊÔÙÂÑÉÏÕ 5 - ÐÕÑÃÏÓ (Êåíôñ. Ðëáôåßá) ÐÑÙÉ: ÄÅÕÔÅÑÁ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ 9-2 ì.ì. ÁÐÏÃÅÕÌÁ: ÊÁÈÇÌÅÑÉÍÁ 6-8 ì.ì. (ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ ÁÐÏÃÅÕÌÁ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ) ÔÇË. 26210-33990, êéí. 6942217262

ÄÉÏÍÕÓÉÏÓ ÂÁÓÉËÅÉÏÕ ÓÔÁÓÉÍÏÐÏÕËÏÓ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÏÕ ÁÈÇÍÙÍ ÄÅ×ÅÔÁÉ: ÊáñÜôïõëá ðñùß 9.00-13.00ì.ì. êáé áðüãåõìá ìå ñáíôåâïý Ôçë.: 26210 -61182, êéí. 6980-619614 Ðåëüðéï: ÄÝ÷åôáé ìüíï ìå ñáíôåâïý

MIKΡΟΒΙΟΛΟΓΟΙ

ÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÏÓ ÈÅÏÄ. ÓÁÌÁÍÔÁÓ

Ôçë.: 26240-31472, 6976-023365

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

ÐÅÔÑÏÓ ÊÙÍ ÓÐÉÍÏÓ ×åéñïõñãüò Óôüìáôïò

Ðôõ÷éïý÷ïò Ðáí/ìßïõ Èåóóáëïíßêçò

DDS, MSc ×ÅÉÑÏÕÑÃÉÊÇ ÓÔÏÌÁÔÏÓ ÅÌÖÕÔÅYÌÁÔÁ, ÁÊÔÉÍÏËÏÃÉÁ Ô. Ðåôñïðïýëïõ 12 & Êïêêßíïõ, 2ïò üñïöïò Ðýñãïò Çëåßáò, Ôçë. 26210 34600 Fax: 26210 34166

ÉÁÔÑÏÓ ÌÉÊÑÏÂÉÏËÏÃÏÓ (ÂÉÏÐÁÈÏËÏÃÏÓ) ô. Éáôñüò Íïóïêïìåßïõ Ðáßäùí "Ç ÁÃÉÁ ÓÏÖÉÁ" *Áíáëýóåéò - ÁéìáôïëïãéêÝò, Âéï÷çìéêÝò -ÁíïóïëïãéêÝò, ÏñìïíïëïãéêÝò Áéìïëçøßåò - Íåïãíþí, Âñåöþí - Ðáßäùí, Åíçëßêùí *ÓðåñìïäéÜãñáììá *Åëåã÷ïò õðïãïíéìüôçôáò Ôçë. Éáôñåßïõ: 26211 01379 - Êéíçôü: 6944 637365

ΨΥΧΙΑΤΡΟΙ - ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ Dr. ÊÙÓÔÁÓ É. ÁËÅÎÁÍÄÑÏÐÏÕËÏÓ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ - ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

τ. Συντονιστής Διευθυντής Ψυχιατρικού Τομέα ΓΝΑ “Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ” Μανωλοπούλου & Γκοτσίνα 10 άνωθεν “ΓΕΡΜΑΝΟΣ”

*ÁðïêáôÜóôáóç ìáèçóéáêþí äõóêïëéþí *ÅíçìÝñùóç êáé åðáããåëìáôéêüò ðñïóáíáôïëéóìüò Ôçë. Ãñáöåßïõ: 26220 24822 Êéí.: 6937 146439 Äéåýèõíóç ãñáöåßïõ: ÊáñáúóêÜêç 6, ÁìáëéÜäá

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ÆÁ×ÁÑÏÕËÁ ÄÉÏÍ. ÁÂÑÁÌÏÐÏÕËÏÕ

ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΙ NIKOËÁÏÓ Ð. ÓÁÑÁÍÔÇÓ

ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÔÌÇÌ. ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ Á.Ô.Å.É. ÐÁÔÑÙÍ ÌÅËÏÓ ÓÕËËÏÃÏÕ ÅÐÉÓÔÇÌÏÍÙÍ ËÏÃÏÐÁÈÏËÏÃÙÍ ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÕÔÙÍ ÅËËÁÄÏÓ ÅÐÉÓÔÇÌÏÍÉÊÏÓ ÓÕÍÅÑÃÁÔÇÓ ÊÅÊÕÊÁÌÅÁ ÍÏÌÏÕ ÇËÅÉÁÓ ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý ÍÅÁ ÄÉÅÕÈÕÍÓÇ - Ìáèéïý 5, Ðýñãïò ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ, ôçë.: 26210 34610 / 6971 993126 Óýìâáóç ìå üëá ôá ôáìåßá

ÍÉÊÏËÁÏÓ ×ÁÑÄÁÓ

ΛΟΓΟΠΕΔΙΚΟΙ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ

Δέχεται με ραντεβού: 10π.μ.-55μ.μ Τηλ.: 26210-331410, & 6970 019031

×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÙÔÏÑÉÍÏËÁÑÕÃÃÏËÏÃÏÓ ÓÔÑ. ÓÉÓÉÍÇ & ÅË. ÂÅÍÉÆÅËÏÕ 1 ÃÁÓÔÏÕÍÇ ÇËÅÉÁÓ Ô.Ê. 27300 ÔÇË.: 2623400580 - ÊÉÍ.: 6979784020 ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ Ù.Ñ.Ë. ÄÝ÷åôáé êáèçìåñéíÜ áðü 8 ð.ì. - 1.30 ì.ì. êáé 6.00 ì.ì. 8.00 ì.ì. áðüãåõìá ðëçí ÔåôÜñôçò êáé ÓáââÜôïõ Åñìïý 5, ôçë. 26210 29239, Êéí.: 6945232529

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΙ

Äñ. ÃÅÙÑÃÉÏÓ Ð. ÊÏÕÑÅÁÓ

ÏÑÈÏÐÅÄÉÊÏÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÄéäÜêôùñ Ðáíåðéóôçìßïõ Ðáôñþí Êïêêßíïõ 12-14 & ÆáÀìç 1ïò üñïöïò (ðëçóßïí Äçì. ÐÜñêïõ), Ðýñãïò ôçë: 26210 35800 Êéí.: 6932566996 ¿ñåò ëåéôïõñãßáò ÊáèçìåñéíÜ Ðñùß: 8:30 - 13:30 Áðüãåõìá: Êáôüðéí ñáíôåâïý 18:00 - 20:30 Ðëçí ÔåôÜñôçò

ÅÕÁÃÃÅËÏÓ Ã. ÖÙÔÅÉÍÏÐÏÕËÏÓ

×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÏÑÈÏÐÅÄÉÊÏÓ ô.Åð. Åðéìåë. Ã.Í. Ðáßäùí “ÊáñáìáíäÜíåéï” ÐáéäïïñèïðáéäéêÞ ÁèëçôéêÝò êáêþóåéò Ôñáõìáôïëïãßá ÐáèÞóåéò óðïíäõëéêÞò óôÞëçò Ïóôåïðüñùóç ÅêöõëéóôéêÝò ÐáèÞóåéò Óéóßíç 165 - Ãáóôïýíç (Ýíáíôé ÊÝíôñïõ Õãåßáò) ÔÞë.:(26230) 35336 êéí.:693 2304243

ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΙ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÍÅÕÑÏËÏÃÉÊÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÌÁËÁÌÙ (ÔÅÍÉÁ) Äçì. ÖÑÉÌÁ Éáôñüò - Íåõñïëüãïò ÄÝ÷åôáé êáèçìåñéíÜ ÐÑÙÉ: 8.30 - 13.30 ÁÐÏÃÅÕÌÁ: 17.30 - 20.30 (ðëÞí ÔÅÔÁÑÔÇ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ áðüãåõìá ìüíï ìå ñáíôåâïý) Ìáíùëïðïýëïõ 63 - Ðýñãïò Ôçë. 26210 30918, Êéí.: 6944735548 e-mail:malfri@otenet.gr

ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤEΣ

Ó×ÉÆÁ ×. ÌÁÑÉÁ

Πτυχιούχος ΑΤΕΙ ΠΑΤΡΩΝ Κινητοποίηση σπονδυλικής στήλης και άκρων Myofascial therapy Αθλητικές κακώσεις Νευρολογικές παθήσεις Αναπνευστική και ορθοπεδική Φ/Θ Κατ’ οίκον θεραπείες Δεχόμαστε ασθενείς του ταμείου ΕΟΠΥΥ (δηλ. ΙΚΑ, ΟΠ ΑΔ- ΤΥΔΚΥ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ) Ωράριο λειτουργίας: Πρωί: 8.30 - 13.30 Απογ.: 17.30 - 20.30 Κοκκίνου 12-14 2ος όροφος ΠΥΡΓΟΣ Τηλ.: 26210 33730, κιν.: 6939369774 e-mail: mariasxiza@yahoo.gr

ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ ÍÉ×ÙÑÉÔÇ ÅËÅÍÇ

Øõ÷ïëüãïò Ðáíåðéóôçìßïõ Áèçíþí *ÓõìâïõëåõôéêÞ óôÞñéîç ðáéäéþí êáé åíçëßêùí *ÁôïìéêÞ øõ÷ïèåñáðåßá äéáôáñá÷þí Üã÷ïõò, êáôÜèëéøçò, öïâéþí *ÐñïâëÞìáôá óõìðåñéöïñÜò ðáéäéþí êáé åöÞâùí

ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÁÊÇÓ ÅÊÐÁÉÄÅÕÓÇÓ

ÊÝíôñï ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ ðáéäéþí, åöÞâùí, åíçëßêùí ÅÑÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁ - ÅÉÄÉÊÇ ÁÃÙÃÇ - ØÕ×ÏËÏÃÉÊÇ ÕÐÏÓÔÇÑÉÎÇ ÓÕÌÂÏÕËÅÕÔÉÊÇ ÏÉÊÏÃÅÍÅÉÁÓ - ÌÁÈÇÓÉÁÊÇ ÕÐÏÓÔÇÑÉÎÇ

ÐÁÍÁÃÉÙÔÇÓ ×Ñ. ÓÔÁÈÏÐÏÕËÏÓ

ËÏÃÏÐÅÄÉÊÏÓ - ËÏÃÏÐÁÈÏËÏÃÏÓ Ð.Å. DIPLOMA ÅÉÄÉÊÇÓ ÁÃÙÃÇÓ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÈÅÑÁÐÅÕÔÇÓ ÃÉÁ ÁÔÏÌÁ ÌÅ ÅÉÄÉÊÅÓ ÁÍÁÃÊÅÓ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÏÕ ÅÎÙÔÅÑÉÊÏÕ (Speech and Language Pathologist) ÌÝëïò ôïõ Ðáíåëëçíßïõ Óõëëüãïõ Ëïãïðåäéêþí ÌÝëïò ôïõ Åëëçíéêïý Óõëëüãïõ ãéá ôçí Áöáóßá ÌÝëïò ôçò ÅëëçíéêÞò åôáéñåßáò Äõóëåîßáò ð. Åðéóôçìïíéêüò ÓõíåñãÜôçò ÊÅÊÕÊÁÌÅÁ Í. ÇËÅÉÁÓ ÅÑÃÁÓÉÁÊÇ ÅÌÐÅÉÑÉÁ ÓÅ ÊËÉÍÉÊÅÓ ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ ÔÏÕ ÅÎÙÔÅÑÉÊÏÕ ÊÁÉ ÊÅÐÅÐ ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇÓ Åéäéêüò óôç äéÜãíùóç èåñáðåßá äéáôáñá÷þí Ëüãïõ, ÖùíÞò, Ïìéëßáò, ÁêïÞò, Åðéêïéíùíßáò, ÃñáöÞò, ÁíÜãíùóçò ÄÅ×ÅÔÁÉ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ Óýìâáóç ìå üëá ôá ôáìåßá Óõíåñãáóßá ìå üëåò ôéò éáôñéêÝò åéäéêüôçôåò 28çò Ïêôùâñßïõ êáé Ìéáïýëç 1 Ðýñãïò (Â' Ïñïöïò) Ôçë./fax: 2621033880, 2625022285, Êéíçôü: 6977905430

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΙ

ÁÐÏÓÔÏËÏÐÏÕËÏÕ ÁËÅÎÁÍÄÑÁ

ÄÉÁÉÔÏËÏÃÏÓ-ÄÉÁÔÑÏÖÏËÏÃÏÓ -Ðôõ÷éïý÷ïò Á.Ô.Å.É. Èåó/íßêçò - ÅîåéäéêåõìÝíç óôéò äéáôñïöéêÝò äéáôáñá÷Ýò êáé ôçí ðá÷õóáñêßá (NCFED) - ÅðéóôçìïíéêÞ óõíåñãÜôçò ôçò ïìÜäáò Ìed-Nutrition - ÌÝëïò ôçò ¸íùóçò Äéáéôïëüãùí/Äéáôñïöïëüãùí ÅëëÜäïò ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý Ðñùß: êáèçìåñéíÜ Áðüãåõìá: Ôñßôç, ÐÝìðôç,ÐáñáóêåõÞ Äéåýèõíóç: Êïõñïãéáííïðïýëïõ 33 (ÁìáëéÜäá) Ôçë: 26220 38380 Êéí: 6937239362 www.apostolopoulou.gr, alnutric@gmail.com

KYTTAΡΟΛΟΓΟΙ ÓÏÖÉÁ ÊÁÔÓÁÑÏÕ - ÁËÔÁÍÇ

ÉÁÔÑÏÓ ÊÕÔÔÁÑÏËÏÃÏÓ ô. Éáôñüò Áíôéêáñêéíéêïý Íïóïêïìåßïõ Áèçíþí «ÁÃÉÏÓ ÓÁÂÂÁÓ»  Ôåóô ÐáðáíéêïëÜïõ ÊõôôáñïëïãéêÝò åîåôÜóåéò ðôõÝëùí, ïýñùí & õãñþí ÐáñáêåíôÞóåéò ïñãÜíùí (èõñåïåéäïýò, ìáóôïý, ëåìöáäÝíùí, óéåëïãüíùí ê.ë.ð.) ÉÁÔÑÅÉÏ ÄåëçãéÜííç 17, ÁÌÁËÉÁÄÁ Ôçë. éáôñ.: 26220-38360, Êéíçôü: 697-2305520 Η σειρά είναι αλφαβητική

Βάρδα Μάρκος Αλέξανδρος (26230-71988) Κρέστενα Χειμώνας Δινύσιος (26250-24005) Ανδραβίδα Χαντζή Κωνσταντίνα (26230-54444) Πύργος Ζέρβα Αλεξάνδρα , Ερυθρού Σταυρού 5 2621026295, (εφημερεύει-διανυκτερεύει) Παναγόπουλος Παναγιώτης

Πελόπιο Μυλωνόπουλος Παναγιώτης (26240-31500) Γαστούνη Κυπριώτη Δήμητρα (2623032815)

Μανωλοπούλου 27, 2621030122(εφημερεύει-διανυκτερεύει)

Λεχαινά Παπαδόπουλος Νεόφυτος (26230-22742)

Αμαλιάδα Μανιάτης Κωνσταντίνος , Καλαβρύτων 19

Τραγανό Αρλετή Εφροσύνη (26230-61225)

(εφημερεύει-διανυκτερεύει)2622024077 , Σταυλιώτη Χαρά

Αρχαία Ολυμπία Μίτεβα Ίβανκα Πολίτη (26240-23306)

Καλαβρύτων 36, 2622021141(εφημερεύει-διανυκτερεύει)

Βαρθολομιό Μανιακούρα Ιφιγένεια (26230-43890)


ΠΕΜΠΤΗ

4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013

Εντολή προς όλες τις εφορίες έχει στείλει το υπουργείο Οικονομικών

Επισπεύδουν τις κατασχέσεις για χρέη στο δημόσιο Εντολή προς όλες τις εφορίες να προχωρούν με γοργούς ρυθμούς τις διαδικασίες κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων (ακινήτων, μισθών συντάξεων) οφειλετών του Δημοσίου έχει στείλει το υπουργείο Οικονομικών. Τα ειδοποιητήρια για τις κατασχέσεις που αποστέλλονται έχουν και την μορφή πίεσης προκειμένου οι φορολογούμενοι να μπουν στη νέα ρύθμιση χρεών ("τελευταία ευκαιρία") και να αποφύγουν τις κατασχέσεις. Επιπλέον οι εφορίες στέλνουν κατασχετήρια σε ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες, ΔΕΚΟ και λογιστήρια ιδιωτικών επιχειρήσεων προκειμένου να προχωρήσουν σε κατασχέσεις εις χείρας τρίτων. Ενεργοποιούν μάλιστα τη νέα διάταξη αποστολής του κατασχετήριου με e-mail. Συγκεκριμένα οι κοινοποιήσεις των κατασχετηρίων προς τις τράπεζες γίνονται πλέον βάσει νόμου ηλεκτρονικά μέσω μοναδικών διαμετακομιστικών κόμβων ηλεκτρονικής διασύνδεσης και επικοινωνίας. Ορίστηκε δε ότι μέσα στους επόμενους δύο μήνες τόσο οι φορείς του Δημοσίου, όσο και τα πιστωτικά ιδρύματα πρέπει να έχουν προσαρμόσει τα συστήματα και τις διαδικασίες τους, ώστε η μέσω της ηλεκτρονικής διασύνδεσης και επικοινωνίας κατάσχεση στα χέρια πιστωτικών ιδρυμάτων να είναι υποχρεωτική. Θα πρέπει να τονιστεί πως με τα φορολογικά έσοδα σε σταθερή φθίνουσα πορεία στο υπουργείο Οικονομικών έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους για αντιστροφή της πτωτικής τάσης στην επιτυχία της ρύθμισης χρεών έως και σε 100 δόσεις. Υπολογίζεται ότι εντός του 2013 οι εισπράξεις από εξόφληση , τμηματική ή εφάπαξ , ληξιπρόθεσμων οφειλών θα φθάσουν το 1,5 δις ευρώ. Από τις 14 Ιουνίου που ενεργοποιήθηκε η ρύθμιση της "τελευταίας ευκαιρίας" για την εφάπαξ εξόφληση των χρεών έχουν υποβληθεί αιτήσεις για χρέη ύψους 11 εκατ. ευρώ και έχουν εισπραχθεί 2,5 εκατ. ευρώ.

Άντε και θέλουν να προχωρήσουν σε κατάσχεση. Τι θα πάρουν όμως, αφού τα χάσαμε όλα;

Οξυμένα προβλήματα για τους ανασφάλιστους Ηλείους

Αδυνατούν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους Σ

τα Νοσοκομεία του Νομού Ηλείας αλλά και στα Κέντρα Υγείας προσφεύγουν πολλοί γονείς έτσι ώστε να συμπληρώσουν το απαιτούμενο Πιστοποιητικό Υγείας για να εγγράψουν τα παιδιά τους στο Νηπιαγωγείο ή το Δημοτικό. Σύμφωνα με πληροφορίες της "Πρώτης" αρκετοί είναι εκείνοι οι οποίοι δεν έχουν ασφάλιση και προσφεύγουν στο Νοσοκομείο προκειμένου να μπορέσουν να κάνουν στα παιδιά τα εμβόλια, με αφορμή την συμπλήρωση του Πιστοποιητικού Υγείας που απαιτείται κατά την εγγραφή. Πρόκειται για οικογένειες, όπου και οι δύο γονείς είναι άνεργοι αλλά και για επαγγελματίες που αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές τους στον ΟΑΕΕ, με αποτέλεσμα να μην έχουν ασφάλεια για τους ίδιους και τις οικογένειες τους και δεν μπορούν να καλύψουν, ούτε

ÁñêåôÝò åßíáé ïé áíáóöÜëéóôåò ïéêïãÝíåéåò êáé óôï Íïìü ìáò ðïõ áäõíáôïýí íá êáëýøïõí ôïí åìâïëéáóìü ôùí ðáéäéþí ôïõò τον εμβολιασμό των παιδιών τους. Το πρόγραμμα εμβολιασμών που εξήγγειλε το Υπουργείο Υγείας τον περασμένο Νοέμβριο, αναφέρονταν ουσιαστικά σε άπορους και μόνο, αφήνοντας εκτός τους ανέργους που έχουν δικό τους σπίτι, με αποτέλεσμα να μην θεωρούνται ά-

ποροι. Στο Νομό Ηλείας υπάρχουν και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, των οποίων τα παιδιά εγγράφονται κανονικά στο δημοτικό σχολείο και στην συνέχεια, εφ' όσων οι γονείς το επιθυμούν καλούνται οι υπηρεσίες υγείας για τον εμβολιασμό των μαθητών. Σύμφωνα με πληροφορίες της "Πρώτης" στα ραντεβού με παιδιάτρους του ΕΟΠΥΥ έχει σημειωθεί σημαντική μείωση, γεγονός το οποίο επιβε-

βαιώνει τον μεγάλο αριθμό ανασφάλιστων παιδιών. O εμβολιασμός θεωρείται μια ασφαλής και αποτελεσματική ως προς το κόστος μέθοδος προστασίας των πληθυσμών, ιδιαίτερα των νηπίων και παιδιών, από ορισμένες λοιμώδεις νόσους. Σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εφαρμόζεται "πρόγραμμα εμβολιασμών" και συνιστάται ο εμβολιασμός σε διάφορα στάδια της παιδικής ηλικίας Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία κυρίως χρόνια υπάρχουν και γονείς οι οποίοι δηλώνουν ότι δεν επιθυμούν τον εμβολιασμό των παιδιών τους, καθώς θεωρούν ότι δεν είναι αναγκαίος. Α. Αγγελίδου

Λεχαινά

83χρονος τραυματίας σε τροχαίο Ελαφρά τραυματίστηκε χθες το πρωί σε τροχαίο, ένας 83χρονος οδηγός δικύκλου στην διασταύρωση Λεχαινών της Ε.Ο. Πατρών - Πύργου. Το ατύχημα συνέβη στις 9,45 το πρωί όταν το δίκυκλο με κατεύθυνση απο Λεχαινά προς Μοσχονέρι, για άγνωστη αιτία συγκρούστηκε με αυτοκίνητο επί της Ε.Ο. Πατρών Πύργου. Ο 83χρονος με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο..

4 iouliou 2013  

Proti tis ilias

4 iouliou 2013  

Proti tis ilias

Advertisement