Page 1

ÓÁÂÂÁÔÏ 29 ÄÅÊÅÌÂÑÉÏÕ 2012

Ετος 11o

/

ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ: 3226 / Τιμή: 50λ.

/

(Eκτός Νομού 1 Ευρώ)

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

“ΠΕΣΜΕΝΗ” η εμπορική κίνηση

Ρευστότητα στην αγορά και μέτρα ενίσχυσης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ζητούν πρόεδροι εμπορικών συλλόγων του νομού

ΓΟΕΒ ΠΗΝΕΙΟΥ - ΑΛΦΕΙΟΥ

Μειώσεις στις δαπάνες και στις εισφορές των ΤΟΕΒ Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός έτους 2013 με κύριο χαρακτηριστικό τις βασικές μειώσεις στις δαπάνες του οργανισμού και στις εισφορές των ΤΟΕΒ.

>> Ó. 24

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ

Καταβλήθηκαν τα χρήματα στους σχολικούς τροχονόμους

Α

πογοήτευση και προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις του εμπορικού κόσμου του νομού αφού η αγοραστική κίνηση κατά την περίοδο των Χριστουγέννων δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των εμπόρων με αποτέλεσμα όπως τόνισαν να σημειωθεί πτώση της τάξης του 40% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Πρόσθεσαν δε ότι το 2013 θα είναι μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά για τον εμπορικό κόσμο. >> Ó. 6-77

Καταβλήθηκαν τα χρήματα για τους σχολικούς τροχονόμους περιόδου Μαρτίου - Ιουνίου 2012 σύμφωνα με τον Γιάννη Παναγόπουλο..

>> Ó. 5

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

Mέχρι τις 28 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για τα πυροδάνεια

>> Ó. 5


2

w w w . p r o t i n e w s . g r

Σχόλια / Παραπολιτικά

/ ÓÜââáôï 29 Äåêåìâñßïõ 2012

Όσοι θέλουν Έρχονται σκληρά και δύσκολα χρόνια Αυτό είναι η ειρωνεία της Ιστορίας. Δεν είναι μόνο οι Μάγια που διαψεύστηκαν στην προφητεία τους για το τέλος του ημερολογιακού τους χρόνου. Καθώς μετράμε αντίστροφα τις ώρες και τις μέρες για το τέλος του 2012, ίσως αντιληφθούμε πόσο μάταιη αποδεικνύεται η ισόβια πίστη που έχουμε ορκιστεί από τη γέννησή μας στον χρόνο του ημερολογίου και του ρολογιού. Για τις σύγχρονες γενιές -όπως συνέβη, με πολύ χειρότερους όρους, στις γενιές των ολέθριων παγκόσμιων πολέμων- ο βιωμένος χρόνος, ο χρόνος που γεμίζει από πραγματικά γεγονότα, πραγματικά αισθήματα και πραγματικές καταστάσεις, έρχεται σε πρωτοφανή σύγκρουση με τον ωρολογιακό και ημερολογιακό χρόνο. Αυτόν που υποσχόταν την "αλλαγή" σαν ένα τακτό, ανέμελο ραντεβού με μικρά μερίσματα προόδου, ευημερίας, βελτίωσης, έστω κι άνισα, άδικα κατανεμημένα. "Αύριο είναι μια άλλη μέρα", λέει στην κλασική κοινοτοπία της η Σκάρλετ Ο' Χάρα, υπονοώντας ότι η επόμενη μέρα κατά τεκμήριο θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Όπως ο επόμενος χρόνος θα είναι ευτυχέστερος και πιο καρποφόρος από τον προηγούμενο. Φευ! Καμιά εγγύηση δεν υπάρχει πια γι' αυτό. "Έρχονται σκληρά και δύσκολα χρόνια", είναι η αυτοκρατορική, ειλικρινής και κυνική υπόσχεση της Μέρκελ στις ευρωπαϊκές κοινωνίες, που καλούνται να βιαστούν για το ραντεβού με το άγνωστο. Το ημερολόγιο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης, της οικουμενικής αγοράς, της γεωπολιτικής αναστάτωσης είναι γεμάτο γκρίζες ζώνες, δυσοίωνες προφητείες και χρονολογίες- σταθμούς που δεν σημαίνουν τίποτα απτό και θετικό για τη ζωή των ανθρώπων. …) Όταν ο χρόνος τεμαχίζεται σε αρκούντως μικρά κομμάτια, καταλήγει να μην υφίσταται ως διάρκεια. Στο τέλος δεν απομένει παρά μια συμπιεσμένη κραυγάζουσα στιγμή, που στέκει ακίνητη μεσ' στην τρομακτική της ταχύτητα. Thomas Hylland Eriksen, "Η τυραννία τα στιγμής" κΙμπι Πύρρων

Ολυμπία Οδός ,Νοσοκομεία, Εφορίες, ΤΕΙ, και τώρα τελευταία το ΤΑΠ Πύργου… Το οποίο έχει ως βασικό του στόχο τη διεκπεραίωση των διαδικασιών για να πληρωθούν οι σεισμόπληκτοι και πυρόπληκτοι της Ηλείας. Ακόμη ένα "χτύπημα", δηλαδή, κατά του Νομού ο οποίος "χτυπήθηκε" όσο κανείς άλλος στην Ελλάδα, καταστράφηκε και προσπαθεί να αναγεννηθεί από τις στάχτες του. Πόσα "χτυπήματα" όμως μπορούμε ακόμη να αντέξουμε; Δ.Ζιάκ.

Ιδιοκτησία: ΠΡΩΤΗ Εκδοτική ΑΕ Εκδότης: Περικλής Μεταξάς Διευθυντής: Δημήτρης Ζιάκας Δημοσιογράφοι: Αννα Αγγελίδου, Κώστας Γιάλπας, Θοδωρής Λάμπρος Αθλητικό: Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Σοφοκλής Φραγκογιαννόπουλος Διεύθυνση Eμπορικού Τμήματος: Θοδωρής Κωνσταντόπουλος Πύργος - Ρήγα Φεραίου 113 (έναντι Δ.Ο.Υ. Πύργου-Πάροδος Forum) ΤΚ: 27100 - Κωδικός:6603 Τηλ.: 26210-40100, Fax: 26210-40107 Fax Συντακτών: 26210-40106 E-M Mail: protinews@otenet.gr, protisales@protinews.gr website:www.protinews.gr Αμαλιάδα - Ελ. Βενιζέλου 19, ΤΚ: 27200 Τηλ.: 26220-38290-1, Fax: 26220-38292 E-M Mail: protiama@otenet.gr Στο λογότυπο της εφημερίδας απεικονίζεται ο Δίας του Φειδία, από νόμισμα των Ηλείων. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα. Χειρόγραφα συνεργατών και επιστολές που δημοσιεύτηκαν ή όχι, δεν επιστρέφονται.

Όσα καταστήματα επιθυμούν, μπορούν, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Λεχαινών Χ. Παλλαδινό, να ανοίξουν αύριο τελευταία Κυριακή του χρόνου. Όπως είπε ο κ Παλλαδινός "κατά βούληση οι καταστηματάρχες ας επιλέξουν τι θα κάνουν το πρωί της Κυριακής". Κ. Γιάλπ.

Παρέα... Στον Πύργο εθεάθη προχθές το απόγευμα αυτοδιοικητικός που έχει εκφράσει την θέληση να διεκδικήσει μεγάλο δήμο της Βόρειας Ηλείας. Θα μου πείτε και που το περίεργο. Σωστό όμως η παρέα με την οποία είχε έρθει είχε έντονο άρωμα ψηφοδελτίου. Ο καιρός θα δείξει… Κ. Γιάλπ.

Υποψήφιος… Ωριμάζει η ιδέα να ηγηθεί σε σχήμα που θα διεκδικήσει την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Αρκεί βέβαια να μην υπάρχει έτερος υποψήφιος από την Ηλεία. Μέχρι σήμερα όλα βαίνουν καλώς αλλά… Πάντα υπάρχει ένα αλλά… Κ. Γιάλπ.

Tou Γιάννη Ιωάννου από το “Εθνος”

Kαθαρές κουβέντες

Υποτονική χαρακτήρισαν την αγοραστική κίνηση κατά την περίοδο των Χριστουγέννων πρόεδροι εμπορικών συλλόγων του νομού. Όπως ανέφεραν η κίνηση ήταν πεσμένη σε ποσοστό 30 με 40% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά αφού ο κόσμος δεν έκανε τις συνηθισμένες του αγορές, αλλά ψώνισε τα απολύτως απαραίτητα για το εορταστικό τραπέζι. Πρόσθεσαν δε ότι από την στιγμή που δεν υπάρχει ρευστότητα στην αγορά, και οι φόροι και τα χαράτσια διαδέχονται το ένα μετά το άλλο, το αποτέλεσμα είναι ο κόσμος να μην έχει λεφτά να διαθέσει στην αγορά. Αυτό έχει ως φυσικό επακόλουθο οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης και τα λουκέτα να αυξάνονται. Αναφορικά με το

2013 τόνισαν ότι θα είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά, αλλά η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία. Ας ελπίσουμε τα πράγματα να βελτιωθούν το νέο έτος και να τονωθεί ο εμπορικός κόσμος. Θ. Λαμπ.

Xωρίς περιστροφές Μπορεί να άργησε αρκετά αλλά τελικά δόθηκε λύση, έστω και προσωρινή στο πρόβλημα που απασχολούσε τους διερχόμενους οδηγούς στο σημείο που η Ερυθρού Σταυρού διασταυρώνεται με τις γραμμές του ΟΣΕ. Η τεράστια λακκούβα, που έγινε η αιτία δεκάδες περιστατικοί να καταστρέψουν τα ελαστικά του αυτοκινήτου τους, χθες καλύφθηκε με τσιμέντο. Έτσι το πρόβλημα σε μεγάλο βαθμό επιλύθηκε… Βέβαια, για να "ευλογήσουμε και τα γένια μας" η "ΠΡΩΤΗ" με χθεσινό της σχόλιο είχε κάνει γνωστό το όλο θέμα και παράλληλα ζητούσε άμεσα να δοθεί λύση. Όπερ και εγένετο… Κ. Γιάλπ.


Σχόλια / Παραπολιτικά

Ένας στους δύο νέους είναι άνεργος. Οι αμοιβές έπεσαν σε εξευτελιστικά επίπεδα ακόμα και για εκείνους που έχουν κάνει εξειδικευμένες σπουδές. Τα πανεπιστήμιά μας συνεχίζουν να "παράγουν" ανέργους ή στην καλύτερη περίπτωση ετεροαπασχολούμενους. Κι εμείς τι κάνουμε; Απλώς παρακολουθούμε και ουσιαστικά επικροτούμε -την αδυναμία όσων διαχειρίζονται τις τύχες μας να αλλάξουν αυτή την κατάσταση και να κρατήσουν στην Ελλάδα τα "καλά μυαλά" που φεύγουν για το εξωτερικό. Συγχαρητήρια! Δ.Ζιάκ.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της ALCO, επτά στους δέκα ερωτηθέντες διατυπώνουν την άποψη ότι η Ελλάδα κινείται σε λάθος κατεύθυνση, ενώ το 63% δεν είναι ικανοποιημένο από την ποιότητα της δημοκρατίας στη χώρα. Σε ότι αφορά τον δείκτη αισιοδοξίας, το 68% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι τα πράγματα θα χειροτερέψουν, ενώ στις απαντήσεις των ερωτηθέντων είναι εμφανής η απαξίωση του πολιτικού συστήματος, της βουλής, του συνδικαλισμού, των ΜΜΕ και της δικαιοσύνης. Μηνύματα που θα πρέπει να προβληματίσουν την επίσημη Πολιτεία για το μέλλον της χώρας… Θ. Λαμπ.

w w w . p r o t i n e w s . g r

3

στις καλές εποχές θα γίνουν Πέρυσι τέτοια εποχή γράφαμε τώρα; Πως μπορώ να αντικρίγια τα πιο μελαγχολικά Χρισω το μέλλον με αισιοδοξία όστούγεννα των τελευταίων ταν τα Νοσοκομεία μου υποετών σε μια προσπάθεια να βαθμίζονται , καταργούνται και αποτυπώσουμε στο χαρτί τα υπολειτουργούν, η εκπαίδευσυναισθήματα του Ηλείου ο ση των παιδιών μου παραπαίει, οποίος είδε τη ζωή του να το περιβάλλον στο οποίο ζω υαλλάζει δραματικά. Έλα όποβαθμίζεται, ενώ η εγκλημαμως που ισχύει το κάθε φέτικότητα έχει "χτυπήσει κόκκιτος και χειρότερα… νο"; Το διαπιστώνει κανείς από τα Γράφει Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά η παιδιά τα οποία με φωνές o Δημήτρης Ζιάκας πολιτική ελίτ σφυρίζει αδιάξέπνοες μας είπαν τα κάλαντα αντικρίζοντας πρώην dimziak@gmail.com φορα και αγωνιά μόνον για την επόμενη δόση. Τι κι αν το κράνοικοκυραίους και εμπότος μαζί με τον κοινωνικό ιστό διαλύρους να ανακατεύουν επίμονα τα ψιλά ονται με ταχύτητα αξιοζήλευτη; Τι κι αν μέσα στην παλάμη τους μέχρι να στη Χώρα των μνημονίων τα ενεχυροβρουν τι θα τους δώσουν… δανειστήρια χρυσού ξεφυτρώνουν σαν Το βλέπει στα μάτια των ανέργων και των τα μανιτάρια στα εμπορικά κέντρα των απλήρωτων οι οποίοι με νεοελληνικές πόλεων, δίπλα σε κλειστά μαγαζιά που πατέντες, (κουβέρτα στο σαλόνι, τσίενοικιάζονται; πουρο στα χωριά, κονιάκ στις πόλεις) Κανείς δεν επιθυμεί να γκρινιάζει αυτές προσπαθούν να βγάλουν το χειμώνα. τις γιορτινές μέρες . Επειδή όμως ο Το καταλαβαίνει όταν επισκέπτεται τις χρόνος τελειώνει οφείλουμε να κάΔημόσιες Υπηρεσίες όπου οι υπάλληνουμε τον απολογισμό μας και να θέλοι καταριούνται την τύχη τους αλλά τουμε στόχους για τη νέα χρονιά. και τα μαγαζιά , όπου οι έμποροι βάλλουν εναντίον τραπεζικών και εφορια- Όσο κι αν προσπαθήσαμε όμως δεν βρήκαμε άλλο επίλογο από αυτόν που είχακών και όλοι μαζί εναντίον όλων (!) όμε γράψει στο περσινό αντίστοιχο σηπως ταιριάζει άλλωστε σε μία κοινωνία μείωμα με τίτλο "Στον καθρέπτη ολοταπου βρίσκεται σε παρατεταμένη κρίχώς!" ση… Περιμένοντας το νέο χρόνο ο Ηλείος τα "Ας κοιταχτούμε όλοι στον καθρέπτη και ας αποφασίσουμε επιτέλους τι θέλουμε βάζει κάτω και συλλογιέται : και τι επιζητούμε σε τούτο τον τόπο και "Είναι δυνατόν να είμαι αισιόδοξος όταν σ' αυτή την …έρμη Χώρα.Αν δεν το κάεπί σειρά ετών μου υπόσχονται τα μενουμε δεν θα φταίει κανείς άλλος παρά γάλα έργα (Ολυμπία Οδός, Αεροδρόμιο μόνο εμείς οι ίδιοι για όσα συμβούν μέΑνδραβίδας, Λιμάνι Κατακόλου κλπ) σα στο 2013…" αλλά ποτέ δεν τα υλοποιούν; Δεν έγιναν

Το αδιαχώρητο χθες στις τράπεζες της πρωτεύουσας του νομού αφού ο κόσμος έτρεχε από το πρωί για να πληρώσει τέλη κυκλοφορίας και διάφορες άλλες υποχρεώσεις. Βέβαια ως λαός έχουμε μάθει να τα κάνουμε όλα την τελευταία στιγμή. Ας ελπίσουμε το 2013 να είναι καλύτερο σε όλα τα επίπεδα για όλους μας… Θ. Λαμπ.

ΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΓΡΑΦΟΥΝ...

/ ÓÜââáôï 29 Äåêåìâñßïõ 2012

Κινείται στη σωστή κατεύθυνση Η στήλη δεν συνηθίζει να γράφει καλά λόγια χωρίς λόγο, ούτε της αρέσει να χαϊδεύει αυτιά. Οφείλουμε ωστόσο να τονίσουμε ότι κινείται στη σωστή κατεύθυνση η πρωτοβουλία του αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου για την παραχώρηση εκκλησιαστικής γης σε ανέργους νέους που επιθυμούν να την καλλιεργήσουν. Ας σπεύσει λοιπόν η Πολιτεία να αξιοποιήσει την ευκαιρία. Θα δοθεί έτσι σημαντικότατη βοήθεια σε νέους ανθρώπους οι οποίοι λόγω της κρίσης έχουν περιέλθει σε απόγνωση και ζουν με την αγωνία αν θα μπορέσουν ποτέ να βρουν δουλειά για να εξασφαλίσουν τα προς το ζην, να παντρευτούν και να δημιουργήσουν οικογένειες. Μακάρι να γίνει σύντομα πράξη μέσα από διαδικασίες δίκαιες και απολύτως διαφανείς καθώς και να ακολουθήσουν άλλες παρόμοιες πρωτοβουλίες. Ο ρόλος της Εκκλησίας στη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε πρέπει να είναι πολυποίκιλος… Σ.Σ. Εννοείται ότι στα πλάνα πρέπει να συμπεριληφθεί και η Ηλεία αν και εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις… Δ.Ζιάκ.


4

Επικαιρότητα

w w w . p r o t i n e w s . g r

Κίνησις Σεβ. Μητροπολίτου Ηλείας κ. ΓΕΡΜΑΝΟΥ

Την Δευτέρα, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, το απόγευμα και ώρα 6. μ.μ. ο Σεβ. Μητροπολίτης 'Ηλειας κ. Γερμανός θα χοροστατήση κατά τον Μεγάλον Πανηγυρικόν Εσπερινόν εις τον Ι.Ν. Αγ. Αθανασίου Αμαλιάδος, στο τέλος του οποίου θα ευλογήση την πίττα δια τους Συνεργάτες της Ιεράς Μητροπόλεως της Περιοχής. Ανήμερα την Πρωτοχρονιά, ο Σεβ. Μητροπολίτης 'Ηλειας κ. Γερμανός θα τελέση την θεία Λειτουργίαν εις τον Μητροπολιτικόν Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Πύργου και στο τέλος θα προστή της Δοξολογίας επί τω Νέο έτει.Εν συνεχεία θα επισκεφθή στο Δημαρχείο Πύργου τον Δήμαρχο Πύργου κ. Μάκη Παρασκευόπουλον και στις 11 στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας τον Αντίπεριφεριάρχην της κ. Χαράλαμπο Καφύρα δια να τους ευχηθή δια τον καινούργιο χρόνο.Στις 11.30 στο Μητροπολιτικό Μέγαρο θα εύλογήοη την Πρωτοχρονιάτικη πίττα της Ίεράς Μητροπόλεως δια πάντας τους Συνεργάτας αύτής, Κληρικούς, Έκκλ.'Επιτροπους, Μέλη των Φιλόπτωχων Ταμείων και Ιδρυμάτων, τους Ίεροψάλτας, Νεωκόρους κ.λ.π, και θα άνακοινώοη τον Απολογισμόν της Ι. Μητροπόλεως του έτους 2012.

/ ÓÜââáôï 29 Äåêåìâñßïõ 2012

Αποδεσμεύτηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

60 εκατ. ευρώ για το “Βοήθεια στο Σπίτι” T

ην αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή πόρων ύψους 60 εκατ. ευρώ για την κάλυψη του κόστους λειτουργίας του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι" εξασφάλισε το υπουργείο Εργασίας. Σκοπός του προγράμματος είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων της τρίτης ηλικίας με συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη, νοσηλευτική φροντίδα, οικογενειακή βοήθεια και συντροφιά."Το υπουργείο Εργασίας, μέσα από τη Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, επικεντρώνει τις προσπάθειές του προς την κατεύθυνση της βέλτιστης αξιοποίησης των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας, τη στήριξη της απασχόλησης και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής", δήλωσε ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης.

Βρήκε θαλπωρή στην Ανθρώπινη Αλληλεγγύη

Το δρόμο για την πατρίδα του πήρε ο Μύτικα

Κακοκαιρία από τα δυτικά

Χωρίς σπίτι, χωρίς ένα δικό του άνθρωπο ζούσε το τελευταίο διάστημα στην Αμαλιάδα ο Μύτικα. Ένα παιδί από τη Ρουμανία που ψάχνοντας για ένα καλύτερο μέλλον, άφησε τη χώρα του, την γυναίκα του και τα τρία του παιδιά. Στο δρόμο για την Ιταλία ο Μύτικα, σταμάτησε στην Αμαλιάδα και από εκείνη την ημέρα, στέκονταν στα φανάρια της πόλης γυρεύοντας χρήματα με τα οποία θα μπορέσει να αγοράσει τα εισιτήρια της επιστροφή του. Χθες ο Μύτικα κατάφερε να μπει στο λεωφορείο που θα τον πάει δίπλα στη γυναίκα του, τα παιδιά του. Πήρε το δρόμο για την πατρίδα του μετά από το επεισοÈáëðùñÞ óôçí Áíèñþðéíç Áëëçëåããýç âñÞêå ï Ìýôéêá

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ - ΣΥΝΤΗΡΗΤΩΝ ΚΑΥΣΤΗΡΩΝ ΥΓΡΩΝ ΚΑΙ ΑΕΡΙΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

2006

Γνωστοποίηση Σας ενημερώνουμε για τη σωστή συντήρηση και ασφαλή λειτουργία των μηχανημάτων θέρμανσης (καύσιμα- λέβητα - αυτονομία). Γίνεται μόνο από αδειούχους συντηρητές καυστήρων υγρών και αερίων καυσίμων βάσει Π.Δ. 511/10-6-75 και εκδίδουν φύλλο ελέγχου καλής λειτουργίας. Για την έκδοση ενεργειακού πιστοποιητικού. Μέλη μας που εδρεύουν στο νομό Ηλείας είναι: Θεοδωρόπουλος Νικόλαος Αμαλιάδα 6972723724 Θεοφίλης Γεώργιος Αμαλιάδα 6977968727 Λαμπρόπουλος Λεωνίδας Πύργος 6972224044 www.kausi.gr

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΕΜΥ

διακό του ταξίδι στην Ελλάδα. Στη χώρα μας όμως βρήκε φίλους. Μαζί με την Ιερά Μητρό-

πολη Ηλείας η Ανθρώπινη Αλληλεγγύη τον αγκάλιασε του πρόσφερε ρούχα, φαγητό και βέβαια τον στήριξε οικονομικά για να μπορέσει να αγοράσει τα εισιτήρια της επιστροφής.

Για έντονα καιρικά φαινόμενα από το βράδυ στα δυτικά προειδοποιεί με έκτακτο δελτίο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Ειδικότερα, κακοκαιρία προβλέπεται στα δυτικά και σήμερα Σάββατο θα επεκταθεί σε όλη σχεδόν τη χωρά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, τις καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και τα χιόνια σε όλα τα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.Βαθμιαία στη βορειοανατολική χώρα θα επικρατήσουν θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση από βορρά προς νότο.Την Κυριακή (30-12-12) τα έντονα καιρικά φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στην κεντρική και νότια χώρα και το Αιγαίο και από το βράδυ θα εξασθενήσουν.


Επικαιρότητα

/ ÓÜââáôï 29 Äåêåìâñßïõ 2012

Μέτρα για την περαιτέρω ανάπτυξη της κρουαζιέρας Σύντομα θα ανακοινωθούν οι συνθήκες λειτουργίας των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων, μέσα στο στενό πλαίσιο της παραμονής των κρουαζιερόπλοιων στα λιμάνια υποδοχής

w w w . p r o t i n e w s . g r

5

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ

Καταβλήθηκαν τα χρήματα στους σχολικούς τροχονόμους

Κ

αταβλήθηκαν από τον Δήμο Πύργου τα χρήματα για τους σχολικούς τροχονόμους περιόδου Μαρτίου - Ιουνίου 2012. Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Πύργου Γιάννης Παναγόπουλος "ο Δήμος Πύργου έ-

βαλε στους λογαριασμούς των σχολικών τροχονόμων του Δήμου τα ποσά για την περίοδο από Μάρτιο μέχρι Ιούνιο του 2012. Είναι μια θετική εξέλιξη και εύχομαι χρόνια πολλά με υγεία και ευτυχία σε όλους για το 2013".

ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

Εξετάζουν παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας

Π

Μέτρα για την περαιτέρω ανάπτυξη της κρουαζιέρας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του επεξεργάζεται το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, Πιο συγκεκριμένα, με σκοπό την περαιτέρω αύξηση των προσεγγίσεων σε ελληνικούς λιμένες καθώς και τη διευκόλυνση των εμπλεκομένων ενόψει, κυρίως, του επόμενου τουριστικού έτους 2013, ολοκληρώθηκαν, υλοποιούνται και προγραμματίζονται οι εξής ενέργειες: 1. Καταγράφηκαν οι δυνατότητες όλων των ελληνικών λιμένων υποδοχής. 2. Εκπονήθηκαν βάσει διεθνών βέλτιστων πρακτικών και στάλθηκαν για άμεση εφαρμογή στους λιμένες υποδοχής, προτάσεις για την εφαρμογή του συστήματος προκαθορισμένης ημερομηνίας και ώρας εξυπηρέτησης (berth allocation), ώστε να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενες εταιρείες τις δυνατότητες όγκου εξυπηρέτησης από κάθε λιμένα. 3. Για την προοδευτική βελτίωση τόσο των μεγάλων λιμένων υποδοχής της χερσαίας χώρας και της Κρήτης, όσο και μικρότερων λιμένων κυρίως της νησιωτικής Ελλάδας, υλοποιούνται επεμβάσεις και εργασίες συντήρησης. 4. Ολοκληρώθηκε και πρόκειται να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, νομοθετικό πλαίσιο με το οποίο καθορίζονται σε εθνικό επίπεδο οι αρμοδιότητες και οι απαιτούμενες ενέργειες για τη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις του Διεθνούς Κώδικα περί Ασφάλειας Πλοίων και Λιμενικών Εγκαταστάσεων ISPS και τη βελτίωση της ασφάλειας των πλοίων, των λιμενικών εγκαταστάσεων και των λιμένων από σκόπιμες παράνομες ενέργειες. 5. Συμφωνήθηκαν με το Υπουργείο Πολιτισμού και σύντομα θα ανακοινωθούν οι συνθήκες λειτουργίας των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων, μέσα στο στενό πλαίσιο της παραμονής των κρουαζιερόπλοιων στα λιμάνια υποδοχής. 6. Ολοκληρώνεται το τελικό κείμενο Στρατηγικής για την ανάπτυξη του Ελληνικού Λιμενικού Συστήματος.

ερίπου το 60% των ιδιοκτητών ΙΧ είχε πληρώσει μέχρι χθες τα τέλη κυκλοφορίας, ενώ την ίδια στιγμή στις εφορίες σχηματίζονται ουρές από πολίτες που καταθέτουν τις πινακίδες του αυτοκινήτου τους καθώς αδυνατούν να πληρώσουν. Όπως δήλωσε στην πρωινή εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA" ο γενικός γραμματέας πληροφοριακών συστημάτων, Χ. Θεοχάρης, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να δώσει παράταση για κοινωνικούς λόγους, η οποία εάν αποφασιστεί θα ανακοινωθεί σήμερα ή το αργότερα το πρωί της Δευτέρας. Όπως είπε ο ίδιος το χαμηλό ποσοστό εκείνων που έχουν καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας οφείλεται στο γεγονός ότι κάποιοι άφησαν την πληρωμή για την τελευταία στιγμή με αποτέλεσμα να υπάρχει και μεγάλη ταλαιπωρία στις τράπεζες. Μετά τη λήξη της προθεσμίας και εφόσον δεν δοθεί κάποια παράταση, οι ιδιοκτήτες θα κληθούν να το πληρώσουν "διπλό", λόγω της επιβολής προστίμου ισόποσου με το τέλος κυκλοφορίας που αντιστοιχεί σε κάθε όχημα. Υπενθυμίζεται ότι

από φέτος καταργείται το ειδικό σήμα κυκλοφορίας και αντικαθίσταται από την απόδειξη εξόφλησης.

Mέχρι τις 28 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για τα πυροδάνεια Δυνατότητα αναστολής στην καταβολή των δόσεων που οφείλουν στις τράπεζες για το διάστημα από 01/01/2012 έως και 31/12/2012, παρέχεται στις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του 2007, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα. Η απόφαση αφορά όσους έχουν ενταχθεί στις διατάξεις της υπουργικής απόφασης

36579/Β1666/27-8-2007, και δεν έχουν λάβει την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου. Οι τόκοι του χρονικού διαστήματος της αναστολής θα βαρύνουν αποκλειστικά τους δανειολήπτες. Οι δόσεις, των οποίων η καταβολή ανεστάλη, προσαυξάνουν ισόποσα και αποπληρώνονται μαζί με τις τελευταίες δύο εναπομείνασες δόσεις. Οι αιτήσεις για την υπαγωγή στη ρύθμιση θα γίνουν στις τράπεζες μέχρι τις 28/02/2013.


6

Ρεπορτάζ

w w w . p r o t i n e w s . g r

/ ÓÜââáôï 29 Äåêåìâñßïõ 2012

Προβληματισμένος και απογοητευμένος ο εμπορικός κόσμος του νομού

“Πεσμένη” η αγοραστική κίνηση των Α

πογοήτευση και προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις του εμπορικού κόσμου του νομού αφού η αγοραστική κίνηση κατά την περίοδο των Χριστουγέννων δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των εμπόρων με αποτέλεσμα όπως τόνισαν να σημειωθεί πτώση της τάξης του 40% σε σχέση με την

Θάνος Σκορδαλής Πρόεδρος Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Ν. Ηλείας

“Δυσοίωνο το μέλλον αν δεν υπάρξει ρευστότητα στην αγορά”

Δυσοίωνο χαρακτήρισε το μέλλον για τον εμπορικό κόσμο του νομού αν δεν υπάρξει πραγματική ρευστότητα στην αγορά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Ν. Ηλείας Θάνος Σκορδαλής. Μιλώντας για το θέμα σημείωσε τα εξής: "Από τις 17 Δεκεμβρίου που άρχισε το εορταστικό ωράριο,

περιμέναμε ως εμπορικός κόσμος κάτι καλύτερο. Δυστυχώς η προηγούμενη εβδομάδα δεν ήταν καθόλου καλή από πλευράς αγοραστικής κίνησης.Μόνο η τελευταία ημέρα πριν τις εορτές πήγε κάπως καλύτερα αλλά σαφώς η κίνηση ήταν πιο μειωμένη σε σύγκριση με άλλες χρονιές.Μιλάμε για μια μείωση της τάξης του 40% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά ειδικά στα είδη ένδυσης και υπόδησης. Τώρα για την δεύτερη εβδομάδα του εορταστικού ωραρίου, πιστεύουμε ότι οι μόνοι που θα δουλέψουν θα είναι τα είδη διατροφής όπως κρεοπωλεία και ότι έχει σχέση με το τραπέζι. Βέβαια και σε αυτά υπάρχει μια μείωση της τάξης του 20%. Σε γενικές γραμμές η αγορά είναι πολύ πεσμένη. Οι λόγοι είναι ότι ο κόσμος δεν έχει λεφτά. Ότι τιμή και να βάλεις πλέον, ο καταναλωτής θα πάρει τα απολύτως απαραίτητα. Το αύριο για τον εμπορικό κόσμο είναι δυσοίωνο αν δεν υπάρξει πραγματική ρευστό-

Μεγάλη “καθίζηση” στα είδη ένδυσης και υπόδησης

τητα στην αγορά. Όταν βλέπουμε να γίνονται εισαγωγές προϊόντων από τρίτες χώρες που είναι επικίνδυνα πολλές φορές γιατί τα υλικά που χρησιμοποιούν σε αυτά είναι βλαβερά και μη ελεγχόμενα, η Ελληνική Πολιτεία θα πρέπει να τα ελέγχει. Τα Ελληνικά προϊόντα θα πρέπει να τα προτιμούμε, ας είναι και λίγο ακριβότερα από τα εισαγόμενα γιατί έτσι θα δώσουμε την ευκαιρία και σε άλλες κοινωνικές ομάδες όπως στους αγρότες να μπορέσουν να επιβιώσουν. Γιατί άμα επιβιώσουν, θα επιβιώσουμε και εμείς. Αν δεν υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ μας, κάποια στιγμή θα επικρατήσουν οι λίγες πολυεθνικές εταιρίες και εμείς θα είμαστε με μια σκούπα και θα καθαρίζουμε τα μαγαζιά τους. Ως εμπορικός κόσμος θα πρέπει να μην χάνουμε την ψυχραιμία μας, να προσπαθήσουμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Εμείς θέλουμε την στήριξη της Πολιτείας. Εάν δεν γίνει αναστολή των χρεών και

προηγούμενη χρονιά. Πρόσθεσαν δε ότι το 2013 θα είναι μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά για τον εμπορικό κόσμο και ανέφεραν ότι μόνο με πραγματική ρευστότητα στην αγορά και μέτρα ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, θα μπορέσει ο εμπορικός κόσμος να ατενίσει με αισιοδοξία το μέλλον.

Θοδωρής Λάμπρος thlabros@hotmail.com ρυθμίσεις στον εμπορικό κόσμο δεν θα έχουμε αύριο. Έυχομαι σε όλους χρόνια πολλά, καλή χρονιά με υγεία και ο εμπορικός κόσμος να είναι γερός στο να αντιμετωπίσει τα πολύ σημαντικά προβλήματα που έχει μπροστά του".


Ρεπορτάζ

/ ÓÜââáôï 29 Äåêåìâñßïõ 2012

w w w . p r o t i n e w s . g r

7

Χριστουγέννων Γιώργος Βασιλακόπουλος (Προεδρος Ομοσπονδίας Εμπόρων, Επαγγελματιών, Βιοτεχνών Ν. Ηλείας)

“Η αγορά θα αντιμετωπίσει ένα δύσκολο 2013”

"Ολη την περίοδο του Δεκεμβρίου, η κίνηση στην αγορά ήταν πολύ υποτονική. Υπήρξε μια σχετική κίνηση τις τρις τελευταίες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα που μας έδειξαν ότι ο καταναλωτής θέλει να ψωνίσει, απλώς δεν έχει

Ρευστότητα στην αγορά και μέτρα ενίσχυσης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ζητούν πρόεδροι εμπορικών συλλόγων του νομού την οικονομική δυνατότητα. Από μόνες τους αυτές οι τρεις ημέρες δεν είναι αρκετές να μας βοηθήσουν ώστε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που έχουμε εμείς οι έμποροι. Ευελπιστούμε ότι μπορεί να υπάρξει μια ανάλογη κίνηση της ημέρες τις Πρωτοχρονιάς, με σκοπό να μας δοθεί η δυνατότητα να μπορέσουμε να πάρουμε μια ανάσα τέτοια που ελπίζουμε να μας δώσει την δυνατότητα να επιβιώσουμε. Η κίνηση την περίοδο των Χριστουγέννων ήταν κάτω του αναμενομένου. Τα στοιχεία που έχουμε μιλούν για μια πτώση πάνω από 30%. Εύχομαι χρόνια πολλά, υγεία, προσωπική και οικογενειακή

ευτυχία. Η αγορά θα αντιμετωπίσει ένα δύσκολο 2013. Ελπίζω να βγούμε στο τέλος νικητές απ' αυτή την ιστορία".

ÁðïãïÞôåõóç êáé ðñïâëçìáôéóìüò åðéêñáôåß óôéò ôÜîåéò ôïõ åìðïñéêïý êüóìïõ ôïõ íïìïý áöïý ç áãïñáóôéêÞ êßíçóç êáôÜ ôçí ðåñßïäï ôùí ×ñéóôïõãÝííùí äåí áíôáðïêñßèçêå óôéò ðñïóäïêßåò ôùí åìðüñùí.

Πέτρος Παπαδάτος

Χαράλαμπος Παλλαδινός

Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας

Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Λεχαινών

"Ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες για το Ελληνικό εμπόριο"

"Η κίνηση δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των εμπόρων. Ήταν υποτονική και παρά τις ελκυστικές προσφορές το καταναλωτικό κοινό έδειξε αδυναμία να προβεί σε αγορές οι οποίες να δημιουργούν εορταστικό κλίμα στην αγορά. Πλέον ο πήχυς κατεβαίνει ακόμα χαμηλότερα και πλέον δεν προσβλέπουμε σε κάτι καλύτερο για τις επόμενες μέρες. Παραμένουμε όμως πιστοί στην ευχή ότι ελπίζουμε στο προσεχές μέλλον οι μέρες να είναι καλύτερες για το Ελληνικό εμπόριο.Σε όλους ευχόμαστε υγεία, ευτυχία και ελπίδες για ένα αξιοπρεπές αύριο".

“Η εφορία έχει εξελιχθεί στο μεγαλύτερο πολυκατάστημα της εποχής"

"Πιστοί στο έθιμο της ύφεσης η αγορά κράτησε τα μαγαζιά ανοικτά και τις ταμειακές κλειστές. Ο κόσμος δεν έχει διάθεση και για τα ελάχιστα χρήματα που του έχουν απομείνει, φροντίζει η εφορία. Η εφορία δε έχει εξελιχθεί στο μεγαλύτερο πολυκατάστημα της εποχής.Κάθε μέρα μας επιβάλει να αγοράζουμε και ένα προϊόν της".

διάρκεια των Χριστουγέννων ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βάρδας Παναγιώτης Χατζής. Ο κ. Χατζής ανέφερε ότι την μεγαλύτερη πτώση στην αγοραστική κίνηση σημείωσαν τα είδη ένδυσης και υπόδησης ενώ στα είδη πρώτης ανάγκης και σε αυτά που αφορούσαν το εορταστικό τραπέζι η μείωση ήταν μικρότερη της τάξης του 15%. Εξέφρασε την πεποίθηση να υπάρξει μια πιο βελτιωμένη εικόνα την Πρωτοχρονιά και να μην σημειωθεί μεγάλη πτώση στα εμπορικά καταστήματα της ευρύτερης περιοχής στην Βουπρασία παρόλο που ο κόσμος περνά μια δύσκολη περίοδο λόγω της οικονομικής κρίσης.

Παναγιώτης Χατζής Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Βάρδας

"Μειωμένη κίνηση τα Χριστούγεννα" Μειωμένη χαρακτήρισε την αγοραστική κίνηση κατά την

Τέλος ευχήθηκε χρόνια πολλά με υγεία και ευτυχία για όλο τον κόσμο και ένα σαφώς καλύτερο 2013 σε επίπεδο διαβίωσης.

Νίκος Τσάκωνας Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Τραγανού

“Μαύρα χάλια”

"Η αγοραστική κίνηση κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων συνοψίζεται με μια λέξη. Μαύρα χάλια. Η κίνηση γενικότερα ήταν πολύ πεσμένη ειδικά στα είδη ένδυσης και υπόδησης. Ο κόσμος δεν έχει λεφτά και περιορίζεται στα απολύτως απαραίτητα. Δεν του φτάνουν πλέον τα λεφτά που παίρνει αφού δεν μπορεί να καλύψει καλά καλά τις βασικές του υποχρεώσεις. Δεν υπάρχει ρευστότητα στην αγορά με αποτέλεσμα ο εμπορικός κόσμος να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Για την Πρωτοχρονιά δεν βλέπω να υπάρχει αλλαγή στην κίνηση. Μια από τα ίδια όπως και τα Χριστούγεννα. Το μήνυμα μου για όλο τον κόσμο είναι χρόνια πολλά με υγεία, ευτυχία και ελπίζω οι κυβερνώντες να στηρίξουν επιτέλους την μικρομεσαία επιχείρηση που περνά δύσκολες ώρες".


8

Ειδήσεις

w w w . p r o t i n e w s . g r

Μαξίμου, ενταύθα

Καλημέρα κ. Πρόεδρε

Ελεύθεροι αυτοί Έγκλειστοι εμείς Αυτός που με τέτοιο φριχτό τρόπο αφαίρεσε τη ζωή της τριανταδυάχρονης Ζωής στην Ξάνθη, αφού πρώτα τη βίασε, ήταν όπως μας ανακοίνωσαν "σεσημασμένος". Στα 27 του χρόνια είχε προλάβει να επιδοθεί και σε βιασμό -ίσως και βιασμούς- και σε εμπορία ναρκωτικών. Και όμως κυκλοφορούσε ελεύθερος. Και δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος. Χιλιάδες τέτοιοι κυκλοφορούν ανάμεσα μας. Έτοιμοι και ικανοί να διαπράξουν οποιοδήποτε έγκλημα. Την αλήθεια αυτή τη γνωρίζουν πολύ καλά οι απλοί άνθρωποι. Διό και προσπαθούν να οργανώσουν την άμυνα τους όπως-όπως. Με χαρακτηριστικότερο δείγμα τα σιδηρόφρακτα παράθυρα κυρίως των ισογείων, αλλα και άλλων ορόφων, που πληθαίνουν καθημερινά. Χθες έβλεπα, σε ένα υπερυψωμένο ισόγειο, στη γειτονιά μου, να τοποθετούν κάγκελα 'όχι μόνο στα παράθυρα αλλα και στην πόρτα του μικρού εξώστη. Μετατρέποντας έτσι το διαμέρισμα σε μικρή φυλακή πολυτελείας. Εκεί μας κατάντησαν. Διαβάζω στο διαδίκτυο τα οργισμένα μηνύματα διαφόρων για το αποτρόπαιο έγκλημα της Ξάνθης. Όπου καθένας "απονέμει δικαιοσύνη" κατά του δολοφόνου, με τον δικό του τρόπο σκέψης. Αλλά φταίει μόνον αυτός , ο φυσικός δράστης του εγκλήματος, για το αποτρόπαιο φονικό; Δεν υπάρχουν δικαστικοί και αστυνομικοί που είναι στην πραγματικότητα ηθικοί αυτουργοί για τούτο το έγκλημα; Πότε πρόλαβε να εκτίσει τις προηγούμενες ποινές του για όσα ήδη είχε διαπράξει, ώστε στα 27 του χρόνια να κυκλοφορεί ελεύθερος; Ποιος του μετρίασε τις ποινές; Ποιος νόμος του επέτρεψε, είτε στο όνομα της αποσυμφόρησης των φυλακών, είτε από μια στρεβλή αντίληψη ήπιας σωφρονιστικής πολιτικής, να έχει την άνεση να επιτίθεται στην κόρη οποιουδήποτε. επειδή "την έβαλε στο μάτι" γιατί "την γούσταρε", όπως δήλωσε στην προανάκριση για την δυστυχή Ζωή; Το θέμα δεν είναι να επανέλθει η θανατική ποινή, όπως ζητούν οργισμένοι πολλοί από όσους στέλνουν ηλεκτρονικά μηνύματα στις διάφορες ιστοσελίδες. Αλλα εκείνοι που καταδικάζονται να εκτίουν πραγματι τις ποινές τους. Όχι από εκδικητικότητα της κοινωνίας. Αλλα από προσληπτικότητα για την προστασία της. Διότι καταντήσαμε να ακούμε για κάποιον ότι καταδικάζεται σε ισόβια και με διάφορα τεχνάσματα σε επτά με δέκα χρόνια να κυκλοφορεί ελεύθερος. Ελεύθεροι οι εγκληματίες, έγκλειστοι σε σιδηρόφρακτα σπίτια οι τρομοκρατημένοι νοικοκυραίοι. Προς δόξαν των πολιτικών που κατά καιρούς επινοούν διάφορα "παράθυρα" εξόδου δολοφόνων, βιαστών και εμπόρων αργού θανάτου από τις φυλακές. Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ www.massavetas .gr

/ ÓÜââáôï 29 Äåêåìâñßïõ 2012

Επιμελητήριο Ηλείας

Ικανοποίηση για τη ρύθμιση των πυροδανείων ην ικανοποίησή του για τη ρύθμιση που έγινε στα πυρόπληκτα δάνεια που έχουν δοθεί με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, εξέφρασε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κώστας Νικολούτσος. Στις δηλώσεις του ο κ Νικολούτσος είπε "Το Επιμελητήριο Ηλείας με ιδιαίτερη ικανοποίηση πληροφορήθηκε τη δήλωση του Υπουργού κ. Τζαβάρα σύμφωνα με την οποία, όπως τον πληροφόρησε ο Πρωθυπουργός κ. Σαμαράς, τα μη εγγυημένα από το Ελληνικό Δημόσιο δάνεια των πυρόπληκτων επιχειρήσεων υπάγονται σε ανάλογες διατάξεις που ισχύουν για τα εγγυημένα από το Ελληνικό Δημόσιο δάνεια. Η παραπάνω θετική εξέλιξη έρχεται σε συνέχεια της πρόσφατης ευνο-

Τ

ϊκής απόφασης για τα δάνεια από το ΤΕΜΠΜΕ και εκτιμάμε ότι θα δώσει μια σημαντική βοήθεια στην επιχειρηματικότητα του Νομού που βιώνει μεγάλες δυσκολίες από την έλλειψη ρευστότητας, τονίστηκε από τον επιμελητηριακό θεσμό. Θα θέλαμε επίσης να παρακαλέσουμε τους διευθυντές των τραπεζών και τους αρμόδιους υπαλλήλους να συμβάλλουν στη γρήγορη υλοποίηση της παραπάνω απόφασης και να φροντίσουν να αρθούν τυχόν γραφειοκρατικού τύπου δυσκολίες ούτως ώστε οι αποδέκτες δανειολήπτες της παραπάνω υπουργικής απόφασης να επωφεληθούν γρήγορα και να βοηθηθεί κατ' αυτό τον τρόπο η τοπική μας οικονομία. Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΒΕ Ηλείας οι

Λαογραφικά - Λογοτεχνικά και άλλα

“Να τα πούμε;” Αλήθεια ποιος δεν πάντα και λειτουργεί Γράφει βγήκε παιδί τις γιορ- ο Αγησίλαος Γεωργούλιας, άριστα το ένστικτό τές να τραγουδήσει του. Γι' αυτό και μισυνταξιούχος Δάσκαλος τα κάλαντα; Ποιος κρούς και μεγάλους δεν ξύπνησε πρωί και νύχτα ακόμα, τους καλοδέχονται όλους. Γιατί τα κάαξημέρωτα, διπλωμένος μέσα στο λαντα, εκτός από τραγούδια ευχετικά κασκόλ, τα γάντια και το σκούφο και στο νοικοκύρη, είναι πάντα ποιητικόνα μην πήρε σβάρνα τους δρόμους τατες αναγγελίες του μεγάλου μηνύκαι τα καλντερίμια; Είναι κάποιος που ματος. να μην κοίταξε νοικοκυρά στα χέρια, "Η χαρά της γέννησης του Χριστού υμπας και μαντέψει το φιλοδώρημα, φαίνεται με τη γλυκιά απαντοχή της πριν το αρπάξει; Ποιος δεν χάρηκε, α- υγείας, της χαράς, της αφθονίας, της κόμα και δεν το είχε ανάγκη το μικρο- ευτυχίας", λέει ο Δημήτριος Χίλιος. ποσό που είχε μαζέψει από τα κάλα- Τη γλυκιά αυτή προσδοκία τραγουντα και δεν έτρεξε αμέσως να το ε- δούν τα παιδιά μέσα από τα κάλαντα ξαργυρώσει στο μπακάλικο του χω- και είναι καλοδεχούμενα. Οι πόρτες ριού ή της γειτονιάς με σοκολάτες ορθάνοιχτες με το απαραίτητο κέρα"πλάκα" ή μαστίχες "τσιγάρο" ή καρα- σμα και τις ευχές. μέλες "φλόκες" και μαντζούνια; Κι ό- Ποιος δεν θα ήθελε να ξεχάσει για λίταν η νοικοκυρά κέρναγε φαγώσιμα γο τον τρόμο της πανδημίας που καλτους καλαντιστές, γλυκά, πίτες, καρύ- πάζει, την οικονομική κρίση που μαδια, κάστανα, κάτι δηλαδή που να εί- στίζει, την απειλή της μόλυνσης του ναι ή να προέρχεται από τον καρπό περιβάλλοντος και το μέλλον του πλατης γης, για να συμβολίζει την αναμε- νήτη και της ζωής μας, τη θεοποίηση νόμενη καλή σοδειά που εύχονταν του διαδικτύου και την κοινωνία της και οι καλαντιστές, ποιος δεν τα έφα- μοναξιάς που δημιουργεί; Και να πάγε με παιδική λαχτάρα; ρει το τριγωνάκι και να ζήσει λίγο την Το έθιμο αυτό είναι ίσως το μοναδικό εποχή της αθωότητας, νοσταλγώντας που διατηρείται αναλλοίωτο στους αυτή την κοινωνία της συμμετοχής, αιώνες, ίσως γιατί τους συμβολι- της συμπαράστασης, της έκφρασης σμούς συνήθως ο λαός απλά τους των ειλικρινών συναισθημάτων. διαισθάνεται κι ας μην τους γνωρίζει

αιτήσεις για την υπαγωγή στη ρύθμιση θα γίνουν στα πιστωτικά ιδρύματα μέχρι τις 28/02/2013. Περισσότερες λεπτομέρειες προς τους ενδιαφερόμενους θα δοθούν με την λήψη από το Επιμελητήριο της παραπάνω απόφασης"

Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου

Για τη “Λίστα Λαγκάρντ” Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στη "Λίστα Λαγκάρντ" και την εμπλοκή του πρώην Υπουργού Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου, η Βουλευτής Ηλείας, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου δήλωσε: "Αισθάνομαι έντονα δικαιωμένη για το γεγονός ότι στις αρχές του Φθινοπώρου ζήτησα με επιστολή μου προς την κα. Κριστίν Λαγκάρντ να αποστείλει εκ νέου την περιβόητη λίστα στις ελληνικές αρχές. Οι χειρισμοί της κυβέρνησης Σαμαρά και οι εξελίξεις με δικαιώνουν, καθώς αποκαλύπτουν ύποπτες λαθροχειρίες και ανίερες οικογενειακές και πολιτικές συμμαχίες συγκάλυψης όσων κατά σύστημα φοροδιαφεύγουν και φοροαποφεύγουν. Την ώρα, που ο ελληνικός λαός με τα πενιχρά εισοδήματά του πληρώνει τα σπασμένα της κρίσης είναι αναγκαίο να παλέψουμε πλέον για τη διαφάνεια, για πραγματική δημοκρατία και ισονομία. Το πολιτικό μας σύστημα θα ταφεί, αν δεν κινηθούμε άμεσα για να αποκτήσουμε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, το οποίο θα είναι σεβαστό από όλους. Να διερευνηθούν άμεσα οι ποινικές ευθύνες όλων των εμπλεκομένων, να δημιουργηθούν άμεσα αδιάβλητοι μηχανισμοί ελέγχου και να αποκτηθούν άμεσα τα ονόματα όλων όσοι φιγουράρουν και σε άλλες λίστες φορολογικών παραδείσων".


/ ÓÜââáôï 29 Äåêåìâñßïõ 2012

w w w . p r o t i n e w s . g r

9


10

Κυνήγι

w w w . p r o t i n e w s . g r

/ ÓÜââáôï 29 Äåêåìâñßïõ 2012

Εκπρόσωποι κυνηγών στην Ηλεία:

“Η πολιτεία να μειώσει το ποσοστό της στις άδειες θήρας λόγω κρίσης” Τ

ο θέμα της μείωσης των κυνηγετικών αδειών , που όπως ανέφεραν πρόσφατα τα "kinigetikanea.gr" σε πανελλαδικό επίπεδο ανέρχεται φέτος σε 8%, απασχολεί σε σημαντικό βαθμό τους εκπροσώπους των κυνηγετικών οργανώσεων στην Ηλεία , αλλά και γενικότερα.

Όπως επεσήμαναν κυνηγετικοί φορείς στα "kinigetikanea.gr", οι οργανώσεις χρησιμοποιούν τα έσοδα από τις άδειες θήρας για την κάλυψη των λειτουργικών τους αναγκών και μια ενδεχόμενη μείωση στην τιμή τους, θα είχε επιπτώσεις στην ομαλή λειτουργία του ίδιου του κυνηγιού. Μείωση ωστόσο θα μπορούσε να υπάρξει σύμφωνα πάντοτε με τους εκπροσώπους των κυνηγών, όσον αφορά το ποσοστό των χρημάτων που λαμβάνει η πολιτεία (τέλη , χαρτόσημα κ.α.) τα οποία όπως διευκρινίζουν δεν είναι ανταποδοτικά όσον αφορά την κάλυψη αναγκών του κυνηγιού… "Είναι γεγονός πως στα τέλη που πληρώνουμε η πολιτεία δεν ανταποδίδει κάποιο συγκεκριμένο έργο, αλλά απλώς εισπράττει… Αυτό που θέλω όμως να τονίσω ιδιαίτερα είναι πως το κόστος έκδοσης μια ά-

Ìåßùóç ùóôüóï èá ìðïñïýóå íá õðÜñîåé óýìöùíá ðÜíôïôå ìå ôïõò åêðñïóþðïõò ôùí êõíçãþí, üóïí áöïñÜ ôï ðïóïóôü ôùí ÷ñçìÜôùí ðïõ ëáìâÜíåé ç ðïëéôåßá (ôÝëç , ÷áñôüóçìá ê.á.). "Ôï êüóôïò Ýêäïóçò ìéá Üäåéáò åßíáé ôï ëéãüôåñï óå ó÷Ýóç ìå ôá õðüëïéðá Ýîïäá ãéá ôï êõíÞãé" áíÜöåñå ï ðñüåäñïò ôçò ÊõíçãåôéêÞò Ïìïóðïíäßáò ÐåëïðïííÞóïõ ê. Êþóôáò Ìáñêüðïõëïò.

"Ïé ðåñéóóüôåñïé óýëëïãïé öõôïæùïýí êáé ìüíï ç ðïëéôåßá ìðïñåß íá ãõñßóåé ôá ÷ñÞìáôá óôïõò êõíçãïýò" äÞëùóå ï ðñüåäñïò ôïõ Êõíçãåôéêïý Óõëëüãïõ Ðýñãïõ ê. ¢ëêçò Êùíóôáíôüðïõëïò.

Ï ðñüåäñïò ôïõ Ê.Ó. Ëå÷áéíþí ê. ÃéÜí. Ìáããßíáò áíáöÝñåé üôé

δειας είναι το λιγότερο σε σχέση με τα υπόλοιπα έξοδα για το κυνήγι, όπως καύσιμα, εφόδια , προσωπικά έξοδα κλπ." ανάφερε στα "kinigetikanea.gr", ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου κ. Κώστας Μαρκόπουλος.

Δυσκολεύονται… Η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας , έχει επιπτώσεις και στην έκδοση των κυνηγετικών αδειών, με αποτέλεσμα πλέον σε αρκετές περιπτώσεις οι κυνηγοί να δυσκολεύονται να ανταποκρι-

θούν στη συγκεκριμένη δαπάνη. "Από την πλευρά μας είμαστε εγκλωβισμένοι στις αποφάσεις που θα λάβει η πολιτεία , αλλά θα πρέπει το κράτος να αποφασίσει ότι δε θα παίρνει μεγάλο ποσοστό που ανέρχεται περίπου σε 25 ευρώ, προκει-

Αυστηρές ποινές και τσουχτερά πρόστιμα στους λαθροϋλοτόμους Αυστηρές ποινές και τσουχτερά πρόστιμα σε όσους προβαίνουν σε λαθροϋλοτομία προβλέπει με εγκύκλιο που απέστειλε στις αρμόδιες Υπηρεσίες ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ Στ. Καλαφάτης. Ειδικότερα, ανάμεσα στα μέτρα που ανακοινώθηκαν περιλαμβάνονται τα εξής: "Προληπτική απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής ατόμων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και περιοχές ειδικής προστασίας κατά τις νυκτερινές ώρες, όλες τις μέρες της βδομάδας. "Εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 101 του ΝΔ 86/69, για καθορισμό συγκεκριμένου δρομολογίου μεταφοράς της ξυλείας ανά περιοχή. "Προληπτική απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων που μεταφέρουν ξυλεία στο εθνικό δίκτυο της χώρας μετά τις 22.00 μ.μ. και μέχρι της 07:00 μ.μ., με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. "Συμμετοχή δασικών υπαλλήλων και ομοσπονδιακών θηροφυλάκων σε δράσεις επιτήρησης δασών καθ' όλη τη διάρκεια του 24ωρου, για την έγκαιρη επισήμανση παρανομιών. "Τακτικοί έλεγχοι σε σημεία εισόδου - εξόδου πόλεων, από περίπολα της Δασικής Υπηρεσίας με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. "Τακτικοί έλεγχοι σε παράνομες πύλες εισόδου, ιδίως στα βόρεια σύνορα της χώρας, από μεικτά περίπολα της Δασικής Υπηρεσίας και της Συνοριοφυλακής. "Αιφνιδιαστικοί και στοχευμένοι έλεγχοι σε μάντρες πώλησης ξυλείας (ιδίως καυσόξυλων) από άνδρες του ΣΔΟΕ, με τη συνδρομή της Δασικής Υπηρεσίας. "Τέλος, προαναγγέλλονται νομοθετικές ρυθμίσεις με τις οποίες θα προβλέπονται: Αφαίρεση πινακίδων του οχήματος και της άδειας οδήγησης του οδηγού, που θα συλληφθεί για λαθροϋλοτομία, ενώ ταυτόχρονα θα επιβάλλεται πενταπλάσιο πρόστιμο στην οικεία επιχείρηση. Αύξηση των ποινών για τους λαθροϋλοτόμους κ.ά.

“ïé ïñãáíþóåéò Ý÷ïõí óçìáíôéêÜ Ýîïäá ãéá ìéóèïäïóßåò, èçñïöõëáêÞ, ìåôáêéíÞóåéò”.

μένου να υπάρξει μείωση. Έτσι και αλλιώς οι περισσότεροι σύλλογοι φυτοζωούν και μόνο η πολιτεία μπορεί να γυρίσει τα χρήματα στους κυνηγούς" δήλωσε ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύργου κ. Άλκης Κωνσταντόπουλος. Ανάλογη άποψη εξάλλου εκφράζει και ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Κώστας Μουσάς , ο οποίος εξηγεί πως δεν μπορεί να μειωθεί η τιμή των αδειών τη στιγμή που το κράτος εισπράττει και δεν ανταποδί-

δει…Επίσης σαν κάτι δύσκολο χαρακτηρίζει το ζήτημα της μείωσης της τιμής των αδειών θήρας και ο πρόεδρος του Κ.Σ. Λεχαινών κ. Γιάν. Μαγγίνας , εφόσον όπως αναφέρει οι οργανώσεις έχουν σημαντικά έξοδα για μισθοδοσίες, θηροφυλακή, μετακινήσεις, απελευθερώσεις κ.α., ενώ όπως λέει χαρακτηριστικά "η πολιτεία παίρνει τζάμπα τις συνδρομές των κυνηγών". ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

Με στόχο την πάταξη της λαθροϋλοτομίας

Αυτοκίνητα και εξοπλισμός στις Δασικές Υπηρεσίες Πέντε καινούργια αυτοκίνητα τύπου SUZUKI JIMNI και νέο σύγχρονο επιχειρησιακό εξοπλισμό, παρέλαβαν, την προηγούμενη εβδομάδα, οι δασικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με σκοπό την ενίσχυση και αναβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας για την πάταξη της λαθροϋλοτομίας και της παράνομης διακίνησης καυσοξύλων στην ύπαιθρο. Επειδή όλες οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι το φαινόμενο της λαθροϋλοτομίας, που παρατηρήθηκε, την προηγούμενη χρονιά, τείνει να καταστεί πιο σοβαρό φέτος, ο γενικός Γραμματέας κ. Αγγελάκας έδωσε εντολή στις δασικές υπηρεσίες της αρμοδιοτητάς του για εντατικοποίηση των ελέγχων, ιδιαίτερα σε περιοχές που έχουν παρατηρηθεί έντονα φαινόμενα λαθροϋλοτομίας, με παράλληλους ελέγχους από μπλόκα της Αστυνομίας και του Ταμείου Θήρας. Σημειώνεται ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες για την προστασία των δασών, μέσα στο 2012, παρουσίασαν σημαντικό έργο στον αγώνα κατά της παράνομης διακίνησης δασικών προϊόντων, αφού υπεβλήθησαν 551 μηνύσεις, κατασχέθηκαν 2.104 τόνοι ξύλα, 9 φορτηγά, 75 αγροτικά οχήματα, 11 τρακτέρ, 21 Ι.Χ. αυτοκίνητα και 32 αλυσοπρίονα. Διευκρινίζεται ότι η προσπάθεια αυτή δε στοχεύει στη δημιουργία προβλημάτων στους ορεινούς πληθυσμούς, αλλά στην πάταξη της παράνομης κοπής και κλοπής πολύτιμων δένδρων, όπως οι ελιές, οι δρύες και τα πεύκα, τα οποία ληστρικά κόβονται α-

πό κάποιους επιτήδειους είτε για εμπορία, είτε για προσωπικό όφελος, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση του δασικού πλούτου της χώρας μας και του περιβάλλοντος γενικότερα. Επισημαίνεται, ακόμη, ότι για το 2013 θα υπάρξει αύξηση της συχνότητας των τακτικών περιπολιών και εντατικοποίηση των ελέγχων από πλευράς των δασικών υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου, με σκοπό την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του φαινομένου της λαθροϋλοτομίας και της προστασίας των δασών μας.


/ ÓÜââáôï 29 Äåêåìâñßïõ 2012

Eιδήσεις

Υπέγραψαν οι αρμόδιοι υπουργοί

Παράταση μέχρι τις 15 Μαΐου για τις άδειες γεωτρήσεων την εκπνοή της προθεσμίας (17 Δεκεμβρίου) υπέγραψαν οι αρμόδιοι υπουργοί την απόφαση για την παράταση των αδειών χρήσης νερού (για υφιστάμενες γεωτρήσεις). Σύμφωνα με το ΦΕΚ Β΄ 3368 που δημοσιεύτηκε την παραμονή των Χριστουγέννων, η παράταση για τις αιτήσεις αδιοδότησης δόθηκε μέχρι τις 15 Μαΐου του 2013. "Όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα χρήσης νερού υποχρεούνται να ζητήσουν την έκδοση άδειας χρήσης νερού για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού, μέχρι 15 Μαΐου 2013"."Όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα χρήσης νερού υποχρεούνται να ζητήσουν την έκδοση άδειας χρήσης νερού για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού, μέχρι 15 Μαΐου 2013". Στην σχετική απόφαση επισημαίνονται τα εξής: "1. Όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα χρήσης νερού σύμφωνα με το άρθρο 1 της παρούσας, υποχρεούνται να ζητήσουν την έκδοση άδειας χρή-

Σ

σης νερού για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού, σύμφωνα με τις διαδικασίες της παρούσας, μέχρι 15 Μαΐου 2013". 2. Η παρ. 3 του άρθρου 9 όπως αυτή προστέθηκε με την παρ. 8 του άρθρου 1 της αριθ. οικ. 110424/11.4.2012 (ΦΕΚ Β΄ 1190/11.04.2012), αντικαθίσταται ως εξής: "3. Όσοι κάνουν χρήση νερού μετά την

20.12.2005 και προϋφίστανται της 16.6.2011, χωρίς να διαθέτουν την προβλεπόμενη από την αριθμ.43504/5.12.2005 κοινή υπουργική απόφαση (ΦΕΚ Β΄ 1784/20.12.2005) σχετική άδεια, υποχρεούνται να ζητήσουν την έκδοση άδειας χρήσης νερού, σύμφωνα με τις διαδικασίες της παρούσας, μέχρι 15 Μαΐου 2013."

"Διαχείριση Υδάτων στη Γεωργία" Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων - Διοικητικός Τομέας "LEADER ? Τοπική Ανάπτυξη" Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Στρατηγικής για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, ανακοινώνει Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 3 κύκλοι συναντήσεων (Σεπτέμβριος, Οότι τίθεται σε ευρεία διαβούλευση, μέσω διαδικτύου και μέχρι τις 15 κτώβριος και Δεκέμβριος του 2012), στις οποίες συμμετείχαν περισσόΦεβρουαρίου 2013, η "Πρόταση Στρατηγικών Επιλογών των Θεματικών τερα από 320 άτομα που εκπροσωπούσαν 100 φορείς (εταίρους αλλά και υπηρεσίες του ΥπΑΑΤ), τους οποίους το ΥΠΑΑΤ ευχαριστεί Ομάδων Στρατηγικού Σχεδιασμού για την Αγροτική Ανάπτυξη θερμά για την ανεκτίμητη συμβολή τους. Σκοπός της μετά το 2013". Υπουργείο διαβούλευσης είναι η υλοποίηση της επόμενης φάΗ Πρόταση Στρατηγικών Επιλογών είναι το τελικό Αγροτικής Ανάπτυξης σης στην κατάρτιση της πρότασης μετά την ευρύπροϊόν των εργασιών των Θεματικών Ομάδων τερη δυνατή συμμετοχή κάθε εμπλεκόμενου Στρατηγικού Σχεδιασμού (ΘΟΣΣ), τα αποτελέστην αγροτική ανάπτυξη και κυρίως κάθε ασματα των οποίων επεξεργάστηκε η Τεχνική γρότη και κάθε κατοίκου της υπαίθρου, αλλά Επιτροπή Συντονισμού για την Αγροτικ2ή Ακαι κάθε επιστήμονα, επιχειρηματία, πολιτινάπτυξη (ΤΕΣΑΑ). κού κ.ά, ώστε να εκφράσει τις απόψεις του Υπενθυμίζεται ότι οι επτά Θεματικές Ομάδες και να συμβάλλει προς την τελική διαμόρφωΣτρατηγικού Σχεδιασμού συστάθηκαν το Σεση της Πρότασης Στρατηγικών Επιλογών για πτέμβριο στο πλαίσιο της προετοιμασίας της την Αγροτική Ανάπτυξη μετά το τέλος του 2013. προγραμματικής περιόδου 2014-2020 και σε Οι οριστικές προτάσεις θα αποτελέσουν σημαντισυνέχεια της αριθ. 2515/19-6-12 1ης Εγκυκλίου κό εργαλείο για το ΥΠΑΑΤ, προκειμένου να αποφασιτου ΥΠΑΑΤ "για την Προετοιμασία της Στρατηγικής σθεί η τελική Στρατηγική για την αγροτική ανάπτυξη μετά για την Αγροτική Ανάπτυξη της Προγραμματικής Περιότο τέλος του 2013, η οποία θα οριστικοποιηθεί μετά την ανακοίδου 2014-2020". Η θεματολογία των Ομάδων ήταν προϊόν διαβούλευσης μεταξύ των εταίρων του ΥΠΑΑΤ και διαμορφώθηκε ως εξής: νωση του Δημοσιονομικού Πλαισίου της Ε.Ε. και κατ' επέκταση του προϋπολογισμού της Ε.Ε. για την αγροτική ανάπτυξη. "Καινοτομία - Έρευνα - Κατάρτιση" Η "Πρόταση Στρατηγικών Επιλογών των Θεματικών Ομάδων Στρατηγι"Γεωργία και Αγροδιατροφικός Τομέας" κού Σχεδιασμού για την Αγροτική Ανάπτυξη μετά το 2013" θα αναρτη"Συμπληρωματικότητα Πυλώνων Ι & ΙΙ" θεί στο www.minagric.gr και η διαβούλευση θα γίνεται στο "Γεωργοπεριβαλλοντικές Δράσεις - Κλιματική Αλλαγή" www.agrotikianaptixi.gr . "Δασοπονία? Κλιματική Αλλαγή"

Σε δημόσια διαβούλευση ο στρατηγικός σχεδιασμός για μετά το 2013

w w w . p r o t i n e w s . g r

11

Γιώργος Κοντογιάννης

Να δοθεί λύση για τους μικροομολογιούχους Την ανάγκη να δοθεί άμεσα λύση όσον αφορά στους μικροομολογιούχους, οι οποίοι έχοντας επενδύσει σε Ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, κατά τη διαδικασία του PSI υπέστησαν μεγάλη οικονομική ζημιά, επισημαίνει με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Οικονομικών ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννης. Την Ερώτηση συνυπογράφουν οι Βουλευτές: Γ. Κασαπίδης, Λ. Τσαβδαρίδης, Δ. Τσουμάνης, Γ. Στύλιος, Κ. Μαρκόπουλος, Ν. Σταυρογιάννης, Π. Μουτσινάς, Ο. Βουδούρης. Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής: "Την ανησυχία της εκφράζει μια μεγάλη μερίδα -15.000 περίπου- οικογενειών για την καθυστέρηση στην εξεύρεσης λύσης για τη μεγάλη οικονομική ζημία που υπέστησαν τα φυσικά πρόσωπα που επένδυσαν στα Ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου. Η συμμετοχή των ΟΕΔ στη διαδικασία του PSI είχε ως συνέπεια το κούρεμα της ονομαστικής τους αξίας κατά 53,5% και της τωρινής πραγματικής τους αξίας κατά 80%, λόγω της αντικατάστασής τους με νέα 30ετούς διάρκειας. Το αποτέλεσμα ήταν η άδικη μείωση της αξίας των περιουσιακών στοιχείων των Ελλήνων πολιτών, που εμπιστεύτηκαν το Ελληνικό κράτος και το τραπεζικό σύστημα. Σήμερα, έξι μήνες μετά την εκλογή νέας Κυβέρνησης, καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί προς αυτή την κατεύθυνση. Επειδή η Πολιτεία έχει χρέος να διακρίνεται για τη συνέπεια λόγων και έργων, την αξιοπιστία και τη φερεγγυότητά της, Επειδή η Πολιτεία οφείλει να προστατεύει τους πολίτες, ιδιαίτερα όταν αυτοί με υψηλό εθνικό φρόνημα στήριξαν το ελληνικό δημόσιο τόσο με την επένδυση σε ΟΕΔ, παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις από το 2009, όσο και με τη μη φυγάδευση των κεφαλαίων τους σε τράπεζες του εξωτερικού, Επειδή, ήδη έχουν δρομολογηθεί λύσεις τόσο για τις απώλειες που υπέστησαν οι τράπεζες, όσο και τα ασφαλιστικά ταμεία από τη διαδικασία του PSI, Επειδή η τοποθέτηση των φυσικών προσώπων σε ΟΕΔ έχει αποταμιευτικό χαρακτήρα, όπως άλλωστε αναφέρεται και στις ανακοινώσεις για τη διάθεση ομολόγων από τον ΟΔΔΗΧ, Επειδή τα φυσικά πρόσωπα κάτοχοι ομολόγων δεν είναι ούτε τράπεζες, ούτε θεσμικοί επενδυτές που καλούνται να κάνουν διασπορά επενδύσεων για να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο των χαρτοφυλακίων τους, Επειδή σε αποζημιώσεις φυσικών προσώπων έπειτα από χρεωκοπία τραπεζών δεν τηρήθηκε όριο για την προστασία των καταθέσεων, αλλά προστατεύθηκαν οι καταθέσεις ανεξαρτήτως ποσού, με σκοπό τη διατήρηση της αξιοπιστίας του τραπεζικού συστήματος, Ερωτάται ο κ. Υπουργός 1. Είναι στις προθέσεις σας, εν' όψη και της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, η άμεση και δίκαιη εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα που έχει επιδεινώσει δραματικά την οικονομική κατάσταση σε χιλιάδες συμπολιτών μας και για το οποίο δε φέρουν καμία ευθύνη; 2.Ποιο το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών σας; 3.Θα υπάρξει πλήρης ή μερική αποζημίωση; 4.Η αποδέσμευση του ποσού θα γίνει στη λήξη των αρχικών ΟΕΔ ή θα μετατεθεί στο μέλλον";


12

w w w . p r o t i n e w s . g r

Ειδήσεις

/ ÓÜââáôï 29 Äåêåìâñßïõ 2012

Δίκτυο Σύμπραξης Κοινωνίας Πολιτών Ηλείας

Με επιτυχία η εκδήλωση για την Ηλειακή γαστρονομία και τον εναλλακτικό τουρισμό Μ

ε επιτυχία πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ στο συνεδριακό κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας η εκδήλωση του Δικτύου Σύμπραξης Πολιτών Ηλείας για την Ηλειακή γαστρονομία και τον εναλλακτικό τουρισμό. Στελέχη του δικτύου μαζί με τους 25 ωφελούμενους Ηλείους επιστήμονες του προγράμματος, πραγματοποίησαν την παρουσίαση που αφορούσαν στις δύο ενέργειες του προγράμματος. Στην έρευνα και καταγραφή των παραδοσιακών εδεσμάτων της Ηλειακής παραδοσιακής κουζίνας και των προϊόντων της και την έκδοσή τους σε ένα καλαίσθητο τόμο με τη συμβολή της Π.Ε. Ηλείας με τίτλο: "Ηλειακή Γαστρονομία - Ιστορικές και γευστικές μνήμες" και "στον καθαρισμό - σήμανση μονοπατιών και ποταμιών της Ηλείας προκειμένου να μπορούν να αξιοποιηθούν σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού και αθλητισμού". Εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας κήρυξε την έναρξη των εργασιών της ημερίδας ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας απηύθυνε χαιρετισμό προλογίζοντας

Áðü ôçí åêäÞëùóç ðïõ ðñáãìáôïðïéÞèçêå óôï óõíåäñéáêü êÝíôñï ôçò Ð.Å Çëåßáò.

την εκδήλωση. Την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της 2ης ενέργειας του κοινωφελούς προγράμματος "ποτάμια και μονοπάτια της Ηλείας" πραγματοποίησε ο γεωπόνος Σταμά-

της Τσικόγιας, ενώ ακολούθησε η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της 1ης ενέργειας, "προϊόντα και εδέσματα της Ηλειακής γαστρονομίας" από το φιλόλογο Κώστα Αναγνωστόπουλο, τη γραφί-

στρια Σωτηρία Αντωνοπούλου, τη φιλόλογο Όλγα Γεωργιοπούλου, την διαφημίστρια (εμπορίας - διαφήμισης) Φωτεινή Γεωργογιαννοπούλου, τη μαθηματικό Νατάσσα Κόλλια, τη φιλόλογο

Στέλλα Βόντα, τη φιλόλογο Αλεξάνδρα Μπούργου, τον καθηγητή πληροφορικής Βασίλη Σκουτέρη, πληροφορικής, και τη γραφίστρια Ναταλία Σπυροπούλου. Προηγήθηκε η ανάλυση του προγράμματος από την υπεύθυνη του δικτύου και του γραφείου εθελοντισμού της Π.Ε. Ηλείας, Διατσέντα Φανού Φουσκαρίνη.Αξίζει να ση-

μειωθεί ότι η εκδήλωση είχε να κάνει με τα αποτελέσματα της εφαρμογής του προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα με τη "Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας", που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Θοδωρής Λάμπρος


/ ÓÜââáôï 29 Äåêåìâñßïõ 2012

w w w . p r o t i n e w s . g r

13


14

w w w . p r o t i n e w s . g r

Eιδήσεις - Ανακοινώσεις

GRECOTEL

Έφυγε από τη ζωή ο Τάκης Δασκαλαντωνάκης Θλίψη έχει σκορπίσει στον επιχειρηματικό κόσμο η είδηση του θανάτου του Τάκη Δασκαλαντωνάκη, ενός εκ των ιδρυτών της μεγάλης ξενοδοχειακής αλυσίδας Grecotel. Ο γνωστός επιχειρηματίας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία

81 ετών την παραμονή των Χριστουγέννων. Το τελευταίο χρονικό διάστημα νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσοκομείου της Αθήνας, όπου και κατέληξε μετά από χρόνια ταλαιπωρίας που είχε υποστεί εξαιτίας σοβαρού

τροχαίου ατυχήματος το 1993. Τα τελευταία χρόνια τα παιδιά του δημιούργησαν την εταιρεία Aquila Hotels & Resorts και συνεχίζουν μέχρι σήμερα την επιτυχημένη πορεία του πατέρα τους στον χώρο του τουρισμού.

ÅËËÇÍÉÊÇ ÄÇÌÏÊÑÁÔÉÁ ÁÐÏÊÅÍÔÑÙÌÅÍÇ ÄÉÏÉÊÇÓÇ ÐÅË/ÍÇÓÏÕ-ÄÕÔÉÊÇÓ ÅËËÁÄÁÓ & ÉÏÍÉÏÕ ÃÅÍÉÊÇ ÄÉÅÕÈÕÍÓÇ ÄÁÓÙÍ & ÁÃÑÏÔÉÊÙÍ ÕÐÏÈÅÓÅÙÍ Ä/ÍÓÇ ÓÕÍÔÏÍÉÓÌÏÕ & ÅÐÉÈÅÙÑÇÓÇÓ ÄÁÓÙÍ ÄÉÅÕÈÕÍÓÇ ÄÁÓÙÍ Í. ÇËÅÉÁÓ ÄÁÓÁÑ×ÅÉÏ ÁÌÁËÉÁÄÁÓ

ÁÍÁÊÏÉÍÙÓÇ Ðåñßëçøç ôçò ìå áñéè. 38805/1561/03-05-2012 ÐñÜîçò ×áñáêôçñéóìïý ôïõ ÐñïúóôáìÝíïõ Äáóáñ÷åßïõ ÁìáëéÜäáò Ï ÐñïúóôÜìåíïò Äáóáñ÷åßïõ ÁìáëéÜäáò ìå ôçí ðáñáðÜíù ÐñÜîç ×áñáêôçñéóìïý, ç ïðïßá åêäüèçêå ýóôåñá áðü áßôçóç ôçò CHRISTINE KIRCHER, ÷áñáêôÞñéóå ôçí Ýêôáóç óõíïëéêïý åìâáäïý 9.248,27ô.ì. ðïõ âñßóêåôáé óôçí èÝóç "ÄÑÁÎÏÕËÉ" ðåñéöÝñåéáò ôçò ÔïðéêÞò Êïéíüôçôáò ÄÜöíçò ôçò ÄçìïôéêÞò Åíüôçôáò ÁìáëéÜäáò ôïõ ÄÞìïõ ¹ëéäáò ôçò Ð.Å. Çëåßáò ùò ìç äÜóïò, ìç äáóéêÞ Ýêôáóç, ìç åìðßðôïõóá óôéò ðñïóôáôåõôéêÝò äéáôÜîåéò ôïõ Í.998/79, ìåôÜ ôçí éó÷ý ôïõ 3818/10. ÊáôÜ ôçò ÐñÜîçò áõôÞò, ç ïðïßá êïéíïðïéÞèçêå óôïí ÄÞìï ¹ëéäáò ãéá áíÜñôçóç åðß Ýíá ìÞíá óôï ÊáôÜóôçìá ôçò ÔïðéêÞò Êïéíüôçôáò ÄÜöíçò ôçò ÄçìïôéêÞò Åíüôçôáò ÁìáëéÜäáò, åðéôñÝðïíôáé áíôéññÞóåéò åíþðéïí ôçò Á/èìéáò ÅðéôñïðÞò Åðßëõóçò Äáóéêþí ÁìöéóâçôÞóåùí Ð.Å. Çëåßáò áðü êÜèå åíäéáöåñüìåíï öõóéêü Þ íïìéêü ðñüóùðï åíôüò äýï ìçíþí áðü ôçí ôåëåõôáßá äçìïóéïðïßçóÞ ôçò. Ðåñéóóüôåñåò ðëçñïöïñßåò óôá Ãñáöåßá ôïõ Äáóáñ÷åßïõ ôéò åñãÜóéìåò ìÝñåò êáé þñåò óôï ôçëÝöùíï 2622026231. Ï ÐñïúóôÜìåíïò Äáóáñ÷åßïõ ÁìáëéÜäáò Ëõêïýñãïò Ðïëõ÷ñïíüðïõëïò Äáóïëüãïò ìå ´Âáèìü

/ ÓÜââáôï 29 Äåêåìâñßïõ 2012

ÅËËÇÍÉÊÇ ÄÇÌÏÊÑÁÔÉÁ ÁÐÏÊÅÍÔÑÙÌÅÍÇ ÄÉÏÉÊÇÓÇ ÐÅË/ÍÇÓÏÕ -ÄÕÔÉÊÇÓ ÅËËÁÄÁÓ & ÉÏÍÉÏÕ ÃÅÍÉÊÇ ÄÉÅÕÈÕÍÓÇ ÄÁÓÙÍ & ÁÃÑÏÔÉÊÙÍ ÕÐÏÈÅÓÅÙÍ Ä/ÍÓÇ ÓÕÍÔÏÍÉÓÌÏÕ & ÅÐÉÈÅÙÑÇÓÇÓ ÄÁÓÙÍ ÄÉÅÕÈÕÍÓÇ ÄÁÓÙÍ Ð.Å. ÇËÅÉÁÓ ÄÁÓÁÑ×ÅÉÏ AMÁËÉÁÄÁÓ

ÁÍÁÊÏÉÍÙÓÇ Ðåñßëçøç ôçò ìå áñéèìü 120046/5453/21-12-2012 ÐñÜîçò ×áñáêôçñéóìïý ôïõ ÐñïúóôáìÝíïõ Äáóáñ÷åßïõ ÁìáëéÜäáò 0 ÐñïúóôÜìåíïò Äáóáñ÷åßïõ ÁìáëéÜäáò ìå ôçí ðáñáðÜíù ÐñÜîç ×áñáêôçñéóìïý, ç ïðïßá åêäüèçêå ýóôåñá áðü áßôçóç ôïõ Âáóéëåßïõ Ëåõêáäßôç ôïõ Çëßá, ÷áñáêôÞñéóå ôçí Ýêôáóç óõíïëéêïý åìâáäïý 688,58ô.ì. ðïõ âñßóêåôáé óôçí èÝóç "ÌÅËÉÓÓÁ" ðåñéöÝñåéáò ôçò ÔïðéêÞò Êïéíüôçôáò ÊÜóôñïõ ôçò ÄçìïôéêÞò Åíüôçôáò ÊÜóôñïõ-ÊõëëÞíçò ôïõ ÄÞìïõ Áíäñáâßäáò- ÊõëëÞíçò ôçò Ð.Å. Çëåßáò ùò ìç äÜóïò, ìç äáóéêÞ Ýêôáóç, ìç åìðßðôïõóá óôéò ðñïóôáôåõôéêÝò äéáôÜîåéò ôïõ Í. 998/79, ìåôÜ ôçí éó÷ý ôïõ 3818/10. ÊáôÜ ôçò ÐñÜîçò áõôÞò, ç ïðïßá êïéíïðïéÞèçêå óôïí ÄÞìï Áíäñáâßäáò-ÊõëëÞíçò ãéá áíÜñôçóç åðß Ýíá ìÞíá óôï ÊáôÜóôçìá ôçò Ô.Ê. ÊÜóôñïõ ôçò Ä.Å. ÊÜóôñïõ-ÊõëëÞíçò, åðéôñÝðïíôáé áíôéññÞóåéò åíþðéïí ôçò Á/èìéáò ÅðéôñïðÞò Åðßëõóçò Äáóéêþí ÁìöéóâçôÞóåùí Ð.Å. Çëåßáò áðü êÜèå åíäéáöåñüìåíï öõóéêü Þ íïìéêü ðñüóùðï åíôüò äýï ìçíþí áðü ôçí ôåëåõôáßá äçìïóéïðïßçóÞ ôçò. Ðåñéóóüôåñåò ðëçñïöïñßåò óôá Ãñáöåßá ôïõ Äáóáñ÷åßïõ ôéò åñãÜóéìåò ìÝñåò êáé þñåò óôï ôçëÝöùíï 26220-26231. Ï ÐñïúóôÜìåíïò Äáóáñ÷åßïõ ÁìáëéÜäáò Ëõêïýñãïò Ðïëõ÷ñïíüðïõëïò Äáóïëüãïò ìå Â' âáèìü ÅËËÇÍÉÊÇ ÄÇÌÏÊÑÁÔÉÁ ÐÅÑÉÖÅÑÅÉÁ ÄÕÔ. ÅËËÁÄÏÓ ÍÏÌÏÓ ÇËÅÉÁÓ ÄÇÌÏÓ ÐÕÑÃÏÕ

ÁÍÁÊÏÉÍÙÓÇ Åê ôïõ ÄÞìïõ Ðýñãïõ Áíáêïéíþíåôáé ôï ðñüãñáììá ðáñïõóßáóçò õðïâïëÞò äåëôßùí áðïãñáöÞò óôñáôåõóßìùí, êëÜóåùò 2016 (ãåííçèÝíôùí ôï Ýôïò 1995) ôïõ ÄÞìïõ Ðýñãïõ êáé ôùí Äçìïôéêþí ÄéáìåñéóìÜôùí áðü 2-1-2013 Ýùò 28-2-2013, óýìöùíá ìå ôï Ö 437/4/34553 áðü 8-11-2012 Ýããñáöï ÓôñáôïëïãéêÞò Õðçñåóßáò ÄõôéêÞò ÅëëÜäáò êáé ôï åðþíõìü ôïõò áñ÷ßæåé áðü : Á,Â,à áðü 2/1/2013 Ýùò 4/1/2013 Ä,Å,Æ,Ç áðü 7/1/2013 Ýùò 9/1/2013 È,É,Ê áðü 10/1/2013 Ýùò 14/1/2013 Ë,M áðü 15/1/2013 Ýùò 18/1/2013 Í,Î,Ï áðü 21/1/2013 Ýùò 25/1/2013 Ð,Ñ áðü 28/1/2013 Ýùò 4/2/2013 Ó,Ô áðü 5/2/2013 Ýùò 8/2/2013 Õ,Ö,× áðü 11/2/2013 Ýùò 15/2/2013 Ø,Ù áðü 18/2/2013 Ýùò 28/2/2013 1) Ìå ôï óõìðëçñùìÝíï Äåëôßï ÁðïãñáöÞò õðïâÜëëåôáé êáé ðéóôïðïéçôéêü ÄÞìïõ, áðü ôï ïðïßï èá ðñïêýðôåé ç åããñáöÞ ôïõò óå Ìçôñþá ÁññÝíùí. 2) Èá ðñÝðåé íá åßíáé åöïäéáóìÝíïé ìå ôï Äåëôßï áóôõíïìéêÞò ôáõôüôçôïò êáèþò åðßóçò êáé íá ãíùñßæïõí ôçí ïìÜäá áßìáôüò ôïõò. 3) ¼óïé ðÜó÷ïõí áðü óïâáñÜ ðñïâëÞìáôá õãåßáò õðïâÜëëïõí êáé éáôñéêÞ ãíùìÜôåõóç Þ âåâáßùóç, óôçí ïðïßá èá ðåñéãñÜöåôáé ìå óáöÞíåéá ç ðÜèçóç. 4) Ç êáôÜèåóç ôïõ Äåëôßïõ ÁðïãñáöÞò ìðïñåß íá äéåêðåñáéùèåß óôç ÓôñáôïëïãéêÞ Õðçñåóßá ÄõôéêÞò ÅëëÜäáò (Óôñáôüðåäï "ÁíôéóõíôáãìáôÜñ÷ç ÌïõæÜêç" óôçí Ðåñéï÷Þ Óýíïñá Ðáôñþí, êáèþò êáé ìÝóù ôùí ÊÝíôñùí ÅîõðçñÝôçóçò Ðïëéôþí (ÊÅÐ). Åê ôïõ ÄÞìïõ

ΚΗΔΕΙΑ Ôçí ðïëõáãáðçìÝíç ìáò

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΙ ΠΥΡΓΟΣ ΟΡΦΕΑΣ Αν... Πέμ έως Κυρ, Τρί, Τετ: 19.30 Ξενοδοχείο για Τέρατα (Μεταγλωττισμένο, 3D) Πέμ έως Κυρ, Τρί, Τετ: 18.00 - 20.00 Ποτέ Δεν Είναι Αργά Πέμ έως Κυρ, Τρί, Τετ: 19.50 22.00 Ραλφ: Η Επόμενη Πίστα (Μεταγλωττισμένο, 3D) Πέμ έως Κυρ, Τρί, Τετ: 17.30 Χόμπιτ: Ενα Αναπάντεχο Ταξίδι

(3D) Πέμ έως Κυρ, Τρί, Τετ: 21.30 ΑΜΑΛΙΑΔΑ CineCinema Amaliada "HOBBIT:ΕΝΑ ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΟ ΤΑΞΙΔΙ" *3D* 18:50 "ΑΝ" 19:40 "Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΙ" *3D* 22:00 "CLOUD ATLAS" 21:45 "ΡΑΛΦ,Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΙΣΤΑ" (ΜΕΤΑΓΛΩΤΙΣΜΕΝΟ - 3D) -->> ΩΡA: 17:00 TO CINEMA ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ 31/12 ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!!

Καιρός νεφοσκεπής με ελαφρά βροχόπτωση που αργότερα θα γίνει αρκετά νεφελώδης με ελαφρά βροχόπτωση. 7°C έως 11°C. Άνεμοι ασθενείς βορειοδυτικοί και στη συνέχεια ασθενείς βόρειοι έως 3 μποφόρ.

ËÁÚÊÅÓ ÁÃÏÑÅÓ ÓÔÇÍ ÇËÅÉÁ ÍÝá ÌáíùëÜäá, Ðýñãïò Ðëáôåßá ÍéêÜêç

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ - ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΕΚΑΒ: 166 Κέντρο Δηλητηριάσεων: 210-7793777 Νοσοκομείο Πύργου: 26210-82300, 82360 Νοσοκομείο Αμαλιάδας: 26223 60100 Κέντρο Υγείας Κρεστένων: 26250 22222 Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας: 26260 22222 Κέντρο Υγείας Βάρδας: 26233 60000 Κέντρο Υγείας Γαστούνης: 26233 60300 Κέντρο Υγείας Σιμόπουλου: 26223 60400 ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Άμεση δράση Πύργου: 100 Αστ. Δ/νση Ηλείας: 26210-81730, 81731 Τμήμα Τροχαίας Πύργου: 2621081742 Αστυνομικό τμήμα Πύργου: 2621081734

ΑΝΤΩΝΙΑ χα Βασιλείου ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ (Βασιλοπούλου) Åôþí 89 Èáíïýóá êçäåýïìå óÞìåñá ÓÜââáôï 29/12/2012 êáé þñá 3:00 ì. åê ôïõ Éåñïý Íáïý Áãßáò ÔñéÜäáò Âñï÷ßôóáò, êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðáñáêïëïõèÞóïõí ôçí åêöïñÜ ôçò. Âñï÷ßôóá 29/12/2012 ÔÁ ÁÄÅÑÖÉÁ: Çëßáò Âáóéëüðïõëïò, ÊáíÝëëá ÷á ×áñÜëáìðïõ Âáóéëüðïõëïõ. ÔÁ ÁÍÉØÉÁ, ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ, ÏÉ Ë. ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ, Ìáíùëïðïýëïõ 58, Ôçë. üëï ôï 24ùñï: 26210-34017, 30730, 34217, 27158, 25223, ÐÕÑÃÏÓ, Êéíçôü 6944342471 Ïéêßáò: 25223

Ασφάλεια Πύργου: 26210-81740 Τροχαία Πύργου: 26210-22100 Αστυνομία Αμαλιάδας: 26220-38210 Ασφάλεια Αμαλιάδας: 26220-38232 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ Πυροσβεστική Πύργου: 199 Πυροσβεστική Αμαλιάδας: 2622022199 Πυροσβεστική Λεχαινών: 2623022199 Πυροσβεστική Κρεστένων: 2625022199 ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ Κατάκολο: 26210-41206, 41500 Κυλλήνη: 26230-26230, 92211 Πάτρα: 2610-341204

ΒΛΑΒΕΣ ΟΤΕ: 13888 ΔΕΗ: 1050 ΔΕΥΑΠ Πύργου: 26210-33702 ΔΕΥΑΠ Αμαλιάδας: 26220-23923 Επιμελητήριο Ηλείας: 26210-34154, 22541, 32225 Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πύργου: 26210-22707, 81117, 22088 Οργανισμός Εργατικής Εστίας: 2621034797 Μητρόπολη Ηλείας: 26210-22527 ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΤΕΛ Πύργου: 26210-20600 έως 20608 Αμαλιάδας: 26220-28892 Αθηνών: 210-5134110-1 Θεσσαλονίκης: 2310-595406 Ιωαννίνων: 26510-41248

Λεχαινών: 26230-22219 Κρεστένων: 26250-22228 Σαβαλίων: 26220-61211 Λάλα: 26240-41213 Βασιλακίου: 26240-71300 Κάμενας: 26240-71330 Γούμερου: 26210-93521 Κουτσοχέρας: 26210-61024 Μουζακίου: 26210-61220 Καράτουλα: 26210-61458 Μαγούλα: 26210-61266 Χελιδόνι: 26240-51204 Λαντζόι: 26240-69049 Νεράιδα: 26240-51350 Πελόπιο: 26240-31405 Ανδραβίδα: 26230-54225 Καβάσιλα: 26230-33202 Νέα Μανωλάδα: 26230-71374 Καρδαμάς: 26220-29560 Επιτάλιο: 26210-71448 Κυπαρισσία: 27610-22260 Ανδρίτσαινα: 26260-22239 Ζαχάρω: 26250-31219 Γιαννιτσοχώρι: 26250-61468 Φιγαλεία: 26250-41696 Βάρδα: 26230-73014 Γαστούνη: 26230-35115


/ ÓÜââáôï 29 Äåêåìâñßïõ 2012

Κοινωνικά

ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ

w w w . p r o t i n e w s . g r

ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ

Ôåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 30/12/2012 êáé þñá 08.30 ð. ì. Ýêôïõ Éåñïý Íáïý Áãßïõ ÍéêïëÜïõ Ðýñãïõ, 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ ðïëõáãáðçìÝíïõ ìáò

Ôåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 30/12/2012 êáé þñá 08.30 ð.ì. åê ôïõ Éåñïý Íáïý Áãßïõ Áèáíáóßïõ Ðýñãïõ, ÅôÞóéï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ ðïëõáãáðçìÝíïõ ìáò

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ του Γεωργίου ΝΤΟΑ

ΧΡΗΣΤΟΥ του Γεωργίου ΧΗΝΟΥ

Åôþí 26 Êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé åíþóïõí ìáæß ìáò ôéò ðñïò ôïí Õøéóôïí äåÞóåéò ôùí. Ðýñãïò 30/12/2012 ÏÉ ÃÏÍÅÉÓ: Ãåþñãéïò & Êáôåñßíá ÍôïÜ. Ï ÁÄÅÑÖÏÓ: Èåüäùñïò ÏÉ Ë. ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ, Ìáíùëïðïýëïõ 58, Ôçë. üëï ôï 24ùñï: 26210-34017, 30730, 34217, 27158, 25223, ÐÕÑÃÏÓ, Êéíçôü 6944342471 Ïéêßáò: 25223 Tåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 30/12/2012 êáé þñá 8.30 ð.ì. åê ôïõ Éåñïý Íáïý Áãßïõ ÐáíôåëåÞìïíïò Ðýñãïõ, 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò ðïëõáãáðçìÝíçò ìáò óõæýãïõ, ìçôÝñáò & ãéáãéÜò

ΕΛΕΝΗΣ Γεωργ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ÅÔÙÍ 67 Êáé ðáñáêáëïýìå óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé ðñïóåõ÷çèïýí ìáæß ìáò ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò. Ðýñãïò 30/12/2012 Ï ÓÕÆÕÃÏÓ: Ãåþñãéïò, ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ: Âáëåíôßíïò êáé ÂÝíç Ãéáííáêïðïýëïõ, ×ñéóôßíá êáé ÃéÜííçò Áäáìüðïõëïò, ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ: ÂÜóù Êáñáêþóôá, Ãéþñãïò Óðõñüðïõëïò, ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ: Ìáñßá, Ãåùñãßá, ÄÝóðïéíá-ÅëÝíç, ÔÁ ÁÍÉØÉÁ, ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ Tåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 30/12/2012 êáé þñá 8.30 ð.ì. åê ôïõ Éåñïý Íáïý Áãßïõ ÐáíôåëåÞìïíïò Ðýñãïõ, 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ ðïëõáãáðçìÝíïõ ìáò óõæýãïõ & áäåñöïý

ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ ÅÔÙÍ 67 Êáé ðáñáêáëïýìå óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé ðñïóåõ÷çèïýí ìáæß ìáò ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ. Ðýñãïò 30/12/2012 Ç ÓÕÆÕÃÏÓ: ÂÜóù, ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ: Óðõñéäïýëá Íý÷ôç, Áíôéãüíç Ôóéãáñßäá Âáóßëçò êáé ÅëÝíç Êáñáêþóôá, ÔÁ ÁÍÉØÉÁ, ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ Tåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 30/12/2012 êáé þñá 8.30 ð.ì. åê ôïõ Éåñïý Íáïý Áãßïõ ÐáíôåëåÞìïíïò Ìïõæáêßïõ, 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ ðïëõáãáðçìÝíïõ ìáò

ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΥΔΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ÅÔÙÍ 82 Êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé åíþóïõí ìáæß ìáò ôéò ðñïò ôïí Õøéóôïí äåÞóåéò ôùí. ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ: ÐáñáóêåõÞ êáé Êùí/íïò Êïëüóáêáò, ¢ããåëïò êáé ÂáóéëéêÞ ÁõäÜëç, ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ, ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ Ôåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 30/12/2012 êáé þñá 08.30 ð.ì. åê ôïõ Éåñïý Íáïý Áãßáò Ìáñßíáò Êáôáñá÷éïý, 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò ðïëõáãáðçìÝíçò ìáò

ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ χας Παναγιώτη ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ Åôþí 85 Êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé åíþóïõí ìáæß ìáò ôéò ðñïò ôïí Õøéóôïí äåÞóåéò ôùí. ÊáôáñÜ÷é 30/12/2012 ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ: Öþôçò & ¢ííõ, ÈáíÜóçò & ÅëÝíç, Êþóôáò, ÃéÜííçò, Åõôõ÷ßá & Èåüäùñïò Ìùñáúôçò. ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ: Ðáíáãéþôçò, Áñãýñçò, ÁããåëéêÞ, Ðáíáãéþôçò, ÄçìïóèÝíçò, Êùíóôáíôßíïò, Âáóßëçò. ÏÉ Ë. ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ, Ìáíùëïðïýëïõ 58, Ôçë. üëï ôï 24ùñï: 26210-34017, 30730, 34217, 27158, 25223, ÐÕÑÃÏÓ, Êéíçôü 6944342471 Ïéêßáò: 25223 Ôåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 30/12/2012 êáé þñá 08.30 ð.ì. åê ôïõ Éåñïý Íáïý Éåñïý Íáïý Áãßïõ Óðõñßäùíá ËáóôÝéêá, 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò ðïëõáãáðçìÝíçò ìáò

ΙΩΑΝΝΑΣ χα Δημητρίου ΚΑΛΟΜΟΙΡΗ Êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé åíþóïõí ìáæß ìáò ôéò ðñïò ôïí Õøéóôïí äåÞóåéò ôùí. Ðýñãïò 30/12/2012 ÔÁ ÔÅÊÍÁ: ÁëÝîéïò & Ðáíáãéþôá Êáëïìïßñç, Óðýñïò & Áöñïäßôç Êáëïìïßñç, ÉùÜííçò & Ðáíáãéþôá Êëáäéáíïý. ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ, ÔÁ ÁÄÅÑÖÉÁ, ÔÁ ÁÍÉØÉÁ, ÏÉ Ë. ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ, Ìáíùëïðïýëïõ 58, Ôçë. üëï ôï 24ùñï: 26210-34017, 30730, 34217, 27158, 25223, ÐÕÑÃÏÓ, Êéíçôü 6944342471 Ïéêßáò: 25223 Ôåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 30/12/2012 êáé þñá 08.30 ð.ì. åê ôïõ Éåñïý Íáïý Áãßïõ Ôñýöùíá ÂõôéíÝúêá, 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò ðïëõáãáðçìÝíçò ìáò

ΔΗΜΗΤΡΑΣ του Βασιλείου ΚΑΒΒΑΘΑ Åôþí 79 Êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé åíþóïõí ìáæß ìáò ôéò ðñïò ôïí Õøéóôïí äåÞóåéò ôùí. ÂõôéíÝúêá 30/12/2012 Ï ÓÕÆÕÃÏÓ: Âáóßëåéïò, ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ: ÐÜíïò & ÁñéóôÝá ÊáââáèÜ, Óðýñïò ÊáââáèÜò ÏÉ Ë. ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ, Ìáíùëïðïýëïõ 58, Ôçë. üëï ôï 24ùñï: 26210-34017, 30730, 34217, 27158, 25223, ÐÕÑÃÏÓ, Êéíçôü 6944342471 Ïéêßáò: 25223 Ôåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 30/12/2012 êáé þñá 08.30 ð.ì. åê ôïõ Éåñïý Íáïý Áãßïõ Ãåùñãßïõ Ðåõêþí (Âýëéæáò), 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ ðïëõáãáðçìÝíïõ ìáò

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ του Αλεξίου ΓΙΑΝΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ

Åôþí 75 Êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé åíþóïõí ìáæß ìáò ôéò ðñïò ôïí Õøéóôïí äåÞóåéò ôùí. Ðåýêåò (Âýëéæá) 30/12/2012 Ç ÓÕÆÕÃÏÓ: ÁããåëéêÞ ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ: ÁëÝîéïò & ÄÞìçôñá Ãéáííéêïðïýëïõ, ÖùôåéíÞ Ãéáííéêïðïýëïõ. ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ, ÔÁ ÁÄÅÑÖÉÁ, ÔÁ ÁÍÉØÉÁ, ÏÉ Ë. ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ, Ìáíùëïðïýëïõ 58, Ôçë. üëï ôï 24ùñï: 26210-34017, 30730, 34217, 27158, 25223, ÐÕÑÃÏÓ, Êéíçôü 6944342471 Ïéêßáò: 25223

15

(Óõíôáîéïý÷ïõ åìðüñïõ) ÅÔÙÍ 78 Êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé åíþóïõí ìáæß ìáò ôéò ðñïò ôïí Õøéóôïí äåÞóåéò ôùí. Ðýñãïò 30/12/2012 Ç ÓÕÆÕÃÏÓ: Èåþíç, ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ: Ãéþñãïò & Áéêáôåñßíç ×Þíïõ, Êþóôáò & ÍéêïëÝôôá ×Þíïõ, ÅëÝíç & ÍÝóôïñáò Ñáìðáâßëáò, Åõôõ÷ßá & ÓôÝëéïò Óðõñéäùíßäçò. ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ: Âáóßëçò & ÍéêïëÝôôá ×Þíïõ, Äéïíõóßá ÷á ÓðÞëéïõ Êõñéáêüðïõëïõ ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ, ÔÁ ÁÍÇØÉÁ, ÏÉ Ë. ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ, Ìáíùëïðïýëïõ 58, Ôçë. üëï ôï 24ùñï: 26210-34017, 30730, 34217, 27158, 25223, ÐÕÑÃÏÓ, Êéíçôü 6944342471 Ïéêßáò: 25223 Ôåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 30 Äåêåìâñßïõ 2012 êáé þñá 8:30ð.ì óôïí Éåñü Íáü Áãßùí ÐÜíôùí (Á' ÊïéìçôÞñéï) Ðýñãïõ 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò áãáðçìÝíçò ìáò

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΑΝΔ. ΠΑΣΧΟΥ

Êáé êáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé ðñïóåõ÷çèïýí ìáæß ìáò Ðýñãïò 30 Äåêåìâñßïõ 2012 Ï ÓÕÆÕÃÏÓ : ÁíäñÝáò ÐÜó÷ïò.ÔÁ ÔÅÊÍÁ:ÉùÜííçò êáé Ìáñßá ÐÜó÷ïõ,×áñÜëáìðïò ÐÜó÷ïò. Ï ÅÃÃÏÍÏÓ ÏÉË.ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ ÊÁÉ ÌÍÇÌÏÓÕÍÙÍ: ÈÅÏÄÙÑÏÓ & ÄÇÌÇÔÑÉÏÓ ÔÓÁÐÅÊÇÓ ÁÍÁÐÁÕÓÅÙÓ (ÅÍÁÍÔÉ É. Í. ÁÃ. ÐÁÍÔÙÍ Á' ÊÏÉÌ. ÐÕÑÃÏÕ), ÔÇË.: 26210-25563 ÊÉÍÇÔÏ: 6974320794 Ôçí ÊõñéáêÞ 30 Äåêåìâñßïõ 2012 êáé þñá 8:30 ð.ì. óôïí Éåñü Íáü Áãßïõ Áèáíáóßïõ Ðýñãïõ Ôåëïýìå 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò áãáðçìÝíçò ìáò

ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΠΑΝ. ΠΙΚΕΑ

ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ Ðáñáêáëïýìå óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé ðñïóåõ÷çèïýìå ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ. Ðýñãïò 30 Äåêåìâñßïõ 2012 Ï ÓÕÆÕÃÏÓ: Ðáíáãéþôçò Á ÐÁÉÄÉÁ: Áíôþíçò & ×ñõóïýëá ÐéêÝá , ×áñïýëá ÐéêÝá , TA AÄÅËÖÉÁ ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ , ÔÁ ÁÍÉØÉÁ ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ Á. ÁÓÇÌÁÊÏÐÏÕËÏÓ Þ ÆÅÕÊÁÓ, ÔÇË. ÃÑÁÖÅÉÏÕ: 26210 28361 - 33119, ÏÉÊ. ÄÉÁÍÕÊÔ. 22283, ÊÉÍÇÔÏ: 6944296706 & 6932234896, ÊÏËÏÊÏÔÑÙÍÇ 11 - ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ Ôåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 30/12/2012 êáé þñá 8:30 ð. ì. óôïí ÉÅÑÏ ÍÁÏ AÃ. Áíáñãýñùí Êáëëéêþìïõ 40çìåñï Ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ áãáðçìÝíïõ ìáò óõæýãïõ ,ðáôÝñá ,áäåëöïý èåßïõ & ðáððïý.

AΓΗΣΙΛΑΟΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ

ÅÔÙÍ 82 Êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé åíþóïõí ìáæß ìáò ôéò ðñïò ôïí ¾øéóôï äåÞóåéò ôïí. Ç ÓÕÆÕÃÏÓ: ÐÁÍÁÃÉÙÔÁ . ÔÁ ÔÅÊÍÁ: ÂÁÓÉËÅÉÏÓ & ÌÁÑÉÁ ÉÙÁÍÍÇÓ ×ÇÑÏÓ ÓÏÖÉÁÓ ÓÁÐÏÕÍÁÓ, ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ. ÔÁ ÁÄÅÑÖÉÁ.ÔÁ ÁÍÉØÉÁ. ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ ÊÁÉ ÌÍÇÌÏÓÕÍÙÍ: ÃÊÏÔÓÇÓ ÄÉÏÍÕÓÉÏÓ, ÊÁËËÉÊÙÌÏ ÇËÅÉÁÓ - Ôçë. üëï ôï 24ùñï 26250-22737, Êéí. 6947583542 - 6976906302. Ôåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 30 /12 /2012 êáé þñá 8:30 ð. ì. óôïí Éåñü Íáü Aãéùí Áðïóôüëùí Ñá÷þí ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò áãáðçìÝíçò ìáò ìçôÝñáò & ãéáãéÜò.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΧΗΡΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

ÅÔÙÍ 90 Êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé åíþóïõí ìáæß ìáò ôéò ðñïò ôïí ¾øéóôï äåÞóåéò ôïí ÔÁ ÔÅÊÍÁ: Ôñýöùíáò ÄçìÞôñéïò ,Âáóßëåéïò ,Ìáñßá. ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ. ÔÁ ÁÍÉØÉÁ.ÔÁ ÄÉÓÅÃÃÏÍÁ. ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ ÊÁÉ ÌÍÇÌÏÓÕÍÙÍ: ÃÊÏÔÓÇÓ ÄÉÏÍÕÓÉÏÓ, ÊÁËËÉÊÙÌÏ ÇËÅÉÁÓ - Ôçë. üëï ôï 24ùñï 26250-22737, Êéí. 6947583542 - 6976906302. Ôåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 30/12/2012 êáé þñá 08.30 ð.ì. åê ôïõ Éåñïý Íáïý Éåñïý Íáïý Áãßïõ Óðõñßäùíá Ðýñãïõ, 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò ðïëõáãáðçìÝíçò ìáò

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ Φωτίου ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé åíþóïõí ìáæß ìáò ôéò ðñïò ôïí Õøéóôïí äåÞóåéò ôùí. Ðýñãïò 30/12/2012 ÔÁ ÁÍÉØÉÁ: ¢ííá & Çëßáò Êüëëéáò, ÁããåëéêÞ & Íéêüëáïò ÂÜñöçò. ÏÉ Ë. ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ, Ìáíùëïðïýëïõ 58, Ôçë. üëï ôï 24ùñï: 26210-34017, 30730, 34217, 27158, 25223, ÐÕÑÃÏÓ, Êéíçôü 6944342471 Ïéêßáò: 25223 Ôåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 30/12/2012 êáé þñá 09.00 ð.ì. åê ôïõ Éåñïý Íáïý Áãßïõ ÍéêïëÜïõ Åðéôáëßïõ, 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò ðïëõáãáðçìÝíçò ìáò

ΠΑΓΩΝΑΣ Φωτίου ΑΔΑΜΑΚΟΥ

(ôï ãÝíïò ÂåëëÞ) Êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé åíþóïõí ìáæß ìáò ôéò ðñïò ôïí Õøéóôïí äåÞóåéò ôùí. ÅðéôÜëéï 30/12/2012 Ï ÓÕÆÕÃÏÓ: Öþôéïò, ÔÁ ÔÅÊÍÁ: ÉùÜííá & Ãéþñãïò, ¢ííá, Êùíóôáíôßíïò. Ï ÅÃÃÏÍÏÓ: Íéêüëáïò. ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ. ÔÁ ÁÍÉØÉÁ. ÏÉ Ë. ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. Ôçí ÊõñéáêÞ 30 Äåêåìâñßïõ 2012 & þñá 8.30 ð. ì óôïí Éåñü Íáü Ìåôáìüñöùóç ÓùôÞñïò Õøçëþí Ôåëïýìå ÅôÞóéï Ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò áãáðçìÝíçò

ΞΑΝΘΗΣ ΤΙΤΙΡΗ

Ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò & ößëïõò üðùò ðñïóåõ÷çèïýí ìáæß ìáò ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò. Õøçëþí 30 Äåêåìâñßïõ 2012 Ï ÓÕÆÕÃÏÓ : Âáóßëåéïò ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ Á. ÁÓÇÌÁÊÏÐÏÕËÏÓ Þ ÆÅÕÊÁÓ, ÔÇË. ÃÑÁÖÅÉÏÕ: 26210 28361 33119, ÏÉÊ. ÄÉÁÍÕÊÔ. 22283, ÊÉÍÇÔÏ: 6944296706 & 6932234896, ÊÏËÏÊÏÔÑÙÍÇ 11 - ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ


χουμε πει ότι σύντομα θα έχουμε ανακοινώσεις. Θα περιμένουμε προκειμένου να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις. Μιλάμε για όλα. Συζητάμε τα πάντα", με αυτό τον τρόπο απάντησε χθες στις ερωτήσεις μας ο Κώστας Ντάβαρης, ο οποίος σχολιάζοντας το θέμα της σύστασης ΠΑΕ, ανέφερε: "Αυτό είναι κάτι το οποίο θα μας απασχολήσει στο εγγύς μέλλον. Ούτως ή άλλως του χρόνου υποχρεωτικά πρέπει να συσταθεί ΠΑΕ. Εμείς θα το ξεκινήσουμε και λίγο νωρίτερα. Πριν τελειώσει η φετινή σεζόν".

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ

“ÓõæçôÜù ôá ðÜíôá” ÓÁÂÂÁÔÏ 29 ÄÅÊÅÌÂÑÉÏÕ 2012

Ολυμπιονίκης

“Χάλασε” με Βουρνά Τελικά δεν έμελλε να σμίξουν οι δρόμοι ανάμεσα στον Ολυμπιονίκη και τον Νίκο Βουρνά. Ο σύλλογος της Αρχαίας Ολυμπίας, δεν πέτυχε να συνάψει συμφωνία με τον Αχαιό τεχνικός, παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες μέρες βρίσκονταν σε καλό δρόμο και τα είχαν βρει στο οικονομικό σκέλος. Κάποιες λεπτομέρειες, δεν επέτρεψαν στις δυο πλευρές να δώσουν τα χέρια.

Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου

Ο Πανηλειακός, μπορεί αυτή τη στιγμή να βρίσκεται στη Γ΄ Εθνική, θεωρείται όμως κάτι περισσότερο από βέβαιο ότι τη νέα σεζόν θα ανέβει στη Β΄ Εθνική. Η άνοδος έξι ομάδων, επιτρέπει στους ερυθρόλευκους να προετοιμάσουν από τώρα το έδαφος για τις επόμενες κινήσεις. Ο Κώστας Ντάβαρης ούτε που θέλει να σκέφτεται το ενδεχόμενο να μην βρίσκεται ο Πανηλειακός σε μια από τις προνομιούχες θέσεις. Αναφορικά με εκείνα τα οποία συζητάει με τον υποψήφιο επενδυτή, ανέφερε: "Εξετάζω και τα χρήματα που προτίθεται να βάλει φέτος για την ομάδα". Και το λέει αυτό με ξεκάθαρο σκοπό. Διότι μπορεί η προοπτική της Β΄ Εθνικής να είναι το μήλον της… έριδος και εκείνο που καθιστά ενδιαφέρουσα την περίπτωση του Πανηλειακού, πάνω απ' όλα όμως υπάρχει και η φετινή σεζόν, η οποία απαιτεί ακόμα συγκεκριμένα χρήματα για να βγει πέρα, άρα και ο άνθρωπος που θα εκδηλώσει ενδιαφέρον, θα επωμιστεί και ένα μέρος αυτών.

"Νωρίς να μιλάμε για μετοχική σύνθεση" Σημείο το οποίο στην παρούσα φάση ο Κώστας

Ντάβαρης απέφυγε να μιλήσει, είναι το νέο μετοχικό σχήμα και δημοσιεύματα που θέλουν τον υποψήφιο επενδυτή να παίρνει το 60% των μετοχών της υπό σύσταση ΠΑΕ. Ο Κώστας Ντάβαρης, κατέστησε σαφές ότι ακόμα είναι πάρα πολύ νωρίς να μιλάμε για κάτι τέτοιο: "Αν η ομάδα κοστολογείται με δυο εκατομμύρια ευρώ και βρεθεί κάποιος να βάλει ένα, εξυπακούεται ότι θα πάρει και το 50%", ανέφερε, κάνοντας και μια…. εκτίμηση: "Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει άνθρωπος που θα πάρει το 51%".

"Με αέρα μπορεί να μπει ο καθένας" Γίνεται επίσης αντιληπτό, ότι ο Κώστας Ντάβαρης είναι κουμπωμένος. Κουμπωμένος μέχρι εκεί που δεν παίρνει. Γι' αυτή του τη στάση δίνει και απάντηση: "Χωρίς να έχουμε συγκεκριμένα πράγματα στα χέρια μας, δεν μπορούμε να μιλάμε. Επαναλαμβάνω ότι θα έχουμε ανακοινώσεις όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία. Μέχρι τότε πρέπει να έχουμε όμως συγκεκριμένα πράγματα στα χέρια μας. Δεν φτάνει να λέμε ότι μιλάμε, αλλά να έχουμε και αποτέλεσμα. Με αέρα, μπορεί να βάλω τον καθένα στον Πανηλειακό. Εδώ

Σε προτεραιότητα τα χρήματα που θα μπουν άμεσα στην ομάδα για τον Κώστα Ντάβαρη

όμως μιλάμε για συγκεκριμένα πράγματα".

Εορταστικό πάρτι φιλάθλων Την Κυριακη 30/12/12 και από ώρα 23.00, οι Red Boys - Θυρα 3 και ο Σύλλογος Φίλων Πανηλειακού πραγματοποιούν στο "RΕΧ" (στην κεντρική πλατεία Πύργου) και προσκαλούν όλους, στο μεγαλυτερο παρτυ των εορτων, με τους SANGA (Eutuchia Records - Israel) και Dj DEJAN MILOSESKI για ένα βράδυ γεμάτο full on melodic psy-trance και RnΒ ρυθμους. Να είστε όλοι εκεί !!!

Ο Καράμπελας στον Πύργο Τις χριστουγεννιάτικες διακοπές του στον Πύργο απολαμβάνει ο Νίκος Καράμπελας, ο οποίος από το περασμένο καλοκαίρι βρίσκεται στην Ισπανία και στη Λεβάντε. Μάλιστα, το βράδυ της Πέμπτης, είχε και επίσκεψη μαζί με τον Γιάννη Κολόκα, στα γραφεία του Συνδέσμου Φιλάθλων στον Πύργο. Καράμπελας και Κολόκας έφυγαν από τη λέσχη των Red Boys έχοντας στα χέρια τους το ημερολόγιο της λέσχης για το 2013 ως ενθύμιο.

Θέλει ανάκαμψη το 2013 Με δυο σημαντικές απουσίες ενόψει Λάππα η Δόξα Νέας Μανωλάδας Διακοπή στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής έχουμε αυτές τις μέρες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι και στη Δόξα ισχύει το ίδιο. Πέραν από ένα ολιγοήμερο ρεπό, οι μελανόλευκοι έχουν ριχτεί στη δουλειά, με έμφαση στη φυσική κατάσταση, τον τομέα στον οποίο ο Μίκι Τσίρκοβιτς έχει εντοπίσει ότι χρειάζεται η ομάδα βελτίωση. Με τον τρόπο αυτό Σέρβος, θέλει στην επανεκκίνηση του πρωταθλήματος είναι Δόξα να είναι ανταγωνιστική, έτσι ώστε να προλάβει το τρένο της Γ΄ Εθνικής, ευρισκόμενη ανάμεσα στις έξι προνομιούχες θέσεις. Με το… καλημέρα του δευτέρου γύρου, στις 13 Ια-

νουαρίου, η Δόξα έχει ένα πάρα πολύ κρίσιμο παιχνίδι, κόντρα στον Ατρόμητο Λάππα, στο γήπεδο της Νέας Μανωλάδας. Παιχνίδι στο οποίο άπαντες στη Δόξα ποντάρουν πολλά, πιστεύοντας ότι με νίκη θα μπορέσουν να ξεκινήσουν την αντεπίθεσή τους. Ο Μίκι Τσίρκοβιτς, ενόψει της συνάντησης αυτής έχει δυο κενά να καλύψει. Είναι οι Καλλιβωκάς (φωτό) και Μενίκου, οι οποίοι συμπλήρωσαν στου Πανόπουλου απαγορευτικό αριθμό καρτών.


17 ÓÜââáôï 29 Äåêåìâñßïõ 2012

Α1 Βέρροιος

ÖéíÜëå ãéá ôïí ðñþôï ãýñï Στο Κατάκολο δοκιμάζεται σήμερα ο πρωτοπόρος Αστέρας - Σπουδαίο παιχνίδι αύριο στα Κρέστενα ανάμεσα στον Ξενοφώντα και τη Βάρδα Του Πάνου Ηλιόπουλου

Φ

ινάλε για τον πρώτο γύρο το Σαββατοκύριακο που διανύουμε, στην τελευταία αγωνιστική για το 2012 με το "μενού" να περιλαμβάνει πολλά και σημαντικά παιχνίδια. Ο πρωτοπόρος και αήττητος Αστέρας Αμαλιάδας αναμετράται σήμερα εκτός έδρας με τον Αργοναύτη Κατακόλου στοχεύοντας σε νέο τρίποντο, ενώ με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και η αυριανή αναμέτρηση των Κρεστένων ανάμεσα στον Ξενοφώντα και τη Βάρδα. Για τη μάχη της παραμονής ξεχωρίζει το ματς του Χαβαρίου με τον Αίαντα, ενώ η αγωνιστική ολοκληρώνεται τη Δεύτερα καθώς στο Τραγανό παίζουν η Νίκη με τον Ηλειακό Λεχαινών. Όλα τα ματς ξεκινούν στις 3 το μεσημέρι. Πιο αναλυτικά: Σήμερα Αργοναύτης - Αστέρας Να περάσει νικηφόρα και από το Κατάκολο επιθυμεί ο Αστέρας Αμαλιάδας, γεγονός που αν συμβεί θα σημαίνει και για πορεία εξαιρετική για τους "βυσσινί" καθώς θα μετρούν 13 νίκες και μόλις 2 ισοπαλίες στο πρώτο ήμισυ του μαραθωνίου. Από την αντίπερα η ομάδα του λιμανιού θα επιδιώξει και αυτή το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην προσπάθεια που κάνει να σταθεροποιηθεί στη μέση της βαθμολογίας. Μαγούλα - Δάφνη Συνέχεια στο αρκετά καλό πρόσωπο των τελευταίων αγωνιστικών θέλει να δώσει ο Κένταυρος Μαγούλας, με τους "πράσινους" της Ωλένης να στοχεύουν στο τρίποντο στο τε-

Αύριο Ενιππέας - Αλφειός, Βαρβάσαινα - ΠΑΟΚ, Ηλειακός Β- Ήφαιστος, Αλφειονίς - Μυρσιναϊκός, Πανωλενιακός - Στρέφι

λευταίο παιχνίδι για το 2012. Τους βαθμούς θα επιδιώξει και η ομάδα της Ανδραβίδας που μέχρι τώρα πραγματοποιεί μια μέτρια πορεία. Ολυμπιακός Σ- Λαμπέτι Στο γήπεδο Δουνεϊκων θα διεξαχθεί το εν λόγω ματς, ανάμεσα στους δυο συνονόματους που μέχρι τώρα πραγματοποιούν διαφορετικές πορείες στο πρωτάθλημα. Οι "ερυθρόλευκοι" των Σαβαλίων που προέρχονται από ένα σπουδαίο διπλό στο Σκουροχώρι ευελπιστούν σε νέα επιτυχία με την οποία θα ανέβουν και άλλο στη βαθμολογία, με την ουραγό ομάδα του Λαμπετίου να θέλει τους βαθμούς αν θέλει να μείνει ζωντανή στο κυνήγι της παραμονής. Προοδευτική - Σκουροχώρι Νικηφόρα στοχεύει να κλείσει τις υποχρεώσεις της η ομάδα της Μανολάδας ειδικά από τη στιγμή που πρόκειται για εντός έδρας παιχνίδι, απέναντι στον Λευκό Αστέρα Σκουροχωρίου που ασφαλώς είναι μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος μέχρι τώρα. Αύριο Παλαιοχώρι - Χειμαδιό Με την ψυχολογία αρκετά ανεβασμένη μετά τη νίκη επί του Αργοναύτη, η Αναγέννηση στοχεύει σε νέο τρίποντο το οποίο θα της δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στη μεγάλη τοπική κατηγορία. Όσον αφορά το Χειμαδιό που προέρχεται από μια βαριά εντός έδρας ήττα, θα επιδιώξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Α2- ACS Ώρα έναρξης 15:00 Σήμερα ΑΠΟΚ- ΑΕΚ Π, Ολυμπιάδα - Πέλοπας Π, Αχιλλέας Ν. Απόλλων Δ.

Β'SM Τερζής Σήμερα Ώρα έναρξης 15:00 Άρης Δ- Λέοντες, Αμπελόκαμπος - Εθνικός Αμ, Σώστι - Ελπίδα Β, Μυρτιά - Καρδαμάς, Νεοχώρι - Καλλίκωμο, Λαστέικα - Ερμής, Μακρίσια - Θρίαμβος Åðéêßíäõíç Ýîïäï óôï ÊáôÜêïëï ðñáãìáôïðïéåß óÞìåñá ï ðñùôïðüñïò ÁóôÝñáò, åíþ ï Îåíïöþí áíáìåôñÜôáé áýñéï ìå ôïí ÐÁÏ ÂÜñäáò. Ξενοφών -Βάρδα Από τα πιο σημαντικά παιχνίδια το αποτέλεσμα του οποίου θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη μάχη της κατάκτησης του τίτλου. Ο τρίτος Ξενοφών στοχεύει όσο τίποτα άλλο να επιστρέψει στις νίκες μετά την ήττα στην Αμαλιάδα, θέλοντας να αποδείξει πως δίκαια μέχρι τώρα βρίσκεται στην τρίτη θέση. Απέναντι του θα βρει τον ΠΑΟ Βάρδας, με τους "πράσινους" να γνωρίζουν πολύ καλά πως μόνο με νίκη έχουν ακέραιες ελπίδες για την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Χάβαρι - Αίας Άλλο ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι στη μάχη της παραμονής αυτή τη φορά. Ο γηπεδούχος ΑΟΧ που έχει και ματς λιγότερο θέλει τη νίκη με την οποία θα ανασάνει βαθμολογικά, απέναντι στον Αίαντα που βρίσκεται στην προτελευταία θέση και επιθυμεί διακαώς να φύγει με το θετικό αποτέλεσμα από το Χάβαρι.

Αύριο Ώρα έναρξης 11:00 Ηρακλής Π- Νέδας Ώρα έναρξης 15:00 Ν. Φιγαλεία - Αμπελών, Αετός Αλπ- Ν. Κόροιβος, Ξυλοκέρα - Κέντρο, Θύελλα - Ωλενιακός , ΓεράκιΚαβάσιλα, Δόξα Ελ- Ηρακλής ΠΒ, Αγ. Γεώργιος Χελιδόνια, Πάνθηρες - Ρουπάκι 3-0 α.α

Γ LEGEA Αύριο Ώρα έναρξης 11:00 Πηνεία - Πρόοδος, Κ. Θύελλα - Κουτσοχέρα, Κορυφή - Αναγέννηση Αμ, Καπελέτο - Πρίγκιπες, Φίλιππος - Πήγασος, Αγ. Μαύρα - Πηνειακός, Απόλλων Γ. - Αρετή, Άφοβος - Αίολος, Βρίνα- Λάνθι, Ανδρίτσαινα - Πουρνάρι (12:00)


18 ÓÜââáôï 29 Äåêåìâñßïõ 2012

Αφιέρωμα στον πρωταθλητή χειμώνα της Δ΄ Εθνικής

Ðáíüðïõëïõ-ô ÅèíéêÞ! Το… intercity της ορεινής Ηλείας έχει σίγουρο προορισμό, αλλά θέλει να απολαύσει το ταξίδι! Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου

Π

ρώτος, αήττητος, αλλά και σίγουρος στη Γ΄ Εθνική είναι ο ΠΦΟ Πανόπουλου μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος της Δ΄ Εθνικής. Μετά την αναδιάρθρωση των κατηγοριών και την άνοδο έξι ομάδων από κάθε όμιλο, η ομάδα της Αρχαίας Ολυμπίας είναι σίγουρα η μία εξ' αυτών που θα πάρει την άνοδο. Ωστόσο εκείνο που έχει σημασία στην ορεινή Ηλεία και στις τάξεις των πράσινων δεν είναι ο προορισμός. Είναι το ταξίδι. Ένα ταξίδι για το οποίο προετοιμάζονται δυο χρόνια να το ολοκληρώσουν και το οποίο φέτος έχουν την ευκαιρία να το απολαύσουν με τον καλύτερο τρόπο. Από την πρώτη στιγμή η κατάκτηση του τίτλου έγινε στον ΠΦΟ Πανόπουλου προτεραιότητα. Κάτι σαν… αυτοσκοπός. Ακόμα κι αν ανεβαίνουν έξι ομάδες, η δεύτερη θέση θα είναι γι' αυτούς αποτυχία. Γι' αυτό και βασίστηκαν πάνω στην περσινή ομάδα, πραγματοποιώντας κάποιες απαραίτητες προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ, με ένα και μοναδικό στόχο. Να πετύχουν αυτό που δεν μπόρεσαν πέρυσι και να προσθέσουν έναν ακόμα τίτλο στην τροπαιοθήκη τους. Έναν τίτλο τον οποίο μόνο ο Πανηλειακός, ο ΑΟ Πύργου και ο ΠΑΟ Βάρδας έχουν μέχρι στιγμής πανηγυρίσει από την Ηλεία, στα όσα χρόνια υπάρχει αυτή η κατηγορία, η οποία από τη νέα σεζόν καταργείται. Ούτως ή άλλως η Ηλεία, δεν είχε καλή σχέση με τους τίτλους της Δ΄ Εθνικής. Έχει κατακτήσει τους λιγότε-

ρους σε σχέση με τη Μεσσηνία και την Αχαΐα. Στου Πανόπουλου πιστεύουν, ότι τουλάχιστον αυτός ο τελευταίος, θα έρθει στην Ηλεία. Και συγκεκριμένα την… ορεινή Ηλεία!

Το ξεκίνημα του ταξιδιού Το ταξίδι λοιπόν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τους πράσινους. Στα μισά του πρώτου γύρου, έχουν οκτώ νίκες και μια ισοπαλία, έχοντας τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα, με διαφορά τεσσάρων βαθμών από τον δεύτερο Ατρόμητο Λάππα. Στο πρώτο ματς της σεζόν, ο ΠΦΟ Πανόπουλου επιβλήθηκε με 3-0 του Εθνικού Μελιγαλά , κάνοντας επιτυχημένο ποδαρικό.

Η μοναδική ισοπαλία Στα εννέα μέχρι τώρα παιχνίδια, ο ΠΦΟ Πανόπουλου έχει μια και

μοναδική φορά που δεν έχει κερδίσει. Μετράει οκτώ νίκες και μια ισοπαλία. Η ισοπαλία αυτή ήρθε στο παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής στο Λάππα, κόντρα στον Ατρόμητο. Αυτό, είναι το μοναδικό παιχνίδι στο οποίο ο ΠΦΟ Πανόπουλου δεν σκόραρε.

Το μοναδικό ματς που δέχτηκε γκολ Ο ΠΦΟ Πανόπουλου, στηρίζεται φέτος στην ατσάλινη άμυνα που διαθέτει. Έχει δεχθεί σε εννέα παιχνίδια μόνο ένα γκολ. Και όχι μόνο αυτό, αλλά δεν δέχεται και φάσεις. Ελάχιστες τελικές προσπάθειες στην εστία του, δείχνουν ότι πραγματικά διαθέτει μια ομάδα άλλου επιπέδου. Το μοναδικό παιχνίδι στο οποίο οι πράσινοι δέχθηκαν γκολ, ήταν στις 9 Δεκεμβρίου. Για πρώτη και τελευταία φορά, βρέθηκε παίκτης να νικήσει την άμυνα της ομάδας από την Αρχαία Ολυμπία. Μετά από 615 αγωνιστικά λεπτά, ο Νάτσης παραβίασε την εστία του ΠΦΟ Πανόπουλου, μειώνοντας σε 2-1. Ήταν ένα χρονικό σημείο του παιχνιδιού στο οποίο χάθηκε για λίγο η συγκέντρωση της ομάδας, λόγω του τραυματισμού του Φούφουλα και της υποχρεωτικής αλλαγής του, με τον ανέτοιμο Μοσχογιάννη, ο οποίος προερχόταν και αυτός από φάση τραυματισμού.

Ακόμα και έτσι πάντως, ο ΠΦΟ Πανόπουλου πέτυχε τη νίκη στο κλουβί των Βραχνεΐκων με τελικό σκορ 3-1 και σκόρερ τους Παναγιωτόπουλο (5΄) και Γκέρτσο (55΄, 86΄).

Και εφτά ακόμα νίκες Εκτός από τα παιχνίδια με Λάππα και Βραχνέικα και τις ιδιαιτερότητες που είχαν αυτά ως προς την πορεία της ομάδας του ΠΦΟ Πανόπουλου, οι πράσινοι πέτυχαν και εφτά καθαρές νίκες. Εφτά νίκες χωρίς να δεχθούν γκολ δηλαδή, και οι οποίες είναι με Εθνικό Μελιγαλά 3-0 (36΄Γκέρτσος, 39΄Μπρης, 72΄Αράπογλου), με Πάμισο 2-0 (5΄Φούφουλας, 25΄ Μπρης), με Αχαϊκή 0-1 (43΄Γκέρτσος), με Εράνη 3-0 (25΄Θωνιάτης, 55΄Μπρης, 63΄Γκέρτσος), με Παναρκαδικό 0-4 (9΄ Θωνιάτης, 25΄Γκέρτσος, 45΄Αράπογλου, 66΄Μπρης), με Σαγέικα 1-0 (48΄Γκέρτσος) και με Δόξα επίσης 1-0 (72΄Φούφουλας).

Σκόρερ και συμμετοχές Ο Σταύρος Γκέρτσος είναι πρώτος σκόρερ του ΠΦΟ Πανόπουλου. Έχει σημειώσει εφτά από τα δεκαοκτώ τέρματα της ομάδας. Ακολουθούν οι Μπρης με 4, Θωνιάτης με 2, Αράπογλου και Φούφουλας επίσης με 2 και Παναγιωτόπουλος με 1. Τέσσερις ποδοσφαιριστές είναι εκείνοι που έχουν ξεκινήσει σε όλα τα παιχνίδια. Πρόκειται για τους Παναγιωτόπουλο, Δαβουρλή, Θωνιάτη και Μπρη.Αρκετό χρόνο συμμετοχής έχουν επίσης και οι Μοσχογιάννης, Φούφουλας, Γκέρτσος, οι οποίοι εξαιτίας τραυματισμών, έχασαν κάποια παιχνίδια. Ο Γκέρτσος ξεκίνησε από τον πάγκο το πρώτο παιχνίδι με τον Εθνικό Μελιγαλά, μπήκε στο ματς στο 35΄και άνοιξε το δρόμο για τη νίκη, πετυχαίνοντας και το πρώτο τέρμα της σεζόν. Έκτοτε φυσικά δεν ξαναβγήκε από τον ενδεκάδα. Ο Μοσχογιάννης επίσης λόγω

τραυματισμού δεν αγωνίστηκε κόντρα στον Παναρκαδικό. Επέστρεψε στα Βραχνέικα παίρνοντας τη θέση του Φούφουλα ο οποίος τραυματίστηκε. Με τη σειρά του ο Φούφουλας ήταν απών στο ματς με τα Σαγέικα, επιστρέφοντας την κατάλληλη στιγμή, στο παιχνίδι με τη Δόξα, όταν και σημείωσε ερχόμενος από τον πάγκο το γκολ της νίκης.

Δύο χρόνια αήττητος Παράλληλα με τα φετινά του κατορθώματα ο ΠΦΟ Πανόπουλου, συνεχίζει ακάθεκτος, διατηρώντας και ένα αήττητο 45 αγώνων σε επίπεδο πρωταθλήματος. Οι πράσινοι, ηττήθηκαν τελευταία φορά τον Γενάρη του 2010. Μετρούν δηλαδή και δυο ημερολογιακά έτη χωρίς να έχουν υποστεί ήττα, πράγμα εντυπωσιακό χωρίς συζήτηση.


19 ÓÜââáôï 29 Äåêåìâñßïõ 2012

ÁóõíÞèéóôç êáôÜóôáóç Ντεφορμέ ο Μελετίδης, μακριά από τον περσινό του καλό εαυτό, όταν στη Νέα Μανωλάδα τον φώναζαν τανκς. Στου Πανόπουλου, παρακολούθησε το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού από τον πάγκο. Μια ασυνήθιστη γι' αυτόν θέση. Ο Μίκι Τσίκοβιτς, πήρε γι' αυτόν μια τόσο μεγάλη απόφαση, κρίνοντας ότι δεν είναι στα καλύτερα του και αξιολογώντας τις συνθήκες του αγώνα, ότι θα μπορούσε με τον Δημητρακόπουλο να αξιοποιήσει την ταχύτητά του στις αντεπιθέσεις. Ο Τσίρκοβιτς πιστεύει στον Μελετίδη και το έχει πει ξεκάθαρα. Θα δουλέψει πάνω σε αυτόν, έτσι ώστε με την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος, να ξαναγίνει το τανκς που τρομοκρατούσε τις αντίπαλες άμυνες. Σο.Φ.

Κρίσιμος ο αγώνας των Κρεστένων

Ελάχιστα εικοσιτετράωρα πριν τη δύση του 2012 και στο πρωτάθλημα της Α1- Βέρροιος διεξάγεται η τελευταία αγωνιστική για τον πρώτο Με τον γύρο, δέκατη πέμπτη, με το "μενού" Πάνο Ηλιόπουλο να περιλαμβάνει πολλές και σημαντικές αναμετρήσεις. Στο επίκεντρο όμως βρίσκεται αυτή των Κρεστένων ανάμεσα στον τοπικό και τρίτο στη βαθμολογία Ξενοφών και το δεύτερο ΠΑΟ Βάρδας. Παιχνίδι το αποτέλεσμα του οποίου θα παίξει σημαντικότατο ρόλο ενόψει της συνέχειας, στη μάχη της κορυφής και της κατάκτησης της πρώτης θέσης κατά συνέπεια. Ο ΠΑΟ Βάρδας που μέχρι τώρα έχει απολέσει έντεκα βαθμούς, ήττες σε Κατάκολο, Σκουροχώρι, Αμαλιάδα και ισοπαλία με Μαγούλα, για να διατηρηθεί ζωντανός στο κυνήγι της πρώτης θέσης γνωρίζει πολύ καλά πως πρέπει να φύγει με διπλό από τα Κρέστενα. Τα τελευταία χρόνια η ομάδα της Βουπρασίας έχει φύγει με διπλά στις αναμετρήσεις κόντρα στον Ξενοφώντα, αλλά φέτος οι συνθήκες είναι κάπως διαφορετικές. Αυτό γιατί οι "κόκκινοι" παρουσιάζουν ένα δυνατό σύνολο, ενώ στα μείον για τον ΠΑΟΒ είναι και το γεγονός ότι θα παραταχθεί με προβλήματα. Όσον αφορά τον Ξενοφώντα μπορεί το καλοκαίρι να είχε διαφορετικούς στόχους, αλλά η μέχρι τώρα πορεία δείχνει άλλα πράγματα. Πιο συγκεκριμένα, οι "κόκκινοι" Λέει "ναι" σε Ατρόμητο παρουσιάζοντας ένα καλό πρόσωπο στη συντριπτική πλειοψηφία των αγώνων βρίσκονται στην τρίτη θέση έχοντας βλέο Αναστό! Αν εγκρίνει τον ψεις και για ακόμα πιο ψηλά. Η ήττα από τον Αστέρα βέκαπουτσίνο στο Μπουρνάζι… βαια προβλημάτισε κάπως, με τον Ξενοφώντα να δηλώνει αποφασισμένος να τα δώσει όλα για τη νίκη με την οποία θα ισοβαθμήσει με τον ΠΑΟΒ στη δεύτερη θέση. Από τα παραπάνω φαίνεται ξεκάθαρα πως η ισοπαλία δεν βολεύει κανέναν, ειδικά αν ο Αστέρας που παίζει μια μέρα νωρίτερα περάσει νικηφόρα από το Κατάκολο απέναντι στον Δώδεκα στροφές έχουν ρτιάς στο δεύτερο όμιΜυ υπολογίσιμο Αργοναύτη που μέχρι τώρα έχει να επιδείπαι κού χτε πια ί υμ στο Ολ πρω του ο τάθ λημα της Α2 Το απόλυτ έκατηγορίας και φαίνεται υθρόλευκοι" μετρούσαν ξει μια σπουδαία επιτυχία η οποία είναι η νίκη κόντρα ξεκ "ερ άθα οι ς, ρα ρία πω ηγο ς θα κατ γίν Β' ει μεγάλη λο της μάχη για την κατάκτηση πρωί της το ε ησ μάτ στα ς, στη Βάρδα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. των ματ θέσεων που οδηγούν στη ντεκα νίκες σε ισάριθμα μεγάλη τοπική κατηγορία. τερα ο τοικό Ειδ . ιλα βάσ Ο Κα Άρ ης στα Στρεφίου φυσικά φιγουρ περασμένης Κυριακής άρει στο ρετιρέ έχοντας και ής με τησε στο ντέρμπι κορυφ ένα προβάδισμα πέντε βαθ κρά επι τος όμη Ατρ ός πικ μώ ν, οαλλ γεγ ά ς από μού πίσ ω του ακολουθούν δυνατέ σταση στους έξι βαθ ς και αξιόλογες ο1-0 μειώνοντας την από μάδ στο ις ας άσε όπω αστ ς είν κατ αι ο ΑΠΟ Κουρτεσίου, ο δεδομένα και Ενιππέας Λαντζοϊνός που δημιουργεί νέα ο, ο ΠΑΟ Κακοβάτου, η δυνατός. ετά αρκ ι Ολυμπιάδα Γουμέρου κ.α χνε δεί που . ρετιρέ ενός ομίλου Π.Η. Π.Η.

Πρώτη ήττα…

Φουντώνουν οι μάχες…


ψάχνετε για... ÆÇÔÏÕÍÔÁÉ ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ κοπέλες για εργασία ως barwoman σε ελληνάδικο club στην περιοχή του Πύργου. Εργασία καθημερινή ή τριήμερη. ΤΗΛ: 6944523344 (ΜΑ 8024) ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ - Η; ή ψάχνεις δουλειά; ή θέλεις συμπλήρωμα στο εισόδημα σου; Θέλεις νόμιμα αφορολόγητο εισόδημα; ΕΣΕΝΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ!! Κάθε Δευτέρα στον Πύργο, στην αίθουσα εκδηλώσεων του “ΕΠΑΡΧΕΙΟΥ” στις 19:30 κερνάμε καφέ και τα ΛΕΜΕ ΟΛΑ!! Έχουμε τη ΛΥΣΗ. Τηλ. Επικ. 6934604509 (ΜΑ8057) ΖΗΤΕΙΤΑΙ κοπέλα για το καφέ Απάγκιο, Πατρών 24. ΤΗΛ: 6974807041 (ΜΑ 8100)

ΖΗΤΕΙΤΑΙ κοπέλα για εργασία από ΚΑΦΕ-ΜΠΑΡ στον Πύργο. Τηλ. 6946200460 (ΜΑ8110) ΖΗΤΕΙΤΑΙ κοπέλα για μπουφέ άνω των 22 ετών, με εμπειρία στο χώρο παρασκευής ροφημάτων για απογευματινή εργασία στο Cupa Cafe Πύργος. ΤΗΛ: 6981557919 (ΜΑ 8099) ΖΗΤΕΙΤΑΙ νέα με άριστη γνώση Αγγλικών, Η/Υ και μεταφορικό μέσο, για γραμματειακή υποστίριξη παρ τιμε, βιογραφικά στο e-mail py@otenet.gr στο Κατάκολο.(ΜΑ 8098) ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ νέοι - νέες για εξωτερική εργασία promotion καθημερινά 8πμ. Με 2:00μμ. Στο κέντρο του Πύργου. Βιογραφικά στο btao@otenet.gr (ΜΑ8097)

δουλειά/σπίτι/οικόπεδο/αγροτεμάχιο/επαγγελματικό χώρο/μοτοσικλέτα/έπιπλα /ηλεκτρικές συσκευές/τεχνίτη/το χαμένο σας ζωάκι/το μελλοντικό σας σύντροφο  Åñãáóßá ÆÇÔÏÕÍ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ αναλαμβάνει το μάζεμα των ελιών μισακό και μεταφορά καρπών δωρεάν. ΤΗΛ: 6995098890 (ΜΑ 8086) ΖΗΤΩ εργασία ως οδηγός, έχω δίπλωμα Ε' κατηγορίας ΤΗΛ: 6973837071 (ΜΑ8082) ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΣ ΖΗΤΩ ΕΡΓΑΣΙΑ σε οποιοδήποτε τμήμα τουριστικής μονάδας. Γνωρίζω αγγλικά, γερμανικά και ιταλικά. ΤΗΛ : 6976079219 (ΜΑ 8076) Κοπέλα από τη Γεωργία 29 ετών ζητεί δουλειά εσωτερική. Γνωρίζει καλά την Ελληνική γλώσσα και την Ελληνική κουζίνα. Τηλέφωνο 6943786209 και 6993715646 Κυρία από την Βουλγαρία αναλαμβάνει την φύλαξη ηλικιωμένων ή παιδιών

στην περιοχή Αμαλιάδας, Πηνείας και Πύργου. ΤΗΛ: 6983835177 (ΜΑ 8102) ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία πρωινή ή απογευματινή, για φύλαξη ηλικιωμένων (όλο το 24ωρο), φύλαξη παιδιών ή καθαρισμό σπιτιών. ΤΗΛ: 6945114869 (ΜΑ 8101) ΚΥΡΙΑ από Βουλγαρία 40χρόνων αναλαμβάνει την φύλαξη ηλικιωμένων εσώκλειστη 24ωρη. Περιοχή Αμαλιάδας και γύρω Χωριά. Τηλ. 6997517197 (ΜΑ 8092) ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ την περιποίηση και δημιουργία κήπων, καθαρισμό χορταριών και ότι άλλο έχει να κάνει με ευπρεπισμό εξωτερικών χώρων. Επίσης αναλαμβάνουμε και παντός είδους βάψιμο. Τιμές πολύ προσιτές. Πληρ. τηλ. 6977439512. ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία για φύλαξη ηλι-

κιωμένων εσωτερική και 24ωρη στην περιοχή του Πύργου, Αμαλιάδας, Αθήνα, Πάτρα. Τηλ. 6994299761(ΜΑ8065) ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ τη μεταφορά και εξυπηρέτηση ηλικιωμένων και ανήμπορων ατόμων. Όπως ψώνια, νοσοκομείο κλπ. ΤΗΛ. 6984278513. (ΜΑ8063) ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ Ισπανικής και Γαλλικής γλώσσας ζητά ανάλογη εργασία σε φροντιστήριο. ΤΗΛ: 6909190253 (ΜΑ 8055) Μάγειρας με πείρα 25 χρόνια στο εξωτερικό ζητά ανάλογη εργασία. Τηλ. 6909190253 (ΜΑ8054) ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ το βάψιμο του σπιτιού σας, πόρτες, παράθυρα και κάγκελα, σε πολύ χαμηλές τιμές. ΤΗΛ: 6984278513 (ΜΑ 8052) Κυρία από Ρωσία ζητά εργασία ως

σερβιτόρα, λαντζέρισσα, φύλαξη ηλικιωμένων ή παιδιών, οικιακές εργασίες στην περιοχή Αμαλιάδας. ΤΗΛ:6934438776 (ΜΑ 8051) ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων ή παιδιών. ΤΗΛ: 6992867885 (ΜΑ 8043) ΚΥΡΙΑ Ελληνίδα ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων. ΤΗΛ: 6974080991 (ΜΑ 8030) ΖΗΤΩ να προσέχω ηλικιωμένα άτομα ή παιδιά, βραδινές ώρες, στην περιοχή του Πύργου. Πλην 10.30 -12.30 ΤΗΛ: 6974471786 (ΜΑ 8028) ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων όλο το 24ωρο. ΤΗΛ: 6993285224 (ΜΑ 8018) ΓΥΝΑΙΚΑ με πείρα ζητά εργασία για την φροντίδα ηλικιωμένων στην περιοχή Πύργου. ΤΗΛ: 6993585490 (ΜΑ 8017)


Μικρές Αγγελίες

/ ÓÜââáôï 29 Äåêåìâñßïõ 2012

Áêßíçôá ÐÙËÇÓÅÉÓ ÁÊÉÍÇÔÙÍ ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα τριάρι διαμπερές 89τμ 3ου ορόφου κεντρικό Κοκκίνου 1. Τηλ: 26210 25355 (ΜΑ8091) ΠΩΛΕΙΤΑΙ γωνιακό Αγροτεμάχιο ποτιστικό 16.300τμ. στο κάμπο Φλόκα πλησίον Αγίας Μαύρας. Τηλ. 6945317258 (ΜΑ 8093) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ή ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ κατάστημα 140τμ. με όλο τον εξοπλισμό (γωνία Κων/πόλεως και Σαρανταπόρου Πύργος) Τηλ. 6974602729 (ΜΑ8087) ΠΩΛΕΙΤΑΙ 5,1 στρεμ. αγρόκτημα στην Αλφειούσα Ηλείας με περίφραξη, γεώτρηση και 80 τ.μ. οικοδομική άδεια 7/2011 σε τιμή ευκαιρίας.ΤΗΛ: 6932189673 (ΜΑ 8047) Πωλείται οικόπεδο 4,5 στρ. στη περιοχή Λιβαδάκια Αμαλιάδας, οικοδομήσιμο, Τιμή ευκαιρίας. Τηλ. 26220-26800 και 6972327628. (ΜΑ 8039) ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο 3.620 τ.μ. εντός οικισμού και αναδασμού, πλησίον της Ε.Ο. Πύργου - Αρχ. Ολυμπίας στην διασταύρωση Παλαιοβαρβάσαινας. Ελκυστικοί όροι δόμησης και ελεύθερο για κάθε χρήση. ΤΗΛ: 6973052133 (ΜΑ 7995) ΠΩΛΕΙΤΑΙ όροφος 240 τ.μ. στην Αμαλιάδα. Τιμή συζητήσιμη. ΤΗΛ: 6985777504 (ΜΑ 7964) ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 5 στρέμματα στην περιοχή Λιβαδάκια Αμαλιάδας, οικοδομήσιμο, περιλαμβάνοντος και γεώτρηση. Τιμή ευκαιρίας. ΤΗΛ: 6974858763 (ΜΑ 7898) ΠΩΛΕΙΤΑΙ στη Ζαχάρω διαμέρισμα 130 τ.μ., 3 υπνοδωμάτια, 2 μπάνια, μεγάλο σαλόνι, άριστη κατάσταση. Τιμή ευκαιρίας. ΤΗΛ: 2625061221, 6937485373 (ΜΑ 7891) ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 7,300 στρεμ. στο Κατσικάρι. Τιμή 190.000Ε.ΤΗΛ: 6932873413 (ΜΑ 7882)

ÅÍÏÉÊÉÁÓÅÉÓ ÁÊÉÍÇÔÙÍ ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ πλήρως επιπλωμένο

διάρι 1ος όροφος 55τμ. σε μονοκατοικία. Με αυτόνομη θέρμανση χαμηλά κοινόχρηστα, στην οδό Μπελούση-Πύργος. Τηλ. 6997794912-2621061403 (ΜΑ 8094) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα 4ος όροφος επιπλωμένη, φρεσκοβαμένη, μεγάλη βεράντα στο κέντρο του Πύργου, Πλησίον Εμπορικής Τράπεζας, ενοίκιο 220€. Τηλ.: 2621025011,6938 990613,6932924343. (ΜΑ8068) ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ 2 δυάρια καινούρια Αγ. Σπυρίδωνος και Χαριλάου Τρικούπη στον Πύργο. Τιμή 280€, χωρίς κοινόχρηστα. ΤΗΛ. 6937150208. (ΜΑ8069) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ: διαμέρισμα τριάρι 5ου ορόφου, πλήρως ανακαινισμένο με κεντρική θέρμανση στον Πύργο. Τιμή 270 ευρώ το μήνα. ΤΗΛ: 6942952335. (ΜΑ 8037) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι πλήρως επιπλωμένο Γ' ορόφου στην Πατρών και Παπαφλέσσα. ΤΗΛ: 6947601235, 6947601236 (ΜΑ 8011) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι ρετιρέ καινούργιο με μεγάλες βεράντες στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου. ΤΗΛ: 6947601235, 6947601236 (ΜΑ 8010) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στην Γαστούνη 2άρι καινούργιας κατασκευής με αυτόνομη θέρμανση πλησίον κεντρικής πλατείας Γαστούνης χωρίς κοινόχρηστα με κλειστό πάρκινγκ. ΤΗΛ: 6946465214, 6981150330 (ΜΑ 8001) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι ρετιρέ πλήρως επιπλωμένο απέναντι από την είσοδο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου. ΤΗΛ: 2621030503 (ΜΑ 79925)

μένο, 2 κλιματιστικά, τέντες, διαμπερές χωρίς επιβάρυνση νερού. Δεκτή η συγκατοίκηση 2 φοιτητών. ΤΗΛ: 6942973988, 6945563432 (ΜΑ 7983) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριαμισάρι διαμέρισμα 90 τ.μ. επί της οδού Παπαφλέσσα 45 στον Πύργο. ΤΗΛ: 2621022284 ώρες 10:00 π.μ. 12:00 μ.μ. και Οικίας 2621033173 (ΜΑ 7979) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 61 τ.μ. αυτόνομο 3ου ορόφου στον Πύργο, Διάκου 2. ΤΗΛ: 6938886579 (ΜΑ 7967)

6976896183 Μ.Α 7922 ΛΕΧΑΙΝΑ - Ενοικιάζεται κατάστημα 85 τ.μ. αυτόνομη θέρμανση, WC, τρίφατσο, κατάλληλο για γραφείο, ιατρείο, φροντιστήριο, γυμναστήριο, πιτσαρία κλπ., οδός Ελ. Δημάκη 27, πλησίον ΙΚΑ. ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ8087)

ÅÐÁÃÃÅËÌÁÔÉÊÇ ÓÔÅÃÇ ΠΩΛΕΙΤΑΙ Επιχείρηση CAFΕ-BAR στην κεντρική Πλατεία Γαστούνης, τριετούς λειτουργίας, με σταθερή πελατεία. Τιμή συζητήσιμη Μόνο σοβαρές προτάσεις. Τηλ.: 6978820196 (ΜΑ8067) ΠΩΛΕΙΤΑΙ περίπτερο στις εργατικές κατοικίες Πατρών. ΤΗΛ: 6984897180 (ΜΑ 8050)

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα 3άρι με αυτόνομη θέρμανση χωρίς κοινόχρηστα. Επτανήσου 88 Αμαλιάδα. ΤΗΛ: 6978542681, 6937604919 (ΜΑ 7959)

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ επαγγελματικός χώρος 170 τ.μ. συν πατάρι, σε κεντρικό σημείο στα Λεχαινά, οδός Πολυτεχνείου. ΤΗΛ: 6977601313 (ΜΑ 8029)

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ 2άρι 1ου ορόφου καινούργιας κατασκευής με αυτόνομη θέρμανση. Πλησίον ΤΕΙ Πύργου. Ρήγα Φεραίου πάροδος Forum. ΤΗΛ: 6977991599 (κος Κώστας) (ΜΑ 7942)

ΛΕΧΑΙΝΑ: Ενοικιάζεται στην κεντρική πλατεία κατάστημα 30 τ.μ. ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ 7954)

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, διαμέρισμα 2άρη Α ορόφου, εσωτερικό με μεγάλο ακάλυπτο, στην πλατεία ΚΟΛΙΑΤΣΟΥ πλησίον φοιτητικής εστίας Πατησίων.Πληροφορίες Τηλ. 6945 311429 (ΜΑ 7934)

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ 2άρι και 3άρι 1ου ορόφου καινούριας κατασκευής με αυτόνομη θέρμανση. Πλησίον ΤΕΙ Πύργου Ρήγα Φεραίου πάροδος FORUM. Πληροφορίες κος Κώστας ΤΗΛ: 6977991599 (ΜΑ 7990)

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 55 τμ. 1ος όροφος στην πρόσοψη με μπαλκόνια, κεντρική θέρμανση , ασανσέρ . Κατάλληλο για ιατρείο ή για οποιαδήποτε άλλη επαγγελματική χρήση. Διεύθυνση: Μπότσαρη 5 πάροδος Γερμανού .Τηλ. 6938990613, 6932924343 ΜΑ7926

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 95 τ.μ., 2ου ορόφου, οδός Καραϊσκάκη 41, πλησίον ΤΕΙ, πλήρως επιπλω-

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 2μισάρι 54 τ.μ. περιοχή Σεπόλια, Αθήνα. Πλησίον Μετρό και Σχολείων. Τηλ

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Cafe στην πλατεία Δικαστηρίων, λόγω συνταξιοδοτήσεως. Τιμή Λογική. ΤΗΛ: 2621032284 (ΜΑ 7972) Πωλείται ψησταριά στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, τηλ. 6986116305 ΜΑ7920 ΠΩΛΕΙΤΑΙ κουρείο με εξασφαλισμένη πελατεία Πατρών 53 ή πωλείται εξοπλισμός ένας λουτήρας, 2 πάγκοι κουρέματος, 1 καρέκλα ξυρίσματος, 1 καρέκλα κουρέματος, δυο καθρέπτες, ένας καναπές με τραπεζάκι, ένα γραφείο και 1 καρέκλα γραφείου. Τηλ.: 6978105924 (ΜΑ 7866) ΠΩΛΕΙΤΑΙ λόγω αλλαγής επαγγέλματος κατάστημα στο Πύργο κέντρο απόκεντρο μίνι μάρκετ (αλλαντικά - τυροκομικά - κατεψυγμένα). Διαθέτει πρατήριο άρτου, άδεια πώλησης τσιγάρων, άδεια πώλησης αθηναϊκών εφημερίδων και περιοδικών και άδεια φωτοτυπικού μηχανήματος. Σταθερή πελατεία. Μόνο σοβαρές προτάσεις. Τηλ.: 6944262692 (ΜΑ 7863)

ÄéÜöïñá ΠΩΛΕΙΤΑΙ σανός τριφύλλι μονοετές και βρώμη αρίστης ποιότητας και φετινής εσοδείας. ΤΗΛ: 6944862702 (ΜΑ 8002)

τικός για πίτσες, 1,00μ x 1,00μ CERGAS. Τιμή 500,00€. Τηλ. 6944755055(ΜΑ8090)

ΖΗΤΩ να αγοράσω φούρνο πίτσας μονό μέχρι και 4 θέσεις. Μόνο σε καλή κατάσταση. ΤΗΛ: 6970200071 (ΜΑ 7951)

ΛΕΧΑΙΝΑ πωλούνται ψυγείο επαγγελματικό 2μ. μπακαλικής, μηχανή 3 ετών, 2 γόνδολες 3 μέτρων η κάθε μία, ράφια τοίχου 18μ. Χ 2,30μ. Τιμή όλων 1.800 € .ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ 8088)

Πωλείται ψυγείο επαγγελματικό βιτρίνα 2,50 μέτρα για Σούπερ Μάρκετ- τρίπορτο, τυριέρα κλπ. Τλ. 2621033173 (ΜΑ8109)

ΒΡΕΘΗΚΕ σκύλος ράτσας Ιρλανδικό Σέττερ σε περιοχή της Σπιάτζας πληροφορίες κ. Κώστας. Τηλ. 6977780463 (ΜΑ8080)

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ κουταβάκια γερμανικοί ποιμενικοί καθαρόαιμα σε προσιτή τιμή. Τηλ. 6934 698354 ΠΩΛEIΤΑΙ αυτοκινούμενη καντίνα και ολόκληρος εξοπλισμός παραλίας σε τιμή ευκαιρίας. Τηλ: 6975618416 (ΜΑ8108) ΠΩΛEIΤΑΙ φούρνος επαγγελμα-

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ πρόβατα διάφορες διασταυρώσεις, γεννημένα, ετοιμόγεννα και έγκυα σε προσιτές τιμές. Τηλ. 6972409119 περιοχή Ανδραβίδας. (ΜΑ 8077) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ κριάρια καθαρόαιμα Γαλλικά. ΤΗΛ: 6946149796 (ΜΑ 8074)

ΒΟΤΑΝΟΛΟΓΟΣ ειδικευτείς εις το εξωτερικό αντιμετωπίζει με νέες θεραπευτικές μεθόδους: ΨΩΡΙΑΣΗ, ΟΣΦΥΟ-ΙΣΧΥΑΛΓΙΑ, ΟΣΤΕΟΑΡΘΡΙΤΙΔΑ ΓΟΝΑΤΟΥ, ΚΗΛΗ ΜΕΣΟ-ΣΠΟΝΔΥΛΙΟΥ ΔΙΣΚΟΥ (ΑΥΧΕΝΑ - ΜΕΣΗ) ΙΓΜΟΡΙΤΙΔΑ και ΑΣΜΑ. Με ορατά αποτελέσματα. Τηλέφωνο. 6973853478. www.dimitraskondra.gr (ΜΑ8064) ΠΩΛΕΙΤΑΙ εξώπορτα ξύλινη μασίφ με παραπέτι και ένας μπουφές, μασίφ ξύλο για σαλόνι σε τιμή ευκαιρίας. Τηλ. 6944185046 (ΜΑ8060) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ δύο θηλυκά πουλάρια, φυλή Ανδραβίδας, 6 μηνών. Ανδραβίδα. ΤΗΛ: 6989365513 (ΜΑ 8032) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ή αγοράζονται καυσόξυλα τοις μετρητοίς. ΤΗΛ:

21

ÌáèÞìáôá

ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ δύο διαμερίσματα, Ελλης 35 στην Αμαλιάδα και επιπλωμένα. ΤΗΛ: 6947276738, 6972046131 (ΜΑ 7960)

Για δύο φοιτητές/τριες ενοικιάζεται πλήρως επιπλωμένο και εξοπλισμένο διαμέρισμα 100 τ.μ., Γ' ορόφου, κεντρικό στον Πύργο. ΤΗΛ: 6947601235, 6947601236 (ΜΑ 7941)

w w w . p r o t i n e w s . g r

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΚΗΠΟΥΣ ΚΑΙ ΧΩΡΑΦΙΑ. ΤΗΛ. 6984768540, 2621022586 (ΜΑ 5396) 6975967682 (ΜΑ 8022) ΧΑΘΗΚΕ Επανιέλ Μπρετόν τρικολόρε στην περιοχή Χαλικιάτικα Πύργου. ΤΗΛ: 6940132366 (ΜΑ 8019)

Γερμανικών μαθήματα παραδίδει καθηγητής με σπουδές στη Γερμανία, όλα τα επίπεδα, τιμές προσιτές. Τηλέφωνο 6948394707) Καθηγήτρια Αγγλικών με πολυετή πείρα παραδίδει μαθήματα όλων των επιπέδων σε λογικές τιμές. Τηλ 6979865756 Μ.Α.7923 ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ προετοιμάζει μαθητές ΕΠΑΛ για πανελλαδικές εξετάσεις: Α) Κύκλου Ηλεκτρολογικού (Ηλεκτρικές Μηχανές Ηλεκτροτεχνία ΙΙ) Β) Κύκλου Ηλεκτρονικού (Συστήματα Εκπομπής και Λήψης - Ψηφιακά) . ΤΗΛ: 6973543268 (ΜΑ 7962) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ κλασσικής Φιλολογίας παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου Λυκείου. Διαθέτει εμπειρία σε συνεργασίες με μαθητές που έχουν δυσλεξία ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Παρέχονται σημειώσεις. Τιμή λογική. ΤΗΛ: 6938849132 (ΜΑ 7968)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα στα αντικείμενα Ανάπτυξη εφαρμογών σε προγραμματιστικό περιβάλλον, Αρχή Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Αρχή Οικονομικής Θεωρίας, Γλώσσες Προγραμματισμού, Τιμή προσιτή (κ. Ντίνα). Τηλ. 26220921386948092784 (ΜΑ8111) ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ πανεπιστημίου με διδακτική πείρα παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου σε Μαθηματικά - Φυσική - Χημεία, τιμές προσιτές. Τηλ. 6945631817 (ΜΑ 8103) Φιλόλογος παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου, παρέχοντας δωρεάν ώρες για επαναλήψεις και διαγωνίσματα.Τηλέφωνο επικοινωνίας 6976836118. (ΜΑ8096) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ φιλόλογος παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού , Γυμνασίου, Λυκείου, παρέχονται σημειώσεις. Τιμές πολύ χαμηλές. Τηλ:. 6934265950(ΜΑ8079) ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα και σε γκρουπ (2-3 ατόμων) σε τιμές φροντιστηρίου σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου στον Πύργο. ΤΗΛ: 6932266843 (ΜΑ 8075) ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ μαθήματα Αγγλικών όλη τη εβδομάδα και τα Σαβατοκύριακα, τιμή 4,00€ την ώρα. Τηλ. 6975600263 (ΜΑ8064) Καθηγήτρια μαθηματικών απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πατρών παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές στην ευρύτερη περιοχή Αμαλιάδας. Τιμές προσιτές. Τηλέφωνο επι-

κοινωνίας 6979458207 (ΜΑ 8056) ΚΟΠΕΛΑ 27 ΕΤΩΝ, ΑΠΟΦΟΙΤΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΜΕΓΑΛΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ, ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, ΣΕ ΛΟΓΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ. ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6989408944. (ΜΑ 8049) ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ φιλόλογος παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου. Τιμές προσιτές. ΤΗΛ.: 6979512910. (ΜΑ 8042) ΔΑΣΚΑΛΑ αναλαμβάνει τη μελέτη καθώς και τη φύλαξη παιδιών δημοτικού . Τιμές λογικές 6987262380. ΜΑ8035 ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Αγγλικών με πολυετή φροντιστηριακή πείρα παραδίδει μαθήματα για όλα τα επίπεδα σπουδών. Ιδιαίτερη εμπειρία στα μαθήματα ενηλίκων. ΤΗΛ: 6947828087 (ΜΑ 8021) ΦΥΣΙΚΟΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου. Τιμές προσιτές. ΤΗΛ: 6978550387 (ΜΑ 8016) ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ μαθήματα Ιταλικών και Ισπανικών σε χαμηλές τιμές. ΤΗΛ: 6987396723 (ΜΑ 8012) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Γερμανικών με μεγάλη φροντιστηριακή εμπειρία παραδίδει μαθήματα σε όλα τα επίπεδα. Προετοιμασία για όλες τις εξετάσεις. Δίδακτρα οικονομικά. ΤΗΛ: 6974078429 (ΜΑ 8009) ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ αριστούχος, στην περιοχή του Πύργου, με προηγούμενη διδακτική εμπειρία, αναλαμβάνει την σχολική προετοιμασία παιδιών Δημοτικού Σχολείου, σε πολύ προσιτές τιμές. ΤΗΛ: 6995381193 (ΜΑ 8008) ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ απόφοιτος Πανεπιστημίου Πατρών αναλαμβάνει να διαβάζει μαθητές Δημοτικού Σχολείου. Τιμές προσιτές με το πρώτο μάθημα ΔΩΡΕΑΝ! ΤΗΛ: 6986650365 (ΜΑ 7996) ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ αναλαμβάνει την φύλαξη παιδιών και παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά δημοτικού σε χαμηλές τιμές. ΤΗΛ: 6987396723 (ΜΑ 7994) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Ιταλικής γλώσσας παραδίδει μαθήματα σε μαθητές οποιασδήποτε ηλικίας και οποιουδήποτε επιπέδου καθώς επίσης και εντατικά μαθήματα σε φοιτητές για την απόκτηση του Β2 κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας. Τιμές φροντιστηρίου. ΤΗΛ: 6936527015 (ΜΑ 7993)


22

Μικρές Αγγελίες

w w w . p r o t i n e w s . g r

AUTO-SAME ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

áðï ôï 1969

ΚΕΝΤΡΙΚΟ: ΑΛΦΕΙΟΥ 69, ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ (έναντι EXPRESS SERVICE) ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ: ΑΛΦΕΙΟΥ 68, τηλ.: 2621034728, κιν.: 6976642004, 6979677766 - glampropoulospyrgos@yahoo.gr

FORD FIESTA 2010, 1250 CC, full full extra, 1.900 km, καινούριο προσφορά 8.000 € TOYOTA YARIS 2008, 1300 CC, 5πορτο, A/C, Υδρ.τιμόνι, αερόσακοι, ABS, full extra. DAEWOO MATIZ ασημί CABRIO προσφορά 1.500 € DAIHATSU TERIOS μοντ. 2001 full extra 4.500 € CITROEN SAXO 1100 CC 2001, A/C, ηλεκτρ. παράθ. - κλειδ. Αερόσακ. κ.α. , λευκό 2.000 € BMW 330 2008 ελληνικό coupe, 260 Hp, μπεζ δέρμα, οροφή, 18.800 km FULL - FULL EXTRA σαν καινούριο ΠΡΟΣΦΟΡΑ 19.990 € TOYOTA AVENSIS 1600 CC 7/08, ζάντες αλουμ., clima, 4 ηλεκτρ. παράθ., αερόσακοι, clima, full extra άριστο 8.999 € TOYOTA COROLLA sedan 1600 CC, 11/08, μαύρο, full extra άριστο ALFA ROMEO 147 2006 5πορτο, ζάντες αλουμινίου, ηλεκτρ. παραθ., clima, όλα ηλεκτρ. Άριστο RENAULT MEGANE coupe ασημί, 2001, 1400 CC άριστο full extra 3.000 € OPEL CORSA 1200 CC, μοντ. 2000, A/C, Υδρ. τιμόνι, ζάντες κ.α. 3.000 € CITROEN SAXO 2001, ασημί, 5πορτο, A/C, ζάντες αλουμ., ηλεκτρ. παράθ. κ.α. , 3.000 € PEUGEOT 206 5πορτο, 01, ασημί, μεγάλη ηλιοροφή, A/C, Υδρ. τιμόνι, αερόσακοι κ.α. 3.000 € CHEVROLET AVEO μαύρο 5πορτο, 04, 1100 CC, A/C, Υδρ. τιμόνι, αερόσακοι κ.α. full extra DAEWOO MATIZ 01, A/C, Υδρ. τιμόνι, ηλεκτρ. παράθυρα κ.α. NISSAN MICRA 1000 CC, 99, A/C, ζάντες αλουμ., κοτσαδόρο κ.α. FIAT RUNTO GT TURBO Λευκό, 1400 CC, 96 1.800 € TOYOTA AURIS UNIQUE 1600 cc, 5πορτο, 2008 2 ζωνικό clima, ζάντες αλουμινίου, καινούρια λάστιχα, ηλεκτρικά παράθυρα κλειδαριές, αερόσακους κ.α. 8.800 ευρώ CITROEN C1 1000 cc, 2006 κόκκινο, υδραυλικό τιμόνι, ηλεκτρικά παράθυρα - κλειδαριές, ζά-

ντες αλουμινίου, καινούρια λάστιχα, κ.α. 5.500 ευρώ OPEL TIERA CABRIO TWIN TOP, 2005, σκληρή οροφή, 1.800 cc, 143 HP, ζάντες αλουμινίου, clima, ABS, αερόσακοι, όλα ηλεκτρικά, δέρμα κ.α. ΠΡΟΣΦΟΡΑ 5.000 ευρώ. SEAT TOLEDO 1600 cc, '93, ζάντες αλουμινίου, ηλιοροφή, προβολείς κ.α. 1000 ευρώ SEAT LEON TURBO 300 HP, ανάρτηση, ΄01, ζάντες αλουμινίου 17''αρες, καινούρια λάστιχα, clima, ABS, αερόσακους, TURBOTIMER, πρόγραμμα full extra, σε άριστη κατάσταση 5.800 ευρώ MERCEDES A140 μαύρο 2002, A/C, υδρ. Τιμόνι, αερόσακο, ABS, ζάντες αλουμινίου, κ.α. 4.900 ευρώ. LANCIA DELTA HF 2πορτο κίτρινη 1999, 1600 cc, ζάντες μόνο, δέρμα, clima κ.α. 2999 ευρώ MAZDA 6, 2300 cc, μαύρο, δέρμα, οροφή, 2005, ζάντες 18'', clima, όλα ηλεκτρικά ΠΡΟΣΦΟΡΑ 5.500 ευρώ OPEL CORSA 1200 cc, ασημί 2007, ζάντες αλουμινίου, A/C, ηλεκτρικά παράθυρα- κλειδαριές, κ.α. 6.900 ευρώ. ΜERCEDES CLK 200 compressor 1800 cc, (2 αυτ/τα) μαύρα, full extra. FORD FOCUS C MAX 1800 cc, 2005 ασημί, full extra 5.300 ευρώ SUZUKI swift 2006 μαύρο 5πορτο, 1300 cc, 16V, full extra, 6.500 ευρώ BMW 316, E46 1600 cc, ασημί, 2001, full extra, 5.800 ευρώ FORD FOCUS ST 2.500 cc, TURBO μαύρο άριστη κατάσταση SUBARU IMPREZA sti 2003, 350 HP, 6 ταχύτητες full extra 12.000 ευρώ NISSAN NAVARA '04, 4X4, 4πορτο, 133 HP, full extra, ζάντες αλουμινίου, A/C, υδρ. τιμόνι, κάλυμμα καρότσας κ.α. 10.500 ευρώ MERCEDES CLK 200 1.800 κυβικά, 2004 compressor 163 HP, δερμάτινο σαλόνι, ζάντες αλουμινίου, clima, ABS, αερόσακους, ABS, ηλεκτρικά παράθυρα - κλειδαριές, AVANTEARDE, ΠΡΟΣΦΟΡΑ 12.500 ευρώ MAZDA 323 1500 cc, μοντ. 2000, ζάντες αλουμινίου, A/C, ηλεκτρικά

παράθυρα, υδραυλικό τιμόνι C2 μαύρο CITROEN VTR 2006, Α/C, υδρ. τιμόνι, όλα ηλεκτρικά, ABS, αερόσακοι DIESEL FIAT PUNTO 2005, 1300 cc TURBO DIESEL FULL EXTRA DIESEL OPEL CORSA 1300 TURBO DIESEL FULL EXTRA (3 αυτ/τα) FORD FIESTA 1.700 cc TURBO DIESEL επαγγελματικό FIAT PUNTO '04-'05 TURBO DIESEL, FULL EXTRA, επαγγελματικό (3 αυτ/τα) FIAT GRANDE PUNTO 2007 full extra (ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ) FIAT GRANDE PUNTO 2006 full extra Βενζίνη (ΤΡΑΚΤΕΡ SAME Minitauv 60 HP υδραυλικό τιμόνι και φρέζα ROTAVATOR 60αρα) ΠΡΟΣΦΟΡΑ 6.300 ευρώ SMART 600 cc & 700 cc, 5 αυτ/τα σε διάφορα χρώματα, full extra όλα με ari condition, γυάλινη οροφή. ROVER 200, μοντ. '98, 1400 cc, 5πορτο κοντό, full extra, 2.900 τώρα 2.000 ευρώ. AUDI A4, 1600 cc, ασημί, χαμηλωμένο, ζάντες αλουμινίου, 2002, clima, ΑΒS, αερόσακοι, κ.α. ΠΡΟΣΦΟΡΑ 8.000 ευρώ. FIAT PUNTO DIESEL TURBO 2005, 1300 cc, 5πορτο, Α/C, full extra, 6.500 ευρώ. SMART CABRIO '04, 700 cc, full extra, άριστη κατάσταση 6.000 ευρώ. ΤΡΑΚΤΕΡ SAME FALCON 50HP, με φρέζα ROTAVATOR, 60άρα, υδραυλ. Τιμόνι, πωλούνται μαζί 6.000 ευρώ. TOYOTA YARIS 1000 και 1300 κυβικά (3 αυτ/τα). DAIHATSU MOVE 1000 cc, 2004 με γυάλινη οροφή και υδρ. τιμόνι, ΠΡΟΣΦΟΡΑ 3.500 ευρώ. OPEL VECTRA μαύρο 1600 cc, μοντ. 2000, full extra, 3.500 ευρώ. NISSAN PRIMERA 1600 cc, '98, A/C, υδρ. τιμόνι, ζάντες αλουμινίου, full extra, 2.500 ευρώ. TOYOTA CARINA E 1600 cc, '94, υδρ. τιμόνι, κ.α ΠΡΟΣΦΟΡΑ 2.000ευρώ SEAT TOLEDO λευκό, 1600 cc, '93, ζάντες αλουμινίου, οροφή, κ.α. 1000 ευρώ. LANCIA D HF 1600 cc, κίτρινο, full extra, 3.500 ευρώ.

ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΡΑΚΤΕΡ - ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Όλες οι τιμές διαπραγματεύσιμες...

/ ÓÜââáôï 29 Äåêåìâñßïõ 2012

ÁÕÔÏÊÉÍÇÔÁ ΠΩΛΕΙΤΑΙ Peugeot Rally 106, χρώμα μπλε, full extra, άριστη κατάσταση, μοντέλο 2002. Τιμή 5.000 ευρώ. ΤΗΛ: 6942616365 (ΜΑ 8106) ΠΩΛΕΙΤΑΙ VW Golf 4 1600cc, μοντέλο 2003, χρώμα μαύρο, δίπορτο, πολλά extra σε άριστη κατάσταση τιμή 3.300€. Τηλ.

6978949165 (ΜΑ8088) ΠΩΛEIΤΑΙ Ford Maveric, μοντέλο 2005, 2261cc ατρακάριστο. Δεκτός έλεγχος από την Ford τιμή 7.000€. Τηλ: 262104496629249-6932233357-6944 989840 (ΜΑ8084) ΠΩΛEIΤΑΙ MERCEDES Ε200, 106.000 χλμ ατρακάριστο τιμή 15.000€. Δεκτός κάθε έλεγχος από τη MERCEDES. Τηλ: 2621044966-29249-

6932233357-6944 (ΜΑ8083)

989840

ΠΩΛΕΙΤΑΙ αυτοκίνητο Volks Wagen Passat σε τιμή προσιτή. Μοντέλο '91. ΤΗΛ: 6977372525 (ΜΑ 8072) ΠΩΛΕΙΤΑΙ Opel Corsa λευκό, 1000 cc, 4πορτο, μοντέλο 04, σε πολύ καλή κατάσταση. Δεκτός κάθε έλεγχος. ΤΗΛ: 6944418676 (ΜΑ 8033)

BEST MOTORS ΛΟΥΤΑΣ ÁËÖÅÉÏÕ 38, Ýíáíôé Lidl ΤΗΛ.: 26210 30116, 6945227761 - ΟΛΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟ SITE: www.car.gr/bestmotors

Citroen Saxo 1100 cc,2001 μοντέλο, Α C, Υδραυλικο, 120 000 χλμ. 2250 ευρω

Fiat Seisento 2001,1000 cc , 1500 ευρω

Alfa 147 1,6 cc 125 hp 2002 140.000 χλμ, βιβλιο service, 2πορτο,2990 ευρω προσφορα

Opel Astra 1400cc,2001,full extra , 115000 χλμ,2990 ευρω

Toyota Yaris ,πράσινο,1000 cc VVTI,2000 μοντ, 5θυρο,Υδραυλικο, AC, Ηλ.παράθυρα, κλειδαριες,3450 ευρω

Mercedes A class,1400 cc,1999 μοντελο,ΑBS,AC,Yδραυλικο,Ηλ.Παραθυ ρα Κλειδαριες,ESP,3450 Ευρω

Ford Fiesta 1998,1250 cc,125 000χλμ,προσφορά 1450 ευρω

Mazda 323,1300 cc,1993,140000 χλμ, A C, 990 ευρω

ÅÐÁÃÃÅËÌÁÔÉÊÏÉ ÅÎÏÐËÉÓÌÏÉ - ÐÕÑÃÏÓ

“Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ”

ÐÙËÏÕÍÔÁÉ ÓÅ ÐÑÁÃÌÁÔÉÊÇ ÕÐÅÑÐÏÓÖÏÑÁ:

1. Øõãåßï Self - Service Costans, óõíôÞñçóç, ìÞêïò 6,40 × 90 × 2,00 ýøïò êáé åôåñïí 3,85 × 90 × 2,00 ìå êïõñôßíåò íõêôüò, öùôéóìü, ñÜöéá êáé óýóôçìá øýîçò multi ( 1 ìç÷Üíçìá) ÔéìÞ 17.000 Å (+ ÖÐÁ) 2. Êáôáøýêôçò ôïß÷ïõ Costans ìÞêïò 2,00 × 1,00 × 2,00, 2 Å/Ì ôåìÜ÷éá 3 ÔéìÞ 2.500 Å (+ ÖÐÁ) ìå ó÷Üñåò êáé öùôéóìü 3. Âéôñßíá óõíôÞñçóçò áëëáíôéêþí - ôõñïêïìéêþí Costans ìå áíïéãüìåíá ôæÜìéá ìå áìïñôéóÝñ, öùôéóìüò, øõ÷üìåíç áðïèÞêç öÝôáò, Å/Ì 2,85 × 1,05 × 1,20 ÔéìÞ 2.500Å(+ ÖÐÁ) ¼ëá ôá øõãåßá Costans Ý÷ïõí ÷ñÞóç 16 ìçíþí áðü åðþíõìï S/M ôçò åõñýôåñçò ðåñéï÷Þò ìáò ðïõ äéÝêïøå ôç ëåéôïõñãßá ôïõ. ÕðÜñ÷ïõí õðåñðñïóöïñÝò óå ðïëëÜ áêüìç åßäç åíôüò ôïõ êáôáóôÞìáôïò ìáò.

ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 27 - 29 ΤΗΛ: 26210-2 27720 ΚΙΝ: 6947077483

ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ!


Μικρές Αγγελίες

/ ÓÜââáôï 29 Äåêåìâñßïõ 2012

w w w . p r o t i n e w s . g r

23

ÉáôñéêÜ - ÐáñáúáôñéêÜ ÅðáããÝëìáôá ΜΑΙΕΥΤΗΡΕΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΙ ÐÅÔÑÏÐÏÕËÏÓ ×Ñ. ÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÏÓ

ΦΥΣΙΑΤΡΟΙ ÈÅÏÄÙÑÏÓ ÄÇÌ. ÁËÔÁÍÇÓ

ΛΟΓΟΠΕΔΙΚΟΙ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΙ

Äñ. ÃÅÙÑÃÉÏÓ Ð. ÊÏÕÑÅÁÓ

ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÁÊÇÓ ÅÊÐÁÉÄÅÕÓÇÓ ÊÝíôñï ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ ðáéäéþí, åöÞâùí, åíçëßêùí

ÌÁÉÅÕÔÇÑÁÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÃÕÍÁÉÊÏËÏÃÏÓ ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ Ðñùß: 9.00 Ýùò 1.30 Áðüãåõìá: 17.30 Ýùò 20.30 (Åêôüò ÔåôÜñôçò áðüãåõìá) Ìáíùëïðïýëïõ 46 / 2ïò Ïñïöïò Ðýñãïò Ôçë./Fax.: 26210 32010, êéí.: 6972 857 557

ÉÁÔÑÏÓ ÖÕÓÉÊÇÓ ÉÁÔÑÉÊÇÓ & ÁÐÏÊÁÔÁÓÔÁÓÇÓ (ÖÕÓÉÁÔÑÏÓ) ÄÉÐËÙÌÁÔÏÕ×ÏÓ ÔÏÕ ÅÕÑÙÐÁÚÊÏÕ ÓÕÌÂÏÕËÉÏÕ ÖÕÓÉÊÇÓ ÉÁÔÑÉÊÇÓ & ÁÐÏÊÁÔÁÓÔÁÓÔÁÓÇÓ (EUROPEAN BOARD OF PHYSICAL & REHABILITATION MEDICINE) ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý Ôçë.: Éáôñåßïõ 26210 20090 Ôçë. Êéí.: 6977403015 Ìáíùëïðïýëïõ 46, (Ýíáíôé Íïìáñ÷ßáò), Ðýñãïò

ÏÑÈÏÐÅÄÉÊÏÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÄéäÜêôùñ Ðáíåðéóôçìßïõ Ðáôñþí Êïêêßíïõ 12-14 & ÆáÀìç 1ïò üñïöïò (ðëçóßïí Äçì. ÐÜñêïõ), Ðýñãïò ôçë: 26210 35800 Êéí.: 6932566996 ¿ñåò ëåéôïõñãßáò ÊáèçìåñéíÜ Ðñùß: 8:30 - 13:30 Áðüãåõìá: Êáôüðéí ñáíôåâïý 18:00 - 20:30 Ðëçí ÔåôÜñôçò *****

Ð.Å. DIPLOMA ÅÉÄÉÊÇÓ ÁÃÙÃÇÓ

ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΙ

ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÈÅÑÁÐÅÕÔÇÓ ÃÉÁ ÁÔÏÌÁ ÌÅ ÅÉÄÉÊÅÓ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ

ΟΥΡΟΛΟΓΟΙ ÉÙÁÍÍÇÓ ÄÁÑÁÓ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÏÄÏÍÔÉÁÔÑÅÉÏÕ ÓÔÏ ÊÁÑÁÔÏÕËÁ

×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ - ÏÕÑÏËÏÃÏÓ - ÁÍÄÑÏËÏÃÏÓ Ìáíùëïðïýëïõ 42 Ðýñãïò (Ýíáíôé Íïìáñ÷ßáò) Ôçë.: 26210 20450, êéí.: 6972690630

ÄÉÏÍÕÓÉÏÓ ÂÁÓÉËÅÉÏÕ ÓÔÁÓÉÍÏÐÏÕËÏÓ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÏÕ ÁÈÇÍÙÍ ÄÅ×ÅÔÁÉ: ÊáñÜôïõëá ðñùß 9.00-13.00ì.ì. êáé áðüãåõìá ìå ñáíôåâïý Ôçë.: 26210 -61182, êéí. 6980-619614 Ðåëüðéï: ÄÝ÷åôáé ìüíï ìå ñáíôåâïý

***

ËÅÏÍÁÑÄOÐÏÕËÏÓ ÉÙÁÍ. ËÅÙÍIÄÁÓ

Ôçë.: 26240-31472, 6976-023365

×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÏÕÑÏËÏÃÏÓ ÙÑÅÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁÓ: 10:00 - 14:00, 18:00 - 20:00 ÔÅÔÁÑÔÇ ÁÐÏÃÅÕÌÁ ÊÁÉ ÓÁÂÂÁÔÏ ÐÑÙÉ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ ÄÅÊÔÁ ÔÁÌÅÉÁ Ìáíùëïðïýëïõ & Ðñïýóóçò 2 (1ïò üñïöïò-Üíùèåí ÄÏÕ) Ðýñãïò Çëåßáò 27100 ôçë./fax 2621300481, êéí. 6974149524 e-mail: leoleonardopoulos@yahoo.com

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

ÐÅÔÑÏÓ ÊÙÍ ÓÐÉÍÏÓ ×åéñïõñãüò Óôüìáôïò Ðôõ÷éïý÷ïò Ðáí/ìßïõ Èåóóáëïíßêçò

DDS, MSc ×ÅÉÑÏÕÑÃÉÊÇ ÓÔÏÌÁÔÏÓ ÅÌÖÕÔÅYÌÁÔÁ, ÁÊÔÉÍÏËÏÃÉÁ Ô. Ðåôñïðïýëïõ 12 & Êïêêßíïõ, 2ïò üñïöïò Ðýñãïò Çëåßáò, Ôçë. 26210 34600 Fax: 26210 34166

ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΙ ÍÅÏ ÏÖÈÁËÌÉÁÔÑÅÉÏ

ÄÇÌÇÔÑÉÏÓ ×. ÌÉÊÅËÏÐÏÕËÏÓ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÐÁÍÅÐ. ÁÈÇÍÙÍ 28çò ÏÊÔÙÂÑÉÏÕ 5 - ÐÕÑÃÏÓ (Êåíôñ. Ðëáôåßá) ÐÑÙÉ: ÄÅÕÔÅÑÁ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ 9-2 ì.ì. ÁÐÏÃÅÕÌÁ: ÊÁÈÇÌÅÑÉÍÁ 6-8 ì.ì. (ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ ÁÐÏÃÅÕÌÁ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ) ÔÇË. 26210-33990, êéí. 6942217262

ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΙ ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÖÙÔÇÓ ÁÍ. ÌÐÁ×ÏÕÑÏÓ Eéäéêüò Oñèïäïíôéêüò D.D.S, MED, Dent , Dipl. Orth. ÏÑÈÏÄÏÍÔÉÊÇ ÃÉÁ ÐÁÉÄÉÁ ÊÁÉ ÅÍÇËÉÊÅÓ ÙÑÅÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁÓ ÉÁÔÑÅÉÏÕ ÄÅÕÔÅÑÁ Ýùò ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ ÐÑÙÉ 9.00 -13.00 ÁÐÏÃÅÕÌÁ 16.00- 20.30 ÓÁÂÂÁÔÏ ÊÁÔÏÐÉÍ ÑÁÍÔÅÂÏÕ ÌÁÍÙËÏÐÏÕËÏÕ ê' ÃÊÏÔÓÉÍÁ 12 ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ Ôçë. Fax.: Éáôñåßïõ 26210-25959 Êéíçôü ôçë.: 6978222848

MIKΡΟΒΙΟΛΟΓΟΙ

ÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÏÓ ÈÅÏÄ. ÓÁÌÁÍÔÁÓ ÉÁÔÑÏÓ ÌÉÊÑÏÂÉÏËÏÃÏÓ (ÂÉÏÐÁÈÏËÏÃÏÓ) ô. Éáôñüò Íïóïêïìåßïõ Ðáßäùí "Ç ÁÃÉÁ ÓÏÖÉÁ" *Áíáëýóåéò - ÁéìáôïëïãéêÝò, Âéï÷çìéêÝò -ÁíïóïëïãéêÝò, ÏñìïíïëïãéêÝò Áéìïëçøßåò - Íåïãíþí, Âñåöþí - Ðáßäùí, Åíçëßêùí *ÓðåñìïäéÜãñáììá *Åëåã÷ïò õðïãïíéìüôçôáò Ôçë. Éáôñåßïõ: 26211 01379 - Êéíçôü: 6944 637365

e- mail: fotismpaxouros@yahoo.com *****

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÓÐÕÑÏÐÏÕËÏÓ ×. ÍÉÊÏËÁÏÓ Eéäéêüò Oñèïäïíôéêüò D.D.S, MED, Dent , Dipl. Orth. Åéäéêåõèåßò Ðáíåðéóôçìßïõ Frankfurt Ì. Ãåñìáíßáò Ðôõ÷éïý÷ïò Ðáíåðéóôçìßïõ Giessen Ãåñìáíßáò ÈåìéóôïêëÝïõò & Ì. ÁëåîÜíäñïõ 1 (Ýíáíôé ÏÔÅ) Ðýñãïò Çëåßáò Ôçë.: 26210 30004 fax: 26210 30024 e-mail: nspyrospoulos@hotmail.com

ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΙ ÍÉÊÏËÁÏÓ ×ÁÑÄÁÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ Ù.Ñ.Ë. ÄÝ÷åôáé êáèçìåñéíÜ áðü 8 ð.ì. - 1.30 ì.ì. êáé 6.00 ì.ì. 8.00 ì.ì. áðüãåõìá ðëçí ÔåôÜñôçò êáé ÓáââÜôïõ Åñìïý 5, ôçë. 26210 29239, Êéí.: 6945232529

ÅÑÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁ - ÅÉÄÉÊÇ ÁÃÙÃÇ - ØÕ×ÏËÏÃÉÊÇ ÕÐÏÓÔÇÑÉÎÇ ÓÕÌÂÏÕËÅÕÔÉÊÇ ÏÉÊÏÃÅÍÅÉÁÓ - ÌÁÈÇÓÉÁÊÇ ÕÐÏÓÔÇÑÉÎÇ

ÐÁÍÁÃÉÙÔÇÓ ×Ñ. ÓÔÁÈÏÐÏÕËÏÓ ËÏÃÏÐÅÄÉÊÏÓ - ËÏÃÏÐÁÈÏËÏÃÏÓ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÍÅÕÑÏËÏÃÉÊÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÁÍÁÃÊÅÓ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÏÕ ÅÎÙÔÅÑÉÊÏÕ

ÌÁËÁÌÙ (ÔÅÍÉÁ) Äçì. ÖÑÉÌÁ

(Speech and Language Pathologist) ÌÝëïò ôïõ Ðáíåëëçíßïõ Óõëëüãïõ Ëïãïðåäéêþí

Éáôñüò - Íåõñïëüãïò ÄÝ÷åôáé êáèçìåñéíÜ ÐÑÙÉ: 8.30 - 13.30 ÁÐÏÃÅÕÌÁ: 17.30 - 20.30 (ðëÞí ÔÅÔÁÑÔÇ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ áðüãåõìá ìüíï ìå ñáíôåâïý) Ìáíùëïðïýëïõ 63 - Ðýñãïò Ôçë. 26210 30918, Êéí.: 6944735548 email:malfri@otenet.gr

Ëüãïõ, ÖùíÞò, Ïìéëßáò, ÁêïÞò, Åðéêïéíùíßáò, ÃñáöÞò, ÁíÜãíùóçò

ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤEΣ

ÄÅ×ÅÔÁÉ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ

Ó×ÉÆÁ ×. ÌÁÑÉÁ

Óýìâáóç ìå üëá ôá ôáìåßá

Πτυχιούχος ΑΤΕΙ ΠΑΤΡΩΝ Κινητοποίηση σπονδυλικής στήλης και άκρων Myofascial therapy Αθλητικές κακώσεις Νευρολογικές παθήσεις Αναπνευστική και ορθοπεδική Φ/Θ Κατ’ οίκον θεραπείες Δεχόμαστε ασθενείς του ταμείου ΕΟΠΥΥ (δηλ. ΙΚΑ, ΟΠ ΑΔ- ΤΥΔΚΥ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ) Ωράριο λειτουργίας: Πρωί: 8.30 - 13.30 Απογ.: 17.30 - 20.30 Κοκκίνου 12-14 2ος όροφος ΠΥΡΓΟΣ Τηλ.: 26210 33730, κιν.: 6939369774 e-mail: mariasxiza@yahoo.gr

ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ ÍÉ×ÙÑÉÔÇ ÅËÅÍÇ

ÌÝëïò ôïõ Åëëçíéêïý Óõëëüãïõ ãéá ôçí Áöáóßá ÌÝëïò ôçò ÅëëçíéêÞò åôáéñåßáò Äõóëåîßáò ð. Åðéóôçìïíéêüò ÓõíåñãÜôçò ÊÅÊÕÊÁÌÅÁ Í. ÇËÅÉÁÓ ÅÑÃÁÓÉÁÊÇ ÅÌÐÅÉÑÉÁ ÓÅ ÊËÉÍÉÊÅÓ ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ ÔÏÕ ÅÎÙÔÅÑÉÊÏÕ ÊÁÉ ÊÅÐÅÐ ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇÓ Åéäéêüò óôç äéÜãíùóç èåñáðåßá äéáôáñá÷þí

Óõíåñãáóßá ìå üëåò ôéò éáôñéêÝò åéäéêüôçôåò 28çò Ïêôùâñßïõ êáé Ìéáïýëç 1 Ðýñãïò (Â' Ïñïöïò) Ôçë./fax: 2621033880, 2625022285, Êéíçôü: 6977905430

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΙ

ÁÐÏÓÔÏËÏÐÏÕËÏÕ ÁËÅÎÁÍÄÑÁ ÄÉÁÉÔÏËÏÃÏÓ-ÄÉÁÔÑÏÖÏËÏÃÏÓ -Ðôõ÷éïý÷ïò Á.Ô.Å.É. Èåó/íßêçò - ÅîåéäéêåõìÝíç óôéò äéáôñïöéêÝò äéáôáñá÷Ýò êáé ôçí ðá÷õóáñêßá (NCFED) - ÅðéóôçìïíéêÞ óõíåñãÜôçò ôçò ïìÜäáò Ìed-Nutrition - ÌÝëïò ôçò ¸íùóçò Äéáéôïëüãùí/Äéáôñïöïëüãùí ÅëëÜäïò ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý êáèçìåñéíÜ

Øõ÷ïëüãïò Ðáíåðéóôçìßïõ Áèçíþí *ÓõìâïõëåõôéêÞ óôÞñéîç ðáéäéþí êáé åíçëßêùí *ÁôïìéêÞ øõ÷ïèåñáðåßá äéáôáñá÷þí Üã÷ïõò, êáôÜèëéøçò, öïâéþí *ÐñïâëÞìáôá óõìðåñéöïñÜò ðáéäéþí êáé åöÞâùí *ÁðïêáôÜóôáóç ìáèçóéáêþí äõóêïëéþí *ÅíçìÝñùóç êáé åðáããåëìáôéêüò ðñïóáíáôïëéóìüò Ôçë. Ãñáöåßïõ: 26220 24822 Êéí.: 6937 146439 Äéåýèõíóç ãñáöåßïõ: ÊáñáúóêÜêç 6, ÁìáëéÜäá

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ÆÁ×ÁÑÏÕËÁ ÄÉÏÍ. ÁÂÑÁÌÏÐÏÕËÏÕ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÔÌÇÌ. ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ Á.Ô.Å.É. ÐÁÔÑÙÍ ÌÅËÏÓ ÓÕËËÏÃÏÕ ÅÐÉÓÔÇÌÏÍÙÍ ËÏÃÏÐÁÈÏËÏÃÙÍ ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÕÔÙÍ ÅËËÁÄÏÓ ÅÐÉÓÔÇÌÏÍÉÊÏÓ ÓÕÍÅÑÃÁÔÇÓ ÊÅÊÕÊÁÌÅÁ ÍÏÌÏÕ ÇËÅÉÁÓ ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý ÍÅÁ ÄÉÅÕÈÕÍÓÇ - Ìáèéïý 5, Ðýñãïò ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ, ôçë.: 26210 34610 / 6971 993126

ðñùß: 9:00-14:00 êáé áðüãåõìá: 17:30-21:00 (åêôüò ÄåõôÝñáò êáé ÔåôÜñôçò áðüãåõìá) Äéåýèõíóç : Êïõñïãéáííïðïýëïõ 33 (ÁìáëéÜäá) Ôçë: 26220 38380

Êéí: 6937239362

www.apostolopoulou.gr, alnutric@gmail.com

KYTTAΡΟΛΟΓΟΙ ÓÏÖÉÁ ÊÁÔÓÁÑÏÕ - ÁËÔÁÍÇ ÉÁÔÑÏÓ ÊÕÔÔÁÑÏËÏÃÏÓ ô. Éáôñüò Áíôéêáñêéíéêïý Íïóïêïìåßïõ Áèçíþí «ÁÃÉÏÓ ÓÁÂÂÁÓ»  Ôåóô ÐáðáíéêïëÜïõ ÊõôôáñïëïãéêÝò åîåôÜóåéò ðôõÝëùí, ïýñùí & õãñþí ÐáñáêåíôÞóåéò ïñãÜíùí (èõñåïåéäïýò, ìáóôïý, ëåìöáäÝíùí, óéåëïãüíùí ê.ë.ð.) ÉÁÔÑÅÉÏ ÄåëçãéÜííç 17, ÁÌÁËÉÁÄÁ Ôçë. éáôñ.: 26220-38360, Êéíçôü: 697-2305520

Óýìâáóç ìå üëá ôá ôáìåßá Η σειρά είναι αλφαβητική

Βάρδα Σπυρόπουλος Σπύρος (26230-71222)

Βαρθολομιό

Ζαχάρω Τερζής Γεώργιος (26250-32300)

41241)

Μακρυδήμα

Χαραλαμπία(26230-

Κρέστενα Χειμώνας Διονύσιος (26250-24005) Πύργος Σπυρόπουλος Φώτης, Κοκκίνου 17

Ανδραβίδα Χαντζή Κωνσταντίνα (26230-54444)

(εφημερεύει-διανυκτερεύει 26210-30408)

Πελόπιο Διαμαντόπουλος Βασίλειος(26240-31489)

Πύργος Σάββατο 29/12/2012 και Κυριακή

Γαστούνη Τσουκαλά Αφροδίτη (2623032584)

30/12/2012, Παρνασσά Μάρθα, Μανωλοπούλου

Λεχαινά Παπαδόπουλος Νεόφυτος(26230-22742)

28, 2621032660-6977591211

Παναγοπούλου

Κλεονίκη,

Κολοκοτρώνη

16,

(εφημερεύει 08.00-15.00 26210-21966) Αμαλιάδα

Μελιτσοπούλου

Παρασκευή,

Ελ.

Εφημερίες οδοντιάτρων

Τραγανό Κωνσταντίνου Διονύσιος(26230-61006)

Αμαλιάδα Σάββατο 29/12/2012 και Κυριακή

Βενιζέλου 8 (26220-23046, 08.00 - 14.30 & 17.30

Αρχαία Ολυμπία Παπαβασιλείου Δημήτριος(26240-

30/12/2012, Ράλλη-Σολιδάκη Μαρία, Ελ. Βενιζέλου

- όλη νύχτα), Ρουμελιώτη Μαρία, Ελ. Βενιζέλου 22,

22000)

14, 2622024690-6971966162

(26220-21621, 08.00 - 21:00)

ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ!


ΣΑΒΒΑΤΟ

Ψίχουλα μπροστά στις οφειλές που υπάρχουν

29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Συνεδρίασε ο ΓΟΕΒ Πηνειού - Αλφειού Τ.Ο.Ε.Β. Μυρτουντίων

Τη Δευτέρα η εκλογή Προέδρου

Ôçí ðñþôç èÝóç, ìå 72 øÞöïõò, êáôÝëáâå ï ×ñÞóôïò Ðáëáéïëüãïò ï ïðïßïò èá åßíáé êáé ï íÝïò Ðñüåäñïò ôïõ Ïñãáíéóìïý.

Ï ÁíôéäÞìáñ÷ïò ôïõ äÞìïõ Áíäñáâßäáò - ÊõëëÞíçò Ãéþñãïò ÊáñáèáíÜóçò åêëÝ÷ôçêå åêðñüóùðïò óôïí Ã.Ï.Å.Â. Ðçíåéïý- Áëöåéïý.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα γίνει η εκλογή του προέδρου και η κατανομή αρμοδιοτήτων του νέου Δ.Σ. του Τ.Ο.Ε.Β. Μυρτουντίων. Προχθές πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση όπου οι εκλέκτορες ανέδειξαν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού. Την πρώτη θέση, με 72 ψήφους, κατέλαβε ο Χρήστος Παλαιολόγος, ενώ οι υπόλοιποι υποψήφιοι έλαβαν: Κωνσταντίνος Βαρβαρέσος 49 ψήφους, Νικόλαος Ντάλκουρας 37, Θανάσης Γιατράς και Νικόλαος Μπαλάσης από 46, Σπύρος Χατζής 45, Χρήστος Κατσάπης 44, Πέτρος Κοντωνής 13 και Γιάννης Ζαρογιάννης 12 ψήφους. Εκπρόσωπος στον Γ.Ο.Ε.Β. Πηνειού- Αλφειού εκλέχτηκε ο αντιδήμαρχος του δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης κ. Γιώργος Καραθανάσης, με 62 ψήφους.

Μειώσεις στις δαπάνες του οργανισμού και στις εισφορές των ΤΟΕΒ

Υ

πό την προεδρία του κ. Αναστάσιου Αλτάνη συνεδρίασε χθες το μεσημέρι το Διοικητικό Συμβούλιο του ΓΟΕΒ Πηνειού - Αλφειού. Στην συνεδρίαση εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός έτους 2013 με κύριο χαρακτηριστικό τις βασικές μειώσεις στις δαπάνες του οργανισμού και στις εισφορές των ΤΟΕΒ. Μιλώντας στην "ΠΡΩΤΗ" για τα θέματα που κυριάρχησαν στην συνεδρίαση ο πρόεδρος Αναστάσιος Αλτάνης σημείωσε τα εξής: "Συνεδρίασε σήμερα (σ.σ χθες) το Δ.Σ του οργανισμού όπου προχώρησε στην έγκριση του προϋπολογισμού έτους 2013 ύψους 3 εκατομμυρίων 445.000

ευρώ με βασικές μειώσεις στις δαπάνες του οργανισμού και με σημαντικότερες μειώσεις στις εισφορές των ΤΟΕΒ ανάλογα με τις εκτάσεις του κάθε οργανι-

Οικονομική ενίσχυση για ΓΟΕΒ Αλφειού - Πηνειού και ΤΟΕΒ Πελοπίου Οικονομική ενίσχυση, ύψους 340.000 ευρώ, κατανέμει το υπουργείο Εσωτερικών σε 12 ΟΤΑ της χώρας. Από το κονδύλι αυτό 50.000 ευρώ προορίζονται για την Ηλεία. Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών η ενίσχυση αυτή αφορά στην επιχορήγηση Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων, με μεταβιβασθείσες πιστώσεις από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την πρόληψη και την αποκατάσταση ζημιών από πλημμύρες.

σμού. Τονίστηκε η καλή πρόθεση του ΓΟΕΒ ώστε να υπάρξει συζήτηση και συνεργασία από την πλευρά των ΤΟΕΒ. Η μείωση είναι της τάξης των 300.000 ευρώ περίπου συνολικά και για κάθε ΤΟΕΒ ξεχωριστά στις 50.000 ευρώ. Αποφασίστηκε επίσης η πρόσληψη του αναγκαίου εποχικού προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ, έγινε ενημέρωση του Δ.Σ για τις άμεσες και αναγκαίες ενέργειες σε υλικά (ηλεκτρολογικός και ηλεκτρονικός εξοπλισμός) και τις εργασίες του οργανισμού που

Óå óçìáíôéêÝò ìåéþóåéò óôéò äáðÜíåò ôïõ ïñãáíéóìïý áëëÜ êáé ôéò åéóöïñÝò ôùí ÔÏÅ ðñï÷þñçóå ï ÃÏÅ Ðçíåéïý Áëöåéïý êáôÜ ôçí ôåëåõôáßá óõíåäñßáóç ðïõ ðñáãìáôïðïßçóå ÷èåò ôï Ä.Ó ôïõ ïñãáíéóìïý óýìöùíá ìå ôá üóá áíÝöåñå óôçí "ÐÑÙÔÇ" ï ðñüåäñïò ÁíáóôÜóéïò ÁëôÜíçò. αφορούν την συντήρηση και λειτουργία του γενικότερα. Επιπλέον εγκρίθηκαν οι δαπάνες καθώς και η διαδικασία που θα ακολουθήσει ο οργανισμός προκειμένου να εκδοθεί η άδεια χρήσης νερού από τα φράγματα Πηνειού και Αλφειού και εν συνεχεία να δώσει έγκριση στους αγρότες - μέλη του οργανισμού. Τέλος αποφασίστηκε στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ να κληθούν όλοι οι πρόεδροι των ΤΟΕΒ για να εξετάσουν από κοινού τις μεγάλες οφειλές που έχουν προκύψει εις βάρος του οργανισμού. Θα ήθελα να τονίσω ότι ως πρόεδρος του ΓΟΕΒ θα παραβρεθώ σε όλα τα Δ.Σ των ΤΟΕΒ προκειμένου να εξηγήσω την αναγκαιότητα τακτοποίησης των οφειλών τους προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η συντήρηση του εγγειοβελτιωτικού έργου του οργανισμού". Θοδωρής Λάμπρος thlabros@hotmail.com

proti 29 dec 2012  

proti tis ilias

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you