Page 1

Άλλαξε συνήθειες - σκέψου τοπικά - στήριξε τις αγορές του Νομού Ηλείας

ÐAÑÁÓÊÅÕÇ 25 ÉÁÍÏÕÁÑÉÏÕ 2013

Ετος 11o

/

ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ: 3246 / Τιμή: 50λ. / (Eκτός Νομού 1 Ευρώ)

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ - ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ, ΑΡΧ.ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΚΑΙ ΠΥΡΓΟΥ

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ για Λάδωνα

Ενημερώθηκαν οι Πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων να απομακρύνουν ζωικό κεφάλαιο και μηχανολογικό εξοπλισμό στην παραποτάμια περιοχή του Αλφειού ε την υπαρκτή απειλή που ακούει στο όνομα τεχνητή λίμνη Λάδωνα να κρέμεται σαν Δαμόκλειος σπάθη από πάνω τους, ζουν οι κάτοικοι των Δήμων Ανδρίτσαινας - Κρεστένων , Αρχαίας Ολυμπίας και Πύργου. Σύμφωνα με το έγγραφο που απέστειλε στις αρμόδιες υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας, ο Διευθυντής του ΔΥΗΠ/ΥΗΣ στης ΔΕΗ στο Λάδωνα κ. Σταθάς, "λόγω των συνεχιζόμενων έντονων βροχο-

Μ

ΕΧΕΙ ΠΛΟΚΑΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ

Σπείρα κλέβει και εμπορεύεται κυνηγόσκυλα! >> Ó. 10-111

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ

“Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια”

πτώσεων στην περιοχή της λεκάνης απορροής του ΥΗΣ Λάδωνα, η τεχνητή λίμνη έχει σχεδόν γεμίσει και επίκειται η υπερχείλισή της στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα με παροχή εξαρτώμενη από το ύψος βροχόπτωσης".

>>

Ó. 4-55

Κλειστά τα χαρτιά του στο θέμα-προπονητή κρατάει ο Χρήστος Δημόπουλος, ο οποίος χθες αρκέστηκε να πει ότι "καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για την καλύτερη δυνατή επιλογή".

>> Ó. 16


2

w w w . p r o t i n e w s . g r

Σχόλια / Παραπολιτικά

/ ÐáñáóêåõÞ 25 Éáíïõáñßïõ 2013

Ελλάς το μεγαλείο σου…

H πολιτική της ψευδολογίας και η ψευδολογία της πολιτικής Mία απ' τις πιο σίγουρες αλήθειες είναι το ψέμα . Προπάντων, στην πολιτική, δηλαδή στους πολιτικούς - μια και για πάμπολλους, το ψέμα αποτελεί τον επιούσιο άρτο τους. Είτε ως μέσο ανόδου κι επιβολής τους, είτε ως τρόπος άσκησης πολιτικής, είτε ως καταφύγιο για ν' αποκρύβουν τις αστοχίες και τ' ατοπήματά τους. Ακόμα κι ο εραστής της αλήθειας Πλάτων έλεγε πως "μόνο στους άρχοντες της πολιτείας ανήκει αποκλειστικά το δικαίωμα να μεταχειρίζονται το ψέμα για να γελάσουν ή εχθρούς ή πολίτες, για το καλό της πολιτείας" ("Τοις άρχουσιν δη της πόλεως, είπερ τισίν άλλοις, προσήκει ψεύδεσθαι ή πολεμίων ή πολιτών ένεκα επ' ωφελεία της πόλεως"). Ταυτόσημα και η πραγματεία "H Τέχνη της πολιτικής ψευδολογίας" (1712) ορίζει, μάλλον χιουμοριστικά: "Πολιτική ψευδολογία είναι η τέχνη να πείθεις το λαό, η τέχνη να του υποβάλλεις σωτήρια ψεύδη με καλό σκοπό"). Δεν χρειάζεται, όμως, η μαρτυρία κανενός σοφού ή σατιρικού για το αυτονόητο: άπειρες φορές οι πολιτικοί "άρχοντες" ψεύδονται μόνο για το δικό τους όφελος και κέρδος. Όλοι οι δημαγωγοί, λαοπλάνοι, πολεμοκάπηλοι, πατριδοκάπηλοι, δικτάτορες ψευδολογούν ακατάσχετα για να παρασύρουν τη "μάζα" σε αποφάσεις που τις σερβίρουν σαν "κοινωφελείς" ενώ μονάχα το δικό τους συμφέρον υπηρετούν, βλάπτοντας τραγικά τους άλλους και τον τόπο τους ολόκληρο. "Ουδέν έρπει ψεύδος εις γήρας χρόνου", έλεγε ο Σοφοκλής. ("Κανένα ψέμα δεν προφταίνει να γεράσει"). Το ίδιο κι ο Δημοσθένης πίστευε πως "με την πάροδο του χρόνου… οι αδικίες, οι επιορκίες, τα ψέματα ξεσκεπάζονται και καταρρέουν". "Την αλήθεια εύκολα τη σκοτώνεις, το καλοστημένο ψέμα είναι αθάνατο", συμφωνεί ο Mark Twain. Μάριος Πλωρίτης Πύρρων

Από το Τραγανό μας έρχεται η σημερινή ερώτηση . Την απευθύνει ο Δημοτικός Σύμβουλος Αντώνης Αποστολόπουλος και αφορά στη ΔΕΗ αλλά και σε κάθε άλλο αρμόδιο. "Κατ επανάληψη τα φώτα στο μισό χωριό παραμένουν αναμμένα και την η μέρα. Χθες το πρωί επικοινώνησα με τη ΔΕΗ, επισήμανα το πρόβλημα, αλλά δεν ίδρωσε κανενός το αυτί.! Γιατί πρέπει οι πολίτες να πληρώνουν για το ρεύμα που καίγεται τζάμπα; Αφού πάει χαμένο, δεν μας το συνδέουν καλύτερα στα σπίτια μας;" Ποιος θα δώσει απάντηση για την άσκοπη κατανάλωση ρεύματος στο Τραγανό; Δ.Ζιάκ.

Ιδιοκτησία: ΠΡΩΤΗ Εκδοτική ΑΕ Εκδότης: Περικλής Μεταξάς Διευθυντής: Δημήτρης Ζιάκας Δημοσιογράφοι: Αννα Αγγελίδου, Κώστας Γιάλπας, Θοδωρής Λάμπρος Αθλητικό: Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Σοφοκλής Φραγκογιαννόπουλος Διεύθυνση Eμπορικού Τμήματος: Γιάννης Βενιζέλος Πύργος - Ρήγα Φεραίου 113 (έναντι Δ.Ο.Υ. Πύργου-Πάροδος Forum) ΤΚ: 27100 - Κωδικός:6603 Τηλ.: 26210-40100, Fax: 26210-40107 Fax Συντακτών: 26210-40106 E-M Mail: protinews@otenet.gr, protisales@protinews.gr website:www.protinews.gr Αμαλιάδα - Ελ. Βενιζέλου 19, ΤΚ: 27200 Τηλ.: 26220-38290-1, Fax: 26220-38292 E-M Mail: protiama@otenet.gr Στο λογότυπο της εφημερίδας απεικονίζεται ο Δίας του Φειδία, από νόμισμα των Ηλείων. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα. Χειρόγραφα συνεργατών και επιστολές που δημοσιεύτηκαν ή όχι, δεν επιστρέφονται.

Μια 52χρονη μεταφράστριαμεσίτρια, υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στις τελευταίες εκλογές στην Α΄ Θεσσαλονίκης και παράγοντας του κόμματος σε θέματα ομογενών, είναι μεταξύ των τριών "εγκεφάλων" του κυκλώματος με τους "λευκούς γάμους", στο οποίο εμπλέκονται έως τώρα 172 άτομα. Η "ταρίφα" από τους ενδιαφερόμενους αλλοδαπούς που ήθελαν να αποκτήσουν ιθαγένεια μέσω ενός εικονικού γάμου έφτανε μέχρι 7.000 ευρώ, ενώ "γαμπροί" και "νύφες" ήταν άτομα με οικονομικά προβλήματα ή τοξικομανείς που εισέπρατταν 500-1.000 ευρώ ή 2.000 ευρώ αν ταξίδευαν στο εξωτερικό για να γίνει εκεί η τελετή. Μετά απορούμε γιατί πιάσαμε πάτο;… Θ. Λαμπ.

"Κατέβασε" ταχύτητα

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας "κατέβασε" ταχύτητα στο θέμα της απορρόφησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ το έτος 2012. Σύμφωνα με το aftodioikisi.gr αν και η συνολική απορροφητικότητα του 1,5 έτους κατατάσσει την Περιφέρεια ψηλά, όλο το 2012 εμφανίζει συμβασιοποιήσεις της τάξης του 13,3% όταν το β' εξάμηνο του 2011 25,2% των έργων. Πράγμα που σημαίνει ότι το β' εξάμηνο του 2011 "έπεσαν" στην αγορά 74,4 εκατ. ευρώ και μόλις 41,3 εκατ. ευρώ ολόκληρο το 2012!

Tou Γιάννη Ιωάννου από το “Εθνος”

Kαθαρές κουβέντες

Άρχισαν οι διεργασίες για τις επόμενες εκλογές της Αυτοδιοίκησης στο Δήμο Πηνειού και συγκεκριμένα στο Τοπικό Διαμέρισμα Λυγιάς Γλύφας - Αρκουδίου. Ο φακός της "ΠΡΩΤΗΣ" …συνέλαβε νυν και πρώην Προέδρους , Τοπικούς Συμβούλους και κατοίκους , οι οποίοι δεν τα έπιναν απλώς αλλά καθόριζαν την περαιτέρω στάση τους. Κοινός στόχος -όπως μας είπαν- η περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής που πολλοί ονομάζουν Ηλειακή Ριβιέρα. Τόσοι πολλοί πάντως μαζεμένοι στο ίδιο τραπέζι ; Δεν μπορεί να είναι τυχαίο ,κάτι θα σχεδιάζουν! Από αριστερά διακρίνονται οι πρώην Πρόεδροι

Λυγιάς Κώστας Λυκογιάννης και Πέτρος Χατζηελευθερίου, ο νυν Πρόεδρος Λυγιάς Νίκος Μαφρέδας, ο Γιάννης Κουρής , ο Γιώργος Τσεκούρας και ο Διονύσης Θεοδωρόπουλος κάτοικοι Λυγιάς Δ.Ζιάκ.

Xωρίς περιστροφές

Σε ένα μείζον θέμα αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος κατά την προχθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του ΣΤΟ Δήμου Πύργου. Ο Δήμαρχος μίλησε για το μείζον θέμα της αρμοδιότητας του ποταμού Αλφειού που βρίσκεται στην δικαιοδοσία της Περιφέρειας και στο θέμα των αμμοχαλικοληψιών των Δήμων από τα ποτάμια. Πρόσθεσε ότι η Δημοτική αρχή θα κάνει νομικές παρεμβάσεις προκειμένου να γίνει μετάθεση των αρμοδιοτήτων για το θέμα της δικαιοδο-

σίας των ποταμών στους Δήμους. Επίσης ανέφερε ότι οι Δήμοι θα πρέπει να έχουν ευελιξία όταν πρόκειται να προχωρήσουν σε αμμοχαλικοληψίες και όχι να υπάρχουν αστυνομικά μέτρα εις βάρος των Δημάρχων. Εύστοχες οι επισημάνσεις του Δημάρχου μόνο που αυτές θα πρέπει να επισπευτούν και να γίνουν πράξη ύστερα από την συνεργασία όλων των αιρετών "αρχόντων" αφού είναι ένα θέμα που τους "καίει" όλους. Θ. Λαμπ.


Σχόλια / Παραπολιτικά

Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, λέει σοφά ο λαός μας κάτι το οποίο φαίνεται ότι τηρεί και η κοινή διοικήτρια των νοσοκομείων Πύργου- Αμαλιάδας Κρεστένων Ελένη Φιλιπποπούλου. Μετά τις περσινές πλημμύρες στο Νοσοκομείο του Πύργου, η διοικήτρια προχωρά σε συνεργασία με τους αρμόδιους υπαλλήλους της διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στην επιπλέoν ενίσχυση του περιβάλλοντα χώρου του κτηρίου του νοσοκομείου, προκειμένου να μην έχουμε και πάλι τα ίδια δυσάρεστα περιστατικά. Α. Αγγελ.

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους η κυριότερη αιτία που οδηγεί στην αυτοκτονία είναι η κατάθλιψη. Ήδη μέσα στο μήνα Ιανουάριο, ο οποίος ακόμα δεν έχει "κλείσει" δύο αυτοκτονίες -μίας γυναίκας και ενός άνδρα- σημειώθηκαν στην Ηλεία. Πρόκειται για ανθρώπους που κάτω από το βάρος της συναισθηματικής φόρτισης "λυγίζουν" και αποφασίζουν να βάλουν τέλος στη ζωή τους. Ας ελπίσουμε ότι το κακό θα σταματήσει εδώ και παρά τις δύσκολες εποχές που ζούμε, όλοι θα βρίσκουν την δύναμη να συνεχίσουν. Α. Αγγελ.

w w w . p r o t i n e w s . g r

3

προφυλάξουμε τον τόπο στον Τα λόγια που μείνανε λόγια. οποίο ζούμε. Δυστυχώς οι αιΤο 2007 η Ηλεία καταστράρετοί όλου του νομού δεν πήφηκε. Οι πυρκαγιές διέλυγαν ποτέ συντεταγμένα να ζησαν τη φυσική προστασία τήσουν ,ή μάλλον να απαιτήπου είχαμε για τις πλημμύσουν, τις απαραίτητες χρημαρες. Από τότε μέχρι σήμερα τοδοτήσεις για να προφυλάπέρασαν πεντέμισι χρόνια. ξουν τους κατοίκους τ και τις Όλο αυτό το διάστημα απεριουσίες τους. Δυστυχώς… κούσαμε και εμείς οι δηΓράφει Δεν πετύχαμε να πάρουμε τα μοσιογράφοι, γράψαμε για ο Κώστας Γιάλπας χρήματα του Ταμείου Μολυτην αναγκαιότητα να καταgialpk@yahoo.gr βιάτη, τα οποία είχαν δοθεί για σκευαστούν αντιπλημμυριτην Ηλεία. Χρήματα που θα μπορούσαν κά έργα τα οποία θα μας προστάτευαν να δώσουν λύση αλλά δόθηκαν - όχι όαπό πλημμυρικά φαινόμενα. Πέρασαν λα βέβαια- για να κατασκευαστούν πεντέμισι χρόνια και στην ουσία δεν έδρομάκια όταν το μεγαλύτερο πρόβληγινε τίποτα. Η θωράκιση του νομού μας μα, το οποίο μάλιστα είχε επισημανθεί δεν έγινε ποτέ. Το μόνο που ακόμα με μελέτες Πανεπιστημίων, ήταν η συμβαίνει είναι κάθε που βρέχει να "θωράκιση" του νομού. Χθες είδαμε τον καταγράφουμε τις ζημιές από τις Αλφειό να υπερχειλίζει. Σήμερα - κάτι πλημμύρες. Κάθε που βρέχει να βλέπου απεύχονται όλοι- ίσως το ίδιο πουμε πόλεις να θυμίζουν Βενετία, χωσυμβεί και με το φράγμα του Πηνειού. ράφια με καλλιέργειες να μοιάζουν με Προχθές μεγάλες εκτάσεις στα Καλυλίμνες, πνιγμένα ζώα κ.α. Πεντέμισι βάκια πλημμύρισαν. Πριν ένα μήνα η ίχρόνια και δεν κατάφεραν οι αιρετοί δια εικόνα εμφανίστηκε στη Γαστούνη. του νομού να εξασφαλίσουν τα απαιΠριν ένα χρόνο πλημμύρισε ο Πύργος. τούμενα χρήματα για αυτά τα έργα. Πεντέμισι χρόνια μετά τις πυρκαγιές Φτάσαμε χθες, εν έτη 2013 να εκκενώκαι τίποτε δεν έγινε. Το μόνο που έμεινονται χωριά. Δυστυχώς η πραγματικόνε είναι οι υποσχέσεις… τητα καταδεικνύει πως αποτύχαμε να

Επειδή κάποιοι έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν και επειδή η ζωή μας έχει γίνει μαύρη, είπαμε σήμερα να σας κάνουμε να γελάσετε. Άλλωστε το γέλιο είναι το μόνο που δεν μπορούν να μας "κουρέψουν" και όπως έχουμε ήδη επισημάνει όταν γελάμε …τους κάνουμε να ανησυχούν! Σ.Σ. Ευχαριστώ το φίλο αναγνώστη για τη φωτογραφία

ΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΓΡΑΦΟΥΝ...

/ ÐáñáóêåõÞ 25 Éáíïõáñßïõ 2013

Σε διαρκή ετοιμότητα… Σε διαρκή ετοιμότητα θα πρέπει να βρίσκονται οι πληγείσες περιοχές του νομού αφού χθες έφθασε έγγραφο για την κατάσταση του φράγματος του Λάδωνα στην Αρκαδία. Το έγγραφο με το χαρακτηρισμό του κατεπείγοντος αναφέρει πως η στάθμη του νερού στο φράγμα είναι πολύ ψηλά και ενδέχεται να ανοίξουν τα θυροφράγματα για εκτόνωση. Αν αυτό γίνει πράξη και υπάρξουν το επόμενο 24ωρο ισχυρές βροχοπτώσεις, τότε τα πράγματα θα είναι πολύ σοβαρά για τους Δήμους Ανδρίτσαινας - Κρεστένων και Αρχαίας Ολυμπίας. Για αυτό οι Δήμοι θα πρέπει να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα και επιφυλακή για παν ενδεχόμενο. Θ. Λαμπ.


4

Ρεπορτάζ

w w w . p r o t i n e w s . g r

/ ÐáñáóêåõÞ 25 Éáíïõáñßïõ 2013

Για Κρέστενα - Ολυμπία

Δαμόκλειος σπάθη ο Λάδωνας Μ

ε την υπαρκτή απειλή που ακούει στο όνομα Τεχνητή λίμνη Λάδωνα να κρέμεται σαν Δαμόκλειος σπάθη από πάνω τους ζουν αυτές τις μέρες οι Δήμοι Ανδρίτσαινας - Κρεστένων και Αρχαίας Ολυμπίας. Σύμφωνα με το έγγραφο που απέστειλε στις αρμόδιες υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας, ο διευθυντής του ΔΥΗΠ/ΥΗΣ στης ΔΕΗ στο Λάδωνα κ. Σταθάς, "λόγω των συνεχιζόμενων έντονων βροχοπτώσεων στην περιοχή της λεκάνης απορροής του ΥΗΣ Λάδωνα, σας ενημερώνουμε ότι η τεχνητή λίμνη έχει σχεδόν γεμίσει και επίκειται η υπερχείλισή της στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα (μια έως δύο ημέρες) με παροχή εξαρτώμενη απο το ύψος βροχόπτωσης".

Θοδωρής Λάμπρος thlabros@hotmail.com Με βάση την ενημέρωση που υπάρχει από τους μετεωρολογικούς σταθμούς του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στην περιοχή της Πελοποννήσου, σημειώνονται οι ισχυρότερες βροχοπτώσεις στη δυτική Αρκαδία και ειδικότερα στο λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης που το ύψος βροχής ήδη έχει ξεπεράσει τα 50 χιλιοστά που αντιστοιχεί σε ποσότητα πενήντα τόνων νερού ανά στρέμμα. Οι Δήμοι Ανδρίτσαινας Κρεστένων και Αρχαίας Ολυμπίας ενημερώθηκαν αμέσως για αυτή την άσχημη εξέλιξη και έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου ώστε να προλάβουν να ενημερώσουν τους κατοίκους των παρόχθιων περιοχών για το ενδεχόμενο έντονων πλημμυρικών φαινομένων

Σε διαρκή επιφυλακή οι Δήμοι τα επόμενα 24ωρα Ενημερώθηκαν οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων να απομακρύνουν ζωικό κεφάλαιο και μηχανολογικό εξοπλισμό στην παραποτάμια περιοχή του Αλφειού Δυσάρεστες οι συνέπειες για τις πληγείσες περιοχές αν προκληθούν νέα πλημμυρικά φαινόμεναα

Óå ìåãÜëç áðåéëÞ ãéá ôçí Çëåßá åîåëßóóåôáé ðëÝïí ç ôå÷íçôÞ ëßìíç ôïõ ËÜäùíá ðïõ Ý÷åé ó÷åäüí ãåìßóåé êáé åðßêåéôáé ç õðåñ÷åßëéóÞ ôçò óôï áìÝóùò åðüìåíï ÷ñïíéêü äéÜóôçìá (ìéá Ýùò äýï çìÝñåò) ìå ðáñï÷Þ åîáñôþìåíç áðü ôï ýøïò âñï÷üðôùóçò.

στην κοιλάδα του Αλφειού ποταμού. Συνεργεία και των δυο δήμων ενημερώνουν κάθε χωριό που βρίσκεται στην παραποτάμια ζώνη ώστε να μην υπάρξουν δυσάρεστες συνέπειες για τους κατοίκους που έχουν ιδιοκτησίες πλησίον του Αλφειού.

Σάκης Μπαλιούκος: "Είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα" Σε διαρκή ετοιμότητα βρίσκεται όλο αυτό το διάστημα ο Δήμος Ανδρίτσαινας Κρεστένων μετά την θεομη-

Óå äéáñêÞ åôïéìüôçôá êáé åðéöõëáêÞ ãéá ôá åðüìåíá êñßóéìá 24ùñá âñßóêïíôáé ïé ÄÞìïé Áíäñßôóáéíáò - ÊñåóôÝíùí êáé Áñ÷áßáò Ïëõìðßáò óýìöùíá ìå ôá üóá áíÝöåñáí óôçí "ÐÑÙÔÇ" ï ÄÞìáñ÷ïò ÓÜêçò Ìðáëéïýêïò êáé ï áíôéäÞìáñ÷ïò Ãéþñãïò Ãåùñãáêüðïõëïò.

τοπικών κοινοτήτων Μακρισίων, Καλυβακίων, Πλουτοχωρίου, Διασέλλων, Φρίξας, Τρυπητής, Καλλιθέας, Δαφνούλας και Σέκουλα όπου τους ενημερώνουμε πως η λίμνη του Λάδωνα έχει γεμίσει και ότι τις επόμενες ώρες η στάθμη του Αλφειού αναμένεται να ανέβει αισθητά και σε βαθμό επικίνδυνο. Στα πλαίσια της πολιτικής προστασίας, παρακαλείστε, όπως επιστήσετε στους κατοίκους που έχουν αγροικίες στην παραποτάμια ζώνη, για τον επερχόμενο κίνδυνο

Åõ÷Þ üëùí åßíáé íá ìçí îåíáåðáíáëçöèïýí ôá åðüìåíá 24ùñá åéêüíåò óáí êáé áõôÝò ìå ðëçììõñéóìÝíåò åêôÜóåéò êáé óïâáñÝò æçìéÝò óå êáëëéÝñãåéåò êáé éäéïêôçóßåò óôïõò äÞìïõò Áíäñßôóáéíáò - ÊñåóôÝíùí êáé Áñ÷áßáò Ïëõìðßáò.

νία της περασμένης Παρασκευής που προκάλεσε σοβαρές ζημιές στην παραποτάμια ζώνη του δήμου. Όπως ανέφερε χθες στην "ΠΡΩΤΗ" ο Δήμαρχος Σάκης Μπαλιούκος "Όλο αυτό το διάστημα έχουμε ξεκινήσει να προετοιμαζόμαστε με σκοπό να αντιμετωπίσουμε ενδεχόμενες βροχο-

πτώσεις σαν και αυτές που συνέβησαν την περασμένη Παρασκευή. Έχουμε την ενημέρωση από το Φράγμα του Λάδωνα και αυτό μας κάνει να βρισκόμαστε σε διαρκή ετοιμότητα. Έχουμε δε αποστείλει με την μορφή του κατεπείγοντος έγγραφο προς τους προέδρους των

πλημμύρας". Αξίζει να σημειωθεί ότι το γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων στο έγγραφο που απέστειλε προς τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων τους καλεί να πάρουν μια σειρά από ενέργειες που περιλαμβά-

νουν την απομάκρυνση τους από την παραποτάμια περιοχή του δήμου, την απομάκρυνση ζώων, εφοδίων, μηχανημάτων κλπ και την αποφυγή κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες από αναχώματα και επικίνδυνες περιοχές.

Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας Σε διαρκή επιφυλακή τα επόμενα 24ωρα Έντονη κινητικότητα παρατηρείται και στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας όπου η Δημοτική αρχή έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν προετοιμασμένη σε ενδεχόμενες πλημμύρες που προκληθούν από τα άσχημα καιρικά φαινόμενα. Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος - υπεύθυνος σε θέματα Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Γεωργακόπουλος ο Δήμος μετά την ενημέρωση που είχε από την Τεχνητή λίμνη του Λάδωνα έχει πάρει τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να αντιμετωπίσει στο μέτρο του δυνατού ενδεχόμενες πλημμύρες από τον ποταμό Αλφειό. Πρόσθεσε δε ότι ήδη έχουν ενημερωθεί οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων που βρίσκονται στην παραποτάμια ζώνη να απομακρύνουν ζωϊκό κεφάλαιο και μηχανολογικό εξοπλισμό προκειμένου να τα σώσουν από ενδεχόμενες πλημμύρες που θα σημειωθούν στις περιοχές τους.


Ρεπορτάζ

/ ÐáñáóêåõÞ 25 Éáíïõáñßïõ 2013

Επικοινωνία της "Πρώτης" με το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο του Λάδωνα

“Θέμα χρόνου η υπερχείλιση”

Μπλημμυρικά φαινόμενα,

ε τον κίνδυνο για νέα

από την πλευρά του Αλφειού ,ζουν οι κάτοικοι των παρόχθιων περιοχών της Ηλείας. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα τα οποία επικρατούν αυτές τις μέρες στη περιοχή της Αρκαδίας, έχουν θέσει σε "συναγερμό" τους αρμόδιους στο φράγμα του Λάδωνα καθώς το ύψος του νερού πλησιάζει προς το όριο. Ειδικότερα χθες το μεσημέρι, η στάθμη του νερού ήταν μόλις 1 μέτρο και 10 εκατοστά κά-

τω από το όριο υπερχείλισης. Όπως τόνισε μιλώντας στη "Πρώτη" ο υποδιευθυντής του υδροηλεκτρικού εργοστάσιου του Λάδωνα κ. Παναγόπουλος, λόγω των συνεχών και έντονων βροχοπτώσεων στην περιοχή της λίμνης απορροής του Λάδωνα, παρατηρείται αύξηση στης στάθμης του νερού. Μάλιστα όπως είπε ο κ. Παναγόπουλος, εάν συνεχιστούν με τον ίδιο ρυθμό οι βροχοπτώσεις τις επόμενες ώρες , αυτό θα σημάνει και υπερχείλιση του

ÊÁÉÑÏÓ :

Η πιο δύσκολη μέρα η σημερινή Η Παρασκευή φαίνεται να είναι -σύμφωνα με τους ειδικούς-η πιο δύσκολη ημέρα με κατά περιόδους, πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Ο κίνδυνος για κατολισθητικά και πλημμυρικά φαινόμενα είναι μεγάλος, ιδίως σε παρόχθιες περιοχές ποταμών και χειμάρρων. Η θερμοκρασία νωρίς το πρωί θα κυμανθεί στους 10 με 11 στα πεδινά, 6 με 7 στα ορεινά, το μεσημέρι στους 13 με 14 στα πεδινά, 8 με 9 βαθμούς Κελσίου στα ορεινά. Οι άνεμοι στο Ιόνιο νοτιοδυτικοί έως θυελλώδεις 7-8, πιθανόν τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ.

φράγματος της λίμνης, το αργότερο έως σήμερα το απόγευμα, χωρίς αυτό να συνεπάγεται ότι εάν αυξηθεί το ύψος της βροχής, η υπερχείλιση δεν θα ξεκινήσει νωρίτερα-ίσως και τις βραδινές ώρες. Κανείς μάλιστα δεν μπορεί να υπολογίσει και την ποσότητα του νερού που θα κατέβει από τον Λάδωνα προς τον Αλφειό και κατά συνέπεια το μέγεθος της ζημιάς που πιθανά να ακολουθήσει. Α. Αγγελίδου

w w w . p r o t i n e w s . g r

5

Αναμένεται υπερχείλιση του Λάδωνα τις επόμενες ώρες

Σε επιφυλακή για πιθανές πλημμύρες ο Πύργος Έ

κκληση προς όλους τους παρόχθιους ιδιοκτήτες να απομακρυνθούν και να απομακρύνουν και τα ζώα τους, απηύθυνε χθες ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Πύργου Βασίλης Παναγόπουλος. Όπως επισήμανε ο κ. Παναγόπουλος στο δήμο Πύργου έφτασε ένα έγγραφο με τον χαρακτηρισμό "εξαιρετικά επείγον" από την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας "Μας ενημερώνουν ότι εντός ολίγων ωρών θα έχουμε πρόβλημα με την υπερχείλιση του Λάδωνα καθώς θα δημιουργηθούν πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή. Για αυτό παρακαλούμε όλους τους παρόχθιους ιδιοκτήτες, να απομακρυνθούν , μαζί με τα ζώα τους, γιατί παραμένει άγνωστο τι θα συμβεί εξαιτίας των πλημμυρών. Επαναλαμβάνω ότι το έγγραφο είναι εξαιρετικά επείγον και πρέπει όλοι να απομακρύνουν υπάρχοντα, ζώα, μηχανήματα, σοδειές που έχουν σε αποθήκες έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα το φαινόμενο πλημμύρας που θα προκληθεί στην περιοχή μας". Μάλιστα όπως επισημάνθηκε κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου έχει τεθεί σε ετοιμότητα η πολιτική προστασία "όλα τα μηχανήματα που διαθέτει ο δήμος μαζί με ιδιώτες, έχουν τοποθετηθεί σε σημεία που βάσει της εμπειρίας μας θα χρειαστούν για την εξασθένιση των φαινομένων. Κατά μήκος του ποταμού έχουμε τοποθετήσει μηχανήματα έργων και όπου χρειαστεί θα επέμβουμε. Από τις 18 του μήνα έχουμε ενημερώσει τους κατοίκους με έγγραφα μας".

"Ìáò åíçìåñþíïõí üôé åíôüò ïëßãùí ùñþí èá Ý÷ïõìå ðñüâëçìá ìå ôçí õðåñ÷åßëéóç ôïõ ËÜäùíá êáèþò èá ðñïêëçèïýí ðëçììõñéêÜ öáéíüìåíá óôçí ðåñéï÷Þ" ôüíéóå ÷èåò ï Â. Ðáíáãüðïõëïò

Η πόλη του Πύργου Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο Β. Παναγόπουλος, χαμηλά σημεία εντός της πόλης του Πύργου κινδυνεύουν, όχι από τον Αλφειό αλλά από την έντονη βροχόπτωση εντός της πόλης. "Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να επιδείξουν, οι κάτοικοι εντός του πολεοδομικού ιστού όπως Λάπατο, Ερυθρού Σταυρού, Υψηλάντου, Ρήγα Φεραίου, τα χαμηλά σημεία δηλαδή. Εμείς έχουμε προχωρήσει σε καθαρισμό των φρεατίων και παρακαλούμε να απομακρύνουν πατάκια που ενδεχομένως κάποιοι έχουν τοποθετήσει σε αυτά. Να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση φαινομένου. Καθαρίζουμε στα χαμηλά σημεία και προς την Κεραία. Είμαστε σε επιφυλακή μέχρι την Παρασκευή ως υπηρεσία με τα έγγραφα που έχουμε λάβει και περιμένουμε νέες εντολές".


6

Αρθρα

w w w . p r o t i n e w s . g r

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΙΝΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΕ ΟΛΥΜΠΙΑ ΚΑΙ ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ

Στην Δυτική Ελλάδα ο Eπίτροπος Χαν το Φεβρουάριο

Τον επόμενο μήνα, ο Επίτροπος Γιοχάνες Χαν θα επισκεφτεί την Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα. Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο περιοδείας του Επιτρόπου και στις 13 ελληνικές περιφέρειες, με την οποία επιδιώκει να διασφαλίσει την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των διαρθρωτικών πόρων - της κυριότερης πηγής δημοσίων επενδύσεων για τη χώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα του vima.gr. Μετά τη συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες ο υπουργός Ανάπυξης Κωστής Χατζηδάκης με τον κοινοτικό Επίτροπο, δήλωσε ότι "ο στόχος μας είναι και τα τέσσερα έργα να ξεκινήσουν τον Απρίλιο", διευκρινίζοντας ότι βασική προϋπόθεση είναι να υπάρξει συμφωνία με τις τράπεζες (και με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων) και να δοθεί το πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τα ανώτατα κλιμάκια της Κομισιόν για το θέμα των αυτοκινητοδρόμων δηλώνοντας ότι θα δημιουργηθούν "25.000 νέες θέσεις εργασίας" μόλις ξαναπιάσουν δουλειά οι μπουλντόζες. "Είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο για την Ελλάδα γιατί η επανεκκίνηση θα συμβολίζει την επανεκκίνηση της οικονομίας" είπε ο Υπουργός στις Βρυξέλλες.

/ ÐáñáóêåõÞ 25 Éáíïõáñßïõ 2013

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ… ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ; ο έτος 2013 θα είναι μια εφιαλτική χρονιά για τους Έλληνες, παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις περί ανάπτυξης και επενδύσεων. Το έτος 2013 θα είναι πολύ χειρότερο από το αποτρόπαιο 2012, γιατί θα συνεχίζεται ή συρρίκνωση των εισοδημάτων όλων των ελλήνων , η ανεργία θα εκτιναχθεί στο 33% έως 35% , θα επεκταθεί ή φορολογική λεηλασία, συμφώνα με το μνημόνια και τον εκβιασμό της Τρόϊκας για τις καταβολές των επομένων δόσεων του δανείου , θα συνεχισθεί το κλείσιμο ακόμη περισσοτέρων επιχειρήσεων. Θα συνεχισθεί επίσης η αύξηση του δημοσίου χρέους ,η καταβαράθρωση του ΑΕΠ και των κόκκινων δάνειων των ιδιωτών (επιχειρηματικά, στεγαστικά, καταναλωτικά , κάρτες κ.λ.π.). Η δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας, ότι το 2013 θα είναι ένα έτος ανάπτυξης, μόνο σαν ανέκδοτο μπορεί να ακουστεί . Η μεγάλη συνεχιζόμενη ύφεση δεν φέρνει επενδύσεις ,ούτε νέες θέσεις εργασίας . Το φορολογικό γδάρσιμο των Ελλήνων δεν έχει όρια. Ποιός μικρός ή μεγάλος επενδυτής αποφασίζει με τέτοιο δυσμενές καθεστώς, να επενδύσει; Η χώρα βουλιάζει όλο πιο βαθιά στο βάλτο της Υ Φ Ε Σ Η Σ , λόγω της μνημονιακής πολιτικής . Η υπερφορολόγιση δεν φέρνει την αύξηση των εσόδων αλλά την υποταγή του ελληνικού λαού, στους επικυρίαρχους δανειστές μας , πράγμα που νομίζω ότι αυτό κατά κύριο λόγο επιθυμούν, για να αποκτήσουν σε τιμές εξευτελιστικές την περιουσία του ελληνικού δημοσίου, Aκίνητα, ΔΕΚΟ, ορυκτά κλπ μέσω του Ταμείου ΤΑΙΠΕΔ. Η wall street journal αναφέρεται στην υπέρμετρη αύξηση της φορολογίας

T

ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΤΕΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΛΕΙΑΣ στην Ελλάδα ,που θα την οδηγήσει στο αδιέξοδο, ενώ ήδη έχει αρχίσει να ανησυχεί και το Μέγαρο Μαξίμου. Το ευρωπαϊκό Δημοσιονομικό Σύμφωνο, από 1η - 11913, τέθηκε σε πλήρη ισxύ. Η Ελλάδα για να έχει πρόσβαση στα κονδύλια του Ευρωπαϊκού μηχανισμού σταθερότητας ,έπρεπε να αποδεχτεί τους όρους . Έτσι πέρα από όσα μέτρα απαιτούνται για την ισοσκέλιση του προϋπολογισμού της επιβάλλονται και άλλα μέτρα ύψους 11,82 δις ευρώ ανα έτος (αυτό το ποσό είναι το 1/20 ή το 5% μεταξύ του επιτρεπόμενου ορίου στο δημόσιο χρέος ύψους 60% του ΑΕΠ). Άρα θα έχουμε αυτόματη λιτότητα για πάντα ; Υπάρχει άραγε διέξοδος στο αδιέξοδο που έχουμε οδηγηθεί ; Kαι βέβαια υπάρχει. -Αλλαγή οικονομικής πολιτικής, άμεση εγκατάλειψη όλων των περιοριστικών μέτρων και λελογισμένη αύξηση πόρων και κονδυλίων .

Με σώφρονα οικονομική πολιτική σε μεσοβραχυπρόθεσμο επίπεδο , ή κατάσταση μπορεί να αναστραφεί και να αναθερμανθεί και πάλι το επενδυτικό ενδιαφέρον. Το πείραμα της ανταγωνιστικότητας απέναντι στις ΄΄φθηνές΄΄ αγορές της ΝΑ Ασίας, κατέδειξε το ποσό τραγικό σφάλμα έκαναν οι κυβερνήσεις της Ευρώπης, θέλοντας να ανταγωνιστούν αγορές οι οποίες προσέφεραν μόνο φθηνό εργατικό δυναμικό και μηδενική κα-

τανάλωση . Το πείραμα απέτυχε παταγωδώς διότι απαιτούσε χρόνο , ο όποιος όμως δεν υπήρχε. Οι περιοριστικές πολιτικές που εν τω μεταξύ εφαρμόστηκαν, οδήγησαν σε κατάρρευση των υπαρχόντων αγορών. Ήταν ένα ολέθριο λάθος .Ένα τραγικό σφάλμα που σήμερα πληρώνεται ακριβά. Είναι αλήθεια ότι κυκλοφορούν ψίθυροι μεταξύ των βουλευτών της Ν.Δ. για έλλειψη αναπτυξιακής προοπτικής; H Ελλάδα έπαθε ότι έπαθε επειδή άφησε την αυτοκρατορία του χρήματος (τους μεγάλους τραπεζικούς κολοσσούς να την υποδουλώσουν με δάνεια και με συγκεκριμένη στόχευση… τον πλούτο της ,με όργανά τους το πολιτικό σύστημα; Πολίτες αυτής της χώρας είναι η ώρα να Α Ν Τ Ι Σ Τ Α Θ Ε Ι Τ Ε, για να μην γίνονται οι πλούσιοι πλουσιότεροι ,οι πλουσιότεροι μεταξύ των πλούσιων ακόμα πιο πλούσιοι , οι φτωχοί φτωχότεροι και πολυπληθέστεροι ,ενώ η μεσαία τάξη αποδεκατίζεται.


/ ÐáñáóêåõÞ 25 Éáíïõáñßïõ 2013

Επικαιρότητα

Óôéãìéüôõðá áðü ôç ÷èåóéíÞ åêäÞëùóç ãéá ôçí êïðÞ ôçò ðñùôï÷ñïíéÜôéêçò âáóéëüðéôáò ç ïðïßá ðñáãìáôïðïéÞèçêå óôá ãñáöåßá ôçò "ÐÑÙÔÇÓ" óôïí Ðýñãï

w w w . p r o t i n e w s . g r

7

Ôï öëïõñß ðÝôõ÷å ç Íßêç Ãáâñßëç, ç ïðïßá ðáñÝëáâå áðü ôï ÄéåõèõíôÞ ôçò "ÐÑÙÔÇÓ" ÄçìÞôñç ÆéÜêá ÷ñçìáôéêü ðïóü ðïõ áíôéóôïé÷ïýóå óå áõôü

Η Διεύθυνση και το προσωπικό της εφημερίδας ευχαριστούν τους πολίτες της Ηλείας για τη συγκινητική και ειλικρινή υποστήριξή τους

Την πίτα της έκοψε η “ΠΡΩΤΗ”

Ïé ÄçìïóéïãñÜöïé êáé ôï ðñïóùðéêü ôçò åöçìåñßäáò äåóìåýôçêáí íá äþóïõí ôïí êáëýôåñï åáõôü ôïõò êáé ôï 2013

Τ

ην πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα έκοψε χθες η εφημερίδα "ΠΡΩΤΗ". Η συγκέντρωση των εργαζομένων πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της εφημερίδας, στον Πύργο, όπου έγινε και ο απολογισμός της μέχρι τώρα πορείας, ενώ τέθηκαν οι στόχοι για το 2013.

Οι πολίτες “αγκαλιάζουν” την προσπάθεια Πεποίθηση της Διεύθυνσης, των δημοσιογράφων αλλά και του υπολοίπου προσωπικού είναι ότι το δυναμικό ξεκίνημα της νέας "ΠΡΩΤΗΣ" κρίνεται απολύτως επιτυχημένο.

ÅÊÐÔÙÓÅÉÓ 30%-50%

Όπως επισημάνθηκε άλλωστε από το Διευθυντή της εφημερίδας Δημήτρη Ζιάκα, ο οποίος έκοψε την πίτα, οι πολίτες της Ηλείας "αγκαλιάζουν" με θέρμη αυτή τη νέα προσπάθεια, κάτι που φαίνεται άλλωστε από τη ραγδαία αύξηση του αριθμού των συνδρομητών, το διπλασιασμό της κυκλοφορίας

“Επιζητούμε λίγα από τους πολλούς και όχι πολλά από τους λίγους”, το κυρίαρχο σύνθημά μας και το 2013 της εφημερίδας μέσα σε χρονικό διάστημα μόλις τεσσάρων μηνών και από την πολύ μεγάλη διεισδυτικότητα της "ΠΡΩΤΗΣ" στο αναγνωστικό κοινό όλων των ηλικιών (κυρίως στους νέους). Παράλληλα τονίστηκε ότι κυρίαρχο σύνθημα της "ΠΡΩΤΗΣ" παραμένει το "Επιζητούμε λίγα από τους πολλούς και όχι πολλά από

τους λίγους", κάτι που είχε γνωστοποιηθεί άλλωστε από τον περασμένο Σεπτέμβρη όταν σε δύσκολους καιρούς ξεκινούσε το νέο της ταξίδι.

Ακόμα καλύτερη το 2013 Στο πλαίσιο αυτό η Διεύθυνση και το προσωπικό της "ΠΡΩΤΗΣ" ευχαριστούν τους πολί-

τες της Ηλείας για τη συγκινητική και ειλικρινή υποστήριξή τους και τονίζουν τα εξής: "Μόνο με την βοήθεια των απλών πολιτών θα μπορέσουμε να κάνουμε πράξη το όραμά μας και να λειτουργήσουμε προς όφελος του άνεργου, του μεροκαματιάρη, τους άστεγου. Αλλά και του έντιμου, του ηθικού, του ευσυνείδητου Ηλείου πολίτη, που δεν αντέχει άλλο τη συνεχιζόμενη κατρακύλα και νοιώθει ότι πρέπει να πάρει το μέλλον στα χέρια του αντί να ανέχεται να διαχειρίζονται τις τύχες του όσοι απεδεί-

χθησαν κατώτεροι των περιστάσεων. Παράλληλα δεσμευόμαστε για ακόμη καλύτερη εφημερίδα μέσα στο 2013. Μια εφημερίδα που θα σέβεται τους αναγνώστες της, θα αναδεικνύει τα κακώς κείμενα. Θα φιλοξενεί απόψεις και προτάσεις των πολιτών, αλλά κυρίως, θα λέει και θα γράφει τα πράγματα με τ' ονομά τους υπηρετώντας τον κοινό στόχο που δεν είναι άλλος από την αποκόλληση της Ηλείας από τις τελευταίες θέσεις του αναπτυξιακού πίνακα.


8

Επικαιρότητα

w w w . p r o t i n e w s . g r

Φιλοτεχνική Αμαλιάδας

Μαξίμου, ενταύθα

Καλημέρα κ. Πρόεδρε

Άκρως Ελληνικά 2 Οι εξελίξεις με υποχρεώνουν να δώσω συνέχεια στο χθεσινό σημείωμα της στήλης, το αναφερόμενο σε όσα συμβαίνουν εντός, εκτός και περί τα μέσα σταθερής τροχιάς, δηλαδή το Μετρό και το Τραμ και τον τρόπο με τον οποίο έγιναν οι προσλήψεις "δικών τους παιδιών" από αμφότερα τα κόμματα εξουσίας, πρωτίστως δε από το ΠΑΣΟΚ. Αυτών των "δικών τους παιδιών" που σήμερα αναγκάζονται να τα …επιτάξουν, λες και είναι πράγματα, προφανώς για να αποφύγουν το όρο "πολιτική επιστράτευση". Και τα οποία απαντούν δια των εργατοπατέρων τους με επαναστατικές κορώνες περί "νεκρών". Το τι ακριβώς πληρώνουμε οι φορολογούμενοι πολίτες, όχι μόνο με το αντίτιμο του εισιτηρίου το οποίο ακριβαίνει κάθε τόσο, αλλα και με τους φόρους για κάλυψη ελλειμμάτων, το πώς φορτώθηκε η εταιρία με προσωπικό, κάθε άλλο παρά με αξιοκρατικά κριτήρια επιλεγμένο, περιγράφεται με ενάργεια στην ειδική έκθεση του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιτζή. Παραθέτω μερικά χαρακτηριστικά σημεία για το πώς γίνονταν οι προσλήψεις: Δεν υπάρχουν ανακοινώσεις-καταχωρήσεις στον έντυπο ή ηλεκτρονικό Τύπο Δεν τηρούνται συστηματικά και πλήρη πρακτικά συνεντεύξεων * Δεν υπάρχει κάποια θεσμοθετημένη διαδικασία για την εξέταση των υποψηφίων *Δεν υπάρχουν βιογραφικά για όλους τους προσληφθέντες Δεν αναφέρεται συγκεκριμένη θέση εργασίας των προσλαμβανομένων. Μάλιστα υπάρχουν περιπτώσεις που οι υποψήφιοι έδωσαν συνέντευξη 9 ή 21 ημέρες μετά την πρόσληψή τους (!). Όσο για τα αξιοκρατικώς αξιολογούμενα προσόντα ιδού μερικά γλαφυρότατα δείγματα: Ο ΑΜ, μουσικός με μοναδική εργασιακή εμπειρία σε ορχήστρα μουσικών εκδηλώσεων και στην ομάδα συναυλιών του Θ. Πολυκανδριώτη, προσελήφθη ως οδηγός συρμών. Ο ΚΜ με εργασιακή εμπειρία σε τοποθέτηση τεντών, συσκευασία CD, άνεργος από το 2007 (σύμφωνα με σημειώσεις επί του βιογραφικού) προσελήφθη ως υπεύθυνος σταθμών. Η ΑΣ με εμπειρία 13 ετών ως dealer σε καζίνο προσελήφθη ως οδηγός συρμών. Πρόσληψη αποφοίτου ΤΕΛ, 26 ετών, με επάγγελμα οικοδόμος-πλακάς, ως υπεύθυνου σταθμού  Πρόσληψη κατοίκου επαρχίας, με 8χρονη εμπειρία αποκλειστικά (βάσει βιογραφικού) σε εστιατόρια, ως οδηγού ΤΡΑΜ  Πρόσληψη τελειόφοιτου ΤΕΙ Νοσηλευτικής, 20 ετών, χωρίς καμία σχετική επαγγελματική προϋπηρεσία, ως τεχνίτη συντήρησης. Και τώρα ας ανακράξουμε όλοι μαζί, για μια ακόμη φορα: Αθάνατη Ελλάδα.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ www.massavetas .gr

/ ÐáñáóêåõÞ 25 Éáíïõáñßïõ 2013

Ξεκινά ο τρίτος κύκλος μαθημάτων

Ξ

εκινούν τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου οι εγγραφές για τον τρίτο κύκλο της Φιλοτεχνικής και αναμένεται να ολοκληρωθούν την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου αφού τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου θα αρχίσουν και τα μαθήματα. Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 6 έως τις 8 το απόγευμα στην έδρα της Φιλοτεχνικής, στον πρώτο όροφο της Παπαχριστοπουλείου βιβλιοθήκης Αμαλιάδας, ενώ τα μαθήματα και το πρόγραμμα είναι από σήμερα αναρτημένα στην είσοδο της βιβλιοθήκης. Οι ενήλικες που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν το επίπεδο γενικών γνώσεων τους μπορούν με το ποσό των 20 ευρώ που ανέρχονται τα δίδακτρα να επιλέξουν από μία έως και πέντε ενότητες. Το ποσό των διδάκτρων θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ανταποδοτικό προς τους μαθητευομένους αφού καλύπτονται τα έξοδα για το υλικό που δίνεται στους εκπαιδευόμενους κατά τη διάρκεια των μαθημάτων. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα όπως Πληροφορι-

κή, Δημιουργία απλών ιστοσελίδων, Εργαστήρι γραφής, Αγγλικά, Γαλλικά, Τουρκικά, Στατιστικές έρευνες, Μαθηματικά, Όσο υπάρχουν χώρες και λαοί…μια βόλτα στον κόσμο, Ζωγραφική Εικονογράφηση, Καλλιτεχνικό Εργαστήρι, Πλέξιμο με βελόνες και βελονάκι, Κοινωνική Ανθρωπολογία, Σχολή γονέων, Αεικαλλιέργια, Μαγειρική (ελληνική κουζίνα), Μάθημα Πρώτων Βοηθειών, Η επιστήμη και η τέχνη της ζωής, Latin χοροί, γιόγκα, Γυμναστική, Λέσχη Βιβλίων, Προσεγγίζοντας την λογοτεχνία

Ãéá åããñáöÝò êáé ðëçñïöïñßåò ïé åíäéáöåñüìåíïé ìðïñïýí íá áðåõèýíïíôáé óôçí Ýäñá ôçò Öéëïôå÷íéêÞò óôïí 1ï üñïöï ôçò Ðáðá÷ñéóôïðïõëåßïõ ÂéâëéïèÞêçò ÁìáëéÜäáò από καλλιτεχνική σκοπιάΒιωματική λογοτεχνία, Ορθόδοξη θεολογία, Ελληνικά ως ξένη γλώσσα (απευθύνεται σε κοινό που μαθαίνει ή

δε γνωρίζει την ελληνική γλώσσα), Υγεία και πρόληψη, Βιολογία: βασική γενετική και Γενική σχεδίαση με χρήση Η/Υ.

Έκθεση του Architecture for Humanity, Athens στον Πύργο

“Φαντάσου την πόλη: Πύργος 2013” Tο Architecture for Humanity, Athens διοργανώνει σε συνεργασία με το Imagine the City, στον Πύργο την έκθεση "Φαντάσου την πόλη: Πύργος 2013" και καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν τις προτάσεις τους. Η έκθεση αφορά αρχιτέκτονες, πολεοδομικές και εικαστικές παρεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν πολεοδομικές, αρχιτεκτονικές και εικαστικές προτάσεις οι οποίες αφορούν στο τοπίο του Πύργου αλλά και του ευρύτερου Νομού Ηλείας, προσκαλώντας κατοίκους και φορείς να φανταστούν το αστικό τους περιβάλλον. Κάλεσμα για συμμετοχή: Πολεοδομικές,

αρχιτεκτονικές και εικαστικές μελέτες οι οποίες αφορούν στην περιοχή του Πύργου αλλά και του ευρύτερου Νομού Ηλείας μπορούν να συμμετάσχουν στην έκθεση. Οι ενδιαφερόμενοι, προκειμένου να λάβουν μέρος, χρειάζεται να προωθήσουν τα στοιχεία τους (όνομα, τηλέφωνο, email) μαζί με τον τίτλο της μελέτης τους και μια σύντομη περιγραφή στο imagine.pyrgos@gmail.com μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου 2013. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί το Μάιο του 2013 στο χώρο του Δημαρχείου Πύργου. Η παρουσίαση των εργασιών θα πλαισιωθεί από παράλληλες δράσεις, όπως διαλέξεις και forum συζητήσεων.

¸êèåóç ìå ôßôëï "ÖáíôÜóïõ ôçí ðüëç: Ðýñãïò 2013", áíáìÝíåôáé íá äéïñãáíùèåß ôï ÌÜéï óôï Ðýñãï

ΚΟΒΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΟΥΣ Eκπολιτιστικός Σύλλογος Ελαιώνα

Ιατρικός Σύλλογος Αμαλιάδας

Ο εκπολιτιστικός και εξωραϊστικός σύλλογος Ελαιώνα, ο σύλλογος Εθελοντών αιμοδοτών Ελαιώνα-Αγίων Απόστολων "Ο Άγιος Τρύφωνας" και ο Αθλητικός Σύλλογος "Δόξα" Ελαιώνα πραγματοποιούν από κοινού εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας τους, το Σάββατο στις 7:30 το απόγευμα. Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή για τα μέλη και τους φίλους των συλλόγων και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του εκπολιτιστικού συλλόγου.

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του κόβει ο Ιατρικός Σύλλογος Αμαλιάδας . Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Ιανουαρίου και ώρα 7 μ.μ. στο ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑΣ στην Κουρούτα


Aγροτικά

/ ÐáñáóêåõÞ 25 Éáíïõáñßïõ 2013

ΓΟΕΒ ΠΗΝΕΙΟΥ - ΑΛΦΕΙΟΥ

Στο προσκήνιο η είσπραξη μισθωμάτων αποξηρανθεισών εκτάσεων λιμνών

Τ

ο θέμα της είσπραξης των μισθωμάτων αποξηρανθεισών εκτάσεων λιμνών Αγουλινίτσας, Μουριάς και Κάστας επαναφέρει στο προσκήνιο ο Πρόεδρος του ΓΟΕΒ Πηνειού- Αλφειού Τάσος Αλτάνης. Σε επιστολή του προς τον

Με μια απόφαση του αειμνήστου Αθανασίου Κανελλόπουλου Υπουργού Γεωργίας το 1981 είχε παραχωρηθεί η είσπραξη των μισθωμάτων των αποξηρανθείσων εκτάσεων Αγουλινίτσας -Μουριάς και Κάστας προς ενίσχυση του Γενικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων Πηνειού-Αλφειού . Έργο και ο σκοπός του οργανισμού είναι η άρδευση , η στράγγιση περιοχών των τέως λιμνών και άλλων περιοχών , το οδικό δίκτυο στα εγγειοβελτιωτικά έργα . Το όλο έργο του οργανισμού επεκτείνεται σε όλο τον Νομό Ηλείας με έκταση που καταλαμβάνει 322.000 στρέμματα. Τα έσοδα από την είσπραξη των μισθωμάτων βοηθούν τον οργανισμό και ελαφρύνει τους Τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων και κατ επέκταση ελαφρύνει και τους αγρότες-αρδευτές μέλη . Σύμφωνα με νόμο του Μαρτίου τον 2012 (Νόμος 4061/22-3-12) άρθρο 9 ο οργανισμός απειλείται με στέρηση εσόδων από τα μισθώματα των τέως λιμνών με αποτέλεσμα να είναι υποχρεωμένος από τώρα να προβεί σε ραγδαία και δυσανάλογη αύξηση εισφορών , που υπολογίζεται ότι θα είναι της τάξεως του 47-50% Σημειωτέον ότι το 35% των εσόδων του οργανισμού προέρχεται από τα μισθώματα των ως άνω λιμνών. Όπως αντιλαμβάνεστε η αύξηση των εισφορών θα επιβαρύνει τους αγρότες - αρδευτές με αποτέλεσμα η τελική της επιβά-

Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης τους κ.κ. Αγγγελάκα και Κατσιφάρα καθώς και στον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Χαρ. Καφύρα, την οποία κοινοποίησε στους Βουλευτές του Νομού Ηλείας αναφέρει τα εξής:

ρυνση να είναι της τάξης του 25-30% Εκτός του γεγονότος ότι κάτι τέτοιο θα προκαλέσει τριγμούς στην αγροτική οικονομία του Νομού , είναι αδύνατον να εισπραχθούν αυτά τα ποσά από τους ΤΟΕΒ και κατά συνέπεια από τους αγρότες. Επίσης σας γνωρίζουμε και το στραγγιστικό αντλιοστάσιο των Μακρισίων εξυπηρετεί περιοχές που βρίσκονται εκτός των εγγειοβελτιωτικών έργων του αναδασμού. Μέχρι σήμερα το κόστος λειτουργίας ,συντήρησης και ηλεκτρικής ενέργειας επιβαρύνει τους αγρότες αρδευτές οι οποίοι είχαν και έχουν εκτάσεις εντός των έργων του αναδασμού. Όπως αντιλαμβάνεστε και αυτό αποτελεί αδικία εις βάρος των αγροτών και του οργανισμού. Τα αντλιοστάσια ζώνης Αλφειού αποστραγγίζουν νερά των οποίων το μεγάλο μέρος προέρχεται από περιοχές εκτός αναδασμού καθότι οι αποστραγγιστικές τάφροι είναι αποδέκτες οβρύων υδάτων των μη αστικών -αστικών ημιορεινών και ορεινών περιοχών που βρίσκονται εκτός της δικαιοδοσίας των έργων όπου και εδώ εμείς καλούμεθα να πληρώσουμε ηλεκτρική ενέργεια καθώς και την συντήρηση αυτών. Μέχρι σήμερα οι Δήμοι οι οποίοι επιβαρύνουν τα έργα με τα όβρυα ύδατα και συμβάλλουν τα μέγιστα στις προσχώσεις των τάφρων δεν , εισφέρουν ως θα έπρεπε ούτε στην συντήρηση τους ούτε στο κόστος της λειτουργίας των στραγγιστικών αντλιο-

στασίων (χειρισμός, συντήρηση ,κόστος ηλεκτρικής ενέργειας) Εκτός του γεγονότος ότι κάτι τέτοιο θα προκαλέσει τριγμούς στην αγροτική οικονομία του Νομού , είναι αδύνατον να εισπραχθούν αυτά τα ποσά από τους ΤΟΕΒ και κατά συνέπεια από τους αγρότες Επειδή τα έσοδα από τα μισθώματα των λιμνών τα είχαμε για πάνω από 32 χρόνια. Παρακαλούμε λοιπόν όπως εξετάσετε το θέμα με άμεση προτεραιότητα και εξαιρέσετε τον οργανισμό μας από τις διατάξεις του άρθρου 9 του νόμου 4061/22-3-12. Παρακαλούμε λάβετε σοβαρά υπόψη σας ότι τα έχουμε συμπεριλάβει και στα έσοδα του προϋπολογισμού του έτους 2013 ποσού 313163,00€.

Σχέδια Βελτίωσης

Υπεγράφη η εγκύκλιος για την πληρωμή της προκαταβολής Υπεγράφη στις 23 Ιανουαρίου από τον Ειδικό Γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Θ. Θεοχαρόπουλο η εγκύκλιος που διευκρινίζει τα δικαιολογητικά που θα απαιτηθούν για την πληρωμή της προκαταβολής της ενίσχυσης των Σχεδίων Βελτίωσης από τους δικαιούχους. Σύμφωνα με το Agronews η εγκύκλιος εστάλη ήδη σε όλες τις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής στις Περιφερειακές Ενότητες. Όπως προκύπτει από αυτή, προκειμένου η αίτηση πληρωμής να θεωρείται πλήρης και να οριστικοποιηθεί στο Πληροφορικό Σύστημα του Μέτρου, πρέπει να συμπεριλαμβάνει τα ακόλουθα δικαιολογητικά με τη σειρά που παρατίθενται: 1. Υπεύθυνη δήλωση του συντάκτη του αιτήματος πληρωμής, σύμφωνα

με σχετικό υπόδειγμα, για τις περιπτώσεις που απαιτείται. 2. Κατάλογο με αριθμημένη λίστα των δικαιολογητικών που συνυποβάλλονται. Ο αύξων αριθμός του κάθε δικαιολογητικού που υπάρχει στη λίστα θα πρέπει να αντιστοιχεί στον αριθμό που θα αναγράφεται στο πάνω δεξί μέρος της φωτοτυπίας του δικαιολογητικού. 3. Βεβαίωση Δημάρχου ή Κοινοτάρχη για το μόνιμο της κατοικίας (δεν προσκομίζεται για νομικά πρόσωπα). 4. Άδεια ίδρυσης, στην υποβολή του πρώτου φακέλου πληρωμής και άδεια λειτουργίας κατά την υποβολή φακέλου αποπληρωμής. Η δυναμικότητα των αδειοδοτήσεων θα πρέπει να καλύπτει τη δυναμικότητα που έχει δηλωθεί στην αίτηση ενίσχυσης. Στην περίπτωση συζύγων οι αδειοδοτήσεις γίνονται αποδεκτές αν έχουν εκδοθεί σε οποιοδήποτε από τα δύο ονόματα. 5. Φωτοαντίγραφο της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου της τράπεζας όπου θα φαίνονται το όνομα του δικαιούχου και ο αριθμός λογαριασμού στον οποίο θα κατατεθεί το ποσό της ενίσχυσης. Για τα νομικά πρόσωπα ο λογαριασμός θα πρέπει να είναι εταιρικός (στο όνομα της εταιρείας). 6. Πίνακας με τα απαραίτητα στοιχεία των υποβαλλόμενων παραστατικών για τη δικαιολόγηση των δαπανών. 7. Για την τεκμηρίωση του οικονομικού αντικειμένου θα προσκομίζονται φωτοτυπίες των οικονομικών παραστατικών. Συγκεκριμένα, θα προσκομίζεται ένας φάκελος με τα φωτοτυπημένα εκ των πρωτοτύπων οικονομικά παραστατικά (τιμολόγια, δελτία αποστολής, εξοφλητικές αποδείξεις κ.λπ.).

w w w . p r o t i n e w s . g r

9

Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη

Σοβαρά προβλήματα στη βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία Ερώτηση κατέθεσε ομάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ανάμεσά τους και η Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στη βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία. Τις ημέρες αυτές ανακοινώνονται από τις κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής οι καταστάσεις με τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των αιτήσεων των παραγωγών για ένταξη στο μέτρο 214 Βιολογική Γεωργία. Τα αποτελέσματα σε όλη τη χώρα, παρά τις δηλώσεις του Υπουργού ότι "είναι δικιά μας προτεραιότητα να κάνουμε μία μεγάλη στροφή στη λεγόμενη "ποιοτική γεωργία"" και ότι "βρήκαμε 191 εκατ. € για να υποστηρίξουμε όλους αυτούς τους γεωργούς να στραφούν στη βιολογική γεωργία", είναι απογοητευτικά. Σε ορισμένες περιοχές το ποσοστό απόρριψης των αιτήσεων φτάνει το 90 %! Τα προβλήματα του προγράμματος τα γνώριζε το Υπουργείο πολλούς μήνες πριν, αφού τόσο οι φωνές φορέων και υπηρεσιών της περιφέρειας όσο και οι κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις -να θυμίσουμε τη σχετική ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ? έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου για την αποτυχία του προγράμματος. Σοβαρά προβλήματα εντοπίζονται ακόμα και για προγράμματα παλαιότερων ετών. Υπάρχουν παραγωγοί που δεν έχουν πληρωθεί τις επιδοτήσεις που δικαιούνται από το 2009 κυρίως εξαιτίας ατελειών και προβλημάτων που παρουσίασε το ΟΣΔΕ, μετά την ψηφιοποίηση του 2009, και τα οποία έως σήμερα δεν έχουν επιλυθεί. Τα προβλήματα που συνεπάγεται αυτή η δυσλειτουργία του ΟΣΔΕ έχουν ως αποτέλεσμα να υπάρχουν σε εκκρεμότητα οφειλές παλαιότερων ετών προς παραγωγούς και, τέλος, να μην μπορούν να τρέξουν ομαλά τα προγράμματα. Βέβαια, σχετικά με το ΟΣΔΕ, με αφορμή και τα πολλαπλά προβλήματα που παρατηρούνται, οφείλουμε να επαναλάβουμε την πλήρη αντίθεσή μας στον τρόπο με τον οποίο υλοποιείται, μέσω ανάθεσης σε ιδιώτες, με σοβαρό κόστος για το δημόσιο και απαξιώνοντας το Τμήμα Πληροφορικής του ΟΠΕΚΕΠΕ. Επίσης, σοβαρά προβλήματα υπάρχουν στην ένταξη κτηνοτρόφων στο πρόγραμμα Βιολογικής Κτηνοτροφίας που σχετίζονται με τα προβλήματα στη διαδικασία αδειοδότησης των σταβλικών εγκαταστάσεων, ζήτημα για το οποίο το Υπουργείο έχει δεχτεί πολλές διαμαρτυρίες και προτάσεις. Επειδή η παραγωγή βιολογικών προϊόντων θα μπορούσε να είναι σπουδαίος αναπτυξιακός μοχλός με τεράστια οφέλη τόσο για τους παραγωγούς όσο και για την εθνική οικονομία, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ρωτούν τον κ. Υπουργό: Γιατί υπάρχουν τόσο μεγάλα ποσοστά απόρριψης στο μέτρο 214 για τη Βιολογική Γεωργία; Τι προτίθεται να κάνει προκειμένου να αποκατασταθεί η ομαλότητα και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν ξεσηκώσει τους βιοκαλλιεργητές σε όλη τη χώρα; Τι πρόκειται να κάνει για την οριστική επίλυση των προβλημάτων του ΟΣΔΕ και την ομαλοποίηση των τεράστιων προβλημάτων που αυτό δημιουργεί ώστε να μπορέσουν άμεσα να πληρωθούν βιοκαλλιεργητές που από το 2009 αντιμετωπίζουν προβλήματα και να τρέξει όσο το δυνατόν γρηγορότερα η εξατομίκευση για το 2010; Τι προτίθεται να κάνει σχετικά με την απλοποίηση της αδειοδότησης των σταβλικών εγκαταστάσεων;

1. 2. 3. 4.


10

Θέμα

w w w . p r o t i n e w s . g r

ÁõîÜíïíôáé ôá êñïýóìáôá êëïðþí êõíçãüóêõëùí êáé óôçí Çëåßá, üðïõ ôá ôåëåõôáßá ÷ñüíéá Ý÷åé áðëþóåé ôá ðëïêÜìéá ôïõ ôï êýêëùìá ôùí ðáñÜíïìùí åìðüñùí, ìå ëåßá áñêåôÜ åêáôïììýñéá åõñþ.

Ìéá áðü ôéò ðéï áðïôåëåóìáôéêÝò ëýóåéò ãéá ôç ìÜóôéãá ôùí êëïðþí êõíçãüóêõëùí åßíáé ç ôïðïèÝôçóç ôóéð óôá æþá.

/ ÐáñáóêåõÞ 25 Éáíïõáñßïõ 2013

Ôï Ìðéãêë ôïõ Ðáíáãéþôç Áëåîáíäñüðïõëïõ óôïí ÊáúÜöá , ôï ïðïßï óôéò 22 Äåêåìâñßïõ Ý÷áóå Ýîù áðü ôï óðßôé ôïõ.

Έχει "πλοκάμια" και στην Ηλεία όπου το τελευταίο διάστημα σημειώνονται αλλεπάλληλα κρούσματα

Σπείρα κλέβει και εμπορεύεται κυνηγόσκυλα! Α

νησυχητικές διαστάσεις για τους κυνηγούς και στην Ηλεία, αποκτούν τα αλλεπάλληλα κρούσματα κλοπών κυνηγόσκυλων, τα οποία σε αρκετές περιπτώσει χάνονται μυστηριωδώς ακόμη και από απομακρυσμένα σημεία, που λίγοι γνωρίζουν την ύπαρξή τους…

Ρεπορτάζ: ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν τα "kinigetikanea.gr" , οι κλοπές των κυνηγόσκυλων γίνονται όχι τυχαία, αλλά με πλήρη γνώση των ικανοτήτων τους, γεγονός που αποδεικνύει πως αποφασιστικό ρόλο στην επιλογή τους παίζουν οι "σύνδεσμοι" που έχει αναπτύξει το κύκλωμα εμπορίας των ζώων σε τοπικό επίπεδο.Πριν από δύο χρόνια περίπου, στην περιοχή της Ζαχάρως είχαν πάλι σημειωθεί κλοπές ακριβών κυνηγόσκυλων (κυρίως γουρουνόσκυλων και λαγόσκυλων), των οποίων έκτοτε τα ίχνη αγνοούνται ( εκτός από μια περίπτωση που το σκυλί απελευθερώθηκε σε ορεινή περιοχή αφού έσφιγγε ο …κλοιός γι' αυτούς που το είχαν πάρει!).

Πανάκριβα Τα κίνητρα για την κλοπή ενός

Ο “χορός” των εκατομμυρίων από τους κλέφτες κυνηγόσκυλων φαίνεται ότι καλά κρατεί στην Ελλάδα, με “πλοκάμια” που έχει απλώσει η σπείρα και στην Ηλεία, όπου τα τελευταία χρόνια χάνονται δεκάδες σκυλιά ράτσας. Μόνο τον τελευταίο μήνα από την περιοχή της Ζαχάρως “πέταξαν” πέντε πανάκριβα κυνηγόσκυλα! καλού κυνηγόσκυλου είναι σημαντικά και έχουν να κάνουν κυρίως με τη τιμή του που φτάνει μέχρι τις 10.000 ευρώ! Έτσι αν αναλογιστεί κανείς πως πανελλαδικά κάθε χρόνο κλέβονται εκατοντάδες πανάκριβα κυνηγόσκυλα, εύκολα καταλαβαίνει πως το "δέλεαρ" είναι εκατομμύρια ευρώ! Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός πως τα χρήματα αυτά φτάνουν στις τσέπες των επιτήδειων σαν "μαύρα" και δεν υπόκεινται σε καμιά φορολογία, με αποτέλεσμα και το κράτος να χάνει τεράστια ποσά. Το κύκλωμα εκτός από την εμπορία των κλεμμένων κυνηγόσκυλων, συχνά φτάνει και σε εκβιασμούς των ιδιοκτητών τους με χαρακτηριστική την περίπτωση σκυλιού από την Ηλεία που βρέθηκε στη Θήβα με τη μεσολάβηση …δικηγόρου ο οποίος γνώριζε την πορεία του ζώου και ζήτησε 500 ευρώ από τον κάτοχό του για να το πάρει αυτός πίσω! Σε μια άλλη πιο κραυγαλέα περίπτωση που μαρτυρούν

κυνηγοί στα "kinigetikanea.gr" , ο κάτοχος κλεμμένου κυνηγόσκυλου έπειτα από πληροφορίες που είχε από γνωστό του, οδηγήθηκε με …δεμένα τα μάτια σε κυνοτροφείο που υπήρχαν πολλά σκυλιά- προφανώς κλεμμένα- και αφού πλήρωσε το ξαναπήρε πίσω! Επίσης πριν από λίγα χρόνια κυνηγός από την Ηλεία απευθύνθηκε σε έμπορο σκυλιών για να πάρει μια συγκεκριμένη ράτσα, ο οποίος εκείνη τη στιγμή δεν είχε, αλλά μετά από λίγες ημέρες τον ειδοποίησε πως είχε βρει το κυνηγόσκυλο που ήθελε και τελικά του το έστειλε αφού πληρώθηκε αδρά…

“Δόλωμα” τα θηλυκά… Το κύκλωμα εκτός από τους "συνδέσμους" σε κάθε περιοχή, χρησιμοποιεί και τους πιο εξελιγμένους αλλά και …φυσικούς τρόπους προκειμένου

να κλέψει τα κυνηγόσκυλα. Ένας από αυτούς είναι η "προσέλκυση" των αρσενικών με την …ωορρηξία, γεγονός που οδηγεί αστραπιαία τα πρώτα μέσα στις κλούβες οχημάτων που βρίσκονται τα θηλυκά! Για τους πιθανούς συμμετέχοντες στο κύκλωμα κλοπής και εμπορίας κυνηγόσκυλων, υπάρχουν υπόνοιες σε τοπικό επίπεδο και συχνά "φωτογραφίζονται" τα ίδια άτομα, χωρίς όμως να έχει αποδειχτεί κάτι επίσημα. Μάλιστα κατά καιρούς ενημερώνονται οι αρμόδιες αρχές , οι οποίες ωστόσο ζητούν επαρκή στοιχεία για να προχωρήσουν σε συλλήψεις. Έτσι η λήψη μέτρων επίσημης καταγραφής και σήμανσης των ζώων, είναι η πλέον ενδεδειγμένη λύση για την αντιμετώπισης της μάστιγας των κλοπών κυνηγόσκυλων, αφού επί σειρά ετών δεν έχει εξαρθρωθεί το κύκλωμα κλοπής και εμπορίας τους. Ο νέος νόμος εξάλλου καθι-

¸íá áðü ôá óêõëéÜ ôïõ Ðáýëïõ Áðïóôïëüðïõëïõ ðïõ åêëÜðç óôï Ìðéó÷éíüêáìðï êáé ï êÜôï÷üò ôïõ ðñïóöÝñåé áìïéâÞ óå üðïéïí äþóåé ðëçñïöïñßåò ãéá ôï ðïõ âñßóêåôáé ôï óêõëß…

Ôï óçìåßï ðïõ äéÝññçîáí ïé Üãíùóôïé óôï åîï÷éêü ôïõ Áíôþíç Ìðïõñïãéáííüðïõëïõ óôçí ÁñôÝìéäá, áð' üðïõ åéóÞëèáí êáé Ýêëåøáí ôï êõíçãüóêõëï ñÜôóáò Ãéïýñá.

στά υποχρεωτική την τοποθέτηση μικροτσίπ σε όλους τους σκύλους (εκτός από τους ποιμενικούς) και ίσως με αυτόν τον τρόπο περιοριστεί το πρόβλημα των κλοπών κυνηγόσκυλων, καθώς ο νέος νόμος προβλέπει πολύ αυστηρότερες ποινές γι' αυτό ειδικά το αδίκημα...

Συγκεκριμένα, τα κυνηγόσκυλα διαχωρίζονται ως προς αυτό από τα υπόλοιπα σκυλιά για τα οποία η κλοπή τιμωρείται με πρόστιμο 3.000 ευρώ, και ορίζεται ότι η κλοπή κυνηγόσκυλου τιμωρείται με πρόστιμο από 5.000 έως 8.000 ευρώ (!), καθώς και φυλάκιση ενός έτους.


Θέμα

/ ÐáñáóêåõÞ 25 Éáíïõáñßïõ 2013

w w w . p r o t i n e w s . g r

11

Νέα περιστατικά σημειώθηκαν τον τελευταίο μήνα-Αμοιβή για πληροφορίες προσφέρει ο κάτοχος ενός κλεμμένου σκύλου…

Περίεργες κλοπές κυνηγόσκυλων στην ευρύτερη περιοχή Ζαχάρως Σ

ε συνεχή κινητικότητα αλλά και έντονη ανησυχία βρίσκονται τον τελευταίο μήνα , οι κάτοχοι των πέντε κυνηγόσκυλων που εκλάπησαν από την ευρύτερη περιοχή του δήμου Ζαχάρως. Η αρχή των κλοπών έγινε στα τέλη του περ. έτους από τον κ. Αντώνη Μπουρογιαννόπουλο στην Αρτέμιδα. Από το εξοχικό του στο χωριό του κλέψανε ένα λαγόσκυλο Γιούρα, αφού πρώτα παραβιάσανε την πόρτα. Σύμφωνα με τον κάτοχο του κυνηγόσκυλου η αξία του ανέρχεται σε 3000 ευρώ, ενώ όπως επεσήμανε ο ίδιος στα "kinigetikanea.gr" "υπάρχουν υπόνοιες για την κλοπή η οποία με έχει προβληματί-

Áðü ôï åîï÷éêü ôïõ óôï ÷ùñéü Ýêëåøáí ôï ëáãüóêõëï ôïõ Áíô.Ìðïõñïãéáííüðïõëïõ

Ï Ðáýëïò Áðïóôïëüðïõëïò ï ïðïßïò Ý÷áóå äýï êõíçãüóêõëá áîßáò…

Ï Ðáíáãéþôçò Áëåîáíäñüðïõëïò ï ïðïßïò Ý÷áóå ôï óêýëï ôïõ êáëÞò ñÜôóáò Ýîù áðü ôï óðßôé ôïõ óôïí ÊáúÜöá

Ç ôåëåõôáßá êáé ðéï …ìõóôÞñéá ðåñßðôùóç êëïðÞò áöïñÜåé ôïí Ãéþñãï Ñïõìðïýëá!

σει σε πολύ μεγάλο βαθμό". Η δεύτερη και πιο σοβαρή περίπτωση αφοράει δύο κυνηγόσκυλα του κ. Παύλου Αποστολόπουλου στην περιοχή του Μπισχινόκαμπου. Πρόκειται για ένα Επανιέλ Μπρετόν αξίας 2000 ευρώ καθώς και έναν Γκέκα -Γιούρα αξίας πάνω από 3000 ευ-

ρώ. Στον εξωτερικό χώρο που εκλάπησαν τα σκυλιά δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης , εκτός από το μέσα σημείο που βρίσκονταν με φράκτη τα ζώα. Να σημειωθεί ότι ο εν λόγω κυνηγός ο οποίος πριν από 1,5 χρόνο είχε χάσει ένα γουρουνόσκυλο σημαντικής

αξίας, το οποίο δε βρέθηκε, προσφέρει ικανοποιητικό χρηματικό ποσό σε περίπτωση που δοθούν πληροφορίες για τα σκυλιά. Συγχρόνως δήλωσε πολύ απογοητευμένος στα "kinigetikanea.gr" για τα συγκεκριμένα περιστατικά… Η τρίτη περίπτωση αφοράει

τον κ. Παναγιώτη Αλεξανδρόπουλο στον Καϊάφα , ο οποίος στις 22 Δεκεμβρίου έχασε έξω από το σπίτι του ένα κυνηγόσκυλο ράτσας Μπιγκλ και έκτοτε παρά τις μεγάλες αναζητήσεις του στην γύρω περιοχή, δεν έχει βρει το σκυλί. Η τελευταία και πιο …μυ-

Ôçí áíÜãêç íá ëçöèïýí áõóôçñÜ ìÝôñá ãéá ôï öáéíüìåíï ôùí êëïðþí êõíçãüóêõëùí , åîÝöñáóå ï ðñüåäñïò ôïõ Êõíçãåôéêïý Óõëëüãïõ Æá÷Üñùò ×ñ. ÐëéÜãêïò.

Óáí ìéá áêüìç ðáñåíÝñãåéá ôçò êñßóçò , ÷áñáêôÞñéóå ôéò êëïðÝò óêýëùí ï ðñüåäñïò ôïõ Êõíçãåôéêïý Óõëëüãïõ Ðýñãïõ ¢ëêçò Êùíóôáíôüðïõëïò.

στήρια περίπτωση κλοπής αφοράει τον κ. Γιώργο Ρουμπούλα , ο οποίος είχε στο αγρόκτημά του στην Καλίδονα ένα σκύλο ράτσας Γκέκα Γιούρα 8 μηνών, για το οποίο ωστόσο όπως επισημαίνει δε γνώριζε κανείς την ύπαρξή του… Οι δράστες πήγαν στο απομονωμένο αγρόκτημα και έκοψαν το συρματόσκοινο που είχε περαστεί ο κρίκος της αλυσίδας του ζώου και στη συνέχεια το πήραν. Ο ιδιοκτήτης του κλεμμένου ζώου ο οποίος παρουσιάζεται πολύ στεναχωρημένος από την απώλεια του κυνηγόσκυλου , υπολογίζει πως αν αυτό εξελιχθεί σύμφωνα με τις δυνατότητες που έχει , τότε θα ξεπεράσει τις 5000 ευρώ η αξία του… ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

Λένε οι Πρόεδροι κυνηγετικών οργανώσεων

“Μάστιγα οι κλοπές κυνηγόσκυλων” Σαν μάστιγα της εποχής χαρακτηρίζουν οι εκπρόσωποι κυνηγετικών οργανώσεων στην Ηλεία, τις αλλεπάλληλες κλοπές κυνηγόσκυλων , που να σημειωθεί συνήθως γίνονται σε περιόδους που οι κάτοχοί τους λείπουν για το μάζεμα των ελιών! Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ζαχάρως κ. Χρ. Πλιάγκος , αναφορικά με τα κρούσματα κλοπών ανάφερε τα εξής στα "kinigetikanea.gr": "Είναι άμεση ανάγκη να ληφθούν αυστηρά μέτρα προκειμένου οι αγοραπωλησίες των σκύλων να γίνονται με νόμιμο τρόπο και ανά πάσα στιγμή να γνωρίζουμε σε ποιον ανήκει το ζώο. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ασυδοσία

στο χώρο της αγοραπωλησίας και κανείς δε γνωρίζει αν το ζώο που πουλιέται είναι νόμιμο ή κλεμμένο. Επίσης να τοποθετηθούν τα τσιπ στα κυνηγόσκυλα , ώστε κάθε στιγμή να γνωρίζουμε που βρίσκονται. Το μαύρο χρήμα που διακινείται από τις αγοραπωλησίες κλεμμένων κυνηγόσκυλων είναι τεράστιο". Από την πλευρά του εξάλλου ο πρόεδρος του Κ.Σ. Πύργου κ. Άλκης Κωνσταντόπουλος χαρακτήρισε το φαινόμενο των κλοπών σκύλων σαν μια ακόμη παρενέργεια της κρίσης και υπογράμμισε πως η σήμανση των ζώων θα δώσει τέλος στην παράνομη διακίνησή τους. Επίσης ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλό-

γου Λεχαινών κ. Γιάν. Μαγγίνας εξήγησε πως "το σύστημα κλοπής κυνηγόσκυλων έχει απλώσει τα πλοκάμια του και στην Ηλεία όπου υπάρχουν αλλεπάλληλα κρούσματα σε διάφορες περιοχές".

Ðáëáéêüôåñá ïé ðïéíÝò ãéá ôïõò æùïêëÝöôåò Þôáí …åîïñßá, óýìöùíá ìå üóá áíÝöåñå ï ðñüåäñïò ôïõ Ê.Ó. Ëå÷áéíþí ÃéÜí. Ìáããßíáò.

Ο κ. Μαγγίνας τόνισε πως ο παλιός νόμος ήταν πολύ αυστηρός και περιλάμβανε …εξορία , ενώ ανέφερε σα λύση την τοποθέτηση τσιπ στα σκυλιά που όμως έχει το ανάλογο Κ.ΑΝΤ. κόστος ειδικά αυτή την εποχή…


12

Εκδηλώσεις

w w w . p r o t i n e w s . g r

/ ÐáñáóêåõÞ 25 Éáíïõáñßïõ 2013

Áðü ôçí êïðÞ ôçò ðñùôï÷ñïíéÜôéêçò ðßôáò ôùí åñãáæïìÝíùí ôïõ ÄÞìïõ Áñ÷áßáò Ïëõìðßáò.

ΔΗΜΟΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

Οι εργαζόμενοι έκοψαν την πίτα τους Τ

ην πρωτοχρονιάτικη πίττα των εργαζόμενων στο δήμο Αρχαίας Ολυμπίας έκοψε χθες το μεσημέρι ο δήμαρχος Θύμιος Κοτζιάς. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνε-

δριάσεων του ΔΣ, παρουσία και των αντιδημάρχων Γιώργου Δεββέ, Πέτρου Γιαννακόπουλου, Γιώργου Γεωργακόπουλου, Αλέξη Κατσάνη και Γιώργου Γαλύφα . Στον σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος αφού "ευχήθη-

κε σε όλους υγεία και προκοπή" τόνισε ότι "επειδή ζούμε τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και επειδή και το 2013 θα είναι μια δύσκολη χρονιά , θα πρέπει, όλοι μαζί, με καλή συνεργασία και αλληλεγγύη να σταθούμε δίπλα στις ανάγκες

του δημότη. Από όποια θέση και αν είναι ο καθένας μας, να βάλουμε πλάτη για να δώσουμε - στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας - λύση στα προβλήματα του πολίτη. Για την επίτευξη του στόχου αυτού, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η αρμονική συνερ-

Ôï ôõ÷åñü öëïõñß Ýôõ÷å ôçí ê. Ìáñßá ÄåââÝ ðïõ ðïæÜñåé ÷áìïãåëáóôÞ óôçí öùôïãñáößá. γασία των υπηρεσιών του δήμου. Γι' αυτό σας καλώ όλους να δώσουμε τον καλύτερό εαυτό μας ώστε να α-

νταπεξέλθουμε στις ανάγκες των ημερών. " Το τυχερό φλουρί έτυχε στην Μαρία Δεββέ.


/ ÐáñáóêåõÞ 25 Éáíïõáñßïõ 2013

Εκδηλώσεις

w w w . p r o t i n e w s . g r

13

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ “ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ”

4ο Γυμνάσιο Πύργου

Ευχές για καλή χρονιά με την κοπή της πίτας Μ

ε την ευλογία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανασίου και την ευγενική προσφορά και παρουσία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Γυμνασίου Πύργου, οι μαθητικές κοινότητες και ο Σύλλογος Διδασκόντων έκοψαν την πίτα τους σήμερα το μεσημέρι. Στη συνέχεια o Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων και Διευθυντής του σχολείου ευχήθηκαν καλή χρονιά και καλή συνεργασία με τους συντελεστές της σχολικής κοινότητας. Σειρά συναντήσεων αναμένεται να έχει τη Δευτέρα ο Βουλευτής της Περιφέρειας Αττικής Παύλος Χαϊκάλης στο Πύργο στο πλαίσιο της επίσκεψης του, στη πόλη με αφορμή την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ειδικότερα ο Π. Χαϊ-

Ανεξάρτητοι Έλληνες

Σειρά επαφών του Π. Χαϊκάλη στον Πύργο κάλης αναμένεται να έχει στις 1:00 μετά το μεσημέρι συνάντηση με τον Δήμαρχο Πύργου

Μάκη Παρασκευόπουλο, ενώ στις 3:30 μετά το μεσημέρι θα συναντήσει και τον πρόεδρο

του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου κ. Αποστολόπουλο. Στις 6:30 το απόγευμα, ο κ. Χαϊκάλης θα παρευρεθεί στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συντονιστικής Επιτροπής των Ανεξάρτητων Ελλήνων που θα γίνει στα γραφεία του κόμματος στον Πύργο.

Η ευαισθησία των φορέων και γενικά των πολιτών της Ηλείας απέναντι στην ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ήταν πολύ μεγάλη. Τις μέρες των Χριστουγέννων δεν έμεινε καμία αδύναμη οικονομικά οικογένεια, ανέργων, οικονομικών μεταναστών στο νομό χωρίς τρόφιμα, λάδι και κρέας. Και όλα αυτά, χάρη στην αγάπη σας στην ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και για τους σκοπούς που έχει ταχθεί να υπηρετεί.Ένα ευχαριστώ είναι πολύ μικρό μπροστά στην μεγάλη σας προσφορά, που πρέπει όμως να συνεχιΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΛΕΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΟΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΒΕΕ ΤΑΒΕΡΝΑ ΤΖΑΜΙ VILLAGE ΤΑΒΕΡΝΑ "ΝΙΚΟΛΑΣ" ΗΛΒΙΖΑΧ ΒΙΒΛΙΟΠΑΝΟΡΑΜΑ ΗΛΕΙΑΚΗ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΑ ΕΠΕ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΠΙΛΙΡΗΣ Χ. ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΗΓΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΦΕΚΟΠΤΕΙΟ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΑΝΘΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟ ΝΑΡΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΥΡΓΟΥ "ΠΥΡΓΙΩΤΙΣΣΕΣ" ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΗΛΙΔΑ- ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΕΟΠΩΛΩΝ ΠΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΑΡΔΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΑΟΚ ΗΛΕΙΑΣ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΑ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ ΚΡΕΑΤΟΠΗΓΗ 1 ΒΥΘΟΥΛΚΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΚΡΕΑΤΟΠΗΓΗ 2 ΒΥΘΟΥΛΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΡΕΣΚΩΤ ΑΦΟΙ ΜΠΑΚΑ ΑΓΟΡΑ ΚΡΕΑΤΩΝ ΦΛΕΒΟΤΟΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ο 130ς ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΗΝΕΙΩΤΗΣ ΔΟΥΛΟΣ ΣΑΚΗΣ ΚΕΡΑΜΙΔΙΑ ΝΤΑΝΑΣΗΣ ΝΙΚΟΣ ΧΑΒΑΡΙ ΣΤΑΥΡΟΥΛΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΒΑΡΙ Α@Α ΚΟΥΤΑΒΑΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟ ΦΕΝΕΟΣ ΧΑΤΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΡΔΑ ΧΑΤΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑ ΜΠΑΚΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΔΑΦΝΗ Ο ΤΑΥΓΕΤΟΣ Ν. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑ

στεί, ειδικά αυτή την εποχή της οικονομικής κρίσης, για την ανακούφιση αυτών των συνανθρώπων μας που υποφέρουν Μετά από μέριμνα του Επιμελητηρίου Ηλείας εστάλησαν από καταστήματα, τρόφιμα, γλυκίσματα και λάδι, χωρίς να έχουν ετικέτες αναγνώρισης και γι αυτό το λόγο δεν μπορούμε να τους ευχαριστήσουμε και προσωπικά. Όλους τους απλούς πολίτες που βοήθησαν από το υστέρημά τους , σε τρόφιμα μακράς διάρκειας και αγοράζοντας λαχνούς.Επίσης ευχαριστούμε τα Μ.Μ.Ε που στηρίζουν με θέρμη των αγώνα μας Πρώτη, Ολυμπιακή Ραδιοφωνία Τηλεόραση, Cosmos tv, ΠΑΤΡΙΣ, Πρωινή, Ενημέρωση, IONION FM, OΡT FM, EΡΑ Πύργου ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ


14

w w w . p r o t i n e w s . g r

Δυτική Ελλάδα:

Ύποπτες συνταγογραφήσεις και αναρρωτικές άδειες Ακόμη και σε νεκρούς συνταγογραφούσαν φαρμακευτικά συμπληρώματα διατροφής, γιατροί σε συνεργασία με φαρμακοποιούς.Η εκτεταμένη έρευνα του ΕΟΠΥΥ σε όλη τη χώρα για περιπτώσεις εικονικής υπερσυνταγογράφησης είχε ως στόχο την καταπολέμηση της διαφθοράς στον οργανισμό.Με αφορμή στοιχεία ερευνών εικονικών συνταγογραφήσεων και σημαντικών περιπτώσεων απάτης στο χώρο της υγείας, εναντίον των ασφαλισμένων και του Οργανισμού, o ΕΟΠΥΥ δημοσιοποίησε στοιχεία των ερευνών της ΥΠΕΔΥΦΚΑ, με τη συνδρομή της ΗΔΙΚΑ και της ΚΜΕΣ, σε πανελλαδικό επίπεδο:Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, η έρευνα έχει αναδείξει πλήθος από στοιχεία που κρίνονται τουλάχιστον ύποπτα κυρίως αναφορικά με τη συνταγογράφηση των φαρμάκων και τη χορήγηση αναρρωτικών αδειών από ιατρούς του Οργανισμού. Ο έλεγχος συνεχίζεται σε πιο μεγάλο βάθος διότι οι εμπλεκόμενοι είναι πολλοί και η οικονομική επιβάρυνση του Οργανισμού μεγάλη.Μετά τα αποτελέσματα των ελέγχων, ο ΕΟΠΥΥ σε συνεργασία με την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων και Εγκληματικής Δραστηριότητας, τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και το ΣΔΟΕ δρομολογεί τις απαραίτητες ενέργειες, κατά των υπευθύνων, για τον καταλογισμό και την απόδοση πάσης φύσεως ευθυνών.

Απώλειες 3,14% στο Χ.Α. Με σημαντικές απώλειες έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά από έξι ανοδικές συνεδριάσεις στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης σημείωσε κέρδη 7,19%. O Γενικός Δείκτης Τιμών υποχώρησε κάτω από τα επίπεδα των 1.000 μονάδων και έκλεισε στις 987,45 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 3,14%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 135,981 εκατ. ευρώ. Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρέθηκαν και σήμερα οι τραπεζικές μετοχές, καθώς και η μετοχή του ΟΠΑΠ, μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για το μονοπώλιο. Η μετοχή του ΟΠΑΠ "βυθίστηκε" κατά 11,46%. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε απώλειες σε ποσοστό 3,74%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 5,14%.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΙ ΠΥΡΓΟΣ ΟΡΦΕΑΣ  Άννα Kαρένινα 19:45 22:00 The Impossible 19:30-2 21:30 Django o Τιμωρός 19:15-2 Ψάχνοντας τον Νέμο 3D 18:00 Ο Δολοφόνος Με Το Πριόνι (3D) 22:00

ΑΜΑΛΙΑΔΑ CineCinema Amaliada " The Impossible " 19:50 & 22:00 Django o Τιμωρός " 19:00 & 22:00 ΠΑΙΔΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ Ψάχνοντας τον Νέμο "(3D ΜΕΤΑΓΛΩΤ) 17:00

ËÁÚÊÅÓ ÁÃÏÑÅÓ ÓÔÇÍ ÇËÅÉÁ Áíäñáâßäá

Καιρός νεφοσκεπής με καταιγίδα. 9°C έως 11°C. Άνεμοι μέτριοι νοτιοδυτικοί και στη συνέχεια μέτριοι νότιοι έως 5 μποφόρ.

Eιδήσεις

/ ÐáñáóêåõÞ 25 Éáíïõáñßïõ 2013

Γιώργος Κοντογιάννης

Δεν αποκλείεται η συμμετοχή της Ηλείας στο τουριστικό αφιέρωμα για την Ελλάδα στην Κίνα Δεν αποκλείεται η συμμετοχή της Ηλείας στο τουριστικό αφιέρωμα για την Ελλάδα στην Κίνα, σύμφωνα με την απάντηση που απέστειλε η Υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη στον Βουλευτή Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργό Απασχόλησης Γιώργο Κοντογιάννη, ο οποίος είχε καταθέσει Ερώτηση επί του θέματος στη Βουλή.Ο Γιώργος Κοντογιάννης είχε ζητήσει την ένταξη της Αρχαίας Ολυμπίας και της Αρχαίας Ήλιδας στο πολιτιστικό και τουριστικό αφιέρωμα που ετοιμάζεται για την Ελλάδα στην Κίνα, επισημαίνο-

ντας πως εάν τελικά η Ηλεία μείνει εκτός του προγράμματος, χάνεται άλλη μια σημαντική ευκαιρία για τουριστική προβολή του Νομού μας, τη στιγμή μάλιστα που ο τουρισμός αποτελεί το βασικό πυλώνα για την ανάκαμψη της οικονομίας της περιοχής. Σύμφωνα με την απάντηση της Υπουργού Τουρισμού: "Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με έγγραφό της προς τον ΕΟΤ γνωστοποίησε την πρόθεση του κινέζικου τηλεοπτικού δικτύου CCTV για την παραγωγή πολιτιστικού και τουριστικού αφιερώ-

ματος για την Ελλάδα. Επιπρόσθετα ζήτησε τη συνδρομή του Ε.Ο.Τ με την παροχή δωρεάν πλάνων, τα οποία θα προβάλλον τον κλασικό και σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό, στα αρχαία θέατρα, τα θερινά σινεμά κλπ. Στη συνέχεια, η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας επανήλθε με το έγγραφό της, ενημερώνοντας ότι η κινέζικη πλευρά δεν έχει ακόμα οριστικοποιήσει το πρόγραμμα επίσκεψή της και ότι αρμόδια για το συντονισμό της παραγωγής από ελληνικής πλευράς είναι πλέον η ΕΡΤ. Επισημαίνουμε δε, ότι προτάθη-

κε από την ελληνική πλευρά η Αρχαία Ολυμπία καθώς αποτελεί παγκόσμιο σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων. Ωστόσο, η κινέζικη πλευρά επικεντρώθηκε σε αρχαιολογικά μνημεία άλλων περιοχών της Ελλάδας. Ο ρόλος του Υπουργείου Τουρισμού, είναι να μεριμνά για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας στη διεθνή τουριστική αγορά, να προτείνει λύσεις και σε κάθε περίπτωση να μην θετεί κριτήρια τα οποία δύναται να λειτουργήσουν αποτρεπτικά και να οδηγήσουν σε απορύθμιση της τουριστικής αγοράς"

ΣΥΡΙΖΑ: Διαπιστευτήρια (και) στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό Η πρώτη πράξη του Αλ. Τσίπρα, με το που πάτησε το πόδι του στις ΗΠΑ, ήταν να καταθέσει ανοιχτά τα διαπιστευτήριά του στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Δήλωσε για τους λόγους που τον έφεραν στις ΗΠΑ: "Θα μπορούσαμε να παρακολουθήσουμε τον τρόπο με τον οποίο η αμερικανική κυβέρνηση, προσπάθησε από την πρώτη στιγμή να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση. Και προσπάθησε να την αντιμετωπίσει με μια επεκτατική δημοσιονομική πολιτική και όχι με την καταστροφική πολιτική της λιτότητας".Δηλαδή, ομολογεί κυνικά ότι το μείγμα διαχείρισης της κρίσης που ορέγεται να εφαρμόσει αν κυβερνήσει, είναι αυτό του Ομπάμα, το οποίο οδηγεί σε εξαθλίωση των αμερικάνικο λαό, από άλλο δρόμο. Δεν αρκέστηκε όμως σ' αυτά και υποστήριξε:"Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι και η χθεσινή ομιλία του Αμερικανού Προέδρου, κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας του, ήταν μια ομιλία που είχε στο βασικό της περιεχόμενο τη στήριξη της μεσαίας και κατώτερης τάξης, τον όρο "κοινωνική δικαιοσύνη", ένα συνολικά προοδευτικό προσανατολισμό, την ίδια στιγμή, που στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, κυριαρχούν συντηρητικές τοποΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ - ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΕΚΑΒ: 166 Κέντρο Δηλητηριάσεων: 210-7793777 Νοσοκομείο Πύργου: 26210-82300, 82360 Νοσοκομείο Αμαλιάδας: 26223 60100 Κέντρο Υγείας Κρεστένων: 26250 22222 Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας: 26260 22222 Κέντρο Υγείας Βάρδας: 26233 60000 Κέντρο Υγείας Γαστούνης: 26233 60300 Κέντρο Υγείας Σιμόπουλου: 26223 60400 ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Άμεση δράση Πύργου: 100 Αστ. Δ/νση Ηλείας: 26210-81730, 81731 Τμήμα Τροχαίας Πύργου: 2621081742 Αστυνομικό τμήμα Πύργου: 2621081734

θετήσεις που αντί να αντιμετωπίσουν την κρίση, τη μεγεθύνουν ακόμη περισσότερο"! Με άλλα λόγια, για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Ομπάμα ασκεί "προοδευτική" διαχείριση, σε αντίθεση με τους Ευρωπαίους. Παραγράφει συνειδητά το γεγονός ότι στις δυο άκρες του Ατλαντικού και σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο, οι αστικές κυβερνήσεις υπηρετούν τα δικά τους μονοπώλια, ανταγωνιστικά προς αυτά των άλλων χωρών.Κρύβει προκλητικά από το λαό ότι οι ΗΠΑ, η ΕΕ, η Κίνα, η Ρωσία, οι άλλες λεγόμενες ανερχόμενες οικονομίες, συγκρούονται παγκόσμια για τα ιδιαίτερα συμφέροντά τους και στο πλαίσιο αυτών των ανταγωνισμών ετοιμάζονται τώρα να ματοκυλίσουν τη Συρία.Οσο για το λόγο που οι Αμερικάνοι κάλεσαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις ΗΠΑ, αποκαλυπτικός ήταν ο οικοδεσπότης του Αλ. Τσίπρα στις ΗΠΑ, στέλεχος του Ινστιτούτου Brookings Ο. Ανθολις. Σε συνέντευξή του στην "Ελευθεροτυπία", δηλώνει χωρίς περιστροφές: "Είμαστε όλοι πολύ περίεργοι να μάθουμε περισσότερα για τον πολιτικό που θα μπορούσε να είναι η αχίλλειος πτέρνα της Ευρωπαϊκής Ενωσης (...) το ερώτημα είναι αν θα γίνει (...) και είμαστε όντως πολύ περίεργοι να το ανακαλύψουμε"!Επαληθεύ-

Ασφάλεια Πύργου: 26210-81740 Τροχαία Πύργου: 26210-22100 Αστυνομία Αμαλιάδας: 26220-38210 Ασφάλεια Αμαλιάδας: 26220-38232 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ Πυροσβεστική Πύργου: 199 Πυροσβεστική Αμαλιάδας: 2622022199 Πυροσβεστική Λεχαινών: 2623022199 Πυροσβεστική Κρεστένων: 2625022199 ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ Κατάκολο: 26210-41206, 41500 Κυλλήνη: 26230-26230, 92211 Πάτρα: 2610-341204

ει δηλαδή αυτό που το ΚΚΕ έλεγε και προεκλογικά, ότι οι ΗΠΑ αξιοποιούν τη ρητορική και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για να υπηρετήσουν τα δικά τους ιδιαίτερα συμφέροντα σε βάρος της ανταγωνίστριας ΕΕ και της Ευρωζώνης.Το απόγευμα, ο Αλ. Τσίπρας μίλησε στο στο Ινστιτούτο Brookings. Σε μια ομιλία πραγματικό περιβόλι δήλωσε ευθαρσώς ότι ανάμεσα στους ίδιους και τις ΗΠΑ "υπάρχουν σκιές και προβλήματα του παρελθόντος τα οποία θέλουμε να υπερβούμε". Υπερασπίστηκε με σθένος τη διαχείριση της κρίσης από τις ΗΠΑ έναντι της Ευρωζώνης και διαβεβαίωσε: "Οι κινδυνολόγοι θα σας πουν ότι το κόμμα μας, αν έρθει στην κυβέρνηση, θα σκίσει τη δανειακή σύμβαση με την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΔΝΤ, θα βγάλει τη χώρα έξω από την ευρωζώνη, θα διακόψει τους δεσμούς της Ελλάδας με την πολιτισμένη Δύση. Αυτό είναι κινδυνολογία στα χειρότερά της. Ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα μου, δε θέλει τίποτα από αυτά". *Χρήστος Γιάνναρος, Γραμματέας της ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ

ΒΛΑΒΕΣ ΟΤΕ: 13888 ΔΕΗ: 1050 ΔΕΥΑΠ Πύργου: 26210-33702 ΔΕΥΑΠ Αμαλιάδας: 26220-23923 Επιμελητήριο Ηλείας: 26210-34154, 22541, 32225 Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πύργου: 26210-22707, 81117, 22088 Οργανισμός Εργατικής Εστίας: 2621034797 Μητρόπολη Ηλείας: 26210-22527 ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΤΕΛ Πύργου: 26210-20600 έως 20608 Αμαλιάδας: 26220-28892 Αθηνών: 210-5134110-1 Θεσσαλονίκης: 2310-595406 Ιωαννίνων: 26510-41248

Λεχαινών: 26230-22219 Κρεστένων: 26250-22228 Σαβαλίων: 26220-61211 Λάλα: 26240-41213 Βασιλακίου: 26240-71300 Κάμενας: 26240-71330 Γούμερου: 26210-93521 Κουτσοχέρας: 26210-61024 Μουζακίου: 26210-61220 Καράτουλα: 26210-61458 Μαγούλα: 26210-61266 Χελιδόνι: 26240-51204 Λαντζόι: 26240-69049 Νεράιδα: 26240-51350 Πελόπιο: 26240-31405 Ανδραβίδα: 26230-54225 Καβάσιλα: 26230-33202 Νέα Μανωλάδα: 26230-71374 Καρδαμάς: 26220-29560 Επιτάλιο: 26210-71448 Κυπαρισσία: 27610-22260 Ανδρίτσαινα: 26260-22239 Ζαχάρω: 26250-31219 Γιαννιτσοχώρι: 26250-61468 Φιγαλεία: 26250-41696 Βάρδα: 26230-73014 Γαστούνη: 26230-35115


Ειδήσεις - Ανακοινώσεις

/ ÐáñáóêåõÞ 25 Éáíïõáñßïõ 2013

Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα τους κόβουν οι Πρόσκοποι του Πύργου Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα τους κόβουν οι Πρόσκοποι του Πύργου το Σάββατο 26 Ιανουαρίου και ώρα 6.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λάτσειου Δημοτικού Μεγάρου Πύργου. Στην εκδήλωση προσκαλούνται και αναμένεται να παραβρεθούν εκτός από τους Προσκόπους και τους γονείς τους, φορείς της περιοχής, φίλοι των Προσκόπων και παλαιοί Πρόσκοποι. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αναμένεται να γίνει ανασκόπηση των πλούσιων δραστηριοτήτων του 1ου Συστήματος Δασοπροσκόπων Πύργου με τη βοήθεια οπτικοακουστικών μέσων, όπως και συνοπτική αναφορά στις προγραμματισμένες δραστηριότητες για τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε. Παράλληλα τα παιδιά θα δώσουν το δικό τους τόνο τραγουδώντας τα δικά τους τραγούδια.

EËËÇÍÉÊÇ ÄÇÌÏÊÑÁÔÉÁ ÍÏÌÏÓ ÇËÅÉÁÓ ÍÏÌÉÊÏ ÐÑÏÓÙÐÏ ÐÏËÉÔÉÓÌÏÕ ÁÈËÇÔÉÓÌÏÕ & ÐÅÑÉÂÁËËÏÍÔÏÓ ÄÇÌÏÕ ÐÇÍÅÉÏÕ Ã. ÓÉÓÉÍÇ & ×ÁËÊÉÏÐÏÕËÏÕ Ô.Ê. 27300 ÃÁÓÔÏÕÍÇ Ðëçñïö.: Áñ. Ãéáííáêüðïõëïò Ôçë. : 2623-360775 Fax : 2623-360764

Περιοδείες κλιμακίων του ΣΥΡΙΖΑ Η Συντονιστική Γραμματεία της Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κάμπου Ηλείας καθόρισε τις ημερο-μηνίες στις οποίες θα πραγματοποιούνται περιοδείες κλιμακίων του ΣΥΡΙΖΑ. Έναρξη περιοδειών : * Παρασκευή 25/1 το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκεται τις απογευματινές ώρες στο Καπελέτο. Τα θέματα συζήτησης είναι: 1.Πολιτικές εξελίξεις 2.Θέματα τοπικής Αυτοδιοίκησης. 3.Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ 4.ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑΗ διαδικασία μετασχηματισμού και ε-νιαιοποίησης του Ãáóôïýíç 24 Éáíïõáñßïõ 2013 Áñ. Ðñùô.: 11

ÁÍÁÊÏÉÍÙÓÇ

Ôï Íïìéêü Ðñüóùðï Ðïëéôéóìïý Áèëçôéóìïý êáé ÐåñéâÜëëïíôïò ÄÞìïõ Ðçíåéïý óå óõíåñãáóßá ìå ôï Õðïõñãåßï Õãåßáò -ÅéäéêÞ Ãñáììáôåßá ÄéáôñïöÞò êáé ¢èëçóçò ðñüêåéôáé íá ðñïóëÜâåé ÊáèçãçôÝò ÖõóéêÞò ÁãùãÞò ðñïêåéìÝíïõ íá ëåéôïõñãÞóåé ôá åêðáéäåõôéêÜ ðñïãñÜììáôá Ìáæéêïý Áèëçôéóìïý êáôÜ ôçí ðåñßïäï 20122013 ìå óýìâáóç åñãáóßáò éäéùôéêïý äéêáßïõ ïñéóìÝíïõ ÷ñüíïõ êáé ìå ùñïìßóèéá áðïæçìßùóç. ÅÉÄÉÊÏÔÇÔÁ ÊáèçãçôÝò/ôñéåò ÖõóéêÞò ÁãùãÞò

ÁÑÉÈÌÏÓ

ÐÑÏÃÑÁÌÌÁÔÁ

1

1. ¢èëçóç êáé Ãõíáßêá 2. ¢óêçóç åíçëßêùí 3. Ðáéäß êáé Áèëçôéóìüò 4. ¢óêçóç óôçí åöçâéêÞ çëéêßá 5. ¢óêçóç óôçí Ôñßôç Çëéêßá

×ÑÏÍÉÊÇ ÄÉÁÑÊÅÉÁ ÌÝ÷ñé 14/06/2013

ÅÉÄÉÊÁ ÔÕÐÉÊÁ ÐÑÏÓÏÍÔÁ: Ðôõ÷éïý÷ïé ÊáèçãçôÝò ÖõóéêÞò ÁãùãÞò (Ç ìïñéïäüôçóç èá ðñáãìáôïðïéçèåß ìÝóá áðü ôï ïñãáíùôéêü ðëáßóéï ôïõ Õðïõñãåßïõ Õãåßáò-Äéåýèõíóç ¢èëçóçò ãéá ¼ëïõò) ÄÉÊÁÉÏËÏÃÇÔÉÊÁ: Áßôçóç, Âéïãñáöéêü óçìåßùìá. ÄÞëùóç ôïõ Í1599/86 üôé åßíáé Üíåñãïò-ç êáé üôé ôá óôïé÷åßá óôçí áßôçóç êáé ôï âéïãñáöéêü óçìåßùìá åßíáé áëçèÞ. ÅðéêõñùìÝíç Öùôïôõðßá ðôõ÷ßïõ ÖõóéêÞò ÁãùãÞò, åéäéêüôçôáò, ìåôáðôõ÷éáêïý ôßôëïõ. ÅðéêõñùìÝíç Öùôïôõðßá Ôáõôüôçôáò. Ðéóôïðïéçôéêü ïéêïãåíåéáêÞò êáôÜóôáóçò. Âåâáßùóç ìüíéìçò êáôïéêßáò. Âåâáéþóåéò Ðñïûðçñåóßáò. ÄéêáéïëïãçôéêÜ ðïõ íá áðïäåéêíýïõí üóá áíáöÝñïíôáé óôï âéïãñáöéêü óçìåßùìá. Ïé õðïøÞöéïé äåí ðñÝðåé íá Ý÷ïõí êþëõìá êáôÜ ôï Üñèñï 8 ôïõ õðáëëçëéêïý êþäéêá (êáôáäßêç, õðïäéêßá, äéêáóôéêÞ áíôßëçøç, äéêáóôéêÞ áðáãüñåõóç). Ïé åíäéáöåñüìåíïé ðñÝðåé íá õðïâÜëëïõí ôá äéêáéïëïãçôéêÜ ìÝ÷ñé êáé 4/2/2013 óôá ãñáöåßá ôïõ Íïìéêïý Ðñüóùðïõ Ðïëéôéóìïý Áèëçôéóìïý & ÐåñéâÜëëïíôïò ÄÞìïõ Ðçíåéïý óôï êôßñéï ôïõ Äçìáñ÷åßïõ Ãáóôïýíçò (Ã. Óéóéíç & ×áëêéïðïõëïõ) Ï ÐÑÏÅÄÑÏÓ Âáóéëüðïõëïò ÄçìÞôñéïò

ΚΗΔΕΙΕΣ Ôïí áãáðçìÝíï ìáò

ΚΩΣΤΑ ΘΕΟΔ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ ÅÔÙÍ 39 Êçäåýïìå óÞìåñá ÐáñáóêåõÞ 25 Éáíïõáñßïõ 2013 êáé þñá 3.30 ð.ì.áðü ôïí Éåñü Íáü Áãßïõ Óðõñßäùíá Ðýñãïõ êáé ðáñáêáëïýìå óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí óôçí åêöïñÜ ôïõ. Ðýñãïò 25 Éáíïõáñßïõ 2013 ÏÉ ÃÏÍÅÉÓ: Èåüäùñïò & Öñåéäåñßêç. ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ: Ëåùíßäáò & Áíôùíßá Ðáíáãïðïýëïõ, ÓùôÞñçò & Áèáíáóßá Ðáíáãïðïýëïõ, ÏÉ ÁÍÉØÉÅÓ. ÏÉ ÈÅÉÏÉ. ÏÉ ÅÎÁÄÅËÖÏÉ ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÓõëëõðçôÞñéá èá äå÷èïýìå ìüíï óôïí Éåñü Íáü. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ Á. ÁÓÇÌÁÊÏÐÏÕËÏÓ Þ ÆÅÕÊÁÓ, ÔÇË. ÃÑÁÖÅÉÏÕ: 26210 28361 - 33119, ÏÉÊ. ÄÉÁÍÕÊÔ. 22283, ÊÉÍÇÔÏ: 6944296706 & 6932234896, ÊÏËÏÊÏÔÑÙÍÇ 11 - ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ Ôçí ðïëõáãáðçìÝíç ìáò

ΓΕΩΡΓΙΑ χα Αθανασίου ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ Åôþí 90 Èáíïýóá êçäåýïìå óÞìåñá ÐáñáóêåõÞ 25/01/2013 êáé þñá 11:00ð.ì. åê ôïõ Éåñïý Íáïý Æùïäü÷ïõ ÐçãÞò ÄéáóÝëëùí, êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðáñáêïëïõèÞóïõí ôçí åêöïñÜ ôçò. ÄéÜóåëëá 25/01/2013 ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ: Öþôçò & ÁããåëéêÞ Ëõìðåñïðïýëïõ, Âáóßëåéïò & ÂáóéëéêÞ Ëõìðåñïðïýëïõ. ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ, ÔÁ ÄÉÓÅÃÃÏÍÁ, ÏÉ Ë. ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ, Ìáíùëïðïýëïõ 58, Ôçë. üëï ôï 24ùñï: 26210-34017, 30730, 34217, 27158, 25223, ÐÕÑÃÏÓ, Êéíçôü 6944342471 Ïéêßáò: 25223 Tïí ðïëõáãáðçìÝíï ìáò

ΦΩΤΙΟ ΜΑΧΑΙΡΑ του Νικολάου Åôþí 82 Èáíüíôá êçäåýïìå óÞìåñá ÐáñáóêåõÞ 25/01/2013 êáé þñá 10:30ð.ì. åê ôïõ Éåñïý Íáïý Áãßïõ Äçìçôñßïõ Áãßáò Ìáýñáò, êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðáñáêïëïõèÞóïõí ôçí åêöïñÜ ôïõ. Áãßá Ìáýñá 25/01/2013 Ç Óýæõãïò. Ôá ôÝêíá. Ôá åããüíéá. Ôá áäÝëöéá. Ôá áíßøéá. Ïé Ëïéðïß óõããåíÞò. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÃÅÙÑÃÉÏÕ ÌÁÑÁÆÉÙÔÇ ËÅ×ÁÉÍÁ- ÔÑÁÃÁÍÏ, Ôçë.: 26230-61346, 61888, Êéí.: 6974074194

πολιτικού φορέα : * Πορεία προς το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ * Προγραμματισμός-οργάνωση ανοιχτής Συνέλευσης ΣΥΡΙΖΑ Κάμπου. * Διαδικασίες εκλογής νέας Νομαρχιακής Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας. *Εγγραφή νέων μελών. Σημειώνεται ότι η εγγραφή νέων μελών συνεχίζεται καθη-μερινά. Αιτήσεις δέχονται όλα τα μέλη της Σ.Γραμματείας.

w w w . p r o t i n e w s . g r

15

ÍÏÌÁÑ×ÉÁÊÏÓ ÓÕËËÏÃÏÓ ÃÏÍÅÙÍ- ÊÇÄ/ÍÙÍ & ÁìåÁ ÍÏÌÏÕ ÇËÅÉÁÓ “ÇËÉÓ” ÍÅÏ ÐÕÑÃÏÕ ÐÁÔÑÙÍ ÊÅÖÉÁÐ. [êôÞñéï ÊÅÊÕÊÁÌÅÁ] Ôçë, 26210 25694, 6977673592 Ðë, ê ÐÁÐÁÄÁÔÏ ÉÙÁÍÍÇ

ÐÑÏÓÊËÇÓÇ Ï Íïìáñ÷éáêüò Óýëëïãïò ÃïíÝùí - Êçä/íùí êáé ÁìåÁ Íïìïý Çëåßáò ôï ÓÜââáôï 26 - 1 - 2013 êáé þñá 19,00 ìì,óôï ÊÅÊÕÊÁÌÅÁ èá êüøåé ôçí ðñùôï÷ñïíéÜôéêç ðßôôá ôïõ. Ç Ðáñïõóßá óáò èá ôéìÞóåé ôïí Óýëëïãï êáé èá äþóåé ÷áñÜ óôá ðáéäéÜ êáé ôïõò Ãïíåßò ôïõò. Ãéá ôï Ä.Ó Ï ÐÑÏÅÄÑÏÓ Ç ÃÑÁÌÌÁÔÅÁÓ ÐÁÐÁÄÁÔÏÓ ÉÙÁÍÍÇÓ ×ÑÉÓÔÏÐÏÕËÏÕ ËÅÌÏÍÉÁ

ÄÅÄÄÇÅ Äéåýèõíóç ÐåñéöÝñåéáò ÐåëïðïííÞóïõ - Çðåßñïõ Ðåñéï÷Þ Ðýñãïõ Ðáðáãåùñãßïõ & Áñ÷éìÞäïõò, 27100, ÐÕÑÃÏÓ

ÄÉÁÊÏÐÇ ÇËÅÊÔÑÉÊÏÕ ÑÅÕÌÁÔÏÓ Åéäïðïéïýíôáé ïé åíäéáöåñüìåíïé êÜôïéêïé üôé ãéá íá åêôåëåóôïýí áðáñáßôçôåò Ôå÷íéêÝò åñãáóßåò ôçò ÄÅÄÄÇÅ èá ãßíïõí ïé åîÞò äéáêïðÝò çëåêôñéêïý ñåýìáôïò: 1. Ôï ÓÜââáôï 26-01-2013 êáé ôçí ÊõñéáêÞ 27-012013 êáé áðü þñá 08.00 Ýùò 15.00 óôéò áãñïôéêÝò ðåñéï÷Ýò ôïõ Åëáéþíá ôïõ ÄÞìïõ Ðýñãïõ. Áí ïé åñãáóßåò ôåëåéþóïõí íùñßôåñá, ôï ñåýìá èá

îáíáäïèåß ðñéí áðü ôï ÷ñüíï ëÞîçò ôçò äéáêïðÞò ðïõ áíáöÝñåôáé ðéï ðÜíù. Ãé' áõôü ôï ëüãï ïé çëåêôñéêÝò åãêáôáóôÜóåéò êáé ôá äßêôõá ôçò ÄÅÄÄÇÅ èá ðñÝðåé íá èåùñïýíôáé üôé Ý÷ïõí óõíÝ÷åéá ñåýìá. ¸ôóé ãéá ëüãïõò áóöáëåßáò, áðáãïñåýåôáé ç ðñïóÝããéóç óå áãùãïýò Þ Üëëá óôïé÷åßá ôïõ äéêôýïõ áêüìá êé áí âñßóêïíôáé êáôáãÞò, ãéáôß õðÜñ÷åé óïâáñüò êßíäõíïò áôõ÷Þìáôïò. Ï ÄÅÄÄÇÅ åßíáé ç 100% èõãáôñéêÞ åôáéñßá ôçò ÄÅÇ Á.Å. ðïõ äéá÷åéñßæåôáé ôï Åëëçíéêü Äßêôõï ÄéáíïìÞò ÇëåêôñéêÞò ÅíÝñãåéáò. Ðëçñïöïñßåò ãéá ôéò ðñïãñáììáôéóìÝíåò äéáêïðÝò áíÜ Ðåñéï÷Þ, êáèçìåñéíÜ, áíáñôþíôáé óôï site ôïõ ÄÅÄÄÇÅ, www.deddie.gr. Äéåýèõíóç Ðåñéï÷Þò Ðýñãïõ

MΝΗΜΟΣΥΝΑ Ôçò ëáôñåõôÞò êüñçò, áäåëöÞò, åããïíÞò & áíéøéÜò

ΜΑΡΙΑ ΑΧΙΛΛΕΑ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛOΥ Åôþí 19 Ôåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 27/1/2013 & þñá 8.30 ð.ì óôïí Éåñü Íáü Áãßïõ ÍéêïëÜïõ Ðýñãïõ & ðáñáêáëïýìå Ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí íá Ðñïóåõ÷çèïýí ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò . ÐÕÑÃÏÓ 27/1/2013 ÏÉ ÃÏÍÅÉÓ. Á×ÉËËÅÁÓ & ÅÕÁÃÃÅËÉÁ. ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ ÓÁÊÇÓ , ÅËÅÍÇ. ÏÉ ÐÁÐÐÏÕÄÅÓ. ÓÁÊÇÓ & ÌÁÑÉÁ ×ÑÉÓÔÏÐÏÕËÏÕ, ÅËÅÍÇ ÂËÁ×ÏÐÏÕËÏÕ., ÏÉ ÈÅÉÏÉ. ÔÁ ÅÎÁÄÅËÖÉÁ. ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ *Ôï ÓÜââáôï óôéò 26-1-2013 èá ôåëÝóïõìå ôñéóÜãéï óôéò 16:00ì.ì óôï ¢ ÊïéìçôÞñéï Ðýñãïõ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ ÊÁÉ ÌÍÇÌÏÓÕÍÙÍ: ÈÅÏÄÙÑÏÓ & ÄÇÌÇÔÑÉÏÓ ÔÓÁÐÅÊÇÓ ÁÍÁÐÁÕÓÅÙÓ (ÅÍÁÍÔÉ É. Í. ÁÃ. ÐÁÍÔÙÍ Á' ÊÏÉÌ. ÐÕÑÃÏÕ), ÔÇË.: 26210-25563 ÊÉÍÇÔÏ: 6974320794 Ôçí ÊõñéáêÞ 27-1-2013 & ¿ñá 8.30 Ð.Ì Ôåëïýìå 40Þìåñï) Ìíçìüóõíï Åéò Ôïí Éåñü Íáü ¢ãéïõ ÐáíôåëåÞìïíïò Ðýñãïõ ÕðÝñ Áíáðáýóåùò Ôçò Øõ÷Þò Ôïõ ÐïëõáãáðçìÝíïõ ìáò

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙANNΟΠΟΥΛΟΥ ÅÔÙÍ 84 ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ: ÉÙÁÍÍÇÓ & ÅËÅÍÇ ÃÉÁÍÍÏÐÏÕËÏÕ, ÅÕÁÃÃÅËÏÓ & ÁÃÃÅËÉÊÇ ÃÉÁÍÍÏÐÏÕËÏÕ, ÅÕÈÕÌÉÁ ÃÉÁÍÍÏÐÏÕËÏÕ. ÔÁ ÁËÅËÖÉÁ: ÂÁÓÙ & ÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÏÓ ÁÍÔÙÍÏÐÏÕËÏÓ. ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ & ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÅÑÃÁÓÔÇÑÉÏ ÌÍÇÌÏÓÕÍÙÍ: ÂÏÕËÁ ÁËÔÁÍÇ, Ô. ÐÅÔÑÏÐÏÕËÏÕ 36, ÐÕÑÃÏÓ, ÔÇË: 2621029455, ÊÉÍ: 6977127393 Ôåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 27/01/2013 êáé þñá 08.30 ð.ì. åê ôïõ Éåñïý Íáïý Áãßïõ ÍéêïëÜïõ Êïôñïíßïõ Ìßíèçò, 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ ðïëõáãáðçìÝíïõ ìáò

ΤΙΜΟΛΕΟΝΤΑ του Χρήστου ΤΣΙΡΩΝΗ Åôþí 85 Êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé åíþóïõí ìáæß ìáò ôéò ðñïò ôïí Õøéóôïí äåÞóåéò ôùí. Ìßíèç 27/01/2013 ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ: ×ñÞóôïò & Ìßíá Ôóéñþíç, Ðáíáãéþôçò Ôóéñþíçò. ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ: Ôßìïò, ÄÞìçôñá, Êáëëéüðç. ÏÉ Ë. ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ, Ìáíùëïðïýëïõ 58, Ôçë. üëï ôï 24ùñï: 26210-34017, 30730, 34217, 27158, 25223, ÐÕÑÃÏÓ, Êéíçôü 6944342471 Ïéêßáò: 25223 Ôåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 27/01/2013 êáé þñá 08.30 ð.ì. åê ôïõ Éåñïý Íáïý Áãßáò ÂáñâÜñáò ÊÜôù Óáìéêïý, 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ ðïëõáãáðçìÝíïõ ìáò

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Σωτηρίου ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ Åôþí 55 Êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé åíþóïõí ìáæß ìáò ôéò ðñïò ôïí ¾øéóôïí äåÞóåéò ôùí. Ç ÌçôÝñá. Ôá áäÝëöéá. Ôá áíßøéá. Ïé ëïéðïß ÓõããåíÞò êáé ößëïé Ãñáöåßï Ôåëåôþí ÌáíéÜôç Áíáóôáóßá, ÆÁ×ÁÑÙ Ôåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 27/01/2013 êáé þñá 08.30 ð.ì. Ýêôïõ Éåñïý Íáïý Áãßáò Ìáñßíáò Êáôáñá÷éïý, 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ ðïëõáãáðçìÝíïõ ìáò

ΑΝΔΡΕΑ του Παναγιώτη ΡΕΠΠΑ Åôþí 69 Êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé åíþóïõí ìáæß ìáò ôéò ðñïò ôïí Õøéóôïí äåÞóåéò ôùí. ÊáôáñÜ÷é 27/01/2013 Ç ÓÕÆÕÃÏÓ: ÅéñÞíç. ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ: ÅëÝíç & Äéïíýóéïò Ìáñïýäáò. ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ: ÉùÜííçò, ÁíäñÝáò-ÑÝíïò, Äéïíõóßá. ÔÁ ÁÄÅÑÖÉÁ & ÏÉ Ë. ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ, Ìáíùëïðïýëïõ 58, Ôçë. üëï ôï 24ùñï: 26210-34017, 30730, 34217, 27158, 25223, ÐÕÑÃÏÓ, Êéíçôü 6944342471 Ïéêßáò: 25223


ίχα όντως συζήτηση με τον πρόεδρο του Πανηλειακού. Κάναμε μια προφορική επαφή και περιμένω τα νεότερα. Αν όχι αύριο (σ.σ. σήμερα), το πολύ μέχρι το Σάββατο (σ.σ. αύριο), θα έχουμε νεότερη επικοινωνία. Και εκεί θα διαπιστώσουμε αν όντως υπάρχει ενδιαφέρον να προχωρήσουμε και να προχωρήσουμε". Αυτά ανέφερε σε δηλώσεις του στην "Πρώτη" ο Αντώνης Δρακόπουλος, ο οποίος απάντησε και στην ερώτηση αν τον φέρνουν "πακέτο" Ιταλοί επιχειρηματίες οι οποίοι ενδιαφέρονται για τον Πανηλειακό, όπως δηλαδή φέρεται να συμβαίνει σύμφωνα με δημοσιεύματα: "Η συζήτηση που έκανα, ήταν με τον κ. Ντάβαρη τον πρόεδρο του Πανηλειακού. Δεν υπάρχει κάτι άλλο στη μέση".

“Äåí Ýñ÷ïìáé ìå Éôáëïýò…” Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλο

ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ 25 ÉÁÍÏÕÁÑÉÏÕ 2013

Υπόθεση -Φιλόπουλου Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας ένας 28χονος που είχε καταδικαστεί για το αδίκημα της συνέργειας στην ανθρωποκτονία του Μιχάλη Φιλόπουλου, κρατείται από τις αρχές. Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρει μεταξύ άλλων ότι "στην προσπάθεια των αστυνομικών να τον ακινητοποιήσουν ο συλληφθείς αρχικά τράπηκε σε φυγή και όταν εγκλωβίστηκε αντιστάθηκε και προσπάθησε να χτυπήσει τους αστυνομικούς. Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε πλαστό δίπλωμα οδήγησης".

Ο Αντώνης Δρακόπουλος, παρά ταύτα, παραδέχθηκε ότι το καλοκαίρι που μας πέρασε, είχε έρθει σε επικοινωνία με ιταλική εταιρεία, η οποία ενδιαφέρθηκε για τον Απόλλωνα. Εταιρεία η οποία πάντα με δημοσιεύματα του διαδικτύου εδρεύει στη Σικελία και έχει καλές σχέσεις με την γνωστή σικελική ομάδα Κατάνια. Δεν υπάρχει όμως καμία σχέση με την Κατάνια. Ο εκπρόσωπός της, Ρικάρντο Μιλίτσι, είχε όντως εμφανιστεί το καλοκαίρι στην Αθήνα, με σκοπό να πάρει τον Απόλλωνα Αθηνών, έχοντας και την ενασχόληση με αγορά δικαιωμάτων, προώθηση και ανάδειξη ποδοσφαιριστών. Στο σχέδιο εκείνο, είχε προταθεί για τεχνικός της ομάδας ο Αντώνης Δρακόπουλος. Ο ίδιος, εξηγεί αυτά που ειπώθηκαν στη συνομιλία με τον Κώστα Ντάβαρη: "Στη συζήτηση λοιπόν που είχαμε με τον κ. Ντάβαρη, του ανέφερα και κάποιες προοπτικές που υπήρξαν για παίκτες. Εάν και εφόσον δηλαδή προχωρήσουμε και συνεργαστούμε, υπάρχει και μια πόρτα, η οποία έχει να κάνει με το συγκεκριμένο θέμα. Αυτό συζητήθηκε και αυτό ήταν όλο… Εάν προκύψει τώρα κάποιος ο οποίος προκύψει και γίνει χορηγός στην ομάδα, αυτό είναι ένα θέμα που δεν αφήνει κανέναν μας αδιάφορο".

Δημόπουλος: "Κάνουμε κάποιες συζητήσεις Κλειστά χαρτιά στο θέμα του προπονητή, κρατούσε

χθες ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας Χρήστος Δημόπουλος, του οποίου η μετακίνηση στην Αθήνα δεν πραγματοποιήθηκε. Μάλιστα, σε ερώτησή μας αν συζήτησε τηλεφωνικά με τον Σούλη Παπαδόπουλο, απέφυγε να κάνει κάποιο σχόλιο. Έκανε μόνο ένα γενικό σχόλιο, το οποίο ανέφερε τα εξής: "Ακόμα τίποτα! Αν δεν έχουμε κάτι το συγκεκριμένο, δεν μου αρέσει να μιλάω χωρίς να υπάρχει κάτι το σίγουρο". Εκείνο το οποίο είναι το μόνο σίγουρο και σας ενημερώνω, είναι ότι κάνουμε συζητήσεις, κάνουμε προσπάθειες για το καλύτερο δυνατό. Για την καλύτερη δυνατή επιλογή προπονητή στον Πανηλειακό. Αύριο (σ.σ. σήμερα) ή μεθαύριο (σ.σ. αύριο), μπορεί να έχουμε κάποια νεότερα".

Δύσκολα με Σούλη Παπαδόπουλο Από εκεί και πέρα και ανεξάρτητα με τα λεγόμενα των δυο πλευρών, (ο Σούλης Παπαδόπουλος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε χθες ισχυρίστηκε ότι "δεν τον πλησίασε κανένας"), η περίπτωσή του αυτή τη στιγμή δείχνει εξαιρετικά δύσκολη. Ανεξάρτητα με τα χρήματα και το αν και κατά πόσον είναι κάπως "αλμυρός", υπάρχει και ένα άλλο πολύ σημαντικό εμπόδιο που πρέπει να υπερβεί ο Πανηλειακός, ομολογουμένως πολύ δύσκολο. Και είναι ότι ο συγκεκριμένος προπονητής, πολύ δύσκολα δελεάζεται με πρόταση ομάδας από τη Γ΄ Εθνική, καθώς θα τον ενδιάφερε πρώτιστα να δουλέ-

ΠΦΟ Πανόπουλου

Για νέα νίκη στη Μεσσήνη Με στόχο μια νέα νίκη, αυτή τη φορά στη Μεσσήνη κόντρα στον Πάμισο, προετοιμάζεται ο ΠΦΟ Πανόπουλου. Πιο συγκεκριμένα οι πράσινοι, θέλουν να διευρύνουν το αήττητο σερί τους στο πρωτάθλημα, αλλά και να διατηρήσουν, αν όχι και να αυξήσουν

τη διαφορά των εφτά βαθμών που έχουν από τον δεύτερο Ατρόμητο Λάππα. Από εκεί και πέρα, ο τεχνικός των πράσινων Λάκης Αθανασόπουλος, δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα στον καταρτισμό της ενδεκάδας του.

Ο Αντώνης Δρακόπουλος, εξηγεί ότι πιθανή πρόσληψή του δεν σχετίζεται με ενδιαφέρον Ιταλών επιχειρηματιών

ψει σε ομάδα Β΄ Εθνικής.

Γενική συζήτηση με Γκόφα Στο μεταξύ, αυτές τις μέρες είχε επαφή με τον Πανηλειακό και ο Μίλτος Γκόφας. Πιο συγκεκριμένα, ο έμπειρος τεχνικός, είχε μια επαφή με περιβάλλον της διοίκησης της ομάδας του Πύργου. Το θέμα "πάγωσε", ωστόσο το όνομα του Μίλτου Γκόφα παραμένει στο προσκήνιο και σήμερα ή αύριο, θα έχει ξεκαθαρίσει. Από το περιβάλλον δε του Γκόφα, προκύπτει ότι συζήτηση που έγινε ήταν εντελώς "φιλολογική" και οι δυο πλευρές δεν μπήκαν σε πιο συγκεκριμένα πράγματα.

Έρχεται ο Τομαράς, φεύγει ο Σταθόπουλος Στο μεταξύ, ο Πανηλειακός ολοκλήρωσε χθες μια ακόμα μεταγραφική κίνηση. Πρόκειται για τον μεσοεπιθετικό Χρήστο Τομαρά, ο οποίος αγωνίστηκε και πέρυσι στο δεύτερο γύρο στην ομάδα του Πύργου προερχόμενος από τον Εορδαϊκό. Ο Τομαράς το καλοκαίρι αποχώρησε από τον Πανηλειακό για τον Απόλλωνα Σμύρνης, με τον οποίο όμως δεν είχε συμμετοχές. Έτσι έλυσε το συμβόλαιό του και επιστρέφει ξανά στον Πανηλειακό. Αντίθετη διαδρομή με τον Τομαρά, ακολουθεί ο τέταρτος τερματοφύλακας της ομάδας Κώστας Σταθόπουλος, ο οποίος παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού στον Εθνικό Σαγεΐκων.

Δόξα Ν.Μ.

Ξεκίνησε ο Μικελάτος Παρών στις προπονήσεις της Δόξας είναι από χθες και ο Μικελάτος, ο οποίος τις προηγούμενες μέρες γυμνάστηκε ελαφρά προκειμένου να προφυλαχθεί από τον τραυματισμό του ο οποίος του στοίχισε την αντικατάστασή του στο παιχνίδι με την Αχαϊκή. Κατά τα άλλα, ο Μίκι Τσίρκοβιτς έχει στη διάθεσή του όλους τους ποδοσφαιριστές, με τη διοίκηση της Δόξας, να περιμένει στο παιχνίδι της Κυριακής αθρόα προσέλευση κόσμου, λόγω και του γεγονότος ότι θα υπάρχουν στη γύρω περιοχή παιχνίδια των τοπικών πρωταθλημάτων.


17 ÐáñáóêåõÞ 25 Éáíïõáñßïõ 2013

ΠΑΟ Βάρδας

Óôá óêáñéÜ óðïõäáßá ìåôáãñáöÞ; Επαφές των "πράσινων" με παίκτη ανώτερης κατηγορίας Του Πάνου Ηλιόπουλου λάχιστες ημέρες πριν τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου και ο ΠΑΟ Βάρδας προσπαθεί να κάνει το "κόλπο γκρόσο" με την απόκτηση ενός σπουδαίου ποδοσφαιριστή με παραστάσεις από ανώτερη κατηγορία προκειμένου να δυναμώσει ακόμα περισσότερο, ενόψει των προσεχών επίσημων υποχρεώσεων. Το θέμα της απόκτησης του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή σε καμιά περίπτωση δεν είναι και το πιο εύκολο, με το τοπίο είτε θετικά είτε αρνητικά αναμένεται να ξεκαθαρίσει εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Ε

Συγκρατημένη αισιοδοξία. Για το συγκεκριμένο θέμα η επίσημη διοίκηση στην παρούσα φάση αποφεύγει να πει το παραμικρό, αλλά έγκυρες πληροφορίες κάνουν λόγο πως τις προάλλες ο πρόεδρος της Βάρδας Γιάννης Λέντζας είχε αναλυτική συζήτηση με τον συγκεκριμένο παίκτη που κινείται στο χώρο του κέντρου με απώτερο σκοπό την ένταξη του στους "πράσινους" της Βουπρασίας. Η επαφή ανάμεσα στις δυο πλευρές πάντα σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες κύλησε σε καλό κλίμα, με τον εν λόγω παίκτη να ζητά ένα μικρό διάστημα προτού δώσει την οριστική του απάντηση. Από τη σκοπιά του ο επικεφαλής της διοίκησης της Βάρδας σε επαφή που είχαμε μαζί του δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες, από τις δηλώσεις του όμως φάνηκε ξεκάθαρα πως θα προσπαθήσει μέχρι τέλους να ενισχύσει τον ΠΑΟΒ με έναν ποδοσφαιριστή

ÁðïöáóéóìÝíïò íá åíéó÷ýóåé ôç ÂÜñäá åìöáíßæåôáé ï ÃéÜííçò ËÝíôæáò. που θα μπορέσει να βοηθήσει άμεσα και ουσιαστικά. "Εξετάζουμε με προσοχή αρκετές περιπτώσεις με απώτερο σκοπό να αποκτήσουμε έναν έμπειρο ποδοσφαιριστή, που θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη δυναμική στην ομάδα. Στην παρούσα φάση δεν πρόκειται να πω τίποτα άλλο", επεσήμανε ο κ. Λέντζας που επιθυμεί ξεκάθαρα την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Κάτι τέτοιο άλλωστε δήλωσε και στην κοπή της πίτας, πριν από μια εβδομάδα περίπου. Από όλα τα παραπάνω εύκολα συμπεραίνει κάποιος ότι η Βάρδα θέλει να ενισχυθεί με το τοπίο να ξεκαθαρίζει σχετικά γρήγο-

ρα, λόγω και του ότι πλησιάζουν οι ημέρες που εκπνέει η μεταγραφική περίοδος. Χαλαρώνουν οι ρυθμοί... Στα του καθαρά αγωνιστικού περιεχομένου, μετά την απόφαση της διοργανώτριας για αναβολή της αγωνιστικής οι ρυθμοί χαλαρώνουν λίγο στους "πράσινους", καθώς κάποιες ημέρες θα δοθεί ρεπό. Στα ευχάριστα το ότι δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα απουσιών, με εξαίρεση τον Μπισμπάρδη ο οποίος δεν έχει ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρεί.

Παραίτηση Δανίκα

Χ

ÓÞìåñá ç êïðÞ ôçò ðßôáò Την πίτα της έχει προγραμματίσει να κόψει σήμερα στις 7 το βράδυ σε καφετέρια του Τραγανού η τοπική Νίκη, σε μια εκδήλωση που αναμένεται να συγκεντρώσει τα βλέμματα αρκετών παρευρισκόμενων. Στα του καθαρά αγωνιστικού περιεχομένου, μετά την αναβολή των αγώνων το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει και ορισμένες τροποποιήσεις. Ειδικότερα κάποιες μέρες θα υπάρξει προπόνηση υπό τις οδηγίες του τεχνικού Σπύρου Αντωνόπουλου, ενώ φυσικά θα δοθεί και κάποιο ρεπό.

Äéáìáñôõñßá öéëÜèëùí ôïõ Çëåéáêïý Âáñèïëïìéïý

Προοδευτική Μανολάδας

ώρισαν οι δρόμοι της Προοδευτικής Μανολάδας με τον τεχνικό Γιάννη Δανίκα, καθώς ο Ηλείος προπονητής αργά προχθές το απόγευμα και μετά το τέλος της προπόνησης υπέβαλε την παραίτηση του για προσωπικούς λόγους. "Ευχαριστώ τον πρόεδρο της ομάδας κ. Παναγιώτη Σάμαρη καθώς και το υπόλοιπο Δ.Σ. για την άψογη συνεργασία που είχαμε όλο αυτό το διάστημα, όπως επίσης φυσικά και τους ποδοσφαιριστές. Εύχομαι ολόψυχα η Προοδευτική να πετύχει

Νίκη Τραγανού

τους στόχους που έχει θέσει και που είναι η ανανέωση του εισιτηρίου της παραμονής", επεσήμανε ο πρώην πλέον προπονητής της ομάδας της Μανολάδας. Από τη σκοπιά της η διοίκηση του συλλόγου έκανε αποδεκτή την παραίτηση του κ. Δανίκα με τον πρόεδρο Παναγιώτη Σάμαρη να τονίζει: "Πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Γιάννη Δανίκα για τα όσα προσέφερε όλο αυτό το διάστημα στην ομάδα, με τη συνεργασία μας να είναι εξαιρετική. Προσωπικά γνώρισα έναν πολύ καλό φίλο και του

εύχομαι ολόψυχα ότι το καλύτερο για τη συνέχεια", δήλωσε από τη μεριά του ο επικεφαλής της διοίκησης της ομάδας της Μανολάδας. Ύστερα από αυτή την εξέλιξη, όπως είναι φυσικό η Προοδευτική θα κινηθεί για την πρόσληψη άλλου προπονητή και λογικά μέσα στο Σαββατοκύριακο θα έχουμε εξελίξεις.

Οι φίλαθλοι του Ηλειακού Βαρθολομιού εξ αφορμής της διαιτησίας του κύριου Σταθόπουλου την Τετάρτη 23/1/2013 στο γήπεδο του Στρεφίου με την τοπική ομάδα,έβγαλαν την ακόλουθη ανακοίνωση: <<Πριν μερικές αγωνιστικές η ομάδα του Ηλειακού επέδειξε μέγιστο αγωνιστικό ήθος προκαλώντας τον θαυμασμό όλης της ποδοσφαιρικής Ηλείας τηρώντας τον θεσμό του fair play στον υπέρτατο βαθμό του.Συγκεκριμένα έχασε το παιχνίδι με τον Από Κουρτεσίου στην έδρα του με 2-1 αφήνοντας στην ουσία οι ποδοσφαιριστές του να μπει το δεύτερο γκολ χωρίς άμυνα καλύπτοντας με τον τρόπο αυτό και το διαιτητικό λάθος του κύριου Σταθόπουλου με το οποίο εσφαλμένα ισοφάρισε ο Ηλειακός.Στο τέλος του αγώνα ο κύριος Σταθόπουλος έδινε συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές του Ηλειακού για την απόφαση τους,ανακουφισμένος προφανώς πως το λάθος του δεν δυναμίτισε τον αγώνα.Ο ίδιος διαιτητής προχθές στο γήπεδο του Στρεφίου τους καταδίκασε με την αλλοπρόσαλλη διαιτησία του σε μια ήττα που ομολογουμένως δεν την άξιζαν,εφόσον ο εν λόγο κύριος τηρούσε κατ΄ ελάχιστον το διαιτητικό fair play του 50-50.Τα συγχαρητήρια που έδινε πριν μερικές αγωνιστικές στους ποδοσφαιριστές της ομάδας μας τα εξαργύρωσε δίνοντας δύο ανύρπακτα πέναλτι εις βάρος τους ενώ ταυτόχρονα δεν υπέδειξε δύο καταφανέστατα υπέρ τους, το πρώτο ενώ το σκορ ήταν 0-0 που θα έπρεπε να συνοδευτεί και με αποβολή του αντιπάλου ποδοσφαιριστή που ήταν ο τελευταίος παίχτης και το δεύτερο στο 1-0 με το οποίο θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν το παιχνίδι.Εκφράζοντας την ευχή στο μέλλον να μην συναντήσουμε άλλες διαιτησίες του Σταθόπουλου καλούμε τους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή της ομάδας μας να συνεχίσουν με ψηλά το κεφάλι και να νιώθουν υπερήφανοι για την σπουδαία προχθεσινή εμφάνιση με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας.Συνεχίζοντας έτσι να είναι σίγουροι πως παρόλο που δεν υπάρχει δικαιοσύνη στο ποδόσφαιρο (ιδιαίτερα με διαιτητές τύπου Σταθόπουλου) στο τέλος θα δικαιωθούν. Υ.Γ Η παρούσα ανακοίνωση δεν αφήνει παραμικρή μομφή για την ομάδα του Άρη Στρεφίου,τους ανθρώπους της οποίας ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την άψογη φιλοξενία τους και τους ευχόμαστε ολόψυχα καλή συνέχεια και απ΄ ευθείας άνοδο στην Α1 κατηγορία.>>

Π. Ηλιόπουλος

Äåí óõíå÷ßæåé óôçí ÐñïïäåõôéêÞ ï ÃéÜííçò Äáíßêáò

2, 9, 4, 7, 7, 7, 5

13, 14, 20, 32, 35 8


18 ÐáñáóêåõÞ 25 Éáíïõáñßïõ 2013

Α2 ΕΣΚΑΗ

Íßêç ãéá ôçí ÁÅË, Þôôá ãéá ôïí Ðýñãï ´99 Η ΑΕ Λεχαινών, στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της αγωνιστικής την περασμένη Κυριακή, άλωσε το Ληξούρι, σημειώνοντας μια σπουδαία νίκη μέσα στην Κεφαλονιά. Ήταν ένα συγκλονιστικό ματς το οποίο κρίθηκε στο τέλος. Και ταυτόχρονα μια νίκη, η οποία δημιουργεί προϋποθέσεις για την ομάδα των Λεχαινών, να μπορέσει να κοιτάξει ψηλότερα στη βαθμολογία. Το Ληξούρι, είχε η μεγάλη ευκαιρία να ξαναμπεί στο παιχνίδι, όταν 23΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα, βρισκόταν πίσω με δυο πόντους. Το σουτ που επιχείρησε ήταν άστοχο, ο Μάρκου πήρε το αμυντικό ριμπάουντ και οδηγήθηκε στις βολές. Ο παίκτης της ΑΕΛ, αξιοποίησε τη μια από τις δυο, έκανε το σκορ 59-62 και το Ληξούρι αστόχησε σε σουτ τριών πόντων στα 4΄΄ πριν το φινάλε. Τα δεκάλεπτα: 19-15, 19-19, 10-15, 11-13 ΑΕΛ (Δαμιανός): Καράμπαλης 6, Τσακουμάκος Γ. Τσακουμάκος Στ, Μανωλόπουλος 9 (1), Στεφανίδης 9 (2), Παπαδόπουλος 27 (4), Μάρκου 10.

Ηττήθηκε ο Πύργος Στα υπόλοιπα παιχνίδια που έγιναν Τετάρτη βράδυ και ολοκλήρωσαν την αγωνιστική, είχαμε τον Πύργο ΄99, ο οποίος ηττήθηκε στην Πάτρα από τον Πυρσό με 62-54. Τα δεκάλεπτα: 14-17, 24-25, 49-39, 62-54. Πύργος: (Παπαδόπουλος): Στεφανόπουλος 16 (3), Μαντάς 3 (1), Μάρρας 6 (2), Παπαδόπουλος 11, Κόλλιας 6 (1), Τριανταφύλλης 12 (1).

14η αγωνιστική Δικέφαλος-Γαλήνη 55-45 ΕΑΠ-ΣΦΗΚΑ 65-46 Αχαιός-Ιτιές 59-66 (56-56 κ.α.) Ληξούρι-Λεχαινά 59-62 Αχαιός-Σπόρτινγκ 54-76 Πυρσός-Πύργος 62-54 Αραχωβίτικα-Πατρέας 49-42

Βαθμολογία Σπόρτινγκ 27 -------------------Αχαιός 25 ΣΦΗΚΑ 24

ΕΑΠ Πατρέας Αραχωβίτικα Δικέφαλος ΑΕΛ Πύργος Ιτιές Αχαιός Ληξούρι ---------------Γαλήνη Πυρσός

23 22 22 21 21 20 20 18 17 17 17

Επόμενη Γαλήνη-ΕΑΠ ΣΦΗΚΑ-Αχαιός Ιτιές-Ληξούρι ΑΕΛ-Αχαιός Σπόρτινγκ-Πυρσός Πύργος-Αραχωβίτικα Πατρέας-Δικέφαλος

¢íïéãìá óôçí áãïñÜ ôïõ óôïé÷Þìáôïò Επεξεργάζονται πηγές εσόδων τα σωματεία της Α2 μπάσκετ

Π

ραγματοποιήθηκε χθες η συνάντηση των εκπροσώπων της Α2 με την Ομοσπονδία, όπου συζητήθηκαν για ακόμη μια φορά τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τις ομάδες της δεύτερης τη τάξη κατηγορίας. Εκτός των άλλων, συζήτησαν εκεί για κεντρικό χορηγό του πρωταθλήματος: Στη σύσκεψη κυριάρχησε η άποψη να βρεθεί ένας κεντρικός χορηγός για την Α2 και δεδομένης της άρνησης του ΟΠΑΠ να συνομιλήσει με τις ομάδες, οι τελευταίες μαζί με την Ομοσπονδία θα κινηθούν διαφορετικά. Σύμφωνα με πληροφορίες θα ξεκινήσουν συζητήσεις με στοιχηματικές εταιρίες του εξωτερικού που πήραν άδεια για την δραστηριοποίηση τους στην Ελλάδα και οι οποίες δείχνουν θετικές στη προβολή τους μέσω του άκρως ανταγωνιστικού πρωταθλήματος της Α2. Τηλεοπτικά έσοδα Η εύρεση κεντρικού χορηγού για το πρωτάθλημα και η τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων περνούν σε... πρώτο πλάνο, ενώ θα γίνει άμεσα και μια συνάντηση με τον υφυπουργό αθλητισμού για να ξεκαθαρίσει το θέμα των επιχορηγήσεων. Αναλυτικά: Σε καλό δρόμο είναι το θέμα της κάλυψης τουλάχιστον ενός αγώνα την εβδομάδα της Α2, από το κρατικό κανάλι. Το... πείραμα με την μετάδοση του ντέρμπι της περασμένης αγωνιστικής (Φιλαθλητικός Ν. Κηφισιά), ήταν άκρως επιτυχημένο, καθώς τα νούμερα τηλεθέασης ήταν πολύ καλά για αγώνα μπάσκετ. Γεγονός που... γλύκανε και τους υπεύθυνους της ΕΡΤ, οι οποίοι σκέφτονται σοβαρά το εν-

δεχόμενο να δείχνουν κάθε εβδομάδα ένα παιχνίδι (η ΕΤ-3 να αναλάβει τα ματς της Βορείου Ελλάδας και η ΕΤ-1 τα υπόλοιπα...). Και αυτό το φλέγον θέμα, το οποίο έχει άμεση συνάρτηση και με την εύρεση κεντρικού χορηγού, αναμένεται να ξεκαθαρίσει εντός της ερχόμενης εβδομάδας, καθώς μπαίνουμε πλέον στον δεύτερο γύρο της σεζόν και τα περιθώρια στενεύουν. Επιχορηγήσεις Οι ομάδες στις οποίες οφείλεται η περσινή επιχορήγηση πίεσαν για μια συνάντηση με τον υφυπουργό αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη για να ξεκαθαρίσει μια και καλή το θέμα. Έτσι, η Ομοσπονδία δεσμεύτηκε να μιλήσει αύριο κιόλας με τον αρμόδιο πολιτικό

προϊστάμενο και να κλείσει ένα ραντεβού για μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Εκεί, ΕΟΚ και ομάδες θα επιδιώξουν να πάρουν μια ξεκάθαρη απάντηση για τις 100 χιλιάδες Ευρώ, ώστε να... κανονίσουν την πορεία τους... Οδοιπορικά 'Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες όλων ανεξαιρέτως των ομάδων για την μη καταβολή και των οδοιπορικών, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να μειωθούν ακόμη περισσότερο. Τα σωματεία θεωρούν απαράδεκτο και θέμα "ζωτικής σημασίας" την χρηματοδότηση έστω των ταξιδιών τους, ειδικά σε αυτές τις τραγικά οικονομικά εποχές που διανύουμε και θα το θέσουν και αυτό το θέμα στον υφυπουργό.

Κάτζος: Μετράει η αποτελεσματικότητα Ο εκπρόσωπος του Κοροίβου σε αυτή τη σύσκεψη, Σάκης Κάτζος, σχολίασε: "Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση. Συζητήθηκαν πολλά και ακούστηκαν απόψεις. Αυτό που θα κρίνει την επιτυχία των προσπαθειών, είναι η αποτελεσματικότητα που θα έχουμε". Αναχώρηση σήμερα για Κρήτη Αγωνιστικά, ο Κόροιβος προετοιμάζεται για το δύσκολο αυριανό παιχνίδι στην Κρήτη απέναντι στον ΟΦΗ. Οι κυανόλευκοι, αναχωρούν σήμερα για τη Μεγαλόνησο, εκεί που θα κάνουν πρεμιέρα στις υποχρεώσεις τους για τον Β΄ γύρο.

Σπουδαία νίκη του Ηρακλείου Σπουδαία νίκη η οποία το απομακρύνει από την επικίνδυνη ζώνη πέτυχε το Ηράκλειο, στο εξ' αναβολής παιχνίδι που έκλεισε την αυλαία της 13ης αγωνιστικής. Το συγκρότημα του Βασίλη Ράλλη επιβλήθηκε με 70-56 της Νίκης Βόλου, ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοση του

στο δεύτερο ημίχρονο και ειδικότερα στο τελευταίο δεκάλεπτο. Η βαθμολογία (σε 13 αγώνες): Φιλαθλητικός 24, Ν. Κηφισιά 23, Τρίκαλα 23, Ίκαροι Σερρών 22, Λαύριο 21, Κόροιβος 21, Αγ. Παρασκευή 21, Παγκράτι 20, Αρκαδικός 18, Ερμής Λαγκαδά 17, Ηράκλειο 17, ΟΦΗ

16, Δόξα Λευκάδας 15, Νίκη Βόλου 15 Η επόμενη αγωνιστική (14η, 26/01): Ηράκλειο - Παγκράτι, Λαύριο - Τρίκαλα, Φιλαθλητικός - Ίκαροι Σερρών, Αγία Παρασκευή - Ν. Κηφισιά, ΟΦΗ - Κόροιβος, Αρκαδικός - Ερμής Λαγκαδά, Νίκη Βόλου - Δόξα Λευκάδας.


19 ÐáñáóêåõÞ 25 Éáíïõáñßïõ 2013

ÔéìçôéêÝò äéáêñßóåéò

Ξεχωριστό ήταν το προχθεσινό βράδυ τόσο για τον Ανδρέα Γούρμο του ΠΑΟ Βάρδας όσο και για τον Σάββα Αντωνόπουλο του Αστέρα Αμαλιάδας, καθώς οι δυο γνωστοί ηλείοι επιθετικοί ήταν ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές που βραβεύτηκαν σε εκδήλωση που πραγματοποίησε το διαδικτυακό περιοδικό your magazine σχετικά με την καλύτερη ενδεκάδα ηλείων παικτών για τη χρονιά που πέρασε και όχι μόνο. Η εκδήλωση που στέφθηκε με επιτυχία διεξήχθη σε "cafe Rex" στον Πύργο, με τους δυο παίκτες να αποθεώνονται κατά τη διάρκεια της απονομής των βραβείων τους!! Π.Η.

Καράβι που βουλιάζει ο ΠΑΟ. Χωρίς "Καπετάνιο"!

Στο πλευρό του συλλόγου Στο Στρέφι βρέθηκε προχθές το απόγευμα ο πρώην Αντιδήμαρχος του Δήμου Πηνειού Δημήτρης Βύτανος που κατά το παρελθόν έχει διατελέσει και πρόεδρος του Ηλειακού Βαρθολομιού, παρακολουθώντας την αναμέτρηση της ομάδας με τον πρωτοπόρο Άρη. Ο κ. Βύτανος που στη φωτογραφία διακρίνεται με τον νυν πρόεδρο Νίκο Καποδίστρια, εμφανίστηκε αισιόδοξος δηλώνοντας πως η ομάδα έχει ακόμα και άλλα περιθώρια βελτίωσης. Π.Η.

"Δεν μας ενδιαφέρει το αήττητο"

Ο Νίκος Κουρμπανάς εξέφρα σε την πεποίθηση του ότι, άσχετα από το πόσες ομάδες θα ανέβουν, Παναιγ ιάλειος και Αχαρναϊκός του νέα σεζόν θα βρίσκονται στη Football League.: "Για μας ήταν η δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας ισοπαλία. Κάποιοι θα πουν ότι ήτα ν δεύτερη συνεχόμενη απώλεια, αλλά παί ξαμε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι εκτ ός έδρας. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει το αήττητο" ανέφερε ο τεχνικός των Αιγιωτ ών ο οποίος την περασμένη Κυριακή βρέθηκε στου Πανόπουλου και παρακολού θησε το ντέρμπι κορυφής της Δ΄ Εθνική ς.

Δεν χρειάζονται σκιές! Μια φορά ακόμα να τα πούμε, δεν θα γίνουμε κουραστικοί. Πρέπει όμως σε αυτή Με τον Σοφοκλή την κρίσιμη φάση που μπαίνουν τώρα τα πρωταθλήματα, να μην αιωρούνται Φραγκογιαννόπουλο σύννεφα, να μην υπάρχουν σκιές, να μην προκαλούνται Σωματεία. Χθες ο Κώστας Φωτόπουλος, έβγαλε ανακοίνωση και τόνισε ξεκάθαρα ότι η αναβολή αυτή του πρωταθλήματος είναι αντικανονική. Γι' αυτό άμεσα και η Επιτροπή Πρωταθλήματος θα πρέπει να απαντήσει στον κ. Φωτόπουλο. Και το κυριότερο, να απαντήσει στις ομάδες οι οποίες με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο έχουν αρχίσει να εξυφαίνουν σενάρια συνομωσίας, αν και κατά πόσον αυτή η αναβολή έγινε με βάση τον κανονισμό. Δεν θα μπω σε σενάρια συνωμοσίας, δεν θα κάτσω τώρα να αραδιάσω ένα-ένα το κάθε τι που ακούγεται και προσπαθεί να ερμηνεύσει αυτή την αναβολή. Δεν θα μπω καν στη διαδικασία να σκεφτώ ποιόν ευνοεί και ποιόν βλάπτει. Το μόνο που θα πω είναι ότι αυτά, δηλαδή τα σενάρια, πρέπει να αποφεύγονται. Και για να αποφεύγονται, θα πρέπει οι ενέργειες που γίνονται, να συνάδουν με τους κανονισμούς. Μόνο έτσι θα υπάρξει πρωτάθλημα με αξιοπιστία και με κύρος, αυτό το οποίο έχουμε ανάγκη. Το τελευταίο πράγμα που με ενδιαφέρει, όπως νομίζω και τον κάθε υγιώς σκεπτόμενο φίλαθλο, είναι οι εκλογές της ΕΠΣΗ. Το συγκεκριμένο γεγονός, δεν έχει καμία σχέση με τα πρωταθλήματα, τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη και όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές, συμπολίτευση και αντιπολίτευση, έχουν καθήκον να προστατεύσουν, είτε με τις πράξεις τους, είτε με τα λεγόμενά τους. Γι' αυτό επαναλαμβάνω, μοναδικό κριτήριο αξιοπιστίας είναι η τήρηση των κανονισμών και η νομιμότητα των ενεργειών από την πλευρά της διοργανώτριας του πρωταθλήματος. Πρόσφατα με συνάντησε κάποιος φίλος στο δρόμο και μου είπε: "ο καλός δημοσιογράφος έχει χρέος να τα γράφει όλα. Και τα καλά και τα στραβά. Να γράφει τα καλά, αλλά να μην κρατάει μονίμως στο χέρι και το λαδωτήρι". Με επιχειρήματα σχετικά ως προς την ορθότητά τους, δεν χτίζονται πρωταθλήματα πάνω σε στέρεες βάσεις. Μοναδικό και αδιαμφισβήτητο κριτήριο για την ορθότητα των ενεργειών σε πρωταθλήματα λεπτών ισορροπιών και τοπικών κοινωνιών που όλοι γνωρίζουν όλους, είναι η πιστή τήρηση των κανόνων, αυτών οι οποίοι διέπουν τις αποφάσεις και πράξεις των διοργανωτών των πρωταθλημάτων. Θα περιμένω με πολύ ενδιαφέρον την απάντηση της επιτροπής πρωταθλήματος σε αυτά που είπε ο Κώστας Φωτόπουλος σχετικά με την αναβολή της προσεχούς αγωνιστικής.

α ο Πανηλειακός ς Δανείζει στα Σαγέικ μείωση Πανηλειακό στο πλαίσιο της

με από τον Άλλη μια αποχώρηση είχα ρόστερ. Ο λόγος τώιστών που επανδρώνουν το αιρ οσφ ποδ των αριθμού των έγινε με… τυμπανοδεν θόπουλο, αποχώρηση που ρα είναι για τον Κώστα Στα α! Ο Κώστας Σταλακ οφύ ματ για τον τέταρτο τερ κρουσίες, καθώς επρόκειτο Σαγεϊκων, ως δανεικός στο δυναμικό του Εθνικού θόπουλος, ανήκει από χθες λακας τα βρήκε σε όιακό. Ο νεαρός τερματοφύ για έξι μήνες από τον Πανηλε στρέφει στην ομάδα επι και υ υ Κωνσταντινόπουλο ελο Άγγ του δα ομά την με λα Σο.Φ. του Εθνικού.


ψάχνετε για... ÆÇÔÏÕÍÔÁÉ ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ κοπέλες για εργασία ως barwoman σε ελληνάδικο club στην περιοχή του Πύργου. Εργασία καθημερινή ή τριήμερη. ΤΗΛ: 6944523344 (ΜΑ 8024) ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ - Η; ή ψάχνεις δουλειά; ή θέλεις συμπλήρωμα στο εισόδημα σου; Θέλεις νόμιμα αφορολόγητο εισόδημα; ΕΣΕΝΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ!! Κάθε Δευτέρα στον Πύργο, στην αίθουσα εκδηλώσεων του “ΕΠΑΡΧΕΙΟΥ” στις 19:30 κερνάμε καφέ και τα ΛΕΜΕ ΟΛΑ!! Έχουμε τη ΛΥΣΗ. Τηλ. Επικ. 6934604509 (ΜΑ8057) ΖΗΤΕΙΤΑΙ κοπέλα για το καφέ Απάγκιο, Πατρών 24. ΤΗΛ: 6974807041 (ΜΑ 8100)

ΖΗΤΕΙΤΑΙ κοπέλα για εργασία από το DC ΚΑΦΕ. Πληρ. 6977500337(ΜΑ8141) Ζητείται νέος πτυχιούχος ΤΕΙ-ΑΕΙ ηλικίας 25-35 ετών, από την περιοχή της Αμαλιάδας για εξωτερικές εργασίες γραφείου. Τηλ. 6947601235-6947601235. (ΜΑ8137)

Ζητείται κοπέλα με γνώσεις Η/Υ για εμπορική Επιχείρηση στην Αμαλιάδα. Τηλ. 6937412858 (ΜΑ8140) ΖΗΤΕΙΤΑΙ κοπέλα για μπουφέ άνω των 22 ετών, με εμπειρία στο χώρο παρασκευής ροφημάτων για απογευματινή εργασία στο Coupa Cafe Πύργος. ΤΗΛ: 6981557919 (ΜΑ 8099) ΖΗΤΕΙΤΑΙ νέα με άριστη γνώση Αγγλικών, Η/Υ και μεταφορικό μέσο, για γραμματειακή υποστίριξη παρ τιμε, βιογραφικά στο e-mail p-y@otenet.gr στο Κατάκολο.(ΜΑ 8098) ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ νέοι - νέες για εξωτερική εργασία promotion καθημερινά 8πμ. Με 2:00μμ. Στο κέντρο του Πύργου. Βιογραφικά στο btao@otenet.gr (ΜΑ8097) ΖΗΤΕΙΤΑΙ κοπέλα για καφέ ουζερί στον Πύργο. Τηλ. 6972015016 (ΜΑ 8124)

ÆÇÔÏÕÍ ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων (όχι κατάκοιτη) . Περιοχή Πύργου-Κρέστενα-Ζαχαρω. Τηλ. 6993712630 (ΜΑ8144) ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία εξωτερική για

δουλειά/σπίτι/οικόπεδο/αγροτεμάχιο/επαγγελματικό χώρο/μοτοσικλέτα/έπιπλα /ηλεκτρικές συσκευές/τεχνίτη/το χαμένο σας ζωάκι/το μελλοντικό σας σύντροφο  Åñãáóßá φύλαξη ηλικιωμένων, λάντζα, καθαρισμό σπιτιών, σκαλών, για την περιοχή Πύργου. Τηλ. 6987 124760(MA8135) Αναλαμβάνω καθαρισμό και συντήρηση κήπων όπως επίσης και κόψιμο χόρτων με δικό μου χορτοκοπτικό. Τηλ. 980836386 ( ΜΑ 8133) Ελληνίδα ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων εσωτερική, καλό περιβάλλον. Τηλ. 6983818610 (ΜΑ 8134) ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων από Αμαλιάδα μέχρι και τη Βάρδα. Τηλ. 6999 409165(ΜΑ 8130) ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων στην περιοχή του Πύργου. Τηλ. 6949527624 (ΜΑ 8131) Κυρία με εμπειρία σε ταβέρνα και ψησταριά ζητά εργασία είτε ως ψήστης είτε ως λατζνέρα. Τηλ 6988605376 (ΜΑ 8132) Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων επί 24ωρου στην περιοχή της Αμαλιάδας. Τλη 6978783309 (ΜΑ 8133)

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ζητά πρωινή εργασία ως υπάλληλος βιβλιοπωλείου εντός της πόλης του Πύργου. Τηλ. 6976874167 (ΜΑ 8028) ΚΥΡΙΑ από Ουκρανία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων και όλες τις δουλειές του σπιτιού, καλύπτω και ρεπά εργαζομένων. Μόνο σοβαρές προτάσεις. Τηλ. 6979822648 (ΜΑ 8125) Tεχνολόγος πολιτικός μηχανικός, (απόφοιτη ΤΕΙ Αθήνας - Πολιτικών Έργων Υποδομής) με μεταπτυχιακό στη διοίκηση και διαχείριση έργου, 8ετή εμπειρία στο σχεδιασμό ιδιωτικών και δημοσίων έργων σύνταξη προμετρήσεων, πολύ καλή γνώση Η/Υ (Αutocad 2010, Autocad Architecture 2012, MSoffice,Internet) και Aγγλικών ζητά πλήρη ή μερική απασχόληση σε γραφείο - εργοτάξιο Αττική ή Πελοπόννησο ΤΗΛ: 6939.242400, email:deleni1@yahoo.gr (ΜΑ 8123) Αποκλειστική νοσηλεύτρια με εμπειρία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων και παιδιών. Τηλέφωνο επικοινωνίας 6939617205 και 6947773919 (ΜΑ 8122) ΚΥΡΙΑ από Ουκρανία ζητά εργασία για

φύλαξη ηλικιωμένων και όλες τις δουλειές του σπιτιού, καλύπτω και ρεπά εργαζομένων. Μόνο σοβαρές προτάσεις. Τηλ. 6979822648 (ΜΑ 8125) ΚΥΡΙΑ από Λευκορωσία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων για 24 ή μερικές ώρες. Τηλ. 6945201555 (ΜΑ8120)(ΜΑ8120) ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΗΜΑ, μπουζούκι, κιθάρα και τραγουδίστρια καλλίφωνη και ευπαρουσίαστη, με ρεπερτόριο, έντεχνο, ελαφρολαϊκό, παλιό λαϊκό, ρεμπέτικο, ζητά συνεργασία σε ανάλογους χώρους. ΤΗΛ: 6977766432 (ΜΑ8116) Ο ΓΙΩΡΓΟΣ αναλαμβάνει το μάζεμα των ελιών μισακό και μεταφορά καρπών δωρεάν. ΤΗΛ: 6995098890 (ΜΑ 8086) ΖΗΤΩ εργασία ως οδηγός, έχω δίπλωμα Ε' κατηγορίας ΤΗΛ: 6973837071 (ΜΑ8082) ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΣ ΖΗΤΩ ΕΡΓΑΣΙΑ σε οποιοδήποτε τμήμα τουριστικής μονάδας. Γνωρίζω αγγλικά, γερμανικά και ιταλικά. ΤΗΛ : 6976079219 (ΜΑ 8076) Κοπέλα από τη Γεωργία 29 ετών ζητεί δουλειά εσωτερική. Γνωρίζει καλά την Ελληνική γλώσσα και την Ελληνική κουζίνα. Τηλέ-

φωνο 6943786209 και 6993715646 Κυρία από την Βουλγαρία αναλαμβάνει την φύλαξη ηλικιωμένων ή παιδιών στην περιοχή Αμαλιάδας, Πηνείας και Πύργου. ΤΗΛ: 6983835177 (ΜΑ 8102) ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία πρωινή ή απογευματινή, για φύλαξη ηλικιωμένων (όλο το 24ωρο), φύλαξη παιδιών ή καθαρισμό σπιτιών. ΤΗΛ: 6945114869 (ΜΑ 8101) ΚΥΡΙΑ από Βουλγαρία 40χρόνων αναλαμβάνει την φύλαξη ηλικιωμένων εσώκλειστη 24ωρη. Περιοχή Αμαλιάδας και γύρω Χωριά. Τηλ. 6997517197 (ΜΑ 8092) ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ την περιποίηση και δημιουργία κήπων, καθαρισμό χορταριών και ότι άλλο έχει να κάνει με ευπρεπισμό εξωτερικών χώρων. Επίσης αναλαμβάνουμε και παντός είδους βάψιμο. Τιμές πολύ προσιτές. Πληρ. τηλ. 6977439512. ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων εσωτερική και 24ωρη στην περιοχή του Πύργου, Αμαλιάδας, Αθήνα, Πάτρα. Τηλ. 6994299761(ΜΑ8065) ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ τη μεταφορά και εξυπηρέτηση ηλικιωμένων και ανήμπορων ατόμων. Όπως ψώνια, νοσοκομείο κλπ. ΤΗΛ. 6984278513. (ΜΑ8063)


Μικρές Αγγελίες

/ ÐáñáóêåõÞ 25 Éáíïõáñßïõ 2013

w w w . p r o t i n e w s . g r

Áêßíçôá ÐÙËÇÓÅÉÓ ÁÊÉÍÇÔÙÍ ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα τριάρι διαμπερές 89τμ 3ου ορόφου κεντρικό Κοκκίνου 1. Τηλ: 26210 25355 (ΜΑ8091) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ή ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ κατάστημα 140τμ. με όλο τον εξοπλισμό (γωνία Κων/πόλεως και Σαρανταπόρου Πύργος) Τηλ. 6974602729 (ΜΑ8087) ΠΩΛΕΙΤΑΙ 5,1 στρεμ. αγρόκτημα στην Αλφειούσα Ηλείας με περίφραξη, γεώτρηση και 80 τ.μ. οικοδομική άδεια 7/2011 σε τιμή ευκαιρίας.ΤΗΛ: 6932189673 (ΜΑ 8047) Πωλείται οικόπεδο 4,5 στρ. στη περιοχή Λιβαδάκια Αμαλιάδας, οικοδομήσιμο, Τιμή ευκαιρίας. Τηλ. 26220-26800 και 6972327628. (ΜΑ 8039) ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο 3.620 τ.μ. εντός οικισμού και αναδασμού, πλησίον της Ε.Ο. Πύργου - Αρχ. Ολυμπίας στην διασταύρωση Παλαιοβαρβάσαινας. Ελκυστικοί όροι δόμησης και ελεύθερο για κάθε χρήση. ΤΗΛ: 6973052133 (ΜΑ 7995) ΠΩΛΕΙΤΑΙ όροφος 240 τ.μ. στην Αμαλιάδα. Τιμή συζητήσιμη. ΤΗΛ: 6985777504 (ΜΑ 7964) ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 5 στρέμματα στην περιοχή Λιβαδάκια Αμαλιάδας, οικοδομήσιμο, περιλαμβάνοντος και γεώτρηση. Τιμή ευκαιρίας. ΤΗΛ: 6974858763 (ΜΑ 7898) ΠΩΛΕΙΤΑΙ στη Ζαχάρω διαμέρισμα 130 τ.μ., 3 υπνοδωμάτια, 2 μπάνια, μεγάλο σαλόνι, άριστη κατάσταση. Τιμή ευκαιρίας. ΤΗΛ: 2625061221, 6937485373 (ΜΑ 7891) ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 7,300 στρεμ. στο Κατσικάρι. Τιμή 190.000Ε.ΤΗΛ: 6932873413 (ΜΑ 7882)

ÅÍÏÉÊÉÁÓÅÉÓ ÁÊÉÍÇÔÙÍ ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 3άρι πλησίον ΤΕΙ πλήρως επιπλωμένο χωρίς κοινόχρηστα. Δεκτή η συγκατοίκηση 2 φοιτητών/φοιτητριών. Τηλ. 6976802842 (ΜΑ 8126)

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα 4ος όροφος επιπλωμένη, φρεσκοβαμένη, μεγάλη βεράντα στο κέντρο του Πύργου, Πλησίον Εμπορικής Τράπεζας, ενοίκιο 220€. Τηλ.: 2 6 2 1 0 2 5 0 1 1 , 6 9 3 8 990613,6932924343. (ΜΑ8068) ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ 2 δυάρια καινούρια Αγ. Σπυρίδωνος και Χαριλάου Τρικούπη στον Πύργο. Τιμή 280€, χωρίς κοινόχρηστα. ΤΗΛ. 6937150208. (ΜΑ8069) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ: διαμέρισμα τριάρι 5ου ορόφου, πλήρως ανακαινισμένο με κεντρική θέρμανση στον Πύργο. Τιμή 270 ευρώ το μήνα. ΤΗΛ: 6942952335. (ΜΑ 8037) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι πλήρως επιπλωμένο Γ' ορόφου στην Πατρών και Παπαφλέσσα. ΤΗΛ: 6947601235, 6947601236 (ΜΑ 8011) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι ρετιρέ καινούργιο με μεγάλες βεράντες στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου. ΤΗΛ: 6947601235, 6947601236 (ΜΑ 8010) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στην Γαστούνη 2άρι καινούργιας κατασκευής με αυτόνομη θέρμανση πλησίον κεντρικής πλατείας Γαστούνης χωρίς κοινόχρηστα με κλειστό πάρκινγκ. ΤΗΛ: 6946465214, 6981150330 (ΜΑ 8001) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι ρετιρέ πλήρως επιπλωμένο απέναντι από την είσοδο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου. ΤΗΛ: 2621030503 (ΜΑ 79925) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ 2άρι και 3άρι 1ου ορόφου καινούριας κατασκευής με αυτόνομη θέρμανση. Πλησίον ΤΕΙ Πύργου Ρήγα Φεραίου πάροδος FORUM. Πληροφορίες κος Κώστας ΤΗΛ: 6977991599 (ΜΑ 7990) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 95 τ.μ., 2ου ορόφου, οδός Καραϊσκάκη 41, πλησίον ΤΕΙ, πλήρως επιπλωμένο, 2 κλιματιστικά, τέντες, διαμπερές χωρίς επιβάρυνση νερού. Δεκτή η συγκατοίκηση 2 φοιτητών. ΤΗΛ: 6942973988, 6945563432 (ΜΑ 7983)

ÌáèÞìáôá

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριαμισάρι διαμέρισμα 90 τ.μ. επί της οδού Παπαφλέσσα 45 στον Πύργο. ΤΗΛ: 2621022284 ώρες 10:00 π.μ. 12:00 μ.μ. και Οικίας 2621033173 (ΜΑ 7979)

ριο, πιτσαρία κλπ., οδός Ελ. Δημάκη 27, πλησίον ΙΚΑ. ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ8087)

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 61 τ.μ. αυτόνομο 3ου ορόφου στον Πύργο, Διάκου 2. ΤΗΛ: 6938886579 (ΜΑ 7967)

στην κεντρική Πλατεία Γαστούνης,

ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ δύο διαμερίσματα, Ελλης 35 στην Αμαλιάδα και επιπλωμένα. ΤΗΛ: 6947276738, 6972046131 (ΜΑ 7960)

6978820196 (ΜΑ8067)

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα 3άρι με αυτόνομη θέρμανση χωρίς κοινόχρηστα. Επτανήσου 88 Αμαλιάδα. ΤΗΛ: 6978542681, 6937604919 (ΜΑ 7959)

ÅÐÁÃÃÅËÌÁÔÉÊÇ ÓÔÅÃÇ ΠΩΛΕΙΤΑΙ Επιχείρηση CAFΕ-BAR τριετούς λειτουργίας, με σταθερή σοβαρές

προτάσεις.

Τηλ.:

ΠΩΛΕΙΤΑΙ περίπτερο στις εργατικές κατοικίες

Πατρών.

ΤΗΛ:

6984897180 (ΜΑ 8050) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ επαγγελματικός χώρος 170 τ.μ. συν πατάρι, σε κεντρικό σημείο στα Λεχαινά, οδός Πολυτεχνείου. ΤΗΛ: 6977601313 (ΜΑ

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ 2άρι 1ου ορόφου καινούργιας κατασκευής με αυτόνομη θέρμανση. Πλησίον ΤΕΙ Πύργου. Ρήγα Φεραίου πάροδος Forum. ΤΗΛ: 6977991599 (κος Κώστας) (ΜΑ 7942)

8029)

Για δύο φοιτητές/τριες ενοικιάζεται πλήρως επιπλωμένο και εξοπλισμένο διαμέρισμα 100 τ.μ., Γ' ορόφου, κεντρικό στον Πύργο. ΤΗΛ: 6947601235, 6947601236 (ΜΑ 7941)

Τιμή Λογική. ΤΗΛ: 2621032284

ΛΕΧΑΙΝΑ: Ενοικιάζεται στην κεντρική πλατεία κατάστημα 30 τ.μ. ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ 7954) ΠΩΛΕΙΤΑΙ Cafe στην πλατεία Δικαστηρίων, λόγω συνταξιοδοτήσεως. (ΜΑ 7972) Πωλείται ψησταριά στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης,

τηλ.

6986116305 ΜΑ7920

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, διαμέρισμα 2άρη Α ορόφου, εσωτερικό με μεγάλο ακάλυπτο, στην πλατεία ΚΟΛΙΑΤΣΟΥ πλησίον φοιτητικής εστίας Πατησίων.Πληροφορίες Τηλ. 6945 311429 (ΜΑ 7934)

ΠΩΛΕΙΤΑΙ κουρείο με εξασφαλισμέ-

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 55 τμ. 1ος όροφος στην πρόσοψη με μπαλκόνια, κεντρική θέρμανση , ασανσέρ . Κατάλληλο για ιατρείο ή για οποιαδήποτε άλλη επαγγελματική χρήση. Διεύθυνση: Μπότσαρη 5 πάροδος Γερμανού .Τηλ. 6938990613, 6932924343 ΜΑ7926

τραπεζάκι, ένα γραφείο και 1 κα-

νη πελατεία Πατρών 53 ή πωλείται εξοπλισμός ένας λουτήρας, 2 πάγκοι κουρέματος, 1 καρέκλα ξυρίσματος, 1 καρέκλα κουρέματος, δυο καθρέπτες, ένας καναπές με ρέκλα

γραφείου.

Τηλ.:

6978105924 (ΜΑ 7866) ΠΩΛΕΙΤΑΙ λόγω αλλαγής επαγγέλματος κατάστημα στο Πύργο κέντρο απόκεντρο μίνι μάρκετ (αλλαντικά - τυροκομικά - κατεψυγμένα). Διαθέτει πρατήριο άρτου, άδεια

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 2μισάρι 54 τ.μ. περιοχή Σεπόλια, Αθήνα. Πλησίον Μετρό και Σχολείων. Τηλ 6976896183 Μ.Α 7922

πώλησης τσιγάρων, άδεια πώλησης

ΛΕΧΑΙΝΑ - Ενοικιάζεται κατάστημα 85 τ.μ. αυτόνομη θέρμανση, WC, τρίφατσο, κατάλληλο για γραφείο, ιατρείο, φροντιστήριο, γυμναστή-

νο σοβαρές προτάσεις. Τηλ.:

ΠΩΛΕΙΤΑΙ σανός τριφύλλι μονοετές και βρώμη αρίστης ποιότητας και φετινής εσοδείας. ΤΗΛ: 6944862702 (ΜΑ 8002) ΖΗΤΩ να αγοράσω φούρνο πίτσας μονό μέχρι και 4 θέσεις. Μόνο σε καλή κατάσταση. ΤΗΛ: 6970200071 (ΜΑ 7951) Πωλείται τριφύλλι Ά ποιότητας αράντιστο και σανός ΛΙΒΑΔΙ, Βρώμη και άχυρο. Αδραβίδα. Τηλ. 2623054767-6976975687 (ΜΑ8114) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ απορροφητικά μεγάλης Hp σε χαμηλές τιμές. Τηλ. 2621044966-6932233357 (ΜΑ8143) Πωλείται υπόστεγο 500τμ. Τηλ. 2621044966-6932233357. (ΜΑ8138) ΠΩΛΕΙΤΑΙ διώροφο κρεβάτι σχε-

δόν καινούργιο. Τιμή προσιτή. Τηλ. 6976 602632

Σπιάτζας πληροφορίες κ. Κώστας. Τηλ. 6977780463 (ΜΑ8080)

Πωλείται σανός τριφύλλι και τριφύλλι πρώτο χέρι. Επίσης πωλούνται 3 μοσχάρια 10 μηνών το καθένα. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6944094713 (ΜΑ 8113)

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ πρόβατα διάφορες διασταυρώσεις, γεννημένα, ετοιμόγεννα και έγκυα σε προσιτές τιμές. Τηλ. 6972409119 περιοχή Ανδραβίδας. (ΜΑ 8077)

Πωλείται ψυγείο επαγγελματικό βιτρίνα 2,50 μέτρα για Σούπερ Μάρκετ- τρίπορτο, τυριέρα κλπ. Τλ. 2621033173 (ΜΑ8109)

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ κριάρια καθαρόαιμα Γαλλικά. ΤΗΛ: 6946149796 (ΜΑ 8074)

ΠΩΛEIΤΑΙ αυτοκινούμενη καντίνα και ολόκληρος εξοπλισμός παραλίας σε τιμή ευκαιρίας. Τηλ: 6975618416 (ΜΑ8108) ΠΩΛEIΤΑΙ φούρνος επαγγελματικός για πίτσες, 1,00μ x 1,00μ CERGAS. Τιμή 500,00€. Τηλ. 6944755055(ΜΑ8090)

ΒΟΤΑΝΟΛΟΓΟΣ ειδικευτείς εις το εξωτερικό αντιμετωπίζει με νέες θεραπευτικές μεθόδους: ΨΩΡΙΑΣΗ, ΟΣΦΥΟ-ΙΣΧΥΑΛΓΙΑ, ΟΣΤΕΟΑΡΘΡΙΤΙΔΑ ΓΟΝΑΤΟΥ, ΚΗΛΗ ΜΕΣΟ-ΣΠΟΝΔΥΛΙΟΥ ΔΙΣΚΟΥ (ΑΥΧΕΝΑ - ΜΕΣΗ) ΙΓΜΟΡΙΤΙΔΑ και ΑΣΜΑ. Με ορατά αποτελέσματα. Τηλέφωνο. 6973853478. www.dimitraskondra.gr (ΜΑ8064)

ΛΕΧΑΙΝΑ πωλούνται ψυγείο επαγγελματικό 2μ. μπακαλικής, μηχανή 3 ετών, 2 γόνδολες 3 μέτρων η κάθε μία, ράφια τοίχου 18μ. Χ 2,30μ. Τιμή όλων 1.800 € .ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ 8088)

ΠΩΛΕΙΤΑΙ εξώπορτα ξύλινη μασίφ με παραπέτι και ένας μπουφές, μασίφ ξύλο για σαλόνι σε τιμή ευκαιρίας. Τηλ. 6944185046 (ΜΑ8060)

ΒΡΕΘΗΚΕ σκύλος ράτσας Ιρλανδικό Σέττερ σε περιοχή της

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ δύο θηλυκά πουλάρια, φυλή Ανδραβίδας, 6 μηνών.

Γερμανικών μαθήματα παραδίδει καθηγητής με σπουδές στη Γερμανία, όλα τα επίπεδα, τιμές προσιτές. Τηλέφωνο 6948394707) Καθηγήτρια Αγγλικών με πολυετή πείρα παραδίδει μαθήματα όλων των επιπέδων σε λογικές τιμές. Τηλ 6979865756 Μ.Α.7923

πελατεία. Τιμή συζητήσιμη Μόνο

αθηναϊκών εφημερίδων και περιοδικών και άδεια φωτοτυπικού μηχανήματος. Σταθερή πελατεία. Μό6944262692 (ΜΑ 7863)

ÄéÜöïñá Πωλείται πρέσσα ΣΟΦΑ ΔΡΑΚΟΥ, 18 ίππων μηχανή σε τιμή ευκαιρίας. Τηλ. 6973 723430 (MA8136)

21

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΚΗΠΟΥΣ ΚΑΙ ΧΩΡΑΦΙΑ. ΤΗΛ. 6984768540, 2621022586 (ΜΑ 5396) Ανδραβίδα. ΤΗΛ: 6989365513 (ΜΑ 8032) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ή αγοράζονται καυσόξυλα τοις μετρητοίς. ΤΗΛ: 6975967682 (ΜΑ 8022) ΧΑΘΗΚΕ Επανιέλ Μπρετόν τρικολόρε στην περιοχή Χαλικιάτικα Πύργου. ΤΗΛ: 6940132366 (ΜΑ 8019)

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ προετοιμάζει μαθητές ΕΠΑΛ για πανελλαδικές εξετάσεις: Α) Κύκλου Ηλεκτρολογικού (Ηλεκτρικές Μηχανές Ηλεκτροτεχνία ΙΙ) Β) Κύκλου Ηλεκτρονικού (Συστήματα Εκπομπής και Λήψης - Ψηφιακά) . ΤΗΛ: 6973543268 (ΜΑ 7962) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ κλασσικής Φιλολογίας παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου Λυκείου. Διαθέτει εμπειρία σε συνεργασίες με μαθητές που έχουν δυσλεξία ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Παρέχονται σημειώσεις. Τιμή λογική. ΤΗΛ: 6938849132 (ΜΑ 7968)

Ιταλίδα με πείρα αναλαμβάνει να δίνει μαθήματα Ιταλικής Γλώσσας. Μόνο σοβαρές προτάσεις. Τηλ. 6945846859 (ΜΑ8139) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ (κλασικής φιλολογίας) με 5ετή διδακτική εμπειρία σε ιδιαίτερα μαθήματα (Γυμνάσιο-Λύκειο) ζητά εργασία σε φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης, εντός της πόλης του Πύργου. Τηλ. 6976874167 (ΜΑ 8129) Ο Ι Κ Ο Ν Ο Μ Ο Λ Ο Γ Ο Σ Αριστοτελείου Πανεπιστημίου καθηγήτρια ΤΕΙ, κάτοχος Μεταπτυχιακού παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα Αρχών Οικονομικής Θεωρίας και ΑΟΔΕ. Φροντιστηριακή και διδακτική πείρα-τεστ και σημειώσεις. Φιλική τιμή. Τηλ. 6986618882 (ΜΑ8119) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ κλασικής φιλολογίας παραδίδει ιδιαίτερα σε μαθητές Δημοτικού (μόνο Γλώσσα), Γυμνασίου και Λυκείου. Παρέχονται σημειώσεις. Πραγματοποιούνται μαθήματα και σε γκρουπ (2 μαθητές). Τιμές λογικές. Τηλ.6938849132. (ΜΑ8118) ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα στα αντικείμενα Ανάπτυξη εφαρμογών σε προγραμματιστικό περιβάλλον, Αρχή Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Αρχή Οικονομικής Θεωρίας, Γλώσσες Προγραμματισμού, Τιμή προσιτή (κ. Ντίνα). Τηλ. 2622092138-6948092784 (ΜΑ8111) ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ πανεπιστημίου με διδακτική πείρα παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου σε Μαθηματικά - Φυσική - Χημεία, τιμές προσιτές. Τηλ. 6945631817 (ΜΑ 8103) Φιλόλογος παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου, παρέχοντας δωρεάν ώρες για επαναλήψεις και διαγωνίσματα.Τηλέφωνο επικοινωνίας 6976836118. (ΜΑ8096) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ φιλόλογος παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού , Γυμνασίου, Λυκείου, παρέχονται σημειώσεις. Τιμές πο-

λύ χαμηλές. Τηλ:. 6934265950(ΜΑ8079) ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα και σε γκρουπ (2-3 ατόμων) σε τιμές φροντιστηρίου σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου στον Πύργο. ΤΗΛ: 6932266843 (ΜΑ 8075) ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ μαθήματα Αγγλικών όλη τη εβδομάδα και τα Σαβατοκύριακα, τιμή 4,00€ την ώρα. Τηλ. 6975600263 (ΜΑ8064) Καθηγήτρια μαθηματικών απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πατρών παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές στην ευρύτερη περιοχή Αμαλιάδας. Τιμές προσιτές. Τηλέφωνο επικοινωνίας 6979458207 (ΜΑ 8056) ΚΟΠΕΛΑ 27 ΕΤΩΝ, ΑΠΟΦΟΙΤΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΜΕΓΑΛΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ, ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, ΣΕ ΛΟΓΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ. ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6989408944. (ΜΑ 8049) ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ φιλόλογος παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου. Τιμές προσιτές. ΤΗΛ.: 6979512910. (ΜΑ 8042) ΔΑΣΚΑΛΑ αναλαμβάνει τη μελέτη καθώς και τη φύλαξη παιδιών δημοτικού . Τιμές λογικές 6987262380. ΜΑ8035 ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Αγγλικών με πολυετή φροντιστηριακή πείρα παραδίδει μαθήματα για όλα τα επίπεδα σπουδών. Ιδιαίτερη εμπειρία στα μαθήματα ενηλίκων. ΤΗΛ: 6947828087 (ΜΑ 8021) ΦΥΣΙΚΟΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου. Τιμές προσιτές. ΤΗΛ: 6978550387 (ΜΑ 8016) ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ μαθήματα Ιταλικών και Ισπανικών σε χαμηλές τιμές. ΤΗΛ: 6987396723 (ΜΑ 8012) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Γερμανικών με μεγάλη φροντιστηριακή εμπειρία παραδίδει μαθήματα σε όλα τα επίπεδα. Προετοιμασία για όλες τις εξετάσεις. Δίδακτρα οικονομικά. ΤΗΛ: 6974078429 (ΜΑ 8009) ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ αριστούχος, στην περιοχή του Πύργου, με προηγούμενη διδακτική εμπειρία, αναλαμβάνει την σχολική προετοιμασία παιδιών Δημοτικού Σχολείου, σε πολύ προσιτές τιμές. ΤΗΛ: 6995381193 (ΜΑ 8008) ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ απόφοιτος Πανεπιστημίου Πατρών αναλαμβάνει να διαβάζει μαθητές Δημοτικού Σχολείου. Τιμές προσιτές με το πρώτο μάθημα ΔΩΡΕΑΝ! ΤΗΛ: 6986650365 (ΜΑ 7996) ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ αναλαμβάνει την φύλαξη παιδιών και παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά δημοτικού σε χαμηλές τιμές. ΤΗΛ: 6987396723 (ΜΑ 7994) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Ιταλικής γλώσσας παραδίδει μαθήματα σε μαθητές οποιασδήποτε ηλικίας και οποιουδήποτε επιπέδου καθώς επίσης και εντατικά μαθήματα σε φοιτητές για την απόκτηση του Β2 κρατικού π ι σ τ ο π ο ι η τ ι κ ο ύ γλωσσομάθειας. Τιμές φροντιστηρίου. ΤΗΛ: 6936527015 (ΜΑ 7993)


22

w w w . p r o t i n e w s . g r

Μικρές Αγγελίες

/ ÐáñáóêåõÞ 25 Éáíïõáñßïõ 2013

ÁÕÔÏÊÉÍÇÔÁ ΠΩΛΕΙΤΑΙ Peugeot Rally 106, χρώμα μπλε, full extra, άριστη κατάσταση, μοντέλο 2002. Τιμή 5.000 ευρώ. ΤΗΛ: 6942616365 (ΜΑ 8106) ΠΩΛEIΤΑΙ Sauter Peugeot Get Force, μοντέλο 11, 125cc σε άριστη κατάσταση. Τηλ. 6945661936 what's up. (MA8145) ΠΩΛEIΤΑΙ Mercedes E200

106.000χιλ. ατρακάριστο. Τιμή 15.000€ Δεκτός έλεγχος από τη Mercedes. Τηλ. 262104496629249-69322333576944989840 (ΜΑ8142) ΠΩΛEIΤΑΙ FIAT Cinquecento 900cc μοντέλο '98, χρώμα λευκό, ηλεκτρικά, σε άριστη κατάσταση. Τιμή 1.400€. Με πληρωμένα τέλη. Τηλ. 6980579695 (ΜΑ8127) ΠΩΛΕΙΤΑΙ NISSAN NAVARA 4X4 D40, χρώμα μαύρο 200hp, Disel αγροτικό, 4πορτο, βιβλίο σέρβις, Full extra, μοντέλο 2008 σε άρι-

στη κατάσταση, δεκτός έλεγχος. Τηλ. 6980579695. Τιμή 16.000€ (ΜΑ8117) ΠΩΛΕΙΤΑΙ VW Golf 4 1600cc, μοντέλο 2003, χρώμα μαύρο, δίπορτο, πολλά extra σε άριστη κατάσταση τιμή 3.000€. Τηλ. 6978949165 (ΜΑ8088) ΠΩΛEIΤΑΙ Ford Maveric, μοντέλο 2005, 2261cc ατρακάριστο. Δεκτός έλεγχος από την Ford τιμή 7.000€. Τηλ: 262104496629249-6932233357-6944 989840 (ΜΑ8084)

BEST MOTORS ΛΟΥΤΑΣ ÁËÖÅÉÏÕ 38, Ýíáíôé Lidl ΤΗΛ.: 26210 30116, 6945227761 - ΟΛΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟ SITE: www.car.gr/bestmotors

Citroen Saxo 1100 cc,2001 μοντέλο, ΑC,Υδραυλικο, 120 000 χλμ.2250 ευρω

Fiat Doblo Diesel,1250 cc,2008,full extra,εγγυηση 12 μηνες,7990 ευρω

Fiat Panda 1250 cc,(2)2005-2007 full extra 3750-4450 ευρω

Ford Fiesta 1998,1250 cc, 125.000χλμ,προσφορά 1450 ευρω

Mazda 323,1300 cc,1993,140000 χλμ,A C,,990ευρω

Mercedes A class,1400 cc,1999 μοντελο,ΑBS,AC,Yδραυλικο,Ηλ. Παραθυρα Κλειδαριες,ESP,3450 Ευρω

Mercedes C180 1790 cc,1998,165.000 χλμ,ABS AC, Κλιμα,ηλ.παρ.κλειδαριες, οροφη,αριστο 3500 ευρω

Opel Astra 1400cc,2001,full extra , 115000 χλμ,2990 ευρω

Fiat strada 1700-1900 cc Diesel,Y.Τ ,απο 4990 ευρω

Mitsubishi L200 magnum,2004,Clima, μιαμιση καμπινα,full extra,8990 ευρω

ÅÐÁÃÃÅËÌÁÔÉÊÏÉ ÅÎÏÐËÉÓÌÏÉ - ÐÕÑÃÏÓ

“Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ”

ÐÙËÏÕÍÔÁÉ ÓÅ ÐÑÁÃÌÁÔÉÊÇ ÕÐÅÑÐÏÓÖÏÑÁ:

1. Øõãåßï Self - Service Costans, óõíôÞñçóç, ìÞêïò 6,40 × 90 × 2,00 ýøïò êáé åôåñïí 3,85 × 90 × 2,00 ìå êïõñôßíåò íõêôüò, öùôéóìü, ñÜöéá êáé óýóôçìá øýîçò multi ( 1 ìç÷Üíçìá) ÔéìÞ 17.000 Å (+ ÖÐÁ) 2. Êáôáøýêôçò ôïß÷ïõ Costans ìÞêïò 2,00 × 1,00 × 2,00, 2 Å/Ì ôåìÜ÷éá 3 ÔéìÞ 2.500 Å (+ ÖÐÁ) ìå ó÷Üñåò êáé öùôéóìü 3. Âéôñßíá óõíôÞñçóçò áëëáíôéêþí - ôõñïêïìéêþí Costans ìå áíïéãüìåíá ôæÜìéá ìå áìïñôéóÝñ, öùôéóìüò, øõ÷üìåíç áðïèÞêç öÝôáò, Å/Ì 2,85 × 1,05 × 1,20 ÔéìÞ 2.500Å(+ ÖÐÁ) ¼ëá ôá øõãåßá Costans Ý÷ïõí ÷ñÞóç 16 ìçíþí áðü åðþíõìï S/M ôçò åõñýôåñçò ðåñéï÷Þò ìáò ðïõ äéÝêïøå ôç ëåéôïõñãßá ôïõ. ÕðÜñ÷ïõí õðåñðñïóöïñÝò óå ðïëëÜ áêüìç åßäç åíôüò ôïõ êáôáóôÞìáôïò ìáò.

ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 27 - 29 ΤΗΛ: 26210-2 27720 ΚΙΝ: 6947077483

ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ!


Μικρές Αγγελίες

/ ÐáñáóêåõÞ 25 Éáíïõáñßïõ 2013

w w w . p r o t i n e w s . g r

23

ÉáôñéêÜ - ÐáñáúáôñéêÜ ÅðáããÝëìáôá ΜΑΙΕΥΤΗΡΕΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΙ ÐÅÔÑÏÐÏÕËÏÓ ×Ñ. ÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÏÓ ÌÁÉÅÕÔÇÑÁÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÃÕÍÁÉÊÏËÏÃÏÓ ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ Ðñùß: 9.00 Ýùò 1.30 Áðüãåõìá: 17.30 Ýùò 20.30 (Åêôüò ÔåôÜñôçò áðüãåõìá) Ìáíùëïðïýëïõ 46 / 2ïò Ïñïöïò Ðýñãïò Ôçë./Fax.: 26210 32010, êéí.: 6972 857 557 ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÃÕÍÁÉÊÏËÏÃÉÊÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΙ

MIKΡΟΒΙΟΛΟΓΟΙ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÏÓ ÈÅÏÄ. ÓÁÌÁÍÔÁÓ

ÖÙÔÇÓ ÁÍ. ÌÐÁ×ÏÕÑÏÓ

Eéäéêüò Oñèïäïíôéêüò D.D.S, MED, Dent , Dipl. Orth. ÏÑÈÏÄÏÍÔÉÊÇ ÃÉÁ ÐÁÉÄÉÁ ÊÁÉ ÅÍÇËÉÊÅÓ ÙÑÅÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁÓ ÉÁÔÑÅÉÏÕ ÄÅÕÔÅÑÁ Ýùò ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ ÐÑÙÉ 9.00 -13.00 ÁÐÏÃÅÕÌÁ 16.00- 20.30 ÓÁÂÂÁÔÏ ÊÁÔÏÐÉÍ ÑÁÍÔÅÂÏÕ ÌÁÍÙËÏÐÏÕËÏÕ ê' ÃÊÏÔÓÉÍÁ 12 ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ Ôçë. Fax.: Éáôñåßïõ 26210-25959 Êéíçôü ôçë.: 6978222848 e- mail: fotismpaxouros@yahoo.com *****

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÓÐÕÑÏÐÏÕËÏÓ ×. ÍÉÊÏËÁÏÓ

Aðüóôïëïò Ã. Ðáôñßêéïò ÌáéåõôÞñáò - ÷åéñïõñãüò Ãõíáéêïëüãïò (ô. éáôñüò Á´ÌáéåõôéêÞò êáé ÃõíáéêïëïãéêÞò ÊëéíéêÞò Ðáíåðéóôçìßïõ Áèçíþí Íïó. ÁëåîÜíäñá) Êéí.: 6936 086168

Ãåþñãéïò Í. ÐëÜêáò

ÌáéåõôÞñáò - ×åéñïõñãüò Ãõíáéêïëüãïò (ô. éáôñüò Á´ÌáéåõôéêÞò êáé ÃõíáéêïëïãéêÞò ÊëéíéêÞò Ðáíåðéóôçìßïõ Áèçíþí Íïó. ÁëåîÜíäñá) Kéí.: 6975 618740  Ðáñáêïëïýèçóç êõÞóåùí õøçëïý êéíäýíïõ Õðïãïíéìüôçôá - ÉVF

Ðáèïëïãßá ôñá÷Þëïõ, êïëðïóêüðçóç Åììçíüðáõóç - ïóôåïðüñùóç Ëáðáñïóêüðçóç ñïìðïôéêÞ ÷åéñïõñãéêÞ Ðáèïëïãßá ìáóôïý ÐáéäéêÞ / ÅöçâéêÞ Ãõíáéêïëïãßá ÄÝ÷ïíôáé êáôüðéí ñáíôåâïý. ÙñÜñéï: ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ 9.00-13.30ì.ì., 17.00-21.00 Äéåýèõíóç: Êáóôüñ÷ç 1 êáé 28çò Ïêôùâñßïõ (ÊåíôñéêÞ Ðëáôåßá) Ô.Ê. 27100 ÐýñãïòÔçë.: 26210.32016, fax: 26210.32017, email: info@2care.gr

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÏÄÏÍÔÉÁÔÑÅÉÏÕ ÓÔÏ ÊÁÑÁÔÏÕËÁ

ÄÉÏÍÕÓÉÏÓ ÂÁÓÉËÅÉÏÕ ÓÔÁÓÉÍÏÐÏÕËÏÓ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÏÕ ÁÈÇÍÙÍ ÄÅ×ÅÔÁÉ: ÊáñÜôïõëá ðñùß 9.00-13.00ì.ì. êáé áðüãåõìá ìå ñáíôåâïý Ôçë.: 26210 -61182, êéí. 6980-619614 Ðåëüðéï: ÄÝ÷åôáé ìüíï ìå ñáíôåâïý Ôçë.: 26240-31472, 6976-023365

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

ÐÅÔÑÏÓ ÊÙÍ ÓÐÉÍÏÓ ×åéñïõñãüò Óôüìáôïò Ðôõ÷éïý÷ïò Ðáí/ìßïõ Èåóóáëïíßêçò

DDS, MSc ×ÅÉÑÏÕÑÃÉÊÇ ÓÔÏÌÁÔÏÓ ÅÌÖÕÔÅYÌÁÔÁ, ÁÊÔÉÍÏËÏÃÉÁ Ô. Ðåôñïðïýëïõ 12 & Êïêêßíïõ, 2ïò üñïöïò Ðýñãïò Çëåßáò, Ôçë. 26210 34600 Fax: 26210 34166

Eéäéêüò Oñèïäïíôéêüò D.D.S, MED, Dent , Dipl. Orth. Åéäéêåõèåßò Ðáíåðéóôçìßïõ Frankfurt Ì. Ãåñìáíßáò Ðôõ÷éïý÷ïò Ðáíåðéóôçìßïõ Giessen Ãåñìáíßáò ÈåìéóôïêëÝïõò & Ì. ÁëåîÜíäñïõ 1 (Ýíáíôé ÏÔÅ) Ðýñãïò Çëåßáò Ôçë.: 26210 30004 fax: 26210 30024 e-mail: nspyrospoulos@hotmail.com

ΦΥΣΙΑΤΡΟΙ ÈÅÏÄÙÑÏÓ ÄÇÌ. ÁËÔÁÍÇÓ

ÉÁÔÑÏÓ ÖÕÓÉÊÇÓ ÉÁÔÑÉÊÇÓ & ÁÐÏÊÁÔÁÓÔÁÓÇÓ (ÖÕÓÉÁÔÑÏÓ) ÄÉÐËÙÌÁÔÏÕ×ÏÓ ÔÏÕ ÅÕÑÙÐÁÚÊÏÕ ÓÕÌÂÏÕËÉÏÕ ÖÕÓÉÊÇÓ ÉÁÔÑÉÊÇÓ & ÁÐÏÊÁÔÁÓÔÁÓÔÁÓÇÓ (EUROPEAN BOARD OF PHYSICAL & REHABILITATION MEDICINE) ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý Ôçë.: Éáôñåßïõ 26210 20090 Ôçë. Êéí.: 6977403015 Ìáíùëïðïýëïõ 46, (Ýíáíôé Íïìáñ÷ßáò), Ðýñãïò

ΟΥΡΟΛΟΓΟΙ ÉÙÁÍÍÇÓ ÄÁÑÁÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ - ÏÕÑÏËÏÃÏÓ - ÁÍÄÑÏËÏÃÏÓ Ìáíùëïðïýëïõ 42 Ðýñãïò (Ýíáíôé Íïìáñ÷ßáò) Ôçë.: 26210 20450, êéí.: 6972690630 ***

ËÅÏÍÁÑÄOÐÏÕËÏÓ ÉÙÁÍ. ËÅÙÍIÄÁÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÏÕÑÏËÏÃÏÓ ÙÑÅÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁÓ: 10:00 - 14:00, 18:00 - 20:00 ÔÅÔÁÑÔÇ ÁÐÏÃÅÕÌÁ ÊÁÉ ÓÁÂÂÁÔÏ ÐÑÙÉ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ ÄÅÊÔÁ ÔÁÌÅÉÁ Ìáíùëïðïýëïõ & Ðñïýóóçò 2 (1ïò üñïöïò-Üíùèåí ÄÏÕ) Ðýñãïò Çëåßáò 27100 ôçë./fax 2621300481, êéí. 6974149524 e-mail: leoleonardopoulos@yahoo.com

ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΙ ÍÅÏ ÏÖÈÁËÌÉÁÔÑÅÉÏ

ÄÇÌÇÔÑÉÏÓ ×. ÌÉÊÅËÏÐÏÕËÏÓ

ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÐÁÍÅÐ. ÁÈÇÍÙÍ 28çò ÏÊÔÙÂÑÉÏÕ 5 - ÐÕÑÃÏÓ (Êåíôñ. Ðëáôåßá) ÐÑÙÉ: ÄÅÕÔÅÑÁ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ 9-2 ì.ì. ÁÐÏÃÅÕÌÁ: ÊÁÈÇÌÅÑÉÍÁ 6-8 ì.ì. (ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ ÁÐÏÃÅÕÌÁ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ) ÔÇË. 26210-33990, êéí. 6942217262

ÉÁÔÑÏÓ ÌÉÊÑÏÂÉÏËÏÃÏÓ (ÂÉÏÐÁÈÏËÏÃÏÓ) ô. Éáôñüò Íïóïêïìåßïõ Ðáßäùí "Ç ÁÃÉÁ ÓÏÖÉÁ" *Áíáëýóåéò - ÁéìáôïëïãéêÝò, Âéï÷çìéêÝò -ÁíïóïëïãéêÝò, ÏñìïíïëïãéêÝò Áéìïëçøßåò - Íåïãíþí, Âñåöþí - Ðáßäùí, Åíçëßêùí *ÓðåñìïäéÜãñáììá *Åëåã÷ïò õðïãïíéìüôçôáò Ôçë. Éáôñåßïõ: 26211 01379 - Êéíçôü: 6944 637365

ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΙ ÍÉÊÏËÁÏÓ ×ÁÑÄÁÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ Ù.Ñ.Ë. ÄÝ÷åôáé êáèçìåñéíÜ áðü 8 ð.ì. - 1.30 ì.ì. êáé 6.00 ì.ì. 8.00 ì.ì. áðüãåõìá ðëçí ÔåôÜñôçò êáé ÓáââÜôïõ Åñìïý 5, ôçë. 26210 29239, Êéí.: 6945232529

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΙ

Äñ. ÃÅÙÑÃÉÏÓ Ð. ÊÏÕÑÅÁÓ ÏÑÈÏÐÅÄÉÊÏÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÄéäÜêôùñ Ðáíåðéóôçìßïõ Ðáôñþí Êïêêßíïõ 12-14 & ÆáÀìç 1ïò üñïöïò (ðëçóßïí Äçì. ÐÜñêïõ), Ðýñãïò ôçë: 26210 35800 Êéí.: 6932566996 ¿ñåò ëåéôïõñãßáò ÊáèçìåñéíÜ Ðñùß: 8:30 - 13:30 Áðüãåõìá: Êáôüðéí ñáíôåâïý 18:00 - 20:30 Ðëçí ÔåôÜñôçò

ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΙ ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÍÅÕÑÏËÏÃÉÊÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÌÁËÁÌÙ (ÔÅÍÉÁ) Äçì. ÖÑÉÌÁ Éáôñüò - Íåõñïëüãïò ÄÝ÷åôáé êáèçìåñéíÜ ÐÑÙÉ: 8.30 - 13.30 ÁÐÏÃÅÕÌÁ: 17.30 - 20.30 (ðëÞí ÔÅÔÁÑÔÇ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ áðüãåõìá ìüíï ìå ñáíôåâïý) Ìáíùëïðïýëïõ 63 - Ðýñãïò Ôçë. 26210 30918, Êéí.: 6944735548 email:malfri@otenet.gr

ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤEΣ

Ó×ÉÆÁ ×. ÌÁÑÉÁ Πτυχιούχος ΑΤΕΙ ΠΑΤΡΩΝ Κινητοποίηση σπονδυλικής στήλης και άκρων Myofascial therapy Αθλητικές κακώσεις Νευρολογικές παθήσεις Αναπνευστική και ορθοπεδική Φ/Θ Κατ’ οίκον θεραπείες Δεχόμαστε ασθενείς του ταμείου ΕΟΠΥΥ (δηλ. ΙΚΑ, ΟΠ ΑΔ- ΤΥΔΚΥ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ) Ωράριο λειτουργίας: Πρωί: 8.30 - 13.30 Απογ.: 17.30 - 20.30 Κοκκίνου 12-14 2ος όροφος ΠΥΡΓΟΣ Τηλ.: 26210 33730, κιν.: 6939369774 e-mail: mariasxiza@yahoo.gr

ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ ÍÉ×ÙÑÉÔÇ ÅËÅÍÇ Øõ÷ïëüãïò Ðáíåðéóôçìßïõ Áèçíþí *ÓõìâïõëåõôéêÞ óôÞñéîç ðáéäéþí êáé åíçëßêùí *ÁôïìéêÞ øõ÷ïèåñáðåßá äéáôáñá÷þí Üã÷ïõò, êáôÜèëéøçò, öïâéþí *ÐñïâëÞìáôá óõìðåñéöïñÜò ðáéäéþí êáé åöÞâùí *ÁðïêáôÜóôáóç ìáèçóéáêþí äõóêïëéþí *ÅíçìÝñùóç êáé åðáããåëìáôéêüò ðñïóáíáôïëéóìüò Ôçë. Ãñáöåßïõ: 26220 24822 Êéí.: 6937 146439 Äéåýèõíóç ãñáöåßïõ: ÊáñáúóêÜêç 6, ÁìáëéÜäá

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ÆÁ×ÁÑÏÕËÁ ÄÉÏÍ. ÁÂÑÁÌÏÐÏÕËÏÕ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÔÌÇÌ. ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ Á.Ô.Å.É. ÐÁÔÑÙÍ ÌÅËÏÓ ÓÕËËÏÃÏÕ ÅÐÉÓÔÇÌÏÍÙÍ ËÏÃÏÐÁÈÏËÏÃÙÍ ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÕÔÙÍ ÅËËÁÄÏÓ ÅÐÉÓÔÇÌÏÍÉÊÏÓ ÓÕÍÅÑÃÁÔÇÓ ÊÅÊÕÊÁÌÅÁ ÍÏÌÏÕ ÇËÅÉÁÓ ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý ÍÅÁ ÄÉÅÕÈÕÍÓÇ - Ìáèéïý 5, Ðýñãïò ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ, ôçë.: 26210 34610 / 6971 993126 Óýìâáóç ìå üëá ôá ôáìåßá

ΛΟΓΟΠΕΔΙΚΟΙ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÁÊÇÓ ÅÊÐÁÉÄÅÕÓÇÓ ÊÝíôñï ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ ðáéäéþí, åöÞâùí, åíçëßêùí ÅÑÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁ - ÅÉÄÉÊÇ ÁÃÙÃÇ - ØÕ×ÏËÏÃÉÊÇ ÕÐÏÓÔÇÑÉÎÇ ÓÕÌÂÏÕËÅÕÔÉÊÇ ÏÉÊÏÃÅÍÅÉÁÓ - ÌÁÈÇÓÉÁÊÇ ÕÐÏÓÔÇÑÉÎÇ

ÐÁÍÁÃÉÙÔÇÓ ×Ñ. ÓÔÁÈÏÐÏÕËÏÓ

ËÏÃÏÐÅÄÉÊÏÓ - ËÏÃÏÐÁÈÏËÏÃÏÓ Ð.Å. DIPLOMA ÅÉÄÉÊÇÓ ÁÃÙÃÇÓ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÈÅÑÁÐÅÕÔÇÓ ÃÉÁ ÁÔÏÌÁ ÌÅ ÅÉÄÉÊÅÓ ÁÍÁÃÊÅÓ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÏÕ ÅÎÙÔÅÑÉÊÏÕ (Speech and Language Pathologist) ÌÝëïò ôïõ Ðáíåëëçíßïõ Óõëëüãïõ Ëïãïðåäéêþí ÌÝëïò ôïõ Åëëçíéêïý Óõëëüãïõ ãéá ôçí Áöáóßá ÌÝëïò ôçò ÅëëçíéêÞò åôáéñåßáò Äõóëåîßáò ð. Åðéóôçìïíéêüò ÓõíåñãÜôçò ÊÅÊÕÊÁÌÅÁ Í. ÇËÅÉÁÓ ÅÑÃÁÓÉÁÊÇ ÅÌÐÅÉÑÉÁ ÓÅ ÊËÉÍÉÊÅÓ ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ ÔÏÕ ÅÎÙÔÅÑÉÊÏÕ ÊÁÉ ÊÅÐÅÐ ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇÓ Åéäéêüò óôç äéÜãíùóç èåñáðåßá äéáôáñá÷þí Ëüãïõ, ÖùíÞò, Ïìéëßáò, ÁêïÞò, Åðéêïéíùíßáò, ÃñáöÞò, ÁíÜãíùóçò ÄÅ×ÅÔÁÉ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ Óýìâáóç ìå üëá ôá ôáìåßá Óõíåñãáóßá ìå üëåò ôéò éáôñéêÝò åéäéêüôçôåò 28çò Ïêôùâñßïõ êáé Ìéáïýëç 1 Ðýñãïò (Â' Ïñïöïò) Ôçë./fax: 2621033880, 2625022285, Êéíçôü: 6977905430

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΙ

ÁÐÏÓÔÏËÏÐÏÕËÏÕ ÁËÅÎÁÍÄÑÁ ÄÉÁÉÔÏËÏÃÏÓ-ÄÉÁÔÑÏÖÏËÏÃÏÓ -Ðôõ÷éïý÷ïò Á.Ô.Å.É. Èåó/íßêçò - ÅîåéäéêåõìÝíç óôéò äéáôñïöéêÝò äéáôáñá÷Ýò êáé ôçí ðá÷õóáñêßá (NCFED) - ÅðéóôçìïíéêÞ óõíåñãÜôçò ôçò ïìÜäáò Ìed-Nutrition - ÌÝëïò ôçò ¸íùóçò Äéáéôïëüãùí/Äéáôñïöïëüãùí ÅëëÜäïò ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý êáèçìåñéíÜ åêôüò ÓáââÜôïõ 12.00-16.00 Äéåýèõíóç : Êïõñïãéáííïðïýëïõ 33 (ÁìáëéÜäá) Ôçë: 26220 38380 Êéí: 6937239362 www.apostolopoulou.gr, alnutric@gmail.com

KYTTAΡΟΛΟΓΟΙ ÓÏÖÉÁ ÊÁÔÓÁÑÏÕ - ÁËÔÁÍÇ ÉÁÔÑÏÓ ÊÕÔÔÁÑÏËÏÃÏÓ ô. Éáôñüò Áíôéêáñêéíéêïý Íïóïêïìåßïõ Áèçíþí «ÁÃÉÏÓ ÓÁÂÂÁÓ»  Ôåóô ÐáðáíéêïëÜïõ ÊõôôáñïëïãéêÝò åîåôÜóåéò ðôõÝëùí, ïýñùí & õãñþí ÐáñáêåíôÞóåéò ïñãÜíùí (èõñåïåéäïýò, ìáóôïý, ëåìöáäÝíùí, óéåëïãüíùí ê.ë.ð.) ÉÁÔÑÅÉÏ ÄåëçãéÜííç 17, ÁÌÁËÉÁÄÁ Ôçë. éáôñ.: 26220-38360, Êéíçôü: 697-2305520 Η σειρά είναι αλφαβητική

Πύργος Ζέρβα Αλεξάνδρα, Ερυθρού Σταυρού 5 (εφημερεύειδιανυκτερεύει 26210-22875) Αμαλιάδα Κοροντζή Βασιλική, Ευαγγελιστρίας 127 (2622022945, 08.00 - 14.30 & 17.30 - όλη νύχτα), Παπακωνσταντίνου Κων., Αρχ. Ήλιδος 30 (26220-28028, 08.00 - 21:00) Γαστούνη Μανιάνη Λαμπρινή, 2623400058


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

25

Δυστυχώς η φύση εκδικείται...

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013

56χρονος στον Αστρά Λαμπείας Διευκρινίσεις για τη Δ.Ο.Υ. Αμαλιάδας

Äåí äéáèÝôåé Äéêáóôéêü êáé ÔìÞìá ÅëÝã÷ïõ Η Δ.Ο.Υ Αμαλιάδα δεν διαθέτει Δικαστικό και Τμήμα Ελέγχου προκειμένου να προχωρήσει σε αποστολή κατασχετηρίων σε ιδιώτες ή επιχειρήσεις που οφείλουν χρήματα στο Ελληνικό Δημόσιο. Με αφορμή το χθεσινό πρωτοσέλιδο της "ΠΡΩΤΗΣ" δόθηκαν διευκρινήσεις από την εφορία. Όπως μας είπαν, η Δ.Ο.Υ. είναι ο διεκπεραιωτής των υποθέσεων και απλά στέλνει τα απαιτούμενα έγγραφα σε όσους οφείλουν ενώ εισπράττει και τα χρήματα. Η διαδικασία του ελέγχου γίνεται στη Δ.Ο.Υ. Πύργου από το αρμόδιο τμήμα ελέγχου που υπάρχει εκεί. Οπότε το "ραβασάκι" που στάλθηκε σε ιδιώτη της Αμαλιάδας, ήταν από την εφορία του Πύργου. Να σημειωθεί πάντως ότι στο ρεπορτάζ της "ΠΡΩΤΗΣ" δεν είχε αναφερθεί η εφορία που το εξέδωσε, απλώς επισημαίναμε ότι πληρώθηκε στη ΔΟΥ Αμαλιάδας.

Βρέθηκε απαγχονισμένος στο μπαλκόνι του σπιτιού του Τραγική φιγούρα ο 85χρονος πατέρας που αντίκρισε τον απαγχονισμένο γιο του

Α

παγχονισμένος στο μπαλκόνι του σπιτιού του βρέθηκε λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης ένας 56χρονος που ζούσε μαζί με τους γονείς του στον Αστρά του πρώην Δήμου Λαμπείας. Ο αυτόχειρας είχε χρησιμοποιήσει ένα σχοινί το οποίο και είχε δέσει σε κάγκελο του μπαλκονιού. Τραγική φιγούρα ο 85χρονος πατέρας του ο οποίος βρέθηκε μπροστά στον απαγχονισμένο γιο του. Το σοκ για τον 85χρονο πατέρα ήταν τέτοιο που αφού το είπε στη σύζυγό του, ενημέρωσε τηλεφωνικά και τα τέσσερα αδέλφια του αυτόχειρα τα οποία ζουν στην Αργολίδα. Ωστόσο από εκείνη την ώρα μέχρι και τις 7 περίπου χθες το πρωί, οπότε και έφθασαν τα αδέλφια του, το άψυχο κορμί του 56χρονου παρέμενε κρεμασμένο στο μπαλκόνι. Σοκαρισμένη και γεμάτη θλίψη είναι η μικρή κοινωνία του Αστρά στο άκουσμα της δυσάρεστης αυτής είδησης, αφού ο 56χρονος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην περιοχή και όλοι μιλούσαν για έναν ήσυχο άνθρωπο. Ο αυτόχειρας σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετώπιζε εδώ και λίγο καιρό σοβαρό

Ôï óðßôé ôïõ 56÷ñïíïõ.Óå Ýíá áðü ôá êÜãêåëá ôïõ ìðáëêïíéïý Ýäåóå ôï ó÷ïéíß ìå ôï ïðïßï êñåìÜóôçêå. πρόβλημα υγείας, ενώ και το καλοκαίρι είχε νοσηλευτεί σε νοσοκομείο της Αρκαδίας. Όπως ανέφεραν στην "ΠΡΩΤΗ" άνθρωποι που τον γνώριζαν φαίνεται πως η περιπέτεια της υγείας του, ήταν ένας από τους λόγους που τον οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα. Ο 56χρονος ζούσε στο ορεινό αυτό χωριό της Ηλείας μαζί με τους γονείς του, ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα αδέλφια του ζούσαν στην Αργολίδα. Η

οικογένεια σύμφωνα με πληροφορίες δεν αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και φαίνεται πως δεν ήταν οικονομικοί οι λόγοι που τον οδήγησαν στην αυτοκτονία, αλλά όπως αναφέρουν άνθρωποι που τον γνώριζαν δεν ήθελε η ασθένεια του να προκαλεί προβλήματα στους οικείους του. Νωρίς χθες το πρωί βρέθηκε στην περιοχή αστυνομική δύναμη από το Α.Τ Ολυμπίας και τον Αστυνομικό Σταθμό Λαμπείας, ενώ αυτοψία πραγματοποίησε ο ιατροδικαστής Ηλείας Κοσμάς Αλεξίου που σήμερα το πρωί αναμένεται να διενεργήσει νεκροψία- νεκροτομή.

proti 25 jan 2013  

proti tis ilias

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you