Page 1

Άλλαξε συνήθειες - σκέψου τοπικά - στήριξε τις αγορές του Νομού Ηλείας ÄÅÕÔÅÑÁ 22 IOYËIOY 2013

Ετος 11o

/

ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ: 3388 / Τιμή: 50λ. / (Eκτός Νομού 1 Ευρώ)

ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΕ ΚΑΣΤΡΙΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ

ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ το Βαρθολομιό

Τ

ο δικό τους δρόμο, όπως όλα δείχνουν, τραβούν οι κάτοικοι του Βαρθολομιού, αφού όπως είπαν στη χθεσινή πρώτη συνάντηση της Κίνησης Πολιτών, η πόλη τους έχει εγκαταλειφθεί εδώ και τρία χρόνια με ευθύνη του δημάρχου Αλέξη Καστρινού. Στη συνάντηση ασκήθηκε ιδιαίτερα σκληρή κριτική στο δήμαρχο Πηνειού, από το πολυπληθές κοινό που γέμισε την αίθουσα, καταλογίζοντας του "αδιαφορία" προς τον πρώην δήμο, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα την υποβάθμισή του και την παντελή έλλειψη σχεδίου ανάπτυξης. >> Ó. 6-77

ΠΕΡΣΑΙΝΑ

Τα λύμματα “πνίγουν” το χωριό >> Ó. 4-55


2

Σχόλια

w w w . p r o t i n e w s . g r

/ÄåõôÝñá 22 Éïõëßïõ 2013

ØéèõñéóôÜ êáé ...Üëëá

Τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιού, υποδέχτηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, χθες το μεσημέρι. Ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών τόνισε πως "αναγνωρίζουμε τις δύσκολες αποφάσεις που έλαβε η Ελλάδα αυτά τα χρόνια". Ο κ. Λιού σημείωσε ότι "η Ελλάδα έχει δύσκολο δρόμο για την ανάκαμψη" και επεσήμανε ότι "δουλεύετε σκληρά για την ανάκαμψη της οικονομίας και τη βιώσιμη ανάπτυξη". Νωρίς το θυμήθηκε ο Αμερικανός Υπουργός να επισκεφθεί την Ελλάδα και να αναφερθεί στην σκληρή οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα. Από ωραία "θα" έχουμε χορτάσει κύριε Λιού… Θ. Λαμπ.

Kαθαρές κουβέντες

Tou Πάνου Μαραγκού από το “Εθνος”’ Οι πληροφορίες είναι σίγουρες και με μικρά περιθώρια λάθους. Στο δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης δεν θα είναι υποψήφιος ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου, έχει ήδη αποφασίσει να αποσυρθεί. Βέβαια η παράταξη παραμένει με άλλον "μπροστάρη". Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τον γιατρό κ Ναμπίλ να έχει το προβάδισμα. Βέβαια δεν έχει "κλειδώσει" η αλλαγή αλλά, από ότι μαθαίνουμε, είναι θέμα χρόνου για τις επίσημες ανακοινώσεις αποχώρησης αλλά και του προσώπου που τελικά θα αναλάβει τα ηνία της παράταξης. Κ. Γιάλπ.

Xωρίς περιστροφές

"Βομβαρδισμένο" τοπίο θυμίζουν οι αγροτικοί δρόμοι στην Τοπική Κοινότητα Πέρσαινας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Όπως ανέφεραν κτηνοτρόφοι της περιοχής ο κεντρικός αγροτικός δρόμος όπου πήγαιναν τα ζωντανά τους στις ιδιοκτησίες τους ή για να βοσκήσουν είναι πλέον αδιάβατος αφού οι βροχοπτώσεις του περασμένου χειμώνα προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στον δρόμο αφού το βουνό υποχώρησε και έριξε μεγάλες ποσότητες χωμάτων στον δρόμο. Επέρριψαν δε μεγάλες ευθύνες στην νυν δημοτική αρχή Ολυμπίας αφού όπως τόνισαν καμία ουσιαστική μέριμνα δεν έχει πάρει εδώ και έναν χρόνο περίπου προκειμένου να επιλύσει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. Αλήθεια κύριοι της δημοτικής αρχής έχετε ανέβει στην Πέρσαινα να δείτε πως οι κτηνοτρόφοι αναγκάζονται πλέον να πηγαίνουν τα ζωντανά τους για βοσκή; Ούτε με 4χ4 δεν μπορείς να περάσεις από τον συγκεκριμένο αγροτικό δρόμο. Για κάντε μια βόλτα για να δείτε το χάλι που επικρατεί με την αγροτική οδοποιία στο συγκεκριμένο χωριό… Θ. Λαμπ.

Ιδιοκτησία: ΠΡΩΤΗ Εκδοτική ΑΕ Εκδότης: Περικλής Μεταξάς Διευθυντής: Δημήτρης Ζιάκας Δημοσιογράφοι: Αννα Αγγελίδου, Κώστας Γιάλπας, Βάσω Κοκκινογένη, Θοδωρής Λάμπρος Αθλητικό: Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Σοφοκλής Φραγκογιαννόπουλος Διεύθυνση Eμπορικού Τμήματος: Γιάννης Βενιζέλος Πύργος - Ρήγα Φεραίου 113 (έναντι Δ.Ο.Υ. Πύργου-Πάροδος Forum) ΤΚ: 27100 - Κωδικός:6603 Τηλ.: 26210-40100, Fax: 26210-40107 Fax Συντακτών: 26210-40106 E-M Mail: protinews@otenet.gr, protisales@protinews.gr website:www.protinews.gr Αμαλιάδα - Ελ. Βενιζέλου 19, ΤΚ: 27200 Τηλ.: 26220-38290-1, Fax: 26220-38292 E-M Mail: protiama@otenet.gr Στο λογότυπο της εφημερίδας απεικονίζεται ο Δίας του Φειδία, από νόμισμα των Ηλείων. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα. Χειρόγραφα συνεργατών και επιστολές που δημοσιεύτηκαν ή όχι, δεν επιστρέφονται.

Τα πάνω - κάτω

Για τις απουσίες

Τα πάνω - κάτω έρχονται στο δήμο Πηνειού. Η χθεσινή ευρεία σύσκεψη που προκάλεσε η νεοσύστατη Κίνηση Πολιτών Βαρθολομιού είναι, από ότι καταλάβαμε, το έναυσμα δημιουργίας ενός νέου πολιτικού φορέα που θα διεκδικήσει το δήμο. Ενός φορέα που έχει οργανωθεί και σύντομα θα ανακοινωθούν τα στελέχη του σε Τραγανό και Γαστούνη.

Από τη χθεσινή σύσκεψη όμως, δεν έλειψαν οι ευθείες επιθέσεις σε αυτούς που δεν συμμετείχαν και μένουν στο Βαρθολομιό. Ο Γιώργος Αρβανίτης διερωτήθηκε γιατί οι κ.κ. Βύτανος και Θανόπουλος - στελέχη της παράταξης Καστρινού και αντιδήμαρχοι- απουσιάζουν. Άραγε, είπε, "δεν θέλουν να ακούσουν τα παράπονα των κατοίκων;" Άραγε;

Εν τη ενώσει

“Αρκετά με τους Πηνειάρχες”

Μια κίνηση που κατάφερε να ενώσει διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις, πολιτικούς αντιπάλους και σκέψεις, αν μη τι άλλο έχει δυναμική. Μάλιστα όταν δίπλα - δίπλα κάθονται οι Γιώργος Αρβανίτης, Στέφανος Αδαός και Χρήστος Βρυώνης, δηλαδή οι τρείς τελευταίοι δήμαρχοι του Βαρθολομιού ενώ στους διοργανωτές της είναι ο Άγγελος Μπράτης, μέχρι πρότινος στέλεχος της παράταξης Καστρινού και καλούν τους πολίτες να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις την κίνηση τότε…

Βέβαια τα βέλη όλων συγκέντρωσε ο Αλέξης Καστρινός, ο "δήμαρχος της Γαστούνης και όχι του δήμου Πηνειού που παραμέλησε τα τελευταία τρία χρόνια το Βαρθολομιό" όπως είπαν. Όσο περνούσε, η ώρα ακούστηκαν περισσότερα για την "αυταρχική του συμπεριφορά" στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το δήμο, για τις δηλώσεις του περί "γραφικών και λοιπών…". Βέβαια απαντήσεις δόθηκαν στο δήμαρχο με τον κ Τάσο Πουλή, μέλος της συντονιστικής επιτροπή της Κίνησης να λέει "αρκετά με τους Πηνειάρχες, φεουδάρχες. Τώρα είναι η ώρα που μιλούν οι Βαρθολομαίοι".

“Δεν αντέχουμε τον κατήφορο” Και για να μην παρεξηγήσουν ορισμένοι την παρουσία των τριών πρώην δημάρχων, τόσο ο κ Αρβανίτης όσο και οι κ.κ. Αδαός και Βρυώνης ξεκαθάρισαν πως στόχος τους δεν είναι να τεθούν επικεφαλής καμίας κίνησης αλλά να τη στηρίξουν. Όπως είπαν, βγήκαν μπροστά γιατί δεν αντέχουν "να βλέπουν πως τον κατήφορο του Βαρθολομιού". Αυτά για την αποκατάσταση της πραγματικότητας…

Η παρουσία Μια από τις παρουσίες που σχολιάστηκε ήταν αυτή του πρώην δημάρχου Τραγανού Γρηγόρη Γιαννακόπουλου, ο οποίος στην τοποθέτησή του τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας της Κίνησης όχι μόνο στο Βαρθολομιό αλλά σε όλο το δήμο. Τα σχόλια που ακολούθησαν ήταν θετικά προς τον πρόσωπό του μιας και ήταν ο μοναδικός εκτός της πόλης που συμμετείχε… Ο ωτακουστής


/ÄåõôÝñá 22 Éïõëßïõ 2013

w w w . p r o t i n e w s . g r

3


4

w w w . p r o t i n e w s . g r

Ρεπορτάζ

/ÄåõôÝñá 22 Éïõëßïõ 2013

Φωνή αγανάκτησης και απόγνωσης από τους κατοίκους του ιστορικού χωριού

Τα βοθρολύμματα “έπνιξαν” την Πέρσαινα Έ Θοδωρής Λάμπρος thlabros@hotmail.com

ναν πραγματικό εφιάλτη ζουν τα τελευταία χρόνια οι κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας Πέρσαινας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας αφού τα βοθρολύμματα έχουν "πνίξει" στην κυριολεξία το ιστορικό χωριό. Η "ΠΡΩΤΗ" βρέθηκε στη Πέρσαινα και μίλησε με κατοίκους για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν. Όπως τόνισαν η δυσοσμία από τα βοθρολύμματα είναι τόσο έντονη που κανείς πλέον δεν μπορεί να κάτσει στην αυλή του, ειδικά όταν πνέουν και άνεμοι που κάνουν την κατάσταση ακόμα χειρότερη. Πρόσθεσαν δεν ότι καμία μέριμνα δεν πάρθηκε από τις εκάστοτε δημοτικές αρχές Ολυμπίας για την επίλυση του προβλήματος. Επέρριψαν δε το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης στην νυν δημοτική αρχή που παρά τις οχλήσεις τους προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, ο Δήμαρχος με τους συνεργάτες του δεν πήραν κανένα μέτρο για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Καμία μέριμνα από την Δημοτική Αρχή Ολυμπίας για την επισκευή των τριών δεξαμενών που υπάρχουν στο χωριό

Κίνδυνος για την δημόσια υγεία αφού πλέον τα λύμματα τρέχουν ανεξέλεγκτα απειλώντας ανθρώπους και ζωντανά

Τι δήλωσαν οι κάτοικοι του ιστορικού χωριού Ανδρέας Αργυρόπουλος "Αντιμετωπίζουμε ένα πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα που έχει να κάνει με τα βοθρολύμματα που τρέχουν πλέον ανεξέλεγκτα στο χωριό μας. Είναι πλέον ζήτημα ζωής και θανάτου για το χωριό μας. Τα βοθρολύμματα τρέχουν εδώ και πάρα πολλά χρόνια ελεύθερα δίπλα από τα σπίτια μας. Δεν μπορούμε να καθίσουμε πλέον στις αυλές των σπιτιών μας. Οι αρουραίοι και τα τρωκτικά κάνουν κάθε μέρα παρέλαση, τα πουλιά ψωφάνε αφού πίνουν μολυσμένο νερό, τα ζωντανά μας δεν μπορούμε να τα πάμε για βοσκή αφού τα βοθρολύμματα τρέχουν ανεξέλεγκτα. Το πρόβλημα είναι ότι οι τρεις δεξαμενές που είχαν κατασκευαστεί για τα βοθρολύμματα έχουν πλέον αχρηστευθεί. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα βοθρολύμματα να τρέχουν ελεύθερα και να δημιουργείται πλέον μείζον θέμα δημόσιας υγείας για το χωριό μας. Κάτι πρέπει να γίνει. Η Δημοτική Αρχή είναι ανύπαρκτη αναφορικά με το πρόβλημα. Θα πρέπει να γίνει μια νέα μελέτη ώστε να κατασκευαστούν εκ νέου οι δεξαμενές ή να βρεθεί τρόπος ώστε τα βοθρολύμματα να μην τρέχουν ανεξέλεγκτα και μολύνουν το περιβάλλον ή να κατασκευαστεί ένας βιολογικός καθαρισμός. Παρακαλάμε εδώ και τρια χρόνια την Δημοτική αρχή να έρθει για να επισκευάσει τις δεξαμενές και ακόμα περιμένουμε. Η Δημοτική αρχή μας εμπαίζει. Από την άλλη πλευρά στην περιοχή Βούζιανη που είμαστε τώρα υπάρχουν οι πηγές της Φολόης που παίρνει και το Γούμερο νερό. Τα λύμματα πλέον θα φτάσουν αν δεν έχουν ήδη φτάσει και εκεί αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα. Ο πρόεδρος της Πέρσαινας θα έπρεπε σήμερα να ήταν εδώ και να πάρει θέση για το πρόβλημα αλλά παρόλο που ειδοποιήθηκε για να παραβρεθεί δεν ήρθε. Τεράστια ευθύνη φέρει και η ΔΕΥΑ Ολυμπίας που παρόλο που πήγα εγώ και ανέφερα το πρόβλημα, μας αγνόησε εντελώς".

Αγγελος Κωνσταντόπουλος

¸íáí æùíôáíü åöéÜëôç æïõí ôá ôåëåõôáßá ÷ñüíéá ïé êÜôïéêïé ôçò ÐÝñóáéíáò áðü ôá âïèñïëýììáôá ðïõ Ý÷ïõí "ðíßîåé" ôï ÷ùñéü.

"Έχω έξι παιδιά. Είναι κρίμα από τον θεό τα παιδιά μας να αρρωσταίνουν εξαιτίας των βοθρολυμμάτων και των ψύλλων. Πρέπει να γίνει κάτι άμεσα με τις δεξαμενές. Η Δημοτική αρχή πρέπει άμεσα να κατασκευάσει νέες ή να επισκευάσει τις υπάρχουσες. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Κανένας δεν έχει μεριμνήσει μέχρι σήμερα για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε".

Χρήστος Στασινόπουλος "Μένω στην Αθήνα αλλά έχω φτιάξει ένα σπιτάκι στο χωριό όπου έρχομαι τα καλοκαίρια. Ντρέπομαι για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τα βοθρολύμματα. Δεν μπορείς να σταθείς στο μπαλκόνι σου από την δυσοσμία που επικρατεί. Δεν έχει γίνει τίποτα. Έφτιαξαν τρεις δεξαμενές οι οποίες πλέον είναι βουλωμένες και μια τέταρτη πρόσφατα που και αυτή είναι κατεστραμμένη αφού έσπασε η σωλήνα. Το αποτέλεσμα είναι τα λύμματα να τρέχουν ανεξέλεγκτα και να υπάρχει μείζον θέμα δημόσιας υγείας. Θα πρέπει να καθαριστούν οι δεξαμενές ή να κατασκευαστούν νέες. Να έρθει ένα βυτιοφόρο να μαζέψει τα λύμματα. Στα 150 μέτρα από εδώ που βρισκόμαστε υδρεύεται το Γούμερο. Το ρέμα που βρίσκεται εδώ καταλήγει στις πηγές που υδρεύεται το Γούμερο και αυτή την στιγμή στο ρέμα τρέχουν τα λύμματα. Τα συμπεράσματα δικά σας. Η Δημοτική Αρχή πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα Από την άλλη πλευρά σήμερα εδώ έπρεπε να ήταν όλο το χωριό και όχι μόνο εμείς. Αυτό δείχνει αδιαφορία από ένα μέρος των κατοίκων".


/ÄåõôÝñá 22 Éïõëßïõ 2013

Ρεπορτάζ

w w w . p r o t i n e w s . g r

5

Tá âïèñïëýììáôá Ý÷ïõí "ðíßîåé" óôçí êõñéïëåîßá ôï éóôïñéêü ÷ùñéü êáé ñÝïõí áíåîÝëåãêôá óå ñõÜêéá, äñüìïõò êáé ðçãÝò. Ïé öùôïãñáößåò áäéÜøåõóôïò ìÜñôõñáò.

Βασίλης Διαμαντόπουλος "Το πρόβλημα με τα λύμματα στο χωριό μας είναι πολύ σοβαρό. 24ωρες το 24ωρο δεν μπορούμε να περάσουμε από τους δρόμους αλλά και ούτε να σταθούμε στις αυλές ή τα μπαλκόνια μας. Δεν έχει φροντίσει καμία δημοτική αρχή και ιδιαίτερα η νυν να καθαρίζει τις δεξαμενές. Αυτές πλέον είναι άχρηστες, ακαθάριστες χρόνια. Θα πρέπει να καθαριστούν οι δεξαμενές γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα μας φάνε τα κουνούπια, οι ψύλλοι, οι αρουραίοι και τα κάθε είδους τρωκτικά που κάνουν πάρτι στο χωριό μας. Μιλάμε για θέμα δημόσιας υγείας. Να πάρουν άμεσα μέτρα τόσο ο Δήμος όσο και η Περιφέρεια. Μην μας κάνουν τους χαζούς. Η Δημοτική αρχή είναι ανύπαρκτη".

Νικόλαος Δημητρόπουλος "Το πρόβλημα έχει να κάνει με τα βοθρολύμματα. Υπάρχει μεγάλη βρωμιά. Τα λύμματα καταλήγουν στην περιοχή που είμαστε τώρα ανεξέλεγκτα και όταν φυσάει, ειδικά εμείς που μένουμε δίπλα μέχρι και το κέντρο της πλατείας δεν μπορούμε να σταθούμε. Έρχονται ξένοι άνθρωποι, ετεροδημότες, συγγενείς, επισκέπτες και αναγκάζονται να φεύγουν εξαιτίας της άσχημης δυσοσμίας που επικρατεί. Για παράδειγμα τον χειμώνα είμαστε μόνιμοι κάτοικοι 300 άτομα. Το καλοκαίρι ο αριθμός διπλασιάζεται. Δουλεύουν τα καζανάκια και οι τουαλέτες φουλ. Καταλαβαίνετε τι αυτό συνεπάγεται. Το τι θα τρέξει στην περιοχή που είμαστε τώρα δεν λέγεται. Θα πρέπει να αντικατασταθούν άμεσα οι υπάρχουσες δεξαμενές που στην ουσία είναι άχρηστες γιατί έχουν καταστραφεί. Οι εμπλεκόμενοι με το θέμα φορείς να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους πριν θρηνήσουμε θύματα. Χρειάζονται σοβαρές μελέτες και όχι προχειρότητες".

Αγγελος Αποστολόπουλος

Ìéá áðü ôéò Ü÷ñçóôåò ðëÝïí äåîáìåíÝò ðïõ Ý÷åé ÷ïñôáñéÜóåé áðü ôçí åãêáôÜëåéøç êáé áäéáöïñßá ôçò äçìïôéêÞò áñ÷Þò.

"Το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι χρόνιο. Κρατάει από το 1974. Βέβαια τα τελευταία χρόνια έχει ενταθεί. Τα βοθρολύμματα πλέον ρέουν ανεξέλεγκτα στον δρόμο χωρίς να τα μαζεύει κανένας. Οι δεξαμενές είναι πλέον φρακαρισμένες, αχρηστευμένες και το αποτέλεσμα είναι τα λύμματα να τρέχουν και να πέφτουν μέσα σε ρυάκια και πηγές με κίνδυνο για την δημόσια υγεία. Η Πολιτεία πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα, σήμερα αν είναι δυνατόν γιατί διαφορετικά θα έχουμε άσχημα αποτελέσματα. Δεν μπορούμε να σταθούμε στα μπαλκόνια μας από την δυσοσμία".

Πατήρ Χρήστος Αργυρόπουλος - Κάτοικος Πέρσαινας και Εφημέριος Ιερού ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Νεμούτας "Το πρόβλημα είναι πάρα πολύ σοβαρό. Πρέπει η Δημοτική Αρχή να πάρει άμεσα μέτρα γιατί απ΄ το νερό αυτό υδρεύεται και το Γούμερο που είναι μεγαλύτερο σε πληθυσμό από το χωριό μας. Τα λύμματα αυτά πέφτουν στο ποτάμι που είναι μεταξύ Κλινδιά και Γιάρμενα. Ολοι έχουν μερίδιο ευθύνης σε αυτό το χάλι με τα βοθρολύμματα. Αυτό εξάλλου το πρόβλημα υφίσταται από το 1974 περίπου. Δεν ενδιαφέρθηκε κανένας. Όταν δε έρχεται κόσμος για να επισκεφτεί το χωριό μας, φεύγει λόγω της έντονης δυσοσμίας που επικρατεί. Πρέπει να κατασκευαστούν νέες δεξαμενές και να στέλνουν βυτιοφόρα για να παίρνουν τα λύμματα. Γιατί εμείς ως πολίτες πληρώνουμε φόρους και πάγια για αυτά τα θέματα. Επίσης αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα με τους ψύλλους. Ραντίζουμε αλλά εξαιτίας των λυμμάτων, οι ψύλλοι έχουν έντονη παρουσία με αποτέλεσμα να δημιουργούνται και προβλήματα υγείας στα μικρά παιδιά".

Διαμάντω Αβράμη "Εγώ έχω 10 παιδιά και 19 εγγόνια. Έχω δισέγγονα. Δεν έρχονται πλέον να με δουν αφού η κατάσταση με τα βοθρολύμματα έχει πλέον ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Η δυσοσμία είναι έντονη, η βρωμιά που έχει δημιουργηθεί από τα βοθρολύμματα είναι τεράστια. Δεν μπορώ να κοιμηθώ πλέον τα βράδια. Είμαστε γέροι άνθρωποι. Κάτι πρέπει να γίνει. Υπάρχει θέμα δημόσιας υγείας πλέον".


6

Θέμα

w w w . p r o t i n e w s . g r

/ÄåõôÝñá 22 Éïõëßïõ 2013

Σκληρή κριτική σε Καστρινό κατά τη χθεσινή πρώτη συνάντηση της Κίνησης Πολιτών

“Κύριε δήμαρχε υποβαθμίσατε Τ

ο δικό τους δρόμο, όπως όλα δείχνουν, τραβούν οι κάτοικοι του Βαρθολομιού, αφού όπως είπαν στη χθεσινή πρώτη συνάντηση της Κίνησης Πολιτών, η πόλη τους έχει εγκαταλειφθείίεδώ και τρία χρόνια με ευθύνη του δημάρχου Αλέξη Καστρινού. Στη συνάντηση ασκήθηκε ιδιαίτερα σκληρή κριτική στο δήμαρχο Πηνειού, από το πολυπληθές κοινό που γέμισε την αίθουσα, καταλογίζοντας του "αδιαφορία" προς τον πρώην δήμο, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα την υποβάθμισή του και την παντελή έλλειψη σχεδίου ανάπτυξης. Εξέφρα-

Κάλεσμα από Αρβανίτη Αδαό - Βρυώνη στους πολίτες να στηρίξουν την πρωτοβουλία

σαν την άποψη πως η πρωτοβουλίας τους θα πρέπει να μετουσιωθείίσε δημοτική κίνηση καλώντας όλους να συμμετέχουν ενεργά στις δράσεις που θα αναληφθούν. Στο πλευρό της κίνησης είναι από την πρώτη στιγμή οι πρώην δήμαρχο Γιώργος Αρβανίτης, Στέφανος Αδαός και Χρήστος Βρυώνης, - ηταν στο ψηφοδέλτιο του Α. Καστρινού. Όπως επίσης ο Άγγελος Μπράτης - επίσης στο ψηφοδέλτιο Καστρινού- οι δημοτικοίίσύμβουλοι Μένιος Πατσός, Παναγιώτα Γεωργοπούλου κ.α.

ÊáôÜìåóôç ç áßèïõóá üðïõ óõíáíôÞèçêáí ôá ìÝëç ôçò Êßíçóçò ìå ôïõò êáôïßêïõò ôïõ Âáñèïëïìéïý

Áíïé÷ôÞ óôÞñéîç ðáñåß÷áí ïé ×. Âñõþíçò, Ó. Áäáüò, Ã. Áñâáíßôçò, Á. ÌðñÜôçò Να σταματήσει ο κατήφορος Την χθεσινή πρώτη συνέλευση, "άνοιξε" το μέλος της συντονιστικής επιτροπής της Κίνησης Χρήστος Αντωνόπουλος. Ξεκαθαρίζοντας πως η πρόκειται για "αυτόνομη κίνηση στην οποία δεν βρίσκεται κανείς πίσω της" ζήτησε τη βοήθεια όλων ώστε "να

σταματήσει ο κατήφορος του Βαρθολομιού". Μοναδικός μας στόχος, είπε "είναι η αναβάθμιση της πόλης". "Τώρα μιλούν οι Βαρθολομαίοι" είπε παίρνοντας το λόγο ο κ Τάσος Πουλής, επίσης μέλος της συντονιστικής επιτροπή. Χαίρομαι, συνέχισε "με την εικόνα των τριών τελευταίων δημάρχων να

κάθονται δίπλα - δίπλα και να θέτουν εαυτό στη διάθεση της Κίνησης. Αρκετά με τους Πηνειάρχες και τους Φεουδάρχες. Το Βαρθολομιό τα τελευταία τρία χρόνια υποβαθμίζεται. Έως εδώ και μη παρέκει". Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ Πουλής εξέφρασε την πεποίθηση πως η κίνηση θα μεταμορφωθεί σε κάτι αντάξιο

της δυναμικής που έχει η πόλη. Δεν αρμόζει, επεσήμανε στην τοποθέτησή του ο κ Χρήστος Καρύδας "στην 4η πόλη της Ηλείας αυτή η μεταχείριση από τη δημοτική αρχή. Ο δήμαρχος αντί να μας αγκαλιάσει προσπαθεί να μας απαξιώσει. Ο κόσμος ξέρει ποιος είναι γραφικός. Ξέρει να διακρίνει τις αυτοκρατορικές συμπερι-

φορές. Κάνει λάθος να μας βλέπει ως αντιπάλους. Ξέχασε μάλλον πως είναι δήμαρχος Πηνειού και όχι της Γαστούνης. Λέει πως αντιμετωπίζει εμπόδια. Ποιος τον εμπόδισε να συνεχίσει το έργο του βιολογικού; Ποιος τον εμπόδισε να βάλει τις βάσεις για την ανάπτυξη της πόλης; Ποιος;". Καταλήγοντας δε τόνισε "ή αντιλαμ-

βανόμαστε όλοι την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Βαρθολομιό ή αρκούμαστε στα χειρότερα. Με την παρούσα κατάσταση όμως η καταστροφή έρχεται". Μας ενώνει ο τόπο μας Μας ενώνει ο τόπο μας, είπε απευθυνόμενος στους συμπολίτες


/ÄåõôÝñá 22 Éïõëßïõ 2013

Θέμα

w w w . p r o t i n e w s . g r

7

το Βαρθολομιό” του, ο πρώην δήμαρχος Βαρθολομιού Γιώργος Αρβανίτης. Οι στιγμές που ζούμε είναι ιστορικές, συνέχισε "δεν μπορεί κανείς από εμάς να βλέπει τον τόπο του να μαραζώνει. Όλοι μας πρέπει να παραμερίσουμε τις αντιθέσεις και να κάνουμε ότι είναι απαραίτητο για να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Φτάνει πια η μετριότητα. Πρέπει η τοπική κοινωνία να αναδείξει ότι ποιο χρήσιμο διαθέτει. Εγώ συμμετέχω στην κίνηση και σας διαβεβαιώνω πως δεν έχω καμία πολιτική φιλοδοξία". Στρέφοντας τα πυρά του κατά του δημάρχου Α. Καστρινού ο κ Αρβανίτης είπε "άκουσα πως θα έρχονταν στην σύσκεψη. Χάρηκα γιατί πίστεψα πως θα ήταν μια ευκαιρία να ακούσει τα προβλήματα της πόλης. Δυστυχώς όμως δεν ήρθε. Όσα στη συνέχεια είπε, τα είπε για να μας απειλήσει; Αυτά γίνονταν σε άλλες εποχές. Διερωτώμαι γιατί από τη συνάντηση απουσιάζουν οι κ.κ. Βύτανος και Θανόπουλος. Δεν είναι χρέος τους να ακούν τους δημότες; Δεν είναι χρέος των αιρετών να μα-

θαίνουν για τα προβλήματα του τόπου τους;"Τουλάχιστον ελπιδοφόρο, χαρακτήρισε την πρώτη χθεσινή συνάντηση της Κίνησης ο Στέφανος Αδαός. Έστω και καθυστερημένα, τόνισε ο πρώην δήμαρχος "προχωρήσαμε σε αυτή μας την κίνηση γιατί έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Οι κάτοικοι επαναστατούν και τις μεγαλύτερες ευθύνες έχουν οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του Βαρθολομιού στο δήμο. Όσο καιρό ήμουν στο Υπουργείο κανείς δεν ήρθε να υποβάλει μια πρόταση. Αντίθετα από το Τραγανό μας είχαν επισκεφτεί αρκετές φορές. Οι εκλεγμένοι της περιοχή σιώπησαν". Κάποιοι, συνέχισε "που απουσιάζουν από την περιοχή πρέπει να παραιτηθούν και τη θέση τους να πάρουν άλλοι που ζουν εδώ. Με τον Αλέξη Καστρινό, ως άνθρωπο, δεν μας χωρίζει απολύτως τίποτα. Είμαστε αντίθετοι με τον τρόπο που πολιτεύεται ο δήμαρχος Πηνειού και αυτό πρέπει να το καταλάβει. Ελπίζω πως ανάλογες με τη σημερινή μας πρωτοβουλία, κινήσεις θα γίνουν στο Τραγανό και τη Γαστούνη. Θα

ομογενοποιηθούν ώστε να δοθεί το μήνυμα στη δημοτική αρχή και να αρχίσει να συζητά τα προβλήματα του τόπου. Προβλήματα υπάρχουν σε όλο το δήμο. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει το πρόσωπο που θα ηγηθεί της δημοτικής κίνησης. Μας ενδιαφέρει ο τόπο μας". Η σημερινή συνάντηση, επεσήμανε ξεκινώντας την τοποθέτησή του ο κ Χρήστος Βρυώνης "δημιουργεί ελπίδες πως θα βγει κάτι καλό. Τρία χρόνια μετά τον Καλλικράτη και δυστυχώς, εδώ στο Βαρθολομιό, βιώνουμε την απαξίωση και την εγκατάλειψη. Η ύπαρξη της κίνησης είναι αναγκαία. Δηλώνω παρών στην κίνηση και καλώ τους νέους ανθρώπους να βγουν μπροστά". Τέλος ο πρώην δήμαρχος Τραγανού Γρηγόρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος παρευρέθηκε, χαιρέτισε την πρωτοβουλία, εκφράζοντας την πεποίθηση παρόμοιες να γίνουν σε όλο το δήμο Πηνειού. Δεν πάει άλλο… Παίρνοντας το λόγο ο δημοτικός σύμβουλος Μένιος Πατσός, είπε

ÏëïìÝôùðç åðßèåóç óôïí Á. Êáóôñéíü, åîáðÝëõóáí ÷èåò áðü ôï Âáñèïëïìéü ôá ìÝëç ôçò Êßíçóçò Ðïëéôþí πως "δεν πάει άλλο". Χαρακτήρισε απαραίτητη την κίνηση "γιατί το Βαρθολομιό έχει χάσει τον προσανατολισμό του". Επιτέθηκε στον Α. Καστρινό καταλογίζοντας του ευθύνες για την υποβάθμιση του τόπου, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. "Μας έχει απομονώσει και δεν ακούει τις απόψεις μας" είπε. Αναφορικά με την 6σέλιδη ανακοίνωση της δημοτικής αρχής για τα έργα που έχουν γίνει στην περιοχή ο κ Πατσός είπε "δεν λέει καμία αλήθεια αφού 250 χιλιάδες ευρώ ήρθαν στην περιοχή. 1,5 εκ στο Τραγανό και 4,5 εκ στη Γαστούνη". Ο δήμαρχος, είπε "άφησε στο Σισίνιο Μέγαρο την πράξη χαρακτηρισμού και έτσι δεν προχώρησε το Μουσικό Σχολείο. Το δάσος των Θινών μετατράπηκε σε "χαβούζα" του δήμου. Είδαμε όλοι τι έγινε πριν μερικές ημέρες. Οι κοινότη-

τες των πρώην δήμων Βαρθολομιού και Γαστούνης έχουν εγκαταλειφθεί". Κλείνοντας ο κ Πατσός ζήτησε από όλους να παρευρεθούν στη επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ Πηνείου, έτσι ώστε να στείλουν το δικό τους μήνυμα στο δήμαρχο. Πλήρη εγκατάλειψη επικρατεί στη Λυγιά σύμφωνα με όσα είπε ο πρώην πρόεδρο Κώστας Λυκογιάννης, ο οποίος στη συνέχει επέρριψε ευθύνες στο δήμαρχο για την διάλυση του ΚΑΠΗ Βαρθολομιού. Ο δήμαρχος με τον τρόπο του δεν μου επέτρεπε να μιλήσω, είπε η δημοτική σύμβουλος Παναγιώτα Γεωργοπούλου. Ακολούθως τόνισε "κάνει πάντα ότι θέλει. Περνά ότι επιθυμεί. Εγώ έτσι δεν μπορώ να συνεχίσω". Να μην μας παραμυθιάσει κανείς Να μην μας παραμυθιάσει κανείς τώρα που πλησιάζουν

οι εκλογές, ζήτησε ο δημοτικός σύμβουλος Άγγελος Μπράτης. Ο δήμαρχος, συνέχισε ο κ Μπράτης "δεν ασχολήθηκε με το Βαρθολομιό. Δεν προχώρησε την επέκταση του νεκροταφείου, την ολοκλήρωση του βιολογικού, μετέτρεψε σε σκουπιδότοπο το δάσος των Θινών. Ζητώ από όλους σας να είμαστε οργανωμένοι συσπειρωμένοι. Να ενεργοποιηθεί η κοινωνία, να μην πιστεύει στα έργα βιτρίνας που παρουσιάζει ο κ Καστρινός και να παλέψουμε για το καλό του Βαρθολομιού". Ακολούθησαν τοποθετήσεις κατοίκων οι οποίοι αναφέρθηκαν στα προβλήματα της πόλης και των κοινοτήτων. Κώστας Γιάλπας gialpk@yahoo.gr


8

w w w . p r o t i n e w s . g r

H άλλη όψη του “success story” Απολύσεις, κινητικότητα, κλείσιμο της ΕΡΤ, απορρόφηση της Δημοτικής αστυνομίας από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, κλείσιμο των επαγγελματικών λυκείων, φόροι, μειώσεις μισθών και συντάξεων, ανεργία, καταστροφή των ονείρων κάθε ατόμου. Mε δύο λόγια αυτή είναι η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η Ελλάδα και αποκαλείται -πολύ σωστά- ως "success story"!! Είναι σίγουρα μια επιτυχία που έχουν καταφέρει οι κυβερνώντες και μας έχουν επιβάλει να πιστεύουμε ότι όλα είναι καλά ενώ η τρόικα κάθε φορά που έρχεται βρίσκεται μπροστά από ελλείμματα και "τρύπες" στον προϋπολογισμό. Το πόσο καλά πηγαίνουν τα πράγματα θα φανεί βεβαίως όταν τα μαγαζιά ανοίξουν τις Κυριακές και όπως είπαν θα μειωθεί η ανεργία. Τις Κυριακές λοιπόν όλοι θα έχουμε παραπάνω χρήματα από ότι όλο το μήνα και κάποιοι θα προσλάβουν άτομα στην επιχείρησή τους που τώρα δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε το ρεύμα! Αυτές τις ημέρες βλέπουμε όλοι τι γίνεται μέχρι να ψηφισθεί και αυτό το καταστρεπτικό νομοσχέδιο από τη Βουλή. Διαδηλώσεις, συζητήσεις επί του θέματος, πορείες… Ο κόσμος αγωνίζεται και αυτοί- κάποιοι βουλευτές φέρνουν αντιρρήσεις για τον επικείμενο νόμο φωνάζοντας στα κανάλια. Εάν πραγματικά δεν θέλουν τον νόμο να μην τον ψηφίσουν! Αλλά όταν έρθει η ώρα να ψηφίσουν οι βουλευτές τότε ξεχνούν τις αντιρρήσεις τους και δηλώνουν "ναι" Δεν είναι στάση ευθύνης αυτό όπως νομίζουν. Πρέπει να καταλάβουμε πια ότι έχει αλλάξει η λειτουργία του Κοινοβουλίου. Οι βουλευτές δεν αρκεί να εκφράζουν και να δηλώνουν την άρνησή και αντίρρησή τους σε ένα νομοσχέδιο. Μέσα στη βουλή θα ακούσουμε και θα δούμε καθημερινά να τσακώνονται, να υβρίζει ο ένας τον άλλον, ποιος θα πάρει το λόγο να μιλήσει να προλάβει τον άλλον και από ιδέες για το πώς θα βγει η χώρα από το στρόβιλο του μνημόνιο καμία! Ας κοιτάξουν λοιπόν τι γίνεται έξω από τη βουλή της τελευταίες ημέρες και τι γινόταν και παλιότερα και ας καταλάβουν επιτέλους όλοι όσοι ασκούν εξουσία ότι ο κόσμος δεν αντέχει άλλο να πληρώνει ενώ δεν έχει. Δεν αντέχει να ζει με χρήματα που δεν του φτάνουν για να πάρει ούτε φαγητό Και το κυριότερο δεν αντέχει να βλέπει πώς το μέλλον του και τα όνειρά του είναι αβέβαια…. Νίκος Βέρρας Δημοσιογράφος verras91nikos@yahoo.gr

Άρθρα

/ÄåõôÝñá 22 Éïõëßïõ 2013

ΕΥΧΗ (και Ελπίδα) ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ (αθώος) ΝΕΚΡΟΣ στην ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ... Πολιτικό άρθρο του Γιώργη ΤάΚη Δόξα Σίγουρα το χαμόγελο "χάθηκε"o σίγουρα ο θυμός και η οργή έχουν ξεπεράσει τα όρια της ανθρώπινης λογικήςo σίγουρα δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει αύριοo και σίγουρα ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (ΙΔΕΣ) έχουν "απλώσει τα νύχια τους" της (δικαιολογημένης η μη) εχθρότητας προς πάσα κατεύθυνση. Δυστυχώς το βεβαρυμένο κλίμα γίνεται πιο σκληρό και απειλητικό, όταν κοινωνικά και πολιτικά γεγονότα κυριολεκτικά ενδυναμώνουν αυτή την (υποβόσκουσα μέχρι σήμερα) Ατομική και Συλλογική στάση και εν δυνάμει Κοινωνική Δράση και -πιθανή- Έκρηξη. Όταν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο (το Λίκνο της Ελληνικής Δημοκρατίας) γίνεται πάρτυ σε επίπεδο χαμαιτυπείουo όταν διάφορες "κοινωνικές ομάδες" διαλύουν τα πάνταo όταν οι μέντορες της παιδείας και των τεχνών χυδαιολογούν απρεπώς και ασυστόλωςo όταν "καλο-

πληρωμένοι παπαγάλοι" διαβρώνουν καθημερινά τους κεντρικούς ιστούς της Πατρίδας μαςo όταν αθώοι ηλικιωμένοι συμπατριώτες μας δολοφονούνται εν ψυχρώo όταν η προοπτική μας ως Έθνος έχει αφεθεί στα ταραγμένα μυαλά των Τροϊκανώνo όταν οι λαθρομετανάστες διαφεντεύουν με την πορνεία και τα ναρκωτικάo όταν η Παιδεία, η Υγεία και η Κοινωνική Πρόνοια "πάνε κατά διαόλου"o όταν φοβάσαι να ξεστομίσεις καλημέρα ή καληνύχτα στον (στην) διπλανό σουo όταν οι (φίλοι μας) Μεμέτηδες βολτάρουν έξω από την αυλή του σπιτιού μαςo όταν έντιμοι και συνεπείς Έλληνες (ίδες) διαπιστώνουν ότι με το συνεχιζόμενο κούρεμα της σύνταξης του δεν θα ?χουν ούτε και το τίμημα για την μακαρία οδό κι όταν διαπιστώνουν ότι για να επιβιώσουν (όχι για να ζήσουν) τα παιδιά τους ο μοναδικός δρόμος είναι η φυγή στο εξωτερικό.

ΤΟΤΕ ως Χώρα, ως Πολίτες και ως Κοινωνία, μάλλον οδηγούμεθα στον Καιάδα του Αύριο. Και ήρθε η τραγική ώρα να σημάνουν οι καμπάνες όσο γίνεται πιο δυνατά - εκκωφαντικά θα έλεγα. ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΥΝ (και πρέπει) ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΜΠΑΝΑΣ. Έχουν μέγιστη Ιστορική - Κοινωνική και Πολιτική ευθύνη για να δώσουν έμπρακτες - θαρραλέες και δυναμικές λύσεις. Ας αφήσουν τις πεζοδρομιακές λογομαχίες και τις ουρανομήκεις (εντός και εκτός του Κοινοβουλίου) κραυγές. Πρέπει να εμπεδώσουν Σήμερα κιόλας, ότι απ' άκρο σε άκρο η Ελλάδα "βράζει". Και φοβάμαι - ότι σε κάποια χρονική στιγμή- "το καζάνι θα σκάσει". Θα' ναι μέγιστη Εθνική ντροπή να ξαναγυρίσουμε σε εποχές που ο ένας αδερφός ήταν ο εχθρός του άλλου. Αυτά τα τραγικά γεγονότα απαγορεύονται στην Ελλάδα του

2013, ρητώς και δια ροπάλου. Η ανθρώπινη Ζωή - Ύπαρξη είναι και σημαντική και πολύτιμη. Προς τούτο απευθύνω ΕΥΧΗ (και έκκληση) να διαφυλάξουμε (και προστατεύσουμε) την ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ. Ό,τι κι αν γίνει (είτε αθώο ή κατευθυνόμενο), ΟΛΟΙ ΜΑΣ να λειτουργήσουμε ως μία ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ για να μη "χυθεί αίμα". Και δη να μην θρηνήσουμε στην Χώρα του Παγκόσμιου Πολιτισμού, τον πρώτο (ΑΘΩΟ) νεκρό. Εύχομαι το σημερινό μήνυμα να γίνει και κατανοητό και αποδεκτό. Καλό (κι όχι "θερμό") καλοκαίρι... Αθήνα, 17 Ιουλίου 2013

Χάνει τουλάχιστον 40 υπαλλήλους η Περιφέρεια από την "κινητικότητα"

Τοποθετούνται σε υπηρεσίες σε Αχαϊα - Ηλεία - Αιτωλοακαρνανία Πάνω από 40 υπάλληλοι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας μπαίνουν στο πρόγραμμα "κινητικότητας" και μεταφέρονται σε άλλες Υπηρεσίες. Οι υπάλληλοι προέρχονται και από τις τρεις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας, δηλαδή Αχαϊας, Ηλείας και

ΑιτωλοακαρνανίαΗ πλειοψηφία των υπαλλήλων τοποθετούνται σε Αστυνομικά Τμήματα, υπηρεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Ασφαλιστικούς Οργανισμούς της Δυτικής Ελλάδας.Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα το πρωί ο περιφερειάρχης Δυτικής

Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με το σύνολο των υπαλλήλων που φεύγουν και αφού τους ευχαρίστησε για την προσφορά τους στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα.


/ÄåõôÝñá 22 Éïõëßïõ 2013

Ειδήσεις

Ανασφάλεια, προβληματισμός στην Ηλεία μετά τις τελευταίες Κυβερνητικές αποφάσεις

Φόβοι για την τύχη των Νοσοκομείων - Κέντρων Υγείας Α

νασφάλεια, προβληματισμό και ετοιμότητα για δυναμικές κινητοποιήσεις προκαλεί στην ιατρική κοινότητα και της Ηλείας , αλλά και στη συντριπτική πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας, η επισημοποίηση της πρόθεσης από την πλευρά της κυβέρνησης για λουκέτο σε Δημόσια Νοσοκομεία. Η ανακοίνωση της απόφασης για λουκέτο και συγχώνευση μέσα στον Αύγουστο έξι νοσοκομείων, αρχικά στην Αττική, επαναφέρει δικαιολογημένα στο προσκήνιο το σενάριο για εφαρμογή ανάλογων πολιτικών στην περιοχή.

Ο Αύγουστος θα 'ναι κακός μήνας Ιατρικοί κύκλοι της περιοχής εκτιμούν πως η διάλυση της παροχής υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας στη Δυτική Ελλάδα θ' αρχίσει από τα Κέντρα Υγείας, στα οποία η "αποψίλωση" έχει ήδη αρχίσει, με την σαρωτική μείωση του προσωπικού και τη μεταφορά ακόμα και σημαντικών ιατρικών μηχανημάτων σε νοσοκομεία, με αποτέλεσμα να έχουν μετατραπεί σ Κέντρα Διάγνωσης παθήσεων και παροχής υπηρεσιών σε επίπεδο διάθεσης …ασπιρίνης. Σε πλήρη εξέλιξη θα βρεθεί μέσα στον Αύγουστο το πρόγραμμα καταργήσεων - συγχωνεύσεων νοσοκομείων, ενώ είναι ήδη έτοιμο το σχέδιο για να ενταχθούν σε κινητικότητα διοικητικοί και ιατρικό προσωπικό (1.342 εργαζόμενοι από σύνολο 1.867).Σύμφωνα με το πλήρες σχέδιο που έχει εκπο-

νήσει το υπουργείο Υγείας για τα έξι πρώτα νοσοκομεία στην Αττική που θα μπουν σε αυτήν τη διαδικασία, οι αλλαγές θα ξεκινήσουν τις αμέσως προσεχείς. Όπως αναφέρει το "Έθνος της Κυριακής", τα συγκεκριμένα νοσοκομεία είτε θα καταργηθούν είτε θα αλλάξουν χαρακτήρα είτε θα συγχωνευτούν με άλλα, έτσι ώστε να προχωρήσει το πρόγραμμα που είχε συναποφασίσει με την τρόικα η κυβέρνηση Παπαδήμου. Τα έξι αυτά νοσοκομεία θα αποτελέσουν το πρώτο μέρος του συνολικού σχεδιασμού, ο οποίος σύμφωνα με πηγές τους υπουργείου Υγείας θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάρτιο του 2014 και θα αφορά νοσο-

κομεία στο κέντρο αλλά και στην περιφέρεια.

Απεργία την Τετάρτη από τους γιατρούς Το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ έκρινε πως οι 2500 διαθεσιμότητες εργαζομένων που υπηρετούν στο ΕΣΥ θα αποβούν ολέθριες για το δημόσιο σύστημα υγείας. Μάλιστα, λαμβάνοντας υπόψη πως οι πρόσφατες τροποποιήσεις οργανισμών στα Νοσοκομεία της χώρας κατήργησαν όλες τις κενές οργανικές θέσεις, συμπεραίνουμε πως οι κατ΄ όνομα διαθεσιμότητες αποτελούν στην ουσία απολύσεις. Η κυβέρνηση, αντί να καλύψει τα 20.000 κενά προσωπικού και τις 6000 ελλείψεις γιατρών

στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας ακολουθεί τυφλά τις εντολές της τρόικας και απολύει 2.500 εργαζόμενους απόλυτα απαραίτητους για την καθημερινή λειτουργία του ΕΣΥ. Θα δούμε λοιπόν να κλείνουν κι άλλες χειρουργικές αίθουσες και κρεβάτια ΜΕΘ, να διαλύονται Τμήματα και να αποσυντίθεται το δημόσιο σύστημα υγείας, προκειμένου οι τοκογλύφοι δανειστές της χώρας να εξαγοράσουν Νοσοκομεία και υποδομές έναντι πινακίου φακής.Οι νοσοκομειακοί γιατροί, αν και φαίνεται προς στιγμήν πως εξαιρούμεθα από τις διαθεσιμότητες, στεκόμαστε αλληλέγγυοι δίπλα στους συναδέλφους και συνεργάτες μας που απειλούνται με απόλυση, στεκόμαστε στην ίδια γραμμή αγώνα με την ελληνική κοινωνία που απειλείται από την ανεργία, την ανέχεια, τις αρρώστιες και τον αφανισμό. Αποφασίσαμε λοιπόν στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου να κηρύξουμε από κοινού με την ΠΟΕΔΗΝ απεργία την Τετάρτη 24 Ιουλίου για τις απολύσεις στο χώρο της υγείας, τα λουκέτα στα Νοσοκομεία και τη διάλυση του ΕΣΥ.

w w w . p r o t i n e w s . g r

9

Επιβάρυνση της τάξης των 18 ευρώ ανά τετράμηνο στους λογαριασμούς

“Ηλεκτροπληξία” από τις αυξήσεις της ΔΕΗ Σε επιβάρυνση της τάξης των 18 ευρώ ανά τετράμηνο στους λογαριασμούς της ΔΕΗ για ένα μέσο καταναλωτή (1.600 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο) οδηγεί η αύξηση του τέλους χρηματοδότησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΕΤΜΕΑΡ), που αποφάσισε χθες η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ). Η μεσοσταθμική τιμή του ΕΤΜΕΑΡ καθορίστηκε σε 14,96 ευρώ ανά μεγαβατώρα, από 9,3 ευρώ που ήταν στο πρώτο εξάμηνο (προκύπτει δηλαδή μέση αύξηση 60%). Έγιναν ωστόσο και μειώσεις για τις βιομηχανίες που τροφοδοτούνται από το δίκτυο υψηλής τάσης. Αναλυτικά οι νέες τιμές για το ΕΤΜΕΑΡ ισχύουν για το δεύτερο εξάμηνο του έτους έχουν ως εξής, ανά κατηγορία πελατών: -Υψηλής Τάσης 1,79 ευρώ ανά μεγαβατώρα (από 3,55, μείωση 49%). -Αγροτικής χρήσης (Μέση Τάση) 6,97 ευρώ ανά μεγαβατώρα (από 5,57, αύξηση 25%). -Λοιπές χρήσεις Μέσης Τάσης (βιομηχανίες, εμπορικές αλυσίδες) 8,87 ευρώ ανά μεγαβατώρα (από 7,76, αύξηση 14%). -Αγροτικής χρήσης (Χαμηλή Τάση) 7,33 ευρώ ανά μεγαβατώρα (από 6,48, αύξηση 13%) -Οικιακής χρήσης (Χαμηλή Τάση) 20,80 ευρώ ανά μεγαβατώρα (από 9,53 αύξηση 118%) -Λοιπές χρήσεις Χαμηλής Τάσης (γραφεία, καταστήματα κ.λπ.) 21,77 ευρώ ανά μεγαβατώρα (από 14,91, αύξηση 46%).


10

Eπικαιρότητα

w w w . p r o t i n e w s . g r

/ÄåõôÝñá 22 Éïõëßïõ 2013

Αρχαία Ολυμπία

Επίσκεψη των προέδρων FILA και ΕΟΦΠ Τ

ο δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας επισκέφτηκε την Κυριακή το πρωί ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πάλης (FILA), Νέναντ Λάλοβιτς (Nenad Lalovic), και ο ομόλογος του στην Ελλάδα, Κωνσταντίνος Θάνος, με την ευκαιρία του Διεθνούς Τουρνουά Πάλης που διεξάγονται στο κλειστό γυμναστήριο της Αρχαίας Ολυμπίας (20/7 & 21/7). Υποδεχόμενος τους υψηλούς επισκέπτες ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς αφού πρώτα τους καλωσόρισε εκφράζοντας "την ειλικρινή χαρά του αλλά και την μεγάλη τιμή για την επίσκεψή τους στο δημαρχείο" στην συνέχεια αναφερόμενος στο μείζον θέμα που έχει προκύψει σχετικά με το αγώνισμα της πάλης και της πιθανής αφαίρεσής της από τον κατάλογο των αθλημάτων των Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων είπε: "Από τα πρώτα αθλήματα στην αρχαιότητα ήταν η πάλη. Η πάλη είναι ένα άθλημα ταυτισμένο με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το "άθλημα των αθλημάτων", όπως το αναφέρει ο Πλάτων. Η πρώτη περιγραφή πάλης με λεπτομέρειες υπάρχει στην Ιλιάδα. Στους αγώνες προς τιμήν του Πάτροκλου, με τα έπαθλα να τα προσφέρει ο ίδιος ο Αχιλλέας. Η πάλη μπήκε στο ολυμπιακό πρόγραμμα την 18η ολυμπιάδα, δηλαδή το 708 π.Χ. Για περισσότερα από 1.000 χρόνια, μέ-

χρι την απαγόρευση των Ολυμπιακών Αγώνων το 393 μ.Χ. αποτελούσε το πιο δημοφιλές και θαυμαστό άθλημα. Κι επέστρεψε στους πρώτους νεότερους ολυμπιακούς αγώνες, το 1896, στην Αθήνα." Συνεχίζοντας ο δήμαρχος τόνισε ότι "Είμαστε αντίθετοι με την πρωτοφανή αυτή πρόθεση, που θέλει το αγώνισμα της πάλης εκτός των Ολυμπιακών Αγώνων. Το κύριο μήνυμα που οι

Εξιχνιάστηκαν οκτώ διαρρήξεις οχημάτων στον Πύργο

Δράστες είναι δυο ανήλικοι Δικογραφία σχηματίστηκε επίσης, σε βάρος των γονέων τους για παραμέληση της εποπτείας τους Εξιχνιάστηκαν, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, οκτώ συνολικά διαρρήξεις σε οχήματα που είχαν συμβεί το τελευταίο δίμηνο στο Πύργο και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δυο 12χρονων ημεδαπών για διάπραξη κλοπών κατ΄ εξακολούθηση.Για την ίδια υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δυο ακόμα ημεδαπών (άνδρας γυναίκα) ηλικίας 44 και 42 ετών αντίστοιχα για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.Ειδικότερα, το τελευταίο δίμηνο, οι δυο ανήλικοι μετέβαιναν σε δημόσιους χώρους στάθμευσης οχημάτων στο Πύργο όπου σπάζοντας τα τζάμια των αυτοκινήτων αφαιρούσαν μικροαντικείμενα και χρήματα. Από την έως τώρα έρευνα, η οποία είναι εξέλιξη, έχουν εξιχνιαστεί οκτώ περιπτώσεις κλοπών σε αυτοκίνητα. Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας. ÅÐÁÃÃÅËÌÁÔÉÊÏÉ ÅÎÏÐËÉÓÌÏÉ - ÐÕÑÃÏÓ

“Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ”

ÐÙËÏÕÍÔÁÉ ÓÅ ÐÑÁÃÌÁÔÉÊÇ ÕÐÅÑÐÏÓÖÏÑÁ:

1. Øõãåßï Self - Service Costans, óõíôÞñçóç, ìÞêïò 6,40 × 90 × 2,00 ýøïò êáé åôåñïí 3,85 × 90 × 2,00 ìå êïõñôßíåò íõêôüò, öùôéóìü, ñÜöéá êáé óýóôçìá øýîçò multi ( 1 ìç÷Üíçìá) ÔéìÞ 17.000 Å (+ ÖÐÁ) 2. Êáôáøýêôçò ôïß÷ïõ Costans ìÞêïò 2,00 × 1,00 × 2,00, 2 Å/Ì ôåìÜ÷éá 3 ÔéìÞ 2.500 Å (+ ÖÐÁ) ìå ó÷Üñåò êáé öùôéóìü 3. Âéôñßíá óõíôÞñçóçò áëëáíôéêþí - ôõñïêïìéêþí Costans ìå áíïéãüìåíá ôæÜìéá ìå áìïñôéóÝñ, öùôéóìüò, øõ÷üìåíç áðïèÞêç öÝôáò, Å/Ì 2,85 × 1,05 × 1,20 ÔéìÞ 2.500Å(+ ÖÐÁ) ¼ëá ôá øõãåßá Costans Ý÷ïõí ÷ñÞóç 16 ìçíþí áðü åðþíõìï S/M ôçò åõñýôåñçò ðåñéï÷Þò ìáò ðïõ äéÝêïøå ôç ëåéôïõñãßá ôïõ. ÕðÜñ÷ïõí õðåñðñïóöïñÝò óå ðïëëÜ áêüìç åßäç åíôüò ôïõ êáôáóôÞìáôïò ìáò.

ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 27 - 29 ΤΗΛ: 26210-2 27720 ΚΙΝ: 6947077483

Ολυμπιακοί Αγώνες προσπάθησαν να μεταδώσουν ανά τους αιώνες είναι το μήνυμα της συνεργασίας, του σεβασμού και των αξιοθαύμαστων επιτευγμάτων. Η τιμή, η περηφάνια, η δικαιοσύνη και ο σεβασμός πρέπει να κυριαρχήσουν και να τιμώνται περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Και η πάλη κατ΄ εξοχήν συμπυκνώνει αυτές τις αξίες". Τέλος ο δήμαρχος τόνισε ότι

"Ευχόμαστε και ελπίζουμε η τελική απόφαση να είναι αυτή που αρμόζει στην ιστορία της πάλης στους Ολυμπιακούς Αγώνες από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Σε οποιαδήποτε διαφορετική εξέλιξη ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας είναι αποφασισμένος να υποδεχθεί μόνιμα την έδρα της διεθνούς Ομοσπονδίας στην Ολυμπία και τα Ολυμπιακά αγωνίσματα της πάλης να διεξάγονται πλέον στην ιστορική κοιτίδα που την ανέδειξε ως ένα από τα κορυφαία αγωνίσματα των αρχαίων αλλά και των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Στην Αρχαία Ολυμπία". Από την πλευρά του ο κ. Λάλοβιτς, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον δήμαρχο για την αμέριστη στήριξη του έργου της Ομοσπονδίας και τόνισε ότι όλη η διεθνής καμπάνια της Fila μαζί με την ελληνική, θα επικεντρωθεί στον Ιερό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας και στην Ειδική Τελετή που θα πραγματοποιηθεί. Τον δήμαρχο ευχαρίστησε και ο πρόεδρος της ΕΟΦΠ, Ολυμπιονίκης κ. Κώστας Θάνος, για την στήριξη που παρέχει ο δήμος και για το 2ο Διεθνές Τουρνουά Πάλης. Μετά το πέρας της συνάντησης, στην οποία εκ των άλλων έλαβαν μέρος ο αναπληρωτής δήμαρχου Γιώργος Δεββές και ο αντιδήμαρχος Αλέξης Κατσάνης , ο δήμαρχος πρόφερε στον κ. Νέναντ Λάλοβιτς (Nenad Lalovic και στον κ Κ. Θάνο ένα βιβλίο με κείμενα και γκραβούρες για την Ολυμπία του 18ου Αι.

ΕΛΜΕ ΗΛΕΙΑΣ: Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Τους συναδέλφους τους που τίθενται σε διαθεσιμότητα, τους αναπληρωτές που είναι απολυμένοι, τους σχολικούς φύλακες που απολύονται, τους μαθητές των ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ που δεν θα βρίσκουν σχολείο, όλους τους εκπαιδευτικούς και του μαθητές, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ώρα 11:00π.μ, στα γραφεία της καλεί με χθεσινή ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ . ¨Όπως αναφέρει " Για πρώτη φορά, μετά από ένα σχεδόν αιώνα, η κυβέρνηση Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ προχωράει σε διαθεσιμότητες - απολύσεις μονίμων δημοσίων υπαλλήλων. Τα μεσάνυχτα της 17ης Ιουλίου ψηφίστηκε με οριακή πλειοψηφία το πολυνομοσχέδιο της ντροπής και με την πλήρη στήριξη από τους Ηλείους μνημονιακούς βουλευτές, Κουτσούκο, Τζαβάρα, Κοντογιάννη, Αυγερινοπούλου και Μαρίνο. Το πολυνομοσχέδιο δίνει τη δυνατότητα στους εκάστοτε υπουργούς να συγχωνεύουν, να κλείνουν σχολεία και άλλους δημόσιους οργανισμούς, καθώς και να καταργούν οργανικές θέσεις από κλάδους-ειδικότητες-τομείς. Στόχος να συμπληρώσουν φέτος τους 25.000 που θα θέσουν σε διαθεσιμότητα και τους 15.000 μέ-

χρι του χρόνου που θα απολύσουν με βάση το δεύτερο Μνημόνιο. Την ερχόμενη βδομάδα θα κατατεθεί το νέο τρομοσχέδιο για το Τεχνολογικό Λύκειο και αμέσως μετά το αντίστοιχο για Γενικό Λύκειο. Ταυτόχρονα προετοιμάζουν νέες διαθεσιμότητες 10.000 εκπαιδευτικών ενώ τα υπηρεσιακά συμβούλια παρακάμφθηκαν αφού ο προσδιορισμός κενών, πλεονασμάτων θα γίνεται με διαπιστωτική πράξη του υπουργού παιδείας με εισήγηση της γενικής διεύθυνσης προσωπικού.Συνεχίζουμε και προετοιμάζουμε τους αγώνες του Σεπτεμβρίου.Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ηλείας καλεί όλους τους συναδέλφους σε αγωνιστική εγρήγορση. Δεν έχουμε μόνο να υπερασπίσουμε τις ζωές μας, την εργασία μας αλλά και το κοινωνικό αγαθό της δημόσιας δωρεάν παιδείας για όλους τους μαθητές μας!Τη Δευτέρα 22/7, ημέρα που ξεκινάει η διαθεσιμότητα, καλούμε τους συναδέλφους μας που τίθενται σε διαθεσιμότητα, τους αναπληρωτές που είναι απολυμένοι, τους σχολικούς φύλακες που απολύονται, τους μαθητές των ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ που δεν θα βρίσκουν σχολείο, όλους τους εκπαιδευτικούς και

του μαθητές, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ώρα 11:00π.μ, στα γραφεία της ΕΛΜΕ (2ο Λύκειο Πύργου ). Δηλώνουμε ότι θα παλέψουμε να μην απουσιάζει κανείς από τα σχολεία μας την 1η του Σεπτέμβρη.Ακόμα το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΗΛΕΙΑΣ αποφάσισε για τις ακόλουθες δράσεις: 1. Συνέντευξη τύπου Δευτέρα 22/7/στις 12.30 πμ στα γραφεία της ΕΛΜΕ στο 2ο Λύκειο Πύργου, με συναδέλφους που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα-απόλυση. 2. Ανάρτηση πανό διαμαρτυρίας σε όλα τα σχολεία της περιοχής μας. 3. Καμπάνια ενημέρωσης σε γονείς, μαθητές, τοπική κοινωνία." 4. Αγωνιστικό συντονισμό με τα άλλα πρωτοβάθμια σωματεία για την ανατροπή αυτής της επίθεσης. Δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά την μαχητική και μαζική αντεπίθεσή μας. ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ Ανυποχώρητοι αγωνιζόμαστε για το δημόσιο σχολείο των λαϊκών αναγκών.


/ÄåõôÝñá 22 Éïõëßïõ 2013

Eπικαιρότητα

Γιώργος Παναγιωτόπουλος Επικεφαλής Μειοψηφίας Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Μέλος του Δ.Σ. της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας

“Άντε γειά Ιπποκράτους” Η 3η του Σεπτέμβρη εξακολουθεί να με εμπνέει και να με οδηγεί

Τ

ην αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε χθες το μεσημέρι με ανακοίνωση ο Επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης και μέλος του Δ.Σ. της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας Γιώργος Παναγιωτόπουλος. Στην επιστολή που στάλθηκε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ο κ Παναγιωτόπουλος αναφέρει "Το 1982, όταν πρωτοεντάχθηκα στην ΠΑΜΚ κρατώντας στο χέρι το μικρό βιβλιαράκι με την 3η του Σεπτέμβρη είχα ένα όνειρο. Να ζήσω σε μια Χώρα ανεξάρτητη, περήφανη, που θα καταφέρει να προσφέρει αξιοπρέπεια και χαμόγελο, ελπίδα κι ευτυχία στους ανθρώπους. Το 2013 μπορώ -πια- να κάνω την αυτοκριτική μου και να ξαναβρώ τη δύναμη να επιμείνω ότι το εφηβικό μου όνειρο δεν ξεθώριασε, δεν έγινε ανεπίκαιρο. 31 χρόνια μετά κι έχοντας κρατήσει επίμονα απόσταση από αυτούς που θεωρούσα ηθικά και πολιτικά ασήμαντους σε σχέση με το μεγάλο πολιτικό, Εθνικό στόχο που έβαλε

ο Ανδρέας Παπανδρέου, έχω πειστεί ότι πρέπει να ξαναπιάσουμε την ιστορία από την αρχή. Να ξανασκεφτούμε πως και με ποιούς θα ξαναχτίσουμε ένα σύγχρονο ανθρωποκεντρικό και λειτουργικό Κράτος. Αρκετό καιρό μετά τις τελευταίες εκλογές και τη διάψευση των ελάχιστων ελπίδων από τις οποίες κρατιόμουν, έκαμα μέσα μου μιαν απόφαση. Να μην επιτρέψω -με τις ελάχιστες δυνάμεις μου- στον εαυτό μου να γίνει γέφυρα σωτηρίας για τους θύτες των μεγάλων Εθνικών και οικονομικών εγκλημάτων, οι οποίοι καραδοκούν στη γωνία μήπως σωθεί το σύστημα και ξαναβγούν στην επιφάνεια ως οι "συνετοί ρεαλιστές" που έσωσαν τη Χώρα από τα δικά τους λάθη. Γέμισε το ΠΑΣΟΚ μικρούς καγκελάριους, έτοιμους και πρόθυμους για όλα, αρκεί να επιβιώσουν και να διαφεντεύουν από κοινού με την Δεξιά, εξαθλιωμένους πολίτες ανεκτικούς σε όλα Κάποιοι προσπαθούν να με πείσουν ότι είναι "αόρατο" το 80% της κοινωνίας που έχασε

το χαμόγελο και τα σημεία αναφοράς του. Όμως εγώ επιμένω να το βλέπω και σίγουρα δεν βλέπω φαντάσματα. Κάποιοι προσπαθούν να με πείσουν να γίνω κι εγώ Γερμανολάτρης για να ευημερώ και ν'αδιαφορώ. Μα εγώ γεννήθηκα Έλληνας και με νοιάζει το χαμόγελο του γείτονα, το δικαίωμα των παιδιών στη μόρφωση ,το δικαίωμα της τρίτης γενιάς στην αξιοπρέπεια, το δικαίωμα των πολιτών να επιχειρούν χωρίς τον μπαμπούλα των φοροεισπρακτόρων των δανειστών και της διαφθοράς. Γι'αυτό περιφρονώ το όνειρο των μικρών καγκελάριων. Γιατί είναι και οι ίδιοι ασήμαντοι. Γιατί δε μπορούν να περπατήσουν χωρίς αστυνομική προστασία. Γιατί δεν έχουν να μου πουν τίποτα που να θέλω να ακούσω. Στα 45 μου έχω την πολυτέλεια να επιμείνω στο δικό μου όνειρο που είναι η 3η του Σεπτέμβρη. Δε μπορώ άλλο να είμαι στον ίδιο χώρο μ'αυτούς που αντιμετώπιζαν σαν ανθρώπους τους ψηφοφόρους που διόριζαν και τώρα που στέρεψαν τα δανεικά τους αντιμετωπίζουν σαν ενοχλητικούς αριθμούς στο όνομα της μεταρρύθμισης όσων οι ίδιοι απορρύθμιζαν επί δεκαετίες. Μαζί με όσους πιστεύουμε στις ίδιες αρχές και αξίες επί

31 χρόνια, θα ξαναβρούμε τρόπο και δρόμο. Με κόπο, κόστος και υπομονή. Η επανάσταση αφορά αυτούς που περιφρονούν την εξουσία κι αγαπούν τους ανθ ρ ώ πους. ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ, όπου κι αν μετακομίσεις. Το τωρινό σου όνειρο είναι ο εφιάλτης μου. Εγώ θα συνεχίσω μέσα από την Αριστερή Πρωτοβουλία , με τον Γιώργη τον Παναγιωτακόπουλο κι όσους το λέει η καρδιά τους. Κάτω από τις στάχτες των μνημονίων σιγοκαίει η ελπίδα. Καθήστε ανάμεσα σε τραπεζίτες και σ'αυτούς που ονειρεύονται μιαν Ελλάδα βολική και διαχειρίσιμη. Αποικία χρέους. Χωρίς αξιοπρέπεια. Εγώ θα καθήσω ανάμεσα σε όσους μπορώ να λέω συντρόφους ανυπόκριτα, παραδομένος στις μικροχαρές που τρομάζουν τους μικρούς καγκελάριους. Προσωπικά σε σένα Πρόεδρε, που απέτυχες να δείξεις τους ενόχους και εξαντλείς το πολιτικό σου κεφάλαιο στην ψευδαίσθηση ότι σώζεις τη Χώρα, θυμίζω τη γραφή του Ελύτη. "Κείνο που σου προσάπτουν τα χελιδόνια είναι την άνοιξη που δεν έφερες". Καλήν αντάμωση στο τέρμα του δρόμου".

w w w . p r o t i n e w s . g r

11

ΠΑΜΕ Ηλείας

Συγκέντρωση-πικετοφορία την Τρίτη στην Πλατεία ΟΤΕ στον Πύργο Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους να πάρουν μαζικά μέρος στην συγκέντρωση-πικετοφορία που διοργανώνουν το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηλείας και η Γραμματεία ΠΑΣΕΒΕ Ν. Ηλείας την Τρίτη 23 Ιούλη 2013 στην Πλατεία ΟΤΕ στον Πύργο στις 7.30μμ. Όπως αναφέρει στην ανακοινωσή του "Να δώσουμε αποφασιστική απάντηση στην προσπάθεια της κυβέρνησης των πολυεθνικών και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων να καταργήσουν μια ακόμα κατάκτηση των εργαζομένων την ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ. Πριν 103 χρόνια κατακτήθηκε η κυριακάτικη αργία με σκληρούς αγώνες της εργατικής τάξης και τώρα θέλουν να την καταργήσουν γυρίζοντας την Ιστορία έναν αιώνα πίσω. Η Κυριακή 3 του Γενάρη του 1910 ήταν η μέρα που κατοχυρώθηκε και εφαρμόστηκε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η κυριακάτικη αργία. Ήταν μια μεγάλη κατάκτηση της εργατικής τάξης κι όλων των μεροκαματιάρηδων και μισθοσυντήρητων ανθρώπων της χώρας μας. Το εργασιακό καθεστώς που επικρατούσε ως τις 31 του Δεκέμβρη του 1909 για όλους τους εργάτες της Ελλάδας είχε πολλά χαρακτηριστικά των σκλάβων, όπου περνούσανε ολόκληρη τη ζωή τους μέσα στα εργοστάσια και τις φάμπρικες, δουλεύοντας 12ωρο, 14ωρο και 16ωρο χωρίς σταματημό, χωρίς διάλειμμα, χωρίς ξεκούραση, χωρίς μιας μέρας άδεια για ανάπαυση. Υπήρχαν εργάτες που είχαν χρόνια ολόκληρα να δουν τον ήλιο και το φως. Νύκτα έφευγαν από το σπίτι τους, νύκτα γύριζαν. Κι αυτό γινότανε ασταμάτητα χρόνια και χρόνια. Η κυριακάτικη αργία ήταν μια ιστορική νίκη όλης της εργατικής τάξης της χώρας μας, ένας ιστορικός σταθμός κι αφετηρία οργανωμένης ταξικής πάλης. Η εργατική τάξη δεν πρέπει να παγιδευτεί σε τεχνητά διλήμματα, γιατί οι απαιτήσεις του κεφαλαίου δεν σταματούν στους εργαζόμενους στα εμπορικά καταστήματα, αρχίζουν απ' αυτούς, ενώ αποσκοπούν στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας συνολικά. Στόχος τους είναι να πλήξουν την εργατική τάξη, στο σύνολό της, επιβάλλοντας συνθήκες καταναγκαστικής δουλειάς, παρόμοιες με εκείνες πριν την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Είναι ανάγκη να δώσουμε από κοινού απάντηση εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι στα μονοπώλια που ρημάζουν τη ζωή της εργατικής τάξης και αφανίζουν τους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους αυξάνοντας τα κέρδη τους καθημερινά. Την Τρίτη 23 Ιούλη να δείξουμε στην κυβέρνηση, στην μεγαλοεργοδοσία, στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι έχουμε δύναμη, έχουμε αποφασιστικότητα, να τους βάλλουμε εμπόδια. Να υπερασπίσουμε τη ζωή μας. Με τις οικογένειες μας κατεβαίνουμε στην συγκέντρωση των συνδικάτων, των αυτοαπασχολούμενων".


12

Ειδήσεις

w w w . p r o t i n e w s . g r

/ÄåõôÝñá 22 Éïõëßïõ 2013

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Τρεις μήνες προθεσμία στις περιφέρειες αν θα είναι “Κυριακή Ανοικτά” Το ωράριο των καταστημάτων τις Κυριακές, ξεκινά στις 11 το πρωί και λήγει στις 8 το βράδυ.

Π

εριθώριο ενός ακόμη μήνα (3 μήνες συνολικά από την ψήφιση του νομοσχεδίου), προκειμένου οι κατά τόπους αντιπεριφερειάρχες ή δήμαρχοι να αποφασίσουν ποιες Κυριακές θα επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων, δίνεται με τροπολογία στο σχετικό νομοσχέδιο.Με άλλες τροπολογίες αυστηροποιούνται οι ποινές για πειραγμένες αντλίες και ορίζεται ότι ο πρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Αττικής, διορίζεται με κοινή απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και του περιφερειάρχη Αττικής. Ειδικότερα, οι κυριότερες από τις τροποποιήσεις στο σχέδιο νόμου για τη ρύθμιση της αγοράς προϊόντων και της παροχής υπηρεσιών, που κατέθεσε στη Βουλή η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, είναι: - Δίνεται το περιθώριο ενός ακόμη μήνα (3 μήνες συνολικά από την ψήφιση του νομοσχεδίου), προκειμένου οι κατά τόπους αντιπεριφερειάρχες, ή -στην περίπτωση της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης- οι κατά τόπους δήμαρχοι να αποφασίσουν ποιες Κυριακές θα επιτρέπεται η προαι-

ρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων.Σε περίπτωση που η προθεσμία αυτή παρέλθει χωρίς σχετική απόφαση, θα επιτρέπεται όλες τις Κυριακές του έτους η λειτουργία εμπορικών καταστημάτων μέχρι 250 τετραγωνικά μέτρα, υπό την προϋπόθεση ότι δεν είναι εκπτωτικά καταστήματα (outlet), δεν βρίσκονται σε εμπορικά κέντρα ή εκπτωτικά χωριά, και δεν συνδέονται νομικά με αλυσίδες καταστημάτων. Η σχετική απόφαση κάθε αντιπεριφερειάρχη μπορεί να αναθεωρείται ετησίως κάθε Ιανουάριο, αρχής γενομένης τον Ια-

νουάριο του 2015.Το ωράριο των καταστημάτων τις Κυριακές, ξεκινά στις 11 το πρωί και λήγει στις 8 το βράδυ.* Σε βενζινάδικα τα οποία "πειράζουν" τις αντλίες τους, προκειμένου να αλλοιωθούν οι ενδείξεις των μετρητών, ο υπεύθυνος τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών, κατάσχονται οι σχετικοί μηχανισμοί και επιβάλλεται και διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ για κάθε επηρεαζόμενη μετρητή. Οι ίδιες ποινές επιβάλλονται όταν εντοπίζονται και ίχνη μηχανισμών που έχουν αφαιρεθεί.


/ÄåõôÝñá 22 Éïõëßïõ 2013

Εκδηλώσεις

Στο 4o Φεστιβάλ Δάφνης

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή κόσμου συνεχίζονται οι εκδηλώσεις

Μ

ε μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του 4ου φεστιβάλ Δάφνης Δ.Ήλιδας που διοργανώνει ο Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος "Κ.Βάρναλης" και όλα δείχνουν πως η αγάπη του κόσμου θα καθιερώσει το φεστιβάλ. Την Παρασκευή 19 Ιουλίου , στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου Δάφνης σε συνεργασία με την κινηματογραφική ομάδα του Δικτύου Αφύπνισης Πολιτών, οι φίλοι του συλλόγου παρακολούθησαν το πρωτότυπο για την ελληνι-

κή δικαιοσύνη ντοκιμαντέρ "Θέμις". Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν το Σάββατο 20 Ιουλίου με την πραγματοποίηση βραδιάς παραδοσιακών χορών. Πλήθος κόσμου θαύμασε στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου τους χορευτές του Λαογραφικού Ομίλου Πύργου "οι Μωραΐτες", του Συλλόγου Κρητών Ν.Ηλείας "Η Μεγαλόνησος Κρήτη", του χορευτικού Συλλόγου Πύργου "Ηλείων Παράδοσις" και του χορευτικού συλλόγου Γαστούνης "Αρχαία Ήλις". Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται το Σάββατο 27 Ιουλίου στις

9:30μμ στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου Δάφνης, με την αρχαιότερη σωζόμενη τραγωδία , το αντιπολεμικό αριστούργημα του Αισχύλου "Πέρσες" μεταφρασμένο σε απλό λόγο. Η θεατρική ομάδα

Τσιριτσάντσουλες, σε μια παράσταση η οποία συνδυάζει ζωντανή μουσική, θέατρο και θέατρο σκιών με μοναδικό τρόπο, περιμένει όλους τους φίλους του συλλόγου με ελεύθερη είσοδο.

w w w . p r o t i n e w s . g r

13


14

Ειδήσεις-Ανακοινώσεις

w w w . p r o t i n e w s . g r

/ ÄåõôÝñá 22 Éïõëßïõ 2013

ΠΑΜΕ Ηλείας

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΑΖΙΚΩΝ ΑΝΑΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΩΝ

Ανακοίνωση για τη Μανωλάδα

Ρυθμίσεις στα “κόκκινα” δάνεια προωθούν οι τράπεζες

Ανακοίνωση για την περιοχή της Νέας Μανωλάδας και όλα όσα διαδραματίζονται τρεις μήνες μετά τα θλιβερά επεισόδια εξέδωσε το ΠΑΜΕ Ηλείας. Στη ανακοίνωση αναφέρονται "Έχουν περάσει σχεδόν τρείς μήνες μετά από το αποτρόπαιο περιστατικό με τους πυροβολισμούς κατά των εργατών γης στην Μανωλάδα επειδή ζήτησαν τα δεδουλευμένα και τα βασανιστήρια τους συνεχίζονται ακόμα. Το Μάη τους πλήρωσαν με σφαίρες, τώρα τους έκοψαν το ρεύμα και το νερό για να τους αποτελειώσουν. Συνεχίζουν να μένουν απλήρωτοι εδώ και 10 μήνες και οι δεσμεύσεις ότι θα πληρωθούν, ότι δεν θα απελαθούν, ότι θα τιμωρηθούν οι ένοχοι, κλπ ήταν για άλλη μια φορά κούφια λόγια. Οι επισκέψεις κυβερνητικών παραγόντων στη Μανωλάδα για να λάβουν γνώση των συμβάντων και να επιληφθούν των προβλημάτων, ήταν για άλλη μια φορά μόνο για το θεαθήναι. Ο εργοδότης όχι μόνο δεν έχει τιμωρηθεί ακόμη, αλλά με την κατάπτυστη ανοχή και αναλγησία της κυβέρνησης εκβιάζει τους απλήρωτους εργάτες, κόβοντάς τους ρεύμα και νερό. Οι ευθύνες της κυβέρνησης και του ασύδοτου εργοδότη είναι εξίσου βαριές. Η περιφέρεια και ο Δήμος σφυρίζουν αδιάφορα σαν να μην συμβαίνει τίποτα στην περιοχή. Κοστολογούν τις ανθρώπινες ζωές με μικρότερη αξία από το κόστος μιας κιλοβατώρας.Το ΠΑΜΕ από την πρώτη στιγμή απαίτησε να παρθούν άμεσα και συγκεκριμένα μέτρα: -Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα και να τιμωρηθούν οι δράστες των εγκληματικών επιθέσεων. -Σε όλους τους εργάτες γης που διεκδίκησαν τα μεροκάματά τους (και όχι μόνο στους 32 που τραυματίστηκαν) στη Μανωλάδα, αλλά και σε οποιαδήποτε περίπτωση εργοδοτικής τρομοκρατίας και αυθαιρεσίας απέναντι σε μετανάστες εργάτες να δίνεται ως άμεσο μέτρο η ειδική άδεια παραμονής που προβλέπεται στο άρθρο 44 του Ν. 3907/2011. -Να δοθούν άδειες παραμονής στους μετανάστες εργάτες γης. -Εξασφάλιση από την εργοδοσία και τους κρατικούς φορείς επαρκών και υγιεινών χώρων διαμονής και τακτικός έλεγχός τους από υγειονομική επιτροπή. -Καθημερινή καταβολή του μεροκάματου ανάλογα με τις ώρες εργασίας που δεν μπορεί να ξεπερνάνε τις οκτώ και θα πρέπει να μειώνονται σε περίπτωση υψηλών θερμοκρασιών, κατά τα ισχύοντα σε άλλους κλάδους. -Ένταξή τους στο ΙΚΑ, δεδομένου ότι παρέχουν εξαρτημένη εργασία, και όχι στον ΟΓΑ. -Αξιοπρεπής αμοιβή, ίση τουλάχιστον με το μεροκάματο του ανειδίκευτου εργάτη. -Υποχρεωτική παροχή ενός τουλάχιστο ρεπό την εβδομάδα. -Πλήρης εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας στους εργάτες γης και έλεγχος από τις τοπικές Επιθεωρήσεις Εργασίας. -Πλήρης ιατροφαρμακευτική και ασφαλιστική κάλυψη για όλους. -Έλεγχο των χώρων δουλειάς από γιατρό εργασίας, τουλάχιστον μια φορά το μήνα. -Μέριμνα για τα παιδιά των εργατών γης, εξασφάλιση δωρεάν πρόσβασης σε βρεφικούς σταθμούς, σχολεία, νοσοκομεία και κέντρα προληπτικής υγιεινής για εμβολιασμούς κ.λπ. Το σύστημα που θωρακίζει τα κέρδη των μεγαλοτσιφλικάδων και των εκμεταλλευτών του εργατικού μόχθου μπορεί να ανατραπεί μόνο με την ενότητα Ελλήνων και μεταναστών εργατών ενάντια στον κοινό αντίπαλο είναι αναπόφευκτη. Αυτό πρέπει να υλοποιήσουμε άμεσα.

Μ

ε προγράμματα ρυθμίσεων δανείων που περιλαμβάνουν μειώσεις επιτοκίων, επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής έως και 40 χρόνια, αλλά και περιόδους χάριτος πολλών μηνών, επιχειρούν οι τράπεζες να αντιμετωπίσουν τα κόκκινα δάνεια που έχουν μετατραπεί σε εφιάλτη για τις ίδιες, αλλά και για εκατομμύρια νοικοκυριά. Η αξία των δανείων αυτών φθάνει ήδη τα 60 δισ. ευρώ, ενώ οι προβλέψεις των τραπεζιτών μιλούν για εκτίναξή τους στο 30% του συνόλου μέχρι το τέλος του έτους, την ίδια ώρα που υπάρχουν περιπτώσεις τραπεζών στις οποίες τα μη εξυπηρετούμενα καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες ξεπερνούν το 50% του συνόλου.Γι΄ αυτό και οι τράπεζες,

σύμφωνα με "Τα Νέα", σε συνεννόηση με την κυβέρνηση, αλλά και με την τρόικα, ξεκινούν προγράμματα μαζικών αναχρηματοδοτήσεων, με στόχο να μειωθεί το ύψος των δόσεων εξόφλησης των δανείων αυτών, να καταστεί βιώσιμη η εξυπηρέτησή τους από τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και να ανασχεθεί η εξαιρετικά δυσμενής αυτή κατάσταση.

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΟΥΚΕΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ

195.000 θέσεις εργασίας χαμένες το 2013 Η Ελλάδα ετοιμάζεται να χάσει άλλες 195.000 θέσεις εργασίας του ιδιωτικού τομέα, καθώς τα αυστηρά μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης θα προκαλέσουν κλείσιμο σε χιλιάδες επιχειρήσεις. Σύμφωνα με έκθεση του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΙΜΕ / ΓΣΕΒΕΕ), ο αριθμός των επιχειρήσεων που κλείνουν εν μέσω της συνεχιζόμενης κρίσης χρέους θα ξεπεράσει τον αριθμό αυτών που θα ανοίγουν...Εν τω μεταξύ, η έκθεση ανέφερε ότι πολλές επιχειρήσεις θα αναγκαστούν να συναλλάσσονται κατά τη διάρκεια των "μηνών

των διακοπών", δεδομένου ότι δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά να κλείσουν.Περίπου το 65% των ιδιοκτητών των επιχειρήσεων δήλωσε ότι δεν θα πάει διακοπές, ενώ το 16% δήλωσε ότι θα μειώσει τη διάρκεια του χρόνου που θα απουσιάζει."Αντιλαμβανόμαστε ότι, λόγω της επιδείνωσης της κρίσης, της συνεχούς μείωσης των πωλήσεων και της αύξηση του κόστους, ότι θα δούμε ότι σοβαρές επιπτώσεις αυτό το καλοκαίρι", δήλωσε ο Δημήτρης Μπίμπας, ένας ερευνητής στο ΙΜΕ / ΓΣΕΒΕΕ. "Οι ιδιοκτήτες επιχείρησης δεν θα είναι σε θέση να πάνε για διακοπές, λόγω προσωπικών οικο-

ΚΗΔΕΙΑ Ôïí ðïëõáãáðçìÝíï ìáò

ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΓΕΩΡΓΑΝΤΟΠΟΥΛΟ ÅÔÙÍ 84 Èáíüíôá êçäåõïýìå áýñéï ÄåõôÝñá 22 Éïõëßïõ 2013 êáé þñá 6.00 ì.ì. áðï ôïí Éåñü Íáü Áãßïõ ÍéêïëÜïõ Ãáóôïýíçò. Ðáñáêáëïýìå üóïõò ôïí ãíþñéæáí êáé ôïí áãáðïýóáí íá ðñïóÝëèïõí êáé íá ðñïóåõ÷çèïýí ìáæß ìáò ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ. Ôá ðáéäéÜ : ÁèáíÜóéïò & ÁëåîÜíäñá Ðáíáãéþôçò & Ãåùñãßá, , ôá åããüíéá , ôá áíÞøéá, ïé ëïéðïß óõããåíåßò Ç ÓÏÑÏÓ ÈÁ ÌÅÔÁÖÅÑÈÅÉ ÓÔÏ ÍÁÏ ÓÔÉÓ 5.00 ÌÌ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ ÉÙÁÍÍÇÓ ÓÐ. ÁÍÄÑÉÊÁÊÇÓ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΕΚΑΒ: 166 Κέντρο Δηλητηριάσεων: 210-7793777 Νοσοκομείο Πύργου: 26210-82300, 82360 Νοσοκομείο Αμαλιάδας: 26223 60100 Κέντρο Υγείας Κρεστένων: 26250 22222 Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας: 26260 22222 Κέντρο Υγείας Βάρδας: 26233 60000 Κέντρο Υγείας Γαστούνης: 26233 60300 Κέντρο Υγείας Σιμόπουλου: 26223 60400 ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Άμεση δράση Πύργου: 100 Αστ. Δ/νση Ηλείας: 26210-81730, 81731 Τμήμα Τροχαίας Πύργου: 26210-81742 Αστυνομικό τμήμα Πύργου: 26210-81734

Ασφάλεια Πύργου: 26210-81740 Τροχαία Πύργου: 26210-22100 Αστυνομία Αμαλιάδας: 26220-38210 Ασφάλεια Αμαλιάδας: 26220-38232 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ Πυροσβεστική Πύργου: 199 Πυροσβεστική Αμαλιάδας: 26220-22199 Πυροσβεστική Λεχαινών: 26230-22199 Πυροσβεστική Κρεστένων: 26250-22199 Πυροσβεστικό κλιμάκιο Αρχ. Ολυμπίας: 26240- 29104 ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ Κατάκολο: 26210-41206, 41500 Κυλλήνη: 26230-26230, 92211 Πάτρα: 2610-341204 ΒΛΑΒΕΣ ΟΤΕ: 13888

Ταυτόχρονα, "ψαλιδίζουν" τα όρια των πιστωτικών καρτών, μειώνουν τις γραμμές χρηματοδότησης προς επιχειρήσεις, αλλά και ουσιαστικά "παγώνουν" τις εκταμιεύσεις νέων καταναλωτικών δανείων.

ΔΕΗ: 1050 ΔΕΥΑΠ Πύργου: 26210-33702 ΔΕΥΑΠ Αμαλιάδας: 26220-23923 Επιμελητήριο Ηλείας: 26210-34154, 22541, 32225 Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πύργου: 26210-22707, 81117, 22088 Οργανισμός Εργατικής Εστίας: 2621034797 Μητρόπολη Ηλείας: 26210-22527 ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΤΕΛ Πύργου: 26210-20600 έως 20608 Αμαλιάδας: 26220-28892 Αθηνών: 210-5134110-1 Θεσσαλονίκης: 2310-595406 Ιωαννίνων: 26510-41248 Λεχαινών: 26230-22219 Κρεστένων: 26250-22228 Σαβαλίων: 26220-61211

Λάλα: 26240-41213 Βασιλακίου: 26240-71300 Κάμενας: 26240-71330 Γούμερου: 26210-93521 Κουτσοχέρας: 26210-61024 Μουζακίου: 26210-61220 Καράτουλα: 26210-61458 Μαγούλα: 26210-61266 Χελιδόνι: 26240-51204 Λαντζόι: 26240-69049 Νεράιδα: 26240-51350 Πελόπιο: 26240-31405 Ανδραβίδα: 26230-54225 Καβάσιλα: 26230-33202 Νέα Μανωλάδα: 26230-71374 Καρδαμάς: 26220-29560 Επιτάλιο: 26210-71448 Κυπαρισσία: 27610-22260 Ανδρίτσαινα: 26260-22239 Ζαχάρω: 26250-31219 Γιαννιτσοχώρι: 26250-61468 Φιγαλεία: 26250-41696 Βάρδα: 26230-73014 Γαστούνη: 26230-35115

νομικών λόγων, αλλά και για να μπορέσουν να προσπαθήσουν να

κάνουν κάτι για την πτώση του τζίρου."

ÄÅÄÄÇÅ Äéåýèõíóç ÐåñéöÝñåéáò ÐåëïðïííÞóïõ - Çðåßñïõ Ðåñéï÷Þ Ðýñãïõ Ðáðáãåùñãßïõ & Áñ÷éìÞäïõò, 27100, ÐÕÑÃÏÓ ÄÉÁÊÏÐÇ ÇËÅÊÔÑÉÊÏÕ ÑÅÕÌÁÔÏÓ Åéäïðïéïýíôáé ïé åíäéáöåñüìåíïé êÜôïéêïé üôé ãéá íá åêôåëåóôïýí áðáñáßôçôåò Ôå÷íéêÝò åñãáóßåò ôçò ÄÅÄÄÇÅ èá ãßíïõí ïé åîÞò äéáêïðÝò çëåêôñéêïý ñåýìáôïò: 1.Tç ÔåôÜñôç 24-07-2013 êáé áðü þñá 09.00 Ýùò 12.00 óôçí Ìõñóßíç, ÑÜ÷åò ìåôÜ ôïí õäáôüðõñãï Ýùò ðáñáëßá Ìõñóßíç ôïõ ÄÞìïõ Áíäñáâßäáò ÊõëëÞíçò. 2.Tçí ßäéá çìåñïìçíßá êáé áðü þñá 08.30 Ýùò 11.00 óôïí ÄÞìï Æá÷Üñùò óôï óôáèìü ÏÓÅ êáé óôçí ãýñù ðåñéï÷Þ. 3.Ôç ßäéá çìåñïìçíßá êáé áðü þñá 08.30 Ýùò 09.00 óôïí ÄÞìï Æá÷Üñùò óôï Íåï÷þñé, ÊÜôù ÔáîéÜñ÷åò êáé óôéò áãñïôéêÝò ðåñéï÷Ýò ôïõò. 4.Tçí ßäéá çìåñïìçíßá 24/07/13 êáé áðü þñá 11.00 Ýùò 15.00 óôç Öéãáëåßá óôïí ïéêéóìü ÖáóêïìçëéÜò ôïõ ÄÞìïõ Æá÷Üñùò. 5.Ôçí ßäéá çìåñïìçíßá 24/07/13 êáé áðü þñá 09.00 Ýùò 11.00 óôïõò ÔáîéÜñ÷åò , ËÝðñåï , Í. Öéãáëåßáò, ÊñõïíÝñé, Èïëü êáé óôï åñãïóôÜóéï æõìáñéêþí ILIS ôïõ ÄÞìïõ Æá÷Üñùò. Áí ïé åñãáóßåò ôåëåéþóïõí íùñßôåñá, ôï ñåýìá èá îáíáäïèåß ðñéí áðü ôï ÷ñüíï ëÞîçò ôçò äéáêïðÞò ðïõ áíáöÝñåôáé ðéï ðÜíù. Ãé' áõôü ôï ëüãï ïé çëåêôñéêÝò åãêáôáóôÜóåéò êáé ôá äßêôõá ôçò ÄÅÄÄÇÅ èá ðñÝðåé íá èåùñïýíôáé üôé Ý÷ïõí óõíÝ÷åéá ñåýìá. ¸ôóé ãéá ëüãïõò áóöáëåßáò, áðáãïñåýåôáé ç ðñïóÝããéóç óå áãùãïýò Þ Üëëá óôïé÷åßá ôïõ äéêôýïõ áêüìá êé áí âñßóêïíôáé êáôáãÞò, ãéáôß õðÜñ÷åé óïâáñüò êßíäõíïò áôõ÷Þìáôïò. Ï ÄÅÄÄÇÅ åßíáé ç 100% èõãáôñéêÞ åôáéñßá ôçò ÄÅÇ Á.Å. ðïõ äéá÷åéñßæåôáé ôï Åëëçíéêü Äßêôõï ÄéáíïìÞò ÇëåêôñéêÞò ÅíÝñãåéáò. Ðëçñïöïñßåò ãéá ôéò ðñïãñáììáôéóìÝíåò äéáêïðÝò áíÜ Ðåñéï÷Þ, êáèçìåñéíÜ, áíáñôþíôáé óôï site ôïõ ÄÅÄÄÇÅ, www.deddie.gr. Äéåýèõíóç Ðåñéï÷Þò Ðýñãïõ

ΛΑΙΚΕΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟ

Καιρός ελαφρώς νεφελώδης με ελαφρά βροχόπτωση. 21°C έως 33°C. Άνεμοι ασθενείς βόρειοι και στη συνέχεια ασθενείς νοτιοδυτικοί έως 3 μποφόρ.


Διεθνές Τουρνουά Πάλης

Ç Áñ÷áßá Ïëõìðßá Ýóôåéëå ôï ìÞíõìá Του Μιχάλη Δημητρόπουλου

Áãþíáò áðü ôïõò ðñïêñéìáôéêïýò ôïõ ÓáââÜôïõ.

Η

χηρό μήνυμα προς τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή έστειλε η παγκόσμια κοινότητα της πάλης από την Αρχαία Ολυμπία το σαββατοκύριακο. Το Διεθνές Τουρνουά "ΟΛΥΜΠΙΑ 2013", η ειδική τελετή σκυταλοδρομίας πάπυρου - μηνύματος, καθώς και η παρουσία Ολυμπιονικών και του προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πάλης (FILA) κ. Νέναντ Λάλοβιτς, αποτέλεσαν την αιχμή του δόρατος στην προσπάθεια παραμονής του αθλήματος της πάλης στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.

Ï ðñüåäñïò ôçò FILA ê. ÍÝíáíô ËÜëïâéôò, öôÜíåé ôï ðñùß ôïõ ÓáââÜôïõ óôï Äçìïôéêü ÃõìíáóôÞñéï Áñ÷áßáò Ïëõìðßáò. Äßðëá ôïõ ï ðñüåäñïò ôçò ÅÏÖÐ ê. Êþóôáò ÈÜíïò.

ÄÅÕÔÅÑÁ 22 ÉÏÕËÉÏÕ 2013 protisport@ protinews.gr

"Η πάλη δεν είναι απλά ένα άθλημα που συμπληρώνει το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων, είναι ένα σύμβολο των αγώνων, ταυτισμένο με την ιστορία και την ιδεολογία των Ολυμπιακών Αγώνων", τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης Κώστας Θάνος. Το τουρνουά μπορεί να χαρακτηριστεί άψογο οργανωτικά, ενώ η προσέλευση του κόσμου κρίνεται ικανοποιητική. Οι αθλητές από 15 χώρες του κόσμου, αγωνί-

στηκαν σε 7 κατηγορίες Αντρών και 7 Γυναικών, ενώ για πρώτη φορά εφαρμόστηκαν σε διεθνείς αγώνες οι νέοι κανονισμοί, που όπως μας ανέφεραν διαιτητές του αθλήματος κάνουν την πάλη πιο εντυπωσιακή. Προχθές Σάββατο 20 Ιουλίου, πρώτη μέρα του τουρνουά, είχαμε τους προκριματικούς αγώνες, το ρεπεσάζ και τους τελικούς για τις θέσεις 3-5 στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Αρχαίας Ολυμπίας. Ενώ χθες, Κυριακή 21 Ιουλίου ύστερα από την επίσκεψη των ξένων αποστολών στην Αρχαίο Στάδιο (με φωτογράφιση και ξενάγηση στον χώρο που γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες), ακολούθησε το απόγευμα το τελετουργικό και τέλος είχαμε τους Τελικούς για τις θέσεις 1-2

και τις απονομές στο ανοικτό Στάδιο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας. Να τονίσουμε ότι στο μνημείο του Πιερ Ντε Κουμπερντέν υπήρξε κατάθεση στεφάνων από τον Πρόεδρο της ΕΟΕ κ. Σπύρο Καπράλο και τους Προέδρους της FILA και της ΕΟΦΠ. Η απόφαση για τη παραμονή της πάλης στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών του 2020 θα ανακοινωθεί στις 9 Σεπτεμβρίου. 210 κράτη ασχολούνται με την πάλη, ενώ

με το μπέιζμπολ και το σκουός, που είναι οι "αντίπαλοί" της, πολύ λιγότερα. Το βασικότερο όμως, είναι ότι αυτό το πανάρχαιο άθλημα δεν είναι απλά ένα ακόμα άθλημα, αλλά αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορία και του νοήματος των Ολυμπιακών Αγώνων. Το μήνυμα από τη γενέτειρα του Ολυμπισμού στάλθηκε κ α ι ήταν σπουδαίο, μένει μόνο να το λάβουν οι "θεματοφύλακες" της ΔΟΕ.


16 ÄåõôÝñá 22 Éïõëßïõ 2013

p r o t i s p o r t @ p r o t i n e w s . g r

Αφιέρωμα στο Δημοτικό Στάδιο Ζαχάρως

Ìßá Ýäñá, Ýíáò óýëëïãïò, ìßá ðüëç Ο

Ολυμπιακός Ζαχάρως ιδρύθηκε το 1932. Η αρχική του ονομασία ήταν "Σύλλογος Φιλοπροόδων Ζαχάρως" και τα ιδρυτικά του στελέχη οι: Γιάννης Καραπαναγιώτης, Νίκος Γκότσης, Βασίλης Φουρλής και Ιωάννης Ανθούλης (Τσάος). Μέχρι το 2009 αποτελούσε σημείο αναφοράς για την πόλη της Ζαχάρως, αλλά και την ευρύτερη περιοχή. Τότε ο σύλλογος σταμάτησε να υφίσταται. Όλα όμως δείχνουν πως το ποδοσφαιρικό τμήμα θα επανακάμψει, αφού στο επόμενο Β' τοπικό πρωτάΌπως κάθε μεγάλη ομάδα, έτσι και ο Ολυμπιακός Ζαχάρος συνέδεσε το όνομά του με ένα γήπεδο: το Δημοτικό Στάδιο Ζαχάρως, το οποίο εγκαινιάστηκε στις 23 Ιουνίου 1973, αλλά η ιστορία της κατασκευής του ξεκινά στα 1965. Από την αρχή της ιδρύσεώς του και μέχρι την απόκτηση φυσικής έδρας, ο σύλλογος χρησιμοποιούσε για γήπεδο διάφορους χώρους. Τα καλοκαίρια ήταν τα χωράφια της περιοχής μετά τον θερισμό. Τον χώρο όπου σήμερα βρίσκονται οι εργατικές κατοικίες. Το Γυμνάσιο της Ζαχάρως και αργότερα το χώρο όπου βρίσκεται σήμερα το Δημοτικό Σχολείο της πόλης.

Αφετηρία το 1965 Στα μέσα του 1965 ξεκίνησαν οι προσπάθειες προκειμένου ο Ολυμπιακός να αποκτήσει δικό του σπίτι. Μπροστάρης σε αυτήν την προσπάθεια ήταν ο γιατρός και επί χρόνια

Του Μιχάλη Δημητρόπουλου θλημα Ηλείας, η Κόκκινη Θύελλα, η ομάδα που αποτελούσε για χρόνια το φυτώριο του Θρύλου της Ζαχάρως, θα μετονομαστεί σε Ολυμπιακό Ζαχάρως. Ο πρόεδρος της Κόκκινης Θύελλας, κ. Αντώνης Αδαμόπουλος μας διαβεβαίωσε, πως όλα είναι έτοιμα για την αλλαγή της ονομασίας και το μόνο που απομένει είναι η έγκριση της ΕΠΟ.

"Ç èñõëéêÞ ïìÜäá ôïõ 1978. Ãéá ðïëëïýò ç êïñõöáßá üëùí ôùí åðï÷þí. Áðü áñéóôåñÜ: (¼ñèéïé) Ãéáííüðïõëïò (Ýöïñïò), Íéêïëüðïõëïò, ÂëÜìçò, Äáëáßíáò, Äáìéêïýêáò (áñ÷çãüò), ÃñáììÝíïò, Ñïõìåëéþôçò, Áãñéüðïõëïò, Ãñçãïñüðïõëïò (óýìâïõëïò), (ÊáèéóìÝíïé) Íéêïëåôüðïõëïò, ÓðåôóéÝñçò, Êïõôóïõñïýìðáò, ×. ÆÞñïò, Ã. ÆÞñïò, ÌðÜäáò." δήμαρχος της Ζαχάρως Γιάννης Καραπαναγιώτης. Αυτός επέλεξε τον χώρο της κατασκευής και κάλεσε τον τότε 25χρονο πρόεδρο και ποδοσφαιριστή της ομάδας κ. Τάκη Δαμικούκα για να του εκθέσει το όραμά του. Σε εκείνη τη συνάντηση ο Καραπαναγιώτης έδωσε στον Δαμικούκα μία κατάσταση

με 8 ονόματα που είχαν δίπλα τους γραμμένο το ποσό των 5.000 δρχ. Τα ονόματα ήταν: Καραπαναγιώτης, Σαβράμης, Πάλλας, Θ. Πετρόπουλος, Β. Πετρόπουλος, Αποστολόπουλος, Ζαχαρόπουλος, Αλεξανδρόπουλος. Τα χρήματα εισπράχθηκαν και η συμφωνία με τον ιδιοκτήτη Σκαντζάρη για αγορά 8

στρεμμάτων, ολοκληρώθηκε με συνοπτικές διαδικασίες, καθώς αποδείχθηκε ότι ο Καραπαναγιώτης είχε ήδη κάνει όλη την απαιτούμενη προεργασία. Με την υπογραφή των σχετικών συμβολαίων ο σύλλογος έκανε το πρώτο βήμα για την απόκτηση ιδιόκτητου γηπέδου.Στη συνέχεια, ένας έτερος Καραπαναγιώτης, ο Λάκης , αδερφός του Γιάννη και μαιευτήρας, πρόσφερε το τεράστιο για τα 1965 ποσό των 150.000 δρχ (ο πρώτος

"Óôç óÝíôñá ôïõ öéëéêïý ôùí åãêáéíßùí, ìåôáîý ÏÓÖÐÊáëáìÜôáò, ï áñ÷çãüò ôïõ Ïëõìðéáêïý Æá÷Üñùò ÔÜêçò Äçìáêïýêáò ðñïóöÝñåé áíèïäÝóìç óôïí áñ÷çãü ôïõ Ïëõìðéáêïý Ðåéñáéþò Ãéþñãï ÄåëçêÜñç." αριθμός του λαχείου της εποχής μοίραζε 30.000 δρχ). Με αυτά τα χρήματα αγοράστηκαν άλλα 17 στρέμματα, από τους ιδιοκτήτες Γ. Γιαννακόπουλο (Τράπα), Α. Γιαννακόπουλο, Δούκα, Κωνσταντόπουλο. Έτσι το σύνολο έφτασε τα 25. Πλέον, υπήρχε ο χώρος και το μόνο που απέμενε ήταν η διαμόρφωση. Αυτή, μέχρι ενός σημείου, κατέστη δυνατή με τη βοήθεια εργολάβων της περιοχής. Ο Ολυμπιακός όμως, δεν διέθετε χρήματα στα ταμεία του προκειμένου να διαμορφώσει όλο το χώρο στις εγκαταστάσεις που σήμερα γνωρίζουμε. Έτσι, το 1967, στη Γενική Συνέλευση αποφασίστηκε ομόφωνα η παραχώρηση του χώρου στη

Στο Στίβο του Σταδίου

¢ðïøç ôïõ Óôáäßïõ Æá÷Üñùò óÞìåñá.

ν Α' Εθνική Οι Από τη Ζαχάρωκατάσκατη κό Ζαχάρως. ιρούς από τον Ολυμπια

έντα, ξεπήδησαν ο και Παύλο Μπάδα. Ενώ Πολλά ποδοσφαιρικά ταλ τους Παναγιώτη Γραμμέν ς ίου φα ρυ κο ως υν ρο ό τη Ζαχάρω στη Α' Εθνιπαλιότεροι αναφέ τάφεραν να φτάσουν απ κα υ πο ις τρε υς στο με μεγάλα σαλόνια με θα πρέπει να σταθού ώτης, που αγωνίστηκε στα ελι υμ Ρο ης Άρ ς κα ύλα τερματοφύλακας Λεκή. Πρώτος ο τερματοφ απήδησε στον ΟΣΦΠ. Ο μετ εια νέχ συ στη ενώ και ύστερα από το την ομάδα της Κορίνθου ιδικό τμήμα της ομάδας, πα το ό απ σε ίνη ξεκ υ Ρουμανικής CS ωνίδας Παναγόπουλος πο νίζεται με τα χρώματα της αγω , νιο νιώ Πα ι κα κό πια 2005-06 στην οπέρασμά του από Ολυμ που ύστερα από τη σεζόν ος, έρι Μπ ς ρή δω Θο ο ές ομάδες Turnu Severin. Και τέλος, ως, αγωνίστηκε σε αρκετ χάρ Ζα κό πια υμ Ολ ν στο ετοχές πραγματοποία είχε συνεχείς συμμ Σ Γιάννενα, με τον οποίο ΠΑ ν στο ικό Ιων τον ό απ ήξει της Ελλάδας για να καταλ χρονιά. ή βερ φο μια ποίησε φέτος

"ÓÞìåñá ôï Äçìïôéêü ÓôÜäéï Æá÷Üñùò ðáñÜ ôçí óïâáñÞ Ýëëåéøç ÷ñçìáôïäüôçóçò, äéáèÝôåé Ýíá áðü ôá ðéï óýã÷ñïíá ãõìíáóôÞñéá óôï Íïìü Çëåßáò." Το 1991 σταμάτησε να υφίσταται το τμήμα στίβου του Ολυμπιακού Ζαχάρως. Το κενό, ήρθε να καλύψει επάξια το τμήμα στίβου του Ναυτικού Ομίλου Ζαχάρως το 1994. Από τότε και μέχρι σήμερα, ο προπονητής Άρης Καλογερόπουλος και οι αθλητές του έχουν κερδίσει πολλές Πανελλήνιες και Βαλκανιακές διακρίσεις, προπονούμενοι στο Στάδιο της Ζαχάρως. Επίσης, ο πρωταθλητής Ελλάδας στο Μότο Κρος Δημήτρης Κοντολέτας προπονείται στις εγκαταστάσεις του Σταδίου.

Γ.Γ. Αθλητισμού, ώστε να φέρει αυτή εις πέρας το έργο. Εκείνη την εποχή, Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών ήταν ο Ε. Κριτσέλης, ο οποίος βοήθησε τα μέγιστα προκειμένου να κατασκευαστεί το στάδιο, σχεδόν με τη σημερινή του μορφή.Από το 1971, το Δημοτικό (τότε Εθνικό) Στάδιο Ζαχάρως ήταν έτοιμο και ο Ολυμπιακός είχε αρχίσει να αγωνίζεται σε αυτό.

Εγκαίνια το 1973 Στις 23 Ιουνίου του 1973 έγιναν τα εγκαίνια του Σταδίου. Η τελετή είχε αφή φλόγας από τον Επικούρειο Απόλλωνα, και αγώνες στίβου και πάλης, ενώ κερασάκι στην τούρτα ήταν ο φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ του Ολυμπιακού Πειραιώς και της Καλαμάτας, η οποία είχε κερδίσει την άνοδο στην Α' Εθνική εκείνη τη χρονιά. Το Στάδιο της Ζαχάρως εκείνη την ημέρα πλημμύρισε από 10.000 θεατές. Το παιχνίδι έληξε 1-1, με τον ΟΣΦΠ να ισοφαρίζει στο τέλος.Για πολλά συναπτά έτη το Στάδιο της Ζαχάρως φιλοξενούσε το καμάρι της πόλης, τον Ολυμπιακό. Πολλοί επιφανείς δημότες, είτε από τη θέση του προέδρου, είτε σε πιο αφανή ρόλο έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη και κράτησαν σταθερό το επίπεδο στην ομάδα. Ενώ οι φίλοι της ομάδας βρίσκονταν πάντα δίπλα της. Απόγειο της δόξας, αλλά και αρχή του τέλος ήταν η άνοδος στη Δ' Εθνική, το 2002. Ο Ολυμπιακός είναι δεμένος με την ιστορία της Ζαχάρως και τους κατοίκους της. Όλη η Ηλεία περιμένει την ιστορική επάνοδο.


17 ÄåõôÝñá 22 Éïõëßïõ 2013

p r o t i s p o r t @ p r o t i n e w s . g r

EΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΥ

Ðñï÷ùñÜ ìå ôïõò Áèçíáßïõò Δηλώσεις Χριστόπουλου- Αποχώρηση Ηλείων από τα δρώμενα

Η

μέρα εξελίξεων ήταν η προχθεσινή για τον Πανηλειακό, καθώς πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. Ο πρόεδρος Θεοδόσης Χριστόπουλος φάνηκε αισιόδοξος δηλώνοντας πως η ομάδα έχει πολλές πιθανότητες τη νέα χρονιά να παίζει στη Β' Εθνική, τη στιγμή που η κίνηση των Ηλείων έκανε γνωστό πως αποχωρεί από τα διοικητικά δρώμενα. "Ενωμένοι διεκδικούμε την άνοδο στην Β Εθνική. Ο Πανηλειακός φαίνεται ότι γυρίζει οριστικά σελίδα και μια καινούργια ημέρα ξημερώνει για την ιστορική ομάδα, που να προχωράει ενωμένη και αποφασισμένη, ώστε να υλοποιήσει τους μεγάλους της στόχους", επεσήμανε ο κ. Χριστόπουλος που σε άλλο σημείο των δηλώσεων του ανέφερε: : "Οι εξελίξεις "τρέχουν" και ο Πανηλειακός φαίνεται ότι είναι έτοιμος από κάθε πλευρά, προκειμένου να παρουσιασθεί, δυνατός, ανταγωνιστικός και πάνω απ' όλα ικανός να ανταποκριθεί στις υψηλές φιλοδοξίες του κόσμο του. Η ομάδα του Πύργου δεν εκπροσωπεί απλά μία πόλη, αλλά έναν ολόκληρο νομό και θέλουμε να την φθάσουμε πολύ ψηλά. Οι πρόσφατες αποφάσεις που πάρθηκαν αναβλύ-

ζουν υγεία και αποφασιστικότητα, ώστε οι ημέρες που θα ακολουθήσουν να είναι κατά πολύ καλύτερες από τις προηγούμενες. Ήδη με την απόλυτη στήριξη παλιών παραγόντων της ομάδας, αλλά και την μεγάλη δυναμική που εκπέμπει αυτός ο υπέροχος κόσμος προχωράμε και διεκδικούμε δυναμικά την άνοδο μας στην Football League. Η άνοδος κατοχυρώνεται από την τήρηση της αθλητικής νομιμότητας και πληρούμε όλες τις προϋποθέσεις προκειμένου ο Πανηλειακός να συμμετάσχει σε αυτό το πρωτάθλημα. Ο Πανηλειακός δεν ανήκει σε κανένα παράγοντα και σε κανένα πρόσωπο, αλλά έχει την δική του ξεχωριστή και λαμπρή ιστορία και ανήκει μόνο στον φίλαθλο κόσμο του . Αυτή η ομάδα έχει

μία μεγάλη ιστορία που πρέπει να την υπηρετήσουμε με συνέπεια και ενωτικό πνεύμα. Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του ο Θεοδόσης Χριστόπουλος είπε ακόμη : "Προχωράμε ενωμένοι και θέλουμε στο πλευρό μας όλο τον φίλαθλο κόσμο της Ηλείας, γιατί στον Πανηλειακό δεν περισσεύει κανένας και θέλουμε πολύ γρήγορα να ζήσουμε και πάλι στιγμές του ένδοξου παρελθόντες. Ήδη καταθέσαμε στην Football League το σχετικό αίτημα για την άνοδο μας στην Β Εθνική, ενημερώσαμε διεξοδικά τον πρόεδρος της κ. Σπύρο Καλογιάννη, ενώ ανάλογη ενημέρωσε κάναμε και προς την ΕΠΟ. Για μας το θέμα της ανόδου και της συμμετοχής του Πανηλειακού στην Football League είναι απαίτηση όλων των φορέων του νομού και συμπαρίστανται σε αυτή την προσπάθεια και θεωρούμε ότι στο τέλος θα δικαιωθούμε με τον καλύτερο τρόπο.".

Αποχώρηση Ηλείων Από τη σκοπιά τους η κίνηση των Ηλείων επιχειρηματιών εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της

οποίας κάνει γνωστό πως αποχωρεί από τα δρώμενα . Αναφοράς αξίζει εδώ πως την ανακοίνωση δεν υπογράφει ο κ. Γεωργουλόπουλος που είναι στο Δ.Σ. Αναλυτικά το κείμενο έχει ως εξής: "Έπειτα και από τις τελευταίες εξελίξεις και τη λασπολογία που δεχτήκαμε από παλιούς παράγοντες του Πανηλειακού ότι δεν είμαστε φερέγγυοι, δυνατοί οικονομικά, ικανοί διοικητικά και ότι ενδιαφερόμαστε για το προσωπικό μας συμφέρον, θα θέλαμε να γνωστοποιήσουμε στο φίλαθλο κοινό του Πανηλειακού ότι αποχωρούμε από τα δρώμενα της ομάδας ώστε να αφήσουμε ελεύθερο το έδαφος στους παλιούς παράγοντες (Θεοδωρόπουλο , Μπίκο , Κόρδα) να συνεχίσουν τη συνεργασία τους με τους Αθηναίους επιχειρηματίες και να αναλάβουν τα ηνία της ομάδας. Αφού, όπως και οι ίδιοι διαμηνύουν, έχουν τα εχέγγυα και την εμπειρία να διασφαλίσουν το μέλλον της ομάδας καθώς και τις εγγυήσεις από την ομάδα των Αθηναίων επιχειρηματιών για τη φερεγγυότητα τους, ας δε-

Áéóéüäïîïò ãéá ôçí Üíïäï óôç Â' ÅèíéêÞ, åìöáíßóôçêå ï ðñüåäñïò ôïõ Ðáíçëåéáêïý Èåïäüóçò ×ñéóôüðïõëïò. σμευτούν απέναντι στην πόλη και τους φιλάθλους και ας αναλάβουν τις ευθύνες τους. Από τη μεριά μας σαν φίλαθλοι πλέον του Πανηλειακού θα είμαστε πάντα κοντά στην ομάδα. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από τα βάθη της καρδιάς μας τους κ.κ. Πανόπουλο Γ. και Κοτσιλίμπα Γ. για τη με-

γαλόψυχη προσφορά τους στον Πανηλειακό. Επίσης ευχαριστούμε όλους όσοι ήταν δίπλα μας τις τελευταίες 50 ημέρες ιδιαίτερα το Σύλλογο Φίλων Πανηλειακού. Ευχόμαστε ο Πανηλειακός να βρει το δρόμο του και να έχει μια πορεία αντάξια της ιστορίας του".

ΠΦΟ Πανόπουλου

“Καμιά συνεργασία με τον Πανηλειακό πλέον…” Οι εξελίξεις του Πανηλειακού που έλαβαν χώρα μέσα στο Σαββατοκύριακο, με την αποχώρηση των ντόπιων επιχειρηματιών είχαν άμεσες επιπτώσεις και στον ΠΦΟ Πανόπουλου. Ειδικότερα ο πρόεδρος των "πράσινων" Γιώργος Κοτσιλίμπας ήταν κάθετος, επισημαίνοντας πως δεν πρόκειται να υπάρξει καμιά συνεργασία με τον Πανηλειακό από εδώ και στο εξής. "Ενημερωθήκαμε από τον κ. Σιδηροκαστρίτη ότι η κίνηση των ντόπιων επιχειρηματιών αποχωρεί, γεγονός που δεν μας ικανοποιεί. Όλο αυτό το διάστημα είχαμε αγαστή συνεργασία για το καλό του Πανηλειακού και είναι γεγονός πως προσδοκούσαμε σε ένα καλύτερο μέλλον. Μετά από αυτή την εξέλιξη δηλώνουμε πως από εδώ και

6, 32, 37, 39, 41 2

στο εξής δεν πρόκειται να έχουμε καμιά συνεργασία με τον Πανηλειακό. Σε αυτό είμαι ξεκάθαρος" δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κοτσιλίμπας

Όλα ανοιχτά για τον ΠΦΟ Όσον αφορά το μέλλον του ΠΦΟ, χθες υπήρχε συνάντηση κορυφής ανάμεσα στον Γιώργο Πανόπουλο και τον Γιώργο Κοτσιλίμπα. Το τι ειπώθηκε δεν έγινε γνωστό, αλλά έγκυρες πληροφορίες λένε πως οι ορεινοί εξετάζουν προσεκτικά τις περιπτώσεις για συγχώνευση προτού πάρουν την οριστική τους απόφαση. "Σε δυο - τρεις ημέρες θα μπορούμε να πούμε πιο πολλά" δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κοτσιλίμπας.

Ï ê. Êïôóéëßìðáò ãíùóôïðïßçóå ðùò äåí õðÜñ÷åé êáìéÜ óõíåñãáóßá ðëÝïí áíÜìåóá óå ÐÖÏ -Ðáíçëåéáêü

8109058


18 ÄåõôÝñá 22 Éïõëßïõ 2013

p r o t i s p o r t @ p r o t i n e w s . g r

Ολυμπιακός Σαβαλίων

Δυναμώνει με Μιλοσέσκι

Δόξα Ν. Μανολάδας

ÁíáíÝùóå ï ÊùóôÞò “Αετοί” και οι Μπίζος - Ρόνη

Α

περίσπαστα συνεχίζουν το μεταγραφικό τους σχεδιασμό στις τάξεις της Δόξας Ν. Μανολάδας στην προσπάθεια που κάνουν να παρουσιαστούν όσο πιο δυνατοί γίνεται στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής. Καταρχήν με τους "αετούς" της Βουπρασίας ανανέωσε ο Πολύδωρος Κωστής, ποδοσφαιριστής που βοήθησε σημαντικά πέρσι και που κινείται στην αριστερή πλευρά. Αναφοράς αξίζει πως αν και ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής βρέθηκε στο στόχαστρο και άλλων ομάδων, κυρίως από Αχαΐα, ανανέωσε με τη Δόξα μετά από επαφή που είχε άτομα της διοίκησης.

Νέα πολύ μεγάλη μεταγραφική επιτυχία για τον Ολυμπιακό Σαβαλίων που ενέταξε στο έμψυχο δυναμικό του τον Ντέγιαν Μιλοσέσκι. Ο Μιλοσέσκι Σκοπιανός στην καταγωγή έχει να επιδείξει σπουδαία καριέρα στη χώρα του, ενώ όσον αφορά την Ελλάδα που βρίσκεται τα τελευταία χρόνια έχει αγωνιστεί με επιτυχία τόσο σε Πανηλειακό καθώς και στην Παναχαϊκή. Τη σεζόν που μας πέρασε βρισκόταν στον Κένταυρο Μαγούλας, ενώ μετά από σειρά συζητήσεων και επαφών που είχε με τους ανθρώπους της ομάδας των Σαβαλίων ο Ολυμπιακός είναι ο επόμενος σταθμός της καριέρας του. Μετά από την κίνηση, οι "ερυθρόλευκοι" του διευρυμένου Δήμου Ήλιδας δυναμώνουν ακόμα περισσότερο καθώς εντάσσουν στο ρόστερ τους έναν πολύ ποιοτικό ποδοσφαιριστή που κινείται με επιτυχία τόσο στο χώρο του κέντρου καθώς και σε αυτόν της επίθεσης.

Πέρα από τις ανανεώσεις, η ομάδα της Ν. Μανολάδας κινείται δυναμικά και στο μεταγραφικό παζάρι καθώς προχώρησε στην απόκτηση δυο ακόμα ποδοσφαιριστών. Πιο τρανταχτή περίπτωση είναι αυτή του Άγγελου Μπίζου ποδοσφαιριστή που κινείται με επιτυχία στην άμυνα και προέρχεται από τον Ατρόμητο Λάππα, ενώ αποκτήθηκε και ο Ρόνη που πρόπερσι έπαιζε στην Προοδευτική Μανολάδας αμυντικός και αυτός. Ακόμα αναφοράς αξίζει πως στην ομάδα επέστρεψαν και οι Στέλιος Μπλετσάκης και Σάκης Μηλαδόπουλος που πέρσι επέδειξαν αξιόλογη παρουσία στο Βουπράσιο στο οποίο είχαν δοθεί ως δανεικοί. Μετά τις τελευταίες κινήσεις που ασφαλώς και δυναμώνουν τους "αετούς" σε πολύ μεγάλο βαθμό, το ρόστερ ολοκληρώνεται σιγά -σιγά. Πρέπει να σημειωθεί εδώ πως η Δόξα έχει συμφωνήσει και έναν έ-

μπειρο τερματοφύλακα που μαζί με τον Ανδρέα Τσάκωνα θα συνθέτουν ένα ισχυρό δίδυμο και το βάρος εστιάζεται από εδώ και πέρα στην απόκτηση ενός δεκαριού.

Ικανοποίηση για Νικολόπουλο Στο μεταξύ εμφανής είναι τα σημάδια ικανοποίησης στις τάξεις της Δόξας Ν. Μανολάδας, μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Θανάση Νικολόπουλου. Αυτό γιατί οι "αετοί" της Βουπρασίας ενέταξαν στο έμψυχο δυναμικό τους έναν ποδοσφαιριστή που έχει να επιδείξει πολλές παραστάσεις από ανώτερες κατηγορίες καθώς αγωνιζόταν για αρκετά χρόνια στην Κόρινθο ενώ έχει να επιδείξει πέρασμα και από τον ΠΑΣ Γιάννενα καθώς και από Θρασύβουλο , ενώ θετικό είναι και το γεγονός ότι είναι αρκετά μικρός σε ηλικία. Φυσικά στα υπέρ προ-

Óõíå÷ßæåé óôç Äüîá ï ÊùóôÞò, ìå ôïí ôå÷íéêü ×ñÞóôï Êáñáðßôóï íá óêÝöôåôáé êáé ôçí ðñïåôïéìáóßá ðëÝïí. σμετράτε το ότι πρόκειται και για έναν Ηλείο ποδοσφαιριστή καθώς κατάγεται από τα Λεχαινά, ξεκινώντας την καριέρα του από την ΑΕΜ ενώ στη συνέχεια μεταπήδησε στον Ηλειακό. Ύστερα από όλα τα παραπάνω στη Ν. Μανολάδα δεν το κρύβουν πως ποντάρουν πολλά πάνω, ενόψει της νέας σεζόν με τον Νικολόπουλο να είναι μεσοεπιθετικός.

Στο ακουστικό για προετοιμασία Όσον αφορά την προετοιμασία και την έναρξη αυτής, τόσο η διοίκηση όσο και ο τεχνικός Χρήστος Καρα-

Αστέρας Αμαλιάδας

Συνεχίζει στην προεδρία ο Νικολόπουλος Νέος τεχνικός ο Γκίνο

Η

νέα χρονιά βρίσκεται στο επίκεντρο πλέον στις τάξεις του Αστέρα Αμαλιάδας, με τους "βυσσινί" να οργανώνονται με απώτερο στόχο να παρουσιάσουν ένα δυνατό πρόσωπο στο προσεχές πρωτάθλημα. Σε ότι έχει να κάνει με το διοικητικό σκέλος, ύστερα από τις επαφές που έγιναν τις τελευταίες ημέρες αποφασίστηκε στην προεδρία να συνεχίσει ο Κώστας Νικολόπουλος που ηγούνταν και πέρσι, ενώ

σε γενικές γραμμές το διοικητικό συμβούλιο λίγες αλλαγές θα έχει με το περσινό. Φυσικά το τοπίο άμεσα όταν θα υπάρχουν και επίσημες ανακοινώσεις. Μετά τη διευθέτηση στο διοικητικό σκέλος, αναμένονται εξελίξεις και στα επόμενα θέματα με αυτό του προπονητή να βρίσκεται στην κορυφή της πυραμίδας. Στο μέτωπο αυτό, η ομάδα της Αμαλιάδας θα πορευτεί με έναν παλιό γνώριμο ο οποίος δεν είναι άλλος από

τον Νίκο Γκίνο. Ειδικότερα, ανάμεσα στις δυο πλευρές έχει επέλθει συμφωνία και έτσι ο Αστέρας θα προχωρήσει με τον κ. Γκίνο που πέρσι είχε για μεγάλο διάστημα την ευθύνη της τεχνικής ηγεσίας έχοντας να παρουσιάσει ένα πολύ σημαντικό έργο. Σε ότι έχει να κάνει με την μεταγραφική ενίσχυση, κάποιες επαφές με παίκτες έχουν ξεκινήσει αλλά ανακοινώσιμο ακόμα δεν είναι τίποτα.

Ï ðñüåäñïò ôïõ ÁóôÝñá Êþóôáò Íéêïëüðïõëïò

πίτσος κρατούν μια στάση αναμονής περιμένοντας τις εξελίξεις από την ΕΠΟ σχετικά με το πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Από μια πρώτη ματιά πάντως η προετοιμασία μπορεί να αρχίσει την προσεχή Δευτέρα 29 Ιουλίου, ενώ δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να δοθεί και μια εβδομάδα παράταση κάτι που σημαίνει έναρξη στις 5 Αυγούστου.


19 ÄåõôÝñá 22 Éïõëßïõ 2013

ΠΑΟ Βάρδας

p r o t i s p o r t @ p r o t i n e w s . g r

ÁðÝêôçóå ÐáóðáëéÜñç Συμφωνία και με τον τερματοφύλακα Θωμά

Τ

ην τρίτη του μεταγραφή ανακοίνωσε προχθές βράδυ ο ΠΑΟ Βάρδας. Ειδικότερα οι "πράσινοι" της Βουπρασίας ενέταξαν στο ρόστερ τους τον Βαγγέλη Πασπαλιάρη ποδοσφαιριστή που τελευταία αγωνιζόταν στην Ηλιούπολη, ενώ έχει φορέσει και κατά το παρελθόν τη φανέλα του ΠΑΟΒ. Ο Πασπαλιάρης που κατάγεται από την Ανδραβίδα έχει να επιδείξει παρουσίες ακόμα τόσο στη Δάφνη όσο και στον Ατρόμητο Λάππα, ενώ κινείται με επιτυχία στο χώρο του κέντρου με ανασταλτικές κυρίως ικανότητες. Στο "πράσινο" στρατόπεδο ποντάρουν πολλά στην αξία του εν λόγω ποδοσφαιριστή, πιστεύοντας ακράδαντα πως θα βοηθήσει σημαντικά στο δύσκολο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής.

Συμφωνία με Θωμά

Οι ανανεώσεις

Στο μεταξύ ο ΠΑΟ Βάρδας έχει συμφωνήσει και με τον αχαιό τερματοφύλακα Άρη Θωμά, απομένοντας τυπικές λεπτομέρειες για ν' ανακοινωθεί η μεταγραφή του. Ο Θωμάς είναι 27 χρονών ενώ τη σεζόν που μας πέρασε αγωνιζόταν στον Ατρόμητο Πατρών ομάδα που παίρνει μέρος στο πρωτάθλημα της Α1 Αχαΐας, ενώ έχει να επιδείξει παρουσίες παλαιότερα και στον Τριταϊκό ομάδα που συμμετείχε στη Δ' Εθνική. Πέρα από τον Θωμά , Οι "πράσινοι" θα κινηθούν για την απόκτηση ενός ακόμα τερματοφύλακα και ήδη σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες υπάρχουν επαφές με Ηλείο παίκτη που φορά τη φανέλα με το Νο1.

Όσον αφορά τις ανανεώσεις, επιθυμία της διοίκησης είναι ο περσινός βασικός κορμός να μην πειραχτεί ιδιαίτερα θέλοντας έτσι ν' ανταμειφθεί και ο κόπος των παικτών για την προσπάθεια που κατέβαλλαν οδηγώντας τη Βάρδα στη Γ΄ Εθνική. Κάτι τέτοιο μάλιστα φαίνεται να παίρνει σάρκα και οστά, καθώς αρκετοί ποδοσφαιριστές έχουν ήδη ανανεώσει. Περιπτώσεις που εκκρεμούν είναι αυτές των Ανδρέα Γούρμου και Θοδωρή Καπατσούλια, παικτών με πολύ μεγάλη προσφορά όλα αυτά τα χρόνια. Επιθυμία τόσο της διοίκησης όσο και της τεχνικής ηγεσίας είναι να επεκταθεί η συνεργασία και λογικά το θέμα θα κλείσει άμεσα. Από την αντίπερα αποχώρησε ο Ανδρέας Τσάκωνας, ενώ μάλλον θα φύγει και ο Χρήστος Νικολετάκης.

Αίας Γαστούνης

Νέος τεχνικός ο Θοδωρής Λούρμπας Νέα σελίδα ανοίγεται για τον Αίαντα Γαστούνης, ο οποίος πορεύεται με τον Θοδωρή Λούρμπα στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας. Ειδικότερα μετά τη συγκρότηση του νέου διοικητικού συμβουλίου, ξεκίνησε άμεσα ο σχεδιασμός στον ιστορικό σύλλογο με το θέμα του προπονητή να κλείνει άμεσα. Πιο συγκεκριμένα και όπως είχαμε επισημάνει το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, α-

ντιπροσωπεία του νέου Δ.Σ. είχε επαφή με τον Θοδωρή Λούρμπα με απώτερο σκοπό την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας με το θέμα να έχει θετική κατάληξη. Η εν λόγω κίνηση είναι φυσικά πρόκληση και για τον Θοδωρή Λούρμπα που μετά από σπουδαία καριέρα σαν παίκτης, κάνει ένα νέο ξεκίνημα από το πόστο του προπονητή στην ομάδα από την οποία ουσιαστικά ξεκίνησε με τη συνέ-

Αναγέννηση Παλαιοχωρίου

Ενίσχυση με Λογώνη Σημαντική προσθήκη για την Αναγέννηση Παλαιοχωρίου, που ενέταξε στο έμψυχο δυναμικό της τον Λάμπρο Λογώνη. Ο Ηλείος μέσος έχει να επιδείξει σημαντικό έργο στις ομάδες που έχει αγωνιστεί(Δάφνη, Ηλειακό Βαρθολομιού κ.α) , ενώ αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά την ομάδα του διευρυμένου Δήμου Πηνειού στην προσπάθεια που κάνει να παρουσιάσει ένα αξιόλογο πρόσωπο και πάλι στο πρωτάθλημα της Α1 Βέρροιος.

χεια να είναι γνωστή σε όλους… Επαφές με παίκτες Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών και ειδικότερα η συγκρότηση του νέου Δ.Σ που είναι αρκετά ισχυρό καθώς και η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Λούρμπα έχουν επιφέρει έναν άνεμο αισιοδοξίας στις τάξεις του Αίαντα, ο οποίος στην παρούσα φάση βρίσκεται

σε επαφή με παίκτες προκειμένου να τους εντάξει στο ρόστερ του. Ανακοινώσιμο φυσικά δεν είναι ακόμα τίποτα, αλλά όπως επεσήμανε και ο νέος τεχνικός του Αίαντα η ομάδα θα κινηθεί για την απόκτηση παικτών σε όλες τις θέσεις.

Οι μεταγραφές Από το μέτωπο της μεταγραφικής ενίσχυσης, οι Νάτσης, Σκοτζάι, Πασπαλιάρης καθώς ουσιαστικά και ο Θωμάς είναι ήδη παίκτες της Βάρδας ενώ στα πλάνα είναι να υπάρξει ενίσχυση και στον άξονα με την απόκτηση αμυντικού, μέσου και επιθετικού. Οι επαφές με παίκτες είναι σχεδόν καθημερινές και λογικά μπορεί και σήμερα να υπάρχουν νέες ανακοινώσεις ποδοσφαιριστών. ΛΕΖΑΝΤΑ: Ο Βαγγέλης Πασπαλιάρης νέο απόκτημα του ΠΑΟ Βάρδας


ψάχνετε για... ÆÇÔÏÕÍÔÁÉ Θέλετε επιπλέον εισόδημα άμεσα και με προοπτικές εξέλιξης; Είστε δυναμικό άτομο με θέληση να πετύχεις; Εμείς σας παρέχουμε τη λύση.Εσείς παρέχετε ευκαιρία στη ζωή σας.Τηλ.:6981750804(8405)

Από την εταιρεία NEWTHERM με έδρα την Καλαμάτα, ζητούνται υπεύθυνοι πωλήσεων, για κάλυψη των Νομών Λακωνίας, Αρκαδίας & Ηλείας. Απαραίτητα προσόντα: δίπλωμα οδήγησης, άνεση στην επικοινωνία, άριστη χρήση της Ελληνικής γλώσσας, άριστος χειρισμός προγραμμάτων Microsoft Office, καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας. Σχετική προϋπηρεσία απαραίτητη. Αποστολή βιογραφικών: Φαρών 79 - 24100 ΚΑΛΑΜΑΤΑ ή στο e-mail: ilektrotekniki@ymail.com (ΜΑ8247) Ζητείται από Επιχείρηση Παροχής Οικονομικών και Ελεγκτικών Εργασιών Πτυχιούχος Ανωτάτης Σχολής με κατεύθυνση Λογιστική, Ελεγκτική, Φοροτεχνική. Πληρ . 6976869569. Και βιογραφικά στο e-m mail: klampros@mhx.gr (ΜΑ 8235)

Ζητούνται: Νέοι και νέες που έχουν επιλεγείίσστο πρόγραμμα 18-229 ετών(voucher) ειδικότητας οικονομολόγος (ΑΕΙ ή ΤΕΙ) και κοινωνικοίίλλειτουργοίίήή κοινωνιολόγοι για την πρακτική τους ά σκηση με προοπτική μελλοντικής μόνιμης απασχόλησης. Πληροφορίες: 6944782192 (ΜΑ8341)

Χρειάζεστε γυναίκα για βοήθεια στο σπίτι, για ανάπηρα άτομα (γιαγιά-παππού), για άτομα με προβλάματα στη κίνηση, κλπΤηλεφωνήστε στο γραφείο της κας ΝΤΟΝΑΣ να σας στείλει το κατάλληλο άτομο.Επίσης σερβιτόρες,καμαριέρες, λατζιέρες, καθαρίστριες ολοήμερες ή ωρομίσθιες.Τηλ.:26220 40041, 6936529012, 6988800814 (8406) ΖΗΤΕΙΤΑΙ κοπέλα για σέρβις από καφετέρια στην

δουλειά/σπίτι/οικόπεδο/αγροτεμάχιο/επαγγελματικό χώρο/μοτοσικλέτα/έπιπλα/ηλεκτρικές συσκευές/τεχνίτη/το χαμένο σας ζωάκι/το μελλοντικό σας σύντροφο ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΖΗΤΑ ΕΥΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗ & ΦΙΛΟΔΟΞΗ ΚΟΠΕΛΑ (ΕΩΣ 30 ΕΤΩΝ) ΩΣ ΣΥΝΟΔΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΠΙ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟΝ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ. ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΑΞΙΔΙΟΥ 150,00 ευρώ συν bonus. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: p.g.danikas@gmail.com , mob: 697 555 8139 (sms) (ΜΑ8396) Ζητούνται νέοι ή νέες πτυχιούχοι ΑΕΙ/ΤΕΙ για την προώθηση προϊόντων. Τηλ. 2621031805-806. Κιν. 6944782192 (ΜΑ8197)

Αμαλιάδα. Πληρ. 6980671054 (ΜΑ 8359) Zητείται κοπέλα ευπαρουσίαστη για βράδυ στο ΚΑΦΕ -ΜΠΑΡ -ΑΡΓΩ στα Μακρίσια. Τηλ.:26250 24411(8369) ΖΗΤΕΙΤΑΙ κοπέλα γεωπόνος για μόνιμη εργασία σε μεγάλη επιχείρηση του νομού. Τηλ. 6976 975687 (ΜΑ8339) Ζητείται κοπέλα για βραδινή εργασία σε καφετέρια στο Τραγανό.Τηλ.:6978152564(8323) Ζητείται κοπέλα για εργασία από cafe-bar στον Πύργο.Τηλ.:6946200460(8391) Ζητείται κοπέλα ευπαρουσίαστη άνω των 18 ετών, με εμπειρία για μπουφέ στο coupa cafe στον Πύργο για απογευματινή εργασία .Τηλ.:6981557919(8295) Ζητείται εσωτερική κοπέλα για φύλαξη 2 μικρών παιδιών για τη περιοχή της Ζαχάρως.Πολύ καλή γνώση ελληνικών,μόνο σοβαρές προτάσεις.Ώρες επικοινωνίας 17,0021,00.Τηλ.:6973559717(8348) Ζητείται κοπέλα εμφανίσιμη να εργαστεί σε cafe-bar στη Βάρδα.Προυπηρεσία θα εκτιμηθεί.Απαραίτητη γνώση coctail.Αποδοχές ικανοποιητικές.Τηλ.:2623072284, 6971552909(8347) Μεγάλος ασφαλιστικός όμιλος που δραστηριοποιείται στις ασφαλιστικές τραπεζικές και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες λόγω της συνεχούς ανάπτυξης στο νομό Ηλείας ζητά συνεργάτες 25-40 ετών με προϋπηρεσία στις πωλήσεις. Τηλ.: 26210 29192 και 2621034926(8275) Ζητούνται δημοσιογράφοι και τεχνικοί από τον τηλεοπτικό σταθμό Cosmos TV. Η κατάθεση των βιογραφικών θα γίνεται στην οδό 28ης Οκτωβρίου 1 , ( 4ο όροφο ), στα νέα γραφεία του

σταθμού. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ στο τηλέφωνο: 2621081100. Ζητείται κοπέλα για σέρβις σε καφετέρια στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας. Τηλ.:6944610705 (8016) Ζητείται κοπέλα για απογευματινή εργασία σε καφέ στον Πύργο. Τηλ.:6986 876014(8303) Ζητείται σερβιτόρα για καφενείο. Τηλ.:6983162555(8274) Ζητείται έμπειρη κυρία για εργασία σε κουζίνα. ΤΗΛ. 2622023408 (ΜΑ 8236) Ζητέιται ενοικιαστής ή συνέταιρος για καφετέρια στη Ζάκυνθο κατά προτίμηση γνώστης του αντικειμένου.Τηλ.:6936327447(8287) Ζητείται κοπέλα για εργασία σε καφέ ουζερί στον Πύργο έως 35 ετών.Τηλ.:6972015016 (8286) ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ κοπέλες εμφανίσιμες μέχρι 30 ετών με όρεξη για δουλειά για να εργαστούν στον πολυχώρο του cafe LIQUID διασταύρωση Κρεστένων για τη σεζόν 2013. Αποστολή βιογραφικού με φωτογραφία στο e-mail: grecafm1@otenet.gr Tηλ.:6941405918 (MA8214)

ÆÇÔÏÕÍ Ειδικός Ρεφλεξολόγος - Ομοιοπαθητικός αντιμετωπίζει ψωρίαση, αυχενικό σύνδρομο ώμου χειρός , πονοκεφάλους, περιαρθρίτιδα ώμου, κήλη μεσο σπονδυλίου δίσκου, οσφυοισχιαλγία, οστεοαρθρίτιδα γονάτου, διακοπή καπνίσματος με γρήγορα αποτελέσματα. Πληροφορίες στο 6973853478 (8343)

Νεαρός κάτοχος διπλώματος Ι.Χ. και μοτοσυκλέτας ζητά εργασία σε επιχειρήσεις ή ξενοδοχεία,ως ντελιβεράς,ψήστης, αποθηκάριος ή διανομέας. Τηλ.:6986987672(8402) Κυρία ζητά εργασία για σερβιτόρα ή λατζέρισα.Τηλ.:6978382741(8412) Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη παιδιών.Τηλ.:6986987672(8402 Δεν έχετε χρόνο με την καθαριότητα του σπιτιού σας;Κανένα πρόβλημα...αφήστε τη λύση στα ελληνικά χέρια.Τα κορίτσια σίφουνας βγάζουν 8ω-

ρο σε 3ωρο χωρίς να χάνετε την μέρα σας και προπαντός οικονομικά...Τηλ.:6983705941(8403) Παντρεμένη κυρία από τη Λευκορωσία ζητά εργασία μόνο πρωινές ώρες.Μιλά καλά τα ελληνικά.Παρακαλώ μόνο σοβαρές προτάσεις.Τηλ.:6999936018(8400) Νέος ζητά εργασία ως ψήστης καθώς και για ντελίβερι με δίπλωμα αυτοκινήτου και μοτοποδηλάτου με πενταετή εμπειρία.Τηλ.:6984348380(8388) Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων ατόμων, εσωτερικη εξωτερική .Επίσης Καθαρισμό σπιτιών και σκαλών..Τηλ.:6987124760(8383) Νεαρός αναλαμβάνει κόψιμο χορταριών με μηχανάκι δικό του, εκτός βενζίνης δικής του με 5 ευρω την ώρα.:Τηλ.:6976873376(8380) Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων ατόμων.Τηλ.:6994356828(8379) Σοβαρή οικογενειάρχης νέα κοπέλα ψάχνει για δουλειά ( ξενοδοχοϋπάλληλος, σερβιτόρα πωλήτρια, καθαρισμό σπιτιών, φύλαξη ηλικιωμένων)στη περιοχή του Πύργου. Παρακαλώ μόνο σοβαρές προτάσεις.Τηλ.:6984560054 (8360) Κυρία Ελληνίδα ζητά εργασία ως οικιακή βοηθός, φύλαξη ηληκιωμένων γυναικών και παιδιών.Τηλ.:6976871405(8352) Κυρία ελληνίδα ζητά εργασία για οικιακές δουλειές.Τηλ.:6934395725(8353) Κυρία ζητά εργασία για εσωτερική και μη ,φύλαξη ηλικιωμένων. Παράκληση μόνο σοβαρέςπροτάσεις.Τηλ.:6940734959/6980863555(8362) Κυρία ζητά εργασία για εσωτερική και μη ,φύλαξη ηλικιωμένων. Παράκληση μόνο σοβαρές προτάσεις.Τηλ.:6946163487/6977785137(8363) Αναλαμβάνω καθαρισμό κήπων και χωραφιών Τηλ.:6947891053(8367) Αναλαμβάνω στεγανοποίηση ταρατσών: 1) με πολυουροθενικά υλικά 2) με τσιμεντοειδή, 3) με ελαστομερές υλικά, 4)βαφές οικιών. Εγγύηση 15-20 χρόνια με πείρα 35 ετών. Τηλ. 6977 601416 (ΜΑ8337) Κυρία ντίλερ από επώνυμη εταιρία καλλυντικών ζητά πελάτισσες να δουν και να αγοράσουν αρώματα και καλλυντικά από καταλόγους, με διαθέσιμα δείγματα αρωμάτων, μανό και σκιών. Μόνο ενδιαφερόμενες προς αγορά να επικοινωνήσουν στο 6948639693(8331)

Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη παιδιών. Τηλ.: 6986787672(8332) Κυρία ζητά εργασία για καθαρισμό σπιτιών και φροντίδα ηλικιωμένων. Τηλ.:6975731048(8326) Κυρία Ελληνίδα ζητά εργασία. Μόνο σοβαρές προτάσεις. Επίσης αναλαμβάνει κοφτά κεντήματα μηχανής. Τηλ.:6977062881 (8327) Νηπιαγωγός αναλαμβάνει την φύλαξη παιδιών και παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά Δημοτικού. Επίσης παραδίδονται μαθήματα Ισπανικών σε πολύ χαμηλές τιμές.Τηλ.6987396723 (8329) Κυρία ζητά εργασία για την φύλαξη παιδιών και ηλικιωμένων ατόμων στον Πύργο καθώς και οικιακές εργασίες.Τηλ.:6976317279(8311) Ζητώ να εργαστώ ως οικιακή βοηθός ή λατζέρα ή για σιδέρωμα ρούχων ή για φύλαξη μικρών παιδιών για πρωινή απασχόληση. Τηλ.:6972278796 Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων παιδιών καθώς και το καθαρισμό οικειών.Μόνο απογευματινές και βραδυνές ώρες.Μόνο σοβαρές προτάσεις. Τηλ.:6973987578(8305) Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη παιδιών Τηλ.:6986987672(8299) Οικοδομικές εργασίες παντός τύπου με το κλειδί στο χέρι.Τηλ.:6973837071(8282) Κυρία ελληνίδα ζητάει εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων και παιδιώνΤηλ.:6976317279(8281) Κυρία από τη Λευκορωσία ζητάει εργασία ως εσωτερική για φύλαξη ηλικιωμένων.Τηλ.:6971505676 (8280) Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων στη περιοχή του Πύργου.Μόνο σοβαρές προτάσεις.Τηλ.:6994010870 (8278) Κυρία ζητάει εργασία ως εσωτερική για φύλαξη ηλικιωμένων και οικιακές δουλείες εκτός περιοχής Πύργου. Ωράριο μέχρι το μεσημέρι .Τηλ.: 6978395936(8279) Κυρία από τη Βουλγαρία ζητά εργασία ως εσωτερική για φύλαξη-φροντίδα ηλικιωμένων(περιοχές: Λεχαινά, Πύργο- Βάρδα) Τηλ.:699 8269776 (8272) Ελληνίδα 43 ετών με προϋπηρεσία γραμματέας τέως υπάλληλος τουριστικών καταστημάτων , τρείς ξένες γλώσσες, χρήση Η/Υ αναζητά εργασία. Τηλ. 6988820922(ΜΑ8264)


Μικρές Αγγελίες

/ ÄåõôÝñá 22 Éïõëßïõ 2013

ÐÙËÇÓÅÉÓ ÁÊÉÍÇÔÙÍ

στρο Κυλλήνης. τηλ: 6944566837 (MA8258)

6936699137-

Ζαχάρω:Πωλείται στην παραλία ΖΑΧΑΡΩΣ οικία 100 τ.μ. σε οικόπεδο320 τ.μ. με πλήρη και μοντέρνο εξοπλισμό εσωτερικού και εξωτερικού χώρου σε λειτουργεία λόγω αναχώρησης.120.000 Ε.Τηλ.:6981705054(8413) Πωλούνται δυο διαμερίσματα 90 τμ. στη Γαστούνη 200 μέτρα από το κέντρο .Τηλ.:26230 54767(8404)

Πωλείται αγροτεμάχιον αναδασμού 4,250τ.μ. ευρισκόμενο έναντι πρώην εργοστασίου "ΣΟΡΒΑΤΖΙΩΤΗ" νυν "ΤΕΡΖΗ" ΣΤΗΝ κάστα Κατακόλου. Τηλ.:2102013321- 6937050475.ώρες επικοινωνίας 18:00 - 21:00(8310)

Πωλείται στη Σαλμώνη Πύργου διόροφη οικοδομή 125τμ. εν μέρει ημιτελής με βοηθητικό χώρο σε οικόπεδο 450τ.μ. με δέντρα .Τιμή συζητήσιμη.Τηλ.:6936544918(8394) Πωλείται οικόπεδο 5,746 τ.μ. στο Κολύρι εντός οικισμού όπισθεν Δημοτικού Σχολείου. Με οικοδομησιμότητα στα 800 τ.μ. με δικό του αρτεσιανό με άδεια, περίφραξη, ελαιόδεντρα και πολλά καλλωπιστικά φυτά. Πωλείται ολόκληρο ή τμηματικά. Πληροφορίες:6930838087(8387) Πωλούνται: αγροτεμάχιο 3.620 τ.μ. εντός οικισμού και αναδασμού στο 7ο χλμ. της Ε.Ο. Πύργου - Αρχ. Ολυμπίας. και ελαιοστάσιο 3 στρεμμάτων δίπλα στον Άγιο Δημήτριο Παλαιοβαρβάσαινας. Τηλ.: 69730522133 (8334) Πωλείται διαμέρισμα 106 m2 με 30 m2 βεράντες, 1ος όροφος Τηλ.:6932280017 (8271)

Ενοικιάζεται δυάρι , φρεσκοβαμμένο επι πλωμένο με κουζίνα, ψυγείο και κλιματι στικό με μεγάλη βεράντα, ηλιόλουστο στο κέντρο του Πύργου, πλησίον Εμπορικής τράπεζας και β)γκαρσονιέρα 4ου ορόφου φρεσκοβαμμένη και κλιματιστικό Τηλ.:6932924343, 6938990613(8307)

Πωλείται αγροτεμάχιο 6.100 τ.μ. άρτιο και οικοδομήσιμο, αμφιθεατρικό, με θέα το πέλαγος του ιονίου,500 μ από τη θάλασσα. Περιοχή Κά-

ÅÍÏÉÊÉÁÓÅÉÓ ÁÊÉÍÇÔÙÍ

Ενοικιάζονται δυάρια 50 και 70 τ.μ. αντίστοιχα επιπλωμένα με ηλεκτρικές συσκευές και χωρίς κοινόχρηστα κατάλληλα για φοιτητές και όχι μόνο.Αξίζει να τα δεις.Τηλ,:6937144851(8401) Ενοικιάζεται τριάρι στην Αθήνα(πλατεία Βικτώριας) 5ος όροφος, διαμπερές πλήρες επιπλωμένο, κατάλληλο για φοιτητές .Τηλ:2105154862 και 6930686506(8399) Ενοικιάζεται δυάρι 60 τ.μ. στη πάροδο Μπελούση απέναντι απο τα ΚΕΚ consul με αυτόνομη θέρμανση και λίγα κοινόχρηστα. Από 1η Σε-

πτεμβρίoυ. Τηλ.:6977403843,2621032973(απογευματινές ώρες), 2621061403(8390) Ενοικιάζεται δυάρι 50 τ.μ. σε καινούργια οικοδομή, με αυτόνομη θέρμανση στην οδό Σαρανταπόρου 4, Πύργος. Τηλ. 6936985212(8384) Ενοικιάζεται δυάρι και τριάρι στη περιοχή Αγίου Αθανασίου στον Πύργο. Τηλ.:26210364256986538986(8385) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι πλήρης επιπλωμένο αυτόνομη θέρμανση,θηροτηλέφωνο,air-condition απέναντι στην είσοδο του πρώτου δημοτικού.Παπαφλέσσα 23.Τηλ.:2621030503(8373) Γκαρσονιέρα 5ος όροφος στην Αθήνα επιπλωμένη χωρίς κοινόχρηστα,Καυκάσου Σκύρου Κυψέλη.Τιμή 200 Ε.Τηλ.:6938990613,6932924343(8379) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΓΡΑΦΕΙΟ,στον Πύργο, 42 τμ, 1ου ορόφου, 2 αίθουσες, πλησιον κεντρικης πλατειας, οδος Μιαουλη 1.ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 6970863245 (μονο πρωινές ώρες 9 12)(MA8357) Ενοικιάζεται τριάρι καινούργιας κατασκευής στην οδό πολυτεχνείου 7 στον 1ο όροφο στον Πύργο. Τηλ.:6974998946 Ενοικιάζεται επιπλωμένο τριάρι χωρίς κοινόχρηστα δίπλα στο ΤΕΙ Πύργου. Δεκτή η συγκατοίκηση. Τηλ.:6976802842(8014) Ενοικιάζεται στον Πύργο χισόγειο Δυάρι (μία

κρεβατοκαμαρα , κουζινοσάλονο τραπεζαρία)διόροφης οικοδομής,πλήρης εξοπλισμένο (ψυγείο, κουζίνα, πλυντήριο)αυτόνομη θέρμανσηδιπλά οικολογικά κουφώματα,τζάκι βεράντα με τέντα, χωρίς κοινόχρηστα.Νέας Αρτάκης 12 πλησίον 3ου Λυκείου.Τηλ.:6971698962(8309) Eνοικιάζεται στα Λεχαινά κτίριο 180 τ.μ και πατάρια, σε κεντρικό σημείο στα Λεχαινά (ΟΔΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΝ ΛΕΧΑΙΝΩΝ) Τηλ.:6977601313(8309) Ενοικιάζεται επιπλωμένο δυάρι δίπλα στο ΤΕΙ ΤΟΥ Πύργου χωρίς κοινόχρηστα. Τηλ.:6976802842 (8273) Ενοικίαζεται διαμέρισμα 50m2 καινούριο επιπλωμένο, χωρίς κοινόχρηστα. Τηλ.:6932280017 (8270) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ δυάρι επιπλωμένο χωρίς κοινόχρηστα οδός Μανωλοπούλου. Τιμή 220 ευρώ. Τηλ: 6944745544 (ΜΑ8246) ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ τρία διαμερίσματα 35,45,55 τμ. καινούργια πολυτελούς κατασκευής με ψύξη - θέρμανση, δομημένη καλωδίωση, ιντερνετ, δορυφορική, στο κέντρο της Αμαλιάδας κατάλληλα για γραφεία οδός Πολυτεχνείου 10 κοντά στο Δημαρχείο Τηλ: 26220381236976866240 (κ. Γιάννη). (ΜΑ8233) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ επιπλωμένο διαμέρισμα με ηλεκτρικές συσκευές πλησίον Ταχυδρομείου Πύργου επί της Μανωλοπούλου. Τηλ:

w w w . p r o t i n e w s . g r

6977661970 (ΜΑ8226) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα 30τμ. επιπλωμένη στο κέντρο του Πύργου πλησίον επαρχείου χωρίς κοινόχρηστα. Τηλ: 6944755055 (ΜΑ8207) ΠΥΡΓΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι με 2 κρεβατοκάμαρες - κουζινοσαλοτραπεζαρία, γωνιακό ηλιόλουστο, 1ος όροφος σε διώροφη οικοδομή με οικολογικά ανακλεινόμενα κουφώματα και αυτόνομη θέρμανση. Νέας Αρτάκης 12 πλησίον 3ου Λυκείου Πύργου. ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ 8181) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 2ου ορόφου 110τμ. διαμπερές, τριών υπνοδωματίων, αυτόνομη θέρμανση. Τάκη Πετροπούλου 50Α. Τηλ. 2621071181-6976476379 (ΜΑ8173)

ÅÐÁÃÃÅËÌÁÔÉÊÇ ÓÔÅÃÇ Ενοικιάζεται έκταση 2 έως 4 στρέμματα κατάλληλη για αθλητικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες ή για οποιδήποτε σοβαρή επιχείρηση.Οδός Αγίου Γεωργίου Πύργος Ηλείας.Τιμή λογική.Τηλ.:26210 25011, 6938990613(8308) EΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στην Γαστούνη 3άρι διαμέρισμα με 2 υπνοδωμάτια ευήλιο και ευάερο. ΤΗΛ. 6932470435 (ΜΑ8174) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στην Γαστούνη 2άρι διαμέρισμα ΤΗΛ.6932470435 (ΜΑ8175) Λεχαινά: ενοικιάζεται στην κεντρική πλατεία

21

Ενοικιάζονται στη Ζάκυνθο σε τουριστική περιοχή 2 καφετέριες και 2 γκαρσονιέρες,όλα εξοπλισμένα με τα απαραίτητα για να λειτουργήσουν.Τηλ.:6936327447 (8293) Ενοικιάζεται στη Ζάκυνθο ένας όροφος εμπορικού κέντρου που λειτουργούσε σαν εστιατόριο. Τηλ.:6936327447(8294) κατάστημα 30τ.μ Τηλ.:6971698962(8283) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στο κέντρο της Αμαλιάδας μεγάλο διαμπερές κατάστημα, δίπλα απο το Δημαρχείο, με δύο εισόδους, μία σε κεντρικό δρόμο και μία στην πλατεία που βρίσκεται το ΚΕΠ. ΤΗΛ. 2622028540, 6972807180, 6932398760 (ΜΑ 8237) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ κατάστημα 40τμ. επί της Ρήγα Φεραίου στον Πύργο με αποθηκευτικό χώρο 70τμ.Τηλ: 2621028307-6977930724 (ΜΑ8231) Ενοικιάζεται χώρος στεγασμένος στο 3,5 Πύργου Αρχ. Ολυμπίας Βαρβάσαινα, 1838τμ. Πληροφορίες Κακαλής Κώστας 26210-44966, 6932-233357 (ΜΑ 8146) ΛΕΧΑΙΝΑ - Ενοικιάζεται κατάστημα 85 τ.μ. αυτόνομη θέρμανση, WC, τρίφατσο, κατάλληλο για γραφείο, ιατρείο, φροντιστήριο, γυμναστήριο, πιτσαρία κλπ., οδός Ελ. Δημάκη 27, πλησίον ΙΚΑ. ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ 8222)


22

w w w . p r o t i n e w s . g r

Μικρές Αγγελίες

/ ÄåõôÝñá 22 Éïõëßïõ 2013

ÄéÜöïñá Για εργοστάσιο παραγωγής λατομικών και δομικών υλικών ζητείται αγοραστής ή ενοικιαστής ή συνεργάτης.(8306) Τηλ.:6936327447 Πωλείται ο εξοπλισμός καφετέριας σε άριστη κατάσταση, τραπεζοκαθίσματα μέσα έξω,τηλεόραση SONY 52'' ήχος YAMAHA πλήρες ΙΝΟΧ , ψυγείο πάγου, σαλόνια δερμάτινα , σκαμπό, κλιματιστικό SANYO ντουλάπα 50,000 BTU , ξύλα μπάρας και όλα αυτά σε τιμή ευκαιρίας ή και ξεχωριστά.Τηλ.:6980370467(8398) Πωλούνται ντουλάπια weuge 3 μέτρα τα επάνω και 6 μέτρα τα κάτω σε άριστη κατάσταση μαζίμε INOX νεροχύτη διπλό κατάλληλο για σπίτι, αγρικοία, μαγαζί, (πλήρης κουζίνα συμπεριλαμβανομένου και πάγκου weuge )τιμή ευκαιρίας.Τηλ.:6980370467(8410) Πωλείται τηλεόραση SONY BRAVIA PLASMA 52’’ σε τιμή ευκαιρίας. Τηλ.:6980370467(8411)

Πωλούνται αρνιά, ντόπια, σταυλισμένα από κτηνοτρόφο, κατάλληλα για εκδηλώσεις.Τηλ.:2623054767(8408) Πωλείται γερμανικός ποιμενικός, γεν 28-42013, αρίστης μορφολογίας από εξαίρετους γονείς. Δίνεται μόνο στα καλύτερα χέρια. Τιμή 130 ευρώ. Τηλ 6949846659(8407) Χάθηκε τράγος χρώμα καφέ-άσπρο στη περιοχή Αγ. Κωνσταντίνος. Τηλ.:6937565782(8375) Πωλείται ξύλινο τραπέζι με μεταλλική βάση διαστάσεων 1,20χ1,80με 4 καρέκλες. Τιμή συζητήσιμη! Τηλ 6976146151(8356) Πωλείται μέλι γνήσιο παραγωγής μας.Τηλ.:6972864270(8355) Πωλείται ρυμουλκούμενη καντίνα. Τηλ.: 6973383980 (ΜΑ8340) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ καναρίνια μικρά, διάφορα χρώματα. Τηλ. 6945 029896 (ΜΑ8335) Πωλούνται 50 πρόβατα και 20 αρνάδες. Τηλ.: 6979628077 (8305) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ μεταχειρισμένα ελαστικά όλων των τύπων σε τιμή ευκαιρίας. Τηλ: 6939854628-6977647059 (ΜΑ8250) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ απορροφητικά μεγάλης Hp σε χαμηλές τιμές. Τηλ. 26210 449666932233357(ΜΑ8230) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ λυκόσκυλα από εξαιρετικά μορφολογικά γονείς με τα PEDIGREE. Πληρ.

ÁÕÔÏÊÉÍÇÔÁ Τηλ. 6972034076 (ΜΑ 8227) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΝΤΟΠΕΡΜΑΝ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΑ ΜΑΥΡΑ ΠΥΡΙΝΑ ΕΝΟΣ ΜΗΝΟΣ ΜΕ ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΟΥΡΕΣ. ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΤΙΜΗ. ΤΗΛ. 6981907333. (ΜΑ8227) Πωλείται λαγόσκυλο σε κούτσι 4,5 ετών, εμβολιασμένο, πολύ καλός ιχνηλάτης. Τηλ 6937930795 (ΜΑ 8224) ΛΕΧΑΙΝΑ πωλούνται αυτόματη ζυγαριά,ζαμπονομηχανή, 2 γόνδολες 3 μέτρων η κάθε μία, ράφια τοίχου 18μ. Χ 2,30μ..ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ 8223) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ κουτάβια ΣΕΤΤΕΡ πέντε μηνών άσπρο-πορτοκαλί.Πληροφορίες: 6936868645(Ν. Ηλέιας) (ΜΑ8210) ΠΩΛΕΙΤΑΙ φούρνος επαγγελματικός για πίτσες 1,00x1,20m Sergas.Τιμή 500 ευρώ. Τηλ: 6944755055 (ΜΑ8206) ΧΑΘΗΚΕ Πόιντερ λευκό-μαύρο θηλυκό 15 μηνών στην Πλατεία Κύπρου. Τηλ: 6940132366 (ΜΑ8203) ΠΩΛΕΙΤΑΙ εξοπλισμός μανάβικου σε άριστη κατάσταση σε τιμή ευκαιρίας. Πληροφορίες στο 6976701119(ΜΑ8190) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ξύλα ελιάς ξερά σε τιμή ευκαιρίας. Τηλ. 6977768506 (ΜΑ8188) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΑΛΕΤΡΙ ΤΡΙΙΝΟ ΔΩΔΕΚΑΡΙ TERRA ΓΚΛΑΒΑΝΗΣ ΨΥΛΟΣΤΑΒΑΡΟ ΜΕ "ΑΚΡΟΜΗΤΕΣ" ΤΗΛ.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6988370473 (ΜΑ8187)

AUTO SAME ΛΑΜΠΡΟΠ0ΥΛΟΣ

NISSAN NAVARA 2004 μοντέλο DIESEL , AIRCONTITION, ABS , όλα λεκτρικά λάστιχα καινούργια, 1μιση καμπίνα, 10,000E.

MITSUBISHI MAGNUM L 200 4X4 DIESEL 4 πόρτες 98 μοντέλο

FORD FIESTA DIESEL, 2008 μοντέλο , επαγ/κό αγροτικό, 1300cc A/C , Y/T, ABS 6800E

ΠΩΛΕΙΤΑΙ MERCEDES Ε 200 KOMPRESSOR ELEGANGE σε αρίστη κατάσταση 02/1999 κυβ.1998=14 ίπποι, αυτόματο, 4 πόρτες,142.000 πραγματικά χιλ., φυλασσόμενο σε γκαράζ, πράσινο μεταλλικό εργοστασίου, δερμάτινα μπεζ καθίσματα, διπλά φώτα και προβολείς ομίχλης, πλευρικοί αερόσακοι οδηγού-συνοδηγού, αερόσακο στο τιμόνι, klima, ηλεκτρικά παράθυρα και καθρέπτες, ράδιο αυτόματο με CD, θερμόμετρο εξωτερικής θερμοκρασίας, μετρητής χιλ. και κατανάλωσης βενζίνης, ζάντες αλουμινίου, καινούργια ελαστικά MICHELIN 235/45R17 και 3 καινούργια ρεζέρβα, αυτόματο κλείδωμα - άνοιγμα με τηλεχειριστήριο, αυτόματο κλείδωμα θυρών και πορτμπαγκάζ μετά την εκκίνηση,6.000€ - τηλ.: 26250-23060 (ώρες 19.00-21:30) (8372)

Πωλείται peugeot scooter jet force 125 με όλα τα service.Τιμή συζητήσιμηΤηλ. :6945661936 (8265)

Πωλείται OPEL VECTRA 1998 υδραυλικό τιμόνι αερόσακος οδηγού ηλεκτρικά παράθυρα ABS ηλεκτρομαγνητικές κλειδαριές A/C 167,500κμ 800 Ε. Πωλείται MAZDA 323 F 1998 υδραυλικό τιμόνι, ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικές κλειδαριές αερόσακος οδηγού συνοδηγού 1000 Ε. Τηλ.:2621036806(8368) Πωλείται Peugeot 307 cc cambrio 1.600 2004 μοντέλο σε άριστη κατάσταση, χρώμα ανθρακί.Τιμή 6,800 συζητίσημη. Τηλ.:6978949165(8306) ΠΩΛΕΙΑΤΙ BMW X3 μοντέλο 2007 (μαύρο με μπεζ σαλόνι) 2000cc πρ'ωτο χέρι. Τηλ: 6984523741 (ΜΑ 8221)

ΠΩΛOYNTAI Renault kangoo και peugeot 106 και Opel Astra station Diesel 1.700cc. ΤΗΛ. 6979020651 (ΜΑ8190) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ALFA ROMEO μοντέλο 2002 φουλ-έξτρα, μαύρο χρώμα, αγρατζούνιστο, φυλασσόμενο σε κλειστό γκαράζ. Μόνιμος 1600cc ΤΙΜΗ 3.350 ευρώ, ιδιώτης. ΤΗΛ. 6973424925 (ΜΑ8179) Πωλείται κλούβα VW TRANSPORT '94 μοντέλο, 2400cc DIESEL μακριά καρότσα. ΤΙΜΗ 2.500€. Τηλ. 6946874959(ΜΑ8162) ΠΩΛEIΤΑΙ Ford Maveric, μοντέλο 2005, 2261cc ατρακάριστο. Δεκτός έλεγχος από την Ford τιμή 7.000€. Τηλ: 262104496629249-6932233357-6944 989840 (ΜΑ8084) Πωλείται TOYOTA AVENSIS 2005 μοντέλο, 120.000 χιλιόμετρα, 1600 κυβικά, φουλ εξοπλισμό σε αρίστη κατάσταση.Τηλ 6945582556(8392)

ÌáèÞìáôá Καθηγήτρια φιλόλογος με εξειδίκευση στην ειδική αγωγή παραδίδει μαθήματα σε μαθητές δημοτικού , γυμνασίου , Λυκείο. Τιμές χαμηλές.Τηλ.:6972179719-2621071338(8386) Πτυχιούχος του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών προετοιμάζει μαθητές Γ΄Λυκείου για τις πανελλήνιες στο μάθημα Ανάπτυξη Εφαρμογών.Επίσης παραδίδει μαθήματα σε παιδιά γυμνασίου στα Μαθηματικά και στην Φυσική. Τηλ.επικοινωνίας : 6934080368 - 6984784949(8384) Καθηγητής Γερμανικών με σπουδές στην Γερμανία παραδίδει μαθήματα σε παιδιά και ενήλικες (όλα τα επίπεδα).Τηλέφωνο επικοινωνίας 6947776058(8382) Καθηγήτρια οικονομικών απόφοιτη Πανεπιστημίου Πατρών παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα Α.Ο.Θ. σε παιδιά Λυκείου.Δυνατότητα και σε γκρουπ 2 ή 3 ατόμων.Τιμές προσιτές.Τηλ.:6942969241(8381) Μαθηματικός με μεταπτυχιακό στο τμήμα Εφαρμοσμένης Στατιστικής παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά Γυμνασίου Λυκείου , καθώς και σε φοιτητές του ΤΕΙ. Τιμές προσιτές. Τηλ.:6978906099(8377) Καθηγήτρια κλασικής φιλολογίας με 5ετή διδακτική εμπειρία παραδίδει ιδιαίτερα σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου μεμονωμένα ή σε γκρουπ στις περιοχές :Πύργος, Λασταίικα , Βούναργο. Αναλαμβάνει, φυσικά, και την προετοιμασία των μαθητών για τις Πανελλήνιες. Παρέχονται σημειώσεις. Τιμές λογικές . Τηλ.:6938849132(8374) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ, Απόφοιτος του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και φιλολογίας με φροντιστηριακή εμπειρία, παραδίδει μαθήματα Αγγλικών σε παιδιά και ενήλικες (όλα τα επίπεδα)Τιμές προσιτές.Τηλ.:6981472568(8364) Ιδιαίτερα μαθήματα παραδίδει καθηγήτρια φιλόλογος σε μαθητές όλων των τάξεων (είτε μεμονομένα σε κάθε άτομο είτε σε ολιγομελή γκρουπ με ειδική τιμή).Προετοιμασία μαθητών γ΄λυκείου σε πολύ καλή τιμή. Τηλ.:6978257591(8350) Φιλόλογος απόφοιτη του Πανεπιστημίου Πατρών, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου.Τιμές προσιτές.Τηλ.:6981484434(8354)

Πτυχιούχος Φιλόλογος παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου. Τιμές προσιτές. Τηλέφωνο επικοινωνίας 6976836118(8350) Φιλόλογος με 15ετή εμπειρία στην ομαδική και εξατομικευμένη διδασκαλία παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα αλλά και σε γκρουπ (2 -3 ατόμων) σε τιμές φροντιστηρίου στον Πύργο. Τη΄.:6932266843 (8346) ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά δημοτικού. Επίσης παραδίδονται μαθήματα Ισπανικών σε πολύ χαμηλές τιμές.Τηλ.: 6987 396723 (ΜΑ8336) Καθηγήτρια αγγλικής φιλολογίας απόφοιτη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με φροντιστηριακή εμπειρία παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα στην περιοχή του Πύργου. Τιμές προσιτές. Τηλ.:6983949504, 2621037235(8300) Καθηγήτρια κλασσικής φιλολογίας παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού(μόνο Γλώσσα)- Γυμνασίου -Λυκείου. Πραγματοποιούνται μ αθήματα και σε γκρουπ (2 μαθητές). Τιμές λογικές. Τηλ.:6938849132(8292) Καθηγήτρια φιλόλογος παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού- Γυμνασίου -Λυκείου. Αναλαμβάνονται γκρουπ 2 ή 3 ατόμων. Παρέχονται σημειώσεις. Τιμές πολύ χαμηλές.Τηλ.:6934265950(8290) Φιλόλογος παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου καθώς αναλαμβάνει και την προετοιμασία μαθητών του Λυκείου. Τιμές προσιτές. Τηλ: 6976017837 (ΜΑ8257)

ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΚΗΠΟΥΣ ΚΑΙ ΧΩΡΑΦΙΑ. ΤΗΛ. 6984768540, (ΜΑ 8268)

BEST MOTORS ΛΟΥΤΑΣ ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ ΜΕΤΑXΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ÁËÖÅÉÏÕ 38, Ýíáíôé Lidl

CITROEN C4 1600cc turbo 2009 μοντέλο full extra 150hp.

MAZDA B2500 DIESEL ½ καμπίνα 98 μοντέλο

TOYOTA AURIS 2008 μοντ. ,1,400cc μαύρο 5πορτο, full extra 7.200

CITROEN C1 1000 κυβικά 2006 μοντ. Full extra ζάντες αλουμινίου 1ο χέρι 5,000

FORD FOCUS 1400cc 2009 μοντέλο full extra τιμή 7200

ΤΟΥΟΤΑ ΥΑRIS DIESEL TURBO 2006 1400 cc υδραυλικό τιμόνι, a/c , ηλεκτρικά παράθυρα και κλειδαριές , αερόσακους , ζάντες αλουμινίου , full extra 7500Ε

HONDA CIVIC 2009 μοντ. 1,600 υβριδικό full extra οροφή (δουλεύει με ρεύμα είναι πολύ οικονομικό στη κατανάλωση) 8,900

FORD C-MAX 2005 1.8 clima, ABS, αερόσακου ηλ..παράθυρα και κλειδαριές cd, χειριστήρια τιμονιού full extra 4800Ε

KENTΡΙΚΟ: ΑΛΦΕΙΟΥ 69, ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ (έναντι EXPRESS SERVICE) YΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ: ΑΛΦΕΙΟΥ 23 έναντι S.M. LIDL, Τηλ.: 262104 00389, κιν.: 6976-6420046979-677766– glampropoulospyrgos@yaho o.grΠλήρης γκάμα των αυτοκινήτων θα βρείτε στo www.auto-same.gr

ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΡΑΚΤΕΡ - ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Όλες οι τιμές διαπραγματεύσιμες…

FIAT GRANDE PUNTO 2007-08 1 ΒΕΝΖΙΝΗ ΑΣΗΜΙ 2 ΜΑΥΡΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

TOYOTA COROLLA 1400 CC 2004, FULL EXTRA ,5ΘΥΡΟ 4,790 ΕΥΡΩ

Ηοnda civic 3 πόρτες 1996 1300cc υδραυλικό τιμόνι air cond τέλη-κτεο 1300 ευρώ

OPEL CORSA 1245 DIESEL 18-607 91.000 χμ book service 5πορτο full extra 6990ευρώ

FIAT DOBLO 1240CC DIESEL ΕΠΙΒΑΤΙΚΟ 74,000 5ΘΥΡΟ 8,990 ΕΥΡΩ

2 MITSUBISHIE L 200 IOYΝΙΟΣ 2008 4Χ4 ΜΙΑΜΙΣΗ ΚΑΜΠΙΝΑ ΑΡΟΣΤΟ 75,000 ΚΜ ΚΑΙ ΚΙΤΡΙΝΟ 2007 12,500ΚΜ 13,500-14,500 ΕΥΡΩ

Hyundai 100 2001 πετρέλαιο διπλά λάστιχα MITSUBISHIE

MITSUBISHIE L 200 2,400 DIESEL TOY 1999 5.990 ΕΥΡΩ

100cc peugeot 450ευρώ

μηχανικά 110000χμ 330 καρότσα

BEST MOTORS ΛΟΥΤΑΣ ΤΗΛ.: 26210 30116, 6945227761

ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΣΗ 6 -12 μηνες ΟΛΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟ SITE: www.car.gr/bestmotors

L 200 2004 TDI 4X4 MΙΑΜΙΣΗ ΚΑΜΠΙΝΑ ΠΛΗΡΕΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ


Μικρές Αγγελίες

/ ÄåõôÝñá 22 Éïõëßïõ 2013

w w w . p r o t i n e w s . g r

23

ÉáôñéêÜ - ÐáñáúáôñéêÜ ÅðáããÝëìáôá ΜΑΙΕΥΤΗΡΕΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΙ ÐÅÔÑÏÐÏÕËÏÓ ×Ñ. ÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÏÓ

ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΙ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÖÙÔÇÓ ÁÍ. ÌÐÁ×ÏÕÑÏÓ

Eéäéêüò Oñèïäïíôéêüò D.D.S, MED, Dent , Dipl. Orth. ÏÑÈÏÄÏÍÔÉÊÇ ÃÉÁ ÐÁÉÄÉÁ ÊÁÉ ÅÍÇËÉÊÅÓ ÙÑÅÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁÓ ÉÁÔÑÅÉÏÕ ÄÅÕÔÅÑÁ Ýùò ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ ÐÑÙÉ 9.00 -13.00 ÁÐÏÃÅÕÌÁ 16.00- 20.30 ÓÁÂÂÁÔÏ ÊÁÔÏÐÉÍ ÑÁÍÔÅÂÏÕ ÌÁÍÙËÏÐÏÕËÏÕ ê' ÃÊÏÔÓÉÍÁ 12 ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ Ôçë. Fax.: Éáôñåßïõ 26210-25959 Êéíçôü ôçë.: 6978222848 e- mail: fotismpaxouros@yahoo.com

ÌÁÉÅÕÔÇÑÁÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÃÕÍÁÉÊÏËÏÃÏÓ ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ Ðñùß: 9.00 Ýùò 1.30 Áðüãåõìá: 17.30 Ýùò 20.30 (Åêôüò ÔåôÜñôçò áðüãåõìá) Ìáíùëïðïýëïõ 46 / 2ïò Ïñïöïò Ðýñãïò Ôçë./Fax.: 26210 32010, êéí.: 6972 857 557 ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÃÕÍÁÉÊÏËÏÃÉÊÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

*****

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÓÐÕÑÏÐÏÕËÏÓ ×. ÍÉÊÏËÁÏÓ

Eéäéêüò Oñèïäïíôéêüò åíçëßêùí êáé ðáéäéþí D.D.S, MED, Dent , Dipl. Orth. Åéäéêåõèåßò Ðáíåðéóôçìßïõ Frankfurt Ì. Ãåñìáíßáò Ðôõ÷éïý÷ïò Ðáíåðéóôçìßïõ Giessen Ãåñìáíßáò ÈåìéóôïêëÝïõò & Ì. ÁëåîÜíäñïõ 1 (Ýíáíôé ÏÔÅ) Ðýñãïò Çëåßáò Ôçë.: 26210 30004 fax: 26210 30024 e-mail: nspyrospoulos@hotmail.com

Aðüóôïëïò Ã. Ðáôñßêéïò ÌáéåõôÞñáò - ÷åéñïõñãüò Ãõíáéêïëüãïò (ô. éáôñüò Á´ÌáéåõôéêÞò êáé ÃõíáéêïëïãéêÞò ÊëéíéêÞò Ðáíåðéóôçìßïõ Áèçíþí Íïó. ÁëåîÜíäñá) Êéí.: 6936 086168

ΦΥΣΙΑΤΡΟΙ ÈÅÏÄÙÑÏÓ ÄÇÌ. ÁËÔÁÍÇÓ

ÉÁÔÑÏÓ ÖÕÓÉÊÇÓ ÉÁÔÑÉÊÇÓ & ÁÐÏÊÁÔÁÓÔÁÓÇÓ (ÖÕÓÉÁÔÑÏÓ) ÄÉÐËÙÌÁÔÏÕ×ÏÓ ÔÏÕ ÅÕÑÙÐÁÚÊÏÕ ÓÕÌÂÏÕËÉÏÕ ÖÕÓÉÊÇÓ ÉÁÔÑÉÊÇÓ & ÁÐÏÊÁÔÁÓÔÁÓÔÁÓÇÓ (EUROPEAN BOARD OF PHYSICAL & REHABILITATION MEDICINE) ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý Ôçë.: Éáôñåßïõ 26210 20090 Ôçë. Êéí.: 6977403015 Ìáíùëïðïýëïõ 46, (Ýíáíôé Íïìáñ÷ßáò), Ðýñãïò

Ãåþñãéïò Í. ÐëÜêáò ÌáéåõôÞñáò - ×åéñïõñãüò Ãõíáéêïëüãïò (ô. éáôñüò Á´ÌáéåõôéêÞò êáé ÃõíáéêïëïãéêÞò ÊëéíéêÞò Ðáíåðéóôçìßïõ Áèçíþí Íïó. ÁëåîÜíäñá) Kéí.: 6975 618740  Ðáñáêïëïýèçóç êõÞóåùí õøçëïý êéíäýíïõ

Õðïãïíéìüôçôá - ÉVF Ðáèïëïãßá ôñá÷Þëïõ, êïëðïóêüðçóç Åììçíüðáõóç - ïóôåïðüñùóç Ëáðáñïóêüðçóç ñïìðïôéêÞ ÷åéñïõñãéêÞ Ðáèïëïãßá ìáóôïý ÐáéäéêÞ / ÅöçâéêÞ Ãõíáéêïëïãßá

ΟΥΡΟΛΟΓΟΙ

ËÅÏÍÁÑÄOÐÏÕËÏÓ ÉÙÁÍ. ËÅÙÍIÄÁÓ

ÄÝ÷ïíôáé êáôüðéí ñáíôåâïý. ÙñÜñéï: ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ 9.00-13.30ì.ì., 17.00-21.00 Äéåýèõíóç: Êáóôüñ÷ç 1 êáé 28çò Ïêôùâñßïõ (ÊåíôñéêÞ Ðëáôåßá) Ô.Ê. 27100 ÐýñãïòÔçë.: 26210.32016, fax: 26210.32017, email: info@2care.gr

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÏÄÏÍÔÉÁÔÑÅÉÏÕ ÓÔÏ ÊÁÑÁÔÏÕËÁ

ÄÉÏÍÕÓÉÏÓ ÂÁÓÉËÅÉÏÕ ÓÔÁÓÉÍÏÐÏÕËÏÓ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÏÕ ÁÈÇÍÙÍ ÄÅ×ÅÔÁÉ: ÊáñÜôïõëá ðñùß 9.00-13.00ì.ì. êáé áðüãåõìá ìå ñáíôåâïý Ôçë.: 26210 -61182, êéí. 6980-619614 Ðåëüðéï: ÄÝ÷åôáé ìüíï ìå ñáíôåâïý Ôçë.: 26240-31472, 6976-023365

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

ÐÅÔÑÏÓ ÊÙÍ ÓÐÉÍÏÓ ×åéñïõñãüò Óôüìáôïò

Ðôõ÷éïý÷ïò Ðáí/ìßïõ Èåóóáëïíßêçò

DDS, MSc ×ÅÉÑÏÕÑÃÉÊÇ ÓÔÏÌÁÔÏÓ ÅÌÖÕÔÅYÌÁÔÁ, ÁÊÔÉÍÏËÏÃÉÁ Ô. Ðåôñïðïýëïõ 12 & Êïêêßíïõ, 2ïò üñïöïò Ðýñãïò Çëåßáò, Ôçë. 26210 34600 Fax: 26210 34166

×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÏÕÑÏËÏÃÏÓ ÙÑÅÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁÓ: 10:00 - 14:00, 18:00 - 20:00 ÔÅÔÁÑÔÇ ÁÐÏÃÅÕÌÁ ÊÁÉ ÓÁÂÂÁÔÏ ÐÑÙÉ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ ÄÅÊÔÁ ÔÁÌÅÉÁ Ìáíùëïðïýëïõ & Ðñïýóóçò 2 (1ïò üñïöïò-Üíùèåí ÄÏÕ) Ðýñãïò Çëåßáò 27100 ôçë./fax 2621300481, êéí. 6974149524 e-mail: leoleonardopoulos@yahoo.com

ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΙ ÍÅÏ ÏÖÈÁËÌÉÁÔÑÅÉÏ

ÄÇÌÇÔÑÉÏÓ ×. ÌÉÊÅËÏÐÏÕËÏÓ

ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÐÁÍÅÐ. ÁÈÇÍÙÍ 28çò ÏÊÔÙÂÑÉÏÕ 5 - ÐÕÑÃÏÓ (Êåíôñ. Ðëáôåßá) ÐÑÙÉ: ÄÅÕÔÅÑÁ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ 9-2 ì.ì. ÁÐÏÃÅÕÌÁ: ÊÁÈÇÌÅÑÉÍÁ 6-8 ì.ì. (ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ ÁÐÏÃÅÕÌÁ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ) ÔÇË. 26210-33990, êéí. 6942217262

MIKΡΟΒΙΟΛΟΓΟΙ

ÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÏÓ ÈÅÏÄ. ÓÁÌÁÍÔÁÓ ÉÁÔÑÏÓ ÌÉÊÑÏÂÉÏËÏÃÏÓ (ÂÉÏÐÁÈÏËÏÃÏÓ) ô. Éáôñüò Íïóïêïìåßïõ Ðáßäùí "Ç ÁÃÉÁ ÓÏÖÉÁ" *Áíáëýóåéò - ÁéìáôïëïãéêÝò, Âéï÷çìéêÝò -ÁíïóïëïãéêÝò, ÏñìïíïëïãéêÝò Áéìïëçøßåò - Íåïãíþí, Âñåöþí - Ðáßäùí, Åíçëßêùí *ÓðåñìïäéÜãñáììá *Åëåã÷ïò õðïãïíéìüôçôáò Ôçë. Éáôñåßïõ: 26211 01379 - Êéíçôü: 6944 637365

ΨΥΧΙΑΤΡΟΙ - ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ Dr. ÊÙÓÔÁÓ É. ÁËÅÎÁÍÄÑÏÐÏÕËÏÓ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ - ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

τ. Συντονιστής Διευθυντής Ψυχιατρικού Τομέα ΓΝΑ “Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ” Μανωλοπούλου & Γκοτσίνα 10 άνωθεν “ΓΕΡΜΑΝΟΣ”

*ÁðïêáôÜóôáóç ìáèçóéáêþí äõóêïëéþí *ÅíçìÝñùóç êáé åðáããåëìáôéêüò ðñïóáíáôïëéóìüò Ôçë. Ãñáöåßïõ: 26220 24822 Êéí.: 6937 146439 Äéåýèõíóç ãñáöåßïõ: ÊáñáúóêÜêç 6, ÁìáëéÜäá

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ÆÁ×ÁÑÏÕËÁ ÄÉÏÍ. ÁÂÑÁÌÏÐÏÕËÏÕ

ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΙ NIKOËÁÏÓ Ð. ÓÁÑÁÍÔÇÓ

ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÔÌÇÌ. ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ Á.Ô.Å.É. ÐÁÔÑÙÍ ÌÅËÏÓ ÓÕËËÏÃÏÕ ÅÐÉÓÔÇÌÏÍÙÍ ËÏÃÏÐÁÈÏËÏÃÙÍ ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÕÔÙÍ ÅËËÁÄÏÓ ÅÐÉÓÔÇÌÏÍÉÊÏÓ ÓÕÍÅÑÃÁÔÇÓ ÊÅÊÕÊÁÌÅÁ ÍÏÌÏÕ ÇËÅÉÁÓ ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý ÍÅÁ ÄÉÅÕÈÕÍÓÇ - Ìáèéïý 5, Ðýñãïò ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ, ôçë.: 26210 34610 / 6971 993126 Óýìâáóç ìå üëá ôá ôáìåßá

ÍÉÊÏËÁÏÓ ×ÁÑÄÁÓ

ΛΟΓΟΠΕΔΙΚΟΙ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ

Δέχεται με ραντεβού: 10π.μ.-55μ.μ Τηλ.: 26210-331410, & 6970 019031

×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÙÔÏÑÉÍÏËÁÑÕÃÃÏËÏÃÏÓ ÓÔÑ. ÓÉÓÉÍÇ & ÅË. ÂÅÍÉÆÅËÏÕ 1 ÃÁÓÔÏÕÍÇ ÇËÅÉÁÓ Ô.Ê. 27300 ÔÇË.: 2623400580 - ÊÉÍ.: 6979784020 ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ Ù.Ñ.Ë. ÄÝ÷åôáé êáèçìåñéíÜ áðü 8 ð.ì. - 1.30 ì.ì. êáé 6.00 ì.ì. 8.00 ì.ì. áðüãåõìá ðëçí ÔåôÜñôçò êáé ÓáââÜôïõ Åñìïý 5, ôçë. 26210 29239, Êéí.: 6945232529

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΙ

Äñ. ÃÅÙÑÃÉÏÓ Ð. ÊÏÕÑÅÁÓ

ÏÑÈÏÐÅÄÉÊÏÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÄéäÜêôùñ Ðáíåðéóôçìßïõ Ðáôñþí Êïêêßíïõ 12-14 & ÆáÀìç 1ïò üñïöïò (ðëçóßïí Äçì. ÐÜñêïõ), Ðýñãïò ôçë: 26210 35800 Êéí.: 6932566996 ¿ñåò ëåéôïõñãßáò ÊáèçìåñéíÜ Ðñùß: 8:30 - 13:30 Áðüãåõìá: Êáôüðéí ñáíôåâïý 18:00 - 20:30 Ðëçí ÔåôÜñôçò

ÅÕÁÃÃÅËÏÓ Ã. ÖÙÔÅÉÍÏÐÏÕËÏÓ

×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÏÑÈÏÐÅÄÉÊÏÓ ô.Åð. Åðéìåë. Ã.Í. Ðáßäùí “ÊáñáìáíäÜíåéï” ÐáéäïïñèïðáéäéêÞ ÁèëçôéêÝò êáêþóåéò Ôñáõìáôïëïãßá ÐáèÞóåéò óðïíäõëéêÞò óôÞëçò Ïóôåïðüñùóç ÅêöõëéóôéêÝò ÐáèÞóåéò Óéóßíç 165 - Ãáóôïýíç (Ýíáíôé ÊÝíôñïõ Õãåßáò) ÔÞë.:(26230) 35336 êéí.:693 2304243

ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΙ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÍÅÕÑÏËÏÃÉÊÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÌÁËÁÌÙ (ÔÅÍÉÁ) Äçì. ÖÑÉÌÁ Éáôñüò - Íåõñïëüãïò ÄÝ÷åôáé êáèçìåñéíÜ ÐÑÙÉ: 8.30 - 13.30 ÁÐÏÃÅÕÌÁ: 17.30 - 20.30 (ðëÞí ÔÅÔÁÑÔÇ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ áðüãåõìá ìüíï ìå ñáíôåâïý) Ìáíùëïðïýëïõ 63 - Ðýñãïò Ôçë. 26210 30918, Êéí.: 6944735548 e-mail:malfri@otenet.gr

ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤEΣ

Ó×ÉÆÁ ×. ÌÁÑÉÁ

Πτυχιούχος ΑΤΕΙ ΠΑΤΡΩΝ Κινητοποίηση σπονδυλικής στήλης και άκρων Myofascial therapy Αθλητικές κακώσεις Νευρολογικές παθήσεις Αναπνευστική και ορθοπεδική Φ/Θ Κατ’ οίκον θεραπείες Δεχόμαστε ασθενείς του ταμείου ΕΟΠΥΥ (δηλ. ΙΚΑ, ΟΠ ΑΔ- ΤΥΔΚΥ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ) Ωράριο λειτουργίας: Πρωί: 8.30 - 13.30 Απογ.: 17.30 - 20.30 Κοκκίνου 12-14 2ος όροφος ΠΥΡΓΟΣ Τηλ.: 26210 33730, κιν.: 6939369774 e-mail: mariasxiza@yahoo.gr

ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ ÍÉ×ÙÑÉÔÇ ÅËÅÍÇ

Øõ÷ïëüãïò Ðáíåðéóôçìßïõ Áèçíþí *ÓõìâïõëåõôéêÞ óôÞñéîç ðáéäéþí êáé åíçëßêùí *ÁôïìéêÞ øõ÷ïèåñáðåßá äéáôáñá÷þí Üã÷ïõò, êáôÜèëéøçò, öïâéþí *ÐñïâëÞìáôá óõìðåñéöïñÜò ðáéäéþí êáé åöÞâùí

ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÁÊÇÓ ÅÊÐÁÉÄÅÕÓÇÓ

ÊÝíôñï ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ ðáéäéþí, åöÞâùí, åíçëßêùí ÅÑÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁ - ÅÉÄÉÊÇ ÁÃÙÃÇ - ØÕ×ÏËÏÃÉÊÇ ÕÐÏÓÔÇÑÉÎÇ ÓÕÌÂÏÕËÅÕÔÉÊÇ ÏÉÊÏÃÅÍÅÉÁÓ - ÌÁÈÇÓÉÁÊÇ ÕÐÏÓÔÇÑÉÎÇ

ÐÁÍÁÃÉÙÔÇÓ ×Ñ. ÓÔÁÈÏÐÏÕËÏÓ

ËÏÃÏÐÅÄÉÊÏÓ - ËÏÃÏÐÁÈÏËÏÃÏÓ Ð.Å. DIPLOMA ÅÉÄÉÊÇÓ ÁÃÙÃÇÓ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÈÅÑÁÐÅÕÔÇÓ ÃÉÁ ÁÔÏÌÁ ÌÅ ÅÉÄÉÊÅÓ ÁÍÁÃÊÅÓ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÏÕ ÅÎÙÔÅÑÉÊÏÕ (Speech and Language Pathologist) ÌÝëïò ôïõ Ðáíåëëçíßïõ Óõëëüãïõ Ëïãïðåäéêþí ÌÝëïò ôïõ Åëëçíéêïý Óõëëüãïõ ãéá ôçí Áöáóßá ÌÝëïò ôçò ÅëëçíéêÞò åôáéñåßáò Äõóëåîßáò ð. Åðéóôçìïíéêüò ÓõíåñãÜôçò ÊÅÊÕÊÁÌÅÁ Í. ÇËÅÉÁÓ ÅÑÃÁÓÉÁÊÇ ÅÌÐÅÉÑÉÁ ÓÅ ÊËÉÍÉÊÅÓ ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ ÔÏÕ ÅÎÙÔÅÑÉÊÏÕ ÊÁÉ ÊÅÐÅÐ ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇÓ Åéäéêüò óôç äéÜãíùóç èåñáðåßá äéáôáñá÷þí Ëüãïõ, ÖùíÞò, Ïìéëßáò, ÁêïÞò, Åðéêïéíùíßáò, ÃñáöÞò, ÁíÜãíùóçò ÄÅ×ÅÔÁÉ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ Óýìâáóç ìå üëá ôá ôáìåßá Óõíåñãáóßá ìå üëåò ôéò éáôñéêÝò åéäéêüôçôåò 28çò Ïêôùâñßïõ êáé Ìéáïýëç 1 Ðýñãïò (Â' Ïñïöïò) Ôçë./fax: 2621033880, 2625022285, Êéíçôü: 6977905430

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΙ

ÁÐÏÓÔÏËÏÐÏÕËÏÕ ÁËÅÎÁÍÄÑÁ

ÄÉÁÉÔÏËÏÃÏÓ-ÄÉÁÔÑÏÖÏËÏÃÏÓ -Ðôõ÷éïý÷ïò Á.Ô.Å.É. Èåó/íßêçò - ÅîåéäéêåõìÝíç óôéò äéáôñïöéêÝò äéáôáñá÷Ýò êáé ôçí ðá÷õóáñêßá (NCFED) - ÅðéóôçìïíéêÞ óõíåñãÜôçò ôçò ïìÜäáò Ìed-Nutrition - ÌÝëïò ôçò ¸íùóçò Äéáéôïëüãùí/Äéáôñïöïëüãùí ÅëëÜäïò ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý Ðñùß: êáèçìåñéíÜ Áðüãåõìá: Ôñßôç, ÐÝìðôç,ÐáñáóêåõÞ Äéåýèõíóç: Êïõñïãéáííïðïýëïõ 33 (ÁìáëéÜäá) Ôçë: 26220 38380 Êéí: 6937239362 www.apostolopoulou.gr, alnutric@gmail.com

KYTTAΡΟΛΟΓΟΙ ÓÏÖÉÁ ÊÁÔÓÁÑÏÕ - ÁËÔÁÍÇ

ÉÁÔÑÏÓ ÊÕÔÔÁÑÏËÏÃÏÓ ô. Éáôñüò Áíôéêáñêéíéêïý Íïóïêïìåßïõ Áèçíþí «ÁÃÉÏÓ ÓÁÂÂÁÓ»  Ôåóô ÐáðáíéêïëÜïõ ÊõôôáñïëïãéêÝò åîåôÜóåéò ðôõÝëùí, ïýñùí & õãñþí ÐáñáêåíôÞóåéò ïñãÜíùí (èõñåïåéäïýò, ìáóôïý, ëåìöáäÝíùí, óéåëïãüíùí ê.ë.ð.) ÉÁÔÑÅÉÏ ÄåëçãéÜííç 17, ÁÌÁËÉÁÄÁ Ôçë. éáôñ.: 26220-38360, Êéíçôü: 697-2305520 Η σειρά είναι αλφαβητική

Πύργος Παναγοπούλου Κλεονίκη, Κολοκοτρώνη 13, 2621021966, (εφημερεύει-διανυκτερεύει) Σπυρόπουλος Φώτης Κοκκίνου 17, 26210 30408 (εφημερεύει-διανυκτερεύει) Αμαλιάδα Μανιάτης Κωνσταντίνος, Καλαβρύτων 19 (εφημερεύει-διανυκτερεύει) 2622024077, Σταυλιώτη Χαρά, Καλαβρύτων 36 , 2622021141(εφημερεύει-

Κρέστενα Σκουφής Χρήστος (26250-24131) Ανδραβίδα Χαντζή Κωνσταντίνα (26230-54444) Πελόπιο Διαμαντόπουλος Βασίλειος (26240-31489) Γαστούνη Κυπριώτης Παναγιώτης (2623032715) Λεχαινά Παπαδόπουλος Νεόφυτος (26230-22742) Τραγανό Κωνσταντίνου Διονύσιος (26230-61006)

διανυκτερεύει)

Αρχαία Ολυμπία Παπαβασιλείου Δημήτριος (26240-22000)

Βάρδα Γράψα Αμαλία (26230-71601)

Βαρθολομιό Μανιακούρα Ιφιγένεια (26230-43890)


ΔΕΥΤΕΡΑ

22

Kαι τώρα τρέχουμε!!! Αλεξίσφαιρα δεν υπάρχουν.

ΙΟΥΛΙΟΥ 2013

ΤΟ ΠΙΟ ΔΡΟΣΕΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ

Στον Πύργο η πιο υψηλή θερμοκρασία μέχρι τώρα Από τις 19 Ιουνίου και για μία εβδομάδα καταγράφηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες του φετινού καλοκαιριού

Σ

το stand by έχουν μείνει τα κλιματιστικά αφού το φετινό καλοκαίρι στη χώρα μας είναι ένα από τα πιο δροσερά των τελευταίων ετών. Οι θερμοκρασίες δεν έχουν ξεπεράσει ακόμα τους 40 βαθμούς Κελσίου, ένα γεγο-

νός που είναι εξαιρετικά σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα και κάνει τους επιστήμονες να μιλούν για το πιο δροσερό καλοκαίρι της τελευταίας δεκαετίας. Σύμφωνα με το "Εθνος", σε περιοχές της Ελλάδας που τα προηγούμενα χρόνια "ψήνο-

νταν" από τους καύσωνες, οι θερμοκρασίες έχουν κρατηθεί σε ανεκτά επίπεδα. Για του λόγου το αληθές, από τις 19 Ιουνίου και για μία εβδομάδα, όταν καταγράφηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες του φετινού καλοκαιριού, το θερμόμετρο έφτασε τους

39,2 βαθμούς στη Λάρισα, τους 38,3 στη Λιβαδειά, τους 39,9 στον Πύργο και τους 39,2 στη Σπάρτη. Στο κέντρο της Αθήνας δε, η θερμοκρασία δεν ξεπέρασε τους 35 βαθμούς της 23ης Ιουνίου. Οι μετεωρολόγοι εξηγούν ότι το φαινόμενο δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό και, πολύ περισσότερο, αφορά τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Στον Ατλαντικό Ωκεανό και βασικά στην περιοχή μεταξύ της Ιρλανδίας και των Αζόρων υπάρχει μεγάλη διαφορά βαρομετρικών πιέσεων. Το λιώσιμο των πάγων της Αρκτικής αλλάζει τη θερμοκρασία του ωκεανού και κατ' επέκταση τη διεύθυνση των αέριων μαζών της ανώτερης ατμόσφαιρας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να φτάνουν οι ψυχροί

22 iouliou 2013  

Proti tis ilias

Advertisement