Page 1

ÐÅÌÐÔÇ 3 ÉÁÍÏÕÁÑÉÏÕ 2013

Ετος 11o

/

ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ: 3228 / Τιμή: 50λ.

/

(Eκτός Νομού 1 Ευρώ)

ΧΩΡΙΣ ΑΞΟΝΙΚΟ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟ (ΞΑΝΑ) ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ

ΕΚΤΟΣ λειτουργίας

Μεγάλο το κόστος της συντήρησης - επισκευής  Απαραίτητη η προμήθεια νέου μηχανήματος

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΣΤΕΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΣΑΜΑΡΑ

Μετά τα Θεοφάνεια για την “Ολυμπία Οδό” >> Ó. 4

Ε

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΑΣ-ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ

κτός λειτουργίας βρίσκεται εδώ και μερικές ημέρες ο αξονικός τομογράφος του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου. Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, η λυχνία η οποία φέρει το μηχάνημα κάηκε και χρειάστηκε να γίνει η παραγγελία νέας από το εξωτερικό, ενώ το κόστος του συγκεκριμένου αναλώσιμου υλικού ανέρχεται

Με την ίδια “συνταγή” προχωρά ο Δήμος Ήλιδας >> Ó. 24

στις 80.000 ευρώ. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για το μοναδικό Αξονικό Τομογράφο, σε δημόσιο Νοσοκομείο ο οποίος εξυπηρετούσε τις ανάγκες ολόκληρου του Νομού. >> Ó. 5

ΜΕ ΑΓΟΡΑΚΙ ΜΑΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΕ ΤΟ 2012

Γένους θηλυκού το πρώτο μωρό στην Ηλεία >> Ó. 7 ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

“Σεμινάριο” προπονητικής στην Αγγλία

Μέσα στον Ιανουάριο η εξόφληση των τοματοπαραγωγών

Αποκλειστικές δηλώσεις Γιαννακόπουλου στην "Πρώτη", από την Αγγλία που βρίσκεται, με τις πρώτες του εντυπώσεις από την παρακολούθηση προπονήσεων της Μάντσεστερ Γ. και της Μπόλτον.

>> Ó. 16

ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ Η Γ.Γ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Ξεκινά το ανασκαφικό έργο στο Αρχαίο Γυμνάσιο >> Ó. 6

Ι.Ν.ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ

>> Ó. 11

Προσλήψεις για τα έργα στερέωσης >> Ó. 6 και αποκατάστασης


2

w w w . p r o t i n e w s . g r

Αυτοί είμαστε εμείς ! Αγαπητοί φίλοι καλή χρονιά με υγεία. Ξαναμπαίνουμε στην σκληρή πραγματικότητα με τά τις όμορφες στιγμές που οι περισσότεροι περάσαμε κοντά στα αγαπημένα μας πρόσωπα τυλιγμένοι στην οικογενειακή θαλπωρή και την σιγουριά που γεννά η αγάπη και το όνειρο . Ονειρευτήκαμε πιστεύω απλά πράγματα όπως να είμαστε καλά να έχουμε δουλειά, να μπορούμε να βοηθούμε τα παιδιά μας και του γονείς μας, να στηρίζουμε τους φίλους μας να ζούμε σε μια κοινωνία που να είναι δίκαιη, σε μια χώρα που να προοδεύει για το καλό των πολιτών της και σε ένα κόσμο ειρηνικό, χωρίς πείνα πολέμους και θύματα. Αυτά τα όνειρα μας τα καταστρέφουν αυτοί που εμείς τους ορίσαμε για να μας τα κάνουν πραγματικότητα . Αυτά τα όνειρα μας τα καταστρέφουν αυτοί που εμείς τους πιστέψαμε γιατί μας πλάνεψαν με φτηνά θριψαλλισμένα κομμάτια ονείρων που μας αλυσοδέσανε να κουβαλάμε το άρμα που ποδοπατούσε τις ζωές των φίλων μας των γνωστών μας των συμπολιτών μας. Αυτά τα όνειρα μας τα καταστρέφουν αυτοί που εμείς τους μοιάσαμε γιατί μας έμαθαν και μας έκαναν σαν και αυτούς να είμαστε άπληστοι, κόλακες, ψεύτες, σπάταλοι, χαιρέκακοι και ωφελιμιστές. Αυτά τα όνειρα μας τα καταστρέφουν αυτοί που εμείς τους αφήνουμε να αντιστρέφουν και να διαστρέφουν την πραγματικότητα, να γίνονται τιμητές μας να μπορούν να εκφέρουν δημόσιο λόγο με παραινέσεις που στρέφονται φαρισαϊκά εναντίον του συστήματος που εκπροσωπούν παίρνοντας θέσεις σε πιθανή αλλαγή της πολιτικής κατάστασης για να παίξουν πάλι το δικό τους ιδιοτελές παιχνίδι . Εμείς τους αφήνουμε να μας καταστρέψουν τα όνειρα μας γιατί τα ξέρουν επειδή αυτοί είμαστε εμείς. Πύρρων .

"Ποδαρικό" με σκουπίδια έκανε ο νέος χρόνος στα Σαβάλια. Οι κάτοικοι του χωριού μάταια περίμεναν το απορριμματοφόρο του Δήμου Ηλιδας την Πρωτοχρονιά ενώ οι κάδοι ήταν γεμάτοι σκουπίδια και το πρωί της Τετάρτης. Οι διαμαρτυρίες πολλές και απολύτως δικαιολογημένες. Ο Πρόεδρος του Χωριού Γιάννης Γκατζούνας σχολίασε στην "ΠΡΩΤΗ" ότι μάλλον δεν ξεκίνησε καλά η χρονιά… "Παρ όλες τις ενοχλήσεις μας ο Προϊστάμενος της καθαριότητας ούτε καν σήκωσε το τηλέφωνο!" μας είπε χαρακτηριστικά. ΓιαΔ.Ζιάκ. τί άραγε; Τόσο απασχολημένος ήταν;

Ιδιοκτησία: ΠΡΩΤΗ Εκδοτική ΑΕ Εκδότης: Περικλής Μεταξάς Διευθυντής: Δημήτρης Ζιάκας Δημοσιογράφοι: Αννα Αγγελίδου, Κώστας Γιάλπας, Θοδωρής Λάμπρος Αθλητικό: Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Σοφοκλής Φραγκογιαννόπουλος Διεύθυνση Eμπορικού Τμήματος: Θοδωρής Κωνσταντόπουλος Πύργος - Ρήγα Φεραίου 113 (έναντι Δ.Ο.Υ. Πύργου-Πάροδος Forum) ΤΚ: 27100 - Κωδικός:6603 Τηλ.: 26210-40100, Fax: 26210-40107 Fax Συντακτών: 26210-40106 E-M Mail: protinews@otenet.gr, protisales@protinews.gr website:www.protinews.gr Αμαλιάδα - Ελ. Βενιζέλου 19, ΤΚ: 27200 Τηλ.: 26220-38290-1, Fax: 26220-38292 E-M Mail: protiama@otenet.gr Στο λογότυπο της εφημερίδας απεικονίζεται ο Δίας του Φειδία, από νόμισμα των Ηλείων. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα. Χειρόγραφα συνεργατών και επιστολές που δημοσιεύτηκαν ή όχι, δεν επιστρέφονται.

Σχόλια / Παραπολιτικά

/ ÐÝìðôç 3 Éáíïõáñßïõ 2013

Εγκατάλειψη τέλος! Αλλαγή εικόνας για τη περιοχή της Δεξαμενής στο Δήμο Πύργου. Ο χώρος πήρε ξανά ζωή, καθώς πραγματοποιούνται, διάφορες εκδηλώσεις ενώ σε συνεργασία με τα μέλη του Β' και Γ' ΚΑΠΗ που θα στεγαστούν εκεί, μέσα στο επόμενο διάστημα, η εγκατάλειψη θα αποτελεί ανάμνηση κάτι το οποίο δείχνει να ικανοποιεί ιδιαίτερα όσους διαμένουν στη περιοχή. Α. Αγγελ.

Αναμένοντας τις εκπτώσεις Μπορεί το "θαύμα" των Χριστουγέννων να μην έσωσε την αγορά της Ηλείας καθώς οι αγορές που πραγματοποιήθηκαν ήταν "συγκρατημένες" σε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές, ωστόσο οι έμποροι ελπίζουν στην αύξηση της κίνησης ενόψει των χειμερινών εκπτώσεων που θα ξεκινήσουν σε λίγες μέρες. Όλοι γνωρίζουν ότι η μείωση της αγοραστικής κίνησης οφείλεται στην έλλειψη ρευστότητας και γι' αυτό σύμφωνα πληροφορίες προετοιμάζονται για "γενναίες" μειώσεις τιμών. Α. Αγγελ.

Tou Γιάννη Μαραγκού από το “Εθνος”

Kαθαρές κουβέντες

Στο τέλος του κάθε χρόνου όλοι μας κάνουμε το απολογισμό μας. Εάν πετύχαμε τους στόχους που θέσαμε, τι πήγε στραβά και τι πρέπει να κάνουμε ώστε η χρονιά που ξεκινά να καταλήξει με θετικό πρόσημο. Ο απολογισμός του 2012 για την Ηλεία, σίγουρα ήταν αρνητικός. Μπήκαμε σε περιπέτειες με την Ολυμπία Οδό - άραγε η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό πότε θα γίνει;- κάτι που έχει αποτέλεσμα να μην ξέρουμε εάν τελικά ο αυτοκινητόδρομος θα περάσει στο νομό μας ή θα μείνει στην Αχαϊα. Έκλεισε σε επίπεδο νομού , το 38% των καταστημάτων ενώ άνοιξαν μόλις 15 νέες επιχειρήσεις όλο το

2012 που σημαίνει πως χάθηκαν εκατοντάδες θέσεις εργασίας. Το 2012 ήταν καταστροφικό. Το 2013 η κατάσταση, όπως λένε όσοι γνωρίζουν, θα είναι εξίσου δύσκολο. Εμείς και εννοώ βέβαια τους αιρετούς που μας εκπροσωπούν, μάθαμε από τα λάθη μας; Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση; Μπορούμε να βάλουμε τις βάσεις για την ανάπτυξη που όλο έρχεται αλλά ποτέ δεν βλέπουμε ; Το πρώτο δείγμα των προθέσεων θα είναι η Ολυμπία Οδός. Εάν εκεί τα καταφέρουμε τότε, ίσως να υπάρξει φως. Αν όχι "κλάφτα Χαράλαμπε!". Κ. Γιάλπ.

Xωρίς περιστροφές

Το ραντεβού δεν κλείστηκε ακόμη για την Ολυμπία Οδό, απ ότι φαίνεται όμως, η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Χώρας θα γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες. Έμπειρος αυτοδιοκητικός της Ηλείας έλεγε προχθές στην "ΠΡΩΤΗ" ότι οι εκπρόσωποι του Ηλειακού λαού -πέρα από κομματικές ή άλλου είδους σκοπιμότητες- πρέπει να είναι σκληροί και άκαμπτοι στη συνάντηση με το Σαμαρά. Ο ίδιος πιστεύει ότι ο Πρωθυπουργός είναι σε θέση να δώσει λύση για να εξευρεθούν από το ΕΣΠΑ τα χρήματα που απαιτούνται ώστε να κατασκευαστεί και το τμήμα του αυτοκινη-

τόδρομου που αντιστοιχεί στην Ηλεία. Μάλιστα σημειώνει ότι αν από τη συνάντηση αυτή δεν βγει το επιθυμητό (για την Ηλεία) αποτέλεσμα τότε οι εκλεγμένοι -σε όλα τα επίπεδα- οφείλουν να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων , όπως έχει επισημάνει άλλωστε η "ΠΡΩΤΗ" σε κύριο άρθρο της με θέμα "ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΟΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ". Η αλήθεια πάντως είναι ότι το θέμα της Ολυμπίας Οδού αποτελεί το πρώτο-και βασικότερο- στοίχημα του νέους έτους; Άραγε θα το κερδίσουμε; Δ.Ζιάκ.


Σχόλια / Παραπολιτικά

Ποια κρίση και παραμύθια; Και ποιος σχεδιασμός για τη νέα χρονιά σε ότι αφορά τα ζητήματα του Νομού; Το θέμα που κυριαρχεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ένα και μοναδικό και έχει να κάνει με τη μάχη της καρέκλας! Ποιος αντιδήμαρχος θα πάρει τη θέση ποιανού… Και ποιος θα εκλεγεί Πρόεδρος… Αυτή δυστυχώς είναι η Ελλάδα που εμείς φτιάξαμε. Μπορεί οι Δημότες να έμειναν άνεργοι, μπορεί τα νοικοκυριά να …τουρτουρίζουν από το κρύο και να μην έχουν να φάνε, για κάποιους όμως οι σταθερές αξίες δεν αλλάζουν με τίποτε! Δ.Ζιάκ.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ανανέωση ή μη, της θητείας των αντιδημάρχων σε όλους τους Καλλικρατικούς δήμους της Ηλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες της "Πρώτης" τα πράγματα στο Δήμο Πύργου, δεν πρόκειται να αλλάξουν και πολύ, εκτός και εάν ισχύσει η απογραφή του 2011, σύμφωνα με την οποία ο νόμιμος πληθυσμός έχει μειωθεί κατά 4.700 κατοίκους, συνεπώς θα πρέπει να υπάρξει και μείωση του αριθμού, των αντιδημάρχων. Η αλλαγή ή η ανανέωση των αντιδημάρχων αναμένεται να γίνει έως τις 6 Γενάρη. Α. Αγγελ.

w w w . p r o t i n e w s . g r

3

θούμε, μέσω του "καρόδροΤο 2012 μας αποχαιρέτησε, μου" που υπάρχει. Δυστυχώς αφήνοντας στους περισως Νομός ούτε ένα πλήρως σότερους από εμάς, μία εξοπλισμένο και σωστά στεγλυκόπικρη γεύση. Σίγουλεχωμένο νοσοκομείο δεν ρα, η συντέλεια του κόμπορέσαμε να αποκτήσουμε, σμου, δεν ήρθε με βάση τα προηγούμενα χρόνια. Ατις προβλέψεις των Μάντίθετα, για να λειτουργήσει για και η γη συνεχίζει να το Νοσοκομείο Πύργου παγυρίζει, ωστόσο δεν μπορέχοντας ότι καλύτερο μπορούμε να πούμε ότι τα γεΓράφει ρεί στους ασθενείς, "πλάτη" γονότα που στιγμάτισαν τη η Άννα Αγγελίδου περασμένη χρονιά σε όλη anagelidou@yahoo.gr έχουν βάλει νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό ενώ η τη χώρα είναι ευχάριστα. διοίκηση κάνει ότι είναι ανθρωπίνως Συνήθως όταν ένας χρόνος φεύγει και δυνατό, παρά τις άσχημες οικονομιένας νέος έρχεται, αφήνουμε πίσω τα κές συνθήκες. άσχημα και προσπαθούμε να δούμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Την ίδια στιγμή, όλος ο Νομός περιμένει την πολυπόθητη έναρξη των έρΣτο Νομό Ηλείας μπορεί το 2012 να γων κατασκευής του εργοστασίου εμας αποχαιρέτησε ωστόσο υπάρχουν νεργειακής αξιοποίησης στην Τριαδεκάδες άλυτα προβλήματα τα οποία νταφυλλιά. Οι δημοτικές αρχές καζητούν επιτακτικά λύσεις. λούνται να λύσουν το "γόρδιο δεσμό", Μείζον θέμα, το οποίο θα πρέπει να αστο θέμα της προσωρινής απόθεσης πασχολήσει άμεσα όλους όσοι κατέτων απορριμμάτων τα οποία όλοι παχουν αξιώματα, είναι η ανάπτυξη του ράγουμε και κανείς δεν θέλει στη τόπου. Την ώρα που οι επιχειρήσεις πόρτα του. στην Ηλεία βάζουν λουκέτο η μία πίσω από την άλλη και οι απολυμένοι Και αν κανείς πιστέψει ότι η λίστα με της εκκρεμότητες κλείνει εδώ, δυεργαζόμενοι περνούν την πόρτα του στυχώς πλανάται πλάνην οικτράν. ΟΑΕΔ, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό, Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τα θέτο "πάγωμα" του μεγαλύτερου αναμα της στέγασης των σχολείων, των πτυξιακού έργου, της Ολυμπίας Οέργων στο λιμένα του Κατακόλου, δού, στην Πάτρα. αλλά και δεκάδων άλλων θεμάτων Εξάλλου ακόμα και τα σοβαρά ιατρικά που έχουν μείνει ξεχασμένα. περιστατικά, στην Πάτρα τα προω-

Υπάρχουν ακόμα φορείς που τις Άγιες Ημέρες, άλλαξαν, στο βαθμό που αυτό ήταν εφικτό, τη διάθεση των κατοίκων της Αμαλιάδας. Ένας εξ αυτών είναι το Δίκτυο Αφύπνισης Πολιτών που παραμονή Πρωτοχρονιάς έδωσε εορταστικό τόνο στο κέντρο της πόλης. Οι εικόνα μιλά από μόνη της… Κ. Γιάλπ.

ΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΓΡΑΦΟΥΝ...

/ ÐÝìðôç 3 Éáíïõáñßïõ 2013

Νέα κίνηση στην Αμαλιάδα Μια νέα αυτοδιοικητική κίνηση που θέλει να διεκδικήσει το δήμο Ήλιδας είναι στα σκαριά από ότι μαθαίνουμε. Οι εμπνευστές της νέας αυτής κίνησης, είναι άτομα που στο παρελθόν δεν έχουν ασχοληθεί με τα κοινά, είναι στην πλειοψηφία τους επαγγελματίες και από ότι λένε, θέλουν με αυτή την προσπάθεια, να δώσουν κάτι καινούργιο στο δήμο. Μάλιστα, πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα να υπάρξει η πρώτη συνάντηση στην οποία θα τεθούν οι βάσεις για την υλοποίηση της κίνησης η οποία όπως εκτιμούν θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους δημότες των πρώην δήμων Αμαλιάδας και Πηνείας. Μέχρι τώρα δεν έχει "βγει" μπροστά ο επικεφαλής αλλά και αυτό είναι θέμα χρόνου. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το πρόσωπο που θα ηγηθεί θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα ατού της κίνησης. Σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις. Οπότε θα σας ενημερώσουμε… Κ. Γιάλπ.


4

Επικαιρότητα

w w w . p r o t i n e w s . g r

Μήπως φταίμε όλοι; Μερικές φορές έχω την αίσθηση ότι η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση αποτοξίνωσης από τη χρήση βαριών ναρκωτικών. Αλλιώς δεν μπορώ να καταλάβω την πρακτική της τρόικα με τις δόσεις. Πήραμε την δόση τον Δεκέμβριο,

Του Σπύρου Σιδέρη Μπαλάσκα, Συγγραφέα-Δημοσιογράφου που έπρεπε να είχαμε πάρει τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο. Χαρήκαμε, ανοίξαμε σαμπάνιες και με το καλημέρα του νέου χρόνου, ξανά τα κεφάλια μέσα για να πιάσουμε τους στόχους, για την επόμενη δόση του Ιανουαρίου. Αυτό δεν είναι πρόγραμμα επανένταξης, αλλά πρόγραμμα ένταξης σε ψυχιατρική κλινική για πολύ βαριά περιστατικά. Και σαν να μην έφταναν μόνο οι γιατροί της τρόικα, έχουμε και τους νοσοκόμους της Ελληνικής κυβέρνησης που ως μαθητευόμενοι τα έχουν κάνει μπάχαλο. Αλλιώς δεν εξηγείται να βάζουν έξι (6) φόρους στα ακίνητα για το 2013 και να περιμένουν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες των ακινήτων τους φόρους αυτούς. Μόνο ως σοκ και δέος θα μπορούσα να χαρακτηρίσω αυτά τα μέτρα που παίρνονται χωρίς να υπάρχει ένας προγραμματισμός ή ένας απλός σχεδιασμός. Αλλά θα μου πείτε τώρα ποιος να τα κάνει αυτά, όταν οι μεγαλόσχημοι των κυβερνήσεων συνήθως είναι άτομα που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους, δεν έχουν κόψει μια επιταγή, δεν έχουν πληρώσει ενοίκιο… Αλήθεια έχετε δει πολλούς βουλευτές από την επαρχία, να ήταν επαγγελματίες από την αγορά και να ανέλαβαν θώκους υπουργικούς; Εγώ θυμάμαι μόνο κάτι γόνους παιδιών πολιτικών από την επαρχία να γίνονται υπουργοί ή κάποιοι βγαλμένοι από κομματικούς σωλήνες που είχαν μια κάποια καταγωγή από την επαρχία και κατέβηκαν εκεί υποψήφιοι, για να αναλάβουν στο τέλος την πολυπόθητη θέση. Δυστυχώς αυτή η λογική επαναλαμβάνεται και σ΄αυτές τις δύσκολες στιγμές για την χώρα. Κι εδώ φταίμε όλοι. Κι εμείς που ψηφίζουμε ότι μας σερβίρει το κομματικό κατεστημένο, και οι πολιτικοί που μας θεωρούν πρόβατα, αλλά και όλοι εκείνοι που θα μπορούσαν να προσφέρουν στο κοινό καλό και δεν κατεβαίνουν στον στίβο της πολιτικής. Μήπως ήρθε η ώρα να ξανασκεφτούμε ότι μας αφορά και να αναλάβουμε δράση;

Μέχρι τις 8 Ιανουαρίου η παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας Μέχρι τις 8 Ιανουαρίου αποφάσισε να δώσει παράταση το Υπουργείο Οικονομικών στην προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και την κατάθεση των πινακίδων. Για τη διευκόλυνση των φορολογούμενων, αποφασίστηκε να δοθεί παράταση μίας ακόμα εβδομάδας, τονίζεται ωστόσο πως δεν πρόκειται να υπάρξει καμία άλλη περαιτέρω παράταση. Ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, Χάρης Θεοχάρης, ανέφερε ότι ήδη, το 80% των πολιτών που έχουν υποχρέωση να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας έχει προχωρήσει στην εξόφλησή τους.

/ ÐÝìðôç 3 Éáíïõáñßïõ 2013

Δεν έχει οριστεί ημερομηνία για τη συνάντηση με Α. Σαμαρά

Μετά τα Θεοφάνεια για την Ολυμπία Οδό Τ

ην ερχόμενη εβδομάδα, αναμένεται να "κλειδώσει" η ημερομηνία συνάντηση της Ηλειακής αντιπροσωπίας με το Πρωθυπουργό της χώρας Αντώνη Σαμαρά. Το "καυτό" θέμα της Ολυμπίας Οδού, αναμένεται να τεθεί στην συνάντηση, με τον Πρωθυπουργό, ενώ στο πλευρό της Ηλειακής αντιπροσωπείας και στο δίκαιο αίτημα για συνέχιση του έργου έως την Τσακώνα έχουν ταχθεί μεταξύ άλλων και οι Περιφερειάρχες Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας και Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο οποίος έχει ήδη προβεί σε κινήσεις "παγώματος" της απόφασης που αφορά το "κόψιμο" του τμήματος Πάτρα -Πύργος -Τσακώνα. Ουσιαστικά η συνάντηση αυτή, αποτελεί την τελευταία ελπίδα, προκειμένου να υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη για το μεγάλο αναπτυξιακό έργο, όπου σύμφωνα με τις δηλώσεις του αρμοδίου Υπουργού Κωστή Χατζηδάκη οδηγείται στις καλένδες σε ότι αφορά το τμήμα από την Πάτρα έως την Τσακώνα. Αυτό οδηγεί αυτόματα την Ηλεία εκτός των μεγάλων συγκοινωνιακών αξόνων. Όπως ήδη έχει γνωστοποιήσει ο αρμόδιος

Υπουργός Κ. Χατζηδάκης υπάρχει μία αρχική συμφωνία κυβέρνησης και παραχωρησιούχων για την επανεκκίνηση των τεσσάρων μεγάλων αυτοκινητοδρόμων ωστόσο μένει για το μέλλον το τμήμα Πάτρα Πύργος Τσακώνα. Στόχος της κυβέρνησης

είναι μέχρι την Άνοιξη να έχει ολοκληρωθεί και το κομμάτι της διαπραγμάτευσης με τις 43 τράπεζες που εμπλέκονται και έως τον Απρίλιο να ξεκινήσουν οι εργασίες υλοποίησης των αυτοκινητοδρόμων. Α. Αγγελίδου

Τα “φονικά” σημεία των Ελληνικών δρόμων σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.

“Καρμανιόλα” η Πατρών - Πύργου

Η

δραματική επιβεβαίωση έρχεται από την Ελληνική Αστυνομία. Η κατ' ευφημισμό Εθνική Οδός Πατρών - Πύργου είναι "καρμανιόλα". Στον οδικό χάρτη που εξέδωσε η ΕΛ. ΑΣ χαρακτηρίζει "φονικό" το κομμάτι από το 21ο έως και το 31ο χιλιόμετρο της Ε.Ο. Πατρών - Πύργου Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. καταρτίστηκε οδικός χάρτης με τις χιλιομετρικές θέσεις βασικού οδικού δικτύου, όπου παρατηρήθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός τροχαίων ατυχημάτων (θανατηφόρα-σοβαρά) το έτος 2012.

Το θέμα της ασφάλειας Τα παραπάνω στοιχεία έρχονται να επιβεβαιώσουν όσα κατά καιρούς έχει επισημάνει η "ΠΡΩΤΗ" με σχόλια και ρεπορτάζ για την αναγκαιότητα κατασκευής ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου. Το γεγονός ότι στο συγκεκριμένο τμήμα έχουν χάσει τη ζωή τους πάρα πολλοί Ηλείοι δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο από τους κυβερνώντες οι οποίοι προσεγγίζουν το θέμα της Ολυμπίας Οδού με την ψυχρή λογική των οικονομικών στοιχείων και δεδομένων παραβλέποντας το θέμα της ασφαλούς μετακίνησης των πολιτών.


Ρεπορτάζ

/ ÐÝìðôç 3 Éáíïõáñßïõ 2013

w w w . p r o t i n e w s . g r

Στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου

Åêôüò ëåéôïõñãßáò ôÝèçêå ãéá ìßá áêüìá öïñÜ ï Áîïíéêüò ÔïìïãñÜöïò ôïõ ãåíéêïý Íïóïêïìåßïõ Ðýñãïõ

Εκτός λειτουργίας ο Αξονικός Τομογράφος Ε

κτός λειτουργίας βρίσκεται εδώ και μερικές ημέρες ο αξονικός τομογράφος του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου. Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, η λυχνία η οποία φέρει το μηχάνημα κάηκε και χρειάστηκε να γίνει η παραγγελία νέας από το εξωτερικό, ενώ το κόστος του συγκεκριμένου αναλώσιμου υλικού ανέρχεται στις 80.000 ευρώ. Το γεγονός αυτό είχε ως συνέπεια οι προγραμματισμένες αξονικές τομογραφίες να "παγώσουν" ενώ για την ώρα και έως ότου αντικατασταθεί η λυχνία, δεν προγραμματίζονται νέες εξετάσεις. "Επαναλειτουργία και άμεση αντικατάσταση" Πρόκειται για το μοναδικό Αξονικό Τομογράφο, σε δημόσιο Νοσοκομείο ο οποίος εξυπηρετούσε τις ανάγκες ολόκλη-

ρου του Νομού, ενώ από τη πλευρά της διοίκησης γίνεται προσπάθεια το Νοσοκομείο Πύργου να προμηθευτεί νέο σύγχρονο Αξονικό Τομογράφο, καθώς ο υφιστάμενος έχει ξε-

"Åßíáé èÝìá åëÜ÷éóôùí çìåñþí íá áðïêáôáóôáèåß áõôÞ ç âëÜâç" ôüíéóå ç Å. Öéëéððïðïýëïõ åðéóçìáßíïíôáò üôé Ý÷åé õðïâëçèåß áßôçìá óôï Õðïõñãåßï ãéá Üìåóç ÷ñçìáôïäüôçóç ãéá ôçí ðñïìÞèåéá åíüò íÝïõ Áîïíéêïý

"Áìåóá èá ðñÝðåé íá ðáñáããåëèåß íÝïò óýã÷ñïíïò Áîïíéêüò ÔïìïãñÜöïò ôÝôïéïò ðïõ íá êáëýðôåé ôéò áíÜãêåò ôïõ Íïóïêïìåßïõ êáé ãåíéêüôåñá ôïõ Íïìïý" óçìåßùóå ï ðñüåäñïò ôùí íïóïêïìåéáêþí éáôñþí Ðýñãïõ ÊïóìÜò Áëåîßïõ

περάσει το προσδόκιμο "επιβίωσης". Ερωτηθείσα, για το θέμα του αξονικού τομογράφου από τη "Πρώτη" η διοικήτρια του Νοσοκομείου Πύργου Ελένη Φιλιπποπούλου τόνισε ότι πράγματι ο Αξονικός Τομογράφος δεν λειτουργεί εδώ και μερικές μέρες ενώ υπογράμμισε ότι έχουν γίνει όλες οι απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να τεθεί άμεσα και πάλι σε λειτουργία "Δυστυχώς ο Αξονικός στο Νοσοκομείο Πύργου δεν λειτουργεί εδώ και αρκετές μέρες και ο λόγος είναι ότι κάηκε η λυχνία. Η λυχνία είναι μία δαπάνη η οποία ανέρχεται περίπου στις 80.000 ευρώ. Είναι το υψηλότερο σε κόστος αναλώσιμο υλικό του αξονικού, που εισάγεται από το εξωτερικό, δηλαδή η αντιπρόσωπος ε-

Μεγάλο το κόστος της συντήρησης-επισκευής Απαραίτητη η προμήθεια νέου μηχανήματος ταιρεία δεν έχει απόθεμα προκειμένου να το αντικαταστήσει άμεσα. Ταυτόχρονα με την αλλαγή της χρήσης θα πρέπει να γίνει ανάληψη αυτής της δαπάνης, με το νέο προϋπολογισμό του 2013. Έχουμε στείλει την τροποποίηση του προϋπολογισμού στο Υπουργείο Υγείας και περιμένουμε την υπογραφή από εκεί και ευθύς αμέσως θα έχουμε την λυχνία στο νοσοκομείο. Ήδη έχει γίνει η παραγγελία, και για να γίνει εξαγωγή από την αποθήκη της εταιρίας και να τοποθετηθεί άμεσα στον αξονικό του Νοσοκομείου μας θα πρέπει να έχει γίνει η ανάρτηση δέσμευσης πίστωσης από εμάς. Είναι θέμα ελάχιστων ημερών να αποκατασταθεί αυτή η βλάβη" υπογράμμισε η Ε. Φι-

Στις 14 Ιανουαρίου 2013

Ξεκινά το μεγάλο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων Στις 14 Ιανουαρίου 2013 θα προκηρυχθεί το μεγάλο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων με συνολικό προϋπολογισμό 456 εκ €. Το πρόγραμμα αφορά υφιστάμενες επιχειρήσεις, νέες επιχειρήσεις και υπο-σύσταση επιχειρήσεις όλων των κλάδων (Εμπόριο, Υπηρεσίες, Μεταποίηση, Τουρισμός). Επιλέξιμες Δαπάνες: - Κτιριακές Εγκαταστάσεις

- Μηχανολογικός Εξοπλισμός - Εξοπλισμός Πληροφορικής & Λογισμικό - Εγκαταστάσεις και εξοπλισμός προστασίας του περιβάλλοντος και εξοικονόμησης ενέργειας - Συστήματα Αυτοματοποίησης - Προβολή & Προώθηση - Αμοιβές Συμβούλων Ο προϋπολογισμός κάθε επενδυτικής πρότασης μπορεί να είναι: * από 20.000 € μέχρι 100.000 €

5

(Εμπόριο) * από 20.000 € μέχρι 100.000 € (Υπηρεσίες) * από 30.000 € μέχρι 300.000 € (Μεταποίηση) * από 30.000 € μέχρι 300.000 € (Τουρισμός) Το ποσοστό επιχορήγησης κυμαίνεται από 40 έως 60% (ανάλογα με την περιοχή υλοποίησης της επένδυσης και το μέγεθος της επιχείρησης).

λιπποπούλου ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στο θέμα της αντικατάστασης τονίζοντας "Ο Αξονικός Τομογράφος είναι ένα μηχάνημα το οποίο λειτουργεί περισσότερο από 12 χρόνια και ήδη έχει περάσει το προσδόκιμο επιβίωσης και τον αριθμό των τομών που προβλέπετε από την κατασκευάστρια εταιρία. Έχουμε κάνει αίτημα στο Υπουργείο για άμεση χρηματοδότηση για την προμήθεια ενός νέου Αξονικού. Παράλληλα έχουμε καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου το συγκεκριμένο μηχάνημα, εάν δεν χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο, να το εντάξουμε στο ΕΣΠΑ". "Να παραγγελθεί νέος σύγχρονος Αξονικός Τομογράφος" Από τη πλευρά του ο πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών Πύργου Κοσμάς Αλεξίου ερωτηθείς, για το μείζων πρόβλημα το οποίο έχει δημιουργηθεί με τη προσωρινή παύση της λειτουργίας του Αξονικού Τομογράφου υπογράμμισε "Υπάρχει βλάβη του μοναδικού αξονικού τομογράφου που βρίσκεται σε δημόσιο νοσηλευτικό ίδρυμα σε όλο το νομό και κα-

λείται να καλύψει τις ανάγκες όλου του πληθυσμού του νομού. Η βλάβη χρονολογείτε λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Το συγκεκριμένο ζήτημα θα απασχολήσει και το Δ.Σ. του συλλόγου, για περαιτέρω ενέργειες μας και καλύτερη πληροφόρηση από τους συναδέλφους του ακτινολογικού και την διοικήτρια του νοσοκομείου Πύργου. Εμείς θεωρούμε ότι άμεσα θα πρέπει να γίνουν οι διαδικασίες και εκεί που "σκοντάφτει" είναι στην καταβολή του χρηματικού ποσού, έναντι στην εταιρεία για την αντικατάσταση της λυχνίας. Ακόμα πιο άμεσα θα πρέπει να παραγγελθεί νέος σύγχρονος Αξονικός Τομογράφος τέτοιος που να καλύπτει τις ανάγκες του Νοσοκομείου και γενικότερα του Νομού. Θα ακολουθήσει και η δική μας ανακοίνωση και περαιτέρω ενέργειες και αναμένουμε. Είναι ένα ζήτημα το οποίο θα πρέπει άμεσα να λυθεί καθώς είναι ένα σοβαρό θέμα, τόσο για τους συναδέλφους οι οποίοι καλούνται να καλύψουν τα επείγοντα περιστατικά αλλά και το σύνολο του νομού". Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για τη τρίτη κατά σειρά λυχνία που αντικαθίσταται, ενώ μέσα στο διάστημα των δώδεκα ετών ο Αξονικός Τομογράφος του Νοσοκομείου Πύργου λειτουργεί νυχθημερόν καλύπτοντας τα προγραμματισμένα και τα έκτακτα περιστατικά. Α. Αγγελίδου


6

Πολιτισμός

w w w . p r o t i n e w s . g r

/ ÐÝìðôç 3 Éáíïõáñßïõ 2013

Ι.Ν. Παναγίας Καθολικής Γαστούνης

Στην Ολυμπία σήμερα η Γενική Γραμματέας Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

Προσλήψεις για τα έργα στερέωσης και αποκατάστασης

Ξεκινά το ανασκαφικό έργο στο Αρχαίο Γυμνάσιο Σ

την Αρχαία Ολυμπία αναμένεται να βρεθεί σήμερα η γενική γραμματέας Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη προκειμένου να ανακοινώσει επίσημα την έναρξη των ανασκαφών για την αποκάλυψη του υπόλοιπου κτιρίου του Αρχαίου Γυμνασίου στην Αρχαία Ολυμπία.

Πρόκειται για ένα μνημείο πολύ μεγάλης αρχαιολογικής και πολιτιστικής αξίας. Ειδικότερα έχει ερευνηθεί μερικώς η Ανατολική Στοά του σε μήκος 120 μ. και η αποκάλυψή του θα ολοκληρώσει το αρχαιολογικό τοπίο της Ιεράς Άλτεως.

Προκήρυξη πρόσληψης εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού στη Ζ' ΕΠΚΑ Ανακοινώθηκε χθες από το Υπουργείο Πολιτισμού η "Πρόσληψη εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου για την εκτέλεση των αρχαιολογικών έργων για τις ανάγκες του ενταγμένου στο Ε.Π. "Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα" του Ε.Σ.Π.Α 2007-2013" έργου "Ολοκλήρωση στερέωσης και αποκατάστασης Ι.Ν. Παναγίας Καθολικής Γαστούνης Ηλείας". πρόκειται ουσιαστικά για τη κάλυψη δύο θέσεων -μία Π.Ε Αρχαιολόγος και μία Π.Ε. Πολιτικός Μηχανικός με εξειδίκευση στην αποκατάσταση και ανάδειξη μνημείων και ελλείψει αυτού Τ.Ε. Μηχανικός Ανακαίνισης και Αποκατάστασης κτιρίων ή Πολιτικός Δομικών Έργων με εξειδίκευση στην αποκατάσταση και ανάδειξη μνημείων. Όσοι επιθυμούν να προσληφθούν, καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση και να την υποβάλουν με τα συνημμένα δικαιολογητικά, νομίμως επικυρωμένα στα γραφεία της υπηρεσίας στην διεύθυνση: Φιλοποίμενος 56, 261 10 Πάτρα, υπόψιν κας Χαρίτου Χριστίνα (τηλ. επικοινωνίας: 2610 276143, 2610 279330) εντός προθεσμίας πέντε (5) εργασίμων ημερών που αρχίζει από την επομένη της καταχώρισης της προκήρυξης στο διαδικτυακό Κόμβο ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Ôçí Áñ÷áßá Ïëõìðßá áíáìÝíåôáé íá åðéóêåöôåß óÞìåñá ç ãåíéêÞ ãñáììáôÝáò Ðïëéôéóìïý, Ëßíá Ìåíäþíç ðñïêåéìÝíïõ íá áíáêïéíþóåé åðßóçìá ôçí Ýíáñîç ôùí áíáóêáöþí ãéá ôçí áðïêÜëõøç ôïõ õðüëïéðïõ êôéñßïõ ôïõ Áñ÷áßïõ Ãõìíáóßïõ Σύμφωνα με τον ήδη υπάρχων προγραμματισμό, το έργο θα υλοποιηθεί σε δύο φάσεις. Στη πρώτη φάση προβλέπει: α) Μελέτη προστασίας και ανάδειξης του Ιερού της Δήμητρας Χαμύνης, νοτίως των εγκαταστάσεων της ΔΟΑ και βορειοανατολικώς του Αρχαίου Σταδίου της Ολυμπίας και β) Μελέτες προστασίας και ανάδειξης του αρχαίου αναλημματικού τείχους μεταξύ των νοτίων πρανών του Κρονίου λόφου

και του βορείου ορίου της Άλτεως στην περιοχή του ανδήρου των Θησαυρών. Στη δεύτερη φάση περιλαμβάνονται και όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες,

προκειμένου να ξεκινήσει η ανασκαφική έρευνα στο Αρχαίο Γυμνάσιο του Ιερού, καθώς και η εκπόνηση μελετών της ενοποίησης του Αρχαιολογικού Χώρου με το

Νέο Μουσείο. Το έργο θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και οι ανασκαφές θα πραγματοποιηθούν με τη συνεργασία του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου.


/ ÐÝìðôç 3 Éáíïõáñßïõ 2013

Ρεπορτάζ

w w w . p r o t i n e w s . g r

Με αγοράκι μας “αποχαιρέτησε”το 2012 με κοριτσάκι έκανε “ποδαρικό” το 2013

Γένους θηλυκού το πρώτο μωρό στην Ηλεία Έ

να υγιέστατο κοριτσάκι, έκανε "ποδαρικό" στο Νοσοκομείο Πύργου, καθώς γεννήθηκε στις 5:10 το πρωί της δεύτερης μέρας του νέου έτους. Πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά παιδί της οικογένειας Βουτσιώτη από τον Πλάτανο Αρχαίας Ολυμπίας, που ήρθε να συμπληρώσει την ευτυχία της 22χρονης μητέρας Βασιλικής και του 24χρονου πατέρα. Η μικρή που χαίρει άκρας υγείας, έχει βάρος τρία κιλά και διακόσια γραμμάρια και νοσηλεύεται μαζί με την μητέρα της στο 109 δωμάτιο της μαιευτικής κλινικής.

Ôï ðñþôï ìùñü ôïõ 2013 êáé ôï ôåëåõôáßï ôïõ 2012 Þñèáí óôï êüóìï ìå ôç âïÞèåéá ôïõ éáôñïý Óðýñïõ Äçìçôñáêüðïõëïõ

Ôï íåïãÝííçôï êïñéôóÜêé ôçò ðïõ åßíáé ôï ðñþôï ìùñü ðïõ ãåííÞèçêå óôï Ã.Í. Ðýñãïõ êñáôÜ ç 22÷ñïíç ÂáóéëéêÞ ðïõ Ý÷åé óôï ðëåõñü ôçò ôç ìçôÝñá ôçò Êùíóôáíôßíá Παρά την ταλαιπωρία του τοκετού, η νεαρή μητέρα Βασιλική Βουτσιώτη καμαρώνει, τη νεογέννητη κορούλα της "Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη. Στο σπίτι την περιμένουν ο γιός μου που είναι τριών ετών και η άλλη μου κόρη που είναι ενός έτους". Σύμφωνα με την Βασιλική ο ερχομός του τρίτου παιδιού, δεν ήταν κάτι το οποίο είχαν εκείνη με το σύζυγο της προγραμματίσει, καθώς οι καιροί είναι δύσκολοι, ωστόσο ο ερχομός της στη ζωή ήταν το καλύτερο Πρωτοχρονιάτικο "δώρο" για όλη την οικογένεια. Στο πλευρό της κόρης της

και η πανευτυχής γιαγιά Κωνσταντίνα Σώζου "Η μικρούλα μας ήρθε με το νέο έτος. Την περιμέναμε με ανυπομονησία, καθώς μας είχαν πει ότι θα γεννηθεί έως τις 3 Γενάρη. Η μικρούλα χαίρει άκρας υγείας και εμείς απλά την καμαρώνουμε". Το πρώτο μωρό του 2013, γεννήθηκε με γιατρό τον μαιευτήρα γυναικολόγο Σπύρο Δημητρακόπουλο επιμελητή Α' "Το μωρό είναι ένα κοριτσάκι, το οποίο γεννήθηκε με φυσιολογικό τοκετό στις 5:10 το πρωί της Τετάρτης. Η μικρούλα έχει

βάρος 3200 και είναι απολύτως υγιής". Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σ. Δημητρακόπουλος ήταν ο γιατρός και στη γέννα του τελευταίου παιδιού για το 2012 ενός αγοριού, βάρους 2,1 κιλών, που γεννήθηκε στις 16:40 το απόγευμα της 31ης Δεκεμβρίου με φυσιολογικό τοκετό και είναι και αυτό το τρίτο παιδί οικογένειας από τα Λεχαινά. Η "Πρώτη" εύχεται στους γονείς, τα νέα μέλη της οικογένειας τους, να είναι υγιή, καλότυχα και ευτυχισμένα. Α. Αγγελίδου

7

Τα πρώτα συμβάντα του 2013 Στους δρόμους βρήκε το πλήρωμα της Πρωτοχρονιάτικης βάρδιας του ΕΚΑΒ η αλλαγή του χρόνου, καθώς κλήθηκαν να πραγματοποιήσουν την πρώτη διακομιδή παθολογικού περιστατικού από το Νοσοκομείο Ανδρέας Παπανδρέου προς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο στη Πάτρα. Το πρώτο σημαντικό περιστατικό για τους άνδρες της Άμεσης Δράσης, ήρθε λίγο μετά την έλευση του Νέου έτους όταν στις 00:28, ένας άνδρας μεθυσμένος στην περιοχή Τσιχλέϊκά της Αμαλιάδας, που βρέθηκε από περίοικους πεσμένος στο δρόμο. Η πρώτη κλήση για την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου ήρθε αρκετή ώρα μετά την έλευση του νέου έτους. Ειδικότερα στις 18:31 το απόγευμα της Πρωτοχρονιά οι άνδρες της Π.Υ. Πύργου κλήθηκαν να κατασβήσουν φωτιά που είχε ξεσπάσει σε καμινάδα τζακιού, στην οδό Γερμανού στο Πύργο, η οποία δεν προκάλεσε άλλα προβλήματα.

ÊïðÞ ðßôáò áðü ôçí "ÁÍÈÑÙÐÉÍÇ ÁËËÇËÅÃÃÕÇ" Την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα θα κόψει το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013 η "ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ". Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 7 το βράδυ στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας. Παράλληλα θα γίνουν οι βραβεύσεις πολιτών και φορέων για την προσφορά τους στο συνάνθρωπο και την κοινωνία


8

Ειδήσεις

w w w . p r o t i n e w s . g r

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ:

Μαξίμου, ενταύθα

Καλημέρα κ. Πρόεδρε

Το δένδρο και το δάσος Καλή χρονιά. Με υγειά και αγάπη. Και με την ελπίδα ότι ο κοινός νους θα βρει επιτέλους μια θεσούλα στον δημόσιο βίο της χώρας μας. Ιδίως εκεί που η ζάλη είναι μεγάλη και οι σπασμωδικές κινήσεις τόσο γνώριμες. Στα άνω δώματα της εξουσίας. Αλλα και στο γήπεδο της συχνάκις αιχμαλωτιζόμενης από το στοιχείο των εντυπώσεων δημοσιογραφίας. Έτσι ώστε να περιορισθεί το σύνηθες φαινόμενο να χάνουμε το δασός εστιάζοντας, άλλοι από σκοπιμότητα και άλλοι από ανοησία, σε ένα δένδρο. Αυτό δυστυχώς συμβαίνει και με την περίπτωση της "λίστας" για τις καταθέσεις σε μια μόνο ελβετική τράπεζα και τις ευθύνες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Στέκονται όλοι, και πρωτίστως οι ηγεσίες των κομμάτων της συγκυβέρνησης στη διαγραφή των στοιχείων που αφορούσαν το σόι του πρώην "τσάρου". Αδίκημα βεβαίως βαρύτατο. Αλλα δεν είναι το σημαντικότερο από όσα διαπράχθηκαν σε σχέση με την "λίστα". Είναι περισσότερο από προφανές ότι επελέγη, η παραπομπή του μόνο για την διαγραφή των συγγενικών του ονομάτων, για δύο λόγους. Πρώτον διότι μια τέτοια λαθροχειρία είναι ποινικό αδίκημα που δεν περιλαμβάνεται στην έννοια της άσκησης των καθηκόντων του, άρα δεν υπόκειται και στην διαδικασία της άθλιας πολιτικής παραγραφής, που έγινε τόσο προκλητική, όταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος της προσέδωσε συνταγματική ισχύ. Αλλα και για έναν άλλο λόγο. Διότι ότι ούτε ο Σαμαράς ούτε ο Βενιζέλος θα ήθελαν να παραπέμψουν, μαζί με τον Παπακωνσταντίνου και τον Γιώργο Παπανδρέου. Πράγμα που θα ήταν αναπόφευκτο αν στέκονταν στο κύριο έγκλημα που διέπραξε ο "κηπουρός" σε σχέση με αυτή τη "λίστα": Στο ότι δηλαδή την καταχώνιασε με αποτέλεσμα να ζημιωθεί το ελληνικό δημόσιο με τεράστια ποσά. Τα οποία θα μπορούσε να είχε εισπράξει, όπως έκαναν οι Γερμανοί, Βρετανοί, Γάλλοι και Ισπανοί, αξιοποιώντας τα στοιχεία του Φαλσιανί. Ασφαλώς και δεν ήταν υποχρεωμένος ο πρώην πρωθυπουργός να γνωρίζει αν ο ευνοούμενος υπουργός του έκανε παραποίηση εγγράφου προς οικογενειακό όφελος. Άρα, ως προς αυτό, αθώος. Αφού όμως γνώριζε, αν μη τι άλλο από τα δημοσιεύματα, ότι ο κηπουρός του είχε παραλάβει αυτή τη λίστα, είχε υποχρέωση να τον ελέγξει ως προς το πώς την αξιοποίησε. Αυτό είναι το βαρύτατο αδίκημα του Γιώργου Παπανδρέου. Αλλα είναι …πολιτικό. Και άρα παραγράφεται. Κατά που να φασκελώσω πρωτοχρονιάτικα; Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ www.massavetas .gr

/ ÐÝìðôç 3 Éáíïõáñßïõ 2013

Ανατροπές για τους φετινούς υποψηφίους 

Συγχωνεύσεις τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ - επαναφορά της βάσης του 10

Α

νατροπές φέρνει το υπουργείο Παιδείας στους φετινούς υποψηφίους που λάβουν μέρος στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις, σε μια προσπάθεια του να αλλάξει τον χάρτη εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Στα μέτρα αυτά, περιλαμβάνονται οι συγχωνεύσεις τμημάτων, ενώ ακρογωνιαίος λίθος των ανατροπών αυτών είναι η επαναφορά της βάσης του 10, κάτι που θα δυσκολεύει την πρόσβαση σε δεκάδες τμήματα ιδιαίτερα σε ΤΕΙ, των οποίων οι βάσεις εισαγωγής λόγω της επαναφοράς του πλαφόν των δέκα χιλιάδες μορίων, θα εκτοξευτούν σε αρκετές χιλιάδες μόρια. Παράλληλα, οι στρατιωτικές σχολές, θα δεχθούν 30% λιγότερους υποψηφίους, ενώ ορισμένες; από αυτές, όπως το τμήμα Ελεγκτών Αεράμυνας της Σχολής Ικάρων, καθώς και οι Αστυνομικές σχολές, δε θα δεχθούν για φέτος υποψηφίους.

Τα κριτήρια για τις συγχωνεύσεις Δέκα θα είναι τα βασικά κριτήρια σύμφωνα με τα οποία θα γίνουν συγχωνεύσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Τα βασικά κριτήρια, αφορούν την σύνδεση του γνωστικού αντικειμένου, με τις βασικές αναπτυξιακές ανάγκες τοπικής κοινωνίας, την εύρεση εργασίας των φοιτητών πάνω στο γνωστικό αντικείμενο που έχουν σπουδάσει, το μέγεθος του ΑΕΙ-ΤΕΙ, η χωροταξική κατανομή, η αναλογία φοιτητών και διδασκόντων, το διεθνές κύρος που θα διαθέτει το κάθε τμή-

μα, η ζήτηση του τμήματος από τους εισακτέους, καθώς και η κατάσταση και η καταλληλότητα των υποδομών. Υποψήφια τμήματα για να κοπούν, θα είναι όσα δεν πληρούν τις θέσεις εισακτέων που ορίζει το υπουργείο Παιδείας κάθε χρόνο, ενώ φυσικά θα παίξει σημαντικό ρόλο, η βάση που συγκεντρώνει το κάθε τμήμα.

Η βάση του δέκα Με την επιστροφή της βάσης του δέκα σκοπεύει το υπουργείο Παιδείας να αντιμετωπίσει τη μαζική εισαγωγή υποψηφίων σε σχολές κυρίως ΤΕΙ- με λιγότερα από

48ωρη απεργία στην εφημερίδα “Πελοπόννησος” Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων κήρυξε 48ωρη προειδοποιητική απεργία στην εφημερίδα "Πελοπόννησος" στις 3 και 4 Ιανουαρίου 2013, ζητώντας από την ιδιοκτησία της εφημερίδας την άμεση καταβολή των οφειλομένων. Σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης επισημαίνονται τα παρακάτω: "Το ΔΣ της ΕΣΗΕΠΗΝ καλεί την εργοδοσία να φανεί συνεπής στις υποχρεώσεις της, καθώς οι εργαζόμενοι έχουν εξαντλήσει κάθε όριο υπομονής και αντοχής, παραμένοντας απλήρωτοι επί μήνες. Παράλληλα ενημερώνει πως σε κάθε περίπτωση μη καταβολής δεδουλευμένων σε μέσο ενημέρωσης θα κινεί τις νόμιμες διαδικασίες διεκδίκησης των οφειλομένων. Δεδομένου ότι έχει διαπιστωθεί πως με άλλοθι την οικονομική κρίση πολλοί ιδιοκτήτες ΜΜΕ αφήνουν απλήρωτους επί μεγάλο χρονικό διάστημα εργαζόμενους που δεν έχουν πλέον την δυνατότητα να καλύψουν έστω και τις βασικές ανάγκες των ιδίων και των οικογενειών τους."

10.000 μόρια. Σε πολλά από αυτά μάλιστα (όπως το ΑΕΙ Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Θεσσαλονίκης το οποίο έχει βάση εισαγωγής 6.580 μόρια, η το ΤΕΙ Ζωικής Παραγωγής Δυτικής Μακεδονίας το οποίο έχει βάση εισαγωγής 6.563 μόρια), οι φοιτητές εισήχθησαν με λιγότερα από 7.000 μόρια, κάτι το οποίο έχει προβληματίσει και τους ίδιους τους προέδρους των τεχνολογικών ιδρυμάτων, οι οποίοι ανησυχούν για την ποιότητα του τμήματος και το επίπεδο εκπαίδευσης που θα μπορούν να προσφέρουν.

Με εντολή του Κ. Τζαβάρα ολοκληρώθηκαν οι διοικητικές ενέργειες

Πληρώνονται τα εξαιρέσιμα οι αρχαιοφύλακες Με εντολή του Αναπληρωτή Υπουργού ΠΑΙΘΠΑ αρμόδιου για θέματα Πολιτισμού κ. Κώστα Τζαβάρα ολοκληρώθηκαν όλες οι διοικητικές ενέργειες που απαιτούνταν προκειμένου από 1 Ιανουαρίου 2013, το σύνολο του φυλακτικού προσωπικού των Αρχαιολογικών Χώρων και Μουσείων της χώρας να λαμβάνει εγκαίρως τις αμοιβές τόσο για τις Κυριακές και αργίες, όσο και για την πέραν του 5νθημέρου απασχόλησή τους. Επομένως δεν συντρέχει λόγος αποχής των εργαζομένων από τα καθήκοντα τους ή οποιασδήποτε άλλης μορφής κινητοποιήσεων από πλευράς της Π.Ε.Υ.Φ.Α. οπότε και αναμένεται οι Αρχαιολογικοί Χώροι και τα Μουσεία να λειτουργήσουν κανονικά.


/ ÐÝìðôç 3 Éáíïõáñßïõ 2013

Επικαιρότητα

w w w . p r o t i n e w s . g r

2013: χρονιά έργων για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Η

χρονιά των μεγάλων έργων στο μέτωπο της διαχείρισης των απορριμμάτων μέσω ΣΔΙΤ θα είναι απ ότι φαίνεται το 2013. Σε ότι αφορά την Ηλεία τις επόμενες ημέρες ξεκινά η διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου ανάμεσα στους προεπιλεγέντες υποψηφίους για τους τρεις διαγωνισμούς, με στόχο την υποβολή δεσμευτικών προσφορών μέχρι το καλοκαίρι. Εν τω μεταξύ στην τελική ευθεία μπαίνει ο πρώτος από τους διαγωνισμούς για τη διαχείριση απορριμμάτων μέσω συμπράξεων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) και μάλιστα με τη σφραγίδα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ). Πρόκειται για τον διαγωνισμό της Δυτικής Μακεδονίας, τη χρηματοδότηση του οποίου ενέκρινε επί της αρχής η ΕΤΕπ και ο οποίος, αν δεν υπάρξουν ενστάσεις, θα ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο. Τα αναγκαία κεφάλαια δεσμεύτηκαν μέσω ΕΠΠΕΡΑΑ και για το αντίστοιχο έργο στην Πελοπόννησο. Απολογισμός προόδου των 10 διαγωνισμών Κλείνοντας το έτος, το υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών έκανε έναν απολογισμό της προόδου των 10 διαγωνισμών για την ανάθεση της διαχείρισης απορριμμάτων μέσω ΣΔΙΤ (4 στην Αττική και 6 στην υπόλοιπη Ελλάδα). Πιο συγκεκριμένα, σ΄υμφωνα με δημοσίευμα της "Καθημερινής" οι διαγωνισμοί έχουν ως εξής: - Δυτική Μακεδονία Την προηγούμενη Παρασκευή υποβλήθηκαν δεσμευτικές προσφορές από τους τρεις υποψηφίους (ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Ακτωρ Παραχωρήσεις- Ηλέκτωρ, Μεσόγειος - J&P ΑΒΑΞ- Polyeco). Σύμφωνα με το υπουργείο, η αξιολόγηση των προσφορών θα γίνει κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου και αν δεν υποβληθούν ενστάσεις τον Φεβρουάριο θα οριστεί ανάδοχος. Ο διαγωνισμός αφορά τη διαχείριση 120.000 τόνων απορριμμάτων, για χρονικό διάστημα 27 ετών. Αναθέτουσα αρχή είναι η Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απορριμμάτων Δυτικής Μακεδονίας (ΔΙΑΔΥΜΑ) Α.Ε. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 18 Δεκεμβρίου η ΕΤΕπ ενέκρινε επί της αρχής τη χρηματοδότηση του έργου. "Ετσι, η μονάδα της Δυτικής Μακεδονίας είναι το πρώτο έργο μετά από αρκετά χρόνια που χρηματοδοτείται από την ΕΤΕπ με τη μέθοδο του project finance", σχολιάζει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Ανάπτυξης. -Αττική Από τα τέλη Ιανουαρίου έως τις αρχές Φεβρουαρίου θα υποβληθούν σταδιακά οι δεσμευτικές προσφορές για τα τέσσερα έργα: για το Γραμματικό στις 22 Ιανουαρίου, για την

Κερατέα στις 24 Ιανουαρίου, για τα Ανω Λιόσια στις 24 Ιανουαρίου και για τη Φυλή στις 5 Φεβρουαρίου. Ωστόσο, υπάρχουν δύο θέματα που δεν έχουν ακόμα επιλυθεί. Για την Κερατέα, δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί η χωροθέτηση των εγκαταστάσεων (ΧΥΤΥ και εργοστάσιο), με τον δήμο Λαυρεωτικής να έχει δεχθεί την μετακίνησή τους σε άλλο σημείο, αλλά σε κοντινή απόσταση από τον αρχικό σχεδιασμό. Για τη δε Φυλή, υπήρξε αρνητική εξέλιξη καθώς το τοπικό δημοτικό συμβούλιο γνωμοδότησε αρνητικά. Ο χρόνος πάντως μετρά αντίστροφα για την Αττική, καθώς οι σημερινές εγκαταστάσεις (ΧΥΤΑ Φυλής) κλείνουν τον κύκλο ζωής τους σε λιγότερο από μια διετία. Το έργο αφορά τη διαχείριση ποσότητας 1.350.000 τόνων ετησίως για τα επόμενα 20-25 έτη, ενώ αναθέτουσα αρχή του διαγωνισμού είναι ο Ενιαίος Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ). - Πελοπόννησος Πρόκειται για το δεύτερο πιο επείγον έργο (μετά την Αττική), καθώς από την υλο-

ποίησή του εξαρτάται η πορεία κλεισίματος δεκάδων ανεξέλεγκτων χωματερών. Αφορά τη διαχείριση 200.000 τόνων απορριμμάτων ετησίως για διάστημα 28 ετών. Οι τελευταίες εξελίξεις αφορούν τη χρηματοδότηση του έργου- όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, την προηγούμενη Πέμπτη εγκρίθηκε η διάθεση πόρων από το ΕΠΠΕΡΑΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, που είναι και η αναθέτουσα αρχή. Στόχος είναι οι υποψήφιοι να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές εντός του πρώτου τριμήνου του έτους. - Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία, Σέρρες Στις επόμενες ημέρες ξεκινά η διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου ανάμεσα στους προεπιλεγέντες υποψηφίους για τους τρεις διαγωνισμούς, με στόχο την υποβολή δεσμευτικών προσφορών μέχρι το καλοκαίρι. - Αχαΐα Υστερα από πολύμηνη καθυστέρηση, την προηγούμενη εβδομάδα εγκρίθηκε ο διαγωνισμός από το δημοτικό συμβούλιο Πατρέων.

9

Γιώργος Κοντογιάννης

Πρόταση για ομαλότερη εφαρμογή στο σύστημα ενιαίας καταβολής συντάξεων Την αναβολή για ένα μήνα του συστήματος ενιαίας πληρωμής των συντάξεων προτείνει στον υπουργό Εργασίας ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ κ. Γιώργος Κοντογιάννης, προβάλλοντας πέντε επιχειρήματα που έχουν σχέση τόσο με την καλύτερη λειτουργία του συστήματος όσο και με την ομαλότερη προσαρμογή των συνταξιούχων στο νέο σύστημα. Η πρόταση του κ. Κοντογιάννη προς τον Υπουργό Εργασίας κ. Ι. Βρούτση έχει ως εξής: "Το υπουργείο Εργασίας έχει ανακοινώσει κοινή ημερομηνία για τις πληρωμές όλων των συντάξεων, σε μηνιαία βάση, την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα. Η ρύθμιση αφορά όλες τις συντάξεις κύριων και επικουρικών ταμείων και τα μερίσματα των συνταξιούχων του δημοσίου. Η πληρωμή θα γίνεται μέσω της ενιαίας αρχής πληρωμών (ΗΔΙΚΑ) και θα αρχίσει στις 31 Ιανουαρίου του 2013. Λαμβάνοντας όμως υπ' όψιν ότι: 1.Ο μήνας Ιανουάριος είναι από τους πλέον δύσκολους μήνες του έτους καθώς είναι ο μήνας που έπεται ενός 15νθημέρου εορτών με πολλά έξοδα για κάθε σπιτικό. 2.Οι συντάξεις που θα καταβληθούν θα είναι ήδη περιορισμένες κατά σημαντικό ποσοστό με την εφαρμογή των μέτρων που προβλέπει η δανειακή σύμβαση. 3.Ακολουθεί ένας μήνας (ο Φεβρουάριος), ο οποίος έχει τρείς ημέρες λιγότερες από όσες ο Ιανουάριος 4.Οι πολίτες με δυσκολία πλέον περνούν την κάθε ημέρα αφού οι συντάξεις τους δεν επαρκούν. 5.Δεν έχει γίνει πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος, έστω στα δύο μεγαλύτερα Ταμεία και είναι άγνωστο αν το σύστημα των τραπεζών μπορεί να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις για ενιαία καταβολή των συντάξεων. Θα ήταν σκόπιμο να εξετάσετε το ενδεχόμενο η εφαρμογή του μέτρου για ενιαίο χρόνο καταβολής των συντάξεων, να υλοποιηθεί από τον μήνα Φεβρουάριο και όχι από τον Ιανουάριο, αφού αφ' ενός οι μέρες προσαρμογής των συνταξιούχων στο νέο σύστημα περιορίζονται περίπου στο μισό, καθώς μέχρι τώρα η πληρωμή γινόταν στις 24 κάθε μήνα και αφ' ετέρου θα δοθεί περισσότερος χρόνος προσαρμογής στο τραπεζικό σύστημα".

Περιφερειακό Συμβούλιο

Εκλογή Προεδρείου την προσεχή Κυριακή Με δυο θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει την προσεχή Κυριακή, πρώτη Κυριακή του νέου χρόνου, το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας. Η συνεδρίαση θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα του πρώην Εργοστασίου "Λαδόπουλος", στην Πάτρα, στις 5 το απόγευμα. Σύμφωνα με την πρόσκληση που υπογράφει ο Πρόεδρος του Σώματος Κώστας Καρπέτας κατά την συνεδρίαση θα γίνουν:

-Εκλογή Προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας για την περιφερειακή περίοδο 2013-2014 (άρθρο 165 παρ.1.2 και 3 του Ν.3852/2010). -Εκλογή τακτικών και αναπληρωματικών μελών της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, για την περιφερειακή περίοδο 2013-2014 (άρθρο 175 παρ.1, 2 και 3 του Ν.3852/2010).


10

Ευχές

w w w . p r o t i n e w s . g r

Μήνυμα Αναπληρωτή Υπουργού ΠΑΙΘΠΑ κ. Κώστα Τζαβάρα για τη νέα χρονιά Εύχομαι το 2013 να είναι μία χρονιά ανασύνταξης, ανάκαμψης και ελπίδας στην οικονομία και αναδιάρθρωσης των κοινωνικών δεδομένων για μία παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου. Παρά τις δυσκολίες ο λαός μας έχει αποδείξει ότι όταν είναι ενωμένος καταφέρνει θαύματα. Μας περιμένει σκληρή δουλειά για να ορθοποδήσουμε όμως το υψηλό πατριωτικό καθήκον μας καλεί να μην λυγίσουμε και να συνεχίσουμε απρόσκοπτα να υπηρετούμε την κοινωνία και τους πολίτες, με απόλυτη προσήλωση στον στόχο που είναι η έξοδος από την κρίση και η επαναφορά στο δρόμο της ανάκαμψης και της δημιουργίας. Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εργάζεται για να φτάσουμε στα ποθητά αποτελέσματα, με σεβασμό στις ανάγκες των αδύναμων κοινωνικών ομάδων και των συμπολιτών μας που έχουν χάσει την πίστη και την αισιοδοξία τους. Στο επίκεντρο αυτής της τιτάνιας προσπάθειας είναι η διάδοση και προβολή του ελληνικού πολιτισμού ο οποίος αποτελεί το πιο ισχυρό αποκούμπι μας σε αυτές τις ώρες της κρίσης και το διαχρονικό μέσο ανάπτυξης. Με σύμμαχο την ελπίδα σε ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας αλλά και με την προσδοκία που γεννά η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να πετύχουμε, είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε. Καλή χρονιά σε όλους.

Ευχές της Μ. Νικολοπούλου Εν όψει της έλευσης του Νέου Έτους, θα ήθελα να ευχηθώ το 2013 να αποτελέσει την έναρξη μιας σταθερής πορείας και ανάπτυξης για τον τόπο μας και να σηματοδοτήσει το τέλος της δύσκολης δοκιμασίας που περνάει η χώρα μας. Με οδηγό τη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη, το νέο έτος να θέσουμε τις βάσεις μιας δημιουργικής πορείας που θα διαμορφώσει ένα κράτος δικαίου και εμπιστοσύνης, και θα οδηγήσει στην ανάκαμψη της παραγωγικότητας και της οικονομίας. Ας υποδεχτούμε τη χρονιά με πίστη στις δυνατότητές μας και με την πεποίθηση ότι αυτή, θα ειναι μια χρονιά ελπιδας, αισιοδοξίας και αναγέννησης για όλους μας. Εύχομαι από καρδιάς στους Ηλείους συμπολίτες μου ένα έτος δημιουργικό με προσωπική και επαγγελματική ευημερία. Με υγεία, αγάπη και χαρά. Εύχομαι σε όλες και όλους Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά. Μαρία Νικ. Νικολοπούλου Δικηγόρος -Πολιτευτής Ν.Δ. Νομού Ηλείας

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΟΔΕ Στο ξεκίνημα του 2013 ένα μεγάλο Ευχαριστώ για όλους τους συμπατριώτες μας. Για όσα κάνατε μέχρι σήμερα. Για την καρτερία σας Και για την Υπευθυνότητά σας. Εμείς οι Έλληνες είμαστε για τα δύσκολα. Και στα δύσκολα βγάζουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Κουράγιο! Έρχεται Καλύτερη Ελλάδα! Χρόνια Πολλά!! Με υγεία και δύναμη για όλους.

/ ÐÝìðôç 3 Éáíïõáñßïõ 2013

Πρωτοχρονιάτικες ευχές στον Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα

Ο

Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας δέχθηκε τις καθιερωμένες Πρωτοχρονιάτικες ευχές ανήμερα την πρώτη του έτους, στο γραφείο του (ΝΕΟ ΠατρώνΑθηνών 32 και Αμερικής, 3ος όροφος, Πάτρα) αμέσως μετά τη δοξολογία. Η δοξολογία για το νέο έτος τελέστηκε στις 11 το πρωί της Πρωτοχρονιάς, στην Μητροπολιτικό Ναό της Πάτρας, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ Αγαπητές συμπατριώτισσες και αγαπητοί συμπατριώτες, σας εύχομαι ολόψυχα Χρόνια Πολλά και ας ελπίσουμε ότι το 2013 μπορεί να γίνει η αφετηρία για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να αντιμετωπίσουμε την πολύπλευρη κρίση. Σ' αυτήν τη κατεύθυνση, με υγεία και δύναμη, αξίζει να κάνουμε μια ακόμη προσπάθεια. Γιάννης Κουτσούκος Βουλευτής Ν. Ηλείας

Μήνυμα του Προέδρου του ΕΒΕ Ηλείας Με την εμπειρία του 2012, που ήταν μια χρονιά δύσκολη για όλους τους επιχειρηματίες, επαγγελματίες, εμπόρους και βιοτέχνες, υποδεχόμαστε το 2013, που μπορεί να γίνει αφετηρία για μία σύγχρονη ελληνική οικονομία. Μετά την πρόσφατη ρύθμιση του χρέους, η ελληνική πολιτεία αρχίζει να κινείται προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης που, όπως όλα δείχνουν, θα περάσει μέσα από την ιδιωτική πρωτοβουλία. Καθήκον μας είναι να επιταχύνουμε κάθε δράση που θα φέρει τον χρονικό ορίζοντα της ανάπτυξης πιο κοντά μας. Το Επιμελητήριο θα κινηθεί συστηματικά για την αναβάθμιση της επιχειρηματικότητας του νομού, με στόχο την αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ, η προσφορά των οποίων τα τελευταία χρόνια στην τοπική οικονομία ήταν υποτονική. Παράλληλα, οι παρεμβάσεις μας θα συνεχίσουν να είναι συστηματικές και αταλάντευτες στο σχεδιασμό και την υλοποίηση των οδικών υποδομών όπως της Ολυμπίας Οδού, των λιμένων, των σιδηροδρομικών μεταφορών, που η υπολειτουργία τους στέρησε πόρους τόσο από την εθνική όσο και την τοπική οικονομία. Σε αυτή μας την προσπάθεια, ζητάμε τη στήριξη όλων των συναδέλφων, ώστε να διαμορφώσουμε ένα νέο επιχειρηματικό χάρτη της Ηλείας, αντάξιο των δυνατοτήτων της. Ευχόμαστε υγεία και δύναμη σε όλους. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά! Kώστας Νικολούτσος

Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας

ΕΥΧΕΤΗΡΙΟΝ Ο Διευθυντής και το προσωπικό των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας Εύχονται Στις Αρχές, τους Φορείς και τους Πολίτες της Ηλείας Χρόνια Πολλά Ευτυχισμένο και Δημιουργικό το Νέο Έτος

Μήνυμα του Γ. Γ. Μ.Αγγελάκα Το 2013 θεωρείται καθοριστικός χρόνος για την πορεία της Πατρίδας μας. Πρέπει να αναστρέψουμε όλα τα κακώς κείμενα, μέχρι σήμερα, και να αποκτήσει η χώρα μας την αξιοπιστία και την αυτοδυναμία της, μέσα στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ενωσης.. Οι θυσίες του ελληνικού λαού, ο οποίος με αξιοπρέπεια, υπομονή και καρτερικότητα άντεξε και αντέχει τις επιπτώσεις της πρωτοφανούς αυτής οικονομικής κρίσης, πρέπει να πιάσουν τόπο και να στραφούμε στο δρόμο της ανάπτυξης, της εξωστρέφειας και της χρηστής διαχείρισης. Ιδιαίτερα για την περιοχή μας, η ταχύτερη αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ, η επανεκκίνηση των μεγάλων έργων και οι νέες μορφές αγροτικών καλλιεργειών μπορούν να αποτελέσουν βασικούς μοχλούς ανάπτυξης και να συμβάλουν στη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση με το προσωπικό και τα στελέχη της θα συμβάλουν στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών με μείωση της γραφειοκρατίας και ταχύτητα στην διεκπεραίωση των θεμάτων. Ολοι μαζί, με δουλειά, υπομονή και αλληλεγγύη είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρουμε να σηκώσουμε την Ελλάδα, ακόμη, ψηλότερα. Εύχομαι σε όλους τους πολίτες προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και το 2013 να αποτελέσει έτος ορόσημο για την Πατρίδα μας. Καλή Χρονιά!

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Δημάρχου Ανδραβίδας Κυλλήνης Μπαίνουμε σε μια νέα χρονιά, με πίστη και αισιοδοξία ότι το 2013 θα αποτελέσει την απαρχή για την έξοδο απ' την κρίση που δοκιμάζει την ελληνική κοινωνία, κάθε σπιτικό, καθέναν από εμάς. Ενωμένοι και αλληλέγγυοι, όπως η ιστορία μας έχει διδάξει, μπορούμε και θα τα καταφέρουμε. Εύχομαι ο καινούργιος χρόνος να φέρει υγεία, αισιοδοξία, αγάπη και ευημερία σε όλους και τις οικογένειές σας και ταυτόχρονα να σηματοδοτήσει την "αυγή" καλύτερων ημερών για την κοινωνία μας. Δημήτρης Αρβανίτης


/ ÐÝìðôç 3 Éáíïõáñßïõ 2013

Eιδήσεις

w w w . p r o t i n e w s . g r

11

Από πυρκαγιά το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς

ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ

Ζημιές χιλιάδων ευρώ σε Σούπερ Μάρκετ στο Βαρθολομιό

Μέσα στον Ιανουάριο η εξόφληση των τοματοπαραγωγών

Ζ

ημιές χιλιάδων ευρώ προκάλεσε η φωτιά που ξέσπασε από άγνωστη αιτία -πιθανότατα βραχυκύκλωμα-το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς σε μεγάλο Σούπερ Μάρκετ στο Βαρθολομιό. Καταστράφηκαν εμπορεύματα καθώς και μέρος του κτιρίου ενώ απειλήθηκαν σπίτια και γειτονικά καταστήματα καθώς το σουπερ μάρκετ βρίσκεται σε κεντρικό και πολυσύχναστο δρόμο της πόλης.

Στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα από το ΕΣΕΠΑ Βαρθολομιού με 8 άνδρες, και στη συνέχεια ενίσχυ-

σαν το έργο τους τρία οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεχαινών καθώς και ένα όχημα από την Α-

μαλιάδα, με συνολική δύναμη 11 ανδρών με επικεφαλής τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Λεχαινών, Γρηγόρη Κανελλόπουλο. Τελικά η φωτιά σβήστηκε μια ώρα αργότερα.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Προσέφυγε στο ΣτΕ για τις απολύσεις υπαλλήλων Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (με έδρα την Πάτρα) και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (με έδρα τη Σύρο). Οι δύο επίμαχες περιφέρειες ζητούν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικό και παράνομο το Μνημόνιο ΙΙΙ (Ν. 4093/2012) κατά το σκέλος εκείνο που καταργούνται οι θέσεις κατηγορίας ΔΕ των ειδικοτήτων διοικητικού, διοικητικού - λογιστικού, διοικητικού - οικονομικού και διοικητικού γραμματέων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, και έχουν διαγραφεί οι υπάλληλοι αυτοί από το μητρώο ανθρώπινου δυναμικού

και από το μητρώο μισθοδοτούμενων υπαλλήλων. Οι περιφέρειες στρέφονται κατά Ελληνικού Δημοσίου, του Ν. 4093/2012, της σχετικής εγκυκλίου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και της από 4.12.2012 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Υποστηρίζουν ότι και οι τέσσερεις προσβαλλόμενες πράξεις είναι αντίθετες στα άρθρα 2, 4, 26, 72, 74, 76 101,102 και 103 του Συντάγματος. Ειδικότερα, υπογραμμίζουν ότι ο τρόπος με τον οποίο καταργούνται συλλήβδην οι επίμαχες θέσεις στις δημόσιες υπηρεσίες είναι "πασίδηλα αντισυνταγματικός".

Έως και το τέλος Ιανουαρίου θα έχουν πραγματοποιηθεί οι εξοφλήσεις του μεγαλύτερου αριθμού των τοματοπαραγωγών στην Ηλεία Η πρώτη βιομηχανία που εξόφλησε είναι αυτή της "Ελαΐς Unilever" στην περιοχή της Γαστούνης στις 15 Δεκεμβρίου ενώ θα ακολουθήσει ο "Κύκνος" μέχρι τις 15 με 20 Ιανουαρίου. Ειδικότερα, ο παραγωγός και μέλος της Ομάδας Παραγωγών Βιομηχανικής Τομάτας Αμαλιάδας, κ. Χρήστος Βαλλιανάτος τόνισε : "Στις 15 Δεκεμβρίου η Ελαΐς Unilever ολοκλήρωσε τις πληρωμές στους παραγωγούς βιομηχανικής τομάτας. Ο Κύκνος σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε θα εξοφλήσει μέχρι τις 20 Ιανουαρίου ενώ μέχρι στιγμής έχει πληρώσει το 90% περίπου των παραγωγών". Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Λάρισα μέσα στον Ιανουάριο τα εργοστάσια θα έχουν εξοφλήσει τους παραγωγούς όπως και τα προηγούμενα χρόνια.

15χρονη κατήγγειλε δύο άτομα για βιασμό Δύο άτομα, έναν 37χρονο και έναν 23χρονο κατήγγειλε στην Αστυνομία ως βιαστές της μια 15χρονη στην Ηλεία Μετά την καταγγελία οι δύο κατηγορούμενοι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα. Το απόγευμα της Δευτέρας και αφού απολογήθηκαν τα δύο άτομα με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή αφέθηκαν ελεύθεροι (ο ένας με περιοριστικούς όρους) μέχρι την τακτική δικάσιμο.


12

Επικαιρότητα

w w w . p r o t i n e w s . g r

/ ÐÝìðôç 3 Éáíïõáñßïõ 2013

Οι έμποροι της Ηλείας για άνοδο του τζίρου

Λειτουργία πολυχώρου πολιτισμού και μεταστέγαση του Β' και Γ' ΚΑΠΗ Πύργου

Eλπίζουν στις εκπτώσεις…

“Ζωντανεύει” ξανά ο χώρος της Δεξαμενής Α

λλάζει μορφή, ο χώρος της Δεξαμενής στο Πύργο, καθώς μετά από συνεργασία του δήμου και του Πολιτιστικού Συλλόγου "Η Δεξαμενή" ο χώρος ανακαινίστηκε, βάφτηκε και ήδη λειτουργεί ως χώρος πολιτισμού. Μάλιστα στη προσπάθεια, ο χώρος να "ζωντανέψει" ξανά, η δημοτική αρχή αποφάσισε να μεταστεγαστούν άμεσα εκεί το Β' και το Γ' ΚΑΠΗ Πύργου.

Μετά τις γιορτές στις χειμερινές εκπτώσεις εναποθέτουν τις ελπίδες τους οι καταστηματάρχες της Ηλείας. Οι εκπτώσεις θα αρχίσουν στις 15 Ιανουαρίου 2013 και θα διαρκέσουν έως και την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013. Με δεδομένο τη μείωση του τζίρου τις ημέρες των εορτών οι εκπτώσεις αποτελούν την τελευταία ελπίδα του εμπορικού κόσμου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εμπορικών συλλόγων οι χειμερινές εκπτώσεις 2013 θα χαρακτηρίζονται από γενναίες μειώσεις τιμών και τις προωθητικές ενέργειες, οι οποίες προηγούνται της έναρξης των επίσημων εκπτώσεων. Το επόμενο διάστημα οι έμποροι θα έχουν επίσημο διάλογο με το υπουργείο Ανάπτυξης για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για την κυριακάτικη αργία, το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων και το καθεστώς εκπτώσεων και προσφορών. Να σημειωθεί τέλος ότι χθες τα καταστήματα στην Ηλεία παρέμειναν κλειστά.

Αναφερόμενος στην προσπάθεια αξιοποίησης των δημοτικών κτιρίων και το "άνοιγμα" αυτό προς τους πολίτες, ο δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος υπογράμμισε "Ο δήμος Πύργου τηρώντας τις δεσμεύσεις του, σύμφωνα με τις οποίες το δημαρχείο και οι δημοτικοί χώροι ανήκουν στους πολίτες, προχώρησε σε μία ενδιαφέρουσα προσπάθεια με τη συνεργασία των μελών του συλλόγου "Η δεξαμενή". Στο χώρο του πολιτιστικού κέντρου Δεξαμενής θα λειτουργήσει μόνιμα, πολυχώρος δημιουργίας και πολιτισμού, με πρωτοβουλία των πολιτών

και του δήμου. Ήδη στο χώρο αυτό, καθημερινά διοργανώνονται εκδηλώσεις ψυχαγωγίας και πολιτισμού. Στο ιδανικό αυτό χώρο θα στεγαστούν παράλληλα και το Β' και Γ' ΚΑΠΗ του δήμου. Έχω την πεποίθηση ότι τα μέλη των δύο ΚΑΠΗ, θα αξιοποιήσουν δημιουργικά τον χώρο αυτό που τους ανήκει, σε αγαστή συνεργασία με τους υπόλοιπους κατοίκους ης περιοχής. Με την μεταστέγαση των ΚΑΠΗ στη Δεξαμενή, η δήμος εξοικονομεί παράλληλα και ένα σημαντικό ποσό το οποίο κατέβαλε μέχρι σήμερα σε μισθωμένα κτίρια". Α. Αγγελίδου

Ï ÷þñïò ôçò ÄåîáìåíÞò èá óôåãÜóåé ôï Â' êáé ôï Ã' ÊÁÐÇ Ðýñãïõ åíþ Þäç ëåéôïõñãåß ùò ðïëõ÷þñïò ðïëéôéóôéêþí êáé øõ÷áãùãéêþí åêäçëþóåùí


/ ÐÝìðôç 3 Éáíïõáñßïõ 2013

w w w . p r o t i n e w s . g r

13


14

Eιδήσεις

w w w . p r o t i n e w s . g r

Εμειναν στο ράφι 650 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Δεν “έπιασαν” το στόχο του ΕΣΠΑ το 2012 Οι εκλογές και η έλλειψη χρηματοδότησης από την πλευρά των τραπεζών οδήγησαν σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης στην απώλεια του ετήσιου μνημονιακού στόχου για το ΕΣΠΑ το 2012. Επίσης έμειναν στο ράφι 650 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Ωστόσο η κυβέρνηση κατάφερε να μη χάσει κονδύλια απορροφώντας όλα τα χρήματα για έργα που είχαν συμβασιοποιηθεί τρία χρόνια πριν. "Πιάσαμε τον μνημονιακό στόχο για την απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων του β' εξαμήνου" δήλωσε το μεσημέρι της Τετάρτης ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης, αναφερόμενος σε υπερπροσπάθεια και τις ημέρες των εορτών για να καλυφθούν τα κενά του πρώτου εξαμήνου ελέω εκλογών, PSI και εγγενών προβλημάτων του συστήματος. Ο μνημονιακός στόχος της απορρόφησης 3,7 δισ. ευρώ κονδυλίων το 2012 δεν επιτεύχθηκε, ωστόσο οι απώλειες περιορίστηκαν χάρη στις ενέργειες των τελευταίων εβδομάδων. Παρότι καλύφθηκε μόλις το 88% του μνημονιακού στόχου για τα κονδύλια, το θετικό είναι ότι δεν υπήρξαν απώλειες δεσμευμένων πόρων από τα ήδη εγκεκριμένα ποσά. Αντιθέτως χάθηκε οριστικά ο στόχος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων ύψους 6,85 δισ. ευρώ, καθώς το ΠΔΕ υποχρηματοδοτήθηκε κατά 650 εκατ. ευρώ και το ποσό αυτό δεν θα μεταφερθεί στο 2013.

"Αντίξοες συνθήκες" Στις δηλώσεις του ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στις καθυστερήσεις λόγω των διπλών εκλογών το πρώτο εξάμηνο και στο οξύ πρόβλημα έλλειψης ρευστότητας που προκλήθηκε από τα σοβαρά προβλήματα στο τραπεζικό σύστημα.

Φρένο στην υπεραισιοδοξία Κόντρα στις (υπερ)αισιόδοξες προβλέψεις των ημερών, ανησυχία εκφράζουν στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης τα οποία επισημαίνουν ότι η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών δεν έχει πάψει να αποτελεί παράγοντα ανησυχίας για την οικονομία, καθώς παρότι προγραμματίζεται ως τον Απρίλιο κανείς δεν μπορεί να διασφαλίσει ότι τα προβλήματα ρευστότητας θα λυθούν αυτομάτως.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΙ ΠΥΡΓΟΣ ΟΡΦΕΑΣ 22:00  Άν... 19:50-2 Χόμπιτ: Ένα αναπάντεχο ταξίδι (3D) 18:45-2 21:45 Η Ζωή του Πι (3D) 19:3022:00 Ραλφ, η επόμενη πίστα (έως Κυριακή) 17:30 Ξενοδοχείο για Τέρατα (έως Κυριακή) 18:30

ΑΜΑΛΙΑΔΑ CineCinema Amaliada Ραλφ, η επόμενη πίστα (3D) 17:40 Η Ζωή του Πι (3D) 19:4022:00 Χόμπιτ: Ένα αναπάντεχο ταξίδι 19:00  Άν... 22:00

ËÁÚÊÅÓ ÁÃÏÑÅÓ ÓÔÇÍ ÇËÅÉÁ ÊñÝóôåíá, Ãáóôïýíç

Καιρός ελαφρώς νεφελώδης που αργότερα θα γίνει αίθριος. 7°C έως 13°C. Άνεμοι ασθενείς βόρειοι έως 2 μποφόρ.

/ ÐÝìðôç 3 Éáíïõáñßïõ 2013

Κοπή της πίτας στη πλατεία Καράτουλα

Συνεχίζουν την παράδοση

Óôç ðëáôåßá ôïõ ÷ùñéïý Ýãéíå ç êïðÞ ôçò ðñùôï÷ñïíéÜôéêçò ðßôáò áðü ôïí áíôéäÞìáñ÷ï Ðýñãïõ Ã. Ðáíáãüðïõëï êáé ôï ðñüåäñï ôçò ôïðéêÞò êïéíüôçôáò Ã. ÔóáôóáìðÜ υνεχίζοντας μια παράδοση 30 και πλέον χρόνων τη Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013 στις 12:00 το μεσημέρι στη πλατεία του Καράτουλα, πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθος κόσμου η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, από τον αντιδή-

Σ

Ðáñïõóßá ðëÞèïò êüóìïõ Ýãéíå ç êïðÞ ôçò Ðñùôï÷ñïíéÜôéêçò ðßôáò óôï ÊáñÜôïõëá

μαρχο Πύργου Γιάννη Παναγόπουλο και το πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Γιώργο Τσατσαμπά. Τη πίτα ευλόγησαν ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μπακόπουλος - Ιεροκύρηκας στη Μητρόπολη Λευκωσίας Κύπρου και ο εφημέριος του χωριού πά-

τερ Αθανάσιος Στεργιόπουλος . Παρόντες όπως πάντα οι φορείς και οι κάτοικοι του χωριού που με τη παρουσία τους γεμίζουν κάθε χρόνο τη πλατεία. Ξεχωριστό παρών δίνουν πάντα οι μαθητές των σχολείων που ζωντανεύουν την εκδήλωση.

Ποσοτικοί και ποιοτικοί στόχοι ανά τρίμηνο

Αντικαθίστανται 63 εφοριακοί ην αντικατάσταση 51 διευθυντών και υποδιευθυντών εφοριών καθώς και 12 εποπτών προβλέπουν δύο αποφάσεις του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη που αναμένεται να δημοσιευθούν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Οι αντικαταστάσεις και οι νέες τοποθετήσεις αφορούν σε θέσεις για τις οποίες έχει λήξει η θητεία των έως τώρα προϊσταμένων των συγκεκριμένων υπηρεσιών, όπως προκύπτει από τις αποφάσεις, ενώ τίθενται ποσοτικοί και ποιοτικοί στόχοι ανά τρίμηνο, τους οποίους πρέπει να εκπληρώνουν οι νέοι προϊστάμενοι. Μεταξύ άλλων, ο διευθυντής του γραφείου του υφυπουρ-

Τ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ - ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΕΚΑΒ: 166 Κέντρο Δηλητηριάσεων: 210-7793777 Νοσοκομείο Πύργου: 26210-82300, 82360 Νοσοκομείο Αμαλιάδας: 26223 60100 Κέντρο Υγείας Κρεστένων: 26250 22222 Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας: 26260 22222 Κέντρο Υγείας Βάρδας: 26233 60000 Κέντρο Υγείας Γαστούνης: 26233 60300 Κέντρο Υγείας Σιμόπουλου: 26223 60400 ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Άμεση δράση Πύργου: 100 Αστ. Δ/νση Ηλείας: 26210-81730, 81731 Τμήμα Τροχαίας Πύργου: 2621081742 Αστυνομικό τμήμα Πύργου: 2621081734

γού Οικονομικών Γεώργιος Κωστολιάς τοποθετείται διευθυντής του Διαπεριφερειακού Ελεγκτικού Κέντρου και ο διευθυντής ελέγχου και σχεδιασμού του ΣΔΟΕ Νίκος Λέκκας επικεφαλής της Α΄ ΔΟΥ Αθηνών. Εν τω μεταξύ, η ΠΟΕ ΔΟΥ καταλογίζει στον υφυπουργό Οικονομικών "λογικές "Μαυρογιαλούρου" της μεταπολε-

Ασφάλεια Πύργου: 26210-81740 Τροχαία Πύργου: 26210-22100 Αστυνομία Αμαλιάδας: 26220-38210 Ασφάλεια Αμαλιάδας: 26220-38232 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ Πυροσβεστική Πύργου: 199 Πυροσβεστική Αμαλιάδας: 2622022199 Πυροσβεστική Λεχαινών: 2623022199 Πυροσβεστική Κρεστένων: 2625022199 ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ Κατάκολο: 26210-41206, 41500 Κυλλήνη: 26230-26230, 92211 Πάτρα: 2610-341204

μικής εποχής". Όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της, με νέες αποφάσεις του στις 31 Δεκεμβρίου έκανε νέες τοποθετήσεις-μετακινήσεις διευθυντών "αποδεικνύοντας ότι δεν κατάλαβε (;) τίποτα από την αναστάτωση που δημιούργησαν οι προηγούμενες αποφάσεις". Οι εφοριακοί ζητούν αξιοκρατία σε κάθε υπηρεσιακή

μεταβολή, με μετρήσιμα, ενιαία, διαφανή και αντικειμενικά κριτήρια. Διαμηνύουν μάλιστα πως δεν θα μείνουν απαθείς "στις προσπάθειες όσων επιθυμούν πολιτικές παρεμβάσεις" στις υπηρεσίες. Λίγο μετά τα μέσα Δεκεμβρίου είχε δημιουργηθεί θέμα, και εντός της κυβέρνησης, αναφορικά με τα κριτήρια που επιλέχθηκαν για τις μεταθέσεις 165 στελεχών εφοριών και του ΣΔΟΕ Η μίνι κυβερνητική κρίση τελικά εκτονώθηκε, με το υπουργείο Οικονομικών να διαβεβαιώνει πως η τοποθέτηση προϊσταμένων των οργανικών μονάδων επιπέδου Τμήματος, Υποδιεύθυνσης και Διεύθυνσης του ΥΠΟΙΚ, θα γίνει με απόλυτο σεβασμό στην ισχύουσα νομοθεσία.

ΒΛΑΒΕΣ ΟΤΕ: 13888 ΔΕΗ: 1050 ΔΕΥΑΠ Πύργου: 26210-33702 ΔΕΥΑΠ Αμαλιάδας: 26220-23923 Επιμελητήριο Ηλείας: 26210-34154, 22541, 32225 Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πύργου: 26210-22707, 81117, 22088 Οργανισμός Εργατικής Εστίας: 2621034797 Μητρόπολη Ηλείας: 26210-22527 ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΤΕΛ Πύργου: 26210-20600 έως 20608 Αμαλιάδας: 26220-28892 Αθηνών: 210-5134110-1 Θεσσαλονίκης: 2310-595406 Ιωαννίνων: 26510-41248

Λεχαινών: 26230-22219 Κρεστένων: 26250-22228 Σαβαλίων: 26220-61211 Λάλα: 26240-41213 Βασιλακίου: 26240-71300 Κάμενας: 26240-71330 Γούμερου: 26210-93521 Κουτσοχέρας: 26210-61024 Μουζακίου: 26210-61220 Καράτουλα: 26210-61458 Μαγούλα: 26210-61266 Χελιδόνι: 26240-51204 Λαντζόι: 26240-69049 Νεράιδα: 26240-51350 Πελόπιο: 26240-31405 Ανδραβίδα: 26230-54225 Καβάσιλα: 26230-33202 Νέα Μανωλάδα: 26230-71374 Καρδαμάς: 26220-29560 Επιτάλιο: 26210-71448 Κυπαρισσία: 27610-22260 Ανδρίτσαινα: 26260-22239 Ζαχάρω: 26250-31219 Γιαννιτσοχώρι: 26250-61468 Φιγαλεία: 26250-41696 Βάρδα: 26230-73014 Γαστούνη: 26230-35115


/ ÐÝìðôç 3 Éáíïõáñßïõ 2013

Ειδήσεις - Ανακοινώσεις

Έρχεται η φορολόγηση των αγροτεμαχίων Εκατομμύρια φορολογούμενοι θα επιβαρυνθούν με τον νέο ενιαίο φόρο ακινήτων

Η

υποχρέωση δήλωσης ή επικαιροποίησης των στοιχείων ιδιοκτησίας εκτός σχεδίου ακινήτων προβλέπεται σε διάταξη του φορολογικού νομοσχεδίου, που αναμένεται να ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή, ενώ οι τελικές ρυθμίσεις για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, που θα αποδώσει έως και 3 δισ. ευρώ και θα αντικαταστήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2013 το χαράτσι μέσω ΔΕΗ και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, θα ξεκαθαρίσουν επίσης τις επόμενες ημέρες. Η πρόβλεψη νέας δήλωσης ή επικαιροποίησης των εκτός σχεδίου ακινήτων αποβλέπει στην επέκταση του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων στο σύνολο της χώρας, στην ένταξη των εκτός σχεδίου ακινήτων στον ενιαίο φόρο ακινήτων, αλλά και στην ολοκλήρωση του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου. Το προσκλητήριο που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών αφορά εκατομμύρια φορολογούμενους με ακίνητα και αγροτεμάχια εκτός σχεδίου, τα οποία μέχρι σήμερα εξαιρούνται από τις αντικειμενικές αξίες, αλλά εντός του 2013 αφενός θα ενταχθούν στο σύστημα, αφετέρου θα επιβαρυνθούν με τον νέο ενιαίο φόρο ακινήτων. Συγκεκριμένα, το φορο-

λογικό νομοσχέδιο προβλέπει ότι "φυσικά πρόσωπα, τα οποία κατά την 1-1-2013 έχουν εμπράγματα δικαιώματα σε γήπεδα εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού υποχρεούνται να συμπληρώσουν, τροποποιήσουν και οριστικοποιήσουν την περιουσιακή τους κατάσταση όπως αυτή αποτυπώνεται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων. Νομικά πρόσωπα τα οποία κατά την 1-1-2013 έχουν εμπράγματα δικαιώματα σε ακίνητα υποχρεούνται σε ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων μέχρι 31-3-2013 στην οποία θα πε-

ριλαμβάνεται η περιουσιακή τους κατάσταση, όπως είναι διαμορφωμένη κατά την 3112-2012".Η μη υποβολή ή η ανακριβής δήλωση επισύρει αυτοτελές πρόστιμο από 117 έως 1.170 ευρώ ή σε περίπτωση που προκύπτει φόρος για τα ακίνητα προσαύξηση του οφειλόμενου φόρου κατά 1% κάθε μήνα για εκπρόθεσμη δήλωση και μέχρι 60% ή 2% κάθε μήνα και μέχρι 120% για ανακριβή δήλωση. Παράλληλα, σε περίπτωση μη αναγραφής των ακινήτων στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης η Εφορία θα μπλοκάρει τη μεταβίβασή τους.

Αναγγελίες γάμου Ãíùóôïðïéåßôáé, óýìöùíá ìå ôï Üñèñï 1369 ôïõ Áóôéêïý Êþäéêá, üðùò ôñïðïðïéÞèçêå ìå ôï Í. 1250/1982, üôé: ÌÐÑÉÂÇÄÁÓ ÃÑÇÃÏÑÉÏÓ ôïõ Ãåùñãßïõ êáé ôçò Áèáíáóßáò ôï ãÝíïò Èåïäþóç ðïõ ãåííÞèçêå óôçí ÐÜôñá Á÷áßáò êáé êáôïéêåß óôá Ìáêñßóéá Çëåßáò êáé ç ÌÐÑÉÂÉÄÁ ÖÙÔÅÉÍÇ ôïõ ÉùÜííç êáé ôçò Æá÷áñïýëáò ôï ãÝíïò Ñçãïðïýëïõ ðïõ ãåííÞèçêå óôçí ÁìáëéÜäá Çëåßáò êáé êáôïéêåß óôçí ÊñÝóôåíá Çëåßáò ðñüêåéôáé íá ðáíôñåõôïýí ìå ðïëéôéêü ãÜìï.

ΚΗΔΕΙΑ Ôçí áãáðçìÝíç ìáò

ΕΥΓΕΝΙΑ χα ΔΗΜ. ΠΟΛΙΤΗ ÅÔÙÍ 85 Êçäåýïìå áýñéï ÐÝìðôç 3 Éáíïõáñßïõ 2013 êáé þñá 11.30 ð.ì. áðü ôïí Éåñü Íáü Áãßïõ Óðõñßäùíïò Ðýñãïõ ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí ôçí åêöïñÜ ôçò. Ðýñãïò 3 Éáíïõáñßïõ 2013 ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ ÔÇÓ: Óïößá ÷á Áëåî. Óðõñïðïýëïõ,Máñßá & ÉùÜííçò Äçìáêüðïõëïò,ÔÁ ÁÍÉØÉÁ ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ Á. ÁÓÇÌÁÊÏÐÏÕËÏÓ Þ ÆÅÕÊÁÓ, ÔÇË. ÃÑÁÖÅÉÏÕ: 26210 28361 33119, ÏÉÊ. ÄÉÁÍÕÊÔ. 22283, ÊÉÍÇÔÏ: 6944296706 & 6932234896, ÊÏËÏÊÏÔÑÙÍÇ 11 - ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ¼ëïõò üóïé ìáò óõìðáñáóôÜèçêáí óôï ðÝíèïò ìáò ãéá ôçí áðþëåéá ôïõ áãáðçìÝíïõ ìáò

ΙΩΑΝΝΗ ΔΙΟΝ.ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ÅÔÙÍ 85 Èåñìüôáôá Åõ÷áñéóôïýìå ÉäéáéôÝñùò ôïí ÈåïöéëÝóôáôï Åðßóêïðï ÙëÝíçò ê.ê. ÁèáíÜóéï ÓêáöéäéÜ 3 Éáíïõáñßïõ 2013 Ç ÓÕÆÕÃÏÓ: ÊáíÝëëá, ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ : Äéïíýóçò & ÄÝóðïéíá ×ñïíüðïõëïõ, ÄçìÞôñçò & Ðïëõôßìç ×ñïíüðïõëïõ, ÁíäñÝáò & Åõöñïóýíç ×ñïíïðïýëïõ,ÁããåëéêÞ ×ñïíïðïýëïõ.Ç ÁÄÅËÖÇ: Öùôïýëá.ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ Á. ÁÓÇÌÁÊÏÐÏÕËÏÓ Þ ÆÅÕÊÁÓ, ÔÇË. ÃÑÁÖÅÉÏÕ: 26210 28361 33119, ÏÉÊ. ÄÉÁÍÕÊÔ. 22283, ÊÉÍÇÔÏ: 6944296706 & 6932234896, ÊÏËÏÊÏÔÑÙÍÇ 11 - ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ

w w w . p r o t i n e w s . g r

15

Είχαν βγάλει χρήματα εκτός Ελλάδας

"Ραβασάκια" σε 14.000 άτομα στέλνει το ΣΔΟΕ Προσκλήσεις σε 14.000 από τα συνολικά 54.000 Έλληνες πολίτες που έβγαλαν χρήματα έξω από την Ελλάδα την περίοδο 2009-2011 με εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ στέλνει το ΣΔΟΕ. Όπως είπε ο διευθυντής της κεντρικής υπηρεσίας του ΣΔΟΕ, Θόδωρος Φλωράτος, σήμερα στον Alpha 98,9 FM, η υπηρεσία ολοκλήρωσε τον έλεγχο της λίστας με τους 54.000 φορολογούμενους που έβγαλαν εμβάσματα σε τράπεζες του εξωτερικού τα τρία αυτά χρόνια και θα τους αποστείλει πρόσκληση για να προβούν σε

συμπληρωματικές δηλώσεις. Αν δεν το κάνουν αυτό, τότε η Δίωξη θα κάνει λεπτομερή έλεγχο στους φορολογούμενους αυτούς για τυχόν ποσά που "ξέχασαν" να δηλώσουν ώστε να επιβάλλει πρόστιμα για φοροδιαφυγή.Τα 14.000 ονόματα έχουν προκύψει από τη λίστα με τους 54.000 φορολογούμενους που εντόπισε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) και απέστειλε στο ΣΔΟΕ. Υπολογίζεται ότι τα κεφάλαια που έφυγαν από την χώρα ανέρχονται στα 20 δισ. ευρώ.


Έ

τοιμος να πάρει στα χέρια του το πιο μεγάλο προπονητικό δίπλωμα που υπάρχει είναι ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, το UEFA PRO, δίπλωμα το οποίο του επιτρέπει στην Αγγλία να αναλάβει σε μια ομάδα και πόστο μάνατζερ. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, φέρνει και το πιστοποιητικό παρακολούθησης προπονήσεων το οποίο θα προσκομίσει στην ΕΠΟ. Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, είχε αυτές τις μέρες την ευκαιρία να παρακολουθήσει τρεις προπονήσεις της Μπόλτον, τρεις της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και συνάμα ενδιαφέροντα παιχνίδια πρωταθλήματος των αγαπημένων του trotters, με Μπέρμινγχαμ και Λιντς. Ένας παλιός προπονητής του στη Μπόλτον, ο Σαμ Αλαρντάις, μάνατζερ τώρα της Γουέστ Χαμ, μεσολάβησε προκειμένου να ανοίξουν οι πόρτες του προπονητικού κέντρου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και να έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μια προπόνηση των κόκκινων διαβόλων του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Στις 28 Δεκεμβρίου, παρακολούθησε την προπόνηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία υποδέχθηκε τη Γουέστ Μπρομ το Σάββατο 29 του μήνα. Την Κυριακή παρακολούθησε πάλι την προπόνηση, ενώ τη Δευτέρα 31 του μήνα και χθες 2 Γενάρη, προπονήσεις της Μπόλτον.

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ

Åìðåéñßá êáñéÝñáò óôçí Áããëßá Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος επιστρέφει σήμερα με πιστοποιητικό παρακολούθησης για το UEFA pro. ÐÅÌÐÔÇ 3 ÉÁÍÏÕÁÑÉÏÕ 2013

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ

Νέα διοίκηση Η συνέλευση για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην ΠΑΕ Παναιγιάλειος ορίστηκε να γίνει στις 24/1. Αυτό αποφάσισε η διοικούσα επιτροπή των "μελανόλευκων", ενώ εξέδωσε και την παρακάτω ανακοίνωση: "Μετά από απόφαση της διοικούσας επιτροπής της ΠΑΕ Παναιγιάλειος, στις 24 Ιανουαρίου 2013 (19:30) θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αιγίου η συνέλευση των μετόχων της Αιγιώτικης ΠΑΕ για την ανάδειξη νέας διοίκησης".

Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου Ενδιάμεσα, Τρίτη 1 Γενάρη, το παιχνίδι της Μπόλοτν στο Λιντς. Πρώτη μας ερώτηση σχετικά με αυτό το φορτωμένο πρόγραμμα των ομάδων, ήταν αν προβλέπεται κάποιο ρεπό. Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος απάντησε χαμογελαστός: "Αυτή η λέξη δεν υπάρχει στο λεξικό των ομάδων εδώ. Λόγω των εορτών και της κουλτούρας των Άγγλων, τα Χριστούγεννα υπάρχει συνεχής αγωνιστική κίνηση και οι παίκτες βρίσκονται διαρκώς στο γήπεδο για αγώνες και προπονήσεις". Η "Πρώτη" επικοινώνησε χθες με τον Στέλιο Γιαννακόπουλος στο σπίτι του, στο Μπόλτον. Και είχαμε την ευκαιρία πριν ακόμα επιστρέψει στον Πύργο, να του υποβάλλουμε ορισμένες πολύ ενδιαφέρουσες ερωτήσεις, σχετικά με αυτά που είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει. Αφού αρχικά μας ξεκαθάρισε ότι δεν είχε πάει στην

προσπαθούμε στον Πανηλειακό, να προσαρμόσουμε κάποια απλά πράγματα, στα εδώ δεδομένα και να τα βγάλουμε μέσα από τις προπονήσεις.”

Αγγλία για διακοπές αλλά για δουλειά (και μάλιστα πολλή δουλειά), απάντησε στις ερωτήσεις μας: "Η προπόνηση που γίνεται στην Αγγλία, σε μια ομάδα όπως η Μπόλτον, είναι ζήτημα αν από μια ομάδα Α΄ Εθνικής μπορούν να τη βγάλουν πέντε παίκτες. Είχα την ευκαιρία να δω ανεπανάληπτα πράγματα, τα οποία στα χρόνια που ήμουν ποδοσφαιριστής δεν είχα την ευκαιρία να τα αντιληφθώ. Διότι όταν είσαι παίκτης, δεν μπορείς να έχεις το μυαλό σου παρά μόνο να κάνεις εκείνα που σου λέει ο προπονητής.

Νίκη - Ηλειακός Λεχ. 1-1

Φυσικά είναι δύσκολο όλα αυτά να έρθουν και εδώ. Είναι άλλη η προσέγγιση και για να πούμε ότι μπορούμε στην Ελλάδα να τα κάνουμε, πρέπει να ξεκινήσουμε από τις πολύ μικρές ηλικίες. Δεν μπορείς να ζητήσεις από τους παίκτες εδώ πράγματα τα οποία δεν έχουν γνωρίσει, καθώς έχουν μεγαλώσει με εντελώς διαφορετικά πράγματα. Και δεν αναφέρομαι μόνο στον Πανηλειακό, αλλά σε ολόκληρο το φάσμα του ελληνικού ποΑ1 Βέρροιος δοσφαίρου. Με τον κ. Κάτσικα, έχουμε προσπαθήσει και Βαθμολογία Σε 15 αγώνες Αστέρας 42-14 41 Βάρδα 31-10 34 Ξενοφών 27-19 28 Σκουροχώρι 21-16 26 Τραγανό 26-19 24 Μαγούλα 23-15 22 Ολυμπιακός Σ. 16-18 21 Χειμαδιό 15-23 21 Νίκη Τρ: Λαμπρόπουλος, Σαραντούλιας(75' λ.τ ΜπίΔάφνη 22-25 18 κος), Μπαρδούσης, Δ. Ιωάννου(80' λ.τ Κ. Ιωάννου), Ηλειακός Λεχ. 25-29 18 Στ. Κολοτούρος, Γκρίλλας, Μαρκόπουλος, Βουρτσά*Χάβαρι 15-25 15 νης, Ν. Κολοτούρος, Δ. Κολοτούρος, Ψυχογιός(46' λ.τ Αργοναύτης 18-27 14 Δρυμώνας) Παλαιοχώρι 17-29 13 Προοδευτική 16-23 12 Ηλειακός Λεχ: Κουτσούμπας, Μιλφάν, Κουρλός, ΠαΑίας 15-25 10 *Λαμπέτι 19-28 7 ναγόπουλος, Θ. Κράγκαρης, Βατσής(80' λ.τ Κόστα Λ), *Το Λαμπέτι ξεκίνησε με -5 βαθμούς Κόστα Β(55' Εντρίτ), Κοκκινάκης, Τσιχλιάς(70' Ανα*Με αστερίσκο οι ομάδες που έχουν ένα παιστασόπουλος), Μουσερής, Τσαντίλης χνίδι λιγότερο

Ισοπαλία στο Τραγανό Στο παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος στο πρωτάθλημα της Α1 Βέρροιος στο φινάλε του 2012, η Νίκη Τραγανού και ο Ηλειακός Λεχαινών αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1 σε ένα ματς που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι τέλους. Στο ματς της περασμένης Δευτέρας, η ομάδα του Δήμου Πηνειού που βρίσκεται στην πέμπτη θέση άνοιξε το σκορ με τον Ψυχογιό στο 17', ενώ για τους "γαλάζιους" των Λεχαινών ισοφάρισε ο Μουσερής στο 66'. Πέρα από τα δυο τέρματα οι δυο μονομάχοι έχασαν εκατέρωθεν ευκαιρίες, ενώ οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν το ματς με 10 παίκτες καθώς στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο Μουσερής με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Έρχεται με εισηγήσεις Παράλληλα, εκτός από τις πολύτιμες προπονητικές γνώσεις, ο Στέλιος Γιαννακόπουλος έρχεται και στην Ελλάδα με μια λίστα παικτών για απόκτηση, αλλά και εισηγήσεων σχετικά με το σχεδιασμό του Ιανουαρίου: "Είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία με τη διοίκηση του Πανηλειακού. Ξέρουμε ποιους παίκτες θέλουμε και ερχόμενος στην Ελλάδα, θα έχουμε την ευκαιρία να προχωρήσουμε. Παράλληλα, θα πρέπει να δούμε και τι θα κάνουμε με κάποια παιδιά τα οποία δεν είχαν τον απαιτούμενο χρόνο συμμετοχής και ίσως είναι καλύτερα να δοκιμάσουν σε κάποια άλλη ομάδα. Όλα αυτά θα τα δούμε, αφού επιστρέψω στην Ελλάδα".


17 ÐÝìðôç 3 Éáíïõáñßïõ 2013

Äüîá Í.Ì.

Áðïöáóßæïõí ãéá Ìåíßêïõ Νίκη Βόλου και Ψαχνά για τον νεαρό ο οποίος είχε και επεισόδιο με τον Τσίρκοβιτς Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου πό τη μία η θέληση του Ντένις Μενίκου να φύγει, από την άλλη οι σχέσεις του με τον Μίκι Τσίρκοβιτς οι οποίες το τελευταίο διάστημα είχαν διαταραχθεί με αποκορύφωμα επεισόδιο που είχαν οι δυο τους κατά τη διακοπή του πρωταθλήματος, επισπεύδουν τις διαδικασίες αποχώρησής του. Ο Ντένις Μενίκου, όπως γράψαμε και τις προηγούμενες μέρες, συζήτησε με τον Ανδρέα Χαμουζά το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την ομάδα. Οι συζητήσεις όμως δεν κατέληξαν κάπου, καθώς για να φύγει ο παίκτης από την ομάδα θα πρέπει να φέρει και κάποια πρόταση η οποία θα την ικανοποιεί. Με τη σειρά του ο Μενίκου, εξήγησε στους ανθρώπους της Δόξας ότι δεν αισθάνεται καλά και δεν μπορεί να συνεχίσει. Έτσι χθες το απόγευμα, μετέφερε την προσφορά του, έτσι ώστε να αποφασίσει το Δ.Σ. της Δόξας και να τον αφήσει ελεύθερο προκειμένου να συνεχίσει την καριέρα του σε κάποια άλλη ομάδα.

Α

Οι σχέσεις του με τον Τσίρκοβιτς Οι σχέσεις του Ντένις Μενίκου με τον Μίκι Τσίρκοβιτς, δεν εξελίχθηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Τα πρώτα σύννεφα, άρχισαν να εμφανίζονται μετά τον ημιτελικό κυπέλλου με τη Βάρδα. Επιδεινώθηκαν στο παιχνίδι με τον ΠΦΟ Πανόπουλου, με τον Σέρβο να του καταλογίζει αδιαφορία στα αμυντικά του καθήκοντα μετά το 1-0 που δέχθηκε η ομάδα της Δόξας. Τελικά, η διακοπή του πρωταθλήματος έφερε και επεισόδιό ανάμεσά τους κατά τη διάρκεια της

Προοδευτική Μανολάδας

Óõíå÷ßæåé ìå Äáíßêá óôï ôéìüíé

Δεν υπάρχει κανένα θέμα προπονητή στην Προοδευτική Μανολάδας, με τον Γιάννη Δανίκα να συνεχίζει κανονικά στον πάγκο της ομάδας. Ως γνωστόν μετά την ήττα του περασμένου Σαββάτου από τον Λευκό Αστέρα Σκουροχωρίου εντός έδρας ο Ηλείος προπονητής είχε υποβάλλει την παραίτησή του στη διοίκηση, παραίτηση η οποία δεν έγινε αποδεκτή από το Δ.Σ. του συλλόγου της Μανολάδας.

Κινείται για παίκτες… Από κει και πέρα η πορεία της Προοδευτικής στον πρώτο γύρο όπως φαίνεται και στον βαθμολογικό πίνακα δεν ικανοποίησε, αλλά στη Μανολάδα πιστεύουν ακράδαντα πως έχουν όλα τα φόντα να ανακάμψουν πραγματοποιώντας πορεία αισθητά βελτιωμένη στο δεύτερο ήμισυ του μαραθωνίου. Πάνω στο "κομμάτι" αυτό θεωρείται δεδομένο πως η Προοδευτική θα κινηθεί προκειμένου να ενισχυθεί μεταγραφικά. Δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται πως θα αποκτηθεί ποδοσφαιριστής που κινείται καθαρά στο χώρο της επίθεσης, ενώ πιθανό να αποκτηθεί και ένας κεντρικός αμυντικός με το τοπίο να ξεκαθαρίζει προσεχώς. Στα του καθαρά αγωνιστικού περιεχομένου το ενδιαφέρον εστιάζεται στο εκτός έδρας ματς με τον Ολυμπιακό Λαμπετίου στην πρεμιέρα του δευτέρου γύρου, όπου στόχος είναι η κατάκτηση ενός θετικού αποτελέσματος. Π. Ηλιόπουλος

à LEGEA Ç ðåñßðôùóç ôïõ ÍôÝíéò Ìåíßêïõ âñßóêåôáé óôï åðßêåíôñï óôéò ôÜîåéò ôçò Äüîáò Í. ÌáíïëÜäáò. προπόνησης, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι τιμωρημένος και δεν θα μπορέσει να παίξει στο ματς της χρονιάς με τον Ατρόμητο Λάππα. Όλα αυτά λοιπόν συνηγορούν στο ότι είναι καλύτερα να φύγει, καθώς η Δόξα σκοπεύει να εξοικονομήσει χρήματα και να κάνει μεταγραφές. Νίκη και Ηρακλής Και ενώ όλα έδειχναν ότι ο Μενίκου πάει προς τη Ζάκυνθο, Νίκη Βόλου και Ηρακλής Ψαχνών μπήκαν σφήνα στην απόκτησή του. Μάλιστα η προοπτική της Β΄ Εθνι-

κής δεν αφήνει καθόλου αδιάφορο τον παίκτη από τη Γαστούνη, ωστόσο πληροφορίες από το περιβάλλον του αναφέρουν ότι θα επιλέξει την ομάδα στην οποία θα έχει μεγαλύτερες προοπτικές συμμετοχής σε αγώνες. Τρεις μεταγραφές στη Δόξα Στο μεταξύ στη Δόξα θα γίνουν τρεις μεταγραφές. Αυτό διατείνονται οι άνθρωποι της ομάδας, οι οποίοι τις επόμενες μέρες αναμένεται να προχωρήσουν και στις καθιερωμένες ανακοινώσεις.

ÐÖÏ Ðáíüðïõëïõ

Έβαλε Μπουρλάκη στο μάτι ον Γιάννη Μπουρλάκη φαίνεται πως έχουν βάλει στο... μάτι στον ΠΦΟ Πανόπουλου. Οι ιθύνοντες του συλλόγου επιθυμούν να ενισχύσουν περαιτέρω την ομάδα τους ενόψει και της ερχόμενης σεζόν και, προς εξυπηρέτηση αυτού του στόχου, καλοβλέπουν την απόκτηση του 18χρονου επιθετικού που αγωνίζεται στον Παναιγιάλειο. Η περίπτωση του νεαρού άσου είναι δύσκολη, όμως δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να σημειωθούν εξελίξεις. Στα της προετοιμασίας μετά το ρεπό λόγω Πρωτοχρονιάς σήμερα υπάρχει επιστροφή στο γή-

Τ

πεδο, ενώ για μεθαύριο Σάββατο 5 Ιανουαρίου έχει κλειστεί φιλικό με την Εράνη στα Φιλιατρά λόγω του ότι δεν υπάρχει πρωτάθλημα το προσεχές Σαββατοκύριακο. Επόμενη επίσημη αγωνιστική υποχρέωση για τους πρωτοπόρους του 6ου ομίλου της Δ' Εθνικής, την Κυριακή 13/1 με τον Εθνικό Μελιγαλά εκτός έδρας.

1 14 21 36 39 43 +35

10η αγωνιστική Αποτελέσματα 1ος όμιλος

Πηνεία - Πρόοδος Κ. Θύελλα - Κουτσοχέρα Άφοβος - Αίολος Βρίνα- Λάνθι Ανδρίτσαινα - Πουρνάρι Ρεπό ο ΑΟ Μαγούλας

1-1 1-0 0-0 1-0 3-0 2ος όμιλος

Κορυφή - Αναγέννηση Αμ Καπελέτο - Πρίγκιπες Φίλιππος - Πήγασος Αγ. Μαύρα - Πηνειακός Απόλλων Γ. - Αρετή Ρεπό το Περιστέρι

2-1 4-3 4-0 3-2 0-2 Βαθμολογία Σε 10 αγώνες 1ος όμιλος

Κ. Θύελλα Πρόοδος Λάνθι Κουτσοχέρα Πηνεία Μαγούλα Βρίνα Άφοβος Ανδρίτσαινα Αίολος Πουρνάρι

21-3 17-14 14-7 12-5 17-13 12-15 12-17 9-12 15-20 6-18 5-18

25 19 18 15 15 13 12 11 9 5 2

2ος όμιλος Καπελέτο 22-12 22 *Φίλιππος 19-6 19 Πηνειακός 13-15 16 Αρετή 21-15 16 Απόλλων Γ. 18-9 15 Πήγασος 21-14 13 9 Αγ. Μαύρα 21-26 *Πρίγκιπες 15-25 7 Αναγέννηση 16-25 7 Περιστέρι 12-21 6 Κορυφή 10-22 5 *Ο Πήγασος ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς *Με αστερίσκο οι ομάδες που έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο


18 ÐÝìðôç 3 Éáíïõáñßïõ 2013

Ãýñéóå óåëßäá ï Ïëõìðéïíßêçò Τα κλειδιά στον Λεονάρντο Κουράτολο ο οποίος προσέλαβε τον Νίκο Βουρνά

ΑΟΛΑΠ

ÊïíôÜ óôá ðáéäéÜ ôùí ðõñüðëçêôùí

Ç ðñþôç ðñïðüíçóç ôïõ 2012 åðéöýëáóóå íÝï çãÝôç óôá äéïéêçôéêÜ ôïõ Ïëõìðéïíßêç êáé íÝï ðñïðïíçôÞ. έα σελίδα γυρίζει ο Ολυμπιονίκης. Μια νέα προσπάθεια ξεκινάει από το μηδέν. Για την ακρίβεια, υπό του μηδενός, καθώς η ομάδα της Αρχαίας Ολυμπίας βρίσκεται κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, σε κατάσταση ημιδιάλυσης, χωρίς προπονητή, με παίκτες χωρίς ηθικό, οι οποίοι είχαν

Ν

να προπονηθούν δέκα μέρες και έντονο οικονομικό πρόβλημα. Όλα αυτά ξεπεράστηκαν, καθώς ο χορηγός της ομάδας, ο Λεονάρντο Κουράτολο, αποφάσισε να μπει δυναμικά στα πράγματα, αναλαμβάνοντας ουσιαστικά τις τύχες της ομάδας. Σύντομα μάλιστα θα γί-

νουν και εκλογές, στις οποίες ο Κουράτολο θα αναλάβει και τυπικά την ομάδα. Ο Ιταλός επιχειρηματίας ανέλαβε πληρωμές των παικτών, ενώ ταυτόχρονα προχώρησε και την περίπτωση του Νίκου Βουρνά, η οποία είχε μείνει στάσιμη. Χθες το απόγευμα, το Δ.Σ. του Ολυμπιονίκη, παρουσίασε τον

νέο προπονητή της ομάδας, τον πολύπειρο Νίκο Βουρνά, ίσως ό,τι καλύτερο κυκλοφορούσε αυτή τη στιγμή στην πιάτσα. Μάλιστα όμως αποκάλυψε ο κ. Κουράτολο, τις επόμενες μέρες ο Ολυμπιονίκης θα ενισχυθεί και με έναν τουλάχιστον ακόμα παίκτη, έναν ψηλό.

Ο Καπράλος εκπροσωπεί το μπάντμιντον

Τ

ο περασμένο Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές από τα σωματεία-μέλη της ομοσπονδίας μπάντμιντον για την ανάδειξη του

εκπροσώπου της στην ΕΟΕ. Οι αρχαιρεσίες έγιναν στις εγκαταστάσεις της Ολυμπιακής Ακαδημίας, όπου διέμειναν και οι εκπρόσωποι των σωματείων. Μοναδικός υποψήφιος ο Σπύρος Καπράλος, νυν Πρόεδρος της ΕΟΕ, ο οποίος και τελικά ψηφίστηκε από όλο το ελληνικό μπαντμιντον. Από πλευράς Φιλαθλητικού παρών έδωσε και ψήφισε ο Πρόεδρος Παναγιώτης Εξαρχόπουλος, που είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τους εκπροσώπους και των άλλων σωματείων αλλά και πρόσωπα υψηλού κύρους που ασχολούνται με τα αθλητικά δρώμενα και ιδιαίτερα με το ελληνικό μπαντμιντον. Να σημειωθεί ότι σε όλη την διαδικασία του διημέρου παρευρισκόταν και η Αμαλία Βαρδινογιάννη, σύζυγος του κ. Καπράλου. Στο τέλος όλοι οι παρευρισκόμενοι προσήλθαν σε γεύμα και αναμνηστικές φωτογραφίες. Σιγά σιγά η περιοχή μας γίνεται σοβαρός πυρήνας του ελληνικού μπάντμιντον αν συνυπολογίσει κανείς και το προπονητικό καμπ της Εθνικής Ομάδας που θα διοργανωθεί στην Αρχαία Ολυμπία από τις 2 έως τις 7 Ιανουαρίου.

Αυτή ήταν η έκτη συνεχόμενη πρωτοχρονιά, στην οποία η ΑΟΛΑΠ μοιράζει δώρα στα παιδιά των πυρόπληκτων χωριών της Σμέρνας, της Αρτέμιδας και της Μακίστου. Έτσι λοιπόν η ΑΟΛΑΠ με την ευγενική χορηγία των καταστημάτων COMFUZIO των αδελφών Καλογερόπουλοι μοίρασε δώρα και πάνω απ' όλα χαμόγελα στα παιδιά. Η αφορμή να ξεκινήσει αυτή η δράση, οφείλεται στο ότι η ΑΟΛΑΠ εκτός της κοινωνικής της ευαισθησίας, είναι δεμένη συναισθηματικά με αυτές τις περιοχές, καθώς έχουν λάβει χώρα πάμπολλοι αγώνες. Παρόντες σε αυτή την κοινωνική δράση της ΑΟΛΑΠ, ήταν ο πρόεδρος Μιχάλης Αποστολόπουλος, το μέλος του Δ.Σ. Σπύρος Σπυρόπουλος, τα μέλη της λέσχης Θοδωρής Αποστολόπουλος (ο οποίος είχε ντυθεί Αι Βασίλης με βοηθούς τις κόρες του Αθηνά και Γεωργία),ο Κώστας Καστής, ο Βασίλης Τουμπέκης. Επίσης, παρόντες ήταν οι πρόεδροι Σμέρνας Γιάννης Θεοδωρόπουλος, Αρτέμιδας Βασίλης Κυριακόπουλος, Μακίστου Επαμεινώνδας Πόθος, καθώς και αρκετοί κάτοικοι των χωριών.

Õðåñßùí

Το Δ.Σ. του ΥΠΕΡΙΩΝΑ Αμαλιάδας, το τεχνικό team και οι αθλητές του συλλόγου , θέλουν να εκφράσουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια, στον αθλητή του συλλόγου Γιώργο Μητρόπουλο-Σταυρόπουλο και στην οικογένεια του , για τον θάνατο του αγαπημένου τους πατέρα Παναγιώτη.


19 ÐÝìðôç 3 Éáíïõáñßïõ 2013

Áðü Üëëï ðüóôï; Στο σημαντικό παιχνίδι της περασμένης αγωνιστικής ανάμεσα στον Ξενοφώντα Κρεστένων και τον ΠΑΟ Βάρδας, παρατηρητής αγώνα είχε οριστεί ο Γιώργος Κόττας. Για όσους δεν γνωρίζουν ο κ. Κόττας κατά το παρελθόν είχε να επιδείξει αξιόλογη παρουσία σαν ποδοσφαιριστής στον Αλφειό Επιταλίου καθώς και σε άλλες τοπικές ομάδες, ενώ έχει διατελέσει και πρόεδρος στους "πράσινους". Σε ότι έχει να κάνει με το άμεσο μέλλον, αν και ο ίδιος αποφεύγει να πει το παραμικρό έγκυρες πληροφορίες τον φέρνουν να αναμειγνύεται ενεργά στις προσεχείς εκλογές της ΕΠΣ Ηλείας. Ίδωμεν… Π.Η.

ος… Αρκετός κημόέραςσμλόγω των εορτών, αρκετός

της ένου ΣαββάΠαρά το εργάσιμο ευμα του περασμ όγ απ το ς υ πο ος παρακολουθώντα ήταν ο κόσμ δο Κατακόλου πε γή Αο ρα στ τέ ε Ασ ηκ ν του βρέθ ναύτη με το του τοπικού Αργο τους την αναμέτρηση ιδιαιτερότητες, με υ το ς κέ δι τις με έι ίδ ας ντ ιχν οκληρώνο μαλιάδας. Πα υν με σκορ 1-2 ολ ίζο ρδ . κε ρο το γύ ο να "βυσσινί" υς για τον πρώτ Η. Π.Η υποχρεώσεις το τσι αήττητοι τις

Τυχερή η νέα χρονιά! Το καταλαβαίνεις απ' την πρώτη της μέρα. Τρίτη και 2013...

"Ποδόσφαιρο" κι "επενδυτής", ασυμβίβαστοι όροι Μερικές φορές μου αρέσει να παίζω με τις λέξεις, ωστόσο πίσω από αυτό το Με τον Σοφοκλή διασκεδαστικό παιχνίδι, μπορεί να Φραγκογιαννόπουλο κρύβονται και αλήθειες, τόσο ουσιαστικές και τόσο χρήσιμες, που κανείς δεν μπορεί να τις ανακαλύψει ψάχνοντας ολόκληρα εικοσιτετράωρα. Τις τελευταίες μέρες συζητούσα με φίλο και συνάδελφο αν μια χορηγία ή μια παροχή τεχνικών υπηρεσιών όπως σχεδιάζει να κάνει ο Γιώργος Γκάμαρης στον Πανηλειακό (ο ίδιος τα είπε αυτά), συνιστούν λόγο για να του προσδώσουν τον τίτλο του επενδυτή. Κατά μια έννοια, συνδυάζοντας και κάποιες άλλες δραστηριότητες στην περιοχή, όπως και ο ίδιος είπε, συνιστούν μιας πρώτης τάξεως επένδυση. Με τη μόνη διαφορά ότι δεν πρόκειται για επένδυση γύρω από το ποδόσφαιρο. Επενδυτής άλλωστε είναι εκείνος που θα βάλει δέκα δραχμές, με σκοπό μετά από κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα να βγάλει έντεκα. Αυτός είναι ο επενδυτής και ανατρέχοντας στην ιστορία του ποδοσφαίρου, εδώ της Ηλείας ας πούμε, δυσκολεύομαι να βρω επενδυτή. Ο Σταυρόπουλος, δεν έβγαλε λεφτά. Κι αν έβγαλε, αυτά ήταν λιγότερα από εκείνα που έβαλε. Χρηματοδότης ήταν στον Πανηλειακό. Και αν έκανε και διαφήμιση της εταιρείας του, δεν σημαίνει αυτό ότι ήταν επένδυση στο ποδόσφαιρο. Ο Πανόπουλος είναι επενδυτής με τη γενική έννοια του όρου. Έχει εταιρείες, φτιάχνει ξενοδοχεία, τα διαφημίζει με τις ομάδες, αλλά τα λεφτά δεν θα τα βγάλει από το ποδόσφαιρο. Ούτε κι ο Ντάβαρης έβγαλε τίποτα λεφτά από τον Πανηλειακό, παρά μόνο έβαλε, ούτε κι ο Παναγιωτόπουλος, ούτε ο Κουράτολο από τον Αστέρα, ο Κοντάρης ή ο αείμνηστος ο Γκουβίτσας. Πολύ απλά γιατί καταλήγω στο εξής συμπέρασμα. Ποδόσφαιρο και επενδυτές, είναι έννοιες ασυμβίβαστες. Για την ακρίβεια το ελληνικό ποδόσφαιρο, με τη δομή και τη διάρθρωση που έχει, τις προοπτικές που δίνει, δεν ευνοεί καμία επένδυση, αντίθετα τη χαντακώνει. Το όλο σύστημα αξιολόγησης (ΕΠΟ, διαιτησία), προβολής και μάρκετινγκ (Σούπερ Λιγκ, Φούτμπολ Λιγκ), ελέγχου (Πολιτεία), αξιοποίησης της δυναμικής των προϊόντων από το στοίχημα (μονοπώλιο ΟΠΑΠ) κ.α., είναι απαρχαιωμένο, ξεπερασμένο και απαγορεύει κάθε σκέψη για επένδυση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Επομένως και στην προκειμένη περίπτωση, είναι προτιμότερο να αναζητάμε χρηματοδότη, διαφημιζόμενο, πρόεδρο κ.οκ., οτιδήποτε άλλο πέρα από επενδυτή. Επενδυτή με τη στενή έννοια του όρου…

Θυμήθηκαν τα παλιά Στα Κρέστενα βρέθηκαν την περασμένη Κυριακή οι Μάνος Πάπαρης και Τάσος Κουτσογιαννάκης, ποδοσφαιριστές που κατά το παρελθόν έχουν να επιδείξουν σημαντική καριέρα στον Ξενοφώντα αλλά φέτος απουσιάζουν λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Αμφότεροι είχαν μια καλή ευκαιρία να συναντήσουν πρώην συμπαίκτες και φίλους παρακολουθώντας και το ματς με τη Βάρδα, ενώ στη φωτογραφία διακρίνονται με την Ευαγγελία Αδαμόπουλου γραμματέα του Ξενοφώντα. Π.Η.

Ατρόμητος με τους πρωτοπόρους Με δεδομένο ότι ο ΠΦΟ Πανόπουλου ήταν ούτως ή άλλως το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλο, ο τίτλος της ευχάριστης έκπληξης δίνεται στον Ατρόμητο Λάππα. Έχοντας συλλέξει τις εμπειρίες όλων των προηγούμενων χρόνων και αφού πέρσι έσωσε στο φινάλε την... παρτίδα, το σύνολο της Αχαΐας ετοιμάζεται για την άνοδο στη Γ' Εθνική. Μέχρι στιγμής πραγματοποιεί αήττητη πορεία, ενώ είναι η μοναδική ομάδα που έχει υποχρεώσει σε... γκέλα τους πρωτοπόρους.


ψάχνετε για... ÆÇÔÏÕÍÔÁÉ ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ κοπέλες για εργασία ως barwoman σε ελληνάδικο club στην περιοχή του Πύργου. Εργασία καθημερινή ή τριήμερη. ΤΗΛ: 6944523344 (ΜΑ 8024) ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ - Η; ή ψάχνεις δουλειά; ή θέλεις συμπλήρωμα στο εισόδημα σου; Θέλεις νόμιμα αφορολόγητο εισόδημα; ΕΣΕΝΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ!! Κάθε Δευτέρα στον Πύργο, στην αίθουσα εκδηλώσεων του “ΕΠΑΡΧΕΙΟΥ” στις 19:30 κερνάμε καφέ και τα ΛΕΜΕ ΟΛΑ!! Έχουμε τη ΛΥΣΗ. Τηλ. Επικ. 6934604509 (ΜΑ8057) ΖΗΤΕΙΤΑΙ κοπέλα για το καφέ Απάγκιο, Πατρών 24. ΤΗΛ: 6974807041 (ΜΑ 8100)

ΖΗΤΕΙΤΑΙ κοπέλα για μπουφέ άνω των 22 ετών, με εμπειρία στο χώρο παρασκευής ροφημάτων για απογευματινή εργασία στο Cupa Cafe Πύργος. ΤΗΛ: 6981557919 (ΜΑ 8099) ΖΗΤΕΙΤΑΙ νέα με άριστη γνώση Αγγλικών, Η/Υ και μεταφορικό μέσο, για γραμματειακή υποστίριξη παρ τιμε, βιογραφικά στο e-mail py@otenet.gr στο Κατάκολο.(ΜΑ 8098) ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ νέοι - νέες για εξωτερική εργασία promotion καθημερινά 8πμ. Με 2:00μμ. Στο κέντρο του Πύργου. Βιογραφικά στο btao@otenet.gr (ΜΑ8097)

ÆÇÔÏÕÍ ΚΥΡΙΑ ελληνίδα ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων καθώς και για

δουλειά/σπίτι/οικόπεδο/αγροτεμάχιο/επαγγελματικό χώρο/μοτοσικλέτα/έπιπλα /ηλεκτρικές συσκευές/τεχνίτη/το χαμένο σας ζωάκι/το μελλοντικό σας σύντροφο  Åñãáóßá οικιακές εργασίες στην περιοχή του Πύργο. Τηλ. 6975707151 (ΜΑ8112) Ο ΓΙΩΡΓΟΣ αναλαμβάνει το μάζεμα των ελιών μισακό και μεταφορά καρπών δωρεάν. ΤΗΛ: 6995098890 (ΜΑ 8086) ΖΗΤΩ εργασία ως οδηγός, έχω δίπλωμα Ε' κατηγορίας ΤΗΛ: 6973837071 (ΜΑ8082) ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΣ ΖΗΤΩ ΕΡΓΑΣΙΑ σε οποιοδήποτε τμήμα τουριστικής μονάδας. Γνωρίζω αγγλικά, γερμανικά και ιταλικά. ΤΗΛ : 6976079219 (ΜΑ 8076) Κοπέλα από τη Γεωργία 29 ετών ζητεί δουλειά εσωτερική. Γνωρίζει καλά την Ελληνική γλώσσα και την Ελληνική κουζίνα. Τηλέφωνο 6943786209 και 6993715646 Κυρία από την Βουλγαρία αναλαμβάνει την φύλαξη ηλικιωμένων ή παιδιών

στην περιοχή Αμαλιάδας, Πηνείας και Πύργου. ΤΗΛ: 6983835177 (ΜΑ 8102) ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία πρωινή ή απογευματινή, για φύλαξη ηλικιωμένων (όλο το 24ωρο), φύλαξη παιδιών ή καθαρισμό σπιτιών. ΤΗΛ: 6945114869 (ΜΑ 8101) ΚΥΡΙΑ από Βουλγαρία 40χρόνων αναλαμβάνει την φύλαξη ηλικιωμένων εσώκλειστη 24ωρη. Περιοχή Αμαλιάδας και γύρω Χωριά. Τηλ. 6997517197 (ΜΑ 8092) ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ την περιποίηση και δημιουργία κήπων, καθαρισμό χορταριών και ότι άλλο έχει να κάνει με ευπρεπισμό εξωτερικών χώρων. Επίσης αναλαμβάνουμε και παντός είδους βάψιμο. Τιμές πολύ προσιτές. Πληρ. τηλ. 6977439512. ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιω-

μένων εσωτερική και 24ωρη στην περιοχή του Πύργου, Αμαλιάδας, Αθήνα, Πάτρα. Τηλ. 6994299761(ΜΑ8065) ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ τη μεταφορά και εξυπηρέτηση ηλικιωμένων και ανήμπορων ατόμων. Όπως ψώνια, νοσοκομείο κλπ. ΤΗΛ. 6984278513. (ΜΑ8063) ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ Ισπανικής και Γαλλικής γλώσσας ζητά ανάλογη εργασία σε φροντιστήριο. ΤΗΛ: 6909190253 (ΜΑ 8055) Μάγειρας με πείρα 25 χρόνια στο εξωτερικό ζητά ανάλογη εργασία. Τηλ. 6909190253 (ΜΑ8054) ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ το βάψιμο του σπιτιού σας, πόρτες, παράθυρα και κάγκελα, σε πολύ χαμηλές τιμές. ΤΗΛ: 6984278513 (ΜΑ 8052) Κυρία από Ρωσία ζητά εργασία ως σερβιτόρα, λαντζέρισσα, φύλαξη ηλικιωμέ-

νων ή παιδιών, οικιακές εργασίες στην περιοχή Αμαλιάδας. ΤΗΛ:6934438776 (ΜΑ 8051) ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων ή παιδιών. ΤΗΛ: 6992867885 (ΜΑ 8043) ΚΥΡΙΑ Ελληνίδα ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων. ΤΗΛ: 6974080991 (ΜΑ 8030) ΖΗΤΩ να προσέχω ηλικιωμένα άτομα ή παιδιά, βραδινές ώρες, στην περιοχή του Πύργου. Πλην 10.30 -12.30 ΤΗΛ: 6974471786 (ΜΑ 8028) ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων όλο το 24ωρο. ΤΗΛ: 6993285224 (ΜΑ 8018) ΓΥΝΑΙΚΑ με πείρα ζητά εργασία για την φροντίδα ηλικιωμένων στην περιοχή Πύργου. ΤΗΛ: 6993585490 (ΜΑ 8017)


Μικρές Αγγελίες

/ ÐÝìðôç 3 Éáíïõáñßïõ 2013

Áêßíçôá ÐÙËÇÓÅÉÓ ÁÊÉÍÇÔÙÍ ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα τριάρι διαμπερές 89τμ 3ου ορόφου κεντρικό Κοκκίνου 1. Τηλ: 26210 25355 (ΜΑ8091) ΠΩΛΕΙΤΑΙ γωνιακό Αγροτεμάχιο ποτιστικό 16.300τμ. στο κάμπο Φλόκα πλησίον Αγίας Μαύρας. Τηλ. 6945317258 (ΜΑ 8093) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ή ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ κατάστημα 140τμ. με όλο τον εξοπλισμό (γωνία Κων/πόλεως και Σαρανταπόρου Πύργος) Τηλ. 6974602729 (ΜΑ8087) ΠΩΛΕΙΤΑΙ 5,1 στρεμ. αγρόκτημα στην Αλφειούσα Ηλείας με περίφραξη, γεώτρηση και 80 τ.μ. οικοδομική άδεια 7/2011 σε τιμή ευκαιρίας.ΤΗΛ: 6932189673 (ΜΑ 8047) Πωλείται οικόπεδο 4,5 στρ. στη περιοχή Λιβαδάκια Αμαλιάδας, οικοδομήσιμο, Τιμή ευκαιρίας. Τηλ. 26220-26800 και 6972327628. (ΜΑ 8039) ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο 3.620 τ.μ. εντός οικισμού και αναδασμού, πλησίον της Ε.Ο. Πύργου - Αρχ. Ολυμπίας στην διασταύρωση Παλαιοβαρβάσαινας. Ελκυστικοί όροι δόμησης και ελεύθερο για κάθε χρήση. ΤΗΛ: 6973052133 (ΜΑ 7995) ΠΩΛΕΙΤΑΙ όροφος 240 τ.μ. στην Αμαλιάδα. Τιμή συζητήσιμη. ΤΗΛ: 6985777504 (ΜΑ 7964) ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 5 στρέμματα στην περιοχή Λιβαδάκια Αμαλιάδας, οικοδομήσιμο, περιλαμβάνοντος και γεώτρηση. Τιμή ευκαιρίας. ΤΗΛ: 6974858763 (ΜΑ 7898) ΠΩΛΕΙΤΑΙ στη Ζαχάρω διαμέρισμα 130 τ.μ., 3 υπνοδωμάτια, 2 μπάνια, μεγάλο σαλόνι, άριστη κατάσταση. Τιμή ευκαιρίας. ΤΗΛ: 2625061221, 6937485373 (ΜΑ 7891) ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 7,300 στρεμ. στο Κατσικάρι. Τιμή 190.000Ε.ΤΗΛ: 6932873413 (ΜΑ 7882)

ÅÍÏÉÊÉÁÓÅÉÓ ÁÊÉÍÇÔÙÍ ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ πλήρως επιπλωμένο

διάρι 1ος όροφος 55τμ. σε μονοκατοικία. Με αυτόνομη θέρμανση χαμηλά κοινόχρηστα, στην οδό Μπελούση-Πύργος. Τηλ. 6997794912-2621061403 (ΜΑ 8094) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα 4ος όροφος επιπλωμένη, φρεσκοβαμένη, μεγάλη βεράντα στο κέντρο του Πύργου, Πλησίον Εμπορικής Τράπεζας, ενοίκιο 220€. Τηλ.: 2621025011,6938 990613,6932924343. (ΜΑ8068) ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ 2 δυάρια καινούρια Αγ. Σπυρίδωνος και Χαριλάου Τρικούπη στον Πύργο. Τιμή 280€, χωρίς κοινόχρηστα. ΤΗΛ. 6937150208. (ΜΑ8069) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ: διαμέρισμα τριάρι 5ου ορόφου, πλήρως ανακαινισμένο με κεντρική θέρμανση στον Πύργο. Τιμή 270 ευρώ το μήνα. ΤΗΛ: 6942952335. (ΜΑ 8037) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι πλήρως επιπλωμένο Γ' ορόφου στην Πατρών και Παπαφλέσσα. ΤΗΛ: 6947601235, 6947601236 (ΜΑ 8011) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι ρετιρέ καινούργιο με μεγάλες βεράντες στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου. ΤΗΛ: 6947601235, 6947601236 (ΜΑ 8010) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στην Γαστούνη 2άρι καινούργιας κατασκευής με αυτόνομη θέρμανση πλησίον κεντρικής πλατείας Γαστούνης χωρίς κοινόχρηστα με κλειστό πάρκινγκ. ΤΗΛ: 6946465214, 6981150330 (ΜΑ 8001) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι ρετιρέ πλήρως επιπλωμένο απέναντι από την είσοδο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου. ΤΗΛ: 2621030503 (ΜΑ 79925)

μένο, 2 κλιματιστικά, τέντες, διαμπερές χωρίς επιβάρυνση νερού. Δεκτή η συγκατοίκηση 2 φοιτητών. ΤΗΛ: 6942973988, 6945563432 (ΜΑ 7983) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριαμισάρι διαμέρισμα 90 τ.μ. επί της οδού Παπαφλέσσα 45 στον Πύργο. ΤΗΛ: 2621022284 ώρες 10:00 π.μ. 12:00 μ.μ. και Οικίας 2621033173 (ΜΑ 7979) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 61 τ.μ. αυτόνομο 3ου ορόφου στον Πύργο, Διάκου 2. ΤΗΛ: 6938886579 (ΜΑ 7967)

6976896183 Μ.Α 7922 ΛΕΧΑΙΝΑ - Ενοικιάζεται κατάστημα 85 τ.μ. αυτόνομη θέρμανση, WC, τρίφατσο, κατάλληλο για γραφείο, ιατρείο, φροντιστήριο, γυμναστήριο, πιτσαρία κλπ., οδός Ελ. Δημάκη 27, πλησίον ΙΚΑ. ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ8087)

ÅÐÁÃÃÅËÌÁÔÉÊÇ ÓÔÅÃÇ ΠΩΛΕΙΤΑΙ Επιχείρηση CAFΕ-BAR στην κεντρική Πλατεία Γαστούνης, τριετούς λειτουργίας, με σταθερή πελατεία. Τιμή συζητήσιμη Μόνο σοβαρές προτάσεις. Τηλ.: 6978820196 (ΜΑ8067) ΠΩΛΕΙΤΑΙ περίπτερο στις εργατικές κατοικίες Πατρών. ΤΗΛ: 6984897180 (ΜΑ 8050)

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα 3άρι με αυτόνομη θέρμανση χωρίς κοινόχρηστα. Επτανήσου 88 Αμαλιάδα. ΤΗΛ: 6978542681, 6937604919 (ΜΑ 7959)

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ επαγγελματικός χώρος 170 τ.μ. συν πατάρι, σε κεντρικό σημείο στα Λεχαινά, οδός Πολυτεχνείου. ΤΗΛ: 6977601313 (ΜΑ 8029)

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ 2άρι 1ου ορόφου καινούργιας κατασκευής με αυτόνομη θέρμανση. Πλησίον ΤΕΙ Πύργου. Ρήγα Φεραίου πάροδος Forum. ΤΗΛ: 6977991599 (κος Κώστας) (ΜΑ 7942)

ΛΕΧΑΙΝΑ: Ενοικιάζεται στην κεντρική πλατεία κατάστημα 30 τ.μ. ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ 7954)

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, διαμέρισμα 2άρη Α ορόφου, εσωτερικό με μεγάλο ακάλυπτο, στην πλατεία ΚΟΛΙΑΤΣΟΥ πλησίον φοιτητικής εστίας Πατησίων.Πληροφορίες Τηλ. 6945 311429 (ΜΑ 7934)

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ 2άρι και 3άρι 1ου ορόφου καινούριας κατασκευής με αυτόνομη θέρμανση. Πλησίον ΤΕΙ Πύργου Ρήγα Φεραίου πάροδος FORUM. Πληροφορίες κος Κώστας ΤΗΛ: 6977991599 (ΜΑ 7990)

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 55 τμ. 1ος όροφος στην πρόσοψη με μπαλκόνια, κεντρική θέρμανση , ασανσέρ . Κατάλληλο για ιατρείο ή για οποιαδήποτε άλλη επαγγελματική χρήση. Διεύθυνση: Μπότσαρη 5 πάροδος Γερμανού .Τηλ. 6938990613, 6932924343 ΜΑ7926

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 95 τ.μ., 2ου ορόφου, οδός Καραϊσκάκη 41, πλησίον ΤΕΙ, πλήρως επιπλω-

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 2μισάρι 54 τ.μ. περιοχή Σεπόλια, Αθήνα. Πλησίον Μετρό και Σχολείων. Τηλ

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Cafe στην πλατεία Δικαστηρίων, λόγω συνταξιοδοτήσεως. Τιμή Λογική. ΤΗΛ: 2621032284 (ΜΑ 7972) Πωλείται ψησταριά στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, τηλ. 6986116305 ΜΑ7920 ΠΩΛΕΙΤΑΙ κουρείο με εξασφαλισμένη πελατεία Πατρών 53 ή πωλείται εξοπλισμός ένας λουτήρας, 2 πάγκοι κουρέματος, 1 καρέκλα ξυρίσματος, 1 καρέκλα κουρέματος, δυο καθρέπτες, ένας καναπές με τραπεζάκι, ένα γραφείο και 1 καρέκλα γραφείου. Τηλ.: 6978105924 (ΜΑ 7866) ΠΩΛΕΙΤΑΙ λόγω αλλαγής επαγγέλματος κατάστημα στο Πύργο κέντρο απόκεντρο μίνι μάρκετ (αλλαντικά - τυροκομικά - κατεψυγμένα). Διαθέτει πρατήριο άρτου, άδεια πώλησης τσιγάρων, άδεια πώλησης αθηναϊκών εφημερίδων και περιοδικών και άδεια φωτοτυπικού μηχανήματος. Σταθερή πελατεία. Μόνο σοβαρές προτάσεις. Τηλ.: 6944262692 (ΜΑ 7863)

ÄéÜöïñá ΠΩΛΕΙΤΑΙ σανός τριφύλλι μονοετές και βρώμη αρίστης ποιότητας και φετινής εσοδείας. ΤΗΛ: 6944862702 (ΜΑ 8002)

τικός για πίτσες, 1,00μ x 1,00μ CERGAS. Τιμή 500,00€. Τηλ. 6944755055(ΜΑ8090)

ΖΗΤΩ να αγοράσω φούρνο πίτσας μονό μέχρι και 4 θέσεις. Μόνο σε καλή κατάσταση. ΤΗΛ: 6970200071 (ΜΑ 7951)

ΛΕΧΑΙΝΑ πωλούνται ψυγείο επαγγελματικό 2μ. μπακαλικής, μηχανή 3 ετών, 2 γόνδολες 3 μέτρων η κάθε μία, ράφια τοίχου 18μ. Χ 2,30μ. Τιμή όλων 1.800 € .ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ 8088)

Πωλείται ψυγείο επαγγελματικό βιτρίνα 2,50 μέτρα για Σούπερ Μάρκετ- τρίπορτο, τυριέρα κλπ. Τλ. 2621033173 (ΜΑ8109)

ΒΡΕΘΗΚΕ σκύλος ράτσας Ιρλανδικό Σέττερ σε περιοχή της Σπιάτζας πληροφορίες κ. Κώστας. Τηλ. 6977780463 (ΜΑ8080)

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ κουταβάκια γερμανικοί ποιμενικοί καθαρόαιμα σε προσιτή τιμή. Τηλ. 6934 698354 ΠΩΛEIΤΑΙ αυτοκινούμενη καντίνα και ολόκληρος εξοπλισμός παραλίας σε τιμή ευκαιρίας. Τηλ: 6975618416 (ΜΑ8108) ΠΩΛEIΤΑΙ φούρνος επαγγελμα-

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ πρόβατα διάφορες διασταυρώσεις, γεννημένα, ετοιμόγεννα και έγκυα σε προσιτές τιμές. Τηλ. 6972409119 περιοχή Ανδραβίδας. (ΜΑ 8077) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ κριάρια καθαρόαιμα Γαλλικά. ΤΗΛ: 6946149796 (ΜΑ 8074)

ΒΟΤΑΝΟΛΟΓΟΣ ειδικευτείς εις το εξωτερικό αντιμετωπίζει με νέες θεραπευτικές μεθόδους: ΨΩΡΙΑΣΗ, ΟΣΦΥΟ-ΙΣΧΥΑΛΓΙΑ, ΟΣΤΕΟΑΡΘΡΙΤΙΔΑ ΓΟΝΑΤΟΥ, ΚΗΛΗ ΜΕΣΟ-ΣΠΟΝΔΥΛΙΟΥ ΔΙΣΚΟΥ (ΑΥΧΕΝΑ - ΜΕΣΗ) ΙΓΜΟΡΙΤΙΔΑ και ΑΣΜΑ. Με ορατά αποτελέσματα. Τηλέφωνο. 6973853478. www.dimitraskondra.gr (ΜΑ8064) ΠΩΛΕΙΤΑΙ εξώπορτα ξύλινη μασίφ με παραπέτι και ένας μπουφές, μασίφ ξύλο για σαλόνι σε τιμή ευκαιρίας. Τηλ. 6944185046 (ΜΑ8060) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ δύο θηλυκά πουλάρια, φυλή Ανδραβίδας, 6 μηνών. Ανδραβίδα. ΤΗΛ: 6989365513 (ΜΑ 8032) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ή αγοράζονται καυσόξυλα τοις μετρητοίς. ΤΗΛ:

21

ÌáèÞìáôá

ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ δύο διαμερίσματα, Ελλης 35 στην Αμαλιάδα και επιπλωμένα. ΤΗΛ: 6947276738, 6972046131 (ΜΑ 7960)

Για δύο φοιτητές/τριες ενοικιάζεται πλήρως επιπλωμένο και εξοπλισμένο διαμέρισμα 100 τ.μ., Γ' ορόφου, κεντρικό στον Πύργο. ΤΗΛ: 6947601235, 6947601236 (ΜΑ 7941)

w w w . p r o t i n e w s . g r

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΚΗΠΟΥΣ ΚΑΙ ΧΩΡΑΦΙΑ. ΤΗΛ. 6984768540, 2621022586 (ΜΑ 5396) 6975967682 (ΜΑ 8022) ΧΑΘΗΚΕ Επανιέλ Μπρετόν τρικολόρε στην περιοχή Χαλικιάτικα Πύργου. ΤΗΛ: 6940132366 (ΜΑ 8019)

Γερμανικών μαθήματα παραδίδει καθηγητής με σπουδές στη Γερμανία, όλα τα επίπεδα, τιμές προσιτές. Τηλέφωνο 6948394707) Καθηγήτρια Αγγλικών με πολυετή πείρα παραδίδει μαθήματα όλων των επιπέδων σε λογικές τιμές. Τηλ 6979865756 Μ.Α.7923 ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ προετοιμάζει μαθητές ΕΠΑΛ για πανελλαδικές εξετάσεις: Α) Κύκλου Ηλεκτρολογικού (Ηλεκτρικές Μηχανές Ηλεκτροτεχνία ΙΙ) Β) Κύκλου Ηλεκτρονικού (Συστήματα Εκπομπής και Λήψης - Ψηφιακά) . ΤΗΛ: 6973543268 (ΜΑ 7962) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ κλασσικής Φιλολογίας παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου Λυκείου. Διαθέτει εμπειρία σε συνεργασίες με μαθητές που έχουν δυσλεξία ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Παρέχονται σημειώσεις. Τιμή λογική. ΤΗΛ: 6938849132 (ΜΑ 7968)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα στα αντικείμενα Ανάπτυξη εφαρμογών σε προγραμματιστικό περιβάλλον, Αρχή Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Αρχή Οικονομικής Θεωρίας, Γλώσσες Προγραμματισμού, Τιμή προσιτή (κ. Ντίνα). Τηλ. 26220921386948092784 (ΜΑ8111) ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ πανεπιστημίου με διδακτική πείρα παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου σε Μαθηματικά - Φυσική - Χημεία, τιμές προσιτές. Τηλ. 6945631817 (ΜΑ 8103) Φιλόλογος παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου, παρέχοντας δωρεάν ώρες για επαναλήψεις και διαγωνίσματα.Τηλέφωνο επικοινωνίας 6976836118. (ΜΑ8096) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ φιλόλογος παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού , Γυμνασίου, Λυκείου, παρέχονται σημειώσεις. Τιμές πολύ χαμηλές. Τηλ:. 6934265950(ΜΑ8079) ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα και σε γκρουπ (2-3 ατόμων) σε τιμές φροντιστηρίου σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου στον Πύργο. ΤΗΛ: 6932266843 (ΜΑ 8075) ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ μαθήματα Αγγλικών όλη τη εβδομάδα και τα Σαβατοκύριακα, τιμή 4,00€ την ώρα. Τηλ. 6975600263 (ΜΑ8064) Καθηγήτρια μαθηματικών απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πατρών παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές στην ευρύτερη περιοχή Αμαλιάδας. Τιμές προσιτές. Τηλέφωνο επι-

κοινωνίας 6979458207 (ΜΑ 8056) ΚΟΠΕΛΑ 27 ΕΤΩΝ, ΑΠΟΦΟΙΤΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΜΕΓΑΛΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ, ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, ΣΕ ΛΟΓΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ. ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6989408944. (ΜΑ 8049) ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ φιλόλογος παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου. Τιμές προσιτές. ΤΗΛ.: 6979512910. (ΜΑ 8042) ΔΑΣΚΑΛΑ αναλαμβάνει τη μελέτη καθώς και τη φύλαξη παιδιών δημοτικού . Τιμές λογικές 6987262380. ΜΑ8035 ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Αγγλικών με πολυετή φροντιστηριακή πείρα παραδίδει μαθήματα για όλα τα επίπεδα σπουδών. Ιδιαίτερη εμπειρία στα μαθήματα ενηλίκων. ΤΗΛ: 6947828087 (ΜΑ 8021) ΦΥΣΙΚΟΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου. Τιμές προσιτές. ΤΗΛ: 6978550387 (ΜΑ 8016) ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ μαθήματα Ιταλικών και Ισπανικών σε χαμηλές τιμές. ΤΗΛ: 6987396723 (ΜΑ 8012) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Γερμανικών με μεγάλη φροντιστηριακή εμπειρία παραδίδει μαθήματα σε όλα τα επίπεδα. Προετοιμασία για όλες τις εξετάσεις. Δίδακτρα οικονομικά. ΤΗΛ: 6974078429 (ΜΑ 8009) ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ αριστούχος, στην περιοχή του Πύργου, με προηγούμενη διδακτική εμπειρία, αναλαμβάνει την σχολική προετοιμασία παιδιών Δημοτικού Σχολείου, σε πολύ προσιτές τιμές. ΤΗΛ: 6995381193 (ΜΑ 8008) ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ απόφοιτος Πανεπιστημίου Πατρών αναλαμβάνει να διαβάζει μαθητές Δημοτικού Σχολείου. Τιμές προσιτές με το πρώτο μάθημα ΔΩΡΕΑΝ! ΤΗΛ: 6986650365 (ΜΑ 7996) ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ αναλαμβάνει την φύλαξη παιδιών και παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά δημοτικού σε χαμηλές τιμές. ΤΗΛ: 6987396723 (ΜΑ 7994) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Ιταλικής γλώσσας παραδίδει μαθήματα σε μαθητές οποιασδήποτε ηλικίας και οποιουδήποτε επιπέδου καθώς επίσης και εντατικά μαθήματα σε φοιτητές για την απόκτηση του Β2 κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας. Τιμές φροντιστηρίου. ΤΗΛ: 6936527015 (ΜΑ 7993)


22

Μικρές Αγγελίες

w w w . p r o t i n e w s . g r

AUTO-SAME ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

áðï ôï 1969

ΚΕΝΤΡΙΚΟ: ΑΛΦΕΙΟΥ 69, ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ (έναντι EXPRESS SERVICE) ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ: ΑΛΦΕΙΟΥ 68, τηλ.: 2621034728, κιν.: 6976642004, 6979677766 - glampropoulospyrgos@yahoo.gr

FORD FIESTA 2010, 1250 CC, full full extra, 1.900 km, καινούριο προσφορά 8.000 € TOYOTA YARIS 2008, 1300 CC, 5πορτο, A/C, Υδρ.τιμόνι, αερόσακοι, ABS, full extra. DAEWOO MATIZ ασημί CABRIO προσφορά 1.500 € DAIHATSU TERIOS μοντ. 2001 full extra 4.500 € CITROEN SAXO 1100 CC 2001, A/C, ηλεκτρ. παράθ. - κλειδ. Αερόσακ. κ.α. , λευκό 2.000 € BMW 330 2008 ελληνικό coupe, 260 Hp, μπεζ δέρμα, οροφή, 18.800 km FULL - FULL EXTRA σαν καινούριο ΠΡΟΣΦΟΡΑ 19.990 € TOYOTA AVENSIS 1600 CC 7/08, ζάντες αλουμ., clima, 4 ηλεκτρ. παράθ., αερόσακοι, clima, full extra άριστο 8.999 € TOYOTA COROLLA sedan 1600 CC, 11/08, μαύρο, full extra άριστο ALFA ROMEO 147 2006 5πορτο, ζάντες αλουμινίου, ηλεκτρ. παραθ., clima, όλα ηλεκτρ. Άριστο RENAULT MEGANE coupe ασημί, 2001, 1400 CC άριστο full extra 3.000 € OPEL CORSA 1200 CC, μοντ. 2000, A/C, Υδρ. τιμόνι, ζάντες κ.α. 3.000 € CITROEN SAXO 2001, ασημί, 5πορτο, A/C, ζάντες αλουμ., ηλεκτρ. παράθ. κ.α. , 3.000 € PEUGEOT 206 5πορτο, 01, ασημί, μεγάλη ηλιοροφή, A/C, Υδρ. τιμόνι, αερόσακοι κ.α. 3.000 € CHEVROLET AVEO μαύρο 5πορτο, 04, 1100 CC, A/C, Υδρ. τιμόνι, αερόσακοι κ.α. full extra DAEWOO MATIZ 01, A/C, Υδρ. τιμόνι, ηλεκτρ. παράθυρα κ.α. NISSAN MICRA 1000 CC, 99, A/C, ζάντες αλουμ., κοτσαδόρο κ.α. FIAT RUNTO GT TURBO Λευκό, 1400 CC, 96 1.800 € TOYOTA AURIS UNIQUE 1600 cc, 5πορτο, 2008 2 ζωνικό clima, ζάντες αλουμινίου, καινούρια λάστιχα, ηλεκτρικά παράθυρα κλειδαριές, αερόσακους κ.α. 8.800 ευρώ CITROEN C1 1000 cc, 2006 κόκκινο, υδραυλικό τιμόνι, ηλεκτρικά παράθυρα - κλειδαριές, ζά-

ντες αλουμινίου, καινούρια λάστιχα, κ.α. 5.500 ευρώ OPEL TIERA CABRIO TWIN TOP, 2005, σκληρή οροφή, 1.800 cc, 143 HP, ζάντες αλουμινίου, clima, ABS, αερόσακοι, όλα ηλεκτρικά, δέρμα κ.α. ΠΡΟΣΦΟΡΑ 5.000 ευρώ. SEAT TOLEDO 1600 cc, '93, ζάντες αλουμινίου, ηλιοροφή, προβολείς κ.α. 1000 ευρώ SEAT LEON TURBO 300 HP, ανάρτηση, ΄01, ζάντες αλουμινίου 17''αρες, καινούρια λάστιχα, clima, ABS, αερόσακους, TURBOTIMER, πρόγραμμα full extra, σε άριστη κατάσταση 5.800 ευρώ MERCEDES A140 μαύρο 2002, A/C, υδρ. Τιμόνι, αερόσακο, ABS, ζάντες αλουμινίου, κ.α. 4.900 ευρώ. LANCIA DELTA HF 2πορτο κίτρινη 1999, 1600 cc, ζάντες μόνο, δέρμα, clima κ.α. 2999 ευρώ MAZDA 6, 2300 cc, μαύρο, δέρμα, οροφή, 2005, ζάντες 18'', clima, όλα ηλεκτρικά ΠΡΟΣΦΟΡΑ 5.500 ευρώ OPEL CORSA 1200 cc, ασημί 2007, ζάντες αλουμινίου, A/C, ηλεκτρικά παράθυρα- κλειδαριές, κ.α. 6.900 ευρώ. ΜERCEDES CLK 200 compressor 1800 cc, (2 αυτ/τα) μαύρα, full extra. FORD FOCUS C MAX 1800 cc, 2005 ασημί, full extra 5.300 ευρώ SUZUKI swift 2006 μαύρο 5πορτο, 1300 cc, 16V, full extra, 6.500 ευρώ BMW 316, E46 1600 cc, ασημί, 2001, full extra, 5.800 ευρώ FORD FOCUS ST 2.500 cc, TURBO μαύρο άριστη κατάσταση SUBARU IMPREZA sti 2003, 350 HP, 6 ταχύτητες full extra 12.000 ευρώ NISSAN NAVARA '04, 4X4, 4πορτο, 133 HP, full extra, ζάντες αλουμινίου, A/C, υδρ. τιμόνι, κάλυμμα καρότσας κ.α. 10.500 ευρώ MERCEDES CLK 200 1.800 κυβικά, 2004 compressor 163 HP, δερμάτινο σαλόνι, ζάντες αλουμινίου, clima, ABS, αερόσακους, ABS, ηλεκτρικά παράθυρα - κλειδαριές, AVANTEARDE, ΠΡΟΣΦΟΡΑ 12.500 ευρώ MAZDA 323 1500 cc, μοντ. 2000, ζάντες αλουμινίου, A/C, ηλεκτρικά

παράθυρα, υδραυλικό τιμόνι C2 μαύρο CITROEN VTR 2006, Α/C, υδρ. τιμόνι, όλα ηλεκτρικά, ABS, αερόσακοι DIESEL FIAT PUNTO 2005, 1300 cc TURBO DIESEL FULL EXTRA DIESEL OPEL CORSA 1300 TURBO DIESEL FULL EXTRA (3 αυτ/τα) FORD FIESTA 1.700 cc TURBO DIESEL επαγγελματικό FIAT PUNTO '04-'05 TURBO DIESEL, FULL EXTRA, επαγγελματικό (3 αυτ/τα) FIAT GRANDE PUNTO 2007 full extra (ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ) FIAT GRANDE PUNTO 2006 full extra Βενζίνη (ΤΡΑΚΤΕΡ SAME Minitauv 60 HP υδραυλικό τιμόνι και φρέζα ROTAVATOR 60αρα) ΠΡΟΣΦΟΡΑ 6.300 ευρώ SMART 600 cc & 700 cc, 5 αυτ/τα σε διάφορα χρώματα, full extra όλα με ari condition, γυάλινη οροφή. ROVER 200, μοντ. '98, 1400 cc, 5πορτο κοντό, full extra, 2.900 τώρα 2.000 ευρώ. AUDI A4, 1600 cc, ασημί, χαμηλωμένο, ζάντες αλουμινίου, 2002, clima, ΑΒS, αερόσακοι, κ.α. ΠΡΟΣΦΟΡΑ 8.000 ευρώ. FIAT PUNTO DIESEL TURBO 2005, 1300 cc, 5πορτο, Α/C, full extra, 6.500 ευρώ. SMART CABRIO '04, 700 cc, full extra, άριστη κατάσταση 6.000 ευρώ. ΤΡΑΚΤΕΡ SAME FALCON 50HP, με φρέζα ROTAVATOR, 60άρα, υδραυλ. Τιμόνι, πωλούνται μαζί 6.000 ευρώ. TOYOTA YARIS 1000 και 1300 κυβικά (3 αυτ/τα). DAIHATSU MOVE 1000 cc, 2004 με γυάλινη οροφή και υδρ. τιμόνι, ΠΡΟΣΦΟΡΑ 3.500 ευρώ. OPEL VECTRA μαύρο 1600 cc, μοντ. 2000, full extra, 3.500 ευρώ. NISSAN PRIMERA 1600 cc, '98, A/C, υδρ. τιμόνι, ζάντες αλουμινίου, full extra, 2.500 ευρώ. TOYOTA CARINA E 1600 cc, '94, υδρ. τιμόνι, κ.α ΠΡΟΣΦΟΡΑ 2.000ευρώ SEAT TOLEDO λευκό, 1600 cc, '93, ζάντες αλουμινίου, οροφή, κ.α. 1000 ευρώ. LANCIA D HF 1600 cc, κίτρινο, full extra, 3.500 ευρώ.

ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΡΑΚΤΕΡ - ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Όλες οι τιμές διαπραγματεύσιμες...

/ ÐÝìðôç 3 Éáíïõáñßïõ 2013

ÁÕÔÏÊÉÍÇÔÁ ΠΩΛΕΙΤΑΙ Peugeot Rally 106, χρώμα μπλε, full extra, άριστη κατάσταση, μοντέλο 2002. Τιμή 5.000 ευρώ. ΤΗΛ: 6942616365 (ΜΑ 8106) ΠΩΛΕΙΤΑΙ VW Golf 4 1600cc, μοντέλο 2003, χρώμα μαύρο, δίπορτο, πολλά extra σε άριστη κατάσταση τιμή 3.300€. Τηλ.

6978949165 (ΜΑ8088) ΠΩΛEIΤΑΙ Ford Maveric, μοντέλο 2005, 2261cc ατρακάριστο. Δεκτός έλεγχος από την Ford τιμή 7.000€. Τηλ: 262104496629249-6932233357-6944 989840 (ΜΑ8084) ΠΩΛEIΤΑΙ MERCEDES Ε200, 106.000 χλμ ατρακάριστο τιμή 15.000€. Δεκτός κάθε έλεγχος από τη MERCEDES. Τηλ: 2621044966-29249-

6932233357-6944 (ΜΑ8083)

989840

ΠΩΛΕΙΤΑΙ αυτοκίνητο Volks Wagen Passat σε τιμή προσιτή. Μοντέλο '91. ΤΗΛ: 6977372525 (ΜΑ 8072) ΠΩΛΕΙΤΑΙ Opel Corsa λευκό, 1000 cc, 4πορτο, μοντέλο 04, σε πολύ καλή κατάσταση. Δεκτός κάθε έλεγχος. ΤΗΛ: 6944418676 (ΜΑ 8033)

BEST MOTORS ΛΟΥΤΑΣ ÁËÖÅÉÏÕ 38, Ýíáíôé Lidl ΤΗΛ.: 26210 30116, 6945227761 - ΟΛΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟ SITE: www.car.gr/bestmotors

Citroen Saxo 1100 cc,2001 μοντέλο, Α C, Υδραυλικο, 120 000 χλμ. 2250 ευρω

Fiat Seisento 2001,1000 cc , 1500 ευρω

Alfa 147 1,6 cc 125 hp 2002 140.000 χλμ, βιβλιο service, 2πορτο,2990 ευρω προσφορα

Opel Astra 1400cc,2001,full extra , 115000 χλμ,2990 ευρω

Toyota Yaris ,πράσινο,1000 cc VVTI,2000 μοντ, 5θυρο,Υδραυλικο, AC, Ηλ.παράθυρα, κλειδαριες,3450 ευρω

Mercedes A class,1400 cc,1999 μοντελο,ΑBS,AC,Yδραυλικο,Ηλ.Παραθυ ρα Κλειδαριες,ESP,3450 Ευρω

Ford Fiesta 1998,1250 cc,125 000χλμ,προσφορά 1450 ευρω

Mazda 323,1300 cc,1993,140000 χλμ, A C, 990 ευρω

ÅÐÁÃÃÅËÌÁÔÉÊÏÉ ÅÎÏÐËÉÓÌÏÉ - ÐÕÑÃÏÓ

“Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ”

ÐÙËÏÕÍÔÁÉ ÓÅ ÐÑÁÃÌÁÔÉÊÇ ÕÐÅÑÐÏÓÖÏÑÁ:

1. Øõãåßï Self - Service Costans, óõíôÞñçóç, ìÞêïò 6,40 × 90 × 2,00 ýøïò êáé åôåñïí 3,85 × 90 × 2,00 ìå êïõñôßíåò íõêôüò, öùôéóìü, ñÜöéá êáé óýóôçìá øýîçò multi ( 1 ìç÷Üíçìá) ÔéìÞ 17.000 Å (+ ÖÐÁ) 2. Êáôáøýêôçò ôïß÷ïõ Costans ìÞêïò 2,00 × 1,00 × 2,00, 2 Å/Ì ôåìÜ÷éá 3 ÔéìÞ 2.500 Å (+ ÖÐÁ) ìå ó÷Üñåò êáé öùôéóìü 3. Âéôñßíá óõíôÞñçóçò áëëáíôéêþí - ôõñïêïìéêþí Costans ìå áíïéãüìåíá ôæÜìéá ìå áìïñôéóÝñ, öùôéóìüò, øõ÷üìåíç áðïèÞêç öÝôáò, Å/Ì 2,85 × 1,05 × 1,20 ÔéìÞ 2.500Å(+ ÖÐÁ) ¼ëá ôá øõãåßá Costans Ý÷ïõí ÷ñÞóç 16 ìçíþí áðü åðþíõìï S/M ôçò åõñýôåñçò ðåñéï÷Þò ìáò ðïõ äéÝêïøå ôç ëåéôïõñãßá ôïõ. ÕðÜñ÷ïõí õðåñðñïóöïñÝò óå ðïëëÜ áêüìç åßäç åíôüò ôïõ êáôáóôÞìáôïò ìáò.

ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 27 - 29 ΤΗΛ: 26210-2 27720 ΚΙΝ: 6947077483

ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ!


Μικρές Αγγελίες

/ ÐÝìðôç 3 Éáíïõáñßïõ 2013

w w w . p r o t i n e w s . g r

23

ÉáôñéêÜ - ÐáñáúáôñéêÜ ÅðáããÝëìáôá ΜΑΙΕΥΤΗΡΕΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΙ ÐÅÔÑÏÐÏÕËÏÓ ×Ñ. ÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÏÓ

ΦΥΣΙΑΤΡΟΙ ÈÅÏÄÙÑÏÓ ÄÇÌ. ÁËÔÁÍÇÓ

ΛΟΓΟΠΕΔΙΚΟΙ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΙ

Äñ. ÃÅÙÑÃÉÏÓ Ð. ÊÏÕÑÅÁÓ

ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÁÊÇÓ ÅÊÐÁÉÄÅÕÓÇÓ ÊÝíôñï ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ ðáéäéþí, åöÞâùí, åíçëßêùí

ÌÁÉÅÕÔÇÑÁÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÃÕÍÁÉÊÏËÏÃÏÓ ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ Ðñùß: 9.00 Ýùò 1.30 Áðüãåõìá: 17.30 Ýùò 20.30 (Åêôüò ÔåôÜñôçò áðüãåõìá) Ìáíùëïðïýëïõ 46 / 2ïò Ïñïöïò Ðýñãïò Ôçë./Fax.: 26210 32010, êéí.: 6972 857 557

ÉÁÔÑÏÓ ÖÕÓÉÊÇÓ ÉÁÔÑÉÊÇÓ & ÁÐÏÊÁÔÁÓÔÁÓÇÓ (ÖÕÓÉÁÔÑÏÓ) ÄÉÐËÙÌÁÔÏÕ×ÏÓ ÔÏÕ ÅÕÑÙÐÁÚÊÏÕ ÓÕÌÂÏÕËÉÏÕ ÖÕÓÉÊÇÓ ÉÁÔÑÉÊÇÓ & ÁÐÏÊÁÔÁÓÔÁÓÔÁÓÇÓ (EUROPEAN BOARD OF PHYSICAL & REHABILITATION MEDICINE) ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý Ôçë.: Éáôñåßïõ 26210 20090 Ôçë. Êéí.: 6977403015 Ìáíùëïðïýëïõ 46, (Ýíáíôé Íïìáñ÷ßáò), Ðýñãïò

ÏÑÈÏÐÅÄÉÊÏÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÄéäÜêôùñ Ðáíåðéóôçìßïõ Ðáôñþí Êïêêßíïõ 12-14 & ÆáÀìç 1ïò üñïöïò (ðëçóßïí Äçì. ÐÜñêïõ), Ðýñãïò ôçë: 26210 35800 Êéí.: 6932566996 ¿ñåò ëåéôïõñãßáò ÊáèçìåñéíÜ Ðñùß: 8:30 - 13:30 Áðüãåõìá: Êáôüðéí ñáíôåâïý 18:00 - 20:30 Ðëçí ÔåôÜñôçò *****

Ð.Å. DIPLOMA ÅÉÄÉÊÇÓ ÁÃÙÃÇÓ

ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΙ

ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÈÅÑÁÐÅÕÔÇÓ ÃÉÁ ÁÔÏÌÁ ÌÅ ÅÉÄÉÊÅÓ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ

ΟΥΡΟΛΟΓΟΙ ÉÙÁÍÍÇÓ ÄÁÑÁÓ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÏÄÏÍÔÉÁÔÑÅÉÏÕ ÓÔÏ ÊÁÑÁÔÏÕËÁ

ÄÉÏÍÕÓÉÏÓ ÂÁÓÉËÅÉÏÕ ÓÔÁÓÉÍÏÐÏÕËÏÓ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÏÕ ÁÈÇÍÙÍ ÄÅ×ÅÔÁÉ: ÊáñÜôïõëá ðñùß 9.00-13.00ì.ì. êáé áðüãåõìá ìå ñáíôåâïý Ôçë.: 26210 -61182, êéí. 6980-619614 Ðåëüðéï: ÄÝ÷åôáé ìüíï ìå ñáíôåâïý Ôçë.: 26240-31472, 6976-023365

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

ÐÅÔÑÏÓ ÊÙÍ ÓÐÉÍÏÓ ×åéñïõñãüò Óôüìáôïò Ðôõ÷éïý÷ïò Ðáí/ìßïõ Èåóóáëïíßêçò

DDS, MSc ×ÅÉÑÏÕÑÃÉÊÇ ÓÔÏÌÁÔÏÓ ÅÌÖÕÔÅYÌÁÔÁ, ÁÊÔÉÍÏËÏÃÉÁ Ô. Ðåôñïðïýëïõ 12 & Êïêêßíïõ, 2ïò üñïöïò Ðýñãïò Çëåßáò, Ôçë. 26210 34600 Fax: 26210 34166

ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΙ ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÖÙÔÇÓ ÁÍ. ÌÐÁ×ÏÕÑÏÓ Eéäéêüò Oñèïäïíôéêüò D.D.S, MED, Dent , Dipl. Orth. ÏÑÈÏÄÏÍÔÉÊÇ ÃÉÁ ÐÁÉÄÉÁ ÊÁÉ ÅÍÇËÉÊÅÓ ÙÑÅÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁÓ ÉÁÔÑÅÉÏÕ ÄÅÕÔÅÑÁ Ýùò ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ ÐÑÙÉ 9.00 -13.00 ÁÐÏÃÅÕÌÁ 16.00- 20.30 ÓÁÂÂÁÔÏ ÊÁÔÏÐÉÍ ÑÁÍÔÅÂÏÕ ÌÁÍÙËÏÐÏÕËÏÕ ê' ÃÊÏÔÓÉÍÁ 12 ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ Ôçë. Fax.: Éáôñåßïõ 26210-25959 Êéíçôü ôçë.: 6978222848 e- mail: fotismpaxouros@yahoo.com *****

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÓÐÕÑÏÐÏÕËÏÓ ×. ÍÉÊÏËÁÏÓ Eéäéêüò Oñèïäïíôéêüò D.D.S, MED, Dent , Dipl. Orth. Åéäéêåõèåßò Ðáíåðéóôçìßïõ Frankfurt Ì. Ãåñìáíßáò Ðôõ÷éïý÷ïò Ðáíåðéóôçìßïõ Giessen Ãåñìáíßáò ÈåìéóôïêëÝïõò & Ì. ÁëåîÜíäñïõ 1 (Ýíáíôé ÏÔÅ) Ðýñãïò Çëåßáò Ôçë.: 26210 30004 fax: 26210 30024 e-mail: nspyrospoulos@hotmail.com

×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ - ÏÕÑÏËÏÃÏÓ - ÁÍÄÑÏËÏÃÏÓ Ìáíùëïðïýëïõ 42 Ðýñãïò (Ýíáíôé Íïìáñ÷ßáò) Ôçë.: 26210 20450, êéí.: 6972690630 ***

ËÅÏÍÁÑÄOÐÏÕËÏÓ ÉÙÁÍ. ËÅÙÍIÄÁÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÏÕÑÏËÏÃÏÓ ÙÑÅÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁÓ: 10:00 - 14:00, 18:00 - 20:00 ÔÅÔÁÑÔÇ ÁÐÏÃÅÕÌÁ ÊÁÉ ÓÁÂÂÁÔÏ ÐÑÙÉ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ ÄÅÊÔÁ ÔÁÌÅÉÁ Ìáíùëïðïýëïõ & Ðñïýóóçò 2 (1ïò üñïöïò-Üíùèåí ÄÏÕ) Ðýñãïò Çëåßáò 27100 ôçë./fax 2621300481, êéí. 6974149524 e-mail: leoleonardopoulos@yahoo.com

ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΙ ÍÅÏ ÏÖÈÁËÌÉÁÔÑÅÉÏ

ÄÇÌÇÔÑÉÏÓ ×. ÌÉÊÅËÏÐÏÕËÏÓ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÐÁÍÅÐ. ÁÈÇÍÙÍ 28çò ÏÊÔÙÂÑÉÏÕ 5 - ÐÕÑÃÏÓ (Êåíôñ. Ðëáôåßá) ÐÑÙÉ: ÄÅÕÔÅÑÁ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ 9-2 ì.ì. ÁÐÏÃÅÕÌÁ: ÊÁÈÇÌÅÑÉÍÁ 6-8 ì.ì. (ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ ÁÐÏÃÅÕÌÁ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ) ÔÇË. 26210-33990, êéí. 6942217262

MIKΡΟΒΙΟΛΟΓΟΙ

ÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÏÓ ÈÅÏÄ. ÓÁÌÁÍÔÁÓ ÉÁÔÑÏÓ ÌÉÊÑÏÂÉÏËÏÃÏÓ (ÂÉÏÐÁÈÏËÏÃÏÓ) ô. Éáôñüò Íïóïêïìåßïõ Ðáßäùí "Ç ÁÃÉÁ ÓÏÖÉÁ" *Áíáëýóåéò - ÁéìáôïëïãéêÝò, Âéï÷çìéêÝò -ÁíïóïëïãéêÝò, ÏñìïíïëïãéêÝò Áéìïëçøßåò - Íåïãíþí, Âñåöþí - Ðáßäùí, Åíçëßêùí *ÓðåñìïäéÜãñáììá *Åëåã÷ïò õðïãïíéìüôçôáò Ôçë. Éáôñåßïõ: 26211 01379 - Êéíçôü: 6944 637365

ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΙ ÍÉÊÏËÁÏÓ ×ÁÑÄÁÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ Ù.Ñ.Ë. ÄÝ÷åôáé êáèçìåñéíÜ áðü 8 ð.ì. - 1.30 ì.ì. êáé 6.00 ì.ì. 8.00 ì.ì. áðüãåõìá ðëçí ÔåôÜñôçò êáé ÓáââÜôïõ Åñìïý 5, ôçë. 26210 29239, Êéí.: 6945232529

ÅÑÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁ - ÅÉÄÉÊÇ ÁÃÙÃÇ - ØÕ×ÏËÏÃÉÊÇ ÕÐÏÓÔÇÑÉÎÇ ÓÕÌÂÏÕËÅÕÔÉÊÇ ÏÉÊÏÃÅÍÅÉÁÓ - ÌÁÈÇÓÉÁÊÇ ÕÐÏÓÔÇÑÉÎÇ

ÐÁÍÁÃÉÙÔÇÓ ×Ñ. ÓÔÁÈÏÐÏÕËÏÓ ËÏÃÏÐÅÄÉÊÏÓ - ËÏÃÏÐÁÈÏËÏÃÏÓ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÍÅÕÑÏËÏÃÉÊÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÁÍÁÃÊÅÓ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÏÕ ÅÎÙÔÅÑÉÊÏÕ

ÌÁËÁÌÙ (ÔÅÍÉÁ) Äçì. ÖÑÉÌÁ

(Speech and Language Pathologist) ÌÝëïò ôïõ Ðáíåëëçíßïõ Óõëëüãïõ Ëïãïðåäéêþí

Éáôñüò - Íåõñïëüãïò ÄÝ÷åôáé êáèçìåñéíÜ ÐÑÙÉ: 8.30 - 13.30 ÁÐÏÃÅÕÌÁ: 17.30 - 20.30 (ðëÞí ÔÅÔÁÑÔÇ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ áðüãåõìá ìüíï ìå ñáíôåâïý) Ìáíùëïðïýëïõ 63 - Ðýñãïò Ôçë. 26210 30918, Êéí.: 6944735548 email:malfri@otenet.gr

Ëüãïõ, ÖùíÞò, Ïìéëßáò, ÁêïÞò, Åðéêïéíùíßáò, ÃñáöÞò, ÁíÜãíùóçò

ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤEΣ

ÄÅ×ÅÔÁÉ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ

Ó×ÉÆÁ ×. ÌÁÑÉÁ

Óýìâáóç ìå üëá ôá ôáìåßá

Πτυχιούχος ΑΤΕΙ ΠΑΤΡΩΝ Κινητοποίηση σπονδυλικής στήλης και άκρων Myofascial therapy Αθλητικές κακώσεις Νευρολογικές παθήσεις Αναπνευστική και ορθοπεδική Φ/Θ Κατ’ οίκον θεραπείες Δεχόμαστε ασθενείς του ταμείου ΕΟΠΥΥ (δηλ. ΙΚΑ, ΟΠ ΑΔ- ΤΥΔΚΥ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ) Ωράριο λειτουργίας: Πρωί: 8.30 - 13.30 Απογ.: 17.30 - 20.30 Κοκκίνου 12-14 2ος όροφος ΠΥΡΓΟΣ Τηλ.: 26210 33730, κιν.: 6939369774 e-mail: mariasxiza@yahoo.gr

ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ ÍÉ×ÙÑÉÔÇ ÅËÅÍÇ

ÌÝëïò ôïõ Åëëçíéêïý Óõëëüãïõ ãéá ôçí Áöáóßá ÌÝëïò ôçò ÅëëçíéêÞò åôáéñåßáò Äõóëåîßáò ð. Åðéóôçìïíéêüò ÓõíåñãÜôçò ÊÅÊÕÊÁÌÅÁ Í. ÇËÅÉÁÓ ÅÑÃÁÓÉÁÊÇ ÅÌÐÅÉÑÉÁ ÓÅ ÊËÉÍÉÊÅÓ ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ ÔÏÕ ÅÎÙÔÅÑÉÊÏÕ ÊÁÉ ÊÅÐÅÐ ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇÓ Åéäéêüò óôç äéÜãíùóç èåñáðåßá äéáôáñá÷þí

Óõíåñãáóßá ìå üëåò ôéò éáôñéêÝò åéäéêüôçôåò 28çò Ïêôùâñßïõ êáé Ìéáïýëç 1 Ðýñãïò (Â' Ïñïöïò) Ôçë./fax: 2621033880, 2625022285, Êéíçôü: 6977905430

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΙ

ÁÐÏÓÔÏËÏÐÏÕËÏÕ ÁËÅÎÁÍÄÑÁ ÄÉÁÉÔÏËÏÃÏÓ-ÄÉÁÔÑÏÖÏËÏÃÏÓ -Ðôõ÷éïý÷ïò Á.Ô.Å.É. Èåó/íßêçò - ÅîåéäéêåõìÝíç óôéò äéáôñïöéêÝò äéáôáñá÷Ýò êáé ôçí ðá÷õóáñêßá (NCFED) - ÅðéóôçìïíéêÞ óõíåñãÜôçò ôçò ïìÜäáò Ìed-Nutrition - ÌÝëïò ôçò ¸íùóçò Äéáéôïëüãùí/Äéáôñïöïëüãùí ÅëëÜäïò ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý êáèçìåñéíÜ

Øõ÷ïëüãïò Ðáíåðéóôçìßïõ Áèçíþí *ÓõìâïõëåõôéêÞ óôÞñéîç ðáéäéþí êáé åíçëßêùí *ÁôïìéêÞ øõ÷ïèåñáðåßá äéáôáñá÷þí Üã÷ïõò, êáôÜèëéøçò, öïâéþí *ÐñïâëÞìáôá óõìðåñéöïñÜò ðáéäéþí êáé åöÞâùí *ÁðïêáôÜóôáóç ìáèçóéáêþí äõóêïëéþí *ÅíçìÝñùóç êáé åðáããåëìáôéêüò ðñïóáíáôïëéóìüò Ôçë. Ãñáöåßïõ: 26220 24822 Êéí.: 6937 146439 Äéåýèõíóç ãñáöåßïõ: ÊáñáúóêÜêç 6, ÁìáëéÜäá

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ÆÁ×ÁÑÏÕËÁ ÄÉÏÍ. ÁÂÑÁÌÏÐÏÕËÏÕ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÔÌÇÌ. ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ Á.Ô.Å.É. ÐÁÔÑÙÍ ÌÅËÏÓ ÓÕËËÏÃÏÕ ÅÐÉÓÔÇÌÏÍÙÍ ËÏÃÏÐÁÈÏËÏÃÙÍ ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÕÔÙÍ ÅËËÁÄÏÓ ÅÐÉÓÔÇÌÏÍÉÊÏÓ ÓÕÍÅÑÃÁÔÇÓ ÊÅÊÕÊÁÌÅÁ ÍÏÌÏÕ ÇËÅÉÁÓ ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý ÍÅÁ ÄÉÅÕÈÕÍÓÇ - Ìáèéïý 5, Ðýñãïò ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ, ôçë.: 26210 34610 / 6971 993126

ðñùß: 9:00-14:00 êáé áðüãåõìá: 17:30-21:00 (åêôüò ÄåõôÝñáò êáé ÔåôÜñôçò áðüãåõìá) Äéåýèõíóç : Êïõñïãéáííïðïýëïõ 33 (ÁìáëéÜäá) Ôçë: 26220 38380

Êéí: 6937239362

www.apostolopoulou.gr, alnutric@gmail.com

KYTTAΡΟΛΟΓΟΙ ÓÏÖÉÁ ÊÁÔÓÁÑÏÕ - ÁËÔÁÍÇ ÉÁÔÑÏÓ ÊÕÔÔÁÑÏËÏÃÏÓ ô. Éáôñüò Áíôéêáñêéíéêïý Íïóïêïìåßïõ Áèçíþí «ÁÃÉÏÓ ÓÁÂÂÁÓ»  Ôåóô ÐáðáíéêïëÜïõ ÊõôôáñïëïãéêÝò åîåôÜóåéò ðôõÝëùí, ïýñùí & õãñþí ÐáñáêåíôÞóåéò ïñãÜíùí (èõñåïåéäïýò, ìáóôïý, ëåìöáäÝíùí, óéåëïãüíùí ê.ë.ð.) ÉÁÔÑÅÉÏ ÄåëçãéÜííç 17, ÁÌÁËÉÁÄÁ Ôçë. éáôñ.: 26220-38360, Êéíçôü: 697-2305520

Óýìâáóç ìå üëá ôá ôáìåßá Η σειρά είναι αλφαβητική

Πύργος Μπαχούρου Θεοδώρα, Μανωλοπούλου 5 (εφημερεύειδιανυκτερεύει 26210-26000) Αμαλιάδα Γιαννακόπουλος Πέτρος, Καλαβρύτων 19 (2622022244, 08.00 - 14.30 & 17.30 - όλη νύχτα), Τραγουστής Αθανάσιος, Φιλ. Εταιρείας 6, (26220-23912, 08.00 - 21:00) Βάρδα Γράψα Αμαλία (26230-71601)

Ζαχάρω Λαμπροπούλου Νικολία (26250-31650) Κρέστενα Μαρκοπούλου Όλγα (26250-22765) Ανδραβίδα Παπαναστασοπούλου Μαρία (26230-54202) Πελόπιο Μυλωνόπουλος Παναγιώτης(26240-31500) Γαστούνη Παρίσης Αλέξανδρος (26230-33003) Λεχαινά Λιβαδάς Σπύρος(26230-22204) Τραγανό Αρλετή Ευφροσύνη (26230-61525) Αρχαία Ολυμπία Μίτεβα Ιβάνκα Πολίτη (26240-23306) Βαρθολομιό Κολόκα Πολυξένη (26230-41521)

ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ!


ΠΕΜΠΤΗ

3

Μπορείς και χωρίς πολλές αλλαγές να …παίξεις μπάλα

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013

Μετέφερε με το ΙΧ 240 κιλά κάνναβης Για μεταφορά και εμπορία ναρκωτικών συνελήφθη στη γέφυρα Ράγιου Θεσπρωτίας 39χρονος Έλληνας, στο ΙΧ του οποίου βρέθηκαν πάνω από 240 κιλά κάνναβης. Ο 39χρονος συνελήφθη ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας. Στο χώρο των αποσκευών και των πίσω καθισμάτων του αυτοκινήτου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 375 δέματα με κάνναβη, συνολικού βάρους 240.705 γραμμαρίων.

Παραμένουν στις θέσεις τους οι Β. Ζαχαρόπουλος, Δ. Παναγιωτάρας και Ε. Χριστοφόρου

Με την ίδια συνταγή προχωρά ο Δήμος Ήλιδας Μ

ε το βασικό κορμό θα συνεχίσει και το 2013 η Δημοτική αρχή Ήλιδας. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο Δήμαρχος Γιάννης Λυμπέρης θα διατηρήσει τους Αντιδημάρχους Βασίλη Ζαχαρόπουλο, Δημήτρη Παναγιωτάρα και Ευάγγελο Χριστοφόρου. Ωστόσο έντονα ακούγεται τις τελευταίες ημέρες το όνομα του Πέτρου Παπαδάτου για μια θέση στο σχήμα. Με δεδομένο πως ο κ Παπαδάτος δεν μπορεί να πάρει θέση αντιδημάρχου σχετικού με καταστήματα, αφού είναι πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου, η μοναδική περίπτωση είναι, εάν δεν παραμείνει - οι πιθανότητες είναι λίγες- στη θέση του ο Απόστολος Λιώσης, αυτή του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Óôéò èÝóåéò ôïõò ðáñáìÝíïõí ïé Âáóßëçò Æá÷áñüðïõëïò, ÄçìÞôñçò ÐáíáãéùôÜñáò êáé ÅõÜããåëïò ×ñéóôïöüñïõ. Βέβαια η αλλαγή του κ Λιώση μόνο εύκολη δεν είναι μιας και ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της πόλης και από τα βασικά στελέχη της παράταξης Λυμπέρη, ανταποκρίνεται, κατά γενική ομολογία, άψογα

Το όνομα του Π. Παπαδάτου “παίζει” για μια θέση στο νέο σχήμα στη θέση τα τελευταία δυο χρόνια. Με δεδομένο πως ο Νίκος Νικολόπουλος έχει ήδη οικειοθελώς αποχωρή-

σει από τη θέση του αντιδημάρχου υπεύθυνου για τη ΔΕΥΑ, τα καθηκοντά του θα περάσουν στον Βασίλη Ζα-

¸íôïíá áêïýãåôáé ôï üíïìá ôïõ ê ÐÝôñïõ ÐáðáäÜôïõ ãéá ìéá èÝóç ôï íÝï ó÷Þìá χαρόπουλο, ο οποίος από τις αρχές του 2013 θα έχει επιπλέον φόρτο εργασίας αφού μαζί με τα οικονομικές διοικητικές υπηρεσίες θα αναλάβει και τις υπηρεσίες ύδρευσης ενώ είναι και αναπληρωτής Δημάρχου. Ο κ Παναγιωτάρας όπως όλα δείχνουν θα παραμείνει επικεφαλής των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου ενώ στα ίδια λημέρια θα κινείται, δηλαδή καθαριότητα και πράσινο ο κ Χριστοφόρου. Όλα βέβαια θα ξεκαθαρίσουν την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι όταν σε ειδική συνεδρίαση του ΔΣ θα γίνει η εκλογή των μελών τού Προεδρείου τού Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Κώστας Γιάλπας

proti 3 jan 2013  

proti tis ilias

proti 3 jan 2013  

proti tis ilias

Advertisement