Page 1

Σιδηρόδρομος, Αεροδρόμιο, Σχέδιο Ανασυγκρότησης, Λιμάνια, Ολυμπία Οδός,Ταμείο Μολυβιάτη...Πόσες ακόμη ήττες;

ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ 27 ÓÅÐÔÅÌÂÑÉÏÕ 2013

Ετος 12o

/

ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ: 3445 / Τιμή: 50λ. / (Eκτός Νομού 1 Ευρώ)

ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ

ΤΜΗΜΑΤΙΚΑ το Πάτρα - Πύργος

Σύντομα στη Βουλή η συζήτηση για τις εθνικές αναπτυξιακές επιλογές >> Ó. 4-55

ΗΛΕΙΑ

Μένει και επίσημα το ΤΑΠ

>>

Ó.9

ΚΡΕΣΤΕΝΑ

“Εργοτάξιο” το γήπεδο >> Ó.7 του Ξενοφώντα


2

w w w . p r o t i n e w s . g r

Σχόλια / Παραπολιτικά

/ ÐáñáóêåõÞ 27 Óåðôåìâñßïõ 2013

Αρχίζουν τα προβλήματα

Τα αίτια της ανόδου του ναζισμού στην Ελλάδα Είναι αφελείς, άναψαν τη φωτιά και τώρα νομίζουν πως θα τη σβήσουν ρίχνοντας λάδι. Νομίζουν πως θα ανακόψουν την άνοδο της ναζιστικής συμμορίας περιορίζοντας την πολιτική της δράση. Νόμισαν πως προβάλλοντας το ναζιστικό προφίλ της θα ανακόψουν το ρεύμα. Διαψεύστηκαν όμως... Η άνοδος της ΧΑ δεν στηρίζεται στις ιδεολογικές ταυτοποιήσεις αλλά στην πρακτική της να ανοίγει τα κεφάλια όλων όσων δεν της αρέσουν ή στοχοποιούνται ως υπεύθυνοι της κατάρρευσης του ονείρου της ευημερίας με δανεικά. Τα τελευταία γεγονότα ανέδειξαν τις λαϊκές γειτονιές, άλλοτε παραδοσιακά κόκκινα κάστρα, τις γειτονιές με ισχυρότερους πυρήνες και απήχηση της ακροδεξιάς. Τις γειτονιές που επί τριάντα χρόνια πλήττονται από την αποβιομηχάνιση της χώρας λόγω των σοσιαλιστικών πειραματισμών (που ακολούθησε με ευλάβεια και η δεξιά). Έκλειναν εργοστάσια λόγω υψηλής φορολογίας και κάλυπταν το κενό με αντιπαραγωγικούς μισθούς που μοίραζε το δημόσιο με δανεικά και επιδοτήσεις. Μόλις τελείωσαν τα δανεικά, το κενό αποκαλύφθηκε και οι άνεργοι στον ιδιωτικό τομέα έφτασαν το 1,5 εκατ. Η συστημική αριστερά και δεξιά όμως επί μήνες κατεβαίνει στο πεζοδρόμιο για την κινητικότητα και τις 12.000 απολύσεις στο δημόσιο. Ιδιωτικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα δεν υπάρχουν γιατί υπερφορολογούνται από την παλαβή δεξιά και γιατί η παλαβή αριστερά δεν τις αφήνει να λειτουργήσουν ομαλά. Το παρασιτικό πελατειακό σύστημα έχει δημιουργήσει στην Ελλάδα δυο κοινωνίες. Τους ημέτερους που είναι εντός και έχουν "κουτάλα" το δημόσιο, είτε απευθείας, είτε από επιχειρήσεις που ζούνε αποκλειστικά από το δημόσιο. Αλλά και τους εκτός του συστήματος του μη κρατικοδίαιτου ιδιωτικού τομέα. Το πολιτικό σύστημα συμπολιτευόμενο και αντιπολιτευόμενο ασχολείται με τις μερικές εκατοντάδες χιλιάδες των εντός, που αθροίζουν κάποια εκατομμύρια ψήφων. Τους εκτός τους έχει αφήσει στην τύχη τους και στις κούφιες υποσχέσεις για ανάπτυξη. Πύρρων

Οι κάτοικοι της πόλης του Πύργου ζητούν έργα αγροτικής οδοποιίας. Όχι για να μπορούν να πηγαίνουν στα χωράφια τους, αλλά για να μπορούν να φτάνουν μέχρι τα σπίτια τους χωρίς να σπάνε τα αυτοκίνητα τους στις λακκούβες- κρατήρες που έχουν δημιουργηθεί. Μήπως τελικά η δημοτική αρχή να σκεφτόταν το ενδεχόμενο να ρίξει ένα φορτηγό χαλίκι στους δρόμους που ούτως ή αλλιώς έχουν καταστραφεί; Α. Αγγελ.

Ιδιοκτησία: ΠΡΩΤΗ Εκδοτική ΑΕ Εκδότης: Περικλής Μεταξάς Διευθυντής: Δημήτρης Ζιάκας Δημοσιογράφοι: Αννα Αγγελίδου, Κώστας Γιάλπας, Βάσω Κοκκινογένη, Θοδωρής Λάμπρος Αθλητικό: Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Σοφοκλής Φραγκογιαννόπουλος Διεύθυνση Eμπορικού Τμήματος: Γιάννης Βενιζέλος Πύργος - Ρήγα Φεραίου 113 (έναντι Δ.Ο.Υ. Πύργου-Πάροδος Forum) ΤΚ: 27100 - Κωδικός:6603 Τηλ.: 26210-40100, Fax: 26210-40107 Fax Συντακτών: 26210-40106 E-M Mail: protinews@otenet.gr, protisales@protinews.gr website:www.protinews.gr Αμαλιάδα - Ελ. Βενιζέλου 19, ΤΚ: 27200 Τηλ.: 26220-38290-1, Fax: 26220-38292 E-M Mail: protiama@otenet.gr Στο λογότυπο της εφημερίδας απεικονίζεται ο Δίας του Φειδία, από νόμισμα των Ηλείων. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα. Χειρόγραφα συνεργατών και επιστολές που δημοσιεύτηκαν ή όχι, δεν επιστρέφονται.

Μας το είπε έμπειρος Αυτοδιοικητικός της Ηλείας και σας το μεταφέρουμε: Αυτή η χρονιά θα είναι καθοριστική για τους Δήμους, καθώς θα αρχίσουν να φαίνονται οι επιπτώσεις της κρίσης και της μείωσης της χρηματοδότησης προς τους ΟΤΑ. Τι εννοεί; Ότι οι Δήμοι θα αντιμετωπίσουν προβλήματα, αφού θα καταρρεύσουν βασικές δομές χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα παρεμβάσεων. Το θέμα δεν είναι αν θα επαληθευτεί αλλά ότι εξαιτίας αυτής της κατάστασης δεν επιθυμεί να είναι ξανά υποψήφιος. Τυχαίο; Δε νομίζω! Δ.Ζιακ.

Ζεστό χρήμα Στη θέση του παραμένει και επίσημα το ΤΑΠ Ηλείας. Οι αλλαγές στην τροπολογία που ζητούσαν οι εργαζόμενοι έγιναν και πλέον απομένουν τα τυπικά για να μπορέσει η υπηρεσία να δώσε εντέλει τα 2 εκ. ευρώ που περιμένουν υπομονετικά τους δικαιούχους - σεισμόπληκτους. Επιτέλους θα πέσει ζεστό χρήμα στην αγορά, που τόσο το έχει ανάγκη. Κ. Γιάλπ.

Tou Γιάννη Ιωάννου από το “Εθνος”’

Καθαρές κουβέντες

Στα τέλη του 2010 "βομβαρδιζόμασταν" κάθε λίγο και λιγάκι από διαφημίσεις της γνωστής εταιρείας που θα παρείχε το νέο ψηφιακό σήμα στους δέκτες των τηλεοράσεών μας και θα μας περνούσε στη "νέα εποχή". Η νέα εποχή της τηλεόρασης -όπως ήταν αναμενόμενο- δεν έχει έρθει ακόμη για την Ηλεία, αφού οποιαδήποτε μορφή ανάπτυξης φθάνει στον νομό μας μετά από πολλά χρόνια! Έτσι λοιπόν, αφού το σήμα έχει "φθάσει" σε αρκετές από τις περιοχές της Πελοποννήσου, ο νομός μας έχει μείνει πάλι τελευταίος και …καταϊδρωμένος. Πληροφορούμαστε ότι άμεσα το ψηφιακό σήμα θα φθάσει στην Καλαμάτα και σε περιοχές της Μεσσηνίας, ενώ εδώ και καιρό οι πολίτες της Αχαΐας δεν βλέπουν τηλεόραση με αναλογικό σήμα. Προφανώς η Ηλεία "ξεχάστηκε". Γεγονός που προ-

καλεί ερωτηματικά. Εύλογη, λοιπόν, η απορία αναγνώστη μας ο οποίος αναφέρει: "Μα καλά, ούτε την ψηφιακή τηλεόραση δεν μπορούν να μας φέρουν σε αυτόν τον Νομό; Μήπως οι τοπικοί μας άρχοντες περιμένουν να κατασκευαστεί πρώτα ο αυτοκινητόδρομος για να έρθει και το νέο ψηφιακό σήμα;" Βασ. Κ.

Χωρίς περιστροφές

Ως ένα καθαρά φοροεισπρακτικό μέτρο χαρακτήρισε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μουριάς Αρχαίας Ολυμπίας Κώστας Χρονόπουλος το νέο πάγιο τέλος για τον Ερύμανθο που μπήκε στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑ και επιβαρύνει με 12 ευρώ επιπλέον τους κατοίκους του χωριού. Βέβαια, οι κάτοικοι δια μέσου του κ. Χρονόπουλου έκαναν ένα βήμα παραπέρα και επέστρεψαν όλους τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑ στην αρμόδια υπηρεσία. Τι πρέπει να γίνει; Θα πρέπει απλά η Δημοτική αρχή Ολυμπίας να δει με σοβαρότητα το θέμα και να αποσύρει το εν λόγω χαρά-

τσι την στιγμή δε που η Μουριά δεν έχει συνδεθεί με τον Ερύμανθο. Με λίγα λόγια το χωριό πληρώνει χαράτσι για υπηρεσία που είναι ανύπαρκτη. Τέτοια ζητήματα, που είναι μείζονος σημασίας για τις τοπικές κοινότητες, θα πρέπει να μελετώνται με σοβαρότητα και με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Διαφορετικά θα υπάρχουν αντιδράσεις όπως στην περίπτωση της Μουριάς… Θ. Λαμπ.


Σχόλια / Παραπολιτικά

Η ανάγκη αποζημίωσης των παραγωγών σταφίδας που έχασαν τη σοδειά τους από τις έντονες βροχοπτώσεις της περασμένης Κυριακής θεωρείται επιβεβλημένη. Οι παραγωγοί δεν ξέρουν εάν και από πού θα αποζημιωθούν, καθώς από τον ΕΛΓΑ γίνεται λόγος για αποζημίωση μέσω των ΠΣΕΑ, ενώ από τα ΠΣΕΑ ζητούν να υπάρχει συγκεκριμένο ποσοστό ζημιάς σε επίπεδο Νομού. Έτσι, οι παραγωγοί σε Χειμαδιό και Σόπι, που επλήγησαν περισσότερο από τις έντονες βροχοπτώσεις μένουν επί "ξύλου κρεμάμενοι" αναζητώντας λύσεις. Α. Αγγελ.

"Με κίνηση...πνιγμένου που πιάνεται από τα μαλλιά μοιάζει η απόφαση του υπουργείου, το οποίο για να βρει 1,2 δισ. αποφάσισε να πάρει κονδύλια της τάξεως των 50 εκατομμυρίων ευρώ από το ΠΕΠ Κρήτης και Βορείου Νοτίου Αιγαίου. Βρήκαν τρόπο στο υπουργείο να... κλείσουν τις τρύπες για τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους!" Τα παραπάνω επισημαίνονται στην εφημερίδα της Κρήτης. Και ταιριάζουν …γάντι με όσα είπε ο Μιχ. Χρυσοχοίδης στη Βουλή (σχετικό ρεπορτάζ σε άλλη σελίδα της "ΠΡΩΤΗΣ") για την Ολυμπία Οδό. Σ.Σ. Λέτε τελικά να μας εκπλήξει ευχάριστα η συγκυβέρνηση; Ας γίνει το έργο στην Ηλεία και ας …γκρινιάζουν οι Κρητικοί! Δ.Ζιακ.

w w w . p r o t i n e w s . g r

3

ελπίδα να "σωθούν" εάν κινδυΟ αείμνηστος Γιώργος Γεννεύει η υγεία τους; νηματάς σφράγισε την παΚανείς, πιστεύω, δεν αντιλαμβάρουσία του στη ζωή του τόνεται την ανάγκη της χώρας να που με τη δημιουργία και αλλάξει. Άλλωστε οι δομές της λειτουργία του Εθνικού Συκαι ο τρόπος λειτουργίας του στήματος Υγείας. Στόχος για Κράτους έρχονται από το μακριτη δημιουργία του ΕΣΥ ήταν νό 1980 χωρίς από τότε να έχει να παρέχονται σωστές υπηγίνει ουσιαστική, προς το καλύρεσίες υγείας στους Έλλητερο, παρέμβαση. Όμως, οι όνες και βέβαια να φανεί η Γράφει ποιες αλλαγές γίνουν θα πρέπει "ανθρωπιά του κράτους", όο Κώστας Γιάλπας να έχουν ως βάση το καλό των πως τότε ειπώθηκε. gialpk@yahoo.gr Ελλήνων. Δεν πρέπει να εκποΤο ΕΣΥ, με τα καλά και τα άσχημά του, λειτούργησε για αρκετά χρό- νηθούν σχέδια από ένα γραφείο της Αθήνια. Μέχρι που "εισχώρησε" η πολιτική νας που θα δει τα πράγματα απλά λογιστιστον χώρο της υγείας. Φυσικό επακόλου- κά και σε αυτή τη βάση θα βάλει λουκέτο θο ήταν το σύστημα να "μπάσει νερά" και στα κέντρα υγείας που δεν έχουν τον να αλλάξει η λογική σύστασης και λει- προσδοκώμενο αριθμό εισαγωγών. Στην τουργίας του. Σήμερα ο Υπουργός, προα- κουβέντα πρέπει να μπουν και άλλες παναγγέλλει εκ βάθρων αλλαγές. Ποιες ό- ράμετροι. Βασικότερη όλων είναι η αρχική, αυτή μως; Θα κλείσουν τα Κέντρα Υγείας; Τα περι- του Γιώργου Γεννηματά. Να παρέχονται φερειακά ιατρεία; Δυο κομμάτια του συ- δηλαδή σωστές υπηρεσίες υγείας στους στήματος που στηρίζουν τους Έλληνες Έλληνες και βέβαια να φανεί η "ανθρωτης υπαίθρου και αυτούς στα ακριτικά πιά του κράτους". Σε αντίθετη περίπτωση χωριά της χώρας που πήγαιναν στα Κ.Υ. αυτοί που θα "πληρώσουν το μάρμαρο" για να γράψουν τα φάρμακά τους; Τους θα είναι ξανά οι Έλληνες. Και βέβαια σήκατοίκους της Λαμπείας π.χ. που το περι- μερα δεν έχουν να δώσουν απολύτως τίφερειακό ιατρείο εκεί είναι η μοναδική ποτα.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά όσοι βρεθούν στην Αρχαία Ολυμπία. Πρόκειται για την έκθεση της αδελφοποιημένης πόλης του Γιακούτσκ που φιλοξενείται στο ισόγειο του Δημαρχείου Ολυμπίας. Ενδιαφέροντα εκθέματα για την ιστορία, τον πολιτισμό αλλά και τον αθλητισμό της Γιακουτίας. Μια έκθεση διαφορετική απ' αυτές που ξέρουμε… Θ. Λαμπ.

ΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΓΡΑΦΟΥΝ...

/ ÐáñáóêåõÞ 27 Óåðôåìâñßïõ 2013

Φάρμακα για καλό σκοπό Συνεχίζεται η προσπάθεια συγκέντρωσης φαρμάκων για τη λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου στην πόλη του Πύργου. Αρκεί κανείς να προσφέρει ένα κουτί από φάρμακα τα οποία δεν έχει ανάγκη για να στηρίξει τη συγκεκριμένη προσπάθεια. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που σήμερα νοσούν όμως είναι ανασφάλιστοι και δεν έχουν να δώσουν ούτε μισό ευρώ για να αγοράσουν φάρμακα. Είναι άνθρωποι της διπλανής μας πόρτας οι οποίοι έχουν την ανάγκη μας και θα πρέπει στις δύσκολες εποχές που ζούμε να τους στηρίξουμε ουσιαστικά, προσφέροντας έστω και το μισό κουτί από τα φάρμακα που παραμένει ξεχασμένο στο ντουλάπι. Ίσως είναι ευκαιρία, μέσα από την οικονομική κρίση να αναγεννηθεί η αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη. Α. Αγγελ.

ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΤΕΟ Ν.ΗΛΕΙΑΣ ΚΟΥΛΟΥΓΛΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Κ' ΣΙΑ Ο.Ε

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ Ν.ΗΛΕΙΑΣ θέλουν να ενημερώσουν την αγαπητή πελατεία τους ότι συνεχίζουν να λειτουργούν, (με τις ίδιες κρατικές τιμές), στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις τους που βρίσκονται στο 4ο χλμ. Αμαλιάδας - Σαβαλίων. Ενημερώνουμε ότι τις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις μας Ι.ΚΤΕΟ στην Ανδραβίδα στα φανάρια του Αεροδρομίου τις έχουμε ενοικιάσει για 8 έτη στον κύριο Καραπάνο Αθανάσιο. Τα τηλέφωνα για ραντεβού στην Αμαλιάδα- Σαβάλια είναι: 26220-61001 και 6936648981, FAX: 26220-61335.


4

Θέμα

w w w . p r o t i n e w s . g r

/ ÐáñáóêåõÞ 27 Óåðôåìâñßïõ 2013

Διαβεβαιώσεις Χρυσοχοΐδη στη Βουλή για Ολυμπία Οδό

“Έχει αποφασιστεί το Κόρινθος-Πάτρα-

“Έ

χει αποφασιστεί το έργο Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος να γίνει τμηματικά" δήλωνε χθες από το βήμα της Βουλής, απαντώντας σε ερώτηση του Βουλευτή Μεσσηνίας κ Λαμπρόπουλου, ο Υπουργός Μεταφορών κ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Στην τοποθέτησή του ο Υπουργός, δεν ξεκαθάρισε τον χρόνο που θα γίνει η επανεκκίνηση των έργων. Αντίθετα, κατέστησε σαφές πως ο αυτοκινητόδρομος θα σταματήσει στον Πύργο, αφού, όπως τόνισε βρίσκεται εκτός το κομμάτι του Καϊάφα μιας και "ορισμένες περιβαλλοντικές μελέτες που αφορούσαν στο κομμάτι αυτό, που αντιστοιχεί στον Δήμο Ζαχάρως, έχει ακυρωθεί με αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας κατόπιν προσφυγής κατοίκων".

Σήμερα οι πρώτες συναντήσεις για την εκκίνηση των έργων αναγκαίες για την ανάπτυξή της".

Του Κώστα Γιάλπα gialpk@yahoo.gr

Ανακοίνωσε δε πως σύντομα στην αίθουσα της Βουλής θα συζητηθούν "οι εθνικές αναπτυξιακές επιλογές, έτσι ώστε το επόμενο χρονικό διάστημα να ξαναρχίσουν τα έργα που θα δώσουν πάρα πολλές θέσεις απασχόλησης και ταυτόχρονα θα δημιουργήσουν σημαντικές υποδομές στη χώρα που είναι

Ξεκινάει μια προσπάθεια κατασκευής του δρόμου Στην απάντησή του ο κ Χρυσοχοΐδης ανέφερε "τα έργα λοιπόν σταμάτησαν για τους λόγους που σας ανέφερα και βρισκόμαστε προ της επανεκκίνησής τους. Υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα για τα οποία δυστυχώς ευθύνεται και το Δημόσιο, πέραν όλων των άλλων, που έχουν να κάνουν με την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων, με την έλλειψη

δανειοθαλάμων, με τις καθυστερήσεις στις απαλλοτριώσεις. Υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα λόγω της μελετητικής ανωριμότητας που έχουν τα έργα και ταυτόχρονα πληθώρα προβλημάτων, κυρίως χρηματοδοτικά, από την πλευρά των επιχειρήσεων και των τραπεζών. Θέλω να σας πω σε σχέση με τον άξονα αυτό, ότι αύριο ξεκινάει μια προσπάθεια κατασκευής του δρόμου. Πολύ σύντομα θα τη συζητήσουμε στη Βουλή. Δεν θέλω να προσδιορίσω τον ακριβή χρόνο ούτε να

Απάντηση του Υπουργού Μεταφορών σε ερώτηση Βουλευτή της Μεσσηνίας! προβώ σε ανακοινώσεις". Ακολούθως ο Υπουργός είπε "Θέλω όμως σε αυτή την αίθουσα να σας πω ότι γίνεται μία τιτάνια προσπάθεια σε πολλά πεδία: στο τραπεζικό πεδίο, στο πεδίο των διαπραγματεύσεων με τους παραχωρησιούχους και τους κατασκευαστές, στο ευρωπαϊκό πεδίο και συγκεκριμένα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπου δίνεται μια πραγματικά μεγάλη μάχη, προκειμένου να καταλήξουμε στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της Ολομέλειας των Επιτρόπων

που θα δώσουν το πράσινο φως για την επανέναρξη των έργων. Θέλω να τονίσω ότι έχει αποφασιστεί το έργο Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος να γίνει τμηματικά, διότι υπάρχουν χρηματοδοτικά, περιβαλλοντικά και τεχνικά προβλήματα. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι ορισμένες περιβαλλοντικές μελέτες που αφορούσαν στο κομμάτι αυτό, που αντιστοιχεί στον Δήμο Ζαχάρως, έχει ακυρωθεί με αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας κατόπιν προσφυγής κατοίκων. Υπάρχουν και πολλά άλλα

προβλήματα όμως να μην σας κουράζω. Σημασία έχει το εξής, ότι σύντομα εδώ θα συζητήσουμε για όλες αυτές τις μεγάλες εθνικές αναπτυξιακές επιλογές, έτσι ώστε το επόμενο χρονικό διάστημα να ξαναρχίσουν τα έργα που θα δώσουν πάρα πολλές θέσεις απασχόλησης και ταυτόχρονα θα δημιουργήσουν σημαντικές υποδομές στη χώρα που είναι αναγκαίες για την ανάπτυξή της". Πιέσεις από Μεσσηνία να φτάσει μέχρι Τσακώνα Απαντώντας στον Υπουργό, ο βουλευτής Μεσσηνίας κ Λαμπρόππουλος ζήτησε επίμονα ο αυτοκινητόδρομος

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΥΡΓΟΥ

“ΗΛΕΙΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΣ”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Συνεχίζονται οι εγγραφές για τη νέα χορευτική χρονιά που ξεκινάει από 1/10/2013. Θα λειτουργήσουν τμήματα παραδοσιακών χορών, ρυθμικών - μοντέρνων χορών κ.τ.λ Για όλες τις ηλικίες, αρχάριους και προχωρημένους. Έμπειροι και καταξιωμένοι δάσκαλοι στον χώρο τους θα μεταδώσουν την εμπειρία τους και το μεράκι τους. Πληροφορίες - Εγγραφές: Δευτέρα έως Παρασκευή 7-9μ.μ. Τηλ.: 26210 - 33960 Δ/νση: Πλήθωνος και Δραγατσανίου, Πύργος


/ ÐáñáóêåõÞ 27 Óåðôåìâñßïõ 2013

Θέμα

Πύργος να γίνει τμηματικά” να φτάσει μέχρι την Τσακώνα. Όπως χαρακτηριστικά είπε "Όσον αφορά στα προβλήματα που είπαμε ότι παρουσίασαν οι παραχωρησιούχοι κατασκευαστές και οι τραπεζίτες για το τμήμα από την Κόρινθο-Πάτρα μέχρι την Τσακώνα, τα περισσότερα δεν ευσταθούν. Εγώ σας φέρνω ως παράδειγμα το τμήμα Καλό Νερό μέχρι την Τσακώνα. Πρόκειται για ένα έργο που είναι μελετητικά ώριμο. Δεν υπάρχει κα-

νένα πρόβλημα. Έχουν εγκριθεί όλα, τα πάντα, και όχι τώρα, εδώ και χρόνια και έχουν γίνει οι απαλλοτριώσεις. Γιατί δεν ξεκίνησαν το έργο; Δεν ήθελαν οι τραπεζίτες να φτιάξουν το έργο. Ήθελαν να σταματήσουν στην Πάτρα, γιατί δεν θα κέρδιζαν. Άλλαξαν οι προϋποθέσεις. Πρέπει να υποχρεωθούν, όμως, πάση θυσία. Αναφέρατε και δώσατε ελπίδα ότι ο δρόμος θα φτάσει μέχρι τον Πύργο, όμως

δεν πρέπει να σταματήσει ο δρόμος εκεί. Δεν πρέπει η Μεσσηνία να μείνει έξω από αυτό το μεγάλο οδικό άξονα.Ούτε πρέπει να μείνουν απ' έξω το λιμάνι της Καλαμάτας και το λιμάνι της Πάτρας που είναι είσοδος-έξοδος προς την Ευρώπη. Ναι, αποδεχόμαστε στην περιοχή του Καϊάφα -για τα είκοσι χιλιόμετρα από το Συμβούλιο της Επικρατείας- να υπάρξει λύση, να γίνουν οι οποιεσδήποτε παρεμβάσεις.

Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν θα πρέπει να μείνει έξω το έργο Τσακώνα-Καλό Νερό. Για το Νομό αποτελεί εσωτερικό δίκτυο, είναι όμως και τμήμα του μεγάλου οδικού άξονα που θα συνδέει την Καλαμάτα με την Πάτρα και τα Ιωάννινα. Με τον δρόμο αυτό η Καλαμάτα θα απέχει τρεις ώρες από τα Ιωάννινα. Σκεφθείτε, λοιπόν, τι μπορεί να σημαίνει αυτό για όλη τη Δυτική Ελλάδα".

w w w . p r o t i n e w s . g r

5

ΠΡΩΤΗ - άποψη Η από το βήμα της Βουλής, επίσημη παραδοχή του Υπουργού Μεταφορών κ Μιχάλη Χρυ σοχοΐδη πως ο αυτοκινητόδρομος θα φτάσει μέχρι τον Πύργο, πρέπει να θορυβήσει τους Ηλείους. Το πρώτο ερώτημα που τίθεται είνα ι τι θα κάνουν οι Βουλευτές του νομού μας όταν φτά σει στη Βουλή η νέα σύμβαση προς κύρωση. Θα επικ υρώσουν τα νέα δεδομένα ή θα αρνηθούν. Δεύτερο ερώτημα: Δεν πρέπει οι εκπρόσωποί μας στο Κοινοβούλιο, πριν φτάσει η ώρα της ψηφοφορίας , να γνωρίζουν τι ακριβώς θέλουν οι Ηλείοι; Δηλ αδή οι αιρετοί δήμαρχοι και αντιπεριφερειάρχη ς - δεν πρέπει να αναλάβουν το πολιτικό κόστος και να εισηγηθούν να γίνει επιτέλους το έργο μέχρι τον Πύργο ή να πιέσουν τους Βουλευτές να μην επικυρώσουν τις συμβάσεις. Δεν πρέπει όλοι οι αιρε τοί της Ηλείας να κινηθούν συντεταγμένα; Ό,τι και να γίνει η απόφαση για την Ολυμπία Οδό πρέπει να είναι ολόκληρου του Νομ ού. Να βαρύνει τις πλάτες όλων όσων εκλέχτηκαν για να προφυλάσσουν τα συμφέροντα τούτου εδώ του τόπου.


6

Επικαιρότητα

w w w . p r o t i n e w s . g r

/ ÐáñáóêåõÞ 27 Óåðôåìâñßïõ 2013

ΔΗΜΟΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

Δεσμοί φιλίας και συνεργασίας Μ

έσα σε πολύ ευχάριστο και θερμό κλίμα υποδέχτηκε χθες το πρωί ο δήμαρχος Θύμιος Κοτζιάς την πολυπληθή αντιπροσωπεία της αδελφοποιημένης με την Αρχαία Ολυμπία πόλης του Γιακούτσκ, που ήρθε για την τελετή της αφής για τους ΧΧΙΙ χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι της Ρωσίας. Καλωσορίζοντας τα μέλη της αδελφοποιημένης αντιπροσωπείας, ο δήμαρχος, αφού πρώτα "εξέφρασε τη μεγάλη χαρά του ιδίου και των φορέων του Δήμου για τον ερχομό τους" τόνισε μεταξύ άλλων : "Σας υποδεχόμαστε στον τό-

Πραγματοποιήθηκε χθες η τελετή υποδοχής της αντιπροσωπείας από την Γιακουτία πο που γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες και τα ιδανικά της ειρήνης, της εκεχειρίας και της αλληλεγγύης μεταξύ των λαών. Σήμερα, με την τελετή της αφής της Ολυμπιακής φλόγας και την λαμπαδηδρομία που ακολουθεί από τον χώρο της Ιερής Άλτης και φτάνει μέχρι τη διοργανώτρια πόλη των Αγώνων μεταλαμπαδεύονται τα διαχρονικά μηνύματα του Ολυμπισμού. Την Κυριακή στις 29 του μηνός η ιερή φλόγα θα αρχίσει το ταξίδι για το Σότσι της χώρας σας, όπου θα πραγματοποιηθούν οι ΧΧΙΙ χειμερινοί ολυμπια-

κοί αγώνες." Στη συνέχεια ο δήμαρχος αναφέρθηκε "στους δεσμούς φιλίας που αναπτύσσονται μεταξύ των αδελφοποιημένων πόλεων Αρχαίας Ολυμπίας και Σότσι από την υπογραφή της αδελφοποίησης και μετά, στην άριστη φιλοξενία που δέχτηκε η αντιπροσωπεία του Δήμου κατά την επίσκεψή της στο Γιακούτσκ αλλά και στις πρωτοβουλίες που μπορούν να αναπτυχθούν από δω και πέρα για τη συνεργασία σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο." Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και το καλωσόρισμα εκ μέ-

Áðü ôç ÷èåóéíÞ ôåëåôÞ õðïäï÷Þò ôçò áíôéðñïóùðåßáò áðü ôçí Ãéáêïõôßá. ρους των φορέων της πόλης, που έγινε από τον πρόεδρο του Εμπορικού

Συλλόγου Νίκο Ζαρόκωστα. Στην συνέχεια μίλησαν μέλη της αντιπροσωπείας της

Γιακουτίας και τέλος, ακολούθησε ανταλλαγή δώρων μεταξύ των δύο πλευρών.

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

Σύσφιξη σχέσεων και συνεργασία με την Γιακουτία Θετικά και χρήσιμα ήταν τα συμπεράσματα των μελών του Εμπορικού Συλλόγου Αρχαίας Ολυμπίας κατά τη χθεσινή πρώτη συνάντηση που είχαν με τα μέλη της αντιπροσωπείας από την Γιακουτία, στα πλαίσια της χθεσινής τελετής υποδοχής που έτυχαν από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ολυμπίας Νίκος Ζαρόκωστας η χθεσινή πρώτη συνάντηση του εμπορικού συλλόγου με τα μέλη της αντιπροσωπείας από την Γιακουτία ήταν εποικοδομητική, αφού δόθηκε η ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί τους για διάφορα θέματα που ά-

πτονται του τουρισμού, του μάρκετινγκ, της παροχής υπηρεσιών αλλά και μελλοντικών συνεργασιών με την αδελφοποιημένη πόλη. Τόνισε ότι στόχος του συλλόγου είναι η σύσφιξη των

Θετικά συμπεράσματα από τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου στη χθεσινή πρώτη συνάντησή τους με μέλη της αντιπροσωπείας σχέσεων με την πόλη του Γιακούτσκ, όπου με αγαστή συνεργασία μπορεί να προ-

Ôá ìÝëç ôïõ Åìðïñéêïý Óõëëüãïõ Ïëõìðßáò ê.ê ÁëÝîçò Ëéáêüðïõëïò, Íßêïò Êáñõþôçò êáé ÄçìÞôñçò Ìéêåëüðïõëïò áíáöÝñèçêáí óôïí âáóéêü óôü÷ï ôïõ óõëëüãïõ, ðïõ åßíáé ç óýóöéîç ôùí ó÷Ýóåùí êáé ç óõíåñãáóßá ìå ôçí ðüëç ôïõ Ãéáêïýôóê óå èÝìáôá ðïõ Üðôïíôáé ôïõ ôïõñéóìïý êáé ôïõ åìðïñßïõ. κύψουν σημαντικά οφέλη για τις δυο πόλεις. Για το ίδιο θέμα μίλησε στην "ΠΡΩΤΗ" και ο Γραμματέας του συλλόγου Δημήτρης Μι-

κελόπουλος που ανέφερε ότι "σαν σύλλογος κάναμε την πρώτη επαφή με τον πρόεδρο του επιμελητηρίου όλης της Γιακουτίας. Πιστεύουμε

και ελπίζουμε σε μια άριστη συνεργασία μαζί τους. Η Γιακουτία είναι η δεύτερη σε σειρά παραγωγική πόλη διαμαντιών παγκοσμίως. Μας ζήτησαν δε να κάνουμε και μια συνάντηση ώστε να συζητήσουμε θέματα εμπορικού ενδιαφέροντος στο άμεσο μέλλον. Με τη σειρά του ο ταμίας του συλλόγου Αλέξης Λιακόπουλος ανέφερε: " Είναι μια μεγάλη τιμή για εμάς που υποδεχόμαστε την αντιπροσωπεία του Γιακούτσκ στην Ολυμπία. Ευχόμαστε να έχουν μια καλή διαμονή, η αφή της φλόγας να συνοδευτεί από επιτυχία και ελπίζουμε σε μια πολύ καλή συνεργασία στους τομείς του

τουρισμού και του εμπορίου. Τέλος, ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Νίκος Καρυώτης ανέφερε ότι "ο εμπορικός σύλλογος, με αφορμή την άφιξη της πολυπληθούς αντιπροσωπείας από το Γιακούτσκ, με πολλή χαρά προσφέρει απ' όλα τα μαγαζιά ως προφορά δώρα, ατομικά μάλιστα στον καθένα. Θέλουμε να συσφίξουμε τις σχέσεις μας με την αδελφοποιημένη πόλη του Γιακούτσκ και να έχουμε ανταλλαγή απόψεων πάνω σε εμπορικά θέματα. Επίσης, ως σύλλογος θέλουμε να έχουμε και εμπορικές διεξόδους με την Γιακουτία". Θοδωρής Λάμπρος thlabaros@hotmail.com


/ ÐáñáóêåõÞ 27 Óåðôåìâñßïõ 2013

Επικαιρότητα

w w w . p r o t i n e w s . g r

7

Ξεκίνησαν οι εργασίες ανακατασκευής

“Εργοτάξιο” το γήπεδο Κρεστένων Σ

ε ένα απέραντο "εργοτάξιο" έχει μετατραπεί τις τελευταίες μέρες το γήπεδο της Κρέστενας, όπου πραγματοποιούνται εργασίες ανακατασκευής. Παρόμοιες εργασίες πραγματοποιήθηκαν και στο νέο γήπεδο της Τοπικής Κοινότητας Καλλίκωμου του Δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων που βρίσκεται πλησίον του παλαιού. Για τα παραπάνω θέματα μίλησε χθες στην "ΠΡΩΤΗ" ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας - Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος που ανέφερε τα εξής:

Σάκης Μπαλιούκος: “Ολοκληρώνουμε την προσπάθεια για την εξυγίανση των αθλητικών μας χώρων”

Óôïí ÷þñï ôïõ ãçðÝäïõ âñÝèçêå áðü íùñßò ÷èåò ôï ðñùß ï ÄÞìáñ÷ïò ÓÜêçò Ìðáëéïýêïò ðïõ åðßâëåøå ôéò åñãáóßåò.

"Το νέο γήπεδο του Καλλίκωμου και το βοηθητικό της Κρέστενας, που βρίσκεται στην περιοχή του ΕΠΑΛ έχουν σπαρθεί, έχει μπει νέος χλοοτάπητας και είναι σχεδόν έτοιμα. Απλά θα τα κρατήσουμε λίγο για

να πυκνώσει το χορτάρι και να δυναμώσει. Έχουμε συνεννοηθεί με τις ποδοσφαιρικές ομάδες και κάνουμε την τελευταία προσπάθεια εδώ που βρίσκεστε. Με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώνουμε την προσπάθεια για την εξυγίανση των αθλητικών μας χώ-

ρων. Εδώ στο γήπεδο της Κρέστενας κάνουμε εξυγίανση όλου του χώρου, γιατί έχουμε την ατυχία να μην έχουμε αποδέκτες εδώ κοντά, με αποτέλεσμα ένα στραγγιστήρι που είχε γίνει παλαιότερα στην κατασκευή του γηπέδου, να έχει υποστεί φθορά. Αυτή τη στιγμή εξυγιαίνουμε τα στραγγιστήρια και δημιουργούμε νέους αποδέκτες με την κατασκευή νέων. Μιλάμε για ένα καινούριο γήπεδο, όπου θα βγάλουμε τον διάδρομο των αθλοπαιδιών στην πλευρά της κερκίδας, το σκάμμα, ύψος, κ.α. που ήταν προηγουμένως σκόρπια σε όλη την έκταση του γηπέδου. Θα γίνει ένα σύγχρονο γήπεδο εφόσον οι διαστάσεις του το επιτρέπουν". Σε ερώτηση για το κόστος του έργου ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας - Κρεστένων ανέ-

φερε ότι "εμείς μόνο τα υλικά θα πληρώσουμε γιατί όλα γίνονται με τα μηχανήματά μας, τις τεχνικές μας υπηρεσίες, δεν έχουμε δαπάνες πέραν των προμηθειών. Είμαστε τυχεροί γιατί τα συστήματα άρδευσης τα αποκαλύψαμε, οπότε τα ίδια θα προσαρμοστούν στο νέο γήπεδο. Η μοναδική δαπάνη θα είναι ο νέος χλοοτάπητας". Ολοκληρώνοντας ο κ. Μπαλιούκος υπογράμμισε ότι το νέο γήπεδο θα δοθεί σύντομα προς χρήση τονίζοντας ότι πέραν της ομάδας του Ξενοφώντα, θα το χρησιμοποιούν και τα σχολεία της Κρέστενας για διάφορες αθλητικές εκδηλώσεις. Θοδωρής Λάμπρος thlabros@hotmail.com


8

Άρθρα - Ειδήσεις

w w w . p r o t i n e w s . g r

Μαξίμου, ενταύθα

Καλημέρα κ. Πρόεδρε Η ντροπή της Ελλάδας Ακόμη και μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, από συμμορία νεοναζιστών, τα δημοσκοπικά ευρήματα δείχνουν μια θλιβερή εικόνα για το πώς αρκετοί συμπατριώτες μας αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο από την άνοδο του φασισμού στον τόπο μας. Με πιο χαρακτηριστική περίπτωση τα ευρήματα που αναφέρονται στον Δήμο Αθηναίων. Στην Αθήνα. Την παγκοσμίως αποδεκτή ως "λίκνο της Δημοκρατίας" και του πολιτισμού. Ακόμη και μετά την δολοφονία, σε δημοσκόπηση που παρουσιάζει η εβδομαδιαία εφημερίδα "Το Ποντίκι", το ποσοστό των νεοναζί στην "καρδιά της Ελλάδας" παραμένει διψήφιο, στο 13%. Σχεδόν διπλάσιο από το εκλογικό αποτέλεσμα που πέτυχαν, σε εθνικό επίπεδο, στις τελευταίες εκλογές. Σημειώνω απλώς ότι το ερώτημα, προς όσους έλαβαν μέρος σε αυτή την έρευνα, ένα μικρό μέρος της οποίας διεξήχθη μετά την δολοφονία, δεν αφορούσε πρόσωπα αλλα κόμματα. Οι πολίτες ρωτ5ηθηκαν ποιο κόμμα θα ψήφιζαν στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Τα πράγματα γίνονται πολύ χειρότερα όταν πάμε σε επίπεδο προσώπων. Εκείνων που φέρονται ως πιθανοί υποψήφιοι να διεκδικήσουν την δημαρχία της Αθήνας, εξασφαλίζοντας το χρίσμα του κόμματος τους. Εκεί λοιπόν παρακολουθούμε την απόλυτη ντροπής της Αθήνας, που είναι και ντροπή ολόκληρης της Ελλάδας. Διότι ο πιθανός υποψήφιος που έρχεται πρώτος στις προτιμήσεις των ερωτώμενων είναι ο κατ' εξοχήν προκλητικός στην φασιστική συμπεριφορά του Ηλίας Κασιδιάρης. Δεν υπάρχουν αυτή την ώρα ακριβή στοιχεία για το ποσοστό προτιμήσεων που συγκεντρώνει τώρα, μετά την δολοφονία που διαπράχθηκε από εκείνους που καθοδηγεί. Αλλα, λίγο καιρό πριν από το έγκλημα, το ποσοστό του έφτανε το 22%, με δεύτερο, ως πιθανό υποψήφιο, τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια, με 17%, και τελευταίο τον -κατά τα μέχρι στιγμής δεδομένα- ορφανό από οποιαδήποτε κομματική στήριξη, πλην ίσως της ΔΗΜΑΡ, σημερινό δήμαρχο Γιώργο Καμίνη με μόλις 5%. Όποιος δεν αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο, όποιος θεωρεί ότι δεν τον αφορά το γεγονός πως έσπασε πια το τσόφλι από το αυγό του φιδιού και τα φίδια καταλαμβάνουν περίοπτες θέσεις στο δημόσιο βίο μας, όποιος ενώπιον αυτής της πραγματικότητας πορεύεται ως ιδιώτης -κατά την απαξιωτική σημασία του όρου στα χρόνια της αθηναϊκής δημοκρατίας- ας μη διαμαρτύρεται αύριο, όταν θα κτυπούν το δικό του παιδί, γιατί τους φάνηκε …λιγότερο Έλληνας, το βρήκαν πολύ "σκούρο" ή "φλώρο", ή ό,τιδηποτε κρίνουν εκείνοι ότι πρέπει να "παταχθεί".

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ www.massavetas.gr

/ ÐáñáóêåõÞ 27 Óåðôåìâñßïõ 2013

Ο Μίκης στη “Γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού” στο Ηρώδειο Στις 28 Σεπτεμβρίου το αφιέρωμα στους "Έλληνες του κόσμου" Τα έσοδα θα διατεθούν για τη δημιουργία γλυπτού αγάλματος για τον Ελληνισμό της διασποράς στα Μακρίσια

Α

φιερωμένη στους "Έλληνες του Κόσμου" που πρόβαλλαν με το έργο τους την Ελλάδα στο εξωτερικό είναι η μεγάλη συναυλία που διοργανώνεται στις 28 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο. Ο χώρος στο Ηρώδειου θα γεμίσει με συνθέτες, ποιητές, ζωγράφους, ερμηνευτές και ηθοποιούς, για τη "Γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού", όπου οι Έλληνες της διασποράς συναντούν την πατρίδα μέσα από την τέχνη και τον πολιτισμό. Η συναυλία είναι αφιερωμένη στον Θόδωρο Αγγελόπουλο, τον Οδυσσέα Ελύτη, τον Κωνσταντίνο Καβάφη, τον Νίκο Καζαντζάκη, τον Μιχάλη Κακογιάννη, τη Μαρία Κάλλας, τον Ιάκωβο Καμπανέλη, τη Μελίνα Μερκούρη, τον Γιάννη Ρίτσο, τον Γιώργο Σεφέρη, τον Διονύσιο Σολωμό, τον Βασίλη Βασιλικό, τον Κώστα Γαβρά, τη Νάνα Μούσχουρη, τον Βαγγέλη Παπαθανασίου και τον Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος θα δώσει το παρόν στο Ηρώδειο προσδίδοντας ιδιαίτερη αίγλη στη διοργάνωση. Η συναυλία περιλαμβάνει ειδικό, πιο εκτενές αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος για τη γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού έχει πει: "Νιώθω κι εγώ απόδημος κατά κάποιον τρόπο, γιατί έχω ζήσει αρκετά χρόνια στο εξωτερικό". Την καλλιτεχνική επιμέλεια της βραδιάς και την παρουσίαση του προγράμματος έχει ο Ηλείος στιχουργός Γιάννης Τζουανόπουλος, εμπνευστής της γιορτής του Απόδημου Ελληνισμού στα Μακρίσια. Στόχος της εκδήλωσης είναι και η δη-

ÁöéåñùìÝíç óôïõò "¸ëëçíåò ôïõ Êüóìïõ" ðïõ ðñüâáëëáí ìå ôï Ýñãï ôïõò ôçí ÅëëÜäá óôï åîùôåñéêü èá åßíáé ç "ÃéïñôÞ ôïõ Áðüäçìïõ Åëëçíéóìïý" ðïõ èá ðñáãìáôïðïéçèåß óôï Çñþäåéï. Ôï ðáñüí èá äþóåé êáé ï ìåãÜëïò ¸ëëçíáò ìïõóéêïóõíèÝôçò Ìßêçò ÈåïäùñÜêçò ðñïóäßäïíôáò éäéáßôåñç áßãëç óôçí üëç äéïñãÜíùóç. μιουργία γλυπτού αγάλματος για τον Ελληνισμό της διασποράς στα Μακρίσια της Ολυμπίας, εκεί όπου εδώ και 23 χρόνια οι Έλληνες που ξενιτεύτηκαν γιορτάζουν, στο ξωκλήσι της ξενιτιάς, στον Αϊ-Γιάννη, στις αρχές Αυγούστου. Στη συναυλία θα συμμετέχουν οι τραγουδιστές Γεράσιμος Ανδρεάτος, Αρλέτα, Πέτρος Γαϊτάνος, Βασίλης Γισδάκης, Φωτεινή Δάρρα, Κώστας Καράλης, Βασιλική Καρακώστα, Βασίλης Λέκκας, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Δημήτρης Μπάσης, Δημήτρης Ψαριανός, οι συνθέτες, Μανώλης Καραντίνης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Βασίλης Σαλέας, Γιάννης Σπανός, Σάκης Τσιλίκης και οι ηθοποιοί Ζέτα Δούκα, Σταύρος Ζαλμάς, Εύα Κοταμανίδου, Όθωνας Μεταξάς και Άννα Φόνσου. Ποιήματά τους θα απαγγείλουν οι ποιητές Τίτος Πατρίκιος, Κατερίνα Αγγελάκη- Ρουκ και Γιώργος Μαρκόπουλος. Έργα τους, που λειτουργούν ως σκηνικό της μουσικής παράστασης, έδωσαν οι ζωγράφοι Δημήτρης Μυταράς, Χρίστος Καράς, Γιώργος Σταθόπουλος και Δημήτρης Κούκος. Θα λάβουν επίσης μέρος η Ορχήστρα

Ôçí êáëëéôå÷íéêÞ åðéìÝëåéá ôçò âñáäéÜò êáé ôçí ðáñïõóßáóç ôïõ ðñïãñÜììáôïò Ý÷åé ï Çëåßïò óôé÷ïõñãüò ÃéÜííçò Ôæïõáíüðïõëïò, åìðíåõóôÞò ôçò ãéïñôÞò ôïõ Áðüäçìïõ Åëëçíéóìïý óôá Ìáêñßóéá. Ελληνικής Μουσικής "Έμμετρον", η Χορωδία ΟΣΕ με μαέστρο τον Αιμίλιο Γιαννακόπουλο και επίτιμη μαέστρο την Τερψιχόρη Παπαστεφάνου και η Μικτή Χορωδία Πύργου με μαέστρο τον Θεόδωρο Παναγόπουλο. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Πολιτισμού και Εξωτερικών.


/ ÐáñáóêåõÞ 27 Óåðôåìâñßïõ 2013

Eπικαιρότητα

w w w . p r o t i n e w s . g r

9

Να δοθούν άμεσα τα 2 εκ. ευρώ στους σεισμόπληκτους

Στην Ηλεία και επίσημα το ΤΑΠ Π

έρασε τελικά χθες το μεσημέρι από τη Βουλή η τροπολογία που αφορά στη λειτουργία του ΤΑΠ Ηλείας, ικανοποιώντας σε μεγάλο βαθμό τα αιτήματα που είχαν τεθεί από τους εργαζόμενους στην υπηρεσία και σίγουρα το σύνολο των Ηλείων. Ειδικότερα, αποφασίστηκε οι αρμοδιότητες του ΤΑΠ να περάσουν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η οποία μέχρι τα τέλη του χρόνου θα πρέπει να έχει προκηρύξει θέσεις ανά κλάδο και ειδικότητα για τη στελέχωσή του. Στην προκήρυξη που θα βγει σύντομα, θα υπάρχει ειδική μέριμνα για τους ήδη εργαζόμενους και μοριοδότησή τους. Ωστόσο οι εργαζόμενοι στις 31 Οκτωβρίου θα μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, οπότε έως τότε θα πρέπει να έχουν υλοποιηθεί οι τυπικές διαδικασίες, ώστε έως τα τέλη του χρόνου, το αργότερο, να έχουν "περάσει" μέσω της προκήρυξης στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Το ευχάριστο νέο,

που χθες το μεσημέρι ανακοινώθηκε από τους Βουλευτές Κώστα Τζαβάρα και Γιώργο Κοντογιάννη, ικανοποίησε τους εργαζόμενους στο ΤΑΠ οι οποίοι έχουν ακόμα δρόμο μπροστά τους για να πουν πως θα εξακολουθήσουν να έχουν δουλειά. Νωρίτερα στην ολομέλεια της Βουλής την παραμονή του ΤΑΠ είχε ζητήσει στην εισήγησή της η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ Έφη Γεωργοπούλου - Σαλτράρη, ε-

Óôçí Çëåßá ðáñáìÝíåé êáé åðßóçìá ôï ÔÁÐ

“Åßìáóôå éêáíïðïéçìÝíïé áëëÜ ðñÝðåé íá ðù üôé áðáéôåßôáé áêüìá äñüìïò ãéá íá êëåßóåé êáé ôõðéêÜ ç õðüèåóÞ ìáò” äÞëùóå ç ê ÊïêêáëéÜñç. νώ το αίτημα των εργαζομένων είχαν στηρίξει οι Ανδρέας Μαρίνος, Θεοδώρα Αυγερινοπούλου και Γιάννης Κουτσούκος. Για την ικανοποίηση του αιτήματος "έτρεξαν" από την πρώτη στιγμή η Περιφερειακή Σύμβουλος κ Νίκη Κοκκαλιάρη μαζί με τα μέλη της Ομοσπονδίας και βέβαια τους συναδέλφους της στο

ΤΑΠ. Η παραμονή και λειτουργία του ΤΑΠ στην Ηλεία, επεσήμανε η κ Κοκκαλιάρη "ήταν και θα είναι δεδομένη. Ζούμε σε ένα σεισμογενές νομό και η υπηρεσία διαχειρίζεται εκατοντάδες υποθέσεις από τους σεισμούς που μας χτύπησαν και τις φονικές πυρκαγιές του 2007. Μετά από πιέσεις που ασκήθηκαν από εμάς

τους βουλευτές του νομού και την Ομοσπονδία καταφέραμε να περάσει η τροπολογία, που ουσιαστικά επιτρέπει τη συνέχιση της λειτουργίας του ΤΑΠ στην Ηλεία. Είμαστε ικανοποιημένοι αλλά πρέπει να πω ότι απαιτείται ακόμα δρόμος για να κλείσει και τυπικά η υπόθεσή μας". Τέλος, σύμφωνα με όσα εί-

πε χθες η κ Κοκκαλιάρη, άμεσα ξεκινούν οι διαδικασίες για να αποδοθούν στους δικαιούχους σεισμόπληκτους του νομού ποσά από τη χρηματοδότηση των 2 εκ ευρώ που έχει δοθεί στο ΤΑΠ για να καλυφθούν οι δεύτερες δόσεις της κρατικής αρωγής από το σεισμό του 2008. Κώστας Γιάλπας

Μάταια προσπαθούσαν να υποβάλουν αιτήσεις οι άνεργοι υποψήφιοι των θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας

“Κόλλησε” το σύστημα του ΟΑΕΔ Μσελίδα του ΟΑΕΔ παρουσίαζε πρόβλημα με αποτέλεσμα ακόμα και οι εργαζόμενοι σε αυτόν να αδυνατούν να συνδεθούν με το

άταια προσπαθούσαν χθες να υποβάλουν τις αιτήσεις τους οι άνεργοι υποψήφιοι του προγράμματος Κοινωφελούς εργασίας. Η

σύστημα και να ενημερώσουν τους ανέργους, που έφταναν ο ένας μετά τον άλλο. Αντίστοιχη ήταν η εικόνα που παρουσιαζόταν στα ΚΕΠ των Δήμων με τους εργαζομένους να αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τους άνεργους πολίτες.

Η πρώτη από τις τέσσερις δημόσιες προσκλήσεις, που εκδόθηκε αφορά στη δημιουρ-

γία θέσεων πλήρους απασχόλησης για αποφοίτους Υ.Ε. Γενικών Καθηκόντων, οι οποίοι

θα απασχοληθούν για διάστημα 5 μηνών σε Δήμους και περιφέρειες της χώρας. Δικαίωμα εγγραφής για πρόσληψη σε προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα έχουν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού ηλικίας 18 ετών και άνω. Η αίτηση μπορεί να υποβληθεί μόνο η-

λεκτρονικά στο oaed.gr στα γραφεία του ΟΑΕΔ αλλά και στα ΚΕΠ. Δικαιολογητικά θα προσκομίζονται από τους ενδιαφερόμενους στα ΚΠΑ του ΟΑΕΔ και μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Η προθεσμία υποβολής αίτησης λήγει στις 11 Οκτωβρίου στις 12:00 το μεσημέρι.

Áñêåôïß Þôáí ïé Üíåñãïé ïé ïðïßïé âñÝèçêáí ÷èåò óôá ãñáöåßá ôïõ ÏÁÅÄ óôïí Ðýñãï áëëÜ äåí ìðüñåóáí íá åîõðçñåôçèïýí ëüãù "åìðëïêÞò" ôïõ óõóôÞìáôïò


10

w w w . p r o t i n e w s . g r

Αγροτικά

/ ÐáñáóêåõÞ 27 Óåðôåìâñßïõ 2013

Υπεγράφη η ΚΥΑ για την επιστροφή της δεύτερης δόσης του αγροτικού πετρελαίου

Πληρώνονται σύντομα οι αγρότες Σ

ύμφωνα με ανακοίνωση του ΥπΑΑΤ το απόγευμα της Τετάρτης 25 Σεπτεμβρίου υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη και τους συναρμόδιους Υπουργούς, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γεώργιο Μαυραγάννη για τον προσδιορισμό των συντελεστών επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρε-

λαίου, που αφορά στη δεύτερη δόση καταβολής για το έτος 2013 της επιστροφής του ΕΦΚΠ στους αγρότες. Η δεύτερη δόση που θα είναι εφάμιλλη της πρώτης (υπενθυμίζουμε ότι η πρώτη δόση ήταν ύψους 80 εκατ. ευρώ) που καταβλήθηκε τον Μάρτιο του 2013 θα καταβληθεί από το Υπουργείο Οικονομικών το αμέσως προσεχές διάστημα, αμέσως μετά τη δημοσίευση της απόφασης στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως. "Η έγκαιρη καταβολή της 2ης δό-

σης, ισόποσης της 1ης, τηρώντας την Κυβερνητική δέσμευση με βάση το χρονοδιάγραμμα που είχε συμφωνηθεί, ενισχύει τη ρευστότητα των αγροτών τώρα που υπάρχει ανάγκη για την συγκομιδή των ανοιξιάτικων καλλιεργειών αλλά και τις εργασίες προετοιμασίας του εδάφους μετά τις πρώτες βροχές για τις χειμερινές καλλιέργειες. Η πληρωμή του κάθε δικαιούχου επιστροφής γίνεται με βάση τα ψηφιοποιημένα στοιχεία καλλιέργειας των αγροτεμα-

χίων και του αριθμού των ζώων που έχουν δηλώσει οι δικαιούχοι στο ΟΣΔΕ το 2012", αναφέρει η ανακοίνωση του ΥπΑΑΤ. Όπως δήλωσε ο Υπουργός, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης: "Παραμένουμε κοντά στους Έλληνες παραγωγούς για την αντιμετώπιση του σημαντικού προβλήματος, που αφορά στο κόστος παραγωγής και ειδικά του υψηλού κόστους ενέργειας. Σύντομα, το ποσό της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου, που εξασφα-

λίσθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών για το 2013, θα καταβληθεί στο ακέραιο, με την καταβολή και της δεύτερης δόσης. Είμαστε συνεπείς σε όσα εξαγγέλλουμε, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και με τον ίδιο τρόπο θα συνεχίσουμε. Είμαστε καθημερινά κοντά στους παραγωγούς και προσπαθούμε με κάθε τρόπο να διευκολύνουμε το παραγωγικό τους έργο, που είναι σημαντικό για την ανάταξη της οικονομίας της χώρας".

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ

Κινητοποιήσεις για την υποχρεωτική αναγραφή της χώρας προέλευσης στο γάλα Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις κατά της απόφασης του Υπουργείου Ανάπτυξης για την κατάργηση της αναγραφής προέλευσης του γάλακτος πάνω στη συσκευασία. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν γαλακτοπαραγωγοί στον ΑγροΤύπο η κατάργηση της υποχρέωσης αναγραφής της χώρας προέλευσης του γάλακτος θα ευνοήσει τις αθρόες εισαγωγές κυρίως από βαλκανικές χώρες, επιφέροντας μεγάλο πλήγμα στην ελληνική κτηνοτροφία. Από την πλευρά του το ΥΠΑΝ επικαλείται τις πιέσεις που δέχθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την άρση της υποχρέωσης αυτής. Με αφορμή τα παραπάνω οι κτηνοτρόφοι ετοιμάζονται ώστε να ξεκινήσουν πιέσεις προς την κυβέρνηση, ενημερώσεις των καταναλωτών και αν αυτά δεν ευδοκιμήσουν να προχωρήσουν σε σειρά κινητοποιήσεων.

Πενταμελής επιτροπή Ήδη, σε σύσκεψη αντιπροσώπων οργανώσεων και παραγωγών που πραγματοποιήθηκε χθες (25/9) στη Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία της Ένωσης Φυλής Holstein Ελλάδας, στα γραφεία της Ένωσης, συστάθηκε πενταμελής επιτροπή, η οποία θα οργανώσει ένα ευρύ πρόγραμμα ενημέρωσης της πολιτείας και των καταναλωτών αλλά και δυναμικών κινητοποιήσεων. Στην επιτροπή

αγώνα που συστάθηκε μετέχουν, οι Θανάσης Βασιλέκας (Ένωση Φυλής Χολστάιν και Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας), Πασχάλης Γκλαβίνας, (Πανελλήνιος Σύλλογος Αγελαδοτρόφων) , Νίκος Ζδάνης, (ΘΕΣΓΑΛΑ) , Γιώργος Κεφαλάς, (Πανελλαδικός Σύνδεσμος Αγελαδοτρόφων) και Δημήτρης Παπαδάκης ( Σύλλογος Αγελαδοτρόφων Κεντρικής Μακεδονίας).

Αγελαδοτρόφοι Σε επικοινωνία που είχαμε για το θέμα με τον πρόεδρο του Πανελλαδικού Συνδέσμου Ελληνικής Αγελαδοτροφίας, κ Γιώργο Κεφαλά μας ανέφερε: "Σε σύσκεψη που θα πραγματοποιήσουμε την Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, θα αποφασίσουμε την ημερομηνία και τη μορφή που θα έχουν οι κινητοποιήσεις μας. Η χθεσινή ήταν μια έκτακτη συνάντηση των φορέων μας γι' αυτό ακριβώς το θέμα που έχει προκύψει. Αυτά που λέει ο κ. Θ. Σκορδάς

Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, σε σχέση με την κοινοτική νομοθεσία δεν ισχύουν. Επίσης, τίθεται και θέμα γενικότερης προστασίας της ελληνικής οικονομίας. Δεν γίνεται να ζητάς να υποκαταστήσεις εγχώρια προϊόντα με εισαγόμενα. Σε μια χώρα που παραπαίει καλό θα ήταν να μην καταργήσουμε και τα αυτονόητα". Και συμπλήρωσε: "Η απόφαση αυτή, συνιστά μια ενέργεια η οποία δεν διασφαλίζει την σωστή ενημέρωση του καταναλωτή. Ως καταναλωτές πρέπει να έχουμε το δικαίωμα της επιλογής μέσα από μια σωστή ενημέρωση. Σε ότι αφορά την κτηνοτροφία η απόφαση αυτή θα αποτελέσει ταφόπλακα. Ο κλάδος έχει ταλαιπωρηθεί ήδη από την οικονομική κρίση και αυτό το γεγονός θα είναι η χαριστική βολή". Ολοκληρώνοντας ο κ. Κεφαλάς μας έκανε ακόμα γνωστό ότι: "Εκτός από τις κινητοποιήσεις έχουμε αποφασίσει να κινηθούμε και νομικά, κάνοντας προσφυγές κατά της απόφασης".

Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας

Ξεκίνησε ξανά η διαδικασία ενεργοποίησης του Προχωράει ξανά - σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου - η διαδικασία για την ενεργοποίηση του Ταμείου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας αφού μετά την παραίτηση του Αθανάσιου Θεοχαρόπουλου από την θέση του Ειδικού Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του ΥπΑΑΤ, ο οποίος ήταν και Πρόεδρος της Επενδυτικής Επιτροπής που χειριζόταν το θέμα, ανέλαβε ο νέος Ειδικός Γραμματέας, κ. Δημήτρης Ιατρίδης. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου η Επιτροπή συνεδρίασε υπό το νέο Πρόεδρο την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου και πρόκειται να συνεδριάσει ξανά και την ερχόμενη εβδομάδα. Πηγές μας αναφέρουν ότι την περασμένη εβδομάδα

εγκρίθηκε και τυπικά το αποτέλεσμα του διαγωνισμού που είχε προκηρύξει το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ), σύμφωνα με τον οποίο η προσφορά της Τράπεζας Πειραιώς κρίθηκε ως η καλύτερη μεταξύ χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που συμμετείχαν στον διαγωνισμό. Να σημειωθεί ότι στόχος του νέου Ταμείου, που το ΥπΑΑΤ προσπαθεί να θέσει σε λειτουργία μέχρι τα τέλη του επόμενου μήνα, είναι μέσω ενός "κουμπαρά" 253 εκατ. ευρώ να παράσχει χαμηλότοκα δάνεια και εγγυητικές επιστολές στους παραγωγούς και τις μεταποιητικές επιχειρήσεις που θα επενδύσουν μέσω "Αλέξανδρου Μπαλτατζής"


/ ÐáñáóêåõÞ 27 Óåðôåìâñßïõ 2013

Αυτοδιοίκηση

w w w . p r o t i n e w s . g r

11

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ

5η Επιτροπή Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΔΕΠΙΝ 2007-2013

Να ληφθούν μέτρα για να μην υπερχειλίσει ο ποταμός Νέδα

Η

5η Επιτροπή Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων - ΔΕΠΙΝ 2007-2013 θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013 στην Πάτρα υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα. Η Επιτροπή Παρακολούθησης θα ξεκινήσει στις 10:00 π.μ. και θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο "Αστήρ" Πάτρας. Πρόκειται για μία ιδιαίτερη σημαντική Επιτροπή στην οποία θα παρουσιασθεί η πορεία υλοποίησης του προγράμματος συνολικά και για κάθε μία Περιφέρεια, ενώ θα αναλυθούν οι στόχοι που έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα, καθώς και οι προβλεπόμενες ενέργειες μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος στο τέλος του 2015. Παράλληλα, θα παρουσιασθούν τα σημα-

ντικότερα προβλήματα που έχουν παρουσιασθεί μέχρι σήμερα στην σωστή και ταχεία υλοποίηση των έργων και δράσεων και θα αποφασισθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα και δράσεις για την αντιμετώπισή τους και την ομαλή ολοκλήρωση των προγραμμάτων χωρίς καμία απώλεια κοινοτικών πόρων. Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΔΕΠΙΝ 2007-2013 βρίσκεται στην τελική φάση υλοποίησης του και το σύνολο των προσπαθειών των φορέων διαχείρισης και υ-

λοποίησης στρέφεται στην περαιτέρω αντιμετώπιση των αναγκών που προκύπτουν από την συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, καθώς και στην αποτελεσματική διαχείριση των πόρων του προγράμματος. Θα συμμετάσχουν οι Περιφερειάρχες των τριών Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και Ιονίων Νήσων Σπύρος Σπύρου, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Μανώλης Αγγελάκας, εκπρόσωποι των τριών Ενδιάμεσων Διαχειριστικών Αρχών, εκπρόσωποι του Υπουργείου Ανάπτυξης, της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού Εφαρμογής Επιχειρησιακών Προγραμμάτων, της Αρχής Πιστοποίησης, καθώς και των Δήμων των Περιφερειακών Ενοτήτων των τριών Περιφερειών κ.α.

ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΥΠ. ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΙΧ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

Να ολοκληρωθεί το σημαντικό οδικό έργο Λιναριάς - Λούβρου Στα σοβαρά θέματα των οδικών αξόνων που έχουν άμεση σχέση με το Νομό και αφορά ιδιαιτέρως την ανάπτυξή του κάνει νέα παρέμβαση το Επιμελητήριο Ηλείας, με έγγραφο που εστάλη στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Ειδική μνεία γίνεται μάλιστα για το πολύ σημαντικό τμήμα Λιναριάς - Λούβρου το οποίο όπως τονίζει ο πρόεδρος του ΕΒΕ κ. Κώστας Νικολούτσος έχει εγκαταλειφθεί αν και είναι έτοιμο σε ένα ποσοστό 80%. Το γεγονός αυτό προκαλεί την αγανάκτηση του κόσμου, που προβλέπει στην ολοκλήρωση των εργασιών για να εξυπηρετηθεί κυρίαρχα, σε ένα μεγάλο μέρος των μετακινήσεών του. Με το ίδιο έγγραφο επισημαίνεται ακόμη η α-

Κ. ΝΙΚΟΛΟΥΤΣΟΣ: "Είναι απαράδεκτο να έχει εγκαταλειφθεί όταν είναι κατά 80% έτοιμο!..." νάγκη για βελτίωση στον δρόμο Πύργου - Ολυμπίας - Βυτίνα στο τμήμα Πύργου - γέφυρας Νέδα , της Ε.Ο 111 κλπ. Αναλυτικά όσα αναφέρονται από τον κ. Νικολούτσο προς τον Υπουργό Υποδομών έχουν ως εξής: "Το Επιμελητήριο Ηλείας εδώ και πολύ καιρό παρεμβαίνει συστηματικά για τη βελτίωση της οδικής προσβασιμότητας του Νομού μας. Εχει αναλάβει πρωτοβουλίες για την επανεκκίνηση του έργου της Ολυμπίας οδού και ελπίζει βάσει και της ανακοίνωσης του Υπουργείου σας, ότι η Ολύμπια οδός θα ολοκληρωθεί όπως αρχικά σχε-

διάστηκε. Αγωνιζόμαστε όμως παράλληλα για την βελτίωση του υπάρχοντος οδικού δικτύου, ώστε μέχρι την ολοκλήρωση του νέου αυτοκινητόδρομου να διαθέτουμε ένα σχετικά ασφαλές και βατό οδικό δίκτυο. Πληροφορηθήκαμε ότι θα διατεθούν πιστώσεις για το τμήμα Πύργος - Γέφυρα Νέδα, καθώς και για την Ε.Ο 111. Σας παρακαλούμε να εντάξετε στον άμεσο προγραμματισμό σας την χρηματοδότηση για βελτίωση της Ε.Ο Πύργου - Ολυμπίας - Βυτίνας, που δίνει σημαντικές δυνατότητες διασύνδεσης των αρχαιολογικών χώρων της Πελοποννήσου (Ο-

λυμπία - Μυκήνες) ζητούμενο από πολλά τουριστικά γραφεία που διακινούν το συγκεκριμένο τουριστικό προϊόν. Με την ευκαιρία, σας γνωρίζουμε ότι το σημαντικό οδικό έργο Λιναριά - Λούβρο τμήμα της Ε.Ο Ολυμπία -Βυτίνα Τρίπολη έχει εγκαταλειφθεί ενώ είναι έτοιμο κατά 80% και προκαλεί απαξιωτικά συναισθήματα για την διαχείριση του οδικού έργου".

Να γίνουν εγκαίρως οι απαραίτητες ενέργειες καθαρισμού ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος υπερχείλισης του ποταμού Νέδα, εν όψει του επερχόμενου χειμώνα, ζητεί με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Υποδομών ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης. Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής: "Ο κίνδυνος υπερχείλισης του ποταμού Νέδα κατά τους χειμερινούς μήνες είναι ορατός, καθώς δεν έχουν γίνει εργασίες καθορισμού εδώ και 6 χρόνια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πυκνή βλάστηση (καλάμια και δένδρα) να έχει καλύψει το μεγαλύτερο μέρος του ποταμού, ειδικά το τμήμα που βρίσκεται στα όρια του Ν. Ηλείας και του Ν. Μεσσηνίας. Ως εκ τούτου το πλάτος των όχθεων έχει μικρύνει κατά πολύ και εμποδίζεται η ροή του ύδατος. Η παραπάνω κατάσταση είναι βέβαιο πως θα οδηγήσει στην υπερχείλιση του ποταμού στην πρώτη μεγάλη βροχή του χειμώνα, γεγονός που θα προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειες που βρίσκονται κοντά στη Νέδα, σε κατοικίες αλλά και στον μοναδικό δρόμο που διέρχεται δίπλα από το ποτάμι και συνδέει την περιοχή με την εθνικό οδό Πύργου-Κυπαρισσίας. Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί: 1.Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε ώστε να γίνουν άμεσα εργασίες καθαρισμού του ποταμού Νέδα, εν όψει του επερχόμενου χειμώνα; 2.Σε ποιες επί πλέον ενέργειες θα προβείτε ώστε να αποτραπεί η υπερχείλιση του ποταμού Νέδα και να προστατευθούν οι παρόχθιες περιοχές και οι περιουσίες των κατοίκων τους (καλλιέργειας, κατοικίες κλπ);"


12

Eιδήσεις

w w w . p r o t i n e w s . g r

Ψήφισμα της επιτροπής αγώνα αγροτών για την ακαρπία και τις τιμές των αγροτικών προϊόντων

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Υποδέχεται Ολυμπιονίκες με τις προσήκουσες τιμές

Ζητούν την αποζημίωσή τους από τον ΕΛΓΑ Τ

Εκδηλώσεις Ολυμπιακών διαστάσεων με πρωταγωνιστές τους… Ολυμπιονίκες μας συνδιοργανώνει ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης στα πλαίσια των εκδηλώσεων που "αγκαλιάζουν" την Αφή της Φλόγας για τους ΧΧΙΙ Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Το πρωινό του Σαββάτου (28/09/2013) στο λιμάνι της Κυλλήνης και από τις 10:00 το πρωί έως τη 1:00 μετά το μεσημέρι ο Δήμος διοργανώνει Αθλητικές εκδηλώσεις Ολυμπιακών διαστάσεων με πρωταγωνιστές τους Σοφία Παπαδοπούλου και Βιργινία Κραβαριώτη (χάλκινες ολυμπιονίκες Ιστιοπλοΐας-Πεκίνο 2008), Βούλα Κοζομπόλη( Β' Αντιπρόεδρο Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και Αργυρή Ολυμπιονίκης Υδατοσφαίρισης-Αθήνα 2004), Βούλα Ζυγούρη (Ολυμπιονίκης Πάλης-Αθήνα 2004), Άννα Πολλάτου (Χάλκινη Ρυθμικής Γυμναστικής, Ολυμπιονίκης Σίδνεϋ 2000), Μαρία Βρυώνη (Ολυμπιονίκης Πάλης), Νίκο Ρουμελιώτη (Ολυμπιονίκης Βόλεϊ Αθήνα 2004), Βάσω Καραντάσιου, ( κορυφαία αθλήτρια του Beach Volley, συμμετέχουσα σε πολλές Ολυμπιάδες, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά) και Μαρία Καραγιαννοπούλου, (Ολυμπιονίκης του Τζούντο). Σημειώνεται ότι με την φροντίδα του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν την περασμένη Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013 απ' το λιμάνι της Κυλλήνης, το οποίο στην αρχαιότητα αποτελούσε σημαντική πύλη εισόδου στην ιερή επικράτεια του ηλειακού κράτους. Φορείς και πολίτες βάδισαν στα χνάρια των αθλητών της αρχαιότητας οι οποίοι αποβιβάζονταν στην Κυλλήνη έπειτα από πολυήμερο, μακρινό ταξίδι για να μεταβούν στην πρωτεύουσα Ήλιδα και αργότερα στο Ιερό του Διός και να λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

/ ÐáñáóêåõÞ 27 Óåðôåìâñßïõ 2013

ην κατ' εξαίρεση αποζημίωσή τους από τον ΕΛΓΑ ζητούν οι παραγωγοί ελαιόλαδου οι οποίοι έχουν πληγεί από την ακαρπία. Στο ψήφισμα που κοινοποίησαν προς τους Υπουργούς Αγροτικής Οικονομίας - Ανάπτυξης -Εμπορίου, τους Βουλευτές του Νομού Ηλείας, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας και τον πρόεδρος του ΕΛΓΑ επισημαίνεται ότι η παραγωγή της Ηλείας σε λάδι κατά τη φετινή ελαιοκομική περίοδο, υπό φυσιολογικές συνθήκες θα άγγιζε τους 21 χιλιάδες τόνους, ενώ μετά τις ζημιές, που όπως διαπιστώθηκε οφείλονται στις υψηλές θερμοκρασίες (καύσωνα) του Μαΐου, η αναμενόμενη παραγωγή θα μειωθεί κατά το ήμισυ. "Υπολογίζουμε ότι θα παραχθούν 10χιλ τόνοι λαδιού. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από τα δεδομένα. Στην Ηλεία

καλλιεργούνται 7 εκατομμύρια παραγωγικά ελαιόδεντρα, που αποδίδουν - κατά μέσο όρο- 70 κιλά καρπό ανά ελαιόδεντρο. Δεδομένου ότι πλήρη παραγωγή ανά έτος έχει το 60% των ελαιόδεντρων, οι παραγωγοί της Ηλείας θα πρέπει να αποζημιωθούν για τους 11χιλ τόνους που θα χάσουν λόγω της ακαρπίας, με μέση τιμή 2,50 ευρώ το κιλό" επισημαίνεται χαρακτηριστικά στο ψήφισμα που εξέδωσε η επιτροπή αγώνα των αγροτών. Παράλληλα, επισημαίνεται ότι η διαδικασία αποζημίωσης μέσω των ΠΣΕΑ απαιτεί χρονικό διάστημα 3-4 χρόνων έως ότου αποζημιωθούν οι παραγωγοί και για το λόγο αυτό ζητείται η ένταξη στον ΕΛΓΑ. Όσον αφορά στα εσπεριδοειδή οι παραγωγοί ζητούν να αποζημιωθούν με 0,15 ευρώ το κιλό και για 100 κιλά το δέντρο ενώ υπολογίζεται ότι η ζημιά στα εσπεριδοειδή στην Ηλεία

Ôçí êáô' åîáßñåóç áðïæçìßùóÞ ôïõò áðü ôïí ÅËÃÁ æçôïýí ïé ðáñáãùãïß åëáéüëáäïõ ïé ïðïßïé Ý÷ïõí ðëçãåß áðü ôçí áêáñðßá ανέρχεται στο 70-75%. Παράλληλα, ζητείται από τα συναρμόδια υπουργεία να παρέμβουν στη διαμόρφωση των τιμών των αγροτικών προϊόντων και συγκεκριμένα για τις τιμές του ελαιόλαδου, του καλαμποκιού και της σταφίδας ώστε "να σταματήσει η εκμετάλλευση των παραγωγών από τους εμπόρους - εξαγωγείς. Τούτο γιατί διαπιστώσαμε ότι φέτος οι τιμές παραγωγού είναι αισθητά μειωμένες για όλα τα προϊόντα. Ζητάμε τον έλεγχο

των εμπόρων -εξαγωγέων στις τιμές αγοράς και πώλησης των προϊόντων μας. Με δεδομένη την αύξηση του κόστους των καλλιεργειών, για να υπάρξει ένα ελάχιστο εισόδημα στους παραγωγούς οι τιμές αγοράς θα πρέπει φέτος να διαμορφωθούν για τη σταφίδα στα 2 ευρώ το κιλό, για το καλαμπόκι στα 0,30 ευρώ και για το λάδι στα 4 ευρώ το κιλό" καταλήγει το ψήφισμα- ανακοίνωση της επιτροπής αγώνα αγροτών.

Ανδρέας Σπ. Μαρίνος

Αναφορά για τα λάθη στους λογαριασμούς της ΔΕΗ Εκ νέου Αναφορά στη Βουλή κατέθεσε ο Βουλευτής Ηλείας, Ανδρέας Μαρίνος, με την οποία επισημαίνει στο Υπ. Οικονομικών τα σημαντικά λάθη που έχουν γίνει στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και αφορούν στο τέλος ακινήτων και τα οποία φέρνουν σε απόγνωση τους καταναλωτέςιδιοκτήτες. Όπως τονίζει χαρακτηριστικά "Δύο είναι τα πιο συχνά λάθη που εμφανίζονται. Πρώτον η λάθος καταγραφή των τετραγωνικών (μεγάλες διαφορές από το 2012 στο 2013 και ενώ έχουν δηλωθεί τα σωστά τετραγωνικά σε Εφορίες αλλά και στα υποκαταστήματα της ΔΕΗ) και δεύτε-

ρον, σε πολλές περιπτώσεις η λάθος τιμή ανά τετραγωνικό (αυξημένη η τιμή ανά τετραγωνικό φέτος σε σχέση με αυτήν που καταγραφόταν στο περσινό λογαριασμό

της ΔΕΗ). Επιπλέον σημειώνονται σημαντικά λάθη στον υπολογισμό του τέλους για τους κοινόχρηστους χώρους".Τέλος ο Ηλείος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ερωτά τον κ. Στουρνάρα, τι προτίθεται να πράξει το Υπουργείο του σε συνεννόηση με την ΔΕΗ ώστε να διορθωθεί το λάθος και να βγουν από την δυσάρεστη αλλά και δύσκολη κατάσταση οι πολίτες. Επίσης ο κ. Μαρίνος ζητά έγγραφες διευκρινήσεις για το ποια διαδικασία ακριβώς θα πρέπει να ακολουθήσουν οι πολίτες, ως ιδιώτες ή ως διαχειριστές πολυκατοικιών και αν θα αποδοθεί επιστροφή στους δικαιούχους.


Ρεπορτάζ

/ ÐáñáóêåõÞ 27 Óåðôåìâñßïõ 2013

w w w . p r o t i n e w s . g r

13

Ετοιμάζουν βαλίτσες για Πολωνία

Β

αλίτσες για Πολωνία ετοιμάζουν οι πέντε μαθητές και οι δύο εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Βαρθολομιού που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Comenius. Η αποστολή από την Ηλεία αναχωρεί από το Βαρθολομιό την Κυριακή και το πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν έξι ευρωπαϊκές χώρες ξεκινά τη Δευτέρα. Πρόκειται για την τέταρτη συνάντηση των μαθητών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και οι μαθητές της Τρίτης Τάξης του Γυμνασίου Βαρθολομιού περιμένουν με ανυπομονησία το ταξίδι τους, τη γνωριμία τους με τους Ευρωπαίους συμμαθητές τους, τον τρόπο ζωής και τον πολιτισμό τους. Οι εκπαιδευτικοί Φίλιππος Σούλης, Φυσικός και η Χριστίνα Καραντώνη καθηγήτρια Γερμανικών και οι μαθητές Καρίνα Χαζίς, Ναταλία Μπαλάσκα, Αγγελική Χατζηελευθερίου, Φώτης Πουλής και Σταύρος Χρόνης απαρτίζουν την ομάδα που θα ταξιδέψει στην Πολωνία και θα αποτελέσουν τους πρεσβευτές της Ηλείας και της Ελλάδας.

Βάσω Κοκκινογένη bkokkinogeni@yahoo.gr

Η ομάδα θα παρουσιάσει στην Αγγλική Γλώσσα το μνημείο της Αγίας Ελεούσας της Λυγιάς Βαρθολομιού με τους μαθητές να είναι πολύ καλά προετοιμασμένοι για αυτόν τον σκοπό, αναμένοντας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το ταξίδι τους και τις εμπειρί-

ες που θα αποκομίσουν.Λίγες ημέρες πριν την αναχώρησή τους οι μαθητές του Γυμνασίου Βαρθολομιού μίλησαν στην "ΠΡΩΤΗ" για όσα περιμένουν να δουν και να

γνωρίσουν μέσα από το ταξίδι τους σε μια χώρα που δύσκολα επιλέγεται σαν προορισμός και γνωρίζουν λίγα για αυτή. Όλοι τους δήλωσαν ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι

Καρίνα Χαζίς "Είμαι προετοιμασμένος για την παρουσίαση και αισθάνομαι πολύ καλά για το ταξίδι , αφού θα έχω την ευκαιρία να γνωρίσω έναν νέο πολιτισμό, νέα πρόσωπα και θα αποκτήσω νέες εμπειρίες".

Ναταλία Μπαλάσκα "Δεν έχω ξαναταξιδέψει στο εξωτερικό και είμαι ενθουσιασμένη με τον προορισμό γιατί η Πολωνία δεν είναι μια χώρα που εύκολα επιλέγει κάποιος. Εκεί θα γνωρίσω καινούρια πράγματα και θα κάνω νέες γνωριμίες".

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του ύ Γυμνασίου Βαρθολομιο που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Comenius

περιμένοντας ανυπόμονα να γνωρίσουν νέα πρόσωπα και καταστάσεις. Από την άλλη, οι εκπαιδευτικοί επεσήμαναν την ιδιαίτερη σημασία που έχει αυτό το ταξίδι και σε συλ-

Αγγελική Χατζηελευθερίου "Περιμένω να γνωρίσω τον τρόπο ζωής και την κουλτούρα τους, τους χαρακτήρες, την αρχιτεκτονική και τα μνημεία τους. Θα έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε για λίγο την καθημερινότητά τους, πράγμα που είναι πολύ σημαντικό".

Φώτης Πουλής

λογικό και σε ατομικό επίπεδο αφού τόσο οι μαθητές όσο και οι ίδιοι μόνο να κερδίσουν έχουν μέσα από το πρόγραμμα και τις προοπτικές που ανοίγονται από αυτό.

Σταύρος Χρόνης "Περιμένω με ανυπομονησία το ταξίδι στην Πολωνία γιατί θα μπορέσω να κάνω νέες γνωριμίες, να γνωρίσω τον τρόπο εκπαίδευσης των μαθητών εκεί αλλά και τον τρόπο ζωής τους. Είμαι ενθουσιασμένος για το ταξίδι αλλά και την παρουσίασή μας".

Χριστίνα Καραντώνη

Καθηγήτρια Γερμανικών “Αυτό το ταξίδι, όπως και το ίδιο το πρόγραμμα, είναι πολύ "Είναι πολύ σημαντισημαντικό και σε ατομικό και κό που οι Ευρωπαίοι σε συλλογικό επίπεδο. Πρώτα συμμαθητές μας θα για μας σαν προσωπικότητες για τις εμπειρίες που γνωρίσουν μνημεία της Ηλείας, γιατί ο νομός μας και η χώρα θα αποκτήσουμε, ενώ για τα περισσότερα παιδιά μας γενικότερα έχουν να επιδείξουν πολλά είναι η πρώτη τους επαφή με έναν ξένο πολιτισμό και σημαντικά στον τομέα του πολιτισμού". και μια χώρα του εξωτερικού. Θα γνωρίσουμε έναν αρκετά πιο διαφορετικό λαό και πάμε σε μια χώρα που δεν ξέρουμε πολλά για αυτήν”.


14

w w w . p r o t i n e w s . g r

ΑΠΟΥΣΙΑ ΙΑΤΡΟΥ

Ειδήσεις-Ανακοινώσεις-Kοινωνικά

Αναγγελία γάμου

Η Νευρολόγος ΦΡΙΜΑ ΜΑΛΑΜΩ θα απουσιάζει από Τετάρτη 18-9-2013 έως και Παρασκευή 27-09-2013, λόγω συμμετοχής της στο παγκόσμιο και ευρωπαϊκό συνέδριο νευρολογίας στη Βιέννη.

Γνωστοποιείται ότι ο Ελευθέριος Κρυπωτός του Στυλιανού και της Νικολίτσας το γένος Ζαροκανέλλου που γεννήθηκε στην Πάτρα και κατοικεί στα Λεχαινά και η Γεωργία Σμυρνή του Παντελή και της Παναγιώτας το γένος Τσέλου που γεννήθηκε στην Αμαλιάδα και κατοικεί στην Αμαλιάδα πρόκειται να παντρευτούν προσεχώς με θρησκευτικό γάμο στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αμαλιάδας

/ ÐáñáóêåõÞ 27 Óåðôåìâñßïõ 2013

ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ Ôçí ÊõñéáêÞ 29 Óåðôåìâñßïõ 2013 êáé þñá 8:30ð.ì ôåëïýìå óôïí éåñü íáü ôïõ Áãßïõ Ãåùñãßïõ óôá ¢óðñá Óðßôéá åôÞóéï ìíçìüóõíï õðÝñ áíáðáýóåùò ôçò øõ÷Þò ôïõ áãáðçìÝíïõ ìáò óõæýãïõ ,ðáôÝñá, ðáððïý,áäåëöïý êáé èåßïõ.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ I. ΜΠΑΚΑΤΣΕΛΟΥ

ÊËÇÑÏÄÏÔÇÌÁ ÁÍÄ. Ä. AÍÄÑÏÕÔÓÏÐÏÕËÏÕ ÄÇÌÏÓ ÁÍÄÑÁÂÉÄÁÓ-ÊÕËËÇÍÇÓ ÄÇÌÏÔÉÊÇ ÊÏÉÍÏÔÇÔÁ ËÅ×ÁÉÍÙÍ

ÅÔÙÍ 56 Ðáñáêáëïýìå óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé ðñïóåõ÷çèïýí ìáæß ìáò ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ. ¢óðñá Óðßôéá Ç ÓÕÆÕÃÏÓ: ÑåâÝêêá ,ÔÁ ÔÅÊÍÁ: ×áñïýëá êáé ÄçìÞôñçò Êõñéáêüðïõëïò, Ãåùñãßá êáé ÁðïóôïëÞò Áñãõñüðïõëïò, ÅëÝíç êáé Âáóßëçò Äñáêüðïõëïò ,ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ, ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ, ÔÁ ÁÍÇØÉÁ ÊÁÉ ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÁÍÈÏÐÙËÅÉÏ ËÁËÁ: Áñãõñüðïõëïò ÁðïóôïëÞò, ôçë 26240/41444, êéí. 6976991807

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ - ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΟΙΚ.ΕΤΟΥΣ 2011

Ôåëïýìå ôï ÓÜââáôï 28/09/2013 êáé þñá 08.30 ð.ì. åê ôçò ÉåñÜò ÌïíÞò Áãßïõ ÍéêïëÜïõ ÖñáãêáðçäÞìáôïò, ÅôÞóéï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò ðïëõáãáðçìÝíçò ìáò

ÅÓÏÄÁ ×ñçìáôéêü õðüëïéðï 31/12/10 Ìßóèùìá áãñþí Ôüêïé ÓÕÍÏËÏ

ÅURÏ Å 18.386,06 Å 3.564,00 Å 23,91 Å 21.973,97Å

ÅÎÏÄÁ ÅéóöïñÜ ÔÏÅ Ìõñôïõíôßùí ¸îïäá äéïßêçóçò êáé äéá÷åßñéóçò Õðüëïéðï åîßóùóçò ëïã/óìïõ ÓÕÍÏËÏ

329,18 Å 1.748,12 Å 19.896,67 Å 21.973,97 Å Ëå÷áéíÜ 27 / 09 / 2013 Ôï Äéïéêçôéêü Óõìâïýëéï Ç Ðñüåäñïò Ôá ÌÝëç

ΚΗΔΕΙΕΣ Ôçí ðïëõáãáðçìÝíç ìáò óýæõãï, áäåëöÞ êáé èåßá

ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΩΝ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Èáíïýóá êçäåýïìå óÞìåñá ÐáñáóêåõÞ 27 Óåðôåìâñßïõ 2013 êáé þñá 11:30 ð.ì åê ôïõ Éåñïý Íáïý Áãßùí ÐÜíôùí(Á' ÊïéìçôÞñéï) Ðýñãïõ êáé êáëïýìå óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðáñáêïëïõèÞóïõí ôçí åêöïñÜí ôçò. Ðýñãïò 27 Óåðôåìâñßïõ 2013 Ï ÓÕÆÕÃÏÓ:Êùíóôáíôßíïò Ðáðáäüðïõëïò ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ: Ìáñßá Ðáðáäïðïýëïõ,ÁíèÞ êáé Áíôþíçò Ìðïôüíçò,Åõèõìßá Ðáðáäïðïýëïõ,ÁíäñÝáò êáé Åõãåíßá Ðáðáäïðïýëïõ, ×áñÜëáìðïò êáé ÆùÞ Ðáðáäïðïýëïõ, Ãåþñãéïò Ðáðáäüðïõëïò,ÔÁ ÁÍÉØÉÁ,ÏÉ Á.ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ & ÌÍÇÌÏÓÕÍÙÍ ÈÅÏÄÙÑÏÓ & ÄÇÌÇÔÑÉÏÓ ÔÓÁÐÅÊÇÓ ÁÍÁÐÁÕÓÅÙÓ (ÅÍÁÍÔÉ É.Í. ÁÃ. ÐÁÍÔÙÍ Á' ÊÏÉÌÇÔÇÑÉÏ ÐÕÑÃÏÕ) ÔÇË. 26210 25563 ÊÉÍ. 6974 320794 Ôçí ðïëõáãáðçìÝíç ìáò

ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΠΑΝ.ΓΚΡΙΝΤΖΕΛΗ ÅÔÙÍ 83 Êçäåýïìáé óÞìåñá ÐáñáóêåõÞ 27 Óåðôåìâñßïõ 2013 & þñá 5.00 ì.ì. áðü ôçí ïéêßá ìáò êáé óôïí Éåñü Íáü Áãßïõ Óðõñßäùíïò Óêïõñï÷ùñßïõ êáé ðáñáêáëïýìå óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí óôçí åêöïñÜ ôçò Óêïõñï÷þñé 27 Óåðôåìâñßïõ 2013 Ï ÓÕÆÕÃÏÓ: Ðáíáãéþôçò ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ: Áèáíáóßá & Íéêüëáïò Ôóéíþñáò, Ãåùñãßá & ËÜìðñïò Êáñêáôæïýëçò, ×áñÜëáìðïò ÃêñéíôæÝëçò, ÖùôåéíÞ & ÔéìïëÝùí Íôáëéáêïýñáò,ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ Á. ÁÓÇÌÁÊÏÐÏÕËÏÓ Þ ÆÅÕÊÁÓ, ÔÇË. ÃÑÁÖÅÉÏÕ: 26210 28361 - 33119, ÏÉÊ. ÄÉÁÍÕÊÔ. 22283, ÊÉÍÇÔÏ: 6944296706 & 6932234896, ÊÏËÏÊÏÔÑÙÍÇ 11 - ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ¼ëïõò üóïé óõìðáñáóôÜèçêáí óôï ðÝíèïò ìáò ãéá ôï ÷áìü ôçò ðïëõáãáðçìÝíçò ìáò

ΚΑΤΙΝΑΣ ΙΩΑΝ. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Èåñìüôáôá åõ÷áñéóôïýìå ÏÉ ÁÄÅËÖÅÓ: ¼ëãá ÷á Íéê.ÈëéâåñÞ,Ñßôóá Ãåùñãáêïðïýëïõ.Ï ÁÍÉØÉÏÓ: ×ñÞóôïò Íéê.ÈëéâåñÞ. 0É Ë. ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ & ÌÍÇÌÏÓÕÍÙÍ ÈÅÏÄÙÑÏÓ & ÄÇÌÇÔÑÉÏÓ ÔÓÁÐÅÊÇÓ ÁÍÁÐÁÕÓÅÙÓ (ÅÍÁÍÔÉ É.Í. ÁÃ. ÐÁÍÔÙÍ Á' ÊÏÉÌÇÔÇÑÉÏ ÐÕÑÃÏÕ) ÔÇË. 26210 25563 ÊÉÍ. 6974 320794

ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ Ôåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 29/9/2013 & þñá 8.30 ð.ì 40Þìåñï ìíçìüóõíï óôïí Éåñü Íáü ÐñïöÞôç Çëßá (¢ãéïò Çëßáò Ðýñãïõ) ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí íá ðñïóåõ÷çèïýí ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò áãáðçìÝíçò ìáò

ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΣΓΟΥΡΟΥ ÅÔÙÍ 83 ÁÃÉÏÓ ÇËÉÁÓ 29/9/2013 ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ, ÔÁ ÁÍÉØÉÁ,ÔÁ ÅÎÁÄÅËÖÉÁ ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ "ÌÍÇÌÏÓÕÍÙÍ ÁÍÈÏÐÙËÅÉÏ ÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÏÓ Óðýñ. ÔÓÁÐÅÊÇÓ ÊÏÊÊÉÍÏÕ 9 ÔÇË. 26210 26906-22116 ÊÉÍ. 6938965585 (ÏËÏ ÔÏ 24ÙÑÏ) Ôçí ÊõñéáêÞ 29 Óåðôåìâñßïõ 2013 êáé þñá 8:30 ð.ì. óôïí Éåñü Íáü Áãßáò ÊõñéáêÞò Ðýñãïõ Ôåëïýìå 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ áãáðçìÝíïõ ìáò

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΗΜ.ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ÅÔÙÍ 74 Ðáñáêáëïýìå óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé ðñïóåõ÷çèïýìå ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ. Ðýñãïò 29 Óåðôåìâñßïõ 2013 ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ: Êþóôáò & ÌáñéÜííá Óðõñïðïýëïõ.Ï ÅÃÃÏÍÏÓ: Ãéþñãïò.ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ: ÁëÝêïò & Åõóôáèßá Óôáèïðïýëïõ, Êáßôç ÷á Áíáóô. Áðïóôïëïðïýëïõ, ×ñÞóôïò & Ãåùñãßá Æáöåéñïðïýëïõ, Ìé÷Üëçò & Ðáíáãéþôá Ìé÷áçëßäç,Åõãåíßá ÷á Öùô. ×áôæéåëåõèåñßïõ, Ëåùíßäáò & ÁñåôÞ ÖëÝóóá, Ãéþñãïò & ÄÞìçôñá Óôáèïðïýëïõ, ¸ëóá ÷á Óðýñïõ Óôáèïðïýëïõ, Ìáñßá ÷á Äéïí. ×ñéóôïðïýëïõ.ÔÁ ÁÍÉØÉÁ ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ Á. ÁÓÇÌÁÊÏÐÏÕËÏÓ Þ ÆÅÕÊÁÓ, ÔÇË. ÃÑÁÖÅÉÏÕ: 26210 28361 - 33119, ÏÉÊ. ÄÉÁÍÕÊÔ. 22283, ÊÉÍÇÔÏ: 6944296706 & 6932234896, ÊÏËÏÊÏÔÑÙÍÇ 11 - ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ

ΕΙΡΗΝΗΣ χας Χρυσάνθου ΔΑΝΙΚΑ Åôþí 89 Êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé åíþóïõí ìáæß ìáò ôéò ðñïò ôïí ¾øéóôïí äåÞóåéò ôùí. Ðýñãïò 28/09/2013 ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ: Ãéþñãïò & Ãùãþ Äáíßêá, Èýìéïò & ÍÜãéá Äáíßêá,ÈáíÜóçò & Íôßíá Äáíßêá, ÂáñâÜñá & ÁíäñÝáò Êáêêüãéáííïò,Êáôåñßíá & ÃéÜííçò Óâõñßããïò.ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ: ÂÜóù & Ðáíáãéþôçò ÃÜæïò.ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ: ÅéñÞíç, ×ñçóôüò, ÃéÜííçò, ×ñýóáíèïò, ÅëÝíç,×ñýóáíèïò, Íßêïò, Äéïíýóçò.ÔÁ ÁÍÉØÉÁ & ÏÉ Ë. ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. Ãñáö. Ôåëåôþí: ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ Ìáíùëïðïýëïõ 58 Ôçë. üëï ôï 24ùñï 26210 30730 - 34217 34017 25223 - 27158 Êéíçôü: 6944 342471 ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ Ôåëïýìå ôï ÓÜââáôï 28 Óåðôåìâñßïõ 2013 êáé þñá 8:15ð.ì óôïí ÉåñÜ ÌïíÞ ÓêáöéäéÜò 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò áãáðçìÝíçò ìáò ìçôÝñáò, ãéáãéÜò, áäåëöÞò êáé èåßáò

ΦΩΤΕΙΝΗΣ χας ΠΑΝ. ΜΙΣΥΡΗ ÔÏ ÃÅÍÏÓ ÐÁÐÁÂÁÓÉËÅÉÏÕ ÅÔÙÍ 73 Êáé êáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé ðñïóåõ÷çèïýí ìáæß ìáò Ðýñãïò 28 Óåðôåìâñßïõ 2013 ÔÁ ÔÅÊÍÁ: ÉùÜííçò êáé Áíáóôáóßá Ìéóýñç,Âáóßëåéïò Ìéóýñçò.Ï ÅÃÃÏÍÏÓ :Ðáíáãéþôçò ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ:ÔéìïëÝùí Ðáðáâáóéëåßïõ,ÂáóéëéêÞ ÷á Ðáí.Ðáðáâáóéëåßïõ,ÄçìÞôñéïò êáé ÂáóéëéêÞ Ìéóýñç,ÁëÝîéïò êáé ÅëéóóÜâåô Ìéóýñç. ÔÁ ÁÍÉØÉÁ ÏÉ Ë.ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ & ÌÍÇÌÏÓÕÍÙÍ ÈÅÏÄÙÑÏÓ & ÄÇÌÇÔÑÉÏÓ ÔÓÁÐÅÊÇÓ ÁÍÁÐÁÕÓÅÙÓ (ÅÍÁÍÔÉ É.Í. ÁÃ. ÐÁÍÔÙÍ Á' ÊÏÉÌÇÔÇÑÉÏ ÐÕÑÃÏÕ) ÔÇË. 26210 25563 ÊÉÍ. 6974 320794 Ôçí ÊõñéáêÞ 29 Óåðôåìâñßïõ 2013 êáé þñá 8,30 ð.ì. ôåëïýìå 40Þìåñï Ìíçìüóõíï óôïí Éåñü Íáü Áãßïõ Äçìçôñßïõ Áõãåßïõ ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ ðïëõáãáðçìÝíïõ ìáò óõæýãïõ ðáôÝñá ðáððïý êáé áäåëöïý

ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟ

ÅÔÙÍ 75 Ç óýæõãïò: Êùí/íá, ôá ðáéäéÜ, ôá åããüíéá, ôá áäÝëöéá, ïé ëïéðïß óõããåíåßò. Ôåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 29 Óåðôåìâñßïõ 2013 êáé þñá 8.30 ð.ì. Óôïí Éåñü Íáü Ìåôáìïñöþóåùò ÓùôÞñïò ÓðéÜôæáò - Ðýñãïõ Çëåßáò 40Þìåñï Ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò áãáðçìÝíçò ìáò áäåñöÞò êáé èåßáò.

ΑΘΑΝΑΣΙΑ χα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ του ΠΑΝΟΥ

(ÅÔÙÍ 79) Êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé åíþóïõí ìáæß ìáò ôéò ðñïò ôïí ¾øéóôïí äåÞóåéò ôùí. ÔÁ ÁÄÅÑÖÉÁ: ÃÉÙÑÃÏÓ & ÅÕÃÅÍÅÉÁ ÓÔÁÈÏÐÏÕËÏÕ, ÍÉÊÇ & ÊÙÓÔÁÓ ÐÁÐÁÄÇÌÇÔÑÉÏÕ, ÊÙÓÔÁÓ ÓÔÁÈÏÐÏÕËÏÓ, ÐÅÔÑÏÓ & ÁÓÇÌÙ ÓÔÁÈÏÐÏÕËÏÕ, ×ÑÇÓÔÏÓ & ÈÅÏÄÙÑÁ ÓÔÁÈÏÐÏÕËÏÕ, ÔÁ ÁÍÇØÉÁ ÊÁÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ ÃÑÇÃÏÑÇÓ ÍÉÊ. ÃÉÁÍÍÏÐÏÕËÏÓ Ì. ÁËÅÎÁÍÄÑÏÕ 15 & ÐÁÍ. ÔÓÁËÄÁÑÇ ÐÕÑÃÏÓ ÏÐÉÓÈÅÍ ÏÔÅ) ÔÇË.: 2621 400522 - ÊÉÍ.: 6936 763942 - 697 1580109üëï ôï 24ùñï Ôçí ÊõñéáêÞ 29 Óåðôåìâñßïõ 2013 êáé þñá 8:30 ð.ì. óôïí Éåñü Íáü Áãßïõ ÍéêïëÜïõ Ðýñãïõ Ôåëïýìå 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò áãáðçìÝíçò ìáò

ΜΑΡΙΝΑΣ ΘΕΛΕΡΙΤΗ ÓÕÍ/×Ï ÄÁÓÊÁËÁ Ðáñáêáëïýìå óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé ðñïóåõ÷çèïýìå ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò. Ðýñãïò 29 Óåðôåìâñßïõ 2013 Ï ÓÕÆÕÃÏÓ: ÄçìÞôñçò. ÔÁ ÔÅÊÍÁ: ÊáíÝëëá Èåëåñßôç, Óïößá & ÂáããÝëçò Ðçëé÷ïò. Ï ÅÃÃÏÍÏÓ: ÔÜóïò. ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ: Ãåùñãßá & Ãåþñãéïò ×Üñäáò, ÄçìÞôñçò & Ôáîéáñ÷ïýëá Ôóéïýëïõ. ÔÁ ÁÍÉØÉÁ ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ Á. ÁÓÇÌÁÊÏÐÏÕËÏÓ Þ ÆÅÕÊÁÓ, ÔÇË. ÃÑÁÖÅÉÏÕ: 26210 28361 - 33119, ÏÉÊ. ÄÉÁÍÕÊÔ. 22283, ÊÉÍÇÔÏ: 6944296706 & 6932234896, ÊÏËÏÊÏÔÑÙÍÇ 11 - ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ Ôçí ÊõñéáêÞ 29 Óåðôåìâñßïõ 2013 êáé þñá 8:30 ð.ì. óôçí ÉåñÜ ÌïíÞ ÓêáöéäéÜò Ôåëïýìå ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôùí áãáðçìÝíùí ìáò

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ (ΠΑΠΑΔΙΑ) & ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Ðáñáêáëïýìå óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé ðñïóåõ÷çèïýìå ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõò. Ðýñãïò 29 Óåðôåìâñßïõ 2013 ÔÏ ÐÁÉÄÉÁ: ÑÜíçò. ÔÁ ÁÍÉØÉÁ: ¸ëåíá, Ôæßíá, ×áñïýëá. ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ Á. ÁÓÇÌÁÊÏÐÏÕËÏÓ Þ ÆÅÕÊÁÓ, ÔÇË. ÃÑÁÖÅÉÏÕ: 26210 28361 - 33119, ÏÉÊ. ÄÉÁÍÕÊÔ. 22283, ÊÉÍÇÔÏ: 6944296706 & 6932234896, ÊÏËÏÊÏÔÑÙÍÇ 11 - ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ Ôçí ÊõñéáêÞ 29 Óåðôåìâñßïõ 2013 êáé þñá 8,30 ð.ì. ôåëïýìå ÅÔÇÓÉÏ Ìíçìüóõíï óôïí Éåñü Íáü ÊïéìÞóåùò Èåïôüêïõ ÊÜôù ÐáíáãéÜò ÊõëëÞíçò ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò ðïëõáãáðçìÝíçò ìáò óõæýãïõ ìçôÝñáò êáé ãéáãéÜò

ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΣΥΖ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΥΤΤΗ

ÅÔÙÍ 87 Ï óýæõãïò: Ãåþñãéïò, ôá ðáéäéÜ, ôá åããüíéá, ïé ëïéðïß óõããåíåßò.


Ιατροί

/ ÐáñáóêåõÞ 27 Óåðôåìâñßïõ 2013

w w w . p r o t i n e w s . g r

15

ÉáôñéêÜ - ÐáñáúáôñéêÜ ÅðáããÝëìáôá ΜΑΙΕΥΤΗΡΕΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΙ ÐÅÔÑÏÐÏÕËÏÓ ×Ñ. ÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÏÓ

ÌÁÉÅÕÔÇÑÁÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÃÕÍÁÉÊÏËÏÃÏÓ ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ Ðñùß: 9.00 Ýùò 1.30 Áðüãåõìá: 17.30 Ýùò 20.30 (Åêôüò ÔåôÜñôçò áðüãåõìá) Ìáíùëïðïýëïõ 46 / 2ïò Ïñïöïò Ðýñãïò Ôçë./Fax.: 26210 32010, êéí.: 6972 857 557 ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÃÕÍÁÉÊÏËÏÃÉÊÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΙ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÖÙÔÇÓ ÁÍ. ÌÐÁ×ÏÕÑÏÓ

Eéäéêüò Oñèïäïíôéêüò D.D.S, MED, Dent , Dipl. Orth. ÏÑÈÏÄÏÍÔÉÊÇ ÃÉÁ ÐÁÉÄÉÁ ÊÁÉ ÅÍÇËÉÊÅÓ ÙÑÅÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁÓ ÉÁÔÑÅÉÏÕ ÄÅÕÔÅÑÁ Ýùò ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ ÐÑÙÉ 9.00 -13.00 ÁÐÏÃÅÕÌÁ 16.00- 20.30 ÓÁÂÂÁÔÏ ÊÁÔÏÐÉÍ ÑÁÍÔÅÂÏÕ ÌÁÍÙËÏÐÏÕËÏÕ ê' ÃÊÏÔÓÉÍÁ 12 ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ Ôçë. Fax.: Éáôñåßïõ 26210-25959 Êéíçôü ôçë.: 6978222848 e- mail: fotismpaxouros@yahoo.com *****

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÓÐÕÑÏÐÏÕËÏÓ ×. ÍÉÊÏËÁÏÓ

Aðüóôïëïò Ã. Ðáôñßêéïò ÌáéåõôÞñáò - ÷åéñïõñãüò Ãõíáéêïëüãïò (ô. éáôñüò Á´ÌáéåõôéêÞò êáé ÃõíáéêïëïãéêÞò ÊëéíéêÞò Ðáíåðéóôçìßïõ Áèçíþí Íïó. ÁëåîÜíäñá) Êéí.: 6936 086168

Ãåþñãéïò Í. ÐëÜêáò ÌáéåõôÞñáò - ×åéñïõñãüò Ãõíáéêïëüãïò (ô. éáôñüò Á´ÌáéåõôéêÞò êáé ÃõíáéêïëïãéêÞò ÊëéíéêÞò Ðáíåðéóôçìßïõ Áèçíþí Íïó. ÁëåîÜíäñá) Kéí.: 6975 618740  Ðáñáêïëïýèçóç êõÞóåùí õøçëïý êéíäýíïõ

Õðïãïíéìüôçôá - ÉVF Ðáèïëïãßá ôñá÷Þëïõ, êïëðïóêüðçóç Åììçíüðáõóç - ïóôåïðüñùóç Ëáðáñïóêüðçóç ñïìðïôéêÞ ÷åéñïõñãéêÞ Ðáèïëïãßá ìáóôïý ÐáéäéêÞ / ÅöçâéêÞ Ãõíáéêïëïãßá ÄÝ÷ïíôáé êáôüðéí ñáíôåâïý. ÙñÜñéï: ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ 9.00-13.30ì.ì., 17.00-21.00 Äéåýèõíóç: Êáóôüñ÷ç 1 êáé 28çò Ïêôùâñßïõ (ÊåíôñéêÞ Ðëáôåßá) Ô.Ê. 27100 ÐýñãïòÔçë.: 26210.32016, fax: 26210.32017, email: info@2care.gr

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÏÄÏÍÔÉÁÔÑÅÉÏÕ ÓÔÏ ÊÁÑÁÔÏÕËÁ

ÄÉÏÍÕÓÉÏÓ ÂÁÓÉËÅÉÏÕ ÓÔÁÓÉÍÏÐÏÕËÏÓ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÏÕ ÁÈÇÍÙÍ ÄÅ×ÅÔÁÉ: ÊáñÜôïõëá ðñùß 9.00-13.00ì.ì. êáé áðüãåõìá ìå ñáíôåâïý Ôçë.: 26210 -61182, êéí. 6980-619614 Ðåëüðéï: ÄÝ÷åôáé ìüíï ìå ñáíôåâïý

Eéäéêüò Oñèïäïíôéêüò D.D.S, MED, Dent , Dipl. Orth. Åéäéêåõèåßò Ðáíåðéóôçìßïõ Frankfurt Ì. Ãåñìáíßáò Ðôõ÷éïý÷ïò Ðáíåðéóôçìßïõ Giessen Ãåñìáíßáò ÈåìéóôïêëÝïõò & Ì. ÁëåîÜíäñïõ 1 (Ýíáíôé ÏÔÅ) Ðýñãïò Çëåßáò Ôçë.: 26210 30004 fax: 26210 30024 e-mail: nspyrospoulos@hotmail.com

ΦΥΣΙΑΤΡΟΙ ÈÅÏÄÙÑÏÓ ÄÇÌ. ÁËÔÁÍÇÓ

ÉÁÔÑÏÓ ÖÕÓÉÊÇÓ ÉÁÔÑÉÊÇÓ & ÁÐÏÊÁÔÁÓÔÁÓÇÓ (ÖÕÓÉÁÔÑÏÓ) ÄÉÐËÙÌÁÔÏÕ×ÏÓ ÔÏÕ ÅÕÑÙÐÁÚÊÏÕ ÓÕÌÂÏÕËÉÏÕ ÖÕÓÉÊÇÓ ÉÁÔÑÉÊÇÓ & ÁÐÏÊÁÔÁÓÔÁÓÔÁÓÇÓ (EUROPEAN BOARD OF PHYSICAL & REHABILITATION MEDICINE) ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý Ôçë.: Éáôñåßïõ 26210 20090 Ôçë. Êéí.: 6977403015 Ìáíùëïðïýëïõ 46, (Ýíáíôé Íïìáñ÷ßáò), Ðýñãïò

ΟΥΡΟΛΟΓΟΙ

ËÅÏÍÁÑÄOÐÏÕËÏÓ ÉÙÁÍ. ËÅÙÍIÄÁÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÏÕÑÏËÏÃÏÓ ÙÑÅÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁÓ: 10:00 - 14:00, 18:00 - 20:00 ÔÅÔÁÑÔÇ ÁÐÏÃÅÕÌÁ ÊÁÉ ÓÁÂÂÁÔÏ ÐÑÙÉ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ ÄÅÊÔÁ ÔÁÌÅÉÁ Ìáíùëïðïýëïõ & Ðñïýóóçò 2 (1ïò üñïöïò-Üíùèåí ÄÏÕ) Ðýñãïò Çëåßáò 27100 ôçë./fax 2621300481, êéí. 6974149524 e-mail: leoleonardopoulos@yahoo.com

ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΙ ÍÅÏ ÏÖÈÁËÌÉÁÔÑÅÉÏ

ÄÇÌÇÔÑÉÏÓ ×. ÌÉÊÅËÏÐÏÕËÏÓ

ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÐÁÍÅÐ. ÁÈÇÍÙÍ 28çò ÏÊÔÙÂÑÉÏÕ 5 - ÐÕÑÃÏÓ (Êåíôñ. Ðëáôåßá) ÐÑÙÉ: ÄÅÕÔÅÑÁ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ 9-2 ì.ì. ÁÐÏÃÅÕÌÁ: ÊÁÈÇÌÅÑÉÍÁ 6-8 ì.ì. (ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ ÁÐÏÃÅÕÌÁ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ) ÔÇË. 26210-33990, êéí. 6942217262

MIKΡΟΒΙΟΛΟΓΟΙ

ÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÏÓ ÈÅÏÄ. ÓÁÌÁÍÔÁÓ

Ôçë.: 26240-31472, 6976-023365

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

ÐÅÔÑÏÓ ÊÙÍ ÓÐÉÍÏÓ ×åéñïõñãüò Óôüìáôïò

Ðôõ÷éïý÷ïò Ðáí/ìßïõ Èåóóáëïíßêçò

DDS, MSc ×ÅÉÑÏÕÑÃÉÊÇ ÓÔÏÌÁÔÏÓ ÅÌÖÕÔÅYÌÁÔÁ, ÁÊÔÉÍÏËÏÃÉÁ Ô. Ðåôñïðïýëïõ 12 & Êïêêßíïõ, 2ïò üñïöïò Ðýñãïò Çëåßáò, Ôçë. 26210 34600 Fax: 26210 34166

ÉÁÔÑÏÓ ÌÉÊÑÏÂÉÏËÏÃÏÓ (ÂÉÏÐÁÈÏËÏÃÏÓ) ô. Éáôñüò Íïóïêïìåßïõ Ðáßäùí "Ç ÁÃÉÁ ÓÏÖÉÁ" *Áíáëýóåéò - ÁéìáôïëïãéêÝò, Âéï÷çìéêÝò -ÁíïóïëïãéêÝò, ÏñìïíïëïãéêÝò Áéìïëçøßåò - Íåïãíþí, Âñåöþí - Ðáßäùí, Åíçëßêùí *ÓðåñìïäéÜãñáììá *Åëåã÷ïò õðïãïíéìüôçôáò Ôçë. Éáôñåßïõ: 26211 01379 - Êéíçôü: 6944 637365

ΨΥΧΙΑΤΡΟΙ - ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ Dr. ÊÙÓÔÁÓ É. ÁËÅÎÁÍÄÑÏÐÏÕËÏÓ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ - ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

τ. Συντονιστής Διευθυντής Ψυχιατρικού Τομέα ΓΝΑ “Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ” Μανωλοπούλου & Γκοτσίνα 10 άνωθεν “ΓΕΡΜΑΝΟΣ”

*ÁðïêáôÜóôáóç ìáèçóéáêþí äõóêïëéþí *ÅíçìÝñùóç êáé åðáããåëìáôéêüò ðñïóáíáôïëéóìüò Ôçë. Ãñáöåßïõ: 26220 24822 Êéí.: 6937 146439 Äéåýèõíóç ãñáöåßïõ: ÊáñáúóêÜêç 6, ÁìáëéÜäá

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ÆÁ×ÁÑÏÕËÁ ÄÉÏÍ. ÁÂÑÁÌÏÐÏÕËÏÕ

ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΙ NIKOËÁÏÓ Ð. ÓÁÑÁÍÔÇÓ

ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÔÌÇÌ. ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ Á.Ô.Å.É. ÐÁÔÑÙÍ ÌÅËÏÓ ÓÕËËÏÃÏÕ ÅÐÉÓÔÇÌÏÍÙÍ ËÏÃÏÐÁÈÏËÏÃÙÍ ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÕÔÙÍ ÅËËÁÄÏÓ ÅÐÉÓÔÇÌÏÍÉÊÏÓ ÓÕÍÅÑÃÁÔÇÓ ÊÅÊÕÊÁÌÅÁ ÍÏÌÏÕ ÇËÅÉÁÓ ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý ÍÅÁ ÄÉÅÕÈÕÍÓÇ - Ìáèéïý 5, Ðýñãïò ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ, ôçë.: 26210 34610 / 6971 993126 Óýìâáóç ìå üëá ôá ôáìåßá

ÍÉÊÏËÁÏÓ ×ÁÑÄÁÓ

ΛΟΓΟΠΕΔΙΚΟΙ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ

Δέχεται με ραντεβού: 10π.μ.-55μ.μ Τηλ.: 26210-331410, & 6970 019031

×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÙÔÏÑÉÍÏËÁÑÕÃÃÏËÏÃÏÓ ÓÔÑ. ÓÉÓÉÍÇ & ÅË. ÂÅÍÉÆÅËÏÕ 1 ÃÁÓÔÏÕÍÇ ÇËÅÉÁÓ Ô.Ê. 27300 ÔÇË.: 2623400580 - ÊÉÍ.: 6979784020 ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ Ù.Ñ.Ë. ÄÝ÷åôáé êáèçìåñéíÜ áðü 8 ð.ì. - 1.30 ì.ì. êáé 6.00 ì.ì. 8.00 ì.ì. áðüãåõìá ðëçí ÔåôÜñôçò êáé ÓáââÜôïõ Åñìïý 5, ôçë. 26210 29239, Êéí.: 6945232529

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΙ

Äñ. ÃÅÙÑÃÉÏÓ Ð. ÊÏÕÑÅÁÓ

ÏÑÈÏÐÅÄÉÊÏÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÄéäÜêôùñ Ðáíåðéóôçìßïõ Ðáôñþí Êïêêßíïõ 12-14 & ÆáÀìç 1ïò üñïöïò (ðëçóßïí Äçì. ÐÜñêïõ), Ðýñãïò ôçë: 26210 35800 Êéí.: 6932566996 ¿ñåò ëåéôïõñãßáò ÊáèçìåñéíÜ Ðñùß: 8:30 - 13:30 Áðüãåõìá: Êáôüðéí ñáíôåâïý 18:00 - 20:30 Ðëçí ÔåôÜñôçò

ÅÕÁÃÃÅËÏÓ Ã. ÖÙÔÅÉÍÏÐÏÕËÏÓ

×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÏÑÈÏÐÅÄÉÊÏÓ ô.Åð. Åðéìåë. Ã.Í. Ðáßäùí “ÊáñáìáíäÜíåéï” ÐáéäïïñèïðáéäéêÞ ÁèëçôéêÝò êáêþóåéò Ôñáõìáôïëïãßá ÐáèÞóåéò óðïíäõëéêÞò óôÞëçò Ïóôåïðüñùóç ÅêöõëéóôéêÝò ÐáèÞóåéò Óéóßíç 165 - Ãáóôïýíç (Ýíáíôé ÊÝíôñïõ Õãåßáò) ÔÞë.:(26230) 35336 êéí.:693 2304243

ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΙ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÍÅÕÑÏËÏÃÉÊÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÌÁËÁÌÙ (ÔÅÍÉÁ) Äçì. ÖÑÉÌÁ Éáôñüò - Íåõñïëüãïò ÄÝ÷åôáé êáèçìåñéíÜ ÐÑÙÉ: 8.30 - 13.30 ÁÐÏÃÅÕÌÁ: 17.30 - 20.30 (ðëÞí ÔÅÔÁÑÔÇ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ áðüãåõìá ìüíï ìå ñáíôåâïý) Ìáíùëïðïýëïõ 63 - Ðýñãïò Ôçë. 26210 30918, Êéí.: 6944735548 e-mail:malfri@otenet.gr

ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤEΣ

Ó×ÉÆÁ ×. ÌÁÑÉÁ

Πτυχιούχος ΑΤΕΙ ΠΑΤΡΩΝ Κινητοποίηση σπονδυλικής στήλης και άκρων Myofascial therapy Αθλητικές κακώσεις Νευρολογικές παθήσεις Αναπνευστική και ορθοπεδική Φ/Θ Κατ’ οίκον θεραπείες Δεχόμαστε ασθενείς του ταμείου ΕΟΠΥΥ (δηλ. ΙΚΑ, ΟΠ ΑΔ- ΤΥΔΚΥ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ) Ωράριο λειτουργίας: Πρωί: 8.30 - 13.30 Απογ.: 17.30 - 20.30 Κοκκίνου 12-14 2ος όροφος ΠΥΡΓΟΣ Τηλ.: 26210 33730, κιν.: 6939369774 e-mail: mariasxiza@yahoo.gr

ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ ÍÉ×ÙÑÉÔÇ ÅËÅÍÇ

Øõ÷ïëüãïò Ðáíåðéóôçìßïõ Áèçíþí *ÓõìâïõëåõôéêÞ óôÞñéîç ðáéäéþí êáé åíçëßêùí *ÁôïìéêÞ øõ÷ïèåñáðåßá äéáôáñá÷þí Üã÷ïõò, êáôÜèëéøçò, öïâéþí *ÐñïâëÞìáôá óõìðåñéöïñÜò ðáéäéþí êáé åöÞâùí

ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÁÊÇÓ ÅÊÐÁÉÄÅÕÓÇÓ

ÊÝíôñï ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ ðáéäéþí, åöÞâùí, åíçëßêùí ÅÑÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁ - ÅÉÄÉÊÇ ÁÃÙÃÇ - ØÕ×ÏËÏÃÉÊÇ ÕÐÏÓÔÇÑÉÎÇ ÓÕÌÂÏÕËÅÕÔÉÊÇ ÏÉÊÏÃÅÍÅÉÁÓ - ÌÁÈÇÓÉÁÊÇ ÕÐÏÓÔÇÑÉÎÇ

ÐÁÍÁÃÉÙÔÇÓ ×Ñ. ÓÔÁÈÏÐÏÕËÏÓ

ËÏÃÏÐÅÄÉÊÏÓ - ËÏÃÏÐÁÈÏËÏÃÏÓ Ð.Å. DIPLOMA ÅÉÄÉÊÇÓ ÁÃÙÃÇÓ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÈÅÑÁÐÅÕÔÇÓ ÃÉÁ ÁÔÏÌÁ ÌÅ ÅÉÄÉÊÅÓ ÁÍÁÃÊÅÓ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÏÕ ÅÎÙÔÅÑÉÊÏÕ (Speech and Language Pathologist) ÌÝëïò ôïõ Ðáíåëëçíßïõ Óõëëüãïõ Ëïãïðåäéêþí ÌÝëïò ôïõ Åëëçíéêïý Óõëëüãïõ ãéá ôçí Áöáóßá ÌÝëïò ôçò ÅëëçíéêÞò åôáéñåßáò Äõóëåîßáò ð. Åðéóôçìïíéêüò ÓõíåñãÜôçò ÊÅÊÕÊÁÌÅÁ Í. ÇËÅÉÁÓ ÅÑÃÁÓÉÁÊÇ ÅÌÐÅÉÑÉÁ ÓÅ ÊËÉÍÉÊÅÓ ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ ÔÏÕ ÅÎÙÔÅÑÉÊÏÕ ÊÁÉ ÊÅÐÅÐ ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇÓ Åéäéêüò óôç äéÜãíùóç èåñáðåßá äéáôáñá÷þí Ëüãïõ, ÖùíÞò, Ïìéëßáò, ÁêïÞò, Åðéêïéíùíßáò, ÃñáöÞò, ÁíÜãíùóçò ÄÅ×ÅÔÁÉ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ Óýìâáóç ìå üëá ôá ôáìåßá Óõíåñãáóßá ìå üëåò ôéò éáôñéêÝò åéäéêüôçôåò 28çò Ïêôùâñßïõ êáé Ìéáïýëç 1 Ðýñãïò (Â' Ïñïöïò) Ôçë./fax: 2621033880, 2625022285, Êéíçôü: 6977905430

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΙ

ÁÐÏÓÔÏËÏÐÏÕËÏÕ ÁËÅÎÁÍÄÑÁ

ÄÉÁÉÔÏËÏÃÏÓ-ÄÉÁÔÑÏÖÏËÏÃÏÓ -Ðôõ÷éïý÷ïò Á.Ô.Å.É. Èåó/íßêçò - ÅîåéäéêåõìÝíç óôéò äéáôñïöéêÝò äéáôáñá÷Ýò êáé ôçí ðá÷õóáñêßá (NCFED) - ÅðéóôçìïíéêÞ óõíåñãÜôçò ôçò ïìÜäáò Ìed-Nutrition - ÌÝëïò ôçò ¸íùóçò Äéáéôïëüãùí/Äéáôñïöïëüãùí ÅëëÜäïò ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý Ðñùß: êáèçìåñéíÜ Áðüãåõìá: Ôñßôç, ÐÝìðôç,ÐáñáóêåõÞ Äéåýèõíóç: Êïõñïãéáííïðïýëïõ 33 (ÁìáëéÜäá) Ôçë: 26220 38380 Êéí: 6937239362 www.apostolopoulou.gr, alnutric@gmail.com

KYTTAΡΟΛΟΓΟΙ ÓÏÖÉÁ ÊÁÔÓÁÑÏÕ - ÁËÔÁÍÇ

ÉÁÔÑÏÓ ÊÕÔÔÁÑÏËÏÃÏÓ ô. Éáôñüò Áíôéêáñêéíéêïý Íïóïêïìåßïõ Áèçíþí «ÁÃÉÏÓ ÓÁÂÂÁÓ»  Ôåóô ÐáðáíéêïëÜïõ ÊõôôáñïëïãéêÝò åîåôÜóåéò ðôõÝëùí, ïýñùí & õãñþí ÐáñáêåíôÞóåéò ïñãÜíùí (èõñåïåéäïýò, ìáóôïý, ëåìöáäÝíùí, óéåëïãüíùí ê.ë.ð.) ÉÁÔÑÅÉÏ ÄåëçãéÜííç 17, ÁÌÁËÉÁÄÁ Ôçë. éáôñ.: 26220-38360, Êéíçôü: 697-2305520 Η σειρά είναι αλφαβητική

Πύργος Παπαδοπούλου Ευγενία Αγ.Γεωργίου 4,

Κρέστενα Μαρκοπούλου Όλγα (26250 22765)

2621039938 (εφημερεύει-διανυκτερεύει)

Ανδραβίδα Χαντζή Κωνσταντίνα (26230 54444)

Αμαλιάδα Γεωργούλιας Αναστάσιος

Πελόπιο Μυλωνόπουλος Παναγιώτης (26240 31500)

Πλ.Ελευθερίας 2622028598

Γαστούνη Μανιανή Λαμπρινή (26230 00058)

(εφημερεύει-διανυκτερεύει) Λιώση Αλίκη Κολοκοτρώνη 10 Ερμού 13, 2622029394 (εφημερεύει-διανυκτερεύει) Βάρδα Σπυρόπουλος Σπύρος 26230-71222

Λεχαινά Λευκαδίτη Γεωργία (26230 22686) Τραγανό Αρλετή Ευφροσύνη (26230-61525) Αρχαία Ολυμπία Μίτεβα Ίβανκα Πολίτη(26240-23306) Βαρθολομιό Μανιακούρα Ιφιγένεια (26230-43890)


Âýæáò ÌåãÜñùí - Ðáíçëåéáêüò (18:00, ÏÔÅ TV)

ÊáëÞ áñ÷Þ ÐáíçëåéáêÜñá!

Του Μιχάλη Δημητρόπουλου

Π

ρεμιέρα σήμερα για τον Πανηλειακό στο πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ. Ο αγώνας στα Μέγαρα απέναντι στον τοπικό Βύζαντα, που είναι το εναρκτήριο παιχνίδι της διοργάνωσης, θα ξεκινήσει στις 18:00 και θα έχει τηλεοπτική κάλυψη από τον ΟΤΕ TV. Η αποστολή των "ερυθρόλευκων" αναχώρησε χθες το μεσημέρι με προορισμό ξενοδοχείο της Ελευσίνας και οι 22 που πήρε μαζί του ο Πέτρος Δημητρίου είναι οι: Πίτκας, Μανιάτης, Θωμόπουλος, Χαλούλος, Σαραμαντάς, Φραγκής, Λίτσος, Κοτσώνης, Οσκαρ Ροντρίγκεζ, Νάστος, Λιόσης, Γανωτής, Μαρτίνος, Αποστολόπουλος, Πίγκλα, Μπιτάνγκ, Καλαϊτζίδης, Κωνσταντινίδης, Σταματής, Σουλελές, Μίλιεβιτς και Εντζιοντό.

ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ 27 Óåðôåìâñßïõ 2013 protisport@ protinews.gr

Ο Κονσταντίν Πίγκλα, του οποίου το δελτίο εκδόθηκε κανονικά, είναι στους 22 και υπολογίζεται για το αρχικό σχήμα, ενώ ο τεχνικός των "ερυθρόλευκων" πήρε μαζί του και τον Εντουάρντ Εντζιοντό, θέλοντας να εξαντλήσει τις πιθανότητες έκδοσης δελτίου για τον Αφρικανό παίκτη, έστω και το πρωί της Παρασκευής. Στην αποστολή δεν συμπεριλήφθηκε ο προερχόμενος από τραυματισμό, Θόδωρος Καραπέτσας. Ο Πέτρος Δημητρίου θέλει να παίξει επιθετικά από την αρχή και με δηλώσεις του έχει τονίσει πως η ομάδα κατεβαίνει στο γήπεδο με στόχο τη νίκη. Σύμφωνα με τα χθεσινά δεδομένα ο Εντζιοντό δε θα έχει δικαίωμα να αγωνιστεί, οπότε το πιο πιθανό σενάριο είναι να παίξει ο Κωνσταντινίδης πίσω από τον Πίγκλα, σε ρόλο κρυφού κυνηγού. Το δεύτερο σενάριο θέλει τον Σταματή να βρίσκεται δίπλα στον Πίγκλα, αλλά όπως έδει-

Δόξα Νέας Μανωλάδας

Στην Πάτρα με τον κόσμο της Ξεκίνησε προπονήσεις και υπολογίζεται ο Νίκος Δαβουρλής Με τον κόσμο στο πλευρό της θα ταξιδέψει την Κυριακή στην Πάτρα και το γήπεδο της Αγυιάς η Δόξα. Οι Μαυραετοί, θα έχουν την ένθερμη συμπαράσταση των φιλάθλων τους, την ίδια στιγμή που ξεκίνησε προπονήσεις και ο Νίκος Δαβουρλής, τον οποίο πλέον ο Χρήστος Καραπίτσος υπολογίζει κανονικά στο γειτονικό ντέρμπι. Η Δόξα ετοιμάζεται για ένα αποτέλεσμα μέσα στην Πάτρα. Η εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στον Παναρκαδικό, έχει χαρίσει τεράστια αυτοπεποίθηση στους παίκτες της Νέας Μανωλάδας, οι οποίοι ψάχνουν για την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα, γνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι κόντρα στον Ατρόμητο, τους περιμένει ένα πολύ δύσκολο εμπόδιο. Σ. Φραγκογιαννόπουλος

ξε ο ταλαντούχος επιθετικός στο παιχνίδι του κυπέλλου με τον Φωστήρα, δεν είναι ακόμα σε θέση να "βγάλει" 90λεπτο, αφού έχει χάσει ένα σημαντικό μέρος από το στάδιο της προετοιμασίας. Ο κόσμος στο πλευρό του! Λόγω του εργάσιμου χαρακτήρα της ημέρας, δεν ήταν δυνατόν να γίνει οργανωμένη μετάβαση οπαδών με πούλμαν από τον Πύργο, αλλά αρκετοί φίλοι του Πανηλειακού έχουν προγραμματίσει να μεταβούν με Ι.Χ. αυτοκίνητα. Όσον αφορά στους φίλους της ομάδας που διαμένουν στην Αττική, το "Paniliakos Athens Club" με ανακοίνωσή του καλεί για δυναμική παρουσία στα Μέγαρα: "Παρασκευή στις 6.00 μ.μ. ΟΛΟΙ στα Μέγαρα... κι όταν λέμε όλοι εννοούμε ΟΛΟΙ! Στις 6.00 μ.μ. ορίστηκε εν τέλει, ο πρώτος αγώνας του νέου πρωταθλήματος της Football League, μεταξύ του Βύζαντα Μεγάρων και του Πανηλειακού μας! Ένα ματς που θα μεταδοθεί τηλεοπτικά απ' το συνδρομητικό κανάλι OTE TV, ωστόσο αυτό δε μας απασχολεί καθόλου. Εμείς θα είμαστε στα Μέγαρα κανονικά! Το Athens Club οφείλει να δώσει δυναμικό παρόν στο Δημοτικό Στάδιο Μεγάρων και θα το κάνει! Ελπίζουμε να έχουμε στο πλευρό μας και κάποιους Red Boys, καθώς στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος πρέπει , όσο το δυνατόν περισσότεροι, να βοηθήσουμε την ομάδα μας να πάρει θετικό αποτέλεσμα. Καλούμε όλους τους Athensclub-ίτες να επικοινωνήσουν με το προφίλ μας στο Facebook (https://www.facebook.com/paniliakos.athensclub), ώστε να ενημερωθούν για τον τρόπο μετάβασης στα Μέγαρα. Καλή επιτυχία Πανηλειακάρα!".

Ο Βύζας Μεγάρων Ο Βύζας είναι μια ομάδα που έχει "φάει με το κουτάλι" τα γήπεδα της Β' και της Γ' Εθνικής τα τελευταία χρόνια, με καλή έδρα και σήμερα το Δημοτικό Στάδιο Μεγάρων αναμένεται να είναι κατάμεστο. Ο προπονητής των "κιτρινόμαυρων" Αντώνης Αυλωνίτης έχει και αυτός τους δικούς του "πονοκεφάλους" με τα δελτία κάποιων νέων αποκτημάτων της ομάδας του, καθώς δεν έχουν εκδοθεί αυτά των: Αργυρίου και Αλέκου Κόκκαλη, οι οποίοι δεν υπολογίζονται για το σημερινό παιχνίδι. Επίσης, απόντες θα είναι και οι τιμωρημένοι Σταμόγιαννος, Μαρίνης. Σημαντικά "εξαρτήματα" της ομάδας των Μεγάρων, που πρέπει να προσεχθούν, είναι ο γεννημένος στα Μέγαρα, Ιερόθεος Μαζιώτης, που αγωνίζεται στη θέση του αριστερού χαφ και είχε περάσει από τον Πανηλειακό τη σεζόν 2010-11, το "δεκάρι" της ομάδας Αλέξανδρος Αρναρέλης και το δεξί χαφ Ανδρέας Μανδύλης. Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση Γκαγκάτση - Παρασκευόπουλου Χθες το πρωί συναντήθηκαν ο Δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος με τον Νομικό Σύμβουλο της ΠΑΕ Βασίλη Γκαγκάτση. Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και όπως δήλωσε στην εφημερίδα μας ο κ. Γκαγκάτσης: "Δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις για όλα τα θέματα που είχαν προκύψει, συμπεριλαμβανομένου και αυτού των ποσοστών επί των εισιτηρίων και έγινε μια πολύ εποικοδομητική κουβέντα. Με εφαλτήριο αυτή τη συνάντηση, πιστεύω πως από εδώ και πέρα ΠΑΕ και Δήμος θα έχουν μια αρμονική συνεργασία με στόχο το καλό του Πανηλειακού".

2 20 23 37 41 10

5 0 1 5 0 9 0


17 p r o t i s p o r t @ p r o t i n e w s . g r

ÐáñáóêåõÞ 27 Óåðôåìâñßïõ 2013

Αστέρας Αμ/Παν.

Με Μπουτσικάκη και Δαλαβούρα Στροφή στην ελληνική αγορά με έμπειρο σέντερ φορ

¢ôïìá ôçò äéïßêçóçò ðñï÷èÝò âñÜäõ óôïí ÷ïñü ôçò ïìÜäáò.

Ï ðñüåäñïò Íßêïò Âñá÷íÞò êáé ï Ðáíáãéþôçò Íôåíôüðïõëïò ìáæß ìå Üëëá ðñüóùðá Þôáí ðáñþí óôçí ðñï÷èåóéíÞ åêäÞëùóç.

ΠΑΟ Βάρδας

Êéíåßôáé óå ñõèìïýò Åñìéïíßäáò

Προοδευτική Μανωλάδας

Του Πάνου Ηλιόπουλου

Νέος τεχνικός ο Γαλάνης

Ο

κυριακάτικος αγώνας με την ΑΕ Ερμιονίδας στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής της Γ' Εθνικής, μονοπωλεί το ενδιαφέρον όλων στις τάξεις του ΠΑΟ Βάρδας. Οι "πράσινοι" με την ψυχολογία αρκετά ανεβασμένη μετά το σπουδαίο διπλό στην Καλαμάτα, αλλά αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες της αναμέτρησης δηλώνουν αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι τέλους για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Στην προσπάθειά τους αυτή, δωδέκατος παίκτης αναμένεται να είναι ο κόσμος που πρόκειται να δώσει βροντερό παρών στο "Γ. Καλάκος".

Τρία τα προβλήματα

Στα της προετοιμασίας, αυτή συνεχίζεται κανονικά υπό τις οδηγίες του τεχνικού Ανδρέα Ζήκου και των συνεργατών του Γιώργου Γκουβίτσα και Παναγιώτη Παυλόπουλου. Η

Με επιτυχία ο προχθεσινός χορός της ομάδας προχθεσινή προπόνηση μάλιστα ήταν πρωινή, ενώ μια τε-

Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου Με την παρουσία των Μπουτσικάκη και Δαλαβούρα πραγματοποιήθηκε η χθεσινή προπόνηση του Αστέρα Αμαλιάδας/Πανόπουλου, παρουσία 22 ποδοσφαιριστών. Προπονήσεις ξεκίνησαν και οι Λυμπέρης, Τζουμάκας, οι οποίοι είναι ιατρικά εντάξει, ενώ στα μεταγραφικά οι βυσσινί στρέφονται στην ελληνική αγορά, έχοντας την περίπτωση ενός Έλληνα σέντερ φορ με εμπειρία από την Α΄ και τη Β΄ Εθνική να τους απασχολεί το επόμενο διήμερο. Φυσικά ακόμα και να προχωρήσει η οποιαδήποτε περίπτωση, δε θα προλάβει την Κυριακή να ενισχύσει την ομάδα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο Νίκος Γκίνο να εξετάζει λύσεις εκ των έσω. Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι από σήμερα θα φτάσουν στην Αμαλιάδα και ακόμα δυο έμπειροι παίκτες, ο Θανάσης Αντωνόπουλος και ο Λευτέρης Βατσής, ωστόσο είναι άγνωστο αν τελικά θα μπουν στη 18αδα για το πολύ σπουδαίο παιχνίδι κόντρα στην Αχαϊκή.

ÁíÜìåóá óôïõò ðáñåõñéóêüìåíïõò óôï cafe "¢ñùìá" êáé ï ðñþçí ÄÞìáñ÷ïò Âïõðñáóßáò ÓùôÞñçò Èáíáóïýëáò, ðïõ äéáêñßíåôáé ìå ðáñÝá ößëùí. λευταία προπόνηση θα γίνει σήμερα το απόγευμα. Όσον αφορά στις απουσίες, είναι γνωστές και έχουν να κάνουν με αυτές των τραυματιών Σκοτζάι και Μπισμπάρδη, όπως και του τιμωρημένου Ανδριέλου. Αντίθετα, παρών είναι ο

Αλέξανδρος Μπουλούμπασης όπως και ο Δημήτρης Παναγιωτόπουλος. Από κει και πέρα λόγω των διαφορετικών αναγκών, πιθανό φαντάζει να γίνουν ορισμένες αλλαγές στο βασικό σχήμα αλλά αυτό είναι κάτι που χειρίζεται αποκλειστικά ο κ. Ζήκος. Στη Βάρδα γνωρίζουν πολύ καλά πως το έργο τους είναι πολύ δύσκολο απέναντι στην ομάδα της Αργολίδας που έχει καθαρά πρωταγωνιστικούς στόχους, αλλά με οδηγό τις αναμετρήσεις με Παναργειακό και Καλαμάτα οι "πράσινοι" έχουν δικαίωμα να αισιοδοξούν.

Πολύς κόσμος στο γήπεδο…

Ενόψει της κυριακάτικης αναμέτρησης συναγερμός έχει σημάνει και στις τάξεις των φιλάθλων. Το διπλό στην Καλαμάτα έχει αλλάξει άρδην την ψυχολογία και όλες οι ενδείξεις κάνουν λόγο για ένα "Γ. Καλάκος" κατάμεστο βγαλμένο από τα παλιά.

Ξεχωριστή η προχθεσινή βραδιά

Στο μεταξύ, προχθές βράδυ στο cafe "Άρωμα" στη Βάρδα οι "πράσινοι" πραγματοποίησαν χορό έχοντας έτσι μια ευκαιρία να ξεφύγουν έστω για λίγο από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις, με απώτερο σκοπό την οικονομική ενίσχυση. Το παρών στο ξεχωριστό βράδυ έδωσε σύσσωμο σχεδόν το διοικητικό συμβούλιο, ποδοσφαιριστές και φίλαθλοι των "πράσινων". Το διπλό στην Καλαμάτα βρισκόταν ακόμα στο επίκεντρο, αλλά από κει και πέρα όλοι τους έκαναν λόγο για μια δύσκολη συνέχεια αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής κόντρα στην Ερμιονίδα.

Αλλαγή σελίδας στην τεχνική ηγεσία της Προοδευτικής Μανωλάδας, με τον Αλέξη Γαλάνη να διαδέχεται στον πάγκο τον Κώστα Κραβαριώτη. Η επισημοποίηση της συνεργασίας έγινε χθες, με τον κ. Γαλάνη να έχει να επιδείξει σημαντικό έργο στις ομάδες που έχει εργαστεί όλα αυτά τα χρόνια. Στην ομάδα της Μανωλάδας ελπίζουν και ευελπιστούν σε βελτίωση του αγωνιστικού προσώπου της Προοδευτικής, που προέρχεται από δυο εκτός έδρας ήττες σε πρωτάθλημα και κύπελλο από Αίαντα και Άρη Αρχαίας Ολυμπίας αντίστοιχα. Το Δ.Σ. του συλλόγου ευχαριστεί τον κ. Κραβαριώτη για τη συνεργασία που είχαν και του εύχεται καλή συνέχεια. Όσον αφορά στην επόμενη μέρα, στην Προοδευτική εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στο αυριανό παιχνίδι με τη Νίκη Τραγανού στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής. Παιχνίδι με σημαντικό βαθμό δυσκολίας, αλλά στη Μανωλάδα στοχεύουν σε ένα νέο ξεκίνημα από τη στιγμή που το παιχνίδι είναι εντός έδρας. Στα ευχάριστα το ότι δεν υπάρχουν ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα στο ξεκίνημα του Αλέξη Γαλάνη στον πάγκο. Π. Ηλιόπουλος


18 ÐáñáóêåõÞ 27 Óåðôåìâñßïõ 2013

p r o t i s p o r t @ p r o t i n e w s . g r

Αίολος Πύργου

Πρωτοποριακή συνεργασία με Άρσεναλ! Μια νέα προπονητική φιλοσοφία, οριοθετεί τη φετινή ποδοσφαιρική χρονιά στο επίπεδο των ακαδημιών του Νομού μας. Ο πάντα πρωτοποριακός Αίολος Πύργου αποτελεί πλέον κομμάτι της παγκόσμιας οικογένειας της Άρσεναλ, καθώς πλέον είναι ενταγμένος στο πρόγραμμα ακαδημιών των "κανονιέρηδων" Arsenal Soccer Schools. Οι Arsenal Soccer Schools επιβλέπουν και καθοδηγούν σε ετήσια βάση τους μικρούς αθλητές που συμμετέχουν στα προγράμματα των σχολών της. Υπάρχει οργανωμένο πρόγραμμα επισκέψεων - παρουσιών από τους Τεχνικούς Διευθυντές και προπονητές του Gap Year Program της Άρσεναλ. Εφαρμόζονται προπονητικά προγράμματα τα οποία οι "κανονιέρηδες" χρησιμοποιούν σε κάθε μια από τις παραπάνω από 100 σχολές της στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο για ποδοσφαιριστές όλων ανεξαιρέτως των επιπέδων, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε κάθε παιδί να γίνει μέλος της μεγάλης ποδοσφαιρικής οικογένειας για τουλάχιστον 10 μήνες το χρόνο. Για να καταστεί αυτό δυνατόν, οι προπονητές εκπαιδεύονται με προπονητικές ενότητες στην αρχή και το τέλος κάθε ποδοσφαιρικής σεζόν τις οποίες διδάσκουν άνθρωποι της Άρσεναλ. Πληροφορίες-Εγγραφές:SPORTS CENTER: Διασταύρωση Κατακόλου και Καταραχίου Τηλ:26210 28685, 6932638386, 6932638388 SPLASH ( Αρχ . Ολυμπία): 6932638385

Art Of Speed

Ο Τσούλος στην ανάβαση Πορταριάς Παρών θα δηλώσει στην Ανάβαση Πορταριάς ο Τσούλος Αργύρης της Art Of Speed με το δυνατό MITSUBISHI EVO VIII, η οποία συγκέντρωσε 65 αγωνιζόμενους και θα διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο 28-29 Σεπτεμβρίου. Όλοι οι διεκδικητές του Πρωταθλήματος θα είναι εκεί, αλλά και οδηγοί από γειτονικές χώρες όπως η Βουλγαρία και τα Σκόπια. Όλα είναι έτοιμα λοιπόν για τον 5ο γύρο του φετινού πρωταθλήματος αναβάσεων, η δυναμική του οποίου παραμένει αναλλοίωτη. Η ανάβαση, που διεξάγεται στο Πήλιο, θα φιλοξενήσει τα αγωνιστικά, ομάδες, οδηγούς και θεατές, σε μία διαδρομή των 3.3 χλμ, που καταλήγει στην Πορταριά με την τοπική λέσχη Λ.Α.Βόλου να έχει αναλάβει τη διοργάνωση.

Σωτήρης Γκιουλέκας

¸íáò “ìåôáíÜóôçò” óôçí ÁìáëéÜäá “Η αποχώρησή μου από την Ελλάδα, συνέπεσε με την κρίση στο μπάσκετ” Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου

Ε

ίναι απορίας άξιο το γεγονός ότι ένας παίκτης όπως ο Σωτήρης Γκιουλέκας, έπαιξε όχι ένα και δύο, αλλά οκτώ συναπτά έτη στο εξωτερικό. Για την ακρίβεια, τρία χρόνια στη Γερμανία και πέντε στην Ιταλία. Ουσιαστικά δηλαδή, είναι ένας παίκτης ο οποίος ενώ θα μπορούσε να κάνει άνετα όνομα στην Ελλάδα και σταδιοδρομία στην Α1, αυτός προτίμησε να παίξει εκτός συνόρων.

Αυτή η φυσιολογική ερώτηση μας ήρθε στο μυαλό όταν τον συναντήσαμε πριν από μια προπόνηση του Κοροίβου στο κλειστό της Αμαλιάδας. Το γιατί δηλαδή, επέλεξε να φύγει από μια κατά τα άλλα μπασκετικά προηγμένη χώρα, να αναζητήσει αλλού την επαγγελματική του καριέρα. Ιδού η απάντησή του: "Όταν έφυγα για τη Γερμανία, δεν περίμενα ότι θα είχαν αυτή την εξέλιξη τα πράγματα. Όμως νιώθω δικαιωμένος, γιατί η αποχώρησή μου από την Ελλάδα, ξεκίνησε μαζί με την κρίση του μπάσκετ. Θυμάμαι μιλούσα με συναδέλφους μου παίκτες στην Α1 και μου έλεγαν ότι έχουν μείνει απλήρωτοι από τις ομάδες τους. Τουλάχιστον αυτά τα χρόνια στη Γερμανία και την Ιταλία, ήξερα ότι τα χρήματά μου δε θα τα χάσω". Για την Ιταλία ιδιαίτερα, έχει να πει περισσότερα. Δεν είναι άλλω-

στε και μικρό πράγμα να περνάς από μια ομάδα μύθο του ευρωπαϊκού μπάσκετ, τη Βίρτους Μπλόνια, ομάδα στην οποία έχουν αγωνιστεί παίκτες όπως ο Μπρουναμόντι, ο Τσόσιτς, ο Ντανίλοβιτς, ο Σάβιτς, ο Λέβινγκστον, ο Πρέλεβιτς, ο Σούγκαρ Ρέι Ρίτσαρντσον, ο Μανίφικο. "Όταν πήγα στα γραφεία να υπογράψω, ένιωσα δέος, κατάλαβα ότι ανήκω σε ένα πολύ μεγάλο κλαμπ", ανέφερε. Στην Ιταλία πέντε χρόνια, γνώρισε πολύ καλά το πρωτάθλημα, τόσο στην Α1 όσο και στην Α2. Το "Σπαγκέτι Σιρκουί", είναι ένα από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα της Ευρώπης. Με μπασκετικό κοινό και πολλές ομάδες ισορροπημένες: "Υπάρχει μεγάλος συναγωνισμός στην Ιταλία. Το πρωτάθλημα είναι αμφίρροπο. Υπάρχουν πολλές ισάξιες ομάδες και όχι αυτό που συμβαίνει στην

Ελλάδα, μόνο με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Η όγδοη ομάδα της Ιταλίας δεν έχει σχέση με την όγδοη της Ελλάδας. Είναι ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα, με ομάδες από πολλές πόλεις, όμορφα γήπεδα και ωραία ατμόσφαιρα".


19 p r o t i s p o r t @ p r o t i n e w s . g r

Ç íÝá ãåíéÜ åíþíåé Δ

ιαφορετικό ήταν το προχθεσινό βράδυ για τον ΠΑΟ Βάρδας με τους "πράσινους" να πραγματοποιούν χορό σε κεντρική καφετέρια της πόλης έχοντας έτσι μια ευκαιρία να ξεφύγουν έστω και για λίγο από τη μονοτονία των προπονήσεων. Στον χορό του ΠΑΟΒ παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της Δόξας Ν. Μανωλάδας Ανδρέας Χαμουζάς που στη φωτογραφία διακρίνεται με τον Νίκο Γιαννίτση, ταμία του ΠΑΟΒ. "Η νέα γενιά ενώνει..", επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Χαμουζάς, δήλωση που χρήζει μόνο θετικών σχολίων … Π.Η.

Η πρεμιέρα κρύβει δυσκολίες…

ÐáñáóêåõÞ 27 Óåðôåìâñßïõ 2013

Το ”φάντασμα" της εκτός έδρας πρεμιέρας Την τελευταία φορά που ο Πανηλειακός νίκησε σε πρεμιέρα πρωταθλήματος, στην οποία αγωνιζόταν εκτός έδρας, δεν είχε αλλάξει ακόμα η χιλιετία… Στις 20 Σεπτεμβρίου του 1999 οι "ερυθρόλευκοι" επικράτησαν του Πανιωνίου με σκορ 1-2, μέσα στη Νέα Σμύρνη, για την πρώτη αγωνιστική της Α' Εθνικής. Από τότε μέχρι και σήμερα που, "του Με τον Πύργου το καμάρι" ταξιδεύει στα ΜέΜιχάλη γαρα για να αντιμετωπίσει τον Βύζαντα σε ακόμα μία πρεμιέρα πρωταΔημητρόπουλο θλήματος, οι εκτός έδρας "πρώτες" δεν χαρίζουν 3 βαθμούς, ούτε καν ένα. Το 2002 για το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, ο αγώνας ήταν: Καλαμάτα - Πανηλειακός 4-1, το 2003 η επιστροφή στην Α' Εθνική συνοδεύτηκε με πρεμιέρα εκτός στην οποία ο Πανιώνιος επικράτησε με 3-2, το 2005 είχαμε: Καστοριά - Πανηλειακός 3-0 για τη Β' Εθνική και τέλος το 2011 για το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής η εκτός έδρας πρεμιέρα ήταν: Παναιγιάλειος - Πανηλειακός 1-0. Όπως δείχνει, λοιπόν, η πρόσφατη ιστορία, οι πρεμιέρες εκτός έδρας δεν… ταιριάζουν και πολύ στους "ερυθρόλευκους". Μακάρι να αλλάξει από σήμερα αυτό. Αλλά, ακόμα και αν δεν αλλάξει, η πρεμιέρα είναι πάντα πρεμιέρα και επ' ουδενί δε μπορεί να αποτελέσει ασφαλές κριτήριο για μία σειρά αγώνων στην κούρσα του πρωταθλήματος. Από τα στατιστικά συνάγεται επίσης, το πόσο πολύτιμος θα είναι ακόμα και ο βαθμός της ισοπαλίας. Ο Βύζας έχει "φάει με το κουτάλι" τα πρωταθλήματα της Β' και της Γ' Εθνικής. Σε καμία περίπτωση δε θα είναι εύκολο το ματς. Ο Πέτρος Δημητρίου μέχρι στιγμής μας έχει δείξει ότι είναι ένας προπονητής που ενδιαφέρεται πρωτίστως για το μηδέν στην άμυνα. Αυτή η τακτική στο σημερινό αγώνα, νομίζω πως επιβάλλεται. Οι "ερυθρόλευκοι" είναι καινούρια ομάδα. Και σε συνδυασμό με την προϊστορία τους στις εκτός έδρας "πρώτες", ένα αγωνιστικό στυλ "όσα φάμε κι όσα βάλουμε" δε νομίζω ότι θα ήταν σοφή επιλογή. Οι παίκτες και το τεχνικό τιμ λένε ότι "πάμε για νίκη". Όλοι το ευχόμαστε αυτό, όλη η Ηλεία είναι μαζί τους. Αλλά αν δεν έρθουν οι πολυπόθητοι 3 βαθμοί, ο βαθμός της ισοπαλίας θα είναι όχι μόνο πολύτιμος βαθμολογικά, αλλά ψυχολογικά και συμβολικά, μιας και η ομάδα 14 χρόνια μετά από το μακρινό 1999 θα ξορκίσει το φάντασμα της μηδενικής συγκομιδής βαθμών σε εκτός έδρας πρεμιέρα.

δρα Στη φυσική τοαυυτής, έδεδομένου

Δηλώνουν αισιόδοξοι Από τον χορό των "πράσινων" προχθές στη Βάρδα δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι Παναγιώτης Ντεντόπουλος και Γιώργος Πολίτης βασικά στελέχη των "πράσινων". Αμφότεροι εμφανίστηκαν αισιόδοξοι για την πορεία στη Γ' Εθνική, επισημαίνοντας πάντως πως θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια καθώς ο μαραθώνιος έχει σημαντικό βαθμό δυσκολίας. Π.Η.

Έργα βελτίωσης Έργα βελτίωσης γίνονται τις τελευταίες ημέρες στο γήπεδο του δημοτικού διαμερίσματος Σμίλα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Τα έργα προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς, με το γήπεδο να αλλάζει ριζικά όψη όταν ολοκληρωθούν, ενώ γενικότερα θα πνέει άλλος άνεμος από τη στιγμή που θα ανασυσταθεί η ομάδα μετά από πολλά χρόνια. Π.Η.

φωτογραφία Ιστορική είναι η παιχνίδι του το πρώτο επίσημο ότι πρόκειται για από δέκα Αμαλιάδα, μετά Οι Εθνικού στην ης. ησ άν πλ περι ι" τους, σε ένα χρόνια ολόκληρα ιμαδιού στο "σπίτ Χε ό υν ρα Κε ν το έχθηκαν σία έχει μπροστά κυανόλευκοι, υποδ λά αυτό λίγη σημα αλ ν, ρα φε τά κα δεν τα περισσότερο, στο παιχνίδι στο οποίο υ έδειξαν. Και πολύ πο τες τη τό πόλη να δυ και τις ρα, δηλαδή στην στην προσπάθεια η φυσική τους έδ στ λι υ. πά ι μο κα Δή υ αν το εψ ης περιοχής γεγονός ότι επέστρ χωριό της ευρύτερ . ιο .Φ πο Σο κά σε ι όχ ι της Αμαλιάδας κα

Αχαϊκή Αποκλείστηκστεα η ής αντίπαλος πέναλτι, η προσεχ

ρ που οδηγήθηκε γγίου στο Σε ένα ματς - θρίλε ό την ΑΕ Μεσολο απ 3 5με κε θη ί χωρίς ή, ηττή είχε ολοκληρωθε του Αστέρα Αχαϊκ Αχαγιάς. Ο αγώνας τω τους Κά ς για τη ας ιο ρω άδ Ή Στ Δημοτικό στην παράταση. ι κα εια ρκ διά εσ ή τηκε την τία σκορ στην κανονικ ρης, που υπερασπίσ λά βα Κα ς σο υ μέ ο ήταν ήταν ο παίκτης πο φιλοξενούμενους στα πέναλτι, ενώ ι κα ση τα ρά πα ην της ομάδας του στ Σο.Φ. πέναλτι! αίο υτ λε τε το ε ησ χτύπ


ψάχνετε για... δουλειά/σπίτι/οικόπεδο/αγροτεμάχιο/επαγγελματικό χώρο/μοτοσικλέτα/έπιπλα/ηλεκτρικές συσκευές/τεχνίτη/το χαμένο σας ζωάκι/το μελλοντικό σας σύντροφο ÆÇÔÏÕÍÔÁÉ Ζητείτε ελεγκτικό προσωπικό για το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Απαιτούμενα προσόντα : -Απόφοιτος ΑΤΕΙ/ΑΕΙ Μηχανολογίας /Ηλεκτρολογίας - Άδεια οδήγησης στις κατηγορίες Α,Β,Γ -Πιστοποιητικό ελεγκτή ελαφρών, βαρέων και δικύκλων -Πιστοποιητικό ελεγκτή ADR και ΑΤΡ. Ι.ΚΤΕΟ ΚΑΡΑΠΑΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ στην περιοχή στην Ανδραβίδα - Κυλλήνη . Τηλέφωνα επικοινωνίας : 2623054071 ,6932589812Email : ikteokarapanos@gmail.com (8446) Ζητείται από Επιχείρηση Παροχής Οικονομικών και Ελεγκτικών Εργασιών Πτυχιούχος Ανωτάτης Σχολής με κατεύθυνση Λογιστική, Ελεγκτική, Φοροτεχνική. Πληρ . 6976869569. Και βιογραφικά στο e-mail: klampros@mhx.gr (ΜΑ 8235)

Ζητούνται: Νέοι και νέες που έχουν επιλεγεί στο πρόγραμμα 18-29 ετών(voucher) ειδικότητας οικονομολόγος (ΑΕΙ ή ΤΕΙ) και κοινωνικοί λειτουργοί ή κοινωνιολόγοι για την πρακτική τους άσκηση με προοπτική μελλοντικής μόνιμης απασχόλησης. Πληροφορίες: 6944782192 (ΜΑ8341)

Θέλετε επιπλέον εισόδημα άμεσα και με προοπτικές εξέλιξης; Είστε δυναμικό άτομο με θέληση να πετύχεις; Εμείς σας παρέχουμε τη λύση.Εσείς παρέχετε ευκαιρία στη ζωή σας.Τηλ.:6981750804(8405) Ζητείται κοπέλα για καφετέρια Πατρών 24 Πύργος. CAFE ΑΠΑΓΚΙΟ Κιν.:6974807041, 2621028863 (8463)

Ζητείται κοπέλα να εργαστεί ως τυλίχτρια από το “ΕΛΑ ΣΤΟ ΨΗΤΟ” στην Αμαλιάδα.Τηλ.:6975574851(8547) Ζητείται Ειδική παιδαγωγός.Πτυχιούχος Σχολής Ειδικής Αγωγής, με υπευθυνότητα και αγάπη για τα παιδιά, ικανότητα να διαμορφώνει σχέσεις ασφάλειας και εμπιστοσύνης με τα παιδιά και συνεργασίας -επικοινωνίας, Γνώσεις Αγγλικών, Γνώσεις Η/Υ, Κάτοχος άδειας οδήγησης. Απαραίτητες συστάσεις.Αποστείλατε βιογραφικό με mail: ergasia.smile@yahoo.gr αναγράφοντας τον κωδικό 105. Περιοχή Κυλλήνη.(MA 8534) Ζητείται παιδαγωγός.Πτυχιούχος Σχολής Αγωγής Προσχολικής Ηλικίας, με υπευθυνότητα και αγάπη για τα παιδιά, ικανότητα να διαμορφώνει σχέσεις ασφάλειας και εμπιστοσύνης με τα παιδιά και συνεργασίας -επικοινωνίας, Γνώσεις Αγγλικών, Γνώσεις Η/Υ, Κάτο-

χος άδειας οδήγησης. Απαραίτητες συστάσεις.Αποστείλατε βιογραφικό με mail: ergasia.smile@yahoo.gr αναγράφοντας τον κωδικό 104. Περιοχή Κυλλήνη.(ΜΑ 8535) Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων γυναικών τις βραδινές ώρες φύλαξη παιδιών και οικιακές δουλειές. Τηλ.:6934395721 (8532) Ζητείται κοπέλα με γνώσεις Λογιστικής και υπολογιστή και νεαρός με τεχνικές γνώσεις για επισκευές μηχανημάτων μαζικής εστίασης.Τηλ.:2621022380 (8509) Ζητούνται άτομα για ανάπτυξη δικτύουπωλήσεων σε νέα καινοτόμα προϊόντα. Χωρίς κόστος εγγραφής, χωρίς κεφάλαιο. Προσφέρουμε πλήρη υποστήριξη-συνεχής εκπαίδευση. Τηλ.:6986798801(8513) Ζητείται πιστοποιημένος-η ασφαλιστικός σύμβουλος, για ασφαλιστικό γραφείο. Πληρ. τηλ. 6978800381 (8417) Χρειάζεστε γυναίκα για βοήθεια στο σπίτι, για ανάπηρα άτομα (γιαγιά-παππού), για άτομα με προβλάματα στη κίνηση, κλπΤηλεφωνήστε στο γραφείο της κας ΝΤΟΝΑΣ να σας στείλει το κατάλληλο άτομο.Επίσης σερβιτόρες,καμαριέρες, λατζιέρες, καθαρίστριες ολο-

ήμερες ή ωρομίσθιες.Τηλ.:26220 40041, 6936529012, 6988800814 (8406) ΖΗΤΕΙΤΑΙ κοπέλα για σέρβις από καφετέρια στην Αμαλιάδα. Πληρ. 6980671054 (ΜΑ 8359) Zητείται κοπέλα ευπαρουσίαστη για βράδυ στο ΚΑΦΕ -ΜΠΑΡ -ΑΡΓΩ στα Μακρίσια. Τηλ.:26250 24411(8369) Ζητείται κοπέλα ευπαρουσίαστη άνω των 18 ετών, με εμπειρία για μπουφέ στο coupa cafe στον Πύργο για απογευματινή εργασία .Τηλ.:6986954000(8295) Ζητείται κοπέλα εμφανίσιμη να εργαστεί σε cafe-bar στη Βάρδα.Προυπηρεσία θα εκτιμηθεί. Απαραίτητη γνώση coctail.Αποδοχές ικανοποιητικές.Τηλ.:2623072284, 6971552909(8347) Μεγάλος ασφαλιστικός όμιλος που δραστηριοποιείται στις ασφαλιστικές τραπεζικές και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες λόγω της συνεχούς ανάπτυξης στο νομό Ηλείας ζητά συνεργάτες 25-40 ετών με προϋπηρεσία στις πωλήσεις. Τηλ.: 26210 29192 και 2621034926(8275) Ζητείται κοπέλα για απογευματινή εργασία σε καφέ στον Πύργο. Τηλ.:6986 876014(8303) Ζητείται σερβιτόρα για καφενείο. Τηλ.:6983162555(8274)

ÆÇÔÏÕÍ Στεγανώσεις ταρατσών με 25ετή εγγύηση με χητή πολυουρεθανική μεμβράνη και βαφές οικείων, κ. Γιάννης. Τηλ.:6977601416 (8527) Οικονομολόγος με μεταπτυχιακό στο strategic management και με πείρα 8+ χρόνων παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης περιουσίας ιδιωτών και επιχειρήσεων, στρατηγικές υποδείξεις για την διαχείριση και τη διατήρηση της περιουσίας σας, συστάσεις σχετικά με τον περιουσιακό σχεδιασμό, τη μεταβίβαση περιουσίας με εύτακτο και φορολογικά αποδοτικό τρόπο, το ατομικό και οικογενειακό εισόδημα, τα επενδυτικά κεφάλαια, καθώς και προσωπικό φορολογικό σχεδιασμό. Τηλ επικοινωνίας 6948370012(8447) Από πρότυπο εκπαιδευτήριο ξένων γλωσσών ζητούνται καθηγήτριες /ες ξένων γλωσσών :γερμανικών, ιταλικών, γαλλικών, ρώσικων, με ωρομίσθια απασχόληση. τηλ 6975959162(ΜΑ 8557) Κυρία από Βουλγαρία ζητάει εργασία για οικιακές εργασίες και φύλαξη ηλικιωμένων στην περιοχή του Πύργου, από 8 14:30 το μεσημέρι. τηλ.6981029654 (ΜΑ8548)


/ ÐáñáóêåõÞ 27 Óåðôåìâñßïõ 2013

Σοβαρή κοπέλα ψάχνει για δουλειά (σερβιτόρα ,καθαρισμό σπιτιών, φύλαξη ηλικιωμένων )στον Πύργο. Παρακαλώ μόνο σοβαρές προτάσεις τηλ.6978176449 (ΜΑ8555) Κυρία από Βουλγαρία ζητά εργασία ως εσωτερική τηλ 6939007181/6999898113 (ΜΑ8550) Κυρία ζητά εργασία ως εσωτερική τηλ.6940734959 (ΜΑ8551) Κυρία ζητάει τετράωρη εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων εντός περιοχής Πύργου και γύρω χωριών. τηλ 6978382711(ΜΑ8546) Κυρία Ελληνίδα έμπειρη, αποκλειστική ζητεί εργασία για 2ωρο πρωινές ώρες 8 -10 ή βραδινές 7 -11, για φύλαξη ηλικιωμένων στην περιοχή του Πύργου. τηλ 6975707157(ΜΑ8539) Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων ως εσωτερική στην περιοχή του Ν. Ηλείας. τηλ 6984965618(ΜΑ8541) Κυρία Ελληνίδα ζητά εργασία για φύλαξη παιδιών σε περιοχές μεταξύ Βάρδας έως Αμαλιάδα. τηλ 6994258736(ΜΑ8543) Κυρία ζητά εργασία περιοχή Πύργου για φύλαξη ηλικιωμένων. Τηλ.:6980863555 (8530) Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη παιδιών , καθαρισμό μνημείων ,οικιακές εργασίες, καθαρισμό γραφείων και ότι άλλο χρειαστεί. Στη Βάρδα. Τηλ.: 6971581388 (8523) Κυρία αναλαμβάνει τη φύλαξη ηλικιωμένων ως εσωτερική και οικιακή. Τηλ.:6971505676 (8497) Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων , περιοχή: Λεχαινά και περίχωρα.Τηλ.:6977027054 (8524) Κυρία από Βουλγαρία ζητάει εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων στην περιοχή του Πύργου. Τηλ.:6993585490(8498) Ελληνίδα κυρία αναλαμβάνει τη φύλαξη παιδιών και

Mικρές Αγγελίες

ηλικιωμένων με εμπειρία στο χώρο.Τηλ.:6937980738(8502) Υπάλληλος τουριστικών επαγγελμάτων (ρεσεψιον, σερβιτόρος κλπ) ζητώ εργασία 3-4 φορές τη βδομάδα, από τέλος Σεπτέμβρη. Γνωρίζω Αγγλικά, Γερμανικά, Ιταλικά.Τηλ.:6976079219(8478) Καθηγήτρια αγγλικών με μεταπτ/κό & πολυετή πείρα στις τάξεις πτυχίων αναζητά εργασία σε ΚΞΓ. Κιν. 6980420705. (8458) Qualified teacher of English with PG degree and long experience in teaching exam courses is seeking a position at a Centre of Foreign Languages. Pls call 6980420705(8458) Σοβαρή κυρία, από καλή οικογένεια και με προυπηρεσια σε παιδικό σταθμό αναλαμβάνει τη φύλαξη παιδιών, καθώς και τις οικιακές δουλειές.Μόνο σοβαρές προτάσεις.Τηλ.:6934395721(8455) Κυρία αναλαμβάνει φύλαξη ηλικιωμένων και παιδιών. Τηλ.:6949711761(8440) Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων(όχι κατάκοιτους) στις περιοχές:Πύργου, Ζαχάρω, Κρέστενα, Αρχ. λυμπίας.Τηλ.:6944853360(8432) Κυρία αναλαμβάνει τη φύλαξη ηλικιωμένων ατόμων μόνο στη περιοχή του Πύργου.Τηλ.:6979681984(8448) Ζητώ εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων , παιδιών και καθάρισμα.Τηλ.:6982413156(8450) Τεχνολόγος πολιτικός μηχανικός, (απόφοιτη ΤΕΙ Αθήνας - Πολιτικών Έργων Υποδομής) με μεταπτυχιακό στη διοίκηση και διαχείριση έργου, 8ετή εμπειρία στο σχεδιασμό ιδιωτικών και δημοσίων έργων - σύνταξη προμετρήσεων, πολύ καλή γνώση Η/Υ (Αutocad 2010,Autocad Architecture 2012,MSoffice,Internet) και Aγγλικών ζητά πλήρη ή μερική απασχόληση τηλ: 6939.242400, e-mail:deleni1@yahoo.gr (8415) Νεαρός κάτοχος διπλώματος Ι.Χ. και μοτοσυκλέτας ζη-

τά εργασία σε επιχειρήσεις ή ξενοδοχεία,ως ντελιβεράς,ψήστης, αποθηκάριος ή διανομέας. Τηλ.:6980654632(8402) Κυρία ζητά εργασία για σερβιτόρα ή λατζέρισα και φύλαξη ηλικιωμένων Πύργου και γύρω χωριών.Τηλ.:6978382741(8412) Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη παιδιών.Τηλ.:6986987672(8402) Δεν έχετε χρόνο με την καθαριότητα του σπιτιού σας;Κανένα πρόβλημα...αφήστε τη λύση στα ελληνικά χέρια.Τα κορίτσια σίφουνας βγάζουν 8ωρο σε 3ωρο χωρίς να χάνετε την μέρα σας και προπαντός οικονομικά...Τηλ.:6983705941(8403) Νέος ζητά εργασία ως ψήστης καθώς και για ντελίβερι με δίπλωμα αυτοκινήτου και μοτοποδηλάτου με πενταετή εμπειρία.Τηλ.:6984348380(8388) Νεαρός αναλαμβάνει κόψιμο χορταριών με μηχανάκι δικό του, εκτός βενζίνης δικής του με 5 ευρω την ώρα.:Τηλ.:6976873376(8380) Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων ατόμων.Τηλ.:6994356828(8379) Σοβαρή οικογενειάρχης νέα κοπέλα ψάχνει για δουλειά ( ξενοδοχοϋπάλληλος, σερβιτόρα πωλήτρια, καθαρισμό σπιτιών, φύλαξη ηλικιωμένων)στη περιοχή του Πύργου. Παρακαλώ μόνο σοβαρές προτάσεις.Τηλ.:6984560054 (8360) Κυρία ελληνίδα ζητά εργασία για οικιακές δουλειές.Τηλ.:6934395725(8353) Κυρία ζητά εργασία για εσωτερική και μη ,φύλαξη ηλικιωμένων. Παράκληση μόνο σοβαρέςπροτάσεις.Τηλ.:6940734959 /6980863555(8362) Κυρία ζητά εργασία για εσωτερική και μη ,φύλαξη ηλικιωμένων. Παράκληση μόνο σοβαρές προτάσεις.Τηλ.:6946163487/6977785137(8363) Αναλαμβάνω καθαρισμό κήπων και χωραφιών Τηλ.:6947891053(8367)

w w w . p r o t i n e w s . g r

21

Αναλαμβάνω στεγανοποίηση ταρατσών: 1) με πολυουροθενικά υλικά 2) με τσιμεντοειδή, 3) με ελαστομερές υλικά, 4)βαφές οικιών. Εγγύηση 15-20 χρόνια με πείρα 35 ετών. Τηλ. 6977 601416 (ΜΑ8337) Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη παιδιών. Τηλ.: 6986787672(8332) Κυρία ζητά εργασία για καθαρισμό σπιτιών και φροντίδα ηλικιωμένων. Τηλ.:6975731048(8326) Κυρία Ελληνίδα ζητά εργασία. Μόνο σοβαρές προτάσεις. Επίσης αναλαμβάνει κοφτά κεντήματα μηχανής. Τηλ.:6977062881 (8327) Νηπιαγωγός αναλαμβάνει την φύλαξη παιδιών και παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά Δημοτικού. Επίσης παραδίδονται μαθήματα Ισπανικών σε πολύ χαμηλές τιμές.Τηλ.6987396723 (8329) Κυρία ζητά εργασία για την φύλαξη παιδιών και ηλικιωμένων ατόμων στον Πύργο καθώς και οικιακές εργασίες.Τηλ.:6976317279(8311) Ζητώ να εργαστώ ως οικιακή βοηθός ή λατζέρα ή για σιδέρωμα ρούχων ή για φύλαξη μικρών παιδιών για πρωινή απασχόληση. Τηλ.:6972278796 Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων παιδιών καθώς και το καθαρισμό οικειών.Μόνο απογευματινές και βραδυνές ώρες.Μόνο σοβαρές προτάσεις. Τηλ.:6973987578(8305) Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη παιδιών Τηλ.:6986987672(8299) Οικοδομικές εργασίες παντός τύπου με το κλειδί στο χέρι.Τηλ.:6973837071(8282) Κυρία ελληνίδα ζητάει εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων και παιδιώνΤηλ.:6976317279(8281) Κυρία από τη Λευκορωσία ζητάει εργασία ως εσωτερική για φύλαξη ηλικιωμένων.Τηλ.:6971505676 (8280)


22

w w w . p r o t i n e w s . g r

ÐÙËÇÓÅÉÓ ÁÊÉÍÇÔÙÍ Πωλείται κτήμα στο Σκουροχώριον, θέση Μαραθιά, 10 στρεμ. Των 250 μέτρων.Τιμή:75000Ε. Τηλ.:6937539118 (8521) Πωλείται οικεία στον Άγιο Ηλία παραθαλάσσια σε απόσταση 500μ. απο τη θάλασσα, σε τιμή ευκαιρίας.Τηλ.:6977013128, 6979352471(8433) Πωλείται οικόπεδο 275τ.μ επι του κεντρικού δρόμου στην Αλφειούσα άρτιο και οικοδομίσιμο. Τηλ.:6947603003(8429) Ζαχάρω:Πωλείται στην παραλία ΖΑΧΑΡΩΣ οικία 100 τ.μ. σε οικόπεδο320 τ.μ. με πλήρη και μοντέρνο εξοπλισμό εσωτερικού και εξωτερικού χώρου σε λειτουργεία λόγω αναχώρησης.120.000 Ε.Τηλ.:6981705054(8413) Πωλούνται δυο διαμερίσματα 90 τμ. στη Γαστούνη 200 μέτρα από το κέντρο .Τηλ.:26230 54767(8404) Πωλείται οικόπεδο 5,746 τ.μ. στο Κολύρι εντός οικισμού όπισθεν Δημοτικού Σχολείου. Με οικοδομησιμότητα στα 800 τ.μ. με δικό του αρτεσιανό με άδεια, περίφραξη, ελαιόδεντρα και πολλά καλλωπιστικά φυτά. Πωλείται ολόκληρο ή τμηματικά. Πληροφορίες:6930838087(8387) Πωλούνται: αγροτεμάχιο 3.620 τ.μ. εντός οικισμού και αναδασμού στο 7ο χλμ. της Ε.Ο. Πύργου - Αρχ. Ολυμπίας. και ελαιοστάσιο 3 στρεμμάτων δίπλα στον Άγιο Δημήτριο Παλαιοβαρβάσαινας. Τηλ.: 69730522133 (8334)

ÅÍÏÉÊÉÁÓÅÉÓ ÁÊÉÍÇÔÙÍ Διαμέρισμα Δυάρι σε νεόκτιστη οικοδομή, με αυτόνομη θέρμανση ,προσόψεως ,ηλιόλουστο , μεγάλες βεράντες ,χωρίς κοινόχρηστα ,κοντά στο κέντρο του Πύργου. τηλ 6936436070(ΜΑ 8552) Ενοικιάζεται διαμέρισμα δυάρι στον Πύργο Ηλείας οδός Ελλήνων Ολυμπιονικών 19.Τηλ.:2621029029, 6988233011 (8531) Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα πλήρως επιπλωμένη Παπαφλέσσα 27Β ΠΥΡΓΟΣ. Τηλ.:6974956040(8519) ΠΥΡΓΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΔΥΑΡΙ (μια κρεβατοκάμαρα, κουζινοσαλονοτραπεζαρία) διώροφης οικοδομής, ισόγειο,πλήρης εξοπλισμένο (ψυγείο, κουζίνα, πλυντήριο) αυτόνομη θέρμανση, διπλά οικολογικά κουφώματα, τζάκι, βεράντα με τέντα χωρίς κοινόχρηστα. Νέας Αρτάκης 12 πλησίον 3ου Λυκείου . Τηλ.:6971698962 (8491) Στη Ζάκυνθο κοντά στα ΤΕΙ ενοικιάζονται γκαρσονιέρες για εκπαιδευτικούς και φοιτητές.Τηλ.:6936327447(8489)

Mικρές Αγγελίες Ενοικιάζεται διαμέρισμα , 3 κρεβατοκάμαρες , σαλόνι τραπεζαρία(μεγάλα), 2 μπάνια, αυτόνομη θέρμανση, διπλά τζάμια, έναντι εφορίας, στον Πύργο. Τηλ.:6934038183 (8507)

Ενοικιάζεται διαμέρισμα, 3 κρεβατοκάμαρες, σαλόνι τραπεζαρία(μεγάλα), 2 μπάνια, αυτόνομη θέρμανση, διπλά τζάμια, έναντι Εφορίας στο Πύργο. Τηλ.:6934038183 (8507)

Ενοικιάζεται δυάρι , φρεσκοβαμμένο επιπλωμένο με κουζίνα, ψυγείο και κλιματιστικό με μεγάλη βεράντα, ηλιόλουστο στο κέντρο του Πύργου, πλησίον Εμπορικής τράπεζας και β)γκαρσονιέρα 4ου ορόφου φρεσκοβαμμένη και κλιματιστικό Τηλ.:6932924343, 6938990613(8307)

Eνοικιάζεται στο Κάτω Σαμικό σε κεντρικό σημείο 45τ.μ. ισόγειο διαμέρισμα,επιπλωμένο, υπνοδωμάτιο, μπάνιο , κουζίνα.Τηλ.:6974502409(8486) ΠΥΡΓΟΣ ενοικιάζεται τριάρι στο με 2 κρεβατοκάμαρες κουζινο-σαλονοτραπεζαρία , γωνιακό ηλιόλουστο, 1ος όροφος σε διώροφη οικοδομή με οικολογικά ανακλεινόμενα κουφώματα και αυτόνομη θέρμανση. χωρίς κοινόχρηστα, Νέας Αρτάκης 12 πλησίον 3ου Λυκείου Πύργου.Τηλ.:6971698962 (8480) Ενοικιάζεται στη Πάτρα γκαρσονιέρα επιπλωμένη δίπλα στα ΤΕΙ.Τηλ.:6946200460(8472) Ενοικιάζεται τριάρι στην Αθήνα (πλατεία Βικτώριας) 5ος όροφος, διαμπερές πλήρες επιπλωμένο, κατάλληλο για φοιτητές.Τηλ.:2621500328, 6930686506 (8465) Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα σε νέα οικοδομή 30τ.μ. 2ος όροφος , δίχωρη, επιπλωμένη, με αυτόνομη θέρμανση, κλιματιστικά, στη Πάτρα. Περιοχή Έξω Αγιά (πλησίον πανεπιστημίου) .Τηλ.:6973339194. Τιμή συζητίσιμη. (8466) Eνοικιάζεται διαμέρισμα 75 τ.μ. (1ος όροφος) επιπλωμένο,Δραγατσανίου 24 (έναντι Νομαρχίας)Τηλ.:6974796644(8438) Ενοικάζεται δυάρι στην Μανωλοπούλου πλησίον διοικητηρίου και ΤΕΙ ανακαινισμένο με αυτόνομη θέρμανση χωρίς κοινόχρηστα με αυλή. Τηλ.:6950907600 (8452) Ενοικιάζεται ένα οροφοδιαμέρισμα 75 τμ. επί της οδού Σταχτούρη 91 με τζάκι.Τηλ.:2621034670(8434) Ενοικιάζεται στην Αθήνα δυάρι 52 τ.μ. 4ου ορόφου , έναντι δικαστηρίων Ευελπίδων, πλησίον ΑΣΟΕ , Πλήρως επιπλωμένο, φρεσκοβαμμένο, (με λίγα κοινόχρηστα). Τηλ.:6977407352(8425) Ενοικιάζεται τριάρι στην Αθήνα(πλατεία Βικτώριας) 5ος όροφος, διαμπερές πλήρες επιπλωμένο, κατάλληλο για φοιτητές .Τηλ:2105154862 και 6930686506(8399) Ενοικιάζεται δυάρι 50 τ.μ. σε καινούργια οικοδομή, με αυτόνομη θέρμανση στην οδό Σαρανταπόρου 4, Πύργος. Τηλ. 6936985212(8384) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΓΡΑΦΕΙΟ,στον Πύργο, 42 τμ, 1ου ορόφου, 2 αίθουσες, πλησιον κεντρικης πλατειας, οδος Μιαουλη 1.ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 6970863245 (μονο πρωινές ώρες 9 - 12)(MA8357)

Ενοικιάζονται δυάρια 50 και 70 τ.μ. αντίστοιχα επιπλωμένα με ηλεκτρικές συσκευές και χωρίς κοινόχρηστα κατάλληλα για φοιτητές και όχι μόνο.Αξίζει να τα δεις.Τηλ,:6937144851(8401) Ενοικιάζεται τριάρι 100 τ.μ. σε νεόκτιστη οικοδομή, αυτόνομη θέρμανση, 3ος όροφος, Πέλοπος και Γορτυνίας γωνία.Τηλ.:6946272479(8470) Ενοικιάζεται δυάρι στον 2ο όροφο επιπλωμένο με κλιματιστικά,μεγάλη βεράντα,ηλιόλουστο.Κατά προτίμηση εκπαιδευτικούς,φοιτηυές,στρατιωτικούς.Στο κέντρο του Πύργου πλησίον εμπορικής τράπεζας.Τιμή λογική.Τηλ.:2621025011,6938990613,6932924343(8435) Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 4σος όροφος επιπλωμένη,μεγάλη βεράντα,κλιματιστικό,ηλιόλουστο.Κατά προτίμηση εκπαιδευτικούς,φοιτηυές,στρατιωτικούς.Στο κέντρο του Πύργου πλησίον εμπορικής τράπεζας.Τιμή λογική.Τηλ.:2621025011,6938990613,6932924343(8436) Ενοικιάζεται δυάρι ημιόροφος για επαγγελματική στέγη στο κέντρο του Πύργου . Τηλ.:2621025011,6938990613,6932924343(8437) Ενοικιάζεται δυάρι 60 τ.μ. στη πάροδο Μπελούση απέναντι απο τα ΚΕΚ consul με αυτόνομη θέρμανση και λίγα κοινόχρηστα, επιπλωμένο Τηλ.: 2621032973, 6997794912, 2621061403, 6977403843 (8453) Ενοιάζεται 4άρι με δύο μπάνια,διαμπερές, αυτόνομη θέρμανση στη πάροδο Μπελούσι (περιοχή Πύργου) , λίγα κοινόχρηστα, χαμηλό ενοίκιο. Τηλ. :2621032973, 6997794912, 2621061403, 6977403843 (8453)

/ ÐáñáóêåõÞ 27 Óåðôåìâñßïõ 2013

Ενοικιάζεται τριάρι καινούργιας κατασκευής στην οδό πολυτεχνείου 7 στον 1ο όροφο στον Πύργο. Τηλ.:6974998946 Ενοικιάζεται επιπλωμένο τριάρι χωρίς κοινόχρηστα δίπλα στο ΤΕΙ Πύργου. Δεκτή η συγκατοίκηση. Τηλ.:6976802842(8014)

ÅÐÁÃÃÅËÌÁÔÉÊÇ ÓÔÅÃÇ Πωλείται καφέ-ουζερίί(Το Μεζεδάκι), λόγω συνταξιοδότησης.Αλφειού 29 ,τηλ 6980251588(ΜΑ8545) Ενοικιάζεται χώρος στεγασμένος στο 3,5 χλμ Πύργου Αρχαίας Ολυμπίας Βαρβάσαινα, 1838 τ.μ. Πληροφορίες Κακαλής Κώστας.Τηλ.:2621044966, 6932233357(8490) Ενοικιάζονται στη Ζάκυνθο σε τουριστική περιοχή 2 καφετέριες και 2 γκαρσονιέρες,όλα εξοπλισμένα με τα απαραίτητα για να λειτουργήσουν.Τηλ.:6936327447 (8293) Ενοικιάζεται στη Ζάκυνθο ένας όροφος εμπορικού κέντρου που λειτουργούσε σαν εστιατόριο. Τηλ.:6936327447(8294) ENOIKIΑΖΕΤΑΙ : κατάστημα 87 τ.μ. στο κέντρο της Βάρδας οδός Αγ. Νικολάου.Διαθέτει 2 τουαλέτες. 2610990981 και κιν. 6941680179. κατάλληλο και για γραφείο(8461) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ επιπλωμένο διαμέρισμα με ηλεκτρικές συσκευές πλησίον Ταχυδρομείου Πύργου επί της Μανωλοπούλου. Κατάλληλο και για γραφείο Τηλ: 6977661970 (ΜΑ8226)

Eνοικιάζεται στα Λεχαινά κτίριο 180 τ.μ και πατάρια, σε κεντρικό σημείο στα Λεχαινά (ΟΔΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΝ ΛΕΧΑΙΝΩΝ) Τηλ.:6977601313(8309) Λεχαινά: ενοικιάζεται στην κεντρική πλατεία κατάστημα 30τ.μ Τηλ.:6971698962(8283) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στο κέντρο της Αμαλιάδας μεγάλο διαμπερές κατάστημα, δίπλα απο το Δημαρχείο, με δύο εισόδους, μία σε κεντρικό δρόμο και μία στην πλατεία που βρίσκεται το ΚΕΠ. ΤΗΛ. 2622028540, 6972807180, 6932398760 (ΜΑ 8237) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ κατάστημα 40τμ. επί της Ρήγα Φεραίου στον Πύργο με αποθηκευτικό χώρο 70τμ.Τηλ: 2621028307-6977930724 (ΜΑ8231) ΛΕΧΑΙΝΑ - Ενοικιάζεται κατάστημα 85 τ.μ. αυτόνομη θέρμανση, WC, τρίφατσο, κατάλληλο για γραφείο, ιατρείο, φροντιστήριο, γυμναστήριο, πιτσαρία κλπ., οδός Ελ. Δημάκη 27, πλησίον ΙΚΑ. ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ 8222)

ÌáèÞìáôá Φιλόλογος με πολυετή εμπειρία, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού (όλα τα μαθήματα), Γυμνασίου, Λυκείου (Αρχαία Ελληνικά, Νεοελληνική Γλώσσα-Έκθεση, Λογοτεχνία, Ιστορία). Εγγυημένα αποτελέσματα στην αφομοίωση της διδακτέας ύλης. Τιμές χαμηλές. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6946-537089

Καθηγήτρια Βιολογίας Απόφοιτος Σχολής Θετικών Επιστημών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα Μαθηματικά-Βιολογία -Χημεία .10ετη Εμπειρία ,Τιμές προσιτές .τηλ 6976662375 (ΜΑ 8553) ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ-ΦΥΣΙΚΗ-ΧΗΜΕΙΑ παραδίδονται από καθηγήτρια με αρκετή φροντιστηριακή πείρα και μεταπτυχιακό σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Επίσης παραδίδονται μαθήματα και σε μαθητές με εκπαιδευτικές ανάγκες λόγω εξειδίκευσης και εμπειρίας και στην ειδική αγωγή. Τιμές προσιτές και συζητήσιμες. Τηλ. 6980721370(ΜΑ8540). Καθηγήτρια μαθηματικός παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου . Σε προσιτές τιμές. Τηλ. 6973796710 (ΜΑ 8544). Απόφοιτη Παιδαγωγικού παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά Δημοτικού. Επίσης παραδίδονται μαθήματα Ισπανικών σε πολύ χαμηλές τιμές. Το πρώτο μάθημα ΔΩΡΕΑΝ!! Τηλ.6975600263(ΜΑ 8538) Μαθηματικός παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα. Τιμές προσιτές. Τηλ.:6934262131, 6981136330 (8536) Καθηγήτρια Αγγλικών, Πτυχιούχος του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών με φροντιστηριακή εμπειρία, παραδίδει μαθήματα Αγγλικών σε παιδιά και ενήλικες.(όλα τα επίπεδα) Τιμές προσιτές. Τηλ.¨6981472568 (8528) Καθηγήτρια Ιταλικής φιλολογίας απόφοιτη του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα. Τηλ.:6986113023 (8528) Καθηγήτρια Φιλόλογος απόφοιτος Πανεπιστημίου Πατρών παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου. Τιμές προσιτές. Τηλ.:6986834517 (8526) Καθηγήτρια Γαλλικών παραδίδει ιδιαίτερα μαθήμα-

Καθηγήτρια Αγγλικών με φροντιστηριακή πείρα αναλαμβάνει μαθητές και ενήλικες όλων των επιπέδων. Τιμές προσιτές.Επίσης αναλαμβάνει μεταφράσεις κειμένων. Τηλ. επικοινωνίας: 6979003850(8472) Καθηγήτρια κλασικής φιλολογίας,με 5ετή διδακτική εμπερία παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου μεμονωμένα ή σε γκρούπ στις περιοχές: Πύργος, Λαστέικα, Βούναργο.Αναλαμβάνει φυσικά και την προετοιμασία των μαθητών για τις Πανελλήνιες. Παρέχονται σημειώσεις. Τιμές λογικές.Τηλ.:6938849132(8374)

τα σε μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου. Τιμές προσιτές. Τηλ 6988205588(8520) Καθηγήτρια Φυσικής - Μαθηματικών παραδίδει μαθήματα σε μαθητές γυμνασίου-Λυκείου .Τιμή 10 Ε την ώρα και το πρώτο δίωρο διδασκαλίας δωρεάν. Τηλ.:6979055712(8510) Καθηγήτρια φιλόλογος Αγγλικής Γλώσσας απόφοιτη του ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ με φροντιστηριακή πείρα, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού Γυμνασίου Λυκείου και φοιτητές. Τιμές προσιτές και συζητήσιμες ιδιαίτερα σε τρίτεκνους και πολύτεκνους. Τηλ.:6983949504, 2621037235 (8516) Καθηγήτρια μαθηματικός με φροντιστηριακή πείρα παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου. Τιμές προσιτές. Τηλ.:6970739384(8511) Καθηγήτρια κλασσικής φιλολογίας, απόφοιτη του Πανεπιστημίου Πατρών παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου. Τιμές προσιτές. Τηλ.:6944983744 (8508) Καθηγήτρια φιλόλογος πτυχιούχος Πανεπιστημίου Αθηνών παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου-ΕΠΑΛ. Τιμές προσιτές. Περιοχή Αμαλιάδας. Τηλ 6972153993(8505) Φυσικός αναλαμβάνει την προετοιμασία μαθητών Λυκείου με το νέο σύστημα σε Φυσική-Χημεία. Τηλ.:6942281948(8496) Φιλόλογος πτυχιούχος Πανεπιστημίου Πατρών με φροντιστηριακή εμπειρία, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού-ΓυμνασίουΛυκείου.Τιμές λογικές. Ειδικές τιμές για γκρουπ

Καθηγήτρια Αγγλικών με μεγάλη φροντιστηριακή πείρα παραδίδει μαθήματα σε όλα τα επίπεδα με επιτυχίες σε όλα τα πτυχία.Cambridge,Μichigan, ESD, EDI, Edexcel. Ειδικές τιμές σε αδέρφια και πολύτεκνους.Τηλ.:6979865756(8494)

Καθηγήτρια φιλόλογος αναλαμβάνει την προετοιμασία μαθητών Γυμνασίου-Λυκείου στα φιλολογικά μαθήματα στη περιοχή της Αμαλιάδας .Τιμές προσιτές. Τηλ.:6974327887(8503)

και αδέρφια.Παροχή σημειώσεων. Τηλ.:6944243549 (8500) Φυσικός αναλαμβάνει την προετοιμασία μαθητών Λυκείου με το νέο σύστημα σε Φυσική-Χημεία. Τηλ. 6942281948 Καθηγήτρια φιλόλογος παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα, σε μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου. Αναλαμβάνονται και γκρουπ 2-3 ατόμων, τιμές πολύ χαμηλές. Τηλ.:6934265950 (8492) Παραδίδονται ιδιαίτερα μαθήματα στα μαθηματικά-φυσική-χημεία από απόφοιτο Α.Π.Θ. σε μαθητές γυμνασίου-λύκειο-ΕΠΑΛ σε λογικές τιμές. Δυνατότητα δημιουργίας γκρουπ.Τηλ.:6983516638(8493) Μεταπτυχιακή απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδικότητα στην ιστορία και φιλοσοφία των επιστημών και της τεχνολογίας, παραδίδει μαθήματα σε μαθητές όλων των επιπέδων καθώς και σε φοιτητές ΑΕΙ, ΕΑΠ, ΤΕΙ. Επιπλέον παρέχεται συμβουλευτική υποστήριξη και συγγραφή πρωτότυπων πτυχιακών και διπλωματικών εργασιών.Τηλ.:6946044304 (8482) Απόφοιτος ΑΤΕΙ Αθηνών παραδίδει μαθήματα Χημείας και Βιολογίας σε μαθητές Γυμνασίου Λυκείου. Τιμές συζητήσιμες. Τηλ.:6972716785 (8483) Φιλόλογος παραδίδει μαθήματα σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου καθώς αναλαμβάνει και την προετοιμασία μαθητών του Λυκείου. Τιμές προσιτές και κατόπιν συνεννοήσεως. Τηλ.: 6976017837(8476) Καθηγήτρια Γαλλικών παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα και σε γκρουπ 2 ατόμων και προετοιμάζει για εξετάσεις όλων των πτυχίων στον Πύργο.Τηλ.:6932266843(8479) Φιλόλογος με 15ετή φροντιστηριακή εμπειρία παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου (Αρχαία, Έκθεση, Ιστορία, Λατινικά, Λογοτεχνία). Δωρεάν παροχή σημειώσεων και επαναληπτικών διαγωνισμάτων στη περιοχή Πύρ-

γου Αμαλιάδας. 6932266843(8479) Kαθηγήτρια φιλόλογος με φροντιστηριακή πείρα παραδίδει μαθήματα σε παιδιά δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου. Παρέχονται προσωπικές σημειώσεις σε όλα τα μαθήματα. Προετοιμασία Πανελληνίων. Τηλ.:6973793774(8471) Καθηγήτρια Αγγλικών με μητρική γλώσσα την Αγγλική, παραδίδει μαθήματα σε όλα τα επίπεδα. Τηλ.:6932043162 (8469) Φυσικομαθηματικός παραδίδει μαθήματα φυσικής-μαθηματικών-χημείας σε μαθητές γυμνασίου-λυκείου..Τιμές προσιτές.Τηλ.:6978550387(8459) Δασκάλα με εμπειρία παραδίδει μαθήματα σε παιδιά δημοτικού όλων των τάξεων. Το πρώτο μάθημα δωρεάν. Τιμές λογικές. Τηλ.:6986857327(8460) Πτυχιούχος κλασικής φιλολογίας απόφοιτος πανεπιστημίου Αθηνών παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Τηλ.:6987706364(8457) Καθηγήτρια Αγγλικών-κοινωνική λειτουργός παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα αγγλικών για όλα τα επίπεδα σε πολύ προσιτές τιμές. Τηλ.:6937080543(8442) Καθηγητής φιλόλογος παραδίδει μαθήματα σε μαθητές δημοτικού , γυμνασίου , Λυκείου. Τηλ.:6942530185(8439) Πτυχιούχος καθηγήτρια με εμπειρία, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα αγγλικών και γαλλικών σε νήπια, παιδιά και ενήλικες. Τιμές προσιτές. Προσφορές: 50% έκπτωση στη δεύτερη ξένη γλώσσα, 50% έκπτωση για το δεύτερο παιδί και 80% έκπτωση για το τρίτο. Επίσης συνεργάζεται με ειδικό λογοθεραπευτή - αναλαμβάνει παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες. Τηλ. Επικοινωνίας: 6979781335 (8420) Παραδίδονται ιδιαίτερα μαθήματα Ισπανικών όλων των επιπέδων,είτε μεμονομένα σε κάθε άτομο είτε σε ολιγομελή τμήματα με ειδικές τιμές.Τηλ.:6975600263(8414)


/ ÐáñáóêåõÞ 27 Óåðôåìâñßïõ 2013

Mικρές Αγγελίες

w w w . p r o t i n e w s . g r

ÄéÜöïñá Πωλείται τρακτέρ VALPADANA, 2010 μοντέλο, 6575 ism, 66hp, 800h λειτουργείας,ηλεκτρουδραυλική ρεβέρσα σε πολύ καλή τιμή. Τηλ.:6973234341(8444) Πωλούνται κουτάβια 50 ημερών Λαμπραντόρ μαύρα-γνήσια-σπάνια τηλ 6980295703(ΜΑ8553) ΠΩΛΕΙΤΑΙ TABLET SAMSUNG 9 ίντσες, σχεδόν καινούριο, μαζί με τη θήκη και το πληκτρολόγιο 300 Ε. Τηλ.:6946200460(8556) ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΑ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΑΛΟΙΦΕΣ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ: Ψωρίαση ,ακμή, ρυτίδες προσώπου, χοληστερίνη, παχυσαρκία, πονοκεφάλους, υπερπλασία προστάτη,αιμορροιδες,δυσκοιλιότητα,διάρροια,κατάθλιψη,αυπνία,πέτρες χολής και νεφρών. ΠΟΝΟΥΣ: αυχένα, ώμου-χειρός, μέσης ,γονάτου. Με γρήγορα αποτελέσματα από έμπειρη βοτανολόγο .τηλ 6976855625(ΜΑ8542) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ απορροφητικά μεγάλης Hp σε χαμηλές τιμές. Τηλ.2621044966-6932233357.(ΜΑ 8537) Πωλείται δάδα Ολυμπιακών Αγώνων Μοναχό 1972 σε άριστη κατάσταση. Τηλ.:6942210079 (8533) ΛΕΧΑΙΝΑ: Πωλούνται αυτόματη ζυγαριά νέα κιλών , ζαμπονομηχανή, δύο γόρδολες τρία μέτρα η καθεμία, ράφια τοίχου 18μ Χ 2,30. Τηλ.:6971698962 (8529) Πωλούνται κουτάβια Τζάκ Ράσελ μίνι καθαρόαιμα από εξαιρετικά μορφολογικά γονείς. Τηλ.:6984547823 (8525) Πωλούνται δύο σκύλες κυνηγιάρικες, ξεκινημένες. Τηλ.: 69879403001(8522) Πωλείται πόνυ λευκό, αρσενικό . Τηλ.:6973723430. (8515) Πωλείται ηλεκτροκίνητο αμαξίδιο κατάλληλο για άτομα με ειδικές ανάγκες, άριστης ποιότητας, καινούριο. Τιμή προσιτή. Τηλ. επικοινωνίας :πρωί 9 με 2 και απόγευμα -10. 2621023382 (8504) Πωλείται κουκούλα πολυεστερική με παράθυρα και πόρτα

23

ÁÕÔÏÊÉÍÇÔÁ

Πωλείται πυρινολέβητας 40,000 θερμίδες 1,800Ε και 60.000 θερμίδες 2,000Ε (για των 60,000 θερμίδες δώρο η εργασία της υδραυλικής εκατάστασης). Τηλ.:6971297218(8432)

Πωλούνται σκυλιά ράτσας Λαμπραντόρ. Τηλ.:6984504154 (8514) για ΝΙSSAN D21 και D22 κατάλληλο για κυνηγούς, ψαράδες και αγρότες. Τηλ.:6978949165 (8488) Πωλείται εξοπλισμός επιχείρησης με τουριστικά είδη στην Αρχαία Ολυμπία κάτω από το ξενοδοχείο ILIS. Παναγιώτης. Τηλ.:6974133527 (8487) Πωλούνται καθαρόαιμα λυκόσκυλα Γερμανικά ποιμενικά (κουταβάκια) σε προσιτή τιμή.Τηλ.:6934698354 (8484) Πωλείται πλήρης σειρά ελαιωργικών μηχανημάτων δύο και τριών φάσεων από πρώτο χέρι.Πωλούνται όλα ή και ξεχωριστά.Τηλ.:6977637598 (8462) Πωλείται αγγλικό σέτερ 6 μηνών λευκό-πορτοκαλί.100Ε. Τηλ.: 6936868645(8456) Πωλείται πλατφόρμα 4 μέτρων για τρακτερ με ανατροπή. Τηλ:6944418676(8445) Χάθηκε δίπλωμα γεωργικού ανελκυστήρα στν περιοχή Ανεμοχωρίου.Όποιος το βρεί να επικοινωνήσει στο τηλ.:6984455923(8416) Πωλείται μέλι γνήσιο παραγωγής μας.Τηλ.:6972864270(8355) Πωλείται ρυμουλκούμενη καντίνα. Τηλ.: 6973383980 (ΜΑ8340) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ μεταχειρισμένα ελαστικά όλων των τύπων σε τιμή ευκαιρίας. Τηλ: 6939854628-6977647059 (ΜΑ8250) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ λυκόσκυλα από εξαιρετικά μορφολογικά γονείς με τα PEDIGREE. Πληρ. Τηλ. 6972034076 (ΜΑ 8227)

Πωλείται peugeot scooter jet force 125 με όλα τα service.Τιμή συζητήσιμηΤηλ. :6945661936 (8265) Πωλείται MERCEDES μοντέλο 123 ,χρονολογίας 1985 ,2000cc ,extra μηχανή 123/2000cc τηλ 6974905646(ΜΑ8559) Πωλείται VW Γκόλφ Μανχάταν Μοντέλο 1992,1600 cc , τιμή 650€ τηλ.6977659672 (ΜΑ 8554) Πωλείται ΤΟΥΟΤΑ AURIS 1,6-124ΗΡ μοντέλο 2008, FULL EXTRA. Τηλ.:6947891058(8517) Πωλούνται μηχανή deutz turbo intercooler κατάλληλη για τρακτέρ και θεριζοαλωνιστικές μηχανές και I.X Suzuki atos, 1000 cc, σε τιμές προσιτές. Τηλ 6937094199 Πωλείται μηχανή δρόμου - YAMAHA FZR-600-100HP σε υπεράριστη κατάσταση με foul service και full extra. Τιμή 1,250 Ε, ευκαιρία. Τηλ.:6980295703 (8467) Πωλείται αυτοκίνητο BMW-316-175HP υπεράριστο χρώμα άσπρο- πέρλα - 6 κύλιδρο - πολλά extra,super ευκαιρία.Τιμή 3,000 Ε. Τηλ.: 6980295703 (8468) Πωλείται OPEL VECTRA 1998 υδραυλικό τιμόνι αερόσακος οδηγού ηλεκτρικά παράθυρα ABS ηλεκτρομαγνητιΜΑΡΑΓΚΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΚΗΠΟΥΣ ΚΑΙ ΧΩΡΑΦΙΑ. ΤΗΛ. 6984768540, (ΜΑ 8268)

κές κλειδαριές A/C 167,500κμ 800 Ε. Πωλείται MAZDA 323 F 1998 υδραυλικό τιμόνι, ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικές κλειδαριές αερόσακος οδηγού συνοδηγού 1000 Ε. Τηλ.:2621036806(8368) Πωλείται Peugeot 307 cc cambrio 1.600 2005 μοντέλο σε άριστη κατάσταση, χρώμα ανθρακί, service αντιπροσωπεία , φυλλάσεται σε γκαράζ.Τιμή 5,800 συζητίσημη. Τηλ.:6978949165(8306) ΠΩΛΕΙΑΤΙ BMW X3 μοντέλο 2007 (μαύρο με μπεζ σαλόνι) 2000cc πρ'ωτο χέρι. Τηλ: 6984523741 (ΜΑ 8221) ΠΩΛOYNTAI Renault kangoo και peugeot 106 και Opel Astra station Diesel 1.700cc. ΤΗΛ. 6979020651 (ΜΑ8190) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ALFA ROMEO μοντέλο 2002 φουλ-έξτρα, μαύρο χρώμα, αγρατζούνιστο, φυλασσόμενο σε κλειστό γκαράζ. Μόνιμος 1600cc ΤΙΜΗ 3.350 ευρώ, ιδιώτης. ΤΗΛ. 6973424925 (ΜΑ8179) Πωλείται κλούβα VW TRANSPORT '94 μοντέλο, 2400cc DIESEL μακριά καρότσα. ΤΙΜΗ 2.500€. Τηλ. 6946874959(ΜΑ8162) ΠΩΛEIΤΑΙ Ford Maveric, μοντέλο 2005, 2261cc ατρακάριστο. Δεκτός έλεγχος από την Ford τιμή 7.000€. Τηλ: 2621044966-29249-6932233357-6944 989840 (ΜΑ8084) Πωλείται TOYOTA AVENSIS 2005 μοντέλο, 120.000 χιλιόμετρα, 1600 κυβικά, φουλ εξοπλισμό σε αρίστη κατάσταση.Τηλ 6945582556(8392) Πωλείται CITROEN C3 μοντέλο 2002,μεταχειρισμένο,δεκτός έλεγχος, τιμή.:3000Ε (συζητήσιμη). 6806(8441)

BEST MOTORS ΛΟΥΤΑΣ ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ ΜΕΤΑXΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ÁËÖÅÉÏÕ 38, Ýíáíôé Lidl

AUTO SAME ΛΑΜΠΡΟΠ0ΥΛΟΣ

AUDI A3 1600CC 2007 ΜΟΝΤΕΛΟ 5ΘΥΡΟ 6ΤΑΧΥΤΟ FULL EXTRA

FIAT PANDA 2006 μοντέλο, 1250CC, A/C,υδραυλικό τιμόνι, FULL EXTRA .3,900 1ο χέρι

MITSUBISHI MAGNUM L 200 4X4 DIESEL 4 πόρτες 98 μοντέλο

SMART CABRIO 600CC ,2004 μοντέλο, δερμάτινα θερμαινόμενα καθίσματα,αυτόματο σειριακό,f1 (υπάρχουν 3 αυτοκίνητα)

FORD FIESTA DIESEL, 2008 μοντέλο , επαγ/κό αγροτικό, 1300cc A/C , Y/T, ABS 6000E

OPEL TIGRA CABRIO 1.800CC, 2004 μοντέλο,δερμάτινα καθίσματα,FULL EXTRA, 2 θέσεις μεταλλική οροφή

SCODA OCTAVIA 1.4 16V 2007 με 35000 χλμ πρώτο χέρι αντιπροσωπείας 5θυρο, με 12μηνη εγγύηση σα καινούριο προσφορά.

GRANDE PUNTO MAYΡO ΤΟΥ

HYUNDAI ACENT 1300CC 1996 με ac Υδρ. - τιμόνι, ηλεκτρικά παράθυρα 104,000 χλμ πρώτο χέρι άριστη κατάσταση, ατρακάριστο 1990Ε

OPEL CORSA 1245 DIESEL 18-607 91.000 χμ book service 5πορτο full extra 6990ευρώ

FIAT PUNTO SPORTING 1240CC , A/C, Υ/Τ 2ΠΟΡΤΟ, ΖΑΝΤΕΣ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ 1,990Ε

2008 ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ 98000 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ 5 ΘΥΡΟ ΠΛΗΡΗΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΙΜΗ 6990 ΕΥΡΟ

FIAT FIORINO ΜΕ ΨΥΚΤΙΚΟ ΘΑΛΑΜΟ 1997, 1400 CC 1.750E

L 200 2004 TDI 4X4 MΙΑΜΙΣΗ ΚΑΜΠΙΝΑ ΠΛΗΡΕΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

SEAT CORDOBA 1996 1.400CC ΜΕ ΚΤΕΟ ΚΑΙ ΤΕΛΗ 450Ε

Hyundai 100 2001 πετρέλαιο διπλά λάστιχα MITSUBISHI μηχανικά 110000χμ 330 καρότσα 5450 ΕΥΡΟ

BEST MOTORS ΛΟΥΤΑΣ ΤΗΛ.: 26210 30116, 6945227761

ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΣΗ 6 -12 μηνες ΟΛΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟ SITE: www.car.gr/bestmotors MAZDA B2500 DIESEL ½ καμπίνα 98 μοντέλο

TOYOTA AURIS 2008 μοντ. ,1,400cc μαύρο 5πορτο, full extra 7.200

FORD FOCUS 1400cc 2009 μοντέλο full extra τιμή 7200

TOYOTA AURIS 1600CC, 2009’FULL EXTRA 7.700E

FORD C-MAX 2005 1.8 clima, ABS, αερόσακου ηλ..παράθυρα και κλειδαριές cd, χειριστήρια τιμονιού full extra 4800Ε

KENTΡΙΚΟ: ΑΛΦΕΙΟΥ 69, ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ (έναντι EXPRESS SERVICE) YΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ: ΑΛΦΕΙΟΥ 23 έναντι S.M. LIDL, Τηλ.: 262104 00389, κιν.: 6976-6420046979-677766– glampropoulospyrgos@yaho o.grΠλήρης γκάμα των αυτοκινήτων θα βρείτε στo www.auto-same.gr

ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΡΑΚΤΕΡ - ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Όλες οι τιμές διαπραγματεύσιμες…

SMART DIESEL 799CC 44.000KM, 2009 ΜΑΙΟΣ,ABS, AIR BAGS,ΑΥΤΟΜΑΤΟ, ΖΑΝΤΕΣ ΑΛΟΥΜΙΝΟΥ, 7,450Ε

TERRIOS 1999, 1300CC, A/C, Υ/Τ, 3,450 ε

ΛΑΪΚΕΣ

Cinema

Ανδραβίδα

ΟΡΦΕΑΣ ΠΥΡΓΟΣ

Καιρός ελαφρώς νεφελώδης που αργότερα θα γίνει αίθριος. 16°C έως 26°C. Άνεμοι ασθενείς β2ορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ.

ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ 2" (3D-ΜΕΤΑΓΛ) ΣΑΒ/ΚΟ 06:15 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ MILLER ΩΡA ΠΡΟΒΟΛΗΣ:20:10 & 22:10 ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ Η ΠΤΩΣΗ ΩΡA ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 09,30 ΕΙΣΑΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ 20.00 & 22,00 TURBO ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ καθ.20.00 & 22,00, σ/κ 7,40

CINEMA AMAΛΙΑΔΑ "PACIFIC RIM" (3D) -->> ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ 19:40 & 22:00 "ΘΛΙΜΜΕΝΗ ΤΖΑΣΜΙΝ" -->> ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ 20:00 & 22:00 ***ΠΑΙΔΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ*** (Μ Ο Ν Ο ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ)"ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ 2" (ΜΕΤΑΓΛ) -->> ΩΡΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ 18:00


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

"Αυτός που δεν αποφεύγει τα μικρά σφάλματα, σιγά-σιγά πέφτει σε μεγαλύτερα"

27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Thomas a Kempis, 1380-1471, Γερμανός καθολικός μοναχός

Συνελήφθη ένας 25χρονος - Tαυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο συνεργών του

Εξαρθρώθηκε μια ακόμα σπείρα που διέπραττε κλοπές στην Ηλεία Ε

ξαρθρώθηκε μετά από συστηματική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Αμαλιάδας, σε συνεργασία με τα Αστυνομικά Τμήματα Ανδραβίδας και Γαστούνης, σπείρα αποτελούμενη από τρεις τουλάχιστον ημεδαπούς η οποία διέπραττε κλοπές κατ' εξακολούθηση σε περιοχές της Ηλείας.

Οι δράστες πωλούσαν τα κλοπιμαία σε μάνδρα πώλησης παλαιών σιδήρων της περιοχής Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αμαλιάδας, ένας 25χρονος σε βάρος του οποίου και δυο ακόμα συνεργών

του που αναζητούνται, ηλικίας 41 και 25 ετών σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών. Επίσης, στη δικογραφία συμπεριλαμ-

βάνεται και ένας 45χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης μάνδρας πώλησης παλαιών σιδηρών της περιοχής, ο οποίος κατηγορείται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.Ειδικότερα, από την εμπεριστατωμένη έρευνα που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αμαλιάδας προέκυψε ότι οι τρεις δράστες, ενεργώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπρατταν τις τελευταίες 20 μέρες περίπου κλοπές σε αποθήκες, οικίες και αγροτεμάχια στην Ηλεία αφαιρώντας κυρίως αγροτικά μηχανήματα και εργαλεία. Από την έως τώρα έρευνα, η οποία είναι σε πλήρη εξέλιξη, έχουν εξιχνιαστεί επτά διαρρήξεις σε αποθήκες, οικίες και α-

γροτεμάχια καθώς και δυο κλοπές αυτοκινήτων. Οι περιπτώσεις αυτές αφορούν κλοπές στις εξής περιοχές: δύο στο Τραγανό, δύο στην Ανδραβίδα, δύο στα Λεχαινά και από μία στο Λευκοχώρι, τον Σταφιδόκαρπο και το Στρούσι. Από την έρευνα προέκυψε επίσης ότι οι δράστες πωλούσαν τα

κλοπιμαία που αφαιρούσαν σε μάνδρα πώλησης παλαιών σιδήρων 45χρονου. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών του συνεχίζονται. Η προανάκριση ενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Αμαλιάδας.

ΣΟΠΙ

Ανάστατοι οι κάτοικοι από την έξαρση των κλοπών Τον έντονο προβληματισμό των κατοίκων του Σοπίου έχουν προκαλέσει τα συνεχόμενα κρούσματα κλοπών τα οποία σημειώνονται τις τελευταίες είκοσι μέρες στο χωριό. Οι άγνωστοι δράστες έχουν "χτυπήσει" τουλάχιστον πέντε μόνιμες κατοικίες αφαιρώντας από αυτές χρήματα και κοσμήματα. Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Σοπίου Χρήστος Σταυρόπουλος(φωτο) οι κά-

τοικοι σκέπτονται να αρχίσουν τις περιπολίες προκειμένου να "σώσουν" την κατάσταση. "Από τότε που έφυγε η αστυνομία από το Καράτουλα έχουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα. Οι κλοπές έχουν αυξηθεί σημαντικά το τελευταίο εικοσαήμερο και έχουμε αρχίσει να σκεφτόμαστε να ξεκινήσουμε από μόνοι μας τις περιπολίες εντός του χωριού. Υπάρχει έντονο το αίσθημα της

ανασφάλειας και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί" υπογράμμισε ο Χρ. Σταυρόπουλος. Αρκετοί είναι εκείνοι που φοβούνται το ενδεχόμενο εκείνοι που "λυμαίνονται" την περιοχή να "χτυπήσουν" και τα εξοχικά, εκεί όπου κρατούν τη σταφίδα προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερες ζημιές στους παραγωγούς. Έτσι, αρκετοί από τους παραγωγούς οι οποίοι δεν έχουν πουλήσει τον "μαύρο χρυσό" επέλεξαν να προσέχουν τις αγροικίες που χρησιμοποιούνται και ως αποθήκες”. Α. Αγγελίδου

27 Σεπτεμβρίου 2013  

Proti ths Hleias

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you