Page 1

Υπερασπίσου τα κεκτημένα σου: ΝΑΙ στα ΤΕΙ - ΟΧΙ στο “κούρεμα” της Ολυμπίας Οδού

ÐÅÌÐÔÇ 28 ÖÅÂÑÏÕÁÑÉÏÕ 2013

Ετος 11o

/

ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ: 3273 / Τιμή: 50λ. / (Eκτός Νομού 1 Ευρώ)

ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ για το ΤΕΙ

Από τη Νέα Φιγαλεία μια πλαστή ταυτότητα >>

Καθολικό αίτημα των κατοίκων είναι να παραμείνουν ως έχουν τα τμήματα

Ε

κατοντάδες άτομα, κάθε ηλικίας έδωσαν δυναμικά το παρόν στη χθεσινή προγραμματισμένη κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε για τη διατήρηση των τμημάτων των ΤΕΙ στο Πύργο. Όλοι όσοι στηρίζουν την παραμονή των ΤΕΙ και τη διατήρηση του γνωστικού τους αντικειμένου ήταν στην κεντρική πλατεία του Πύργου, ένωσαν τις φωνές τους με τους φοιτητές και άκουσαν τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους. Μπορεί η πόλη του Πύρ-

ΠΥΡΗΝΕΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ

γου να μην είχε "νεκρώσει" όπως ίσως θα έπρεπε, ωστόσο τα καταστήματα της κεντρικής πλατείας στην πλειοψηφία τους έμειναν κλειστά έχοντας τις αφίσες της κινητοποίησης κολλημένες στις τζαμαρίες τους.

>>

Ó. 6-77

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ “ΠΡΩΤΗΣ”

Αναστάτωση για τον ιατροδικαστή >>

Ó. 5

Ó. 4


2

w w w . p r o t i n e w s . g r

Σχόλια / Παραπολιτικά

/ ÐÝìðôç 28 Öåâñïõáñßïõ 2013

Στοιχεία σοκ… Η πολιτική υπνηλία της κοινωνίας της Ηλείας Τρία θέματα μείζονος σημασίας ζητήματα συζητήθηκαν και θα συζητηθούν στις τρεις επόμενες συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και σε μικρό χρονικό διάστημα. Η πρώτη συνεδρίαση ήδη πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου όπου τέθηκε προς συζήτηση το αγροτικό ζήτημα. Στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα (Πέμπτη 28/2) θα εισαχθεί προς συζήτηση η ολοκληρωμένη πρώτη φάση του χωροταξικού σχεδιασμού ολόκληρης της Περιφέρεις, όπου γίνεται καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης και μαζί μια πρώτη προσέγγιση της υπάρχουσας σχέσης μεταξύ του χωροταξικού σχεδιασμού και των υφισταμένων αναπτυξιακών, τομεακών και λοιπών προγραμμάτων. Τέλος, στις αρχές Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση με αντικείμενο το ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Για την ακρίβεια το Περιφερειακό Συμβούλιο θα εξετάσει την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ, όπως αποτυπώνεται στις εντάξεις και στις συμβασιοποιήσεις έργων και δράσεων καθώς και στις απορροφήσεις κονδυλίων κατά την τρέχουσα περίοδο ενώ επίσης θα τεθεί και το θέμα της προετοιμασίας για την επόμενη Προγραμματική Περίοδο. Σε αυτά τα τρία σημαντικά περιφερειακά συμβούλια παίρνονται αποφάσεις και καθορίζονται τακτικές και πολιτικές για τις οποίες η Κοινωνία της Ηλείας δεν ξέρει απολύτως τίποτα γατί στην υπνηλιακή κατασταση που διαγει δεκαδες χρονια τωρα εχει βαθια βιωμενη την τακτική της αέναης εξουσιοδότησης της διαχείρισης του κοινωνικού και οικονομικού μέλλοντος της από τους πολιτικούς εκπροσώπους της. Αυτοί δε οι πολιτικοί εκπρόσωποι της στηριζόμενοι σε αυτή την πολιτική της απάθεια είτε λόγω ικανοτήτων είτε λόγω ανικανότητας σύλληψης των τεκταινομένων είτε λόγω πολιτικού αριβισμού και αμοραλισμού είτε λόγω εξυπηρέτησης ιδιοτελών συμφερόντων αδυνατούν η αρνούνται να ενημερώσουν την Κοινωνία των Πολιτών της Ηλείας για τις εξελίξεις στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Πύρρων

Το είχαμε γράψει προ ημερών μετά από σχετική επισήμανση αναγνώστριάς μας αλλά επανερχόμαστε διότι -δυστυχώς-δεν ίδρωσε το αυτί κανενός. Λόγω έλλειψης διαγραμμίσεων στην εθνική οδό Πύργου Πάτρας είναι αυξημένος ο κίνδυνος για τροχαία δυστυχήματα, ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες. Όποια Υπηρεσία είναι αρμόδια ας περιλάβει στις άμεσες δράσεις της το συγκεκριμένο έργο που δεν έχει μεγάλο κόστος. Τόσο δύσκολο είναι; Δ.Ζιάκ.

Ιδιοκτησία: ΠΡΩΤΗ Εκδοτική ΑΕ Εκδότης: Περικλής Μεταξάς Διευθυντής: Δημήτρης Ζιάκας Δημοσιογράφοι: Αννα Αγγελίδου, Κώστας Γιάλπας, Βάσω Κοκκινογένη, Θοδωρής Λάμπρος Αθλητικό: Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Σοφοκλής Φραγκογιαννόπουλος Διεύθυνση Eμπορικού Τμήματος: Γιάννης Βενιζέλος Πύργος - Ρήγα Φεραίου 113 (έναντι Δ.Ο.Υ. Πύργου-Πάροδος Forum) ΤΚ: 27100 - Κωδικός:6603 Τηλ.: 26210-40100, Fax: 26210-40107 Fax Συντακτών: 26210-40106 E-M Mail: protinews@otenet.gr, protisales@protinews.gr website:www.protinews.gr Αμαλιάδα - Ελ. Βενιζέλου 19, ΤΚ: 27200 Τηλ.: 26220-38290-1, Fax: 26220-38292 E-M Mail: protiama@otenet.gr Στο λογότυπο της εφημερίδας απεικονίζεται ο Δίας του Φειδία, από νόμισμα των Ηλείων. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα. Χειρόγραφα συνεργατών και επιστολές που δημοσιεύτηκαν ή όχι, δεν επιστρέφονται.

Αποκαλυπτικά και συνάμα τραγικά είναι τα στατιστικά στοιχεία της Eurostat αναφορικά με την φτώχεια στην χώρα μας. Συγκεκριμένα αντιμέτωπο με τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού βρίσκεται το 31% του πληθυσμού στην Ελλάδα, την στιγμή που το αντίστοιχο ποσοστό στην Ε.Ε. είναι 24,2%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat. Ερώτηση: Τα στοιχεία αυτά τα έχουν μελετούν καθόλου οι επιτελείς της κυβέρνησης; Θ. Λαμπ.

Θα ξυπνήσουν όταν η πόλη γίνει "φάντασμα"; Αν και η αγορά του Πύργου χθες θα έπρεπε να θυμίζει μια αγορά έρημης πόλης κάτι τέτοιο δυστυχώς δε συνέβη. Η προσπάθεια βέβαια του συντονιστικού των πολιτών βρήκε ευτυχώς ανταπόκριση από αρκετούς, μάλλον τους πιο ανοιχτόμυαλους και υποψιασμένους για αυτά που θα ακολουθήσουν. Αυτοί λοιπόν που δεν ανταποκρίθηκαν καλό θα ήταν να μην "υψώσουν το λάβαρο της επανάστασης" όταν ο Πύργος θα είναι μια πόλη- φάντασμα γιατί ευτυχώς και οι πολίτες έχουν αρχίσει να μην ξεχνούν! Βασ. Κ.

Tou Γιάννη Μαραγκού από το “Εθνος”

Kαθαρές κουβέντες

Είναι απαράδεκτο εν έτη 2013 εθνικοί δρόμοι της χώρας να μην φωταγωγούνται κατάλληλα κατά τις νυχτερινές ώρες. Γιατί πολύ απλά εγκυμονεί ο κίνδυνος πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων, που αρκετές φορές αποδεικνύονται και μοιραία. Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η διασταύρωση του Πλατάνου λίγο πριν την Αρχαία Ολυμπία όπου κατά τις βραδινές ώρες επικρατεί το απόλυτο σκοτάδι. Η "ΠΡΩΤΗ" με εκτενές ρεπορτάζ αναφέρθηκε στο εν λόγω πρόβλημα. Μήπως η ΔΕΣΕ Πατρών θα πρέπει να αρχίσει να κοιτά σοβαρά το εν λόγω πρόβλημα και να μεριμνήσει για την επαναλειτουργία των πυλώνων ηλεκτροφωτισμού που βρίσκονται εκατέρωθεν του δρόμου; Τα τροχαία ατυχήματα που έχουν

συμβεί τα τελευταία δυο χρόνια είναι αρκετά και ένα εξ΄αυτών ήταν και θανατηφόρο. Τι περιμένετε λοιπόν κύριοι της ΔΕΣΕ Πατρών; Να θρηνήσουμε θύματα για να έρθετε να αποκαταστήσετε το πρόβλημα; Θ. Λαμπ.

Xωρίς περιστροφές

Απίστευτο και όμως Νεοελληνικό. Αναζητώντας δηλώσεις από τους αρμόδιους φορείς για το θέμα που προέκυψε από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών και κατά συνέπεια με τον ίδιο τον Ιατροδικαστή Ηλείας σχετικό ρεπορτάζ δημοσίευσε χθες η "ΠΡΩΤΗ"- ενημερωθήκαμε ότι υπάρχει "απαγορευτικό δηλώσεων" (!) από τον ίδιο τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Δημήτρη Κατσίβελα, για όλα τα θέματα.

Το ερώτημα που τίθεται, τόσο στον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας όσο και στον Ηλείο Υποδιοικητή Τάκη Αντωνακόπουλο, είναι για ποιο λόγο απαγορεύονται οι δηλώσεις; Έχετε κάτι να κρύψετε; Ο Ηλειακός λαός δεν έχει το δικαίωμα να ενημερώνεται για τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν στο χώρο της υγείας ; Ή μήπως τα προβλήματα λύθηκαν και εμείς απλά δεν το έχουμε ακόμα καταλάβει; Α. Αγγελ.


Σχόλια / Παραπολιτικά

Εντύπωση έχει προκαλέσει σε όλους τους Ηλείους, η σιωπή γύρω από το θέμα της Ολυμπίας Οδού. Μετά την 14η Φεβρουαρίου όταν είχε έρθει ο Χαν στην Ηλεία, κανείς δεν έχει μιλήσει κανείς δεν έχει ενημερώσει κανέναν για το που βρίσκεται η υπόθεση, για το εάν υπάρχει εξέλιξη - θετική ή αρνητική- εάν υπάρχει ελπίδα. Τίποτα. Στα σκοτάδια είμαστε όλοι και περιμένουμε τον Υπουργό Κ. Χατζηδάκη απλά να ανακοινώσει όσα πριν δυο μήνες είχε πει ότι δηλαδή η Ολυμπία σταματά στην Αχαΐα. Κατά τα άλλα "έξω πάμε καλά" όπως έλεγε ο αείμνηστος. Κ. Γιάλπ.

Εκπλήξεις σε πρόσωπα επιφυλάσσουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές που κατά πάσα πιθανότατα θα γίνουν το 2014. Εκπλήξεις όχι μόνο σε επίπεδο συμβούλων αλλά και όσων θα τεθούν επικεφαλής σε ψηφοδέλτια των δήμων της Ηλείας. Οι ζυμώσεις έχουν ήδη ξεκινήσει και όπως εξελίσσεται η κατάσταση είναι θέμα χρόνου να κάνουν την εμφάνισή τους οι πρώτες δυνατές αναταράξεις. Οι διεκδικητές ακονίζουν τα ξίφη τους και είναι θέμα χρόνου να κάνει την εμφάνισή του το "πρώτο αίμα". Προσεχώς νεότερα και με περισσότερες λεπτομέρειες. Κ. Γιάλπ.

w w w . p r o t i n e w s . g r

3

"Στην εποχή της κρίσης θα ετου Υπ. Οικονομικών για αναπιβιώσει μόνο όποιος δεν στολή στην καταβολή των δόχρωστάει και έχει ακόμη σεων για ένα χρόνο, το πρόδουλειά από την οποία πληβλημα παραμένει και αποτερώνεται!", μας έλεγε χθες αλεί θηλιά στο λαιμό τους ναγνώστης από την περιοχή  Υπάρχουν Ηλείοι πολίτες του Πύργου. που έλαβαν δάνεια από τον Δεν διαφωνούμε! Πόσοι όΟΕΚ τα οποία εξαιτίας της μως είναι αυτοί; Και με τους κρίσης δεν μπορούν πλέον να υπολοίπους που αποτελούν αποπληρώσουν. Γι αυτούς την συντριπτική πλειονότητα, Γράφει δεν υπάρχει καμία νομοθετιτι θα γίνει; Θα τους αφήσουo Δημήτρης Ζιάκας με να καταρρεύσουν; κή ρύθμιση, που θα τους δώdimziak@gmail.com Η εύκολη απάντηση του τύσει μία ανάσα; που "ας μην είχαν δανειΌπως πολύ σωστά επισηστεί…" ή "ας είχαν κάνει το κουμάντο μαίνει σε επιστολή του προς τον ΟΑΕΔ ο τους!" δεν ισχύει διότι λόγω της οικονο- Συνήγορος του Πολίτη πρέπει να συνεμικής κρίσης τα νοικοκυριά βγήκαν εκτιμηθούν όλα τα στοιχεία αυτών των δακτός προϋπολογισμού, δουλειές χάθηκαν, μαγαζιά έκλεισαν και οι άνεργοι νειοληπτών (διάστημα ανεργίας, εισοδηματικά κριτήρια, οικογενειακά κριτήρια ξεπέρασαν το 1, 5 εκατομμύριο. Συνεπώς πρόκειται για μία γενικευμένη (πολύτεκνοι, κ.ά.), ύψος δανεισμού, κατάσταση και όχι για μεμονωμένες πε- διάρκεια αποπληρωμής κ.λπ.),προκειμένου να δοθούν λύσεις.(π.χ. να υιοθετηριπτώσεις Από την έρευνα της Public Issue προκύ- θεί μια περίοδος χάριτος για κάποια έτη) πτει ότι τα οκτώ στα δέκα νοικοκυριά δυ- Γεγονός πάντως είναι ότι το όνειρο των σκολεύονται ή αδυνατούν να πληρώσουν πατεράδων μας να βάλουν ένα κεραμίδι τις δόσεις των δανείων τους. πάνω από το κεφάλι τους- με το οποίο Στην Ηλεία των συνεχών καταστροφών μεγαλώσαμε και εμείς- έχει μετατραπεί και της υπανάπτυξης το πρόβλημα είναι σε εφιάλτη. Το ίδιο φυσικά ισχύει με έντονο και όσο περνά ο καιρός θα οξύνε- τους επαγγελματίες του Νομού οι οποίται ακόμη περισσότερο. οι περιδινίζονται χωρίς προοπτική γύ Υπάρχουν πολλοί επιχειρηματίες που ρω από τα δάνειά τους έλαβαν τα περιβόητα "πυρόπληκτα" δά- Πως είναι δυνατόν αλήθεια να μιλήσουνεια μετά τις πυρκαγιές του 2007. Παρά με για ανάπτυξη όταν μεγάλα κομμάτια τις φιλότιμες προσπάθειες των Επιμελη- του πληθυσμού παραμένουν εγκλωβιτηρίων που οδήγησαν στην απόφαση σμένα;

Ένα μάτσο με μανουσάκια και μία αφίσα για την κινητοποίηση των ΤΕΙ με παρέπεμψαν κατά κάποιο τρόπο στον αγώνα του Πολυτεχνείου, με τη διαφορά ότι τότε είχαμε γαρίφαλα, αίμα και τανκς. Εν έτη 2013 οι φοιτητές έχοντας στο πλευρό τους ακόμα και απλούς πολίτες έδωσαν το δικό τους ηχηρό μήνυμα με το διαχρονικό σύνθημα "δεν θα περάσει". Α. Αγγελ.

ΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΓΡΑΦΟΥΝ...

/ ÐÝìðôç 28 Öåâñïõáñßïõ 2013

Ενός κακού μύρια έπονται Πολλές και διαφορετικές διαστάσεις στην κοινωνία του νομού αναμένεται να έχει -εάν τελικά εφαρμοστεί- η αλλαγή καθεστώτος αναφορικά με τον Ιατροδικαστή Ηλείας, αφού όπως συμβαίνει συνήθως σε αυτό τον τόπο, "ενός κακού μύρια έπονται". Η κατάσταση που θα επικρατήσει θα θυμίζει σίγουρα αυτή που είχαμε πριν περίπου 5 χρόνια. Θα πρέπει σε κάθε εξειδικευμένο περιστατικό που θα προκύπτει να διενεργεί την αυτοψία ιατροδικαστής από την Πάτρα. Που σημαίνει ότι από τη μία ο χρόνος αναμονής και τα έξοδα για τους συγγενείς των θανόντων θα αυξηθούν και από την άλλη θα δυσκολέψει η "ζωή" για δεκάδες ανθρώπους, από αστυνομικούς μέχρι και τους ιδιοκτήτες των γραφείων τελετών. Εάν λοιπόν ο στόχος των αρμοδίων αρχών είναι η εξασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος μια τέτοια εξέλιξη μόνο αυτό τελικά δεν εξυπηρετεί! Μήπως θα πρέπει να υπάρξει επίσημη ενημέρωση από τους εμπλεκόμενους γιατί στο τέλος στην Ηλεία …ούτε να πεθάνουμε με την ησυχία μας δε θα μπορούμε. Βασ. Κ.


4

Επικαιρότητα

w w w . p r o t i n e w s . g r

/ ÐÝìðôç 28 Öåâñïõáñßïõ 2013

Συνάντηση Λυμπέρη για διαχείριση απορριμμάτων μέσω ΣΔΙΤ

Εντός του 2013 οι δεσμευτικές προσφορές για το εργοστάσιο Η

διαχείριση των απορριμμάτων της Ηλείας και οι προσπάθειες που γίνονται για την κατασκευή ενός ολοκληρωμένου συστήματος που θα λύνει οριστικά το πρόβλημα ήταν το θέμα της χθεσινής συνάντησης μεταξύ του δημάρχου Ήλιδας κ Γιάννη Λυμπέρη και μελών του ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα). Στη συνάντηση που έγινε στο γραφείο του κ Λυμπέρη, έγινε λεπτομερή ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης του εγχειρήματος στην Ηλεία, που σημειωτέον είναι έργο ΣΔΙΤ. Όπως ανακοινώθηκε επίσης μετά την απόρριψη από το Συμβούλιο της Επικρατείας των προσφυγών που κατέθεσαν υποψήφιοι για την κατασκευή του έργου, ξεκίνησε τη Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου, η διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου με τη συμμετοχή των τεσσάρων προεπιλεγέντων υποψηφίων, ενώ

Ç êáôáóêåõÞ ôïõ åñãïóôáóßïõ Þôáí óôï åðßêåíôñï ôçò ÷èåóéíÞò óõíÜíôçóçò αναμένεται η υποβολή δεσμευτικών προσφορών εντός του 2013. Ο θεσμός των ΣΔΙΤ

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

1 εκ. ευρώ για μεταφορά μαθητών Ποσό συνολικού ύψους 1.045.000 ευρώ υπεγράφη σήμερα από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα για την κάλυψη δαπανών που αφορούν στη μεταφορά μαθητών στη Δυτική Ελλάδα. Τα χρήματα διατίθενται άμεσα στους μεταφορείς και αφορούν οφειλές από εκτελεσθέν έργο μέσα στο 2012. "Η Περιφέρεια, όπως είναι γνωστό, έχει καταβάλει τεράστιες προσπάθειες ώστε να μην υπάρχουν κενά στη μεταφορά των μαθητών στη Δυτική Ελλάδα, ένα ζήτημα με μεγάλη κοινωνική διάσταση για τους μαθητές και τις οικογένειες τους. Οι προσπάθειες αυτές έχουν πλέον αντίκρισμα καθώς έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση και εξυπηρετούνται κανονικά όλα τα συμφωνημένα δρομολόγια", ανέφερε σε δήλωση του ο κ. Κατσιφάρας.

Απαράδεκτη η εγκύκλιος Την απόλυτη και κατηγορηματική του αντίθεση εξέφρασε, σε δήλωση του το πρωί, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας με την εγκύκλιο που ζητεί από τους προϊσταμένους των ΔΟΥ να ασκούν ποινικές διώξεις προς πολίτες με οφειλές άνω των 5.000 ευρώ. "Η απόφαση αυτή", υπογραμμίζει στη δήλωσή του ο Περιφερειάρχης, "αποδεικνύει ένα και μόνο πράγμα. Την αβυσσαλέα απόσταση που χωρίζει αυτούς που αποφασίζουν με όλους τους Έλληνες πολίτες. Τη στιγμή που παραμένει ασύλληπτη φοροδιαφυγή εκατοντάδων χιλιάδων ή και εκατομμυρίων ευρώ, η Πολιτεία απειλεί με ποινικές διώξεις, συλλήψεις και καταδίκες οφειλέτες της τάξεως των 5.000 ευρώ που μπορεί να είναι, και στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι, χαμηλόμισθοι μισθωτοί, άνεργοι και συνταξιούχοι. Είναι προφανές ότι οι ποινικές διώξεις κατά οικονομικώς ανήμπορων οφειλετών, δεν αποτελεί μέτρο δημοσιονομικής εξυγίανσης, αλλά κανονικό πογκρόμ κατά μεγάλου και οικονομικά αδύναμου τμήματος της κοινωνίας". Και ο Απόστολος Κατσιφάρας κατέληξε: "Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών αλλά και τα πολιτικά κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση οφείλουν να προχωρήσουν άμεσα στην ακύρωση αυτής της απαράδεκτης εγκυκλίου που κηρύσσει τον πόλεμο ενάντια σε πολίτες που είναι θύματα της κρίσης και βρίσκονται σε αντικειμενική δυσκολία να ανταποκριθούν στη δυσβάστακτη φορολόγηση που τους έχει επιβληθεί".

διασφαλίζει τον ισχυρό εποπτικό ρόλο του Δημοσίου, ενώ παράλληλα αξιοποιείται η ε-

μπειρία και τεχνογνωσία που υπάρχει στον ιδιωτικό τομέα. Το Δημόσιο καθορίζει τις προδιαγραφές του έργου, εποπτεύει την υλοποίησή του και την τήρηση των συμβατικών υποχρεώσεων του ιδιώτη καθ' όλη τη διάρκεια της σύμβασης. Με τα έργα ΣΔΙΤ επιτυγχάνεται η περιβαλλοντικά φιλική και ολοκληρωμένη διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων, ενώ αποτελούν ένα ακόμα βήμα προς την επίτευξη της αειφορίας στη διαχείριση αποβλήτων. Τα έργα ΣΔΙΤ εισαγάγουν μια διαφορετική φιλοσοφία και αντίληψη στην υλοποίηση υποδομών διαχείρισης στερεών αποβλήτων, βασισμένη στο συστηματικό έλεγχο και παρακολούθηση των αποτελεσμάτων από τη διαχείριση των απορριμμάτων σε όλη τη διάρκεια ζωής του έργου και σύνδεση της αμοιβής του αναδόχου με την επίτευξη μετρήσιμων στόχων. Κώστας Γιάλπας

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛΑΣ τις πλαστές ταυτότητες

Άρωμα Ηλείας στους “Πυρήνες της Φωτιάς” Στοιχεία από το Α.Τ. Ζαχάρως σε πλαστή ταυτότητα Φύλλα χαρτιού, που μεταξύ άλλων περιελάμβαναν στοιχεία ταυτότητας πολίτη από τη Νέα Φιγαλεία, βρέθηκαν στο διαμέρισμα-κρησφύγετο των Πυρήνων της Φωτιάς στα Τουρκοβούνια και τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία, κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών. Στο διαμέρισμα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φύλλα χαρτιού, που μεταξύ άλλων περιελάμβαναν στοιχεία ταυτότητας Ημερ. Γέννησης 02/12/1989, επίθετο Καραχάλιος, όνομα Γεώργιος, πατέρας Χρήστος Καραχάλιος, μητέρα Μαρία Καραχάλιου, ημερομηνία γέννησης 1-71988, δημότης Φιγαλείας Ν. Ηλείας 1267/5, ημερομηνία έκδοσης 8-9-2005 Α.Τ ΖΑ-

ΧΑΡΩΣ, ΑΔΤ ΑΑ 361340 αρχή έκδοσης Α.Δ. Ηλείας", Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα παραπάνω στοιχεία πιθανολογείται πως προορίζονταν για την κατάρτιση πλαστών δελτίων ταυτότητας, τα οποία ενδεχομένως να έχουν ήδη καταρτισθεί και χρησιμοποιηθεί, προς εκμίσθωση οικιών ή διαμερισμάτων ή για συναφείς λόγους. Οπως προέκυψε, το διαμέρισμα είχε εκμισθώσει ο Δημήτριος Πολίτης του Κωνσταντίνου, ο οποίος συνελήφθη την 1η Φεβρουαρίου στην Πτολεμαΐδα. Για την εκμίσθωση είχε χρησιμοποιήσει τα στοιχεία Βασίλειος Δημητρίου, όπως αναγράφονται στο πρώτο από τα πλαστά δελτία ταυτότητας που βρέθηκαν εντός του διαμερίσματος. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η δημοσιοποίηση των στοιχείων κρίθηκε απαραίτητη, καθόσον αποσκοπεί στη διευκόλυνση της έρευνας και στη

Öýëëá ÷áñôéïý, ðïõ ìåôáîý Üëëùí ðåñéåëÜìâáíáí óôïé÷åßá ôáõôüôçôáò ðïëßôç áðü ôç ÍÝá Öéãáëåßá, âñÝèçêáí óôï äéáìÝñéóìáêñçóöýãåôï ôùí ÐõñÞíùí ôçò ÖùôéÜò διακρίβωση των στοιχείων ταυτότητας λοιπών αγνώστων δραστών - συνεργών και ως

εκ τούτου στην προστασία του κοινωνικού συνόλου. Κώστας Γιάλπας


Θέμα

/ ÐÝìðôç 28 Öåâñïõáñßïõ 2013

w w w . p r o t i n e w s . g r

5

Μετά το πρωτοσέλιδο της “ΠΡΩΤΗΣ”

Αναστάτωση για τον ιατροδικαστή Α

ναστάτωση προκάλεσε στα γραφεία της διοίκησης αλλά και στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου "Ανδρέας Παπανδρέου" η είδηση σχετικά με το αίτημα της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών προς το Εφετείο Πατρών για την αλλαγή του ισχύοντος καθεστώτος αναφορικά με τον Ιατροδικαστή Ηλείας. Η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος ενημερώθηκε για το συγκεκριμένο ζήτημα από το χθεσινό αποκλειστικό ρεπορτάζ της "ΠΡΩΤΗΣ", ωστόσο ενεργοποιήθηκε άμεσα και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να προχωρήσει σε παρέμβαση προς την 6η Υγειονομική Περιφέρεια με την οποία και θα ενισχύσει την άποψη που ήδη έχουν εκφράσει ο Εισαγγελέας Ηλείας αλλά και οι αστυνομικές αρχές σχετικά με την αναγκαιότητα ύπαρξης στο νομό Ιατροδι-

καστή. Εν τω μεταξύ εντός των ημερών αναμένονται - σύμφωνα πάντα με πληροφορίες της "ΠΡΩΤΗΣ"- εξελίξεις και διευκρινίσεις από την πλευρά της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών που αναμένεται δώσουν απαντήσεις στα ερωτηματικά που προκύπτουν.

Να δοθούν εξηγήσεις Να δοθούν εξηγήσεις αναφορικά με το ζήτημα που έχει ανακύψει από την ενδεχόμενη επέκταση της δικαιοδοσίας της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πατρών σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ζητεί με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας ο Βουλευτής της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης.

Ο Γιώργος Κοντογιάννης επεσήμανε πως η διατήρηση της ιατροδικαστικής υπηρεσίας στην Ηλεία είναι αναγκαία καθώς ενδεχόμενη μεταφορά των αρμοδιοτήτων στην Πάτρα, συνεπάγεται μεγάλη ταλαιπωρία για τους Ηλείους πολίτες. Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής: "Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου της Ηλείας, υπό αμφισβήτηση τίθεται το ισχύον καθεστώς αναφορικά με τον ιατροδικαστή Ηλείας, καθώς φέρεται να υπάρχει αίτημα της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πατρών που ζητά να εκτείνεται η δικαιοδοσίας της σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε ό,τι αφορά στα εξειδικευμένα περιστατικά. Με δεδομένο ότι είναι πολύ δύσκολο να καθοριστεί η έννοια του εξειδικευμένου περιστατικού και κατά συνέπεια υπάρχει το ενδεχόμενο η πλειονότητα των πολιτών της Ηλείας

να αναγκάζεται να μετακινείται στην Πάτρα όσων αφορά τις νεκροψίεςνεκροτομές των συγγενών τους, Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός: 1.Υπάρχει όντως αίτημα της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πατρών που ζητά να εκτείνεται η δικαιοδοσίας της σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε ό,τι αφορά στα εξειδικευ-

Δύο από τους κορυφαίους ομίλους διεθνώς έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον

Total και Exxon αγοράζουν τους “φακέλους” για τα κοιτάσματα του Ιονίου ύο από τους κορυφαίους ομίλους εξόρυξης υδρογονανθράκων διεθνώς, η γαλλική Total και η αμερικανική ExxonMobil, έχουν μέχρι σήμερα εκδηλώσει ενδιαφέρον να αγοράσουν στοιχεία από τα σεισμικά δεδομένα που συγκέντρωσε κατά τις σεισμικές έρευνές του σε Ιόνιο και Νότια Κρήτη το πλοίο Nordic Explorer της νορβηγικής εταιρείας PGS. Το ενδιαφέρον των δύο ομίλων επιβεβαιώνεται από κυβερνητικές πηγές, και δεν είναι τυχαία η ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το ΥΠΕΚΑ με αφορμή την ολοκλήρωση του προγράμματος των γεωφυσικών ερευνών. "Τα δεδομένα που συλλέχθηκαν υπερέβησαν τελικά τον αρχικό προγραμματισμό, λόγω του ενδιαφέροντος που επέδειξαν εταιρείες υδρογοναθράκων, οι οποίες αν και ακόμη λίγες στον αριθμό, κάτι αναμενόμενο λόγω της αρχικής φάσης που βρίσκεται το πρόγραμμα, είναι από τις ηγέτιδες στον κλάδο", αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του το ΥΠΕΚΑ. Οι Νορβηγοί

Δ

της PGS έκαναν έρευνες επί τέσσερις μήνες, συνέλλεξαν στοιχεία συνολικού μήκους καταγραφών 12.431 χιλιομέτρων, και όπως αναφέρει το ΥΠΕΚΑ "κάλυψαν μια έκταση όση η Ρουμανία, από την οποία μόνο η πιεφάνεια στα νότια της Κρήτης, ισοδυναμεί με την έκταση του Βελγίου". Επισημαίνεται ότι η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης συμπίπτει χρονικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή μας για τους υδρογονάνθρακες και την χάραξη ΑΟΖ στην Ελλάδα, την ρηματική διακοίνωση στον ΟΗΕ που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση για τις έρευνες τις Τουρκίας σε περιοχές εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας (νότια της Ρόδου), και το ταξίδι του Πρωθυπουργού στην Κωσταντινίπουλη την επόμενη εβδομάδα. Ο χρόνος μετρά αντίστροφα Σε κάθε περίπτωση, από χθες μετρά αντίστροφα ο χρόνος για να πληροφορηθούμε έγκυρα πλέον σε μερικούς μήνες αν υπάρχουν πετρέλαια και φυσικό αέριο στην Ελλάδα και αν φυσικά θα εκδηλωθεί

ενδιαφέρον από διεθνείς πετρελαϊκές εταιρείες να τα αναζητήσουν και να τα εκμεταλλευτούν προς το τέλος της δεκαετίας. Η πρώτη φάση της συλλογής των στοιχείων είναι εξαιρετικά μεγάλης σπουδαιότητας λόγω της μεγάλης αξίας που έχουν τα πραγματικά δεδομένα των μετρήσεων για τον πραγματικό και όχι υποθετικό προσδιορισμό των αποθεμάτων υδρογονανθράκων", δήλωσε χθες ο υπουργός ΠΕΚΑ Ευ. Λιβιεράτος. Το αν το ενδιαφέρον ξένων ομίλων για έρευνες υδρογονανθράκων θα μετουσιωθεί τελικά και στην πράξη, θα εί-

ναι γνωστό προς τα τέλη του έτους ή τους πρώτους μήνες του 2014, όταν και θα έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία των σεισμικών δεδομένων της PGS. Την ίδια περίοδο άλλωστε προγραμματίζεται από την κυβέρνηση και η χάραξη των οικοπέδων μαζί με τη προκήρυξη του πρώτου γύρου των παραχωρήσεων. Εφόσον τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα, τότε το πρώτο εξάμηνο του 2015 θα κατακυρωθούν σε εταιρείες οι περιοχές και θα ξεκινήσει τα προγράμματα ερευνητικών και εκτιμητικών γεωτρήσεων που εκτιμάται ότι θα διαρκέσουν μέχρι το 20182019.

μένα περιστατικά; 2.Πως καθορίζεται ποιες περιπτώσεις θεωρούνται εξειδικευμένες; 3.Για ποιο λόγο επιδιώκεται η απομάκρυνση της ιατροδικαστικής υπηρεσίας από την Ηλεία και η μεταφορά των αρμοδιοτήτων στην υπηρεσία των Πατρών"; Άννα Αγγελίδου

Με αφορμή τις δηλώσεις Μανώλη Αγγελάκα

ÄÇËÙÓÇ ÁÍÔÉÐÅÑÉÖÅÑÅÉÁÑ×Ç ÇËÅÉÁÓ ×ÁÑÁËÁÌÐÏÕ ÊÁÖÕÑÁ "Ο διορισμένος Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου κ Μανώλης Αγγελάκας ή πρέπει να μάθει να διαβάζει τους Νόμους ή να προσλάβει σοβαρούς νομικούς συμβούλους ή να μην κάνει δηλώσεις για σοβαρά θέματα που θίγουν εκλεγμένους από τον λαό εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το άρθρο 236 του Ν. 3852/2010, το άρθρο 7 του Ν.4071/12, καθώς και η Εγκύκλιος 21186/28-05-12 του Υπουργείου Εσωτερικών είναι απολύτως σαφή για όποιον γνωρίζει στοιχειώδη έστω νομικά. Τα συμπεράσματα μπορεί να είναι δύο: ή με τη συνεργασία μέσων ενημέρωσης προσπαθεί να κάνει πολιτική σπέκουλα σε ένα θέμα όπως οι φωτιές στην Ηλεία που έχει πληγώσει τον Νομό μας και τους πολίτες μας, ή άθελα του και εν αγνοία του χρησιμοποιείται, σε μικρό- τοπικά παιχνίδια. Εν πάση περιπτώσει και θέμα αργίας μου δεν υπάρχει από τον Νόμο, αλλά και όλοι οι πολίτες, όχι μόνο της Ηλείας, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας, γνωρίζουν τους πολιτικούς υπευθύνους, τους ηθικούς αυτουργούς και τους διαχειριστές της καταστροφής, από τις πυρκαγιές του 2007. Ας μην προσπαθούν να ανάψουν νέες, πολιτικές αυτήν την φορά, φωτιές πάνω στις στάχτες των προηγουμένων."


6

Ρεπορτάζ

w w w . p r o t i n e w s . g r

ΚΕΣΥΠ Ηλείας

Ενημέρωση μαθητών 3ης τάξης των ΓΕΛ Πύργου Το 1ο, 2ο και 3ο ΓΕΛ Πύργου επισκέφτηκαν από 25/2 έως και σήμερα οι υπεύθυνοι ΣΕΠ του Κέντρου Συμβουλευτικής & Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) Ηλείας, Δ. Κάσσαρης και Α. Μαρίτσας, προκειμένου να ενημερώσουν τους μαθητές της Γ΄ τάξης και των τριών Λυκείων σχετικά με την Αίτηση-Δήλωση, που πρέπει να υποβάλλουν ως και την Τρίτη 5 Μαρτίου ώστε να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2013. Οι υπεύθυνοι ανέλυσαν τα θέματα που πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι σχετικά με τη δήλωση του 2ου μαθήματος Γενικής Παιδείας, το μάθημα επιλογής "Αρχές Οικονομικής Θεωρίας" που τους ανοίγει το δρόμο για το 5ο Επιστημονικό Πεδίο, τα ειδικά μαθήματα που πρέπει να δηλώσουν για να εισαχθούν σε συγκεκριμένα τμήματα, καθώς και τις προϋποθέσεις εισαγωγής σε Στρατιωτικές & Αστυνομικές Σχολές, Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού & ΤΕΦΑΑ. Τέλος, απάντησαν σε πλήθος ερωτήσεων που τέθηκαν από τους μαθητές.

/ ÐÝìðôç 28 Öåâñïõáñßïõ 2013

Δυναμικές κινητοποιήσεις στο Πύργο

Να παραμείνουν χω Ε

κατοντάδες άτομα, κάθε ηλικίας έδωσαν δυναμικά το παρόν στη χθεσινή προγραμματισμένη κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε

για τη διατήρηση των τμημάτων των ΤΕΙ στο Πύργο. Όλοι όσοι στηρίζουν την παραμονή των ΤΕΙ και τη διατήρηση του γνωστικού τους αντικειμένου

ήταν στην κεντρική πλατεία του Πύργου, ένωσαν τις φωνές τους με τους φοιτητές και άκουαν τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους.

Της Άννας Αγγελίδου Μπορεί η πόλη του Πύργου να μην είχε "νεκρώσει" όπως ίσως θα έπρεπε, ωστόσο τα καταστήματα της κεντρικής πλατείας στην πλειοψηφία τους έμειναν κλειστά έχοντας τις αφίσες της κινητοποίησης κολλημένες στις τζαμαρίες τους. Η δυνατή μουσική, τα πανό των φοιτητών, οι αφίσες της κινητοποίησης και το κάλεσμα των φοιτητών για μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση έδωσαν στην πλατεία Πύργου ένα ξεχωριστό "άρωμα".

Αγώνας διαρκείας Η ειδική εξέδρα η οποία στήθηκε έξω από το Λάτσειο δημοτικό Μέγαρο "φιλοξένησε" τους ομιλητές οι οποίοι από τη πλευρά τους, διατράνωσαν την αντίθεση τους, για αλλαγή στο γνωστικό αντικείμενο των σχολών και την μεταφορά του ΤΕΙ σε άλλη πόλη. Ο πρόεδρος των σπουδαστών Βασίλης Στεργίου αναφέρθηκε στις διεκδικήσεις των σπουδαστών επισημαίνοντας "Η νεολαία έχει το δικαίωμα να μορφωθεί και αυτό το δικαίωμα δεν μπορεί κανείς να της το στερήσει. Την τελευταία περίοδο στις ζωές όλων μας, γίνονται συντριπτικές αλλαγές… . Σε όλα τα προβλήματα που είχαμε ως τμήματα, στην σίτιση, στη στέγαση, στα συγκράματα στις ελλείψεις προσωπικού έρχεται να προστεθεί το οριστικό τελείωμα όλων των σχολών μας". Από τη πλευρά του ο πρόεδρος του συλλόγου Εμπόρων και

Óôïõò êåíôñéêïýò äñüìïõò ôïõ Ðýñãïõ äéáäÞëùóáí êñáôþíôáò ðáíü êáé öùíÜæïíôáò óõíèÞìáôá åêáôïíôÜäåò öïéôçôÝò, ðïëßôåò êáé öïñåßò

ÊáèéóôéêÞ äéáìáñôõñßá Ýîù áðü ôï êôßñéï ôçò ÐåñéöåñåéáêÞò Åíüôçôáò Çëåßáò ðñáãìáôïðïßçóáí ïé óõãêåíôñùìÝíïé Βιοτεχνών Ηλείας Γιώργος Βασιλακόπουλος υπογράμμισε ότι όλοι στηρίζουν τα δίκαια αιτήματα των σπουδαστών "Διατρανώνουμε την αντίθεση σε αυτό το σχέδιο το οποίο θέλει με κάθε τρόπο να απομακρύνει τους φοιτητές από τη πόλη μας. Θεωρούμε ότι σε αυτό τον αγώνα δεν περισσεύει κανένας, πρέπει να είμαστε δίπλα στα παιδιά προκειμένου να πετύχουμε ότι είναι ανα-

γκαίο, να δώσουμε μήνυμα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να φύγουν τα ΤΕΙ από το Πύργο" ενώ απευθυνόμενος προς τους φοιτητές σημείωσε "Έχετε την συμπαράσταση της κοινωνίας και πιστεύουμε ότι όλοι εμείς μπορούμε να εμπνεύσουμε ακόμα και εκείνους που δεν είναι εδώ σήμερα, ώστε να πετύχουμε αυτό που πρέπει". Την συγκέντρωση χαιρέτησε και ο αντιπρόεδρος του Επιμε-

λητηρίου Ηλείας Νίκος Παναγιωτακόπουλος ο οποίος υπογράμμισε "Το Επιμελητήριο Ηλείας στέκεται σύμμαχος και αρωγός στην προσπάθεια των φοιτητών και των λοιπών φορέων. Παραμένουμε υποστηρικτές, της διατήρησης των σχολών, της περάτωσης των σπουδών των φοιτητών, της μη αλλαγής του γνωστικού αντικειμένου των σχολών, ενώ παράλληλα διεκδικούμε την επέ-


/ ÐÝìðôç 28 Öåâñïõáñßïõ 2013

Ρεπορτάζ

ρίς αλλαγές τα ΤΕΙ

w w w . p r o t i n e w s . g r

7

ÐëÞèïò êüóìïõò óõãêåíôñþèçêå ÷èåò óôçí êåíôñéêÞ ðëáôåßá Ðýñãïõ ðñïêåéìÝíïõ íá äéáìáñôõñçèåß ãéá ôï ó÷Ýäéï ÁèçíÜ êáé ôçí áðïìÜêñõíóç ôùí ÔÅÉ áðü ôïí Ðýñãï

Ïëéãüëåðôç óõíÜíôçóç ìå ôïí ×. Êáöýñá ãéá ôï èÝìá ôïõ ÔÅÉ åß÷áí åêðñüóùðïé ôùí ðïëéôþí êáé öïéôçôÝò

ØÞöéóìá ãéá ôéò äéåêäéêÞóåéò ôïõ ÔÅÉ áðÝäùóáí êáé óôïí äéåõèõíôÞ ôçò Ä.Ï.Õ. ×. Êüôóéöá κταση και την ενδυνάμωση των σχολών σε αυτόνομο ΤΕΙ. Θέλουμε να είμαστε αισιόδοξοι για τις αυριανές ανακοινώσεις". Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος του συντονιστικού Πύργου για τα ΤΕΙ Χρήστος Δημόπουλος υπογράμμισε ότι είναι η ώρα όλοι να ξεσηκωθούν "Πρέπει να ξυπνήσουμε όλοι. Θα πρέπει να μαζευτούμε και άλλοι. Πρέπει να αγωνιστούμε για να δια-

τηρηθεί το γνωστικό αντικείμενο του ΤΕΙ και να παραμείνουν τα ΤΕΙ στο Πύργο. Σαν συντονιστικό θα είμαστε δίπλα στους φοιτητές και μετά την εξέλιξη των γεγονότων για ότι χρειαστούν για σίτιση και ότι χρειαστούν δεν σταματάμε εδώ". Κλείνοντας το κομμάτι των ομιλιών ο δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος υπογράμμισε ότι είμαστε στην

αφετηρία των κινητοποιήσεων "Ότι και αν συμβεί σε αυτή την πόλη, σε αυτόν τον τόπο, εμείς θα παλέψουμε έως το τέλος, έως την τελική δικαίωση. Δεν πρόκειται για ένα απλό αγώνα, δεν πρόκειται για ένα τοπικό συμφέρον ή για το συμφέρον μόνο των φοιτητών της πόλης. Πρόκειται για μία προσπάθεια που γίνεται, έναν αγώνα με στόχο να ανοίξουν δρόμοι στο μέλλον, που θέλει μία άλλη χώρα έναν άλλο τόπο από αυτό που καθορίζουν οι παθογένειες και οι συντεχνίες και τα συμφέροντα" υπογράμμισε ο Μ. Παρασκευόπουλος ενώ σημείωσε ότι "Δεν πρόκειται για μία μεταρρυθμιστική προσπάθεια. Πρόκειται για

μία αναδρομή από το παρελθόν, για μία προσπάθεια που θέλει να κρατήσει την χώρα δεμένη. Δεν πρόκειται για μία κίνηση που θέλει να μεταρρυθμίσει την παιδεία" σημείωσε ο Μ. Παρασκευόπουλος ενώ αναφερόμενος στις απουσίες που υπήρχαν από τη χθεσινή συγκέντρωση υπογράμμισε "Οι απουσίες δεν γράφουν ιστορία. Είμαστε όσοι οι κάτοικοι του δήμου Πύργου όσοι οι κάτοικοι αυτού του νομού και θα αγωνιστούμε μέχρι το τέλος".

Στους δρόμους Φοιτητές, φορείς αλλά και απλός κόσμος, βγήκε στους δρόμους προκειμένου να δια-

δηλώσει κατά του σχεδίου Αθηνά και υπέρ της παραμονής των ΤΕΙ στη πόλη του Πύργου. Οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία επί των οδών Λετρίνων, Ερμού, Κανάρη, Γερμανού, Πατρών και Μανωλοπούλου, φωνάζοντας συνθήματα. Μάλιστα επί της οδού Γερμανού, η πορεία διαμαρτυρίας, σταμάτησε έξω από το κατάστημα του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Θανάση Σκορδαλή, όπου φώναξαν συνθήματα και αποδοκίμασαν την στάση του, να μείνουν ανοιχτά τα καταστήματα της πόλης του Πύργου. Η πορεία συνεχίστηκε και έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας όπου

πραγματοποιήθηκε καθιστική διαμαρτυρία, ενώ αντιπροσωπία φοιτητών και πολιτών είχαν ολιγόλεπτη συνάντηση και με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Χαράλαμπο Καφύρα στον οποίον επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματα για τα ΤΕΙ και του ζήτησαν να βοηθήσει προς αυτή τη κατεύθυνση, ενώ στην συνέχεια πραγματοποίησαν συμβολική ολιγόλεπτη κατάληψη στο κτίριο της Δ.Ο.Υ. στο Πύργο όπου έδωσαν και στον διευθυντή της Δ.Ο.Υ. Χαράλαμπο Κότσιφα. Η πορεία συνεχίστηκε με προορισμό το δημαρχείο του Πύργου το οποίο παραμένει υπό κατάληψη.


8

Άρθρα

w w w . p r o t i n e w s . g r

Όταν οι “εισπρακτικές εταιρίες” ξεπερνούν τα όρια δικαιοδοσίας… Του Παναγιώτη Σκαρτσιάρη Δημοτικού Συμβούλου

Στην επανεξέταση του θεσμικού πλαισίου πρέπει να προβεί το υπουργείο Ανάπτυξης, όσον αφορά τη λειτουργία που διέπει τις εισπρακτικές εταιρίες που ενημερώνουν τους οφειλέτες τραπεζών και άλλων εταιριών , για τις ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις τους. Έχει παρατηρηθεί αρκετές φορές ότι ορισμένες από τις εταιρίες αυτές κάνουν κατάχρηση των δικαιωμάτων που τους παρέχει ο νόμος, με αποτέλεσμα να ασκείται έμμεση ψυχολογική βία σε οφειλέτες , οι οποίοι υπό συνθήκες σφοδρής οικονομικής κρίσης, αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. -Οι εταιρίες ενημέρωσης οφειλετών δικαιούνται μόνο κατά τις εργάσιμες ημέρες από τις 9 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, να ενημερώνουν για την ύπαρξη ληξιπρόθεσμων οφειλών και να διαπραγματεύονται το χρόνο και τον τρόπο αποπληρωμής τους. -Υποχρεούνται να ενημερώνουν τον οφειλέτη κατά την έναρξη της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας , ότι το περιεχόμενό της καταγράφεται , χωρίς όμως να μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον του οφειλέτη. -Απαγορεύεται ρητά στις εταιρίες αυτές η άσκηση ψυχολογικής πίεσης σχετικά με το πρόσωπο του οφειλέτη , τους οικείους του, το επάγγελμα και τα περιουσιακά στοιχεία, καθώς και η επίδειξη προσβλητικής συμπεριφοράς , αλλά και η δυσφήμισή του στο οικογενειακό και εργασιακό περιβάλλον. -Απαγορεύεται επίσης η παραπλανητική και ανακριβής πληροφόρηση του οφειλέτη, η όχληση οικείων προσώπων του , καθώς και η παρουσίαση υπαλλήλων των εταιριών αυτών, κατά την επικοινωνία τους με τον οφειλέτη , με ιδιότητες που δεν διαθέτουν, όπως π.χ. δικηγόρων , δανειστών ή δικαστικών επιμελητών. Όσοι έχουν πέσει θύματα παράνομης συμπεριφοράς εισπρακτικής εταιρίας, μπορούν να υποβάλλουν καταγγελία στο Αυτοτελές Τμήμα Μητρώου της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και στη γραμμή καταναλωτή 1520. Ήδη η Γ.Γ. Καταναλωτή έχει προβεί στην επιβολή προστίμων ύψους 390.000 ευρώ, σε έξι εταιρίες ενημέρωσης οφειλετών και σε μία εταιρία η οποία δεν ήταν εγγεγραμμένη στο μητρώο που προβλέπει ο νόμος.

/ ÐÝìðôç 28 Öåâñïõáñßïõ 2013

Προβληματισμοί

Να δούμε τι δεν κάναμε μέχρι τώρα και κυρίως τι πρέπει να κάνουμε από δω και πέρα Οδυσσέας Ελύτης, ο βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας μεγάλος Έλληνας ποιητής, η σημαντική αυτή προσωπικότητα του πολιτισμού και της ανθρωπότητας, γράφει κάπου: "Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι… Που σημαίνει ότι με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις" Και σε άλλο σημείο γράφει: "… χρόνους μας ταξιδεύει δεν βουλιάξαμε χίλιους καπεταναίους τους αλλάξαμε κατακλυσμούς ποτέ δε λογαριάσαμε μπήκαμε μες σε όλα και περάσαμε…" Ο Βρασίδας άρχισε την ημέρα του νωρίς βάζοντας το Ιαπωνικό ξυπνητήρι του στις έξι (6) το πρωί. Έφτιαξε τον καφέ του σ' ένα μπρίκι Τουρκίας, προσθέτοντάς του γάλα ΝΟΥΝΟΥ Ολλανδίας. Ξυρίστηκε με την Γερμανική ηλεκτρική του μηχανή. Έφτιαξε τ' αυγά του στην καινούρια Ινδική ηλεκτρική συσκευή.

Ο

Γράφει ο Αγησίλαος Γεωργούλιας, συνταξιούχος Δάσκαλος Έφαγε λουκάνικα Φραγκφούρτης, ντομάτα από το Ισραήλ, gouda Ολλανδίας και μίλνερ Γερμανίας. Μετά ένα μήλο Χιλής και ένα πορτοκάλι Ισπανίας. Έβαλε το Αγγλικό του πουκάμισο, το Αμερικάνικο τζιν του και τα Ιταλικά του παπούτσια. Κοίταξε τα μηνύματα στο προέλευσης Μεξικού κινητό του, κοιτάζοντας συγχρόνως το Ταϊβανέζικο ρολόι του. Μετά κλείδωσε την Αμερικανικής προέλευσης πόρτα του, μπήκε στο Γαλλικό αυτοκίνητό του, το γέμισε με βενζίνη Σαουδικής Αραβίας … και συνέχισε το ψάξιμο για μια καλή δουλειά στην Ελλάδα. Το τέλος μιας ακόμα άκαρπης και αποκαρδιωτικής προσπάθειας για ανεύρεση εργασίας, ο Βρασίδας αποφάσισε να ξεκουραστεί λίγο. Έφαγε μια μπριζόλα Βουλγαρικής προέλευσης και ήπιε ένα ποτήρι Γαλλικό κρασί. Άνοιξε την τηλεόραση Ινδονησίας και καθώς παρακολου-

θούσε τα αγαπημένα του Τούρκικα σίριαλ, προσπαθούσε να σκεφτεί τι φταίει και δεν μπορεί να βρει δουλειά στην ΕΛΛΑΔΑ. Είμαστε καταδικασμένοι να συνεχίσουμε έτσι; Είναι ώρα να δούμε τι δεν κάναμε μέχρι τώρα και κυρίως τι πρέπει να κάνουμε από δω και πέρα. Η πατρίδα μας παράγει αρκετά προϊόντα και μπορεί να παράξει περισσότερα, αν βοηθήσουμε όλοι μας. Τελευταία αυξάνονται συνεχώς οι Έλληνες καταναλωτές που συνειδητοποιημένα ερευνούν και επιλέγουν να αγοράζουν Ελληνικά προϊόντα συμβάλλοντας έτσι: "Στον περιορισμό των εισαγωγών, με αποτέλεσμα τη συνεχή μείωση του τεράστιου ελλείμματος του εμπορικού μας ισοζυγίου. "Στην υποστήριξη του ασφαλιστικού μας συστήματος, για την απρόσκοπτη καταβολή συντάξεων και επιδομάτων ανεργίας, καθώς και του συ-

στήματος περίθαλψης. "Στην αύξηση των δημοσίων εσόδων, μέσα σε μια "υγιή" φορολογία κλπ Έτσι μπαίνει ένα τέλος στην εξάρτηση από τους ξένους που επιμένουν να μας δανείζουν για να δημιουργούν μεθοδικά αλυσίδες Εθνικής, κοινωνικής και πολιτικής αιχμαλωσίας για ολόκληρες δεκαετίες. Εμείς θα μείνουμε έξω από την Εθνική προσπάθεια; Θα συνεχίσουμε με εγκληματική αμέλεια συνειδητά ή ασυνείδητα να αγοράζουμε ξένα προϊόντα, στέλνοντας τα λιγοστά μας χρήματα κατ' ευθείαν σ' αυτούς που μας λοιδορούν; Θα συνεχίζουμε να βάζουμε το χεράκι μας, ώστε να μένουν άνεργοι και άλλοι συμπατριώτες μας, φίλοι μας, συγγενείς μας, τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας; Τώρα η Ελληνική αγορά χρειάζεται τη στήριξή μας. Σκεφτόμαστε Ελληνικά, αγοράζουμε Ελληνικά. Η κίνηση της πατάτας των αγροτών μας δείχνει το δρόμο.

Εντοπίστηκε από την ασφάλεια Πύργου

Αίσιο τέλος στην περιπέτεια ενός 3χρονου παιδιού Μία από τις συναντήσεις του, ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Τσιγγάνων Γιάννης Χαλιλόπουλος, με τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κκ. Γερμανό, είχε τεθεί το θέμα των παιδιών που είναι στα φανάρια εξαθλιωμένα. Πρόταση του Σεβασμιότατου, ήταν τα παιδιά αυτά να μεταφερθούν στο ίδρυμα Αγίας Φιλοθέης Πύργου προκειμένου να

φιλοξενηθούν στον εκεί χώρο και να τους προσφερθούν η αγάπη και η ζεστασιά που τόσο έχουν ανάγκη. Χθες το μεσημέρι, σύμφωνα με τον Γ. Χαλιλόπουλο, η ασφάλεια Πύργου είχε εντοπίσει ένα παιδάκι τριών περίπου ετών, το οποίο ο πρόεδρος κλήθηκε να αναγνωρίσει. Με την βοήθεια του Γ. Χαλιλόπουλου, το

τρίχρονο παιδί, βρέθηκε και πάλι στην αγκαλιά της μητέρας του, που το αναζητούσε ενώ όπως τόνισε μιλώντας στη "Πρώτη" ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Τσιγγάνων απεύθυνε έκλυση για βοήθεια τονίζοντας χαρακτηριστικά "βοηθάτε γιατί χανόμαστε" ενώ υπογράμμισε ότι ο Μητροπολίτης Ηλείας βλέπει πολύ μπροστά για την εποχή μας.


Επικαιρότητα

/ ÐÝìðôç 28 Öåâñïõáñßïõ 2013

Με στόχο να μεταφέρει το μήνυμα αισιοδοξίας και συμπαράστασης του κόμματος των Οικολόγων Πράσινων στις προσπάθειες του Ηλειακού λαού για βιώσιμη προοπτική τόσο παραγωγικά όσο και περιβαλλοντικά, πραγματοποιεί την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου επίσκεψη σε Αμαλιάδα και Πύργο ο συντονιστής της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος και πρώην Ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος. Ως πρώτος σταθμός της επίσκεψής του, επιλέχθηκε η περιοχή της Ροβιάτας και ειδικότερα ο χείμαρρος Γκουρλέσσας ή Κασιδιάρης, στου οποίου τα νερά έχει πραγματοποιηθεί -με υποστήριξη των Οικολόγων Πράσινων- χημική ανάλυση μετά από επαναλαμβανόμενες διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής και του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου για ανεξέλεγκτη απόρριψη αποβλήτων ελαιοτριβείων. Παράλληλα η ανυπαρξία έργων στήριξης στις όχθες του ποταμού έχει σαν αποτέλεσμα σε πολλά σημεία να διαβρωθεί ο δρόμος με ορατό τον κίνδυνο κατακρήμνισης του. Για το παραπάνω καθώς και για αλλά φλέγοντα θέματα της Ηλείας και του Δήμου Ήλιδας ο κ. Τρεμόπουλος, συνοδευόμενος από τον συντονιστή των Οικολόγων Πράσινων Ηλείας Γιώργο Γουβιά και τον οργανωτικό υπεύθυνο Δ. Ελλάδας Γιώργο Κανέλλη, θα συναντηθεί το μεσημέρι της Πέμπτης με τον Δήμαρχο Γιάννη Λυμπέρη, στο δημαρχείο της Αμαλιάδας. Κατόπιν ο Μιχάλης Τρεμόπουλος θα επισκεφθεί το υπό κατάληψη από σπουδαστές του ΤΕΙ Πύργου, δημαρχείο της πόλης ενώ στη συνέχεια θα συναντηθεί και θα συζητήσει με μέλη της Πολιτικής Κίνησης Ηλείας.

Δευτέρα 7 μμ, στο δημοτικό μέγαρο

Ï Ðáíáãéþôçò ËáöáæÜíçò óôïí Ðýñãï Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στον Πύργο, την προσεχή Δευτέρα 4/3, στις 7 μμ. Η εκδήλωση θα γίνει στο δημοτικό μέγαρο με ομιλητή τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Θέμα της ομιλίας: Υπάρχει άλλος δρόμος! Η εναλλακτική πρόταση της αριστεράς

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

¼ñïé ãéá ëåéôïõñãßá êáôáóôçìÜôùí åìðïñßáò ãåùñãéêþí öáñìÜêùí". Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος υπέγραψε το Προεδρικό Διάταγμα: "Όροι και προϋποθέσεις για την αναγγελία έναρξης άσκησης εμπορίας και τη λειτουργία καταστημάτων εμπορίας γεωργικών φαρμάκων". Με την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος εκσυγχρονίζεται η ισχύουσα νομοθεσία και τίθεται σε εφαρμογή ένα πιο ολοκληρωμένο σύστημα ελέγχου της εμπορίας γεωργικών φαρμάκων. Καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για την πώλησή τους και διαχωρίζονται οι προδιαγραφές για τη λιανική και χονδρική πώληση. Ορίζονται τα Περιφερειακά Κέντρα Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου του ΥπΑΑΤ ως αρμόδια για το δευτεροβάθμιο έλεγχο και τον έλεγχο των ενστάσεων, ώστε να διασφαλιστεί η αντικειμενική εξέταση των υποθέσεων.

9

Σήμερα καταβάλλονται αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΗΛΕΙΑΣ

Åðßóêåøç ôïõ Ìé÷Üëç Ôñåìüðïõëïõ óôçí Çëåßá

w w w . p r o t i n e w s . g r

109.131 ευρώ στην Ηλεία Σ

ήμερα ο ΕΛ.Γ.Α. θα καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 10.523 δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις συνολικού ύψους 12,1 εκατ. ευρώ , που αφορούν εκκαθαρίσεις ζημιών για το έτος 2012. Τα χρήματα που θα δοθούν σε αγρότες της Ηλείας φτάνουν τα 109.131,06 ευρώ ενώ οι απο-

ζημιώσεις αυτές αφορούν ζημιές στη φυτική παραγωγή και κυρίως σε βαμβάκι, σιτηρά, ακτινίδια, οπωροφόρα δένδρα, ελιές, εσπεριδοειδή, κηπευτικά και ζαχαρότευτλα και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΕΛΓΑ η επόμενη πληρωμή θα γίνει στις 15 Μαρτίου.

Μετατρέπεται σε κακούργημα η λαθροϋλοτομία

Tέρμα τα...τζάμπα ξύλα Σε κακούργημα μετατρέπονται τα αδικήματα που προκαλούν στο δάσος ζημιά που υπερβαίνει τα δέκα χιλιάδες ευρώ, σύμφωνα με το νομοσχέδιο που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Σταύρος Καλαφάτης. Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει ρυθμίσεις που αυστηροποιούν το θεσμικό πλαίσιο αντιμετώπισης της λαθροϋλοτομίας και διευκολύνουν τους ελέγχους. Συγκεκριμένα, η παράνομη υλοτομία και μεταφορά δασικών προϊόντων θα θεωρείται πταίσμα αν η αξία των προϊόντων φθάνει μέχρι 200 ευρώ (από 600 που είναι τώρα το όριο), ενώ από εκεί και πάνω το αδίκημα θα τιμωρείται σε βαθμό πλημμελήματος. Επιπλέον, προβλέπεται επιβολή διοικητικής κύρωσης προ-

στίμου ανά μονάδα μέτρησης της παρανόμως υλοτομηθείσας ή μεταφερόμενης ξυλείας, καθώς και κατάσχεση των μεταφορικών μέσων που χρησιμοποιήθηκαν κατά την παράνομη υλοτομία (και μεταφορά), της άδειας κυκλοφορίας και του διπλώματος οδήγησης του οδηγού. Το τελευταίο, σύμφωνα με τις προβλέψεις του νομοσχεδίου, επιστρέφεται μετά την παρέλευση τριμήνου από την καταβολή του προστίμου. Το ΥΠΕΚΑ υπενθυμίζει ότι από τον Δεκέμβριο έχει σταλεί κατεπείγουσα εγκύκλιος για την αντιμετώπιση της λαθροϋλοτομίας προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ενώ τον Ιανουάριο ο κ. Καλαφάτης υπέγραψε απόφαση για την υλοποίηση του Ειδικού Προγράμματος "Πρόληψης Λαθροϋλοτομιών έτους 2013". Με την απόφαση αυτή, καθο-

ρίστηκε ο τρόπος λειτουργίας των Δασαρχείων, των Διευθύνσεων Δασών, των Διευθύνσεων Συντονισμού & Επιθεώρησης Δασών, αλλά και του Συντονιστικού Κέντρου Δασοπροστασίας (τηλεφωνικός αριθμός 1591) για τις απογευματινές ώρες (μέχρι τις 22:00) και τις αργίες, με στόχο την α-

ÏÌÏÓÐÏÍÄÉÁ ÁÃÑÏÔÉÊÙÍ ÓÕËËÏÃÙÍ ÇËÅÉÁÓ Τις προηγούμενες 23 μέρες οι αγρότες που συμμετείχαμε στο Μπλόκο της Μαραθιάς δώσαμε, με περηφάνια κι αξιοπρέπεια, τον αγώνα της επιβίωσης και της προοπτικής της μικρομεσαίας αγροτιάς. Ένα μεγαλειώδη αγώνα, που συντονίστηκε σε όλη την Ελλάδα, αγκαλιάστηκε από το λαό και συνεχίζεται, με επόμενο αγωνιστικό σταθμό το πανελλαδικό, παναγροτικό συλλαλητήριο, στις 5 Μάρτη, στην Αθήνα. Με την αγωνιστική πίεση που εξασκήσαμε αναγκάσαμε την κυβέρνηση να δεχτεί, τελικά, τη συνάντηση αντιπροσωπείας της Συντονιστικής Επιτροπής των μπλόκων με διευρυμένο κλιμάκιο υπουργών, όπως ζητούσαμε, αλλά στην

αρχή δεν τη δεχόταν. Η συνάντηση με την κυβέρνηση δεν ικανοποίησε ούτε ένα από τα αιτήματά μας, επέμειναν στην τακτική της ολικής άρνησης. Ούτε καν κάποιο από αυτά που αφορούν, άμεσα και καθοριστικά, στη δυνατότητα εκατοντάδων χιλιάδων παραγωγών της χώρας μας να μπουν στη νέα καλλιεργητική περίοδο και να παραμείνουν στο αγροτικό επάγγελμα. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την επιβίωση, με προοπτική μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη, κόντρα στα συμφέροντα των μονοπωλίων και για την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών. Δυναμώνουμε τους αγροτικούς συλλόγους μας και φτιάχνουμε

καινούργιους όπου δεν υπάρχουν. Πραγματοποιούμε Γενικές Συνελεύσεις στα χωριά μας, προσπαθούμε να συσπειρώσουμε και άλλες δυνάμεις αγροτών στην πάλη. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας με νέες μορφές. Συναντιόμαστε την ερχόμενη Τρίτη, 5 Μάρτη, στο πανελλαδικό, παναγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα. Τιμάμε αγωνιστικά την 103η επέτειο από την εξέγερση της αγροτιάς στο ΚΙΛΕΛΕΡ, όλοι μαζί εργατιά - αγροτιά, όπως και τότε. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. Η ΝΙΚΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ Τηλέφωνο για δηλώσεις συμμετοχής για την Αθήνα: 6977313458 Γιαννόπουλος Χρήστος

ντιμετώπιση των φαινομένων παράνομων υλοτομιών και παράνομης διακίνησης ξυλείας.


10

/ ÐÝìðôç 28 Öåâñïõáñßïõ 2013

w w w . p r o t i n e w s . g r

ÏÌÉËÉÁ ÔÏÕ ÄÉÏÉÊÇÔÇ ÔÇÓ ÔÑÁÐÅÆÁÓ ÔÇÓ ÅËËÁÄÏÓ ê. ÃÅÙÑÃÉÏÕ Á. ÐÑÏÂÏÐÏÕËÏÕ ÓÔÇÍ 80ç ÅÔÇÓÉÁ ÃÅÍÉÊÇ ÓÕÍÅËÅÕÓÇ ÔÙÍ ÌÅÔÏ×ÙÍ 25 ÖÅÂÑÏÕÁÑÉÏÕ 2013 ÏÉ ÐÑÏÏÐÔÉÊÅÓ ÂÅËÔÉÙÍÏÍÔÁÉ - ÍÁ ÓÕÍÅ×ÉÓÔÅÉ Ç ÐÑÏÓÐÁÈÅÉÁ ÃÉÁ ÍÁ ÌÇÍ ÐÁÍÅ ×ÁÌÅÍÅÓ ÏÉ ÈÕÓÉÅÓ ÁéóèçôÞ ç âåëôßùóç ôùí ïéêïíïìéêþí ðñïïðôéêþí ôçò ÷þñáò Óôïõò äÝêá ðåñßðïõ ìÞíåò ðïõ ðÝñáóáí áðü ôçí ðåñõóéíÞ ÃåíéêÞ ÓõíÝëåõóç ôùí Ìåôü÷ùí ôçò ÔñÜðåæáò ôçò ÅëëÜäïò õðÞñîáí óçìáíôéêÝò åîåëßîåéò, ïé ïðïßåò äéáìïñöþíïõí óÞìåñá ìéá íÝá, óáöþò âåëôéùìÝíç êáôÜóôáóç ãéá ôçí ïéêïíïìßá. Ðñéí áðü Ýíá ÷ñüíï, ðïëëïß áíáëõôÝò ðñïåîïöëïýóáí, ó÷åäüí ùò áíáðüöåõêôç, ôç ÷ñåïêïðßá êáé ôçí Ýîïäï ôçò ÷þñáò áðü ôç æþíç ôïõ åõñþ. ÓÞìåñá ôï åíäå÷üìåíï áõôü Ý÷åé ðëÝïí áðïìáêñõíèåß êáé ç ïéêïíïìßá ìðïñåß íá ðñïóâëÝðåé óå âáèìéáßá Ýîïäï áðü ôçí êñßóç. Ç ìåôáóôñïöÞ ôïõ êëßìáôïò ïöåßëåôáé óå ìéá óåéñÜ áðü ðáñÜãïíôåò ðïõ âïÞèçóáí ôçí åëëçíéêÞ ïéêïíïìßá íá áðïöýãåé ôïí ôåñÜóôéï êßíäõíï êáé íá åðáíÝëèåé óå ôñï÷éÜ åîéóïññüðçóçò êáé óôáèåñïðïßçóçò. Ðñþôïò ðáñÜãïíôáò Þôáí ç èåôéêÞ áðÜíôçóç ôïõ åëëçíéêïý ëáïý üóïí áöïñÜ ôï éóôïñéêü äéáêýâåõìá ôçò ðáñáìïíÞò óôï åõñþ. Ç êõâÝñíçóç óõíåñãáóßáò åîÝöñáóå ñçôÜ ôç âïýëçóÞ ôçò íá äéáöõëÜîåé ôçí åõñùðáúêÞ ðïñåßá ôçò ÷þñáò. Ç âáóéêÞ áõôÞ åðéëïãÞ êáé ç êÜëõøç ôùí ìåãÜëùí êáèõóôåñÞóåùí ôçò ðñïåêëïãéêÞò ðåñéüäïõ êáôÝóôçóáí äõíáôÝò ôéò áðïöÜóåéò ôïõ Eurogroup ãéá ôç óõíÝ÷éóç ôçò ÷ñçìáôïäïôéêÞò óôÞñéîçò. Ïé åîåëßîåéò áõôÝò åðçñÝáóáí åõíïúêÜ ôï ïéêïíïìéêü êëßìá. Óôï åóùôåñéêü, ïé áðáéóéüäïîåò ðñïóäïêßåò Ý÷ïõí áìâëõíèåß áéóèçôÜ êáé ç åìðéóôïóýíç óôáäéáêÜ âåëôéþíåôáé. Ï Äåßêôçò Ïéêïíïìéêïý Êëßìáôïò ôï äßìçíï Äåêåìâñßïõ 2012-Éáíïõáñßïõ 2013 êéíÞèçêå óå åðßðåäá ðïõ åßíáé ôá õøçëüôåñá ôçò ôåëåõôáßáò äéåôßáò. Âåëôßùóç ôçò åìðéóôïóýíçò äåß÷íåé êáé ç ìåßùóç ôçò ÷ñçìáôïäüôçóçò ôùí åã÷þñéùí ôñáðåæþí áðü ôï Åõñùóýóôçìá. Áõôü ïöåßëåôáé êõñßùò óôçí áíôéóôñïöÞ ôçò ðôùôéêÞò ôÜóçò ôùí êáôáèÝóåùí, ðïõ Ý÷ïõí áõîçèåß êáôÜ 15 äéóåê. åõñþ ìåôÜ ôéò åêëïãÝò ôïõ Éïõíßïõ, áëëÜ áíôáíáêëÜ åí ìÝñåé êáé ôçí áíÜêôçóç ðñüóâáóçò ôùí åëëçíéêþí ôñáðåæþí óôéò äéåèíåßò áãïñÝò ÷ñÞìáôïò. Óôï åîùôåñéêü, ôï êëßìá ãéá ôçí ÅëëÜäá åðßóçò ìåôáóôñÝöåôáé. Ïé áñíçôéêÝò áíáöïñÝò óôçí åëëçíéêÞ ïéêïíïìßá Ý÷ïõí ðåñéïñéóôåß. Ïé Åõñùðáßïé áîéùìáôïý÷ïé åêöñÜæïõí ìå êáôçãïñçìáôéêü ôñüðï ôç âïýëçóÞ ôïõò íá óôçñßîïõí ôçí ÅëëÜäá. Ç áëëáãÞ ôïõ êëßìáôïò áíôáíáêëÜôáé óôç ñáãäáßá ìåßùóç ôçò äéáöïñÜò áðïäüóåùí ìåôáîý ôïõ åëëçíéêïý êáé ôïõ ãåñìáíéêïý äåêáåôïýò êñáôéêïý ïìïëüãïõ. Ï äåýôåñïò ðáñÜãïíôáò ðïõ óõíÝâáëå óôç âåëôßùóç ôïõ êëßìáôïò åßíáé ç ðñüïäïò óôçí åöáñìïãÞ ôïõ ðñïãñÜììáôïò ðñïóáñìïãÞò, éäßùò óôçí áíôéìåôþðéóç ôùí äßäõìùí åëëåéììÜôùí, ôïõ äçìïóéïíïìéêïý êáé ôïõ åîùôåñéêïý. Ç ðñüïäïò áõôÞ óçìáôïäïôåß ìéá ôÜóç åîéóïññüðçóçò êáé áíáäéÜñèñùóçò ôçò ïéêïíïìßáò. Óôï äçìïóéïíïìéêü ôïìÝá, ç óõññßêíùóç ôùí åëëåéììÜôùí Þôáí åíôõðùóéáêÞ. Áðü ôï 2009 ìÝ÷ñé ôï 2012 ôüóï ôï Ýëëåéììá ôçò ÃåíéêÞò ÊõâÝñíçóçò üóï êáé ôï áíôßóôïé÷ï ðñùôïãåíÝò ùò ðïóïóôÜ ôïõ ÁÅÐ ìåéþèçêáí êáôÜ 9 ìïíÜäåò. Ç õðï÷þñçóç ôïõ äéáñèñùôéêïý åëëåßììáôïò Þôáí áêüìç ðéï ìåãÜëç: 15 åêáôïóôéáßåò ìïíÜäåò. Óôïí åîùôåñéêü ôïìÝá, ôï Ýëëåéììá ôïõ éóïæõãßïõ ôñå÷ïõóþí óõíáëëáãþí, ðïõ ôï 2008 åß÷å ðñïóåããßóåé ôï 15% ôïõ ÁÅÐ, ôï 2012 ðåñéïñßóôçêå óôï 2,9%. Êáé ôï óðïõäáéüôåñï, óôï äéÜóôçìá 2010-2012 ç ÅëëÜäá áíÝêôçóå ðåñéóóüôåñï áðü ôï 75% ôçò áíôáãùíéóôéêüôçôáò êüóôïõò ðïõ åß÷å áðïëÝóåé ôçí ðåñßïäï 2001-2009. Ôñßôïò êñßóéìïò ðáñÜãïíôáò Þôáí ç äéáöýëáîç ôçò ÷ñçìáôïðéóôùôéêÞò óôáèåñüôçôáò êáé ôçò åìðéóôïóýíçò óôï ôñáðåæéêü óýóôçìá. ÓÞìåñá äåí èá ìðïñïýóáìå íá ìéëÜìå ãéá ðñïïðôéêÞ áíÜêáìøçò, åÜí åß÷å êáôáññåýóåé ôï ôñáðåæéêü óýóôçìá êáé åß÷å åê ôùí ðñáãìÜôùí êáôáóôåß áíáðüöåõêôç ç Ýîïäïò ôçò ÷þñáò áðü ôï åõñþ. Áõôü áðåôñÜðç. Óå ìéá ðåñßïäï ðñùôïöáíïýò áâåâáéüôçôáò ïõäåßò êáôáèÝôçò õðÝóôç æçìßá. ¼÷é ìüíï ðñïóôáôåýèçêå áðïëýôùò ç óõóôçìéêÞ åõóôÜèåéá, áëëÜ êáé ôÝèçêáí ïé âÜóåéò ãéá ôçí ïéêïäüìçóç åíüò éó÷õñïý ôñáðåæéêïý óõóôÞìáôïò. ÔÝôáñôïò ðáñÜãïíôáò ðïõ óõìâÜëëåé óôçí åíßó÷õóç ôçò åìðéóôïóýíçò åßíáé ç óõíÝ÷éóç ôçò ÷ñçìáôïäïôéêÞò óôÞñéîçò ðïõ ðáñÝ÷ïõí ïé åðßóçìïé äáíåéóôÝò. Áõôü äßíåé óôç ÷þñá ðåñéèþñéï ÷ñüíïõ ãéá íá ðñï÷ùñÞóåé áêþëõôá ç áíáäéÜñèñùóç ôçò ïéêïíïìßáò. Ç óôÞñéîç áõôÞ, ðïõ ãßíåôáé ìå åõíïúêïýò üñïõò, åßíáé ÷ùñßò ðñïçãïýìåíï ãéá ôá äéåèíÞ äåäïìÝíá. ¸íáò ðÝìðôïò ðáñÜãïíôáò ðïõ åðßóçò åíéó÷ýåé ôçí åìðéóôïóýíç åßíáé ôá âÞìáôá ðñïüäïõ ðïõ ðñáãìáôïðïéïýíôáé óôçí ÅÅ êáé óôç æþíç ôïõ åõñþ óôï ðåäßï ôçò óõìðëÞñùóçò ôïõ èåóìéêïý ïéêïäïìÞìáôïò. Ç êéíçôéêüôçôá êáé ïé áðïöÜóåéò ðñïò ôçí êáôåýèõíóç áõôÞ óõíÝâáëáí èåôéêÜ óôç äéáìüñöùóç ôïõ äéåèíïýò êëßìáôïò, ãåãïíüò ðïõ åðçñÝáóå åõíïúêÜ êáé ôï åã÷þñéï êëßìá. Ç õéïèÝôçóç ð.÷. ôçò ðñüôáóçò ãéá ôçí ôñáðåæéêÞ Ýíùóç èá ïäçãÞóåé óå ìéá âáèýôåñç ïéêïíïìéêÞ êáé íïìéóìáôéêÞ Ýíùóç. Éäéáßôåñç óçìáóßá åß÷å åðßóçò ç èåóìïèÝôçóç ôùí "Ïñéóôéêþí Íïìéóìáôéêþí Óõíáëëáãþí" áðü ôï Åõñùóýóôçìá ôï ÓåðôÝìâñéï ôïõ 2012, ç ïðïßá áö' åáõôÞò äéáìüñöùóå ðéï ïìáëÝò óõíèÞêåò óôéò ÷ñçìáôïðéóôùôéêÝò áãïñÝò. ÓõìðåñáóìáôéêÜ, ï êßíäõíïò ôçò êáôÜññåõóçò áðïöåý÷èçêå, ôï åíäå÷üìåíï åîüäïõ áðü ôï åõñþ áðïìáêñýíèçêå êáé ç åìðéóôïóýíç áðïêáèßóôáôáé óôáäéáêÜ. ÁõôÝò ïé åíèáññõíôéêÝò åîåëßîåéò äåí áöÞíïõí üìùò ðåñéèþñéá ãéá åöçóõ÷áóìü. Ç ïéêïíïìßá óå ýöåóç êáé ôï 2013 ìå äéüãêùóç ôçò áíåñãßáò Ç åëëçíéêÞ ïéêïíïìßá âñßóêåôáé áêüìç óå âáèéÜ êñßóç êáé ïé êßíäõíïé åêôñï÷éáóìïý äåí Ý÷ïõí åîáëåéöèåß. Ôï 2012 ôï ÁÅÐ õðï÷þñçóå ãéá ðÝìðôï êáôÜ óåéñÜ Ýôïò, ìå áðïôÝëåóìá ç óùñåõôéêÞ ìåßùóç óôçí ðåíôáåôßá 2008-2012 íá áíÝëèåé óôï 20,1%. Ôï ðïóïóôü áõôü èá åðéâáñõíèåß ðåñáéôÝñù ôï 2013, êáèþò èá óõíå÷éóôåß ç ýöåóç, áí êáé ìå çðéüôåñï ñõèìü, üðùò ðñïâëÝðåôáé. Ç ýöåóç ðñïêÜëåóå áéóèçôÞ ðôþóç ôçò áðáó÷üëçóçò êáé þèçóå ôï ðïóïóôü áíåñãßáò óå éóôïñéêÜ õøçëü åðßðåäï, 24,5% ðåñßðïõ êáôÜ ìÝóï üñï ôï 2012, åíþ ðñïâëÝðåôáé ðåñáéôÝñù Üíïäïò ôï 2013. Ç ðñùôïöáíÞò óå äéÜñêåéá êáé Ýíôáóç êñßóç Ý÷åé ðïëëáðëÝò åðéðôþóåéò:  Ìåéþíåé ôï êáôÜ êåöáëÞí åéóüäçìá êáé ôï âéïôéêü åðßðåäï.  Áðáîéþíåé ôï áíèñþðéíï êáé ôï õëéêü êåöÜëáéï.  Óõññéêíþíåé ôçí áðïôáìßåõóç, Üñá êáé ôçí êáôáèåôéêÞ âÜóç ôùí ôñáðåæþí, ðåñéïñßæïíôáò ôç ñåõóôüôçôá.  Óõíôçñåß ôçí áâåâáéüôçôá êáé áðïèáññýíåé åðåíäõôéêÝò ðñùôïâïõëßåò.  Äõó÷åñáßíåé ôç äçìïóéïíïìéêÞ ðñïóáñìïãÞ, êáèþò ç ðôþóç ôùí åéóïäçìÜôùí óõãêñáôåß ôá äçìüóéá Ýóïäá. ¸ôóé, ôñïöïäïôåß ôï öáýëï êýêëï åëëåéììÜôùí-ýöåóçò ðïõ ïäçãåß óå áíáèåùñÞóåéò ôùí äçìïóéïíïìéêþí óôü÷ùí, ïé ïðïßåò õðïóêÜðôïõí ôçí áîéïðéóôßá ôïõ ðñïãñÜììáôïò. Ç ìåãáëýôåñç áðü ôçí áñ÷éêÜ ðñïâëåðüìåíç ýöåóç åðéôÜóóåé ôá÷ýôåñï âçìáôéóìü óôçí ðñïþèçóç ôùí äéáñèñùôéêþí áëëáãþí Ç ýöåóç ôùí ôåëåõôáßùí åôþí Þôáí ðñÜãìáôé âáèýôåñç áðü ü,ôé åß÷å áñ÷éêÜ åêôéìçèåß. Ôá áßôéá ðñÝðåé íá áíáæçôçèïýí óôïí ôñüðï ðïõ åöáñìü-

óôçêå ôï ðñüãñáììá ðñïóáñìïãÞò: óôç äéóôáêôéêüôçôá, ôá ëÜèç êáé ôéò ðáñáëåßøåéò êáé êõñßùò óôçí õóôÝñçóç ôùí äéáñèñùôéêþí ìåôáññõèìßóåùí. Ç õóôÝñçóç áõôÞ äåí åðÝôñåøå íá áíôéóôáèìéóôïýí åðáñêþò ïé óõóôáëôéêÝò åðéäñÜóåéò ôçò äçìïóéïíïìéêÞò ðñïóáñìïãÞò êáé íá áíáêôçèåß ôá÷ýôåñá ç åìðéóôïóýíç. Óôá ßäéá áßôéá ïöåßëïíôáé êáé ïé äõóìåíåßò óõíèÞêåò ÷ñçìáôïäüôçóçò ôçò ïéêïíïìßáò. ÅÜí ïé äéáñèñùôéêÝò ìåôáññõèìßóåéò åß÷áí åöáñìïóôåß ìå óõíÝðåéá áðü ôçí áñ÷Þ ôïõ ðñïãñÜììáôïò, óÞìåñá èá åß÷áí Þäç ãßíåé áéóèçôÝò ïé åõíïúêÝò åðéäñÜóåéò ôïõò óôçí ïéêïíïìéêÞ äñáóôçñéüôçôá. Åßíáé ðïëý èåôéêü ðïõ ôï âÜèïò ôçò ýöåóçò êáé ïé åðéðôþóåéò ôçò áíáãíùñßóôçêáí Ýìðñáêôá ìå óåéñÜ áíáèåùñÞóåùí, ðïõ áöïñïýóáí ôç äéÜñêåéá ôïõ ðñïãñÜììáôïò, ôï êüóôïò äáíåéóìïý, ôçí ðåñßïäï áðïðëçñùìÞò, ôï ýøïò ôçò ÷ñçìáôïäïôéêÞò óôÞñéîçò êáé ôçí ðåñéêïðÞ ôïõ äçìüóéïõ ÷ñÝïõò. Óå êÜèå ðåñßðôùóç üìùò, ç ýöåóç äåí ìðïñåß íá ÷ñçóéìïðïéåßôáé ùò äéêáéïëïãßá ãéá ôç ìç åöáñìïãÞ ôùí óõìöùíçèÝíôùí êáé éäßùò ãéá ÷áëÜñùóç ôçò ðñïóðÜèåéáò óôçí ðñïþèçóç ôùí áíáãêáßùí ìåôáññõèìßóåùí. ÅÜí óõìâåß áõôü, ç åìðéóôïóýíç ðïõ êåñäÞèçêå ìå åðþäõíåò èõóßåò èá êëïíéóôåß êáßñéá. Äýóêïëç ÷ñïíéÜ ôï 2013 - ÏñáôÞ üìùò ç áíÜêáìøç ôï 2014 Åßíáé öáíåñü üôé ç ðáñáôåéíüìåíç ýöåóç, üóï äåí äéáöáßíåôáé êáèáñÜ ç ðñïïðôéêÞ åîüäïõ, äçìéïõñãåß Ýíá äõóïßùíï êëßìá êáé åíôåßíåé ôéò êïéíùíéêÝò áíôéäñÜóåéò. ÓÞìåñá üìùò âñéóêüìáóôå ó' Ýíá óçìåßï êáìðÞò. Äåí õðÜñ÷åé áìöéâïëßá üôé ôï 2013 èá åßíáé ìéá äýóêïëç ÷ñïíéÜ, êõñßùò ëüãù ôçò óõíå÷éæüìåíçò ýöåóçò êáé ôçò õøçëÞò áíåñãßáò. Ùóôüóï, ìðïñïýìå íá ðñïóäïêïýìå üôé ç ýöåóç èá ðåñéïñßæåôáé óôáäéáêÜ êáé üôé óôç äéÜñêåéá ôïõ 2014 èá áñ÷ßóïõí íá êáôáãñÜöïíôáé èåôéêïß ñõèìïß ìåôáâïëÞò ôïõ ÁÅÐ. ÅõíïúêÝò åðéäñÜóåéò áíáìÝíåôáé íá Ý÷ïõí:  Ç ôüíùóç ôçò ñåõóôüôçôáò êáé ôçò åìðéóôïóýíçò ðïõ áíáìÝíïíôáé ùò áðïôÝëåóìá ôçò áíáêåöáëáéïðïßçóçò ôùí ôñáðåæþí êáé ôçò åðéóôñïöÞò êáôáèÝóåùí óôï ôñáðåæéêü óýóôçìá.  Ç ðåñáéôÝñù âåëôßùóç ôçò áíôáãùíéóôéêüôçôáò êüóôïõò, ç ïðïßá ôï 2013 èá Ý÷åé õðåñêáëýøåé ôï óýíïëï ôùí áðùëåéþí ôçò ðåñéüäïõ 20012009, êáé ç óõíáêüëïõèç Üíïäïò ôùí åîáãùãþí.  Ç åðéôÜ÷õíóç ôùí áðïêñáôéêïðïéÞóåùí, ïé ïðïßåò èá ïäçãÞóïõí ôåëéêÜ óå åðåíäýóåéò ðïëëáðëÜóéåò áðü ôéò áñ÷éêÝò.  Ç ðñüïäïò óôçí áðåëåõèÝñùóç ôùí áãïñþí.  Ç åðáíåêêßíçóç óçìáíôéêþí Ýñãùí õðïäïìþí, üðùò ïé áõôïêéíçôüäñïìïé.  Ç õëïðïßçóç éäéùôéêþí åðåíäõôéêþí ó÷åäßùí ìå óôÞñéîç áðü ðüñïõò ôïõ ÅÓÐÁ êáé ôçò ÅõñùðáúêÞò ÔñÜðåæáò Åðåíäýóåùí.  Ç ðñïãñáììáôéóìÝíç áðïðëçñùìÞ ëçîéðñüèåóìùí ïöåéëþí ôïõ Äçìïóßïõ. Ãéá íá äéáóöáëéóôåß üìùò üôé üíôùò èá ëåéôïõñãÞóïõí èåôéêÜ ïé ðáñÜãïíôåò áõôïß, ðñÝðåé íá äéáöõëá÷èåß ç ðñüóöáôç âåëôßùóç ôïõ êëßìáôïò åìðéóôïóýíçò. Ç ðñïâïëÞ áêñáßùí Þ Üêáéñùí äéåêäéêÞóåùí áðü êïéíùíéêÝò ïìÜäåò äåí óõìâÜëëåé ðñïò ôçí êáôåýèõíóç áõôÞ. Ç êïéíùíßá óôï óýíïëü ôçò èá Ý÷åé ìüíéìï êÝñäïò áðü ôçí áíüñèùóç ôçò ïéêïíïìßáò. Åßíáé åðßóçò áõôïíüçôï üôé ïé - Ýóôù ìåìïíùìÝíåò -- Ýêíïìåò åíÝñãåéåò ðïõ óôñÝöïíôáé êáôÜ ôçò äñáóôçñéüôçôáò åðé÷åéñÞóåùí åßíáé éäéáßôåñá âëáðôéêÝò ãéá ôï åðåíäõôéêü êëßìá êáé õðïíïìåýïõí ôéò ðñïïðôéêÝò áíÜêáìøçò ôçò áðáó÷üëçóçò. Ç óõíÝ÷éóç ôçò åöáñìïãÞò ôïõ ðñïãñÜììáôïò ðñïûðüèåóç ôçò áíÜêáìøçò Óôï óçìåßï ðïõ âñéóêüìáóôå óÞìåñá, ïé ïéùíïß åßíáé êáëïß. Êáé ìðïñåß âÜóéìá íá ðñïâëåöèåß üôé ó÷åôéêÜ óýíôïìá èá Ýëèåé ç áíÜêáìøç ôçò ðñáãìáôéêÞò ïéêïíïìßáò, åöüóïí üìùò óõíôñÝîïõí ïñéóìÝíåò ðñïûðïèÝóåéò. Ç óçìáíôéêüôåñç áðü áõôÝò åßíáé ç óõíÝ÷éóç ôçò åöáñìïãÞò ôïõ ðñïãñÜììáôïò ðñïóáñìïãÞò ìå áðüëõôç óõíÝðåéá óôïõò óôü÷ïõò êáé ôá ÷ñïíïäéáãñÜììáôá ðïõ Ý÷ïõí ôåèåß. Áõôü èá åîáóöáëßóåé ôç óõíÝ÷éóç ôçò ÷ñçìáôïäüôçóçò, èá åîáëåßøåé ïñéóôéêÜ ôïí êßíäõíï åîüäïõ áðü ôï åõñþ, èá åìðåäþóåé ôçí åìðéóôïóýíç óôï ìÝëëïí ôçò ïéêïíïìßáò, èá ðñïóåëêýóåé íÝåò åðåíäýóåéò êáé èá ìåôáäþóåé Ýíá óáöÝò ìÞíõìá: üôé ôá ÷åéñüôåñá Ý÷ïõí ðåñÜóåé êáé ç Ýîïäïò áðü ôçí êñßóç åßíáé ïñáôÞ. ÅöáñìïãÞ åíüò íÝïõ åîùóôñåöïýò áíáðôõîéáêïý ðñïôýðïõ Ç áíáóýíôáîç ôïõ ðáñáãùãéêïý äõíáìéêïý ðÜíù óå íÝåò âÜóåéò, óýìöùíá ìå Ýíá íÝï áíáðôõîéáêü ðñüôõðï, ðñÝðåé íá Ý÷åé êýñéï ÷áñáêôçñéóôéêü ôçí åíäõíÜìùóç ôçò åîùóôñÝöåéáò ôçò ïéêïíïìßáò. Áõôü ðñïûðïèÝôåé ìåôáôüðéóç ðüñùí ðñïò ôçí ðáñáãùãÞ áíôáãùíéóôéêþí, äéåèíþò åìðïñåýóéìùí áãáèþí êáé õðçñåóéþí. Ãéá íá ðåôý÷ïõìå üìùò óôçí ðñïóðÜèåéá ìåôáó÷çìáôéóìïý ôçò ïéêïíïìßáò, ðñÝðåé íá óõíåéäçôïðïéÞóïõìå üôé ôï ðñüãñáììá ðñïóáñìïãÞò ðåñéëáìâÜíåé ôéò åëÜ÷éóôåò áðáéôïýìåíåò áëëáãÝò ðïõ åíôÜóóïíôáé ó' áõôÞ ôçí êáôåýèõíóç. Óå êáìßá ðåñßðôùóç üìùò äåí õðïêáèéóôÜ ôç äéêÞ ìáò ìåßæïíá åèíéêÞ åõèýíç íá åöáñìüóïõìå Ýíá åõñýôåñï Åèíéêü Ó÷Ýäéï ÄñÜóçò ãéá ôçí ÁíÜðôõîç, ðïõ èá ðåñéëáìâÜíåé ôéò ðïëéôéêÝò ðïõ äéåõêïëýíïõí ôç ìåôÜâáóç óå Ýíá íÝï ðáñáãùãéêü ðñüôõðï äéáôçñÞóéìçò áíÜðôõîçò. Ôþñá ðïõ ôá äçìüóéá ïéêïíïìéêÜ âñßóêïíôáé óå ôñï÷éÜ óôáèåñïðïßçóçò, åßíáé áðáñáßôçôï íá ðñï÷ùñÞóïõìå ôá÷ýôåñá óå ñéæéêÝò áëëáãÝò ðïõ èá åîáóöáëßóïõí: "áðïôåëåóìáôéêü êñÜôïò, öéëéêü ðñïò ôïõò ðïëßôåò êáé ôçí åðé÷åéñçìáôéêüôçôá "óýã÷ñïíåò õðïäïìÝò "áíïéêôÝò, áíôáãùíéóôéêÝò áãïñÝò. ÁðïôåëåóìáôéêÞ áîéïðïßçóç ôùí êïéíïôéêþí ðüñùí Ìå ôçí ðñüóöáôç áðüöáóç ôïõ Åõñùðáúêïý Óõìâïõëßïõ, ç óõíïëéêÞ ÷ñçìáôïäüôçóç áðü ôá ÄéáñèñùôéêÜ Ôáìåßá ãéá ôçí ÅëëÜäá ôçí ðåñßïäï 2014-2020 öèÜíåé ôá 18,3 äéóåê. åõñþ. Ôá êåöÜëáéá áõôÜ ìðïñïýí íá óõìâÜëïõí êáßñéá óôçí åðßóðåõóç ôçò áíÜêáìøçò êáé óôçí åöáñìïãÞ ìéáò ìáêñüðíïçò óôñáôçãéêÞò ãéá ôïí ðáñáãùãéêü ìåôáó÷çìáôéóìü ôçò ïéêïíïìßáò. Óôéò ðáñïýóåò óõíèÞêåò, ïé êïéíïôéêïß ðüñïé èá ìðïñïýóáí íá êáëýøïõí óïâáñÜ êåíÜ óôç ÷ñçìáôïäüôçóç íÝùí åðåíäýóåùí. ÌÝ÷ñé óÞìåñá ïé êïéíïôéêïß ðüñïé åß÷áí ìåí èåôéêÞ óõíåéóöïñÜ, ðëçí üìùò ü÷é ôç ìÝãéóôç äõíáôÞ. Ãé' áõôü áêñéâþò, óôéò íÝåò óõíèÞêåò ïé ðüñïé áõôïß èá ëåéôïõñãÞóïõí ðñÜãìáôé ùò éó÷õñÜ áíáðôõîéáêÜ åñãáëåßá, áí åíôá÷èïýí äçìéïõñãéêÜ óå Ýíá åõñýôåñï Åèíéêü Ó÷Ýäéï ãéá ôçí ÁíÜðôõîç. Äçìéïõñãßá ðñïûðïèÝóåùí ãéá ìåßùóç ôçò öïñïëïãéêÞò åðéâÜñõíóçò ôùí Þäç öïñïëïãïõìÝíùí Óôçí áíáìüñöùóç ôïõ öïñïëïãéêïý óõóôÞìáôïò èá ðñÝðåé íá ôåèåß ùò êåíôñéêÞ åðéäßùîç ç äéåýñõíóç ôçò öïñïëïãéêÞò âÜóçò êáé ï ðåñéïñéóìüò ôçò öïñïäéáöõãÞò. ÐñÜãìáôé ç êáôåýèõíóç ôçò ðñïóáñìïãÞò ðñÝðåé íá ïäçãåß, ðñþôïí, óôïí ðåñéïñéóìü ôùí äáðáíþí ðïõ äåí Ý÷ïõí

áíáðôõîéáêü ÷áñáêôÞñá êáé óôç âåëôßùóç ôçò áðïäïôéêüôçôáò ôùí õðïëïßðùí êáé, äåýôåñïí, óôïí åêóõã÷ñïíéóìü ôïõ öïñïåéóðñáêôéêïý ìç÷áíéóìïý, þóôå íá áíôéìåôùðéóôåß áðïôåëåóìáôéêÜ ç öïñïäéáöõãÞ. ¸ôóé èá äçìéïõñãçèïýí ðåñéèþñéá ãéá ìåßùóç ôçò öïñïëïãéêÞò åðéâÜñõíóçò ôùí Þäç öïñïëïãïõìÝíùí, ç ïðïßá Ý÷åé áõîçèåß õðÝñìåôñá ôá ôåëåõôáßá ÷ñüíéá. Áõôü áöåíüò èá ôïíþóåé ôï áßóèçìá öïñïëïãéêÞò äéêáéïóýíçò êáé áöåôÝñïõ èá äçìéïõñãÞóåé èåôéêÝò ðñïóäïêßåò ðïõ èá áíôéóôáèìßóïõí åí ìÝñåé ôéò áñíçôéêÝò åðéðôþóåéò ôçò ìåßùóçò ôùí äáðáíþí. Ç áíáäéÜñèñùóç ôïõ ôñáðåæéêïý ôïìÝá êëåéäß ãéá ôçí áðïêáôÜóôáóç ïìáëþí óõíèçêþí ñåõóôüôçôáò Áðü ôçí áñ÷Þ ôçò êñßóçò ôï ôñáðåæéêü óýóôçìá õðÝóôç ôéò óõíÝðåéåò ôçò õðïâÜèìéóçò ôçò ðéóôïëçðôéêÞò éêáíüôçôáò ôçò ÷þñáò. Ïé ôñÜðåæåò áðïêëåßóôçêáí áðü ôéò äéåèíåßò áãïñÝò, åíþ ç áâåâáéüôçôá åðçñÝáóå äéáâñùôéêÜ ôéò êáôáèÝóåéò, êáèþò óå ëéãüôåñï áðü ôñßá ÷ñüíéá äéÝññåõóå ðåñéóóüôåñï áðü ôï 1/3 ôçò êáôáèåôéêÞò âÜóçò. Ïé ìåãÜëåò áõôÝò ðéÝóåéò ðåñéüñéóáí ôéò äõíáôüôçôåò ôïõ ôñáðåæéêïý óõóôÞìáôïò íá ÷ñçìáôïäïôåß ôçí ïéêïíïìßá, ìå áðïôÝëåóìá íá äçìéïõñãïýíôáé äõó÷Ýñåéåò óôçí ðáñáãùãÞ, ôéò åðåíäýóåéò êáé ôçí åîáãùãéêÞ äñáóôçñéüôçôá. Ïé ðéÝóåéò åðß ôçò ñåõóôüôçôáò ôùí åã÷þñéùí ôñáðåæþí áìâëýíèçêáí óçìáíôéêÜ ìå ôçí ðñïóöõãÞ ôïõò óôéò ðñÜîåéò íïìéóìáôéêÞò ðïëéôéêÞò ôïõ ÅõñùóõóôÞìáôïò, áëëÜ êáé óôçí Ýêôáêôç ÷ñçìáôïäüôçóç ôçò ÔñÜðåæáò ôçò ÅëëÜäïò. Ç åõñåßá óôÞñéîç ôçò ñåõóôüôçôáò áðü ôéò ðçãÝò áõôÝò óõíÝâáëå þóôå ï ðåñéïñéóìüò ôçò ôñáðåæéêÞò ÷ñçìáôïäüôçóçò ðñïò ôéò åðé÷åéñÞóåéò êáé ôá íïéêïêõñéÜ íá åßíáé ðïëý çðéüôåñïò áðü ôç óõññßêíùóç ôçò êáôáèåôéêÞò âÜóçò. ¸ôóé ç ÔñÜðåæá ôçò ÅëëÜäïò óõíÝâáëå óôïí ìåôñéáóìü ôùí äõóìåíþí åðéðôþóåùí ôçò êñßóçò ÷ñÝïõò óôçí ïéêïíïìéêÞ äñáóôçñéüôçôá. Ç ìåãÜëç áâåâáéüôçôá ôï ðñþôï åîÜìçíï ôïõ 2012 äçìéïýñãçóå óïâáñïýò êéíäýíïõò ãéá ôï ôñáðåæéêü óýóôçìá Ôçí ðåñßïäï Éáíïõáñßïõ-Óåðôåìâñßïõ ïé ôñáðåæéêïß üìéëïé ìå ìåôï÷Ýò åéóçãìÝíåò óôï ×ñçìáôéóôÞñéï Áèçíþí åìöÜíéóáí æçìßåò ýøïõò 5,1 äéóåê. åõñþ. Ïé æçìßåò áõôÝò áíôáíáêëïýí áöåíüò ðñüóèåôåò áðïìåéþóåéò ôùí ïìïëüãùí ôïõ Åëëçíéêïý Äçìïóßïõ ëüãù ôïõ PSI, áöåôÝñïõ äå åðéóöÜëåéåò óå äÜíåéá ðñïò ôïí éäéùôéêü ôïìÝá. Ç óõóóþñåõóç æçìéþí åß÷å ùò óõíÝðåéá ôçí õðï÷þñçóç ôçò êåöáëáéáêÞò åðÜñêåéáò ôùí ôñáðåæþí êáé ôçí áíÜãêç áíáêåöáëáéïðïßçóÞò ôïõò. ¼óïí áöïñÜ ôéò åðéóöÜëåéåò, ï ëüãïò ôùí äáíåßùí óå êáèõóôÝñçóç ðñïò ôï óýíïëï ôùí äáíåßùí áíÞëèå óå 22,5% óôï ôÝëïò Óåðôåìâñßïõ 2012, Ýíáíôé 16% óôï ôÝëïò Äåêåìâñßïõ 2011. ÐáñÜ ôéò áíôßîïåò óõíèÞêåò ï êßíäõíïò áðåôñÜðç Ïé áâåâáéüôçôåò ðïõ åðéêñÜôçóáí êáôÜ ôçí ðáñáôåôáìÝíç åêëïãéêÞ ðåñßïäï ðñïêÜëåóáí áëëåðÜëëçëåò åîÜñóåéò åêñïþí ÷ñçìáôéêïý. ÁðáéôÞèçêå åöïäéáóìüò ôùí ôñáðåæþí ìå ðïóüôçôåò ôñáðåæïãñáììáôßùí ðïëý ðÝñáí ôïõ óõíÞèïõò. Ïé áíÜãêåò ôùí ôñáðåæþí ãéá ôñáðåæïãñáììÜôéá áíôéìåôùðßóôçêáí áðü ôçí ÔñÜðåæá ôçò ÅëëÜäïò ðëÞñùò êáé áðñüóêïðôá. Áêüìç êáé óôéò ðéï êñßóéìåò ðåñéóôÜóåéò, ïõäÝðïôå õðÞñîå ç ðáñáìéêñÞ õðïøßá üôé ïé ôñÜðåæåò áäõíáôïýí íá åîïöëÞóïõí ôéò êáôáèÝóåéò ôïõ êïéíïý. ÊÜôé ôÝôïéï èá åß÷å ðñïêáëÝóåé êáôÜññåõóç ôçò åìðéóôïóýíçò, ìå äåéíÝò óõíÝðåéåò ãéá ôç ÷ñçìáôïðéóôùôéêÞ óôáèåñüôçôá êáé ôç èÝóç ôçò ÷þñáò óôç æþíç ôïõ åõñþ. ÐáñÜ ôéò åîáéñåôéêÜ áíôßîïåò óõíèÞêåò, ïé åíÝñãåéåò ôçò Ðïëéôåßáò êáé ôçò ÔñÜðåæáò ôçò ÅëëÜäïò åîáóöÜëéóáí üôé ôï ôñáðåæéêü óýóôçìá óôÜèçêå üñèéï êáé êáíÝíáò êáôáèÝôçò äåí Ý÷áóå Ýóôù êáé Ýíá åõñþ áðü ôéò áðïôáìéåýóåéò ôïõ. ¸ôóé áðåôñÜðç ç êáôÜññåõóç ôçò åìðéóôïóýíçò êáé ôïõ ôñáðåæéêïý óõóôÞìáôïò êáé ôåëéêÜ ç Ýîïäïò ôçò ÷þñáò áðü ôç æþíç ôïõ åõñþ. Ç áíáêåöáëáéïðïßçóç ôùí ôñáðåæþí Ý÷åé Þäç äñïìïëïãçèåß Ôï ÌÜéï êáé ôï ÄåêÝìâñéï ôïõ 2012, ïé ôÝóóåñéò ìåãÜëåò ôñÜðåæåò ðïõ ðñïóäéïñßóôçêáí áðü ôçí áîéïëüãçóç ôçò ÔñÜðåæáò ôçò ÅëëÜäïò ùò âéþóéìåò Ýëáâáí ðñïêáôáâïëÞ áðü ôï Ôáìåßï ×ñçìáôïðéóôùôéêÞò Óôáèåñüôçôáò ãéá ôç äéáôÞñçóç ôçò êåöáëáéáêÞò ôïõò åðÜñêåéáò óå åðßðåäá áíþôåñá ôùí åëÜ÷éóôá áðáéôïýìåíùí. Ôá åðüìåíá óôÜäéá ôçò äéáäéêáóßáò áíáêåöáëáéïðïßçóçò ðåñéëáìâÜíïõí ôçí Ýêäïóç õðü áßñåóç ìåôáôñÝøéìùí ÷ñçìáôïäïôéêþí ìÝóùí êáé ôçí ïëïêëÞñùóç ôùí áõîÞóåùí ìåôï÷éêïý êåöáëáßïõ Ýùò ôï ôÝëïò Áðñéëßïõ ôïõ 2013. Ïé éäéþôåò ìÝôï÷ïé èá Ý÷ïõí ôïí Ýëåã÷ï ôùí ôñáðåæþí ðïõ ëáìâÜíïõí êåöáëáéáêÞ åíßó÷õóç áðü ôï Ôáìåßï ×ñçìáôïðéóôùôéêÞò Óôáèåñüôçôáò, åöüóïí êáôáâÜëïõí ðïóü ôïõëÜ÷éóôïí ßóï ìå ôï 10% ôçò áîßáò ôùí íåïåêäïèçóïìÝíùí êïéíþí ìåôï÷þí. Ïé ëïéðÝò ôñÜðåæåò, üðùò ðñïâëÝðåôáé óôï Ìíçìüíéï, ðñÝðåé íá áíáêåöáëáéïðïéçèïýí ìå éäéùôéêÜ êåöÜëáéá Ýùò ôï ôÝëïò Áðñéëßïõ ôïõ 2013. Áí áõôü äåí óõìâåß, ç ÔñÜðåæá ôçò ÅëëÜäïò èá ðñïâåß óôéò áðáñáßôçôåò åíÝñãåéåò, üðùò ðñïâëÝðïíôáé áðü ôï èåóìéêü ðëáßóéï åîõãßáíóçò, ôï áñãüôåñï ìÝ÷ñé ôïí Éïýíéï ôïõ 2013, êáôÜ ôñüðï ðïõ èá äéáóöáëßæåé ôç ÷ñçìáôïðéóôùôéêÞ óôáèåñüôçôá. ÓçìáíôéêÞ ç ìÝ÷ñé óôéãìÞò ðñüïäïò óôçí áíáäéÜôáîç ôïõ ôñáðåæéêïý óõóôÞìáôïò Ôï 2012, ðáñÜ ôç âáèéÜ êñßóç, ôÝèçêáí ïé âÜóåéò ãéá ôçí "áëëáãÞ óåëßäáò" üóïí áöïñÜ ôç öõóéïãíùìßá ôïõ ôñáðåæéêïý óõóôÞìáôïò êáé ôçí éêáíüôçôÜ ôïõ íá ðïñåõèåß ìå áîéþóåéò óôç íÝá åðï÷Þ. ¹äç ãßíïíôáé ôá ðñþôá âÞìáôá óôçí êáôåýèõíóç ôçò áíáäéïñãÜíùóçò ôùí ôñáðåæþí, ìÝóù áíáðñïóáñìïãÞò ôïõ åðé÷åéñçóéáêïý ôïõò ìïíôÝëïõ. Ï ôïìÝáò áíáóõíôÜóóåôáé ìÝóù ôçò óõíÝíùóçò äõíÜìåùí. Ôï ìÝãåèïò ôçò åëëçíéêÞò ïéêïíïìßáò, áëëÜ êáé ïé óõíèÞêåò õðåñâÜëëïõóáò äõíáìéêüôçôáò, ðïõ Ý÷ïõí äéáìïñöùèåß óôïí ôñáðåæéêü êëÜäï, áðáéôïýí ëéãüôåñåò êáé éó÷õñüôåñåò ìïíÜäåò, þóôå áõôÝò íá åßíáé êáé óå âÜèïò ÷ñüíïõ áíèåêôéêÝò óå áðñïóäüêçôåò åîùãåíåßò äéáôáñá÷Ýò. Áðü ôç äéáäéêáóßá áõôÞ èá ùöåëçèïýí ôüóï ïé êáôáèÝôåò üóï êáé ïé äáíåéïëÞðôåò. Ïé ðéï åýñùóôåò ôñÜðåæåò Ý÷ïõí áöåíüò ìåãáëýôåñç åõ÷Ýñåéá ðñüóâáóçò óôéò äéåèíåßò áãïñÝò êáé áöåôÝñïõ, ëüãù õøçëüôåñçò áðïôåëåóìáôéêüôçôáò, Ý÷ïõí ìéêñüôåñï êßíçôñï íá ðñïóöåýãïõí óå ôïðïèåôÞóåéò õøçëïý êéíäýíïõ. ÊáôÜ ôçí Ýíáñîç ôçò êñßóçò âñßóêïíôáí óå ëåéôïõñãßá 17 ôñÜðåæåò. ÕðÞñ÷áí åðßóçò 16 óõíåôáéñéóôéêÝò, ôï ìåñßäéï áãïñÜò ôùí ïðïßùí áíôéðñïóþðåõå áèñïéóôéêÜ ìüëéò ôï 1% ôïõ ôñáðåæéêïý óõóôÞìáôïò. Ç äéáäéêáóßá åîõãßáíóçò êáé áíáäéÜôáîçò ôïõ ôñáðåæéêïý óõóôÞìáôïò Ý÷åé óçìåéþóåé óïâáñÞ ðñüïäï, üðùò äåß÷íïõí ôá áêüëïõèá óôïé÷åßá: ÌÝ÷ñé óÞìåñá, ôï ðëáßóéï åîõãßáíóçò Ý÷åé ÷ñçóéìïðïéçèåß ãéá ôçí åîõãßáíóç åðôÜ ôñáðåæþí: ôåóóÜñùí åìðïñéêþí êáé ôñéþí óõíåôáéñéóôéêþí.  ¸÷åé äñïìïëïãçèåß ç óõã÷þíåõóç ôùí äýï ìåãáëýôåñùí ôñáðåæþí, ÓõíÝ÷åéá óôç óåë. 11


/ ÐÝìðôç 28 Öåâñïõáñßïõ 2013

ÓõíÝ÷åéá áðü ôç óåë. 10 ôçò ÅèíéêÞò ÔñÜðåæáò ôçò ÅëëÜäïò êáé ôçò Åurobank.  Ç Alpha Bank, ç ôñßôç óå ìÝãåèïò ôñÜðåæá, Ý÷åé áðïêôÞóåé ôçí ÅìðïñéêÞ ÔñÜðåæá, èõãáôñéêÞ ôçò Credit Agricole.  Ç ÔñÜðåæá Ðåéñáéþò Ý÷åé áðïêôÞóåé ôç ÃåíéêÞ ÔñÜðåæá, èõãáôñéêÞ ôçò Societe Generale, êáèþò êáé ôá õãéÞ óôïé÷åßá åíåñãçôéêïý êáé ôéò êáôáèÝóåéò ôçò ÁÔÅ, åíþ âñßóêåôáé óå óõæçôÞóåéò ãéá ôçí áðüêôçóç ôçò Millennium Bank. ¸ôóé, óå ëßãïõò ìÞíåò, óôï ôÝëïò ôçò äéáäéêáóßáò áõôÞò, åêôéìÜôáé üôé èá Ý÷ïõí óõãêñïôçèåß ôñåéò ìåãÜëïé êáé éó÷õñïß üìéëïé ìáæß ìå ìåñéêÝò Üëëåò ìéêñüôåñåò ôñÜðåæåò. Ôá ìåñßäéá áãïñÜò ôùí ôñáðåæþí áõôþí, óå óõíäõáóìü ìå ôçí ðáñïõóßá îÝíùí ôñáðåæþí, äéáóöáëßæïõí ôïí áíôáãùíéóìü. Åßíáé öáíåñü üôé ôï ôñáðåæéêü óýóôçìá ãßíåôáé ðåñéóóüôåñï óõãêåíôñùìÝíï êáé áðïäïôéêü, êáèþò äçìéïõñãïýíôáé ïé ðñïûðïèÝóåéò ãéá áîéïðïßçóç ôùí óõíåñãåéþí êáé ôùí ïéêïíïìéþí êëßìáêáò. ÁðïêôÜ êåöáëáéáêÞ åðÜñêåéá êáé éó÷õñïðïéåßôáé. Ôáõôü÷ñïíá, äéáôçñåß ôç óçìáíôéêÞ ðáñïõóßá ôïõ óôçí ðåñéï÷Þ ôçò ÍïôéïáíáôïëéêÞò Åõñþðçò. Åýñùóôï ôñáðåæéêü óýóôçìá éêáíü íá ÷ñçìáôïäïôÞóåé ôçí ïéêïíïìéêÞ áíÜêáìøç Ç áíáìüñöùóç ôïõ ôñáðåæéêïý óõóôÞìáôïò êáé ç êåöáëáéáêÞ ôïõ åíßó÷õóç áðïôåëïýí êáßñéáò óçìáóßáò ôïìÝò, ðïõ óõìâÜëëïõí óôçí åíäõíÜìùóç ôçò åìðéóôïóýíçò óôéò ðñïïðôéêÝò ôçò ïéêïíïìßáò. ¹äç ç óôáäéáêÞ åðéóôñïöÞ ôùí éäéùôéêþí êáôáèÝóåùí áðïôåëåß Ýíá ðñþôï óçìÜäé èåôéêÞò áðïôßìçóçò ôùí ó÷åôéêþí åîåëßîåùí. Ç óõíÝ÷éóç ôçò åðéóôñïöÞò ôùí êáôáèÝóåùí êáé ç åðéôõ÷Þò ïëïêëÞñùóç ôçò äéáäéêáóßáò áíáêåöáëáéïðïßçóçò èá âïçèÞóïõí ôéò åã÷þñéåò ôñÜðåæåò íá åðáíáêÜìøïõí âáèìéáßá óôéò äéåèíåßò áãïñÝò ÷ñÞìáôïò êáé êåöáëáßùí. ¹äç õðÜñ÷ïõí ïé ðñþôåò èåôéêÝò åíäåßîåéò üôé ïé äéåèíåßò áãïñÝò ÷ñÞìáôïò áíïßãïõí óôéò åëëçíéêÝò ôñÜðåæåò. Ãåíéêüôåñá, ç áðïêáôÜóôáóç ôçò êåöáëáéáêÞò åðÜñêåéáò êáé ç åíäõíÜìùóç ôçò ñåõóôüôçôáò ôùí ôñáðåæþí äçìéïõñãïýí ôéò ðñïûðïèÝóåéò ãéá åíßó÷õóç ôçò ÷ñçìáôïäüôçóçò ôçò ðáñáãùãÞò, ôùí åðåíäýóåùí êáé ôùí åîáãùãþí. Ôï ôñáðåæéêü óýóôçìá, áöïý ðÝñáóå ìÝóá áðü ÓõìðëçãÜäåò, áíáäåéêíýåôáé áíèåêôéêüôåñï, éó÷õñüôåñï êáé éêáíü íá ÷ñçìáôïäïôÞóåé ôçí áíÜðôõîç ôçò ïéêïíïìßáò. ÐñïêëÞóåéò êáé åõêáéñßåò Ç ïéêïíïìéêÞ êñßóç äåí Ýöåñå ìüíï ïîýôáôá ðñïâëÞìáôá, áëëÜ êáé óçìáíôéêÝò åõêáéñßåò. Ïé äýï óçìáíôéêüôåñåò, ðïõ óõíéóôïýí êáé ðñïêëÞóåéò, åßíáé: Ðñþôïí, ç áëëáãÞ ôçò ðáñáãùãéêÞò äéÜñèñùóçò ôçò ïéêïíïìßáò êáé ï áíáðñïóáíáôïëéóìüò ôçò ðñïò ôïìåßò õøçëÞò ðñïóôéèÝìåíçò áîßáò êáé ðáñáãùãéêüôçôáò, ðïõ èá ìðïñïýí íá ðñïóöÝñïõí äéåèíþò åìðïñåýóéìá áãáèÜ êáé õðçñåóßåò, áíôáãùíéóôéêÜ ôüóï óôçí åã÷þñéá üóï êáé óôçí åîùôåñéêÞ áãïñÜ. Äåýôåñïí, ï åêóõã÷ñïíéóìüò ôçò äçìüóéáò äéïßêçóçò êáé ç åêëïãßêåõóç ôùí ïñßùí êáé ôçò äéá÷åßñéóçò ôïõ äçìüóéïõ ôïìÝá, ï ïðïßïò ðñÝðåé íá ëåéôïõñãåß öéëéêÜ ðñïò ôïõò ðïëßôåò êáé ôéò åðé÷åéñÞóåéò. Ç áðïôåëåóìáôéêÞ áíôáðüêñéóç ó' áõôÝò ôéò êñßóéìåò ðñïêëÞóåéò áðáéôåß ôçí ïéêïäüìçóç êáé åíäõíÜìùóç ôçò êïéíùíéêÞò óõíáßíåóçò üóïí áöïñÜ ôçí åöáñìïãÞ ôùí êáôÜëëçëùí ðïëéôéêþí, ðñïêåéìÝíïõ íá åðéóðåõóôåß ç áíÜêáìøç êáé íá äçìéïõñãçèïýí ïé ðñïûðïèÝóåéò ãéá äéáôçñÞóéìç áíÜðôõîç. Óõãêñßíïíôáò ôç óçìåñéíÞ êáôÜóôáóç ìå ôéò óõíèÞêåò ðïõ åðéêñáôïýóáí ðñéí áðü ëßãïõò ìüíï ìÞíåò, åßíáé öáíåñü üôé ðïëëÜ Ý÷ïõí áëëÜîåé ðñïò ôï êáëýôåñï. Ôï óçìáíôéêüôåñï åßíáé üôé Ý÷åé áðïìáêñõíèåß ôï åíäå÷üìåíï ôçò ÷ñåïêïðßáò êáé ôçò åîüäïõ áðü ôï åõñþ. Áðïäõíáìþíåôáé Ýôóé ï êýñéïò ðáñÜãùí ðïõ äçìéïõñãïýóå ôåñÜóôéá áâåâáéüôçôá óôéò áãïñÝò êáé ëåéôïõñãïýóå ðáñáëõôéêÜ ãéá ôçí åëëçíéêÞ ïéêïíïìßá. Ôþñá ìðïñïýìå íá ðñïâëÝøïõìå, ìå ó÷åôéêÞ âåâáéüôçôá, üôé ôá âÞìáôá ðñïüäïõ ïäçãïýí ôç ÷þñá ðñïò ôçí Ýîïäï áðü ôçí êñßóç êáé ðñïò ôçí áíÜðôõîç. ¼óï ðáãéþíåôáé áõôÞ ç åêôßìçóç, ôüóï èá âåëôéþíåôáé ôï êëßìá óôçí ÅëëÜäá êáé èá äéáìïñöþíåé óõíèÞêåò åíÜñåôïõ êýêëïõ. Ãéá íá óõìâåß üìùò áõôü, ðñÝðåé íá óõíå÷éóôåß ç åöáñìïãÞ ôïõ ðñïãñÜììáôïò ðñïóáñìïãÞò ÷ùñßò áðïêëßóåéò êáé êáèõóôåñÞóåéò. Ç ðñïóÞëùóç óôïõò óôü÷ïõò êáé, üðïõ åßíáé äõíáôüí, ç õðÝñâáóÞ ôïõò èá åîáëåßøïõí üóåò áâåâáéüôçôåò ðáñáìÝíïõí êáé èá åíäõíáìþóïõí ôéò èåôéêÝò ðñïïðôéêÝò, ìå ðïëý åõíïúêÜ áðïôåëÝóìáôá óôçí êïéíùíéêÞ óõíï÷Þ êáé ôçí ïéêïíïìéêÞ áíÜðôõîç ôçò ÷þñáò. Äéáíýóáìå ôï ìåãáëýôåñï ìÝñïò ìéáò ìáêñÜò, äýóâáôçò êáé åðßðïíçò äéáäñïìÞò ìå õøçëü ôßìçìá ãéá ôïõò ðïëßôåò êáé ôéò åðé÷åéñÞóåéò. Ôï ôìÞìá ðïõ áðïìÝíåé, ðáñüôé ìéêñüôåñï, èá åßíáé åîßóïõ äýóêïëï, êáèþò ç ðñïóðÜèåéá èá ðñÝðåé íá êáôáâëçèåß åðéðëÝïí ôùí èõóéþí ðïõ Þäç Ýãéíáí. Ùóôüóï, Ý÷ïõí ôåèåß ïé âÜóåéò ðñïêåéìÝíïõ íá áíôéìåôùðéóôïýí ôá óïâáñÜ ÷ñüíéá ðñïâëÞìáôá. Ôþñá ðïõ ôï ôÝñìá ôçò äéáäñïìÞò ãßíåôáé åðéôÝëïõò ïñáôü, ïöåßëïõìå íá åíôåßíïõìå ôçí ðñïóðÜèåéá, íá ôá÷ýíïõìå ôï âçìáôéóìü ãéá íá êáëýøïõìå êáé ôï ôåëåõôáßï ìÝñïò ôçò áðüóôáóçò êáé íá åîáóöáëßóïõìå üôé ïé èõóßåò ôùí ðïëéôþí äåí èá ðÜíå ÷áìÝíåò êáé üôé, áíôßèåôá, ìáò ðåñéìÝíåé áõôÞ ôç öïñÜ Ýíá íÝï êáëýôåñï ìÝëëïí.

Eιδήσεις

w w w . p r o t i n e w s . g r

11

ΕΛΛΗΝΙΚΟ “ΚΟΥΡΕΜΑ” ΣΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ Η προ εβδομάδας έκθεση του Δ.Ν.Τ. για "ΚΟΥΡΕΜΑ" του ιδιωτικού χρέους στην Ελλάδα μας δικαιώνει, γιατί είχαμε θέσει το θέμα αυτό εμείς πρώτοι ,στους αρμοδίους προ τριών μηνών εγγράφως . Με επιστολή μας στον Έλληνα Πρωθυπουργό, Υπουργό Οικονομικών, ΔΝΤ, Ε.Ε., Ε.Κ.Τ., Διοικητή Τράπεζας της Ελλάδας , σε τριτοβάθμιες οργανώσεις , συνδικαλιστικές οργανώσεις ,στα Επιμελητήρια Ελλάδας την 29/11-2012 επισημάναμε την τραγική κατάσταση της Ελληνικής αγοράς , αλλά και των νοικοκυριών . Ακόμη δημοσιοποιήσαμε, τις αναγκαίες προτάσεις δια δημοσιεύματος μας στην έγκριτη εφημερίδα "ΠΡΩΤΗ της Ηλείας" ,καθώς και στον Αθηναϊκό τύπο των 29-11-2012.Επίσης τις θέσεις μας αυτές τις προβάλαμε και σε οικονομική εκπομπή του έγκυρου τηλεοπτικού σταθμού "COSMOS TV". Αναδείξαμε την καλπάζουσα ΑΝΕΡΓΙΑ , την τραγική μείωση των εισοδημάτων, την συνεχιζόμενη εξοντωτική υπερφορολόγηση, την εκτίναξη των δόσεων σε καθυστέρηση των δανείων (κόκκινα δάνεια),την μεγάλη καθυστέρηση των οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία, την τρομερή αύξηση των αυτοκτονιών συνανθρώπων μας λόγω οικονομικής και κοινωνικής απόγνωσης , την απληστία των Τραπεζών και άλλες δυσμενείς επιπτώσεις στην κοινωνία. -Προειδοποιήσαμε ότι επέρχεται οικονομικό "ΚΡΑΧ" για τους Έλληνες ,αν δεν ληφθούν ΑΜΕΣΑ ριζοσπαστικά μέτρα . -Μεταξύ των άλλων προτείναμε την ΔΙΑΓΡΑΦΗ (ΚΟΥΡΕΜΑ) όλων των ιδιωτικών χρεών, προς τις τράπεζες, για να ανακουφιστούν οι πολίτες και να ξεκινήσει η πραγματική ανάπτυξη . Η ενέργεια μας αυτή δικαιώνεται με την πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ προ εβδομάδας , που αναφέρει για "ΚΟΥΡΕΜΑ" των οφειλών προς τραπεζικά δάνεια των επιχειρήσεων και των υπερχρεωμένων νοικοκυριών στις χώρες που πλήττονται από οικονομική κρίση, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Οι κυβερνητικές πηγές λένε ότι κάτι τέτοιο είναι μάλλον αδύνατο γιατί δεν υπάρχει "κρατικό χρήμα", για να καλυφθούν οι ζημιές των τραπεζών, από την διαγραφή μέρος του χρέους . -Την πρόταση του Δ.Ν.Τ. απορρίπτουν οι Έλληνες Τραπεζίτες, τονίζοντας, ότι δεν θέλουν την μερική διαγραφή των χρεών ,ενώ έχουν λάβει από το κράτος πολλά

δισεκατομμύρια. -Αν γίνει κάτι τέτοιο, το κράτος πρέπει να τους δώσει και νέα οικονομική βοήθεια λένε οι τραπεζίτες ,και εμμένουν στην θέση τους για αναδιάρθρωση χρέους των ιδιωτών, με ρυθμίσεις (παράταση δόσεων, χαριστική περίοδο χρόνου με καταβολή τόκων ,νέες προσημειώσεις. κ.λ.π.) Αυτά όλα είναι ασπιρίνες σε βαριά ασθένεια. -Οι τράπεζες έχουν λάβει μέχρι στιγμής 180 δις από το Ελληνικό Δημόσιο και αντί να τις ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ή να τις ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΟΥΝ όπως έγινε στις ΗΠΑ ή στην Ισλανδία τα φόρτωσαν οι τρεις τελευταίες κυβερνήσεις στο φορολογούμενο ελληνικό Λαό. Επιπλέον ζητούν ακόμα 19 δις ευρώ μέχρι στιγμής . -Το Δ.Ν.Τ. θεωρεί μονόδρομο το "ΚΟΥΡΕΜΑ" των ιδιωτικών χρεών και απαραίτητο για την ανάκαμψη και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας . -Το Δ.Ν.Τ. στην Έκθεση του αναφέρει ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια νοικοκυριών και επιχειρήσεων αυξήθηκαν σε διψήφια ποσοστά στην Ελλάδα, γιατί αντιμετωπίζει παρατεταμένη ύφεση . Διακόσιες χιλιάδες δάνεια στεγαστικά σε σύνολο επτακοσίων χιλιάδων βρίσκονται στο "κόκκινο". Πεντακόσιες χιλιάδες νοικοκυριά δεν μπορούν να πληρώσουν σήμερα τις δόσεις σε στεγαστικά, καταναλωτικά δάνεια και κάρτες . Το σύνολο των μη εξυπηρετούμενων οφειλών στο τέλος του 2012 προς τις Τράπεζες, έφθασε στο ποσό των 54 δις περίπου. Γερμανικές και παγκόσμιες "Ύαινες" (χρηματοπιστωτικά ιδρύματα) έχουν έλθει στην Αθήνα και αναζητούν να αγοράσουν τις .."σάρκες" των Ελλήνων. Γερμανικά κ.λ.π. hedge Funds,έχουν καταθέσει προσφορές αγοράς κόκκινων δανείων στις ελληνικές τράπεζες που φτάνουν στο 5%-10% και 30% στα ενυπόθηκα δάνεια που βρίσκονται σε εξάμηνη καθυστέρηση . Δηλαδή για ένα καταναλωτικό δάνειο

ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΛΕΙΑΣ των 20.000 ευρώ τα distess funds (επενδυτικά κεφάλαια έκτακτης ανάγκης), προσφέρουν από 1000 έως 2000 ευρώ. Τα κοινωνικά κριτήρια δεν θα μετρούν πλέον (Νόμοι Κατσέλη, Πρώτη κατοικία , αδυναμία πληρωμής κ.λ.π.),γιατί η κυριότητα θα καλύπτεται από ξένη πλέον νομοθεσία, αυτή της χώρας που τα funds έχουν έδρα. Η τελική συμφωνία μεταξύ Γερμανικών ή άλλων funds και ελληνικών τραπεζών για την αγορά χρεών των πελατών τους, είναι βέβαιη και ζήτημα ημερών .

Και προκύπτουν εύλογα και αμείλικτα τα ερωτήματα : -Τι κάνουν οι κοινοβουλευτικοί μας αντιπρόσωποι που τα κόμματα τους συμμετέχουν της κυβέρνησης, στην Βουλή; -Πως μπορούν και αντέχουν να ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια τους η εξαθλίωση των συνανθρώπων τους ; -Τι κάνουν για την προφύλαξη των Ελλήνων από τα τραπεζικά κοράκια; Kύριοι της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας -Αντισταθείτε στο σχέδιο εξόντωσης των Ελλήνων με έργα και όχι με λόγια. -Προχωρήστε στη ΔΙΑΓΡΑΦΗ ιδιωτικού χρέους προς τις Τράπεζες . Μετά την έκθεση του Δ.Ν.Τ. είναι η μόνη ευκαιρία να σώσετε τον Ελληνικό λαό ,αλλά έτσι να σωθείτε και σεις από την κατακραυγή και την καταδίκη σας. Οι πράξεις των τριών τελευταίων κυβερνήσεων σας, θα μείνουν στην ιστορία ως μέσο φτωχοποίησης ,εξαθλίωσης και επιστροφής στο εργασιακό αιώνα.

Παρακολουθείστε σήμερα στο COSMOS TV Παρακολουθείστε σήμερα και ώρα 10 το βράδυ στο "COSMOS TV" συνέντευξη του πρώην Προέδρου του Επιμελητηρίου Ηλείας Άγγελου Αγγελόπουλου με θέμα "Εξελίξεις στην διαγραφή ιδιωτικού χρέους μετά την ανακοίνωση του ΔΝΤ". Θα υπάρχει και η δυνατότητα υποβολής ερωτημάτων από τους τηλεθεατές.


12

Ειδήσεις

w w w . p r o t i n e w s . g r

Κέντρο Πρόληψης “Παρεμβάσεις”

Ανδραβίδα

Ομάδες για τους μαθητές της Ε' και ΣΤ' τάξης

Αποκαθίστανται οι βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης

Το Κέντρο Πρόληψης "Παρεμβάσεις", φορέας προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας και πρόληψης των εξαρτήσεων στο νομό, σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Τραγανού και τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Ανδρίτσαινας -Κρεστένων καθώς και με τους αντίστοιχους Συλλόγους γονέων και Κηδεμόνων, οργανώνει δυο διαφορετικές ομάδες για τους μαθητές της Ε' και ΣΤ' τάξης. Μια για την περιοχή του Τραγανού και μια για την περιοχή των Κρεστένων. Στόχος των προληπτικών προγραμμάτων που υλοποιούνται για τους μαθητές είναι η ενδυνάμωση της προσωπικότητας των παιδιών, η ενίσχυση και η ανάδειξη των προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων τους. Οι μαθητές που θα παρακολουθήσουν τις συναντήσεις μας μέσα από ομαδικές διαδικασίες, τη συζήτηση, την παροχή των κατάλληλων ερεθισμάτων και την χρήση δημιουργικών δραστηριοτήτων, όπως είναι το παιχνίδι, η ζωγραφική και το παραμύθι, θα έχουν την δυνατότητα να διαπραγματευτούν θέματα σχετικά με την αυτοεκτίμηση, την επικοινωνία, την συνεργασία την έκφραση συναισθημάτων, την αποδοχή, την διαφορετικότητα, τις υπεύθυνες επιλογές, την ανάπτυξη αντιστάσεων σε αρνητικές επιρροές, την αυτοπροστασία. Και οι δυο ομάδες θα ξεκινήσουν τον Μάρτιο και θα ολοκληρωθούν σε 10 συναντήσεις. Η ομάδα που αφορά τους μαθητές του Δημοτικού Τραγανού θα συναντιέται κάθε Τρίτη απόγευμα και ώρα 16:00 - 17:30 σε αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Τραγανού. Συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορούν να δηλώσουν είτε οι ίδιοι οι μαθητές που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την ομάδα είτε οι γονείς τους τηλέφωνο του Κέντρου 26220-29710 έως και την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013 και ώρες 09:00 με 14:00. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως και την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013 και όσοι γονείς και παιδιά ενδιαφέρονται για την ομάδα των Κρεστένων που θα υλοποιείται σε αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Κρεστένων κάθε Πέμπτη και ώρα 17:00- 18:30. Η συμμετοχή των παιδιών και στις δυο ομάδες είναι εθελοντική με μοναδική προϋπόθεση την σταθερή τους παρουσία σε αυτή. Στην κάθε ομάδα μπορούν να συμμετέχουν από 8-13 μαθητές χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Υπεύθυνη και των δυο προγραμμάτων είναι η κα. Κατερίνα Λάγαρη, ψυχολόγος, στην οποία μπορείτε να απευθύνεστε και για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία χρειάζεστε σε σχέση με την ομάδα

/ ÐÝìðôç 28 Öåâñïõáñßïõ 2013

Σ

την αποκατάσταση βλαβών που έχουν προκύψει στο δίκτυο ύδρευσης της πόλης της Ανδραβίδας προχωρά ο δήμος Ανδραβίδας- Κυλλήνης. Ήδη από το πρωί της Τρίτης συνεργείο του εργολάβου δημοσίων έργων Γιάννη Κρινόπουλου που συνεργάζεται με το δήμο ξεκίνησε εργασίες αποκατάστασης του δικτύου στην περιοχή πέριξ του Δημοτικού Σχολείου Ανδραβίδας. Για αυτό το λόγο και για λίγες ώρες σε περιοχές της πόλης διακόπηκε η παροχή νερού. Οι εργασίες αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες προκειμένου να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση των βλαβών που προκύπτουν στο πεπαλαιωμένο δίκτυο ύδρευσης της περιοχής. Βασ. Κ.

Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών περιοχής Ανδραβίδας

Δωρεάν εξετάσεις για τους αιμοδότες

Σ

ε δωρεάν εξετάσεις αίματος υποβλήθηκαν το πρωί της Τρίτης δεκάδες μέλη του συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ανδραβίδας. Οι εθελοντές αιμοδότες του Συλλόγου αποδεικνύουν εμπράκτως σε κάθε προγραμματισμένη αιμοδοσία τη διάθεση προσφοράς που έχουν προς το συνάνθρωπο και ο Σύλλογος από την πλευρά του ως ελάχιστη ανταπόδοση τους έδωσες την ευκαιρία σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών να υποβληθούν σε δωρεάν εξετάσεις στο Αγροτικό Ιατρείο της Ανδραβίδας. Παράλληλα το δραστήριο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου προετοιμάζει την 39η Εθελοντική Αιμοδοσία που θα

πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Μαρτίου σε αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της Ανδραβίδας. Ο αριθμός των αιμοδοτών στην τελευταία τα-

κτική αιμοδοσία ήταν 86 και στόχος είναι σε αυτή ο αριθμός αυτός να αυξηθεί αφού όπως αναφέρθηκε από μέλη του Δ.Σ Η προσπάθεια να έχει

κάθε σπίτι έναν τουλάχιστον εθελοντή αιμοδότη είναι υπόθεση όλων και δείγμα πολιτισμού και ανθρωπιάς. Βάσω Κοκκινογένη


/ ÐÝìðôç 28 Öåâñïõáñßïõ 2013

Ειδήσεις

ΑΡΧΙΣΑΝ ΞΑΝΑ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Îåêßíçóáí êáé ðÜëé ðñéí ëßãåò çìÝñåò ïé åñãáóßåò êáôáóêåõÞò ôïõ êëåéóôïý ãõìíáóôçñßïõ ôçò Ãáóôïýíçò

Μ

Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 2.780.000 η δημοπράτηση του οποίου είχε γίνει το καλοκαίρι του 2009 και η κατασκευή του αναμέ-

νεται να ικανοποιήσει ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της Γαστούνης και ειδικότερα των νέων. Το κλειστό γυμναστήριο που

Δημοπρατήθηκε το καλοκαίρι του 2009 αλλά η κατασκευή του “πάγωσε” λόγω αδυναμίας χρηματοδότησης από τον ΟΣΚ η κατασκευή του συνεχίζεται στο χώρο που είχε χαρακτηριστεί από την πρώτη στιγμή για το συγκεκριμένο σκοπό δίπλα και στις υπόλοιπες αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης απέναντι από το εργο-

13

Ζ΄ ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

Σάρκα και οστά παίρνει το κλειστό γυμναστήριο Γαστούνης

ετά από αρκετούς μήνες διακοπής ξεκίνησαν και πάλι πριν λίγες ημέρες οι εργασίες κατασκευής του Κλειστού Γυμναστηρίου της Γαστούνης. Το έργο φαίνεται ότι πέρασε από χίλια κύματα και οι εργασίες είχαν μπλοκάρει εξαιτίας της αδυναμίας χρηματοδότησης από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων που είχε αναλάβει και την κατασκευή του.

w w w . p r o t i n e w s . g r

στάσιο της Unilever και αναμένεται να καλύψει όλες τις ανάγκες που υπάρχουν σε ότι αφορά αθλητικές διοργανώσεις. Η επανέναρξη των εργασιών καταρρίπτει τους φόβους που εξέφραζε μέρος της τοπικής κοινωνίας ότι η κατασκευή του έργου δε θα ολοκληρωθεί. Με την ολοκλήρωση λοιπόν της κατασκευής του κλειστού γυμναστηρίου σε συνδυασμό με την έναρξη των εργασιών της ανάπλασης των κοινόχρηστων χώρων της συγκεκριμένης περιοχής που την Τρίτη εντάχτηκαν στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για χρηματοδότηση η ανατολική είσοδος της πόλης της Γαστούνης αναμένεται να αλλάξει όψη. Βάσω Κοκκινογένη

Υποδέχεται στο Εκθεσιακό - Συνεδριακό Κέντρο ΣΠΑΠ τον πατέρα Σαράντη Σαράντο Είναι δυνατόν τα μυρίπνοα άνθη του Αγίου Όρους να μεταφυτευθούν από το Περιβόλι της Παναγίας στην άνυδρη έρημο της Αριζόνα και να ανθίσουν; Και όμως είναι! Ο Αγιορείτης Εφραίμ ο Φιλοθεάτης το απετόλμησεν. Ιδρύοντας σε σύντομο χρονικό διάστημα 19 ορθόδοξα μοναστήρια στην έρημο των Η.Π.Α., τα οποία ήδη αποτελούν οάσεις πνευματικές στην χαώδη και ανθρωποκτόνο περιρρέουσα ατμόσφαιρα της Αμερικής! Το Σάββατο, 2 Μαρτίου 2013, η Εφορεία μας υποδέχεται στο Εκθεσιακό- Συνεδριακό Κέντρο ΣΠΑΠ Ολυμπίας, ώρα 6.30 μ.μ., τον πατέρα Σαράντη Σαράντο, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: ΔΕΚΑΕΝΝΕΑ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ Η Εφορεία μας ευχαριστεί θερμά τους υποστηρικτές και ευγενικούς χορηγούς της: * "ARIOSTEA"- Ιακ. Παπαγεωργίου- Παλλήνη * "ΚΤΗΜΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ"- Κορακοχώρι * "ΜΥΛΩΝΑ Ποτοποιία" - Πύργος * "Το 175"- Καφετέρια- Αίγιον Τον εκλεκτό προσκεκλημένο προλογίζει η Διευθύντρια της Εφορείας κ. Γεωργία Χατζή- Σπηλιοπούλου. Η παρουσία σας θα μας τιμήσει.

Διακεκριμένες προσωπικότητες της Ηλείας στηρίζουν το Νομό

Κίνημα “Για την Ηλεία μας” Δυναμικές παρεμβάσεις ετοιμάζει ομάδα Ηλείων που δραστηριοποιούνται στην Αττική με μοναδικό στόχο, να υποστηριχθεί ουσιαστικά ο Νομός. Πρόκειται για το κίνημα "Για την Ηλεία μας" το οποίο ξεκινά να δραστηριοποιείται άμεσα, και απαρτίζεται ήδη από 30 καταξιωμένους Ηλείους. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, διακεκριμένες προσωπικότητες από όλους τους χώρους, αποφάσισαν να στηρίξουν ουσιαστικά το Νομό Ηλείας προκειμένου να βγει από τις τελευταίες θέσεις της ανάπτυξης και να διεκδικήσει όλα όσα πρέπουν στο Νομό αυτό. Μάλιστα στις αρχές του Μαρτίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί ευρεία συγκέντρωση των Ηλείων που διαμένουν στην Αθήνα, προκειμένου όλοι μαζί να συνυπογράψουν το κείμενο θέσεων -προτάσεων - παρεμβάσεων το οποίο αναμένεται να αναπτυχθεί από 5μελή ομάδα.


14

Eιδήσεις

w w w . p r o t i n e w s . g r

/ ÐÝìðôç 28 Öåâñïõáñßïõ 2013

Ανδρέας Μαρίνος

Δίκτυο Αφύπνισης Πολιτών

“Καίριες οι ρυθμίσεις στον χώρο της Υγείας”

Αυτοψία στο χείμαρρο Γκουρλέσσα

Εκφράζω την ικανοποίησή μου για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που αφορά στην τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων των κρατικών φορέων υγείας προς τους πιστωτές τους και αντιστρόφως. Είναι ένα νομοσχέδιο το οποίο θα εξυγιάνει σε μεγάλο βαθμό την έως τώρα νοσηρή πραγματικότητα στο υγειονομικό χώρο. Οι ρυθμίσεις λύνουν τις πολυετείς κωλυσιεργίες στην εξόφληση των οφειλών του δημοσίου προς τους παρόχους υγείας και αναβαθμίζουν ποιοτικά τον ρόλο του ενιαίου φορέα ασφάλισης. Δεν είναι δυνατόν οι πιστωτές να αποδίδουν στο κράτος φόρους για ανείσπρακτες αμοιβές του δημοσίου. Πραγματοποιείται λοιπόν, συμψηφισμός χρεών και εξόφληση οφειλών που υφίστανται κατά την 31.12.2011. Με αυτόν τον τρόπο, πρώτον, διευκολύνεται η συναλλαγή κράτους- πιστωτών και δεύτερον, διοχετεύονται, με μία ένεση ρευστότητας, απαραίτητα χρηματικά ποσά, άκρως αναγκαία για την ομαλή λειτουργία των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ φορέων και ιδιωτών (φαρμακεία, νοσοκομεία, κλινικές, ιατρεία κ.τ.λ.). Άμεσο αποτέλεσμα των ρυθμίσεων θα είναι η εύρυθμη εξυπηρέτηση των ασθενών στα νοσηλευτικά ιδρύματα και η απρόσκοπτη κάλυψη των φαρμακευτικών αγωγών των ασφαλισμένων χωρίς εμπόδια στη διάθεση των φαρμακευτικών σκευασμάτων. Συνεπώς το όφελος είναι διπλό. Δεν αφορά μόνο τους παρόχους υγείας αλλά και τους πολίτες. Τα προβλήματα σώρευσης ανεξόφλητων οφειλών από τους πρώην ασφαλιστικούς φορείς (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ) στον ΕΟΠΥΥ, επιτέλους αρχίζουν, με την βοήθεια του εν λόγω νομοσχεδίου, να επιλύονται. Φυσικά το Υπουργείο θα πρέπει να εξετάσει τάχιστα ρυθμίσεις που θα αφορούν και στις οφειλές του 2012 ώστε η λύση που θα δοθεί να είναι ολοκληρωμένη και επιτυχής. Ο δρόμος είναι μακρύς και ανηφορικός μέχρι την πλήρη εξυγίανση όλου του συστήματος υγείας, όμως οι βάσεις τίθενται.

Οριακά κάτω από τις 1.000 μονάδες το Χ.Α. Ανοδικά κινήθηκε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών χάρη στην ανάκαμψη των τραπεζικών μετοχών, ωστόσο, δεν κατόρθωσε να διασπάσει το φράγμα των 1.000 μονάδων.O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 998,48 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 0,70%, ενώ η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 50,186 εκατ. ευρώ.Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,77%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,02%.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΙ ΠΥΡΓΟΣ ΟΡΦΕΑΣ 21:45 Άθλιοι 19:00-2  Πολύ σκληρός για να πεθάνει σήμερα 19:50-2 22:00  LOVE IN THE END 19:5022:00 Σαβ.-Κυρ. 18:00 BARBIE 17:30 Παρ.-Σαβ.-Κυρ.

ΑΜΑΛΙΑΔΑ CineCinema Amaliada "BARBIE: Η ΜΠΑΛΑΡΙΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΓΙΚΕΣ ΠΟΥΕΝΤ (ΜΕΤΑΓΛ.)" 18:30 "LOVE IN THE END (Η Αγάπη Έρχεται Στο Τέλος)" 20:00  "ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ" 20:00 & 22:00 "Ο ΤΙΜΩΡΟΣ" 21:45

ΛΑΪΚΕΣ Κρέστενα, Γαστούνη

Καιρός αρκετά νεφελώδης με πιθανότητα βροχής που αργότερα θα γίνει ελαφρώς νεφελώδης. 7°C έως 13°C.Άνεμοι ασθενείς βόρειοι και στη συνέχεια ασθενείς βορειοδυτικοί έως 2 μποφόρ.

ύρω στα μέσα Γενάρη και μετά από πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροβιάτας μέλη του Δικτύου Αφύπνισης Πολιτών παραβρέθηκαν σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου όπου και ενημερώθηκαν για τις επαναλαμβανόμενες διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής για ανεξέλεγκτη απόρριψη αποβλήτων ελαιοτριβείων στην κοίτη του χειμάρρου Γκουρλέσσα (Κασιδιάρη) και για την ανυπαρξία έργων στήριξης στις όχθες του ποταμού με ορατό τον κίνδυνο κατακρήμνισης του δρόμου. Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται τόσο η κοίτη του ποταμού όσο και του δρόμου έχει αποτυπωθεί σε δημοσίευμα της Εφημερίδας της Αμαλιάδας Μέλη του Δικτύου Αφύπνισης Πολιτών συναντήθηκαν με τα μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντος & Φυσικών Πόρων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Γ

κ.κ. Κοκαλιάρη Ν. και Χριστοδουλόπουλο Χ. και ενημερώθηκαν για τις αρμοδιότητες της επιτροπής τόσο για την αδειοδότηση ελαιτριβείων όσο και για τον έλεγχό τους. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει αποστείλει στο παρελθόν έγγραφες ειδοποιήσεις προς αυτού του τύπου τις επιχειρήσεις για να συμμορφωθούν με την εθνική και κοινοτική νομοθεσία. Στη συνέχεια και μετά από επικοινωνία με την Πολιτική Κίνηση Ηλείας του κόμματος των Οικολόγων Πράσινων αποφασίστηκε η λήψη δειγμάτων από την κοίτη του χειμάρρου Γκουρλέσσα. Το κόστος της ανάλυσης των δειγμάτων ανέλβε το κόμμα των Οικολόγων Πρασίνων.

Δειγματοληψία Με επικεφαλής περιβαλλοντολόγο μέλος του Δικτύου Αφύπνισης Πολιτών πραγματοποιήθηκε στις 31/1/2013 δειγμα-

τοληψία στην κοίτη του χειμάρρου Γκουρλέσσα σε 4 σημεία. Το ίδιο μέλος συνέταξε έκθεση στην οποία αποτυπώνεται τόσο η μεθοδολογία λήψης των δειγμάτων όσο και μια ποιοτική μελέτη των αποτελεσμάτων της χημικής ανάλυσης (πατήστε εδώ για να δείτε την έκθεση). Αύριο 28/2/2013 στις 12:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση στο χώρο του χειμάρρου Γκουρλέσσα όπου θα παραβρεθούν τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροβιάτας, κάτοικοι της περιοχής, μέλη του Δικτύου Αφύπνισης Πολιτών και εκ μέρους του κόμματος των Οικολόγων Πρασίνων οι κ.κ. Τρεμόπουλος, Γουβιάς (συντονιστής των Οι-

κολόγων Πράσινων Ηλείας), Κανέλλης Γ. (οργανωτικός υπεύθυνος Δ. Ελλάδας) με στόχο να συζητηθούν και να αναδειχθούν τα προβλήματα της περιοχής. Το Δίκτυο Αφύπνισης Πολιτών συνεργάζεται με οποιοδήποτε φορέα/οργανισμό/ομάδα/σύλλογο/ΜΚΟ με συγκεκριμένους όρους σε δράσεις που ανταποκρίνονται στη φιλοσοφία του Δικτύου και σε ένα ευρύ πλαίσιο κοινωνικής δράσης και προσφοράς, προστασίας του περιβάλλοντος (αστικού και περιαστικού) και διεκδίκησης του δημόσιου χώρου για την απρόσκοπτη πρόσβαση και χρήση του από τους πολίτες.

1ο Γενικό Λύκειο Πύργου

Εικονική επίσκεψη στο CERN Αύριο στις 10:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του εργαστηρίου Πληροφορικής του 1ου Γενικού Λυκείου Πύργου εικονική επίσκεψη στο CERN (πείραμα ATLAS), όπου επιστήμονες-ερευνητές του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Ελληνογερμανικής Αγωγής θα μυήσουν τους μαθητές στο μικρόκοσμο του σύμπαντος και θα τους κάνουν πραγματικούς ερευνητές. Όλα αυτά θα γίνουν υπό την καθοδήγηση των καθηγητών Μπίρμπα Μαρίας καθηγήτριας Φυσικής και Γεωργίου Ιωάννη καθηγητή Πληροφορικής. Το 1ο ΓΕΛ Πύργου ιδρύθηκε το 1873. Είναι το παλαιότερο σχολείο Δευτεροβάθ-

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ - ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΕΚΑΒ: 166 Κέντρο Δηλητηριάσεων: 210-7793777 Νοσοκομείο Πύργου: 26210-82300, 82360 Νοσοκομείο Αμαλιάδας: 26223 60100 Κέντρο Υγείας Κρεστένων: 26250 22222 Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας: 26260 22222 Κέντρο Υγείας Βάρδας: 26233 60000 Κέντρο Υγείας Γαστούνης: 26233 60300 Κέντρο Υγείας Σιμόπουλου: 26223 60400 ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Άμεση δράση Πύργου: 100 Αστ. Δ/νση Ηλείας: 26210-81730, 81731 Τμήμα Τροχαίας Πύργου: 2621081742 Αστυνομικό τμήμα Πύργου: 2621081734

μιας Εκπαίδευσης του Πύργου αλλά και όλου του νομού Ηλείας. Είναι ένα ιστορικό σχολείο από το οποίο αποφοίτησαν πολλοί μαθητές που έπειτα διέπρεψαν σε διάφορους τομείς της Επιστήμης, των Τεχνών και της Eργασίας, όπως ο παγκοσμίου φήμης μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης. Δυστυχώς, το 2008 το κτήριο του σχολείου καταστράφηκε από έναν πολύ ισχυρό σεισμό, και μέχρι σήμερα το σχολείο στεγάζεται σε λυόμενες αίθουσες. Παρ' όλες τις δυσκολίες, οι δάσκαλοι είναι περήφανοι για τους μαθητές τους που συνεχίζουν να έχουν εξαιρετική δίψα για επιστημονική γνώση. Σε αυτό το πλαίσιο, θέλοντας να γνωρίσουν

Ασφάλεια Πύργου: 26210-81740 Τροχαία Πύργου: 26210-22100 Αστυνομία Αμαλιάδας: 26220-38210 Ασφάλεια Αμαλιάδας: 26220-38232 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ Πυροσβεστική Πύργου: 199 Πυροσβεστική Αμαλιάδας: 2622022199 Πυροσβεστική Λεχαινών: 2623022199 Πυροσβεστική Κρεστένων: 2625022199 ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ Κατάκολο: 26210-41206, 41500 Κυλλήνη: 26230-26230, 92211 Πάτρα: 2610-341204

περισσότερα για τις τελευταίες ανακαλύψεις του πειράματος του αιώνα, θα πραγματοποιήσουν μια εικονική επίσκεψη στον ανιχνευτή ATLAS που θα τους δώσει μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα το CERN και να μάθουν με έναν διαδραστικό τρόπο για τις προσπάθειες των επιστημόνων να βρουν απαντήσεις στα θεμελιώδη ερωτήματα γύρω από το πώς φτιάχτηκε το Σύμπαν. Αυτή η εικονική επίσκεψη θα συνδυαστεί με την εξοικείωσή τους με το πρόγραμμα ΥΠΑΤΙΑ, υπό την καθοδήγηση ερευνητών του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου οι μαθητές θα μάθουν να αναλύουν πραγματικά δεδομένα του πειράματος ATLAS.

ΒΛΑΒΕΣ ΟΤΕ: 13888 ΔΕΗ: 1050 ΔΕΥΑΠ Πύργου: 26210-33702 ΔΕΥΑΠ Αμαλιάδας: 26220-23923 Επιμελητήριο Ηλείας: 26210-34154, 22541, 32225 Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πύργου: 26210-22707, 81117, 22088 Οργανισμός Εργατικής Εστίας: 2621034797 Μητρόπολη Ηλείας: 26210-22527 ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΤΕΛ Πύργου: 26210-20600 έως 20608 Αμαλιάδας: 26220-28892 Αθηνών: 210-5134110-1 Θεσσαλονίκης: 2310-595406 Ιωαννίνων: 26510-41248

Λεχαινών: 26230-22219 Κρεστένων: 26250-22228 Σαβαλίων: 26220-61211 Λάλα: 26240-41213 Βασιλακίου: 26240-71300 Κάμενας: 26240-71330 Γούμερου: 26210-93521 Κουτσοχέρας: 26210-61024 Μουζακίου: 26210-61220 Καράτουλα: 26210-61458 Μαγούλα: 26210-61266 Χελιδόνι: 26240-51204 Λαντζόι: 26240-69049 Νεράιδα: 26240-51350 Πελόπιο: 26240-31405 Ανδραβίδα: 26230-54225 Καβάσιλα: 26230-33202 Νέα Μανωλάδα: 26230-71374 Καρδαμάς: 26220-29560 Επιτάλιο: 26210-71448 Κυπαρισσία: 27610-22260 Ανδρίτσαινα: 26260-22239 Ζαχάρω: 26250-31219 Γιαννιτσοχώρι: 26250-61468 Φιγαλεία: 26250-41696 Βάρδα: 26230-73014 Γαστούνη: 26230-35115


/ ÐÝìðôç 28 Öåâñïõáñßïõ 2013

Eιδήσεις-Ανακοινώσεις

w w w . p r o t i n e w s . g r

15

Τι προβλέπεται σε σχετική εγκύκλιο

Πώς θα περικοπούν οι συντάξεις των ειδικών μισθολογίων Α

ναδρομική περικοπή από 1-82012 θα υπάρξει στις συντάξεις συνταξιούχων ιατρών, μελών ΔΕΠ- Πανεπιστημίων και Ερευνητών και όλων Ειδικών Λειτουργικών Επιστημόνων σύμφωνα με την Γ31/5/22/2/2013 εγκύκλιο του ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ). Οι μειώσεις στις συγκεκριμένες συντάξεις κυμαίνονται, μεσοσταθμικά, από 17% έως 35% και ακολουθούν τις αντίστοιχες μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια, που προβλέπονται από τον νόμο 4093/2012 "Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013 - 2016 - Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής του Ν.

4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013 - 2016" (ΦΕΚ 222 Α΄/ 12/11/2012). Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι περικοπές γίνονται επί των μεικτών συντάξιμων αποδοχών, αφαιρουμένων των προβλεπόμενων κρατήσεων και τα αντίστοιχα ποσά παρακρατούνται, σύμφωνα με τη με αριθ. 2/83408/ 0022/14.11.2012 (ΦΕΚ Β΄ 3017) απόφαση του υπουργού Οικονομικών, ως εξής: α) Για ποσά μέχρι 100 ευρώ εφάπαξ. β) Για ποσά μέχρι 250 ευρώ σε δύο ισόποσες μηνιαίες δόσεις. γ) Για ποσά μέχρι 500 ευρώ σε τρεις ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

δ) Για ποσά μέχρι 750 ευρώ σε τέσσερις ισόποσες μηνιαίες δόσεις. ε) Για ποσά μέχρι 1.000 ευρώ σε πέντε ισόποσες μηνιαίες δόσεις. στ) Για ποσά μέχρι 1.500 ευρώ σε έξι ισόποσες μηνιαίες δόσεις. ζ) Για ποσά μέχρι 2.000 ευρώ σε επτά ισόποσες μηνιαίες δόσεις. η) Για ποσά μέχρι 2.500 ευρώ σε οκτώ ισόποσες μηνιαίες δόσεις. θ) Για ποσά μέχρι 3.000 ευρώ σε εννέα ισόποσες μηνιαίες δόσεις. ι) Για ποσά μέχρι 4.000 ευρώ σε δέκα ισόποσες μηνιαίες δόσεις. ια) Για ποσά μέχρι 5.000 ευρώ σε έντεκα ισό-

ποσες μηνιαίες δόσεις. ιβ) Για ποσά άνω των 5.000 ευρώ σε δώδεκα ισόποσες μηνιαίες δόσεις. Στην εγκύκλιο τέλος αναφέρεται, ότι καταληκτική ημερομηνία για την παρακράτηση των οφειλόμενων ποσών είναι η 31/12/2013.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

ÊÕÍÇÃÅÔÉÊÏÓ ÓÕËËÏÃÏÓ ÐÕÑÃÏÕ

ÐÑÏÓÊËÇÓÇ Óáò ðñïóêáëïýìå óôïí áðïêñéÜôéêï ÷ïñü ðïõ äéïñãáíþíåé ï Óýëëïãüò ìáò óôéò 2 Ìáñôßïõ 2013 çìÝñá ÓÜââáôï êáé þñá 21.00 óôï êôÞìá "Rifugio" óôï ÓôñÝöé Ìå ôéìÞ Ôï Äéïéêçôéêü Óõìâïýëéï ÔéìÞ ðñüóêëçóçò: 10Å (ìå ðëÞñåò ìåíïý, ðïôÜ áíáøõêôéêÜ Üöèïíá) ÔñéÞìåñï (äõï äéáíõêôåñåýóåéò) óôï îåíïäï÷åßï "ÁÑ×ÏÍÔÉÊÏ" óôçí Áíäñßôóáéíá èá êëçñùèåß ìå ôï áðüêïììá ôçò ðñüóêëçóçò. ÐÑÏÓÖÏÑÁ ôçò äéåýèõíóçò ôïõ îåíïäï÷åßïõ.

ÉÅÑÁ ÌÇÔÑÏÐÏËÉÓ ÇËÅÉÁÓ "ÓÙÔÇÑÏÐÏÕËÅÉÏÓ ÇËÅÉÁÊÇ ÂÉÂËÉÏÈÇÊÇ"

ÌÅÉÏÄÏÔÉÊÇ ÄÇÌÏÐÑÁÓÉÁ Ôï Ä. Óõìâïýëéïí ôïõ ÊëçñïäïôÞìáôïò "ÓÙÔÇÑÏÐÏÕËÅÉÏÓ ÇËÅÉÁÊÇ ÂÉÂËÉÏÈÇÊÇ" ðñïêçñýóóåé ìåéïäïôéêÞí Äçìïðñáóßáí äé' åóöñáãßóôùí ðñïóöïñþí äéá ôçí áãïñÜ åíüò (1) ç ðåñéóóïôÝñùí áêéíÞôùí óõíïëéêïý åìâáäïý 118 ô.ì., åõñéóêïìÝíùí åéò ôïí Ðýñãïí Çëåßáò. Ç ÌåéïäïôéêÞ Äçìïðñáóßá èá ëÜâåé ÷þñáí åéò ôá ãñáöåßá ôçòÉ. Ìçôñïðüëåùò Çëåßáò (ïäüò 28çò Ïêôùâñßïõ 54) ôçí 10ç Ìáñôßïõ 2013, çìÝñá ÊõñéáêÞí êáé þñá 10 ð.ì. - 12 ì.ì. åíþðéïí ôçò áñìïäßáò ÅðéôñïðÞò. Ðëçñïöïñßåò, ¼ñïé Äéáêçñýîåùò, óå þñåò ãñáöåßïõ, åéò ôá ãñáöåßá ôçò É. Ìçôñïðüëåùò êáé óôá ôçëÝöùíá: 2621022527, 2622022069. Ï ÌÇÔÑÏÐÏËÉÔÇÓ Ðñüåäñïò ôïõ Ä. Ó. ôïõ ÊëçñïäïôÞìáôïò +Ï Çëåßáò ÃÅÑÌÁÍÏÓ

Αναδρομικά πρόστιμα σε εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ!

Σ

οκ έχουν υποστεί εκατοντάδες έμποροι αυτοκινήτων οι οποίοι είδαν ξαφνικά τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς να μειώνονται εξαιτίας της ασυννενοησίας αλλά και της γραφειοκρατίας που επικρατεί μεταξύ των Διευθύνσεων Μεταφορών και των Τμημάτων Τελωνειακών Διαδικασιών του υπουργείου Οικονομικών.

ηθεί πριν τη τελευταία 10ετία ώστε να μπορέσουν να επιβάλουν πρόστιμα σε εμπόρους αλλά και ιδιώτες εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων από άλλα κράτη-μέλη λόγω λάθους των Διευθύνσεων Μεταφορών. Επειδή όμως από το 2003 έχουν εκτελωνιστεί δεκάδες χιλιάδες εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα από εμπόρους και ιδιώτες καταναλωτές υπάρχει σοβαρός κίνδυνος οι αρμόδιες υπηρε-

σίες των Τελωνείων να "εισπράξουν" τα "πρόστιμα" ακόμη και αν δεν έχει εκδικαστεί η υπόθεση ακόμη από τα Τελωνειακά δικαστήρια! Οπως επισημαίνει στην "Η" το μέλος του δ.σ. του Συνδέσμου Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος κ. Ευριπίδης Κωνσταντινίδης: "Δεν είναι δυνατόν οι Διευθύνσεις Μεταφορών να αλλάζουν κατά το δοκούν τις Οδηγίες Ρύπων (Euro) που έχουν τα εισαγόμενα ΙΧ από άλλα κράτη-

μέλη και βέβαια να μην δέχονται ούτε τις βεβαιώσεις που αποστέλλει το εργοστάσιο! Επίσης δεν μπορεί ένα αυτοκίνητο που έχει εκτελωνιστεί και πουληθεί πριν από χρόνια να πρέπει εμείς ή κάποιοι ιδιώτες καταναλωτές να καταβάλλουμε τα πρόστιμα καθώς αν το γνωρίζαμε πως τα αυτοκίνητα είχαν τόσο αυξημένο τελωνείο δεν θα τα είχαμε εισάγει ή στην χειρότερη περίπτωση θα τα πουλάγαμε σε άλλες τιμές...".

Ειδικότερα οι Τελωνειακές Αρχές "ξεσκονίζουν" τους εκτελωνισμούς των αυτοκινήτων που έχουν πραγματοποι-

ΚΗΔΕΙEΣ Ôïí ðïëõáãáðçìÝíï ìáò

ΣΤΥΛΙΑΝΟ του Θεοδώρου ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ Åôþí 88 Èáíüíôá êçäåýïìå óÞìåñá ÐÝìðôç 28/03/2013 êáé þñá 4:00ì.ì. åê ôïõ Éåñïý Íáïý Áãßùí ÐÜíôùí (Á' Êïéìçôçñßïõ) Ðýñãïõ, êáé ðáñáêáëïýìå óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðáñáêïëïõèÞóïõí ôçí åêöïñÜ ôïõ. Ðýñãïò 28/03/2013 Ç ÓÕÆÕÃÏÓ: Ãåùñãßá. ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ: ÈïäùñÞò ÌáõñïìÜôçò, Âáóßëçò ÌáõñïìÜôçò, ÐÜíïò & ÃéÜííá ÌáõñïìÜôç, ËÜìðçò ÌáõñïìÜôçò.ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ: ÓôÝëéïò, Ãåùñãßá. ÔÁ ÁÍÉØÉÁ, ÏÉ Ë. ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ, Ìáíùëïðïýëïõ 58, Ôçë. üëï ôï 24ùñï: 26210-34017, 30730, 34217, 27158, 25223, ÐÕÑÃÏÓ, Êéíçôü 6944342471 Ïéêßáò: 25223

Ôçí áãáðçìÝíç ìáò

ΕΛΕΝΗ χα ΒΑΣΙΛ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ ÔÏ ÃÅÍÏÓ ÄÇÌÏÕËÉÁ Èáíïýóá óôçí ÁèÞíá, ðëÞñçò çìåñþí êçäåýïõìå áýñéï ÐáñáóêåõÞ 1 Ìáñôßïõ 2013 êáé þñá 11:30 ð.ì. áðü ôïí Éåñü Íáü Áãßïõ Áèáíáóßïõ Ðýñãïõ êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí óôçí åêöïñÜ ôçò. Ðýñãïò 1 Ìáñôßïõ 2013 ÔÁ ÔÅÊÍÁ:Êßñêç & ÃéÜííçò Øõ÷ïãéüò, ÄçìÞôñçò & ÆùÞ Ëáìðñïðïýëïõ ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ:ÐÝãêõ & ÐÜíïò, Åëßíá & Íßêïò, ÅëÝíç, Âáóßëçò ÔÁ ÄÉÓÅÃÃÏÍÁ:Ìõñôþ, ÉùÜííá, ÁâÜðôéóôï ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ:ÔéôÞ ÷á Äçì. ÄçìïõëéÜ, Ìáñßá ÷á Ëáìðñüðïõëïõ ÔÁ ÁÍÉØÉÁ ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÐáñÜêëçóç óôÝöáíá íá ìçí êáôáôåèïýí áíôß áõôþí ôá ÷ñÞìáôá íá äïèïýí óôï Üóõëï áíéÜôùí "Ç ÍÅÁ ÂÁÓÉËÅÉÁÓ"ôçò ÉåñÜò Ìçôñïðüëåùò. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ Á. ÁÓÇÌÁÊÏÐÏÕËÏÓ Þ ÆÅÕÊÁÓ, ÔÇË. ÃÑÁÖÅÉÏÕ: 26210 28361 - 33119, ÏÉÊ. ÄÉÁÍÕÊÔ. 22283, ÊÉÍÇÔÏ: 6944296706 & 6932234896, ÊÏËÏÊÏÔÑÙÍÇ 11 - ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ

ÁÍÁÊÏÉÍÙÓÇ Õëïðïßçóçò ÅðáããåëìáôéêÞò ÓõìâïõëåõôéêÞò óôï Ðëáßóéï ôçò ÐñÜîçò ìå ôßôëï: "ÅíÝñãåéåò ÊáôÜñôéóçò êáé Ðñïþèçóçò óôçí Áðáó÷üëçóç ÑÏÌÁ Íïìïý Çëåßáò".

Óýíôïìç ðåñéãñáöÞ ôçò ÄñÜóçò Ç ÄñÜóç ÓõìâïõëåõôéêÞ "2" áðïóêïðåß óôçí ðáñï÷Þ õðçñåóéþí ðëçñïöüñçóçò, ðñïóáíáôïëéóìïý êáé õðïóôÞñéîçò ôùí ùöåëïýìåíùí óå ïìáäéêü Þ áôïìéêü åðßðåäï. Óôü÷ïò åßíáé ç êïéíùíéêÞ êáé åñãáóéáêÞ Ýíôáîç ôùí áôüìùí ÏìÜäáò Óôü÷ïõ ôçò ÐñÜîçò ðïõ áðåéëïýíôáé ìå áðïêëåéóìü áðü ôçí áãïñÜ åñãáóßáò. Óôü÷ïé ôçò ÄñÜóçò : Ï åíôïðéóìüò ôùí ôõðéêþí êáé Üôõðùí ðñïóüíôùí ôùí ùöåëïõìÝíùí Ï åíôïðéóìüò ôùí áíáãêþí ôïõ êÜèå ùöåëïýìåíïõ êáé ç äõíáôüôçôá êÜëõøÞò ìÝóá áðü ÄñÜóåéò ôïõ ¸ñãïõ Ç åíäõíÜìùóç ôùí ùöåëïõìÝíùí Ç åìøý÷ùóç ôùí ùöåëïõìÝíùí íá áíáðôýîïõí äñÜóåéò åðé÷åéñçìáôéêüôçôáò äåäïìÝíïõ ôùí éäéáßôåñùí ÷áñáêôçñéóôéêþí ôùí Rom (ïìÜäá óôü÷ïò) Ç ÐñÜîç õëïðïéåßôáé áðü ôçí ÁíáðôõîéáêÞ Óýìðñáîç "ILIDA" óôï ðëáßóéï ôçò äñÜóçò 3: "ÔïðéêÝò äñÜóåéò êïéíùíéêÞò Ýíôáîçò ãéá åõÜëùôåò ïìÜäåò" ôçò Êáôçãïñßáò ÐáñÝìâáóçò 1: "Ðñüëçøç êáé áíôéìåôþðéóç ôïõ êïéíùíéêïý áðïêëåéóìïý åõðáèþí ïìÜäùí ôïõ ðëçèõóìïý" ôïõ Èåìáôéêïý ¢îïíá Ðñïôåñáéüôçôáò 4: "ÐëÞñçò åíóùìÜôùóç ôïõ óõíüëïõ ôïõ áíèñþðéíïõ äõíáìéêïý óå ìéá êïéíùíßá ßóùí åõêáéñéþí" ôïõ Åðé÷åéñçóéáêïý ÐñïãñÜììáôïò "ÁíÜðôõîç Áíèñþðéíïõ Äõíáìéêïý 2007-2013" ðïõ óõã÷ñçìáôïäïôåßôáé áðü ôï Åõñùðáúêü Êïéíùíéêü Ôáìåßï (ÅÊÔ).


Κ

αι ενώ μπορεί τα πράγματα να έχουν πάρει ένα δρόμο στον Πανηλειακό, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα πάντα λύθηκαν. Για να είμαστε πιο ακριβείς, τα πάντα παραμένουν ανοιχτά. Για να μην πούμε ότι η ομάδα χρειάζεται σοβαρά κεφάλαια για να ολοκληρώσει τη σεζόν και να επιτύχει το στόχο της ανόδου, μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι κάθε μέρα που περνάει, προκύπτουν νέα έξοδα, νέες υποχρεώσεις, τις οποίες η διοίκηση καλείται να τρέξει προκειμένου να καλύψει. Γνωστών όλων αυτών και με μοναδικό δεδομένο την τελευταία δημόσια τοποθέτηση του Κώστα Ντάβαρη ότι μετά το παιχνίδι με την Καλαμάτα αποχωρεί από την ομάδα, έχουμε σήμερα μια κρίσιμη συνάντηση με τον δήμαρχο Πύργου Μάκη Παρασκευόπουλο.

Πανηλειακός

Êñßóéìç óõíÜíôçóç ìå ôïí äÞìáñ÷ï

Ο Κώστας Ντάβαρης έχει προγραμματισμένη συνάντηση σήμερα με τον Μάκη Παρασκευόπουλο

16 ÐÅÌÐÔÇ 28 ÖÅÂÑÏÕÁÑÉÏÕ 2013

Γλυφάδα

Κανονικά με Καλαμάτα Όπως ανακοίνωσε, η ΠΑΕ Γλυφάδα, έγινε έκτακτο ΔΣ στο οποίο πήραν μέρος και οι ποδοσφαιριστές, με αποτέλεσμα να λυθούν όλα τα ζητήματα και να επανέλθει η ομαλή λειτουργία στην ομάδα. Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως η Γλυφάδα θα αγωνιστεί κανονικά στον επερχόμενο αγώνα της για τη Football League 2 με αντίπαλο την Καλαμάτα την Κυριακή (03/03, 15:00) στο Ελληνικό.

Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου Το τι θα ειπωθεί σε αυτή τη συνάντηση, αλλά και το τι μπορούμε να περιμένουμε, είναι αυτή τα στιγμή αδύνατον να προβλεφθεί. Το βέβαιο ότι είναι για τις επόμενες κινήσεις του Κώστα Ντάβαρη και τις επόμενες αποφάσεις του, η συνάντηση αυτή θα παίξει καταλυτικό ρόλο. Δεν είναι μάλιστα πολύς ο καιρός που έχει περάσει, σχεδόν μια βδομάδα, από τότε που ο Κώστας Ντάβαρης ενημέρωσε ότι προτίθεται να προχωρήσει στην παράδοση των δελτίων της ομάδας στο δήμο Πύργου. Μια κίνηση η οποία έχει συμβολικό χαρακτήρα, ωστόσο είναι και μια κίνηση η οποία μπορεί να αποκτήσει ουσιαστικότατο χαρακτήρα, αν ο Κώστας Ντάβαρης αποφασίσει να τα βροντήξει και να φύγει. Σε αυτή την περίπτωση, ο Πανηλειακός θα μείνει ακυβέρνητος και ακόμα και αν κάποιοι άνθρωποι κατεβάσουν την ομάδα στο προσεχές παιχνίδι με τον Ρούβα, οι συνέπειες μιας πιθανής αποχώρησης του Ντάβαρη, αυτή τη δεδομένη χρονική στιγμή θα είναι οδυνηρές για την ομάδα και απρόβλεπτες. Ένας άνθρωπος ο οποίος τις τελευταίες δυο σεζόν έ-

χει συνδέσει το όνομά του με την ομάδα, θα είναι καίριο πλήγμα να αποχωρήσει. Αν μάλιστα ανατρέξουμε και δυόμισι χρόνια πίσω, οπότε και πάλι δεν υπήρχε κανένας να τρέξει την ομάδα στη Γ΄ Εθνική, ήταν ο Κώστας Ντάβαρης ο οποίος πήρε την απόφαση να αναλάβει την ομάδα με ό,τι εκείνο συνεπαγόταν και να την τρέξει στο δύσκολο και απαιτητικό πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής.

μένου να λυθεί το θέμα με τα εισιτήρια και την Κυριακή κόντρα στην ομάδα του Ρούβα να μπορέσει ο φίλαθλος κόσμος της Ηλείας να επιστρέψει στο γήπεδο. Υπενθυμίζουμε ότι στο προηγούμενο παιχνίδι κόντρα στον Φωστήρα δεν κατέστη δυνατή η θεώρηση εισιτηρίων, πράγμα το οποίο φαίνεται ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή πάει να λυθεί.

Προετοιμασία για το παιχνίδι με Ρούβα Το ευχάριστο της υπόθεσης είναι ότι η ομάδα συνεχίζει κανονικά την προετοιμασία της για το παιχνίδι με τον Ρούβα, την Κυριακή εντός έδρας. Ο Μίλτος Γκόφας και οι ποδοσφαιριστές του συνεχίζουν απερίσπαστοι τη δουλειά τους και το ίδιο θα κάνουν και τις επόμενες μέρες, με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να πετύχουν μια νίκη, η οποία πρώτα απ' όλα έχει ψυχολογική και σημασία και εν συνεχεία βαθμολογική.

Διάψευση για Σαλαπάτα Στο μεταξύ κάποιες φήμες που ήθελαν τον Νίκο Σαλαπάτα να αποχωρεί από την ομάδα, διαψεύστηκαν κατηγορηματικά από τον γενικό αρχηγό της ομάδας Γιώργο Λαμπρόπουλο. Το ότι ένας ποδοσφαιριστής για λόγους υγείας απουσίαζε, μπήκε μέσα κόντρα στον Φωστήρα και δεν είχε την καλύτερη απόδοση, έφερε φυσιολογικά τον αποκλεισμό του από την αποστολή για την Καλαμάτα. Από το ένα σημείο μέχρι το άλλο όμως, από το σημείο ο Μίλτος Γκόφας να κρίνει ότι για ένα παιχνίδι ο Σαλαπάτας δεν είναι στην καλύτερη δυνατή φόρμα να προσφέρει στην ομάδα, μέχρι το σημείο να αποχωρήσει κιόλας από την ομάδα, υπάρχει πολύ μεγάλη απόσταση.

Με τον κόσμο στο πλευρό του Στο μεταξύ η διοίκηση του Πανηλειακού, κατέβαλλε χθες σοβαρές προσπάθειες προκει-

Βασίλης Παναγόπουλος

"Διαβούλευση των Σωματείων για το ενωσιακό" Τα κυριότερα σημεία της τοποθέτησης του Βασίλη Παναγόπουλου στη γενική συνέλευση της ΕΠΣΗ παραθέτουμε πιο κάτω. Ο επικεφαλής της παράταξης Ηλειακή Ποδοσφαιρική Ενωτική Συνεργασία, κατέκρινε τη διοίκηση του Άρη Κουλούρη για το χειρισμό της στις εκλογές της ΕΠΟ και την ονομασία του ενωσιακού γηπέδου. Ειδικότερα στο ευαίσθητο θέμα των σχέσεων της ΕΠΣΗ με τη διοίκηση της ΕΠΟ, ανέφερε: "Χαλάσαμε τις σχέσεις μας με την ΕΠΟ στις τελευταίες εκλογές σκεπτόμενοι ευκαιριακά μη αναλογιζόμενοι τις επιπτώσεις και προσπαθούμε σήμερα να δικαιολογηθούμε ότι κάποια κακή αντιπολίτευση μας υπονομεύει. Ενώ σε ανύποπτο χρόνο καταφερόμαστε εναντίον του Γκαγκάτση, ξαφνικά ενόψει εκλογών αποφασίσαμε να στρατευτούμε μαζί του. Άραγε, μήπως ξαφνικά αντιληφθήκαμε το λάθος μας; Μήπως αναζωπυρώθηκαν οι ελπίδες μας για εξυγίανση του ποδοσφαίρου με τον Γκαγκάτση. "Όπως και να έ-

χει, ένα είναι γεγονός: ΄Ότι δεν καταφέρατε να πείσετε ούτε και τους συμβούλους σας για την επιλογή σας. Τώρα, αντί να προσπαθείτε να αποκαταστήσετε τις σχέσεις σας, καταφέρεστε κατά της παράταξης Παναγόπουλου. Ενημερώνω τα σωματεία, ότι η παράταξη Παναγόπουλου θα βοηθήσει με κάθε τρόπο στην αποκατάσταση των σχέσεων και άμεσα αλλά και σε μακροχρόνιο ορίζοντα θα προσπαθήσουμε να επουλωθούν τα τραύματα και θα καλλιεργήσουμε την αμοιβαία εμπιστοσύνη με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία". Αναφορικά με το θέμα της ονομασίας του ενωσιακού γηπέδου, ανέφερε: "Το θέμα της ονομασίας του ενωσιακού γηπέδου πιστεύω ότι είναι θέμα το οποίο έπρεπε να μπει στη δημόσια διαβούλευση με τα σωματεία και πέρα από την πρόταση ενός ενδεκαμελούς Συμβουλίου θα έπρεπε να αποφασίσουν τα σωματεία σε μια έκτακτη ή τακτική Συνέλευση. Εκτός και εάν δεν εμπιστευόμαστε τη γνώμη τους. Διότι ποιος είναι

υπέρτερος θεσμός που μπορεί να αποφασίσει για ένα τέτοιο σπουδαίο θέμα πέρα από τη Γενική Συνέλευση των Σωματείων; Δείξατε και εδώ μια υπερβάλλουσα εγωκεντρική πρωτοβουλία και μια απόφαση που έπρεπε να είναι απόλυτα αιτιολογημένη, αποδεκτή και ενωτική για το ηλειακό ποδόσφαιρο, καταφέρατε να μας διχάσει. Επειδή αυτή η απόφαση ήταν απολύτως λανθασμένη και δεν αναφέρομαι στα πρόσωπα, αλλά ως προς τη διαδικασία δεσμεύομαι ότι όλοι εμείς εδώ σε μια κόσμια συγκέντρωση Γενικής Συνέλευσης θα αποφασίσουμε αξιολογώντας τα πάντα σε μυστική ψηφοφορία για το όνομα που θα πρέπει να έχει το ενωσιακό μας γήπεδο. Θα δείξουμε ότι αντιμετωπίζουμε τους ανθρώπους που έχουν εμπλακεί με το ποδόσφαιρο με απόλυτη σοβαρότητα και σεβασμό και όχι ευκαιριακά, δηλαδή το τι μας συμφέρει μικροπολιτικά σκεπτόμενοι σήμερα".


17 ÐÝìðôç 28 Öåâñïõáñßïõ 2013

Ìáôò ôçò ÷ñïíéÜò óôá ÖéëéáôñÜ… Ζαριά ανόδου για τη Δόξα κόντρα στην Εράνη του Θοδωρή Ανδριόπουλου Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου

Τ

ο παιχνίδι της χρονιάς περιμένει την Κυριακή στα Φιλιατρά τη Δόξα Νέας Μανωλάδας. Οι Αετοί της Ηλείας, με νίκη κάνουν ένα αποφασιστικό βήμα για την είσοδό τους στην πρώτη προνομιούχο εξάδα, ακολουθώντας τον ΠΦΟ Πανόπουλου στη Γ΄ Εθνική της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου. Το κλίμα στη Δόξα είναι ήρεμο, αλλά και αισιόδοξο. Οι πάντες περιμένουν αυτό το παιχνίδι, γνωρίζοντας ότι η ομάδα έχει τις δυνατότητες να φύγει με τους τρεις βαθμούς της νίκης και να μπορέσει να πλησιάσει το στόχο της όσο ποτέ. Αντικειμενικά, στη Δόξα κάνει και το αποτέλεσμα της ισοπαλίας. Ο Μίκι Τσίρκοβιτς ωστόσο επισημαίνει ξεκάθαρα ότι σε αυτό το σημείο πρέπει να δείξει η ομάδα του χαρακτήρα. Και να φέρει εκείνο το αποτέλεσμα με το οποίο θα κάνει πραγματικά το μεγάλο βήμα για την άνοδο, πηγαίνοντας και στο γειτονικό ντέρμπι με τα Βραχνέικα πλέον με άλλο… αέρα!

Απουσίες των Γουβαλάρη, Μικελάτου Ο Μίκι Τσόρκοβιτς στο παιχνίδι αυτό, καλείται να καλύψει και δυο πολύ σημαντικά κενά, αυτά των τιμωρημένων Γουβαλάρη και Μικελάτου, δυο ποδοσφαιριστών σημαντικών για τη Δόξα. Ο Σέρβος ο οποίος θα αρχίσει να ανοίγει τα χαρτιά του για την αρχική ενδεκάδα από σήμερα, καλείται να βρει τους αντικαταστάτες τους, παρουσιάζοντας ένα ανταγωνιστικό σύνολο, μια ομάδα ικανή να μπορέσει να και να φέρει από τα Φιλιατρά το αποτέλεσμα. Το σημαντικό αυτή τη στιγμή, εκείνο το οποίο κάνει στη Νέα Μανωλάδα τους πάντες να αισιοδοξούν, είναι ότι γεγονός ότι η τύχη της Δόξας εξαρτάται πλέον αποκλειστικά από τις δικές της δυνάμεις και τα δικά της αποτελέσματα, χωρίς να είναι συνάρτηση των άλλων.

Αναγέννηση Παλαιοχωρίου

Αλλαγή στην τεχνική ηγεσία Αλλαγή είχαμε στην τεχνική ηγεσία της Αναγέννησης Παλαιοχωρίου, γεγονός που προέκυψε λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων του Κώστα Παναγόπουλου που ως γνωστόν είχε την ευθύνη στην τεχνική ηγεσία ενώ προσέφερε τις υπηρεσίες του και σαν ποδοσφαιριστής. Ειδικότερα τις προσεχείς ημέρες ο κ. Παναγόπουλος θα αναχωρήσει από την Ηλεία λόγω δουλειάς, γεγονός που ανάγκασε την ομάδα του διευρυμένου Δήμου Πηνειού να στραφεί σε αναζήτηση προπονητή. Έτσι αποφασίστηκε την ευθύνη της τεχνικής ηγεσίας να έχει ο Γιώργος Αντωνόπουλος. Από κει και πέρα όπως είναι φυσικό, στην ομάδα επικεντρώνουν το ενδιαφέρον στο προσεχές εντός έδρας ματς με το Χάβαρι όπου η νίκη είναι μονόδρομος. *Το Δ.Σ. της Αναγέννησης Παλαιοχωρίου ευχαριστεί θερμά τον Κώστα Παναγόπουλο για την προσφορά του στο σύλλογο και του εύχεται ότι το καλύτερο ενόψει της συνέχειας. Π. Ηλιόπουλος

Προοδευτική Μανολάδας

Όλα για όλα με Βάρδα

Ï ÌáõñÝáò óôïí Åèíéêü ÌåëéãáëÜ Αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας, είχαμε στον Εθνικό Μελιγαλά, και το όνομα του νέου τεχνικού ακούει στο όνομα Αντώνης Μαυρέας, καθώς υπήρξε έντονη αμφισβήτηση στο πρόσωπο του καλαματιανού κόουτς Γιώργου Μηλίτση. Μετά την εντός έδρας ήττα της Κυριακής με 1-2 από τον Λάππα, ο Εθνικός βρέθηκε στη ζώνη του υποβιβασμού. Στα τρία παιχνίδια που απομένουν με Αχαϊκή εκτός, Παναρκαδικό, Σαγέιϊκα εντός, θα πρέπει πάση θυσία να αποσπάσει "7" βαθμούς, ώστε να σφραγίσει την παρουσία του στο νέο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής! Ο Αντώνης Μαυρέας, θα έχει συνεργάτη του τον γυμναστή Γιάννη Αντωνόπουλο.

Πολύ μεγάλη βαρύτητα δίνουν στις τάξεις της Προοδευτικής Μανολάδας στο προσεχές εντός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟ Βάρδας που θα διεξαχθεί μεθαύριο Σάββατο. Καταρχήν η Προοδευτική θα επιζητήσει διακαώς τους βαθμούς της νίκης αφενός γιατί τους έχει ανάγκη, ενώ υπάρχει και το γόητρο στη μέση ανάμεσα σε δυο γειτονικές ομάδες. Φυσικά όλοι στις τάξεις της ομάδας της Μανολάδας με πρώτον από όλους τον τεχνικό Νίκο Μαρκάτο κατανοούν πως θα πρέπει να προσπαθήσουν πάρα πολύ απέναντι σε μια Βάρδα που επίσης θέλει τους βαθμούς για τους δικούς της λόγους, αλλά η εικόνα που παρουσιάζει η Προοδευτική στα τελευταία ματς αφήνει υποσχέσεις ότι μπορεί να τα καταφέρει. Στην προσπάθεια της αυτή ποντάρει πολλά στον παράγοντα έδρα και στη συμπαράσταση των οπαδών της, ενώ στα ευχάριστα είναι το γεγονός ότι δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα. Εξαίρεση φυσικά αποτελεί ο Κώστας Παλούκος που είναι τιμωρημένος.

Α.Σ ΠΗΓΑΣΟΣ

Τρία μετάλλια για την Αμαλιάδα στο Τάε Κβον Ντο

Σ

τις 23-24/2/2013 ο Πήγασος πήρε μέρος στο Πρωτάθλημα Νοτίου Ελλάδος και ανέβηκε στο βάθρο ανάμεσα σε 1300 αθλητές και έκανε υπερήφανη τη πόλη της Αμαλιάδας, δείχνοντας ότι δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από συλλόγους μεγαλουπόλεων. Ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος και οι αθλητές έδειξαν ωριμότητα , δύναμη και αντοχή νικώντας 3-4 αθλητές για να κατακτήσουν μια θέση στα μετάλλια. Ο σύλλογος αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι διαθέτει αθλητές έτοιμους να μας εκπροσωπήσουν σε επίσημους αγώνες Ταεκβοντο. Αναλυτικότερα : Η Ζηνοβία Τόγια κατέκτησε την 2η θέση, ο Τόγιας Παναγιώτης την 3η θέση , ο Ματέο Τσίλις την 3η θέση και ο Κωνσταντίνος Βρύνας την 5η θέση.

Οι προπονητές του συλλόγου Κώστας Καραγκούνης και Μαντάς Χαράλαμπος είναι ευχαριστημένοι από την πορεία των αθλητών και συ-

νεχίζουν δυναμικά τις προπονήσεις για τα προκριματικά του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος (3rd HEREYA OPEN) που θα διεξαχθεί

στα Σόφια της Βουλγαρίας. Οι προπονήσεις γίνονται στο Γυμναστήριο "ΑΘΛΟΚΙΝΗΣΗ" με υπεύθυνο τον Κώστα Καραγκούνη.

Ï Êùíóôáíôßíïò Âñýíáò


18 ÐÝìðôç 28 Öåâñïõáñßïõ 2013

Μικτές Ηλείας

ÐñùôéÜ ãéá Ðáßäåò

Την πρώτη θέση στον όμιλό της κατέκτησε η Μικτή μας ομάδα των Παίδων, μετά και τη νίκη της με 3-1 επί της Κεφαλονιάς εκτός έδρας. Στο χθεσινό ματς του νησιού η ομάδα της Ηλείας βρέθηκε πίσω στο σκορ χάρις σε τέρμα που πέτυχε ο Βαλέντης στο 25' , αλλά στην επανάληψη ανεβάζοντας στροφές κατόρθωσε και έφτασε στη νίκη. Ειδικότερα στο 42' ο Παναγόπουλος ισοφάρισε σε 1-1 για την ομάδα της Ηλείας, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Λούρμπας έκανε το 1-2 βάζοντας τη Μικτή μας σε θέση οδηγού. . Στο 70' ο Γκίτσης σημείωσε το 1-3, "σφραγίζοντας" τη νίκη και μαζί την πρωτιά στον όμιλο. Κεφαλονιά: Πετεινάτος, Βασιλάκης, Στρακάτος (79' Πολλάκης), Κοκόσης, Τριανταφυλλίδης, Μεγαδούκας, Γρηγοράτος (22' Γασπαράτος), Μινέτος, Βαλέντης, Καλλιβωκάς, Αθηναίος. Ηλεία: Λαδάς, Αστερόπουλος, Λούρμπας, Αργυρόπουλος, Γκίτσης, Σοφιανόπουλος, Παναγόπουλος (68' Ρηγόπουλος), Γεωργακόπουλος (58' Ρούνης), Νικολακόπουλος, Καραβατάς (68' Σπηλιόπουλος), Μπινιώρης.

Γυναικείο ποδόσφαιρο

ÉóôïñéêÞ íßêç ôïõ Ðáíçëåéáêïý óôçí ÐÜôñá

Ήττα για τους Νέους Όσον αφορά τους Νέους δεν τα κατάφεραν γνωρίζοντα την ήττα με 20. Για την ομάδα της Κεφαλληνίας/ Ιθάκης σκόραρε ο Φιοράτος στο 45' με εύστοχο χτύπημα πέναλτι και ο Σπανός στο 63'. Κεφαλονιά: Παυλάτος, Κουλάτος, Αντωνίου, Καντάρ, Βολτέρας, Φιοράτος, Τσιγάριδας, Μελτσώνας, Κιτίτας, Σπανός, Κουμαριώτης. Ηλεία: Δασκαλόπουλος, Μηλιαράκης, Γκουβέρος, Μάρκο (46' Χαραλάμπους), Μπακόπουλος, Γεωργίου, Μαργαρώνης (63' Μοσχούλιας), Λευκαδίτης (63' Ανδριόπουλος), Μπακάλης, Λεωνιδόπουλος, Κακολύρης.

Ολυμπιακός Σαβαλίων

×ùñßò Üã÷ïò ìå ÄÜöíç

Η Δάφνη Ανδραβίδας εντός έδρας είναι το επόμενο παιχνίδι για τη Δάφνη Ανδραβίδας σε μια αναμέτρηση που θα διεξαχθεί μεθαύριο Σάββατο, με τους "ερυθρόλευκους" του διευρυμένου Δήμου Ήλιδας να θέλουν να δώσουν συνέχεια στην αρκετά καλή εικόνα που έχουν παρουσιάσει μέχρι τώρα. Στα Σαβάλια γνωρίζουν πολύ καλά πως η αποστολή τους δεν θα είναι εύκολη κόντρα στη Δάφνη που στο δεύτερο γύρο είναι αήττητη, αλλά από κει και πέρα οι "ερυθρόλευκοι" με αυτοπεποίθηση στις δυνάμεις τους δηλώνουν αποφασισμένοι να παλέψουν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Στα θετικά για τον τεχνικό Αλέκο Τομαρόπουλο, το γεγονός ότι δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα γεγονός που του επιτρέπει να παρατάξει το καλύτερο δυνατό σχήμα.

Ολυμπιακός Λαμπετίου

Ι

στορικό παιχνίδι στην Πάτρα έδωσε η γυναικεία ομάδα του Πανηλειακού, η οποία έδωσε το πρώτο της ματς, ένα φιλικό παιχνίδι, απέναντι στον Ίκαρο Πετρωτού, τον οποίο μάλιστα έμελλε να νικήσει κιόλας με 2-0. Οι Κωστόπούλου και Παπαστασινού ήταν οι παίκτριες που έβαλαν τα δυο γκολ και χάρισαν τη νίκη στην ομάδα. Η γυναικεία ομάδα του Πανηλειακού η οποία προπονείται

υπό τις οδηγίες του Ανδρέα Τρυφωνόπουλου από το ξεκίνημα της σεζόν και επέλεξε να μην συμμετάσχει ακόμα στο πρωτάθλημα προκειμένου να έχει χρόνο στη διάθεσή της να ετοιμαστεί και να φτιάξει ένα ανταγωνιστικό σύνολο το οποίο θα ριχτεί στις επίσημες διοργανώσεις τη νέα σεζόν, έπαιξε το Σάββατο το πρώτο επίσημο φιλικό παιχνίδι της. "Η Γυναικεία ομάδα του Πανηλειακού παρουσιάζει ομαδικότητα και ομοιογένεια, οι κοπέλες χάρηκαν τον

ÓõãêñáôçìÝíç áéóéïäïîßá

Στους ρυθμούς του μεθαυριανού εντός έδρας αγώνα με τον Αίαντα Γαστούνης στα πλαίσια της 22ης αγωνιστικής της Α1 Βέρροιος κινούνται άπαντες στις τάξεις του Ολυμπιακού Λαμπετίου. Παιχνίδι άκρως κομβικό για τη μάχη της παραμονής καθώς αναμετρόνται οι δυο τελευταίοι της βαθμολογίας, με την ομάδα του Λαμπετίου να εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξη για την έκβαση του αγώνα. Ειδικότερα οι "ερυθρόλευκοι" γνωρίζουν πως με νίκη κάνουν σημαντικό βήμα για τη συνέχει αλλάζοντας άρδην δεδομένα και συσχετισμούς, αλλά από την αντίπερα επισημαίνουν πως για να συμβεί κάτι τέτοιο απαιτείται μεγάλη προσπάθεια κόντρα στην ομάδα της Γαστούνης που κυριολεκτικά παίζει το τελευταίο της χαρτί. Στα ευχάριστα για το σύλλογο του Λαμπετίου το ότι δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα, ενώ οι προπονήσεις κυλούν χωρίς ιδιαίτερα απρόοπτα υπό τις οδηγίες του τεχνικού Τάσου Τσαντίλη.

πρώτο τους αγώνα και άκουσαν πολύ θετικά σχόλια από τις αντιπάλους. Έδειξαν αθλητικό χαρακτήρα αλλά και σεβασμό προς τις αντιπάλους και συγκροτημένη προσωπικότητα", ήταν το σχόλιο του Τρυφωνόπουλου μετά το παιχνίδι. Η εμφάνιση και φυσικά η νίκη αυτή αποτελεί μεγάλη επιτυχία για την ομάδα, καθώς ο Ίκαρος Πετρωτού πριν από λίγες ημέρες πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής.

Ο Πανηλειακός παρατάχθηκε με τις: Μίλκα Αλεξάνδρα, Λούπη Νικολέτα, Διονυσοπούλου Δήμητρα, Καρτάλου Αναστασία, Παπαστασινού Χρύσα, Ασημακοπούλου Γιώτα, Μπούρα Ναταλία, Παπασυριοπούλου Παναγιώτα, Παπαχριστοπούλου Διονύσια, Κωστοπούλου Ιωάννα, Μιχαήλ Ιωάννα. Αγωνίστηκαν επίσης: Θεωδοροπούλου Γεωργια, Τρίμη Ευαγγελία, Γεωργοπούλου Αφροδίτη, Μαρνέρα Βανέσα, Μπουσδούκου Μαρία.

Κώστας Φωτόπουλος

“Το τέλος πλησιάζει…”

Τ

η θέση του για την πρόσφατη γενική συνέλευση της ΕΠΣΗ έκανε γνωστή με δημόσια επιστολή του ο Κώστας Φωτόπουλος. Στην επιστολή αυτή αναφέρει μεταξύ άλλων: "Όσοι παρευρέθησαν στην προχθεσινή Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Σ. Ηλείας διαπίστωσαν με ακρίβεια την σημερινή αδιέξοδη και απελπιστική κατάσταση που έχει περιέλθει η Ένωση. Δεν βρέθηκε ούτε ένας ομιλητής να υπερασπισθεί τα έργα και τις ημέρες Κουλούρη! Απουσίασαν περισσότερα από 30 σωματεία δείχνοντας την αδιαφορία τους με έμμεσο τρόπο στο κάλεσμα της διοίκησης. Για δεύτερη φορά σημαντικός αριθμός σωματείων, εξέφρασαν ανοικτά την αποδοκιμασία τους στο πρόσωπο του Κουλούρη και τώρα πλέον μπορεί να εκτιμηθεί, η

αξία της προ διετίας πρωτοφανούς πρότασης μομφής εναντίον του από 16 σωματεία. Βέβαια πολλά σωματεία, γνωρίζοντας πλέον καλά το χαρακτήρα και τον ρεβανσισμό που τον διακρίνει, φοβήθηκαν να τον αποδοκιμάσουν φανερά. Αυτό έγινε επειδή όλα τα πρωταθλήματα, είναι σε κρίσιμη φάση και οι εκπρόσωποι των σωματείων φροντίζουν να διασφαλίσουν τα συμφέροντα των σωματείων τους. Όμως στις 19 Μαΐου 2013 (πιθανότατη ημερομηνία αρχαιρεσιών) όλοι γνωρίζουμε ότι τα πρωταθλήματα θα έχουν τελειώσει και η κάλπη θα είναι μυστική… Η εκδικητικότητα Κουλούρη είναι φανερή και για του λόγου το αληθές σε μια αποστροφή του λόγου του είπε: -αν εκλεγεί νέα διοίκηση τότε και εγώ θα προτρέπω τα σωματεία που ελέγχω να μη ψηφίζουν τον

8, 13, 30, 37, 38, 49

20


19 ÐÝìðôç 28 Öåâñïõáñßïõ 2013

Ðïéïý ...áìáñôßåò ðëçñþíïõìå! "Ψάχνουμε να βρούμε ποιού αμαρτίες πληρώνουμε" φέρεται να είπε ο Μίλτος Γκόφας, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να τονίσει την τόσο μεγάλη γκίνια του Πανηλειακού στα τρία παιχνίδια στα οποία κάθεται στον πάγκο της ομάδας. Λένε ότι η μπάλα "δανείζει" και δεν "χαρίζει" και όταν σε ευνοεί σκανδαλωδώς τη μια φορά, σε αδικεί κατάφωρα την άλλη. Με τον Γκόφα ο Πανηλειακός δεν χρωστάει τίποτα στη μπάλα. Η μπάλα του χρωστάει. Άντε λοιπόν να ελπίσουμε, ότι θα του τα φέρει πίσω τα προσεχή παιχνίδια. Σο.Φ.

7 μύρια από "Γιούβε" ζήτησε ο ΠΑΟ για Μαυρία! Για τον Τοτσέ 15 και τον Πίρλο…

τάμι Κάτω απ' τη μηλιάμηλιάτο. Στητα ν περίπτωση ό-

κάτω απ΄ τη Το μήλο λένε ότι πέφτει απ' τη μηλιά, κόπη, φαίνεται ότι κάτω μως του Δημήτρη Κολοσ ίο αγωνίζονται στρώμα δηλαδή στο οπο βρισκόταν το Τατάμι, το αίους ανερχός, ένας από τους κορυφ οι τζουντόκα. Ο Δημήτρη του Τζούντο, ς στο ολυμπιακό άθλημα μενους αθλητές της Ηλεία τάθλημα, είπρω ουσία στο πανελλήνιο με πρόσφατη θετική παρ οσφαιριστή ποδ νου όλους μας βετερά ναι γιος του γνωστού σε Κολοσκόπη. του Πανηλειακού Κώστα Σο.Φ.

Προχειρότητες με το ενωσιακό Κρίσιμα θέματα που έχουν να κάνουν με ένα μεγάλο "κεφάλαιο" της ΕΠΣΗ όπως το ενωσιακό γήπεδο, το μεγαλύτερο περιουασιακό της στοιχείο, έχουν κατά καιρούς αναλυθεί και παρουσιαστεί μέσα από την Με τον Σοφοκλή "Πρώτη". Είμαστε εκείνοι οι οποίοι έφεραν στην εΦραγκογιαννόπουλο πιφάνεια, μέσα από εγκυρότατες πληροφορίες το χρέος του Δήμου Πύργου προς την ΕΠΣΗ, χρέος το οποίο πλέον δεν αμφισβητεί κανένας, ακόμα και ο ίδιος ο Δήμος Πύργου, δια των εκπροσώπων του. Εάν τώρα το χρέος αυτό συμψηφίζεται με άλλα έργα τα οποία έχει πραγματοποιήσει εκεί, ή όχι, αν υπάρχουν χαρτιά ή όχι, αυτό είναι άλλο θέμα. Όταν όμως κανείς βλέπει παράγοντες όλων των σωματείων και όλων των παρατάξεων να το επικαλούνται και να το επαναλαμβάνουν, επιβεβαιώνουν απόλυτα τις πληροφορίες εκείνες τις οποίες είχαμε φέρει στην επιφάνεια. Και έρχεται λοιπόν η ώρα της αποτίμησης. Το δια ταύτα, το οποίο λέει ότι έχουν γίνει πρόχειροι χειρισμοί στο θέμα. Αφενός ακούμε διάφορα ποσά χωρίς να έχουμε καταλήξει στο εξής ένα, να επιβεβαιωθεί δηλαδή το χρέος, να κοινοποιηθεί στον Δήμο και αυτός να το εντάξει στα έξοδά του. Έτσι λένε οι πληροφορίες μου που έρχονται από τους φιλικά προσκείμενους παράγοντες προς τον Παναγόπουλο, οι οποίοι κατακρίνουν τη διοίκηση Κουλούρη, σχετικά με το όλο θέμα. Και επιμένουν μάλιστα, ότι δυο χρόνια δεν υπήρξε κανένα θέμα, αλλά όλο αυτό ανακινήθηκε σήμερα, προφανώς επειδή ο αντιδήμαρχος Πύργου Βασίλης Παναγόπουλος, κατέρχεται ως αντίπαλος του Άρη Κουλούρη στις εκλογές για την ΕΠΣΗ. Θα έλεγα εγώ από την άλλη πλευρά, ότι αν όντως η σημερινή διοίκηση της ΕΠΣΗ έχει χειριστεί με προχειρότητα το θέμα του ενωσιακού, το ίδιο συμβαίνει και με την άλλη παράταξη, αυτή του Παναγόπουλου, η οποία ακόμα όχι απλά δεν έχει πάρει συγκεκριμένη θέση για το θέμα, αλλά διαπιστώνεται μια αντιφατικότητα και μια διαφορετική γραμμή στις απόψεις γύρω από το θέμα. Τέτοια που να μην γνωρίζουμε ξεκάθαρα, αν αύριο η παράταξη αναλάβει τη διοίκηση της ΕΠΣΗ, ποια γραμμή θα τηρήσει στο θέμα αυτό. Δεν αναφέρομαι καθόλου στην περίπτωση του Χρίστου Πλευριά, διότι προφανώς στα τέσσερα χρόνια της συνύπαρξής του με τον Κουλούρη, συντάχθηκε με όλα όσα έκανε ο επικεφαλής της παράταξης και πρόεδρος της ΕΠΣΗ. Κατά συνέπεια διαπιστώνω απ΄όλες τις πλευρές, μια μη ξεκάθαρη στάση και ένα μη ξεκάθαρο λόγο γύρω από το θέμα. Αυτό ακριβώς δηλαδή που περιμένουν να ακούσουν και τα Σωματεία, τα οποία γνωρίζουν ότι στα χέρια τους υπάρχει ένα σημαντικό έργο, για το οποίο ξοδεύτηκαν πολύ σημαντικά κεφάλαια, τα οποία προέρχονται από το ποδόσφαιρο (το έργο χρηματοδοτήθηκε κατά κύριο λόγο από την Επιτροπή Κοινωνικής Ευθύνης της UEFA), μην το ξεχνάμε αυτό. Και κατά συνέπεια έχει κάθε λόγο ο παράγοντας της παλιάς Μανωλάδας, ή του Κακοβάτου, να γνωρίζει λεπτομερώς τι παίζεται και τι συμβαίνει γύρω από αυτό το θέμα. Είναι ώρα ευθύνης για όλους και κυρίως για τις παρατάξεις στην ΕΠΣΗ. Να μας μιλήσουν ξεκάθαρα!

ητο Σταμάτησε το αήττ Ζαχάρως στο πρωτάθλη-

νη Θύελλα Πρώτη ήττα για την Κόκκι 1ου ομίλου ώς οι πρωτοπόροι του καθ ς, μα της Γ' κατηγορία ρ 2-1. Πασκο με ου νθί από τον Άρη Λα ηττήθηκαν εκτός έδρας βάδισμα πέν στο ρετιρέ έχοντας προ ρά την ήττα παραμένου πρώτες οπροκήρυξης οι τέσσερις ντε βαθμών, ενώ βάσει της κατηγορία. την άνοδο στη β' τοπική μάδες δίνουν μπαράζ για Π.Η.

Χαμηλοί οι τόν οι

Πολύ σημαντικ ό είναι το μεθα υριανό παιχνίδι Ολυμπιακός Λα που δίνει ο μπετίου καθώς αντιμετωπίζει τον Αίαντα Γαστ στην έδρα του ούνης, με το απ οτέλεσμα να πα ντικό ρόλο στη ίζει σημαμετέπειτα πορε ία σχετικά με παραμονής. Απ τη μάχη της ό τη σκοπιά το υ ο τεχνικός τω κων" Τάσος Τσ ν "ερυθρόλευαντίλης κρατά χαμηλούς τόνο νοντας πως θα υς, επισημαίχρειαστεί μεγά λη προσπάθεια να επιτευχθεί προκειμένου ο στόχος που έχ ει να κάνει με ση του εισιτηρί την ανανέωου παραμονής. Π.Η.

Ενός λεπτού σιγήΣΗ Γιώργου Παπαγεωργί-

έδρου της ΕΠ Η μνήμη του πρώην προ υση της Ένωτελευταία Γενική Συνέλε ου δεν ξεχάστηκε στην τηρήθηκε εμη ταση του Παύλου Τσά σης, καθώς μετά από πρό τη δική του ει βάλ ν άνθρωπο που είχε νός λεπτού σιγή για ένα . νια χρό όσφαιρο για πολλά σφραγίδα στο τοπικό ποδ Π.Η.


ψάχνετε για... ÆÇÔÏÕÍÔÁÉ ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ κοπέλες για εργασία ως barwoman σε ελληνάδικο club στην περιοχή του Πύργου. Εργασία καθημερινή ή τριήμερη. ΤΗΛ: 6944523344 (ΜΑ 8024) ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ - Η; ή ψάχνεις δουλειά; ή θέλεις συμπλήρωμα στο εισόδημα σου; Θέλεις νόμιμα αφορολόγητο εισόδημα; ΕΣΕΝΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ!! Κάθε Δευτέρα στον Πύργο, στην αίθουσα εκδηλώσεων του “ΕΠΑΡΧΕΙΟΥ” στις 19:30 κερνάμε καφέ και τα ΛΕΜΕ ΟΛΑ!! Έχουμε τη ΛΥΣΗ. Τηλ. Επικ. 6934604509 (ΜΑ8057) ΖΗΤΕΙΤΑΙ κοπέλα για το καφέ Απάγκιο, Πατρών 24. ΤΗΛ: 6974807041 (ΜΑ 8100)

Είσαι ιδιωτικός, δημόσιος υπάλληλος ή ελεύθερος επαγγελματίας και βλέπεις τα μηνιαία εισοδήματά σου να μειώνονται συνεχώς; Αν θέλεις να' αλλάξεις την οικονομική σου κατάσταση μη χάνεις καιρό.Τηλεφώνησε

τώρα για ραντεβού στο 6986798801 (ΜΑ8180) ΖΗΤΕΙΤΑΙ: νέος ή νέα για να αναλάβει πρατήριο υγρών καυσίμων περιοχής ΑνδραβίδαςΛεχαινών. Προσόντα γνώση Αγγλικών και Η/Υ, ηλικίας έως 35 ετών. Αποστείλατε βιογραφικό στο e-mail: ektor158@hotmail.com. Πληροφορίες 6948582063 (ΜΑ8169) ΖΗΤΕΙΤΑΙ κοπέλα για καφέ ουζερί στον Πύργο. Τηλ. 6972015016 (ΜΑ8166) ΖΗΤΕΙΤΑΙ κοπέλα για εργασία από το DC ΚΑΦΕ. Πληρ. 6977500337(ΜΑ8141) Ζητείται κοπέλα με γνώσεις Η/Υ για εμπορική Επιχείρηση στην Αμαλιάδα. Τηλ. 6937412858 (ΜΑ8140) ΖΗΤΕΙΤΑΙ κοπέλα για μπουφέ άνω των 22 ετών, με εμπειρία στο χώρο παρασκευής ροφημάτων για απογευματινή εργασία στο Coupa Cafe Πύργος. ΤΗΛ: 6981557919 (ΜΑ 8099) ΖΗΤΕΙΤΑΙ νέα με άριστη γνώση Αγγλικών, Η/Υ και μεταφορικό μέσο, για γραμματειακή υποστίριξη παρ τιμε, βιογραφικά στο e-mail p-y@otenet.gr στο Κατάκολο.(ΜΑ 8098)

δουλειά/σπίτι/οικόπεδο/αγροτεμάχιο/επαγγελματικό χώρο/μοτοσικλέτα/έπιπλα /ηλεκτρικές συσκευές/τεχνίτη/το χαμένο σας ζωάκι/το μελλοντικό σας σύντροφο  Åñãáóßá ÆÇÔÏÕÍ Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων επί 24ωρου βάσεως. ΤΗΛ: 6997239035 (ΜΑ 8172) ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων πρωί-απόγευμα ή καθαρισμό σπιτιών στην περιοχή του Πύργου. Τηλ. 69970665640 (ΜΑ8167) ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων. Τηλ. 6987118319 (ΜΑ8164) Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων στην περιοχή Πύργου-Αμαλιάδας. Τηλ.69850381596999331235(ΜΑ8157) Κομμώτρια με εμπειρία ζητά εργασία σε κομμωτήριο άριστη στην δουλειά της. ΤΗΛ. 6970061067. (ΜΑ8159) Αναλαμβάνουμε βαψίματα παντός τύπου άριστη δουλειά, λογικές τιμές. ΤΗΛ. 6984278513(ΜΑ8160) ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία για φύλαξη παιδιών ή ηλικιωμένων είτε ως καθαρίστρια σε σπίτια και γραφεία. ΤΗΛ: 6980813887 (ΜΑ 8163) Κυρία από Βουλγαρία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων στην περιοχή της Νέας Μανωλάδας, όλο το 24ωρο.

Τηλ.6994927065 (ΜΑ8156) ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΤΟΝΑ. Χρειάζεστε γυναίκα για βοήθεια στο σπίτι, για ανήμπορα άτομα (γιαγιά- παππού), για άτομα με πρόβλημα στην κίνηση, κλπ. Τηλεφωνήστε στο γραφείο της κας ΝΤΟΝΑΣ να σας στείλει το κατάλληλο άτομο. Επίσης σερβιτόρες-καμαριέρες-λαντζιέρες-καθαρίστριες ολοήμερες ή ωρομίσθιες. ΤΗΛ: 2622400041, 6936529012, 6988800814 (ΜΑ 8153) Καθαρίζω, ξελογκώνω δενδροπερίβολα λιοστάσια, κέντρωμα ελιάς με συνεργείο σε όλο το Νομό Ηλείας. Τιμές λογικές. Τηλ. 6944900702 (ΜΑ8154) Κυρία Ελληνίδα με γνώσεις αποκλειστικής ζητά εργασία για φροντίδα ηλικιωμένων όλο το 24ωρο. Τηλ. 6970450884 (ΜΑ8150) ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων (όχι κατάκοιτη) . Περιοχή Πύργου-Κρέστενα-Ζαχαρω. Τηλ. 6993712630 (ΜΑ8144) ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία εξωτερική για φύλαξη ηλικιωμένων, λάντζα, καθαρισμό σπιτιών, σκαλών, για την περιοχή Πύργου. Τηλ. 6987 124760(MA8135) Αναλαμβάνω καθαρισμό και συντήρη-

ση κήπων όπως επίσης και κόψιμο χόρτων με δικό μου χορτοκοπτικό. Τηλ. 980836386 ( ΜΑ 8133) Ελληνίδα ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων εσωτερική, καλό περιβάλλον. Τηλ. 6983818610 (ΜΑ 8134) ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων από Αμαλιάδα μέχρι και τη Βάρδα. Τηλ. 6999 409165(ΜΑ 8130) ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων στην περιοχή του Πύργου. Τηλ. 6949527624 (ΜΑ 8131) Κυρία με εμπειρία σε ταβέρνα και ψησταριά ζητά εργασία είτε ως ψήστης είτε ως λατζνέρα. Τηλ 6988605376 (ΜΑ 8132) Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων επί 24ωρου στην περιοχή της Αμαλιάδας. Τλη 6978783309 (ΜΑ 8133) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ζητά πρωινή εργασία ως υπάλληλος βιβλιοπωλείου εντός της πόλης του Πύργου. Τηλ. 6976874167 (ΜΑ 8028) ΚΥΡΙΑ από Ουκρανία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων και όλες τις δουλειές του σπιτιού, καλύπτω και ρεπά εργαζομένων. Μόνο σοβαρές προτάσεις. Τηλ. 6979822648 (ΜΑ

8125) Tεχνολόγος πολιτικός μηχανικός, (απόφοιτη ΤΕΙ Αθήνας - Πολιτικών Έργων Υποδομής) με μεταπτυχιακό στη διοίκηση και διαχείριση έργου, 8ετή εμπειρία στο σχεδιασμό ιδιωτικών και δημοσίων έργων - σύνταξη προμετρήσεων, πολύ καλή γνώση Η/Υ (Αutocad 2010, Autocad Architecture 2012, MSoffice,Internet) και Aγγλικών ζητά πλήρη ή μερική απασχόληση σε γραφείο - εργοτάξιο Αττική ή Πελοπόννησο ΤΗΛ: 6939.242400, email:deleni1@yahoo.gr (ΜΑ 8123) Αποκλειστική νοσηλεύτρια με εμπειρία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων και παιδιών. Τηλέφωνο επικοινωνίας 6939617205 και 6947773919 (ΜΑ 8122) ΚΥΡΙΑ από Ουκρανία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων και όλες τις δουλειές του σπιτιού, καλύπτω και ρεπά εργαζομένων. Μόνο σοβαρές προτάσεις. Τηλ. 6979822648 (ΜΑ 8125) ΚΥΡΙΑ από Λευκορωσία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων για 24 ή μερικές ώρες. Τηλ. 6945201555 (ΜΑ8120)(ΜΑ8120) ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΗΜΑ, μπουζούκι, κιθάρα και τραγουδίστρια καλλίφωνη και ευπαρουσίαστη, με ρεπερτόριο, έντεχνο, ελαφρολαϊκό, παλιό λαϊκό, ρεμπέτικο, ζητά συνεργασία σε ανάλογους χώρους. ΤΗΛ: 6977766432 (ΜΑ8116)


Μικρές Αγγελίες

/ ÐÝìðôç 28 Öåâñïõáñßïõ 2013

Áêßíçôá ÐÙËÇÓÅÉÓ ÁÊÉÍÇÔÙÍ ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα τριάρι διαμπερές 89τμ 3ου ορόφου κεντρικό Κοκκίνου 1. Τηλ: 26210 25355 (ΜΑ8091) Πωλείται έκταση 9 στρ. στην ΝΕΟ Πατρών-Πύργου στο ύψος της Βάρδας κατάλληλο για επαγγελματική χρήση. Τηλ. 6977413105 (ΜΑ8147) ΚΑΡΥΔΕΩΝΑΣ 30 στρ με υπόγειο αγωγό πωλείται στα Δουνέϊκα. ΤΗΛ: 2622092008 και 6977151900 (ΜΑ 8165) Διαμέρισμα 63 τμ σε πολυκατοικία επί της οδού Σμύρνης 29 και Ναυαρίνου, υπερυψωμένο ισόγειο, σχεδόν 1ος όροφος, με ελάχιστα κοινόχρηστα, σε άριστη κατάσταση και σε πολύ καλή τιμή. Τηλ. Επικοινωνίας : 2610.270613, και κιν. 6945330595. (MA8152) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ή ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ κατάστημα 140τμ. με όλο τον εξοπλισμό (γωνία Κων/πόλεως και Σαρανταπόρου Πύργος) Τηλ. 6974602729 (ΜΑ8087) ΠΩΛΕΙΤΑΙ 5,1 στρεμ. αγρόκτημα στην Αλφειούσα Ηλείας με περίφραξη, γεώτρηση και 80 τ.μ. οικοδομική άδεια 7/2011 σε τιμή ευκαιρίας.ΤΗΛ: 6932189673 (ΜΑ 8047) Πωλείται οικόπεδο 4,5 στρ. στη περιοχή Λιβαδάκια Αμαλιάδας, οικοδομήσιμο, Τιμή ευκαιρίας. Τηλ. 2622026800 και 6972327628. (ΜΑ 8039) ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο 3.620 τ.μ. εντός οικισμού και αναδασμού, πλησίον της Ε.Ο. Πύργου - Αρχ. Ολυμπίας στην διασταύρωση Παλαιοβαρβάσαινας. Ελκυστικοί όροι δόμησης και ελεύθερο για κάθε χρήση. ΤΗΛ: 6973052133 (ΜΑ 7995) ΠΩΛΕΙΤΑΙ όροφος 240 τ.μ. στην Αμαλιάδα. Τιμή συζητήσιμη. ΤΗΛ: 6985777504 (ΜΑ 7964) ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 5 στρέμματα στην περιοχή Λιβαδάκια Αμαλιάδας, οικοδομήσιμο, περιλαμβάνοντος και γεώτρηση. Τιμή ευκαιρίας. ΤΗΛ: 6974858763 (ΜΑ 7898) ΠΩΛΕΙΤΑΙ στη Ζαχάρω διαμέρισμα 130 τ.μ., 3 υπνοδωμάτια, 2 μπάνια, μεγάλο σαλόνι, άριστη κατάσταση. Τιμή ευκαιρίας. ΤΗΛ: 2625061221, 6937485373 (ΜΑ 7891) ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 7,300 στρεμ. στο Κατσικάρι. Τιμή 190.000Ε.ΤΗΛ: 6932873413 (ΜΑ 7882)

ÅÍÏÉÊÉÁÓÅÉÓ ÁÊÉÍÇÔÙÍ ΠΥΡΓΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι με 2 κρεβατοκάμαρες - κουζινοσαλοτραπεζαρία, γωνιακό ηλιόλουστο, 1ος όροφος σε διώροφη οικοδομή με οικολογικά ανακλεινόμενα κουφώματα και αυτόνομη θέρμανση. Νέας Αρτάκης 12 πλησίον 3ου Λυκείου Πύργου. ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ 8181) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 2ου ορόφου 110τμ. διαμπερές, τριών υπνοδωματίων, αυτόνομη θέρμανση. Τάκη Πετροπούλου 50Α. Τηλ. 2621071181-6976476379 (ΜΑ8173) EΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στην Γαστούνη 3άρι διαμέρισμα με 2 υπνοδωμάτια ευήλιο και ευάερο. ΤΗΛ. 6932470435 (ΜΑ8174)ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στην Γαστούνη 2άρι διαμέρισμα ΤΗΛ.6932470435 (ΜΑ8175) EΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στην παραλία Γαστούνης οικία 1ου ορόφου με 3 υπνοδωμάτια 50μ. από τη θάλασσα, μεγάλη βεράντα με απέραντη θέα στο Ιόνιο. ΤΗΛ. 6932470435 (ΜΑ8176) Ενοικιάζεται οροφοδιαμέρισμα 2άρι 61τμ. Στην οδό Διάκου 2-Πύργος. Τηλ. 6938886579(ΜΑ8148) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στο 10χιλ. Πύργου Κατακόλου αποθήκη 70τμ. και ελεύθερος χώρος 200τμ. Τηλ. 2621041877-6974832039 (ΜΑ8171) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 3άρι πλησίον ΤΕΙ πλήρως επιπλωμένο χωρίς κοινόχρηστα. Δεκτή η συγκατοίκηση 2 φοιτητών/φοιτητριών. Τηλ. 6976802842 (ΜΑ 8126) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα 4ος όροφος επιπλωμένη, φρεσκοβαμένη, μεγάλη βεράντα στο κέντρο του Πύργου, Πλησίον Εμπορικής Τράπεζας, ενοίκιο 220€. Τηλ.: 2 6 2 1 0 2 5 0 1 1 , 6 9 3 8 990613,6932924343. (ΜΑ8068) ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ 2 δυάρια καινούρια Αγ. Σπυρίδωνος και Χαριλάου Τρικούπη στον Πύργο. Τιμή 280€, χωρίς κοινόχρηστα. ΤΗΛ. 6937150208. (ΜΑ8069) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι πλήρως επιπλωμένο Γ' ορόφου στην Πατρών και Παπαφλέσσα. ΤΗΛ: 6947601235, 6947601236 (ΜΑ 8011) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι ρετιρέ καινούργιο με μεγάλες βεράντες στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου. ΤΗΛ: 6947601235, 6947601236 (ΜΑ 8010) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στην Γαστούνη 2άρι καινούργιας κατασκευής με αυτόνομη θέρμανση πλησίον κεντρικής πλατείας Γαστούνης χωρίς κοινό-

χρηστα με κλειστό πάρκινγκ. ΤΗΛ: 6946465214, 6981150330 (ΜΑ 8001) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι ρετιρέ πλήρως επιπλωμένο απέναντι από την είσοδο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου. ΤΗΛ: 2621030503 (ΜΑ 79925) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ 2άρι και 3άρι 1ου ορόφου καινούριας κατασκευής με αυτόνομη θέρμανση. Πλησίον ΤΕΙ Πύργου Ρήγα Φεραίου πάροδος FORUM. Πληροφορίες κος Κώστας ΤΗΛ: 6977991599 (ΜΑ 7990) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 95 τ.μ., 2ου ορόφου, οδός Καραϊσκάκη 41, πλησίον ΤΕΙ, πλήρως επιπλωμένο, 2 κλιματιστικά, τέντες, διαμπερές χωρίς επιβάρυνση νερού. Δεκτή η συγκατοίκηση 2 φοιτητών. ΤΗΛ: 6942973988, 6945563432 (ΜΑ 7983) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριαμισάρι διαμέρισμα 90 τ.μ. επί της οδού Παπαφλέσσα 45 στον Πύργο. ΤΗΛ: 2621022284 ώρες 10:00 π.μ. 12:00 μ.μ. και Οικίας 2621033173 (ΜΑ 7979) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 61 τ.μ. αυτόνομο 3ου ορόφου στον Πύργο, Διάκου 2. ΤΗΛ: 6938886579 (ΜΑ 7967) ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ δύο διαμερίσματα, Ελλης 35 στην Αμαλιάδα και επιπλωμένα. ΤΗΛ: 6947276738, 6972046131 (ΜΑ 7960) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα 3άρι με αυτόνομη θέρμανση χωρίς κοινόχρηστα. Επτανήσου 88 Αμαλιάδα. ΤΗΛ: 6978542681, 6937604919 (ΜΑ 7959) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ 2άρι 1ου ορόφου καινούργιας κατασκευής με αυτόνομη θέρμανση. Πλησίον ΤΕΙ Πύργου. Ρήγα Φεραίου πάροδος Forum. ΤΗΛ: 6977991599 (κος Κώστας) (ΜΑ 7942) Για δύο φοιτητές/τριες ενοικιάζεται πλήρως επιπλωμένο και εξοπλισμένο διαμέρισμα 100 τ.μ., Γ' ορόφου, κεντρικό στον Πύργο. ΤΗΛ: 6947601235, 6947601236 (ΜΑ 7941) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, διαμέρισμα 2άρη Α ορόφου, εσωτερικό με μεγάλο ακάλυπτο, στην πλατεία ΚΟΛΙΑΤΣΟΥ πλησίον φοιτητικής εστίας Πατησίων.Πληροφορίες Τηλ. 6945 311429 (ΜΑ 7934) Ενοικιάζεται διαμέρισμα 55 τμ. 1ος όροφος στην πρόσοψη με μπαλκόνια, κεντρική θέρμανση , ασανσέρ . Κατάλληλο για ιατρείο ή για οποιαδήποτε άλλη επαγγελματική χρήση. Διεύθυνση: Μπότσαρη 5 πάροδος Γερμανού .Τηλ. 6938990613, 6932924343

ΖΗΤΩ να αγοράσω φούρνο πίτσας μονό μέχρι και 4 θέσεις. Μόνο σε καλή κατάσταση. ΤΗΛ: 6970200071 (ΜΑ 7951)

Πωλείται τριφύλλι Ά ποιότητας αράντιστο και σανός ΛΙΒΑΔΙ, Βρώμη και άχυρο. Αδραβίδα. Τηλ. 2623054767-6976975687 (ΜΑ8114) ΠΩΛΕΙΤΑΙ πυρηνολέβητας καινούργιος 40.000 θερμίδων τιμή 1.800€ και 60.000 θερμίδων τιμή 2.000€. Δωρεάν η υδραυλική εγκατάσταση. Πληρ. 6930739733 (ΜΑ8168) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ξύλα ελιάς ξερά σε τιμή ευκαιρίας. Τηλ. 6977768506 (ΜΑ8188)

με αξιόλογη κυρία ελληνίδα μέχρι 45 ετών για σοβαρό σκοπό. ΤΗΛ. 6972174301. Χωρίς απόκρυψη. (ΜΑ8186) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΤΙΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑ ΝΤΙΝΙΔΗΣ ΥΠΕΡΒΑΡΕΟΥ ΤΥΠΟΣ "ΤΚΣ"205" ΜΕΤΑΤΟΠΙΖΟΜΕΝΟΣ ΡΟΔΑ ΜΠΡΟΣ ΠΙΣΩ ΜΙΚΡΑ ΣΦΥΡΙΑ,ΣΕ ΥΠΕΡΑΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!!!!ΑΛΕΤΡΙ ΤΡΙΙΝΟ ΔΩΔΕΚΑΡΙ TERRA ΓΚΛΑΒΑΝΗΣ ΨΥΛΟΣΤΑΒΑΡΟ ΜΕ "ΑΚΡΟΜΗΤΕΣ" ΤΗΛ.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6988370473 (ΜΑ8187) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 120 καρέκλες ρατάν με μαξιλάρι 25 Ευρώ το τεμάχιο, 14 καναπέδες με μαξιλάρι και τραπέζι 200 Ευρώ το σετ. Όλα είναι σε άριστη κατάσταση. ΤΗΛ.: 6970040410κος Παναγιώτης. (ΜΑ 8184)

ΜΑ7926 Ενοικιάζεται διαμέρισμα 2μισάρι 54 τ.μ. περιοχή Σεπόλια, Αθήνα. Πλησίον Μετρό και Σχολείων. Τηλ 6976896183 Μ.Α 7922 ΛΕΧΑΙΝΑ - Ενοικιάζεται κατάστημα 85 τ.μ. αυτόνομη θέρμανση, WC, τρίφατσο, κατάλληλο για γραφείο, ιατρείο, φροντιστήριο, γυμναστήριο, πιτσαρία κλπ., οδός Ελ. Δημάκη 27, πλησίον ΙΚΑ. ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ8087) Ενοικιάζεται χώρος στεγασμένος στο 3,5 Πύργου Αρχ. Ολυμπίας Βαρβάσαινα, 1838τμ. Πληροφορίες Κακαλής Κώστας 2621044966, 6932-233357 (ΜΑ 8146)

ÅÐÁÃÃÅËÌÁÔÉÊÇ ÓÔÅÃÇ ΠΩΛΕΙΤΑΙ Επιχείρηση CAFΕ-BAR στην κεντρική Πλατεία Γαστούνης, τριετούς λειτουργίας, με σταθερή πελατεία. Τιμή συζητήσιμη Μόνο σοβαρές προτάσεις. Τηλ.: 6978820196 (ΜΑ8067) ΠΩΛΕΙΤΑΙ περίπτερο στις εργατικές κατοικίες Πατρών. ΤΗΛ: 6984897180 (ΜΑ 8050) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ επαγγελματικός χώρος 170 τ.μ. συν πατάρι, σε κεντρικό σημείο στα Λεχαινά, οδός Πολυτεχνείου. ΤΗΛ: 6977601313 (ΜΑ 8029) ΛΕΧΑΙΝΑ: Ενοικιάζεται στην κεντρική πλατεία κατάστημα 30 τ.μ. ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ 7954) ΠΩΛΕΙΤΑΙ Cafe στην πλατεία Δικαστηρίων, λόγω συνταξιοδοτήσεως. Τιμή Λογική. ΤΗΛ: 2621032284 (ΜΑ 7972) Πωλείται ψησταριά στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, τηλ. 6986116305 ΜΑ7920 ΠΩΛΕΙΤΑΙ κουρείο με εξασφαλισμένη πελατεία Πατρών 53 ή πωλείται εξοπλισμός ένας λουτήρας, 2 πάγκοι κουρέματος, 1 καρέκλα ξυρίσματος, 1 καρέκλα κουρέματος, δυο καθρέπτες, ένας καναπές με τραπεζάκι, ένα γραφείο και 1 καρέκλα γραφείου. Τηλ.: 6978105924 (ΜΑ 7866) ΠΩΛΕΙΤΑΙ λόγω αλλαγής επαγγέλματος κατάστημα στο Πύργο κέντρο απόκεντρο μίνι μάρκετ (αλλαντικά - τυροκομικά - κατεψυγμένα). Διαθέτει πρατήριο άρτου, άδεια πώλησης τσιγάρων, άδεια πώλησης αθηναϊκών εφημερίδων και περιοδικών και άδεια φωτοτυπικού μηχανήματος. Σταθερή πελατεία. Μόνο σοβαρές προτάσεις. Τηλ.: 6944262692 (ΜΑ 7863)

ΠΩΛΕΙΤΑΙ mini Laptop τιμή 180 ευρώ. ΤΗΛ. 6946200460 (ΜΑ8183) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ παλαιά συμπαγή τούβλα. Τηλ. 6944418676 (ΜΑ8178) ΠΩΛEIΤΑΙ Scooter Peugeot, μοντέλο 11, 125cc σε άριστη κατάσταση. Τηλ. 6945661936 what's up. (MA8145)

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ σκυλιά Καυκάσου 200Ευρώ. ΤΗΛ. 6973723430 (ΜΑ8185)

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ απορροφητικά μεγάλης Hp σε χαμηλές τιμές. Τηλ. 2621044966-6932233357 (ΜΑ8143)

Σοβαρός Κύριος 50 ετών ζητά γνωριμία

Πωλείται

υπόστεγο

500τμ.

Τηλ.

2621044966-6932233357. (ΜΑ8138) ΠΩΛΕΙΤΑΙ διώροφο κρεβάτι σχεδόν καινούργιο. Τιμή προσιτή. Τηλ. 6976 602632 Πωλείται σανός τριφύλλι και τριφύλλι πρώτο χέρι. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6944094713 (ΜΑ 8113) ΠΩΛEIΤΑΙ αυτοκινούμενη καντίνα και ολόκληρος εξοπλισμός παραλίας σε τιμή ευκαιρίας. Τηλ: 6975618416 (ΜΑ8108) ΠΩΛEIΤΑΙ φούρνος επαγγελματικός για πίτσες, 1,00μ x 1,00μ CERGAS. Τιμή 500,00€. Τηλ. 6944755055(ΜΑ8090) ΛΕΧΑΙΝΑ πωλούνται ψυγείο επαγγελματικό 2μ. μπακαλικής, μηχανή 3 ετών, 2 γόνδολες 3 μέτρων η κάθε μία, ράφια τοίχου 18μ. Χ 2,30μ. Τιμή όλων 1.800 € .ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ 8088) ΒΡΕΘΗΚΕ σκύλος ράτσας Ιρλανδικό Σέττερ σε περιοχή της Σπιάτζας πληροφορίες κ. Κώστας. Τηλ. 6977780463 (ΜΑ8080) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ πρόβατα διάφορες διασταυρώσεις, γεννημένα, ετοιμόγεννα και έγκυα σε προσιτές τιμές. Τηλ. 6972409119 περιοχή Ανδραβίδας. (ΜΑ 8077) ΒΟΤΑΝΟΛΟΓΟΣ ειδικευτείς εις το εξωτερικό αντιμετωπίζει με νέες θεραπευ-

21

ÌáèÞìáôá

ÄéÜöïñá ΠΩΛΕΙΤΑΙ σανός τριφύλλι μονοετές και βρώμη αρίστης ποιότητας και φετινής εσοδείας. ΤΗΛ: 6944862702 (ΜΑ 8002)

w w w . p r o t i n e w s . g r

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΚΗΠΟΥΣ ΚΑΙ ΧΩΡΑΦΙΑ. ΤΗΛ. 6984768540, 2621022586 (ΜΑ 5396) τικές μεθόδους: ΨΩΡΙΑΣΗ, ΟΣΦΥΟ-ΙΣΧΥΑΛΓΙΑ, ΟΣΤΕΟΑΡΘΡΙΤΙΔΑ ΓΟΝΑΤΟΥ, ΚΗΛΗ ΜΕΣΟ-ΣΠΟΝΔΥΛΙΟΥ ΔΙΣΚΟΥ (ΑΥΧΕΝΑ - ΜΕΣΗ) ΙΓΜΟΡΙΤΙΔΑ και ΑΣΜΑ. Με ορατά αποτελέσματα. Τηλέφωνο. 6973853478. www.dimitraskondra.gr (ΜΑ8064) ΠΩΛΕΙΤΑΙ εξώπορτα ξύλινη μασίφ με παραπέτι και ένας μπουφές, μασίφ ξύλο για σαλόνι σε τιμή ευκαιρίας. Τηλ. 6944185046 (ΜΑ8060)

Γερμανικών μαθήματα παραδίδει καθηγητής με σπουδές στη Γερμανία, όλα τα επίπεδα, τιμές προσιτές. Τηλέφωνο 6948394707) Καθηγήτρια Αγγλικών με πολυετή πείρα παραδίδει μαθήματα όλων των επιπέδων σε λογικές τιμές. Τηλ 6979865756 Μ.Α.7923 ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ προετοιμάζει μαθητές ΕΠΑΛ για πανελλαδικές εξετάσεις: Α) Κύκλου Ηλεκτρολογικού (Ηλεκτρικές Μηχανές Ηλεκτροτεχνία ΙΙ) Β) Κύκλου Ηλεκτρονικού (Συστήματα Εκπομπής και Λήψης - Ψηφιακά) . ΤΗΛ: 6973543268 (ΜΑ 7962) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ κλασσικής Φιλολογίας παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου Λυκείου. Διαθέτει εμπειρία σε συνεργασίες με μαθητές που έχουν δυσλεξία ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Παρέχονται σημειώσεις. Τιμή λογική. ΤΗΛ: 6938849132 (ΜΑ 7968)

ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου και προετοιμασία για ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών. Γνωστικό αντικείμενο ειδική διδακτική. Χαμηλές τιμές. ΤΗΛ: 6972976752 (ΜΑ 8177) Παρέχονται έγκυρες σημειώσεις σε όλα τα φιλολογικά μαθήματα Γυμνασίου και Λυκείου από εκπαιδευτικό κλασικής φιλολογίας. Ακόμα, δέχομαι να δημιουργήσω οποιαδήποτε εργασία πάνω στα συγκεκριμένα μαθήματα. Τιμές προσιτές. Τηλ. 6976874167 (ΜΑ8170) Κοπέλα απόφοιτη Παιδαγωγικού Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα ισπανικών και αναλαμβάνει την προετοιμασία παιδιών του Δημοτικού με 7€/ώρα. Το πρώτο μάθημα δωρεάν. Περιοχή Πύργου-Αμαλιάδα. ΤΗΛ. 6975600263 (ΜΑ8161) Ιταλίδα με πείρα αναλαμβάνει να δίνει μαθήματα Ιταλικής Γλώσσας. Μόνο σοβαρές προτάσεις. Τηλ. 6945846859 (ΜΑ8139) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ (κλασικής φιλολογίας) με 5ετή διδακτική εμπειρία σε ιδιαίτερα μαθήματα (Γυμνάσιο-Λύκειο) ζητά εργασία σε φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης, εντός της πόλης του Πύργου. Τηλ. 6976874167 (ΜΑ 8129) Ο Ι Κ Ο Ν Ο Μ Ο Λ Ο Γ Ο Σ Αριστοτελείου Πανεπιστημίου καθηγήτρια ΤΕΙ, κάτοχος Μεταπτυχιακού παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα Αρχών Οικονομικής Θεωρίας και ΑΟΔΕ. Φροντιστηριακή και διδακτική πείρα-τεστ και σημειώσεις. Φιλική τιμή. Τηλ. 6986618882 (ΜΑ8119) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ κλασικής φιλολογίας παραδίδει ιδιαίτερα σε μαθητές Δημοτικού (μόνο Γλώσσα), Γυμνασίου και Λυκείου. Παρέχονται σημειώσεις. Πραγματοποιούνται μαθήματα και σε γκρουπ (2 μαθητές). Τιμές λογικές. Τηλ.6938849132. (ΜΑ8118) ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα στα αντικείμενα Ανάπτυξη εφαρμογών σε προγραμματιστικό περιβάλλον, Αρχή Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Αρχή Οικονομικής Θεωρίας, Γλώσσες Προγραμματισμού, Τιμή προσιτή (κ. Ντίνα). Τηλ. 2622092138-6948092784 (ΜΑ8111) ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ πανεπιστημίου με διδακτική πείρα παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου σε Μαθημα-

τικά - Φυσική - Χημεία, τιμές προσιτές. Τηλ. 6945631817 (ΜΑ 8103) Φιλόλογος παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου, παρέχοντας δωρεάν ώρες για επαναλήψεις και διαγωνίσματα.Τηλέφωνο επικοινωνίας 6976836118. (ΜΑ8096) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ φιλόλογος παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού , Γυμνασίου, Λυκείου, παρέχονται σημειώσεις. Τιμές πολύ χαμηλές. Τηλ:. 6934265950(ΜΑ8079) ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα και σε γκρουπ (2-3 ατόμων) σε τιμές φροντιστηρίου σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου στον Πύργο. ΤΗΛ: 6932266843 (ΜΑ 8075) ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ μαθήματα Αγγλικών όλη τη εβδομάδα και τα Σαβατοκύριακα, τιμή 4,00€ την ώρα. Τηλ. 6975600263 (ΜΑ8064) Καθηγήτρια μαθηματικών απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πατρών παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές στην ευρύτερη περιοχή Αμαλιάδας. Τιμές προσιτές. Τηλέφωνο επικοινωνίας 6979458207 (ΜΑ 8056) ΚΟΠΕΛΑ 27 ΕΤΩΝ, ΑΠΟΦΟΙΤΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΜΕΓΑΛΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ, ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, ΣΕ ΛΟΓΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ. ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6989408944. (ΜΑ 8049) ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ φιλόλογος παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου. Τιμές προσιτές. ΤΗΛ.: 6979512910. (ΜΑ 8042) ΔΑΣΚΑΛΑ αναλαμβάνει τη μελέτη καθώς και τη φύλαξη παιδιών δημοτικού . Τιμές λογικές 6987262380. ΜΑ8035 ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Αγγλικών με πολυετή φροντιστηριακή πείρα παραδίδει μαθήματα για όλα τα επίπεδα σπουδών. Ιδιαίτερη εμπειρία στα μαθήματα ενηλίκων. ΤΗΛ: 6947828087 (ΜΑ 8021) ΦΥΣΙΚΟΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου. Τιμές προσιτές. ΤΗΛ: 6978550387 (ΜΑ 8016) ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ μαθήματα Ιταλικών και Ισπανικών σε χαμηλές τιμές. ΤΗΛ: 6987396723 (ΜΑ 8012) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Γερμανικών με μεγάλη φροντιστηριακή εμπειρία παραδίδει μαθήματα σε όλα τα επίπεδα. Προετοιμασία για όλες τις εξετάσεις. Δίδακτρα οικονομικά. ΤΗΛ: 6974078429 (ΜΑ 8009) ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ αριστούχος, στην περιοχή του Πύργου, με προηγούμενη διδακτική εμπειρία, αναλαμβάνει την σχολική προετοιμασία παιδιών Δημοτικού Σχολείου, σε πολύ προσιτές τιμές. ΤΗΛ: 6995381193 (ΜΑ 8008) ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ απόφοιτος Πανεπιστημίου Πατρών αναλαμβάνει να διαβάζει μαθητές Δημοτικού Σχολείου. Τιμές προσιτές με το πρώτο μάθημα ΔΩΡΕΑΝ! ΤΗΛ: 6986650365 (ΜΑ 7996) ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ αναλαμβάνει την φύλαξη παιδιών και παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά δημοτικού σε χαμηλές τιμές. ΤΗΛ: 6987396723 (ΜΑ 7994) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Ιταλικής γλώσσας παραδίδει μαθήματα σε μαθητές οποιασδήποτε ηλικίας και οποιουδήποτε επιπέδου καθώς επίσης και εντατικά μαθήματα σε φοιτητές για την απόκτηση του Β2 κρατικού π ι σ τ ο π ο ι η τ ι κ ο ύ γλωσσομάθειας. Τιμές φροντιστηρίου. ΤΗΛ: 6936527015 (ΜΑ 7993)


22

w w w . p r o t i n e w s . g r

Μικρές Αγγελίες

/ ÐÝìðôç 28 Öåâñïõáñßïõ 2013

ÁÕÔÏÊÉÍÇÔÁ ΠΩΛΕΙΤΑΙ Peugeot Rally 106, χρώμα μπλε, full extra, άριστη κατάσταση, μοντέλο 2002. Τιμή 5.000 ευρώ. ΤΗΛ: 6942616365 (ΜΑ 8106) ΠΩΛΕΙΤΑΙ τρακτέρ Fiat 110-90 με καμπίνα 110Hp σε άριστη κατάσταση μαζί με φρέζα 90άρα, βαρέου, Κωνσταντινίδη. Τιμή 22.000 € συζητήσιμη. ΤΗΛ: 6970502438 (ΜΑ 8182) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ALFA ROMEO μοντέλο

2002 φουλ-έξτρα, μαύρο χρώμα, αγρατζούνιστο, φυλασσόμενο σε κλειστό γκαράζ. Μόνιμος 1600cc ΤΙΜΗ 3.350 ευρώ, ιδιώτης. ΤΗΛ. 6973424925 (ΜΑ8179) ΠΩΛΕΙΤΑΙ Citroen Saxo VTS 1600cc χρώμα ασημή σε άριστη κατάσταση. Τιμή 3.000 ΕΥΡΩ συζητήσιμη. Τηλ. 6978949165 (ΜΑ8173) Πωλείται κλούβα VW TRANSPORT '94 μοντέλο, 2400cc DIESEL μακριά καρότσα. ΤΙΜΗ 2.500€. Τηλ. 6946874959(ΜΑ8162) Πωλείται Audi Turbo 1.796cc, λόγο θανάτου 14.000 χιλ., ατρακάρι-

στο, μοντέλο 2008. Τιμή 20.000€. Τηλ. 6944989840-26210292496932233357-2621044966 (ΜΑ8181) ΠΩΛEIΤΑΙ Mercedes E200 106.000χιλ. ατρακάριστο. Τιμή 15.000€ Δεκτός έλεγχος από τη Mercedes. Τηλ. 262104496629249-69322333576944989840 (ΜΑ8142) ΠΩΛEIΤΑΙ Ford Maveric, μοντέλο 2005, 2261cc ατρακάριστο. Δεκτός έλεγχος από την Ford τιμή 7.000€. Τηλ: 262104496629249-6932233357-6944 989840 (ΜΑ8084)

BEST MOTORS ΛΟΥΤΑΣ ÁËÖÅÉÏÕ 38, Ýíáíôé Lidl ΤΗΛ.: 26210 30116, 6945227761 - ΟΛΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟ SITE: www.car.gr/bestmotors

2 Fiat strada, 1700-1900 cc Diesel,Y.Τ, απο 4990 ευρω

Citroen Saxo 1100 cc,2001 μοντέλο, ΑC,Υδραυλικο, 120 000 χλμ.2250 ευρω

Citroen Xsara 1400 cc,1999,A C ,Υ Τ,1990 ευρω προσφορα

Daihatsu Piaggio Kipper ,Diesel,1250 cc, 1997, ανατροπη 3 πλευρων,5250 ευρω

Fiat Doblo Diesel,1250 cc,2008,full extra,εγγυηση 12 μηνες, 7990 ευρω

Fiat Panda 1250 cc,(2)2005-2007 full extra 3750-4450 ευρω

Mazda 323,1300 cc,1993,140000 χλμ,A C,,990ευρω

Mercedes A class,1400 cc,1999 μοντελο,ΑBS,A C,Yδραυλικο, Ηλ.Παραθυρα Κλειδαριες,ESP,3450 Ευρω

Mitsubishi L200 Magnum, 2004, Clima, μιαμιση καμπινα,full extra,8990 ευρω

Toyota Yaris Verso 1300 vvti 2003,full extra,5450 ευρω

ÅÐÁÃÃÅËÌÁÔÉÊÏÉ ÅÎÏÐËÉÓÌÏÉ - ÐÕÑÃÏÓ

“Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ”

ÐÙËÏÕÍÔÁÉ ÓÅ ÐÑÁÃÌÁÔÉÊÇ ÕÐÅÑÐÏÓÖÏÑÁ:

1. Øõãåßï Self - Service Costans, óõíôÞñçóç, ìÞêïò 6,40 × 90 × 2,00 ýøïò êáé åôåñïí 3,85 × 90 × 2,00 ìå êïõñôßíåò íõêôüò, öùôéóìü, ñÜöéá êáé óýóôçìá øýîçò multi ( 1 ìç÷Üíçìá) ÔéìÞ 17.000 Å (+ ÖÐÁ) 2. Êáôáøýêôçò ôïß÷ïõ Costans ìÞêïò 2,00 × 1,00 × 2,00, 2 Å/Ì ôåìÜ÷éá 3 ÔéìÞ 2.500 Å (+ ÖÐÁ) ìå ó÷Üñåò êáé öùôéóìü 3. Âéôñßíá óõíôÞñçóçò áëëáíôéêþí - ôõñïêïìéêþí Costans ìå áíïéãüìåíá ôæÜìéá ìå áìïñôéóÝñ, öùôéóìüò, øõ÷üìåíç áðïèÞêç öÝôáò, Å/Ì 2,85 × 1,05 × 1,20 ÔéìÞ 2.500Å(+ ÖÐÁ) ¼ëá ôá øõãåßá Costans Ý÷ïõí ÷ñÞóç 16 ìçíþí áðü åðþíõìï S/M ôçò åõñýôåñçò ðåñéï÷Þò ìáò ðïõ äéÝêïøå ôç ëåéôïõñãßá ôïõ. ÕðÜñ÷ïõí õðåñðñïóöïñÝò óå ðïëëÜ áêüìç åßäç åíôüò ôïõ êáôáóôÞìáôïò ìáò.

ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 27 - 29 ΤΗΛ: 26210-2 27720 ΚΙΝ: 6947077483

ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ!


Μικρές Αγγελίες

/ ÐÝìðôç 28 Öåâñïõáñßïõ 2013

w w w . p r o t i n e w s . g r

23

ÉáôñéêÜ - ÐáñáúáôñéêÜ ÅðáããÝëìáôá ΜΑΙΕΥΤΗΡΕΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΙ ÐÅÔÑÏÐÏÕËÏÓ ×Ñ. ÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÏÓ ÌÁÉÅÕÔÇÑÁÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÃÕÍÁÉÊÏËÏÃÏÓ ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ Ðñùß: 9.00 Ýùò 1.30 Áðüãåõìá: 17.30 Ýùò 20.30 (Åêôüò ÔåôÜñôçò áðüãåõìá) Ìáíùëïðïýëïõ 46 / 2ïò Ïñïöïò Ðýñãïò Ôçë./Fax.: 26210 32010, êéí.: 6972 857 557 ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÃÕÍÁÉÊÏËÏÃÉÊÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ΨΥΧΙΑΤΡΟΙ - ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ Dr. ÊÙÓÔÁÓ É. ÁËÅÎÁÍÄÑÏÐÏÕËÏÓ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ - ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

τ. Συντονιστής Διευθυντής Ψυχιατρικού Τομέα ΓΝΑ “Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ” Μανωλοπούλου & Γκοτσίνα 10 άνωθεν “ΓΕΡΜΑΝΟΣ” Δέχεται με ραντεβού: 10π.μ.-55μ.μ Τηλ.: 26210-331410, & 6970 019031

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

ÐÅÔÑÏÓ ÊÙÍ ÓÐÉÍÏÓ ×åéñïõñãüò Óôüìáôïò

Ðôõ÷éïý÷ïò Ðáí/ìßïõ Èåóóáëïíßêçò

Ãåþñãéïò Í. ÐëÜêáò ÌáéåõôÞñáò - ×åéñïõñãüò Ãõíáéêïëüãïò (ô. éáôñüò Á´ÌáéåõôéêÞò êáé ÃõíáéêïëïãéêÞò ÊëéíéêÞò Ðáíåðéóôçìßïõ Áèçíþí Íïó. ÁëåîÜíäñá) Kéí.: 6975 618740  Ðáñáêïëïýèçóç êõÞóåùí õøçëïý êéíäýíïõ

Õðïãïíéìüôçôá - ÉVF Ðáèïëïãßá ôñá÷Þëïõ, êïëðïóêüðçóç Åììçíüðáõóç - ïóôåïðüñùóç Ëáðáñïóêüðçóç ñïìðïôéêÞ ÷åéñïõñãéêÞ Ðáèïëïãßá ìáóôïý ÐáéäéêÞ / ÅöçâéêÞ Ãõíáéêïëïãßá ÄÝ÷ïíôáé êáôüðéí ñáíôåâïý. ÙñÜñéï: ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ 9.00-13.30ì.ì., 17.00-21.00 Äéåýèõíóç: Êáóôüñ÷ç 1 êáé 28çò Ïêôùâñßïõ (ÊåíôñéêÞ Ðëáôåßá) Ô.Ê. 27100 ÐýñãïòÔçë.: 26210.32016, fax: 26210.32017, email: info@2care.gr

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÏÄÏÍÔÉÁÔÑÅÉÏÕ

NEËËÇ ÐÁÍÏÕÔÓÏÐÏÕËÏÕ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÏÄÏÍÔÉÁÔÑÏÓ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÏÕ ÁÈÇÍÙÍ ÄÅ×ÅÔÁÉ ÐÑÙÚ 9.30ð.ì. - 13.30ì.ì. ÁÐÏÃÅÕÌÁ ÊÁÔÏÐÉÍ ÑÁÍÔÅÂÏÕ ÔÇË.: 26220-25348 ÊÉÍ.: 6973 -579370 ÊÁÑÁÊÁÍÄÁ 4, ÁÌÁËÉÁÄÁ (Ýíáíôé ÄÏÕ)

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÏÄÏÍÔÉÁÔÑÅÉÏÕ ÓÔÏ ÊÁÑÁÔÏÕËÁ

Ôçë.: 26240-31472, 6976-023365

ÉÁÔÑÏÓ ÌÉÊÑÏÂÉÏËÏÃÏÓ (ÂÉÏÐÁÈÏËÏÃÏÓ) ô. Éáôñüò Íïóïêïìåßïõ Ðáßäùí "Ç ÁÃÉÁ ÓÏÖÉÁ" *Áíáëýóåéò - ÁéìáôïëïãéêÝò, Âéï÷çìéêÝò -ÁíïóïëïãéêÝò, ÏñìïíïëïãéêÝò Áéìïëçøßåò - Íåïãíþí, Âñåöþí - Ðáßäùí, Åíçëßêùí *ÓðåñìïäéÜãñáììá *Åëåã÷ïò õðïãïíéìüôçôáò Ôçë. Éáôñåßïõ: 26211 01379 - Êéíçôü: 6944 637365

ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΙ ÍÉÊÏËÁÏÓ ×ÁÑÄÁÓ

×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ Ù.Ñ.Ë. ÄÝ÷åôáé êáèçìåñéíÜ áðü 8 ð.ì. - 1.30 ì.ì. êáé 6.00 ì.ì. 8.00 ì.ì. áðüãåõìá ðëçí ÔåôÜñôçò êáé ÓáââÜôïõ Åñìïý 5, ôçë. 26210 29239, Êéí.: 6945232529

ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΙ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΙ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÖÙÔÇÓ ÁÍ. ÌÐÁ×ÏÕÑÏÓ

Eéäéêüò Oñèïäïíôéêüò D.D.S, MED, Dent , Dipl. Orth. ÏÑÈÏÄÏÍÔÉÊÇ ÃÉÁ ÐÁÉÄÉÁ ÊÁÉ ÅÍÇËÉÊÅÓ ÙÑÅÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁÓ ÉÁÔÑÅÉÏÕ ÄÅÕÔÅÑÁ Ýùò ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ ÐÑÙÉ 9.00 -13.00 ÁÐÏÃÅÕÌÁ 16.00- 20.30 ÓÁÂÂÁÔÏ ÊÁÔÏÐÉÍ ÑÁÍÔÅÂÏÕ ÌÁÍÙËÏÐÏÕËÏÕ ê' ÃÊÏÔÓÉÍÁ 12 ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ Ôçë. Fax.: Éáôñåßïõ 26210-25959 Êéíçôü ôçë.: 6978222848 e- mail: fotismpaxouros@yahoo.com *****

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÓÐÕÑÏÐÏÕËÏÓ ×. ÍÉÊÏËÁÏÓ

Eéäéêüò Oñèïäïíôéêüò D.D.S, MED, Dent , Dipl. Orth. Åéäéêåõèåßò Ðáíåðéóôçìßïõ Frankfurt Ì. Ãåñìáíßáò Ðôõ÷éïý÷ïò Ðáíåðéóôçìßïõ Giessen Ãåñìáíßáò ÈåìéóôïêëÝïõò & Ì. ÁëåîÜíäñïõ 1 (Ýíáíôé ÏÔÅ) Ðýñãïò Çëåßáò Ôçë.: 26210 30004 fax: 26210 30024 e-mail: nspyrospoulos@hotmail.com

ΦΥΣΙΑΤΡΟΙ ÈÅÏÄÙÑÏÓ ÄÇÌ. ÁËÔÁÍÇÓ

ÉÁÔÑÏÓ ÖÕÓÉÊÇÓ ÉÁÔÑÉÊÇÓ & ÁÐÏÊÁÔÁÓÔÁÓÇÓ (ÖÕÓÉÁÔÑÏÓ) ÄÉÐËÙÌÁÔÏÕ×ÏÓ ÔÏÕ ÅÕÑÙÐÁÚÊÏÕ ÓÕÌÂÏÕËÉÏÕ ÖÕÓÉÊÇÓ ÉÁÔÑÉÊÇÓ & ÁÐÏÊÁÔÁÓÔÁÓÔÁÓÇÓ (EUROPEAN BOARD OF PHYSICAL & REHABILITATION MEDICINE) ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý Ôçë.: Éáôñåßïõ 26210 20090 Ôçë. Êéí.: 6977403015 Ìáíùëïðïýëïõ 46, (Ýíáíôé Íïìáñ÷ßáò), Ðýñãïò

ΟΥΡΟΛΟΓΟΙ

ËÅÏÍÁÑÄOÐÏÕËÏÓ ÉÙÁÍ. ËÅÙÍIÄÁÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÏÕÑÏËÏÃÏÓ ÙÑÅÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁÓ: 10:00 - 14:00, 18:00 - 20:00 ÔÅÔÁÑÔÇ ÁÐÏÃÅÕÌÁ ÊÁÉ ÓÁÂÂÁÔÏ ÐÑÙÉ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ ÄÅÊÔÁ ÔÁÌÅÉÁ Ìáíùëïðïýëïõ & Ðñïýóóçò 2 (1ïò üñïöïò-Üíùèåí ÄÏÕ) Ðýñãïò Çëåßáò 27100 ôçë./fax 2621300481, êéí. 6974149524 e-mail: leoleonardopoulos@yahoo.com

ÄÉÏÍÕÓÉÏÓ ÂÁÓÉËÅÉÏÕ ÓÔÁÓÉÍÏÐÏÕËÏÓ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÏÕ ÁÈÇÍÙÍ ÄÅ×ÅÔÁÉ: ÊáñÜôïõëá ðñùß 9.00-13.00ì.ì. êáé áðüãåõìá ìå ñáíôåâïý Ôçë.: 26210 -61182, êéí. 6980-619614 Ðåëüðéï: ÄÝ÷åôáé ìüíï ìå ñáíôåâïý

ÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÏÓ ÈÅÏÄ. ÓÁÌÁÍÔÁÓ

DDS, MSc ×ÅÉÑÏÕÑÃÉÊÇ ÓÔÏÌÁÔÏÓ ÅÌÖÕÔÅYÌÁÔÁ, ÁÊÔÉÍÏËÏÃÉÁ Ô. Ðåôñïðïýëïõ 12 & Êïêêßíïõ, 2ïò üñïöïò Ðýñãïò Çëåßáò, Ôçë. 26210 34600 Fax: 26210 34166

Aðüóôïëïò Ã. Ðáôñßêéïò ÌáéåõôÞñáò - ÷åéñïõñãüò Ãõíáéêïëüãïò (ô. éáôñüò Á´ÌáéåõôéêÞò êáé ÃõíáéêïëïãéêÞò ÊëéíéêÞò Ðáíåðéóôçìßïõ Áèçíþí Íïó. ÁëåîÜíäñá) Êéí.: 6936 086168

MIKΡΟΒΙΟΛΟΓΟΙ

ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΙ ÍÅÏ ÏÖÈÁËÌÉÁÔÑÅÉÏ

ÄÇÌÇÔÑÉÏÓ ×. ÌÉÊÅËÏÐÏÕËÏÓ

ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÐÁÍÅÐ. ÁÈÇÍÙÍ 28çò ÏÊÔÙÂÑÉÏÕ 5 - ÐÕÑÃÏÓ (Êåíôñ. Ðëáôåßá) ÐÑÙÉ: ÄÅÕÔÅÑÁ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ 9-2 ì.ì. ÁÐÏÃÅÕÌÁ: ÊÁÈÇÌÅÑÉÍÁ 6-8 ì.ì. (ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ ÁÐÏÃÅÕÌÁ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ) ÔÇË. 26210-33990, êéí. 6942217262

Πύργος Καπένης Νικόλαος, Ερμού 76 (εφημερεύει-διανυκτερεύει 26210-34284) Αμαλιάδα Μανιάτης Κων., Καλαβρύτων 19 (26220-24077, 08.00 - 14.30 & 17.30 - όλη νύχτα), Σταυλιώτη Χαρά, Καλαβρύτων 36 (26220-21141, 08.00 - 21:00)

Äñ. ÃÅÙÑÃÉÏÓ Ð. ÊÏÕÑÅÁÓ

ÏÑÈÏÐÅÄÉÊÏÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÄéäÜêôùñ Ðáíåðéóôçìßïõ Ðáôñþí Êïêêßíïõ 12-14 & ÆáÀìç 1ïò üñïöïò (ðëçóßïí Äçì. ÐÜñêïõ), Ðýñãïò ôçë: 26210 35800 Êéí.: 6932566996 ¿ñåò ëåéôïõñãßáò ÊáèçìåñéíÜ Ðñùß: 8:30 - 13:30 Áðüãåõìá: Êáôüðéí ñáíôåâïý 18:00 - 20:30 Ðëçí ÔåôÜñôçò

ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΙ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÍÅÕÑÏËÏÃÉÊÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÌÁËÁÌÙ (ÔÅÍÉÁ) Äçì. ÖÑÉÌÁ Éáôñüò - Íåõñïëüãïò ÄÝ÷åôáé êáèçìåñéíÜ ÐÑÙÉ: 8.30 - 13.30 ÁÐÏÃÅÕÌÁ: 17.30 - 20.30 (ðëÞí ÔÅÔÁÑÔÇ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ áðüãåõìá ìüíï ìå ñáíôåâïý) Ìáíùëïðïýëïõ 63 - Ðýñãïò Ôçë. 26210 30918, Êéí.: 6944735548 e-mail:malfri@otenet.gr

ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤEΣ

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ÆÁ×ÁÑÏÕËÁ ÄÉÏÍ. ÁÂÑÁÌÏÐÏÕËÏÕ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÔÌÇÌ. ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ Á.Ô.Å.É. ÐÁÔÑÙÍ ÌÅËÏÓ ÓÕËËÏÃÏÕ ÅÐÉÓÔÇÌÏÍÙÍ ËÏÃÏÐÁÈÏËÏÃÙÍ ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÕÔÙÍ ÅËËÁÄÏÓ ÅÐÉÓÔÇÌÏÍÉÊÏÓ ÓÕÍÅÑÃÁÔÇÓ ÊÅÊÕÊÁÌÅÁ ÍÏÌÏÕ ÇËÅÉÁÓ ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý ÍÅÁ ÄÉÅÕÈÕÍÓÇ - Ìáèéïý 5, Ðýñãïò ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ, ôçë.: 26210 34610 / 6971 993126 Óýìâáóç ìå üëá ôá ôáìåßá

ΛΟΓΟΠΕΔΙΚΟΙ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÁÊÇÓ ÅÊÐÁÉÄÅÕÓÇÓ

ÊÝíôñï ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ ðáéäéþí, åöÞâùí, åíçëßêùí ÅÑÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁ - ÅÉÄÉÊÇ ÁÃÙÃÇ - ØÕ×ÏËÏÃÉÊÇ ÕÐÏÓÔÇÑÉÎÇ ÓÕÌÂÏÕËÅÕÔÉÊÇ ÏÉÊÏÃÅÍÅÉÁÓ - ÌÁÈÇÓÉÁÊÇ ÕÐÏÓÔÇÑÉÎÇ

ÐÁÍÁÃÉÙÔÇÓ ×Ñ. ÓÔÁÈÏÐÏÕËÏÓ

ËÏÃÏÐÅÄÉÊÏÓ - ËÏÃÏÐÁÈÏËÏÃÏÓ Ð.Å. DIPLOMA ÅÉÄÉÊÇÓ ÁÃÙÃÇÓ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÈÅÑÁÐÅÕÔÇÓ ÃÉÁ ÁÔÏÌÁ ÌÅ ÅÉÄÉÊÅÓ ÁÍÁÃÊÅÓ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÏÕ ÅÎÙÔÅÑÉÊÏÕ (Speech and Language Pathologist) ÌÝëïò ôïõ Ðáíåëëçíßïõ Óõëëüãïõ Ëïãïðåäéêþí ÌÝëïò ôïõ Åëëçíéêïý Óõëëüãïõ ãéá ôçí Áöáóßá ÌÝëïò ôçò ÅëëçíéêÞò åôáéñåßáò Äõóëåîßáò ð. Åðéóôçìïíéêüò ÓõíåñãÜôçò ÊÅÊÕÊÁÌÅÁ Í. ÇËÅÉÁÓ ÅÑÃÁÓÉÁÊÇ ÅÌÐÅÉÑÉÁ ÓÅ ÊËÉÍÉÊÅÓ ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ ÔÏÕ ÅÎÙÔÅÑÉÊÏÕ ÊÁÉ ÊÅÐÅÐ ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇÓ Åéäéêüò óôç äéÜãíùóç èåñáðåßá äéáôáñá÷þí Ëüãïõ, ÖùíÞò, Ïìéëßáò, ÁêïÞò, Åðéêïéíùíßáò, ÃñáöÞò, ÁíÜãíùóçò ÄÅ×ÅÔÁÉ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ Óýìâáóç ìå üëá ôá ôáìåßá Óõíåñãáóßá ìå üëåò ôéò éáôñéêÝò åéäéêüôçôåò 28çò Ïêôùâñßïõ êáé Ìéáïýëç 1 Ðýñãïò (Â' Ïñïöïò) Ôçë./fax: 2621033880, 2625022285, Êéíçôü: 6977905430

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΙ

ÁÐÏÓÔÏËÏÐÏÕËÏÕ ÁËÅÎÁÍÄÑÁ

Πτυχιούχος ΑΤΕΙ ΠΑΤΡΩΝ Κινητοποίηση σπονδυλικής στήλης και άκρων Myofascial therapy Αθλητικές κακώσεις Νευρολογικές παθήσεις Αναπνευστική και ορθοπεδική Φ/Θ Κατ’ οίκον θεραπείες Δεχόμαστε ασθενείς του ταμείου ΕΟΠΥΥ (δηλ. ΙΚΑ, ΟΠ ΑΔ- ΤΥΔΚΥ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ) Ωράριο λειτουργίας: Πρωί: 8.30 - 13.30 Απογ.: 17.30 - 20.30 Κοκκίνου 12-14 2ος όροφος ΠΥΡΓΟΣ Τηλ.: 26210 33730, κιν.: 6939369774 e-mail: mariasxiza@yahoo.gr

ÄÉÁÉÔÏËÏÃÏÓ-ÄÉÁÔÑÏÖÏËÏÃÏÓ -Ðôõ÷éïý÷ïò Á.Ô.Å.É. Èåó/íßêçò - ÅîåéäéêåõìÝíç óôéò äéáôñïöéêÝò äéáôáñá÷Ýò êáé ôçí ðá÷õóáñêßá (NCFED) - ÅðéóôçìïíéêÞ óõíåñãÜôçò ôçò ïìÜäáò Ìed-Nutrition - ÌÝëïò ôçò ¸íùóçò Äéáéôïëüãùí/Äéáôñïöïëüãùí ÅëëÜäïò ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý Ðñùß: êáèçìåñéíÜ Áðüãåõìá: Ôñßôç, ÐÝìðôç,ÐáñáóêåõÞ Äéåýèõíóç: Êïõñïãéáííïðïýëïõ 33 (ÁìáëéÜäá) Ôçë: 26220 38380 Êéí: 6937239362 www.apostolopoulou.gr, alnutric@gmail.com

ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ ÍÉ×ÙÑÉÔÇ ÅËÅÍÇ

KYTTAΡΟΛΟΓΟΙ ÓÏÖÉÁ ÊÁÔÓÁÑÏÕ - ÁËÔÁÍÇ

Ó×ÉÆÁ ×. ÌÁÑÉÁ

Øõ÷ïëüãïò Ðáíåðéóôçìßïõ Áèçíþí *ÓõìâïõëåõôéêÞ óôÞñéîç ðáéäéþí êáé åíçëßêùí *ÁôïìéêÞ øõ÷ïèåñáðåßá äéáôáñá÷þí Üã÷ïõò, êáôÜèëéøçò, öïâéþí *ÐñïâëÞìáôá óõìðåñéöïñÜò ðáéäéþí êáé åöÞâùí *ÁðïêáôÜóôáóç ìáèçóéáêþí äõóêïëéþí *ÅíçìÝñùóç êáé åðáããåëìáôéêüò ðñïóáíáôïëéóìüò Ôçë. Ãñáöåßïõ: 26220 24822 Êéí.: 6937 146439 Äéåýèõíóç ãñáöåßïõ: ÊáñáúóêÜêç 6, ÁìáëéÜäá

Βάρδα Γράψα Αμαλία (26230-71601) Κρέστενα Μαραγκού Ελένη (26250-22133) Ανδραβίδα Χαντζή Κωνσταντίνα (26230-54444) Πελόπιο Μυλωνόπουλος Παναγιώτης (26240-31500) Γαστούνη Κυπριώτης Παναγιώτης (26230-32715 ) Λεχαινά Παπαδόπουλος Νεόφυτος (26230-22742) Τραγανό Αρλετή Ευφροσύνη (26230-61525) Αρχαία Ολυμπία Μίτεβα Ιβάνκα Πολίτη (26240-23306) Βαρθολομιό Μανιακούρα Ιφιγένεια (26230-43890)

ÉÁÔÑÏÓ ÊÕÔÔÁÑÏËÏÃÏÓ ô. Éáôñüò Áíôéêáñêéíéêïý Íïóïêïìåßïõ Áèçíþí «ÁÃÉÏÓ ÓÁÂÂÁÓ»  Ôåóô ÐáðáíéêïëÜïõ ÊõôôáñïëïãéêÝò åîåôÜóåéò ðôõÝëùí, ïýñùí & õãñþí ÐáñáêåíôÞóåéò ïñãÜíùí (èõñåïåéäïýò, ìáóôïý, ëåìöáäÝíùí, óéåëïãüíùí ê.ë.ð.) ÉÁÔÑÅÉÏ ÄåëçãéÜííç 17, ÁÌÁËÉÁÄÁ Ôçë. éáôñ.: 26220-38360, Êéíçôü: 697-2305520


ΠΕΜΠΤΗ

28

Η απομόνωση δεν μας ταιριάζει αλλά τη ζούμε...

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013

ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ

“Πράσινο” φως για τον βιολογικό καθαρισμό Το "πράσινο" φως δόθηκε από την Δημοτική Αρχή Ζαχάρως αναφορικά με την προκήρυξη της δημοπρασίας του βιολογικού καθαρισμού της πόλης σύμφωνα με τα όσα ανέφερε χθες στην "ΠΡΩΤΗ" ο Δήμαρχος Γιώργος Μπάμης. Όπως ανέφερε ο κ. Μπάμης η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί ¢íáøå ôï "ðñÜóéíï" öùò ôçò äçìïστις 9 Απριλίου 2013 ðñáóßáò ôïõ âéïëïãéêïý êáèáñéστο Πνευματικό Κέóìïý ôçò ðüëçò óýìöùíá ìå ôïí ντρο του Δήμου ενώ- Ãéþñãï ÌðÜìç πιον της αρμόδιας επιτροπής. Μιλώντας στην "ΠΡΩΤΗ" ο Δήμαρχος Ζαχάρως ανέφερε ότι προκηρύχθηκε από την ΔΕΥΑ Ζαχάρως, η δημοπρασία για την αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού όπου θα δημιουργηθεί νέα εγκατάσταση βιολογικού στην υπάρχουσα μονάδα, δυναμικότητας 10.000 κατοίκων. Πρόσθεσε ότι ο σημερινός βιολογικός καθαρισμός που κατασκευάστηκε το 1980 χωρίς άδεια, δεν κάλυπτε τις ανάγκες της πόλης, σε αντίθεση με τη νέα μονάδα που πληροί όλες τις νόμιμες διαδικασίες καθότι έχει όλα τα έγγραφα που απαιτούνται στην διάθεσή της. Ολοκληρώνοντας σημείωσε ότι σύντομα και ο βιολογικός καθαρισμός της Αρτέμιδας, δωρεά της Κυπριακής Κυβέρνησης επί Τάσου Παπαδόπουλου θα τεθεί σε λειτουργία. Ο εν λόγω βιολογικός καθαρισμός είναι έτοιμος και θα εξυπηρετήσει και τις όμορες κοινότητες της Μακίστου και της Μηλέας. Ήδη έχουν αρχίσει να εκπονούνται οι σχετικές μελέτες της σύνδεσης των αποχετεύσεων αυτών των δυο κοινοτήτων και υπάρχει και σχετική πίστωση. Θοδωρής Λάμπρος thlabros@hotmail.com

Ημερίδα από την οικονομική εφημερίδα Εξπρές στο Επιμελητήριο Ηλείας

“Η απομόνωση δεν ταιριάζει στην Ηλεία” Ε

νδιαφέρουσα για τον παραγωγικό και οικονομικό κόσμο της Ηλείας υπήρξε η Περιφερειακή - Επιχειρηματική Συνάντηση - Ανοικτή Συζήτηση που διοργάνωσε η Οικονομική Εφημερίδα "Εξπρές", χθες στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Ηλείας με θέμα: "Η απομόνωση δεν ταιριάζει στην Ηλεία. Επέκταση υποδομών και ανασυγκρότηση επιχειρήσεων τώρα. Εμπόδια και ευκαιρίες στην αξιοποίηση του ΕΣΠΑ". Την ημερίδα άνοιξε ο συντονιστής ο κ. Ανδρέας Βρης, Δημοσιογράφος, Διευθυντής Υποκαταστήματος Δυτικής Ελλάδας - Πελοποννήσου Ηπείρου της "Εξπρές" που αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της εν λόγω ημερίδας για τον παραγωγικό και οικονομικό κόσμο του νομού. Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Γιώργος Καρανίκας, Γενικός Γραμματέας της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνι-

Áðü ôçí ÷èåóéíÞ çìåñßäá ðïõ ðñáãìáôïðïéÞèçêå óôçí áßèïõóá ôïõ ÅÂÅ Çëåßáò. κού Εμπορίου της ΕΣΕΕ που αναφέρθηκε στις αναπτυξιακές προοπτικές που πρέπει να έχουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις του νομού. Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων οι πολύ μικρές επιχειρήσεις της χώρας αντιμετωπίζουν μια σειρά σημαντικών προβλημάτων όπως η έλλειψη ρευστότητας, μείωση της ζήτησης, αστάθεια επιχειρηματικού και επενδυτικού περιβάλλοντος, , αύξηση κόστους λειτουργίας, κατάρρευση εμπιστοσύνης στην εγχώρια και διεθνή αγορά, κ.α. Πρόσθεσε δε ότι "Χιλιά-

δες επιχειρήσεις έχουν κλείσει και κλείνουν καθημερινά. 68.000 μικρές επιχειρήσεις σταμάτησαν την λειτουργία τους το 2011 οδηγώντας στην απώλεια 135.000 θέσεων εργασίας. Άλλες 63.000 μικρές επιχειρήσεις βρίσκονται πολύ κοντά στο κλείσιμο εντός του τρέχοντος Το εμπόριο αποτεέτους. λεί τον ιμάντα, την ζώνη μεταβίβασης από τον παραγωγό στον καταναλωτή και στην αγορά. Ωστόσο αυτό δεν αρκεί. Θα πρέπει να συνεργαστεί και να συνδυαστεί με την πρωτογενή παραγωγή, με

τον τουρισμό, με την μεταφορά μεταποίησης. Πρέπει να δημιουργήσει δίκτυα συνεργασίας και να συμβάλει στην δημιουργία συνεργειών σε διαφορετικούς κλάδους. Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες πρέπει να υποστηριχθούν προκειμένου να αντεπεξέλθουν στην κρισιμότητα της κατάστασης και να διατηρήσουν τις επιχειρήσεις τους. Είναι απαραίτητη η στήριξη του κράτους και των πόρων των Ευρωπαϊκών ταμείων". Στη συνέχεια τον λόγο πήραν ο κ. Δημήτρης Παπαηλιού (Development and Operations Manager Patras InnoHub που ανέλυσε το θέμα "Μια ιστορία σύγχρονου πρότυπου επιχειρηματικότητας (case studies) και ο κ. Μάκης Παπούλιας, Ιδρυτής του Πρότυπου Κέντρου Γεύσεων και παραδοσιακής μαγειρικής "Αρκαδιανή". Αξίζει να σημειωθεί ότι την χθεσινή ημερίδα χαιρέτισαν: Χαράλαμπος Καφύρας, αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Κωνσταντίνος Νικολούτσος, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηλείας, Εκπρόσωπος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου, Βασίλης Αiβαλής, Υπεύθυνος του Τμήματος Μεταποίησης Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Βαγγέλης Τσιμπλοστεφανάκης Σύμβουλος Επιχειρήσεων Διαδικασία ΑΕ και Γιάννης Αγγελίδης, Σύμβουλος Επιχειρήσεων. Θοδωρής Λάμπρος thlabros@hotmail.com

proti 28 feb 2013  

proti tis ilias

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you