Page 1

ÐÅÌÐÔÇ 22 ÍÏÅÌÂÑÉÏÕ 2012

Ετος 11o

/

ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ: 3197 /

Τιμή: 50λ.

/

(Eκτός Νομού 1 Ευρώ)

ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΛΕΙΩΝ ΜΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ - ΚΟΥΒΕΛΗ

ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ για Ολυμπία Οδό

“Κατώτερο των περιστάσεων” χαρακτήρισε τον Χ. Καφύρα, ο Γιώργος Κοντογιάννης

Τ

ην σφοδρή αντίθεση για την προοπτική της μείωσης του φυσικού και τεχνικού αντικειμένου της Ολύμπιας Οδού και την ολοκλήρωση της μέχρι την Πάτρα, εξέφρασαν με ενότητα και αποφασιστικότητα οι φορείς της Ηλείας. Η Ηλειακή αντιπροσωπία είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους Πρόεδρους και τους εκπροσώπους των κομμάτων ΔΗΜΑΡ- ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ όπου και εκφράστηκε η αταλάντευτη θέση να κατασκευαστεί το έργο μέχρι την Τσακώνα και να μην μειωθεί το φυσικό αντικείμενο του έργου.

>>

Ó.4-55


2

w w w . p r o t i n e w s . g r

Σχόλια / Παραπολιτικά

/ ÐÝìðôç 22 Íïåìâñßïõ 2012

Κινητικότητα Ι

Περί παραμονής... Η δήλωση του Προέδρου του Επιμελητηρίου περί διατάραξης της συνοχής της Περιφέρειας σε περίπτωση που η Ολυμπία Οδός σταματήσει στην Πάτρα, σε συνδυασμό με τη η διαπίστωση ότι " ίσως είναι άνευ αντικειμένου η παραμονή της Ηλείας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αφού δεν θα έχει για τον τόπο μας κανένα νόημα και όφελος" ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου για ένα θέμα που και στο παρελθόν έχει απασχολήσει την Ηλεία. Προφανώς ο Πρόεδρος εξέφρασε προσωπικές απόψεις και μένει να διαπιστωθεί αν αυτές απηχούν (και εκφράζουν) και το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου. Υπάρχει ωστόσο η πολιτική διάσταση του ζητήματος την οποία δεν μπορούμε να παραβλέψουμε. Ας υποθέσουμε ότι αύριο διαλύεται η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και συγκροτείται μία Περιφέρεια για όλη την Πελοπόννησο με έδρα την Τρίπολη (όπως ζήτησε άλλωστε και ο κ. Τατούλης). Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι θα βελτιωθούν τα πράγματα για την Ηλεία; Και τι θα γίνει αλήθεια σε μια τέτοια περίπτωση με όλους εκείνους που επί σειρά ετών, για να μη δυσαρεστήσουν την κεντρική εξουσία, αδιαφόρησαν, συμβιβάστηκαν, βολεύτηκαν, δεν διεκδίκησαν και ούτε χτύπησαν -ως όφειλαν- το χέρι στο τραπέζι για τη συνεχιζόμενη απομόνωση της Ηλείας; Θα το θέσουμε και διαφορετικά. Αν τα ...φορτώσουμε στην "κακή" Περιφέρεια γιατί αλήθεια να ασχοληθεί ο πολίτης -που ευτυχώς λόγω κρίσης άρχισε να τα σκέπτεται και να τα μετρά όλα- με τους υπευθύνους σε επίπεδο Ηλείας, οι οποίοι έτσι και αλλιώς βγαίνουν ξανά "καθαροί" και χωρίς να φέρουν την παραμικρή ευθύνη; Ο κ. Νικολούτσος ορθώς έθεσε το θέμα, η πρότασή του όμως πρέπει ν' αποτελέσει βάση διαλόγου και τίποτε παραπέρα. Επιβάλλεται να ακούσουν οι πολίτες τη γνώμη των Βουλευτών (νυν και τέως) των Αυτοδιοικητικών και φυσικά των κομμάτων. Οι καιροί εκτός από δύσκολοι είναι και πονηροί. Δεν προσφέρονται πλέον για εσωτερική κατανάλωση... Δημήτρης Ζιάκας

To Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους έχει καταστεί θεσμός για τον Πύργο και την Ηλεία. Δημιούργησε παράδοση και προσφέρει σημαντικότατες υπηρεσίες στον τομέα του πολιτισμού, στην τοπική οικονομία και στη διεθνή προβολή του τόπου μας. Το πρόγραμμα ανακοινώθηκε όμως οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι η φετινή διοργάνωση είναι κυριολεκτικά "στον αέρα". Έχουν διασφαλίσει οι αρμόδιοι την ομαλή και απρόσκοπτη διοργάνωσή του; Ποιος θα αναλάβει το πολιτικό κόστος αν τελικά ματαιωθεί; Δ.Ζιακ.

Ιδιοκτησία: ΠΡΩΤΗ Εκδοτική ΑΕ Εκδότης: Περικλής Μεταξάς Διευθυντής: Δημήτρης Ζιάκας Δημοσιογράφοι: Αννα Αγγελίδου, Κώστας Γιάλπας, Θοδωρής Λάμπρος Αθλητικό: Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Σοφοκλής Φραγκογιαννόπουλος Διεύθυνση Eμπορικού Τμήματος: Θοδωρής Κωνσταντόπουλος Πύργος - Ρήγα Φεραίου 113 (έναντι Δ.Ο.Υ. Πύργου-Πάροδος Forum) ΤΚ: 27100 - Κωδικός:6603 Τηλ.: 26210-40100, Fax: 26210-40107 Fax Συντακτών: 26210-40106 E-M Mail: protinews@otenet.gr, protisales@protinews.gr website:www.protinews.gr Αμαλιάδα - Ελ. Βενιζέλου 19, ΤΚ: 27200 Τηλ.: 26220-38290-1, Fax: 26220-38292 E-M Mail: protiama@otenet.gr Στο λογότυπο της εφημερίδας απεικονίζεται ο Δίας του Φειδία, από νόμισμα των Ηλείων. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα. Χειρόγραφα συνεργατών και επιστολές που δημοσιεύτηκαν ή όχι, δεν επιστρέφονται.

Κινητικότητα παρατηρείται τελευταία στο Δήμο Πηνειού όπου οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι Πρόεδροι της πλειοψηφούσας παράταξης είχαν προχθές το βράδυ συνάντηση με το Δήμαρχο. Μια συνάντηση η οποία έγινε καθώς εισερχόμαστε στην τελική ευθεία για την εκλογή νέου Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου και τον ορισμό των νέων αντιδημάρχων. Όπως πληροφορούμαστε ακούστηκαν πολλά και διάφορα. Κυρίως όμως διερευνήθηκαν προθέσεις και "μετρήθηκαν" αντιδράσεις- φυγόκεντρες τάσεις … Δ.Ζιακ.

Κινητικότητα ΙΙ Μεγάλο μέρος της συζήτησης πάντως αφορούσε στις επόμενες εκλογές και τη στήριξη -ή όχι- στο Δήμαρχο, ο οποίος-εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- θα είναι εκ νέου υποψήφιος. Στην παρούσα χρονική συγκυρία μαθαίνουμε ότι δεν εκδηλώθηκαν αντιρρήσεις ούτε υπήρξαν διαφοροποιήσεις. Οι εκλογές όμως είναι μακριά και η απόσταση θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο αν τελικά ισχύσει η φημολογούμενη παράταση της θητείας. Από το νέο έτος και μετά-όταν θα έχουν γίνει και οι αλλαγές - θα δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα… Δ.Ζιακ.

Tou Γιάννη Μαραγκού από το “Εθνος”

Kαθαρές κουβέντες

Σε δεκάδες διακοπές συνδέσεων προχώρησε τις τελευταίες ημέρες η Δημόσια (?) Επιχείρηση Ηλεκτρισμού. Το μεγαλύτερο ποσοστό των διακοπών καταγράφηκε στον πρώην δήμο Πηνείας, όπου, από ότι μαθαίνουμε σε κάθε χωριό κόβονταν τουλάχιστον 6 παροχές. Προφανής ο λόγος των διακοπών, αφού δεν υπάρχουν τα χρήματα να πληρωθεί ο λογαριασμός στον οποίο περιλαμβάνεται και το χαράτσι. Βέβαια πολλές παροχές ήταν σε σπίτια που οι ιδιοκτήτες τους μέ-

νουν μόνιμα εκτός νομού και έρχονταν μόνο τα καλοκαίρια και στις γιορτές. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις οικογενειών που θα μείνουν χωρίς ρεύμα τις Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων. Οικογένειες με παιδιά και ηλικιωμένους. Για αυτούς τους ανθρώπους άραγε δεν πρέπει να υπάρξει μέριμνα; Θα πρέπει να τιμωρηθούν γιατί δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν την Επιχείρηση Κοινής Ωφελείας όπως είναι η ΔΕΗ. Κ. Γιάλπ.

Xωρίς περιστροφές

Ένα σημαντικό "όπλο" της Ηλείας το οποίο κατά το παρελθόν είχε σημειώσει μεγάλη πρόοδο και το προτιμούσε ένας μεγάλος αριθμός ατόμων και επισκεπτών από άλλους όμορους νομούς, σήμερα παραμένει ανενεργό, σε μαρασμό και υπανάπτυξη. Πρόκειται για το σιδηρόδρομο του νομού, που εξυπηρετούσε γενιές Ηλείων πολιτών και όχι μόνο. Σήμερα ο σιδηρόδρομος είναι σε απαξίωση, δεν λειτουργεί αφού έχουν περικοπεί τα κλασσικά δρομολόγια, το σιδηροδρομικό δίκτυο έχει καταστραφεί με τις κλοπές σιδηροτροχιών και χαλκού, έχει χορταριάσει και κανένας δεν δίνει την πρέπουσα σημασία για το συγκεκριμένο θέμα που αν αξιοποιηθεί κατάλλη-

λα θα καταστεί ένα αναπτυξιακό "όπλο" για την Ηλεία. Μετά την Ολυμπία Οδό, που κανείς δεν είναι ακόμα σε θέση να γνωρίζει αν τελικά υλοποιηθεί, ο σιδηρόδρομος είναι το θέμα που θα πρέπει να κοιτάξουν με σοβαρότητα οι τοπικοί μας "άρχοντες" και να πιέσουν προς τα αρμόδια υπουργεία για την επαναλειτουργία του. Είναι κρίμα ένα τόσο αναπτυξιακό "όπλο" για το νομό να απαξιώνεται μέρα με την μέρα και κανείς να μην ασχολείται σοβαρά με αυτό… Θ. Λαμπ.


Σχόλια / Παραπολιτικά

Το προβληματισμό τους έθεσαν κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε οι εργαζόμενοι στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας καθώς όπως επισήμαναν αρκετοί είναι εκείνοι οι οποίοι περνούν έξω από το κτίριο και βλέποντας τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων λένε "καλά σας κάνουν και σας απολύουν". Ειδικά στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε το να χάνει κάποιος τη δουλειά του, μόνο ως ευχάριστο γεγονός δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Α. Αγγελ.

Õóôåñüãñáöï

Άρχισαν οι πρώτες χαμηλές θερμοκρασίες στην Ηλεία και όπως όλα δείχνουν ο φετινός χειμώνας θα είναι βαρύς. Ένα από τα γνωστά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι Δήμοι κατά την διάρκεια του χειμώνα είναι αυτό της αντιπλημμυρικής θωράκισής των περιοχών τους. Τι θα γίνει φέτος με το συγκεκριμένο θέμα; Έχουν προνοήσει οι δήμοι να θωρακίσουν τις περιοχές τους με τα κατάλληλα μέτρα και έργα ή θα ξαναδούμε πάλι Δήμους - πλωτές πολιτείες από την μανία της φύσης; Καλό λοιπόν θα είναι οι Δήμοι της Ηλείας να βάλουν στο προγραμματισμό τους και το θέμα της αντιπλημμυρικής προστασίας γιατί ο χειμώνας προμηνύεται βαρύς και απρόβλεπτος… Θ. Λαμπ.

w w w . p r o t i n e w s . g r

3

Τη λογική του … παραλόΝοεμβρίου 17 υπάλληλοι γου ζούμε στην χώρα της Περιφέρειας που υπημας από τις αρχές του ρετούν στον Πύργο, 10 του 2010 όταν ξέσπασε η δήμου Αμαλιάδας και των κρίση μέχρι και σήμερα. υπολοίπων δήμων της ΗΤα μέτρα που κατά ριπάς λείας θα δουν το μισθό έρχονται έχουν μουδιάτους να πέφτει στο 75% των σει τους Έλληνες οι οχρημάτων που ελάμβαναν ποίοι πριν καλά - καλά, ενώ από την 1η του ΔεκέμΓράφει αντιληφθούν το πρώτο βρη και για ένα χρόνο, δεν ο Κώστας Γιάλπας gialpk@yahoo.gr έρχεται μια συστάδα νέθα πρέπει να παρουσιαων με αποτέλεσμα να στούν στις δουλείες τους. μην μπορούν να αντιδράσουν. Με λίγα λόγια η Κυβέρνηση έχει ήδη Ένα από τα μέτρα που ακολουθεί αυδρομολογήσει τα πράγματα και ατή την πολιτική είναι της διαθεσιφήνει τους άμεσα εμπλεκόμενους μότητας των υπαλλήλων στους δήνα μπλέξουν σε μια διαδικασία, μους. Από τη μια η Κυβέρνηση λέκαταλήψεις, αποφάσεις για μη αει ότι θα πρέπει να απολυθούν δεποστολή της λίστας κ.α. - η οποία κάδες χιλιάδες υπάλληλοι και ζητά δεν θα οδηγήσει πουθενά. από τους δήμους να τους υποδείξουν τα πρόσωπα που θα τεθούν σε Για να χρυσώσει το "χάπι" και να καθεστώς διαθεσιμότητας - απόλυμπερδέψει την κατάσταση υπόσχεσης. ται πως αυτοί οι υπάλληλοι θα εκπαιδευτούν και στη συνέχεια θα Από την άλλη όμως η δημοσιοποίηση καλύψουν κενές οργανικές θέσεις του νομοθετικού διατάγματος σηόπου αυτές υπάρχουν. Δηλαδή… μαίνει πως αυτόματα λειτουργεί η Αν αυτή δεν είναι η λογική του παδιαδικασία της διαθεσιμότητας. ραλόγου τότε ποια, πείτε μου ποια Αυτό σημαίνει πως στα τέλη του είναι;

Τι να του λέει άραγε η Δώρα Κατσάπη του Χρήστου Παλαιολόγου ο οποίος ως γνωστόν έχει ανεξαρτητοποιηθεί, τη στιγμή που η ίδια παραμένει στο … Δημαρχιακό άρμα ; Για τον ΤΟΕΒ αποκλείεται να μιλούν, ούτε λένε κάτι για το Κοτύχι! Να προσπαθεί να τον πείσει να επιστρέψει στην πλειοψηφούσα παράταξη ή μήπως άρχισαν οι βολιδοσκοπήσεις, εκατέρωθεν, για τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές; Ο φακός της "Π" πάντως τους "συνέλαβε" χθες στα Λεχαινά και μένει να διαπιστωθεί αν θα υπάρξουν εξελίξεις Δ.Ζιάκ.

ΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΓΡΑΦΟΥΝ...

/ ÐÝìðôç 22 Íïåìâñßïõ 2012

Χωρίς δεσμεύσεις Την κατανόηση τους εξέφρασαν τόσο οι πρόεδροι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ όσο και οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ στην Ηλειακή επιτροπή που τους επισκέφτηκε προκειμένου να τους θέσει το ζήτημα της μη υλοποίηση του έργου της Ολυμπίας Οδού στο τμήμα της Ηλείας. Κανείς ωστόσο δεν δεσμεύτηκε, ότι έστω αυτό το τόσο σημαντικό έργο, θα υλοποιηθεί για το πολύπαθο Νομό της Ηλείας και δεν θα σταματήσει στην Πρωτεύουσα του Νομού Αχαΐας, δηλαδή στην Πάτρα. Έτσι για μία ακόμα φορά η Ηλεία μένει με την ελπίδα, ότι ίσως κάτι να γίνει… ή μήπως για μία ακόμα φορά απλά δεν θα γίνει τίποτα. Α. Αγγελ.


4

w w w . p r o t i n e w s . g r

Επικαιρότητα

/ ÐÝìðôç 22 Íïåìâñßïõ 2012

Συνάντηση φορέων της Ηλείας με προέδρους και εκπροσώπους των κομμάτων ΔΗΜΑΡ- ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ

Συμπαρατάχτηκαν με τα αιτήματα των Ηλείων

Τ

ην σφοδρή αντίθεση για την προοπτική της μείωσης του φυσικού και τεχνικού αντικειμένου της Ολύμπιας Οδού και την ολοκλήρωση της μέχρι την Πάτρα, εξέφρασαν με ενότητα και αποφασιστικότητα οι φορείς της Ηλείας. Την Ηλειακή αντιπροσωπεία αποτελούσαν, οι Βουλευτές του Νομού, Ανδρέα Μαρίνο από τη Ν.Δ., την Έφη Σαλτάρη από το ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Κουτσούκο ανεξάρτητος Βουλευτής, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας -που κατόπιν αιτήματος του πραγματοποιήθηκαν οι συναντήσεις- Χαράλαμπος Καφύρας και τους Δημάρχους, Πύργου Μάκη Παρασκευόπουλο, Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη, Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιο Κοτζιά και Ανδραβίδας-Κυλλήνης Δημήτρη Αρβανίτη και των προέδρων, του Επιμελητήριου Κώστα Νικολούτσου και του ΤΕΕ Βασίλη Κανελλόπουλο. Η Ηλειακή αντιπροσωπία είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους Πρόεδρους και τους εκπροσώπους των κομμάτων ΔΗΜΑΡΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ όπου και εκφράστηκε η αταλάντευτη θέση να κατασκευαστεί το έργο μέχρι την Τσακώνα και να μην μειωθεί το φυσικό αντικείμενο του έργου. Με την παρουσίαση των θέσεων της Ηλείας από όλους τους εκπροσώπους της Ηλείας και από τον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας, εκφράστηκε η έντονη αντίθεση σε οιαδήποτε σκέψη και ενέργεια που να αναστέλλει την συνέχιση της κατασκευής της Ολυμπίας οδού και την ολοκλήρωση με οιαδήποτε άλλο τρόπο, ενημέρωσαν ότι όλοι οι φορείς στο σύνολό τους καθώς και σύσσωμη η κοινωνία, είναι κατηγορηματικά αντίθεση με αυτούς τους σχεδιασμούς και ζητά την επανεκκίνηση του μεγάλου αναπτυξιακού οδικού άξονα, προκειμένου να ολοκληρωθεί στο ακέραιο και χωρίς εκπτώσεις στο φυσικό και τεχνικό του αντικεί-

μενο μέσα στα χρονοδιαγράμματα και ότι αναμένουν μία και μόνο απόφαση, την επανεκκίνηση της Ολυμπίας οδού καθώς και να υπάρχει κλάδος της Ολυμπίας οδού μέχρι την Αρχαία Ολυμπία(από την όποια έχει λάβει το όνομα της ως οδικός άξονας ) με την ανακατασκευή του τμήματος Πύργου-Αρχ. Ολυμπία. Οι Πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και οι εκπρόσωποι των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, στο σύνολο τους συμπαραταχτήκαν με τα αιτήματα των Ηλείων, αποδέχτηκαν τις προτάσεις και δήλωσαν με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν θα συμφωνήσουν σε καμιά αλλαγή αν έλθει στην Βουλή για τροποποίηση η σύμβαση παραχώρησης (διοτι μονο αλλαγή αυτής της Ν. 3621/ΦΕΚ 279.Α/ 20.12.2007 "Σύμβασης Παραχώρησης του Έργου της Μελέτης, Κατασκευής, Χρηματοδότηση, Λειτουργίας, Συντήρησης και Εκμετάλλευσης του Αυτοκινητόδρομου Ελευσίνα Κόρινθος - Πάτρα - Πύργος Τσακώνα, και ρύθμιση συναφών

θεμάτων"), δεσμευτήκαν να προωθήσουν αυτήν την θέση , δηλαδή να περατωθεί το έργο της Ολυμπίας Οδού χωρις μειώσεις στο φυσικό και τεχνικό αντικείμενο του Εργου μέχρι την Τσακώνα με δράσεις και ενέργειες με κάθε τρόπο. Οι Ηλείοι εκπρόσωποι και ο Περιφερειάρχης μετά το τέλος των συναντήσεων, αποτίμησαν θετικά τα αποτελέσματα αυτων, τόνισαν την σημασία, ότι τα κόμματα τόσο της συμπολίτευσης όσο και της αντιπολίτευσης που συναντήθηκαν διαφωνούν στην αλλαγή στην Βουλή της σύμβασης παραχώρησης όσον αφορά την μείωση του φυσικού και τεχνικού αντικειμένου της Ολύμπιας Οδού, υπογράμμισαν την ανάγκη επαγρύπνησης και ενότητας για την συνέχιση της κατασκευής της Ολυμπίας οδού σε όλο της το μήκος , και τη ανάγκη συνέχιση των διεκδικήσεων και επαφών και να πραγματοποιειθει η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αν. Σαμαρά που έχει ζητηθεί από τις 24.10.2012. και συ-

νεχιστούν οι επαφές με τα κόμματα. Οι Ηλείοι εκπρόσωποι και ο Περιφερειάρχης συναντηθήκαν κατά σειρα με τους : ΔΗΜΑΡ: Τον Πρόεδρο της ΔΗ.ΜΑΡ κ. Φώτη Κουβέλη και τον Βουλευτή Νικ. Τσούκαλη. ΠΑΣΟΚ: Τον Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ κ. Ευαγ. Βενιζέλο και τους βουλευτες Θάνο Μωραΐτη και Χρήστο Γκόκα και το μέλος της Οργανωτικής Γραμματείας Γιάννη Ζαφειρόπουλο. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Ε.Κ.Μ: Τους Βουλευτες Γεώργ. Σταθάκη και Αθαν. Πετράκο. ΚΚΕ: Τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΚΚΕ Σπυρ. Χαλβατζή και τον Βουλευτή Νικ. Καραθανασόπουλο.

Ικανοποίηση από τις συναντήσεις Στο τέλος των συναντήσεων ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαρ. Καφύρας δήλωσε "Πραγματοποιήσαμε μια σειρά καλών και θετικών επαφών με τους

Πρόεδρους του ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και τους εκπρόσωπους των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ,( τους οποίους και τους ευχαριστούμε ) και τους μεταφέραμε με κατηγορηματικό και σθεναρό τρόπο την απαίτηση του Ηλειακού λαού για την κατασκευή της Ολυμπίας οδού στα πλαίσια της σύμβασης παραχώρησης. Τονίσαμε ότι θεωρούμε εχθρική ενέργεια για τους Ηλείους να σταματήσει η κατασκευή της μέχρι την Πάτρα και ότι θα αγωνιστούμε να ολοκληρωθεί το έργο μέχρι την Τσακώνα, θέση στην όποια βρήκαμε από όλους θετική, θέρμη και αποφασιστική συμπαράσταση καθώς όλοι, μας εξέφρασαν με απόλυτο τρόπο την διαφωνία τους ,στην τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης και την συμφωνία τους να περατω-

θεί το έργο της Ολυμπίας Οδού χωρις μειώσεις στο φυσικό και τεχνικό αντικείμενο του Έργου. Θα επιδιώξουμε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό που εκκρεμεί εδώ και ένα μήνα καθώς και όλοι οι φορείς θα συναντηθούμε άμεσα για καθορίσουμε την παραπέρα στάση μας. Ακύρωση της κατασκευής της Ολυμπιας Οδού σημαίνει αναπτυξιακή καταδίκη, αποκλεισμός και συγκοινωνιακή απομόνωση της Ηλείας , απόλυτη οικονομική οπισθοδρόμηση, ακύρωση κάθε αναπτυξιακής προσπάθειας ( Τουρισμός, μεταφορά αγροτικών προϊόντων, λιμάνι Κατάκολου, Κυλλήνης ,Αεροδρομίου, σύνδεση με Αρκαδία, ανάπτυξη Αρχ. Ολυμπίας κλπ) και ουσιαστικά διάλυση και διαμοιρασμός της Ηλείας σε όμορους νομούς".


/ ÐÝìðôç 22 Íïåìâñßïõ 2012

Ειδήσεις

w w w . p r o t i n e w s . g r

Ολομέτωπη επίθεση Κοντογιάννη σε Καφύρα

“Κατώτερος των περιστάσεων ο Αντιπεριφερειάρχης” Μ

ε ιδιαίτερα σκληρούς χαρακτηρισμούς και κριτική ότι ο κ. δεν έχει καταλάβει ότι στις κρίσιμες ώρες για τον για τον τρόπο με τον οποίο ο αντιπεριφερειάρτόπο μας χρειάζεται συστράτευση όλων". Επιτίθεται “Ο κ. Καφύρας χης Χαράλαμπος Καφύρας, χειρίζεται το στον αντιπεριφερειάρχη με σφοδρότητα λέγοντας έκανε επιλεκτική θέμα της Ολυμπίας Οδού και βέβαια τη μη πρό"Ο άνθρωπος που επί της θητείας του η Ηλεία σκλησή του στις χθεσινές επαφές που είχε με πρόσκληση για συμμετοχή καταστράφηκε επιλέγει τώρα με ποιους θα τους προέδρους ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αλλά και συνδιαλλαγεί και ποιούς θα καλέσει στις συναστις συναντήσεις για την εκπροσώπους από το ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, επιτίντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, λες και θεται ο βουλευτής ΝΔ Ηλείας κ Γιώργος ΚοΟλυμπία Οδός” αναφέρει πρόκειται για προσωπικές συναντήσεις για… ντογιάννης. Σε χθεσινές του δηλώσεις ο πρώην καφεδάκι" και καταλήγει λέγοντας "είναι κρίμα ο πρώην υφυπουργός για την Ηλεία στις κρίσιμες αυτές ώρες να έχει υφυπουργός Απασχόλησης αναφέρει πως "ο κ. Καφύρας έκανε επιλεκτική πρόσκληση για συμμετοστην καθοριστική θέση του Αντιπεριφερειάρχη πρόχή στις συναντήσεις" συμπληρώνοντας ότι "είναι προφανές σωπο κατώτερο των περιστάσεων".

Υπέρμαχος του “θεσμικού μετώπου” "Από το 2004 που εξελέγην βουλευτής" αναφέρει ο κ Κοντογιάννης "έως σήμερα ήμουν υπέρμαχος του λεγομένου "θεσμικού μετώπου" και αγωνίστηκα για την καθιέρωσή του, πολλές φορές ερχόμενος σε πλήρη αντίθεση και με το ίδιο το κόμμα μου και συναδέλφους μου βουλευτές της ΝΔ που θεωρούσαν ότι με ορισμένα από τα πρόσωπα της τότε Νομαρχίας και νυν Αντιπεριφέρειας δεν μπορεί να υπάρξει συστράτευση γιατί αυτά τα πρόσωπα ευθύνονται για την κατρακύλα και το χάλι της Ηλείας. Κινούμενος σε αυτή τη λογική δέχθηκα με ικανοποίηση την πρόταση να συναντηθούμε με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση για να συζητήσουμε μαζί τους τα προβλήματα που έχουν προκύψει με την κατασκευή της Ολυμπίας Οδού και να τους εκφράσουμε την αντίθεσή μας στα σενάρια που κάνουν λόγο για τερματισμό του κλειστού αυτοκινητόδρομου στην Πάτρα". Σε ότι αφορά τη χθεσινή σύσκεψη ο κ Κοντογιάννης λέει "Σήμερα (Τετάρτη) ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Χαράλαμπος Καφύρας είχε κλείσει συναντήσεις με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της

ΔΗΜΑΡ κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη. Την προηγούμενη Δευτέρα στις 6.28 μ.μ. ο κ. Καφύρας, ο οποίος είχε αναλάβει πρωτοβουλία για να κλείσει τις συναντήσεις, μου τηλεφώνησε και με ενημέρωσε ότι την Τετάρτη (σήμερα) το μεσημέρι στις 12.00 θα γίνει η συνάντηση με τον κ. Κουβέλη στα γραφεία του κόμματός του Αγίου Κωνσταντίνου 40 και ότι κάνει προσπάθεια να κλείσει συνάντηση και με τον κ. Βενιζέλο για την οποία θα με ενημερώσει εγκαίρως. Σήμερα το πρωί τηλεφώνησα στον κ. Καφύρα για να μάθω τελικά τι έγινε με την συνάντηση με τον κ. Βενιζέλο η οποία εκκρεμούσε. Στις αλλεπάλληλες κλήσεις μου ΠΟΤΕ δεν απάντησε στο τηλέφωνο. Επειδή τα γραφεία της Περιφερειακής Διοίκησης Ηλείας ήταν κατειλημμένα από απεργούς και κανείς δεν απαντούσε στα τηλέφωνα, η ιδιαίτερα μου κ. Βιργινία Σχίζα κατάφερε και βρήκε στο κινητό της την ιδιαιτέρα του κ. Καφύρα κυρία Σίσσυ Νικολάου η οποία όμως την ενημέρωσε (ήταν πλέον 11.10 π.μ.) ότι οι συναντήσεις είχαν ήδη γίνει, χωρίς να την ενημερώσει καν ότι επίκειται και συνάντηση με τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρα στις 12.30 μμ, γεγονός που κι εγώ αγνοούσα παντελώς".

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ - ΣΥΝΤΗΡΗΤΩΝ ΚΑΥΣΤΗΡΩΝ ΥΓΡΩΝ ΚΑΙ ΑΕΡΙΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

2006

Γνωστοποίηση Σας ενημερώνουμε για τη σωστή συντήρηση και ασφαλή λειτουργία των μηχανημάτων θέρμανσης (καύσιμα- λέβητα - αυτονομία). Γίνεται μόνο από αδειούχους συντηρητές καυστήρων υγρών και αερίων καυσίμων βάσει Π.Δ. 511/10-6-75 και εκδίδουν φύλλο ελέγχου καλής λειτουργίας. Για την έκδοση ενεργειακού πιστοποιητικού. Μέλη μας που εδρεύουν στο νομό Ηλείας είναι: Θεοδωρόπουλος Νικόλαος Αμαλιάδα 6972723724 Θεοφίλης Γεώργιος Αμαλιάδα 6977968727 Λαμπρόπουλος Λεωνίδας Πύργος 6972224044 www.kausi.gr

“Επιλεκτική πρόσκληση” Ολοκληρώνοντας ο κ Κοντογιάννης τονίζει "Ήταν προφανές ότι ο κ. Καφύρας έκανε επιλεκτική πρόσκληση για συμμετοχή στις συναντήσεις και το θεσμικό μέτωπο που επιχειρούσε να ανασυστήσει μόνο μέτωπο δεν ήταν, αφού σε αυτό προσκαλούσε κατά το δοκούν. Είναι προφανές ότι ο κ. Καφύρας δεν έχει καταλάβει ότι στις κρίσιμες ώρες για τον τόπο μας χρειάζεται συστράτευση όλων. Και φυσικά είναι εμφανές ότι δεν έχει αντιληφθεί ότι ο ρόλος του ως επικεφαλής της Περιφερειακής Διοίκησης Ηλείας είναι να ενώνει και όχι να διχάζει τις πολιτικές δυνάμεις της Ηλείας, ιδιαίτερα όταν ο τόπος μας αντιμετωπίζει τόσα πολλά και σοβαρά προβλήματα. Δεν έχει ή δεν μπορεί να κατανοήσει ότι στη θέση που τον τοποθέτησε ο λαός της Ηλείας με την ψήφο του οφείλει να υπακούει στη συνείδησή του και μόνο και όχι σε επιθυμίες αλλοτρίων συμφερόντων που αποτελούν τροχοπέδη για την σωτηρία της περιοχής μας. Ο άνθρωπος που επί της θητείας του η Ηλεία καταστράφηκε επιλέγει τώρα με ποιους θα συνδιαλλαγεί και ποιούς θα καλέσει στις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, λες και πρόκειται για προ-

"ÅðéëÝãåé ôþñá ìå ðïéïõò èá óõíäéáëëáãåß êáé ðïéïýò èá êáëÝóåé óôéò óõíáíôÞóåéò ìå ôïõò ðïëéôéêïýò áñ÷çãïýò" äçëþíåé ï ê ÊïíôïãéÜííçò σωπικές συναντήσεις για… καφεδάκι και όχι για συναντήσεις που και η τελευταία φωνή είναι απαραίτητη για την ενδυνάμωση του θεσμικού μετώπου. Είναι κρίμα για την Ηλεία στις κρίσιμες αυτές ώρες να έχει στην καθοριστική θέση του Αντιπεριφερειάρχη πρόσωπο κατώτερο των περιστάσεων. Προσωπικά θα συνεχίσω να μάχομαι για να έλθει η Ολυμπία Οδός στην Ηλεία, όχι γιατί δεν μπορεί να υπάρξει Ολυμπία Οδός χωρίς την Ολυμπία, αλλά γιατί δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη στην Ηλεία χωρίς την Ολυμπία Οδό. Επαναλαμβάνω δε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσω αλλαγή της σύμβασης αν δεν περιλαμβάνει και κατασκευή της Ολυμπίας Οδού στην Ηλεία".

5

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΜΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ

“Η ώρα της ευθύνης έχει σημάνει” Στις συναντήσεις μας με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ κ. Βενιζέλο και της ΔΗΜΑΡ κ. Κουβέλη καθώς και τους καθ ύλην αρμοδίους εκπροσώπους του ΣΥΡ Ι Ζ Α ΕΚΜ κ. Σταθάκη και του ΚΚΕ Κ. Χαλβατζή, καταθέσαμε την κοινή και ομόφωνη απόφασή μας να διεκδικήσουμε και να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για την ταχεία ολοκλήρωση της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ. Καταστήσαμε σαφές ότι η Ηλεία θα θεωρήσει ως πράξη εχθρική τυχόν περιορισμό του φυσικού και τεχνικού αντικειμένου του έργου. Κάθε σκέψη η σχεδιασμός που θα πρότεινε τον ακρωτηριασμό της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ και την κατάληξή της στην Πάτρα, θα καταδίκαζε την Ηλεία στην απομόνωση και την υπανάπτυξη. Αποτελεί κοινό τόπο η πεποίθηση πως η άμεση επανέναρξη των εργασιών στα εργοτάξια των μεγάλων οδικών αξόνων θα σημάνει την επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας και θα κρατήσει ζωντανή την ελπίδα. Για την Ηλεία, η ολοκλήρωση του τμήματος ΠΑΤΡΑ-ΠΥΡΓΟΣ-ΤΣΑΚΩΝΑ αποτελεί το μέγιστο αναπτυξιακό έργο που θα αλλάξει τα δεδομένα και θα θέσει επί τέλους το νομό σε τροχιά ανάπτυξης. Ενημερώσαμε τους συνομιλητές μας ότι στο τμήμα ΠΑΤΡΑ - ΠΥΡΓΟΣ έχει ήδη εκτελεστεί πάνω από το 35 % του έργου ,με διανοίξεις και κατασκευές γεφυρών και ότι έχει καταβληθεί το σύνολο των αποζημιώσεων για τις απαλλοτριώσεις. Συνολικά έχουν δαπανηθεί για το τμήμα αυτό πάνω από 120 εκατομμύρια ευρώ. Κάθε σκέψη να σταματήσει η ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ στην Πάτρα θα βύθιζε ακόμη περισσότερο το πολιτικό σύστημα στην αναξιοπιστία και θα κατέγραφε μια ακόμη αλλοπρόσαλλη εθνική ήττα. Από τις συνομιλίες μας με τους πολιτικούς αρχηγούς και τους εκπροσώπους δεν προέκυψαν πληροφορίες για σχεδιαζόμενη περικοπή του έργου. Η διαπραγμάτευση που γίνεται ανάμεσα στο Ελληνικό Δημόσιο, τις Τράπεζες και τους παραχωρησιούχους και φυσικά την ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων δεν έχει καταλήξει. Απαιτείται ετοιμότητα , διαρκής ενημέρωση και αρραγής ενότητα. Εκκρεμεί η συνάντησή μας με τους Προέδρους όλων των πολιτικών δυνάμεων και τον Πρωθυπουργό. Η ώρα της ευθύνης έχει σημάνει.


6

Επικαιρότητα

w w w . p r o t i n e w s . g r

24ωρη απεργία των εργαζομένων στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

/ ÐÝìðôç 22 Íïåìâñßïõ 2012

Εγκύκλιος σοκ! από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Σε διαθεσιμότητα ΟΛΟΙ οι υπάλληλοι ΔΕ Αορίστου Χρόνου! Χωρίς εξαιρέσεις από τις Υπηρεσίες που δεν έστειλαν λίστες

Ό

Ôç óõììåôï÷Þ ôïõò óôçí 24ùñç áðåñãéáêÞ êéíçôïðïßçóç ôçò ÁÄÅÄÕ ìå ðáñÜëëçëç êáôÜëçøç ôïõ ãñáöåßïõ Äéïéêçôéêïý ðñïóùðéêïý áðïöÜóéóáí ïé åñãáæüìåíïé ôçò ðåñéöåñåéáêÞò åíüôçôáò Çëåßáò Την συμμετοχή τους, στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει για σήμερα η ΑΔΕΔΥ με παράλληλη κατάληψη του τμήματος διοικητικού προσωπικού, αποφάσισαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής Γενικής τους Συνέλευσης, οι εργαζόμενοι της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας. Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης θα πρέπει να γίνουν συγκεκριμένες κινήσεις προκειμένου να ενημερωθεί ο κόσμος για το λόγο, των κινητοποιήσεων των εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας, ενώ σε συνεργασία με τους εργαζομένους των Περιφερειακών Ενοτήτων, Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας θα εξεταστεί το ενδεχόμενος αποστολής ψηφίσματος προς την ΑΔΕΔΥ με στόχο να γίνουν συγκεκριμένες κινήσεις. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εξετάστηκε το ενδεχόμενο κατά τη διάρκεια της κατάληψης να επιτρέπεται η λειτουργία τμημάτων που στεγάζονται στο κτίριο της περιφερειακής ενότητας όπως του Γραφείου Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και του ΚΕΠ, ωστόσο αρκετοί ήταν εκείνοι οι οποίοι εξέφρασαν την αντίθεση τους. Οι εργαζόμενοι ζήτησαν στην επόμενη συνεδρίαση -σήμερα- να κληθούν και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Ηλείας, προκειμένου να ακούσουν τα προβλήματα των εργαζομένων και να πάρουν συγκεκριμένη θέση, επί των θεμάτων. Μετά το πέρας στη συζήτησης οι εργαζόμενοι που ομόφωνα συμφώνησαν στη συνέχιση των κινητοποιήσεων κλήθηκαν να ψηφίσουν, ανάμεσα στη συνέχιση της κατάληψης του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας ή στη συμμετοχή στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ με παράλληλη κατάληψη του τμήματος διοικητικού προσωπικού προκειμένου να μην φύγει κανένα όνομα εργαζομένου προς το Υπουργείο. Η απόφαση για συμμετοχή στην απεργία πέρασε κατά πλειοψηφία, με τους εργαζόμενους να θέλουν να στείλουν το δικό τους ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση. Σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου η Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων προκειμένου να αποφασιστεί η συνέχιση των κινητοποιήσεων.

λους τους δημοσίους υπαλλήλους αορίστου χρόνου παίρνει η μπάλα από την άρνηση των δημάρχων αλλά και των συνδικαλιστών να αποστείλουν τις λίστες με τις διαθεσιμότητες στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.Σύμφωνα με την εγκύκλιο που εστάλη από το υπουργείο: "...η παράλειψη των φορέων να αποστείλουν στοιχεία αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την εκκίνηση του μηχανισμού της κινητικότητας που αποσκοπεί στην αξιοποίηση του προσωπικού που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα σε φορείς που παρουσιάζουν άμεσες και ιδιαιτέρως επιτακτικές ανάγκες ενίσχυσης σε προσωπικό. Καθυστερεί δηλαδή τη δυνατότητα μεταφοράς

των υπαλλήλων και την έξοδό τους από το καθεστώς διαθεσιμότητας στο οποίο έχουν ήδη τεθεί εκ του νόμου. Άλλωστε, η παράλειψη των υπηρεσιών να αποστείλουν στοιχεία θα αποβεί σε βάρος των υπαλλήλων εκείνων οι οποίοι θα εξαιρούντο από την εφαρμογή του νόμου, είτε επειδή εισήχθησαν στο δημόσιο με διαγωνιστική διαδικασία ή με διαδικασίες για πρό-

σληψη τακτικού προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ, είτε επειδή ως προς αυτούς συντρέχει προσωπικός λόγος απαλλαγής (υπάγονται δηλ. στις προνοιακές εξαιρέσεις), δεδομένα , τα οποία μπορούν να εξαχθούν μόνο από τα προσωπικά μητρώα των υπαλλήλων. " Πρόβλημα αναμένεται να υπάρξει και με την μισθοδοσία αφού οι οικονομικές υπηρεσί-

ες των Δήμων δεν λειτουργούν λόγω καταλήψεων από τους εργαζόμενους οι οποίοι αντιδρούν στις απολύσεις. Αυτό, έχει ως αποτέλεσμα να μην έχουν σταλεί, εκτός των άλλων, και τα επικαιροποιημένα στοιχεία της απογραφής του προσωπικού που αποτελούν αναγκαία προϋπόθεση ώστε η Ενιαία Αρχή Πληρωμών να καταβάλει την μισθοδοσία.

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων

Υπό κατάληψη οι δήμοι Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ ΟΤΑ με καταλήψεις στους χώρους των Δημαρχείων αλλά και στάσεις εργασίας. Για μία ακόμα μέρα χθες οι εργαζόμενοι του δήμου Πύργου, πραγματοποίησαν στάση εργασίας και κατάληψη στο χώρο του Δημαρχείου- Πολύκεντρου ενώ ο πρόεδρος των εργαζομένων αναφερόμενος στον αγώνα όλων των εργαζομένων σημείωσε "Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις με μία συμβολική

κατάληψη των υπηρεσιών του Δήμου και όχι σε παιδικούς σταθμούς και καθαριότητα όπως έχουμε πει καθώς δεν επιθυμούμε να δημιουργούμε προβλήματα στο κόσμο. Σύμφωνα με την ΠΟΕ- ΟΤΑ θα προχωρήσουμε και αύριο σε κατάληψη και στάση εργασίας 11:00-3:00 το ίδιο και την Παρασκευή όπου στις 1:00 θα έχουμε Γενική Συνέλευση σύμφωνα με την εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ- ΟΤΑ". Α. Αγγελίδου

Õðü êáôÜëçøç âñßóêïíôáé ïé äéïéêçôéêÝò õðçñåóßåò óôï äÞìï Ðýñãïõ


/ ÐÝìðôç 22 Íïåìâñßïõ 2012

Επικαιρότητα

w w w . p r o t i n e w s . g r

Δήμος Ήλιδας

Τάξη στο κυκλοφοριακό της Αμαλιάδας

Τ

άξη στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Αμαλιάδας, βάζει ο δήμος Ήλιδας. Ειδικότερα από σήμερα δημοτικοί αστυνόμοι όταν εντοπίζουν περιπτώσεις παράνομης στάθμευσης ή κλείσιμο των ποδηλατόδρωμων και των ραμπών για τα ΑμΕΑ θα τοποθετούν στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων προειδοποιη-

τικά σημειώματα. Σε αυτά θα αναγράφεται η παράβαση αλλά και το ποσό που θα πρέπει να καταβάλουν ως πρόστιμο. Ωστόσο από τη Δευτέρα όποιος οδηγός συνεχίσει να σταθμεύει παράνομα τότε οι κλήσεις δεν θα έχουν προειδοποιητικό χαρακτήρα αλλά θα πρέπει να πληρώνονται στο δήμο.

ÔÜîç óôï êõêëïöïñéáêü ðñüâëçìá ôçò ÁìáëéÜäáò, âÜæåé ï äÞìïò ¹ëéäáò

Ρούχα σε οικογένειες μοιράζει η Ανθρώπινη Αλληλεγγύη

Λαχειοφόρος για τους σκοπούς της Βρεφικά, παιδικά, γυναικεία, ανδρικά ρούχα και παπούτσια μοιράζει από χθες η Ανθρώπινη Αλληλεγγύη στα γραφεία της Αμαλιάδας. Τα ρούχα δίνονται σε ανθρώπους που πραγματικά έχουν ανάγκη και είναι προσφορές συνανθρώπων μας. Χθες ο πρόεδρος της Α.Α. Γιώργος Λαγκαδινός μίλησε για την νέα δράση ενώ αναφέρθηκε και στη λαχειοφόρο αγορά που γίνεται προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα που θα στηρίξουν τους σκοπούς της Αλληλεγγύης. Συνεχίζουμε, ανέφερε ο κ Λαγκαδινός "να στηρίζουμε τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και δίνουμε ρούχα σε οικογένειες της περιοχής. Είμαστε δίπλα στους συνανθρώπους αλλά λόγω των σοβαρών υποχρεώσεων μας απέναντι στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και ανέργους, αναγκάζεται εκ των πραγμάτων να ζητήσει τη μικρή βοήθεια όλων. Για το λόγο αυτό θα κυκλοφορήσει από τις 5 Νοεμ-

(προσφορά ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ)

Λαχνοί θα υπάρχουν:

ÂñåöéêÜ, ðáéäéêÜ, ãõíáéêåßá, áíäñéêÜ ñïý÷á êáé ðáðïýôóéá ìïéñÜæåé áðü ÷èåò ç Áíèñþðéíç Áëëçëåããýç óôá ãñáöåßá ôçò ÁìáëéÜäáò βρίου λαχειοφόρος αγορά με τιμή κουπονιού 2 ευρώ. Παράκληση, τους δύσκολους αυτούς καιρούς που περνάμε όλοι μας, εάν μπορείτε να μας βοηθήσετε για να ανταπεξέλθουμε στις σοβαρότατες ανάγκες επιβίωσης της Ανθρώπινης Αλληλεγγύης". Τα δώρα που θα κληρωθούν είναι : 1.ένα ποδήλατο (προσφορά ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ) 2.ένα κινητό αφής (προσφορά κινητής τηλεφωνίας VODA-

FONE) 3.ένα κινητό αφής (προσφορά κινητής τηλεφωνίας VODAFONE) 4.ένα φορητό ράδιο-cd (προσφορά καταστήματος ΠΑΡΡΑΣ) 5.ένα δαχτυλίδι (προσφορά κοσμηματοπωλείου ΧΡΥΣΟΡΑΜΑ) 6.ένα γυναικείο αρωματικό σετ (προσφορά καταστήματος ΚΟΛΟΤΟΥΡΟΣ) 7.ένα γυναικείο συνολάκι (προσφορά καταστήματος γυναικείων ρούχων PARANOIA) 8.ένας πίνακας ζωγραφικής

ΠΥΡΓΟΣ: στην καφετέρια DUOMO κεντρική πλατεία, καφετέρια ΚΕΝΤΡΟΝ κεντρική πλατεία, χορευτικός σύλλογος " ΗΛΕΙΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΣ", χορευτικός σύλλογος "ΜΩΡΑΪΤΕΣ", βιβλιοπωλείο LEXIS, βιβλιοπωλείο ΜΑΛΕΒΙΤΗΣ, βιβλιοπωλείο ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΟ, βιβλιοπωλείο ΦΩΤΟΓΝΩΣΗ. ΑΜΑΛΙΑΔΑ: στα γραφεία της ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, στα βιβλιοπωλεία ΒΙΒΛΙΟΠΑΝΟΡΑΜΑ, ΓΝΩΣΗ, ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ και στο κατάστημα γυναικείων ρούχων PARANOIA. ΓΑΣΤΟΥΝΗ: στο βιβλιοπωλείο ΒΑΡΟΥΧΑΣ. ΛΕΧΑΙΝΑ: στο φαρμακείο Νεόφυτου Παπαδόπουλου. ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟ : στο βιβλιοπωλείο ΜΑΝΟΥΣΙΑΔΗΣ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑ: στο ΚΑΠΗ Ανδραβίδας ΖΑΧΑΡΩ: στο βιβλιοπωλείο Φιορέτου Σοφία ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ: στην κα-

φετέρια ΡΟΔΟΝ ΚΡΕΣΤΕΝΑ: στην καφετέρια LIQUID ΒΑΡΔΑ: κρεοπωλείο ΦΕΝΕΟΣ Η κλήρωση θα γίνει την ημέρα κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας.

7

Ημερίδα την Παρασκευή στην Αμαλιάδα

Åèéóìüò óôï äéáäßêôõï Την Παρασκευή στις 6 μ.μ. στο Δήμο Ήλιδας θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα "εθισμός στο διαδίκτυο". Η ημερίδα θα γίνει στη Παπαχριστοπούλειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας και ομιλητές θα είναι επιστημονικό προσωπικό αποτελούμενο από κοινωνιολόγους, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς.


8

Επικαιρότητα

w w w . p r o t i n e w s . g r

Τοποθέτηση Μ. Παρασκευόπουλου για τα παραλιακά αυθαίρετα

“Αναβάθμιση της παραλιακής ζώνης για την ανάπτυξη της περιοχής” "Η δημιουργία μιας σύγχρονης λουτρόπολης, που θα συμβάλλει πολλαπλά στην ανάπτυξη του δήμου και της ευρύτερης περιοχής, είναι η μόνη εφικτή και ρεαλιστική πρόταση για τους παραλιακούς οικισμούς του δήμου Πύργου", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος κ. Μάκης Παρασκευόπουλος με αφορμή δημοσιεύματα που προκλήθηκαν μετά από ρεπορτάζ της εφημερίδας New York Times την περασμένη εβδομάδα."Η θέση μας είναι ξεκάθαρη από την αρχή -τονίζει ο κ. Παρασκευόπουλος- και περιλαμβάνει ένα πακέτο με τέσσερα συγκεκριμένα βήματα: Πρώτον, πολεοδόμηση της κατειλημμένης παραλιακής ζώνης και ορισμένων από τις ανεκμετάλλευτες εκτάσεις της πρώην λίμνης Μουριάς, σύμφωνα με όσα ορίζονται από το Σύνταγμα και τους νόμους της χώρας. Δεύτερον, πρόσκληση ενδιαφέροντος για την εξαγορά των οικοπέδων από τους σημερινούς κατόχους ή άλλους ενδιαφερόμενους, με εκείνες τις προϋποθέσεις που επιτάσσει ένα κράτος δικαίου. Τρίτον, ανάδειξη των άγονων εκτάσεων με μερικό επαναπλημμυρισμό τους και κατασκευή χώρων άθλησης και αναψυχής. Τέταρτον, αξιοποίηση, με κατεύθυνση στον τουρισμό και την αναψυχή, όλων των υπόλοιπων ανεκμετάλλευτων εκτάσεων της πρώην λίμνης Μουριάς από το κράτος. Η αποδοχή της πρότασής μας από την κυβέρνηση, θα είχε άμεσα και απτά αποτελέσματα: θα αναβάθμιζε εντυπωσιακά την παραλιακή ζώνη, θα έδινε τεράστια ώθηση στην ανάπτυξη της περιοχής και θα εισέφερε στο ταμείο του κράτους έσοδα που δεν μπορεί να έχει με κανέναν άλλον τρόπο. Αυτή είναι και η πραγματική έννοια της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στη συγκεκριμένη περίπτωση. Αντί, λοιπόν, να μιλάμε στον αέρα για μια μελλοντική… Ριβιέρα, ας δούμε με ρεαλισμό τι πραγματικά μπορούμε να κάνουμε ώστε να έχουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα και να δώσουμε συγκεκριμένες απαντήσεις για την εξάλειψη ή έστω την άμβλυνση του προβλήματος και για την ανάπτυξη που έχει τόση ανάγκη ο τόπος. Διαφορετικά το σημερινό αδιέξοδο θα διαιωνίζεται και θα αποτελεί τροχοπέδη για την αναπτυξιακή του πορεία. Αυτό ήταν και το πνεύμα των δηλώσεών μου στην αμερικάνικη εφημερίδα, το οποίο προφανώς παρερμηνεύτηκε ή και διαστρεβλώθηκε από διάφορα μέσα ενημέρωσης, τα οποία έφτασαν μάλιστα στο σημείο να αναφέρονται σε δήθεν πλειστηριασμούς για δήθεν φιλέτα που δήθεν πουλάει ο δήμος! Οι εκτάσεις αυτές, αποτελούμενες από χιλιάδες στρέμματα στην περιοχή των παραλιακών θινών και στην αποξηρανθείσα λίμνη Μουριάς, ανήκουν στο κράτος και ένα μικρότερο τμήμα τους στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Ο δήμος Πύργου δεν έχει στην ιδιοκτησία του καμία τέτοια έκταση και προφανώς δεν μετέχει σε καμία διαδικασία εκποίησής της".

/ ÐÝìðôç 22 Íïåìâñßïõ 2012

Παραμένουν απλήρωτοι παρά το γεγονός ότι ολοκλήρωσαν το έργο

Θύματα της γραφειοκρατίας οι εργολάβοι δακοκτονίας Ε

ιδικότερα στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρεται χαρακτηριστικά "Όσον αφορά το πρόβλημα που έχει ανακύψει με την πληρωμή των αγροτών εργολάβων Δακοκτονίας θέλω ευθύς εξ' αρχής να δηλώσω ότι αδίκως παραμένουν απλήρωτοι και ότι είναι θύματα γραφειοκρατικών διαδικασιών. Ο προσυμβατικός έλεγχος (όπου απαιτείται) γίνεται για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ουσιώδεις νομικές παραλείψεις στη διαδικασία που προηγείται της σύναψης της σύμβασης. Η Διακήρυξη που είχε την προβλεπόμενη από το Νόμο δημοσιότητα (Εφημερίδα Κυβέρνησης, Υπηρεσία Εκδόσεων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, Διαδίκτυο, Ιστοσελίδα Περιφέρειας, Τοπικός Τύπος, κλπ) χωρίς να υπάρχουν ενστάσεις, με βάση και την γνώμη του Νομικού Συμβούλου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, είναι Πράξη Κανονιστικού Περιεχομένου (δημιουργεί Δίκαιο) διότι υπέχει θέση Νόμου (έχει Νομική Υπόσταση) και είναι δεσμευτική. Η ιδιαιτερότητα στη Δακοκτονία είναι ότι με βάση τη Διακήρυξη η προϋπολογιζόμενη δαπάνη των 500.000 ευρώ δεν αποτελεί το ανώτατο όριο προσφο-

ράς εκ μέρους των διαγωνιζομένων. Δηλαδή δεν μπορεί να πάρει το έργο ένας εργολάβος που θα προσφέρει το παραπάνω ποσό. Προσπαθήσαμε από την αρχή που προέκυψε το νέο αυτό πρόβλημα που δεν υπήρχε στις διακηρύξεις των προηγουμένων ετών, με την αιτιολογική έκθεση της αρμόδιας υπηρεσίας της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης, με παρεμβάσεις υπηρεσιακές αλλά και πολιτικές να γίνει κατανοητή από όλους τους εμπλεκομένους στο πρόβλημα, η διαφορά της Δακοκτονίας από τα Δημόσια έργα. Προσπαθήσαμε τεκμηριωμένα να γίνει αντιληπτό ειδικότερα φέτος που κινηθήκαμε στα όρια των διαδικασιών λόγω των επανειλημμένων εκλογικών αναμετρήσεων που είχαν ως αποτέλεσμα την σημαντική καθυστέρηση στην λήψη των απαιτούμενων αποφάσεων, ότι η Δακοκτονία δεν είναι Δημόσιο Έργο… αλλά είναι διαδικασία που εάν δεν γίνει στον κατάλληλο χρόνο τότε οι επιπτώσεις στην ποσότητα όσο και στην ποιότητα ενός σοβαρού για το Νομό μας προϊόντος του ελαιολάδου είναι σημαντικές και η ζημιά ανυπολόγιστη. Κατανοώ και συμμερίζομαι

ÁðëÞñùôïé ðáñáìÝíïõí ïé åñãïëÜâïé ðïõ åß÷áí áíáëÜâåé ôï Ýñãï ôçò äáêïêôïíßáò πλήρως την προσφυγή στο Τμήμα Επίλυσης Διαφωνιών του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όμως εκτιμώ ότι πολλές φορές μπορούμε να παραβλέπουμε τον τύπο και να στεκόμαστε στη ουσία, ιδιαίτερα όταν δεν υπάρχει ουσιώδης Νομική παράλειψη και ιδιαίτερα όταν δεν υπάρχει ενδεχόμενος δόλος. Και η ουσία είναι ότι το έργο ήταν σε εξέλιξη όταν προέκυψε το πρόβλημα, ολοκληρώθηκε και ως εκ τούτου οι εργολάβοι θα έπρεπε να είχαν πληρωθεί" επισημαίνει ο Ν. Μιχαλόπουλος ενώ δηλώνει ότι προσωπικά, υπηρεσιακά και πολιτικά θα είναι στο πλευρό των εργολάβων και από τη πλευρά του θα καταβάλει κάθε προσπάθεια μέχρις ότου δικαιωθούν. "Εδώ που φτά-

σαμε θα πρέπει οι Κοινοβουλευτικοί μας εκπρόσωποι, οι εκπρόσωποι της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης να παρέμβουν καταλυτικά ώστε η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου να είναι θετική και να μην οδηγήσει τους εργολάβους στη Δικαστική Διαδικασία. Κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για τις 300 και πλέον οικογένειες που εργάστηκαν για την επιτυχή εφαρμογή του προγράμματος την ώρα που οι οικονομικές τους υποχρεώσεις τρέχουν (και που δεν φταίνε σε τίποτα), αλλά και γιατί μια αρνητική απόφαση ουσιαστικά θα καταργήσει στη πράξη το πρόγραμμα της Δακοκτονίας την επόμενη περίοδο" επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

ΟΓΑ

Πως θα καταβάλλεται το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων Τις λεπτομέρειες του νόμου 4093/2012 , ΦΕΚ 222 Α' /12-11-2012Σ σχετικά με το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων ανάρτησε στην ιστοσελίδα του ο ΟΓΑ. Σύμφωνα με όσα προκύπτουν μετά τη θεσμοθέτηση ""αυστηρών" εισοδηματικών κριτηρίων, με το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα, περιορίζεται δραματικά ο αριθμός των οικογενειών οι οποίες δικαιούνται παροχή οικογενειακού επιδόματος. Πιο αναλυτικά, οι οικογένειες που δικαιούνται το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων διαιρούνται αναλόγως του ισοδύναμου εισοδήματος σε τέσσερις εισοδηματικές κατηγορίες ως εξής: Μέχρι έξι χιλιάδες ευρώ που λαμβάνουν το πλήρες επίδομα. Από έξι χιλιάδες και ένα ευρώ έως δώδεκα χιλιάδες ευρώ που λαμ-

βάνουν τα 2/3 του επιδόματος.Από δώδεκα χιλιάδες και ένα ευρώ έως δεκαοκτώ χιλιάδες ευρώ που λαμβάνουν το 1/3 του επιδόματος.Το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων υπολογίζεται ανάλογα με τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων ως εξής: σαράντα ευρώ ανά μήνα για ένα εξαρτώμενο τέκνο, ογδόντα ευρώ ανά μήνα για δύο εξαρτώμενα τέκνα, εκατόν τριάντα ευρώ ανά μήνα για τρία εξαρτώμενα τέκνα και εκατόν ογδόντα ευρώ ανά μήνα για τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα. Για κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του τετάρτου καταβάλλεται, πέραν των ανωτέρω, μηνιαίο επίδομα εξήντα ευρώ. Τα νέα κριτήρια για τη διάθεση των οικογενειακών επιδομάτων θα τεθούν σε εφαρμογή από τον Ιανουάριο του 2013.


/ ÐÝìðôç 22 Íïåìâñßïõ 2012

Επικαιρότητα

ΤΟΕΒ Μυρτουντίων

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές

w w w . p r o t i n e w s . g r

9

Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος

Παράταση για τις γεωτρήσεις

Σ

την τελική ευθεία εισέρχονται οι διαδικασίες για τις εκλογές στον ΤΟΕΒ Μυρτουντίων ο οποίος το προηγούμενο χρονικό διάστημα βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος λόγω της καθαίρεσης του Προέδρου του αλλά και του ορισμού προσωρινού Προέδρου ο οποίος ανέλαβε την ευθύνη της διενέργειας των εκλογών για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του Οργανισμού. Οπως δήλωσε χθες στην "ΠΡΩΤΗ" ο προσωρινός Πρόεδρος Χρήστος Παλαιολόγος οι εκλογές στα 13 Τοπικά Διαμερίσματα έχουν οριστεί για τις 28 Νοεμβρίου (και στις 29 οι επαναληπτικές) Θα αναδειχθούν οι 85 εκλέκτορες οι οποίοι στη συνέχεια θα εκλέξουν το νέο 7μελές Δ.Σ. του ΤΟΕΒ για να ακολουθήσει η συγκρότηση του Δ.Σ σε Σώμα. Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον παρά μόνο από μία παράταξη επικεφαλής της οποία είναι ο κ. Παλαιολόγος Όσον αφορά στα τρέχοντα ζητήματα -προβλήματα του Οργανισμού ο κ. Παλαιολόγος σημείωσε ότι η προσωρινή διοίκηση δεν μπορεί να ασχοληθεί παρά μόνο με εκείνες τις περι-

πτώσεις που έχουν το χαρακτήρα του κατεπείγοντος. Στο πλαίσιο αυτό έγινε συντήρηση μηχανήματος του ΤΟΕΒ (τσάπα) και ξεκίνησαν καθαρισμοί σε επικίνδυνα σημεία προκειμένου να αποφευχθούν πλημμύρες και καταστροφές θερμοκηπίων με καλλιέργειες φράουλας , κηπευτικών κλπ

Ï ðñïóùñéíüò Ðñüåäñïò ôïõ ÔÏÅ Ìõñôïõíôßùí ×ñÞóôïò Ðáëáéïëüãïò Ý÷åé áíáëÜâåé ôçí åõèýíç ãéá ôçí ïìáëÞ äéåîáãùãÞ ôùí åêëïãþí

ΓΟΕΒ Πηνειού Αλφειού

Στόχος η εύρυθμη λειτουργία Ο Πρόεδρος του ΓΟΕΒ Πηνειού Αλφειού Αναστάσιος Αλτάνης στο πλαίσιο των πρώτων επαφών που έχει για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού συναντήθηκε χθες το μεσημέρι με το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου εργαζομένων. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν: 1) το ΙΚΑ των εργαζομένων και οι παλαιές οφειλές του οργανισμού 2) οι σχέσεις ΓΟΕΒ-ΤΟΕΒ 3) το ΚΕΥ του οργανισμού, οι αρμοδιότητες και οι υποχρεώσεις αυτού 4) η αξιολόγηση του προσωπικού από την βάση 5) τι ισχύον εισπρακτικό σύστημα και οι αδυναμίες του 6) οι προσλήψεις

ÓõíÜíôçóç ìå ôï äéïéêçôéêü óõìâïýëéï ôïõ óõëëüãïõ åñãáæïìÝíùí åß÷å ÷èåò ï ðñüåäñïò ôïõ ÃÏÅ Ðçíåéïý Áëöåéïý Á. ÁëôÜíçò

7) το σύστημα αυτοχρηματοδότησης των ΟΕΒ 8) τις άμεσες παρεμβάσεις στα αντλιοστάσια καις στις διώρυγες και στο αποστραγγιστικό δίκτυο 9) το νομικό πλαίσιο στήριξης των εγγειοβελτιωτικών έργων.

Κοινή διαπίστωση κατά την διάρκεια της συνάντησης ήταν ότι μόνο με την καλή συνεργασία θα αντιμετωπίζονται στην βάση τους τα προβλήματα. Ο πρόεδρος του ΓΟΕΒ Αναστάσιος Αλτάνης μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε: " Ήταν

μια συνάντηση που τέθηκαν επί τάπητος τα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους και κατ επέκταση τον οργανισμό. Κυρίαρχο μέλημά μας είναι να δίνουμε λύσεις και αυτό θα επιτευχθεί με την καλή συνεργασία που θα έχουμε".

Η Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής προωθεί τροποποίηση της ΚΥΑ 150559/10-6-2011 "Διαδικασίες, όροι και προϋποθέσεις για τη χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού" με αφορμή ερωτήματα που έχουν υποβληθεί από πολλούς δικαιούχους και τις καθ΄ ύλην αρμόδιες Υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης σχετικά με τη διαδικασία αδειοδότησης υφιστάμενων δικαιωμάτων χρήσεων ύδατος. Σύμφωνα με όσα αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ "πιο συγκεκριμένα προωθείται παράταση της διαδικασίας αδειοδότησης με στόχο τη διαμόρφωση και βελτίωση της, στα πλαίσια καταγραφής των υφιστάμενων χρήσεων ύδατος και έκδοση των οριστικών αδειών μετά την έγκριση των Σχεδίων Διαχείρισης Υδατικών Πόρων Λεκανών Απορροής Ποταμού. Η ολιστική διαχείριση των Υδατικών Πόρων της χώρας όπως αυτή διαμορφώνεται στα υπό έγκριση Σχέδια Διαχείρισης κρίνεται επιβεβλημένη για την έκδοση από τις καθ΄ ύλην αρμόδιες Υπηρεσίες των σχετικών αποφάσεων αδειοδότησης υφιστάμενων δικαιωμάτων χρήσεων ύδατος. Για την επίτευξη των ανωτέρω με το καλύτερο δυνατό και πιο ορθολογικό τρόπο, με στόχο πάντα την απλούστευση των διαδικασιών και με το μικρότερο δυνατό κόστος για τον κάθε δικαιούχο - χρήστη, η Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής έχει προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την εξασφάλιση χρηματοδότησης του έργου με τίτλο "Συστηματική απογραφή υδρογεωτρήσεων, κάθε χρήσης, στα υπόγεια υδατικά συστήματα της χώρας και δημιουργία Εθνικού Μητρώου Υδρογεωτρήσεων". Το ανωτέρω έργο θα συμβάλει επικουρικά στην καταγραφή των υφιστάμενων δικαιωμάτων χρήσης νερού όπως αυτές θα προσδιοριστούν στην υπό τροποποίηση ΚΥΑ 150559/2011, καταγράφοντας τις θέσεις και τα χαρακτηριστικά των υδρογεωτρήσεων που αφορούν στα υπόγεια υδατικά συστήματα της χώρας".


10

Επικαιρότητα

w w w . p r o t i n e w s . g r

/ ÐÝìðôç 22 Íïåìâñßïõ 2012

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης

6ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου

Δεν πρόλαβε να περιθάλψει τον 90χρονο!

Η Εθνική Λυρική Σκηνή δίπλα στους μαθητές

Το προσωπικό δράμα που βίωνε ο 90χρονος Νίκος Πέττας, δεν άφησε ασυγκίνητο τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Μετά την δημοσιοποίηση του θέματος (σχετικά με τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης του ηλικιωμένου κατάκοιτου άνδρα, ο οποίος διέμενε σε ένα σπίτι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου κινητοποιήθηκαν άμεσα, όμως όπως φαίνεται δεν πρόλαβαν! Λίγες ώρες αργότερα η είδηση του θανάτου του 90χρονου σκόρπισε την θλίψη και την απογοήτευση στους ανθρώπους που ήθελαν να τον βοηθήσουν ώστε να ζήσει με αξιοπρέπεια τα βαθιά του γεράματα. "Από την πρώτη ημέρα που έγινε γνωστή η περιπέτεια του 90χρονου Νίκου Πέττα, ο οποίος δυστυχώς "έφυγε" μία ημέρα μετά, ζήτησα απ' τα στελέχη των υπηρεσιών του Δήμου μας, να αναλάβουν πρωτοβουλία προκειμένου να γίνει άρση των προβλημάτων, ώστε η καθημερινή του διαβίωση να γίνει με όρους αξιοπρεπείς", δήλωσε στον skaipatras.gr o Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Δημήτρης Αρβανίτης. Μεταξύ των προτεραιοτήτων του Δήμου όπως επεσήμανε ο κ. Αρβανίτης "θα αποτελούσε η επανασύνδεση του ρεύματος της ΔΕΗ στην οικία του και με τη συνδρομή των υπηρεσιών του Δήμου θα γίνονταν η απογραφή του προκειμένου να μην χάσει την σύνταξή του ΟΓΑ , δεδομένου ότι ο 90χρονος ήταν κλινήρης". Να υπενθυμίσουμε πως από τον περασμένο Ιούνιο, ο ηλικιωμένος διέμενε σε ένα σπίτι χωρίς ηλεκτρικό, καθώς δεν διέθετε τους πόρους για να εξοφλήσει τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Τα τελευταία τρία χρόνια οπότε έφυγε από την ζωή η σύζυγος του, την φροντίδα του είχε αναλάβει ζευγάρι αλλοδαπών, η οικονομική κρίση σε συνδυασμό με την αδυναμία των παιδιών του 90χρονου να καταβάλλουν τον μισθό τους, οδήγησε το ζευγάρι να αναζητήσει αλλού εργασία και εκ των πραγμάτων η φροντίδα του, προς τον ηλικιωμένο να περιοριστεί, στα απολύτως απαραίτητα όπως η διατροφή και η καθαριότητα του σπιτιού του! Με αφορμή την τραγική κατάληξη του 90χρονου, αξίζει να αναφερθεί πως ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, έχει επιδείξει ανάλογα "αντανακλαστικά" , σε αντίστοιχες περιπτώσεις, αποδεικνύοντας στην πράξη την ευαισθησία και το κοινωνικό πρόσωπο, των υπηρεσιών του. Μάλιστα καλούνται οι πολίτες όταν αντιλαμβάνονται τέτοιες περιπτώσεις να τις γνωστοποιούν στο Δήμο, προκειμένου αυτός με την σειρά του, να παρεμβαίνει. (από το skaipatras.gr)

ίπλα στους μαθητές του 6ου Δημοτικού σχολείου θα βρεθούν οι καλλιτεχνικοί εκπαιδευτές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο πλαίσιο του προγράμματος "η όπερα διαδραστικά στα δημοτικά σχολεία". Οι μαθητές της Στ' τάξης θα έχουν συνεργασία με τους καλλιτεχνικούς εκπαιδευτές ενώ κατά τη δεύτερη μέρα παραμονής τους στο σχολείο οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παράσταση "Ο κουρέας της Σεβίλλης". Ειδικότερα κατά τη πρώτη μέρα, του προγράμματος, θα διεξαχθούν εργαστήρια, ενώ θα γίνει πρόβα χορωδίας με μαέστρο και ορχήστρα. Κατά τη δεύτερη μέρα - Παρασκευή- θα υπάρξει θεατρικό παιχνίδι και θεατρική παράσταση.

Δ

Ειδικό φυλλάδιο διανέμεται σε υπηκόους τρίτων χωρών

Πρόγραμμα επιστροφής στις χώρες καταγωγής τους ιδικό ενημερωτικό φυλλάδιο, το όποιο απευθύνεται σε υπηκόους τρίτων χωρών, σχεδίασε η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, σε συνεργασία με το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, με στόχο την αύξηση των επιστροφών αλλοδαπών, στις χώρες καταγωγής τους. Το φυλλάδιο μεταφράστηκε σε (13) γλώσσες-διαλέκτους και συγκεκριμένα στα Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Αλβανικά, Ρώσικα, Κινέζικα, Αραβικά, Μπενγκάλι, Κουρδικά, Φαρσί, Ουρντού, Παστού και Νταρί, ενώ αναπαράχθηκε σε 1.500.000 αντίτυπα. Το φυλλάδιο ενημερώνει τους αλλοδαπούς σχετικά με τη δυνατότητα που τους παρέχεται για επιστροφή στις χώρες καταγωγής τους, με ασφάλεια, αξιοπρέπεια και χωρίς οποιαδήποτε οικονομική τους επιβάρυνση. Η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής για την υποστήριξη του προγράμματος επιστροφής των αλλοδαπών, έχει προγραμματίσει μια σειρά δράσεων, που περιλαμβάνουν : εγκατάσταση "περίπτερου" στην έδρα της Διεύθυνσης (Π. Ράλλη 24 - Ταύρος), όπου αστυνομικοί και διερμηνείς, ενημερώνουν τις εργάσιμες ημέρες, κατά τις ώρες

Ε

08:00-14:00, τους ενδιαφερόμενους αλλοδαπούς για τις δυνατότητες του προγράμματος, ενημέρωση των εκπροσώπων φορέων και συλλόγων μεταναστών, που λειτουργούν νόμιμα στο νομό Αττικής και παράδοση έντυπου υλικού για διανομή στα μέλη τους. Επίσης προβολή της δράσης μέσω του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου που διαθέτουν, ενημέρωση και αποστολή έντυπου υλικού στις Διπλωματικές Αρχές τρίτων χωρών, που λειτουργούν στην Αθήνα, επικοινωνία με τις Δημοτικές Αρχές του Νομού Αττικής και διάθεση έντυπου υλικού για ενημέρωση και διανομή στους προσερχόμενους στους Δήμους αλλοδαπούς, ενημέρωση και διανομή έντυπου υλικού, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών και διερμηνείς (σε κινητή μονάδα-βαν), σε επιλεγμένα σημεία του κέντρου της Αθήνας, διανομή εντύπου υλικού σε καταστήματα, όπου δραστηριοποιούνται νόμιμα αλλοδαποί και αποτελούν συνήθως σημεία συγκέντρωσης τους. Το κόστος για τον σχεδιασμό, τη δημιουργία και την αναπαραγωγή των συγκεκριμένων φυλλαδίων χρηματοδοτήθηκε κυρίως από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών.

ΣΑΒΒΑΤΑ ΣΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΟΣΕ ΛΕΧΑΙΝΩΝ

Παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής του Γιώργου Κοζία Στα πλαίσια των μηνιαίων εκδηλώσεων ΣΑΒΒΑΤΑ ΣΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ που οργανώνει από το 2003 συνεχώς η Πολιτιστική Ομάδα Φράγμα , έχει προγραμματισθεί για το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012, ώρα 8μμ στο καφέ-ΟΣΕ Λεχαινών παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής του Γιώργου Κοζία. Οι ηθοποιοί του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Βιβή Πέτση και Περικλής Βασιλοπουλος θα απαγγείλουν ποιήματα του Γιώργου Κοζία, ο οποίος θα παραστεί και θα συνομιλήσει με το κοινό.


Επικαιρότητα

/ ÐÝìðôç 22 Íïåìâñßïõ 2012

Ενημερωτική εκδήλωση της Ν.Ε Ηλείας του ΚΚΕ στο ΤΕΙ Πύργου

Γραμμή ενσωμάτωσης ή γραμμή ανατροπής; Η πείρα της Αργεντινής υτές τις μέρες, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να παίρνουμε παραδείγματα από την ιστορία και να μελετάμε τα βήματα του κινήματος με κύριο σκοπό την αποφυγή λαθών που εξελίχθησαν σε πανωλεθρία για τους εργαζομένους και τα υπόλοιπα φτωχά λαϊκά στρώματα. Για αυτό το λόγο αναδεικνύουμε το παράδειγμα της Αργεντινής, στο οποίο αν και το κίνημα είχε μαζικότητα, δεν κατάφερε να φέρει κάποια ανάπτυξη προς όφελος του λαού". Το παραπάνω μήνυμα πέρασε χθες το μέλος της Ν.Ε Ηλείας του ΚΚΕ Θανάσης Καραμπέτσος στην εκδήλωση που πραγματοποίησε η Ν.Ε του κόμματος στο ΤΕΙ Πύργου. Μιλώντας σε φοιτητές και μέλη του κόμματος ο Θανάσης Καραμπέτσος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι "Η σημερινή (σ.σ χθεσινη) εκδήλωση της Ν.Ε του ΚΚΕ εντάσσεται σε μια σειρά εκδηλώσεων που γίνονται για ενημέρωση με σκοπό να βγαίνουν και προς τα έξω οι θέσεις του κόμματος και τα συμπεράσματα σε

“Α

Áðü ôçí ÷èåóéíÞ åêäÞëùóç ôïõ ÊÊÅ óôï ÔÅÉ Ðýñãïõ. σχέση με ότι συμβαίνει το τελευταίο διάστημα. Σήμερα θα ασχοληθούμε με το θέμα της Αργεντινής, όχι τόσο με τι έγινε εκείνη την περίοδο στην Αργεντινή όσο με τα συμπεράσματα που βγαίνουν από την κρίση και τις λαϊκές διαμαρτυρίες που έγιναν εκείνη την περίοδο στην Αργεντινή και πως μπορούν να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα για το σήμερα. Το κεντρικό συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι η Αργεντινή την εποχή εκείνη πέρασε μια τρομερή κρίση που έτριξε γερά τα θε-

μέλια του αστικού πολιτικού συστήματος. Παρόλα αυτά κατάφερε να ενσωματώσει και τις λαϊκές αντιδράσεις και να χρησιμοποιήσει όλων σχεδόν των μορφών τους τρόπους διαχείρισης από τον νεοφιλελευθερισμό μέχρι και τις λεγόμενες αριστερές κυβερνήσεις με αποτέλεσμα να ενσωματωθεί όλη αυτή αγανάκτηση, οργή, δυσαρέσκεια και εξαθλίωση του κόσμου μέσα στα κανάλια του αστικούς συστήματος. Από την άλλη πλευρά επιβεβαιώνεται και η θέση του ΚΚΕ ό-

τι αν δεν υπάρχει ένα συνεπές, ταξικό και οργανωμένο Κομμουνιστικό Κόμμα και κίνημα που να έχει οργανώσεις παντού, δεν μπορεί να μπει στο προσκήνιο το πολιτικό ζήτημα. Και μένει στα όρια του συστήματος αυτού". Ολοκληρώνοντας ο Θανάσης Καραμπέτσος ανέφερε ότι θα συνεχιστούν οι εκδηλώσεις του ΚΚΕ στο προσεχές διάστημα και με άλλα θέματα που απασχολούν το σημερινό πολιτικό σκηνικό. Θοδωρής Λάμπρος thlabr os@hotmail.com

Τοποθέτηση Γ. Ζαφειρόπουλου για την Ολυμπία οδό

“Η Ολύμπια Οδός πρέπει να περιλαμβάνει την Επαρχία Ολυμπίας και την Αρ. Ολυμπία” Ο πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών και Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ηλείας Γιάννης Ζαφειρόπουλος, μετά την συνάντηση συμμετείχε και ο ίδιος των θεσμικών εκπροσώπων της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και του Νομού Ηλείας με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο δήλωσε "Η ολοκλήρωση των διαδικασιών εκτέλεσης του έργου της "Ολυμπίας Οδού" του οδικού άξονα Πάτρας-

Πύργου- Τσακώνα, αποτελεί εθνικό χρέος για την κυβέρνηση και τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου. Το σπουδαίο αυτό εθνικό έργο υποδομής πρέπει να ολοκληρωθεί στο σύνολο του -ως φυσικό αντικείμενο- και να περιλαμβάνει οπωσδήποτε και το τμήμα της Επαρχίας Ολυμπίας. Και για να έχει περιεχόμενο η ονομασία "Ολυμπία Οδός" αυτού του Εθνικού οδικού άξονα, δεν μπορεί να

μη συνεχιστεί η κατασκευή και του τμήματος μέχρι την Αρχαία Ολυμπία. Οι θέσεις και οι εμπεριστατωμένες προτάσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κατά τη συνάντηση του με τους φορείς, μας εξοπλίζουν με πρόσθετά επιχειρήματα και καταδεικνύουν την απόφαση του Ευάγγελου Βενιζέλου και του ΠΑΣΟΚ για την σταθερή υποστήριξη του πανηλειακού αυτού του αιτήματος".

w w w . p r o t i n e w s . g r

11

ΕΦΗ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ- ΣΑΛΤΑΡΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ

Η Ν.Δ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΧΗΝΟΣ ΣΕ ΣΥΓΧΥΣΗ Οποιοσδήποτε καλόπιστος, που τον διακρίνει πολιτικός πολιτισμός, θα μπορούσε να αποφύγει να σχολιάσει το νέο δημοσίευμα στον τοπικό τύπο του κυρίου Χηνου, προέδρου της Ν.Ο.Δ.Ε Ηλείας της Ν.Δ , διότι δεν θα ήθελε να απαντήσει σε κείμενο που το διακρίνει η αγένεια και οι απρεπείς χαρακτηρισμοί. Ωστόσο επειδή ο κύριος Χήνος στο κείμενό του, αφού κάνει νέα χρονικά άλματα και από το μακρινό 1966 μεταβαίνει στο 2004, εγκαλεί το ΣΥΡΙΖΑ για τη ματαίωση της "επένδυσης" που προωθούσε ο κύριος Γεωργακόπουλος στην περιοχή του Καϊάφα, θα πρέπει να του θυμίσουμε ότι αυτή η "επένδυση" ήταν παράνομη.. Ξεχνάει άραγε ο κύριος Χήνος την προσπάθεια "ορισμένων" να βαφτίσουν τη λιμνοθάλασσα "μικρή λίμνη" και ότι η τυχόν υλοποίησή της θα αναγορευόταν ως ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ; Άλλωστε αυτό είχε καταγγείλει και ο τότε πρόεδρος της Ν.Δ Κ .Καραμανλής σε ομιλία του στην Πάτρα. Να θυμίσουμε επίσης στον κύριο Χήνο και την αντίδραση του κυρίου Κοντογιάννη Γ., στη σύσκεψη που έγινε τον Ιούλιο του 2005 για το ίδιο θέμα στο γραφείο του υφυπουργού Τουρισμού Αναστάσιου Λιάσκου παρουσία τοπικών παραγόντων( δεν ξέρουμε αν συμμετείχε και ο κύριος Χήνος, ως "ειδικός" στις συσκέψεις) και βουλευτών Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ του νομού Ηλείας . "Κάνουν λάθος εάν κάποιοι πιστεύουν ότι με συνοπτικές διαδικασίες μπορούν να προχωρήσουν σε επενδύσεις στον Καϊάφα και σε άλλες περιοχές της Ηλείας. Η Ν.Δ δεν είναι κυβέρνηση συνοπτικών διαδικασιών, τηρεί τους νόμους και προστατεύει το περιβάλλον. Με αυτό τον λεπτό αλλά αναγκαίο συνδυασμό θα πετύχουμε την ανάπτυξη και καλό είναι κάποιοι να μην προτρέχουν", είπε ο κύριος Κοντογιάννης.http://ionionfm.gr/display.greek.news.php?Mid=17&sub1=1&a rtid=6539&CurDt=1189112400 Ας σκαλίσει λίγο τη μνήμη του ο κύριος Χήνος, γιατί όσο εκφέρει λόγο, τόσο εκτίθεται αυτός και περισσότερο εκθέτει το κόμμα του. Βέβαια σήμερα ο κύριος Χήνος υποστηρίζει την παρανομία, γιατί ακολουθεί πιστά τις πολυάριθμες τελευταίες πολιτικές "κωλοτούμπες" της Ν.Δ και της πολιτικής της Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ -ΔΗΜΑΡ που συνίσταται στο τρίπτυχο ΟΛΑ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ -ΦΘΗΝΑ ΚΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ή καλύτερα ΤΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΠΑΡΟΥΜΕ. Αν όλα αυτά σήμερα δεν έχουν σημασία για τον κύριο Χήνο και την Συγκυβέρνηση Ν.Δ -ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ, για τον Ηλειακό λαό και τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ η νομιμότητα και η προστασία του περιβάλλοντος στην αξιοποίηση των παραλιών καταλαμβάνουν πρωτεύουσα θέση. Να θυμίσουμε, επίσης, στον κύριο Χήνο ότι από το 1974 και μετά οι κυβερνήσεις ήταν γαλαζοπράσινες. Να του θυμίσουμε ότι από τoν προϋπολογισμό του 2013 με τις ψήφους των βουλευτών των κομμάτων της Συγκυβέρνησης αφαιρέθηκαν τα κονδύλια για τα σεισμόπληκτα της Δυτικής Ελλάδος; Να του θυμίσουμε ότι τα χρήματα των εθελοντών ανά τη χώρα, του λεγόμενου Ταμείου Μολυβιάτη, τα κατακράτησαν άλλοτε κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και άλλοτε κυβερνήσεις Ν.Δ, και σήμερα συνεχίζουν να τα κατακρατούν και συνεταιρικά; Ας θυμηθεί ο κύριος Χήνος και η Ν.Δ- ΠΑΣΟΚ την κατάργηση του Σιδηρόδρομου, τις υποσχέσεις των γαλαζοπράσινων υπουργών και τις θριαμβολογίες των τοπικών παραγόντων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για το Αεροδρόμιο Ανδραβίδας, πάει πέταξε και αυτό. Η Ολυμπία Οδός και αυτή μετέωρη. Ας θυμηθεί ο κύριος Χήνος ποιες κυβερνήσεις και ποιοι τοπικοί παράγοντες εξέθρεψαν τα τελευταία σαράντα χρόνια τις καταπατήσεις στις παραλίες της Ηλείας. Δεν τον είδαμε να ψελλίζει έστω κάποια διαμαρτυρία. Και ο κατάλογος για τα "έργα" Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ στην Ηλεία δεν έχει τελειωμό, άλλωστε "κατόρθωσαν" να τον φέρουν τελευταίο σε όλη τη χώρα. Όσο και αν προσπαθεί ο κύριος Χήνος να αποσείσει τις ευθύνες της Ν.Δ- ΠΑΣΟΚ για τον μαρασμό του νομού Ηλείας η προσπάθειά του είναι μάταιη.. Αντιλαμβανόμαστε την ταραχή που διακατέχει τη σημερινή Συγκυβέρνηση Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ, γιατί ο ηλειακός λαός τους γυρίζει καθημερινά την πλάτη εξαιτίας της αντιλαϊκής φιλομνηαμονιακης πολιτικής που καθημερινά εφαρμόζουν σύμφωνα με τις εντολές Ε.Ε -Δ.ΝΤ-ΕΚΤ και οδηγούν τη χώρα στο μαρασμό και τον λαό στην εξαθλίωση Να είναι βέβαιοι ότι σύντομα η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού θα δώσει τη δυνατότητα σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ να σταματήσει το καταστροφικό τους έργο ώστε να ξεκινήσει η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.


12

w w w . p r o t i n e w s . g r

Ειδήσεις

/ ÐÝìðôç 22 Íïåìâñßïõ 2012

Τριάντα μηνύσεις υπέβαλλε το Δασαρχείο Αμαλιάδας από την αρχή του έτους

Αυξημένα κρούσματα λαθροϋλοτομίας στην περιοχή του Ηλειακού Κάμπου Τ

ριάντα μηνύσεις έχουν υποβληθεί από το Δασαρχείο Αμαλιάδας από την αρχή του 2012, για παράνομη υλοτομία και διακίνηση δασικών προϊόντων στην ευρύτερη περιοχή του Ηλειακού Κάμπου, σύμφωνα με στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους τα "kinigetikanea.gr" .

Εντατικοί έλεγχοι διενεργούνται από το Δασαρχείο για την αποφυγή της λαθροϋλοτομίας και την προστασία των δασικών εκτάσεων της περιοχής , που σε αρκετές περιπτώσεις βρίσκονται στο "στόχαστρο" για την εξασφάλιση καυσόξυλων. Ωστόσο από την πλευρά της εν λόγω υπηρεσίας , έχουν ικανοποιηθεί εκατοντάδες αιτήσεις για την κοπή κατάλληλων ξύλων (κυρίως ξερά) , προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες θέρμανσης των νοικοκυριών. Μέχρι στιγμής συγκεκριμένα έχουν υποβληθεί πάνω από 850 αιτήσεις στο Δασαρχείο Αμαλιάδας και όπως εξήγησε στα "kinigetikanea.gr" ο Δασάρχης κ. Λυκούργος Πολυ-

χρονόπουλος, έχει εξυπηρετηθεί το 60% των αιτούντων. Δεν απουσιάζουν όμως οι παρανομίες που σύμφωνα με πληροφορίες παρατηρούνται σε διάφορες περιοχές όπως Μέλισσα, Μπόρσι, Κάστρο κλπ., γεγονός που γίνεται αντιληπτό από τους κατοίκους αλλά και διερχόμενους κυνηγούς, με την κοπή αρκετών δέντρων από τις δασικές εκτάσεις. "Είναι αυξημένος ο αριθμός των μηνύσεων σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές , πράγμα που δείχνει ότι είναι αυξημένη και η παράνομη υλοτομία στην περιοχή. Από την πλευρά μας για να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι δίνουμε άδειες στους μόνιμους κατοίκους των περιοχών που

Ï ÄáóÜñ÷çò ÁìáëéÜäáò ê. Ëõêïýñãïò Ðïëõ÷ñïíüðïõëïò. έχουν δάση, να κόψουν τα κατάλληλα δέντρα και να τα μεταφέρουν" ανάφερε ο κ. Πολυχρονόπουλος.

Στη Στροφυλιά Στο μεταξύ μέχρι τις 30 Νοέμβρη θα επιτρέπεται η κοπή ξερών ή πεσμένων δέντρων στο δάσος της Στροφυλιάς, για τους κατοίκους των γύρω κοινοτήτων, Μανωλάδας και Ν. Μανωλάδας. Και στην παραπάνω περιοχή

ÔñéÜíôá ìçíýóåéò Ý÷ïõí õðïâëçèåß áðü ôï Äáóáñ÷åßï ÁìáëéÜäáò, ãéá ðáñÜíïìç õëïôïìßá êáé äéáêßíçóç äáóéêþí ðñïúüíôùí óôçí åõñýôåñç ðåñéï÷Þ ôïõ Çëåéáêïý ÊÜìðïõ. σύμφωνα με το Δασάρχη Αμαλιάδας έχει ριχτεί ιδιαίτερο βάρος όσον αφορά τους ελέγχους για λαθροϋλοτομία,

κάτι που έχει αποδώσει αφού μέχρι στιγμής είναι λιγοστές οι επίσημες περιπτώσεις παρανομίας , για τις ο-

ποίες υποβλήθηκαν μηνύσεις. ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ


/ ÐÝìðôç 22 Íïåìâñßïõ 2012

Eιδήσεις

w w w . p r o t i n e w s . g r

13

Ικανοποίηση από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαχάρως κ. Νίκο Χαραλαμπόπουλο για την πορεία της Δημοτικής Αρχής

“Έιμαστε ένας νοικοκυρεμένος δήμος”

Πανέμορφα φλαμίνγκο στο Κοτύχι

Τ

ην ικανοποίηση του για την πορεία της Δημοτικής Αρχής Ζαχάρως τόσο σε θέματα εσωτερικής λειτουργίας όσο και στα θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα του πολίτη εξέφρασε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαχάρως κ. Νίκος ΧαραÓçìáíôéêü Ýñãï ãéá ôçí áóöÜëåéá ôùí ðïëéôþí ÷áñáêôÞñéóå ï ðñüåäñïò ôïõ Ä.Ó ôï ôìÞìá ðïõ áöïñÜ ôçí áíÜðëáóç ôçò ÅèíéêÞò Ïäïý óôï êÝíôñï ôçò ðüëçò ðïõ äéáêñßíåôáé óôç öùôïãñáößá.

"ÔñÝ÷ïõìå óôçí êõñéïëåîßá áðü ôï ðñùß ìÝ÷ñé ôï âñÜäõ ìå óôü÷ï íá Ý÷ïõìå Ýíá íïéêïêõñåìÝíï äÞìï êáé óôï ìÝôñï ôïõ äõíáôïý íá ìðïñïýìå íá åîõðçñåôïýìå ôïõò äçìüôåò ìáò êáé íá åðéëýïõìå ôá ðñïâëÞìáôÜ ôïõò" áíÝöåñå ìåôáîý Üëëùí ï ñüåäñïò ôïõ Äçìïôéêïý Óõìâïõëßïõ Æá÷Üñùò ê. Íßêïò ×áñáëáìðüðïõëïò. λαμπόπουλος. Ο κ. Χαραλαμπόπουλος μιλώντας στην "ΠΡΩΤΗ" ανέφερε ότι ο Δήμος Ζαχάρως είναι ένας από τους πιο εύρωστους οικονομικά σε πανελλαδικό επίπεδο απαντώντας όπως τόνισε σε αυτούς που κατηγορούν την δημοτι-

Παρέμειναν λίγες ημέρες στην περιοχή

κή αρχή για κακοδιαχείριση και κατασπατάληση πόρων. Επίσης μίλησε για το έργο της ανάπλασης της Εθνικής οδού στο κέντρο της πόλης καθώς και για θέματα παιδείας. Όπως ανέφερε "Ακούγονται διάφορες φωνές τόσο από την αντιπολίτευση του Δήμου όσο και απ' έξω ότι είμαστε ένας δήμος που είμαστε έτοιμοι να διαλυθούμε. Θέλω λοιπόν να τονίσω ότι είμαστε ένας από τους πέντε δήμους πανελλαδικά που είμαστε οικονομικά εύρωστοι. Έχουμε αυτή την στιγμή στο ταμείο μας 3 εκατομμύρια 700.000 ευρώ την στιγμή που οι περισσότεροι δήμοι στη χώρα είναι χρεωμένοι. Υπήρχε μια βιομηχανία καταγγελιών προς την δημοτική αρχή Ζαχάρως κατά την προηγούμενη θητεία της. Παρόλα αυτά εμείς προχωρήσαμε και καταφέραμε να έχουμε σήμερα ένα νοικοκυρεμένο Δήμο. Τρέχουμε στην κυριολεξία από το

πρωί μέχρι το βράδυ με στόχο να έχουμε ένα νοικοκυρεμένο δήμο και στο μέτρο του δυνατού να μπορούμε να εξυπηρετούμε τους δημότες μας και να επιλύουμε τα προβλήματά τους. Λόγω δε και των συνεχόμενων καταγγελιών που έχουμε από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης, έχουμε πεισμώσει και εργαζόμαστε μεθοδικά για να αποδείξουμε ότι οι κατηγορίες τους δεν ευσταθούν. Επίσης ένα άλλο σημαντικό θέμα έχει να κάνει με την ανάπλαση που θέλουμε να κάνουμε στο κέντρο της Ζαχάρως και ειδικά στο ένα τμήμα της για το οποίο υπήρχε ένας αναβρασμός με μερίδα επαγγελματιών που δεν συμφωνούν με το συγκεκριμένο έργο. Το έργο ανάπλαση πεζοδρομίων εκατέρωθεν της Εθνικής Οδού πρέπει να γίνει για λόγους ασφαλείας αλλά και αισθητικής. Επίσης το συγκεκριμένο τμήμα αποτελεί την είσοδο αλλά και την

έξοδο της Ζαχάρως. Δεν μπορείς αυτή την στιγμή να βαδίζεις με ασφάλεια. Δυστυχώς οι πεζοί αναγκάζονται να διασχίζουν με τα πόδια την Εθνική οδό με κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα. Αν υλοποιηθεί το έργο θα φυτευθούν φυτά, δένδρα και θα υπάρχει προστασία για τους πεζούς εκατέρωθεν της Εθνικής Οδού. Τέλος να επισημάνω ότι ο Δήμος Ζαχάρως έχει επιδείξει μια ιδιαίτερη μέριμνα για τις σχολικές μονάδες. Να σας αναφέρω ότι σαν Δήμος έχουμε φροντίσει να εφοδιάσουμε τις σχολικές μονάδες με πετρέλαιο από τις αρχές του Σεπτέμβρη". Πρόσθεσε δε ότι η Δημοτική αρχή έχει επιλύσει και το σημαντικό ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την ευαισθησία που την διακρίνει στα θέματα της παιδείας. Θοδωρής Λάμπρος thlabros@hotmail.com

Την εμφάνισή τους έκαναν πριν από λίγες ημέρες κοπάδια φλαμίνγκο σε δύο σημεία της λιμνοθάλασσας Κοτυχίου, τα οποία προσέφεραν εντυπωσιακές εικόνες σε όσους βρέθηκαν στο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους οικοσύστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν τα "kinigetikanea.gr", τα πανέμορφα πτηνά με το ροζ φτέρωμα, παρέμειναν λίγες ημέρες στο Κοτύχι , πιθανότατα για να ξεκουραστούν από το μεταναστευτικό τους ταξίδι από τον Βορρά στον Νότο κι αφετέρου για να βρουν ένα είδος σκουληκιού που θεωρείται από τις καλύτερες τροφές. Από την πρώτη στιγμή του ερχομού και της παραμονής των φλαμίνγκο στην περιοχή του Κοτυχίου , υπήρξε κινητοποίηση από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Λεχαινών καθώς και άλλες αρμόδιες υπηρεσίες, για την προστασία των πτηνών των οποίων απαγορεύεται αυστηρά το κυνήγι. Από τη λήψη των μέτρων δεν προέκυψαν προβλήματα με την παραμονή των ψιλόλιγνων πουλιών , τα οποία πέταξαν από την περιοχή για τον τελικό προορισμό τους. Να σημειωθεί ότι τα συγκεκριμένα άγρια είδη θεωρούνται πτηνά του Φλεβάρη , αφού εκείνη την περίοδο έρχονται κατά χιλιάδες και σταθμεύουν σε διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα και την Κύπρο. Έτσι δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα κι εφόσον ενταθεί η κακοκαιρία , να κάνουν πάλι την εμφάνισή τους στο Κοτύχι, στον Καϊάφα ή σε άλλη περιοχή. ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ


14

Ειδήσεις

w w w . p r o t i n e w s . g r

/ ÐÝìðôç 22 Íïåìâñßïõ 2012

ΘΟΔΩΡΟΣ ΒΛΑΓΚΟΥΛΗΣ

Με απόφαση του Γ. Στουρνάρα

ΟΔΥΝΗΡΕΣ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ

Τρία ΚΕΦ στην Ηλεία

Σημαντικές κοινωνικές και οικονομικές προεκτάσεις θα υπάρξουν για το Νομό Ηλείας στην πιθανότητα της μη συνέχισης του έργου της Ολυμπίας οδού από Πάτρα έως Τσακώνα. Την παραπάνω δήλωση έκανε ο πολιτευτής της Ν.Δ κ. Θόδωρος Βλαγκούλης αναφερόμενος στην πιθανότητα της διακοπής του έργου για το Νομό Ηλείας.Επεσήμανε ακόμη ο κ. Βλαγκούλης ότι αν ματαιωθεί το έργο της Ολυμπίας οδού για την Ηλεία, εκτός των οικονομικών και κοινωνικών επιπτώσεων θα προκύψουν και σοβαρά νομικά ζητήματα ως προς το κύρος και την νομιμότητα των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων που έχουν σχέση και με την παραβίαση συνταγματικών διατάξεων που προστατεύουν τα ατομικά δικαιώματα των ιδιοκτητών των απαλλοτριωθεισών αγροτικών και μη εκτάσεων. Κλείνοντας ο κ. Βλαγκούλης τόνισε ότι χρειάζεται μια σοβαρή και υπεύθυνη συλλογική προσπάθεια για να αποφευχθούν οι πολλαπλές οδυνηρές συνέπειες από την μη συνέχιση του σοβαρού έργου της Ολυμπίας οδού για την Ηλεία.

9 10 17 26 34 49 +45

Ανοδος 1,10% στο Χ.Α. Στις 830,27 μονάδες, με άνοδο 1,10% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης Τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών παρά τον αρνητικό αντίκτυπο που προκάλεσε αρχικά η αδυναμία επίτευξης συμφωνίας στο χθεσινό Eurogroup, ως προς τη βιωσιμότητα του χρέους και την εκταμίευση της επόμενης δόσης. Ο τζίρος των συναλλαγών ανήλθε σε 64,79 εκατ. ευρώ. Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο παρουσίασαν η Υγεία (+6,10%), η Τεχνολογία (+3,37%) και οι Πρώτες Ύλες (+3,11%), ενώ κατά 2,22% ενισχύθηκε ο τραπεζικός δείκτης.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΙ ΠΥΡΓΟΣ ΟΡΦΕΑΣ Μανωλοπούλου 11, Πύργος Ηλείας 26210 22706  Το Λυκόφως: Χαραυγή Μέρος 2 Πέμ έως Τετ: 19.30 - 22.00 Το Λυκόφως: Χαραυγή Μέρος 2 Πέμ έως Τετ: 19.30 - 22.00  Skyfall Πέμ έως Τετ: 19.15 22.00

 Σμύρνη, Η Καταστροφή μιας Κοσμοπολίτικης Πόλης, 1900 1922 Πέμ έως Τετ: 19.45 - 21:45 ΑΜΑΛΙΑΔΑ CineCinema Amaliada  "ΤΟ ΛΥΚΟΦΩΣ: ΧΑΡΑΥΓΗ ΜΕΡΟΣ 2" ΩΡΕΣ: 19:45 & 22:00  "SKYFALL 007" ΩΡA ΠΡΟΒΟΛΗΣ: 21:30

ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ Κρέστενα, Γαστούνη

Καιρός αρκετά νεφελώδης που αργότερα θα γίνει αίθριος. 13°C έως 18°C. Άνεμοι ασθενείς βόρειοι έως 2 μποφόρ.

ε απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα δίνεται το "πράσινο φως" για τη δημιουργία των πρώτων 63 Κέντρων Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων στις περιοχές στις οποίες ανεστάλη η λειτουργία ΔΟΥ στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των εφοριών. Στους δήμους της Ηλείας θα δημιουργηθούν ΚΕΔ σε Ήλιδας Αμαλιάδα, Ζαχάρως, Ανδραβίδας - Κυλλήνης Λεχαινά.Σημειώνεται ότι προϋπόθεση για τη λειτουργία των ΚΕΦ είναι η ύπαρξη κατάλληλου χώρου στέγασης και η ανάληψη από τους δήμους των εξόδων λειτουργίας τους πλην του κόστους μισθοδοσίας.

Μ

Οικολόγοι Δυτ. Ελλάδας

Ερώτηση για το περίπτερο στο Φράγμα Πηνειού Επερώτηση για έργο τουριστικής αξιοποίησης φράγματος Πηνειού κατέθεσε στον Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας ο κ Κώστας Παπακωνσταντίνου, Περιφερειακός Σύμβουλος. Στην ερώτησή του αναφέρει "Σας παρακαλώ να προωθήσετε προς τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Χ. Καφύρα την παρακάτω επερώτηση, σύμφωνα με το Άρθρο 16 του Κανονισμού Λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Δ. Ελλάδας. Η επερώτηση έχει ως εξής: Κύριε Αντιπεριφερειάρχη Στις παρακάτω φωτογραφίες φαίνεται κατεστραμμένο και εντελώς εγκαταλελειμμένο το κτήριο και ο περιβάλλων χώρος του τουριστικού περιπτέρου στο Φράγμα Πηνειού. Σύμφωνα με την πινακίδα, πρόκειται για έργο με τίτλο "Ανάπλαση τουριστικού περιπτέρου και περιβάλλοντος χώρου στη λίμνη του Φράγματος Πηνειού 'Κωνσταντίνους Καραμανλής' περιοχής Πηνείας Ν. ΗΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ - ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΕΚΑΒ: 166 Κέντρο Δηλητηριάσεων: 210-7793777 Νοσοκομείο Πύργου: 26210-82300, 82360 Νοσοκομείο Αμαλιάδας: 26223 60100 Κέντρο Υγείας Κρεστένων: 26250 22222 Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας: 26260 22222 Κέντρο Υγείας Βάρδας: 26233 60000 Κέντρο Υγείας Γαστούνης: 26233 60300 Κέντρο Υγείας Σιμόπουλου: 26223 60400 ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Άμεση δράση Πύργου: 100 Αστ. Δ/νση Ηλείας: 26210-81730, 81731 Τμήμα Τροχαίας Πύργου: 2621081742 Αστυνομικό τμήμα Πύργου: 2621081734

λείας" προϋπολογισμού 935.000 € ενταγμένο στo ΠΕΠ Δ. Ελλάδας 2000 2006 Ρωτάμε: Γιατί το έργο δεν ολοκληρώθηκε; Ποιος είναι ο οικονομικός απολογισμός του έργου; Έχουν καταλο-

Ασφάλεια Πύργου: 26210-81740 Τροχαία Πύργου: 26210-22100 Αστυνομία Αμαλιάδας: 26220-38210 Ασφάλεια Αμαλιάδας: 26220-38232 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ Πυροσβεστική Πύργου: 199 Πυροσβεστική Αμαλιάδας: 2622022199 Πυροσβεστική Λεχαινών: 2623022199 Πυροσβεστική Κρεστένων: 2625022199 ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ Κατάκολο: 26210-41206, 41500 Κυλλήνη: 26230-26230, 92211 Πάτρα: 2610-341204

γισθεί ευθύνες για την μη αποπεράτωσή του; Αντιλαμβάνεσθε, ελπίζουμε, ότι οι εικόνες αυτές αποτελούν πρόκληση για το κοινό αίσθημα στις εποχές που ζούμε."

ΒΛΑΒΕΣ ΟΤΕ: 13888 ΔΕΗ: 1050 ΔΕΥΑΠ Πύργου: 26210-33702 ΔΕΥΑΠ Αμαλιάδας: 26220-23923 Επιμελητήριο Ηλείας: 26210-34154, 22541, 32225 Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πύργου: 26210-22707, 81117, 22088 Οργανισμός Εργατικής Εστίας: 2621034797 Μητρόπολη Ηλείας: 26210-22527 ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΤΕΛ Πύργου: 26210-20600 έως 20608 Αμαλιάδας: 26220-28892 Αθηνών: 210-5134110-1 Θεσσαλονίκης: 2310-595406 Ιωαννίνων: 26510-41248

Λεχαινών: 26230-22219 Κρεστένων: 26250-22228 Σαβαλίων: 26220-61211 Λάλα: 26240-41213 Βασιλακίου: 26240-71300 Κάμενας: 26240-71330 Γούμερου: 26210-93521 Κουτσοχέρας: 26210-61024 Μουζακίου: 26210-61220 Καράτουλα: 26210-61458 Μαγούλα: 26210-61266 Χελιδόνι: 26240-51204 Λαντζόι: 26240-69049 Νεράιδα: 26240-51350 Πελόπιο: 26240-31405 Ανδραβίδα: 26230-54225 Καβάσιλα: 26230-33202 Νέα Μανωλάδα: 26230-71374 Καρδαμάς: 26220-29560 Επιτάλιο: 26210-71448 Κυπαρισσία: 27610-22260 Ανδρίτσαινα: 26260-22239 Ζαχάρω: 26250-31219 Γιαννιτσοχώρι: 26250-61468 Φιγαλεία: 26250-41696 Βάρδα: 26230-73014 Γαστούνη: 26230-35115


/ ÐÝìðôç 22 Íïåìâñßïõ 2012

ΕΞΑΠΑΤΟΥΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

"Μαϊμού" υπάλληλος τα "τσέπωνε" για να δώσει... επιδοτήσεις Εξιχνιαστήκαν από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αστακού δώδεκα περιπτώσεις εξαπάτησης ατόμων οι οποίες είχαν συμβεί πριν από έξι μήνες περίπου στην Αιτωλοακαρνανία και σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος ενός 37χρονου. Για την ίδια υπόθεση κατηγορείται ένας 33χρονος και μία 30χρονη Βουλγάρα (ανδρόγυνο). Ειδικότερα ο 37χρονος εκμεταλλευόμενος γνωριμία του με το ζευγάρι ερχόταν σε επαφή τόσο τηλεφωνική όσο και δια ζώσης με επιχειρηματίες και αγρότες της περιοχής στους οποίους παρουσιαζόταν ως υπάλληλος του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας αποσπώντας τους χρηματικά ποσά από 2.000 έως 6.000 ευρώ περίπου, προκειμένου να αναλάβει τις διαδικασίες υπαγωγής τους σε διάφορα προγράμματα επιδοτήσεων. Από την έως τώρα έρευνα η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη έχουν εξιχνιαστεί δώδεκα περιπτώσεις εξαπάτησης ατόμων, από τις οποίες οι εννέα αφορούν προγράμματα επιδότησης καλλιεργειών και οι υπόλοιπες προγράμματα επιδότησης αλιείας και καταστημάτων. Ο 37χρονος δράστης συστηνόταν ως "ΙΩΣΙΦΙΔΗΣ Δημήτριος" πρόσωπο, το οποίο, από την αστυνομική έρευνα δεν αντιστοιχεί σε κανένα υπάλληλο του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Οι πολίτες που έχουν εξαπατηθεί από άτομο με τα παραπάνω στοιχεία μπορούν να επικοινωνούν με το Αστυνομικό Τμήμα Αστακού στο τηλέφωνο 26460-41206.Το περιουσιακό όφελος που αποκόμισε ο δράστης από την παράνομη δράση του ξεπερνά τις 40.000 ευρώ. Ο 37χρονος δράστης είναι πρώην αστυνομικός ο οποίος την 3-3-2010 αποτάχθηκε από το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα υποβληθεί άμεσα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μεσολογγίου, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

Ένας ακόμα ηλικιωμένος έπεσε θύμα εξαπάτησης από επιτήδειους

Πήραν από 78χρονο 3.450 ευρώ για "χρέος" του γαμπρού του Ένας ακόμα ηλικιωμένος έπεσε θύμα εξαπάτησης από επιτήδειους. Συγκεκριμένα ένας άνδρας ψηλός, μελαχρινός, γύρω στα τριάντα και μία γυναίκα ξανθιά, με κατσαρά μαλλιά, γύρω στα είκοσι πέντε, που επέβαιναν σε ένα μικρό λευκό αυτοκίνητο μάρκας Peugeot, προσέγγισαν έναν 78χρονο Αιγιώτη, που περπατούσε στην οδό Κολοκοτρώνη. Προσποιήθηκαν ότι ήταν φίλοι του γαμπρού του και αφού του είπαν ότι τους έστειλε ο γαμπρός του για ένα όφελος στην εφορία που πρέπει άμεσα να εξοφληθεί, του ζήτησαν να τους δώσει 3.450 ευρώ. Ο ηλικιωμένος πείστηκε από τα λόγια τους και αφού επιβιβάστηκε στο αμάξι τους, πήγαν όλοι μαζί στο σπίτι του 78χρονου, όπου εκεί τους έδωσε 450 ευρώ, λέγοντας τους ότι δεν είχε άλλα χρήματα στο σπίτι ή πάνω του. Τότε εκείνοι προσποιήθηκαν ότι πήραν στο κινητό τηλέφωνο τον γαμπρό του και ότι μιλούσαν μαζί του. Οι επιτήδειοι του μεταβίβασαν την… δήθεν εντολή του γαμπρού του για άμεση εξόφληση όλου του χρέους και τότε ο ηλικιωμένος επιβιβάστηκε και πάλι στο αυτοκίνητο τους και πήγε στην πλατεία Αγίας Λαύρας, όπου αφού έκανε ανάληψη 3.000 ευρώ σε τράπεζα της περιοχής, τους τα έδωσε!

Ειδήσεις - Ανακοινώσεις

w w w . p r o t i n e w s . g r

15

Εκαναν κύκλο γύρω από μαθητή της Δ΄ Δημοτικού και τον χτυπούσαν

Καταγγελία για νέο περιστατικό ενδοσχολικής βίας στο Αγρίνιο Καταγγελία για νέο περιστατικό ενδοσχολικής βίας από μαθητές Στ΄ ταξης δημοτικού σχολείου του Αγρινίου, σε βάρος μαθητή Δ΄ τάξης του ιδίου δημοτικού κατά τη διάρκεια διαλείμματος. Σύμφωνα με την καταγγελία, που έγινε στο agriniopress.gr, οι συγγενείς του παιδιού που δέχτηκε την επίθεση, κάνουν λόγο και για "παρουσία-απουσία των εφημερευόντων του συγκεκριμένου δημοτικού σχολείου κατά τη διάρκεια του συμβάντος!" Το περιστατικό συνέβη την 19η Νοεμβρίου κατά τη διάρκεια του πρώτου διαλείμματος στον προαύλιο χώρο του συγκεκριμένου Δημοτικού Σχολείου του Αγρινίου. Μαθητής της Στ΄ τάξης κινήθηκε απειλητικά προς το μαθητή-θύμα της Δ΄ τάξης του ιδίου σχολείου χτυπώντας τον στον ώμο χωρίς κανένα λόγο και αφορμή. Ο μαθητής της Δ΄ τάξης, σύμφωνα με την καταγγελία, αντιδρώντας, ύψωσε το ανάστημά του και στην επαφή του με τον μεγαλύτερο μαθητή, έριξε τον εν λόγω μαθητή κάτω. Αμέσως μετά, ο μαθητής της Στ΄ συγκέντρωσε την παρέα του και δημιουργώντας έναν κύκλο γύρω από το μαθητή της Δ΄ τάξης άρχισε με την υποστήριξη και βοήθεια των συμμαθητών του να πετούν τον άτυχο μαθητή της Δ΄ τάξης ο ένας στον άλλο. Στη συνέχεια, ένας εκ των μικρών εκφοβιστών ακινητοποίησε τον άτυχο μαθητή κρατώντας τα χέρια του και οι υπόλοιποι άρχισαν να τον γρονθοκοπούν! "Σημειωτέον δε ότι κατά τη διάρκεια του συμβάντος, οι εφημερεύοντες εκπαιδευτικοί που όφειλαν αν όχι να προλάβουν τουλάχιστον να αντιμετωπίσουν το συμβάν ήταν απλά "απόντες" ή ανεπαρκείς!", επισημαίνουν οι καταγγέλλοντες.

"Κατόπιν, οι μαθητές της Στ΄ τάξης απείλησαν το μαθητή της Δ΄ τάξης να σιωπήσει ειδάλλως θα συνέχιζαν το αρρωστημένο τους παιχνίδι σε βάρος του. Έντρομος και εμφανώς σοκαρισμένος ο μαθητής της Δ΄ τάξης σιώπησε ενώ οι μώλωπες και τα καρούμπαλα ήταν πλέον εμφανή στο πρόσωπό του και έλυσε τη σιωπή του μόνο όταν έφτασε το μεσημέρι στο σπίτι του. Σας παρακαλώ να δημοσιοποιήσετε το εν λόγω συμβάν για να του δώσετε την προβολή που χρειάζεται και να αφυπνιστούμε οι πάντες και να καταδικάσουμε τέτοια περιστατικά." αναφέρει τέλος η καταγγελία που έγινε. Για το περιστατικό, που συζητείται πλέον σε κύκλους της εκπαιδευτικής κοινότητας της περιοχής και όχι μόνο, ενημερώθηκε και η Διεύθυνση του σχολείου, αλλά και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Πληροφορίες αναφέρουν πως οι γονείς των παιδιών που πρωταγωνίστησαν στο επεισόδιο κλήθηκαν από τη Διεύθυνση του σχολείου, ενώ και ο Διευθυντής της Α' Βάθμιας, δεσμεύτηκε να ασχοληθεί προσωπικά με το θέμα.

Οι καταγγέλλοντες πάντως εστιάζουν στην απουσία έγκαιρης επέμβασης από τους εκπαιδευτικούς του

σχολείου, που είχε σαν αποτέλεσμα ο ξυλοδαρμός του παιδιού, να μην γίνει αντιληπτός.

ÅËËÇÍÉÊÇ ÄÇÌÏÊÑÁÔÉÁ ÁÐÏÊÅÍÔÑÙÌÅÍÇ ÄÉÏÉÊÇÓÇ ÐÅËÏÐÏÍÍÇÓÏÕ, ÄÕÔÉÊÇÓ ÅËËÁÄÏÓ & ÉÏÍÉÏÕ ÃÅÍÉÊÇ ÄÉÅÕÈÕÍÓÇ ÄÁÓÙÍ & ÁÃÑÏÔÉÊÙÍ ÕÐÏÈÅÓÅÙÍ Ä/ÍÓÇ ÓÕÍÔÏÍÉÓÌÏÕ & ÅÐÉÈÅÙÑÇÓÇÓ ÄÁÓÙÍ Ä/ÍÓÇ ÄÁÓÙÍ ÇËÅÉÁÓ ÄÁÓÁÑ×ÅÉÏ ÏËÕÌÐÉÁÓ

ÁÍÁÊÏÉÍÙÓÇ ÐÅÑÉËÇØÇÓ ôçò ìå áñéèì. ðñùô. 100145/613/30-10-2012 ÐñÜîçò ÷áñáêôçñéóìïý ôïõ ÄáóÜñ÷ç Ïëõìðßáò Ï ÄáóÜñ÷çò Ïëõìðßáò ìå ôçí áíùôÝñù ÐñÜîç ÷áñáêôçñéóìïý ç ïðïßá åêäüèçêå ýóôåñá áðü áßôçóç ôïõ ê. Óôñéãêëüãéáííç Ðáíáãéþôç ôïõ Ãåùñãßïõ, ÷áñáêôÞñéóå ôçí Ýêôáóç óõíïëéêïý åìâáäïý 22.889,82 ô.ì, (ôìÞìá Å1+Å2) ðïõ âñßóêåôáé óôçí èÝóç "×üôæá" ôçò Ô.Ê ËåðñÝïõ Ä.Å. Æá÷Üñùò ôïõ ÄÞìïõ Æá÷Üñùò ùò Ýêôáóç ðïõ äåí åßíáé ÄÁÓÏÓ Þ ÄÁÓÉÊÇ ÅÊÔÁÓÇ, åìðßðôïõóá óôéò äéáôÜîåéò ôïõ Üñèñïõ 3 ðáñ. 6á ôïõ Í.998/79, ìç äéåðüìåíç êáè' ïéïíäÞðïôå ôñüðï áð' ôéò äéáôÜîåéò ôçò äáóéêÞò íïìïèåóßáò. Ç Ýêôáóç åìâáäïý 3.103,73 ô.ì. (ôìÞìá Å3) ðïõ âñßóêåôáé óôçí ßäéá áíùôÝñù èÝóç åßíáé áíáäáóùôÝá êáé äåí ÷áñáêôçñßæåôáé. Ç Ýêôáóç åìâáäïý 835,07 ô.ì. (ôìÞìá Å4) ðïõ âñßóêåôáé óôçí ßäéá áíùôÝñù èÝóç Ý÷åé ôéò ðñïûðïèÝóåéò íá êçñõ÷ôåß áíáäáóùôÝá êáé äåí ÷áñáêôçñßæåôáé. ÊáôÜ ôçò ðñÜîçò áõôÞò ç ïðïßá äçìïóéåýèçêå óôïí ÄÞìï Æá÷Üñùò êáé áíáñôÞèçêå óôï äéáäßêôõï, åðéôñÝðïíôáé áíôéññÞóåéò áðü êÜèå åíäéáöåñüìåíï, ôï Äçìüóéï Þ êÜèå öõóéêü Þ íïìéêü ðñüóùðï åíôüò äýï (2) ìçíþí áðü ôçò ôåëåõôáßáò äçìïóéåýóåùò, åíþðéïí ôçò Á' âÜèìéáò ÅðéôñïðÞò Åðéëýóåùò Äáóéêþí ÁìöéóâçôÞóåùí ÐÅ Çëåßáò. Ðåñéóóüôåñåò ðëçñïöïñßåò óôá ãñáöåßá ôïõ Äáóáñ÷åßïõ Ïëõìðßáò ôéò åñãÜóéìåò ìÝñåò êáé þñåò óôï ôçëÝöùíï 26250-24000 Ï ÄáóÜñ÷çò Ïëõìðßáò ÃéáêïõìÞò Âáóßëåéïò Äáóïëüãïò

ÊÇÄÅÉÅÓ Ôçí ðïëõáãáðçìÝíç ìáò

ÌÁÑÉÁ ÐÁÍÁÃÉÙÔÇ ÌÉ×ÏÐÏÕËÏÕ

ÅÔÙÍ 69 Èáíïýóá êçäåýïìå óÞìåñá ÐÝìðôç 22 Íïåìâñßïõ 2012 êáé þñá 11:30 ð.ì åê ôïõ Éåñïý Íáïý Áãßùí ÐÜíôùí (Á' ÊïéìçôÞñéï) Ðýñãïõ êáé êáëïýìå óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðáñáêïëïõèÞóïõí ôçí åêöïñÜ ôçò. Ðýñãïò 22 Íïåìâñßïõ 2012 Ï ÓÕÆÕÃÏÓ: Ðáíáãéþôçò, ÔÁ ÔÅÊÍÁ: Óðýñïò Ìé÷üðïõëïò, ÑïõìðéíÞ êáé Ðáíáãéþôçò ÌðåñÝôóïò, ÁããåëéêÞ êáé Íéêüëáïò Êáëïãåñüðïõëïò. ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ: ÉùÜííçò, ÁëÝîáíäñïò, ÌáñéëÝíá, ÉùÜííçò. ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ: Ãåþñãéïò êáé Íßêç Æáöåéñïðïýëïõ, Âïýëá ÷á Äéïíõóßïõ Æáöåéñüðïõëïõ, Íïýëá ÷á Åõóôáèßïõ Æáöåéñüðïõëïõ. ÔÁ ÁÍÉØÉÁ, ÏÉ Ë.ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ * ÓÕËËÕÐÇÔÇÑÉÁ ÈÁ ÄÅ×ÈÏÕÌÅ ÓÔÏÍ ÉÅÑÏ ÍÁÏ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ ÊÁÉ ÌÍÇÌÏÓÕÍÙÍ: ÈÅÏÄÙÑÏÓ & ÄÇÌÇÔÑÉÏÓ ÔÓÁÐÅÊÇÓ ÁÍÁÐÁÕÓÅÙÓ (ÅÍÁÍÔÉ É. Í. ÁÃ. ÐÁÍÔÙÍ Á' ÊÏÉÌ. ÐÕÑÃÏÕ), ÔÇË.: 26210-25563 ÊÉÍÇÔÏ: 6974320794 Ôçí ðïëõáãáðçìÝíç ìáò

ÉÙÁÍÍÁ ÷á Äçìçôñßïõ ÊÁËÏÌÏÉÑÇ

Èáíïýóá êçäåýïìå óÞìåñá ÐÝìðôç 22/11/2012 êáé þñá 3:00 ì.ì. åê ôïõ Éåñïý Íáïý Áãßïõ ÍéêïëÜïõ Ðýñãïõ, êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðáñáêïëïõèÞóïõí ôçí åêöïñÜ ôçò. Ðýñãïò 22/11/2012 ÔÁ ÔÅÊÍÁ: ÁëÝîéïò & Ðáíáãéþôá Êáëïìïßñç, Óðýñïò & Áöñïäßôç Êáëïìïßñç, ÉùÜííçò & Ðáíáãéþôá Êëáäéáíïý. ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ, ÔÁ ÁÄÅÑÖÉÁ, ÔÁ ÁÍÉØÉÁ, ÏÉ Ë. ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ, Ìáíùëïðïýëïõ 58, Ôçë. üëï ôï 24ùñï: 26210-34017, 30730, 34217, 27158, 25223, ÐÕÑÃÏÓ, Êéíçôü 6944342471 Ïéêßáò: 25223 Ôçí ðïëõáãáðçìÝíç ìáò

ÁÉÊÁÔÅÑÉÍÇ ÃÁÔÏÐÏÕËÏÕ ×ÇÑÁ ÉÙÁÍÍÏÕ

ÅÔÙÍ 102 Êçäåýïõìå óÞìåñá ÐÝìðôç 22 Íïåìâñßïõ 2012 êáé þñá 3:00 ì.ì. áðü ôçí ïéêßá ìáò êáé ôïí Éåñü Íáü Áãßïõ Äçìçôñßïõ Áõãåßïõ. Ðáñáêáëïýíôáé ïé óõããåíåßò & ößëïé üðùò ðáñáêïëïõèÞóïõí ôçí åêöïñÜ ôçò. Ôá ðáéäéÜ: ÄÞìçôñá, Ãéþñãïò & Áííá, Íßêïò & Âïýëá, ÂÜóù & ÁñôÝìçò, ×ñÞóôoò & ¸öç, Áõãåñéíüò & ÁããåëéêÞ, Èåþíç & Ðáíáãéþôçò, ôá åããüíéá, ôá äéóÝããïíï, ïé ëïéðïß óõããåíåßò ÏÉÊÏÓ ÔÅËÅÔÙÍ: ÉÙÁÍÍÇ ÓÐ. ÁÍÄÑÉÊÁÊÇ ÃÁÓÔÏÕÍÇ - ÂÁÑÈÏËÏÌÉÏ, Ôçë.: 2623023925, 32289 Êéí. 6944507734


Ξ

εχωριστή ήταν η χθεσινή ημέρα για τον Ενιπέα Λαντζοϊου, καθώς ο σύλλογος του Δημοτικού Διαμερίσματος του Δήμου Πύργου εγκαινίασε το ανακαινισμένο γήπεδό του. Ένα γήπεδο πραγματικό στολίδι ριζικά αλλαγμένο, του οποίου ο αγωνιστικός χώρος έχει χλοοτάπητα, σύγχρονα αποδυτήρια και μια κερκίδα που καλύπτει τις ανάγκες των φιλάθλων

Ìå êÜèå åðéóçìüôçôá ðñáãìáôïðïéÞèçêáí ÷èåò ôá åãêáßíéá óôï ãÞðåäï Ëáíôæïúïõ

ÌÝñá ãéïñôÞò ãéá ôïí ÅíéðÝá Του Πάνου Ηλιόπουλου

ÐÅÌÐÔÇ 22 ÍÏÅÌÂÑÉÏÕ 2012

Αίας Γαστούνης

ÐáñáéôÞèçêå ï Êáëáñßôçò

Παρελθόν από τη θέση του γενικού αρχηγού του Αίαντα αποτελεί ο Μιχάλης Καλαρίτης, ο οποίος ανακοίνωσε χθες την παραίτησή του, αποδίδοντάς την στο ότι το Δ.Σ. της ομάδας δεν σεβάστηκε ούτε τον ίδιο, ούτε την ομάδα, συμμετέχοντας "σε παρασκηνιακές ενέργειες και παίζοντας παιχνίδια πίσω από την πλάτη των ποδοσφαιριστών". Ο Μιχάλης Καλαρίτης, χαρακτήρισε ακόμα σαν "ατυχία" το γεγονός ότι συνεργάστηκε με το παρόν Δ.Σ. του συλλόγου.

Τα χθεσινά εγκαίνια τελέστηκαν από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωλένης κ. Αθανάσιο, παρουσία πλήθος κόσμου και φορέων της περιοχής. Ειδικότερα στο Λαντζόι χθες βρέθηκε σύσσωμο σχεδόν το συμβούλιο της ΕΠΣΗ με επικεφαλής τον πρόεδρο Άρη Κουλούρη, ενώ παρέστησαν ακόμα οι Αντιδήμαρχοι Πύργου Γιάννης Παναγόπουλος, Γιάννης Αργυρόπουλος και Βασίλης Παναγόπουλος με τον τελευταίο να είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές της ΕΠΣΗ, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Βάλαρης, ο πρόεδρος του Τ.Σ. Λαντζοϊου κ. Κώστας Βάλαρης, ο διοικητικής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Πύργου κ. Νικολακόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι, σύμβουλοι της ΕΠΣΗ μεταξύ αυτών ο γεν. γραμματέας κ. Κατσώλης και ο α' αντιπρόεδρος κ. Κυριακόπουλος, παράγοντες γειτονικών ομάδων και αρκετοί φίλαθλοι.

Γιώργος Κυριακόπουλος: "Στοχεύουμε και στην κατασκευή βοηθητικού" Στον χθεσινό αγιασμό μετά το σύντομο χαιρετισμό του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ωλένης κ. Αθανασίου, δηλώσεις έκανε ο πρόεδρος του Ενιπέα κ. Γιώργος Κυριακόπουλος. "Μετά από επίπονες προσπάθειες και δουλειά της διοίκησης,

κατορθώσαμε σήμερα (χθες) να εγκαινιάσουμε το ανακαινισμένο γήπεδό μας. Για την ολοκλήρωση του έργου βοήθησαν πολλοί, προκειμένου να φτάσουμε να παρουσιάσουμε ένα γήπεδο ριζικά αλλαγμένο. Ευχαριστούμε τη Δημοτική Αρχή Πύργου, τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους κ.κ Γιάννη Αργυρόπουλο και Βασίλη Παναγόπουλο που βοήθησαν, ενώ ευχαριστούμε ακόμα τον πρόεδρο του Τ.Σ. κ. Βάλαρη καθώς και τον εργολάβο κ. Καφούσα. Παράλληλα ευχαριστούμε και τον Νίκο Μπακοβασίλη για την οικονομική του ενίσχυση, ενώ θερμά ευχαριστούμε και τον Πανηλειακό που δέχθηκε την πρόταση μας για διεξαγωγή φιλικού. Από κει και πέρα εμείς σαν διοίκηση του Ενιπέα θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου και στα πλάνα μας είναι να φτιάξουμε βοηθητικό γήπεδο και σκεπαστή κερκίδα", επεσήμανε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της διοίκησης του Ενιππέα.

ÖÜóç áðü ôï ÷èåóéíü öéëéêü áíÜìåóá óôïí ÅíéðÝá êáé ôïí Ðáíçëåéáêü

Φιλικό με Πανηλειακό… Η χθεσινή ξεχωριστή μέρα για την ομάδα του Λαντζοϊου ολοκληρώθηκε με φιλικό κόντρα στον Πανηλειακό το οποίο συγκέντρωσε τα βλέμματα αρκετών θεατών. Για την ιστορία οι "ερυθρόλευκοι" του Πύργου επικράτησαν με σκορ 6-1, με τον Ενιπέα να παρουσιάζει καλό πρόσωπο στο πρώτος μέρος με το σκορ να είναι 1-2.

Ç ïìÜäá ôïõ Ëáíôæïúïõ óå ðëÞñç ðáñÜôáîç

Επιστολή φιλάθλων Ατρομήτου Λάππα

ΚΟΡΟΙΒΟΣ

Κατασκοπεία της Νέας Κηφισιάς Με παρακολούθηση βίντεο για αρκετή ώρα και το απαραίτητο σκάουτινγκ κύλησε η χθεσινή μέρα στον Κόροιβο, δυο μέρες πριν από το ντέρμπι κορυφής της Α2, στη Νέα Κηφισιά απέναντι στην τοπική ομάδα. Με χαμηλούς τόνους και ηρεμία, οι κυανόλευκοι προετοιμάζονται γι' αυτό το παιχνίδι, έχοντας αποκωδικοποιήσει κάθε βήμα και κάθε κίνηση της αντίπαλης ομάδας. Ο Βασίλης Νιπργιάλης, κάνει τους παίκτες του να γνωρίζουν καλά αυτό που πρόκειται να αντιμετωπί-

Εγκαινιάστηκε το ανακαινισμένο γήπεδο Λαντζοϊου

σουν και να είναι έτοιμοι για να ανταποκριθούν στις συνθήκες ενός κατά τα άλλα πάρα πολύ δύσκολου αγωνιστικού εμποδίου για την ομάδα της Αμαλιάδας. Οι κυανόλευκοι, θα προπονηθούν σήμερα και αύριο και εν συνεχεία θα αναχωρήσουν για την Αθήνα, όπου θα καταλύσει η αποστολή. Χθες εξάλλου ανακοινώθηκαν από την ΕΟΚ και οι διαιτητές της αναμέτρησης, οι οποίοι θα είναι οι Σταματόπουλος, Τζαφλέρης και Παγώνης, με κομισάριο τον Ορφανό.

Επιστολή εξέδωσαν φίλαθλοι του Ατρομήτου Λάππα (τα ονόματά τους βρίσκονται στη διάθεση της εφημερίδας), μέσα από την οποία διαμαρτύρονται για τη διαιτησία του Καλογεράκου στο παιχνίδι με τον Παναρκαδικό. Η επιστολή αναφέρει: "Αγανάκτηση και προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις του Ατρόμητου Λάππα, για τους λόγους που υπαγόρευσαν την εμπαθή και μεροληπτική διαιτησία του κ. Καλογεράκου στον αγώνα μας με τον Παναρκαδικό. Δεν υπήρχε κανένας λόγος, πλην αριβιστικών φιλοδοξιών, για τα πεπραγμένα του που εξόργισαν κατά πληροφορίες μας και τον παρατηρητή διαιτησίας. Ποιες πλάτες άραγε καλύπτουν και τις εκθέσεις των παρατηρητών; Αν είναι έτσι ας τους καταργήσουν. Κύριε Καλογεράκο ζείτε μακριά; Όχι βέβαια, στην Ηλεία ζείτε. Η επί επτά συναπτά έτη παρουσία του Ατρόμητου Λάππα στην

κατηγορία έχει κερδίσει τον σεβασμό όλης της Νότιας και Δυτικής Ελλάδας. Εσείς τι άνθρωπος είστε; Πως έχουν κατορθώσει τα φιλόδοξα σχέδια σας, να σας αφαιρέσουν κάθε ίχνος συναισθήματος και να εκμηδενίσουν το αίσθημα της δικαιοσύνης; Ακόμα και η αναγραφή στο Φ.Α. για λόγου σας με φιλάθλους μας, με στόχο την επιβολή προστίμου, καταδεικνύει την εμπάθειά σας και σας εκθέτει στο φίλαθλο κόσμο της περιοχής και τούτο γιατί ο Ατρόμητος έχει καταξιωθεί στη συνείδησή του. Να ξέρετε πως ό,τι και να κατορθώσετε στη διαιτησία, δεν θα έχει αξία, αν δεν έχει το περίβλημα της αγάπης του κόσμου. Δεν ξεχνάμε και τα περσινά κατορθώματά σας (Αχαϊκή) κ.λπ.".


17 ÐÝìðôç 22 Íïåìâñßïõ 2012

ÊÕÐÅËËÏ ÇËÅÉÁÓ

ΠΑΟ Βάρδας- Αλφειονίδα 6-1

ÐáñÜóôáóç ãéá Ýíá ñüëï

Δεν αντέχει κριτικής ο χθεσινός αγώνας. Μοναδικό ανησυχητικό σημείο για την ομάδα της Βουπρασίας, το ότι στο 38' αποχώρησε τραυματίας ο Σάκης Τσουκαλάς γεγονός που μόνο "πονοκέφαλο" επιφέρει ενόψει και του ντέρμπι με τον Αστέρα. Για την ιστορία για την ομάδα του Θοδωρή Πατρώνη σκόραραν οι Γούρμος (2), Καπατσούλιας, Νικολετάκης, Παντελής, Δημητρόπουλος, ενώ για τους φιλοξενούμενος το μοναδικό τους τέρμα το πέτυχε ο Γεωργίου, που είχε μειώσει προσωρινά σε 4-1. Βάρδα: Τσάκωνας, Παντελής, Χαματάι, Καραχάλιος, Διαμαντόπουλος, Τσουκαλάς (38' λ.τ Βαρβαρέσος), Γούρμος, Δημητρόπουλος, Καπατσούλιας (62' Βασιλικόπουλος), Μπισμπάρδης, Νικολέτακης (52' Χαντα). Αλφειονίδα: Γαβρίλης, Δημητρόπουλος, Βαρζελιώτης, Γιαννακόπουλος (71' Μπουρεκέκας), Γαλανόπουλος, Δεσύλλας, Γεωργίου, Μουλάς, Μπουλαλάς (46' Μικελόπουλος), Παπακωστόπουλος, Σπηλιόπουλος.

Προοδευτική - Ολυμπιάδα 5-3

¢íåôç ðñüêñéóç óôïõò "4"

Στην ημιτελική φάση του κυπέλλου προκρίθηκε η Προοδευτική, επιτυχία που αφιερώνεται στον πρόεδρο της ομάδας Παναγιώτη Σάμαρη που χθες είχε την ονομαστική του εορτή. Ο Τ. Βαλογιάννης μόλις στο 1' έκανε το1-0, ενώ στο 15' ο Νάτσης διεύρυνε το σκορ στο 2-0. Η Ολυμπιάδα μείωσε στο 25' με τον Ψιχούλα, με την Προοδευτική στο 40' να διευρύνει το σκορ με πέναλτι του Νάτση απόφαση για την οποία διαμαρτύρονται στο Γούμερο. Στο 44' ο Α. Κατσιμιτσίρης έκανε το 4-1, με τον Τσιάτο στο 50 ' να σημειώνει με φάουλ το πέμπτο τέρμα για την Προοδευτική. Στο 87' ο Γ. Μπίρμπας μείωσε σε 5-2, ενώ το τελικό 5-3 διαμορφώθηκε από τον Κακαλή στο 89'. Οι γηπεδούχοι από το 70' αγωνίζονταν με δέκα παίκτες, καθώς αποχώρησε τραυματίας ο Τσιάτο και είχαν πραγματοποιηθεί και οι τρεις αλλαγές. Προοδευτική: Κύργιος, Κ. Κατσιμιτσίρης(50' Β. Παλούκος),Ορλόφ, Τσίγγανος, Κ. Παλούκος, Τ. Βαλογιάννη. Π. Σάμαρης, Μπιτούνης(55' Ν. Σάμαρης), Τσιάτο, Νάτσης(48' Χαματάι), Α. Κατσιμιτσίρης Ολυμπιάδα: Φωτακόπουλος, Καλαντζής, Δ. Μπίρμπας(50' Γ. Κολοβάδης), Ψυχούλας, Π. Φωτακόπουλος(68' Τσίμπρης), Γκάτσης, Δημητρουλόπουλος, Κακαλής, Τριανταφύλλης(50' Αγγελόπουλος), Γ. Μπίρμπας, Διονυσόπουλος

ΠΑΟΚ - Δόξα Ν. Μανολάδας 0-5

×ùñßò áíôßóôáóç

Χωρίς να συναντήσει την παραμικρή αντίσταση η Δόξα Ν. Μανολάδας στο πρώτο παιχνίδι του Μίκι Τσίρκοβιτς στον πάγκο, επικράτησε μέσα στον Κακόβατο του τοπικού ΠΑΟΚ με σκορ 5-0. Άνοιξε το σκορ στο 30' με τον Μενίκου, με το 0-2 να πετυχαίνεται από τον Κωστή στο 50'. Δώδεκα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Παρασκευόπουλου να πετύχει γκολ κάνοντας το 0-3 ενώ στο 72' ο Δημητρακόπουλος σημείωσε το τέταρτο τέρμα της Δόξας. Το τελικό 0-5 διαμορφώθηκε από τον Κωστή στο 78', με το μοναδικό μελανό σημείο για το εύκολο απόγευμα της Δόξας να είναι ο τραυματισμός του Νιφορόπουλου στο 90' που σε μια σύγκρουση τραυματίστηκε στο κεφάλι και διακομίστηκε στο Νοσοκομείο προκειμένου να του τοποθετηθούν ράμματα. ΠΑΟΚ: Θάνος, Αλεξανδρόπουλος, Λαμπρόπουλος, Π. Διονυσόπουλος, Γκούσκος, Νικολακόπουλος, Ρήγας(70' Σ. Κουρούβανης), Α. Κουρούβανης, Γ. Κουρούβανης(50' Σταυρόπουλος), Κανέλλος(75' Αλλά), Β. Διονυσόπουλος Δόξα ΝΜ: Χάχαλης, Νιφορόπουλος, Μενίκου, Καλιβοκάς, Γουβαλάρης, Δούλος, Παναγόπουλος(40' Παρασκευόπουλος), Κωστής, Βουρλούμης(60' Σπυρόπουλος), Μικελάτος(75' Χαμουζά), Δημητρακόπουλος

Íá äåéò ôé óïõ' ÷ù ãéá ìåôÜ! Οι ιθύνοντες των Ακαδημιών του Αστέρα πιστεύουν ότι παίκτες όπως οι Παναγιωτάρας, Παπαπέτρου, θα ακολουθήσουν και στο μέλλον Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου

Π

αναγιωτάρας, Παπαπέτρου, Καράμπελας, τρία μόνο από τα νέα "φρούτα' των Ακαδημιών του Αστέρα. Οι δύο ήδη στην πρώτη ομάδα, ο Παπαπέτρου στον Αστέρα Τρίπολης. Μια πρώτη ομάδα του Αστέρα γεμάτη από παίκτες των Ακαδημών. Σάββας Αντωνόπουλος, Θανάσης Αντωνόπουλος, Παπαθεοδώρου, Λυμπέρης και άλλοι παίκτες του "σήμερα", προέρχονται από τα τμήματα ανάπτυξης. Όπως και παίκτες οι οποίοι έχουν φύγει από την ομάδα, όπως οι Δούλος, Γκρίλλας, Παναγιωτόπουλος και άλλοι. Οι άνθρωποι των Ακαδημιών του Αστέρα, πιστεύουν ότι αυτό θα έχει και συνέχεια. Ήδη αυτή τη στιγμή στην ομάδα, μετρούν πάνω από 120 παιδιά, χωρισμένα σε τέσσερα γκρουπ, τα οποία προπονούνται υπό τις οδηγίες των Λύσσανδρου Τζαβάρα και Γιάννη Μπακόπουλου. "Ο Αστέρας έχει παράδοση. Η περιοχή μας είναι ποδοσφαιρομάνα. Όταν υπάρχει ένα σχέδιο και εφαρμόζεται, τότε τα αποτελέσματα γίνονται ορατά. Την εποχή του Μουράτη, είχαν δημιουργηθεί βάσεις με νέους παίκτες και η ομάδα είχε παίκτες για δεκαπέντε χρόνια. Οι Ακαδημίες του Αστέρα από το 2000 που λειτουργούν πιο οργανωμένα, έχουν μπει για τα καλά σε στέρεες βάσεις. Με σωστή οργάνωση και δουλειά, κάθε χρόνο πα-

ράγουν παίκτες", αναφέρει ο Τάκης Βασιλακόπουλος, υπεύθυνος των Ακαδημιών του συλλόγου, μαζί με τον Βαγγέλη Αθανασούλη. Ο οποίος με τη σειρά του, αναφέρει: "Την εποχή του Άγγελου Αναστασιάδη, έπαιζαν 6-7 παίκτες ντόπιοι, από το Β΄ τοπικό. Υπάρχουν λοιπόν μεγάλες προοπτικές, αν συνεχιστεί αυτή η συστηματική δουλειά και πιστέψουμε σε αυτό το σχέδιο".

Οι στόχοι "Πλησιάζουμε τα επαγγελματικά πρότυπα. Τα παιδιά δουλεύουν εντατικά τέσσερις φορές την εβδομάδα. Οι μετακινήσεις γίνονται όλες με πούλμαν και κάθε βδομάδα έχουμε και φιλικά παιχνίδια με ομάδες της περιοχής και όχι μόνο. Υπάρχει μεγάλη σύμπνοια ανάμεσα σε διοίκηση ακαδημιών, προπονητές, αθλητές και γονείς", συμπληρώνει ο Τάκης Βασιλακόπουλος, ο οποίος περιγράφει και στους στόχους: "Οι Ακαδημίες είναι το οξυγόνο του Αστέρα. Είναι η πόρτα για την πρώτη ομάδα, για όλα τα νέα παιδιά που έχουν το ταλέντο. Αν συνεχίσουμε έτσι, τα επόμενα χρόνια, μέσα από αυτά τα παιδιά, θα έχει ο Αστέρας δικούς του παίκτες και δεν θα χρειάζεται να πληρώνει μεταγραφές". Στο σύλλογο, αν και δεν υπάρχει στη διάθεσή τους μεγάλο γήπεδο και αναγκάζονται να νοικιάζουν γήπεδα για τους αγώνες των μεγάλων παιδιών, είναι πολύ αισιόδοξοι

Ïé õðåýèõíïé ôùí Áêáäçìéþí ÔÜêçò Âáóéëáêüðïõëïò êáé ÂáããÝëçò Áèáíáóïýëçò. για το πρότζεκτ και μάλιστα, στα σχέδιά τους είναι και η δημιουργία δεύτερης ομάδας του Αστέρα, η οποία θα παίζει στα επίσημα πρωταθλήματα. Τους λόγους εξηγούν οι προπονητές, Λύσσανδρος Τζαβάρας και Γιάννης Μπακόπουλος: "Τα παιδιά όταν μεγαλώνουν, δεν έχουν δικαίωμα να παίξουν στο παιδικό πρωτάθλημα. Εφηβικό πρωτάθλημα δεν υπάρχει. Στην πρώτη ομάδα του Αστέρα είναι νωρίς για να ενταχθούν και κατά συνέπεια σκορπίζουν γύρω-γύρω, σε μικρότερες ομάδες της περιοχής. Το ιδανικό θα ήταν να μένουν εδώ", λέει ο Τσαβάρας και τονίζει ότι στόχος δεν είναι μόνο η ανάδειξη παικτών, αλλά και η διαπαιδαγώγηση. Χωρίς βέβαια αυτό να

ΠΦΟ Πανόπουλου - Ξενοφών 2-0

Ðñüêñéóç óôï ôÝëïò

Δύσκολη πρόκριση στα ημιτελικά για τον ΠΦΟ Πανόπουλου που κατάφερε να λυγίσει στο τέλος την αντίσταση του Ξενοφώντα Κρεστένων επικρατώντας με σκορ 2-0. Ειδικότερα οι "πράσινοι" της Αρχαίας Ολυμπίας άνοιξαν το σκορ στο 89' όταν μετά από σέντρα του Αράπογλου η μπάλα κόντραρε και στον Δημάκη και κατέληξε στα δίχτυα του Βασιλόπουλου με τον ΠΦΟ να κάνει το 1-0, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Γκέρτσος έκανε το 2-0 με πλασέ σφραγίζοντας ουσιαστικά την πρόκριση, για τους "πράσινους". Ο ΠΦΟ από το 75' αγωνιζόταν με 10 παίκτες καθώς ο Φούφουλας ένιωθε ενοχλήσεις και αποχώρησε ενώ είχαν γίνει και οι τρεις αλλαγές, ενώ πρέπει να σημειωθεί πως στη φάση του πρώτου γκολ του ΠΦΟ με 10 αγωνιζόταν και ο Ξενοφώντας καθώς ο Λώλης είχε τραυματιστεί και του προσφέρονταν οι υπηρεσίες. ΠΦΟ Πανόπουλου: Γερακάρης, Δαλαβούρας, Πουταχίδης, Μοσχογιάννης, Θωνιάτης, Δαβουρλής, Μπρης(65' Σίνος), Δημητρουλόπουλος(65 ' Αράπογλου), Γκέρτσος, Καραντζανίδης(46' Φούφουλας), Αναμουρλίδης Ξενοφών: Βασιλόπουλος, Καρέτσος, Τσιλιβήτας, Κωλέττης, Λώλης(90' Δρακόπουλος), Ζαπάντης, Τσαγκάρης, Κουής(48' Χρονόπουλος), Δημάκης, Παναγιωτακόπουλος, Κουτσογιαννάκης

Ç ïìÜäá Ðáßäùí.

Ç ïìÜäá Ðñïðáßäùí.

Ç ïìÜäá Ôæïýíéïñ.

Ç ïìÜäá Ðñïôæïýíéïñ.

αναιρεί ότι προτεραιότητα είναι η ανάδειξη των ικανότερων ποδοσφαιριστών. Όπως τονίζει ο Γιάννης Μπακόπουλος: "Στόχος μας είναι να αναδείξουμε τους ικανούς ποδοσφαιριστές. Σε αυτό, θα βοηθήσει το να μην φεύγουν τα παιδιά όταν φτάσουν στο Γυμνάσιο. Και αυτό θα γίνει αν υπάρξει μια ομάδα να ενταχθούν τα παιδιά. Κατά τα άλλα, ειδικά φέτος, είμαστε πάρα πολύ καλά. Υπάρχουν προβλήματα, αλλά έχουν βελτιωθεί και πάρα πολλά πράγματα. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση που μας έχει εξασφαλίσει το γήπεδο αυτό που κάνουμε προπονήσεις. Και ιδιαίτερα τους κ.κ. Βασιλακόπουλο και Δημητρούλη, χωρίς τους οποίους δεν θα υπήρχαμε και εμείς".


18 ÐÝìðôç 22 Íïåìâñßïõ 2012

Ç ôÝ÷íç ôùí 8 Üêñùí μα στην Ταϋλάνδη, καθώς θα μείνει για δυο μήνες εκεί, για αγώνες και προπονήσεις. Άλλωστε πιστεύει ότι ανεβάζοντας συνεχώς το επίπεδό του, ανεβαίνει και το επίπεδο των μαθητών του. Το καλοκαίρι που πέρασε πραγματοποιήθηκε διήμερο σεμινάριο στην περιοχή από τον Ταϋλανδό MASTER Ekger και την παγκόσμια πρωταθλήτρια Φανή Πελούμπη. Το Σάββατο 17 Νοέμβρη, η σχολή συμμε-

Ο "βασιλιάς των πολεμικών τεχνών και των ρινγκ", αποκαλούμενοι ως η πιο σκληρή πολεμική τέχνη, έφτασε και στη Βάρδα. ο Muay Thai (Μάι Τάι ή Μούι Τάι) ή στην ελληνική ορολογία ταυλανδεζικη πυγμαχία (Thai Boxing) είναι μια μαχητική πολεμικη τεχνη που η καταγωγή της είναι από την Ταϊλάνδη. Είναι το εθνικό άθλημα στην Ταϊλάνδη. Έγινε δημοφιλές σε όλο τον κόσμο στη δεκαετία του '90. Οι αθλητές του Muay Thai συνήθως προπονούν τα καλάμια τους, ώστε να αντέχουν τα χτυπήματα. Το Μάι Τάι περιλαμβάνει γροθιές, λακτίσματα αγκωνιές και γονατιές. Έτσι κάποιος που γνωρίζει αυτή την πολεμική τέχνη είναι ικανός να αντιμετωπίσει πολύ δύσκολους αντιπάλους. Δημιουργήθηκε για την προάσπιση της ελευθερίας του Ταϊλανδέζικου λαού και την αυτοάμυνα των πολεμιστών Thai στις δύσκολες περιόδους των πολέμων για να εξελιχθεί στο σήμερα σε ένα άθλημα με εκατομμύρια θαυμαστές ανά τον κόσμο και με αξιώσεις Ολυμπιακής συμμετοχής στο άμεσο μέλλον. Στο Muay Thai ο αθλητής χρησιμοποιεί όλα τα μέλη του σώματός του ως αγωνιστικές επιλογές-όπλα. Όπως όλα τα αθλήματα προωθεί τις πνευματικές και φυσικές ικανότητες, αναπτύσσοντας επιπλέον πειθαρχία, ηθική και πνευματική παιδεία. Το Muay Thai είναι μια από τις αρχαιότερες πολεμικές τέχνες. Δημιουργήθηκε στα αρχαία πεδία μαχών, όταν οι πολεμιστές μαχόντουσαν με όπλα, ξίφη και σπαθιά. Οι τεχνικές και οι αρχές του έχουν δοκιμαστεί στο χρόνο και σαν στόχους είχαν: "Η συμπλοκή να τελειώνει με τον γρηγορότερο και το πιο σίγουρο τρόπο. "Να καταβάλλεται όσο το δυνατόν λιγότερη ενέργεια. "Να εξασφαλίζεται ότι ο αντίπαλος θα πληγεί αν όχι ολοκληρωτικά, τουλάχιστον σε κάποιο βαθμό. Στο Muay Thai, μπορεί κάποιος να προετοιμαστεί για 68 μήνες σε ένα τοπικό Muay Thai camp μαθαίνοντας βασικές άμυνες και λακτίσματα και μετά μπορεί να μπει ενεργά στον συναγωνισμό. Εκείνοι όμως που ασχολούνται με το αρχαίο αυθεντικό Muay boran πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 2-3 χρόνια προ-

Τ

ετοιμασίας πριν γίνουν δεκτοί ως πραγματικοί μαθητές. Η φιλοσοφία του Muay Thai είναι να χρησιμοποιεί κανείς όλα του τα όπλα, καθώς έχει τη δυνατότητα να κάνει επιθέσεις με 8 ακρα.

Ο Δασκαλος Στάθης Σκαλίζος, ύστερα από πολλές αξιώσεις και συμμετοχές σε διοργανώσεις, πανελλήνια και διασυλλογικά πρωταθλήματα, άνοιξε το δικό του καμπ, σχολή στη Βάρδα, με το όνομα Φοίνικας. Ο ίδιος, προετοιμάζεται σκληρά για τον Μάρτιο, όπου θα συμμετάσχει στο παγκόσμιο ερασιτεχνικό πρωτάθλη-

τείχε στο διασυλλογικό πρωτάθλημα, όπου συμμετείχαν τέσσερις αθλητές, οι οποίοι σημείωσαν 1 Κ.Ο. και 3 νίκες με ομόφωνη απόφαση. Ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχε ο σύλλογος σε αγώνες. Σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος, έκανε γνωστά και το τηλέφωνο επικοινωνίας με τη σχολή, που είναι 6986154417.


19 ÐÝìðôç 22 Íïåìâñßïõ 2012

Ôï ðéï æåóôü ÷åéñïêñüôçìá

Ο ΠΦΟ σε θέση οδηγού

Το πιο ζεστό χειροκρότημα απέσπασε ο νεαρός Δημάκος στο πρόσφατο παιχνίδι του Κοροίβου απέναντι στο Ηράκλειο. Και τούτο, διότι στα ελάχιστα δευτερόλεπτα τα οποία αγωνίστηκε στο φινάλε της συνάντησης, πρόλαβε και σημείωσε τους πρώτους του πόντους. Ήταν ένα δίποντο, το οποίο σημείωσε χάρη στην επιμονή του και την προσπάθεια που κατέβαλλε. Σο.φ.

Τέσσερις μόλις αγωνιστικές έχουν διεξαχθεί στο πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής, σε ένα μίνι - ουσιαστικά πρωτάθλημα καθώς ως γνωστόν παίρνουν μέρος πολύ λίγες ομάδες, και Με τον κάποια πράγματα φαίνονται με Πάνο Ηλιόπουλο το καλημέρα. Αναφερόμαστε στον ΠΦΟ Πανόπουλου με τους "πράσινους" της Αρχαίας Ολυμπιάς να βρίσκονται στην κορυφή, έχοντας τρεις νίκες και μόλις μια ισοπαλία με την εστία του να μην έχει παραβιαστεί ακόμα!! Αν και για ασφαλή προγνωστικά είναι λίγο νωρίς, ο ΠΦΟ βρίσκεται σε θέση οδηγού και κατά την προσωπική μας γνώμη μόνο αν έρθουν τα πάνω - κάτω θα χάσει την πρώτη θέση. Με ρόστερ ποιοτικό που θα ζήλευαν και ομάδες ανώτερων κατηγοριών, με σωστό προγραμματισμό και με τον Γιώργο Πανόπουλο εγγυητή της όλης προσπάθειας έχοντας φυσικά και την πολύτιμη βοήθεια του προέδρου κ. Κοτσιλίμπα, του γενικού αρχηγού κ. Βαρουξή και φυσικά του προπονητή Λάκη Αθανασόπουλου, οι "ορεινοί" κινούνται για τα καλά στις ράγες των επιτυχιών έχοντας και την εμπειρία από την περσινή τους παρουσία. Φυσικά οι τόνοι παραμένουν χαμηλοί, αλλά στο Πανόπουλο υπάρχουν όλες οι προοπτικές η ομάδα να κατακτήσει την πρώτη θέση στον 6ο όμιλο της Δ' Εθνικής. Σε ότι έχει να κάνει με τον άλλο εκπρόσωπό μας τη Δόξα Ν. Μανολάδας, αν και το ρόστερ είναι πολύ αξιόλογο δεν ξεκίνησε καλά. Η ήττα από τα Σαγέικα έφερε και ανακατατάξεις στην τεχνική ηγεσία, με τον Μίκι Τσίρκοβιτς να ηγείται προπονητής που έχει παραστάσεις και εμπειρία από τη Δ' Εθνική και πιστεύουμε ακράδαντα πως θα βοηθήσει τους "αετούς" της Βουπρασίας. Από κει και πέρα εξαιρετική είναι η πορεία του Παναρκαδικού, ενώ αρκετά δυνατός είναι και ο Ατρόμητος Λάππα.

Ο Αμπράμοβιτς ψάχνει πάλι προπονητή. Είναι ελεύθερος κι ο Φυντάνης!

ύρι! Ίσως και το γο έρα ενόψει του ντέρμπι

Αντίπαλοι για ενενήντα λεπτά Άκρως σημαντικό είναι το ντέρμπι της Δευτέρας ανάμεσα στον Αστέρα Αμαλιάδας και τον ΠΑΟ Βάρδας, καθώς το αποτέλεσμα του θα παίξει σημαντικό ρόλο στην μετέπειτα εξέλιξη του μαραθωνίου. Στο επίκεντρο της αναμέτρησης θα βρεθούν και οι Αφοί Σάκης και Πέτρος Τσουκαλάς, οι οποίοι θα βρεθούν αντιμέτωποι καθώς ο πρώτος αγωνίζεται ως γνωστόν στον ΠΑΟΒ και ο δεύτερος στον Αστέρα. Το ποιος θα είναι ο νικητής, αν υπάρξει φυσικά, θα το γνωρίζουμε τη Δευτέρα το απόγευμα, με τους δυο παίκτες να αποτελούν βασικά στελέχη στις ομάδες που αγωνίζονται. Π.Η.

Με φόντο τις εκλογές… Για αρκετή ώρα τα έλεγαν το περασμένο Σάββατο στο Λαμπέτι στο περιθώριο της αναμέτρησης Ολυμπιακού - Ξενοφών οι Σύμβουλοι της ΕΠΣΗ Παύλος Τσάμης και Θοδωρής Κανελλόπουλος, με τις επικείμενες εκλογές της Ένωσης να βρίσκονται στο επίκεντρο. Αμφότεροι επεσήμαναν πως ακόμα υπάρχει χρόνος μέχρι τις κάλπες και πως πολλά μπορούν ν' αλλάξουν, ενώ με τα τωρινά δεδομένα τουλάχιστον ο κ. Τσάμης στηρίζει την παράταξη του Βασίλη Παναγόπουλου, ενώ ο κ. Κανελλόπουλος έκανε γνωστό πως δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος Π.Η.

γούρι του Αστ Ίσως να είναι αυτό και το ά το παιχνίδι όμενη Δευτέρα. Αμέσως μετ ερχ την κορυφής με τη Βάρδα αποστολή της λμαν το οποίο μετέφερε την στο Χάβαρι λοιπόν, το πού οι παίκτες και υν σαν αποτέλεσμα να κατέβο ομάδας ξέμεινε. Αυτό είχε ά και ίσως να αυτ ν νου οστά. Σπάνια συμβαί να σπρώχνουν να πάρει μπρ Σο.Φ. είναι σημαδιακό!

η δουλειά… παν έ μ υ ε δ ο θ ε μ ι ιπες Λεχαινών θα Σωστή κα φέτος τους Πρίγκ ία.

εσ κολουθήσει από τη τεχνική ηγ Όποιος έχει παρα ετε στην ομάδα δόγίν πο υ το πο ά στ ειά υλ από μικρά σω υν ίνο ρατήρησε τη δο θα μα υ πο τω νέα παιδιά Η μπάλα κά , ι σκοπιμότητες. Με το βάρος στα κα ες πί ρο οτ νο ρωστες ιροι παίκτες να κα σφαιρο χωρίς άρ ιού και 2-3 έμπε ιδ τιιχν ισ πα ων υ αγ το θε ξη τυ ι σε κά ορθολογική ανάπ έλεσμα φαίνετα ους. Και το αποτ θοδηγούν τους νέ κή στο γήπεδο.


ψάχνετε για... ÆÇÔÏÕÍÔÁÉ ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ κοπέλες για εργασία ως barwoman σε ελληνάδικο club στην περιοχή του Πύργου. Εργασία καθημερινή ή τριήμερη. ΤΗΛ: 6944523344 (ΜΑ 8024) ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ - Η; ή ψάχνεις δουλειά; ή θέλεις συμπλήρωμα στο εισόδημα σου; Θέλεις νόμιμα αφορολόγητο εισόδημα; ΕΣΕΝΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ!! Κάθε Δευτέρα στον Πύργο, στην αίθουσα εκδηλώσεων του “ΕΠΑΡΧΕΙΟΥ” στις 19:30 κερνάμε καφέ και τα ΛΕΜΕ ΟΛΑ!! Έχουμε τη ΛΥΣΗ. Τηλ. Επικ. 6934604509 (ΜΑ8057) ΖΗΤΕΙΤΑΙ σερβιτόρα για καφενείο τηλ. επικοινωνίας 6983162555 ΖΗΤΕΙΤΑΙ πτυχιούχος βοηθός φαρμακείου με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος για φαρμακείο στην Αμαλιάδα. ΤΗΛ: 6942820176 (ΜΑ 8003) ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ να αποκτήσεις, να συ-

μπληρώσεις ή να αυξήσεις τα εισοδήματά σου; Με έξυπνο και δυναμικό τρόπο; Η εταιρεία μας αναπτύσσεται στην περιοχή σου και χρειάζεται δραστήρια άτομα που έχουν όνειρα και φιλοδοξίες για καριέρα και υψηλές μηνιαίες αποδοχές. ΤΗΛ: 6986798801 (ΜΑ 7997) ΖΗΤΕΙΤΑΙ υπάλληλος για εργασία σε καφετέρια στην Βάρδα Ηλείας, για σέρβις ντελίβερι. Πληροφορίες ΤΗΛ: 2623071207 και εντός καταστήματος Art Nouveau (MA 7999)

ÆÇÔÏÕÍ ΖΗΤΩ εργασία ως οδηγός, έχω δίπλωμα Ε' κατηγορίας ΤΗΛ: 6973837071 (ΜΑ8082) ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΣ ΖΗΤΩ ΕΡΓΑΣΙΑ σε οποιοδήποτε τμήμα τουριστικής μονάδας. Γνωρίζω αγγλικά, γερμανικά και ιταλικά. ΤΗΛ : 6976079219 (ΜΑ 8076) ΖΗΤΕΙΤΑΙ πεπειραμένος κόπτης για κρεοπωλείο. ΤΗΛ: 2622029720 (ΜΑ 7986) ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ την περιποίηση και δημιουργία κήπων, καθαρισμό χορταριών και ότι άλλο έχει να κάνει με ευπρεπισμό εξωτερικών χώρων. Επίσης αναλαμβάνουμε και παντός είδους βάψιμο. Τιμές πολύ

δουλειά/σπίτι/οικόπεδο/αγροτεμάχιο/επαγγελματικό χώρο/μοτοσικλέτα/έπιπλα /ηλεκτρικές συσκευές/τεχνίτη/το χαμένο σας ζωάκι/το μελλοντικό σας σύντροφο  Åñãáóßá προσιτές. Πληρ. τηλ. 6977439512. ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων εσωτερική και 24ωρη στην περιοχή του Πύργου, Αμαλιάδας, Αθήνα, Πάτρα. Τηλ. 6994299761(ΜΑ8065) ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ τη μεταφορά και εξυπηρέτηση ηλικιωμένων και ανήμπορων ατόμων. Όπως ψώνια, νοσοκομείο κλπ. ΤΗΛ. 6984278513. (ΜΑ8063) ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ Ισπανικής και Γαλλικής γλώσσας ζητά ανάλογη εργασία σε φροντιστήριο. ΤΗΛ: 6909190253 (ΜΑ 8055) Μάγειρας με πείρα 25 χρόνια στο εξωτερικό ζητά ανάλογη εργασία. Τηλ. 6909190253 (ΜΑ8054) ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ το βάψιμο του σπιτιού σας, πόρτες, παράθυρα και κάγκελα, σε πολύ χαμηλές τιμές. ΤΗΛ: 6984278513 (ΜΑ 8052) Κυρία από Ρωσία ζητά εργασία ως σερβιτόρα, λαντζέρισσα, φύλαξη ηλικιωμένων ή παιδιών, οικιακές εργασίες στην περιοχή Αμαλιάδας. ΤΗΛ:6934438776 (ΜΑ 8051) ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων ή παιδιών. ΤΗΛ: 6992867885 (ΜΑ 8043) ΚΥΡΙΑ Ελληνίδα ζητά εργασία για φύλαξη

ηλικιωμένων. ΤΗΛ: 6974080991 (ΜΑ 8030) ΖΗΤΩ να προσέχω ηλικιωμένα άτομα ή παιδιά, βραδινές ώρες, στην περιοχή του Πύργου. Πλην 10.30 -12.30 ΤΗΛ: 6974471786 (ΜΑ 8028) ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων όλο το 24ωρο. ΤΗΛ: 6993285224 (ΜΑ 8018) ΓΥΝΑΙΚΑ με πείρα ζητά εργασία για την φροντίδα ηλικιωμένων στην περιοχή Πύργου. ΤΗΛ: 6993585490 (ΜΑ 8017) ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΣ πολιτικός μηχανικός, (απόφοιτη ΤΕΙ Αθήνας - Πολιτικών Εργων Υποδομής) με μεταπτυχιακό στη διοίκηση και διαχείριση έργου, 8ετή εμπειρία στο σχεδιασμό ιδιωτικών και δημοσίων έργων - σύνταξη προμετρήσεων, πολύ καλή γνώση Η/Υ (Autocad 2010, Autocad Architecture 2012, MSoffice, Internet) και Αγγλικών ζητά πλήρη ή μερική απασχόληση σε γραφείο - εργοτάξιο Αττική ή Πελοπόννησο. ΤΗΛ: 6939242400, email: deleni1@yahoo.gr (ΜΑ 8014) ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων 24ωρο. ΤΗΛ: 6978783309 (ΜΑ 8013) ΚΟΠΕΛΑ στην περιοχή του Πύργου, ανα-

λαμβάνει την φύλαξη μικρών παιδιών. ΤΗΛ: 6995381193 (ΜΑ 8007) ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΗΜΑ, μπουζούκι, κιθάρα και τραγουδίστρια καλλίφωνη και ευπαρουσίαστη, με ρεπερτόριο, έντεχνο, ελαφρολαϊκό, παλιό λαϊκό, ρεμπέτικο, ζητά συνεργασία σε ανάλογους χώρους. ΤΗΛ: 6977766432 (ΜΑ 8000) ΖΗΤΕΙΤΑΙ γεωπόνος για την επιχείρηση ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ Α.Ε. στην παραγωγή φράουλας. Εδρα Λάππα Αχαΐας. ΤΗΛ: 6908096803, 2693031700 (ΜΑ 7859) ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ νοσηλεύτρια ζητά εργασία για την φροντίδα ηλικιωμένων και φύλαξη μικρών παιδιών. ΤΗΛ: 6988370473 (ΜΑ 7989) ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ την πληκτρολόγηση και εκτύπωση χειρόγραφων σημειώσεων σε φιλολογικά μαθήματα. Παρακαλώ να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα η παραπάνω αγγελία. ΤΗΛ: 6976874167 (ΜΑ 7977) ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένου 24ωρου ή και για οικιακές δουλειές. Περιοχή Αμαλιάδας και Πύργου. ΤΗΛ: 6977730760 (ΜΑ 7975) ΚΥΡΙΑ Ελληνίδα ζητά εργασία για φροντίδα ηλικιωμένων (όχι κατάκοιτοι) ή επίσης

για καθάρισμα σπιτιών. ΤΗΛ: 6937980738, 6936868797 (ΜΑ 7971) ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων και μικρών παιδιών. ΤΗΛ: 6971848976 (ΜΑ 7970) ΚΥΡΙΑ Ελληνίδα ζητά εργασία για φύλαξη παιδιών ηλικίας 3 έως 5 ετών εσωτερική ή για φύλαξη ηλικιωμένης κυρίας (όχι κατάκοιτη). ΤΗΛ: 6983818610 (ΜΑ 7969) ΚΥΡΙΑ αναλαμβάνει φύλαξη ηλικιωμένων σε σπίτια. ΤΗΛ: 6983835177 (ΜΑ 7963) ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία απογευματινή ή βραδινή στην περιοχή του Πύργου για φύλαξη ηλικιωμένου, κουζίνα σε εστιατόριο και φύλαξη παιδιών ή για 24ωρη. ΤΗΛ: 6945114869 (ΜΑ 7955) ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ καθαρισμό μνημείων και διάφορες εργασίες. Πληρ. Τηλ. 6972 173606 (ΜΑ 7930) ΒΟΗΘΟΣ φυσικοθεραπείας ζητά ανάλογη εργασία. ΤΗΛ: 6934668694 (ΜΑ 7945) Κυρία από Λευκορωσία με καλές συστάσεις ζητά δουλειά για φύλαξη ηλικιωμένων. Τηλ. 9678505021 Μ.Α. 7924 Αναλαμβάνω φασόν φο μπιζού, περιοχή Συκιά Κατακόλου. Κα Ευφροσύνη. ΤΗλ. 6989231926 Μ.Α. 7917


Μικρές Αγγελίες

/ ÐÝìðôç 22 Íïåìâñßïõ 2012

Áêßíçôá ÐÙËÇÓÅÉÓ ÁÊÉÍÇÔÙÍ ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο τεσσάρων στρεμμάτων μεταξύ ΜυρτιάςΣκουροχωρίου. Έχει υποβληθεί προ διετίας φάκελος για ένταξη του σε Φωτοβολταϊκό Πάρκο 100Kw. Απαιτητές Εγγυητικές συμβάσεις με τη ΔΕΗ ΑΕ. Τιμή 26.000€ συζητήσιμη. Τηλ. 6982476548, κος Φώτης(ΜΑ8066) ΠΩΛΕΙΤΑΙ 5,1 στρεμ. αγρόκτημα στην Αλφειούσα Ηλείας με περίφραξη, γεώτρηση και 80 τ.μ. οικοδομική άδεια 7/2011 σε τιμή ευκαιρίας.ΤΗΛ: 6932189673 (ΜΑ 8047) Πωλείται οικόπεδο 4,5 στρ. στη περιοχή Λιβαδάκια Αμαλιάδας, οικοδομήσιμο, Τιμή ευκαιρίας. Τηλ. 26220-26800 και 6972327628. (ΜΑ 8039) ΠΩΛΕΙΤΑΙ στη Ζαχάρω διαμέρισμα 130 τ.μ., με 3 υπνοδωμάτια, 2 μπάνια, μεγάλο σαλόνι, αποθήκη, αυτόνομη θέρμανση, μπαλκόνι με θέα, πρόσφατα ανακαινισμένο σε άριστη κατάσταση. Τιμή 90.000 ευρώ συζητήσιμη. ΤΗΛ: 2625061221, 6937485373 (ΜΑ 8031) ΕΥΚΑΙΡΙΑ! Τριαράκι στους Αμπελοκήπους πουλιέται φρεσκοβαμμένο! Δεχόμαστε και ευκολίες πληρωμής. ΤΗΛ: 6945929797 (ΜΑ 8020) ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο 3.620 τ.μ. εντός οικισμού και αναδασμού, πλησίον της Ε.Ο. Πύργου - Αρχ. Ολυμπίας στην διασταύρωση Παλαιοβαρβάσαινας. Ελκυστικοί όροι δόμησης και ελεύθερο για κάθε χρήση. ΤΗΛ: 6973052133 (ΜΑ 7995) ΠΩΛΕΙΤΑΙ όροφος 240 τ.μ. στην Αμαλιάδα. Τιμή συζητήσιμη. ΤΗΛ: 6985777504 (ΜΑ 7964) ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 5 στρέμματα στην περιοχή Λιβαδάκια Αμαλιάδας, οικοδομήσιμο, περιλαμβάνοντος και γεώτρηση. Τιμή ευκαιρίας. ΤΗΛ: 6974858763 (ΜΑ 7898) ΠΩΛΕΙΤΑΙ στη Ζαχάρω διαμέρισμα 130 τ.μ., 3 υπνοδωμάτια, 2 μπάνια, μεγάλο σαλόνι, άριστη κατάσταση. Τιμή ευκαιρίας. ΤΗΛ: 2625061221, 6937485373 (ΜΑ 7891) ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 7,300 στρεμ. στο Κατσικάρι. Τιμή 190.000Ε.ΤΗΛ: 6932873413 (ΜΑ 7882) ΠΩΛΕΙΤΑΙ στην παραλία Ζαχάρως οικία 100 τ.μ. σε οικόπεδο 320 τ.μ. με πλήρη και μοντέρνο εξοπλισμό εσωτερικού και εξωτερικού χώρου σε λειτουργία λόγω αναχώρησης 140.000 €. ΤΗΛ: 6981705054 (ΜΑ 7837) ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα 110 τ.μ., 2ου ορόφου, κατασκευής '80, σε άριστη κατάσταση, στο κέντρο του Πύργου. Τιμή 75.000 €. ΤΗΛ: 6944745544 (ΜΑ 7731) ΖΗΤΩ να αγοράσω οικόπεδο στον Πύργο, κέντρο - απόκεντρο, διαθέτω μέχρι 10.000 €. ΤΗΛ: 6976364230 (ΜΑ 7729) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 7 στρέμματα ελαιοστάσιο ποτιστικό στο 21ο χλμ. Ε.Ο. Πύργου - Τριπόλεως εφαπτόμενο της Ε.Ο. με πρόσοψη 105 μέτρα στο ύψος του ξενοδοχείου "ΑΜΑΛΙΑ" οικοδομήσιμο. Τιμή ευκαιρίας. ΤΗΛ: 6972519909, 6971899387 (ΜΑ 7567) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ισόγειο δυόροφης οικοδομής

65 τ.μ. στον Πύργο πλατεία Νικάκη με έτοιμη οικοδομή προσθήκη 33 τ.μ. Πληροφορίες από 11:00 π.μ. - 13:00 μ.μ . ΤΗΛ: 2621028502, 6947205954 (ΜΑ 8071)

ÅÍÏÉÊÉÁÓÅÉÓ ÁÊÉÍÇÔÙÍ ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙδιαμέρισμα3άρι,75τμ.β'ορόφου διώροφης οικοδομής με εξοπλισμένη κουζίνα σε άριστη κατάσταση στο κέντροτουΠύργουσεπολύκαλήτιμή.Τηλ 2621027626,6932563065.Μ.Α.7912 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα στον Πύργο κοντά στα ΤΕΙ και στο Σούπερ Μάρκετ ΤΕΡΖΗΣ, ρετιρέ 4ου ορόφου 65 τ.μ., 2 υπνοδωμάτια, καθιστικό, κουζίνα, 2 μπαλκόνια με τέντα , αυτόνομη θέρμανση, πάρκινγκ, θυροτηλεόραση, θωρακισμένη εξώπορτα, ηλιακός. ΤΗΛ: 6949478509 (ΜΑ 8073) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα 4ος όροφος επιπλωμένη, φρεσκοβαμένη, μεγάλη βεράντα στο κέντρο του Πύργου, Πλησίον Εμπορικής Τράπεζας, ενοίκιο 220€. Τ η λ . : 2621025011,6938990613,6932924 343. (ΜΑ8068) ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ 2 δυάρια καινούρια Αγ. Σπυρίδωνος και Χαριλάου Τρικούπη στον Πύργο. Τιμή 280€, χωρίς κοινόχρηστα. ΤΗΛ. 6937150208. (ΜΑ8069) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στον Πύργο επιπλωμένο δυάρι - γκαρσονιέρα σε μονοκατοικία με αυτόνομη θέρμανση και χαμηλά κοινόχρηστα. ΤΗΛ: 6977403843, 2621032973 (ΜΑ 8048) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ: Δυάρι διαμέρισμα σε νεόκτιστη οικοδομή, με αυτόνομη θέρμανση, προσόψεως, φωτεινότατο, μεγάλη βεράντα, χωρίς κοινόχρηστα κοντά στο κέντρο του Πύργου. Τηλ.: 6982318292-2621300895 (ΜΑ 8058) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ: διαμέρισμα τριάρι 5ου ορόφου, πλήρως ανακαινισμένο με κεντρική θέρμανση στον Πύργο. Τιμή 270 ευρώ το μήνα. ΤΗΛ: 6942952335. (ΜΑ 8037) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ δυάρι 46 τ.μ. 1ος όροφος πολυκατοικία 4 ετών. Επιπλωμένο. Χαμηλή τιμή. Αυτόνομη θέρμανση. Περιοχή κέντρο Πύργου. ΤΗΛ: 6978387828 (ΜΑ 8034) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι πλήρως επιπλωμένο Γ' ορόφου στην Πατρών και Παπαφλέσσα. ΤΗΛ: 6947601235, 6947601236 (ΜΑ 8011) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι ρετιρέ καινούργιο με μεγάλες βεράντες στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου. ΤΗΛ: 6947601235, 6947601236 (ΜΑ 8010) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στην Γαστούνη 2άρι καινούργιας κατασκευής με αυτόνομη θέρμανση πλησίον κεντρικής πλατείας Γαστούνης χωρίς κοινόχρηστα με κλειστό πάρκινγκ. ΤΗΛ: 6946465214, 6981150330 (ΜΑ 8001) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι ρετιρέ πλήρως επιπλωμένο απέναντι από την είσοδο του

1ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου. ΤΗΛ: 2621030503 (ΜΑ 79925) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ 2άρι και 3άρι 1ου ορόφου καινούριας κατασκευής με αυτόνομη θέρμανση. Πλησίον ΤΕΙ Πύργου Ρήγα Φεραίου πάροδος FORUM. Πληροφορίες κος Κώστας ΤΗΛ: 6977991599 (ΜΑ 7990) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 95 τ.μ., 2ου ορόφου, οδός Καραϊσκάκη 41, πλησίον ΤΕΙ, πλήρως επιπλωμένο, 2 κλιματιστικά, τέντες, διαμπερές χωρίς επιβάρυνση νερού. Δεκτή η συγκατοίκηση 2 φοιτητών. ΤΗΛ: 6942973988, 6945563432 (ΜΑ 7983) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριαμισάρι διαμέρισμα 90 τ.μ. επί της οδού Παπαφλέσσα 45 στον Πύργο. ΤΗΛ: 2621022284 ώρες 10:00 π.μ. - 12:00 μ.μ. και Οικίας 2621033173 (ΜΑ 7979) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 61 τ.μ. αυτόνομο 3ου ορόφου στον Πύργο, Διάκου 2. ΤΗΛ: 6938886579 (ΜΑ 7967) ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ δύο διαμερίσματα, Ελλης 35 στην Αμαλιάδα και επιπλωμένα. ΤΗΛ: 6947276738, 6972046131 (ΜΑ 7960) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα 3άρι με αυτόνομη θέρμανση χωρίς κοινόχρηστα. Επτανήσου 88 Αμαλιάδα. ΤΗΛ: 6978542681, 6937604919 (ΜΑ 7959) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ 2άρι 1ου ορόφου καινούργιας κατασκευής με αυτόνομη θέρμανση. Πλησίον ΤΕΙ Πύργου. Ρήγα Φεραίου πάροδος Forum. ΤΗΛ: 6977991599 (κος Κώστας) (ΜΑ 7942) Για δύο φοιτητές/τριες ενοικιάζεται πλήρως επιπλωμένο και εξοπλισμένο διαμέρισμα 100 τ.μ., Γ' ορόφου, κεντρικό στον Πύργο. ΤΗΛ: 6947601235, 6947601236 (ΜΑ 7941) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, διαμέρισμα 2άρη Α ορόφου, εσωτερικό με μεγάλο ακάλυπτο, στην πλατεία ΚΟΛΙΑΤΣΟΥ πλησίον φοιτητικής εστίας Πατησίων.Πληροφορίες Τηλ. 6945 311429 (ΜΑ 7934) Ενοικιάζεται διαμέρισμα 55 τμ. 1ος όροφος στην πρόσοψη με μπαλκόνια, κεντρική θέρμανση , ασανσέρ . Κατάλληλο για ιατρείο ή για οποιαδήποτε άλλη επαγγελματική χρήση. Διεύθυνση: Μπότσαρη 5 πάροδος Γερμανού .Τηλ. 6938990613,6932924343 ΜΑ7926 Ενοικιάζεται διαμέρισμα 2μισάρι 54 τ.μ. περιοχή Σεπόλια, Αθήνα. Πλησίον Μετρό και Σχολείων. Τηλ 6976896183 Μ.Α 7922 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στην Πάτρα γκαρσονιέρα 4ου ορόφου, επιπλωμένη, νεόδμητη, δίχωρη, διαμπερής, με αυτόνομη θέρμανση, πλησίον στάσης λεωφορείου Νο 2 για Τ.Ε.Ι. ΤΗΛ: 6945891670, 6936740983, 6973420503 (ΜΑ 7911) ΑΜΑΛΙΑΔΑ 25ης Μαρτίου 46, νεόδμητη γκαρσονιέρα 50 τ.μ., 1ου ορόφου, 1 υπνοδωμάτιο, κατασκευή

ΖΗΤΩ να αγοράσω φούρνο πίτσας μονό μέχρι και 4 θέσεις. Μόνο σε καλή κατάσταση. ΤΗΛ: 6970200071 (ΜΑ 7951) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ: 1) ψυγείο συντήρησης 2 μέτρα, 2)AIR CONDITION ντουλάπα 60.000 BTU, 3) ψυγείο συντήρησης βιτρίνα αναψυκτικών σχεδόν καινούργια σε τιμή ευκαιρίας. Πληροφορίες τηλ: 2621033130 (ΜΑ8081) ΒΡΕΘΗΚΕ σκύλος ράτσας Ιρλανδικό Σέττερ σε περιοχή της Σπιάτζας πληροφορίες κ. Κώστας. Τηλ. 6977780463 (ΜΑ8080) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ πρόβατα διάφορες διασταυρώσεις, γεννημένα, ετοιμόγεννα και έγκυα σε προσιτές τιμές. Τηλ. 6972409119 περιο-

χή Ανδραβίδας. (ΜΑ 8077) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ κριάρια καθαρόαιμα Γαλλικά. ΤΗΛ: 6946149796 (ΜΑ 8074) ΒΟΤΑΝΟΛΟΓΟΣ ειδικευτείς εις το εξωτερικό αντιμετωπίζει με νέες θεραπευτικές μεθόδους: ΨΩΡΙΑΣΗ, ΟΣΦΥΟ-ΙΣΧΥΑΛΓΙΑ, ΟΣΤΕΟΑΡΘΡΙΤΙΔΑ ΓΟΝΑΤΟΥ, ΚΗΛΗ ΜΕΣΟΣΠΟΝΔΥΛΙΟΥ ΔΙΣΚΟΥ (ΑΥΧΕΝΑ - ΜΕΣΗ) ΙΓΜΟΡΙΤΙΔΑ και ΑΣΜΑ. Με ορατά αποτελέσματα. Τηλέφωνο. 6973853478. www.dimitraskondra.gr (ΜΑ8064) ΠΩΛΕΙΤΑΙ εξώπορτα ξύλινη μασίφ με παραπέτι και ένας μπουφές, μασίφ ξύλο για σαλόνι σε τιμή ευκαιρίας. Τηλ. 6944185046 (ΜΑ8060) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ δύο θηλυκά πουλάρια, φυλή Ανδραβίδας, 6 μηνών. Ανδραβίδα. ΤΗΛ: 6989365513 (ΜΑ 8032) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ή αγοράζονται καυσόξυλα τοις μετρητοίς. ΤΗΛ: 6975967682 (ΜΑ 8022) ΧΑΘΗΚΕ Επανιέλ Μπρετόν τρικολόρε στην περιοχή Χαλικιάτικα Πύργου. ΤΗΛ: 6940132366 (ΜΑ 8019)

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ξύλα πεύκου για τζάκι με δική μας μεταφορά. ΤΗΛ: 6978949165 (ΜΑ 8004) ΑΓΟΡΑΖΩ σταφύλια Ροδίτη για οινοποιείο βαθμός τουλάχιστον 11ο. Πληρωμή μετρητοίς, τιμολόγιο. ΤΗΛ: 6977072528 (ΜΑ 7987) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ παλιά συμπαγή τούβλα. ΤΗΛ: 6944418676 (ΜΑ 7985) ΠΩΛΕΙΤΑΙ επαγγελματικό ψυγείο 2,5 μέτρα σε άριστη κατάσταση, για τρόφιμα Super Market με τυριέρα κ.λ.π. ΤΗΛ: 2621022284 ώρες 10:00 π.μ. - 12:00 μ.μ. και Οικίας 2621033173 (ΜΑ 7978) ΠΩΛΕΙΤΑΙ Pit Bull θηλυκό 7 μηνών κομμένα αυτιά, χρώμα καφέ - λευκό. Τιμή ευκαιρίας. ΤΗΛ: 6937565782 (ΜΑ 7957) ΠΩΛΕΙΤΑΙ αυτοκινούμενη καντίνα σε άριστη κατάσταση. Τιμή ευκαιρίας. ΤΗΛ: 6975618416 (ΜΑ 7908) ΛΕΧΑΙΝΑ πωλούνται ψυγείο επαγγελματικό 2μ. μπακαλικής, μηχανή 3 ετών, 2 γόνδολες 3 μέτρων η κάθε μία, ράφια τοίχου 18μ. Χ 2,30μ. Τιμή όλων 1.800 €. ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ 7890)

21

ÌáèÞìáôá 2007, μπάνιο, αυτόνομη θέρμανση, ηλεκτρικά παράθυρα, πόρτα ασφαλείας. Ενοικιάζεται τιμή 250 €. ΤΗΛ: 6937352002 (ΜΑ 7909)

Γερμανικών μαθήματα παραδίδει καθηγητής με σπουδές στη Γερμανία, όλα τα επίπεδα, τιμές προσιτές. Τηλέφωνο 6948394707)

ÅÐÁÃÃÅËÌÁÔÉÊÇ ÓÔÅÃÇ

Καθηγήτρια Αγγλικών με πολυετή πείρα παραδίδει μαθήματα όλων των επιπέδων σε λογικές τιμές. Τηλ 6979865756 Μ.Α.7923

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Επιχείρηση CAFΕ-BAR στην κεντρική Πλατεία Γαστούνης, τριετούς λειτουργίας, με σταθερή πελατεία. Τιμή συζητήσιμη Μόνο σοβαρές προτάσεις. Τηλ.: 6978820196 (ΜΑ8067)

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ προετοιμάζει μαθητές ΕΠΑΛ για πανελλαδικές εξετάσεις: Α) Κύκλου Ηλεκτρολογικού (Ηλεκτρικές Μηχανές - Ηλεκτροτεχνία ΙΙ) Β) Κύκλου Ηλεκτρονικού (Συστήματα Εκπομπής και Λήψης - Ψηφιακά) . ΤΗΛ: 6973543268 (ΜΑ 7962)

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Επιχείρηση που αφορά το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Πληρ.: 6977508286 (ΜΑ8059) ΠΩΛΕΙΤΑΙ περίπτερο στις εργατικές κατοικίες Πατρών. ΤΗΛ: 6984897180 (ΜΑ 8050) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ επαγγελματικός χώρος 170 τ.μ. συν πατάρι, σε κεντρικό σημείο στα Λεχαινά, οδός Πολυτεχνείου. ΤΗΛ: 6977601313 (ΜΑ 8029) ΛΕΧΑΙΝΑ: Ενοικιάζεται στην κεντρική πλατεία κατάστημα 30 τ.μ. ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ 7954) ΠΩΛΕΙΤΑΙ Cafe στην πλατεία Δικαστηρίων, λόγω συνταξιοδοτήσεως. Τιμή Λογική. ΤΗΛ: 2621032284 (ΜΑ 7972) Πωλείται ψησταριά στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, τηλ. 6986116305 ΜΑ7920 ΠΩΛΕΙΤΑΙ κουρείο με εξασφαλισμένη πελατεία Πατρών 53 ή πωλείται εξοπλισμός ένας λουτήρας, 2 πάγκοι κουρέματος, 1 καρέκλα ξυρίσματος, 1 καρέκλα κουρέματος, δυο καθρέπτες, ένας καναπές με τραπεζάκι, ένα γραφείο και 1 καρέκλα γραφείου. Τηλ.: 6978105924 (ΜΑ 7866) ΠΩΛΕΙΤΑΙ λόγω αλλαγής επαγγέλματος κατάστημα στο Πύργο κέντρο απόκεντρο μίνι μάρκετ (αλλαντικά - τυροκομικά - κατεψυγμένα). Διαθέτει πρατήριο άρτου, άδεια πώλησης τσιγάρων, άδεια πώλησης αθηναϊκών εφημερίδων και περιοδικών και άδεια φωτοτυπικού μηχανήματος. Σταθερή πελατεία. Μόνο σοβαρές προτάσεις. Τηλ.: 6944262692 (ΜΑ 7863) ΛΕΧΑΙΝΑ - Ενοικιάζεται κατάστημα 85 τ.μ. αυτόνομη θέρμανση, WC, τρίφατσο, κατάλληλο για γραφείο, ιατρείο, φροντιστήριο, γυμναστήριο, πιτσαρία κλπ., οδός Ελ. Δημάκη 27, πλησίον ΙΚΑ. ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ 7775) ΠΩΛΕΙΤΑΙ περίπτερο σε κεντρικό σημείο του Πύργου με σταθερή πελατεία. ΤΗΛ: 2621027878, 6938550680 (ΜΑ 7760) ΠΩΛΕΙΤΑΙ Cafe - Bar αναψυκτήριο, στην Πατρών στον Πύργο με πλήρη εξοπλισμό ανακαινισμένο με πελατεία και αρκετά χρόνια πελατεία για λόγους υγείας. Μόνο σοβαρές προτάσεις. ΤΗΛ: 6981442088 (ΜΑ 7704)

ÄéÜöïñá ΠΩΛΕΙΤΑΙ σανός τριφύλλι μονοετές και βρώμη αρίστης ποιότητας και φετινής εσοδείας. ΤΗΛ: 6944862702 (ΜΑ 8002)

w w w . p r o t i n e w s . g r

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΚΗΠΟΥΣ ΚΑΙ ΧΩΡΑΦΙΑ. ΤΗΛ. 6984768540, 2621022586 (ΜΑ 5396)

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ κλασσικής Φιλολογίας παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου. Διαθέτει εμπειρία σε συνεργασίες με μαθητές που έχουν δυσλεξία ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Παρέχονται σημειώσεις. Τιμή λογική. ΤΗΛ: 6938849132 (ΜΑ 7968)

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ φιλόλογος παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού , Γυμνασίου, Λυκείου, παρέχονται σημειώσεις. Τιμές πολύ χαμηλές. Τηλ:. 6934265950(ΜΑ8079) ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα και σε γκρουπ (2-3 ατόμων) σε τιμές φροντιστηρίου σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου στον Πύργο. ΤΗΛ: 6932266843 (ΜΑ 8075) ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ μαθήματα Αγγλικών όλη τη εβδομάδα και τα Σαβατοκύριακα, τιμή 4,00€ την ώρα. Τηλ. 6975600263 (ΜΑ8064) Καθηγήτρια μαθηματικών απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πατρών παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές στην ευρύτερη περιοχή Αμαλιάδας. Τιμές προσιτές. Τηλέφωνο επικοινωνίας 6979458207 (ΜΑ 8056) ΚΟΠΕΛΑ 27 ΕΤΩΝ, ΑΠΟΦΟΙΤΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΜΕΓΑΛΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ, ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, ΣΕ ΛΟΓΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ. ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6989408944. (ΜΑ 8049) ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ φιλόλογος παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου. Τιμές προσιτές. ΤΗΛ.: 6979512910. (ΜΑ 8042) ΔΑΣΚΑΛΑ αναλαμβάνει τη μελέτη καθώς και τη φύλαξη παιδιών δημοτικού . Τιμές λογικές 6987262380. ΜΑ8035 ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Αγγλικών με πολυετή φροντιστηριακή πείρα παραδίδει μαθήματα για όλα τα επίπεδα σπουδών. Ιδιαίτερη εμπειρία στα μαθήματα ενηλίκων. ΤΗΛ: 6947828087 (ΜΑ 8021) ΦΥΣΙΚΟΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου Λυκείου. Τιμές προσιτές. ΤΗΛ: 6978550387 (ΜΑ 8016) ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ μαθήματα Ιταλικών και Ισπανικών σε χαμηλές τιμές. ΤΗΛ: 6987396723 (ΜΑ 8012) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Γερμανικών με μεγάλη φροντιστηριακή εμπειρία παραδίδει μαθήματα σε όλα τα επίπεδα. Προετοιμασία για όλες τις εξετάσεις. Δίδακτρα οικονομικά. ΤΗΛ: 6974078429 (ΜΑ 8009) ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ αριστούχος, στην περιοχή του Πύργου, με προηγούμενη διδακτική εμπειρία, αναλαμβάνει την σχολική προετοιμασία παιδιών Δημοτικού Σχολείου, σε πολύ προσιτές τιμές. ΤΗΛ: 6995381193 (ΜΑ 8008) ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ απόφοιτος Πανεπιστημίου Πατρών αναλαμβάνει να διαβάζει μαθητές Δημοτικού Σχολείου. Τιμές προσιτές με το πρώτο μάθημα ΔΩΡΕΑΝ! ΤΗΛ: 6986650365 (ΜΑ 7996) ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ αναλαμβάνει την φύλαξη παιδιών και παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά δημοτικού σε χαμηλές τιμές. ΤΗΛ: 6987396723 (ΜΑ 7994) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Ιταλικής γλώσσας παραδίδει μαθήματα σε μαθητές οποιασδήποτε ηλικίας και οποιουδήποτε επιπέδου καθώς επίσης και εντατικά μαθήματα σε φοιτητές για την απόκτηση του Β2 κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας. Τιμές φροντιστηρίου. ΤΗΛ: 6936527015 (ΜΑ 7993) ΑΓΓΛΙΚΩΝ ιδιαίτερα μαθήματα παραδίδονται & γίνεται προετοιμασία για όλα τα επίπεδα των εξετάσεων CAMBRIDGE & MICHIGAN από πτυχιούχο αγγλικού παν/μίου στην Αμαλιάδα. Χαμηλές τιμές. ΤΗΛ: 6980420705 (ΜΑ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού - Γυμνασίου - Λυκείου. ΤΗΛ: 6971653398 (ΜΑ 7984)

ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΑΕΙ [=Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές επιστήμες] ζητά 4ωρη πρωινή εργασία ως υπάλληλος γραφείου εντός της πόλης του Πύργου. Παρακαλώ ν' αντιμετωπιστεί με την ανάλογη σοβαρότητα η αγγελία. ΤΗΛ: 6938849132 (ΜΑ 7981) ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ απόφοιτη του Κλασικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα κατ' οίκον σε μαθητές Δημοτικού Γυμνασίου, καθώς αναλαμβάνει την προετοιμασία μαθητών του Λυκείου. Τιμές προσιτές και κατόπιν συνεννόησης. ΤΗΛ: 6981067283 (ΜΑ 7976) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Μαθηματικός με μεγάλη Φροντιστηριακή πείρα παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου. Τιμές προσιτές. ΤΗΛ: 6970739384 (ΜΑ 7974) ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ Φιλόλογος, του τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας Αθηνών, παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και αναλαμβάνει μαθητών Δημοτικού. Τιμές προσιτές. ΤΗΛ: 6939287848 (ΜΑ 7973) ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου Λυκείου. Με πολυετή εμπειρία σε φροντιστήρια, ιδιαίτερα και ενισχυτική διδασκαλία. ΤΗΛ: 6973780833 (ΜΑ 7966) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Μαθηματικών με σχολική εμπειρία και φροντιστηριακή πείρα παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου στην περιοχή της Αμαλιάδας. Παρέχονται αποδείξεις. ΤΗΛ: 6973824747 (ΜΑ 7965) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Φιλόλογος με πολυετή εμπειρία στο χώρο της εκπαίδευσης αναλαμβάνει την παράδοση ιδιαίτερων μαθημάτων σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου. Παρέχονται σημειώσεις. Τιμές προσιτές. ΤΗΛ: 6980325696 (ΜΑ 7961) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Μαθηματικών παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου. ΤΗΛ: 6937600422 (ΜΑ 7958) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Φιλόλογος αναλαμβάνει μαθητές Δημοτικού - Γυμνασίου Λυκείου για ιδιαίτερα μαθήματα σε πολύ προσιτές τιμές. ΤΗΛ: 6977333982 (ΜΑ 7952) ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ κλασικής Φιλολογίας με φροντιστηριακή εμπειρία και μεταδοτικότητα παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού - Γυμνασίου - Λυκείου. Εμπέδωση μαθήματος με συστηματικές επαναλήψεις για κάλυψη κενών. Τιμές εξαιρετικές. ΤΗΛ: 2621032134, 6988228323 (ΜΑ 7949) ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ-ΦΥΣΙΚΗ-ΧΗΜΕΙΑ παραδίδονται από καθηγήτρια με φροντιστηριακή εμπειρία και μεταπτυχιακή ειδίκευση σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Τιμές λογικές. Περιοχή Πύργου & Αμαλιάδας. ΤΗΛ: 6980721370 (ΜΑ 7948) ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ καθηγήτρια απόφοιτος Πανεπιστήμίου Πατρών παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου. Τιμές προσιτές. ΤΗΛ: 6986834517 (ΜΑ 7946) ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ, απόφοιτη ΕΚΠΑ προετοιμάζει μαθητές της θεωρητικής κατευθυνσης για της πανελλαδικές εξετάσεις. Αρχαία- Λατινικά- ΙστορίαΕκθεση. Αναλαμβάνονται και μαθητές μικρότερων τάξεων. τηλ: 6979641807 (ΜΑ 7932) ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ- ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ, απόφοιτος ΣΕΛΕΤΕ προετοιμαζει μαθητές ΕΠΑΛ του τμήματος μηχανολογίας για της Πανελλαδικές Εξετάσεις. Τηλ. επικοινωνίας 6972703846 (ΜΑ 7931) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Φιλόλογος με διδακτική και φροντιστηριακή εμπειρία παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού - Γυμνασίου - Λυκείου. Παρέχονται σημειώσεις. Τιμές προσιτές. ΤΗΛ: 6972967654 (ΜΑ 7943) ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ Οικονομικού Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με διδακτική πείρα παραδίδει μαθήματα Μαθηματικών, Φυσικής, Χημείας σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου στην περιοχή Πύργου και Αρχ. Ολυμπίας. Τιμές προσιτές. ΤΗΛ: 6945631817 (ΜΑ 7939) AΓΓΛΙΚΑ για όλες τις τάξεις και για όλες τις ηλικίες. Αναλαμβάνονται μαθητές από Rre- Junior έως και ενήλικες. Προετοιμασία για όλα τα πτυχία LOWER και PROFICIENCY (MICHIGAN, CAMBRIDGE, TOEIC). Ταχύρυθμη προετοιμασία για τα πανεπιστήμια του εξωτερικού και τα πτυχία TOIFEL, καιI IELTS Τηλ. 6979 641807 (ΜΑ 7933)


22

Μικρές Αγγελίες

w w w . p r o t i n e w s . g r

AUTO-SAME ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

áðï ôï 1969

ΚΕΝΤΡΙΚΟ: ΑΛΦΕΙΟΥ 69, ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ (έναντι EXPRESS SERVICE) ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ: ΑΛΦΕΙΟΥ 68, τηλ.: 2621034728, κιν.: 6976642004, 6979677766 - glampropoulospyrgos@yahoo.gr

FORD FIESTA 2010, 1250 CC, full full extra, 1.900 km, καινούριο προσφορά 8.000 € TOYOTA YARIS 2008, 1300 CC, 5πορτο, A/C, Υδρ.τιμόνι, αερόσακοι, ABS, full extra. DAEWOO MATIZ ασημί CABRIO προσφορά 1.500 € DAIHATSU TERIOS μοντ. 2001 full extra 4.500 € CITROEN SAXO 1100 CC 2001, A/C, ηλεκτρ. παράθ. - κλειδ. Αερόσακ. κ.α. , λευκό 2.000 € BMW 330 2008 ελληνικό coupe, 260 Hp, μπεζ δέρμα, οροφή, 18.800 km FULL - FULL EXTRA σαν καινούριο ΠΡΟΣΦΟΡΑ 19.990 € TOYOTA AVENSIS 1600 CC 7/08, ζάντες αλουμ., clima, 4 ηλεκτρ. παράθ., αερόσακοι, clima, full extra άριστο 8.999 € TOYOTA COROLLA sedan 1600 CC, 11/08, μαύρο, full extra άριστο ALFA ROMEO 147 2006 5πορτο, ζάντες αλουμινίου, ηλεκτρ. παραθ., clima, όλα ηλεκτρ. Άριστο RENAULT MEGANE coupe ασημί, 2001, 1400 CC άριστο full extra 3.000 € OPEL CORSA 1200 CC, μοντ. 2000, A/C, Υδρ. τιμόνι, ζάντες κ.α. 3.000 € CITROEN SAXO 2001, ασημί, 5πορτο, A/C, ζάντες αλουμ., ηλεκτρ. παράθ. κ.α. , 3.000 € PEUGEOT 206 5πορτο, 01, ασημί, μεγάλη ηλιοροφή, A/C, Υδρ. τιμόνι, αερόσακοι κ.α. 3.000 € CHEVROLET AVEO μαύρο 5πορτο, 04, 1100 CC, A/C, Υδρ. τιμόνι, αερόσακοι κ.α. full extra DAEWOO MATIZ 01, A/C, Υδρ. τιμόνι, ηλεκτρ. παράθυρα κ.α. NISSAN MICRA 1000 CC, 99, A/C, ζάντες αλουμ., κοτσαδόρο κ.α. FIAT RUNTO GT TURBO Λευκό, 1400 CC, 96 1.800 € TOYOTA AURIS UNIQUE 1600 cc, 5πορτο, 2008 2 ζωνικό clima, ζάντες αλουμινίου, καινούρια λάστιχα, ηλεκτρικά παράθυρα κλειδαριές, αερόσακους κ.α. 8.800 ευρώ CITROEN C1 1000 cc, 2006 κόκκινο, υδραυλικό τιμόνι, ηλεκτρικά παράθυρα - κλειδαριές, ζά-

ντες αλουμινίου, καινούρια λάστιχα, κ.α. 5.500 ευρώ OPEL TIERA CABRIO TWIN TOP, 2005, σκληρή οροφή, 1.800 cc, 143 HP, ζάντες αλουμινίου, clima, ABS, αερόσακοι, όλα ηλεκτρικά, δέρμα κ.α. ΠΡΟΣΦΟΡΑ 5.000 ευρώ. SEAT TOLEDO 1600 cc, '93, ζάντες αλουμινίου, ηλιοροφή, προβολείς κ.α. 1000 ευρώ SEAT LEON TURBO 300 HP, ανάρτηση, ΄01, ζάντες αλουμινίου 17''αρες, καινούρια λάστιχα, clima, ABS, αερόσακους, TURBOTIMER, πρόγραμμα full extra, σε άριστη κατάσταση 5.800 ευρώ MERCEDES A140 μαύρο 2002, A/C, υδρ. Τιμόνι, αερόσακο, ABS, ζάντες αλουμινίου, κ.α. 4.900 ευρώ. LANCIA DELTA HF 2πορτο κίτρινη 1999, 1600 cc, ζάντες μόνο, δέρμα, clima κ.α. 2999 ευρώ MAZDA 6, 2300 cc, μαύρο, δέρμα, οροφή, 2005, ζάντες 18'', clima, όλα ηλεκτρικά ΠΡΟΣΦΟΡΑ 5.500 ευρώ OPEL CORSA 1200 cc, ασημί 2007, ζάντες αλουμινίου, A/C, ηλεκτρικά παράθυρα- κλειδαριές, κ.α. 6.900 ευρώ. ΜERCEDES CLK 200 compressor 1800 cc, (2 αυτ/τα) μαύρα, full extra. FORD FOCUS C MAX 1800 cc, 2005 ασημί, full extra 5.300 ευρώ SUZUKI swift 2006 μαύρο 5πορτο, 1300 cc, 16V, full extra, 6.500 ευρώ BMW 316, E46 1600 cc, ασημί, 2001, full extra, 5.800 ευρώ FORD FOCUS ST 2.500 cc, TURBO μαύρο άριστη κατάσταση SUBARU IMPREZA sti 2003, 350 HP, 6 ταχύτητες full extra 12.000 ευρώ NISSAN NAVARA '04, 4X4, 4πορτο, 133 HP, full extra, ζάντες αλουμινίου, A/C, υδρ. τιμόνι, κάλυμμα καρότσας κ.α. 10.500 ευρώ MERCEDES CLK 200 1.800 κυβικά, 2004 compressor 163 HP, δερμάτινο σαλόνι, ζάντες αλουμινίου, clima, ABS, αερόσακους, ABS, ηλεκτρικά παράθυρα - κλειδαριές, AVANTEARDE, ΠΡΟΣΦΟΡΑ 12.500 ευρώ MAZDA 323 1500 cc, μοντ. 2000, ζάντες αλουμινίου, A/C, ηλεκτρικά

παράθυρα, υδραυλικό τιμόνι C2 μαύρο CITROEN VTR 2006, Α/C, υδρ. τιμόνι, όλα ηλεκτρικά, ABS, αερόσακοι DIESEL FIAT PUNTO 2005, 1300 cc TURBO DIESEL FULL EXTRA DIESEL OPEL CORSA 1300 TURBO DIESEL FULL EXTRA (3 αυτ/τα) FORD FIESTA 1.700 cc TURBO DIESEL επαγγελματικό FIAT PUNTO '04-'05 TURBO DIESEL, FULL EXTRA, επαγγελματικό (3 αυτ/τα) FIAT GRANDE PUNTO 2007 full extra (ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ) FIAT GRANDE PUNTO 2006 full extra Βενζίνη (ΤΡΑΚΤΕΡ SAME Minitauv 60 HP υδραυλικό τιμόνι και φρέζα ROTAVATOR 60αρα) ΠΡΟΣΦΟΡΑ 6.300 ευρώ SMART 600 cc & 700 cc, 5 αυτ/τα σε διάφορα χρώματα, full extra όλα με ari condition, γυάλινη οροφή. ROVER 200, μοντ. '98, 1400 cc, 5πορτο κοντό, full extra, 2.900 τώρα 2.000 ευρώ. AUDI A4, 1600 cc, ασημί, χαμηλωμένο, ζάντες αλουμινίου, 2002, clima, ΑΒS, αερόσακοι, κ.α. ΠΡΟΣΦΟΡΑ 8.000 ευρώ. FIAT PUNTO DIESEL TURBO 2005, 1300 cc, 5πορτο, Α/C, full extra, 6.500 ευρώ. SMART CABRIO '04, 700 cc, full extra, άριστη κατάσταση 6.000 ευρώ. ΤΡΑΚΤΕΡ SAME FALCON 50HP, με φρέζα ROTAVATOR, 60άρα, υδραυλ. Τιμόνι, πωλούνται μαζί 6.000 ευρώ. TOYOTA YARIS 1000 και 1300 κυβικά (3 αυτ/τα). DAIHATSU MOVE 1000 cc, 2004 με γυάλινη οροφή και υδρ. τιμόνι, ΠΡΟΣΦΟΡΑ 3.500 ευρώ. OPEL VECTRA μαύρο 1600 cc, μοντ. 2000, full extra, 3.500 ευρώ. NISSAN PRIMERA 1600 cc, '98, A/C, υδρ. τιμόνι, ζάντες αλουμινίου, full extra, 2.500 ευρώ. TOYOTA CARINA E 1600 cc, '94, υδρ. τιμόνι, κ.α ΠΡΟΣΦΟΡΑ 2.000ευρώ SEAT TOLEDO λευκό, 1600 cc, '93, ζάντες αλουμινίου, οροφή, κ.α. 1000 ευρώ. LANCIA D HF 1600 cc, κίτρινο, full extra, 3.500 ευρώ.

ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΡΑΚΤΕΡ - ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Όλες οι τιμές διαπραγματεύσιμες...

/ ÐÝìðôç 22 Íïåìâñßïõ 2012

ÁÕÔÏÊÉÍÇÔÁ ΠΩΛEIΤΑΙ Ford Maveric, μοντέλο 2005, 2261cc ατρακάριστο. Δεκτός έλεγχος από την Ford τιμή 7.000€. Τηλ: 2621044966-29249-69322333576944989840 (ΜΑ8084) ΠΩΛEIΤΑΙ MERCEDES Ε200, 106.000 χλμ ατρακάριστο τιμή 15.000€. Δεκτός κάθε έλεγχος από τη MERCEDES. Τηλ: 2621044966-29249-69322333576944989840 (ΜΑ8083) ΠΩΛΕΙΤΑΙ αυτοκίνητο Volks Wagen Passat σε τιμή προσιτή. Μοντέλο '91. ΤΗΛ: 6977372525 (ΜΑ 8072) ΠΩΛΕΙΤΑΙ από ηλικιωμένο BWM 316i Γερμανικών προδιαγραφών Ατσαλάκωτη, Καλοσυντηρημένη. Όλα τα Σέρβις σε εξουσιοδοτημένα Συνερ-

γεία με γνήσια ανταλλακτικά BWM. ΔΕΚΤΟΣ ΚΑΘΕ ΕΛΕΓΧΟΣ- Τηλ. 6945222847 (ΜΑ8061) ΠΩΛΕΙΤΑΙ Opel Corsa λευκό, 1000 cc, 4πορτο, μοντέλο 04, σε πολύ καλή κατάσταση. Δεκτός κάθε έλεγχος. ΤΗΛ: 6944418676 (ΜΑ 8033) ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΩΛΕΙΤΑΙ FIAT chiquincento 900 cc ηλεκτρικά παράθυρα, χρώμα λευκό. Αριστη κατάσταση. Μοντέλο '98. ΤΗΛ: 6978949165. Τιμή 1.200 € (ΜΑ 7982) ΠΩΛΕΙΤΑΙ WV Golf 4 δίπορτο, 16V, μοντέλο 2003, 1600cc, χρώμα μαύρο. Πρώτο χέρι, full extra. Σε άριστη κατάσταση. Τιμή 4.000 €. ΤΗΛ: 6978949165 (ΜΑ 7980) ΠΩΛΕΙΤΑΙ SEAT IBIZA 2001 μοντέλο, 1400 cc, με 150.000 χλμ., τρίπορτο,

χρώματος κόκκινο, σε πολύ καλή κατάσταση. Δεκτός κάθε έλεγχος. ΤΗΛ: 6974716573 (κος Αγγελος) (ΜΑ 7956) ΠΩΛΕΙΤΑΙ FIAT FIORINO ισοθερμικό θάλαμο ψυγείο, μοντέλο ' 96, radiocd. Τιμή 3.000 ευρώ. Τηλ.: 6945563432 (ΜΑ 7870) ΠΩΛΕΙΤΑΙ Ι.Χ. αυτοκίνητο Skoda Octavia 5 2,0 scout, 160 Hp σε 4Χ4, μοντέλο 2007, full extra, 10.000 € ΤΗΛ: 6981705054 (ΜΑ 7838) ΠΩΛΕΙΤΑΙ Seat Ibiza μοντέλο '96, χρώμα μαύρο, ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικοί θερμαινόμενοι καθρέπτες, immobilizer, καινούρια λάστιχα, σε πολύ καλή κατάσταση, φυλασσόμενο σε garaz. ΤΗΛ: 6946693973 ( κ. Νίκος) (ΜΑ 7770)

BEST MOTORS ΛΟΥΤΑΣ ÁËÖÅÉÏÕ 38, Ýíáíôé Lidl ΤΗΛ.: 26210 30116, 6945227761 - ΟΛΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟ SITE: www.car.gr/bestmotors

Fiat Seicento 1000 cc,2002, ηλ.παρ.1850 ευρω

Honda XL 700 V Translap abs , 80HP,2008,700CC,4250 ευρω

Hyundai Accent ,1300 cc,2001,full extra,2500 ευρω

Opel Astra 1400cc,2001,full extra ,3450 ευρω

Skoda Octavia 1.6 ,2006,5θυρο,πρωτο χερι σαν καινουργιο,37000 χλμ,full extra

Toyota Hilux μοντέλο 1988,1990 ευρώ

VW Golf 1.4 2006 5θυρο πληρες εξοπλισμος 6450 ευρω

ΤΟΥΟΤΑ YARIS 1000 VVTI 5 ΘΥΡΟ ΠΛΗΡΗΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ 4450 ΕΥΡΟ

ÅÐÁÃÃÅËÌÁÔÉÊÏÉ ÅÎÏÐËÉÓÌÏÉ - ÐÕÑÃÏÓ

“Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ”

ÐÙËÏÕÍÔÁÉ ÓÅ ÐÑÁÃÌÁÔÉÊÇ ÕÐÅÑÐÏÓÖÏÑÁ:

1. Øõãåßï Self - Service Costans, óõíôÞñçóç, ìÞêïò 6,40 × 90 × 2,00 ýøïò êáé åôåñïí 3,85 × 90 × 2,00 ìå êïõñôßíåò íõêôüò, öùôéóìü, ñÜöéá êáé óýóôçìá øýîçò multi ( 1 ìç÷Üíçìá) ÔéìÞ 17.000 Å (+ ÖÐÁ) 2. Êáôáøýêôçò ôïß÷ïõ Costans ìÞêïò 2,00 × 1,00 × 2,00, 2 Å/Ì ôåìÜ÷éá 3 ÔéìÞ 2.500 Å (+ ÖÐÁ) ìå ó÷Üñåò êáé öùôéóìü 3. Âéôñßíá óõíôÞñçóçò áëëáíôéêþí - ôõñïêïìéêþí Costans ìå áíïéãüìåíá ôæÜìéá ìå áìïñôéóÝñ, öùôéóìüò, øõ÷üìåíç áðïèÞêç öÝôáò, Å/Ì 2,85 × 1,05 × 1,20 ÔéìÞ 2.500Å(+ ÖÐÁ) ¼ëá ôá øõãåßá Costans Ý÷ïõí ÷ñÞóç 16 ìçíþí áðü åðþíõìï S/M ôçò åõñýôåñçò ðåñéï÷Þò ìáò ðïõ äéÝêïøå ôç ëåéôïõñãßá ôïõ. ÕðÜñ÷ïõí õðåñðñïóöïñÝò óå ðïëëÜ áêüìç åßäç åíôüò ôïõ êáôáóôÞìáôïò ìáò.

ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 27 - 29 ΤΗΛ: 26210-2 27720 ΚΙΝ: 6947077483

ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ!


Μικρές Αγγελίες

/ ÐÝìðôç 22 Íïåìâñßïõ 2012

w w w . p r o t i n e w s . g r

23

ÉáôñéêÜ - ÐáñáúáôñéêÜ ÅðáããÝëìáôá ΜΑΙΕΥΤΗΡΕΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΙ

*****

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÓÐÕÑÏÐÏÕËÏÓ ×. ÍÉÊÏËÁÏÓ

*****

ÐÅÔÑÏÐÏÕËÏÓ ×Ñ. ÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÏÓ

ÌÁÉÅÕÔÇÑÁÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÃÕÍÁÉÊÏËÏÃÏÓ ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ Ðñùß: 9.00 Ýùò 1.30 Áðüãåõìá: 17.30 Ýùò 20.30 (Åêôüò ÔåôÜñôçò áðüãåõìá) Ìáíùëïðïýëïõ 46 / 2ïò Ïñïöïò Ðýñãïò Ôçë./Fax.: 26210 32010, êéí.: 6972 857 557

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÏÄÏÍÔÉÁÔÑÅÉÏÕ

Eéäéêüò Oñèïäïíôéêüò D.D.S, MED, Dent , Dipl. Orth. Åéäéêåõèåßò Ðáíåðéóôçìßïõ Frankfurt Ì. Ãåñìáíßáò Ðôõ÷éïý÷ïò Ðáíåðéóôçìßïõ Giessen Ãåñìáíßáò ÈåìéóôïêëÝïõò & Ì. ÁëåîÜíäñïõ 1 (Ýíáíôé ÏÔÅ) Ðýñãïò Çëåßáò Ôçë.: 26210 30004 fax: 26210 30024 e-mail: nspyrospoulos@hotmail.com

ΦΥΣΙΑΤΡΟΙ ÈÅÏÄÙÑÏÓ ÄÇÌ. ÁËÔÁÍÇÓ ÉÁÔÑÏÓ ÖÕÓÉÊÇÓ ÉÁÔÑÉÊÇÓ & ÁÐÏÊÁÔÁÓÔÁÓÇÓ (ÖÕÓÉÁÔÑÏÓ) ÄÉÐËÙÌÁÔÏÕ×ÏÓ ÔÏÕ ÅÕÑÙÐÁÚÊÏÕ ÓÕÌÂÏÕËÉÏÕ ÖÕÓÉÊÇÓ ÉÁÔÑÉÊÇÓ & ÁÐÏÊÁÔÁÓÔÁÓÔÁÓÇÓ (EUROPEAN BOARD OF PHYSICAL & REHABILITATION MEDICINE) ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý Ôçë.: Éáôñåßïõ 26210 20090 Ôçë. Êéí.: 6977403015 Ìáíùëïðïýëïõ 46, (Ýíáíôé Íïìáñ÷ßáò), Ðýñãïò

ÍÅËËÇ ÐÁÍÏÕÔÓÏÐÏÕËÏÕ

ΟΥΡΟΛΟΓΟΙ ÉÙÁÍÍÇÓ ÄÁÑÁÓ

ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÏÕ ÁÈÇÍÙÍ ÄÅ×ÅÔÁÉ: ÐÑÙÚ 9.00ð.ì. - 13.30ì.ì. ÁÐÏÃÅÕÌÁ ÔÑÉÔÇ - ÐÅÌÐÔÇ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ 18.00-21.00 ÊÁÉ ÊÁÔÏÐÉÍ ÑÁÍÔÅÂÏÕ ÔÇË.: 26220-25348, êéí.: 6973 579370 ÊÁÑÁÊÁÍÄÁ 4, ÁÌÁËÉÁÄÁ (Ýíáíôé ÄOY)

×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ - ÏÕÑÏËÏÃÏÓ - ÁÍÄÑÏËÏÃÏÓ Ìáíùëïðïýëïõ 42 Ðýñãïò (Ýíáíôé Íïìáñ÷ßáò) Ôçë.: 26210 20450, êéí.: 6972690630

×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÏÄÏÍÔÉÁÔÑÏÓ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÏÄÏÍÔÉÁÔÑÅÉÏÕ ÓÔÏ ÊÁÑÁÔÏÕËÁ

ÄÉÏÍÕÓÉÏÓ ÂÁÓÉËÅÉÏÕ ÓÔÁÓÉÍÏÐÏÕËÏÓ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÏÕ ÁÈÇÍÙÍ ÄÅ×ÅÔÁÉ: ÊáñÜôïõëá ðñùß 9.00-13.00ì.ì. êáé áðüãåõìá ìå ñáíôåâïý Ôçë.: 26210 -61182, êéí. 6980-619614 Ðåëüðéï: ÄÝ÷åôáé ìüíï ìå ñáíôåâïý Ôçë.: 26240-31472, 6976-023365

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

ÐÅÔÑÏÓ ÊÙÍ ÓÐÉÍÏÓ ×åéñïõñãüò Óôüìáôïò

Ðôõ÷éïý÷ïò Ðáí/ìßïõ Èåóóáëïíßêçò

DDS, MSc ×ÅÉÑÏÕÑÃÉÊÇ ÓÔÏÌÁÔÏÓ ÅÌÖÕÔÅYÌÁÔÁ, ÁÊÔÉÍÏËÏÃÉÁ Ô. Ðåôñïðïýëïõ 12 & Êïêêßíïõ, 2ïò üñïöïò Ðýñãïò Çëåßáò, Ôçë. 26210 34600 Fax: 26210 34166

ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΙ ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÖÙÔÇÓ ÁÍ. ÌÐÁ×ÏÕÑÏÓ

Eéäéêüò Oñèïäïíôéêüò D.D.S, MED, Dent , Dipl. Orth. ÏÑÈÏÄÏÍÔÉÊÇ ÃÉÁ ÐÁÉÄÉÁ ÊÁÉ ÅÍÇËÉÊÅÓ ÙÑÅÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁÓ ÉÁÔÑÅÉÏÕ ÄÅÕÔÅÑÁ Ýùò ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ ÐÑÙÉ 9.00 -13.00 ÁÐÏÃÅÕÌÁ 16.00- 20.30 ÓÁÂÂÁÔÏ ÊÁÔÏÐÉÍ ÑÁÍÔÅÂÏÕ ÌÁÍÙËÏÐÏÕËÏÕ ê' ÃÊÏÔÓÉÍÁ 12 ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ Ôçë. Fax.: Éáôñåßïõ 26210-25959 Êéíçôü ôçë.: 6978222848 e- mail: fotismpaxouros@yahoo.com

*****

ËÅÏÍÁÑÄOÐÏÕËÏÓ ÉÙÁÍ. ËÅÙÍIÄÁÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÏÕÑÏËÏÃÏÓ ÙÑÅÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁÓ: 10:00 - 14:00, 18:00 - 20:00 ÔÅÔÁÑÔÇ ÁÐÏÃÅÕÌÁ ÊÁÉ ÓÁÂÂÁÔÏ ÐÑÙÉ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ ÄÅÊÔÁ ÔÁÌÅÉÁ Ìáíùëïðïýëïõ & Ðñïýóóçò 2 (1ïò üñïöïò-Üíùèåí ÄÏÕ) Ðýñãïò Çëåßáò 27100 ôçë./fax 2621300481, êéí. 6974149524 e-mail: leoleonardopoulos@yahoo.com

ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΙ ÍÅÏ ÏÖÈÁËÌÉÁÔÑÅÉÏ

ÄÇÌÇÔÑÉÏÓ ×. ÌÉÊÅËÏÐÏÕËÏÓ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÐÁÍÅÐ. ÁÈÇÍÙÍ 28çò ÏÊÔÙÂÑÉÏÕ 5 - ÐÕÑÃÏÓ (Êåíôñ. Ðëáôåßá) ÐÑÙÉ: ÄÅÕÔÅÑÁ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ 9-2 ì.ì. ÁÐÏÃÅÕÌÁ: ÊÁÈÇÌÅÑÉÍÁ 6-8 ì.ì. (ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ ÁÐÏÃÅÕÌÁ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ) ÔÇË. 26210-33990, êéí. 6942217262

MIKΡΟΒΙΟΛΟΓΟΙ

ÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÏÓ ÈÅÏÄ. ÓÁÌÁÍÔÁÓ ÉÁÔÑÏÓ ÌÉÊÑÏÂÉÏËÏÃÏÓ (ÂÉÏÐÁÈÏËÏÃÏÓ) ô. Éáôñüò Íïóïêïìåßïõ Ðáßäùí "Ç ÁÃÉÁ ÓÏÖÉÁ" *Áíáëýóåéò - ÁéìáôïëïãéêÝò, Âéï÷çìéêÝò -ÁíïóïëïãéêÝò, ÏñìïíïëïãéêÝò Áéìïëçøßåò - Íåïãíþí, Âñåöþí - Ðáßäùí, Åíçëßêùí *ÓðåñìïäéÜãñáììá *Åëåã÷ïò õðïãïíéìüôçôáò Ôçë. Éáôñåßïõ: 26211 01379 - Êéíçôü: 6944 637365

ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΙ ÍÉÊÏËÁÏÓ ×ÁÑÄÁÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ Ù.Ñ.Ë. ÄÝ÷åôáé êáèçìåñéíÜ áðü 8 ð.ì. - 1.30 ì.ì. êáé 6.00 ì.ì. 8.00 ì.ì. áðüãåõìá ðëçí ÔåôÜñôçò êáé ÓáââÜôïõ Åñìïý 5, ôçë. 26210 29239, Êéí.: 6945232529

ΛΟΓΟΠΕΔΙΚΟΙ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΙ

Äñ. ÃÅÙÑÃÉÏÓ Ð. ÊÏÕÑÅÁÓ

ÏÑÈÏÐÅÄÉÊÏÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÄéäÜêôùñ Ðáíåðéóôçìßïõ Ðáôñþí Êïêêßíïõ 12-14 & ÆáÀìç 1ïò üñïöïò (ðëçóßïí Äçì. ÐÜñêïõ), Ðýñãïò ôçë: 26210 35800 Êéí.: 6932566996 ¿ñåò ëåéôïõñãßáò ÊáèçìåñéíÜ Ðñùß: 8:30 - 13:30 Áðüãåõìá: Êáôüðéí ñáíôåâïý 18:00 - 20:30 Ðëçí ÔåôÜñôçò *****

ΠΑΘΟΛΟΓΟΙ ÌÉ×ÁÇË ÍÉÊ. ÂÁÑÄÁÌÉÄÇÓ

ÉÁÔÑÏÓ - ÅÉÄÉÊÏÓ ÐÁÈÏËÏÃÏÓ ÙñÜñéï Éáôñåßïõ Ðñùß: 8.30 - 13.30- áðüãåõìá 17.30 - 20.30 ÔåôÜñôç áðüãåõìá & ÓÜââáôï ðñùß ìüíï êáôüðéí ñáíôåâïý Åñìïý 5, (2ïò üñïöïò) Ðýñãïò Ôçë. ïéêßáò: 26210 31854, Éáôñåßïõ: 26210 37237, Êéí.: 6945 3733363

ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΙ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÍÅÕÑÏËÏÃÉÊÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÌÁËÁÌÙ (ÔÅÍÉÁ) Äçì. ÖÑÉÌÁ

Éáôñüò - Íåõñïëüãïò ÄÝ÷åôáé êáèçìåñéíÜ ÐÑÙÉ: 8.30 - 13.30 ÁÐÏÃÅÕÌÁ: 17.30 - 20.30 (ðëÞí ÔÅÔÁÑÔÇ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ áðüãåõìá ìüíï ìå ñáíôåâïý) Ìáíùëïðïýëïõ 63 - Ðýñãïò Ôçë. 26210 30918, Êéí.: 6944735548 email:malfri@otenet.gr

ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤEΣ

Ó×ÉÆÁ ×. ÌÁÑÉÁ Πτυχιούχος ΑΤΕΙ ΠΑΤΡΩΝ Κινητοποίηση σπονδυλικής στήλης και άκρων Myofascial therapy Αθλητικές κακώσεις Νευρολογικές παθήσεις Αναπνευστική και ορθοπεδική Φ/Θ Κατ’ οίκον θεραπείες Δεχόμαστε ασθενείς του ταμείου ΕΟΠΥΥ (δηλ. ΙΚΑ, ΟΠΑΔ- ΤΥΔΚΥ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ) Ωράριο λειτουργίας: Πρωί: 8.30 - 13.30 Απογ.: 17.30 - 20.30 Κοκκίνου 12-14 2ος όροφος ΠΥΡΓΟΣ Τηλ.: 26210 33730, κιν.: 6939369774 e-mail: mariasxiza@yahoo.gr

ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ ÍÉ×ÙÑÉÔÇ ÅËÅÍÇ Øõ÷ïëüãïò Ðáíåðéóôçìßïõ Áèçíþí *ÓõìâïõëåõôéêÞ óôÞñéîç ðáéäéþí êáé åíçëßêùí *ÁôïìéêÞ øõ÷ïèåñáðåßá äéáôáñá÷þí Üã÷ïõò, êáôÜèëéøçò, öïâéþí *ÐñïâëÞìáôá óõìðåñéöïñÜò ðáéäéþí êáé åöÞâùí *ÁðïêáôÜóôáóç ìáèçóéáêþí äõóêïëéþí *ÅíçìÝñùóç êáé åðáããåëìáôéêüò ðñïóáíáôïëéóìüò Ôçë. Ãñáöåßïõ: 26220 24822 Êéí.: 6937 146439 Äéåýèõíóç ãñáöåßïõ: ÊáñáúóêÜêç 6, ÁìáëéÜäá

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ÆÁ×ÁÑÏÕËÁ ÄÉÏÍ. ÁÂÑÁÌÏÐÏÕËÏÕ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÔÌÇÌ. ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ Á.Ô.Å.É. ÐÁÔÑÙÍ ÌÅËÏÓ ÓÕËËÏÃÏÕ ÅÐÉÓÔÇÌÏÍÙÍ ËÏÃÏÐÁÈÏËÏÃÙÍ - ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÕÔÙÍ ÅËËÁÄÏÓ ÅÐÉÓÔÇÌÏÍÉÊÏÓ ÓÕÍÅÑÃÁÔÇÓ ÊÅÊÕÊÁÌÅÁ ÍÏÌÏÕ ÇËÅÉÁÓ ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý ÍÅÁ ÄÉÅÕÈÕÍÓÇ - Ìáèéïý 5, Ðýñãïò ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ, ôçë.: 26210 34610 / 6971 993126 Óýìâáóç ìå üëá ôá ôáìåßá

ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÁÊÇÓ ÅÊÐÁÉÄÅÕÓÇÓ

ÊÝíôñï ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ ðáéäéþí, åöÞâùí, åíçëßêùí ÅÑÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁ - ÅÉÄÉÊÇ ÁÃÙÃÇ - ØÕ×ÏËÏÃÉÊÇ ÕÐÏÓÔÇÑÉÎÇ ÓÕÌÂÏÕËÅÕÔÉÊÇ ÏÉÊÏÃÅÍÅÉÁÓ - ÌÁÈÇÓÉÁÊÇ ÕÐÏÓÔÇÑÉÎÇ

ÐÁÍÁÃÉÙÔÇÓ ×Ñ. ÓÔÁÈÏÐÏÕËÏÓ

ËÏÃÏÐÅÄÉÊÏÓ - ËÏÃÏÐÁÈÏËÏÃÏÓ Ð.Å. DIPLOMA ÅÉÄÉÊÇÓ ÁÃÙÃÇÓ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÈÅÑÁÐÅÕÔÇÓ ÃÉÁ ÁÔÏÌÁ ÌÅ ÅÉÄÉÊÅÓ ÁÍÁÃÊÅÓ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÏÕ ÅÎÙÔÅÑÉÊÏÕ (Speech and Language Pathologist) ÌÝëïò ôïõ Ðáíåëëçíßïõ Óõëëüãïõ Ëïãïðåäéêþí ÌÝëïò ôïõ Åëëçíéêïý Óõëëüãïõ ãéá ôçí Áöáóßá ÌÝëïò ôçò ÅëëçíéêÞò åôáéñåßáò Äõóëåîßáò ð. Åðéóôçìïíéêüò ÓõíåñãÜôçò ÊÅÊÕÊÁÌÅÁ Í. ÇËÅÉÁÓ ÅÑÃÁÓÉÁÊÇ ÅÌÐÅÉÑÉÁ ÓÅ ÊËÉÍÉÊÅÓ ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ ÔÏÕ ÅÎÙÔÅÑÉÊÏÕ ÊÁÉ ÊÅÐÅÐ ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇÓ Åéäéêüò óôç äéÜãíùóç èåñáðåßá äéáôáñá÷þí Ëüãïõ, ÖùíÞò, Ïìéëßáò, ÁêïÞò, Åðéêïéíùíßáò, ÃñáöÞò, ÁíÜãíùóçò ÄÅ×ÅÔÁÉ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ Óýìâáóç ìå üëá ôá ôáìåßá Óõíåñãáóßá ìå üëåò ôéò éáôñéêÝò åéäéêüôçôåò 28çò Ïêôùâñßïõ êáé Ìéáïýëç 1 Ðýñãïò (Â' Ïñïöïò) Ôçë./fax: 2621033880, 2625022285, Êéíçôü: 6977905430

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΙ

ÁÐÏÓÔÏËÏÐÏÕËÏÕ ÁËÅÎÁÍÄÑÁ

ÄÉÁÉÔÏËÏÃÏÓ-ÄÉÁÔÑÏÖÏËÏÃÏÓ -Ðôõ÷éïý÷ïò Á.Ô.Å.É. Èåó/íßêçò - ÅîåéäéêåõìÝíç óôéò äéáôñïöéêÝò äéáôáñá÷Ýò êáé ôçí ðá÷õóáñêßá (NCFED) - ÅðéóôçìïíéêÞ óõíåñãÜôçò ôçò ïìÜäáò Ìed-Nutrition - ÌÝëïò ôçò ¸íùóçò Äéáéôïëüãùí/Äéáôñïöïëüãùí ÅëëÜäïò ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý êáèçìåñéíÜ ðñùß: 9:00-14:00 êáé áðüãåõìá: 17:30-21:00 (åêôüò ÄåõôÝñáò êáé ÔåôÜñôçò áðüãåõìá) Äéåýèõíóç : Êïõñïãéáííïðïýëïõ 33 (ÁìáëéÜäá) Ôçë: 26220 38380 Êéí: 6937239362 www.apostolopoulou.gr, alnutric@gmail.com

ΓENIKHΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

Ðáíáãéþôçò Í. ÂáãéÜíáò GP, MD

ÅÉÄÉÊÅÕÌÅÍÏÓ ÉÁÔÑÏÓ ÃÅÍÉÊÇÓ - ÏÉÊÏÃÅÍÅÉÁÊÇÓ ÉÁÔÑÉÊÇÓ ÐñïëçðôéêÞ ÉáôñéêÞ - ÏéêïãåíåéáêÞ ÓõìâïõëåõôéêÞ Õãåßáò, Ñýèìéóç êáé ðáñáêïëïýèçóç ÷ñïíßùí íïóçìÜôùí, ÓõíôáãïãñÜöçóç öáñìÜêùí üëùí ôùí ðáèÞóåùí, Ðåñéðïßçóç êáôáêëßóåùí ôñáõìÜôùí, Åìâïëéáóìïß, ÔïðïèÝôçóç ÏõñïêáèåôÞñùí, Ñéíïãáóôñéêþí êáèåôÞñùí ê.ô.ë. ÐËÁÔÅÉÁ ËÁÆÁÑÁÊÇ (ÄÇÌÁÑ×ÅÉÏÕ)-ÁÌÁËÉÁÄÁ

(ÐÑÙÇÍ ÉÁÔÑÅÉÏ ÃÅÍ. ÉÁÔÑÏÕ ÌÐÑÉÓÔÏÃÉÁÍÍÇ ÃÅÙÑÃÉÏÕ)

ÔÇË: 2622021322 & 6977010128 E-mail: gp.vagianas@gmail.com ÙÑÅÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁÓ : ÐÑÙÉ: ÄÅÕÔ-ÐÁÑ: (8.30 - 13.30) & ÓÁÂÂ (10:00 - 12:00) ÁÐÏÃÅÕÌÁ : ÔÑÉÔÇ - ÐÅÌÐÔÇ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ (17.30 - 20.30) Óýìâáóç ìå ÅÔÁÁ (ÔÓÌÅÄÅ, ÔÓÁÕ, ÔÁÓ,ÔÁÍ) ê.ë.ð.

KYTTAΡΟΛΟΓΟΙ ÓÏÖÉÁ ÊÁÔÓÁÑÏÕ - ÁËÔÁÍÇ ÉÁÔÑÏÓ ÊÕÔÔÁÑÏËÏÃÏÓ ô. Éáôñüò Áíôéêáñêéíéêïý Íïóïêïìåßïõ Áèçíþí «ÁÃÉÏÓ ÓÁÂÂÁÓ»

 Ôåóô ÐáðáíéêïëÜïõ ÊõôôáñïëïãéêÝò åîåôÜóåéò ðôõÝëùí, ïýñùí & õãñþí ÐáñáêåíôÞóåéò ïñãÜíùí (èõñåïåéäïýò, ìáóôïý, ëåìöáäÝíùí, óéåëïãüíùí ê.ë.ð.) ÉÁÔÑÅÉÏ ÄåëçãéÜííç 17, ÁÌÁËÉÁÄÁ Ôçë. éáôñ.: 26220-38360, Êéíçôü: 697-2305520 Η σειρά είναι αλφαβητική

Πύργος Καπετανάκου Γαριφαλιά, Ερμού 122 (εφημερεύειδιανυκτερεύει 26210-5) Αμαλιάδα Λαμπρινού Νατάσα, Καλαβρύρων 11 (26220-22070 , 08.00 - 14.30 & 17.30 - όλη νύχτα), Χριστιφίδη Αγγελική, Ξυδία 2 (26220-21543 08.00 - 17:30) Βάρδα Μάρκος Αλέξανδρος (26230-71988)

Ζαχάρω Λαμπροπούλου Νικολία (26250-31650) Κρέστενα Σπυρίδης Αργυρός (26250-22806) Ανδραβίδα Παπαναστασοπούλου Μαρία, (26230-54202) Πελόπιο Μυλωνόπουλος Παναγιώτης (26240-31500) Γαστούνη Κυπριώτης Παναγιώτης, Γ. Σισίνη 134 (26230-32715) Λεχαινά Λιβαδάς Σπύρος (26230-22204) Τραγανό Αρλετή Ευφροσύνη (26230-61525) Αρχαία Ολυμπία Μίτεβα Ιβάνκα Πολίτης (26240-23306) Βαρθολομιό Κολόκα Πολυξένη, (26230-41521)

ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ!


ΠΕΜΠΤΗ

22

Av χαθεί και η Ολυμπία οδός τι πρέπει να περιμένουμε; Το θαύμα...

ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Συμπληρώθηκαν 67 χρόνια από την ίδρυση και 40 χρόνια παρουσίας της ΣΕΤΤΗΛ στο Πύργο Εργατικό Κέντρο Πύργου

Το Δεκέμβριο η επόμενη διανομή αγαθών Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του Εργατικού Κέντρου Πύργου. Η διανομή αγαθών από το Παντοπωλείο του Εργατικού κέντρου θα αρχίσει εκ νέου στις 10 Δεκεμβρίου 2012 και θα ολοκληρωθεί στις 14 Δεκεμβρίου. Για το λόγο αυτό καλούνται όλοι όσοι μπορούν να στηρίξουν και πάλι την προσπάθεια του Εργατικού Κέντρου Πύργου και να προσφέρουν μεταχειρισμένα ενδύματαυποδήματα καθώς και τρόφιμα. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση "υπάρχουν συμπολίτες μας, που υποφέρουν. Η διανομή των αγαθών γίνεται με αυστηρά κοινωνικά κριτήρια και με σεβασμό προς τους δωρητές".

Εορτασμός γενέθλιας ημέρας Μ

ε αφορμή τη συμπλήρωση 67 χρόνων από την ίδρυση της ΣΕΤΤΗΛ και των 40 χρόνων συνεχούς λειτουργίας της στο Πύργο, εορτάστηκε χθες για πρώτη φορά η γενέθλια ημέρα ΣΕΤΤΗΛ. Εκπρόσωποι της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας παρευρέθηκαν στο χώρο του στρατοπέδου όπου παρακολούθησαν την Δοξολογία την οποία τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος.

Ôçí äïîïëïãßá ãéá ôïí åïñôáóìü ôçò ÃåíÝèëéáò çìÝñáò ÓÅÔÔÇË ôÝëåóå ï ÈåïöéëÝóôáôïò Åðßóêïðïò ÙëÝíçò ê. ÁèáíÜóéïò

Åêðñüóùðïé ôçò óôñáôéùôéêÞò êáé ðïëéôéêÞò çãåóßáò ðáñåõñÝèçêáí óôïí åïñôáóìü ôçò ÓÅÔÔÇË ðïõ óõìðëÞñùóå öÝôïò 67 ÷ñüíéá áðü ôçí ßäñõóç ôçò

Την μνήμη του προστάτη τους Αγίου Στυλιανού, τιμά ο σύλλογος τριών τέκνων . τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου στην μνήμη του Αγ. Στυλιανού, θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ' αρτοκλασίας στο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Πύργου, στην οποία αναμένεται να χοροστατήσει ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος. Μετά τη θεία λειτουργία θα προσφερθούν καφές, αναψυκτικά και γλυκίσματα στο ενοριακό κέντρο του Ιερού Ναού, δίπλα στα γραφεία του Συλλόγου. Παρακαλούνται όλες οι τρίτεκνες οικογένειες καθώς και τα μέλη των πολύτεκνων οικογενειών, να τιμήσουν με την παρουσία τους την εορταστική αυτή εκδήλωση.

Ï ÄéïéêçôÞò ÓÅÔÔÇË ÁíôéóõíôáãìáôÜñ÷çò Ä. Ôóßêïò áíÝãíùóå ôçí çìåñÞóéá äéÜôáîç êáé êáôÝèåóå óôåöÜíé óôï ìíçìåßï çñþùí και 40 χρόνια συνεχούς λειτουργίας στο Πύργο αφού πέρασε από πολλές φάσεις και αλλαγές. Σε αυτή τη περίοδο, εκπαιδεύτηκαν χιλιάδες αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και στρατιώτες οι οποίοι επάνδρωσαν τις μονάδες του στρατού και συντήρησαν με επιτυχία όλο το τεχνικό υλικό αυτό. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χα-

ρά να παρευρίσκονται μαζί μας άξιοι συνάδελφοι οι οποίοι υπηρέτησαν στο τεχνικό και τη ΣΕΤΤΗΛ είτε ως διοικητές, είτε ως επιτελείς. Εκ μέρους της διοίκησης τους ευχαριστώ όλους…". Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνου, από τον διοικητή της ΣΕΤΤΗΛ. Α. Αγγελίδου

Εορταστικές εκδηλώσεις στο Πύργο

Τίμησαν τις ένοπλες δυνάμεις

Σύλλογος τριών τέκνων Ηλείας

Εορτασμός του Αγ. Στυλιανού

Ο διοικητής της ΣΕΤΤΗΛ Αντισυνταγματάρχης Δανιήλ Τσίκος, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους ανέγνωσε την ημερήσια διάταξη και αναφέρθηκε στο γεγονός του εορτασμού επισημαίνοντας "Η 21 Νοεμβρίου 1945 αποτελεί μέρα ορόσημο για τη ΣΕΤΤΗΛ. Η σχολή ιδρύθηκε στην Αθήνα στην θέση του σημερινού ξενοδοχείου Χίλτον. Φέτος αποφασίστηκε να εορτάζεται κάθε χρόνο, η γενέθλιος μέρα κάθε μονάδος. Εμείς εορτάζουμε με τη δική σας συμμετοχή την επέτειο αυτή. Φέτος συμπληρώνονται 67 χρόνια από την ίδρυση της

Η

μέρα εορτασμού των ενόπλων δυνάμεων η χθεσινή και στο Πύργο πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί Θεία Λειτουργία και δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου. Την Λειτουργία τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος, ενώ ομιλία με αφορμή τον εορτασμό πραγματοποίησε ο καθηγητής θεολογίας και διευθυντής του 4ου Γυμνασίου Πύργου Γιώργος Κομιώτης. Στην συνέχεια στο μνημείο Ηρώων ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο του Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας - Περιφερειακό Σύμβουλο Παναγιώτη Πλατανιά, από τον Ανώτατο Διοικητή Φρουράς των ενόπλων δυνάμεων ιπτάμενο Ευθύμιο Χαραλαμπίδη, από τον εκπρόσωπο του Δημάρχου Πύργουαντιδήμαρχο Γιάννη Αργυρόπουλο, από τον πρόεδρο του

ÊáôÜèåóç óôåöÜíùí óôï ìíçìåßï Çñþùí óôï Ðýñãï ðñáãìáôïðïéÞèçêå ÷èåò óôï Ðýñãï

Åêðñüóùðïé ôçò ðïëéôéêÞò êáé óôñáôéùôéêÞò çãåóßáò Ýäùóáí ôï "ðáñþí" óôéò åêäçëþóåéò åïñôáóìïý

Συνδέσμου Εφέδρων αξιωματικών Κωνσταντίνο Πέππα και τον πρόεδρο του Συνδέσμου Οπλιτών

Δημήτρη Μιχόπουλο. Α. Αγγελίδου

proti 22 noembriou 2012  

proti tis ilias

Advertisement