Page 1

Άλλαξε συνήθειες - σκέψου τοπικά - στήριξε τις αγορές του Νομού Ηλείας

TÑÉÔÇ 22 ÉÁÍÏÕÁÑÉÏÕ 2013

Ετος 11o

/

ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ: 3243 / Τιμή: 50λ. / (Eκτός Νομού 1 Ευρώ)

ΚΡΙΣΙΜΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 24ΩΡΑ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

Ανοχύρωτος ο Nομός

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΓΙΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ ΣΕ ΕΦΙΑΛΤΗ

24χρονος από το Καρδιακαύτι νεκρός σε τροχαίο >> Ó. 9

Επανέρχεται στο προσκήνιο το τεράστιο ζήτημα της αντιπλημμυρικής θωράκισης της Ηλείας

Ε

πανέρχεται στο προσκήνιο το τεράστιο ζήτημα της αντιπλημμυρικής θωράκισης του νομού Ηλείας με αφορμή τις σοβαρές ζημιές και καταστροφές από την μανία της φύσης. Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε χθες ο Δήμος Ανδρίτσαινας - Κρεστένων μετά την ενημέρωση που είχε ο Δήμαρχος Σάκης Μπαλιούκος από τον Περιφερειάρ-

χη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα .Έκτακτο ΣΤΟ πρόκειται να συγκαλέσει σήμερα ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς με σκοπό να γίνει μια συνολική αποτίμηση των ζημιών και να παρθούν μέτρα για ενδεχόμενες θεομηνίες. >> Ó. 4-55

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ

Ξεκινούν οι αστικές αναπλάσεις στο θεματικό πάρκο Ξυστρή >> Ó . 6

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΗΛΙΔΑΣ

Καταλογίστηκαν οφειλές ύψους1,5 εκ ευρώ προς το Δήμο >> Ó. 24 ΣΕ ΙΣΧΥ ΤΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

Δυσκολότερα και ακριβότερα τα διπλώματα οδήγησης >> Ó. 7

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ

Με Βαγγόπουλο υπηρεσιακό Ο Θοδωρής Βαγγόπουλος θα είναι προσωρινά στην τεχνική ηγεσία του Πανηλειακού, τη στιγμή που ο Καραχάλιος με εντολή τη διοίκησης έχει τεθεί εκτός ομάδας.

>> Ó. 16


2

w w w . p r o t i n e w s . g r

Σχόλια / Παραπολιτικά

/ Tñßôç 22 Éáíïõáñßïõ 2013

Εν αναμονή

Χρειαζόμαστε νέο μοντέλο ηγεσίας Χρειαζόμαστε νέα κόμματα με στόχο τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική εξέλιξη, που θα βασίζονται σε μία διεθνώς ανταγωνιστική εκπαίδευση και σε μια παραγωγική και εξωστρεφή Οικονομία. Νέα κόμματα με νέους ικανούς πολιτικούς ηγέτες τύπου Manager, που κριτήριο ανάδειξής τους δεν θα πρέπει να είναι τα λόγια τους στα κανάλια των τηλεοράσεων, αλλά η ικανότητα αξιοκρατικής διαχείρισης και αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού και των ιδεών που υπάρχουν εντός ή εκτός του κόμματος. Ηγέτες που θα χρησιμοποιούν το διάλογο όχι για το διάλογο, αλλά αντίθετα για να καταλήγουν σε απτές, δεσμευτικές προτάσεις για τον ίδιο, για το κόμμα του και κατά επέκταση για την Κυβέρνηση. Η εφαρμογή του μοντέλου αυτού ηγεσίας είναι αναμφισβήτητα όχι εύκολο και μάλιστα με τα μέχρι τώρα ελληνικά δεδομένα, φαίνεται να είναι ίσως και ακατόρθωτο. Σε αντίθεση με τη σημερινή ελληνική πραγματικότητα ας θυμηθούμε ένα απόσπασμα της ομιλίας του Ιωάννη Καποδίστρια, όταν ανέλαβε το αξίωμα του Κυβερνήτη της Ελλάδας: "Είμαι ευτυχής διότι ηδυνήθην να προσφέρω τα λείψανα της μετρίας καταστάσεώς μου εις το θυσιαστήριον της πατρίδας … Αποστρέφομαι το να προμηθεύω εις τον εαυτόν μου τας αναπαύσεις του βίου, αι οποίαι προϋποθέτουν την ευπορίαν, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων περικυκλωμένοι από πλήθος ολόκληρον ανθρώπων βυθισμένων εις την εσχάτην αμηχανίαν… Ελπίζω ότι όσοι εξ΄ υμών συμμετάσχουν εις την κυβέρνησιν θέλουν γνωρίσει μετ΄ εμού ότι εις τας παρούσας περιπτώσεις όσοι ευρίσκονται εις δημόσια υπουργήματα δεν είναι δυνατό να λαμβάνουν μισθούς ανάλογους με τον βαθμό του υψηλού υπουργήματός των και με τας εκδουλεύσεις των, αλλ΄ ότι οι μισθοί ούτοι πρέπει να αναλογούν ακριβώς με τα χρηματικά μέσα, τα οποία έχει η κυβέρνησις εις την εξουσίαν της". Σπυρίδων Παρασκευόπουλος

Απ΄ ότι φαίνεται ο εφιάλτης δεν απομακρύνθηκε. Μετά την ανάπαυλα του Σαββατοκύριακου οι ειδικοί. προβλέπουν εντός της εβδομάδας νέο κύμα κακοκαιρίας, με μεγάλα ύψη βροχής. Που σημαίνει ότι ο κίνδυνος νέος πλημμυρών δεν εξέλιπε ιδίως σε παρόχθιες περιοχές ποταμών και χειμάρρων. Πέραν τούτου υπάρχουν και τα φράγματα η στάθμη των οποίων ανεβαίνει επικίνδυνα. Τα γνωρίζουν όλα αυτά οι αρμόδιοι φορείς στο νομό Ηλείας και αν ναι τι μέτρα έχουν λάβει; Δ.Ζιάκ.

Ιδιοκτησία: ΠΡΩΤΗ Εκδοτική ΑΕ Εκδότης: Περικλής Μεταξάς Διευθυντής: Δημήτρης Ζιάκας Δημοσιογράφοι: Αννα Αγγελίδου, Κώστας Γιάλπας, Θοδωρής Λάμπρος Αθλητικό: Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Σοφοκλής Φραγκογιαννόπουλος Διεύθυνση Eμπορικού Τμήματος: Θοδωρής Κωνσταντόπουλος Πύργος - Ρήγα Φεραίου 113 (έναντι Δ.Ο.Υ. Πύργου-Πάροδος Forum) ΤΚ: 27100 - Κωδικός:6603 Τηλ.: 26210-40100, Fax: 26210-40107 Fax Συντακτών: 26210-40106 E-M Mail: protinews@otenet.gr, protisales@protinews.gr website:www.protinews.gr Αμαλιάδα - Ελ. Βενιζέλου 19, ΤΚ: 27200 Τηλ.: 26220-38290-1, Fax: 26220-38292 E-M Mail: protiama@otenet.gr Στο λογότυπο της εφημερίδας απεικονίζεται ο Δίας του Φειδία, από νόμισμα των Ηλείων. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα. Χειρόγραφα συνεργατών και επιστολές που δημοσιεύτηκαν ή όχι, δεν επιστρέφονται.

Εν αναμονή, της απόφασης Σταϊκούρα βρίσκονται οι εργαζόμενοι- εργολάβοι στην δακοκτονία που ακόμα περιμένουν να δουν εάν και πότε θα πληρωθούν. Οι επόμενες μέρες αναμένεται να είναι καθοριστικές, καθώς οι εργαζόμενοι- εργολάβοι δηλώνουν αποφασισμένοι να ξαναζεστάνουν τις μηχανές των τρακτέρ τους και να προχωρήσουν σε νέες ακόμα δυναμικότερες κινητοποιήσεις. Α. Αγγελ.

Τι γίνεται με τα κέντρα υποδοχής στην Ηλεία; Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το στρατόπεδο Μαυροδενδρίου πραγματοποίησαν οι κάτοικοι της περιοχής που τάσσονται κατά της δημιουργίας κέντρου υποδοχής λαθρομεταναστών στο στρατόπεδο του 523 τάγματος πεζικού, που λειτουργεί σήμερα ως κέντρο νεοσυλλέκτων. Εδώ στην Ηλεία που υπήρχε έντονη φημολογία τον προηγούμενο χρόνο για δημιουργία ανάλογου κέντρου, τι πρόκειται να γίνει; Υπάρχει σαφής απάντηση από την Πολιτεία ή ενημέρωση από την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας; Θ. Λαμπ.

Tou Γιάννη Mαραγκού από το “Εθνος”

Kαθαρές κουβέντες

Για μία ακόμα χρονιά, οι κάτοικοι του Νομού Ηλείας κοιτούν τον ουρανό και περιμένουν να δουν εάν και πότε θα βρέξει. Για μία ακόμα φορά έργα δεν είχαν γίνει, ενώ την τελευταία στιγμή έτρεξαν όλοι οι αρμόδιοι να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Η ερώτηση που έφτασε για πολλοστή φορά χθες στα γραφεία της "Πρώτης" από αναγνώστες προς το πρόσωπο του αντιδημάρχου υπεύθυνου τεχνικών υπηρεσιών Πύργου Βασίλη Παναγόπουλου ήταν "καλά τα τραπεζώματα σε κάμπο και Πύργο για τη προεδρεία της ΕΠΣ Ηλείας, αλλά ποιος θα

πληρώσει για τα πνιγμένα αμνοερίφια και τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις που βούλιαξαν;". Βέβαια απάντηση δεν ήταν δυνατό να πάρουν από εμάς, ωστόσο εμείς οφείλουμε να την μεταφέρουμε μαζί με την ανησυχία των Ηλείων πολιτών που αγωνιούν για τη ζωή και την περιουσία τους, κοιτώντας τον Αλφειό και τον Ενιπέα να "φουσκώνουν" επικίνδυνα σε κάθε κακοκαιρία. Αλήθεια αυτούς τους ανθρώπους ποιος θα τους προστατέψει; Α. Αγγελ.

Xωρίς περιστροφές

Και ξαφνικά σιωπή. Κανείς δεν μιλά. Κανένας δεν προσπαθεί να εξηγήσει τι συμβαίνει. Κανένας δεν απαντά στις ερωτήσεις που τίθενται. Κανείς. Περιμένουν να περάσει η μπόρα και όλοι να ξεχάσουν. Να πιούμε το νερό της λησμονιάς. Και μετά να συνεχίσουμε σαν να μην έγινε τίποτα. Να ξεχάσουμε τα λόγια τα μεγάλα, τις απειλές και όλοι μαζί υπό την σκέπη του ενός να προχωρήσουμε. Αλλά για που. Οι νέες πολιτείες που μας υποσχέθηκαν χάθηκαν. Τις σύγχρονες πολιτείες με τις αναπτυξιακές δυνατότητες μας

τις στέρησαν. Και τώρα απλά περιμένουν να ξεχάσουμε. Όπως δηλαδή γίνονταν τα τελευταία χρόνια. Τότε που μας έδιναν λίγο τυρί και εμείς, δυστυχώς, "δεν βλέπαμε τη φάκα". Τώρα όμως τα πράγματα άλλαξαν. Όσοι σιωπούν τώρα θα δώσουν λόγο αργότερα. Θα κληθούν να απαντήσουν. Να πουν την αλήθεια και να κριθούν. Να πουν τι έγινε. Άσχετο. Εκείνη η συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά για την Ολυμπία Οδό θα γίνει ποτέ; Κ. Γιάλπ.


Σχόλια / Παραπολιτικά

Επιστρέφει, ο Γιάννης Κουτσούκος (μαζί με τον Κώστα Σκανδαλίδη) στο ΠΑΣΟΚ. Το θέμα ωστόσο, είναι άλλο: Το ΠΑΣΟΚ θα επιστρέψει ποτέ, ή όσο περνά ο καιρός θα απομακρύνεται όλο και περισσότερο; Από πού; Μα φυσικά από την καθημερινότητα και τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες στην Ηλεία και σε όλη τη Χώρα. Αν δεν υπάρξει αναστροφή (κάτι που δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα) το ταξίδι για το συγκεκριμένο κόμμα (που επί σειρά ετών χρησιμοποίησε την Ηλεία ως πράσινο κάστρο ) είναι προδιαγεγραμμένο. Και θα αποδειχθεί ταξίδι δίχως επιστροφή! Δ. Ζιάκ.

Μπορούμε ως χώρα και γενιά άνω των 45 να είμαστε υπερήφανοι για τα επιτεύγματα της άφρονος πολιτικής του λαϊκισμού που ακολουθήσαμε τις τελευταίες δεκαετίες: Αφού φορτώναμε με τεράστιο χρέος την επόμενη γενιά, προκειμένου να αυξάνουμε τη δική μας κατανάλωση, τσεκουρώσαμε τις συντάξεις των πατεράδων και παππούδων μας, συνθλίβοντας τις δυνατότητες αξιοπρεπούς διαβίωσής τους, τώρα εξοντώνουμε τα παιδιά και τα εγγόνια μας οδηγώντας τα στο οικονομικό και κοινωνικό περιθώριο της ανεργίας.

w w w . p r o t i n e w s . g r

3

τμήμα που αφορά την Ηλεία. Δυσοίωνο και χωρίς καμία Απλά εδώ ισχύσει το ρητό αχτίδα αισιοδοξίας φαπαρηγοριά στον άρρωστο. ντάζει το μέλλον της ΟλυΒλέπετε η φράση "μετατίθεμπίας Οδού μετά και τις νται χρονικά" είναι αφαιρετιτελευταίες πληροφορίες κή. Δεν χτυπάει εμάς τους που κάνουν λόγο ότι μετά Ηλείους εκεί που πονάμε τη Ολυμπία αποδεσμεύοαλλά μας κάνει να ελπίζουμε νται ακίνητα που προβλέαφελέστατα ότι κάποια στιγπονταν να απαλλοτριωμή στο μακρινό μέλλον, θούν με προοπτική να Γράφει φτάσει ο δρόμος μέχρι ο Θοδωρής Λάμπρος μπορεί η Ολυμπία Οδός να την Τσακώνα. thlabros@hotmail.com υλοποιηθεί. Αυτά τα πράγματα, οι διαπιΟριστικές διευκρινίσεις στώσεις και τα επιχειρήματα είναι ακαι δεσμεύσεις, αναμένεται να δοπό πλευράς κυβέρνησης αστεία και θούν όταν οριστικοποιηθεί το περικατά την λαϊκή διάλεκτο φούμαρα βόητο ραντεβού με τον Πρωθυπουρκαι μεταξωτές κορδέλες. γό Αντώνη Σαμαρά, που ακόμα το Βεβαίως για την σημερινή κατάσταση περιμένουμε ως Ηλείοι. με το μείζον αναπτυξιακό έργο της Από την άλλη πλευρά ο αναπληρωτής Ολυμπίας Οδού δεν φταίνε απλά οι υπουργός Ανάπτυξης Σταύρος Καλοεκάστοτε κυβερνήσεις. γιάννης υποστήριξε ότι δεν περικόΦταίνε και δεν γινόμαστε γραφικοί πτεται φυσικό αντικείμενο των έρπου το λέμε για χιλιοστή φορά οι αιγων. Χρονικά μετατίθενται συγκεκριρετοί μας "άρχοντες". Συσκέψεις, μένα κομμάτια, ορισμένα εκ των οπαρασυσκέψεις, υπομνήματα, συναποίων εκκρεμούν στο Συμβούλιο της ντήσεις και παρασυναντήσεις και επί Επικρατείας. του πρακτέου μηδέν. Τόσο απλά δηλαδή μας τα μεταφράζει Επιτέλους κύριοι αιρετοί "άρχοντες" ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυτης Ηλείας οριστικοποιείστε το περιξης. Προσέξτε την φράση "χρονικά βόητο ραντεβού με τον Πρωθυπουρμετατίθενται συγκεκριμένα κομμάγό μπας και δούμε άσπρη μέρα. τια". Στην περίπτωση αυτή δεν μας λένε ξεκάθαρα ότι ξέρετε όνειρο ή- Αν και πολύ σκοτάδι διακρίνω στο τούνελ… ταν και πάει η Ολυμπία Οδός στο

Αγρίεψε η θάλασσα χθες στην Κουρούτα. Τα κύματα έφταναν μέχρι τον πεζόδρομο. Μια εικόνα μοναδική και παράλληλα να μας θυμίζει πως δεν υπάρχει τρόπος να αντισταθούμε στη δύναμη της φύσης. Κανένας… Κ. Γιάλπ.

ΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΓΡΑΦΟΥΝ...

/ Tñßôç 22 Éáíïõáñßïõ 2013

Ηλεία: σύγχρονη μάστιγα η ανεργία Σοκ και δέος προκαλούν τα επίσημα στοιχεία για την ανεργία. Να μη λησμονούμε ωστόσο ότι υπάρχουν κα τα ανεπίσημα που ανεβάζουν τον αριθμό των ανέργων σε πρωτοφανή επίπεδα. Στην Ηλεία η ανεργία έχει καταστεί πλέον σύγχρονη μάστιγα. Αν παλιά λέγαμε ότι κάθε σπίτι έχει από έναν άνεργο σήμερα μπορούμε να πούμε ότι υπάρχουν στην περιοχή μας πολλά νοικοκυριά στα οποία δεν εργάζεται κανείς! Για τη βραχυπρόθεσμη αντιμετώπιση της ανεργίας απαιτείται ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας κυρίως σε κρίσιμους κλάδους της οικονομίας, όπως οι κατασκευές. Αυτό, όμως, δεν μπορεί να επιτευχθεί με τη συνεχή αφαίμαξη του διαθέσιμου εισοδήματος των μισθωτών και των συνταξιούχων ούτε με ανεδαφικές φοροεισπρακτικές πολιτικές Η μεσοπρόθεσμη αντιμετώπιση της ανεργίας απαιτεί αύξηση των επενδύσεων (με τη δημιουργία κατάλληλου κλίματος) για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας Δ.Ζιάκ. Πόσοι Ηλείοι όμως πιστεύουν ότι όλα τα παραπάνω θα συμβούν;


4

Ρεπορτάζ

w w w . p r o t i n e w s . g r

/ Tñßôç 22 Éáíïõáñßïõ 2013

Η τελευταία θεομηνία επανέφερε στο προσκήνιο την ανυπαρξία ολοκληρωμένου

Του Κοσμά Αλεξίου

Υγεία: αγαθό ή εμπόρευμα; Εδώ και ένα μήνα τουλάχιστον στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου παραμένει εκτός λειτουργίας ο αξονικός τομογράφος (ηλικίας 12 ετών) - ο μοναδικός σε δημόσιο νοσηλευτικό ίδρυμα σε όλο το νομό. Η ανάγκη για άμεση επιδιόρθωση του, όπως και για την αγορά ενός νέου σύγχρονου σκοντάφτει στο χιλιακουσμένο επιχείρημα των τελευταίων ετών… "δεν υπάρχουν χρήματα".Ας αναρωτηθούμε όμως.. Γιατί σήμερα εν έτη 2013 με την αλματώδη πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας, με την μεγάλη εξειδίκευση του εργατικού δυναμικού να μην μπορεί ο κάτοικος ενός νομού - ο οποίος σημειωτέον έχει κοπιάσει, έχει δουλέψει για όλα τα παραπάνω, να απολαμβάνει αυτές τις κατακτήσεις;Γιατί δηλαδή να μην μπορεί ο οποιοσδήποτε μικρός ή μεγάλος, άνδρας ή γυναίκα, χριστιανός ή μουσουλμάνος, έλληνας ή αλλοδαπός να έχει το αυτονόητο και αναφαίρετο δικαίωμα της υγείας και της προάσπισής της;Η απάντηση βρίσκεται στον δρόμο που έχει επιλέξει η χώρα μας - τον δρόμο της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Της ανάπτυξης δηλαδή με μοναδικό κριτήριο το ολοένα και μεγαλύτερο κέρδος. Και ο καπιταλισμός δεν αναγνωρίζει ούτε δικαιώματα, ούτε αγαθά. Έτσι οι τεράστιες δυνατότητες που δημιουργούνται από τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι, οι κατακτήσεις της επιστήμης, της τεχνολογίας, οι δεκάδες χιλιάδες ειδικευμένο προσωπικό στα επαγγέλματα της Υγείας και της Πρόνοιας, αξιοποιούνται με κριτήριο το καπιταλιστικό κέρδος. Η κατεύθυνση ξεκάθαρη: υγεία για λίγους και "εκλεκτούς", υγεία εμπόρευμα που όποιος έχει αγοράζει, υγεία πεδίο επιχειρηματικής δράσης για ακόμα περισσότερα κέρδη για μια χούφτα επιχειρηματιών.Τελικά το δικαίωμα του λαού για σύγχρονες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, για δωρεάν πρόληψη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, θυσιάζεται στο βωμό της καπιταλιστικής αυτής ανάπτυξης. Γι' αυτό, όλο και λιγότεροι από τα λαϊκά στρώματα επωφελούνται από τις σημερινές δυνατότητες της επιστήμης, γι' αυτό όλο και περισσότεροι υγειονομικοί "περισσεύουν". Πολύ περισσότερο σήμερα, σε συνθήκες καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης - συνθήκες δηλαδή που το ίδιο ο ίδιος ο καπιταλισμός αδυνατεί να λύσει τα εσωτερικά του προβλήματα - που με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές των τελευταίων ετών επιδεινώνονται ραγδαία συνολικά οι όροι ζωής των εργαζομένων και των οικογενειών τους, με αποτέλεσμα την απότομη φθορά της υγείας τους.Ο αξονικός τομογράφος αποτελεί απλά ένα πολύ μικρό κομμάτι του συνολικού μεγάλου προβλήματος. Σήμερα , αύριο, σε λίγες μέρες, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αυτό θα λυθεί, μέχρι να προκύψει το επόμενο.Όσο η υγεία δεν αντιμετωπίζεται σαν αγαθό, που θα παρέχεται απλόχερα σε όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, αξιοποιώντας όλες τις κατακτήσεις της επιστήμης και της τεχνολογίας, ολοένα θα συμφιλιωνόμαστε με το να προσφέρονται υπηρεσίες επιπέδου 19ου αιώνα. Η οριστική λύση απαιτεί την κατάκτηση ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης, όπου κουμάντο θα κάνουμε εμείς που δουλεύουμε και παράγουμε οτιδήποτε βρίσκεται γύρω μας, που θα έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο, και κριτήριο την ικανοποίηση των διευρυμένων αναγκών του. Όλα αυτά βέβαια δεν λύνονται σε ένα βράδυ, δεν προκύπτουν μαγικά. Απαιτούν την δική μας συμβολή, την δική μας θυσία, τον δικό μας αγώνα - εν τέλει τη δική μας επιθυμία. Που σαν ρυάκια θα συνενώνονται σε έναν ορμητικό χείμαρρο που στο διάβα του θα σαρώσει τα πάντα, θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια κοινωνία φτιαγμένη από τον άνθρωπο για τον άνθρωπο.. Εις το επανιδείν.. Κοσμάς Αλεξίου - Ιατροδικαστής

Ανοχύρωτος για ακόμη μια φορά ο Nομός Ε

πανέρχεται στο προσκήνιο το τεράστιο ζήτημα της αντιπλημμυρικής θωράκισης του νομού Ηλείας καθώς πρόσφατα γίναμε μάρτυρες σοβαρών ζημιών και καταστροφών από την μανία της φύσης. Βομβαρδισμένες περιοχές σε όλα τα μήκη και τα πλάτη τους θύμιζαν την περασμένη Παρασκευή οι Δήμοι Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδρίτσαινας - Κρεστένων μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις που έπληξαν τις εν λόγω περιοχές ενώ σημειώθηκαν σοβαρές ζημιές και σε περιοχές του Δήμου Ζαχάρως - Φιγαλείας. Νωπές είναι ακόμα οι μνήμες από τον ισχυρό ανεμοστρόβιλο και την σφοδρή βροχόπτωση που έπληξε τον Πύργο τον προηγούμενο χρόνο και την ευρύτερη περιοχή προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε επιχειρήσεις και ιδιοκτησίες.

Θοδωρής Λάμπρος thlabros@hotmail.com Οι ισχυρές βροχοπτώσεις που έλαβαν χώρα την περασμένη Παρασκευή προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες, ιδιοκτησίες και ζωϊκό κεφάλαιο ενώ για ακόμη μια φορά ο Αλφειός ποταμός εκδικήθηκε και προκάλεσε σοβαρές πλημμύρες τόσο στην Ολυμπία όσο και στον Δήμο Ανδρίτσαινας - Κρεστένων όπου ο κάμπος των Μακρισίων,

τα Καλυβάκια και ο κάμπος της "Παπαδούς" θύμιζαν Βενετία. Η βροχόπτωση κράτησε 15 λεπτά στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου και όμως προξένησε σοβαρές παρενέργειες στην πρωτεύουσα του νομού. Αν είχε μεγαλύτερη διάρκεια τι θα συνέβαινε; Επίσης παρόμοια θεομηνία έπληξε τον προηγούμενο χρόνο και τον Δήμο Πηνειού με αποτέλεσμα ολόκληρες περιοχές να μετατραπούν σε απέραντες λίμνες. Για ακόμη μια φορά -και δεν θα κουραστούμε να το φωνάζουμε μέσω της "ΠΡΩΤΗΣ" - η ανυπαρξία ολοκληρωμένου σχεδίου για την αντιπλημμυρική θωράκιση του νομού, έπαιξε καταλυτικό ρόλο στις τελευταίες θεομηνίες. Θα έρθει βέ-

βαια κάποιος και θα κάνει τον Δικηγόρο του Διαβόλου λέγοντας ότι ακόμα και αν υπήρχε η απαραίτητη αντιπλημμυρική θωράκιση, οι θεομηνίες δεν θα μπορούσαν να αποφευχθούν. Θα μπορούσαν όμως να ελαχιστοποιηθούν οι ζημιές αν οι Δήμοι της Ηλείας είχαν προνοήσει εγκαίρως να θωρακιστούν με έργα αντιπλημμυρικής προστασίας. Mεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρει η Πολιτεία που δεν έχει ενισχύσει τους επτά "Καλλικρατικούς" Δήμους του νομού με τις απαραίτητες πιστώσεις προκειμένου οι τελευταίοι να προβούν στις απαραίτητες ερ-

Τα επόμενα 24ωρα είναι πολύ κρίσιμα αφού αναμένονται ισχυρές βροχοπτώσεις

γασίες θωράκισης των περιοχών τους. Αποτέλεσμα είναι οι Δήμοι να αγκομαχούν και να προσπαθούν με νύχια και με δόντια να βρουν πόρους ώστε να ενισχύσουν με αντιπλημμυρικά έργα τις περιοχές ευθύνης τους.

Ολοκληρωμένο σχέδιο διαφορετικά …ετοιμάστε μονόξυλα Επιτακτική κρίνεται πλέον η ανάγκη για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικής θωράκισης των Ηλειακών Δήμων. Χρειάζεται πίεση προς τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας από τους αιρετούς "άρχοντες"


Ρεπορτάζ

/ Tñßôç 22 Éáíïõáñßïõ 2013

σχεδίου αντιπλημμυρικής θωράκισης της Ηλείας

w w w . p r o t i n e w s . g r

5

ΔΗΜΟΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

Συγκαλεί σήμερα έκτακτο ΣTΟ Ένα συγκαλέσει σήμερα ο κτακτο ΣΝΟ πρόκειται

Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς με σκοπό να γίνει μια συνολική αποτίμηση των ζημιών από την θεομηνία της περασμένης Παρασκευής και να παρθούν μέτρα για ενδεχόμενες θεομηνίες που μπορεί να λάβουν χώρα τα επόμενα 24ωρα αφού σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες των δελτίων καιρού, στο νομό πρόκειται να σημειωθούν βροχοπτώσεις.

Óå ðëùôÝò Ðïëéôåßåò ðñüêåéôáé íá ìåôáôñáðïýí ïé Çëåéáêïß äÞìïé áí äåí âñßóêïíôáé óå åôïéìüôçôá óå åíäå÷üìåíåò èåïìçíßåò. Ç öùôïãñáößåò åßíáé áðü ôçí èåïìçíßá ôçò 18çò Éáíïõáñßïõ. Áò åõ÷çèïýìå íá ìçí åðáíáëçöèïýí ôÝôïéåò åéêüíåò. για την άμεση αντιπλημμυρική φωνα με έγκυρες πληροφορίμας θωράκιση. ες από τα δελτία καιρού, αναΈκτακτη Μην ξεχνάμε ότι ζήσαμένονται βροχοπτώσεις στο με στην πρωτεύουσα νομό. σύγκληση του ΣΤΟ του νομού αλλά και Αν οι Ηλειακοί δήμοι σήμερα από τον Δήμο στις περισσότερες δεν βρίσκονται σε ετοιπεριοχές της Ηλείας Αρχαίας Ολυμπίας για την μότητα για να αντιμετωμια μεγάλη θεομηνία πίσουν ενδεχόμενες που προκάλεσε κατα- αντιμετώπιση ενδεχόμενων πλημμύρες και καταστροστροφές σε οικίες, πεφές από τυχόν θεομηνίες θεομηνιών ριουσίες, επιχειρήσεις αλπου προκληθούν ξανά στην Ηλά και στο μεγαλύτερο σε μέλεία, τότε θα μιλάμε για πλήρη γεθος νοσηλευτικό ίδρυμα του καταστροφή των περιοχών νομού. νουαρίου 2013. Φτάσαμε στο που επλήγησαν την περασμέΜάλλον όμως οι Ηλειακοί και πέντε για ακόμη μια φορά νη Παρασκευή από τα άσχημα Δήμοι δεν έμαθαν από τη με- να συγκαλούμε ΣΤΟ, να κά- καιρικά φαινόμενα. γάλη καταστροφή και δεν προ- νουμε συσκέψεις και να υποΟπότε οι αιρετοί "άρχοντες" νόησαν ώστε να μην επαναλη- βάλουμε υπομνήματα για να ας έχουν σε εφεδρεία και μοφθούν παρόμοιες εικόνες που κηρύξουμε τους Δήμους μας νόξυλα αφού θα μετατραπούεπαναλήφθηκαν δυστυχώς ξα- σε κατάσταση έκτακτης ανά- με σε Πλωτές Πολιτείες όπου νά με αποκορύφωμα την τε- γκης. Τα επόμενα δε 24ωρα τον πρώτο λόγο θα τον έχουν λευταία θεομηνία της 18ης Ια είναι πολύ κρίσιμα αφού σύμ- τα μονόξυλα και τα πλοιάρια.

Μιλώντας χθες στην "ΠΡΩΤΗ" για την θεομηνία της περασμένης Παρασκευής ο κ. Κοτζιάς ανέφερε ότι υπήρξαν σημαντικές ζημιές σε όλες σχεδόν τις περιοχές του Δήμου τονίζοντας ότι αν είχαν έρθει εγκαίρως οι πιστώσεις για τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας ο Δήμος θα μπορούσε να είχε αποφύγει πολλές από τις ζημιές που προκλήθηκαν.Όπως ανέφερε "Δυστυχώς τα δελτία καιρού αναφέρουν ότι θα υπάρξουν έντονα καιρικά φαινόμενα με αρκετές βροχοπτώσεις τα επόμενα 24ωρα. Εμείς σαν Δήμος θα πρέπει να προετοιμαστούμε για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Οι ζημιές που προκλήθηκαν ήταν σοβαρές σε όλο το οδικό δίκτυο - αγροτικό και επαρχιακό. Είναι επιτακτική ανάγκη να γίνουν τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης. Από την ενημέρωση που έχω, οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν προχωρήσει στην περίληψη διακήρυξης του έργου που είναι περίπου στα 6 εκατ. ευρώ. Ειδι-

Áò åëðßóïõìå ôï öñÜãìá Öëüêá íá åßíáé Þñåìï üðùò óôçí ÷èåóéíÞ öùôïãñáößá êáé íá ìçí åðéâáñõíèåß ôá åðüìåíá 24ùñá. Ρεπορτάζ:

Θοδωρής Λάμπρος thlabros@hotmail.com κότερα αυτά τα φαινόμενα δεν μπορείς να τα αντιμετωπίσεις κατά την διάρκεια της έντασής τους. Θα πρέπει να τα αντιμετωπίσεις πριν δημιουργηθούν. Αν είχαν έρθει οι απαιτούμενες πιστώσεις για να προχωρήσουμε στα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει πολλές από τις ζημιές που έγιναν την περασμένη Παρασκευή. Είμαστε σε ετοιμότητα αν και διαθέτουμε λίγα μέσα. Θα καλέσουμε σήμερα έκτακτο Συντονιστικό Οργανο για να κάνουμε αφενός μια συνολική εκτίμηση των ζημιών αλλά και να προετοιμαστούμε σε ενδεχόμενες θεομηνίες" Με την σειρά του ο αντιδήμαρχος και υπεύθυνος σε θέματα Πολιτικής Προστασίας κ. Γιώργος Γεωργακόπουλος ανέφερε ότι ο Δήμος βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να

¸êôáêôï ÓÍÏ óõãêáëåß óÞìåñá ï ÄÞìáñ÷ïò Èýìéïò ÊïôæéÜò ðñïêåéìÝíïõ íá ï ÄÞìïò íá ðñïåôïéìáóôåß êáôÜëëçëá óå åíäå÷üìåíåò èåïìçíßåò. αντιμετωπίσει ενδεχόμενες θεομηνίες.Σημείωσε ότι οι ζημιές που προκλήθηκαν από την θεομηνία της περασμένης Παρασκευής ήταν πολλές και σημαντικές και τόνισε ότι ο Δήμος με την βοήθεια των εθελοντών θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή προκειμένου να εξυπηρετήσει τους δημότες του σε ότι πρόβλημα παρουσιαστεί.

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ - ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης Μετά την ενημέρωση που είχε ο Δήμαρχος Σάκης Μπαλιούκος από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Ανδρίτσαινας Κρεστένων μετά την ενημέρωση που είχε χθες το απόγευμα ο Δήμαρχος Σάκης Μπαλιούκος από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα όπου ο τελευταίος του ανακοίνωσε ότι υπογράφηκε το σχετικό αίτημα από τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Γεωργιάδη. Όπως είναι γνωστό ο Δήμος Ανδρίτσαινας Κρεστένων επλήγη στο μεγαλύτερο βαθμό από την θεομηνία της περασμένης Παρασκευής. Στο έκτακτο ΣΝΟ που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Σάκης Μπαλιούκος αμέσως μετά την θεομηνία, παρουσία του Γενικού Διευθυντή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Αγγελόπουλου , αποφασίστηκε ο Δήμος να υποβάλει υπόμνημα με κύριο θέμα την κήρυξη του σε κατάσταση εκτάκτου

την θεομηνία της περασμένης Παρασκευής. Σε όλα τα χωριό της ορεινής και ημιορεινής ζώνης βρέθηκαν ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι για να προχωρήσουν τις απαιτούμενες εργασίες για την αποκατάσταση της βατότητας των δρόμων. Κανένα χωριό δεν είναι αποκλεισμένο καθώς η κυκλοφορία διεξάγεται από δευτερεύοντες οδούς. Παρόλα αυτά νέες βροχο-

Óå êáôÜóôáóç åêôÜêôïõ áíÜãêçò êçñý÷èçêå ï ÄÞìïò Áíäñßôóáéíáò - ÊñåóôÝíùí ìåôÜ ôçí åíçìÝñùóç ðïõ åß÷å ï ÄÞìáñ÷ïò ÓÜêçò Ìðáëéïýêïò áðü ôïí ÐåñéöåñåéÜñ÷ç Áðüóôïëï ÊáôóéöÜñá. ανάγκης. Στο δήμο Ανδρίτσαινας - Κρεστένων συνεχίζεται από χθες η καταγραφή και η αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από

πτώσεις πρόκειται να λάβουν χώρα τα επόμενα 24ωρα σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες των δελτίων καιρού. Για τον σκοπό αυτό υπάρχει έντονη κινητικότητα στο Δήμο Ανδρίτσαινας - Κρεστένων αφού υπάρχει έκδηλη ανησυχία πως αν ο Αλφειός δεν υποχωρήσει αρκετά τότε οι νέες πλημμύρες θα είναι αναπόφευκτες. Στο μεταξύ υπάρχουν παράπονα για την παντελή α-

πουσία του επίσημου κράτους από τους κατοίκους των πληγεισών περιοχών.Όπως ανέφερε χθες στην "ΠΡΩΤΗ" Δήμαρχος Σάκης Μπαλιούκος "ο Δήμος μας είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης μετά την ενημέρωση που είχα από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα. Αναφορικά με την κατάσταση στον Δήμο, με δικές μας δυνάμεις προ-

σπαθούμε να επουλώσουμε τις πληγές που άφησε πίσω της η θεομηνία της περασμένης Παρασκευής. Στο ύψος της Παπαδούς τοποθετούμε ογκόλιθους αφού εκεί υπήρξε σημαντικό ρήγμα από τον Αλφειό ποταμό. Είμαστε σε ετοιμότητα για τα επόμενα 24ωρα". Θοδωρής Λάμπρος

thlabros@hotmail.com


6

w w w . p r o t i n e w s . g r

Επικαιρότητα

/ Tñßôç 22 Éáíïõáñßïõ 2013

Δήμος Πύργου

Ξεκινούν οι αστικές αναπλάσεις στο θεματικό πάρκο Ξυστρή Ο

Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας υπέγραψε την απόφαση με την οποία ξεκινούν οι εργασίες αστικών αναπλάσεων στο Δήμο Πύργου και συγκεκριμένα το θεματικό πάρκο Ξυστρή και η πράσινη διαδρομή της πόλης. Τα έργα που έχουν συνολικό προϋπολογισμό 4.479.884 ευρώ, χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας και περιλαμβάνουν τις παρακάτω παρεμβάσεις που έχουν χωριστεί σε τρία υποέργα.

Υπεγράφη η απόφαση από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απ. Κατσιφάρα Τα έργα προϋπολογισμού 4.479.884 ευρώ, χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ - Κατασκευή οργανωμένης παιδικής χαράς πλησίον του αμφιθεατρικού χώρου. - Τοποθέτηση δικτύου ηλεκτροφωτισμού με μονόφωτους στύλους στο σύνολο του περιβάλλοντος χώρου.

Το πρώτο υποέργο περιλαμβάνει την ποιοτική αναβάθμιση του οικοπέδου του πρώην εργοστασίου Ξυστρή, όπου προβλέπονται οι παρακάτω εργασίες: - Ανάπλαση και λειτουργική διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου με εξασφάλιση χώρων φύτευσης, δικτύου άρδευσης και αποστράγγισης ομβρίων υδάτων καθώς και χώρων αναψυχής (ποδηλατόδρομος, περίπατος). - Δημιουργία υπαίθριας λαϊκής αγοράς και χώρου στάθμευσης πλησίον αυτής. - Επίστρωση στη ζώνη περιπάτου προς τη λαϊκή αγορά

Δήλωση του δημάρχου Πύργου Μάκη Παρασκευόπουλου για την ένταξη του εργοστασίου Ξυστρή στο ΕΣΠΑ

Το δεύτερο υποέργο (πράσινη διαδρομή πόλης) περιλαμβάνει τις εξής εργασίες: - Εκατέρωθεν του οδικού άκαι τη βόρεια ξονα της οδού Υψηλάντου πλευρά της Η ένταξη του μεγαλόπνοου αυτού έργου στο ΕΣΠΑ δικαιώνει τις πρωτοβουλίες και (από τη συμβολή της οπεριοχής τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής, που διέβλεψε τις μεγάλες αναπτυξιακές δού Αγίου Γεωργίου έπαρέμβαδυνατότητες τις οποίες μπορεί να προσφέρει στην πόλη η αξιοποίηση ως τη συμβολή με την σης από του εργοστασίου Ξυστρή. Η απόκτησή του από το δήμο με εξαιρετικά οδό Πατρών) προβλέφυσικό συμφέροντες όρους και η μεθοδική και στοχευμένη προεργασία με πεται η αποκατάστακυβόλιθο. όλο το πλέγμα των μελετών και των απαιτούμενων διαδικασιών, που ση-αναμόρφωση των Κατα- ακολούθησε για να φθάσουμε ως εδώ, μας δίνει το δικαίωμα να υφισταμένων πεζοσκευή νέ- πιστεύουμε ότι πολύ σύντομα πλέον ο Πύργος θα αποκτήσει ένα δρομίων και η διαπλάου κτιρίου μεγάλο έργο που θα δώσει πνοή στην ανάπτυξή του. Η στεγασμένη τυνσή τους κατά 1,50 που θα λειαγορά, το κτίριο των 1.000 τ.μ. και οι αναπλάσεις μέσα και γύρω από μέτρα περίπου. Θα κατατουργεί ως την περιοχή του εργοστασίου, από το παλιό νοσοκομείο μέχρι τις οδούς σκευαστεί νέα στρώση κυχώρος γενικών Υψηλάντη και Χαριλάου, είναι έργα που σηματοδοτούν τον Πύργο του κλοφορίας και θα αντικαταπεριοδικών εκμέλλοντος. Εκφράζω τις ευχαριστίες μου σε όλους τους συνεργάτες σταθούν τα υφιστάμενα φωμου και στα στελέχη του δήμου, που εργάστηκαν με θέσεων. τιστικά σώματα επί της νησίυπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα για την - Δημιουργία αμφιθεαδας. Στην πλευρά επί της σιολοκλήρωση αυτής της τόσο σημαντικής τρικού χώρου που θα λειφάσης του έργου. δηροδρομικής ζώνης θα ετουργεί ως υπαίθριο θερινό κτελεστούν λειτουργικές κινηματοθέατρο.

διαμορφώσεις με εξασφάλιση ζώνης ανάπτυξης πρασίνου, αρδευτικού δικτύου και τοποθέτηση φρεατίων υδροσυλλογής.- Στην οδό Χαριλάου (από την οδό Διονύσου έως την τη συμβολή με την οδό Πατρών) προβλέπεται η κατασκευή ενιαίου καταστρώματος, η κατασκευή ζώνης αλσυλλίου με διαδρομή περιπάτου και οι απαραίτητες λειτουργικές διαμορφώσεις (αρδευτικό δίκτυο, δίκτυο απορροής ομβρίων, τοποθέτηση ηλεκτροφωτισμού και αστικού εξοπλισμού. Τέλος, το τρίτο υποέργο προβλέπει την υπογειοποίηση των εναερίων δικτύων ηλεκτροδότησης στις οδούς Υψηλάντου και Χαριλάου.


/ Tñßôç 22 Éáíïõáñßïõ 2013

Ρεπορτάζ

w w w . p r o t i n e w s . g r

7

Σε ισχύ οι αλλαγές στο σύστημα έκδοσης αδειών οδήγησης

Δυσκολότερα και ακριβότερα τα διπλώματα Σ

ε ισχύ τέθηκε από χθες η έκδοση διπλωμάτων, βάΤΗ" ο διευθυντής της Διεύθυνσης Μεταφορών και Της Άννας Αγγελίδου ση των Ευρωπαϊκών οδηγιών. Το νέο δίπλωμα θα έΕπικοινωνιών Αριστομένης Μανιάτης από τις 19 anagelidou@yahoo.gr χει τη μορφή πλαστικής κάρτας, ενώ βάση της ΚοιΙανουαρίου αλλά ουσιαστικά από χθες Δευτέρα νοτικής οδηγίας οι νέες άδειες θα ανανεώνονται κάθε τέθηκε σε ισχύ το υπ' αριθμόν 51 προεδρικό δέκα χρόνια και για τους επαγγελματίες κάθε πέντε χρόνια. Τα κράτη - διάταγμα του 2012 με το οποίο προβλέπονται σημαντικές αλμέλη ορίζουν τη διαδικασία για την ανανέωση. Όπως τόνισε στην "ΠΡΩ- λαγές στην έκδοση διπλωμάτων οδήγησης.

Ãéá ôéò ìåãÜëåò áëëáãÝò óôçí Ýêäïóç äéðëùìÜôùí ïäÞãçóçò ìßëçóå óôçí "Ðñþôç" ï äéåõèõíôÞò ôçò Äéåýèõíóçò Ìåôáöïñþí êáé Åðéêïéíùíéþí Áñ. ÌáíéÜôçò

Οι σημαντικότερες αλλαγές αφορούν εκείνους που θα αποφασίσουν να αποκτήσουν δίπλωμα οδήγησης. Πρώτη αλλαγή η οποία δεν θα επηρεάσει τους υποψηφίους οδηγούς είναι ότι οι κατηγορίες έχουν πλέον λατινικούς χαρακτήρες και αντί για Α, Β, Γ, Δ και Ε κατηγορία, τώρα θα έχουμε A,B,C και D με τις αντίστοιχες υποκατηγορίες. Για όσους απέκτησαν άδεια οδήγησης έως και την περασμένη Παρασκευή 18 Ιανουαρίου -δηλαδή βάση του παλαιού συστήματος- δεν ισχύουν οι αλλαγές. Η πρώτη και ιδιαίτερα σημαντική αλλαγή, έχει να κάνει με την ημερομηνία αναθεώρησης της άδειας οδήγησης που αντί να ανανεώνεται για στα 65 έτη του οδηγού θα πρέπει να ανανεώνεται κάθε 15 χρόνια από την ημέρα έκδοσης της για τα δίκυκλα και τα οχήματα έως 3500κιλά. Όσοι κατέχουν ήδη δίπλωμα οδήγησης δεν είναι υποχρεωμένοι να το ανανεώσουν άμεσα -εκτός και αν οι ίδιοι το επιθυμούν όπου θα καταβάλουν το ποσό των 30 ευρώ για την νέα έκδο-

ση- ωστόσο όλοι θα πρέπει να προβούν σε αλλαγή του παλαιού τύπου διπλώματος έως και τις 19 Ιανουαρίου 2033 "Για 20 χρόνια ισχύουν αυτές οι άδειες και δεν υποχρεούται να αλλάζει το δίπλωμα του αλλά μπορεί να έρθει πριν την λήξη άμα θέλει, για την εκτύπωση του νέου διπλώματος" υπογράμμισε ο Α. Μανιάτης. Μεγάλες αλλαγές Σε κάθε εξέταση ο υποψήφιος οδηγός θα πρέπει να καταβάλει ένα παράβολο της τάξης των 10 ευρώ Στην Εθνική Τράπεζα για την εξέταση του, θεωρία ή πρακτική, ενώ σε περίπτωση που χρειαστεί να επαναλάβει την εξέταση θα πρέπει να καταβάλει εκ νέου το ποσό αυτό. Παράλληλα αυξάνονται και οι ελάχιστες ώρες εκπαίδευσης. Ένας υποψήφιος οδηγός δικύκλου, ενώ υποχρεωνόταν σε 10 ώρες ελάχιστη εκπαίδευση τώρα θα πρέπει να συμπληρώσει τις 14, ένας οδηγός επιβατικού αντί για 20 ώρες ελάχιστη εκπαίδευση θα πρέπει να συμπληρώσει τις 25 ενώ για τα

φορτηγά από 10 ώρες η ελάχιστη εκπαίδευση αυξάνει στις 15. Οι υποψήφιοι οδηγοί μάλιστα πριν πιάσουν το τιμόνι στα χέρια τους, θα πρέπει να έχουν περάσει επιτυχώς το θεωρητικό κομμάτι "Για να προετοιμαστεί κάποιος, θα πρέπει να έχει περάσει το θεωρητικό κομμάτι. Με το προηγούμενο σύστημα, έβγαινε η κάρτα του υποψήφιου οδηγού και με αυτή ο κάθε ένας έκανε και τα θεωρητικά και τα πρακτικά μαθήματα. Τώρα θα πρέπει να περάσει τις εξετάσεις στα θεωρητικά και μετά να πάει για τη πρακτική και αυτό θα φαίνεται γιατί ο κάθε εκπαιδευτής θα πρέπει να καταθέτει κατάσταση με την ημέρα και την ώρα και το αντικείμενο διδασκαλίας" σημείωσε ο διευθυντής Μεταφορών και Επικοινωνιών Ηλείας. Σημαντικές είναι και οι αλλαγές οι οποίες αφορούν τους δικυκλιστές. Καμία άδεια δεν θα εκδίδεται από το τμήμα της τροχαίας όπως γινόταν για τα μοτοποδήλατα έως 50 κυβικά. Όλες οι άδειες θα εκδίδονται αποκλειστικά και μόνο από το Υπουργείο Συγκοινωνιών, ενώ όποιος ήδη έχει στην κατοχή του δίπλωμα από την τροχαία θα πρέπει μέσα στα επόμενα δύο χρόνια να το αντικαταστή-

σει . Οι κατηγορίες των δικύκλων χωρίζονται σε τέσσερις υποκατηγορίες, όπως επισήμανε ο Α. Μανιάτης . Στη πρώτη (ΑΜ) περιλαμβάνονται μοτοποδήλατα και ελαφρά τετρακυκλα έως 50 κυβικά, με την ηλικία του οδηγού να πρέπει να είναι μεγαλύτερη των 16 ετών ενώ έως και τα 18 έτη θα πρέπει να φέρει και τη συγκατάθεση του γονέα. Στην Α1 κατηγορία για μοτοσικλέτες μέγιστου κυβισμού 125 ο οδηγός θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 18 ετών, για την Α2 κατηγορία που αφορά μοτοσικλέτες έως 400 κυβικά ο οδηγός θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 20 έτος της ηλικίας του, ενώ για μοτοσικλέτες 600 κυβικών ο οδηγός θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 24 ετών ή να είναι κάτοχο στη Α2 κατηγορίας για 2 τουλάχιστον έτη. "Στις εξετάσεις για μοτοσικλέτες έχουμε και αλλαγές στο τρόπο εξέτασης, καθώς προστέθηκαν δύο ακόμα δοκιμασίες, που είναι αρκετά δύσκολες. Η πρώτη προβλέπει την κίνηση του δικύκλου σε μία απόσταση 50 μέτρων με πολύ μεγάλη ταχύτητα για τις μεγάλες κατηγορίες θα πρέπει η απόσταση να διανυθεί το πολύ σε 5 δευτερόλεπτα και μπροστά του βρίσκει ένα εμπόδιο πλάτους 2 μέτρων το οποίο θα πρέπει να παρακάμψει και να επανέλθει στην τροχιά του και να φρενάρει μέσα σε 10 μέτρα. Η άλλη δοκιμασία είναι σε ένα διάδρομο 70 μέτρων και δέκα μέτρα πριν το τέλος θα πρέπει να φρενάρει και να σταματήσει το δίκυκλο. Ουσιαστικά χρειαζόμα-

ÌïñöÞ ðëáóôéêïðïéçìÝíçò êÜñôáò èá Ý÷åé ôï íÝï äßðëùìá ïäÞãçóçò åíþ ôï ðáëáéü èá ðñÝðåé íá áíôéêáôáóôáèåß Ýùò ôïí ÉáíïõÜñéï ôïõ 2033 στε ένα διάδρομο 80 μέτρων που θα πρέπει να είναι ένα κομμάτι χωρίς κλίση και χωρίς φερτά υλικά. Μάλιστα επειδή οι δοκιμασίες είναι δύσκολες και έχουν κάποιο κίνδυνο οι υποψήφιοι για δίκυκλα θα προσέρχονται με όλο τον ειδικό εξοπλισμό και ρουχισμό. Πέρα από το κράνος, θα πρέπει να φέρουν ειδικό μπουφάν ενισχυμένο στους αγκώνες , τους καρπούς και τους βραχίονες, παντελόνι ειδικό ενισχυμένο στα γόνατα και γοφούς και μπότες ειδικές να προστατεύεται στον αστράγαλο ο υποψήφιος και ειδικά γάντια" υπογράμμισε ο Α. Μανιάτης. Όσο για την κατηγορία των επιβατικών το μόνο που αλλάζει στην εξέταση και αυτό είναι υπέρ των υποψηφίων οδηγών είναι ότι δεν θα εξετάζονται στην επιτόπου στροφή- αναστροφή. Τέλος όσο αφορά τις μεγαλύτερες κατηγορίες C και D, οι υπο-

ψήφιοι θα κληθούν να αποδείξουν τις γνώσεις τους, σε χρονικό διάστημα 60 λεπτών αντί για 45 λεπτών που ίσχυε μέχρι πρότινος, ενώ εάν λήξει η επαγγελματικής τους άδεια, στην 5ετία δεν θα χάσουν και την άδεια οδήγησης επιβατικού, σε αντίθεση με ότι ίσχυε μέχρι και σήμερα. Αξίζει να επισημανθεί ότι βάση του νέου εξεταστικού στο "μικροσκόπιο" μπαίνουν και οι εξεταστές αλλά και οι εκπαιδευτές " Προβλέπεται και μία διαδικασία ελέγχου, εξεταστών εκπαιδευτών και υποψηφίων και σχολών οδήγησης μέσα από μία κωδικοποίηση. Με κάθε εξέταση που γίνεται θα γράφουμε κωδικοποιημένα, κάθε εξεταστή κάθε εκπαιδευτή, κάθε σχολή, το σημείο που απορρίφθηκε ο υποψήφιος και ποια λάθη που έκανε και μέσα από το σύστημα θα γίνεται έλεγχος εκπαιδευτών και εξεταστών" σημείωσε ο Α. Μανιάτης .


8

w w w . p r o t i n e w s . g r

Μαξίμου, ενταύθα

Καλημέρα κ. Πρόεδρε

Συνεργασίες

ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΙΛΑΜΕ...

Όψιμες διαπιστώσεις λαθών Λίαν οψίμως ο εκ μέρους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου επιτηρητής και καθοδηγητής των ελληνικών κυβερνήσεων κ. Πολ Τομσεν παραδέχεται ότι έγιναν "λανθασμένες εκτιμήσεις ως προς τις επιπτώσεις στην ανάπτυξη", όταν, ο ίδιος και οι λοιποί εξ Ευρώπης τροϊκανοί, μας επέβαλαν την "συνταγή" τους που μας βυθίζει, έκτοτε, όλο και περισσότερο στην ύφεση.Αλλα το σημείο που αξίζει ιδιαίτερης προσοχής είναι η …έκπληξη του κ. Τομσεν για το γεγονός ότι ενώ το εργασιακό κόστος, δηλαδή οι μισθοί και τα ημερομίσθια και τα συνοδευτικά επιδόματα, μειώθηκαν δραματικά, οι τιμές δεν πέφτουν. Είναι μια πραγματικότητα που οι Έλληνες, ως καταναλωτές, την βιώνουν καθημερινώς, πολύ πριν την διαπιστώσει ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ. Από τη μια πλευρά, μπορεί κανείς να αποδώσει αυτό το γεγονός στην απληστία ορισμένων επιχειρηματιών. Που ενώ "ξεφορτώνονται" πια με περισσή ευκολία ένα μέρος του προσωπικού τους, με την περίφημη "απελευθέρωση της αγοράς εργασίας", δηλαδή την ευκολία των απολύσεων και την κατακρεούργηση των αποζημιώσεων, και ενώ μειώνουν από 10 έως 25 ποσοστιαίες μονάδες τις δαπάνες τους για μισθούς, εντούτοις δεν μειώνουν και τις τιμές τους. Προτιμώντας να "τσεπώνουν" το όφελος που προκύπτει. Είναι και αυτή μια υπαρκτή εξήγηση. Άλλωστε εδώ έχουμε το φαινόμενο πολυεθνικές αλυσίδες καταστημάτων να πωλούν στην Ελλάδα τα ίδια προϊόντα πολύ ακριβότερα από όσο τα πωλούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Χωρίς το ελληνικό κράτος να είναι ικανό να προστατεύσει τους καταναλωτές. Αλλα δεν είναι η πλήρης αλήθεια. Παράγοντες που διαμορφώνουν τις τιμές καταναλωτή είναι και το κόστος των καυσίμων, του ρεύματος, οι ποικίλες εισφορές και άλλες φορολογικές επιβαρύνσεις, τις οποίες φυσικά οι επιχειρήσεις μετακυλύουν στις πλάτες των καταναλωτών. Και αυτά όλα επιβάλλονται ως "προαπαιτούμενα", από τις συνταγές του κ. Τομσεν και των άλλων τροϊκανών. Χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι απλώς δημιουργούν ένα φαύλο κύκλο, στον οποίο μας βυθίζουν όλο και περισσότερο. Πως φαντάζονται δηλαδή ότι θα καλύψουν οι παραγωγοί και οι μεταπωλητές προϊόντων και υπηρεσιών την επιβάρυνση από την αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ; Από το …υστέρημα τους, για να κάνουν …ψυχικό στους δεινοπαθούντες συμπατριώτες τους; Κανένα καλύτερο ανέκδοτο ξέρουν εκεί στο ΔΝΤ;

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ www.massavetas .gr

/ Tñßôç 22 Éáíïõáñßïõ 2013

Γράφει η Βάσω Σωτηροπούλου Τι σου είναι όμως, φίλε μου, ο άνθρωπος! Ο Πλάστης έκανε μεγάλη επιτυχία που έπλασε τον Αδάμ, μετά την Εύα, μετά το μήλο και το φίδι-δεν παίρνω κι όρκο για τη σειρά-και μετά τα είδαμε τα αποτελέσματα. Εξίσου μεγάλη επιτυχία έκανε κι ο Δαρβίνος που είπε ότι ο άνθρωπος κατάγεται από τον πίθηκο κι ο άνθρωπος πρέπει να 'νιωσε πολύ περήφανος για την ευγενική του καταγωγή και βάλθηκε να επιβεβαιώσει τον επιστήμονα, μην πάνε τσάμπα κι οι μελέτες.Με τα χρόνια οι άνθρωποι

αυξάνονταν και πληθύνονταν και δεν έμεινε στη γη μέρος απάτητο. Έφτιαξαν και κοινωνίες για να ζουν μαζί, τα έκαναν μπάχαλο αρχικά, αλλά όταν είδαν τα ζόρια οπισθοχώρησαν και το πράγμα λειτούργησε ομαλά. Η κοινωνική συμβίωση έφερε και τον πολιτισμό, καθότι ήταν πρακτικώς αδύνατο να φοράς αρκουδοτόμαρο ντάλα καλοκαίρι, να τρως ρίζες και πρασινάδες και να σέρνεις τη γυναίκα από το μαλλί στη σπηλιά για τα ευκόλως εννοούμενα. Πέρα από τον τεχνικό πολιτισμό, ο άνθρωπος ανέπτυξε και ηθικό και πνευματικό πολιτισμό, άνοιξε το μυαλό του, έπαψε να πιστεύει ότι τη βροχή τη φέρνει ο Δίας όποτε τον τσάντιζε η Ήρα, προόδευσε σε επίπεδο σκέψης, άρχισε να ερευνά και να στοχάζεται. Α,έγιναν και κάτι πόλεμοι στο ενδιάμεσο, γιατί όλο και κάποιος σχιζοφρενής με μουστάκι έσκαγε μύτη, έλεγε κάτι αρλούμπες, τις έχαφταν κάτι εκατομμύρια

εύπιστοι που στη γυναίκα τους το 'παιζαν άπιστοι Θωμάδες και ''λέγε που ήσουν μέχρι τέτοια ώρα'', αλλά τον σχιζοφρενή τον πίστεψαν. Έγιναν πολλά, εν ολίγοις, γράφτηκε η παγκόσμια ιστορία για να μαθαίνουν οι νεότεροι και στο σχολείο έπεφταν πάντα τα ίδια SOS κομμάτια και παίρναμε βαθμό. Και φτάσαμε στο σήμερα που μιλάμε για τον ίδιο άνθρωπο κι ένας τραγουδιστής, ονόματι Παντελίδης το 'κανε και σουξέ. Ο σημερινός άνθρωπος, λοιπόν, αν πιεί κι ένα ποτηράκι παραπάνω και κάνει έναν ψιλοαπολογισμό της κατάστασης, θα του κοπεί το γέλιο μαχαίρι και θα σιχτιρίσει ό,τι έφαγε για μεσημεριανό. Σκούρα τα πράματα. Το χάσαμε το μέτρο, πατριώτη. Πάψαμε να στοχαζόμαστε. Σκεφτόμαστε μέχρι το πού θα πάμε το βράδυ (κάπου φθηνά και καλά, παρακαλώ).Τα παιδιά κορνιζάρουν τα πτυχία για να το βλέπει ο παππούς στις γιορτές

και να σκάει πενηντόευρο. Μας κυβερνούν ακόμη κάτι ηλίθιοι, που είναι να απορείς πού τους βρήκαμε. Πνευματικοί και σοβαροί άνθρωποι ελάχιστοι, κάτι σαν τους μάγκες της Βιτάλη που τους πάτησε το τρένο. Κάτι ευαίσθητοι δεν αντέχουν κι αποχωρούν από τα εγκόσμια, για μια καλύτερη τύχη. Ξυπνάμε, κοιμόμαστε και είναι ένα και το αυτό. Γίναμε οι άνθρωποι ένα συνονθύλευμα ακαταλαβίστικο, ποιός είμαι, πού πάω, τι κάνω εγώ εδώ, μετά από σένα τι, τι ν' αγαπήσω τι. Το ποιος θα βρεθεί να μας ρίξει τίποτα διαπλανητικά χαστούκια να συνέρθουμε, θα το δείξει η ιστορία. Προς το παρόν, πηδώντας από κλαδί σε κλαδί και το βράδυ ήσυχα ήσυχα στη σπηλιά μας, επιβεβαιώνουμε το Δαρβίνο και δε μου αρέσει καθόλου... *Η Βάσω Σωτηροπούλου είναι φιλόλογος και πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Βάρδας.

Οι δημοσιογράφοι-μέλη της ΕΣΗΕΠΗΝ έκοψαν την πίτα τους Σε μια λιτή εκδήλωση οι δημοσιογράφοι-μέλη της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων ΠελοποννήσουΗπείρου-Νήσων έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους, το περασμένο Σάββατο σε ξενοδοχείο της Πάτρας, με την ευκαιρία της πραγματοποίησης έκτακτης γενικής συνέλευσης του Ταμείου της ΕΣΗΕΠΗΝ. Με κερδισμένη την δημοσιογράφο Κική Κολοβέρου -από το τμήμα του Πύργου- που της έτυχε το φλουρί.Παρουσία δεκάδων δημοσιογράφων από Πάτρα, Ηλεία, Κρήτη, Κέρκυρα, Ρόδο, Μυτιλήνη, Χίο, Ζάκυνθο, Γιάννενα, Τρίπολη, Καλαμάτα κ.α. ο Πρόεδρος της Ένωσης Απόστολος Βουλδής και ο Πρόεδρος του ΤΕΑΣ Θανάσης Μπαμπανέβας ευχήθηκαν ανατροπή του σημερινού ζοφερού κλίματος που βιώνει ο δημοσιογραφικός κό-

δημιουργούν ασφυκτικές συνθήκες. Παράλληλα προβληματισμός υπήρξε και για την πορεία των δημοσιογραφικών, ταμείων μετά τις δραματικές μειώσεις εσόδων, αλλά και του "κουρέματος" που επήλθε μέσω PSI, που υπονομεύουν το συνταξιοδοτικό σύστημα του κλάδου. σμος, σε περίοδο παρατεταμένης ύφεσης, καθώς η κρίση στα ΜΜΕ έχει προ πολλού προκαλέσει σοβαρές συνέπειες και ο κλάδος πλήττεται από την ανεργία που στις τάξεις της Ένωσης φθάνει το 33%.Εξάλλου, κατά την διάρκεια των εργασιών της συνέλευσης εκφράστηκε από όλους η έντονη ανησυχία για την πορεία του Τύπου, καθώς η ανασφάλιστη εργασία και οι καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων

Σύλλογος Γονέων- Κηδεμόνων και ΑμεΑ "Ήλις"

Πρωτοχρονιάτικη πίτα στο χώρο του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του, αναμένεται να κόψει το Σάββατο στις 7:00 το απόγευμα ο Νομαρχιακός Σύλλογος Γονέων- Κηδεμόνων και ΑμεΑ Νομού Ηλείας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ και το παρόν αναμένεται να δώσουν παιδιά- γονείς και φίλοι του συλλόγου όπου θα ανταλλάξουν ευχές για μία νέα και δημιουργική χρονιά.


/ Tñßôç 22 Éáíïõáñßïõ 2013

Επικαιρότητα

w w w . p r o t i n e w s . g r

9

Το όνειρο για αναζήτηση εργασίας μετατράπηκε σε εφιάλτη

Έφη Γεωργοπούλου - Σαλτάρη

24χρονος από το Καρδιακαύτι νεκρός σε τροχαίο στην Αθήνα

Μουσικό σχολείο Βαρθολομιού…. ΧΩΡΙΣ ΚΤIΡΙΟ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ!

Τ

ο όνειρο για μια καλύτερη ζωή μετατράπηκε σε εφιάλτη για έναν 24χρονο Ηλείο ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο προχθές τα ξημερώματα στην Αθήνα. Πρόκειται για τον Άρη Αλεξανδρόπουλο από το Καρδιακαύτι ο οποίος είχε μετακομίσει στην Αθήνα προς αναζήτηση εργασίας. Ο άτυχος νέος που διέμενε με τον αδελφό του και τη μητέρα του τραυματίστηκε θανάσιμα σε τροχαίο ενώ οδηγούσε τη μηχανή του στην οδό Πειραιώς καθώς ένας οδηγός Ι.Χ. του έκλεισε το δρόμο. Σύμφωνα με πληροφορίες της "ΠΡΩΤΗΣ" πριν από λίγες ημέρες είχε επισκεφθεί το χωριό του για να δει τον πατέρα του ο οποίος ασχολείται με αγροτικές εργασίες (θερμοκήπια) και εν συνεχεία επέστρεψε στην πρωτεύουσα. Αυτό έμελε να είναι και το τελευταίο του ταξίδι στην Ηλεία… Η είδηση του πρόωρου χαμού του άτυχου νέου έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στην μικρή κοινωνία των Καβασίλων αλλά και στην ευρύτερη περιοχή όπου ο Άρης ήταν γνωστός και ιδιαίτερα αγαπητός. Όπως ήταν φυσι-

Ç åßäçóç ôïõ ðñüùñïõ ÷áìïý ôïõ Üôõ÷ïõ íÝïõ Ýðåóå óáí êåñáõíüò åí áéèñßá óôçí ìéêñÞ êïéíùíßá ôùí Êáâáóßëùí áëëÜ êáé óôçí åõñýôåñç ðåñéï÷Þ üðïõ ï ¢ñçò Þôáí ãíùóôüò êáé éäéáßôåñá áãáðçôüò κό ο χαμός του σκόρπισε θλίψη σε συγγενείς και φίλους του οι οποίοι δεν μπορούν να πιστέψουν στην αναπάντεχη απώλειά του. Ο Άρης είχε τελειώσει το Λύκειο Ανδραβίδας και μετέβη στην Αθήνα όπου είχε παρακολουθήσει μαθήματα σε σχολή αργυροχρυσοχοΐας . Το τελευταίο χρονι-

ΔΗΜΟΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

ÅíçìÝñùóç ãéá ôç äñÜóç ôçò ÊéíçôÞò ÌïíÜäáò Øõ÷éêÞò Õãåßáò Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας διοργανώνει την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 17:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αρχαίας Ολυμπίας συνάντηση της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου με φορείς του Δήμου (εκπαιδευτικοί των σχολείων, δημοτικοί σύμβουλοι και πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, εκπρόσωποι συλλόγων κ.α.), με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τη δράση και τις υπηρεσίες που παρέχει η Μονάδα.

κό διάστημα έψαχνε για μια δουλειά που θα τον βοηθούσε να συνεχίσει υπό άλλους όρους και τη ζωή του. Δυστυχώς όμως δεν πρόλαβε αφού η μοίρα του έπαιξε άσχημο παιχνίδι… Η εφημερίδα "ΠΡΩΤΗ" απευθύνει ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του.

Συνελήφθη 25χρονος στα Σαβάλια για ναρκωτικά

Κατασχεθήκαν 47 γραμμάρια κάνναβης Συνελήφθη το απόγευμα της Κυριακής στην Νέα Εθνική Οδό Πατρών Πύργου, στο ύψος των Σαβαλίων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 25 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί σε έλεγ-

χο που ενήργησαν στο όχημα που οδηγούσε ο δράστης βρήκαν και κατέσχεσαν δύο συσκευασίες κάνναβης συνολικού βάρους 47 γραμμαρίων. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας και θα δικαστεί για τα αδικήματα που τον βαρύνουν στις 30 Ιανουαρίου. Η προανάκριση ενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Αμαλιάδας.

Επίσκεψη πραγματοποίησε το Σάββατο 19-1-2012 η Βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Έφη Γεωργοπούλου - Σαλτάρη στο Μουσικό σχολείο Βαρθολομιού και παρευρέθη στη συνέλευση του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων μετά από πρόσκληση του προέδρου κυρίου Χρήστου Αντωνόπουλου. Από όλους αναγνωρίζεται ότι το Μουσικό σχολείο Βαρθολομιού έχει να επιδείξει σημαντική προσφορά στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του Νομού. Ωστόσο μετά το σεισμό του 2008 λειτουργεί μέχρι σήμερα σε λυόμενες αίθουσες. Αντιμετωπίζει, επίσης, τα σοβαρά προβλήματα της σίτισης, της μεταφοράς των μαθητών και της αγοράς και συντήρησης μουσικών οργάνων λόγω των μειωμένων κονδυλίων. Στη συνέλευση αναδείχθηκε ιδιαίτερα το μείζον ζήτημα της έλλειψης καθηγητών μουσικής παιδείας που έχει ως αποτέλεσμα να χάνονται 220 ώρες μουσικής διδασκαλίας εβδομαδιαίως. Η Βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Έφη Γεωργοπούλου - Σαλτάρη τόνισε ότι η τρικομματική μνημονιακή κυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) δυστυχώς μεθοδευμένα και με σταθερά βήματα έχει κηρύξει ολομέτωπη επίθεση στη ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ και τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ. Εφαρμόζοντας το δόγμα Μανιτάκη ότι "στο Δημόσιο θα μείνει ό,τι δεν θέλουν οι ιδιώτες" προσπαθεί συνειδητά να καταργήσει τα Ειδικά σχολεία και να συρρικνώσει τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά σχολεία, ώστε σταδιακά η Παιδεία να περάσει στα χέρια των ιδιωτών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ψήφιση την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή μίας από τις πολλές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που δίνει το πράσινο φως στη λειτουργία ιδιωτικών κολεγίων με πτυχία ισότιμα των Δημοσίων Πανεπιστημίων. Η Βουλευτής Ηλείας Έφη Γεωργοπούλου - Σαλτάρη αναφέρθηκε στην ερώτηση, που είχε καταθέσει προς το Υπουργείο Παιδείας, μέσω της Βουλής, για τα διδακτικά κενά και τα προβλήματα της σίτισης και μεταφοράς των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού, και στην απάντηση που έλαβε από το αρμόδιο Υπουργείο για την "γενναία" κάλυψη …9 διδακτικών ωρών από τις 220. Εξέφρασε την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σε κάθε προσπάθεια και αγώνα των μαθητών και γονέων για την επίλυση των παραπάνω προβλημάτων του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού. Τόνισε ότι όλοι, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές θα πρέπει να εναντιωθούν στα σχέδια της τρικομματικής κυβέρνησης να μετατρέψει την ΠΑΙΔΕΙΑ σε "είδος πολυτελείας", στην οποία θα έχουν πρόσβαση "λίγοι", αφήνοντας τα παιδιά των φτωχών οικογενειών μακριά από τη γνώση.


10

Επικαιρότητα

w w w . p r o t i n e w s . g r

Συνάντηση Στυλιανίδη-Κατσιφάρα

ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Στους δρόμους τα τρακτέρ των αγροτών

Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις δηλώνουν οι αγρότες, που αναμένουν ότι έως την Παρασκευή θα τους δεχτεί είτε ο Πρωθυπουργός είτε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. Διαμαρτύρονται για τη μείωση της τιμής του ΦΠΑ απο 11% στο 6%, για την αύξηση της φορολογίας στο 13%, για την ανατίμηση του πετρελαίου, αλλά και για την καθυστέρηση εξόφλησή τους απο τους προμηθευτές. Σε συγκέντρωση του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου των αγροτών στον Πλαταμώνα Πιερίας, δόθηκε το σήμα σε αγροτικές ενώσεις και συλλόγους να οργανωθούν στις κατά τόπους περιοχές της χώρας, έτσι ώστε ο κλάδος να είναι προετοιμασμένος να κατέβει με τα τρακτέρ στους δρόμους, εφόσον κριθεί αναγκαίο. Ήδη αγρότες της Ημαθίας, οι προσκείμενοι στην "Αυθόρμητη Κίνηση Αγροτών", έχουν αποφασίσει να κατέβουν την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου με τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Κουλούρας στην Εγνατία οδό. Οπως διευκρίνισε στο ΑΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της Κίνησης, Κώστας Λολιόπουλος, ακόμα δεν έχει ληφθεί η τελική απόφαση για το εάν θα κλείσουν το δρόμο. Επιπλέον, όπως προέκυψε από την πρόσφατη πανθεσσαλική σύσκεψη των Ενωτικών Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων στον Παλαμά Καρδίτσας, και, όπως επισήμανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Βαγγέλης Μπούτας οι αγρότες παρελαύνουν και σήμερα με τα τρακτέρ τους στις πλατείες των χωριών.

“Να αποδοθούν οι οφειλές του 2012 στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας”

Σ

υνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα μεταξύ του Υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη και του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και από την Ταυτόχρονα ο Περιφερειάρχης ζήτησε να προχωρήσουν οι θεσμικές αλλαγές που θα διορθώσουν αρρυθμίες του "Καλλικράτη" ενώ υπογράμμισε με έμφαση ότι οι περικοπές στους θεσμοθετημένους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) που έγιναν τα δύο τελευταία χρόνια φτάνουν το 60% στους λειτουργικούς πόρους και το 90% στους επενδυτικούς πόρους. Ως εκ τούτου, ανέφερε ο Περιφερειάρχης "θα πρέπει άμεσα να αποδοθούν οι οφειλές του 2012 ως προς τους επενδυτικούς πόρους που για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανέρχονται στα 14,6 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα ο Απόστολος Κατσιφάρας έθεσε θέμα περιορισμού της γραφειοκρατίας αλλά και κατάργησης των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, ενός θεσμού που καθώς τόνισε "είναι περιττός και μόνο εμπόδια δημιουργεί", άποψη που απηχεί και την ομόφωνη θέση όλων των Περιφερειαρχών και που η υλοποίησή της θα είναι μια έμπρακτη στήριξη στο θεσμό της αιρετής Περιφέρειας. Στη συνέχεια ο Περιφε-

ρειάρχης αναφέρθηκε στην ανάγκη άμεσης επανεκκίνησης των μεγάλων έργων (Ολυμπία και Ιόνια οδοί, σιδηροδρομικό δίκτυο και δίκτυα πληροφορικής) ενώ με την ευκαιρία υπογράμμισε ότι δεν γίνεται δεκτή καμιά έκπτωση στο φυσικό και τεχνικό αντικείμενο των μεγάλων έργων. Επίσης ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε σε μια σειρά από ειδικά αλλά κρίσιμα ζητήματα όπως είναι η απόδοση του παραλιακού μετώπου στο Δήμο Πατρέων, το τεράστιο πρόβλημα των αρδευτικών δικτύων, ιδίως για την Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία, στο λιμάνι του Κατα-

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ζαχάρως Συνεδριάζει την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 19:00 (7:00η απογευματινή) το Δημοτικό Συμβούλιο Ζαχάρως για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης 1.Έγκριση Τεχνικού Προγράμματος Έργων έτους 2013. 2.Συγκρότηση Επιτροπής επίλυσης Φορολογικών Διαφορών και Αμφισβητήσεων έτους 2013 (άρθρο 32-παρ.1 του Ν.1080/80). 3.Αντικατάσταση μέλους στην Επιτροπή Ελέγχου Λαϊκών Αγορών. 4.Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με το Δήμο Πύργου

/ Tñßôç 22 Éáíïõáñßïõ 2013

Ηλείας, για την υλοποίηση του έργου "Αποκατάσταση Χ.Α.Δ.Α. στη θέση Αγία Παρασκευή Δήμου Ζαχάρως Ν.Ηλείας." 5.\ Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης σύμβασης παροχής υπηρεσιών "Εργασίες ένταξης του Καλλικρατικού Δήμου Ζαχάρως στο Εθνικό Δημοτολόγιο και ανάλυση προσαρμογή των Εκλογικών Καταλόγων του Υπουργείου Εσωτερικών με την Ενιαία Βάση Δεδομένων του Δήμου". 6.Εγγραφές νηπίων σχολικού έτους 2012-2013 στους Παιδικούς Σταθμούς Δήμου Ζαχάρως.

πλευρά του ο Περιφερειάρχης ενημερώνοντας τον Υπουργό κατ' αρχήν ανέφερε ότι η αυτοδιοίκηση σήκωσε μεγάλο μέρος της δημοσιονομικής προσαρμογής μειώνοντας τις δαπάνες τις κατά 50%, ενώ ταυτόχρονα παραμένει ο μοναδικός αξιόπιστος συνεκτικός ιστός για την κοινωνία και τους πολίτες που δοκιμάζονται.

κώλου, στην αξιοποίηση της ΝΑΒΙΠΕ στο Πλατυγιάλι, στην ανάγκη έλευσης του φυσικού αερίου, αλλά και στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Τέλος ο Περιφερειάρχης επεσήμανε ότι κινείται και δρα με πλήρη επίγνωση της κρισιμότητας των περιστάσεων και υπογράμμισε με έμφαση ότι η υποστήριξη προς το θεσμό της αιρετής Περιφέρειας δεν είναι μόνο μια συμβατική υποχρέωση της πολιτείας και της κυβέρνησης αλλά και ουσιαστική προϋπόθεση προκειμένου η χώρα να βγει από την κρίση και η κοινωνία να σταθεί όρθια. Από τη δική του πλευρά ο Υπουργός εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την πλήρη ενημέρωση που έλαβε σε ότι αφορά την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τα προβλήματα και τις προοπτικές της και δήλωσε "αρωγός της αυτοδιοίκησης σε ότι αφορά τα αιτήματά της που αφορούν άλλα Υπουργεία", ενώ στα ζητήματα της αρμοδιότητάς του τόνισε ότι επιχειρεί σταθερά να διαμορφώνει τις θέσεις του Υπουργείου σε συ-

νεχή συνεργασία με τις 13 αιρετές Περιφέρειες. "Το επόμενο χρονικό διάστημα", τόνισε ο Υπουργός, "αθροίζουμε τις δυνάμεις μας για να επαναφέρουμε τους ΚΑΠ στις Περιφέρειες, για να προχωρήσουμε με ταχύτητα τον αναπτυξιακό μας σχεδιασμό και για να επιτύχουμε το ξεπάγωμα στα οδικά, σιδηροδρομικά και τηλεπικοινωνιακά δίκτυα της Περιφέρειας". Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τον Υπουργό συνόδευαν ο Βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Ν. Νταβλούρος, ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μ. Αγγελάκας, ο επί κεφαλής της αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Γ. Παπαναστασίου και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Α. Μαζαράκης. Από την πλευρά της Περιφέρειας στη συνάντηση παρέστησαν ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κ. Καρπέτας, οι Αντιπεριφερειάρχες Γρ. Αλεξόπουλος, Ν. Υφαντής, Χρ. Χριστοδουλόπουλος και η εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Διονυσία Μαράτου.


Κυνήγι

/ Tñßôç 22 Éáíïõáñßïõ 2013

Κατά την περίοδο που διήρκεσε το κυνήγι τους

Ικανοποίηση για τους αγριόχοιρους, διίστανται οι απόψεις για τους λαγούς…

Ι

κανοποιητικός ήταν ο απολογισμός για τον αγριόχοιρο στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου κατά το διάστημα που ολοκληρώθηκε η προθεσμία για τη θήρα του (10-1), ενώ όσον αφορά το κυνήγι του λαγού, οι απόψεις διίστανται αναφορικά με τους πληθυσμούς του. Το κυνήγι του αγριόχοιρου και κατά την απερχόμενη κυνηγετική περίοδο, περισσότερο εστιάστηκε στις ορεινές περιοχές , αλλά και

Éêáíïðïéçôéêüò Þôáí ï áðïëïãéóìüò ãéá ôï êõíÞãé ôùí áãñéü÷ïéñùí, ÷ùñßò ùóôüóï íá ëåßøïõí êáé ôá ðáñáôñÜãïõäá…

Âáóéêüôåñïò ðáñÜãïíôáò ôçò ìåßùóçò ôùí ëáãþí åßíáé ï õðÝñìåôñïò áñéèìüò ôùí áëåðïýäùí. σε σημεία που υπάρχουν καλλιέργειες όπου πηγαίνουν τα άγρια ζώα για την εξεύρεση τροφής. Αρκετές οργανωμένες ομάδες με εκπαιδευμένα κυνηγόσκυλα είχαν θετικό απολογισμό όσον αφορά την

κάρπωση των αγριόχοιρων, που αποτελούν ένα από τα πλέον νόστιμα εδέσματα του κυνηγιού. Δεν έλειψαν σε κάποιες περιπτώσεις και τα παρατράγουδα κατά τη διάρκεια του κυνηγιού αγριογούρουνων,

με χαρακτηριστική περίπτωση το συμβάν που σημειώθηκε σε ορεινή περιοχή της Ηλείας και ανέφεραν τα "kinigetikanea.gr" , το οποίο ευτυχώς δεν πήρε δυσάρεστες διαστάσεις για τους εμπλεκόμενους κυνηγούς… Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις εξάλλου ήταν …εμφανή τα αποτελέσματα του κυνηγιού αγριόχοιρων με "πλούσια" λεία, κάτι που όπως ανέφερε σε πρόσφατη εκδήλωση στον Πύργο και ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου κ. Κώστας Μαρκόπουλος "δεν βοηθάει το κυνήγι η εικόνα των αλλεπάλληλων θηραμάτων που παρατηρείται σε διάφορες περιοχές της χώρας…".

Μείωση λαγών Εξάλλου όσον αφορά τους λαγούς, σύμφωνα και με την καταγραφή που έκαναν τα "kinigetikanea.gr" , παρατηρούνται αυξομειώσεις σε διάφορες περιοχές με το "ισοζύγιο" ωστόσο να τείνει προς τη σημαντική μείωση του αριθμού τους. Σε αυτό βασικός παράγοντας είναι ο υπέρμετρος αριθμός των επιβλαβών και κυρίως των αλεπούδων που αποτελούν το μεγάλο εχθρό των λαγών, όπως επίσης η λαθροθηρία, οι ασθένειες κ.α. Ωστόσο όπως ανάφεραν κυνηγοί στα "kinigetikanea.gr" , εκείνοι που διαθέτουν ικανά λαγόσκυλα είχαν θετικό απολογισμό , κατά την περίοδο που ολοκληρώθηκε. ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

w w w . p r o t i n e w s . g r

11

Έως τις 4 Φεβρουαρίου η ένταξη νέων δικαιούχων οινοπαραγωγών

“Ðñïþèçóç Ïßíùí óå áãïñÝò ôñßôùí ÷ùñþí” ýøïõò 800.000 Å Με στόχο αύξηση των εξαγωγών, η Βουλευτής Ηλείας Ν.Δ. ΔιονυσίαΘεοδώρα Αυγερινοπούλου επιθυμεί με το παρόν να ενημερώσει τους Ηλείους οινοπαραγωγούς ότι προτάσεις από νέους δικαιούχους για την προώθηση του ελληνικού οίνου σε τρίτες χώρες θα γίνονται δεκτές από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, έως τις 4 Φεβρουαρίου οπότε λήγει και η προθεσμία υποβολής νέων αιτήσεων.Η ένταξη νέων δικαιούχων στο πρόγραμμα "Προώθηση Οίνων σε αγορές τρίτων χωρών" προκηρύχθηκε με στόχο να καλυφθεί αδιάθετο ποσό ενίσχυσης των οινικών εξαγωγών ύψους 800.000 €. Η εφαρμογή του μέτρου αφορά τη χρονική περίοδο 2010 - 2013 και αποσκοπεί στην ενίσχυση της ανταγωνιστικής θέσης του ελληνικού κρασιού στις αγορές χωρών όπως ΗΠΑ, Καναδάς, Ρωσία, Κίνα, Ελβετία κλπ. "Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να δοθεί ώθηση στον πρωτογενή τομέα της χώρας μας. Ο αμπελοοινικός τομέας της Ηλείας διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα τα οποία πρέπει να κατακτήσουν τις διεθνείς αγορές. Η διεύρυνση των εξαγωγών είναι πυλώνας δυναμικής ανάπτυξης τόσο των καλλιεργειών μας, όσο και του τομέα μεταποίησης" δήλωσε η Ηλεία Βουλευτής. Οι προτάσεις των ενδιαφερόμενων υποβάλλονται στη Δ/νση Μεταποίησης Τυποποίησης και ποιοτικού Ελέγχου, Τμήμα Οίνου και Αλκοολούχων, έως 4/02/2013. Το μέτρο είναι συγχρηματοδοτούμενο και ενισχύεται κατά 50% από κοινοτικούς πόρους, 30% από εθνικούς και το 20% από την ιδία συμμετοχή των δικαιούχων. Από το Υπ.Α.Α.Τ επισημαίνεται ότι θα δοθεί προτεραιότητα σε όσους ενδιαφερόμενους υποβάλλουν για πρώτη φορά αίτηση ένταξης και με περιορισμένο ύψος προϋπολογισμού λόγω του μικρού χρονικού διαστήματος, που θα έχουν στη διάθεσή τους οι δικαιούχοι για την υλοποίηση των δράσεων (περίπου 4 - 5 μήνες) έως την 31/07/2013, που είναι η ημερομηνία λήξης εκτέλεσης των δράσεων. Το προτεινόμενο ύψος προϋπολογισμού θα είναι έως 100.000 €. Οι αποφάσεις που διέπουν το μέτρο είναι αναρτημένες στον ιστότοπο του ΥΠΑΑΤ, στη διεύθυνση:http://www.minagric.gr/index.php/el/forfarmer/enimerosiproothisigeorproionton/626-proothisioinou.html. Υπεύθυνη εφαρμογής του Μέτρου: Αμαλία Παπαγιαννοπούλου, τηλ. 210 2124173, email: ax2u043@minagric.gr


12

Ειδήσεις

w w w . p r o t i n e w s . g r

/ Tñßôç 22 Éáíïõáñßïõ 2013

Γιώργος Κοντογιάννης

Να βρεθεί άμεσα λύση για τα επιδόματα αναπηρίας των ασφαλισμένων στον ΟΓΑ

Δήμος Ανδραβίδας- Κυλλήνης

Βάρδα: Τεχνική παρέμβαση για την αποφυγή πλημμυρών Σ

ημαντική ανακούφιση στους κατοίκους μιας ολόκληρης γειτονιάς στη Δημοτική Κοινότητα της Βάρδας προσφέρει η παρέμβαση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης για την αποκατάσταση ενός χρόνιου προβλήματος, το οποίο οξύνονταν κατά τους χειμερινούς μήνες.

Να δοθεί λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ-δικαιούχοι επιδόματος αναπηρίας, που ενώ έχουν αξιολογηθεί από την Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή του ΚΕΠΑ, το Περιφερειακό Υποκατάστημα Δυτικής Ελλάδας του ΟΓΑ δεν αποδέχεται τα πιστοποιητικά αναπηρίας για γραφειοκρατικούς λόγους, ζητεί με Αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Εργασίας ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης. Ο Γιώργος Κοντογιάννης, με δεδομένο ότι η μη αποδοχή των πιστοποιητικών δεν αφορά ουσιαστικό κώλυμα (σύμφωνα με το Περιφερειακό Υποκατάστημα Δυτικής Ελλάδας του ΟΓΑ δεν αναγράφεται σε αυτά η ακριβής ημερομηνία έναρξης της ασθένειας) ζητεί την παρέμβαση του αρμόδιου Υπουργού ώστε να δοθεί άμεσα λύση στην ταλαιπωρία δεκάδων ασφαλισμένων των οποίων η υγεία είναι ήδη βεβαρημένη. "Να μειωθεί ο χρόνος χορήγησης των επιδομάτων αναπηρίας Να μειωθεί ο χρόνος χορήγησης των επιδομάτων αναπηρίας, ζητεί με Αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Εργασίας ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης. Ο Γιώργος Κοντογιάννης επανέρχεται στο ζήτημα αυτό με νέα παρέμβασή του στη Βουλή, επισημαίνοντας πως είναι αναγκαίο να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος αναμονής μεταξύ της εξέτασης από τις επιτροπές του ΚΕΠΑ και της χορήγησης του επιδόματος, το οποίο είναι στις περισσότερες περιπτώσεις απαραίτητο για την επιβίωση των ασθενών.

Με εντολή του Δημάρχου Ανδραβίδας- Κυλλήνης κ. Δημήτριου Αρβανίτη και υπό την επίβλεψη του αρμοδίου Αντιδημάρχου κ. Παναγιώτη Κόλλια, πραγματοποιήθηκε τεχνική παρέμβαση για την αποκατά-

σταση της αστοχίας ενός έργου, που είχε λάβει χώρα πριν από πολλά χρόνια και είχε ως αποτέλεσμα, με κάθε δυνατή μπόρα, οι κάτοικοι είτε να απομονώνονται στα σπίτια τους είτε να μην έχουν πρόσβαση

σε αυτά λόγω των συχνών πλημμυρικών επεισοδίων. Η διαδικασία αποκατάστασης του αγωγού απορροής των όμβριων υδάτων βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης και εκτός απ' τις πλημμύρες, οι δημότες απαλλάσσονται οριστικά και από την έκθεση της υγείας τους σε κίνδυνο, δεδομένου ότι τα νερά που συσσωρεύονταν λίμναζαν και καθίσταντο επικίνδυνα. Η ανταπόκριση και η άμεση παρέμβαση για την αποκατάσταση του προβλήματος απ' το Δήμο Ανδραβίδας- Κυλλήνης έγινε δεκτή με ιδιαίτερη ανακούφιση απ' τους κατοίκους, οι οποίοι και αναγνώρισαν την άμεση κινητοποίηση της ηγεσίας του Δήμου και των υπη-

ρεσιών προκειμένου να δοθεί λύση. Σημαντική ήταν και η πρωτοβουλία της συμβούλου της Δημοτικής Κοινότητας Βάρδας, κ. Δήμητρας Μαγγίνα, η οποία επεσήμανε την ύπαρξη του προβλήματος στην περιοχή. Στο σημείο, στο οποίο λαμβάνει χώρα το μικρό τεχνικό έργο, πραγματοποίησαν αυτοψία ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Κόλλιας και ο συνάδελφός του κ. Κωνσταντίνος Αγγελακόπουλος.


/ Tñßôç 22 Éáíïõáñßïõ 2013

Εκδηλώσεις

w w w . p r o t i n e w s . g r

13

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και νοσταλγίας…

Παρουσιάστηκε το βιβλίο “Ο Πελαργός της Γαστούνης”

Ï ê Ãéþñãïò Ëáãêáäéíüò ôüíéóå ðùò ôï åíäéáöÝñïí ôïõò ãéá ôï ó÷ïëåßï êáé ôïõò ìáèçôÝò ôïõ èá åßíáé áìåßùôï

Στο δημοτικό σχολείο Κέντρου χθες η "Ανθρώπινη Αλληλεγγύη"

Μ

έσα σε κλίμα συγκίνησης αλλά και νοσταλγίας πραγματοποιήθηκε στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο Γαστούνης η παρουσίαση του βιβλίου του Τάσου Καραμέλη, ιδρυτή του εργοστασίου "ΠΕΛΑΡΓΟΣ", με τίτλο "Ο Πελαργός της Γαστούνης" Όπως ήδη έχει γράψει η "ΠΡΩΤΗ" είχε προηγηθεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πηνειού για την ανακήρυξη του 89χρονου Τάσου Καραμέλη, ως επιτίμου Δημότη του Δήμου δεδομένου ότι είναι ο άνθρωπος που προσέφερε τα μέγιστα στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής και στην ενδυνάμωση της τοπικής οικονομίας προσφέροντας εργασία σε εκατοντάδες δημότες Η εκδήλωση Ο νέος πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Αθλητισμού-Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του δήμου Πηνειού Δημήτρης Βασιλόπουλος, αναφέρθηκε στα ιστορικά στοιχεία της ίδρυσης και λειτουργίας του εργοστασίου καθώς και στη ζωή και το έργο του Τάσου Καραμέλη. Το βιβλίο του κ. Καραμέλη "Ο Πελαργός της Γαστούνης", παρουσίασε ο καθηγη-

τής και πρώην δήμαρχος Γαστούνης Κώστας Λούρμπας καταθέτοντας παράλληλα εμπειρίες και αναμνήσεις από τη δική του σχέση και συνεργασία με τον ιδρυτή του εργοστασίου Η Διευθύντρια του εργοστασίου της Ελαΐς-Unilever κα. Στέλλα Γεωργανά, διηγήθηκε πως "γνώρισε" τον Τάσο Καραμέλη αρχικά, μέσα από τις ιστορίες των εργαζομένων του εργοστασίου, τα

Επίτιμος Δημότης Πηνειού ανακηρύχθηκε ο ιδρυτής του εργοστασίου "ΠΕΛΑΡΓΟΣ" Τάσος Καραμέλης πρώτα χρόνια που τον "διαδέχτηκε". Ο χημικός κ. Γιώργο Διαμαντόπουλο που πρωτοεργάστηκε και συνταξιοδοτήθηκε από το εργοστάσιο "Πελαργός" μίλησε για την πολύχρονη παρουσία του σε αυτό ενώ ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας κ. Κώστας Νικολούτσος, αναφερόμενος στην περίπτωση της εταιρείας " ΠΕΛΑΡΓΟΣ" έκανε λόγο για παράδειγμα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Για τον κ. Καραμέλη και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε το εργοστάσιο "Πελαργός" μίλησαν τόσο ο πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Γαστούνης κ. Δημήτρης Κουλούρης. όσο και το μέλος του Δ.Σ. της Ε.Α.Σ. Λεχαινών κ. Διονύσιος Λαλιά-

ρης ενώ το λόγο στη συνέχεια έλαβε ο πρώην δήμαρχος Νέας Κίου Αργολίδας και στενός φίλος του κ. Καραμέλη κ. Γιώργος Μανινής. Ο Δήμαρχος Πηνειού Ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός αναφέρθηκε στο πολύτιμο, για την κοινωνία της Γαστούνης αλλά και τη μετέπειτα ιστορία της περιοχής, έργο του κ. Καραμέλη όσο και στην προσωπικότητά του. Ο κ. Καστρινός ανέγνωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ανακήρυξη του κ. Καραμέλη ως επίτιμου δημότη Πηνειού, προσφέροντάς του στη συνέχεια την τιμητική πλακέτα.

Μοίρασε ρούχα στους μαθητές Ρούχα και παπούτσια προσέφεραν τα μέλη της "Ανθρώπινης Αλληλεγγύης" χθες το πρωί στους μαθητές του δημοτικού σχολείου και του βρεφονηπιακού σταθμού, στο Κέντρο του δήμου Ήλιδας. Στο σχολείο της περιοχής φοιτούν 65 παιδιά από τα οποία τα περισσότερα συνεχίζουν τις σπουδές τους στο γυμνάσιο κάτι που αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την αγάπη με την οποία αγκαλιάζουν οι δάσκαλοι τους μαθητές τους δείχνοντάς τους τον τρόπο για να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι. Το κλιμάκιο της "Ανθρώπινης Αλληλεγγύης" μοίρασε τα σχολικά είδη στα παιδιά και όπως είπε ο πρόεδρός της κ Γιώργος Λαγκαδινός "ερχόμαστε για αρκετά χρόνια στο σχολείο και έτσι έχουμε γίνει φίλοι με τα παιδιά τα οποία μας περιμένουν. Στόχος μας όλα αυτά τα χρόνια είναι να είμαστε κοντά με τα παιδιά του σχολείου και να τους ωθήσουμε, όπως μπορούμε, ώστε να συνεχίσουν τα μαθήματά τους και να είναι καλύτερα άτομα για την κοινωνία. Αυτό τον αγώνα δίνουν και οι δάσκαλοι του σχολείου, γιατί εδώ τσακίζουν τον κοινωνικό αποκλεισμό και γι' αυτό τους συγχαίρουμε.". Το κλιμάκιο υποδέχτηκε η διευθύντρια του σχολείου κ Ελένη Τσόπελα η οποία ανέφερε ενώ στη συνέχεια τα μέλη της Αλληλεγγύης επισκέφτηκαν επισκέφτηκαν και το βρεφονηπιακό σταθμό στο Κέντρο που λειτουργεί υπό την σκέπη της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας. Κώστας Γιάλπας gialpk@yahoo.gr

Πολιτιστικός Σύλλογος Μυρτιάς

Πίτα με ευχές Τη προσεχή Κυριακή 27 Ιανουαρίου στις 7:00 το απόγευμα αναμένεται να γίνει η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Μυρτιάς. Η εκδήλωση θα

γίνει στο ζεστό χώρο των γραφείων στο χώρο του πρώην γυμνασίου στο 1ο όροφο και το παρόν αναμένεται να δώσουν μέλη και φίλοι του συλλόγου.


14

Ειδήσεις

w w w . p r o t i n e w s . g r

ΓΙΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΧΡΕΗ

Ο Δήμαρχος Πύργου για τον Παύλο Μάτεσι Ο Παύλος Μάτεσις υπήρξε μια εμβληματική μορφή των ελληνικών γραμμάτων, αφήνοντας ανεξίτηλο έργο στο θέατρο και στη λογοτεχνία. Γεννημένος στη Δίβρη, έζησε αρκετά χρόνια της νεανικής του ζωής στον Πύργο, πολλές αναμνήσεις από τον οποίο αποτύπωσε αργότερα στη Μητέρα του Σκύλου, το πρώτο και πολυμεταφρασμένο μυθιστόρημά του. Σπούδασε θέατρο, μουσική, ξένες γλώσσες,εγκατέλειψε σύντομα μια θέση τραπεζικού υπαλλήλου και αφιερώθηκε αποκλειστικά στο θέατρο, όπου με τα έργα και τις μεταφράσεις του συνέβαλε στην ανανέωσή του.Τα έργα του ανεβάστηκαν από τους σημαντικότερους ελληνικούς θιάσους, μεταφράστηκαν σε πολλές γλώσσες και απέσπασαν πολλά διεθνή βραβεία. Αντίστοιχης εμβέλειας υπήρξε και το λογοτεχνικό έργο του, με τα μυθιστορήματά του να εκπροσωπούν τα ελληνικά γράμματα στην Ευρώπη και πολλές άλλες χώρες. Εκφράζουμε τη θλίψη μας για την απώλειά του. Ο Πύργος τον ευγνωμονεί. Μάκης Παρασκευόπουλος Δήμαρχος Πύργου

/ Tñßôç 22 Éáíïõáñßïõ 2013

Ξεκινούν κατασχέσεις σε οφειλέτες του δημοσίου

Λ

ηξιπρόθεσμα χρέη συνολικού ύψους τουλάχιστον 4,4 δισ. ευρώ θα επιδιώξει να εισπράξει εφέτος η Εφορία από εκατομμύρια υπερχρεωμένους Ελληνες, χρησιμοποιώντας παλαιές και νέες μεθόδους "εξαναγκασμού" οφειλετών, στις οποίες περιλαμβάνονται οι κατασχέσεις εισοδημάτων, περιουσιακών στοιχείων και καταθέσεων.Ταυτόχρονο, σύμφωνα με τον "Ελεύθερο Τύπο", εκατοντάδες υπάλληλοι της Εφορίας θα λάβουν εντολή να διενεργήσουν ελέγχους σε 4.100 πλούσιους φορολογούμενους εκ των οποίων οι 2.600 θα είναι φυσικά πρόσωπα και οι 1.500 μεγαλοεπιχειρηματίες.Το νέο αυτό σχέδιο... επανενεργοποίησης του φοροεισπρακτικού μηχανισμού του ελληνικού κράτους αποκαλύπτεται μέσα από την έκθεση αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, την οποία συνέταξαν οι επιθεωρητές του ΔΝΤ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι στόχοι που τέθηκαν για φέτος: 1. Η είσπραξη ποσού συνολικού ύψους 1,9 δισ. ευρώ από τα λεγόμενα "παλαιά" ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο, τα οποία έχουν ανέλθει συνολικά σε 56,7 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2012, αλλά δεν είναι στο σύνολό τους εισπράξι-

μα (μόνο 8-10, 6 δισ. ευρώ εκτιμάται ότι είναι δυνατόν να εισπραχθούν). 2. Η άμεση είσπραξη του 24,5% των λεγόμενων "νέων" ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο, δηλαδή των οφειλών που αναμένεται να βεβαιωθούν και να καταστούν ληξιπρόθεσμες εντός του 2013. Δεδομένου ότι, λόγω της υπερχρέωσης των νοικοκυριών από τα υπέρογκα "χαράτσια" των προηγούμενων μνημονίων , τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη που προκύπτουν κάθε μήνα ανέρχονται περίπου σε 800 εκατ - 1 δισ. ευρώ, εκτιμάται ότι κατά τη διάρκεια του 2013, επειδή είναι βέβαιο ότι θα συνεχιστεί η ίδια οικονομική πολιτική θα συσσωρευτούν νέα χρέη συνολικού ύψους τουλάχιστον 10-12 δισ. ευρώ. Συνεπώς βάσει του μνημονικού στόχου για την είσπραξη του 24,5% των νέων χρεών που θα δημιουργηθούν εφέτος, το υπουργείο Οικονομικών θα επιδιώξουν ουσιαστικά να εισπραχθούν τουλάχιστον άλλα 2,5-3 δισ. ευρώ οφειλών από τους καταχρεωμένους Ελληνες πολίτες. Αν ληφθεί υπόψη και ο στόχος για την είσπραξη 1,9 δισ. ευρώ από τα παλαιά ληξιπρόθεσμα χρέη, τότε προκύπτει το συμπέρασμα ότι το συνολι-

κό ύψος των οφειλών που θα διεκδικήσει φέτος η Εφορία από τους εκατομμύρια οφειλέτες της θα φθάσει στο επίπεδο των 4,4-4,9 δισ. ευρώ. Τις οφειλές αυτές οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών θα επιδιώξουν να τις αποσπάσουν από τους υπερχρεωμένους πολίτες χρησιμοποιώντας όλη τη διαθέσιμη "γκάμα" των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, δηλαδή κατασχέσεις μισθών συντάξεων και λοιπών εισοδημάτων, καθώς επίσης και κατασχέσεις κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων. Επιπλέον, γράφει ο "Ελεύθερος Τύπος", θα επιστρατεύσουν και νέες μεθόδους, όπως άμεσες κατασχέσεις των όποιων ποσών θα κατατίθενται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των οφειλετών, ως εισοδήματα ή πάσης φύσεως έσοδα. 3. Η διενέργεια τακτικών ελέγχων σε 750 μεγάλες επιχειρήσεις καθώς και προσωρινών ελέγχων σε άλλες 750 επιχειρήσεις. Δηλαδή, συνολικά 1500 μεγάλες επιχειρήσεις της χώρας θα μπουν στο στόχαστρο των ελεγκτικών αρχών. Από αυτές, οι 680 θα πρέπει να έχουν ελεγχθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου και οι υπόλοιπες 820 στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Οριακή άνοδος στο Χ.Α. Οριακή άνοδο σημείωσε τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο Αθηνών. Στήριξη παρείχαν στην αγορά οι μετοχές των εταιρειών ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, MIG, ΕΛΠΕ και Coca Cola 3E, ενώ αντιθέτως πιέσεις δέχθηκαν οι τράπεζες. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 975,67 μονάδες ενισχυμένος 0,18%, ενώ ο όγκος συναλλαγών ανήλθε στα 66,222 εκατ. ευρώ.Ενδοσυνεδριακά, ο Γενικός Δείκτης ανήλθε έως τις 990,98 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 1,75%. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 0,38%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης έκλεισε με μικρή άνοδο σε ποσοστό 0,13%. Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (+4,38%), των Προσωπικών Προϊόντων (+2,42%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+1,83%).Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Τραπεζών (-5,39%) και των Τηλεπικοινωνιών (-1,31%). Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της ΔΕΗ (+5,71%), της Jumbo (+2,89%), της MIG (+2,60%), των ΕΛΠΕ (+1,83%) και του ΟΠΑΠ (+1,69%).Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Eurobank (-6,86%), της Εθνικής (-6,67%), της Πειραιώς (-6,55%), της Alpha Bank (4,92%). Ανοδικά κινήθηκαν 77 μετοχές, 84 πτωτικά και 23 παρέμειναν σταθερές.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΙ ΠΥΡΓΟΣ ΟΡΦΕΑΣ 22:00  Άννα Καρένινα 19:40-2 22:10 The Impossible 19:50-2 DJANGO Ο ΤΙΜΩΡΟΣ 19:0022:00 Ψάχνοντας το Νέμο 3D Μεταγλωττισμένο 17:45

ΑΜΑΛΙΑΔΑ CineCinema Amaliada ""THE IMPOSSIBLE" 19:50 & 22:00 "DJANGO O ΤΙΜΩΡΟΣ" 19:00 & 22:00 ΠΑΙΔΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ "ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΝΕΜΟ"(3D - ΜΕΤΑΓΛΩΤ) 17:00

ËÁÚÊÅÓ ÁÃÏÑÅÓ ÓÔÇÍ ÇËÅÉÁ Æá÷Üñù

Καιρός νεφοσκεπής με βροχόπτωση που αργότερα θα γίνει νεφοσκεπής με ελαφρά βροχόπτωση. 10°C έως 13°C. Άνεμοι μέτριοι νοτιοδυτικοί και στη συνέχεια ασθενείς

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ… Οι πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν εκτεταμένες περιοχές στο νομό μας ανέδειξαν για άλλη μια φορά τις μεγάλες ελλείψεις σε κρίσιμες υποδομές σχετικά με την αντιπλημμυρική και αντικατολισθητική προστασία του. Σαν ΚΚΕ έχουμε επισημάνει κατ' εξακολούθηση μετά τις πυρκαγιές του 2007 ότι αν δεν γίνουν έργα και δεν παρθούν μέτρα κινδυνεύουμε ανά πάσα στιγμή να θρηνήσουμε θύματα και να μετράμε πληγές. Έτσι είδαμε για ακόμα μια χρονιά να πλημυρίζουν περιουσίες , να καταστρέφονται και να κλείνουν επαρχιακοί δρόμοι με κίνδυνο ακόμα και ανθρώπινων ζωών. Οι ευθύνες των μέχρι τώρα κυβερνήσεων, αλλά και των εκλεκτών τους σε Δήμους και Περιφέρεια, είναι μεγάλες όσον αφορά τις ελλείψεις και τα έργα που έγιναν με κριτήριο το κέρδος των μεγάλων κατασκευαστικών και επιχειρηματικών ομίλων, καθώς και για την κερδοσκοπική εμπορευματική χρήση τους. Έτσι μετά από τις περσινές καταστροφικές πλημμύρες δεν είδαμε να γίνεται κανένας καθαρισμός κοίτης ποταμού εκτός από το σημείο που φτιάχτηκε το διυλιστήριο στον Ερύμανθο. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ - ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΕΚΑΒ: 166 Κέντρο Δηλητηριάσεων: 210-7793777 Νοσοκομείο Πύργου: 26210-82300, 82360 Νοσοκομείο Αμαλιάδας: 26223 60100 Κέντρο Υγείας Κρεστένων: 26250 22222 Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας: 26260 22222 Κέντρο Υγείας Βάρδας: 26233 60000 Κέντρο Υγείας Γαστούνης: 26233 60300 Κέντρο Υγείας Σιμόπουλου: 26223 60400 ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Άμεση δράση Πύργου: 100 Αστ. Δ/νση Ηλείας: 26210-81730, 81731 Τμήμα Τροχαίας Πύργου: 2621081742 Αστυνομικό τμήμα Πύργου: 2621081734

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει πάλι ο Αλφειός και ο Ενιπέας. Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι το ζήτημα της αντιπλημμυρικής προστασίας πρέπει να εξετάζεται στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης πολιτικής για τα νερά, που θα αφορά στην έρευνα, την προστασία, τις χρήσεις και την ορθολογική αξιοποίηση των υδάτινων πόρων συνολικά στη χώρα και κατά υδατικό διαμέρισμα με επιμέρους ενότητες τις λεκάνες απορροής των υδατορευμάτων. Στο πλαίσιο αυτό απαιτείται: * Δέσμευση των απαιτούμενων αντίστοιχων κονδυλίων με σαφή καταγραφή τους στους προϋπολογισμούς του κράτους. Άμεσα μέτρα, έργα, παρεμβάσεις υπέρ των πληγέντων που θα περιορίζουν, αν δεν εξαλείφουν, τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των όποιων πλημμυρικών φαινομένων. * Άμεση αποζημίωση για όλες τις καταστροφές στην αγροτική παραγωγή και στις υποδομές. Να μην ισχύσει ο αντιαγροτικός κανονισμός του ΕΛΓΑ. *Άμεσος καθαρισμός στις κοίτες των ποταμών και στα ρέματα.

Ασφάλεια Πύργου: 26210-81740 Τροχαία Πύργου: 26210-22100 Αστυνομία Αμαλιάδας: 26220-38210 Ασφάλεια Αμαλιάδας: 26220-38232 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ Πυροσβεστική Πύργου: 199 Πυροσβεστική Αμαλιάδας: 2622022199 Πυροσβεστική Λεχαινών: 2623022199 Πυροσβεστική Κρεστένων: 2625022199 ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ Κατάκολο: 26210-41206, 41500 Κυλλήνη: 26230-26230, 92211 Πάτρα: 2610-341204

* Σχεδιασμός με μακρόχρονο χρονικό ορίζοντα προβλέψεων, που περιλαμβάνει μέτρα για δασοκαλύψεις, ορθολογικές χρήσεις γης, απελευθέρωση κρίσιμων παραρρεμάτιων περιοχών και διάνοιξη ρεμάτων, φράγματα ανάσχεσης πλημμυρικών απορροών ή/και κατακράτησης φερτών υλών, τοπικά έργα διευθέτησης και, όπου είναι απαραίτητο, εκτροπής της ροής προς ασφαλέστερους αποδέκτες. * Συνολική διαχείριση των υδρολογικών λεκανών χειμάρρων και ρεμάτων μέχρι την εκβολή τους. *Δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα κατασκευής των αντίστοιχων έργων, με ιδιαίτερη έμφαση στην ιεράρχησή τους με επικαιροποιημένα υδρολογικά στοιχεία. *Ο περιβαλλοντικός σχεδιασμός να αποτελέσει ουσιαστική συνιστώσα στα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας. *Δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα, κόντρα στις προβλέψεις του "Καλλικράτη", που θα έχει την ευθύνη για τη λήψη, την υλοποίηση και τον έλεγχο τήρησης των επιβαλλόμενων μέτρων.

ΒΛΑΒΕΣ ΟΤΕ: 13888 ΔΕΗ: 1050 ΔΕΥΑΠ Πύργου: 26210-33702 ΔΕΥΑΠ Αμαλιάδας: 26220-23923 Επιμελητήριο Ηλείας: 26210-34154, 22541, 32225 Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πύργου: 26210-22707, 81117, 22088 Οργανισμός Εργατικής Εστίας: 2621034797 Μητρόπολη Ηλείας: 26210-22527 ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΤΕΛ Πύργου: 26210-20600 έως 20608 Αμαλιάδας: 26220-28892 Αθηνών: 210-5134110-1 Θεσσαλονίκης: 2310-595406 Ιωαννίνων: 26510-41248

Λεχαινών: 26230-22219 Κρεστένων: 26250-22228 Σαβαλίων: 26220-61211 Λάλα: 26240-41213 Βασιλακίου: 26240-71300 Κάμενας: 26240-71330 Γούμερου: 26210-93521 Κουτσοχέρας: 26210-61024 Μουζακίου: 26210-61220 Καράτουλα: 26210-61458 Μαγούλα: 26210-61266 Χελιδόνι: 26240-51204 Λαντζόι: 26240-69049 Νεράιδα: 26240-51350 Πελόπιο: 26240-31405 Ανδραβίδα: 26230-54225 Καβάσιλα: 26230-33202 Νέα Μανωλάδα: 26230-71374 Καρδαμάς: 26220-29560 Επιτάλιο: 26210-71448 Κυπαρισσία: 27610-22260 Ανδρίτσαινα: 26260-22239 Ζαχάρω: 26250-31219 Γιαννιτσοχώρι: 26250-61468 Φιγαλεία: 26250-41696 Βάρδα: 26230-73014 Γαστούνη: 26230-35115


Ειδήσεις - Ανακοινώσεις

/ Tñßôç 22 Éáíïõáñßïõ 2013

Ανεξέλεγκτη η ανεργία στην Ελλάδα Α

ύξηση των εγγεγραμμένων ανέργων κατά 1,44% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και κατά 9,16% από τον Δεκέμβριο του 2011, δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), για τον Δεκέμβριο του 2012. Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ ανήλθαν, κατά τον μήνα Δεκέμβριο, στα 797.578 άτομα με τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση μεταξύ των Περιφερειών να έχει καταγραφεί στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (11,89%) ή συνολικά 66.957 άτομα. Από το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων οι 337.242 είναι άνδρες (ποσοστό 42,28%) και 460.336 είναι γυναίκες (ποσοστό 57,72%). Οι 337.100 (ποσοστό 42,27%) είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και μεγαλύτερο των 12 μηνών και 460.478 (ποσοστό 57,73%) είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών. Στην Περιφέρεια Αττικής αναλογεί το 36,50% των ανέργων που αναζητούν εργασία από το σύνολο της χώρας και στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας αναλογεί το 19,53%. Παρατηρείται επίσης αύξηση του συνόλου των επιδοτούμενων ανέργων από τον προηγούμενο μήνα κατά 19.882 άτομα

και μείωση κατά 39.412 άτομα από τον Δεκέμβριο του 2011. Η αύξηση αυτή αποδίδεται στους επιδοτούμενους των εποχικών τουριστικών επαγγελμάτων, οι οποίοι αυξήθηκαν από τον προηγούμενο μήνα κατά 23.229 άτομα και ενώ μειώθηκαν κατά 1.996 άτομα από τον Δεκέμβριο του 2011. Ο αριθμός των επιδοτούμενων ανέργων ανέρχεται σε 234.455 άτομα και εμφανίζεται αυξημένος κατά 19.882 άτομα, ποσοστό 9,27% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα Νοέμβριο. Από το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων, το 58,66% είναι κοινοί επιδοτούμενοι, το 30,21% είναι εποχικοί τουριστικών επαγγελμάτων, το 8,22% είναι εποχικοί λοιπών επαγγελμάτων (κυρίως αγροτικά), το 1,79% είναι επιδοτούμενοι σε οικοδομοτεχνικά επαγγέλματα, το 0,85% είναι εκπαιδευτικοί επιδοτούμενοι και το 0,26% είναι λοιποί επιδοτούμενοι. Αυξημένος είναι και ο αριθμός των δικαιούχων που πληρώθηκαν και στο τέλος του μήνα συνεχίζουν να έχουν δικαίωμα επιδότησης από τον προηγούμενο μήνα, κατά 26.085 άτομα. Στην ηλικιακή ομάδα από 30-54 ετών αναλογεί το 64,24% των εγγεγραμμένων ανέργων, στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 30 αναλογεί το 25,56% και στην ηλικιακή ομάδα άνω των 55 ετών αναλογεί το 10,21%. Στο εκπαιδευτικό επίπεδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναλογεί το 47,68% των εγγεγραμ-

ÄÅÄÄÇÅ Äéåýèõíóç ÐåñéöÝñåéáò ÐåëïðïííÞóïõ - Çðåßñïõ Ðåñéï÷Þ Ðýñãïõ Ðáðáãåùñãßïõ & Áñ÷éìÞäïõò, 27100, ÐÕÑÃÏÓ

μένων ανέργων, στο εκπαιδευτικό επίπεδο υποχρεωτικής εκπαίδευσης (έως 3η Γυμνασίου) αναλογεί το 35,66%, στο εκπαιδευτικό επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης το 15,51% και στο εκπαιδευτικό επίπεδο χωρίς εκπαίδευση αναλογεί το 1,15%. Στους Έλληνες υπηκόους αναλογεί το 92,07% των εγγεγραμμένων ανέργων, στους υπηκόους τρίτων χωρών το 6,09% και στους υπηκόους της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 1,85%. Οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν σε 49.494, μειωμένες κατά -27,07% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα (67.867) και αυξημένες κατά 10,98% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2011 (44.596). Οι απολύσεις (καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου) έφθασαν τις 22.701 (μειωμένες κατά -20,93% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και μειωμένες κατά -19,10% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2011). Οι λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου τις 29.050 (μειωμένες κατά -44,64% σε σχέση με

τον προηγούμενο μήνα και αυξημένες κατά 19,95% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2011) και οι οικειοθελείς αποχωρήσεις ανήλθαν στις 18.792 (μειωμένες κατά -9,72% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και αυξημένες κατά 3,69% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2011). Το σύνολο των καταγγελιών συμβάσεων αορίστου χρόνου και των λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου ανέρχεται σε 51.751, το 56,13% του οποίου οφείλεται σε αποχωρήσεις από την αγορά εργασίας λόγω λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Το μέγεθος αυτό είναι μειωμένο κατά -36,26% από τον προηγούμενο μήνα Νοέμβριο (81.189) και μειωμένο κατά 1,01% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2011 (52.279). Από τις παραπάνω ροές της μισθωτής απασχόλησης προκύπτει μείωση της μισθωτής απασχόλησης κατά 21.049 θέσεις εργασίας, έναντι -34.138 τον Νοέμβριο και -25.807 τον Δεκέμβριο του 2011.

ÅËËÇÍÉÊÇ ÄÇÌÏÊÑÁÔÉÁ ÁÐÏÊÅÍÔÑÙÌÅÍÇ ÄÉÏÉÊÇÓÇ ÐEË/ÓÏÕ ÄÕÔÉÊÇÓ ÅËËÁÄÁÓ & ÉÏÍÉÏÕ ÃÅÍÉÊÇ Ä/ÍÓÇ ÄÁÓÙÍ & ÁÃÑÏÔ. ÕÐÏÈÅÓÅÙÍ ÃÅÍÉÊÇ Ä/ÍÓÇ ÓÕÍÔÏÍÉÓÌÏÕ & ÅÐÉÈ/ÓÇÓ ÄÉÅÕÈÕÍÓÇ ÄÁÓÙÍ Ð.Å ÇËÅÉÁÓ ÄÁÓÁÑ×ÅÉÏ ÐÕÑÃÏÕ

ÁÍÁÊÏÉÍÙÓÇ

ÄÉÁÊÏÐÇ ÇËÅÊÔÑÉÊÏÕ ÑÅÕÌÁÔÏÓ

ÐÅÑÉËÇØÇ ôçò õð' áñéè. 128/16-1-2013 ÐñÜîçò ×áñáêôçñéóìïý ôïõ ÄáóÜñ÷ç Ðýñãïõ

Åéäïðïéïýíôáé ïé åíäéáöåñüìåíïé êÜôïéêïé üôé ãéá íá åêôåëåóôïýí áðáñáßôçôåò Ôå÷íéêÝò åñãáóßåò ôçò ÄÅÄÄÇÅ èá ãßíïõí ïé åîÞò äéáêïðÝò çëåêôñéêïý ñåýìáôïò: 1. Ôç ÐÝìðôç 24/01/13 êáé áðü 09.00 Ýùò 11,00 óôïí ÄÞìï Áíäñáâßäáò - ÊõëëÞíçò óôçí ÌÝëéóóá, ¢ã. ×áñÜëáìðïò, ¢ã. Ãåþñãéïõ, ¢ã. Èåüäùñïé, ÊïôÝéêá. Áí ïé åñãáóßåò ôåëåéþóïõí íùñßôåñá, ôï ñåýìá èá îáíáäïèåß ðñéí áðü ôï ÷ñüíï ëÞîçò ôçò äéáêïðÞò ðïõ áíáöÝñåôáé ðéï ðÜíù. Ãé' áõôü ôï ëüãï ïé çëåêôñéêÝò åãêáôáóôÜóåéò êáé ôá äßêôõá ôçò ÄÅÄÄÇÅ èá ðñÝðåé íá èåùñïýíôáé üôé Ý÷ïõí óõíÝ÷åéá ñåýìá. ¸ôóé ãéá ëüãïõò áóöáëåßáò, áðáãïñåýåôáé ç ðñïóÝããéóç óå áãùãïýò Þ Üëëá óôïé÷åßá ôïõ äéêôýïõ áêüìá êé áí âñßóêïíôáé êáôáãÞò, ãéáôß õðÜñ÷åé óïâáñüò êßíäõíïò áôõ÷Þìáôïò. Ï ÄÅÄÄÇÅ åßíáé ç 100% èõãáôñéêÞ åôáéñßá ôçò ÄÅÇ Á.Å. ðïõ äéá÷åéñßæåôáé ôï Åëëçíéêü Äßêôõï ÄéáíïìÞò ÇëåêôñéêÞò ÅíÝñãåéáò. Ðëçñïöïñßåò ãéá ôéò ðñïãñáììáôéóìÝíåò äéáêïðÝò áíÜ Ðåñéï÷Þ, êáèçìåñéíÜ, áíáñôþíôáé óôï site ôïõ ÄÅÄÄÇÅ, www.deddie.gr. Äéåýèõíóç Ðåñéï÷Þò Ðýñãïõ

Ï ÄáóÜñ÷çò Ðýñãïõ ìå ôçí ðáñáðÜíù ÐñÜîç ×áñáêôçñéóìïý ç ïðïßá åêäüèçêå ýóôåñá áðü áßôçóç ôïõ Ãåùñãßïõ Ðáíáãéþôç ôïõ Ðáíáãéþôç ÷áñáêôÞñéóå ôçí Ýêôáóç óõíïëéêïý åìâáäïý Å: 10.772,55 ô.ì. ðïõ âñßóêåôáé óôç èÝóç: "êéüíéá " Ô.Ê. Êñõïíåñßïõ ÄÞìïõ Áñ÷. Ïëõìðßáò ùò ìç äÜóïò ìç äáóéêÞ. ÊáôÜ ôçò ÐñÜîçò áõôÞò, ç ïðïßá êïéíïðïéÞèçêå óôïí ÄÞìï Ðýñãïõ ãéá áíÜñôçóç åðß Ýíá ìÞíá óôï ÊáôÜóôçìá ôïõ Ô.Ê. Êñõïíåñßïõ ÄÞìïõ Áñ÷. Ïëõìðßáò åðéôñÝðïíôáé áíôéññÞóåéò áðü êÜèå åíäéáöåñüìåíï öõóéêü Þ íïìéêü ðñüóùðï åíôüò äýï (2) ìçíþí áðü ôçí ôåëåõôáßá äçìïóßåõóç, åíþðéïí ôçò Á/èìéáò ÅðéôñïðÞò Åðßëõóçò Äáóéêþí ÁìöéóâçôÞóåùí Í. Çëåßáò. Ðåñéóóüôåñåò ðëçñïöïñßåò óôá ãñáöåßá ôïõ Äáóáñ÷åßïõ Ðýñãïõ óôï ôçëÝöùíï 26210- 22966. Ã.Ã.Á.Ä.Ð.ÄÅ.É Ï ÄáóÜñ÷çò Ðýñãïõ á.á Ðáíáã. ËÜôôáò Äáóïëüãïò MSc

Ìíçìüóõíïí ôïõ áåéìíÞóôïõ Óðçëßïõ Ã. Êïôóþíç, ÓìçíÜñ÷ïõ å.á. ðïõ áðåäÞìåóåí ðñïò Êýñéïí ðñï ôñéìÞíïõ. ÁãáðçìÝíå ìáò áäåëöÝ ÓðÞëéï, Óå åß÷áìå ðÜíôá óôç æùÞ ðáñÜäåéãìá, ïäçãü êáé óôÞñéãìá, óå áãáðïýóáìå üëïé ôüóï ðïëý. Óßãïõñá Þóïõí ï ùñéìüôåñïò êáñðüò áð' üôé Ýäåé÷íåò. Ãéáõôü óå áãÜðçóå ï ãåìÜôïò áãÜðç ãëõêýò Éçóïýò. Ãéá ôï äéêü ìáò ôï ìõáëü Ýöõãåò ðéï íùñßò, áò ìç ìðïñïýìå åìåßò ôá áäÝëöéá óïõ êáé ïé äéêïß óïõ íá

ôï ðéóôÝøïõìå. Äåí Ýöõãåò. Åßóáé êáé èá ìåßíçò ðÜíôá êïíôÜ ìáò. Åßìáóôå óôï ßäéï óðßôé, åßìáóôå óôçí ßäéá öáìåëéÜ. Áðëþò Üëëáîåò äùìÜôéï, Ýöõãåò áðü ôï óôÜäéï ôùí èëßøåùí, ôùí áóêÞóåùí, êáé ôùí áãþíùí ôçò åðßãåéáò æùÞò êáé áðïëáìâÜíåéò ôçí áðÝñáíôïí çäïíÞ ôùí êáèïñþíôùí ôï êÜëëïò ôï Üññçôïí ðïõ áðïññÝåôáé áðü ôï ðñüóùðïí ôïõ ãëõêõôÜôïõ Éçóïý åêåß óôá åðïõñÜíéá äüìáôá ôçò âáóéëåßáò ôùí ïõñáíþí. Íá ðñåóâåýçò êáé ãéá ìáò áãáðçìÝíå ìáò áäåëöÝ ÓðÞëéï, áéùíßá óïõ ç ìíÞìç. Ï áäåëöüò óïõ Ðñùôïðñåóâýôåñïò Êùí/íïò Êïôóþíçò.

w w w . p r o t i n e w s . g r

15

Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας Δύο τμήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και 68 Γραφεία Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας ιδρύονται σε όλη τη χώρα με πρωτοβουλία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. Σκοπός είναι η ουσιαστική και αποτελεσματική καταπολέμηση της βίας που εκδηλώνεται κατά μεμονωμένων ατόμων ή ομάδων με ρατσιστικά κίνητρα και υπόβαθρο. Οι υπηρεσίες αυτές, μεταξύ άλλων, θα παρεμβαίνουν αυτεπάγγελτα ή ύστερα από υποβολή σχετικής έγκλησης, μήνυσης ή καταγγελίας στη διερεύνηση και δίωξη εγκλημάτων που αφορούν στη διάπραξη αδικημάτων ή στην εκδήλωση ενεργειών που μπορεί να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία σε βάρος προσώπων ή ομάδας προσώπων λόγω της φυλής, του χρώματος, της θρησκείας, των γενεαλογικών καταβολών και της εθνικής ή εθνοτικής τους καταγωγής. Επιπλέον θα επιτηρούν τους χώρους και τις περιοχές στις οποίες υπάρχει ενδεχόμενος κίνδυνος εκδήλωσης ρατσιστικών επιθέσεων και θα τηρούν ειδικό αρχείο καταγραφής των περιστατικών ρατσιστικής βίας που έχουν επιληφθεί. Οι υπηρεσίες θα πρέπει ακόμα να αναφέρουν άμεσα στον αρμόδιο Εισαγγελέα κάθε υπόθεση ρατσιστικής βίας που επιλαμβάνονται προανακριτικά ενώ σε σοβαρές περιπτώσεις θα ενημερώνουν παράλληλα το υπουργείο Εξωτερικών και τις προξενικές αρχές των χωρών προέλευσης των θυμάτων των επιθέσεων. Ο τηλεφωνικός αριθμός κλήσης 11414 δέχεται καταγγελίες για περιστατικά ρατσιστικής βίας όλο το 24ώρο, ενώ παράλληλα ηλεκτρονική φόρμα καταγγελιών υπάρχει στην ιστοσελίδα της

ÅÍÙÓÇ ÁÓÔÕÍÏÌÉÊ¿Í ÕÐÁËËÇËÙÍ ÇËÅÉÁÓ

ÅÕ×ÁÑÉÓÔÇÑÉÏ

Áéóèáíüìáóôå âáèýôáôç ôçí áíÜãêç íá åõ÷áñéóôÞóïõìå äçìüóéá ôïí ðñüåäñï ôïõ Ëéìåíéêïý ôáìåßïõ ÊõëëÞíçò ê. ÁíäñÝá ÊïñïìçëÜ ï ïðïßïò ìå éäßåò äáðÜíåò êÜëõøå ôéò áíÜãêåò åðéóêåõÞò äýï ðåñéðïëéêþí ï÷çìÜôùí ôçò AóôõíïìéêÞò õðïäéåýèõíóçò AóöÜëåéáò ðýñãïõ. Óå ôïýôïõò ôïõò äýóêïëïõò êáéñïýò ðïõ ç ðáôñßäá ìáò ÷åéìÜæåôáé Ýíåêá ôçò ïéêïíïìéêÞò êñßóçò, ïé ìéêñÝò áíéäéïôåëåßò ðñÜîåéò áíáäåéêíýïõí ôïí ðáôñéùôéóìü åíüò åêÜóôïõ åî çìþí, åßìáóôå áéóéüäïîïé êáé ôïýôç ôç öïñÜ ãéá üôé ãéá ìßá áêüìá öïñÜ èá ôá êáôáöÝñïõìå, üóï õðÜñ÷ïõí ¸ëëçíåò. Ï Ðñüåäñïò Çëßáò Ðáíáãïýëçò

ÅËËÇÍÉÊÇ ÄÇÌÏÊÑÁÔÉÁ ÐÅÑÉÖÅÑÅÉÁÊÇ ÅÍÏÔÇÔÁ ÇËÅÉÁÓ ÔÏÐÉÊÏÓ ÏÑÃÁÍÉÓÌÏÓ ÅÃÃÅÉÙÍ ÂÅËÔÉÙÓÅÙÍ ÌÕÑÔÏÕÍÔÉÙÍ [ÔÏÅÂ] ÅÄÑÁ: ËÅ×ÁÉÍÁ-ÇËÅÉÁÓ ÔÇË.: 2623022213 FAX.: 2623022194 ÁÑ.ÐÑÙÔ. 45

ANAÊÏÉÍÙÓÇ Áíáêïéíþíïõìå óôïõò áãñüôåò - ìÝëç ôïõ ïñãáíéóìïý ìáò ðïõ ïöåßëïõí ëçîéðñüèåóìåò ïöåéëÝò üôé êáëïýíôáé íá êáôáâÜëëïõí Üìåóá áõôÝò, ðñïêåéìÝíïõ ï ïñãáíéóìüò áíôáðïêñéèåß óôéò õðï÷ñåþóåéò ôïõ ãéá íá ÷ïñçãçèåß íåñü ôçí åñ÷üìåíç áñäåõôéêÞ ðåñßïäï. Ãíùóôïðïéïýìå åðßóçò üôé óå üóïõò äåí åêðëçñþóïõí ôéò ïéêïíïìéêÝò ôïõò õðï÷ñåþóåéò èá áöáéñåèïýí ïé õäñïëçøßåò áðü ôá áãñïôåìÜ÷éá ôïõò êáé ãéá ôï ëüãï áõôü íá ìçí ðñïãñáììáôßóïõí êáëëéÝñãåéåò. Ëå÷áéíÜ Ï Ðñüåäñïò ×ñÞóôïò Ðáëáéïëüãïò

ΚΗΔΕΙΑ Ôçí ðïëõáãáðçìÝíç ìáò

ΙΩΑΝΝΑ χα Ιωάννη ΚΑΠΑΡΕΛΗ Èáíïýóá êçäåýïìå óÞìåñá Ôñßôç 22/01/2013 êáé þñá 3:30 ì.ì. åê ôïõ Éåñïý Íáïý Áãßùí ÐÜíôùí ( Á' ÊïéìçôÞñéï) Ðýñãïõ, êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðáñáêïëïõèÞóïõí ôçí åêöïñÜ ôçò. Ðýñãïò 22/01/2013 ÔÁ ÔÅÊÍÁ: Äéïíõóßá ÊáðáñÝëç, Äéïíýóéïò & Ïõñáíßá ÊáðáñÝëç. ÔÁ ÁÄÅÑÖÉÁ: Êùíóôáíôßíïò & Áóðáóßá Ëïõñßäá, ¢ããåëïò & Áíèïýëá Ëïõñßäá. ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ: Óôåöáíßá, Áëåîßá, ÉùÜííá. ÏÉ Ë. ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ, Ìáíùëïðïýëïõ 58, Ôçë. üëï ôï 24ùñï: 26210-34017, 30730, 34217, 27158, 25223, ÐÕÑÃÏÓ, Êéíçôü 6944342471 Ïéêßáò: 25223


Μ

ε τον Θοδωρή Βαγγόπουλο θα πορευτεί ο Πανηλειακός τις επόμενες μέρες. Ο προπονητής των τμημάτων υποδομής των ερυθρολεύκων, προάγεται έστω και προσωρινά σε προπονητή της πρώτης ομάδας και θα καθοδηγήσει του παίκτες για το προσεχές διάστημα, μέχρι τουλάχιστον η διοίκηση να ανακοινώσει την πρόσληψη προπονητή. Την ίδια ώρα, ο Καραχάλιος έχει τεθεί εκτός ομάδας. Προπονείται ξεχωριστά με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του έπειτα από εντολή της διοίκησης για πειθαρχικό λόγο και δεν αποκλείεται τις επόμενες μέρες να φτάσουμε ακόμα και σε λύση του συμβολαίου.

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ

ÐñïóùñéíÜ ìå Âáããüðïõëï ÔÑÉÔÇ 22 ÉÁÍÏÕÁÑÉÏÕ 2013

Πανωλενιακός

Με Κουσάβελο στο τιμόνι Με τον Βασίλη Κουσάβελο στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας θα πορευτεί από εδώ και στο εξής ο Πανωλενιακός Καράτουλα, με τον έμπειρο προπονητή χθες μάλιστα να κάνει την πρώτη του προπόνηση με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στο προσεχές ματς με τον Ενιπέα στην πρεμιέρα του δευτέρου γύρου.

Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου Ο Θοδωρής Βαγγόπουλος θα είναι λοιπόν ο άνθρωπος που θα καθοδηγεί τον Πανηλειακό μέχρι νεοτέρας. Δεν λέμε ότι θα κάθεται στον πάγκο, διότι δεν αποκλείεται να μην προλάβει καν να κάτσει στον πάγκο μέχρι τις 3 Φλεβάρη οπότε δίνει και το επόμενο παιχνίδι της η ερυθρόλευκη ομάδα. Αντίθετα ο Βαγγόπουλος, θα είναι αυτός που σε καθημερινή βάση θα φοράει τη φόρμα και θα γυμνάζει την ομάδα του Πανηλειακού, μια ομάδα η οποία μετά την αποχώρηση του Γιαννακόπουλου βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή. Αυτή τη στιγμή λοιπόν, ο Πανηλειακός

πορεύεται με υπηρεσιακό τεχνικό τον Θοδωρή Βαγγόπουλο και τις επόμενες μέρες το θέμα θα ξεκαθαρίσει ποια θα είναι η εξέλιξη της όλης υπόθεσης.

λαίου. Όλα είναι ανοιχτά στο θέμα Καραχάλιου, το οποίο έρχεται σε μια χρονική στιγμή όπου υπάρχουν πολλά ανοιχτά μέτωπα στον Πανηλειακό.

Θέμα με Καραχάλιο

Ανακοινώθηκε ο Ζαγκούρσκας

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά σε επίπεδο τεχνικής ηγεσίας, στην ομάδα προέκυψε και θέμα πειθαρχικής φύσεως με τον Καραχάλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση του Πανηλειακού αποφάσισε να γυμνάζεται ο παίκτης μόνος του, πράγμα το οποίο και έγινε χθες. Μάλιστα, δεν αποκλείεται τις επόμενες μέρες ο σέντερ φορ του Πανηλειακού να τεθεί εκτός ομάδας, μέσα από λύση συμβο-

Στο μεταξύ χθες, ανακοινώθηκε και επίσημα από το ΤΑΠ Πανηλειακός, η απόκτηση του 24χρονου αμυντικού μέσους Ζιντρούνας Ζαγκούρσκας. Πρόκειται για Λιθουανό ποδοσφαιριστή, ο οποίος θα προσφέρει μια πολύτιμη λύση στον νευραλγικό χώρο του κέντρου, εκεί που μετά τις αποχωρήσεις των Πέτρου και Κοτσόκολου, ο Πανηλειακός έχει μείνει χωρίς καθαρόαιμο αμυντικό χαφ.

Δημήτρης Μικελάτος

“Κάθε παιχνίδι σαν τελικός” Ο Δημήτρης Μικελάτος, ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα Αχαϊκής-Δόξας, καθώς με δικό του γκολ άνοιξε το δρόμο για τη νίκη των Αετών. Μάλιστα ο Μικελάτος, είναι ένας ποδοσφαιριστής πάνω στον οποίο η διοίκηση της Δόξας στήριξε πολλά το καλοκαίρι όταν αποφάσισε να τον φέρει στη Νέα Μανωλάδα. Μέχρι στιγμής η απόδοσή του κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα, όπως φυσικά και ολόκληρης της ομάδας. Μεσολάβησε και ένας τραυματισμός ο οποίος τον πήγε αρκετά πίσω. Στα τελευταία παιχνίδια, έχει αρχίσει να ξεπερνάει τα προβλήματα και η απόδοσή του έχει βελτιωθεί κατακόρυφα, ση-

μειώνοντας και κάποια όμορφα γκολ. Ο ίδιος σε δηλώσεις του στο patragoal.gr, σχολίασε το παιχνίδι, την πορεία της Δόξας, το παρόν και το μέλλον της ομάδας: : "Ήμασταν καλύτεροι σ' όλη την διάρκεια του αγώνα, παραμένουμε σε δύσκολη θέση και πρέπει να βλέπουμε κάθε αγώνα σαν τελικό και όλοι μαζί να προσπαθήσουμε για το καλύτερο". Τσίρκοβιτς: "Είμαστε καλοίί σε θέματα πειθαρχίας" Ικανοποιημένος από τη νίκη εμφανίστηκε ο τεχνικός των Αετών Μίκι Τσίρκοβιτς: "Αξίζαμε τη νίκη. Μια νίκη σημαντική. Νιώθω κά-

πως παράξενα επειδή δεν μου έχει συμβεί ποτέ αυτό, να δουλέψω σε μια ομάδα και να κάνω τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα να σημειώσω μια νίκη. Δεν μπορούσα μέχρι τώρα να πιστέψω ότι μια ομάδα με αυτούς τους παίκτες, δεν μπορούσε να σημειώσει μια νίκη. Ήμασταν καλοί και αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες μου, οι οποίοι είναι οι απο-

Εκτός ομάδας ο Καραχάλιος με εντολή της διοίκησης για πειθαρχικούς λόγους Γραπτή δήλωση Γιαννακόπουλου Χθες το απόγευμα, ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, πρώην πια τεχνικός του Πανηλειακού, προχώρησε και σε μια γραπτή δήλωση, μέσα από την οποία εύχεται καλή συνέχεια στην ομάδα. Η δήλωση του Στέλιου Γιαννακόπουλου αναφέρει τα εξής: "Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Διοίκηση, τους συνεργάτες μου (Nίκο Κάτσικα-Κώστα ΛούσκοΓιώργο Λαμπρόπουλο-Χρήστο Γιαννακόπουλο), τους ποδοσφαιριστές, όλους όσους εργάζονται στον Σύλλογο για τη συνεργασία που είχαμε, καθώς και τον κόσμο της ομάδας για την αγάπη του. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου στον ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟ ΜΑΣ καλή άνοδο και πάντα επιτυχίες".

κλειστικά υπεύθυνοι αυτής της εικόνας. Είχαμε καλή εικόνα σε θέματα πειθαρχίας και αυτό με ικανοποίησε περισσότερο. Από εκεί και πέρα, πήραμε αυτό που όλοι ζητούσαμε και είχαμε οριοθετήσει σαν σημείο καμπής της ομάδας. Δηλαδή μια νίκη για την ψυχολογία. Τώρα μένει να δείξουμε ότι αυτό το ζητούμενο, μια νίκη δηλαδή, ήταν όντως καθοριστική για την ψυχολογία. Και αυτό θα φανεί από τη συμπεριφορά και την εικόνα που θα δείξουμε κόντρα στον Παναρκαδικό. Εκεί θα φανεί αν όντως αυτή η νίκη ήταν σημαντική. Ξεκουραζόμαστε μια μέρα και ξεκινάμε την προετοιμασία μας για το δύσκολο και καθοριστικό παιχνίδι της Κυριακής με τον Παναρκαδικό".


17 Ôñßôç 22 Éáíïõáñßïõ 2013

Óå áðüóôáóç âïëÞò Η Βάρδα πέρασε και από τα Λεχαινά με σκορ 1-2 και πλέον βρίσκεται στο -2 από τον Αστέρα Του Πάνου Ηλιόπουλου

Α

λώβητη και από τα Λεχαινά πέρασε η Βάρδα, με τους "πράσινους" να επικρατούν με σκορ 1-2 του Ηλειακού Λεχαινών και σε συνδυασμό με την ισοπαλία του Αστέρα στο Σκουροχώρι μείωσαν στους -2 από το ρετιρέ δημιουργώντας νέα δεδομένα στη μάχη της κορυφής. Σε μια αναμέτρηση που είχε όλα τα στοιχεία του γειτονικού ντέρμπι, ο ΠΑΟΒ σημείωσε την τέταρτη του σερί νίκη στο πρωτάθλημα που του δίνει και ψυχολογικό πλεονέκτημα απέναντι στους "γαλάζιους" των Λεχαινών που χθες ήταν συγκινητικοί. Ειδικότερα ο Ηλειακός παρουσίασε δείγματα σπουδαίας γραφής και αν συνεχίσει με τους ίδιους ρυθμούς είναι θέμα χρόνου να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα.

Με εικοσάλεπτη καθυστέρηση Η χθεσινή βροχή που έπεσε λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης παραλίγο να σταθεί αφορμή να μην διεξαχθεί το παιχνίδι. Ειδικότερα ο διαιτητής Αποστολόπουλος κατά την είσοδό του στο γήπεδο και αφού έσκασε την μπάλα σε ορισμένα σημεία, φάνηκε επιφυλακτικός για το αν θα πρέπει να γίνει το ματς δηλώνοντας πως θα αποφασίσει οριστικά στο επόμενο δεκάλεπτο. Στο διάστημα αυτό και αφού πρώτα είχε κάποιες επαφές με τους αρχη-

γούς και τους προέδρους και των δυο ομάδων και σε συνδυασμό με ότι σταμάτησε να βρέχει, αποφάσισε να ξεκινήσει το ματς σε ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο.

0-1 με το καλημέρα Οι "πράσινοι" της Βάρδας κατάφεραν και άνοιξαν το σκορ με το καλημέρα και ειδικότερα μόλις στο 7'. Ειδικότερα σε σέντρα του Πολίτη ο Γούρμος πήρε τη μπάλα και στην προσπάθεια του να τριπλάρει τον τερματοφύλακα Χ. Αλικανιώτη αυτός τον ανέτρεψε, με τον διαιτητή Απο-

ÖÜóç áðü ôï ÷èåóéíü ìáôò ôùí Ëå÷áéíþí óôï ïðïßï ç ÂÜñäá óçìåßùóå ìéá óðïõäáßá íßêç. στολόπουλο να καταλογίζει το πέναλτι. Ο Βαρβαρέσος από τα έντεκα βήματα ήταν εύστοχος βάζοντας τον ΠΑΟΒ σε θέση οδηγού (0-1). Η συνέχεια πάντως δεν ήταν η ανάλογη για τη Βάρδα που μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους ήταν μέτρια, απέναντι στους "γαλάζιους" που παρατάχθηκαν πιο παθιασμένοι κυριαρχώντας στο χώρο του κέντρου. Η ομάδα των Λεχαινών απείλησε στο

Συγκίνηση για τον Σάκη Μηχανό Η χθεσινή αναμέτρηση που παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες συγκέντρωσε τα βλέμματα αρκετών φιλάθλων, διεξήχθη σε βαρύ κλίμα λόγω του θανάτου του Σάκη Μηχανού ενός ανθρώπου που για πολλά χρονιά ήταν στο Δ.Σ. του Ηλειακού. Πριν την έναρξη του ματς τόσο η ομάδα των Λεχαινών αλλά και αυτή της Βάρδας απόθεσαν ανθοδέσμες στο αναπηρικό καροτσάκι που καθόταν ο αείμνηστος Σάκης Μηχανός, με τους "γαλάζιους" να παρατάσσονται με Ïé ÃéÜííçò ÊñÜãêáñçò êáé Íßêïò Âñá÷íÞò áðüμαύρα περιβραχιόνια ενώ κρατήθηκε και èåóáí áíèïäÝóìåò åéò ôç ìíÞìç ôïõ ÓÜêç Ìç÷áíïý. ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του.

8' όταν σουτ του Βατσή έφυγε λίγο άουτ, ενώ στο 30' ο ίδιος παίκτης είχε νέο δυνατό σουτ που εξουδετέρωσε ο Τσάκωνας. Η πίεση των γηπεδούχων απέφερε καρπούς στο 36' όταν με μονοκόμματο σουτ του Γ. Κράγκαρη ο Τσάκωνας αντέδρασε με τον Τσιχλιά να παίρνει το ριμπάουντ κάνοντας με προβολή το 1-1. Τέρμα που όλοι στον Ηλειακό το αφιέρωσαν στον Σάκη Μηχανό σε μια συγκινητική στιγμή του ματς. Η τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους άνηκε στους φιλοξενούμενους, όταν ο Βαρβαρέσος στο 38' είχε κόρνερ το οποίο έδιωξε δύσκολα ο Χ. Αλικανιώτης.

Ανοιχτό παιχνίδι στην επανάληψη Όσον αφορά το δεύτερο μέρος μέχρι το 70' περίπου το ματς ήταν ανοιχτό, με τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών να δυσκολεύει ο αγωνιστικός χώρος που είχε βαρύνει σε μεγάλο βαθμό. Η Βάρδα στο 49' είχε ένα σουτ επικίνδυνο με τον Βαρβαρέσο που πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 62' ο Νικολετάκης είχε πλασέ από πλάγια που έδιωξε δύσκολα ο Αλικανιώ-

της σε μια φάση που ο έμπειρος παίκτης θα μπορούσε να κόψει στον Γούρμο που βρισκόταν σε θέση για γκολ. Από τη σκοπιά του ο Ηλειακός στο 69' έφτασε πολύ κοντά στο 2-1 όταν μετά σέντρα του Εντρίτ και αδράνεια στην άμυνα της Βάρδας, ο Γ. Κράγκαρης μόνος απέναντι από τον Τσάκωνα σούταρε ψηλά άουτ.

Άνοδος Βάρδας στο τελευταίο τέταρτο… Στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης ο ΠΑΟΒ πίεσε αρκετά επιζητώντας το δεύτερο τέρμα γνωρίζοντας και για την ισοπαλία του Αστέρα, κόντρα στον Ηλειακό που φάνηκε να κουράζεται από τη μεγάλη προσπάθεια που είχε κάνει μέχρι τότε. Στο 75' μετά από κόρνερ του Βαρβαρέσου ο Σαρανταυγάς είχε πλασέ που έφυγε άουτ, ενώ δυο λεπτά αργότερα η Βάρδα διαμαρτυρήθηκε έντονα υποστηρίζοντας πως έπρεπε να δοθεί φάουλ πάνω στη γραμμή για ανατροπή του Γούρμου από τον Μουσερή που ήταν τελευταίος παίκτης. Για τη φάση αυτή παραλίγο ν' ανάψουν τα αίματα γενικότερα τόσο εντός όσο

και εκτός αγωνιστικού χώρου, αλλά τα πράγματα ηρέμησαν χάρις την άμεση παρέμβαση των ψυχραιμότερων. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Τσάκωνας αντέδρασε σε πλασέ του Τσιχλιά μέσα στη μικρή περιοχή, με τη Βάρδα στο 80' να κάνει το 12. Πιο συγκεκριμένα μετά από κόρνερ του Βαρβαρέσου ο Σαρανταυγάς με κεφαλιά δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Χ. Αλικανιώτη, με το γκολ να πανηγυρίζεται έξαλλα από όλους στο "πράσινο" στρατόπεδο. Η Βάρδα θα μπορούσε να σημείωσε και τρίτο τέρμα αλλά στο 84' σουτ του Καπατσούλια κόντραρε σε αμυντικό την τελευταία στιγμή, ενώ στο 86' κεφαλιά του Γούρμου έφυγε λίγο άουτ. Ηλειακός Λεχ: Χ. Αλικανιώτης, Β. Κόστα, Εντρίτ, Παναγόπουλος, Βατσής, Λ. Κόστα(60' λ.τ Αναστασόπουλος), Γ. Κράγκαρης, Κανέλλος, Μάης(82' Κοκκινάκης), Μουσερής, Τσιχλιάς. Βάρδα: Τσάκωνας, Πολίτης, Χαματάι, Καραχάλιος, Βραχνής, Τσουκαλάς, Γούρμος, Παναγόπουλος(46' Σαρανταυγάς), Καπατσούλιας(90' Παντελής), Βαρβαρέσος(87' Δημητρόπουλος), Νικολετάκης.


18 Ôñßôç 22 Éáíïõáñßïõ 2013

Á1 ÂÝññïéïò Βαθμολογία Σε 18 αγώνες Αστέρας 51-20 45 Βάρδα 37-11 43 Ξενοφών 31-24 32 Τραγανό 27-20 28 Σκουροχώρι 23-19 28 Δάφνη 31-27 27 Μαγούλα 29-20 26 Ολυμπιακός Σ. 20-22 25 Χειμαδιό 18-29 24 *Παλαιοχώρι 20-30 19 Χάβαρι 19-30 18 Ηλειακός Λεχ. 29-39 18 Αργοναύτης 21-34 17 Προοδευτική 23-30 15 *Λαμπέτι 22-30 12 Αίας 19-32 11 *Το Λαμπέτι ξεκίνησε με -5 βαθμούς *Με αστερίσκο οι ομάδες που έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο

Μικτές Ηλείας

ÐñïóêëÞóåéò ðïäïóöáéñéóôþí Καλούνται από τους Ενωσιακούς Προπονητές κ. κ. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟ και ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟ ΑΝΤΩΝΙΟ για τον αγώνα 6ης αγωνιστικής Α΄ φάσης Παίδων και Νέων μεταξύ ΕΠΣ ΗΛΕΙΑΣ - ΕΠΣ ΑΧΑΙΑΣ την ΤΕΤΑΡΤΗ 23/1/2013 και ώρα 12:45 & 15:00 αντίστοιχα στο γήπεδο ΣΠΙΑΤΖΑΣ "ΕΝΩΣΙΑΚΟ" οι παρακάτω ποδοσφαιριστές της ΕΠΣ Ν. Ηλείας:

ΟΜΑΔΑ ΠΑΙΔΩΝ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞ/ΔΡΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΣΤΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝ/ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΚΙΤΣΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΖΩΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΒΑΤΑΣ ΠΑΝ/ΤΗΣ ΛΑΔΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΟΥΡΜΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΙΝΙΩΡΗΣ ΠΑΝ/ΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝ/ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛ/ΝΔΡΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΟΥΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΑΙΑΣ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ ΘΥΕΛΛΑ ΠΥΡΓΟΥ ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ ΚΑΤ/ΛΟΥ ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ ΚΑΤ/ΛΟΥ ΘΥΕΛΛΑ ΠΥΡΓΟΥ ΑΙΟΛΟΣ ΠΥΡΓΟΥ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ ΚΑΤ/ΛΟΥ ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ ΚΑΤ/ΛΟΥ ΑΙΑΣ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ ΘΥΕΛΛΑ ΠΥΡΓΟΥ ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ ΚΑΤ/ΛΟΥ ΑΙΟΛΟΣ ΠΥΡΓΟΥ ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΑΒΑΛΛΙΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΑΒΑΛΛΙΩΝ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

Οι ανωτέρω ποδοσφαιριστές πρέπει να βρίσκονται στο γήπεδο ώρα 11:30 π.μ με το δελτίο αθλητικής ιδιότητας.

Ëåõêüò ÁóôÝñáò-ÁóôÝñáò 2-2

×ùñßò íéêçôÞ, áëëÜ ìå ÷áìÝíï Η λασπομαχία του Σκουροχωρίου στοίχισε δυο χαμένους βαθμούς στον Αστέρα Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου

Μ

πορεί το χθεσινό παιχνίδι στο λασπωμένο γήπεδο Σκουροχωρίου να μην ανέδειξε νικητή, ανέδειξε όμως ηττημένο και αυτός ήταν ο Αστέρας, ο οποίος άφησε δυο βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει για την κατάκτηση της πρώτης θέσης και του τίτλου. Το τελικό 2-2, μοίρασε τις διαφορές ανάμεσα στους δυο Αστέρες, τα νέα όμως που έφτασαν δέκα λεπτά αργότερα από τα Λεχαινά, μόνο ευχάριστα δεν ήταν για τον Αστέρα, ο οποίος είδε τη διαφορά των τεσσάρων βαθμών που είχε από τη δεύτερη Βάρδα, να μειώνεται στους δυο. Ο Αστέρας είχε τις ευκαιρίες να πάρει το παιχνίδι. Προηγήθηκε δυο φορές, δέχθηκε όμως ισάριθμες φορές την ισοφάριση. Για άλλη μια φορά φέτος, η αχίλλειος πτέρνα του που είναι η άμυνα, δεν του επέτρεψε να πάρει αυτή τη νίκη, αν και σημείωσε δυο γκολ σε ένα κάκιστο αγωνιστικό χώρο ο οποίος δεν επέτρεπε να παιχτεί ποδόσφαιρο αξιώσεων. Μόλις στο 7΄, ο Αστέρας πήρε το προβάδισμα, όταν ο Τσουκαλάς ξέφυγε από δεξιά, μπήκε στη μεγάλη περιοχή και την κατάλληλη στιγμή έκοψε τη μπάλα στον Σάββα Αντωνόπουλο ο οποίος σε κενή εστία έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Αστέρας έδειχνε να ελέγχει το παιχνίδι, όμως η πίεση του Λευκού Αστέρα, δεν άργησε να φέρει αποτελέσματα. Με πρέσινγκ σε όλο το πλάτος του γηπέδου η ομάδα του Ντίνου Ράπτη, η οποία και στον πρώτο γύρο μέσα στην Αμαλιάδα έδειξε ότι είχε βρει το "αντίδοτο" για τον Αστέρα, προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα των βυσσινί. Στα δεξιά ο Ζώης Παναγιωτόπουλος και στα αριστερά ο Σπηλιωτόπουλος, ήταν οι κύριοι εκφραστές αυτού του τρόπου παιχιδιού. Από

Äõï âáèìïýò Üöçóå ÷èåò ôï áðüãåõìá ï ÁóôÝñáò óôï Óêïõñï÷þñé. την δεξιά πλευρά του Αστέρα μάλιστα προήλθε η μεγαλύτερη ζημιά. Ο Σπηλιωτόπουλος ήταν αυτός ο οποίος με σουτ έπειτα από απόκρουση του Κουτσαβίτη, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για να ισοφαρίσει σε 1-1. Από εκεί προήλθε και το φάουλ, με το οποίο ισοφάρισε ο Λευκός Αστέρας.

Εναλλαγή συναισθημάτων Μέσα σε τρία λεπτά, κρίθηκαν τα πάντα. Φοβερή αλλαγή συναισθημάτων και τρία γκολ, έκριναν αυτό το παιχνίδι, το οποίο μετά από την πρώτη μισή ώρα βρήκε τον Αστέρα να προηγείται 0-1. Στο 30΄όπως προαναφέραμε ο Λευκός Αστέρας ισοφάρισε. Δεν πρόλαβε όμως να το χαρεί πολύ, όταν μετά από ένα λεπτό ο Θανάσης Αντωνόπουλος με χτύπημα φάουλ έφερε τη μπάλα μέσα στην περιοχή, εκεί που ο Σάββας Αντωνόπουλος επωφελήθηκε της απόκρουσης του Τσαούση και

ΟΜΑΔΑ ΝΕΩΝ ΓΚΟΥΒΕΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΚΟΛΥΡΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΚΑΤΗΦΟΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΕΥΚΑΔΙΤΗΣ ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΡΚΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΟΝΟΛΙΘΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΟΥΛΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΗΛΙΑΡΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΑΣΤΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΒΟΥΡΤΣΑΝΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΕΩΝΙΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΑΡΓΑΡΩΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΑΚΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΤΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

ΘΥΕΛΛΑ ΠΥΡΓΟΥ ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ ΘΥΕΛΛΑ ΠΥΡΓΟΥ ΑΧΙΛΛΕΥΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ ΠΡΙΓΚΗΠΕΣ ΛΕΧΑΙΝΩΝ ΗΛΕΙΑΚΟΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟΥ ΑΙΑΣ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ ΘΥΕΛΛΑ ΠΥΡΓΟΥ ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ ΚΑΤΑΚΟΛΟ ΘΥΕΛΛΑ ΠΥΡΓΟΥ ΑΙΟΛΟΣ ΠΥΡΓΟΥ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΗΛΕΙΑΚΟΣ ΛΕΧΑΙΝΩΝ ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ ΚΑΤΑΚΟΛΟ ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ ΚΑΤΑΚΟΛΟ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΠΦΟ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ ΚΑΤΑΚΟΛΟ ΑΙΑΣ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ

Οι ανωτέρω ποδοσφαιριστές πρέπει να βρίσκονται στο γήπεδο ώρα 1:30 μμ με το δελτίο αθλητικής τους ιδιότητας.

με κοντινό πλασέ έκανε το 1-2. Εκ νέου προβάδισμα για τον Αστέρα, ο οποίος ούτε αυτός με τη σειρά του πρόλαβε να χαρεί για πολύ το γκολ αυτό. Στο 33΄ο Σπηλιωτόπουλος με κεφαλιά, έπειτα από χτύπημα φάουλ από τα αριστερά, έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

Μπορούσε και τη νίκη ο Λευκός Στην επανάληψη ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε. Ο Αστέρας ήταν αυτός που ζήτησε περισσότερο τη νίκη και είχε στο φινάλε μια εξαιρετική ευκαιρία σε σουτ του Θανάση Αντωνόπουλου, αλλά η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ. Ο Αστέρας πίεσε και δοκίμασε να φέρει το παιχνίδι μέσα στην αντίπαλα καρέ, καθώς οι αντίπαλοί του είχαν κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του Τσαούση. Παρά την πίεση και τη δεδομένη ποιότητα του αντιπάλου, ο Λευκός Αστέρας μπορούσε ακόμα και τη νίκη, όταν στο 67΄ο Άρης Παναγιωτόπουλος με μια υποδειγματική κάθετη πάσα έκοψε την άμυνα του Αστέρα στα δύο και έβγαλε τον Σταματελάτο σε ένα ανεπανάληπτο τετ-α-τετ, το οποίο όμως δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει καθώς γλίστρησε τη στιγμή που επιχειρούσε να βρει το βηματισμό του και να πλασάρει τον Κουτσαβίτη. Λευκός Αστέρας: Τσαούσης, Βαγγόπουλος, Σταματελάτος, Βασιλακόπουλος, Γιαννακόπουλος, Λυμπέρης, Ζ. Παναγιωτόπουλος (80΄Φίλαϊ), Μοσχογιάννης, Σταματελάτος (87΄Μουρούτης), Σπηλιωτόπουλος (57΄λ.τ. Αρ. Παναγιωτόπουλος), Παναγιωτόπουλος.

Ç ðßåóç øçëÜ ôïõ Ëåõêïý ÁóôÝñá, ìå ôïí Ðáíáãéùôüðïõëï íá ìáñêÜñåé ôïí Óôáõñïýëéá.

Αστέρας: Κουτσαβίτης, Χρόνης (68΄Σάκκος), Αντωνόπουλος, Σταυρούλιας (72΄Παναγιωτάρας), Σιούλας, Καμαρινός, Στασινόπουλος (85΄Βυθούλκας), Γαβριλόπουλος, Αντωνόπουλος, Τσουκαλάς, Παπαθεοδώρου.


19 Ôñßôç 22 Éáíïõáñßïõ 2013

Ï Ìßêé åßíáé' äù!

Σε δεινή θέση ο Αίαντας

Ο Μίκι ποτέ δεν πεθαίνει! Έφτασε προχθές στην πρώτη του νίκη στον πάγκο της Δόξας. Μια Δόξα, η οποία μπήκε ξανά για τα καλά στο παιχνίδι της ανόδου. Και ο Σέρβος, ο οποίος είχε δηλώσει παραίτηση και σε οποιοδήποτε είδους στοίχημα για αλλαγή προπονητή ήταν πρώτο φαβορί να εγκαταλείψει τον πάγκο, διέψευσε τα προγνωστικά. Μάλιστα σημειώθηκε μια εντυπωσιακή αποχώρηση πάγκου, στον Πανηλειακό με τον Στέλιο Γιαννακόπουλο, γεγονός το οποίο μια βδομάδα νωρίτερα "πλήρωνε" σαν το απόλυτο underdog. Όλα αυτά τη στιγμή που ο Μίκι παραμένει. Και συνεχίζει καβάλα στ' άλογο, δικαιώνοντας όσους λένε ότι θα τα καταφέρει με τη Δόξα να πετύχει το μεγάλο στόχο της ανόδου στη Γ΄ Εθνική.

Ο Μουρίνιο φταίει! Αν έβαζε άλλα 4 γκολ προχθες, ο Θρύλος θα 'χε προπονητή σήμερα... χή τους υ ψ ν η τ ε μ ν α Τοίαχνίάκηρσηημεκίωσε το περασμένο

Σπουδα τένων κανοφώντας Κρεσ Ξε ο ο ατ ββ Σά ούλα του μέσα στη Μαγ ενώ αθώς επικράτησε 1, ρου με σκορ 2τρίποτοπικού Κενταύ το ό απ πως πέρα ει ίζ αξ ς ρά φο να τις απόγάλο από όλες νθηκε ντο που είναι με μά η της ομάδας κυ τό το ψεις η απόδοσ αυ γο λό ταρ. Για το ένο σε υψηλά στάν ημ οι οπ αν ικ α απόλυτ θώς και κα φινάλε βρήκε ή αζ ο Σάκη Κυρι δρ όε πρ ν το τόσο λογερόπουλο. γό Σωτήρη Κα χη αρ κό νι γε ν το

Σφίγγει ο κλοιός όσο τίποτα άλλο για τον Αίαντα Γαστούνης, σχετικά με την υπόθεση της παραΜε τον μονής. Οι "κόκκινοι" που Πάνο Ηλιόπουλο κουβαλούν στις πλάτες του τεράστια ιστορία έχοντας να επιδείξουν παραστάσεις και από Δ' Εθνική ενώ το 1987 πανηγύρισαν και κατάκτηση του κυπέλλου ερασιτεχνών Ελλάδας, βιώνουν χωρίς αμφιβολία μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας τους. Η προχθεσινή εντός έδρας από τον Αργοναύτη Κατακόλου πηγαίνει πολύ πίσω την ομάδα του διευρυμένου Δήμου Πηνειού, όσον αφορά το θέμα της αποφυγής του υποβιβασμού. Ειδικότερα ο Αίας μετά την ήττα της Κυριακής καθηλώνεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, με τα περιθώρια να στενεύουν επικίνδυνα καθώς βρισκόμαστε πλέον στο δεύτερο γύρο με τους αγώνες να αρχίζουν να μαζεύονται. Όσον αφορά τη συνέχεια, σίγουρα το κλίμα είναι βαρύ με την ψυχολογία να βρίσκεται σε πολύ άσχημα επίπεδα. Ακόμα και οι πιο έμπειροι ποδοσφαιριστές αργά το βράδυ της Κυριακής ήταν απογοητευμένοι, επισημαίνοντας πως τα περιθώρια έχουν στενέψει δραματικά με την ομάδα να βρίσκεται σε δεινή θέση. Από κει και πέρα σίγουρο θα πρέπει να θεωρείται πως η διοίκηση σε συνεργασία με την τεχνική ηγεσία θα κάνουν ότι μπορούν προκειμένου να ενισχυθεί ο Αίαντας, με βαρύτητα να δίνεται στο κομμάτι της αμυντικής γραμμής. Σε ότι έχει να κάνει με τη γενικότερη εικόνα για τη μάχη της παραμονής, όπως είναι αυτονόητο το διπλό έδωσε πολλούς πόντους στην ομάδα του Κατακόλου που σημείωσε ένα τρίποντο μετά από καιρό, ενώ η ισοπαλία ανάμεσα στην Προοδευτική και το Χάβαρι σε καμιά περίπτωση δεν βολεύει το σύλλογο της Μανολάδας.

Σε οικογενειακόΚοκ- λίμα

Π.Η.

Με τις φανέλες του συλλόγου

ν ομάδα του Άριστο είναι το κλίμα στη νερο στην κοπή ροίβου. Αυτό ήταν ολοφά η οποία πραγματης πίτας, μια εκδήλωση οκρουσίες και τοποιήθηκε χωρίς τυμπαν βραδιά ευχάριεπισημότητες. Ήταν μια νές ενός πολύ στη και χαλαρή, παραμο κτες δείπνηπαί κρίσιμου παιχνιδιού. Οι το δρόμο για ραν πή σαν και στη συνέχεια μένη τους επο την τα σπίτια τους, καθώς ταξίδι στην Αθήνα. και α νημ ξύπ περίμενε πρωινό

Το προεδρείο τηους ΕΠΣΗ

Στην κοπή της πίτας του ΠΑΟΒ το βράδυ του περασμένου Σαββάτου πέρα όλων των άλλων υπήρχαν σε δυο κάδρα φανέλες της ομάδας οι οποίες είχαν επάνω και τις υπογραφές όλων των παικτών και οι οποίες δόθηκαν στους φιλάθλους που έτυχαν το φλουρί. Κερδισμένες της βραδιάς η Αθηνά Καρβουνιάρη κα η Γεωργία Δουλαβέρη που ποζάρουν με τα κάδρα, έχοντας στη μέση τον πρόεδρο του ΠΑΟΒ Γιάννη Λέντζα. *Το Δ.Σ. του ΠΑΟΒ ευχαριστεί το ζαχαροπλαστείο "Το Κάτι Άλλο" στη Βάρδα για την προσφορά των βασιλοπιτών προς την ομάδα. Π.Η.

Πανόπουλ Παρόντες στο γήπεδο του και ο αντιος εδρ προχθές, ήταν ο πρό υλούρης Κο ης Άρ , πρόεδρος της ΕΠΣΗ τους οος, ουλ κόπ ρια και Κυριάκος Κυ μητραΔη υ Βίκ η και ποίους συνόδευε ς πρόσφατες κοπούλου, υποψήφιος στι την παράταξη εκλογές της ΕΠΟ με πο, λίγο πριν Γκαγκάτση. Στο στιγμιότυ ν με τον χοτο παιχνίδι, κουβεντιάζου Πανόπουλο. ρηγό του ΠΦΟ, Γιώργο

Σο.Φ.


ψάχνετε για... ÆÇÔÏÕÍÔÁÉ ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ κοπέλες για εργασία ως barwoman σε ελληνάδικο club στην περιοχή του Πύργου. Εργασία καθημερινή ή τριήμερη. ΤΗΛ: 6944523344 (ΜΑ 8024) ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ - Η; ή ψάχνεις δουλειά; ή θέλεις συμπλήρωμα στο εισόδημα σου; Θέλεις νόμιμα αφορολόγητο εισόδημα; ΕΣΕΝΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ!! Κάθε Δευτέρα στον Πύργο, στην αίθουσα εκδηλώσεων του “ΕΠΑΡΧΕΙΟΥ” στις 19:30 κερνάμε καφέ και τα ΛΕΜΕ ΟΛΑ!! Έχουμε τη ΛΥΣΗ. Τηλ. Επικ. 6934604509 (ΜΑ8057) ΖΗΤΕΙΤΑΙ κοπέλα για το καφέ Απάγκιο, Πατρών 24. ΤΗΛ: 6974807041 (ΜΑ 8100)

ΖΗΤΕΙΤΑΙ κοπέλα για μπουφέ άνω των 22 ετών, με εμπειρία στο χώρο παρασκευής ροφημάτων για απογευματινή εργασία στο Coupa Cafe Πύργος. ΤΗΛ: 6981557919 (ΜΑ 8099) ΖΗΤΕΙΤΑΙ νέα με άριστη γνώση Αγγλικών, Η/Υ και μεταφορικό μέσο, για

γραμματειακή υποστίριξη παρ τιμε, βιογραφικά στο e-mail p-y@otenet.gr στο Κατάκολο.(ΜΑ 8098) ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ νέοι - νέες για εξωτερική εργασία promotion καθημερινά 8πμ. Με 2:00μμ. Στο κέντρο του Πύργου. Βιογραφικά στο btao@otenet.gr (ΜΑ8097) ΖΗΤEIΤΑΙ κοπέλα για λάντζα και κοπέλα για σερβιτόρα χωρίς απαραίτητη προϋπηρεσία για την περιοχή της Αμαλιάδας. Τηλ. 6932228432 (ΜΑ8121) ΖΗΤΕΙΤΑΙ κοπέλα για καφέ ουζερί στον Πύργο. Τηλ. 6972015016 (ΜΑ 8124)

ÆÇÔÏÕÍ ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων από Αμαλιάδα μέχρι και τη Βάρδα. Τηλ. 6999 409165(ΜΑ 8130) ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων στην περιοχή του Πύργου. Τηλ. 6949527624 (ΜΑ 8131) Κυρία με εμπειρία σε ταβέρνα και ψησταριά ζητά εργασία είτε ως ψήστης είτε ως λατζνέρα. Τηλ 6988605376 (ΜΑ 8132) Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων επί 24ωρου στην περιοχή της Αμαλιάδας. Τλη

δουλειά/σπίτι/οικόπεδο/αγροτεμάχιο/επαγγελματικό χώρο/μοτοσικλέτα/έπιπλα /ηλεκτρικές συσκευές/τεχνίτη/το χαμένο σας ζωάκι/το μελλοντικό σας σύντροφο  Åñãáóßá 6978783309 (ΜΑ 8133) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ζητά πρωινή εργασία ως υπάλληλος βιβλιοπωλείου εντός της πόλης του Πύργου. Τηλ. 6976874167 (ΜΑ 8028) ΚΥΡΙΑ από Ουκρανία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων και όλες τις δουλειές του σπιτιού, καλύπτω και ρεπά εργαζομένων. Μόνο σοβαρές προτάσεις. Τηλ. 6979822648 (ΜΑ 8125) Tεχνολόγος πολιτικός μηχανικός, (απόφοιτη ΤΕΙ Αθήνας - Πολιτικών Έργων Υποδομής) με μεταπτυχιακό στη διοίκηση και διαχείριση έργου, 8ετή εμπειρία στο σχεδιασμό ιδιωτικών και δημοσίων έργων σύνταξη προμετρήσεων, πολύ καλή γνώση Η/Υ (Αutocad 2010, Autocad Architecture 2012, MSoffice,Internet) και Aγγλικών ζητά πλήρη ή μερική απασχόληση σε γραφείο - εργοτάξιο Αττική ή Πελοπόννησο ΤΗΛ: 6939.242400, email:deleni1@yahoo.gr (ΜΑ 8123) Αποκλειστική νοσηλεύτρια με εμπειρία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων και παιδιών. Τηλέφωνο επικοινωνίας 6935617205 και 6947773919 (ΜΑ 8122) ΚΥΡΙΑ από Ουκρανία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων και όλες τις δουλειές του σπιτιού, καλύπτω και ρεπά ερ-

γαζομένων. Μόνο σοβαρές προτάσεις. Τηλ. 6979822648 (ΜΑ 8125) ΚΥΡΙΑ από Λευκορωσία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων για 24 ή μερικές ώρες. Τηλ. 6945201555 (ΜΑ8120)(ΜΑ8120) ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΗΜΑ, μπουζούκι, κιθάρα και τραγουδίστρια καλλίφωνη και ευπαρουσίαστη, με ρεπερτόριο, έντεχνο, ελαφρολαϊκό, παλιό λαϊκό, ρεμπέτικο, ζητά συνεργασία σε ανάλογους χώρους. ΤΗΛ: 6977766432 (ΜΑ8116) Ο ΓΙΩΡΓΟΣ αναλαμβάνει το μάζεμα των ελιών μισακό και μεταφορά καρπών δωρεάν. ΤΗΛ: 6995098890 (ΜΑ 8086) ΖΗΤΩ εργασία ως οδηγός, έχω δίπλωμα Ε' κατηγορίας ΤΗΛ: 6973837071 (ΜΑ8082) ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΣ ΖΗΤΩ ΕΡΓΑΣΙΑ σε οποιοδήποτε τμήμα τουριστικής μονάδας. Γνωρίζω αγγλικά, γερμανικά και ιταλικά. ΤΗΛ : 6976079219 (ΜΑ 8076) Κοπέλα από τη Γεωργία 29 ετών ζητεί δουλειά εσωτερική. Γνωρίζει καλά την Ελληνική γλώσσα και την Ελληνική κουζίνα. Τηλέφωνο 6943786209 και 6993715646 Κυρία από την Βουλγαρία αναλαμβάνει

την φύλαξη ηλικιωμένων ή παιδιών στην περιοχή Αμαλιάδας, Πηνείας και Πύργου. ΤΗΛ: 6983835177 (ΜΑ 8102) ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία πρωινή ή απογευματινή, για φύλαξη ηλικιωμένων (όλο το 24ωρο), φύλαξη παιδιών ή καθαρισμό σπιτιών. ΤΗΛ: 6945114869 (ΜΑ 8101) ΚΥΡΙΑ από Βουλγαρία 40χρόνων αναλαμβάνει την φύλαξη ηλικιωμένων εσώκλειστη 24ωρη. Περιοχή Αμαλιάδας και γύρω Χωριά. Τηλ. 6997517197 (ΜΑ 8092) ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ την περιποίηση και δημιουργία κήπων, καθαρισμό χορταριών και ότι άλλο έχει να κάνει με ευπρεπισμό εξωτερικών χώρων. Επίσης αναλαμβάνουμε και παντός είδους βάψιμο. Τιμές πολύ προσιτές. Πληρ. τηλ. 6977439512. ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων εσωτερική και 24ωρη στην περιοχή του Πύργου, Αμαλιάδας, Αθήνα, Πάτρα. Τηλ. 6994299761(ΜΑ8065) ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ τη μεταφορά και εξυπηρέτηση ηλικιωμένων και ανήμπορων ατόμων. Όπως ψώνια, νοσοκομείο κλπ. ΤΗΛ. 6984278513. (ΜΑ8063) ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ Ισπανικής και Γαλλικής γλώσσας ζητά ανάλογη εργασία σε

φροντιστήριο. ΤΗΛ: 6909190253 (ΜΑ 8055) Μάγειρας με πείρα 25 χρόνια στο εξωτερικό ζητά ανάλογη εργασία. Τηλ. 6909190253 (ΜΑ8054) ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ το βάψιμο του σπιτιού σας, πόρτες, παράθυρα και κάγκελα, σε πολύ χαμηλές τιμές. ΤΗΛ: 6984278513 (ΜΑ 8052) Κυρία από Ρωσία ζητά εργασία ως σερβιτόρα, λαντζέρισσα, φύλαξη ηλικιωμένων ή παιδιών, οικιακές εργασίες στην περιοχή Αμαλιάδας. ΤΗΛ:6934438776 (ΜΑ 8051) ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων ή παιδιών. ΤΗΛ: 6992867885 (ΜΑ 8043) ΚΥΡΙΑ Ελληνίδα ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων. ΤΗΛ: 6974080991 (ΜΑ 8030) ΖΗΤΩ να προσέχω ηλικιωμένα άτομα ή παιδιά, βραδινές ώρες, στην περιοχή του Πύργου. Πλην 10.30 -12.30 ΤΗΛ: 6974471786 (ΜΑ 8028) ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων όλο το 24ωρο. ΤΗΛ: 6993285224 (ΜΑ 8018) ΓΥΝΑΙΚΑ με πείρα ζητά εργασία για την φροντίδα ηλικιωμένων στην περιοχή Πύργου. ΤΗΛ: 6993585490 (ΜΑ 8017)


Μικρές Αγγελίες

/ Ôñßôç 22 Éáíïõáñßïõ 2013

Áêßíçôá ÐÙËÇÓÅÉÓ ÁÊÉÍÇÔÙÍ ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα τριάρι διαμπερές 89τμ 3ου ορόφου κεντρικό Κοκκίνου 1. Τηλ: 26210 25355 (ΜΑ8091) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ή ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ κατάστημα 140τμ. με όλο τον εξοπλισμό (γωνία Κων/πόλεως και Σαρανταπόρου Πύργος) Τηλ. 6974602729 (ΜΑ8087)

πλωμένη σε καινούργια πολυκατοικία οδός Γυμν. Δούκα 40 Πύργος. Τηλ. 6970881895-6944798737 (ΜΑ8115) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ πλήρως επιπλωμένο διάρι 1ος όροφος 55τμ. σε μονοκατοικία. Με αυτόνομη θέρμανση χαμηλά κοινόχρηστα, στην οδό Μπελούση-Πύργος. Τηλ. 69977949122621061403 (ΜΑ 8094)

ΠΩΛΕΙΤΑΙ 5,1 στρεμ. αγρόκτημα στην Αλφειούσα Ηλείας με περίφραξη, γεώτρηση και 80 τ.μ. οικοδομική άδεια 7/2011 σε τιμή ευκαιρίας.ΤΗΛ: 6932189673 (ΜΑ 8047)

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα 4ος όροφος επιπλωμένη, φρεσκοβαμένη, μεγάλη βεράντα στο κέντρο του Πύργου, Πλησίον Εμπορικής Τράπεζας, ενοίκιο 220€. Τηλ.: 2 6 2 1 0 2 5 0 1 1 , 6 9 3 8 990613,6932924343. (ΜΑ8068)

Πωλείται οικόπεδο 4,5 στρ. στη περιοχή Λιβαδάκια Αμαλιάδας, οικοδομήσιμο, Τιμή ευκαιρίας. Τηλ. 26220-26800 και 6972327628. (ΜΑ 8039)

ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ 2 δυάρια καινούρια Αγ. Σπυρίδωνος και Χαριλάου Τρικούπη στον Πύργο. Τιμή 280€, χωρίς κοινόχρηστα. ΤΗΛ. 6937150208. (ΜΑ8069)

ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο 3.620 τ.μ. εντός οικισμού και αναδασμού, πλησίον της Ε.Ο. Πύργου - Αρχ. Ολυμπίας στην διασταύρωση Παλαιοβαρβάσαινας. Ελκυστικοί όροι δόμησης και ελεύθερο για κάθε χρήση. ΤΗΛ: 6973052133 (ΜΑ 7995)

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ: διαμέρισμα τριάρι 5ου ορόφου, πλήρως ανακαινισμένο με κεντρική θέρμανση στον Πύργο. Τιμή 270 ευρώ το μήνα. ΤΗΛ: 6942952335. (ΜΑ 8037)

ΠΩΛΕΙΤΑΙ όροφος 240 τ.μ. στην Αμαλιάδα. Τιμή συζητήσιμη. ΤΗΛ: 6985777504 (ΜΑ 7964) ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 5 στρέμματα στην περιοχή Λιβαδάκια Αμαλιάδας, οικοδομήσιμο, περιλαμβάνοντος και γεώτρηση. Τιμή ευκαιρίας. ΤΗΛ: 6974858763 (ΜΑ 7898) ΠΩΛΕΙΤΑΙ στη Ζαχάρω διαμέρισμα 130 τ.μ., 3 υπνοδωμάτια, 2 μπάνια, μεγάλο σαλόνι, άριστη κατάσταση. Τιμή ευκαιρίας. ΤΗΛ: 2625061221, 6937485373 (ΜΑ 7891) ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 7,300 στρεμ. στο Κατσικάρι. Τιμή 190.000Ε.ΤΗΛ: 6932873413 (ΜΑ 7882)

ÅÍÏÉÊÉÁÓÅÉÓ ÁÊÉÍÇÔÙÍ ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 3άρι πλησίον ΤΕΙ πλήρως επιπλωμένο χωρίς κοινόχρηστα. Δεκτή η συγκατοίκηση 2 φοιτητών/φοιτητριών. Τηλ. 6976802842 (ΜΑ 8126) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα 2ου ορόφου με αυτόνομη θέρμανση, επι-

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι πλήρως επιπλωμένο Γ' ορόφου στην Πατρών και Παπαφλέσσα. ΤΗΛ: 6947601235, 6947601236 (ΜΑ 8011) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι ρετιρέ καινούργιο με μεγάλες βεράντες στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου. ΤΗΛ: 6947601235, 6947601236 (ΜΑ 8010) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στην Γαστούνη 2άρι καινούργιας κατασκευής με αυτόνομη θέρμανση πλησίον κεντρικής πλατείας Γαστούνης χωρίς κοινόχρηστα με κλειστό πάρκινγκ. ΤΗΛ: 6946465214, 6981150330 (ΜΑ 8001) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι ρετιρέ πλήρως επιπλωμένο απέναντι από την είσοδο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου. ΤΗΛ: 2621030503 (ΜΑ 79925) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ 2άρι και 3άρι 1ου ορόφου καινούριας κατασκευής με αυτόνομη θέρμανση. Πλησίον ΤΕΙ Πύργου Ρήγα Φεραίου πάροδος FORUM. Πληροφορίες κος Κώστας ΤΗΛ: 6977991599 (ΜΑ 7990) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 95 τ.μ.,

ΛΕΧΑΙΝΑ - Ενοικιάζεται κατάστημα 85 τ.μ. αυτόνομη θέρμανση, WC, τρίφατσο, κατάλληλο για γραφείο, ιατρείο, φροντιστήριο, γυμναστήριο, πιτσαρία κλπ., οδός Ελ. Δημάκη 27, πλησίον ΙΚΑ. ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ8087)

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριαμισάρι διαμέρισμα 90 τ.μ. επί της οδού Παπαφλέσσα 45 στον Πύργο. ΤΗΛ: 2621022284 ώρες 10:00 π.μ. 12:00 μ.μ. και Οικίας 2621033173 (ΜΑ 7979)

ÅÐÁÃÃÅËÌÁÔÉÊÇ ÓÔÅÃÇ

ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ δύο διαμερίσματα, Ελλης 35 στην Αμαλιάδα και επιπλωμένα. ΤΗΛ: 6947276738, 6972046131 (ΜΑ 7960) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα 3άρι με αυτόνομη θέρμανση χωρίς κοινόχρηστα. Επτανήσου 88 Αμαλιάδα. ΤΗΛ: 6978542681, 6937604919 (ΜΑ 7959) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ 2άρι 1ου ορόφου καινούργιας κατασκευής με αυτόνομη θέρμανση. Πλησίον ΤΕΙ Πύργου. Ρήγα Φεραίου πάροδος Forum. ΤΗΛ: 6977991599 (κος Κώστας) (ΜΑ 7942) Για δύο φοιτητές/τριες ενοικιάζεται πλήρως επιπλωμένο και εξοπλισμένο διαμέρισμα 100 τ.μ., Γ' ορόφου, κεντρικό στον Πύργο. ΤΗΛ: 6947601235, 6947601236 (ΜΑ 7941) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, διαμέρισμα 2άρη Α ορόφου, εσωτερικό με μεγάλο ακάλυπτο, στην πλατεία ΚΟΛΙΑΤΣΟΥ πλησίον φοιτητικής εστίας Πατησίων.Πληροφορίες Τηλ. 6945 311429 (ΜΑ 7934) Ενοικιάζεται διαμέρισμα 55 τμ. 1ος όροφος στην πρόσοψη με μπαλκόνια, κεντρική θέρμανση , ασανσέρ . Κατάλληλο για ιατρείο ή για οποιαδήποτε άλλη επαγγελματική χρήση. Διεύθυνση: Μπότσαρη 5 πάροδος Γερμανού .Τηλ. 6938990613, 6932924343 ΜΑ7926 Ενοικιάζεται διαμέρισμα 2μισάρι 54 τ.μ. περιοχή Σεπόλια, Αθήνα. Πλησίον Μετρό και Σχολείων. Τηλ 6976896183 Μ.Α 7922

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Επιχείρηση CAFΕ-BAR στην κεντρική Πλατεία Γαστούνης, τριετούς λειτουργίας, με σταθερή πελατεία. Τιμή συζητήσιμη Μόνο σοβαρές προτάσεις. Τηλ.: 6978820196 (ΜΑ8067) ΠΩΛΕΙΤΑΙ περίπτερο στις εργατικές κατοικίες Πατρών. ΤΗΛ: 6984897180 (ΜΑ 8050) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ επαγγελματικός χώρος 170 τ.μ. συν πατάρι, σε κεντρικό σημείο στα Λεχαινά, οδός Πολυτεχνείου. ΤΗΛ: 6977601313 (ΜΑ 8029) ΛΕΧΑΙΝΑ: Ενοικιάζεται στην κεντρική πλατεία κατάστημα 30 τ.μ. ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ 7954) ΠΩΛΕΙΤΑΙ Cafe στην πλατεία Δικαστηρίων, λόγω συνταξιοδοτήσεως. Τιμή Λογική. ΤΗΛ: 2621032284 (ΜΑ 7972) Πωλείται ψησταριά στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, τηλ. 6986116305 ΜΑ7920 ΠΩΛΕΙΤΑΙ κουρείο με εξασφαλισμένη πελατεία Πατρών 53 ή πωλείται εξοπλισμός ένας λουτήρας, 2 πάγκοι κουρέματος, 1 καρέκλα ξυρίσματος, 1 καρέκλα κουρέματος, δυο καθρέπτες, ένας καναπές με τραπεζάκι, ένα γραφείο και 1 καρέκλα γραφείου. Τηλ.: 6978105924 (ΜΑ 7866) ΠΩΛΕΙΤΑΙ λόγω αλλαγής επαγγέλματος κατάστημα στο Πύργο κέντρο απόκεντρο μίνι μάρκετ (αλλαντικά - τυροκομικά - κατεψυγμένα). Διαθέτει πρατήριο άρτου, άδεια πώλησης τσιγάρων, άδεια πώλησης αθηναϊκών εφημερίδων και περιοδικών και άδεια φωτοτυπικού μηχανήματος. Σταθερή πελατεία. Μόνο σοβαρές προτάσεις. Τηλ.: 6944262692 (ΜΑ 7863)

ÄéÜöïñá ΠΩΛΕΙΤΑΙ σανός τριφύλλι μονοετές και βρώμη αρίστης ποιότητας και φετινής εσοδείας. ΤΗΛ: 6944862702 (ΜΑ 8002) ΖΗΤΩ να αγοράσω φούρνο πίτσας μονό μέχρι και 4 θέσεις. Μόνο σε καλή κατάσταση. ΤΗΛ: 6970200071 (ΜΑ 7951) Πωλείται τριφύλλι Ά ποιότητας αράντιστο και σανός ΛΙΒΑΔΙ, Βρώμη και άχυρο. Αδραβίδα. Τηλ. 2623054767-6976975687 (ΜΑ8114) ΠΩΛΕΙΤΑΙ διώροφο κρεβάτι σχεδόν καινούργιο. Τιμή προσιτή. Τηλ. 6976 602632 Πωλείται σανός τριφύλλι και τριφύλλι πρώτο χέρι. Επίσης πωλούνται 3 μοσχάρια 10 μηνών το καθένα. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6944094713 (ΜΑ 8113) Πωλείται ψυγείο επαγγελματι-

κό βιτρίνα 2,50 μέτρα για Σούπερ Μάρκετ- τρίπορτο, τυριέρα κλπ. Τλ. 2621033173 (ΜΑ8109) ΠΩΛEIΤΑΙ αυτοκινούμενη καντίνα και ολόκληρος εξοπλισμός παραλίας σε τιμή ευκαιρίας. Τηλ: 6975618416 (ΜΑ8108) ΠΩΛEIΤΑΙ φούρνος επαγγελματικός για πίτσες, 1,00μ x 1,00μ CERGAS. Τιμή 500,00€. Τηλ. 6944755055(ΜΑ8090) ΛΕΧΑΙΝΑ πωλούνται ψυγείο επαγγελματικό 2μ. μπακαλικής, μηχανή 3 ετών, 2 γόνδολες 3 μέτρων η κάθε μία, ράφια τοίχου 18μ. Χ 2,30μ. Τιμή όλων 1.800 € .ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ 8088) ΒΡΕΘΗΚΕ σκύλος ράτσας Ιρλανδικό Σέττερ σε περιοχή της Σπιάτζας πληροφορίες κ. Κώστας. Τηλ. 6977780463 (ΜΑ8080) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ πρόβατα διάφορες διασταυρώσεις, γεννημένα, ε-

τοιμόγεννα και έγκυα σε προσιτές τιμές. Τηλ. 6972409119 περιοχή Ανδραβίδας. (ΜΑ 8077) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ κριάρια καθαρόαιμα Γαλλικά. ΤΗΛ: 6946149796 (ΜΑ 8074) ΒΟΤΑΝΟΛΟΓΟΣ ειδικευτείς εις το εξωτερικό αντιμετωπίζει με νέες θεραπευτικές μεθόδους: ΨΩΡΙΑΣΗ, ΟΣΦΥΟ-ΙΣΧΥΑΛΓΙΑ, ΟΣΤΕΟΑΡΘΡΙΤΙΔΑ ΓΟΝΑΤΟΥ, ΚΗΛΗ ΜΕΣΟ-ΣΠΟΝΔΥΛΙΟΥ ΔΙΣΚΟΥ (ΑΥΧΕΝΑ - ΜΕΣΗ) ΙΓΜΟΡΙΤΙΔΑ και ΑΣΜΑ. Με ορατά αποτελέσματα. Τηλέφωνο. 6973853478. www.dimitraskondra.gr (ΜΑ8064) ΠΩΛΕΙΤΑΙ εξώπορτα ξύλινη μασίφ με παραπέτι και ένας μπουφές, μασίφ ξύλο για σαλόνι σε τιμή ευκαιρίας. Τηλ. 6944185046 (ΜΑ8060) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ δύο θηλυκά πουλάρια, φυλή Ανδραβίδας, 6 μηνών. Ανδραβίδα. ΤΗΛ:

21

ÌáèÞìáôá

2ου ορόφου, οδός Καραϊσκάκη 41, πλησίον ΤΕΙ, πλήρως επιπλωμένο, 2 κλιματιστικά, τέντες, διαμπερές χωρίς επιβάρυνση νερού. Δεκτή η συγκατοίκηση 2 φοιτητών. ΤΗΛ: 6942973988, 6945563432 (ΜΑ 7983)

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 61 τ.μ. αυτόνομο 3ου ορόφου στον Πύργο, Διάκου 2. ΤΗΛ: 6938886579 (ΜΑ 7967)

w w w . p r o t i n e w s . g r

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΚΗΠΟΥΣ ΚΑΙ ΧΩΡΑΦΙΑ. ΤΗΛ. 6984768540, 2621022586 (ΜΑ 5396)

6989365513 (ΜΑ 8032) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ή αγοράζονται καυσόξυλα τοις μετρητοίς. ΤΗΛ: 6975967682 (ΜΑ 8022) ΧΑΘΗΚΕ Επανιέλ Μπρετόν τρικολόρε στην περιοχή Χαλικιάτικα Πύργου. ΤΗΛ: 6940132366 (ΜΑ 8019)

Γερμανικών μαθήματα παραδίδει καθηγητής με σπουδές στη Γερμανία, όλα τα επίπεδα, τιμές προσιτές. Τηλέφωνο 6948394707) Καθηγήτρια Αγγλικών με πολυετή πείρα παραδίδει μαθήματα όλων των επιπέδων σε λογικές τιμές. Τηλ 6979865756 Μ.Α.7923 ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ προετοιμάζει μαθητές ΕΠΑΛ για πανελλαδικές εξετάσεις: Α) Κύκλου Ηλεκτρολογικού (Ηλεκτρικές Μηχανές Ηλεκτροτεχνία ΙΙ) Β) Κύκλου Ηλεκτρονικού (Συστήματα Εκπομπής και Λήψης - Ψηφιακά) . ΤΗΛ: 6973543268 (ΜΑ 7962) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ κλασσικής Φιλολογίας παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου Λυκείου. Διαθέτει εμπειρία σε συνεργασίες με μαθητές που έχουν δυσλεξία ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Παρέχονται σημειώσεις. Τιμή λογική. ΤΗΛ: 6938849132 (ΜΑ 7968)

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ (κλασικής φιλολογίας) με 5ετή διδακτική εμπειρία σε ιδιαίτερα μαθήματα (Γυμνάσιο-Λύκειο) ζητά εργασία σε φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης, εντός της πόλης του Πύργου. Τηλ. 6976874167 (ΜΑ 8129) Ο Ι Κ Ο Ν Ο Μ Ο Λ Ο Γ Ο Σ Αριστοτελείου Πανεπιστημίου καθηγήτρια ΤΕΙ, κάτοχος Μεταπτυχιακού παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα Αρχών Οικονομικής Θεωρίας και ΑΟΔΕ. Φροντιστηριακή και διδακτική πείρα-τεστ και σημειώσεις. Φιλική τιμή. Τηλ. 6986618882 (ΜΑ8119) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ κλασικής φιλολογίας παραδίδει ιδιαίτερα σε μαθητές Δημοτικού (μόνο Γλώσσα), Γυμνασίου και Λυκείου. Παρέχονται σημειώσεις. Πραγματοποιούνται μαθήματα και σε γκρουπ (2 μαθητές). Τιμές λογικές. Τηλ.6938849132. (ΜΑ8118) ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα στα αντικείμενα Ανάπτυξη εφαρμογών σε προγραμματιστικό περιβάλλον, Αρχή Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Αρχή Οικονομικής Θεωρίας, Γλώσσες Προγραμματισμού, Τιμή προσιτή (κ. Ντίνα). Τηλ. 2622092138-6948092784 (ΜΑ8111) ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ πανεπιστημίου με διδακτική πείρα παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου σε Μαθηματικά - Φυσική - Χημεία, τιμές προσιτές. Τηλ. 6945631817 (ΜΑ 8103) Φιλόλογος παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου, παρέχοντας δωρεάν ώρες για επαναλήψεις και διαγωνίσματα.Τηλέφωνο επικοινωνίας 6976836118. (ΜΑ8096) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ φιλόλογος παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού , Γυμνασίου, Λυκείου, πα-

ρέχονται σημειώσεις. Τιμές πολύ χαμηλές. Τηλ:. 6934265950(ΜΑ8079) ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα και σε γκρουπ (2-3 ατόμων) σε τιμές φροντιστηρίου σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου στον Πύργο. ΤΗΛ: 6932266843 (ΜΑ 8075) ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ μαθήματα Αγγλικών όλη τη εβδομάδα και τα Σαβατοκύριακα, τιμή 4,00€ την ώρα. Τηλ. 6975600263 (ΜΑ8064) Καθηγήτρια μαθηματικών απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πατρών παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές στην ευρύτερη περιοχή Αμαλιάδας. Τιμές προσιτές. Τηλέφωνο επικοινωνίας 6979458207 (ΜΑ 8056) ΚΟΠΕΛΑ 27 ΕΤΩΝ, ΑΠΟΦΟΙΤΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΜΕΓΑΛΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ, ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, ΣΕ ΛΟΓΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ. ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6989408944. (ΜΑ 8049) ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ φιλόλογος παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου. Τιμές προσιτές. ΤΗΛ.: 6979512910. (ΜΑ 8042) ΔΑΣΚΑΛΑ αναλαμβάνει τη μελέτη καθώς και τη φύλαξη παιδιών δημοτικού . Τιμές λογικές 6987262380. ΜΑ8035 ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Αγγλικών με πολυετή φροντιστηριακή πείρα παραδίδει μαθήματα για όλα τα επίπεδα σπουδών. Ιδιαίτερη εμπειρία στα μαθήματα ενηλίκων. ΤΗΛ: 6947828087 (ΜΑ 8021) ΦΥΣΙΚΟΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου. Τιμές προσιτές. ΤΗΛ: 6978550387 (ΜΑ 8016) ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ μαθήματα Ιταλικών και Ισπανικών σε χαμηλές τιμές. ΤΗΛ: 6987396723 (ΜΑ 8012) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Γερμανικών με μεγάλη φροντιστηριακή εμπειρία παραδίδει μαθήματα σε όλα τα επίπεδα. Προετοιμασία για όλες τις εξετάσεις. Δίδακτρα οικονομικά. ΤΗΛ: 6974078429 (ΜΑ 8009) ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ αριστούχος, στην περιοχή του Πύργου, με προηγούμενη διδακτική εμπειρία, αναλαμβάνει την σχολική προετοιμασία παιδιών Δημοτικού Σχολείου, σε πολύ προσιτές τιμές. ΤΗΛ: 6995381193 (ΜΑ 8008) ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ απόφοιτος Πανεπιστημίου Πατρών αναλαμβάνει να διαβάζει μαθητές Δημοτικού Σχολείου. Τιμές προσιτές με το πρώτο μάθημα ΔΩΡΕΑΝ! ΤΗΛ: 6986650365 (ΜΑ 7996) ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ αναλαμβάνει την φύλαξη παιδιών και παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά δημοτικού σε χαμηλές τιμές. ΤΗΛ: 6987396723 (ΜΑ 7994) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Ιταλικής γλώσσας παραδίδει μαθήματα σε


22

w w w . p r o t i n e w s . g r

Μικρές Αγγελίες

/ Ôñßôç 22 Éáíïõáñßïõ 2013

ÁÕÔÏÊÉÍÇÔÁ ΠΩΛΕΙΤΑΙ Peugeot Rally 106, χρώμα μπλε, full extra, άριστη κατάσταση, μοντέλο 2002. Τιμή 5.000 ευρώ. ΤΗΛ: 6942616365 (ΜΑ 8106) ΠΩΛEIΤΑΙ FIAT Cinquecento 900cc μοντέλο '98, χρώμα λευκό, ηλεκτρικά, σε άριστη κατάσταση. Τιμή 1.400€. Με πληρωμένα τέλη. Τηλ. 6980579695 (ΜΑ8127) ΠΩΛΕΙΤΑΙ NISSAN NAVARA 4X4 D40, χρώμα μαύρο 200hp, Disel αγροτι-

κό, 4πορτο, βιβλίο σέρβις, Full extra, μοντέλο 2008 σε άριστη κατάσταση, δεκτός έλεγχος. Τηλ. 6980579695. Τιμή 16.000€ (ΜΑ8117) ΠΩΛΕΙΤΑΙ VW Golf 4 1600cc, μοντέλο 2003, χρώμα μαύρο, δίπορτο, πολλά extra σε άριστη κατάσταση τιμή 3.000€. Τηλ. 6978949165 (ΜΑ8088) ΠΩΛEIΤΑΙ Ford Maveric, μοντέλο 2005, 2261cc ατρακάριστο. Δεκτός έλεγχος από την Ford τιμή 7.000€. Τηλ: 2621044966-292496932233357-6944 989840

(ΜΑ8084) ΠΩΛEIΤΑΙ MERCEDES Ε200, 106.000 χλμ ατρακάριστο τιμή 15.000€. Δεκτός κάθε έλεγχος από τη MERCEDES. Τηλ: 262104496629249-6932233357-6944 989840 (ΜΑ8083) ΠΩΛΕΙΤΑΙ αυτοκίνητο Volks Wagen Passat σε τιμή προσιτή. Μοντέλο '91. ΤΗΛ: 6977372525 (ΜΑ 8072) ΠΩΛΕΙΤΑΙ Opel Corsa λευκό, 1000 cc, 4πορτο, μοντέλο 04, σε πολύ καλή κατάσταση. Δεκτός κάθε έλεγχος. ΤΗΛ: 6944418676 (ΜΑ 8033)

BEST MOTORS ΛΟΥΤΑΣ ÁËÖÅÉÏÕ 38, Ýíáíôé Lidl ΤΗΛ.: 26210 30116, 6945227761 - ΟΛΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟ SITE: www.car.gr/bestmotors

Citroen Saxo 1100 cc,2001 μοντέλο, ΑC,Υδραυλικο, 120 000 χλμ.2250 ευρω

Fiat Doblo Diesel,1250 cc,2008,full extra,εγγυηση 12 μηνες,7990 ευρω

Fiat Panda 1250 cc,(2)2005-2007 full extra 3750-4450 ευρω

Ford Fiesta 1998,1250 cc, 125.000χλμ,προσφορά 1450 ευρω

Mazda 323,1300 cc,1993,140000 χλμ,A C,,990ευρω

Mercedes A class,1400 cc,1999 μοντελο,ΑBS,AC,Yδραυλικο,Ηλ. Παραθυρα Κλειδαριες,ESP,3450 Ευρω

Mercedes C180 1790 cc,1998,165.000 χλμ,ABS AC, Κλιμα,ηλ.παρ.κλειδαριες, οροφη,αριστο 3500 ευρω

Opel Astra 1400cc,2001,full extra , 115000 χλμ,2990 ευρω

Fiat strada 1700-1900 cc Diesel,Y.Τ ,απο 4990 ευρω

Mitsubishi L200 magnum,2004,Clima, μιαμιση καμπινα,full extra,8990 ευρω

ÅÐÁÃÃÅËÌÁÔÉÊÏÉ ÅÎÏÐËÉÓÌÏÉ - ÐÕÑÃÏÓ

“Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ”

ÐÙËÏÕÍÔÁÉ ÓÅ ÐÑÁÃÌÁÔÉÊÇ ÕÐÅÑÐÏÓÖÏÑÁ:

1. Øõãåßï Self - Service Costans, óõíôÞñçóç, ìÞêïò 6,40 × 90 × 2,00 ýøïò êáé åôåñïí 3,85 × 90 × 2,00 ìå êïõñôßíåò íõêôüò, öùôéóìü, ñÜöéá êáé óýóôçìá øýîçò multi ( 1 ìç÷Üíçìá) ÔéìÞ 17.000 Å (+ ÖÐÁ) 2. Êáôáøýêôçò ôïß÷ïõ Costans ìÞêïò 2,00 × 1,00 × 2,00, 2 Å/Ì ôåìÜ÷éá 3 ÔéìÞ 2.500 Å (+ ÖÐÁ) ìå ó÷Üñåò êáé öùôéóìü 3. Âéôñßíá óõíôÞñçóçò áëëáíôéêþí - ôõñïêïìéêþí Costans ìå áíïéãüìåíá ôæÜìéá ìå áìïñôéóÝñ, öùôéóìüò, øõ÷üìåíç áðïèÞêç öÝôáò, Å/Ì 2,85 × 1,05 × 1,20 ÔéìÞ 2.500Å(+ ÖÐÁ) ¼ëá ôá øõãåßá Costans Ý÷ïõí ÷ñÞóç 16 ìçíþí áðü åðþíõìï S/M ôçò åõñýôåñçò ðåñéï÷Þò ìáò ðïõ äéÝêïøå ôç ëåéôïõñãßá ôïõ. ÕðÜñ÷ïõí õðåñðñïóöïñÝò óå ðïëëÜ áêüìç åßäç åíôüò ôïõ êáôáóôÞìáôïò ìáò.

ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 27 - 29 ΤΗΛ: 26210-2 27720 ΚΙΝ: 6947077483

ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ!


Μικρές Αγγελίες

/ Ôñßôç 22 Éáíïõáñßïõ 2013

w w w . p r o t i n e w s . g r

23

ÉáôñéêÜ - ÐáñáúáôñéêÜ ÅðáããÝëìáôá ΜΑΙΕΥΤΗΡΕΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΙ ÐÅÔÑÏÐÏÕËÏÓ ×Ñ. ÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÏÓ ÌÁÉÅÕÔÇÑÁÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÃÕÍÁÉÊÏËÏÃÏÓ ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ Ðñùß: 9.00 Ýùò 1.30 Áðüãåõìá: 17.30 Ýùò 20.30 (Åêôüò ÔåôÜñôçò áðüãåõìá) Ìáíùëïðïýëïõ 46 / 2ïò Ïñïöïò Ðýñãïò Ôçë./Fax.: 26210 32010, êéí.: 6972 857 557 ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÃÕÍÁÉÊÏËÏÃÉÊÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΙ

MIKΡΟΒΙΟΛΟΓΟΙ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÏÓ ÈÅÏÄ. ÓÁÌÁÍÔÁÓ

ÖÙÔÇÓ ÁÍ. ÌÐÁ×ÏÕÑÏÓ

Eéäéêüò Oñèïäïíôéêüò D.D.S, MED, Dent , Dipl. Orth. ÏÑÈÏÄÏÍÔÉÊÇ ÃÉÁ ÐÁÉÄÉÁ ÊÁÉ ÅÍÇËÉÊÅÓ ÙÑÅÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁÓ ÉÁÔÑÅÉÏÕ ÄÅÕÔÅÑÁ Ýùò ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ ÐÑÙÉ 9.00 -13.00 ÁÐÏÃÅÕÌÁ 16.00- 20.30 ÓÁÂÂÁÔÏ ÊÁÔÏÐÉÍ ÑÁÍÔÅÂÏÕ ÌÁÍÙËÏÐÏÕËÏÕ ê' ÃÊÏÔÓÉÍÁ 12 ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ Ôçë. Fax.: Éáôñåßïõ 26210-25959 Êéíçôü ôçë.: 6978222848 e- mail: fotismpaxouros@yahoo.com *****

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÓÐÕÑÏÐÏÕËÏÓ ×. ÍÉÊÏËÁÏÓ

Aðüóôïëïò Ã. Ðáôñßêéïò ÌáéåõôÞñáò - ÷åéñïõñãüò Ãõíáéêïëüãïò (ô. éáôñüò Á´ÌáéåõôéêÞò êáé ÃõíáéêïëïãéêÞò ÊëéíéêÞò Ðáíåðéóôçìßïõ Áèçíþí Íïó. ÁëåîÜíäñá) Êéí.: 6936 086168

Ãåþñãéïò Í. ÐëÜêáò

ÌáéåõôÞñáò - ×åéñïõñãüò Ãõíáéêïëüãïò (ô. éáôñüò Á´ÌáéåõôéêÞò êáé ÃõíáéêïëïãéêÞò ÊëéíéêÞò Ðáíåðéóôçìßïõ Áèçíþí Íïó. ÁëåîÜíäñá) Kéí.: 6975 618740  Ðáñáêïëïýèçóç êõÞóåùí õøçëïý êéíäýíïõ Õðïãïíéìüôçôá - ÉVF

Ðáèïëïãßá ôñá÷Þëïõ, êïëðïóêüðçóç Åììçíüðáõóç - ïóôåïðüñùóç Ëáðáñïóêüðçóç ñïìðïôéêÞ ÷åéñïõñãéêÞ Ðáèïëïãßá ìáóôïý ÐáéäéêÞ / ÅöçâéêÞ Ãõíáéêïëïãßá ÄÝ÷ïíôáé êáôüðéí ñáíôåâïý. ÙñÜñéï: ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ 9.00-13.30ì.ì., 17.00-21.00 Äéåýèõíóç: Êáóôüñ÷ç 1 êáé 28çò Ïêôùâñßïõ (ÊåíôñéêÞ Ðëáôåßá) Ô.Ê. 27100 ÐýñãïòÔçë.: 26210.32016, fax: 26210.32017, email: info@2care.gr

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÏÄÏÍÔÉÁÔÑÅÉÏÕ ÓÔÏ ÊÁÑÁÔÏÕËÁ

ÄÉÏÍÕÓÉÏÓ ÂÁÓÉËÅÉÏÕ ÓÔÁÓÉÍÏÐÏÕËÏÓ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÏÕ ÁÈÇÍÙÍ ÄÅ×ÅÔÁÉ: ÊáñÜôïõëá ðñùß 9.00-13.00ì.ì. êáé áðüãåõìá ìå ñáíôåâïý Ôçë.: 26210 -61182, êéí. 6980-619614 Ðåëüðéï: ÄÝ÷åôáé ìüíï ìå ñáíôåâïý Ôçë.: 26240-31472, 6976-023365

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

ÐÅÔÑÏÓ ÊÙÍ ÓÐÉÍÏÓ ×åéñïõñãüò Óôüìáôïò Ðôõ÷éïý÷ïò Ðáí/ìßïõ Èåóóáëïíßêçò

DDS, MSc ×ÅÉÑÏÕÑÃÉÊÇ ÓÔÏÌÁÔÏÓ ÅÌÖÕÔÅYÌÁÔÁ, ÁÊÔÉÍÏËÏÃÉÁ Ô. Ðåôñïðïýëïõ 12 & Êïêêßíïõ, 2ïò üñïöïò Ðýñãïò Çëåßáò, Ôçë. 26210 34600 Fax: 26210 34166

Eéäéêüò Oñèïäïíôéêüò D.D.S, MED, Dent , Dipl. Orth. Åéäéêåõèåßò Ðáíåðéóôçìßïõ Frankfurt Ì. Ãåñìáíßáò Ðôõ÷éïý÷ïò Ðáíåðéóôçìßïõ Giessen Ãåñìáíßáò ÈåìéóôïêëÝïõò & Ì. ÁëåîÜíäñïõ 1 (Ýíáíôé ÏÔÅ) Ðýñãïò Çëåßáò Ôçë.: 26210 30004 fax: 26210 30024 e-mail: nspyrospoulos@hotmail.com

ΦΥΣΙΑΤΡΟΙ ÈÅÏÄÙÑÏÓ ÄÇÌ. ÁËÔÁÍÇÓ

ÉÁÔÑÏÓ ÖÕÓÉÊÇÓ ÉÁÔÑÉÊÇÓ & ÁÐÏÊÁÔÁÓÔÁÓÇÓ (ÖÕÓÉÁÔÑÏÓ) ÄÉÐËÙÌÁÔÏÕ×ÏÓ ÔÏÕ ÅÕÑÙÐÁÚÊÏÕ ÓÕÌÂÏÕËÉÏÕ ÖÕÓÉÊÇÓ ÉÁÔÑÉÊÇÓ & ÁÐÏÊÁÔÁÓÔÁÓÔÁÓÇÓ (EUROPEAN BOARD OF PHYSICAL & REHABILITATION MEDICINE) ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý Ôçë.: Éáôñåßïõ 26210 20090 Ôçë. Êéí.: 6977403015 Ìáíùëïðïýëïõ 46, (Ýíáíôé Íïìáñ÷ßáò), Ðýñãïò

ΟΥΡΟΛΟΓΟΙ ÉÙÁÍÍÇÓ ÄÁÑÁÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ - ÏÕÑÏËÏÃÏÓ - ÁÍÄÑÏËÏÃÏÓ Ìáíùëïðïýëïõ 42 Ðýñãïò (Ýíáíôé Íïìáñ÷ßáò) Ôçë.: 26210 20450, êéí.: 6972690630 ***

ËÅÏÍÁÑÄOÐÏÕËÏÓ ÉÙÁÍ. ËÅÙÍIÄÁÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÏÕÑÏËÏÃÏÓ ÙÑÅÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁÓ: 10:00 - 14:00, 18:00 - 20:00 ÔÅÔÁÑÔÇ ÁÐÏÃÅÕÌÁ ÊÁÉ ÓÁÂÂÁÔÏ ÐÑÙÉ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ ÄÅÊÔÁ ÔÁÌÅÉÁ Ìáíùëïðïýëïõ & Ðñïýóóçò 2 (1ïò üñïöïò-Üíùèåí ÄÏÕ) Ðýñãïò Çëåßáò 27100 ôçë./fax 2621300481, êéí. 6974149524 e-mail: leoleonardopoulos@yahoo.com

ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΙ ÍÅÏ ÏÖÈÁËÌÉÁÔÑÅÉÏ

ÄÇÌÇÔÑÉÏÓ ×. ÌÉÊÅËÏÐÏÕËÏÓ

ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÐÁÍÅÐ. ÁÈÇÍÙÍ 28çò ÏÊÔÙÂÑÉÏÕ 5 - ÐÕÑÃÏÓ (Êåíôñ. Ðëáôåßá) ÐÑÙÉ: ÄÅÕÔÅÑÁ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ 9-2 ì.ì. ÁÐÏÃÅÕÌÁ: ÊÁÈÇÌÅÑÉÍÁ 6-8 ì.ì. (ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ ÁÐÏÃÅÕÌÁ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ) ÔÇË. 26210-33990, êéí. 6942217262

ÉÁÔÑÏÓ ÌÉÊÑÏÂÉÏËÏÃÏÓ (ÂÉÏÐÁÈÏËÏÃÏÓ) ô. Éáôñüò Íïóïêïìåßïõ Ðáßäùí "Ç ÁÃÉÁ ÓÏÖÉÁ" *Áíáëýóåéò - ÁéìáôïëïãéêÝò, Âéï÷çìéêÝò -ÁíïóïëïãéêÝò, ÏñìïíïëïãéêÝò Áéìïëçøßåò - Íåïãíþí, Âñåöþí - Ðáßäùí, Åíçëßêùí *ÓðåñìïäéÜãñáììá *Åëåã÷ïò õðïãïíéìüôçôáò Ôçë. Éáôñåßïõ: 26211 01379 - Êéíçôü: 6944 637365

ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΙ ÍÉÊÏËÁÏÓ ×ÁÑÄÁÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ Ù.Ñ.Ë. ÄÝ÷åôáé êáèçìåñéíÜ áðü 8 ð.ì. - 1.30 ì.ì. êáé 6.00 ì.ì. 8.00 ì.ì. áðüãåõìá ðëçí ÔåôÜñôçò êáé ÓáââÜôïõ Åñìïý 5, ôçë. 26210 29239, Êéí.: 6945232529

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΙ

Äñ. ÃÅÙÑÃÉÏÓ Ð. ÊÏÕÑÅÁÓ ÏÑÈÏÐÅÄÉÊÏÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÄéäÜêôùñ Ðáíåðéóôçìßïõ Ðáôñþí Êïêêßíïõ 12-14 & ÆáÀìç 1ïò üñïöïò (ðëçóßïí Äçì. ÐÜñêïõ), Ðýñãïò ôçë: 26210 35800 Êéí.: 6932566996 ¿ñåò ëåéôïõñãßáò ÊáèçìåñéíÜ Ðñùß: 8:30 - 13:30 Áðüãåõìá: Êáôüðéí ñáíôåâïý 18:00 - 20:30 Ðëçí ÔåôÜñôçò

ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΙ ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÍÅÕÑÏËÏÃÉÊÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÌÁËÁÌÙ (ÔÅÍÉÁ) Äçì. ÖÑÉÌÁ Éáôñüò - Íåõñïëüãïò ÄÝ÷åôáé êáèçìåñéíÜ ÐÑÙÉ: 8.30 - 13.30 ÁÐÏÃÅÕÌÁ: 17.30 - 20.30 (ðëÞí ÔÅÔÁÑÔÇ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ áðüãåõìá ìüíï ìå ñáíôåâïý) Ìáíùëïðïýëïõ 63 - Ðýñãïò Ôçë. 26210 30918, Êéí.: 6944735548 email:malfri@otenet.gr

ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤEΣ

Ó×ÉÆÁ ×. ÌÁÑÉÁ Πτυχιούχος ΑΤΕΙ ΠΑΤΡΩΝ Κινητοποίηση σπονδυλικής στήλης και άκρων Myofascial therapy Αθλητικές κακώσεις Νευρολογικές παθήσεις Αναπνευστική και ορθοπεδική Φ/Θ Κατ’ οίκον θεραπείες Δεχόμαστε ασθενείς του ταμείου ΕΟΠΥΥ (δηλ. ΙΚΑ, ΟΠ ΑΔ- ΤΥΔΚΥ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ) Ωράριο λειτουργίας: Πρωί: 8.30 - 13.30 Απογ.: 17.30 - 20.30 Κοκκίνου 12-14 2ος όροφος ΠΥΡΓΟΣ Τηλ.: 26210 33730, κιν.: 6939369774 e-mail: mariasxiza@yahoo.gr

ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ ÍÉ×ÙÑÉÔÇ ÅËÅÍÇ Øõ÷ïëüãïò Ðáíåðéóôçìßïõ Áèçíþí *ÓõìâïõëåõôéêÞ óôÞñéîç ðáéäéþí êáé åíçëßêùí *ÁôïìéêÞ øõ÷ïèåñáðåßá äéáôáñá÷þí Üã÷ïõò, êáôÜèëéøçò, öïâéþí *ÐñïâëÞìáôá óõìðåñéöïñÜò ðáéäéþí êáé åöÞâùí *ÁðïêáôÜóôáóç ìáèçóéáêþí äõóêïëéþí *ÅíçìÝñùóç êáé åðáããåëìáôéêüò ðñïóáíáôïëéóìüò Ôçë. Ãñáöåßïõ: 26220 24822 Êéí.: 6937 146439 Äéåýèõíóç ãñáöåßïõ: ÊáñáúóêÜêç 6, ÁìáëéÜäá

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ÆÁ×ÁÑÏÕËÁ ÄÉÏÍ. ÁÂÑÁÌÏÐÏÕËÏÕ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÔÌÇÌ. ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ Á.Ô.Å.É. ÐÁÔÑÙÍ ÌÅËÏÓ ÓÕËËÏÃÏÕ ÅÐÉÓÔÇÌÏÍÙÍ ËÏÃÏÐÁÈÏËÏÃÙÍ ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÕÔÙÍ ÅËËÁÄÏÓ ÅÐÉÓÔÇÌÏÍÉÊÏÓ ÓÕÍÅÑÃÁÔÇÓ ÊÅÊÕÊÁÌÅÁ ÍÏÌÏÕ ÇËÅÉÁÓ ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý ÍÅÁ ÄÉÅÕÈÕÍÓÇ - Ìáèéïý 5, Ðýñãïò ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ, ôçë.: 26210 34610 / 6971 993126 Óýìâáóç ìå üëá ôá ôáìåßá

ΛΟΓΟΠΕΔΙΚΟΙ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÁÊÇÓ ÅÊÐÁÉÄÅÕÓÇÓ ÊÝíôñï ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ ðáéäéþí, åöÞâùí, åíçëßêùí ÅÑÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁ - ÅÉÄÉÊÇ ÁÃÙÃÇ - ØÕ×ÏËÏÃÉÊÇ ÕÐÏÓÔÇÑÉÎÇ ÓÕÌÂÏÕËÅÕÔÉÊÇ ÏÉÊÏÃÅÍÅÉÁÓ - ÌÁÈÇÓÉÁÊÇ ÕÐÏÓÔÇÑÉÎÇ

ÐÁÍÁÃÉÙÔÇÓ ×Ñ. ÓÔÁÈÏÐÏÕËÏÓ

ËÏÃÏÐÅÄÉÊÏÓ - ËÏÃÏÐÁÈÏËÏÃÏÓ Ð.Å. DIPLOMA ÅÉÄÉÊÇÓ ÁÃÙÃÇÓ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÈÅÑÁÐÅÕÔÇÓ ÃÉÁ ÁÔÏÌÁ ÌÅ ÅÉÄÉÊÅÓ ÁÍÁÃÊÅÓ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÏÕ ÅÎÙÔÅÑÉÊÏÕ (Speech and Language Pathologist) ÌÝëïò ôïõ Ðáíåëëçíßïõ Óõëëüãïõ Ëïãïðåäéêþí ÌÝëïò ôïõ Åëëçíéêïý Óõëëüãïõ ãéá ôçí Áöáóßá ÌÝëïò ôçò ÅëëçíéêÞò åôáéñåßáò Äõóëåîßáò ð. Åðéóôçìïíéêüò ÓõíåñãÜôçò ÊÅÊÕÊÁÌÅÁ Í. ÇËÅÉÁÓ ÅÑÃÁÓÉÁÊÇ ÅÌÐÅÉÑÉÁ ÓÅ ÊËÉÍÉÊÅÓ ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ ÔÏÕ ÅÎÙÔÅÑÉÊÏÕ ÊÁÉ ÊÅÐÅÐ ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇÓ Åéäéêüò óôç äéÜãíùóç èåñáðåßá äéáôáñá÷þí Ëüãïõ, ÖùíÞò, Ïìéëßáò, ÁêïÞò, Åðéêïéíùíßáò, ÃñáöÞò, ÁíÜãíùóçò ÄÅ×ÅÔÁÉ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ Óýìâáóç ìå üëá ôá ôáìåßá Óõíåñãáóßá ìå üëåò ôéò éáôñéêÝò åéäéêüôçôåò 28çò Ïêôùâñßïõ êáé Ìéáïýëç 1 Ðýñãïò (Â' Ïñïöïò) Ôçë./fax: 2621033880, 2625022285, Êéíçôü: 6977905430

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΙ

ÁÐÏÓÔÏËÏÐÏÕËÏÕ ÁËÅÎÁÍÄÑÁ ÄÉÁÉÔÏËÏÃÏÓ-ÄÉÁÔÑÏÖÏËÏÃÏÓ -Ðôõ÷éïý÷ïò Á.Ô.Å.É. Èåó/íßêçò - ÅîåéäéêåõìÝíç óôéò äéáôñïöéêÝò äéáôáñá÷Ýò êáé ôçí ðá÷õóáñêßá (NCFED) - ÅðéóôçìïíéêÞ óõíåñãÜôçò ôçò ïìÜäáò Ìed-Nutrition - ÌÝëïò ôçò ¸íùóçò Äéáéôïëüãùí/Äéáôñïöïëüãùí ÅëëÜäïò ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý êáèçìåñéíÜ åêôüò ÓáââÜôïõ 12.00-16.00 Äéåýèõíóç : Êïõñïãéáííïðïýëïõ 33 (ÁìáëéÜäá) Ôçë: 26220 38380 Êéí: 6937239362 www.apostolopoulou.gr, alnutric@gmail.com

KYTTAΡΟΛΟΓΟΙ ÓÏÖÉÁ ÊÁÔÓÁÑÏÕ - ÁËÔÁÍÇ ÉÁÔÑÏÓ ÊÕÔÔÁÑÏËÏÃÏÓ ô. Éáôñüò Áíôéêáñêéíéêïý Íïóïêïìåßïõ Áèçíþí «ÁÃÉÏÓ ÓÁÂÂÁÓ»  Ôåóô ÐáðáíéêïëÜïõ ÊõôôáñïëïãéêÝò åîåôÜóåéò ðôõÝëùí, ïýñùí & õãñþí ÐáñáêåíôÞóåéò ïñãÜíùí (èõñåïåéäïýò, ìáóôïý, ëåìöáäÝíùí, óéåëïãüíùí ê.ë.ð.) ÉÁÔÑÅÉÏ ÄåëçãéÜííç 17, ÁÌÁËÉÁÄÁ Ôçë. éáôñ.: 26220-38360, Êéíçôü: 697-2305520 Η σειρά είναι αλφαβητική

Πύργος Καπετανάκου Γαρυφαλιά, Ερμού 122 (εφημερεύειδιανυκτερεύει 26210-26900) Αμαλιάδα Παπαγεωργίου Τρισεύγενη, Καραϊσκάκη 6 (26220-25902, 08.00 - 14.30 & 17.30 - όλη νύχτα), Λάβδας Κων., Πύρρωνος 2, (26220-23061, 08.00 - 21:00) Γαστούνη Μανιάνη Λαμπρινή (2623400058)


ΤΡΙΤΗ

Δεν θέλουν να πληρώσουν ή δεν μπορούν;

22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013

Συνεδρίασε χθες το δημοτικό συμβούλιο Ήλιδας

Διαχωρίζει τη θέση του; Τραβά το δρόμο του ο Γιάννης Χριστόπουλος ή ήταν απλά σύμπτωση η χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ Ήλιδας στην οποία ήταν ο μοναδικός σύμβουλος από την μείζονα αντιπολίτευση που συμμετείχε; Διαχωρίζει τη θέση του λοιπόν από τον Σάκη Κότσιφα; Ο καιρός θα δείξει.

Κακόγουστη φάρσα Σε κακόγουστη φάρσα εξελίχθηκε το χθεσινό τρεχαλητό αντρών της Τροχαίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ασθενοφόρου από το νοσοκομείο Αμαλιάδας. Ο φαρσέρ τηλεφώνησε λέγοντας πως υπάρχουν τραυματίες σε τροχαίο στην Πηνεία, μεταξύ Εφύρας και Κεραμιδιάς. Ασθενοφόρο, το μοναδικό που υπήρχε στο νοσοκομείο, μαζί με περιπολικό και όχημα της Π.Υ. έφυγαν προς την περιοχή αλλά αποδείχτηκε πως ήταν κακόγουστη φάρσα.

Καταλογίστηκαν οφειλές ύψους 1,5 εκ ευρώ προς το Δήμο 250 οφειλέτες δεν μπορούν να λάβουν φορολογική ενημερότητα ενώ έχουν υποβληθεί 52 αγωγές

Με εξαίρεση τον Γ. Χριστόπουλο δεν προσήλθε στη συνεδρίαση η παράταξη Κότσιφα και ο Γ. Νικολόπουλος

Σ

την Εφορία βρίσκονται, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο οικονομικών Βασίλη Ζαχαρόπουλο, 302 υποθέσεις οφειλετών του δήμου Ήλιδας που δεν έχουν καταβάλει μέχρι σήμερα ποσό που ξεπερνά το 1,5 εκ ευρώ. Για τους 250 εξ αυτών έχει γίνει είτε στέρηση της φορολογικής ενημερότητας είτε διακοπή της εργασίας που έκαναν μέχρι τη στιγμή που τα τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες τους. Τώρα για τους 52 που απομένουν έχουν ήδη υποβληθεί α-

Ï äÞìáñ÷ïò ÃéÜííçò ËõìðÝñçò, äÞëùóå ðùò óýíôïìá óõæçôçèïýí ôá ïéêïíïìéêÜ ôïõ ðñþçí äÞìïõ γωγές προς την Εισαγγελία Αμαλιάδας και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία. Όπως τόνισε ο κ Ζαχαρόπουλος, στόχος του

δήμου Ήλιδας είναι να συγκεντρωθούν αυτά τα χρήματα που θα δώσουν το δικαίωμα να υλοποιηθούν μια σειρά από έργα

Åãêñßèçêå ï ðñïûðïëïãéóìüò ôïõ 2013 ãéá ôï äÞìï ¹ëéäáò ìå ôéò øÞöïõò ôçò óõìðïëßôåõóçò

στο δήμο. Στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ επίσης εγκρίθηκε, εκ νέου ο προϋπολογισμός, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που επιφέρει η ΚΥΑ η οποία στάλθηκε προς όλους τους δήμους της χώρας και αλλάξει τον τρόπο υπολογισμού των εσόδων. Ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε με τις 17 θετικές ψήφους της παράταξης Λυμπέρη, ένα λευκό του κ Γιάννη Χριστόπουλου και τρία όχι από την παράταξη του κ Άγγελου Κολόσσακα.

Συνεδρίαση για τα οικονομικά Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο δήμαρχος Γιάννης Λυμπέρης, δήλωσε πως σύντομα θα υπάρχει θέμα ημερησίας διάταξη του δημοτικού συμβουλίου αναφορικά με τα οικονομικά του πρώην δήμου Πηνείας βασισμένα στις εκθέσεις των ορκωτών λογιστών που "κλείνουν" το οικονομικό έτος 2011. Επίσης εξέφρασε την σιγουριά πως άμεσα θα λυθεί το πρόβλημα με την οφειλή ύψους 20.000 που ο δήμος έχει προς το μαέστρο της φιλαρμονικής. Τέλος δεσμεύτηκε προς τον Άγγελο Κολόσσακα να δοθεί παράταση πέρα των 10 ημερών στους λογαριασμούς ύδρευσης ώστε οι κάτοικοι του δήμου να μπορέσουν να τους αποπληρώσουν χωρίς προβλήματα. Παρεμβαίνοντας ο κ Ζαχαρόπουλος δήλωσε ότι ακόμα και αν περάσει η προθεσμία δεν υπάρχουν οικονομικές επιβαρύνσεις. Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με τα θέματα της ημερησίας διάταξης. Αναλυτικό ρεπορτάζ στην αυριανή έκδοση της "Πρώτης". Κώστας Γιάλπας gialpk@yahoo.gr

proti 22 jan 2013  

proti tis ilias

Advertisement