Page 1

Υπερασπίσου τα κεκτημένα σου: ΝΑΙ στα ΤΕΙ - ΟΧΙ στο “κούρεμα” της Ολυμπίας Οδού

ÐAÑÁÓÊÅÕÇ 22 ÌÁÑÔÉÏÕ 2013

Ετος 11o

/

ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ: 3291 / Τιμή: 50λ. / (Eκτός Νομού 1 Ευρώ)

ΔΕΚΑΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ στις επιχειρήσεις του Πύργου

ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΟΝ ΚΛΕΙΝΔΙΑ

Προσωπικοί οι λόγοι, δηλώνει ο 18χρονος δράστης >>

Αγανακτισμένοι, δηλώνουν επαγγελματίες, στην πόλη που είδαν τις επιχειρήσεις τους να βουλιάζουν, κάτω από τα λασπόνερα, το Φλεβάρη του 2012

Α

γανακτισμένοι, δηλώνουν δεκάδες μικρομεσαίοι επαγγελματίες, στην πόλη του Πύργου που είδαν τις επιχειρήσεις τους να βουλιάζουν, κάτω από τα λασπόνερα, το Φλεβάρη του 2012. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν περάσει 13 μήνες και κανείς δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ ως αποζημίωση. Από την τότε καταγραφή, περισσότερες από εκατό επιχειρήσεις, είχαν υποστεί σημαντικές ζημιές. Οι υποσχέσεις για αποζημιώσεις, έ-

Ó. 9

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ μειναν μόνο στα λόγια, καθώς το αίτημα περνά από Υπουργείο σε Υπουργείο και κανείς δεν γνωρίζει, το πότε και το εάν, τελικά θα αποζημιωθεί.

>>

Ó. 5

Βουλευτές βάλλουν κατά Τζαβάρα για τα εγκαίνια στο Χλεμούτσι

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΛΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗ Ζ ΕΚΠΑ

Τα αναστηλωτικά έργα στον ναό του Διός στην Ολυμπία >> Ó. 12

>>

Ó. 4

>>

Ó. 4

ΑΛΣΥΛΛΙΟ ΣΠΙANΤΖΑΣ

Αναδάσωση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος


2

w w w . p r o t i n e w s . g r

Ακίνητα : Επένδυση μόνο για πλούσιους Τελικά οι κυβερνήσεις διαμόρφωσαν ένα πλαίσιο λειτουργίας στην αγορά ακινήτων το οποίο ουσιαστικά απομακρύνει την μεσαία τάξη από την ακίνητη περιουσία η οποία σύντομα θα αποτελεί επένδυση μόνο των πλουσίων ή εκείνων που αναζητούν πρώτη κατοικία. Πως μας οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση; 1. Η καθιέρωση φόρου σε όλα ακίνητα ανεξάρτητα από τη μορφή και την απόδοση που παρέχουν στον ιδιοκτήτη τους σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες φορολογίες(νοίκια , υπεραξία κα) καθιστά το φορoλογικό κόστος δυσβάστακτο. Έτσι οι προσδοκίες για πιθανές αποδόσεις εξανεμίζονται αφού και οι τιμές καταρρέουν. 2. Οι αποδόσεις των ακινήτων σε σχέση με τα επιτόκια καταθέσεων καθιστά την αγορά κατοικίας για κάλυψη στεγαστικών αναγκών ασύμφορη.Είναι προτιμότερο κάποιος να πληρώνει χαμηλό ενοίκιο παρά να πάρει στεγαστικό δάνειο (με υψηλό επιτόκιο) προκειμένου να αγοράσει το δικό του σπίτι. 3.Οι επισφάλειες στην αγορά ακινήτων είναι σημαντικά υψηλές . Σήμερα κανείς ιδιοκτήτης δεν γνωρίζει αν τον επόμενο μήνα θα εισπράξει το νοίκι ή αν θα βρεθεί αναγκασμένος να πληρώνει λογαριασμούς ρεύματος , νερού του ενοικιαστή που εξαφανίστηκε . Το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο όπως τουλάχιστον λειτουργεί σήμερα, δημιουργεί μεγάλα προσκόμματα (μεγάλα έξοδα σε σχέση με το αντικείμενο της υπόθεσης, χρονοβόρες διαδικασίες, γραφειοκρατία) στους ιδιοκτήτες ακινήτων που θα επιδιώξουν να εισπράξουν δια της νομικής οδού τα απλήρωτα ενοίκιά τους. 4. Στις εμπορικές μισθώσεις, ο "νόμος Κατσέλη" έδωσε τη δυνατότητα στους ενοικιαστές να "σπάσουν" από μόνοι τους τις μακροχρόνιες συμβάσεις που οι ίδιοι είχαν υπογράψει. Πρόσφατα μάλιστα, τροπολογία " παρέτεινε για ένα ακόμη χρόνο αυτό το δικαίωμα, με αποτέλεσμα να προκληθεί έντονη στρέβλωση στο συγκεκριμένο κομμάτι της αγοράς. Πύρρων

Εάν το 0,2% του ΑΕΠ της Ευρώπης, η Κύπρος, αντιστάθηκε στις ορέξεις της Τρόικας, τότε γιατί εμείς, η Ελλάδα, που ως μέγεθος είμαστε μεγαλύτεροι, δεν πράξαμε κάτι ανάλογο ή τελικά δεν είπαμε ένα όχι; Η ιστορία θα δείξει ποιος έκανε λάθος και ποιος το σωστό. Αρκεί να υπάρχουμε μέχρι να γραφεί… Κ. Γιάλπ.

Ιδιοκτησία: ΠΡΩΤΗ Εκδοτική ΑΕ Εκδότης: Περικλής Μεταξάς Διευθυντής: Δημήτρης Ζιάκας Δημοσιογράφοι: Αννα Αγγελίδου, Κώστας Γιάλπας, Βάσω Κοκκινογένη, Θοδωρής Λάμπρος Αθλητικό: Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Σοφοκλής Φραγκογιαννόπουλος Διεύθυνση Eμπορικού Τμήματος: Γιάννης Βενιζέλος Πύργος - Ρήγα Φεραίου 113 (έναντι Δ.Ο.Υ. Πύργου-Πάροδος Forum) ΤΚ: 27100 - Κωδικός:6603 Τηλ.: 26210-40100, Fax: 26210-40107 Fax Συντακτών: 26210-40106 E-M Mail: protinews@otenet.gr, protisales@protinews.gr website:www.protinews.gr Αμαλιάδα - Ελ. Βενιζέλου 19, ΤΚ: 27200 Τηλ.: 26220-38290-1, Fax: 26220-38292 E-M Mail: protiama@otenet.gr Στο λογότυπο της εφημερίδας απεικονίζεται ο Δίας του Φειδία, από νόμισμα των Ηλείων. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα. Χειρόγραφα συνεργατών και επιστολές που δημοσιεύτηκαν ή όχι, δεν επιστρέφονται.

Σχόλια / Παραπολιτικά

/ ÐáñáóêåõÞ 22 Ìáñôßïõ 2013

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι Τι γίνεται εκεί στη τοπική Νέα Δημοκρατία τελικά. Η τελετή των εγκαινίων του μουσείου στο Χλεμούτσι, στην οποία παρευρέθηκε μόνο ο Κ. Τζαβάρας ήταν η αιτία να αντιδράσουν οι Γ. Κοντογιάννης και Α. Μαρίνος γιατί δεν παρίσταντο. Θα μου πείτε η παρουσία τους στην τελετή ήταν η αιτία; Όχι βέβαια. Απλά ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Κ. Γιάλπ.

Η “υπόθεση Χλεμούτσι” Και βέβαια η "υπόθεση Χλεμούτσι" δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ. Όσο η πολιτική κατάσταση στη χώρα είναι ρευστή και η πιθανότητα των εκλογών πάντα υπάρχει, είναι δεδομένο πως ακόμα και εντός των κομμάτων θα υπάρχουν κόντρες. Και αυτό γιατί καμία βουλευτική θέση δεν θεωρείται δεδομένη και έτσι οι υποψήφιοι θα πρέπει να κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να εκλεγούν εκ νέου. Απλά πράγματα… Κ. Γιάλπ.

Tou Γιάννη Ιωάννου από το “Εθνος”’

Kαθαρές κουβέντες

"Πάντα με ενδιαφέρει η πεζουριά και όχι η μπουρζουαζία που εκφράζουν κάποιοι όπως διευθυντές και μεγαλοεπιστήμονες". Μέσα σε μια πρόταση σε δημόσια τοποθέτησή του έστειλε το μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις. Αν έβαζα κουΐζ για το ποιος δήμαρχος της Ηλείας το είπε, αρκετοί θα έβρισκαν την απάντηση. Για του λόγου το αληθές όμως ο δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός προχώρησε στη δήλωση αυτή ξεκαθαρίζοντας για άλλη μια φορά το σκοπό για τον οποίο διεκδικεί για τον τόπου του. Βέβαια καλό θα είναι και αυτός όπως και όλοι μας στην Ηλεία θα πρέπει να συ-

νεχίσουμε να διεκδικούμε κρατώντας όμως μικρό καλάθι γιατί όπως όλα δείχνουν αυτοί που αποφασίζουν προφανώς δε μας υπολογίζουν! Βασ. Κ.

Xωρίς περιστροφές

Τελικά πότε θα γίνουν οι εκλογές στην Αυτοδιοίκηση; Απάντηση επισήμως στο παραπάνω ερώτημα που απασχολεί Δημάρχους (αλλά και εν δυνάμει Δημάρχους), Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους καθώς και πολλούς πολίτες στην Ηλεία δεν έχει δοθεί. Άλλωστε και ο αρμόδιος Υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης ο οποίος ρωτήθηκε σε συνέντευξη Τύπου για τα οικονομικά των ΟΤΑ δεν "άνοιξε" τα χαρτιά του. "Αυτό το θέμα έχει ανοίξει μόνο από το ψήφισμα του συνεδρίου της ΚΕΔΕ. Εμείς δεν έχουμε ανοίξει τέτοιο ζήτημα. Όποιες προτάσεις κατατεθούν, ενδεχομένως αξιολογηθούν, τώρα όμως δεν μπορώ να πω κάτι

συγκεκριμένο" σημείωσε χαρακτηριστικά Για το θέμα είχαμε χθες συζήτηση με έμπειρο αυτοδιοικητικό της Ηλείας ο οποίος μας έδωσε μιαν άλλη διάσταση. Όπως είπε όποια απόφαση και αν ληφθεί για τον χρόνο των αυτοδιοικητικών εκλογών δεν είναι σίγουρο ότι θα ισχύσει. Για τον απλούστατο λόγο ότι σίγουρα θα κατατεθούν προσφυγές στο ΣτΕ. "Οπότε ποιος θα λάβει την οριστική απόφαση για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών;" τον ρωτήσαμε. "Μα φυσικά το …Συμβούλιο της Επικρατείας!" μας απάντησε Δ.Ζιάκ. Ω Ελλάς Ελλήνων Χώρα!


Σχόλια / Παραπολιτικά

Όταν οι πολίτες του Ελληνικού κράτους χρωστούν προς το δημόσιο τότε κινούνται άμεσα οι εισπρακτικοί μηχανισμοί. Όταν το Ελληνικό δημόσιο χρωστά προς τους πολίτες του, τότε δεν ανοίγει "ρουθούνι". Για περισσότερο από 13 μήνες περιμένουν οι πληγέντες επιχειρηματίες της Ηλείας από τις πλημμύρες του Φεβρουαρίου του 2012 να αποζημιωθούν και κανείς δεν γνωρίζει πότε και εάν θα πάρουν έστω και ένα ευρώ, για τις ζημιές που υπέστησαν. Την ίδια στιγμή οι μικρομεσαίες αυτές επιχειρήσεις προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στα τρέχοντα έξοδα τους. Τα συμπεράσματα δικά σας. Α. Αγγελ.

H απόκτηση περιβαλλοντικής συνείδησης ήταν το μήνυμα του Δασάρχη Πύργου Παναγιώτη Λάττα με αφορμή την χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας. Όπως ανέφερε "η Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας αποτελεί για όλους μας ορόσημο ώστε να μπορέσουμε να αφυπνιστούμε και να αναζητήσουμε τον ρόλο μας και τις επιπτώσεις που έχουν οι ενέργειες μας πάνω στο φυσικό περιβάλλον". Αυτή είναι η πραγματικότητα και έτσι πρέπει να πορευτούμε στο μέλλον απέναντι στο περιβάλλον το οποίο θα πρέπει να το διαφυλάττουμε ως κόρη οφθαλμού… Θ. Λαμπ.

Και εγένετο φως!!! Τα έργα, λέει, της Ολυμπίας Οδού θα ξεκινήσουν εντός του Απριλίου. Αυτά ειπώθηκαν στην συνάντηση εργασίας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης Σταύρο Καλογιάννη που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

w w w . p r o t i n e w s . g r

3

μπλακεί με την Ολυμπία Οδό, δεν βγαίνει ανοιχτά να πει στους Ηλείους ότι "έργο ήταν και έφυγε έργο ήταν και πάει".

Ότι μπήκε στον κουβά εκείνο που υπάρχουν το αεροδρόμιο, η σιδηροδρομική γραμμή και πάει λέγοντας. Δεν λένε τίποΓράφει τα. Και χειρότερα δεν αναφέο Κώστας Γιάλπας ρονται στην πραγματικότητα gialpk@yahoo.gr αλλά ακόμα και τώρα, στέλΣτη σύσκεψη ο Υπουργός ενημέρωσε νουν επιστολές στους … αρμοδίους με τους συνομιλητές του ότι εντός του προ- τις οποίες εκφράζουν την "έντονη δυσεχούς Απριλίου αναμένεται να έχουν ο- σφορία τους για τον αποκλεισμό της Ηλοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις για την λείας". Λες και δεν έχουμε καταλάβει τι επανεκκίνηση των μεγάλων οδικών αξό- ακριβώς συμβαίνει. νων (Ιόνια και Ολυμπία οδός). Βέβαια το θέμα της Ηλείας δεν ακούστηκε καν πα- Δυστυχώς ακόμα ένα μεγάλο έργο χάθηρά μόνο η δήλωση του Περιφερειάρχη η κε για το νομό μας. Δυστυχώς ορισμένοι οποία μιλά για επανέναρξη και ολοκλή- πιστεύουν ότι και αυτό θα ξεχαστεί μαζί ρωση των οδικών αξόνων χωρίς περικο- με τα υπόλοιπα. πές στο φυσικό και τεχνικό τους αντικείμενο. Δυστυχώς ακόμα δεν έχουν καταλάβει πως ο μοναδικός τρόπος για να κερδίΗ λέξη Ηλεία ούτε που ακούστηκε. Όπως σουμε είναι να προχωρήσουμε ενωμένοι στο άμεσο μέλλον δεν θα φτάσει η Ολυ- και απαλλαγμένοι από τις κομματικές μπία Οδός στην … Αρχαία Ολυμπία. Ακό- ταυτότητες οι οποίες ευθύνονται για το μα πως δεν θα γίνει καμία συνάντηση με χάλι αυτού του νομού. Δυστυχώς επτωτον Αντώνη Σαμαρά. Το ερώτημα είναι χεύσαμε και τώρα το μαθαίνουμε. γιατί κανείς από όλους όσοι έχουν ε-

Στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας η πινακίδα "Εδώ μόνο ΤΕΙ" έβγαζε μάτι στο κτίριο του Πολυκλαδικού. Τώρα κινδυνεύουν να μείνουν μόνο τα ντουβάρια, αφού τη στιγμή που η σπουδαστική κοινότητα του Πύργου συνεχίζει τις κινητοποιήσεις όπως πληροφορούμαστε ήδη κάποιοι σπουδαστές άρχισαν να πακετάρουν αφού θεωρούν δεδομένο ότι δε θα μπορέσουν να συνεχίσουν να σπουδάζουν. Μήπως έστω και την ύστατη στιγμή αυτή η πόλη πρέπει να ξυπνήσει και να βοηθήσει αυτούς τους νέους; Βασ. Κ.

ΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΓΡΑΦΟΥΝ...

/ ÐáñáóêåõÞ 22 Ìáñôßïõ 2013

Να αναπτύξουμε περιβαλλοντική συνείδηση… Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας η χθεσινή. Μια ημέρα που προσπαθεί να θυμίσει στον άνθρωπο τι είναι δάσος, να τον φέρει ποιο κοντά σε αυτό, να μάθει περισσότερα για τις λειτουργίες του, αλλά και για την ανάγκη προστασίας του, που είναι ζωτικής σημασίας για την ανθρώπινη επιβίωση. Δυστυχώς στην Ελλάδα τα δάση βρίσκονται στο έλεος των φυσικών καταστροφών, των καταπατητών και της ανεξέλεγκτης εκμετάλλευσης των πόρων τους. Το 15% του δασικού πλούτου της χώρας μας καταστρέφεται κάθε χρόνο από διάφορες αιτίες. Από αυτό μόλις το 10% αναδασώνεται. Ευχή όλων να υπάρξει στο μέλλον περισσότερη ευαισθητοποίηση που θα επιτευχθεί μέσα από ενημερωτικές ημερίδες και εκδηλώσεις στα σχολεία έτσι ώστε τα παιδιά να αποκτήσουν από νωρίς περιβαλλοντική συνείδηση… Θ. Λαμπ.


4

Ειδήσεις

w w w . p r o t i n e w s . g r

Καστρινός κατά γιατρών “Ανδρέας Παπανδρέου”

“Ασχοληθείτε με το “λειτούργημά” σας” Να περιοριστούν στο λειτούργημά τους και να σταματήσουν να συγχέουν τους ρόλους και τις αρμοδιότητες ζητά σε έντονο ύφος από γιατρούς και μέλη του επιστημονικού συμβουλίου του Νοσοκομείου Ηλείας ο δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός με αφορμή τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν γιατροί του νοσηλευτικού ιδρύματος. Ο κ. Καστρινός μιλά με σκληρή γλώσσα και απαιτεί ουσιαστικά την αποκατάσταση των δεδομένων αφού όπως ανέφερε "Παρόλο που δεν αποτελούσε πρόθεσή μου να ασχοληθώ με τους εικονιζόμενους και τις απόψεις τους για την λειτουργία των δομών υγείας του Νομού, διαπίστωσα με έκπληξη ότι ακόμα και οι χιλιομετρικές αποστάσεις μπορούν να τροποποιηθούν κατά το δοκούν και με στόχο να ενισχύσουν τα επιχειρήματα του καθενός, γεγονός που μπορεί να στιγματίσει τον υπογράφοντα ως αναξιόπιστο". Ο δήμαρχος Πηνειού αναφέρθηκε στις χιλιομετρικές αποστάσεις μεταξύ του Κέντρου Υγείας Γαστούνης και του "Ανδρέας Παπανδρέου", τολμώντας για άλλη μια φορά να μιλήσει με ονόματα. Τόνισε χαρακτηριστικά "Μολονότι ο κ. Ζαχαριάδης υπηρετούσε χρόνια στο ΚΥ Γαστούνης δεν κατάφερε ποτέ να εκτιμήσει σωστά την απόστασή του από το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας. Η απόσταση που έχω καταγράψει πολλάκις είναι περί τα 16 χλμ. και φυσικά σε καμία περίπτωση 5 χλμ. όπως ΨΕΥΔΩΣ αναφέρεται στο απόσπασμα της από 19/02/2013 συνεδρίασης του Επιστημονικού Συμβουλίου του Γ.Ν. Πύργου", καλώντας ταυτόχρονα προσφέρει δωρεάν περιήγηση ώστε να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι αυτό που υποστηρίζει. Ο κ. Καστρινός ξεκαθαρίζει ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα γιατρών και επιστημονικού συμβουλίου να εκφράσουν την άποψή τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους όμως όπως επισημαίνει : "Ας επιτρέψουν, αφενός στη διοίκηση να αποφασίζει λαμβάνοντας υπόψη ορθά και αληθή επιχειρήματα και αφετέρου στους Δημάρχους να ασχολούνται "ψηφοθηρικά…!!!" με τα προβλήματα των δημοτών τους. Ειλικρινά δεν υπήρχε καμία περίπτωση να διεκδικήσω τη δική τους ψήφο ή στήριξη… γιατί πολύ απλά δεν την θέλω!" Βάσω Κοκκινογένη

/ ÐáñáóêåõÞ 22 Ìáñôßïõ 2013

Μαρίνος - Κοντογιάννης βάλλουν κατά Τζαβάρα για το Χλεμούτσι

Τριγμοί στην τοπική Νέα Δημοκρατία Μ

ια "φιέστα" η τελετή εγκαινίων του μουσείου Φραγκοκρατίας στο Κάστρο Χλεμούτσι, άναψε φωτιές μεταξύ των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στην Ηλεία. Όπως οι Ανδρέας Μαρίνος και Γιώργος Κοντογιάννης υποστηρίζουν η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και βέβαια ο Ηλείος Υπουργός και συνάδελφος του κ Κώστας Τζαβάρας δεν ήθελαν να παραστούν οι Βουλευτές στα εγκαίνια. Σύμφωνα με όσα διαρρέουν από το περιβάλλον των δυο βουλευτών το Υπουργείο Πολιτισμού ηθελημένα άργησε να στείλει τις προσκλήσεις οι οποίες έφτασαν στα γραφεία τους μια ώρα πριν την τελετή. Τονίζουν πως, εδώ κι εβδομάδες, μέσω του Τύπου της Ηλείας, έχει γίνει γνωστό ότι θα γίνουν τα εγκαίνια στο Χλεμούτσι, γεγονός που σημαίνει ότι το Υπ. Πολιτισμού είχε όλο το χρόνο να οργανώσει την έγκαιρη πρόσκληση των βουλευτών της Ηλείας και Δεύτερον, υπήρχε και η δυνατότητα να προσκληθούν τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά οι Βουλευτές. Επισημαίνεται πως για λόγους που η κοινοβουλευτική τάξη επιβάλει, όταν ένας υπουργός ή στέλεχος της κυβέρνησης επισκέπτεται κάποια περιοχή της Ελλάδος, να ειδοποιεί εγκαίρως (συνήθως τηλεφωνικώς), τους βουλευτές της περιοχής. Αυτή η ηθική υποχρέωση ισχύει πολλαπλώς όταν υπουργός και βουλευτές ανήκουν στην ί-

ÊáôÜ ôïõ Ê. ÔæáâÜñá âÜëëïõí ïé Á. Ìáñßíïò êáé Ã. ÊïíôïãéÜííçò δια εκλογική περιφέρεια.Επομένως ή οι υπηρεσίες του Υπουργικού γραφείου δεν λειτουργούν σωστά ή κάποια άλλη σκοπιμότητα υπάρχει πίσω από τη μη έγκαιρη πρόσκληση των βουλευτών όλων των κομμάτων.

Η Ηλεία βρίσκεται εκτός τηλεπικοινωνιακών δικτύων!!! Η πρώτη επίσημη απάντηση, η οποία είναι αρκούντως ειρωνική, ήρθε χθες το απόγευμα από τον Ανδρέα Μαρίνο. Απαντώντας στην ενημέρωση-διάψευση του Γραφείου Τύπου του Αναπληρωτή Υπουργού Πολιτισμού κ. Τζαβάρα σχετικά με την απουσία των τοπικών βουλευτών στα εγκαίνια όσο με αφορά, για την αποκατάσταση της αλήθειας και της άδολης ενημέρωσης του Ηλειακού, αναφέρει ο κ Μαρίνος "Δηλώνω τα παρακάτω. Με δεδομένο ότι η Ηλεία βρίσκεται εκτός τηλεπικοινωνιακών δικτύων και ο αναπληρωτής Υπουργός δε δύναται να

επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τους Βουλευτές του Νομού, αναφέρω ότι η πρόσκληση έφθασε στο γραφείο μου στον Πύργο η ώρα 10:45 του Σαββάτου (ημέρα των εγκαινίων) και βεβαίως δεν ήταν δυνατό να είμαι στις 12:00 στο Κάστρο για να παραστώ στην εκδήλωση, επειδή βρισκόμουν στην περιοχή της ορεινής Ωλένης. Εκτιμώ ότι η απουσία όλων των τοπικών βουλευτών οφείλεται στην ίδια αιτία. Βεβαίως είναι έξω από τη λογική μου η σκέψη, ότι η πρόσκληση στους Βουλευτές καθυστέρησε για να μη χαλάσει η προσωπική φιέστα".

Τέσσερις μέρες μετά η πρόσκληση Ο κ Κοντογιάννης χθες δεν προχώρησε σε καμία επίσημη δήλωση αλλά όπως διέρρευσε από το γραφείο του η πρόσκληση προς το γραφείο του στην Ηλεία, όπως αναγράφεται στο Συνοδευτικό Δελτίο Μεταφοράς του

courier των ΕΛΤΑ, στάλθηκε στις 14/3/13, ώρα 18.23, με αποτέλεσμα, να φτάσει στο πολιτικό του γραφείο στον Πύργο, την Τετάρτη 20-3-2013, δηλαδή τέσσερις ημέρες μετά την εκδήλωση. Κατόπιν τούτων και με δεδομένο ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 12.00 το μεσημέρι του Σαββάτου 16-3-2013, είναι βέβαιο πως η μη παρουσία του κ. Κοντογιάννη στην εκδήλωση δεν έγινε με δική του επιλογή. Η αρμόδια υπηρεσία "Πόρτα - Πόρτα" των ΕΛΤΑ, βέβαια, έχει ως ημερομηνία παράδοσης της πρόσκλησης την 16η Μαρτίου (Σάββατο) και ώρα 9.52 π.μ., δηλαδή δύο ώρες και οκτώ λεπτά πριν την εκδήλωση. Κάτι τέτοιο όμως δεν είναι αληθές γιατί το Σάββατο τόσο ο κ. Κοντογιάννης όσο και οι συνεργάτες του ήταν στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή στον Πύργο (έως τη 1.30 μμ) όπου δέχθηκε φίλους και ψηφοφόρους του και ουδεμία πρόσκληση παρεδόθη.


Θέμα

/ ÐáñáóêåõÞ 22 Ìáñôßïõ 2013

Óôï åíÜìéóé ìÝôñï åß÷å öôÜóåé ôï íåñü óôï êáôÜóôçìá ôïõ Óô. Âõèïýëêá

w w w . p r o t i n e w s . g r

5

Ðåñéóóüôåñåò áðü åêáôü åðé÷åéñÞóåéò ðëçìýñéóáí ôï ÖëåâÜñç ôïõ 2012 åíþ ïñáôÜ åßíáé áêüìá ôá óçìÜäéá óå áñêåôÝò åî' áõôþí

Δεκατρείς μήνες μετά και στον Πύργο περιμένουν ακόμα τις αποζημιώσεις για τις πλημμύρες

Ούτε ένα ευρώ για τις επιχειρήσεις Της Άννας Αγγελίδου anagelidou@yahoo.gr

Α

γανακτισμένοι, δηλώνουν δεκάδες μικρομεσαίοι επαγγελματίες του Πύργου, που είδαν τις επιχειρήσεις τους να βουλιάζουν, κάτω από τα λασπόνερα, το Φλεβάρη του 2012. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν περάσει 13 μήνες και κανείς δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ ως αποζημίωση. Από την τότε καταγραφή, περισσότερες από εκατό επιχειρήσεις, είχαν υποστεί σημαντικές ζημιές. Οι υποσχέσεις για αποζημιώσεις, έμειναν μόνο στα λόγια, καθώς το αίτημα περνά από Υπουργείο σε Υπουργείο και κανείς δεν γνωρίζει, το πότε και το εάν, τελικά θα αποζημιωθεί.

Στο καναβάτσο Μπορεί να έχει περάσει ένας χρόνος, ωστόσο σε πολλές επιχειρήσεις, τα σημάδια από τα νερά, παραμένουν για να θυμίζουν την καταστροφή. Αρκετοί από τους καταστηματάρχες μάλιστα, έχουν ακόμα τα κατεστραμμένα από τα λασπόνερα είδη, τα οποία δεν μπόρεσαν όπως ήταν φυσικό να διαθέσουν στην αγορά. "Δεκατρείς μήνες περιμένουμε και δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ. Όχι απλά δεν πήραμε αποζημιώσεις, αλλά και σε τηλέφωνα που κάνου-

με, κανείς δεν γνωρίζει. Δεν έχουμε καμία απάντηση για το που βρισκόμαστε. Δεν ζητάμε χρήματα ανέντιμα. Ζητάμε χρήματα, τα οποία προβλέπονται από το ταμείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους πληγέντες" επισήμανε ο Κώστας Κακαλής από τον Πύργο "Είδαμε τους πληγέντες στη Σάμο και όταν άκουσα τον δήμαρχο να λέει ότι θα αποζημιωθούν γιατί υπάρχει νόμος. Σκέφτηκα ότι αυτό το νόμο, περιμένουμε ακόμα εμείς. Έχουμε κλείσει 13 μήνες και πάμε στους 14 μήνες και ακόμα είμαστε

στην αναμονή. Το 2007 η επιχείρηση κάηκε και μας έδωσαν κάτι ψίχουλα τότε, μόλις το 27% των ζημιών που πάθαμε. Δεν προλάβαμε να πούμε δόξα το Θεό σταθήκαμε στα πόδια μας, ήρθε ο ανεμοστρόβιλος και ότι ήταν όρθιο το πήρε. Πέρσι ήρθαν οι πλημμύρες να μας καταστρέψουν. Και τώρα το 27% της ζημιάς που πάθαμε περιμένουμε να λάβουμε ως αποζημίωση και για αυτά τα ψίχουλα περιμένουμε μία απάντηση. Η οικονομική κατάσταση πιέζει πολύ. Η αγορά είναι τελείως παγωμένη, και όσο και αν δουλέψουμε, όταν ανοίξει ο καιρός, αναρωτιέμαι το πώς θα βγουν οι ζημιές αυτές του 5μηνου". Ενάμισι μέτρο νερό, μπήκε στην επιχείρηση του Σταύρου Βυθούλκα, το Φλεβάρη του 2012, ενώ η ζημιά ξεπέρασε τις 700.000 ευρώ "Μέχρι σήμερα, δεν αποζημιωθήκαμε για τις ζημιές που είχαμε υποστεί. Μετά από την επισκόπηση που είχε κάνει η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, ο δήμος Πύρ-

"Äåêáôñåßò ìÞíåò ðåñéìÝíïõìå êáé äåí Ý÷ïõìå ðÜñåé ïýôå Ýíá åõñþ" ôüíéóå ï Ê. ÊáêáëÞò γου και το Επιμελητήριο, ούτε καν εμφανίστηκαν, ούτε καν συζητήθηκε το τι γίνεται από εδώ και πέρα. Απλά κάποιες στιγμές, που ρωτώ στο Εμπορικό Επιμελητήριο, μου απαντούν ότι κάποια χαρτιά έχουν σταλεί, σε κάποια Υπουργεία και κάποιοι δεν υπογράφουν καθώς έχουν άλλες ασχολίες. Το 2012 σκέφτηκα ακόμα και να κλείσω την επιχείρηση. Τέτοια ήταν η αγανάκτηση μου. Το νερό είχε

"Äåí âëÝðù, êáìßá äñáóôçñéüôçôá êáé êáíÝíá åíäéáöÝñïí. Ìüíï ìßá åãêáôÜëåéøç, ç ïðïßá èá Ý÷åé êáé óõíÝ÷åéá" õðïãñÜììéóå ï Óô. Âõèïýëêáò

φτάσει το 1,5 μέτρο. Αντιλαμβάνομαι ότι δεν υπάρχει πρόγραμμα, προκειμένου να μην γίνουν ξανά τα ίδια, ούτε από τον ΓΟΕΒ αλλά και κανείς άλλος δεν ενδιαφέρεται. Δεν βλέπω, καμία δραστηριότητα και κανένα ενδιαφέρον. Μόνο μία εγκατάλειψη, η οποία θα έχει και συνέχεια. Αυτό αυξάνει πολύ την απογοήτευση. Ο ιδιωτικός τομέας βάλλεται σήμερα κατά 100%. Νομίζω ότι το Ελληνικό κράτος δεν

ασχολείται με τον πολίτη του, ασχολείται με άλλα θέματα. Αδιαφορούν και αυτό είναι αποδεδειγμένο. Για το νομό μας δεν δίνουν φράγκο" υποστήριξε ο Σ. Βυθούλκας τονίζοντας "Μας έχουν ρίξει στο καναβάτσο. Από κει και πέρα, εάν ο Βουλευτής, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, ο δήμαρχος, ο Αντιπεριφερειάρχης ενδιαφερθούν θα πρέπει να κάνουν ποιο αποτελεσματικές ενέργειες".


6

w w w . p r o t i n e w s . g r

Ρεπορτάζ

/ ÐáñáóêåõÞ 22 Ìáñôßïõ 2013

Ç ÷èåóéíÞ çìÝñá ðåñéåëÜìâáíå êáèáñéóìü ôïõ Áëóõëëßïõ êáé öýôåøç äÝíäñùí þóôå íá áíáãåííçèåß ôï öõóéêü ðåñéâÜëëïí.

Με αφορμή την χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας

Αναδάσωση στο Αλσύλλιο της Σπιάντζας Παναγιώτης Λάττας: “Μέρα ορόσημο ώστε να αφυπνιστούμε και να αναζητήσουμε τον ρόλο μας απέναντι στο περιβάλλον”

Σ

ε αναδάσωση στο αλσύλλιο της Σπιάντζας προχώρησε χθες το Δασαρχείο Πύργου, ο Δήμος Πύργου και ο σύλλογος οικιστών Σπιάντζας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας. Στον χώρο βρέθηκε ο Δασάρχης Πύργου Παναγιώτης Λάττας, συνεργείο της τεχνικής υ-

πηρεσίας του Δήμου και μέλη του συλλόγου οικιστών Σπιάντζας όπου προχώρησαν σε

Θοδωρής Λάμπρος thlabros@hotmail.com καθαρισμό του χώρου και φύτεψη δένδρων. Για την χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας μίλησε στην "ΠΡΩΤΗ" ο Δασάρχης Πύργου Παναγιώτης Λάττας που σημείωσε τα εξής: "Σήμερα (σ.σ. χθες) είναι η Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας που έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ. Είναι μια σημαντική μέρα πιστεύω για τον άνθρωπο που καθιερώθηκε αποκλειστικά και μόνο ως μέρα περισυλλογής και αναζήτησης του ρόλου του πάνω στο φυσικό περιβάλλον και πάνω στα δασικά οικοσυστήματα. Εμείς εορτάζουμε αυτή την ημέρα όπως κάθε

Ãéá ôçí Ðáãêüóìéá ÇìÝñá Äáóïðïíßáò áíáöÝñèçêå ÷èåò ï ÄáóÜñ÷çò Ðýñãïõ Ðáíáãéþôçò ËÜôôáò ìå áöïñìÞ ôçí áíáäÜóùóç ðïõ ðñáãìáôïðïéÞèçêå óôï áëóýëëéï ôçò ÓðéÜíôæáò. χρόνο γιατί αποτελεί για όλους μας ένα ορόσημο ώστε να μπορέσουμε να αφυπνιστούμε και να αναζητήσουμε τον ρόλο μας και τις επιπτώσεις που έχουν οι ενέργειες μας πάνω στο φυσικό περιβάλλον. Στα πλαίσια αυτά κάνουμε αυτή την εθελοντική αναδάσωση με την συνδρομή της υπηρεσίας μας, του συλλόγου οικιστών Σπιάτντζας, του Δήμου Πύργου που συνέδραμε την όλη προσπάθεια με μηχανήματα που έφερε και παλεύουμε έτσι για να δείξουμε στην τοπική

κοινωνία πόσο μεγάλη σημασία έχει αυτό το αλσύλλιο και πόσο πολύ χρειάζεται την προστασία και την προσοχή από τις τοπικές κοινωνίες. Διότι το καλοκαίρι είχαμε εδώ μια πυρκαγιά και έκαψε 37 στρέμματα. Σε ερώτηση της "ΠΡΩΤΗΣ" αν προγραμματίζονται κάποιες μελλοντικές δράσεις, ο κ. Λάττας σημείωσε τα εξής: "Τον χειμώνα κάναμε αρκετές δράσεις, πολύ σημαντικές πιστεύω που έγινε με σχολεία και συλλόγους. Ανθρώπους δηλαδή που θα είναι το μέλλον για την περιοχή μας. Συνεχίζουμε το έργο των αναδασώσεων γιατί πιάνει καλοκαίρι. Μετά θα συνεχίσουμε τον Νο-

έμβριο. Προς το παρόν θα προχωρήσουμε στην συντήρηση της βλάστησης, απομάκρυνση της υπόρροφης βλάστησης για να μπορέσουμε να εμποδίσουμε πυρκαγιές. Ταυτόχρονα θα προσπαθήσουμε να καθαρίσουμε και την έκταση των 37 στρεμμάτων που κάηκε γιατί πρέπει να την αναδασώσουμε. Η σημερινή (σ.σ χθεσινή μέρα) περιελάμβανε αναδάσωση, κυρίως σε μια περιοχή που είναι καλυμμένη με χαμηλή βλάστηση. Φυτέψαμε δένδρα έτσι ώστε ο χώρος να γίνει ποιο όμορφος, από τον Δήμο είχαμε διαμόρφωση της εισόδου με χαλικόστρωση και πραγματοποιήσαμε και μια μικρή γιορτή".


/ ÐáñáóêåõÞ 22 Ìáñôßïõ 2013

Επικαιρότητα

Από το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού

Ενημέρωση μαθητών του 4ου Γυμνασίου Πύργου ο Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) Ηλείας επισκέφθηκαν σήμερα, οι μαθητές του Γ3 τμήματος του 4ου Γυμνασίου Πύργου, στo πλαίσιο του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΣΕΠ), συνοδευόμενοι από τον Δ/ντη κ. Γεώργιο Κομιώτη που είναι και καθηγητής του ΣΕΠ.

Τ

ρούν και τους ενδιαφέρουν. Να ξεκαθαρίσουν και να θέσουν εκπαιδευτικούς και επαγγελματικούς στόχους. Να εκπαιδευτούν στο τρόπο λήψης αποφάσεων, σχετικά με την εκπαιδευτική και ακολούθως την επαγγελματική τους πορεία. Έπειτα, μίλησαν στους μαθητές για τις εκπαιδευτικές διεξόδους μετά το Γυμνάσιο. Πιο συγκεκρι-

Αρχικά οι Υπεύθυνοι ΣΕΠ, αναφέρθηκαν στην σκοποθεσία του ΣΕΠ αλλά και στους στόχους που πρέπει να βάζουν οι νέοι όταν λαμβάνουν εκπαιδευτικές και επαγγελματικές αποφάσεις. Επεσήμαναν ότι οι μαθητές πρέπει να γνωρίσουν τον κόσμο της εργασίας, να μάθουν πώς να αναζητούν και να αξιολογούν τις πληροφορίες που τους αφο-

μένα, παρουσίασαν τους δυο νέους τύπους Λυκείων που αναμένονται και σε τι θα διαφέρουν ενδεχομένως από τους υπάρχοντες τύπους ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, τους οποίους πρόκειται να αντικαταστήσουν. Τέλος, τους ενημέρωσαν για τη χρήση και την συμβολή των νέων τεχνολογιών στην πληροφόρηση - ενημέρωση.

Τιμούν την 25η Μαρτίου Οι διδάσκοντες και οι μαθητές-τριες του 4ου Γυμνασίου Πύργου για να τιμήσουν την επερχόμενη ημέρα της Εθνικής επετείου, διοργανώνουν εορταστική εκδήλωση στο αμφιθέατρο του σχολείου.Θα γίνουν απαγγελίες ποιημάτων, ανάγνωση πεζών δοκιμίων και θα πραγματοποιηθεί θεατρικό δρώμενο για να τιμηθούν οι αγωνιστές της εθνικής παλιγγενεσίας, υπό το συντονισμό των κ. Σ. Φουντά και Θ. Μάρκου.Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η χορωδία μας με δημοτικά τραγούδια υπό την διεύθυνση της κα Μ. Κορομηλά. Η εκδήλωση θα κλείσει με χορούς από διάφορα μέρη της πατρίδας μας, από τη χορευτική ομάδα του σχολείου μας, υπό την διεύθυνση του κ. Δ. Τζανέτου. Μετά την ολοκλήρωση της εορτής διδάσκοντες και μαθητές θα κατευθυνθούν στην κεντρική πλατεία, για την καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων προς τιμήν των ηρώων του 1821.

w w w . p r o t i n e w s . g r

7


8

w w w . p r o t i n e w s . g r

Άρθρα

Μαξίμου, ενταύθα

Καλημέρα κ. Πρόεδρε

Ας διδαχθούμε (2) Δεν μπορώ να προβλέψω τι θα αποδώσει αυτό το "Ταμείο Αλληλεγγύης" την σύσταση του οποίου αποφάσισαν οι πολιτικοί ηγέτες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Κρατώ όμως ως δεδομένο το γεγονός ότι παρακάθισαν στο ίδιο τραπέζι οι αρχηγοί και από τα έξη κόμματα που μετέχουν στη Βουλή των Αντιπροσώπων και αποφάσισαν ομοφώνως. Όπως ομοφώνως, κατ' ουσία, ειχαν απορρίψει στη Βουλή τους το "κούρεμα" που θα τους οδηγούσε σε πλήρη διάλυση της οικονομίας τους, αφού ούτε ένας βουλευτής δεν βρέθηκε να πει το "ναι". Ομοφώνως και οι αρχηγοί. Χωρίς παραφωνίες, παρασπονδίες, παραπολιτικά παρατράγουδα, λεονταρισμούς και άλλους θεατρινισμούς, τόσο γνώριμους στα δικά μας πολιτικά πράγματα. Μπορεί βεβαίως, από την λειτουργία αυτού του ταμείου, να μην καλυφθεί το πόσον των 5,8 δισεκατομμυρίων που απαιτεί η Ευρωζώνη να βρεθούν από Κυπριακής πλευράς, ως προαπαιτούμενο ώστε να εκταμιευθούν και τα δέκα δισεκατομμύρια του ευρωπαϊκού προγράμματος στήριξης. Αλλα είμαι απολύτως βέβαιος ότι το όποιο πόσο συγκεντρωθεί, θα είναι πραγματι σοβαρό. Και δεν θα έχει καμια σχέση με το φιάσκο του "εθνικού κουμπαρά" που άνοιξε εδώ ο τέως πρόεδρος της δικής μας Βουλής κ. Πετσάλνικος. Παρακολουθώ, όπως όλοι, τα τεκταινόμενα στην Κύπρο, κυρίως δε τον πολιτικό λόγο που εκφέρεται από όλες τις αποχρώσεις του πολιτικού φάσματος και ντρέπομαι. Ντρέπομαι όταν συγκρίνω αυτά που ακούω και διαβάζω, συγκρίνοντας τα με την ακατάσχετη παπαρολογία κάποιων δικών μας πολιτικών "ηγετών". Με τελευταίο κρούσμα το απίστευτο σχόλιο του Πάνου Καμμένου, στον προσωπικό του λογαριασμό στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης twitter. Όπου, αντιδρώντας σε μια δήλωση του Σουηδού υπουργού Οικονομικών, το μόνο που βρήκε να πει είναι ότι οι γυναίκες των Σουηδών …πηδιούνται στις παραλίες της Μεγαλονήσου από τους Κύπριους εραστές. Και αυτό, ενδεχομένως, το θεωρεί ως ύψιστη πατριωτική συμβολή του στον αγώνα του κυπριακού λαού να ξεπεράσει την κρίση και να σταθεί στα πόδια του. Χωρίς ίσως να αντιλαμβάνεται, αν και "ηγέτης" ότι έτσι γελοιοποιείται ο ίδιος αλλα γελοιοποιεί διεθνώς και το επίπεδο του πολιτικού λόγου στην Ελλάδα. Ότι διασύρει ολόκληρο τον πολιτικό μας κόσμο. Αναρωτιέμαι αν πραγματι "τοιούτοι αρχιερείς έπρεπον ημιν". Αν αξίζει ο ελληνικός λαός να εκπροσωπείται από τέτοιους πολιτικούς ηγέτες επιπέδου καφενόβιου μανουρατζή και εξυπνάκια. Φαίνεται πως, αφού τους ψηφίζουμε, μας αξίζουν.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ www.massavetas.gr

/ ÐáñáóêåõÞ 22 Ìáñôßïõ 2013

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ

“Τα παλιά βιβλία” Τα παλιά σχολικά μας βιβλία - μαζί με κάποια άλλα εξωσχολικά - τα' χω φυλαγμένα σ' ένα χαρτόκουτο πάνω στο πατάρι. Ταλαιπωρήθηκαν κι αυτά αλλάζοντας συνεχώς θέσεις, τόπο, χώρο ακολουθώντας κι αυτά την πολυτάραχη ζωή μου από το 1960 που τελείωσα το Γυμνάσιο της Ανδρίτσαινας. Αυτά τα βιβλία υπήρξαν κάποτε, στα νεανικά μας χρόνια, η πνευματική μας τροφή, οι δρομοδείχτες στο δύσκολο δρόμο της ζωής. Μια νοσταλγία μας εξουσιάζει κάποια φορά να τα πιάσουμε ξανά στα χέρια μας, να τα ξεφυλλίσουμε με πρωτόγνωρη περιέργεια - λες και δεν τα είδαμε ποτέ. Ποια είναι όμως η δύναμη αυτή, που μας οδηγεί στα παλιά; Πολλές φορές αναρωτήθηκα μα δεν πήρα απάντηση πειστική. Ίσως εκείνο, ίσως το άλλο, ίσως το παρ'άλλο. Η πιο πειστική απάντηση είναι ότι τα παλιά βιβλία με το περιεχόμενό του, το γνώριμο σ' εμάς, είναι μια παρηγοριά και μια σκέπη στην αύρα του μόχθου και του απαυδησμού. Ανάμεσα στα γυμνασιακά βιβλία - μιλάμε για 6/τάξιο Γυμνάσιο, ξεχώρισα δύο που ήταν ιδιαίτερα αγαπημένα σ' εμένα. Ήταν τυλιγμένα με γαλάζια κόλλα και στη μέση και επάνω η ετικέτα που έγραφε:

Ο νους μου γύρισε 52 χρόνια πίσω. Όλα μου ήρθαν μπροστά μου λες κι έγιναν μόλις χθες: Ο καθηγητής της τάξης - του καθένα από τα προαναφερόμενα βιβλία στα οποία είχα ιδιαίτερη συμπάθεια - στο Γυμνάσιο Ανδρίτσαινας, οι συμμαθητές, η αίσθηση πως ήμουν στην τάξη. Ανάμεικτα συναισθήματα για τη νιότη που έφυγε και για την πείρα της ζωής και τις γνώσεις που απέκτησα. Εδώ να κάνω μια μικρή παρένθεση να πω τούτο: Στο μάθημα της τριγωνομετρίας, παρ' όλο ότι είχα είκοσι (20), ο διδάσκων καθηγητής ή-

ταν άγευστος παιδαγωγικής και δε θα πω τίποτα... Όμως, το βιβλίο της Αντιγόνης του Σοφοκλέους, αυτό το παλιό βιβλίο, που το διαβάζουν και σήμερα οι έφηβοι και το βρίσκουν καινούριο, όσο το βρήκαμε κι εμείς κάποτε, το λατρεύω πιο πολύ, γιατί ο καθηγητής του μαθήματος, ο καλός μας Γυμνασιάρχης αείμνηστος Ι. Αγγελόπουλος μας έκανε αναλύσεις επί αναλύσεων και μας παρότρυνε, να υπογραμμίζουμε φράσεις ρητά, το νόημα και το περιεχόμενο των οποίων να εφαρμόζουμε στη ζωή μας. Κάθε φορά που το ξετρυπώνω το διαβάζω το βιβλίο αυτό και δεν είμαι μόνο αναγνώστης, όπως τότε, αλλά και κριτής που δεν ήμουν τότε. Το διάβασμα είναι μια τίμια πράξη κι έτσι περίπου να παραμείνει. Αυτό το παλιό δεν παλιώνει ποτέ, γιατί πορεύεται από τον άνθρωπο στον άνθρωπο. Σε σελίδα σημειώνω… 10-10-1959, κείμενο, στο 110. Πάνω-πάνω γράφει: Κύρια ιδέα της Τραγωδίας: "Η σύγκρουση των αυθαιρέτων ανθρώπινων νόμων προς τους αθάνατους, θεϊκούς άγραφους νόμους". Δίπλα στο περιθώριο σημειώματα: Λέξεις, ονόματα τραγουδιστών, παικτών ποδοσφαίρου της εποχής… ονόματα κοριτσιών… Πιο κάτω υπογραμμίσεις. Πράγματι το νόημα, το δίδαγμα όλων των βιβλίων που διάβασα μου έγιναν σκαλοπάτια για τα παραπάνω, για την επαγγελματική μου αποκατάσταση, για την ψυχική μου καλλιέργεια και την κοινωνική μου καταξίωση. Μας έμαθαν να ξεχωρίζουμε τη δύναμη και την αρετή. Τότε βέβαια δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τη δύναμη και την αξία της εφαρμογής των αποφθεγμάτων. Απλά τα δεχόμασταν. Πολλά από τα ρητά δεν τα εφαρμόσαμε στη ζωή μας. Κάναμε πολλά πάνω από τις δυνάμεις μας και αποτύχαμε. Πιστέψαμε ότι στη ζωή μας τ' αγαθά φέρνουν την ευτυχία. Σε κάποιο στίχο, μέσα από τη σύγκρουση των θεϊκών νόμων με τους ανθρώπινους και την ηθική, αυτό που είναι το επιστέγασμα όλων των ρητών είναι η απάντηση της Αντιγόνης στον Κρέοντα: "Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν = Δεν γεννήθηκα για να μισώ αλλά για να αγαπώ".

Σύνδεσμος Φιλολόγων Πύργου-Ολυμπίας

150 χρόνων από τη γέννηση του Καβάφη Με αφορμή την επέτειο των 150 χρόνων από τη γέννηση του Αλεξανδρινού ποιητή Κ. Π. Καβάφη, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Πύργου-Ολυμπίας διοργανώνει εκδήλωση με ομιλήτρια τη Χριστίνα Αργυροπούλου, διδάκτορα Πανεπιστημίου ULB Βρυξελλών, επίτιμη σύμβουλο του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και σχολική

σύμβουλο, με θέμα "Ποίηση και Ποιητική στο έργο του Κ.Π. Καβάφη". Θα ακολουθήσει προβολή της βραβευμένης ταινίας "Τη νύχτα που ο Κων/νος Καβάφης συνάντησε τον Φερνάντο Πεσσόα" του Στ. Χαραλαμπόπουλου, στην οποία με ένα μυθικό εύρημα του σκηνοθέτη γίνεται συνάντηση του δικού μας Καβάφη με τον

Πορτογάλο ποιητή Φ. Πεσσόα μέσα από την οποία διαφαίνονται τα πολλά κοινά σημεία των δύο δημιουργών στη ζωή τους και την ποίησή τους.Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο Θέατρο "Απόλλων", την Τρίτη 26 Μαρτίου του 2013 και ώρα 8μ.μ, στο πλαίσιο της Ημέρας της Ποίησης και της ημερίδας -αφιερώματος στον

Καβάφη που θα γίνει το πρωί της ίδιας μέρας με εισηγήσεις των σχολικών Συμβούλων του Νομού.


/ ÐáñáóêåõÞ 22 Ìáñôßïõ 2013

Επικαιρότητα

w w w . p r o t i n e w s . g r

9

Απολογείται σήμερα ενώπιον του ανακριτή και του εισαγγελέα ο 18χρονος δράστης

Προσωπικές διαφορές η αιτία του εγκλήματος Σ

τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας οδηγήθηκε χθες το πρωί ο 18χρονος, ο οποίος φέρεται ότι πυροβόλησε τον άτυχο 33χρονο Βασίλη Αβράμη, το απόγευμα της Τετάρτης στο Κλεινδιά και κυνηγετική καραμπίνα, λόγω προσωπικών διαφορών, όπως επικαλέστηκε κατά τη σύλληψη του. Ο 18χρονος ο οποίος έλαβε προθεσμία να απολογηθεί σήμερα, εντοπίστηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης στο Πανόπουλο και ομολόγησε την πράξη του. Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Η εξιχνίαση Στην εξιχνίαση του εγκλήματος, αναφέρθηκε σε συνέντευξη του χθες ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας- Ταξίαρχος Αριστείδης Ανδρικόπουλος καθώς και ο Διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου Κώστας Δίπλας. Αναφερόμενος στο συμβάν ο Αρ. Ανδρικόπουλος επισήμανε "Στο χωρίο Κλεινδιά Ηλείας έλαβε χώρα ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος ενός 33χρονου ημεδαπού, κατοίκου του ίδιου χωριού. Συγκεκριμένα δράστης είναι ένας 18χρονος ημεδαπός, κάτοικος του ίδιου χωρίου, ο οποίος στις 15:15 επισκέφτηκε στο σπίτι του θύματος, συναντήθηκαν έξω από αυτό, συζήτησαν στην συνέχεια εισήλθαν εντός του σπιτιού σε συγκεκριμένο δωμάτιο και συνέχισαν να συζητούν, λογομάχησαν για προσωπικές διαφορές που είχαν μεταξύ τους και τότε ο 18χρονος άρπαξε μία καραμπίνα κυνηγητική, η οποία βρισκόταν εντός του δωματίου πλήρη φυσιγγίων και πυροβόλησε το θύμα στο πρόσωπο σχεδόν εξ' επαφής. Το θύμα τραυματίστηκε θανάσιμα. Ο δράστης αφού άφησε την καραμπίνα σε μία καρέκλα, που ήταν στο δωμάτιο τράπηκε σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση με ένα ΙΧ επιβατικό όχημα άνευ πινακίδων. Αστυνομικοί της Αστυνομικής διεύθυνσης Ηλείας με συντονισμένες προσπάθειες και έ-

Ομολόγησε και δηλώνει μετανιωμένος για τη πράξη του ρευνες κατάφεραν στις 23:50 στην περιοχή Πανόπουλο Ηλείας, να εντοπίσουν το δράστη και να τον οδηγήσουν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου. Προανάκριση κάνει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου σε συνεργασία με το Τοπικό Τμήμα Αρ. Ολυμπίας οι οποίοι με μεθοδικότητα κατάφεραν να ταυτοποιήσουν γρήγορα το δράστη και έτσι εντοπίστηκε και συνελήφθη. Ο δράστης και η σχηματισθείσα δικογραφία είναι στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πύργου, για τα περαιτέρω, με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και παράβαση του νόμου περί όπλων". Όπως επισήμανε ο κ. Ανδρικόπουλος, αρχικά υπήρξε ενημέρωση για αυτοκτονία, ωστόσο τα πρώτα στοιχεία, οδηγούσαν σε εγκληματική ενέργεια. Από τη πλευρά του ο Κ. Δίπλας διευκρίνισε ότι, η άμεση κινητοποίηση και η συνεργασία όλων των διαθέσιμων δυνάμεων της Αστυνομίας, οδήγησαν στον

Ïé êê. Áñ. Áíäñéêüðïõëïò êáé Ê. Äßðëáò áíáöÝñèçêáí óôçí õðüèåóç áíèñùðïêôïíßáò ðïõ ðñáãìáôïðïéÞèçêå óôï ÊëåéíäéÜ êáé óôçí óýëëçøç ôïõ 18÷ñïíïõ äñÜóôç εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη "Υπήρξαν άμεσες κινητοποιήσεις. Γνωρίζαμε από την επαφή που είχαμε με τους συγγενείς του θύματος και από άλλα άτομα στο χωριό, ότι αναζητούσαμε συγκεκριμένο άτομο. Υπήρξε συντονισμός από την Διεύθυνση, των δυνάμεων που ήταν δυνατό να χρησιμοποιηθούν, τη συγκεκριμένη στιγμή και είχαμε αυτό το αποτέλεσμα. Ο δράστης από ότι διαπιστώσαμε, κινήθηκε προς Ανδρώνι και στην συνέχεια, τον εντοπίσαμε μετά από επικοινωνίες που είχαμε, στο Πανόπουλο. Επισκέφτηκε το σπίτι συγγενικού του προσώπου και ειδικότερα ενός αδερφού της μητέρας του. Ο δράστης δεν προέβαλε αντίσταση κατά τη σύλληψη του, ενώ ομολόγησε την πράξη του. Έχει δείξει με-

ταμέλεια". Όπως υπογράμμισε ο Κ. Δίπλας, οι οικείοι του άκουσαν τον πυροβολισμό, αλλά δεν μπορούσαν να φανταστούν το τι είχε συμβεί. Ο Αστυνομικός διευθυντής Ηλείας Αρ. Ανδρικόπουλος, θέλησε να συγχαρεί τους αστυνομικούς για την εξιχνίαση της υπόθεσης "Θεωρώ απαραίτητο να δώσω τα συγχαρητήρια σε όλους τους αστυνομικούς της διεύθυνσης Ηλείας για την προσπάθεια τους, τόσο στην υποδιεύθυνση ασφαλείας Πύργου και στον Διοικητή της, όσο και στις άλλες υπηρεσίες που βοήθησαν στα μέγιστα για να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα που είναι η γρήγορη σύλληψη του δράστη και η εξιχνίαση που ενδιαφέρει την κοινή γνώμη". Άννα Άγγελίδου


10

Επικαιρότητα

w w w . p r o t i n e w s . g r

Κατανομή χρημάτων βάση των πραγματικών αναγκών των σχολείων από τον Γ. Παναγόπουλο

Ούτε ένα σχολείο χωρίς θέρμανση Οι αυξημένες ανάγκες των σχολικών μονάδων, στη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε, οδήγησαν τη επιτροπή παιδείας του δήμου Πύργου και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιάννη Παναγόπουλο να προ- ÂÜóç ôùí ðñáãìáôéêþí áχωρήσει σε κα- íáãêþí ôùí ó÷ïëéêþí ìïτανομή πιστώσε- íÜäùí Ýãéíå ç êáôáíïìÞ ων ύψους ôçò ðñþôçò äüóçò ôçò ðß95.693,69 ευρώ óôùóçò ãéá ôéò ëåéôïõñãéγια την κάλυψη êÝò áíÜãêåò, ìåôÜ áðü åéτων λειτουργι- óÞãçóç ôïõ Ã. Ðáíáãüðïõκών δαπανών ëïõ των σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (α΄δόση έτους 2013), βάση των πραγματικών αναγκών. Έτσι μετά από εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Πύργου για πρώτη φορά αποφασίστηκε ομόφωνα κατά τη συνεδρίαση του πρόσφατου Δημοτικού Συμβουλίου, το 70% των χρημάτων να δοθεί στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και το 30% σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας. Η τέταρτη δόση του 2012 για την κάλυψη των αναγκών των σχολικών μονάδων δεν έφτασε ποτέ από τα κρατικά ταμεία στους δήμους κάτι το οποίο είχε σα συνέπεια, τα ενενήντα σχολεία της πρωτοβάθμιας να έχουν συνολικά 90.000 ευρώ για την κάλυψη των λειτουργικών τους εξόδων, ενώ τα 17 σχολεία της Δευτεροβάθμιας να έχουν 221.000 ευρώ για την κάλυψη αναγκών. Έχοντας ως γνώμονα τα συγκεκριμένα οικονομικά δεδομένα αποφασίστηκε να εξισορροπηθεί σε αυτή τη φάση η χρηματοδότηση προκειμένου καμία σχολική μονάδα να μην μείνει χωρίς θέρμανση. Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο το 2012 όσο και το 2013 οι πιστώσεις οι οποίες έχουν δοθεί είναι σημαντικά μειωμένες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

/ ÐáñáóêåõÞ 22 Ìáñôßïõ 2013

ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ; ΕΡΩΤΗΜΑ Σ'ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΟ ΥΠΕΣΧΕΘΗ ΣΤΟΝ ΗΛΕΙΑΚΟ ΛΑΟ Ηλειακός λαός εναγωνίως περιμένει την συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του, για την τύχη του έργου της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ όπως του υποσχέθηκαν. Στην τελική ευθεία φαίνεται ότι ευρίσκονται τα μεγάλα οδικά έργα, με την κυβέρνηση να προσπαθεί να απεμπλακεί από τις υφιστάμενες συμβάσεις παραχώρησης . Οι κινήσεις γίνονται ταυτόχρονα σε πολλά επίπεδα, από την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών. Το Δημόσιο έχει αποφασίσει να επιλύσει τις οικονομικές διαφορές του με τους παραχωρησιούχους και τις κοινοπραξίες των κατασκευαστών μέσω ιδιωτικών συμφωνητικών . Σύμφωνα με τη λύση που επιδιώκεται ,σε κάθε ένα από τα συμφωνητικά οι τρείς πλευρές θα συμφωνούν στο ακριβές ύψος των αποζημιώσεων που θα δοθούν κλείνο-

Ο

ντας οριστικά το θέμα . Στόχος οι συμβάσεις να εγκριθούν από τη Βουλή Σύμφωνα με πληροφορίες σημειώθηκε εμπλοκή σε κάποια από τα έργα. Μήπως σε αυτά είναι το έργο της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ ,ΠΑΤΡΑ-ΠΥΡΓΟΣ-ΤΣΑΚΩΝΑ; H ερώτηση μου απευθύνεται στο Πολιτικό πρόσωπο που υπεσχέθη στον Ηλειακό λα-

ό από το Δεκέμβριο του 2012, τη συνάντηση για αυτόν τον οδικό άξονα με τον Πρωθυπουργό. Ενώ προχωρούν προς το τέλος οι διαπραγματεύσεις, καλώς εχόντων των γεγονότων όπως δηλώνει ο επίτροπος περιφερειακής πολιτικής ο Γιόχανς Χάν ,ποια είναι τα αποτελέσματα για το τμήμα της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ που ενδιαφέρει άμεσα τον Ηλειακό λαό; Μήπως δεν είναι ακόμη αρκετός ο χρόνος των τριών μηνών που έχει παρέλθει από τον Δεκέμβριο του 2012; Ενώ ταυτόχρονα αναγγέλλεται από τους υπεύθυνους ότι τελειώνει η τελική διαπραγμάτευση για μεγάλα οδικά έργα. Oι πολιτικοί μας νομίζω ότι δεν πρέπει να ξεχνούν τις υποσχέσεις τους . Ο χρόνος εκπνέει εντός Απριλίου 2013. ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ…

Συνδικάτο Οικοδόμων

Αγώνας για την ανατροπή των αντιλαϊκών μέτρων άλεσμα, στήριξης των ανέργων, πραγματοποίησε χθες ο πρόεδρος του συνδικάτου οικοδόμων Άγγελος Μπούζης, πλαισιωμένος από τον Οργανωτικό γραμματέα Γιώργο Ηλιόπουλο, τον γραμματέα Λάμπη Τζίμα και τον αναπληρωτή γραμματέα Βαγγέλη Χριστακόπουλο. Ο Α. Μπούζης αναφέρθηκε στην ανεργία η οποία ταλανίζει το κλάδο των οικοδόμων, ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει συλλογικός αγώνας προκειμένου να ανατραπούν τα αντιλαϊκά μέτρα "Στις 4 Απριλίου θα πραγματοποιήσουμε στο χώρο του Εργατικού Κέντρου Πύργου, γενική συνέλευση κατά την διάρκεια της οποίας θα συζητήσουμε τα οξυμένα προβλήματα του κλάδου. Ως διοικητικό συμβούλιο, εμείς συνεχίζουμε τις περιοδείες σε χώρους δουλειάς ενώ

Κ

παρεμβαίνουμε στον ΟΑΕΔ και το ΙΚΑ ενώ με την Επιτροπή Ανέργων που συστήνουμε, καταγράφουμε τους ανέργους, με μοναδικό στόχο να σταθούμε αλληλέγγυοι μαζί τους". Όπως επισήμανε ο Α. Μπούζης θα πρέπει να υπάρξουν καλύτεροι όροι και προϋποθέσεις για τους ανέργους οι οποίοι θα πρέπει να ασφαλίζονται, να λαμβάνουν έκτακτο επίδομα και πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη χωρίς να αναγκάζονται να καταβάλουν εισιτήριο στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας. Παράλληλα ο Α. Μπούζης δήλωσε ότι η ανεργία στο Νομό θα μπορέσει να μειωθεί εάν ξεκινήσουν μία σειρά έργα, στα οποία θα μπορούσαν να απασχοληθούν χιλιάδες άνεργοι, όπως δημιουργία σχολικών μονάδων και βρεφονηπιακών σταθμών, αντιπλημμυρικά έργα και έρ-

Ïé êê. Ë. Ôæßìáò, Á. Ìðïýæçò, Ã. Çëéüðïõëïò êáé Â. ×ñéóôáêüðïõëïò áíáöÝñèçêáí óôçí áíåñãßá êáé óôá ðñïâëÞìáôá ôá ïðïßá áíôéìåôùðßæåé ï êëÜäïò γα αντισεισμικής θωράκισης, καθώς και η προώθηση της Ολυμπίας οδού. Τέλος ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων εξέφρασε την αντίθεση του στα νέα μέτρα τα οποία αφορούν το συνταξιοδοτικό υποστηρίζοντας ότι θα συνεχίσουν να παλεύουν, ώστε να ισχύ-

σει το πρότερο καθεστώς -εκείνο το οποίο ίσχυε έως το Δεκέμβριο του 2012- προκειμένου οι εργαζόμενοι να μπορούν να παίρνουν σύνταξη στα 58 -με πλήρες ασφάλιση- οικοδόμοι και στα 60 έτη όσοι έχουν μικτά ένσημα. Α. Αγγελίδου


Eιδήσεις

/ ÐáñáóêåõÞ 22 Ìáñôßïõ 2013

Οι “Φίλοι Ποδηλάτου” και ο δήμος Ήλιδας

Γιορτάζουν το Σάββατο την “Ώρα της Γης” Τ

ην "Ώρα της Γης" θα γιορτάσουν αύριο Σαββάτο οι Φίλοι Ποδηλάτου Ήλιδας, τη στιγμή που ο δήμος θα σβήσει, όπως κάθε χρόνο, όλα τα φώτα της πόλης. Την "Ώρα της Γης" διοργανώνει η περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς και μπορούν να συμμετέχουν όλοι με τα ποδήλατά τους στις 8 το βράδυ στο σημείο εκκίνησης της βόλτας, στην αρχή του πεζόδρομου της Σοχιάς αλλά και από το σπίτι του, σβήνοντας όλα τα φώτα, και ότι άλλο καταναλώνει ηλεκτρική ενέργεια από τις 8:30 έως τις 9:30 το βράδυ!

Ôçí "¿ñá ôçò Ãçò" èá ãéïñôÜóïõí áýñéï ÓáââÜôï ïé Ößëïé ÐïäçëÜôïõ êáé ï äÞìïò ¹ëéäáò

Χθες, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας κ. Αποστόλης Λιώσης και οι εκπρόσωποι των "Φίλων Ποδηλάτου Ήλιδας" κ.κ. Γιώργος Ηλιόπουλος και Διονύσιος Δημητρακόπουλος, απεύθυναν κάλεσμα, σε όλους, να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της "Ώρας της Γης". Όπως είπε ο κ Λιώσης "Ο δήμος Ήλιδας έχει αναλάβει την ευθύνη να εγκαταστήσει θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων αφού πλέον, όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας επιλέγουν το ποδήλατο για τις μετακινήσεις τους. Εξάλλου η πό-

λη μας, διαθέτει πολλά χιλιόμετρα ποδηλατοδρόμων και αποτελεί άμεση ανάγκη να συνενωθούν και να προφυλαχθούν από περιστατικά κατάληψης από μη ευαισθητοποιημένους πολίτες, να πάψουν στο μέλλον οι διαταράξεις, οι τοποθετήσεις καρεκλών, το παρκάρισμα των οχημάτων κ.α. ώστε να αποδοθούν στην ελεύθερη χρήση από τους ποδηλάτες". Ο εκπρόσωπος των "Φίλων Ποδηλάτου Ήλιδας" κ. Γιώργος Ηλιόπουλος τόνισε "Οι Φίλοι Ποδηλάτου Ήλιδας διοργανώνουν, σε συνεργασία με το δήμο, μια νυχτερινή ποδη-

λατοβόλτα στους δρόμους της Αμαλιάδας με σύνθημα "Για μια πιο δροσερή και φωτεινή ζωή". Ξεκινάμε στις 8:30 το βράδυ, με αφετηρία τον πεζόδρομο της Σοχιάς, έναντι του ΚΤΕΛ. Θα κινηθούμε μέσα στα όρια της πόλης και σε όλες τις γειτονιές". Σημειώνεται πως οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν υποχρεωτικά φώτα, κράνος, φωσφοριζέ γιλέκο και ένα φαναράκι. Τα παιδιά και οι έφηβοι θα πρέπει να συνοδεύονται από τους κηδεμόνες τους, ενώ από 17 ετών και πάνω οι συμμετοχές είναι ανεξάρτητες.

ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΑ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΤΑΜΕΙΟΥ ΜΟΛΥΒΙΑΤΗ "Συνεχίσαμε σήμερα στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής τη συζήτηση για την αποκατάσταση των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του 2007. Επιθυμούμε τη δικαίωση όλων των οικογενειών των πυροπλήκτων. Η κυβέρνηση Σαμαρά, όπως και προηγουμένως η κυβέρνηση Καραμανλή, βεβαιώνει ότι το υπόλοιπο των χρημάτων

που είχαν συγκεντρωθεί από δωρεές ιδιωτών στο πρώην Ταμείο Μολυβιάτη και σήμερα ανέρχεται σε 92,7 εκατομμύρια Ευρώ είναι εξασφαλισμένα και θα δοθούν στους πληγέντες. Επικρίνουμε την ουσιαστική παύση του έργου της αποκατάστασης, μετά το 2010, που άφησε τους πυρόπληκτους μετέωρους. Δωρεές σαν αυτή της Κυπριακής

Δημοκρατίας στην Αρτέμιδα και της οικογένειας Βαρδινογιάννη στη Μάκιστο έπιασαν τόπο. Δρόμοι όμως, που να οδηγούν στα χωριά που υιοθέτησαν και ανακατασκεύασαν ιδιώτες δωρητές, αλλά και σε πολλά άλλα χωριά στις ορεινές πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας, δεν υπάρχουν ακόμη. Αναμένουμε την άμεση και δίκαιη κατανομή των κονδυ-

λίων. Κλιμάκιο της Επιτροπής Περιβάλλοντος και εκπροσώπων των αρμόδιων υπουργείων θα πραγματοποιήσει εντός του Απριλίου αυτοψία σε πληγείσες περιοχές".

w w w . p r o t i n e w s . g r

11

Εκλογές στον Εμπορικό Σύλλογο Αμαλιάδας

Πρωτιά για Πέτρο Παπαδάτο Για ακόμα μια φορά την πρωτιά μεταξύ των μελών του Εμπορικού Συλλόγου της Αμαλιάδας, κατά την εκλογική διαδικασία απέσπασε ο Πέτρος Παπαδάτος. Οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης και τα νεοεκλεγέντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου θα συνεδριάσουν την ερχόμενη Τετάρτη για την κατανομή των Ãéá áêüìá ìéá öïñÜ ôçí αξιωμάτων. Ειδικότερα το νέ- ðñùôéÜ ìåôáîý ôùí ìåëþí ο Διοικητικό Συμβούλιο του ôïõ Åìðïñéêïý Óõëëüãïõ ôçò ÁìáëéÜäáò, êáôÜ ôçí Εμπορικού Συλλόγου ΑμαåêëïãéêÞ äéáäéêáóßá áðÝλιάδας απαρτίζουν, σύμφωνα με τις ψήφους που συγκέ- óðáóå ï ÐÝôñïò ÐáðáäÜôïò ντρωσαν οι Πέτρος Παπαδάτος, Νικόλαος Σιαψάλης, Γρηγόριος Κακολύρης, Θεόδωρος Τριγωνίδης, Αικατερίνη Κρινά, Ιωάννης Γεωργακόπουλος, Γεώργιος Μαραγκός, Γεώργιος Ψιούρης και Ανδρέας Ασημακόπουλος. Αναπληρωματικά μέλη οι. Φωτεινή Κανελλοπούλου, Κωνσταντίνος Σούλη και Χρήστος Παπαπέτρου. Στην Ελεγκτική Επιτροπή εκλέγονται οι Δημήτρης Καραπάνος, Κωνσταντίνος Μαστρογιαννόπουλος και Ιωάννης Ρέτσης. Αντιπρόσωποι στην Ομοσπονδία Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας οι Πέτρος Παπαδάτος, Γεώργιος Μαραγκός και Θεόδωρος Τριγωνίδης με αναπληρωματικό τον κ. Γεώργιο Ψιούρη. Στις δηλώσεις του ο Παπαδάτος τόνισε "υπάρχει ικανοποίηση για το καλό ποσοστό συμμετοχής των συναδέλφων στη διαδικασία. Πραγματικά, νιώθω επίσης μεγάλη χαρά γιατί συμμετείχαν και εκλέχτηκαν νέοι επαγγελματίες στο καινούργιο Διοικητικό Συμβούλιο για τους οποίους πλέον είναι στο χέρι τους να συνεχίσουν και να ανανεώσουν τη δράση του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας. Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους για την τιμή που μου έκαναν και ψήφισαν και έδειξαν την προτίμησή τους στο πρόσωπό μου. Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι μετά από 5 συνεχόμενες εκλογές μου στη Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας θα προσπαθήσω σε αυτή, την τελευταία μου, να μεταδώσω όλη μου την εμπειρία και τη γνώση για τα επιχειρηματικά πράγματα της Αμαλιάδας στα νέα παιδιά, προκειμένου να κρατήσουν δυνατό και ενεργό το φορέα μας και στο μέλλον, πλέον χωρίς εμένα".


12

w w w . p r o t i n e w s . g r

Ειδήσεις

/ ÐáñáóêåõÞ 22 Ìáñôßïõ 2013

Εκδήλωση χθες στο χώρο της Ιεράς Άλτης από την Ζ ΕΚΠΑ και το ίδρυμα Λεβέντη

Τα αναστηλωτικά έργα στον ναό του Διός στην Ολυμπία Τ

α αναστηλωτικά έργα στον Ναό του Διός στην Ολυμπία ήταν το αντικείμενο της σεμνής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χθες στον χώρο της Ιεράς Άλτης παρουσία της Προϊσταμένης της Ζ ΕΚΠΑ Γεωργίας Χατζή, του Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιου Κοτζιά, του Επιτρόπου του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη και εκπροσώπων από το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο. Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της κ. Γεωργίας Χατζή που αναφέρθηκε στην ιστορία του ναού του Διός στην

Ãéá ôï áíáóôçëùôéêü Ýñãï óôï íáü ôïõ Äéüò óôçí Ïëõìðßá áíáöÝñèçêå ÷èåò ç ÐñïúóôáìÝíç ôçò Æ ÅÊÐÁ Ãåùñãßá ×áôæÞ.

Ôçí ÷áñÜ ôïõ ãéá ôçí ïëïêëÞñùóç ôïõ áíáóôçëùôéêïý Ýñãïõ óôïí íáü ôïõ Äéüò óôçí Ïëõìðßá åîÝöñáóå ï Åðßôñïðïò ôïõ Éäñýìáôïò Á.Ã. ËåâÝíôç ê. ×Üñçò ËåâÝíôçò.

Όπως ανέφερε "ευεργέτες και ευεργεσίες όπως η παρούσα του ιδρύματος Α.Γ Λε-

βέντη αποτυπώνονται στη συλλογική μνήμη σε περιόδους ευημερίας αλλά και σε

Ολυμπία τονίζοντας ότι το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο ξεκίνησε την αναστύλωση του ναού με την επανατοποθέτηση ενός ολόκληρου κίονα της περίστασης, ώστε οι επισκέπτες να έχουν την δυνατότητα να κατανοήσουν το μέγεθος του οικοδομήματος και να αποκτήσουν μια αίσθηση της τρίτης διάστασης του ναού. Η δεύτερη φάση της αναστήλωσης , η οποία ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο του 2012, είχε ως στόχο την παρουσίαση του Δυτικού οπισθόδομου του ναού στους επισκέπτες.

Áðü ôçí óåìíÞ åêäÞëùóç ðïõ ðñáãìáôïðïéÞèçêå ÷èåò óôçí ÉåñÜ ¢ëôé περιόδους οικονομικής κρίσης και καταγράφονται στην ιστορία της Ελλάδας ως πράξεις μείζονος σημασίας και ανυπολόγιστης ηθικής και ανθρωπιστικής αξίας". Με την σειρά του ο Επίτροπός του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη Χάρης Λεβέντης στην σύντομη ομιλία του ανέφερε ότι "Είμαι χαρούμενος που ολοκληρώθηκε η αναστήλωση των κιόνων στον περίφημο ναό του Ολυμπίου Διός και μεταδίδεται στους επισκέπτες της ιερής Ολυμπίας με αίσθημα ισορροπίας και τάξης. Είμαι συγκινημένος που το ίδρυμα Λεβέντη και εγώ προσωπικά

συμβάλαμε στην ολοκλήρωση αυτού του έργου. Συγχαίρω το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο και Καθηγητή Reinhard Senff που ανέλαβαν και έφεραν εις πέρας το έργο. Επίσης να ευχαριστήσω την Έφορο Αρχαιοτήτων κ. Γεωργία Χατζή που είχε την εποπτεία του. Ευχαριστώ επίσης την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, την Γ.Γ Πολιτισμού και τους Διευθυντές αναστύλωσης αρχαίων μνημείων που βοήθησαν να προσχωρήσει το έργο". Τέλος ο Διευθυντής του Γερμανικού Αρχαιολογικού

Ινστιτούτου στην Αθήνα Reinhard Senff έκανε μια συνοπτική ανασκόπηση του όλου έργου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη δημιουργήθηκε τον Μάιο του 1979, με προσανατολισμό την προσφορά στην κοινωνία, στην παιδεία και στον πολιτισμό, πραγματοποιώντας το όραμα του Κύπριου επιχειρηματία Αναστασίου Γ. Λεβέντη. Το αναστηλωτικό έργο στον ναό του Διός της Ολυμπίας εντάσσεται στο ευρύτερο αυτό πλαίσιο της δράσης του ιδρύματος και υπογραμμίζει τη δέσμευσή του στην

προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Η επιτυχής ολοκλήρωση του έργου, τον Νοέμβριο του 2012, επιτρέπει στον επισκέπτη τη συνολικότερη και την πληρέστερη θεώρηση αυτού του σημαντικού μνημείου, που αποτελεί ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά δείγματα του δωρικού αρχιτεκτονικού ρυθμού. Σήμερα, το ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη παραδίδει στις επόμενες γενιές τον ναό που στέγαζε το λατρευτικό άγαλμα του Διός, ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου. Θοδωρής Λάμπρος thlabros@hotmail.com


/ ÐáñáóêåõÞ 22 Ìáñôßïõ 2013

Επικαιρότητα

w w w . p r o t i n e w s . g r

13

Ημερίδα στην Αρχαία Ολυμπία

”Οικοσύστημα Νομού Ηλείας και Άνθρωπος: ανιχνεύοντας την ισορροπία” Ή

ταν ομολογουμένως επιτυχημένη η εκδήλωση του περασμένου Σαββάτου στοΔημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας, με τους ομιλητές να καθηλώνουν το κοινό με τις καίριες επισημάνσεις τους και τις πρακτικές προτάσεις τους. Η ημερίδα της 16/03/2013 πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια συνδιοργάνωσης της Περιβαλλοντικής Δράσης Ηλείας, του Κέντρου Ανάπτυξης Ορεινής Ηλείας "Διώνη", και της Εθελοντικής Οργάνωσης Ρόμελ.Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής κ. Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Π. Πλατανιάς και ο Δασάρχης Πύργου κ. Π. Λάττας.

Η κ. Αυγερινοπούλου στο μεστό χαιρετισμό της ανακοίνωσε ότι ψηφίστηκε η αύξηση της ποινής στο αδίκημα της λαθροϋλοτομίας η οποία απειλεί ενεργά το δρυόδασος της Φολόης. Ο κ. Π. Πλατανιάς επεσήμανε τη σπουδαιότητα της συνεργασίας των συλλόγων με κοινό ενδιαφέρον την προστασία του περιβάλλοντος και την ενεργή τους παρουσία στην επίλυση προβλημάτων που αφορούν την περιοχή μας. Η κ. Πηνελόπη Γαλανοπούλου, πρόεδρος της Περιβαλλοντικής Δράσης Ηλείας, παρουσίασε εν συντομία τη δράση του συλλόγου εστιάζοντας στα τρέχοντα θέματα που αφορούν την ελεύθερη πρόσβαση στο εξωτερικό σπήλαιο των Ιαματικών Πηγών του Καϊάφα και στη συ-

νεργασία με άλλους Συλλόγους, φορείς και ενεργούς πολίτες της ευρύτερης περιοχής με σκοπό τον επαναπλημμυρισμό της λίμνης "Aέναον" Μουριάς. Ο πρόεδρος του "Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων" Παύλος Μπήτρος αναφέρθηκε στο πολυετές και εντατικό έργο του κέντρου που φθάνει να περιθάλπει και να χειρουργεί έως και περισσότερα από 20 άγρια ζώα ημερησίως,

διαθέτοντας πλέον μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία στον τομέα αυτό. Εν συνεχεία, ο ακαταπόνητος διασώστης χειρούργος του Κέντρου Γιάννης Πουλόπουλος ανέπτυξε με απλό και ζωντανό ύφος, χωρίς σημειώσεις, το θέμα της διατάραξης της φυσικής ισορροπίας εξαιτίας της μεγάλης μείωσης έως εξαφάνισης συγκεκριμένων άγριων ζώων στο Ηλειακό οικοσύστημα. Επεσήμανε ότι η

ανθρώπινη παρέμβαση και άγνοια έχουν προκαλέσει την αναστάτωση και απώλεια στη συνέχεια της αλυσίδας των ειδών. Σειρά είχε η χλωρίδα του νομού μας με εισηγητή τον τέως Διευθυντή Δασών κ. Παύλο Βαβλιάρα που αναφέρθηκε στην επικινδυνότητα συγκεκριμένων καιρικών συνθηκών (συνδυασμός χειμερινής ξηρασίας και θερινού καύσωνα) για την πρόκληση πυρκαγιών και στην ε-

πέκτασή τους λόγω της ύπαρξης των ηλεκτροφόρων καλωδίων. Ο εκπρόσωπος του παραρτήματος Ηλείας της ΜΚΟ "Υδροναύτες" κ. Νεκτάριος Λιάβας έδειξε στο κοινό τί "αλίευσαν" οι εθελοντές δύτες από το λιμάνι Κατακόλου τον περασμένο Νοέμβριο (σίδερα, λάστιχα, μπαταρίες, μπουκάλια, αναπτήρες έως και μηχανάκι και ποδήλατο), αναφορές και εικόνες που έφεραν σε αμηχανία και προβληματισμό το κοινό για την εν γένει συμπεριφορά των Ελλήνων απέναντι στο θαλάσσιο περιβάλλον. Ακολούθησε ο κ. Ηρακλής Ματρώζος από την εθελοντική οργάνωση ROMMEL με πολύ πρακτικές και χρήσιμες συμβουλές για τον πιστότερο σύντροφο του ανθρώπου, το σκύλο, που ως συγγενής του λύκου έχει την ψυχολογία της αγέλης, ιδιότητα που του δίνει τη χαρακτηριστική συμπεριφορά του πιστού συντρόφου του ανθρώπου. Αναφέρθηκε επίσης στην ελ-

λιπή εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας για τα αδέσποτα ζώα και στην πρόληψη και προστασία από τα δαγκώματα φιδιών. Το κοινό έδειξε έντονο ενδιαφέρον με παρεμβάσεις και ερωτήσεις προς τους ομιλητές. Ο Όμιλος Φίλων Βουνού και Θάλασσας Βούλας που βρισκόταν στην Ολυμπία για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας φιλοξενήθηκε από την Περιβαλλοντική Δράση Ηλείας και παρακολούθησε με ενδιαφέρον την ημερίδα. Υπεύθυνος της πεζοπορικής ομάδας του ομίλου ήταν ο αντιπρόεδρος της Περιβαλλοντικής Δράσης Ηλείας κ. Κων. Κωνσταντινίδης. Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε αναλάβει η κ. Βάσω Χαριτοπούλου, εκπρόσωπος του Κέντρου Τοπικής Ανάπτυξης Ορεινής Ηλείας "Διώνη". Η βραδιά έκλεισε με γευσιγνωσία τοπικών οίνων και παραδοσιακών εδεσμάτων που προσέφεραν συνεταιρισμοί και παραγωγοί της περιοχής.


14

w w w . p r o t i n e w s . g r

Ειδήσεις - Ανακοινώσεις

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΛΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Επιστολή - παρέμβαση για το Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού Σχετική πρωτοβουλίαγια την εύρυθμη λειτουργία του και από τον Γεν. Γραμματέατου ΕΒΕ Άγγελο Μπράτη

Ε

πιστολή προς τον υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο για τη διατήρηση και την εύρυθμη λειτουργία του Μουσικού Σχολείου στο Βαρθολομιό έστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Κώστας Νικολούτσος.

Ο κ. Νικολούτσος που επισημαίνει μεταξύ άλλων τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα αυτό το ιδιαίτερης σημασίας σχολείο για το νομό, τονίζει συγκεκριμένα τα εξής: " To Μουσικό Σχολείο είναι χώρος που συντελείται η παιδαγωγική πολιτική ενός κανονικού Γενικού Γυμνασίου-Λυκείου αλλά και η πολιτισμική παιδαγωγική του υπέροχου κόσμου της μουσικής. Η προσφορά του 18 χρόνια τώρα είναι σημαντική στον πολιτισμό του νομού καθώς απόφοιτοί του δραστηριοποιούνται επαγγελματικά ως μουσικοί. Το ΥΠΕΠΘ με το έγγραφό του 1883/Δ2-7/01/2013 αντί της κάλυψης των 200 ελλειμματικών ωρών στα μουσικά μαθήματα ανά εβδομάδα του Σχολείου μας , καλύπτει μόλις 9 ώρες. Αυτό σημαίνει συρρίκνωση και προοπτικά το κλείσιμο του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού. Αναλογιστείτε ότι αρκετοί Ηλείοι μαθητές διανύουν πολλά χιλιόμετρα για να φοιτήσουν σε ένα τέτοιο Σχολείο με ποιοτικά προηγμένο παιδαγωγικό ρόλο, με φλόγα και θέληση, αλλά φέτος αντιμετωπίζουν το

φάσμα της υποβάθμισης του μουσικού ρόλου του. Είναι συνεχές πρόβλημα η κάθε σχολική χρονιά να συνοδεύεται με την έλλειψη τόσο του διδακτικού προσωπικού, όσο και συγκεκριμένων κονδυλίων για αγορά και επισκευή μουσικών οργάνων αλλά και την μεταφορά των μαθητών προς και από αυτό. Σε αυτό έρχεται να προστεθεί η υποχρεωτική σίτιση λόγω του μακρύτερου ωραρίου καθημερινής φοίτησης, κάτι το οποίο δεν έχει ακόμα προκύψει. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην δήμος Βαρθολομιού με θέληση να αποκτήσει το Μουσικό Σχολείο δική του στέγη προχώρησε στο τόλμημα να αγοράσει οικόπεδο και να συντάξει μελέτες σχετικές με την ανέγερση σύγχρονου σχολικού κτιρίου. Όπως καταλαβαίνετε, το Μουσικό Σχολείο αφορά όλο το νομό, είναι κατάκτηση του λαού του. Η διατήρηση και η εύρυθμη λειτουργία του είναι υπόθεση κι υποχρέωση όλων των παραγόντων θεσμικών και μη, όσων πιστεύουν ότι η παιδεία κι ο πολιτισμός, μας χαρακτηρίζουν και μας προσδιορίζουν".

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΙ ΠΥΡΓΟΣ ΟΡΦΕΑΣ *Barbie: Η Μπαλαρίνα με τις Μαγικές Πουέντ: 18.30 *Ακάλυπτος : 20.00 - 22.00 *Επιχείρηση: Argo: 19.40 22.00 *Λίνκολν: 19.10 - 21.45

ΑΜΑΛΙΑΔΑ CineCinema Amaliada *"TAD Ο ΧΑΜΕΝΟΣ *ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΗΣ 3D (ΜΕΤΑΓΛ)" 18:15 *"ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ: ARGO 19:45 & 22:00 *"ΑΚΑΛΥΠΤΟΣ" 20:00 & 22:00

ΛΑΙΚΕΣ Ανδραβίδα

Καιρός αρκετά νεφελώδης με βροχόπτωση που αργότερα θα γίνει αίθριος. 7°C έως 15°C. Άνεμοι μέτριοι βορειοδυτικοί και στη συνέχεια ασθενείς βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ.

Για το ίδιο θέμα ο Γενικός Γραμματέας του ΕΒΕ κ. Άγγελος Μπράτης που ανέπτυξε σχετική πρωτοβουλία, δήλωσε ότι το Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού αποτελεί ένα "κόσμημα" για την εκπαίδευση και τον πολιτισμό στον τόπο μας, γι' αυτό και θα πρέπει να στηριχθεί από τους φορείς, αλλά πολύ περισσότερο από την ίδια την Πολιτεία.

ÁÍÁÊÏÉÍÙÓÇ ÐÅÑÉËÇØÇ ôçò õð' áñéèì.) 1152/19-03-2013 ÐñÜîçò ×áñáêôçñéóìïý ôïõ ÄáóÜñ÷ç Ðýñãïõ Ï ÄáóÜñ÷çò Ðýñãïõ ìå ôçí ðáñáðÜíù ÐñÜîç ×áñáêôçñéóìïý ç ïðïßá åêäüèçêå ýóôåñá áðü áßôçóç ôïõ Óïöéáíüðïõëïõ ×ñÞóôïõ ôïõ ×áñéëÜïõ êáôïßêïõ ÂáñâÜóáéíáò ÷áñáêôÞñéóå ôçí Ýêôáóç åìâáäïý Å2 351,35 ô.ì. ðïõ âñßóêåôáé óôç èÝóç "ÊñéôÞò" ÔïðéêÞò Êïéíüôçôáò ÂáñâÜóáéíáò ÄÞìïõ Ðýñãïõ ùò ìç äÜóïò, ìç äáóéêÞ Ýêôáóç åìðßðôïõóá óôéò äéáôÜîåéò ôïõ Üñèñïõ 3 ðáñ. 6á ôïõ Í.998/79, ìç äéåðüìåíç êáè' ïéïíäÞðïôå ôñüðï áðü ôéò äéáôÜîåéò ôçò ÄáóéêÞò Íïìïèåóßáò. ÊáôÜ ôçò ÐñÜîçò áõôÞò, ç ïðïßá êïéíïðïéÞèçêå óôïí ÄÞìï Ðýñãïõ ãéá áíÜñôçóç åðß Ýíá ìÞíá óôï ÊáôÜóôçìá ôçò ÔïðéêÞò Êïéíüôçôáò ÂáñâÜóáéíáò ÄÞìïõ Ðýñãïõ åðéôñÝðïíôáé áíôéññÞóåéò áðü êÜèå åíäéáöåñüìåíï öõóéêü Þ íïìéêü ðñüóùðï åíôüò äýï (2) ìçíþí áðü ôçí ôåëåõôáßá äçìïóßåõóç, åíþðéïí ôçò Á/èìéáò ÅðéôñïðÞò Åðßëõóçò Äáóéêþí ÁìöéóâçôÞóåùí Ð.Å. Çëåßáò. Ðåñéóóüôåñåò ðëçñïöïñßåò óôá ãñáöåßá ôïõ Äáóáñ÷åßïõ Ðýñãïõ óôï ôçëÝöùíï 26210- 22966. Ï ÄáóÜñ÷çò Ðýñãïõ á.á Ðáíáãéþôçò ËÜôôáò MSc Äáóïëüãïò

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Άμεση δράση Πύργου: 100 Αστ. Δ/νση Ηλείας: 26210-81730, 81731 Τμήμα Τροχαίας Πύργου: 2621081742 Αστυνομικό τμήμα Πύργου: 2621081734

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΗΛΕΙΑΣ

Êßíçóéò Óåâ. Ìçôñïðïëßôïõ Çëåßáò ê. Ãåñìáíïý Σήμερα Παρασκευή και ώρα 7 στους Α' Χαιρετισμούς ο Σεβ. Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός θα χοροστατήση στον Μητροπολιτικόν Ναόν Αγίου Νικολάου Πύργου. Αύριον, εορτήν των αγίων Θεοδώρων, θα τελέση την θεία Λειτουργίαν εις τον πανηγυρίζοντα Ι.Ναόν Άγ. Θεοδώρων Κολλυρίου. Την Κυριακή της Ορθοδοξίας το πρωί θα τελέση την θεία Λειτουργίαν στον Μητροπολιτικόν Ι.Ναόν Αγ. Νικολάου Πύργου και στο τέλος θα προστή της Ιεράς Λειτανίας πέριξ του Ναού. Την Δευτέρα 25 Μαρτίου θα τελέση την θεία Λειτουργίαν εις τον Μητροπολιτικόν Ι.Ν. Άγ. Νικολάου Πύργου, θα προστή της επισήμου Δοξολογίας και της επιμνημοσύνου δεήσεως τις το Ηρώον των πεσόντων.

ÅËËÇÍÉÊÇ ÄÇÌÏÊÑÁÔÉÁ ÍÏÌÏÓ ÇËÅÉÁÓ ÄÇÌÏÓ ÇËÉÄÁÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÄÁÐÁÍÙÍ& ÄÉÁ×ÅÉÑÉÓÇÓ ÕËÉÊÙÍ Äéåýèõíóç : ÖéëéêÞò Åôáéñåßáò 6 272 00 ÁìáëéÜäá Ðëçñïöïñßåò : Ãêñßëëáò Óùô. ÔçëÝöùíï : 2622 360 562 Öáî : 2622 038 594 Áñ. Ðñùô. : 9853 ÁÄÁ: ÂÅÄÆÙÑÈ-×ÄÖ ÐÑÏÌÇÈÅÉÁ: "ÅËÁÓÔÉÊÙÍ - ÅÐÉÓÙÔÑÙÍ"

ÅËËÇÍÉÊÇ ÄÇÌÏÊÑÁÔÉÁ ÁÐÏÊÅÍÔÑÙÌÅÍÇ ÄÉÏÉÊÇÓÇ ÐÅË/ÓÏÕ ÄÕÔÉÊÇÓ ÅËËÁÄÁÓ & ÉÏÍÉÏÕ ÃÅÍÉÊÇ Ä/ÍÓÇ ÄÁÓÙÍ & ÁÃÑÏÔ. ÕÐÏÈÅÓÅÙÍ ÃÅÍÉÊÇ Ä/ÍÓÇ ÓÕÍÔÏÍÉÓÌÏÕ & ÅÐÉÈ/ÓÇÓ ÄÉÅÕÈÕÍÓÇ ÄÁÓÙÍ Ð.Å. ÇËÅÉÁÓ ÄÁÓÁÑ×ÅÉÏ ÐÕÑÃÏÕ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ - ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΕΚΑΒ: 166 Κέντρο Δηλητηριάσεων: 210-7793777 Νοσοκομείο Πύργου: 26210-82300, 82360 Νοσοκομείο Αμαλιάδας: 26223 60100 Κέντρο Υγείας Κρεστένων: 26250 22222 Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας: 26260 22222 Κέντρο Υγείας Βάρδας: 26233 60000 Κέντρο Υγείας Γαστούνης: 26233 60300 Κέντρο Υγείας Σιμόπουλου: 26223 60400

/ ÐáñáóêåõÞ 22 Ìáñôßïõ 2013

Ασφάλεια Πύργου: 26210-81740 Τροχαία Πύργου: 26210-22100 Αστυνομία Αμαλιάδας: 26220-38210 Ασφάλεια Αμαλιάδας: 26220-38232 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ Πυροσβεστική Πύργου: 199 Πυροσβεστική Αμαλιάδας: 2622022199 Πυροσβεστική Λεχαινών: 2623022199 Πυροσβεστική Κρεστένων: 2625022199 ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ Κατάκολο: 26210-41206, 41500 Κυλλήνη: 26230-26230, 92211 Πάτρα: 2610-341204

ÐÅÑÉËÇØÇ ÄÉÁÊÕÑÇÎÇÓ

Áíáêïéíþíïõìå üôé ï ÄÞìïò ÇËÉÄÁÓ äéåíåñãåß ÐÑÏ×ÅÉÑÏ ìåéïäïôéêü äéáãùíéóìü, ìå óöñáãéóìÝíåò ðñïóöïñÝò êáé ìå êñéôÞñéï êáôáêýñùóçò ôçí óõìöåñüôåñç ðñïóöïñÜ, ãéá ôçí ðñïìÞèåéá ìå ôßôëï: "ÐÑÏÌÇÈÅÉÁ ÅËÁÓÔÉÊÙÍ - ÅÐÉÓÙÔÑÙÍ" ôùí ï÷çìÜôùí ôïõ ÄÇÌÏÕ ÇËÉÄÁÓ, óýìöùíá ìå ôçí éó÷ýïõóá íïìïèåóßá êáé óýìöùíá ìå ôïõò üñïõò ðïõ óõíÝôáîå ç ÏéêïíïìéêÞ ÅðéôñïðÞ ìå ôçí 71/2013 áðüöáóç ôçò. Óõíïëéêüò ðñïûðïëïãéóìüò : ÅÕÑÙ 40.959 ìå ôï Ö.Ð.Á. ÄéáôÜîåéò ðñïìÞèåéáò : ÅÊÐÏÔÁ Ôüðïò ðáñÜäïóçò : ÁìáîïóôÜóéï ÄÞìïõ ÇËÉÄÁÓ ×ñüíïò ðáñÜäïóçò : óýìöùíá ìå ôçí óýìâáóç. Åããýçóç óõììåôï÷Þò: Ðïóïóôïý 5% ôçò ðñïûðïëïãéæüìåíçò äáðÜíçò ôçò ðñïìÞèåéáò (÷ùñßò ôï Ö.Ð.Á.). Ãëþóóá ðñïóöïñþí : ÅëëçíéêÞ Çìåñïìçíßá ëÞîçò õðïâïëÞò ðñïóöïñþí : 02/04/2013, çìÝñá ÔÑÉÔÇ êáé þñá 13:00 óôï ËáæáñÜêåéï Äçìïôéêü ÌÝãáñï ÁìáëéÜäáò êáé óôçí áßèïõóá óõíåäñéÜóåùí ôïõ Äçìïôéêïý Óõìâïõëßïõ, åíþðéïí ôçò åðéôñïðÞò ÅÊÐÏÔÁ. Ðëçñïöïñßåò : Äéåýèõíóç Ïéêïíïìéêþí Õðçñåóéþí ôïõ ÄÞìïõ ÇËÉÄÁÓ, ôçë. 26220 360 564 üëåò ôéò åñãÜóéìåò çìÝñåò êáé þñåò. Óôï äéáãùíéóìü ãßíïíôáé äåêôïß ìüíï áíáãíùñéóìÝíïé êáôáóêåõáóôÝò, ðñïìçèåõôÝò Þ áíôéðñüóùðïé ôïõ äçìïðñáôïýìåíïõ áíôéêåéìÝíïõ. ÁðïäåêôÝò ãßíïíôáé ðñïóöïñÝò ðïõ áöïñïýí áðïêëåéóôéêÜ êáé ìüíï ÅËÁÓÔÉÊÁ - ÅÐÉÓÙÔÑÁ óýìöùíá ìå ôï 15/2013 Ô.Ô.Ð. ôïõ ÄÞìïõ ÇËÉÄÁÓ. ÁìáëéÜäá 21/03/2013 Ï ÁÍÔÉÄÇÌÁÑ×ÏÓ ÂÁÓÉËÅÉÏÓ ÆÁ×ÁÑÏÐÏÕËÏÓ

ΒΛΑΒΕΣ ΟΤΕ: 13888 ΔΕΗ: 1050 ΔΕΥΑΠ Πύργου: 26210-33702 ΔΕΥΑΠ Αμαλιάδας: 26220-23923 Επιμελητήριο Ηλείας: 26210-34154, 22541, 32225 Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πύργου: 26210-22707, 81117, 22088 Οργανισμός Εργατικής Εστίας: 2621034797 Μητρόπολη Ηλείας: 26210-22527 ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΤΕΛ Πύργου: 26210-20600 έως 20608 Αμαλιάδας: 26220-28892 Αθηνών: 210-5134110-1 Θεσσαλονίκης: 2310-595406 Ιωαννίνων: 26510-41248

Λεχαινών: 26230-22219 Κρεστένων: 26250-22228 Σαβαλίων: 26220-61211 Λάλα: 26240-41213 Βασιλακίου: 26240-71300 Κάμενας: 26240-71330 Γούμερου: 26210-93521 Κουτσοχέρας: 26210-61024 Μουζακίου: 26210-61220 Καράτουλα: 26210-61458 Μαγούλα: 26210-61266 Χελιδόνι: 26240-51204 Λαντζόι: 26240-69049 Νεράιδα: 26240-51350 Πελόπιο: 26240-31405 Ανδραβίδα: 26230-54225 Καβάσιλα: 26230-33202 Νέα Μανωλάδα: 26230-71374 Καρδαμάς: 26220-29560 Επιτάλιο: 26210-71448 Κυπαρισσία: 27610-22260 Ανδρίτσαινα: 26260-22239 Ζαχάρω: 26250-31219 Γιαννιτσοχώρι: 26250-61468 Φιγαλεία: 26250-41696 Βάρδα: 26230-73014 Γαστούνη: 26230-35115


/ ÐáñáóêåõÞ 22 Ìáñôßïõ 2013

Κοινωνικά

ΚΗΔΕΙΕΣ Ôïí ðïëõáãáðçìÝíï ìáò

ΙΩΑΝΝΗ του Βασιλείου ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ Åôþí 73 Èáíüíôá êçäåýïìå óÞìåñá ÐáñáóêåõÞ 22/03/2013 êáé þñá 10:30ð.ì. åê ôïõ Éåñïý Íáïý Áãßùí ÐÜíôùí (Á ÊïéìçôÞñéï) Ðýñãïõ, êáé ðáñáêáëïýìå óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðáñáêïëïõèÞóïõí ôçí åêöïñÜ ôïõ. Ðýñãïò 22/03/2013 Ç ÓÕÆÕÃÏÓ: Ãåùñãßá. ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ: Ðáíáãéþôá & Ðáíáãéþôçò Áèáíáóüðïõëïò, ÃáñõöáëëéÜ & Êùíóôáíôßíïò Ñáäáßïò. ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ: ÉùÜííçò, ×áñÜëáìðïò. ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ, ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. ÐáñÜêëçóç: ÓõëëõðçôÞñéá èá äå÷ôïýìå ìüíï óôïí Éåñü Íáü ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ, Ìáíùëïðïýëïõ 58, Ôçë. üëï ôï 24ùñï: 26210-34017, 30730, 34217, 27158, 25223, ÐÕÑÃÏÓ, Êéíçôü 6944342471 Ïéêßáò: 25223 Ôïí áãáðçìÝíï ìáò

ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΔΡ. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟ ÅÔÙÍ 57 Êçäåýïìå óÞìåñá ÐáñáóêåõÞ 22 Ìáñôßïõ 2013 êáé þñá 12:00 ì. áðü ôïí Éåñü Íáü Áãßùí ÐÜíôùí (Á ÊïéìçôÞñéï) Ðýñãïõ êáé ðáñáêáëïýìå óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðáñáâñåèïýí óôçí åêöïñÜ ôïõ. Ðýñãïò 22 Ìáñôßïõ 2013 Ç ÌÇÔÅÑÁ: Ìáñßá. ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ: ×ñÞóôïò & ÅëÝíç Öùôïðïýëïõ, Êþóôáò & ÃéÜííá Öùôïðïýëïõ, ÐáíôåëÞò Öùôüðïõëïò. ÏÉ ÁÍÅØÉÏÉ ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ Á. ÁÓÇÌÁÊÏÐÏÕËÏÓ Þ ÆÅÕÊÁÓ, ÔÇË. ÃÑÁÖÅÉÏÕ: 26210 28361 33119, ÏÉÊ. ÄÉÁÍÕÊÔ. 22283, ÊÉÍÇÔÏ: 6944296706 & 6932234896, ÊÏËÏÊÏÔÑÙÍÇ 11 ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ

ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ Ôï ÓÜââáôï 23 Ìáñôßïõ 2013 êáé þñá 8:30 ð.ì. óôïí Éåñü Íáü Áãßáò ÊõñéáêÞò Ðýñãïõ Ôåëïýìå 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ áãáðçìÝíïõ ìáò

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΕΩΡ. ΛΑΓΚΑΔΙΝΟΥ

w w w . p r o t i n e w s . g r

15

ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ Ôåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 24 Ìáñôßïõ 2013 êáé þñá 8:30ð.ì óôïí Éåñü Íáü Áãßïõ Óðõñßäùíïò Óêïõñï÷ùñßïõ 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò áãáðçìÝíçò ìáò óõæýãïõ, ìçôÝñáò, áäåëöÞò, ãéáãéÜò êáé èåßáò

ΖΩΗΣ συζ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ

ÅÔÙÍ 72 Êáé êáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé ðñïóåõ÷çèïýí ìáæß ìáò Óêïõñï÷þñé 24 Ìáñôßïõ 2013 Ï ÓÕÆÕÃÏÓ: Ãåþñãéïò. ÔÁ ÔÅÊÍÁ: ×ñéóôßíá Êéêéñßêïõ, Óïößá êáé ÄçìÞôñçò ÊÜíéóôñáò, Æþçò êáé ÁñéóôÝá Êéêéñßêïõ. ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ: ¢ããåëïò êáé ÂáóéëéêÞ Êéêéñßêïõ, ÄÝóðïéíá ÷á Ãåþñãéïõ ÌçôóÝá, Ìáñßá ÷á Ðáíáãéþôç Êéêéñßêïõ. ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ ÔÁ ÁÍÉØÉÁ ÏÉ Ë.ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ ÊÁÉ ÌÍÇÌÏÓÕÍÙÍ: ÈÅÏÄÙÑÏÓ & ÄÇÌÇÔÑÉÏÓ ÔÓÁÐÅÊÇÓ ÁÍÁÐÁÕÓÅÙÓ (ÅÍÁÍÔÉ É. Í. ÁÃ. ÐÁÍÔÙÍ Á' ÊÏÉÌ. ÐÕÑÃÏÕ), ÔÇË.: 26210-25563 ÊÉÍÇÔÏ: 6974320794 Ôçí ÊõñéáêÞ 24 Ìáñôßïõ 2013 êáé þñá 8,30 ðì ôåëïýìå 40/ ÇÌÅÑÏ Ìíçìüóõíï óôïí Éåñü Íáü Áãßïõ Äçìçôñßïõ Áãßáò Ìáýñáò ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ ðïëõáãáðçìÝíïõ ìáò Óõæýãïõ ðáôÝñá & ðáððïý

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ

ÅÔÙÍ 79 Ç óýæõãïò : ÁããåëéêÞ, ôá ðáéäéÜ: ×ñÞóôïò, ÍéêïëÝôá,Íéêüëáïò & Óðõñéäïýëá,ôá åããüíéá, ïé ëïéðïß óõããåíåßò. ÏÉÊÏÓ ÔÅËÅÔÙÍ: ÉÙÁÍÍÇ ÓÐ. ÁÍÄÑÉÊÁÊÇ ÃÁÓÔÏÕÍÇ - ÂÁÑÈÏËÏÌÉÏ, Ôçë.: 2623023925, 32289 Êéí. 6944507734 Ôçí ÊõñéáêÞ 24 Ìáñôßïõ 2013 êáé þñá 8,30 ðì ôåëïýìå 40 / ÇÌÅÑÏ Ìíçìüóõíï óôïí Éåñü Íáü Áãßïõ Äéïíõóßïõ ÊõëëÞíçò ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò ðïëõáãáðçìÝíçò ìáò ÌçôÝñáò & ãéáãéÜò

ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΦΕΣΑΡΑ - ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ

ÅÔÙÍ 69 Ôá ðáéäéÜ, ôá åããüíéá, ïé ëïéðïß óõããåíåßò. ÏÉÊÏÓ ÔÅËÅÔÙÍ: ÉÙÁÍÍÇ ÓÐ. ÁÍÄÑÉÊÁÊÇ ÃÁÓÔÏÕÍÇ - ÂÁÑÈÏËÏÌÉÏ, Ôçë.: 2623023925, 32289 Êéí. 6944507734

ÅÔÙÍ 82

Ðáñáêáëïýìå óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé ðñïóåõ÷çèïýìå ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ. Ðýñãïò 23 Ìáñôßïõ 2013 Ç ÓÕÆÕÃÏÓ: ÄÞìçôñá.ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ: ÉåñÝáò Âáóßëåéïò & ÐñåóâõôÝñá Íßêç Ëáãêáäéíïý.ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ: ÁèáíÜóéïò Ëáãêáäéíüò, ÐÝôñïò & ÁãëáÀá Ëáãêáäéíïý, Ãåùñãßá ÷á Äéïí. Ëáãêáäéíïý, Ìáßñç & Êùíóôáíôßíïò ÂáãéáííÜêçò.ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ: ÄÞìçôñá, ÂáóéëéêÞ, Ðáíáãéþôçò, Ìáñßá.ÔÁ ÁÍÉØÉÁ ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ Ôçí ÐáñáóêåõÞ 22 Ìáñôßïõ êáé þñá 4 ì.ì èá ôåëåóèåß ôñéóÜãéï óôï êïéìçôÞñéï Ãáóôïýíçò. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ Á. ÁÓÇÌÁÊÏÐÏÕËÏÓ Þ ÆÅÕÊÁÓ, ÔÇË. ÃÑÁÖÅÉÏÕ: 26210 28361 33119, ÏÉÊ. ÄÉÁÍÕÊÔ. 22283, ÊÉÍÇÔÏ: 6944296706 & 6932234896, ÊÏËÏÊÏÔÑÙÍÇ 11 ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ Ôåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 24/03/2013 êáé þñá 08.30 ð.ì. åê ôïõ Éåñïý Íáïý Áãßïõ Ãåùñãßïõ ÊïñõöÞò, 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ ðïëõáãáðçìÝíïõ ìáò

ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ του Γρηγορίου ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ Åôþí 77 Êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé åíþóïõí ìáæß ìáò ôéò ðñïò ôïí Õøéóôïí äåÞóåéò ôùí. ÊïñõöÞ 24/03/2013 Ç ÓÕÆÕÃÏÓ: Óïößá. ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ: Ãñçãüñçò & Ìáñßá Êáíåëëïðïýëïõ, Ïõñáíßá & Ãåþñãéïò ÌáñíÝñçò. ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ: Ãåþñãéïò & ÁããåëéêÞ Êáíåëëïðïýëïõ, Áíôéãüíç ÷á ÍéêïëÜïõ ÔåöÜíç. ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ: Óïößá, ÄÞìçôñá, Âáóßëçò, Íßêç, Óïößá. ÏÉ Ë. ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ, Ìáíùëïðïýëïõ 58, Ôçë. üëï ôï 24ùñï: 26210-34017, 30730, 34217, 27158, 25223, ÐÕÑÃÏÓ, Êéíçôü 6944342471 Ïéêßáò: 25223 Ôåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 24/03/2013 êáé þñá 08.30 ð.ì. åê ôïõ Éåñïý Íáïý Áãßïõ Áèáíáóßïõ Ðýñãïõ, 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ ðïëõáãáðçìÝíïõ ìáò

ΗΛΙΑ του Γεωργίου ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ Åôþí 90 Êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé åíþóïõí ìáæß ìáò ôéò ðñïò ôïí Õøéóôïí äåÞóåéò ôùí. Ðýñãïò 24/03/2013 Ç ÓÕÆÕÃÏÓ: Áíáóôáóßá. ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ: Åõóôáèßá & Êþóôáò ËåâÝíôçò, ÂáóéëéêÞ & ÁëÝîéïò Êáëïãåñüðïõëïò. ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ: ÈïäùñÞò, ÉùÜííá, Áíáóôáóßá, ÇëéÜíá, Ðáíáãéþôá. ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ: Êùíóôáíôßíá ÷á ×ñ. Ðáíáãüðïõëïõ, Ìáñßá ÷á Éù. Ãéáííáêüðïõëïõ. ÏÉ Ë. ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ, Ìáíùëïðïýëïõ 58, Ôçë. üëï ôï 24ùñï: 26210-34017, 30730, 34217, 27158, 25223, ÐÕÑÃÏÓ, Êéíçôü 6944342471 Ïéêßáò: 25223 Ôåëïýìå ôï ÓÜââáôï 23 Ìáñôßïõ 2013 êáé þñá 8:15ð.ì óôïí Éåñü Íáü Áãßùí ÐÜíôùí (Á' ÊïéìçôÞñéï) Ðýñãïõ 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò áãáðçìÝíçò ìáò

ΔΙΟΝΥΣΙΑΣ χας ΙΩΑΝ. ΒΑΡΖΕΛΙΩΤΗ ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΤΟΥ (ÓÕÍ/×Ï ËÕÊÅÉÁÑ×Ç) ÅÔÙÍ 89 Êáé êáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé ðñïóåõ÷çèïýí ìáæß ìáò Ðýñãïò 23 ÌÜñôéïõ 2013 ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ: ÓôáìÜôçò êáé Áóçìßíá ÌáíôæïõñÜôïõ, ÁããåëéêÞ ÷á Ãåþñãéïõ ËáíáñÜ, Åõóôáèßá ÷á Íéêüëáïõ ÊåëåìÝíç. ÔÁ ÁÍÉØÉÁ ÏÉ Ë..ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ ÊÁÉ ÌÍÇÌÏÓÕÍÙÍ: ÈÅÏÄÙÑÏÓ & ÄÇÌÇÔÑÉÏÓ ÔÓÁÐÅÊÇÓ ÁÍÁÐÁÕÓÅÙÓ (ÅÍÁÍÔÉ É. Í. ÁÃ. ÐÁÍÔÙÍ Á' ÊÏÉÌ. ÐÕÑÃÏÕ), ÔÇË.: 26210-25563 ÊÉÍÇÔÏ: 6974320794

Ôçí ÊõñéáêÞ 24 Ìáñôßïõ 2013 êáé þñá 8,30 ðì ôåëïýìå ÅÔÇÓÉÏ Ìíçìüóõíï óôïí Éåñü Íáü Áãßïõ ÍéêïëÜïõ Ãáóôïýíçò ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ ðïëõáãáðçìÝíïõ ìáò Óõæýãïõ ðáôÝñá ðáððïý & áäåëöïý

ΠΕΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

ÅÔÙÍ 87 Ç óýæõãïò: Èåþíç, ôá ðáéäéÜ: ÆùÞ & ÉùÜííçò, ×áñÜëáìðïò & ÅéñÞíç,Íéêüëáïò & ×ñéóôßíá, ×ñÞóôïò & ÊëåïðÜôñá,ôá áäÝëöéá: Óðýñïò & ÐáñáóêåõÞ Ðáñáóêåõïðïýëïõ, Ðáãþíá ×Þñá Ãåùñãßïõ ÊáñáëÜãá, ôá åããüíéá, ôá áíÞøéá, ïé ëïéðïß óõããåíåßò. ÏÉÊÏÓ ÔÅËÅÔÙÍ: ÉÙÁÍÍÇ ÓÐ. ÁÍÄÑÉÊÁÊÇ ÃÁÓÔÏÕÍÇ - ÂÁÑÈÏËÏÌÉÏ, Ôçë.: 2623023925, 32289 Êéí. 6944507734 Ôçí ÊõñéáêÞ 24 Ìáñôßïõ 2013 êáé þñá 8:30 ð.ì. óôïí Éåñü Íáü ÁíáëÞøåùò ¼ëãáò ôåëïýìå ÓÁÑÁÍÔÁÇÌÅÑÏ ÌÍÇÌÏÓÕÍÏ õðÝñ áíáðáýóåùò ôçò øõ÷Þò ôïõ áãáðçìÝíïõ ìáò

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΥΡΡΟΥ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ÅÔÙÍ 59 Ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ÐñïóÝëèïõí êáé ðñïóåõ÷çèïýí ìáæß ìáò ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ. Ç Óýæõãïò, Ôá ÔÝêíá, Ôá Åããüíéá, Ôá ÁäÝëöéá Ïé ëïéðïß óõããåíåßò Ôçí ÊõñéáêÞ 24 Ìáñôßïõ 2013 êáé þñá 8:30 ð.ì. óôïí Éåñü Íáü Áãßïõ Ãåùñãßïõ Ðñáóßíïõ Ôåëïýìå 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò áãáðçìÝíçò ìáò

ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΚΩΝ. ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

ÅÔÙÍ 81 Ðáñáêáëïýìå óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé ðñïóåõ÷çèïýìå ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò. ÐñÜóéíï 24 Ìáñôßïõ 2013 Ï ÓÕÆÕÃÏÓ: Êùíóôáíôßíïò. ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ: ÆùÞ & Ãåþñãéïò ÑÝâåëïò, ×ñõóïýëá & ÂëÜóçò Öïýãéáò, Ãåùñãßá & ÁèáíÜóéïò Ãáëáíüðïõëïò. ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ Á. ÁÓÇÌÁÊÏÐÏÕËÏÓ Þ ÆÅÕÊÁÓ, ÔÇË. ÃÑÁÖÅÉÏÕ: 26210 28361 33119, ÏÉÊ. ÄÉÁÍÕÊÔ. 22283, ÊÉÍÇÔÏ: 6944296706 & 6932234896, ÊÏËÏÊÏÔÑÙÍÇ 11 ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ Ôçí ÊõñéáêÞ 24 Ìáñôßïõ 2013 êáé þñá 8:30 ð.ì. óôïí Éåñü Íáü Áãßïõ Ãåùñãßïõ ÃñáíéôóåÀêùí Ôåëïýìå 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò áãáðçìÝíçò ìáò

ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ ΧΑΡ. ΚΑΥΓΑ

ÅÔÙÍ 86 Ðáñáêáëïýìå óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé ðñïóåõ÷çèïýìå ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò. ÃñáíéôóÝéêá 24 Ìáñôßïõ 2013 ÔÁ ÁÍÉØÉÁ ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ Á. ÁÓÇÌÁÊÏÐÏÕËÏÓ Þ ÆÅÕÊÁÓ, ÔÇË. ÃÑÁÖÅÉÏÕ: 26210 28361 33119, ÏÉÊ. ÄÉÁÍÕÊÔ. 22283, ÊÉÍÇÔÏ: 6944296706 & 6932234896, ÊÏËÏÊÏÔÑÙÍÇ 11 ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ Ôçí ÊõñéáêÞ 24 Ìáñôßïõ 2013 & þñá 8.30 ð. ì óôïí Éåñü Íáü Áãßïõ Äçìçôñßïõ Áãßïõ ÉùÜííç Ôåëïýìå ÅôÞóéï Ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò áãáðçìÝíçò ìáò

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ χας ΚΩΝ. ΚΑΤΣΑΪΤΗ

ÅÔÙÍ 98 Ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò & ößëïõò üðùò ðñïóåõ÷çèïýí ìáæß ìáò ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò. ¢ãéïò ÉùÜííçò 24 Ìáñôßïõ 2013 ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ: Ãåùñãßá & Ãåþñãéïò ÊáëÝñãçò, ÉùÜííçò & ¼ëãá ÊáôóáÀôç, ¢ííá & ×ñÞóôïò Óôáóéíüðïõëïò, ÖùôåéíÞ & ÈáíÜóçò Ïéêïíüìïõ, Äéïíõóßá ÊáôóáÀôç, ÁããåëéêÞ ÷á Ïôô. ÂáóéëéêÞ ÷á Ä. Ìðßêïõ, ËÝôá Ëþëïõ.ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ Á. ÁÓÇÌÁÊÏÐÏÕËÏÓ Þ ÆÅÕÊÁÓ, ÔÇË. ÃÑÁÖÅÉÏÕ: 26210 28361 33119, ÏÉÊ. ÄÉÁÍÕÊÔ. 22283, ÊÉÍÇÔÏ: 6944296706 & 6932234896, ÊÏËÏÊÏÔÑÙÍÇ 11 ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ


Ï êüóìïò ôïõ Ðáíçëåéáêïý åôïéìÜæåôáé ðÜëé íá äþóåé þèçóç óôïõò åñõèñüëåõêïõò ðáßêôåò óôï ìáôò ìå ôçí ÐñïïäåõôéêÞ.

Πανηλειακός

“Έφυγε” ο Μενέα Ένας από τους θρύλους του κλασικού αθλητισμού, ο Πιέτρο Μενέα έχασε τη μάχη για τη ζωή χθες το πρωί σε νοσοκομείο της Ρώμης. Το 1979 είχε καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ των 200 μ. με 19.72 στο Μεξικό, μία επίδοση που άντεξε έως το 1996, ενώ παραμένει ευρωπαϊκό ρεκόρ. Μία χρονιά μετά, στη Μόσχα, αναδείχθηκε "χρυσός" Ολυμπιονίκης, ανεβαίνοντας δύο σκαλιά ψηλότερα από ότι είχε κάνει το 1972 στους αγώνες του Μονάχου. Στη συλλογή του είχε ένα ακόμη Ολυμπιακό μετάλλιο (το 1980 τρίτος στα 4x400 μ.), δύο από Παγκόσμιο πρωτάθλημα και έξι σε Ευρωπαϊκό. Ο Μενέα ασχολήθηκε με την πολιτική και μάλιστα εκλέχθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 1999, παραμένοντας μέχρι το 2004.

¼ëá ãéá íßêç ìå ÐñïïäåõôéêÞ Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου Με στόχο τη νίκη και τους τρεις βαθμούς, κατεβαίνει ο Πανηλειακός στο μεθαυριανό πολύ κρίσιμο παιχνίδι απέναντι στην Προοδευτική. Ένα παιχνίδι κρίσιμο, ένα παιχνίδι το οποίο είναι το πρώτο από μια σειρά η οποία θα κρίνει την τελική έκβαση του μεγάλου στόχου. Ο Πανηλειακός πηγαίνει με πίστη και στόχο τους τρεις βαθμούς της νίκης, το μοναδικό ζητούμενο από αυτή τη συνάντηση. Ο Πανηλειακός, ο οποίος στον πρώτο γύρο σημείωσε μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη απέναντι στην Προοδευτική, γεγονός το οποίο του δίνει το προβάδισμα σε περίπτωση ισοβαθμίας, θέλει για βαθμολογικούς λόγους αυτό το τρίποντο. Για να αφήσει πίσω του την ομάδα με τα βυσσινί, έξι βαθμούς. Και εν συνεχεία για ψυχολογικούς λόγους, προκειμένου να βρει τη δύναμη να συνεχίσει τη δύσκολη προσπάθεια που έχει μέχρι το τέλος. Από δω και πέρα για τον Πανηλειακό, το κάθε παιχνίδι θα έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία. Είναι τέτοια η βαθμολογική συγκομιδή της ομάδας, αλλά και οι συσχετισμοί στη βαθμολογία, που φέρουν έξι ομάδες, σε απόσταση

τριών βαθμών. Και νε εξαίρεση την Καλαμάτα, την ουραγό ομάδα η οποία φαίνεται να έχει χάσει το τρένο, όλες οι υπόλοιπες θεωρητικά διεκδικούν μια θέση ανάμεσα στην πρώτη προνομιούχο εξάδα. Με άλλα λόγια, το κάθε

παιχνίδι από δω και πέρα και ιδιαίτερα τα παιχνίδια απέναντι σε ομάδες με τον ίδιο στόχο (όπως και εν προκειμένω με την Προοδευτική), θα έχουν τη δική τους ξεχωριστή σημασία.

Μίκι Τσίρκοβιτς

“Κρατάμε την τύχη στα χέρια μας” “Ο ΠΦΟ δεν έχει κίνητρο, έχει όμως αξιοπρέπεια” Με στόχο τη νίκη και τους τρεις βαθμούς προετοιμάζει ο Μίκι Τσίρκοβιτς τη Δόξα, για το μεγάλο παιχνίδι της Κυριακής απέναντι στον ΠΦΟ Πανόπουλου. Πιο συγκεκριμένα οι Αετοί, οι οποίοι εξασφάλισαν άδεια από το στρατό και για τον Χάχαλη, πηγαίνουν ετοιμοπόλεμοι, με μια και μοναδική απουσία, αυτή του Αθανασίου. Ο Μίκι Τσίρκοβιτς μιλάει μόνο για νίκη σε αυτό το παιχνίδι: "Δεν μας αρκεί η ισοπαλία, καθώς υπάρχει και μια μικρή πιθανότητα να μας στοιχίσει. Πηγαίνουμε για νίκη και απέναντί μας έχουμε τον πρωταθλητή ΠΦΟ Πανόπουλου. Ο οποίος μπορεί να είναι μια ομάδα χωρίς κίνητρο, είναι όμως μια ομάδα με αξιοπρέπεια. Εμείς κρατάμε την τύχη στα χέρια μας και θέλουμε τη νίκη, με την οποία θα πανηγυρίσουμε την επίτευξη του στόχου". Σ. Φραγκογιαννόπουλος

Ανακοίνωση-απάντηση της παράταξης Παναγόπουλου στην “Π” Με ανακοίνωσή της η παράταξη του Βασίλη Παναγόπουλου, πήρε θέση στο θέμα το οποίο ανέκυψε με την ενημέρωση σχετικά με την επίσκεψη στα γραφεία της ΕΠΟ και τον προεδρείο της Ομοσπονδίας. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: "Στόχος της παράταξης του Βασίλη Παναγόπουλου, ενόψει των εκλογών της ΕΠΣΗ είναι η ενημέρωση των ηλειακών σωματείων και του φίλαθλου κοινού γύρω από τα θέματα που έχουν σχέση με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Προς τούτο η δημιουργήσαμε πρόσφατα γραφείου Τύπου, το οποίο του λοιπού θα έχει συνεργασία με τα ΜΜΕ και φυσικά η ελλιπής και επιλεκτική ενημέρωση είναι μακριά από εμάς. Ζητούμε τη βοήθεια όλων των ΜΜΕ και φυσικά της "Πρώτης". Μπορεί η τελευταία ανακοίνωσή μας να μην έγινε με ορθόδοξο τρόπο, υπάρχει όμως η δικαιολογία της απειρίας. Ως προς την ηλειακή διαιτησία στόχος μας δεν είναι να την βάλουμε σε μια "παράγκα", αλλά η πρόοδός της. Οι διαιτητές πρέπει να αγωνίζονται και να μην είναι δέσμιοι καμιάς καραντίνας. Έτσι θα προοδεύουν και θα ανεβαίνουν τα σκαλοπάτια της διαιτητικής ιεραρχίας".

Επιστολή φιλάθλων Αστέρα προς Δ.Σ. ΠΑΟ Βάρδας Με αφορμή το παιχνίδι της Δευτέρας ανάμεσα σε ΠΑΟ Βάρδας και Αστέρα, μερίδα φιλάθλων του Αστέρα, (τα ονόματά τους βρίσκονται στη διάθεση της εφημερίδας), εξέδωσαν την εξής επιστολή προς το Δ.Σ. του ΠΑΟ Βάρδας. Επιστολή η οποία αναφέρει: "Κύριε Λέντζα, απευθυνόμεθα σε σας, ως πρόεδρο του ΠΑΟ Βάρδας και σας υπογραμμίζουμε τα κάτωθι: Αν και το ποδόσφαιρο τη σημερινή εποχή αποτελεί γεγονός δευτερευούσης σημασίας στους δύσκολους καιρούς που ζούμε (συνάνθρωποι μας δεν έχουν ούτε τα απαραίτητα για την επιβίωση) και με την ευκαιρία του προσεχούς αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων μας, σας υπενθυμίζουμε ότι: Κατά τη διάρκεια του α΄ γύρου στο μεταξύ μας παιχνίδι, από τη στιγμή που αφίχθη η αποστολή της ομάδας σας, μέχρι τη στιγμή που αναχώρησε, η φιλοξενία που έτυχε ήταν κάτι παραπάνω από υποδειγματική, όπως επίσης και των φιλάθλων σας, οι οποίοι τοποθετήθηκαν στο κέντρο της εξέδρας και παρακολούθησαν τον αγώνα χωρίς να συμβεί το παραμικρό! Ζητάμε λοιπόν από εσάς και τους φιλάθλους σας το αυτονόητο, δηλαδή να φερθείτε ανάλογα της υποδοχής που τύχατε, ανεξάρτητα με τη σημασία του συγκεκριμένου αγώνα. Ακόμη να μεριμνήσετε για να μας χορηγηθεί ένα πολύ μικρό μέρος της εξέδρας σας (για περίπου 100 άτομα). Αν μας κερδίσετε λοιπόν δίκαια και κατακτήσετε τελικά το πρωτάθλημα, πρώτοι εμείς θα σας ευχηθούμε να επιτύχετε την άνοδο στα μπαράζ που ακολουθούν!!".


17 ÐáñáóêåõÞ 22 Ìáñôßïõ 2013

Δάφνη Ανδραβίδας

Β' SM TΕΡΖΗΣ

Στόχος η τρίτη θέση

Ερμής - Αγ. Γεώργιος 1-33

Αήττητοι συνεχίζουν στο δεύτερο γύρο οι "κιτρινόμαυροι"

Σ

την κατάκτηση της τρίτης θέσης στοχεύει ξεκάθαρα η Δάφνη Ανδραβίδας στόχος που ασφαλώς και μπορεί να επιτευχθεί με τους "κιτρινόμαυρους" να πραγματοποιούν εξαιρετική πορεία στο δεύτερο γύρο. Πιο συγκεκριμένα μετά τη διεξαγωγή των πρώτων εννιά αγωνιστικών, η ομάδα της Ανδραβίδας συνεχίζει αήττητη έχοντας να επιδείξει έξι νίκες και τρεις ισοπαλίες γεγονός που της δίνει ξεκάθαρα το δικαίωμα να βάζει τον πήχη πολύ ψηλά. Από κει και πέρα και σε ότι έχει να κάνει πιο συγκεκριμένα με το παιχνίδι του Σαββάτου στο Τραγανό κόντρα στη Νίκη το οποίο έληξε με σκορ 2-2, στη Δάφνη έχουν

να λένε πως έγινε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι κόντρα σε μια αξιόλογη ομάδα όπως είναι αυτή του Τραγανού με την ισοπαλία να θεωρείται δίκαιο αποτέλεσμα σε γενικές γραμμές. Η εξαιρετική πορεία του δευτέρου γύρου

έχει φτιάξει άρδην το κλίμα και στη Δάφνη το μόνο που θέλουν είναι να συνεχίσουν στους ίδιους ρυθμούς, στοχεύοντας στην κατάκτηση όσων περισσότερων βαθμών γίνεται μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος. Επόμενο ε-

μπόδιο για την ομάδα το προσεχές Σάββατο εντός έδρας με το Παλαιοχώρι, με τον τεχνικό Λύσανδρο Τζαβάρα να βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του.

Ηλειακός Λεχαινών

Νίκη Τραγανού

Εστιάζει σε Χάβαρι

Για το θετικό αποτέλεσμα στη Γαστούνη

Δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι για τον Ηλειακό Λεχαινών, με τους "γαλάζιους" αύριο το απόγευμα ν' αναμετρόνται στο Χάβαρι με την ομώνυμη τοπική ομάδα στα πλαίσια της 25ης αγωνιστικής της Α1 Βέρροιος. Παιχνίδι με σημαντικό βαθμό δυσκολίας στο οποίο ο Ηλειακός θα κυνηγήσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην προσπάθεια που κάνει για να ξεφύγει από τις επικίνδυνες θέσεις. Οι τόνοι στο "γαλάζιο" στρατόπεδο παραμένουν χαμηλοί καθώς όλοι αναγνωρίζουν τις δυσκολίες της αναμέτρησης, αλλά ο Ηλειακός όπως έκανε τις προάλλες και στο Χειμαδιό έτσι και στο Χάβαρι θα επιδιώξει το καλύτερο θετικό αποτέλεσμα που θα βοηθήσει ενόψει της συνέχειας. Στα της προετοιμασίας, αυτή συνεχίζεται κανονικά υπό τις οδηγίες του Κώστα Λούσκου με το μοναδικό ερωτηματικό ν' ακούει στο όνομα Παναγιώτης Κανέλλος. Πιο συγκεκριμένα ο εν λόγω παίκτης αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα τραυματισμού, με τη συμμετοχή του να δείχνει αμφίβολη.

0 7 2 6 1 3 0

13 17 39 41 42 5

Στους ρυθμούς του κυριακάτικου εκτός έδρας αγώνα με τον Αίαντα στα πλαίσια της 25ης αγωνιστικής της Α1 Βέρροιος κινούνται άπαντες στις τάξεις της Νίκης Τραγανού, η οποία θέλει να δώσει συνέχεια στο πολύ καλό πρόσωπο που έχει δείξει μέχρι τώρα. Στο Τραγανό αναγνωρίζουν και επισημαίνουν πως το έργο τους δεν θα είναι εύκολο κόντρα στον Αίαντα που κυριολεκτικά καίγεται για βαθμούς, αλλά στη Νίκη όπως κάνουν άλλωστε από την αρχή του πρωταθλήματος θα επιδιώξουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Το κλίμα στις τάξεις του συλλόγου βρίσκεται σε πολύ καλά επίπεδα, ενώ στο Τραγανό ικανοποιημένοι δηλώνουν και από το πρόσωπο που έδειξε η ομάδα κόντρα στη Δάφνη. Άτομα μάλιστα που είναι πολύ κοντά στο σύλλογο ανέφεραν πως η Νίκη ειδικά μετά το 50' είχε ορισμένες καλές φάσεις και αν ήταν πιο προσεκτική ίσως θα μπορούσε να κατακτήσει και το τρίποντο. Για το ματς της Γαστούνης τώρα ο Σπύρος Αντωνόπουλος θα γυμνάσει για τελευταία φορά σήμερα τους παίκτες του, με το μοναδική απουσία να είναι αυτή του Κλείτον Μπακίου που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού.

Σε τροχιά πλέι - οφ Σημαντική και δίκαιη νίκη σημείωσε ο Αγ. Γεώργιος που προχθές επικράτησε εκτός έδρας του Ερμή Πλατάνου με σκορ 3-1, συνεχίζοντας έτσι να βρίσκεται σε τροχιά πλέι οφ. Όσον αφορά την ομάδα του διευρυμένου Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας παρουσίασε ένα μέτριο πρόσωπο, χάνοντας δίκαια από έναν ανώτερο αντίπαλο. Στο ματς της Τετάρτης που διεξήχθη στο γήπεδο Πελοπίου οι "Άγιοι" προηγήθηκαν μόλις στο 5' με φάουλ του Αλεξόπουλου 0-1, γκολ το οποίο αμφισβήτησε ο Ερμής υποστηρίζοντας πως τη φάση επηρέασε άλλος παίκτης των φιλοξενούμενων που βρισκόταν σε θέση οφσάιντ. Η ομάδα του Πλατάνου στο 9' έφερε το ματς στα ίσια 1-1 χάρις σε ωραίο χτύπημα φάουλ του Λίλα, με τους φιλοξενούμενους δυο λεπτά αργότερα να παίρνουν και πάλι προβάδισμα στο σκορ 1-2 χάρις σε τέρμα του Μπούκη. Με το συγκεκριμένο σκορ έληξε το πρώτο ημίχρονο, με την ομάδα του Αγ. Γεωργίου να σημειώνει το 1-3 στο 48' με τον Μπούκη και πάλι "σφραγίζοντας" ουσιαστικά τη νίκη. Ο Ερμής στο 70' απείλησε άμεσα αλλά το πλασέ του Παπαγεωργίου έδιωξε ο Μπότσας στη γραμμή, ενώ στο 80' μετά από προσπάθεια του Καραντζά ο Αλεξανδρόπουλος είχε σουτ για τους "Άγιους" που πέρασε λίγο άουτ. *Το Δ.Σ. του Αγ. Γεωργίου ευχαριστεί θερμά όλα τα καταστήματα που πρόσφεραν δώρα για τη λαχειοφόρο στον αποκριάτικο χορό της ομάδας. Ερμής: Παπαγεωργίου, Κολοτούρος(50' Παπαλάμπρος), Ζώρας, Ζήκας, Αγγελόπουλος, Α. Κασκούτης, Λίλας, Ηλιόπουλος, Τσιατάς(46' Αθανασόπουλος), Κανελλάκης(80' Ζεκυριάς), Παπαγεωργίου Κ. Αγ. Γεώργιος: Κωνσταντόπουλος, Καψής(70' Γεωργόπουλος), Αθανασόπουλος(53΄λ.τ Παπαντώνης), Μπότσας, Ρηγόπουλος, Δρακούλης, Ψάρρης, Αράπης(62' Αλεξανδρόπουλος), Καραντζάς, Αλεξόπουλος, Μπούκης

ΕΠΣ Ηλείας

Κάλεσμα για προπόνηση Καλούνται από τους Ενωσιακούς Προπονητές κ. κ. Βασίλη Αντωνιάδη και Αντώνη Χρυσανθακόπουλο, για προπόνηση την Τρίτη 26/3/2013 και ώρα 4:30 μμ στο Ενωσιακό Γήπεδο οι παρακάτω ποδοσφαιριστές: της Μικτής Ομάδας Προπαίδων ΕΠΣ Ν. Ηλείας: Γαλανόπουλος Κώστας(Αστέρας), Βασιλακόπουλος Αλέξανδρος(Αστέρας), Βασιλικόπουλος Γιώργος (Αστέρας), Αθανασούλης Αναστάσιος(Αστέρας), Κάρδαρης Αλέξανδρος(Πανηλειακός), Παναγιωτακόπουλος Γιώργος(Πανηλειακός), Λούρμπας Γεράσιμος(Αίας), Παπαλάμπρος Παναγιώτης(ΠΑΟΒ), Πανόπουλος Χαράλαμπος(Ηλειακός), Μανουσιάδης Αντώνης(Ηλειακός Β), Γιαννακόπουλος Γιώργος (Κεραυνός), Καψάλος Γιώργος(Δάφνη), Μπάλας Χαράλαμπος(Αίολος), Δρακόπουλος Θοδωρής(Δάφνη), Μπατζάκας Στυλιανός(Ξενοφών), Κατσανάκης Νίκος (Αίας), Λαμπρόπουλος Θεόδωρος (Πανηλειακός), Μουζάκης Ζώης (Δάφνη), Μπαλάσκας Παναγιώτης(Αλφειός), Πυλαρινός Βασίλης(Αστέρας), Κουζής Γιώργος(Πανηλειακός), Λαγανόπουλος Νίκος(Αίας)

Σχολικοίίαγώνες

Σπουδαία νίκη για 4ο Λύκειο Πύργου Το ταξίδι συνεχίζεται για το 4ο λύκειο Πύργου καθώς χθες ξεπέρασε το εμπόδιο του 1ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας με σκορ 2-0 και προκρίθηκε στα οχτώ καλύτερα λύκεια της Ελλάδας. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Γιώργος Στρίγγας που σημείωσε και τα δυο τέρματα στο πρώτο μέρος. Μετά από αυτή την επιτυχία το 4ο Λύκειο Πύργου, εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου θα αναμετρηθεί την προσεχή Τρίτη στην Αθήνα με Λύκειο της Θεσσαλονίκης.


18 ÐáñáóêåõÞ 22 Ìáñôßïõ 2013

Α2 ΕΣΚΑΗ

Σημαντικές νίκες για ΑΕΛ και Πύργο '99

Σημαντικές νίκες σημείωσαν οι ηλειακές ομάδες, ΑΕ Λεχαινών και Πύργος ΄99, στην 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α2 ΕΣΚΑΗ. Μεγάλη "μάχη" έγινε στο παιχνίδι των Λεχαινών, όπου η ΑΕΛ κατάφερε να επικρατήσει στην παράταση, μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι των Ιτιών. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Παπαδόπουλος, ο οποίος σημείωσε ούτε λίγο ούτε πολύ 40 πόντους. Τον ακολούθησε ο πάντα σταθερός Μάρκου με 21 πόντους, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σταύρος Τσακουμάκος με δυο σημαντικά κλεψίματα πάνω στον Πετούση, συνέβαλλε στη νίκη της ομάδας του Ανδρέα Δαμιανού. ΑΕΛ-Ιτιές 97-87 (78-78) Δεκάλεπτα: 14-12,17-22, 20-20, 27-24, 19-9 (παράταση) ΑΕΛ: Σ. Τσακουμάκος 6, Παπαδόπουλος 40 (5), Στεφανίδης 10 (2), Μανωλόπουλος 19, Κολλιόπουλος 1, Μάρκου 21, Καράμπαλης, Γ. Τσακουμάκος. Πύργος-Γαλήνη 64-58 Δεκάλεπτα: 17-16, 37-30, 48-45, 64-58 Πύργος ΄99: Στεφανόπουλος 3 (1), Μάρκος, Μαντάς, Μάρρας, Παπαδόπουλος 17, Κουρκούτας 11 (3), Κόλλιας 6 (2), Διαμαντόπουλος 10, Τριανταφύλλης 13 (2). Βαθμολογία Σπόρτιγκ 42 ---------------------Αχαιός 41 ΕΑΠ 37 Πατρέας 37 ΣΦΗΚΑ 37 ---------------------Αραχωβίτικα 35 Δικέφαλος 32 ΑΕ Λεχαινών 32 Ιτιές 31 Πύργος 31 Ληξούρι 27 Αχαιός Σ. 27 ------------------- --Πυρσός 25 Γαλήνη 25 * Πυρσός και Ληξούρι έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο.

22η αγωνιστική Πύργος-Γαλήνη 64-58 Σπόρτινγκ-ΣΦΗΚΑ 70-52 ΑΕΛ-Ιτιές 97-87 (78-78) Αχαιός-Δικέφαλος 48-61 Πατρέας-ΕΑΠ 54-48 Αραχωβίτικα-Αχαιός 73-89 (71-71) Πυρσός-Ληξούρι (24/3)

Επόμενη Γαλήνη-Σπόρτινγκ ΣΦΗΚΑ-ΑΕΛ Δικέφαλος-Ιτιές ΕΑΠ-Πύργος Αχαιός-Πατρέας Ληξούρι-Αραχωβίτικα

Ìáêñý ôáîßäé óôéò ÓÝññåò Αναχωρεί σήμερα ο Κόροιβος, ο οποίος παλεύει σε δυο μέτωπα

Τ

ο ψυχολογικό άδειασμα μιας μεγάλης νίκης επί της Κηφισιάς, προσπαθεί να αντιμετωπίσει ο Κόροιβος αυτές τις μέρες και να βρει τη δύναμη και τα κίνητρα, να ταξιδέψει αύριο για τις Σέρρες, με σκοπό να πετύχει ακόμα μια σημαντική νίκη σε βάρος του ίκαρου, μια νίκη με την οποία θα μπορέσει να κλειδώσει την τέταρτη θέσης της κατάταξης. Η ομάδα της Αμαλιάδας, η οποία χθες πραγματοποίησε σκάουτινγκ και την προτελευταία της προπόνηση πριν το παιχνίδι, αναχωρεί σήμερα για τις Σέρρες, καθώς την περιμένει ένα ταξίδι δέκα ωρών, μέχρι να φτάσει και να διανυκτερεύσει σε τοπικό ξενοδοχείο. Αγωνιστικά δεν έχει προκύψει κάποιο πρόβλημα και ο Βασίλης Νιπεργιάλης έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του. Στόχος να πάρει ο Κόροιβος μια νέα νίκη, ακόμα ένα ροζ φύλλο αγώνα και να επιβεβαιώσει ότι πρόκειται για μια σταθερή δύναμη του πρωταθλήματος, η οποία μπορεί

και παίρνει αποτελέσματα μέσα και έξω, κοντά και μακριά από την Αμαλιάδα.

Τα έσοδα και η καμπάνια μελών Μπορεί σταδιακά η σεζόν σε αγωνιστικό επίπεδο να ολοκληρώνεται για τον Κόροιβο με επιτυχία, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι σταματάει η προσπάθεια προκειμένου να κλείσουν και οι τελευταίες

"τρύπες", να καλυφθούν οι τελευταίες υποχρεώσεις προς τους παίκτες. Θυμίζουμε ότι φέτος ο Κόροιβος έχει καταφέρει να κάνει υπερβάσεις, να μετακινηθεί δυο φορές στην Κρήτη με αεροπλάνο, να διανυκτερεύσει σε όλα του τα εκτός έδρας παιχνίδια σε ξενοδοχεία, αλλά και το κυριότερο να φανεί συνεπής οικονομικά απέναντι στους αθλητές του. Αυτό θέλει να κάνει και

μέχρι το τέλος, έτσι ώστε αυτή η θετική αύρα που εκπέμπει από την έως τώρα αγωνιστική πορεία, να έχει και εξωαγωνιστική χροιά. Τις τελευταίες μέρες, οι κυανόλευκοι έχουν δρομολογήσει μια καμπάνια εγγραφής μελών, πάνω στην οποία επενδύουν πάρα πολλά. Το ίδιο θα συνεχίσουν να κάνουν και από δω και πέρα, χωρίς να επαναπαύονται.

ΑΣ Αίολος

Φιλικά με Ατρόμητο Περιστερίου Μετά από πρόσκληση της ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ την Κυριακή 17/3/2013,οι ακαδημίες ποδοσφαίρου ΑΣ Αίολος, μετέβησαν ως φιλοξενούμενοι των αντίστοιχων ακαδημιών του Ατρόμητου και πραγματοποίησαν σειρά φιλικών αγώνων στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Αθηναϊκής ομάδας. Οι "νεοσσοί", άνω των 75 παιδιών και ηλικίας 9-15 ετών, συνοδευόμενοι από τους προπονητές τους, ξεκίνησαν με δύο πούλμαν και μετά από μια ευχάριστη διαδρομή, έφθασαν στον προορισμό τους, όπου τους υποδέχθηκαν οι υπεύθυνοι του Σωματείου. Μέσα σε αθλητικό πνεύμα, πραγματοποι-

ήθηκε το πρόγραμμα το οποίο περιελάμβανε παιχνίδια μεταξύ των τμημάτων παίδων, προπαίδων και τζούνιορ του ΑΙΟΛΟΥ με τα αντίστοιχα αγωνιστικά τμήματα του ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ. Χαρακτηριστικό της γιορτινής, ξεχωριστής ατμόσφαιρας που επικρατούσε, είναι, ότι οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν χωρίς την παρουσία διαιτητή, ενώ οι ποδοσφαιριστές αναχώρησαν αγκαλιασμένοι, αποδεικνύοντας το ήθος και τις φιλικές σχέσεις των δύο σωματείων. Ακολούθως, μετέβησαν στο γήπεδο της αθηναϊκής ομάδος για να παρακολουθήσουν τον αγώνα Superleague Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης. Η "Μαθητική-Αθλητική εξέδρα" του γηπέδου φιλο-

ξένησε σύσσωμη την αποστολή του ΑΙΟΛΟΥ. Ξεχωριστή στιγμή για αντιπροσωπεία των αθλητών από τον Πύργο ,όταν συνόδευσαν τους ποδοσφαιριστές των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, στο πλαίσιο του τελετουργικού που ακολουθείται πριν από κάθε παιχνίδι. Είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους αστέρες των δυο σωματείων και να πατήσουν τον αγωνιστικό χώρο του σταδίου. Με τις καλύτερες εντυπώσεις και αφού ευχαρίστησαν τους υπεύθυνους του Ατρομήτου για την άψογη φιλοξενία, αναχώρησαν για τον Πύργο, όπου αργά το βράδυ επέστρεψαν, γεμάτοι εμπειρίες, αναμένοντας την επόμενη.


19 ÐáñáóêåõÞ 22 Ìáñôßïõ 2013

Äåí êñýâåé ôá ëüãéá ôïõ Εάν για κάτι δεν μπορεί κανείς να ψέξει τον Δημήτρη Μικελάτο, είναι ότι δεν είναι άνθρωπος που κρύβει τα λόγια του. Τα όσα έβγαλε στην ανακοίνωση, ήταν αυτά τα οποία αισθάνθηκε. Το ότι πέρασε από μια ομάδα, δεν σημαίνει ότι δεν έχει το δικαίωμα στο μέλλον να πάει σε μια άλλη. Το αν ο παίκτης αυτός δεν είναι σωστός αθλητής, τίμιος επαγγελματίας, ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να του προσάψει κανείς από την πρώην ομάδα του, δεν είναι κάτι το οποίο προσβάλλει τον ίδιο. Είναι κάτι το οποίο προσβάλλει την ομάδα η οποία στο παρελθόν τον είχε στις τάξεις της… Σο.Φ.

Στηρίζει Δώνη ο Γκαρσία! Και ο Αλέφαντος τον Δούρο...

Ακρογωνιαίοι λίθοι Τα δίνουν όλα στον Κακόβατο προκειμένου ο ΠΑΟΚ να πάρει μέρος στα πλέι οφ ανόδου διεκδικώντας εκεί την άνοδο του στην Α1 κατηγορία μετά από πάρα πολλά χρόνια. Οι τελευταίες εμφανίσεις αφήνουν υποσχέσεις πως ο ιστορικός σύλλογος μπορεί να τα καταφέρει, ενώ σε πολύ υψηλά στάνταρ κυμάνθηκε και η απόδοση στο ματς κόντρα στο Κουρτέσι την τελευταία αγωνιστική. Από τους ακρογωνιαίους λίθους της ομάδας, χωρίς αμφιβολία οι Τάσος Λαμπρόπουλος και Μίλτος Θάνος ποδοσφαιριστές που κουβαλούν στις πλάτες τους τεράστια ιστορία με παραστάσεις και από ανώτερες κατηγορίες. Π.Η.

Ήρεμοι οι Πολεμιστές Κάτι λιγότερο από δυο 24ωρα απομένουν, για τον οριακό αγώνα της χρονιάς, που θα δώσει ο Εθνικός Σαγείκων 24/3 στο Δώριο (4μ.μ.) κόντρα στον Εθνικό Μελιγαλά. Ο τεχνικός της ομάδας, Άγγελος Κωνσταντινόπουλος δεν "πονοκεφαλιάζει" με προβλήματα απουσιών με εξαίρεση τον τραυματία Σωτήρη Μικελάτο. Οι ιθύνοντες του Εθνικού απέστειλαν έγγραφο στην Αστυνομία, σύμφωνα με το οποίο ζητούν να πάρει μέτρα, έτσι ώστε να προστατευτεί τόσο η αποστολή του συλλόγου, όσο και οι φίλαθλοι που θα την ακολουθήσουν στην Μεσσηνία.

Η πιο μεγάλη ώρα Ελάχιστα εικοσιτετράωρα απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Δ' Εθνικής, καθώς ως γνωστόν για Με τον μεθαύριο Κυριακή έχει προγραμματιΠάνο Ηλιόπουλο στεί να διεξαχθεί η τελευταία αγωνιστική. Σε ένα πρωτάθλημα με το δικό του ενδιαφέρον, ασχέτως αν φέτος έχασε πολύ από την αίγλη του λόγω του ότι συμμετείχαν λίγες ομάδες. Παράλληλα το φινάλε της αγωνιστικής περιόδου σημαίνει και το φινάλε για τη Δ' Εθνική, καθώς λόγω των γνωστών αναδιαρθρώσεων η εν λόγω κατηγορία καταργείται. Στην παρούσα φάση όλα τα παραπάνω έρχονται σε δεύτερη μοίρα , καθώς χρονικά προηγείται η αναμέτρηση της Ν. Μανολάδας ανάμεσα στη Δόξα και τον ΠΦΟ Πανόπουλου των εκπροσώπων της Ηλείας που πήραν μέρος φέτος στη Δ' Εθνική. Το κυριακάτικο ματς φυσικά παρουσιάζει μονόπλευρο βαθμολογικό ενδιαφέρον, καθώς οι "πράσινοι" του Πανόπουλου που παρουσίασαν μια φανταστική πορεία κατέκτησαν πανάξια το πρωτάθλημα με το ενδιαφέρον πλέον να επικεντρώνεται στη νέα σεζόν που θα βρει τους ορεινούς στη νέα Γ' Εθνική. Εκεί θα βρεθούν όπως όλα δείχνουν και οι "αετοί" της Βουπρασίας, καθώς κρατούν την τύχη στα χέρια τους. Πιο συγκεκριμένα η Δόξα αν κερδίσει μεθαύριο Κυριακή τον ΠΦΟ ανεβαίνει και αυτή στη Γ' Εθνική ότι και να γίνει, ενώ εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου ο σύλλογος της Ν. Μανολάδας βολεύεται και με το βαθμό της ισοπαλίας(πρέπει να συμβούν απίθανα σενάρια για πέσει η Δόξα έχοντας φέρει ισοπαλία). Ύστερα από τα παραπάνω καταλαβαίνει κάποιος ότι η πιο μεγάλη ώρα έφτασε για τη Δόξα, που βρίσκεται μια ανάσα από μια σπουδαία επιτυχία. Επιτυχία που αν έρθει θα οφείλεται κατά πολύ μεγάλο ποσοστό στο εξαιρετικό πρόσωπο που παρουσίασε η ομάδα στα τελευταία κρίσιμα παιχνίδια, ανατρέποντας όλα τα προγνωστικά. Εκτός Ηλείας τώρα, μεθαύριο Κυριακή στο φινάλε της σεζόν στο Δώριο Μεσσηνίας διεξάγεται ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι που θα κρίνει μια ακόμα θέση στη μάχη της ανόδου. Αναμετρόνται ο Εθνικός Μελιγαλά με τον Εθνικό των Σαγεϊκων, με τους Μεσσήνιους να θέλουν μόνο νίκη. Σε διαφορετική περίπτωση οι "πολεμιστές" θα είναι οι κερδισμένοι πανηγυρίζοντας μια επιτυχία ασφαλώς σημαντική για αυτούς.

Πρωτόγνωρτοοοπ!οίο συνέβη με τον Αίαντα και τονοίΔακηνίση-

ναι αυτό τη μία η δι Πρωτόγνωρο εί σχολιάσει. Από το να να ς πώ ίς ι κανε ι από την άλλη κα και δεν ξέρε ίκτες, αλλά κα πα υς οι ιο ού πο αφ κά ι ε, βάλε σου έλεγ να μην θέλει να λα ο Δανίκας, λη το άλ αν αρ Π λω ι. βά νε ακρύ θα τους μην τους απομ ην ομάδα, εγώ στ Δα κά ς νι νη νο άν κα Γι ο ζουν ι με αυτά, κα Αν παίκτες συνεχί α. ρι ιτή υ υ Ηλείο αγωνιστικά κρ ι το λάβαρο το κρίνω σωστό με που θα σηκώσε ς να πάτό αυ ός ι ιρ να κα εί ι επιτέλους είνα ί νίκας μέλλει να ατ Γι ι. νε γί ι έχει δίκιο ο τε καλώς να ονητών. Όχι ότ οπ προπονητή, τό πρ ν τω γο τα αγωνιστιεις στο έρ έχει να κάνει με ψουν παρεμβάσ τι ό, σε , ής ητ , ο προπον ανταδόρος! Δανίκας. Απλά Σο.Φ. απόλυτος κουμ ο α άδ ομ α μι κά, είναι σε

Σε κακή κατάστασεδοηΠελοπίου προχθές Τε-

ία μας στο γήπ Με αφορμή την παρουσ με τον Αγ. Γερησης του Ερμή Πλατάνου τάρτη λόγω της αναμέτ πει να επισηπρέ λο της Β' κατηγορίας, ώργιο για τον πρώτο όμι ή κατάστακακ σε ένο γήπεδο βρίσκεται μανθεί πως το συγκεκριμ ιβάλλοπερ ο και ώς νιστικός χώρος καθ αγω αρά καθ ο ο Τόσ . ση ιστη κατάσταση, ήρια βρίσκονται σε κάκ ντας όπως και τα αποδυτ έργα βελτίως άμεσα πρέπει να γίνουν γεγονός που σημαίνει πω . σης από τους αρμόδιους Π.Η.


ψάχνετε για... ÆÇÔÏÕÍÔÁÉ ΖΗΤΗΕΙΤΑΙ κοπέλα με γνώσεις Μπουφέ για καφέ Πατρών 24 Πύργος. Τηλ: 6974807041 (ΜΑ8213) Ζητείται νέος ή νέα για απασχόληση ως υπάλληλος γραφείου. Τηλ. 2621031805806. Κιν. 6944782192 (ΜΑ8196) Ζητούνται νέοι ή νέες πτυχιούχοι ΑΕΙ/ΤΕΙ για την προώθηση προϊόντων. Τηλ. 2621031805-806. Κιν. 6944782192 (ΜΑ8197)

ΖΗΤΕΙΤΑΙ κοπέλα για cafe στην περιοχή Αρχ.Ολυμπίας. Τηλ: 6984116517(ΜΑ8225) Η κρίση έχει πολλές δυσκολίες, έχει όμως και μοναδικές ευκαιρίες! Μια ευκαιρία, που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση! Μια ευκαιρία, που όμοια της δεν υπάρχει! Μια πρόταση απλή, σαφή και συγκεκριμένη! ΧΩΡΙΣ ΡΙΣΚΟ. Μια πρόταση για όλους μας! Μόλις δραστηριοποιήθηκε στην Ηλεία!!Παρουσίαση πρότασης στον Πύργο: κάθε Τρίτη 11:00-13:00 και κάθε Παρασκευή 18:00-20:00 στο CAFE LATOUR. Τηλ. Επικ:

6934604509, e-mail: alsyas@yahoo.gr (MA8219) ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ κοπέλες εμφανίσιμες μέχρι 30 ετών με όρεξη για δουλειά για να εργαστούν στον πολυχώρο του cafe LIQUED διασταύρωση Κρεστένων για τη σεζόν 2013. Αποστολή βιογραφικού με φωτογραφία στο e-mail: grecafm1@otenet.gr (MA8214)ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ να αποκτήσεις, να συμπληρώσεις ή να αυξήσεις τα εισοδήματά σου; Με έξυπνο και δυναμικό τρόπο; Η εταιρεία μας αναπτύσσεται στην περιοχή σου και χρειάζεται δραστήρια άτομα που έχουν όνειρα και φιλοδοξίες για καριέρα και υψηλές μηνιαίες αποδοχές. ΤΗΛ. επικοινωνίας 6986798801 (ΜΑ 8208) ΖΗΤΕΙΤΑΙ κοπέλα για καφενείο στον Πύργο έως 35 ετών. Τηλ. 6975641974 (ΜΑ8205) ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ άτομα για εργασία από το χώρο τους για καινούργια εταιρεία στο χώρο των αρωμάτων και των καλλυντικών. Πληροφορίες στο κο. Γιάννη. Τηλ. 6983753388 (ΜΑ8202) ΖΗΤΕΙΤΑΙ άτομο με γνώσεις Η/Υ για το τεχνικό τμήμα του Cosmos TV κατά προτίμηση απόφοιτος ΤΕΙ. Πληρ. 2621081100 (ΜΑ8194) ΖΗΤΕΙΤΑΙ έμπειρη κοπέλα για κουζίνα. Περιοχή Αμαλιάδας

δουλειά/σπίτι/οικόπεδο/αγροτεμάχιο/επαγγελματικό χώρο/μοτοσικλέτα/έπιπλα /ηλεκτρικές συσκευές/τεχνίτη/το χαμένο σας ζωάκι/το μελλοντικό σας σύντροφο  Åñãáóßá 2622023408, ώρες επιχ. 10:0012:00π.μ. και 16:00-21:00μ.μ. (ΜΑ8195) Ζητούνται κοπέλες με γνώσεις Η\Υ χωρίς υποχρεώσεις, για κατάστημα σε Πύργο Αμαλιάδα. Ωράριο καταστημάτων. Τηλ. 6937412858 (ΜΑ8189) ΖΗΤΕΙΤΑΙ: νέος ή νέα για να αναλάβει πρατήριο υγρών καυσίμων περιοχής Ανδραβίδας-Λεχαινών. Προσόντα γνώση Αγγλικών και Η/Υ, ηλικίας έως 35 ετών. Αποστείλατε βιογραφικό στο e-mail: ektor158@hotmail.com. Πληροφορίες 6948582063 (ΜΑ8169)

ÆÇÔÏÕÍ Τεχνολόγος πολιτικός μηχανικός, (απόφοιτη ΤΕΙ Αθήνας - Πολιτικών Έργων Υποδομής) με μεταπτυχιακό στη διοίκηση και διαχείριση έργου, 8ετή εμπειρία στο σχεδιασμό ιδιωτικών και δημοσίων έργων σύνταξη προμετρήσεων, πολύ καλή γνώση Η/Υ (Αutocad 2010,Autocad Architecture 2012,MSoffice,Internet) και Aγγλικών ζητά πλήρη ή μερική απασχόληση τηλ: 6939.242400, email:deleni1@yahoo.gr (ΜΑ 8217) Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων και παιδιών τις πρωινές ώρες. ΤΗΛ: 6985835658 (ΜΑ 8216) ΚΥΡΙΑ ελληνίδα ζητά εργασία για φύλαξη

ηλικιωμένων εσωτερική. Τηλ: 6974080991 (ΜΑ8218) ΚΥΡΙΑ ελληνίδα ζητά απασχόληση για φύλαξη ηλικιωμένων πρωινές- απογευματινές-βραδινές ώρες & καθαρισμό σπιτιών. Τηλ: 6981142607 (ΜΑ 8212) ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων όλο το 24ωρο.Τηλ: 69970665640 (ΜΑ8211) Νεαρός (ετών 25) ζητά εργασία ως σερβιτόρος, επαγγελματίας οδηγός, αποθηκάριος, αγρότης. Τηλ. επικ: 6972095271 (ΜΑ8209) Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων επί 24ωρου βάσεως. ΤΗΛ: 6997239035 (ΜΑ 8172) ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων. Τηλ. 6987118319 (ΜΑ8164) Δεσποινίς, πτυχιούχος Λογιστικής με ΠΟΛΥΕΤΗ ΠΡΟΥΠΥΡΕΣΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ, κάτοχος Proficiency και ECDL ζητά ανάλογη εργασία. Δεκτές και προτάσεις για δουλειά και Τουριστικές Επιχειρήσεις, Ξενοδοχεία. Τηλ. επικ. 6986107148 (ΜΑ 8192) Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων στην περιοχή Πύργου-Αμαλιάδας. Τηλ.69850381596999331235(ΜΑ8157) Αναλαμβάνουμε βαψίματα παντός τύπου άριστη δουλειά, λογικές τιμές. ΤΗΛ. 6984278513(ΜΑ8160)

ÌáèÞìáôá ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου και προετοιμασία για ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών. Γνωστικό αντικείμενο ειδική διδακτική. Χαμηλές τιμές. ΤΗΛ: 6972976752 (ΜΑ 8177) Παρέχονται έγκυρες σημειώσεις σε όλα τα φιλολογικά μαθήματα Γυμνασίου και Λυκείου από εκπαιδευτικό κλασικής φιλολογίας. Ακόμα, δέχομαι να δημιουργήσω οποιαδήποτε εργασία πάνω στα συγκεκριμένα μαθήματα. Τιμές προσιτές. Τηλ. 6976874167 (ΜΑ8170) Κοπέλα απόφοιτη Παιδαγωγικού Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα ισπανικών και αναλαμβάνει την προετοιμασία παιδιών του Δημοτικού με 7€/ώρα. Το πρώτο μάθημα δωρεάν. Περιοχή Πύργου-Αμαλιάδα. ΤΗΛ. 6975600263 (ΜΑ8161) Ιταλίδα με πείρα αναλαμβάνει να δίνει μαθήματα Ιταλικής Γλώσσας. Μόνο σοβαρές προτάσεις. Τηλ. 6945846859 (ΜΑ8139) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ (κλασικής φιλολογίας) με 5ετή διδακτική εμπειρία σε ιδιαίτερα μαθήματα (Γυμνάσιο-Λύκειο) ζητά εργασία σε φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης, εντός της πόλης του Πύργου. Τηλ.

6976874167 (ΜΑ 8129) ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ Αριστοτελείου Πανεπιστημίου καθηγήτρια ΤΕΙ, κάτοχος Μεταπτυχιακού παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα Αρχών Οικονομικής Θεωρίας και ΑΟΔΕ. Φροντιστηριακή και διδακτική πείρα-τεστ και σημειώσεις. Φιλική τιμή. Τηλ. 6986618882 (ΜΑ8119) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ κλασικής φιλολογίας παραδίδει ιδιαίτερα σε μαθητές Δημοτικού (μόνο Γλώσσα), Γυμνασίου και Λυκείου. Παρέχονται σημειώσεις. Πραγματοποιούνται μαθήματα και σε γκρουπ (2 μαθητές). Τιμές λογικές. Τηλ.6938849132. (ΜΑ8118) ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα στα αντικείμενα Ανάπτυξη εφαρμογών σε προγραμματιστικό περιβάλλον, Αρχή Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Αρχή Οικονομικής Θεωρίας, Γλώσσες Προγραμματισμού, Τιμή προσιτή (κ. Ντίνα). Τηλ. 2622092138-6948092784 (ΜΑ8111) ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ πανεπιστημίου με διδακτική πείρα παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου σε Μαθηματικά - Φυσική - Χημεία, τιμές προσιτές. Τηλ. 6945631817 (ΜΑ 8103)


/ ÐáñáóêåõÞ 22 Ìáñôßïõ 2013

Μικρές Αγγελίες

w w w . p r o t i n e w s . g r

21

Áêßíçôá ÐÙËÇÓÅÉÓ ÁÊÉÍÇÔÙÍ ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα τριάρι διαμπερές 89τμ 3ου ορόφου κεντρικό Κοκκίνου 1. Τηλ: 26210 25355 (ΜΑ8091) Πωλείται έκταση 9 στρ. στην ΝΕΟ Πατρών-Πύργου στο ύψος της Βάρδας κατάλληλο για επαγγελματική χρήση. Τηλ. 6977413105 (ΜΑ8147) ΚΑΡΥΔΕΩΝΑΣ 30 στρ με υπόγειο αγωγό πωλείται στα Δουνέϊκα. ΤΗΛ: 2622092008 και 6977151900 (ΜΑ 8165) Διαμέρισμα 63 τμ σε πολυκατοικία επί της οδού Σμύρνης 29 και Ναυαρίνου, υπερυψωμένο ισόγειο, σχεδόν 1ος όροφος, με ελάχιστα κοινόχρηστα, σε άριστη κατάσταση και σε πολύ καλή τιμή. Τηλ. Επικοινωνίας :

2610.270613, και κιν. 6945330595. (MA8152) Πωλείται οικόπεδο 4,5 στρ. στη περιοχή Λιβαδάκια Αμαλιάδας, οικοδομήσιμο, Τιμή ευκαιρίας. Τηλ. 2622026800 και 6972327628. (ΜΑ 8039) ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο 3.620 τ.μ. εντός οικισμού και αναδασμού, πλησίον της Ε.Ο. Πύργου - Αρχ. Ολυμπίας στην διασταύρωση Παλαιοβαρβάσαινας. Ελκυστικοί όροι δόμησης και ελεύθερο για κάθε χρήση. ΤΗΛ: 6973052133 (ΜΑ 7995)

ÅÍÏÉÊÉÁÓÅÉÓ ÁÊÉÍÇÔÙÍ ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ επιπλωμένο διαμέρισμα με ηλεκτρικές συσκευές πλησίον Ταχυδρομείου Πύργου επί της Μανωλοπούλου. Τηλ: 6977661970 (ΜΑ8226) ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ τρία δυάρια διαμερίσματα σε νεόκτιστη οικοδομή, με αυτόνομη θέρμανση, προσόψεως, μεγάλες βεράντες, φωτεινότατα, χωρίς κοινόχρηστα, κοντά στο κέ-

ντρο του Πύργου. Τηλ: 6936436070 (ΜΑ8215) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα 30τμ. επιπλωμένη στο κέντρο του Πύργου πλησίον επαρχείου χωρίς κοινόχρηστα. Τηλ: 6944755055 (ΜΑ8207) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ μονοκατοικία 120τ.μ. 4 χιλ. από τον Πύργο, περιφραγμένη με κήπο, αυτόνομη θέρμανση. Τηλ. 6972602786 (ΜΑ8201) Ενοικιάζεται ισόγειο διαμέρισμα καινούργιο σε 2οροφη οικοδομή, 2 κρεβατοκάμαρες, σαλόνι, κουζίνα, μπάνιο, αποθήκη, τζάκι ηλιακό τριπλής ενέργειας, νυχτερινό, αυτόνομης θέρμανσης, αποχέτευση, χωρίς κοινόχρηστα στην Αμαλιάδα, οδός Βυσσινίας 11. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2622300374 και 6980344709 (MA8198) ΠΥΡΓΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι με 2 κρεβατοκάμαρες - κουζινοσαλοτραπεζαρία, γωνιακό ηλιόλουστο, 1ος όροφος σε διώροφη οικοδομή με οικολογικά ανακλεινόμενα κουφώματα και αυτόνομη θέρμανση. Νέας

Αρτάκης 12 πλησίον 3ου Λυκείου Πύργου. ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ 8181) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 2ου ορόφου 110τμ. διαμπερές, τριών υπνοδωματίων, αυτόνομη θέρμανση. Τάκη Πετροπούλου 50Α. Τηλ. 2621071181-6976476379 (ΜΑ8173) EΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στην Γαστούνη 3άρι διαμέρισμα με 2 υπνοδωμάτια ευήλιο και ευάερο. ΤΗΛ. 6932470435 (ΜΑ8174)ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στην Γαστούνη 2άρι διαμέρισμα ΤΗΛ.6932470435 (ΜΑ8175) EΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στην παραλία Γαστούνης οικία 1ου ορόφου με 3 υπνοδωμάτια 50μ. από τη θάλασσα, μεγάλη βεράντα με απέραντη θέα στο Ιόνιο. ΤΗΛ. 6932470435 (ΜΑ8176) Ενοικιάζεται οροφοδιαμέρισμα 2άρι 61τμ. Στην οδό Διάκου 2-Πύργος. Τηλ. 6938886579(ΜΑ8148) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στο 10χιλ. Πύργου Κατακόλου αποθήκη 70τμ. και ε-

λεύθερος χώρος 200τμ. Τηλ. 2621041877-6974832039 (ΜΑ8171) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα 4ος όροφος επιπλωμένη, φρεσκοβαμένη, μεγάλη βεράντα στο κέντρο του Πύργου, Πλησίον Εμπορικής Τράπεζας, ενοίκιο 220€. Τηλ.: 2 6 2 1 0 2 5 0 1 1 , 6 9 3 8 990613,6932924343. (ΜΑ8068) ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ 2 δυάρια καινούρια Αγ. Σπυρίδωνος και Χαριλάου Τρικούπη στον Πύργο. Τιμή 280€, χωρίς κοινόχρηστα. ΤΗΛ. 6937150208. (ΜΑ8069)

ÅÐÁÃÃÅËÌÁÔÉÊÇ ÓÔÅÃÇ Ενοικιάζεται χώρος στεγασμένος στο 3,5 Πύργου Αρχ. Ολυμπίας Βαρβάσαινα, 1838τμ. Πληροφορίες Κακαλής Κώστας 2621044966, 6932-233357 (ΜΑ 8146) ΛΕΧΑΙΝΑ - Ενοικιάζεται κατάστημα 85 τ.μ. αυτόνομη θέρμανση, WC, τρίφατσο, κατάλληλο για

γραφείο, ιατρείο, φροντιστήριο, γυμναστήριο, πιτσαρία κλπ., οδός Ελ. Δημάκη 27, πλησίον ΙΚΑ. ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ 8222) ΠΩΛΕΙΤΑΙ Επιχείρηση CAFΕ-BAR στην κεντρική Πλατεία Γαστούνης, τριετούς λειτουργίας, με σταθερή πελατεία. Τιμή συζητήσιμη Μόνο σοβαρές προτάσεις. Τηλ.: 6978820196 (ΜΑ8067) ΠΩΛΕΙΤΑΙ περίπτερο στις εργατικές κατοικίες Πατρών. ΤΗΛ: 6984897180 (ΜΑ 8050) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ επαγγελματικός χώρος 170 τ.μ. συν πατάρι, σε κεντρικό σημείο στα Λεχαινά, οδός Πολυτεχνείου. ΤΗΛ: 6977601313 (ΜΑ 8029) ΛΕΧΑΙΝΑ: Ενοικιάζεται στην κεντρική πλατεία κατάστημα 30 τ.μ. ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ 7954) ΠΩΛΕΙΤΑΙ Cafe στην πλατεία Δικαστηρίων, λόγω συνταξιοδοτήσεως. Τιμή Λογική. ΤΗΛ: 2621032284 (ΜΑ 7972)


22

Μικρές Αγγελίες

w w w . p r o t i n e w s . g r

/ ÐáñáóêåõÞ 22 Ìáñôßïõ 2013

ÄéÜöïñá Πωλείται τριφύλλι Ά ποιότητας αράντιστο και σανός ΛΙΒΑΔΙ, Βρώμη και άχυρο. Αδραβίδα. Τηλ. 2623054767-6976975687 (ΜΑ8114)

ΠΩΛΕΙΤΑΙ σανός τριφύλλι μονοετές και βρώμη αρίστης ποιότητας και φετινής εσοδείας. ΤΗΛ: 6944862702 (ΜΑ 8199)

ΠΩΛΕΙΤΑΙ πυρηνολέβητας καινούργιος 40.000 θερμίδων τιμή 1.800€ και 60.000 θερμίδων τιμή 2.000€. Δωρεάν η υδραυλική εγκατάσταση. Πληρ. 6930739733 (ΜΑ8168)

Πωλείται λαγόσκυλο σε κούτσι 4,5 ετών, εμβολιασμένο, πολύ καλός ιχνηλάτης. Τηλ 6937930795 (ΜΑ 8224) ΛΕΧΑΙΝΑ πωλούνται ψυγείο επαγγελματικό 2μ. μπακαλικής, μηχανή 3 ετών, 2 γόνδολες 3 μέτρων η κάθε μία, ράφια τοίχου 18μ. Χ 2,30μ. Τιμή όλων 1.800 € .ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ 8223 ) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ κουτάβια ΣΕΤΤΕΡ ημερ.

Γένν. 5-2-2013.Πληροφορίες: 6936868645(Ν. Ηλέιας) (ΜΑ8210) Συνταξιούχος του Δημοσίου, 61 ετών, επιθυμεί γνωριμία με κυρία έως 50 ετών με σοβαρό σκοπό. Σε κλήσεις με απόκρυψη δεν απαντώ. ΤΗΛ: 6981615979 (ΜΑ 8204) ΠΩΛΕΙΤΑΙ φούρνος επαγγελματικός για πίτσες 1,00x1,20m Sergas.Τιμή 500 ευρώ. Τηλ: 6944755055 (ΜΑ8206) ΧΑΘΗΚΕ Πόιντερ λευκό-μαύρο θηλυκό 15 μηνών στην Πλατεία Κύπρου. Τηλ: 6940132366 (ΜΑ8203) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ κουτάβια πτίμπουλ ενός μηνός άριστη γενεαλογία και μορφολογία. Ποικιλία χρωμάτων. Βλέπετε γονείς. Σε τιμές προσιτές.

AUTO SAME ΛΑΜΠΡΟΠ0ΥΛΟΣ

NISSAN NAVARA 2004 μοντέλο DIESEL , AIRCONTITION, ABS , όλα λεκτρικά λάστιχα καινούργια, 1μιση καμπίνα, 10,000E.

TOYOTA AYRIS 1600cc , υγραέριο-βενζίνη , 10/2007 , full extra ΠΡΟΣΦΟΡΑ 7700Ε

CITROEN C1 , 1100cc , 2006 μοντέλο , ΑΒS A/C FULL EXTRA, ζάντες αλουμινίου 4.990E

OPEL CORSA 1400cc , 2004, a/c , υδραυλικό τιμόνι , ζάντες αλουμινίου, abs , αερόσακους bbs , 3800E

MERCENTES SPORTSCOUPE C200 1800cc , 2004 μοντέλο , αυτόματο σειριακό,πανοραμική οροφή δερμάτινο σαλόνι, 8.500E

CITROEN C2 1600cc , 140HP , ανάρτηση , εξάτμιση , σκούπα , full extra , προσφορά 5000Ε

FORD FIESTA DIESEL, 2008 μοντέλο , επαγ/κό αγροτικό, 1300cc A/C , Y/T, ABS 6800E

ÁÕÔÏÊÉÍÇÔÁ Τηλ. 6984547823 (ΜΑ8200) ΠΩΛΕΙΤΑΙ εξοπλισμός μανάβικου σε άριστη κατάσταση σε τιμή ευκαιρίας. Πληροφορίες στο 6976701119(ΜΑ8190) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ξύλα ελιάς ξερά σε τιμή ευκαιρίας. Τηλ. 6977768506 (ΜΑ8188) Σοβαρός Κύριος 50 ετών ζητά γνωριμία με αξιόλογη κυρία ελληνίδα μέχρι 45 ετών για σοβαρό σκοπό. ΤΗΛ. 6972174301. Χωρίς απόκρυψη. (ΜΑ8186) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΤΙΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑ ΝΤΙΝΙΔΗΣ ΥΠΕΡΒΑΡΕΟΥ ΤΥΠΟΣ "ΤΚΣ"205" ΜΕΤΑΤΟΠΙΖΟΜΕΝΟΣ ΡΟΔΑ ΜΠΡΟΣ ΠΙΣΩ ΜΙΚΡΑ ΣΦΥΡΙΑ,ΣΕ ΥΠΕΡΑΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!!!!ΑΛΕΤΡΙ ΤΡΙΙΝΟ ΔΩΔΕΚΑΡΙ TERRA ΓΚΛΑΒΑΝΗΣ ΨΥΛΟΣΤΑΒΑΡΟ ΜΕ "ΑΚΡΟΜΗΤΕΣ" ΤΗΛ.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6988370473 (ΜΑ8187) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 120 καρέκλες ρατάν με μαξιλάρι 25 Ευρώ το τεμάχιο, 14 καναπέδες με μαξιλάρι και τραπέζι 200 Ευρώ το σετ. Όλα είναι σε άριστη κατάσταση. ΤΗΛ.: 6970040410κος Παναγιώτης. (ΜΑ 8184) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ παλαιά συμπαγή τούβλα. Τηλ. 6944418676 (ΜΑ8178) ΠΩΛEIΤΑΙ Scooter Peugeot, μοντέλο 11, 125cc σε άριστη κατάσταση. Τηλ. 6945661936 what's up. (MA8145) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ απορροφητικά μεγάλης Hp σε χαμηλές τιμές. Τηλ. 2621044966-6932233357 (ΜΑ8143)

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Peugeot Rally 106, χρώμα μπλε, full extra, άριστη κατάσταση, μοντέλο 2002. Τιμή 5.000 ευρώ. ΤΗΛ: 6942616365 (ΜΑ 8106)

ΠΩΛΕΙΤΑΙ NISSAN αγροτικό 4x4 D21, μοντέλο 1993, χρώμα μολυβί, καύσιμο βενζίνη και υγραέριο, 135.000χιλ. τιμή 5.300 ευρώ συζητήσιμη. Τηλ: 6978949165 (ΜΑ8220) ΠΩΛΕΙΑΤΙ BMW X3 μοντέλο 2007 (μαύρο με μπεζ σαλόνι) 2000cc πρ'ωτο χέρι. Τηλ: 6984523741 (ΜΑ 8221) ΠΩΛΕΙΤΑΙ Opel Astra Στεϊσον Disel 1.700cc. ΤΗΛ. 6979020651 (ΜΑ8190) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ALFA ROMEO μοντέλο 2002 φουλ-έξτρα, μαύρο χρώμα, αγρατζούνιστο, φυλασσόμενο σε κλειστό γκαράζ. Μόνιμος 1600cc ΤΙΜΗ 3.350 ευρώ,

ιδιώτης. ΤΗΛ. 6973424925 (ΜΑ8179) Πωλείται κλούβα VW TRANSPORT '94 μοντέλο, 2400cc DIESEL μακριά καρότσα. ΤΙΜΗ 2.500€. Τηλ. 6946874959(ΜΑ8162) Πωλείται Audi Turbo 1.796cc, λόγο θανάτου 14.000 χιλ., ατρακάριστο, μοντέλο 2008. Τιμή 20.000€. Τηλ. 6 9 4 4 9 8 9 8 4 0 2 6 2 1 0 2 9 2 4 9 6932233357-2621044966 (ΜΑ8181) ΠΩΛEIΤΑΙ Mercedes E200 106.000χιλ. ατρακάριστο. Τιμή 15.000€ Δεκτός έλεγχος από τη Mercedes. Τηλ. 2621044966-292496932233357-6944989840 (ΜΑ8142) ΠΩΛEIΤΑΙ Ford Maveric, μοντέλο 2005, 2261cc ατρακάριστο. Δεκτός έλεγχος από την Ford τιμή 7.000€. Τηλ: 2621044966-292496932233357-6944 989840 (ΜΑ8084)

BEST MOTORS ΛΟΥΤΑΣ ÁËÖÅÉÏÕ 38, Ýíáíôé Lidl

HYUNDAY ATOS χρώμα γκρί, full extrα, a/c 3500E

ΤΟΥΟΤΑ ΥΑRIS DIESEL TURBO 2006 1400 cc υδραυλικό τιμόνι, a/c , ηλεκτρικά παράθυρα και κλειδαριές , αερόσακους , ζάντες αλουμινίου , full extra 7500Ε

FIAT STRADA 2006 TURBO DIESEL ηλ.παράθυρα και κλειδαριές, ζάντες αλουμινίου a/c 6900E

“Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ”

ÐÙËÏÕÍÔÁÉ ÓÅ ÐÑÁÃÌÁÔÉÊÇ ÕÐÅÑÐÏÓÖÏÑÁ:

1. Ψυγείο Self - Service Costans, συντήρηση, μήκος 6,40 Χ 90 Χ 2,00 ύψος και ετερον 3,85 Χ 90 Χ 2,00 με κουρτίνες νυκτός, φωτισμό, ράφια και σύστημα ψύξης multi ( 1 μηχάνημα) Τιμή 17.000 Ε (+ ΦΠΑ) 2. Καταψύκτης τοίχου Costans μήκος 2,00 Χ 1,00 Χ 2,00, 2 Ε/Μ τεμάχια 3 Τιμή 2.500 Ε (+ ΦΠΑ) με σχάρες και φωτισμό 3. Βιτρίνα συντήρησης αλλαντικών - τυροκομικών Costans με ανοιγόμενα τζάμια με αμορτισέρ, φωτισμός, ψυχόμενη αποθήκη φέτας, Ε/Μ 2,85 Χ 1,05 Χ 1,20 Τιμή 2.500Ε(+ ΦΠΑ) ¼ëá ôá øõãåßá Costans Ý÷ïõí ÷ñÞóç 16 ìçíþí áðü åðþíõìï S/M ôçò åõñýôåñçò ðåñéï÷Þò ìáò ðïõ äéÝêïøå ôç ëåéôïõñãßá ôïõ. ÕðÜñ÷ïõí õðåñðñïóöïñÝò óå ðïëëÜ áêüìç åßäç åíôüò ôïõ êáôáóôÞìáôïò ìáò.

ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 27 - 29 ΤΗΛ: 26210-2 27720 ΚΙΝ: 6947077483

Citroen Saxo 1100 cc,2001 μοντέλο,Α C,Υδραυλικο, 120 000 χλμ.1990 ευρω προσφορα

Fiat strada, πετρέλαιο 1,9, multijet 07 adventur, σκαλοπάτια, μπάρες οροφής, προβολείς

Fiat Panda 1250 cc,(2)20052007 full extra 3450-4350 ευρω προσφορα

Mitsubishi L200 Magnum (2),2004-2005Clima,μιαμιση καμπινα,full extra,9990 ευρω,10450 ευρω

Toyota Yaris Verso 1300 vvti 2003, full extra,4990 ευρω προσφορα

Daihatsu Piaggio Kipper, Diesel,1250 cc,1997,ανατροπη 3 πλευρων,4990 ευρω προσφορα

Fiat Doblo Diesel,1250 cc,2007,full extra,εγγυηση 12 μηνες,6990 ευρω προσφορα

Toyota Corolla,1400 CC, 2004,FULL EXTRA,5ΘΥΡΟ, 4990 ευρω προσφορα

FORD C-MAX 2005 1.8 clima, ABS, αερόσακου ηλ..παράθυρα και κλειδαριές cd, χειριστήρια τιμονιού full extra 4800Ε

KENTΡΙΚΟ: ΑΛΦΕΙΟΥ 69, ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ (έναντι EXPRESS SERVICE) YΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ: ΑΛΦΕΙΟΥ 23 έναντι S.M. LIDL, Τηλ.: 262104 00389, κιν.: 6976-6420046979-677766– glampropoulospyrgos@yaho o.grΠλήρης γκάμα των αυτοκινήτων θα βρείτε στo www.auto-same.gr

ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΡΑΚΤΕΡ - ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Όλες οι τιμές διαπραγματεύσιμες… ÅÐÁÃÃÅËÌÁÔÉÊÏÉ ÅÎÏÐËÉÓÌÏÉ - ÐÕÑÃÏÓ

BMW E46 316, full extra, δερμάτινα, κλίμα, 2002 μοντέλο, 1587cc, 4990ευρω

ΤΗΛ.: 26210 30116, 6945227761 - ΟΛΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟ SITE: www.car.gr/bestmotors

Mercedes C180 1790 cc,1998, 165.000 χλμ,ABS AC Κλιμα,ηλ.παρ. κλειδαριες,οροφη,αριστο 3490 ευρω προσφορα


Μικρές Αγγελίες

/ ÐáñáóêåõÞ 22 Ìáñôßïõ 2013

w w w . p r o t i n e w s . g r

23

ÉáôñéêÜ - ÐáñáúáôñéêÜ ÅðáããÝëìáôá ΜΑΙΕΥΤΗΡΕΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΙ ÐÅÔÑÏÐÏÕËÏÓ ×Ñ. ÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÏÓ ÌÁÉÅÕÔÇÑÁÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÃÕÍÁÉÊÏËÏÃÏÓ ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ Ðñùß: 9.00 Ýùò 1.30 Áðüãåõìá: 17.30 Ýùò 20.30 (Åêôüò ÔåôÜñôçò áðüãåõìá) Ìáíùëïðïýëïõ 46 / 2ïò Ïñïöïò Ðýñãïò Ôçë./Fax.: 26210 32010, êéí.: 6972 857 557 ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÃÕÍÁÉÊÏËÏÃÉÊÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΙ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÖÙÔÇÓ ÁÍ. ÌÐÁ×ÏÕÑÏÓ

Eéäéêüò Oñèïäïíôéêüò D.D.S, MED, Dent , Dipl. Orth. ÏÑÈÏÄÏÍÔÉÊÇ ÃÉÁ ÐÁÉÄÉÁ ÊÁÉ ÅÍÇËÉÊÅÓ ÙÑÅÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁÓ ÉÁÔÑÅÉÏÕ ÄÅÕÔÅÑÁ Ýùò ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ ÐÑÙÉ 9.00 -13.00 ÁÐÏÃÅÕÌÁ 16.00- 20.30 ÓÁÂÂÁÔÏ ÊÁÔÏÐÉÍ ÑÁÍÔÅÂÏÕ ÌÁÍÙËÏÐÏÕËÏÕ ê' ÃÊÏÔÓÉÍÁ 12 ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ Ôçë. Fax.: Éáôñåßïõ 26210-25959 Êéíçôü ôçë.: 6978222848 e- mail: fotismpaxouros@yahoo.com *****

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÓÐÕÑÏÐÏÕËÏÓ ×. ÍÉÊÏËÁÏÓ

Aðüóôïëïò Ã. Ðáôñßêéïò ÌáéåõôÞñáò - ÷åéñïõñãüò Ãõíáéêïëüãïò (ô. éáôñüò Á´ÌáéåõôéêÞò êáé ÃõíáéêïëïãéêÞò ÊëéíéêÞò Ðáíåðéóôçìßïõ Áèçíþí Íïó. ÁëåîÜíäñá) Êéí.: 6936 086168

Ãåþñãéïò Í. ÐëÜêáò ÌáéåõôÞñáò - ×åéñïõñãüò Ãõíáéêïëüãïò (ô. éáôñüò Á´ÌáéåõôéêÞò êáé ÃõíáéêïëïãéêÞò ÊëéíéêÞò Ðáíåðéóôçìßïõ Áèçíþí Íïó. ÁëåîÜíäñá) Kéí.: 6975 618740  Ðáñáêïëïýèçóç êõÞóåùí õøçëïý êéíäýíïõ

Õðïãïíéìüôçôá - ÉVF Ðáèïëïãßá ôñá÷Þëïõ, êïëðïóêüðçóç Åììçíüðáõóç - ïóôåïðüñùóç Ëáðáñïóêüðçóç ñïìðïôéêÞ ÷åéñïõñãéêÞ Ðáèïëïãßá ìáóôïý ÐáéäéêÞ / ÅöçâéêÞ Ãõíáéêïëïãßá ÄÝ÷ïíôáé êáôüðéí ñáíôåâïý. ÙñÜñéï: ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ 9.00-13.30ì.ì., 17.00-21.00 Äéåýèõíóç: Êáóôüñ÷ç 1 êáé 28çò Ïêôùâñßïõ (ÊåíôñéêÞ Ðëáôåßá) Ô.Ê. 27100 ÐýñãïòÔçë.: 26210.32016, fax: 26210.32017, email: info@2care.gr

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÏÄÏÍÔÉÁÔÑÅÉÏÕ ÓÔÏ ÊÁÑÁÔÏÕËÁ

ÄÉÏÍÕÓÉÏÓ ÂÁÓÉËÅÉÏÕ ÓÔÁÓÉÍÏÐÏÕËÏÓ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÏÕ ÁÈÇÍÙÍ ÄÅ×ÅÔÁÉ: ÊáñÜôïõëá ðñùß 9.00-13.00ì.ì. êáé áðüãåõìá ìå ñáíôåâïý Ôçë.: 26210 -61182, êéí. 6980-619614 Ðåëüðéï: ÄÝ÷åôáé ìüíï ìå ñáíôåâïý

Eéäéêüò Oñèïäïíôéêüò D.D.S, MED, Dent , Dipl. Orth. Åéäéêåõèåßò Ðáíåðéóôçìßïõ Frankfurt Ì. Ãåñìáíßáò Ðôõ÷éïý÷ïò Ðáíåðéóôçìßïõ Giessen Ãåñìáíßáò ÈåìéóôïêëÝïõò & Ì. ÁëåîÜíäñïõ 1 (Ýíáíôé ÏÔÅ) Ðýñãïò Çëåßáò Ôçë.: 26210 30004 fax: 26210 30024 e-mail: nspyrospoulos@hotmail.com

ΦΥΣΙΑΤΡΟΙ ÈÅÏÄÙÑÏÓ ÄÇÌ. ÁËÔÁÍÇÓ

ÉÁÔÑÏÓ ÖÕÓÉÊÇÓ ÉÁÔÑÉÊÇÓ & ÁÐÏÊÁÔÁÓÔÁÓÇÓ (ÖÕÓÉÁÔÑÏÓ) ÄÉÐËÙÌÁÔÏÕ×ÏÓ ÔÏÕ ÅÕÑÙÐÁÚÊÏÕ ÓÕÌÂÏÕËÉÏÕ ÖÕÓÉÊÇÓ ÉÁÔÑÉÊÇÓ & ÁÐÏÊÁÔÁÓÔÁÓÔÁÓÇÓ (EUROPEAN BOARD OF PHYSICAL & REHABILITATION MEDICINE) ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý Ôçë.: Éáôñåßïõ 26210 20090 Ôçë. Êéí.: 6977403015 Ìáíùëïðïýëïõ 46, (Ýíáíôé Íïìáñ÷ßáò), Ðýñãïò

ÐÅÔÑÏÓ ÊÙÍ ÓÐÉÍÏÓ ×åéñïõñãüò Óôüìáôïò

Ðôõ÷éïý÷ïò Ðáí/ìßïõ Èåóóáëïíßêçò

DDS, MSc ×ÅÉÑÏÕÑÃÉÊÇ ÓÔÏÌÁÔÏÓ ÅÌÖÕÔÅYÌÁÔÁ, ÁÊÔÉÍÏËÏÃÉÁ Ô. Ðåôñïðïýëïõ 12 & Êïêêßíïõ, 2ïò üñïöïò Ðýñãïò Çëåßáò, Ôçë. 26210 34600 Fax: 26210 34166

ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ - ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

τ. Συντονιστής Διευθυντής Ψυχιατρικού Τομέα ΓΝΑ “Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ” Μανωλοπούλου & Γκοτσίνα 10 άνωθεν “ΓΕΡΜΑΝΟΣ” Δέχεται με ραντεβού: 10π.μ.-55μ.μ Τηλ.: 26210-331410, & 6970 019031

ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΙ NIKOËÁÏÓ Ð. ÓÁÑÁÍÔÇÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÙÔÏÑÉÍÏËÁÑÕÃÃÏËÏÃÏÓ ÓÔÑ. ÓÉÓÉÍÇ & ÅË. ÂÅÍÉÆÅËÏÕ 1 ÃÁÓÔÏÕÍÇ ÇËÅÉÁÓ Ô.Ê. 27300 ÔÇË.: 2623400580 - ÊÉÍ.: 6979784020

ÍÉÊÏËÁÏÓ ×ÁÑÄÁÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ Ù.Ñ.Ë. ÄÝ÷åôáé êáèçìåñéíÜ áðü 8 ð.ì. - 1.30 ì.ì. êáé 6.00 ì.ì. 8.00 ì.ì. áðüãåõìá ðëçí ÔåôÜñôçò êáé ÓáââÜôïõ Åñìïý 5, ôçë. 26210 29239, Êéí.: 6945232529

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΙ

Äñ. ÃÅÙÑÃÉÏÓ Ð. ÊÏÕÑÅÁÓ

ÏÑÈÏÐÅÄÉÊÏÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÄéäÜêôùñ Ðáíåðéóôçìßïõ Ðáôñþí Êïêêßíïõ 12-14 & ÆáÀìç 1ïò üñïöïò (ðëçóßïí Äçì. ÐÜñêïõ), Ðýñãïò ôçë: 26210 35800 Êéí.: 6932566996 ¿ñåò ëåéôïõñãßáò ÊáèçìåñéíÜ Ðñùß: 8:30 - 13:30 Áðüãåõìá: Êáôüðéí ñáíôåâïý 18:00 - 20:30 Ðëçí ÔåôÜñôçò

ΟΥΡΟΛΟΓΟΙ

ËÅÏÍÁÑÄOÐÏÕËÏÓ ÉÙÁÍ. ËÅÙÍIÄÁÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÏÕÑÏËÏÃÏÓ ÙÑÅÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁÓ: 10:00 - 14:00, 18:00 - 20:00 ÔÅÔÁÑÔÇ ÁÐÏÃÅÕÌÁ ÊÁÉ ÓÁÂÂÁÔÏ ÐÑÙÉ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ ÄÅÊÔÁ ÔÁÌÅÉÁ Ìáíùëïðïýëïõ & Ðñïýóóçò 2 (1ïò üñïöïò-Üíùèåí ÄÏÕ) Ðýñãïò Çëåßáò 27100 ôçë./fax 2621300481, êéí. 6974149524 e-mail: leoleonardopoulos@yahoo.com

ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΙ

ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΙ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÍÅÕÑÏËÏÃÉÊÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÌÁËÁÌÙ (ÔÅÍÉÁ) Äçì. ÖÑÉÌÁ Éáôñüò - Íåõñïëüãïò ÄÝ÷åôáé êáèçìåñéíÜ ÐÑÙÉ: 8.30 - 13.30 ÁÐÏÃÅÕÌÁ: 17.30 - 20.30 (ðëÞí ÔÅÔÁÑÔÇ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ áðüãåõìá ìüíï ìå ñáíôåâïý) Ìáíùëïðïýëïõ 63 - Ðýñãïò Ôçë. 26210 30918, Êéí.: 6944735548 e-mail:malfri@otenet.gr

ÍÅÏ ÏÖÈÁËÌÉÁÔÑÅÉÏ

ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤEΣ

ÄÇÌÇÔÑÉÏÓ ×. ÌÉÊÅËÏÐÏÕËÏÓ

ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÐÁÍÅÐ. ÁÈÇÍÙÍ 28çò ÏÊÔÙÂÑÉÏÕ 5 - ÐÕÑÃÏÓ (Êåíôñ. Ðëáôåßá) ÐÑÙÉ: ÄÅÕÔÅÑÁ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ 9-2 ì.ì. ÁÐÏÃÅÕÌÁ: ÊÁÈÇÌÅÑÉÍÁ 6-8 ì.ì. (ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ ÁÐÏÃÅÕÌÁ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ) ÔÇË. 26210-33990, êéí. 6942217262

MIKΡΟΒΙΟΛΟΓΟΙ

ÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÏÓ ÈÅÏÄ. ÓÁÌÁÍÔÁÓ

Ôçë.: 26240-31472, 6976-023365

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

ΨΥΧΙΑΤΡΟΙ - ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ Dr. ÊÙÓÔÁÓ É. ÁËÅÎÁÍÄÑÏÐÏÕËÏÓ

ÉÁÔÑÏÓ ÌÉÊÑÏÂÉÏËÏÃÏÓ (ÂÉÏÐÁÈÏËÏÃÏÓ) ô. Éáôñüò Íïóïêïìåßïõ Ðáßäùí "Ç ÁÃÉÁ ÓÏÖÉÁ" *Áíáëýóåéò - ÁéìáôïëïãéêÝò, Âéï÷çìéêÝò -ÁíïóïëïãéêÝò, ÏñìïíïëïãéêÝò Áéìïëçøßåò - Íåïãíþí, Âñåöþí - Ðáßäùí, Åíçëßêùí *ÓðåñìïäéÜãñáììá *Åëåã÷ïò õðïãïíéìüôçôáò Ôçë. Éáôñåßïõ: 26211 01379 - Êéíçôü: 6944 637365

Ó×ÉÆÁ ×. ÌÁÑÉÁ

Πτυχιούχος ΑΤΕΙ ΠΑΤΡΩΝ Κινητοποίηση σπονδυλικής στήλης και άκρων Myofascial therapy Αθλητικές κακώσεις Νευρολογικές παθήσεις Αναπνευστική και ορθοπεδική Φ/Θ Κατ’ οίκον θεραπείες Δεχόμαστε ασθενείς του ταμείου ΕΟΠΥΥ (δηλ. ΙΚΑ, ΟΠΑΔ- ΤΥΔΚΥ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ) Ωράριο λειτουργίας: Πρωί: 8.30 - 13.30 Απογ.: 17.30 - 20.30 Κοκκίνου 12-14 2ος όροφος ΠΥΡΓΟΣ Τηλ.: 26210 33730, κιν.: 6939369774 e-mail: mariasxiza@yahoo.gr

ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ ÍÉ×ÙÑÉÔÇ ÅËÅÍÇ

Øõ÷ïëüãïò Ðáíåðéóôçìßïõ Áèçíþí *ÓõìâïõëåõôéêÞ óôÞñéîç ðáéäéþí êáé åíçëßêùí *ÁôïìéêÞ øõ÷ïèåñáðåßá äéáôáñá÷þí Üã÷ïõò, êáôÜèëéøçò, öïâéþí *ÐñïâëÞìáôá óõìðåñéöïñÜò ðáéäéþí êáé åöÞâùí *ÁðïêáôÜóôáóç ìáèçóéáêþí äõóêïëéþí *ÅíçìÝñùóç êáé åðáããåëìáôéêüò ðñïóáíáôïëéóìüò Ôçë. Ãñáöåßïõ: 26220 24822 Êéí.: 6937 146439 Äéåýèõíóç ãñáöåßïõ: ÊáñáúóêÜêç 6, ÁìáëéÜäá

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ÆÁ×ÁÑÏÕËÁ ÄÉÏÍ. ÁÂÑÁÌÏÐÏÕËÏÕ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÔÌÇÌ. ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ Á.Ô.Å.É. ÐÁÔÑÙÍ ÌÅËÏÓ ÓÕËËÏÃÏÕ ÅÐÉÓÔÇÌÏÍÙÍ ËÏÃÏÐÁÈÏËÏÃÙÍ ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÕÔÙÍ ÅËËÁÄÏÓ ÅÐÉÓÔÇÌÏÍÉÊÏÓ ÓÕÍÅÑÃÁÔÇÓ ÊÅÊÕÊÁÌÅÁ ÍÏÌÏÕ ÇËÅÉÁÓ ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý ÍÅÁ ÄÉÅÕÈÕÍÓÇ - Ìáèéïý 5, Ðýñãïò ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ, ôçë.: 26210 34610 / 6971 993126 Óýìâáóç ìå üëá ôá ôáìåßá

ΛΟΓΟΠΕΔΙΚΟΙ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÁÊÇÓ ÅÊÐÁÉÄÅÕÓÇÓ

ÊÝíôñï ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ ðáéäéþí, åöÞâùí, åíçëßêùí ÅÑÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁ - ÅÉÄÉÊÇ ÁÃÙÃÇ - ØÕ×ÏËÏÃÉÊÇ ÕÐÏÓÔÇÑÉÎÇ ÓÕÌÂÏÕËÅÕÔÉÊÇ ÏÉÊÏÃÅÍÅÉÁÓ - ÌÁÈÇÓÉÁÊÇ ÕÐÏÓÔÇÑÉÎÇ

ÐÁÍÁÃÉÙÔÇÓ ×Ñ. ÓÔÁÈÏÐÏÕËÏÓ

ËÏÃÏÐÅÄÉÊÏÓ - ËÏÃÏÐÁÈÏËÏÃÏÓ Ð.Å. DIPLOMA ÅÉÄÉÊÇÓ ÁÃÙÃÇÓ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÈÅÑÁÐÅÕÔÇÓ ÃÉÁ ÁÔÏÌÁ ÌÅ ÅÉÄÉÊÅÓ ÁÍÁÃÊÅÓ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÏÕ ÅÎÙÔÅÑÉÊÏÕ (Speech and Language Pathologist) ÌÝëïò ôïõ Ðáíåëëçíßïõ Óõëëüãïõ Ëïãïðåäéêþí ÌÝëïò ôïõ Åëëçíéêïý Óõëëüãïõ ãéá ôçí Áöáóßá ÌÝëïò ôçò ÅëëçíéêÞò åôáéñåßáò Äõóëåîßáò ð. Åðéóôçìïíéêüò ÓõíåñãÜôçò ÊÅÊÕÊÁÌÅÁ Í. ÇËÅÉÁÓ ÅÑÃÁÓÉÁÊÇ ÅÌÐÅÉÑÉÁ ÓÅ ÊËÉÍÉÊÅÓ ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ ÔÏÕ ÅÎÙÔÅÑÉÊÏÕ ÊÁÉ ÊÅÐÅÐ ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇÓ Åéäéêüò óôç äéÜãíùóç èåñáðåßá äéáôáñá÷þí Ëüãïõ, ÖùíÞò, Ïìéëßáò, ÁêïÞò, Åðéêïéíùíßáò, ÃñáöÞò, ÁíÜãíùóçò ÄÅ×ÅÔÁÉ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ Óýìâáóç ìå üëá ôá ôáìåßá Óõíåñãáóßá ìå üëåò ôéò éáôñéêÝò åéäéêüôçôåò 28çò Ïêôùâñßïõ êáé Ìéáïýëç 1 Ðýñãïò (Â' Ïñïöïò) Ôçë./fax: 2621033880, 2625022285, Êéíçôü: 6977905430

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΙ

ÁÐÏÓÔÏËÏÐÏÕËÏÕ ÁËÅÎÁÍÄÑÁ

ÄÉÁÉÔÏËÏÃÏÓ-ÄÉÁÔÑÏÖÏËÏÃÏÓ -Ðôõ÷éïý÷ïò Á.Ô.Å.É. Èåó/íßêçò - ÅîåéäéêåõìÝíç óôéò äéáôñïöéêÝò äéáôáñá÷Ýò êáé ôçí ðá÷õóáñêßá (NCFED) - ÅðéóôçìïíéêÞ óõíåñãÜôçò ôçò ïìÜäáò Ìed-Nutrition - ÌÝëïò ôçò ¸íùóçò Äéáéôïëüãùí/Äéáôñïöïëüãùí ÅëëÜäïò ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý Ðñùß: êáèçìåñéíÜ Áðüãåõìá: Ôñßôç, ÐÝìðôç,ÐáñáóêåõÞ Äéåýèõíóç: Êïõñïãéáííïðïýëïõ 33 (ÁìáëéÜäá) Ôçë: 26220 38380 Êéí: 6937239362 www.apostolopoulou.gr, alnutric@gmail.com

KYTTAΡΟΛΟΓΟΙ ÓÏÖÉÁ ÊÁÔÓÁÑÏÕ - ÁËÔÁÍÇ

ÉÁÔÑÏÓ ÊÕÔÔÁÑÏËÏÃÏÓ ô. Éáôñüò Áíôéêáñêéíéêïý Íïóïêïìåßïõ Áèçíþí «ÁÃÉÏÓ ÓÁÂÂÁÓ»  Ôåóô ÐáðáíéêïëÜïõ ÊõôôáñïëïãéêÝò åîåôÜóåéò ðôõÝëùí, ïýñùí & õãñþí ÐáñáêåíôÞóåéò ïñãÜíùí (èõñåïåéäïýò, ìáóôïý, ëåìöáäÝíùí, óéåëïãüíùí ê.ë.ð.) ÉÁÔÑÅÉÏ ÄåëçãéÜííç 17, ÁÌÁËÉÁÄÁ Ôçë. éáôñ.: 26220-38360, Êéíçôü: 697-2305520 Η σειρά είναι αλφαβητική

Βάρδα Μάρκος Αλέξανδρος (26230-71988) Κρέστενα Μαραγκού Ελένη (26250-22133) Ανδραβίδα Χατζή Κωνσταντίνα (26230-54444) Πελόπιο Διαμαντόπουλος Βασίλειος (26240-31489) Πύργος Σγαντζή Αντωνία, Μανωλοπούλου 42 (εφημερεύει-

Γαστούνη Καμπίτση Ρούσσα (26234-34200)

διανυκτερεύει 26210-26165)

Λεχαινά Παπαδόπουλος Νεόφυτος (26230-22742)

Αμαλιάδα Ρουμελιώτη Μαρία, Ελ. Βενιζέλου 22 (26220-

Τραγανό Κωνσταντίνου Διονύσιος (26230-61006)

21621, 08.00 - 14.30 & 17.30 - όλη νύχτα), Μελιτσοπούλου

Αρχαία Ολυμπία Παπαβασιλείου Δημήτριος (26240-22000)

Παρασκευή, Ελ. Βενιζέλου 8 (26220-23046, 08.00 - 21:00)

Βαρθολομιό Μανιακούρα Ιφιγένεια (26230-43890)


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

22

Εδώ η Ελλάδα χάνεται και γαλάζιες βαρκούλες αρμενίζουν...

MAΡΤΙΟΥ 2013

Για το νομοσχέδιο “ΑΘΗΝΑ” που καταργεί το Τμήμα πληροφορικής και ΜΜΕ

ΕΛΓΑ

Και ηλεκτρονικά η ειδική ασφαλιστική εισφορά Στο πλαίσιο της προσπάθειας για αμεσότερη και πληρέστερη ενημέρωση ο ΕΛΓΑ δίνει τη δυνατότητα στους αγρότες να υπολογίζουν ηλεκτρονικά την ειδική ασφαλιστική εισφορά που πρέπει να καταβάλλουν στον ΕΛΓΑ για το έτος 2013. Την ηλεκτρονική αυτή υπηρεσία παρέχει ο ΕΛΓΑ μέσω της ιστοσελίδας του www.elga.gr με την επιλογή Υπολογισμός Εισφοράς Online. Εκεί οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν το Νομό, την Καλλιέργεια του αγροτεμαχίου και να εισάγουν τα στρέμματα για το φυτικό κεφάλαιο και το είδος και τον αριθμό των ζώων για το ζωικό κεφάλαιο. Αν έχουν περισσότερα από τρία αγροτεμάχια/ εκτροφές με τα + και - της τελευταίας στήλης μπορούν να τα προσθέσουν ή να τα αφαιρέσουν και τέλος να πατήσουν "Υπολογισμός" προκειμένου να έχουν έναν ενδεικτικό υπολογισμό της εισφοράς τους.

Μπλόκο στην ΔΟΥ Πύργου από τους φοιτητές Κ

ατάληψη της ΔΟΥ Πύργου πραγματοποίησαν χθες το πρωί οι φοιτητές του ΤΕΙ Πύργου που διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο "ΑΘΗΝΑ" που καταργεί το Τμήμα πληροφορικής και ΜΜΕ. Μαζί τους βρέθηκαν χθες και αρκετοί πολίτες που συμπαραστάθηκαν μαζί με τους φοιτητές στην είσοδο της ΔΥΟ. Οι φοιτητές ανάρτησαν πανό στην είσοδο της ΔΟΥ και "μπλόκαραν" την είσοδο με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι της ΔΟΥ να παραμείνουν εκτός κτηρίου.

Παράλληλα, μοίρασαν και το παρακάτω κείμενο: "Ο εμπαιγμός των αιρετών της Ηλείας σε βάρος των σπουδα-

στών δεν έχει τέλος. Ο βουλευτής Ηλείας, Κώστας Τζαβάρας, σε συνέντευξη τύπου "μοίρασε" κατευθύνσεις και Áðü ôçí ÷èåóéíÞ êáôÜëçøç ôùí öïéôçôþí ôïõ ÔÅÉ Ðýñãïõ óôçí ÄÏÕ. μεταβατικότητα στους σπουδαστές του ΤΕΙ Πύργου ως βιώσιμη λύση για τις σπουδές τους. Σύμφωνα με όσα είπε το τμήμα Πληροφορικής και ΜΜΕ μπαίνει σε καθεστώς μεταβατικότητας, μένει δηλαδή μέχρι το 2018 μέχρι να πάρουν πτυχίο όλοι οι σπουδαστές του. Από την άλλη μεριά, το τμήμα Μουσειολογίας, Μουσειογραφίας και Σχεδιασμού Εκθέσεων γίνεται κατεύθυνση στο νεοσύστατο τμήμα Διοίκησης

Τουριστικών και Πολιτιστικών Μονάδων. Οι υποτιθέμενες "λύσεις" του κ. Τζαβάρα δεν εξυπηρετούν σε καμία περίπτωση ούτε τους σπουδαστές, ούτε και την πόλη του Πύργου. Η μεταβατικότητα θα οδηγήσει το τμήμα Πληροφορικής και ΜΜΕ σε αργό θάνατο. Οι καθηγητές δεν θα έρθουν για μάθημα και η χρηματοδότηση θα είναι μηδενική. Δεν είναι τυχαίο που πίσω από την μελέτη για το σχέδιο "Αθηνά" βρίσκεται ο ιδιωτικός εκπαιδευτικός όμιλος "ΑΚΜΗ". Ήδη οι σπουδαστές έχουν αρχίσει και επιστρέφουν πίσω στα σπίτια τους μόνιμα! Το τμήμα της Μουσειολογίας, ουσιαστικά σβήνεται από τον χάρτη, αφού η συγκεκριμένη επιστήμη δεν θα υπάρχει μέσα στο νέο τμήμα που θα δημιουργηθεί παρά την κατεύθυνση που δίνεται. Οι σπουδαστές δηλαδή του τμήματος αυτού δεν θα τελειώσουν αυτό που επέλεξαν. Η πόλη του Πύργου μέσα σε λίγες μέρες θα ερημώσει! Αποκλειστική ευθύνη για αυτό θα έχουν τόσο η κυβέρνηση του μνημονίου αλλά κυρίως οι τοπικοί φορείς που αδιαφόρησαν από την πρώτη στιγμή για το πρόβλημα μας. Πρέπει ο Ηλειακός Λαός να καταλάβει το παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες όλων μας. Καλούμε τον λαό της Ηλείας να απαιτήσει την παραίτηση τους! Χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ! Κατάληψη φοιτητών Α.Τ.Ε.Ι. ΠΥΡΓΟΥ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φοιτητές θα συνεχίσουν την κατάληψη και σήμερα Παρασκευή 22 Μαρτίου.

proti 22 martiou 2013  

proti tis ilias

proti 22 martiou 2013  

proti tis ilias

Advertisement