Page 1

ÄÅÕÔÅÑÁ 2 OÊÔÙÂÑÉÏÕ 2012

Ετος 11o

/

ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ: 3157

/

Τιμή: 50λ.

/

(Eκτός Νομού 1 Ευρώ)

Δ/ΝΣΗ ΔΑΣΩΝ ΚΑΙ ΔΑΣΑΡΧΕΙΑ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

ΠΑΡΑΝΟΜΗ υλοτομία στην Ηλεία

ΓΟΕΒ ΠΗΝΕΙΟΥ - ΑΛΦΕΙΟΥ

Συνεχίζεται επ' αόριστο η επίσχεση εργασίας Ξεκίνησαν χθες όπως άλλωστε είχαν προγραμματίσει την επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι του ΓΟΕΒ ΠΗΝΕΙΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ και θα συνεχιστεί επ' αορίστου.

Μειωμένες κατά πολύ οι πιστώσεις για καύσιμα και ανταλλακτικά των οχημάτων

>> Ó. 24

Έ

να ανησυχητικό φαινόμενο που έχει κάνει το τελευταίο χρονικό διάστημα έντονη την παρουσία του στην Ηλεία και τείνει να αποδειχθεί νέα μάστιγα σε αυτούς τους πολύ δύσκολους καιρούς που ζούμε ακούει στο όνομα παράνομη υλοτομία η οποία έχει κάνει ήδη έντονη την παρουσία της στην Ηλεία και δη στα περίχωρα του Πύργου.

ΔΥΟ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΗΛΙΔΑΣ

Τάξη στους κοινόχρηστους χώρους της Αμαλιάδας

>> Ó. 6-77

Ακόμα και με αφαίρεση της άδειας λειτουργίας, απειλούνται όσοι εκ των ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούν στην Αμαλιάδα, δεν τα επαναφέρουν στην κατάσταση σύμφωνα με την οποία εκδόθηκε η αρχική άδεια. >> Ó.5

ΕΕΕΕΚ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΥΡΓΟ

Αγιασμός… με προβλήματα >> Ó.12

ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ "ΠΡΩΤΗΣ"

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Α1 ΒΕΡΡΟΙΟΣ

Πέρασε από τα Λεχαινά ο Αστέρας Με γκολ του Θανάση Αντωνόπουλου στο 82΄, ο Αστέρας πέρασε νικηφόρα με 2-1 μέσα από τα Λεχαινά. Οι βυσσινί, έπιασαν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας τη Νίκη Τραγανού και τον Ξενοφώντα.

>> Ó.17

Από σήμερα οι πληρωμές για την ενιαία ενίσχυση >> Ó. 24

Στη βουλή το θέμα της σεισμόπληκτης οικογένειας Στη Βουλή έφτασε το θέμα του σεισμοπαθή από τη Βάλμη Αθανάσιου Αλεξανδρόπουλου, ο οποίος όπως είχε αναφέρει στην "ΠΡΩΤΗ" δεν μπορούσε να πάρει τα χρήματα της δεύτερης δόσης. >> Ó.5

ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΕΠΑΡΧΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

Επιδρομές τσακαλιών σε αιγοπρόβατα! Τον φόβο και τον τρόμο στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της επαρχίας Ολυμπίας, έχουν σκορπίσει τα τσακάλια που έκαναν την εμφάνισή τους σε τοπικά διαμερίσματα, σκοτώνοντας δεκάδες αιγοπρόβατα. >> Ó.13


2

w w w . p r o t i n e w s . g r

Σχόλια / Παραπολιτικά

/ Ôñßôç 2 Ïêôùâñßïõ 2012

Ζητείται … λύση

ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ Το θέαμα με τους σωρούς των σκουπιδιών σε κάθε μεριά του Δήμου Πύργου οι οσμές των αποσυνθεμένων απορριμμάτων, οι ορδές των ποντικιών ,γάτων και σκύλων που κάνουν επελάσεις για την κατάκτηση τους είναι η καθημερινότητα που πληγώνει αυτούς που βιώνουν ιδιαίτερα στην πόλη του Πύργου. Το πρόβλημα που σήμερα βιώνουν οι Πολίτες στον Δήμο Πύργου το έχουν αντιμετωπίσει κατά καιρούς όλοι οι Πολίτες της Ηλείας. Μια κοινωνία 50.000 Πολιτών ταλαιπωρείται γιατί η ιδία η κοινωνία και οι φορείς της είναι ανάλγητοι στην συνολική και συλλογική αντιμετώπιση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων ΤΟΥΣ. Η επικρατούσα αντίληψη ότι τα "Τα δικά μας σκουπίδια τα πετάμε στο χωράφι του γείτονα" είναι βαθιά αντικοινωνική , αποπροσανατολιστική και τελικά επικίνδυνη. Εξίσου επικίνδυνη όμως είναι και η άποψη ότι εκμεταλλεύομαι τα οφέλη από την συμμετοχή μου σε μια μεγάλη πληθυσμιακή οντότητα αλλά όταν χρειάζεται να λυθεί ένα μεγάλο ζήτημα βγάζω την "ουρά μου απ έξω". Στην πλάτη των πολιτών της Ηλείας έχουν παίξει η Νομαρχία η Περιφέρεια, πολιτικοί, κόμματα , αυτοδιοικητικοί και θεσμικοί λοιποί παράγοντες για την ΜΗ επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων εδώ και δεκαετίες. Αυτό το πρόβλημα έχει γίνει η "καυτή πατάτα" που την πετάνε όλοι μακριά τους γιατί οι μικρόνοες πιστεύουν ότι θα τους κάψει το ΠΟΛΙΤΙΛΟ ΚΟΣΤΟΣ της επιλογής του τόπου εναπόθεσης και διαχείρισης τους. Το πρόβλημα της συνολικής διαχείρισης των απορριμμάτων του Νομού όπως και το πρόβλημα της προσωρινής εναπόθεσης των απορριμμάτων του ΠΥΡΓΟΥ δεν είναι μόνο θέμα του Δήμαρχου του Πύργου και της Δημοτικής Πλειοψηφίας .Είναι υπόθεση ΟΛΩΝ ΜΑΣ και ΟΛΩΝ ΤΟΥΣ και σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες ο Δήμαρχος του Πύργου.

Η ερώτηση της ημέρας... Από τη μια οι απλοί πολίτες, οι οποίοι πριν λίγο καιρό είχαν εργασία και μπορούσαν να ανταποκριθούν αξιοπρεπώς στις ανάγκες της καθημερινότητας αλλά τώρα αναζητούν εναγωνίως μεροκάματο. Από την άλλη τα σκάνδαλα, οι έρευνες του ΣΔΟΕ για πολιτικά πρόσωπα, ο χορός των εκατομμυρίων μέσα και γύρω από το πολιτικό σύστημα… Πόσο μεγάλες αλήθεια είναι οι αντιφάσεις σε τούτη τη Χώρα; Και που θα οδηγήσει αυτό;

Ιδιοκτησία: ΠΡΩΤΗ Εκδοτική ΑΕ Εκδότης: Περικλής Μεταξάς Διευθυντής: Δημήτρης Ζιάκας Δημοσιογράφοι: Αννα Αγγελίδου, Κώστας Γιάλπας, Θοδωρής Λάμπρος Αθλητικό: Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Σοφοκλής Φραγκογιαννόπουλος Διεύθυνση Eμπορικού Τμήματος: Θοδωρής Κωνσταντόπουλος Πύργος - Ρήγα Φεραίου 113 (έναντι Δ.Ο.Υ. Πύργου-Πάροδος Forum) ΤΚ: 27100 - Κωδικός:6603 Τηλ.: 26210-40100, Fax: 26210-40107 Fax Συντακτών: 26210-40106 E-M Mail: protinews@otenet.gr website:www.protinews.gr Αμαλιάδα - Ελ. Βενιζέλου 19, ΤΚ: 27200 Τηλ.: 26220-38290-1, Fax: 26220-38292 E-M Mail: protiama@otenet.gr Στο λογότυπο της εφημερίδας απεικονίζεται ο Δίας του Φειδία, από νόμισμα των Ηλείων. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα. Χειρόγραφα συνεργατών και επιστολές που δημοσιεύτηκαν ή όχι, δεν επιστρέφονται.

Σειρά συναντήσεων στα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Εσωτερικών είχε χθες ο δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος. Η προσπάθεια εξεύρεσης προσωρινής έστω λύσης στο θέμα των απορριμμάτων συνεχίζεται ενώ από τη πλευρά του ο Μ. Παρασκευόπουλος δεν κρύβει την αισιοδοξία το, πιθανότατα διότι έχει ακόμα "άσσο στο μανίκι" του. Α. Αγγελ.

Πληρώστε μας να πληρώσουμε… Να τακτοποιήσουν τις οικονομικές τους εκκρεμότητες, ζητά από τους ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος ο δήμος Ήλιδας. Να μας πληρώσουν για να πληρώσουμε, είναι η δήλωση του Γιάννη Λυμπέρη. Για να δούμε αυτή τη φορά εν μέσω οικονομικής κρίσης τι θα γίνει… Κ. Γιάλπ.

Tou Γιάννη ΙΩΑΝΝΟΥ από το “Εθνος”

Kαθαρές κουβέντες

Μέχρι στιγμής γνώριζα ότι το φθινόπωρο κυ-

ματα… από την καθαριότητα του προαυλίου ή

κλοφορούν διάφορες κολλητικές ιώσεις…

την τιμή της ζαμπονοτυρόπιτας στο κυλικείο.

Για τις "μεταδοτικές" καταλήψεις, η αλήθεια

Ωστόσο οι μαθητές και των δύο σχολείων, τό-

είναι ότι δεν είχα ακούσει ξανά. Μετά το 1ο Ε-

σο του 1ου ΕΠΑΛ που έληξε την κατάληψη του

ΠΑΛ ο ιός των καταλήψεων "χτύπησε" και το

χθες όσο και του 2ου ΕΠΑΛ όπου οι μαθητές

2ο ΕΠΑΛ Πύργου, το οποίο με αφορμή την 1η

δηλώνουν αποφασισμένοι να επιστρέψουν

του μήνα αποφάσισε να κλείσει το σχολείο και

σήμερα στις αίθουσες ,

στη συνέχεια να προχωρήσει σε συζητήσεις

θα έπρεπε πρώτα να συζητούν τα προβλήματα

με τον διευθυντή για τα προβλήματα τα οποία

και εφ' όσον δεν βρίσκονται λύσεις να προχω-

απασχολούν τους μαθητές.

ρούν σε όποιας μορφής κινητοποίησης πι-

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι στιγμής είχαμε κα-

στεύουν ότι μπορούν να υποστηρίξουν…

ταλήψεις σχολείων για σοβαρότερα προβλή-

Α. Αγγελ.

Xωρίς περιστροφές

Επειδή το τελευταίο διάστημα επανέρχονται στο προσκήνιο οι καταγγελίες-αποκαλύψεις περί διαφθοράς πολιτικών προσώπων θα ανατρέξουμε στο πρόσφατο παρελθόν της Ελλάδας και στο "Μαύρο Καβαλάρη" από το Μορφοβούνι Καρδίτσας. Όπως πολύ σωστά έγραψε φίλος στο διαδίκτυο, "…Η φτώχεια του πρώην πρωθυπουργού Νικολάου Πλαστήρα, δεν αποτελεί παράδειγμα για τους σημερινούς κηφήνες της πολιτικής". Πρέπει όμως να αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για τη νέα γενιά που θα κληθεί να αναγεννήσει την Ελλάδα από τις στάχτες της. Ο Πλαστήρας ήταν άρρωστος κι έμενε σ' ένα μικρό σπιτάκι. Του πρότειναν να του βάλουν ένα τηλέφωνο δίπλα στο κρεβάτι αλλά

αρνήθηκε λέγοντας: "Μα τι λέτε; Η Ελλάδα πένεται κι εμένα θα μου βάλετε τηλέφωνο;". Όταν πέθανε δεν άφησε πίσω του σπίτι, ακίνητα ή καταθέσεις σε τράπεζες. Η κληρονομιά που άφησε στην ορφανή προσφυγοπούλα ψυχοκόρη του, ήταν 216 δρχ., ένα δεκαδόλλαρο και μια λακωνική προφορική διαθήκη: "Όλα για την Ελλάδα!". Αυτός ήταν ο Πλαστήρας που πέθανε στην …ψάθα, ενώ κάποιοι …πολιτικοί του σήμερα μπήκαν στην πολιτική φτωχοί και έφυγαν …ζάπλουτοι! Αλλά γιατί να μην το κάνουν όταν εμείς τους επιβραβεύουμε με την ψήφο μας; Δ.Ζιάκ.


Σχόλια / Παραπολιτικά

Τα Τούρκικα σίριαλ που έχουν κατακλύσει την Ελληνική τηλεόραση δεν έχουν αφήσει αδιάφορο μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων πολιτών. Σε πόρτα Εκκλησίας αναρτήθηκε χαρτί το οποίο είχε χαραγμένη την εικόνα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και έγραφε: "Οι ήρωες του 21 έδωσαν την ζωή τους, για να μπορείς εσύ σήμερα να βλέπεις Τούρκικα σίριαλ!". Μήνυμα ουσίας το οποίο θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους… Θ. Λαμπ.

Õóôåñüãñáöï Το θέμα της επαναφοράς του θεσμού των μετεγγραφών για τους πολυτέκνους έθεσε εκ νέου στον Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο, ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννης, στο περιθώριο της ονομαστικής ψηφοφορίας στη Βουλή. Ο Υπουργός Παιδείας ενημέρωσε τον Γιώργο Κοντογιάννη ότι θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση επί του θέματος εντός τριμήνου. Στην επισήμανση του Βουλευτή ότι πρέπει να υπάρξει πιο άμεση παρέμβαση, ο κ. Αρβανιτόπουλος δήλωσε πως είναι στις προθέσεις του εντός δεκαημέρου να εκδώσει απόφαση που θα αφορά στις πιο τρανταχτές περιπτώσεις. Αναμένουμε… Κ.Γιάλπ.

w w w . p r o t i n e w s . g r

3

Για να προσελκύσει η Ημας "αρχόντων" που το άλεία μεγάλο αριθμό φησαν στην τύχη του. (Σχετουριστών - επισκετικό ρεπορτάζ δημοσίευσε πτών θα πρέπει να έχει πρόσφατα η "ΠΡΩΤΗ") ένα σύγχρονο οδικό δίΒεβαίως δεν ρίχνουμε στο κτυο που αφενός θα ίδιο "τσουβάλι" όλους τους παρέχει ασφάλεια τοπικούς μας άρχοντες που στους διερχόμενους οκατά καιρούς έχουν αναδηγούς - επισκέπτες δείξει το εν λόγω έργο και Γράφει τουρίστες και αφετέ- ο Θοδωρής Λάμπρος έχουν υποβάλει αιτήματα, ρου θα μειώνει κατά thlabros@hotmail.com υπομνήματα και ζήτησαν ν πολύ τις χιλιομετρικές α εκπονηθούν μελέτες για αποστάσεις με όμορους νομούς την υλοποίηση του. και άλλες περιοχές της Ελληνικής Το ζητούμενο όμως είναι ότι εδώ και Επικράτειας. δυο χρόνια το έργο δεν έχει ακόΤο μείζον έργο στο οποίο άμεσα θα μα δημοπρατηθεί. Αιτίες υπάρπρέπει να γίνει επανεκκίνηση ερχουν πολλές αλλά η βασική είναι γασιών ακούει στο όνομα "Ολυότι δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο μπία Οδός". Ένα έργο που έχει διεκδίκησης για τα μεγάλα και ση"βαλτώσει" στο τμήμα που αφορά μαντικά ζητήματα που απασχοτην Ηλεία και κανείς δεν είναι σε λούν την Ηλεία. θέση να πει με σιγουριά τι μέλλει Φωτεινές εξαιρέσεις και μεμονωγενέσθαι με το θέμα. μένες προσπάθειες γίνονταν και Από την άλλη πλευρά έχουμε το σηεξακολουθούν να γίνονται στην Ημαντικό έργο που αφορά την καταλεία. σκευή του οδικού άξονα Πύργου Δεν φτάνουν όμως για να υλοποιΤρίπολης που και αυτό με την σειηθούν έργα πνοής που θα βγάλουν ρά του έχει "βαλτώσει" λόγω γρατην Ηλεία από το τέλμα και θα την φειοκρατικών "σκοπέλων" αλλά βάλουν επιτέλους σε αναπτυξιακή και κωλυσιεργίας των τοπικών τροχιά…

Μια άλλη Ηλεία μπορούν να ανακαλύψουν όσοι περπατήσουν στα ορεινά του νομού μας. Εκεί στο "τριεθνές" δηλαδή στο σημείο που ενώνονται οι νομοί Ηλείας - Αχαϊας και Αρκαδίας το τοπίο είναι απλά μοναδικό. Κυριολεκτικά σου κόβει την ανάσα. Αυτή η ξεχασμένη Ηλεία περιμένει όλους μας να τη εξερευνήσουμε… Να τη δούμε να τη θαυμάσουμε να τη ζήσουμε και να τη βάλουμε στην καρδιά μας. Είναι υποχρέωση που έχουμε απέναντι στον τόπο που μας γέννησε και μας γαλούχησε με τα Ολυμπιακά ιδεώδη. Κ. Γιάλπ.

ΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΓΡΑΦΟΥΝ...

/ Ôñßôç 2 Ïêôùâñßïõ 2012

Δεν αρκούν οι πιστώσεις Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο αναπληρωτής Δασάρχης Πύργου Νίκος Χριστοδούλου αναφορικά με τις λιγοστές πιστώσεις που δίνει η επίσημη Πολιτεία για καύσιμα και ανταλλακτικά προκειμένου να μπορούν να συντηρηθούν αλλά και να κυκλοφορήσουν τα οχήματα της υπηρεσίας. Ο κ. Χριστοδούλου σημείωσε ότι αν δεν ενισχυθούν οι πιστώσεις , οι παρενέργειες θα είναι αλυσιδωτές για την υπηρεσία αφού δεν θα μπορεί να επιτελεί τα καθήκοντά της. Ειδικά σε μια περίοδο που τα κρούσματα της παράνομης υλοτομίας έχουν αυξηθεί στο έπακρο… Θ. Λαμπ.


4

w w w . p r o t i n e w s . g r

Επικαιρότητα

Ãåñìáíéêü êïõóôïýìé Γράφει ο Διδάκτωρ Σπύρος Παρασκευόπουλος Ομότιμος Καθηγητής της Μακροοικονομικής (Οικονομολόγος) της Οικονομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λειψίας Όταν, όπως και εφέτος, επισκέπτομαι τους καλοκαιρινούς μήνες την Ελλάδα και μάλιστα την ιδιαίτερη πατρίδα μου το Τραγανό, ένα χωριό στον Νομό Ηλείας, δέχομαι από τους συ-μπατριώτες μου και συγχωριανούς μου στις εκάστοτε συζητήσεις μας λίγο ή πολύ "φιλικές" επιθέσεις, διότι με "κατηγορούν" ότι σκέπτομαι γερμανικά. Βέβαια η επισήμανση (κατηγορία) αυτή έχει τη λογική της βάση, εφόσον γνωρίζουν οι συ-μπατριώτες μου, ότι περισσότερα από 45 χρόνια της ζωής μου βρίσκομαι στη Γερμανία. Και εδώ ίσως διερωτηθείτε, γιατί τότε κάνω θέμα την επισήμανση αυτή. Την κάνω θέμα, διότι δεν έχω καταλάβει ακόμη τη διαφορά μεταξύ της γερμανικής και της ελληνικής σκέ-ψης. Η αριστοτελική αρχαία ελληνική σκέψη, η οποία μετά από εκατοντάδες χρόνια αργότερα έγινε και γερμανική, βασίζεται στη διαπίστωση, ότι κάθε αποτέλεσμα, όχι μόνον στη φύση αλλά και στις κοινωνίες των ανθρώπων, έχει την αιτία του. Και εδώ θέλω να γίνω πιο συγκεκριμένος. Σχεδόν κάθε ημέρα, όταν είμαι το καλοκαίρι στο χωριό μου, κάθομαι στο προαύλιο κάποιου καφενείου του χωριού πίνοντας με μερικούς συγχωριανούς και φίλους μου το καφεδάκι ή το ουζάκι μας. Ξαφνικά περνάει κάποιο μηχανάκι με παράνομη (ανεπίτρεπτη) μεγάλη ταχύτητα, με εξω-φρενικό θόρυβο - λόγω παράνομης παραποίησης της εξάτμισης του -, χωρίς να φοράει κράνος ο οδηγός του και μάλιστα - όχι σπάνια - να τρέχει και αντίθετα στον μονόδρομο. Εμένα - τον "γερμανικά" και αρχαία ελληνικά σκεπτόμενο - με εκπλήσσει η αδιαφορία των συγχωριανών μου μπροστά στο φαινόμενο αυτό. Όταν μάλιστα τους ρωτάω συγκεκριμένα, αν ενοχλούνται από αυτή την παράνομη και επικίνδυνη συμπεριφορά του νεαρού συγχω-ριανού μας, η απάντηση είναι εξίσου "ακατάληπτη". Έλα μωρέ δεν βαριέσαι, υπάρχουν και χειρότερα. Με τα χειρότερα εννοούν προφανώς, ότι στα τελευταία 10 χρόνια τουλάχιστο 6 νεαρά άτομα του χωριού έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας αυτής της παράνομης και επικίνδυ-νης συμπεριφοράς των επιπόλαιων νεαρών. Με άλλα λόγια οι παράνομες, επικίνδυνες και ενοχλητικές για τους πολίτες συμπεριφορές έχουν την αιτία τους στην ανοχή και αδιαφορία των πολιτών, της Πολιτείας και των οργά-νων της έναντι της παρανομίας και του κακού που προέρχεται από αυτές. Βέβαια το συ-μπέρασμα αυτό βγαίνει λογικά και είναι προφανές ανεξάρτητο από το να σκέπτεται κανείς ελληνικά ή γερμανικά. Οι κάτοικοι του Τραγανού με βάση τα αντικειμενικά δεδομένα θα έπρεπε να υποφέρουν τρομερά από το θόρυβο των πολεμικών αεροπλάνων του αεροδρομίου της Ανδραβίδας. Σχεδόν 5 ημέρες την εβδομάδα από το πρωί στις 8 η ώρα αρχίζουν οι πτήσεις των αερο-πλάνων και πολλές φορές διαρκούν μέχρι τις 11 το βράδυ. Μόνον η ηχορύπανση είναι τό-σο τρομερή και υπερβαίνει κατά τους ειδικούς όλα τα επιτρεπτά όρια, που έχει βέβαια θε-σπίσει η ίδια η Πολιτεία, έχοντας σοβαρές αρνητικές επιδράσεις στην υγεία των κατοίκων. Μάλιστα δεν λαμβάνεται καμία μέριμνα εκ μέρους των πιλότων και των προϊσταμένων των, οι οποίοι δεν εξετάζουν καθόλου αν είναι μεσημέρι ή πολύ πρωί ή βράδυ. Φίλοι μου (όχι γερμανοί), που με επισκέπτονται καμιά φορά στο χωριό απορούν το ότι οι κάτοικοι του Τραγανού δεν έχουν τρελαθεί ακόμη! Και όταν ρωτάω καμιά φορά τους συγχωριανούς, πως αντέχουν τόσα χρόνια αυτή την κα-τάσταση απαντούν: με το κράτος θα τα βάλεις; λες και αυτοί δεν είναι πολίτες αυτού του κράτους όπου έναντι του δεν έχουν μόνον υποχρεώσεις αλλά και δικαιώματα. Και όταν δει-λά αναφέρω ότι υπάρχουν τεχνικά μέσα (τοίχοι απορρόφησης μέρος του ήχου) ή ακόμη και γιατί δεν τίθεται στους πολιτικά υπευθύνους το ερώτημα της αναγκαιότητας δύο στρατιωτι-κών αεροδρομίων σε απόσταση 30 χιλιομέτρων (Άραξος), παίρνω την στερεότυπη απά-ντηση: "σκέπτεσαι γερμανικά." Επίσης σκέπτομαι "γερμανικά" όταν προσπαθώ να εξηγήσω στους συμπατριώτες μου γιατί οι γερμανοί και γενικά οι ευρωπαίοι πολίτες στη μεγάλη τους πλειοψηφία δεν μας θέλουν πλέον σαν μέλος της Ευρωζώνης. Και ερωτώ, τι παράλογο υπάρχει, όταν μας λένε ότι με τη θέληση μας μπήκαμε σε αυτό τον όμιλο Κρατών της Ευρωζώνης και με τη θέλησή μας ασπαστήκαμε τους κανόνες του παιχνιδιού της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης. Και ότι οι κανόνες αυτοί απαγορεύ-ουν πρώτον στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να δανειοδοτεί ελλείμματα των Κρατών μελών, κάτι που η Ελλάδα σήμερα παραδόξως απαιτεί από αυτή, δεύτερον απαγορεύει στα Κράτη μέλη και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εγγυούνται για χρέη Κρατών μελών, κάτι που τα Κράτη μέλη ευτυχώς για την Ελλάδα - παραβιάζοντας τα κριτήρια του παιχνι-διού -κάνουν, και τρίτον απαγορεύουν το μεν δημόσιο χρέος να υπερβαίνει το 60% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ) και (η Ελλάδα να το φτάνει στο 160%), τα δε ε-τήσια ελλείμματα του δημόσιου προϋπολογισμού να μη υπερβαίνουν το 3% του ΑΕΠ και η Ελλάδα να τα πηγαίνει μέχρι και 15%. Και τι παράλογο και "γερμανικό" υπάρχει τότε όταν αγανακτούν και θέλουν να μας ξεφορτωθούν, αφού διαπιστώνουν ότι η Ελλάδα πα-ρόλα τα δισεκατομμύρια € φτηνά δάνεια που της προσφέρουν, εξακολουθεί να μην αντα-ποκρίνεται στις υποχρεώσεις που αναλαμβάνει; Και κάτι τελευταίο. Έλληνας Καθηγητής οικονομολόγος του οικονομικού πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σκεπτόμενος "νεοελληνικά"είπε πρόσφατα σε κάποια εκπομπή τηλεόρα-σης. Πρόβλημα στην Ευρωζώνη δεν είναι η Ελλάδα αλλά η Γερμανία που συνεχώς απαι-τεί να εφαρμόζονται οι κανόνες του παιχνιδιού της Ευρωζώνης. Και οι γερμανοί πρέπει να αντιληφθούν ότι οι έλληνες δεν είναι πρόθυμοι να φορέσουν το γερμανικό κουστούμι που απαιτούν οι γερμανοί !!.

/ Ôñßôç 2 Ïêôùâñßïõ 2012

Δήλωσε στη συνεδρίαση του Περ. Συμβουλίου ο Απόστολος Κατσιφάρας

“Ριγμένη η Δυτική Ελλάδα”

"Ç ÄõôéêÞ ÅëëÜäá åßíáé ñéãìÝíç óõãêñéôéêÜ ìå ôïí Áíáôïëéêü ¢îïíá ôçò ÷þñáò êáé áõôü ðñÝðåé íá áëëÜîåé êáé èá áëëÜîåé" äÞëùóå ÷èåò ï Á. ÊáôóéöÜñáò

Η

Δυτική Ελλάδα είναι ριγμένη συγκριτικά με τον Ανατολικό Άξονα της χώρας και αυτό πρέπει να αλλάξει και θα αλ-

λάξει. Έχουμε μπροστά μας την ευκαιρία της Πέμπτης Προγραμματικής Περιόδου και οφείλουμε την ευκαιρία αυτή να την αξιοποιήσουμε στο έπακρον", είπε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας σήμερα το μεσημέρι κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στο Μεσολόγγι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου. Η Εθνική Αναπτυξιακή Στρατηγική για την περίοδο 2014-2020, όπως ανέφερε στην εισήγηση του ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος, συνιστά μια νέα σημαντική ευκαιρία που γίνεται ακόμα σημαντικότερη εξαιτίας της κρίσης στην οποία βρίσκεται η χώρα μας και η Δυτική Ελλάδα. "Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει αδιαπραγμάτευτο στόχο της να καλύψει το χάσμα που χωρίζει την δυτική πλευρά της χώρας από την ανατολική. Να καλύψουμε τα ελλείμματα που υπάρχουν και να διαμορφώσουμε νέες προοπτικές ανάπτυξης", είπε ο Περιφερειάρχης, σημειώνοντας παράλληλα ότι είναι άδικο η Εγνατία Οδός και η νέα εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης να έγιναν από εθνικούς πόρους και "εμάς να μας ζητούν να πληρώνουμε διόδια για την ανακατασκευή των αυτοκινητόδρομων της Δυτικής Ελλάδας". Ο κ. Κατσιφάρας αναφέρθηκε εν εκτάσει και στα λεγόμενα "έργα - γέφυρες" που μετακυλίενται από πακέτο στήριξης σε πακέτο στήριξης. "Να δώσουμε ένα

μήνυμα στους εαυτούς μας", είπε, προσθέτοντας ότι "από τώρα πρέπει να ωριμάσουμε έργα, να βάλουμε γερές βάσεις ώστε με την έλευση της Πέμπτης Προγραμματικής Περιόδου να είμαστε έτοιμοι να υλοποιήσουμε έργα πνοής, έργα απολύτως αναγκαία για την ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας". Οι στόχοι που θέτει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την Εθνική Στρατηγική Ανάπτυξης 2014-2020 είναι τέσσερις, είπε ο Περιφερειάρχης. Πρώτον, η παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής, δεύτερον η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, τρίτον, η στήριξη των κοινωνικών ομάδων που σήμερα διολισθαίνουν στη φτώχεια και τέταρτον η θωράκιση της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηλείας με όλες τις αναγκαίες υποδομές. "Οι πολιτικές λιτότητας που εφαρμόστηκαν έως σήμερα, σε όλη την Ευρώπη, απέτυχαν οικτρά. Βύθισαν τις κοινωνίες στη φτώχεια και στην ύφεση. Χρειάζεται ένα νέο μείγμα πολιτικής ώστε να βγούμε από την σημερινή ατραπό", είπε ο Απόστολος Κατσιφάρας, τονίζοντας ότι μέσα στη σημερινή εξαιρετικά δυσμενή συγκυρία δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να δώσουμε την μάχη μας για την απορρόφηση πόρων και μάλιστα πολύ γρήγορα. "Αυτό κάνει η Περιφέρεια σήμερα, με την αύξηση των ρυθμών απορρόφησης των πόρων του ΕΣΠΑ και με τον χρόνο και την γραφειοκρατία να είναι οι βασικότεροι αντίπαλοι μας", είπε ο Περιφερειάρχης. Στη διάρκεια της συζήτησης τοποθετήθηκαν όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο και οι περιφερειακοί σύμβουλοι που ζήτησαν τον λόγο.

Óôç óõíåäñßáóç óõììåôåß÷áí êáé ïé óýìâïõëïé ôçò Çëåßáò


Ειδήσεις

/ Ôñßôç 2 Ïêôùâñßïõ 2012

w w w . p r o t i n e w s . g r

5

Δυο ειδοποιήσεις από το δήμο Ήλιδας στους καταστηματάρχες

Τάξη στους κοινόχρηστους χώρους Α

κόμα και με αφαίρεση της άδειας λειτουργίας, απειλούνται όσοι εκ των ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούν στην Αμαλιάδα, δεν τα επαναφέρουν στην κατάσταση σύμφωνα με την οποία εκδόθηκε η αρχική άδεια. Όπως ανακοίνωσε χθες ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασίλης Ζαχαρόπουλος, μετά από ελέγχους στους οποίους προχώρησε η Δημοτική Αστυνομία εντοπίστηκαν καταστήματα στην πόλη, να έχουν επιπλέον τραπεζοκαθίσματα ή ακόμα να έχουν τροποποιήσει τους όρους τις άδειας που αρχικά είχε εκδώσει ο δήμος. Για αυτές τις περιπτώσεις, τόνισε ο κ Ζαχαρόπουλος, "έχουμε ήδη στείλει ειδοποιητήρια ζητώντας από τους ιδιοκτήτες να επαναφέρουν τα καταστήματα στην κατάσταση της άδειας. Αφού πάρουν τα ειδοποιητήρια στα χέρια τους θα πρέπει σε σύντομο χρόνο να κάνουν τις μετατροπές ώστε όταν περάσει η δημοτική αστυ-

Áêüìá êáé ìå áöáßñåóç ôçò Üäåéáò ëåéôïõñãßáò, áðåéëïýíôáé üóïé åê ôùí éäéïêôçôþí êáôáóôçìÜôùí óôçí ÁìáëéÜäá, äåí ôá åðáíáöÝñïõí óôçí êáôÜóôáóç ôçò Üäåéáò ôïõò

"Ôá êáôáóôÞìáôá ôçò ðüëçò èá ëåéôïõñãïýí óôï åîÞò ìå âÜóç üóá áíáöÝñïíôáé óôçí Üäåéá êáé ôßðïôá ðáñáðÝñá" äÞëùóå ï ê Æá÷áñüðïõëïò νομία εκ νέου για έλεγχο όλα να είναι σύμφωνα με την άδεια". Ένα όμως, συνέχισε ο κ Ζαχαρόπουλος "κάποιος εκ των ιδιοκτητών δεν προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες τότε θα του επιβληθούν διοικητικές κυρώσεις και στη συνέχεια θα εισηγηθούμε στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής την αφαίρεση της άδειας. Τα κατα-

στήματα της πόλης θα λειτουργούν στο εξής με βάση όσα αναφέρονται στην άδεια και τίποτα παραπέρα". Παράλληλα, όπως ανέφερε ο κ Ζαχαρόπουλος, έχουν σταλεί σε όσους χρησιμοποιούν τους κοινόχρηστους χώρους, ειδοποιητήρια με βάση τις μετρήσεις που έχει κάνει η δημοτική αστυνομία. Τους καλούμε, ανέφερε ο

Μετά το πρωτοσέλιδο της "ΠΡΩΤΗΣ"

Στη βουλή το θέμα της σεισμόπληκτης οικογένειας στη Βάλμη

αντιδήμαρχος "μέσε σε 20 μέρες να τακτοποιήσουν τις οικονομικές τους εκκρεμότητες. Σε άλλη περίπτωση το πρόστιμο τριπλασιάζεται". Τα ειδοποιητήρια έχουν ήδη φύγει από το δήμο με προορισμό τους καταστηματάρχες της πόλης και της παραλίας. Κώστας Γιάλπας

Σε Κουρούτα και Άγιο Ιωάννη του δήμου Ήλιδας

"Σήκωσαν" τις σχάρες!

Απάντηση του αναπληρωτή Υπ. Ανάπτυξης κ Σ. Καλογιάννη Στη Βουλή έφτασε το θέμα του σεισμοπαθή από τη Βάλμη Αθανάσιου Αλεξανδρόπουλο, ο οποίος όπως είχε αναφέρει στην "ΠΡΩΤΗ" δεν μπορούσε να πάρει τα χρήματα της δεύτερης δόσης από την κρατική αρωγή που δίνονταν για τις ζημιές από το σεισμό της 8ης Ιουνίου. Το όλο θέμα έφερε στη Βουλή μετά το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας μας στις 27 Αυγούστου, ο βουλευτής Γιώργος Κοντογιάννης, ο οποίος με ερώτησή του προς το Υπουργείο Ανάπτυξης ζητούσε να του γίνουν γνωστές οι ενέργειες που πρέπει να κάνει ο κ Αλεξανδρόπουλος για να πάρει τα χρήματα που δικαιούται. Χθες στην απάντησή του ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης κ Σταύρος Καλογιάννης αναφέρει με λεπτομέρειες τι έχει γίνει από το ΤΑΠ Ηλείας για τη περίπτωση του κ Αλεξανδρόπουλου

αλλά και τι θα πρέπει να κάνει η οικογένεια για να πάρει τη δεύτερη δόση. Ειδικότερα στην απάντησή του ο αναπληρωτής Υπουργός αναφέρει "στις 21-9-2009 χορηγήθηκε στον κ Α. Αλεξανδρόπουλο η αναλογούσα προκαταβολή ύψους 6.667 ευρώ ενώ στις 1-7-2011 η πρώτη δόση της στεγαστικής συνδρομής ύψος 9.788,47 ευρώ από το σύνολο των 47.610 που του εγκρίθηκε. Επιπλέον η ΥΑΣ ενέκρινε την παραχώρηση λυόμενου οικίσκου 25 τ.μ. για την προσωρινή στέγαση στον οποίο διαμένει μέχρι και σήμερα, αφού δεν έχει ολοκληρωθεί η αποκατάσταση της πληγείσας οικίας του, παρόλο που έχει παρέλθει η καταληκτική προθεσμία των δυο ετών. Από τα στοιχεία του ΤΑ.Π. προκύπτει ότι μέχρι σήμερα ο κ Αθανάσιος Αλεξανδρόπουλος δεν έχει υποβάλλει καμία αίτηση

Ó÷Üñá ãéá … ó÷Üñá äåí Üöçóáí ìÝóá óôï Óáââáôïêýñéáêï Üãíùóôïé óôï äÞìï ôçò ¹ëéäáò

Óôç ÂïõëÞ óõæçôÞèçêå, ìåôÜ ôï ðñùôïóÝëéäï ôçò "ÐÑÙÔÇÓ" ôï èÝìá ôçò óåéóìüðëçêôçò ïéêïãÝíåéáò áðü ôç ÂÜëìç για τις υπόλοιπες δόσεις της στεγαστικής συνδρομής που δικαιούται για την πληγείσα οικία του και ως εκ τούτου η ΥΑΣ δεν έχει προβεί σε καμία άλλη ενέργεια".

Σχάρα για … σχάρα δεν άφησαν μέσα στο Σαββατοκύριακο άγνωστοι στο δήμο της Ήλιδας. Τι και αν οι υπηρεσίες της ΔΕΥΑ είχαν καρφώσει τα μεταλλικά αντικείμενα ώστε να μην τα κλέβουν κάθε τόσο, οι επιτήδειοι κατάφεραν, στην κυριολεξία να τα ξεκολλήσουν και να πάρουν μαζί τους. Οι δράστες μάλιστα, γνωρίζοντας τη νέα … τεχνοτροπία του δήμου, επέλεξαν όσο το δυνατό απομακρυσμένα σημεία για να κάνουν τη … δουλειά τους. Τέτοια είναι η Κουρούτα και ο Άγιος Ιωάννης. Μέσα στο Σαββατοκύριακο, "σήκωσαν" αρκετά από τα συγκεκριμένα μεταλλικά αντικείμενα τα φόρτωσαν σε αυτοκίνητα και τώρα πιθανότατα βρίσκονται σε κάποια μάντρα σιδερικών.


6

w w w . p r o t i n e w s . g r

Ρεπορτάζ

/ Ôñßôç 2 Ïêôùâñßïõ 2012

Τιτάνιες προσπάθειες από Διεύθυνση Δασών

Παράνομη υλοτομία η Έ

να ανησυχητικό φαινόμενο που έχει κάνει το τελευταίο χρονικό διάστημα έντονη την παρουσία του στην Ηλεία και τείνει να αποδειχθεί νέα μάστιγα σε αυτούς τους πολύ δύσκολους καιρούς που ζούμε ακούει στο όνομα παράνομη υλοτομία. Η παράνομη υλοτομία έχει κάνει ήδη έντονη την παρουσία της στην

Ηλεία αφού όπως αναφέρουν τα kinigetikanea.gr, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ακόμη και στα περίχωρα

της πρωτεύουσας του νομού υπάρχουν περιπτώσεις κοπής δέντρων ακριβώς δίπλα από δρόμους κι εν συνεχεία τοποθέτησης των καυσόξυλων σε ημιφορτηγά ή τρέιλερ , προκειμένου να μεταφερθούν σε κατοικίες. Διονύσιος Θωμόπουλος Διευθυντής Δασών Ν. Ηλείας

"Χρειάζεται πολιτική βούληση σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο"

Το συγκεκριμένο πρόβλημα ωστόσο κι ενώ η θερμοκρασία θα γίνεται πιο χαμηλή , αναμένεται να ενταθεί κυρίως σε απομακρυσμένες περιοχές και δασικές εκτάσεις που ήδη έχουν επιβαρυνθεί από την ανεξέλεγκτη όσο και παράνομη υλοτομία. Προκειμένου να προστατευτούν οι δασικές εκτάσεις αλλά και τα υπόλοιπα σημεία του νομού (ακόμη και καλλιεργημένα!)χωράφια όπου απαγορεύεται η υλοτομία, θα πρέπει οι δασικές αρχές, με

τη συνδρομή και άλλων εμπλεκόμενων φορέων και αρχών ( αστυνομία, κυνηγετικοί σύλλογοι, περιβαλλοντικές οργανώσεις κ.α.) να εντείνουν και να συντονίσουν τις ενέργειές τους , ώστε να μη γενικευτούν τα συγκεκριμένα φαινόμενα. Για το σοβαρό αυτό θέμα μίλησαν στην "ΠΡΩΤΗ" ο Διευθυντής Δασών Νομού Ηλείας κ. Διονύσιος Θωμόπουλος, ο αναπληρωτής δασάρχης Πύργου κ. Νίκος Χριστοδούλου, ο Δασάρχης Αμαλιάδας κ. Λυ-

κούργος Πολυχρονόπουλος και ο Δασάρχης Ολυμπίας κ. Βασίλης Γιακουμής που τόνισαν ότι το όλο θέμα δεν αφορά μόνο την Ηλεία αλλά είναι ένα γενικό φαινόμενο. Πρόσθεσαν δε ότι θα πρέπει να υπάρξει πολιτική βούληση τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο με σκοπό να υπάρξουν προτάσεις και λύσεις που θα ελαχιστοποιήσουν το πρόβλημα που αντιμετωπίζει τόσο η Ηλεία όσο και άλλες περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας.

Για το μείζον θέμα της παράνομης υλοτομίας στην Ηλεία μίλησε στην "ΠΡΩΤΗ" ο Διευθυντής Δασών Ν. Ηλείας κ. Διονύσιος Θωμόπουλος που ανέφερε ότι το εν λόγω θέμα δεν είναι σημερινό φαινόμενο και θα πρέπει να υπάρξει πολιτική βούληση τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο για την ουσιαστική αντιμετώπισή του. Επίσης ανέφερε ότι στο "παιχνίδι" της παράνομης υλοτομίας έχουν μπει εκτός από τους ντόπιους και ομάδες αλλοδαπών (Αλβανοί και Ρομά) που δυσχεραίνουν ακόμη πε-

Του Θοδωρή Λάμπρου thlabros@hotmail.com ρισσότερο το έργο της υπηρεσίας η οποία σε 24ωρη βάση όπως σημείωσε πραγματοποιεί ελέγχους για τους παράνομους υλοτόμους. Επίσης έθιξε και το ζήτημα των εύκολα προσβάσιμων περιοχών όπου επιλέγουν οι παράνομοι υλοτόμοι να κάνουν την δουλειά τους, γεγονός που καθιστά όπως τόνισε εύκολο το έργο τους. Τέλος ο κ. Θωμόπουλος σημείωσε ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο για το θέμα της παράνομης υλοτομίας τονίζοντας την λειτουργία της κρατικής εκμετάλλευσης δασών που υπήρχε παλαιότερα που όπως τόνισε ήταν ένα πλεονέκτημα αφού πολλοί ήταν οι άνθρωποι που εργάζονταν νόμιμα σε δραστηριότητες που είχαν άμεση σχέση με την ξυλεία και βοηθούσαν με την σειρά τους στην τόνωση των τοπικών κοινωνιών μέσω της εμπορικής δραστηριότητας. Τέλος σημείωσε ότι οι έλεγχοι για τους παράνομους υλοτόμους θα πρέπει να είναι αμεσότεροι και οι ποινές για τους παραβάτες αυστηρότερες.

Τι δηλώνουν οι δασάρχες του νομού για το εν λόγω θέμα Νίκος Χριστοδούλου - Αναπληρωτής Δασάρχης Πύργου

"Μειωμένες οι πιστώσεις για καύσιμα και ανταλλακτικά"

Την επιτακτική ανάγκη για ενίσχυση των πιστώσεων που έχουν να κάνουν με βασικά ζητήματα της υπηρεσίας όπως τα καύσιμα και τα ανταλλακτικά των οχημάτων έθιξε ο αναπληρωτής δασάρχης πύργου κ. Νίκος Χριστοδούλου τονίζοντας ότι οι πιστώσεις για τα παραπάνω θέματα έρχονται πλέον "κουτσουρεμένες" με αποτέλεσμα η υπηρεσία να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ως προς την συντήρηση αλλά και λειτουργία των οχημάτων της. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να επιτελεί τα


/ Ôñßôç 2 Ïêôùâñßïõ 2012

Ρεπορτάζ

w w w . p r o t i n e w s . g r

7

και Δασαρχεία για την αντιμετώπιση της

νέα μάστιγα της Ηλείας Μειωμένες κατά πολύ οι πιστώσεις για καύσιμα και ανταλλακτικά με αποτέλεσμα να δυσχεραίνει το έργο των υπηρεσιών καθήκοντά της όπως πρέπει αναφορικά με το πρόβλημα της παράνομης υλοτόμησης. Πρόσθεσε δε ότι το φαινόμενο έχει πάρει μεγάλη έξαρση σε περιοχές όπως το Κούμανι, η Φολόη, τα Άσπρα Σπίτια, Βασιλάκι καθώς και στις εκβολές του ποταμού Αλφειού που όπως τόνισε οι παράνομοι υλοτόμοι κόβουν ευκάλυπτα. Συνεχίζοντας ο κ. Χριστοδούλου ανέφερε ότι στο "παιχνίδι" έχουν μπει εκτός από τους ντόπιους, Ρομά και αλλοδαποί οι οποίοι κόβουν καυσόξυλα και τα διοχετεύουν σε μεγάλα αστικά κέντρα όπως η Πάτρα και η Αθήνα καθώς στην πρωτεύουσα το κόστος πλέον για αγορά καυσοξύλων έχει αυξηθεί σημαντικά. Επίσης τόνισε ότι η υπηρεσία πραγματοποιεί επί εικοσιτετραώρου βάσεως μπλόκα σε διασταυρώσεις όπου έχει εντοπίσει φορτηγά να μεταφέρουν καυσόξυλα χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά έγγραφα. Πρόσθεσε δε ότι η συγκεκριμένη προσπάθεια που επιτελεί η υπηρεσία είναι αξιέπαινη και οι υπάλληλοι καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες καθότι και τα οδοιπορικά τους δεν καταβάλλονται στο βαθμό που απαιτείται από την επίσημη Πολιτεία.

Λυκούργος Πολυχρονόπουλος - Δασάρχης Αμαλιάδας

"Να τηρούνται οι νόμιμες διαδικασίες"

Στην τήρηση των νόμιμων διαδικασιών που πρέπει να τηρούνται από τους κατοίκους του νομού για το θέμα της υλοτόμησης αναφέρθηκε με δηλώσεις τους στην "ΠΡΩΤΗ" ο Δασάρχης Αμαλιάδας κ. Λυκούργος Πολυχρονόπουλος. Ο κ. Πολυχρονόπουλος τόνισε ότι βασικός στόχος του Δασαρχείου είναι η προστασία των δασών τονίζοντας ότι από σήμερα (σ.σ χθες) 1/10/202 έως 30/11/2012 και από 1/2/2013 έως 28/2/203 οι μόνιμοι πολίτες των όμορων με τα δάση περιοχών θα μπορούν να ξηλευθούν από τα δημόσια δάση αρκεί να τηρήσουν τις κείμενες διατάξεις και οδηγίες του δασαρχείου. Όπως τόνισε θα πρέπει να προσέρχονται στο δασαρχείο όπου θα υποβάλουν αίτηση η οποία θα αξιολογείται αναλόγως από την υπηρεσία και εν συνεχεία θα εγκρίνεται η θα απορρίπτεται. Πρόσθεσε δε ότι η συγκεκριμένη δια-

δικασία θα γίνεται κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες και όχι πέραν αυτών. Επίσης ο Δασάρχης Αμαλιάδας σημείωσε πως όσοι εμπορεύονται καυσόξυλα θα πρέπει να έχουν τα απαραίτητα δασονομικά έγγραφα και τιμολόγια που να αποδεικνύουν την νομιμότητα των καυσοξύλων. Διαφορετικά θα χαρακτηρίζονται παράνομοι. Πρόσθεσε δε ότι οι κυρώσεις για τους παραβάτες θα είναι μεγάλες που φτάνουν ακόμη και στην κατάσχεση του οχήματος που θα μεταφέρει τα καυσόξυλα. Τέλος σημείωσε πως στην περιοχή ευθύνης του δεν υπάρχει προς το παρόν μεγάλη έξαρση του φαινομένου τονίζοντας ότι οι αιτήσεις στο δασαρχείο για την νόμιμη ξήλευση καυσοξύλων έχουν φτάσει μέχρι στιγμής τις 200.

¸íá áíçóõ÷çôéêü öáéíüìåíï ðïõ Ý÷åé êÜíåé ôï ôåëåõôáßï ÷ñïíéêü äéÜóôçìá Ýíôïíç ôçí ðáñïõóßá ôïõ óôçí Çëåßá êáé ôåßíåé íá áðïäåé÷èåß íÝá ìÜóôéãá óå áõôïýò ôïõò äýóêïëïõò êáéñïýò ðïõ æïýìå áêïýåé óôï üíïìá ðáñÜíïìç õëïôïìßá.

Βασίλης Γιακουμής Δασάρχης Ολυμπίας

"Οι πολίτες να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα" Τέλος για το θέμα της παράνομης υλοτομίας στην Ηλεία μίλησε και ο Δασάρχης Ολυμπίας κ. Βασίλης Γιακουμής που σημείωσε τα εξής:" Η υπηρεσία μας έχοντας υπόψη το πρόβλημα της καυσοξύλευσης μετά τις πυρκαγιές, προσπάθησε να επιλύσει αυτό με την διάθεση καμένων δασών και δασικών εκτάσεων σε δασικούς συνεταιρισμούς, μικροϋλοτόμους ώστε να κινηθεί η αγορά από τα ήδη καμένα δένδρα και όχι από τα εναπομείναντα ζωντανά. Ήδη

έχουν διατεθεί την τελευταία πενταετία χιλιάδες κυβικών καμένης ξυλείας για κάλυψη αναγκών των κατοίκων και της αγοράς, βοηθώντας και την αναγέννηση των δασικών οικοσυστημάτων και μειώνοντας τον κίνδυνο πυρκαγιών και των παράνομων υλοτομιών ιδίως στα μη καμένα εναπομείναντα δασικά οικοσυστήματα. Τα προβλήματα της παράνομης

υλοτομίας είναι λίγα και σε ελεγχόμενη κατάσταση για την περιοχή Δασαρχείου Ολυμπίας. Η υπηρεσία μας για φέτος με βάση εγκεκριμένο Πίνακα Υλοτομίας έχει προγραμματίσει να διαθέσει στην τοπική κοινωνία και στην αγορά (δια μέσου συνεταιρισμών η μικροϋλοτόμων) περίπου 8.500 τόνους καμένων καυσοξύλων. Οι υλοτομίες γίνονται με άδεια της υπηρεσίας και τα διακινούμενα καυσόξυλα με δελτία μεταφοράς. Οι ποινές για τους παρανομούντες λαθροϋλοτόμους κ.λ.π) είναι πολύ αυστηρές (κατασχέσεις οχημάτων κ.λ.π) και οι έλεγχοι είναι σε καθημερινή βάση από δασικούς υπαλλήλους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Δασική Υπηρεσία εργάζεται από τον Ιούλιο σε 24ωρη βάση με πρωϊνές - απο-

γευματινές, καθημερινές και εξαιρέσιμες βάρδιες και περιπολίες τις νυχτερινές ώρες. Για την αποφυγή της έξαρσης του φαινομένου της λαθροϋλοτομίας πρέπει και οι πολίτες να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα βοηθώντας την Δασική υπηρεσία με τους εξής τρόπους: Α)Ελέγχοντας εάν τα καυσόξυλα που προμηθεύονται έχουν σχετικές άδειες και παραστατικά δελτία Β)Ενημερώνοντας την δασική υπηρεσία για φαινόμενα παράνομης υλοτομίας ή διακίνησης δασικών προϊόντων Γ)Για την προμήθεια καυσόξυλων μέσα από αγροκτήματα η δασικές εκτάσεις να ακολουθούν την νόμιμη οδό και τις αναγκαίες αδειοδοτήσεις.


8

Επικαιρότητα

w w w . p r o t i n e w s . g r

/ Ôñßôç 2 Ïêôùâñßïõ 2012

Καταθέσεων συνέχεια για τις φονικές πυρκαγιές του 2007

Αδύνατη η κατάσβεση υποστήριξαν οι πυροσβέστες Παναγιώτης Σκαρτσιάρης Δημοτικός Σύμβουλος

Στους δήμους Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας

ÌåãÜëåò ïé ðáñåíÝñãåéåò ãýñù áðü ôç äéÜèåóç ôùí óêïõðéäéþí

Το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει με τα σκουπίδια και τους τρόπους αντιμετώπισής του, απασχόλησε την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου, στην οποία δεν έλειψαν -δικαιολογημένα- οι εντάσεις μέσα από τις τοποθετήσεις Δ.Σ. και πολιτών. Όφειλε η Δημοτική Αρχή Πύργου να αναζητήσει και να βρει νέο κατάλληλο χώρο για την εναπόθεση των σκουπιδιών, πριν την καταληκτική ημερομηνία (15-9-2012) που είχε για την περιοχή "Ποτόκι", τη στιγμή μάλιστα που έχει λάβει δύο παρατάσεις για τη συγκεκριμένη τοποθεσία. Ωστόσο τα σκουπίδια κυριολεκτικά έχουν "πνίξει" την πόλη του Πύργου και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος μολυσματικών ασθενειών , αν δεν προκύψει άμεση έστω και προσωρινή λύση… Γι' αυτό και πρότεινα , αφού ζητήσουμε ξανά συγνώμη από τους κατοίκους της περιοχή "Ποτόκι", να μας επιτρέψουν μία παράταση το ανώτερο 2 μηνών ( ούτε δευτερόλεπτο παραπάνω) και ταυτόχρονα να αναζητήσουμε νέο κατάλληλο χώρο που θα φιλοξενήσει τα σκουπίδια , μέχρι να ολοκληρωθεί η λειτουργία του εργοστασίου στερεών αποβλήτων στην Τριανταφυλλιά. Αξίζει να σημειωθεί , όπως ανέφερα στο Δ.Σ., το κόστος μεταφοράς των σκουπιδιών σε νόμιμους χώρους, δηλαδή σε εργοστάσια επεξεργασίας στερεών αποβλήτων είναι απαγορευτικό για πολλούς δήμους, λόγω των μεγάλων οικονομικών περικοπών που έχουν δεχθεί από την πολιτεία και ιδιαίτερα για τα οικονομικά του δήμου μας. Μην ξεχνάμε ότι ο δήμος Πύργου έχει προβεί σε δάνειο περίπου 5.000.000 ευρώ για να εξυπηρετήσει χρόνιες οφειλές του που αγγίζουν και τα 7 χρόνια , σε συμπολίτες μας ελεύθερους επαγγελματίες που κυριολεκτικά βρίσκονται με τη "θηλιά στο λαιμό" , λόγω της μεγάλης οικονομικής ύφεσης. Ταυτόχρονα ανέφερα στο σώμα του Δ.Σ. πως εάν μπείτε στην ιστοσελίδα (Διαύγεια) για τις δαπάνες του δήμου Καλαμάτας, θα δείτε τις συμβάσεις που έχει υπογράψει ο εν λόγω ΟΤΑ για τη μεταφορά των σκουπιδιών , με τον εργολάβο που έχει έδρα το Δ.Δ. Φλόκα του δήμου Αρχ. Ολυμπίας. Οι συμβάσεις παρουσιάζουν τα εξής στοιχεία για το έτος 2012: 3/2/12- 500.000 ευρώ, 19/3/12-500.000, 5/4/12-300.000, 6/6/12-500.000,31/7/12-500.000, 1/8/12-500.000 ευρώ. Ακόμη για το έτος 2011: 3/5/11-154.000 ευρώ, 21/6/11250.000, 3/9/11 έως 10/10/11- 268.582, 93 , 2/11/11250.000,4/11/11-250.000, 12/11/11-300.000. Δεν γνωρίζω το πραγματικό κόστος που έχει ο δήμος Καλαμάτας ανά χρόνο, όμως ξέρω ότι ο δήμος Πύργου αδυνατεί οικονομικά να προβεί σ' αυτή τη διαδικασία.Επίσης στο Δημοτικό Συμβούλιο ανέφερα ότι ο εν λόγω εργολάβος έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα , διότι έχει συλληφθεί κατ' επανάληψη να εναποθέτει παράνομα σκουπίδια στην περιοχή Δ.Δ. Φλόκα του δήμου Αρχ. Ολυμπίας.Η επιχείρηση του συγκεκριμένου εργολάβου έχει κατά καιρούς εκφοβίσει πρόσωπα που έχουν θίξει αυτή την παρανομία, όπως τον αν. υπουργό Πολιτισμού κ. Κώστα Τζαβάρα , ενώ πρόσφατα επιτέθηκαν σε αστυνομικούς που είχαν στήσει "καρτέρι" στην περιοχή του Δ.Δ. Φλόκα, για να συλλάβουν τους παρανομούντες. Σε τέτοιες περιπτώσεις ο "πέλεκυς" της Δικαιοσύνης πρέπει να είναι βαρύς γι' αυτούς που μπροστά στο προσωπικό τους όφελος , δεν υπολογίζουν νόμους και αρχές και εκφοβίζουν πρόσωπα για να πετύχουν τους παράνομους σκοπούς τους.

Μ

ε τις καταθέσεις δύο πυροσβεστών συνεχίστηκε χθες η πολύκροτη υπόθεση των φονικών πυρκαγιών του 2007. Ενώπιον του εισαγγελέα κλήθηκαν οι κκ. Θεόδωρος Γεωργιόπουλος Διοικητής Π.Υ. Πατρέων και Νίκος Νικολακόπουλος διοικητής της Π.Υ. Πύργου.

Οι δύο άνδρες τόνισαν ότι τα καιρικά φαινόμενα ήταν ακραία και οι ισχυροί άνεμοι δυσχέραιναν το έργο της πυρόσβεσης. Ειδικότερα κατά τη διάρκεια της πολύωρης κατάθεσης του ο Θ. Γεωργιόπουλος τόνισε ότι την πρώτη εικόνα την είχαν από τα αεροσκάφη που εκείνη τη στιγμή έτυχε να πετούν πάνω από τη περιοχή, με έναν από τους πιλότους να αναφέρει στον ασύρματο συνθήκες "κόλασης"… Για περισσότερο από δέκα λεπτά, η πρόεδρος του δικαστηρίου έκανε διευκρινιστικές ερωτήσεις προκειμένου να καταλάβει, εάν αυτό το οποίο περιγραφόταν από το αεροσκάφος θα μπορούσε να γίνει

Ìå ôéò êáôáèÝóåéò È. Ãåùñãéüðïõëïõ êáé Í. Íéêïëáêüðïõëïõ óõíå÷ßóôçêå ç äßêç ãéá ôéò öïíéêÝò öùôéÝò ôïõ 2007 αντιληπτό από τους πυροφύλακες αλλά και το τι ουσιαστικά σήμαινε ο όρος "κόλαση" για τις επίγειες δυνάμεις. Σύμφωνα με τον Θ. Γεωργιόπουλο, οι καιρικές συνθήκες την πρώτη μέρα της φωτιάς ήταν τέτοιες που δεν μπορούσε να ελεγχθεί το πύρινο μέτωπο. Στη συνέχεια κλήθηκε να κα-

Ενώπιων του δικαστηρίου εργαζόμενοι και υποθηκοφύλακας

Óõíå÷ßæåôáé ç äéáìÜ÷ç… Στις δικαστικές αίθουσες συνεχίστηκε χθες η διαμάχη των πέντε απολυθέντων εργαζομένων στο Υποθηκοφυλακείο Πύργου και του υποθηκοφύλακα Βασίλη Τσαμπούκα. Οι εργαζόμενες κίνησαν διαδικασίες προκειμένου να καταστήσουν άκυρη την καταγγελία της σύμβασης τους ενώ διεκδίκησαν να καταβληθούν έως ότου επιστρέψουν αποδοχές υπερημερίας. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους κατατέθηκε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για να ρυθμιστεί προσωρινά η κατάσταση μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση και αίτημα για την έκδοση προσωρινή διαταγής που να επιβάλει την αποδοχή των υπηρεσιών των υπαλλήλων έως τότε. Η προσωρινή διαταγή, εκδόθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου, οι υπάλληλοι επέστρεψαν στο Υποθηκοφυλακείο για να εργαστούν, όμως σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν ο Υποθηκοφύλακας αρνήθηκε να συμμορφωθεί με την απόφαση. Αυτό γνωστοποιήθηκε στον Εισαγγελέα Ηλείας. Έτσι κινήθηκαν αυτεπαγγέλτως οι διαδικασίες και έγινε η σύλληψη του Υποθηκοφύλακα ενώ η απόφαση εκδικάστηκε χθες το μεσημέρι. Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Β. Τσαμπούκα καθώς δεν συμμορφώθηκε με την απόφαση, ενώ σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι αναμένεται να συζητηθεί η αίτηση ανάκλησης των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει οι πέντε εργαζόμενοι του Υποθηκοφυλακείου, ενώ ο Β. Τσαμπούκας, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει καταθέσει μήνυση σε βάρος των υπαλλήλων για αυτοδικία και διατάραξη οικιακής ειρήνης.

ταθέσει όλα όσα γνωρίζει ο σημερινός διοικητής της Π.Υ. Ν. Νικολακόπουλος ο οποίος υπογράμμισε ότι ο πυροφύλακας δεν θα μπορούσε να έχει εικόνα της φωτιάς λόγω της έκτασης του πυροφυλακείου του, συνεπώς ούτε τα επίγεια μέσα μπορούσαν να γνωρίζουν το τι έχουν να αντιμετωπίσουν "Όλη η πυροσβεστική της Ελλάδος να είχε έρθει, η φωτιά δεν έσβηνε" φαίνεται να έχει πει χαρακτηριστικά κατά την κατάθεση του ο Ν. Νικολακόπουλος θέλοντας να δείξει ότι όλα λειτούργησαν καλός, ωστόσο οι καιρικές συνθήκες ευνόησαν την εξάπλωση της φωτιάς. Μάλιστα ο

διοικητής Π.Υ. Πύργου υπογράμμισε ότι στη Ζαχάρω ο ίδιος βοήθησε τον Ευθυμιόπουλο να κατεβάσει από το όχημα του, τους τραυματίες που έφεραν βαριά εγκαύματα, ωστόσο κανείς δεν έκανε λόγο και για άλλα θύματα. Αναφορικά με τη φωτιά στην Αρ. Ολυμπία ο Ν. Νικολακόπουλος υποστήριξε ότι με τα μέσα τα οποία είχαν στην διάθεση τους, δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι περισσότερο, ενώ σε μία προσπάθεια του μέσω ασυρμάτου να εντοπίσει τον αντιστράτηγο κ. Παππά, αυτό δεν ήταν εφικτό. Α. Αγγελίδου

Διονυσία - Θεοδώρα Αυγερινοπούλου

Íá ìçí ðåñéêïðïýí ïé óõíôÜîåéò ôïõ ÏÃÁ Με αφορμή πληροφορίες του Τύπου σύμφωνα με τις οποίες μελετώνται περικοπές στις συντάξεις του Ο.Γ.Α η Βουλευτής Ηλείας Ν.Δ κα. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων της χώρας είναι ανάγκη να βρεθούν ισοδύναμα μέτρα προκειμένου να μην περικοπούν οι ήδη πολύ χαμηλές συντάξεις του Ο.Γ.Α. Νέοι πόροι μπορούν να βρεθούν από αγροτικά προγράμματα που δεν έχουν αξιοποιηθεί και λιμνάζουν, από την περιστολή της κρατικής σπατάλης, από την επανεκκίνηση της αγροτικής μας οικονομίας. Οι περικοπές των συντάξεων του Ο.Γ.Α δεν θα αποφέρουν παρά ελάχιστα στο πρόγραμμα και θα φέρουν σε κατάσταση αδυναμίας χιλιάδες οικογένειες στην ελληνική περιφέρεια".


Επικαιρότητα

/ Ôñßôç 2 Ïêôùâñßïõ 2012

w w w . p r o t i n e w s . g r

Τη χαμένη του αξία δείχνει να ανακτά τους τελευταίους μήνες

Γιώργος Κοντογιάννης

Με φόρα για τα 3 ευρώ το κιλό το ελαιόλαδο

Οι μεταβολές στα Ειρηνοδικεία από το Υπ. Δικαιοσύνης

Τ

η χαμένη του αξία δείχνει να ανακτά τους τελευταίους μήνες το ελαιόλαδο, τόσο στη διεθνή όσο και στην εγχώρια αγορά, με τις τιμές να πλησιάζουν ήδη τα 3 ευρώ το κιλό, δίνοντας νέα πνοή στην καλλιέργεια. Η πρώτη επικύρωση για την τάση των τιμών στην εγχώρια αγορά έρχεται από το ΠΟΠ Καλαμάτας στο οποίο αναμένεται ξεκίνημα από τα 3 ευρώ. Τα αρνητικά στοιχεία για την ισπανική παραγωγή και η άνοδος των τιμών κινητοποίησαν τους Ιταλούς που αγόρασαν αρκετά βυτία ελληνικού εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου.Τα αρνητικά στοιχεία για την ισπανική παραγωγή και η άνοδος των τιμών κινητοποίησαν τους Ιταλούς που αγόρασαν αρκετά βυτία ελληνικού εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου.Από τα τέλη Αυγούστου μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου, τα απογοητευτικά στοιχεία για την ισπανική παραγωγή και η άνοδος των τιμών, κινητοποίησαν τους Ιταλούς εμπόρους οι οποίοι αγόρασαν αρκετά βυτία ελληνικού εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου στα επίπεδα των 2,50 ευρώ το κιλό. Ουσιαστικά εκείνη την περίοδο πουλήθηκε και το μεγαλύτερο μέρος των ελληνικών αποθεμάτων από την προηγούμενη καλλιεργητική περίοδο, σύμ-

φωνα με παράγοντες της αγοράς. Έτσι τώρα που οι Ιταλοί έχουν διαπιστώσει πως δεν υπάρχουν ποσότητες, έχουν αυξήσει τις τιμές που προσφέρουν σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα, δημιουργώντας ανοδικό κλίμα εν όψει της νέας σοδειάς.Η συγκομιδή της νέας παραγωγής αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη Οκτώβρη με αρχές Νοέμβρη και με βάση τα ισχύοντα δεδομένα και τις τιμές στην ισπανική αγορά να βρίσκονται στα ύψη, αναμένεται έναρξη στα 2,70 ευρώ το κιλό για το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο.

Κατά 40% μείωση της ισπανικής παραγωγής Υπενθυμίζεται πως πέρυσι οι διεθνείς αγορές είχαν πλημμυρίσει από τα 3 εκατ. τόνους της παγκόσμιας παραγωγής και οι τιμές του έξτρα παρθένου ήταν

στα χαμηλά της τελευταίας δεκαετίας. Φέτος η ισπανική παραγωγή αναμένεται να υποχωρήσει κατά τουλάχιστον 40% από τα επίπεδα ρεκόρ των 1,6 εκατ. τόνων της περσινής χρονιάς, γεγονός που έχει οδηγήσει σε άνοδο της τάξης του 62% τους τελευταίους τρεις μήνες στην ισπανική αγορά. Εν τω μεταξύ οι χαμηλές τιμές κατά τη διάρκεια της εμπορικής περιόδου μέχρι και το καλοκαίρι, είχαν ως αποτέλεσμα να αυξηθεί σημαντικά η παγκόσμια κατανάλωση και να περιοριστούν τα περσινά αποθέματα, σύμφωνα

με στοιχεία του Economist. Βέβαια μέσα στην ευφορία που προκαλεί το ανοδικό σερί στις τιμές της διεθνούς αγοράς, ορισμένοι "βλέπουν" τα προεόρτια των αλλαγών που θα φέρει η νέα ΚΑΠ. Υπολογίζεται πως η ενίσχυση των 150 ευρώ ανά στρέμμα που λαμβάνουν οι ελαιοπαραγωγοί με το ισχύον καθεστώς, ισοδυναμεί με 50 λεπτά το κιλό για την τιμή του ελαιολάδου. Συνεπώς είναι πολύ πιθανό η άνοδος αυτή να αποτελεί μια πρώτη προσαρμογή της αγοράς στα νέα δεδομένα της ΚΑΠ.

Οι μεταβολές στα ειρηνοδικεία της Ηλείας καταγράφονται στην απάντηση που απέστειλε ο Υπ. Δικαιοσύνης κ. Αντώνιος Ρουπακιώτης σε Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννης. Σύμφωνα με την απάντηση του αρμόδιου Υπουργού:"Τα αναφερόμενα στην ερώτηση Ειρηνοδικεία συγχωνεύονται διότι δεν είναι δυνατή διατήρησή του ως εξής: A)Περιφέρεια Πρωτοδικείου Ηλείας α) τα Ειρηνοδικεία: 1) Ωλένης, 2) Λαμπείας και 3) Ελευσίνος Πελοποννήσου, στο Ειρηνοδικείο Ολυμπίων με έδρα το Πελόπιο. β) τα Ειρηνοδικεία: 1) Ανδρίτσαινας και 2) Κρεστένων, στο Ειρηνοδικείο Πύργου, με έδρα τον Πύργο. Επισημαίνουμε ότι, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας έκδοσης του παραπάνω Προεδρικού Διατάγματος θα προωθηθεί, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 2 παρ. 2 περ. αά του ν.1756/1988 (Κώδικας Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών), ερώτημα προς τους κ.κ. Πρόεδρο και Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας με θέμα: "Ορισμό μεταβατικής έδρας του Ειρηνοδικείου Πύργου στα Κρέστενα με αρμοδιότητα αυτή των πρώην Ειρηνοδικείων Κρεστένων και Ανδρίτσαινας". Β) Περιφέρεια Πρωτοδικείου Αμαλιάδας α) το Ειρηνοδικείο Βαρθολομιού, στο Ειρηνοδικείο Γαστούνης, με έδρα τη Γαστούνη β) το Ειρηνοδικείο Βάρδας, στο Ειρηνοδικείο Μυρτουντίων, με έδρα τα Λεχαινά. Γ) Περιφέρεια Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας Τα Ειρηνοδικεία: 1) Δωρίου και 2) Φιγαλείας, στο Ειρηνοδικείο Κυπαρισσίας με έδρα την Κυπαρισσία. Από τα παραπάνω συνάγεται ότι παρά τις αλλαγές σε σχέση με όσα αρχικά είχαν δει το φως της δημοσιότητας που αφορούσαν σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του Υπ. Δικαιοσύνης, εξακολουθεί να μην εφαρμόζεται η αρχή "μία υπηρεσία ανά δήμο".

Θα διαρκέσει έως και το τέλος Νοεμβρίου

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Ξεκίνησε η απογραφή των συνταξιούχων του ΟΓΑ

Οι προϋποθέσεις για την ανάληψη των δημοσίων ΙΕΚ

Ξεκίνησε από χθες, 1η Οκτωβρίου, η απογραφή 1,2 εκατ. συνταξιούχων του ΟΓΑ, η οποία θα διαρκέσει έως και το τέλος Νοεμβρίου, ενώ η προθεσμία απογραφής των συνταξιούχων του ΙΚΑ παρατείνεται έως την ερχόμενη Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου.Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΙΚΑ, μέχρι στιγμής περίπου 150.000 συνταξιούχοι δεν έχουν απογραφεί και αν δεν εμφανισθούν μέχρι την εκπνοή της τελευταίας προθεσμίας, η καταβολή της σύνταξης θα διακοπεί, θα διαταχθεί έρευνα και θα κινηθούν ό-

λες οι απαραίτητες διαδικασίες για τη διεκδίκηση των παράνομα εισπραχθέντων συντάξεων.Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΙΚΑ, από τις συντάξεις που έχουν ήδη διακοπεί με την προηγούμενη απογραφή έχει επιτευχθεί εξοικονόμηση 2 εκατ. ευρώ μηνιαίως, ενώ από τον Ιούνιο του 2011 έχουν κατατεθεί 148 μηνυτήριες αναφορές για παρανόμως εισπραχθείσες συντάξεις από διάφορες αιτίες (μη απογραφέντες, διπλοσυνταξιούχοι, εργαζόμενοι συνταξιούχοι λόγω αναπηρίας κ.α.).

9

Συνάντηση με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας στο αντικείμενο της δια βίου μάθησης-κατάρτισης, Ελένη Καρατζόλα, είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος με θέμα την κατάσταση στα δημόσια ΙΕΚ και τις προοπτικές ανάληψης, εκ μέρους της Περιφέρειας, της ευθύνης για τη λειτουργία τους.Κατά τη συνάντηση ο Γιώργος Αγγελόπουλος κατάστησε σαφές ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν προτίθεται να προχωρήσει στην υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας με το Υπουργείο Παιδείας για το θέμα αυτό, αν προηγουμένως δεν αποσαφηνιστούν με νομοθετικό τρόπο μερικά κρίσιμα ζητήματα.Τα ζητήματα αυτά αναφέρονται στην οι-

κονομική λειτουργία του θεσμού, στις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών, στη συντήρηση και λειτουργία των σχολείων, ακόμα και στο θέμα των παρεχομένων ειδικοτήτων. "Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διατηρεί ζωηρό ενδιαφέρον για τα ζητήματα της διά βίου μάθησης και της επαγγελματικής κατάρτισης, που συνδέονται μάλιστα και με το τριετές αναπτυξιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας", υπογράμμισε ο Γιώργος Αγγελόπουλος. Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, "δεν έχει νόημα να αναλάβουμε τη σχετική ευθύνη, αν προηγουμένως δεν έχει διασφαλιστεί το συνολικό πλαίσιο λειτουργίας, διασφάλιση που είναι απαραίτητη προκειμένου ο θεσμός να λειτουργήσει αποτελεσματικά".


10

Ειδήσεις

w w w . p r o t i n e w s . g r

Περί κρίσεων... Της Βάσως Σωτηροπούλου* Ζούμε σε εποχή που έχει, αναμφισβήτητα, βαλθεί να δοκιμάσει τις ανθρώπινες αντοχές. Κοινωνίες πολύπλοκες, τεράστια οικονομικά προβλήματα, κρίση αξιών, ηθική χαλάρωση, αποσταθεροποίηση. Ακόμα, όμως, και μέσα σε όλα αυτά, ο Έλληνας φαίνεται ότι αγαπά την πατρίδα του και συνεχίζει να τη θεωρεί υπέρτατο ιδανικό. Το πρόβλημα το έχει, όχι με την Πατρίδα, αλλά με το Κράτος. Κατά αυτού διαδηλώνει, βγαίνει στους δρόμους, απεργεί, μεταναστεύει. Το χαμηλό βιοτικό επίπεδο της πλειονότητας, η γενικότερη απογοήτευση από τη διαφθορά, την κακή διαχείριση και την οικονομική υποδούλωση, αλλά και η έλλειψη κρατικής μέριμνας και κράτους πρόνοιας συνοψίζουν αδρομερώς τα αίτια αυτής της αντίδρασης. Η απογοήτευση του κόσμου είναι πλήρως δικαιολογημένη. Το κράτος έχασε το παιχνίδι σε επίπεδο σεβασμού και δικαιοσύνης, έννοιες βαρυσήμαντες και πολυσήμαντες. Οι πολιτικοί των τελευταίων ετών δε σεβάστηκαν, στην πλειοψηφία τους, το λαό και ο λαός, στην πλειοψηφία του, δε σεβάστηκε τον εαυτό του. Η ευνοιοκρατία και το ρουσφέτι γέννησαν το δημόσιο υπάλληλο που κι αυτός στην πλειοψηφία του γράπωσε την καρέκλα και αδιαφόρησε για τον πελάτη, τον ασθενή, το μαθητή. Το νυσταλέο ''δε βαριέσαι'' και το καθόλου συναινετικό ''ωχ, αδερφέ'' ακούγονταν συχνότερα από το ''καλημέρα''. Μέχρι που ήρθε μια μέρα καθόλου καλή, όπως αποδείχτηκε, με τα κρατικά ταμεία άδεια από λεφτά και γεμάτα από σκάνδαλα. Η Ελλάδα βρέθηκε αντιμέτωπη με την κατηφόρα και επικαλέστηκε τη δικαιοσύνη για να πληρώσουν οι υπεύθυνοι. Αλλά κι εδώ κάτι δεν πήγαινε καλά, γιατί αυτοί που θα 'πρεπε να είναι μέσα είναι ακόμα έξω και μέσα είναι οι οικονομικοί μετανάστες που έφταιγαν για όλους και για όλα. Ο κύκλος της απόδοσης ευθυνών δεν έκλεισε ποτέ κι ούτε πρόκειται. Εκεί όμως που χωλαίνει η δικαιοσύνη, νοσεί η δημοκρατία. Κι η είσοδος στο ελληνικό κοινοβούλιο εθνικιστικού κόμματος που δράττεται της ευκαιρίας και της ελλιπούς παιδείας για να υποκαταστήσει τη δικαιοσύνη και να στηλιτεύσει δια της βίας τα κακώς κείμενα, είναι, θεωρώ, η μεγαλύτερη απόδειξη του ότι ξεφύγαμε. Δε χρειαζόμαστε ούτε ΔυΝάσΤες, ούτε δήθεν Μεσσίες και Εθνοσωτήρες. Χρειαζόμαστε ταχύτατη αναθεώρηση αρχών και αξιών, σωστή λειτουργία θεσμών, σεβασμό και δικαιοσύνη. Χρειαζόμαστε πολιτικούς με ανθρωπιά, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με αλήθεια, εργάτες με προσήλωση, δικαστές με αμεροληψία, παιδαγωγούς με αγάπη. Κι ίσως, περισσότερο από ποτέ, χρειαζόμαστε την ελπίδα και την αισιοδοξία ότι τέτοια μαθήματα ζωής, όπως είναι οι απανταχού κρίσεις, θα αφήσουν πίσω τους κάτι καλό. Την πίστη στον Άνθρωπο * Η Βάσω Σωτηροπούλου είναι φιλόλογος και Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Βάρδας.

ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ!

/ Ôñßôç 2 Ïêôùâñßïõ 2012

Λιτή εκδήλωση για τη πρώτη παρουσίαση του βιβλίου του Χ. Μπάστα

“Το όνειρο” Η

πρώτη επίσημη παρουσίαση του νέου βιβλίου του Χαράλαμπου Μπάστα με τίτλο "Το όνειρο" που κυκλοφορεί από της εκδόσεις "Όστρια" πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στο χώρο του Λάτσειου Δημοτικού Μεγάρου. Το βιβλίο προλόγισε ο συγγραφέας Γιάννης Καλαϊτζάκης ο οποίος τόνισε ότι το ίδιο το βιβλίο δίνει εικόνες ζωής και ταξιδεύει τον αναγνώστη μέσα από αναδρομές και εμπειρίες "Στο βιβλίο αυτό διαδραματίζεται η ζωή ενός ανθρώπου που προβληματίζεται με φιλοστοχασμούς προσπαθώντας να δημιουργήσει ένα συνειδητό όνειρο το οποίο έχει μία απρόσμενη κατάληξη στο τέλος. Υπάρχουν πολλά μέσα από το βιβλίο τα οποία θα μας προβληματίσουν Ôï íÝï âéâëßï ôïõ ×. ÌðÜóôá ìå ôßôëï "Ôï ¼ωστόσο αυτή είναι και η γοητεία του ίδιου του ταξιδιού". íåéñï" êõêëïöïñåß áðü ôéò åêäüóåéò "¼óôñéá"

Ï Ã. ÊáëáúôæÜêçò ðñïëüãéóå ôï âéâëßï ôïõ ×. ÌðÜóôá ìå ôßôëï "Ôï üíåéñï" Αναφερόμενος στο βιβλίο, ο Ηλείος συγγραφέας Χαράλαμπος Μπάστας τόνισε πως όταν αποφάσισε να φτιάξει αυτό το βιβλίο θέλησε να δώσει μία διαφορετική νότα από τις συνηθισμένες

που υπάρχουν "Δεν ξέρω εάν τα έχω καταφέρει. Αυτό θα το μάθω αργότερα προφανώς από τα λόγια του κόσμου…" υποστήριξε ο Χ. Μπάστας και συνέχισε "Έπιασα ένα "αντικείμενο" την αγάπη.

Το βιβλίο αναφέρεται στην ζωή ενός ανθρώπου που από την ώρα που γεννιέται έως και την ώρα που πεθαίνει, είναι ένας ασταμάτητα αναζητητής της αγάπης και του έρωτα. Δεν θα σας πω εάν στο τέλος καταφέρει να πετύχει αυτό που ζητούσε, καθώς αυτό θα το μάθετε από το βιβλίο. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι έπιασα το στοιχείο της αναζήτησης, το ονόμασα "όνειρο" γιατί είναι πάντα το όνειρο του κάθε ενός να μπορεί και να έχει τον κατάλληλο σύντροφο πάντα δίπλα του με την αγάπη που πιστεύει ότι δικαιούται…". Α. Αγγελίδου

Παρουσιάζεται στην Αθήνα το βιβλίο του Κώστα Λούρμπα

“Οι Μικρασιάτες της Γαστούνης”

Τ

ο βιβλίο του Κώστα Λούρμπα "Οι Μικρασιάτες της Γαστούνης" θα παρουσιαστεί στην Αθήνα με πρωτοβουλία του Συνδέσμου των εκ Γαστούνης καταγομένων "Η ΑΡΧΑΙΑ ΗΛΙΣ". Η εκδήλωση διοργανώνεται με αφορμή τη συμπλήρωση 90 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή και θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 5.30 μ.μ. στην αίθουσα Γιάννη Ρίτσου του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Αιγάλεω, επί των οδών Πλαστήρα και Δημαρχείου (πλησίον σταθμού Μετρό Αιγάλεω) Για το βιβλίο θα μιλήσουν: * Ο Αθανάσιος Φωτόπουλος, καθηγητής Νεώτερης Ιστορίας Παν/μίου Παντρών. * Ο Ιωάννης Ζαφειρόπουλος, Δικηγόρος τ. Υφυπουργός και τ. Βουλευτής Ηλείας. * Η Λίτσα Δαμουλή-Φίλια, Διδάκτωρ Ιόνιου Παν/μίου, Φιλόλογος, συγγραφέας. Τη συζήτηση θα συντονίσει η φιλόλογος Κατερίνα Κλάδη.

Ζωντανό τμήμα της κοινωνίας Σε μία πολυτελή έκδοση και σε 424 σελίδες ο Κώστας Λούρμπας παρουσιάζει την ερευνά του για ένα τμήμα της Ηλειακής Ιστορίας και της Γαστούνης. Με τίτλο "Οι Μικρασιάτες της Γαστούνης" το νέο αυτό βιβλίο του ερευνητή και συγγραφέως (και επί δεκαετίες Δημάρχου Γαστούνης και ενεργού πολίτη του Ηλειακού χώρου) ασχολείται με την ζωή και την Ιστορία των Μικρασιατών Ελλήνων που μετά την καταστροφή του 1922 εγκατεστάθησαν στην Γαστούνη Ηλείας και έγιναν ζωντανό τμήμα της κοινωνίας της Ηλείας. Φέτος συμπληρώνονται 90 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή και τον μεγάλο ξεριζωμό των Ελλήνων από την Γη της Μικράς Ασίας .Ο συγγραφέας έχει ασχοληθεί πολλές φορές και έχει δημοσιεύσει έργα για την Ηλειακή Ιστορία και την τοπική κοινω-

Óå ìßá ðïëõôåëÞ Ýêäïóç êáé óå 424 óåëßäåò ï Êþóôáò Ëïýñìðáò ðáñïõóéÜæåé ôçí åñåõíÜ ôïõ ãéá Ýíá ôìÞìá ôçò ÇëåéáêÞò Éóôïñßáò êáé ôçò Ãáóôïýíçò

Ïé ÌéêñáóéÜôåò ôçò Ãáóôïýíçò" ôï íÝï âéâëßï ôïõ åñåõíçôÞ êáé óõããñáöÝùò (êáé åðß äåêáåôßåò ÄçìÜñ÷ïõ Ãáóôïýíçò êáé åíåñãïý ðïëßôç ôïõ Çëåéáêïý ÷þñïõ) áó÷ïëåßôáé ìå ôçí æùÞ êáé ôçí Éóôïñßá ôùí Ìéêñáóéáôþí ÅëëÞíùí ðïõ ìåôÜ ôçí êáôáóôñïöÞ ôïõ 1922 åãêáôáóôÜèçêáí óôçí Ãáóôïýíç Çëåßáò êáé Ýãéíáí æùíôáíü ôìÞìá ôçò êïéíùíßáò ôçò Çëåßáò

νία. Με το νέο του έργο εκπληρώνει και ένα χρέος προς τους καταγόμενους από εκεί προγόνους της οικογενείας του. Με ενδελεχή και πολυετή έρευνα παρουσιάζει την ζωή ενός τμήματος της κοινωνίας της Ηλείας και δη της Γαστούνης ,αυτού των Μικρασιατών της Γαστούνης. Αυτοί ρίζωσαν στο νέο περιβάλλον, εργάστηκαν

σκληρά, εντάχθηκαν πλήρως στην τοπική κοινωνία .Έτσι έγιναν δημιουργικοί παράγοντες της ζωής του τόπου.Κοντά σε αυτούς είναι οι Μικρασιάτες σε Γλύφα και Κάτω Παναγιά Κυλλήνης που έχουν προσφέρει πολλά στην Ηλειακή Κοινωνία Δ.ημήτρης Ζιάκας


/ Ôñßôç 2 Ïêôùâñßïõ 2012

Ειδήσεις

Κ

έρδισε τις εντυπώσεις με τη συμμετοχή της σε δύο εκθέσεις η διακεκριμένη ζωγράφος από την Ηλείας Ευαγγελία Βούλτσου. Συγκεκριμένα συμμετείχε στην έκθεση ''Η ΤΕΧΝΗ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ'' που διοργάνωσε ο Σύλλογος ''ΣΚΟΥΜΠΙ'' όπου παρουσίασε πέντε έργα της (Σ'ΑΝΑΖΗΤΩ, ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ, ΠΟΙΗΜΑ, ΟΝΕΙΡΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ, SLAVE TO LOVE )και βραβεύτηκε από το Δήμαρχο Πειραιώς Βασίλη Μιχαλιάκο.

w w w . p r o t i n e w s . g r

11

Αυτοκτονία: Επιλογή ή όχι;

Ç Åýç ÐáíôåëÝùí, éäéïêôÞôñéá ôçò "ÅØÉËÏÍ ÁÑÔ ÃÊÁËËÅÑÕ" êáé ï ê. Ôáôïýëçò ìå ôç ÆùãñÜöï Åõáããåëßá Âïýëôóïõ óôçí Ýêèåóç "ÊÏÑÉÍÈÉÁ 2012"

Συμμετείχε σε δύο εκθέσεις σε Πειραιά και Κόρινθο

“Κέρδισε” τις εντυπώσεις η ζωγράφος Ευαγγελία Βούλτσου

Ï ÄÞìáñ÷ïò ÐåéñáéÜ Âáóßëçò Ìé÷áëïëéÜêïò óôçí Ýêèåóç ôçò ÄçìïôéêÞò ÐéíáêïèÞêçò ÐåéñáéÜ

Ç æùãñÜöïò ìå ôïí çèïðïéü Óðýñï Ìðßñìðéëá óôç ÄçìïôéêÞ ÐéíáêïèÞêç ÐåéñáéÜ

Η έκθεση που επιμελήθηκε ο Λεόντιος Πετμεζάς διακεκριμένος θεωρητικός -ιστορικός τέχνης ,ο οποίος έχει προλογίσει και το βιβλίο της κας Βούλτσου ''Σ'ΑΓΑΠΑΩ ΕΝ ΛΕΥΚΩ'', στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Κατά την εξαήμερη διάρκειά της την ε-

νια Ομαδική Έκθεση "EPSILON ART FESTIVAL ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2012 " στην οποία η Ευαγγελία Βούλτσου συμμετείχε με 19 έργα τα οποία προκάλεσαν την έκπληξη και των θαυμασμό των επισκεπτών. Την έκθεση εγκαινίασε ο Περιφερειάρχης Πελοπον-

πισκέφθηκε πλήθος κόσμου και θαύμασε τα έργα της κας Βούλτσου και των υπολοίπων εικαστικών δημιουργών. Αξίζει να σημειωθεί ότι την επόμενη μέρα στο πλαίσιο της 4ης Πανελλήνιας Έκθεσης ''ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2012'' εγκαινιάστηκε η 3η Πανελλή-

νήσου και πρώην Υπουργός Πολιτισμού Πέτρος Τατούλης και παρέστησαν Υπουργοί , Βουλευτές, Αυτοδιοικητικοί , εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου. Η συγκεκριμένη έκθεση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο όσον αφορά στην επισκεψιμότητα.

Περίπου 1 εκατομμύριο αυτόχειρες καταγράφονται παγκόσμια ετησίως , ενώ άλλα 15 εκατομμύρια άνθρωποι διαπράττουν απόπειρα. Η Ελλάδα μέχρι και το 2007 βρισκόταν στις χαμηλότερες θέσεις κατάταξης καταγραφέντων αυτοκτονιών, με περίπου 328 επιτυχημένες απόπειρες σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Του Φάνη Υπηρεσία. Την τελευταία τριετία Κοτσέτα* (2009-2011) ο αριθμός των αυτοκτονιών έχει αυξηθεί σε ποσοστό 40%, και παρόλο που η χώρα μας διατηρείται χαμηλά στον σχετικό πίνακα κατάταξης, η αύξηση είναι εντυπωσιακή και έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον του συνόλου σχεδόν της ελληνικής κοινωνίας. Η έξαρση του φαινομένου δείχνει να συνεχίζεται και την χρονιά που διανύουμε, καθώς τα στοιχεία για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο δείχνουν ότι σε πανελλαδικό επίπεδο λαμβάνουν χώρα τρεις επιτυχημένες απόπειρες αυτοκτονίας κάθε δύο μέρες Τα περιστατικά αυτοκτονίας που έρχονται στην δημοσιότητα σε σχεδόν καθημερινή βάση, προκαλούν ποικίλες αντιδράσεις και ερμηνείες ανάλογα από την πηγή που αυτές προέρχονται. Πίσω όμως από τα νούμερα και τις αντιδράσεις βρίσκονται άνθρωποι, που αδυνατώντας να ανταπεξέλθουν αποτελεσματικά στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οδηγούνται στην αυτοχειρία. Στην συντριπτική πλειοψηφία των ατόμων που διαπράττουν αυτοκτονία υπάρχει κάποιο πρόβλημα ψυχικής υγείας, με το πλέον σύνηθες την κατάθλιψη. Οι δύσκολές κοινωνικόοικονομικές συνθήκες με τα συνεπακόλουθα τους, πχ ανεργία, αποτελούν διευκολυντικό παράγοντα τέλεσης πράξεων αυτοχειρίας. Είναι παγκόσμια διαπιστωμένο ότι σε περιόδους οικονομικής κρίσης το ποσοστό των αυτοκτονιών αυξάνεται. Τα χρόνια δυσάρεστα συναισθήματα που βιώνει το άτομο το οδηγούν σε μια κατάσταση απόσυρσης, προκαλώντας αισθήματα απομόνωσης, αδιαφορίας και μοναξιάς. Οι κοινωνικές του σχέσεις διαταράσσονται με αποτέλεσμα η ιδέα της αυτοκτονίας, ως μια πράξη διαφυγής από μια ζωή που μοιάζει δυσβάσταχτη, να κάνει την εμφάνιση της. Η λειτουργία ενός ισχυρού υποστηρικτικού πλαισίου στο περιβάλλον του υποψήφιου αυτόχειρα, μπορεί να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα στην τέλεση των σχεδίων τους. Το 70% των ατόμων που πραγματοποιούν απόπειρα αυτοκτονίας δίνουν, με κάποιο τρόπο, ενδείξεις του σκοπού τους. Μια έγκαιρή παρέμβαση που θεμελιώνεται στην βάση του ειλικρινούς ενδιαφέροντος, της κατανόησης και της αποδοχής του ατόμου, μπορεί να προλάβει καταστάσεις.

*Ο Φάνης Κοτσέτας είναι Ψυχολόγος


12

w w w . p r o t i n e w s . g r

Επικαιρότητα

ΕΕΕΕΚ και Ειδικό Γυμνάσιο Πύργου

Πρόταση- Παρέμβαση του κ. Γ. Παναγιωτόπουλου

ÁðáëëáãÞ ôùí ó÷ïëåßùí áðü åéäéêü öüñï êáôáíÜëùóçò ãéá ôï ðåôñÝëáéï

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Γ. Παναγιωτόπουλος, στη χθεσινή συνάντηση των Περιφερειακών Διευθυντών με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Παπαθεοδώρου, κατέθεσε πρόταση που αφορά την απαλλαγή από των Σχολικών Μονάδων από την υποχρέωση της καταβολής του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο και τον συμψηφισμό των οφειλόμενων πρόσθετων αμοιβών των εκπαι- Ï ê. Ã. Ðáíáãéùôüðïõëïò, , δευτικών Δ/θμιας εκπαίδευσης με êáôÝèåóå ðñüôáóç ðïõ áτυχόν οφειλές τους στο ελληνικό öïñÜ ôçí áðáëëáãÞ áðü Δημόσιο. Σχετικά με την παραπά- ôùí Ó÷ïëéêþí ÌïíÜäùí áνω πρόταση ο κ. Παναγιωτόπου- ðü ôçí õðï÷ñÝùóç ôçò êáλος δήλωσε: " Στην κρίσιμη περίο- ôáâïëÞò ôïõ åéäéêïý öüñïõ δο που διανύει ο τόπος μας, εξαι- óôï ðåôñÝëáéï τίας των ραγδαίων οικονομικών εξελίξεων, λαμβάνω σε καθημερινή βάση μηνύματα αγωνίας και προβληματισμού από κάθε μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας για τις συνέπειες της εξίσωσης της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης με αυτό της κίνησης στην κάλυψη των αναγκών θέρμανσης των Σχολικών Μονάδων. Ήδη από την περσινή σχολική χρονιά οι πιστώσεις για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων έχουν περιοριστεί σημαντικά και η προγραμματισμένη εξίσωση του φόρου θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το φετινό οικονομικό προϋπολογισμό των σχολείων. Επιπλέον είναι έκδηλη η ανησυχία των εκπαιδευτικών της Δ/θμιας εκπαίδευσης της περιφερειακής ενότητας της Αχαΐας για τη μη καταβολή των πρόσθετων αμοιβών τους από το 2007 έως σήμερα. Σύμφωνα με την ΕΛΜΕ Αχαΐας, αδικαιολόγητη καθυστέρηση του ελέγχου των σχετικών καταστάσεων από την Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΥΔΕ) Αχαΐας είναι η αιτία εξαιτίας της οποίας χάνονται οι προβλεπόμενες εκ του Νόμου πιστώσεις αν και οι εκπαιδευτικοί έχουν παράσχει κανονικά την εργασία τους. Αίτημα των εκπαιδευτικών είναι η αποδέσμευση των πιστώσεων για τις πρόσθετες αμοιβές από τον έλεγχο της ΥΔΕ Αχαΐας αλλά και η δυνατότητα στους δικαιούχους να προβούν σε συμψηφισμό τυχόν οφειλών τους προς την Εφορία. Είναι γνωστό ότι ο μισθός των εκπαιδευτικών έχει συρρικνωθεί σημαντικά και η δυσκολία αποπληρωμής των υποχρεώσεών τους προς το ελληνικό Δημόσιο είναι μια πραγματικότητα την οποία κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει. Για τα παραπάνω δύο ζητήματα και στο πλαίσιο των καθηκόντων μου κατέθεσα σήμερα πρόταση στον Υφυπουργό Παιδείας για την: α) Απαλλαγή όλων των Σχολικών Μονάδων της χώρας από την υποχρέωση της καταβολής του επιπρόσθετου φόρου. Πιστεύω ακράδαντα ότι είναι μια πρωτοβουλία που θα τύχει αμέριστης αποδοχής της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας. β) Ενεργοποίηση των μηχανισμών για την άμεση καταβολή των πρόσθετων αμοιβών των εκπαιδευτικών Δ/θμιας της περιοχής της αρμοδιότητάς μου για την εργασία που έχουν παράσχει έγκαιρα και νόμιμα και να δοθεί η δυνατότητα για συμψηφισμό τους με τυχόν οφειλές τους στο ελληνικό Δημόσιο. Θεωρώ ότι σε αυτήν την περίοδο οικονομικής ανασφάλειας που διανύουμε το αίσθημα ευθύνης που οφείλει να διατρέχει το σύνολο του πολιτικού συστήματος και η εργώδης προσπάθεια που αυτό καταβάλλει για εξομάλυνση της δυσχερούς κατάστασης θα οδηγήσουν σε θετική αντιμετώπιση τέτοιων περιπτώσεων με πολλαπλά οφέλη τόσο για το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και για το ελληνικό κράτος".

/ Ôñßôç 2 Ïêôùâñßïõ 2012

Αγιασμός με προβλήματα!

Ï ÈåïöéëÝóôáôïò Åðßóêïðïò ÙëÝíçò ê. ÁèáíÜóéïò, ôÝëåóå ôïí Áãéáóìü óôï ÅÅÅÅÊ êáé ôï Åéäéêü ÃõìíÜóéï Ðýñãïõ

Μ

ε τον καθιερωμένο Αγιασμό ξεκίνησε χθες η σχολική χρονιά για τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ και του Ειδικού Γυμνασίου Πύργου. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος, τέλεσε τον Αγιασμό και ευχήθηκε από καρδιάς στους μαθητές, τους γονείς αλλά και τους εκπαιδευτικούς υγεία "Μπορεί να αργήσατε κατά 20 μέρες την έναρξη των μαθημάτων σας , καθώς προβλήματα πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν, αλλά χάρη στην αγάπη, το ενδιαφέρον, τον ζήλο, στην προσφορά την αυτοθυσία των υπευθύνων, βλέπουμε ότι το σχολείο ξεκινάει κάτω από καλές συνθήκες και προϋποθέσεις γιατί σας αγαπούμε και ενδιαφερόμαστε να μάθετε γράμματα, γιατί είστε παιδιά μας και είστε ένα υγειές κομμάτι της κοινωνίας μας". Αφού καλωσόρισε στο σχολείο όλους τους μαθητές η διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ Πύργου Αγγελική Πετρόγιαννη σημείωσε "παρά τις δύσκολες συνθήκες, εμείς με αγάπη θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να κάνουμε ότι καλύτερο για τα παιδιά μας". Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο διευθυντής του Ειδικού Γυμνασίου Πύργου Τάσος Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε για τη δύσκολη σχολική χρονιά που ξεκίνησε "Το υπουργείο άργησε να κάνει τις προσλήψεις και ξεκινάμε με λίγο προσωπικό. Οι συμβάσεις των μεταφο-

ρέων με το ΚΤΕΛ άργησαν να γίνουν, το στεγαστικό -με το θέμα της μεταστέγασης - δεν λύθηκε. Την περασμένη σχολική χρονιά ο διευθυντής μας κ. Βένδρας ήταν σε επαφή με τους υπεύθυνους του δήμου και της περιφέρειας ακόμα αναζητάμε λύση. Για τη φετινή σχολική χρονιά διασφαλίσαμε μία ακόμα αίθουσα, πάλι με τις ενέργειες του διευθυντή μας, για να μπορέσει να διεξαχθεί η σχολική χρονιά χωρίς προβλήματα". Από τη πλευρά του ο διευθυντής Β' Βαθμιας εκπαίδευσης Ηλείας Γιώργος Βένδρας, υποστήριξε ότι από τη πλευρά της η διεύθυνση κάνει ότι μπορεί για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, ωστόσο αδυνατεί να τα αντιμετωπίσει όλα "Άκουσα στο ραδιόφωνο έναν μαθητή να λέει, μετά από ερώτηση για το "πότε έχεις γιορτή" να απαντά "έχω γιορτή όταν πηγαίνω σχολείο" το παιδί αυτό ήταν ΑμεΑ. Στο γραφείο μου από τις 10 Σεπτέμβρη ερχόταν ένα παιδάκι με την μητέρα του -η μητέρα του είναι σήμερα εδώ - και με ρωτούσαν το πότε θα ξεκινήσει το σχολείο. Αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά το θέλουν το σχολείο. Εδώ δημιουργούν τα παιδιά. Δεν μου έχει τύχει στα 35 χρόνια της πραγματικής υπηρεσίας μου στην Γενική Εκπαίδευση ένα παιδί να έρθει να μου πει πότε θα αρχίσει το σχολείο… Θα πρέπει εδώ να σκύψουμε με πολύ μεγαλύτερη προσοχή και όχι να εξαντλούμαστε στην σημερινή ημέρα και να τελειώνουμε".

Ðáñïõóßá äåêÜäùí ìáèçôþí, ãïíÝùí, åêðáéäåõôéêþí áëëÜ êáé åêðñïóþðùí ôçò äçìïôéêÞò áñ÷Þò, ðñáãìáôïðïéÞèçêå ÷èåò ï Áãéáóìüò

Αρωγός Όλοι αναγνώρισαν από τη πλευρά τους, ότι τα δύο σχολεία λειτουργούν για μία ακόμα χρονιά με πάρα πολλά και τα περισσότερα σημαντικά προβλήματα. Ο Περιφερικός Σύμβουλος Κώστας Μπουγάς υπογράμμισε ότι είναι δύσκολη η θέση του, όταν λέει ότι με είκοσι μέρες καθυστέρηση ξεκινά σήμερα η σχολική χρονιά για τους μαθητές "Δεν είναι ευχάριστη η θέση κάποιου, που εκπρόσωποι συλλογικούς φορείς, να λέει ότι ξεκινάνε τα μαθήματα, με τόσες μέρες καθυστέρηση. Να βλέπουμε όμως την ευχάριστη πλευρά, ότι τελικά τα μαθήματα ξεκίνησαν με τις όποιες δυσκολίες. Για το χωροταξικό, διασφαλίσαμε δύο κοντέινερ και σε συνεργασία με το δήμο του Πύργου θα τα τοποθετήσουμε. Ευτυχώς το οικόπεδο είναι εννέα στρέμματα και θα λύσουμε εν μέρει το πρόβλημα της στέγασης". Εκπροσωπώντας τη δημοτική αρχή Πύργου, ο αντιδήμαρχος Λεωνίδας Δημουλιάς τόνισε ότι φοβάται πως τα πράγματα φέτος θα είναι δυσκολότερα από πέρσι παρά τις ευχές "Οι γονείς αυτοί είναι οι πραγματικοί ήρωες καθώς αυτοί αντιμετωπίζουν τα προβλήματα τα οποία εμείς απ' έξω τα βλέπουμε… Η κυβέρνηση δεν πρέπει να πειράξει τα κοινωνικά επιδόματα καθώς με αυτά τα επιδόματα οι άνθρωποι αυτοί περνάνε όπως μπορούν και είναι ένα ψίχουλο στα όσα τους λείπουν.

Εάν τους τα αφαιρέσουν και αυτά θα είναι έγκλημα…". Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα αλλάξει προς το καλύτερο εξέφρασε ο αντιδήμαρχος Λάμπης Αριστειδόπουλος "Ελπίζω ότι τα παιδιά αυτά θα ζήσουν σε μία καλύτερη Ελλάδα που αλλάζει σιγά -σιγά και θα το καταλάβουμε όλοι, με ποιο σύγχρονες Ευρωπαϊκές δομές. Επίσης να επισημάνω και εγώ ότι παρά την οικονομική καχεξία και στους δήμους και στην αυτοδιοίκηση εμείς είμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια να εξασφαλίσουμε καλύτερες συνθήκες". Τα όσα δεν έχουν ακόμα γίνει, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του συλλόγου "Ήλις" ΑμεΑ Γιάννης Παπαδάτος ο οποίος θέλησε να τα "ψάλει" τόσο στον περιφερειακό σύμβουλο όσο και στους αντιδημάρχους που παρευρέθηκαν "Ήμασταν αντίθετοι στη συστέγαση των δύο σχολείων και μετά από τρία χρόνια βλέπουμε ότι το ειδικό γυμνάσιο βρίσκεται μόνιμα στις εγκαταστάσεις αυτές, να μην έχει μεταστεγαστεί. Καμία προσπάθεια από πλευράς δήμου προκειμένου να αξιοποιηθεί ο χώρος των 4,5 στρεμμάτων που βρίσκεται δίπλα και ανήκουν στο ειδικό γυμνάσιο και να πάνε οι αίθουσες από εκεί… καμία βελτίωση αναφορικά στο προσωπικό, βοηθητικό και εκπαιδευτικό και στα δύο σχολεία…". Άννα Αγγελίδου


/ Ôñßôç 2 Ïêôùâñßïõ 2012

Eιδήσεις

Τον τρόμο έχουν σκορπίσει δεκάδες αγρίμια στην ορεινή επαρχία Ολυμπίας

Επιδρομές τσακαλιών σε αιγοπρόβατα! Τ

ον φόβο και τον τρόμο στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της επαρχίας Ολυμπίας , έχουν σκορπίσει τα τσακάλια που εδώ και αρκετούς μήνες έκαναν την εμφάνισή τους σε τοπικά διαμερίσματα, σκοτώνοντας δεκάδες αιγοπρόβατα. Όπως αναφέρουν τα kinigetikanea.gr τα πρώτα κρούσματα εμφάνισης τσακαλιών και θανάτωσης ζώων έγιναν στην περιοχή των Πετραλώνων, προκαλώντας έντονη ανησυχία στους κτηνοτρόφους που βλέπουν τα αγρίμια να αποτελούν διαρκή απειλή, κυρίως για τα πρόβατά τους. Πριν από λίγες ημέρες εξάλλου σημειώθηκε ένα πολύ σοβαρό κρούσμα από την επιδρομή τσακαλιών σε κοπάδι στην περιοχή της Αρήνης, με συνέπεια να κατασπαραχθούν δέκα περίπου πρόβατα! Το γεγονός αυτό όπως είναι φυσικό έχει κάνει τους κτηνοτρόφους κυριολεκτικά να χάσουν τον ύπνο τους και να προσπαθούν οι ίδιοι με κάθε τρόπο να προστατεύσουν την περιουσία τους , που επί τον πλείστο προέρχεται από την εκτροφή αιγοπροβάτων.

Εντόπισαν δύο Σε μια περίπτωση μάλιστα κατάφεραν να εντοπίσουν και να σκο-

 Περιστατικά θανάτωσης ζώων σημειώθηκαν στην περιοχή των Πετραλώνων  Δέκα περίπου πρόβατα κατασπαράχθηκαν από επιδρομή τσακαλιών σε κοπάδι στην περιοχή της Αρήνης

TóáêÜëéá óôçí Çëåßá åß÷áí íá åìöáíéóôïýí åäþ êáé áñêåôÜ ÷ñüíéá. τώσουν δύο τσακάλια , επιβεβαιώνοντας την ύπαρξή τους αφού έχουν παρατηρηθεί και επιθέσεις σε ζώα από αδέσποτα ή κυνηγόσκυλα. Αξίζει να σημειωθεί πως τσακάλια στην Ηλεία είχαν να εμφανιστούν εδώ και αρκετά χρόνια και σύμφωνα με τους κατοίκους των περιοχών που τώρα αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα, η ύπαρ-

ξή τους πιθανότατα οφείλεται στην απελευθέρωση από οικολογικές οργανώσεις…Το ζήτημα που τίθεται ωστόσο είναι πως θα προστατευτούν οι άνθρωποι , που μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές ακόμη προσπαθούν να ορθοποδήσουν και κάθε καταστροφή που παθαίνουν, τους οδηγεί ακόμη περισσότερο στην οικονομική από-

γνωση. Είναι επιτακτική ανάγκη οι αρμόδιες υπηρεσίες να επιληφθούν του προβλήματος, πριν συμβούν περισσότερες ζημιές στους κτηνοτρόφους της Ηλείας , οι οποίοι όπως δείχνουν τα πράγματα δε θα μείνουν με "σταυρωμένα χέρια" και θα αφανίσουν τα συγκεκριμένα άγρια ζώα…

Κτηνοτρόφοι

ÌÝ÷ñé ôçí ÐÝìðôç ïé áðáíôÞóåéò ãéá ôóåê êáé De Minimis Τελικές απαντήσεις σε πέντε κρίσιμα ζητήματα που έχει θέσει στο τελευταίο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας ο υπουργός Θανάσης Τσαυτάρης, αναμένεται να δοθούν μέχρι την προσεχή Πέμπτη 4 Οκτωβρίου, από την αρμόδια Τεχνική Επιτροπή της Κομισιόν. Τα ζητήματα για τα οποία η κατ' αρχήν προσέγγιση του ίδιου του Επιτρόπου Ντάσιαν Τσιόλος υπήρξε θετική, είναι τα ακόλουθα: Δυνατότητα για αύξηση της προκαταβολής ενιαίας ενίσχυσης στο 70. Δυνατότητα για De Μinimis, ειδική ενίσχυση των κτηνοτρόφων από εθνικούς πόρους, προκειμένου να διευκολυνθούν στην αγορά ζωοτροφών. Το ποσό που υπάρχει στη διάθεση των εθνικών αρχών ανέρχεται στα 75 εκατ. ευρώ για την προσεχή τριετία (δηλαδή περί τα 25 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο), ενδέχεται να αυξηθεί για τη φετινή χρονιά και θα αφορά πρώτα και κύρια χοιροτρόφους και πτηνοτρόφους. Θέμα έχει τεθεί και για ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης

της Ε.Ε. προκειμένου να συνδράμει κι αυτό με τη σειρά του στη διευκόλυνση των κτηνοτρόφων τη φετινή χρονιά. Το "πράσινο φως" της Επιτροπής

αναμένεται και για τη διαμόρφωση, σε εθνικό επίπεδο (Ελλάδα), ενός ειδικού προγράμματος το οποίο θα προβλέπει ειδική ενίσχυση των παραγωγών για καλλιέρ-

γεια ψυχανθών και πρωτεϊνούχων φυτών, έτσι ώστε να διευρυνθούν οι λύσεις ζωοτροφών που θα έχουν στη διάθεσή τους οι κτηνοτρόφοι.

w w w . p r o t i n e w s . g r

13

Για τη βραχυπρόθεσμη ρύθμιση των πυροδανείων

Εβδομάδα καθοριστικών εξελίξεων

Εβδομάδα καθοριστικών εξελίξεων για τη βραχυπρόθ ε σ μ η ρύθμιση των πυροδανείων που δεν έχουν εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου είναι αυτή που διανύουμε, καθώς η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να έρθει σε συνεννόηση με τις τράπεζες προκειμένου να δοθεί παράταση ενός έτους στην αποπληρωμή των δόσεων Ιουνίου 2012 και Δεκεμβρίου 2012. Αν δεν δοθεί παράταση, χιλιάδες επιχειρήσεις που έχουν πυροδάνειο και δεν μπορούν να το πληρώσουν εξαιτίας της οικονομικής κρίσης θα μπουν στη μαύρη λίστα του "Τειρεσία", με απρόβλεπτες επιπτώσεις στη λειτουργία τους. Η εβδομάδα που διανύουμε είναι καθοριστική για τις εξελίξεις, καθώς θα φανεί αν υπάρχει πρόθεση από τις τράπεζες να έρθουν σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών. Σε διαφορετική περίπτωση το υπουργείο Οικονομικών θα αναγκαστεί να ασκήσει πίεση έχοντας ως όπλο την επικείμενη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Το σίγουρο είναι ότι η ρύθμιση πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό, καθώς υπάρχει κίνδυνος να καταστραφούν οικονομικά χιλιάδες επιχειρήσεις των πυρόπληκτων νομών. Η ωρολογιακή βόμβα των πυροδανείων δεν μπορεί να μπει και πάλι στο συρτάρι της κυβέρνησης.


14

Ειδήσεις - Ανακοινώσεις

w w w . p r o t i n e w s . g r

/ Ôñßôç 2 Ïêôùâñßïõ 2012

Γιώργος Νικολόπουλος

Η θέση μας για τα απορρίμματα Τ

η θέση του για το τεράστιο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Ηλείας καταθέτει ο επικεφαλής της τέταρτης παράταξης του δημοτικού συμβουλίου της Ήλιδας κ Γιώργος Νικολόπουλος. Όπως αναφέρει η συγκεκριμένη θέση είχε κατατεθεί στη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ Ήλιδας το Νοέμβρη του 2011 όταν συζητούνταν η κατασκευή του εργοστασίου στην περιοχή της Τριανταφυλλιάς. Ειδικότερα ο κ Νικολόπουλος αναφέρει "Το χώρο υγειονομικής ταφής τον γνωρίζουμε, είναι αυτό το σύστημα που εφαρμόζουμε σήμερα με τα δικά μας στερεά απόβλητα. Τη μονάδα παραγωγής δεν μας την προσδιορίζετε. Δηλαδή τι ενέργεια θα παράγουμε; Πυρηνική ενέργεια, ηλεκτρική ενέργεια, αέριο, ατμό; Αλλά μας είπατε τώρα προφορικά ότι θα παράγουμε βιοαέριο. Θα μπορούσατε να μας γράφετε ότι θα παράγουμε και αηδονόγλωσσες, αυτό δεν έχει σημασία για μας. Σημασία έχει εάν το προϊόν, το βιοαέριο που θα παράγουμε, θα είναι ανταγωνιστικό, διότι αν κοστίζει ακριβά δεν θα πουλιέται, και το εργοστάσιο δεν θα δουλέψει. Και πού λειτουργεί αυτό το εργοστάσιο; Πρέπει να το δούμε. Δεν έχω αντίρρησης να δούμε για να διαμορφώσουμε κάποια άποψη, να ξέρουμε για τι μιλάμε. Σήμερα όσο ποτέ σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, επιβάλλεται να γίνουν επενδύσεις. Η Ευρώπη σήμερα ζει σε ένα καθεστώς ελεύθερης οικονομίας και ανταγωνισμού. Ανταγωνισμός σημαίνει υψηλή παραγωγικότητα. Στη δικής μας περίπτωση σημαίνει χαμηλό κόστος επεξεργα-

σίας των στερεών αποβλήτων. Και το χαμηλό κόστος, η σωστή οργάνωση και η υψηλή τεχνολογία θα διαμορφώσουν. Οσο παραπάνω θα δουλέψουνε οι εργαζόμενοι καθαριότητας δεν γίνεται τίποτα. Καταλαβαίνετε πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα σήμερα αλλά και τα επόμενα χρόνια για την παραγωγή και τη βιομηχανία στην Ευρώπη αλλά και ευρύτερα στο διεθνές στίβο. Η δημιουργία ενός εργοστασίου, από τη στιγμή που βάζουμε το πρώτο λιθάρι έως την ολοκλήρωσή της που παράγουμε το προϊόν, αποβλέπουμε κυρίως στην καλή λειτουργικότητα και υψηλή παραγωγικότητα. Παρόλα αυτά η ύπαρξή του, του εργοστασίου, είναι και θέμα ρίσκου, έχουμε ρίσκο, και είναι και θέμα τύχης. Η δημιουργία του εργοστασίου επεξεργασίας στερεών αποβλήτων νομού Ηλείας, όπως έχω τονίσει και σε προηγούμενες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ηλιδας, είναι μονόδρομος, είναι μεγάλη ιστορική ευκαιρία και πρέπει να πετύχει για το καλό του τόπου. Είναι μεγάλη ευθύνη για όλους μας. Σε αντίθετη περίπτωση, παθητικές επενδύσεις δεν μας χρειάζονται, διότι απλούστατα δεν θα δουλέψουν, και τα λεφτά θα πάνε στράφι. Όταν λέμε για μελέτες του έργου δεν εννοούμε στοιχεία παλαιά. Εννοούμε έρευνες, πληροφορίες σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, εννοούμε εργοστάσιο καινούργιων ευρωπαϊκών μεθόδων, τελευταίων ηλεκτρομηχανολογικών εξελίξεων. Προτού ξεκινήσουμε πρέπει να έχουμε κατασταλάξει, πρέπει να ξέρουμε τι θα φτιάξουμε και τι θα κερδίσουμε.

Ηλιόλουστος σήμερα ο καιρός στην Ηλεία. Οι άνεμοι θα πνέουν στην αρχή Ανατολικοί ασθενείς έως 2 μποφόρ και αργότερα Νοτοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η Θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς κελσίου.

ΛΑΪΚΕΣ Ζαχάρω

Σήμερα, για να γίνουν τα έργα χρειάζεται σωστός σχεδιασμός, και για να γίνει αυτό χρειάζεται έρευνα, πληροφορίες, γνώσεις, χρειάζεται πολλή δουλειά, πολύς αγώνας. Υστερα, η υλοποίηση είναι πολύ εύκολη. Όπως ακούμε, τα χρήματα αυτά δίνονται τμηματικά Και τι σημαίνει αυτό κατά την άποψή σας; Ότι κάθε τόσο θα χρειάζονται πιστοποιήσεις, και μετά θα παίρνουμε τη δόση. Ισον γραφειοκρατία, ίσον χρόνος και συμφωνούμε είναι δικαιολογημένα, είναι κάτι αναπόφευκτο, πρέπει να γίνει. Γι' αυτό κυρίως το λόγο πρέπει να δούμε πώς θα γίνει η υλοποίηση του έργου, μην ξεκινήσουμε ανάποδα. Π.χ. βλέπω στη Γαλλία από πολλά χρόνια, που εκτός των άλλων κάδων έ-

χουν τοποθετηθεί και κάτι άλλοι κάδοι, στρογγυλοί σαν πλαστικοί, διαμέτρου 2 μέτρων περίπου ύψος και το ίδιο φάρδος, και στο επάνω μέρος έχουν τρεις, τέσσερες οπές που ρίχνουν μέσα τα γυάλινα μπουκάλια, και κάθε τόσο έβλεπα να περνάει το φορτηγό, που τους συνδέει με ένα γάντζο, τους ανεβάζει επάνω και μετά με μια μηχανική κίνηση ανοίγει και αδειάζει τα μπουκάλια. Φαντάζομαι, αυτά τα μπουκάλια τα πηγαίνουν σε κάποιο σταθμό συγκέντρωσης και μεταφόρτωσης, σε άλλα μεγάλα αυτοκίνητα, που τα πηγαίνουν σε κάποιο εργοστάσιο υαλουργίας για ανακύκλωση, Θα τα πουλάνε. Το ίδιο και για τα χαρτιά και γι' άλλα υλικά. Ακριβώς το ίδιο σύστημα το βλέπουμε σήμερα και στην Ιταλία και στη Γερμα-

ÁÐÏÕÓÉÁ ÉÁÔÑÏÕ Ôï ïñèïðåäéêü Éáôñåßï ôïõ Ãåùñãßïõ Ð. ÊïõñÝá èá ðáñáìåßíåé êëåéóôü ôçí ÐÝìðôç 4 Óåðôåìâñßïõ êáé ÐáñáóêåõÞ 5 Óåðôåìâñßïõ ëüãù óõììåôï÷Þò ôïõ éáôñïý óôï ÐáíåëëÞíéï ïñèïðåäéêü óõíÝäñéï. ÔçëÝöùíï áíÜãêçò 6932566996.

νία. Τώρα αυτοί γιατί το κάνουν; Λέτε να είναι λάθος; Δεν νομίζω. Πρέπει να το ερευνήσουμε. Γιατί το λέω αυτό; Γιατί μπορεί να ξεκινήσει από εκεί η επένδυση, από όλα τα ανακυκλώσιμα υλικά. Δεν ξέρω, πρέπει να μελετηθούν όλα. Τώρα εμείς έρευνα δεν έχουμε κάνει, τι θα φτιάξουμε δεν ξέρω. Εχετε αποφασίσει; Ή ποιος θα αποφασίσει; Το λέω αυτό για να προλάβουμε, μην αφήσουμε το καράβι και πέσει στην

Ôç èÝóç ôïõ ãéá ôï ôåñÜóôéï èÝìá ôçò äéá÷åßñéóçò ôùí áðïññéììÜôùí ôçò Çëåßáò êáôáèÝôåé ï ê Ãéþñãïò Íéêïëüðïõëïò ξέρα, και ρίξουμε τον κόσμο του νομού Ηλείας στη βρώμα και στη λάσπη".

ÅËËÇÍÉÊÇ ÄÇÌÏÊÑÁÔÉÁ ÁÐÏÊÅÍÔÑÙÌÅÍÇ ÄÉÏÉÊÇÓÇ ÐÅËÏÐÏÍÍÇÓÏÕ, ÄÕÔÉÊÇÓ ÅËËÁÄÁÓ ÊÁÉ ÉÏÍÉÏÕ Áñéè. ðñùô.: 3190/83560 ÃÅÍÉÊÇ ÄÉÅÕÈÕÍÓÇ ×ÙÑÏÔÁÎÉÊÇÓ ÊÁÉ Ó÷åô. 1) 3042/78817/10-9-2012 ÐÅÑÉÂÁËËÏÍÔÉÊÇÓ ÐÏËÉÔÉÊÇÓ ÄÉÅÕÈÕÍÓÇ ÔÅ×ÍÉÊÏÕ ÅËÅÃ×ÏÕ ÔÌÇÌÁ ÖÕÓÉÊÙÍ ÐÏÑÙÍ Ôá÷. Ä/íóç : Áèçíþí 105 ÐÑÏÓ: 265 00 ÑÉÏ ÐÁÔÑÁÓ 1. "ÊÁÂÁÓÉËÁ ÁÍÙÍÕÌÇ ÅÔÁÉÑÅÉÁ" Ôè 2532 ÃñáâéÜò 4 15125 ÌÁÑÏÕÓÉ 2. Õðïõñãåßï ÐåñéâÜëëïíôïò ÅíÝñãåéáò & ÊëéìáôéêÞò ÁëëáãÞò ÁõôïôåëÞò Õðçñåóßá ÁÐÅ Ìåóïãåßùí 119 101 92 ÁÈÇÍÁ Ðëçñïöïñßåò: Ã. ÃÉÏÂÑÇ - ÓÊÏÄÑÁ Ôçë.: 2610-994596 email : ggiovrie@upatras.gr

ÐÅÑÉËÇØÇ

ÄÅÄÄÇÅ Äéåýèõíóç ÐåñéöÝñåéáò ÐåëïðïííÞóïõ - Çðåßñïõ Ðåñéï÷Þ Ðýñãïõ Ðáðáãåùñãßïõ & Áñ÷éìÞäïõò, 27100, ÐÕÑÃÏÓ

ÄÉÁÊÏÐÇ ÇËÅÊÔÑÉÊÏÕ ÑÅÕÌÁÔÏÓ Åéäïðïéïýíôáé ïé åíäéáöåñüìåíïé êÜôïéêïé üôé ãéá íá åêôåëåóôïýí áðáñáßôçôåò Ôå÷íéêÝò åñãáóßåò ôçò ÄÅÄÄÇÅ èá ãßíïõí ïé åîÞò äéáêïðÝò çëåêôñéêïý ñåýìáôïò: 1.Ôçí ÔåôÜñôç 03/10/12 êáé áðü þñá 12.00 Ýùò 13.00 óôïí ÄÞìï Áíäñáâßäáò - ÊõëëÞíçò óôï ÊïõñôÝóé áðü äñüìï ãçðÝäïõ ðñïò êáé ôá áñäåõôéêÜ ÌÝëéóóáò óõóêåõáóôÞñéá Êáðþíç, Óôáèüðïõëïõ . 2.Ôçí ÐÝìðôç 04/10/12 êáé áðü þñá 11.00 Ýùò 13.00 óôïí ÄÞìï Ðçíåéïý êáé óõãêåêñéìÝíá óôéò ðåñéï÷Ýò Êáñäéáêáýôé, ÄÞìçôñá. 3.Ôçí ßäéá çìåñïìçíßá 04/10/12 êáé áðü þñá 11.00 Ýùò 14.00 óôï ÊñõïíÝñé ôïõ ÄÞìïõ Çëéäáò. Áí ïé åñãáóßåò ôåëåéþóïõí íùñßôåñá, ôï ñåýìá èá îáíáäïèåß ðñéí áðü ôï ÷ñüíï ëÞîçò ôçò äéáêïðÞò ðïõ áíáöÝñåôáé ðéï ðÜíù. Ãé' áõôü ôï ëüãï ïé çëåêôñéêÝò åãêáôáóôÜóåéò êáé ôá äßêôõá ôçò ÄÅÄÄÇÅ èá ðñÝðåé íá èåùñïýíôáé üôé Ý÷ïõí óõíÝ÷åéá ñåýìá. Åôóé ãéá ëüãïõò áóöáëåßáò, áðáãïñåýåôáé ç ðñïóÝããéóç óå áãùãïýò Þ Üëëá óôïé÷åßá ôïõ äéêôýïõ áêüìá êé áí âñßóêïíôáé êáôáãÞò, ãéáôß õðÜñ÷åé óïâáñüò êßíäõíïò áôõ÷Þìáôïò. Ï ÄÅÄÄÇÅ åßíáé ç 100% èõãáôñéêÞ åôáéñßá ôçò ÄÅÇ Á.Å. ðïõ äéá÷åéñßæåôáé ôï Åëëçíéêü Äßêôõï ÄéáíïìÞò ÇëåêôñéêÞò ÅíÝñãåéáò. Ðëçñïöïñßåò ãéá ôéò ðñïãñáììáôéóìÝíåò äéáêïðÝò áíÜ Ðåñéï÷Þ, êáèçìåñéíÜ, áíáñôþíôáé óôï site ôïõ ÄÅÄÄÇÅ, www.deddie.gr. Äéåýèõíóç Ðåñéï÷Þò Ðýñãïõ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ - ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΕΚΑΒ: 166 Κέντρο Δηλητηριάσεων: 210-7793777 Νοσοκομείο Πύργου: 26210-82300, 82360 Νοσοκομείο Αμαλιάδας: 2622022222, 22557 Κέντρο Υγείας Κρεστένων:2625022222 Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας: 26260-22222 Κέντρο Υγείας Βάρδας: 26230-72222, 72223 Κέντρο Υγείας Γαστούνης: 26230-32222, 33000 Κέντρο Υγείας Σιμόπουλου: 26220314444, 31555 ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Άμεση δράση Πύργου: 100 Αστ. Δ/νση Ηλείας: 26210-81730, 81731 Τμήμα Τροχαίας Πύργου: 2621081742 Αστυνομικό τμήμα Πύργου: 2621081734

Ασφάλεια Πύργου: 26210-81740 Τροχαία Πύργου: 26210-22100 Αστυνομία Αμαλιάδας: 26220-38210 Ασφάλεια Αμαλιάδας: 26220-38232 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ Πυροσβεστική Πύργου: 199 Πυροσβεστική Αμαλιάδας: 2622022199 Πυροσβεστική Λεχαινών: 26230-22199 Πυροσβεστική Κρεστένων: 2625022199 ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ Κατάκολο: 26210-41206, 41500 Κυλλήνη: 26230-26230, 92211 Πάτρα: 2610-341204

ÈÅÌÁ: 2ç Ôñïðïðïßçóç ôçò Áðüöáóçò áñéè. ðñùô. 152413/5798/14-122010 (ÄÉÓÁ/ÐÄÅ) ôïõ Ãåíéêïý ÃñáììáôÝá ôçò ÐåñéöÝñåéáò ÄõôéêÞò ÅëëÜäïò ìå ôçí ïðïßá ÷ïñçãÞèçêå óôçí åôáéñåßá "MILENA VERWALTUNGSGESELLSCHAFT mbH & ÓÉÁ ÓÏËÁÑ ÐÁÑÊ ÊÁÂÁÓÉËÁ ÅÔÅÑÏÑÑÕÈÌÇ ÅÔÁÉÑÅÉÁ" (ä.ô. "ÓÏËÁÑ ÐÁÑÊ ÊÁÂÁÓÉËÁ") Üäåéá åãêáôÜóôáóçò öùôïâïëôáúêïý óôáèìïý éó÷ýïò 4,9 MWp óôç èÝóç "ÊáâÜóéëá", ôïõ ÄÞìïõ Ðçíåéïý (ðñþçí Ä.. Ãáóôïýíçò) ôçò ÐÅ Çëåßáò ôçò ÐåñéöÝñåéáò ÄõôéêÞò ÅëëÜäïò, åðåéäÞ ìåôáâëÞèçêå ç åðùíõìßá, ç íïìéêÞ ìïñöÞ êáé ç ìåôï÷éêÞ óýíèåóç ôçò åôáéñåßáò. Ìå ôçí áðüöáóç ôïõ Ãåíéêïý ÃñáììáôÝá ÁðïêåíôñùìÝíçò Äéïßêçóçò ÐåëïðïííÞóïõ, ÄõôéêÞò ÅëëÜäáò êáé Éïíßïõ ìå áñ. ðñùô 3190/83560/21-9-2012 ðïõ åêäüèçêå êáô' åöáñìïãÞ ôïõ Üñèñïõ 8 ôïõ Í. 3468/2006 ('Á 129) üðùò éó÷ýåé êáé ôçò õð' áñéèì. Ä6/Ö1/ïéê13310/18-06-2007 áðüöáóçò ôïõ Õðïõñãïý ÁíÜðôõîçò ìå èÝìá "Äéáäéêáóßá Ýêäïóçò áäåéþí åãêáôÜóôáóçò êáé ëåéôïõñãßáò óôáèìþí ðáñáãùãÞò çëåêôñéêÞò åíÝñãåéáò ìå ÷ñÞóçò áíáíåþóéìùí ðçãþí åíÝñãåéáò (ÖÅÊ Â' 1153), ÷ïñçãÞèçêå óôçí åôáéñåßá ìå ôçí åðùíõìßá "MILENA VERWALTUNGSGESELLSCHAFT mbH & ÓÉÁ ÓÏËÁÑ ÐÁÑÊ ÊÁÂÁÓÉËÁ ÅÔÅÑÏÑÑÕÈÌÇ ÅÔÁÉÑÅÉÁ" (ä.ô. "ÓÏËÁÑ ÐÁÑÊ ÊÁÂÁÓÉËÁ") üðùò áõôÞ åêðñïóùðåßôáé íüìéìá, 2ç ôñïðïðïßçóç åãêáôÜóôáóçò öùôïâïëôáúêïý óôáèìïý ðáñáãùãÞò çëåêôñéêÞò åíÝñãåéáò (áñ. ìçôñþïõ óôáèìïý 20091002003), óõíïëéêÞò éó÷ýïò 4,9 MW, åðåéäÞ ìåôáâëÞèçêå ç åðùíõìßá, ç íïìéêÞ ìïñöÞ êáé ç ìåôï÷éêÞ óýíèåóç ôçò åôáéñåßáò, Ï Üíù óôáèìüò èá åãêáôáóôáèåß óôç óôç èÝóç "ÊáâÜóéëá", ôïõ ÄÞìïõ Ðçíåéïý ôçò ÐåñéöåñåéáêÞò Åíüôçôáò Çëåßáò, ÐåñéöÝñåéáò ÄõôéêÞò ÅëëÜäïò. ÐÜôñá 21/9/2012 Ï Ãåíéêüò ÃñáììáôÝáò ÅÌÌÁÍÏÕÇË ÁÃÃÅËÁÊÁÓ

ΒΛΑΒΕΣ ΟΤΕ: 13888 ΔΕΗ: 1050 ΔΕΥΑΠ Πύργου: 26210-33702 ΔΕΥΑΠ Αμαλιάδας: 26220-23923 Επιμελητήριο Ηλείας: 26210-34154, 22541, 32225 Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πύργου: 26210-22707, 81117, 22088 Οργανισμός Εργατικής Εστίας: 2621034797 Μητρόπολη Ηλείας: 26210-22527 ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΤΕΛ Πύργου: 26210-20600 έως 20608 Αμαλιάδας: 26220-28892 Αθηνών: 210-5134110-1 Θεσσαλονίκης: 2310-595406 Ιωαννίνων: 26510-41248

Λεχαινών: 26230-22219 Κρεστένων: 26250-22228 Σαβαλίων: 26220-61211 Λάλα: 26240-41213 Βασιλακίου: 26240-71300 Κάμενας: 26240-71330 Γούμερου: 26210-93521 Κουτσοχέρας: 26210-61024 Μουζακίου: 26210-61220 Καράτουλα: 26210-61458 Μαγούλα: 26210-61266 Χελιδόνι: 26240-51204 Λαντζόι: 26240-69049 Νεράιδα: 26240-51350 Πελόπιο: 26240-31405 Ανδραβίδα: 26230-54225 Καβάσιλα: 26230-33202 Νέα Μανωλάδα: 26230-71374 Καρδαμάς: 26220-29560 Επιτάλιο: 26210-71448 Κυπαρισσία: 27610-22260 Ανδρίτσαινα: 26260-22239 Ζαχάρω: 26250-31219 Γιαννιτσοχώρι: 26250-61468 Φιγαλεία: 26250-41696 Βάρδα: 26230-72489 Γαστούνη: 26230-35115


Ανακοινώσεις

/ Ôñßôç 2 Ïêôùâñßïõ 2012

w w w . p r o t i n e w s . g r

15

ÁÍÁÑÔÇÔÅÁ ÓÔÏ ÄÉÁÄÉÊÔÕÏ ÅËËÇÍÉÊÇ ÄÇÌÏÊÑÁÔÉÁ ÍÏÌÏÓ ÇËÅÉÁÓ ÄÇÌÏÓ ÐÕÑÃÏÕ

ÇÌÅÑÏÌÇÍÉÁ: 1/10/2012 Áñéèì. Ðñùô.: 713Ä

ÐÅÑÉËÇØÇ ÁÍÁÊÏÉÍÙÓÇÓ õð' áñéèì. ÓÏ× 1/2012 Ãéá ôçí ðñüóëçøç åðï÷éêïý ðñïóùðéêïý ìå óýìâáóç åñãáóßáò éäéùôéêïý äéêáßïõ ïñéóìÝíïõ ÷ñüíïõ êáôÜ ôï Üñèñï 21 ôïõ Í. 2190/1994, üðùò éó÷ýåé. Ï ÄÇÌÁÑ×ÏÓ ÐÕÑÃÏÕ ¸÷ïíôáò õðüøç: 1.Ôéò äéáôÜîåéò ôïõ Üñèñïõ 21 ôïõ Í. 2190/1994 "Óýóôáóç áíåîÜñôçôçò áñ÷Þò ãéá ôçí åðéëïãÞ ðñïóùðéêïý êáé ñýèìéóç èåìÜôùí äéïßêçóçò" (ÖÅÊ 28 Á), üðùò Ý÷ïõí ôñïðïðïéçèåß êáé éó÷ýïõí. 2.Ôéò äéáôÜîåéò ôïõ Í. 3852/2010 "ÍÝá Áñ÷éôåêôïíéêÞ ôçò Áõôïäéïßêçóçò êáé ôçò ÁðïêåíôñùìÝíçò ÄéïßêçóçòÐñüãñáììá ÊáëëéêñÜôçò" (ÖÅÊ 87 Á), üðùò Ý÷ïõí ôñïðïðïéçèåß êáé éó÷ýïõí. 3.Ôéò äéáôÜîåéò ôïõ Üñèñïõ Ýíáôïõ ôïõ Í. 4057/2012 "Ðåéèáñ÷éêü Äßêáéï Äçìïóßùí Ðïëéôéêþí Äéïéêçôéêþí ÕðáëëÞëùí êáé ÕðáëëÞëùí Íïìéêþí Ðñïóþðùí Äçìïóßïõ Äéêáßïõ" (ÖÅÊ 54 Á). 4.Ôéò äéáôÜîåéò ôïõ Üñèñïõ 12 ðáñ.14 ôïõ Í.4071/2012 (ÖÅÊ 85/ô.Á´/11-4-2012) "Ñõèìßóåéò ãéá ôçí ôïðéêÞ áíÜðôõîç, ôçí áõôïäéïßêçóç êáé ôçí áðïêåíôñùìÝíç äéïßêçóç ÅíóùìÜôùóç Ïäçãßáò 2009/50/ÅÊ". 5.Ôçí ìå áñéèì. 7464/29-2-2012 ÊïéíÞ ÕðïõñãéêÞ Áðüöáóç ôùí Õðïõñãþí Åóùôåñéêþí êáé Ïéêïíïìéêþí (ÖÅÊ 710/ô.´/12-3-2012 "Ïñéóìüò ìÝãéóôïõ åðéôñåðüìåíïõ áñéèìïý óõìâÜóåùí éäéùôéêïý äéêáßïõ ïñéóìÝíïõ ÷ñüíïõ áíôáðïäïôéêïý ÷áñáêôÞñá óôïõò ÏÔÁ á´ âáèìïý ãéá ôï Ýôïò 2012". 6.Ôçí õð´ áñéèì. 52/23-2-2012 áðüöáóç ôïõ ÄÞìïõ Ðýñãïõ ìå èÝìá ôïí ðñïãñáììáôéóìü ðñïóëÞøåùí ðñïóùðéêïý ìå óýìâáóç åñãáóßáò éäéùôéêïý äéêáßïõ ïñéóìÝíïõ ÷ñüíïõ, ãéá ôçí êÜëõøç áíáãêþí áíôáðïäïôéêþí õðçñåóéþí Ýôïõò 2012. 7.Ôï õð´ áñéèì. ðñùô. 22481/4176/20-3-2012 Ýããñáöï ôçò ÁðïêåíôñùìÝíçò Äéïßêçóçò ÐåëïðïííÞóïõ, ÄõôéêÞò ÅëëÜäáò êáé Éïíßïõ ó÷åôéêÜ ìå ôç äéáâßâáóç áéôÞìáôïò Ýãêñéóçò ðñüóëçøçò ðñïóùðéêïý áíôáðïäïôéêþí õðçñåóéþí ìå óýìâáóç åñãáóßáò éäéùôéêïý äéêáßïõ ïñéóìÝíïõ ÷ñüíïõ. 8. Ôçí õð' áñéèì.23672/13-6-2012 ÊïéíÞ Áðüöáóç ôùí Õðïõñãþí Åóùôåñéêþí, ÄéïéêçôéêÞò Ìåôáññýèìéóçò êáé ÇëåêôñïíéêÞò ÄéáêõâÝñíçóçò êáé Ïéêïíïìéêþí ðåñß Ýãêñéóçò óýíáøçò ôåóóÜñùí ÷éëéÜäùí åðôáêïóßùí ôñéþí (4.703) óõìâÜóåùí ìå ó÷Ýóç åñãáóßáò éäéùôéêïý äéêáßïõ ïñéóìÝíïõ ÷ñüíïõ óå õðçñåóßåò áíôáðïäïôéêïý ÷áñáêôÞñá óôïõò ÏÔÁ á´ âáèìïý ôçò ×þñáò ãéá ôï Ýôïò 2012.

9. Ôï ìå áñéèì. ðñùô. 23847/14-6-2012 Ýããñáöï ôïõ Õðïõñãåßïõ Åóùôåñéêþí ðåñß Ýãêñéóçò ðñüóëçøçò ðñïóùðéêïý ìå ó÷Ýóç åñãáóßáò éäéùôéêïý äéêáßïõ ïñéóìÝíïõ ÷ñüíïõ áíôáðïäïôéêïý ÷áñáêôÞñá. 10. Ôçí õð´áñéèì.230/27-6-2012 áðüöáóç ôïõ ÄÞìïõ Ðýñãïõ ðåñß êáèïñéóìïý åéäéêïôÞôùí ãéá ôçí ðñüóëçøç ðñïóùðéêïý ìå óýìâáóç åñãáóßáò éäéùôéêïý äéêáßïõ ïñéóìÝíïõ ÷ñüíïõ, ãéá ôçí êÜëõøç áíáãêþí áíôáðïäïôéêþí õðçñåóéþí Ýôïõò 2012 11. Ôïí Ïñãáíéóìü ÅóùôåñéêÞò Õðçñåóßáò (ÖÅÊ 2876/ô.Â'/19-12-2011) ôïõ ÄÞìïõ Ðýñãïõ. 12. Ôçí õð' áñéèì.ðñùô. 38653/29-8-2012 âåâáßùóç ðéóôþóåùí ôçò Ä/íóçò Ïéêïíïìéêþí Õðçñåóéþí ôïõ ÄÞìïõ Ðýñãïõ.

Áíáêïéíþíåé Ôçí ðñüóëçøç, ìå óýìâáóç åñãáóßáò éäéùôéêïý äéêáßïõ ïñéóìÝíïõ ÷ñüíïõ, óõíïëéêÜ åíüò (1) áôüìïõ ãéá ôçí êÜëõøç åðï÷éêþí Þ ðáñïäéêþí áíáãêþí áíôáðïäïôéêïý ÷áñáêôÞñá ôïõ ÄÞìïõ Ðýñãïõ, ðïõ åäñåýåé óôïí Ðýñãï Çëåßáò êáé óõãêåêñéìÝíá ôïõ åîÞò, áíÜ õðçñåóßá, Ýäñá, åéäéêüôçôá êáé äéÜñêåéá óýìâáóçò, áñéèìïý áôüìùí (âë. ÐÉÍÁÊÁ Á), ìå ôá áíôßóôïé÷á áðáéôïýìåíá (ôõðéêÜ êáé ôõ÷üí ðñüóèåôá) ðñïóüíôá (âë. ÐÉÍÁÊÁ Â): Ïé õðïøÞöéïé ðñÝðåé íá åßíáé çëéêßáò áðü 18 Ýùò 65 åôþí. ÁÐÁÑÁÉÔÇÔÁ ÄÉÊÁÉÏËÏÃÇÔÉÊÁ Ïé õðïøÞöéïé ãéá ôçí áðüäåéîç ôùí ÁÐÁÉÔÏÕÌÅÍÙÍ ÐÑÏÓÏÍÔÙÍ (âë. ÐÉÍÁÊÁ Â), ôùí ëïéðþí éäéïôÞôùí ôïõò êáé ôçò åìðåéñßáò ôïõò ïöåßëïõí íá ðñïóêïìßóïõí, íïìßìùò åðéêõñùìÝíá, üëá ôá áðáéôïýìåíá áðü ôçí ðáñïýóá áíáêïßíùóç êáé ôï "ÐáñÜñôçìá áíáêïéíþóåùí ÓõìâÜóåùí åñãáóßáò ÏñéóìÝíïõ ×ñüíïõ (ÓÏ×)" äéêáéïëïãçôéêÜ. ÊáôÜ ôá ëïéðÜ éó÷ýïõí ôá ïñéæüìåíá óôï "ÐáñÜñôçìá áíáêïéíþóåùí ÓõìâÜóåùí åñãáóßáò ÏñéóìÝíïõ ×ñüíïõ (ÓÏ×)". ÊÅÖÁËÁÉÏ ÐÑÙÔÏ: Äçìïóßåõóç ôçò áíáêïßíùóçò Ðåñßëçøç ôçò ðáñïýóáò áíáêïßíùóçò, ç ïðïßá ðñÝðåé íá ðåñéÝ÷åé õðï÷ñåùôéêÜ ôá üñéá çëéêßáò êáé üëá ôá óôïé÷åßá ôïõ Üñèñïõ 21 ðáñ. 8 ôïõ Í. 2190/1994 (üðùò éó÷ýåé), íá äçìïóéåõèåß óå äýï (2) çìåñÞóéåò Þ åâäïìáäéáßåò ôïðéêÝò åöçìåñßäåò ôïõ íïìïý Çëåßáò, åöüóïí åêäßäïíôáé. Óå ðåñßðôùóç ðïõ åêäßäåôáé ìßá åöçìåñßäá (çìåñÞóéá Þ åâäïìáäéáßá) ç äçìïóßåõóç èá ãßíåé óôçí åöçìåñßäá áõôÞ äýï (2) öïñÝò. ÁíÜñôçóç ïëüêëçñçò ôçò áíáêïßíùóçò [ìáæß ìå ôï "ÐáñÜñôçìá áíáêïéíþóåùí ÓõìâÜóåùí åñãáóßáò ÏñéóìÝíïõ ×ñüíïõ (ÓÏ×)" ìå óÞìáíóç Ýêäïóçò "21-3-2012"] íá ãßíåé óôï ÷þñï ôùí áíáêïéíþóåùí ôïõ äçìïôéêïý êáôáóôÞìáôïò ôïõ äÞìïõ Ðýñãïõ, óôïí ïðïßï åäñåýåé ç õðçñåóßá. Èá óõíôá÷èåß êáé ó÷åôéêü ðñáêôéêü áíÜñôçóçò óôï öïñÝá (óýìöùíá ìå ôï Üñèñï 21 ðáñ. 9 ôïõ Í. 2190/1994 üðùò éó÷ýåé), ôï ïðïßï èá áðïóôáëåß áõèçìåñüí óôï ÁÓÅÐ åßôå óôï e-mail: sox@asep.gr åßôå óôï fax: 210 6467728 Þ 213 1319188. ÊÅÖÁËÁÉÏ ÄÅÕÔÅÑÏ: ÕðïâïëÞ áéôÞóåùí óõììåôï÷Þò Ïé åíäéáöåñüìåíïé êáëïýíôáé íá óõìðëçñþóïõí ôçí áßôçóç ìå êùäéêü ÅÍÔÕÐÏ ÁÓÅÐ ÓÏ×.2 êáé íá ôçí õðïâÜëïõí, åßôå áõôïðñïóþðùò, åßôå ìå Üëëï åîïõóéïäïôçìÝíï áðü áõôïýò ðñüóùðï, åöüóïí ç åîïõóéïäüôçóç öÝñåé ôçí õðïãñáöÞ ôïõò èåùñçìÝíç áðü äçìüóéá áñ÷Þ, åßôå ôá÷õäñïìéêÜ ìå óõóôçìÝíç åðéóôïëÞ, óôá ãñáöåßá ôçò õðçñåóßáò ìáò óôçí áêüëïõèç äéåýèõíóç: ÄÞìïò Ðýñãïõ, Ðáôñþí êáé ÔÜêç Ðåôñïðïýëïõ, Ô.Ê 27100 Ðýñãïò, áðåõèýíïíôÜò ôçí óôï Ãñáöåßï Ðñïóùðéêïý õðüøéí êáò ÆùÞò Áóçìáêïðïýëïõ (ôçë. åðéêïéíùíßáò: 26213-62632-62633). Óôçí ðåñßðôùóç áðïóôïëÞò ôùí áéôÞóåùí ôá÷õäñïìéêþò ôï åìðñüèåóìï ôùí áéôÞóåùí êñßíåôáé ìå âÜóç ôçí çìåñïìçíßá ðïõ öÝñåé ï öÜêåëïò áðïóôïëÞò, ï ïðïßïò ìåôÜ ôçí áðïóöñÜãéóÞ ôïõ åðéóõíÜðôåôáé óôçí áßôçóç ôùí õðïøçößùí. Ç ðñïèåóìßá õðïâïëÞò ôùí áéôÞóåùí åßíáé äÝêá (10) çìÝñåò (õðïëïãéæüìåíåò çìåñïëïãéáêÜ) êáé áñ÷ßæåé áðü ôçí åðüìåíç çìÝñá ôçò ôåëåõôáßáò äçìïóßåõóçò ôçò ðáñïýóáò óå ôïðéêÝò åöçìåñßäåò Þ ôçò áíÜñôçóÞò ôçò óôï ÷þñï áíáêïéíþóåùí ôïõ äçìïôéêïý êáôáóôÞìáôïò ôïõ äÞìïõ Ðýñãïõ, åöüóïí ç áíÜñôçóç åßíáé ôõ÷üí ìåôáãåíÝóôåñç ôçò äçìïóßåõóçò óôéò åöçìåñßäåò. Ïé õðïøÞöéïé ìðïñïýí íá áíáæçôÞóïõí ôá Ýíôõðá ôùí áéôÞóåùí: á) óôçí õðçñåóßá ìáò óôçí áíùôÝñù äéåýèõíóç· â) óôï äéêôõáêü ôüðï ôïõ ÁÓÅÐ (www.asep.gr) êáé óõãêåêñéìÝíá áêïëïõèþíôáò áðü ôçí êåíôñéêÞ óåëßäá ôç äéáäñïìÞ: ¸íôõðá áéôÞóåùí ? Äéáãùíéóìþí ÖïñÝùí ? Åðï÷éêïý (ÓÏ×)· ã) óôá êáôÜ ôüðïõò ÊÝíôñá ÅîõðçñÝôçóçò Ðïëéôþí (ÊÅÐ) áëëÜ êáé óôçí çëåêôñïíéêÞ ôïõò äéåýèõíóç (www.kep.gov.gr), áð' üðïõ ìÝóù ôçò äéáäñïìÞò: Óýíäåóìïé ? ÁíåîÜñôçôåò êáé Üëëåò áñ÷Ýò ? ÁÓÅÐ èá ïäçãçèïýí óôçí êåíôñéêÞ óåëßäá ôïõ äéêôõáêïý ôüðïõ ôïõ ÁÓÅÐ êáé áðü åêåß èá Ý÷ïõí ðñüóâáóç óôá Ýíôõðá ìÝóù ôçò äéáäñïìÞò: ¸íôõðá áéôÞóåùí ? Äéáãùíéóìþí ÖïñÝùí ? Åðï÷éêïý (ÓÏ×). ÊÅÖÁËÁÉÏ ÔÑÉÔÏ: ÁíÜñôçóç ðéíÜêùí êáé õðïâïëÞ åíóôÜóåùí ÌåôÜ ôçí êáôÜñôéóç ôùí ðéíÜêùí, ç õðçñåóßá ìáò èá áíáñôÞóåé, ôï áñãüôåñï ìÝóá óå åßêïóé (20) çìÝñåò áðü ôç ëÞîç ôçò ðñïèåóìßáò õðïâïëÞò ôùí áéôÞóåùí óõììåôï÷Þò, ôïõò ðßíáêåò êáôÜôáîçò ôùí õðïøçößùí óôï êáôÜóôçìá ôùí ãñáöåßùí ìáò, ôïõò ïðïßïõò ðñÝðåé íá áðïóôåßëåé Üìåóá ãéá Ýëåã÷ï óôï ÁÓÅÐ, åíþ èá óõíôá÷èåß êáé ó÷åôéêü ðñáêôéêü áíÜñôçóçò (óýìöùíá ìå ôï Üñèñï 21 ðáñ. 11 ôïõ Í. 2190/1994 üðùò éó÷ýåé) ôï ïðïßï èá õðïãñáöåß áðü äýï (2) õðáëëÞëïõò ôçò õðçñåóßáò. Ôï ðñáêôéêü áõôü èá áðïóôáëåß áõèçìåñüí óôï ÁÓÅÐ åßôå óôï e-mail: sox@asep.gr åßôå óôï fax: 210 6467728 Þ 213 1319188. ÊáôÜ ôùí ðéíÜêùí áõôþí åðéôñÝðåôáé óôïõò åíäéáöåñüìåíïõò ç Üóêçóç Ýíóôáóçò ìÝóá óå áðïêëåéóôéêÞ ðñïèåóìßá äÝêá (10) çìåñþí (õðïëïãéæüìåíåò çìåñïëïãéáêÜ) ç ïðïßá áñ÷ßæåé áðü ôçí åðüìåíç çìÝñá ôçò áíÜñôçóÞò ôïõò. Ç Ýíóôáóç êáôáôßèåôáé Þ áðïóôÝëëåôáé ìå óõóôçìÝíç åðéóôïëÞ áðåõèåßáò óôï ÁÓÅÐ (Ðïõëßïõ 6, ÁèÞíá, Ô.È. 14307, Ô.Ê. 11510) êáé, ãéá íá åîåôáóôåß, ðñÝðåé íá óõíïäåýåôáé áðü áðïäåéêôéêü êáôáâïëÞò ðáñáâüëïõ ðåíÞíôá åõñþ (50 ) ðïõ åêäßäåôáé áðü Äçìüóéá ÏéêïíïìéêÞ Õðçñåóßá (Ä.Ï.Õ.). Óå ðåñßðôùóç ðïõ ç õðïâëçèåßóá Ýíóôáóç ãßíåé äåêôÞ, ôï êáôáâëçèÝí ðïóü åðéóôñÝöåôáé óôïí åíéóôÜìåíï. Ç õðçñåóßá ïöåßëåé íá áðïóôåßëåé óôï ÁÓÅÐ åíôüò ôñéþí (3) åñãÜóéìùí çìåñþí öùôïáíôßãñáöá ôùí áéôÞóåùí êáé ôùí äéêáéïëïãçôéêþí ôùí õðïøçößùí ðïõ Ý÷ïõí õðïâÜëåé Ýíóôáóç êáôÜ ôùí ðéíÜêùí êáôÜôáîçò. Ï ÄÇÌÁÑ×ÏÓ ÐÕÑÃÏÕ ÌÁÊÇÓ ÐÁÑÁÓÊÅÕÏÐÏÕËÏÓ

KÇÄÅÉÁ Ôïí ðïëõáãáðçìÝíï ìáò

ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ!

ÐÁÍÁÃÉÙÔÇ ÔÓÁÊÙÍÁ ÅÔÙÍ 80

Èáíüíôá êçäåýïìå óÞìåñá Ôñßôç 2/10/2012 êáé þñá 11:00 ð.ì. åê ôïõ Éåñïý Íáïý Áãßïõ Áèáíáóßïõ ÂïõíÜñãïõ, êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðáñáêïëïõèÞóïõí ôçí åêöïñÜ ôïõ. Âïýíáñãï 2/10/2012 Ç ÓÕÆÕÃÏÓ: ÆùÞ, ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ: ÆùÞ & Ðáíáãéþôçò ÊáëáíôæÞò, Íéêüëáïò & Ïëãá ÔóÜêùíá, Ìáñßá & Âáóßëåéïò Êáôåëïýæïò, ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ, ÔÁ ÁÍÉØÉÁ, ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ, Ìáíùëïðïýëïõ 58, Ôçë. üëï ôï 24ùñï: 26210-34017, 30730, 34217, 27158, 25223, ÐÕÑÃÏÓ, Êéíçôü 6944342471 Ïéêßáò: 25223


Τ

ο πρόγραμμα του πρωταθλήματος θα μάθει σήμερα το

μεσημέρι ο Πανηλεια-

κός. Ένα πρωτάθλημα, το οποίο ξεκινάει πιθανότατα στις 22 Οκτωβρίου. Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος και το τεχνικό επιτελείο του Πανηλειακού ωστόσο, έχουν βάλει την ομάδα στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας της, καθώς όλα δείχνουν ότι στις 14 του μήνα, δηλαδή μια βδομάδα πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, θα έχουμε την πρώτη επίσημη αγωνιστική υπο-

χρέωση της ομάδας, με τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας.

ÔÑÉÔÇ 2 Ïêôùâñßïõ 2012

Öïýôìðïë

Λιγκ 2 Φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας δίνουν αύριο στις 4:30μ.μ. στη Ζάκυνθο, η τοπική ομάδα με την Κόρινθο. Πρόκειται για δυο ομάδες οι οποίες θα παίξουν τη νέα σεζόν στη Φούτμπολ Λιγκ 2. Ωστόσο, μόνο η Κόρινθος θα τεθεί αντίπαλος του Πανηλειακού, καθώς η ομάδα της Ζακύνθου τοποθετήθηκε στον όμιλο του Βορρά. Ούτως ή άλλως πάντως, είναι μια συνάντηση η οποία παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Ìáèáßíåé ôï ðñüãñáììá Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου Ο Πανηλειακός έχει μπει λοιπόν στην τελική ευθεία της προετοιμασίας του. Βρίσκεται σε αγωνιστικούς ρυθμούς και αν δεν αλλάξει κάτι, την προσεχή Κυριακή, θα δώσει και το τελευταίο φιλικό παιχνίδι της εφετινής του προετοιμασίας. Ένα παιχνίδια στα Φιλιατρά, απέναντι στην τοπική Εράνη του Θοδωρή Ανδριόπουλου.

Σε.. ρυθμούς επίσημων αγώνων! Σταδιακά λοιπόν η ομάδα μπαίνει σε ρυθμούς επίσημων αγώνων. Το πρόγραμμα της προετοιμασίας προσαρμόζεται σε αυτό και από αύριο, όταν θα γίνει γνωστό και το πρόγραμμα της πρεμιέρας, η ομάδα θα αρχίσει να δουλεύει πάνω και στο συγκεκριμένο παιχνίδι, έχοντας βεβαίως κατά νου και το Κύπελλο, το οποίο και αυτό

έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία, ειδικά μάλιστα αν θα είναι το πρώτο χρονικά επίσημο παιχνίδι που θα δώσει η ομάδα (επειδή βρισκόμαστε στην Ελλάδα όλα αυτά είναι σχετικά και ουδείς γνωρίζει ακόμα και λίγες μέρες πριν, ποια ακριβώς είναι η ημερομηνία και ποιος ο αντίπαλος).

Ξεκινάει σήμερα ο Βλαχόπουλος Στο μέτωπο των τραυματισμών, έχουμε σήμερα τον Κώστα Βλαχόπουλο, αν όλα πάνε καλά, να ξεκινάει σιγά-σιγά ατομικό πρόγραμμα. Να μπει ξανά δηλαδή σε ρυθμούς προπονήσεων, μετά τον τραυματισμό στο γόνατο ο οποίος τον έχει αφήσει αρκετές μέρες έξω από το πρόγραμμα της προετοιμασίας. Πέρα από τον Βλαχόπουλο, στο δρόμο της επιστροφής βρίσκεται ο Νταργκόλοφ, ο οποίος ε-

Ράλι/Ανάβαση Πορταριάς

Δύο πρωτιές για Χρήστο Μάντεση Ο Χρήστος Μάντεσης, κατέκτησε την πρώτη θέση στα δίλιτρα, στην ανάβαση Πορταριάς, η οποία έλαβε χώρα την Κυριακή. Ο Ηλείος οδηγός, με Honda Civic TypeR, πήρε και την κλάση Α7. Στην 32η Ανάβαση Πορταριάς τη διοργάνωση της οποίας είχε αναλάβει η Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου, για την Ομάδα Α, η νίκη πήγε στον Αργύρη Τσούλο με Mitsubishi EVO VIII. Ο χρόνος με τον οποίο ο Μάντεσης πήρε την πρώτη θέση, ήταν 3.58.68, έναντι του 3.59.26 που έκανε ο Κώστας Παπαχρήστος, με Citrioen Saxo VTS. Στην Ομάδα Ν νικητής ήταν ο Στέφανος Σπάρταλης με Mitsubishi EVO IX και πάλι με μικρή διαφορά από τον Κώστα Πατσουρέα με ίδιο αυτοκίνητο, ενώ στην Ομάδα Ν έως 2 λίτρα η νίκη κρίθηκε στις λεπτομέρειες, όπου καλύτερος ήταν ο Κώστας Τασούλας με Peugeot 106 και διαφορά 4 εκατοστών από τον Παναγιώτη Σμυρναίο με ίδιο αυτοκίνητο. Στην Ομάδα Ε νικητής ήταν ο Λεωνίδας Κύρκος με Ford Escort WRC, ενώ για τη νίκη στα δίλιτρα είχαμε μάχη ανάμεσα στον Γιώργο Πολίτη με το Citroen AX της Ε10

και τον Παναγιώτη Μπίμπικα με το VW Golf II της Ε11. Νικητής ήταν ο πρώτος με διαφορά 4 δεκάτων. Τέλος στα ατμοσφαιρικά αυτοκίνητα της Formula Saloon ταχύτερος ήταν ο Παναγιώτης Καμπύλης με το Audi A4 και στα υπερτοφοδοτούμενα ο Αντώνης Αθυμαρίτης με Lancia Dleta Integrale. Καμία κατηγορία ωστόσο δεν προσμετρά στη συνολική φετινή βαθμολογία.

Σήμερα το μεσημέρι η κλήρωση της Φούτμπολ Λιγκ 2 δώ και μερικές μέρες έχει ήδη ξεκινήσει ατομικό πρόγραμμα.

Στην Αθήνα ο Καραχάλιος Αντίθετα με τον Ντραγκόλοφ και τον Βλαχόπουλο, ο Καραχάλιος ακόμα καθυστερεί. Φαίνεται ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στον αστράγαλο, δεν έχει ξεπεραστεί πλήρως. Για το σκοπό αυτό, μετέβη χθες στην Αθήνα μαζί με τον Στέλιο Γιαννακόπουλο, προκειμένου να τον εξετάσει ο γνωστός φυσικοθεραπευτής και από τη θητεία του στον Ολυμπιακό, ειδικός στην πρόληψη και επανένταξη αθλητών, Dr. Θόδωρος Μπαλίδης. Αυτός πρόκειται να συστήσει τρόπους φυσικοθεραπείας και ενδυνάμωσης στον αστράγαλο, με σκοπό την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη επάνοδό του και πάλι στα γήπεδα, χωρίς ενοχλήσεις και προβλήματα.


17 Ôñßôç 2 Ïêôùâñßïõ 2012

Ηλειακός-Αστέρας 1-2

Ðñþôç íßêç ãéá Óêïõñï÷þñé

Äéá ðïäüò… Áíôùíüðïõëïõ !

3-1 ôï Ðáëáéï÷þñé óôï íôÝñìðé ôùí íåïöþôéóôùí

Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου

Μ

ε ένα πανέμορφο γκολ του Θανάση Αντωνόπουλου στο 82΄, ο Αστέρας έφυγε με μια πολύ μεγάλη νίκη μέσα από τα Λεχαινά σε βάρος του Ηλειακού. Μια νίκη που τον φέρνει πρώτο μαζί με Νίκη Τραγανού και Ξενοφώντα, με το απόλυτο των βαθμών. Ένας μέτριος Αστέρας στο πρώτο μέρος, ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του στην επανάληψη και επιβραβεύτηκε με αυτή τη σπουδαία νίκη. Το χθεσινό ματς των Λεχαινών ωστόσο σημαδεύτηκε και από πολύ άσχημα επεισόδια μετά τη λήξη, ανάμεσα σε ποδοσφαιριστές. Γεγονότα τα οποία σημαδεύουν ιστορικούς συλλόγους και παραπέμπουν σε άλλες εποχές. Γεγονότα τα οποία επισκίασαν και το αγωνιστικό κομμάτι. Ένα πολύ όμορφο παιχνίδι, με αγωνία και ένταση από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ο Αστέρας πήρε το προβάδισμα στο 24΄. Ο Τσουκαλάς εκτέλεσε κόρνερ με πολύ φάλτσο στο δεύτερο δοκάρι, η μπάλα έφτασε στον Παρασκευόπουλο ο οποί-

ταν σε μια σέντρα ο Τσιχλιάς έγινε ο παραλήπτης της μπάλας, στέλνοντάς τη με σουτ στα δίχτυα, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Ο Παναγιωτάρας, εκτός από το γκολ που σημείωσε, ήταν αλάνθαστος στα αμυντικά του καθήκοντα. Δεν έχασε ούτε μια μονομαχία, αν και απέναντί του είχε παίκτες με την ταχύτητα και την εμπειρία ενός Τσαντίλη. Ο Αστέρας βεβαίως στο πρώτο μέρος ήταν νωθρός και έψαχνε να βρει τα πατήματά του. Ο Νίκος Γκίνο στην επανάληψη, προχώρησε σε κάποιες εσωτερικές αλλαγές, κάνοντας την ομάδα πιο πιεστική. Στο 60΄ο Τσουκαλάς με ατομική ενέργεια εξουδετέρωσε τον τερματοφύλακα, γύρισε και πλάσαρε, αλλά η μπάλα έφυγε μόλις άουτ. Στο 71΄, είχαμε μια νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Αστέρα, όταν από σέντρα του Παρασκευόπουλου, η μπάλα πέρασε στο δεύτερο δοκάρι, στρώθηκε στον Θανάση Αντωνόπουλο, ο οποίος έκανε το σουτ, αλλά ο Κόστα έδιωξε πάνω στη γραμμή. Δια ταύτα, ο Αστέρας πήρε μια πέρα για πέρα δίκαιη νίκη, η οποία χρειάστηκε ωστόσο μια στιγμή ατομικής

ÖÜóç áðü ôï ÷èåóéíü ðáé÷íßäé óôï Óêïõñï÷þñé. Του Πάνου Ηλιόπουλου

λιας), Λυμπέρης (90΄Καλογεράκος), Τσουκαλάς, Παπαθεοδώρου.

Το "τρίτο" ημίχρονο

ÖÜóç áðü ôï ÷èåóéíü ðáé÷íßäé óôá Ëå÷áéíÜ. ος έκανε το παράλληλο γύρισμα προς την εστία, εκεί που καραδοκούσε ο Παναγιωτάρας για να κάνει με πλασέ το 0-1. Ο νεαρός σκορερ του Αστέρα, ήταν η αποκάλυψη του χθεσινού αγώνα και ίσως, να ήταν και ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου. Το ματς βεβαίως το καθόρισε ο Αντωνόπουλος με το γκολ στο 82΄, ωστόσο ήταν και αυτός που έχασε τη φάση του 26΄, ό-

Ηλειακός: Αλικανιώτης, Μουφτάρ (46΄Β. Κόστα), Εντρίτ (72΄Βατσής), Τσαντίλης, Παναγόπουλος, Λ. Κόστα, Ι. Κράγκαρης, Αλικανιώτης (72΄Στριγάς), Μάης, Τσιχλιάς, Κουρλός. Αστέρας: Κουτσαβίτης, Σιούλας, Θ. Αντωνόπουλος, Σάκκος, Παναγιωτάρας, Καμαρινός, Παρασκευόπουλος (87΄Μητροπανόπουλος), Στασινόπουλος (55΄Σταυρού-

Το παιχνίδι ωστόσο δεν τελείωσε μέσα στο ενενηντάλεπτο. Αμέσως με το σφύριγμα της λήξης, ο Κουρλός του Ηλειακού, κατευθύνθηκε στον πάγκο και χτύπησε κουτουλιά τον Λυμπέρη, ο οποίος είχε αντικατασταθεί από τον προπονητή του λίγο πιο πριν. Το χτύπημα αυτό έκανε τον Λυμπέρη έξαλλο, ο οποίος κατευθύνθηκε προς τον παίκτη που τον χτύπησε, με σκοπό να δώσει συνέχεια. Επενέβησαν οι πιο ψύχραιμοι να τον συγκρατήσουν. Κάποια στιγμή αυτός ξέφυγε από τον "κλοιό". Κατευθύνθηκε προς την εξέδρα των οπαδών του Ηλειακού και έκανε χειρονομίες. Εκεί, κατέφτασε κι άλλος παίκτης του Ηλειακού ο οποίος του έδωσε νέο χτύπημα. Αργότερα στα αποδυτήρια, ακολούθησε νέα συμπλοκή, με παίκτες των δυο ομάδων. Οι του Ηλειακού, έλεγαν ότι ο Λυμπέρης τους προκάλεσε. Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι είχαμε αντιαθλητικές συμπεριφορές, γεγονότα άσχημα, αλλά και έντονα φραστικά επεισόδια με βαριές εκφράσεις. Μάλιστα, για να διαλυθεί ο κόσμος που είχε εξαγριωθεί και είχε περικυκλώσει τα αποδυτήρια και προκειμένου να φύγει ο Αστέρας χωρίς προβλήματα, κατέφτασε και η αστυνομία.

Αίας Γαστούνης

Ενίσχυση με Λούρμπα Του Πάνου Ηλιόπουλου Σημαντική μεταγραφική επιτυχία για τον Αίαντα Γαστούνης που ενέταξε στο έμψυχο δυναμικό του τον Θοδωρή Λούρμπα. Ποδοσφαιριστής που κινείται καθαρά στη θέση του σέντερ - φορ, ο Λούρμπας συμφώνησε χθες με την ομάδα από την οποία ουσιαστικά ξεκίνησε την καριέρα του με απώτερο σκοπό να βοηθήσει στην προσπάθεια που κάνει φέτος ο σύλλογος της Γαστούνης. Για τον Ηλείο επιθετικό που πέρσι αγωνιζόταν στη Δάφνη Ανδραβίδας δεν χρειάζονται ιδιαί-

τερες συστάσεις, καθώς έχει να επιδείξει μια σπουδαία καριέρα σε όσες ομάδες έχει αγωνιστεί(Αστέρα, Ηλειακό Λεχαινών, Αχαϊκή, Ζάκυνθο, ΑΟ Πύργου κ.α) σημειώνοντας πάρα πολλά τέρματα και θεωρείται δεδομένο πως θα βοηθήσει τους "κόκκινους" στο πρωτάθλημα της Α1 - Βέρροιος. Προβληματισμός για το ξεκίνημα Στο μεταξύ έντονος είναι ο προβληματισμός στις τάξεις του Αίαντα Γαστούνης από το κακό ξεκίνημα που πραγματοποιεί η ομάδα

στο πρωτάθλημα. Ειδικότερα οι "κόκκινοι" μετά την ήττα της πρεμιέρας από τη Μαγούλα προχθές έχασαν και από τον Ξενοφώντα και με απολογισμό δυο ήττες σε ισάριθμα ματς βρίσκονται καθηλωμένοι στις τελευταίες θέσεις. Το γεγονός μάλιστα ότι προχθές παρου-

σίασαν ένα κακό πρόσωπο είναι κάτι που προβληματίζει ακόμα περισσότερο. "Ήμασταν πολύ κακοί κόντρα στον Ξενοφώντα και δεν δικαιούμασταν κάτι παραπάνω. Κάναμε τη χειρότερή μας εμφάνιση από την αρχή της σεζόν και χάσαμε δίκαια", ανέφερε από τη σκοπιά του ο τεχνικός Βασίλης Αντωνιάδης που χτύπησε καμπανάκι ενόψει της συνέχειας. "Πρέπει να συνέλθουμε και να βελτιωθούμε, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθούμε σε δύσκολη θέση" δήλωσε με νόημα ο τεχνικός της ομάδας της Γαστούνης, με τον Αίαντα πάντως να διαμαρτύρεται για ένα πέναλτι που δεν του δόθηκε ελάχιστα λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου μέρους.

Πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα για τον Λευκό Αστέρα Σκουροχωρίου, που επικράτησε της Αναγέννησης Παλαιοχωρίου με σκορ 3-1 στο ντέρμπι των νεοφώτιστων της Α1 κατηγορίας - Βέρροιος. Η ομάδα του διευρυμένου Δήμου Πύργου εκμεταλλεύτηκε τα σημαντικά λάθη που έκανε ο σύλλογος του Παλαιοχωρίου στην άμυνα στο πρώτο μέρος και έφτασε σε μια σημαντική επιτυχία που της δίνει τη δυνατότητα να βλέπει τη συνέχεια με άλλον αέρα. Όσον αφορά την Αναγέννηση με μηδέν βαθμούς στα δυο πρώτα ματς, θα πρέπει να βελτιωθεί ενόψει της συνέχειας.

Όλα τα γκολ στο πρώτο μέρος… Στο χθεσινό παιχνίδι που συγκέντρωσε τα βλέμματα αρκετών θεατών ο Λευκός Αστέρας προηγήθηκε μόλις στο 6' με πέναλτι του Ν. Σταματελάτου, πέναλτι που κέρδισε ο Σπηλιωτόπουλος από τον Γαβριλόπουλο. Εφτά λεπτά αργότερα το Σκουροχώρι έφτασε κοντά στο 2-0 αλλά το σουτ του Ν. Σταματελάτου έδιωξε δύσκολα ο Θεοδωρακόπουλος, με τους γηπεδούχους να σημειώνουν δεύτερο γκολ στο 22' με πλασέ του Σπηλιωτόπουλου μετά από φάση διαρκείας. Νωρίτερα και ειδικότερα στο 19' η Αναγέννηση είχε φτάσει πολύ κοντά στο 1-1 αλλά την κεφαλιά του Τσάμη έδιωξε δύσκολα ο Τσαούσης , με τον Γαβριλόπουλο στη συνέχεια να πλασάρει άουτ. Με τη συμπλήρωση 26' αγώνα ο σύλλογος του Δήμου Πηνειού μείωσε σε 2-1 όταν μετά από κόρνερ του Κωνσταντακόπουλου ο Γιαννόπουλος είχε κεφαλιά που έδιωξε ο Τσαούσης, με τον Γαβριλόπουλο να σημειώνει τέρμα στην εξέλιξη της φάσης δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους σημειώθηκε η φάση που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του ματς. Ειδικότερα ο τερματοφύλακας της Αναγέννησης Θεοδωρακόπουλος υπέπεσε σε πέναλτι στον Ν. Σταματελάτο, παίρνοντας παράλληλα την άγουσα για τα αποδυτήρια με απευθείας κόκκινη. Ο Βασιλακόπουλος από τα έντεκα βήματα δεν αστόχησε, νίκησε τον Ν. Φλίγκο, δίνοντας προβάδισμα δυο τερμάτων για τον Αστέρα(3-1), με τους γηπεδούχους να έχουν και αριθμητικό προβάδισμα. Σε ότι έχει να κάνει με την επανάληψη, η Αναγέννηση πίεσε χωρίς να δημιουργήσει τις πολύ μεγάλες φάσεις. Στο 50' ο Γιαννόπουλος είχε ένα πλασέ που έδιωξε ο Τσαούσης, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται για ένα πέναλτι στον Γιαννόπουλο στο 65'. Η ομάδα του Παλαιοχωρίου τελείωσε το ματς με εννιά παίκτες, καθώς στο 84' αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Σαρικεχαγιάς. Σκουροχώρι: Τσαούσης, Γκουβέρος(87' Βαγγόπουλος), Δ. Σταματελάτος, Βασιλακόπουλος, Γιαννακόπουλος, Λυμπέρης, Μπούτσκα(68' Μουρούτης),Δ. Παναγιωτόπουλος(84' Ασημακόπουλος), Α. Παναγιωτόπουλος, Ν. Σταματελάτος. Σπηλιωτόπουλος. Παλαιοχώρι: Θεοδωρακόπουλος, Σαρικεχαγιάς, Μαργαρίτης, Γαβριλόπουλος, Τσάμης, Κωστόπουλος, Π. Χρόνης(50' Γιακουμέλος), Παναγόπουλος(45' Ν. Φλίγκος), Γιαννόπουλος, Κωνσταντακόπουλος(59' Ντούρος), Δ. Φλίγκος. Α1 κατηγορία Τραγανό 6-11 Αστέρας 5-11 Ξενοφών 4-00 Μαγούλα 4-11 Ολυμπιακός Σ. 1-0 0 Βάρδα 2-11 Ηλειακός Λεχ. 3-3 3 Αργοναύτης 2-2 2 Δάφνη 2-33 Σκουροχώρι 3-4 4 Χάβαρι 1-11 Παλαιοχώρι 2-5 5 Προοδευτική 1-4 4 Αίας 0-55 Χειμαδιό 0-55 Λαμπέτι 4-44

Βαθμολογία 6 6 6 4 4 3 3 3 3 3 2 0 0 0 0 -2 2

*Το Λαμπέτι ξεκίνησε με -5 5 βαθμούς

Eπόμενη Χάβαρι-Προοδευτική Ξενοφών-Κένταυρος Νίκη-Ολυμπιακός Σ. Αργοναύτης-Αίας Αναγέννηση-Ολυμπιακός Π. Κεραυνός -Δάφνη Αστέρας-Λευκός Αστήρ Βάρδα-Ηλειακός


18 Ôñßôç 2 Ïêôùâñßïõ 2012

Ξενοφών Κρεστένων

Κλίμα ικανοποίησης

Êüñïéâïò

ÅðéóôñïöÞ ôïõ ÂáããÝëç ÃêÝñïõ Ο 31χρονος σέντερ συνεχίζει και τη νέα σεζόν στον Κόροιβο

Εμφανής είναι τα σημάδια ικανοποίησης στις τάξεις του Ξενοφώντα Κρεστένων, μετά την προχθεσινή εκτός έδρας νίκης της ομάδας μέσα στα Καβάσιλα επί του Αίαντα Γαστούνης με σκορ 2-0 επιτυχία που σε συνδυασμό και με τη νίκη στην πρεμιέρα κόντρα στη Δάφνη Ανδραβίδας, έφερε τους "κόκκινους" στο ρετιρέ κατέχοντας και το απόλυτο. Στον Ξενοφώντα επισημαίνουν πως η ομάδα όντως βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση τουλάχιστον στην παρούσα φάση, οι νίκες τόσο προχθές αλλά και στην πρεμιέρα είναι δίκαιες πέρα για πέρα αλλά από κει και πέρα για πανηγυρισμούς και θριαμβολογίες ούτε λόγος στην παρούσα φάση. "Χαιρόμαστε για αυτό που κάνουμε, υπάρχει ικανοποίηση για το πολύ καλό ξεκίνημα αλλά απαιτείται να παραμείνουμε σοβαροί και προσγειωμένοι ενόψει της συνέχειας", επεσήμανε χαρακτηριστικά κορυφαίο διοικητικό στέλεχος εκφράζοντας και το στίγμα που επικρατεί στους κόλπους του συλλόγου. Επόμενο εμπόδιο για τον Ξενοφώντα το προσεχές Σάββατο με τον Κένταυρο Μαγούλας εντός έδρας, παιχνίδι με τις δικές του ξεχωριστές ιδιαιτερότητες στο οποίο ο Ξενοφών στοχεύει στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Μπατζάκα οι "κόκκινοι" θα ξεκινήσουν από σήμερα την προετοιμασία, καθώς χθες υπήρχε ρεπό.

ΑΟ Χαβαρίου

“Γλυκόπικρη” γεύση

Ανατροπή δεδομένων είχαμε με τον Βαγγέλη Γκέρο και τον Κόροιβο. Ενώ ο 31χρονος σέντερ ύψους 2.06μ. έδειχνε ότι αποχωρεί από την ομάδα και μάλιστα είχε πάρει και το δρόμο για τη Χαλκίδα, όλα άλλαξαν, με το δρόμο της επιστροφής του για την Αμαλιάδα να ανοίγει διάπλατα.

Τ

ις τελευταίες μέρες, ο Κόροιβος αναζητούσε έναν ψηλό, να πλαισιώσει τον Μπάνε Τόμιτς. Έναν παίκτη ο οποίος θα παίζει στην κορυφή, απελευθερώνοντας τον Σέρβο να παίξει "τεσσάρι", ή έστω και μια ακόμα λύση προκειμένου να ξεκουράζει ο ένας παίκτης τον άλλο. Στον Κόροιβο διαπίστωσαν ότι οι λύσεις που κυκλοφορούσαν στην αγορά, δεν ήταν αυτές που ήθελαν. Είτε παίκτες με απαιτήσεις που υπερέβαιναν τις δυνατότητες του Κοροίβου, είτε παίκτες οι οποίοι δεν κάλυπταν τις προδιαγραφές που έθετε η ομάδα. Και έτσι, αποφάσισαν να κάνουν στροφή στον Βαγγέλη Γκέρο, μια δοκιμασμένη λύση, με εμπειρία και από την Α2. Έναν παίκτη τον οποίο γνωρίζουν και ο οποίος δεν είχε ακόμα προλάβει να υπογράψει στη νέα του ομάδα. Έτσι, ο τρίτος περσινός σκόρερ της Β΄ Εθνικής, ανανεώνει την παραμονή του στην Αμαλιάδα, για ακόμα ένα χρόνο.

Και τώρα για περιφερειακό Ανάμικτα είναι τα συναισθήματα στις τάξεις του ΑΟ Χαβαρίου, μετά την ισοπαλία (1-1) που απέσπασε η ομάδα στο προχθεσινό ματς με τον Κένταυρο Μαγούλας εκτός έδρας. Ειδικότερα οι "μελανόλευκοι" έχουν κάθε λόγο να τα βάζουν με την τύχη τους για τις ευκαιρίες που έχασαν στο πρώτο μέρος καθαρίζοντας ουσιαστικά το ματς, αλλά από την αντίπερα η ισοπαλία ασφαλώς και είναι θετικό αποτέλεσμα απέναντι σε μια ομάδα που έχει πρωταγωνιστικούς στόχους όπως είναι αυτή της Μαγούλας. Γενικότερα το μήνυμα που βγαίνει από το Χάβαρι τις δυο πρώτες αγωνιστικές είναι το ότι η ομάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο, έχοντας και άλλα περιθώρια βελτίωσης. "Είμαστε σε καλό δρόμο, ενώ δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε πως το ρόστερ απαρτίζεται από πολλούς νεαρούς σε μια άγνωστη κατηγορία για εμάς. Αν αποκτήσουμε και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση η συνέχεια θα είναι ακόμα καλύτερη για εμάς", τόνισε από τη σκοπιά του ο τεχνικός Νίκος Γκρίλλας που χαρακτήρισε θετικό αποτέλεσμα την ισοπαλία που απέσπασε η ομάδα στο Βούναργο. Το ενδιαφέρον πλέον μεταφέρεται σιγά - σιγά στο ματς του Σαββάτου με την Προοδευτική Μανολάδας εντός έδρας, αναμέτρηση στην οποία ο ΑΟΧ στοχεύει στην πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα.

Προοδευτική Μανολάδας

Τα έχουν με την ατυχία τους Με την ατυχία τους τα έχουν στην Προοδευτική Μανολάδας για την ήττα στο προχθεσινό ματς με τον Ολυμπιακό Σαβαλίων. Ειδικότερα άτομα της ομάδας που βρέθηκαν προχθές στην Αμαλιάδα κάνουν λόγο για τρεις πολύ μεγάλες ευκαιρίες που χάθηκαν στο πρώτο μέρος και οι οποίες αν είχαν μετουσιωθεί σε γκολ το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό, ενώ σημαντική ήταν και η φάση στο 90'. Σε ότι έχει να κάνει με την εμφάνιση αυτή κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα και στην Προοδευτική πιστεύουν πως η ομάδα σύντομα θα επανέλθει στο δρόμο των επιτυχημένων αποτελεσμάτων. Επόμενο εμπόδιο για την ομάδα της Μανολάδας το προσεχές Σάββατο στο Χάβαρι, με τον Γιάννη Δανίκα να υπολογίζει κανονικά στις υπηρεσίες των Χανιά, Κ. Κατσιμιτσίρη και Τ. Βαλογιάννη.

Μετά την κατάληξη που είχαμε στο θέμα του ψηλού, με την ανανέωση με τον Βαγγέλη Γκέρο, στον Κόροιβο στρέφονται πλέον στις θέσεις της περιφέρειας. Εκεί που θα αναζητήσουν την επόμενη μεταγραφή τους. Για την ακρίβεια, μιλάμε για έναν παίκτη ο οποίος θα έχει τα πλήρη χαρακτηριστικά ενός ολ αράουντ και θα μπορεί να παίζει με την ίδια ευκολία στη θέση "2", όσο και στη θέση "3". Εκτός από αυτό,

στον Κόροιβο υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποκτηθεί και ένας πλέι μέικερ, ο οποίος θα δίνει ανάσες στον Πέταρ Τσόσιτς. Τις τελευταίες μέρες, δοκιμάζεται στην ομάδα ο νεαρός Κυριακού από την Ηρακλή. Έχει παίξει στα δυο τελευταία φιλικά με Έσπερο και Κεραυνό και θα μείνει ακόμα μερικές μέρες στην ομάδα, μέχρι να αποφασιστεί τι μέλλει γενέσθαι με αυτόν.

Αύριο με Έσπερο Στο μεταξύ τα φιλικά συνεχίζονται για την ομάδα της Αμαλιάδας. Αύριο το βράδυ, οι κυανόλευκοι θα υποδεχθούν στην Αμαλιάδα τον Έσπερο, στην άτυπη ρεβάνς του φιλικού της περασμένης εβδομάδας στην Πάτρα. Για το προσεχές Σάββατο έχει προγραμματιστεί οι κυανόλευκοι να μεταβούν στο Αίγιο, εκεί που θα αντιμετωπίσουν τον Κεραυνό. Επίσης, φιλικό παιχνίδι θα δώσει κατά πάσα πιθανότητα ο Κόροιβος και την Πέμπτη, απέναντι στον Ολυμπιονίκη.

Ολυμπιονίκης

Ενσωματώθηκαν Πσάλτου και Οικονομάκης Στην Αρχαία Ολυμπία από το βράδυ της Κυριακής βρίσκονται τα δυο νέα πρόσωπα της ομάδας του Ολυμπιονίκη, ο Ψάλτου και ο Οικονομάκης. Μάλιστα χθες, είχαν την ευκαιρία να κάνουν και την πρώτη τους προπόνηση με το υπόλοιπο γκρουπ. Ο τρίτος της παρέας, ο Κατσαρός, αναμένεται να φτάσει την προσεχή Πέμπτη. Έτσι σταδιακά το ρόστερ συμπληρώνεται και ο νέος προπονητής Τάκης Καλατζής, θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει με όλους τους παίκτες, στις μέρες που απομένουν μέχρι το πρώτο τζάμπολ της σεζόν, στο Αγρίνιο, στις 14 Οκτωβρίου. Μέχρι τότε ο Ολυμπιονίκης, έχει προγραμματίσει μια σειρά από φιλικά παιχνίδια. Η αρχή, γίνεται από την Πέμπτη στις 4μ.μ. στην Αμαλιάδα, απέναντι στον Κόροιβο. Ο Ολυμπιονίκης, το διήμερο 6 και 7 Οκτωβρίου, θα μεταβεί στην Αθήνα, προκειμένου να δώσει και εκεί δυο φιλικά ματς.


19 Ôñßôç 2 Ïêôùâñßïõ 2012

ÖéãïõñÜñåé óôçí ðñþôç èÝóç… Εντυπωσιακό ξεκίνημα από τη Νίκη Τραγανού στο πρωτάθλημα της Α1- Βέρροιος με το σύλλογο του Δήμου Πηνειού να έχει να επιδείξει δυο νίκες σε ισάριθμα ματς, με τον Δ. Κολοτούρο να έχει βάλει το δικό του λιθαράκι στην εν λόγω προσπάθεια. Ειδικότερα ο νεαρός επιθετικός έχει σημειώσει τέσσερα γκολ μέχρι τώρα βρισκόμενος στην πρώτη θέση, με το μέλλον να του ανήκει αν συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς. Π.Η.

Καταλαβαίνετε γιατί το φετινό πράσινο του ΠΑΟ είναι βαθύ σαν μαύρο! Áíçóõ÷çôéêü îåêßíçìá… Δεν μας είχε συνηθίσει ο Αίας Γαστούνης να κάνει τόσο αρνητικό ξεκίνημα σε μια σεζόν. Μηδέν στα δυο, είχε ο "Άγιαξ" να κάνει από τη σεζόν 2002-03, όταν και έπαιξε όμως για το πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής. Αν σε αυτά συνυπολογίσουμε και τον αποκλεισμό από το θεσμό του Κυπέλλου, τότε μιλάμε για πολύ ανησυχητική κατάσταση. Και φυσικά δεν μιλάμε για οποιαδήποτε ομάδα, αλλά για έναν σύλλογο με τη δική του ιστορία και δυναμική, ο οποίος στο πέρασμα του χρόνου, έχει αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια του στο ηλειακό ποδόσφαιρο! Σο.Φ.

Éóïðáëßá óôç ÓðéÜíôæá Πρεμιέρα και στο πρωτάθλημα της Β' κατηγορίας το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, και στον 1ο όμιλο στο επίκεντρο βρέθηκε το πυργιώτικο ντέρμπι ανάμεσα στη Θύελλα και τον Ηρακλή. Αναμέτρηση που διεξήχθη στο Ενωσιακό της Σπιάντζας και έληξε με σκορ 1-1. Π.Η.

Εκπλήσσει ευχάριστα ο Ξενοφώντας Μετά τις δυο πρώτες αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της Α1 - Βέρροιος και αναφοράς αξίζει η εξαιρετική πορεία Με τον που πραγματοποιεί μέχρι τώρα ο Πάνο Ηλιόπουλο Ξενοφώντας. Ειδικότερα οι "κόκκινοι" του διευρυμένου Δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων έχουν να επιδείξουν δυο σημαντικές νίκες κόντρα σε Δάφνη και Αίαντα, ενώ το κυριότερο είναι πως οι δυο επιτυχίες συνοδεύτηκαν και από εξαιρετικές εμφανίσεις. Η μέχρι τώρα πορεία αφήνει υποσχέσεις ενόψει της συνέχειας, για μια ομάδα που το καλοκαίρι που μας πέρασε έκανε ορισμένες αλλαγές στο ρόστερ. Το κέντρο της μέχρι τώρα δείχνει αρκετά δυνατό καθώς απαρτίζεται από παίκτες που συνδυάζουν ποιότητα και εμπειρία, ενώ στην επίθεση η απόκτηση τόσο του Ντίνου Παναγιωτακόπουλου αλλά και του Πάνου Τσαγκάρη έδωσε άλλη δυναμική. Όσον αφορά τα μετόπισθεν εκεί οι αλλαγές είναι πιο λίγες, με την προσθήκη του Λώλη πάντως να αποδεικνύεται λίρα εκατό. Όλα αυτά για μια ομάδα που έχει στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας τον Δημήτρη Μπατζάκα προπονητή που διακρίνεται για την εργατικότητά του και το πάθος του, ενώ και στο διοικητικό "κομμάτι" τα πράγματα είναι εξίσου καλά καθώς ο σύλλογος πορεύεται με διοίκηση που απαρτίζεται από σοβαρούς και αξιόλογους ανθρώπους. Όλα τα παραπάνω αφήνουν υποσχέσεις ενόψει της συνέχειας, για μια ομάδα που έχει να επιδείξει παρουσία και στη Δ' Εθνική, ενώ πληθυσμιακά εκπροσωπεί μια αρκετά μεγάλη περιοχή με τις δικές της ξεχωριστές ιδιαιτερότητες.

á ÷áìüãåëáαυτό το ô í á ø å ñ ô ó ÅðÝ μετά από Νίκη Τραγανού

χαμόγελα στη που γράφει το Επέστρεψαν τα ημα, με 2χ3=6 θλ τά ω πρ ο στ νημα ομάδα, αλλά σπουδαίο ξεκί ι ποτέ από την κα ν κα θη χά ι βαια ότ ήταν ηχηρό. ταμείο. Όχι βέ α στο Κύπελλο σμ πι ρά το ε το έβαλε κάνουμ νη (φωτό), δεν όπως και να το λά Γα ξη λέ Α υ ι η σεζόν. ομάδα το -καλά ξεκινήσε Παρά ταύτα, η λά κα ιν πρ ι λε ι με νέα να το βά συνοδευτεί κα κάτω. Και πώς να εί ορ μπ α, ράγοντα τό μάλιστ ωνιστική τον πα Το ξεκίνημα αυ αγ νη με χό ερ ιήσει την κό Σαβαλίων. νίκη, αν αξιοπο με τον Ολυμπια τς μα Σο.Φ. νο με εί έδρα, στο επικ


ψάχνετε για... ÆÇÔÏÕÍÔÁÉ ΖΗΤΕΙΤΑΙ πτυχιούχος Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών Επιστημών με κατεύθυνση ή ειδίκευση στην Λογιστική και στην Επιχειρησιακή Ανάλυση . Πληροφορίες Τηλ. 6976869569 (ΜΑ 7822) Είσαι γυναίκα δραστήρια και ψάχνεις για δουλειά; Μπορείς να βγάλεις χρήματα μέσα από την καθημερινότητά σου. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2621030419 , 6985980050 (ΜΑ 8005) ΖΗΤΕΙΤΑΙ πτυχιούχος βοηθός φαρμακείου με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος για φαρμακείο στην Αμαλιάδα. ΤΗΛ: 6942820176 (ΜΑ 8003) ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ να αποκτήσεις, να συμπληρώσεις ή να αυξήσεις τα εισοδήματά σου; Με έξυπνο και δυναμικό τρόπο; Η εταιρεία μας αναπτύσσεται στην περιοχή σου και χρειάζεται δραστήρια άτομα που έχουν όνειρα και φιλοδοξίες για καριέρα και υψηλές μηνιαίες αποδοχές. ΤΗΛ: 6986798801 (ΜΑ 7997) ΖΗΤΕΙΤΑΙ υπάλληλος για εργασία σε καφετέρια στην Βάρδα Ηλείας, για σέρβις -

ντελίβερι. Πληροφορίες ΤΗΛ: 2623071207 και εντός καταστήματος Art Nouveau (MA 7999) ΖΗΤΕΙΤΑΙ κοπέλα με δίπλωμα οδήγησης άνευ υποχρεώσεων ως πωλήτρια στον Νομό Ηλείας - Αρκαδίας. ΤΗΛ: 2621029685 (ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα - Παρασκευή 9:00 - 15:00 και 18:00 - 20:00 και Σάββατο 09:00 15:00) (ΜΑ 7991) ΖΗΤΕΙΤΑΙ πεπειραμένος κόπτης για κρεοπωλείο. ΤΗΛ: 2622029720 (ΜΑ 7986) ΖΗΤΕΙΤΑΙ έμπειρη κομμώτρια από κομμωτήριο στην Αμαλιάδα. ΤΗΛ: 26220-29975, 6988-151731 (ΜΑ 7815) ΤΟ καφέ κλαμπ ESCAPE στην Γαστούνη ζητά προσωπικό για πρωινή και βραδινή απασχόληση. ΤΗΛ: 6972875824 (ΜΑ 7950) ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ Ι.Χ. και φορτηγών περιοχή Ανδραβίδας - Κυλλήνης δίνεται προς εκμετάλλευση. Ελάχιστη επένδυση, προνομιακή λειτουργία. Επικοινωνία ektor158@hotmail.com ΤΗΛ: 6948582063 (ΜΑ 7940) Ζητείται έμπειρη κοπέλα για καφέ ουζερί. Τάκη Πετροπούλου 5. Τηλ

δουλειά/σπίτι/οικόπεδο/αγροτεμάχιο/επαγγελματικό χώρο/μοτοσικλέτα/έπιπλα /ηλεκτρικές συσκευές/τεχνίτη/το χαμένο σας ζωάκι/το μελλοντικό σας σύντροφο  Åñãáóßá 2621035270 Μ.Α. 7921 ΖΗΤΕΙΤΑΙ χειριστής μηχανήματος έργου. Τηλ.: 6977603640 (μΑ 7877) ΖΗΤΕΤΑΙ κοπέλα για το καφέ "ΑΠΑΓΚΙΟ", Πατρών 24, Πύργος, τηλ. 26210-28863, 6974807041 (ΜΑ 7873)

ÆÇÔÏÕÍ ΚΟΠΕΛΑ στην περιοχή του Πύργου, αναλαμβάνει την φύλαξη μικρών παιδιών. ΤΗΛ: 6995381193 (ΜΑ 8007) ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΗΜΑ, μπουζούκι, κιθάρα και τραγουδίστρια καλλίφωνη και ευπαρουσίαστη, με ρεπερτόριο, έντεχνο, ελαφρολαϊκό, παλιό λαϊκό, ρεμπέτικο, ζητά συνεργασία σε ανάλογους χώρους. ΤΗΛ: 6977766432 (ΜΑ 8000) ΖΗΤΕΙΤΑΙ γεωπόνος για την επιχείρηση ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ Α.Ε. στην παραγωγή φράουλας. Εδρα Λάππα Αχαΐας. ΤΗΛ: 6908096803, 2693031700 (ΜΑ 7859) Κυρία με εμπειρία αναλαμβάνει φύλαξη παιδιών ή ηλικιωμένων σε Αμαλιάδα και στην ευρύτερη περιοχή. ΤΗΛ: 6980813887, 6984771136.(ΜΑ 7998) ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ νοσηλεύτρια ζητά εργασία για την φροντίδα ηλικιωμένων και

φύλαξη μικρών παιδιών. ΤΗΛ: 6988370473 (ΜΑ 7989) ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ την πληκτρολόγηση και εκτύπωση χειρόγραφων σημειώσεων σε φιλολογικά μαθήματα. Παρακαλώ να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα η παραπάνω αγγελία. ΤΗΛ: 6976874167 (ΜΑ 7977) ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένου 24ωρου ή και για οικιακές δουλειές. Περιοχή Αμαλιάδας και Πύργου. ΤΗΛ: 6977730760 (ΜΑ 7975) ΚΥΡΙΑ Ελληνίδα ζητά εργασία για φροντίδα ηλικιωμένων (όχι κατάκοιτοι) ή επίσης για καθάρισμα σπιτιών. ΤΗΛ: 6937980738, 6936868797 (ΜΑ 7971) ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων και μικρών παιδιών. ΤΗΛ: 6971848976 (ΜΑ 7970) ΚΥΡΙΑ Ελληνίδα ζητά εργασία για φύλαξη παιδιών ηλικίας 3 έως 5 ετών εσωτερική ή για φύλαξη ηλικιωμένης κυρίας (όχι κατάκοιτη). ΤΗΛ: 6983818610 (ΜΑ 7969) ΚΥΡΙΑ αναλαμβάνει φύλαξη ηλικιωμέ-

νων σε σπίτια. ΤΗΛ: 6983835177 (ΜΑ 7963) ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία απογευματινή ή βραδινή στην περιοχή του Πύργου για φύλαξη ηλικιωμένου, κουζίνα σε εστιατόριο και φύλαξη παιδιών. ΤΗΛ: 6945114869 (ΜΑ 7955) ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ καθαρισμό μνημείων και διάφορες εργασίες. Πληρ. Τηλ. 6972 173606 (ΜΑ 7930) ΒΟΗΘΟΣ φυσικοθεραπείας ζητά ανάλογη εργασία. ΤΗΛ: 6934668694 (ΜΑ 7945) Κυρία από Λευκορωσία με καλές συστάσεις ζητά δουλειά για φύλαξη ηλικιωμένων. Τηλ. 9678505021 Μ.Α. 7924 Αναλαμβάνω φασόν φο μπιζού, περιοχή Συκιά Κατακόλου. Κα Ευφροσύνη. ΤΗλ. 6989231926 Μ.Α. 7917 ΚΥΡΙΑ 43 ετών από Βουλγαρία γνωρίζει Ελληνικά ζητά εργασία ως λαντζέρισα ή ως εσωτερική. ΤΗΛ: 6997517197 (ΜΑ 7888) ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία 24ωρη για φύλαξη ηλικιωμένων. ΤΗΛ: 6993285224 (ΜΑ 7896) ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιω-

μένων, παιδιών, καθαρισμό οικιών, γραφείων, σκάλων, εστιατορίων και ξενοδοχείων. ΤΗΛ: 6987939436 (ΜΑ 7881) ΚΟΠΕΛΑ ζητά εργασία ως σερβιτόρα. Τηλ.: 6993109173 (ΜΑ 7876) ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ την φροντίδα και εξυπηρέτηση ηλικιωμένων - ανήμπορων κ.λ.π. Διαθέτω δικό μου όχημα. Τηλ.: 6936272058 (ΜΑ 7871) ΚΥΡΙΟΣ ζητά εργασία σε ψησταριά για ψήστης, σερβιτόρος, κουζίνα, κλπ. ΤΗλ.: 6999571757 (ΜΑ 7864) ΚΥΡΙΑ από Ουκρανία ζητά οποιαδήποτε εργασία στην περιοχή του Πύργου. Τηλ.: 6947666453 (ΜΑ 7865) ΚΥΡΙΑ ελληνίδα ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων πρωινές - απογευματινές και βραδινές ώρες ή για καθάρισμα σπιτιών. ΤΗΛ: 6975707151 (ΜΑ 7860) ΚΥΡΙΑ 30 ετών ζητά εργασία για φροντίδα ηλικιωμένων εσώκλειστη. ΤΗΛ: 6934902556 (ΜΑ 7854) ΚΥΡΙΑ 50 ετών ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων, ημέρα ή νύχτα ή για φύλαξη παιδιού στην περιοχή του Πύργου και τα γύρω χωριά. ΤΗΛ: 6956811297 (ΜΑ 7850)


Μικρές Αγγελίες

/ Ôñßôç 2 Ïêôùâñßïõ 2012

Áêßíçôá ÐÙËÇÓÅÉÓ ÁÊÉÍÇÔÙÍ

80.000 €. ΤΗΛ: 6944745544 (ΜΑ 7550)

μένα. ΤΗΛ: 6947276738, 6972046131 (ΜΑ 7960)

ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο 3.620 τ.μ. εντός οικισμού και αναδασμού, πλησίον της Ε.Ο. Πύργου - Αρχ. Ολυμπίας στην διασταύρωση Παλαιοβαρβάσαινας. Ελκυστικοί όροι δόμησης και ελεύθερο για κάθε χρήση. ΤΗΛ: 6973052133 (ΜΑ 7995)

ΠΩΛΕΙΤΑΙ χωράφι 11,5 στρεμ. στην περιοχή Μεσολογγάκι Αμαλιάδας. ΤΗΛ: 2621022474 (ΜΑ 7526)

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα 3άρι με αυτόνομη θέρμανση χωρίς κοινόχρηστα. Επτανήσου 88 Αμαλιάδα. ΤΗΛ: 6978542681, 6937604919 (ΜΑ 7959)

ΠΩΛΕΙΤΑΙ όροφος 240 τ.μ. στην Αμαλιάδα. Τιμή συζητήσιμη. ΤΗΛ: 6985777504 (ΜΑ 7964) ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 5 στρέμματα στην περιοχή Λιβαδάκια Αμαλιάδας, οικοδομήσιμο, περιλαμβάνοντος και γεώτρηση. Τιμή ευκαιρίας. ΤΗΛ: 6974858763 (ΜΑ 7898) ΠΩΛΕΙΤΑΙ στη Ζαχάρω διαμέρισμα 130 τ.μ., 3 υπνοδωμάτια, 2 μπάνια, μεγάλο σαλόνι, άριστη κατάσταση. Τιμή ευκαιρίας. ΤΗΛ: 2625061221, 6937485373 (ΜΑ 7891) ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 4 στρεμ. στο Κατσικάρι. ΤΗΛ: 6932873413 (ΜΑ 7882) ΠΩΛΕΙΤΑΙ στην παραλία Ζαχάρως οικία 100 τ.μ. σε οικόπεδο 320 τ.μ. με πλήρη και μοντέρνο εξοπλισμό εσωτερικού και εξωτερικού χώρου σε λειτουργία λόγω αναχώρησης 140.000 €. ΤΗΛ: 6981705054 (ΜΑ 7837) ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα 110 τ.μ., 2ου ορόφου, κατασκευής '80, σε άριστη κατάσταση, στο κέντρο του Πύργου. Τιμή 75.000 €. ΤΗΛ: 6944745544 (ΜΑ 7731) ΖΗΤΩ να αγοράσω οικόπεδο στον Πύργο, κέντρο - απόκεντρο, διαθέτω μέχρι 10.000 €. ΤΗΛ: 6976364230 (ΜΑ 7729) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 7 στρέμματα ελαιοστάσιο ποτιστικό στο 21ο χλμ. Ε.Ο. Πύργου - Τριπόλεως εφαπτόμενο της Ε.Ο. με πρόσοψη 105 μέτρα στο ύψος του ξενοδοχείου "ΑΜΑΛΙΑ" οικοδομήσιμο. Τιμή ευκαιρίας. ΤΗΛ: 6972519909, 6971899387 (ΜΑ 7567)

ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα σε 3ο όροφο νεόδμητης οικοδομής στην Γαστούνη 78 m2 τιμή 45.000 ευρώ. Τηλ. Πληρ.: 6982320659 (ΜΑ 7522) ΠΩΛΕΙΤΑΙ στον Αγ. Γεώργιο Πύργου επί της οδού Αγ. Γεωργίου, 3 στρέμματα άρτια και οικοδομήσιμα. Τηλ. Επικοινωνίας: 6974 992426 (ΜΑ 7523) ΠΩΛΕΙΤΑΙ στη Ζαχάρω, Οικόπεδο 1200m2, εντός σχεδίου, πλησίον αγοράς και Δημοτικού Σχολείου. ΤΗΛ: 6977-857.871, 6977251.324 (ΜΑ 7517)

ÅÍÏÉÊÉÁÓÅÉÓ ÁÊÉÍÇÔÙÍ

ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ: 1) μονοκατοικία 85 τ.μ. πλήρως επιπλωμένη καινούρια, δύο υπνοδωμάτια, κουζίνα, σαλόνι, μπάνιο, τζάκι, καλοριφέρ και κλειστό πάρκινγκ 7 χλμ. από τον Πύργο. 2) δυαράκι σε μονοκατοικία επιπλωμένο χωρίς κοινόχρηστα με αυτόνομη θέρμανση και ηλιακό σε κεντρικό σημείο στον Πύργο. ΤΗΛ: 2621027069 και whats' up 6988382609 (ΜΑ 7953) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ 2άρι 1ου ορόφου καινούργιας κατασκευής με αυτόνομη θέρμανση. Πλησίον ΤΕΙ Πύργου. Ρήγα Φεραίου πάροδος Forum. ΤΗΛ: 6977991599 (κος Κώστας) (ΜΑ 7942)

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙδιαμέρισμα3άρι,75τμ.β'ορόφου διώροφης οικοδομής με εξοπλισμένη κουζίνα σε άριστη κατάσταση στο κέντροτουΠύργουσεπολύκαλήτιμή.Τηλ 2621027626,6932563065.Μ.Α.7912

Για δύο φοιτητές/τριες ενοικιάζεται πλήρως επιπλωμένο και εξοπλισμένο διαμέρισμα 100 τ.μ., Γ' ορόφου, κεντρικό στον Πύργο. ΤΗΛ: 6947601235, 6947601236 (ΜΑ 7941)

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στην Γαστούνη 2άρι καινούργιας κατασκευής με αυτόνομη θέρμανση πλησίον κεντρικής πλατείας Γαστούνης χωρίς κοινόχρηστα με κλειστό πάρκινγκ. ΤΗΛ: 6946465214, 6981150330 (ΜΑ 8001)

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, διαμέρισμα 2άρη Α ορόφου, εσωτερικό με μεγάλο ακάλυπτο, στην πλατεία ΚΟΛΙΑΤΣΟΥ πλησίον φοιτητικής εστίας Πατησίων.Πληροφορίες Τηλ. 6945 311429 (ΜΑ 7934)

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι ρετιρέ πλήρως επιπλωμένο απέναντι από την είσοδο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου. ΤΗΛ: 2621030503 (ΜΑ 79925) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ 2άρι και 3άρι 1ου ορόφου καινούριας κατασκευής με αυτόνομη θέρμανση. Πλησίον ΤΕΙ Πύργου Ρήγα Φεραίου πάροδος FORUM. Πληροφορίες κος Κώστας ΤΗΛ: 6977991599 (ΜΑ 7990) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 95 τ.μ., 2ου ορόφου, οδός Καραϊσκάκη 41, πλησίον ΤΕΙ, πλήρως επιπλωμένο, 2 κλιματιστικά, τέντες, διαμπερές χωρίς επιβάρυνση νερού. Δεκτή η συγκατοίκηση 2 φοιτητών. ΤΗΛ: 6942973988, 6945563432 (ΜΑ 7983)

ΠΩΛΕΙΤΑΙ αποθηκευτικός χώρος (480) τ.μ. τμηματικά σε 3 οικήματα (190-250-40) τ.μ. στεγασμένοι και κλειστοί, εντός οικοπέδου (4) στρεμ. περιφραγμένα - ρεύμα τριφασικό - νερό αρτεσιανό - τηλεφωνική γραμμή, στα όρια του Πύργου (οδός Αλφειού) για οποιαδήποτε χρήση. ΤΗΛ: 6971848890 κ. Κώστα. (ΜΑ 7564)

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριαμισάρι διαμέρισμα 90 τ.μ. επί της οδού Παπαφλέσσα 45 στον Πύργο. ΤΗΛ: 2621022284 ώρες 10:00 π.μ. - 12:00 μ.μ. και Οικίας 2621033173 (ΜΑ 7979)

ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα 2ου όροφου 113 τ.μ. με αυτόνομη θέρμανση στο κέντρο του Πύργου. Τιμή

ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ δύο διαμερίσματα, Ελλης 35 στην Αμαλιάδα και επιπλω-

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 61 τ.μ. αυτόνομο 3ου ορόφου στον Πύργο, Διάκου 2. ΤΗΛ: 6938886579 (ΜΑ 7967)

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 55 τμ. 1ος όροφος στην πρόσοψη με μπαλκόνια, κεντρική θέρμανση , ασανσέρ . Κατάλληλο για ιατρείο ή για οποιαδήποτε άλλη επαγγελματική χρήση. Διεύθυνση: Μπότσαρη 5 πάροδος Γερμανού .Τηλ. 6938990613,6932924343 ΜΑ7926 Ενοικιάζεται διαμέρισμα 2μισάρι 54 τ.μ. περιοχή Σεπόλια, Αθήνα. Πλησίον Μετρό και Σχολείων. Τηλ 6976896183 Μ.Α 7922 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στην Πάτρα γκαρσονιέρα 4ου ορόφου, επιπλωμένη, νεόδμητη, δίχωρη, διαμπερής, με αυτόνομη θέρμανση, πλησίον στάσης λεωφορείου Νο 2 για Τ.Ε.Ι. ΤΗΛ: 6945891670, 6936740983, 6973420503 (ΜΑ 7911) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στην παραλία "Αλκυόνα" Κατακόλου μονοκατοικία με 3 υπνοδωμάτια, καθιστικό, κουζίνα, 2 μπάνια, καλοριφέρ, τζάκι, κλιματισμό, δική του αυλή. Φάτσα στη θάλασσα. ΤΗΛ: 6973384192 (ΜΑ 7910) ΑΜΑΛΙΑΔΑ 25ης Μαρτίου 46, νεόδμητη γκαρσονιέρα 50 τ.μ., 1ου ορόφου, 1 υπνοδωμάτιο, κατασκευή

ΖΗΤΩ να αγοράσω φούρνο πίτσας μονό μέχρι και 4 θέσεις. Μόνο σε καλή κατάσταση. ΤΗΛ: 6970200071 (ΜΑ 7951) ΚΥΡΙΑ καλού χαρακτήρα ζητά παρέα αξιόλογου κυρίου από 45 ετών και άνω. Ωρες 5:00 8:00 μ.μ. ΤΗΛ: 6974386417 ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ξύλα πεύκου για

τζάκι με δική μας μεταφορά. ΤΗΛ: 6978949165 (ΜΑ 8004) ΑΓΟΡΑΖΩ σταφύλια Ροδίτη για οινοποιείο βαθμός τουλάχιστον 11ο. Πληρωμή μετρητοίς, τιμολόγιο. ΤΗΛ: 6977072528 (ΜΑ 7987) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ παλιά συμπαγή τούβλα. ΤΗΛ: 6944418676 (ΜΑ 7985) ΠΩΛΕΙΤΑΙ επαγγελματικό ψυγείο 2,5 μέτρα σε άριστη κατάσταση, για τρόφιμα Super Market με τυριέρα κ.λ.π. ΤΗΛ: 2621022284 ώρες 10:00 π.μ. - 12:00 μ.μ. και Οικίας

2621033173 (ΜΑ 7978) ΠΩΛΕΙΤΑΙ Pit Bull θηλυκό 7 μηνών κομμένα αυτιά, χρώμα καφέ - λευκό. Τιμή ευκαιρίας. ΤΗΛ: 6937565782 (ΜΑ 7957) ΠΩΛΕΙΤΑΙ αυτοκινούμενη καντίνα σε άριστη κατάσταση. Τιμή ευκαιρίας. ΤΗΛ: 6975618416 (ΜΑ 7908) ΛΕΧΑΙΝΑ πωλούνται ψυγείο επαγγελματικό 2μ. μπακαλικής, μηχανή 3 ετών, 2 γόνδολες 3 μέτρων η κάθε μία, ράφια τοίχου 18μ. Χ 2,30μ. Τιμή όλων 1.800 € .ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ 7890)

21

ÌáèÞìáôá 2007, μπάνιο, αυτόνομη θέρμανση, ηλεκτρικά παράθυρα, πόρτα ασφαλείας. Ενοικιάζεται τιμή 250 €. ΤΗΛ: 6937352002 (ΜΑ 7909)

Γερμανικών μαθήματα παραδίδει καθηγητής με σπουδές στη Γερμανία, όλα τα επίπεδα, τιμές προσιτές. Τηλέφωνο 6948394707)

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα ισόγειο σε διώροφο κτίριο καινούριο 3 κρεβατοκάμαρες - σαλόνι - μπάνιο τραπεζαρία - αποθήκη, αυτόνομη θέρμανση, ηλιακός - boiler - τζάκι, αποχέτευση, χωρίς κοινόχρηστα και πάρκινγκ. ΤΗΛ: 2622300374, 2622022024, 69380344709 (ΜΑ 7893)

Καθηγήτρια Αγγλικών με πολυετή πείρα παραδίδει μαθήματα όλων των επιπέδων σε λογικές τιμές. Τηλ 6979865756 Μ.Α.7923

ÅÐÁÃÃÅËÌÁÔÉÊÇ ÓÔÅÃÇ ΠΩΛΕΙΤΑΙ κρεοπωλείο στην Ανδραβίδα. Τηλ.: 6989365513 (ΜΑ 7875) ΛΕΧΑΙΝΑ: Ενοικιάζεται στην κεντρική πλατεία κατάστημα 30 τ.μ. ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ 7954) ΠΩΛΕΙΤΑΙ Cafe στην πλατεία Δικαστηρίων, λόγω συνταξιοδοτήσεως. Τιμή Λογική. ΤΗΛ: 2621032284 (ΜΑ 7972) Πωλείται ψησταριά στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, τηλ. 6986116305 ΜΑ7920 ΠΩΛΕΙΤΑΙ κουρείο με εξασφαλισμένη πελατεία Πατρών 53 ή πωλείται εξοπλισμός ένας λουτήρας, 2 πάγκοι κουρέματος, 1 καρέκλα ξυρίσματος, 1 καρέκλα κουρέματος, δυο καθρέπτες, ένας καναπές με τραπεζάκι, ένα γραφείο και 1 καρέκλα γραφείου. Τηλ.: 6978105924 (ΜΑ 7866) ΠΩΛΕΙΤΑΙ λόγω αλλαγής επαγγέλματος κατάστημα στο Πύργο κέντρο απόκεντρο μίνι μάρκετ (αλλαντικά - τυροκομικά - κατεψυγμένα). Διαθέτει πρατήριο άρτου, άδεια πώλησης τσιγάρων, άδεια πώλησης αθηναϊκών εφημερίδων και περιοδικών και άδεια φωτοτυπικού μηχανήματος. Σταθερή πελατεία. Μόνο σοβαρές προτάσεις. Τηλ.: 6944262692 (ΜΑ 7863) ΛΕΧΑΙΝΑ - Ενοικιάζεται κατάστημα 85 τ.μ. αυτόνομη θέρμανση, WC, τρίφατσο, κατάλληλο για γραφείο, ιατρείο, φροντιστήριο, γυμναστήριο, πιτσαρία κλπ., οδός Ελ. Δημάκη 27, πλησίον ΙΚΑ. ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ 7775) ΠΩΛΕΙΤΑΙ περίπτερο σε κεντρικό σημείο του Πύργου με σταθερή πελατεία. ΤΗΛ: 2621027878, 6938550680 (ΜΑ 7760) ΠΩΛΕΙΤΑΙ Cafe - Bar αναψυκτήριο, στην Πατρών στον Πύργο με πλήρη εξοπλισμό ανακαινισμένο με πελατεία και αρκετά χρόνια πελατεία για λόγους υγείας. Μόνο σοβαρές προτάσεις. ΤΗΛ: 6981442088 (ΜΑ 7704)

ÄéÜöïñá ΠΩΛΕΙΤΑΙ σανός τριφύλλι μονοετές και βρώμη αρίστης ποιότητας και φετινής εσοδείας. ΤΗΛ: 6944862702 (ΜΑ 8002)

w w w . p r o t i n e w s . g r

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΚΗΠΟΥΣ ΚΑΙ ΧΩΡΑΦΙΑ. ΤΗΛ. 6984768540, 2621022586 (ΜΑ 5396)

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ προετοιμάζει μαθητές ΕΠΑΛ για πανελλαδικές εξετάσεις: Α) Κύκλου Ηλεκτρολογικού (Ηλεκτρικές Μηχανές - Ηλεκτροτεχνία ΙΙ) Β) Κύκλου Ηλεκτρονικού (Συστήματα Εκπομπής και Λήψης - Ψηφιακά) . ΤΗΛ: 6973543268 (ΜΑ 7962) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ κλασσικής Φιλολογίας παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου. Διαθέτει εμπειρία σε συνεργασίες με μαθητές που έχουν δυσλεξία ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Παρέχονται σημειώσεις. Τιμή λογική. ΤΗΛ: 6938849132 (ΜΑ 7968)

ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ αριστούχος, στην περιοχή του Πύργου, με προηγούμενη διδακτική εμπειρία, αναλαμβάνει την σχολική προετοιμασία παιδιών Δημοτικού Σχολείου, σε πολύ προσιτές τιμές. ΤΗΛ: 6995381193 (ΜΑ 8008) ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ απόφοιτος Πανεπιστημίου Πατρών αναλαμβάνει να διαβάζει μαθητές Δημοτικού Σχολείου. Τιμές προσιτές με το πρώτο μάθημα ΔΩΡΕΑΝ! ΤΗΛ: 6986650365 (ΜΑ 7996) ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ αναλαμβάνει την φύλαξη παιδιών και παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά δημοτικού σε χαμηλές τιμές. ΤΗΛ: 6987396723 (ΜΑ 7994) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Ιταλικής γλώσσας παραδίδει μαθήματα σε μαθητές οποιασδήποτε ηλικίας και οποιουδήποτε επιπέδου καθώς επίσης και εντατικά μαθήματα σε φοιτητές για την απόκτηση του Β2 κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας. Τιμές φροντιστηρίου. ΤΗΛ: 6936527015 (ΜΑ 7993) ΑΓΓΛΙΚΩΝ ιδιαίτερα μαθήματα παραδίδονται & γίνεται προετοιμασία για όλα τα επίπεδα των εξετάσεων CAMBRIDGE & MICHIGAN από πτυχιούχο αγγλικού παν/μίου στην Αμαλιάδα. Χαμηλές τιμές. ΤΗΛ: 6980420705 (ΜΑ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού - Γυμνασίου - Λυκείου. ΤΗΛ: 6971653398 (ΜΑ 7984) ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΑΕΙ [=Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές επιστήμες] ζητά 4ωρη πρωινή εργασία ως υπάλληλος γραφείου εντός της πόλης του Πύργου. Παρακαλώ ν' αντιμετωπιστεί με την ανάλογη σοβαρότητα η αγγελία. ΤΗΛ: 6938849132 (ΜΑ 7981) ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ απόφοιτη του Κλασικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα κατ' οίκον σε μαθητές Δημοτικού - Γυμνασίου, καθώς αναλαμβάνει την προετοιμασία μαθητών του Λυκείου. Τιμές προσιτές και κατόπιν συνεννόησης. ΤΗΛ: 6981067283 (ΜΑ 7976)

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Μαθηματικός με μεγάλη Φροντιστηριακή πείρα παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου. Τιμές προσιτές. ΤΗΛ: 6970739384 (ΜΑ 7974) ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ Φιλόλογος, του τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας Αθηνών, παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και αναλαμβάνει μαθητών Δημοτικού. Τιμές προσιτές. ΤΗΛ: 6939287848 (ΜΑ 7973) ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου. Με πολυετή εμπειρία σε φροντιστήρια, ιδιαίτερα και ενισχυτική διδασκαλία. ΤΗΛ: 6973780833 (ΜΑ 7966) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Μαθηματικών με σχολική εμπειρία και φροντιστηριακή πείρα παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου στην περιοχή της Αμαλιάδας. Παρέχονται αποδείξεις. ΤΗΛ: 6973824747 (ΜΑ 7965) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Φιλόλογος με πολυετή εμπειρία στο χώρο της εκπαίδευσης αναλαμβάνει την παράδοση ιδιαίτερων μαθημάτων σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου. Παρέχονται σημειώσεις. Τιμές προσιτές. ΤΗΛ: 6980325696 (ΜΑ 7961) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Μαθηματικών παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου. ΤΗΛ: 6937600422 (ΜΑ 7958) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Φιλόλογος αναλαμβάνει μαθητές Δημοτικού - Γυμνασίου - Λυκείου για ιδιαίτερα μαθήματα σε πολύ προσιτές τιμές. ΤΗΛ: 6977333982 (ΜΑ 7952) ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ κλασικής Φιλολογίας με φροντιστηριακή εμπειρία και μεταδοτικότητα παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού - Γυμνασίου - Λυκείου. Εμπέδωση μαθήματος με συστηματικές επαναλήψεις για κάλυψη κενών. Τιμές εξαιρετικές. ΤΗΛ: 2621032134, 6988228323 (ΜΑ 7949) ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ-ΦΥΣΙΚΗ-ΧΗΜΕΙΑ παραδίδονται από καθηγήτρια με φροντιστηριακή εμπειρία και μεταπτυχιακή ειδίκευση σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Τιμές λογικές. Περιοχή Πύργου & Αμαλιάδας. ΤΗΛ: 6980721370 (ΜΑ 7948) ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ καθηγήτρια απόφοιτος Πανεπιστήμίου Πατρών παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου. Τιμές προσιτές. ΤΗΛ: 6986834517 (ΜΑ 7946) ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ, απόφοιτη ΕΚΠΑ προετοιμάζει μαθητές της θεωρητικής κατευθυνσης για της πανελλαδικές εξετάσεις. Αρχαία- Λατινικά- Ιστορία- Εκθεση. Αναλαμβάνονται και μαθητές μικρότερων τάξεων. τηλ: 6979641807 (ΜΑ 7932) ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ- ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ, απόφοιτος ΣΕΛΕΤΕ προετοιμαζει μαθητές ΕΠΑΛ του τμήματος μηχανολογίας για της Πανελλαδικές Εξετάσεις. Τηλ. επικοινωνίας 6972703846 (ΜΑ 7931)

ÐÑÏÓËÇØÇ ÊÁËËÉÔÅ×ÍÉÊÏÕ ÄÉÅÕÈÕÍÔÇ Ôï Äéïéêçôéêü Óõìâïýëéï ôïõ ìïõóéêïý óõëëüãïõ "ÏÑÖÅÁÓ ÅËËÇÍÉÊÏ ÙÄÅÉÏ ðáñÜñôçìá ÐÕÑÃÏÕ" Ýêñéíå áðáñáßôçôç ôçí ðñüóëçøç êáëëéôå÷íéêïý ÄéåõèõíôÞ ãéá ôçí åýñõèìç êáé ïìáëÞ ëåéôïõñãßá ôïõ ÙÄÅÉÏÕ ãéá ôï ó÷ïëéêü Ýôïò 2012-2013, ìå óýìâáóç åñãáóßáò ïñéóìÝíïõ ÷ñüíïõ, äéÜñêåéáò 9 ìçíþí, óýìöùíá ìå ôéò äéáôÜîåéò ôïõ Í. 3702/2003. Ôá êñéôÞñéá ðñüóëçøçò ôïõ Êáëëéôå÷íéêïý ÄéåõèõíôÞ ïñßæïíôáé óýìöùíá ìå ôéò äéáôÜîåéò ôïõ Üñèñïõ 10 (ðáñÜãñ. 13á) ôïõ Í. 3207/03 (ÖÅÊ 302/Á/24-12-2003) "Ï ÄéåõèõíôÞò Ìïõóéêïý Åêðáéäåõôéêïý Éäñýìáôïò (Ùäåßïõ, ÌïõóéêÞò Ó÷ïëÞò Þ ðáñáñôÞìáôïò) ðñÝðåé íá Ý÷åé 10åôÞ äéäáêôéêÞ ðñïûðçñåóßá óôá ùò Üíù åêðáéäåõôÞñéá êáé íá åßíáé êÜôï÷ïò äéðëþìáôïò óýíèåóçò ðéÜíïõ Þ ïñãÜíïõ óõìöùíéêÞò ïñ÷Þóôñáò Þ ìïíùäßáò Þ êëáóóéêÞò êéèÜñáò êáé ðôõ÷ßïõ öõãÞò, áíáãíùñéóìÝíïõ Ìïõóéêïý Åêðáéäåõôçñßïõ ôçò çìåäáðÞò Þ ÁíùôÝñáò Þ ÁíùôÜôçò Ó÷ïëÞò ôçò áëëïäáðÞò". Ïé åíäéáöåñüìåíïé ìðïñïýí íá êáôáèÝóïõí ôï âéïãñáöéêü ôïõò êáé ôá áðáñáßôçôá äéêáéïëïãçôéêÜ ôïõ ùò Üíù íüìïõ, êáèþò êáé ôéò ðñïôÜóåéò ôïõò ãéá ôçí áíÜðôõîç êáé åîÝëéîç ôïõ ÙÄÅÉÏÕ, óå óöñáãéóìÝíï öÜêåëï óôá ãñáöåßïõ ôïõ óõëëüãïõ, 28çò Ïêôùâñßïõ 40, 27 100 Ðýñãïò Çëåßáò, ôçë.: 26210 33179, êáèçìåñéíÜ áðü 15:00 Ýùò 19:00, ìÝóá óå ðñïèåóìßá äÝêá (10) çìåñþí áðü ôçí åðïìÝíç ôçò ðñþôçò äçìïóßåõóçò.


22

Μικρές Αγγελίες

w w w . p r o t i n e w s . g r

ÁÕÔÏÊÉÍÇÔÁ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

FIAT

chiquincento 900 cc ηλεκτρικά

'96, χρώμα μαύρο, ηλεκτρικά

6978949165 (ΜΑ 7980)

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

αυτοκίνητο

παράθυρα, ηλεκτρικοί θερμαι-

ΠΩΛΕΙΤΑΙ SEAT IBIZA 2001

Skoda Octavia 5 2,0 scout, 160

νόμενοι καθρέπτες, immobiliz-

μοντέλο, 1400 cc, με 150.000

Hp σε 4Χ4, μοντέλο 2007, full

er, καινούρια λάστιχα, σε πολύ

χλμ.,

extra,

καλή κατάσταση, φυλασσόμενο

ΠΩΛΕΙΤΑΙ WV Golf 4 δίπορτο,

Τιμή

στη κατάσταση. Μοντέλο '98.

16V, μοντέλο 2003, 1600cc,

ΤΗΛ: 6978949165. Τιμή 1.200

χρώμα μαύρο. Πρώτο χέρι, full

€ (ΜΑ 7982)

extra. Σε άριστη κατάσταση. áðï ôï 1969

ΚΕΝΤΡΙΚΟ: ΑΛΦΕΙΟΥ 69, ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ (έναντι EXPRESS SERVICE) ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ: ΑΛΦΕΙΟΥ 68, τηλ.: 2621034728, κιν.: 6976642004, 6979677766 - glampropoulospyrgos@yahoo.gr

FORD FIESTA 2010, 1250 CC, full full extra, 1.900 km, καινούριο προσφορά 8.000 € TOYOTA YARIS 2008, 1300 CC, 5πορτο, A/C, Υδρ.τιμόνι, αερόσακοι, ABS, full extra. DAEWOO MATIZ ασημί CABRIO προσφορά 1.500 € DAIHATSU TERIOS μοντ. 2001 full extra 4.500 € CITROEN SAXO 1100 CC 2001, A/C, ηλεκτρ. παράθ. - κλειδ. Αερόσακ. κ.α. , λευκό 2.000 € BMW 330 2008 ελληνικό coupe, 260 Hp, μπεζ δέρμα, οροφή, 18.800 km FULL - FULL EXTRA σαν καινούριο ΠΡΟΣΦΟΡΑ 19.990 € TOYOTA AVENSIS 1600 CC 7/08, ζάντες αλουμ., clima, 4 ηλεκτρ. παράθ., αερόσακοι, clima, full extra άριστο 8.999 € TOYOTA COROLLA sedan 1600 CC, 11/08, μαύρο, full extra άριστο ALFA ROMEO 147 2006 5πορτο, ζάντες αλουμινίου, ηλεκτρ. παραθ., clima, όλα ηλεκτρ. Άριστο RENAULT MEGANE coupe ασημί, 2001, 1400 CC άριστο full extra 3.000 € OPEL CORSA 1200 CC, μοντ. 2000, A/C, Υδρ. τιμόνι, ζάντες κ.α. 3.000 € CITROEN SAXO 2001, ασημί, 5πορτο, A/C, ζάντες αλουμ., ηλεκτρ. παράθ. κ.α. , 3.000 € PEUGEOT 206 5πορτο, 01, ασημί, μεγάλη ηλιοροφή, A/C, Υδρ. τιμόνι, αερόσακοι κ.α. 3.000 € CHEVROLET AVEO μαύρο 5πορτο, 04, 1100 CC, A/C, Υδρ. τιμόνι, αερόσακοι κ.α. full extra DAEWOO MATIZ 01, A/C, Υδρ. τιμόνι, ηλεκτρ. παράθυρα κ.α. NISSAN MICRA 1000 CC, 99, A/C, ζάντες αλουμ., κοτσαδόρο κ.α. FIAT RUNTO GT TURBO Λευκό, 1400 CC, 96 1.800 € TOYOTA AURIS UNIQUE 1600 cc, 5πορτο, 2008 2 ζωνικό clima, ζάντες αλουμινίου, καινούρια λάστιχα, ηλεκτρικά παράθυρα κλειδαριές, αερόσακους κ.α. 8.800 ευρώ CITROEN C1 1000 cc, 2006 κόκκινο, υδραυλικό τιμόνι, ηλεκτρικά παράθυρα - κλειδαριές, ζά-

Τηλ.: 6945563432 (ΜΑ 7870)

παράθυρα, χρώμα λευκό. Αρι-

AUTO-SAME ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

ντες αλουμινίου, καινούρια λάστιχα, κ.α. 5.500 ευρώ OPEL TIERA CABRIO TWIN TOP, 2005, σκληρή οροφή, 1.800 cc, 143 HP, ζάντες αλουμινίου, clima, ABS, αερόσακοι, όλα ηλεκτρικά, δέρμα κ.α. ΠΡΟΣΦΟΡΑ 5.000 ευρώ. SEAT TOLEDO 1600 cc, '93, ζάντες αλουμινίου, ηλιοροφή, προβολείς κ.α. 1000 ευρώ SEAT LEON TURBO 300 HP, ανάρτηση, ΄01, ζάντες αλουμινίου 17''αρες, καινούρια λάστιχα, clima, ABS, αερόσακους, TURBOTIMER, πρόγραμμα full extra, σε άριστη κατάσταση 5.800 ευρώ MERCEDES A140 μαύρο 2002, A/C, υδρ. Τιμόνι, αερόσακο, ABS, ζάντες αλουμινίου, κ.α. 4.900 ευρώ. LANCIA DELTA HF 2πορτο κίτρινη 1999, 1600 cc, ζάντες μόνο, δέρμα, clima κ.α. 2999 ευρώ MAZDA 6, 2300 cc, μαύρο, δέρμα, οροφή, 2005, ζάντες 18'', clima, όλα ηλεκτρικά ΠΡΟΣΦΟΡΑ 5.500 ευρώ OPEL CORSA 1200 cc, ασημί 2007, ζάντες αλουμινίου, A/C, ηλεκτρικά παράθυρα- κλειδαριές, κ.α. 6.900 ευρώ. ΜERCEDES CLK 200 compressor 1800 cc, (2 αυτ/τα) μαύρα, full extra. FORD FOCUS C MAX 1800 cc, 2005 ασημί, full extra 5.300 ευρώ SUZUKI swift 2006 μαύρο 5πορτο, 1300 cc, 16V, full extra, 6.500 ευρώ BMW 316, E46 1600 cc, ασημί, 2001, full extra, 5.800 ευρώ FORD FOCUS ST 2.500 cc, TURBO μαύρο άριστη κατάσταση SUBARU IMPREZA sti 2003, 350 HP, 6 ταχύτητες full extra 12.000 ευρώ NISSAN NAVARA '04, 4X4, 4πορτο, 133 HP, full extra, ζάντες αλουμινίου, A/C, υδρ. τιμόνι, κάλυμμα καρότσας κ.α. 10.500 ευρώ MERCEDES CLK 200 1.800 κυβικά, 2004 compressor 163 HP, δερμάτινο σαλόνι, ζάντες αλουμινίου, clima, ABS, αερόσακους, ABS, ηλεκτρικά παράθυρα - κλειδαριές, AVANTEARDE, ΠΡΟΣΦΟΡΑ 12.500 ευρώ MAZDA 323 1500 cc, μοντ. 2000, ζάντες αλουμινίου, A/C, ηλεκτρικά

παράθυρα, υδραυλικό τιμόνι C2 μαύρο CITROEN VTR 2006, Α/C, υδρ. τιμόνι, όλα ηλεκτρικά, ABS, αερόσακοι DIESEL FIAT PUNTO 2005, 1300 cc TURBO DIESEL FULL EXTRA DIESEL OPEL CORSA 1300 TURBO DIESEL FULL EXTRA (3 αυτ/τα) FORD FIESTA 1.700 cc TURBO DIESEL επαγγελματικό FIAT PUNTO '04-'05 TURBO DIESEL, FULL EXTRA, επαγγελματικό (3 αυτ/τα) FIAT GRANDE PUNTO 2007 full extra (ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ) FIAT GRANDE PUNTO 2006 full extra Βενζίνη (ΤΡΑΚΤΕΡ SAME Minitauv 60 HP υδραυλικό τιμόνι και φρέζα ROTAVATOR 60αρα) ΠΡΟΣΦΟΡΑ 6.300 ευρώ SMART 600 cc & 700 cc, 5 αυτ/τα σε διάφορα χρώματα, full extra όλα με ari condition, γυάλινη οροφή. ROVER 200, μοντ. '98, 1400 cc, 5πορτο κοντό, full extra, 2.900 τώρα 2.000 ευρώ. AUDI A4, 1600 cc, ασημί, χαμηλωμένο, ζάντες αλουμινίου, 2002, clima, ΑΒS, αερόσακοι, κ.α. ΠΡΟΣΦΟΡΑ 8.000 ευρώ. FIAT PUNTO DIESEL TURBO 2005, 1300 cc, 5πορτο, Α/C, full extra, 6.500 ευρώ. SMART CABRIO '04, 700 cc, full extra, άριστη κατάσταση 6.000 ευρώ. ΤΡΑΚΤΕΡ SAME FALCON 50HP, με φρέζα ROTAVATOR, 60άρα, υδραυλ. Τιμόνι, πωλούνται μαζί 6.000 ευρώ. TOYOTA YARIS 1000 και 1300 κυβικά (3 αυτ/τα). DAIHATSU MOVE 1000 cc, 2004 με γυάλινη οροφή και υδρ. τιμόνι, ΠΡΟΣΦΟΡΑ 3.500 ευρώ. OPEL VECTRA μαύρο 1600 cc, μοντ. 2000, full extra, 3.500 ευρώ. NISSAN PRIMERA 1600 cc, '98, A/C, υδρ. τιμόνι, ζάντες αλουμινίου, full extra, 2.500 ευρώ. TOYOTA CARINA E 1600 cc, '94, υδρ. τιμόνι, κ.α ΠΡΟΣΦΟΡΑ 2.000ευρώ SEAT TOLEDO λευκό, 1600 cc, '93, ζάντες αλουμινίου, οροφή, κ.α. 1000 ευρώ. LANCIA D HF 1600 cc, κίτρινο, full extra, 3.500 ευρώ.

ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΡΑΚΤΕΡ - ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Όλες οι τιμές διαπραγματεύσιμες... ÅÐÁÃÃÅËÌÁÔÉÊÏÉ ÅÎÏÐËÉÓÌÏÉ - ÐÕÑÃÏÓ

“Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ”

ÐÙËÏÕÍÔÁÉ ÓÅ ÐÑÁÃÌÁÔÉÊÇ ÕÐÅÑÐÏÓÖÏÑÁ:

1. Øõãåßï Self - Service Costans, óõíôÞñçóç, ìÞêïò 6,40 × 90 × 2,00 ýøïò êáé åôåñïí 3,85 × 90 × 2,00 ìå êïõñôßíåò íõêôüò, öùôéóìü, ñÜöéá êáé óýóôçìá øýîçò multi ( 1 ìç÷Üíçìá) ÔéìÞ 17.000 Å (+ ÖÐÁ) 2. Êáôáøýêôçò ôïß÷ïõ Costans ìÞêïò 2,00 × 1,00 × 2,00, 2 Å/Ì ôåìÜ÷éá 3 ÔéìÞ 2.500 Å (+ ÖÐÁ) ìå ó÷Üñåò êáé öùôéóìü 3. Âéôñßíá óõíôÞñçóçò áëëáíôéêþí - ôõñïêïìéêþí Costans ìå áíïéãüìåíá ôæÜìéá ìå áìïñôéóÝñ, öùôéóìüò, øõ÷üìåíç áðïèÞêç öÝôáò, Å/Ì 2,85 × 1,05 × 1,20 ÔéìÞ 2.500Å(+ ÖÐÁ) ¼ëá ôá øõãåßá Costans Ý÷ïõí ÷ñÞóç 16 ìçíþí áðü åðþíõìï S/M ôçò åõñýôåñçò ðåñéï÷Þò ìáò ðïõ äéÝêïøå ôç ëåéôïõñãßá ôïõ. ÕðÜñ÷ïõí õðåñðñïóöïñÝò óå ðïëëÜ áêüìç åßäç åíôüò ôïõ êáôáóôÞìáôïò ìáò.

ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 27 - 29 ΤΗΛ: 26210-2 27720 ΚΙΝ: 6947077483

/ Ôñßôç 2 Ïêôùâñßïõ 2012

4.000

€.

τρίπορτο,

κόκκινο,

σε

κατάσταση.

ΤΗΛ:

χρώματος

πολύ

καλή

Δεκτός

κάθε

έλεγχος. ΤΗΛ: 6974716573 (κος Αγγελος) (ΜΑ 7956) ΠΩΛΕΙΤΑΙ FIAT FIORINO ισοθερμικό θάλαμο ψυγείο, μοντέλο ' 96, radio-cd. Τιμή 3.000 ευρώ.

Ι.Χ.

10.000

ΤΗΛ:

6981705054 (ΜΑ 7838) ΠΩΛΕΙΤΑΙ Seat Ibiza μοντέλο

σε garaz. ΤΗΛ: 6946693973 ( κ. Νίκος) (ΜΑ 7770)

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Toyota Avensis, πετρέλαιο, μοντέλο 1999, σε άριστη κατάσταση, κατάλληλο για ΤΑΧΙ. ΤΗΛ: 6944372159 (ΜΑ 7776)

BEST MOTORS ΛΟΥΤΑΣ ÁËÖÅÉÏÕ 38, Ýíáíôé Lidl

ΤΗΛ.: 26210 30116, 6945227761 - ΟΛΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟ SITE: www.car.gr/bestmotors

FIAT STRADA 1900cc, DIESEL, 4X2, του 2001,υδρ. τιμόνι 5450 ευρώ

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ - SMART 799cc, του 2003, 71 000 χλμ., FULL EXTRA 5490 ευρώ

FIAT PUNTO 1245 cc 2006 76000 χλμ. A.C air bag Υ.Τ abs ηλεκτρικά παράθυρα, κλειδαριές, 2θυρο 3990 ευρώ

FORD FIESTA 05 1250 cc 5θυρο 86700 χλμ. 4450 ευρώ

FIAT PUNTO,του 2007,1250cc ,105.000 χλμ.,FULL EXTRA,4490 ευρώ

FORD FOCUS 05 1400 cc 78000 χλμ. 5θυρο πλήρης εξοπλισμό 12μηνη εγγύηση 5450 ευρώ


Μικρές Αγγελίες

/ Ôñßôç 2 Ïêôùâñßïõ 2012

w w w . p r o t i n e w s . g r

23

ÉáôñéêÜ - ÐáñáúáôñéêÜ ÅðáããÝëìáôá ΜΑΙΕΥΤΗΡΕΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΙ

ΟΥΡΟΛΟΓΟΙ ÉÙÁÍÍÇÓ ÄÁÑÁÓ

ΠΑΘΟΛΟΓΟΙ ÌÉ×ÁÇË ÍÉÊ. ÂÁÑÄÁÌÉÄÇÓ

×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ - ÏÕÑÏËÏÃÏÓ - ÁÍÄÑÏËÏÃÏÓ Ìáíùëïðïýëïõ 42 Ðýñãïò (Ýíáíôé Íïìáñ÷ßáò) Ôçë.: 26210 20450, êéí.: 6972690630

ÉÁÔÑÏÓ - ÅÉÄÉÊÏÓ ÐÁÈÏËÏÃÏÓ ÙñÜñéï Éáôñåßïõ Ðñùß: 8.30 - 13.30- áðüãåõìá 17.30 - 20.30 ÔåôÜñôç áðüãåõìá & ÓÜââáôï ðñùß ìüíï êáôüðéí ñáíôåâïý Åñìïý 5, (2ïò üñïöïò) Ðýñãïò Ôçë. ïéêßáò: 26210 31854, Éáôñåßïõ: 26210 37237, Êéí.: 6945 3733363

ÌÅÔÁÖÏÑÁ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ËÁÌÐÑÏÓ Ó. ÌÐÏÕÆÁËÁÓ ÌÁÉÅÕÔÇÑÁÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ - ÃÕÍÁÉÊÏËÏÃÏÓ ÔÁÊÇ ÐÅÔÑÏÐÏÕËÏÕ 12 & ÊÏÊÊÉÍÏÕ, ÐÕÑÃÏÓ Ôçë.: 26210 37038 Fax.: 26210 37039 Êéí.: 6944 370980 E-mail: lbouzalas@yahoo.com *****

ÐÅÔÑÏÐÏÕËÏÓ ×Ñ. ÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÏÓ ÌÁÉÅÕÔÇÑÁÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÃÕÍÁÉÊÏËÏÃÏÓ ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ Ðñùß: 9.00 Ýùò 1.30 Áðüãåõìá: 17.30 Ýùò 20.30 (Åêôüò ÔåôÜñôçò áðüãåõìá) Ìáíùëïðïýëïõ 46 / 2ïò Ïñïöïò Ðýñãïò Ôçë./Fax.: 26210 32010, êéí.: 6972 857 557

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

ÐÅÔÑÏÓ ÊÙÍ ÓÐÉÍÏÓ ×åéñïõñãüò Óôüìáôïò Ðôõ÷éïý÷ïò Ðáí/ìßïõ Èåóóáëïíßêçò

DDS, MSc ×ÅÉÑÏÕÑÃÉÊÇ ÓÔÏÌÁÔÏÓ ÅÌÖÕÔÅYÌÁÔÁ, ÁÊÔÉÍÏËÏÃÉÁ Ô. Ðåôñïðïýëïõ 12 & Êïêêßíïõ, 2ïò üñïöïò Ðýñãïò Çëåßáò, Ôçë. 26210 34600 Fax: 26210 34166

ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΙ ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÖÙÔÇÓ ÁÍ. ÌÐÁ×ÏÕÑÏÓ Eéäéêüò Oñèïäïíôéêüò D.D.S, MED, Dent , Dipl. Orth. ÏÑÈÏÄÏÍÔÉÊÇ ÃÉÁ ÐÁÉÄÉÁ ÊÁÉ ÅÍÇËÉÊÅÓ ÙÑÅÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁÓ ÉÁÔÑÅÉÏÕ ÄÅÕÔÅÑÁ Ýùò ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ ÐÑÙÉ 9.00 -13.00 ÁÐÏÃÅÕÌÁ 16.00- 20.30 ÓÁÂÂÁÔÏ ÊÁÔÏÐÉÍ ÑÁÍÔÅÂÏÕ ÌÁÍÙËÏÐÏÕËÏÕ ê' ÃÊÏÔÓÉÍÁ 12 ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ Ôçë. Fax.: Éáôñåßïõ 26210-25959 Êéíçôü ôçë.: 6978222848 e- mail: fotismpaxouros@yahoo.com *****

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÓÐÕÑÏÐÏÕËÏÓ ×. ÍÉÊÏËÁÏÓ Eéäéêüò Oñèïäïíôéêüò D.D.S, MED, Dent , Dipl. Orth. Åéäéêåõèåßò Ðáíåðéóôçìßïõ Frankfurt Ì. Ãåñìáíßáò Ðôõ÷éïý÷ïò Ðáíåðéóôçìßïõ Giessen Ãåñìáíßáò ÈåìéóôïêëÝïõò & Ì. ÁëåîÜíäñïõ 1 (Ýíáíôé ÏÔÅ) Ðýñãïò Çëåßáò Ôçë.: 26210 30004 fax: 26210 30024 e-mail: nspyrospoulos@hotmail.com

ΦΥΣΙΑΤΡΟΙ ÈÅÏÄÙÑÏÓ ÄÇÌ. ÁËÔÁÍÇÓ ÉÁÔÑÏÓ ÖÕÓÉÊÇÓ ÉÁÔÑÉÊÇÓ & ÁÐÏÊÁÔÁÓÔÁÓÇÓ (ÖÕÓÉÁÔÑÏÓ) ÄÉÐËÙÌÁÔÏÕ×ÏÓ ÔÏÕ ÅÕÑÙÐÁÚÊÏÕ ÓÕÌÂÏÕËÉÏÕ ÖÕÓÉÊÇÓ ÉÁÔÑÉÊÇÓ & ÁÐÏÊÁÔÁÓÔÁÓÔÁÓÇÓ (EUROPEAN BOARD OF PHYSICAL & REHABILITATION MEDICINE) ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý Ôçë.: Éáôñåßïõ 26210 20090 Ôçë. Êéí.: 6977403015 Ìáíùëïðïýëïõ 46, (Ýíáíôé Íïìáñ÷ßáò), Ðýñãïò

*****

ËÅÏÍÁÑÄOÐÏÕËÏÓ ÉÙÁÍ. ËÅÙÍIÄÁÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÏÕÑÏËÏÃÏÓ ÙÑÅÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁÓ: 10:00 - 14:00, 18:00 - 20:00 ÔÅÔÁÑÔÇ ÁÐÏÃÅÕÌÁ ÊÁÉ ÓÁÂÂÁÔÏ ÐÑÙÉ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ ÄÅÊÔÁ ÔÁÌÅÉÁ Ìáíùëïðïýëïõ & Ðñïýóóçò 2 (1ïò üñïöïò-Üíùèåí ÄÏÕ) Ðýñãïò Çëåßáò 27100 ôçë./fax 2621300481, êéí. 6974149524 e-mail: leoleonardopoulos@yahoo.com

ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΙ ÍÅÏ ÏÖÈÁËÌÉÁÔÑÅÉÏ

ÄÇÌÇÔÑÉÏÓ ×. ÌÉÊÅËÏÐÏÕËÏÓ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÐÁÍÅÐ. ÁÈÇÍÙÍ 28çò ÏÊÔÙÂÑÉÏÕ 5 - ÐÕÑÃÏÓ (Êåíôñ. Ðëáôåßá) ÐÑÙÉ: ÄÅÕÔÅÑÁ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ 9-2 ì.ì. ÁÐÏÃÅÕÌÁ: ÊÁÈÇÌÅÑÉÍÁ 6-8 ì.ì. (ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ ÁÐÏÃÅÕÌÁ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ) ÔÇË. 26210-33990, êéí. 6942217262

MIKΡΟΒΙΟΛΟΓΟΙ

ÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÏÓ ÈÅÏÄ. ÓÁÌÁÍÔÁÓ ÉÁÔÑÏÓ ÌÉÊÑÏÂÉÏËÏÃÏÓ (ÂÉÏÐÁÈÏËÏÃÏÓ) ô. Éáôñüò Íïóïêïìåßïõ Ðáßäùí "Ç ÁÃÉÁ ÓÏÖÉÁ" *Áíáëýóåéò - ÁéìáôïëïãéêÝò, Âéï÷çìéêÝò -ÁíïóïëïãéêÝò, ÏñìïíïëïãéêÝò Áéìïëçøßåò - Íåïãíþí, Âñåöþí - Ðáßäùí, Åíçëßêùí *ÓðåñìïäéÜãñáììá *Åëåã÷ïò õðïãïíéìüôçôáò Ôçë. Éáôñåßïõ: 26211 01379 - Êéíçôü: 6944 637365

ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΙ ÍÉÊÏËÁÏÓ ×ÁÑÄÁÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ Ù.Ñ.Ë. ÄÝ÷åôáé êáèçìåñéíÜ áðü 8 ð.ì. - 1.30 ì.ì. êáé 6.00 ì.ì. 8.00 ì.ì. áðüãåõìá ðëçí ÔåôÜñôçò êáé ÓáââÜôïõ Åñìïý 5, ôçë. 26210 29239, Êéí.: 6945232529

ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΙ ÍÉÊÏËÁÏÓ ÊÁÍÅËËÏÐÏÕËÏÓ ÅÉÄÉÊÏÓ ÃÁÓÔÑÅÍÔÅÑÏËÏÃÏÓ ÙÑÅÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁÓ ÉÁÔÑÅÉÏÕ ÐÑÙÉ: ÄÅÕÔÅÑÁ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ 8.30 - 1.30 ÁÐÏÃÅÕÌÁ: ÊÁÈÇÌÅÑÉÍÁ 6.00 - 8.30 ÅÊÔÏÓ ÔÅÔÁÑÔÇÓ Ëåôñßíùí ê' Êïëïêïôñþíç ÐÕÑÃÏÓ Ôçë. 26210 34090, Êéí.: 6944964972 e-mail: nikoskanellop@gmail.com

ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΙ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÍÅÕÑÏËÏÃÉÊÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÌÁËÁÌÙ (ÔÅÍÉÁ) Äçì. ÖÑÉÌÁ Éáôñüò - Íåõñïëüãïò ÄÝ÷åôáé êáèçìåñéíÜ ÐÑÙÉ: 8.30 - 13.30 ÁÐÏÃÅÕÌÁ: 17.30 - 20.30 (ðëÞí ÔÅÔÁÑÔÇ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ áðüãåõìá ìüíï ìå ñáíôåâïý) Ìáíùëïðïýëïõ 63 - Ðýñãïò Ôçë. 26210 30918, Êéí.: 6944735548 email:malfri@otenet.gr

ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ ÓÔÇÍ ÁÌÁËÉÁÄÁ ÁÃÃÅÉÏ×ÅÉÑÏÕÑÃÉÊÏ - ÁÃÃÅÉÏËÏÃÉÊÏ ÉÁÔÑÅÉÏ

ÁËÅÎÇÓ Ã. ÊÁËÁÌÁÑÁÓ MD, MSC ÁÃÃÅÉÏ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÄÉÁÃÍÙÓÇ ê' ÈÅÑÁÐÅÉÁ ÐÁÈÇÓÅÙÍ ÁÑÔÇÑÉÙÍ, ÖËÅÂÙÍ, ËÅÌÖÁÃÃÅÉÙÍ - ÁÃÃÅÉÁÊÅÓ ÐÑÏÓÐÅËÁÓÅÉÓ ÍÅÖÑÏÐÁÈÙÍ - ÅÍÄÁÃÃÅÉÁÊÇ ×ÅÉÑÏÕÑÃÉÊÇ ÐÕÑÑÙÍÏÓ ê' ÅËÅÕÈÅÑÉÏÕ ÂÅÍÉÆÅËÏÕ 12, ÁÌÁËÉÁÄÁ (1ï üñïöïò) ÈÅÑÉÍÏ ÙÑÁÑÉÏ: ÄÅÕÔÅÑÁ -ÔÅÔÁÑÔÇ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ ÐÑÙÉ 9.00 -13.00 ÔÑÉÔÇ - ÐÅÌÐÔÇ ÐÑÙÉ 9.00 -13.00 ÁÐÏÃÅÕÌÁ 18.30- 21.30 ÔÇË.: 26220-21444, ÊÉÍ.: 6972295933

ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤEΣ

Ó×ÉÆÁ ×. ÌÁÑÉÁ Πτυχιούχος ΑΤΕΙ ΠΑΤΡΩΝ Κινητοποίηση σπονδυλικής στήλης και άκρων Myofascial therapy Αθλητικές κακώσεις Νευρολογικές παθήσεις Αναπνευστική και ορθοπεδική Φ/Θ Κατ’ οίκον θεραπείες Δεχόμαστε ασθενείς του ταμείου ΕΟΠΥΥ (δηλ. ΙΚΑ, ΟΠΑΔ- ΤΥΔΚΥ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ) Ωράριο λειτουργίας: Πρωί: 8.30 - 13.30 Απογ.: 17.30 - 20.30 Κοκκίνου 12-14 2ος όροφος ΠΥΡΓΟΣ Τηλ.: 26210 33730, κιν.: 6939369774 e-mail: mariasxiza@yahoo.gr

ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ ÍÉ×ÙÑÉÔÇ ÅËÅÍÇ

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΙ

Äñ. ÃÅÙÑÃÉÏÓ Ð. ÊÏÕÑÅÁÓ ÏÑÈÏÐÁÉÄÉÊÏÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÄéäÜêôùñ Ðáíåðéóôçìßïõ Ðáôñþí Êïêêßíïõ 12-14 & ÆáÀìç 1ïò üñïöïò (ðëçóßïí Äçì. ÐÜñêïõ), Ðýñãïò ôçë: 26210 35800 Êéí.: 6932566996 ¿ñåò ëåéôïõñãßáò ÊáèçìåñéíÜ Ðñùß: 8:30 - 13:30 Áðüãåõìá: Êáôüðéí ñáíôåâïý 17:30 - 20:30 Ðëçí ÔåôÜñôçò *****

Øõ÷ïëüãïò Ðáíåðéóôçìßïõ Áèçíþí *ÓõìâïõëåõôéêÞ óôÞñéîç ðáéäéþí êáé åíçëßêùí *ÁôïìéêÞ øõ÷ïèåñáðåßá äéáôáñá÷þí Üã÷ïõò, êáôÜèëéøçò, öïâéþí *ÐñïâëÞìáôá óõìðåñéöïñÜò ðáéäéþí êáé åöÞâùí *ÁðïêáôÜóôáóç ìáèçóéáêþí äõóêïëéþí *ÅíçìÝñùóç êáé åðáããåëìáôéêüò ðñïóáíáôïëéóìüò Ôçë. Ãñáöåßïõ: 26220 24822 Êéí.: 6937 146439 Äéåýèõíóç ãñáöåßïõ: ÊáñáúóêÜêç 6, ÁìáëéÜäá

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ÆÁ×ÁÑÏÕËÁ ÄÉÏÍ. ÁÂÑÁÌÏÐÏÕËÏÕ

ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÔÌÇÌ. ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ Á.Ô.Å.É. ÐÁÔÑÙÍ ÌÅËÏÓ ÓÕËËÏÃÏÕ ÅÐÉÓÔÇÌÏÍÙÍ ËÏÃÏÐÁÈÏËÏÃÙÍ - ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÕÔÙÍ ÅËËÁÄÏÓ ÅÐÉÓÔÇÌÏÍÉÊÏÓ ÓÕÍÅÑÃÁÔÇÓ ÊÅÊÕÊÁÌÅÁ ÍÏÌÏÕ ÇËÅÉÁÓ ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý ÍÅÁ ÄÉÅÕÈÕÍÓÇ - Ìáèéïý 5, Ðýñãïò ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ, ôçë.: 26210 34610 / 6971 993126 Óýìâáóç ìå üëá ôá ôáìåßá

ΛΟΓΟΠΕΔΙΚΟΙ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÁÊÇÓ ÅÊÐÁÉÄÅÕÓÇÓ

ÊÝíôñï ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ ðáéäéþí, åöÞâùí, åíçëßêùí ÅÑÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁ - ÅÉÄÉÊÇ ÁÃÙÃÇ - ØÕ×ÏËÏÃÉÊÇ ÕÐÏÓÔÇÑÉÎÇ ÓÕÌÂÏÕËÅÕÔÉÊÇ ÏÉÊÏÃÅÍÅÉÁÓ - ÌÁÈÇÓÉÁÊÇ ÕÐÏÓÔÇÑÉÎÇ

ÐÁÍÁÃÉÙÔÇÓ ×Ñ. ÓÔÁÈÏÐÏÕËÏÓ

ËÏÃÏÐÅÄÉÊÏÓ - ËÏÃÏÐÁÈÏËÏÃÏÓ Ð.Å. DIPLOMA ÅÉÄÉÊÇÓ ÁÃÙÃÇÓ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÈÅÑÁÐÅÕÔÇÓ ÃÉÁ ÁÔÏÌÁ ÌÅ ÅÉÄÉÊÅÓ ÁÍÁÃÊÅÓ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÏÕ ÅÎÙÔÅÑÉÊÏÕ (Speech and Language Pathologist) ÌÝëïò ôïõ Ðáíåëëçíßïõ Óõëëüãïõ Ëïãïðåäéêþí ÌÝëïò ôïõ Åëëçíéêïý Óõëëüãïõ ãéá ôçí Áöáóßá ÌÝëïò ôçò ÅëëçíéêÞò åôáéñåßáò Äõóëåîßáò ð. Åðéóôçìïíéêüò ÓõíåñãÜôçò ÊÅÊÕÊÁÌÅÁ Í. ÇËÅÉÁÓ ÅÑÃÁÓÉÁÊÇ ÅÌÐÅÉÑÉÁ ÓÅ ÊËÉÍÉÊÅÓ ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ ÔÏÕ ÅÎÙÔÅÑÉÊÏÕ ÊÁÉ ÊÅÐÅÐ ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇÓ Åéäéêüò óôç äéÜãíùóç èåñáðåßá äéáôáñá÷þí Ëüãïõ, ÖùíÞò, Ïìéëßáò, ÁêïÞò, Åðéêïéíùíßáò, ÃñáöÞò, ÁíÜãíùóçò ÄÅ×ÅÔÁÉ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ Óýìâáóç ìå üëá ôá ôáìåßá Óõíåñãáóßá ìå üëåò ôéò éáôñéêÝò åéäéêüôçôåò 28çò Ïêôùâñßïõ êáé Ìéáïýëç 1 Ðýñãïò (Â' Ïñïöïò) Ôçë./fax: 2621033880, 2625022285, Êéíçôü: 6977905430

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΙ

ÁÐÏÓÔÏËÏÐÏÕËÏÕ ÁËÅÎÁÍÄÑÁ

ÄÉÁÉÔÏËÏÃÏÓ-ÄÉÁÔÑÏÖÏËÏÃÏÓ -Ðôõ÷éïý÷ïò Á.Ô.Å.É. Èåó/íßêçò - ÅîåéäéêåõìÝíç óôéò äéáôñïöéêÝò äéáôáñá÷Ýò êáé ôçí ðá÷õóáñêßá (NCFED) - ÅðéóôçìïíéêÞ óõíåñãÜôçò ôçò ïìÜäáò Ìed-Nutrition - ÌÝëïò ôçò ¸íùóçò Äéáéôïëüãùí/Äéáôñïöïëüãùí ÅëëÜäïò ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý êáèçìåñéíÜ ðñùß: 9:00-14:00 êáé áðüãåõìá: 17:30-21:00 (åêôüò ÄåõôÝñáò êáé ÔåôÜñôçò áðüãåõìá) Äéåýèõíóç : Êïõñïãéáííïðïýëïõ 33 (ÁìáëéÜäá) Ôçë: 26220 38380 Êéí: 6937239362 www.apostolopoulou.gr, alnutric@gmail.com

ΓENIKHΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

Ðáíáãéþôçò Í. ÂáãéÜíáò GP, MD

ÅÉÄÉÊÅÕÌÅÍÏÓ ÉÁÔÑÏÓ ÃÅÍÉÊÇÓ - ÏÉÊÏÃÅÍÅÉÁÊÇÓ ÉÁÔÑÉÊÇÓ ÐñïëçðôéêÞ ÉáôñéêÞ - ÏéêïãåíåéáêÞ ÓõìâïõëåõôéêÞ Õãåßáò, Ñýèìéóç êáé ðáñáêïëïýèçóç ÷ñïíßùí íïóçìÜôùí, ÓõíôáãïãñÜöçóç öáñìÜêùí üëùí ôùí ðáèÞóåùí, Ðåñéðïßçóç êáôáêëßóåùí ôñáõìÜôùí, Åìâïëéáóìïß, ÔïðïèÝôçóç ÏõñïêáèåôÞñùí, Ñéíïãáóôñéêþí êáèåôÞñùí ê.ô.ë. ÐËÁÔÅÉÁ ËÁÆÁÑÁÊÇ (ÄÇÌÁÑ×ÅÉÏÕ)-ÁÌÁËÉÁÄÁ

(ÐÑÙÇÍ ÉÁÔÑÅÉÏ ÃÅÍ. ÉÁÔÑÏÕ ÌÐÑÉÓÔÏÃÉÁÍÍÇ ÃÅÙÑÃÉÏÕ)

ÔÇË: 2622021322 & 6977010128 E-mail: gp.vagianas@gmail.com ÙÑÅÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁÓ : ÐÑÙÉ: ÄÅÕÔ-ÐÁÑ: (8.30 - 13.30) & ÓÁÂÂ (10:00 - 12:00) ÁÐÏÃÅÕÌÁ : ÔÑÉÔÇ - ÐÅÌÐÔÇ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ (17.30 - 20.30) Η σειρά είναι αλφαβητική

Ζαχάρω Δαΐκου Κωνσταντίνα (26250-34567) Κρέστενα Μαρκοπούλου Ολγα (26250-22765) Ανδραβίδα Χαντζή Κωνσταντίνα (26230-54444) Πελόπιο Διαμαντόπουλος Βασίλειος (26240-31489) Πύργος Τερζή Αθηνά Ερμού 63 (εφημερεύει-διανυκτερεύει

Λεχαινά Παπαδόπουλος Νεόφυτος (26230-22742)

26210-22532)

Τραγανό Κωνσταντίνου Διονύσιος (26230-61006)

Αμαλιάδα Γεωργούλιας Αναστάσιος Πλατεία Ελευθερίας

Αρχαία Ολυμπία Παπαβασιλείου Δημήτριος (26240-22000)

(26220-28598 , 08.00 - 14.30 & 17.30 - όλη νύχτα) Λιώση Αλί-

Γαστούνη Κυπριώτης Παναγιώτης (26230-32715)

κη Κολοκοτρώνη 10 (26220-29394 08.00 - 21:00)

Βαρθολομιό Μακρυδήμα Χαραλαμπία (26230-41241)

Βάρδα Σπυρόπουλος Σπύρος ( 26230-71222)

ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ!


ΤΡΙΤΗ

Άλλα λένε οι πρόεδροι άλλα οι εργαζόμενοι...

2

ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012

ΓΟΕΒ ΠΗΝΕΙΟΥ - ΑΛΦΕΙΟΥ

Συνεχίζεται επ' αόριστο η επίσχεση εργασίας

Ðëçñþíïíôáé ãéá ôçí åíéáßá åíßó÷õóç Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοινώνει ότι μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων για τις διοικητικές πράξεις καθώς και των συμπληρωματικών δικαιολογητικών που προσκόμισαν οι δικαιούχοι από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, για τα καθεστώτα που σχετίζονται με την Ενιαία Ενίσχυση του 2011, οι υπόλοιπες

πληρωμές για τα διάφορα καθεστώτα ύψους περίπου 35 εκ € θα γίνουν από αύριο 2 Οκτωβρίου έως 10 Οκτωβρίου 2012. Ειδικότερα για την Εξισωτική Αποζημίωση 2011 μετά τις 20.8.2012 που έγινε η 1η πληρωμή, 18.450 δικαιούχοι υπέβαλλαν συμπληρωματικά δικαιολογητικά για αξιολόγηση. Όσοι από τους δικαιούχους δεν πληρώνονται και με την 2η πληρωμή με βάση την διαδικασία θα μπορούν να υποβάλλουν ένσταση στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ μετά από τις 15.10.2012 και μέχρι 31.10.2012.

Ξ

εκίνησαν χθες όπως άλλωστε είχαν προγραμματίσει την επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι του ΓΟΕΒ ΠΗΝΕΙΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ και η οποία όπως τόνισε ο πρόεδρος του οργανισμού Νίκος Φάμελος θα συνεχιστεί επ' αορίστου. Όπως σημείωσε στην "ΠΡΩΤΗ" ο κ. Φάμελος στη επίσχεση συμμετείχαν όλοι οι εργαζόμενοι τονίζοντας ότι σε αυτή τη δύσκολη στιγμή θα πρέπει να αναλάβουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς τις ευθύνες τους απέναντι στο ΓΟΕΒ, κυρίως οι μεγάλοι αρδευτές καθώς και οι ΤΟΕΒ που θα πρέπει να τακτοποιήσουν όπως τόνισε τις οικονομικές τους εκκρεμότητες.

Ï ê. ÖÜìåëïò Ýêñïõóå ôïí êþäùíá ôïõ êéíäýíïõ ôïíßæïíôáò üôé èá ðñÝðåé íá õðÜñîåé åîõãßáíóç ôïõ ïñãáíéóìïý êáé íá áëëÜîåé ôï èåóìéêü ôïõ ðëáßóéï áöïý óå äéáöïñåôéêÞ ðåñßðôùóç èá õðÜñîïõí óïâáñÜ ðñïâëÞìáôá ôüóï óôéò öèéíïðùñéíÝò êáëëéÝñãåéåò üóï êáé ôçí åðüìåíç ÷ñïíéÜ. Ο κ. Φάμελος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει εξυγίανση του οργανισμού και να αλλάξει το θεσμικό του πλαίσιο αφού σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα τόσο στις φθινοπωρινές καλλιέρ-

γειες όσο και την επόμενη χρονιά. Όπως ανέφερε έχει ζητήσει συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολο Κατσιφάρα όπου θα συμμετάσχουν και οι πρόεδροι των ΤΟΕΒ του νομού με σκοπό να αναζητηθούν λύσεις που θα βγάλουν τον οργανισμό από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει σήμερα. Τέλος ο κ. Φάμελος ανέφερε στην "ΠΡΩΤΗ" ότι έχει έρθει σε επαφή με τους βουλευτές του νομού με σκοπό να προγραμματιστεί συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το μέλλον του οργανισμού.

Καταχρηστική Καταχρηστική χαρακτήρισαν την επίσχεση εργασίας των εργαζόμενων στον ΓΟΕΒ οι ΤΟΕΒ Μυρτουντίων, Σαβαλίων και Γαστούνης. Με έγγραφο που κοινοποίησαν στον ΓΟΕΒ και στον Σύλλογο Εργαζόμενων του οργανισμού επισημαίνουν τα εξής: "Σε απάντηση του υπ' αριθ. 569/28 - 9 - 2012 εγγράφου σας

με το οποίο μας κοινοποιείται επίσχεση εργασίας των εργαζομένων σας για δεδουλευμένες αποδοχές που τους οφείλονται και δεν καταβλήθηκαν και η οποία αρχίζει από 1-10-2012, σας γνωρίζουμε ότι οι οργανισμοί της Β.Ζ. Πηνειού έχουμε καταβάλει μεγάλο μέρος των οφειλών μας στο ΓΟΕΒ του έτους 2012, παρ όλο που η αρδευτική περίοδος 2012 δεν έχει λήξει και δεν έχουμε εισπράξει ούτε ευρώ από τα μέλη μας, αφού οι οφειλές τους δεν έχουν ακόμα εκκαθαριστεί και δεν είναι ληξιπρόθεσμες. Κατόπιν τούτων θεωρούμε ότι η επίσχεση εργασίας όσον αφορά τους Οργανισμούς της Β. Ζώνης Πηνειού είναι κα-

ταχρηστική και να ενεργήσετε ό,τι από τα καθήκοντα σας επιβάλλεται προς άρση του αδιεξόδου στο πέρας της παρούσης αρδευτικής περιόδου. Στο σύλλογο εργαζόμενων του ΓΟΕΒ Π/Α που κοινοποιείται το παρόν παρακαλούμε να λάβει υπόψη του τα ανωτέρω και με δεδομένο

ότι έχουμε καταβάλλει μεγάλο μέρος των οφειλών μας προς τον ΓΟΕΒ για το τρέχον έτος να άρει την επίσχεση εργασίας όσον αφορά τους Οργανισμούς αυτούς προκειμένου να περατωθεί ομαλά και η φετινή αρδευτική περίοδος.Οι πρόεδροι ΤΟΕΒ Β/ Ζώνης Πηνειού.

proti 2 octovriou 2012  

proti tis ilias