Page 1

ÄÅÕÔÅÑÁ 24 ÓÅÐÔÅÌÂÑIÏÕ 2012

Ετος 11o

/

ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ: 3151

/

Τιμή: 50λ.

/

(Eκτός Νομού 1 Ευρώ)

ΕΠΤΑ ΑΤΟΜΑ ΔΙΕΠΡΑΞΑΝ 30 ΚΛΟΠΕΣ ΣΕ ΑΜΑΛΙΑΔΑ - ΚΑΜΠΟ - ΠΥΡΓΟ

ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΠΕΡΓΙΑ

ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ

ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

σπείρα διαρρηκτών

Δεν κυκλοφορεί αύριο η “ΠΡΩΤΗ” Στην απεργία που προανήγγειλε η ΕΣΗΕΠΗΝ συμμετέχουν σήμερα οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας "ΠΡΩΤΗ". Σήμερα στις 11 το πρωί οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής ενημέρωσης του νομού, θα συγκεντρωθούν στην κεντρική πλατεία του Πύργου, όπου έχει προγραμματιστεί κινητοποίηση. Έτσι η εφημερίδα μας δεν κυκλοφορεί αύριο αλλά την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου.

Συνελήφθησαν πέντε ΡΟΜΑ από τη Γαστούνη, μεταξύ τους ένας 13χρονος

Ε

ξαρθρώθηκε η σπείρα που φέρεται να ε-

μπλέκεται σε 30 περιπτώσεις κλοπών και

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ

διαρρήξεων στην περιοχή του Κάμπου,

Ασύμφορο το κόστος της καλωδιακής για τις καφετέριες

την Αμαλιάδα και τον Πύργο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η σπείρα αποτελείται από επτά άτομα, όλοι ΡΟΜΑ από την περιοχή της Γαστούνης, και μέχρι χθες, είχαν

Έντονος είναι ο προβληματισμός στους ιδιοκτήτες καφε μπαρ στην πόλη του Πύργου για την αύξηση στην μηνιαία συνδρομή της καλωδιακής τηλεόρασης.

προσαχθεί στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης, στον Πύργο, πέντε άτομα ηλικίας 13, 19, 27, 34, και 34, ενώ αναζητούνται ακόμα δυο.

>> Ó. 4-55

>> Ó 24

ΚΑΤΑΚΟΛΟ

ΕΥΚΟΛΕΣ ΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΑΣΤEΡΑ, ΜΑΓΟYΛΑ

Θύμα έκπληξης η Βάρδα

Κινέζοι στο “παιχνίδι” της αξιοποίησης

O Αργοναύτης νίκησε στο Κατάκολο 1-0 τη Βάρδα, ενώ με το δεξί ξεκίνησαν ο Ξενοφών (2-0 τη Δάφνη) και ο Ηλειακός (2-1 στο Παλαιοχώρι). Σημαντικές εκτός έδρας νίκες για Ηλειακό Λεχαινών και Ολυμπιακό Λαμπετίου.

ΙΠΠΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ

Προβάλλουν την Ηλεία σε Ελλάδα και εξωτερικό Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο η 78η Ιππική Έκθεση Ανδραβίδας, μια διοργάνωση εθνικής εμβέλειας, η οποία έχει καταστεί θεσμός.

>> Ó. 7 ΚΑΠΕΛΕΤΟ

>> Ó. 16-117

>> Ó. 12

“Πότισαν” χωράφι με τόνους μαζούτ Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη πριν μερικές ημέρες στην περιοχή του Καπελέτου του δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης όταν άγνωστος δράστης κατάφερε να πλημμυρήσει ένα ολόκληρο χώρο με μαζούτ.

>> Ó. 5

(ÓõíÝ÷åéá óôç óåë.12)


2

Eιδήσεις

w w w . p r o t i n e w s . g r

Όταν έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης

Επιστροφή στη φύση...

Προσωπικά δεδομένα “τέλος”

Του Παναγιώτη Τσουνάκα* panchumedia@gmail.com

Όπου και να περπατώ στο δρόμο αυτό τον καιρό συνεχώς ακούω την ίδια φράση να βγαίνει από τα χείλη των συμπολιτών μας... "Ο χειμώνας θα είναι δύσκολος!". Kαι πως να μην είναι εξάλλου με την κατάσταση που επικρατεί σε όλους τους τομείς της καθημερινότητάς μας, ενώ διανύουμε την πέμπτη συνεχόμενη χρονιά οικονομικής ύφεσης στη χώρα; Σίγουρα ο φετινός χειμώνας θα είναι ο πιο δύσκολος από όλες τις απόψεις για αυτό το λόγο ακόμη και οι πιο αισιόδοξοι που διαρκώς μιλούσαν για ανάκαμψη, έχουν αρχίσει πλέον να μετρούν να τα λόγια τους και να αναθεωρούν απόψεις… Η λύση στην κρίση μπορεί να έρθει από το παρελθόν και συγκεκριμένα από την φύση και τον τρόπο ζωής των προγόνων μας. Οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας, με τα όσα ελάχιστα διέθεταν, κατάφερναν να έχουν ένα σπιτικό με αυτάρκεια, να μην λείπει ποτέ τίποτα από το τραπέζι τους και παράλληλα να εκμεταλλεύονται κάθε ευκαιρία που θα τους παρουσιαζόταν για να κάνουν καλύτερη την ζωή τους. Αφού τα κατάφεραν οι παλαιότερες γενιές γιατί όχι και η δική μας; Ο ευλογημένος για πολλούς- και όχι άδικα- τόπος της Ηλείας, μπορεί να παρέχει σε μία μέση ελληνική οικογένεια όλα όσα χρειάζεται για να έχει αυτάρκεια. Με αυτό τον τρόπο θα μπορούσαν οι οικογένειες να παράγουν όσα χρειάζονται για να συντηρηθούν και να πωλούν την υπόλοιπη παραγωγή για να καλύψουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Και δεν μιλάμε για ένα πρωτόγονο τρόπο ζωής αλλά για έναν διαφορετικό τρόπο ζωής, με αρωγό την φύση. Αν οι νεότερες γενιές κατανοήσουν την έννοια της αυτάρκειας θα καταφέρουμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά.. Και τότε οι φετινός χειμώνας ίσως να μην είναι τόσο δύσκολος...

*Ο Παναγιώτης Τσουνάκας είναι δημοσιογράφος

Ιδιοκτησία: ΠΡΩΤΗ Εκδοτική ΑΕ Εκδότης: Περικλής Μεταξάς Διευθυντής: Δημήτρης Ζιάκας Δημοσιογράφοι: Αννα Αγγελίδου, Κώστας Γιάλπας, Θοδωρής Λάμπρος Αθλητικό: Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Σοφοκλής Φραγκογιαννόπουλος Διεύθυνση Eμπορικού Τμήματος: Θοδωρής Κωνσταντόπουλος Πύργος - Ρήγα Φεραίου 113 (έναντι Δ.Ο.Υ. Πύργου-Πάροδος Forum) ΤΚ: 27100 - Κωδικός:6603 Τηλ.: 26210-40100, Fax: 26210-40107 Fax Συντακτών: 26210-40106 E-M Mail: protinews@otenet.gr website:www.protinews.gr Αμαλιάδα - Ελ. Βενιζέλου 19, ΤΚ: 27200 Τηλ.: 26220-38290-1, Fax: 26220-38292 E-M Mail: protiama@otenet.gr Στο λογότυπο της εφημερίδας απεικονίζεται ο Δίας του Φειδία, από νόμισμα των Ηλείων. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα. Χειρόγραφα συνεργατών και επιστολές που δημοσιεύτηκαν ή όχι, δεν επιστρέφονται.

/ ÄåõôÝñá 24 Óåðôåìâñßïõ 2012

Ο

ι Δημόσιες, αλλά και οι ιδιωτικές υπηρεσίες (ΔΕΚΟ, ασφαλιστικοί φορείς, κ.λπ.) είναι υποχρεωμένες να παρέχουν στοιχεία από τα αρχεία τους στις Αστυνομικές αρχές για διωκόμενα Ειδικότερα, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τέθηκε το ερώτημα εάν υποχρεούνται οι φορείς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα να γνωστοποιούν στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές στοιχεία τα οποία τηρούν και αφορούν πρόσωπα σε βάρος των οποίων εκκρεμούν καταδικαστικά έγγραφα (έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, κ.λπ.) και από τα οποία (στοιχεία) μπορούν να βοηθήσουν στον εντοπισμό και την σύλληψη των διωκομένων. Ο κ.Παντελής στην γνωμοδότησή του επικαλείται το άρθρο 277 του Κώδικά Ποινικής Δικονομίας, το οποίο μεταξύ των άλλων αναφέρει ότι όλες οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, μόλις τους επιδειχθεί το ένταλμα σύλληψης, οφείλουν να βοηθήσουν για τη σύλληψη χωρίς αναβολή και μέσα στα

άτομα σε βάρος των οποίων έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και δεν μπορούν να αρνηθούν τη χορήγηση τους επικαλούμενες το νόμο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

όρια της αρμοδιότητας τους. Κατόπιν αυτών ο εισαγγελικός λειτουργός υπογραμμίζει ότι οι Δημόσιες υπηρεσίες και οι ιδιωτικοί φορείς (εταιρείες τηλεπικοινωνιών, ΔΕΚΟ, ασφαλιστικοί φορείς, κ.λπ.) που τηρούν αρχεία σχετικά με τη διεύθυνση κατοικίας ή διαμονής διωκομένων ατόμων υποχρεούνται να γνωστοποιούν τα επίμαχα στοιχεία στην Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης. Τυχόν δε άρνηση των αρμοδίων υπαλλήλων των φορέων να παρέχουν στοιχεία με την πρόφαση ότι απαγορεύεται η χορήγησή τους από το νόμο για τα προσωπικά δεδομένα, είναι παράνομη και αδικαιολόγητη. Μάλιστα ο κ.Παντελής επισημαίνει ότι οι απαγορευτικές διατάξεις του νόμου για την

Αυτό υπογραμμίζει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεώργιος Παντελής σε γνωμοδότησή τους με αφορμή σχετικό ερώτημα του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

προστασία των προσωπικών δεδομένων (Ν. 2472/1997) δεν εφαρμόζονται στην επεξεργασία δεδομένων από τις δικαστικές και εισαγγελικές αρχές, αλλά αντίθετα εφαρμόζονται οι δικονομικές ποινικές διατάξεις. Κατά συνέπεια, καταλήγει ο

Κινητοποιήσεις Δικαστών

Παράταση των πανελλαδικών κινητοποιήσεών τους έως τις 20 Οκτωβρίου 2012 αποφάσισαν το Σάββατο οι δικαστές και οι εισαγγελείς. Κατά την έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Εφετείου Αθηνών, αποφασίστηκε μέχρι τις 20 Οκτωβρίου οι δικαστές να κατεβαίνουν από τις έδρες των δικαστηρίων από τις 10 π.μ. έως το τέλος του ωραρίου (3 μ.μ.), ενώ το ί-

εισαγγελικός λειτουργός, η χορήγηση των επίμαχων στοιχείων είναι υποχρεωτική και σε περίπτωση άρνησης ο αρμόδιος υπάλληλος διαπράττει το αδίκημα της απείθειας και "υπό προϋποθέσεις το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία".

διο χρονικό διάστημα αναστέλλονται και οι δημοσιεύσεις αποφάσεων. Οι κινητοποιήσεις των δικαστών ξεκίνησαν με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους που άρχισε στις 17 Σεπτεμβρίου και πραγματοποιούνται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την δρομολογούμενη νέα περικοπή στις αποδοχές τους. Oι δικαστικοί θα προχωρήσουν σε νέα γενική συνέλευση στην προγραμματισμένη λήξη των κινητοποίησεων, δηλαδή στις 20 Οκτωβρίου.

Συνεχίζουν μέχρι τις 20 Οκτωβρίου


/ ÄåõôÝñá 24 Óåðôåìâñßïõ 2012

Σχόλια / Παραπολιτικά

 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο η 78η Ιππική Έκθεση Ανδραβίδας. Μια διοργάνωση που προβάλλει την Ηλεία σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η έκθεση θεσμός συγκέντρωσε και φέτος τα βλέμματα αναβατών όλης της χώρας που ήρθαν στον τόπο μας και παραχώρησαν στιγμές μοναδικής ομορφιάς για όσους παρακολούθησαν τις επιδείξεις. Αυτή η έκθεση, πρέπει να στηριχτεί από όλους. Τόσα χρόνια μόνη κατάφερε πολλά. Με τη βοήθεια όλων όμως; Κ. Γιάλπ.

Σε βουνό από σκουπίδια έχουν μετατραπεί οι κάδοι απορριμμάτων στην πόλη του Πύργου αφού προχθές Σάββατο δεν έγινε αποκομιδή απορριμμάτων ούτε στα κεντρικά σημεία της πόλης. Ο χώρος του δεματοποιητή παραμένει κλειστός γιατί έληξε η άδεια λειτουργίας του και αναζητείται λύση για το που πλέον θα γίνεται η αποκομιδή των σκουπιδιών. Πάντως πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση αφού αν συνεχιστεί η ίδια εικόνα με τα σκουπίδια να έχουν πλέον γεμίσει τους κάδους και να πέφτουν στους δρόμους, τότε ο κίνδυνος για την δημόσια υγεία θα είναι παραπάνω από υπαρκτός… Θ. Λαμπ.

Õóôåñüãñáöï Το φθινόπωρο έχει κάνει ήδη την εμφάνισή του και οι πρώτες νεροποντές που έλαβαν χώρα προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στην ευρύτερη περιοχή του Κάμπου με τους αγρότες παραγωγούς να βρίσκονται σε απόγνωση για άλλη μια φορά αφού κόποι μας ολόκληρης χρονιάς καταστράφηκαν. Έχουν προνοήσει οι Δήμοι της Ηλείας για το θέμα της αντιπλημμυρικής τους θωράκισης; Η για άλλη μια φορά θα τρέχουν στο παραπέντε για να "βουλώσουν" τρύπες; Ο φετινός χειμώνας προμηνύεται βαρύς και καλό θα είναι να προετοιμαστούμε για να μην ζήσουμε στιγμές σαν τις περυσινές… Θ. Λαμπ.

w w w . p r o t i n e w s . g r

Kαθαρές κουβέντες

Δίπλα - δίπλα κάθονται στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Πηνειού, ο Θανάσης Θεοδόσης με τον Θοδωρή Λούρμπα. Τους δύο συμβούλους συνδέει, πέρα από τη μακρόχρονη φιλιά και η συνύπαρξη στην ίδια παραταξιακή στέγη. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές

Μετά από ταλαιπωρία και αναβολές, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι υπογράφτηκε η περιβόητη Κοινή Υπουργική Απόφαση, για την επιστροφή φόρου του

3

που οι θέσεις τους, σε σοβαρά θέματα της περιοχής, συμπίπτουν. Σύμπτωση ή απλά έχουν τις ίδιες πολιτικές, σε επίπεδο δήμου, απόψεις. Ίδωμεν… Κ. Γιάλπ.

Xωρίς περιστροφές πετρελαίου στους δικαιούχους αγρότες. Το 50% του ποσού θα κατατεθεί την Τρίτη και θα είναι διαθέσιμο για ανάληψη από την Τετάρτη αναφέρει το Υπουργείο.

Το ερώτημα είναι ένα. Θα υπάρχουν χρήματα ή θα περιμένουν ξανά οι αγρότες; Κοντός ψαλμός… Κ. Γιάλπ.

Στον Εισαγγελέα ο φάκελος του ΣΔΟΕ Στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές αποστέλλεται ο φάκελος που έχει καταρτίσει το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) σχετικά με πολιτικά πρόσωπα τα οποία φέρονται να εμπλέκονται σε οικονομικού χαρακτήρα αδικήματα. Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ζήτησε από τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να μεταβιβαστεί ο φάκελος του ΣΔΟΕ με τα στοιχεία των πολιτικών προσώπων, που φέρονται ελέγχονται, στον εισαγγελέα, μαζί με πλήρη περιγραφή της κατάστασης. Ζήτησε, επίσης, να παράσχει το ΣΔΟΕ στον εισαγγελέα κάθε δυνατή βοήθεια που θα ζητηθεί για το θέμα αυτό. Για να δούμε τι θα δούμε… Κ. Γιάλπ.


4

Ρεπορτάζ

w w w . p r o t i n e w s . g r

Ïé êáôçãïñßåò ôùí áíÝñãùí ðïõ ìðïñïýí íá áðïêôÞóïõí éáôñïöáñìáêåõôéêÞ ðåñßèáëøç Του Παναγιώτη Σκαρτσιάρη Δημοτικού Συμβούλου Μια σημαντική μερίδα ανέργων συμπολιτών μας , δεν έχουν ούτε καν ιατροφαρμακευτική κάλυψη, διότι εσφαλμένα πιστεύουν ότι δεν έχουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις σε κάποιο ασφαλιστικό φορέα. Ωστόσο πολλές από τις κατηγορίες ανέργων έχουν το δικαίωμα αυτό, αλλά δε το γνωρίζουν διότι οι διάφοροι ασφαλιστικοί φορείς "χωλαίνουν" στο κομμάτι της σωστής ενημέρωσης, με συνέπεια να παραμένουν πολλοί πολίτες ανασφάλιστοι ενώ το δικαιούνται, δηλαδή έχουν το δικαίωμα της ασφαλιστικής κάλυψης. Είναι χρήσιμο οι ασφαλιστικές υπηρεσίες να φέρνουν στο "φως" της δημοσιότητας τις διάφορες αποφάσεις που ενημερώνουν για τους όρους και τις προϋποθέσεις που πρέπει να έχει κάποιος άνεργος, για να αποκτήσει το δικαίωμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Πρέπει να σταματήσουμε να αδιαφορούμε γι' αυτές τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, που πλήττονται περισσότερο και έχουν τις μεγαλύτερες ανάγκες… Οι κατηγορίες ανέργων Παραθέτω πιο κάτω ορισμένες κατηγορίες ανέργων , που έχουν το δικαίωμα να αποκτήσουν βιβλιάριο ασθενείας με τις εξής προϋποθέσεις: 1.Οι άνεργοι ηλικίας μέχρι 29 ετών πρέπει να έχουν 2 μήνες κάρτα ανεργίας και 600 ημέρες ασφάλισης (ένσημα). 2.Οι άνεργοι πάνω από 30 ετών πρέπει να έχουν 1 χρόνο κάρτα ανεργίας και προσαυξάνοντας ανά έτος 100 ένσημα, δηλαδή όταν είναι 30 ετών -700 ένσημα, 31 ετών -800 ένσημα, 32 ετών -900 ένσημα κλπ. 3.Από 55 ετών και άνω χρειάζονται τουλάχιστον 3000 ένσημα και 1 χρόνο κάρτα ανεργίας. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι επίσης ο/η σύζυγος να μην έχει ασφαλιστική κάλυψη. Κάθε ενδιαφερόμενο ανασφάλιστο άτομο που είναι σε κάποια κατηγορία από τις παραπάνω, μπορεί να κάνει αίτηση στον τελευταίο ασφαλιστικό του φορέα για να αποκτήσει βιβλιάριο ασθενείας. Πέρα από τις αναφερόμενες κατηγορίες, μπορούν να αποκτήσουν βιβλιάριο ασθενείας από την πρόνοια , όσοι είναι πάνω από 29 ετών και το εισόδημά τους δεν ξεπερνάει τις 6000 ευρώ , με την προϋπόθεση ότι δεν έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη από άλλο ασφαλιστικό φορέα. Τα ενδιαφερόμενα άτομα μπορούν να απευθύνονται στον ασφαλιστικό τους φορέα για την κατάθεση των απαιτούμενων δικαιολογητικών και για περισσότερες πληροφορίες, έτσι ώστε να αποκτήσουν το δικαίωμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

/ ÄåõôÝñá 24 Óåðôåìâñßïõ 2012

Προβληματισμός στους ιδιοκτήτες καφε-

Ασύμφορο το κόστος της Έ

ντονος είναι ο προβληματισμός στους ιδιοκτήτες καφε - μπαρ στην πόλη του Πύργου για την αύξηση στην μηνιαία συνδρομή της καλωδιακής τηλεόρασης (NOVA) αφού όπως τονίζουν έρχεται σε μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία για τους Έλληνες πολίτες και δη για τους ιδιοκτήτες των καφέ του Πύργου αφού η κίνηση έχει πέσει αισθητά λόγω της σκληρής οικονομικής κρίσης. Όπως προσθέτουν αρκετά είναι τα καφέ - μπαρ στη πόλη που έχουν αναγκαστεί να διακόψουν τη συνδρομή της καλωδιακής τηλεόρασης αφού δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στο υψηλό κόστος. Αποτέλεσμα είναι να πέφτει και η κίνηση στα μαγαζιά τους αφού πλέον οι αθλητικές διοργανώσεις περιλαμβάνονται πλέον στο πακέτο της NOVA και αρκετοί είναι οι λάτρεις του ποδοσφαίρου που σπεύδουν στα καφέ - μπαρ για να παρακολουθήσουν ποδοσφαιρικούς αγώνες καθόσον δεν διαθέτουν καλωδιακή στα σπίτια τους.

Του Θοδωρή Λάμπρου thlabros@hotmail.com

"Να μειωθεί η συνδρομή έτσι ώστε και εμείς να μπορούμενα βγάζουμε τα έξοδά μας" Για το θέμα της αύξησης στην συνδρομή της ΝΟVA μίλησε υπεύθυνος του Corte Καφε στον Πύργο Στάθης Ηλιόπουλος που σημείωσε τα εξής: "Το προϊόν που πουλά η NOVA αυτή την στιγμή είναι σε πλήρη απαξίωση. Το Ελληνικό ποδόσφαιρο βάλλεται από σκάνδαλα και στημένους αγώνες. Ο κόσμος έχει την δυνατότητα να βλέπει ποδοσφαιρικούς αγώνες μέσα από μια γκάμα συνδρομητικών καναλιών και να συγκρίνει ανάλογα. Η τελευταία αύξηση τώρα της ΝΟVA ήταν πολύ μεγάλη, δηλαδή από τα 139

ευρώ πήγαμε στα 167 ευρώ. Αυτό σημαίνει με απλά μαθηματικά ένα κόστος γύρω στα 2.000 ευρώ τον χρόνο για ένα μαγαζί ανάλογα βεβαίως και με τον αριθμό των τραπεζοκαθισμάτων που διαθέτει γιατί οι συνδρομές Δεν πάνε ανάλογα τον αριθμό. συμφέρει για μια επιχείρηση γιατί απλά δεν μπορεί να βγάλει πλέον αυτό το ποσόν. Επίσης θα πρέπει να αναφέρουμε οτι εδώ υπάρχει και ένα άλλο πρόβλημα με αυτούς που έχουν "σπασμένα" προγράμματα καλωδιακής και δεν πληρώνουν. Χάνουν και οι επαγγελματίες με αυτόν τον τρόπο αλλά και οι ιδιώτες. Ήδη πολλοί συνάδελφοι έχουν προβεί σε διακοπή της καλωδιακής στα μαγαζιά τους. Σε σχέση με πέρυσι έχουν μειωθεί σε σημαντικό ποσοστό οι θαμώνες που παρακολουθούν τα παιχνίδια του Ελληνικού πρωταθλήματος τη NOVA. Θα πρέπει λοιπόν να μειωθεί η συν-

"ÁõôÞ ç áýîçóç ðïõ Ýãéíå ìå ôçí ÍÏVA åßíáé áóýìöïñç ïéêïíïìéêÜ áöïý äåí âãÜæïõìå ôá Ýîïäá ãéá íá êáëýøïõìå ôçí óõíäñïìÞ ðïõ ðëçñþíïõìå. Ëüãù ôçò áýîçóçò áõôÞò åãþ áíáãêÜóôçêá íá êüøù ôçí óõíäñïìÞ" áíÝöåñå ìåôáîý Üëëùí ï éäéïêôÞôçò ôïõ êáöÝ - ìðáñ "ÙÊÅÁÍÉÓ" ÃéÜííçò ÐÜôóéïò.


/ ÄåõôÝñá 24 Óåðôåìâñßïõ 2012

Ρεπορτάζ

w w w . p r o t i n e w s . g r

5

μπαρ για την αύξηση στην μηνιαία συνδρομή

καλωδιακής για τις καφετέριες

¸íôïíïò åßíáé ï ðñïâëçìáôéóìüò óôïõò éäéïêôÞôåò êáöå - ìðáñ óôçí ðüëç ôïõ Ðýñãïõ ãéá ôçí áýîçóç óôçí ìçíéáßá óõíäñïìÞ ôçò êáëùäéáêÞò ôçëåüñáóçò (NOVA) áöïý üðùò ôïíßæïõí Ýñ÷åôáé óå ìéá ðïëý äýóêïëç ïéêïíïìéêÞ óõãêõñßá ãéá ôïõò ¸ëëçíåò ðïëßôåò êáé äç ãéá ôïõò éäéïêôÞôåò ôùí êáöÝ ôïõ Ðýñãïõ áöïý ç êßíçóç Ý÷åé ðÝóåé áéóèçôÜ ëüãù ôçò óêëçñÞò ïéêïíïìéêÞò êñßóçò. δρομή της ΝΟVΑ και να υπάρξει μια νέα που να είναι εφικτή και φυσιολογική για τα τωρινά οικονομικά δεδομένα της εποχής που ζούμε. Επίσης πλέον στο επαγγελματικό συμβόλαιο της ΝΟVΑ δεν έχουμε άλλα κανάλια που περιλαμβάνουν ντοκιμαντέρ και που χάζευε ο κόσμος".

"Δεν βγάζουμε ούτε τα έξοδά μας" Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις του κ. Γιάννη Πάτσιου, ιδιοκτήτη του καφε - μπαρ "ΩΚΕΑΝΙΣ" που ανέφερε τα εξής: "Στα 6 -7 παιχνίδια τον χρόνο και μιλάω για ντέρμπι κάτι μαζεύουμε. Τις υπόλοιπες μέρες όμως δεν έχουμε την αναμενόμενη κίνηση. Άρα αυτή η αύξηση που έγινε με την ΝΟVA είναι ασύμφορη οικονομικά αφού

δεν βγάζουμε τα έξοδα για να καλύψουμε την συνδρομή που πληρώνουμε. Λόγω της αύξησης αυτής εγώ αναγκάστηκα να κόψω την συνδρομή. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να υπάρξει μια φυσιολογική τιμή στην συνδρομή της ΝΟVA αφού με τα τωρινά δεδομένα θα αυξηθούν οι συνάδελφοι που θα οδηγηθούν στο να διακόψουν την συνδρομή. Και λέω περισσότεροι γιατί ήδη είναι αρκετοί αυτοί που έχουν κόψει την συνδρομή. Αυτό θα έχει και αρνητικό αντίκτυπο στα μαγαζιά τους αφού η κίνηση θα πέσει ακόμα περισσότερο. Επίσης πληρώνουμε και τα πνευματικά

δικαιώματα για την μουσική που βάζουμε. Και αυτό πάει επίσης βάσει των τραπεζοκαθισμάτων. Ούτε και αυτοί κατέβασαν τις τιμές. Θα αναγκαστούμε να βάλουμε ένα είδος μουσικής (δημοτικά ή κλασσική μουσική) όπως στα σούπερ μάρκετ που δεν θα πληρώνουμε πνευματικά δικαιώματα. Όταν έχουμε λοιπόν ΝΟVA, πνευματικά δικαιώματα, CONNEX Κ.Α καταλαβαίνετε ότι τα κόστη είναι υπέρογκα και δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε. Επιπλέον ένα άλλο θέμα είναι τα τραπεζοκαθίσματα.Στην εποχή της κρίσης ο Δήμος

έχει υψηλό τιμολόγιο και δεν κοιτάζει ότι έχουν πέσει οι δουλειές. Άρα και εδώ θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα". Τέλος ο υπεύθυνος του ΚΑΦΕ De Greco ερωτηθείς για το συγκεκριμένο θέμα σημείωσε με την σειρά του ότι η αύξηση που έχει λάβει χώρα στην ΝOVA είναι ασύμφορη για τα καφέ - μπαρ του Πύργου και ήδη πολλοί είναι οι ιδιοκτήτες που έχουν προβεί σε διακοπή της συνδρομής. Τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει μια φυσιολογική τιμή στην συνδρομή της ΝΟVA για να μπορούν και τα καφέ να βγάλουν τα έξοδά τους. Τέλος αναφέρθηκε και στην πλατεία δικαστηρίων τονίζοντας ότι θα πρέπει η Δημοτική Αρχή να προχωρήσει στην ουσιαστική αναβάθμισή της αφού το βράδυ δεν υπάρχει φωτισμός και είναι μια περιοχή όπου δραστηριοποιούνται πολλά καφέ - μπαρ.

Στο Καπελέτο

Τόνοι μαζούτ “πότισαν” χωράφι Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη πριν μερικές ημέρες στην περιοχή του Καπελέτου του δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης όταν άγνωστος δράστης κατάφερε να πλημμυρήσει ένα ολόκληρο χώρο με μαζούτ. Ειδικότερα ο δράστης πιθανότατα νύχτα μπήκε σε έκταση ιδιοκτησίας 49χρονου δίπλα στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου. Ο δράστης δεν έγινε αντιληπτός από κανέναν και με την ησυχία του άνοιξε τη βάνα δεξαμενής η οποία περιείχε συνολικά 14 τόνους μαζούτ! Το καύσιμο "πότισε" το χωράφι καίγοντας τα πάντα και παράλληλα προκάλεσε οικονομική καταστροφή στον ιδιοκτήτη αφού

για την αγορά του απαιτούνταν ακρετές χιλιάδες ευρώ. Σύμφωνα με τα όσα κατείγγειλε ο ιδιοκτήτης της έκτασης η αξία του καυσίμου φτάνει τις 11.500 ευρώ. Ακολούθως ο άγνωστος δράστης εγκατέλειψε τον γεμάτο από μαζούτ χώρο επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο και εξαφανίστηκε. Ο ιδιοκτήτης της έκτασης την επόμενη μέρα, μόλις είδε το κακό που είχε γίνει ενημέρωση τις αρχές. Από εκείνη τη στιγμή και μετά ξεκίνησαν οι έρευνες οι οποίες έφτασαν σε ένα άτομο από τη γύρω περιοχή και ήδη εξετάζεται η πιθανότητα συμμετοχή του στην πράξη.

¢ãíùóôïò äñÜóôçò êáôÜöåñå íá ðëçììõñÞóåé Ýíá ïëüêëçñï ÷þñï ìå ìáæïýô


6

Ειδήσεις

w w w . p r o t i n e w s . g r

ÐñáãìáôïðïéÞèçêå ôï ÓÜââáôï ôï áðüãåõìá ç ôåëåôÞ ôùí åãêáéíßùí ôçò åìðïñïðáíÞãõñçò óôïí ÂÜñáãêá áðü ôïí éåñü êëÞñï ôçò ðåñéï÷Þò.

/ ÄåõôÝñá 24 Óåðôåìâñßïõ 2012

Ôá åãêáßíéá ôßìçóáí ìå ôçí ðáñïõóßá ôïõò ôïðéêïß öïñåßò ôïõ íïìïý üðùò ìåôáîý Üëëùí ï ÄÞìáñ÷ïò Ðýñãïõ ê. ÌÜêçò Ðáñáóêåõüðïõëïò, ïé áíôéäÞìáñ÷ïé Ðýñãïõ ê.ê Áíôþíçò ÊáñÜìðåëáò, ÃéÜííçò Ðáíáãüðïõëïò êáé ËÜìðçò Áñéóôåéäüðïõëïò, ï ÂïõëåõôÞò ôçò Í.Ä. ê. ÁíäñÝáò Ìáñßíïò ê.á.

Πραγματοποιήθηκαν προχθές τα εγκαίνια

Με επιτυχία η εμποροπανήγυρη στο Βάραγκα

Ôï ðáñþí óôçí åìðïñïðáíÞãõñç Ýäùóå ðëÞèïò êüóìïõ ðïõ åß÷å ôçí åõêáéñßá íá ãåõôåß êáé ôçí ðáñáäïóéáêÞ ãïõñíïðïýëá ðïõ áðïôåëåß áíáðüóðáóôï óôïé÷åßï ôçò åìðïñïðáíÞãõñçò.

Π

ραγματοποιήθηκαν το Σάββατο το απόγευμα τα εγκαίνια στο Πανηγύρι του Βάραγκα. Για μία ακόμα χρονιά στο πανηγύρι που έχει γίνει πλέον θεσμός στην περιοχή

συνέρευσαν πλήθος πολιτών τόσο από τον πρώην Δήμο Ωλένης όσο και από όμορους δήμους και περιοχές του νομού όπου επισκέφθηκαν τον ομώνυμο χώρο και παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις.

Επίσης όσοι παραβρέθηκαν στον Βάραγκα είχαν την ευκαιρία εκτός από την από την εμποροπανήγυρη να δουν και την ζωοπανήγυρη, τους διαγωνισμούς γευσιγνωσίας καθώς σερβίρεται άφθονη γουρνοπούλα και κρασί, τους παραδοσιακούς χορούς από όλα τα μέρη της Ελλάδος που παρουσιάζουν εκπαιδευμένοι χορευτές, το λούνα παρκ για τα παιδιά κ.α. Κατά το παρελθόν το πανηγύρι, έχει χαρακτηριστεί ως ένας από τους βασικούς μοχλούς άρσης της απομόνωσης ολόκληρης της περιοχής. Οι εκδηλώσεις στο Βάραγκα ολοκληρώθηκαν χθες το βράδυ και οι διοργανωτές ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά. Θοδωρής Λάμπρος

Μεταφερθήκαμε Πατρόκλου 3 (όπισθεν ALPHA BANK)


Ειδήσεις

/ ÄåõôÝñá 24 Óåðôåìâñßïõ 2012

w w w . p r o t i n e w s . g r

7

Με ιδιαίτερη επιτυχία η 78η Ιππική Έκθεση Ανδραβίδας

Προβάλλουν την Ηλεία σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό… Μ

ε ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο η 78η Ιππική Έκθεση Ανδραβίδας, μια διοργάνωση εθνικής εμβέλειας, η οποία έχει καταστεί θεσμός και επί σειρά ετών προβάλλει την Ηλεία σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

*Θερμό χειροκρότημα για τις επιδείξεις δεξιότητας που διοργάνωσε ο Ιππικός Σύλλογος Ανδραβίδας "Κένταυροι"

*Επιλέχθηκαν οι καλύτεροι ίπποι ενώ χθες το πρωί απονεμήθηκαν και τα έπαθλα, παρουσία επισήμων και πλήθος κόσμου

Ìå éäéáßôåñç åðéôõ÷ßá ðñáãìáôïðïéÞèçêå ôï Óáââáôïêýñéáêï ç 78ç ÉððéêÞ ¸êèåóç Áíäñáâßäáò

ÐëÞèïò êüóìïõ ðáñáêïëïýèçóå ôéò åêäçëþóåéò

Êáé ï äÞìáñ÷ïò ÄçìÞôñçò Áñâáíßôçò

Η έκθεση έλαβε χώρα στο Ιππικό Κέντρο Ανδραβίδας με μία εβδομάδα καθυστέρηση αφού είχε αναβληθεί λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας.Συμμετείχαν αναβάτες απ' όλη τη χώρα τους οποίους παρακολούθησε πλήθος κόσμου ενώ χθες παρέστησαν πολιτικοί, αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι της Εκκλησίας και των Σωμάτων ασφαλείας. Στα πλαίσια της έκθεσης σημαντικό κομμάτι κατέλαβαν οι επιδείξεις δεξιότητας που διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία ο Ιππικός Σύλλογος Ανδραβίδας "Κένταυροι" οι οποίες φιλοξενήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου και απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του κόσμουΤο Σάββατο έξαλλου έγινε η εξέταση των ίππων από την Ελλανόδικο Επιτροπή και η επιλογή των καλύτερων ενώ χθες το πρωί απονεμή-

θηκαν τα έπαθλα και πραγματοποιήθηκε η επίδειξη των βραβευθέντων καθώς και οι επιδείξεις του Ιππικού Συλλόγου "Κένταυροι" Ανδραβίδας.Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης Δημήτρης Αρβανίτης επισήμανε τη σπουδαιότητα της διοργάνωσης η οποία έρχεται από τα παλιότερα χρόνια, αναβαθμίζεται συνεχώς και με συντονισμένες προσπάθειες κάθε χρόνο γίνεται ακόμη καλύτερη. Ο ίδιος κηρύσσοντας την έναρξη της έκθεσης ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι στήριξαν και στηρίζουν τη συγκεκριμένη διοργάνωση. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας επισημαίνοντας ότι η Π.Ε. Ηλείας ως συνδιοργανώτρια στηρίζει εμπράκτως την Ιππική Έκθεση Ανδραβίδας.

Âñáâåßá Ýäùóå ï Áóôõíïìéêüò ÄéåõèõíôÞò Çëåßáò ÄçìÞôñçò Áëåîüðïõëïò


8

Επικαιρότητα

w w w . p r o t i n e w s . g r

/ ÄåõôÝñá 24 Óåðôåìâñßïõ 2012

Τα… ξεχασμένα ανασφάλιστα αυτοκίνητα θυμήθηκε το Υπουργείο Οικονομικών

Του Φώτη Δέρβου*

Έρχονται πρόστιμα για τα ανασφάλιστα οχήματα Εντός του φθινοπώρου σχεδιάζει η κυβέρνηση να θέσει σε εφαρμογή σχέδιο για την ανεύρεση των ανασφάλιστων οχημάτων. Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του Υπουργείου Οικονομικών σε συνεργασία με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) θα ξεκινήσει άμεσα την διασταύρωση των στοιχείων για την ανεύρεση όλων των ανασφάλιστων οχημάτων που κυκλοφορούν στη χώρα. Οι τελευταίες μετρήσεις κάνουν λόγο για πάνω από 1.000.000 ανασφάλιστα οχήματα στους ελληνικούς δρόμους. Το ζήτημα έχει προβληματίσει πάρα πολύ τον κρατικό μηχανισμό καθώς τείνει να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις -και λόγω της οικονομικής κρίσης- γι αυτό και ετοιμάζει μέτρα φωτιά για τους παραβάτες ιδιοκτήτες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι για όσα οχήματα εντοπιστούν ανασφάλιστα θα αποσταλεί αρχικά πρόστιμο στους ιδιοκτήτες τους 250 ευρώ το οποίο άμεσα θα πρέπει να καταβάλλουν στην εφορία και ταυτόχρονα να προσκομίσουν εντός 8 ημερών από την παραλαβή του προστίμου και το ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης θα ενημερώνεται άμεσα το τοπικό αστυνομικό τμήμα το οποίο θα αναλαμβάνει να επιβάλλει παρά πολύ αυστηρά πρόστιμα βάση της κείμενης νομοθεσίας. Να σημειωθεί ότι μετά από έρευνα που διενεργήθηκε προέκυψε το συμπέρασμα ότι εκτός από τις υποχρεωτικές καλύψεις την πρώτη σε ζήτηση παίρνει πλέον η "κάλυψη από ανασφάλιστο όχημα". Κι αυτό εξαιτίας του φόβου εμπλοκής σε ατύχημα με κάποιο ανασφάλιστο όχημα όπου- αν χρειαστεί- θα αποζημιωθούν οι εμπλεκόμενοι από την δική τους ασφαλιστική εταιρεία για να αποφύγουν τις οικονομικές διεκδικήσεις με το '' επικουρικό κεφάλαιο'', όταν μάλιστα βάσει επίσημων στοιχείων του Επικουρικού Κεφαλαίου, στο οκτάμηνο του 2012 ο αριθμός των αναγγελθεισών ζημιών από ανασφάλιστα οχήματα εμφανίζεται αυξημένος κατά 34,69%

Τσουχτερά πρόστιμα και βαριές ποινές Ο

ι εισηγητές του σχεδίου εκτιμούν ότι θα υπάρξουν σημαντικά οικονομικά οφέλη και για το Δημόσιο, τόσο από την πληρωμή του παραβόλου όσο και από τους φόρους επί των ασφαλίστρων και εν τέλει από τη φορολόγηση των κερδών που θα έχουν οι ασφαλιστικές εταιρίες από τη δραστηριότητά τους αυτή. Μέσα στον Οκτώβριο αναμένεται να εκδοθεί υπουργική απόφαση για την επιβολή προστίμων στα ανασφάλιστα ΙΧ, τα οποία θα πρέπει να καταβληθούν από τους φορολογούμενους μέσα σε διάστημα οκτώ ημερών. Το σχέδιο προβλέπει επίσης βαριές ποινές (πρόστιμο του ΚΟΚ, αφαίρεση πινακίδων, διπλώματος και άδειας κυκλοφορίας για 10 ημέρες) σε όσους αγνοήσουν την προθεσμία των 8 ημερών. Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα αποστείλει ταχυδρομικώς επιστολή προς τους ιδιοκτήτες των εμφανιζόμενων ως ανασφάλιστων αυτοκινήτων οχημάτων και θα τους καλεί να εμφανιστούν στις ΔΟΥ και να δώσουν στοιχεία και εξηγήσεις μέσα σε οκτώ ημέρες για το εάν έχουν ασφαλιστεί κανονικά αλλά δεν φαίνονται στα αρχεία ή για κάποιο λόγο εξαιρούνται νομίμως από την ασφάλιση του οχήματός τους (π.χ. διπλωματικό σώμα, δημόσια υπηρεσία κ.λπ.). Επίσης, σε περίπτωση απόσυρσης ή καταστροφής ή κλοπής ή μεταβίβασης ή κατάθεσης πινακίδων αυτοκίνητου οχήματος, ο ιδιοκτήτης του εμφανιζόμενου ως ανασφάλιστου οχήματος θα πρέπει να παραδώσει ακριβές φωτοαντίγραφο των κατά περίπτωση δικαιολογητικών στην αρμόδια ΔΟΥ. Μόλις πληρώσει το πρόστιμο των 250 ευρώ, ο ιδιοκτήτης του ΙΧ θα επιλέγει μια α-

σφαλιστική εταιρεία, στην οποία θα καταθέτει το παράβολο που πλήρωσε στην εφορία και στη συνεχεία θα υπογράφει νέο ασφαλιστικό συμβόλαιο. Από την πλευρά της η ασφαλιστική θα καταβάλλει το παράβολο στο Δημόσιο και θα ενημερώνει το Κέντρο Πληροφοριών για κάθε ανασφάλιστο όχημα το οποίο θα αποκτά σήμα ασφάλισης. Στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του ανασφάλιστου οχήματος αγνοήσει το κάλεσμα της εφορίας, θα επιβάλλονται πρόσθετες κυρώσεις όπως αφαίρεση της άδειας οδήγησης, της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων του οχήματος, που θα αποδίδονται στο δικαιούχο μόνο αφού προσκομιστεί το ειδικό σήμα ασφάλισης. Αν περάσουν 20 μέρες και ο δικαιούχος δεν εμφανιστεί για την παραλαβή των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας, η αστυνομική αρχή θα αποστέλλει τις πινακίδες κυκλοφορίας προς φύλαξη στην αρμόδια Υπηρεσία Μεταφορών, από όπου θα επιστρέφονται μόνο με την προσκόμιση από τον ενδιαφερόμενο του ειδικού

σήματος ασφάλισης. Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος της επιτροπής του κλάδου των αυτοκινήτων στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, Κώστας Μπερτσιάς, τόνισε χαρακτηριστικά πως το πρόβλημα με τα ανασφάλιστα οχήματα που παρατηρείται εδώ και χρόνια διογκώθηκε λόγω έλλειψης πολιτικής βούλησης. "Δυστυχώς εδώ και μήνες δεν υπάρχει καμία εξέλιξη επί του θέματος παρά το γεγονός ότι οι κρατικοί φορείς είχαν πει ότι θα ασχοληθούν. Εμείς έχουμε στη διάθεσή μας όλα τα στοιχεία με τα αυτοκίνητα που είναι ανασφάλιστα αλλά υποτίθεται ότι θα έπρεπε να τα έχει και το κέντρο πληροφοριών του υπουργείου Οικονομικών". Επίσης ο κ. Μπερτσιάς μίλησε για τη σοβαρότητα του θέματος όσον αφορά την ασφάλεια των πολιτών, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα οικονομικά στοιχεία: "Το κράτος μόνο από φόρους χάνει πάνω από 30 εκατομμύρια το χρόνο. Επίσης χάνονται εκατοντάδες θέσεις εργασίας".

ÕðåãñÜöç ç áðüöáóç áðü ôï Õð. ÁãñïôéêÞò ÁíÜðôõîçò

Τετάρτη η επιστροφή φόρου για το πετρέλαιο Μετά από ταλαιπωρία και αναβολές μίας εβδομάδας, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι υπογράφτηκε η περιβόητη Κοινή Υπουργική Απόφαση, με βάση την οποία θα γίνουν οι πληρωμές της επιστροφής φόρου του πετρελαίου στους δικαιούχους αγρότες. Το 50% του ποσού θα κατατεθεί την Τρίτη και θα είναι διαθέσιμο για ανάληψη από την Τετάρτη, τουλάχιστον με βάση τα όσα λέει το υπουργείο. Σύμφωνα με το υπουργείο, την Τρίτη θα κατατεθεί το 50% του ποσού και θα είναι διαθέσιμο για ανάληψη από την επόμενη.Σύμφωνα με το υπουργείο, την Τρίτη θα κατατεθεί το 50% του ποσού και

θα είναι διαθέσιμο για ανάληψη από την επόμενη. Αναλυτικά αναφέρονται στην ανακοίνωση τα εξής: "Υπογράφηκε σήμερα η απόφαση από τον Υπουργό Α-

γροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητή, Αθανάσιο Τσαυτάρη και τους συναρμόδιους Υπουργούς, τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, τον Ανα-

πληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γεώργιο Μαυραγάννη, για τον προσδιορισμό των συντελεστών επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου, που αφορά τους αγρότες για το έτος 2012. Η πληρωμή, του κάθε δικαιούχου επιστροφής, γίνεται με βάση τα ψηφιοποιημένα στοιχεία καλλιέργειας των αγροτεμαχίων και του αριθμού των ζώων που έχουν δηλώσει οι δικαιούχοι στο ΟΣΔΕ. Σημειώνεται ότι, οι δείκτες μηχανικής απασχόλησης (απαιτούμενης ενέργειας) ανά αγροτική δραστηριότητα, για το έτος 2012, δεν διαφοροποιήθηκαν ουσια-

στικά σε σχέση με τους αντίστοιχους των προηγουμένων ετών. Λόγω της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας η πληρωμή της επιστροφής θα γίνει σε δύο δόσεις του 50%. Η πρώτη δόση, περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ, θα καταβληθεί από το Υπουργείο Οικονομικών μέχρι την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012 και τα σχετικά ποσά θα είναι διαθέσιμα στους λογαριασμούς των δικαιούχων την αμέσως επόμενη ημέρα . Όπως δήλωσε ο Υπουργός, Αθανάσιος Τσαυτάρης: "Μέσα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύει η χώρα, παραμένουμε κοντά στους Έλληνες παραγωγούς

για την αντιμετώπιση του σημαντικού προβλήματος, που αφορά στο κόστος παραγωγής και ειδικά του υψηλού κόστους της ενέργειας. Το ποσό της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου, που εξασφαλίσθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών για το 2012, είναι το ίδιο με πέρυσι, ενώ η πληρωμή θα γίνει σε δύο δόσεις. Είμαστε καθημερινά κοντά στους παραγωγούς και προσπαθούμε με κάθε τρόπο να διευκολύνουμε το παραγωγικό τους έργο, που είναι σημαντικό για την ανάταξη της οικονομίας της χώρας στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία".


/ ÄåõôÝñá 24 Óåðôåìâñßïõ 2012

Επικαιρότητα

w w w . p r o t i n e w s . g r

9

Το σχέδιο ρύθμισης του Οικονομικού Επιτελείου

“Αla cart” ρύθμιση των δανείων Σ ε "ala cart" ρύθμιση των δανείων επιδιώκει να προχωρή-

σει η κυβέρνηση έχοντας κάνει έναν μακροπρόθεσμο

σχεδιασμό που αλλάζει όλα τα δεδομένα που είναι γνωστά

έως σήμερα. Ο στόχος δεν είναι άλλος από το να δοθεί οριστική λύση στο σημαντικό αυτό πρόβλημα που έχει λάβει διαστάσεις

επιδημίας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.Το σχέδιο που έχει προκρίνει και προωθεί το υπουργείο προβλέπει την ρύθμιση του κάθε "προβληματικού" δανείου ξεχωριστά, ανάλογα με τα δεδομένα του κάθε δανειολήπτη. Αυτό θα επιτευχθεί με την δημιουργία ενός πανελλαδικού δικτύου εξειδικευμένων Συμβούλων που θα αποτελείται από οικονομολόγους που θα πιστοποιηθούν για το σκοπό αυτό. Η κυβέρνηση θεωρεί ότι ο έως σήμερα εξωδικαστικός συμβιβασμός δεν έχει αποδώσει, διότι οι δικηγορικοί σύλλογοι και οι ενώσεις, ενώ κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους στο νομικό κομμάτι, στο οικονομικό υστερούν.

Το δίκτυο των συμβούλων και ο ρόλος του Και εδώ έρχονται οι εξειδικευμένοι Σύμβουλοι για να καλύψουν το κενό. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ",θα ζητούν από τον δανειολήπτη όλα τα οικονομικά και περιουσιακά του στοιχεία, (εισόδημα, ακίνητα, αυτοκίνητα, μετοχές κλπ) αναλυτική κατάσταση των δανείων που έχει λάβει από τις τράπεζες, τις υπόλοιπες οφειλές του σε τρίτους και ασφαλώς την οικογενειακή του κατάσταση. Αμέσως οι Σύμβουλοι θα ξεκινούν την επεξεργασία για λογαριασμό του δανειολήπτη. Θα γίνεται ενδελεχής έλεγχος σε όλα τα δεδομένα προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση και οι Σύμβουλοι να προτείνουν βιώσιμη λύση, ικανή, να ικανοποιεί τόσο τον δανειολήπτη όσο και τις πιστώτριες τράπεζες. Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρόταση του Συμβούλου θα είναι "αδιαπραγμάτευτη", καθώς από το υ-

πουργείο θέλουν να αποφύγουν τη λογική του "παζαριού". Όπως υποστηρίζουν το μόνο που θα μπορούσε να προσφέρει μια τέτοια διαδικασία είναι χάσιμο χρόνου και πολύ επιπλέον δουλειά για το κάθε γραφείο Συμβούλου. Γι΄ αυτόν ακριβώς το λόγο θα επιδιώκεται οι αποφάσεις να ανταποκρίνονται στις δυνατότητες του δανειολήπτη, θα έχουν ως "μπούσουλα" τις αποφάσεις που εξέδωσαν τα δικαστήρια σε όσους έκαναν χρήση του νόμου Κατσέλη και ασφαλώς να μην αποτρέπουν τις τράπεζες να τις αποδεχτούν. Στην περίπτωση λοιπόν που ο δανειολήπτης αποδεχθεί την πρόταση του Συμβούλου, αυτή θα κατατίθεται προς έγκριση στις τράπεζες, οι οποίες θα είναι υποχρεωμένες να απαντήσουν μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Θα "κουρεύονται" τα δάνεια; Ακόμη και κούρεμα του δανείου θα μπορεί να προτείνει ο Σύμβουλος αν κρίνει ότι με αυτό τον τρόπο ο

δανειολήπτης θα μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Οι υπόλοιπες προτάσεις όπως η επιμήκυνση, η περίοδο χάριτος, η πληρωμή μόνο των τόκων και η επιμήκυνση είναι σχετικά εύκολα, αφού οι τράπεζες ήδη προχωρούν σε τέτοιους διακανονισμούς. Όπως προκύπτει από τα πρόσφατα στοιχεία της Ελληνικής Ενωσης τραπεζών με τα προγράμματα ρυθμίσεων που ξεκίνησαν το 2010 και συνεχίστηκαν καθ' όλη τη διάρκεια των ετών 2011 και 2012, προσέφεραν σε διάφορες κατηγορίες οφειλετών, όπως τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους (λόγω της περικοπής των αποδοχών τους), καθώς και τους άνεργους, επιμήκυνση της διάρκειας με μείωση των δόσεων των δανείων τους. Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία των τραπεζών-μελών της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, προκύπτει ότι οι ρυθμίσεις των στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων, συμπεριλαμβανομένων των πιστωτικών καρτών,

παρουσίασαν, την 30η Ιουνίου 2012, σε σχέση με την 31η Δεκεμβρίου 2011, αύξηση του αριθμού κατά 16,4%, ενώ σε απόλυτο ποσό οι ρυθμίσεις έφτασαν τα 17,87 δισεκατομμύρια ευρώ.

Τι θα γίνει στο μεσοδιάστημα Επειδή όμως το ολοκληρωμένο σχέδιο απαιτεί κάποιο χρόνο για να υλοποιηθεί και να αρχίσει να λειτουργεί και να αποδίδει, η κυβέρνηση ζητά από τις τράπεζες να προχωρήσουν "αύριο το πρωί κιόλας" σε μείωση της δόσης των δανείων ανάλογη με την μείωση του εισοδήματος των δανειοληπτών. Αν δηλαδή υπήρξε μείωση κατά 20%, 30% ή 40% του εισοδήματος κάποιου δανειολήπτη και αδυνατεί να ανταποκριθεί πλήρως στο σύνολο των υποχρεώσεων του, τότε θα πρέπει να μειωθεί αντίστοιχα και η δόση των δανείων του, για να συνεχίσει να ανταποκρίνεται. Η πρόσκαιρη αυτή "διευκόλυνση" όπως είναι λογικό

θα συνοδευτεί και από την σχετική επιμήκυνση.

Η τρόικα θα δώσει την τελική έγκριση Αυτό είναι το σχέδιο που προκρίνει το υπ. Ανάπτυξης και λίγο έως πολύ θεωρούν τα στελέχη του ότι είναι το μόνο που μπορεί να δώσει πραγματικές λύσεις στο πρόβλημα των δανειο-

ληπτών αλλά και των τραπεζών. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Τρόικα σε πρόσφατη συνάντηση έδωσε το πράσινο φως για την προώθηση αυτού του σχεδίου, καθώς ο συγκεκριμένος θεσμός του dept advisor, όπως τον αποκαλούν στο εξωτερικό λειτουργεί εδώ και χρόνια με μεγάλη επιτυχία.

ΕΛΜΕ ΗΛΕΙΑΣ

ØÇÖÉÓÌÁ ÁËËÇËÅÃÃÕÇÓ Στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα των δημοσιογράφων της Ηλείας που διεκδικούν δουλειά, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και αξιοπρεπείς Συλλογικές Συμβάσεις, κοινωνική ασφάλιση για όλους για μια σοβαρή και έγκυρη ενημέρωση με βάση τις αληθινές ανάγκες και τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας. Είμαστε αλληλέγγυοι τον αγώνα τους για την διασφάλιση των συλλογικών δικαιωμάτων τους που εγγυώνται την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία των δημοσιογράφων και της ενημέρωσης για να μπορούν να στέκονται κοντά στον Ηλείο πολίτη με το κεφάλι ψηλά. Η ελεύθερη πένα τους, είναι η δύναμη όλων μας.


10

Ειδήσεις

w w w . p r o t i n e w s . g r

Δεν εμφανίστηκαν να απογραφούν

Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου

ÌÝôñá ãéá ïñèÞ êáé âéþóéìç äéá÷åßñéóç ôùí áðïññéììÜôùí

Η Πρόεδρός της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ, κα. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, με αφορμή την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες σε Χ.Α.Δ.Α στα Λαστέικα Πύργου έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Δεν υφίσταται περιθώριο για νέες καθυστερήσεις. Οι εμπλεκόμενοι φορείς χρειάζεται να λάβουν άμεσα μέτρα για ορθή και βιώσιμη διαχείριση των απορριμμάτων, σεβόμενοι την υγεία των πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος. Ο Νομός Ηλείας, αλλά και η χώρα μας στο σύνολο της επικράτειάς της, πρέπει να αντιμετωπίσει κατά προτεραιότητα το κρίσιμο αυτό πρόβλημα που εκθέτει την Ελλάδα διεθνώς και ταλανίζει τους πολίτες επί δεκαετίες".

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΙΝΟΣ

ÖôÜíåé ðéá ìå ôçí áäéáëëáîßá ôùí êõñßùí ôçò ôñüéêá!

Σε προηγούμενο άρθρο μου είχα αναφερθεί στην αναγκαιότητα της σταθεροποίησης της εικόνας της ελληνικής κυβέρνησης στο εξωτερικό. Ήταν πράγματι σαφής η διαφορά προσέγγισης της εξωτερικής πολιτικής από την προηγούμενη κυβέρνηση σε σχέση με την σημερινή. Είχα κάνει σαφές πως δεν εννοώ μόνο τις πολύπαθες διπλωματικές σχέσεις της χώρας μας με τις κατεξοχήν δυνατές του Ευρωπαϊκού Βορρά, οι οποίες επλήγησαν λόγω των οικονομικών συγκυριών και του ενδεχόμενου χρεοστασίου που χρησιμοποιούσαν ως μαστίγιο κάθε φορά που η Ελλάδα βρισκόταν και πάλι λίγο πριν το αδιέξοδο, αλλά την ανυπαρξία της εξωτερικής μας οικονομικής πολιτικής στο επίπεδο προσέλκυσης επενδύσεων. Βεβαίως για να προσελκύσεις επενδύσεις και να βεβαιώσεις τους εταίρους ότι θα υπάρχει σταθερότητα σε αυτό το κράτος που κάθε φορά που εγκρίνεται ένα φορολογικό σύστημα ετοιμάζεται η άμεση σχεδόν διαδοχή του πρέπει να τους πείσεις ότι υπάρχει και η κατά τα άλλα προαπαιτούμενη συνέχεια του κράτους. Το τελευταίο διάστημα έχουμε κάνει σαφές με την τρικομματική κυβέρνηση σωτηρίας ότι αυτό μπορεί να διασφαλιστεί. Όμως από την μια έχουμε τους κυρίους εκπροσώπους της τρόικα να επιμένουν σε θέματα που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν και από την άλλη μία αντιπολίτευση χωρίς κυβερνητικό πρόγραμμα να προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει την μέχρι τώρα καλή εικόνα της σημερινής κυβέρνησης. Ως εδώ όμως και για τους δυο. Η τρόικα πρέπει να αντιληφθεί ότι ο κόσμος έχει φτάσει πέρα από τα όρια του, και η αντιπολίτευση αν πραγματικά νοιάζεται για το κοινό όφελος να στηρίξει την προσπάθεια που γίνεται για τη σωτηρία της πατρίδας από την κυβέρνηση η οποία δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος ή τουλάχιστον να μην φωνασκεί αδίκως. Ο κύριος Τόμσεν και κάθε κύριος Τόμσεν είναι αναγκαίο να καταλάβει πως δεν έχουν να κάνουν με νούμερα όπως μέχρι στιγμής έκαναν αλλά με ανθρώπους οι οποίοι έχουν ξεπεράσει κάθε δυνατότητα συμβολής τους στον δημοσιονομικό ανασχεδιασμό. Η Ελλάδα σίγουρα μπορεί αλλά επιτέλους ας την αφήσουν να τα καταφέρει. Η χώρα η οποία μετέδωσε ανυπολόγιστου πλούτου αξίες χρήζει καλύτερης αντιμετώπισης και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως εξιλαστήριο θύμα και παράδειγμα προς αποφυγή. Δώσαμε πολλά στους εταίρους και έχουμε πολλά ακόμα να προσφέρουμε (δεν εννοώ οικονομικά) όχι όμως και την αξιοπρέπεια μας.

ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ!

/ ÄåõôÝñá 24 Óåðôåìâñßïõ 2012

Εισαγγελική έρευνα για 1.040 συνταξιούχους του ΟΓΑ

Ο

Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες διαβίβασε στους διευθύνοντες τις κατά τόπους Εισαγγελίες Εφετών της χώρας την υπόθεση με την ύποπτη λίστα των 1.040 συνταξιούχων του ΟΓΑ, οι οποίοι δεν είχαν απογραφεί στις Τράπεζες από τις οποίες ελάμβαναν τις συντάξεις τους. Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός στο έγγραφό του προς τους συναδέλφους του αναφέρει ότι τους διαβιβάζει την κατάσταση (λίστα) του ΟΓΑ στην οποία αναφέρονται οι "ύποπτες" συνταξιοδοτήσεις, επειδή οι δικαιούχοι δεν προσήλθαν να απογραφούν. Ο κ. Τέντες ζητά να ερευνηθούν τα στοιχεία που αναφέρονται στη λίστα και εφόσον διαπιστωθεί ότι οι δικαιούχοι συντάξεως είναι ανύπαρκτα πρόσωπα, να αναζητηθούν τόσο εκείνοι που χορήγησαν τη σύνταξη όσο και αυτοί που τις εισέπρατταν. Επισημαίνει, ακόμη, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ότι σε περίπτωση που οι δικαιούχοι του Οργανισμού έ-

χουν αποβιώσει, πρέπει να αναζητηθούν εκείνοι που υπέκρυπταν το θάνατο και συνέχισαν να εισπράττουν τις συντάξεις. Ο κ. Τέντες ζητάει οι σχετικές δικογραφίες να περαιωθούν το ταχύτερο δυνατό.

Υπενθυμίζεται, ότι πριν από περίπου ένα έτος η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου είχε ζητήσει τα συμπληρωματικά αυτά στοιχεία (όπως είναι τόπος διαμονής, επεξηγήσεις, κ.τ.λ.), τα οποία όμως της διαβιβάστηκαν με καθυστέρηση.

ΕΘΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΗΛΕΙΑΣ

"Παρακολουθείται διακριτικά το Ποτόκι" Στο θέμα του δεματοποιητή στο Ποτόκι, αναφέρεται με χθεσινό δελτίο τύπου η Εθνική Δράση Πύργου. Αναλυτικά στο δελτίο επισημαίνεται "Η Εθνική Δράση Ηλείας έχοντας εμπιστοσύνη στην ουσιώδη παρέμβαση του Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Πύργου (κατόπιν των σχετικών οχλήσεων των κατοίκων της περιοχής και μελών της Εθνικής Δράσης ) ,που διέταξε την αυστηρή απαγόρευση συνέχισης των εργασιών στον δεματοποιητή στο Ποτόκι , και δηλώνοντας καλή θέληση προς την διοίκηση του Δήμου Πύργου μετά τις δηλώσεις του Δημάρχου Πύργου κ. Παρασκευόπουλου ότι "έχει διακοπεί οριστικά από 15 Σεπτεμβρίου 2012 η λειτουργία του δεματοποιητή στο Ποτόκι" και του αρμόδιου Αντιδημάρχου Καθαριότητας κ. Φραγκαντώνη που δήλωσε ότι μας δίνει τον λόγο του ότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτε στο εξής στην περιοχή και στον δεματοποιητή αναστέλλει την δυναμική της επέμβαση στον

χώρο του Ποτοκίου Κολλυρίου Δήμου Πύργου ,που ξεκίνησε με 24ωρη διαρκή παρουσία την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012 .Πιστεύουμε ότι οι Δημοτικές και Δικαστικές Αρχές του τόπου μας θα πράξουν το καθήκον τους απέναντι στον Νόμο και τους Πολίτες . Ήδη τα μέλη και οι φίλοι της Εθνικής Δράσης Ηλείας σε συνεργασία με τους κατοίκους της περιοχής έκαναν το καθήκον τους ως ενεργοί πολίτες και θα είναι πάντα μπροστά όπου το καλεί το συμφέρον του τόπου και του Λαού μας . Τα μέλη και οι φίλοι της Εθνικής Δράσης Ηλείας είναι άτομα της ηλειακής καθημερινότητας ,του καθημερινού αγώνα για την οικογένεια τους και την εργασία ,αλλά και για την αξιοπρέπεια της Κοινωνίας και την Πρόοδο του Τόπου. Η περιοχή του Ποτοκίου και του δεματοποιητή θα παρακολουθείται διακριτικά από την Εθνική Δράση Ηλείας και θα βρεθεί και πάλι στην πρώτη γραμμή ,αν πα-

ρατηρηθούν νέα περιστατικά στο "σίριαλ αυτό" . Πιστεύουμε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι θα διατηρή-

σουν την ειλικρίνεια τους και έτσι δεν θα έχουμε δυσμενείς εξελίξεις στο θέμα".


Ειδήσεις

/ ÄåõôÝñá 24 Óåðôåìâñßïõ 2012

w w w . p r o t i n e w s . g r

11

Συγκεντρώσεις στον Πύργο

Σε απεργιακό κλοιό την Τετάρτη η Ηλεία Σ ε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται η Ηλεία, την ερχόμενη Τετάρτη με τα πρωτοβάθμια σωματεία να καλούν τα μέλη τους στις συγκεντρώσεις προκειμένου να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα το οποίο θα αναφέρει πως η Κυβέρνηση θα τους βρει απέναντι εάν τελικά αποφασίσει να περάσει τα μέτρα των 11,9 δις ευρώ. Για τη Τετάρτη έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις στο Εργατικό Κέντρο του Πύργου, της Αμαλιάδας, το ΠΑΜΕ και το ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί πορεία στους δρόμους της πόλης με αφετηρία το 2ο Λύκειο.

Στη νομαρχία ο ΣΥΡΙΖΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προγραμματίσει για την Τετάρτη συγκέντρωση των σωματείων, στις 11 το πρωί στη νομαρχία. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει "Σε ανατρεπτικό σεισμό πρέπει να εξελιχθεί η Γενική Απεργία της Τετάρτης, με πραγματικούς πρωταγωνιστές τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες, όλη την κοινωνία που θυσιάζεται στο βωμό των νεοφιλελεύθερων πολιτικών του μνημονίου. Να πάρουμε την υπόθεση της απεργίας στα χέρια μας, να γίνουμε πρωταγωνιστές των αντιστάσεων και να συγκροτήσουμε το ενωτικό, αγωνιστικό, συνδικαλιστικό και πολιτικό ρεύμα που θα ανατρέψει την τρικομματική μνημονιακή συγκυβέρνηση. Αυτή είναι η μοναδική διέξοδος ελπίδας για τους εργαζόμενους, που βρίσκονται καθημερινά στο στόχαστρο της συγκυβέρνησης, της τρόικας και των μεγαλοεργοδοτών που όλοι μαζί, έχουν συγκροτηθεί σε ένα ενιαίο μνημονιακό νεοφιλελεύθερο πολιτικό κέντρο και μετατρέπουν τη χώρα σε σύγχρονο σκλαβοπάζαρο της Ευρώπης. Να μην ψηφιστούν τα εφιαλτικά μέτρα που καταστρέφουν τη ζωή μας. Να αποδεσμευτούμε από την τρόικα, να ακυρώσουμε τα μνημόνια και όλο το νομοθετικό πλαίσιο της εργασιακής ζούγκλας.

Να διαγραφεί το μεγαλύτερο μέρος του χρέους. Εθνικοποίηση των τραπεζών. Ρύθμιση χρεών των νοικοκυριών. Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Δημόσιες επενδύσεις, υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας, των δημοσίων κοινωνικών αγαθών (υγείας, παιδείας, πρόνοιας), της κοινωνικής ασφάλισης, των μισθών και των δικαιωμάτων μας. Να προστατευτούν οι άνεργοι, οι μισθοί, οι συντάξεις, τα κοινωνικά επιδόματα. Να σταματήσουν οι εφεδρείες και οι απολύσεις. Είναι ώρα γενικού ξεσηκωμού για την οριστική απαλλαγή από τα δεσμά του μνημονίου και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που μας βυθίζουν στη φτώχεια, στην καταστροφή και στο ξεπούλημα του δημοσίου πλούτου".

Στην πλατεία ΟΤΕ στον Πύργο Την κεντρική πλατεία ΟΤΕ στον Πύργο, επέλεξε το ΠΑΜΕ στη 10.30 το πρωί για τη συγκέντρωσή του. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει "Τώρα όλοι μαζί με αποφασιστικότητα και αυταπάρνηση σαν μια γροθιά οργανώνουμε την απεργία. Καλούμε όλους τους εργάτες, τις εργάτριες, τους υπαλλήλους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους

Óå áðåñãéáêü êëïéü èá âñßóêåôáé ç Çëåßá, ôçí åñ÷üìåíç ÔåôÜñôç αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς καταστηματάρχες, έμπορους και βιοτέχνες, τους φτωχούς αγρότες, τις γυναίκες και τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων να δώσουμε όλοι μαζί αυτή την μάχη της γενικής απεργίας. Ήρθε η ώρα για αμείλικτη απάντηση στον πόλεμο των καπιταλιστών, της ΕΕ, των κομμάτων τους και των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών που έχουν καθίσει στο σβέρκο μας. Όλοι σαν ένας άνθρωπος να βροντοφωνάξουμε: "τέρμα οι θυσίες για την πλουτοκρατία". Το μέλλον μας δε μπορεί να είναι η φτώχεια, η ανεργία, η μόνιμη ανασφάλεια. Δεν αποδεχόμαστε να καθορίζεται από την κυβέρνηση ο μισθός το μεροκάματο, η σύνταξη ,δεν αποδεχόμαστε την κατάργηση των

Συλλογικών Συμβάσεων. Δεν αποδεχόμαστε κατάργηση του οκτάωρου, της σταθερής και μόνιμης δουλειάς, την μαύρη και ανασφάλιστη εργασία. Δεν αποδεχόμαστε να παίρνουμε σύνταξη στα 70 και αυτή να είναι ένα επίδομα. Δεν αποδεχόμαστε τις 13 ώρες δουλειά την μέρα. Δεν αποδεχόμαστε τις περικοπές κοινωνικών δαπανών (υγεία-παιδεία-πρόνοια). Εμείς είμαστε το αίμα, εμείς είμαστε η φωτιά! Εμείς παράγουμε τον πλούτο και τον καρπώνονται οι εκμεταλλευτές μας. Να τσακιστεί μέσα σε κάθε εργοστάσιο και τόπο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, η πολιτική των μονοπωλίων και του πολιτικού προσωπικού τους. Να απαντήσουμε στα βάρβαρα μέτρα, με οργάνωση, με δυνά-

μωμα της ταξικής συσπείρωσης και ενότητας. Κριτήριο πρέπει να είναι οι σύγχρονες ανάγκες μας για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για ζωή με αξιοπρέπεια. Με ισχυρό ταξικό κίνημα και κοινωνική συμμαχία μπορούμε να ανατρέψουμε τους σχεδιασμούς τους. Σπάμε τον φόβο και την τρομοκρατία. Φοβισμένος λαός σημαίνει επίθεση χωρίς τέλος. Κανένας εργάτης να μη μείνει μόνος του, κανένας να μην κάνει πίσω. Να πάρουν φωτιά τα εργοστάσια. Να νεκρώσουν οι τόποι δουλειάς. Να κλιμακώσουμε τον αγώνα. Κάθε σωματείο, κάθε λαϊκή επιτροπή, να μπει μπροστά, να οργανώσει τον αγώνα, να πάρει κάθε μέτρο για να παραλύσει η χώρα.Είναι ώρα μάχης. Όχι στην υποταγή και στην εξαθλίωση".


12

Ειδήσεις

w w w . p r o t i n e w s . g r

/ ÄåõôÝñá 24 Óåðôåìâñßïõ 2012

Κινέζοι “χτύπησαν” κυβερνητική πόρτα

Κοιτάζουν και το Κατάκο λο

Τους ενδιαφέρει το “σύστημα του Ιονίου” Κ

αθόλου άσχετη με την επικείμενη πώληση των λιμανιών της χώρας δεν είναι η κίνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην συγκρότηση τεσσάρων "λιμενικών ομίλων", όπως έχει γράψει το thebest.gr. Η λογική των συγχωνεύσεων των λιμανιών εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει ως δέλεαρ για τους ενδιαφερόμενους επενδυτές, στην κορυφή των οποίων βρίσκονται Κινέζικες εταιρείες. Πληροφορίες του thebest.gr αναφέρουν ότι στις αρχές της εβδομάδας εκπρόσωπος Κινεζικού επενδυτικού ομίλου ζήτησε από κυβερνητικό φορέα αναλυτικά στοιχεία για το οικονομικό προφίλ των λιμανιών Πάτρας και Ηγουμενίτσας, προφανώς για να προετοιμαστεί ενόψει της ιδιωτικοποίησης τους. Επιπλέον, πληροφορίες που είδαν το φως το Σάββατο, από την εφημερίδα "Παραπολιτικά", αναφέρουν ότι Κινέζοι έχουν βάλει στο "μάτι" τα λιμάνια Πάτρας και Ηγουμενίτσας ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στις θαλάσσιες μεταφορές από την Ελλάδα προς τις χώρες της Δυτικής

Ευρώπης. Γνωστό είναι, επίσης, ότι η κινεζική Cosco που εκμεταλλεύεται τον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) του Πειραιά, ενδιαφέρεται σταθερά για τον ΣΕΜΠΟ της Θεσσαλονίκης ενώ εκφράζει ενδιαφέρον και για άλλα λιμάνια. Από τις 6 Σεπτεμβρίου την έναρξη της διαδικασίας αποκρατικοποίησης του λιμανιού της Πάτρας. Λίγες ώρες αργότερα, με ανακοίνωση του το Υπουργείο Οικονομικών ανέφερε επί λέξει ότι "με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, υπεγράφη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την κατάρ-

Πύργος

Ξάπλωσε στη μέση της Εθνικής για να αυτοκτονήσει Στην Εθνική Οδό Πύργου-Πατρών ξάπλωσε χθες το μεσημέρι ένας άνδρας 50-55 ετών για να αυτοκτονήσει.Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 15.15 μμ. στο ύψος της μαθητικής εστίας "Αγία Φιλοθέη" της Εθνικής Οδού.Σύμφωνα με δηλώσεις οικείων του προσώπων στο iliaoikonomia.gr, είχε κάνει χρήση αλκοόλ σε μεγάλη ποσότητα. Είπε θέλω να αυτοκτονήσω και κατευθύνθηκε προς το κέντρο της Εθνικής Οδού Πύργου - Πατρών. Εκεί προφανώς λόγω του ποτού έχασε τις αισθήσεις του.Ευτυχώς, κάποιοι περαστικοί που βρέθηκαν στο σημείο, αφενός έκαναν σήμα στα αυτοκίνητα να κόψουν ταχύτητα για να μην τον χτυπήσουν και αφετέρου ειδοποίησαν ασθενοφόρο και την τροχαία, ενώ μία νοσηλεύτρια που συμπτωτικά ήταν εκεί του προσέφερε τις πρώτες βοήθειες.Αμέσως έφθασε η τροχαία Πύργου και ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο Πύργου.

γηση του ελάχιστου ποσοστού του Ελληνικού Δημοσίου σε ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ, Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Ελευσίνας, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Καβάλας, Κέρκυρας, Λαυρίου, Πατρών και Ραφήνας. Η εποπτεία της διαδικασίας αποκρατικοποιήσεων θα διασφαλιστεί από πλευράς Δημοσίου από τη λειτουργία Ρυθμιστικών Ανεξάρτητων Άρχων, που θα εγγυώνται ταυτόχρονα το δημόσιο συμφέρον ως προς τη λειτουργία των επιχειρήσεων". Σε ό,τι αφορά δε στις συγχωνεύσεις

οι τέσσερις λιμενικοί όμιλοι που σχεδιάζονται είναι: 1) το υπό τον ΟΛΠ "Αττικό λιμενικό σύστημα", στο οποίο θα ενταχθούν και τα λιμάνια Ραφήνας, Ελευσίνας και Λαυρίου 2) το λιμενικό σύστημα της Β. Ελλάδας υπό τον ΟΛΘ, στο οποίο θα ενταχθούν τα λιμάνια της Καβάλας και της

Αλεξανδρούπολης, ενώ συζητείται αν ενταχθεί και το λιμάνι του Βόλου 3) το "σύστημα του Ιονίου", με τα λιμάνια της Πάτρας, της Ηγουμενίτσας, της Κέρκυρας αλλά και του Κατάκολου 4) το σύστημα του Αιγαίου με το Ηράκλειο, την Ρόδο, τα Χανιά και κάποιους λιμένες των Κυκλάδων.

Οικολογική Κίνηση Πάτρας

Εκδρομή στο κτήμα “ΦΟΥΓΚΑ” και στο δάσος της ΦΟΛΟΗΣ Το κτήμα "ΦΟΥΓΚΑ" στη Φολόη θα επισκεφτεί την Κυριακή 7 Οκτωβρίου στα πλαίσια των Οικοεξορμήσεών, που συνεχίζονται με το ξεκίνημα του φθινοπώρου η Οικολογική Κίνηση πατρών Στις παρυφές του δάσους της Φολόης, μια ομάδα ανθρώπων, που έφυγαν από την πολύβουη Αθήνα αφήνοντας πίσω τους το άγχος, το θόρυβο, τη ρύπανση (προσθέστε ό,τι άλλο θέλετε...), δη-

μιούργησαν το όνειρό τους στην ύπαιθρο σε ένα όμορφο κτήμα, το κτήμα Φούγκα. Εκεί θα μας ξεναγήσουν δείχνοντάς μας το φυσικό τρόπο ζωής τους, που οι περισσότεροι, ως αστοί, έχουμε ξεχάσει ή δεν τον έχουμε γνωρίσει καθόλου! ...Ποιος γνωρίζει ότι μπορείς να μεταφέρεις νερό σε υψηλότερο επίπεδο χωρίς τη χρήση ρεύματος ή μηχανής εσωτερικής καύσης; ...Γνώ-

σεις των αρχαίων προγόνων μας που αφήσαμε να σβήσουν στη δίνη του πετρελαίου! Φυσικά η εκδρομή μας θα περιλαμβάνει αναζωογονητικό περπάτημα περίπου 2-3 ωρών μέσα στο πανέμορφο δάσος της Φολόης, ντυμένο στα φθινοπωρινά του χρώματα και θα κλείσει με επίσκεψη σε χώρους της περιοχής, που αξίζει να δούμε, όπως π.χ. η τεχνητή Λίμνη του Ποταμού Πηνειού κ. άλ.!


/ ÄåõôÝñá 24 Óåðôåìâñßïõ 2012

λώς ήρθατε σ' ένα μαγευτικό ταξίδι γλυκών συνταγών. Στο ζαχαροπλαστείο ΤΣΑΠΑΡΑΣ δημιουργούμε για εσάς νομαδικές γεύσεις και μυρωδιές μια άλλης γλυκύτερης εποχής… Στο ζαχαροπλαστείο ΤΣΑΠΑΡΑΣ θα βρείτε όλα τα είδη που θα γλυκάνουν τον ουρανίσκο σας.

Κ

Επιχείρηση

w w w . p r o t i n e w s . g r

13


14

Ειδήσεις

w w w . p r o t i n e w s . g r

Έντονη αντίδραση τριών πρώην υπουργών για εμπλοκή τους σε υπόθεση ακινήτων

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της MRB για την Realnews

Τι λένε Μεϊμαράκης, Βουλγαράκης, Λιάπης

Στο 0,5% η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ Οριακές διαφορές έχουν η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της MRB για την Realnews. H Νέα Δημοκρατία προηγείται με 0,5% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ . Στην πρόθεση ψήφου, προηγείται με ποσοστό 22,9% και στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,4%. Ακολουθούν: Χρυσή Αυγή 9,0%, ΠΑΣΟΚ 7,9%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,0%, Δημοκρατική Αριστερά 4,2% και ΚΚΕ 4,0%. Η εν λόγω δημοσκόπηση δείχνει ότι το πολιτικό τίμημα της κρίσης είναι εξαιρετικά βαρύ για τα κόμματα καθώς σχεδόν το σύνολο των πολιτικών σχηματισμών υφίστανται φθορά. Ωστόσο, οι πολίτες, δείχνουν να διαφοροποιούν τη στάση τους έναντι του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, επιφυλάσσοντάς του καλύτερη ή τουλάχιστον λιγότερο κακή βαθμολογία απ'ότι στη κυβέρνηση. Ειδικότερα, το 39,3% θεωρεί τον Αντώνη Σαμαρά καταλληλότερο για πρωθυπουργό έναντι του Αλέξη Τσίπρα, 28,4%. Το 67,3% των πολιτών κρίνει τους χειρισμούς της κυβέρνησης αρνητικά ενώ τη χειρότερη γνώμη σε ποσοστό 69,5% έχουν οι πολίτες για την αντιπολίτευση που κάνει η Χρυσή Αυγή. Θετική αξιολογεί την αντιπολιτευτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ το 24,4% έναντι του 50,6% που την αξιολογεί αρνητικά. Παράλληλα, αρνητική αξιολογεί τη στάση του ΠΑΣΟΚ σε ποσοστό 67,2% έναντι 47,5% της ΔΗΜΑΡ και 44,7% της ΝΔ. Αντίστοιχα, ως καλή αξιολογείται η στάση της ΔΗΜΑΡ σε ποσοστό 23,9%, της ΝΔ σε 23,6% ενώ του ΠΑΣΟΚ σε μόλις 13,3%.

Διχάζει το μεταναστευτικό Σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό οι πολίτες εμφανίζονται διχασμένοι από τις έως τώρα κινήσεις της κυβέρνησης. Ποσοστό 48,7% τοποθετείται αρνητικά, ενώ το 44,5% τις επικροτεί. Από την άλλη, σχεδόν ένας στους τρεις πολίτες (26%) αξιολογεί θετικά τις ενέργειες της Χρυσής Αυγής απέναντι στους μετανάστες ενώ το 69,5% είναι αντίθετο.

Αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός στην Ηλεία. Η θερμοκρασία στο νομό θα κυμανθεί μεταξύ 11 και 28 βαθμών κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς δυτικοί και η ένταση τους δεν θα ξεπεράσει, τα δύο μποφόρ.

/ ÄåõôÝñá 24 Óåðôåìâñßïõ 2012

Τ

ην έντονη αντίδραση του προέδρου της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη και δύο κορυφαίων πρώην υπουργών της κυβέρνησης Καραμανλή, του Γιώργου Βουλγαράκη και του Μιχάλη Λιάπη, προκάλεσε η εμπλοκή του ονόματός τους -σύμφωνα με καταθέσεις μαρτύρων- σε υπόθεση αγοραπωλησιών ακινήτων την περίοδο 2005-2008, η οποία, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της Realnews, ερευνάται από τις εισαγγελικές Αρχές και το ΣΔΟΕ. "Μόλις επέστρεψα από το εξω- να κινηθούν οι απαραίτητες νοτερικό, πληροφορήθηκα την α- μικές διαδικασίες εναντίον όνάμειξη του ονόματός μου σε σων ισχυρίζονται αυτά τα μυυπόθεση που δημοσιεύεται θεύματα" δήλωσε μέσω Twitter στην εφημερίδα RealNews. ο κ. Βουλγαράκης. Δηλώνω με κατηγορηματικό "Δεν γνωρίζω ούτε τον κ. Ζω- πάνθρωπο. Τη Δευτέρα καταθέ- γοραπωλησίες ακινήτων, την περίοδο 2005-2008, σε πετρόπο ότι ουδεμία εμπλοκή έχω γραφάκη ούτε τον κ. Καρούζο. τω μήνυση για ριοχές-φιλέτα της Αττικής και τη Δευτέρα το πρωί θα προ- Αικαι όχι μόνο, οι οποίες, σέλθω στον σύμφωνα με καταγγελίες Εισαγγελέα μαρτύρων, ήταν βιτρίνα του Αρείου οποίος δήλωο ι κα για να καλυφθεί "μαύρο ιο Πάγου για να ύλ βο ινο υσία στο Κο ούν και σή- ρο τος μαζί του, άιστ μα ων Βή αγ υ χρήμα" πάνω από 10 δισ. ωτ το ζητήσω την άπρ νία υ ινω πο , σε επικο Δύο πρόσωπα ριασμών του. και πρώην υ- σε γα λά λο ν αλ τω ή, ευρώ. μα ζω μεση διερεύοιγ ική άν οια για το μερα στην πολιτ καθώς και ε- γν έχουν πρόσωπα ίς, υς τε το μα ική αμ ητ γρ Για την υπόθεση, κύκλοι οί τιμ νηση και διαν νικ τη Στη λίστα πουργοί και γε ονται στη λίστα κλιεδιά στο υπουρνίζ ιςφα σε εμ θέ ς, ό τέ απ του ΠΑΣΟΚ τόνιζαν ότι ευ ν υλ λεύκανση της σα κλεγμένοι βο ι που πέρα τών δύο πρώην υι από το ΣΔΟΕ κα αυ ντα ξύ χο τα έγ Με ελ . υ πρέπει να υπάρξει απόας πο υν εν λόγω υπόθει με τους 32 . γείο Αμ αμματείες, αλλά κα α Γρηγόρη Πεπονή γρ λέ οί γε νικ αγ γε εισ ο δύ ικό λυτη διαφάνεια και να ί, ομ σης. Αυτονόητο τον οικον ν πουργο ζονταν κονδύλια. ς Κυριακής, η πλέο ιρί τη χε μα δια Βή υ το πο α με διερευνηθεί σε βάθος. α ωπ είναι ότι επιφυΣύμφων φαλής οποί- πρόσ α που ήταν επικε ωπ αφορά βουλευτή η α όσ φί πρ ρα υν ογ ίπο δικ λε η" Με αφορμή το δημοσίλάσσομαι πα"ώριμ και Δεν η προδιαφυγή της ίδιας ργείων. Για υπόθεσ ρο ου φο υπ ν για ι ικώ τα ομ χε ον έγ ευμα οι Ανεξάρτητοι α ελ ντός νομίμου διι πολιτιίσκεται οικ σίου ελέγχεται κα Ο εισαγγελέας βρ μήθειας του Δημο Έλληνες ζήτησαν να του συζύγου της. τε η ις καιώματός μου" στ στ α ς φί τή ρα ευ ογ εξελέγη βουλ στείλει τη δικ κός ο οποίος δεν ς στο παρά πέντε να ντε χυθεί άπλετο φως, σηυγο γο δήλωσε ο κ. Μερά οη πα πρ υν ού Δεν λείπο ς ασυλίας, αφ λευταίες εκλογές. αΒουλή για άρση τη τρ ι μιώνοντας ότι "ο κ. κα ς ϊμαράκης. θώ κα ίκησης, κατηγορίες. της τοπικής αυτοδιο ει μένως απαγγείλει έχ ινα λιτ ι πο πρωθυπουργός δεν έτα 32 ρε "Ας σταματήσει φέ γω ς λό ς ο οποίο από τα εν πεζικός παράγοντα Για τα περισσότερα άτο μα χει ζητήσει ακόμη από . οιγ πια αυτή η τακτιάν ικό ερ το ο εξωτ ζητηθεί βγάλει χρήματα στ κά πρόσωπα έχει ευής ρίσκ θυ ρα ν τω Πα ι ς την γερμανική κυβέρκα τη κή της λάσπης λά ρι αλ σμών, γά το μεσημέ νοιγμα των λογαρια εζών ι και Επίσης, αρ απ Τρ ντα χο ών έγ νικ ελ νηση την λίστα Χριλη ώ στον ανεμιστήρα! εν Ελ , τέχουν ην Ένωση δων που τυχόν κα ών τέυπο- έφτασε στ σμ τα ρια α γα όλ λο σε μα στοφοράκου με τους εία οιγ Δεν γνωρίζω ούτε οιχ άν υς στ έγγραφο αίτημα για τα περιουσιακά το ύ μεταμο νισ γα ορ ς ου διεφθαρμένους Έλέχ κατ' όψη, απολύτικού στελ θηκοφυλακεία. ει δια- ως διοικη ού που φέέχ ργ οία ου οπ υπ ν τα ώη για ληνες πολιτικούς, ούπρ ι ων τως κανένα από τα ν, καθώς κα Μεταξύ των προσώπ βρίσκεται φορώ εια. ήθ ών ομ σμ πρ ρια σε γα λο αι τε έχει υπογράψει το ετ ν αναφερόμενα πρόνα εμπλέκ ταχθεί άνοιγμα τω θητή πα- ρεται αισ ρα με σή ι κα αίτημα των Ανεξάρσωπα στο ρεπορπολιτικός που έχει συκοφαντική τητων Ελλήνων για σύσταση ετάζ της Real News και πολύ περισσόσθάνομαι οδυνηρή έκπλη- δυσφήμιση εναντίον του συ- ξεταστικής επιτροπής για το τερο δεν έχω σχέση με τα ανα- ξη για το γεγονός ότι αναμιγνύ- γκεκριμένου κυρίου" δήλωσε ο μνημόνιο όπως δεσμευόταν συγραφόμενα. Έδωσα ήδη εντολή ουν το όνομά μου. Το θεωρώ α- κ. Λιάπης. Η υπόθεση αφορά α- νεχώς προεκλογικά."

” α ι ρ έ Χ ά ρ α θ α Κ “ η Επιχείρησ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ - ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΕΚΑΒ: 166 Κέντρο Δηλητηριάσεων: 210-7793777 Νοσοκομείο Πύργου: 26210-82300, 82360 Νοσοκομείο Αμαλιάδας: 2622022222, 22557 Κέντρο Υγείας Κρεστένων:2625022222 Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας: 26260-22222 Κέντρο Υγείας Βάρδας: 26230-72222, 72223 Κέντρο Υγείας Γαστούνης: 26230-32222, 33000 Κέντρο Υγείας Σιμόπουλου: 26220314444, 31555 ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Άμεση δράση Πύργου: 100 Αστ. Δ/νση Ηλείας: 26210-81730, 81731 Τμήμα Τροχαίας Πύργου: 2621081742 Αστυνομικό τμήμα Πύργου: 2621081734

Ασφάλεια Πύργου: 26210-81740 Τροχαία Πύργου: 26210-22100 Αστυνομία Αμαλιάδας: 26220-38210 Ασφάλεια Αμαλιάδας: 26220-38232 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ Πυροσβεστική Πύργου: 199 Πυροσβεστική Αμαλιάδας: 2622022199 Πυροσβεστική Λεχαινών: 26230-22199 Πυροσβεστική Κρεστένων: 2625022199 ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ Κατάκολο: 26210-41206, 41500 Κυλλήνη: 26230-26230, 92211 Πάτρα: 2610-341204

ΒΛΑΒΕΣ ΟΤΕ: 121 ΔΕΗ: 1050 ΔΕΥΑΠ Πύργου: 26210-33702 ΔΕΥΑΠ Αμαλιάδας: 26220-23923 Επιμελητήριο Ηλείας: 26210-34154, 22541, 32225 Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πύργου: 26210-22707, 81117, 22088 Οργανισμός Εργατικής Εστίας: 2621034797 Μητρόπολη Ηλείας: 26210-22527 ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΤΕΛ Πύργου: 26210-20600 έως 20608 Αμαλιάδας: 26220-28892 Αθηνών: 210-5134110-1 Θεσσαλονίκης: 2310-595406 Ιωαννίνων: 26510-41248

Λεχαινών: 26230-22219 Κρεστένων: 26250-22228 Σαβαλίων: 26220-61211 Λάλα: 26240-41213 Βασιλακίου: 26240-71300 Κάμενας: 26240-71330 Γούμερου: 26210-93521 Κουτσοχέρας: 26210-61024 Μουζακίου: 26210-61220 Καράτουλα: 26210-61458 Μαγούλα: 26210-61266 Χελιδόνι: 26240-51204 Λαντζόι: 26240-69049 Νεράιδα: 26240-51350 Πελόπιο: 26240-31405 Ανδραβίδα: 26230-54225 Καβάσιλα: 26230-33202 Νέα Μανωλάδα: 26230-71374 Καρδαμάς: 26220-29560 Επιτάλιο: 26210-71448 Κυπαρισσία: 27610-22260 Ανδρίτσαινα: 26260-22239 Ζαχάρω: 26250-31219 Γιαννιτσοχώρι: 26250-61468 Φιγαλεία: 26250-41696 Βάρδα: 26230-72489 Γαστούνη: 26230-35115


ÄÅÕÔÅÑÁ 24 Óåðôåìâñßïõ 2012

Ïëõìðéïíßêçò

Κινείται για Ελευθεριάδη, “χάλασε” με Ανδρουτσόπουλο

Σ. 18

“Åíþíåé” ôï ðáæë

Τα πολλά νέα πρόσωπα στον Κόροιβο, δουλεύουν πλέον μαζί, προκειμένου να συγκροτήσουν ένα αξιόμαχο σύνολο που θα κατέβει στο πρωτάθλημα της Α2. Σ. 18

Δ΄ Εθνική

Α1 ΒΕΡΡΟΙΟΣ

Λύγισε στο 90΄ ο ΠΦΟ από την Παναχαϊκή

Ο Αργοναύτης τη μεγάλη έκπληξη σε βάρος της Βάρδας

Στη Δόξα το “Β. Μουρκιώτης” Σελ. 16

Σελ. 17


16 ÄåõôÝñá 24 Óåðôåìâñßïõ 2012

Πανηλειακός

Αναμένει τις εξελίξεις Έστω και απρόσμενα, ο Πανηλειακός βρίσκεται προ των πυλών της Β΄ Εθνικής. Βεβαίως κάτι τέτοιο είναι ακόμα άγνωστο, ωστόσο στη σημερινή συνεδρίαση της Φούτμπολ Λιγκ, θα συζητηθεί και αυτή η πρόταση. Σήμερα εξάλλου είναι προγραμματισμένη να γίνει και η κλήρωση του πρωταθλήματος. Ο Πανηλεακός, παρακολουθεί διακριτικά τις εξελίξεις σε αυτό το θέμα. Αγωνιστικά, οι ερυθρόλευκοι είχαν διήμερο ρεπό και από σήμερα επιστρέφουν στις προπονήσεις. Στο πρόγραμμα της υπόλοιπης ομάδας, αναμένεται να επιστρέψει από σήμερα και ο Καραχάλιος ο οποίος προέρχεται από τραυματισμό.

ΠΦΟ Πανόπουλου-Παναχαϊκή 0-1

Ηττήθηκε στις καθυστερήσεις Με γκολ που σημείωσε ο Σαλαμαστράκης στο 90΄, η Παναχαϊκή επιβλήθηκε του ΠΦΟ Πανόπουλου με 1-0, στο χθεσινό φιλικό που έγινε στην ορεινή Ηλεία. Οι πράσινοι του Λάκη Αθανασόπουλου, ήταν κατά διαστήματα καλοί, απέναντι σε μια έτοιμη και πολύ έμπειρη Παναχαϊκή, με τον Καπετανάκη να είναι αυτός ο οποίος με κάποιες εξαιρετικές επεμβάσεις, να διατηρεί ανέπαφη την εστία του.

Η εξέλιξη του αγώνα 9': Εκτέλεση φάουλ του Μπρέσκα αρκετά μέτρα μακριά από την μεγάλη περιοχή, καλοχτυπημένο, η μπάλα λίγο άουτ. 27': Εκτέλεση φάουλ του Ντιόγκο, απέκρουσε δύσκολα ο Καπετανάκης 28': Σουτ του Αράπογλου ο Πίκτας έκανε μια καλή απόκρουση και η μπάλα κόρνερ. 30': Σουτ του Γκούρτσα πάνω στην κίνηση, νέα μεγάλη απόκρουση από τον Καπετανάκη 64': Εκτέλεση φάουλ του Μπρέσκα έδιωξε σε κόρνερ ο Καπετανάκης 77': Έδιωξε ο Σπίνουλας παίρνοντας την μπουκιά από τα... πόδια του Θωνιάτη, σε μια ωραία ενέργεια για το Πανόπουλο που δημιούργησε ο Μπρης 78': Ο Σολάκης με ένα πολύ καλό σουτ λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ 83': Σουτ του Σαλαμαστράκη νέα μεγάλη απόκρουση από τον Καπετανάκη 90': Σουτ του Σαλαμαστράκη και η μπάλα στα δίχτια... 0-1... 90+: Ωραία προσπάθεια του Σολάκη, και νέα απόκρουση από τον Καπετανάκη

ΠΦΟ Πανόπουλου: Καπετανάκης, Αράπογλου, Δημητρουλόπουλος, Φούφουλας, Δαβουρλής, Θωνιάτης, Μπρης, Βατσής, Παναγιωτόπουλος, Μοσχογιάννης, Πουταχίδης (Καραντζανίδης, Σίνος). Παναχαϊκή: Πίτκας, Σπίνουλας, Ολίσε, Καραμανλής, Σαλαμαστράκης, Βοσκόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος, Μπρέσκα, Ντιόγκο, Σολάκης, Γκούρτσα (Ντίνας, Βούνκ, Κοκκίνης, Kωνσταντινίδης, Βρονταράς). Σε άλλο φιλικό που έπαιξε ο ΠΦΟ Πανόπουλου το Σάββατο, αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον Ατρόμητο Λάππα. Στο παιχνίδι εκείνο, αγωνίστηκαν όλοι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας, με τον Λάκη Αθανασόπουλο πάντως να μοιράζει το χρόνο συμμετοχής.

Δόξα Ν.Μ.

Κατέκτησε το "Β. Μουρκιώτης" Το τουρνουά "Β. Μουρκιώτης" κατέκτησε η Δόξα, η οποία στον ημιτελικό νίκησε τα Σαγέικα με 2-0, με γκολ που σημείωσαν οι Μπάλκας και Δημητρακόπουλος. Στον άλλο ημιτελικό, το Βουπράσιο επιβλήθηκε με 1-0 της Αχαϊκής. Στο μικρό τελικό, τα Σαγέικα επιβλήθηκαν με 2-0 της Αχαϊκής, ενώ νικήτρια του μεγάλου τελικού ήταν η Δόξα, με δυο γκολ του Καλλιβωκά, σε βάρος του Βουπρασίου. Όλα τα παιχνίδια είχαν διάρκεια 35 λεπτών το καθένα.

3, 8, 8, 2, 4, 3, 4,

7, 27, 38, 43, 45 15

Ξενοφών-Δάφνη 2-0

Ìå ôï äåîß ï Îåíïöþí Έ

νας παθιασμένος Ξενοφών νίκησε με 2-0 τη Δάφνη Ανδραβίδας και μπήκε με τον καλύτερο τρόπο στο νέο πρωτάθλημα. Ο παίκτης από τον οποίο οι ερυθρόλευκοι περιμένουν φέτος πολλά, ο Ντίνος Παναγιωτακόπουλος, ήταν αυτός ο οποίος άνοιξε το δρόμο για τη νίκη στους ερυθρόλευκους του Δημήτρη Μπατζάκα. Ήταν το 33΄της αναμέτρησης και ένα φάουλ, όταν ο πολύ έμπειρος επιθετικός, έπιασε τη γυριστή κεφαλιά, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Ανδρέα Αντωνόπουλου. Ο Ξενφοών είχε νέα καλή ευκαιρία στο 34΄σε κοντινό σουτ του Κουτσογιαννάκη. Ο Ξενοφών είχε και νέα καλή στιγμή στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με τον Παναγιωτακόπουλο. Στην επανάληψη, η Δάφνη προσπάθησε να πιέσει, να παίξει πιο ορθολογικά, ωστόσο ήταν αργή, στατική και φανέρωσε μεσοαμυντικά προβλήματα, τα οποία εκμεταλλεύτηκαν οι παίκτες του Ξενοφώντα. Ο Παναγιωτακόπουλος, εκλεψε τη μπάλα από τους αμυντικούς στο 57΄, αλλά το πλασέ έφυ-

ÖÜóç áðü ôï ÷èåóéíü ðáé÷íßäé ôùí ÊñåóôÝíùí. γε άουτ. Στο 64΄ο Ξενοφών εκτέλεσε κόρνερ, ο Τσιλιβήτας έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Για να φτάσουμε στο 71΄, οπότε ο Παναγιωτακόπουλος πήρε τη μπάλα σε αντεπίθεση, έκανε το πλασέ, απέκρουσε ο Αντωνόπουλος, αλλά στην επαναφορά ο Κουτσογιαννάκης με ψηλοκρεμαστό πλασέ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για να γράψει το τελικό 2-0. Ξενοφών: Βασιλόπουλος, Δρακόπου-

λος, Διονυσόπουλος, Κωλέττης, Λώλης, Ζαπάντης, Π. Κουτσογιαννάκης (70΄Γ. Κουτσογιαννάκης), Χρονόπουλος, Δημάκης, Παναγιωτακόπουλος, Κουής (36΄Τσιλιβήτας). Δάφνη: Α. Αντωνόπουλος, Βάσσος, Ζώντος (60΄Γιαννακόπουλος), Διαμαντόπουλος, Βουρτσάνης, Χ. Αντωνόπουλος, Καραλάγας, Σωτηρόπουλος (41΄λ.τ. Νικολόπουλος), Καλομοίρης, Γεωργιόπουλος, Στριγγάς (63΄Πετρόπουλος).

Παλαιοχώρι - Ηλειακός Λεχ. 1-2

Σημαντική νίκη… Σπουδαία επιτυχία για τον Ηλειακό Λεχαινών που επικράτησε μέσα στο Παλαιοχώρι της Αναγέννησης με σκορ 2-1 σε ένα ματς που είχε το δικό του σασπένς. Για τους "γαλάζιους" το σκορ άνοιξε ο Τσιχλιάς στο 53' με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται υποστηρίζοντας

πως υπήρχε φάουλ στον τερματοφύλακα, με τον Μαργαρίτη στο 80' να φέρνει το ματς στα ίσια (1-1) με τους φιλοξενούμενους να παραπονιούνται για οφσάιντ. Το τελικό 1-2 που χάρισε στον Ηλειακό μια σημαντική νίκη σημείωσε ο Κουρλός στο 89', ενώ από το 81' η Αναγέννηση έ-

παιζε με 10 παίκτες καθώς ο Φλίγκος αποχώρησε με ζαλάδες και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ στην εστία κάθισε ο Σακκάτος. Παλαιοχώρι: Φλίγκος, Μαργαρίτης, Σαρικεχαγιάς, Γαβριλόπουλος, Τσάμης, Κωστόπουλος, Γιακουμέλος, Π. Χρόνης(60' Κα-

λιανιώτης), Κωνσταντακόπουλος(67' Σακκάτος), Γιαννόπουλος, Ν. Μενίκου(46' λ.τ Ζέζας) Ηλειακός Λεχ: Χ. Αλικανιώτης, Μιλφάν, Δ. Αλικανιώτης, Γ. Κράγκαρης, Παναγόπουλος, Κόστα, Εντρίτ, Μάης(76' Σπανός), Τσαντίλης, Μουσερής(55' Κουρλός), Τσιχλιάς(80' Βατσής)

Τραγανό - Σκουροχώρι 3-0

Χωρίς να δυσκολευτεί Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερες δυσκολίες η Νίκη Τραγανού επικράτησε του Λευκού Αστέρα Σκουροχωρίου με σκορ 3-0, με τους νεοφώτιστους να παρουσιάζουν προβλήματα στην άμυνα. Για τους νικητές δυο τέρμα-

τα σημείωσε ο Δ. Κολοτούρος στο 3' και 50' αντίστοιχα, ενώ ενδιάμεσα ο Μαρκόπουλος(30'), είχε σημειώσει το 2-0. Τραγανό: Λαμπρόπουλος, Μπαρδούσης(46' Ευστ. Κολοτούρος),Χ. Κολοτούρος, Μαρ-

σέλης, Σαραντούλιας, Ιωάννου, Ψυχογιός(75' Μπίκος), Δρυμώνας(60΄Βουρτσάνης), Δ. Κολοτούρος, Μαρκόπουλος, Ν. Κολοτούρος Σκουροχώρι: Τσαούσης, Γκουβέρος(60' λ.τ Βαρζελιώτης),

Μαχαίρας, Βασιλακόπουλος, Σταματελάτος Δ(55 ' Λυμπέρης), Δ. Παναγιωτόπουλος, Α. Παναγιωτόπουλος, Μπούτσκας(55' Μοσχογιάννης), Ζ. Παναγιωτόπουλος, Α. Σταματελάτος, Σπηλιωτόπουλος

Προοδευτική -Λαμπέτι 1-3

Επιτυχία για τους “ερυθρόλευκους” Ποδαρικό με το δεξί για τον Ολυμπιακό Λαμπετίου που κέρδισε μέσα στη Μανολάδα την Προοδευτική με σκορ 3-1, με τους γηπεδούχους να χάνουν αρκετές ευκαιρίες ενώ από το 60' έπαιζαν και με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής

του Χανιά. Στο χθεσινό ματς το σκορ για τους "ερυθρόλευκους" άνοιξε ο Τζο στο 10', ενώ στο 35' ο Καλύβας διεύρυνε το δείκτη του σκορ στο 0-2. Η ομάδα της Βουπρασίας μείωσε με τον Νάτση στο 40', ενώ το τελικό 1-3 διαμόρφωσε ο

Πετρόπουλος με φάουλ στο 48'. Προοδευτική: Κύργιος, Κ. Κατσιμιτσίρης, Χανιάς, Ορλόφ, Τσαλούφης(50' Ν. Σάμαρης), Ελ. Σάμαρης, Α. Κατσιμιτσίρης(60' Ν. Σάμαρης), Βασιλόπουλος(75' Αλ-

βάρο), Μπιτούνης, Νάτσης, Τσιάτος Λαμπέτι: Λαμπρόπουλος, Μανοδήμος, Ζέρβας, Ντάβαρης, Ζυγογιάννης, Πετρόπουλος, Καλύβας, Κασκούτης(90' Ακριβός), Τζο(91' Μαργιόλος), Γαλανόπουλος, Μαργιόλος.


17 ÄåõôÝñá 24 Óåðôåìâñßïõ 2012

Μαγούλα - Αίας 3-0 0

Αστέρας-Χειμαδιό 3-0

Χωρίς να συναντήσει δυσκολίες Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερα προβλήματα, ο Αστέρας επιβλήθηκε του Χειμαδιού με 3-0, στη χθεσινή πρεμιέρα των βυσσινί στο γήπεδο της Αμαλιάδας. Ο Γιάννης Παρασκευόπουλος, ήταν αυτός ο οποίος έδωσε το προβάδισμα στον Αστέρα με 1-0 στο 6΄, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος. Στην επανάληψη, ο Αστέρας σημείωσε ακόμα δυο γκολ με τον Λυμπέρη, στο 52΄και στο 70΄, γράφοντας το τελικό 3-0. Η αναμέτρηση, σημαδεύτηκε και από δυο αποβολές στη λήξη

του πρώτου μέρους, μια για κάθε ομάδα. Από τον Κεραυνό Χειμαδιού ο Νίκος Κωνσταντόπουλος και από τον Αστέρα ο Σάββας Αντωνόπουλος. Ο Κεραυνός, είχε δοκάρι στο 70΄με τον Ξουλεή. Αστέρας: Κουτσαβίτης, Σιούλας, Θ. Αντωνόπουλος (75΄Σταυρούλιας), Σάκκος, Παναγιωτάρας, Καμαρινός, Παρασκευόπουλος (70΄Στασινόπουλος), Παπαθεοδώρου, Λυμπέρης, Σ. Αντωνόπουλος, Τσουκαλάς (80΄Χ. Βυθούλκας). Χειμαδιό: Π. Μπουλούμπα-

Μαγούλα: Δ. Θεοδωρακόπουλος, Μανέτας, Ν. Χριστόπουλος, Κουτσογιαννόπουλος, Κύτταρης, Καρβουνιάρης, Μιλοσέφσκι, Θ. Χριστόπουλος, Θ. Θεοδωρακόπουλος(89' Κωνσταντόπουλος), Αγριδιώτης(14' λ.τ Ζαφείρης), Κλάδης. σης, Ν. Μπουλούμπασης, Μαργαρώνης, Ξουλεής, Κατσίκης, Κωνσταντόπουλος, Γιαννακόπουλος, Χαραλαμπό-

πουλος, Γαλανόπουλος (67΄Μανδαράκης), Τζανέτος (56΄Αγριδιώτης), Βαραμπούτης (46΄Δημητρόπουλος).

"Âüìâá" óôï ÊáôÜêïëï Σπουδαία νίκη για Αργοναύτη 1-0 τον κακό ΠΑΟ Βάρδας

Π

ρεμιέρα χθες στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας - Βέρροιος και στο Κατάκολο υπήρξε μια πολύ μεγάλη έκπληξη, σε θεωρητικό τουλάχιστον επίπεδο. Ειδικότερα ένας ψυχωμένος Αργοναύτης επικράτησε 1-0 του ΠΑΟ Βάρδας, με τους "πράσινους" της Βουπρασίας να μην δικαιολογούν σε τίποτα τον τίτλο του φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Äßêáéç ìïéñáóéÜ…

Ολυμπιακός Σ: Κόλλιας, Σκουρφούτας, Μ. Παναγιωτόπουλος, Καραφλός, Ρούνης, Βουρλιώτης, Σκοτζάι(80΄Κοτσοχείλης), Χοτζάι, Μαντάς, Παπουτσής (75΄Καραγιάννης), Λαγκαδινός.

Á1 ÊÁÔÇÃÏÑÉÁ - ÂEÑÑÏÉÏÓ 1η αγωνιστική Αποτελέσματα

Δοκάρι ο Νικολετάκης

Στο δεύτερο μέρος το ματς είχε πιο πολλές φάσεις, με τη Βάρδα να πιέζει στα πρώτα δέκα - δέκα πέντε λεπτά χωρίς να

Χάβαρι-Ολυμπιακός Σ. 0-00

Χάβαρι: Ρούνης, Σαφαρής, Μπίρμπας, Διαμαντόπουλος, Βέργος, Δόσης (80΄Κοκκώνης), Βυθούλκας (68΄Λούντζης), Ορφανός, Μπατζακόπουλος, Γεωργίου, Αργυρόπουλος (60΄Μαργαρώνης).

Πιο συγκεκριμένα ο ΠΑΟΒ παρουσιάστηκε με προβλήματα σε όλες τους τις γραμμές, είχε νευρικότητα στο παιχνίδι του και φυσικά αν θέλει να έχει επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει θα πρέπει σύντομα να αλλάξει το αγωνιστικό του πρόσωπο. Από την αντίπερα η ομάδα του επινείου, παρουσιάστηκε σοβαρή και πειθαρχημένη, μπλόκαρε τα ατού του αντιπάλου του και χτυπώντας στην αντεπίθεση κατόρθωσε και πήρε μια σπουδαία νίκη ξεκινώντας ιδανικά την καινούργια χρονιά.

1-0 με ιδανική αντεπίθεση…

Αίας: Γελαδάρης, Βλασσόπουλος, Σταματάτοςε(65' Τσούκας), Βετουλαδίτης, Δημητρίου, Κλάδης, Λογώνης(16' Κασιδιάρης), Βαγγελάκος(78' Μονόλιθος), Χριστοφοράτος, Σταθάτος, Γαλιατσάτος

Δίκαιο αποτέλεσμα με ευκαιρίες εκατέρωθεν, είχαμε στο Χάβαρι, ανάμεσα στην τοπική ομάδα και τον Ολυμπιακό Σαβαλίων. Κάτι το άγχος της πρεμιέρας, κάτι οι χαμένες ευκαιρίες και φτάσαμε σε αυτό το 0-0. Το παιχνίδι παρακολούθησαν και αρκετοί θεατές, σε μια ωραία ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα. Στα αξιοσημείωτα, ότι ο Κώστας Ρούνης, αγωνίστηκε απέναντι στην ομάδα στην οποία ξεκίνησε, τον ΑΟ Χάβαρι.

Του Πάνου Ηλιόπουλου

Το χθεσινό πρώτο ημίχρονο στο Κατάκολο ήταν μέτριο ποιοτικά και ασφαλώς οι φίλαθλοι που το παρακολούθησαν σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να έμειναν ικανοποιημένοι. Ο ΠΑΟΒ είχε μια εδαφική πρωτοβουλία αλλά το παιχνίδι του ήταν πολύ προβλέψιμο και δεν απείλησε ιδιαίτερα, με εξαίρεση τη φάση του 22'. Ειδικότερα μετά από κόρνερ του Βαρβαρέσου η κεφαλιά του Νικολετάκη βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Ξένου, σε μια φάση που αν γινόταν το 0-1 πιθανόν να άλλαζε η ροή του αγώνα. Στο πρώτο μέρος αναφοράς αξίζει ακόμα το σουτ του Βαρβαρέσου που μπλόκαρε ο Ξένος στο 9΄, ενώ στο 23' σέντρα του Γούρμου επικίνδυνη έδιωξαν οι αμυντικοί. Ο Αργοναύτης στο διάστημα αυτή έδωσε βαρύτητα στο χώρο του κέντρου, χωρίς πάντως να απειλήσει ιδιαίτερα.

¢íåôç íßêç

Εύκολη επικράτηση για τον Κένταυρο Μαγούλας που χθες επικράτησε στο γήπεδο Καράτουλα του Αίαντα με σκορ 30 ξεκινώντας με το δεξί το πρωτάθλημα, σε αντίθεση με τους "κόκκινους" που δείχνουν αδύναμοι. Στο ματς το σκορ άνοιξε για τους "πράσινους" ο Θ. Θεοδωρακόπουλος στο 26' , ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Θ. Χριστόπουλος διεύρυνε το δείκτη του σκορ στο 2-0. Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε από τον Κλάδη στο 89'.

Ïé ðáßêôåò ôïõ Áñãïíáýôç ðáíçãõñßæïõí äéêáéïëïãçìÝíá ôç ìåãÜëç ôïõò íßêç. κάνει κάτι το αξιόλογο. Από την αντίπερα στο 54' ο Αργοναύτης είχε μια κεφαλιά με τον Τσάμπρα από καλή θέση που έφυγε άουτ, ενώ δυο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν υποστηρίζοντας πως έπρεπε να αποβληθεί ο Πατσούρας με δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Αλιμπέου. Στο 69' ο τερματοφύλακας Ξένος πρόλαβε με σωτήρια έξοδο τον Παντελή, ενώ τρία λεπτά Aαργότερα ο νεαρός επιθετικός του ΠΑΟΒ σούταρε αλλά ο Ξένος αντέδρασε σωτήρια. Το τέρμα που έκρινε το ματς σημειώθηκε στο 73' όταν μετά από αντεπίθεση ο Μπηλιώνης πάσαρε στον Αλιμπέου, ο οποίος με σουτ έκανε το 1-0 βάζοντας φωτιά στο λιμάνι. Πέντε λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΒ απείλησε αλλά τα σουτ των Δημητρόπουλου και Γούρμου έδιωξε ο Ξένος, με τον Αργοναύτη να τελειώνει το ματς με 10 παίκτες καθώς στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο Αγγελόπουλος με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Βαρύ το κλίμα στη Βάρδα Το φινάλε της λήξης στο Κατάκολο, επέφερε έντονο προβληματισμό στις τάξεις του ΠΑΟΒ τόσο για την ήττα αλλά και για την εμφάνιση που κυμάνθηκε σε πολύ μέτρια επίπεδα. Το κλίμα είναι αρκετά βαρύ, ενώ μουρμούρες υπάρχουν και για τον τεχνικό Χρήστο Τσίκα από τους φιλάθλους που έδωσαν δυναμικό παρών στο Κατάκολο. Αργοναύτης: Ξένος, Παπαγεωργίου, Καββαθάς, Τσάμπρας, Ηλιόπουλος, Αβραμόπουλος, Αλιμπέου, Λεωνιδόπουλος(80' Κολόσακας), Μπηλιώνης(90' Γεωργίου), Τσίτσος, Αγγελόπουλος ΠΑΟΒ: Τσάκωνας, Πολίτης, Πατσούρας, Καραχάλιος, Βραχνής, Τσουκαλάς, Βαρβαρέσος(58 ' Δημητρόπουλος), Μπισμπάρδης, Καπατσούλιας, Γούρμος, Νικολετακής(67' Παντελής)

Χάβαρι-Ολυμπιακός Σ. Κένταυρος -Αίας Προοδευτική-Ολυμπιακός Π. Ξενοφών-Δάφνη Νίκη-Λευκός Αστήρ Αργοναύτης-Βάρδα Αναγέννηση Π.-Ηλειακός Αστέρας-Κεραυνός

0-0 3-0 1-3 2-0 3-0 1-0 1-2 3-0

Βαθμολογία Αστέρας Μαγούλα Τραγανό Ξενοφών Ηλειακός Λεχ. Αργοναύτης Χάβαρι Ολυμπιακός Σ.

3-0 3-0 3-0 2-0 2-1 1-0 0-0 0-0

3 3 3 3 3 3 1 1

Βάρδα Παλαιοχώρι Προοδευτική Δάφνη Αίας Σκουροχώρι Χειμαδιό Λαμπέτι

0-1 1-2 1-3 0-2 0-3 0-3 0-3 3-1

0 0 0 0 0 0 0 -2

*Το Λαμπέτι ξεκίνησε με -5 βαθμούς

Η επόμενη μέρα Κένταυρος-Χάβαρι Ολυμπιακός Σ.-Προοδευτική Αίας-Ξενοφών Ολυμπιακός Π.-Νίκη Δάφνη-Αργοναύτης Λευκός Αστήρ-Αναγέννηση Βάρδα-Κεραυνός Ηλειακός-Αστέρας

Κύπελλο Ηλείας

Ðñüêñéóç ãéá ÐÜíèçñåò Στη δεύτερη φάση του κυπέλλου Ηλείας προκρίθηκαν οι Πάνθηρες Αμαλιάδας που χθες κέρδισαν εκτός έδρας τον Ν. Απόλλων Λαστεϊκων με σκορ 1-0.


18 ÄåõôÝñá 24 Óåðôåìâñßïõ 2012

Ολυμπιονίκης Äåí ðñï÷þñçóå ìå Áíäñïõôóüðïõëï

Êüñïéâïò

¿ñá íá ãßíïõí ïìÜäá Τα νέα αποκτήματα του Κοροίβου ξεκίνησαν να δουλεύουν σαν σύνολο

Επαφές με Ελευθεριάδη για την τεχνική ηγεσία Παρελθόν πριν καν ξεκινήσει αποτελεί ο Παναγιώτης Ανδρουτσόπουλος για τον Ολυμπιονίκη. Φαίνεται ότι αυτή η καθυστέρηση της ανακοίνωσής του, δεν ήταν απλά ένα τυπικό θέμα το οποίο απλά παρατεινόταν. Ήταν και λόγοι ουσίας, οι οποίοι δεν επέτρεπαν την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Και έτσι, από την Παρασκευή το βράδυ, οι ερυθρόλευκοι ψάχνουν και πάλι προπονητή, με τον Γιάννη Ελευθεριάδη να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας. Το τελευταίο διάστημα, ήταν σχεδόν βέβαιο ότι ο Παναγιώτης Ανδρουτσόπουλος θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιονίκη. Γι' αυτό και οι ιθύνοντες της ομάδας είχαν πάψει να αναζητούν προπονητή. Η προετοιμασία της ομάδας διεξήχθη υπό τις οδηγίες του Γιώργου Δεββέ, ενώ συμμετείχε από ένα σημείο και μετά και ο Παναγιώτης Ανδρουτσόπουλος. Από δω και πέρα, ο Ολυμπιονίκης αναζητά προπονητή. Ο Γιάννης Ελευθεριάδης, είναι το πρώτο όνομα που απασχολεί. Είναι ένας άνθρωπος με τον οποίο οι ερυθρόλευκοι έχουν στο παρελθόν συνεργαστεί και έχουν μαζί γράψει τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία του συλλόγου.

Τέσσερα νέα μεταγραφικά αποκτήματα και έπονται και άλλα. Μαζί τους και δυο παίκτες οι οποίοι έμειναν από πέρυσι αλλά και αυτοί μέσα στις τόσες αλλαγές αισθάνονται καινούργιοι. Με άλλα λόγια, ο Κόροιβος είναι μια εντελώς νέα ομάδα, με πολλά υποσχόμενους παίκτες, οι οποίοι όμως πρέπει πρώτα να γίνουν ομάδα. Και τις τελευταίες μέρες, έχουν ξεκινήσει να δουλεύουν με αυτό το σκοπό. Η "Πρώτη", βρέθηκε στο σπίτι του Κοροίβου, στο κλειστό της Αμαλιάδας, στο οποίο διεξάγονται οι προπονήσεις. Ανάμεσα στους Έλληνες και δυο ξένοι, δυο κοινοτικοί παίκτες. Ένας Σέρβος και ένας Κροάτης, οι οποίοι συνομιλούν με τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους στα αγγλικά. Μια τυπική προπόνηση προετοιμασίας, με το καθιερωμένο ζέσταμα και στη συνέχεια ασκήσεις τακτικής. Αυτές οι πρώτες μέρες άλλωστε, περιλαμβάνουν ποικιλία προπονήσεων, όντας και αρκετά επιβαρυμένες, με προπονήσεις οι οποίες διεξάγονται πρωί και απόγευμα. Το πρωί γυμναστήριο και το απόγευμα τακτική. Το στοίχημα μεγάλο και σοβαρό. Τα… κομμάτια να ενωθούν και να μετατρέψουν ένα αξιόλογο παζλ. Μια καλή και ανταγωνιστική ομάδα!

Ôóüóéôò êáé ÁíôùíéÜäçò, ëßãï ðñéí îåêéíÞóåé ç ðñïðüíçóç ôçò ïìÜäáò.

Ï Ìáãêéôüìðå, íÝï ìåôáãñáöéêü áðüêôçìá êáé áõôüò áðü ôïí Êüñïéâï. Ï ×áôæüðïõëïò, Ýíáò áðü ôïõò ðáßêôåò ïé ïðïßïé óõíå÷ßæïõí áðü ðÝñõóé.

Ï Ôüìéôò ðïæÜñåé ÷áìïãåëáóôüò óôï öáêü ôçò "Ð".

Ï ÍïÝáò, ôç óôéãìÞ ôùí äéáôÜóåùí, êáôÜ ôç äéÜñêåéá ôçò ðñïèÝñìáíóçò.


19 ÄåõôÝñá 24 Óåðôåìâñßïõ 2012

Ο πλακατζής Τόμιτς

Να τους ξεπέσει κάνα σχέδιο!

Μπορεί να γνωρίζονται μόλις λίγες μέρες, ωστόσο οι παίκτες του Κοροίβου έχουν ήδη γίνει φίλοι. Γι' αυτό και το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό. Τη… διαφορά κάνει ο Τόμιτς, ο οποίος φροντίζει πάντα με το χιούμορ του να δίνει ξεχωριστό τόνο. Αφού πρώτα προσποιούνταν μπροστά στο φωτογραφικό φακό ότι ρίχνει γροθιές στον συμπαίκτη του, στη συνέχεια τον αγκάλιαζε χαμογελαστός…

Πόσο κοντά είμαστε να γίνει σήμερα κλήρωση στη Β΄ Εθνική;

Όπλο του η εμπειρία... Στον Ατρόμητο Καβασίλων συνεχίζει την καριέρα του ο Παναγιώτης Τσάκωνας, ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια έχει να επιδείξει αξιόλογη καριέρα στις ομάδες που έχει αγωνιστεί(Δάφνη, Αστέρα Αμαλιάδας, Αχιλλέα κ.α). Τεράστιο όπλο του αριστεροπόδαρου παίκτη η εμπειρία του, με την οποία αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά τους "κιτρινόμαυρους" του Δήμου Πηνειού που έχουν καθαρά πρωταγωνιστικούς στόχους στον 2ο όμιλο της β' κατηγορίας. Π.Η.

Συγκρατημένα αισιόδοξος Στην τελική ευθεία μπαίνει και το πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας, η σέντρα του οποίου είναι προγραμματισμένη για το προσεχές Σαββατοκύριακο. Από τη σκοπιά του συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίζεται ο τεχνικός του Ηλειακού Βαρθολομιού Ανδρέας Κορμπάκης, με τους "κόκκινους" να επικρατούν προχθές 2-1 του Εθνικού Αμπελοκάμπου εκτός έδρας στο τελευταίο φιλικό προετοιμασίας. Σε ότι έχει να κάνει με την πρεμιέρα αυτή είναι με τον Άρη Στρεφίου εντός έδρας. Π.Η.

Δεν ξέρω με ποιο Με τον Σοφοκλή σκεπτικό ο ΚαλογιάνΦραγκογιαννόπουλο νης πρότεινε τη νέα αναδιάρθρωση της Β΄ Εθνικής και τον καταρτισμό δύο ομίλων, εκείνο το οποίο όμως προκαλεί αλγεινή εντύπωση, είναι με πόση προχειρότητα έφερε στο τραπέζι ένα τέτοιο σχέδιο. Καμία αντίρρηση, ότι πλέον έχουν καταστρατηγηθεί οι Κανονισμοί και ότι το ποδόσφαιρο έχει καταντήσει ένα άθλιο κατασκεύασμα το οποίο απεχθάνεται (και πολύ καλά κάνει) ο φίλαθλος κόσμος. Αλλά τόση προχειρότητα, ούτε και ο πιο ευφάνταστος δεν θα μπορούσε να περιμένει. Προτείνει λοιπόν ο Καλογιάννης να γίνει η Β΄ Εθνική σε δυο ομίλους. Δηλαδή η δεύτερη κατηγορία της χώρας, επαγγελματική κιόλας, να έχει δυο ομίλους. Και πάμε παρακάτω. Εντάξει και το έκαναν. Γιατί μπρε καλόγιαννε να γίνει η κατηγορία με δυο ομίλους των δεκατριών και να μην ανέβουν ακόμα δυο ομαδούλες, να γίνουν όμιλοι των δεκατεσσάρων. Έτσι για να πούμε ότι έχουμε και πρωτάθλημα! Όμως δεν τελειώνουμε εδώ. Κι ας πούμε δηλαδή ότι έγινε. Το δέχονται και οι υπόλοιπες ομάδες, ξέρετε, εκείνες που αν τους πετάξεις ένα ξεροκόμματο φτάνουν και την Κομανέτσι στις κωλοτούμπες. Με τη Γ΄ Εθνική, τι θα γίνει; Θα γίνει με έναν όμιλο; Θα έχουμε ας πούμε Β΄ Εθνική με δυο ομίλους και Γ΄ Εθνική με έναν; Ή θα την συγχωνεύσουν από φέτος με τη Δ΄ Εθνική; Με αυτούς όλα πρέπει να τα περιμένεις. Αφήστε ότι μέσα στην αντάρα των εκλογών της ΕΠΟ, ανάμεσα στα ψηφοδέλτια και τους σταυρούς εκεί στα παραβάν που θα ψηφίζουν οι Ενώσες, μπορεί να τους ξεπέσει και κανένα χαρτί με σχέδιο για τα πρωταθλήματα. Λίγες οι πιθανότητες βέβαια να γίνει κάτι τέτοιο, αλλά τέλος πάντων υπαρκτές!


ψάχνετε για... ÆÇÔÏÕÍÔÁÉ ΖΗΤΕΙΤΑΙ πτυχιούχος Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών Επιστημών με κατεύθυνση ή ειδίκευση στην Λογιστική και στην Επιχειρησιακή Ανάλυση . Πληροφορίες Τηλ. 6976869569 (ΜΑ 7822) ΖΗΤΕΙΤΑΙ κοπέλα με δίπλωμα οδήγησης άνευ υποχρεώσεων ως πωλήτρια στον Νομό Ηλείας - Αρκαδίας. ΤΗΛ: 2621029685 (ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα - Παρασκευή 9:00 - 15:00 και 18:00 - 20:00 και Σάββατο 09:00 -15:00) (ΜΑ 7991) ΖΗΤΕΙΤΑΙ πεπειραμένος κόπτης για κρεοπωλείο. ΤΗΛ: 2622029720 (ΜΑ 7986) ΖΗΤΕΙΤΑΙ έμπειρη κομμώτρια από κομμωτήριο στην Αμαλιάδα. ΤΗΛ: 26220-29975, 6988151731 (ΜΑ 7815) ΤΟ καφέ κλαμπ ESCAPE στην Γαστούνη ζητά προσωπικό για πρωινή και βραδινή απασχόληση. ΤΗΛ: 6972875824 (ΜΑ 7950) ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ Ι.Χ. και φορτηγών περιοχή Ανδραβίδας - Κυλλήνης δίνεται προς εκμετάλλευση. Ελάχιστη επένδυση, προνομιακή λειτουργία. Επικοινωνία ektor158@hotmail.com ΤΗΛ:

6948582063 (ΜΑ 7940) Ζητείται έμπειρη κοπέλα για καφέ - ουζερί. Τάκη Πετροπούλου 5. Τηλ 2621035270 Μ.Α. 7921 ΖΗΤΕΙΤΑΙ χειριστής μηχανήματος έργου. Τηλ.: 6977603640 (μΑ 7877) ΖΗΤΕΤΑΙ κοπέλα για το καφέ "ΑΠΑΓΚΙΟ", Πατρών 24, Πύργος, τηλ. 26210-28863, 6974807041 (ΜΑ 7873) ΖΗΤΕΙΤΑΙ γεωπόνος για την επιχείρηση ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ Α.Ε. στην παραγωγή φράουλας. Εδρα Λάππα Αχαΐας. ΤΗΛ: 6908096803, 2693031700 (ΜΑ 7859)

ÆÇÔÏÕÍ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ νοσηλεύτρια ζητά εργασία για την φροντίδα ηλικιωμένων και φύλαξη μικρών παιδιών. ΤΗΛ: 6988370473 (ΜΑ 7989) ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ την πληκτρολόγηση και εκτύπωση χειρόγραφων σημειώσεων σε φιλολογικά μαθήματα. Παρακαλώ να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα η παραπάνω αγγελία. ΤΗΛ: 6976874167 (ΜΑ 7977) ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένου 24ωρου ή και για οικιακές δουλειές. Περιοχή Αμαλιάδας και Πύργου. ΤΗΛ: 6977730760 (ΜΑ 7975)

δουλειά/σπίτι/οικόπεδο/αγροτεμάχιο/επαγγελματικό χώρο/μοτοσικλέτα/έπιπλα /ηλεκτρικές συσκευές/τεχνίτη/το χαμένο σας ζωάκι/το μελλοντικό σας σύντροφο  Åñãáóßá ΚΥΡΙΑ Ελληνίδα ζητά εργασία για φροντίδα ηλικιωμένων (όχι κατάκοιτοι) ή επίσης για καθάρισμα σπιτιών. ΤΗΛ: 6937980738, 6936868797 (ΜΑ 7971) ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων και μικρών παιδιών. ΤΗΛ: 6971848976 (ΜΑ 7970) ΚΥΡΙΑ Ελληνίδα ζητά εργασία για φύλαξη παιδιών ηλικίας 3 έως 5 ετών εσωτερική ή για φύλαξη ηλικιωμένης κυρίας (όχι κατάκοιτη). ΤΗΛ: 6983818610 (ΜΑ 7969) ΚΥΡΙΑ αναλαμβάνει φύλαξη ηλικιωμένων σε σπίτια. ΤΗΛ: 6983835177 (ΜΑ 7963) ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία απογευματινή ή βραδινή στην περιοχή του Πύργου για φύλαξη ηλικιωμένου, κουζίνα σε εστιατόριο και φύλαξη παιδιών. ΤΗΛ: 6945114869 (ΜΑ 7955) ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ καθαρισμό μνημείων και διάφορες εργασίες. Πληρ. Τηλ. 6972 173606 (ΜΑ 7930) ΒΟΗΘΟΣ φυσικοθεραπείας ζητά ανάλογη εργασία. ΤΗΛ: 6934668694 (ΜΑ 7945) Κυρία από Λευκορωσία με καλές συστάσεις ζητά δουλειά για φύλαξη ηλικιωμένων. Τηλ. 9678505021 Μ.Α. 7924

Αναλαμβάνω φασόν φο μπιζού, περιοχή Συκιά Κατακόλου. Κα Ευφροσύνη. ΤΗλ. 6989231926 Μ.Α. 7917 ΚΥΡΙΑ 43 ετών από Βουλγαρία γνωρίζει Ελληνικά ζητά εργασία ως λαντζέρισα ή ως εσωτερική. ΤΗΛ: 6997517197 (ΜΑ 7888) ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία 24ωρη για φύλαξη ηλικιωμένων. ΤΗΛ: 6993285224 (ΜΑ 7896) ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων, παιδιών, καθαρισμό οικιών, γραφείων, σκάλων, εστιατορίων και ξενοδοχείων. ΤΗΛ: 6987939436 (ΜΑ 7881) ΚΟΠΕΛΑ ζητά εργασία ως σερβιτόρα. Τηλ.: 6993109173 (ΜΑ 7876) ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ την φροντίδα και εξυπηρέτηση ηλικιωμένων - ανήμπορων κ.λ.π. Διαθέτω δικό μου όχημα. Τηλ.: 6936272058 (ΜΑ 7871) ΚΥΡΙΟΣ ζητά εργασία σε ψησταριά για ψήστης, σερβιτόρος, κουζίνα, κλπ. ΤΗλ.: 6999571757 (ΜΑ 7864) ΚΥΡΙΑ από Ουκρανία ζητά οποιαδήποτε εργασία στην περιοχή του Πύργου. Τηλ.: 6947666453 (ΜΑ 7865) ΚΥΡΙΑ ελληνίδα ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων πρωινές - απογευματινές και βραδινές ώρες ή για καθάρισμα σπιτιών. ΤΗΛ:

6975707151 (ΜΑ 7860) ΚΥΡΙΑ 30 ετών ζητά εργασία για φροντίδα ηλικιωμένων εσώκλειστη. ΤΗΛ: 6934902556 (ΜΑ 7854) ΚΥΡΙΑ 50 ετών ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων, ημέρα ή νύχτα ή για φύλαξη παιδιού στην περιοχή του Πύργου και τα γύρω χωριά. ΤΗΛ: 6956811297 (ΜΑ 7850) ΚΥΡΙΑ Ελληνίδα 51 ετών, χωρίς υποχρεώσεις, ζητά να εργαστεί σε κυρία ή κύριο (όχι κατάκοιτοι). ΤΗΛ: 2621033591, 6948648870 (ΜΑ 7846) ΤΕΧΝΙΤΗΣ αερίων καυσίμων αυτοκινήτων - υγραεριοκίνηση, πιστοποιημένος με άδεια άσκησης επαγγέλματος και πολυετή εμπειρία ως μηχανοτεχνίτης σε πετρελαιοκίνητα οχήματα - άδεια άσκησης επαγγέλματος ζητά εργασία. ΤΗΛ: 6977357784 (ΜΑ 7845) ΚΥΡΙΑ από Ουκρανία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων στον Πύργο και στα περίχωρα. ΤΗΛ: 6984571174 (ΜΑ 7844) ΚΟΠΕΛΑ 27 ετών εμφανίσιμη ζητά εργασία σε ψησταριά-καφετέρια-ουζερί ή καθαρισμό σκάλων. ΤΗΛ.: 6980842418 (ΜΑ 7843) ΚΥΡΙΑ αναλαμβάνει τη φύλαξη κοριτσιού ηλικίας μέχρι 7 ετών. Περιοχές Ολυμπίας και Πύργου. ΤΗΛ: 6983818610 (ΜΑ 7820)

ΕΛΛΗΝΙΔΑ χωρίς υποχρεώσεις αναλαμβάνει τη φύλαξη ηλικιωμένων όλο το 24ώρο. ΤΗΛ: 2797024573 (ΜΑ 7825) ΚΥΡΙΑ αναλαμβάνει τη φύλαξη κοριτσιού ηλικίας μέχρι 7 ετών. Περιοχές Ολυμπίας και Πύργου. ΤΗΛ: 6983818610 (ΜΑ 7820) ΚΥΡΙΑ αναλαμβάνει καθαρισμό οικιών και σιδέρωμα. Περιοχή Πύργου. ΤΗΛ: 6942976020 (ΜΑ 7816) ΚΥΡΙΑ Ελληνίδα ζητά εργασία ως εσωτερική για φύλαξη ηλικιωμένων. Τηλ. 6974080991.(ΜΑ 7817) ΕΛΛΗΝΙΔΑ χωρίς υποχρεώσεις ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων εσωτερική. Τηλ.: 2797024573 (ΜΑ 7796) ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένου ή παιδιού, στις περιοχές Αμαλιάδας και Πηνείας. ΤΗΛ: 6983835177 (ΜΑ 7813) ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένου ατόμου, σε περιοχές Πύργου, Αμαλιάδας και Κάμπου. ΤΗΛ: 6994035022 (ΜΑ 7806) ΚΥΡΙΑ Ελληνίδα ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων ή παιδιών, για καθαρισμό σπιτιών ή σκάλες. ΤΗΛ: 6981080358 (ΜΑ 7803) ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ τον καθαρισμό κήπων με δικά μου εργαλεία. ΤΗΛ: 6980836386 (ΜΑ 7801)


Μικρές Αγγελίες

/ÄåõôÝñá 24 Óåðôåìâñßïõ 2012

Áêßíçôá ΠΩΛΕΙΤΑΙ όροφος 240 τ.μ. στην Αμαλιάδα. Τιμή συζητήσιμη. ΤΗΛ: 6985777504 (ΜΑ 7964)

ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα σε 3ο όροφο νεόδμητης οικοδομής στην Γαστούνη 78 m2 τιμή 45.000 ευρώ. Τηλ. Πληρ.: 6982320659 (ΜΑ 7522)

επιπλωμένο χωρίς κοινόχρηστα με αυτόνομη θέρμανση και ηλιακό σε κεντρικό σημείο στον Πύργο. ΤΗΛ: 2621027069 και whats' up 6988382609 (ΜΑ 7953)

ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 5 στρέμματα στην περιοχή Λιβαδάκια Αμαλιάδας, οικοδομήσιμο, περιλαμβάνοντος και γεώτρηση. Τιμή ευκαιρίας. ΤΗΛ: 6974858763 (ΜΑ 7898)

ΠΩΛΕΙΤΑΙ στον Αγ. Γεώργιο Πύργου επί της οδού Αγ. Γεωργίου, 3 στρέμματα άρτια και οικοδομήσιμα. Τηλ. Επικοινωνίας: 6974 992426 (ΜΑ 7523)

ΠΩΛΕΙΤΑΙ στη Ζαχάρω διαμέρισμα 130 τ.μ., 3 υπνοδωμάτια, 2 μπάνια, μεγάλο σαλόνι, άριστη κατάσταση. Τιμή ευκαιρίας. ΤΗΛ: 2625061221, 6937485373 (ΜΑ 7891)

ΠΩΛΕΙΤΑΙ στη Ζαχάρω, Οικόπεδο 1200m2, εντός σχεδίου, πλησίον αγοράς και Δημοτικού Σχολείου. ΤΗΛ: 6977-857.871, 6977251.324 (ΜΑ 7517)

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ 2άρι 1ου ορόφου καινούργιας κατασκευής με αυτόνομη θέρμανση. Πλησίον ΤΕΙ Πύργου. Ρήγα Φεραίου πάροδος Forum. ΤΗΛ: 6977991599 (κος Κώστας) (ΜΑ 7942)

ÐÙËÇÓÅÉÓ ÁÊÉÍÇÔÙÍ

ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 4 στρεμ. στο Κατσικάρι. ΤΗΛ: 6932873413 (ΜΑ 7882) ΠΩΛΕΙΤΑΙ στην παραλία Ζαχάρως οικία 100 τ.μ. σε οικόπεδο 320 τ.μ. με πλήρη και μοντέρνο εξοπλισμό εσωτερικού και εξωτερικού χώρου σε λειτουργία λόγω αναχώρησης 140.000 €. ΤΗΛ: 6981705054 (ΜΑ 7837) ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα 110 τ.μ., 2ου ορόφου, κατασκευής '80, σε άριστη κατάσταση, στο κέντρο του Πύργου. Τιμή 75.000 €. ΤΗΛ: 6944745544 (ΜΑ 7731) ΖΗΤΩ να αγοράσω οικόπεδο στον Πύργο, κέντρο - απόκεντρο, διαθέτω μέχρι 10.000 €. ΤΗΛ: 6976364230 (ΜΑ 7729) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 7 στρέμματα ελαιοστάσιο ποτιστικό στο 21ο χλμ. Ε.Ο. Πύργου - Τριπόλεως εφαπτόμενο της Ε.Ο. με πρόσοψη 105 μέτρα στο ύψος του ξενοδοχείου "ΑΜΑΛΙΑ" οικοδομήσιμο. Τιμή ευκαιρίας. ΤΗΛ: 6972519909, 6971899387 (ΜΑ 7567) ΠΩΛΕΙΤΑΙ αποθηκευτικός χώρος (480) τ.μ. τμηματικά σε 3 οικήματα (190-250-40) τ.μ. στεγασμένοι και κλειστοί, εντός οικοπέδου (4) στρεμ. περιφραγμένα - ρεύμα τριφασικό - νερό αρτεσιανό - τηλεφωνική γραμμή, στα όρια του Πύργου (οδός Αλφειού) για οποιαδήποτε χρήση. ΤΗΛ: 6971848890 κ. Κώστα. (ΜΑ 7564) ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα 2ου όροφου 113 τ.μ. με αυτόνομη θέρμανση στο κέντρο του Πύργου. Τιμή 80.000 €. ΤΗΛ: 6944745544 (ΜΑ 7550) ΠΩΛΕΙΤΑΙ χωράφι 11,5 στρεμ. στην περιοχή Μεσολογγάκι Αμαλιάδας. ΤΗΛ: 2621022474 (ΜΑ 7526)

ÅÍÏÉÊÉÁÓÅÉÓ ÁÊÉÍÇÔÙÍ ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙδιαμέρισμα3άρι,75τμ.β'ορόφου διώροφης οικοδομής με εξοπλισμένη κουζίνα σε άριστη κατάσταση στο κέντροτουΠύργουσεπολύκαλήτιμή.Τηλ 2621027626,6932563065.Μ.Α.7912 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ 2άρι και 3άρι 1ου ορόφου καινούριας κατασκευής με αυτόνομη θέρμανση. Πλησίον ΤΕΙ Πύργου Ρήγα Φεραίου πάροδος FORUM. Πληροφορίες κος Κώστας ΤΗΛ: 6977991599 (ΜΑ 7990) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 95 τ.μ., 2ου ορόφου, οδός Καραϊσκάκη 41, πλησίον ΤΕΙ, πλήρως επιπλωμένο, 2 κλιματιστικά, τέντες, διαμπερές χωρίς επιβάρυνση νερού. Δεκτή η συγκατοίκηση 2 φοιτητών. ΤΗΛ: 6942973988, 6945563432 (ΜΑ 7983) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριαμισάρι διαμέρισμα 90 τ.μ. επί της οδού Παπαφλέσσα 45 στον Πύργο. ΤΗΛ: 2621022284 ώρες 10:00 π.μ. 12:00 μ.μ. και Οικίας 2621033173 (ΜΑ 7979) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 61 τ.μ. αυτόνομο 3ου ορόφου στον Πύργο, Διάκου 2. ΤΗΛ: 6938886579 (ΜΑ 7967) ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ δύο διαμερίσματα, Ελλης 35 στην Αμαλιάδα και επιπλωμένα. ΤΗΛ: 6947276738, 6972046131 (ΜΑ 7960) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα 3άρι με αυτόνομη θέρμανση χωρίς κοινόχρηστα. Επτανήσου 88 Αμαλιάδα. ΤΗΛ: 6978542681, 6937604919 (ΜΑ 7959) ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ: 1) μονοκατοικία 85 τ.μ. πλήρως επιπλωμένη καινούρια, δύο υπνοδωμάτια, κουζίνα, σαλόνι, μπάνιο, τζάκι, καλοριφέρ και κλειστό πάρκινγκ 7 χλμ. από τον Πύργο. 2) δυαράκι σε μονοκατοικία

Για δύο φοιτητές/τριες ενοικιάζεται πλήρως επιπλωμένο και εξοπλισμένο διαμέρισμα 100 τ.μ., Γ' ορόφου, κεντρικό στον Πύργο. ΤΗΛ: 6947601235, 6947601236 (ΜΑ 7941) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, διαμέρισμα 2άρη Α ορόφου, εσωτερικό με μεγάλο ακάλυπτο, στην πλατεία ΚΟΛΙΑΤΣΟΥ πλησίον φοιτητικής εστίας Πατησίων.Πληροφορίες Τηλ. 6945 311429 (ΜΑ 7934) Ενοικιάζεται διαμέρισμα 55 τμ. 1ος όροφος στην πρόσοψη με μπαλκόνια, κεντρική θέρμανση , ασανσέρ . Κατάλληλο για ιατρείο ή για οποιαδήποτε άλλη επαγγελματική χρήση. Διεύθυνση: Μπότσαρη 5 πάροδος Γερμανού .Τηλ. 6938990613,6932924343 ΜΑ7926 Ενοικιάζεται διαμέρισμα 2μισάρι 54 τ.μ. περιοχή Σεπόλια, Αθήνα. Πλησίον Μετρό και Σχολείων. Τηλ 6976896183 Μ.Α 7922 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στην Πάτρα γκαρσονιέρα 4ου ορόφου, επιπλωμένη, νεόδμητη, δίχωρη, διαμπερής, με αυτόνομη θέρμανση, πλησίον στάσης λεωφορείου Νο 2 για Τ.Ε.Ι. ΤΗΛ: 6945891670, 6936740983, 6973420503 (ΜΑ 7911) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στην παραλία "Αλκυόνα" Κατακόλου μονοκατοικία με 3 υπνοδωμάτια, καθιστικό, κουζίνα, 2 μπάνια, καλοριφέρ, τζάκι, κλιματισμό, δική του αυλή. Φάτσα στη θάλασσα. ΤΗΛ: 6973384192 (ΜΑ 7910) ΑΜΑΛΙΑΔΑ 25ης Μαρτίου 46, νεόδμητη γκαρσονιέρα 50 τ.μ., 1ου ορόφου, 1 υπνοδωμάτιο, κατασκευή 2007, μπάνιο, αυτόνομη θέρμανση, ηλεκτρικά παράθυρα, πόρτα ασφαλείας. Ενοικιάζεται τιμή 250 €. ΤΗΛ: 6937352002 (ΜΑ 7909) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα ισόγειο σε διώροφο κτίριο καινούριο 3 κρεβατοκάμαρες - σαλόνι - μπάνιο

w w w . p r o t i n e w s . g r

21

ÌáèÞìáôá - τραπεζαρία - αποθήκη, αυτόνομη θέρμανση, ηλιακός - boiler - τζάκι, αποχέτευση, χωρίς κοινόχρηστα και πάρκινγκ. ΤΗΛ: 2622300374, 2622022024, 69380344709 (ΜΑ 7893)

ÅÐÁÃÃÅËÌÁÔÉÊÇ ÓÔÅÃÇ ΠΩΛΕΙΤΑΙ κρεοπωλείο στην Ανδραβίδα. Τηλ.: 6989365513 (ΜΑ 7875) ΛΕΧΑΙΝΑ: Ενοικιάζεται στην κεντρική πλατεία κατάστημα 30 τ.μ. ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ 7954) ΠΩΛΕΙΤΑΙ Cafe στην πλατεία Δικαστηρίων, λόγω συνταξιοδοτήσεως. Τιμή Λογική. ΤΗΛ: 2621032284 (ΜΑ 7972) Πωλείται ψησταριά στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, τηλ. 6986116305 ΜΑ7920 ΠΩΛΕΙΤΑΙ κουρείο με εξασφαλισμένη πελατεία Πατρών 53 ή πωλείται εξοπλισμός ένας λουτήρας, 2 πάγκοι κουρέματος, 1 καρέκλα ξυρίσματος, 1 καρέκλα κουρέματος, δυο καθρέπτες, ένας καναπές με τραπεζάκι, ένα γραφείο και 1 καρέκλα γραφείου. Τηλ.: 6978105924 (ΜΑ 7866) ΠΩΛΕΙΤΑΙ λόγω αλλαγής επαγγέλματος κατάστημα στο Πύργο κέντρο απόκεντρο μίνι μάρκετ (αλλαντικά τυροκομικά - κατεψυγμένα). Διαθέτει πρατήριο άρτου, άδεια πώλησης τσιγάρων, άδεια πώλησης αθηναϊκών εφημερίδων και περιοδικών και άδεια φωτοτυπικού μηχανήματος. Σταθερή πελατεία. Μόνο σοβαρές προτάσεις. Τηλ.: 6944262692 (ΜΑ 7863) ΛΕΧΑΙΝΑ - Ενοικιάζεται κατάστημα 85 τ.μ. αυτόνομη θέρμανση, WC, τρίφατσο, κατάλληλο για γραφείο, ιατρείο, φροντιστήριο, γυμναστήριο, πιτσαρία κλπ., οδός Ελ. Δημάκη 27, πλησίον ΙΚΑ. ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ 7775) ΠΩΛΕΙΤΑΙ περίπτερο σε κεντρικό σημείο του Πύργου με σταθερή πελατεία. ΤΗΛ: 2621027878, 6938550680 (ΜΑ 7760) ΠΩΛΕΙΤΑΙ Cafe - Bar αναψυκτήριο, στην Πατρών στον Πύργο με πλήρη εξοπλισμό ανακαινισμένο με πελατεία και αρκετά χρόνια πελατεία για λόγους υγείας. Μόνο σοβαρές προτάσεις. ΤΗΛ: 6981442088 (ΜΑ 7704)

ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ!

Γερμανικών μαθήματα παραδίδει καθηγητής με σπουδές στη Γερμανία, όλα τα επίπεδα, τιμές προσιτές. Τηλέφωνο 6948394707) Καθηγήτρια Αγγλικών με πολυετή πείρα παραδίδει μαθήματα όλων των επιπέδων σε λογικές τιμές. Τηλ 6979865756 Μ.Α.7923 ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ προετοιμάζει μαθητές ΕΠΑΛ για πανελλαδικές εξετάσεις: Α) Κύκλου Ηλεκτρολογικού (Ηλεκτρικές Μηχανές - Ηλεκτροτεχνία ΙΙ) Β) Κύκλου Ηλεκτρονικού (Συστήματα Εκπομπής και Λήψης - Ψηφιακά) . ΤΗΛ: 6973543268 (ΜΑ 7962) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ κλασσικής Φιλολογίας παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου. Διαθέτει εμπειρία σε συνεργασίες με μαθητές που έχουν δυσλεξία ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Παρέχονται σημειώσεις. Τιμή λογική. ΤΗΛ: 6938849132 (ΜΑ 7968)

ΑΓΓΛΙΚΩΝ ιδιαίτερα μαθήματα παραδίδονται & γίνεται προετοιμασία για όλα τα επίπεδα των εξετάσεων CAMBRIDGE & MICHIGAN από πτυχιούχο αγγλικού παν/μίου στην Αμαλιάδα. Χαμηλές τιμές. ΤΗΛ: 6980420705 (ΜΑ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού - Γυμνασίου - Λυκείου. ΤΗΛ: 6971653398 (ΜΑ 7984) ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΑΕΙ [=Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές επιστήμες] ζητά 4ωρη πρωινή εργασία ως υπάλληλος γραφείου εντός της πόλης του Πύργου. Παρακαλώ ν' αντιμετωπιστεί με την ανάλογη σοβαρότητα η αγγελία. ΤΗΛ: 6938849132 (ΜΑ 7981) ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ απόφοιτη του Κλασικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα κατ' οίκον σε μαθητές Δημοτικού - Γυμνασίου, καθώς αναλαμβάνει την προετοιμασία μαθητών του Λυκείου. Τιμές προσιτές και κατόπιν συνεννόησης. ΤΗΛ: 6981067283 (ΜΑ 7976) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Μαθηματικός με μεγάλη Φροντιστηριακή πείρα παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου. Τιμές προσιτές. ΤΗΛ: 6970739384 (ΜΑ 7974) ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ Φιλόλογος, του τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας Αθηνών, παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και αναλαμβάνει μαθητών Δημοτικού. Τιμές προσιτές. ΤΗΛ: 6939287848 (ΜΑ 7973) ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου. Με πολυετή εμπειρία σε φροντιστήρια, ιδιαίτερα και ενισχυτική διδασκαλία. ΤΗΛ: 6973780833 (ΜΑ 7966) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Μαθηματικών με σχολική εμπειρία και φροντιστηριακή πείρα παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου στην περιοχή της Αμαλιάδας. Παρέχονται αποδείξεις. ΤΗΛ: 6973824747 (ΜΑ 7965) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Φιλόλογος με πολυετή εμπειρία στο χώρο της εκπαίδευσης αναλαμβάνει την παράδοση ιδιαίτερων μαθημάτων σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου. Παρέχονται σημειώσεις. Τιμές προσιτές. ΤΗΛ: 6980325696 (ΜΑ 7961) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Μαθηματικών παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου. ΤΗΛ: 6937600422 (ΜΑ 7958) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Φιλόλογος αναλαμβάνει μαθητές Δημοτικού - Γυμνασίου - Λυκείου για ιδιαίτερα μαθήματα σε πολύ προσιτές τιμές. ΤΗΛ: 6977333982 (ΜΑ 7952) ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ κλασικής Φιλολογίας με φροντιστηριακή εμπειρία και μεταδοτικότητα παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού - Γυμνασίου - Λυκείου. Εμπέδωση μαθήματος με συστηματικές επαναλήψεις για κάλυψη κενών. Τιμές εξαιρετικές. ΤΗΛ: 2621032134, 6988228323 (ΜΑ 7949) ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ-ΦΥΣΙΚΗ-ΧΗΜΕΙΑ παραδίδονται από καθηγήτρια με φροντιστηριακή εμπειρία και μεταπτυχιακή ειδίκευση σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Τιμές λογικές. Περιοχή Πύργου & Αμαλιάδας. ΤΗΛ: 6980721370 (ΜΑ 7948) ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ καθηγήτρια απόφοιτος Πανεπιστήμίου Πατρών παραδίδει μαθήματα σε

μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου. Τιμές προσιτές. ΤΗΛ: 6986834517 (ΜΑ 7946) ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ, απόφοιτη ΕΚΠΑ προετοιμάζει μαθητές της θεωρητικής κατευθυνσης για της πανελλαδικές εξετάσεις. Αρχαία- Λατινικά- Ιστορία- Εκθεση. Αναλαμβάνονται και μαθητές μικρότερων τάξεων. τηλ: 6979641807 (ΜΑ 7932) ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ- ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ, απόφοιτος ΣΕΛΕΤΕ προετοιμαζει μαθητές ΕΠΑΛ του τμήματος μηχανολογίας για της Πανελλαδικές Εξετάσεις. Τηλ. επικοινωνίας 6972703846 (ΜΑ 7931) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Φιλόλογος με διδακτική και φροντιστηριακή εμπειρία παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού Γυμνασίου - Λυκείου. Παρέχονται σημειώσεις. Τιμές προσιτές. ΤΗΛ: 6972967654 (ΜΑ 7943) ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ Οικονομικού Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με διδακτική πείρα παραδίδει μαθήματα Μαθηματικών, Φυσικής, Χημείας σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου στην περιοχή Πύργου και Αρχ. Ολυμπίας. Τιμές προσιτές. ΤΗΛ: 6945631817 (ΜΑ 7939) Καθηγητής Πληροφορικής με μεταπτυχιακό στα τηλεπικοινωνιακά συστήματα Πληροφορικής, Παραδίδει μαθήματα σε πολύ προσιτές τιμές. Τηλ. 697 0482141 (ΜΑ 7938) AΓΓΛΙΚΑ για όλες τις τάξεις και για όλες τις ηλικίες. Αναλαμβάνονται μαθητές από RreJunior έως και ενήλικες. Προετοιμασία για όλα τα πτυχία LOWER και PROFICIENCY (MICHIGAN, CAMBRIDGE, TOEIC). Ταχύρυθμη προετοιμασία για τα πανεπιστήμια του εξωτερικού και τα πτυχία TOIFEL, καιI IELTS Τηλ. 6979 641807 (ΜΑ 7933) Φιλόλογος με φροντιστηριακή πείρα παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου. Τιμές προσιτές. ΤΗΛ. 6977 975544 (ΜΑ 7935) ΡΟΥΜΑΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ. Προετοιμασία για εισαγωγή σε Ρουμάνικα Αναγνωρισμένα Πανεπιστήμια.Πλήρης κάλυψη και βοήθεια για τις γραφειοκρατικές διαδικασίες εισαγωγής στα Πανεπιστήμια στην Ρουμανία. Πύργος, τηλ. 6941592630 (ΜΑ7936) Καθηγήτρια μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού- Γυμνασίου- Λυκείου. Τηλεφ. Επικοινωνίας 6979 458207 (ΜΑ 7928) Καθηγήτρια Φυσικής - Μαθηματικών παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα με εμπειρία και σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου. Τιμή 10€ / ώρα . Το πρώτο δίωρο διδασκαλίας δωρεάν. Τηλ.6979055712 ΜΑ7925 Φιλόλογος υποψήφιος διδάκτορας φιλοσοφίας Α.Π.Θ παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου . Τιμές λογικές. Τηλ.6972976752 ΜΑ7927. ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ με πολυετή εμπειρία στην φροντιστηριακή και εξατομικευμένη διδασκαλία παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Τηλ. 6932266843 Μ.Α. 7913 Καθηγήτρια Γαλλικών με πολυετή εμπειρία παραδίδει μαθήματα όλων των επιπέδων. Τηλ 6972943673. Μ.Α. 7913 Καθηγητής Φιλόλογος παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού - Γυμνασίου - Λυκείου. Τιμές προσιτές. Τηλ. 6979512910. Μ.Α. 7916 Φιλόλογος με 10ετή εμπειρία, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου, σε Πύργο, Αμαλιάδα, Αρχ. Ολυμπία, Κρέστενα και περίχωρα. Τιμές προσιτές. ΤΗΛ: 6946-537089. (ΜΑ 7902) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Γερμανικών παραδίδει μαθήματα σε όλα τα επίπεδα. Επίσης αναλαμβάνει την προετοιμασία μαθητών Δημοτικού σε Ελληνικά, Αγγλικά και Γερμανικά . ΤΗΛ: 6937116138 (ΜΑ 7906) ΧΗΜΙΚΟΣ παραδίδει μαθήματα Χημείας Φυσικής - Μαθηματικών σε μαθητές Γυμνασίου και Χημείας - Βιολογίας σε μαθητές Λυκείου. Περιοχές Πύργου - Αμαλιάδας - Ολυμπίας και περίχωρα. ΤΗΛ: 6974609290 (ΜΑ 7905)


22

Μικρές Αγγελίες

w w w . p r o t i n e w s . g r

ÁÕÔÏÊÉÍÇÔÁ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

FIAT

chiquincento 900 cc ηλεκτρικά

παράθυρα, χρώμα λευκό. Αρι-

ΠΩΛΕΙΤΑΙ WV Golf 4 δίπορτο,

Τιμή

Τηλ.: 6945563432 (ΜΑ 7870)

'96, χρώμα μαύρο, ηλεκτρικά

στη κατάσταση. Μοντέλο '98.

16V, μοντέλο 2003, 1600cc,

6978949165 (ΜΑ 7980)

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

αυτοκίνητο

παράθυρα, ηλεκτρικοί θερμαι-

ΤΗΛ: 6978949165. Τιμή 1.200

χρώμα μαύρο. Πρώτο χέρι, full

ΠΩΛΕΙΤΑΙ SEAT IBIZA 2001

Skoda Octavia 5 2,0 scout, 160

νόμενοι καθρέπτες, immobiliz-

€ (ΜΑ 7982)

extra. Σε άριστη κατάσταση.

μοντέλο, 1400 cc, με 150.000

Hp σε 4Χ4, μοντέλο 2007, full

er, καινούρια λάστιχα, σε πολύ

χλμ.,

extra,

καλή κατάσταση, φυλασσόμενο

AUTO-SAME ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

áðï ôï 1969

ΚΕΝΤΡΙΚΟ: ΑΛΦΕΙΟΥ 69, ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ (έναντι EXPRESS SERVICE) ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ: ΑΛΦΕΙΟΥ 68, τηλ.: 2621034728, κιν.: 6976642004, 6979677766 - glampropoulospyrgos@yahoo.gr

FORD FIESTA 2010, 1250 CC, full full extra, 1.900 km, καινούριο προσφορά 8.000 € TOYOTA YARIS 2008, 1300 CC, 5πορτο, A/C, Υδρ.τιμόνι, αερόσακοι, ABS, full extra. DAEWOO MATIZ ασημί CABRIO προσφορά 1.500 € DAIHATSU TERIOS μοντ. 2001 full extra 4.500 € CITROEN SAXO 1100 CC 2001, A/C, ηλεκτρ. παράθ. - κλειδ. Αερόσακ. κ.α. , λευκό 2.000 € BMW 330 2008 ελληνικό coupe, 260 Hp, μπεζ δέρμα, οροφή, 18.800 km FULL - FULL EXTRA σαν καινούριο ΠΡΟΣΦΟΡΑ 19.990 € TOYOTA AVENSIS 1600 CC 7/08, ζάντες αλουμ., clima, 4 ηλεκτρ. παράθ., αερόσακοι, clima, full extra άριστο 8.999 € TOYOTA COROLLA sedan 1600 CC, 11/08, μαύρο, full extra άριστο ALFA ROMEO 147 2006 5πορτο, ζάντες αλουμινίου, ηλεκτρ. παραθ., clima, όλα ηλεκτρ. Άριστο RENAULT MEGANE coupe ασημί, 2001, 1400 CC άριστο full extra 3.000 € OPEL CORSA 1200 CC, μοντ. 2000, A/C, Υδρ. τιμόνι, ζάντες κ.α. 3.000 € CITROEN SAXO 2001, ασημί, 5πορτο, A/C, ζάντες αλουμ., ηλεκτρ. παράθ. κ.α. , 3.000 € PEUGEOT 206 5πορτο, 01, ασημί, μεγάλη ηλιοροφή, A/C, Υδρ. τιμόνι, αερόσακοι κ.α. 3.000 € CHEVROLET AVEO μαύρο 5πορτο, 04, 1100 CC, A/C, Υδρ. τιμόνι, αερόσακοι κ.α. full extra DAEWOO MATIZ 01, A/C, Υδρ. τιμόνι, ηλεκτρ. παράθυρα κ.α. NISSAN MICRA 1000 CC, 99, A/C, ζάντες αλουμ., κοτσαδόρο κ.α. FIAT RUNTO GT TURBO Λευκό, 1400 CC, 96 1.800 € TOYOTA AURIS UNIQUE 1600 cc, 5πορτο, 2008 2 ζωνικό clima, ζάντες αλουμινίου, καινούρια λάστιχα, ηλεκτρικά παράθυρα κλειδαριές, αερόσακους κ.α. 8.800 ευρώ CITROEN C1 1000 cc, 2006 κόκκινο, υδραυλικό τιμόνι, ηλεκτρικά παράθυρα - κλειδαριές, ζά-

/ÄåõôÝñá 24 Óåðôåìâñßïõ 2012

ντες αλουμινίου, καινούρια λάστιχα, κ.α. 5.500 ευρώ OPEL TIERA CABRIO TWIN TOP, 2005, σκληρή οροφή, 1.800 cc, 143 HP, ζάντες αλουμινίου, clima, ABS, αερόσακοι, όλα ηλεκτρικά, δέρμα κ.α. ΠΡΟΣΦΟΡΑ 5.000 ευρώ. SEAT TOLEDO 1600 cc, '93, ζάντες αλουμινίου, ηλιοροφή, προβολείς κ.α. 1000 ευρώ SEAT LEON TURBO 300 HP, ανάρτηση, ΄01, ζάντες αλουμινίου 17''αρες, καινούρια λάστιχα, clima, ABS, αερόσακους, TURBOTIMER, πρόγραμμα full extra, σε άριστη κατάσταση 5.800 ευρώ MERCEDES A140 μαύρο 2002, A/C, υδρ. Τιμόνι, αερόσακο, ABS, ζάντες αλουμινίου, κ.α. 4.900 ευρώ. LANCIA DELTA HF 2πορτο κίτρινη 1999, 1600 cc, ζάντες μόνο, δέρμα, clima κ.α. 2999 ευρώ MAZDA 6, 2300 cc, μαύρο, δέρμα, οροφή, 2005, ζάντες 18'', clima, όλα ηλεκτρικά ΠΡΟΣΦΟΡΑ 5.500 ευρώ OPEL CORSA 1200 cc, ασημί 2007, ζάντες αλουμινίου, A/C, ηλεκτρικά παράθυρα- κλειδαριές, κ.α. 6.900 ευρώ. ΜERCEDES CLK 200 compressor 1800 cc, (2 αυτ/τα) μαύρα, full extra. FORD FOCUS C MAX 1800 cc, 2005 ασημί, full extra 5.300 ευρώ SUZUKI swift 2006 μαύρο 5πορτο, 1300 cc, 16V, full extra, 6.500 ευρώ BMW 316, E46 1600 cc, ασημί, 2001, full extra, 5.800 ευρώ FORD FOCUS ST 2.500 cc, TURBO μαύρο άριστη κατάσταση SUBARU IMPREZA sti 2003, 350 HP, 6 ταχύτητες full extra 12.000 ευρώ NISSAN NAVARA '04, 4X4, 4πορτο, 133 HP, full extra, ζάντες αλουμινίου, A/C, υδρ. τιμόνι, κάλυμμα καρότσας κ.α. 10.500 ευρώ MERCEDES CLK 200 1.800 κυβικά, 2004 compressor 163 HP, δερμάτινο σαλόνι, ζάντες αλουμινίου, clima, ABS, αερόσακους, ABS, ηλεκτρικά παράθυρα - κλειδαριές, AVANTEARDE, ΠΡΟΣΦΟΡΑ 12.500 ευρώ MAZDA 323 1500 cc, μοντ. 2000, ζάντες αλουμινίου, A/C, ηλεκτρικά

παράθυρα, υδραυλικό τιμόνι C2 μαύρο CITROEN VTR 2006, Α/C, υδρ. τιμόνι, όλα ηλεκτρικά, ABS, αερόσακοι DIESEL FIAT PUNTO 2005, 1300 cc TURBO DIESEL FULL EXTRA DIESEL OPEL CORSA 1300 TURBO DIESEL FULL EXTRA (3 αυτ/τα) FORD FIESTA 1.700 cc TURBO DIESEL επαγγελματικό FIAT PUNTO '04-'05 TURBO DIESEL, FULL EXTRA, επαγγελματικό (3 αυτ/τα) FIAT GRANDE PUNTO 2007 full extra (ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ) FIAT GRANDE PUNTO 2006 full extra Βενζίνη (ΤΡΑΚΤΕΡ SAME Minitauv 60 HP υδραυλικό τιμόνι και φρέζα ROTAVATOR 60αρα) ΠΡΟΣΦΟΡΑ 6.300 ευρώ SMART 600 cc & 700 cc, 5 αυτ/τα σε διάφορα χρώματα, full extra όλα με ari condition, γυάλινη οροφή. ROVER 200, μοντ. '98, 1400 cc, 5πορτο κοντό, full extra, 2.900 τώρα 2.000 ευρώ. AUDI A4, 1600 cc, ασημί, χαμηλωμένο, ζάντες αλουμινίου, 2002, clima, ΑΒS, αερόσακοι, κ.α. ΠΡΟΣΦΟΡΑ 8.000 ευρώ. FIAT PUNTO DIESEL TURBO 2005, 1300 cc, 5πορτο, Α/C, full extra, 6.500 ευρώ. SMART CABRIO '04, 700 cc, full extra, άριστη κατάσταση 6.000 ευρώ. ΤΡΑΚΤΕΡ SAME FALCON 50HP, με φρέζα ROTAVATOR, 60άρα, υδραυλ. Τιμόνι, πωλούνται μαζί 6.000 ευρώ. TOYOTA YARIS 1000 και 1300 κυβικά (3 αυτ/τα). DAIHATSU MOVE 1000 cc, 2004 με γυάλινη οροφή και υδρ. τιμόνι, ΠΡΟΣΦΟΡΑ 3.500 ευρώ. OPEL VECTRA μαύρο 1600 cc, μοντ. 2000, full extra, 3.500 ευρώ. NISSAN PRIMERA 1600 cc, '98, A/C, υδρ. τιμόνι, ζάντες αλουμινίου, full extra, 2.500 ευρώ. TOYOTA CARINA E 1600 cc, '94, υδρ. τιμόνι, κ.α ΠΡΟΣΦΟΡΑ 2.000ευρώ SEAT TOLEDO λευκό, 1600 cc, '93, ζάντες αλουμινίου, οροφή, κ.α. 1000 ευρώ. LANCIA D HF 1600 cc, κίτρινο, full extra, 3.500 ευρώ.

ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΡΑΚΤΕΡ - ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Όλες οι τιμές διαπραγματεύσιμες... ÅÐÁÃÃÅËÌÁÔÉÊÏÉ ÅÎÏÐËÉÓÌÏÉ

"Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ"

ÊÏËÏÊÏÔÑÙÍÇ 27-29 ÐÕÑÃÏÓ - ÔÇË/FAX: 26210-27720 ÊÉÍ: 6947077483 e-mail: www.osokratis.gr , info@osokratis.gr

ÌÅÔÁ×ÅÉÑÉÓÌÅÍÁ -ÊÁÉÍÏÕÑÃÉÁ, ÁÃÏÑÅÓ, ÐÙËÇÓÅÉÓ, ÅÍÏÉÊÉÁÓÅÉÓ, ÁÍÔÁËËÁÃÅÓ ÌÅËÅÔÁÌÅ, Ó×ÅÄÉÁÆÏÕÌÅ ê' ÄÇÌÉÏÕÑÃÏÕÌÅ ÔÇÍ ÄÉÊÇÓ ÓÁÓ ÅÐÉ×ÅÉÑÇÓÇ. ÄÉÁÈÅÔÏÕÌÅ ÅÎÅÉÄÉÊÅÕÌÅÍÁ ÊÁÈÁÑÉÓÔÉÊÁ ÃÉÁ ËÉÐÇ ê' ÊÁÑÂÏÕÍÉËÅÓ ÐÁÑÅ×ÏÕÌÅ ÅÃÃÕÇÓÇ, ÐËÇÑÇ ÓÅÉÑÁ Á ÍÔÁËËÁÊÔÉÊÙÍ ê' ÓÅÑÂÉÓ

4.000

€.

τρίπορτο,

κόκκινο,

σε

κατάσταση.

ΤΗΛ:

χρώματος

Ι.Χ.

10.000

ΤΗΛ:

πολύ

καλή

6981705054 (ΜΑ 7838)

Δεκτός

κάθε

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Seat Ibiza μοντέλο

έλεγχος. ΤΗΛ: 6974716573 (κος Αγγελος) (ΜΑ 7956) ΠΩΛΕΙΤΑΙ FIAT FIORINO ισοθερμικό θάλαμο ψυγείο, μοντέλο ' 96, radio-cd. Τιμή 3.000 ευρώ.

σε garaz. ΤΗΛ: 6946693973 ( κ. Νίκος) (ΜΑ 7770)

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Toyota Avensis, πετρέλαιο, μοντέλο 1999, σε άριστη κατάσταση, κατάλληλο για ΤΑΧΙ. ΤΗΛ: 6944372159 (ΜΑ 7776)

ÄéÜöïñá ΠΩΛΕΙΤΑΙ σπόρος τριφυλλιού για μονοετή καλλιέργεια. ΤΗΛ: 6944862702 (ΜΑ 7897)

ΖΗΤΩ να αγοράσω φούρνο πίτσας μονό μέχρι και 4 θέσεις. Μόνο σε καλή κατάσταση. ΤΗΛ: 6970200071 (ΜΑ 7951) ΑΓΟΡΑΖΩ σταφύλια Ροδίτη για οινοποιείο βαθμός τουλάχιστον 11ο. Πληρωμή μετρητοίς, τιμολόγιο. ΤΗΛ: 6977072528 (ΜΑ 7987) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ παλιά συμπαγή τούβλα. ΤΗΛ: 6944418676 (ΜΑ 7985) ΠΩΛΕΙΤΑΙ επαγγελματικό ψυγείο 2,5 μέτρα σε άριστη κατάσταση, για τρόφιμα Super Market με τυριέρα κ.λ.π. ΤΗΛ: 2621022284 ώρες 10:00 π.μ. - 12:00 μ.μ. και Οικίας 2621033173

(ΜΑ 7978)

6977482504 (ΜΑ 7880)

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Pit Bull θηλυκό 7 μηνών κομμένα αυτιά, χρώμα καφέ - λευκό. Τιμή ευκαιρίας. ΤΗΛ: 6937565782 (ΜΑ 7957)

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ κουτάβια καθαρόαιμα Γερμανικά Ποιμενικά από εξαιρετικούς μορφολογικά γονείς, εμβολιασμένα και αποπαρασιτωμένα. Τηλ. Επικοινωνίας: 6983515164 (ΜΑ 7879)

ΠΩΛΕΙΤΑΙ αυτοκινούμενη καντίνα σε άριστη κατάσταση. Τιμή ευκαιρίας. ΤΗΛ: 6975618416 (ΜΑ 7908) ΛΕΧΑΙΝΑ πωλούνται ψυγείο επαγγελματικό 2μ. μπακαλικής, μηχανή 3 ετών, 2 γόνδολες 3 μέτρων η κάθε μία, ράφια τοίχου 18μ. Χ 2,30μ. Τιμή όλων 1.800 € .ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ 7890) ΠΩΛΕΙΤΑΙ εξοπλισμός μανάβικου σε άριστη κατάσταση. ΤΗΛ: 6976701119 (ΜΑ 7889) ΠΩΛΕΙΤΑΙ τράγος ΑΛΠΙΝΑ 1,5 έτους. Τηλ.:

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ άλογα 1000 1500 ευρώ. Τηλ.: 6977834782 (ΜΑ 7874)

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΚΗΠΟΥΣ ΚΑΙ ΧΩΡΑΦΙΑ. ΤΗΛ. 6984768540, 2621022586 (ΜΑ 5396)


Μικρές Αγγελίες

/ÄåõôÝñá 24 Óåðôåìâñßïõ 2012

w w w . p r o t i n e w s . g r

23

ÉáôñéêÜ - ÐáñáúáôñéêÜ ÅðáããÝëìáôá ΜΑΙΕΥΤΗΡΕΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΙ

ΟΥΡΟΛΟΓΟΙ ÉÙÁÍÍÇÓ ÄÁÑÁÓ

ΠΑΘΟΛΟΓΟΙ ÌÉ×ÁÇË ÍÉÊ. ÂÁÑÄÁÌÉÄÇÓ

×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ - ÏÕÑÏËÏÃÏÓ - ÁÍÄÑÏËÏÃÏÓ Ìáíùëïðïýëïõ 42 Ðýñãïò (Ýíáíôé Íïìáñ÷ßáò) Ôçë.: 26210 20450, êéí.: 6972690630

ÉÁÔÑÏÓ - ÅÉÄÉÊÏÓ ÐÁÈÏËÏÃÏÓ ÙñÜñéï Éáôñåßïõ Ðñùß: 8.30 - 13.30- áðüãåõìá 17.30 - 20.30 ÔåôÜñôç áðüãåõìá & ÓÜââáôï ðñùß ìüíï êáôüðéí ñáíôåâïý Åñìïý 5, (2ïò üñïöïò) Ðýñãïò Ôçë. ïéêßáò: 26210 31854, Éáôñåßïõ: 26210 37237, Êéí.: 6945 3733363

ÌÅÔÁÖÏÑÁ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ËÁÌÐÑÏÓ Ó. ÌÐÏÕÆÁËÁÓ ÌÁÉÅÕÔÇÑÁÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ - ÃÕÍÁÉÊÏËÏÃÏÓ ÔÁÊÇ ÐÅÔÑÏÐÏÕËÏÕ 12 & ÊÏÊÊÉÍÏÕ, ÐÕÑÃÏÓ Ôçë.: 26210 37038 Fax.: 26210 37039 Êéí.: 6944 370980 E-mail: lbouzalas@yahoo.com *****

ÐÅÔÑÏÐÏÕËÏÓ ×Ñ. ÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÏÓ ÌÁÉÅÕÔÇÑÁÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÃÕÍÁÉÊÏËÏÃÏÓ ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ Ðñùß: 9.00 Ýùò 1.30 Áðüãåõìá: 17.30 Ýùò 20.30 (Åêôüò ÔåôÜñôçò áðüãåõìá) Ìáíùëïðïýëïõ 46 / 2ïò Ïñïöïò Ðýñãïò Ôçë./Fax.: 26210 32010, êéí.: 6972 857 557

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

ÐÅÔÑÏÓ ÊÙÍ ÓÐÉÍÏÓ ×åéñïõñãüò Óôüìáôïò Ðôõ÷éïý÷ïò Ðáí/ìßïõ Èåóóáëïíßêçò

DDS, MSc ×ÅÉÑÏÕÑÃÉÊÇ ÓÔÏÌÁÔÏÓ ÅÌÖÕÔÅYÌÁÔÁ, ÁÊÔÉÍÏËÏÃÉÁ Ô. Ðåôñïðïýëïõ 12 & Êïêêßíïõ, 2ïò üñïöïò Ðýñãïò Çëåßáò, Ôçë. 26210 34600 Fax: 26210 34166

ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΙ ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÖÙÔÇÓ ÁÍ. ÌÐÁ×ÏÕÑÏÓ Eéäéêüò Oñèïäïíôéêüò D.D.S, MED, Dent , Dipl. Orth. ÏÑÈÏÄÏÍÔÉÊÇ ÃÉÁ ÐÁÉÄÉÁ ÊÁÉ ÅÍÇËÉÊÅÓ ÙÑÅÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁÓ ÉÁÔÑÅÉÏÕ ÄÅÕÔÅÑÁ Ýùò ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ ÐÑÙÉ 9.00 -13.00 ÁÐÏÃÅÕÌÁ 16.00- 20.30 ÓÁÂÂÁÔÏ ÊÁÔÏÐÉÍ ÑÁÍÔÅÂÏÕ ÌÁÍÙËÏÐÏÕËÏÕ ê' ÃÊÏÔÓÉÍÁ 12 ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ Ôçë. Fax.: Éáôñåßïõ 26210-25959 Êéíçôü ôçë.: 6978222848 e- mail: fotismpaxouros@yahoo.com *****

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÓÐÕÑÏÐÏÕËÏÓ ×. ÍÉÊÏËÁÏÓ Eéäéêüò Oñèïäïíôéêüò D.D.S, MED, Dent , Dipl. Orth. Åéäéêåõèåßò Ðáíåðéóôçìßïõ Frankfurt Ì. Ãåñìáíßáò Ðôõ÷éïý÷ïò Ðáíåðéóôçìßïõ Giessen Ãåñìáíßáò ÈåìéóôïêëÝïõò & Ì. ÁëåîÜíäñïõ 1 (Ýíáíôé ÏÔÅ) Ðýñãïò Çëåßáò Ôçë.: 26210 30004 fax: 26210 30024 e-mail: nspyrospoulos@hotmail.com

ΦΥΣΙΑΤΡΟΙ ÈÅÏÄÙÑÏÓ ÄÇÌ. ÁËÔÁÍÇÓ ÉÁÔÑÏÓ ÖÕÓÉÊÇÓ ÉÁÔÑÉÊÇÓ & ÁÐÏÊÁÔÁÓÔÁÓÇÓ (ÖÕÓÉÁÔÑÏÓ) ÄÉÐËÙÌÁÔÏÕ×ÏÓ ÔÏÕ ÅÕÑÙÐÁÚÊÏÕ ÓÕÌÂÏÕËÉÏÕ ÖÕÓÉÊÇÓ ÉÁÔÑÉÊÇÓ & ÁÐÏÊÁÔÁÓÔÁÓÔÁÓÇÓ (EUROPEAN BOARD OF PHYSICAL & REHABILITATION MEDICINE) ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý Ôçë.: Éáôñåßïõ 26210 20090 Ôçë. Êéí.: 6977403015 Ìáíùëïðïýëïõ 46, (Ýíáíôé Íïìáñ÷ßáò), Ðýñãïò

*****

ËÅÏÍÁÑÄOÐÏÕËÏÓ ÉÙÁÍ. ËÅÙÍIÄÁÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÏÕÑÏËÏÃÏÓ ÙÑÅÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁÓ: 10:00 - 14:00, 18:00 - 20:00 ÔÅÔÁÑÔÇ ÁÐÏÃÅÕÌÁ ÊÁÉ ÓÁÂÂÁÔÏ ÐÑÙÉ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ ÄÅÊÔÁ ÔÁÌÅÉÁ Ìáíùëïðïýëïõ & Ðñïýóóçò 2 (1ïò üñïöïò-Üíùèåí ÄÏÕ) Ðýñãïò Çëåßáò 27100 ôçë./fax 2621300481, êéí. 6974149524 e-mail: leoleonardopoulos@yahoo.com

ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΙ ÍÅÏ ÏÖÈÁËÌÉÁÔÑÅÉÏ

ÄÇÌÇÔÑÉÏÓ ×. ÌÉÊÅËÏÐÏÕËÏÓ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÐÁÍÅÐ. ÁÈÇÍÙÍ 28çò ÏÊÔÙÂÑÉÏÕ 5 - ÐÕÑÃÏÓ (Êåíôñ. Ðëáôåßá) ÐÑÙÉ: ÄÅÕÔÅÑÁ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ 9-2 ì.ì. ÁÐÏÃÅÕÌÁ: ÊÁÈÇÌÅÑÉÍÁ 6-8 ì.ì. (ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ ÁÐÏÃÅÕÌÁ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ) ÔÇË. 26210-33990, êéí. 6942217262

MIKΡΟΒΙΟΛΟΓΟΙ

ÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÏÓ ÈÅÏÄ. ÓÁÌÁÍÔÁÓ ÉÁÔÑÏÓ ÌÉÊÑÏÂÉÏËÏÃÏÓ (ÂÉÏÐÁÈÏËÏÃÏÓ) ô. Éáôñüò Íïóïêïìåßïõ Ðáßäùí "Ç ÁÃÉÁ ÓÏÖÉÁ" *Áíáëýóåéò - ÁéìáôïëïãéêÝò, Âéï÷çìéêÝò -ÁíïóïëïãéêÝò, ÏñìïíïëïãéêÝò Áéìïëçøßåò - Íåïãíþí, Âñåöþí - Ðáßäùí, Åíçëßêùí *ÓðåñìïäéÜãñáììá *Åëåã÷ïò õðïãïíéìüôçôáò Ôçë. Éáôñåßïõ: 26211 01379 - Êéíçôü: 6944 637365

ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΙ ÍÉÊÏËÁÏÓ ×ÁÑÄÁÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ Ù.Ñ.Ë. ÄÝ÷åôáé êáèçìåñéíÜ áðü 8 ð.ì. - 1.30 ì.ì. êáé 6.00 ì.ì. 8.00 ì.ì. áðüãåõìá ðëçí ÔåôÜñôçò êáé ÓáââÜôïõ Åñìïý 5, ôçë. 26210 29239, Êéí.: 6945232529

ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΙ ÍÉÊÏËÁÏÓ ÊÁÍÅËËÏÐÏÕËÏÓ ÅÉÄÉÊÏÓ ÃÁÓÔÑÅÍÔÅÑÏËÏÃÏÓ ÙÑÅÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁÓ ÉÁÔÑÅÉÏÕ ÐÑÙÉ: ÄÅÕÔÅÑÁ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ 8.30 - 1.30 ÁÐÏÃÅÕÌÁ: ÊÁÈÇÌÅÑÉÍÁ 6.00 - 8.30 ÅÊÔÏÓ ÔÅÔÁÑÔÇÓ Ëåôñßíùí ê' Êïëïêïôñþíç ÐÕÑÃÏÓ Ôçë. 26210 34090, Êéí.: 6944964972 e-mail: nikoskanellop@gmail.com

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΙ

Äñ. ÃÅÙÑÃÉÏÓ Ð. ÊÏÕÑÅÁÓ ÏÑÈÏÐÁÉÄÉÊÏÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÄéäÜêôùñ Ðáíåðéóôçìßïõ Ðáôñþí Êïêêßíïõ 12-14 & ÆáÀìç 1ïò üñïöïò (ðëçóßïí Äçì. ÐÜñêïõ), Ðýñãïò ôçë: 26210 35800 Êéí.: 6932566996 ¿ñåò ëåéôïõñãßáò ÊáèçìåñéíÜ Ðñùß: 8:30 - 13:30 Áðüãåõìá: Êáôüðéí ñáíôåâïý 17:30 - 20:30 Ðëçí ÔåôÜñôçò *****

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ÆÁ×ÁÑÏÕËÁ ÄÉÏÍ. ÁÂÑÁÌÏÐÏÕËÏÕ

ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΙ

ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÔÌÇÌ. ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ Á.Ô.Å.É. ÐÁÔÑÙÍ ÌÅËÏÓ ÓÕËËÏÃÏÕ ÅÐÉÓÔÇÌÏÍÙÍ ËÏÃÏÐÁÈÏËÏÃÙÍ - ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÕÔÙÍ ÅËËÁÄÏÓ ÅÐÉÓÔÇÌÏÍÉÊÏÓ ÓÕÍÅÑÃÁÔÇÓ ÊÅÊÕÊÁÌÅÁ ÍÏÌÏÕ ÇËÅÉÁÓ ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý ÍÅÁ ÄÉÅÕÈÕÍÓÇ - Ìáèéïý 5, Ðýñãïò ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ, ôçë.: 26210 34610 / 6971 993126 Óýìâáóç ìå üëá ôá ôáìåßá

ΛΟΓΟΠΕΔΙΚΟΙ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÍÅÕÑÏËÏÃÉÊÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÁÊÇÓ ÅÊÐÁÉÄÅÕÓÇÓ

ÌÁËÁÌÙ (ÔÅÍÉÁ) Äçì. ÖÑÉÌÁ Éáôñüò - Íåõñïëüãïò ÄÝ÷åôáé êáèçìåñéíÜ ÐÑÙÉ: 8.30 - 13.30 ÁÐÏÃÅÕÌÁ: 17.30 - 20.30 (ðëÞí ÔÅÔÁÑÔÇ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ áðüãåõìá ìüíï ìå ñáíôåâïý) Ìáíùëïðïýëïõ 63 - Ðýñãïò Ôçë. 26210 30918, Êéí.: 6944735548 email:malfri@otenet.gr

ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ ÓÔÇÍ ÁÌÁËÉÁÄÁ ÁÃÃÅÉÏ×ÅÉÑÏÕÑÃÉÊÏ - ÁÃÃÅÉÏËÏÃÉÊÏ ÉÁÔÑÅÉÏ

ÁËÅÎÇÓ Ã. ÊÁËÁÌÁÑÁÓ MD, MSC ÁÃÃÅÉÏ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÄÉÁÃÍÙÓÇ ê' ÈÅÑÁÐÅÉÁ ÐÁÈÇÓÅÙÍ ÁÑÔÇÑÉÙÍ, ÖËÅÂÙÍ, ËÅÌÖÁÃÃÅÉÙÍ - ÁÃÃÅÉÁÊÅÓ ÐÑÏÓÐÅËÁÓÅÉÓ ÍÅÖÑÏÐÁÈÙÍ - ÅÍÄÁÃÃÅÉÁÊÇ ×ÅÉÑÏÕÑÃÉÊÇ ÐÕÑÑÙÍÏÓ ê' ÅËÅÕÈÅÑÉÏÕ ÂÅÍÉÆÅËÏÕ 12, ÁÌÁËÉÁÄÁ (1ï üñïöïò) ÈÅÑÉÍÏ ÙÑÁÑÉÏ: ÄÅÕÔÅÑÁ -ÔÅÔÁÑÔÇ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ ÐÑÙÉ 9.00 -13.00 ÔÑÉÔÇ - ÐÅÌÐÔÇ ÐÑÙÉ 9.00 -13.00 ÁÐÏÃÅÕÌÁ 18.30- 21.30 ÔÇË.: 26220-21444, ÊÉÍ.: 6972295933

ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤEΣ

Ó×ÉÆÁ ×. ÌÁÑÉÁ Πτυχιούχος ΑΤΕΙ ΠΑΤΡΩΝ Κινητοποίηση σπονδυλικής στήλης και άκρων Myofascial therapy Αθλητικές κακώσεις Νευρολογικές παθήσεις Αναπνευστική και ορθοπεδική Φ/Θ Κατ’ οίκον θεραπείες Δεχόμαστε ασθενείς του ταμείου ΕΟΠΥΥ (δηλ. ΙΚΑ, ΟΠΑΔ- ΤΥΔΚΥ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ) Ωράριο λειτουργίας: Πρωί: 8.30 - 13.30 Απογ.: 17.30 - 20.30 Κοκκίνου 12-14 2ος όροφος ΠΥΡΓΟΣ Τηλ.: 26210 33730, κιν.: 6939369774 e-mail: mariasxiza@yahoo.gr

ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ ÍÉ×ÙÑÉÔÇ ÅËÅÍÇ Øõ÷ïëüãïò Ðáíåðéóôçìßïõ Áèçíþí *ÓõìâïõëåõôéêÞ óôÞñéîç ðáéäéþí êáé åíçëßêùí *ÁôïìéêÞ øõ÷ïèåñáðåßá äéáôáñá÷þí Üã÷ïõò, êáôÜèëéøçò, öïâéþí *ÐñïâëÞìáôá óõìðåñéöïñÜò ðáéäéþí êáé åöÞâùí *ÁðïêáôÜóôáóç ìáèçóéáêþí äõóêïëéþí *ÅíçìÝñùóç êáé åðáããåëìáôéêüò ðñïóáíáôïëéóìüò Ôçë. Ãñáöåßïõ: 26220 24822 Êéí.: 6937 146439 Äéåýèõíóç ãñáöåßïõ: ÊáñáúóêÜêç 6, ÁìáëéÜäá

ÊÝíôñï ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ ðáéäéþí, åöÞâùí, åíçëßêùí ÅÑÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁ - ÅÉÄÉÊÇ ÁÃÙÃÇ - ØÕ×ÏËÏÃÉÊÇ ÕÐÏÓÔÇÑÉÎÇ ÓÕÌÂÏÕËÅÕÔÉÊÇ ÏÉÊÏÃÅÍÅÉÁÓ - ÌÁÈÇÓÉÁÊÇ ÕÐÏÓÔÇÑÉÎÇ

ÐÁÍÁÃÉÙÔÇÓ ×Ñ. ÓÔÁÈÏÐÏÕËÏÓ

ËÏÃÏÐÅÄÉÊÏÓ - ËÏÃÏÐÁÈÏËÏÃÏÓ Ð.Å. DIPLOMA ÅÉÄÉÊÇÓ ÁÃÙÃÇÓ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÈÅÑÁÐÅÕÔÇÓ ÃÉÁ ÁÔÏÌÁ ÌÅ ÅÉÄÉÊÅÓ ÁÍÁÃÊÅÓ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÏÕ ÅÎÙÔÅÑÉÊÏÕ (Speech and Language Pathologist) ÌÝëïò ôïõ Ðáíåëëçíßïõ Óõëëüãïõ Ëïãïðåäéêþí ÌÝëïò ôïõ Åëëçíéêïý Óõëëüãïõ ãéá ôçí Áöáóßá ÌÝëïò ôçò ÅëëçíéêÞò åôáéñåßáò Äõóëåîßáò ð. Åðéóôçìïíéêüò ÓõíåñãÜôçò ÊÅÊÕÊÁÌÅÁ Í. ÇËÅÉÁÓ ÅÑÃÁÓÉÁÊÇ ÅÌÐÅÉÑÉÁ ÓÅ ÊËÉÍÉÊÅÓ ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ ÔÏÕ ÅÎÙÔÅÑÉÊÏÕ ÊÁÉ ÊÅÐÅÐ ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇÓ Åéäéêüò óôç äéÜãíùóç èåñáðåßá äéáôáñá÷þí Ëüãïõ, ÖùíÞò, Ïìéëßáò, ÁêïÞò, Åðéêïéíùíßáò, ÃñáöÞò, ÁíÜãíùóçò ÄÅ×ÅÔÁÉ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ Óýìâáóç ìå üëá ôá ôáìåßá Óõíåñãáóßá ìå üëåò ôéò éáôñéêÝò åéäéêüôçôåò 28çò Ïêôùâñßïõ êáé Ìéáïýëç 1 Ðýñãïò (Â' Ïñïöïò) Ôçë./fax: 2621033880, 2625022285, Êéíçôü: 6977905430

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΙ

ÁÐÏÓÔÏËÏÐÏÕËÏÕ ÁËÅÎÁÍÄÑÁ

ÄÉÁÉÔÏËÏÃÏÓ-ÄÉÁÔÑÏÖÏËÏÃÏÓ -Ðôõ÷éïý÷ïò Á.Ô.Å.É. Èåó/íßêçò - ÅîåéäéêåõìÝíç óôéò äéáôñïöéêÝò äéáôáñá÷Ýò êáé ôçí ðá÷õóáñêßá (NCFED) - ÅðéóôçìïíéêÞ óõíåñãÜôçò ôçò ïìÜäáò Ìed-Nutrition - ÌÝëïò ôçò ¸íùóçò Äéáéôïëüãùí/Äéáôñïöïëüãùí ÅëëÜäïò ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý êáèçìåñéíÜ ðñùß: 9:00-14:00 êáé áðüãåõìá: 17:30-21:00 (åêôüò ÄåõôÝñáò êáé ÔåôÜñôçò áðüãåõìá) Äéåýèõíóç : Êïõñïãéáííïðïýëïõ 33 (ÁìáëéÜäá) Ôçë: 26220 38380 Êéí: 6937239362 www.apostolopoulou.gr, alnutric@gmail.com

ΓENIKHΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

Ðáíáãéþôçò Í. ÂáãéÜíáò GP, MD

ÅÉÄÉÊÅÕÌÅÍÏÓ ÉÁÔÑÏÓ ÃÅÍÉÊÇÓ - ÏÉÊÏÃÅÍÅÉÁÊÇÓ ÉÁÔÑÉÊÇÓ ÐñïëçðôéêÞ ÉáôñéêÞ - ÏéêïãåíåéáêÞ ÓõìâïõëåõôéêÞ Õãåßáò, Ñýèìéóç êáé ðáñáêïëïýèçóç ÷ñïíßùí íïóçìÜôùí, ÓõíôáãïãñÜöçóç öáñìÜêùí üëùí ôùí ðáèÞóåùí, Ðåñéðïßçóç êáôáêëßóåùí ôñáõìÜôùí, Åìâïëéáóìïß, ÔïðïèÝôçóç ÏõñïêáèåôÞñùí, Ñéíïãáóôñéêþí êáèåôÞñùí ê.ô.ë. ÐËÁÔÅÉÁ ËÁÆÁÑÁÊÇ (ÄÇÌÁÑ×ÅÉÏÕ)-ÁÌÁËÉÁÄÁ

(ÐÑÙÇÍ ÉÁÔÑÅÉÏ ÃÅÍ. ÉÁÔÑÏÕ ÌÐÑÉÓÔÏÃÉÁÍÍÇ ÃÅÙÑÃÉÏÕ)

ÔÇË: 2622021322 & 6977010128 E-mail: gp.vagianas@gmail.com ÙÑÅÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁÓ : ÐÑÙÉ: ÄÅÕÔ-ÐÁÑ: (8.30 - 13.30) & ÓÁÂÂ (10:00 - 12:00) ÁÐÏÃÅÕÌÁ : ÔÑÉÔÇ - ÐÅÌÐÔÇ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ (17.30 - 20.30) Η σειρά είναι αλφαβητική

Πύργος Κοζύρης Λυμπέρης Ολυμπίων 1 (εφημερεύει-διανυκτερεύει 26210-30630) Κατσαφάνας Παναγιώτης Πατρών 45 (18.00-21.00 26210-27706) Αμαλιάδα Χριστοφίδη Αγγελική Ξυδιά 2 (26220-21543 , 08.00 - 14.30 & 17.30 - όλη νύχτα) Λαμπρινού Αναστασία Καλαβρύτων 11 (26220-22070 08.00 - 21:00)

Βάρδα Σπυρόπουλος Σπύρος ( 26230-71222) Ζαχάρω Λαμπροπούλου Νικολία (26250-31650) Κρέστενα Σπυρίδης Αργυρός (26250-22806) Ανδραβίδα Κορομηλάς Νικόλαος (26230-54714) Πελόπιο Μυλωνόπουλος Παναγιώτης (26240-31500) Λεχαινά Λευκαδίτης Δημήτριος (26230-22686) Τραγανό Αρλετή Ευφροσύνη (26230-61525) Αρχαία Ολυμπία Μίτεβα Ιβάνκα Πολίτη (26240-23306) Γαστούνη Παρίσης Αλέξανδρος (26230-33003) Βαρθολομιό Μανιακούρα Ιφιγένεια (26230-43890)

ÅÎÏÐËÉÓÌÏÉ ÊÁÔÁÓÔÇÌÁÔÙÍ - ÅÓÔÉÁÔÏÑÉÙÍ - ÊÁÖÅÔÅÑÉÙÍ - BAR - ØÇÓÔÁÑÉÙÍ - ÏÕÆÅÑÉ ÌÅÔÁ×ÅÉÑÉÓÌÅÍÁ - ÊÁÉÍÏÕÑÉÁ ÁÃÏÑÅÓ - ÐÙËÇÓÅÉÓ ÔÇË.: 6936210234 - ÁÃ. ÃÅÙÑÃÉÏÕ 29

ÁíäñÝáò ÊáñÜìðåëáò ÐÕÑÃÏÓ (ÌÁ 2819)


ΔΕΥΤΕΡΑ

24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Μια σπείρα εξαρθρώθηκε. Να περιμένουμε και άλλες...;

Υπεύθυνοι για τις 30 διαρρήξεις σε Κάμπο και Πύργο Διέπραττε κλοπές διαρρήξεις στην Πάτρα

Óðåßñá ìå Üñùìá ãõíáßêáò

Εξαρθρώθηκε, μετά από συστηματική ερευνά της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, σπείρα αποτελούμενη από έξι γυναίκες, οι οποίες ενεργώντας από κοινού είχαν διαπράξει το τελευταίο μήνα δεκαεπτά κλοπές σε οικίες στη Πάτρα.Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν πέντε ημεδαπές γυναίκες, ηλικίας 33, 28, 20, 19 και 17 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζει μια ακόμα ημεδαπή, συνεργός των συλληφθέντων, η οποία αναζητείται από τις Αστυνομικές Αρχές.Ειδικότερα, την 21/9/2012 το πρωί οι δράστιδες, ενεργώντας από κοινού, επιχείρησαν να διαρρήξουν διαμέρισμα πέμπτου ορόφου 52χρονης ημεδαπής στη Πάτρα αλλά έγιναν αντιληπτές από την παθούσα και συνελληφθησαν από Αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης που μετέβησαν άμεσα στη περιοχή.Από την Αστυνομική ερευνά που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι οι δράστιδες ενεργώντας " κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια " με συγκεκριμένο τρόπο δράσης και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά είχαν διαπράξει άλλες δεκαέξι κλοπές σε διαμερίσματα και μονοκατοικίες στη Πάτρα αφαιρώντας κοσμήματα, τιμαλφή και χρήματα συνολικής αξίας μεγαλύτερης των 80.000 ευρώ.

Εξαρθρώθηκε επταμελής σπείρα ΡΟΜΑ Ε

ξαρθρώθηκε η σπείρα που φέρεται να εμπλέκεται σε 30 περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων στην περιοχή του Κάμπου την Αμαλιάδα και τον Πύργο.. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η σπείρα αποτελείται από επτά άτομα, όλοι ΡΟΜΑ από την περιοχή της Γαστούνης και μέχρι χθες είχαν προσαχθεί στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης, στον Πύργο, πέντε άτομα ηλικίας 13, 19, 27, 34, και 34, ενώ αναζητούνται ακόμα δυο. Για τη εξάρθρωση της σπείρας, συνεργάστηκαν άψογα η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου και τα Αστυνομικά Τμήμα Γαστούνης και Λεχαινών. Ειδικότερα όπως είχε αναφέρει, σε δημοσίευμά της, το περασμένο Σαββάτο, η "Πρώτη", τις τελευταίες 5 μέρες στην περιοχή του Κάμπου και την Αμαλιάδα, είχαν καταγραφεί πάνω από 30 περιπτώσεις διαρρήξεων, κλοπών.

Συνελήφθηκαν 5 άτομα, μεταξύ τους ένας ανήλικος 13 ετών ενώ αναζητούνται ακόμα δυο Οι αρχές του νομού μας εντατικοποίησαν τις έρευνες και σε συνεργασία με τα αστυνομικά τμήματα Γαστούνης, Λεχαινών και την Υ.Α. Πύργου, βρέθηκαν στοιχεία που τους οδήγησαν στην εξιχνίαση των κλοπών μαζί με τη ληστεία που έγινε σε ηλιωμένο στα Λεχαινά. Οι αστυνομικοί προσήγαγαν τουλάχιστον πέντε άτομα ηλικίας, ενώ αναζητούνται και άλλα άτομα. Στην διάρκεια της προανακριτικής διαδικασίας οι δράστες φέρεται να ομολόγησαν 30 περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων συνδέονταν και τη ληστεία.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως βρίσκονται μπροστά στην ομάδα που το τελευταίο διάστημα και η σπείρα δρούσε βάση σχεδίου αλλά με διαφορετική σύνθεση προσώπων.

Η δράση της ομάδας Οι δράστες, χωρίς να υπολογίζουν απολύτως τίποτα, μπαίνουν στις ιδιοκτησίες κατοίκων της περιοχής και αφαιρούν από χρήματα έως και ηλεκτρονικές συσκευές μικρής αξίας. Οι άντρες των Αστυνομικών Τμημάτων βέβαια, προσπαθούν να περιορίσουν, στο βαθμό που μπο-

Åîáñèñþèçêå ç óðåßñá ðïõ öÝñåôáé íá åìðëÝêåôáé óå 30 ðåñéðôþóåéò êëïðþí êáé äéáññÞîåùí óôçí ðåñéï÷Þ ôïõ ÊÜìðïõ ρούν το φαινόμενο. Ωστόσο, όπως ίσως είναι γνωστό, οι υπηρεσίες ελλείποντα σε ανθρώπινο δυναμικό με αποτέλεσμα η αστυνόμευση μιας τόσο μεγάλης περιοχής να μην είναι αυτή που όλοι περιμένουμε. Σε 5 μόλις μέρες καταγράφηκαν πάνω από 30 διαρρήξεις, σε σπίτια είτε μέσα στην πόλη, την Πηνεία τον Κάμπο και τον Πύργο. Στις περισσότερες των περιπτώσεων οι δράστες αφαιρούσαν αντικείμενα που στη συνέχεια τα πουλούν για 10, 20 ή παραπάνω ευρώ. Παράλληλα έχουν καταγραφεί περιπτώσεις που οι δράστες δεν διστάζουν να απειλήσουν

ηλικιωμένους που ζουν μόνοι τους για να πάρουν ότι χρήματα διαθέτουν. Το μοτίβο των διαρρήξεων δεν ήταν ίδιο παντού κάτι που δείχνει πως οι διαρρήξεις δεν γίνονται από ομάδα αλλά μεμονωμένα άτομα. Το πλέον α-

νησυχητικό ήταν πως οι δράστες, δεν επέλεγαν τους στόχους τους, αλλά έμπαιναν ανεξαιρέτως σε σπίτια ακόμα και αν γνώριζαν πως οι ιδιοκτήτες βρίσκονται στο εσωτερικό τους. Κώστας Γιάλπας

PROTI 24 SEPTEMBRIOU 2012  
PROTI 24 SEPTEMBRIOU 2012  

proti tis ilias

Advertisement