Page 1

ÐAÑÁÓÊÅÕÇ 30 ÍÏÅÌÂÑÉÏÕ 2012

Ετος 11o

/

ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ: 3204 /

Τιμή: 50λ.

/

(Eκτός Νομού 1 Ευρώ)

ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΙ ΣΑΡΩΣΑΝ ΧΘΕΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ

ΒΙΒΛΙΚΗ καταστροφή

Εκκενώθηκε το γηροκομείο “Βασιλειάδα” στον Πύργο

Έ

ρμαιο των έντονων καιρικών φαινομένων έπεσε για πολλοστή φορά ο νομός Ηλείας. Οι δυνατοί άνεμοι και η έντονη βροχόπτωση για αρκετά λεπτά "μαστίγωναν" τον απροστάτευτο και χωρίς ουσιαστική αντιπλημμυρική θωράκιση νομό μας κατέστρεψαν σπίτια στον Άγιο Ιωάννη Πύργου, το Κατάκολο το Ανεμοχώρι, την Αλφειούσα τα Λαστέικα και όλη τη Βόρεια Ηλεία. Η στέγη από το γηροκομείο της Βασιλειάδας εξαφανίστηκε με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό να εκκενωθεί το ίδρυμα.

>>

Ó. 6-99

ΣΤΟ “ΚΟΚΚΙΝΟ” Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ

Μεγάλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των Δήμων της Ηλείας >> Ó. 24


2

w w w . p r o t i n e w s . g r

Οι λιμένες είναι δύναμη Το πλεονέκτημά μας στη θάλασσα είναι πανί σχυρο τόσο για μεταφορές, όσο και για τουρισμό και αυτό είναι η ναυτική μας παράδοση, η γεωγραφική θέση, ο νησιωτικός μας πλούτος και το εκτεταμένο δίκτυο λιμανιών δήλωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Κ.Μουσουρουλης. Το 80% του παγκοσμίου εμπορίου διεξάγεται δια θαλάσσης και η ελληνόκτητη ναυτιλία είναι κυρίαρχη δύναμη στον κόσμο και σε αριθμό πλοίων και σε χωρητικότητα. Οι λιμένες είναι δύναμη. Είναι "οχήματα ανάπτυξης" για την εθνική και τις τοπικές Οικονομίες, ανεξαρτήτως Μνημονίων. Αυτό είναι το συμπέρασμα από την συνθετική εμπειρία των κρατών μελών της Ε.Ε όπως εκφράστηκε στην διακήρυξη της Λεμεσού για την ολοκληρωμένη Θαλάσσια πολιτική της. Με βάση το Ευρωπαϊκό πλαίσιο για τις θαλάσσιες μεταφορές η Κυβέρνηση και τα ελληνικά λιμάνια αναλαμβάνουν συγκεκριμένες υποχρεώσεις. Ενδεικτικά μερικές από αυτές είναι : 1. Διασύνδεση όλων των Ευρωπαϊκών πολιτικών μεταξύ τους, μεταφορές, περιβάλλον, τουρισμός, χωροταξία, ενέργεια, έρευνα κλπ για να επιτευχθούν συνέργιες προς όφελος της ανάπτυξης. 2. Εκπόνηση Στρατηγικής για ενίσχυση της αποδοτικότητας των υπηρεσιών θαλάσσιων μεταφορών έως το 2018. 3. Προώθηση των θαλάσσιων μεταφορών μικρών αποστάσεων για τον περιορισμό της συμφόρησης στις χερσαίες μεταφορές. 4. Δημιουργία ενιαίας αγοράς για αποτελεσματικές και αξιόπιστες λιμενικές υπηρεσίες. 5. Διαφάνεια κατά τη δημόσια χρηματοδότηση των λιμένων και την επιλογή φορέων εκμετάλλευσης, για να εξασφαλισθεί η ισότιμη πρόσβαση όλων στην αγορά αυτή. 6. Απλούστευση διοικητικών διαδικασιών κατά την είσοδο και έξοδο πλοίων προς και από τα ευρωπαϊκά λιμάνια. Μήπως οι υπεύθυνοι για την θαλάσσια πολιτική στην Ηλεία θα πρέπει να αρχίσουν να σκέπτονται και να ενεργούν πριν είναι πολύ αργά ; Πύρρων

Επειδή κάποιοι στα κανάλια των Αθηνών εξακολουθούν να πανηγυρίζουν για τη …δόση και διαγκωνίζονται για το ποιος θα πάρει το καλύτερο Υπουργείο ρωτάμε: τα χρήματα που πρέπει να καταβάλλουν μέσα στο Δεκέμβριο τα νοικοκυριά στην Ηλεία και σε όλη τη Χώρα και συγκεκριμένα για την επόμενη δόση του φόρου εισοδήματος και του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ, για το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2010 και για τα τέλη κυκλοφορίας του 2013 που θα τα βρούν; Περιλαμβάνονται στο πεΔ.Ζιάκ. ριβόητο "πακέτο διάσωσης ;"

Ιδιοκτησία: ΠΡΩΤΗ Εκδοτική ΑΕ Εκδότης: Περικλής Μεταξάς Διευθυντής: Δημήτρης Ζιάκας Δημοσιογράφοι: Αννα Αγγελίδου, Κώστας Γιάλπας, Θοδωρής Λάμπρος Αθλητικό: Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Σοφοκλής Φραγκογιαννόπουλος Διεύθυνση Eμπορικού Τμήματος: Θοδωρής Κωνσταντόπουλος Πύργος - Ρήγα Φεραίου 113 (έναντι Δ.Ο.Υ. Πύργου-Πάροδος Forum) ΤΚ: 27100 - Κωδικός:6603 Τηλ.: 26210-40100, Fax: 26210-40107 Fax Συντακτών: 26210-40106 E-M Mail: protinews@otenet.gr, protisales@protinews.gr website:www.protinews.gr Αμαλιάδα - Ελ. Βενιζέλου 19, ΤΚ: 27200 Τηλ.: 26220-38290-1, Fax: 26220-38292 E-M Mail: protiama@otenet.gr Στο λογότυπο της εφημερίδας απεικονίζεται ο Δίας του Φειδία, από νόμισμα των Ηλείων. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα. Χειρόγραφα συνεργατών και επιστολές που δημοσιεύτηκαν ή όχι, δεν επιστρέφονται.

Σχόλια / Παραπολιτικά

/ ÐáñáóêåõÞ 30 Íïåìâñßïõ 2012

Το τελευταίο Δώρο Στις 21 Δεκεμβρίου θα δοθεί για τελευταία φορά δώρο στους συνταξιούχους ΙΚΑ μαζί με τη σύνταξη. Από τον Ιανουάριο του 2013 η σύνταξη θα δίνεται στο τέλος του μήνα και από τον Φεβρουάριο θα αρχίσουν οι μειώσεις, οι οποίες θα γίνονται σταδιακά. Μέχρι να φτάσει, δηλαδή, η σύνταξη στο επίπεδο που θέλει το μνημόνιο.

Βλέπει Περιφέρεια Προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας γλυκοκοιτάζει, από ότι μαθαίνουμε, πρώην εκπόρσωπος μας στο Κοινοβούλιο. Οι πληροφορίες λένε πως ήδη έχει ξεκινήσει τις επαφές και όταν έρθει η ώρα της κρίσης να παρουσιάσει έτοιμο το ψηφοδέλτιό του και στους τρεις νομούς. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει πρώτα να πάρει το ΟΚ, το οποίο μέχρι τώρα δείχνει δύσκολο να συμβεί… Κ. Γιάλπ.

Tou Γιάννη Μαραγκού από το “Εθνος”

Kαθαρές κουβέντες

15 με 20 λεπτά ήταν αρκετά για να σαρώσουν σχεδόν τα πάντα στο δημοτικό διαμέρισμα Αγίου Ιωάννη Πύργου. Ο ανεμοστρόβιλος που πέρασε από την περιοχή προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε οικίες και καλλιέργειες, το κόστος των οποίων μεταφράζεται σε χιλιάδες ευρώ. Η φύση εκδικείται. Για ακόμη μια φορά η ευρύτερη περιοχή του Πύργου γίνεται μάρτυρας μιας ακόμα θεομηνίας με εκείνη του περασμένου Φεβρουαρίου όπου οικίες, καλλιέργειες, επιχειρήσεις και το νοσοκομείο Πύργου γνώρισαν ανεπανόρθωτη καταστροφή. Αν ο ανεμοστρόβιλος είχε διάρκεια περισσότερη ώρα αυτή την στιγμή θα μιλάγαμε

για ακόμη μεγαλύτερες καταστροφές. Το ζητούμενο απ' αυτή την ιστορία είναι αν θα αποζημιωθούν οι πληγέντες από τις καταστροφές που υπέστησαν. Επίσης είχαμε θίξει προ πολλού στην "ΠΡΩΤΗ" το μείζον θέμα της αντιπλημμυρικής θωράκισης των Ηλειακών δήμων σε ενδεχόμενες θεομηνίες ή φυσικές καταστροφές. Λειτούργησε χθες η αντιπλημμυρική θωράκιση; Και αν όχι γιατί; Αντιπλημμυρική θωράκιση λοιπόν γιατί ο χειμώνας ήδη ξεκίνησε με πολύ κακές διαθέσεις… Θ. Λαμπ.

Xωρίς περιστροφές

Αρχικά της άρεσαν τα μπλε λουλουδάκια. Η πεταλουδίτσα τα μύρισε και αφού πήρε ότι ήθελε πήγε απέναντι στο λιβάδι με τα πράσινα λουλουδάκια. Εκεί κάθισε αρκετό καιρό απόλαυσε τα "καλούδια τους" και μετά αποφάσισε πως δεν τις κάνουν. Τώρα κάνει βόλτες στον αγρό με τα κόκκινα, πράσινα και μωβ λουλουδάκια. Όμως η πεταλουδίτσα δεν καταλαβαίνει πως την μάθανε πια. Οι ξέγνοιαστες μέρες και τα φτερουγίσματα από λουλούδι σε λουλούδι φτάνουν στο τέλος τους αφού ο ιδιοκτήτης του τελευταίου χωραφιού έχει μάθει για τις τσάρκες της πεταλουδίτσας. Και

δεν είναι μόνο αυτό. Στον αγρό του θέλει να βάλει δικές του νέες όμορφες και όχι μεγαλωμένες πεταλούδες. Να μπορεί να τις ελέγχει και εν πάσει περιπτώσει να μην του φύγουν για άλλα μέρη. Για αλλά χωράφια με φρέσκα πολύχρωμα λουλούδια. Τόσο το τελευταίο όσο και τα υπόλοιπα λιβάδια είναι στον εύφορο μεγάλο κάμπο. Όποια ομοιότητα με πρόσωπα, πράγματα ή καταστάσεις είναι εντελώς συμπτωματική… Κ. Γιάλπ.


Σχόλια / Παραπολιτικά

Με τον καιρό δεν μπορεί να τα βάλει κανείς. Σε αυτό συμφωνούμε. Όταν όμως την έχεις πάθει μια φορά λαμβάνεις τα μέτρα σου για να μην …ξαναπλημμυρίσεις. Καθαρίζεις φρεάτια, αποστραγγιστικές τάφρους κλπ. Φαίνεται όμως ότι στην Ηλεία κάποιοι συνεχίζουν στο ίδιο βιολί αδυνατώντας να κατανοήσουν ότι σε περίοδο κρίσης όλοι πλέον κρινόμαστε από το αποτέλεσμα. Όπως απεδείχθη χθες ορισμένοι αιρετοί δεν γνωρίζουν το ρητό "το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού…". Αν πράγματι το αγνοούν , οφείλουν οι πολίτες να τους το "μάθουν" όταν θα έρθουν οι επόμενες εκλογές! Δ.Ζιάκ.

Õóôåñüãñáöï

Μας το έστειλε αναγνώστης με την παράκληση να το δημοσιεύσουμε.Είναι ανέκδοτο το οποίο σχετίζεται με την άγρια φορολόγηση των ακινήτων αλλά δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα. * Το προξενιό τη δεκαετία του '70 γινόταν στην Ηλεία ως εξής: "Μήτσο, να πάρεις το κορίτσι του Παρασκευόπουλου. Έχει σπίτια, μαγαζιά, ακίνητα..." * Το προξενιό στα χρόνια της τρόικας και των μνημονίων γίνεται εντελώς διαφορετικά: "Τι; Αυτήν θα πάρεις; Πας καλά ρε; Αυτή έχει σπίτια, μαγαζιά, ακίνητα... Πώς θα τα συντηρήσεις; Θα σε φάνε οι φόροι ...μαύρε μου. Μια ζωή για την Εφορία θα δουλεύεις…" Είπατε κάτι; Δ.Ζιάκ.

Της κακομοίρας, έγινε χθες στον Πύργο με την πρώτη δυνατή καταιγίδα του χειμώνα. Πέρα από τις μεγάλες καταστροφές που τα έντονα καιρικά φαινόμενα έφεραν διαλυμένες στέγες σπιτιών και αποθήκες- ήρθε στην επιφάνεια ένα τεράστιο πρόβλημα που θα έπρεπε να έχει αντιμετωπιστεί εδώ και καιρό.

w w w . p r o t i n e w s . g r

Γράφει ο Κώστας Γιάλπας gialpk@yahoo.gr

Η πόλη του Πύργου χθες με την πρώτη δυνατή βροχή πλημμύρισε καταδεικνύοντας αν μη τι άλλο την έλλειψη έργων θωράκισής της από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Οκτώ μήνες μετά την καταστροφή στις εργατικές κατοικίες, το περασμένο Φεβρουάριο και από το αποτέλεσμα φαίνεται πως δεν έγινε απολύτως τίποτα το διάστημα που μεσολάβησε. Ευθύνες υπάρχουν τόσο στην Πολιτεία που τελικά δεν έδωσε τα απαιτούμενα χρήματα για έργα αλλά και το δήμο Πύργου ο οποίος δεν κατάφερε τελικά να βρει τα κονδύλια. Χρήματα που, πιστεύουμε, πως

Ένα πατίνι στους φιλοξενούμενους του γηροκομείου στη Βασιλειάδα, έκανε δώρο ο ανεμοστρόβιλος που πέρασε από την περιοχή. Το πατίνι φυσικά, "εκλάπη" από διπλανό σπίτι και δράστης, δηλαδή ο δυνατός αέρας, το προσγείωσε στην αυλή του γηροκομείου. Άχρηστο δώρο αλλά ποτέ δεν ξέρεις….

ΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΓΡΑΦΟΥΝ...

/ ÐáñáóêåõÞ 30 Íïåìâñßïõ 2012

3

μπορούσαν να εξοικονομηθούν από άλλες πηγές και όχι ντε και καλά από μια χρηματοδότηση που θα δίνονταν από την Κυβέρνηση. Το σίγουρο είναι πως χθες ο Πύργος πλημμύρισε. Οι δρόμοι για αρκετή ώρα ήταν απροσπέλαστοι. Η κυκλοφορία γίνονταν μόνο με βάρκες.

Οι κάτοικοι των εργατικών κατοικιών έζησαν ακόμα έναν εφιάλτη βλέποντας τα νερά να φτάνουν μέχρι την είσοδο των σπιτιών τους. Το βέβαιο είναι πως ο Πύργος χρειάζεται ουσιαστικά έργα θωράκισης του από τα καιρικά φαινόμενα. Έργα που στο παρελθόν δεν έγιναν αλλά τώρα είναι προαπαιτούμενα για την ασφάλεια των ανθρώπων που ζουν στη μεγαλύτερη πόλη της Ηλείας. Ζούμε σε ένα ζοφερό οικονομικά περιβάλλον αλλά είναι επιτακτική η ανάγκη να βρεθούν τα χρήματα που απαιτούνται για την πόλη. Διαφορετικά θα ζούμε με την ελπίδα να μην βρέξει. Χθες ευτυχώς η δυνατή μπόρα δεν κράτησε αρκετή ώρα. Χθες αυτά…

Για ποιους χτυπά η καμπάνα; Όταν στην Ηλεία η εγκληματικότητα έχει καταστεί σύγχρονη μάστιγα και στο σύνολό τους οι πολίτες ζητούν ενίσχυση της Αστυνομίας, αφού η μια κλοπή διαδέχεται την άλλη και οι ληστείες βρίσκονται πλέον στην ημερήσια διάταξη, έρχεται ο αρμόδιος Υπουργός με τις δηλώσεις του να αποδείξει ότι απέχει πολύ η θεωρία από την πράξη. Τι είπε ο κ. Δένδιας; Δήλωσε ότι "61.000 αστυνομικοί είναι πολλοί για τη χώρα, όταν η τεχνολογία έχει κάνει μεγάλες προόδους" και τόνισε ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχει ολοκληρωθεί η έκθεση του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας, που επεξεργάζεται τις λεπτομέρειες για λιγότερο προσωπικό, αλλά διαφορετικά διαρθρωμένο!. Απίστευτο ; Κι όμως αληθινό! Και πού είναι αυτοί οι αστυνομικοί Υπουργέ μου; Δεν τους στέλνετε προς την Ηλεία να τους βλέπουμε και εμείς μήπως εμπεδωθεί βαθιά μέσα μας το αίσθημα ασφαλείας; Δ.Ζιακ.


4

Ειδήσεις

w w w . p r o t i n e w s . g r

Ζητά με επιστολή του ο σύλλογος υπαλλήλων Π.Ε. Ηλείας

Σύγκληση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας Επιστολή προς τον Περιφερειάρχη με την οποία ζητούν την σύγκληση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας προκειμένου να λάβει απόφαση για συνολική και ομοιόμορφη αντίδραση των Περιφερειών, σε μια πολιτική που όπως λένε "απαξιώνει και βάζει στο περιθώριο τον β΄ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης και προχωράει στις απολύσεις υπαλλήλων που επί χρόνια προσφέρουν στην ελληνική κοινωνία" απέστειλε ο σύλλογος υπαλλήλων Π.Ε. Ηλείας . Στην επιστολή του αναφέρουν "Η ελληνική κοινωνία, στο σύνολό της, δέχεται μια βίαιη επίθεση κατά των εργασιακών, συνταξιοδοτικών, ασφαλιστικών χαρακτηριστικών της, ανατρέποντας τα δεδομένα στα οποία είχε δομηθεί, με αποτέλεσμα να οδηγείται στην εξαθλίωση. Θεωρούμε ότι σε αυτή τη λογική διάλυσης και ανατροπής θα πρέπει όλοι, και ο καθένας ξεχωριστά από την θέση που τον έχει τάξει η κοινωνία, να αντισταθούμε στις κατευθυνόμενες από τους δανειστές μας πολιτικές, ώστε η χώρα μέσα από ένα πλαίσιο κοινωνικής συνεννόησης να μπορέσει να ξαναμπεί στο δρόμο της ανάπτυξης. Οι απολύσεις, οι μειώσεις μισθών, η εξαθλίωση δεν αποτελούν στοιχεία στα οποία μπορεί να ελπίζει κάποιος. Μέχρι σήμερα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και εσείς προσωπικά, έχετε δώσει αγώνα κατά της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων του φορέα σας. Από την πρώτη στιγμή, σταθήκατε δίπλα μας και μέσα από τις δυνατότητες που είχατε προχωρήσατε σε στοχευόμενες δράσεις. Σε αυτό τον αγώνα αποδείχτηκε ότι είμαστε μαζί. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και κατόπιν απόφασης της Γενικής μας Συνέλευσης, σας καλούμε να αξιοποιήσετε και την ιδιότητα σας ως Α΄ Αντιπροέδρου στο Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, ώστε η ΕΝ.Π.Ε. να λάβει απόφαση για συνολική και ομοιόμορφη αντίδραση των Περιφερειών, σε μια πολιτική που απαξιώνει και βάζει στο περιθώριο τον β΄ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης και προχωράει στις απολύσεις υπαλλήλων που επί χρόνια προσφέρουν στην ελληνική κοινωνία".

/ ÐáñáóêåõÞ 30 Íïåìâñßïõ 2012

ΨΑΧΝΟΥΝ “ΖΕΣΤΟ” ΧΡΗΜΑ

Σε 48 δόσεις η ρύθμιση οφειλών στην Εφορία Κ

ωδικός: ρευστότητα", θα μπορούσε να ονομάζεται η επιχείρηση που στήνει το οικονομικό επιτελείο για να αναθερμάνει όχι μόνο την αγορά αλλά και τα ταμεία του Δημοσίου, διαπιστώνοντας ότι η συμφωνία του EUROGROUP μπορεί να βελτιώνει το κλίμα, αλλά δεν προκαλεί το επιθυμητό σοκ ούτε βέβαια θα φέρει εδώ και τώρα "ζεστό" χρήμα ικανό για να αναστρέψει πλήρως την εικόνα στη πραγματική οικονομία.

Από τη μια μεριά, σήμερα κιόλας ο Χρήστος Σταϊκούρας θα θέσει τους κανόνες για τη σταδιακή εξόφληση των οφειλών του Δημοσίου, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα επιχειρηθεί "κούρεμα" στις εν λόγω οφειλές, ανάλογο με αυτό που έγινε στους προμηθευτές των νοσοκομείων στη τελευταία ρύθμιση, όπως επίσης στους φαρμακοποιούς, οι οποίοι αναμένουν την "ένεση" προς τον ΕΟΠΥΥ για να εξοφληθούν. Σημειώνεται ότι οι οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες ανέρχονται στα 8,3

δισ. ευρώ, ενώ άλλα 850 εκατ. Ευρώ αφορούν σε επιστροφές ΦΠΑ, την ώρα που στα συρτάρια των εφοριών βρίσκονται ανέλεγκτες αιτήσεις επιστροφής ΦΠΑ ύψους περίπου 3 δισ. ευρώ. Σε κάθε περίπτωση, προτεραιότητα θα δοθεί στις οφειλές που χρονολογούνται από το 2011. Την ίδια ώρα το υπουργείο Οικονομικών αναζητά "ρευστό" για τα δικά του ταμεία, διαπιστώνοντας ότι η άτυπη στάση πληρωμών στο εσωτερικό σε συνδυασμό με την αύξηση των φορολογικών υποχρεώσεων, έχουν εκτινάξει

στα ύψη τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των ιδιωτών προς το Δημόσιο Μόνο οι φετινές οφειλές φτάνουν στα 11 δισ. ευρώ και συνολικά μιλάμε πλέον για 54 δισ. ευρώ, καθιστώντας μονόδρομο την επανεξέταση του ισχύοντος πλαισίου Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων. Κι επειδή έχει γίνει προφανές ότι οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί δεν έχουν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει βελτίωση του πλαισίου ρύθμισης

οφειλών, αδυνατώντας λόγω Μνημονίου να φέρει νέα ρύθμιση ανάλογη των προηγούμενων ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η βελτίωση θα αφορά στα κριτήρια για τον αριθμό των δόσεων, τα οποία θα γίνουν πιο ελαστικά και θα οδηγούν πρακτικά σε ρύθμιση έως και σε 36 δόσεις, με τη δόση να πέφτει ακόμα και κάτω από τα 100 ευρώ! Στη περίπτωση, δε, που κάποιος αποδεικνύει ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί και σε αυτή τη ρύθμιση, θα επεκτείνεται ο αριθμός των δόσεων έως τις 48.

Σε ειδική εκδήλωση στο Δημαρχείο Πύργου

Την ερχόμενη Δευτέρα η ανάρτηση δασικών χαρτών Πύργου Η ανάρτηση των δασικών χαρτών της γεωγραφικής ενότητας που καλύπτει ο μητροπολιτικός Δήμος Πύργου, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 3-12-2012 σε ειδική εκδήλωση που γίνει στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, με την παρουσία του Γενικού Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελο-

ποννήσου-Δυτικής Ελλάδας-Ιονίου κ. Εμ. Αγγελάκα και του Γενικού Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Δασών & Αγροτικών Υποθέσεων της Περιφέρειας κ. Αντ. Κανταρτζόπουλου. Οι χάρτες αφορούν στις δασικές εκτάσεις της πόλης του Πύργου που βρίσκονται κυρίως σε

Λαμπέτι, Καταράχι και άλσος Σπιάτζας. Η ανάρτηση των δασικών χαρτών είναι ένα από τα απαραίτητα στάδια για τη δημιουργία Δασολογίου, όπως και το δικαίωμα υποβολής αντιρρήσεων-ενστάσεων από πολίτες που τυχόν θίγονται από την αποτύπωση των δασικών εκτάσεων.


Ειδήσεις

/ ÐáñáóêåõÞ 30 Íïåìâñßïõ 2012

Αρχαία Ολυμπία

Την Κυριακή η επιστροφή ων κλεμμένων αντικειμένων στο Μουσείο

Τ

ην ερχόμενη Κυριακή 2 Δεκεμβρίου , στο Μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία, η Ζ΄ ΕΠΚΑ της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού του ΥΠΑΙΘΠΑ θα αποδώσει στο κοινό συμπληρωμένη την έκθεση με τα κινητά μνημεία που είχαν κλαπεί τον περασμένο Φεβρουάριο. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού ΠΑΙΘΠΑ Αρμόδιου για θέματα Πολιτισμού κ. Κώστα Τζαβάρα και της Γ.Γ. Πολιτισμού κας Λίνας Μενδώνη. Παράλληλα θα γίνει επανέναρξη της λειτουργίας της ψηφιακής έκθεσης με πολυμεσικές εφαρμογές προ-

w w w . p r o t i n e w s . g r

5

Στα δικαστήρια για την υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης

Αθώος ο γιατρός του Νοσοκομείου Πύργου Αθώος κρίθηκε ο γιατρός του Νοσοκομείου Πύργου, ο οποίος μετά από καταγγελία νοσοκόμας κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση εν ώρα εργασίας. Χθες στα δικαστήρια του Πύργου, δεκάδες ήταν οι εργαζόμενοι οι οποίοι βρέθηκαν εκεί προκειμένου να καταθέσουν για το συγκεκριμένο γεγονός. Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο γιατρός, είχε εξ' αρχής καταθέσει εναντίων της νοσοκόμας μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση. Παράλληλα η διοίκηση του Νοσοκομείου Πύργου μετά τις καταγγελίες και των δύο εργαζομένων στο χώρο έχει ξεκινήσει Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το συγκεκριμένο περιστατικό.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, οι εργαζόμενοι στου ΟΤΑ

Ôçí åñ÷üìåíç ÊõñéáêÞ 2 Äåêåìâñßïõ , åðéóôñÝöïõí óôï óðßôé ôïõò óôï Ìïõóåßï Éóôïñßáò ôùí Ïëõìðéáêþí Áãþíùí óôçí Áñ÷áßá Ïëõìðßá ôá êëåììÝíá áíôéêåßìåíá ηγμένης τεχνολογίας η οποία παρουσιάζει τη φυσιογνωμία, τις ιδέες, αλλά και

τα ιστορικά, κοινωνικά και γεωπολιτικά χαρακτηριστικά που τεκμηριώνουν και α-

ναδεικνύουν τη μοναδικότητα του χώρου της Ολυμπίας.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Για τα 49 κιλά χασίς στο Πανόπουλο

Ζητά έκτακτη σύγκλιση του Δ.Σ. του ΕΒΕ για το θέμα της διαγραφής του ιδιωτικού χρέους προς τις τράπεζες

-Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο τρίτος της παρέας

Την έκτακτη σύγκλιση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητήριου Ηλείας ζητά με επιστολή που απέστειλε προς τον πρόεδρο κ. Κώστα Νικολούτσο και τα μέλη του Δ.Σ ο πρώην πρόεδρος του ΕΒΕ κ. Άγγελος Αγγελόπουλος. Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Αγγελόπουλος "κύριε πρόεδρε σύμφωνα με τον επιμελητηριακό νόμο 3419/2005 που με καθιστά μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Ηλείας αιτούμαι την έκτακτη σύγκλιση του Διοικητικού Συμβουλίου για το σοβαρό θέμα της διαγραφής του ιδιωτικού χρέους προς τις τράπεζες, βάσει και της επιστολής που έχω στείλει στον Πρωθυπουργό και προς το Επιμελητήριο Ηλείας". Θ.Λ.

ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ!

Στη φυλακή δύο εκ των δραστών Ενώπιον Ανακριτή και Εισαγγελέα, βρέθηκαν χθες το μεσημέρι οι τρεις συλληφθέντες από τις περιοχές Τσίπιανα, Δίβρη, Αντρώνι και Πανόπουλου, που στην κατοχή τους είχαν ένα μεγάλο βαρέλι κρασιού με 17.280 κιλά χασίς, ένα μικρότερο με 13.100 κιλά, ένα πλαστικό δοχείο λαδιού με 4.400 και ένα σακί από ελιές με 6.600 κιλά, ενώ μετά από νομότυπη έρευνα των ανδρών της Αστυνομίας στα σπίτια των συλληφθέντων είχαν εντοπιστεί 11,1 γραμμάρια κάνναβη, 1,4γραμμάρια σπόρους με κάνναβη, 175 γραμμάρια σπόρους και 20,8 κάνναβης. Ο 53χρονος που είχε συλληφθεί, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ο 39χρονος δράστης κρίθηκε προφυλακιστέος, ενώ στον 48χρονο εις βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ληστεία με ποσότητα ναρκωτικών στην περιοχή της Καλαμάτας, επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση ύψους 5000 ευρώ ενώ θα οδηγηθεί στην Αθήνα προκειμένου να του απαγγελθούν κατηγορίες καθώς φαίνεται ότι συμμετείχε σε εγκληματική ομάδα που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές, ληστείες σε τράπεζες, απόπειρες ανθρωποκτονίας και άλλες παράνομες πράξεις.

Τετράωρη στάση εργασίας στους δήμους Στάση εργασίας αναμένεται να πραγματοποιήσουν σήμερα οι εργαζόμενοι στους δήμους, συμμετέχοντας στην κινητοποίηση που έχει προκηρύξει για το κλάδος τους η ΠΟΕ ΟΤΑ. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση "Η συγκυβέρνηση δια του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνη Μανιτάκη εξακολουθεί να δείχνει το σκληρό πρόσωπό της και χρησιμοποιώντας τα πρόθυμα παπαγαλάκια των Μ.Μ.Ε. και με επικοινωνιακή τρομοκρατία, επιχειρεί να κάμψει το αγωνιστικό μας φρόνημα. Προσπαθεί με κάθε τρόπο να τρομοκρατήσει το δίκαιο και έντιμο αγώνα μας χρησιμοποιώντας τους μηχανισμούς καταστολής αλλά και την απειλή της παρέμβασης των Εισαγγελικών Αρχών όχι μόνο σε βάρος των εργαζομένων, αλλά και των αιρετών που βρίσκονται στο πλευρό των εργαζομένων. Δεν έχει αντιληφθεί τόσο η συγκυβέρνηση όσο και ο αρμόδιος Υπουργός ότι δεν θα επιτρέψουμε καμία διαθεσιμότητα-απόλυση εργαζομένου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και την λειτουργική, θεσμική και οικονομική κατάρρευση του θεσμού που θα επιφέρει πολλαπλές επιπτώσεις στις υπηρεσίες και τους πολίτες".


6

w w w . p r o t i n e w s . g r

Ρεπορτάζ

/ ÐáñáóêåõÞ 30 Íïåìâñßïõ 2012

Τεράστιες ζημιές σε Λαστέικα, Άγιο Ιωάννη,

Βιβλική καταστροφή Έ

ρμαιο των έντονων καιρικών φαινομένων έπεσε για πολλοστή φορά ο νομός Ηλείας. Οι δυνατοί άνεμοι και η έντονη βροχόπτωση για αρκετά λεπτά "μαστίγωναν" τον απροστάτευτο και χωρίς ουσιαστική αντιπλημμυρική θωράκιση νομό μας κατέστρεψαν σπίτια στον Άγιο Ιωάννη Πύργου, το Κατάκολο το Ανεμοχώρι, την Αλφειούσα τα Λαστέικα και όλη τη Βόρεια Ηλεία. Η στέγη από το γηροκομείο της Βασιλειάδας εξαφανίστηκε με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό να εκκενωθεί το ίδρυμα. Όλο το οδικό δίκτυο του νομού υπέστη ζημιές από τα δέντρα που ξεριζώθηκαν και έπεσαν στους δρόμους. Επίσης χθες πλημμύρισε η πόλη του Πύργου με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να δέχεται δεκάδες τηλεφωνήματα για άντληση νερών από σπίτια ενώ η πόλη έμεινε στα σκοτάδια για αρκετή ώρα χθες το απόγευμα. Παράλληλα δεν έγιναν δρομολόγια από Κυλλήνη προς Ζάκυνθο αφού οι δυνατοί άνεμοι δεν επέτρεπαν στα πλοία να φύγουν από το λιμάνι.

Μεγάλη καταστροφή στα Λαστέικα Ο ανεμοστρόβιλος που χτύπησε τη περιοχή των Λαστεΐκων προκάλεσε τεράστιες ζημιές. Κολώνες της ΔΕΗ κόπηκαν, μηχανήματα βαρέως τύπου εκσφενδονίστηκαν, σκεπές καταστράφηκαν, δέντρα εκριζώθηκαν ενώ από το μένος του ανέμου, δεν γλίτωσαν ούτε οι πινακίδες σηματοδότησης.

Η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν άμεση, καθώς επί της Εθνικής Οδού, είχαν εκτοξευτεί τσίγκοι και η διέλευση των οχημάτων ήταν ιδιαίτερα δύσκολη. Παράλληλα και συνεργεία της ΔΕΗ έφτασαν στο σημείο και ξεκίνησαν την προσπάθεια αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης. "Ο Θεός με φύλαξε. Κάποια στιγμή ήμουν έτοιμη να βγω έξω. Ακούω μία βουή και είδα

Άννα Αγγελίδου

Ðëçììýñéóå ÷èåò ãéá áêüìá ìéá öïñÜ ï Ðýñãïò

την γράνα να έχει γεμίσει με νερά και σκέφτηκα άσε να σταματήσει να βρέχει. Μετά από πέντε λεπτά βλέπω κάτω το δέντρο, η σκεπή είχε φύγει εντελώς, ενώ η αποθήκη ήταν όλη διαλυμένη, ένα σπίτι προκατασκευασμένο, που ήταν εκεί κάτω το έφερε όλο εδώ και κά-

ποια καρότσια. Ο σπαστήρας για τα αδρανή υλικά που είχαμε το πέταξε κάτω και το διέλυσε και είναι ένα μηχάνημα μερικών τόνων. Τη σκεπή πήρε, το χαγιάτι το έσπασε όλο, ενώ ξερίζωσε όλα τα δέντρα. Δεν άφησε τίποτα" τόνισε η Ελένη Σπηλιοπούλου.


/ ÐáñáóêåõÞ 30 Íïåìâñßïõ 2012

Ρεπορτάζ

w w w . p r o t i n e w s . g r

Κατάκολο, Ανεμοχώρι και Αλφειούσα

Εκκενώθηκε το μισό κτίριο Σοβαρές ζημιές υπέστη και το Β' Êïëþíåò ôçò ÄÅÇ êüðçêáí áðü ôïí áíåìïóôñüâéëï ðïõ Ýðëçîå Μπιρμπίλιο κτίριο, του ασύλου ανιάôçí ðåñéï÷Þ ôùí Ëáóôåúêþí åíþ áñêåôÝò Þôáí ïé áðïèÞêåò των "Νέα Βασιλειάς" που βρίσκεται στα ðïõ êõñéïëåêôéêÜ äéáëýèçêáí Λαστέικα. Μέρος της οροφής του κτιρίου υπέστη σοβαρή ζημιά, ενώ τμήμα από το σκέπαστρο της βεράντας κατέρρευσε. Ευτυχώς εκείνη την ώρα κανένας από τους ηλικιωμένους δεν βρισκόταν στο χώρο και έτσι δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός. Ωστόσο κρίθηκε σκόπιμα, ένα τμήμα του κτιρίου να εκκενωθεί έως ότου γίνουν οι απαιτούμενες επισκευές. Στο σημείο βρέθηκε άμεσα και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας κκ. Γερμανός ο οποίος είδε από κοντά τις ζημιές που υπέστη το ίδρυμα "Έχουμε πάθει αρκετές ζημιές, κυρίως το Β' Μπριμπίλιο κτίριο. Όμως ευτυχώς δεν είχαμε θύματα γιατί είναι μέσα οι γερόντισσες μας. Δόξα το Θεό που μείναμε σε αυτά. Ήδη η ΔΕΗ μας συνέδεσε το φως και θα επέμβουμε άμεσα για τις επιδιορθώσεις. Έχουμε καλέσει ξυλουργούς για την αποκατάσταση. Έχει πέσει ο κεντρικός κορφιάτης μέσα στο κτίριο και έχουν πέσει και τα ταβάνια από τις βεράντες. Το μισό από το κτίριο θα εκκενωθεί προσωρινά το άλλο μισό όμως θα λειτουργήσει με λίγους φιλοξενούμενους. Θα μεταφέρουμε και μερικές γερόντισσες γιατί το Μπιρμπίλιο ήταν με γυναίκες, στις άλλες πτέρυγες και ελπίζω ότι δεν θα έχουμε άλλο πρόβλημα εάν μείνουμε έως εδώ".

7


8

Επικαιρότητα

w w w . p r o t i n e w s . g r

/ ÐáñáóêåõÞ 30 Íïåìâñßïõ 2012

Μεγάλες καταστροφές σε οικίες και καλλιέργειες από τον ανεμοστρόβιλο που “σάρωσε” την περιοχή

Βομβαρδισμένο χωριό ο Άγιος Ιωάννης Πύργου Χ

ωριό χτυπημένο από πόλεμο θύμιζε χθες το μεσημέρι το δημοτικό διαμέρισμα του Αγίου Ιωάννη Πύργου αφού ο ανεμοστρόβιλος που πέρασε από την πε-

Ρεπορτάζ: και καλλιέρριοχή "σάΘοδωρής Λάμπρος γειες. Το παρωσε" τα πάthlabros@hotmail.com ρήγορο της υντα στο πέπόθεσης είναι ρασμα του προκαλώντας μεγάλες σε έ- ότι ο ανεμοστρόβιλος είχε κταση καταστροφές σε οικίες διάρκεια λίγα λεπτά και δεν

Ãéá ìåãÜëç êáôáóôñïöÞ óôçí áãñïéêßá ôïõ Ýêáíå ëüãï ï éäéïêôÞôçò ê. ×áñÜëáìðïò Êïíôïýëçò.

Ï ê. ÐáíÝñáò áíÞìðïñïò íá ðéóôÝøåé ôçí ôåñÜóôéá êáôáóôñïöÞ ðïõ õðÝóôç ç ïéêßá ôïõ áðü ôïí áíåìïóôñüâéëï.

Óå Üìåóåò åíÝñãåéåò ðñïò ôïí ÄÞìï Ðýñãïõ ãéá ôçí áíôéìåôþðéóç ôùí æçìéþí ðñüêåéôáé íá ðñïâåß ï ðñüåäñïò ôçò Ô.Ê. Áãßïõ ÉùÜííç ÃéÜííçò Êáëüöùíïò.

Ένας που είδε το σπίτι του κυριολεκτικά στον αέρα ήταν και ο κ. Χαράλαμπος Κοντούλης, η οικία του οποίου καταστράφηκε από τον ανεμοστρόβιλο. Όπως σημείωσε ο ανεμοστρόβιλος ήταν σφοδρός που φοβήθηκε για την σωματική του ακεραιότη-

τα. Το αποτέλεσμα ήταν να καταστραφεί ολοσχερώς η στέγη από το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου και πλέον ο ίδιος να μην μπορεί να μπει μέσα λόγω του κινδύνου κατάρρευσης της στέγης. Όπως σημείωσε ο Μιρτα Φατμιρ, επι-

στάτης της αγροικίας ο ανεμοστρόβιλος ήταν πολύ δυνατός με αποτέλεσμα να καταστρέψει την στέγη του σπιτιού τονίζοντας ότι πλέον θα πρέπει να κατασκευαστεί εξ' ολοκλήρου απ' την αρχή αφού εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα των ιδιοκτητών. Λίγο πιο

κάτω μια άλλη οικία υπέστη σοβαρές ζημιές από τον ανεμοστρόβιλο που "σάρωσε" την περιοχή. Συγκεκριμένα ο κ. Νίκος Πανέρας είδε την μονοκατοικία του κυριολεκτικά να καταστρέφεται από το πέρασμα του ανεμοστροβίλου. Όπως σημείωσε "ο ανεμοστρόβιλος που ερχόταν από το Κατάκολο, πέρασε από τον Άγιο Ιωάννη και ήταν πολύ δυνατός. Πάνω από 12 μποφόρ τον υπολογίζω μετά λόγου γνώσης. Οι καταστροφές που προξένησε στην οικία μας είναι τεράστιες. Έφυγε ο Ηλιακός θερμοσίφωνας, η οροφή υπέστη σοβαρή ζημιά αφού είχαμε και φωτοβολταϊκά συστήματα, πήρε το σκάφος που βλέπετε, το έριξε στην τσιμεντοκολώνα την οποία και ξερίζωσε. Επίσης ξερίζωσε μια αιωνόβια κουκουναριά που ήταν και σήμα κατατεθέν της περιοχής και την πίσω πόρτα του γκαράζ που την ξερίζωσε και την πέταξε μέτρα μακριά.". Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Πανέρας είχε θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις

πέρασε μέσα από το χωριό αλλά χτύπησε την περιοχή έξω απ' αυτό προκαλώντας ζημιές το κόστος των οποίων μεταφράζεται σε χιλιάδες ευρώ.

Ï áíåìïóôñüâéëïò äéÝëõóå ôçí óôÝãç ôçò áãñïéêßáò ôïõ ê. Êïíôïýëç.

καθώς και ελαιόδενδρα που καταστράφηκαν ολοσχερώς.

"Να αποζημιωθούν οι πληγέντες" Για τις καταστροφές που προξένησε ο ανεμοστρόβιλος στο πέρασμα του μίλησε στην "ΠΡΩΤΗ" ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αγίου Ιωάννη Γιάννης Καλόφωνος που σημείωσε τα εξής: "Θεωρώ με μια πρώτη εκτίμηση ότι οι ζημιές δεν είναι μεγάλες επειδή ο ανεμοστρόβιλος πέρασε γρήγορα και εκτός αστικού ιστού. Δηλαδή πέρασε Νοτιοανατολικά του χωριού

ÅêôåôáìÝíåò æçìéÝò óçìåéþèçêáí óå èåñìïêçðéáêÝò åãêáôáóôÜóåéò êáé åëáéüäåíäñá.

μας. Πιστεύω ότι αν περνούσε 150 μέτρα πιο Δυτικά θα είχαμε μεγαλύτερες καταστροφές. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι που επλήγησαν δεν έχουν σοβαρό πρόβλημα. Θα επικοινωνήσω αμέσως με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Πύργου κ. Παναγόπουλο για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Ελπίζω και εύχομαι να μην έχουν οι άνθρωποι αυτοί την τύχη που είχαν πέρυσι οι συμπολίτες μας που δεν αποζημιώθηκαν για τις ζημιές που υπέστησαν από την τότε σοβαρή θεομηνία παρά μόνο για κάποιες οικοσυσκευές".


Επικαιρότητα

/ ÐáñáóêåõÞ 30 Íïåìâñßïõ 2012

w w w . p r o t i n e w s . g r

9

Μεγάλες ζημιές στη Νότια Ηλεία

“Ξήλωσε” ελαιώνες στην Αλφειούσα Η

δύναμη του αέρα ήταν τέτοια στην περιοχή της Αλφειούσας που ελαιόδεντρα ξεριζώθηκαν και απομακρύνθηκαν για πολλά μέτρα. Το χωριό μπορεί να μην υπέστη ζημιές, ωστόσο σοβαρότατα προβλήματα δημιουργήθηκαν σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις, ελαιώνες αλλά και σε αγροικίες.

Δημήτρης Βαρώτσος

"Ένας ανεμοστρόβιλο ήρθε από νότια, κατευθύνθηκε λίγο έξω από το χωρίο σε αγροτικές περιουσίες. Έχει πλήξει πολλές αγροτικές περιοχές της Αλφειούσας έχει ξεριζώσει δέντρα και λιοστάσια και έχει ρίξει κολώνες τις ΔΕΗ έχει πλήξει αγροικίες. Ευτυ-

χώς δεν έχει επεκταθεί στην υπόλοιπη αγροτική περιοχή της Αλφειούσας και ευελπιστούμε ότι με την βοήθεια της πολιτείας να καταγράψουμε τις ζημιές και να αποκατασταθούν οι πληγέντες" υπογράμμισε ο πρόεδρος της Αλφειούσας Δημήτρης Βαρώτσος.

θα μαζεύαμε. Τώρα δεν σου κάνει καρδιά να μαζέψεις παρά μόνο ότι άφησε ο αέρας" υπογράμμισε ο Παναγιώτης Σκλαβογιάννης.

Γιάννης Αγγελόπουλος

Σκλαβογιάννης Παναγιώτης "Η καταστροφή είναι βιβλική. Περιμένουμε να δούμε τι μπορεί να γίνει. Τα ελαιόδεντρα ήταν 40 ετών και τουλάχιστον τα μισά εκριζώθηκαν. Είχαμε συνολικά 235 δέντρα και μιλάμε για μία μεγάλη καταστροφή πριν την συγκομιδή. Σε είκοσι μέρες

Ο ανεμοστρόβιλος εκρίζωσε ελαιόδεντρα, ξήλωσε σκεπές και προκάλεσε τεράστιες ζημιές στην αγροτική περιοχή της Αλφειούσας

"Έχω κτήμα ποιο κάτω και σε κάποια στιγμή είδα δέντρα να σηκώνονται στον αέρα και φοβήθηκα. Μόλις σταμάτησε ο αέρας είδα τα δέντρα κάτω. Είμαι 56 χρονών και τέτοιο πράγμα δεν είχα δει ξανά. Είχε πολύ βουή. Το όλο φαινόμενο κράτησε λιγότερο από 5 λεπτά και είναι ευτύχημα το ότι δεν υπήρχε άνθρωπος εδώ μέσα, γιατί θα τον σκότωνε" υπογράμμισε ο Γιάννης Αγγελόπουλος που είδε τον ανεμοστρόβιλο να σαρώνει τα πάντα στο πέρασμα του.

Κατέστρεψε στάνες στο Ανεμοχώρι εν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους, οι κτηνοτρόφοι της περιοχής του Ανεμοχωρίου. Από καθαρή τύχη, οι ίδιοι και τα περισσότερα από τα ζώα τα οποία έχουν γλίτωσαν από την μανία του ανεμοστρόβιλου. Οι στάβλοι διαλύθηκαν μέσα σε μερικά λεπτά και τεράστια κομμάτια από λαμαρίνες πέρασαν την Εθνική Οδό και έφτασαν στο πάνω μέρος του Ανεμοχωρίου.

Δ

Μαρία Πατσολιά "Μόλις είχα γυρίσει στη στάνη με τα 160 πρόβατα. Εκείνη τη στιγμή πέρασε ανεμοστρόβιλος και γκρέμισε το στάβλο, ενώ και από το σπίτι μου, έχουν φύγει τα μισά κεραμίδια. Ήταν γύρω στις 2:00 το μεσημέρι και ο αέρας ήταν πολύ δυ-

νατός και σκόρπισε τις λαμαρίνες παντού. Βγήκα έξω και μόνο μία κάπνα έβλεπα λες και είχε πιάσει φωτιά. Τώρα είναι η καταστροφή και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Που θα τα βάλω να κοιμηθούν τα ζωντανά, τι θα γίνει, δεν ξέρω" σημείωσε η Μαρία Πατσολιά.

Παναγιώτης Πατσολιάς "Ήταν η ώρα 2:10 που πέρασε ο ανεμοστρόβιλος. Δεν έμεινε γαλάρι, δεν έμεινε τίποτα. Τα γιδοπρόβατα που έχουν μείνει δεν έχουν τώρα που να πάνε. Πρέπει κάποιος, η πολιτεία ή το ΕΛΓΑ να κάνει κάτι. Έχουν χαθεί και μικρά αρνιά. Πρέπει να σπεύσουν γρήγορα, δεν ξέρουμε τι να κάνουμε" υπογράμμισε ο Παναγιώτης Πατσολιάς.

Óôç ðåñéï÷Þ ôïõ Áíåìï÷ùñßïõ, ôåñÜóôéåò åßíáé ïé æçìéÝò ðïõ õðÝóôçóáí ïé óôÜâëïé, êáèþò êáé ïé áãñïéêßåò ðñïêáëþíôáò áðüãíùóç óôïõò êôçíïôñüöïõò ôçò ðåñéï÷Þò


10

Επικαιρότητα

w w w . p r o t i n e w s . g r

Την ερχόμενη εβδομάδα πληρωμή περίπου 10 εκατομμυρίων για αποζημιώσεις

Γιώργος Κοντογιάννης

Íá åíôáôéêïðïéçèïýí ïé Ýëåã÷ïé ãéá ôéò åéóáãùãÝò êáé åëëçíïðïéÞóåéò áìíïåñéößùí áðü ôñßôåò ÷þñåò Την εντατικοποίηση των ελέγχων για τις αθρόες εισαγωγές και ελληνοποιήσεις αμνοεριφίων από τρίτες χώρες, ζητεί με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Ανάπτυξης και Υποδομών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Εσωτερικών, ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννης. Την Ερώτηση συνυπογράφουν ακόμα 12 Βουλευτές της ΝΔ.Οι ερωτώντες Βουλευτές αναφέρονται στους ελέγχους που έγιναν από το ΣΔΟΕ το 2004 κατόπιν καταγγελίας, σύμφωνα με την οποία Έλληνες εισαγωγείς ζώντων αμνοεριφίων, αφού τα εισάγουν από Βουλγαρία και Ρουμανία, μέσω του Τελωνείου του Προμαχώνα, καταλήγουν με τη σύμπραξη πολλών άλλων εμπλεκομένων στη διακίνησή τους στην ελληνική αγορά ως ελληνικά σφάγια.Όπως αναφέρεται στο πόρισμα του Σ.Δ.Ο.Ε. από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, διαπιστώθηκε πλήθος παραβάσεων, παρατυπιών και παραλείψεων στους περισσότερους από τους εμπλεκόμενους στη δραστηριότητα αυτή, τόσο κατά την εισαγωγή των ζώντων αμνών όσο και στη διάθεσή τους ως σφάγια στην τελική κατανάλωση.Οι 13 Βουλευτές καταλήγουν στην διατύπωση μεταξύ άλλων των εξής ερωτημάτων: 1. Τι μέτρα ελήφθησαν από τότε που εκδόθηκε το πόρισμα, για την πάταξη των νοσηρών αυτών φαινομένων που ζημιώνουν την αγροτική και εθνική μας οικονομία; 2. Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν συντονισμένα οι αρμόδιοι Υπουργοί ως προς τον έλεγχο και την πάταξη τέτοιου είδους φαινομένων, στον τομέα ευθύνης του Yπουργείου τους στις Περιφέρειες όλης της επικράτειας;

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Hìåñßäá ãéá ôç äéáìüñöùóç ôçò ÓôñáôçãéêÞò ¸îõðíçò Åîåéäßêåõóçò Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει ημερίδα εργασίας και διαβούλευση για τη διαμόρφωση της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης της Περιφέρειας για τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο ACHAIA BEACH τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 09:30 - 14:30 και θα ξεκινήσει με χαιρετισμό από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα.Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν εκπρόσωποι από Υπουργεία, φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ακαδημαϊκούς, ερευνητικούς, τεχνολογικούς και παραγωγικούς φορείς της Περιφέρειας. Η εκδήλωση εντάσσεται στην προετοιμασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τον σχεδιασμό της Νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020. Έξυπνη εξειδίκευση σημαίνει εντοπισμός των μοναδικών χαρακτηριστικών και μέσων της Περιφέρειας, επισημαίνοντας τα συγκριτικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της και συγκεντρώνοντας τοπικούς παράγοντες και πόρους γύρω από ένα όραμα για το μέλλον τους. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί οι εθνικές και περιφερειακές αρχές σε όλη την Ευρώπη να καταρτίσουν στρατηγικές έρευνας και καινοτομίας για έξυπνη εξειδίκευση, έτσι ώστε να είναι δυνατή η χρήση των διαρθρωτικών ταμείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης πιο αποδοτικά και να αυξηθούν οι συνέργειες μεταξύ διαφορετικών εθνικών, περιφερειακών και ευρωπαϊκών πολιτικών, καθώς και μεταξύ δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου να ανταποκριθεί στις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προετοιμάζει τις απαραίτητες διοικητικές και οργανωτικές διαδικασίες για την εκπόνηση της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης για την περιφερειακή καινοτομία βασισμένη στη κοινωνία της γνώσης.

/ ÐáñáóêåõÞ 30 Íïåìâñßïõ 2012

Ζεσταίνουν οι τσέπες των αγροτών Τ

ην ερχόμενη εβδομάδα, θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ για φυτική και ζωική παραγωγή, ύψους περίπου 10 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το επόμενο διάστημα (λίγο πριν τα Χριστούγεννα) θα πραγματοποιηθεί μια ακόμα πληρωμή η οποία θα είναι και η μεγαλύτερη ύψους περίπου 30 εκατ. ευρώ. Οι αποζημιώσεις αφορούν ζημιές που έγιναν μέχρι και τον Αύγουστο του 2012.

Στην ουσία μέχρι και την περίοδο εκείνη σημειώθηκαν και οι περισσότερες ζημιές σε καλλιέργειες ενώ οι πληρωμές για το τελευταίο τετράμηνο του τρέχοντος έτος θα πραγματοποιηθούν στις αρχές του 2013. Η τελευταία πληρωμή του

ΕΛΓΑ πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου, ενώ μια ακόμα είχε προηγηθεί την την Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου. Συνολικά ο ΕΛΓΑ κατέβαλε στους τραπεζικούς λογαριασμούς 10.000 περίπου δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις συνολικού ύ-

ψους 10 εκατ. ευρώ, που αφορούσαν εκκαθαρίσεις ζημιών για το έτος 2012. Από το παραπάνω ποσό, τα 8,2 εκατ. ευρώ αφορούν αποζημιώ-

σεις για ζημιές στη φυτική παραγωγή και το 1,8 εκατ. ευρώ αφορά αποζημιώσεις για ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο.

Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός ανάδειξης του φορέα

Χωρίς φρούτα οι μαθητές των δημοτικών Ενώ το Πρόγραμμα Δωρεάν Διανομής Τροφίμων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης δείχνει να έχει βρει το δρόμο του, το Σχέδιο προώθησης της κατανάλωσης φρούτων στα σχολεία αδυνατεί να βρει τους ρυθμούς του. Μετά την χαμένη περσινή σχολική χρονιά 2011/2012, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου, ακυρώθηκε ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του φορέα εκτέλεσης του σχεδίου ο οποίος ουσιαστικά έληγε την 1η Δεκεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να επαναπροκηρυχθεί διαγωνισμός, οποίος θα χρειαστεί περίπου έναν ακόμα μήνα μέχρι να ολοκληρωθεί. Το θετικό για την φετινή χρονιά είναι ότι δεν θα χρειαστούν νέες Υπουργικές Αποφάσεις, οπότε όταν κάποια στιγμή οριστεί ο φορέας εκτέλεσης μετά θα μπορέσουν να τρέξουν οι διαδικασίες. Τη φετινή χρονιά το εν λόγω σχέδιο αποκτά μεγαλύτερη σημασία μιας και λόγω

της οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας, έρευνες δείχνουν ότι έχει αυξηθεί το ποσοστό υποσιτισμού μερίδας μαθητών οι οικογένειες των οποίων αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Το "Σχέδιο προώθησης της κατανάλωσης φρούτων στα σχολεία" φέτος προβλέπεται να εφαρμοστεί στα δημόσια και ιδιωτικά δημοτικά σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ολόκληρης της επικράτειας και όχι μόνο στην Περιφέρεια Αττικής και της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης όπως προβλεπόταν να γίνει πιλοτικά πέρσι. Συνολικά, το σχέδιο αφορά 364.665 μαθητές.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου για τη φετινή σχολική χρονιά ανέρχεται στο ποσό των 3.221.457,11 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, και για τις τρεις ζώνες (Α Zώνη: Ανατολική Μακεδονία - Θράκη, Δυτική Μακεδονία, Κεντρική Μακεδονία, Βόρειο Αιγαίο, Β Ζώνη: Θεσσαλία, Στερεά Ελλά-

δα, Ήπειρος, Νότιο Αιγαίο, Γ. Ζώνη: Δυτική Ελλάδα, Ιόνια Νησιά, Πελοπόννησος, Κρήτης) ο οποίος θα καλυφθεί από κοινοτική χρηματοδότηση και από τις πιστώσεις του Π/Υ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η προϋπολογισθείσα δαπάνη (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) για την πρώτη ζώνη είναι 1.002.139,37 ευρώ, για τη δεύτερη ζώνη 1.023.812,77 ευρώ και για τη τρίτη ζώνη 1.195.504,97 ευρώ. Υπενθυμίζουμε ότι ο προϋπολογισμός του σχεδίου για το σχολικό έτος 2010/2011 ανερχόταν σε 2.221.083 ευρώ.


/ ÐáñáóêåõÞ 30 Íïåìâñßïõ 2012

Επικαιρότητα

Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης

Προβολή και ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας Π

αρουσία του υφυπουργού Παιδείας κ. Θεόδωρου Παπαθεοδώρου παρουσιάστηκε σήμερα Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012 στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕΔΕ) μια σειρά πρωτοβουλιών της ΠΔΕΔΕ και συγκεκριμένα του Περιφερειακού Διευθυντή Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Γιώργου Παναγιωτόπουλου. Κεντρικός άξονας των πρωτοβουλιών είναι η ανάδειξη της δυναμικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, μέσω των φορέων της εκπαίδευσης και την επίτευξη πολυμερών συνεργασιών. Αρχικά υπογράφηκαν Πρωτόκολλα συνεργασίας μεταξύ της ΠΔΕΔΕ και του Πανεπιστημίου Πατρών, του ΤΕΙ Πατρών και του ΤΕΙ Μεσολογγίου αντίστοιχα. Ακολούθησε η παρουσίαση του λογισμικού "Πάμε Δυτική Ελλάδα" για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας τόσο στα σχολεία του εσωτερικού όσο και στις ελληνικές σχολικές μονάδες του εξωτερικού. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε από τον υφυπουργό Παιδείας κ. Παπαθεοδώρου, η πρώτη αποστολή του εν λόγω λογισμικού σε ελληνικές σχολικές μονάδες του εξωτερικού. Συνάμα έγινε και η παρουσίαση των πρώτων δράσεων της ε-

πιστημονικής ερευνητικής ομάδας της ΠΔΕΔΕ για την καταγραφή και μελέτη των φαινομένων σχολικής βίας από τον Επιστημονικό Υπεύθυνο της έρευνας κ. Δημήτρη Βεργίδη. Στο τέλος της παρουσίασης ο κ. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε "Η σύμπραξη του συνόλου των δομών της εκπαίδευσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας επισφραγίζει την κάλυψη μιας από τις επιτακτικότερες ανάγκες της σύγχρονης εποχής. Η αντιμετώπιση των μικρών και μεγάλων ζητημάτων της εκπαίδευσης μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο μέσα από ενέργειες και διαδικασίες με ισχυρά τα χαρακτηριστικά

της συναντίληψης και της συναίνεσης. Αυτή η συστράτευση των τριών βαθμίδων της εκπαίδευσης, η οποία επικυρώθηκε και πολιτικά με την παρουσία του υφυπουργού Παιδείας κ. Παπαθεοδώρου, αποσκοπεί στην καλλιέργεια της εξωστρέφειας στην εκπαίδευση και στην συνδυαστική αξιοποίηση του συνολικού δυναμικού της". Αναφερόμενος στην παρουσίαση του λογισμικού "Πάμε Δυτική Ελλάδα" ο κ. Παναγιωτόπουλος πρόσθεσε "Ο σχεδιασμός και υλοποίηση του λογισμικού "Πάμε Δυτική Ελλάδα" αποσκοπεί στην ανάδειξη και αξιοποίηση της πολιτιστικής μας παράδοσης και του φυσικού μας πλού-

του και ανταποκρίνεται στην άμεση ανάγκη εξεύρεσης τρόπων αντιμετώπισης των συνεπειών της βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που ταλανίζει την κοινωνία μας. Θα αποτελέσει πρόσκληση -πρόκληση για όλους τους Έλληνες μαθητές και εκπαιδευτικούς τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού ώστε να πραγματοποιήσουν τις εκπαιδευτικές τους εκδρομές και να ξεναγηθούν σε μοναδικά ιστορικά μνημεία και τοπία απαράμιλλης ομορφιάς. Φιλοδοξία μας είναι η Δυτική Ελλάδα να αποτελέσει πόλο έλξης για κάθε πολίτη που ζει στη χώρα μας αλλά και σε κάθε σημείο της γης".

w w w . p r o t i n e w s . g r

11

Μετά από ερώτηση της Ε. Γεωργοπούλου - Σαλτάρη

Δέσμευση του Υπουργού Παιδείας για θέματα μετεγγραφών φοιτητών Δέσμευση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού ότι θα αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία για τα θέματα των μετεγγραφών φοιτητών, κατόπιν ερώτησης βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ανάμεσά τους και η Έφη ΓεωργοπούλουΣαλτάρη, για την αδυναμία φοίτησης λόγω οικονομικών προβλημάτων .Η ραγδαία πτώση των οικογενειακών εισοδημάτων στην Ελλάδα έχει οδηγήσει σε πολλές περιπτώσεις τις οικογένειες των επιτυχόντων στις πανελλαδικές εξετάσεις να αδυνατούν να υποστηρίξουν τις σπουδές των παιδιών τους, ιδιαίτερα όταν έχουν εισαχθεί σε Ιδρύματα μακριά από τον τόπο μόνιμης οικογενειακής κατοικίας και επιπλέον όταν υπάρχουν 2 ή και 3 παιδιά που σπουδάζουν σε διαφορετικές πόλεις. Βασική αιτία αυτού είναι η ανεπάρκεια των δομών φοιτητικής μέριμνας (στέγαση - σίτιση).Ο κ. Αρβανιτόπουλος, απαντώντας, δήλωσε πως η φοιτητική μέριμνα έχει ανατεθεί πλέον στην ευθύνη των Ιδρυμάτων. Επίσης, πως προτίθεται "να προχωρήσει σε νομοθετική πρωτοβουλία, που θα επιτρέπει την κινητικότητα των φοιτητών από το τμήμα εγγραφής σε άλλο, με κριτήρια κοινωνικά", μετά και το αίτημα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να "επαναφέρει τη διαδικασία των μετεγγραφών". Κατόπιν αυτών, δηλώνουμε ότι: 1. Η μετάθεση της ευθύνης για τη φοιτητική μέριμνα στα Ιδρύματα συνιστά υπεκφυγή, καθώς χωρίς επαρκή χρηματοδότηση και ειδικά μετά το απαράδεκτο "κούρεμα" των αποθεματικών τους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις σχετικές υποχρεώσεις. 2. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν ζήτησαν την εκ νέου θέσπιση ενός μόνιμου συστήματος μετεγγραφών, αλλά την κατ' εξαίρεση εφαρμογή του για φέτος, στην προοπτική της δημιουργίας επαρκών δομών φοιτητικής μέριμνας, όπως φοιτητικών εστιών. 3. Η τροπολογία για τις μετεγγραφές που προτίθεται να καταθέσει ο Υπουργός είναι ανεπαρκής, καθώς καλύπτει ένα πολύ μικρό αριθμό περιπτώσεων σε σχέση με το σύνολο των αναγκών, μη λαμβάνοντας υπόψη την πραγματική δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι οικογένειες που έχουν μέλη που σπουδάζουν. Θεωρούμε ως επείγουσα προτεραιότητα για φέτος την εφαρμογή του μέτρου μετεγγραφών και με το εισοδηματικό κριτήριο ως αυτόνομο κριτήριο, (που θα αφορούν την πραγματική οικονομική κατάσταση των οικογενειών μετά από τη σφαγή εισοδημάτων και συντάξεων), αλλά και σε συνδυασμό με την εξέταση των περιπτώσεων των οικογενειών που έχουν πάνω από ένα παιδί και σπουδάζουν σε διαφορετικές πόλεις.


12

w w w . p r o t i n e w s . g r

Ειδήσεις

/ ÐáñáóêåõÞ 30 Íïåìâñßïõ 2012

Από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Αμαλιάδας

Απελευθέρωση λαγών μετά από τέσσερα χρόνια Α

πελευθέρωση λαγών από το λαγοτροφείο του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμαλιάδας θα γίνει το προσεχές διάστημα στην ευρύτερη περιοχή, με σκοπό τον εμπλουτισμό της φύσης με ενδημικά θηράματα.Για το συγκεκριμένο σκοπό κι έπειτα από ενέργειες του προέδρου του Κ.Σ. Αμαλιάδας κ. Κώστα Μουσά, το προσεχές διάστημα θα επισκεφτούν εκ νέου την περιοχή οι επιστημονικοί συνεργάτες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου , προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία για τη σύνταξη μελέτης απελευθέρωσης λαγών η οποία εν συνεχεία θα κατατεθεί στη Διεύθυνση Δασών.

Ï ðñüåäñïò ôïõ Êõíçãåôéêïý Óõëëüãïõ ÁìáëéÜäáò ê. Êþóôáò ÌïõóÜò. Αμέσως μετά την έγκριση της μελέτης , θα γίνει η απελευθέρωση των λαγών στην ευρύτερη περιοχή ευθύνης του συλλόγου , μετά τη λήξη της κυνηγετικής περιόδου. "Πρωταρχικός στόχος μας είναι ο εμπλουτισμός διαφόρων περιοχών με αυτό το υψίστης σημασίας ενδημικό θήραμα, μετά τη λήξη της κυνηγετικής περιόδου.Μέχρι τότε βέβαια, θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να κάνουμε τις όποιες ενέργειες χρειάζονται από πλευράς μας και όπου κάθε χρόνο προσπαθούμε ως σύλλογος να βοηθήσουμε το εν-

δημικό κυρίως θήραμα. Χαρακτηριστικό είναι, πως όπως κάθε χρόνο, έτσι και τώρα, διανέμουμε στους κυνηγούς της περιοχής μας το κλασσικό σακουλάκι με σπόρους όπου κάθε κυνηγός μπορεί να προμηθευτεί και να βοηθήσει το ενδημικό θήραμα, σπέρνοντας λίγα τετραγωνικά γης!!!" δήλωσε στα "kinigetikanea.gr" ο κ. Μουσάς.

Στήριξη Καταλήγοντας ο πρόεδρος του Κ.Σ. αναφέρει πως " θέλω να αναφερθώ και σε κάτι α-

Ëáãïß ðïõ ìåãáëþíïõí óôï åêôñïöåßï ôïõ Êõíçãåôéêïý Óõëëüãïõ ÁìáëéÜäáò, ðñüêåéôáé íá áðåëåõèåñùèïýí ìåôÜ ôç ëÞîç ôçò êõíçãåôéêÞò ðåñéüäïõ. κόμα και να ευχαριστήσω, πραγματικά μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου, όλους τους κυνηγούς-μέλη του συλλόγου μας, οι οποίοι και φέτος, ενισχύουν και συνεχίζουν να στηρίζουν το σύλλογό μας και δεν ακολουθούν κάποιους, (οι οποίοι ευτυχώς αποτελούν πάρα πολύ μικρό ποσοστό), όπου έχοντας προσωπικές βλέψεις, κάνοντας έτσι μόνο κακό στο ίδιο το κυνήγι, προσπάθησαν να πείσουν τον κόσμο να απομακρυνθεί από το σύλλογο ευτυχώς όμως, δίχως να βρουν την ανάλογη ανταπόκριση, γιατί ο κόσμος

ξέρει και κρίνει και συνεχίζει να στηρίζει το σύλλογο του και τα έργα του, παρά τις δύσκολες μέρες και τα τόσα προβλήματα που περνάμε όλοι καθημερινά. Γιατί ο σύλλογος ανήκει σε όλους. Κάτι τέτοιο λοιπόν, δίνει δύναμη και σε εμένα, για όσο θα είμαι στη διοίκηση του συλλόγου, ώστε να παλεύω και θα συνεχίσω να παλεύω για το καλύτερο, δουλεύοντας μέρα-νύχτα για το σύλλογό μας, με ανάλογες ενέργειες σαν τις ανωτέρω, γιατί ο σύλλογος θέλει εργάτες!" ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ


Ειδήσεις

/ ÐáñáóêåõÞ 30 Íïåìâñßïõ 2012

w w w . p r o t i n e w s . g r

13

Ανθρώπινη Αλληλεγγύη

Ξεκίνησε χθες η λαχειοφόρος αγορά Α

πό την κεντρική πλατεία του Πύργου ξεκίνησε χθες η λαχειοφόρος αγορά της Ανθρώπινης Αλληλεγγύης με μοναδικό στόχο να συγκεντρωθούν χρήματα τα οποία θα συμβάλλουν στην ανακούφιση των συνανθρώπων μας. Η χθεσινή κίνηση εντάσσεται στις δράσεις που έχουν αναλάβει από κοινού η Ανθρώπινη Αλληλεγγύη, η Πολιτεία Ήλιδας - Ολυμπίας και ο Σύλλογος Γυναικών Πύργου "Οι Πυργιώτισσες", και αναμένεται να συνεχιστούν με την διανομή τροφίμων και ενδυμάτων.Ενόψει Χριστουγέννων οι τρεις σύλλογοι ενώνουν τις δυνάμεις τους και με την βοήθεια των πολιτών και των επαγγελματιών της Ηλείας, ευελπιστούν να βοηθήσουν πραγματικά τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας, που ζουν στα όρια της φτώχειας. Χθες στην κεντρική πλατεία του Πύργου βρέθηκε το αυτοκίνητο της Ανθρώπινης Αλληλεγγύης στην Αμαλιάδα, και όπως δήλωσε ο πρόεδρός της κ Γιώργος Λαγκαδινός "Λόγω των σοβαρών υποχρεώσεων μας απέναντι στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και ανέργους, αναγκαζόμαστε εκ των πραγμάτων να ζητήσουμε τη μικρή βοήθεια σας. Για το λόγο αυτό κυκλοφόρησε λαχειοφόρος αγορά με τιμή κουπονιού 2€. Παρά-

κληση, τους δύσκολους αυτούς καιρούς που περνάμε όλοι μας, εάν μπορείτε να μας βοηθήσετε για να ανταπεξέλθουμε στις σοβαρότατες ανάγκες της Ανθρώπινης Αλληλεγγύης". Με της σειρά της η πρόεδρος του συλλόγου Πολιτεία Ήλιδας - Ολυμπίας Σοφία Χίντζιου - Κοντογιάννη είπε "Τις μέρες των εορτών, ας μην μείνει κανένα γιορτινό τραπέζι άδειο. Ότι και να περισσεύει, όσο μπορεί να περισσεύει, έστω ένα

κουτί γάλα, ας το δώσει όποιος μπορεί σε κάποιους που το έχουν μεγάλη ανάγκη. Και εμείς ως Πολιτεία Ήλιδας - Ολυμπίας θα είμαστε σε συνεχή επαφή με τον κ. Λαγκαδινό και την κα Αγγελακοπούλου. Ας απλώσει ο ένας το χέρι στον άλλο και να βοηθηθούμε όλοι". Χθες στην κεντρική πλατεία του Πύργου ήταν και η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Πύργου "Οι Πυργιώτισσες" Ανδριάνα Αγγελακοπούλου.

15ο Φεστιβάλ Κινιματογράφου Ολυμπίας

Το Σαββάτο η τελετή έναρξης Η μεγαλύτερη εκδήλωση στην Ελλάδα για την Κινηματογραφική Παιδεία, τον Παιδικό και Νεανικό Κινηματογράφο και την Νεανική Οπτικοακουστική Έκφραση και Δημιουργία, ξεκινά το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου 2012.Η επίσημη έναρξη γίνεται στο θέατρο Απόλλων του Πϋργου, ώρα 20.00.Τα στελέχη του Φεστιβάλ και 80 εθε-

λοντές, έχουν στήσει μια καλοκουρδισμένη μηχανή για να φέρουν αρμονικά και δημιουργικά σε πέρας αυτή την τεράστια διοργάνωση.Στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο της χώρας μας έχουν δημοσιευτεί μακροσκελή άρθρα, που περιλαμβάνουν μόνο θετικά σχόλια για το Φεστιβάλ (σας επισυνάπτουμε δυο δημο-

σιεύματα της εφημερίδας των Αθηνών ΒΗΜΑ για νασχηματίσετε μια πρώτη εικόνα). Θα ακολουθήσουν δημοσιεύματα από όλα τα μέσα. Από την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ μας ενημέρωσαν ότι το ένθετο ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ του Σαββατιάτικου φύλου, θα έχει εξώφυλλο φωτογραφία από το Φεστιβάλ και μεγάλο αφιέρωμα.

Áðü ôçí êåíôñéêÞ ðëáôåßá ôïõ Ðýñãïõ îåêßíçóå ÷èåò ç ëá÷åéïöüñïò áãïñÜ ôçò Áíèñþðéíçò Áëëçëåããýçò


14

w w w . p r o t i n e w s . g r

Ειδήσεις -Ανακοινώσεις

/ ÐáñáóêåõÞ 30 Íïåìâñßïõ 2012

Μήνυμα του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Γ. Παναγιωτόπουλου

3 Δεκεμβρίου: “Ημέρα ευαισθητοποίησης και εξάλειψης στερεοτύπων” Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, καθιερώθηκε την 3η Δεκεμβρίου 1992, από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ η οποία υιοθέτησε το Πρόγραμμα Δράσης για τα ΑΜΕΑ. Η μέρα αυτή αποτελεί έναυσμα για τις κυβερνήσεις, τους οργανισμούς αλλά και για κάθε πολιτισμένη κοινωνία, ώστε να εστιάσουν και να αναγνωρίσουν την εγγενή αξιοπρέπεια και τα αναπαλλοτρίωτα δικαιώματα των ατόμων με σωματικές και νοητικές ιδιαιτερότητες. Πρόκειται για μια ημέρα αφιερωμένη στη διαφορετικότητα της ανθρώπινης ύπαρξης, στο σεβασμό των δικαιωμάτων του "διαφέρειν" και της μη διάκρισης για τα άτομα με αναπηρίες. Κάθε σύγχρονη και πολιτισμένη κοινωνία οφείλει να

Η

οραματίζεται και να προσδοκά την παροχή ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση, στην απασχόληση, στην υγεία και στην πρόνοια, την παροχή της αναγκαίας για κάθε είδος αναπηρίας υποστήριξη, για μια ισότιμη και πλήρη συμμετοχή σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής. Ο δείκτης πολιτισμού μιας κοινωνίας, προσδιορίζεται και πραγματώνεται μέσα από τον τρόπο που η κοινωνία αυτή αντιμετωπίζει τις ασθενείς και ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες της, όπως τα άτομα με αναπηρία. Στο όνομα της οικονομικής κρίσης που ταλανίζει όλη την ανθρωπότητα, δύναται να βρουν έδαφος μη προνομιακές πολιτικές, συνέπεια των οποίων θα είναι η υποβάθμιση κάθε έννοια παροχής κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών,

που θα εξασφάλιζαν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης στους ανθρώπους με αναπηρία. Οι σύγχρονες κοινωνικές διεργασίες στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, επιτάσσουν την υιοθέτηση πολιτικών μεθόδων με αξιακό προσανατολισμό την αρχή της ίσης μεταχείρισης, την θέσπιση ενός νομικού πλαισίου για την προστασία των ειδικών κατηγοριών, την ενεργοποίηση, αξιοποίηση και ουσιαστική ενσωμάτωση των ΑΜΕΑ, ως αυτενεργών και διεκδικητικών κυττάρων μιας κοινωνίας στην οποία απολαμβάνουν όλοι τα αγαθά της ελευθερίας, της ισότητας και της αλληλεγγύης. Τα ΑΜΕΑ ζωντανό και αναπόσπαστο κομμάτι, μια δίκαιης κοινωνίας που προάγει τις αξίες της ηθικής και της ισοτιμίας, διεκδικούν

το δικαίωμα τους στην ευτυχία και στην παραγωγική διαδικασία, με την εξάλειψη όλων των κοινωνικών και νομικών περιορισμών που αποκλείουν την ισότιμη ένταξη, την κοινωνική αυτοπεποίθηση και την ανεξαρτησία τους, σε μια κοινωνία ανοιχτή στον πολίτη με αναπηρία, ως πολίτη αυτεξούσιο, με βούληση, επιθυμίες, ανάγκες, φιλοδοξίες και όνειρα. Είναι καθήκον κάθε πολίτη, μέσα από δράσεις κοινωνικής συμμετοχής και αλληλεγγύης, να συμβάλλει στη συγκρότηση μιας κοινωνίας ίσων ευκαιριών και δυνατοτήτων που θα καταπολεμά τις διακρίσεις και κάθε είδους αποκλεισμό. Η αναπηρία δεν είναι ασθένεια. Είναι κάτι πολύ περισσότερο που αφορά και επηρεάζει όλες τις ανθρώπινες κοινωνικές, οικονομικές πολιτικές δραστηριότητες. Είναι μια ιδεολογική, οικονομική και πολιτική πρόκληση στη σύγχρονη "ανθρωπιστική" κοινωνία για ισότιμη ένταξη και συμμετοχή των ατόμων με αναπηρίες στην οικογέ-

νεια, στην κοινότητα, στο εργασιακό και φυσικό περιβάλλον. Η αλλαγή πολιτικής, η αλλαγή νοοτροπίας χρειάζονται μεθοδικότητα, δυναμικότητα, προγραμματισμό και συντονισμένη δράση, για την αντιμετώπιση του προβλήματος με ευαισθησία, σύνεση, σε-

βασμό και συνείδηση ευθύνης. Τα άτομα με ειδικές ανάγκες υπάρχουν και διεκδικούν την αυτόνομη και καταξιωμένη παρουσία τους σε κάθε πτυχή της ζωής, κοινωνικής δημόσιας και ιδιωτικής. Η στήριξη τους είναι υπόθεση ΟΛΩΝ!

ÅËËÇÍÉÊÇ ÄÇÌÏÊÑÁÔÉÁ ÐÅÑÉÖÅÑÅÉÁ ÄÕÔÉÊÇÓ ÅËËÁÄÁÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÐÑÏÅÄÑÏÕ ÐÅÑÉÖÅÑÅÉÁÊÏÕ ÓÕÌÂÏÕËÉÏÕ Ôá÷. Ä/íóç: ÍÅÏ Ðáôñþí-Áèçíþí 32 & ÁìåñéêÞò, ÐÜôñá Ðëçñïöïñßåò: Äçì. Èåïäùñïðïýëïõ ÔçëÝöùíï: 2613613537 FAX: 2613613538 Áñ. Ðñùô. 281710/1304 29-11-2012

ÁÍÁÊÏÉÍÙÓÇ

ÈÅÌÁ:Áðüöáóç Ýãêñéóçò ðåñéâáëëïíôéêþí üñùí ôïõ Ýñãïõ "Óôáèìüò ÂÜóçò ÓôáèåñÞò Ôçëåöùíßáò" ìå êùäéêü ÔÊ 8145TL ÐÅËÏÐÉÏ ðïõ âñßóêåôáé åíôüò ôïõ ïéêéóìïý ôçò ÄçìïôéêÞò Åíüôçôáò Ðåëïðßïõ ôïõ ÄÞìïõ Áñ÷áßáò Ïëõìðßáò, ÐåñéöåñåéáêÞò Åíüôçôáò Çëåßáò ôçò ÐåñéöÝñåéáò ÄõôéêÞò ÅëëÜäáò, éäéïêôçóßáò WIND ÁÅ. Óáò ãíùñßæïõìå üôé ðáñáëÞöèçêå áðü ôçí Ð.Ä.Å./Äéåýèõíóç ÐÅ.×Ù/ Ó÷åäéáóìïý ÔìÞìá Ðåñ/íôïò & Õäñïïéêïíïìßáò Ð.Å. Çëåßáò, ç õð' áñéè: 7609/191594/29-8-2012/ 10-10-2012 (ÏÑÈÇ ÅÐÁÍÁËÇØÇ) ÁÐÏÖÁÓÇ ÁÍÔÉÐÅÑÉÖÅÑÅÉÁÑ×Ç ÐÅÑÉÂÁËËÏÍÔÏÓ & ÕÐÏÄÏÌÙÍ (ÁÄÁ:Â43Å7Ë6-ÇÔÖ) ðïõ áíáöÝñåôáé óôï ðáñáðÜíù èÝìá. Êáëåßôáé êÜèå åíäéáöåñüìåíïò íá ëÜâåé ãíþóç ôçò Áðüöáóçò ôéò åñãÜóéìåò çìÝñåò êáé þñåò óôç ÐåñéöÝñåéá ÄõôéêÞò ÅëëÜäïò (Ãñáöåßï ÐñïÝäñïõ Ð.Ó). Áíôßãñáöï ôçò Áðüöáóçò è' áíáñôçèåß óôïí Ðßíáêá Áíáêïéíþóåùí ôçò ÐåñéöÝñåéáò ÄõôéêÞò ÅëëÜäïò. Ç ðáñïýóá áíáêïßíùóç èá äçìïóéåõèåß óôçí åöçìåñßäá "ÐÑÙÔÇ ÔÇÓ ÇËÅÉÁÓ". Ï ÐÑÏÅÄÑÏÓ ÁÍÔÉÐÅÑÉÖÅÑÅÉÁÊÏÕ ÓÕÌÂÏÕËÉÏÕ ÄÕÔÉÊÇÓ ÅËËÁÄÁÓ ÊÙÍ/ÍÏÓ ÊÁÑÐÅÔÁÓ

ΚΗΔΕΙEΣ Ôçí ðïëõáãáðçìÝíç ìáò óýæõãï, ìçôÝñá, ãéáãéÜ êáé áäåëöÞ

EΛΕΝΗ του Γεωργίου ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ÅÔÙÍ 67 èáíïýóá êçäåýïìå óÞìåñá ÐáñáóêåõÞ 30 Íïåìâñßïõ 2012 êáé þñá 4.00 ì.ì. áðü ôïí Éåñü Íáü Áãßùí ÐÜíôùí (Á êïéìçôÞñéï) Ðýñãïõ êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðáñáêïëïõèÞóïõí ôçí åêöïñÜ ôçò. Ðýñãïò 30 Íïåìâñßïõ 2012 Ï ÓÕÆÕÃÏÓ: Ãåþñãéïò, ÔÁ ÔÅÊÍÁ: ×ñõóïâáëÜíôçò êáé Ôñéóåýãåíç Ãéáííáêïðïýëïõ, ×ñéóôßíá êáé ÉùÜííçò Áäáìüðïõëïò , ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ: Ãåþñãéïò Óðõñüðïõëïò, ÂÜóù êáé ×ñÞóôïò Êáñáêþóôáò,ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ: Ìáñßá, Ãåùñãßá, ÄÝóðïéíá - ÅëÝíç, ÔÁ ÁÍÉØÉÁ,ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ, Ìáíùëïðïýëïõ 58, Ôçë. üëï ôï 24ùñï: 26210-34017, 30730, 34217, 27158, 25223, ÐÕÑÃÏÓ, Êéíçôü 6944342471 Ïéêßáò: 25223 Ôçí áãáðçìÝíç ìáò

AΝΤΩΝΙΑ ΔΗΜ. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ- ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ÅÔÙÍ 76 Êçäåýïìå óÞìåñá ÐáñáóêåõÞ 30 Íïåìâñßïõ 2012 êáé þñá 3.30 ì.ì. áðü ôïí Éåñü Íáü Áãßùí ÐÜíôùí ( Á êïéì.) Ðýñãïõ êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí ôçí åêöïñÜ ôçò. Ðýñãïò 30 Íïåìâñßïõ 2012 Ï ÓÕÆÕÃÏÓ:ÄçìÞôñéïò, ÔÁ ÔÅÊÍÁ: Êùíóôáíôßíïò & ÊáíÝëëá, Ãåùñãßá, ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ: Óðýñïò & Èåþíç ËÜôôá,ÁíäñÝáò & Åõðñáîßá, Êïõôóïýìðá, Ëåùíßäáò & Íôßíá ×ñéóôïðïýëïõ, Íßêç ÷á Éùáí. ×ñéóôïðïýëïõ, Ðáíáãéþôá ÷á Íéê. ×ñéóôïðïýëïõ, ÔÁ ÁÍÉØÉÁ,ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ Á. ÁÓÇÌÁÊÏÐÏÕËÏÓ Þ ÆÅÕÊÁÓ, ÔÇË. ÃÑÁÖÅÉÏÕ: 26210 28361 - 33119, ÏÉÊ. ÄÉÁÍÕÊÔ. 22283, ÊÉÍÇÔÏ: 6944296706 & 6932234896, ÊÏËÏÊÏÔÑÙÍÇ 11 - ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ¼ëïõò üóïé ìáò óõìðáñáóôÜèçêáí óôï ðÝíèïò ìáò ãéá ôçí áðþëåéá ôïõ áãáðçìÝíïõ ìáò

ΦΩΤΗ ΠΑΝ.ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟ

Êáéñüò íåöïóêåðÞò ìå êáôáéãßäá. 13°C Ýùò 17°C. ¢íåìïé ìÝôñéïé íüôéïé êáé óôç óõíÝ÷åéá áóèåíåßò íüôéïé Ýùò 5 ìðïöüñ.

ÅÔÙÍ 53 Èåñìüôáôá åõ÷áñéóôïýìå ÉäéáéôÝñùò ôïí èåïöéëÝóôáôï Åðßóêïðï ÙëÝíçò ê.ê. ÁèáíÜóéï. Êáèþò åðßóçò ôçí áíôéðñïóùðåßá ôùí áîéùìáôéêþí ôùí åíüðëùí äõíÜìåùí Ðýñãïò 30 Íïåìâñßïõ 2012 Ç ÓÕÆÕÃÏÓ: ÊõñéáêÞ. Ç ÊÏÑÇ: Áóðáóßá. ÏÉ ÃÏÍÅÉÓ: Óßá Áíôùíïðïýëïõ-ÓáëðÝá, ÉùÜííçò & ¢ííá ÆáìÜãéá. ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ: ÅëÝíç Áíôùíïðïýëïõ, ÓôáìÜôçò & ÅéñÞíç ÆáìÜãéá, Ãéþñãïò Óáñáíôþíçò. ÏÉ ÈÅÉÏÉ ÔÁ ÅÎÁÄÅËÖÉÁ ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ Á. ÁÓÇÌÁÊÏÐÏÕËÏÓ Þ ÆÅÕÊÁÓ, ÔÇË. ÃÑÁÖÅÉÏÕ: 26210 28361 - 33119, ÏÉÊ. ÄÉÁÍÕÊÔ. 22283, ÊÉÍÇÔÏ: 6944296706 & 6932234896, ÊÏËÏÊÏÔÑÙÍÇ 11 - ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ


/ ÐáñáóêåõÞ 30 Íïåìâñßïõ 2012

Κοινωνικά

ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ Ôçí ÊõñéáêÞ 2 Äåêåìâñßïõ 2012 êáé þñá 8.30 ð.ì. óôïí Éåñü Íáü Áãßïõ Ãåùñãßïõ ÃñáíéôóåÀêùí, Ôåëïýìå 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò áãáðçìÝíçò ìáò

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ χας ΓΕΩΡΓ.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ÅÔÙÍ 82 Ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé ðñïóåõ÷çèïýìå ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò. ÃñáíéôóÝéêá 2 Äåêåìâñßïõ 2012 ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ: ÄÞìçôñá & ÓôÝëéïò, Ðïëõôßìç & Çëßáò.Ç ÍÕÖÇ ÔÇÓ: Áèáíáóßá ÷á Áíäñ. Æþñá.ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ: Ãåþñãéïò & ÅëÝíç, Ìé÷Üëçò, Ðáíáãéþôá. ÔÁ ÁÍÉØÉÁ ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ Á. ÁÓÇÌÁÊÏÐÏÕËÏÓ Þ ÆÅÕÊÁÓ, ÔÇË. ÃÑÁÖÅÉÏÕ: 26210 28361 - 33119, ÏÉÊ. ÄÉÁÍÕÊÔ. 22283, ÊÉÍÇÔÏ: 6944296706 & 6932234896, ÊÏËÏÊÏÔÑÙÍÇ 11 - ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ Ôçí ÊõñéáêÞ 2 Äåêåìâñßïõ 2012 êáé þñá 8:30 ð.ì. óôïí Éåñü Íáü Áãßïõ Ãåùñãßïõ Áñ÷áßáò Ðßóóáò (ÌéñÜêá) Ôåëïýìå 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ áãáðçìÝíïõ ìáò

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΩΝ.ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑ ÅÔÙÍ 74 Ðáñáêáëïýìå óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé ðñïóåõ÷çèïýìå ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ. ÌéñÜêá 2 Äåêåìâñßïõ 2012 Ç ÓÕÆÕÃÏÓ: Ìáñßá.ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ ÔÏÕ: Ãåùñãßá & Êþóôáò ÊáêáëÞò.ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ: Ãåþñãéïò & ÄÞìçôñá ×áñäáâÝëëá, ×áñßêëåéá & Öþôçò ÊåöáëÜò.ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ ÔÁ ÁÍÉØÉÁ ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ Á. ÁÓÇÌÁÊÏÐÏÕËÏÓ Þ ÆÅÕÊÁÓ, ÔÇË. ÃÑÁÖÅÉÏÕ: 26210 28361 - 33119, ÏÉÊ. ÄÉÁÍÕÊÔ. 22283, ÊÉÍÇÔÏ: 6944296706 & 6932234896, ÊÏËÏÊÏÔÑÙÍÇ 11 - ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ Ôåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 2/12/2012 åê ôïõ Éåñïý Íáïý ÊïéìÞóåùò ôçò Èåïôüêïõ Åëáéþíá 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ ðïëõáãáðçìÝíï ìáò

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ του Δημητρίου ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ Åôþí 49 Êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé åíþóïõí ìáæß ìáò ôéò ðñïò ôïí Õøéóôïí äåÞóåéò ôùí. Åëáéþíáò 30/11/2012 Ç ÓÕÆÕÃÏÓ: ÉùÜííá, ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ: ÂáóéëéêÞ, ÄçìÞôñéïò, ×áñÜëáìðïò. ÏÉ ÃÏÍÅÉÓ: ÄçìÞôñéïò & ÂáóéëéêÞ Ëáìðñïðïýëïõ, ×áñÜëáìðïò & Ìáñßá Êáñáíôþíç. ÔÁ ÁÄÅÑÖÉÁ: Æá÷áñïýëá & Áíôþíéïò Äçìüðïõëïò, ×ñéóôßíá & Äéïíýóéïò ÎÝíïò. ÔÁ ÁÍÉØÉÁ, ÏÉ Ë. ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ, Ìáíùëïðïýëïõ 58, Ôçë. üëï ôï 24ùñï: 26210-34017, 30730, 34217, 27158, 25223, ÐÕÑÃÏÓ, Êéíçôü 6944342471 Ïéêßáò: 25223 Ôåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 2/12/2012 êáé þñá 08.30 ð.ì. åê ôïõ ÉåñÜò ÌïíÞò Áãßïõ Ãåùñãßïõ ËáìðÝôé, 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ ðïëõáãáðçìÝíïõ ìáò

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΟΥΡΗ Åôþí 70 Êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé åíþóïõí ìáæß ìáò ôéò ðñïò ôïí Õøéóôïí äåÞóåéò ôùí. ÊáôáñÜ÷é 30/11/2012 Ç ÓÕÆÕÃÏÓ: Ãåùñãßá. ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ: ÉùÜííá & ÄçìÞôñçò, ÁñåôÞ & Ãåþñãéïò, ÁíäñÝáò. ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ: ×ñÞóôïò, ÂáóéëéêÞ, Öþôçò. ÔÁ ÁÄÅÑÖÉÁ, ÔÁ ÁÍÉØÉÁ, ÏÉ Ë. ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. ÔÁ ÁÍÉØÉÁ & ÏÉ Ë. ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ, Ìáíùëïðïýëïõ 58, Ôçë. üëï ôï 24ùñï: 26210-34017, 30730, 34217, 27158, 25223, ÐÕÑÃÏÓ, Êéíçôü 6944342471 Ïéêßáò: 25223 'Ôåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 2/12/2012 êáé þñá 08.30 ð.ì. åê ôïõ Éåñïý Íáïý Áãßïõ Óðõñßäùíïò Ëáóôåßêùí, 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ ðïëõáãáðçìÝíïõ ìáò

ΓΕΩΡΓΙΟ του Διονυσίου ΞΥΝΗ Åôþí 57 Êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé åíþóïõí ìáæß ìáò ôéò ðñïò ôïí Õøéóôïí äåÞóåéò ôùí. ËáóôÝúêá 30/11/2012 Ç ÓÕÆÕÃÏÓ: Áèáíáóßá. ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ: Ïëãá ÎõíÞ, ÓÜêçò & Ãåùñãßá ÎõíÞ, Ãéþôá ÎõíÞ, ×ñÞóôïò ÎõíÞò. ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ: Ðáíáãéþôçò & Ìáñßá ÎõíÞ, Ôïýëá ÎõíÞ, Ìáñßíá & Óðõñßäùí ÃéáííÜêçò, Ìáñßá ÷á ÍéêïëÜïõ ÔæéñïãéÜííç, ÅéñÞíç & ÖÜíçò Êïõôóïýìðåëáò. Ç ÅÃÃÏÍÇ: Áèáíáóßá. ÔÁ ÁÍÉØÉÁ & ÏÉ Ë. ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ, Ìáíùëïðïýëïõ 58, Ôçë. üëï ôï 24ùñï: 26210-34017, 30730, 34217, 27158, 25223, ÐÕÑÃÏÓ, Êéíçôü 6944342471 Ïéêßáò: 25223 Ôåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 2/12/2012 êáé þñá 08.30 ð.ì. åê ôïõ Éåñïý Íáïý Áãßùí ÐÜíôùí (Á' Êïéìçôçñßïõ) Ðýñãïõ, 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò ðïëõáãáðçìÝíçò ìáò

ΓΕΩΡΓΙΑΣ του Διονυσίου ΤΣΑΚΑΝΕΛΙΑ (ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ) Åôþí 61 Êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé åíþóïõí ìáæß ìáò ôéò ðñïò ôïí Õøéóôïí äåÞóåéò ôùí. Ðýñãïò 30/11/2012 ÔÁ ÁÄÅÑÖÉÁ: ÔæÝíç & Êþóôáò ÓêáíäÜëçò. ÔÁ ÁÍÉØÉÁ: Äéïíõóßá & ÁèáíÜóéïò Ôóüðåëáò, ÉùÜííçò & Ðáíáãéþôá ÓêáíäÜëç. ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ, ÏÉ Ë. ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ, Ìáíùëïðïýëïõ 58, Ôçë. üëï ôï 24ùñï: 26210-34017, 30730, 34217, 27158, 25223, ÐÕÑÃÏÓ, Êéíçôü 6944342471 Ïéêßáò: 25223 Ôçí ÊõñéáêÞ 2 Äåêåìâñßïõ 2012 êáé þñá 8,30 ðì ôåëïýìå 40/ÇÌÅÑÏ Ìíçìüóõíï óôüí Éåñü Íáü Áãßïõ ÍéêïëÜïõ Ãáóôïýíçò ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ ðïëõáãáðçìÝíïõ ìáò Óõæýãïõ ðáôÝñá & áäåëöïý

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΧΩΡΑΦΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ÅÔÙÍ 70 Ç óýæõãïò: Óïýæõ, ïé êüñåò: ×ñõóÞ, Ìáñãáñßôá, ï áäåëöüò, ïé ëïéðïß óõããåíåßò. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: "ÉÙÁÍÍÇ ÓÐ. ÁÍÄÑÉÊÁÊÇ" ÃÁÓÔÏÕÍÇ - ÂÁÑÈÏËÏÌÉÏ Ôçë.: 26230 23925, 32289 Êéí. 6944507734

w w w . p r o t i n e w s . g r

15

ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ Ôçí ÊõñéáêÞ 2 Äåêåìâñßïõ 2012 & þñá 8.30 ð. ì óôïí Éåñü Íáü Áãßïõ Âáóéëåßïõ ÌïõñéÜò Ôåëïýìå ÅôÞóéï Ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò áãáðçìÝíçò

ΔΗΜΗΤΡΑΣ χας ΑΓΓ. ΓΙΑΝΝΙΚΟΥΛΗ Ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò & ößëïõò üðùò ðñïóåõ÷çèïýí ìáæß ìáò ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò. ÌïõñéÜ 2 Äåêåìâñßïõ 2012 ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ: Èåïäþñá & Ãñçãüñçò Êáñá÷Üëéïò, Ìáñßá & Óðýñïò Íéêïëáêüðïõëïò, Óôáõñïýëá & Äáìéáíüò Ìðïõôóéïýêáò, Êùí/íá & ÁíáóôÜóéïò Ãêüôóçò,ÃéÜííçò & Åñéöýëç Ãéáííéêïýëç. ÔÁ EÃÃÏÍÉÁ ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ Á. ÁÓÇÌÁÊÏÐÏÕËÏÓ Þ ÆÅÕÊÁÓ, ÔÇË. ÃÑÁÖÅÉÏÕ: 26210 28361 - 33119, ÏÉÊ. ÄÉÁÍÕÊÔ. 22283, ÊÉÍÇÔÏ: 6944296706 & 6932234896, ÊÏËÏÊÏÔÑÙÍÇ 11 - ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ Ôçí ÊõñéáêÞ 2 Äåêåìâñßïõ 2012 & þñá 8.30 ð. ì óôïí Éåñü Íáü Áãßïõ ÍéêïëÜïõ Ðýñãïõ Ôåëïýìå ÅôÞóéï Ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò áãáðçìÝíçò

ΜΑΡΙΑΣ χας ΧΑΡ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ Ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò & ößëïõò üðùò ðñïóåõ÷çèïýí ìáæß ìáò ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò. Ðýñãïò 2 Äåêåìâñßïõ 2012 ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ ÔÇÓ: Ðáíáãéþôá, ×ñýóá, Íßêç & ÈáíÜóçò Ëïõêüðïõëïò.ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ: ÅéñÞíç, ÃéÜííçò.ÏÉ ÁÍÅØÉÏÉ ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ Á. ÁÓÇÌÁÊÏÐÏÕËÏÓ Þ ÆÅÕÊÁÓ, ÔÇË. ÃÑÁÖÅÉÏÕ: 26210 28361 - 33119, ÏÉÊ. ÄÉÁÍÕÊÔ. 22283, ÊÉÍÇÔÏ: 6944296706 & 6932234896, ÊÏËÏÊÏÔÑÙÍÇ 11 - ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ Ôåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 2-12-2012 & þñá 9.30 ð. ì. óôïí Éåñü Íáü Áãßïõ Ôñýöùíïò ÁìáëéÜäïò ÅôÞóéï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò ðïëõáãáðçìÝíçò ìáò

ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΒΑΣ. ΑΣΤΕΡΗ ÅÔÙÍ 90 Ðáñáêáëïýìå üëïõò, üóïõò ôéìïýí ôçí ìíÞìç ôçò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé ðñïóåõ÷çèïýí ìáæß ìáò Ï ÓÕÆÕÃÏÓ: ÂÁÓÉËÅÉÏÓ, ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ ÔÇÓ ÃÅÙÑÃÉÏÓ & ÁÍÄÑÉÁÍÁ ÁÓÔÅÑÇ ÇËÉÁÓ & ×ÑÉÓÔÉÍÁ ÁÓÔÅÑÇ, ÓÔÁÕÑÏÓ ÁÓÔÅÑÇÓ, ÏÉ ÁÄÅËÖÏÉ, ÏÉ ÅÃÃÏÍÏÉ, ÏÉ ÁÍÅØÉÏÉ ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ Ôåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 2/12/2012 êáé þñá 08.30 ð.ì. åê ôïõ Éåñïý Íáïý ÃåííÝóéïí ôçò Èåïôüêïõ Áãßïõ Ãåùñãßïõ Ðýñãïõ, ÅôÞóéï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò ðïëõáãáðçìÝíçò ìáò

ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ χας Κανέλλου ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ Åôþí 88 Êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé åíþóïõí ìáæß ìáò ôéò ðñïò ôïí Õøéóôïí äåÞóåéò ôùí. ¢ãéïò Ãåþñãéïò 30/11/2012 ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ: Êþóôáò Ñçãüðïõëïò, ÄçìÞôñéïò & Åëåõèåñßá Ñçãïðïýëïõ, Åõáíèßá & Ãåþñãéïò Ëéáêüðïõëïò. ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ, ÔÁ ÁÄÅÑÖÉÁ, ÔÁ ÁÍÇØÉÁ, ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ, Ìáíùëïðïýëïõ 58, Ôçë. üëï ôï 24ùñï: 26210-34017, 30730, 34217, 27158, 25223, ÐÕÑÃÏÓ, Êéíçôü 6944342471 Ïéêßáò: 25223 Ôåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 2/12/2012 êáé þñá 08.30 ð.ì. åê ôïõ Éåñïý Íáïý Áãßáò ÔñéÜäáò Ðýñãïõ, ÅôÞóéï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ ðïëõáãáðçìÝíïõ ìáò

ΦΩΤΙΟΥ του Σπυρίδωνος ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ÅÔÙÍ 63 Êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé åíþóïõí ìáæß ìáò ôéò ðñïò ôïí Õøéóôïí äåÞóåéò ôùí. Ðýñãïò 30/11/2012 Ç ÓÕÆÕÃÏÓ: ¸ëåíá. ÔÁ ÔÅÊÍÁ: Óðýñïò & ÅëÝíç, Óïößá & Ãéþñãïò, ÁããåëéêÞ, Ðáíáãéþôçò, Êùíóôáíôßíïò. ÔÁ ÁÄÅÑÖÉÁ: Ãéþñãïò & ÁèçíÜ Óðõñïðïýëïõ, Ðáíáãéþôá & ÁèáíÜóéïò Êáôóáïýíçò, ÄçìÞôñéïò & ÄÞìçôñá Óðõñïðïýëïõ, ÁëåîÜíäñá & Ãéþñãïò ÃáúôÜíç, ÉùÜííçò & ¸öç Óðõñïðïýëïõ. ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ: ÁíäñÝáò & ÅëÝíç. ÔÁ ÁÍÉØÉÁ, ÏÉ Ë. ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ, Ìáíùëïðïýëïõ 58, Ôçë. üëï ôï 24ùñï: 26210-34017, 30730, 34217, 27158, 25223, ÐÕÑÃÏÓ, Êéíçôü 6944342471 Ïéêßáò: 25223 Ôåëïýìå ôï ÓÜââáôï 1/12/2012 êáé þñá 08.30 ð.ì. åê ôïõ Éåñïý Íáïý Áãßáò Ìáñßíáò Êáôáñá÷éïý, ÅôÞóéï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ ðïëõáãáðçìÝíïõ ìáò

ΓΕΩΡΓΙΟΥ του Διονυσίου ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ Êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé åíþóïõí ìáæß ìáò ôéò ðñïò ôïí Õøéóôïí äåÞóåéò ôùí. ÊáôáñÜ÷é 30/11/2012 Ç ÓÕÆÕÃÏÓ: Áíôùíßá, ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ, ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ, ÏÉ Ë. ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ, Ìáíùëïðïýëïõ 58, Ôçë. üëï ôï 24ùñï: 26210-34017, 30730, 34217, 27158, 25223, ÐÕÑÃÏÓ, Êéíçôü 6944342471 Ïéêßáò: 25223 Ôçí ÊõñéáêÞ 2 Äåêåìâñßïõ 2012 êáé þñá 8,30 ðì ôåëïýìå ÅÔÇÓÉÏ Ìíçìüóõíï óôïí Éåñü Íáü Áãßïõ ÍéêïëÜïõ Ãáóôïýíçò ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ ðïëõáãáðçìÝíïõ ìáò Óõæýãïõ ðáôÝñá & áäåëöïý

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΒΕΛΑ ΤΟΥ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ

ÅÔÙÍ 64 Ç óýæõãïò: ÁããåëéêÞ, Ôá ðáéäéÜ: ÅõÜããåëïò, ×áñÜëáìðïò, ôá áäÝëöéá: ÉùÜííçò & ÉùÜííá, ÉùÜííçò & ÅëÝíç, ôá áíßøéá, ôá åîáäÝëöéá, ïé ëïéðïß óõããåíåßò. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: "ÉÙÁÍÍÇ ÓÐ. ÁÍÄÑÉÊÁÊÇ" ÃÁÓÔÏÕÍÇ - ÂÁÑÈÏËÏÌÉÏ Ôçë.: 26230 23925, 32289 Êéí. 6944507734 Ôåëïýìå ôï ÓÜââáôï 1/12/2012 êáé þñá 08.30 ð.ì. åê ôïõ Éåñïý Íáïý Áãßïõ Äéïíõóßïõ, ÅôÞóéï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ ðïëõáãáðçìÝíïõ ìáò

ΙΩΑΝΝΗ του Νικολάου ΖΑΒΟΥ

ÅÔÙÍ 84 Êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé åíþóïõí ìáæß ìáò ôéò ðñïò ôïí Õøéóôïí äåÞóåéò ôùí. Ðýñãïò 29/12/2012 Ç ÓÕÆÕÃÏÓ: Ãåùñãßá, ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ: Íßêïò & ÖùôåéíÞ ÆÜâïõ, Éïõëßá & Ðáíáãéþôçò Áíôùíüðïõëïò. ÔÁ ÁÄÅÑÖÉÁ: Ðáíáãéþôçò & ÌÝëðù ÆÜâïõ, Åõãåíßá & Óôáýñïò Óïöéáíüðïõëïò, Èåïäþñá & Íéêüëáïò Ðáðá÷ñÞóôïò, Íéêüëáïò & ÅëÝíç Óêïýöç, ÁëÝîéïò & ÉùÜííá Óêïýöç. ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ, ÔÁ ÁÍÇØÉÁ, ÏÉ Ë. ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ.


Μ

ήνυμα στον φίλο του Σωτήρη Αντωνίου έστειλε ο πρόεδρος του ΤΑΠ Πανηλειακός Κώστας Ντάβαρης, με τον οποίο πράγματι, ακόμα και τώρα που έχει αποχωρήσει από την ομάδα, μιλούν τακτικά στο τηλέφωνο και διατηρούν άριστες σχέσεις. Σε χθεσινές του δηλώσεις στα ΜΜΕ, ο Ντάβαρης, ανέφερε ότι είναι θεμιτό να διεκδικεί ο Σωτήρης Αντωνίου τους τρεις βαθμούς, με τη μόνη διαφορά ότι αυτοί είναι για να μείνουν στον Πύργο: "Ο φίλος μου Σωτήρης, μάλλον έχει ...ξεχαστεί! Και ίσως νομίζει ότι είναι ακόμα τεχνικός του Πανηλειακού! Οι τρεις βαθμοί, είναι για να μείνουν στον Πύργο!".

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ

“ÓùôÞñç, ïé âáèìïß åßíáé íá ìåßíïõí óôïí Ðýñãï…”

Ο Κώστας Ντάβαρης έστειλε "μήνυμα" στο φίλο του Σωτήρη Αντωνίου

Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου

ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ 30 ÍÏÅÌÂÑÉÏÕ 2012

Καλαμάτα

Νέος τεχνικός ο Γέφτοβιτς

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ioniansports.gr, ο πρώην τεχνικός του ΑΠΣ Ζάκυνθος, Ζόραν Γέβτοβιτς,θα είναι ο νέος τεχνικός στην ομάδα της Καλαμάτας. Ο Σέρβος τεχνικός αντικαθιστά στον πάγκο της "Μαύρης θύελλας" το Γιώργο Μπένο. Ο Ζόραν Γέβτοβιτς θεωρείται ιδανικός για βελτίωση στο κλίμα και την ψυχολογία της ομάδας. To έργο του στη Ζάκυνθο ήταν απόλυτα επιτυχημένο. Ενώ σχετικά με την Καλαμάτα, αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις.

Στον Πανηλειακό, αυτή τη στιγμή το μυαλό όλων είναι στραμμένο στον αγωνιστικό χώρο. Μετά και τις διαβεβαιώσεις της διοίκησης ότι δεν συντρέχει κανένας κίνδυνος ανησυχίας, η ομάδα του Πύργου βρίσκεται προσηλωμένη στο παιχνίδι της Κυριακής και συγκεκριμένα στην προσεχή αντίπαλο, την Κόρινθο. Ο Πανηλειακός, έχει αυτή τη στιγμή σημειώσει δυο συνεχόμενες νίκες και θέλει να κεφαλαιοποιήσει τα δυο αυτά αποτελέσματα, με ένα τρίτο σερί νικηφόρο αποτέλεσμα. Ο Κώστας Ντάβαρης, μίλησε για το παιχνίδι αυτό: "Νίκες όπως αυτή που πετύχαμε στον Κορυδαλλό, είναι νίκες ανόδου σε πρωταθλήματα όπως το δικό μας! Αυτό όμως που τώρα θέλουμε και χρειαζόμαστε, είναι να πάρουμε τη νίκη και στο δύσκολο ματς της Κυριακής στον Πύργο με την Κόρινθο, του φίλου μας τεχνικού Σωτήρη Αντωνίου. Η νίκη την Κυριακή, θα δώσει και ακόμα μεγαλύτερη αξία στη νίκη μας στον Κορυδαλλό. Γενικά, είναι ένα ματς σαν όλα τ' άλλα. Και πρέπει ο φίλαθλος κόσμος να βρεθεί και πάλι στο πλευρό της ομάδας μας, να την ενισχύσει, να είναι και πάλι ο δωδέκατος παίκτης της. Έχουμε ξαναπεί, αλλά και θα το λέμε συνέχεια, γιατί είναι η πραγματικότητα, ότι η μεγάλη δύναμη του Πανηλειακού είναι ο φίλαθλος κόσμος. Με αυτόν κοντά, μπορούν να γίνουν πολ-

λά και μεγάλα πράγματα! Αλλά, χωρίς αυτόν, τίποτα!". Στη συνέχεια, ο Κώστας Ντάβαρης, έκανε και ένα σχόλιο σχετικά με τον Σωτήρη Αντωνίου και τους βαθμούς που θα διεκδικήσει στο παιχνίδι της Κυριακής: "Σε ότι αφορά αυτό με τους βαθμούς, ο φίλος μου Σωτήρης, μάλλον έχει ...ξεχαστεί! Και ίσως νομίζει ότι είναι ακόμα τεχνικός του Πανηλειακού! Οι τρεις βαθμοί, είναι για να μείνουν στον Πύργο! Ο Πανηλειακός, όχι μόνο θα είναι πολύ δυνατός, αλλά θα έχει στο πλευρό του και πλήθος φανατικών φίλων του, που ο φίλος Σωτήρης θα δει ότι, και τον ίδιο θα χειροκροτήσουν θερμά, αλλά και την ομάδα μας θα αποθεώσουν και θα την σπρώξουν στην κατάκτηση της νίκης! Και θέλω στο σημείο αυτό, με την ευκαιρία που μου δίνετε, να διαβεβαιώσω για μια ακόμα φορά όλο το φίλαθλο κόσμο του Πανηλειακού, ότι συνεχώς κάνουμε το καλύτερο για τον Πανηλειακό! Και συνεχώς παλεύουμε γι' αυτό! Να είναι συνεχώς ο κόσμος μας κοντά στην ομάδα. Το ίδιο να κάνει και την Κυριακή, ξεπερνώντας ακόμα και τις καιρικές συνθήκες, αν είναι κακές, και ο Πανηλειακός θα δείξει ότι αυτός είναι η μεγάλη και νικηφόρα ομάδα! Που ποτέ δεν θέλει να χάνει, αλλά και δεν χάνει, ειδικά μέσα στον Πύργο! Που αυτό, το ξέρει πολύ καλά κι ο φίλος Σωτήρης Αντωνίου, που και με αυτόν μαζί πέρυσι, το ίδιο κάναμε!".

"Ï Ðáíçëåéáêüò äåí êÜíåé ôÝôïéá ëÜèç" Ο Κώστας Ντάβαρης σχολίασε και το θέμα της ασφαλιστικήςενημερότητας Ο Κώστας Ντάβαρης, σχολίασε και το θέμα της ασφαλιστικής ενημερότητας, τονίζοντας το γεγονός ότι ο Πανηλειακός είναι συνεπής και δεν κάνει λάθη. Μάλιστα, δεν έκανε καμία απολύτως αναφορά στην ανακοίνωση της Επιτροπής, ούτε και επιχείρησε να μπει σε λεπτομέρειες της υπόθεσης. Το μόνο στο οποίο αρκέστηκε να πει, είναι ότι αφενός το θέμα δεν υφίσταται, αφετέρου σε μερίδα του Τύπου, δεν παρουσιάστηκε στη σωστή του διάσταση. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κώστα Ντάβαρη πάνω στο θέμα αυτό, έχουν ως εξής: "Αυτά είναι για να ...γελάνε και τα μικρά παιδιά! Ο Πανηλειακός, ό, τι θέμα τέτοιου είδους υπάρχει και απαιτείται, με κανονισμούς, διατάξεις, απαραίτητα στοιχεία, κ.τ.λ., τα εξετάζει πάντα πάρα πολύ καλά και δεν κάνει τέτοια λάθη! Για το λόγο αυτό άλλωστε, το σωματείο μας έχει και δυο έγκριτους νομικούς συμβούλους, έναν στον Πύργο κι έναν στην Αθήνα. Το λέμε συνέχεια, ο Πανηλειακός είναι μεγάλη ομάδα κι έχει μεγάλη ιστορία, που μεταξύ άλλων, δε συμβαδίζουν με το να κάνουμε τέτοια λάθη ή να έχουμε τέτοιες παραλείψεις. Δεν υπάρχει, ούτε υπήρξε κανένα τέτοιο πρόβλημα. Και κάποιοι (λίγοι ευτυχώς) δεν πρέπει να αναπαράγουν τέτοια θέματα σε λάθος διάσταση, χωρίς να ξέρουν τι γράφουν. Δε μπορεί να γράφεται τέτοιο θέμα με διαστρεβλωμένη πραγματικότητα. Και το λέω αυτό, γιατί είδα μια - δυο περιπτώσεις, που δε γράφτηκε το θέμα αυτό με την πραγματική του διάσταση, κι όπως ακριβώς είχε. Δε θέλω να κουράσω άλλο όσους διαβάζουν αυτά. Αλλά, κλείνοντας, θέλω να τους πω ότι, συνεχώς προσπαθούμε - και θα το πετύχουμε - ο Πανηλειακός μας να κόψει πρώτος το νήμα του πρωταθλήματος". Σ. Φραγκογιαννόπουλος

ΠΦΟ Πανόπουλου

Στην αποστολή και ο Μπράβος Αδειούχος θα είναι το προσεχές Σαββατοκύριακο ο Δημήτρης Μπράβος, ο οποίος ορκίζεται και μένει ελεύθερος με άδεια ορκωμοσίας από τη μονάδα στην οποία υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία. Ο Λάκης Αθανασόπουλος θα τον έχει κατά συνέπεια στη διάθεσή του. Η απόφαση του Ηλείου τεχνικού, είναι να τον πάρει μαζί του στην αποστολή για τη Τρίπολη και το παιχνίδι με τον Παναρκαδικό. Και ανάλογα με την πορεία του παιχνιδιού, να αποφασίσει αν θα τον χρησιμοποιήσει, δεδομένου ότι τις μέρες τις οποίες απουσιάζει φαντάρος, έχει χάσει σημαντικό έδαφος σχετικά με τις προπονήσεις. Κανονικά στα πλάνα του Αθανασόπουλου θα είναι και ο Ντίνος Φούφουλας, ο οποίος πιθανότατα να ξεκινήσει βασικός, κάνοντας ντεμπούτο στο νέο ρόλο τον οποίο του έχει ανατεθεί στην ομάδα, αυτόν του αμυντικού μέσου, πλάι στον Νίκο Δαβουρλή. Υπενθυμίζουμε ότι στο προηγούμενο

παιχνίδι απέναντι στην Εράνη, ο Φούφουλας είχε μείνει για προληπτικούς λόγους στον πάγκο, λόγω ενός τραυματισμού. Ο Λάκης Αθανασόπουλος, είναι αισιόδοξος, διακρίνοντας ότι αυτό το διάστημα η ομάδα του είναι καλά. Και με το χρόνο, θα έχει τη δυνατότητα να βελτιώνεται και να ανεβάζει το επίπεδο της απόδοσής της: "Είμαστε καλά. Στόχος μας είναι οι βαθμοί, ενώ παράλληλα θέλουμε να ανεβάζουμε και την απόδοσή μας. Το παιχνίδι με τον Παναρκαδικό, θέλει τη δική του μεγάλη προσοχή", αναφέρει ο Αθανασόπουλος, ο οποίος θα γυμνάσει τους παίκτες του και σήμερα. Η αποστολή για την Τρίπολη και το παλιό γήπεδο του Παναρκαδικού στο οποίο θα γίνει το ματς, θα αναχωρήσει το πρωί της Κυριακής. Σ. Φραγκογιαννόπουλος


17 ÐáñáóêåõÞ 30 Íïåìâñßïõ 2012

Αναγέννηση Παλαιοχωρίου

ΕΠΣ Ηλείας

ÍÝïò ôå÷íéêüò ï Êþóôáò Ðáíáãüðïõëïò Αλλαγή πλεύσης στην τεχνική ηγεσία της Αναγέννησης Παλαιοχωρίου, με τον Κώστα Παναγόπουλο να διαδέχεται τον Σπύρο Αντωνόπουλο στον πάγκο της ομάδας του διευρυμένου Δήμου Πηνειού. Κάτι τέτοιο αποφασίστηκε χθες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. το οποίο αφού έκανε δεκτή την παραίτηση του Σπύρου Αντωνόπουλου, στη συνέχεια αποφάσισε να πορευτεί με τον Κώστα Παναγόπουλο στον πάγκο άτομο που γνωρίζει καλά πρόσωπα και καταστάσεις στο σύλλογο, τον οποίο υπηρετεί τα τελευταία τρία χρόνια. Το Δ.Σ της Αναγέννησης ευχαριστεί θερμά τον Σπύρο Αντωνόπουλο για τα όσα προσέφερε στην ομάδα όλο αυτό το διάστημα και του εύχεται ότι το καλύτερο στην καριέρα του, ενώ με τον Κώστα Παναγόπουλο

στο τιμόνι θα προσπαθήσει για ένα νέο ξεκίνημα αρχής γενομένης από το ματς κόντρα στον Αίαντα.

Ευχαριστήριο Αντωνόπουλου Στο μεταξύ με αφορμή την αποχώρηση του από τον πάγκο της Αναγέννησης ο Σπύρος Αντωνόπουλος εξέδωσε ευχαριστήρια ανακοίνωση που αναφέρει τα εξής: "Με αφορμή την αποχώρησή μου ύστερα από 2,5 χρόνια από την τεχνική ηγεσία της Αναγέννησης νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω δημόσια τους ανθρώπους της ομάδας για την άψογη συνεργασία μας, την αμέριστη στήριξη τους καθώς και για την ευκαιρία που μου έδωσαν ώστε να προσφέρω και

εγώ έστω ελάχιστα στην ομάδα του χωριού μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους του μικρού μας χωριού που κατάφεραν να στήσουν μια τόσο καλά οργανωμένη ομάδα. Στους παίκτες που συνεργάστηκα τις τρεις αυτές σεζόν, στους συνεργάτες μου αλλά και σε κάθε χωριανό που στήριξε και αγάπησε την προσπάθεια αυτή. Γεμάτος μόνο καλές στιγμές αποχωρώ από το πόστο αυτό γιατί έτσι επιτάσσει το ποδόσφαιρο και η ορθή λειτουργία της ομάδας. Θα είμαι δίπλα σε οποιαδήποτε προσπάθεια ανεξαρτήτως προσώπων για τη συνέχεια της ομάδας μας. Εύχομαι καλή συνέχεια και να επιτευχθεί ο στόχος της παραμονής"

Του Πάνου Ηλιόπουλου

Ðñüóêëçóç Ðáéêôþí

Π. Ηλιόπουλος

Επίσημη "πρώτη" προχθές το βράδυ για τον Βασίλη Παναγόπουλο, ενόψει των προσεχών εκλογών της ΕΠΣ Ηλείας. Ειδικότερα σε μια συγκέντρωση- συνεστίαση στο κέντρο "Κανέλα και Γαρύφαλλο" στην Αμαλιάδα στην οποία παραβρέθηκαν παράγοντες αρκετών σωματείων, ο κ. Παναγόπουλος γνωστοποίησε και επίσημα πως κατέρχεται επικεφαλής κίνησης με απώτερο σκοπό να διεκδικήσει την προεδρία της ΕΠΣΗ. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, που είχε και χαρακτήρα γνωριμίας, ανταλλάχθηκαν και ακούστηκαν απόψεις με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη και βελτίωση του τοπικού ποδοσφαίρου παρουσία και τοπικών αθλητικών συντακτών, με τον κ. Παναγόπουλο κα τους συνεργάτες του να παρουσιάζουν αναλυτικά ένα πλάνο πάνω στο οποίο θα πορευτούν σε περίπτωση που αναλάβουν τα ηνία της Ένωσης. Αρχές και στόχοι Ισονομία Βρισκόμαστε ουσιαστικά απέναντι σε οποιαδήποτε έννοια ασυλίας ή μικροπολιτικής σε

Êëßìá áéóéïäïîßáò åðéêñÜôçóå óôçí ðñï÷èåóéíÞ óõãêÝíôñùóç ôçò ðáñÜôáîçò Ðáíáãüðïõëïõ.

-Συνάντηση με παράγοντες σωματείων προχθές το βράδυ ενόψει των εκλογών της ΕΠΣΗ -Οι στόχοι και οι αρχές της νέας παράταξης σχέση με τη βία στο χώρο του ποδοσφαίρου. Χτίζουμε πάνω στις κοινές αφετηρίες των παραγόντων των Σωματείων μας και εμπεδώνουμε ένα αξιόλογο επίπεδο εμπιστοσύνης και ένα κοινό όραμα για το άθλημα του ποδοσφαίρου. Προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις στην εμπέδωση του κλίματος του FAIR PLAY. Θα αποδίδουμε δικαιοσύνη εφαρμόζοντας τον πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ μέσω της πειθαρχικής μας επιτροπής, χωρίς διακρίσεις για τα σωματεία μας. Αλλαγή νοοτροπίας στον τρόπο διοίκησης, σκέψης, Υπηρετούμε τις δημοκρατικές διαδικασίες στη λειτουργία του Διοικητικού Συμβουλίου. Δίνουμε ουσιαστικό ρόλο στα μέλη του Δ.Σ. και των επιτροπών και κάνουμε πράξη την αρχή της συλλογικότητας και του εμείς. Αποτιμούμε το έργο με τη λήξη κάθε περιόδου. Επιβραβεύουμε και υλοποιούμε τεκμη-

ριωμένες προτάσεις με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών διεξαγωγής των πρωταθλημάτων. Η λειτουργία του Δ.Σ αναδεικνύεται ως μια απόλυτα διαφανής διαδικασία. Οι αποφάσεις καθώς και οι εισηγήσεις των συμβούλων και των επιτροπών, αναρτώνται στην ηλεκτρονική σελίδα της ΕΠΣΗ προς ενημέρωση των παραγόντων των σωματείων μας άμεσα και μας δεσμεύουν απόλυτα. Επιζητούμε το συνεχή διάλογο με τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων σε τακτικές συναντήσεις ανά κατηγορία και γεωγραφική περιοχή. Βελτιώνουμε το επίπεδο γνώσης και ενημέρωσης στο χώρο της Διαιτησίας και εμπεδώνουμε κλίμα εμπιστοσύνης με τους Διαιτητές μας. Ανόρθωση του κύρους της Ένωσης Αποκαθιστούμε τις καλές σχέσεις της ΕΠΣΗ με την ΕΠΟ και δίνουμε ώθηση σε ηλείους αξιολογημένους διαιτητές μας για να μας

Από την ΕΠΣ Ηλείας γίνεται γνωστό ότι η κλήρωση των αγώνων κυπέλλου της 5ης φάσης (ημιτελικών), οι οποίοι θα είναι διπλοί, θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΄Ενωσης την Τετάρτη 5/12/2012 και ώρα 19:30. Παρακαλούμε όπως παραβρίσκεται εκπρόσωπος του σωματείου.

ΕΠΣ Ηλείας

Επίσημη πρώτη για τον Βασίλη Παναγόπουλο

Ï Âáóßëçò Ðáíáãüðïõëïò ðëáéóéùìÝíïò áðü óõíåñãÜôåò ôïõ êáé ðáñÜãïíôåò óùìáôåßùí óôçí ðñï÷èåóéíÞ åðßóçìç ðñþôç ôçò ðáñÜôáîçò ôïõ.

ÔåôÜñôç ç êëÞñùóç ôïõ êõðÝëëïõ

εκπροσωπήσουν επάξια στα πανελλήνια πρωταθλήματα. Διεκδικούμε τη διεξαγωγή αγώνων των εθνικών μας ομάδων, πρωταθλημάτων υποδομών, σεμιναρίων εθνικής εμβέλειας στο Νομό μας. Συνεργαζόμαστε με τους Δήμους και βάζουμε από κοινού ως στόχο με χρονικό ορίζοντα τετραετίας τη διεξαγωγή όλων των πρωταθλημάτων σε γήπεδα με χόρτο. Βελτιώνουμε τις συνθήκες λειτουργίας των τμημάτων των μικτών μας ομάδων και την εκπροσώπηση μας σε σχέση με τις άλλες ενώσεις. Διεκδικούμε την οικονομική αυτοτέλεια των πρωταθλημάτων της ΕΠΣΗ μέσω χορηγιών. Αξιοποιούμε ανθρώπους που έχουν διάθεση για προσφορά όπως διεθνείς και παλαιμάχους ποδοσφαιριστές από το Νομό μας. Επιβραβεύουμε ανθρώπους που έχουν υπηρετήσει με επιτυχία από οποιοδήποτε πόστο το άθλημα του ποδοσφαίρου και χαίρουν γενικής εκτίμησης για την προσφορά τους. Εργαζόμαστε για την ενότητα των ανθρώπων που πλαισιώνουν την ποδοσφαιρική οικογένεια με οποιαδήποτε ιδιότητα και αναδεικνύουμε τον αθλητισμό ως ύψιστο κοινωνικό αγαθό ιδιαίτερα για τις νεαρές ηλικίες.

Καλούνται σε προπόνηση τη Δευτέρα 3/12/2012 στο Ενωσιακό Γηπέδο Σπιάτζας για τον επικείμενο (εκτός έδρας Πάτρα) αγώνα της 1ης αγωνιστικής του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων οι ποδοσφαιριστές των συνημμένων καταστάσεων ως εξής: 15:30 οι ποδοσφαιριστές της Μικτής Παίδων & 16:00 οι ποδοσφαιριστές της Μικτής Νέων. Παίδες : Αγγελόπουλος Αλέξανδρος(Αίας), Αργυρόπουλος Θοδωρής(Θύελλα), Γαλανόπουλος Αντώνης(Βάρδα), Γεωργακόπουλος Κων/νος(Αίολος), Γιαννακόπουλος Γιώργος(Θύελλα), Γκίτσης Στέφανος(Αίολος), Κουμανιώτης Χρήστος(Βάρδα), Λαδάς Γιώργος (Αίολος), Λούρμπας Δημήτρης (Αίας), Μπινιώρης Παναγιώτης(Θύελλα), Νικολακόπουλος Αλέξης (Θύελλα), Παναγόπουλος Πάνος(Αίολος), Ρηγόπουλος Θοδωρής(Αστέρας), Ρούνης Ανδρέας(Ολυμπιακός Σαβαλίων), Σάμαρης Νίκος, Σκλαβενίτης Παναγιώτης, Σοφιανόπουλος Αλέξανδρος(Βάρδα) Νέοι: Γκουβέρος Νίκος (Θύελλα), Δασκαλόπουλος Βασίλης(Αργοναύτης), Κακολύρης Διονύσης (Θύελλα), Καραγιάννης Βασίλης (Γεράκι), Κατέβας Γεράσιμος (Βαρβάσαινα), Κατηφόρης Δημήτρης (Αχιλλέας), Λευκαδίτης Πέτρος (Πρίγκιπες), Μάρκου Βασίλειος(Ηλειακός Β), Μηλιαράκης Ευάγγελος (Αργοναύτης),Μονόλιθος Παναγιώτης(Αίας), Μοσχούλιας Βασίλης(Θύελλα), Μπακόπουλος Γιώργος (Θύελλα), Μπάστας Θοδωρής (Αίολος), Παναγιωτάρας Γρηγόρης(Αστέρας), Χριστοφοράτος Σπύρος (Αίας), Αρβανιτίδης Ευάγγελος(Αργοναύτης), Βουρτσάνης Σταμάτης (Ηλειακός Λεχ), Γεωργίου Παναγιώτης(Αργοναύτης), Κασιδιάρης Μιχαήλ(Αίας), Λεωνιδόπουλος Θανάσης(Αργοναύτης), Μαργαρώνης Ανδρέας(Αστέρας), Μπακογιάννης Ερρίκος(Ηλειακός Β)


18 ÐáñáóêåõÞ 30 Íïåìâñßïõ 2012

ÊÏÑÏÉÂÏÓ

Α2 ΕΣΚΑΗ

ÅðéóôñïöÞ óôéò íßêåò Ένας είναι ο στόχος για τον Κόροιβο απέναντι στους Ίκαρους

ÌåãÜëç íßêç ãéá Ðýñãï '99

Πολύ μεγάλη νίκη σημείωσε ο Πύργος ΄99, καθώς επικράτησε εντός έδρας της πρωτοπόρου ΣΦΗΚΑ, υποχρεώνοντάς την στην πρώτη της ήττα στο φετινό πρωτάθλημα. Η ομάδα του Βασίλη Παπαδόπουλου, έπιασε εξαιρετική απόδοση και αφήνοντας πίσω της τα προβλήματα των προηγούμενων αγωνιστικών, μπόρεσε να επιβάλλει το ρυθμό της. Καλές άμυνες, έλεγχος των ριμπάουντ και προβάδισμα στο πρώτο μέρος με 28-24. Στην επανάληψη, το παιχνίδι κύλησε στον ίδιο ρυθμό, με τους φιλοξενούμενους να πλησιάζουν και να απειλούν προς το τέλος του αγώνα. Εκεί χρειάστηκε η γραμμή της… φιλανθρωπίας και η ψυχραιμία του Άγγελου Μαντά, ο οποίος έβαλε 4/4 βολές, οδηγώντας τον Πύργο στο ροζ φύλλο αγώνα. Μεγάλο παιχνίδι από τον Διαμαντόπουλο για τον Πύργο, ο οποίος με 16 πόντους, ήταν αυτός που οδήγησε επιθετικά την ομάδα του. Τα δεκάλεπτα: 14-18, 28-24, 39-31, 52-47 Πύργος '99: Στεφανόπουλος 5 (1), Μάρρας 5 (1), Μαντάς 7 (1), Παπαδόπουλος 10, Κόλλιας 3 (1), Διαμαντόπουλος 16 (1), Τριανταφύλλης 6 (1). ΣΦΗΚΑ: Μαυροειδής, Παπαδόπουλος 8, Κανελλόπουλος 6, Κοντώσης 8 (2), Τζαμάκος 5, Παναγόπουλος 11, Βασιλείου, Λίτσος, Ζέβλας 9.

¹ôôá ôçò ÁÅË áðü ôïí ÄéêÝöáëï

Την εντός έδρας ήττα γνώρισε η ΑΕ Λεχαινών στο παιχνίδι που έγινε στο Αέθλειον. Η ομάδα της Αχαΐας, επιβλήθηκε με 75-65. Το παιχνίδι στράβωσε από την αρχή για την ΑΕΛ, όταν ο Δικέφαλος πήρε το προβάδισμα, κλείνοντας το ημίχρονο με σκορ 26-37. Στη συνέχεια, οι παίκτες του Ανδρέα Δαμιανού προσπάθησαν, αλλά δεν μπόρεσαν να αλλάξουν τη ροή του αγώνα. Οι Παπαδόπουλος με 23 και Μάρκου με 13, ήταν οι παίκτες που ηγήθηκαν με διψήφιο αριθμό πόντων. Τα δεκάλεπτα: 19-20, 8-16, 18-16, 20-23 ΑΕ Λεχαινών: Τσακουμάκος 3 (1), Παπαδόπουλος 23 (1), Στεφανίδης 12 (4), Μανωλόπουλος 6 (2), Κολλιόπουλος, Μάρκου 13, Καράμπαλης 4. Δικέφαλος: Γραμματικόπουλος 4, Χ. Πασχάκης 2, Τσαγκρώνης 2, Στεφανιδης 26 (1), Μαρκόπουλος 4, Μαγρίπης 14, Π. Πασχάκης 5 (1), Φραγκισκάτος 2, Ρουμελιώτης 16.

το αυριανό παιχνίδι του Κοροίβου κόντρα στους Ίκαρους Σερρών, ο στόχος είναι ένας. Επιστροφή στις νίκες, άμεσα, μετά το θρίλερ στη Νέα Κηφισιά και το ατυχές για τον Κόροιβο αποτέλεσμα. Ο αυριανός αντίπαλος είναι μια πολύ επικίνδυνη και δυνατή ομάδα, ωστόσο η μεγάλη προσπάθεια της Κηφισιάς και το αρνητικό αποτέλεσμα, έχουν πεισμώσει τους πάντες στον Κόροιβο, οι οποίοι αυτή τη φορά θέλουν να πάρουν αυτοί το ροζ φύλλο αγώνα. Η πορεία μέχρι στιγμής κρίνεται θετική, αλλά μερικές φορές, ένα αποτέλεσμα είναι δυνατόν να επηρεάσει πολύ

Σ

περισσότερο. Και το παιχνίδι της Κηφισιάς, ήταν από αυτά. Δεν πρόκειται για την ήττα, αλλά για τον τρόπο με τον οποίο ήρθε αυτή. Τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκε το παιχνίδι και θα μπορούσε να έχει γείρει νικηφόρα για τον Κόροιβο.

Περιμένει γεμάτο κλειστό Ο Κόροιβος περιμένει στο αυριανό παιχνίδι γεμάτο γήπεδο Περιμένει την ανταπόκριση του κόσμου του, προκειμένου να τον χειροκροτήσει για τη μεγάλη προσπάθεια που έκανε στη Νέα Κηφισιά, αλλά και να τον βοηθήσει για να φτάσει στη νίκη απέναντι στους Ίκαρους Σερρών.

"Μικρό προβάδισμα ο Κόροιβος" Μετά τις πέντε συνεχόμενες νίκες, η ψυχολογία στους Ικάρους έχει ανέβει αισθητά και το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό ενόψει της δύσκολης συνέχειας του πρωταθλήματος. Το "διπλό" στον Λαγκαδά επιβεβαίωσε την αγωνιστική άνοδο των Σερραίων, οι οποίοι έχουν στρέψει την προσοχή τους στον δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας αγώνα, αυτή τη φορά στην Αμαλιάδα κόντρα στον ιδιαίτερα ανεβασμένο φέτος Κόροιβο. Ο άμεσος συνεργάτης του Στάθη Καμαράκη στον πάγκο της ομάδας, Στέργιος Ποριόπουλος, έδωσε μικρό προβάδισμα λόγω έδρας στον Κόροιβο, όμως υπογράμμισε ότι η ομάδα του έχει μάθει να παλεύει και μακριά από τις Σέρρες και θα χτυπήσει με όλες τις δυνάμεις της το παιχνίδι: "Αντιμετωπίζουμε μια πολύ καλή ομάδα, με παρόμοιους στόχους με εμάς. Ο Κόροιβος δεν έχει φτάσει τυχαία ψηλά στη βαθμολογία, καθώς δια-

θέτει ένα αξιόλογο ρόστερ με μεγάλη δύναμη στη περιφέρεια, όπου ξεχωρίζουν οι Καρύδας και Τσόσιτς, αλλά και στη θέση "4" με τον Νοέα. Θα αγωνιστούμε σε ένα όμορφο γήπεδο γεμάτο κόσμο και λόγω έδρας, ο αντίπαλος έχει ένα μικρό προβάδισμα", δήλωσε στο basketblog, o Ποριόπουλος και πρόσθεσε: "Εμείς έχουμε δείξει ότι μπορούμε να σταθούμε και μακριά από την έδρα μας. Πιστεύω ότι θα γίνει ένα κλειστό παιχνίδι, που θα κριθεί στις λεπτομέρειες και θα το ευχαριστηθεί ο κόσμος που θα έρθει στο γήπεδο. Η ομάδα δουλεύει σκληρά και συστηματικά, δίνοντας βάση στη βελτίωση της φυσικής μας κατάστασης, τομέας στον οποίο είχαμε μείνει πίσω, λόγω της καθυστερημένης έναρξης της προετοιμασίας". Η προετοιμασία των Ικάρων συνεχίζεται χωρίς τους στρατευμένους Βοϊβατόπουλο και Κουκά, οι οποίοι δεν υπολογίζονται από το τεχνικό τιμ για ακόμη ένα παιχνίδι.

8η αγωνιστική Πατρέας-Γαλήνη Πύργος-ΣΦΗΚΑ Σπόρτινγκ-Ιτιές ΑΕΛ-Δικέφαλος Αραχωβίτικα-ΕΑΠ Πυρσός-Αχαιός Αχαιός Σ.-Ληξούρι

59-51 52-47 58-51 65-75 58-47 55-47 61-75

Βαθμολογία Σπόρτινγκ 16 ----------------------------------------------------------------ΣΦΗΚΑ 15 Αχαιός 14 Ιτιές 13 Πατρέας 13 -----------------------------------------------------------------ΕΑΠ 12 Αραχωβίτικα 12 ΑΕ Λεχαινών 11 Δικέφαλος 11 Πύργος 11 Αχαιός Σ. 10 Γαλήνη 10 -----------------------------------------------------------------Πυρσός 10 Ληξούρι 10

Επόμενη Γαλήνη-Πύργος ΣΦΗΚΑ-Σπόρτινγκ Ιτιές-ΑΕΛ Δικέφαλος-Αχαιός Σ. ΕΑΠ-Πατρέας Αχαιός-Αραχωβίτικα Ληξούρι-Πυρσός


19 ÐáñáóêåõÞ 30 Íïåìâñßïõ 2012

ÄçìïöéëÞò óáí… äÞìáñ÷ïò! Ο πιο δημοφιλής αμαλιαδίτης ήταν τη βδομάδα αυτή ο Σάββας Αντωνόπουλος. Πρωταγωνιστής του ντέρμπι με τη Βάρδα, χάρισε με δυο δικά του γκολ τη νίκη στον Αστέρα, αλλά και αυτό το +7 στη βαθμολογία. Μάλιστα έκανε αίσθηση και με τον ευρηματικό τρόπο που πανηγύρισε τα δυο γκολ του. Με μια φανέλα με το σύνθημα "κουμάντο κάνω εγώ εδώ". Ατάκα της οποίας η… πατρότητα πάντως ανήκει σε άλλον. Λίγο καιρό πριν την είχε πει ο δήμαρχος Αμαλιάδας στο διαιτητή και ο διαιτητής την είχε γράψει στο Φύλλο Αγώνα. Ιδού λοιπόν τώρα, που αυτή η ίδια ατάκα, έγινε και σλόγκαν σε… μπλουζάκια! Σο.Φ.

Στο επίκεντρο οι εκλογές της Ένωσης Με τον Πάνο Ηλιόπουλο

Για να επιστρέφει ο Μπουμσόνγκ τα νέα είναι καλά! Θα έμαθε ότι παίρνουμε τη δόση…

Έδωσαν το παρών… Αρκετοί παράγοντες - εκπρόσωποι σωματείων έδωσαν το παρών στην προχθεσινή επίσημη πρώτη της παράταξης του Βασίλη Παναγόπουλου, ενόψει των προσεχών εκλογών στην ΕΠΣΗ. Στη φωτογραφία διακρίνονται ο αντιπρόεδρος της Δόξας Ν. Μανολάδας Αντώνης Λάζαρης, ο Άρης Ιακωβάκης τεχνικός του Ηλειακού Λεχαινών και ο Γιάννης Δημόπουλος πρόεδρος του Άρη Ξυλοκέρας. Π.Η.

Το δικό τους πηγαδάκι Για αρκετή ώρα τα έλεγαν στο προχθεσινό τραπέζι της παράταξης Παναγόπουλου ο τεχνικός διευθυντής του Πανηλειακού Χρήστος Δημόπουλος που στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις της ΕΠΣΗ έχει ενεργό ρόλο, ο προπονητής και ο πρώην σύμβουλος της ΕΠΣΗ Γιάννης Μιχαλόπουλος καθώς και ο Σπύρος Ευσταθόπουλος από τον Πηνειακό Κεραμιδιάς. Στο επίκεντρο της συζήτησής τους ήταν το τοπικό ποδόσφαιρο, με ότι αυτό συνεπάγεται… Π.Η.

Αν και υπάρχει ακόμα αρκετό χρονικό διάστημα μέχρι τη διεξαγωγή τους, οι εκλογές της ΕΠΣ Ηλείας βρίσκονται στο επίκεντρο για όσους ασχολούνται με το τοπικό ποδόσφαιρο και όχι μόνο, με τις διεργασίες και τις ζυμώσεις να φουντώνουν όσο περνά ο καιρός. Με τα τωρινά δεδομένα, την ψήφο των Ηλειακών σωματείων θα ζητήσουν σίγουρα δυο παρατάξεις ενώ ακόμα μια κίνηση είναι στα σκαριά. Δεδομένη θεωρείται η κάθοδος στις εκλογές του νυν προέδρου Άρη Κουλούρη, με το γιατρό να στοχεύει σε ανανέωση της θητείας του για μια ακόμα τετραετία. Από το στρατόπεδο αυτό αν και τίποτα δεν είναι ανακοινώσιμο, έγκυρες πληροφορίες κάνουν λόγο πως η παράταξη "Φωνή των Σωματείων" της οποίας ηγείται ο κ. Κουλούρης θα είναι ανανεωμένη σε σημαντικό βαθμό σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές στις οποίες σημείωσε μια πολύ μεγάλη νίκη. Από κει και πέρα την κάθοδό του στις εκλογές έχει ανακοινώσει επίσημα ο αντιδήμαρχος Πύργου Βασίλης Παναγόπουλος πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα. Προχθές βράδυ μάλιστα ο κ Παναγόπουλος είχε την πρώτη επίσημη παρουσίαση της υποψηφιότητάς του σε σωματεία της Ηλείας σε κέντρο της Αμαλιάδας. Την εν λόγω κίνηση στηρίζουν πολλά στελέχη που στις περασμένες εκλογές ήταν στο πλευρό του αείμνηστου Γιώργου Παπαγεωργίου και του Χρήστου Δημόπουλου, ενώ αναφοράς αξίζει πως στην ίδια παράταξη βρίσκονται και οι Κώστας Φωτόπουλος και Γιάννης Μιχαλόπουλος πρόσωπα που στις περασμένες εκλογές εκλέχθηκαν σύμβουλοι της ΕΠΣΗ με το συνδυασμό του Άρη Κουλούρη. Στα σκαριά βρίσκεται και η τρίτη παράταξη της οποίας θα ηγείται ο Χρίστος Πλευριάς πρώην αντιπρόεδρος και πλέον ανεξάρτητος σύμβουλος της ΕΠΣΗ . Οι ζυμώσεις συνεχίζονται και όλα μέχρι την ημερομηνία των εκλογών είναι ανοιχτά.

ν ΕΠΣΗ Να προσέχουπειννασανατη γράφουν προσεκτικά τις ο-

θα πρέ Στα δελτία Τύπου της ΕΠΣΗ ότι δεν υπάρχει παίκτες. Και να γνωρίζουν οι ν κου ανή μάδες στις οποίες μπιακού Σ.Φ. ΠειΥπάρχει η Ακαδημία του Ολυ "Ολυμπιακός Αμαλιάδας". ν Ολυμπιακό Σαστο ά τα παιδιά έχουν δελτίο ραιώς στην Αμαλιάδα, αλλ στον Ολυμπιατας ζον παί ότι διά να πιστεύουν βαλίων. Μπορεί κάποια παι τουλάχιστον οι επίΟλυμπιακό Πειραιά, αλλά κό Σαβαλίων παίζουν στον οιες. Τον Αστέρα ένν ουν διακριτές αυτές τις σημοι να φροντίζουν να κάν ου! αδί αυτόν του Βελιγρ Σο.Φ. της Αμαλιάδας ας πούμε, από


ψάχνετε για... ÆÇÔÏÕÍÔÁÉ ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ κοπέλες για εργασία ως barwoman σε ελληνάδικο club στην περιοχή του Πύργου. Εργασία καθημερινή ή τριήμερη. ΤΗΛ: 6944523344 (ΜΑ 8024) ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ - Η; ή ψάχνεις δουλειά; ή θέλεις συμπλήρωμα στο εισόδημα σου; Θέλεις νόμιμα αφορολόγητο εισόδημα; ΕΣΕΝΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ!! Κάθε Δευτέρα στον Πύργο, στην αίθουσα εκδηλώσεων του “ΕΠΑΡΧΕΙΟΥ” στις 19:30 κερνάμε καφέ και τα ΛΕΜΕ ΟΛΑ!! Έχουμε τη ΛΥΣΗ. Τηλ. Επικ. 6934604509 (ΜΑ8057)

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ νέοι - νέες για εξωτερική εργασία promotion καθημερινά 8πμ. Με 2:00μμ. Στο κέντρο του Πύργου. Βιογραφικά στο btao@otenet.gr (ΜΑ8097) ΖΗΤΕΙΤΑΙ κοπέλα για εργασία σε ΚΑΦΕ-

ΜΠΑΡ στον Πύργο. Τηλ. 6946200460 (ΜΑ8098) ΖΗΤΕΙΤΑΙ σερβιτόρα για καφενείο τηλ. επικοινωνίας 6983162555 (ΜΑ 8044) ΖΗΤΕΙΤΑΙ υπάλληλος για εργασία σε καφετέρια στην Βάρδα Ηλείας, για σέρβις - ντελίβερι. Πληροφορίες ΤΗΛ: 2623071207 και εντός καταστήματος Art Nouveau (MA 7999) Ο ΓΙΩΡΓΟΣ αναλαμβάνει το μάζεμα των ελιών μισακό και μεταφορά καρπών δωρεάν. ΤΗΛ: 6995098890 (ΜΑ 8086) ΖΗΤΩ εργασία ως οδηγός, έχω δίπλωμα Ε' κατηγορίας ΤΗΛ: 6973837071 (ΜΑ8082) ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΣ ΖΗΤΩ ΕΡΓΑΣΙΑ σε οποιοδήποτε τμήμα τουριστικής μονάδας. Γνωρίζω αγγλικά, γερμανικά και ιταλικά. ΤΗΛ : 6976079219 (ΜΑ 8076) ΖΗΤΕΙΤΑΙ πεπειραμένος κόπτης για κρεοπωλείο. ΤΗΛ: 2622029720 (ΜΑ 7986)

δουλειά/σπίτι/οικόπεδο/αγροτεμάχιο/επαγγελματικό χώρο/μοτοσικλέτα/έπιπλα /ηλεκτρικές συσκευές/τεχνίτη/το χαμένο σας ζωάκι/το μελλοντικό σας σύντροφο  Åñãáóßá ΖΗΤΕΙΤΑΙ νέος η νέα για Delivery σε Καφέ στον Πύργο, τετράωρη εργασία. Τηλ. 6984572344 (ΜΑ8095)

ÆÇÔÏÕÍ ΚΥΡΙΑ από Βουλγαρία 40χρόνων αναλαμβάνει την φύλαξη ηλικιωμένων εσώκλειστη 24ωρη. Περιοχή Αμαλιάδας και γύρω Χωριά. Τηλ. 6997517197 (ΜΑ 8092) ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ την περιποίηση και δημιουργία κήπων, καθαρισμό χορταριών και ότι άλλο έχει να κάνει με ευπρεπισμό εξωτερικών χώρων. Επίσης αναλαμβάνουμε και παντός είδους βάψιμο. Τιμές πολύ προσιτές. Πληρ. τηλ. 6977439512. ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων εσωτερική και 24ωρη στην περιοχή του Πύργου, Αμαλιάδας, Αθήνα, Πάτρα. Τηλ. 6994299761(ΜΑ8065) ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ τη μεταφορά και εξυπηρέτηση ηλικιωμένων και ανήμπο-

ρων ατόμων. Όπως ψώνια, νοσοκομείο κλπ. ΤΗΛ. 6984278513. (ΜΑ8063) ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ Ισπανικής και Γαλλικής γλώσσας ζητά ανάλογη εργασία σε φροντιστήριο. ΤΗΛ: 6909190253 (ΜΑ 8055) Μάγειρας με πείρα 25 χρόνια στο εξωτερικό ζητά ανάλογη εργασία. Τηλ. 6909190253 (ΜΑ8054) ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ το βάψιμο του σπιτιού σας, πόρτες, παράθυρα και κάγκελα, σε πολύ χαμηλές τιμές. ΤΗΛ: 6984278513 (ΜΑ 8052) Κυρία από Ρωσία ζητά εργασία ως σερβιτόρα, λαντζέρισσα, φύλαξη ηλικιωμένων ή παιδιών, οικιακές εργασίες στην περιοχή Αμαλιάδας. ΤΗΛ:6934438776 (ΜΑ 8051) ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων ή παιδιών. ΤΗΛ: 6992867885 (ΜΑ 8043) ΚΥΡΙΑ Ελληνίδα ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων. ΤΗΛ: 6974080991 (ΜΑ 8030) ΖΗΤΩ να προσέχω ηλικιωμένα άτομα ή

παιδιά, βραδινές ώρες, στην περιοχή του Πύργου. Πλην 10.30 -12.30 ΤΗΛ: 6974471786 (ΜΑ 8028) ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων όλο το 24ωρο. ΤΗΛ: 6993285224 (ΜΑ 8018) ΓΥΝΑΙΚΑ με πείρα ζητά εργασία για την φροντίδα ηλικιωμένων στην περιοχή Πύργου. ΤΗΛ: 6993585490 (ΜΑ 8017) ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΣ πολιτικός μηχανικός, (απόφοιτη ΤΕΙ Αθήνας - Πολιτικών Εργων Υποδομής) με μεταπτυχιακό στη διοίκηση και διαχείριση έργου, 8ετή εμπειρία στο σχεδιασμό ιδιωτικών και δημοσίων έργων - σύνταξη προμετρήσεων, πολύ καλή γνώση Η/Υ (Autocad 2010, Autocad Architecture 2012, MSoffice, Internet) και Αγγλικών ζητά πλήρη ή μερική απασχόληση σε γραφείο - εργοτάξιο Αττική ή Πελοπόννησο. ΤΗΛ: 6939242400, e-mail: deleni1@yahoo.gr (ΜΑ 8014) ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων 24ωρο. ΤΗΛ: 6978783309

(ΜΑ 8013) ΚΟΠΕΛΑ στην περιοχή του Πύργου, αναλαμβάνει την φύλαξη μικρών παιδιών. ΤΗΛ: 6995381193 (ΜΑ 8007) ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΗΜΑ, μπουζούκι, κιθάρα και τραγουδίστρια καλλίφωνη και ευπαρουσίαστη, με ρεπερτόριο, έντεχνο, ελαφρολαϊκό, παλιό λαϊκό, ρεμπέτικο, ζητά συνεργασία σε ανάλογους χώρους. ΤΗΛ: 6977766432 (ΜΑ 8000) ΖΗΤΕΙΤΑΙ γεωπόνος για την επιχείρηση ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ Α.Ε. στην παραγωγή φράουλας. Εδρα Λάππα Αχαΐας. ΤΗΛ: 6908096803, 2693031700 (ΜΑ 7859) ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ την πληκτρολόγηση και εκτύπωση χειρόγραφων σημειώσεων σε φιλολογικά μαθήματα. Παρακαλώ να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα η παραπάνω αγγελία. ΤΗΛ: 6976874167 (ΜΑ 7977) ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένου 24ωρου ή και για οικιακές δουλειές. Περιοχή Αμαλιάδας και Πύργου. ΤΗΛ: 6977730760 (ΜΑ 7975)


Μικρές Αγγελίες

/ ÐáñáóêåõÞ 30 Íïåìâñßïõ 2012

Áêßíçôá ÐÙËÇÓÅÉÓ ÁÊÉÍÇÔÙÍ ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα τριάρι διαμπερές 89τμ 3ου ορόφου κεντρικό Κοκκίνου 1. Τηλ: 26210 25355 (ΜΑ8091) ΠΩΛΕΙΤΑΙ γωνιακό Αγροτεμάχιο ποτιστικό 16.300τμ. στο κάμπο Φλόκα πλησίον Αγίας Μαύρας. Τηλ. 6945317258 (ΜΑ 8093) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ή ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ κατάστημα 140τμ. με όλο τον εξοπλισμό (γωνία Κων/πόλεως και Σαρανταπόρου Πύργος) Τηλ. 6974602729 (ΜΑ8087) ΠΩΛΕΙΤΑΙ 5,1 στρεμ. αγρόκτημα στην Αλφειούσα Ηλείας με περίφραξη, γεώτρηση και 80 τ.μ. οικοδομική άδεια 7/2011 σε τιμή ευκαιρίας.ΤΗΛ: 6932189673 (ΜΑ 8047) Πωλείται οικόπεδο 4,5 στρ. στη περιοχή Λιβαδάκια Αμαλιάδας, οικοδομήσιμο, Τιμή ευκαιρίας. Τηλ. 26220-26800 και 6972327628. (ΜΑ 8039) ΕΥΚΑΙΡΙΑ! Τριαράκι στους Αμπελοκήπους πουλιέται φρεσκοβαμμένο! Δεχόμαστε και ευκολίες πληρωμής. ΤΗΛ: 6945929797 (ΜΑ 8020) ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο 3.620 τ.μ. εντός οικισμού και αναδασμού, πλησίον της Ε.Ο. Πύργου - Αρχ. Ολυμπίας στην διασταύρωση Παλαιοβαρβάσαινας. Ελκυστικοί όροι δόμησης και ελεύθερο για κάθε χρήση. ΤΗΛ: 6973052133 (ΜΑ 7995) ΠΩΛΕΙΤΑΙ όροφος 240 τ.μ. στην Αμαλιάδα. Τιμή συζητήσιμη. ΤΗΛ: 6985777504 (ΜΑ 7964) ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 5 στρέμματα στην περιοχή Λιβαδάκια Αμαλιάδας, οικοδομήσιμο, περιλαμβάνοντος και γεώτρηση. Τιμή ευκαιρίας. ΤΗΛ: 6974858763 (ΜΑ 7898) ΠΩΛΕΙΤΑΙ στη Ζαχάρω διαμέρισμα 130 τ.μ., 3 υπνοδωμάτια, 2 μπάνια, μεγάλο σαλόνι, άριστη κατάσταση. Τιμή ευκαιρίας. ΤΗΛ: 2625061221, 6937485373 (ΜΑ 7891) ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 7,300 στρεμ. στο Κατσικάρι. Τιμή 190.000Ε.ΤΗΛ: 6932873413 (ΜΑ 7882)

ÅÍÏÉÊÉÁÓÅÉÓ ÁÊÉÍÇÔÙÍ ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ πλήρως επιπλωμένο διάρι 1ος όροφος 55τμ. σε μονο-

κατοικία. Με αυτόνομη θέρμανση χαμηλά κοινόχρηστα, στην οδό Μπελούση-Πύργος. Τηλ. 6997794912-2621061403 (ΜΑ 8094) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα στον Πύργο κοντά στα ΤΕΙ και στο Σούπερ Μάρκετ ΤΕΡΖΗΣ, ρετιρέ 4ου ορόφου 65 τ.μ., 2 υπνοδωμάτια, καθιστικό, κουζίνα, 2 μπαλκόνια με τέντα , αυτόνομη θέρμανση, πάρκινγκ, θυροτηλεόραση, θωρακισμένη εξώπορτα, ηλιακός. ΤΗΛ: 6949478509 (ΜΑ 8073) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα 4ος όροφος επιπλωμένη, φρεσκοβαμένη, μεγάλη βεράντα στο κέντρο του Πύργου, Πλησίον Εμπορικής Τράπεζας, ενοίκιο 220€. Τηλ.: 2621025011,6938 990613,6932924343. (ΜΑ8068) ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ 2 δυάρια καινούρια Αγ. Σπυρίδωνος και Χαριλάου Τρικούπη στον Πύργο. Τιμή 280€, χωρίς κοινόχρηστα. ΤΗΛ. 6937150208. (ΜΑ8069) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ: διαμέρισμα τριάρι 5ου ορόφου, πλήρως ανακαινισμένο με κεντρική θέρμανση στον Πύργο. Τιμή 270 ευρώ το μήνα. ΤΗΛ: 6942952335. (ΜΑ 8037) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ δυάρι 46 τ.μ. 1ος όροφος πολυκατοικία 4 ετών. Επιπλωμένο. Χαμηλή τιμή. Αυτόνομη θέρμανση. Περιοχή κέντρο Πύργου. ΤΗΛ: 6978387828 (ΜΑ 8034) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι πλήρως επιπλωμένο Γ' ορόφου στην Πατρών και Παπαφλέσσα. ΤΗΛ: 6947601235, 6947601236 (ΜΑ 8011) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι ρετιρέ καινούργιο με μεγάλες βεράντες στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου. ΤΗΛ: 6947601235, 6947601236 (ΜΑ 8010) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στην Γαστούνη 2άρι καινούργιας κατασκευής με αυτόνομη θέρμανση πλησίον κεντρικής πλατείας Γαστούνης χωρίς κοινόχρηστα με κλειστό πάρκινγκ. ΤΗΛ: 6946465214, 6981150330 (ΜΑ 8001) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι ρετιρέ πλήρως επιπλωμένο απέναντι από την είσοδο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου. ΤΗΛ: 2621030503 (ΜΑ 79925) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ 2άρι και 3άρι 1ου ορόφου καινούριας κατασκευής με

αυτόνομη θέρμανση. Πλησίον ΤΕΙ Πύργου Ρήγα Φεραίου πάροδος FORUM. Πληροφορίες κος Κώστας ΤΗΛ: 6977991599 (ΜΑ 7990) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 95 τ.μ., 2ου ορόφου, οδός Καραϊσκάκη 41, πλησίον ΤΕΙ, πλήρως επιπλωμένο, 2 κλιματιστικά, τέντες, διαμπερές χωρίς επιβάρυνση νερού. Δεκτή η συγκατοίκηση 2 φοιτητών. ΤΗΛ: 6942973988, 6945563432 (ΜΑ 7983) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριαμισάρι διαμέρισμα 90 τ.μ. επί της οδού Παπαφλέσσα 45 στον Πύργο. ΤΗΛ: 2621022284 ώρες 10:00 π.μ. 12:00 μ.μ. και Οικίας 2621033173 (ΜΑ 7979) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 61 τ.μ. αυτόνομο 3ου ορόφου στον Πύργο, Διάκου 2. ΤΗΛ: 6938886579 (ΜΑ 7967) ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ δύο διαμερίσματα, Ελλης 35 στην Αμαλιάδα και επιπλωμένα. ΤΗΛ: 6947276738, 6972046131 (ΜΑ 7960) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα 3άρι με αυτόνομη θέρμανση χωρίς κοινόχρηστα. Επτανήσου 88 Αμαλιάδα. ΤΗΛ: 6978542681, 6937604919 (ΜΑ 7959) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ 2άρι 1ου ορόφου καινούργιας κατασκευής με αυτόνομη θέρμανση. Πλησίον ΤΕΙ Πύργου. Ρήγα Φεραίου πάροδος Forum. ΤΗΛ: 6977991599 (κος Κώστας) (ΜΑ 7942) Για δύο φοιτητές/τριες ενοικιάζεται πλήρως επιπλωμένο και εξοπλισμένο διαμέρισμα 100 τ.μ., Γ' ορόφου, κεντρικό στον Πύργο. ΤΗΛ: 6947601235, 6947601236 (ΜΑ 7941) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, διαμέρισμα 2άρη Α ορόφου, εσωτερικό με μεγάλο ακάλυπτο, στην πλατεία ΚΟΛΙΑΤΣΟΥ πλησίον φοιτητικής εστίας Πατησίων.Πληροφορίες Τηλ. 6945 311429 (ΜΑ 7934) Ενοικιάζεται διαμέρισμα 55 τμ. 1ος όροφος στην πρόσοψη με μπαλκόνια, κεντρική θέρμανση , ασανσέρ . Κατάλληλο για ιατρείο ή για οποιαδήποτε άλλη επαγγελματική χρήση. Διεύθυνση: Μπότσαρη 5 πάροδος Γερμανού .Τηλ. 6938990613, 6932924343 ΜΑ7926 Ενοικιάζεται διαμέρισμα 2μισάρι 54 τ.μ. περιοχή Σεπόλια, Αθήνα. Πλησίον Μετρό και Σχολείων. Τηλ

ΖΗΤΩ να αγοράσω φούρνο πίτσας μονό μέχρι και 4 θέσεις. Μόνο σε καλή κατάσταση. ΤΗΛ: 6970200071 (ΜΑ 7951) ΠΩΛEIΤΑΙ φούρνος επαγγελματικός για πίτσες, 1,00μ x 1,00μ CERGAS. Τιμή 500,00€. Τηλ. 6944755055(ΜΑ8090) ΛΕΧΑΙΝΑ πωλούνται ψυγείο επαγγελματικό 2μ. μπακαλικής, μηχανή 3 ετών, 2 γόνδολες 3 μέτρων η κάθε μία, ράφια τοίχου 18μ. Χ 2,30μ. Τιμή όλων 1.800 € .ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ 8088) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ: 1) ψυγείο

συντήρησης 2 μέτρα, 2)AIR CONDITION ντουλάπα 60.000 BTU, 3) ψυγείο συντήρησης βιτρίνα αναψυκτικών σχεδόν καινούργια σε τιμή ευκαιρίας. Πληροφορίες τηλ: 2621033130 (ΜΑ8081) ΒΡΕΘΗΚΕ σκύλος ράτσας Ιρλανδικό Σέττερ σε περιοχή της Σπιάτζας πληροφορίες κ. Κώστας. Τηλ. 6977780463 (ΜΑ8080) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ πρόβατα διάφορες διασταυρώσεις, γεννημένα, ετοιμόγεννα και έγκυα σε προσιτές τιμές. Τηλ. 6972409119 περιοχή Ανδραβίδας. (ΜΑ 8077) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ κριάρια καθαρόαιμα Γαλλικά. ΤΗΛ: 6946149796 (ΜΑ 8074) ΒΟΤΑΝΟΛΟΓΟΣ ειδικευτείς

εις το εξωτερικό αντιμετωπίζει με νέες θεραπευτικές μεθόδους: ΨΩΡΙΑΣΗ, ΟΣΦΥΟ-ΙΣΧΥΑΛΓΙΑ, ΟΣΤΕΟΑΡΘΡΙΤΙΔΑ ΓΟΝΑΤΟΥ, ΚΗΛΗ ΜΕΣΟΣΠΟΝΔΥΛΙΟΥ ΔΙΣΚΟΥ (ΑΥΧΕΝΑ - ΜΕΣΗ) ΙΓΜΟΡΙΤΙΔΑ και ΑΣΜΑ. Με ορατά αποτελέσματα. Τηλέφωνο. 6973853478. www.dimitraskondra.gr (ΜΑ8064) ΠΩΛΕΙΤΑΙ εξώπορτα ξύλινη μασίφ με παραπέτι και ένας μπουφές, μασίφ ξύλο για σαλόνι σε τιμή ευκαιρίας. Τηλ. 6944185046 (ΜΑ8060) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ δύο θηλυκά πουλάρια, φυλή Ανδραβίδας, 6 μηνών. Ανδραβίδα. ΤΗΛ: 6989365513 (ΜΑ 8032) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ή αγοράζονται καυσόξυλα τοις μετρητοίς.

21

ÌáèÞìáôá 6976896183 Μ.Α 7922 ΛΕΧΑΙΝΑ - Ενοικιάζεται κατάστημα 85 τ.μ. αυτόνομη θέρμανση, WC, τρίφατσο, κατάλληλο για γραφείο, ιατρείο, φροντιστήριο, γυμναστήριο, πιτσαρία κλπ., οδός Ελ. Δημάκη 27, πλησίον ΙΚΑ. ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ8087) ΠΩΛΕΙΤΑΙ Επιχείρηση CAFΕ-BAR στην κεντρική Πλατεία Γαστούνης, τριετούς λειτουργίας, με σταθερή πελατεία. Τιμή συζητήσιμη Μόνο σοβαρές προτάσεις. Τηλ.: 6978820196 (ΜΑ8067) ΠΩΛΕΙΤΑΙ περίπτερο στις εργατικές κατοικίες Πατρών. ΤΗΛ: 6984897180 (ΜΑ 8050) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ επαγγελματικός χώρος 170 τ.μ. συν πατάρι, σε κεντρικό σημείο στα Λεχαινά, οδός Πολυτεχνείου. ΤΗΛ: 6977601313 (ΜΑ 8029)

ÅÐÁÃÃÅËÌÁÔÉÊÇ ÓÔÅÃÇ ΛΕΧΑΙΝΑ: Ενοικιάζεται στην κεντρική πλατεία κατάστημα 30 τ.μ. ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ 7954) ΠΩΛΕΙΤΑΙ Cafe στην πλατεία Δικαστηρίων, λόγω συνταξιοδοτήσεως. Τιμή Λογική. ΤΗΛ: 2621032284 (ΜΑ 7972) Πωλείται ψησταριά στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, τηλ. 6986116305 ΜΑ7920 ΠΩΛΕΙΤΑΙ κουρείο με εξασφαλισμένη πελατεία Πατρών 53 ή πωλείται εξοπλισμός ένας λουτήρας, 2 πάγκοι κουρέματος, 1 καρέκλα ξυρίσματος, 1 καρέκλα κουρέματος, δυο καθρέπτες, ένας καναπές με τραπεζάκι, ένα γραφείο και 1 καρέκλα γραφείου. Τηλ.: 6978105924 (ΜΑ 7866) ΠΩΛΕΙΤΑΙ λόγω αλλαγής επαγγέλματος κατάστημα στο Πύργο κέντρο απόκεντρο μίνι μάρκετ (αλλαντικά τυροκομικά - κατεψυγμένα). Διαθέτει πρατήριο άρτου, άδεια πώλησης τσιγάρων, άδεια πώλησης αθηναϊκών εφημερίδων και περιοδικών και άδεια φωτοτυπικού μηχανήματος. Σταθερή πελατεία. Μόνο σοβαρές προτάσεις. Τηλ.: 6944262692 (ΜΑ 7863)

ÄéÜöïñá ΠΩΛΕΙΤΑΙ σανός τριφύλλι μονοετές και βρώμη αρίστης ποιότητας και φετινής εσοδείας. ΤΗΛ: 6944862702 (ΜΑ 8002)

w w w . p r o t i n e w s . g r

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΚΗΠΟΥΣ ΚΑΙ ΧΩΡΑΦΙΑ. ΤΗΛ. 6984768540, 2621022586 (ΜΑ 5396) ΤΗΛ: 6975967682 (ΜΑ 8022) ΧΑΘΗΚΕ Επανιέλ Μπρετόν τρικολόρε στην περιοχή Χαλικιάτικα Πύργου. ΤΗΛ: 6940132366 (ΜΑ 8019)

Γερμανικών μαθήματα παραδίδει καθηγητής με σπουδές στη Γερμανία, όλα τα επίπεδα, τιμές προσιτές. Τηλέφωνο 6948394707) Καθηγήτρια Αγγλικών με πολυετή πείρα παραδίδει μαθήματα όλων των επιπέδων σε λογικές τιμές. Τηλ 6979865756 Μ.Α.7923 ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ προετοιμάζει μαθητές ΕΠΑΛ για πανελλαδικές εξετάσεις: Α) Κύκλου Ηλεκτρολογικού (Ηλεκτρικές Μηχανές - Ηλεκτροτεχνία ΙΙ) Β) Κύκλου Ηλεκτρονικού (Συστήματα Εκπομπής και Λήψης - Ψηφιακά) . ΤΗΛ: 6973543268 (ΜΑ 7962) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ κλασσικής Φιλολογίας παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου. Διαθέτει εμπειρία σε συνεργασίες με μαθητές που έχουν δυσλεξία ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Παρέχονται σημειώσεις. Τιμή λογική. ΤΗΛ: 6938849132 (ΜΑ 7968)

Φιλόλογος παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου, παρέχοντας δωρεάν ώρες για επαναλήψεις και διαγωνίσματα.Τηλέφωνο επικοινωνίας 6976836118. (ΜΑ8096) ***Κατερίνα Παπαδοπούλου-Γεράκι Αμαλιάδας. ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ φιλόλογος παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού , Γυμνασίου, Λυκείου, παρέχονται σημειώσεις. Τιμές πολύ χαμηλές. Τηλ:. 6934265950(ΜΑ8079) ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα και σε γκρουπ (2-3 ατόμων) σε τιμές φροντιστηρίου σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου στον Πύργο. ΤΗΛ: 6932266843 (ΜΑ 8075) ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ μαθήματα Αγγλικών όλη τη εβδομάδα και τα Σαβατοκύριακα, τιμή 4,00€ την ώρα. Τηλ. 6975600263 (ΜΑ8064) Καθηγήτρια μαθηματικών απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πατρών παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές στην ευρύτερη περιοχή Αμαλιάδας. Τιμές προσιτές. Τηλέφωνο επικοινωνίας 6979458207 (ΜΑ 8056) ΚΟΠΕΛΑ 27 ΕΤΩΝ, ΑΠΟΦΟΙΤΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΜΕΓΑΛΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ, ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, ΣΕ ΛΟΓΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ. ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6989408944. (ΜΑ 8049) ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ φιλόλογος παραδίδει μαθήματα σε μαθητές ΔημοτικούΓυμνασίου-Λυκείου. Τιμές προσιτές. ΤΗΛ.: 6979512910. (ΜΑ 8042) ΔΑΣΚΑΛΑ αναλαμβάνει τη μελέτη καθώς και τη φύλαξη παιδιών δημοτικού . Τιμές λογικές 6987262380. ΜΑ8035 ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Αγγλικών με πολυετή φροντιστηριακή πείρα παραδίδει μαθήματα για όλα τα επίπεδα σπουδών. Ιδιαίτερη εμπειρία στα μαθήματα ενηλίκων. ΤΗΛ: 6947828087 (ΜΑ 8021) ΦΥΣΙΚΟΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου. Τιμές προσιτές. ΤΗΛ: 6978550387 (ΜΑ 8016) ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ μαθήματα Ιταλικών και Ισπανικών σε χαμηλές τιμές. ΤΗΛ: 6987396723 (ΜΑ 8012) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Γερμανικών με μεγάλη φροντιστηριακή εμπειρία παραδίδει μαθήματα σε όλα τα επίπεδα. Προετοιμασία για όλες τις εξετάσεις. Δίδακτρα οικονομικά. ΤΗΛ: 6974078429 (ΜΑ 8009) ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ αριστούχος, στην περιοχή του Πύργου, με προηγούμενη διδακτική εμπειρία, αναλαμβάνει την σχολική προετοιμασία παιδιών Δημοτικού Σχολείου, σε πολύ προσιτές τιμές. ΤΗΛ:

6995381193 (ΜΑ 8008) ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ απόφοιτος Πανεπιστημίου Πατρών αναλαμβάνει να διαβάζει μαθητές Δημοτικού Σχολείου. Τιμές προσιτές με το πρώτο μάθημα ΔΩΡΕΑΝ! ΤΗΛ: 6986650365 (ΜΑ 7996) ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ αναλαμβάνει την φύλαξη παιδιών και παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά δημοτικού σε χαμηλές τιμές. ΤΗΛ: 6987396723 (ΜΑ 7994) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Ιταλικής γλώσσας παραδίδει μαθήματα σε μαθητές οποιασδήποτε ηλικίας και οποιουδήποτε επιπέδου καθώς επίσης και εντατικά μαθήματα σε φοιτητές για την απόκτηση του Β2 κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας. Τιμές φροντιστηρίου. ΤΗΛ: 6936527015 (ΜΑ 7993) ΑΓΓΛΙΚΩΝ ιδιαίτερα μαθήματα παραδίδονται & γίνεται προετοιμασία για όλα τα επίπεδα των εξετάσεων CAMBRIDGE & MICHIGAN από πτυχιούχο αγγλικού παν/μίου στην Αμαλιάδα. Χαμηλές τιμές. ΤΗΛ: 6980420705 (ΜΑ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού - Γυμνασίου - Λυκείου. ΤΗΛ: 6971653398 (ΜΑ 7984) ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΑΕΙ [=Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές επιστήμες] ζητά 4ωρη πρωινή εργασία ως υπάλληλος γραφείου εντός της πόλης του Πύργου. Παρακαλώ ν' αντιμετωπιστεί με την ανάλογη σοβαρότητα η αγγελία. ΤΗΛ: 6938849132 (ΜΑ 7981) ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ απόφοιτη του Κλασικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα κατ' οίκον σε μαθητές Δημοτικού - Γυμνασίου, καθώς αναλαμβάνει την προετοιμασία μαθητών του Λυκείου. Τιμές προσιτές και κατόπιν συνεννόησης. ΤΗΛ: 6981067283 (ΜΑ 7976) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Μαθηματικός με μεγάλη Φροντιστηριακή πείρα παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου. Τιμές προσιτές. ΤΗΛ: 6970739384 (ΜΑ 7974) ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ Φιλόλογος, του τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας Αθηνών, παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και αναλαμβάνει μαθητών Δημοτικού. Τιμές προσιτές. ΤΗΛ: 6939287848 (ΜΑ 7973) ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου. Με πολυετή εμπειρία σε φροντιστήρια, ιδιαίτερα και ενισχυτική διδασκαλία. ΤΗΛ: 6973780833 (ΜΑ 7966) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Μαθηματικών με σχολική εμπειρία και φροντιστηριακή πείρα παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου στην περιοχή της Αμαλιάδας. Παρέχονται αποδείξεις. ΤΗΛ: 6973824747 (ΜΑ 7965) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Φιλόλογος με πολυετή εμπειρία στο χώρο της εκπαίδευσης αναλαμβάνει την παράδοση ιδιαίτερων μαθημάτων σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου. Παρέχονται σημειώσεις. Τιμές προσιτές. ΤΗΛ: 6980325696 (ΜΑ 7961) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Μαθηματικών παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου. ΤΗΛ: 6937600422 (ΜΑ 7958) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Φιλόλογος αναλαμβάνει μαθητές Δημοτικού - Γυμνασίου - Λυκείου για ιδιαίτερα μαθήματα σε πολύ προσιτές τιμές. ΤΗΛ: 6977333982 (ΜΑ 7952)


22

Μικρές Αγγελίες

w w w . p r o t i n e w s . g r

AUTO-SAME ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

áðï ôï 1969

ΚΕΝΤΡΙΚΟ: ΑΛΦΕΙΟΥ 69, ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ (έναντι EXPRESS SERVICE) ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ: ΑΛΦΕΙΟΥ 68, τηλ.: 2621034728, κιν.: 6976642004, 6979677766 - glampropoulospyrgos@yahoo.gr

FORD FIESTA 2010, 1250 CC, full full extra, 1.900 km, καινούριο προσφορά 8.000 € TOYOTA YARIS 2008, 1300 CC, 5πορτο, A/C, Υδρ.τιμόνι, αερόσακοι, ABS, full extra. DAEWOO MATIZ ασημί CABRIO προσφορά 1.500 € DAIHATSU TERIOS μοντ. 2001 full extra 4.500 € CITROEN SAXO 1100 CC 2001, A/C, ηλεκτρ. παράθ. - κλειδ. Αερόσακ. κ.α. , λευκό 2.000 € BMW 330 2008 ελληνικό coupe, 260 Hp, μπεζ δέρμα, οροφή, 18.800 km FULL - FULL EXTRA σαν καινούριο ΠΡΟΣΦΟΡΑ 19.990 € TOYOTA AVENSIS 1600 CC 7/08, ζάντες αλουμ., clima, 4 ηλεκτρ. παράθ., αερόσακοι, clima, full extra άριστο 8.999 € TOYOTA COROLLA sedan 1600 CC, 11/08, μαύρο, full extra άριστο ALFA ROMEO 147 2006 5πορτο, ζάντες αλουμινίου, ηλεκτρ. παραθ., clima, όλα ηλεκτρ. Άριστο RENAULT MEGANE coupe ασημί, 2001, 1400 CC άριστο full extra 3.000 € OPEL CORSA 1200 CC, μοντ. 2000, A/C, Υδρ. τιμόνι, ζάντες κ.α. 3.000 € CITROEN SAXO 2001, ασημί, 5πορτο, A/C, ζάντες αλουμ., ηλεκτρ. παράθ. κ.α. , 3.000 € PEUGEOT 206 5πορτο, 01, ασημί, μεγάλη ηλιοροφή, A/C, Υδρ. τιμόνι, αερόσακοι κ.α. 3.000 € CHEVROLET AVEO μαύρο 5πορτο, 04, 1100 CC, A/C, Υδρ. τιμόνι, αερόσακοι κ.α. full extra DAEWOO MATIZ 01, A/C, Υδρ. τιμόνι, ηλεκτρ. παράθυρα κ.α. NISSAN MICRA 1000 CC, 99, A/C, ζάντες αλουμ., κοτσαδόρο κ.α. FIAT RUNTO GT TURBO Λευκό, 1400 CC, 96 1.800 € TOYOTA AURIS UNIQUE 1600 cc, 5πορτο, 2008 2 ζωνικό clima, ζάντες αλουμινίου, καινούρια λάστιχα, ηλεκτρικά παράθυρα κλειδαριές, αερόσακους κ.α. 8.800 ευρώ CITROEN C1 1000 cc, 2006 κόκκινο, υδραυλικό τιμόνι, ηλεκτρικά παράθυρα - κλειδαριές, ζά-

ντες αλουμινίου, καινούρια λάστιχα, κ.α. 5.500 ευρώ OPEL TIERA CABRIO TWIN TOP, 2005, σκληρή οροφή, 1.800 cc, 143 HP, ζάντες αλουμινίου, clima, ABS, αερόσακοι, όλα ηλεκτρικά, δέρμα κ.α. ΠΡΟΣΦΟΡΑ 5.000 ευρώ. SEAT TOLEDO 1600 cc, '93, ζάντες αλουμινίου, ηλιοροφή, προβολείς κ.α. 1000 ευρώ SEAT LEON TURBO 300 HP, ανάρτηση, ΄01, ζάντες αλουμινίου 17''αρες, καινούρια λάστιχα, clima, ABS, αερόσακους, TURBOTIMER, πρόγραμμα full extra, σε άριστη κατάσταση 5.800 ευρώ MERCEDES A140 μαύρο 2002, A/C, υδρ. Τιμόνι, αερόσακο, ABS, ζάντες αλουμινίου, κ.α. 4.900 ευρώ. LANCIA DELTA HF 2πορτο κίτρινη 1999, 1600 cc, ζάντες μόνο, δέρμα, clima κ.α. 2999 ευρώ MAZDA 6, 2300 cc, μαύρο, δέρμα, οροφή, 2005, ζάντες 18'', clima, όλα ηλεκτρικά ΠΡΟΣΦΟΡΑ 5.500 ευρώ OPEL CORSA 1200 cc, ασημί 2007, ζάντες αλουμινίου, A/C, ηλεκτρικά παράθυρα- κλειδαριές, κ.α. 6.900 ευρώ. ΜERCEDES CLK 200 compressor 1800 cc, (2 αυτ/τα) μαύρα, full extra. FORD FOCUS C MAX 1800 cc, 2005 ασημί, full extra 5.300 ευρώ SUZUKI swift 2006 μαύρο 5πορτο, 1300 cc, 16V, full extra, 6.500 ευρώ BMW 316, E46 1600 cc, ασημί, 2001, full extra, 5.800 ευρώ FORD FOCUS ST 2.500 cc, TURBO μαύρο άριστη κατάσταση SUBARU IMPREZA sti 2003, 350 HP, 6 ταχύτητες full extra 12.000 ευρώ NISSAN NAVARA '04, 4X4, 4πορτο, 133 HP, full extra, ζάντες αλουμινίου, A/C, υδρ. τιμόνι, κάλυμμα καρότσας κ.α. 10.500 ευρώ MERCEDES CLK 200 1.800 κυβικά, 2004 compressor 163 HP, δερμάτινο σαλόνι, ζάντες αλουμινίου, clima, ABS, αερόσακους, ABS, ηλεκτρικά παράθυρα - κλειδαριές, AVANTEARDE, ΠΡΟΣΦΟΡΑ 12.500 ευρώ MAZDA 323 1500 cc, μοντ. 2000, ζάντες αλουμινίου, A/C, ηλεκτρικά

παράθυρα, υδραυλικό τιμόνι C2 μαύρο CITROEN VTR 2006, Α/C, υδρ. τιμόνι, όλα ηλεκτρικά, ABS, αερόσακοι DIESEL FIAT PUNTO 2005, 1300 cc TURBO DIESEL FULL EXTRA DIESEL OPEL CORSA 1300 TURBO DIESEL FULL EXTRA (3 αυτ/τα) FORD FIESTA 1.700 cc TURBO DIESEL επαγγελματικό FIAT PUNTO '04-'05 TURBO DIESEL, FULL EXTRA, επαγγελματικό (3 αυτ/τα) FIAT GRANDE PUNTO 2007 full extra (ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ) FIAT GRANDE PUNTO 2006 full extra Βενζίνη (ΤΡΑΚΤΕΡ SAME Minitauv 60 HP υδραυλικό τιμόνι και φρέζα ROTAVATOR 60αρα) ΠΡΟΣΦΟΡΑ 6.300 ευρώ SMART 600 cc & 700 cc, 5 αυτ/τα σε διάφορα χρώματα, full extra όλα με ari condition, γυάλινη οροφή. ROVER 200, μοντ. '98, 1400 cc, 5πορτο κοντό, full extra, 2.900 τώρα 2.000 ευρώ. AUDI A4, 1600 cc, ασημί, χαμηλωμένο, ζάντες αλουμινίου, 2002, clima, ΑΒS, αερόσακοι, κ.α. ΠΡΟΣΦΟΡΑ 8.000 ευρώ. FIAT PUNTO DIESEL TURBO 2005, 1300 cc, 5πορτο, Α/C, full extra, 6.500 ευρώ. SMART CABRIO '04, 700 cc, full extra, άριστη κατάσταση 6.000 ευρώ. ΤΡΑΚΤΕΡ SAME FALCON 50HP, με φρέζα ROTAVATOR, 60άρα, υδραυλ. Τιμόνι, πωλούνται μαζί 6.000 ευρώ. TOYOTA YARIS 1000 και 1300 κυβικά (3 αυτ/τα). DAIHATSU MOVE 1000 cc, 2004 με γυάλινη οροφή και υδρ. τιμόνι, ΠΡΟΣΦΟΡΑ 3.500 ευρώ. OPEL VECTRA μαύρο 1600 cc, μοντ. 2000, full extra, 3.500 ευρώ. NISSAN PRIMERA 1600 cc, '98, A/C, υδρ. τιμόνι, ζάντες αλουμινίου, full extra, 2.500 ευρώ. TOYOTA CARINA E 1600 cc, '94, υδρ. τιμόνι, κ.α ΠΡΟΣΦΟΡΑ 2.000ευρώ SEAT TOLEDO λευκό, 1600 cc, '93, ζάντες αλουμινίου, οροφή, κ.α. 1000 ευρώ. LANCIA D HF 1600 cc, κίτρινο, full extra, 3.500 ευρώ.

ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΡΑΚΤΕΡ - ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Όλες οι τιμές διαπραγματεύσιμες...

/ ÐáñáóêåõÞ 30 Íïåìâñßïõ 2012

ÁÕÔÏÊÉÍÇÔÁ ΠΩΛΕΙΤΑΙ VW Golf 4 1600cc, μοντέλο 2003, χρώμα μαύρο, δίπορτο, πολλά extra σε άριστη κατάσταση τιμή 3.300€. Τηλ. 6978949165 (ΜΑ8088) ΠΩΛEIΤΑΙ Ford Maveric, μοντέλο 2005, 2261cc ατρακάριστο. Δεκτός έλεγχος α-

πό την Ford τιμή 7.000€. Τηλ: 2621044966-292496932233357-6944 989840 (ΜΑ8084) ΠΩΛEIΤΑΙ MERCEDES Ε200, 106.000 χλμ ατρακάριστο τιμή 15.000€. Δεκτός κάθε έλεγχος από τη MERCEDES. Τηλ: 2621044966-292496932233357-6944 989840 (ΜΑ8083)

ΠΩΛΕΙΤΑΙ αυτοκίνητο Volks Wagen Passat σε τιμή προσιτή. Μοντέλο '91. ΤΗΛ: 6977372525 (ΜΑ 8072) ΠΩΛΕΙΤΑΙ Opel Corsa λευκό, 1000 cc, 4πορτο, μοντέλο 04, σε πολύ καλή κατάσταση. Δεκτός κάθε έλεγχος. ΤΗΛ: 6944418676 (ΜΑ 8033)

BEST MOTORS ΛΟΥΤΑΣ ÁËÖÅÉÏÕ 38, Ýíáíôé Lidl ΤΗΛ.: 26210 30116, 6945227761 - ΟΛΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟ SITE: www.car.gr/bestmotors

Fiat Seicento 1000 cc,2002, ηλ.παρ.1850 ευρω

Honda XL 700 V Translap abs , 80HP,2008,700CC,4250 ευρω

Hyundai Accent ,1300 cc,2001,full extra,2500 ευρω

Opel Astra 1400cc,2001,full extra ,3450 ευρω

Skoda Octavia 1.6 ,2006,5θυρο,πρωτο χερι σαν καινουργιο,37000 χλμ,full extra

Toyota Hilux μοντέλο 1988,1990 ευρώ

VW Golf 1.4 2006 5θυρο πληρες εξοπλισμος 6450 ευρω

ΤΟΥΟΤΑ YARIS 1000 VVTI 5 ΘΥΡΟ ΠΛΗΡΗΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ 4450 ΕΥΡΟ

ÅÐÁÃÃÅËÌÁÔÉÊÏÉ ÅÎÏÐËÉÓÌÏÉ - ÐÕÑÃÏÓ

“Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ”

ÐÙËÏÕÍÔÁÉ ÓÅ ÐÑÁÃÌÁÔÉÊÇ ÕÐÅÑÐÏÓÖÏÑÁ:

1. Øõãåßï Self - Service Costans, óõíôÞñçóç, ìÞêïò 6,40 × 90 × 2,00 ýøïò êáé åôåñïí 3,85 × 90 × 2,00 ìå êïõñôßíåò íõêôüò, öùôéóìü, ñÜöéá êáé óýóôçìá øýîçò multi ( 1 ìç÷Üíçìá) ÔéìÞ 17.000 Å (+ ÖÐÁ) 2. Êáôáøýêôçò ôïß÷ïõ Costans ìÞêïò 2,00 × 1,00 × 2,00, 2 Å/Ì ôåìÜ÷éá 3 ÔéìÞ 2.500 Å (+ ÖÐÁ) ìå ó÷Üñåò êáé öùôéóìü 3. Âéôñßíá óõíôÞñçóçò áëëáíôéêþí - ôõñïêïìéêþí Costans ìå áíïéãüìåíá ôæÜìéá ìå áìïñôéóÝñ, öùôéóìüò, øõ÷üìåíç áðïèÞêç öÝôáò, Å/Ì 2,85 × 1,05 × 1,20 ÔéìÞ 2.500Å(+ ÖÐÁ) ¼ëá ôá øõãåßá Costans Ý÷ïõí ÷ñÞóç 16 ìçíþí áðü åðþíõìï S/M ôçò åõñýôåñçò ðåñéï÷Þò ìáò ðïõ äéÝêïøå ôç ëåéôïõñãßá ôïõ. ÕðÜñ÷ïõí õðåñðñïóöïñÝò óå ðïëëÜ áêüìç åßäç åíôüò ôïõ êáôáóôÞìáôïò ìáò.

ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 27 - 29 ΤΗΛ: 26210-2 27720 ΚΙΝ: 6947077483

ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ!


Μικρές Αγγελίες

/ ÐáñáóêåõÞ 30 Íïåìâñßïõ 2012

w w w . p r o t i n e w s . g r

23

ÉáôñéêÜ - ÐáñáúáôñéêÜ ÅðáããÝëìáôá ΜΑΙΕΥΤΗΡΕΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΙ

*****

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÓÐÕÑÏÐÏÕËÏÓ ×. ÍÉÊÏËÁÏÓ

*****

ÐÅÔÑÏÐÏÕËÏÓ ×Ñ. ÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÏÓ

ÌÁÉÅÕÔÇÑÁÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÃÕÍÁÉÊÏËÏÃÏÓ ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ Ðñùß: 9.00 Ýùò 1.30 Áðüãåõìá: 17.30 Ýùò 20.30 (Åêôüò ÔåôÜñôçò áðüãåõìá) Ìáíùëïðïýëïõ 46 / 2ïò Ïñïöïò Ðýñãïò Ôçë./Fax.: 26210 32010, êéí.: 6972 857 557

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÏÄÏÍÔÉÁÔÑÅÉÏÕ

Eéäéêüò Oñèïäïíôéêüò D.D.S, MED, Dent , Dipl. Orth. Åéäéêåõèåßò Ðáíåðéóôçìßïõ Frankfurt Ì. Ãåñìáíßáò Ðôõ÷éïý÷ïò Ðáíåðéóôçìßïõ Giessen Ãåñìáíßáò ÈåìéóôïêëÝïõò & Ì. ÁëåîÜíäñïõ 1 (Ýíáíôé ÏÔÅ) Ðýñãïò Çëåßáò Ôçë.: 26210 30004 fax: 26210 30024 e-mail: nspyrospoulos@hotmail.com

ΦΥΣΙΑΤΡΟΙ ÈÅÏÄÙÑÏÓ ÄÇÌ. ÁËÔÁÍÇÓ ÉÁÔÑÏÓ ÖÕÓÉÊÇÓ ÉÁÔÑÉÊÇÓ & ÁÐÏÊÁÔÁÓÔÁÓÇÓ (ÖÕÓÉÁÔÑÏÓ) ÄÉÐËÙÌÁÔÏÕ×ÏÓ ÔÏÕ ÅÕÑÙÐÁÚÊÏÕ ÓÕÌÂÏÕËÉÏÕ ÖÕÓÉÊÇÓ ÉÁÔÑÉÊÇÓ & ÁÐÏÊÁÔÁÓÔÁÓÔÁÓÇÓ (EUROPEAN BOARD OF PHYSICAL & REHABILITATION MEDICINE) ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý Ôçë.: Éáôñåßïõ 26210 20090 Ôçë. Êéí.: 6977403015 Ìáíùëïðïýëïõ 46, (Ýíáíôé Íïìáñ÷ßáò), Ðýñãïò

ÍÅËËÇ ÐÁÍÏÕÔÓÏÐÏÕËÏÕ

ΟΥΡΟΛΟΓΟΙ ÉÙÁÍÍÇÓ ÄÁÑÁÓ

ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÏÕ ÁÈÇÍÙÍ ÄÅ×ÅÔÁÉ: ÐÑÙÚ 9.00ð.ì. - 13.30ì.ì. ÁÐÏÃÅÕÌÁ ÔÑÉÔÇ - ÐÅÌÐÔÇ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ 18.00-21.00 ÊÁÉ ÊÁÔÏÐÉÍ ÑÁÍÔÅÂÏÕ ÔÇË.: 26220-25348, êéí.: 6973 579370 ÊÁÑÁÊÁÍÄÁ 4, ÁÌÁËÉÁÄÁ (Ýíáíôé ÄOY)

×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ - ÏÕÑÏËÏÃÏÓ - ÁÍÄÑÏËÏÃÏÓ Ìáíùëïðïýëïõ 42 Ðýñãïò (Ýíáíôé Íïìáñ÷ßáò) Ôçë.: 26210 20450, êéí.: 6972690630

×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÏÄÏÍÔÉÁÔÑÏÓ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÏÄÏÍÔÉÁÔÑÅÉÏÕ ÓÔÏ ÊÁÑÁÔÏÕËÁ

ÄÉÏÍÕÓÉÏÓ ÂÁÓÉËÅÉÏÕ ÓÔÁÓÉÍÏÐÏÕËÏÓ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÏÕ ÁÈÇÍÙÍ ÄÅ×ÅÔÁÉ: ÊáñÜôïõëá ðñùß 9.00-13.00ì.ì. êáé áðüãåõìá ìå ñáíôåâïý Ôçë.: 26210 -61182, êéí. 6980-619614 Ðåëüðéï: ÄÝ÷åôáé ìüíï ìå ñáíôåâïý Ôçë.: 26240-31472, 6976-023365

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

ÐÅÔÑÏÓ ÊÙÍ ÓÐÉÍÏÓ ×åéñïõñãüò Óôüìáôïò

Ðôõ÷éïý÷ïò Ðáí/ìßïõ Èåóóáëïíßêçò

DDS, MSc ×ÅÉÑÏÕÑÃÉÊÇ ÓÔÏÌÁÔÏÓ ÅÌÖÕÔÅYÌÁÔÁ, ÁÊÔÉÍÏËÏÃÉÁ Ô. Ðåôñïðïýëïõ 12 & Êïêêßíïõ, 2ïò üñïöïò Ðýñãïò Çëåßáò, Ôçë. 26210 34600 Fax: 26210 34166

ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΙ ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÖÙÔÇÓ ÁÍ. ÌÐÁ×ÏÕÑÏÓ

Eéäéêüò Oñèïäïíôéêüò D.D.S, MED, Dent , Dipl. Orth. ÏÑÈÏÄÏÍÔÉÊÇ ÃÉÁ ÐÁÉÄÉÁ ÊÁÉ ÅÍÇËÉÊÅÓ ÙÑÅÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁÓ ÉÁÔÑÅÉÏÕ ÄÅÕÔÅÑÁ Ýùò ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ ÐÑÙÉ 9.00 -13.00 ÁÐÏÃÅÕÌÁ 16.00- 20.30 ÓÁÂÂÁÔÏ ÊÁÔÏÐÉÍ ÑÁÍÔÅÂÏÕ ÌÁÍÙËÏÐÏÕËÏÕ ê' ÃÊÏÔÓÉÍÁ 12 ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ Ôçë. Fax.: Éáôñåßïõ 26210-25959 Êéíçôü ôçë.: 6978222848 e- mail: fotismpaxouros@yahoo.com

*****

ËÅÏÍÁÑÄOÐÏÕËÏÓ ÉÙÁÍ. ËÅÙÍIÄÁÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÏÕÑÏËÏÃÏÓ ÙÑÅÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁÓ: 10:00 - 14:00, 18:00 - 20:00 ÔÅÔÁÑÔÇ ÁÐÏÃÅÕÌÁ ÊÁÉ ÓÁÂÂÁÔÏ ÐÑÙÉ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ ÄÅÊÔÁ ÔÁÌÅÉÁ Ìáíùëïðïýëïõ & Ðñïýóóçò 2 (1ïò üñïöïò-Üíùèåí ÄÏÕ) Ðýñãïò Çëåßáò 27100 ôçë./fax 2621300481, êéí. 6974149524 e-mail: leoleonardopoulos@yahoo.com

ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΙ ÍÅÏ ÏÖÈÁËÌÉÁÔÑÅÉÏ

ÄÇÌÇÔÑÉÏÓ ×. ÌÉÊÅËÏÐÏÕËÏÓ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÐÁÍÅÐ. ÁÈÇÍÙÍ 28çò ÏÊÔÙÂÑÉÏÕ 5 - ÐÕÑÃÏÓ (Êåíôñ. Ðëáôåßá) ÐÑÙÉ: ÄÅÕÔÅÑÁ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ 9-2 ì.ì. ÁÐÏÃÅÕÌÁ: ÊÁÈÇÌÅÑÉÍÁ 6-8 ì.ì. (ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ ÁÐÏÃÅÕÌÁ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ) ÔÇË. 26210-33990, êéí. 6942217262

MIKΡΟΒΙΟΛΟΓΟΙ

ÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÏÓ ÈÅÏÄ. ÓÁÌÁÍÔÁÓ ÉÁÔÑÏÓ ÌÉÊÑÏÂÉÏËÏÃÏÓ (ÂÉÏÐÁÈÏËÏÃÏÓ) ô. Éáôñüò Íïóïêïìåßïõ Ðáßäùí "Ç ÁÃÉÁ ÓÏÖÉÁ" *Áíáëýóåéò - ÁéìáôïëïãéêÝò, Âéï÷çìéêÝò -ÁíïóïëïãéêÝò, ÏñìïíïëïãéêÝò Áéìïëçøßåò - Íåïãíþí, Âñåöþí - Ðáßäùí, Åíçëßêùí *ÓðåñìïäéÜãñáììá *Åëåã÷ïò õðïãïíéìüôçôáò Ôçë. Éáôñåßïõ: 26211 01379 - Êéíçôü: 6944 637365

ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΙ ÍÉÊÏËÁÏÓ ×ÁÑÄÁÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ Ù.Ñ.Ë. ÄÝ÷åôáé êáèçìåñéíÜ áðü 8 ð.ì. - 1.30 ì.ì. êáé 6.00 ì.ì. 8.00 ì.ì. áðüãåõìá ðëçí ÔåôÜñôçò êáé ÓáââÜôïõ Åñìïý 5, ôçë. 26210 29239, Êéí.: 6945232529

ΛΟΓΟΠΕΔΙΚΟΙ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΙ

Äñ. ÃÅÙÑÃÉÏÓ Ð. ÊÏÕÑÅÁÓ

ÏÑÈÏÐÅÄÉÊÏÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÄéäÜêôùñ Ðáíåðéóôçìßïõ Ðáôñþí Êïêêßíïõ 12-14 & ÆáÀìç 1ïò üñïöïò (ðëçóßïí Äçì. ÐÜñêïõ), Ðýñãïò ôçë: 26210 35800 Êéí.: 6932566996 ¿ñåò ëåéôïõñãßáò ÊáèçìåñéíÜ Ðñùß: 8:30 - 13:30 Áðüãåõìá: Êáôüðéí ñáíôåâïý 18:00 - 20:30 Ðëçí ÔåôÜñôçò *****

ΠΑΘΟΛΟΓΟΙ ÌÉ×ÁÇË ÍÉÊ. ÂÁÑÄÁÌÉÄÇÓ

ÉÁÔÑÏÓ - ÅÉÄÉÊÏÓ ÐÁÈÏËÏÃÏÓ ÙñÜñéï Éáôñåßïõ Ðñùß: 8.30 - 13.30- áðüãåõìá 17.30 - 20.30 ÔåôÜñôç áðüãåõìá & ÓÜââáôï ðñùß ìüíï êáôüðéí ñáíôåâïý Åñìïý 5, (2ïò üñïöïò) Ðýñãïò Ôçë. ïéêßáò: 26210 31854, Éáôñåßïõ: 26210 37237, Êéí.: 6945 3733363

ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΙ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÍÅÕÑÏËÏÃÉÊÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÌÁËÁÌÙ (ÔÅÍÉÁ) Äçì. ÖÑÉÌÁ

Éáôñüò - Íåõñïëüãïò ÄÝ÷åôáé êáèçìåñéíÜ ÐÑÙÉ: 8.30 - 13.30 ÁÐÏÃÅÕÌÁ: 17.30 - 20.30 (ðëÞí ÔÅÔÁÑÔÇ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ áðüãåõìá ìüíï ìå ñáíôåâïý) Ìáíùëïðïýëïõ 63 - Ðýñãïò Ôçë. 26210 30918, Êéí.: 6944735548 email:malfri@otenet.gr

ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤEΣ

Ó×ÉÆÁ ×. ÌÁÑÉÁ Πτυχιούχος ΑΤΕΙ ΠΑΤΡΩΝ Κινητοποίηση σπονδυλικής στήλης και άκρων Myofascial therapy Αθλητικές κακώσεις Νευρολογικές παθήσεις Αναπνευστική και ορθοπεδική Φ/Θ Κατ’ οίκον θεραπείες Δεχόμαστε ασθενείς του ταμείου ΕΟΠΥΥ (δηλ. ΙΚΑ, ΟΠΑΔ- ΤΥΔΚΥ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ) Ωράριο λειτουργίας: Πρωί: 8.30 - 13.30 Απογ.: 17.30 - 20.30 Κοκκίνου 12-14 2ος όροφος ΠΥΡΓΟΣ Τηλ.: 26210 33730, κιν.: 6939369774 e-mail: mariasxiza@yahoo.gr

ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ ÍÉ×ÙÑÉÔÇ ÅËÅÍÇ Øõ÷ïëüãïò Ðáíåðéóôçìßïõ Áèçíþí *ÓõìâïõëåõôéêÞ óôÞñéîç ðáéäéþí êáé åíçëßêùí *ÁôïìéêÞ øõ÷ïèåñáðåßá äéáôáñá÷þí Üã÷ïõò, êáôÜèëéøçò, öïâéþí *ÐñïâëÞìáôá óõìðåñéöïñÜò ðáéäéþí êáé åöÞâùí *ÁðïêáôÜóôáóç ìáèçóéáêþí äõóêïëéþí *ÅíçìÝñùóç êáé åðáããåëìáôéêüò ðñïóáíáôïëéóìüò Ôçë. Ãñáöåßïõ: 26220 24822 Êéí.: 6937 146439 Äéåýèõíóç ãñáöåßïõ: ÊáñáúóêÜêç 6, ÁìáëéÜäá

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ÆÁ×ÁÑÏÕËÁ ÄÉÏÍ. ÁÂÑÁÌÏÐÏÕËÏÕ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÔÌÇÌ. ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ Á.Ô.Å.É. ÐÁÔÑÙÍ ÌÅËÏÓ ÓÕËËÏÃÏÕ ÅÐÉÓÔÇÌÏÍÙÍ ËÏÃÏÐÁÈÏËÏÃÙÍ - ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÕÔÙÍ ÅËËÁÄÏÓ ÅÐÉÓÔÇÌÏÍÉÊÏÓ ÓÕÍÅÑÃÁÔÇÓ ÊÅÊÕÊÁÌÅÁ ÍÏÌÏÕ ÇËÅÉÁÓ ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý ÍÅÁ ÄÉÅÕÈÕÍÓÇ - Ìáèéïý 5, Ðýñãïò ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ, ôçë.: 26210 34610 / 6971 993126 Óýìâáóç ìå üëá ôá ôáìåßá

ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÁÊÇÓ ÅÊÐÁÉÄÅÕÓÇÓ

ÊÝíôñï ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ ðáéäéþí, åöÞâùí, åíçëßêùí ÅÑÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁ - ÅÉÄÉÊÇ ÁÃÙÃÇ - ØÕ×ÏËÏÃÉÊÇ ÕÐÏÓÔÇÑÉÎÇ ÓÕÌÂÏÕËÅÕÔÉÊÇ ÏÉÊÏÃÅÍÅÉÁÓ - ÌÁÈÇÓÉÁÊÇ ÕÐÏÓÔÇÑÉÎÇ

ÐÁÍÁÃÉÙÔÇÓ ×Ñ. ÓÔÁÈÏÐÏÕËÏÓ

ËÏÃÏÐÅÄÉÊÏÓ - ËÏÃÏÐÁÈÏËÏÃÏÓ Ð.Å. DIPLOMA ÅÉÄÉÊÇÓ ÁÃÙÃÇÓ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÈÅÑÁÐÅÕÔÇÓ ÃÉÁ ÁÔÏÌÁ ÌÅ ÅÉÄÉÊÅÓ ÁÍÁÃÊÅÓ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÏÕ ÅÎÙÔÅÑÉÊÏÕ (Speech and Language Pathologist) ÌÝëïò ôïõ Ðáíåëëçíßïõ Óõëëüãïõ Ëïãïðåäéêþí ÌÝëïò ôïõ Åëëçíéêïý Óõëëüãïõ ãéá ôçí Áöáóßá ÌÝëïò ôçò ÅëëçíéêÞò åôáéñåßáò Äõóëåîßáò ð. Åðéóôçìïíéêüò ÓõíåñãÜôçò ÊÅÊÕÊÁÌÅÁ Í. ÇËÅÉÁÓ ÅÑÃÁÓÉÁÊÇ ÅÌÐÅÉÑÉÁ ÓÅ ÊËÉÍÉÊÅÓ ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ ÔÏÕ ÅÎÙÔÅÑÉÊÏÕ ÊÁÉ ÊÅÐÅÐ ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇÓ Åéäéêüò óôç äéÜãíùóç èåñáðåßá äéáôáñá÷þí Ëüãïõ, ÖùíÞò, Ïìéëßáò, ÁêïÞò, Åðéêïéíùíßáò, ÃñáöÞò, ÁíÜãíùóçò ÄÅ×ÅÔÁÉ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ Óýìâáóç ìå üëá ôá ôáìåßá Óõíåñãáóßá ìå üëåò ôéò éáôñéêÝò åéäéêüôçôåò 28çò Ïêôùâñßïõ êáé Ìéáïýëç 1 Ðýñãïò (Â' Ïñïöïò) Ôçë./fax: 2621033880, 2625022285, Êéíçôü: 6977905430

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΙ

ÁÐÏÓÔÏËÏÐÏÕËÏÕ ÁËÅÎÁÍÄÑÁ

ÄÉÁÉÔÏËÏÃÏÓ-ÄÉÁÔÑÏÖÏËÏÃÏÓ -Ðôõ÷éïý÷ïò Á.Ô.Å.É. Èåó/íßêçò - ÅîåéäéêåõìÝíç óôéò äéáôñïöéêÝò äéáôáñá÷Ýò êáé ôçí ðá÷õóáñêßá (NCFED) - ÅðéóôçìïíéêÞ óõíåñãÜôçò ôçò ïìÜäáò Ìed-Nutrition - ÌÝëïò ôçò ¸íùóçò Äéáéôïëüãùí/Äéáôñïöïëüãùí ÅëëÜäïò ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý êáèçìåñéíÜ ðñùß: 9:00-14:00 êáé áðüãåõìá: 17:30-21:00 (åêôüò ÄåõôÝñáò êáé ÔåôÜñôçò áðüãåõìá) Äéåýèõíóç : Êïõñïãéáííïðïýëïõ 33 (ÁìáëéÜäá) Ôçë: 26220 38380 Êéí: 6937239362 www.apostolopoulou.gr, alnutric@gmail.com

ΓENIKHΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

Ðáíáãéþôçò Í. ÂáãéÜíáò GP, MD

ÅÉÄÉÊÅÕÌÅÍÏÓ ÉÁÔÑÏÓ ÃÅÍÉÊÇÓ - ÏÉÊÏÃÅÍÅÉÁÊÇÓ ÉÁÔÑÉÊÇÓ ÐñïëçðôéêÞ ÉáôñéêÞ - ÏéêïãåíåéáêÞ ÓõìâïõëåõôéêÞ Õãåßáò, Ñýèìéóç êáé ðáñáêïëïýèçóç ÷ñïíßùí íïóçìÜôùí, ÓõíôáãïãñÜöçóç öáñìÜêùí üëùí ôùí ðáèÞóåùí, Ðåñéðïßçóç êáôáêëßóåùí ôñáõìÜôùí, Åìâïëéáóìïß, ÔïðïèÝôçóç ÏõñïêáèåôÞñùí, Ñéíïãáóôñéêþí êáèåôÞñùí ê.ô.ë. ÐËÁÔÅÉÁ ËÁÆÁÑÁÊÇ (ÄÇÌÁÑ×ÅÉÏÕ)-ÁÌÁËÉÁÄÁ

(ÐÑÙÇÍ ÉÁÔÑÅÉÏ ÃÅÍ. ÉÁÔÑÏÕ ÌÐÑÉÓÔÏÃÉÁÍÍÇ ÃÅÙÑÃÉÏÕ)

ÔÇË: 2622021322 & 6977010128 E-mail: gp.vagianas@gmail.com ÙÑÅÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁÓ : ÐÑÙÉ: ÄÅÕÔ-ÐÁÑ: (8.30 - 13.30) & ÓÁÂÂ (10:00 - 12:00) ÁÐÏÃÅÕÌÁ : ÔÑÉÔÇ - ÐÅÌÐÔÇ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ (17.30 - 20.30) Óýìâáóç ìå ÅÔÁÁ (ÔÓÌÅÄÅ, ÔÓÁÕ, ÔÁÓ,ÔÁÍ) ê.ë.ð.

KYTTAΡΟΛΟΓΟΙ ÓÏÖÉÁ ÊÁÔÓÁÑÏÕ - ÁËÔÁÍÇ ÉÁÔÑÏÓ ÊÕÔÔÁÑÏËÏÃÏÓ ô. Éáôñüò Áíôéêáñêéíéêïý Íïóïêïìåßïõ Áèçíþí «ÁÃÉÏÓ ÓÁÂÂÁÓ»

 Ôåóô ÐáðáíéêïëÜïõ ÊõôôáñïëïãéêÝò åîåôÜóåéò ðôõÝëùí, ïýñùí & õãñþí ÐáñáêåíôÞóåéò ïñãÜíùí (èõñåïåéäïýò, ìáóôïý, ëåìöáäÝíùí, óéåëïãüíùí ê.ë.ð.) ÉÁÔÑÅÉÏ ÄåëçãéÜííç 17, ÁÌÁËÉÁÄÁ Ôçë. éáôñ.: 26220-38360, Êéíçôü: 697-2305520 Η σειρά είναι αλφαβητική

Πύργος Αγγελίδης Παναγιώτης, 28ης Οκτωβρίου (εφημερεύειδιανυκτερεύει 26210-29279) Αμαλιάδα Μανιάτης Κων., Καλαβρύτων 19 (26220-27077 , 08.00 - 14.30 & 17.30 - όλη νύχτα), Σταυλιώτη Χαρά, Καλαβρύτων 36 (26220-21141 08.00 - 17:30) Βάρδα Μάρκος Αλέξανδρος (26230-71988)

Ζαχάρω Ρηγόπουλος Γεώργιος (26250-33175) Κρέστενα Σκούφης Χρήστος (26250-24131) Ανδραβίδα Κορομηλάς Νικόλος, (26230-54714) Πελόπιο Διαμαντόπουλος Βασίλειος (26240-31489) Γαστούνη Γιατράς Διονύσιος, (26230-32223) Λεχαινά Λευκαδίτης Δημήτριος (26230-22686) Τραγανό Κωνσταντίνου Διονύσιος (26230-61006) Αρχαία Ολυμπία Παπαβασιλείου Δημήτριος (26240-22000) Βαρθολομιό Μανιακούρα Ιφιγένεια, (26230-43890)

ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ!


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

30

Οι... ωραίοι έχουν χρέη!

ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Στο “Κόκκινο” η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Μεγάλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των Δήμων της Ηλείας A

ναλυτική ενημέρωση για την πορεία εξέλιξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών της κεντρικής και γενικής κυβέρνησης έδωσε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Στη λίστα που ανακοινώθηκε περιλαμβάνονται αναλυτικά οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, των Δήμων της Ηλείας και των τριών Νοσοκομείων του Νομού για τους μήνες Δεκέμβριος του 2011, Ιούλιος του 2012, Αύγουστος του 2012 και Σεπτέμβριος του 2012. Σε επίπεδο Χώρας σχεδόν 1 δισ. (για την ακρίβεια 971 εκατ. ευρώ) ανέρχονταν το περασμένο Σεπτέμβριο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ΟΤΑ σε ιδιώτες, με τη μερίδα του λέοντος (882,6 εκατ.) να αφορούν τους Δήμους και τα υπόλοιπα 88,4 εκατ.τις Περιφέρειες. Υπάρχουν πάντως και 29 Δήμοι οι οποίοι δεν οφείλουν τίποτε. Του Δημήτρη Ζιάκα dimziak@gmail.com Από τις Περιφέρειες, δύο έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές Σεπτεμβρίου 2012 άνω των 10 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ η οποία οφείλει 19.719.125,00 ευρώ και την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ με 17.006.074 ευρώ. Να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Κρήτης είναι η μοναδική Περιφέρεια η οποία δεν οφείλει τίποτε

Οι Δήμοι της Ηλείας Το Σεπτέμβριο του 2012, οι Δήμοι του Νομού Ηλείας φαίνεται ότι έχουν τι εξής ληξιπρόθεσμες οφειλές : Δήμος Πύργου: 4,8 εκατ. ευρώ Δήμος Ηλιδας: 2,1 εκατ. ευρώ Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: 2,3 εκατ. ευρώ Δήμος Ανδρίτσαινας- Κρεστένων: 1,7 εκατ.ευρώ Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: 1,1

Τι οφείλουν τα Νοσοκομεία Πύργου Αμαλιάδας Κρεστένων εκατ. ευρώ Δήμος Πηνειού: 719.000 ευρώ Δήμος Ζαχάρως: ανήκει στους Δήμους που δεν απέστειλαν στοιχεία για το Σεπτέμβριο του 2012 (τον Αυγουστο του 2012 χρωστούσε 82.000 ευρώ) "Τα ποσά με τα οποία θα επιχορηγηθούν οι δήμοι και τα νομικά τους πρόσωπα, για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, θα παρακρατηθούν τμηματικά εντός τριών έως πέντε ετών από τις προβλεπόμενες μελλοντικές μεταβιβάσεις από τον Κρατικό Προϋπολογισμό", τόνισε ο κ. Σταΐκουρας. Προσέθεσε, δε, ότι πάνω από ένας στους πέντε ΟΤΑ (ποσοστό 22%) δεν εφαρμόζει μητρώα δεσμεύσεων (στοιχεία Σεπτεμβρίου 2011), που μαζί με την κατάρτιση προϋπολογισμών στους οποίους προβλέπονται υπερεκτιμημένα έσοδα, "αποτελεί γενεσιουργό αιτία δημιουργίας απλή-

ρωτων υποχρεώσεων στους ΟΤΑ".

Στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα Το ίδιο χρονικό διάστημα (Σεπτέμβριος του 2012) στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της Ηλείας οι ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν ως εξής: Γ. Ν. ΠΥΡΓΟΥ "Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ": 10,1 εκατ. ευρώ Γ.Ν. ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ: 2,2 εκατ. ευρώ Γ.Ν. -Κ.Υ. ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ: 205.000 ευρώ

Εντός του 2012 η πρώτη εξόφληση Κατά την ομιλία του, ο κ. Σταϊκούρας διαβεβαίωσε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχει καταβληθεί ένα σημαντικό ποσό από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες που ανέρχονται σε 9,3 δισ. ευρώ (τα 7 δισ. ευρώ είναι

οφειλές που δημιουργήθηκαν μέσα στο 2011, ενώ τα υπόλοιπα 2,3 δισ. ευρώ αφορούν το 2012), έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Προτεραιότητα θα δοθεί στην εξόφληση των χρεών που δημιουργήθηκαν μέχρι τις 31/12/ 2011. Περισσότερο ώριμες είναι, η πληρωμή του εφάπαξ για 40.229 δημοσίους υπαλλήλους που έχουν συνταξιοδοτηθεί και που ανέρχεται σε 1,384 δισ. ευρώ, οι οφειλές προς τις φαρμακευτικές εταιρίες που αγγίζουν τα 2 δισ. ευρώ, καθώς και επιστροφές φόρων συνολικού ύψους 738 εκατ. ευρώ. Μόλις αποπληρωθούν τα χρέη του 2011, το Δημόσιο θα αρχίσει να εξοφλεί τα χρέη που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια του 2012, με στόχο η εξόφληση των υποχρεώσεων να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2013.

proti 30 noembriou 2012  

proti tis ilias

Advertisement