Page 1

ÐÅÌÐÔÇ 27 ÓÅÐÔÅÌÂÑIÏÕ 2012

Ετος 11o

/

ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ: 3153

/

Τιμή: 50λ.

/

(Eκτός Νομού 1 Ευρώ)

ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΠΥΡΓΟ-ΑΜΑΛΙΑΔΑ

“ΛΟΥΚΕΤΟ

στην Ηλεία

Στους δήμους η λειτουργία των παραρτημάτων ΤΕΙ "Άνοιγμα" στο Γιάννη Λυμπέρη και εκ των πραγμάτων στο δήμαρχο Πύργου Μ. Παρασκευόπουλο έκανε χθες ο Σ. Καπλάνης. Ο πρόεδρος του ΑΤΕΙ Πατρών, πρότεινε να αναλάβει η τοπική αυτοδιοίκηση τη λειτουργία των παραρτημάτων ΤΕΙ του νομού.

Με προσωπικό ασφαλείας λειτούργησαν νοσοκομεία και δημόσιες υπηρεσίες. Kλειστά τα δημαρχεία

Σ

ΠΡΟΤΑΣΗ Σ. ΚΑΠΛΑΝΗ

>> Ó. 24

ε απεργιακό κλοιό χθες η Ηλεία, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Στον Πύργο μέλη των

πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών σωματείων και

ΔΟΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΤΕΙ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν διαφορετικές πο-

Πενήντα δυο νέοι επιστήμονες

ρείες στους δρόμους της πόλης. Συγκεντρώσεις έγιναν στα Εργατικά Κέντρα των δύο πόλεων.

>> Ó. 4-55-66

ΑΠΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΧΩΜΑΤΕΡΗ

ΔΗΜΟΣ ΠΗΝΕΙΟΥ

“Πνίγηκε” στον καπνό το Τραγανό!

Ομορφαίνουν τις πλατείες της Γαστούνης

Σε κλίμα χαράς και συγκίνησης έγινε χθες η τελετή ορκωμοσίας και παράδοσης των πτυχίων σε 52 αποφοίτους του τμήματος του ΤΕΙ Αμαλιάδας "Εφαρμοσμένης Πληροφορικής στη διοίκηση και την οικονομία".

>> Ó. 7

>> Ó.12-113 ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΟΥ Κ.Α.Σ.

Τάξη στην οικιστική ανάπτυξη της Αρχ. Ολυμπίας Το "πράσινο φως" άναψε κατά τη συνεδρίαση του το βράδυ της Τρίτης το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιου -Κ.Α.Σ.για το θέμα του ανακαθορισμού των ζωνών προστασίας του αρχαιολογικού χώρου.

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ

Νίκησε 3-0 την Αχαϊκή Με δυο γκολ του Κατσαρού και ένα του Σαλαπάτα, ο Πανηλειακός επιβλήθηκε χθες της Αχαϊκής με 3-0, σε φιλικό που έγινε στο Λαμπέτι. >> Ó.16

>> Ó. 9

Από την πλατεία Ελευθερίας στην πόλη της Γαστούνης ξεκίνησαν χθες οι εργασίες για την περιποίηση και τον καλωπισμό του πρασίνου στο Δήμο Πηνειού.

>> Ó. 11

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΥΡΓΟΥ

Ξεκίνησαν τα μαθήματα >> Ó. 10

(ÓõíÝ÷åéá óôç óåë.12)


2

w w w . p r o t i n e w s . g r

Σχόλια / Παραπολιτικά

/ ÐÝìðôç 27 Óåðôåìâñßïõ 2012

Ερώτημα

ΤΟ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ Θλίψη, κατηφεια,απισιοδοξια,θυμος,απογνωση,επιθετικοτητα,καταθλιψη,αβεβαιοτητα είναι τα συναισθήματα που κυριαρχούν στους πολίτες του τόπου μας αυτή την εποχή της κρίσης. Το χειρότερο από όλα αυτά είναι η παντελής έλλειψη αισιοδοξίας και προοπτικής. Είχαμε συνηθίσει η μας είχαν συνηθίσει να μας οδηγούν κόμματα και κομματάρχες, πολιτικοί η πολιτικές, τοπικοί άρχοντες και αρχοντισκοι , οι δικοι μας ,οι ημέτεροι και οι άλλοι. Τώρα που όλοι αυτοί ξεθώριασαν, μεταλλάχτηκαν, έφυγαν, έγιναν δάσκαλοι για άλλους ,κόντυναν, φούσκωσαν και έσκασαν μείναμε μονοί μας. Όλοι μας ευθυνόμαστε για πολλά πράγματα και η ευθύνη μας μετριέται ανάλογα με την συμμέτοχη μας στη διαμόρφωση αυτής της κρισιακής κατάστασης με τις πράξεις μας η με τις παραλήψεις μας. Σήμερα μπροστά στην διαφαινόμενη καταστροφή αυτό που χρειάζεται είναι να στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις ,να αναπτύξουμε νέες μορφές κοινωνικής αλληλεγγύης, να κατανοήσουμε την δυναμική του τόπου μας και του χώρου μας να εμπιστευτούμε να μας εκπροσωπούν άνθρωποι με αποδεδειγμένες ικανότητες σμιλευμένες σε χώρους οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής δράσης, να ενστερνιστούμε νέες ιδέες οικονομικής, κοινωνικής και πολίτικης οργάνωσης και να λειτουργούμε με λογικές κοινωνικές και όχι ατομικές. Στην Ηλεία έχουμε φτάσει στον πάτο γιατί εδώ και χρόνια έχει σταματήσει η Ανάπτυξη σε αυτόν το τόπο. Είναι πλέον κοινότυπο να αναφερόμεθα στο ότι ο νομός μας βρίσκεται στην τελευταία θέση από όλους τους νομούς της Ελλάδας από άποψη ρυθμών ανάπτυξης .Έχει επίσης καταντήσει παγιωμένη επικίνδυνη συνήθεια η αναφορά για την ευθύνη των Αιρετών αρχόντων του νομού μας τόσο των τοπικοαυτοδικοιητικων όσο και των του Εθνικού Κοινοβουλίου. Η έλλειψη ενιαίας τακτικής και στρατηγικής για τον Νομό από τους παράγοντες που εμπλέκονται στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση των πολιτικών ανάπτυξης είναι μια από τις θεμελιακές αδυναμίες αυτού του κατώτερου των περιστάσεων ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.

Η ερώτηση της ημέρας... Υπάρχει ένας Δήμος στην Ηλεία όπου το τελευταίο διάστημα αναπτύσσεται έντονο παρασκήνιο ενόψει των αλλαγών που πρόκειται να γίνουν με τον ερχομό του νέου έτους. Σε τι αφορούν οι αλλαγές; Μα φυσικά στις θέσεις Προέδρου και Αντιδημάρχων! Ο διαγκωνισμός είναι θεμιτός (και απολύτως σεβαστός) δεν φοβούνται όμως ορισμένοι μην Δ.Ζιακ. ...καούν στο ζέσταμα;

Ιδιοκτησία: ΠΡΩΤΗ Εκδοτική ΑΕ Εκδότης: Περικλής Μεταξάς Διευθυντής: Δημήτρης Ζιάκας Δημοσιογράφοι: Αννα Αγγελίδου, Κώστας Γιάλπας, Θοδωρής Λάμπρος Αθλητικό: Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Σοφοκλής Φραγκογιαννόπουλος Διεύθυνση Eμπορικού Τμήματος: Θοδωρής Κωνσταντόπουλος Πύργος - Ρήγα Φεραίου 113 (έναντι Δ.Ο.Υ. Πύργου-Πάροδος Forum) ΤΚ: 27100 - Κωδικός:6603 Τηλ.: 26210-40100, Fax: 26210-40107 Fax Συντακτών: 26210-40106 E-M Mail: protinews@otenet.gr website:www.protinews.gr Αμαλιάδα - Ελ. Βενιζέλου 19, ΤΚ: 27200 Τηλ.: 26220-38290-1, Fax: 26220-38292 E-M Mail: protiama@otenet.gr Στο λογότυπο της εφημερίδας απεικονίζεται ο Δίας του Φειδία, από νόμισμα των Ηλείων. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα. Χειρόγραφα συνεργατών και επιστολές που δημοσιεύτηκαν ή όχι, δεν επιστρέφονται.

Εντύπωση προκάλεσε χθες το γεγονός ότι οι οργανωτές της εκδήλωσης όπου απονεμηθήκαν τα πτυχία στους σπουδαστές του ΤΕΙ Αμαλιάδας, δεν κάλεσαν στο βήμα το δήμαρχο Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη. Τα ερωτήματα του κοινού που είχε κατακλύσει το θέατρο αρκετά. Τον ξέχασαν ή δήμαρχος δεν θέλησε να πολιτικοποιήσει την εκδήλωση; Ε… Κ. Γιάλπ.

Δάσκαλος με μαθητή Με τον πρώην μαθητή του Γιώργο Παρασκευόπουλο, συναντήθηκε χθες στην Αμαλιάδα ο πρόεδρος του ΤΕΙ Πατρών Σ. Καπλάνης. Στην ολιγόλεπτη συνάντηση που είχαν οι δυο άντρες, θυμίθηκαν την εποχή που ο ένας ήταν στο έδρανο και ο άλλος στο θρανίο. Μνήμες που ο πρόεδρος ανακοίνωσε στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ της Αμαλιάδας… Κ. Γιάλπ.

Tou Γιάννη ΙΩΑΝΝΟΥ από το “Εθνος”

Kαθαρές κουβέντες

Η Ηλεία διαθέτει σπάνια συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι άλλων νομών. Ένας από τους "θησαυρούς" που διαθέτει και που μπορεί να καταστεί η ατμομηχανή της ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή ακούει στο όνομα λιμάνι Κατακόλου. Για να επιτευχθεί όμως αυτό θα πρέπει να προχωρήσουν γρήγορα τα έργα αναβάθμισης του λιμανιού και να αξιοποιηθεί με διάφορους τρόπους το επίνειο της πρωτεύουσας του νομού. Καλά τα όσα είπε προχθές ο Περιφερειάρχης από τον Πύργο αναφορικά με την ομαλή διαδικασία που έχουν τα έργα στο Κατάκολο (λιμάνι, χερσαίοι χώροι), αλλά αυτά θα πρέπει να επιταχυνθούν ώστε να μπορούμε να μιλάμε για

ανταγωνιστικό λιμάνι που δεν θα έχει σε τίποτα να ζηλέψει απ' αυτό της Πάτρας. Θ. Λαμπ.

Xωρίς περιστροφές

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται στον κάμπο της Ηλείας ενόψει των εκλογών στους ΤΟΕΒ.Όπως πληροφορείται η στήλη, ο πρώην αντιδήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης και νυν αντιπρόεδρος του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων Χρήστος Παλαιολόγος κινείται δυναμικά για τη συγκρότηση ψηφοδελτίου προκειμένου να διεκδικήσει την Προεδρία του Οργανισμού. Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ψηφοδέλτιο- αν τελικά συγκροτηθεί- θα πλαισιώσουν άτομα τα οποία είναι γνωστά στον αγροτικό κόσμο και έχουν ενεργό συμμετοχή στα κοινά καθώς και στα τεκταινόμενα στον πρωτογενή τομέα. Από την άλλη πλευρά ο σημερινός πρόεδρος του ΤΟΕΒ Δημήτρης Παππάς έχει δώσει δείγματα γραφής παλεύοντας με

...νύχια και με δόντια να διατηρήσει τον ΤΟΕΒ "ζωντανό" σε μιά εποχή ιδιαίτερα δύσκολη, και κατά κοινή ομολογία τα έχει καταφέρει. Αρα η "μάχη" μεταξύ των δύο -εκτός κι αν εμφανιστεί και τρίτος ενδιαφερόμενος-αναμένεται δύσκολη και μένει να δούμε ποιος θα βγει νικητής...

Σ.Σ.Να σημειώσουμε ότι έντονη είναι η φημολογία και για επικείμενη αλλαγή ηγεσίας και σε επίπεδο ΓΟΕΒ όπου ως γνωστόν η καρέκλα του Προέδρου είναι κάτι παραπάνω από ... ηλεκτρική. Έχουν άραγε βάση οι φήμες; Υπάρχει πράγματι τέτοιο ενδιαφέρον; Δ.Ζιάκ.


Σχόλια / Παραπολιτικά

Τα ίδια Παντελάκη μου, στην Αμαλιάδα, χθες. Υα μισά καταστήματα, ήταν ανοιχτά και τα μισά κλειστά. Μέρα της Πανελλαδικής απεργία και στην πόλη ελάχιστα πράγματα έδειχνα πως γίνονταν κινητοποίηση. Μόνο οι συμμετέχοντες στην συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου και οι άδειες καρέκλες σε δημόσιες και δημοτικές επιχειρήσεις, θύμιζαν σε όλους πως χθες ήταν μέρα απεργίας.. Κ. Γιάλπ.

Õóôåñüãñáöï Αγωνιζόμενος για ένα καλύτερο αύριο ο 11χρονος Παναγιώτης συμμετείχε στις χθεσινές κινητοποιήσεις στο Πύργο… και ήταν ο μόνος που κρατούσε την Ελληνική σημαία και μάλιστα ψηλά. Η Ελλάδα είμαστε όλοι εμείς και θα πρέπει να μάθουμε να διεκδικούμε ένα καλύτερο αύριο αν όχι για εμάς τους ίδιους, τότε για παιδιά όπως τον Παναγιώτη που αγωνίζονται για όσα πάνε να του στερήσουν όπως δήλωσε στην "ΠΡΩΤΗ". Α. Αγγελ.

w w w . p r o t i n e w s . g r

3

Πραγματοποιήθηκε χθες και κοινή κάθοδος όλων σε όλη την Ελλάδα η των σωματείων, των συλπανεργατική απεργία λόγων, των συνδικάτων με την συμμετοχή σωστην χθεσινή απεργία. ματείων, συλλόγων, Δυστυχώς ο καθένας για συνδικάτων, εμποριακόμη μια φορά ακολούκών συλλόγων και κομθησε τον δικό του μοναχιμάτων. Ανάλογες απερκό δρόμο για να διαμαρτυγιακές κινητοποιήσεις ρηθεί για τα νέα σκληρά έγιναν στον Πύργο με μέτρα της κυβέρνησης με Γράφει τα σωματεία, συλλό- o Θοδωρής Λάμπρος τις ευλογίες της Τρόικας γους και κόμματα να thlabros@hotmail.com και του ΔΝΤ. συγκεντρώνονται σε Τα προβλήματα όμως με διαφορετικά σημεία της πόλης. τα χαράτσια, τους φόρους, την Αυτό ήταν το βασικό χαρακτηριστικοινωνική και οικονομική εξαθλίκό της χθεσινής απεργίας. Η ποωση που έχουν κάνει την εμφάνιλυδιάσπαση των συγκεντρώσεων σή τους εδώ και αρκετό καιρό αφού το κάθε σωματείο, σύλλοστην κοινωνία που ζούμε είναι γος, κόμμα, συνδικάτο, πραγματοκοινά για όλους και δεν έχουν ποιούσε σε διαφορετικό μέρος χρώματα. την συγκέντρωση. Αρα ας συνειδητοποιήσουν επιτέΑυτή η παράμετρος δείχνει για αλους όλοι αυτοί που κατέβηκαν κόμη μια φορά ότι σε αυτό τον νοχθες στους δρόμους ότι τα προμό δεν υπάρχει ομοψυχία και συβλήματα του νομού δεν λύνονται στράτευση για τον κοινό σκοπό. με το να υπάρχουν τρις η τέσσερις Ειδικά σε μια πολύ σκληρή οικοδιαφορετικές συγκεντρώσεις νομική συγκυρία που βιώνει η στον Πύργο. χώρα, οι εργαζόμενοι, ο μέσος Αλλά μια που σαν λαοθάλασσα θα Έλληνας πολίτης που πληρώνει δείξει το στίγμα της και θα περάσε καθημερινή βάση φόρους, χασει το μήνυμα ότι ενωμένοι όλοι οι ράτσια και δεν μπορεί να εκπληφορείς μπορούν να επιτύχουν περώσει ούτε τις βασικές τους υπορισσότερα. χρεώσεις, θα έπρεπε ειδικά εδώ Αυτό όμως ακόμα είναι όνειρο θεριστην Ηλεία να υπάρχει ομοψυχία νής νυκτός…

Πήρε το προβατάκι του και κατέβηκε να διαδηλώσει στην χθεσινή απεργία ο κύριος της φωτογραφίας. Στις συγκεντρώσεις πλέον συμμετέχουν οι πάντες. Ακόμα και το συμπαθητικό τετράποδο έπεσε θύμα της σκληρής οικονομικής κρίσης που μαστίζει τον αγροκτηνοτροφικό κλάδο. Θ. Λαμπ.

ΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΓΡΑΦΟΥΝ...

/ ÐÝìðôç 27 Óåðôåìâñßïõ 2012

Έμπρακτο ενδιαφέρον για την Ολυμπία Έχει κατ' επανάληψη δηλώσει το μεγάλο ενδιαφέρον του για την Αρχαία Ολυμπία και έχει καταθέσει τις προτάσεις του για την αξιοποίηση και αναβάθμισή της. Ο λόγος για τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Κώστα Τζαβάρα που μετά από παρέμβασή του το ΚΑΣ ξεμπλόκαρε την Β' φάση των αλλαγών στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Πόλης και θα προχωρήσει στην Γ' φάση. Αυτή η εξέλιξη πρόκειται να αλλάξει τα δεδομένα στον οικιστικό ιστό της Αρχαίας Ολυμπίας. Ένα αίτημα χρόνων γίνεται πλέον πραγματικότητα στην Ολυμπία μετά την σημαντική παρέμβαση του Ηλείου Υπουργού. Θ. Λαμπ.


4

Επικαιρότητα

w w w . p r o t i n e w s . g r

Σ

ε απεργιακό κλοιό χθες η Ηλεία, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Στον Πύργο χθες μετά τις 11:00 το πρωί έξω από το κτίριο διοίκησης

της Περιφερικής Ενότητας Ηλείας συγκεντρώθηκαν μέλη των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών σωματείων και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πόλης.Η

/ ÐÝìðôç 27 Óåðôåìâñßïõ 2012

δεύτερη πορεία, που οργάνωσαν το ΠΑΜΕ, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου Περιχώρων και το ΜΑΣ ξεκίνησε από την κεντρική πλατεία του Πύργου με τους συμμετέχοντες,

με πανό και συνθήματα να διαδηλώνουν στους δρόμους. Την ίδια ώρα στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση από τους εργαζομένους. Στην Αμαλιάδα,

Μεγάλες πορείες και συγκεντρώσεις στον Πύργο

Σε απεργιακό κλοιό χθες Πρωτοβάθμια σωματεία

Να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα

ΠΑΜΕ

"Μας χρωστάνε, δεν Του Θοδωρή Λάμπρου thlabros@hotmail.com

ÐëÞèïò êüóìïõ ðáñåõñÝèçêå Ýîù áðü ôï êôßñéï ôçò ÐåñéöåñåéáêÞò Åíüôçôáò Çëåßáò Με βασικά σύνθημα "Πουλάτε τα νησιά πουλάτε τα λιμάνια πουλήστε και τη μάνα σας και φύγετε…" αλλά και "Πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από εδώ…" άνθρωποι κάθε ηλικίας, συμμετείχαν στο κάλεσμα των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών σωματείων, και συγκεντρώθηκαν χθες λίγο μετά τις 11:00 το πρωί έξω από το κτίριο διοίκησης της Περιφερικής Ενότητας Ηλείας ενώ λίγη ώρα αργότερα διαδήλωσαν στους δρόμους του Πύργου. Η εκπαιδευτικός Μαρία Κουτσούκου άνοιξε τους χαιρετισμούς, διαβάζοντας την κοινή ανακοίνωση του συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων Ηλείας για τον αγώνα διαρκείας για την ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων. Σύντομους χαιρετισμούς απεύθυναν και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εμπόρων Βιοτεχνών και Επαγγελματιών Πύργου Γιώργος Βασιλακόπουλος, η πρόεδρος του συλλόγου δασκάλων- νηπιαγωγών και εκπαιδευτικών Πύργου και περιχώρων Βικτωρία Βασιλοπούλου, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας Γιάννης Γιαννόπουλος κ.α. Όπως χα-

ÐëÞèïò êüóìïõ, êñáôþíôáò ðáíü êáé ðëáêÜô êáé öùíÜæïíôáò óõíèÞìáôá, Ýäùóå äõíáìéêü ðáñüí óôéò êéíçôïðïéÞóåéò ðïõ åß÷áí åîáããåßëåé ôá ðñùôïâÜèìéá óùìáôåßá éäéùôéêïý êáé äçìüóéïõ ôïìÝá ρακτηριστικά τονίστηκε, η κυβερνώντες δίνουν εξετάσεις πλήρους υποταγής στην ΕΕ και το ΔΝΤ για την αποκατάσταση υποτίθεται της περιβόητης "αξιοπιστίας της χώρας", ενώ ετοιμάζουν να εφαρμόσουν το νέο πακέτο σφαγιαστικών περικοπών των 11,6 δις ευρώ που στο τέλος θα φτάσει τα 20 δις ευρώ, ενώ σε αυτό συμπεριλαμβάνονται νέα άδικα και αντιλαϊκά μέτρα. Στη μεγάλη κινητοποίηση η οποία εξαλλάχθηκε σε πορεία συμμετείχαν μεταξύ άλ-

λων, η ΕΛΜΕ Ηλείας, ο Σύλλογος Δασκάλων - Νηπιαγωγών Πύργου, ο Σύλλογος Εργαζομένων Γ.Ν. Αμαλιάδας, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Πύργου, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηλείας, ο Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ολυμπίας, ο Σύνδεσμος Νοσηλευτών Γ.Ν. Πύργου, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Πρωτοδικείου Αμαλιάδας, ο Εμπορικός Σύλλογος Αμαλιάδας, ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Αμαλιάδας,

η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ηλείας, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δ.Ο.Υ. Ηλείας, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πύργου, ο Σύλλογος Κομμωτών Ηλείας, κ.α. Μάλιστα αρκετά είναι τα καταστήματα τα οποία παρέμειναν κλειστά χθες, μετά το κάλεσμα που έχουν απευθύνει τόσο η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας, όσο και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών του νομού. Α. Αγγελίδου

Οι πολιτικές συγκυβέρνησης τρόικας και τα μέτρα που τις συνοδεύουν δεν έχουν καμιά σχέση με τις ανάγκες του λαού, ούτε με τα χρέη και τα ελλείμματα. Αποκλειστικό στόχο έχουν την ανάκαμψη των κερδών των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων. Οι εργαζόμενοι και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να ανεχτούν να οδηγηθούν στην εξαθλίωση για να σωθούν τα κέρδη των καπιταλιστών, να καταστρέφονται ή να λεηλατούνται πλουτοπαραγωγικές πηγές, να ληστεύεται ο πλούτος που παράγει η εργατική τάξη της χώρας μας, ο λαός μας και να γίνονται καταθέσεις στις Ελβετικές Τράπεζες. Αυτά ήταν τα μηνύματα που πέρασαν στην χθεσινή μεγάλη συγκέντρωση το ΠΑΜΕ Ηλείας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου Περιχώρων και το ΜΑΣ στην πλατεία ΟΤΕ στον Πύργο. Στην απεργιακή κινητοποίηση βασικός εισηγητής ήταν ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς του νομού Ηλείας, Μπάμπης Καλαντζής. Όπως ανέφερε "Καθώς πλησιάζει η μέρα που τα αντεργατικά μέτρα θα πάρουν την οριστική μορφή τους, τόσο οργιάζουν οι εκβιασμοί, η παραπληροφόρηση και ο εμπαιγμός των εργαζομένων. Την ίδια στιγμή οι αυτοαπασχολούμενοι στενάζουν από τη φοροεπιδρομή και τα χαράτσια ενώ ετοιμάζεται και η χαριστική βολή για όσους ακόμα έχουν καταφέρει να διατηρήσουν τα μαγαζιά τους με την κατάργηση του αφορολόγητου και τα αντικειμενικά κριτήρια.

Αντίστοιχα οι μικροί και φτωχοί αγρότες και κτηνοτρόφοι εκδιώχνονται βίαια από την παραγωγή με την εφαρμογή της Κ.Α.Π. Η κτηνοτροφία, καταρρέει. Μικροί και μεσαίοι κτηνοτρόφοι οδηγούνται στον αφανισμό, δεν έχουν να ταΐσουν ούτε τα ζώα τους, ενώ προχωράει γοργά η συγκέντρωση της παραγωγής στα χέρια λίγων μεγαλοκτηνοτρόφων. Η νέα ΚΑΠ 2014-2020 θα περικόψει επιδοτήσεις, θα επιβάλει νέους περιορισμούς στην καλλιέργεια, θα ξεκληρίσει με γρηγορότερους ρυθμούς μικρομεσαίους αγρότες συγκεντρώνοντας γη και παραγωγή στα χέρια επιχειρηματιών μεγαλοαγροτών.Οι πολιτικές συγκυβέρνησης - τρόικας και τα μέτρα που τις συνοδεύουν δεν έχουν καμιά σχέση με τις ανάγκες του λαού, ούτε με τα χρέη και τα ελλείμματα. Αποκλειστικό στόχο έχουν την ανάκαμψη των κερδών των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων. Οι εργαζόμενοι και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να ανεχτούν να οδηγηθούν στην εξαθλίωση για να σωθούν τα κέρδη των καπιταλιστών, να καταστρέφονται ή να λεηλατούνται πλουτοπαραγωγικές πηγές, να ληστεύεται ο πλούτος που παράγει η εργατική τάξη της χώρας μας, ο λαός μας και να γίνονται καταθέσεις στις Ελβετικές Τράπεζες. Γι' αυτό δεν αναγνωρίζουμε κανένα χρέος, δεν παζαρεύουμε τρόπους αποπληρωμής του, δε ζητάμε καλύτερα μνημόνια, δεν υπάρχουν τέτοια. Απαιτούμε την κατάργηση των δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων, την έξοδο της χώρας μας από τη λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη διαγραφή του χρέ-


/ ÐÝìðôç 27 Óåðôåìâñßïõ 2012

συγκέντρωση έγινε σε αίθουσα του ΕΚΑ. Χθες στην Ηλεία, τα νοσοκομεία και οι δημόσιες υπηρεσίες λειτουργούσαν με προσωπικό ασφαλείας, τα σχολεία υπολειτούργησαν ενώ καθο-

Επικαιρότητα

w w w . p r o t i n e w s . g r

5

λική ήταν η συμμετοχή, στους δήμους, την Περιφερειακή Ενότητα. Τέλος στο 50% εκτιμάτε πως ήταν η συμμετοχή του Εμπορικού κόσμου στην χθεσινή κινητοποίηση.

η Ηλεία

προσωπικό Με ασφαλείας λειτούργησαν νοσοκομεία και δημόσιες υπηρεσίες

Λουκέτο έβαλαν στα δημαρχεία

Εργατικό Κέντρο Πύργου

“ΟΧΙ” στις πολιτικές που μας εξαθλιώνουν Óå óõìâïëéêü áðïêëåéóìü ôçò åéóüäïõ óôçí ÅèíéêÞ ÔñÜðåæá Ðýñãïõ óôçí êåíôñéêÞ ðëáôåßá ôçò ðüëçò ðñïó÷þñçóáí íùñßò ÷èåò ôï ðñùß ìÝëç ôïõ ÐÁÌÅ Çëåßáò.

τους χρωστάμε"

ÌåãÜëç Þôáí ç êéíçôïðïßçóç ðïõ ðñáãìáôïðïßçóå ôï ÐÁÌÅ Çëåßáò ÷èåò óôï Ðýñãï. ους. Μας χρωστάνε, δεν τους χρωστάμε δεκάρα".

"Μαζικός ξεσηκωμός" Στο ίδιο μήκος κύματος υπήρξαν και οι δηλώσεις του προέδρου του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Ηλείας κ. Γιώργου Ηλιόπουλου που αναφέρθηκε στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση με τις ευλογίες της Τρόικας.Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων "αν δεν υπάρξει γενικός ξεσηκωμός σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε συνοικία και σπίτι, εάν δεν υπάρξει ξεσηκωμός μέσα στα σπλάχνα της εργατικής τάξης είναι σίγουρο ότι η κυβέρνηση και

η κάθε κυβέρνηση που θα υπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, θα συνεχίσουν με τον ίδιο καταιγιστικό τρόπο να καταστρέφουν την ζωή μας αλλά και αυτές των παιδιών μας. Θα πρέπει να υπάρξει μαζικός αγώνας, μαζικός ξεσηκωμός και συσπείρωση στα συνδικάτα για να δούμε καλύτερες μέρες". Αξίζει να σημειωθεί ότι σε συμβολικό αποκλεισμό των εισόδων της Εθνικής Τράπεζας Πύργου στην κεντρική πλατεία της πόλης και του Super Market Μαρινόπουλος στην οδό Τάκη Πετροπούλου, προχώρησαν νωρίς χθες το πρωί μέλη του ΠΑΜΕ Ηλείας.

Του Θοδωρή Λάμπρου thlabros@hotmail.com

καφετεριών που όπως τόνισε δούλεψαν κανονικά.

Την αντίθεσή τους ενάντια στις πολιτικές που εξαθλιώνουν τον Έλληνα πολίτη εξέφρασαν χθες τα μέλη του Εργατικού Κέντρου Πύργου κατά την διάρκεια της χθεσινής πανελλαδικής - πανεργατικής απεργίας. Στην εισήγησή του ο πρόεδρος του Ε.Κ. Πύργου κ. Νίκος Ορφανός αναφέρθηκε στα σκληρά αντιλαϊκά και βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης με τις ευλογίες της Τρόικας αλλά και την μικρή συμμετοχή του κόσμου που δεν βγήκε όπως τόνισε να βροντοφωνάξει και να διαμαρτυρηθεί για αυτήν την άδικη κατάσταση. Όπως σημείωσε "αυτή είναι η κατάντια μας αφού πολύ λίγοι από εμάς βγήκαν για να διαδηλώσουν ενάντια σε αυτά τα βάρβαρα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση. Από την άλλη πλευρά οι διασπαστικές κινήσεις που γίνονται στο νομό δεν ωφελούν. Προσωπικά είμαι απογοητευμένος αφού οι περισσότεροι προτιμούν να κάθονται στα σπίτια τους και δεν έρχονται να δώσουν δυναμικά το παρών στις συγκεντρώσεις. Η Εργατική τάξη και ο αγροτικός κόσμος θα δουν πολύ χειρότερες μέρες μετά τον Νοέμβριο. Θα γυρίσουμε σε εποχές κατοχής και δεν θα

"Οι αποτυχημένες πολιτικές μας οδήγησαν εδώ"

Ôçí áíôßèåóÞ ôïõò åíÜíôéá óôéò ðïëéôéêÝò ðïõ åîáèëéþíïõí ôïí ¸ëëçíá ðïëßôç åîÝöñáóáí ÷èåò ôá ìÝëç ôïõ Åñãáôéêïý ÊÝíôñïõ Ðýñãïõ êáôÜ ôçí äéÜñêåéá ôçò ÷èåóéíÞò ðáíåëëáäéêÞò - ðáíåñãáôéêÞò áðåñãßáò. πιστεύουμε σε αυτά που πρόκειται να συμβούν. Μας έχουν σαν πειραματόζωο στην Ευρώπη και θα μας πετάξουν έξω από την Ευρωζώνη μετά τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ". Με την σειρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων N. Ηλείας κ. Θάνος Σκορδαλής που συμμετείχε στην κινητοποίηση στο Ε.Κ. Πύργου δήλωσε με την σειρά του απογοητευμένος από την μικρή προσέλευση του κόσμου και αναφέρθηκε για μεθοδεύσεις που έγιναν για την διάσπαση της απεργίας. "Δεν μπορεί σε μια μικρή πόλη όπως ο Πύργος να έχουμε δυο και τρεις συγκεντρώσεις.

Αυτό κάτι σημαίνει. Εάν δεν καταλάβει ο κόσμος τι συμβαίνει αυτή την στιγμή με όλα αυτά τα μέτρα που παίρνονται εναντίον του και αν δεν πάρει ο ίδιος την κατάσταση στα χέρια του δεν πρόκειται να γίνει τίποτα" σημείωσε. Επίσης πρόσθεσε ότι ο εμπορικός κόσμος του Πύργου και οι επαγγελματίες θα είναι παρών σε κάθε μελλοντική κινητοποίηση τονίζοντας ότι "επιτέλους ας αφήσουμε τους καναπέδες και να βγούμε στον δρόμο". Τέλος ανέφερε ότι τα εμπορικά καταστήματα που συμμετείχαν στην απεργία κυμάνθηκαν σε ποσοστό 97% πλην των

Επίσης για την χθεσινή κινητοποίηση μίλησε και η πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Πύργου κ. Χρύσα Ζούπη τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι "όταν η αξιοπρέπεια μετατρέπεται σε κατάντια, η κοινωνία μετατρέπεται σε ζούγκλα, οι αξιώσεις μηδενίζονται, η ευμάρεια είναι είδος προς εξαφάνιση παγκόσμια, η ασυδοσία επικρατεί, παιδιά λιποθυμούν στα σχολεία από ασιτία και οι μισθοί των μεσαίων στρωμάτων ισοπεδώνονται, οι πολιτικοί με τις αποτυχημένες πολιτικές μας καταστρέφουν, μας εξαφανίζουν, είναι ώρα να πούμε τέρμα ως εδώ". Τέλος ο πρόεδρος του Σωματείου Πλακάδων Παναγιώτης Σταθάς ανέφερε μεταξύ άλλων ότι "η κατάσταση μέρα με την μέρα γίνεται ολοένα χειρότερη και η κυβέρνηση βαδίζει ολοταχώς στο να μας κόψει το ταμείο Ανεργίας αλλά και το χειμερινό επίδομα. Θα πρέπει να υπάρξει μια πολύ μεγάλη συσπείρωση των σωματείων και των συνδικάτων αφού επέρχεται μεγάλη λαίλαπα στα εργασιακά".

Συνέχεια στη σελ. 6


6

w w w . p r o t i n e w s . g r

Επικαιρότητα

/ ÐÝìðôç 27 Óåðôåìâñßïõ 2012 Συνέχεια απο σελ. 4-5

Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο

Απεργιακές κινητοποιήσεις στην Αμαλιάδα Μ

εγάλη ήταν η συμμετοχή των εργαζόμενων της Αμαλιάδας, στην χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση που είχαν προαναγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Ειδικότερα χθες το δημαρχείο της Ήλιδας δεν λειτουργούσε με τους υπαλλήλους να απέχουν από τα καθήκοντά τους. Με προσωπικό ασφαλείας λειτούργησε το νοσοκομείο της πόλης και οι περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες. Τα μισά καταστήματα της πόλης ακολούθησαν την αΕμείς, είπε στη συνέχεια, "δεν θέλουμε τέτοια Ευρώπη. Που να δημιουργεί ορδές ανέργων και φτωχών. Επί δυόμιση χρόνια κόβονται και ξανακόβονται μονομερώς μισθοί, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, ενώ το "τέρας" του χρέους και των ελλειμμάτων συνεχίζει "ανίκητο" να απαιτεί συνεχώς νέες θυσίες και νέες περικοπές. Κυβέρνηση και Τροϊκανοί, σχεδιάζουν νέα βάρβαρες περικοπές αλλά και απολύσεις στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα". Όπως είπε στη συνέχεια η κ Παναγιωτάρα εα δημόσια και κοινωνικά αγαθά της παιδείας, της υγείας, της πρόνοιας, της κοινωνικής ασφάλισης καταρρέουν μέσα από την περικοπή δαπανών τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις υ-

Åìåßò, äåí èÝëïõìå ôÝôïéá Åõñþðç. Ðïõ íá äçìéïõñãåß ïñäÝò áíÝñãùí êáé öôù÷þí ôüíéóå ç ÐáíáãéùôÜñá

πόφαση του Εμπορικού Συλλόγου και έκλεισαν την ώρα που τα υπόλοιπα παρέμειναν ανοιχτά. Στις 10 το πρωί πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου της Αμαλιάδας, με την συμμετοχή προέδρων σωματείων και εργαζομένων. Στην τοποθέτησή της η πρόεδρος του ΕΚΑ κ Νατάσα Παναγιωτάρα, κάλεσε όλους να σκληρύνουν τη στάση τους απέναντι "σε μια κυβέρνηση που δεν υπολογίζει τους εργαζόμενους".

Óôéò 10 ôï ðñùß ðñáãìáôïðïéÞèçêå óõãêÝíôñùóç óôçí áßèïõóá ôïõ Åñãáôéêïý ÊÝíôñïõ ôçò ÁìáëéÜäáò πηρεσιών και οργανισμών, τις ιδιωτικοποιήσεις και τον περιορισμό του αριθμού των εργαζομένων.Η ύφεση και η ανεργία αυξάνονται θεαματικά,

οι μισθοί, τα ημερομίσθια, οι συντάξεις και οι κοινωνικές παροχές μειώνονται δραματικά, τα ασφαλιστικά ταμεία καταρρέουν, η αγορά έχει οδη-

γηθεί σχεδόν σε στάση πληρωμών, οι εισπράξεις και τα δημόσια έσοδα παραμένουν πενιχρά, ενώ η ανάπτυξη και η απασχόληση έχουν καταβαραθρωθεί. Επιμένουν, ενώ το επίπεδο των μισθών και των συντάξεων έχει υποχωρήσει κατά μια δεκαετία, η κερδοφορία (με τις θυσίες των εργαζόμενων) παραμένει στα υψηλά επίπεδα του 2009 και η ανεργία σε αυτά του 1960.Η ελληνική κοινωνία στενάζει από τις περικοπές, τις φοροεπιδρομές και την ακρίβεια και αυτοί ζητούν και απαιτούν νέα βάρβαρα και εξοντωτικά μέτρα και περικοπές που το κύριο βάρος τους το επωμίζονται ξανά οι μισθωτοί, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι. Οι φοροφυγάδες, οι φοροκλέπτες, οι εισφοροφυγάδες, οι

εξυπνάκηδες οικονομικά και κοινωνικά ισχυροί ως καλλιτέχνες της φοροαποφυγής συνεχίζουν ανενόχλητοι να βγάζουν τη γλώσσα στην κοινωνία και στα "κορόιδα" αλλά βέβαια τα κέρδη τους στο εξωτερικό.Απαιτείται, κατέληξε η κ Παναγιωτάρα "σε αυτή τη δύσκολη και άνιση μάχη η μέγιστη δυνατή ενότητα στον αγώνα και στην πάλη. Δεν υπάρχει πλέον η πολυτέλεια ξεχωριστών δράσεων και διασπαστικών συμπεριφορών. Να μην περάσουν τα νέα μέτρα. Όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε τη νεοφιλελεύθερη πολιτική κυβέρνησης και τροϊκανών. Όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε". Κώστας Γιάλπας gialpk@yahoo.gr


/ ÐÝìðôç 27 Óåðôåìâñßïõ 2012

Επικαιρότητα

w w w . p r o t i n e w s . g r

7

Δόθηκαν χθες τα πτυχία στο ΤΕΙ Αμαλιάδας

Πενήντα δυο νέοι επιστήμονες Σ

ε κλίμα χαράς και συγκίνησης έγινε χθες η τελετή ορκωμοσίας και παράδοσης των πτυχίων στους αποφοίτους του τμήματος του ΤΕΙ Αμαλιάδας "Εφαρμοσμένης Πληροφορικής στη διοίκηση και την οικονομία". Οι 52 νέοι επιστήμονες παρέλαβαν τα πτυχία τους, μαζί με τις ευχές όλων για επαγγελματική αποκατάσταση, η οποία θα έρθει, όπως είπαν αφού τα εφόδια που όλα αυτά τα χρόνια πήραν στην Αμαλιάδα, είναι αρκετά για να ξεπεράσουν τα εμπόδια που θα εμφανιστούν μπροστά τους. Παράλληλα οι νέοι αυτοί επιστήμονες έχουν προβάδισμα έναντι άλλων αφού το 90% όσων αποφοίτησαν από το ΤΕΙ της Αμαλιάδας, αποκαταστάθηκαν άμεσα επαγγελματικά. Τον όρκο ανέγνωσε η πρώτη του τμήματος Κανέλα Ρηγοπούλου.

Δεν είναι η τελευταία μάχη Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΑΤΕΙ Πατρών Σωκράτης Καπλάνης μιλώντας στους νέους πλέον επιστήμονες είπε "Συγχαίρω αυτούς τους νέους και τους γονείς τους. Να χαίρονται τους νέους αυτούς επιστήμονες και όλοι μαζί να τους βοηθήσουμε να χαράξουν μια νέα πορεία όπως αυτοί την επιθυμούν. Οι αξίες της εκπαίδευσης, αυτά που η οικογένειά σας έδωσε, αυτά που η σχολή σας έδωσε θα πρέπει να είναι όπλα για να πατήσετε τη ζωή. Να μην ξεχάσετε ποτέ ότι γεννηθήκατε σε αυτή τη χώρα. Επαινώ τόσο εσάς για την επιτυχίας σας τους συναδέλφους μου καθηγητές, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας για τη στήριξη που παρέχει στο παράρτημα ΤΕΙ Αμαλιάδας".

Ïé ïéêïãÝíåéåò ôùí ðôõ÷éïý÷ùí Ýæçóáí ìáæß ìå ôá ðáéäéÜ ôç ÷áñÜ ôçò íßêçò

Ïé 52 íÝïé åðéóôÞìïíåò ðáñÝëáâáí ôá ðôõ÷ßá ôïõò, ìáæß ìå ôéò åõ÷Ýò üëùí ãéá åðáããåëìáôéêÞ áðïêáôÜóôáóç Τους 52 νέους ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός, ο οποίος είπε "ως πνευματικός πατέρας χαίρομαι για την επιτυχία σας. Σας συγχαίρω ολόθερμα και σαν πατέρας θέλω να σας υπενθυμίσω δυο αξίες που πρέπει να τηρείται στη ζωή σας. Το ένα είναι το αρχαίου Έλληνα σοφού Πλάτωνα "Πασά τε επιστήμη, χωριζομένη δικαιοσύνης καί τής άλλης αρετής, πανουργία τις, καί ού σοφία φαίνεται" και το άλλο ενός Αγίου Επισκόπου της Εκκλησίας μας, του πρώτου Επισκόπου Ιεροσολύμων του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου. "Τις σοφός και επιστήμων εν υμίν;" ρωτά και απαντά "Δειξάτω εκ της καλής αναστροφής τα έργα αυτού εν πραύτητι σοφίας". Επομένως τη σοφία σας, τις καλές γνώσεις που αποκτήσατε εδώ θα μας τις δείξετε στην πράξη. Αυτό θα χαροποιεί εσάς και εμάς θα βοηθά σε ανύψωση της δική σας και της κοινωνίας. Αυτά περιμένουμε από ε-

Ôïõò íÝïõò åõëüãçóå ï Ìçôñïðïëßôçò Çëåßáò ê.ê. Ãåñìáíüò σάς". Τέλος ο προϊστάμενος του τμήματος κ Ιωάννης Ζαχαράκης επεσήμανε ""να γιορτάσουμε μαζί μια νίκη που δώσατε γεμάτη κόπους και θυσίες από την οποία όμως αποκομίσατε το τέλειο υπόβαθρο και υποδομή. Και αυτό γατί τον τελευταίο χρόνο έχουμε θετικά σχόλια για τους αποφοίτους μας τόσο για το χαρακτήρα τους όσο και τις γνώσεις τους. Άλλωστε άνω του 90% όσων α-

ποφοίτησαν από το ΤΕΙ της Αμαλιάδας, αποκαταστάθηκαν επαγγελματικά. Το τμήμα μας έχει άνοδο των βάσεων και έχει καταστεί μεταξύ των πρώτων σε αυτό το γνωστικό αντικείμενο. Σίγουρα αυτή δεν είναι η τελευταία μάχη, αλλά σας δώσαμε τα εφόδια ώστε όσες ακολουθήσουν να έχουν ευτυχή κατάληξη για εσάς" Κώστας Γιάλπας gialpk@yahoo.gr

Ðôõ÷ßï Ýäùóáí ïé ê. ê ÊáðëÜíçò, ËõìðÝñçò êáé Æá÷áñÜêçò


/ ÐÝìðôç 27 Óåðôåìâñßïõ 2012

Επικαιρότητα

w w w . p r o t i n e w s . g r

7

Δόθηκαν χθες τα πτυχία στο ΤΕΙ Αμαλιάδας

Πενήντα δυο νέοι επιστήμονες Σ

ε κλίμα χαράς και συγκίνησης έγινε χθες η τελετή ορκωμοσίας και παράδοσης των πτυχίων στους αποφοίτους του τμήματος του ΤΕΙ Αμαλιάδας "Εφαρμοσμένης Πληροφορικής στη διοίκηση και την οικονομία". Οι 52 νέοι επιστήμονες παρέλαβαν τα πτυχία τους, μαζί με τις ευχές όλων για επαγγελματική αποκατάσταση, η οποία θα έρθει, όπως είπαν αφού τα εφόδια που όλα αυτά τα χρόνια πήραν στην Αμαλιάδα, είναι αρκετά για να ξεπεράσουν τα εμπόδια που θα εμφανιστούν μπροστά τους. Παράλληλα οι νέοι αυτοί επιστήμονες έχουν προβάδισμα έναντι άλλων αφού το 90% όσων αποφοίτησαν από το ΤΕΙ της Αμαλιάδας, αποκαταστάθηκαν άμεσα επαγγελματικά. Τον όρκο ανέγνωσε η πρώτη του τμήματος Κανέλα Ρηγοπούλου.

Δεν είναι η τελευταία μάχη Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΑΤΕΙ Πατρών Σωκράτης Καπλάνης μιλώντας στους νέους πλέον επιστήμονες είπε "Συγχαίρω αυτούς τους νέους και τους γονείς τους. Να χαίρονται τους νέους αυτούς επιστήμονες και όλοι μαζί να τους βοηθήσουμε να χαράξουν μια νέα πορεία όπως αυτοί την επιθυμούν. Οι αξίες της εκπαίδευσης, αυτά που η οικογένειά σας έδωσε, αυτά που η σχολή σας έδωσε θα πρέπει να είναι όπλα για να πατήσετε τη ζωή. Να μην ξεχάσετε ποτέ ότι γεννηθήκατε σε αυτή τη χώρα. Επαινώ τόσο εσάς για την επιτυχίας σας τους συναδέλφους μου καθηγητές, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας για τη στήριξη που παρέχει στο παράρτημα ΤΕΙ Αμαλιάδας".

Ïé ïéêïãÝíåéåò ôùí ðôõ÷éïý÷ùí Ýæçóáí ìáæß ìå ôá ðáéäéÜ ôç ÷áñÜ ôçò íßêçò

Ïé 52 íÝïé åðéóôÞìïíåò ðáñÝëáâáí ôá ðôõ÷ßá ôïõò, ìáæß ìå ôéò åõ÷Ýò üëùí ãéá åðáããåëìáôéêÞ áðïêáôÜóôáóç Τους 52 νέους ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός, ο οποίος είπε "ως πνευματικός πατέρας χαίρομαι για την επιτυχία σας. Σας συγχαίρω ολόθερμα και σαν πατέρας θέλω να σας υπενθυμίσω δυο αξίες που πρέπει να τηρείται στη ζωή σας. Το ένα είναι το αρχαίου Έλληνα σοφού Πλάτωνα "Πασά τε επιστήμη, χωριζομένη δικαιοσύνης καί τής άλλης αρετής, πανουργία τις, καί ού σοφία φαίνεται" και το άλλο ενός Αγίου Επισκόπου της Εκκλησίας μας, του πρώτου Επισκόπου Ιεροσολύμων του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου. "Τις σοφός και επιστήμων εν υμίν;" ρωτά και απαντά "Δειξάτω εκ της καλής αναστροφής τα έργα αυτού εν πραύτητι σοφίας". Επομένως τη σοφία σας, τις καλές γνώσεις που αποκτήσατε εδώ θα μας τις δείξετε στην πράξη. Αυτό θα χαροποιεί εσάς και εμάς θα βοηθά σε ανύψωση της δική σας και της κοινωνίας. Αυτά περιμένουμε από ε-

Ôïõò íÝïõò åõëüãçóå ï Ìçôñïðïëßôçò Çëåßáò ê.ê. Ãåñìáíüò σάς". Τέλος ο προϊστάμενος του τμήματος κ Ιωάννης Ζαχαράκης επεσήμανε ""να γιορτάσουμε μαζί μια νίκη που δώσατε γεμάτη κόπους και θυσίες από την οποία όμως αποκομίσατε το τέλειο υπόβαθρο και υποδομή. Και αυτό γατί τον τελευταίο χρόνο έχουμε θετικά σχόλια για τους αποφοίτους μας τόσο για το χαρακτήρα τους όσο και τις γνώσεις τους. Άλλωστε άνω του 90% όσων α-

ποφοίτησαν από το ΤΕΙ της Αμαλιάδας, αποκαταστάθηκαν επαγγελματικά. Το τμήμα μας έχει άνοδο των βάσεων και έχει καταστεί μεταξύ των πρώτων σε αυτό το γνωστικό αντικείμενο. Σίγουρα αυτή δεν είναι η τελευταία μάχη, αλλά σας δώσαμε τα εφόδια ώστε όσες ακολουθήσουν να έχουν ευτυχή κατάληξη για εσάς" Κώστας Γιάλπας gialpk@yahoo.gr

Ðôõ÷ßï Ýäùóáí ïé ê. ê ÊáðëÜíçò, ËõìðÝñçò êáé Æá÷áñÜêçò


Επικαιρότητα

/ ÐÝìðôç 27 Óåðôåìâñßïõ 2012

w w w . p r o t i n e w s . g r

9

Απόφαση σταθμός του ΚΑΣ για την Ολυμπία

Τάξη στην οικιστική ανάπτυξη της περιοχής Τ

ο "πράσινο φως" άναψε κατά τη συνεδρίαση του το βράδυ της Τρίτης το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιου -Κ.Α.Σ.- για το θέμα του ανακαθορισμού των ζωνών προστασίας του αρχαιολογικού χώρου. Σύμφωνα με το ΚΑΣ εξαιρείται το τμήμα του γενικού πολεοδομικού σχεδίου από την ζώνη προστασίας του αρχαιολογικού χώρου.

Πρόκειται για μία προσπάθεια χρόνων, η οποία ευδοκίμησε καθώς η δημοτική αρχή από την ανάληψη των καθηκόντων της , με μεθοδευμένες ενέργειες έφερε το θέμα στην "ημερησίας διάταξη" των διεκδικήσεων του δήμου. Παράλληλα αξιοποιώντας και το γεγονός , ότι το υπουργικό αξίωμα με το χαρτοφυλάκιο του Πολιτισμού κατέχει ο εξ' Ολυμπίας καταγόμενος αναπλη-

ρωτής Υπουργός Παιδείας Κώστας Τζαβάρας - γνώστης του προβλήματος - κατόρθωσε να φέρει το θέμα στο Κ.Α.Σ. Στη συνεδρίαση του ΚΑΣ παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς , ο πρόεδρος του Δ.Σ. Θεόδωρος Παπαηλιού και ο αναπληρωτής δήμαρχος Γιώργος Δεββές.

Αναίρεση Αναφερόμενος στην απόφαση

"σταθμό" για την Ολυμπία ο Θ. Κοτζιάς επισήμανε "Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε προς τους συνδημότες μας, ότι με απόφασή του το Κ.Α.Σ. κατά τη συνεδρίαση του δρομολόγησε την επίλυση ενός μεγάλου προβλήματος που έχει να κάνει με το σχέδιο πόλης. Επί δεκαετίες υπήρχε κόλλημα που είχε να κάνει με το χαρακτηρισμό των ζωνών της πόλης λόγω του αρχαιολογικού χώρου. Με την χθεσινή του απόφαση το Κ.Α.Σ. αίρεται το κόλλημα. Με τον ανακαθορισμό των ζωνών αρχαιολογικού ενδιαφέροντος εξαιρέθηκε το τμήμα της επέκτασης του σχεδίου πόλης από την ζώνη προστασίας του αρχαιολογικού

Ïé êê. Ð. Ãéáííáêüðïõëïò, È. ÊïôæéÜò, Ã. ÄåââÝò êáé Ã. Ãåùñãáêüðïõëïò áíáöÝñèçêáí óôïí áíáêáèïñéóìüò ôïõ Ãåíéêïý Ðïëåïäïìéêïý Ó÷åäßïõ

χώρου. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι δίνεται η δυνατότητα να προχωρήσει η μελέτη του σχεδίου πόλης χωρίς κανένα πια εμπόδιο. Έτσι θα μπει μια τάξη στην οικιστική ανάπτυξη της περιοχής και οικόπεδα που δεν είχαν τις προϋποθέσεις να οικοδομούν με το ισχύον πολεοδομικό καθεστώς, είτε επειδή δεν ήταν εντός οικισμού είτε επειδή δεν διέθεταν το αντίστοιχο εμβαδόν, θα μπορούν να δομηθούν" υπογράμμισε ο Θ. Κοτζιάς ενώ αναφερόμενος στη σημαντική βοήθεια του Ηλείου Βουλευτή υπογράμμισε "καθοριστική συμβολή του Αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας Κώστα Τζαβάρα ο οποίος συνέβαλε αποφασιστικά με την πρωτοβουλία του στην δρομολόγηση του θέματος. Έγινε αυτοψία την περασμένη Δευτέρα

από μέλη του Κ.Α.Σ και στην συνεδρίαση που ακολούθησε υπήρξε η επιτυχής έκβαση του θέματος" . Στο θέμα αναφέρθηκε και ο αναπληρωτής δήμαρχος Γιώργος Δεββές ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι "η στενή σχέση και επικοινωνία του δήμου με την Ζ΄ΕΠΚΑ , το ΥΠ.ΠΟ και την ηγεσία του Υπουργείου , τον αναπληρωτή υπουργό Κώστα Τζαβάρα και την Γ.Γ. Λίνα Μενδώνη έφερε την ιστορική, για την πόλη της Ολυμπίας , απόφαση του Κ.Α.Σ. Έτσι με βάση την απόφαση αυτή θα ακολουθήσουν δύο φάσεις: ο καθορισμός ζωνών προστασίας αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και η πολεοδομική μελέτη . Η πρώτη φάση ήδη δρομολογήθηκε. Απομένει πια στο δήμο να καταθέσει στο Κ.Α.Σ την πολεοδομική μελέτη ό-

που υπάρχει η υπόσχεση για ταχύτατη διαδικασία έγκρισης ".

Για την Ολυμπία Όπως τονίστηκε τόσο από τον δήμαρχο Θ. Κοτζιά όσο και από τον αναπληρωτή Γ. Δεββέ μετά το πέρας της συνεδρίασης του Κ.Α.Σ. είχαν συνάντηση με το κ Τζαβάρα όπου του ετέθησαν :η παραχώρηση του "Ξένιου Διός" στον δήμο προκειμένου να μετατραπεί σε Παγκόσμιο Εκπαιδευτικό Κέντρο, την επαναλειτουργία του Μουσείου των Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων που για δύο χρόνια είναι κλειστό, την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών ώστε να γίνει θεσμική η παρουσία του δήμου σε όργανα του Ολυμπιακού κινήματος". Α. Αγγελίδου

Ενημερωτική συνάντηση στο Λάλα από το Σύλλογο "Ωλονός"

ÁñùìáôéêÜ öõôÜ êáé âüôáíá… O Σύλλογος Προστασίας της Φύσης και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς Φολόης - Ερυμάνθου "ΩΛΟΝΟΣ", θα πραγματοποιήσει ενημερωτική συνάντηση με θέμα "Αρωματικά φυτά και βότανα, βιοκαλλιέργειες και εναλλακτικές καλλιέργειες στην Ορεινή Ηλεία" στις 7:00 το απόγευμα του Σαββάτου 29 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γενικού Λυκείου Λάλα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας αναμένεται να αναπτυχθεί το θέμα των αρωματικών φυτών της Ορεινής Ηλείας, οι βιοκαλλιέργειες και οι εναλλακτικές καλλιέργειες.


10

w w w . p r o t i n e w s . g r

Γιώργος Κοντογιάννης

Íá ìçí áðïäõíáìùèïýí ôá ÊÅÐ

Να μην αποδυναμωθούν περαιτέρω τα ΚΕΠ ζητεί με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Εσωτερικών ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννης. Ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης τόνισε πως είναι αναγκαίο να καλυφθούν οι ελλείψεις σε προσωπικό προκειμένου να συνεχίσουν τα ΚΕΠ την απρόσκοπτη λειτουργία τους και πρότεινε για το λόγο αυτό να γίνουν μετατάξεις υπαλλήλων από άλλες υπηρεσίες, όπου υπάρχει πλεονάζον προσωπικό. Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής: "Μετά την απόλυση της πλειονότητας των συμβασιούχων, έχει δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα στη λειτουργία των ΚΕΠ, καθώς έχουν απομείνει 2.390 μόνιμοι υπάλληλοι σε 1.181 Κέντρα σε όλη την Ελλάδα. Με δεδομένο ότι:  Τα ΚΕΠ εξυπηρετούν εβδομαδιαίως 60.000 και ετησίως 2.400.000 πολίτες.  Θα υπάρξουν κι άλλες απώλειες προσωπικού λόγω συνταξιοδοτήσεων.  Πολλοί υπάλληλοι των ΚΕΠ απασχολούνται σε γραφεία Δημάρχων και Αντιδημάρχων. Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός: 1. Με ποιο τρόπο θα καλυφθούν οι ελλείψεις προσωπικού στα ΚΕΠ, προκειμένου να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους; 2. Εξετάζεται η μετάταξη υπαλλήλων από άλλες υπηρεσίες, όπου υπάρχει πλεονάζον προσωπικό, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των ΚΕΠ";

Ζ' ΕΦΟΡΕΙΑ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

ÃéïñôÜæåé ôéò ÅõñùðáúêÝò ÇìÝñåò ÐïëéôéóôéêÞò ÊëçñïíïìéÜò Η Γενική Γραμματεία του Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού εορτάζει και φέτος τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς με εκδηλώσεις υπό τον γενικό τίτλο "Κρίσεις: Συνέχειες και ασυνέχειες στην Ιστορία" σε μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους ανά την Ελλάδα. Ο θεσμός των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ) θεσπίστηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης το 1991 κι έκτοτε κάθε χρόνο, το Σεπτέμβριο, πραγματοποιούνται θεματικές εκδηλώσεις σε μουσεία και μνημεία με σκοπό την ενίσχυση της κοινής ευρωπαϊκής συνείδησης και του διαπολιτισμικού διαλόγου. Από το 2003 στο πρόγραμμα συμμετέχουν και οι 49 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Πολιτισμού. Με αφορμή τον εορτασμό, η είσοδος στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους όλης της χώρας το προσεχές Σαββατοκύριακο 29 & 30 Σεπτεμβρίου θα είναι ελεύθερη. Η Εφορεία, προσκαλεί τα σχολεία και ομάδες κοινού της Ηλείας, να δηλώσουν συμμετοχή στην δραστηριότητα υπό τον τίτλο: Κρίση: το τέλος ενός κόσμου ή αρχή μιας νέας εποχής; Ρήξεις, αναστατώσεις και μεταβολές που σημάδεψαν την ιστορία του ολυμπιακού ιερού. Κατά τη διάρκεια της θεματικής - εκπαιδευτικής περιήγησης στον Αρχαιολογικό Χώρο και το Μουσείο της Ολυμπίας θα εστιάσουμε σε γεγονότα - σταθμούς που καθόρισαν την τοπογραφική - αρχιτεκτονική φυσιογνωμία της Ιερής Άλτεως και συνδιαμόρφωσαν τον χαρακτήρα των Ολυμπιακών Αγώνων, του πιο ανθεκτικού θεσμού στην ανθρώπινη ιστορία, που ξεπέρασε παντοίους κινδύνους και κάθε είδους κρίση. Η δραστηριότητα προσφέρεται για το κοινό την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου ώρες 10.00 έως 14.00 και για τα σχολεία την Πέμπτη 27 και Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, μόνο έπειτα από συνεννόηση με τον αρχαιολόγο κ. Κωνσταντίνο Αντωνόπουλο στα τηλέφωνα της Εφορείας - 2624022529 / 2624023753.

Ειδήσεις

/ ÐÝìðôç 27 Óåðôåìâñßïõ 2012

Ανάγκη στήριξης από ακόμα περισσότερους εκπαιδευτικούς

Ξεκινώντας μαθημάτα στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Ξ εκίνησαν χθες τα μαθήματα, στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Πύργου. Μαθητές της Γ' λυκείου ήταν οι πρώτοι που κάθισαν στα θρανία στο χώρο του 2ου Λυκείου Πύργου και παρακολούθησαν μαθηματικά.

Μπορεί η κατάθεση αιτήσεων για το Κοινωνικό Φροντιστήριο να ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα ωστόσο πολλοί είναι οι γονείς οι οποίοι ακόμα και σήμερα θέλουν να παρακολουθούν τα παιδιά τους τα μαθήματα καθώς πληρούν όλα τα κριτήρια τα οποία έχουν τεθεί. Ειδικότερα στο δήμο Πύργου έχουν κατατεθεί περισσότερες από 160 αιτήσεις για την συμμετοχή μαθητών ενώ οι 30 εξ' αυτών είναι μαθητές οι οποίοι φοιτούν στην Γ' Λυκείου. Ωστόσο αναγκαία είναι η στελέχωση του Κοινωνικού Φροντιστηρίου με ακόμα περισσότερους εκπαιδευτικούς, καθώς όπως δήλωσε ο οικονομολόγος Χρήστος Αθανάσουλας, δυστυχώς οι μαθητές της Γ' Τάξης του ΕΠΑΛ δεν θα καλυφθούν στα μαθηματικά και τα φιλολογικά παρά μόνο στα μαθήματα ειδικοτήτων καθώς δεν υπάρχει ο απαιτούμενος αριθμός εθελοντών εκπαιδευτικών "Οι εγγραφές σταμάτησαν και ας μη συνεχίσουν να έρχονται

¸íáñîç ìå ìáèçìáôéêÜ óôïõò ìáèçôÝò ôçò Ã' Ëõêåßïõ Ýêáíå ôï êïéíùíéêü öñïíôéóôÞñéï ôïõ äÞìïõ Ðýñãïõ οι γονείς καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα να εξυπηρετήσουμε άλλα παιδιά. Έρχονται πιέζουν και προκαλούν συναισθηματική φόρτιση στις υπαλλήλους αλλά δεν γίνεται, εκτός και εάν στο μέλλον εμφανιστούν και άλλοι εθελοντές… Υπάρχει η δυνατότητα να ξεκινήσουν αυτή τη στιγμή

μαθήματα και στα 150 παιδιά αλλά όχι σε όλα τα μαθήματα καθώς δεν υπάρχει μαθηματικός και φιλόλογος για να καλύψει την Γ' τάξη του ΕΠΑΛ και εκεί θα καλύψουμε τα παιδιά μόνο με μαθήματα ειδικότητας" υποστήριξε ο Χρ. Αθανάσουλας. Α. Αγγελίδου

Από ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις

Αναστολή οριστικών δηλώσεων Αναστέλλεται η υποβολή των οριστικών δηλώσεων αμοιβών από ελευθέρια επαγγέλματα, εισοδημάτων από εμπορικές επιχειρήσεις καθώς και των αντίστοιχων βεβαιώσεων αποδοχών (έντυπα Ε20, Ε21, Φ01-043 και Φ01-044), των καταστάσεων των έγγραφων συμφωνιών που έχουν συνάψει οι δικηγόροι με τους εντολείς τους, των καταστάσεων των γραμματίων προκαταβολής από

τους δικηγορικούς συλλόγους καθώς και των καταστάσεων των έγγραφων συμφωνιών που έχουν συνάψει οι μηχανικοί με τους αντισυμβαλλόμενους τους, που υποβάλλονται από τους μηχανικούς και το Τ.Ε.Ε αντίστοιχα, μέσω διαδικτύου στον δικτυακό τόπο της Γ.Γ.Π.Σ., για τη χρήση 2011. Σύμφωνα με την ΠΟΛ.1186/21.9.2012, οι κατασκευές των εφαρμογών υ-

ποβολής των οριστικών δηλώσεων των αντίστοιχων βεβαιώσεων αποδοχών και των καταστάσεων μέσω διαδικτύου στον δικτυακό τόπο της Γ.Γ.Π.Σ. εντάσσονται στον προγραμματισμό υλοποίησης του έργου TAXISnet

του 2013 και ως εκ τούτου αναστέλλεται η υποβολή τους για τη χρήση 2011. Να σημειωθεί ότι η προθεσμία για την υποβολή των συγκεκριμένων οριστικών δηλώσεων έληξε στις 28 Σεπτεμβρίου 2012.


Ειδήσεις

/ ÐÝìðôç 27 Óåðôåìâñßïõ 2012

w w w . p r o t i n e w s . g r

11

Στη Γαστούνη

Ομορφαίνουν την πλατεία Ελευθερίας

Είχε "Αγιο" ο οδηγός του οχήματος

Ôñï÷áßï óôçí Å.Ï Ðýñãïõ - Êõðáñéóóßáò

πό την πλατεία Ελευθερίας στην πόλη της Γαστούνης ξεκίνησαν χθες οι εργασίες για την περιποίηση και τον καλωπισμό του πρασίνου στο Δήμο Πηνειού. Συνεργείο του Δήμου προχώρησε σε κλάδεμα των φοι-

Α

νίκων που κοσμούν την πλατεία ενώ τις επόμενες ημέρες οι εργασίες θα επεκταθούν σε αρκετά ακόμη σημεία. Οπως δήλωσε στην "ΠΡΩΤΗ" ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του Δήμου Πηνειού Δημήτρης

Βασιλόπουλος, ανάλογες εργασίες θα πραγματοποιηθούν τόσο στην έδρα του Δήμου, τη Γαστούνη, όσο και σε κεντρικά σημεία του Τραγανού και του Βαρθολομιού. Ο ίδιος πάντως δεν παρέλειψε να

επισημάνει πόσο σημαντική είναι η παρουσία των "πενταμηνιτών" στο Δήμο Πηνειού οι οποίοι προσφέρουν σημαντικότατο έργο προς όφελος του πολίτη Δημήτρης Ζιάκας

Στα κυλικεία των σχολείων του Δήμου Πηνειού

Αναστάτωση έφερε ο νέος τιμοκατάλογος Αναστάτωση αλλά και έντονος προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις των υπευθύνων των σχολικών κυλικείων στο Δήμο Πηνειού -και όχι μόνο- καθώς από το αρμόδιο Υπουργείο εστάλη η σχετική εγκύκλιος με το νέο τιμοκατάλογο ο οποίος προβλέπει μειωμένες τιμές πώλησης προϊόντων στους μαθητές. Οι υπεύθυνοι των κυλικείων επισημαίνουν ότι έχει καταστεί πλέον ασύμφορη η ενασχόληση με το αντικείμενο δεδομένου ότι τα πάγια έχουν αυξηθεί ενώ και τα μισθώματα

στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι μεγάλα καθώς οι συμφωνίες είχαν "κλειστεί" με προ κρίσης τιμές. Από την άλλη επισημαίνουν ότι η ευθύνη που τους βαραίνει είναι μεγάλη καθώς έχουν να κάνουν με παιδιά και επιβάλλεται να διατηρηθεί πάση θυσία η ποιότητα των προϊόντων που προσφέρουν τα σχολικά κυλικεία. Αυτό όμως με το νέο τιμοκατάλογο είναι πολύ δύσκολο να γίνει και όλοι φοβούνται τυχόν επιπτώσεις. Στο πλαίσιο αυτό οι υπεύθυνοι σχολικών κυλικείων στο Δήμο Πη-

ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ

“Ìáýñçôñýðá” 200 åêáô. åõñþ óôïí ÏÁÅÄ Ταμειακό έλλειμμα της τάξης των 200 εκατ. ευρώ στον ΟΑΕΔ, για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο, αποκαλύπτει έγγραφο της Διοίκησης του Οργανισμού, το οποίο δημοσιεύει χθες η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος.Η "μαύρη τρύπα" απειλεί την ομαλή καταβολή του δώρου Χριστουγέννων και των επιδομάτων ανεργίας στους ασφαλισμένους. Στο έγγραφο αναφέρεται ότι η τρύπα θα προκύψει ανεξάρτητα από το αν ο Οργανισμός θα συνεχίσει να εισπράττει από το ΙΚΑ 100 εκατ. ευρώ (εισφορές ανεργίας), ενώ θα καταβληθεί κανονικά και το υπόλοιπο της κρατικής επιχορήγησης. Μέχρι στιγμής το θέμα δεν έχει ρυθμιστεί και ερευνάται αν και κατά πόσο μπορεί να εξασφαλιστεί το κονδύλι των 200 εκατ. ευρώ ώστε να μη γίνουν μειώσεις στα επιδόματα ανεργίας.

νειού έχουν ξεκινήσει επαφές προκειμένου να συντονίσουν τη δράση τους. Σε πρώτη φάση θα γίνει συνάντηση όλων προκειμένου να τεθεί το πρόβλημα και ακολούθως θα επιδιωχθούν συναντήσεις τόσο με το Δήμαρχο όσο και με τις σχολικές επιτροπές, ακόμη και με Συλλόγους Γονέων, αν κριθεί απαραίτητο προκειμένου να υπάρξει σφαιρική ενημέρωση για το ζήτημα και να γίνουν κινήσεις βελτιωτικού χαρακτήρα. Δημήτρης Ζιάκας

Τροχαίο συνέβη νωρίς χθες το πρωί στην Ε.Ο Πύργου - Κυπαρισσίας στο ύψος του Επαγγελματικού Λυκείου Πύργου όταν οδηγός επιβατικού αυτοκίνητου μάρκας Ford που ερχόταν από Κυπαρισσία προς Πύργο, έχασε το έλεγχο του οχήματος, με αποτέλεσμα να μπει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και να χτυπήσει σε κολώνα φωτισμού της ΔΕΗ. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή με αποτέλεσμα ο αριστερός τροχός του αυτοκινήτου να εκσφενδονιστεί όπως και ο προφυλακτήρας του. Ο οδηγός, κάτοικος Καλαμάτας, είχε Άγιο αφού βγήκε σώος χωρίς τραυματισμό από το αυτοκίνητο που υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές Επί τόπου έφθασε η τροχαία Πύργου και οδική βοήθεια που απομάκρυνε το όχημα. Θ.Λ.


12

w w w . p r o t i n e w s . g r

Στο πλαίσιο της δράσης "Κοινωνικό Παντοπωλείο"

Τράπεζα Ιματισμού δημιουργεί ο Δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης Στην ανάπτυξη, τη συντήρηση και την ενίσχυση των κοινωνικών δομών για την προστασία των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, προχωρά ο Δήμος Ανδραβίδας- Κυλλήνης. Η "επένδυση" στην κοινωνική πολιτική γίνεται με στόχο την παροχή ουσιαστικής μέριμνας στους δημότες, ο οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα εν μέσω αυτής της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας για τη χώρα μας. Δίνοντας έμφαση στο κομμάτι της κοινωνικής πολιτικής, ο Δήμος Ανδραβίδας- Κυλλήνης δημιουργεί Τράπεζα Ιματισμού στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Καπελέτου. Φιλοδοξία είναι, η "Τράπεζα" να αποτελέσει τον "πυρήνα" του κοινωνικού προσώπου, που σε περιόδους δύσκολες, όπως αυτή, κρίνεται αναγκαία όσο ποτέ η αρωγή προς τους συνδημότες μας. Η πρωτοβουλία του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης για τη δημιουργία της Τράπεζας Ιματισμού, εντάσσεται στα πλαίσια της ανάπτυξης προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα και στη δράση "Κοινωνικό Παντοπωλείο". Με βάση τον υφιστάμενο σχεδιασμό και κάτω από την ομπρέλα της παραπάνω δράσης, ο Δήμος Ανδραβίδας- Κυλλήνης ξεκινά το έργο της συλλογής ειδών ένδυσης για την ανακούφιση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων για να μπορέσει με αυτόν τον τρόπο να συμβάλλει στην καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Η Τράπεζα Ιματισμού, η οποία φιλοξενείται στο Δημοτικό Σχολείο του Καπελέτου, θα παρέχει δωρεάν είδη ένδυσης και υπόδησης, παιγνίδια, σχολικά είδη, είδη περιποίησης βρεφών κ.λ.π.. Ως κέντρα συλλογής των προσφορών από ιδιώτες και επιχειρήσεις θα χρησιμοποιηθούν το Δημοτικό Κατάστημα των Λεχαινών και ο χώρος της Τράπεζας Ιματισμού στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Καπελέτου.Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο έργο και να προσφέρουν είδη ένδυσης, υπόδησης κ.α. μπορούν να απευθύνονται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο Δημοτικό Κατάστημα των Λεχαινών και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών των Λεχαινών, της Βάρδας και της Ανδραβίδας.Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι τα ακόλουθα: Δημαρχείο Λεχαινά: 2623 360 816 ΚΕΠ Λεχαινών: 2623 360801 και 2623 360802 ΚΕΠ Ανδραβίδας: 2623 360403 και 26230 55914 ΚΕΠ Βάρδας: 2623 360606, 607 και 608 και 26230 75824.

Ρεπορτάζ

/ ÐÝìðôç 27 Óåðôåìâñßïõ 2012

Από πυρκαγιά σε ανενεργή χωματερή στα διοικητικά όρια του γειτονικού Δήμου

“Πνίγηκε” στον καπνό “Τ

οπίο στην ομίχλη" θύμιζε χθες όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει Οργή και αγανάκτηση κατοίκων το πρωί το Τραγανό του Δήμου μαζί τους. Εξέφρασαν οργή και Πηνειού, μόνο που αντί για την αγανάκτηση ζητώντας από τους οι οποίοι ζητούν από τους αρμοδίους ομίχλη είχε "πνιγεί" στον καπνό αρμοδίους να δώσουν οριστική λύση στο να δώσουν λύση στο πρόβλημα εξαιτίας πυρκαγιάς που από άγνωστη πρόβλημα ειδάλλως θα αναγκαστούν αιτία εκδηλώθηκε στην ανενεργή όπως είπαν- να προβούν σε δυναμικές χωματερή που κινητοποιήσεις Επιπλέον η "ΠΡΩΤΗ" Επιτόπιο ρεπορτάζ της "ΠΡΩΤΗΣ" βρίσκεται στις ζήτησε για το θέμα την άποψη του Ρεπορτάζ: -Τι δηλώνουν οι κάτοικοι και τι λέει για παρυφές του Δημάρχου Ανδραβίδας Κυλλήνης ο Δημήτρης Ζιάκας χωριού, στα το θέμα ο Δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης οποίος σημείωσε ότι ο συγκεκριμένος dimziak@gmail.com διοικητικά όρια Χώρος Ανεξέλεγκτης Διάθεσης του γειτονικού Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) δεν Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης. Η φωτιά είχε ξεκινήσει από την χρησιμοποιείται από το Δήμο του και μάλιστα έχει μπει σε πρόγραμμα προηγούμενη μέρα και λόγω της φοράς του ανέμου ο καπνός σκέπασε για οριστική αποκατάσταση. Μάλιστα ο κ. Αρβανίτης τόνισε ότι η κυριολεκτικά το Τραγανό οι κάτοικοι του οποίου αναγκάστηκαν να Δημοτική Αρχή εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να υποβάλλει μήνυση κλειστούν στα σπίτια τους. Μετά από αίτημα των κατοίκων η "ΠΡΩΤΗ" κατ' αγνώστων ώστε να αποκαλυφθεί η δράση όλων εκείνων που επισκέφθηκε χθες τη χωματερή και εν συνεχεία το κέντρο του χωριού εισέρχονται στο χώρο της Χωματερής και ενδεχομένως βάζουν φωτιές.

Τι δήλωσαν οι κάτοικοι

Nίκος Τσάκωνας Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου και Δημοτικής Κοινότητας Τραγανού: "Τις τελευταίες δύο ημέρες το Τραγανό μοιάζει με …εμπόλεμη ζώνη. Ο καπνός από τη χωματερή έχει σκεπάσει τα πάντα! Οι πολίτες δικαιολογημένα διαμαρτύρονται διότι υποφέρουν. Δεν μπορούν να ανασάνουν ενώ η μυρωδιά είναι ανυπόφορη. Δεν μπορεί από μια ανενεργή χωματερή να προκαλείται τόσο σοβαρό πρόβλημα. Άμεσα οι αρμόδιοι να δώσουν λύση. Ας καλύψουν τα σκουπίδια με χώμα και ας ασφαλίσουν το χώρο. Εισπνέουμε τον καρκίνο και αυτό είναι απαράδεκτο"

Ανδρέας Τσάκωνας :

Γιώργος Γεωργόπουλος:

"Έχω την περιουσία μου κοντά στην χωματερή και πραγματικά υποφέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι κινδυνεύει η υγεία μας και κάποιοι αδιαφορούν. Να σκεπάσουν με χώματα τα σκουπίδια και να τοποθετηθούν απαγορευτικές πινακίδες. Όποιος πετά σκουπίδια έξω από τη χωματερή να τιμωρείται παραδειγματικά. Επιπλέον ο σκουπιδότοπος πρέπει να φυλάσσεται"

"Το Τραγανό έχει πνιγεί στον καπνό, δεν μπορείς να δεις στα τριάντα μέτρα! Που είναι οι αρμόδιοι να δώσουν λύση στο πρόβλημα; Τόσο δύσκολο είναι να ρίξουν λίγο χώμα και να σκεπάσουν τα σκουπίδια; Δεν καταλαβαίνουν ότι κάθε φορά που η χωματερή καίγεται κινδυνεύει η υγεία μας;"

Γιώργος Σαραντούλιας, μανάβης:

Διονύσης Γεωργιόπουλος, Δημοτικός Σύμβουλος:

"Ντροπή! Αυτό μόνο έχω να πω! Μένω κοντά στη χωματερή και τόσο εγώ όσο και τα εγγόνια μου έχουμε αναπνευστικό πρόβλημα. Είναι κλειδωμένα μέσα στο σπίτι! Επιτέλους ας τελειώνει αυτό το μαρτύριο. Που είναι οι αρμόδιοι; Το μόνο που ξέρουν είναι να μας βάζουν φόρους και χαράτσια;"

"Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα λόγω της φωτιάς στη χωματερή του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης. Παρά τις προσπάθειες της Πυροσβεστικής που αρχικά έσβησε τη φωτιά, το βράδυ δεν μπορούσαμε να αναπνεύσουμε. Χρειάζεται επιχωμάτωση για να λυθεί το πρόβλημα"


Ρεπορτάζ

/ ÐÝìðôç 27 Óåðôåìâñßïõ 2012

w w w . p r o t i n e w s . g r

13

Ανδραβίδας Κυλλήνης

το Τραγανό!

"ÐíéãçìÝíç" óôïí êáðíü Þôáí ÷èåò ôï ðñùß ç êåíôñéêÞ åßóïäïò ôïõ Ôñáãáíïý

Ðõêíïß êáðíïß áðü ôç ÷ùìáôåñÞ ìåôáöÝñèçêáí ìå ôïí áÝñá óôï ÷ùñéü êëåßíïíôáò ôïõò êáôïßêïõò óôá óðßôéá ôïõò. ¸÷ïíôáò ðñïöáíþò Üãíïéá ôïõ êéíäýíïõ ðïõ äéáôñÝ÷ïõí Áèßããáíïé "øÜ÷íïõí"óôá óêïõðßäéá åéóðíÝïíôáò ôïõò êáðíïýò

Τι λέει ο Δήμαρχος Η "ΠΡΩΤΗ" ζήτησε την άποψη του Δημάρχου Ανδραβίδας Κυλλήνης Δημήτρη Αρβανίτη ο οποίος δήλωσε τα εξής: “ Η συγκεκριμένη χωματερή είναι ανενεργή αφού έχει κλείσει με απόφαση της Νομαρχίας. Ως εκ τούτου εμείς δεν μεταφέρουμε σκουπίδια εκεί. Δεν γνωρίζω την αιτία από την οποία προκλήθηκε η φωτιά, πιθανόν όμως να πρόκειται για αναζωπύρωση καθώς αρχικά έξω ακριβώς από τη χωματερή είχε ξεσπάσει φωτιά σε ένα αρδευτικό κανάλι. Εκεί η φωτιά σβήστηκε από την Πυροσβεστική αλλά το βράδυ εκδηλώθηκε νέα φωτιά μέσα στη χωματερή. Από την πρώτη στιγμή που με ενημέρωσαν έδωσα εντολή στους Αντιδημάρχους κ. Κόλλια και κ.

Καραθανάση οι οποίοι ασχολήθηκαν με το πρόβλημα. Θα γίνουν επιχωματώσεις και η είσοδος της χωματερής θα κλείσει με χώμα όπως ήταν άλλωστε κλεισμένη. Ακόμη, σε συνεννόηση με τον ΤΟΕΒ θα επιδιώξουμε να υπάρχει νερό σε παρακείμενο κρουνό καθώς και ένα κανόνι για να ρίχνουμε νερό σε περίπτωση που επαναληφθεί το φαινόμενο. Δεν μπορεί όμως να μπαίνουν φωτιές γι αυτό και ως Δημ. Αρχή εξετάζουμε σοβαρά το ενδεχόμενο να υποβάλλουμε μήνυση κατ αγνώστων ώστε να αποκαλυφθεί η δράση όλων εκείνων που εισέρχονται στο χώρο της χωματερής και ενδεχομένως βάζουν φωτιές. Θα ήθελα πάντως μέσω της εφημερίδας σας να κάνω γνωστό ότι τόσο ο συγκεκριμένος ΧΑΔΑ όσο και άλλοι στο Δήμο μας έχουν μπει σε πρόγραμμα και θα αποκατασταθούν προκειμένου να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα"


14

w w w . p r o t i n e w s . g r

Ειδήσεις Δυτική Ελλάδα

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΠΥΡΓΟΥ

ÐÁËËÁÉÊÏ ÌÅÔÙÐÏ ÃÉÁ ÍÁ ÓÔÁÌÁÔÇÓÏÕÌÅ ÔÏ ÊÑÁ× ÓÔÇÍ ÕÃÅÉÁ Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, για 3η φορά το τελευταίο δεκαήμερο, επισκέφθηκε το νοσοκομείο Πύργου, και όπως αναφέρει σε σχετικό δελτίο τύπου στόχος της επίσκεψης ήταν "να εκφράσει την ανησυχία μας για την πλήρη κατάρρευση του ΕΣΥ, της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και της κοινωνικής φροντίδας". Ειδικότερα στο δελτίο τύπου αναφέρεται "Χθες, μαζί με τους διαμαρτυρόμενους νεφροπαθείς, τους συγγενείς τους, γιατρούς, νοσηλευτές και άλλους συμπολίτες μας, εκφράσαμε τη συμπαράστασή μας, αλλά και την αγωνία μας για τη διαρκή επιδείνωση των υπηρεσιών υγείας. Την ώρα που ο ΕΟΠΥΥ καταρρέει, τα φαρμακεία κόβουν την πίστωση στους ασφαλισμένους, στα νοσοκομεία δεν υπάρχουν υλικά, ενώ γιατροί και εργαζόμενοι απεργούν και προχωρούν σε επισχέσεις για τις περικοπές στους μισθούς τους, τις απλήρωτες εφημερίες και τις πρόσθετες αμοιβές, την ίδια ώρα έρχεται και το εμπάργκο των προμηθευτών αναλώσιμου υλικού προς τα νοσοκομεία, για να αντιληφθεί και ο τελευταίος πολίτης ότι το ΕΣΥ καταρρέει. Το ερώτημα πλέον που τίθεται είναι, τι θα μείνει όρθιο αν συνεχιστεί η μνημονιακή πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης. Σήμερα επιβάλλεται να αντιληφθούμε όλοι ότι χωρίς παλλαϊκό μέτωπο απ' τα συνδικάτα και τους κοινωνικούς φορείς, με στόχο την υπεράσπιση των δημόσιων δομών υγείας και την απαίτηση για γενναία χρηματοδότηση του ΕΣΥ απ' το κράτος, αύριο δεν θα υπάρχουν παροχές για κανένα πολίτη. Οι μεμονωμένες κινητοποιήσεις και οι εκρήξεις, από μόνες τους, δε μπορούν να φέρουν αποτελέσματα. Απαιτείται σχέδιο δράσεων καθολικών, γενικευμένων και με σαφή πολιτικό προσανατολισμό. Αυτό οφείλουν να το αντιληφθούν όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις στο χώρο της υγείας, τα συνδικάτα και όλοι οι κοινωνικοί φορείς. Σε αντίθετη περίπτωση, ο κόσμος που εκπροσωπούν θα είναι αναγκασμένος να πληρώνει, για να έχει πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, πράγμα δύσκολο σήμερα για τους πολλούς, άρα θα οδηγηθεί ένας μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας σε βιολογική εξόντωση. Η απάντησή μας σ' αυτή την ανθυγιεινή επίθεση συγκυβέρνησης, τρόικας και κατεστημένου, πρέπει να είναι η καθολική, μαχητική μας συμμετοχή σ' όλες τις κινητοποιήσεις, με στόχο να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα".

Ηλιόλουστος και σήμερα ο καιρός στην Ηλεία. Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειοι - Βορειοανατολικοί ασθενείς έως 2 μποφόρ. Η Θερμοκρασία θα παραμείνει σταθερή και θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς κελσίου.

ΛΑΪΚΕΣ Κρέστενα, Γαστούνη

/ ÐÝìðôç 27 Óåðôåìâñßïõ 2012

Δωρεάν φρούτα και εμβολιασμός για μαθητές Σε 3.522 σχολικές μονάδες θα υλοποιηθεί το "Σχέδιο Προώθησης και Κατανάλωσης Φρούτων στα Σχολεία" για το σχολικό έτος 20122013 Σε 3.522 σχολικές μονάδες θα υλοποιηθεί το "Σχέδιο Προώθησης και Κατανάλωσης Φρούτων στα Σχολεία" για το σχολικό έτος 20122013. Το πρόγραμμα καλύπτει 364.665 μαθητές, που φοιτούν στα συγκεκριμένα σχολεία στις Περιφέρειες Ηπείρου, Θεσσαλίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας, Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Ελλάδας, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, Αιγαίου, Πελοποννήσου και στις Περιφερειακές Ενότητες Κιλκίς, Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας, Σερρών, Χαλκιδικής, Βοιωτίας, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας.

Σχετικά ενημερώνει με έγγραφό του προς τη Βουλή ο υφυπουργός Παιδείας, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ύστερα από ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τους εμβολιασμούς και τη σίτιση μαθητών, που διαβιούν σε ένδεια. Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές Θεανώ Φωτίου, Ευγενία Βαμβακά, Έφη Γεωργοπούλου, Παναγιώτα Δριτσέλη, Μαρία Κανελλοπούλου, Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, Αναστάσιος Κουράκης, Χρήστος Μαντάς, Γιώργος Πάντζας, οι οποίοι σημειώνουν ότι "χρέος κάθε κυβέρνησης είναι να μην αφήνει μια χώρα να σύρεται σε ανθρωπιστική κρίση και να είναι έτοιμη να καλύψει ζωτικές ανάγκες ειδικά των ευαίσθητων ηλικιακών στρωμάτων όπως είναι τα παιδιά και οι έφηβοι". Οι βουλευτές προσθέτουν ότι

"τα τραγικά αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης έχουν φανεί στην καθημερινότητα των μαθητών, ιδίως όσων διαβιούν σε περιοχές, που πλήττονται από την ανεργία και τη φτώχια". Στην ερώτηση έχει απαντήσει εγγράφως και το υπουργείο Υγείας ενημερώνοντας ότι στην Ελλάδα "ο αντιφυματικός εμβολιασμός BCG διεξάγεται δωρεάν στα σχολεία". Εξάλλου, το υπουργείο ενημερώνει ότι "οι Γενικές Διευθύνσεις Δημόσιας Υγεί-

ας των Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων κλήθηκαν να καταγράψουν τον αριθμό των απόρων και ανασφάλιστων ατόμων που κατέχουν βιβλιάριο ανασφαλίστου, αλλά και να εκτιμήσουν κατά προσέγγιση τον αριθμό των ατόμων που ανήκουν σε ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες και δεν διαθέτουν ισχύον βιβλιάριο ανασφαλίστου, προκειμένου να υπάρξει εμβολιοπαραγωγή και εμβολιαστική κάλυψη σε κεντρικό επίπεδο".

Τη Δευτέρα συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο

Παρεμβάσεις στο Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου-Στροφυλιάς Με δεκατέσσερα θέματα στην ημερήσια διάταξη και δυο επερωτήσεις συνεδριάζει την προσεχή Δευτέρα 1η Οκτωβρίου, στη μια το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου, στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, παρουσία του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα. Σύμφωνα με την πρόσκληση που υπογράφει ο Πρόεδρος του

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ - ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΕΚΑΒ: 166 Κέντρο Δηλητηριάσεων: 210-7793777 Νοσοκομείο Πύργου: 26210-82300, 82360 Νοσοκομείο Αμαλιάδας: 2622022222, 22557 Κέντρο Υγείας Κρεστένων:2625022222 Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας: 26260-22222 Κέντρο Υγείας Βάρδας: 26230-72222, 72223 Κέντρο Υγείας Γαστούνης: 26230-32222, 33000 Κέντρο Υγείας Σιμόπουλου: 26220314444, 31555 ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Άμεση δράση Πύργου: 100 Αστ. Δ/νση Ηλείας: 26210-81730, 81731 Τμήμα Τροχαίας Πύργου: 2621081742 Αστυνομικό τμήμα Πύργου: 2621081734

Σώματος Κώστας Καρπέτας θα συζητηθεί η επερώτηση του Επικεφαλής της Παράταξης "ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ" κ. Δημ.Δεσύλλα και β) του Επικεφαλής της Παράταξης "ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ" κ. Κων. Παπακωνσταντίνου, σχετικά με παρεμβάσεις στο Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου-Στροφυλιάς.Έγκριση πρότασης της Περιφέ-

Ασφάλεια Πύργου: 26210-81740 Τροχαία Πύργου: 26210-22100 Αστυνομία Αμαλιάδας: 26220-38210 Ασφάλεια Αμαλιάδας: 26220-38232 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ Πυροσβεστική Πύργου: 199 Πυροσβεστική Αμαλιάδας: 2622022199 Πυροσβεστική Λεχαινών: 26230-22199 Πυροσβεστική Κρεστένων: 2625022199 ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ Κατάκολο: 26210-41206, 41500 Κυλλήνη: 26230-26230, 92211 Πάτρα: 2610-341204

ρειας Δυτικής Ελλάδας για τη διαμόρφωση των κατευθύνσεων Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής 2014-2020. Έγκριση τροποποίησης της 76/2012 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου που αφορά την μελέτη: "Επικαιροποίηση Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης του τόπου Κοινοτικής Σημασίας Ζώνης Ειδικής Προστασίας GR230002: ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΦΟΛΟΗΣ".

ΒΛΑΒΕΣ ΟΤΕ: 13888 ΔΕΗ: 1050 ΔΕΥΑΠ Πύργου: 26210-33702 ΔΕΥΑΠ Αμαλιάδας: 26220-23923 Επιμελητήριο Ηλείας: 26210-34154, 22541, 32225 Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πύργου: 26210-22707, 81117, 22088 Οργανισμός Εργατικής Εστίας: 2621034797 Μητρόπολη Ηλείας: 26210-22527 ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΤΕΛ Πύργου: 26210-20600 έως 20608 Αμαλιάδας: 26220-28892 Αθηνών: 210-5134110-1 Θεσσαλονίκης: 2310-595406 Ιωαννίνων: 26510-41248

Λεχαινών: 26230-22219 Κρεστένων: 26250-22228 Σαβαλίων: 26220-61211 Λάλα: 26240-41213 Βασιλακίου: 26240-71300 Κάμενας: 26240-71330 Γούμερου: 26210-93521 Κουτσοχέρας: 26210-61024 Μουζακίου: 26210-61220 Καράτουλα: 26210-61458 Μαγούλα: 26210-61266 Χελιδόνι: 26240-51204 Λαντζόι: 26240-69049 Νεράιδα: 26240-51350 Πελόπιο: 26240-31405 Ανδραβίδα: 26230-54225 Καβάσιλα: 26230-33202 Νέα Μανωλάδα: 26230-71374 Καρδαμάς: 26220-29560 Επιτάλιο: 26210-71448 Κυπαρισσία: 27610-22260 Ανδρίτσαινα: 26260-22239 Ζαχάρω: 26250-31219 Γιαννιτσοχώρι: 26250-61468 Φιγαλεία: 26250-41696 Βάρδα: 26230-72489 Γαστούνη: 26230-35115


/ ÐÝìðôç 27 Óåðôåìâñßïõ 2012

Ειδήσεις-Ανακοινώσεις

w w w . p r o t i n e w s . g r

15

Μεγάλη συμμετοχή στα συλλαλητήρια κατά των υπό ανακοίνωση μέτρων

Γενική απεργία Ο

γκώδη συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη σε ολόκληρη τη χώρα κατά του πακέτου μέτρων ύψους 11,9 δισ. ευρώ. Στην Αθήνα οι πορείες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, πρωτοβάθμιων σωματείων, ΠΑΜΕ και εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς είχαν σαν τελικό προορισμό το Σύνταγμα.

Επί ποδός βρίσκονταν από νωρίς οι αστυνομικές δυνάμεις στο Σύνταγμα, ενώ στο προαύλιο της Βουλής στήθηκε ο σιδερένιος φράχτης. Προληπτι-

κές προσαγωγές από Δάφνη και Ζωγράφου. Στο Εργατικό Κέντρο η διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη. Από τη 1 το μεσημέρι τα μπλοκ

ÄÅÄÄÇÅ Äéåýèõíóç ÐåñéöÝñåéáò ÐåëïðïííÞóïõ - Çðåßñïõ Ðåñéï÷Þ Ðýñãïõ Ðáðáãåùñãßïõ & Áñ÷éìÞäïõò, 27100, ÐÕÑÃÏÓ

ÄÉÁÊÏÐÇ ÇËÅÊÔÑÉÊÏÕ ÑÅÕÌÁÔÏÓ Åéäïðïéïýíôáé ïé åíäéáöåñüìåíïé êÜôïéêïé üôé ãéá íá åêôåëåóôïýí áðáñáßôçôåò Ôå÷íéêÝò åñãáóßåò ôçò ÄÅÄÄÇÅ èá ãßíïõí ïé åîÞò äéáêïðÝò çëåêôñéêïý ñåýìáôïò: 1. Ôçí ÐáñáóêåõÞ 28/09/12 êáé áðü þñá 08.30 Ýùò 14.00 óôéò ðåñéï÷Ýò ôïõ ÄÞìïõ Çëéäáò ÁóöÜëá÷ôï, ×åëìüëáêá, ÊïíéäÝéêá, ÂáãÝíé, áíôëéïóôÜóéï ÊïñõöÞò. 2.Ôçí ßäéá çìåñïìçíßá (28/09/12) êáé áðü þñá 08.30 Ýùò 12.00 óôéò ðåñéï÷Ýò ôïõ ÄÞìïõ Çëéäáò ÊÜôù Ëïýôóåò, Ëåýêá, Áãßá Áííá. Áí ïé åñãáóßåò ôåëåéþóïõí íùñßôåñá, ôï ñåýìá èá îáíáäïèåß ðñéí áðü ôï ÷ñüíï ëÞîçò ôçò äéáêïðÞò ðïõ áíáöÝñåôáé ðéï ðÜíù. Ãé' áõôü ôï ëüãï ïé çëåêôñéêÝò åãêáôáóôÜóåéò êáé ôá äßêôõá ôçò ÄÅÄÄÇÅ èá ðñÝðåé íá èåùñïýíôáé üôé Ý÷ïõí óõíÝ÷åéá ñåýìá. Åôóé ãéá ëüãïõò áóöáëåßáò, áðáãïñåýåôáé ç ðñïóÝããéóç óå áãùãïýò Þ Üëëá óôïé÷åßá ôïõ äéêôýïõ áêüìá êé áí âñßóêïíôáé êáôáãÞò, ãéáôß õðÜñ÷åé óïâáñüò êßíäõíïò áôõ÷Þìáôïò. Ï ÄÅÄÄÇÅ åßíáé ç 100% èõãáôñéêÞ åôáéñßá ôçò ÄÅÇ Á.Å. ðïõ äéá÷åéñßæåôáé ôï Åëëçíéêü Äßêôõï ÄéáíïìÞò ÇëåêôñéêÞò ÅíÝñãåéáò. Ðëçñïöïñßåò ãéá ôéò ðñïãñáììáôéóìÝíåò äéáêïðÝò áíÜ Ðåñéï÷Þ, êáèçìåñéíÜ, áíáñôþíôáé óôï site ôïõ ÄÅÄÄÇÅ, www.deddie.gr. Äéåýèõíóç Ðåñéï÷Þò Ðýñãïõ

ÊÇÄÅÉÅÓ Ôçí ðïëõáãáðçìÝíç ìáò

ÐÁÍÁÃÉÙÔÁ ÓÉÍÇ Åõè. ÐÁÍÏÕÔÓÏÐÏÕËÏÕ

ÅÔÙÍ 72 Èáíïýóá êçäåýïìå óÞìåñá ÐÝìðôç 27/9/2012 êáé þñá 5.00 ì.ì. áðü ôïí Éåñü Íáü Áãßïõ Äçìçôñßïõ Ëå÷áéíþí êáé ðáñáêáëïýíôáé ïé óõããåíåßò êáé ößëïé üðùò ðáñáêïëïõèÞóïõí ôçí åêöïñÜ ôçò Ëå÷áéíÜ 27/9/2012 Ï óýæõãïò: Åõèýìéïò, Ôá ôÝêíá: Ãåþñãéïò & Ãåùñãßá Ëåêêá, Ïé áäåëöïß: Óðýñïò & ÁíäñéÜíá Óßíç, Âïýëá & Áðüóôïëïò Óßíçò, Ïé åããïíïß: ÁèáíÜóéïò & Ðáíáãéþôá, Ïé áíåøéïß: Ðáíáãéþôçò, Ìáñßá, Ãåþñãéïò Óßíçò, Ïé ëïéðïß óõããåíåßò ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ & ÌÍÇÌÏÓÕÍÙÍ "ÖÙÔÉÁÓ" ÊÏÑÉÍÈÏÕ 82 & ÍÏÑÌÁÍ - ÐÁÔÑÁ ÔÇË: 2610426787 Ôçí ðïëõáãáðçìÝíç ìáò

ÁËÅÎÁÍÄÑÁ óýæ. Åðáìåéíþíäá ÐÅÔÑÏÐÏÕËÏÕ

ÅÔÙÍ 75 Èáíïýóá êçäåýïìå óÞìåñá ÐÝìðôç 27 Óåðôåìâñßïõ 2012 êáé þñá 11.30 ð.ì. áðü ôïí Éåñü Íáü ÐñïöÞôç Çëåßá ÌÜ÷ïõ êáé ðáñáêáëïýíôáé ïé óõããåíåßò êáé ößëïé üðùò ðáñáêïëïõèÞóïõí ôçí åêöïñÜ ôçò ÌÜ÷ïõ 27/9/2012 Ï óýæõãïò: Åðáìåéíþíäáò, Ôá ðáéäéÜ, Ï åããïíüò, Ïé ëïéðïß óõããåíåßò ÏÉÊÏÓ ÔÅËÅÔÙÍ: ÉÙÁÍÍÇ ÓÐ. ÁÍÄÑÉÊÁÊÇ ÃÁÓÔÏÕÍÇ ÂÁÑÈÏËÏÌÉÏ, ÔÇË.: 2623023925, 32289 ÊÉÍ. 6944507734

40ÇÌÅÑÁ ÌÍÇÌÏÓÕÍÁ Ôçí ÊõñéáêÞ 30 Óåðôåìâñßïõ 2012 êáé þñá 8.30 ð.ì. ôåëïýìå 40Þìåñï Ìíçìüóõíï óôïí Éåñü Íáü Áãßïõ ÍéêïëÜïõ Ãáóôïýíçò ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò ðïëõáãáðçìÝíçò ìáò ìçôÝñáò, ãéáãéÜò êáé áäåëöÞò

ÌÁÑÉÊÁÓ ÷Þñáò ×ñýóáíèïõ ÁÂÑÁÌÉÄÇ

ÅÔÙÍ 83 Ôá ðáéäéÜ: ÄÞìçôñá & Íéêüëáïò, ÅëÝíç & Ãéþñãïò, Áíôùíßá & Íéêüëáïò, Ôá åããüíéá, Ôá áäÝëöéá, Ôá áíßøéá, Ïé ëïéðïß óõããåíåßò. ÏÉÊÏÓ ÔÅËÅÔÙÍ: ÉÙÁÍÍÇ ÓÐ. ÁÍÄÑÉÊÁÊÇ ÃÁÓÔÏÕÍÇ ÂÁÑÈÏËÏÌÉÏ, ÔÇË.: 2623023925, 32289 ÊÉÍ. 6944507734 Ôï ÓÜââáôï 29 Óåðôåìâñßïõ 2012 êáé þñá 8.30 ð.ì. óôïí Éåñü Íáü Áãßáò ÊõñéáêÞò Ðýñãïõ Ôåëïýìå 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò áãáðçìÝíçò ìáò

ÌÁÑÉÍÁÓ ÷áò ÁËÅÎ.ÄÉÏÍÕÓÏÐÏÕËÏÕ

ÅÔÙÍ 82 Ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé ðñïóåõ÷çèïýìå ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò. Ðýñãïò 29 Óåðôåìâñßïõ 2012 ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ: Ãåþñãéïò Äéïíõóüðïõëïò, Åõãåíßá & ÄçìÞôñçò Ãåùñãüðïõëïò, Êùíóôáíôßíá ÷á Äçì. ÑÝâåëïõ.Ç ÁÄÅËÖÇ: Áíáóôáóßá ÊáøÜóêç.ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ ÔÁ ÄÉÓÅÃÃÏÍÁ ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ Á. ÁÓÇÌÁÊÏÐÏÕËÏÓ Þ ÆÅÕÊÁÓ, ÔÇË. ÃÑÁÖÅÉÏÕ: 26210 28361 - 33119, ÏÉÊ. ÄÉÁÍÕÊÔ. 22283, ÊÉÍÇÔÏ: 6944296706 & 6932234896, ÊÏËÏÊÏÔÑÙÍÇ 11 - ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ

της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, της ΓΣΕΒΕΕ, της ΠΟΕ-ΟΤΑ και των φαρμακοποιών έφτασαν μπροστά στη Βουλή. Το μπλοκ της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς συγκεντρώθηκε στην Ομόνοια από όπου πραγματοποίησε τη δική του πορεία στο Σύνταγμα. Νωρίτερα ολοκληρώθηκε η διαδήλωση του ΠΑΜΕ με αφετηρία την Ομόνοια και κατάληξη την πλατεία Συντάγματος με μεγάλη συμμετοχή. Τα τελευταία μπλοκ πέρασαν από την πλατεία συντάγματος λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι. "Προληπτικές" προσαγωγές έγιναν νωρίτερα στη Δάφνη και στην πλατεία Γαρδένιας στου Ζωγράφου. Η αστυνομία αναφέρει ότι προσήχθησαν νεαροί που θεωρήθηκαν ύποπτοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προσαχθέντες είναι μέλη τοπικών ανοιχτών συνελεύσεων

και είναι περίπου 30. Υπάρχουν καταγγελίες ότι η αστυνομία έχει εμποδίσει ομάδες πολιτών σε προσυγκεντρώσεις να κατέβει στο κέντρο.

Ογκώδεις διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη Δύο διαδηλώσεις έγιναν στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας. Η πρώτη ξεκίνησε από το τον χώρο μπροστά από το κτήριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου (ΕΚΘ) και τη διοργάνωσαν το ΕΚΘ και η Ενωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΕΔΟΘ). Μαζί τους ενώθηκαν και όσοι πήραν μέρος στην προσυγκέντρωση της Πρωτοβουλίας Σωματείων στην Καμάρα. Η συμμετοχή στην απεργία κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα, ε-

ÅËËÇÍÉÊÇ ÄÇÌÏÊÑÁÔÉÁ ÐÅÑÉÖÅÑÅÉÁ ÄÕÔÉÊÇÓ ÅËËÁÄÏÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÁÍÔÉÐÅÑÉÖÅÑÅÉÁÑ×Ç ÐÅÑÉÂÁËËÏÍÔÏÓ & ÕÐÏÄÏÌÙÍ Áñéè. Ðñùô.: 231391/2163 Í.Å.Ï. Ðáôñþí - Áèçíþí 32, 26441, ÐÜôñá Ì. ÓõìéáêÜêç Ôçë. 2613 613.527 Öáî. 2613 613.529 e-mail: periv.ypod@pde.gov.gr

νώ η πορεία ήταν από τις μεγαλύτερες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προέδρου του ΕΚΘ, Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη, και του προέδρου της ΕΔΟΘ Πέτρου Κετικίδη. Πήραν μέρος εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και συνταξιούχοι κρατούσαν αυτοσχέδιες κρεμάλες από τις οποίες κρέμονταν ομοιώματα συνταξιούχων. Η πορεία ολοκληρώθηκε έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και οι συνδικαλιστές θυροκόλλησαν ψήφισμα με τα αιτήματα τους, καθώς ο υπουργός, Θεόδωρος Καράογλου, απουσίαζε. Η δεύτερη πορεία, που οργάνωσε το ΠΑΜΕ, ξεκίνησε από το άγαλμα του Βενιζέλου και κατέληξε στην πλατεία Μοριχόβου, έξω από το κτήριο που στεγάζει τα γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου

Ελλάδος. Και αυτή η πορεία ήταν από τις μεγαλύτερες, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΠΑΜΕ Σωτήρη Ζαριανόπουλο. Στις δύο πορείες κυριάρχησαν συνθήματα εναντίον της κυβέρνησης και της τρόικας. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην οδό Αριστοτέλους έκαναν επαγγελματίες και βιοτέχνες της Θεσσαλονίκης οι οποίοι συμμετείχαν στην κινητοποίηση της ΓΣΕΒΕΕ με κλείσιμο καταστημάτων και επιχειρήσεων. Μια Τρίτη πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης έκαναν μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου. Οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία της Θεσσαλονίκης έκαναν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και θα προχωρήσουν σε νέα από τις 8μ.μ. μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

ÅËËÇÍÉÊÇ ÄÇÌÏÊÑÁÔÉÁ ÐÅÑÉÖÅÑÅÉÁ ÄÕÔÉÊÇÓ ÅËËÁÄÏÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÁÍÔÉÐÅÑÉÖÅÑÅÉÁÑ×Ç ÐÅÑÉÂÁËËÏÍÔÏÓ & ÕÐÏÄÏÌÙÍ Áñéè. Ðñùô.: 231383/2162 Í.Å.Ï. Ðáôñþí - Áèçíþí 32, 26441, ÐÜôñá Ì. ÓõìéáêÜêç Ôçë. 2613 613.527 Öáî. 2613 613.529 e-mail: periv.ypod@pde.gov.gr

ÁÍÁÊÏÉÍÙÓÇ

ÁÍÁÊÏÉÍÙÓÇ

ÈÅÌÁ: ÖÜêåëïò ôñïðïðïßçóçò ÁÅÐÏ ëüãù ìåôáâßâáóçò Üäåéáò ðáñáãùãÞò ãéá ôï Ýñãï: "Öùôïâïëôáúêüò Óôáèìüò ðáñáãùãÞò çëåêôñéêÞò åíÝñãåéáò éó÷ýïò 2,415 MW éäéïêôçóßáò "SOLAR CONCEPT ÄÕÏ (2) Á.Å." (ðñþçí "SOLAR CONCEPT Á.Å."), óôç èÝóç ÌÐÁËÔÁ×ÅÑÓÁ", ôçò Ä.Ê. Ëå÷áéíþí ôçò Ä.Å Ëå÷áéíþí ôïõ Ä. Áíäñáâßäáò - ÊõëëÞíçò ôçò Ð.Å Çëåßáò". Óáò ãíùñßæïõìå üôé ðáñáëÞöèçêå áðü ôçí Á.Ä. ÐåëïðïííÞóïõ, Äõô. ÅëëÜäïò & Éïíßïõ / Äíóç ÐÅ×ÙÓ×, ï õð' áñ. ðñùô. 3262/75054/18-92012 öÜêåëïò ôñïðïðïßçóçò Á.Å.Ð.Ï. ëüãù ìåôáâßâáóçò Üäåéáò ðáñáãùãÞò ãéá ôï Ýñãï: "Öùôïâïëôáúêüò óôáèìüò ðáñáãùãÞò çëåêôñéêÞò åíÝñãåéáò éó÷ýïò 2,415 MW éäéïêôçóßáò "SOLAR CONCEPT ÄÕÏ (2) Á.Å." (ðñþçí "SOLAR CONCEPT Á.Å."), óôç èÝóç ÌÐÁËÔÁ×ÅÑÓÁ", ôçò Ä.Ê. Ëå÷áéíþí ôçò Ä.Å Ëå÷áéíþí ôïõ ÄÞìïõ Áíäñáâßäáò - ÊõëëÞíçò ôçò Ð.Å Çëåßáò", óýìöùíá ìå ôï Üñèñï 6 ôïõ Í. 4014/2011 (ÖÅÊ 209 Á/21-9-2011). Ç ðáñïýóá áíáêïßíùóç èá äçìïóéåõèåß óôçí åöçìåñßäá "ÐÑÙÔÇ". ÐÜôñá, 26-9-2012 Ï ÁíôéðåñéöåñåéÜñ÷çò Íéêüëáïò ÕöáíôÞò

ÈÅÌÁ: ÖÜêåëïò ôñïðïðïßçóçò ÁÅÐÏ ëüãù ìåôáâßâáóçò Üäåéáò ðáñáãùãÞò ãéá ôï Ýñãï: "Öùôïâïëôáúêüò Óôáèìüò ðáñáãùãÞò çëåêôñéêÞò åíÝñãåéáò éó÷ýïò 8,9424 MW éäéïêôçóßáò "SOLAR CONCEPT ÅÍÁ (1) Á.Å." (ðñþçí "SOLAR CONCEPT Á.Å."), óôç èÝóç ÌÐÁËÔÁ×ÅÑÓÁ", ôçò Ä.Ê. Ëå÷áéíþí ôçò Ä.Å Ëå÷áéíþí ôïõ Ä. Áíäñáâßäáò - ÊõëëÞíçò ôçò Ð.Å Çëåßáò". Óáò ãíùñßæïõìå üôé ðáñáëÞöèçêå áðü ôçí Á.Ä. ÐåëïðïííÞóïõ, Äõô. ÅëëÜäïò & Éïíßïõ / Äíóç ÐÅ×ÙÓ×, ï õð' áñ. ðñùô. 3261/75048/18-92012 öÜêåëïò ôñïðïðïßçóçò Á.Å.Ð.Ï. ëüãù ìåôáâßâáóçò Üäåéáò ðáñáãùãÞò ãéá ôï Ýñãï: "Öùôïâïëôáúêüò óôáèìüò ðáñáãùãÞò çëåêôñéêÞò åíÝñãåéáò éó÷ýïò 8,9424 MW éäéïêôçóßáò "SOLAR CONCEPT ÅÍÁ (1) Á.Å." (ðñþçí "SOLAR CONCEPT Á.Å."), óôç èÝóç ÌÐÁËÔÁ×ÅÑÓÁ", ôçò Ä.Ê. Ëå÷áéíþí ôçò Ä.Å Ëå÷áéíþí ôïõ ÄÞìïõ Áíäñáâßäáò - ÊõëëÞíçò ôçò Ð.Å Çëåßáò", óýìöùíá ìå ôï Üñèñï 6 ôïõ Í. 4014/2011 (ÖÅÊ 209 Á/21-9-2011). Ç ðáñïýóá áíáêïßíùóç èá äçìïóéåõèåß óôçí åöçìåñßäá "ÐÑÙÔÇ". ÐÜôñá, 26-9-2012 Ï ÁíôéðåñéöåñåéÜñ÷çò Íéêüëáïò ÕöáíôÞò


Μ

ε τον Γιάννη Κατσαρό σε εξαιρετική μέρα, να κερδίζει και να αξιοποιεί ένα πέναλτι, αλλά και να σημειώνει ακόμα ένα γκολ με κεφαλιά από κόρνερ του Μήτρου, ο Πανηλειακός κατάφερε χθες να επιβληθεί της Αχαϊκής σε φιλικό τεστ που έγινε στο Λαμπέτι. Οι ερυθρόλευκοι, χωρίς να εντυπωσιάσουν, κατάφεραν να φτάσουν στην επικράτηση, με τον Στέλιο Γιαννακόπουλο να έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει παίκτες, μετά το ρεπό του Σαββατοκύριακου. Δύο ήταν τα κεντρικά πρόσωπα του Πανηλειακού στο χθεσινό φιλικό. Το ένα ο Σαλαπάτας, ο οποίος άνοιξε το σκορ και είχε και κεφαλιά στο δοκάρι στο δεύτερο μέρος. Και το άλλο ο Κατσαρός, ο οποίος δείχνει ότι αρχίζει σταδιακά να βρίσκει το ρυθμό του. Μιλάμε άλλωστε για έναν παίκτη πάνω στον οποίο ποντάρει ο Πανηλειακός πολλά, αλλά και για έναν παίκτη ο οποίος για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα πέρυσι, έμεινε εκτός δράσης λόγω ενός τραυματισμού. Μάλιστα, το τρίτο γκολ της ομάδας του Πύργου, είναι προϊόν συνεργασίας δυο έμπειρων ποδοσφαιριστών, των Μήτρου και Κατσαρού.

Ðáíçëåéáêüò-Á÷áúêÞ 3-0

Âñßóêåé  ôï ñõèìü ôïõ… ÐÅÌÐÔÇ

Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου

27 Óåðôåìâñßïõ 2012

Αλλαγές θέσεων

ÅôïéìÜæåôáé ç ðáñïõóßáóç Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία της εκδήλωσηςπαρουσίασης των νέων εμφανίσεων του Πανηλειακού. Το τμήμα μάρκετινγκ του συλλόγου προετοιμάζει πυρετωδώς αυτή την εκδήλωση, η οποία όπως αναφέρουν οι ιθύνοντες της ομάδας, θα έχει και αρκετές εκπλήξεις.

Στο χθεσινό παιχνίδι ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, έδειξε ότι ακόμα δοκιμάζει διάφορα πράγματα στην ομάδα. Ένα από αυτά, είναι η θέση στην οποία θα μπορέσει να βοηθήσει καλύτερα ο Κατσαρός. Στο πρώτο μέρος, τον χρησιμοποίησε σε ρόλο δεξιού χαφ εξτρέμ, ενώ στο δεύτερο μέρος τον έφερε πιο εσωτερικά. Ο προπονητής του Πανηλειακού, άφησε εκτός αποστολής τον Καραχάλιο, μη θέλοντας ακόμα να ρισκάρει τη συμμετοχή του, αφού οι προπονήσεις που έχει κάνει με την ομάδα είναι λίγες. Έτσι ξεκίνησε με τον Αθανασόπουλο κάτω από τα δοκάρια, τους Κουλό, Κολόκα, Κολοβό και Σαραμαντά τετράδα στην άμυνα, τους Πέτρου, Οικονομόπουλο και Μήτρου στη μεσαία γραμμή και τους Σαλαπάτα, Κατσαρό και Παναγόπουλο στην επίθεση. Για τον Πανηλειακό, έπαιξαν και οι Φράγκος, Γκρίλλας, Κοτσόκολος, Τζουμάκας, Σταματέας, Λούγκος, Σωτηρόπουλος, Μπρόκος και Ντάλλας. Από την άλλη πλευρά η Αχαϊκή, παρατάχθηκε και αυτή με ένα παρόμοιο σχήμα, έχοντας τον Αποσκίτη πίσω από τον Νιφόρα,

αμυντικά χαφ τον Π.Π. Νιφόρα και τον Μαντά, με τους Γερασιμόπουλο και Μπουρδανιώτη στα δυο άκρα της επίθεσης. Κάτω από τα δοκάρια για τα καναρίνια βρέθηκε ο Δρακόπουλος, με τους τέσσερις της άμυνας να είναι οι Ντάζος, Νιάρος, Χρυσανθόπουλος και Μελέκος. Για την Αχαϊκή, έπαιξαν και οι Παπαδημητρίου, Σπανός, Καζαντζής, Μιχαλόπουλος, Ντάτσικας, Τραχάνας, Σαμικός, Φωκάς και Γκοτσόπουλος.

Πρωτοβουλία για τον Πανηλειακό Ο Πανηλειακός πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων από το πρώτο σφύριγμα της έναρξης του παιχνιδιού, με την Αχαϊκή να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο. Ο Πανηλειακός αν και δεν έβγαλε μάτια με την απόδοσή του, μπόρεσε να κάνει τη διαφορά στο πρώτο μέρος, χάρη σε δυο πέναλτι τα οποία κέρδισε και αξιοποίησε. Το πρώτο στο 4΄, με τον Σαλαπάτα να ανοίγει το σκορ και το δεύτερο λίγο αργότερα. Αυτή τη φορά ήταν ο Κατσαρός ο οποίος ανατράπηκε από τον τερματοφύλακα της Αχαϊκής. Το πέναλτι υπέδειξε η διαιτητής Σιαχάμη, με τον παθόντα, δηλαδή τον Κατσαρό, να εκτελεί εύστοχα και να κάνει το 2-0.

Ευχάριστη είδηση για τον Πανηλεακό ότι ο Γιάννης Κατσαρός,μπαίνει στο ρυθμό της ομάδας Δυνατά και στην επανάληψη Ο Πανηλειακός μπήκε δυνατά και στο δεύτερο μέρος, με τον Φράγκο να κάνει την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο. Ο νεαρός επιθετικός, έπαιξε στα δεξιά της επίθεσης, με τον Κατσαρό να μετατρέπεται σε δεκάρι, πίσω από τον Παναγόπουλο και έτσι ο Πανηλειακός να γίνεται ελαφρώς πιο επιθετικός, χωρίς πάντως να αλλάζει το σύστημά του. Και πάλι οι ερυθρόλευκοι πήραν τα ηνία και αφού πρώτα είχαν ένα δοκάρι σε κεφαλιά του Σαλαπάτα, ακολούθησε το γκολ με την κεφαλιά του Κατσαρού από κόρνερ του Μήτρου. Στο δεύτερο μέρος, ο Πανηλειακός σημείωσε και ένα πανέμορφο γκολ, με μονοκόμματο ανάποδο ψαλίδι του Φράγκου, το οποίο ακυρώθηκε ως οφσάιντ προς απογοήτευση των φιλάθλων, οι οποίοι χειροκρότησαν την ενέργεια αυτή.

ΠΦΟ Πανόπουλου

Δόξα Ν.Μ.

Το Σάββατο με Διαγόρα

Δυνατό τεστ με Πανηλειακό

Φιλικό παιχνίδι με τον Διαγόρα θα δώσει το προσεχές Σάββατο ο ΠΦΟ Πανόπουλου. Θα υποδεχθεί εντός έδρας τον Διαγόρα Βραχνεΐκων, σε μια πολύ γερή πρόβα πρωταθλήματος ενόψει της πρεμιέρας με τον Εθνικό Με-

λιγαλά. Θα είναι συνάμα και ένα τεστ για τους παίκτες που τον τελευταίο καιρό είχαν μείνει εκτός, όπως ο τραυματίας Γκέρτσος και ο ανέτοιμος Μπαντούνας. Με τον Διαγόρα οι πράσινοι θα παίξουν το μεθεπόμενο Σάββατο την άτυπη ρεβάνς, αυτή τη φορά στα Βραχνέικα.

Ένα πολύ δυνατό τεστ θα δώσει το προσεχές Σάββατο στην έδρα της η Δόξα Νέας Μανωλάδας. Πρόκειται για ένα παιχνίδι απέναντι στον Πανηλειακό. Είναι μια συνάντηση πραγματικά δυνατή, απέναντι σε ομάδα της Φούτμπολ Λιγκ. Και συνάμα, ένα τεστ ετοιμότητας ενόψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος, η οποία επιφυλάσσει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι στο Λάππα απέναντι στον τοπικό Ατρόμητο. Ο Ανδρέας Ζήκος θα εχει την ευκαιρία σε αυτό το παιχνίδι να δοκιμάσει την ομάδα του μετά από το τουρνουά "Β. Μουρκιώτης", αυτή τη φορά σε ένα κανονικό ενενηντάλεπτο. Απών από τα πλάνα του Ζήκου, θα είναι ο τραυματίας Βουρλούμης.


17 ÐÝìðôç 27 Óåðôåìâñßïõ 2012

Αστέρας Αμαλιάδας

Óôï÷åýåé óå áíÜëïãç óõíÝ÷åéá Του Πάνου Ηλιόπουλου αμηλοί παραμένουν οι τόνοι στον Αστέρα Αμαλιάδας, με τους "βυσσινί" να παρουσιάζουν ένα αρκετά καλό αγωνιστικό πρόσωπο στο ματς της πρεμιέρας κόντρα στον Κεραυνό Χειμαδιού το οποίο συνοδεύτηκε με νίκη με σκορ 3-0. Πιο συγκεκριμένα η ομάδα της Αμαλιάδας παρουσιάζοντας ένα σοβαρό και πειθαρχημένο πρόσωπο καθ' όλη τη διάρκεια του 90λέπτου έφτασε στο στόχο της, ενώ με τη γενικότερη εικόνα της άφησε υποσχέσεις ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας - βέρροιος.

Η κλήρωση της Γ' κατηγορίας Στα γραφεία της Ένωσης στον Πύργο, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η κλήρωση της Γ' κατηγορίας η πρεμιέρα της οποίας είναι προγραμματισμένη για τις 21 Οκτωβρίου. Στη χθεσινή κλήρωση σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ Άρης Κουλούρης που επεσήμανε πως στόχος του είναι ν' αναβαθμιστεί η εν λόγω κατηγορία, ενώ στο ίδιος κύματος κινήθηκε και ο γενικός γραμματέας Πάνος Κατσώλης, καθώς και ο Σάκης Καραλάγας πρόεδρος της επιτροπής πρωταθλήματος. Τοποθέτηση υπήρχε και από τον Σάκη Γιαννόπουλο ως εκπρόσωπο της ΕΔ/ΕΠΣΗ, ενώ το παρών πέραν από τους εκπροσώπους των ομάδων έδωσαν και οι Αντιπρόεδροι της ΕΠΣΗ Χρίστος Πλευριάς και Γιώργος Καριώρης καθώς και το μέλος του ΔΣ Κυριάκος Κυριακόπουλος.

Χ

Δευτέρα στα Λεχαινά Όπως είναι φυσικό στον Αστέρα δεν στέκονται άλλο στο παιχνίδι της πρεμιέρας, καθώς η συνέχεια περιλαμβάνει και άλλα τεστ με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας. Η αρχή γίνεται την

προσεχή Δευτέρα 1η Οκτωβρίου όταν υπάρχει το ματς στα Λεχαινά κόντρα στον Ηλειακό, που προέρχεται από ένα σημαντικό διπλό στο Παλαιοχώρι. Οι "βυσσινί" αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες της αναμέτρησης θα επιδιώξουν το καλύτερο δυνατό αποτέλε-

σμα, το οποίο για να έρθει απαιτείται μεγάλη προσπάθεια από την αρχή μέχρι το τέλος. Υπό τις οδηγίες του τεχνικού Νίκου Γκίνο η προετοιμασία συνεχίζεται κανονικά, με τον Σάββα Αντωνόπουλο φυσικά να μην υπολογίζεται καθώς είναι τιμωρημένος.

Προοδευτική Μανολάδας

Άγχος και ατυχία Η πρεμιέρα δεν ήταν η αναμενόμενη για την Προοδευτική Μανολάδας, καθώς υπήρξε η ήττα από τον Ολυμπιακό Πύργου ήττα που οφείλεται σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ανθρώπων της ομάδας σε δυο λόγους κυρίως. Ο πρώτος έχει να κάνει πως οι ποδοσφαιριστές παρουσιάστηκαν αρκετά αγχωμένοι γεγονός που δεν τους επέ-

τρεψε να δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο, ενώ και ο παράγοντας τύχη δεν ήταν με το μέρος της Προοδευτικής. Αυτό γιατί ο σύλλογος της Μανολάδας έχασε αρκετές ευκαιρίες που αν είχαν μετουσιωθεί σε γκολ τα δεδομένα θα ήταν διαφορετικά, ενώ και στις φάσεις των γκολ των φιλοξενούμενων η Προοδευτική δεν είχε την τύχη με το μέρος της. Από κει και

πέρα αυτό το ματς ανήκει σιγά - σιγά στο παρελθόν, με την ομάδα της Βουπρασίας να εστιάζει στη συνέχεια η οποία περιλαμβάνει το δύσκολο εκτός έδρας ματς με τον Ολυμπιακό Σαβαλίων. Αναμέτρηση από την οποία θα λείψει ο Χανιάς που αποβλήθηκε στο ματς της πρεμιέρας, ενώ από την αντίπερα εξέτισε και επιστρέφει ο Τάκης Σάμαρης.

ÁÐÁÍÔÇÓÇ ÓÐÕÑÏÕ ÂÁÓÉËÅÉÏÕ ÓÔÏÍ ÊÕÑÉÏ ÖÙÔÏÐÏÕËÏ ÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÏ Αγαπητέ Κώστα, μ' έκπληξη διάβασα στην τελευταία σου επιστολή προς Ηλείους ότι εμπλέκεις τ' όνομά μου στην αντιπολιτευτική σου τακτική προς τον πρόεδρο της Ε.Π.Σ.Η κύριο Κουλούρη. Για να μην έχεις λοιπόν ερωτήματα και απορίες και είναι η πρώτη και τελευταία φορά που το κάνω να σου απαντήσω σου γνωρίζω λοιπόν ότι, όποιος διαιτητής αποχωρεί απ' την Α' Εθνική η Ε.Π.Ο στο ετήσιο σεμινάριο διαιτησίας βραβεύει τους διαιτητές οι οποίοι αποχώρησαν οικιοθελώς απ' την ενεργό δράση ή ο Πρόεδρος της ενώσεως απαιτούσε - απαιτεί απ' τον Πρόεδρο της Ε.Π.Ο να εκδιωχθεί ο διαιτητής του νομού του με το αιτιολογικό ότι δεν το στήριξε στις εκλογές. Δεν αποδέχθηκα να τμηθώ το 2006 απ' την τότε επιτροπή διαιτησίας διότι το ποδοσφαιρικό και προσωπικό επίπεδό μου δεν μου το επέ-

τρεπαν να νομιμοποιήσω την εγκληματική εμπάθεια εναντίον του εκπροσώπου της ηλειακής διαιτησίας της Α' Εθνικής. 1.Να σου θυμίσω ότι ο Κουλούρης δεν είναι μόνο φίλος μου αλλά και χωριανός μου και θεωρώ ότι ούτε το ένα ούτε το άλλο είναι μειωτικό και το βασικότερο όλων είναι ότι δεν έχει κάνει διοικητικά - διαιτητικά εγκλήματα να διαγράψει διαιτητή απ' την Α' Εθνική γιατί δεν του ήταν αρεστός. 2.Να σου θυμίσω ότι ο Κουλούρης δεν κατέβασε διαιτητή Ηλείο που είχε οριστεί απ' την ΕΠΟ να την εκπροσωπήσει σε σεμινάριο στην Κύπρο. 3.Να σου θυμίσω ότι οι διαιτητές του τελικού τους ξέρει ο κόσμος πολύ νωρίτερα απ' την διεξαγωγή αυτού και όχι να έχουμε τα "Καραγκιοζιλίκα" εναντίον του προσώπου μου και να μην ξέρουμε τον διαιτητή τουλάχιστον 24 ώρες πριν

την διεξαγωγή αυτού όπως μ' εμένα γιατί δεν ήμουν αρεστός στον τότε Πρόεδρο. 4.Να σου θυμίσω ότι ο Κουλούρης δεν έπαψε την νόμιμα εκλεγμένη επιτροπή διαιτησίας την οποία και εσύ είχες ψηφίσει. Γι' αυτό λοιπόν κύριε Φωτόπουλε το υπόλοιπο της θητείας σας θα σας παρακαλέσω να μη ξανασχοληθείτε με το όνομά μου γιατί δεν επιθυμώ να γίνω αρχιδιαιτητής ούτε παρατηρητής Α' Εθνική εκμεταλλευόμενος την φιλία μου με τον πρόεδρο της Ε.Π.Σ.Η. Υ.Γ.: Τώρα που ο πρόεδρος Ε.Π.Σ.Η. αποφάσισε να είναι με τον κύριο Γκαγκάτση πιστεύω ότι θα επισημοποιηθούν τα έργα και οι ημέρες της διοικήσεως εκείνον που εσύ διέγραψες το τηλέφωνο του αλλά και κάποιον άλλον που υπογράφουν 2-3 έγγραφα. Σου εύχομαι να έχεις υγεία και δύναμη.

Áðü ôç ÷èåóéíÞ êëÞñùóç óôçí ÅÐÓÇ. 1ος όμιλος

2ος όμιλος

1η αγωνιστική: Πρόοδος-Κουτσοχέρα, ΠουρνάριΠηνεία, Αίολος-Μαγούλα, Άφοβος, Κόκκινη Θύελλα, Ανδρίτσαινα-Βρίνα, Ρεπό το Λάνθι. 2η αγωνιστική: Άρης- -Πρόοδος, Κουτσοχέρα-Αγ. Δημήτριος, Πηνεία-Άφοβος, Μαγούλα-Ανδρίτσαινα, Κεραυνός-Κόκκινη Θύελλα, Ρεπό ο Αίολος. 3η αγωνιστική: Πρόοδος-Αγ. Δημήτριος, Αίολος-Άρης, Άφοβος-Κουτσοχέρα, Κεραυνός-Πηνεία, Κόκκινη Θύελλα-Μαγούλα, Ρεπό η Ανδρίτσαινα. 4η αγωνιστική: Αίολος-Πρόοδος, Πουρνάρι-Άφοβος, Άρης-Ανδρίτσαινα, Κουτσοχέρα-Κεραυνός, Μαγούλα-Πηνεία, Ρεπό η Κόκκινη Θύελλα. 5η αγωνιστική: Πρόοδος-Άφοβος, Ανδρίτσαινα-Αίολος, Βρίνα-Πουρνάρι, Κόκκινη Θύελλα-Λάνθι, Μαγούλα-Κουτσοχέρα, Ρεπό η Πηνεία. 6η αγωνιστική: Ανδρίτσαινα-Πρόοδος, Άφοβος-Κεραυνός, Αίολος-Κόκκινη Θύελλα, Αγ. Δημήτριος-Μαγούλα, Άρης-Πηνεία, Ρεπό η Κουτσοχέρα. 7η αγωνιστική: Πρόοδος-Κεραυνός, Κόκκινη Θύελλα-Ανδρίτσαινα, Μαγούλα-Άφοβος, Πηνεία-Αίολος, ΚουτσοχέραΆρης, Ρεπό ο Αγ. Δημήτριος. 8η αγωνιστική: Κόκκινη Θύελλα-Πρόοδος, Κεραυνός-Μαγούλα, Ανδρίτσαινα-Πηνεία, Αίολος-Κουτσοχέρα, Αγ. Δημήτριος-Άρης, Ρεπό ο Άφοβος. 9η αγωνιστική: Πρόοδος-Μαγούλα, Πηνεία-Κόκκινη Θύελλα, Κουτσοχέρα-Ανδρίτσαινα, Άρης-Άφοβος, Αγ. ΔημήτριοςΑίολος, Ρεπό ο Κεραυνός. 10η αγωνιστική: Πηνεία-Πρόοδος, Κόκκινη ΘύελλαΚουτσοχέρα, Κεραυνός-Άρης, Ανδρίτσαινα-Αγ. Δημήτριος, ΆφοβοςΑίολος, Ρεπό η Μαγούλα. 11η αγωνιστική: Κουτσοχέρα-Πηνεία, 'Αρης-Μαγούλα, Αγ. Δημήτριος-Κόκκινη Θύελλα, Αίολος-Κεραυνός, Αφοβος-Ανδρίτσαινα, Ρεπό η Πρόοδος.

1η αγωνιστική Πηνειακός - Πρίγκιπες, ΠήγασοςΑγ. Μαύρα, Αναγέννηση Αμ- Περιστέρι, Κορυφή - Καπελέτο, Φίλιππος - Απόλλων Γ., Ρεπό η Αρετή 2η αγωνιστική Αρετή - Πηνειακός, Πρίγκιπες - Πήγασος, Αγ. Μαύρα - Κορυφή, Περιστέρι - Φίλιππος, Απόλλων Γ. -Καπελέτο, Ρεπό η Αναγέννηση Αμ. 3η αγωνιστική Πηνειακός - Πήγασος, Αναγέννηση Αμ. - Αρετή, Κορυφή - Πρίγκιπες, Απόλλων Γ- Αγ. Μαύρα, Καπελέτο Περιστέρι, Ρεπό ο Φίλιππος 4η αγωνιστική Αναγέννηση Αμ- Πηνειακός, Πήγασος - Κορυφή, Αρετή - Φίλιππος, Πρίγκιπες - Απόλλων Γ, Περιστέρι Αγ. Μαύρα, Ρεπό το Καπελέτο 5η αγωνιστική Πηνειακός - Κορυφή, Φίλιππος- Αναγέννηση Αμ., Απόλλων Γ. -Πήγασος, Καπελέτο - Αρετή, Περιστέρι Πρίγκιπες, Ρεπό η Αγ. Μαύρα 6η αγωνιστική Φίλιππος - Πηνειακός, Κορυφή Απόλλων Γ, Αναγέννηση Αμ- Καπελέτο, Πήγασος - Περιστέρι, Αρετή Αγ. Μαύρα, Ρεπό οι Πρίγκιπες 7η αγωνιστική Πηνειακός - Απόλλων Γ, Καπελέτο Φίλιππος, Περιστέρι - Κορυφή, Αγ. Μαύρα - Αναγέννηση Αμ, Πρίγκιπες - Αρετή, Ρεπό ο Πήγασος 8η αγωνιστική Καπελέτο- Πηνειακός, Απόλλων ΓΠεριστέρι, Φίλιππος - Αγ. Μαύρα, Αναγέννηση Αμ- Πρίγκιπες, Πήγασος - Αρετή, Ρεπό η Κορυφή 9η αγωνιστική Πηνειακός - Περιστέρι, Αγ. Μαύρα Καπελέτο, Πρίγκιπες - Φίλιππος, Αρετή - Κορυφή, Πήγασος - Αναγέννηση Αμ., Ρεπό ο Απόλλων Γ 10η αγωνιστική Αγ. Μαύρα - Πηνειακός, ΚαπελέτοΠρίγκιπες, Απόλλων Γ. - Αρετή, Φίλιππος- Πήγασος, Κορυφή - Αναγέννηση Αμ, Ρεπό το Περιστέρι 11η αγωνιστική Πρίγκιπες- Αγ. Μαύρα, Αρετή- Περιστέρι, Πήγασος - Καπελέτο, Αναγέννηση Αμ- Απόλλων Γ, Κορυφή Φίλιππος, Ρεπό ο Πηνειακός Π. Ηλιόπουλος


ÐÅÌÐÔÇ 27 ÓÅÐÔÅÌÂÑIÏÕ 2012

Ετος 11o

/

ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ: 3153

/

Τιμή: 50λ.

/

(Eκτός Νομού 1 Ευρώ)

ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΠΥΡΓΟ-ΑΜΑΛΙΑΔΑ

“ΛΟΥΚΕΤΟ

στην Ηλεία

Στους δήμους η λειτουργία των παραρτημάτων ΤΕΙ "Άνοιγμα" στο Γιάννη Λυμπέρη και εκ των πραγμάτων στο δήμαρχο Πύργου Μ. Παρασκευόπουλο έκανε χθες ο Σ. Καπλάνης. Ο πρόεδρος του ΑΤΕΙ Πατρών, πρότεινε να αναλάβει η τοπική αυτοδιοίκηση τη λειτουργία των παραρτημάτων ΤΕΙ του νομού.

Με προσωπικό ασφαλείας λειτούργησαν νοσοκομεία και δημόσιες υπηρεσίες. Kλειστά τα δημαρχεία

Σ

ΠΡΟΤΑΣΗ Σ. ΚΑΠΛΑΝΗ

>> Ó. 24

ε απεργιακό κλοιό χθες η Ηλεία, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Στον Πύργο μέλη των

πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών σωματείων και

ΔΟΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΤΕΙ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν διαφορετικές πο-

Πενήντα δυο νέοι επιστήμονες

ρείες στους δρόμους της πόλης. Συγκεντρώσεις έγιναν στα Εργατικά Κέντρα των δύο πόλεων.

>> Ó. 4-55-66

ΑΠΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΧΩΜΑΤΕΡΗ

ΔΗΜΟΣ ΠΗΝΕΙΟΥ

“Πνίγηκε” στον καπνό το Τραγανό!

Ομορφαίνουν τις πλατείες της Γαστούνης

Σε κλίμα χαράς και συγκίνησης έγινε χθες η τελετή ορκωμοσίας και παράδοσης των πτυχίων σε 52 αποφοίτους του τμήματος του ΤΕΙ Αμαλιάδας "Εφαρμοσμένης Πληροφορικής στη διοίκηση και την οικονομία".

>> Ó. 7

>> Ó.12-113 ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΟΥ Κ.Α.Σ.

Τάξη στην οικιστική ανάπτυξη της Αρχ. Ολυμπίας Το "πράσινο φως" άναψε κατά τη συνεδρίαση του το βράδυ της Τρίτης το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιου -Κ.Α.Σ.για το θέμα του ανακαθορισμού των ζωνών προστασίας του αρχαιολογικού χώρου.

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ

Νίκησε 3-0 την Αχαϊκή Με δυο γκολ του Κατσαρού και ένα του Σαλαπάτα, ο Πανηλειακός επιβλήθηκε χθες της Αχαϊκής με 3-0, σε φιλικό που έγινε στο Λαμπέτι. >> Ó.16

>> Ó. 9

Από την πλατεία Ελευθερίας στην πόλη της Γαστούνης ξεκίνησαν χθες οι εργασίες για την περιποίηση και τον καλωπισμό του πρασίνου στο Δήμο Πηνειού.

>> Ó. 11

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΥΡΓΟΥ

Ξεκίνησαν τα μαθήματα >> Ó. 10

(ÓõíÝ÷åéá óôç óåë.12)


19 ÐÝìðôç 27 Óåðôåìâñßïõ 2012

Ïé ìç÷áíÝò óôï 200% Το dragster, αγαπημένο σπορ στις ΗΠΑ, είναι κάτι το οποίο θα έρθει και στην Ηλεία για πρώτη φορά, χάρη στην ΑΟΛΑΠ. Ουσιαστικά, είναι ένας αγώνας επιτάχυνσης, χωρίς να παίζει ρόλο αν ένα αυτοκίνητο είναι μικρό ή μεγάλο, πειραγμένο ή μη. Είναι ένας αγώνας, ο οποίος μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα κρίνει ποιος θα επιταχύνει πιο γρήγορα. Οι μηχανές πρέπει να δουλέψουν στο φουλ μέχρι να… σπάσουν (συμβαίνει άλλωστε και αυτό σε dragdays). Σπάνιο και εγγυημένο το θέαμα λοιπόν που μας περιμένει στις 3 και 4 Νοεμβρίου στο Επιτάλιο!

Για Κετσπάγια δεν ξέρουν τίποτα οι διοικούντες. Για Φερέιρα; ÍÜñèçêáò óôï ðüäé ôïõ Δεν έφτανε στη Βάρδα η ήττα της πρεμιέρας στο Κατάκολο από τον Αργοναύτη, ήρθε να προστεθεί και ο τραυματισμός του Ανδρέα Γούρμου που είναι αρκετά σοβαρός. Ειδικότερα ο αρχηγός του ΠΑΟΒ που τραυματίστηκε στο πόδι από μαρκάρισμα αμυντικού στο πρώτο μέρος μπορεί να συνέχισε σε όλο το ματς, αλλά η κατάστασή του στη συνέχεια επιδεινώθηκε καθώς το πόδι του πρήστηκε αρκετά. Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν, αλλά ο Γούρμος τοποθέτησε νάρθηκα στο πόδι του και σίγουρα χάνει το ματς με το Χειμαδιό την προσεχή Κυριακή. Π.Η.

ÁãáóôÞ óõíåñãáóßá…

Μια αρκετά καλή συνεργασία έχουν αναπτύξει οι ακαδημίες του Ολυμπιακού με τις αντίστοιχες του Πανωλενιακού Καράτουλα και στο πλαίσιο αυτό τις προάλλες δόθηκε φιλικό στις εγκαταστάσεις της ακαδημίας στην Αμαλιάδα. Εκεί οι δυο προπονητές Αλέκος Τομαρόπουλος και Κώστας Κολόσακας αντίστοιχα είχαν μια ευκαιρία να δοκιμάσουν διάφορα σχήματα βλέποντας τους νεαρούς αγωνιζόμενους, ενώ από μια πρώτη ματιά πιθανό στο μέλλον να υπάρξει και άλλο φιλικό. Π.Η.

Ολίγον… έγκυος! Όλα καλά λοιπόν με τη Β΄ Εθνική, μόνο που η αναδιάρθρωση έγινε, χωρίς να ανέβουν οι ομάδες εκείνες που έπρεπε. Αντί να ανέβει ο Οικονόμος Τσαριτσάνης, η Ζάκυνθος και ο Πανηλειακός, ανέβηκαν η Καβάλα, ο Ολυ- Με τον Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλο μπιακός Βόλου και ο Ηρακλής. Απευθείας από τη Δ΄ Εθνική, πήγαν στη Β΄ και οι τρεις της Γ΄ Εθνικής που μετείχαν στα πλέι οφ, συνεχίζουν στη Γ΄ Εθνική (ευτυχώς που ανέβηκε και η Νίκη Βόλου δηλαδή). Θα μου πει κάποιος, -μα η αναδιάρθρωση έγινε προκειμένου να ανέβουν οι τρεις. Δεν έγινε για να ανέβει ο Πανηλειακός όπως μας γράφεις τώρα! Απαντώ προκαταβάλλοντας αυτή την ερώτηση, ότι οι αναδιαρθρώσεις δεν γίνονται για να ανέβει κάποια ομάδα, αλλά γίνονται όταν κριθεί σκόπιμο. Και ανεβαίνουν οι ομάδες εκείνες οι οποίες ιεραρχικά βρίσκονται πιο πάνω από κάποιες άλλες. Η Καβάλα, ο Ολυμπιακός Βόλου και ο Ηρακλής, υποβιβάστηκαν για κάποιο λόγο στη Δ΄ Εθνική. Ο λόγος αυτός αποδείχθηκε ένα χρόνο μετά, αποδείχθηκε ότι δεν υπήρχε και κατά συνέπεια πάρθηκε μια απόφαση η οποία δεν ήταν σωστή. Κατά συνέπεια, επιβλήθηκε μια άδικη τιμωρία στους κατηγορούμενους, η οποία ένα χρόνο μετά καταρρίφθηκε. Πρέπει λοιπόν να γίνει αποκατάσταση των ομάδων αυτών, επιστρέφοντας εκεί που ακριβώς βρίσκονταν. Δηλαδή στην Α΄ Εθνική. Γίνεται-δεν γίνεται, είναι ο μοναδικός τρόπος να δικαιωθούν αυτές οι ομάδες (και γιατί άλλωστε να μην γίνεται;). Πολύ γενναία είχε τα κότσια να το παραδεχθεί ο μεγαλομέτοχος της Ξάνθης Χρήστος Πανόπουλος. Ο οποίος έστω και αν σε μια τέτοια περίπτωση χάνει λεφτά, είπε τα πράγματα με το όνομά τους: "Δεν υπάρχει ολίγον έγκυος…" είπε. Και μέσα σε αυτό το θέατρο του παραλόγου, υπάρχουν και οι εκλογές της ΕΠΟ, για να δούμε τέλος πάντων, τι μέλλει γενέσθαι στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ένα ποδόσφαιρο, για το οποίο κανείς δεν γνωρίζει πού πάει, ποιο θα είναι αυτό που θα βγάλει η πορεία. Και δεν ξέρουμε και πόσοι μήνες θα χρειαστούν να αποκατασταθεί η ομαλότητα. Βλέπετε δεν εγκυμονεί κανονικά το ποδόσφαιρο. Εγκυμονεί… ολίγον!

üíôéá ôïõ… Äåß÷íåé ôá äό την έναρξη

περίπου πριν απ Μια εβδομάδα γορίας και ο ος της Α2 κατη ατ ήμ θλ τα ω πρ του ίσκεται καλή δείχνει να βρ ου άτ οβ ακ Κ ΠΑΟ ενόψει της τας υποσχέσεις ον ήν αφ η, ασ ο σύλκατάστ που παρουσίασε να κό ει Η ς. ια τής τόσο συνέχε ο Σταύρος Μεν εί ον οπ πρ υ υπάρχει λογος πο κύπελλο όπου ο στ ι κα ο ς, αποδεικνύόσ ά στα φιλικ αντα Γαστούνη Αί ον στ ρα ντ καλό. ριση κό ατο γίνεται κάτι η μεγάλη πρόκ όβ ακ Κ ον στ ος Π.Η. πως φέτ ουν περίτρανα


ψάχνετε για... ÆÇÔÏÕÍÔÁÉ ΖΗΤΕΙΤΑΙ πτυχιούχος Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών Επιστημών με κατεύθυνση ή ειδίκευση στην Λογιστική και στην Επιχειρησιακή Ανάλυση . Πληροφορίες Τηλ. 6976869569 (ΜΑ 7822) ΖΗΤΕΙΤΑΙ κοπέλα με δίπλωμα οδήγησης άνευ υποχρεώσεων ως πωλήτρια στον Νομό Ηλείας - Αρκαδίας. ΤΗΛ: 2621029685 (ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα - Παρασκευή 9:00 - 15:00 και 18:00 - 20:00 και Σάββατο 09:00 -15:00) (ΜΑ 7991) ΖΗΤΕΙΤΑΙ πεπειραμένος κόπτης για κρεοπωλείο. ΤΗΛ: 2622029720 (ΜΑ 7986) ΖΗΤΕΙΤΑΙ έμπειρη κομμώτρια από κομμωτήριο στην Αμαλιάδα. ΤΗΛ: 26220-29975, 6988151731 (ΜΑ 7815) ΤΟ καφέ κλαμπ ESCAPE στην Γαστούνη ζητά προσωπικό για πρωινή και βραδινή απασχόληση. ΤΗΛ: 6972875824 (ΜΑ 7950) ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ Ι.Χ. και φορτηγών περιοχή Ανδραβίδας - Κυλλήνης δίνεται προς εκμετάλλευση. Ελάχιστη επένδυση, προνομιακή λειτουργία. Επικοινωνία ektor158@hotmail.com ΤΗΛ:

6948582063 (ΜΑ 7940) Ζητείται έμπειρη κοπέλα για καφέ - ουζερί. Τάκη Πετροπούλου 5. Τηλ 2621035270 Μ.Α. 7921 ΖΗΤΕΙΤΑΙ χειριστής μηχανήματος έργου. Τηλ.: 6977603640 (μΑ 7877) ΖΗΤΕΤΑΙ κοπέλα για το καφέ "ΑΠΑΓΚΙΟ", Πατρών 24, Πύργος, τηλ. 26210-28863, 6974807041 (ΜΑ 7873) ΖΗΤΕΙΤΑΙ γεωπόνος για την επιχείρηση ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ Α.Ε. στην παραγωγή φράουλας. Εδρα Λάππα Αχαΐας. ΤΗΛ: 6908096803, 2693031700 (ΜΑ 7859)

ÆÇÔÏÕÍ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ να αποκτήσεις, να συμπληρώσεις ή να αυξήσεις τα εισοδήματά σου; Με έξυπνο και δυναμικό τρόπο; Η εταιρεία μας αναπτύσσεται στην περιοχή σου και χρειάζεται δραστήρια άτομα που έχουν όνειρα και φιλοδοξίες για καριέρα και υψηλές μηνιαίες αποδοχές. ΤΗΛ: 6986798801 (ΜΑ 7997) ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ νοσηλεύτρια ζητά εργασία για την φροντίδα ηλικιωμένων και φύλαξη μικρών παιδιών. ΤΗΛ: 6988370473 (ΜΑ 7989) ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ την πληκτρολόγηση και εκτύπωση χειρόγραφων σημειώσεων σε φιλολογι-

δουλειά/σπίτι/οικόπεδο/αγροτεμάχιο/επαγγελματικό χώρο/μοτοσικλέτα/έπιπλα /ηλεκτρικές συσκευές/τεχνίτη/το χαμένο σας ζωάκι/το μελλοντικό σας σύντροφο  Åñãáóßá κά μαθήματα. Παρακαλώ να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα η παραπάνω αγγελία. ΤΗΛ: 6976874167 (ΜΑ 7977)

(ΜΑ 7930)

ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένου 24ωρου ή και για οικιακές δουλειές. Περιοχή Αμαλιάδας και Πύργου. ΤΗΛ: 6977730760 (ΜΑ 7975)

Κυρία από Λευκορωσία με καλές συστάσεις ζητά δουλειά για φύλαξη ηλικιωμένων. Τηλ. 9678505021 Μ.Α. 7924 Αναλαμβάνω φασόν φο μπιζού, περιοχή Συκιά Κατακόλου. Κα Ευφροσύνη. ΤΗλ. 6989231926 Μ.Α. 7917 ΚΥΡΙΑ 43 ετών από Βουλγαρία γνωρίζει Ελληνικά ζητά εργασία ως λαντζέρισα ή ως εσωτερική. ΤΗΛ: 6997517197 (ΜΑ 7888) ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία 24ωρη για φύλαξη ηλικιωμένων. ΤΗΛ: 6993285224 (ΜΑ 7896) ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων, παιδιών, καθαρισμό οικιών, γραφείων, σκάλων, εστιατορίων και ξενοδοχείων. ΤΗΛ: 6987939436 (ΜΑ 7881) ΚΟΠΕΛΑ ζητά εργασία ως σερβιτόρα. Τηλ.: 6993109173 (ΜΑ 7876) ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ την φροντίδα και εξυπηρέτηση ηλικιωμένων - ανήμπορων κ.λ.π. Διαθέτω δικό μου όχημα. Τηλ.: 6936272058 (ΜΑ 7871) ΚΥΡΙΟΣ ζητά εργασία σε ψησταριά για ψήστης, σερβιτόρος, κουζίνα, κλπ. ΤΗλ.: 6999571757 (ΜΑ 7864) ΚΥΡΙΑ από Ουκρανία ζητά οποιαδήποτε εργασία στην περιοχή του Πύργου. Τηλ.: 6947666453

ΚΥΡΙΑ Ελληνίδα ζητά εργασία για φροντίδα ηλικιωμένων (όχι κατάκοιτοι) ή επίσης για καθάρισμα σπιτιών. ΤΗΛ: 6937980738, 6936868797 (ΜΑ 7971) ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων και μικρών παιδιών. ΤΗΛ: 6971848976 (ΜΑ 7970) ΚΥΡΙΑ Ελληνίδα ζητά εργασία για φύλαξη παιδιών ηλικίας 3 έως 5 ετών εσωτερική ή για φύλαξη ηλικιωμένης κυρίας (όχι κατάκοιτη). ΤΗΛ: 6983818610 (ΜΑ 7969) ΚΥΡΙΑ αναλαμβάνει φύλαξη ηλικιωμένων σε σπίτια. ΤΗΛ: 6983835177 (ΜΑ 7963) ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία απογευματινή ή βραδινή στην περιοχή του Πύργου για φύλαξη ηλικιωμένου, κουζίνα σε εστιατόριο και φύλαξη παιδιών. ΤΗΛ: 6945114869 (ΜΑ 7955) ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ καθαρισμό μνημείων και διάφορες εργασίες. Πληρ. Τηλ. 6972 173606

ΒΟΗΘΟΣ φυσικοθεραπείας ζητά ανάλογη εργασία. ΤΗΛ: 6934668694 (ΜΑ 7945)

(ΜΑ 7865) ΚΥΡΙΑ ελληνίδα ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων πρωινές - απογευματινές και βραδινές ώρες ή για καθάρισμα σπιτιών. ΤΗΛ: 6975707151 (ΜΑ 7860) ΚΥΡΙΑ 30 ετών ζητά εργασία για φροντίδα ηλικιωμένων εσώκλειστη. ΤΗΛ: 6934902556 (ΜΑ 7854) ΚΥΡΙΑ 50 ετών ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων, ημέρα ή νύχτα ή για φύλαξη παιδιού στην περιοχή του Πύργου και τα γύρω χωριά. ΤΗΛ: 6956811297 (ΜΑ 7850) ΚΥΡΙΑ Ελληνίδα 51 ετών, χωρίς υποχρεώσεις, ζητά να εργαστεί σε κυρία ή κύριο (όχι κατάκοιτοι). ΤΗΛ: 2621033591, 6948648870 (ΜΑ 7846) ΤΕΧΝΙΤΗΣ αερίων καυσίμων αυτοκινήτων - υγραεριοκίνηση, πιστοποιημένος με άδεια άσκησης επαγγέλματος και πολυετή εμπειρία ως μηχανοτεχνίτης σε πετρελαιοκίνητα οχήματα - άδεια άσκησης επαγγέλματος ζητά εργασία. ΤΗΛ: 6977357784 (ΜΑ 7845) ΚΥΡΙΑ από Ουκρανία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων στον Πύργο και στα περίχωρα. ΤΗΛ: 6984571174 (ΜΑ 7844) ΚΟΠΕΛΑ 27 ετών εμφανίσιμη ζητά εργασία σε ψησταριά-καφετέρια-ουζερί ή καθαρισμό σκάλων. ΤΗΛ.: 6980842418 (ΜΑ 7843) ΚΥΡΙΑ αναλαμβάνει τη φύλαξη κοριτσιού

ηλικίας μέχρι 7 ετών. Περιοχές Ολυμπίας και Πύργου. ΤΗΛ: 6983818610 (ΜΑ 7820) ΕΛΛΗΝΙΔΑ χωρίς υποχρεώσεις αναλαμβάνει τη φύλαξη ηλικιωμένων όλο το 24ώρο. ΤΗΛ: 2797024573 (ΜΑ 7825) ΚΥΡΙΑ αναλαμβάνει τη φύλαξη κοριτσιού ηλικίας μέχρι 7 ετών. Περιοχές Ολυμπίας και Πύργου. ΤΗΛ: 6983818610 (ΜΑ 7820) ΚΥΡΙΑ αναλαμβάνει καθαρισμό οικιών και σιδέρωμα. Περιοχή Πύργου. ΤΗΛ: 6942976020 (ΜΑ 7816) ΚΥΡΙΑ Ελληνίδα ζητά εργασία ως εσωτερική για φύλαξη ηλικιωμένων. Τηλ. 6974080991.(ΜΑ 7817) ΕΛΛΗΝΙΔΑ χωρίς υποχρεώσεις ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων εσωτερική. Τηλ.: 2797024573 (ΜΑ 7796) ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένου ή παιδιού, στις περιοχές Αμαλιάδας και Πηνείας. ΤΗΛ: 6983835177 (ΜΑ 7813) ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένου ατόμου, σε περιοχές Πύργου, Αμαλιάδας και Κάμπου. ΤΗΛ: 6994035022 (ΜΑ 7806) ΚΥΡΙΑ Ελληνίδα ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων ή παιδιών, για καθαρισμό σπιτιών ή σκάλες. ΤΗΛ: 6981080358 (ΜΑ 7803) ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ τον καθαρισμό κήπων με δικά μου εργαλεία. ΤΗΛ: 6980836386 (ΜΑ 7801)


Μικρές Αγγελίες

/ ÐÝìðôç 27 Óåðôåìâñßïõ 2012

Áêßíçôá ÐÙËÇÓÅÉÓ ÁÊÉÍÇÔÙÍ

80.000 €. ΤΗΛ: 6944745544 (ΜΑ 7550)

ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο 3.620 τ.μ. εντός οικισμού και αναδασμού, πλησίον της Ε.Ο. Πύργου - Αρχ. Ολυμπίας στην διασταύρωση Παλαιοβαρβάσαινας. Ελκυστικοί όροι δόμησης και ελεύθερο για κάθε χρήση. ΤΗΛ: 6973052133 (ΜΑ 7995)

ΠΩΛΕΙΤΑΙ χωράφι 11,5 στρεμ. στην περιοχή Μεσολογγάκι Αμαλιάδας. ΤΗΛ: 2621022474 (ΜΑ 7526)

ΠΩΛΕΙΤΑΙ όροφος 240 τ.μ. στην Αμαλιάδα. Τιμή συζητήσιμη. ΤΗΛ: 6985777504 (ΜΑ 7964) ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 5 στρέμματα στην περιοχή Λιβαδάκια Αμαλιάδας, οικοδομήσιμο, περιλαμβάνοντος και γεώτρηση. Τιμή ευκαιρίας. ΤΗΛ: 6974858763 (ΜΑ 7898) ΠΩΛΕΙΤΑΙ στη Ζαχάρω διαμέρισμα 130 τ.μ., 3 υπνοδωμάτια, 2 μπάνια, μεγάλο σαλόνι, άριστη κατάσταση. Τιμή ευκαιρίας. ΤΗΛ: 2625061221, 6937485373 (ΜΑ 7891) ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 4 στρεμ. στο Κατσικάρι. ΤΗΛ: 6932873413 (ΜΑ 7882) ΠΩΛΕΙΤΑΙ στην παραλία Ζαχάρως οικία 100 τ.μ. σε οικόπεδο 320 τ.μ. με πλήρη και μοντέρνο εξοπλισμό εσωτερικού και εξωτερικού χώρου σε λειτουργία λόγω αναχώρησης 140.000 €. ΤΗΛ: 6981705054 (ΜΑ 7837) ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα 110 τ.μ., 2ου ορόφου, κατασκευής '80, σε άριστη κατάσταση, στο κέντρο του Πύργου. Τιμή 75.000 €. ΤΗΛ: 6944745544 (ΜΑ 7731) ΖΗΤΩ να αγοράσω οικόπεδο στον Πύργο, κέντρο - απόκεντρο, διαθέτω μέχρι 10.000 €. ΤΗΛ: 6976364230 (ΜΑ 7729) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 7 στρέμματα ελαιοστάσιο ποτιστικό στο 21ο χλμ. Ε.Ο. Πύργου - Τριπόλεως εφαπτόμενο της Ε.Ο. με πρόσοψη 105 μέτρα στο ύψος του ξενοδοχείου "ΑΜΑΛΙΑ" οικοδομήσιμο. Τιμή ευκαιρίας. ΤΗΛ: 6972519909, 6971899387 (ΜΑ 7567) ΠΩΛΕΙΤΑΙ αποθηκευτικός χώρος (480) τ.μ. τμηματικά σε 3 οικήματα (190-250-40) τ.μ. στεγασμένοι και κλειστοί, εντός οικοπέδου (4) στρεμ. περιφραγμένα - ρεύμα τριφασικό - νερό αρτεσιανό - τηλεφωνική γραμμή, στα όρια του Πύργου (οδός Αλφειού) για οποιαδήποτε χρήση. ΤΗΛ: 6971848890 κ. Κώστα. (ΜΑ 7564) ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα 2ου όροφου 113 τ.μ. με αυτόνομη θέρμανση στο κέντρο του Πύργου. Τιμή

ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα σε 3ο όροφο νεόδμητης οικοδομής στην Γαστούνη 78 m2 τιμή 45.000 ευρώ. Τηλ. Πληρ.: 6982320659 (ΜΑ 7522) ΠΩΛΕΙΤΑΙ στον Αγ. Γεώργιο Πύργου επί της οδού Αγ. Γεωργίου, 3 στρέμματα άρτια και οικοδομήσιμα. Τηλ. Επικοινωνίας: 6974 992426 (ΜΑ 7523) ΠΩΛΕΙΤΑΙ στη Ζαχάρω, Οικόπεδο 1200m2, εντός σχεδίου, πλησίον αγοράς και Δημοτικού Σχολείου. ΤΗΛ: 6977-857.871, 6977251.324 (ΜΑ 7517)

ÅÍÏÉÊÉÁÓÅÉÓ ÁÊÉÍÇÔÙÍ ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙδιαμέρισμα3άρι,75τμ.β'ορόφου διώροφης οικοδομής με εξοπλισμένη κουζίνα σε άριστη κατάσταση στο κέντροτουΠύργουσεπολύκαλήτιμή.Τηλ 2621027626,6932563065.Μ.Α.7912 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι ρετιρέ πλήρως επιπλωμένο απέναντι από την είσοδο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου. ΤΗΛ: 2621030503 (ΜΑ 79925) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ 2άρι και 3άρι 1ου ορόφου καινούριας κατασκευής με αυτόνομη θέρμανση. Πλησίον ΤΕΙ Πύργου Ρήγα Φεραίου πάροδος FORUM. Πληροφορίες κος Κώστας ΤΗΛ: 6977991599 (ΜΑ 7990) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 95 τ.μ., 2ου ορόφου, οδός Καραϊσκάκη 41, πλησίον ΤΕΙ, πλήρως επιπλωμένο, 2 κλιματιστικά, τέντες, διαμπερές χωρίς επιβάρυνση νερού. Δεκτή η συγκατοίκηση 2 φοιτητών. ΤΗΛ: 6942973988, 6945563432 (ΜΑ 7983) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριαμισάρι διαμέρισμα 90 τ.μ. επί της οδού Παπαφλέσσα 45 στον Πύργο. ΤΗΛ: 2621022284 ώρες 10:00 π.μ. - 12:00 μ.μ. και Οικίας 2621033173 (ΜΑ 7979) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 61 τ.μ. αυτόνομο 3ου ορόφου στον Πύργο, Διάκου 2. ΤΗΛ: 6938886579 (ΜΑ 7967) ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ δύο διαμερίσματα, Ελλης 35 στην Αμαλιάδα και επιπλωμένα. ΤΗΛ: 6947276738, 6972046131 (ΜΑ 7960) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα 3άρι με αυτόνομη θέρμανση χωρίς κοινόχρηστα. Επτανήσου 88 Αμαλιάδα. ΤΗΛ: 6978542681, 6937604919 (ΜΑ

ΤΗΛ: 6937352002 (ΜΑ 7909)

ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ: 1) μονοκατοικία 85 τ.μ. πλήρως επιπλωμένη καινούρια, δύο υπνοδωμάτια, κουζίνα, σαλόνι, μπάνιο, τζάκι, καλοριφέρ και κλειστό πάρκινγκ 7 χλμ. από τον Πύργο. 2) δυαράκι σε μονοκατοικία επιπλωμένο χωρίς κοινόχρηστα με αυτόνομη θέρμανση και ηλιακό σε κεντρικό σημείο στον Πύργο. ΤΗΛ: 2621027069 και whats' up 6988382609 (ΜΑ 7953)

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα ισόγειο σε διώροφο κτίριο καινούριο 3 κρεβατοκάμαρες - σαλόνι - μπάνιο τραπεζαρία - αποθήκη, αυτόνομη

Για δύο φοιτητές/τριες ενοικιάζεται πλήρως επιπλωμένο και εξοπλισμένο διαμέρισμα 100 τ.μ., Γ' ορόφου, κεντρικό στον Πύργο. ΤΗΛ: 6947601235, 6947601236 (ΜΑ 7941) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, διαμέρισμα 2άρη Α ορόφου, εσωτερικό με μεγάλο ακάλυπτο, στην πλατεία ΚΟΛΙΑΤΣΟΥ πλησίον φοιτητικής εστίας Πατησίων.Πληροφορίες Τηλ. 6945 311429 (ΜΑ 7934) Ενοικιάζεται διαμέρισμα 55 τμ. 1ος όροφος στην πρόσοψη με μπαλκόνια, κεντρική θέρμανση , ασανσέρ . Κατάλληλο για ιατρείο ή για οποιαδήποτε άλλη επαγγελματική χρήση. Διεύθυνση: Μπότσαρη 5 πάροδος Γερμανού .Τηλ. 6938990613,6932924343 ΜΑ7926 Ενοικιάζεται διαμέρισμα 2μισάρι 54 τ.μ. περιοχή Σεπόλια, Αθήνα. Πλησίον Μετρό και Σχολείων. Τηλ 6976896183 Μ.Α 7922 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στην Πάτρα γκαρσονιέρα 4ου ορόφου, επιπλωμένη, νεόδμητη, δίχωρη, διαμπερής, με αυτόνομη θέρμανση, πλησίον στάσης λεωφορείου Νο 2 για Τ.Ε.Ι. ΤΗΛ: 6945891670, 6936740983, 6973420503 (ΜΑ 7911) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στην παραλία "Αλκυόνα" Κατακόλου μονοκατοικία με 3 υπνοδωμάτια, καθιστικό, κουζίνα, 2 μπάνια, καλοριφέρ, τζάκι, κλιματισμό, δική του αυλή. Φάτσα στη θάλασσα. ΤΗΛ: 6973384192 (ΜΑ 7910) ΑΜΑΛΙΑΔΑ 25ης Μαρτίου 46, νεόδμητη γκαρσονιέρα 50 τ.μ., 1ου ορόφου, 1 υπνοδωμάτιο, κατασκευή 2007, μπάνιο, αυτόνομη θέρμανση, ηλεκτρικά παράθυρα, πόρτα ασφαλείας. Ενοικιάζεται τιμή 250 €.

21

ÌáèÞìáôá

7959)

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ 2άρι 1ου ορόφου καινούργιας κατασκευής με αυτόνομη θέρμανση. Πλησίον ΤΕΙ Πύργου. Ρήγα Φεραίου πάροδος Forum. ΤΗΛ: 6977991599 (κος Κώστας) (ΜΑ 7942)

w w w . p r o t i n e w s . g r

ÅÐÁÃÃÅËÌÁÔÉÊÇ ÓÔÅÃÇ ΠΩΛΕΙΤΑΙ κρεοπωλείο στην Ανδραβίδα. Τηλ.: 6989365513 (ΜΑ 7875) θέρμανση, ηλιακός - boiler - τζάκι, αποχέτευση, χωρίς κοινόχρηστα και πάρκινγκ. ΤΗΛ: 2622300374, 2622022024, 69380344709 (ΜΑ 7893) ΛΕΧΑΙΝΑ: Ενοικιάζεται στην κεντρική πλατεία κατάστημα 30 τ.μ. ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ 7954) ΠΩΛΕΙΤΑΙ Cafe στην πλατεία Δικαστηρίων, λόγω συνταξιοδοτήσεως. Τιμή Λογική. ΤΗΛ: 2621032284 (ΜΑ 7972) Πωλείται ψησταριά στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, τηλ. 6986116305 ΜΑ7920 ΠΩΛΕΙΤΑΙ κουρείο με εξασφαλισμένη πελατεία Πατρών 53 ή πωλείται εξοπλισμός ένας λουτήρας, 2 πάγκοι κουρέματος, 1 καρέκλα ξυρίσματος, 1 καρέκλα κουρέματος, δυο καθρέπτες, ένας καναπές με τραπεζάκι, ένα γραφείο και 1 καρέκλα γραφείου. Τηλ.: 6978105924 (ΜΑ 7866) ΠΩΛΕΙΤΑΙ λόγω αλλαγής επαγγέλματος κατάστημα στο Πύργο κέντρο απόκεντρο μίνι μάρκετ (αλλαντικά - τυροκομικά - κατεψυγμένα). Διαθέτει πρατήριο άρτου, άδεια πώλησης τσιγάρων, άδεια πώλησης αθηναϊκών εφημερίδων και περιοδικών και άδεια φωτοτυπικού μηχανήματος. Σταθερή πελατεία. Μόνο σοβαρές προτάσεις. Τηλ.: 6944262692 (ΜΑ 7863) ΛΕΧΑΙΝΑ - Ενοικιάζεται κατάστημα 85 τ.μ. αυτόνομη θέρμανση, WC, τρίφατσο, κατάλληλο για γραφείο, ιατρείο, φροντιστήριο, γυμναστήριο, πιτσαρία κλπ., οδός Ελ. Δημάκη 27, πλησίον ΙΚΑ. ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ 7775) ΠΩΛΕΙΤΑΙ περίπτερο σε κεντρικό σημείο του Πύργου με σταθερή πελατεία. ΤΗΛ: 2621027878, 6938550680 (ΜΑ 7760) ΠΩΛΕΙΤΑΙ Cafe - Bar αναψυκτήριο, στην Πατρών στον Πύργο με πλήρη εξοπλισμό ανακαινισμένο με πελατεία και αρκετά χρόνια πελατεία για λόγους υγείας. Μόνο σοβαρές προτάσεις. ΤΗΛ: 6981442088 (ΜΑ 7704)

ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ!

Γερμανικών μαθήματα παραδίδει καθηγητής με σπουδές στη Γερμανία, όλα τα επίπεδα, τιμές προσιτές. Τηλέφωνο 6948394707) Καθηγήτρια Αγγλικών με πολυετή πείρα παραδίδει μαθήματα όλων των επιπέδων σε λογικές τιμές. Τηλ 6979865756 Μ.Α.7923 ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ προετοιμάζει μαθητές ΕΠΑΛ για πανελλαδικές εξετάσεις: Α) Κύκλου Ηλεκτρολογικού (Ηλεκτρικές Μηχανές - Ηλεκτροτεχνία ΙΙ) Β) Κύκλου Ηλεκτρονικού (Συστήματα Εκπομπής και Λήψης - Ψηφιακά) . ΤΗΛ: 6973543268 (ΜΑ 7962) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ κλασσικής Φιλολογίας παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου. Διαθέτει εμπειρία σε συνεργασίες με μαθητές που έχουν δυσλεξία ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Παρέχονται σημειώσεις. Τιμή λογική. ΤΗΛ: 6938849132 (ΜΑ 7968)

ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ απόφοιτος Πανεπιστημίου Πατρών αναλαμβάνει να διαβάζει μαθητές Δημοτικού Σχολείου. Τιμές προσιτές με το πρώτο μάθημα ΔΩΡΕΑΝ! ΤΗΛ: 6986650365 (ΜΑ 7996) ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ αναλαμβάνει την φύλαξη παιδιών και παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά δημοτικού σε χαμηλές τιμές. ΤΗΛ: 6987396723 (ΜΑ 7994) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Ιταλικής γλώσσας παραδίδει μαθήματα σε μαθητές οποιασδήποτε ηλικίας και οποιουδήποτε επιπέδου καθώς επίσης και εντατικά μαθήματα σε φοιτητές για την απόκτηση του Β2 κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας. Τιμές φροντιστηρίου. ΤΗΛ: 6936527015 (ΜΑ 7993) ΑΓΓΛΙΚΩΝ ιδιαίτερα μαθήματα παραδίδονται & γίνεται προετοιμασία για όλα τα επίπεδα των εξετάσεων CAMBRIDGE & MICHIGAN από πτυχιούχο αγγλικού παν/μίου στην Αμαλιάδα. Χαμηλές τιμές. ΤΗΛ: 6980420705 (ΜΑ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού - Γυμνασίου - Λυκείου. ΤΗΛ: 6971653398 (ΜΑ 7984) ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΑΕΙ [=Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές επιστήμες] ζητά 4ωρη πρωινή εργασία ως υπάλληλος γραφείου εντός της πόλης του Πύργου. Παρακαλώ ν' αντιμετωπιστεί με την ανάλογη σοβαρότητα η αγγελία. ΤΗΛ: 6938849132 (ΜΑ 7981) ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ απόφοιτη του Κλασικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα κατ' οίκον σε μαθητές Δημοτικού - Γυμνασίου, καθώς αναλαμβάνει την προετοιμασία μαθητών του Λυκείου. Τιμές προσιτές και κατόπιν συνεννόησης. ΤΗΛ: 6981067283 (ΜΑ 7976) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Μαθηματικός με μεγάλη Φροντιστηριακή πείρα παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου. Τιμές προσιτές. ΤΗΛ: 6970739384 (ΜΑ 7974) ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ Φιλόλογος, του τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας Αθηνών, παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και αναλαμβάνει μαθητών Δημοτικού. Τιμές προσιτές. ΤΗΛ: 6939287848 (ΜΑ 7973) ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου. Με πολυετή εμπειρία σε φροντιστήρια, ιδιαίτερα και ενισχυτική διδασκαλία. ΤΗΛ: 6973780833 (ΜΑ 7966) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Μαθηματικών με σχολική εμπειρία και φροντιστηριακή πείρα παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου στην περιοχή της Αμαλιάδας. Παρέχονται αποδείξεις. ΤΗΛ: 6973824747 (ΜΑ 7965) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Φιλόλογος με πολυετή εμπειρία στο χώρο της εκπαίδευσης αναλαμβάνει την παράδοση ιδιαίτερων μαθημάτων σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου. Παρέχονται σημειώσεις. Τιμές προσιτές. ΤΗΛ: 6980325696 (ΜΑ 7961) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Μαθηματικών παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου. ΤΗΛ: 6937600422 (ΜΑ 7958) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Φιλόλογος αναλαμβάνει μαθητές Δημοτικού - Γυμνασίου - Λυκείου για ιδιαίτερα μαθήματα σε πολύ προσιτές τιμές. ΤΗΛ: 6977333982 (ΜΑ 7952) ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ κλασικής Φιλολογίας με φροντιστηριακή εμπειρία και μεταδοτικότητα παραδίδει ιδιαί-

τερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού - Γυμνασίου - Λυκείου. Εμπέδωση μαθήματος με συστηματικές επαναλήψεις για κάλυψη κενών. Τιμές εξαιρετικές. ΤΗΛ: 2621032134, 6988228323 (ΜΑ 7949) ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ-ΦΥΣΙΚΗ-ΧΗΜΕΙΑ παραδίδονται από καθηγήτρια με φροντιστηριακή εμπειρία και μεταπτυχιακή ειδίκευση σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Τιμές λογικές. Περιοχή Πύργου & Αμαλιάδας. ΤΗΛ: 6980721370 (ΜΑ 7948) ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ καθηγήτρια απόφοιτος Πανεπιστήμίου Πατρών παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου. Τιμές προσιτές. ΤΗΛ: 6986834517 (ΜΑ 7946) ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ, απόφοιτη ΕΚΠΑ προετοιμάζει μαθητές της θεωρητικής κατευθυνσης για της πανελλαδικές εξετάσεις. Αρχαία- Λατινικά- Ιστορία- Εκθεση. Αναλαμβάνονται και μαθητές μικρότερων τάξεων. τηλ: 6979641807 (ΜΑ 7932) ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ- ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ, απόφοιτος ΣΕΛΕΤΕ προετοιμαζει μαθητές ΕΠΑΛ του τμήματος μηχανολογίας για της Πανελλαδικές Εξετάσεις. Τηλ. επικοινωνίας 6972703846 (ΜΑ 7931) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Φιλόλογος με διδακτική και φροντιστηριακή εμπειρία παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού - Γυμνασίου - Λυκείου. Παρέχονται σημειώσεις. Τιμές προσιτές. ΤΗΛ: 6972967654 (ΜΑ 7943) ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ Οικονομικού Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με διδακτική πείρα παραδίδει μαθήματα Μαθηματικών, Φυσικής, Χημείας σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου στην περιοχή Πύργου και Αρχ. Ολυμπίας. Τιμές προσιτές. ΤΗΛ: 6945631817 (ΜΑ 7939) Καθηγητής Πληροφορικής με μεταπτυχιακό στα τηλεπικοινωνιακά συστήματα Πληροφορικής, Παραδίδει μαθήματα σε πολύ προσιτές τιμές. Τηλ. 697 0482141 (ΜΑ 7938) AΓΓΛΙΚΑ για όλες τις τάξεις και για όλες τις ηλικίες. Αναλαμβάνονται μαθητές από Rre- Junior έως και ενήλικες. Προετοιμασία για όλα τα πτυχία LOWER και PROFICIENCY (MICHIGAN, CAMBRIDGE, TOEIC). Ταχύρυθμη προετοιμασία για τα πανεπιστήμια του εξωτερικού και τα πτυχία TOIFEL, καιI IELTS Τηλ. 6979 641807 (ΜΑ 7933) Φιλόλογος με φροντιστηριακή πείρα παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου. Τιμές προσιτές. ΤΗΛ. 6977 975544 (ΜΑ 7935) ΡΟΥΜΑΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ. Προετοιμασία για εισαγωγή σε Ρουμάνικα Αναγνωρισμένα Πανεπιστήμια.Πλήρης κάλυψη και βοήθεια για τις γραφειοκρατικές διαδικασίες εισαγωγής στα Πανεπιστήμια στην Ρουμανία. Πύργος, τηλ. 6941592630 (ΜΑ7936) Καθηγήτρια μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού- Γυμνασίου- Λυκείου. Τηλεφ. Επικοινωνίας 6979 458207 (ΜΑ 7928) Καθηγήτρια Φυσικής - Μαθηματικών παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα με εμπειρία και σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου. Τιμή 10€ / ώρα . Το πρώτο δίωρο διδασκαλίας δωρεάν. Τηλ.6979055712 ΜΑ7925 Φιλόλογος υποψήφιος διδάκτορας φιλοσοφίας Α.Π.Θ παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου . Τιμές λογικές. Τηλ.6972976752 ΜΑ7927. ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ με πολυετή εμπειρία στην φροντιστηριακή και εξατομικευμένη διδασκαλία παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Τηλ. 6932266843 Μ.Α. 7913 Καθηγήτρια Γαλλικών με πολυετή εμπειρία παραδίδει μαθήματα όλων των επιπέδων. Τηλ 6972943673. Μ.Α. 7913 Καθηγητής Φιλόλογος παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού - Γυμνασίου - Λυκείου. Τιμές προσιτές. Τηλ. 6979512910. Μ.Α. 7916 Φιλόλογος με 10ετή εμπειρία, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου, σε Πύργο, Αμαλιάδα, Αρχ. Ολυμπία, Κρέστενα και περίχωρα. Τιμές προσιτές. ΤΗΛ: 6946537089. (ΜΑ 7902) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Γερμανικών παραδίδει μαθήματα σε όλα τα επίπεδα. Επίσης αναλαμβάνει την προετοιμασία μαθητών Δημοτικού σε Ελληνικά, Αγγλικά και Γερμανικά . ΤΗΛ: 6937116138 (ΜΑ 7906)


22

Μικρές Αγγελίες

w w w . p r o t i n e w s . g r

ÁÕÔÏÊÉÍÇÔÁ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

FIAT

chiquincento 900 cc ηλεκτρικά

παράθυρα, χρώμα λευκό. Αρι-

ΠΩΛΕΙΤΑΙ WV Golf 4 δίπορτο,

Τιμή

Τηλ.: 6945563432 (ΜΑ 7870)

'96, χρώμα μαύρο, ηλεκτρικά

στη κατάσταση. Μοντέλο '98.

16V, μοντέλο 2003, 1600cc,

6978949165 (ΜΑ 7980)

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

αυτοκίνητο

παράθυρα, ηλεκτρικοί θερμαι-

ΤΗΛ: 6978949165. Τιμή 1.200

χρώμα μαύρο. Πρώτο χέρι, full

ΠΩΛΕΙΤΑΙ SEAT IBIZA 2001

Skoda Octavia 5 2,0 scout, 160

νόμενοι καθρέπτες, immobiliz-

€ (ΜΑ 7982)

extra. Σε άριστη κατάσταση.

μοντέλο, 1400 cc, με 150.000

Hp σε 4Χ4, μοντέλο 2007, full

er, καινούρια λάστιχα, σε πολύ

χλμ.,

extra,

καλή κατάσταση, φυλασσόμενο

AUTO-SAME ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

áðï ôï 1969

ΚΕΝΤΡΙΚΟ: ΑΛΦΕΙΟΥ 69, ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ (έναντι EXPRESS SERVICE) ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ: ΑΛΦΕΙΟΥ 68, τηλ.: 2621034728, κιν.: 6976642004, 6979677766 - glampropoulospyrgos@yahoo.gr

FORD FIESTA 2010, 1250 CC, full full extra, 1.900 km, καινούριο προσφορά 8.000 € TOYOTA YARIS 2008, 1300 CC, 5πορτο, A/C, Υδρ.τιμόνι, αερόσακοι, ABS, full extra. DAEWOO MATIZ ασημί CABRIO προσφορά 1.500 € DAIHATSU TERIOS μοντ. 2001 full extra 4.500 € CITROEN SAXO 1100 CC 2001, A/C, ηλεκτρ. παράθ. - κλειδ. Αερόσακ. κ.α. , λευκό 2.000 € BMW 330 2008 ελληνικό coupe, 260 Hp, μπεζ δέρμα, οροφή, 18.800 km FULL - FULL EXTRA σαν καινούριο ΠΡΟΣΦΟΡΑ 19.990 € TOYOTA AVENSIS 1600 CC 7/08, ζάντες αλουμ., clima, 4 ηλεκτρ. παράθ., αερόσακοι, clima, full extra άριστο 8.999 € TOYOTA COROLLA sedan 1600 CC, 11/08, μαύρο, full extra άριστο ALFA ROMEO 147 2006 5πορτο, ζάντες αλουμινίου, ηλεκτρ. παραθ., clima, όλα ηλεκτρ. Άριστο RENAULT MEGANE coupe ασημί, 2001, 1400 CC άριστο full extra 3.000 € OPEL CORSA 1200 CC, μοντ. 2000, A/C, Υδρ. τιμόνι, ζάντες κ.α. 3.000 € CITROEN SAXO 2001, ασημί, 5πορτο, A/C, ζάντες αλουμ., ηλεκτρ. παράθ. κ.α. , 3.000 € PEUGEOT 206 5πορτο, 01, ασημί, μεγάλη ηλιοροφή, A/C, Υδρ. τιμόνι, αερόσακοι κ.α. 3.000 € CHEVROLET AVEO μαύρο 5πορτο, 04, 1100 CC, A/C, Υδρ. τιμόνι, αερόσακοι κ.α. full extra DAEWOO MATIZ 01, A/C, Υδρ. τιμόνι, ηλεκτρ. παράθυρα κ.α. NISSAN MICRA 1000 CC, 99, A/C, ζάντες αλουμ., κοτσαδόρο κ.α. FIAT RUNTO GT TURBO Λευκό, 1400 CC, 96 1.800 € TOYOTA AURIS UNIQUE 1600 cc, 5πορτο, 2008 2 ζωνικό clima, ζάντες αλουμινίου, καινούρια λάστιχα, ηλεκτρικά παράθυρα κλειδαριές, αερόσακους κ.α. 8.800 ευρώ CITROEN C1 1000 cc, 2006 κόκκινο, υδραυλικό τιμόνι, ηλεκτρικά παράθυρα - κλειδαριές, ζά-

/ ÐÝìðôç 27 Óåðôåìâñßïõ 2012

ντες αλουμινίου, καινούρια λάστιχα, κ.α. 5.500 ευρώ OPEL TIERA CABRIO TWIN TOP, 2005, σκληρή οροφή, 1.800 cc, 143 HP, ζάντες αλουμινίου, clima, ABS, αερόσακοι, όλα ηλεκτρικά, δέρμα κ.α. ΠΡΟΣΦΟΡΑ 5.000 ευρώ. SEAT TOLEDO 1600 cc, '93, ζάντες αλουμινίου, ηλιοροφή, προβολείς κ.α. 1000 ευρώ SEAT LEON TURBO 300 HP, ανάρτηση, ΄01, ζάντες αλουμινίου 17''αρες, καινούρια λάστιχα, clima, ABS, αερόσακους, TURBOTIMER, πρόγραμμα full extra, σε άριστη κατάσταση 5.800 ευρώ MERCEDES A140 μαύρο 2002, A/C, υδρ. Τιμόνι, αερόσακο, ABS, ζάντες αλουμινίου, κ.α. 4.900 ευρώ. LANCIA DELTA HF 2πορτο κίτρινη 1999, 1600 cc, ζάντες μόνο, δέρμα, clima κ.α. 2999 ευρώ MAZDA 6, 2300 cc, μαύρο, δέρμα, οροφή, 2005, ζάντες 18'', clima, όλα ηλεκτρικά ΠΡΟΣΦΟΡΑ 5.500 ευρώ OPEL CORSA 1200 cc, ασημί 2007, ζάντες αλουμινίου, A/C, ηλεκτρικά παράθυρα- κλειδαριές, κ.α. 6.900 ευρώ. ΜERCEDES CLK 200 compressor 1800 cc, (2 αυτ/τα) μαύρα, full extra. FORD FOCUS C MAX 1800 cc, 2005 ασημί, full extra 5.300 ευρώ SUZUKI swift 2006 μαύρο 5πορτο, 1300 cc, 16V, full extra, 6.500 ευρώ BMW 316, E46 1600 cc, ασημί, 2001, full extra, 5.800 ευρώ FORD FOCUS ST 2.500 cc, TURBO μαύρο άριστη κατάσταση SUBARU IMPREZA sti 2003, 350 HP, 6 ταχύτητες full extra 12.000 ευρώ NISSAN NAVARA '04, 4X4, 4πορτο, 133 HP, full extra, ζάντες αλουμινίου, A/C, υδρ. τιμόνι, κάλυμμα καρότσας κ.α. 10.500 ευρώ MERCEDES CLK 200 1.800 κυβικά, 2004 compressor 163 HP, δερμάτινο σαλόνι, ζάντες αλουμινίου, clima, ABS, αερόσακους, ABS, ηλεκτρικά παράθυρα - κλειδαριές, AVANTEARDE, ΠΡΟΣΦΟΡΑ 12.500 ευρώ MAZDA 323 1500 cc, μοντ. 2000, ζάντες αλουμινίου, A/C, ηλεκτρικά

παράθυρα, υδραυλικό τιμόνι C2 μαύρο CITROEN VTR 2006, Α/C, υδρ. τιμόνι, όλα ηλεκτρικά, ABS, αερόσακοι DIESEL FIAT PUNTO 2005, 1300 cc TURBO DIESEL FULL EXTRA DIESEL OPEL CORSA 1300 TURBO DIESEL FULL EXTRA (3 αυτ/τα) FORD FIESTA 1.700 cc TURBO DIESEL επαγγελματικό FIAT PUNTO '04-'05 TURBO DIESEL, FULL EXTRA, επαγγελματικό (3 αυτ/τα) FIAT GRANDE PUNTO 2007 full extra (ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ) FIAT GRANDE PUNTO 2006 full extra Βενζίνη (ΤΡΑΚΤΕΡ SAME Minitauv 60 HP υδραυλικό τιμόνι και φρέζα ROTAVATOR 60αρα) ΠΡΟΣΦΟΡΑ 6.300 ευρώ SMART 600 cc & 700 cc, 5 αυτ/τα σε διάφορα χρώματα, full extra όλα με ari condition, γυάλινη οροφή. ROVER 200, μοντ. '98, 1400 cc, 5πορτο κοντό, full extra, 2.900 τώρα 2.000 ευρώ. AUDI A4, 1600 cc, ασημί, χαμηλωμένο, ζάντες αλουμινίου, 2002, clima, ΑΒS, αερόσακοι, κ.α. ΠΡΟΣΦΟΡΑ 8.000 ευρώ. FIAT PUNTO DIESEL TURBO 2005, 1300 cc, 5πορτο, Α/C, full extra, 6.500 ευρώ. SMART CABRIO '04, 700 cc, full extra, άριστη κατάσταση 6.000 ευρώ. ΤΡΑΚΤΕΡ SAME FALCON 50HP, με φρέζα ROTAVATOR, 60άρα, υδραυλ. Τιμόνι, πωλούνται μαζί 6.000 ευρώ. TOYOTA YARIS 1000 και 1300 κυβικά (3 αυτ/τα). DAIHATSU MOVE 1000 cc, 2004 με γυάλινη οροφή και υδρ. τιμόνι, ΠΡΟΣΦΟΡΑ 3.500 ευρώ. OPEL VECTRA μαύρο 1600 cc, μοντ. 2000, full extra, 3.500 ευρώ. NISSAN PRIMERA 1600 cc, '98, A/C, υδρ. τιμόνι, ζάντες αλουμινίου, full extra, 2.500 ευρώ. TOYOTA CARINA E 1600 cc, '94, υδρ. τιμόνι, κ.α ΠΡΟΣΦΟΡΑ 2.000ευρώ SEAT TOLEDO λευκό, 1600 cc, '93, ζάντες αλουμινίου, οροφή, κ.α. 1000 ευρώ. LANCIA D HF 1600 cc, κίτρινο, full extra, 3.500 ευρώ.

ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΡΑΚΤΕΡ - ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Όλες οι τιμές διαπραγματεύσιμες... ÅÐÁÃÃÅËÌÁÔÉÊÏÉ ÅÎÏÐËÉÓÌÏÉ

"Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ"

ÊÏËÏÊÏÔÑÙÍÇ 27-29 ÐÕÑÃÏÓ - ÔÇË/FAX: 26210-27720 ÊÉÍ: 6947077483 e-mail: www.osokratis.gr , info@osokratis.gr

ÌÅÔÁ×ÅÉÑÉÓÌÅÍÁ -ÊÁÉÍÏÕÑÃÉÁ, ÁÃÏÑÅÓ, ÐÙËÇÓÅÉÓ, ÅÍÏÉÊÉÁÓÅÉÓ, ÁÍÔÁËËÁÃÅÓ ÌÅËÅÔÁÌÅ, Ó×ÅÄÉÁÆÏÕÌÅ ê' ÄÇÌÉÏÕÑÃÏÕÌÅ ÔÇÍ ÄÉÊÇÓ ÓÁÓ ÅÐÉ×ÅÉÑÇÓÇ. ÄÉÁÈÅÔÏÕÌÅ ÅÎÅÉÄÉÊÅÕÌÅÍÁ ÊÁÈÁÑÉÓÔÉÊÁ ÃÉÁ ËÉÐÇ ê' ÊÁÑÂÏÕÍÉËÅÓ ÐÁÑÅ×ÏÕÌÅ ÅÃÃÕÇÓÇ, ÐËÇÑÇ ÓÅÉÑÁ Á ÍÔÁËËÁÊÔÉÊÙÍ ê' ÓÅÑÂÉÓ

4.000

€.

τρίπορτο,

κόκκινο,

σε

κατάσταση.

ΤΗΛ:

χρώματος

Ι.Χ.

10.000

ΤΗΛ:

πολύ

καλή

6981705054 (ΜΑ 7838)

Δεκτός

κάθε

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Seat Ibiza μοντέλο

έλεγχος. ΤΗΛ: 6974716573 (κος Αγγελος) (ΜΑ 7956) ΠΩΛΕΙΤΑΙ FIAT FIORINO ισοθερμικό θάλαμο ψυγείο, μοντέλο ' 96, radio-cd. Τιμή 3.000 ευρώ.

σε garaz. ΤΗΛ: 6946693973 ( κ. Νίκος) (ΜΑ 7770)

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Toyota Avensis, πετρέλαιο, μοντέλο 1999, σε άριστη κατάσταση, κατάλληλο για ΤΑΧΙ. ΤΗΛ: 6944372159 (ΜΑ 7776)

BEST MOTORS ΛΟΥΤΑΣ ÁËÖÅÉÏÕ 38, Ýíáíôé Lidl

ΤΗΛ.: 26210 30116, 6945227761 - ΟΛΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟ SITE: www.car.gr/bestmotors

FIAT STRADA 1900cc, DIESEL, 4X2, του 2001,υδρ. τιμόνι 5450 ευρώ

ΠΕΤΡΕΛΙΟ - SMART 799cc, του 2003, 71 000 χλμ., FULL EXTRA 5490 ευρώ

FIAT PUNTO 1245 cc 2006 76000 χλμ. A.C air bag Υ.Τ abs ηλεκτρικά παράθυρα, κλειδαριές, 2θυρο 3990 ευρώ

FORD FIESTA 05 1250 cc 5θυρο 86700 χλμ. 4450 ευρώ

FIAT PUNTO,του 2007,1250cc ,105.000 χλμ.,FULL EXTRA,4490 ευρώ

FORD FOCUS 05 1400 cc 78000 χλμ. 5θυρο πλήρης εξοπλισμό 12μηνη εγγύηση 5450 ευρώ

ÄéÜöïñá ΠΩΛΕΙΤΑΙ σπόρος τριφυλλιού για μονοετή καλλιέργεια. ΤΗΛ: 6944862702 (ΜΑ 7897)

ΖΗΤΩ να αγοράσω φούρνο πίτσας μονό μέχρι και 4 θέσεις. Μόνο σε καλή κατάσταση. ΤΗΛ: 6970200071 (ΜΑ 7951) ΑΓΟΡΑΖΩ σταφύλια Ροδίτη για οινοποιείο βαθμός τουλάχιστον 11ο. Πληρωμή μετρητοίς, τιμολόγιο. ΤΗΛ: 6977072528 (ΜΑ 7987) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ παλιά συμπαγή τούβλα. ΤΗΛ: 6944418676 (ΜΑ 7985) ΠΩΛΕΙΤΑΙ επαγγελματικό ψυγείο 2,5 μέτρα σε άριστη κατάσταση, για τρόφιμα Super Market με τυριέρα κ.λ.π. ΤΗΛ: 2621022284 ώρες 10:00 π.μ. - 12:00 μ.μ. και Οικίας 2621033173

(ΜΑ 7978)

6977482504 (ΜΑ 7880)

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Pit Bull θηλυκό 7 μηνών κομμένα αυτιά, χρώμα καφέ - λευκό. Τιμή ευκαιρίας. ΤΗΛ: 6937565782 (ΜΑ 7957)

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ κουτάβια καθαρόαιμα Γερμανικά Ποιμενικά από εξαιρετικούς μορφολογικά γονείς, εμβολιασμένα και αποπαρασιτωμένα. Τηλ. Επικοινωνίας: 6983515164 (ΜΑ 7879)

ΠΩΛΕΙΤΑΙ αυτοκινούμενη καντίνα σε άριστη κατάσταση. Τιμή ευκαιρίας. ΤΗΛ: 6975618416 (ΜΑ 7908) ΛΕΧΑΙΝΑ πωλούνται ψυγείο επαγγελματικό 2μ. μπακαλικής, μηχανή 3 ετών, 2 γόνδολες 3 μέτρων η κάθε μία, ράφια τοίχου 18μ. Χ 2,30μ. Τιμή όλων 1.800 € .ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ 7890) ΠΩΛΕΙΤΑΙ εξοπλισμός μανάβικου σε άριστη κατάσταση. ΤΗΛ: 6976701119 (ΜΑ 7889) ΠΩΛΕΙΤΑΙ τράγος ΑΛΠΙΝΑ 1,5 έτους. Τηλ.:

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ άλογα 1000 1500 ευρώ. Τηλ.: 6977834782 (ΜΑ 7874)

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΚΗΠΟΥΣ ΚΑΙ ΧΩΡΑΦΙΑ. ΤΗΛ. 6984768540, 2621022586 (ΜΑ 5396)


Μικρές Αγγελίες

/ ÐÝìðôç 27 Óåðôåìâñßïõ 2012

w w w . p r o t i n e w s . g r

23

ÉáôñéêÜ - ÐáñáúáôñéêÜ ÅðáããÝëìáôá ΜΑΙΕΥΤΗΡΕΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΙ

ΟΥΡΟΛΟΓΟΙ ÉÙÁÍÍÇÓ ÄÁÑÁÓ

ΠΑΘΟΛΟΓΟΙ ÌÉ×ÁÇË ÍÉÊ. ÂÁÑÄÁÌÉÄÇÓ

×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ - ÏÕÑÏËÏÃÏÓ - ÁÍÄÑÏËÏÃÏÓ Ìáíùëïðïýëïõ 42 Ðýñãïò (Ýíáíôé Íïìáñ÷ßáò) Ôçë.: 26210 20450, êéí.: 6972690630

ÉÁÔÑÏÓ - ÅÉÄÉÊÏÓ ÐÁÈÏËÏÃÏÓ ÙñÜñéï Éáôñåßïõ Ðñùß: 8.30 - 13.30- áðüãåõìá 17.30 - 20.30 ÔåôÜñôç áðüãåõìá & ÓÜââáôï ðñùß ìüíï êáôüðéí ñáíôåâïý Åñìïý 5, (2ïò üñïöïò) Ðýñãïò Ôçë. ïéêßáò: 26210 31854, Éáôñåßïõ: 26210 37237, Êéí.: 6945 3733363

ÌÅÔÁÖÏÑÁ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ËÁÌÐÑÏÓ Ó. ÌÐÏÕÆÁËÁÓ ÌÁÉÅÕÔÇÑÁÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ - ÃÕÍÁÉÊÏËÏÃÏÓ ÔÁÊÇ ÐÅÔÑÏÐÏÕËÏÕ 12 & ÊÏÊÊÉÍÏÕ, ÐÕÑÃÏÓ Ôçë.: 26210 37038 Fax.: 26210 37039 Êéí.: 6944 370980 E-mail: lbouzalas@yahoo.com *****

ÐÅÔÑÏÐÏÕËÏÓ ×Ñ. ÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÏÓ ÌÁÉÅÕÔÇÑÁÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÃÕÍÁÉÊÏËÏÃÏÓ ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ Ðñùß: 9.00 Ýùò 1.30 Áðüãåõìá: 17.30 Ýùò 20.30 (Åêôüò ÔåôÜñôçò áðüãåõìá) Ìáíùëïðïýëïõ 46 / 2ïò Ïñïöïò Ðýñãïò Ôçë./Fax.: 26210 32010, êéí.: 6972 857 557

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

ÐÅÔÑÏÓ ÊÙÍ ÓÐÉÍÏÓ ×åéñïõñãüò Óôüìáôïò Ðôõ÷éïý÷ïò Ðáí/ìßïõ Èåóóáëïíßêçò

DDS, MSc ×ÅÉÑÏÕÑÃÉÊÇ ÓÔÏÌÁÔÏÓ ÅÌÖÕÔÅYÌÁÔÁ, ÁÊÔÉÍÏËÏÃÉÁ Ô. Ðåôñïðïýëïõ 12 & Êïêêßíïõ, 2ïò üñïöïò Ðýñãïò Çëåßáò, Ôçë. 26210 34600 Fax: 26210 34166

ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΙ ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÖÙÔÇÓ ÁÍ. ÌÐÁ×ÏÕÑÏÓ Eéäéêüò Oñèïäïíôéêüò D.D.S, MED, Dent , Dipl. Orth. ÏÑÈÏÄÏÍÔÉÊÇ ÃÉÁ ÐÁÉÄÉÁ ÊÁÉ ÅÍÇËÉÊÅÓ ÙÑÅÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁÓ ÉÁÔÑÅÉÏÕ ÄÅÕÔÅÑÁ Ýùò ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ ÐÑÙÉ 9.00 -13.00 ÁÐÏÃÅÕÌÁ 16.00- 20.30 ÓÁÂÂÁÔÏ ÊÁÔÏÐÉÍ ÑÁÍÔÅÂÏÕ ÌÁÍÙËÏÐÏÕËÏÕ ê' ÃÊÏÔÓÉÍÁ 12 ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ Ôçë. Fax.: Éáôñåßïõ 26210-25959 Êéíçôü ôçë.: 6978222848 e- mail: fotismpaxouros@yahoo.com *****

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÓÐÕÑÏÐÏÕËÏÓ ×. ÍÉÊÏËÁÏÓ Eéäéêüò Oñèïäïíôéêüò D.D.S, MED, Dent , Dipl. Orth. Åéäéêåõèåßò Ðáíåðéóôçìßïõ Frankfurt Ì. Ãåñìáíßáò Ðôõ÷éïý÷ïò Ðáíåðéóôçìßïõ Giessen Ãåñìáíßáò ÈåìéóôïêëÝïõò & Ì. ÁëåîÜíäñïõ 1 (Ýíáíôé ÏÔÅ) Ðýñãïò Çëåßáò Ôçë.: 26210 30004 fax: 26210 30024 e-mail: nspyrospoulos@hotmail.com

ΦΥΣΙΑΤΡΟΙ ÈÅÏÄÙÑÏÓ ÄÇÌ. ÁËÔÁÍÇÓ ÉÁÔÑÏÓ ÖÕÓÉÊÇÓ ÉÁÔÑÉÊÇÓ & ÁÐÏÊÁÔÁÓÔÁÓÇÓ (ÖÕÓÉÁÔÑÏÓ) ÄÉÐËÙÌÁÔÏÕ×ÏÓ ÔÏÕ ÅÕÑÙÐÁÚÊÏÕ ÓÕÌÂÏÕËÉÏÕ ÖÕÓÉÊÇÓ ÉÁÔÑÉÊÇÓ & ÁÐÏÊÁÔÁÓÔÁÓÔÁÓÇÓ (EUROPEAN BOARD OF PHYSICAL & REHABILITATION MEDICINE) ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý Ôçë.: Éáôñåßïõ 26210 20090 Ôçë. Êéí.: 6977403015 Ìáíùëïðïýëïõ 46, (Ýíáíôé Íïìáñ÷ßáò), Ðýñãïò

*****

ËÅÏÍÁÑÄOÐÏÕËÏÓ ÉÙÁÍ. ËÅÙÍIÄÁÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÏÕÑÏËÏÃÏÓ ÙÑÅÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁÓ: 10:00 - 14:00, 18:00 - 20:00 ÔÅÔÁÑÔÇ ÁÐÏÃÅÕÌÁ ÊÁÉ ÓÁÂÂÁÔÏ ÐÑÙÉ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ ÄÅÊÔÁ ÔÁÌÅÉÁ Ìáíùëïðïýëïõ & Ðñïýóóçò 2 (1ïò üñïöïò-Üíùèåí ÄÏÕ) Ðýñãïò Çëåßáò 27100 ôçë./fax 2621300481, êéí. 6974149524 e-mail: leoleonardopoulos@yahoo.com

ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΙ ÍÅÏ ÏÖÈÁËÌÉÁÔÑÅÉÏ

ÄÇÌÇÔÑÉÏÓ ×. ÌÉÊÅËÏÐÏÕËÏÓ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÐÁÍÅÐ. ÁÈÇÍÙÍ 28çò ÏÊÔÙÂÑÉÏÕ 5 - ÐÕÑÃÏÓ (Êåíôñ. Ðëáôåßá) ÐÑÙÉ: ÄÅÕÔÅÑÁ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ 9-2 ì.ì. ÁÐÏÃÅÕÌÁ: ÊÁÈÇÌÅÑÉÍÁ 6-8 ì.ì. (ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ ÁÐÏÃÅÕÌÁ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ) ÔÇË. 26210-33990, êéí. 6942217262

MIKΡΟΒΙΟΛΟΓΟΙ

ÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÏÓ ÈÅÏÄ. ÓÁÌÁÍÔÁÓ ÉÁÔÑÏÓ ÌÉÊÑÏÂÉÏËÏÃÏÓ (ÂÉÏÐÁÈÏËÏÃÏÓ) ô. Éáôñüò Íïóïêïìåßïõ Ðáßäùí "Ç ÁÃÉÁ ÓÏÖÉÁ" *Áíáëýóåéò - ÁéìáôïëïãéêÝò, Âéï÷çìéêÝò -ÁíïóïëïãéêÝò, ÏñìïíïëïãéêÝò Áéìïëçøßåò - Íåïãíþí, Âñåöþí - Ðáßäùí, Åíçëßêùí *ÓðåñìïäéÜãñáììá *Åëåã÷ïò õðïãïíéìüôçôáò Ôçë. Éáôñåßïõ: 26211 01379 - Êéíçôü: 6944 637365

ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΙ ÍÉÊÏËÁÏÓ ×ÁÑÄÁÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ Ù.Ñ.Ë. ÄÝ÷åôáé êáèçìåñéíÜ áðü 8 ð.ì. - 1.30 ì.ì. êáé 6.00 ì.ì. 8.00 ì.ì. áðüãåõìá ðëçí ÔåôÜñôçò êáé ÓáââÜôïõ Åñìïý 5, ôçë. 26210 29239, Êéí.: 6945232529

ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΙ ÍÉÊÏËÁÏÓ ÊÁÍÅËËÏÐÏÕËÏÓ ÅÉÄÉÊÏÓ ÃÁÓÔÑÅÍÔÅÑÏËÏÃÏÓ ÙÑÅÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁÓ ÉÁÔÑÅÉÏÕ ÐÑÙÉ: ÄÅÕÔÅÑÁ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ 8.30 - 1.30 ÁÐÏÃÅÕÌÁ: ÊÁÈÇÌÅÑÉÍÁ 6.00 - 8.30 ÅÊÔÏÓ ÔÅÔÁÑÔÇÓ Ëåôñßíùí ê' Êïëïêïôñþíç ÐÕÑÃÏÓ Ôçë. 26210 34090, Êéí.: 6944964972 e-mail: nikoskanellop@gmail.com

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΙ

Äñ. ÃÅÙÑÃÉÏÓ Ð. ÊÏÕÑÅÁÓ ÏÑÈÏÐÁÉÄÉÊÏÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÄéäÜêôùñ Ðáíåðéóôçìßïõ Ðáôñþí Êïêêßíïõ 12-14 & ÆáÀìç 1ïò üñïöïò (ðëçóßïí Äçì. ÐÜñêïõ), Ðýñãïò ôçë: 26210 35800 Êéí.: 6932566996 ¿ñåò ëåéôïõñãßáò ÊáèçìåñéíÜ Ðñùß: 8:30 - 13:30 Áðüãåõìá: Êáôüðéí ñáíôåâïý 17:30 - 20:30 Ðëçí ÔåôÜñôçò *****

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ÆÁ×ÁÑÏÕËÁ ÄÉÏÍ. ÁÂÑÁÌÏÐÏÕËÏÕ

ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΙ

ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÔÌÇÌ. ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ Á.Ô.Å.É. ÐÁÔÑÙÍ ÌÅËÏÓ ÓÕËËÏÃÏÕ ÅÐÉÓÔÇÌÏÍÙÍ ËÏÃÏÐÁÈÏËÏÃÙÍ - ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÕÔÙÍ ÅËËÁÄÏÓ ÅÐÉÓÔÇÌÏÍÉÊÏÓ ÓÕÍÅÑÃÁÔÇÓ ÊÅÊÕÊÁÌÅÁ ÍÏÌÏÕ ÇËÅÉÁÓ ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý ÍÅÁ ÄÉÅÕÈÕÍÓÇ - Ìáèéïý 5, Ðýñãïò ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ, ôçë.: 26210 34610 / 6971 993126 Óýìâáóç ìå üëá ôá ôáìåßá

ΛΟΓΟΠΕΔΙΚΟΙ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÍÅÕÑÏËÏÃÉÊÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÁÊÇÓ ÅÊÐÁÉÄÅÕÓÇÓ

ÌÁËÁÌÙ (ÔÅÍÉÁ) Äçì. ÖÑÉÌÁ Éáôñüò - Íåõñïëüãïò ÄÝ÷åôáé êáèçìåñéíÜ ÐÑÙÉ: 8.30 - 13.30 ÁÐÏÃÅÕÌÁ: 17.30 - 20.30 (ðëÞí ÔÅÔÁÑÔÇ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ áðüãåõìá ìüíï ìå ñáíôåâïý) Ìáíùëïðïýëïõ 63 - Ðýñãïò Ôçë. 26210 30918, Êéí.: 6944735548 email:malfri@otenet.gr

ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ ÓÔÇÍ ÁÌÁËÉÁÄÁ ÁÃÃÅÉÏ×ÅÉÑÏÕÑÃÉÊÏ - ÁÃÃÅÉÏËÏÃÉÊÏ ÉÁÔÑÅÉÏ

ÁËÅÎÇÓ Ã. ÊÁËÁÌÁÑÁÓ MD, MSC ÁÃÃÅÉÏ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÄÉÁÃÍÙÓÇ ê' ÈÅÑÁÐÅÉÁ ÐÁÈÇÓÅÙÍ ÁÑÔÇÑÉÙÍ, ÖËÅÂÙÍ, ËÅÌÖÁÃÃÅÉÙÍ - ÁÃÃÅÉÁÊÅÓ ÐÑÏÓÐÅËÁÓÅÉÓ ÍÅÖÑÏÐÁÈÙÍ - ÅÍÄÁÃÃÅÉÁÊÇ ×ÅÉÑÏÕÑÃÉÊÇ ÐÕÑÑÙÍÏÓ ê' ÅËÅÕÈÅÑÉÏÕ ÂÅÍÉÆÅËÏÕ 12, ÁÌÁËÉÁÄÁ (1ï üñïöïò) ÈÅÑÉÍÏ ÙÑÁÑÉÏ: ÄÅÕÔÅÑÁ -ÔÅÔÁÑÔÇ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ ÐÑÙÉ 9.00 -13.00 ÔÑÉÔÇ - ÐÅÌÐÔÇ ÐÑÙÉ 9.00 -13.00 ÁÐÏÃÅÕÌÁ 18.30- 21.30 ÔÇË.: 26220-21444, ÊÉÍ.: 6972295933

ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤEΣ

Ó×ÉÆÁ ×. ÌÁÑÉÁ Πτυχιούχος ΑΤΕΙ ΠΑΤΡΩΝ Κινητοποίηση σπονδυλικής στήλης και άκρων Myofascial therapy Αθλητικές κακώσεις Νευρολογικές παθήσεις Αναπνευστική και ορθοπεδική Φ/Θ Κατ’ οίκον θεραπείες Δεχόμαστε ασθενείς του ταμείου ΕΟΠΥΥ (δηλ. ΙΚΑ, ΟΠΑΔ- ΤΥΔΚΥ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ) Ωράριο λειτουργίας: Πρωί: 8.30 - 13.30 Απογ.: 17.30 - 20.30 Κοκκίνου 12-14 2ος όροφος ΠΥΡΓΟΣ Τηλ.: 26210 33730, κιν.: 6939369774 e-mail: mariasxiza@yahoo.gr

ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ ÍÉ×ÙÑÉÔÇ ÅËÅÍÇ Øõ÷ïëüãïò Ðáíåðéóôçìßïõ Áèçíþí *ÓõìâïõëåõôéêÞ óôÞñéîç ðáéäéþí êáé åíçëßêùí *ÁôïìéêÞ øõ÷ïèåñáðåßá äéáôáñá÷þí Üã÷ïõò, êáôÜèëéøçò, öïâéþí *ÐñïâëÞìáôá óõìðåñéöïñÜò ðáéäéþí êáé åöÞâùí *ÁðïêáôÜóôáóç ìáèçóéáêþí äõóêïëéþí *ÅíçìÝñùóç êáé åðáããåëìáôéêüò ðñïóáíáôïëéóìüò Ôçë. Ãñáöåßïõ: 26220 24822 Êéí.: 6937 146439 Äéåýèõíóç ãñáöåßïõ: ÊáñáúóêÜêç 6, ÁìáëéÜäá

ÊÝíôñï ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ ðáéäéþí, åöÞâùí, åíçëßêùí ÅÑÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁ - ÅÉÄÉÊÇ ÁÃÙÃÇ - ØÕ×ÏËÏÃÉÊÇ ÕÐÏÓÔÇÑÉÎÇ ÓÕÌÂÏÕËÅÕÔÉÊÇ ÏÉÊÏÃÅÍÅÉÁÓ - ÌÁÈÇÓÉÁÊÇ ÕÐÏÓÔÇÑÉÎÇ

ÐÁÍÁÃÉÙÔÇÓ ×Ñ. ÓÔÁÈÏÐÏÕËÏÓ

ËÏÃÏÐÅÄÉÊÏÓ - ËÏÃÏÐÁÈÏËÏÃÏÓ Ð.Å. DIPLOMA ÅÉÄÉÊÇÓ ÁÃÙÃÇÓ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÈÅÑÁÐÅÕÔÇÓ ÃÉÁ ÁÔÏÌÁ ÌÅ ÅÉÄÉÊÅÓ ÁÍÁÃÊÅÓ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÏÕ ÅÎÙÔÅÑÉÊÏÕ (Speech and Language Pathologist) ÌÝëïò ôïõ Ðáíåëëçíßïõ Óõëëüãïõ Ëïãïðåäéêþí ÌÝëïò ôïõ Åëëçíéêïý Óõëëüãïõ ãéá ôçí Áöáóßá ÌÝëïò ôçò ÅëëçíéêÞò åôáéñåßáò Äõóëåîßáò ð. Åðéóôçìïíéêüò ÓõíåñãÜôçò ÊÅÊÕÊÁÌÅÁ Í. ÇËÅÉÁÓ ÅÑÃÁÓÉÁÊÇ ÅÌÐÅÉÑÉÁ ÓÅ ÊËÉÍÉÊÅÓ ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ ÔÏÕ ÅÎÙÔÅÑÉÊÏÕ ÊÁÉ ÊÅÐÅÐ ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇÓ Åéäéêüò óôç äéÜãíùóç èåñáðåßá äéáôáñá÷þí Ëüãïõ, ÖùíÞò, Ïìéëßáò, ÁêïÞò, Åðéêïéíùíßáò, ÃñáöÞò, ÁíÜãíùóçò ÄÅ×ÅÔÁÉ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ Óýìâáóç ìå üëá ôá ôáìåßá Óõíåñãáóßá ìå üëåò ôéò éáôñéêÝò åéäéêüôçôåò 28çò Ïêôùâñßïõ êáé Ìéáïýëç 1 Ðýñãïò (Â' Ïñïöïò) Ôçë./fax: 2621033880, 2625022285, Êéíçôü: 6977905430

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΙ

ÁÐÏÓÔÏËÏÐÏÕËÏÕ ÁËÅÎÁÍÄÑÁ

ÄÉÁÉÔÏËÏÃÏÓ-ÄÉÁÔÑÏÖÏËÏÃÏÓ -Ðôõ÷éïý÷ïò Á.Ô.Å.É. Èåó/íßêçò - ÅîåéäéêåõìÝíç óôéò äéáôñïöéêÝò äéáôáñá÷Ýò êáé ôçí ðá÷õóáñêßá (NCFED) - ÅðéóôçìïíéêÞ óõíåñãÜôçò ôçò ïìÜäáò Ìed-Nutrition - ÌÝëïò ôçò ¸íùóçò Äéáéôïëüãùí/Äéáôñïöïëüãùí ÅëëÜäïò ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý êáèçìåñéíÜ ðñùß: 9:00-14:00 êáé áðüãåõìá: 17:30-21:00 (åêôüò ÄåõôÝñáò êáé ÔåôÜñôçò áðüãåõìá) Äéåýèõíóç : Êïõñïãéáííïðïýëïõ 33 (ÁìáëéÜäá) Ôçë: 26220 38380 Êéí: 6937239362 www.apostolopoulou.gr, alnutric@gmail.com

ΓENIKHΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

Ðáíáãéþôçò Í. ÂáãéÜíáò GP, MD

ÅÉÄÉÊÅÕÌÅÍÏÓ ÉÁÔÑÏÓ ÃÅÍÉÊÇÓ - ÏÉÊÏÃÅÍÅÉÁÊÇÓ ÉÁÔÑÉÊÇÓ ÐñïëçðôéêÞ ÉáôñéêÞ - ÏéêïãåíåéáêÞ ÓõìâïõëåõôéêÞ Õãåßáò, Ñýèìéóç êáé ðáñáêïëïýèçóç ÷ñïíßùí íïóçìÜôùí, ÓõíôáãïãñÜöçóç öáñìÜêùí üëùí ôùí ðáèÞóåùí, Ðåñéðïßçóç êáôáêëßóåùí ôñáõìÜôùí, Åìâïëéáóìïß, ÔïðïèÝôçóç ÏõñïêáèåôÞñùí, Ñéíïãáóôñéêþí êáèåôÞñùí ê.ô.ë. ÐËÁÔÅÉÁ ËÁÆÁÑÁÊÇ (ÄÇÌÁÑ×ÅÉÏÕ)-ÁÌÁËÉÁÄÁ

(ÐÑÙÇÍ ÉÁÔÑÅÉÏ ÃÅÍ. ÉÁÔÑÏÕ ÌÐÑÉÓÔÏÃÉÁÍÍÇ ÃÅÙÑÃÉÏÕ)

ÔÇË: 2622021322 & 6977010128 E-mail: gp.vagianas@gmail.com ÙÑÅÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁÓ : ÐÑÙÉ: ÄÅÕÔ-ÐÁÑ: (8.30 - 13.30) & ÓÁÂÂ (10:00 - 12:00) ÁÐÏÃÅÕÌÁ : ÔÑÉÔÇ - ÐÅÌÐÔÇ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ (17.30 - 20.30) Η σειρά είναι αλφαβητική

Πύργος Καπένης Νικόλαος Ερμού 78 (εφημερεύει-διανυκτερεύει 26210-34285) Αμαλιάδα Βλαγκούλης Πέτρος Αρχ. Ηλιδος 17 (26220-27979, 08.00 - 14.30 & 17.30 - όλη νύχτα) Παναγοπούλου Αικατερίνη Ερμού 49 (26220-28920 08.00 - 17.30) Βάρδα Μάρκος Αλέξανδρος ( 26230-71988)

Ζαχάρω Τζαμαλής Χρήστος (26250-31209) Κρέστενα Χειμώνας Διονύσιος (26250-24005) Ανδραβίδα Κορομηλάς Νικόλαος (26230-54714) Πελόπιο Μυλωνόπουλος Παναγιώτης (26240-31500) Λεχαινά Λευκαδίτης Δημήτριος (26230-22686) Τραγανό Αρλετή Ευφροσύνη (26230-61525) Αρχαία Ολυμπία Μίτεβα Ιβάνκα Πολίτη (26240-23306) Γαστούνη Παρίσης Αλέξανδρος (26230-33003) Βαρθολομιό Μανιακούρα Ιφιγένεια (26230-43890)

ÅÎÏÐËÉÓÌÏÉ ÊÁÔÁÓÔÇÌÁÔÙÍ - ÅÓÔÉÁÔÏÑÉÙÍ - ÊÁÖÅÔÅÑÉÙÍ - BAR - ØÇÓÔÁÑÉÙÍ - ÏÕÆÅÑÉ ÌÅÔÁ×ÅÉÑÉÓÌÅÍÁ - ÊÁÉÍÏÕÑÉÁ ÁÃÏÑÅÓ - ÐÙËÇÓÅÉÓ ÔÇË.: 6936210234 - ÁÃ. ÃÅÙÑÃÉÏÕ 29

ÁíäñÝáò ÊáñÜìðåëáò ÐÕÑÃÏÓ (ÌÁ 2819)


ΠΕΜΠΤΗ

27

Πρόταση βόμβα ή μονόδρομος;

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

“Άνοιγμα” Καπλάνη σε Γιάννη Λυμπέρη Έκλεισαν πολλά σχολεία στην Ηλεία Κλειστά παρέμειναν χθες πολλά σχολεία στο νομό Ηλείας. Οι εκπαιδευτικοί, δάσκαλοι και καθηγητές, συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις που είχαν εξαγγελθεί. Ειδικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία της διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, από το σύνολο των 228 σχολικών μονάδων στις οποίες εργάζονται 764 εκπαιδευτικοί, δεν λειτούργησαν οι 120 εξ' αυτών καθώς 276 εκπαιδευτικοί δεν παρουσιάστηκαν στις σχολικές μονάδες. Κλειστά παρέμειναν και πολλά σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, χωρίς όμως να έχουν δοθεί ακριβή στοιχεία για τη συμμετοχή στην κινητοποίηση.

“Να αναλάβει ο δήμος τη λειτουργία του παραρτήματος ΤΕΙ” “Ά

νοιγμα" στο δήμαρχο Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη και βέβαια το δήμαρχο Πύργου Μάκη Παρασκευόπουλο, έκανε χθες το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΑΤΕΙ Πατρών Σωκράτης Καπλάνης, αναφορικά με τη λειτουργία των παραρτημάτων ΤΕΙ στο νομό μας. Ειδικότερα ο πρόεδρος, στη διάρκεια της χθεσινής τελετής όπου δόθηκαν 52 πτυχία σε 52 σπουδαστές του ΤΕΙ Αμαλιάδας, μιλώντας στη γεμάτη από κόσμο αίθουσα, στην οποία βρίσκονταν και ο Γ. Λυμπέρης, κατέθεσε πρόταση σύμφωνα με την οποία για να μπορέσουν να υπάρχουν τα παραρτήματα ΤΕΙ στις πόλεις θα πρέπει οι δήμοι να αναλάβουν τη λειτουργία τους. Μια πρόταση, που όπως είπε ο πρόεδρος, έχει ήδη καταθέσει στο υπόμνημα με τις 12 θέσεις που έχει σταλεί στο Υπουργείο Παιδείας στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

“Έφυγε” ο αδελφός του Απ. Κατσιφάρα Βαρύ το πένθος για τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, ο οποίος έχασε χθες το απόγευμα τον αγαπημένο του αδελφό Νίκο σε ηλικία 48 ετών. Ο Νίκος Κατσιφάρας άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα το απόγευμα στις 6 στα Γιάννενα έπειτα από σκληρή μάχη με την επάρατη νόσο, σκορπίζοντας θλίψη στους συγγενείς και τους φίλους του. Ο εκλιπών ζούσε στα Γιάννενα, εργαζόταν στα ΕΛΤΑ και ήταν πατέρας ενός παιδιού,

¢íïéãìá óôïõò áõôïäéïéêçôéêïýò ôïõ íïìïý íá áíáëÜâïõí ôç ëåéôïõñãßá ôùí ðáñáñôçìÜôùí ÔÅÉ, Ýêáíå ï Ó. ÊáðëÜíçò

Καμαρώνουμε για τη λειτουργία του τμήματος της Αμαλιάδας Αναλυτικά στην τοποθέτησή του ο κ Καπλάνης είπε "Εμείς στην Πάτρα καμαρώνουμε για τη λειτουργία του τμήματος ΤΕΙ της Αμαλιάδας. Πρώτον γιατί οι συνάδελφοι που έχουν αναλάβει αυτό το λειτούργημα, δίνουν όλες τους τις δυνάμεις για να αναδείξουν τη νεολαία και αυ-

ÅðáíÝñ÷åôáé ç äçìéïõñãßá áõôüíïìïõ ÔÅÉ óôï íïìü τόν τον τόπο. Γιατί αυτός ο τόπος θέλει μια ισόνομη ανάπτυξη. Χαίρομαι που η τοπική αυτοδιοίκηση είναι αρωγός αυτής της προσπάθειας των συναδέλφων. Εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου του ΑΤΕΙ της Πάτρας, οφείλω να συγχαρώ για τη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί. Πριν καιρό ανακοίνωσα 12 θέσεις για το μέλλον των ΤΕΙ της χώρας. Μια από αυτές ανέφερε να αναλάβει η τοπική αυτοδιοίκηση τη λειτουργία των παραρτημάτων. Γιατί έτσι ο λαός του τόπου παίρνει την ευθύνη στα χέρια του για την ανάπτυξη της περιοχής".

Αυτόνομο ΤΕΙ Η χθεσινή πρόταση του κ Καπλάνη, έρχεται σε ένα χρονικό σημείο, που όλα στην Ελλάδα αλλάζουν και βέβαια στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι περιστολές των εξόδων στο χώρο της παιδείας είναι μεγάλες και εκ των πραγμάτων η Κυβέρνηση, με το πρόγραμμα ΑΘΗΝΑ προσανατολίζεται στο να

κλείσει σχολές. Για να παραμείνουν όμως τα παραρτήματα στην Ηλεία, θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα αυτόνομο τμήμα ΤΕΙ. Σε αυτή τη βάση πρέπει να κινηθούν οι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ήδη ο δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος σε συνέντευξή του στην "ΠΡΩΤΗ" είχε προτείνει στο Γιάννη Λυμπέρη να κινηθούν μαζί ώστε να διεκδικήσουν σχολές. Η χθεσινή πρόταση Καπλάνη κινείται σε αυτή τη λογική. Κώστας Γιάλπας gialpk@yahoo.gr

proti 27 septemvriou 2012  
proti 27 septemvriou 2012  

proti tis ilias

Advertisement