Page 1

Σιδηρόδρομος, Αεροδρόμιο, Σχέδιο Ανασυγκρότησης, Λιμάνια, Ολυμπία Οδός,Ταμείο Μολυβιάτη...Πόσες ακόμη ήττες;

TETAÑÔÇ 28 ÁÕÃÏÕÓÔÏÕ 2013

Ετος 11o

/

ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ: 3419

/ Τιμή: 50λ. / (Eκτός Νομού 1 Ευρώ)

ΤΑΜΕΙΟ ΜΟΛΥΒΙΑΤΗ: Αναζητείται η τύχη 11 εκ. ευρώ

Δώστε στην Ηλεία ΤΩΡΑ τα χρήματα 15 εκ στο Υπ. Ανάπτυξης - 6,7 εκ. στο νομό μας σε διάστημα 2 χρόνων 

Σ

τις Διευθύνσεις Κοινωνικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών και Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Ανάπτυξης έχει "περάσει" πλέον η ευθύνη των χρημάτων του "Ταμείου Μολυβιάτη", σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα. Οι

δυο αυτές διευθύνσεις, μάλιστα, θα πάρουν την απόφαση για τον εάν θα δοθεί το 50% των χρημάτων που από το 2007 προορίζονταν για την Ηλεία, στην … Ηλεία! Χρήματα που δόθηκαν από τους Έλληνες όλους του κόσμου για να επουλωθούν οι πληγές που άφησαν πίσω οι φονικές πυρκαγιές του 2007 και σήμερα, μετά τις πληρωμές έργων που έχουν γίνει τα τελευταία 6 χρόνια, ανέρχονται στο ποσό των 92.717.809 ευρώ.

>>

Ó. 4-55

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ

Οι αλλαγές τρομάζουν τους εμπόρους >>

Ó. 6-77

ΜΕΣΑ ΣΕ 1,5 ΕΤΟΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ 19 ΑΤΟΜΑ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΗΛΕΙΑΣ

“Χειροπέδες” στους οφειλέτες του Δημοσίου >> Ó. 24

ΑΣΤΕΡΑΣ Α.Π.

Τεχνογνωσία και εμπειρία Το ενδιαφέρον του για τον Αστέρα εκδήλωσε ο πρώην γενικός διευθυντής σε Λάρισα και Κέρκυρα, Νίκος Λυράκης, ο οποίος διερευνά την ποικιλότροπη στήριξή του στην ομάδα. Χθες το απόγευμα ο Κώστας Νικολόπουλος, ξενάγησε τον Λυράκη στις εγκαταστάσεις της Αμαλιάδας.

>>

Ó. 17


2

w w w . p r o t i n e w s . g r

Σχόλια / Παραπολιτικά

/ ÔåôÜñôç 28 Áõãïýóôïõ 2013

Θα "κατέβουν" στο τοπικό;

Ετοιμαστείτε να σας πάρουνε το σπίτι (2) - Αληθεύει ότι οι τράπεζες θα πακετάρουν τα μη-εξυπηρετούμενα ενυπόθηκα στεγαστικά, και θα τα πουλήσουν σε κόστος λίγων σέντς (8-20) στο κάθε ευρώ; - Γιατί να τα πακετάρουν και να τα πουλήσουν για λίγα σεντς στο ευρώ (8-20), ενώ θα μπορούσαν να κουρέψουν τις οφειλές πολύ λιγότερο, στους ίδιους τους οφειλέτες, μαζεύοντας 50-90 σεντς στο ευρώ, ανάλογα με την επιμήκυνση που θα πάρει ο δανειολήπτης, όπως έγινε στις ΗΠΑ, θωρακίζοντας το χαρτοφυλάκιό τους; - Αν τα πουλήσουν τελικά 8-20 σεντς στο ευρώ, ποιος θα πληρώσει την ανακεφαλαιοποίηση από τις ζημίες που θα επιφέρουν οι δραστικές αυτές υποτιμήσεις του ενεργητικού των τραπεζών; - Πώς θα εξασφαλιστεί η διαφάνεια, ότι οι διοικήσεις των τραπεζών δεν θα πουλήσουν σε εταιρίες συγγενών συμφερόντων, δρέποντας τα κέρδη που θα ζημιώσουν τον φορολογούμενο μέσω της ανακεφαλαιοποίησης, και τους δανειολήπτες με την απώλεια του σπιτιού τους; - Είναι γεγονός ότι εταιρίες, με αντικείμενο την εκμετάλλευση ακινήτων, δεν πληρώνουν φόρο ακίνητης περιουσίας (ΦΑΠ) όταν έχουν κεφάλαιο άνω των €29,3 εκατομμυρίων; - Γιατί άλλαξε η νομοθεσία πρόσφατα, που ενώ απαγόρευε την κατοχή κατοικιών σε εταιρίες εκμετάλλευσης ακινήτων, τώρα τους επιτρέπει την κατοχή κατοικιών ως το 40% του συνολικού χαρτοφυλακίου τους; - Ποιοι πραγματικά διευκολύνονται με την κατάργηση του φόρου μεταβίβασης; - Πώς διασφαλίζεται η διαφάνεια στις συναλλαγές των διοικήσεων των κρατικών πλέον τραπεζών, με τους αγοραστές των μη εξυπηρετούμενων ενυπόθηκων δανείων τους; Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα πρέπει να απαντηθούν ξεκάθαρα, για να μπορέσουμε να καταλάβουμε πώς ακριβώς θα ωφεληθεί η οικονομία, η αγορά ακινήτων, οι τράπεζες, η ρευστότητα της οικονομίας, και σπουδαιότερο όλων, η ίδια η κοινωνία που μετρά σχεδόν 2 εκατομμύρια άνεργους και άεργους στην παρούσα συγκυρία της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσεως δυτικού τύπου οικονομίας, στην νεώτερη παγκόσμια ιστορία. Είναι πολλά τα ερωτήματα ... Οι πιστευτές απαντήσεις πόσες είναι και ποιες; Πύρρων

Πρώην Βουλευτής του Νομού Ηλείας έκανε τελευταία την εμφάνισή του λέγοντας σε γνωστούς και φίλους ότι είναι έτοιμος να κατέλθει ως υποψήφιος για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Σε ποιο κόμμα ανήκει μικρή σημασία έχει, από τη στιγμή που Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ συγκυβερνούν και απ' ότι φαίνεται θα ακολουθήσουν κοινή γραμμή πλεύσης και στις αυτοδιοικητικές εκλογές; Το θέμα λοιπόν δεν είναι το κόμμα αλλά το άλλο πρόσωπο το οποίο προέρχεται από το "μπλοκ της συγκυβέρνησης" και εδώ και καιρό κινείται στο παρασκήνιο και δεν κρύβει την επιθυμία του να πάει για Περιφερειάρχης. Εκτός και αν στο τέλος οι δυο τους τα βρουν… Λέτε μετά τη συγκυβέρνηση να έχουμε και (συν)Αυτοδιοίκηση; Δ.Ζιακ.

Ιδιοκτησία: ΠΡΩΤΗ Εκδοτική ΑΕ Εκδότης: Περικλής Μεταξάς Διευθυντής: Δημήτρης Ζιάκας Δημοσιογράφοι: Αννα Αγγελίδου, Κώστας Γιάλπας, Βάσω Κοκκινογένη, Θοδωρής Λάμπρος Αθλητικό: Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Σοφοκλής Φραγκογιαννόπουλος Διεύθυνση Eμπορικού Τμήματος: Γιάννης Βενιζέλος Πύργος - Ρήγα Φεραίου 113 (έναντι Δ.Ο.Υ. Πύργου-Πάροδος Forum) ΤΚ: 27100 - Κωδικός:6603 Τηλ.: 26210-40100, Fax: 26210-40107 Fax Συντακτών: 26210-40106 E-M Mail: protinews@otenet.gr, protisales@protinews.gr website:www.protinews.gr Αμαλιάδα - Ελ. Βενιζέλου 19, ΤΚ: 27200 Τηλ.: 26220-38290-1, Fax: 26220-38292 E-M Mail: protiama@otenet.gr Στο λογότυπο της εφημερίδας απεικονίζεται ο Δίας του Φειδία, από νόμισμα των Ηλείων. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα. Χειρόγραφα συνεργατών και επιστολές που δημοσιεύτηκαν ή όχι, δεν επιστρέφονται.

Από το τοπικό ψηφοδέλτιο και όχι από αυτό του "κορμού" όπως συνέβαινε μέχρι τώρα αναμένεται να διεκδικήσουν την ψήφο των συμπολιτών τους δύο "δυνατά ονόματα" στο Δήμο Πηνειού. Αυτό το σενάριο ακούγεται έντονα το τελευταίο διάστημα που βρίσκονται σε εξέλιξη διεργασίες εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών. Αληθεύουν όμως όσα ακούγονται; Και για ποιο λόγο οι δύο υποψήφιοι επιλέγουν αυτό το δρόμο; Σίγουρα θα υπάρξουν εξελίξεις εντός φθινοπώρου τις οποίες και αναμένουμε. Βασ. Κ.

Σε φωτοτυπίες… Ούτε με τα τρίπτυχα πράσινα έντυπα για την έκδοση των αδειών κυκλοφορίας οχημάτων δεν εφοδιάζει τις αρμόδιες υπηρεσίες το Υπουργείο Μεταφορών. Έτσι πλέον οι άδειες δίνονται σε… φωτοτυπίες με ότι αυτό συνεπάγεται. Τα τρίπτυχα έντυπα έπεσαν "θύματα" της οικονομικής πολιτικής του Υπουργείου. Τι να πει κανείς; Κ. Γιάλπ.

Tou Πάνου Μαραγκού από το “Εθνος”’

Καθαρές κουβέντες

Πραγματικά δεν ξέρω τι είναι ποιο άσχημο, να σου κλέβουν ότι έχεις κερδίσει με κόπο ή η ανασφάλεια που δικαιολογημένα νοιώθει εκείνος που του έχουν παραβιάσει τον χώρο και έχει έρθει αντιμέτωπος με οπλισμένους ληστές. Ίσως ο συνδυασμός των δύο αυτών πραγμάτων είναι που οδήγησε στην "έκρηξη" των καταστηματαρχών στο Κατάκολο το πρωί της Δευτέρας. Γιατί μόνο ως "έκρηξη" θυμού θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει τον καυγά που ξέσπασε στον κεντρικό δρόμο του Κατακόλου, λίγα λεπτά μετά την απόπειρα ληστείας σε κοσμηματοπωλείο της περιοχής. Η μη ύπαρξη αστυνόμευσης στην περιοχή, το ενδιαφέρον αυστηρής τήρησης της κανονιστι-

κής απόφασης για τα καταστήματα, αλλά και οι προσωπικές "κόντρες" μεταξύ των καταστηματαρχών δημιούργησαν ένα πραγματικά εκρηκτικό κλίμα. Αυτό είχε ως συνέπεια οι διερχόμενοι τουρίστες εκτός από την απόπειρα ληστείας να γίνουν θεατές, σε έναν καυγά μεταξύ ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, ενώ χάρη στην στάση την οποία τήρησαν οι ψυχραιμότεροι όλα έληξαν. Η κατάσταση μεταξύ των καταστηματαρχών στο Κατάκολο θυμίζει "καζάνι που βράζει" και αρκετοί είναι εκείνοι οι οποίοι πιστεύουν ότι σύντομα θα υπάρξει και "έκρηξη". Α. Αγγελ.

Χωρίς περιστροφές

Πανελλαδικές διαστάσεις προσλαμβάνει πλέον το θέμα των χρημάτων που διατέθηκαν για την ενίσχυση των πυρόπληκτων περιοχών της Ηλείας καθώς Αθηναϊκές εφημερίδες δημοσιεύουν αποκαλυπτικά ρεπορτάζ για το περιβόητο "Ταμείο Μολυβιάτη" και τον τρόπο με τον οποίο έγινε -ή δεν έγινε- η κατανομή των πιστώσεων. Φυσικά ευθύνη δε φέρουν μόνο οι τότε κυβερνώντες αλλά και οι εκλεγμένοι του Νομού μας οι οποίοι δεν αντέδρασαν ούτε διεκδίκησαν τα αυτονόητα. Να δοθούν δηλαδή τα χρήματα στην Ηλεία και όχι σε άλλους Νομούς γιατί ήταν -και είναι- της Ηλείας και φυσικά να πάνε σε περιοχές του Νομού που πραγματικά καταστράφηκαν από τις φωτιές. Πολύ καλή δουλειά πάντως έχει κάνει η Κίνηση Πολιτών "Για την Ηλεία μας". Την περασμένη Δευτέρα δημοσιεύσαμε στην "ΠΡΩΤΗ" ένα αποκαλυπτικό κείμενο της κίνησης και χθες μία επιστολή της.

Κρατάμε δύο χαρακτηριστικά σημεία που έχουν ξεχωριστή σημασία. ΠΡΩΤΟΝ αυτό που λέει η κίνηση ότι και τώρα δεν είναι αργά για διεκδικήσεις. Υπάρχουν ακόμα αδιάθετα από το ταμείο 95.000.000 ευρώ. Η κίνηση έχει δραστηριοποιηθεί για τη διεκδίκηση ολόκληρου του υπολοίπου ποσού  ΔΕΥΤΕΡΟΝ ότι τα αποτελέσματα των ενεργειών της Κίνησης αναμένουν σύνδεσμοι ομογενών του εξωτερικού και Κύπριοι, προκειμένου, εάν διαπιστωθεί πως οι καταθέσεις τους δεν χρησιμοποιήθηκαν προς αρωγή των πυρόπληκτων, να τις αναζητήσουν δικαστικά!

Σ.Σ. Οι εκλεγμένοι της Ηλείας τι έχουν να πουν για όλα αυτά; Δ.Ζιάκ.


Σχόλια / Παραπολιτικά

Το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου ξεκινά να "τρέχει" το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας. Για μία ακόμα φορά χιλιάδες άνεργοι θα προσκομίσουν τα δικαιολογητικά τους, με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να εργαστούν έστω για μερικούς μήνες. Βέβαια το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας θα αποτελέσει "παυσίπονο" στον πονοκέφαλο εκατοντάδων οικογενειών με ανέργους. Αρκετοί Ηλείοι μάλιστα έχουν αρχίσει να αναζητούν τις λίστες με τις θέσεις οι οποίες θα προκύψουν προκειμένου να συγκεντρώσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και να υποβάλουν την αίτηση τους. Α. Αγγελ.

"Η δουλειά πέφτει, τα έξοδα αυξάνονται και δεν ξέρω που θα πάει αυτή η κατάσταση", μου είπε χθες ιδιοκτήτης καφετέριας της Αμαλιάδας εκφράζοντας ουσιαστικά την αγωνία όλων των επαγγελματιών της πόλης, που φέτος το φθινόπωρο θα βρεθούν αντιμέτωποι με ένα ακόμη πρόβλημα. Οι εκατοντάδες σπουδαστές των δύο τμημάτων που κυκλοφορούσαν τα περασμένα χρόνια την ηλειακή συμπρωτεύουσα μας αποχαιρέτησαν και το κενό αυτό θα έρθουν να αντικαταστήσουν οι πενήντα σπουδαστές που θα εισαχθούν στο νέο τμήμα. Επομένως, όπως γίνεται κατανοητό, όποιος πρόλαβε τον κύριο είδε! Βασ. Κ.

w w w . p r o t i n e w s . g r

3

δρόμο της Πηνείας, αφήνοντας Εντάξει. Σίγουρα οι ετα αστυνομικά οχήματα πίσω γκληματίες έχουν το προτους στη… Χαβαρόβρυση. Έβάδισμα όταν θελήσουν να τσι κατάφεραν να βγουν στο κάνουν κάποιο "χτύπημα". Πανόπουλο και να εξαφανιΔιαθέτουν στο στοιχείο στούν. Ευθύνες υπάρχουν και του αιφνιδιασμού έναντι δεν υπάρχει λόγος να επιρριτων διωκτικών αρχών. Όφθούν στη σημερινή ή χθεσινή μως στη συνέχεια τι γίνεδιεύθυνση της Αστυνομίας ται; Οι διωκτικές αρχές θα στην Ηλεία ή ακόμα στην οιπρέπει να οργανώσουν κονομική κατάσταση που έχει και υλοποιήσουν ένα σχέΓράφει περιέλθει η χώρα. Η Αστυνοδιο για τον εντοπισμό και ο Κώστας Γιάλπας μία είναι το "χέρι του νόμου" τη σύλληψή τους. Για να gialpk@yahoo.gr και ο "καθρέπτης" του Κράυλοποιηθεί το οποιοδήποτε σχέδιο πρέπει να διαθέτεις τα κατάλ- τους. Από εκεί καταλαβαίνεις τι ακριληλα "εργαλεία" πέρα από το ανθρώπι- βώς συμβαίνει. Εάν το Κράτος είναι νο δυναμικό. Πρέπει να έχεις περιπολι- διαλυμένο τότε έχει και μια διαλυμένη κά και μηχανές που να μπορούν να α- Αστυνομία. Και εκεί όμως οφείλουν να κολουθούν με ασφάλεια τις υψηλές τα- παρέμβουν τα υψηλόβαθμα στελέχη χύτητες που σίγουρα αναπτύσσουν οι της. Να απαιτήσουν ανθρώπους, να αεγκληματίες στην αγωνιώδη προσπά- παιτήσουν οχήματα. Δηλαδή να απαιτήθειά τους να αποφύγουν τη σύλληψη. σουν τα αυτονόητα που θα επαναφέΔεν μπορείς με "γάιδαρο" να ακολου- ρουν το αίσθημα ασφάλειας στους ταθήσεις ένα "καθαρόαιμο". Και ερχόμα- λαιπωρημένους κατοίκους αυτής της στε στο τώρα. Η προχθεσινή απόπειρα χώρας. Να αφήσουν στην άκρη τα "yes" ληστείας στο Κατάκολο έδειξε τη "γύ- προς τους ανωτέρους τους και τους πομνια" της Αστυνομικής Διεύθυνσης Η- λιτικούς προϊσταμένους τους ώστε να λείας, σε επίπεδο, - για να μην υπάρ- είναι αρεστοί, τις υπεκφυγές και τον χουν παρεξηγήσεις- οχημάτων. Το ΙΧ "τυπολατρικό μανδύα" και να απαιτήτων ληστών, μια BMW, διέσχισε όλο το σουν. Δύσκολος δρόμος αλλά ίσως μονομό αναπτύσσοντας ταχύτητες που ναδικός για να αλλάξει σε μεγάλο βαθκανένα από τον πεπαλαιωμένο και σε μό η ψυχολογία στην κοινωνία. Γιατί πολλές περιπτώσεις ασυντήρητο, στόλο σίγουρα δεν είναι εικόνα να βλέπεις ατων περιπολικών μας δεν μπορούσε να στυνομικά οχήματα να ξεμένουν στη ακολουθήσει, όσο και αν οι οδηγοί ή- μέση του δρόμου. Έτσι χάνεται η αξιοθελαν. Οι ληστές "ανέβηκαν" όλο το πιστία του σώματος…

Κάποιοι αποφάσισαν να εφαρμόσουν την τοπική κανονιστική απόφαση του Κατακόλου με την οποία ρυθμίζονται θέματα κυκλοφοριακά και στάθμευσης, όχι μόνο στα οχήματα αλλά και στους πεζούς. Οι τουρίστες που κατεβαίνουν από τα κρουαζιερόπλοια αλλά και οι απλοί επισκέπτες που θέλουν να κάνουν τη βόλτα τους, είτε εντός του Κατακόλου είτε εκτός αυτού, καλούνται να ακολουθήσουν συγκεκριμένη διαδρομή καθώς όλος ο υπόλοιπος χώρος είναι σιδερόφρακτος ή "φυλάσσεται" από εργαζομένους του λιμενικού που δίνουν οδηγίες προς τους επισκέπτες. Λέτε κάποιοι να μπέρδεψαν τους πεζούς με τα οχήματα ή τις άμαξες; Α. Αγγελ.

ΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΓΡΑΦΟΥΝ...

/ ÔåôÜñôç 28 Áõãïýóôïõ 2013

Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί λειτουργούν ρολόι Την "εμφάνισή" τους στα ράφια των καταστημάτων τροφίμων αναμένεται να κάνουν από 1η Σεπτεμβρίου τα ληγμένα προϊόντα που θα πωλούνται σε χαμηλότερες τιμές. Πέρα από τον κίνδυνο για την υγεία όσων συνειδητά τα επιλέξουν τι θα γίνει αλήθεια με τα καταστήματα μαζικής εστίασης; Εφόσον τα προϊόντα αυτά θα υπάρχουν στα ράφια ποιος θα εμποδίσει κάποιους επαγγελματίες να τα επιλέξουν και να τα σερβίρουν στο κοινό; Ευελπιστώ ότι δε θα θυσιάσουν την ποιότητα στο βωμό του κέρδους αλλά ποτέ δε μπορείς να είσαι σίγουρος. Θα λειτουργήσουν- λέει- οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους προς την κατεύθυνση της προστασίας των καταναλωτών και της μη χρήσης των ληγμένων στα καταστήματα μαζικής εστίασης. Τώρα ησύχασα. Γιατί οι ελεγκτικοί μηχανισμοί λειτουργούν ρολόι σε αυτόν τον τόπο! Βασ. Κ.


4

Θέμα

w w w . p r o t i n e w s . g r

ΤΑΜΕΙΟ ΜΟΛΥΒΙΑΤΗ: Αναζητείται η τύχη

Μαξίμου, ενταύθα

Καλημέρα κ. Πρόεδρε Πώς να ξαναδώσουν; Έγραφα χθες για τις …εργώδεις προσπάθειες που κάνουν οι πολιτικοί μας άρχοντες, ώστε να κλονίζουν όλο και περισσότερο την εμπιστοσύνη των πολιτών προς το κράτος. Προς κάθε μορφή εξουσίας. Αιρετή και μη. Κεντρική και περιφερειακή. Και εις επίρρωσιν της αληθείας, ήλθε το πόρισμα τη ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για την τύχη των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν στο περίφημο "Ταμείο Μολυβιάτη". Συγκλονισμένοι από την έκταση των καταστροφών στην Ηλεία, η οποία λόγω και των Ολυμπιακών Αγώνων έχει αναχθεί σε παγκόσμιο σημείο αναφοράς, απλοί πολίτες, ακόμη και από τους πιο φτωχούς, όχι μόνον ημεδαποί αλλά και τα δικά μας ξενοπούλια της παγκόσμιας διασποράς του ελληνισμού, έσπευσαν να συνδράμουν, ακόμη και με "τον οβολό της χήρας", αυτό το ταμείο. Προσδοκώντας στην άμεση αποκατάσταση των πληγέντων συμπολιτών μας και των περιοχών που υπέστησαν τις καταστροφές. Πέρασαν έξη ολόκληρα χρόνια από τότε. Για να μαθαίνουν σήμερα, οι δωρητές του 2007, ότι τα χρήματα που πρόσφεραν δεν έπιασαν τόπο. Ότι μόνον είκοσι οκτώ εκατομμύρια έχουν διατεθεί για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος και την ανακούφιση των πυροπλήκτων. Ενώ άλλα ενενήντα δύο εκατομμύρια παραμένουν …αδιάθετα. Και τα ακόμη χειρότερα: Πρώτον ότι από εκείνα που διατέθηκαν, σχεδόν τα μισά πήγαν για έργα …άσχετα με την αποκατάσταση των πυροπλήκτων και του περιβάλλοντος. Και δεύτερον ότι, έξη χρόνια μετά, οι περισσότεροι τοπικοί άρχοντες, είτε δεν έχουν καν υποβάλλει αιτήματα, ώστε να τους διατεθούν κονδύλια για αναγκαία έργα αποκατάστασης, είτε δεν έχουν καταφέρει να συντάξουν μια αξιόπιστη μελέτη για τα έργα που προτίθενται να κάνουν. Κούφια να είναι η ώρα, ελπίζω να μην ξαναζήσουμε ποτέ στο μέλλον τόσο τραγικές καταστάσεις. Αλλα αν, ο μη γένοιτο, συμβεί μια νέα καταστροφή, σε έναν τόπο διαρκώς σεισμόπληκτο και πυρόπληκτο, όπως είναι η πατρίδα μας, πόσοι θα σπεύσουν με την ίδια προθυμία να δώσουν ξανά τον οβολό τους, όταν διαπιστώνουν ότι οι προηγούμενες εισφορές τους δεν έπιασαν τόπο; Όταν δηλαδή δεν μπορούν να εμπιστευθούν τους διαχειριστές αυτών των εισφορών, είτε λέγονται κεντρική κυβέρνηση είτε τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση; Και κάτι ακόμη. Με ποιο δικαίωμα μπορεί η τρόικα να "παγώνει" αυτόν τον λογαριασμό, να τον μεταφέρει στις "δαπάνες δημοσίων επενδύσεων", παραβιάζοντας την θέληση των δωρητών;

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ www.massavetas.gr

/ ÔåôÜñôç 28 Áõãïýóôïõ 2013

Δώστε στην Ηλεία Του Κώστα Γιάλπα gialpk@yahoo.gr

Ìüëéò ìéá åâäïìÜäá ìåôÜ ôç íßêç ôïõ óôéò åêëïãÝò ï Ã. ÐáðáíäÝïõ åß÷å åðéóêåöôåß ôçí Áñ÷áßá Ïëõìðßá êáé åß÷å äåóìåõôåß ãéá ìåôáôñïðÞ ôçò Çëåßáò óå ðñüôõðï íïìü ðñÜóéíçò áíÜðôõîçò, ðïõ èá áðïôåëÝóåé ôï ðñüêñéìá ãéá áíáóõãêñüôçóç ïëüêëçñçò ôçò ÷þñáò

Σ

τις Διευθύνσεις Κοινωνικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών και Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Ανάπτυξης έχει "περάσει" πλέον η ευθύνη των χρημάτων του "Ταμείου Μολυβιάτη", σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα. Οι δυο αυτές διευθύνσεις, μάλιστα, θα πάρουν την απόφαση για τον εάν θα δοθεί το 50% των χρημάτων που από το 2007 προορίζονταν για την Ηλεία, στην … Ηλεία! Χρήματα που δόθηκαν από τους Έλληνες όλους του κόσμου για να επουλωθούν οι πληγές που άφησαν πίσω οι φονικές πυρκαγιές του 2007 και σήμερα, μετά τις πληρωμές έργων που έχουν γίνει τα τελευταία 6 χρόνια, ανέρχονται στο ποσό των 92.717.809 ευρώ. Σύγχυση και ερωτηματικά ωστόσο έχουν δημιουργηθεί για την απουσία των απαιτούμενων παραστατικών που να δικαιολογούν την απώλεια των 11 εκατ. ευρώ του ταμείου.Αυτό προκύπτει καθώς ο πρώην Πρόεδρος του ΕΤΑΕΑ κ. Πέτρος Μολυβιάτης παρέδωσε 131.692.410,03 εκατ. ευρώ όταν παραιτήθηκε ενώ ο Υπουργός Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρας σε πρόσφατη απάντηση στον κοινοβουλευτικό έλεγχο δήλωσε πως μετά την κατάργηση του ΕΤΑΕΑ ο λογαριασμός Δ24 πιστώθηκε συνολικά με 120.404.620,84 ευρώ. Υπάρχει λοιπόν ένα χρονικό κενό 14 μηνών μεταξύ της παραίτησης του κ. Μολυβιάτη (8 Οκτωβρίου 2009) και της κατάργησης του ΕΤΑΕΑ (31 Δεκεμβρί-

ου 2010). Όμως από παλαιότερη απάντηση του τ. Υπουργού Οικονομικών κ. Βενιζέλου στην Ερώτηση που κατέθεσα με α.π. 21660/23.8.11 προκύπτει ότι: "Από 1/1/2010 μέχρι 31/12/2010 το Ταμείο χρηματοδότησε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τα έργα αποκατάστασης των πυρόπληκτων περιοχών με το ποσό των 310.512,91 ευρώ, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με το ποσό των 398.324,04 ευρώ και την Περιφέρεια Πελοποννήσου με 130.000 ευρώ. Μετά από όλα αυτά η απαίτηση των Ηλείων είναι προφανής. Να δοθούν στην Ηλεία τα χρήματα που δωρίθηκαν για να αποκατασταθεί ο πυρόπληκτος - σεισμόπληκτος νομός μας.

Τα 15 εκ του Υπ. Ανάπτυξης και η Θεσσαλία! Σύγχυση επίσης προκύπτει και από την κίνηση του λογαριασμού τα τελευταία δυο χρόνια Σύμφωνα με τα στοιχεία , στην Ηλεία έχουν πέσει 6,7 εκ ευρώ, την ίδια ώρα που το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων έχει χρησιμοποιήσει 15,5 κε ευρώ, η Αποκεντρωμένη

Διοίκηση 5,1 εκ, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας 1,3 εκ και η …. Αποκεντρωμένη Θεσσαλίας Στερεάς - Ελλάδας 1,3 εκ ευρώ. Είναι φανερό λοιπόν πως τα χρήματα δεν χρησιμοποιήθηκαν για το σκοπό που δόθηκαν από τους χιλιάδες Έλληνες που έβλεπαν το 2007 την Ηλεία να καταστρέφεται. Κάτι που επίσης αναφέρεται στο πόρισμα της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής η οποία για τις πα-

ρελθούσες χρηματοδοτήσεις, επιμένει ότι δεν τηρήθηκε η αναλογικότητα και τονίζει ότι "δεν τηρήθηκε από τους Δήμους και τις Περιφέρειες -που είναι οι εντεταλμένες αρχές για να προτείνουν και να αξιολογήσουν έργα αποκατάστασης των πληγεισών περιοχών- ο όρος αποκλειστικά για έργα αποκατάστασης πυρόπληκτων περιοχών ως όρος αξιολόγησης και εκταμίευσης των κονδυλίων αυτών". Ως χαρα-

Πρωτοφανής υποχώρηση πληθυσμού Η εικόνα που αποτυπώνεται στο πόρισμα δείχνει πρωτοφανή μείωση του πληθυσμού στις πληγείσες περιοχές, καθώς "η ανασυγκρότηση προχωρά αργά και ο πληθυσμός υποχωρεί, τόσο λόγω της οικολογικής, όσο και λόγω της οικονομικής κρίσης, που επιδεινώνει τους όρους διαβίωσης των πληγέντων". Αναφέρεται μάλιστα ενδεικτικά ότι, με βάση την απογραφή του 2011, ο πληθυσμός της Ηλείας μειώθηκε κατά 17%. Στον πυρόπληκτο δήμο Ζαχάρως- Φιγαλείας ο πληθυσμός μειώθηκε κατά 41,9%. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή του πληθυσμού της Μακίστου, που μειώθηκε κατά 70%. Στον δήμο Ανδρίτσαινας- Κρεστένων, μετά τις πυρκαγιές, οι κάτοικοι μειώθηκαν κατά 35,2% και στον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας κατά 32,5%.


Θέμα

/ ÔåôÜñôç 28 Áõãïýóôïõ 2013

w w w . p r o t i n e w s . g r

5

11 εκ ευρώ από τον 10ο του 2009 έως τον 12ο του 2010

ΤΩΡΑ τα χρήματα 15 εκ στο Υπ. Ανάπτυξης - 6,7 εκ στο νομό μας σε διάστημα 2 χρόνων κτηριστικό παράδειγμα αναφέρεται ότι στην Ηλεία, μέχρι σήμερα, από τα 28 εκατ. ευρώ που έχουν αποπληρωθεί ή έχουν εκτελεσθεί, λιγότερα από τα μισά δόθηκαν σε έργα που είχαν πραγματικά ευθεία σχέση με την αποκατάσταση υποδομών του φυσικού κεφαλαίου, που επλήγη από τις πυρκαγιές. Αντιθέτως, αρκετά κονδύλια δόθηκαν σε έργα οδοποιίας μεταξύ οικισμών ακόμη και για δρόμους που δεν προϋπήρχαν των πυρκαγιών.

Η ανασυγκρότηση δεν προχώρησε Η ανασυγκρότηση της Ηλείας, ήταν η μόνιμη επωδός των Κυβερνώντων που μετά την καταστροφή του 2007 επισκέφτηκαν

Ç êßíçóç ëïãáñéáóìïý ôïõ Ôáìåßïõ ÌïëõâéÜôç την Ηλεία. Όμως "έξι χρόνια μετά τις πυρκαγιές του 2007, τις χειρότερες στην ιστορία της χώρας μας, η ανασυγκρότηση των περιοχών που επλήγησαν δεν έχει προχωρήσει με τους ρυθμούς που θα έπρεπε και η σημερινή συγκυρία θέτει το ελληνικό κράτος ενώπιον των ευθυνών του, καθώς σήμερα, περισσότερο από ποτέ, θα πρέπει να διαθέσει τους εναπομείναντες πόρους με αναλογικότητα και αποτελεσματικότητα". Τα παραπάνω αποτελούν μέρος του πολυσέλιδου πορίσματος της κοινοβου-

λευτικής Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος που παραδόθηκε στα χέρια του προέδρου της Βουλής και αναμένεται να συζητηθεί και να ψηφιστεί το επόμενο διάστημα από την Ολομέλεια. Το πόρισμα αυτό, για την πορεία αποκατάστασης του φυσικού και οικιστικού περιβάλλοντος των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του 2007, θα αποσταλεί στον Επίτροπο αρμόδιο για την Περιφερειακή Ανάπτυξη, Γιοχάνες Χαν και έχει περιληφθεί μάλιστα στις δεσμεύσεις

που αναλαμβάνει η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιβάλλοντος να ενημερώσει για το θέμα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. "Δέον να παρατηρηθεί, ότι ειδικά ο πυρόπληκτος δήμος Ζαχάρως- Φιγαλείας, που υπέστη και τις μεγαλύτερες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, αλλά και σε περιβαλλοντική υποβάθμιση και υλικές ζημίες, καθώς και ο Δήμος Ανδρίτσαινας- Κρεστένων δεν έχουν λάβει παρά ελάχιστα κονδύλια για την αποκατάστασή τους. Ειδικά δε ο δήμος Ζαχάρως- Φιγαλείας, στον οποίο βρί-

ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΦΥΡΑΣ

Οφείλουν μια απάντηση για το “Ταμείο Μολυβιάτη” Η συμπληρωματική απάντηση του υπουργείου Οικονομικών στην ερώτηση σχετικά με το ταμείο Μολυβιάτη, που είχαμε υποβάλει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, Μαρία Κανελλοπούλου, Θανάσης Πετράκος και Βασίλης Χατζηλάμπρου, αποδεικνύει αυτό που τα τελευταία χρόνια "ο κόσμος το χει τούμπανο", ότι δηλαδή 1. τα χρήματα δεν χρησιμοποιήθηκαν για το σκοπό που τα έδωσε από το υστέρημά του ο ελληνικός λαός. 2. στο νομό Ηλείας, αν και υπέστη τις περισσότερες καταστροφές, διοχετεύτηκαν ελάχιστα χρήματα, εξαιτίας της ανικανότητας των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να παρουσιάσουν ολοκληρωμένο σχέδιο ανασυγκρότησης του νομού. Ωστόσο παραμένει ακόμα αδιευκρίνιστο το γεγονός σε ποια έργα διοχετεύτηκαν αυτά τα ελάχιστα χρήματα. Η δημοσιοποίηση αυτών των στοιχείων θα καταδείξει τους συνεργούς στο ρουσφετολογικό αλισβερίσι της διάθεσης αυτών των χρημάτων. Χρέος του κυρίου Κατσιφάρα Απόστολου και του κυρίου Καφύρα Χαράλαμπου, είναι να δώσουν στη δημοσιότητα αναλυτικό κατάλογο των έργων που έγιναν στο νομό Ηλείας α-

πό το λεγόμενο Ταμείο Μολυβιάτη από το 2011 μέχρι σήμερα. Επίσης οι δακρύβρεκτες δηλώσεις τους με την ευκαιρία των έξι χρόνων από την πύρινη λαίλαπα του 2007, δεν τους απαλλάσσουν από τις ευθύνες τους, αλλά οφείλουν και αυτοί, όπως αναγκάστηκε η κυβέρνηση, να δώσουν απαντήσεις με αναλυτικό κατάλογο πέραν των άλλων και για τον τρόπο που χρησιμοποιήθηκε η επιταγή 1.200.000 ευρώ του ΠΑΣΟΚ. Και αυτά τα χρήματα δεν ήταν ιδιοκτησία του ΠΑΣΟΚ, προέρχονταν από την κρατική επιχορήγηση, ήταν του έλληνα φορολογούμενου. Πρόκειται για ένα θέμα που έχουμε αναδείξει και αναμένουμε απάντηση σε επιστολή που έχουμε απευθύνει και προς τους δύο κυρίους εδώ και ενάμισι μήνα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα σταματήσει να απαιτεί διαφάνεια στη διαχείριση των χρημάτων του ελληνικού λαού και παράλληλα θα συνεχίσει τον αγώνα του για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και αυτών που τις υπηρετούν είτε σε κεντρικό είτε σε αυτοδιοικητικό επίπεδο για να ανοίξει μια νέα προοδευτική πορεία της χώρας και του νομού. ΕΦΗ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ - ΣΑΛΤΑΡΗ

σκονται, μεταξύ άλλων, τα μαρτυρικά χωριά Μάκιστος και Αρτέμιδα, και ο οποίος καταστράφηκε κατά το μεγαλύτερο ποσοστό από κάθε άλλο δήμο της χώρας το 2007, δεν έχει λάβει ούτε ένα ευρώ για έργα αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος και βασικών υποδομών από το Ταμείο Μολυβιάτη", αναφέρεται στην έκθεση της επιτροπής. Επισημαίνεται, παράλληλα, ότι "τα μόνα έργα που έχουν γίνει, είναι είτε από δωρεές ιδιωτών, είτε από άλλα, δημόσια κονδύλια, τα οποία θα διατίθεντο ούτως ή άλλως για κάθε περιοχή από τρέχοντα προγράμματα, ανεξαρτήτως αν είναι πυρόπληκτη ή όχι".

Παύση χρηματοδότησης χωρίς να ολοκληρωθούν ούτε οι κατοικίες! Ειδικά για την τύχη του "Ταμείου Μολυβιάτη", την κατάργησή

του το 2010 και τη θέση του σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης, η Επιτροπή σημειώνει ότι αυτή προχώρησε παρά τις αντίθετες προηγούμενες διαβεβαιώσεις που δίνονταν από την τότε κυβέρνηση. "Μετά από εκείνο το χρονικό σημείο, υπήρξε παύση χρηματοδότησης έργων", χωρίς μάλιστα να ολοκληρωθούν ούτε και κατοικίες πυρόπληκτων, καθώς -όπως τονίζεται- τα χρήματα αυτά μεταφέρθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και ετέθησαν υπό τους περιορισμούς των δημοσίων δαπανών που έθεσε η τρόικα, το καλοκαίρι του 2011, κατ΄ εφαρμογή του πρώτου Μνημονίου Συνεργασίας. Αναφέρει μάλιστα η εξέλιξη αυτή δεν είχε ανακοινωθεί αλλά έγινε γνωστή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Να υπάρξει πλήρης διαφάνεια στη διαχείριση των χρημάτων Να μην μείνει κανένα ερωτηματικό στους πολίτες της Ηλείας σχετικά με τη διαχείριση των χρημάτων του Ταμείου Μολυβιάτη ζητεί με Ερώτηση που κατέθεσε τη Βουλή προς τον Υπουργό Οικονομικών ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης. Ο Γιώργος Κοντογιάννης επισημαίνει πως μεταξύ της παραίτησης του πρώην προέδρου του Ταμείου κ. Μολυβιάτη (8.10.09) και της κατάργησης του Ταμείου (31.12.10) μεσολάβησαν 14 μήνες και ζητεί να ενημερωθεί για τα έργα που έγιναν στο διάστημα αυτό, ώστε να μην υπάρχει καμία σκιά για τη διαφορά των 11 εκατ. ευρώ που παρουσιάζεται μεταξύ του ποσού που παρέδωσε ο κ. Μολυβιάτης και του ποσού που πιστώθηκε στο λογαριασμό του Υπουργείου Οικονομικών.


6

w w w . p r o t i n e w s . g r

Ρεπορτάζ

/ ÔåôÜñôç 28 Áõãïýóôïõ 2013

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ

Οι αλλαγές τρομάζουν Τ

α πάνω κάτω αναμένεται να φέρει στις αγορές της Ηλείας η ρύθμιση που ετοιμάζεται και αναμένεται να άρει σταδιακά την ισχύουσα δωδεκαετή προστασία των ενοικιαστών επαγγελματικών χώρων. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αθηναϊκού τύπου η τρόικα, αλλά και οι ιδιοκτήτες, πιέζουν για την πλήρη απελευθέρωση νέων και παλιών συμβάσεων, θέλοντας να αρθεί η υποχρεωτική διάρκεια των συμβάσεων που ισχύει σήμερα. Οι επαγγελματίες της Ηλείας κάθε άλλο παρά θετικά αντιμετωπίζουν μια τέτοια εξέλιξη που όπως δηλώνουν στην "ΠΡΩΤΗ" θα τους οδηγήσει στην αβεβαιότητα, σε μία εποχή μάλιστα που ήδη δυσκολεύονται να διατηρήσουν τις επιχειρήσεις τους εξαιτίας του αυξημένου λειτουργικού κόστους.

Αβεβαιότητα και ανασφάλεια Μια τέτοια ρύθμιση θα προκαλέσει προβλήματα σε ό-

λους τους κλάδους όπως και στους ιδιοκτήτες καφετεριών που είναι στην πλειοψηφία τους νεαροί σε ηλικία και επέλεξαν να μείνουν στον τόπο τους και να αναπτύξουν επιχειρηματική δραστηριότητα. Όπως ανέφεραν στην "ΠΡΩΤΗ" εκπρόσωποι του συγκεκριμένου κλάδου μια τέτοια ρύθμιση θα ήταν καταστροφική και σίγουρα θα επιφέρει ντόμινο συνεπειών με αποκορύφωμα την ραγδαία αύξηση των λουκέτων.

Βάσω Κοκκινογένη bkokkinogeni@yahoo.gr Παράλληλα τόνισαν ότι με τέτοιου είδους μέτρα και με το λειτουργικό κόστος να αυξάνεται συνεχώς οι νέοι άνθρωποι δε θα έχουν την ευκαιρία να αναλάβουν επιχειρηματικές πρωτοβουλίες με αποτέλεσμα και στο νομό αλλά και γενικότερα στη χώρα να μην παρατηρείται καμία πρόοδος.

Να παραμείνει το ισχύον καθεστώς Ο νόμος των εμπορικών και επαγγελματικών μισθώσεων ορίζει σήμερα δωδεκαετή ι-

σχύ των συμβάσεων ενοικίασης των καταστημάτων και των γραφείων και στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης θέλει να διώξει τον επιχειρημα-

τία θα πρέπει να του καταβάλει αποζημίωση είκοσι τεσσάρων μηνών. Αν δεν καταγγελθεί το μισθωτήριο, μέσα σε εννέα μήνες μετά το πέ-

ρας της δωδεκαετίας, τότε αυτόματα παρατείνεται για άλλα τέσσερα χρόνια, δηλαδή στα δεκαέξι. Οι επαγγελματίες από την


Ρεπορτάζ

/ ÔåôÜñôç 28 Áõãïýóôïõ 2013

τους εμπόρους Καταστροφική χαρακτηρίζουν νέοι επαγγελματίες της Ηλείας τη ρύθμιση που θα αίρει σταδιακά την ισχύουσα δωδεκαετή προστασία των ενοικιαστών πλευρά τους ζητούν το ισχύον καθεστώς να παραμείνει ως έχει και να φύγει από το τραπέζι η πλήρης απελευθέρωση και να συζητηθεί η επικαιροποίηση του πλαισίου της εμπορικής μίσθωσης μελλοντικά. Η επαγγελματική στέγη εξάλλου αποτελεί παραδοσιακό ζήτημα του εμπορικού κόσμου και για το θέμα αυτό έγινε το 1991 το πρώτο κλείσιμο καταστημάτων της σύγχρονης εμπορικής συνδικαλιστικής εποχής. Η γενικότερη αντίληψη της στάσης του ελληνικού εμπορίου είναι υπέρ της διατήρησης ενός επικαιροποιημένου καθεστώτος προστασίας.

Παντελής Κεχάογλου "Τα δεδομένα είναι ήδη δύσκολα για όλους τους επαγγελματίες και τον εμπορικό κόσμο και αυτή τη στιγμή θα πρέπει όσα προβλέπονται για τους επαγγελματικούς χώρους να παραμείνουν ως έχουν διαφορετικά οδηγούμαστε στην αβεβαιότητα και δεν προστατευόμαστε από πουθενά"

Δημήτρης Ανδρουτσόπουλος "Τη στιγμή που προσπαθούμε να έρθουμε σε συνεννόηση για τη μείωση του ενοικίου η απελευθέρωση θα είναι καταστροφική για όλους τους επαγγελματικούς κλάδους. Σε μια δύσκολη εποχή που η κίνηση μειώνεται και τα έξοδα αυξάνονται μια τέτοια ρύθμιση θα οδηγούσε στην αβεβαιότητα όλους τους επαγγελματίες"

Σάκης Μακρυγιάννης "Αν συμβεί κάτι τέτοιο αυτομάτως δεν υπάρχει καμία προστασία και ασφάλεια για τους επαγγελματίες. Βέβαια θεωρώ ότι οι ιδιοκτήτες των ακινήτων έχουν κατανόηση και δε νομίζω να μην καταλαβαίνουν τις δυσκολίες που υπάρχουν, όμως εάν εφαρμοστεί ένα τέτοιο μέτρο θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα".

Νίκος Γιαννακόπουλος "Με τέτοια περιορίζουν τους νέους να αναλάβουν επιχειρηματικές πρωτοβουλίες και να δραστηριοποιηθούν στον τόπο τους με αποτέλεσμα πάντα να μένουμε στάσιμοι και να μην σημειώνεται καμία πρόοδος. Οποιαδήποτε αλλαγή σε ότι αφορά την επαγγελματική στέγη θα προκαλέσει προβλήματα"

Πάνος Καλούδης "Με τέτοια μέτρα και ρυθμίσεις οδηγούν όλη την αγορά στην καταστροφή και οι επαγγελματίες δεν έχουν καμία προστασία με αποτέλεσμα να επικρατεί ανασφάλεια για το αύριο. Με αυτόν τον τρόπο κανένας δεν πρόκειται να σκεφτεί και να υλοποιήσει καμία επένδυση".

w w w . p r o t i n e w s . g r

7

ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ 150.000 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Πιο κοντά στο λουκέτο 40.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις Η έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ είναι η δεύτερη για το 2013 που διεξάγει το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, σε συνεργασία με την εταιρία MARC, σε εξαμηνιαία βάση από το Μάιο του 2009. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, εκτιμάται ότι ως το τέλος του έτους θα βρεθούν πιο κοντά στο λουκέτο περίπου 40.000 επιχειρήσεις, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό για το 2013 σε 90.000, κάτι που σημαίνει ότι θα χαθούν περί τις 150.000 θέσεις εργασίας Την κατάσταση που επικρατεί στις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις, στους κλάδους της μεταποίησης, του εμπορίου και των υπηρεσιών περιγράφει η νέα έρευνα της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ). Μεταξύ άλλων, εκτιμάται ότι ώς το τέλος του έτους θα βρεθούν πιο κοντά στο λουκέτο περίπου 40.000 επιχειρήσεις, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό για το 2013 σε 90.000, κάτι που σημαίνει ότι θα χαθούν περί τις 150.000 θέσεις εργασίας. Ανάμεσα στα βασικά θέματα της έρευνα είναι μεταξύ άλλων η μικρή επιβράδυνση της επιδείνωσης της κατάστασης των επιχειρήσεων (τζίρος, ζήτηση, ρευστότητα), η αδυναμία κάλυψης των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων προς το κράτος (φόροι, ασφαλιστικές εισφορές), οι σημαντικές δυσκολίες για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις και τις επιχειρήσεις στον κλάδο εμπορίου, η επιβεβαίωση των στοιχείων προηγούμενων ερευνών του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ για λουκέτα και απώλεια θέσεων απασχόλησης καθώς και οι προβλέψεις για λουκέτα και απώλεια θέσεων απασχόλησης το επόμενο διάστημα.


8

w w w . p r o t i n e w s . g r

Η τραγωδία της Ηλείας

Π

ριν από έξι χρόνια τέτοιες μέρες η Ηλεία παραδινόταν στις φλόγες, μετρούσε θύματα, αγωνιζόταν με κάθε μέσο να πολεμήσει την αδιάκοπη επέλαση της φωτιάς. Πόσοι συνάνθρωποι μας είδαν τα σπίτια τους να καίγονται και τους αγαπημένους τους συγγενείς να χάνονται; Γράφει Πόσα από τα πανέμορφα χωο Νίκος Βέρρας ριά μας έγιναν στάχτη; Πόσα Δημοσιογράφος κομμάτια φυσικού τοπίου έVerras91nikos@yahoo.gr μειναν ανέπαφα από τη φωτιά ενώ άλλα ήταν καμένα; Ποια ήταν η εικόνα της Ηλείας που είδε όλος ο κόσμος μέσω του δορυφόρου και πάγωσε; Έξι χρόνια μετά και ο εφιάλτης δεν έχει ξεχαστεί. Αν μη τι άλλο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Άλλοι για να προστατέψουν την περιουσία τους, άλλοι για να προστατέψουν ένα ολόκληρο χωριό ενώ κάποιοι άλλοι εγκλωβίστηκαν στις φλόγες. Ήμουν 16 ετών όταν η Ηλεία καιγόταν και θυμάμαι πολύ έντονα τις ημέρες εκείνες… Όπου και αν κοίταζες τότε γύρω σου άλλο χρώμα από το κόκκινο δεν θα έβλεπες. Παντού φωτιές. Στάχτη να πέφτει για μέρες. Η μεγαλύτερη τραγωδία για την Ηλεία! Οι φωτιές μετά από μέρες έσβησαν. Οι σειρήνες των πυροσβεστικών σταμάτησαν και ο κόσμος της Ηλείας έπρεπε να δει από εκεί και πέρα τι θα έκανε. Συνάνθρωποι μας δεν είχαν πια κοντά τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους. Τους είχαν πάρει οι φλόγες. Συνάνθρωποι μας δεν είχαν πια το σπίτι τους να μείνουν γιατί παραδόθηκε στην πύρινη λαίλαπα. Συνάνθρωποι μας είδαν τις καλλιέργειες τους- που από αυτές ζούσαν- να καταστρέφονται. Όλος ο κόσμος είδε τη μεγαλύτερη καταστροφή που έζησε ποτέ η Ηλεία. Έξι χρόνια μετά και όλα όσα έπρεπε να έχουν γίνει από το κράτος δεν έχουν υλοποιηθεί ούτε στο ελάχιστο. Για κάποιους η τραγωδία ξεχάστηκε και οι ευθύνες τους παραμένουν υπό διερεύνηση! Το "Ταμείο Μολυβιάτη" για τους πυρόπληκτους κάπου χάθηκε στην πορεία προς την Ηλεία. Τα έργα αποκατάστασης απλά δεν υλοποιήθηκαν ποτέ ενώ ακόμα και σήμερα άνθρωποι που έχασαν το σπίτι τους και την περιουσία τους μένουν και ζουν στα λυόμενα. Τι δικαιολογίες να πουν πάλι οι "γνωστοί-άγνωστοι" σε αυτούς τους ανθρώπους που έχασαν τους δικούς τους και σε άλλους που έχασαν την περιουσία τους; Η Ηλεία και οι κάτοικοί της έζησαν τον εφιάλτη της φωτιάς πριν έξι χρόνια και μέχρι σήμερα παλεύουν να "σταθούν" όρθιοι. Αυτή είναι η εικόνα. Ούτε έργα αποκατάστασης ούτε έργα υποδομής ούτε ένα ευρώ από το κράτος…

Επικαιρότητα

/ ÔåôÜñôç 28 Áõãïýóôïõ 2013

Στην Ηλεία το θερινό σχολείο σύγχρονης φυσικής της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών

“Η Φυσική των Αρχαίων Ολυμπιακών Αγωνισμάτων” Ε ίκοσι-δύο παιδιά συμμετέχουν στο φετινό θερινό σχολείο σύγχρονης φυσικής, που διοργανώνει στην Ηλεία η Ένωση Ελλήνων Φυσικών και η Ελληνογερμανική Αγωγή. Τίτλος του προγράμματος που θα διαρκέσει συνολικά μία εβδομάδα είναι "Η φυσική των Αρχαίων Ολυμπιακών Αγωνισμάτων". Οι συμμετέχοντες- μαθητές βρέθηκαν χθες για λίγο στον Πύργο καθώς το πρόγραμμα στο μεγαλύτερο μέρος του υλοποιείται στην Αρχαία Ολυμπία ενώ σήμερα αναμένεται να επισκεφτούν το ερευνητικό κέντρο Νέστωρ στην Πύλο.

Ï Ç. ÊáëïãÞñïõ ðáñïõóßáóå óôá ðáéäéÜ óõììåôÝ÷ïíôåò ôïõ ðñïãñÜììáôïò ðåéñÜìáôá ðïõ ó÷åôßæïíôáé Üìåóá ìå ôçí öõóéêÞ

"Åðéèõìïýóá íá äéåõñýíù ôïõò ïñßæïíôåò ìïõ êáé Þèåëá êÜôé íá ìå éíôñéãêÜñåé êáé íá ìå ðñïóåëêýóåé áêüìá ðåñéóóüôåñï óôéò èåôéêÝò åðéóôÞìåò" ôüíéóå ï Óô. Ìðéñßôçò áíáöåñüìåíïò óôç óõììåôï÷Þ ôïõ, óôï èåñéíü ó÷ïëåßï ôçò ¸íùóçò ÅëëÞíùí Öõóéêþí

"Ôá ðñÜãìáôá ôá ïðïßá âëÝðïõìå ìÝ÷ñé óôéãìÞò åßíáé éäéáßôåñá åíäéáöÝñïíôá êáèþò äåí èá Ý÷ïõìå ôçí åõêáéñßá íá ôá äïýìå óôï ìÝëëïí áêüìá êáé ìÝóù ôïõ ó÷ïëåßïõ" õðïãñÜììéóå ï Ã. ÊáêáëÞò

Ο υπεύθυνος του ΕΚΦΕ Ηλείας, Ηλίας Καλογήρου, ταξίδεψε τους συμμετέχοντες του προγράμματος στο "μαγικό χώρο της φυσικής" εξηγώντας και παρουσιάζοντας πειράματα της φυσικής ενώ αναφερόμενος στο θερινό σχολείο τόνισε "Όλα τα αγωνίσματα έχουν ένα

κρυμμένο θησαυρό που λέγεται φυσική. Οι φυσικοί εργάζονται και συνεργάζονται με σκοπό να κάνουν πολύ καλύτερες τις αποδόσεις των αθλητών βελτιώνοντας θέματα τα οποία εξαρτώνται από την φυσική. Εκτός από τις ομιλίες για τα αγωνίσματα και την φυσική

θα υπάρξει και μία επίσκεψη στην Πύλο όπου θα επισκεφτούν το τηλεσκόπιο που λειτουργεί εκεί για να ανιχνεύσουμε τα νετρίνια και κατά συνέπεια την ιστορία του σύμπαντος". Αξίζει να σημειωθεί ότι στα θερινά σχολεία της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, απευθύνονται σε απόφοιτους της Γ' Γυμνασίου και Α' και Β' τάξης Λυκείου και πραγματοποιούνται με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών δασκάλων. Οι μαθητές Τον μαγικό κόσμος της φυσικής μέσα από το πείραμα, επέλεξαν να εξερευνήσουν συνολικά 22 παιδιά μαθητές, κάποιοι εξ' αυτών από την Ηλεία. Ο Στάθης Μπιρίτης και ο Γιάννης Κακαλής ήταν δύο εκ των Ηλείων μαθητών που κέρδισαν στον Πανευρωπαϊκό εκπαιδευτικό διαγωνισμό Odysseus. Αναφερόμενος στην συμμετοχή του, στο θερινό σχολείο ο Στάθης Μπιρίτης τόνισε "Η φυσική μπορεί

σήμερα να χωριστεί σε δύο κατηγορίες. Στην φυσική που είναι σε άλλες διαστάσεις, όμως παράλληλα έχει συνάφεια με το εδώ κομμάτι και η "καθημερινή" φυσική που είναι η αγαπημένη μου, με την οποία μπορεί να εξηγηθεί πολύ εύκολα και με απλά βήματα το κάθε τι". Από τη πλευρά του ο Γιάννης Κακαλής τόνισε την ικανοποίηση του που το θερινό σχολείο υλοποιείται στην Ηλεία "Για εμένα το θερινό σχολείο ήταν μία αφορμή, καθώς στην φυσική δεν είμαι τόσο καλός και ήθελα να δω εφ' όσων λένε ότι είναι τόσο μεγαλειώδης η επιστήμη της φυσικής, και τα άλλα κομμάτια. Στο σχολείο υπάρχει το θεωρητικό κομμάτι. Εδώ κάνουμε την θεωρεία πράξη και είναι πολύ όμορφο και καταλαβαίνουμε ότι η φυσική είναι ένα όμορφο μάθημα άσχετα εάν εμείς την έχουμε στο μυαλό μας σαν το κλισέ μάθημα με το οποίο λύνουμε ασκήσεις". Α. Αγγελίδου


/ ÔåôÜñôç 28 Áõãïýóôïõ 2013

Επικαιρότητα Ïé ùöåëïýìåíïé èá áðáó÷ïëçèïýí ãéá ðÝíôå ìÞíåò óå äÞìïõò, ðåñéöÝñåéåò, ó÷ïëåßá, äéêáóôÞñéá, ÊÅÐ, ÁóöáëéóôéêÜ Ôáìåßá êáé Üëëåò äçìüóéåò õðçñåóßåò.

Εισόδημα με πλήρη ασφάλιση σε περισσότερους από 50.000 ωφελούμενους

Πρόγραμμα - ανάσα για οικογένειες χωρίς εργαζόμενο

Γ

ια παρέμβαση μεγάλης κλίμακας που θα δώσει εργασία -με πλήρη ασφάλιση- και εισόδημα σε περισσότερους από 50.000 ανέργους, έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, κατά την παρουσίαση του "προγράμματος των 50.000 θέσεων για την Κοινωφελή Εργασία". Ο σκοπός του προγράμματος, που ξεκινά το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, είναι διπλός και στοχεύει αφενός, να προωθηθεί η βελτίωση της οικονομικής κατάστασης των

ανέργων και η αποτελεσματική στήριξη των ανέργων, με προτεραιότητα στους άνεργους που διαβιούν σε οικογένειες χωρίς κανέναν εργαζόμενο. Αφετέρου, να προωθη-

θεί η κάλυψη κοινωνικών αναγκών και παράλληλα να βελτιωθούν και να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες. Πρόκειται για μεγάλο και καινοτόμο πρόγραμμα προϊόν του συντονισμού και της συνεργασίας πολλών υπουργείων. Το πρόγραμμα, αν και δεν αποτελεί τη λύση για το πρόβλημα της ανεργίας, θα δώσει ανάσα στους άνεργους πολίτες και τα νοικοκυριά που έχουν πληγεί περισσότερο από το σφοδρό κύμα της ύφεσης και της ανεργίας. Η πρώτη δημόσια πρόσκληση θα βγει στις 15 Σεπτεμβρίου και οι πρώτες προσλήψεις θα ξεκινήσουν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου. Η καινοτομία του προγράμματος βρίσκεται στο ότι, για πρώτη φορά, 50.000 άνεργοι

θα αποκτήσουν εισόδημα, ενώ ταυτόχρονα θα παράγουν κοινωνικό έργο. Οι ωφελούμενοι θα απασχοληθούν για πέντε μήνες σε δήμους, περιφέρειες, σχολεία, δικαστήρια, ΚΕΠ, Ασφαλιστικά Ταμεία και άλλες δημόσιες υπηρεσίες. Η αμοιβή των απασχολούμενων θα είναι 748 ευρώ για ανέργους άνω των 25 ετών, εκ των οποίων τα 490 θα είναι η καθαρή αμοιβή και τα 258, ασφαλιστικές εισφορές. Η συνολική αμοιβή του πενταμήνου θα είναι 3.740 ευρώ. Αντίστοιχα, για τους ανέργους κάτω των 25 ετών, η αμοιβή θα είναι 652 ευρώ το μήνα, εκ των οποίων τα 427 θα είναι η καθαρή αμοιβή και τα 225 ασφαλιστικές εισφορές. Η συνολική αμοιβή πενταμήνου θα ανέλθει στα 3.260 ευρώ.

w w w . p r o t i n e w s . g r

9

Νέα αναφορά Ανδρέα Μαρίνου για το Νοσοκομείο Πύργου Ακόμα μία αναφορά κατέθεσε σε συνέχεια αναφορών και ερωτήσεων ο κ. Μαρίνος για τον νευραλγικό τομέα της υγεία στο Νομό μας και την δυσλειτουργία των χώρων νοσηλείας του Νομού. Μεταξύ άλλων τονίζει πως εξακολουθούν να εμφανίζονται σοβαρά προβλήματα στο χώρο της υγείας στον Νομό Ηλείας, τα οποία οφείλονται σε ελλείψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, ενώ εμφανίζονται με πολύ συχνή περιοδικότητα σοβαρές ελλείψεις σε ιατροφαρμακευτικό υλικό, αναλώσιμα και αλλά είδη νοσηλείας. Τέλος ζήτησε από τον Υπουργό υγείας να επιληφθεί του θέματος διότι όπως επισήμανε οι πολίτες της Ηλείας δεν αξίζουν τέτοιων παροχών.

Δ. ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

Ερώτηση για το αποχετευτικό δίκτυο στην Πέρσαινα Ερώτηση προς τα Υπουργεία Εσωτερικών, Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και Υγείας σχετικά με το αποχετευτικό δίκτυο στην κοινότητα Πέρσαινας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, έθεσε χθες η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου. Στην Ερώτησή της η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής τόνισε ότι στην Πέρσαινα λειτουργεί δίκτυο αποχέτευσης το οποίο ωστόσο, εξ'αιτίας σοβαρών προβλημάτων αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και την εξάπλωση ασθενειών. Τα λύματα σύμφωνα με τις καταγγελίες των κατοίκων καταλήγουν σε παρακείμενη χαράδρα, η οποία έχει μετατραπεί σε ανοικτή εστία μολύνσεων. Επιπλέον, αφόρητη δυσοσμία κατακλύζει την περιοχή, κάνοντας αφόρητη τη διαβίωση των περιοίκων. Η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος ερωτά τα υπουργεία με ποιο τρόπο σκοπεύουν να αντιμετωπίσουν το θέμα, καθώς το πρόβλημα που υποβαθμίζει περιβαλλοντικά την περιοχή και θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία διαρκεί εδώ και πολλά χρόνια δίχως να έχει βρει κατάλληλη λύση.


10

w w w . p r o t i n e w s . g r

Aστυνομικά

/ ÔåôÜñôç 28 Áõãïýóôïõ 2013

Διέπραξαν ληστείες και στο Κατάκολο Συνελήφθησαν στη Ζάκυνθο δύο από τα μέλη της σπείρας των ληστών με τα καλάσνικοφ

Σ

υνελήφθησαν στη Ζάκυνθο δύο από τα μέλη σπείρας, η οποία διέπραττε ληστείες σε κοσμηματοπωλεία του νησιού και στο Κατάκολο Ηλείας, αφαιρώντας χρυσαφικά και κοσμήματα, η αξία των οποίων εκτιμάται πως ξεπερνά τα 150.000 ευρώ. Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, η σπείρα αποτε-

φωτό αρχείου λείται από πέντε τουλάχιστον άτομα, που χρησιμοποιούσαν βαρύ οπλισμό (τύπου kalasnikof) και ασκούσαν σωματική βία στα θύματά τους. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε κακουργημα-

τικού χαρακτήρα δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της ληστείας και της οπλοχρησίας, ενώ έχει ταυτοποιηθεί ένα ακόμη μέλος αλβανικής καταγωγής, το ο-

ποίο αναζητείται. Οι δύο συλληφθέντες -ένας 21χρονος Αλβανός και ένας 19χρονος Έλληνας- οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

Πούλησε τα κλοπιμαία σε 27χρονο Πακιστανό

Συνελήφθη 19χρονος για κλοπή σε οικία Συνελήφθησαν στον Πύργο Ηλείας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 19χρονος ημεδαπός και ένας 27χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση, αδικήματα της κλοπής, της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος και της παράνομης εισόδου και παραμονής στη Χώρα. Ειδικότερα, την 25-8-2013, το πρωί, ο 19χρονος αφαίρεσε από οικία 31χρονου ημεδαπού στα Λασταίικα Πύργου, έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, μια φωτογραφική μηχανή και διάφορα κοσμήματα. Από την αστυνομική έρευνα που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου για την εξιχνίαση της υπόθεσης, προέκυψε ότι ο 19χρονος, αμέσως μετά την κλοπή, πούλησε το φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή στον 27χρονο Πακιστανό, έναντι του χρηματικού ποσού των 50 ευρώ. Για τον εντοπισμό των δραστών ενεργήθηκαν συντονισμένες αναζητήσεις από τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα τη σύλληψή τους. Στην κατοχή του 27χρονου, ο οποίος στερείται νομίμων εγγράφων παραμονής, οι αστυνομικοί βρήκαν τον φορητό υπολογιστή, τον oποίο αφού κατέσχεσαν, απέδωσαν στον 31χρονο παθόντα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή τους σε παρόμοια αδικήματα.

Εξιχνιάστηκε ένοπλη ληστεία που είχε συμβεί πριν ενάμισι χρόνο σε οικία στην Ηλεία

Συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί ενώ αναζητούνται τρεις ακόμα συνεργοί τους Εξιχνιάστηκε, μετά από πολύμηνες μεθοδικές έρευνες, των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, η ένοπλη ληστεία που είχε συμβεί πριν από ενάμισι χρόνο περίπου, σε οικία ημεδαπών στα Χανάκια Ηλείας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 28, 28, 38 και 36 ετών για διάπραξη ληστείας κατά συναυτουργία. Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται τρεις ακόμα συνεργοί των δραστών

των όποιων τα στοιχεία ταυτότητας δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί. Ειδικότερα στις 14 Φεβρουαρίου 2012, το βράδυ, οι δράστες μετέβηκαν σε οικία ημεδαπών στα Χανάκια Ηλείας, όπου τρεις από αυτούς, έχοντας καλλυμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν και έδεσαν τον 67χρονο ιδιοκτήτη και την 61χρονη σύζυγο του αφαιρώντας τους κοσμήματα και χρήματα συνολικής αξίας μεγαλύτερης των 70.000 ευ-

ÅÐÁÃÃÅËÌÁÔÉÊÏÉ ÅÎÏÐËÉÓÌÏÉ - ÐÕÑÃÏÓ

“Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ”

ÐÙËÏÕÍÔÁÉ ÓÅ ÐÑÁÃÌÁÔÉÊÇ ÕÐÅÑÐÏÓÖÏÑÁ:

1. Øõãåßï Self - Service Costans, óõíôÞñçóç, ìÞêïò 6,40 × 90 × 2,00 ýøïò êáé åôåñïí 3,85 × 90 × 2,00 ìå êïõñôßíåò íõêôüò, öùôéóìü, ñÜöéá êáé óýóôçìá øýîçò multi ( 1 ìç÷Üíçìá) ÔéìÞ 17.000 Å (+ ÖÐÁ) 2. Êáôáøýêôçò ôïß÷ïõ Costans ìÞêïò 2,00 × 1,00 × 2,00, 2 Å/Ì ôåìÜ÷éá 3 ÔéìÞ 2.500 Å (+ ÖÐÁ) ìå ó÷Üñåò êáé öùôéóìü 3. Âéôñßíá óõíôÞñçóçò áëëáíôéêþí - ôõñïêïìéêþí Costans ìå áíïéãüìåíá ôæÜìéá ìå áìïñôéóÝñ, öùôéóìüò, øõ÷üìåíç áðïèÞêç öÝôáò, Å/Ì 2,85 × 1,05 × 1,20 ÔéìÞ 2.500Å(+ ÖÐÁ) ¼ëá ôá øõãåßá Costans Ý÷ïõí ÷ñÞóç 16 ìçíþí áðü åðþíõìï S/M ôçò åõñýôåñçò ðåñéï÷Þò ìáò ðïõ äéÝêïøå ôç ëåéôïõñãßá ôïõ. ÕðÜñ÷ïõí õðåñðñïóöïñÝò óå ðïëëÜ áêüìç åßäç åíôüò ôïõ êáôáóôÞìáôïò ìáò.

ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 27 - 29 ΤΗΛ: 26210-2 27720 ΚΙΝ: 6947077483

ρώ. Από την αστυνομική έρευνα που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου χρησιμοποιώντας προσεκτικά φυσικές, τεχνικές και επιστημονικές μεθόδους, προέκυψε η ταυτοποίηση των τεσσάρων αλλοδαπών στη συγκεκριμένη ληστεία. Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηλείας ενώ οι έρευνες, οι οποίες είναι σε εξέλιξη, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου.

57χρονος από την Αμαλιάδα

Εξαφανίστηκε από το Νοσοκομείο του Ρίου Έφθασε στην Πάτρα από την Αμαλιάδα, προκειμένου να πραγματοποιήσει κάποιες εξετάσεις στο νοσοκομείο, όμως μετά από εκεί, τα ίχνη του εξαφανίστηκαν.Ο λόγος για έναν 57χρονο άνδρα ο οποίος εξαφανίστηκε το πρωί της Τρίτης από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου όπου και είχε μεταβεί για ιατρικές εξετάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας (Κ.Κ.) τη στιγμή που χάθηκε φορούσε γκρι παντελόνι, πράσινο μπουφάν και πουκάμισο με ρίγες. Είναι αρκετά αδύνατος και έχει ύψος περίπου 1.70 μ.Η οικογένειά του ανησύχησε και ενημέρωσε την Αστυνομία για την εξαφάνιση του άνδρα και έτσι στην ανεύρεσή του συμμετέχει και η ΕΛ.ΑΣ.


/ ÔåôÜñôç 28 Áõãïýóôïõ 2013

Επικαιρότητα

Ζητά ο Δήμαρχος Δημήτριος Αρβανίτης

Ίδρυση Γραφείου Ανταποκριτή ΟΑΕΔ στο Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Τ

ην ίδρυση Γραφείου Ανταποκριτή στο Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης ζητά από τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Δημήτριος Αρβανίτης με βασικότερο στόχο η ανάπτυξη της Δομής ν' ανακουφίσει τους εκατοντάδες συμπολίτες μας- και κυρίως τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. "Με την Ίδρυση Γραφείου Ανταποκριτή ΟΑΕΔ στο Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, οι δημότες μας δε θα υποχρεώνονται πλέον να μεταβαίνουν στην Αμαλιάδα και στον Πύργο προκειμένου να εξυπηρετηθούν και κατά συνέπεια δεν θα υποβάλλονται σε ταλαιπωρία και πρόσθετες δαπάνες μετακίνησης", δηλώνει μεταξύ των άλλων ο Δήμαρχος κ. Αρβανίτης, εστιάζοντας κυρίως στους ανέργους που διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή και οι οποίοι αντιμετωπίζουν το φάσμα της υστέρησης. Με βάση το σχέδιο που έχει καταρτιστεί από τη Δ/νση Μελετών και Οργάνωσης του ΟΑΕΔ, ο ανταποκριτής θα μπορεί- για την εξυπηρέτηση των δημοτών- να εγγράφει ανέργους στα μητρώα του Οργανισμού, να ανανεώνει το δελτίο

της ανεργίας, να εκδίδει βεβαιώσεις ανεργίας, να δέχεται αιτήσεις επιδότησης τακτικής ανεργίας, να καταχωρεί την πληρωμή του επιδόματος της τακτικής ανεργίας, να επικυρώνει τις πρόσθετες παροχές εκτός της επιδότησης τακτικής ανεργίας, να δέχεται ενστάσεις- αιτήσεις θεραπείας, να διενεργεί ελέγχους σε προγράμματα απασχόλησης κ.λ.π.. "Όλα τα παραπάνω και μια πλειάδα πρόσθετων παροχών θα γίνονται χωρίς οι δημότες να έρχονται στη δυσχερή θέση να ξοδεύουν χρήμα και χρόνο για την μετάβαση στα γραφεία του ΟΑΕΔ της Αμαλιάδας ή και του Πύργου", σημειώνει ο κ. Αρβανίτης. Τονίζεται ότι, οι μεταφορικές δομές του νομού (Μέσα Μαζικής Μεταφοράς) καθίστανται για τους ανέργους ασύμφορες

λόγω της απόστασης, του κόστους, του χρόνου καθώς και της πυκνότητας δρομολογίων και τα δρομολόγια μέσων σταθερής τροχιάς έχουν καταργηθεί. Σημειώνεται τέλος, ότι κατόπιν σχετικής εισηγήσεως του Δημάρχου ΑνδραβίδαςΚυλλήνης κ. Δημήτριου Αρβανίτη στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 29ης Ιουλίου 2013, το Σώμα ενέκρινε ομόφωνα την Ίδρυση Γραφείου Ανταποκριτή ΟΑΕΔ στο Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Δεν τα βρίσκουν οι υποψήφιες εταιρείες-κοινοπραξίες κοινής πρότασης εκ μέρους τους. Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες της "Ημερησίας", φαίνεται πως τα "χνότα" των δύο εταιρικών σχημάτων-κοινοπραξιών δεν ταιριάζουν και τόσο εύκολα, με αποτέλεσμα η συνεργασία τους να φαντάζει δύσκολη. Αξίζει να σημειωθεί πως η επένδυση για την εκμετάλλευση στο Κατάκολο απαιτείται να υλοποιηθεί σε μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, όπου είναι ανεπτυγμένες και τουριστικές δραστηριότητες με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Η Energean Oil & Gas έχει κερδίσει και τον διαγωνισμό για την περιοχή των Ιωαννίνων, όπου εκτιμάται ότι θα ξε-

11

Στο “μικροσκόπιο” τα κυλικεία των σχολείων Συστηματικούς ελέγχους στα κυλικεία των σχολείων ακόμη και λίγες ημέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα ξεκινήσουν φέτος οι αρμόδιες Υπηρεσίες. Στο μικροσκόπιο των ελεγκτών θα μπουν όλα τα ζητήματα που άπτονται της υγιεινής και ασφάλειας των μαθητών.Σε όσες περιπτώσεις εντοπιστούν παρανομίες τόσο ως προς τα είδη πώλησης, όσο και ως προς τους κανόνες υγιεινής τα πρόστιμα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αυστηρά

Θα προηγηθούν έρευνες

ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΚΟΛΟ Περιορίζεται το ενδεχόμενο να συνεργαστούν στη βάση ενός "αναγκαστικού γάμου" οι δύο υποψήφιες εταιρείες-κοινοπραξίες, οι οποίες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την έρευνα και την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην περιοχή του Κατάκολου. Οι δύο προσφορές για το Κατάκολο προέρχονται από τις εταιρείες Energean Oil & Gas SA/Trajan Oil and Gas Limited και από την Grekoil Energy Ventures Limited και η επιτροπή αξιολόγησης τους είχε εισηγηθεί στον υπουργό Περιβάλλοντος, Γιάννη Μανιάτη, να διερευνήσει την προοπτική συνεργασίας τους με σκοπό την υποβολή

w w w . p r o t i n e w s . g r

κινήσει τις σχετικές εργασίες αμέσως μόλις κυρωθεί η σχετική σύμβαση από τη Βουλή.

Επενδύσεις Η Energean αυτή την περίοδο υλοποιεί επενδύσεις συνολικού ύψους 60 εκατ. δολαρίων από κοινού με τη θυγατρική της Kavala Oil, πραγματοποιώντας νέες γεωτρήσεις στο υφιστάμενο κοίτασμα του Πρίνου (μια παραγωγική, μια εισπίεσης νερού και μια για την αύξηση της αποληψιμότητας του πετρελαίου). Οι νέες γεωτρήσεις θα διπλασιάσουν την παραγωγή από τα 2.500 βαρέλια που είναι σήμερα στα 4.000 βαρέλια πετρέ-

λαιο ημερησίως. Στο τέλος της εβδομάδας περατώνεται η πρώτη γεώτρηση (η εισπίεσης νερού) και ξεκινά πιθανότατα από την ερχόμενη εβδομάδα η επόμενη γεώτρηση, που θα είναι παραγωγική. Την ίδια στιγμή, σε εκκρεμότητα παραμένει η ολοκλήρωση της πολυετούς συμφωνίας της Energean με την BP, προκειμένου η δεύτερη να αντικαταστήσει οριστικά τα ΕΛΠΕ ως αποκλειστικού αγοραστή του πετρελαίου του Πρίνου. Στο πλαίσιο αυτό, τον Οκτώβριο και πάλι κατ΄εξαίρεση η Energean θα πωλήσει το επόμενο φορτίο πετρελαίου από τον Πρίνο στην BP.

Παράλληλα, στο πλαίσιο προώθησης υγιεινών διατροφικών συνηθειών, πρόκειται να υλοποιηθούν στοχευμένες έρευνες σε σχολεία σχετικά με τη συχνότητα κατανάλωσης ποτών και ροφημάτων από μαθητές. Σκοπός είναι η αξιολόγηση της διαιτητικής πρόσληψης σακχάρων και ουσιών με καθορισμένες τιμές, προκειμένου η στρατηγική για την προαγωγή της υγιεινής διατροφής και η εκπαίδευση των μαθητών σε θέματα διατροφής, να είναι επίκαιρες και επιστημονικά τεκμηριωμένες.

ΕΛΓΑ

Αναλογιστικές μελέτες για ζημιές που δεν αποζημιώνονται μέχρι σήμερα Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος επισκέφθηκε χθες τον ΕΛΓΑ και είχε συνεργασία με τον πρόεδρο του Οργανισμού κ. Βασίλη Έξαρχο και τον αντιπρόεδρο κ. Αργύρη Μποτό για ζητήματα που αφορούν στην ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην άμεση δρομολόγηση τριών αναλογιστικών μελετών που θα εξετάσουν: α) τη δυνατότητα προαιρετικής ασφάλισης του κινδύνου εντομολογικών προσβολών στο βαμβάκι, β) τη δυνατότητα προαιρετικής ασφάλισης των ζημιών από χαλάζι στην ανθοφορία των δενδροκομικών καλλιεργειών και γ) τη δυνατότητα υποχρεωτικής ασφάλισης του κινδύνου καταστροφής της ηρτημένης παραγωγής από πυρκαγιά. Η ανάθεση των αναλογιστικών μελετών θα απασχολήσει την επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΛΓΑ εντός της εβδομάδος. Ο κ. Χαρακόπουλος ενημερώθηκε επίσης για την πορεία των εργασιών των Ομάδων Εργασίας που αποσκοπούν: α) στη βελτίωση του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου (νόμοι, κανονισμοί, εγκύκλιοι), και β) την επίσπευση και απλοποίηση των διαδικασιών εκτίμησης των ζημιών και καταβολής των αποζημιώσεων. Οι προτάσεις των Ομάδων Εργασίας θα αποσταλούν στην πολιτική ηγεσία του ΥπΑΑΤ στα τέλη Σεπτεμβρίου.


12

Εκδηλώσεις

w w w . p r o t i n e w s . g r

/ ÔåôÜñôç 28 Áõãïýóôïõ 2013

39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ- οδηγητή

Μια εναλλακτική πρόταση Περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και ψυχαγωγίας

“Άλλαξε τον κόσμο το 'χει ανάγκη”

Αντίστροφη μέτρηση για το Eco Fest στον Αλφειό

Ο Βουλευτής Νίκος Καραθανασόπουλος μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ θα είναι ο βασικός ομιλητής στο 39ο φεστιβάλ ΚΝΕοδηγητή που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου στο Πάρκο Κούβελου. Κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ το οποίο θα ξεκινήσει στις 8:00 το βράδυ, θα γίνει η προβληθεί βίντεο ενάντια στον φασισμό, ενώ η θεατρική ομάδα της ΚΝΕ θα παρουσιάσει Μπέρτολτ Μπρεχτ, ενώ θα ακολουθήσει επίδειξη πολεμικών τεχνών κ.α. Το φεστιβάλ αναμένεται να συνεχιστεί έως αργά το βράδυ της ίδιας μέρας με συναυλίες από μαθητικά συγκροτήματα, ρόκ και έντεχνο πρόγραμμα, ενώ θα ακολουθήσει και λαϊκό γλέντι.

Σ

την τελική ευθεία έχει μπει το Αλφειός Eco Fest στον Πύργο που πρόκειται να πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 31 Αυγούστου και 1 Σεπτεμβρίου. Φιλοδοξία της ομάδας διοργάνωσης Eco Πύργος δεν είναι άλλη από το να μπορέσει το συγκεκριμένο Φεστιβάλ να αποτελέσει μια εναλλακτική πρόταση Περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και ψυχαγωγίας απάντηση στην οικονομική κρίση καθώς και μια απόπειρα παρέμβασης για την προώθηση μιας άλλης αντίληψης στη σχέση μας με την ανακύκλωση κάνοντας τους επισκέπτες. βασικούς συμμέτοχους σε αυτήν! Ο αριθμός των συμμετεχόντων και οι θεματικές ενότητες του Eco Fest δεν έχουν οριστικοποιηθεί και εμπλουτίζονται καθημερινώς αφού το ενδιαφέρον είναι ιδιαίτερα αυξημένο για το πρωτότυπο για τα δεδομένα της Ηλεία εγχείρημα... Πιο συγκεκριμένα έως το απόγευμα της Δευτέρας στο Eco Fest είχαν δηλώσει συμμετοχή -και στο χώρο διεξαγωγής του θα λειτουργήσουν περίπτερα- οι παρακάτω:  Eco Πύργος  Εθελοντική Δράση Πύργου (με ομάδα μαθητών του 3ου Δημοτικού σχολείου της πόλης)  Ομάδα Ήλιδας "Μετάβασις"  Ομάδα Παραδοσιακών Σπόρων Πύργου  "Υδροναύτες" (Παράρτημα Νομού Ηλείας)  Κέντρο Τοπικής Ανάπτυξης Ορεινής Ηλείας "Διώνη"

Οι διοργανωτές καλούν τους επισκέπτες να προσέλθουν στο χώρο με πρωτογενή ανακυκλώσιμα υλικά

Ελληνικός Ορειβατικός Σύνδεσμος Φολόης - Αρχαίας Ολυμπίας "Deep Greece", Εικόνα-ΒίντεοΉχος  Φιλοζωικός Σύλλογος Πύργου  Ομάδα "Ρείκι" Στο χώρο του Φεστιβάλ, επίσης, θα λειτουργήσουν περίπτερα που θα φιλοξενήσουν εργαστήρια με κατασκευές από ανακυκλούμενα υλικά, βιβλία οικολογικού ενδιαφέροντος, θα υπάρχουν και δημιουργίες-γκράφιτι με υλικά που έχουν ξαναχρησιμοποιηθεί, ενώ το φιλόξενο φυσικό τοπίο του θα γίνει τόπος "συνάντησης" δεκάδων μελών Ποδηλατικών Συλλόγων μιας και θα αποτελέσει σημείο λήξης ποδηλατοβολτών που θα πραγματοποιηθούν τα βράδια του Σαββάτου και της 

Ç áößóá ôïõ Eco Fest ðïõ èá ðñáãìáôïðïéçèåß ôï åñ÷üìåíï Óáââáôïêýñéáêï 31 Áõãïýóôïõ êáé 1 Óåðôåìâñßïõ. Κυριακής. Παράλληλα και τις δυο βραδιές του Eco Fest θα πραγματοποιηθούν συναυλίες από τοπικά μουσικά σχήματα ενώ θα ακουστούν μουσικές από ομάδα dj`s. Και οι δυο βραδιές θα "κλείσουν" μουσικά με διάθεση. party και ήχους ηλεκτρονικής μουσικής με την "υπογραφή" της ομάδας "Dance Wonderground". Εκτός όλων των παραπάνω οι διοργανωτές καλούν τους επισκέπτες να προσέλθουν στο χώρο του Φεστιβάλ φέρνοντας πρωτογενή ανακυκλώσιμα υλικά (χαρτί, αλουμίνιο, πλαστικό, γυαλί), τα οποία, αφού υποστούν αρχικά την κατάλληλη επεξεργασία- θα προσφερθούν στους ίδιους σε διαφορετική μορφή στο προσεχές μέλλον. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.


/ ÔåôÜñôç 28 Áõãïýóôïõ 2013

Εκδηλώσεις

w w w . p r o t i n e w s . g r

13

Στο “Σινέ Ρόδον” στο Σταφιδόκαμπο

Αποχαιρετούν το καλοκαίρι με τους “Άρον- Άρον”

Μοναδική μουσική βραδιά από τη Φιλαρμονική Λεχαινών Έ

ργα Ελλήνων και ξένων συνθετών παρουσίασαν με έναν ξεχωριστό και μοναδικό τρόπο το βράδυ της Κυριακής οι μουσικοί της Φιλαρμονικής Λεχαινών. Η καλοκαιρινή συναυλία της Φιλαρμονικής Λεχαινών πραγ-

ματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Γυμνασίου- Λυκείου Λεχαινών το οποίο γέμισε από λάτρεις της μουσικής. Υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια και μουσική διεύθυνση του Κωνσταντίνου Κοτσορώνη και με τη Γεωργία Αναγνωστοπούλου και το Στέλιο Ξάνθο στο τρα-

γούδι οι μουσικοί παρουσίασαν έργα των George Friderick Handel, Jerry Bock, G. Weiss-B. Thiele, James Horner,Johny Mercer-Henry Mancini, Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Μίμη Πλέσσα και Γιώργου Κατσαρού. Η βραδιά ήταν μοναδική και οι

θερμές αντιδράσεις και το ζεστό χειροκρότημα του κοινού προκάλεσαν στα μέλη αλλά και στο Δ.Σ της Φιλαρμονικής Λεχαινών ένα αίσθημα ικανοποίησης αφού εκτέλεσαν με επιτυχία όσα προετοίμαζαν εδώ και αρκετό καιρό. Βάσω Κοκκινογένη

Με έντεχνες και ροκ μουσικές οι νέοι του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης αποχαιρετούν απόψε το βράδυ το καλοκαίρι. Το ραντεβού έχει δοθεί στις 9:30 το βράδυ σε έναν άκρως καλοκαιρινό χώρο που θυμίζει κάτι από τα παλιά στο "Σινέ Ρόδον" στο Σταφιδόκαμπο. Το συγκρότημα "Άρον- Άρον" που απαρτίζεται από νέους της περιοχής υπόσχεται για όλους μια μοναδική βραδιά με μουσικές και τραγούδια από την ξένη ροκ και την ελληνική έντεχνη μουσική σκηνή. Η είσοδος είναι ελεύθερη και ο μουσικός αποχαιρετισμός του καλοκαιριού θα γίνει με έναν μοναδικό τρόπο! Βασ. Κ.


14

w w w . p r o t i n e w s . g r

Διαμαντής Καρασούλας

“Προστατεύστε την ελληνική οικογένεια όπως προστατεύετε τους τραπεζίτες” Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τα παιδιά που έγιναν τελικά δεκτά στους παιδικούς σταθμούς για τη νέα χρονιά έφερε μεγάλη απογοήτευση στις 41.270 περίπου οικογένειες σε όλη την Ελλάδα, οι οποίες δεν κατάφεραν να εντάξουν το παιδί τους σε έναν παιδικό σταθμό μέσω του προγράμματος της ΕΕΤΑΑ ("Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής") που χρηματοδοτείτε από το ΕΣΠΑ. Στην Ηλεία ειδικότερα εγκρίθηκαν 647 αιτήματα γονέων ενώ απερρίφθησαν 169 και ενδέχεται να απορριφθούν άλλα 174! Καλούμε την Κυβέρνηση να μεριμνήσει άμεσα για την εξεύρεση επιπλέον οικονομικών πόρων ώστε να μπορέσουν και οι επιλαχούσες να καλύψουν τις κενές θέσεις στους παιδικούς σταθμούς που ήδη υπάρχουν και αν είναι δυνατόν κανένα ελληνόπουλο να μην μείνει έξω από τους παιδικούς σταθμούς. Η μητέρες έχουν σήμερα, περισσότερο από ποτέ ανάγκη για εργασία -όσες έχουν πλέον αυτή την πολυτέλεια- και η φύλαξη των παιδιών τους τις πρωινές ώρες κρίνεται απαραίτητη. Θεωρώ ότι είναι καιρός η Ελλάδα να κοιτάξει πρώτα τα παιδιά της. Δεν είναι δυνατόν να αφήνουμε έξω από τους παιδικούς σταθμούς το παιδί του φτωχού Έλληνα επειδή οι θέσεις -κυρίως στις μεγάλες πόλεις- καλύπτονται από τα παιδιά των αλλοδαπών που λόγω εισοδηματικών κριτηρίων έχουν πάντα προτεραιότητα. Επιτέλους, πάνω από τα εισοδηματικά κριτήρια υπάρχουν τα εθνικά κριτήρια. Αυτοί που φτωχοποίησαν με την καταστροφική πολιτική τους την ελληνική οικογένεια, υποχρεούνται να μεριμνήσουν για τα παιδιά των Ελλήνων. Ας δείξουν το μισό ενδιαφέρον από όσο έδειξαν για να σώσουν τους Τραπεζίτες. *Ο Διαμαντής Καρασούλας είναι Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Νεολαίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων

ΛΑΪΚΕΣ ΠΥΡΓΟΣ

Καιρός αίθριος. 21°C έως 33°C.Άνεμοι ασθενείς δυτικοί έως 3 μποφόρ.

Ειδήσεις-Κοινωνικά

/ ÔåôÜñôç 28 Áõãïýóôïõ 2013

Η κρουαζιέρα στο επίκεντρο Συνάντηση Π. Παναγιωτόπουλου με μέλη του ΔΣ της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων

Σ

ύσκεψη για την καλύτερη δυνατή πρόσβαση των ξένων επισκεπτών, που φτάνουν στην Ελλάδα με κρουαζιερόπλοια και επιθυμούν να επισκεφθούν αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Πάνου Παναγιωτόπουλου, σε αίθουσα του Μουσείου της Ακρόπολης. Στη σύσκεψη, όπου συζητήθηκαν η στενότερη συνεργασία, ο διαρκής συντονισμός και η ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών, εκλήθησαν και έλαβαν μέρος το προεδρείο και τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο Μιχάλη Λάμπρο. Από την πλευρά του υπουργείου Πολιτισμού, στη σύσκεψη μετείχαν ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός, η γενική γραμματέας Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ο πρόεδρος του ΔΣ του Μουσείου της Ακρόπολης, καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής, οι αρμόδιοι γενικοί διευθυντές του υπουργείου, ο πρόεδρος του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, Παναγιώτης Τζίνης, ο αρχιφύλακας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης, Κωνσταντίνος Νικολάου και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες. "Είχαμε με το προεδρείο και με τα μέλη της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας, μια πολύ χρήσιμη συνάντηση. Συζητήσαμε για το πώς θα ανοίξουμε περισσότερο τους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία μας, τα μνημεία μας

στους ξένους επισκέπτες που προέρχονται από τα κρουαζιερόπλοια. Είναι επισκέπτες, που μας ενδιαφέρουν πάρα πολύ. Συζητήσαμε πώς θα βελτιώσουμε την πρόσβαση στους αρχαιολογικούς χώρους μεταξύ των οποίων ο χώρος του Βράχου της Ακρόπολης αλλά και ο χώρος του Μουσείου της Ακρόπολης. Είναι πολλά που μπορούν να γίνουν γιατί έχουμε μία χρονιά που έχει πλημμυρίσει η χώρα με τουρισμό. Οι αφίξεις κρουαζιεροπλοίων είναι πολύ περισσότερες από τις αναμενόμενες, αυτό δημιουργεί προβλήματα, αλλά προβλήματα που είμαστε έτοιμοι να λύσουμε. Συγκροτήσαμε μια κοινή επιτροπή η οποία ξεκινάει να εργάζεται από σήμερα, για να προχωρήσει σε βελτιωτικές λύσεις και παρεμβάσεις. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Λάμπρο

και να του πω ότι είμαστε στη διάθεσή τους, γιατί κάτι που χαρακτηρίζει την Ελλάδα πριν από όλα και πάνω από όλα, είναι ο πολιτισμός της, η πολιτιστική της κληρονομιά, ο πολιτιστικός της πλούτος και είναι ένα από τα πρώτα θέματα προς τα οποία στρέφεται ο τουρισμός που επισκέπτεται τη χώρα" δήλωσε μετά τη σύσκεψη ο κ. Παναγιωτόπουλος. Από την πλευρά του, ο κ. Λάμπρος, δήλωσε: "Και εμείς με τη σειρά μας θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για την πρωτοβουλία που είχατε για τη σημερινή συνάντηση και να σας διαβεβαιώσουμε ότι η Ένωσή μας θα είναι πάντα στο πλευρό σας και θα ενεργήσει οτιδή-

ΚΗΔΕΙΑ Τïí ðïëõáãáðçìÝíï ìáò

ΝΙΚΟΛΑΟ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟ ÅÔÙÍ 88 Êçäåýïõìå óÞìåñá ÔåôÜñôç 28 Áõãïýóôïõ 2013 êáé þñá 10,00 ð.ì. áðü ôïí Éåñü Íáü Áãßïõ ÉùÜííç ÊáñäáìÜ. Ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé ðáñáêïëïõèÞóïõí ôçí åêöïñÜ ôïõ. ÔÁ ÔÅÊÍÁ:ÁÃÃÅËÉÊÇ ÊÁÉ ÊÙÓÔÁÓ,Ï ÁÄÅÑÖÏÓ,ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ:ÂÁÓÉËÉÊÇ ÊÁÉ ÓÏÖÉÁ,ÔÁ ÁÍÇØÉÁ, ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ ÆÇÓÉÌÏÐÏÕËÏÓ ÊÁÑÁÊÁÍÄÁ 9 ÁÌÁËÉÁÄÁ ÔÇË.:2622400681,6976408392, 6971721781 24ÙÑÇ ÅÎÕÐÇÑÅÔÇÓÇ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΕΚΑΒ: 166 Κέντρο Δηλητηριάσεων: 210-7793777 Νοσοκομείο Πύργου: 26210-82300, 82360 Νοσοκομείο Αμαλιάδας: 26223 60100 Κέντρο Υγείας Κρεστένων: 26250 22222 Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας: 26260 22222 Κέντρο Υγείας Βάρδας: 26233 60000 Κέντρο Υγείας Γαστούνης: 26233 60300 Κέντρο Υγείας Σιμόπουλου: 26223 60400 ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Άμεση δράση Πύργου: 100 Αστ. Δ/νση Ηλείας: 26210-81730, 81731 Τμήμα Τροχαίας Πύργου: 26210-81742 Αστυνομικό τμήμα Πύργου: 26210-81734

ποτε μπορεί ούτως ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, όχι μόνο στους αρχαιολογικούς χώρους της πρωτεύουσάς μας, της Αθήνας μας αλλά και σε όλα τα νησιά μας που προσεγγίζουν κρουαζιερόπλοια. Να είστε βέβαιος ότι αυτή η προσπάθεια με την πρωτοβουλία σας να συγκροτηθεί αυτή η επιτροπή θα έχει επιτυχημένα αποτελέσματα. Και εμείς από την πλευρά μας, είμαστε πάντα στη διάθεσή σας και ελπίζουμε ότι με τις δικές μας δυνάμεις και με την εμπειρία μας θα βοηθήσουμε ώστε να αυξηθεί και το εισαγόμενο συνάλλαγμα και να ικανοποιηθούν οι επισκέπτες, οι τουρίστες των κρουαζιεροπλοίων".

Ασφάλεια Πύργου: 26210-81740 Τροχαία Πύργου: 26210-22100 Αστυνομία Αμαλιάδας: 26220-38210 Ασφάλεια Αμαλιάδας: 26220-38232 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ Πυροσβεστική Πύργου: 199 Πυροσβεστική Αμαλιάδας: 26220-22199 Πυροσβεστική Λεχαινών: 26230-22199 Πυροσβεστική Κρεστένων: 26250-22199 Πυροσβεστικό κλιμάκιο Αρχ. Ολυμπίας: 26240- 29104 ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ Κατάκολο: 26210-41206, 41500 Κυλλήνη: 26230-26230, 92211 Πάτρα: 2610-341204 ΒΛΑΒΕΣ ΟΤΕ: 13888

ΔΕΗ: 1050 ΔΕΥΑΠ Πύργου: 26210-33702 ΔΕΥΑΠ Αμαλιάδας: 26220-23923 Επιμελητήριο Ηλείας: 26210-34154, 22541, 32225 Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πύργου: 26210-22707, 81117, 22088 Οργανισμός Εργατικής Εστίας: 2621034797 Μητρόπολη Ηλείας: 26210-22527 ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΤΕΛ Πύργου: 26210-20600 έως 20608 Αμαλιάδας: 26220-28892 Αθηνών: 210-5134110-1 Θεσσαλονίκης: 2310-595406 Ιωαννίνων: 26510-41248 Λεχαινών: 26230-22219 Κρεστένων: 26250-22228 Σαβαλίων: 26220-61211

Λάλα: 26240-41213 Βασιλακίου: 26240-71300 Κάμενας: 26240-71330 Γούμερου: 26210-93521 Κουτσοχέρας: 26210-61024 Μουζακίου: 26210-61220 Καράτουλα: 26210-61458 Μαγούλα: 26210-61266 Χελιδόνι: 26240-51204 Λαντζόι: 26240-69049 Νεράιδα: 26240-51350 Πελόπιο: 26240-31405 Ανδραβίδα: 26230-54225 Καβάσιλα: 26230-33202 Νέα Μανωλάδα: 26230-71374 Καρδαμάς: 26220-29560 Επιτάλιο: 26210-71448 Κυπαρισσία: 27610-22260 Ανδρίτσαινα: 26260-22239 Ζαχάρω: 26250-31219 Γιαννιτσοχώρι: 26250-61468 Φιγαλεία: 26250-41696 Βάρδα: 26230-73014 Γαστούνη: 26230-35115


/ ÔåôÜñôç 28 Áõãïýóôïõ 2013

Ειδήσεις-Ανακοινώσεις

w w w . p r o t i n e w s . g r

15

Ανακοινώνονται οι μετατάξεις των εκπαιδευτικών Ξ

επέρασαν κατά πολύ τον αριθμό οι αιτήσεις καθηγητών για μετάταξη στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε το υπουργείο Παιδείας. Συνολικά κατατέθηκαν 5.750 αιτήσεις εκπαιδευτικών για 4.600 θέσεις, ενώ σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν τα σχετικά αποτελέσματα (υπενθυμίζεται ότι οι καθηγητές είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο περιοχές). Η πολύπλοκη διαδικασία των μετατάξεων έχει καθυστερήσει

σημαντικά και τις αποσπάσεις δασκάλων και καθηγητών, προκαλώντας αγωνία σε περίπου 12.000 εκπαιδευτικούς οι οποίοι έχουν καταθέσει αιτήσεις απόσπασης. Ο υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος, πάντως, δηλώνει ότι η κινητικότητα των εκπαιδευτικών έχει ολοκληρωθεί και διαβεβαιώνει ότι κανένας εκπαιδευτικός δεν περισσεύει και κανείς δεν πρόκειται να απολυθεί. Μάλιστα, όπως υπογράμμισε στο "Εθνος", εντός του Σεπτεμ-

βρίου με ειδική ρύθμιση, η οποία θα συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο για το νέο λύκειο, θα κατοχυρωθούν οι οργανικές θέσεις όλων των "δασκάλων και καθηγητών στο σχολείο, ώστε να μπορούν να αφοσιωθούν στο έργο τους". Οπως μάλιστα συμπλήρωσε ο ίδιος, με αυτό τον τρόπο θα δοθεί τέλος στην εργασιακή ανασφάλεια των εκπαιδευτικών, τη σύγχυση και την αδιαφάνεια της οργανικής θέσης και όλων των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων, που επί χρόνια δημιουρ-

γούσαν πλέγμα αβεβαιότητας. Οι εκπαιδευτικοί πάντως συνεχίζουν να εκφράζουν φόβους για απολύσεις με αφορμή τη διαθεσιμότητα, αλλά ο υπουργός Παιδείας επιμένει ότι η διαθεσιμότητα των 2.100 εκπαιδευτικών του Ιουλίου από το σύνολο των 150.000 εργαζομένων δασκάλων και καθηγητών, οι μετατάξεις και οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών που πλεονάζουν σε κενές θέσεις και η επανατοποθέτηση των εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα σε άλλον τομέα του

Αποφασίζει για απεργία η ΟΛΜΕ Αύριο Πέμπτη θα αποφασίσει η ΟΛΜΕ για απεργία του κλάδου τις πρώτες ημέρες του σχολικού έτους. Το ΔΣ της Ομοσπονδίας συνεδριάζει ξανά καθώς έλειπαν από την χθεσινή συνεδρίαση οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ, της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας. Οι εκπρόσωποι της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ (Συνεργασία με 3 έδρες στο ΔΣ) πρότειναν 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες απο τις πρώτες ημέρες του σχολικού έτους, και η παράταξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (Συσπειρώσεις με 2

έδρες) απεργία διαρκείας. Η παράταξη της ΔΑΚΕ (Νέα Δημοκρατία με 3 έδρες) δεν έχει ακόμη καταλήξει στην πρότασή της αλλά προσανατολίζεται σε μια 48ωρη απεργία, πρόταση με την οποία συμφωνεί και το ΠΑΜΕ (του ΚΚΕ). Η παράταξη της ΠΑΣΚ (ΠAΣOΚ με 1 έδρα) έχει προτείνει δύο 48ωρες απεργίες. Σε κάθε περίπτωση, οι κινητοποιήσεις αυτές, εφόσον αποφασιστούν, θα γίνουν πιθανότατα από τις 16 Σεπτεμβρίου και μετά.

Αναγγελία γάμου Γνωστοποιείται ότι ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ του Γεωργίου και της Ελένης το γένος Βασιλόπουλου που γεννήθηκε στην Μηλέα Ηλείας και κατοικεί στη Ζαχάρω Ηλείας και η ΔΑΡΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ του Διονυσίου και της Αγγελικής το γένος Καρδαρά που γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας και κατοικεί στον Πύργο Ηλείας πρόκειται να παντρευτούν στη Ζαχάρω Ηλείας.

Δημοσίου ολοκληρώνουν την ανακατανομή των εκπαιδευτικών.Οσον αφορά τις αποσπάσεις, οι πληροφορίες αναφέ-

ρουν ότι θα γίνουν με το... σταγονόμετρο και ότι δεν πρόκειται να ικανοποιηθούν πάνω από 1.000 αιτήσεις.

ÄÅÄÄÇÅ Äéåýèõíóç ÐåñéöÝñåéáò ÐåëïðïííÞóïõ - Çðåßñïõ Ðåñéï÷Þ Ðýñãïõ Ðáðáãåùñãßïõ & Áñ÷éìÞäïõò, 27100, ÐÕÑÃÏÓ

ÄÉÁÊÏÐÇ ÇËÅÊÔÑÉÊÏÕ ÑÅÕÌÁÔÏÓ

Åéäïðïéïýíôáé ïé åíäéáöåñüìåíïé êÜôïéêïé üôé ãéá íá åêôåëåóôïýí áðáñáßôçôåò Ôå÷íéêÝò åñãáóßåò ôçò ÄÅÄÄÇÅ èá ãßíïõí ïé åîÞò äéáêïðÝò çëåêôñéêïý ñåýìáôïò: 1.Ôçí ÐÝìðôç 29/08/13 êáé áðü þñá 08.00 Ýùò 14.30 óôçí ðáñáëßá Ãñáíéôóåßêùí (Ðáöéüëç) êáé ðñïò áíôëéïóôÜóéï ôïõ ÄÞìïõ Ðýñãïõ. 2.Ôçí ßäéá çìåñïìçíßá (29/08/2013) êáé áðü þñá 08.30 Ýùò 10.30 óôç ðáñáëßá Ðõñãß Áã. Çëßá ôïõ ÄÞìïõ Ðýñãïõ. 3.Ôçí ßäéá çìåñïìçíßá (29/08/2013) êáé áðü þñá 11.00 Ýùò 12.00 óôçí áñäåõôéêÞ ðåñéï÷Þ Áãßïõ Çëßá ôïõ ÄÞìïõ Ðýñãïõ. 4.Ôçí ßäéá çìåñïìçíßá (29/08/2013) êáé áðü þñá 12.00 Ýùò 13.00 óôá ×áíÜêéá (ÁìåñéêÜíéêï óðßôé) ôïõ ÄÞìïõ Ðýñãïõ. 5.Ôçí ÐáñáóêåõÞ 30/08/13 êáé áðü þñá 08.00 Ýùò 14.30 ôìçìáôéêÜ óôç ðáñáëßá Ãñáíéôóåßêùí (áðü Ðáöéüëç ðñïò áíôëéïóôÜóéï) ôïõ ÄÞìïõ Ðýñãïõ. 6.Ôçí ßäéá çìåñïìçíßá (30/08/2013) êáé áðü þñá 09.00 Ýùò 12.00 óôïí Îçñüêáìðï ðåñéï÷Þ åëáéïôñéâåßïõ Ðáðáçëéïý ÍéêïëÜïõ ôïõ ÄÞìïõ Áñ÷. Ïëõìðßáò. Áí ïé åñãáóßåò ôåëåéþóïõí íùñßôåñá, ôï ñåýìá èá îáíáäïèåß ðñéí áðü ôï ÷ñüíï ëÞîçò ôçò äéáêïðÞò ðïõ áíáöÝñåôáé ðéï ðÜíù. Ãé' áõôü ôï ëüãï ïé çëåêôñéêÝò åãêáôáóôÜóåéò êáé ôá äßêôõá ôçò ÄÅÄÄÇÅ èá ðñÝðåé íá èåùñïýíôáé üôé Ý÷ïõí óõíÝ÷åéá ñåýìá. ¸ôóé ãéá ëüãïõò áóöáëåßáò, áðáãïñåýåôáé ç ðñïóÝããéóç óå áãùãïýò Þ Üëëá óôïé÷åßá ôïõ äéêôýïõ áêüìá êé áí âñßóêïíôáé êáôáãÞò, ãéáôß õðÜñ÷åé óïâáñüò êßíäõíïò áôõ÷Þìáôïò. Ï ÄÅÄÄÇÅ åßíáé ç 100% èõãáôñéêÞ åôáéñßá ôçò ÄÅÇ Á.Å. ðïõ äéá÷åéñßæåôáé ôï Åëëçíéêü Äßêôõï ÄéáíïìÞò ÇëåêôñéêÞò ÅíÝñãåéáò. Ðëçñïöïñßåò ãéá ôéò ðñïãñáììáôéóìÝíåò äéáêïðÝò áíÜ Ðåñéï÷Þ, êáèçìåñéíÜ, áíáñôþíôáé óôï site ôïõ ÄÅÄÄÇÅ, www.deddie.gr. Äéåýèõíóç Ðåñéï÷Þò Ðýñãïõ


Τ

ους αρχηγούς του για τη νέα αγωνιστική περίοδο ανέδειξε ο Πανηλειακός, μετά από απόφαση των ποδοσφαιριστών, όπως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις. Έτσι λοιπόν, αποφάσισαν να εκλέξουν αρχηγό τους, τον Ανέστη Νάστο, τον πρώην επιτελικό μέσο του Φωκικού, ο οποίος όποτε αγωνίζεται, θα φέρει το περιβραχιόνιο. Παράλληλα, εκτός από τον Νάστο, οι παίκτες ψήφισαν και τους τρεις επόμενους στην ιεραρχία, οι οποίοι είναι κατά σειρά οι Θοδωρής Λίτσος, Κώστας Κωνσταντινίδης και Δημήτρης Κοτσώνης. Όλες οι επιλογές των ποδοσφαιριστών, έλαβαν την έγκριση της τεχνικής ηγεσίας και της διοίκησης. Οι αρχηγοί, εκτός από την ευθύνη να υπογράφουν τα Φ.Α., θα έχουν και την εκπροσώπηση των ποδοσφαιριστών σε συζητήσεις με τη διοίκηση για οργανωτικά θέματα της ομάδας, τον εσωτερικό κανονισμό και τα πριμ.

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ

Áñ÷çãüò ï ÁíÝóôçò ÍÜóôïò Λίτσος, Κωνσταντινίδης και Κοτσώνης εκείνοι που ακολουθούν στην ιεραρχία Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου

ÔÅÔÁÑÔÇ 28 ÁÕÃÏÕÓÔÏÕ 2013 protisport@ protinews.gr

Φιλικά προετοιμασίας Σαγέικα - ΑΠΟ Κουρτεσίου, Προοδευτική - Άρης Αρχαίας Ολυμπίας, Ενιπέας - Ξενοφών, Τέλος Αγρας - Κένταυρος Μαγούλας, Δάφνη - Αίας, Ατρόμητος Καβασίλων - Ολυμπιακός Σαβαλίων, Ηρακλής ΠΒ- Ολυμπιάδα, Χάβαρι - Πρίγκιπες

Η προετοιμασία της ομάδας στο Καρπενήσι συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς και δεν είναι τυχαίο ότι και χθες οι ερυθρόλευκοι γυμνάστηκαν εις διπλούν. Το πρωί η καθιερωμένη επί-

σκεψη στο γυμναστήριο, ενώ το απόγευμα στο γήπεδο, όπου η τακτική είχε τον πρώτο λόγο. Σε αυτή τη φάση της προετοιμασίας άλλωστε ο Πέτρος Δημητρίου ζητάει από τους παίκτες του να αφομοιώσουν τη φιλοσοφία και τον τρόπο παιχνιδιού του

προπονητή τους. Παράλληλα, όλο αυτό το διάστημα ο Πανηλειακός έχει την ευκαιρία να γίνει ομάδα και εκτός αγωνιστικού χώρου, καθώς η συνύπαρξη όλων μαζί στο Καρπενήσι, για σχεδόν… 16 ώρες το 24ωρο (το πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα φορτωμένο), βοη-

Φούτμπολ Λιγκ

Διαβάζουν το χάρτη ανάποδα Το Πρωτάθλημα της FOOTBALL LEAGUE θα διεξαχθεί σε δύο Ομίλους από 14 ομάδες. Ο καταρτισμός των ομίλων, έγινε με γεωγραφικά κριτήρια, ωστόσο οι ιθύνοντες της Λίγκας, μάλλον διάβασαν τον χάρτη της Ελλάδας ανάποδα. Στο νότιο όμιλο θα μετέχουν η Γλυφάδα, ο Αστέρας Μαγούλας, ο Ολυμπιακός Βόλου, ο Αχαρναϊκός, ο Βύζας Μεγάρων,η Επισκοπή, ο Ηρακλής Ψαχνών, η Καλλιθέα, ο Παναιγιάλειος, η Παναχαϊκή, ο Πανηλειακός, ο Φωκικός,ο Φωστήρας και τα Χανιά. Στο βόρειο όμιλο πήγαν οι Ηρακλής, Αιγινιακός, Αναγέννηση Γιαννιτσών, η Αναγέννηση Καρδίτσας, ο Απόλλων Καλαμαριάς, ο Βατανιακός, η Δόξα Δράμας, ο Εθνικός Γαζώρου, η Ζάκυνθος, η Κασσιόπη, η Καβάλα, η Νίκη Βόλου, ο Πιερικός και ο Τύρναβος. Μετά από κλήρωση που έγινε, ο Ολυμπιακός Βόλου πήγε στο νότιο όμιλο και η Νίκη Βόλου στο βόρειο. (Τώρα αν αναρωτιέται κανείς πως γίνεται η Ζάκυνθος να είναι πιο βόρεια από το Βολο, αυτό μόνο η Φούτμπολ Λιγκ γνωρίζει να το απαντή-

σει). Οι ομάδες που θα ανέβουν στην SUPER LEAGUE είναι τρεις και θα προκύψουν με τη διαδικασία των play off. Δεν θα ανέβει δηλαδή κανείς απευθείας. Στα play off θα συμμετάσχουν οι τέσσερις πρώτες κάθε ομίλου που θα αγωνιστούν και οι 8 μαζί, σ΄ ένα πρωτάθλημα δεκατεσσάρων αγωνιστικών. Αυτό που συζητείται είναι να υπάρξει μπόνους στον πρωταθλητή του κάθε ομίλου, δηλαδή να του προστίθενται τρεις πόντοι στην ειδική βαθμολογία που θα προκύψει. Υποβιβάζονται οι τρεις τελευταίοι κάθε ομίλου. Η κλήρωση του Πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 5-9-2013 και ώρα 12:00 στα γραφεία της Ένωσης. Η έναρξη του Πρωταθλήματος ορίστηκε για την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013. Την 1η αγωνιστική θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Ν. ΣΑΛΕΥΡΗ. Οι ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ θα φορούν για τις τρεις πρώτες αγωνιστικές μαύρα περιβραχιόνια. Το πρωτάθλημα των ΝΕΩΝ θα ξεκινήσει 13.10.2013.

θάει στη σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές. Και βέβαια το κυριότερο, η μικρότερη ποσότητα οξυγόνου στα ορεινά, προϋποθέτει και μεγαλύτερη ποσότητα προσπάθειας από τους παίκτες, πράγμα το οποίο είναι και το ζητούμενο σε αυτή τη φάση της προετοιμασίας. Στα ευχάριστα

είναι ότι η προετοιμασία κυλάει χωρίς απρόοπτα, δηλαδή τραυματισμούς. Κατά τα άλλα, το πρόγραμμα τηρείται ευλαβικά με την ακρίβεια ελβετικού ρολογιού, πράγμα το οποίο είναι αυτό που ικανοποιεί περισσότερο τον Πέτρο Δημητρίου και το τεχνικό επιτελείο της ομάδας του Πανηλειακού.

Γ΄ Εθνική

Στο Μεσολόγγι η Δόξα Στο γειτονικό Μεσολόγγι ταξιδεύει η Δόξα Νέας Μανολάδας, όπου σήμερα το απόγευμα στις 6μ.μ., θα αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα σε φιλικό παιχνίδι. Οι "σταυροφόροι" της ΑΕ Μεσολογγίου, είναι πρωταθλητές του πέμπτου ομίλου πέρυσι στη Δ΄ Εθνική και κατά πάσα πιθανότητα, θα συμμετάσχουν στον ίδιο όμιλο της Γ΄ Εθνικής με τη Δόξα, μετά την αποχώρηση του Πανηλειακού και της Ζακύνθου, δυο ομάδων οι οποίες προβιβάστηκαν για τη Β΄ Εθνική. Κατά συνέπεια το συγκεκριμένο παιχνίδι αποτελεί για τον Χρήστο Καραπίτσο και τους Αετούς της Ηλείας, ένα σοβαρό δείγμα γραφής για τις δυνατότητες της ομάδας. Ένα τεστ, αμέσως μετά το νικηφόρο 6-2 σε βάρος του Εθνικού Σαγεΐκων, μιας ακόμα ομάδας την οποία η Δόξα θα αντιμετωπίσει στο νέο πρωτάθλημα. Η αποστολή της Δόξας για την ιστορική πόλη, αναχωρεί σήμερα στις 14:45. Την αποστολή θα ακολουθήσουν και οι Δαβουρλής, Σεϊτάι, οι οποίοι προέρχονται από τραυματισμό, ωστόσο χθες ακολούθησαν το πρόγραμμα. Παραμένει άγνωστο αν θα μπορέσουν πάντως να αγωνιστούν, όπως επίσης, δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί και ο Μελετίδης, στον οποίο ο γιατρός συνέστησε να μπει και πάλι σε ρυθμούς από την Πέμπτη. Σ. Φραγκογιαννόπουλος


17 p r o t i s p o r t @ p r o t i n e w s . g r

¹ñèå êáé äéáðßóôùóå!

ÔåôÜñôç 28 Áõãïýóôïõ 2013 Ï Áëöåéüò Åðéôáëßïõ ôçò íÝáò óåæüí. Ïé ðáßêôåò, ï ðñïðïíçôÞò ÓùôÞñçò ÔæÝìïò êáé ï Ãåí. Áñ÷. ÁíôñÝáò Ãêéüêáò.

Ο Νίκος Λυράκης, έδειξε ενδιαφέρον για τον Αστέρα μετά από επίσκεψή του στην Αμαλιάδα για να διαπιστώσει αυτά που άκουσε Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου

Ο

γνωστός μάνατζερ Νίκος Λυράκης, ένας άνθρωπος με πολυετή θητεία και εμπειρίες στο ελληνικό ποδόσφαιρο, βρέθηκε χθες στην Αμαλιάδα, έχοντας την ευκαιρία να συζητήσει με τον πρόεδρο του Αστέρα Κώστα Νικολόπουλο και να γνωρίσει την ομάδα. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, ο Λυράκης, ενδιαφέρθηκε ζεστά για τον Αστέρα, χωρίς πάντως να αποσαφηνιστεί κάτω από ποιο πρίσμα. Οι λεπτομέρειες, γύρω από αυτό το ενδιαφέρον αυτό, δεν έγιναν γνωστές, καθώς αυτή ήταν η πρώτη απευθείας συνάντηση των δυο ανδρών, πέρα από κάποιες τηλεφωνικές συζητήσεις που είχαν προηγηθεί. Χθες το απόγευμα λοιπόν, ο Νίκος Λυράκης αποφάσισε να κατέβει στην Αμαλιάδα και να διαπιστώσει "ιδίοις όμμασι" όλα όσα είχε ακούσει για την πόλη της Αμαλιάδας και την ιστορική ομάδα του Αστέρα, η οποία τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στη Γ΄ Εθνική. Ο κ. Λυράκης, είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί από τον Κώστα Νικολόπουλο στις εγκαταστάσεις του δημοτικού σταδίου Αμαλιάδας. Να δει το κυρίως γήπεδο, το βοηθητικό, τις εγκαταστάσεις των Ακαδημιών, πράγματα για τα οποία εντυπωσιάστηκε. Μάλιστα, έδειξε ενδιαφέρον να μάθει και περισσότερα πράγματα γύρω από το θέμα αυτό και τον τρόπο αξιοποίησης αυτών των ε-

Αλφειός Επιταλίου

Με όνειρα και ευχές για μια καλή σεζόν Του Μιχάλη Δημητρόπουλου

Ï Íßêïò ËõñÜêçò îåíáãåßôáé óôéò åãêáôáóôÜóåéò áðü ôïí ðñüåäñï ôïõ ÁóôÝñá Êþóôá Íéêïëüðïõëï. ÐëÜé ôïõò ï ðñïðïíçôÞò ôçò ïìÜäáò Íßêïò Ãêßíï. γκαταστάσεων από τον Αστέρα Αμαλιάδας-Πανόπουλου.

Θυμήθηκε τον Γκίνο ως παίκτη Κατά την ξενάγηση του Νίκου Λυράκη από τον Κώστα Νικολόπουλο, βρισκόταν και ο προπονητής της ομάδας Νίκος Γκίνο. Μάλιστα ο Λυράκης, όπως έλεγε, θυμάται τον Γκίνο ως ποδοσφαιριστή, μέσα από τη θητεία του σε Αθηναϊκό και Παναιτωλικό, γεγονός το οποίο επισήμανε σε σύντομη συνομιλία που είχαν.

Ακολούθησε συνάντηση Ο Νίκος Λυράκης στη συνέχεια, αποχώρησε με τον Κώστα Νικολόπουλο, προκειμένου να έχουν μια συζήτηση πιο αναλυτική γύρω από το θέμα αυτό. Ο Νίκος Λυράκης είναι βέβαιο ότι θα μπορούσε να βοηθήσει τον Αστέρα με παίκτες (αν και οι ποδοσφαιριστές με τους οποίους

συνεργάζεται ο ίδιος, απευθύνονται σε πολύ μεγαλύτερες κατηγορίες, καθώς ο Νίκος Λυράκης είναι διεθνούς ακτινοβολίας εξουσιοδοτημένος FIFA Agent). Διατηρεί γραφείο εκπροσώπησης ποδοσφαιριστών, αλλά είναι και ένας άνθρωπος που διαθέτει το know how στον τομέα του αθλητικού μάνατζμεντ, την ανάπτυξη ενός συλλόγου, καθώς το βιογραφικό του έχει να επιδείξει την παρουσία του στη θέση του γενικού διευθυντή της ΠΑΕ Λάρισα τη "χρυσή" εποχή της ΑΕΛ ανάμεσα στο 2004 και το 2008. Και νωρίτερα βέβαια στον Ηλυσιακό, ενώ μέχρι πέρυσι, ήταν τεχνικός διευθυντής σε μια άλλη ομάδα της Σούπερ Λιγκ, την ΠΑΕ Κέρκυρα. Στο παρελθόν, έχει εργαστεί με πολύ γνωστούς ποδοσφαιριστές τους οποίους εκπροσωπεί και βέβαια, εκτός από την τεχνογνωσία, διαθέτει και την οικονομική επιφάνεια να στηρίξει μια ομάδα

όπως ο Αστέρας, αν και εφόσον θα αποφάσιζε να ασχοληθεί ενεργά με αυτό. Ο Νίκος Λυράκης συνεργάζεται εκτός των άλλων με εταιρεία αθλητικού μάρκετινγκ με έδρα το Λονδίνο, η οποία εκχωρεί διάφορα πρότζεκτ για λογαριασμό μεγάλων ομάδων του εξωτερικού και κυρίως της Πρέμιερ Λιγκ σε χώρες οι οποίες υστερούν ποδοσφαιρικά σε επίπεδο οργάνωσης.

Ο Σπύρος Παπακωνσταντίνου Στο μεταξύ ο Αστέρας, συνεχίζει την προσπάθειά του για ενίσχυση της ομάδας σε μεταγραφικό επίπεδο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομάδα της Αμαλιάδας βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του 25χρονου μέσου Σπύρου Παπακωνσταντίνου. Ο Παπακωνσταντίνου, πέρυσι αγωνίστηκε στη Δ΄ Εθνική με τη φανέλα της ομάδας του Νυδρίου.

Ο Αλφειός Επιταλίου έκανε χθες στο γήπεδό του, τον καθιερωμένο αγιασμό εν όψει της νέας αγωνιστικής σεζόν στην Α2. Παρόντες ήταν οι παίκτες, η τεχνική ηγεσία, η διοίκηση και φίλαθλοι της ομάδας. Οι "πράσινοι" που έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία τους από την περασμένη Παρασκευή, έχουν θέσει ως στόχο για τον νέο πρωτάθλημα "μία καλή πορεία και ότι προκύψει", όπως μας τόνισε ο πρόεδρος κ. Ευρυβιάδης Κόττας. Στον Αλφειό ήρθαν φέτος οι: Δανίσκας από τον Άρη Αρχ. Ολυμπίας, Δρουβιώτης από τον Κένταυρο Μαγούλας και οι αδερφοί Φωτεινόπουλοι από τον ΑΟ Χελιδόνια. Ενώ, αποχώρησαν οι: Καραντώνης και Κόρο. Σε ανανέωση των συμβολαίων τους με τον Αλφειό προχώρησαν οι: Βυθούλκας και Νικολόπουλος. Οι "πράσινοι" είναι για χρόνια μια υπολογίσιμη δύναμη στην Α2 και φέτος αναμένεται να παρουσιαστούν άκρως ανταγωνιστικοί.


18 ÔåôÜñôç 28 Áõãïýóôïõ 2013

p r o t i s p o r t @ p r o t i n e w s . g r

A2 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Μπαράζ παραμονής

Τα βλέμματα στον Ελαιώνα 'Ένα πολύ σημαντικό μπαράζ διεξάγεται σήμερα στις 6 το απόγευμα στο γήπεδο Ελαιώνα, μέσα από το οποίο θα γίνει γνωστή η τέταρτη ομάδα που υποβιβαστεί από την Α2 στη Β' κατηγορία. Αντιμέτωπες θα βρεθούν η Αλφεινίδα Αλφειούσας και ο Πανωλενιακός Καράτουλα, με την ομάδα του Βώλακα να βολεύεται και με ισοπαλία. Αντίθετα ο σύλλογος της Ωλένης μόνο με νίκη παραμένει στην Α2 κατηγορία. *Παράλληλα στο Δημοτικό Στάδιο Αμαλιάδας θα διεξαχθεί η αναμέτρηση ανάμεσα στην ΑΕ Πηνείας και τον Φίλιππο Ανδραβίδας, για την ανάδειξη του υπερπρωταθλητή της Γ' κατηγορίας.

Ν. Απόλλων

Ξεκίνημα με φιλοδοξίες Και επίσημα στο γήπεδο βρίσκεται από την περασμένη Δευτέρα (τελέστηκε και ο καθιερωμένος αγιασμός), ο Νέος Απόλλων Δουνεΐκων, ο οποίος υπό τις οδηγίες του Ζώη Ανδριόπουλα θα προσπαθήσει τη νέα σεζόν στην Α2 να δημιουργήσει μια ανταγωνιστική ομάδα. Αυτός ήταν άλλωστε και ο στόχος της διοίκησης του Σπύρου Λαβαζού, καθώς με εξαίρεση τον Καραπάνο, όλοι οι παίκτες της περσινής ομάδας συνεχίζουν και φέτος. Νέα μεταγραφικά αποκτήματα του Απόλλωνα είναι οι: Γιαννόπουλος, Ζώντος, Μπαρλέτης, Θεοδωρόπουλος και Ζαχαρίας Χριστοδουλόπουλος. Μέχρι τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου, ο Απόλλων αναμένεται να πραγματοποιήσει ακόμα μια-δυο μεταγραφές. Σ. Φραγκογιαννόπουλος

Ο Αίας απέκτησε έναν σέντερ φορ που μπορεί να κάνει τη διαφορά

“Øçëþíåé” ìå ÄÞìï ÄáñáìÜñá Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου

Σ

ε μια πολύ σπουδαία μεταγραφική υπέρβαση προχώρησε ο Αίας Γαστούνης, ο οποίος ενέταξε στο δυναμικό του τον Δήμο Δαραμάρα, παίκτη ο οποίος διαθέτει εμπειρία από επαγγελματικές κατηγορίες και είναι μόλις 24 ετών. Ο Δαραμάρας, είναι σέντερ φορ, παίκτης περιοχής, με ύψος 1.94, ενώ στο παρελθόν έχει αγωνιστεί για τρία χρόνια στον Εργοτέλη (με

προπονητή Νίκο Καραγεωργίου), αλλά και στη Δ΄ Εθνι-

Νίκη Τραγανού

Να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς

Ηλειακός Λεχαινών

Πρώτο φιλικό με Φίλιππο Το πρώτο του φιλικό θα δώσει το προσεχές Σάββατο ο Ηλειακός, ο οποίος θα μεταβεί στην Ανδραβίδα προκειμένου να αντιμετωπίσει τον τοπικό Φίλιππο. Από τον Ηλειακό έφυγαν οι Βατσής Παναγόπουλος, Μουσερής,Μάης και Τσιχλιάς. Οι Γαλάζιοι με ανανεωμένο ρόστερ, προσαρμοσμένο στις ανάγκες της νέας κατηγορίας, με νέα διοίκηση, νέο προπονητή και νέους παίκτες, πάνε για τη δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας. Ο τεχνικός Κώστας Σκιαδόπουλος μίλησε για μακροπρόθεσμο στόχο τη δημιουργία μιας καλής ομάδας.Πάντως μέχρι τις 31 Αυγούστου, ενδεχομένως να έχουμε τον Ηλειακό να κινείται μεταγραφικά, καθώς η βδομάδα που διανύουμε είναι καθοριστική. Σ. Φραγκογιαννόπουλος

Μυρσιναϊκός

Προσθήκες εμπειρίας στον περσινό κορμό Το πρώτο επίσημο φιλικό του δίνει το προσεχές Σάββατο με τη Δάφνη στην Ανδραβίδα ο Μυρσιναϊκός, ο οποίος βρίσκεται ήδη δυο βδομάδες στο γήπεδο. Ο Δημήτρης Κουρής, ο οποίος συνεχίζει από πέρυσι στην τεχνική ηγεσία, θα έχει την ευκαιρία να βγάλει τα πρώτα συμπεράσματα, καθώς τα μέχρι τώρα φιλικά που έχει δώσει, είχαν το χαρακτήρα διτέρματος, με μικρή χρονική διάρκεια. Ο Μυρσιναϊκός, στηρίζει πολλά στον περσινό του κορμό, καθώς αποχώρησαν μόνο οι Μπέλλης, Νόρις και Καπράλος, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Αντίθετα, οι ερυθρόλευκοι ενισχύθηκαν με τρεις έμπειρους παίκτες, όπως είναι οι Μουσερής, Βουρτσάνης και Σταθόπουλος. Την αντίθετη διαδρομή, να αποχωρήσουν από την ομάδα, ακολούθησαν οι Σ. Φραγκογιαννόπουλος

Εμφανής είναι η ικανοποίηση στις τάξεις της Νίκης Τραγανού, μετά τη νίκη στο φιλικό με τη Κυπαρισσία με σκορ 4-1, το απόγευμα της περασμένης Κυριακής. Στο σύλλογο του διευρυμένου Δήμου Πηνειού δεν στέκονται τόσο στο σκορ όσο κυρίως στην εμφάνιση που κυμάνθηκε σε υψηλά στάνταρ, κόντρα σε μια ομάδα που έχει παραστάσεις και από Δ' Εθνική και καθαρά πρωταγωνιστικούς στόχους στο πρωτάθλημα της Μεσσηνίας. Ικανοποιημένος από την εικόνα της Κυριακής παρουσιάστηκε και ο τεχνικός Σπύρος Αντωνόπουλος, που χαμηλώνει τους τόνους ενόψει της συνέχειας. "Είναι γεγονός πως παρουσιάσαμε ένα πολύ καλό πρόσωπο κόντρα σε μια δυνατή ομάδα. Κάποια πράγματα και στοιχεία από τις προπονήσεις αρχίζουν και βγαίνουν μέσα στο γήπεδο και αυτό είναι κάτι το πολύ ικανοποιητικό. Από κει και πέρα πάντως χρειαζόμαστε ακόμα πολύ δουλειά, προκειμένου να φτάσουμε στα σημεία που θέλουμε. Απαιτείται βελτίωση σε αρκετούς τομείς και στην παρούσα φάση απαιτείται να χαμηλώσουν οι τόνοι", επεσήμανε χαρακτηριστικά ο τεχνικός της ομάδας του Τραγανού.

Δυο απανωτά φιλικά το Σαββατοκύριακο… Όσον αφορά τη συνέχεια, αυτή δε διαφέρει σε τίποτα σε σχέση με τις τελευταίες εβδομάδας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κανονικά προπόνηση σε καθημερινή σχεδόν απογευματινή βάση, ενώ η Νίκη έχει προγραμματίσει να δώσει δυο απανωτά φιλικά μέσα στο Σαββατοκύριακο. Ειδικότερα για το προσεχές Σάββατο υπάρχει το τεστ με τον Ατρόμητο Καβασίλων εντός έδρας, ενώ για την Κυριακή υπάρχει το φιλικό στο Χειμαδιό με τον τοπικό Κεραυνό. Πάνος Ηλιόπουλος

κή, με τη φανέλα του ΑΟ Κυπαρισσίας. Πέρυσι, ο Δη-

μήτρης Δαραμάρας, αγωνίστηκε στον ΠΑΟ Ρουφ. Ο Δαραμάρας, είναι ο παίκτης ο οποίος έψαχνε ο Αίας, με τα χαρακτηριστικά εκείνα που ταιριάζουν σε αυτό το οποίο ζητούσε ο προπονητής της ομάδας Θοδωρής Λούρμπας. Οι ιθύνοντες της ομάδας της Γαστούνης, "ξεσκόνισαν" το βιογραφικό του Δαραμάρα, έλαβαν εξαιρετικές συστάσεις και προχώρησαν στις διαδικασίες απόκτησής του, περιμένοντας ότι θα γίνει ο ηγέτης της γραμμής κρούσης του "Άγιαξ" τη νέα αγωνιστική περίοδο.

ΑΠΟ Κουρτεσίου

Ενίσχυση με Διαμαντόπουλο Σημαντική μεταγραφική προσθήκη για τον ΑΠΟ Κουρτεσίου, που ενέταξε στο έμψυχο δυναμικό του τον Κυριάκο Διαμαντόπουλο. Ο εν λόγω παίκτης που κινείται με επιτυχία στο κέντρο της άμυνας έχει να επιδείξει σπουδαία καριέρα στον ΠΑΟ Βάρδας και οι "ερυθρόλευκοι" ποντάρουν πολλά στην εμπειρία τους ενόψει της νέας σεζόν που θα τους βρει στην Α1 κατηγορία. Από κει και πέρα ο Βασίλης Αντωνιάδης προετοιμάζει εντατικά τους παίκτες του, ενώ σήμερα στις 5:45 το απόγευμα η ομάδα της Βουπρασίας δίνει ένα αρκετά δυνατό φιλικό παιχνίδι καθώς αναμετράται εκτός έδρας με τον Εθνικό Σαγεϊκων ομάδα που παίρνει μέρος ως γνωστόν στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής. Π.Η.

ΠΑΟ Κακοβάτου

Απέκτησε Α. Πρίνο Τον Αντώνη Πρίνο από τον Ξενοφώντα Κρεστένων απέκτησε ο ΠΑΟ Κακοβάτου. Πρόκειται για μια αξιόλογη περίπτωση ποδοσφαιριστή που κινείται τόσο στο χώρο του κέντρου όσο και σε αυτόν της επίθεσης και αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά την ομάδα του διευρυμένου Δήμου Ζαχάρως. Στα της προετοιμασίας, ο Δημήτρης Μπατζάκας ανεβάζει καθημερινά στροφές ενώ για το προσεχές Σάββατο 31 Αυγούστου ο ΠΑΟΚ έχει προγραμματίσει να δώσει το πρώτο του τεστ απέναντι στον Κεραυνό Καλλικώμου εντός έδρας.

Ολυμπιάδα Γουμέρου

Στο ρόστερ και ο Μαντάς Σε μια σπουδαία μεταγραφή προχώρησε η Ολυμπιάδα Γουμέρου καθώς απέκτησε τον Κώστα Μαντά. Επιθετικός που πέρσι άνηκε στον Ολυμπιακό Σαβαλίων έχοντας περάσει και από άλλες ομάδες, ο Ηλείος φορ αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά τους νεοφώτιστους στην προσπάθεια που κάνουν για ανανέωση του εισιτηρίου παραμονής. Στα της προετοιμασίας αυτή συνεχίζεται χωρίς ιδιαίτερα απρόοπτα υπό τις οδηγίες του τεχνικού Δημήτρη Κυριακόπουλου, ενώ για σήμερα υπάρχει και το πρώτο φιλικό για το σύλλογο του Γουμέρου. Αντίπαλος ο Ηρακλής Παλαιοβαρβάσαινας σε ένα παιχνίδι που θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Βαρβάσαινας.


19 p r o t i s p o r t @ p r o t i n e w s . g r

Óôï ðëåõñü ôçò ïìÜäáò Α

νεβάζει στροφές ο ΠΑΟ Βάρδας καθώς πέρα από τις εντατικές προπονήσεις, το πρόγραμμα περιλαμβάνει και φιλικά παιχνίδια τα οποία προσφέρονται για ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με τον καταρτισμό της ενδεκάδας. Ενόψει της νέας χρονιάς, αισιόδοξοι εμφανίστηκαν τόσο ο Δημήτρης Νικολάου εκ των αντιπρόεδρων των "πράσινων" όσο και Σταύρος Κατσιμπερνάκης και Θοδωρής Κουργιαλάς γενικοί αρχηγοί στους "πράσινους" της Π.Η. Βουπρασίας.

Και δεύτερη πρόταση για Μπέιλ έχει η Τότεναμ! Μένει να διευκρινιστεί από ποιον πρίγκιπα του Βλάση είναι…

ατα Ελπιδοφόρα μροηυσνίασύεμη ομάδα

εία πα Αρκετά καλά στοιχ ώτο λαιοχωρίου στο πρ Πα ς ση της Αναγέννη ένη σμ ρα πε ν τη τοιμασίας της φιλικό προε κό πι το ύλα κόντρα στον Τετάρτη στη Μαγο υδιε υ το ερα ο σύλλογος Κένταυρο. Ειδικότ ύε ρε πο ς Πηνειού ο οποίο ρυμένου Δήμου ο γκ πά ον στ ο Γαβριλόπουλ ται με τον Αλέξη ς ομάεία συγκροτημένη οιχ στ ε παρουσίασ μα να αιέχει κάθε δικαίω δας και σίγουρα ς νέας χρονιάς. σιοδοξεί ενόψει τη Π.Η.

ÔåôÜñôç 28 Áõãïýóôïõ 2013

Λίγο πριν τη σέντρα Στην τελική ευθεία βαδίζουμε στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας, με τους μονομάχους να προετοιμάζονται πυρετωδώς προκειμένου να παρουσιαστούν πανέτοιμοι στο ξεκίνημα των επίσημων υποχρεώσεων. Στην παρούσα φάση στο φόρτε τους βρίσκονται οι φιλικοί αγώνες, Με τον Πάνο οι οποίοι βοηθούν προκειμέΗλιόπουλο νου οι τεχνικοί να αποκομίσουν διάφορα συμπεράσματα δοκιμάζοντας διάφορα σχήματα. Τα εν λόγω τεστ διεξάγονται επί το πλείστον Τετάρτες και Σαββατοκύριακα, συγκεντρώνοντας τα βλέμματα πολλών φιλάθλων οι οποίοι έχουν μια πολύ καλή ευκαιρία να πάρουν μια πρώτη γεύση από τις ομάδες τους ενόψει της νέας χρονιάς. Από τη σκοπιά τους τη δική τους μάχη δίνουν και οι ποδοσφαιριστές με απώτερο στόχο τη καθιέρωση στη βασική ενδεκάδα και όπως όλοι καταλαβαίνετε μιλάμε για μια περίοδο πολύ σημαντική, στο γενικότερο σχεδιασμό των μονομάχων. Σε ότι έχει να κάνει με το "κομμάτι" των μεταγραφών, αυτές έχουν ολοκληρωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό αν και υπάρχουν ορισμένοι σύλλογοι που προσπαθούν να κάνουν το κόλπο γκρόσο της τελευταίας στιγμής. Στο μεταξύ η εβδομάδα που διανύουμε θα γίνει και η κλήρωση του πρωταθλήματος, κάτι που συνεπάγεται πως έχουμε και μια ολοκληρωμένη άποψη για το πρόγραμμα. Γενικότερα ελάχιστες ημέρες προτού μας αποχαιρετήσει το καλοκαίρι, οι μονομάχοι είναι σε φουλ ρυθμούς με απώτερο στόχο να δηλώσουν παρών στο ξεκίνημα των επίσημων υποχρεώσεων. Ευχή και επιθυμία όλων είναι να έχουμε ένα πρωτάθλημα άκρως ανταγωνιστικό μακριά από βία και σκοπιμότητες, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι τέλους.


ψάχνετε για... ÆÇÔÏÕÍÔÁÉ Ζητείτε ελεγκτικό προσωπικό για το ιδιωτικό ΚΤΕΟ , Απαιτούμενα προσόντα : -Απόφοιτος ΑΤΕΙ/ΑΕΙ Μηχανολογίας /Ηλεκτρολογίας - Άδεια οδήγησης στις κατηγορίες Α,Β,Γ -Πιστοποιητικό ελεγκτή ελαφρών, βαρέων και δικύκλων -Πιστοποιητικό ελεγκτή ADR και ΑΤΡ. Ι.ΚΤΕΟ ΚΑΡΑΠΑΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ στην περιοχή στην Ανδραβίδα - Κυλλήνη . Τηλέφωνα επικοινωνίας : 2623054071 ,6932589812 Email : ikteokarapanos@gmail.com (8446)

Θέλετε επιπλέον εισόδημα άμεσα και με προοπτικές εξέλιξης; Είστε δυναμικό άτομο με θέληση να πετύχεις; Εμείς σας παρέχουμε τη λύση.Εσείς παρέχετε ευκαιρία στη ζωή σας.Τηλ.:6981750804(8405) Ζητείται από Επιχείρηση Παροχής Οικονομικών και Ελεγκτικών Εργασιών Πτυχιούχος Ανωτάτης Σχολής με κατεύθυνση Λογιστική, Ελεγκτική, Φοροτεχνική. Πληρ . 6976869569. Και βιογραφικά στο e-m mail: klampros@mhx.gr (ΜΑ 8235)

Ζητούνται: Νέοι και νέες που έχουν επιλεγείίσστο πρόγραμμα 18-229 ετών(voucher) ειδικότητας οικονομολόγος (ΑΕΙ ή ΤΕΙ) και κοινωνικοίίλλειτουργοίίήή κοινωνιολόγοι για την πρακτική τους άσκηση με προοπτική μελλοντικής μόνιμης απασχόλησης. Πληροφορίες: 6944782192 (ΜΑ8341)

Ζητείται πιστοποιημένος-η ασφαλιστικός σύμβουλος, για ασφαλιστικό γραφείο. Πληρ. τηλ. 6978800381 (8417) Χρειάζεστε γυναίκα για βοήθεια στο σπίτι, για ανάπηρα άτομα (γιαγιά-παππού), για άτομα με προβλάματα στη κίνηση, κλπΤηλεφωνήστε στο γραφείο της κας ΝΤΟΝΑΣ να σας στείλει το κατάλληλο άτομο.Επίσης σερβιτόρες,καμαριέρες, λατζιέρες, καθαρίστριες ολοήμερες ή ωρομίσθιες.Τηλ.:26220 40041, 6936529012, 6988800814 (8406)

δουλειά/σπίτι/οικόπεδο/αγροτεμάχιο/επαγγελματικό χώρο/μοτοσικλέτα/έπιπλα/ηλεκτρικές συσκευές/τεχνίτη/το χαμένο σας ζωάκι/το μελλοντικό σας σύντροφο Ζητούνται νέοι ή νέες πτυχιούχοι ΑΕΙ/ΤΕΙ για την προώθηση προϊόντων. Τηλ. 2621031805-806. Κιν. 6944782192 (ΜΑ8197) Ζητείται κοπέλα για καφετέρια Πατρών Πύργος.Κιν.:6974807041, 2621028863 (8463)

24

ΖΗΤΕΙΤΑΙ κοπέλα για σέρβις από καφετέρια στην Αμαλιάδα. Πληρ. 6980671054 (ΜΑ 8359) Ζητείται πεπειραμένος κόφτης έως 35 ετών για κρεοπωλείο στην Αμαλιάδα. Τηλ.:2622029720,6948046904(8451)

Zητείται κοπέλα ευπαρουσίαστη για βράδυ στο ΚΑΦΕ -ΜΠΑΡ -ΑΡΓΩ στα Μακρίσια. Τηλ.:26250 24411(8369) Ζητείται κοπέλα για εργασία από cafe-bar στον Πύργο.Τηλ.:6946200460(8391) Ζητείται κοπέλα ευπαρουσίαστη άνω των 18 ετών, με εμπειρία για μπουφέ στο coupa cafe στον Πύργο για απογευματινή εργασία .Τηλ.:6986954000(8295) Ζητείται κοπέλα εμφανίσιμη να εργαστεί σε cafebar στη Βάρδα.Προυπηρεσία θα εκτιμηθεί. Απαραίτητη γνώση coctail.Αποδοχές ικανοποιητικές.Τηλ.:2623072284, 6971552909(8347) Μεγάλος ασφαλιστικός όμιλος που δραστηριοποιείται στις ασφαλιστικές τραπεζικές και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες λόγω της συνεχούς ανάπτυξης στο νομό Ηλείας ζητά συνεργάτες 25-40 ετών με προϋπηρεσία στις πωλήσεις. Τηλ.: 26210 29192 και 2621034926(8275) Ζητείται κοπέλα για σέρβις σε καφετέρια στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας. Τηλ.:6944610705 (8016) Ζητείται κοπέλα για απογευματινή εργασία σε καφέ στον Πύργο. Τηλ.:6986 876014(8303) Ζητείται σερβιτόρα για καφενείο. Τηλ.:6983162555(8274) Ζητείται κοπέλα για εργασία σε καφέ ουζερί στον Πύργο έως 35 ετών.Τηλ.:6972015016 (8286)

ÆÇÔÏÕÍ Οικονομολόγος με μεταπτυχιακό στο strategic management και με πείρα 8+ χρόνων παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης περιουσίας ιδιωτών και επιχειρήσεων, στρατηγικές υποδείξεις για την διαχείριση και τη διατήρηση της περιουσίας σας, συστάσεις σχετικά με τον περιουσιακό σχεδιασμό, τη μεταβίβαση περιουσίας με εύτακτο και φορολογικά αποδοτικό τρόπο, το ατομικό και οικογενειακό εισόδημα, τα επενδυτικά κεφάλαια, καθώς και προσωπικό φορολογικό σχεδιασμό. Τηλ επικοινωνίας 6948370012(8447) Καθηγήτρια αγγλικών με μεταπτ/κό & πολυετή πείρα στις τάξεις πτυχίων αναζητά εργασία σε ΚΞΓ. Κιν. 6980420705. Qualified teacher of English with PG degree and long experience in teaching exam courses is seeking a position at a Centre of Foreign Languages. Pls call 6980420705(8458)

Σοβαρή κυρία, από καλή οικογένεια και με προυπηρεσια σε παιδικό σταθμό αναλαμβάνει τη φύλαξη παιδιών, καθώς και τις οικιακές δουλειές.Μόνο σοβαρές προτάσεις.Τηλ.:6934395721(8455) Κυρία αναλαμβάνει φύλαξη ηλικιωμένων και παιδιών. Τηλ.:6949711761(8440) Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων(όχι κατάκοιτους) στις περιοχές:Πύργου, Ζαχάρω, Κρέστενα, Αρχ. λυμπίας.Τηλ.:6944853360(8432) Κυρία αναλαμβάνει τη φύλαξη ηλικιωμένων ατόμων μόνο στη περιοχή του Πύργου.Τηλ.:6979681984(8448) Ζητώ εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων , παιδιών και καθάρισμα.Τηλ.:6982413156(8450) Τεχνολόγος πολιτικός μηχανικός, (απόφοιτη ΤΕΙ Αθήνας - Πολιτικών Έργων Υποδομής) με μεταπτυχιακό στη διοίκηση και διαχείριση έργου, 8ετή εμπειρία στο σχεδιασμό ιδιωτικών και δημοσίων έργων - σύνταξη προμετρήσεων, πολύ καλή γνώση Η/Υ (Αutocad 2010,Autocad Architecture 2012,MSoffice,Internet) και Aγγλικών ζητά πλήρη ή μερική απασχόληση τηλ: 6939.242400, e-mail:deleni1@yahoo.gr (8415) Νεαρός κάτοχος διπλώματος Ι.Χ. και μοτοσυκλέτας

ζητά εργασία σε επιχειρήσεις ή ξενοδοχεία,ως ντελιβεράς,ψήστης, αποθηκάριος ή διανομέας. Τηλ.:6980654632(8402) Κυρία ζητά εργασία για σερβιτόρα ή λατζέρισα.Τηλ.:6978382741(8412) Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη παιδιών.Τηλ.:6986987672(8402 Δεν έχετε χρόνο με την καθαριότητα του σπιτιού σας;Κανένα πρόβλημα...αφήστε τη λύση στα ελληνικά χέρια.Τα κορίτσια σίφουνας βγάζουν 8ωρο σε 3ωρο χωρίς να χάνετε την μέρα σας και προπαντός οικονομικά...Τηλ.:6983705941(8403) Παντρεμένη κυρία από τη Λευκορωσία ζητά εργασία μόνο πρωινές ώρες.Μιλά καλά τα ελληνικά.Παρακαλώ μόνο σοβαρές προτάσεις.Τηλ.:6999936018(8400) Νέος ζητά εργασία ως ψήστης καθώς και για ντελίβερι με δίπλωμα αυτοκινήτου και μοτοποδηλάτου με πενταετή εμπειρία.Τηλ.:6984348380(8388) Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων ατόμων, εσωτερικη εξωτερική .Επίσης Καθαρισμό σπιτιών και σκαλών..Τηλ.:6987124760(8383) Νεαρός αναλαμβάνει κόψιμο χορταριών με μηχανάκι δικό του, εκτός βενζίνης δικής του με 5 ευρω την ώρα.:Τηλ.:6976873376(8380) Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων ατόμων.Τηλ.:6994356828(8379) Σοβαρή οικογενειάρχης νέα κοπέλα ψάχνει για δουλειά ( ξενοδοχοϋπάλληλος, σερβιτόρα πωλήτρια, καθαρισμό σπιτιών, φύλαξη ηλικιωμένων)στη περιοχή του Πύργου. Παρακαλώ μόνο σοβαρές προτάσεις.Τηλ.:6984560054 (8360) Κυρία ελληνίδα ζητά εργασία για οικιακές δουλειές.Τηλ.:6934395725(8353) Κυρία ζητά εργασία για εσωτερική και μη ,φύλαξη ηλικιωμένων. Παράκληση μόνο σοβαρέςπροτάσεις.Τηλ.:6940734959/6980863555(8362) Κυρία ζητά εργασία για εσωτερική και μη ,φύλαξη ηλικιωμένων. Παράκληση μόνο σοβαρές προτάσεις.Τηλ.:6946163487/6977785137(8363) Αναλαμβάνω καθαρισμό κήπων και χωραφιών Τηλ.:6947891053(8367)

Αναλαμβάνω στεγανοποίηση ταρατσών: 1) με πολυουροθενικά υλικά 2) με τσιμεντοειδή, 3) με ελαστομερές υλικά, 4)βαφές οικιών. Εγγύηση 15-20 χρόνια με πείρα 35 ετών. Τηλ. 6977 601416 (ΜΑ8337) Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη παιδιών. Τηλ.: 6986787672(8332) Κυρία ζητά εργασία για καθαρισμό σπιτιών και φροντίδα ηλικιωμένων. Τηλ.:6975731048(8326) Κυρία Ελληνίδα ζητά εργασία. Μόνο σοβαρές προτάσεις. Επίσης αναλαμβάνει κοφτά κεντήματα μηχανής. Τηλ.:6977062881 (8327) Νηπιαγωγός αναλαμβάνει την φύλαξη παιδιών και παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά Δημοτικού. Επίσης παραδίδονται μαθήματα Ισπανικών σε πολύ χαμηλές τιμές.Τηλ.6987396723 (8329) Κυρία ζητά εργασία για την φύλαξη παιδιών και ηλικιωμένων ατόμων στον Πύργο καθώς και οικιακές εργασίες.Τηλ.:6976317279(8311) Ζητώ να εργαστώ ως οικιακή βοηθός ή λατζέρα ή για σιδέρωμα ρούχων ή για φύλαξη μικρών παιδιών για πρωινή απασχόληση. Τηλ.:6972278796 Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων παιδιών καθώς και το καθαρισμό οικειών.Μόνο απογευματινές και βραδυνές ώρες.Μόνο σοβαρές προτάσεις. Τηλ.:6973987578(8305) Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη παιδιών Τηλ.:6986987672(8299) Οικοδομικές εργασίες παντός τύπου με το κλειδί στο χέρι.Τηλ.:6973837071(8282) Κυρία ελληνίδα ζητάει εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων και παιδιώνΤηλ.:6976317279(8281) Κυρία από τη Λευκορωσία ζητάει εργασία ως εσωτερική για φύλαξη ηλικιωμένων.Τηλ.:6971505676 (8280) Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων στη περιοχή του Πύργου.Μόνο σοβαρές προτάσεις.Τηλ.:6994010870 (8278) Κυρία ζητάει εργασία ως εσωτερική για φύλαξη ηλικιωμένων και οικιακές δουλείες εκτός περιοχής Πύργου. Ωράριο μέχρι το μεσημέρι .Τηλ.: 6978395936(8279)


/ ÔåôÜñôç 28 Áõãïýóôïõ 2013

ÐÙËÇÓÅÉÓ ÁÊÉÍÇÔÙÍ Πωλείται οικεία στον Άγιο Ηλία παραθαλάσσια σε απόσταση 500μ. απο τη θάλασσα, σε τιμή ευκαιρίας.Τηλ.:6977013128, 6979352471(8433) Πωλείται οικόπεδο 275τ.μ επι του κεντρικού δρόμου στην Αλφειούσα άρτιο και οικοδομίσιμο.Τηλ.:6947603003(8429) Ζαχάρω:Πωλείται στην παραλία ΖΑΧΑΡΩΣ οικία 100 τ.μ. σε οικόπεδο320 τ.μ. με πλήρη και μοντέρνο εξοπλισμό εσωτερικού και εξωτερικού χώρου σε λειτουργεία λόγω αναχώρησης.120.000 Ε.Τηλ.:6981705054(8413) Πωλούνται δυο διαμερίσματα 90 τμ. στη Γαστούνη 200 μέτρα από το κέντρο .Τηλ.:26230 54767(8404) Πωλείται στη Σαλμώνη Πύργου διόροφη οικοδομή 125τμ. εν μέρει ημιτελής με βοηθητικό χώρο σε οικόπεδο 450τ.μ. με δέντρα .Τιμή συζητήσιμη.Τηλ.:6936544918(8394) Πωλείται οικόπεδο 5,746 τ.μ. στο Κολύρι εντός οικισμού όπισθεν Δημοτικού Σχολείου. Με οικοδομησιμότητα στα 800 τ.μ. με δικό του αρτεσιανό με άδεια, περίφραξη, ελαιόδεντρα και πολλά καλλωπιστικά φυτά. Πωλείται ολόκληρο ή τμηματικά. Πληροφορίες:6930838087(8387) Πωλούνται: αγροτεμάχιο 3.620 τ.μ. εντός οικισμού και αναδασμού στο 7ο χλμ. της Ε.Ο. Πύργου - Αρχ. Ολυμπίας. και ελαιοστάσιο 3 στρεμμάτων δίπλα στον Άγιο Δημήτριο Παλαιοβαρβάσαινας. Τηλ.: 69730522133 (8334) Πωλείται διαμέρισμα 106 m2 με 30 m2 βεράντες, 1ος όροφος Τηλ.:6932280017 (8271) Πωλείται αγροτεμάχιο 6.100 τ.μ. άρτιο και οικοδομήσιμο, αμφιθεατρικό, με θέα το πέλαγος του ιονίου,500 μ από τη θάλασσα. Περιοχή Κάστρο Κυλλήνης. τηλ: 69366991376944566837 (MA8258) Πωλείται αγροτεμάχιον αναδασμού 4,250τ.μ. ευρισκόμενο έναντι πρώην εργοστασίου "ΣΟΡΒΑΤΖΙΩΤΗ" νυν "ΤΕΡΖΗ"

ΣΤΗΝ κάστα Κατακόλου. Τηλ.:21020133216937050475.ώρες επικοινωνίας 18:00 - 21:00(8310)

ÅÍÏÉÊÉÁÓÅÉÓ ÁÊÉÍÇÔÙÍ Ενοικιάζεται δυάρι στον 2ο όροφο επιπλωμένο με κλιματιστικά,μεγάλη βεράντα,ηλιόλουστο.Κατά προτίμηση εκπαιδευτικούς,φοιτηυές,στρατιωτικούς.Στο κέντρο του Πύργου πλησίον εμπορικής τράπεζας.Τιμή λογική.Τηλ.:2621025011,6938990613,6932924343(8435) Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 4σος όροφος επιπλωμένη,μεγάλη βεράντα,κλιματιστικό,ηλιόλουστο.Κατά προτίμηση εκπαιδευτικούς,φοιτηυές,στρατιωτικούς.Στο κέντρο του Πύργου πλησίον εμπορικής τράπεζας.Τιμή λογική.Τηλ.:2621025011,6938990613,6932924343(8436) Ενοικιάζεται δυάρι ημιόροφος για επαγγελματική στέγη στο κέντρο του Πύργου . Τηλ.:2621025011,6938990613,6932924343(8437) Ενοικιάζεται δυάρι , φρεσκοβαμμένο επιπλωμένο με κουζίνα, ψυγείο και κλιματιστικό με μεγάλη βερά ντα, ηλιόλουστο στο κέντρο του Πύργου, πλησίον Εμπορικής τράπεζας και β)γκαρσονιέρα 4ου ορόφου φρεσκοβαμμένη και κλιματιστικό Τηλ.:6932924343, 6938990613(8307) Ενοικιάζονται δυάρια 50 και 70 τ.μ. αντίστοιχα επιπλωμένα με ηλεκτρικές συσκευές και χωρίς κοινόχρηστα κατάλληλα για φοιτητές και όχι μόνο.Αξίζει να τα δεις.Τηλ,:6937144851(8401)

Μικρές Αγγελίες

Ενοικιάζεται δυάρι 60 τ.μ. στη πάροδο Μπελούση απέναντι απο τα ΚΕΚ consul με αυτόνομη θέρμανση και λίγα κοινόχρηστα. Από 1η Σεπτεμβρίoυ. Τηλ.:2621032973, 6997794912, 2621061403, 6977403843 (8453) Ενοιάζεται 4άρι με δύο μπάνια,διαμπερές, αυτόνομη θέρμανση στη πάροδο Μπελούσι (περιοχή Πύργου) , λίγα κοινόχρηστα, χαμηλό ενοίκιο. Τηλ. :2621032973, 6997794912, 2621061403, 6977403843 (8453) Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα κατάλληλη για φοιτητή στα Χαλικιάτικα.Τηλ.:6977773381 (8464) ENOIKIΑΖΕΤΑΙ : ΒΑΡΔΑ Ηλείας τριάρι μονοκατοικία πλήρως ανακαινισμένο με θερμοσίφωνα , μπόιλερ και κήπο. τηλ: 2610990981 και κιν. 6941680179.(8461) Eνοικιάζεται διαμέρισμα 75 τ.μ. (1ος όροφος) επιπλωμένο,Δραγατσανίου 24 (έναντι Νομαρχίας)Τηλ.:6974796644(8438) Ενοικάζεται δυάρι χωρίς κοινόχρηστα με αυλή στην Μανωλοπούλου πλησίον διοικητηρίου. Τηλ.:6950907600 (8452) Ενοικιάζεται στον Πύργο διαμέρισμα 47τ.μ. 1ου ορόφου διόροφης οικ. κατοικίας επι της οδού Ατταλείας μεταξύ ΚΤΕΛ καιΤΕΙ με αυτόνομη θέρμανση, χωρίς κοινόχρηστα και επιπλωμένο για φοιτητές-τριες.Τηλ.:6942919628(8454) Ενοικιάζεται ένα οροφοδιαμέρισμα 75 τμ. επί της οδού Σταχτούρη 91 με τζάκι.Τηλ.:2621034670(8434) Ενοικιάζεται στην Αθήνα δυάρι 52 τ.μ. 4ου ορόφου ,έναντι δικαστηρίων Ευελπίδων,πλησίον ΑΣΟΕ ,ΠΛΉΡΩς ΕΠΙΠΛΩΜΈΝΟ ,ΦΡΕΣΚΟΒΑΜΜΈΝΟ,(ΜΕ ΛΊΓΑ ΚΟΙΝΌΧΡΗΣΤΑ).τΗΛ.:6977407352 Ενοικιάζεται διαμέρισμα 1ου ορόφου 47τμ. σε δυόροφη οικογ. κατοικία με αυτόνομη θέρμανση χωρίς κοινόχρηστα, με μπαλκόνια και στις τρείς πλευρές επί της οδού Ατταλείας μετάξυ ΚΤΕΛ και ΤΕΙ Πύργου (επιπλωμένο για φοιτητέςτριες εκπαιδευτικούς κλπ.)Τηλ.:6942919628(8422) Ενοικιάζεται τριάρι στην Αθήνα(πλατεία Βικτώριας) 5ος όροφος, διαμπερές πλήρες επιπλωμένο, κατάλληλο για φοιτητές .Τηλ:2105154862 και 6930686506(8399)

w w w . p r o t i n e w s . g r

Ενοικιάζεται δυάρι 50 τ.μ. σε καινούργια οικοδομή, με αυτόνομη θέρμανση στην οδό Σαρανταπόρου 4, Πύργος. Τηλ. 6936985212(8384) Ενοικιάζεται δυάρι και τριάρι στη περιοχή Αγίου Αθανασίου στον Πύργο. Τηλ.:2621036425-6986538986(8385) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι πλήρης επιπλωμένο αυτόνομη θέρμανση,θηροτηλέφωνο,air-condition απέναντι στην είσοδο του πρώτου δημοτικού. Παπαφλέσσα 23.Τηλ.:2621030503(8373) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΓΡΑΦΕΙΟ,στον Πύργο, 42 τμ, 1ου ορόφου, 2 αίθουσες, πλησιον κεντρικης πλατειας, οδος Μιαουλη 1.ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 6970863245 (μονο πρωινές ώρες 9 12)(MA8357) Ενοικιάζεται τριάρι καινούργιας κατασκευής στην οδό πολυτεχνείου 7 στον 1ο όροφο στον Πύργο. Τηλ.:6974998946 Ενοικιάζεται επιπλωμένο τριάρι χωρίς κοινόχρηστα δίπλα στο ΤΕΙ Πύργου. Δεκτή η συγκατοίκηση. Τηλ.:6976802842(8014) Eνοικιάζεται στα Λεχαινά κτίριο 180 τ.μ και πατάρια, σε κεντρικό σημείο στα Λεχαινά (ΟΔΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΝ ΛΕΧΑΙΝΩΝ) Τηλ.:6977601313(8309) Ενοικιάζεται επιπλωμένο δυάρι δίπλα στο ΤΕΙ ΤΟΥ Πύργου χωρίς κοινόχρηστα. Τηλ.:6976802842 (8273) Ενοικίαζεται διαμέρισμα 50m2 καινούριο επιπλωμένο, χωρίς κοινόχρηστα. Τηλ.:6932280017 (8270) ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ τρία διαμερίσματα 35,45,55 τμ. καινούργια πολυτελούς κατασκευής με ψύξη - θέρμανση, δομημένη καλωδίωση, ιντερνετ, δορυφορική, στο κέντρο της Αμαλιάδας κατάλληλα για γραφεία οδός Πολυτεχνείου 10 κοντά στο Δημαρχείο Τηλ: 2622038123-6976866240 (κ. Γιάννη). (ΜΑ8233) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ επιπλωμένο διαμέρισμα με ηλεκτρικές συσκευές πλησίον Ταχυδρομείου Πύργου επί της Μανωλοπούλου. Τηλ: 6977661970 (ΜΑ8226) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα 30τμ. επιπλωμένη στο κέντρο του Πύργου πλησίον επαρχείου χωρίς κοινόχρηστα. Τηλ: 6944755055 (ΜΑ8207) ΠΥΡΓΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι με 2 κρεβατοκάμαρες - κουζινοσαλοτραπεζαρία, γωνιακό ηλιόλουστο, 1ος όροφος σε διώροφη οικοδομή με οικολογικά ανακλεινόμενα κουφώ-

21

ματα και αυτόνομη θέρμανση. Νέας Αρτάκης 12 πλησίον 3ου Λυκείου Πύργου. ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ 8181) EΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στην Γαστούνη 3άρι διαμέρισμα με 2 υπνοδωμάτια ευήλιο και ευάερο. ΤΗΛ. 6932470435 (ΜΑ8174) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στην Γαστούνη 2άρι διαμέρισμα ΤΗΛ.6932470435 (ΜΑ8175)

ÅÐÁÃÃÅËÌÁÔÉÊÇ ÓÔÅÃÇ Ενοικιάζονται στη Ζάκυνθο σε τουριστική περιοχή 2 καφετέριες και 2 γκαρσονιέρες,όλα εξοπλισμένα με τα απαραίτητα για να λειτουργή σουν.Τηλ.:6936327447 (8293) Ενοικιάζεται στη Ζάκυνθο ένας όροφος εμπορικού κέντρου που λειτουργούσε σαν εστιατόριο. Τηλ.:6936327447(8294) ENOIKIΑΖΕΤΑΙ : κατάστημα 87 τ.μ. στο κέντρο της Βάρδας οδός Αγ. Νικολάου.Διαθέτει 2 τουαλέτες. 210990981 και κιν. 6941680179.(8461) Λεχαινά: ενοικιάζεται στην κεντρική πλατεία κατάστημα 30τ.μ Τηλ.:6971698962(8283) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στο κέντρο της Αμαλιάδας μεγάλο διαμπερές κατάστημα, δίπλα απο το Δημαρχείο, με δύο εισόδους, μία σε κεντρικό δρόμο και μία στην πλατεία που βρίσκεται το ΚΕΠ. ΤΗΛ. 2622028540, 6972807180, 6932398760 (ΜΑ 8237) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ κατάστημα 40τμ. επί της Ρήγα Φεραίου στον Πύργο με αποθηκευτικό χώρο 70τμ.Τηλ: 26210283076977930724 (ΜΑ8231) Ενοικιάζεται χώρος στεγασμένος στο 3,5 Πύργου Αρχ. Ολυμπίας Βαρβάσαινα, 1838τμ. Πληροφορίες Κακαλής Κώστας 26210-44966, 6932-233357 (ΜΑ 8146) ΛΕΧΑΙΝΑ - Ενοικιάζεται κατάστημα 85 τ.μ. αυτόνομη θέρμανση, WC, τρίφατσο, κατάλληλο για γραφείο, ιατρείο, φροντιστήριο, γυμναστήριο, πιτσαρία κλπ., οδός Ελ. Δημάκη 27, πλησίον ΙΚΑ. ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ 8222)


22

w w w . p r o t i n e w s . g r

Μικρές Αγγελίες

/ ÔåôÜñôç 28 Áõãïýóôïõ 2013

ÄéÜöïñá

Πωλείται τρακτέρ VALPADANA, 2010 μοντέλο, 6575 ism, 66hp, 800h λειτουργείας,ηλεκτρουδραυλική ρεβέρσα σε πολύ καλή τιμή. Τηλ.:6973234341(8444) Πωλείται πυρινολέβητας 40,000 θερμίδες 1,800Ε και 60.000 θερμίδες 2,000Ε (για των 60,000 θερμίδες δώρο η εργασία της υδραυλικής εκατάστασης). Τηλ.:6971297218(8432) Πωλείται πλήρης σειρά ελαιωργικών μηχανημάτων δύο και τριών φάσεων από πρώτο χέρι.Πωλούνται όλα ή και ξεχωριστά.Τηλ.:6977637598 (8462) Πωλείται αγγλικό σέτερ 6 μηνών λευκό-πορτοκαλί.100Ε. Τηλ.: 6936868645(8456) Πωλείται πλατφόρμα 4 μέτρων για

Πωλείται ο εξοπλισμός καφετέριας σε άριστη κατάσταση, τραπεζοκαθίσματα μέσα έξω,τηλεόραση SONY 52'' ήχος YAMAHA πλήρες ΙΝΟΧ , ψυγείο πάγου, σαλόνια δερμάτινα , σκαμπό, κλιματιστικό SANYO ντουλάπα 50,000 BTU , ξύλα μπάρας και όλα αυτά σε τιμή ευκαιρίας ή και ξεχωριστά.Τηλ.:6980370467(8398) τρακτερ με ανατροπή.Τηλ:6944418676(8445) Χάθηκε δίπλωμα γεωργικού ανελκυστήρα στν περιοχή Ανεμοχωρίου.Όποιος το βρεί να επικοινωνήσει στο τηλ.:6984455923(8416) Πωλούνται ντουλάπια weuge 3 μέτρα τα επάνω και 6 μέτρα τα κάτω σε άριστη κατάσταση μαζίμε INOX νεροχύτη διπλό κατάλληλο για σπίτι, αγρικοία, μαγαζί, (πλήρης κουζίνα συμπεριλαμβανομένου και πάγκου weuge )τιμή ευκαιρίας.Τηλ.:6980370467(8410) Πωλείται τηλεόραση SONY BRAVIA PLASMA 52’’ σε τιμή ευκαιρίας. Τηλ.:6980370467(8411)

ÁÕÔÏÊÉÍÇÔÁ Πωλείται μέλι γνήσιο παραγωγής μας.Τηλ.:6972864270(8355) Πωλείται ρυμουλκούμενη καντίνα. Τηλ.: 6973383980 (ΜΑ8340) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ καναρίνια μικρά, διάφορα χρώματα. Τηλ. 6945 029896 (ΜΑ8335) Πωλούνται 50 πρόβατα και 20 αρνάδες. Τηλ.: 6979628077 (8305) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ μεταχειρισμένα ελαστικά όλων των τύπων σε τιμή ευκαιρίας. Τηλ: 6939854628-6977647059 (ΜΑ8250) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ απορροφητικά μεγάλης Hp σε χαμηλές τιμές. Τηλ. 26210 44966-6932233357(ΜΑ8230) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ λυκόσκυλα από εξαιρετικά μορφολογικά γονείς με τα PEDIGREE. Πληρ. Τηλ. 6972034076 (ΜΑ 8227) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΝΤΟΠΕΡΜΑΝ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΑ ΜΑΥΡΑ ΠΥΡΙΝΑ ΕΝΟΣ ΜΗΝΟΣ ΜΕ ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΟΥΡΕΣ. ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΤΙΜΗ. ΤΗΛ. 6981907333. (ΜΑ8227) ΛΕΧΑΙΝΑ πωλούνται αυτόματη ζυγαριά,ζαμπονομηχανή, 2 γόνδολες 3 μέτρων η κάθε μία, ράφια τοίχου 18μ. Χ 2,30μ..ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ 8223)

AUTO SAME ΛΑΜΠΡΟΠ0ΥΛΟΣ

NISSAN NAVARA 2004 μοντέλο DIESEL , AIRCONTITION, ABS , όλα λεκτρικά λάστιχα καινούργια, 1μιση καμπίνα, 10,000E.

MITSUBISHI MAGNUM L 200 4X4 DIESEL 4 πόρτες 98 μοντέλο

FORD FIESTA DIESEL, 2008 μοντέλο , επαγ/κό αγροτικό, 1300cc A/C , Y/T, ABS 6000E

Πωλείται OPEL VECTRA 1998 υδραυλικό τιμόνι αερόσακος οδηγού ηλεκτρικά παράθυρα ABS ηλεκτρομαγνητικές κλειδαριές A/C 167,500κμ 800 Ε. Πωλείται MAZDA 323 F 1998 υδραυλικό τιμόνι, ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικές κλειδαριές αερόσακος οδηγού συνοδηγού 1000 Ε. Τηλ.:2621036806(8368) Πωλείται Peugeot 307 cc cambrio 1.600 2004 μοντέλο σε άριστη κατάσταση, χρώμα ανθρακί.Τιμή 6,800 συζητίσημη. Τηλ.:6978949165(8306) ΠΩΛΕΙΑΤΙ BMW X3 μοντέλο 2007 (μαύρο με μπεζ σαλόνι) 2000cc πρ'ωτο χέρι. Τηλ: 6984523741 (ΜΑ 8221) ΠΩΛOYNTAI Renault kangoo και peugeot 106 και Opel Astra station Diesel 1.700cc. ΤΗΛ.

Πωλείται peugeot scooter jet force 125 με όλα τα service.Τιμή συζητήσιμηΤηλ. :6945661936 (8265) 6979020651 (ΜΑ8190) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ALFA ROMEO μοντέλο 2002 φουλ-έξτρα, μαύρο χρώμα, αγρατζούνιστο, φυλασσόμενο σε κλειστό γκαράζ. Μόνιμος 1600cc ΤΙΜΗ 3.350 ευρώ, ιδιώτης. ΤΗΛ. 6973424925 (ΜΑ8179) Πωλείται κλούβα VW TRANSPORT '94 μοντέλο, 2400cc DIESEL μακριά καρότσα. ΤΙΜΗ 2.500€. Τηλ. 6946874959(ΜΑ8162) ΠΩΛEIΤΑΙ Ford Maveric, μοντέλο 2005, 2261cc ατρακάριστο. Δεκτός έλεγχος από την Ford τιμή 7.000€. Τηλ: 2621044966-29249-6932233357-

6944 989840 (ΜΑ8084) Πωλείται TOYOTA AVENSIS 2005 μοντέλο, 120.000 χιλιόμετρα, 1600 κυβικά, φουλ εξοπλισμό σε αρίστη κατάσταση.Τηλ 6945582556(8392) Πωλείται CITROEN SAXO 1600CC μοντέλο 1998, 134.000 χλμ., δερμάτινα καθίσματα,ραδιο cd ατρακάριστο.Τηλ:6978381927(8419) Πωλείται TOYOTA AURIS 1.6 ,124HP μοντέλο 2008,χρώμα μαύρο, full extra,έλεγχος δεκτός.Τηλ.:6947891058(8423) Πωλείται CITROEN C3 μοντέλο 2002,μεταχειρισμένο,δεκτός έλεγχος, τιμή.:3000Ε (συζητήσιμη). Τηλ.:2621036806(8441)

ÌáèÞìáôá Φυσικομαθηματικός παραδίδει μαθήματα φυσικοχημείας σε μαθητές γυμνασίου-λυκείου..Τιμές προσιτές.Τηλ.:6978550387(8459) Δασκάλα με εμπειρία παραδίδει μαθήματα σε παιδιά δημοτικού όλων των τάξεων.Το πρώτο μάθημα δωρεάν.Τιμές λογικές.Τηλ.:6986857327(8460) Πτυχιούχος κλασικής φιλολογίας απόφοιτος πανεπιστημίου Αθηνών παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Τηλ.:6987706364(8457) Καθηγήτρια Φυσικιής-Μαθηματικών, παραδίδει μαθήματα σε μαθητές γυμανσίου-Λυκείου.Τιμή 10Ε την ώρα και το πρώτο δύωρο διαδασκαλίας δωρεάν.Τηλ.:6979055712(8449) Καθηγήτρια Αγγλικών-κοινωνική λειτουργός παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα αγγλικών για όλα τα επίπεδα σε πολύ προσιτές τιμές. Τηλ.:6937080543(8442) Καθηγητής φιλόλογος παραδίδει μαθήματα σε μαθητές δημοτικού , γυμνασίου , Λυκείου. Τηλ.:6942530185(8439) Καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας απόφοιτη Πανεπιστημίου Αθηνών με φροντιστηριακή εμπειρία ,παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα στην περιοχή του Πύργου .Τιμές προσιτές.Δυνατότητα και σε γρουπ (2ή3 ατόμων).Τηλ.:6983949504/2621037235(8421) Πτυχιούχος καθηγήτρια με εμπειρία, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα αγγλικών και γαλλικών σε νήπια, παιδιά και ενήλικες. Τιμές προσιτές. Προσφορές: 50% έκπτωση στη δεύτερη ξένη γλώσσα, 50% έκπτωση για το δεύτερο παιδί και 80% έκπτωση για το τρίτο. Επίσης συνεργάζεται με ειδικό λογοθεραπευτή - αναλαμβάνει παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες. Τηλ. Επικοινωνίας: 6979781335 (8420) Παραδίδονται ιδιαίτερα μαθήματα Ισπανικών όλων των επιπέδων,είτε μεμονομένα σε κάθε άτομο είτε σε ολιγομελή τμήματα με ειδικές τιμές.Τηλ.:6975600263(8414) Καθηγήτρια φιλόλογος με εξειδίκευση στην ειδική αγωγή παραδίδει μαθήματα σε μαθητές δημοτικού , γυμνασίου , Λυκείο. Τιμές χαμηλές.Τηλ.:69721797192621071338(8386) ΠτυχιούχοςτουτμήματοςΠληροφορικήςκαιΤηλεπικοινωνιώνπροετοιμάζειμαθητέςΓ΄ΛυκείουγιατιςπανελλήνιεςστομάθημαΑνάπτυξηΕφαρμογών.Επίσηςπαραδίδειμαθήματα σεπαιδιάγυμνασίουσταΜαθηματικάκαιστηνΦυσική.Τηλ.επικοινωνίας:69340803686984784949(8384) ΚαθηγητήςΓερμανικώνμεσπουδέςστηνΓερμανίαπαραδίδειμαθήματασεπαιδιάκαιενήλικες(όλαταεπίπεδα).Τηλέφωνοεπικοινωνίας6947776058(8382) Καθηγήτρια οικονομικών απόφοιτη Πανεπιστημίου Πατρών παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα Α.Ο.Θ. σε παιδιά Λυκείου.Δυνατότητα και σε γκρουπ 2 ή 3 ατόμων.Τιμές προσιτές.Τηλ.:6942969241(8381)

Μαθηματικός με μεταπτυχιακό στο τμήμα Εφαρμοσμένης Στατιστικής παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά Γυμνασίου Λυκείου , καθώς και σε φοιτητές του ΤΕΙ. Τιμές προσιτές. Τηλ.:6978906099(8377) Καθηγήτριακλασικήςφιλολογίαςμε5ετήδιδακτικήεμπειρίαπαραδίδειιδιαίτερα σεμαθητές Γυμνασίου-Λυκείου μεμονωμένα ή σε γκρουπ στις περιοχές :Πύργος, Λασταίικα , Βούναργο. Αναλαμβάνει, φυσικά, και την προετοιμασία των μαθητών για τις Πανελλήνιες. Παρέχονται σημειώσεις. Τιμές λογικές . Τηλ.:6938849132(8374) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ, Απόφοιτος του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και φιλολογίας με φροντιστηριακή εμπειρία, παραδίδει μαθήματα Αγγλικών σε παιδιά και ενήλικες (όλα τα επίπεδα)Τιμές προσιτές.Τηλ.:6981472568(8364) Ιδιαίτερα μαθήματα παραδίδει καθηγήτρια φιλόλογος σε μαθητές όλων των τάξεων (είτε μεμονομένασεκάθεάτομοείτεσεολιγομελήγκρουπ μεειδική τιμή).Προετοιμασίαμαθητών γ΄λυκείου σε πολύ καλή τιμή. Τηλ.:6978257591(8350) ΦιλόλογοςαπόφοιτητουΠανεπιστημίουΠατρών,παραδίδειιδιαίτεραμαθήματασεμαθητές Γυμνασίου - Λυκείου.Τιμές προσιτές.Τηλ.:6981484434(8354) Πτυχιούχος Φιλόλογος παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού-ΓυμνασίουΛυκείου. Τιμές προσιτές. Τηλέφωνο επικοινωνίας 6976836118(8350) Φιλόλογος με 15ετή εμπειρία στην ομαδική και εξατομικευμένη διδασκαλία παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα αλλά και σε γκρουπ (2 -3 ατόμων) σε τιμές φροντιστηρίου στον Πύργο. Τη΄.:6932266843 (8346) ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣπαραδίδειιδιαίτεραμαθήματασεπαιδιάδημοτικού.Επίσηςπαραδίδονταιμαθήματα Ισπανικών σε πολύ χαμηλές τιμές.Τηλ.: 6931618209 (ΜΑ8336) ΚαθηγήτριααγγλικήςφιλολογίαςαπόφοιτητουΕθνικούκαιΚαποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με φροντιστηριακή εμπειρία παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα στην περιοχή του Πύργου. Τιμές προσιτές. Τηλ.:6983949504, 2621037235(8300) Καθηγήτρια κλασσικής φιλολογίας παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού(μόνο Γλώσσα)- Γυμνασίου -Λυκείου. Πραγματοποιούνται μ αθήματα και σε γκρουπ (2 μαθητές). Τιμές λογικές. Τηλ.:6938849132(8292) ΚαθηγήτριαφιλόλογοςπαραδίδειιδιαίτεραμαθήματασεμαθητέςΔημοτικού-ΓυμνασίουΛυκείου.Αναλαμβάνονταιγκρουπ2ή3 ατόμων.Παρέχονταισημειώσεις.Τιμέςπολύχαμηλές.Τηλ.:6934265950(8290)

ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΚΗΠΟΥΣ ΚΑΙ ΧΩΡΑΦΙΑ. ΤΗΛ. 6984768540, (ΜΑ 8268)

BEST MOTORS ΛΟΥΤΑΣ ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ ΜΕΤΑXΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ÁËÖÅÉÏÕ 38, Ýíáíôé Lidl

FIAT PANDA 2006 μοντέλο, 1250CC, A/C,υδραυλικό τιμόνι, FULL EXTRA .3,900 1ο χέρι

MAZDA B2500 DIESEL ½ καμπίνα 98 μοντέλο

TOYOTA AURIS 2008 μοντ. ,1,400cc μαύρο 5πορτο, full extra 7.200

SMART CABRIO 600CC ,2004 μοντέλο, δερμάτινα θερμαινόμενα καθίσματα,αυτόματο σειριακό,f1 (υπάρχουν 3 αυτοκίνητα)

FORD FOCUS 1400cc 2009 μοντέλο full extra τιμή 7200

ΤΟΥΟΤΑ ΥΑRIS DIESEL TURBO 2006 1400 cc υδραυλικό τιμόνι, a/c , ηλεκτρικά παράθυρα και κλειδαριές , αερόσακους , ζάντες αλουμινίου , full extra 7500Ε

OPEL TIGRA CABRIO 1.800CC, 2004 μοντέλο,δερμάτινα καθίσματα,FULL EXTRA, 2 θέσεις μεταλλική οροφή

FORD C-MAX 2005 1.8 clima, ABS, αερόσακου ηλ..παράθυρα και κλειδαριές cd, χειριστήρια τιμονιού full extra 4800Ε

KENTΡΙΚΟ: ΑΛΦΕΙΟΥ 69, ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ (έναντι EXPRESS SERVICE) YΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ: ΑΛΦΕΙΟΥ 23 έναντι S.M. LIDL, Τηλ.: 262104 00389, κιν.: 6976-6420046979-677766– glampropoulospyrgos@yaho o.grΠλήρης γκάμα των αυτοκινήτων θα βρείτε στo www.auto-same.gr

ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΡΑΚΤΕΡ - ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Όλες οι τιμές διαπραγματεύσιμες…

FIAT GRANDE PUNTO 2007-08 1 ΒΕΝΖΙΝΗ ΑΣΗΜΙ 2 ΜΑΥΡΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

TOYOTA COROLLA 1400 CC 2004, FULL EXTRA ,5ΘΥΡΟ 4,790 ΕΥΡΩ

Ηοnda civic 3 πόρτες 1996 1300cc υδραυλικό τιμόνι air cond τέλη-κτεο 1300 ευρώ

OPEL CORSA 1245 DIESEL 18-607 91.000 χμ book service 5πορτο full extra 6990ευρώ

FIAT DOBLO 1240CC DIESEL ΕΠΙΒΑΤΙΚΟ 74,000 5ΘΥΡΟ 8,990 ΕΥΡΩ

2 MITSUBISHIE L 200 IOYΝΙΟΣ 2008 4Χ4 ΜΙΑΜΙΣΗ ΚΑΜΠΙΝΑ ΑΡΟΣΤΟ 75,000 ΚΜ ΚΑΙ ΚΙΤΡΙΝΟ 2007 12,500ΚΜ 13,500-14,500 ΕΥΡΩ

Hyundai 100 2001 πετρέλαιο διπλά λάστιχα MITSUBISHIE

MITSUBISHIE L 200 2,400 DIESEL TOY 1999 5.990 ΕΥΡΩ

100cc peugeot 450ευρώ

μηχανικά 110000χμ 330 καρότσα

BEST MOTORS ΛΟΥΤΑΣ ΤΗΛ.: 26210 30116, 6945227761

ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΣΗ 6 -12 μηνες ΟΛΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟ SITE: www.car.gr/bestmotors

L 200 2004 TDI 4X4 MΙΑΜΙΣΗ ΚΑΜΠΙΝΑ ΠΛΗΡΕΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ


Μικρές Αγγελίες

/ ÔåôÜñôç 28 Áõãïýóôïõ 2013

w w w . p r o t i n e w s . g r

23

ÉáôñéêÜ - ÐáñáúáôñéêÜ ÅðáããÝëìáôá ΜΑΙΕΥΤΗΡΕΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΙ ÐÅÔÑÏÐÏÕËÏÓ ×Ñ. ÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÏÓ

ÌÁÉÅÕÔÇÑÁÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÃÕÍÁÉÊÏËÏÃÏÓ ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ Ðñùß: 9.00 Ýùò 1.30 Áðüãåõìá: 17.30 Ýùò 20.30 (Åêôüò ÔåôÜñôçò áðüãåõìá) Ìáíùëïðïýëïõ 46 / 2ïò Ïñïöïò Ðýñãïò Ôçë./Fax.: 26210 32010, êéí.: 6972 857 557 ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÃÕÍÁÉÊÏËÏÃÉÊÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΙ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÖÙÔÇÓ ÁÍ. ÌÐÁ×ÏÕÑÏÓ

Eéäéêüò Oñèïäïíôéêüò D.D.S, MED, Dent , Dipl. Orth. ÏÑÈÏÄÏÍÔÉÊÇ ÃÉÁ ÐÁÉÄÉÁ ÊÁÉ ÅÍÇËÉÊÅÓ ÙÑÅÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁÓ ÉÁÔÑÅÉÏÕ ÄÅÕÔÅÑÁ Ýùò ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ ÐÑÙÉ 9.00 -13.00 ÁÐÏÃÅÕÌÁ 16.00- 20.30 ÓÁÂÂÁÔÏ ÊÁÔÏÐÉÍ ÑÁÍÔÅÂÏÕ ÌÁÍÙËÏÐÏÕËÏÕ ê' ÃÊÏÔÓÉÍÁ 12 ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ Ôçë. Fax.: Éáôñåßïõ 26210-25959 Êéíçôü ôçë.: 6978222848 e- mail: fotismpaxouros@yahoo.com *****

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÓÐÕÑÏÐÏÕËÏÓ ×. ÍÉÊÏËÁÏÓ

Aðüóôïëïò Ã. Ðáôñßêéïò ÌáéåõôÞñáò - ÷åéñïõñãüò Ãõíáéêïëüãïò (ô. éáôñüò Á´ÌáéåõôéêÞò êáé ÃõíáéêïëïãéêÞò ÊëéíéêÞò Ðáíåðéóôçìßïõ Áèçíþí Íïó. ÁëåîÜíäñá) Êéí.: 6936 086168

Ãåþñãéïò Í. ÐëÜêáò ÌáéåõôÞñáò - ×åéñïõñãüò Ãõíáéêïëüãïò (ô. éáôñüò Á´ÌáéåõôéêÞò êáé ÃõíáéêïëïãéêÞò ÊëéíéêÞò Ðáíåðéóôçìßïõ Áèçíþí Íïó. ÁëåîÜíäñá) Kéí.: 6975 618740  Ðáñáêïëïýèçóç êõÞóåùí õøçëïý êéíäýíïõ

Õðïãïíéìüôçôá - ÉVF Ðáèïëïãßá ôñá÷Þëïõ, êïëðïóêüðçóç Åììçíüðáõóç - ïóôåïðüñùóç Ëáðáñïóêüðçóç ñïìðïôéêÞ ÷åéñïõñãéêÞ Ðáèïëïãßá ìáóôïý ÐáéäéêÞ / ÅöçâéêÞ Ãõíáéêïëïãßá ÄÝ÷ïíôáé êáôüðéí ñáíôåâïý. ÙñÜñéï: ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ 9.00-13.30ì.ì., 17.00-21.00 Äéåýèõíóç: Êáóôüñ÷ç 1 êáé 28çò Ïêôùâñßïõ (ÊåíôñéêÞ Ðëáôåßá) Ô.Ê. 27100 ÐýñãïòÔçë.: 26210.32016, fax: 26210.32017, email: info@2care.gr

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÏÄÏÍÔÉÁÔÑÅÉÏÕ ÓÔÏ ÊÁÑÁÔÏÕËÁ

ÄÉÏÍÕÓÉÏÓ ÂÁÓÉËÅÉÏÕ ÓÔÁÓÉÍÏÐÏÕËÏÓ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÏÕ ÁÈÇÍÙÍ ÄÅ×ÅÔÁÉ: ÊáñÜôïõëá ðñùß 9.00-13.00ì.ì. êáé áðüãåõìá ìå ñáíôåâïý Ôçë.: 26210 -61182, êéí. 6980-619614 Ðåëüðéï: ÄÝ÷åôáé ìüíï ìå ñáíôåâïý Ôçë.: 26240-31472, 6976-023365

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

ÐÅÔÑÏÓ ÊÙÍ ÓÐÉÍÏÓ ×åéñïõñãüò Óôüìáôïò

Ðôõ÷éïý÷ïò Ðáí/ìßïõ Èåóóáëïíßêçò

DDS, MSc ×ÅÉÑÏÕÑÃÉÊÇ ÓÔÏÌÁÔÏÓ ÅÌÖÕÔÅYÌÁÔÁ, ÁÊÔÉÍÏËÏÃÉÁ Ô. Ðåôñïðïýëïõ 12 & Êïêêßíïõ, 2ïò üñïöïò Ðýñãïò Çëåßáò, Ôçë. 26210 34600 Fax: 26210 34166

Eéäéêüò Oñèïäïíôéêüò åíçëßêùí êáé ðáéäéþí D.D.S, MED, Dent , Dipl. Orth. Åéäéêåõèåßò Ðáíåðéóôçìßïõ Frankfurt Ì. Ãåñìáíßáò Ðôõ÷éïý÷ïò Ðáíåðéóôçìßïõ Giessen Ãåñìáíßáò ÈåìéóôïêëÝïõò & Ì. ÁëåîÜíäñïõ 1 (Ýíáíôé ÏÔÅ) Ðýñãïò Çëåßáò Ôçë.: 26210 30004 fax: 26210 30024 e-mail: nspyrospoulos@hotmail.com

ΦΥΣΙΑΤΡΟΙ ÈÅÏÄÙÑÏÓ ÄÇÌ. ÁËÔÁÍÇÓ

ÉÁÔÑÏÓ ÖÕÓÉÊÇÓ ÉÁÔÑÉÊÇÓ & ÁÐÏÊÁÔÁÓÔÁÓÇÓ (ÖÕÓÉÁÔÑÏÓ) ÄÉÐËÙÌÁÔÏÕ×ÏÓ ÔÏÕ ÅÕÑÙÐÁÚÊÏÕ ÓÕÌÂÏÕËÉÏÕ ÖÕÓÉÊÇÓ ÉÁÔÑÉÊÇÓ & ÁÐÏÊÁÔÁÓÔÁÓÔÁÓÇÓ (EUROPEAN BOARD OF PHYSICAL & REHABILITATION MEDICINE) ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý Ôçë.: Éáôñåßïõ 26210 20090 Ôçë. Êéí.: 6977403015 Ìáíùëïðïýëïõ 46, (Ýíáíôé Íïìáñ÷ßáò), Ðýñãïò

ΟΥΡΟΛΟΓΟΙ

ËÅÏÍÁÑÄOÐÏÕËÏÓ ÉÙÁÍ. ËÅÙÍIÄÁÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÏÕÑÏËÏÃÏÓ ÙÑÅÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁÓ: 10:00 - 14:00, 18:00 - 20:00 ÔÅÔÁÑÔÇ ÁÐÏÃÅÕÌÁ ÊÁÉ ÓÁÂÂÁÔÏ ÐÑÙÉ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ ÄÅÊÔÁ ÔÁÌÅÉÁ Ìáíùëïðïýëïõ & Ðñïýóóçò 2 (1ïò üñïöïò-Üíùèåí ÄÏÕ) Ðýñãïò Çëåßáò 27100 ôçë./fax 2621300481, êéí. 6974149524 e-mail: leoleonardopoulos@yahoo.com

ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΙ ÍÅÏ ÏÖÈÁËÌÉÁÔÑÅÉÏ

ÄÇÌÇÔÑÉÏÓ ×. ÌÉÊÅËÏÐÏÕËÏÓ

ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÐÁÍÅÐ. ÁÈÇÍÙÍ 28çò ÏÊÔÙÂÑÉÏÕ 5 - ÐÕÑÃÏÓ (Êåíôñ. Ðëáôåßá) ÐÑÙÉ: ÄÅÕÔÅÑÁ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ 9-2 ì.ì. ÁÐÏÃÅÕÌÁ: ÊÁÈÇÌÅÑÉÍÁ 6-8 ì.ì. (ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ ÁÐÏÃÅÕÌÁ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ) ÔÇË. 26210-33990, êéí. 6942217262

MIKΡΟΒΙΟΛΟΓΟΙ

ÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÏÓ ÈÅÏÄ. ÓÁÌÁÍÔÁÓ ÉÁÔÑÏÓ ÌÉÊÑÏÂÉÏËÏÃÏÓ (ÂÉÏÐÁÈÏËÏÃÏÓ) ô. Éáôñüò Íïóïêïìåßïõ Ðáßäùí "Ç ÁÃÉÁ ÓÏÖÉÁ" *Áíáëýóåéò - ÁéìáôïëïãéêÝò, Âéï÷çìéêÝò -ÁíïóïëïãéêÝò, ÏñìïíïëïãéêÝò Áéìïëçøßåò - Íåïãíþí, Âñåöþí - Ðáßäùí, Åíçëßêùí *ÓðåñìïäéÜãñáììá *Åëåã÷ïò õðïãïíéìüôçôáò Ôçë. Éáôñåßïõ: 26211 01379 - Êéíçôü: 6944 637365

ΨΥΧΙΑΤΡΟΙ - ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ Dr. ÊÙÓÔÁÓ É. ÁËÅÎÁÍÄÑÏÐÏÕËÏÓ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ - ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

τ. Συντονιστής Διευθυντής Ψυχιατρικού Τομέα ΓΝΑ “Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ” Μανωλοπούλου & Γκοτσίνα 10 άνωθεν “ΓΕΡΜΑΝΟΣ”

*ÁðïêáôÜóôáóç ìáèçóéáêþí äõóêïëéþí *ÅíçìÝñùóç êáé åðáããåëìáôéêüò ðñïóáíáôïëéóìüò Ôçë. Ãñáöåßïõ: 26220 24822 Êéí.: 6937 146439 Äéåýèõíóç ãñáöåßïõ: ÊáñáúóêÜêç 6, ÁìáëéÜäá

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ÆÁ×ÁÑÏÕËÁ ÄÉÏÍ. ÁÂÑÁÌÏÐÏÕËÏÕ

ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΙ NIKOËÁÏÓ Ð. ÓÁÑÁÍÔÇÓ

ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÔÌÇÌ. ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ Á.Ô.Å.É. ÐÁÔÑÙÍ ÌÅËÏÓ ÓÕËËÏÃÏÕ ÅÐÉÓÔÇÌÏÍÙÍ ËÏÃÏÐÁÈÏËÏÃÙÍ ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÕÔÙÍ ÅËËÁÄÏÓ ÅÐÉÓÔÇÌÏÍÉÊÏÓ ÓÕÍÅÑÃÁÔÇÓ ÊÅÊÕÊÁÌÅÁ ÍÏÌÏÕ ÇËÅÉÁÓ ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý ÍÅÁ ÄÉÅÕÈÕÍÓÇ - Ìáèéïý 5, Ðýñãïò ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ, ôçë.: 26210 34610 / 6971 993126 Óýìâáóç ìå üëá ôá ôáìåßá

ÍÉÊÏËÁÏÓ ×ÁÑÄÁÓ

ΛΟΓΟΠΕΔΙΚΟΙ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ

Δέχεται με ραντεβού: 10π.μ.-55μ.μ Τηλ.: 26210-331410, & 6970 019031

×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÙÔÏÑÉÍÏËÁÑÕÃÃÏËÏÃÏÓ ÓÔÑ. ÓÉÓÉÍÇ & ÅË. ÂÅÍÉÆÅËÏÕ 1 ÃÁÓÔÏÕÍÇ ÇËÅÉÁÓ Ô.Ê. 27300 ÔÇË.: 2623400580 - ÊÉÍ.: 6979784020 ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ Ù.Ñ.Ë. ÄÝ÷åôáé êáèçìåñéíÜ áðü 8 ð.ì. - 1.30 ì.ì. êáé 6.00 ì.ì. 8.00 ì.ì. áðüãåõìá ðëçí ÔåôÜñôçò êáé ÓáââÜôïõ Åñìïý 5, ôçë. 26210 29239, Êéí.: 6945232529

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΙ

Äñ. ÃÅÙÑÃÉÏÓ Ð. ÊÏÕÑÅÁÓ

ÏÑÈÏÐÅÄÉÊÏÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÄéäÜêôùñ Ðáíåðéóôçìßïõ Ðáôñþí Êïêêßíïõ 12-14 & ÆáÀìç 1ïò üñïöïò (ðëçóßïí Äçì. ÐÜñêïõ), Ðýñãïò ôçë: 26210 35800 Êéí.: 6932566996 ¿ñåò ëåéôïõñãßáò ÊáèçìåñéíÜ Ðñùß: 8:30 - 13:30 Áðüãåõìá: Êáôüðéí ñáíôåâïý 18:00 - 20:30 Ðëçí ÔåôÜñôçò

ÅÕÁÃÃÅËÏÓ Ã. ÖÙÔÅÉÍÏÐÏÕËÏÓ

×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÏÑÈÏÐÅÄÉÊÏÓ ô.Åð. Åðéìåë. Ã.Í. Ðáßäùí “ÊáñáìáíäÜíåéï” ÐáéäïïñèïðáéäéêÞ ÁèëçôéêÝò êáêþóåéò Ôñáõìáôïëïãßá ÐáèÞóåéò óðïíäõëéêÞò óôÞëçò Ïóôåïðüñùóç ÅêöõëéóôéêÝò ÐáèÞóåéò Óéóßíç 165 - Ãáóôïýíç (Ýíáíôé ÊÝíôñïõ Õãåßáò) ÔÞë.:(26230) 35336 êéí.:693 2304243

ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΙ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÍÅÕÑÏËÏÃÉÊÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÌÁËÁÌÙ (ÔÅÍÉÁ) Äçì. ÖÑÉÌÁ Éáôñüò - Íåõñïëüãïò ÄÝ÷åôáé êáèçìåñéíÜ ÐÑÙÉ: 8.30 - 13.30 ÁÐÏÃÅÕÌÁ: 17.30 - 20.30 (ðëÞí ÔÅÔÁÑÔÇ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ áðüãåõìá ìüíï ìå ñáíôåâïý) Ìáíùëïðïýëïõ 63 - Ðýñãïò Ôçë. 26210 30918, Êéí.: 6944735548 e-mail:malfri@otenet.gr

ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤEΣ

Ó×ÉÆÁ ×. ÌÁÑÉÁ

Πτυχιούχος ΑΤΕΙ ΠΑΤΡΩΝ Κινητοποίηση σπονδυλικής στήλης και άκρων Myofascial therapy Αθλητικές κακώσεις Νευρολογικές παθήσεις Αναπνευστική και ορθοπεδική Φ/Θ Κατ’ οίκον θεραπείες Δεχόμαστε ασθενείς του ταμείου ΕΟΠΥΥ (δηλ. ΙΚΑ, ΟΠ ΑΔ- ΤΥΔΚΥ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ) Ωράριο λειτουργίας: Πρωί: 8.30 - 13.30 Απογ.: 17.30 - 20.30 Κοκκίνου 12-14 2ος όροφος ΠΥΡΓΟΣ Τηλ.: 26210 33730, κιν.: 6939369774 e-mail: mariasxiza@yahoo.gr

ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ ÍÉ×ÙÑÉÔÇ ÅËÅÍÇ

Øõ÷ïëüãïò Ðáíåðéóôçìßïõ Áèçíþí *ÓõìâïõëåõôéêÞ óôÞñéîç ðáéäéþí êáé åíçëßêùí *ÁôïìéêÞ øõ÷ïèåñáðåßá äéáôáñá÷þí Üã÷ïõò, êáôÜèëéøçò, öïâéþí *ÐñïâëÞìáôá óõìðåñéöïñÜò ðáéäéþí êáé åöÞâùí

ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÁÊÇÓ ÅÊÐÁÉÄÅÕÓÇÓ

ÊÝíôñï ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ ðáéäéþí, åöÞâùí, åíçëßêùí ÅÑÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁ - ÅÉÄÉÊÇ ÁÃÙÃÇ - ØÕ×ÏËÏÃÉÊÇ ÕÐÏÓÔÇÑÉÎÇ ÓÕÌÂÏÕËÅÕÔÉÊÇ ÏÉÊÏÃÅÍÅÉÁÓ - ÌÁÈÇÓÉÁÊÇ ÕÐÏÓÔÇÑÉÎÇ

ÐÁÍÁÃÉÙÔÇÓ ×Ñ. ÓÔÁÈÏÐÏÕËÏÓ

ËÏÃÏÐÅÄÉÊÏÓ - ËÏÃÏÐÁÈÏËÏÃÏÓ Ð.Å. DIPLOMA ÅÉÄÉÊÇÓ ÁÃÙÃÇÓ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÈÅÑÁÐÅÕÔÇÓ ÃÉÁ ÁÔÏÌÁ ÌÅ ÅÉÄÉÊÅÓ ÁÍÁÃÊÅÓ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÏÕ ÅÎÙÔÅÑÉÊÏÕ (Speech and Language Pathologist) ÌÝëïò ôïõ Ðáíåëëçíßïõ Óõëëüãïõ Ëïãïðåäéêþí ÌÝëïò ôïõ Åëëçíéêïý Óõëëüãïõ ãéá ôçí Áöáóßá ÌÝëïò ôçò ÅëëçíéêÞò åôáéñåßáò Äõóëåîßáò ð. Åðéóôçìïíéêüò ÓõíåñãÜôçò ÊÅÊÕÊÁÌÅÁ Í. ÇËÅÉÁÓ ÅÑÃÁÓÉÁÊÇ ÅÌÐÅÉÑÉÁ ÓÅ ÊËÉÍÉÊÅÓ ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ ÔÏÕ ÅÎÙÔÅÑÉÊÏÕ ÊÁÉ ÊÅÐÅÐ ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇÓ Åéäéêüò óôç äéÜãíùóç èåñáðåßá äéáôáñá÷þí Ëüãïõ, ÖùíÞò, Ïìéëßáò, ÁêïÞò, Åðéêïéíùíßáò, ÃñáöÞò, ÁíÜãíùóçò ÄÅ×ÅÔÁÉ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ Óýìâáóç ìå üëá ôá ôáìåßá Óõíåñãáóßá ìå üëåò ôéò éáôñéêÝò åéäéêüôçôåò 28çò Ïêôùâñßïõ êáé Ìéáïýëç 1 Ðýñãïò (Â' Ïñïöïò) Ôçë./fax: 2621033880, 2625022285, Êéíçôü: 6977905430

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΙ

ÁÐÏÓÔÏËÏÐÏÕËÏÕ ÁËÅÎÁÍÄÑÁ

ÄÉÁÉÔÏËÏÃÏÓ-ÄÉÁÔÑÏÖÏËÏÃÏÓ -Ðôõ÷éïý÷ïò Á.Ô.Å.É. Èåó/íßêçò - ÅîåéäéêåõìÝíç óôéò äéáôñïöéêÝò äéáôáñá÷Ýò êáé ôçí ðá÷õóáñêßá (NCFED) - ÅðéóôçìïíéêÞ óõíåñãÜôçò ôçò ïìÜäáò Ìed-Nutrition - ÌÝëïò ôçò ¸íùóçò Äéáéôïëüãùí/Äéáôñïöïëüãùí ÅëëÜäïò ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý Ðñùß: êáèçìåñéíÜ Áðüãåõìá: Ôñßôç, ÐÝìðôç,ÐáñáóêåõÞ Äéåýèõíóç: Êïõñïãéáííïðïýëïõ 33 (ÁìáëéÜäá) Ôçë: 26220 38380 Êéí: 6937239362 www.apostolopoulou.gr, alnutric@gmail.com

KYTTAΡΟΛΟΓΟΙ ÓÏÖÉÁ ÊÁÔÓÁÑÏÕ - ÁËÔÁÍÇ

ÉÁÔÑÏÓ ÊÕÔÔÁÑÏËÏÃÏÓ ô. Éáôñüò Áíôéêáñêéíéêïý Íïóïêïìåßïõ Áèçíþí «ÁÃÉÏÓ ÓÁÂÂÁÓ»  Ôåóô ÐáðáíéêïëÜïõ ÊõôôáñïëïãéêÝò åîåôÜóåéò ðôõÝëùí, ïýñùí & õãñþí ÐáñáêåíôÞóåéò ïñãÜíùí (èõñåïåéäïýò, ìáóôïý, ëåìöáäÝíùí, óéåëïãüíùí ê.ë.ð.) ÉÁÔÑÅÉÏ ÄåëçãéÜííç 17, ÁÌÁËÉÁÄÁ Ôçë. éáôñ.: 26220-38360, Êéíçôü: 697-2305520 Η σειρά είναι αλφαβητική

Πύργος Μπαχούρου Βασιλική ,Μανωλοπούλου 5 (εφημερεύει-διανυκτερεύει) 26210 26000 ,Αδαού Διονυσία, Πατρών 8, 2621022616 (εφημερεύειδιανυκτερεύει) Αμαλιάδα Μανιάτης Κωνσταντίνος, Καλαβρύτων 19 (εφημερεύει-διανυκτερεύει) 2622024077, Σταυλιώτη Χαρά, Καλαβρύτων 36 2622021141 (εφημερεύει-διανυκτερεύει) Βάρδα Γράψα Αμαλία (26230-71601)

Κρέστενα Σκουφής Χρήστος (26250-24131) Ανδραβίδα Κορομηλάς Νικόλαος (26230-54714) Πελόπιο Μυλωνόπουλος Παναγιώτης (26240-31500) Γαστούνη Τσουκαλά Αφροδίτη (2623032584) Λεχαινά Λευκαδίτη Γεωργία (26230-22686) Τραγανό Αρλετή Ευφροσύνη (26230-61225) Αρχαία Ολυμπία Μίτεβα Ίβανκα Πολίτη (26240-23306) Βαρθολομιό Μακρυδήμα Χαραλαμπία (26230-41241)


ΤΕΤΑΡΤΗ

“Οι πιστωτές έχουν καλύτερη μνήμη από τους οφειλέτες”.

28

Βενιαμίν Φραγκλίνος, 1706-1790, Αμερικανός πολιτικός & συγγραφέας

ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013

Μέσα σε 1,5 έτος συνελήφθησαν 19 άτομα στον Νομό Ηλείας

“Χειροπέδες” στους οφειλέτες του Δημοσίου  Δύο γυναίκες και δεκαεπτά άνδρες στο Νομό μας οφείλουν συνολικά προς το Δημόσιο το ποσό των 4.517.203,18 ευρώ!

Α

υξάνεται ολοένα η λίστα των συλληφθέντων με χρέη προς το δημόσιο. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της "ΠΡΩΤΗΣ" στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας έχουν διαβιβαστεί εντάλματα του οικονομικού εισαγγελέα, τα οποία καλούνται να εκτελέσουν οι διωκτικές Αρχές.

 Στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας έχουν διαβιβαστεί και νέα εντάλματα του οικονομικού εισαγγελέα Της Άννας

Αγγελίδου anagelidou@yahoo.gr

ε -

“H αστυνομία εκτελεί εντολές” Ερωτηθείς από την "ΠΡΩΤΗ" για το "μπαράζ" συλλήψεων οφειλετών προς το Δημόσιο ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος -Αστυνόμος Β΄ Χαράλαμπος Σφέτσος τόνισε: "Για τις συλλήψεις ατόμων με χρέη προς το Δημόσιο, η Αστυνομία εκτελεί εντολές των Εισαγγελικών Αρχών οι οποίες προέρχονται κυρίως από οφειλές που βεβαιώνουν οι προϊστάμενοι των τοπικών Δ.Ο.Υ.. Ως υπηρεσία δεν έχουμε καμία απολύτως εμπλοκή στη ουσία των υποθέσεων που αφορούν τη βεβαίωση ή το διακανονισμό των χρεών. Δουλεία μας είναι ο εντοπισμός και η σύλληψη των οφειλετών, που αναζητούνται και η οδήγηση τους στη δικαιοσύνη". \Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στην διάθεση της η "ΠΡΩ ΤΗ" η κατάσταση που επικρατεί σε επίπεδο Νομού είναι "χαοτική". Χαρακτηριστικό, της βαθιάς οικονομικής κρίσης που επικρατεί είναι ότι μόνο στο Νομό Ηλείας από την 1η Ιανουαρίου 2012 έως και τις 30 Ιουνίου 2013 -δηλαδή μέσα σε διάστημα ενάμιση έτους- έχουν συλληφθεί και έχουν οδηγηθεί Εισαγγελέα 19 άτομα δύο γυναίκες και δεκαεπτά άνδρες- οι οποίοι οφείλουν συνολικά προς το δημόσιο το ποσό των 4.517.203,18 ευρώ.

"Κλεφτοπόλεμος" με τους οφειλέτες Ο "κλοιός" για τους οφειλέτες σφίγγει ολοένα και περισσότερα καθώς σε μηνιαία βάση φτάνουν στις αρχές εντάλματα σύλληψης για οφειλές προς το Δημόσιο. Σύμφωνα με πληροφορίες της "ΠΡΩΤΗΣ" από τον

Τι προβλέπεται από το Νόμο Αρκετοί από τους οφειλέτες που οδηγούνται ενώπιον του Εισαγγελέα, δηλώνουν την αδυναμία τους, να αποπληρώσουν το χρέος τους προς το δημόσιο. Αρκετοί εξ' αυτών μετά την προανάκριση αφήνονται ελεύθεροι με χρηματική εγγύηση έως την μέρα εκδίκασης της υπόθεσης τους, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις οφειλετών οι οποίοι έχουν κριθεί προφυλακιστέοι. Παράλληλα είναι στο "χέρι" του Δημοσίου και ειδικότερα του κάθε Εφόρου -ανάλογα και με το ποσό της οφειλής- να προχωρήσει και σε κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη. Κάποιοι από τους οφειλέτες επιλέγουν να προχωρήσουν σε διακανονισμό των οφειλών τους προς το Δημόσιο, ενώ σε κάποιες άλλες περιπτώσεις, η διαδικασία των κατασχέσεων είναι αναπόφευκτη. Ιούνιο έως και σήμερα ο αριθμός των συλληφθέντων με χρέη προς το Δημόσιο έχει αυξηθεί σημαντικά. Ιδιαίτερα χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι από την 1η Αυγούστου μέχρι και σήμερα, μόνο στον Πύργο πραγματοποιήθηκαν τρεις συλλήψεις ανδρών, με χρέη προς το δημόσιο που φτάνουν τις 990.661,44 ευρώ. Αστυνομικές πηγές εκτιμούν ότι μέχρι και τον Σεπτέμβριο θα έχουμε μαζικές συλλήψεις

πιχειρηματιών σε όλη την χώρα. Ιδιαίτερα μεγάλος είναι και ο αριθμός των συλλήψεων στις άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος - Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας. Μάλιστα υπάρχουν χαρακτηριστικές περιπτώσεις επιχειρηματιών που οφείλουν ποσά μεγαλύτερα του 1.000.000 ευρώ προς το Δημόσιο και έχουν ήδη περάσει την πόρτα του Εισαγγελέα. Ιδιαίτερα χαρακτηριστική είναι η σύλληψη ενός 74χρονου στην Πάτρα τον περασμένο Νοέμβριο, όπου οι οφειλές του προς το δημόσιο, ανέρχονταν στο 1.250.000 ευρώ.

28 Αυγούστου 2013  

Proti ths Hleias