Page 1

Υπερασπίσου τα κεκτημένα σου: ΝΑΙ στα ΤΕΙ - ΟΧΙ στο “κούρεμα” της Ολυμπίας Οδού

ÐAÑÁÓÊÅÕÇ 22 ÖÅÂÑÏÕÁÑÉÏÕ 2013

Ετος 11o

/

ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ: 3268

/ Τιμή: 50λ. / (Eκτός Νομού 1 Ευρώ)

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

“Στη φάκα” οι κουκουλοφόροι της Γαστούνης >>

Ó. 24

Βρέθηκαν κλοπιμ αία και κάποια από τα όπλα με τα οποία είχαν ληστέψει τα θύμα τα τους

“ΟΙ ΠΛΗΓΕΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΠ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΑΡΧΙΚΑ ΕΚΤΙΜΗΘΕΙ”

“Καμπανάκι” για το φράγμα Πηνειού >> Ó. 5 ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΣΤΟ ΚΑΡΑΤΟΥΛΑ

Ξεκίνησαν περιπολίες για να προστατέψουν τις περιουσίες τους

>>

Ó. 6-77

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ ΣΤΑΥΡΟΥ ΛΙΒΑΔΑ

“Η τύχη της χώρας είναι το μόνο μας μέλημα”

>>

Ó. 9

Master Chef : Οι Ηλείοι υποψήφιοι μαγειρεύουν για την “ΠΡΩΤΗ” και μιλούν για την εμπειρία τους >>

Ó. 12-113


2

w w w . p r o t i n e w s . g r

Σχόλια / Παραπολιτικά

/ ÐáñáóêåõÞ 22 Öåâñïõáñßïõ 2013

Από Δευτέρα

Οι έξι παγκόσμιες απειλές Αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού, άνοδος του βιοτικού επιπέδου στον αναπτυσσόμενο κόσμο , διάθεση εκατομμυρίων στρεμμάτων γης για παραγωγή βιοκαυσίμων, διάβρωση εδαφών, έλλειψη νερού και αύξηση παγκόσμιας θερμοκρασίας λόγω Κλιματικής Αλλαγής. Οι παραπάνω παράγοντες υποδεικνύουν τις νέες τάσεις που διαμορφώνονται στην παγκόσμια αγορά τροφίμων και οι οποίες παρασάγγες απέχουν από την υπερπροσφορά, την υπεραποθεματοποίηση σιτηρών και τον ανταγωνισμό για την είσοδο στις διεθνείς αγορές τροφίμων από τους προμηθευτές κατά το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα. Τότε, το 1965 οι ΗΠΑ μπορούσαν να στείλουν το ένα πέμπτο της παραγωγής αλεύρων στην Ινδία για να αποσοβήσουν μια μαζική κρίση λιμού στη χώρα. Τότε, στην περίοδο της ευμάρειας για το δυτικό κόσμο, ο παγκόσμιος πληθυσμός ήταν 2,5 δισ. έναντι 7 δισ. σήμερα. Σε συνδυασμό με τη μείωση της παραγωγικότητας στην αμερικανική γη και την έκρηξη της παγκόσμιας ζήτησης για τρόφιμα, το μαξιλάρι ασφαλείας για την παγκόσμια αγορά τροφίμων έχει χαθεί. Οι ιστορικοί συνδέουν την έλλειψη τροφίμων με την κατάρρευση πολιτισμών όπως εκείνοι των Σουμερίων και των Μάγιας που υιοθέτησαν περιβαλλοντικά μη βιώσιμους τρόπους αγροτικής παραγωγής. Οι Σουμέριοι πλήρωσαν τη συσσώρευση αλάτων στο έδαφος που προκάλεσε ένα κατά τ' αλλα πολύ εξελιγμένο σύστημα άρδευσης που είχαν αναπτύξει .Οι Μάγιας είδαν τα εδάφη τους να διαβρώνονται όπως εμείς σήμερα. Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, η μισή ποσότητα τροφίμων που παράγεται κάθε χρόνο παγκοσμίως καταλήγει στα σκουπίδια, ποσότητα που μεταφράζεται σε 2 δισεκατομμύρια τόνους. Το παραπάνω στοιχείο αποτελεί συμπέρασμα μελέτης που εκπόνησε το Ινστιτούτο Μηχανολόγων Μηχανικών της Μεγάλης Βρετανίας (IME) οι οποίοι αποδίδουν την εξωφρενική σπατάλη τροφίμων στο δυτικό μοντέλο κατανάλωσης. Πύρρων

Διαβάζουμε ότι σειρά συναντήσεων με τους υπουργούς του, προκειμένου να τους πιέσει ώστε να επιταχύνουν τις δράσεις ανά τομέα, ξεκίνησε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Μάλιστα τα ΜΜΕ των Αθηνών μεταδίδουν ότι ο κ. Σαμαράς δεν κρύβει ότι δεν είναι ικανοποιημένο από όλους τους υπουργούς του καθώς έχουν σημειωθεί καθυστερήσεις - αστοχίες. Για ποιον (ή ποιους) χτυπά η καμπάνα; Δ.Ζιάκ.

Ιδιοκτησία: ΠΡΩΤΗ Εκδοτική ΑΕ Εκδότης: Περικλής Μεταξάς Διευθυντής: Δημήτρης Ζιάκας Δημοσιογράφοι: Αννα Αγγελίδου, Κώστας Γιάλπας, Βάσω Κοκκινογένη, Θοδωρής Λάμπρος Αθλητικό: Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Σοφοκλής Φραγκογιαννόπουλος Διεύθυνση Eμπορικού Τμήματος: Γιάννης Βενιζέλος Πύργος - Ρήγα Φεραίου 113 (έναντι Δ.Ο.Υ. Πύργου-Πάροδος Forum) ΤΚ: 27100 - Κωδικός:6603 Τηλ.: 26210-40100, Fax: 26210-40107 Fax Συντακτών: 26210-40106 E-M Mail: protinews@otenet.gr, protisales@protinews.gr website:www.protinews.gr Αμαλιάδα - Ελ. Βενιζέλου 19, ΤΚ: 27200 Τηλ.: 26220-38290-1, Fax: 26220-38292 E-M Mail: protiama@otenet.gr Στο λογότυπο της εφημερίδας απεικονίζεται ο Δίας του Φειδία, από νόμισμα των Ηλείων. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα. Χειρόγραφα συνεργατών και επιστολές που δημοσιεύτηκαν ή όχι, δεν επιστρέφονται.

Χάρη στην ευαισθησία των εργαζομένων στην Πρόνοια του δήμου Πύργου ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την έγκριση των ποσών πληρωμής των προνοιακών επιδομάτων στην Ηλεία. Η καθυστέρηση στην καταβολή οφειλόταν στην μη έγκαιρη ψήφιση του προϋπολογισμού του δήμου. Ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι δικαιούχοι των προνοιακών θα πληρωθούν μόνο τους μήνες Νοέμβρη και Δεκέμβρη του 2012 και γι' αυτό ευθύνεται το ίδιο το Υπουργείο που δεν λέει να κατανοήσει ότι από αυτά τα λίγα χρήματα ζουν άνθρωποι οι οποίοι έχουν πραγματικά μεγάλη ανάγκη. Α. Αγγελ.

Ότι δεν κάηκε Με την τιμή του πετρελαίου στα ύψη και την συνεχόμενη ζήτηση για ξυλεία, στο τέλος δεν θα μείνει ούτε ένα δέντρο στην Ηλεία. Ότι δεν κάηκε από τις φωτιές έχει αρχίσει να κόβεται ως καύσιμη ύλη για τις ξυλόσομπες και όχι μόνο. Ακόμα και τις ελιές άρχισαν να κλαδεύουν υπέρ του δέοντος για να ζεσταθούν οι Ηλείοι, ενώ όπως όλα δείχνουν σε λίγο, οι γονείς αντί για τον ντενεκέ με το λάδι θα στέλνουν και την ξυλεία για το χειμώνα, στα παιδιά τους. Α. Αγγελ.

Tou Γιάννη Ιωάννου από το “Εθνος”

Kαθαρές κουβέντες

"Δύο είναι σήμερα τα κυρίαρχα προβλήματα των πολιτών στην Ηλεία. Το ένα η ανεργία και το άλλο η εγκληματικότητα. Συνεχίστε να τα αναδεικνύετε. Γράψτε ότι μπορείτε μήπως και ξυπνήσουν από το λήθαργο οι αρμόδιοι του Νομού" Τα παραπάνω -σκληρά- λόγια χρησιμοποίησε χθες επαγγελματίας ο οποίος επικοινώνησε με τα γραφεία της "ΠΡΩΤΗΣ". Ποιος μπορεί όμως να του πει ότι δεν λέει την αλήθεια; Ότι είναι υπερβολικός ή ότι …λαϊκίζει; Με αφορμή το τηλεφώνημά του αλλά και την ενδιαφέρουσα συνομιλία που είχα μαζί του επανήλθε στο νου μου ένα βασικό ερώτημα στο οποίο όσο και αν προσπαθώ αδυνατώ να δώσω απάντηση. Γιατί σε τούτο τον τόπο όταν λες τα

πράγματα με το όνομά τους αυτομάτως γίνεσαι λαϊκιστής και δεν είσαι όταν εθελοτυφλείς, όταν χαϊδεύεις αυτιά και όταν καταπιάνεσαι με τα "καυτά" ζητήματα εκ του μακρόθεν και εξ απαλών ονύχων; Ε λοιπόν εμείς θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τα προβλήματα του κόσμου και να παλεύουμε για λύσεις. Ευτυχώς σε αυτή την προσπάθεια - η οποία είναι δύσκολη και επίπονη- έχουμε συμμάχους και είναι ανέλπιστα πολλοί σε αριθμό. Είστε εσείς οι συνδρομητές μας που μας στηρίζετε και "αγκαλιάζετε " με θέρμη τη Νέα "ΠΡΩΤΗ" δίνοντάς της την απαιτούμενη ώθηση να συνεχίσει… Δ.Ζιάκ.

Xωρίς περιστροφές

Πολλά έχουν γραφεί το τελευταίο χρονικό διάστημα αναφορικά με την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων και κοιτασμάτων πετρελαίου στην περιοχή του Κατακόλου. Εταιρίες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, ερευνητικά πλοία έχουν πραγματοποιήσει έρευνες και έχουν πάρει δείγματα για την περιοχή και το θέμα ήρθε ξανά στο προσκήνιο με την επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα και την συνάντηση που είχε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό. Στα του οίκου μας και μιλώ για τον Δήμο, Πύργου, το Λιμενικό Δημοτικό Ταμείο Κατακόλου και όσους εμπλέκονται με το μείζον

ζήτημα της εξόρυξης κοιτασμάτων πετρελαίου στην περιοχή που μας ενδιαφέρει, υπάρχει ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι για το θέμα; Και αν δεν υπάρχει που οφείλεται αυτή η αργοπορία; Τι θα γίνει τελικά;, ρωτούν πολίτες που επικοινώνησαν με την "ΠΡΩΤΗ". Θα γίνει εκμετάλλευση των υδρογοναθράκων που υπάρχουν στην περιοχή; Και αν ναι με ποιους τρόπους; Ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν άμεσα από τους τοπικούς μας "άρχοντες"… Θ. Λαμπ.


Σχόλια / Παραπολιτικά

Ο επιμένων νικά, λέει ο θυμόσοφος λαός και προφανώς κάτι θα ξέρει! Οι αγρότες της Ηλείας και της Αχαΐας έκαναν ένα πρώτο βήμα και συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο οποίος και άκουσε τα αιτήματά τους. Το αν θα τα ικανοποιήσει βέβαια είναι άλλο θέμα. Επιμένουν και δεν υποχωρούν. Οι άρχοντες της Ηλείας από την άλλη δεν έχουν καταφέρει να κλείσουν εκείνο το ραντεβού με τον πρωθυπουργό για την Ολύμπια Οδό. Μήπως δεν επιμένουν όσο θα έπρεπε ή μήπως τελικά να συμβουλευτούν τους αγρότες του νομού για το πώς πρέπει να κινηθούν; Μάλλον το δεύτερο! Βασ. Κ.

Σοβαρό πρόβλημα που τείνει να εξελιχθεί σε νέο εφιάλτη για την Ηλεία είναι αυτό των κατολισθητικών φαινομένων και καθιζήσεων που προκαλούνται σε διάφορους δήμους του νομού. Το φαινόμενο βρίσκεται σε μεγάλη έξαρση στους Δήμους Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδρίτσαινας - Κρεστένων όπου καθημερινά τα συνεργεία των εν λόγω δήμων καλούνται να αποκαταστήσουν τα προβλήματα που δημιουργούνται από τα κατολισθητικά φαινόμενα. Θα πρέπει λοιπόν να υπάρξει μια συνολική αντιμετώπιση του θέματος στη Ηλεία από εξειδικευμένους επιστήμονες αφού ο χειμώνας δεν έχει τελειώσει και τα άσχημα καιρικά φαινόμενα μπορούν να ξαναεμφανιστούν με απρόβλεπτες συνέπειες… Θ. Λαμπ.

w w w . p r o t i n e w s . g r

3

νομικούς για να τους προσταΤο κυρίαρχο θέμα συζήτησης τέψουν δε βρίσκονται στη μεταξύ πολιτών του ηλειακού διάθεσή τους προκειμένου είκάμπου τις τελευταίες ημέτε η πόλη της Γαστούνης είτε ρες δεν είναι άλλο από τα συοποιαδήποτε άλλη πόλη της νεχόμενα κρούσματα κλοΗλείας να μη θυμίζει Σικάγο! πών, διαρρήξεων και εσχάΟι φορολογούμενοι πολίτες τως ένοπλων ληστειών με της Ηλείας έχουν φθάσει σε τους δράστες να εμφανίζοαδιέξοδο ζητώντας ουσιαστινται αδίστακτοι και να δρουν κά το αυτονόητο, δηλαδή να μέρα μεσημέρι. μην καταλήξουν οι πόλεις όΕίναι λογικό - τουλάχιστον Γράφει για το δικό μου τρόπο σκέ- η Βάσω Κοκκινογένη που ζουν και δραστηριοψης- οι επαγγελματίες όπως bkokkinogeni@yahoo.gr ποιούνται έρμαιο των κακοποιών. Οι ίδιοι δηλώνουν ακαι απλοί πολίτες, κυρίως της Γαστούνης, να ανησυχούν και πραγ- ποφασισμένοι ακόμη και να πάρουν το ματικά να φοβούνται αφού όλοι θεωρούν νόμο στα χέρια τους αφού η κατάσταση χαρακτηρίζεται ανεξέλεγκτη. ότι μπορεί να είναι ο επόμενος στόχος. Πολλοί υποστηρίζουν ότι αυτά τα περι- Είναι όμως λύση αυτή; Είναι διέξοδος οι στατικά αποτελούν την αρχή μιας κατά- πολίτες να οπλοφορούν και προφανώς στασης που θα χειροτερέψει και προ- να μη διστάσουν να πυροβολήσουν σε σπαθούν να βρουν τρόπους να προστα- περίπτωση που απειληθεί η ίδια τους η τευτούν μόνοι τους, αφού αντιλαμβάνο- ζωή ή ακόμη και οι εισπράξεις της ημένται πως δύο αστυνομικοί στη βάρδια για ρας οι οποίες και θα χρησιμοποιηθούν περίπου 10.000 κατοίκους προφανώς για να πληρωθούν οι φόροι προς ένα δεν αρκούν. Βέβαια αυτοί οι ίδιοι πολί- κράτος που όπως όλα δείχνουν δεν τους τες και επαγγελματίες που αναζητούν υπολογίζει; τρόπους προστασίας ακόμη και με οικο- Μήπως για αυτούς τους πολίτες εν τέλει νομική επιβάρυνση καλούνται να είναι θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα και να γίοικονομικώς εντάξει απέναντι στο κρά- νουν οι απαραίτητες κινήσεις όχι μόνο τος, ενώ αρκετοί από αυτούς για το πε- από την πλευρά της αυτοδιοίκησης αλλά ρασμένο οικονομικό έτος πλήρωσαν σε και από την πλευρά των αξιωματούχων φόρους και χαράτσια περίπου τους μι- της Ελληνικής Αστυνομίας της Ηλείας; σθούς τριών αστυνομικών. Αυτή τη στιγ- Κι αν αυτές οι κινήσεις έχουν γίνει γιατί μή λοιπόν που έχουν ανάγκη τους αστυ- ακόμη δεν έχουμε δει τα αποτελέσματα;

Η νέα είσοδος του 6ου δημοτικού σχολείου της Αμαλιάδας! Όταν η κεντρική πόρτα "ασφαλίζει" στις 8.15 οι αργοπορημένοι έστω και για δυο λεπτά γονείς για να μπορέσουν να περάσουν τα παιδιά στο σχολείο και να παρακολουθήσουν τα μαθήματα δημιούργησαν αυτή τη νέα είσοδο. Για τέτοια τυπολαγνεία μιλάμε στην Αμαλιάδα. Έλεος… Κ. Γιάλπ.

ΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΓΡΑΦΟΥΝ...

/ ÐáñáóêåõÞ 22 Öåâñïõáñßïõ 2013

Σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο Η υποβάθμιση της Ηλείας με την υφαρπαγή υποδομών και υπηρεσιών είναι ένα σχέδιο που εξυφαίνεται εδώ και αρκετά χρόνια αλλά δυστυχώς δεν έχουμε κάνει τις απαιτούμενες κινήσεις για να αποκρούσουμε μια και καλή τις επιθέσεις που κατά καιρούς δεχόμαστε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, που στην κυριολεξία δείχνει το πόσο μεθοδικά κινήθηκαν κάποιοι, για να υποβαθμιστεί η περιουσία του νομού μας και στη συνέχεια να την πάρουν "έναντι πινακίου φακής" είναι το φράγμα του Πηνειού. Το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο που έγινε ποτέ στην Ηλεία, το διαχειρίζονταν - γιατί άραγε- η ΔΕΚΕ Πατρών. Ποτέ τα τελευταία χρόνια η υπηρεσία δεν προχώρησε σε συντήρηση των εγκαταστάσεων με αποτέλεσμα σήμερα να μην λειτουργεί απολύτως τίποτα. Παράλληλα οι "φίλοι μας" οι Αχαιοί ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ζητούσαν την επέκταση του αρδευτικού δικτύου προς το νομό τους. Με λίγα λόγια επιδίωκαν με αυτό τον τρόπο το έργο σιγά - σιγά να περάσει στην κατοχή τους. Και οι αιρετοί όλα αυτά τα χρόνια δήλωναν στον τύπο πως το φράγμα θα πρέπει να συντηρηθεί για να μην έχουμε ζημιές. Έτσι όμως φτάσαμε στην σημερινή επικίνδυνη κατάσταση. Το σχέδιο Κ. Γιάλπ. τώρα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.


4

w w w . p r o t i n e w s . g r

Eπικαιρότητα

/ ÐáñáóêåõÞ 22 Öåâñïõáñßïõ 2013

ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ

Συνεχής και στενή συνεργασία για την αναβάθμισή του Τ

ην συνεχή και στενή συνεργασία των τοπικών φορέων του Κατακόλου αλλά και της Δημοτικής αρχής προκειμένου να αναβαθμιστεί και να αναπτυχθεί το λιμάνι Κατακόλου ζήτησε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Μανώλης Αγγελάκας κατά την χθεσινή του επίσκεψη στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κατακόλου όπου συμμετείχε σε σύσκεψη με τοπικούς φορείς παρουσία του Δημάρχου Πύργου Μάκη Παρασκευόπουλου. Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του κ. Αγγελάκα εξετάστηκαν, εκτενώς, όλα τα δρομολογημένα έργα (ΕΣΠΑ), ύψους 6,7 εκατ. ευρώ, σχετικά με την αναβάθμιση του λιμανιού, τόσο στη θαλάσσια, όσο και στη χερσαία ζώνη. Συζητήθηκαν, επίσης, θέματα υποδομών της περιοχής, καθώς και η στελέχωση του τοπικού γραφείου του ΕΟΤ, για την καλύτερη υποδοχή και φιλοξενία των τουριστών, η δημιουργία αστυνομικού

Επίσκεψη Γ.Γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης στο επίνειο του Πύργου τμήματος και η παρουσία τουριστικής αστυνομίας. Ο Γ.Γ κατά τη διάρκεια της σύσκεψης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με το Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ, Πάνο Λειβαδά και ζήτησε τη συνδρομή του στην επίλυση των θεμάτων, αρμοδιότητάς του, που αφορούν το Κατάκολο, ενώ τόνισε στους παρευρσικόμενους, τη βούλησή του να έχουν συνεχή και στενή συνεργασία, με στόχο την αναβάθμιση του σημαντικού τουριστικού προορισμού της Δυτικής Ελλάδας. Στη συνέχεια, ο Γενικός Γραμματέας επισκέφθηκε το Λιμενάρχη Κατακόλου αντιπλοίαρχο Διονύσιο Πουλή και εξέτασαν, από κοινού, θέματα της αρμοδιότητάς του. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος

Áðü ôçí óýóêåøç ðïõ ðñáãìáôïðïéÞèçêå óôï Ëéìåíéêü Ôáìåßï Êáôáêüëïõ õðü ôçí ðñïåäñßá ôïõ Ã.à Ìáíþëç ÁããåëÜêá. Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Δημήτρης Αποστολόπουλος, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Φρατζής Κολόσακας και ο πρόεδρος

του Εμπορικού Συλλόγου Κατακόλου Στέφανος Γιακουμέλος. Θοδωρής Λάμπρος thlabros@hotmail.com

Η Ε.Ε. παραπέμπει εκ νέου την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Έρχονται νέες “καμπάνες” για τις χωματερές  Σύμφωνα

με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία εξακολουθούν να λειτουργούν περίπου 78 παράνομοι ΧΑΔΑ κατά παράβαση της νομοθεσίας της ΕΕ περί αποβλήτων ενώ 318 βρίσκονται ακόμα σε διαδικασία αποκατάστασης  Η

παύση λειτουργίας των παράνομων ΧΑΔΑ καθυστερεί λόγω της έλλειψης εναλλακτικών εγκαταστάσεων επεξεργασίας αποβλήτων

Η

Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραπέμπει εκ νέου την Ελλάδα στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επειδή η χώρα δεν έχει εφαρμόσει προηγούμενη απόφαση όσον αφορά τους χώρους ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) . Το 2005, το Δικαστήριο έκρινε ότι η Ελλάδα δεν είχε λάβει επαρκή μέτρα για την παύση λειτουργίας και την αποκατάσταση των παράνομων ΧΑΔΑ, που ήταν εκα-

τοντάδες σε όλη τη χώρα. Οκτώ χρόνια αργότερα, διαπιστώνοντας ότι δεν σημειώθηκε επαρκής πρόοδος μετά την έκδοση της απόφασης, η Επιτροπή παραπέμπει εκ νέου την υπόθεση στο Δικαστήριο και, σύμφωνα με την καθιερωμένη πολιτική, προτείνει την επιβολή ημερήσιας χρηματικής ποινής ύψους 71.193 ευρώ για κάθε ημέρα που μεσολαβεί από τη δεύτερη απόφαση του Δικαστηρίου μέχρις ότου η Ελλάδα συμμορφωθεί με την απόφαση, καθώς και κατ' αποκοπή προστίμου 7.786 ευρώ ανά

ημέρα για το διάστημα που μεσολαβεί από την πρώτη απόφαση μέχρι την ημέρα συμμόρφωσης ή την ημέρα έκδοσης της δεύτερης απόφασης του Δικαστηρίου. Από την έκδοση της απόφασης του Δικαστηρίου το 2005, η Ελλάδα σημείωσε πρόοδο με την παύση λειτουργίας και την αποκατάσταση πολλών παράνομων ΧΑΔΑ και τη δημιουργία κατάλληλου συστήματος διαχείρισης αποβλήτων. Η ΕΕ έχει συγχρηματοδοτήσει τα περισσότερα από τα έργα αυτά.

Σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα, μέχρι το τέλος του 2008, έπρεπε να είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας και να είχαν αποκατασταθεί όλοι οι παράνομοι χώροι ανεξέλεγκτης διάθεσης. Τον Απρίλιο του 2009 εστάλη στην Ελλάδα επίσημη προειδοποιητική επιστολή δυνάμει του άρθρου 260 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία υπενθύμιζε στη χώρα τις υποχρεώσεις της. Ωστόσο, σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία που διαθέτει η Επιτροπή, εξακολουθούν να λειτουργούν περίπου 78 παράνομοι ΧΑΔΑ κατά παράβαση της νομοθεσίας της ΕΕ περί αποβλήτων, ενώ 318 βρίσκονται ακόμα σε διαδικασία αποκατάστασης. Η παύση λειτουργίας των παράνομων ΧΑΔΑ καθυστερεί λόγω της έλλειψης εναλλακτικών εγκαταστάσεων επεξεργασίας αποβλήτων. Συνεπώς, η Επιτροπή παραπέμπει εκ νέου την υπόθεση στο Δικαστήριο και ζητά οικονομικές κυρώσεις. Οι οικονομικές κυρώσεις θα μειώνονται με την παύση λειτουργίας και την αποκατάσταση κάθε χώρου ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων, υπό τον όρο ότι δεν δημιουργούνται νέοι.


/ ÐáñáóêåõÞ 22 Öåâñïõáñßïõ 2013

Θέμα

w w w . p r o t i n e w s . g r

5

“Οι πληγές του είναι πιο σοβαρές από ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί”

"Καμπανάκι" για το φράγμα Πηνειού  Σε

ποιο στάδιο βρίσκεται η μελέτη για την επιδιόρθωση των εγκαταστάσεων;

Οι Ηλείοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις για την αργοπορία

Ôï ýøïò ôùí íåñþí îåðÝñáóå áõôü ôïõ ÷áëáóìÝíïõ õðåñ÷åéëéóôÞ

Η

φράση μηχανικού, "απορώ πως ορισμένοι κοιμούνται ήσυχοι", μετά την επίσκεψη του στις εγκαταστάσεις του φράγματος Πηνειού, πριν περίπου ένα χρόνο, αντικατοπτρίζει με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο, τους κινδύνους που εγκυμονεί η λειτουργία του, μετά από τη χρόνια εγκατάλειψή του.

Του Κώστα Γιάλπα gialpk@yahoo.gr Το φράγμα του Πηνειού, το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο που κατασκευάστηκε ποτέ στο νομό μας, έχει εγκαταλειφτεί και πολλοί εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για το αν έχει καταστεί επικίνδυνο για την ίδια την Ηλεία. Δεν είναι τυχαίο ότι οι ηλεκτρομηχανικές του εγκαταστάσεις, τα θυροφράγματα και ο υπερχειλιστής είναι εδώ και αρκετά χρόνια εκτός λειτουργίας με ότι αυτό συνεπάγεται για το

φράγμα Τις τελευταίες ημέρες μετά τις έντονες βροχοπτώσεις για πολλοστή φορά τα νερά πέρασαν το ύψος του υπερχειλιστή διαφεύγοντας προς τη διώρυγα και στη συνέχεια στην παλιά κοίτη του Πηνειού. Μέχρι τώρα δεν έχουν εμφανιστεί πλημμυρικά προβλήματα. Μέχρι χθες τουλάχιστον! Προβλήματα που δεν θα έπρεπε ούτε καν να συζητούνται εάν κάποιος είχε δείξει ουσιαστικό ενδιαφέρον για το φράγμα. Εάν η μελέτη που από τον περασμένο Μάη εκπονείται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και θα παραδίδονταν μέσα σε ένα τρίμηνο, είχε ολοκληρωθεί και τα έργα είχαν ξεκινήσει. Αν συνυπολογίσει κανείς ότι έως σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε στο φράγμα, που μετρά πάνω από μισό αιώνα

ζωής, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, οφείλει να αναλάβει δράση και να προχωρήσει στη χρηματοδότηση των αναγκαίων παρεμβάσεων. Οι Ηλείοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι και κυρίως ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Χριστοδουλόπουλος ο οποίος από νωρίς είχε επιστήσει την προσοχή των αρμοδίων για το φράγμα, οφείλουν να "τρέξουν" τις διαδικασίες ώστε -έστω και αργοπορημένα- να επουλωθούν οι βαθιές πληγές του φράγματος.

Που είναι η μελέτη; Τα προβλήματα που παρουσιάζει το φράγμα του Πηνειού τα γνώριζαν όλοι. Η ΔΕΚΕ η οποία διαχειρίζονταν το φράγμα και είχε την ευθύνη της λειτουργίας του γνώριζε αλλά και η με τη σειρά της διαπίστωνε την αναγκαιότητα και ενημέρωνε τους ανωτέρους καθώς όλα αυτά απαιτούσαν χρήμα. Χρήμα που προφανώς δεν περίσσευε ποτέ, για τα αναγκαία… Το θέμα ήρθε για ακόμα μια φορά στην επικαιρότητα με αφορμή, το νέο έργο ύδρευσης, ολόκληρου του Κάμπου της Ηλείας με την κατασκευή διυλιστηρίου. Κλιμάκιο μηχανικών της Περιφέρειας μαζί με τεχνικούς, τον αντιπεριφερειάρχη, και περιφερειακούς συμβούλους, επισκέφθηκαν πριν δυο χρόνια, το φράγμα και τις ε-

γκαταστάσεις του, εξετάζοντάς το λεπτομερώς. Όπως ανέφερε η έκθεση αυτοψίας που τότε είδε το φως της δημοσιότητας, οι "πληγές του φράγματος είναι πιο σοβαρές από ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί". Τότε οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Ήλιδας εκπόνησαν μελέτη η οποία απορρίφθηκε από το σύνολο των περιφερειακών συμβούλων της Ηλείας - μάλιστα είχαν παραχωρήσει και κοινή συνέντευξη τύπου- υποστηρίζοντας πως τα χρήματα που αναφέρονται σ' αυτή ήταν υπερβολικά. Μέσα από πολύ παρασκήνιο και αντιδικίες, αποφασίστηκε, και με την συμμετοχή του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα, ότι ο τρόπος επίλυσης των προβλημάτων που έχουν προκύψει, θα αποφασιστεί από την εποπτεύουσα αρχή. Έτσι αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 24ης Μαϊου 2012 η σύνταξη μελέτης από εξειδικευμένους σε αυτά τα έργα επιστήμονες. Μάλιστα όπως αναφέρεται

στην απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την μελέτη χρηματοδότησε από δικούς της πόρους η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας ( 120.000 ευρώ) ώστε αυτή να έχει ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν, δηλαδή με την λήξη της αρδευτικής περιόδου. Μετά την παράδοσή της, θα άρχιζε ένας "αγώνας δρόμου", για την εξεύρεση πόρων προς χρηματοδότηση των προτεινόμενων παρεμβάσεων. Ω-

στόσο πέρασαν από τότε 8 μήνες και δεν έχει γίνει γνωστή η τύχη της μελέτης. Το φράγμα για ακόμα μια φορά υπερχείλισε και αυτή είναι η πραγματικότητα. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά πλάι στο φράγμα σε ένα από τα αναχώματα υπάρχει ενεργό σεισμικό ρήγμα. Το ρήγμα αποκαλύφθηκε μετά το σεισμό του Ιουνίου του 2008 στην περιοχή και θεωρείται το πιο επικίνδυνο.

Γιώργος Κοντογιάννης

Μέχρι τα μέσα Μαρτίου η υποβολή προτάσεων για τη χρηματοδότηση έργων από το πρώην Ταμείο Μολυβιάτη Μέχρι τα μέσα Μαρτίου πρέπει να καταθέσουν τις προτάσεις τους οι Δήμοι στην Περιφέρεια για χρηματοδότηση έργων από το πρώην Ταμείο Μολυβιάτη, όπως προκύπτει από την απάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκη στην Αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης. Στην Αναφορά που κατέθεσε ο Γιώργος Κοντογιάννης διαβίβασε την επιστολή του Δημάρχου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Διονυσίου Μπαλιούκου, σχετικά με την εξασφάλιση της χρηματοδότησης έργων από το πρώην Ταμείο Μολυβιάτη (Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών). Όπως αναφέρει ο αρμόδιος Υπουργός, μετά την κατάργηση του ΕΤΑΕΑ (Ν.3895/2010) οι εισφορές του και το ταμειακό του υπόλοιπο περιήλθαν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Οικονομικών (Διεύθυνση 24η του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους). Στη συνέχεια εκδόθηκε ΚΥΑ η οποία περιγράφει τη συνέχιση της διαδικασίας χρηματοδότησης των ενταγμένων έργων αποκατάστασης πυρόπληκτων περιοχών από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Στη δε τελευταία τροποποίησή της με α.π. 55923/ΔΚΠ353/18-12-2012 περιγράφεται η διαδικασία ένταξης έργων από το 2013 και εφεξής με την υποβολή προτάσεων από τους ΟΤΑ α' βαθμού στη Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της αντίστοιχης Περιφέρειας εντός τριών μηνών από την έκδοση της ΚΥΑ (εκδόθηκε στις 18-12-2012) με ανώτατο όριο πιστώσεων για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το ποσό των 24.700.000 ευρώ.


6

w w w . p r o t i n e w s . g r

Ρεπορτάζ

/ ÐáñáóêåõÞ 22 Öåâñïõáñßïõ 2013

Οργή και αγανάκτηση στο Καράτουλα από τις συνεχιζόμενες κλοπές

Ξεκίνησαν περιπολίες για να προστατέψουν τις περιουσίες τους

Της Άννας Αγγελίδου anagelidou@yahoo.gr

Α

νασφάλεια, αγανάκτηση και οργή. Με αυτές τις τρεις λέξεις, θα μπορούσε να περιγράψει κανείς την ψυχολογία των κατοίκων στο Καράτουλα, που σε καθημερινή βάση γίνονται μάρτυρες μίας νέας υπόθεσης κλοπής, στα σπίτια, στα εξοχικά, ακόμα και στα ίδια τους τα χωράφια. Οι περισσότεροι από τους κατοίκους έχουν πέσει θύματα κλοπής περισσότερες από τρεις φορές μέσα σε διάστημα δύο ετών, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι έχουν ήδη απαριθμήσει

Γιώργος Τσατσαμπάς

Ευστάθιος Κονδύλης

Διονύσης Καρκούλιας

έξι κλοπές εντός της περιουσίας τους. Όσο για την λεία των δραστών αυτή είναι από κοσμήματα και χρυσαφικά έως και σιδερένιους πασσάλους.Όπως μπορεί κανείς να φανταστεί, αυτό είχε σαν συνέπεια, να δημιουργηθεί ένταση στο Καράτουλα, ενώ οι κάτοικοι σε μία προσπάθεια να προστατέψουν τη ζωή και την περιουσία τους ξεκίνησαν περιπολίες, καθώς ,όπως επισημαίνουν ,η έλλειψη αστυνόμευσης είναι εκείνη που έχει οδηγήσει σε καθημερινά φαινόμενα κλοπών.

Άγγελος Μαγούλης

πρόεδρος Καράτουλα

Τα πράγματα έχουν γίνει πολύ δύσκολα με τις κλοπές σε όλο το χωριό. Εμείς δεν μπορούμε να ελέγξουμε την κατάσταση και χρειαζόμαστε την βοήθεια της αστυνομίας. Από τη πλευρά της η αστυνομία δεν μπορεί να ανταπεξέλθει λόγω του μειωμένου προσωπικού. Εμείς έχουμε κανονίσει να βγαίνουν δύο άτομα κάθε βράδυ για περιπολίες σε όλο το χωριό. Έχουν ανοίξει περίπου 10 εξοχικά και τρείς μόνιμες κατοικίες, μίας γριούλας της έπιασαν την κουβέντα και μπήκαν στο σπίτι και της πήραν τα λεφτά. Από τον χώρο του καλτσέτου έχουν αφαιρέσει το χαλκοκαλώδιο του φωτισμού ενώ είχαν αφαιρέσει και τα καπάκια από τις υδρομαστεύσεις. Πρέπει να βρεθεί άμεσα μία λύση.

Μπαίνουν μέσα στα σπίτια και τα εξοχικά. Εμένα μου πήραν 6 τόνους ξύλα που είχα σε μία αποθήκη. Της μάνας μου της έκλεψαν δύο κοκόρια. Θα πάρουμε το νόμο στα χέρια μας. Ξεκινήσαμε να κάνουμε περιπολίες και όποιων δούμε να κλέβει θα τον τουφεκίσουμε στα ίσια. Τελείωσε δεν γίνεται άλλο. Δεν γίνεται την περιουσία μας, να την δουλεύουμε εμείς και να κάνουν άλλοι κουμάντο και να τρώνε τα έτοιμα. Ακόμα και οι γέροντες κλειδώνονται μέσα στα σπίτια. Μετά τις 9:00 το βράδυ δεν κυκλοφορεί άνθρωπος. Τους βλέπουμε να περνάνε χωρίς πινακίδες και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα.

Έσπασαν την πόρτα, μας πήραν τα μηχανήματα, τα χορτοκοπτικά και δεν μπορούμε να έχουμε τίποτα μέσα σε αποθήκες και σπίτια. Κάτι θα πρέπει να γίνει. Υπάρχουν κλοπές σε καθημερινή βάση και ακούς διαρκώς τα ίδια πράγματα. Κάτι θα πρέπει να γίνει. Δεν πρέπει να φτάσουμε στο σημείο να πάρουμε το νόμο στα χέρια μας, γιατί είναι ακραίο, αλλά δεν βλέπουμε να υπάρχει και άλλη λύση. Έχουμε και οικογένειες και παιδιά από πίσω. Είτε έτσι είτε αλλιώς κάποιος κάτι θα χάσει. Για την όλη κατάσταση φταίει και η έλλειψη αστυνόμευσης. Είχαμε αστυνομία, την πήραν και τώρα δεν έχουμε τίποτα.

Μπήκαν μέσα στο κτήμα, ξήλωσαν με το αυτοκίνητο τρεις σειρές σταφίδα, έκλεψαν τους σιδηροπασάλους και τα πανιά, ενώ αφαίρεσαν και δύο αγροτικά μηχανήματα. Η κατάσταση έχει ήδη ξεφύγει και η ζημιά που έχει ήδη προκληθεί είναι πάρα πολύ μεγάλη. Μπήκαν μέσα στην αποθήκη άνοιξαν το αυτοκίνητο και πήραν και από εκεί πράγματα και δεν ξέρω τι θα γίνει με αυτή τη κατάσταση. Δεν ξέρω τι να κάνω, είναι μεγάλη η ζημιά.

Μέσα σε πέντε μέρες με έχουν κλέψει δύο φορές. Την πρώτη φορά μπήκαν και πήραν 1 τόνο κούτσουρα. Ξαναμπήκαν μετά από πέντε μέρες, φόρτωσαν τα ξύλα, κόλλησαν μέσα στο κτήμα αλλά τα πήραν όλα. Δεν έχω ξύλα για το τζάκι μου. Πέρσι μου έκλεψαν 700 υδροπασάλους αξίας 1000 ευρώ, ένα ξυλοκοπτικό, ένα καζάνι και ουσιαστικά είναι η τέταρτη φορά που με κλέβουν μέσα σε δύο χρόνια. Πριν από 15 μέρες προσπάθησαν να παραβιάσουν το σπίτι θείου μου αλλά δεν τα κατάφεραν. Όσο γίνεται φυλάμε σκοπιά. Φοβόμαστε να μην πέσουμε πάνω τους, όταν κλέβουν γιατί μπορεί να σκοτώσεις και κανένα και να βρεις και το μπελά σου.

έκλεψαν. Εμείς κάνουμε περιπολίες και αυτό που λέμε ότι ο κόσμος θα πάρει το νόμο στα χέρια του, είναι γεγονός και θα συμβεί με τις όποιες συνέπειες καθώς πολλοί είναι οι κυνηγοί στο χωριό και υπάρχουν πολλά όπλα και είμαι βέβαιος ότι και εκείνοι οι οποίοι κλέβουν είναι έτοιμοι για όλα και πρέπει να είμαστε και εμείς προετοιμασμένοι για όλα. Έχουμε καταντήσει άγρια δύση.

Παναγιώτης Μπαρδούσης

Γιάννης Πιερρόπουλος

Γρηγόρης Δαβουρλής

Από εμάς πήραν τις φουρκάδες και ένα ψυγείο. Είναι μία ζημιά πάνω από 1000 ευρώ. Ήταν η πρώτη φορά που μας

Δύο καζάνια και δύο ψεκαστήρες και ένα σορό διάφορα αγροτικά εργαλεία και ένα μηχάνημα ποτίσματος μου έχουν κλέψει. Έβαλα τις σιδεριές επειδή φοβάμαι. Είμαι 80 χρονών ποτέ δεν είχαμε τέτοια πράγματα. Τέσσερις φορές μου έχουν σπάσει την πόρτα και έχω βάλει διπλή κλειδαριά πάνω και κάτω. Εί-


/ ÐáñáóêåõÞ 22 Öåâñïõáñßïõ 2013

Ρεπορτάζ

w w w . p r o t i n e w s . g r

7

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας

Επί τάπητος η κατάσταση στα κρατητήρια Ðåñéðïëßåò êÜíïõí óôï ÷ùñéü ïé êÜôïéêïé ôïõ ÊáñÜôïõëá ðñïêåéìÝíïõ íá ðñïóôáôÝøïõí ôéò ðåñéïõóßåò ôïõò ναι σιδερένια η πόρτα και πάλι την πετάνε. Άνοιξαν εκεί την πρώτη βραδιά και μπήκαν μάλλον για λεφτά. Την επόμενη άνοιξαν το παράθυρο, μπήκαν και δεν πήραν τίποτα. Τέσσερις φορές μπήκαν από την πόρτα και πάλι δεν βρήκαν τίποτα. Σαν την φετινή περίοδο δεν είχα δει.

πόρτα μπήκαν από το παράθυρο. Με έχουν ήδη κλέψει τρεις φορές. Μόνο τις κότες έχουν αφήσει και δεν είμαι σίγουρος εάν πάω εκεί ότι θα τις βρω.

Κωνσταντίνος Σταυρόπουλος

Θρασύβουλος Δημητρακόπουλος

Μπήκαν στην αποθήκη πήραν μία ψεκαστήρα κάτι κασάρες, ένα πύραυλο, έναν λοστό μέχρι και ένα ράδιο και επειδή δεν μπορούσαν να ανοίξουν την

Εμένα πέρσι μου άνοιξαν δύο φορές το σπίτι στην εξοχή. Πήραν όσα μηχανήματα είχα μέσα, την ψεκαστήρα, ψαλίδες, ακόμα και τα φάρμακα του ραντίσματος. Δεν άφησαν τίποτα. Το βράδυ σηκώνομαι 10-15 φορές προκειμένου να κοιτάξω, το τι γίνεται από εδώ και από εκεί. Δεν είμαστε σε θέση να αντιμε-

τωπίσουμε αυτό το πράγμα. Και να δούμε κάποιον και να προσπαθήσομε να κάνουμε κάτι θα μας βάλουν και φυλακή. Κανονικά την αστυνομία δεν έπρεπε να την διώξουν από το Καράτουλα.

Αγγελοπούλου Μαρία Το καλό μέσα στην όλη ατυχία μας, ήταν ότι με το που μπήκαν βρήκαν τα κοσμήματα και δεν έψαξαν το υπόλοιπο σπίτι. Η αξία των χρυσαφικών ήταν και μεγάλη αλλά κυρίως συναισθηματική. Περισσότερο με πείραξε ότι πήραν τους σταυρούς των παιδιών. Τώρα δεν νοιώθω ασφάλεια πουθενά, από τη στιγμή που μπήκαν μέσα στο ίδια μας το σπίτι. Εμάς μας έκλεψαν στις 11:30 το πρωί και είχαν θράσος καθώς το σπίτι είναι πάνω στο δρόμο. Όπως φάνηκε πήγαν να παραβιάσουν την κεντρική πόρτα και επειδή δεν άνοιξε μπήκαν από την μπαλκονόπορτα της κρεβατοκάμαρας. Εάν υπήρχε εδώ αστυνομία ίσως να φοβόντουσαν.

Στη Γαστούνη

Συνελήφθη 31χρονος για κλοπή και παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη χθες (20-2-2013) το βράδυ, στη Γαστούνη, από Αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 31 ετών σε βάρος του όποιου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και παράνομη οπλοκατοχή.Ειδικότερα σε έλεγχο που ενήργησαν οι Αστυνομικοί στο όχημα του 31χρονου βρήκαν και κατέσχεσαν ένα μαχαίρι 25 εκατοστών και μεγάλη ποσότητα πλαστικών μονώσεων από καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος από τα οποία είχε αφαιρεθεί ο χαλκός.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.

ΟΥπαλλήλων Ηλείας, Ηλίας Παναγούπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών

λης μετά από εξουσιοδότηση του Δ.Σ, της Ένωσης και με γνώμονα την ασφάλεια και υγιεινή στα κρατητήρια όχι μόνο στην έδρα της Α.Δ. Ηλείας αλλά και στους λοιπούς χώρους φύλαξης κρατουμένων της Αστυνομικής Διεύθυνσης παρευρέθηκε στη συνεδρίαση της επιτροπής της ομοσπονδίας που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 6 Φεβρουαρίου. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης επέδωσε σχετική αλληλογραφία της Ένωσης η οποία αναφέρεται στην κατάσταση που επικρατεί στα Αστυνομικά κρατητήρια, αλληλογραφία η οποία έχει προκύψει από διεργασίες της Ένωσης οι οποίες έχουν ξεκινήσει από το Μάρτιο του 2012 και έχουν σαν αποτέλεσμα την αυτοψία στους χώρους κράτησης της έδρας της Α.Δ. Ηλείας από αρμόδιο μηχανικό του Υπουργείου. Αναφορικά δε με το 663/2012 έγγραφο, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συναδέλφους και μετά από ομόφωνη απόφαση απέστειλε έγκαιρα με δικά της αντανακλαστικά το ανωτέρω έγγραφο αναφέροντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ζητώντας και τη συνδρομή της Ομοσπονδίας μας για την άμεση επίλυση. Κατά τις διεργασίες του Γενικού Συμβουλίου την 6 και 7 Φεβρουαρίου στην Αθήνα όπου η Ένωση εκπροσωπήθηκε δια του πρόεδρου της και της Γενική Γραμματέα, ο πρόεδρος Ηλίας Παναγούλης ευχαρίστησε την επιτροπή για την συμβολή της και ζήτησε και την αυτοπρόσωπη παρουσία της στην Α.Δ. Ηλείας , δε ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας και πρόε-

δρος της αρμόδιας επιτροπής Γεώργιος Φεστερίδης από βήματος έκανε ειδική αναφορά και στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων για την αγωνία της και παρεμβάσεις της Ένωσης για το φλέγον αυτό θέμα. Ακόμα στο Γενικό Συμβούλιο από το πρόεδρο Ηλία Παναγούλη τέθηκε το ζήτημα της αφαίμαξης σε αστυνομικό προσωπικό της Α.Δ. Ηλείας από όμορες διευθύνσεις και το έλλειμμα αστυνομεύσεις που παρουσιάζεται ως αποτέλεσμα της λογικής αυτής. Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας προκειμένου να διασφαλίσει τους συναδέλφους της, άμεσα προέβη σε νέες διεργασίες που προέκυψαν κατά το διοικητικό συμβούλιο της που πραγματοποιήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου όπου ομόφωνα αποφασίσαμε να ζητηθεί νέα έκθεση αυτοψίας από μηχανικούς της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας προκειμένου σε συνεργασία με την επιτροπή να βελτιωθούν οι συνθήκες στους χώρους κράτησης. Τέλος τέθηκε το ζήτημα της πολύμηνης παραμονής των ποινικών κρατουμένων στα Αστυνομικά κρατητήρια όλης της επικράτειας ένα φαινόμενο το οποίο καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα και δημιουργεί έλλειμμα στην ασφαλή φύλαξη τους.


8

Άρθρα

w w w . p r o t i n e w s . g r

ΗΘΗ-ΕΘΙΜΑ-ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ

Μαξίμου, ενταύθα

Καλημέρα κ. Πρόεδρε

“Φιλότιμο Πολιτών και Πολιτικών” Ήταν πραγματική δημοσιογραφική επιτυχία της "Ελευθεροτυπίας" η αποκάλυψη της απόρρητης επιστολής του διοικητή του ΟΑΕΕ κ. Ηλία Κικίλια προς τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των άλλων δυο κομμάτων που μετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό. Διότι η επιστολή αυτή αποκαλύπτει για μια ακόμη φορα το μέγεθος της αυθαιρεσίας της εξουσίας αλλα και της ασέβειας απέναντι στο θυσίες των πολιτών. Με ειδικό νόμο του 2011 υποχρεώθηκαν όλοι οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα να υποστούν παρακράτηση στις αποδοχές τους που ονομάσθηκε "εισφορά κοινωνικής αλληλεγγύης". Και συγκεντρώθηκαν εξακόσια εκατομμύρια, τα οποία έπρεπε, κατά τον νόμο με τον οποίο επιβλήθηκε αυτή η εισφορά, να διατεθούν για την καταπολέμηση της ανεργίας. Η έστω για την ανακούφιση των ανέργων. Αλλα όπως αποκαλύπτεται από την επιστολή του διοικητή του ΟΑΕΕ, δεν δόθηκε ούτε δεκάρα για τον σκοπό αυτό. Τα χρήματα ενσωματώθηκαν στον προϋπολογισμό, για να καλυφθούν οι "τρύπες" από την υστέρηση εσόδων. Προ ημερών ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι εμπιστεύεται και τιμά την φιλοτιμία των Ελλήνων πολιτών. Μπράβο του. Το ερώτημα όμως είναι αν οι Έλληνες πολίτες, που υποβάλλονται σε θυσίες, που πληρώνουν κάθε τόσο ποικίλες "έκτακτες" εισφορές, μπορούν να έχουν εμπιστοσύνη και στο φιλότιμο των πολιτικών τους ηγετών. Αυτών που επιβάλουν εισφορές αλληλεγγύης για την αντιμετώπιση της ανεργίας, αλλα δεν διαθέτουν τα χρήματα για την ανακούφιση των ανέργων. Η ανεργία είναι τούτη την ώρα η μεγαλύτερη πληγή της ελληνικής κοινωνίας. Τα στοιχεία που περιέχονται στην επιστολή του κ. Κικίλια, -και τα οποία προφανώς έχουν ήδη ξεπερασθεί από την ρέουσα πραγματικότητα- είναι αρκούντως εύγλωττα. Αντιγράφω μόνο δυο σημεία από αυτά: "2. Το 2011 στη χώρα μας καταγράφηκαν 1,5 εκατ. άτομα που ζούσαν σε νοικοκυριά στα οποία δεν εργαζόταν κανένας ενήλικας. 3. Οι δικαιούχοι του επιδόματος ανεργίας αποτελούν μόνο το 25%-35% των εγγεγραμμένων ανέργων." Ενάμισι εκατομμύριο νοικοκυριά χωρίς κανέναν εργαζόμενο. Και μόνο σε ένα στα τρία, από αυτά τα νοικοκυριά, φτάνει το επίδομα ανεργίας που είναι και το χειρότερο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόσο σε ύψος όσο και σε διάρκεια επιδότησης. (Πάει και το "όραμα" του Γιωργάκη σε κάθε νοικοκυριό να υπάρχει ένας τουλάχιστον εργαζόμενος). Πως λοιπόν οι πολίτες να εμπιστευθούν την "φιλοτιμία" των πολιτικών; Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ www.massavetas .gr

/ ÐáñáóêåõÞ 22 Öåâñïõáñßïõ 2013

Σεργιάνι στο περιβόλι των παραμυθιών τα παιδικά μας χρόνια που το παραμύθι συντρόφευε τα σκοτεινά βράδια- πριν η τεχνολογία - χαράξει τους δικούς της ορίζοντες-, ήταν δύσκολο να ξεχωρίσουμε το μύθο από την πραγματικότητα και πολύ συχνά μας τρόμαζαν οι φαντασιώσεις που προκαλούσε η αφήγηση. Θυμάμαι αρκετά ζωηρά το παραμύθι λαϊκή παράδοση με τις μοίρες, το οποίο με τρόμαζε καθώς, πίστευα ότι κυκλοφορούν ανάμεσά μας αυτά τα ξωτικά, οι μοίρες, οι οποίες έμπαιναν στα σπίτια κάθε φορά που γεννιόταν ένα παιδί για να το μοιράνουν! Οι Μοίρες, σαν οντότητες της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας, είναι αυτές που ευθύνονται για τα καλά και τα κακά της ζωής του κάθε ανθρώπου, από τη γέννηση μέχρι το θάνατό του. Παίρνουν την δύναμή τους από τον Δία, ο οποίος για το λόγο αυτό καλείται και "Μοιραγέτης". Στις Μοίρες υπακούουν μέχρι και οι θεοί οι οποίοι έχουν όμως την δύναμη να αλλάζουν τις αποφάσεις τους. Ο όρος Μοίρες, πάρθηκε απ' το "μοίρα", που σημαίνει το μέρος, το μερίδιο. Εννοούνταν το μερίδιο απ' τη ζωή και τα καλά της, που έπεφτε στον κάθε άνθρωπο. Λέγαν στο παραμύθι μας, πως οι μοίρες είναι τρεις αδελφάδες, η Λάχεση, η Κλωθώ και η Άτροπος. Ζούν σε ένα πολύ όμορφο μακρινό παλάτι με μεγάλο πανώριο κήπο! Είναι σαν τις άλλες γυναίκες, μονάχα που τούτες δεν πεθαίνουν ποτέ! Και σ' αυτόν τον κήπο κατεβαίνουν και κάθονται, παίζουν όργανα και τραγουδούν. Όλες τις δουλειές του σπιτιού αυτές τις κάνουν, μοναχές. Και τα φορέματα που φορούν, αυτές τα φτιάχνουν. Γνέθουν, υφαίνουν σε μαλαματένιο αργαλειό και μετά τα ράβουν. Άλλοι πάλι λένε πως δεν κατοικούν σε παλάτι, παρά πως καθεμιά έχει το δικό της σπιτάκι στην άκρη του κόσμου και πως το ένα σπιτάκι είναι μακριά από τ' άλλο. Κι άλλοι πάλι πως στην άκρη του

Σ

* Γράφει ο Αγησίλαος Γεωργούλιας, συνταξιούχος Δάσκαλος κόσμου είναι δύο μεγάλες σπηλιές, μακριά η μία από την άλλη και πως σ' αυτές μένουν οι μοίρες, πότε στη μια και πότε στην άλλη. Μέσα, αυτές οι σπηλιές είναι καλύτερες κι από το πλουσιότερο σπίτι. Και στη μέση καθεμιάς είναι πάντα ένα στρωμένο τραπέζι με χίλια δυό καλά. Οι μοίρες λοιπόν αποφασίζουν αν το νεογέννητο θα περάσει καλή ζωή, ευχάριστη, άνετη, εύκολη ή αν θα του φορτώσουν στην πλάτη όλα τα κακά του κόσμου, στενοχώριες, δυσκολίες κλπ. Καθορίζουν δηλαδή το πεπρωμένο όπως λέμε. Η Κλωθώ, η γεροντότερη απ' τις τρεις (λέγεται έτσι γιατί κρατάει ρόκα με λινάρι και κλώθει το νήμα της ζωής), ξετυλίγει το νήμα της ζωής. Η κλωστή που κρατούν στα χέρια τους, συμβολίζει την ανθρώπινη ζωή, δεικνύοντας έτσι το πόσο μικρή και αδύναμη μπορεί αυτή να είναι. Το αν αυτή η ζωή είναι καλή ή όχι αποφασίζει η Λάχεση, που κρατάει στα χέρια ένα αδράχτι και τυλίγει σιγά - σιγά το νήμα αυτό. Μοιράζει τους κλήρους με το τί είναι γραφτό να του λάχει. Τέλος η μικρότερη, η Άτροπος, με το ψαλίδι που κρατάει, κόβει μια ορισμένη στιγμή χωρίς τον παραμικρό δισταγμό το νήμα κι ο άνθρωπος θα πεθάνει Κάθε τόσο, αφήνουν το παλάτι τους και γυρνάνε ολάκερη τη γη για να μοιράνουν το παιδί που γεννιέται. Πηγαίνουν την τρίτη μέρα κι αυτό το ξέρουν όλοι, γι αυτό και η μητέρα ετοιμάζει το παιδί και συγυρίζει το σπίτι. Βάζει και στη μέση του δωματίου ένα τραπέζι με τρία καθίσματα για να καθίσουν οι μοίρες και πάνω του μέλι με αμύγδαλα που σχηματίζουν τρεις καρδιές, τρία κουταλάκια, τρία ποτήρια με νερό και τρία βραχιόλια για να τις γλυκάνει και να τις ευχαριστήσει κι αυτές με τη σειρά τους να καλομοιράνουν το παιδί. Αυ-

τές έρχονται τα μεσάνυχτα στο σπίτι, ασπροντυμένες και καλοστολισμένες με κορόνα στο κεφάλι, γιορντάνια στο λαιμό από μαργαριτάρια και μαργαριταρένια βραχιόλια στα χέρια τους. Ακόμα, η Ατροπος κρατάει ένα μαργαριταρένιο κομπολόι στο χέρι, κι ένα βιβλίο για να γράφει αυτά που θα μοιράνουν. Κάθονται στο τραπέζι, ξεκουράζονται, γλυκαίνονται με το μέλι και αρχίζουν να εύχονται να είναι γλυκό και μελιτάτο το παιδί. Στο μοίραμα, η Κλωθώ με τη ρόκα γνέθει κι η Λάχεση με το αδράχτι τυλίγει την κλωστή. Κάθε τυλιξιά που κάνουν είναι κι ένας χρόνος. Η Λάχεση επίσης, όσο γνέθουν και τυλίγουν, μελετάει τις τύχες του παιδιού και η Ατροπος αν τις δεχτεί, τις γράφει στο βιβλίο της μέχρι να τελειώσει η κλωστή. Όταν τελειώσει το μοίραμα, η Ατροπος με το ψαλίδι κόβει την κλωστή. Αν όμως σπάσει η κλωστή προτού τελειώσει το μοίραμα, παύουν να τυλίγουν., Το παιδί θα, ζήσει τόσα χρόνια, όσα και οι τυλιξιές στο αδράχτι. Κι έτσι ο καθένας μας ζεί όπως οι μοίρες τον μοίραναν... Το παραμύθι και η παράδοση με τις μοίρες απηχεί στη ελληνική μυθολογία και καθρεφτίζει τις προλήψεις και τη μοιρολατρική λαϊκή αντίληψη για τη ζωή.

Ιατροκοινωνικό Κέντρο Πύργου

Αναγκαία η στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων Το Κέντρο στήριξης ΡΟΜΑ και Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων, καλεί τους δημότες Πύργου, τους επιχειρηματίες, καθώς και κάθε άλλο ενδιαφερόμενο, που επιθυμεί να σταθεί αρωγός στον σκοπό του Κέντρου, να επικοινωνεί για την δυνατότητα διάθεσης ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, είδη ένδυσης

και υπόδησης, σχολικά είδη, γραφική ύλη κ.λ.π.), με τα στελέχη της δομής, καθημερινά από τις 8:00 το πρωί έως τις 1:00 μετά το μεσημέρι . Παράλληλα οι εργαζόμενοι του Ιατροκοινωνικού Κέντρου Πύργου, ευχαριστούν θερμά για την προσφορά τους την ΔΗ.Κ.Ε.Π, τον σύλλογο "Χαμόγελο του Παιδιού", την Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση "Ανθρώπινη Αλληλεγγύη" και την Εθελοντική Δράση Πύργου καθώς και όλους τους δημότες της πόλης, που ευαισθητοποιήθηκαν και συνεχώς ευαισθητοποιούνται στην προσπάθεια να βοηθηθούν οι ΡΟΜΑ και οι Ευπαθείς Ομάδες τις δύσκολες αυτές ημέρες που βιώνουμε.


/ ÐáñáóêåõÞ 22 Öåâñïõáñßïõ 2013

Συνέντευξη

w w w . p r o t i n e w s . g r

9

Το μέλος της Ε.Ε. της ΔΗΜΑΡ Σταύρος Λιβαδάς σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην εφημερίδα “ΠΡΩΤΗ”

“Η τύχη της χώρας είναι το μόνο μας μέλημα” Μ

ια αποκαλυπτική συνέντευξη στην εφημερίδα "ΠΡΩΤΗ" παραχώρησε το μέλος της Ε.Ε της ΔΗΜΑΡ Σταύρος Λιβαδάς με αφορμή την ημερίδα που πρόκειται να διοργανώσει η ΔΗΜΑΡ Ηλείας το Σάββατο το πρωί στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου και στην οποία θα

στον Θοδωρή Λάμπρο thlabros@hotmail.com

Ερ.: Κύριε Λιβαδά, έρχεστε στην Ηλεία μαζί με άλλους διακεκριμένους επιστήμονες για να μιλήσετε για τις αναπτυξιακές προοπτικές του λιμένα Κατακόλου. Θα ήθελα να μας πείτε ποιες είναι αυτές οι αναπτυξιακές προοπτικές δεδομένου ότι στο επίνειο της πρωτεύουσας του νομού ακούγονται διάφορα θέματα μείζονος σημασίας όπως η εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, η επικείμενη παραχώρηση υπηρεσιών του λιμανιού και της μαρίνας μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, κ.α. Απ. : "Η δύσκολη εθνική προσπάθεια για τη σωτηρία της χώρας και την παραμονή της ως ισότιμο μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας και της ευρωζώνης, έχει, ταυτόχρονα,

είναι εκ των βασικών ομιλητών. Ο κ. Λιβαδάς μιλώντας στην "ΠΡΩΤΗ" αναφέρθηκε σε μια σειρά θεμάτων που απασχολούν αυτή την χρονική περίοδο την Ηλεία όπως το λιμάνι του Κατακόλου και η μελλοντική ανάπτυξή του, την Ολυμπία Οδό και το μέλλον της, το μείζον θέμα των ΤΕΙ, κ.α.

δυο κύριες προϋποθέσεις. Α- μακροπρόθεσμης ωφέλειας φενός να τηρηθεί το πρό- γεγονός είναι πως αξιοποιείται γραμμα δημοσιονομικής στα- η μόνη δυνατότητα να γίνει έθερότητας, βασική πλευρά του να αναπτυξιακό έργο υποδοοποίου είναι η αξιοποίηση της μής, μεγάλης κλίμακας, αφού ιδιωτικής περιουσίας του δη- (στην κατάσταση που βρίσκεμοσίου. Αφετέρου να υπάρ- ται η χώρα) μόνο ιδιωτικά κεξουν αναπτυξιακές πρωτο- φάλαια μπορεί να το χρηματοβουλίες, με προοπτικές βιω- δοτήσουν. Αυτό το έργο μποσιμότητας, ώστε να μην βρεθεί ρεί να προσφέρει πολλαπλά οποτέ ξανά η χώρα σε κατάστα- φέλη, δίνοντας πλην των φόση όπου ανθεί η κατανάλωση, ρων, τεράστια ώθηση στον ευημερούν οι αριθμοί και τουρισμό της κρουαζιέρας χρειαζόμαστε δανεικά για να (και όχι μόνο), αλλά γενικότεζήσουμε, φορτώνοντας τα ρα στην τοπική οικονομία. χρέη στους (άτυχους και αθώΗ προοπτική εκμετάλλευσης ους) επόμενους από μας! των υδρογονανθράκων, που Στην περίπτωση του Κατα- είναι διαπιστωμένο πως υπάρκόλου συνδυάζονται και οι χουν στην περιοχή, αποτελεί δυο αυτές προϋποθέσεις ανα- μια άλλη δραστηριότητα, με συγκρότησης: σημαντικά αποτελέΗ παραχώρησματα στον ε“Η προοπτική ση του λινεργειακό εκμετάλλευσης μανιού τομέα, αλκαι της υδρογονανθράκων στο Κατάκολο λά και θα έχει σημαντικά αποτελέσματα θετικές μαρίνας σε επιπτώστον ενεργειακό τομέα, ιδιώσ ε ι ς αλλά και θετικές επιπτώσεις τες για στο εστο εμπορικό και εκμεμπορικό συναλλαγματικό ισοζύγιο τάλλευση και συτης χώρας” (υπό προϋναλλαγματιποθέσεις, όκό ισοζύγιο της ρους και για συγκεχώρας. Δεν θα πρέπει κριμένο χρόνο) μας εξασφα- να υπάρχει κανένας φόβος για λίζει, άμεσα, ένα εφ' άπαξ πο- το περιβάλλον ή τον τουρισμό, σό, απολύτως αναγκαίο για να αν τηρηθούν οι περιβαλλοντιβγει το πρόγραμμα δημοσιο- κοί όροι που θεσπίστηκαν τενομικής σταθερότητας. Αυτό λευταία στην ΕΕ, μετά το τραείναι το λιγότερο. Το κύριο και γικό συμβάν του κόλπου του Μεξικού. Σ' αυτό το θέμα, φυσικά, την αυστηρή τήρηση των περιβαλλοντικών όρων, δεν θα πρέπει να υπάρξει καμιά ανοχή". Ερ.: Ένα από τα μείζονα θέματα που απασχολούν έντονα το αναπτυξιακό μέλλον της Ηλείας είναι αυτό της Ολυμπίας Οδού. Δυστυχώς οι μέχρι τώρα εξελίξεις κάνουν λόγο για "κόψιμο" του έργου έως την Πάτρα. Ποια είναι η θέση της ΔΗΜΑΡ για αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα, που ταλανίζει το νομό Ηλείας; Απ.: "Άμεσος στόχος της κυβέρνησης , με τον οποίο συμφωνεί και η ΔΗΜΑΡ, είναι η επανέναρξη κατασκευής των αυτοκινητοδρόμων, ανάμεσά τους και η ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ. Τα έργα υποδομής αυτά, πλην της

Εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία των παραπάνω θεμάτων τονίζοντας ότι το κόμμα που εκπροσωπεί έχει ως κύριο μέλημα την διάσωση της χώρας και εκλογές θα γίνουν μόνο αν η τωρινή κυβέρνηση δεν τα καταφέρει στο έργο που έχει αναλάβει.

μεσομακροπρόθεσμης ωφέ- τών και των, ως επί το πλεί- την επιστροφή του Ειδικού λειας που θα έχουν για την οι- στον, "ταξιδιωτών" καθηγητών Φόρου Κατανάλωσης πετρεκονομία μας, θα βοηθήσουν ά- (rooms to let, cafe, bars κλπ). λαίου και τη μείωση της τιμής μεσα στο πρόβλημα της ανερ- H "φούσκα" έσκασε, με οδυ- του ηλ. Ρεύματος για τις αγρογίας, με τις 40.000 και πλέον νηρές συνέπειες για τους νέ- τικές χρήσεις, την ενίσχυση της ρευστότητας, την επιδότηθέσεις εργασίας που θα δη- ους, την Παιδεία και τη χώρα. μιουργηθούν, αλλά Το Υπουργείο κατέ- ση του κόστους των ζωοτροκαι θα τονώσουν θεσε μια άτολ- φών, την προστασία της αγρο“Στόχος της τη χειμαζόμεμη και με ελ- τικής γης από υποθήκες κ.α. ΔΗΜΑΡ, είναι νη οικονομία λιπή τεκμη- Πιστεύω, επίσης, πως οι έλη επανέναρξη κατασκευής ρίωση "Α- ληνες αγρότες κατανοούν πως με την ενεργοποίηθηνά", η ο- η έξοδος από την εθνική περιτων αυτοκινητοδρόμων, ση παράποία ενώ πέτεια στην οποία έχουμε εανάμεσά τους πλευρων έγινε με δη- μπλακεί προϋποθέτει δίκαιη και η ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ” μοσιονομικά , κατανομή των βαρών, καθώς δραστηριοτήτων, που σχετίζοκατά βάση, κρι- και ότι ο διάλογος και όχι τα νται με την κατασκευτήρια, δεν πετυχαίνει μπλόκα μπορεί να δώσουν λύή τους. ούτε καν αυτό το στόχο, καθώς ση στα προβλήματά τους". Ειδικά για την ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ, δείχνει να υποτάσσεται σε οη πρόθεση είναι το έργο να ο- ρισμένες περιπτώσεις, σε Ερ.: Πως κρίνετε την παρουλοκληρωθεί στο σύνολό του. πολιτικές πιέσεις και πελα- σία της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση Σαμαρά. Θα έχουμε σύΩστόσο η εμπλοκή με τo ΣTΕ , τειακές αντιλήψεις. όσον αφορά την περιοχή του Ως ΔΗΜΑΡ, καταθέσαμε μια ντομα εκλογές; Και αν ναι το Καϊάφα, οι καθυστερήσεις ολοκληρωμένη πρόταση, δου- κόμμα σας θα αυξήσει τα ποστις απαλλοτριώσεις και κά- λεμένη με επιστημονικά και σοστά του; ποια άλυτα ακόμη , μικρά, εκπαιδευτικά κριτήρια. Για τα Απ.: "Θεωρούμε την ως σήμεχρηματοδοτικά προβλήματα, ΤΕΙ, προτείνουμε να χρησιμο- ρα συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ πιθανόν να έχουν σαν αποτέ- ποιηθεί σε πρώτη φάση, ως στην κυβέρνηση θετική. Αποφασίσαμε να συμμετάλεσμα τη μετάθεση σε δεύτε- κριτήριο για τη διατήρησχουμε στην κυρο χρόνο της κατασκευής ε- σή τους, η βάση ει“Ο διάλογος βέρνηση προνός τμήματός του. Σας διαβε- σαγωγής του 50% και όχι τα μπλόκα κειμένου να βαιώνω πως καταβάλλονται των φοιτητών. σωθεί η χώρα, μεγάλες προσπάθειες ώστε ο Με βάση αυτό μπορεί να δώσουν αρχικός στόχος να μην τροπο- το κριτήριο το λύση στα προβλήματά να παραμείνει ΤΕΙ Πύργου θα στην Ευρώπη ποιηθεί". των αγροτών” 'πρεπε να εξακοκαι το Ευρώ, να επαναδιατυπωθεί έΕρ.: Πρόσφατα γίναμε ως Η- λουθεί να λειτουργεί". να σχέδιο ανασυγκρότησης λείοι μάρτυρες μιας άλλης δυσμενούς εξέλιξης για το Ερ.:Αυτό το διάστημα ο αγρο- της χώρας, χωρίς φούσκες και νομό που αφορά τα τμήματα τικός κόσμος της χώρας και οδυνηρά πισωγυρίσματα. Με ΤΕΙ σε Πύργο και Αμαλιάδα. δη της Ηλείας μάχεται στα 33 αυτούς τους στόχους εγκαταΠοια είναι η θέση σας ως μπλόκα που έχει στήσει σε ό- λείψαμε την ησυχία και τη βοπρος την αντιμετώπιση του ό- λο σχεδόν τον Ελλαδικό χώρο λή της αντιπολίτευσης και αλου θέματος και τι πρέπει τε- για ένα καλύτερο αύριο. Ποια ποδεχθήκαμε χωρίς κανένα λικώς να γίνει ώστε τα υπάρ- είναι η θέση του κόμματός δισταγμό, να συνοδεύουν τις χοντα τμήματα να παραμεί- σας για τα αγροτικά ζητήματα σκέψεις και τις πράξεις μας η και προβλήματα. αγωνία για την επόμενη μέρα, νουν στην Ηλεία; Απ.: "Θίγετε ένα θέμα - πληγή, Απ.: "Η Δημάρ πιστεύει πως η η ευθύνη για τις τύχες των διπου δημιούργησε το πελατεια- ανάπτυξη του αγροτικού και πλανών, το άγχος για το δικό κό κράτος, ιδιαίτερα τα τελευ- γενικότερα του πρωτογενούς μας αύριο. Το έργο που ανέλαταία είκοσι χρόνια, με την αλό- τομέα είναι κομβικό σημείο βε η κυβέρνηση έχει ορίζοντα γιστη πολιτική δημιουργίας στην προσπάθεια ανασυγκρό- τετραετίας και εκλογές μπορεί σχολών τριτοβάθμιας εκπαί- τησης και αναπτυξιακής πο- να προκύψουν μόνο αν η κυδευσης, ανά την Ελλάδα: χω- ρείας της χώρας, παράλληλα βέρνηση δεν τα καταφέρει. ρίς εκπαιδευτικά και επιστη- βέβαια, με την τήρηση του ό- Τότε όμως το πρόβλημα για τη μονικά κριτήρια, χωρίς εξα- λου προγράμματος δημοσιο- χώρα θα 'ναι πολύ μεγαλύτεσφάλιση επαγγελματικών νομικής προσαρμογής. Από ρο… Σας διαβεβαιώνω πως η τύπροοπτικών για τους σπουδα- αυτές τις θέσεις εκκινώντας, ο στές τους, χωρίς δυνατότητες Φ. Κουβέλης, ζήτησε από χη της χώρας είναι το μόνο χρηματοδότησής τους. Κύριο τους άλλους κυβερνητικούς ε- μας μέλημα. Αν αυτό αναγνωκίνητρο υπήρξε η πρόσκαιρη, ταίρους, να προωθηθούν άμε- ριστεί και ανταμειφθεί από τον αλλά κυρίως μη βιώσιμη τό- σα μέτρα και ρυθμίσεις: για το ελληνικό λαό με ψήφους, στις νωση της τοπικής οικονομίας συνταξιοδοτικό των αγροτών, επόμενες εκλογές, όποτε γίαπό την παρουσία των φοιτη- για την επιστροφή του ΦΠΑ, νουν, οψόμεθα.


10

w w w . p r o t i n e w s . g r

Eπικαιρότητα

/ ÐáñáóêåõÞ 22 Öåâñïõáñßïõ 2013

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ

ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΟΠΩΣ ΟΙ ΙΣΛΑΝΔΟΙ Οι τρείς τελευταίες Kυβερνήσεις οι οποίες στραγγάλισαν οικονομικά τους Έλληνες, εφαρμόζοντας μια πολιτική ακραίας και άδικης λιτότητας, οι οποίες μάλιστα, έβγαλαν και το ποιο σκληρό πρόσωπο τους προς τα έξω, εφαρμόζοντας τα εξοντωτικά τρία μνημόνια, που φτωχοποίησαν τον Ελληνικό λαό. Η χρεοκοπία της χώρας και οι βαρύτατες υποχρεώσεις προς διεθνής δανειστές έχουν φέρει την Ελλάδα στα ανοιχτά πεδία ενός μεγάλου ενδιαφέροντος ξένων κυβερνήσεων και επιχειρηματικών κέντρων, που θέλουν και μπορούν να επηρεάζουν εσωτερικές “εξελίξεις”. Η Ελληνική οικονομική ελίτ, οι εύποροι αστέρες των “μνημονιακών μπλόκ” νομοθετούν, ψευδολογούν, αερολογούν, βαδίζοντας στη λεωφόρο των κοινωνικών καταστροφών, που χωρίς ντροπή προστατεύουν τα πολυτελή σκάφη τους, κεφαλαιοποιούνται οι τραπεζές τους, μένουν αφορολόγητοι κλπ. Το μεγαλύτερο αδιέξοδο αποτυπώνεται στο γεγονός ότι ο πλούτος δεν βρίσκεται στα χέρια αυτών που τον παράγουν, αλλά στα χέρια όσων έχουν αποκτήσει το δικαίωμα να ΑΥ-

ΘΑΙΡΕΤΟΥΝ . Η συνταγή εξόδου από την κρίση προφανώς μας έρχεται από την Ισλανδία. Έπρεπε να έχει γίνει ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ των Ελληνικών τραπεζών, με τόσα δίς. που έχουν λάβει, (180 δις περίπου) και τα έχει χρεωθεί ο Ελληνικός λαός. Οι τράπεζες συνεχίζουν να ζητούν κι'άλλα δισεκατομμύρια εις βάρος του λαού, αφού έχουν ως προστάτες, τους Αυτοκράτορες του παγκοσμίου τραπεζιτικού χρήματος. Ο Πρόεδρος της Ισλανδίας Ολιαφουρ Γκριμσον σε συνέντευξη του στη DEUTSCHE WELLE, ανέφερε ότι πιστεύει ότι η χώρα του κατάφερε να υπερβεί με επιτυχία την κρίση επειδή την αντιμετώπισε με εντελώς διαφορετικό τρόπο. “Αφήσαμε τις τράπεζες να χρεοκοπήσουν” “Αντιμετωπίσαμε τις τράπεζες σαν να μην είναι Άγιοι Τόποι της οικονομίας. Τι είναι αυτό που ξεχωρίζει τις τράπεζες από άλλες επιχειρήσεις; Οι επιχειρήσεις όταν διαπράττουν λάθη, χρεοκοπούν. Σε διαφορετική περίπτωση, τους δημιουργούμε την εντύπωση πως μπορούν να παίρνουν ρίσκα χωρίς ευθύνη. Δεν γίνετε, όταν έχουν κέρδη, να τα καρπώνονται και ό-

Τζαβάρας: Στο μικροσκόπιο 577 έργα του ΕΣΠΑ Την ανάγκη συστηματικής παρακολούθησης των 577 έργων ΕΣΠΑ που είναι σε εξέλιξη σε όλη την χώρα με προϋπολογισμό πάνω από 700 εκ. ευρώ, "προκειμένου στο τέλος της Περιόδου να υπάρξει ο πιο δυνατός θετικός απολογισμός", επεσήμανε ο Αναπληρωτής Υπουργός ΠΑΙΘΠΑ αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού κ. Κώστας Τζαβάρας απευθύνοντας χαιρετισμό στην ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε η Ειδική Υπηρεσία Πολιτισμού και Τουρισμού της Γ.Γ. Πολιτισμού του ΥΠΑΙΘΠΑ με θέμα "Δράσεις τομέα Πολιτισμού στο ΕΣΠΑΠορεία υλοποίησης και μελλοντικές προοπτικές". Ο Υπουργός τόνισε ότι ειδικά στα μεγάλα έργα ο έλεγχος θα πρέπει να γίνεται σε εβδομαδιαία βάση έτσι ώστε, όπως ανέφερε, "να καταφέρουμε να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο τρόπο στις ανάγκες που επιβάλλουν οι περιστάσεις και να μην έρθουμε ξανά αντιμέτωποι με το φαινόμενο

Ìåôáîý ôùí 577 Ýñãùí ðïõ Ý÷ïõí åíôá÷èåß óôï ÅÓÐÁ åßíáé êáé ç Ðáíáãßá ÊáèïëéêÞ ôçò Ãáóôïýíçò που παρατηρήθηκε στις προηγούμενες προγραμματικές περιόδους, να απεντάσσονται έργα και να χάνονται κρίσιμοι και χρήσιμοι πόροι για την Ελλάδα γιατί κάποια έργα είχαν νεκρώσει". Ο κ. Τζαβάρας σημείωσε ότι "η νέα προγραμματική περίοδος 20142020 ξεκινάει με τις καλύτερες προοπτικές με δεδομένο ότι η Ελλάδα πέτυχε να αυξήσει το ποσοστό κατανομής των κονδυλίων κατά 35,7%" και πρόσθεσε ότι "η συνολική χρηματοδότηση στη νέα προγραμματική περίοδο ύψους 20,4 δισεκατομμυρίων ευρώ θα δημιουργήσει 208 χιλιάδες θέσεις εργασίας επιπλέον".

ταν αποτυγχάνουν, να πληρώνει ο φορολογούμενος πολίτης. Δεν τηρήσαμε τις δυτικές συνταγές για την αντιμετώπιση της κρίσης. Στηρίξαμε το σύστημα πρόνοιας. Δώσαμε τη δυνατότητα στους πολίτες να συμμετέχουν στις πολιτικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις. Αφήσαμε τις τράπεζες να χρεοκοπήσουν και φτιάξαμε άλλες”. Κύριοι Πρόεδροι των τριών τελευταίων κυβερνήσεων τι σας κάνει να μην αντιγράφεται το οικονομικό πρόγραμμα εξόδου της Ισλανδίας από την ΚΡΙΣΗ; Γιατί δεν αντιστέκεστε στις πιέσεις και τους εξαναγκασμούς των δανειστών μας, όταν είναι ΑΔΙΚΗ, εσκεμμένη και παράνομη η υπερχρέωση των Ελλήνων; Γιατί δεν ανορθώνεται το ανάστημα σας στους οικονομικούς δυνάστες του Ελληνικού λαού, γράφοντας με χρυσά γράμματα το όνο-

ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΛΕΙΑΣ μα σας στην Ελληνική οικονομική ιστορία, ως παράδειγμα για τις επόμενες γενεές;

ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΟΠΩΣ ΟΙ ΙΣΛΑΝΔΟΙ ΑΜΕΣΑ, για να προλάβετε κοινωνικές αναστατώσεις με επακόλουθα πολιτικών ανατροπών βιαίως…..

Παρακολουθείστε σήμερα στο COSMOS TV Παρακολουθείστε σήμερα και ώρα 10 το βράδυ στο "COSMOS TV" συνέντευξη του πρώην Προέδρου του Επιμελητηρίου Ηλείας Άγγελου Αγελλόπουλου με θέμα "Προτάσεις για έξοδο από την κρίση". Θα υπάρχει και η δυνατότητα υποβολής ερωτημάτων από τους τηλεθεατές.

ΓΑΣΤΟΥΝΗ

Οι επαγγελματίες αναζητούν τρόπους προστασίας Τρόπους προστασίας από τους κακοποιούς αναζητούν επαγγελματίες και πολίτες της Γαστούνης που την Τετάρτη το απόγευμα συναντήθηκαν με εκπροσώπους της δημοτικής αρχής και τον ίδιο το δήμαρχο Πηνειού Αλέξη Καστρινό προκειμένου με κοινές ενέργειες να επιτύχουν το σκοπό τους που δεν είναι άλλος από την αίσθηση ασφάλειας των καταστηματαρχών και των δημοτών.Τα συνεχόμενα κρούσματα διαρρήξεων αλλά και ένοπλων ληστειών οδηγούν στην ανασφάλεια τους επαγγελματίες όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γαστούνης Γιώργος Μπουραντάς ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά : "Οι γάγγραινες στην περιοχή μας έγιναν δύο, είχαμε αθίγγανους τώρα έχουμε και τους κουκουλοφόρους. Προσπαθούμε να βρούμε τρόπους

ώστε να προστατευτούμε".Ο κ. Μπουραντάς δήλωσε ικανοποιημένος από τις ενέργειες που έχουν γίνει από πλευράς δημοτικής αρχής και δήλωσε ότι στηρίζει τις κινήσεις που γίνονται. Στη συνάντηση που είχαν με το δήμαρχο Πηνειού είχαν την ευκαιρία να έχουν μια αναλυτική ενημέρωση με τους εμπόρους να ανανεώνουν το ραντεβού τους για την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο της Γαστούνης όπου θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση. Οι κινήσεις ωστόσο του εμπορικού συλλόγου για την ενίσχυση της αστυνόμευσης στην πόλη σύμφωνα με τον κ. Μπουραντά προσανατολίζονται προς δύο κατευθύνσεις. Από τη μία θα ζητηθεί η ενδυνάμωση του Α.Τ Γαστούνης και από άλλες υπηρεσίες της Αστυνομικής

ÉêáíïðïéçìÝíïò áðü ôéò åíÝñãåéåò ðïõ Ý÷ïõí ãßíåé áðü ôç äçìïôéêÞ áñ÷Þ ãéá ôçí åíßó÷õóç ôçò áóôõíüìåõóçò ôçò ðüëçò äÞëùóå ï ðñüåäñïò ôïõ Åìðïñéêïý Óõëëüãïõ Ãáóôïýíçò Ãéþñãïò ÌðïõñáíôÜò Διεύθυνσης Ηλείας, όπως η ασφάλεια και από την άλλη θα γίνει η απαραίτητη έρευνα για το κόστος που θα προκύψει εάν αναθέσουν τη φύλαξη των καταστημάτων τους σε ιδιωτικές εταιρείες. Βάσω Κοκκινογένη


/ ÐáñáóêåõÞ 22 Öåâñïõáñßïõ 2013

Eπικαιρότητα

w w w . p r o t i n e w s . g r

11

Οι αγρότες της Ηλείας

Συνεχίζουν και δυναμώνουν τον αγώνα τους Α

ποφάσεις για συνέχιση και δυνάμωμα του αγώνα τους έλαβαν οι αγρότες της Ηλείας. Από το μπλόκο του Κουρτεσίου αντιπροσωπεία αγροτών συναντήθηκε χθες με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμο Χαρακόπουλος. Εκπρόσωποι από τα μπλόκο της Μαραθιάς εξάλλου μετέβησαν στη Λάρισα όπου είχαν συναντήσεις με αγρότες της Θεσσαλίας και της Βόρειας Ελλάδας.

H συνάντηση με Χαρακόπουλο Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος είχε χθες ευρεία σύσκεψη με αγρότες από τα μπλόκα της Αχαΐας και της Ηλείας. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών Πεδινής Ηλείας Αρτέμης Κούγιας κατά την διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν τα προβλήματα του κλάδου όπως και οι ιδιαιτερότητες των νομών Ηλείας και Αχαϊας που έχουν

πολλές και διαφορετικές καλλιέργειες όλο τον χρόνο, ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες και διαφορετικές ανάγκες καλλιεργειών. Επίσης σημείωσε ότι αρκετά από αυτά που ειπώθηκαν δεν ήταν γνωστά από τον υπουργό και λήφθηκαν σοβαρά υπόψη από την ηγεσία του υπουργείου χωρίς όμως να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι θα υπάρξει νέο ραντεβού στο Υπουργείο την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα που αντι-

Θεολογικό συνέδριο από την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας

Θεός και Αστρο-Φυσική Η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας διοργανώνει και φέτος, όπως κάθε χρόνο, το Θεολογικό της Συνέδριο που θα διεξαχθεί στις 23 και 24 Φεβρουαρίου 2013. Θέμα του φετινού Συνεδρίου είναι "Θεός και Αστρο-Φυσική". Εισηγητές του Θεολογικού Συνεδρίου θα είναι οι κκ. Παναγιώτης Γ. Νιάρχος, Καθηγητής Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, που θα αναπτύξει το θέμα "Φιλοσοφικο-θεολογικοί προβληματισμοί από μία πιθανή ανακάλυψη νοήματος ζωής στο σύμπαν", ο Ιωάννης Γραμματικάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών που θα αναφερθεί στη "Φαντασιακή δόμηση της φυσικής και το σωματίδιο του Θεού" καθώς και ο Σπύρος Τσιτσίγκος, Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών που θα αναφερθεί στο θέμα "Σώμα Χριστού και σωματίδιο του Θεού".

Áðü ôçí óõíÜíôçóç ôùí åêðñïóþðùí áãñïôþí áðü ôçí Çëåßá êáé ôçí Á÷áúá ìå ôïí ÁíáðëçñùôÞ õðïõñãü ÁãñïôéêÞò ÁíÜðôõîçò ÌÜîéìï ×áñáêüðïõëï.

μετωπίζει ο αγροτικός κόσμος ενώ τα τρακτέρ θα παραμείνουν στο μπλόκο του Κουρτεσίου και θα κλείνουν συμβολικά τον δρόμο για μια ώρα το μεσημέρι.

Στη Λάρισα Στη χθεσινή πανελλαδική συνάντηση των αγροτών στη Λάρισα συμμετείχε και κλιμάκιο του μπλόκου της Μαραθιάς που τάχθηκε αλληλέγγυο στην απόφαση που πάρθηκε για συνέχιση του αγώνα. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του μπλόκου της Μαραθιάς Χρήστος Γιαννόπουλος, οι αγρότες θα συνεχίσουν

όπως έχουν κάνει μέχρι τώρα τον συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου για μια ώρα από τις 2 μέχρι τις 3 το μεσημέρι.Οι εκπρόσωποι της πλειοψηφίας των αγροτικών μπλόκων, συναντήθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης στη Λάρισα, ενώ τη Δευτέρα στις 14.00, αντιπροσωπεία τους θα συναντηθεί με τους υπουργούς Οικονομικών, Αγροτικής

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

Απόφαση αναβολής λαχειοφόρου Αναβλήθηκε λόγω των πολιτικών εξελίξεων σε βάρος των εργαζόμενων και των αγώνων που αναπτύσσονται αυτό το διάστημα η προγραμματισμένη λαχειοφόρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Ηλείας. Σε ανακοίνωσή του το Δ.Σ του Συνδικάτου αναφέρει ότι "Λόγω των πολιτικών εξελίξεων σε βάρος των εργαζόμενων και των αγώνων που αναπτύσσονται αυτό το διάστημα, δεν δόθηκε το απαιτούμενο βάρος στην διακίνηση των λαχνών για την ενίσχυση του Συνδικάτου και ως εκ τούτου το Δ.Σ του Συνδικάτου ανακοινώνει την αναβολή της κλήρωσης που ήταν προγραμματισμένη για το Σάββατο 23/2/2013. Η κλήρωση θα γίνει το Σάββατο 30/3/2013. Καλούμε τους οικοδόμους και κάθε έναν που θέλει το Συνδικάτο μας να πρωτοστατεί στους αγώνες των εργαζομένων να το ενισχύσει".

Ανάπτυξης, Ενέργειας-Κλιματικής Αλλαγής και Εργασίας, μετά από επικοινωνία που είχε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα με τον Υπουργό Οικονομικών. Μετά τη συνάντηση με τους υπουργούς οι αγρότες, είτε σε πανελλαδική συνάντηση, είτε ανά μπλόκο, θα συζητήσουν για τη συνέχιση του αγώνα τους, ανάλογα και με τα αποτελέσμα-

τα που θα έχει αυτή η συνάντηση.Όπως ανέφερε ο Βαγγέλης Μπούτας - εκπρόσωπος του μπλόκου της Νίκαιας "Όλους μας ενώνει η αγωνία και ο αγώνας να ζήσουμε, καθώς απέναντί μας έχουμε αυτούς, που θέλουν να μας πάρουν το κεφάλι με την κοσιά". Θοδωρής Λάμπρος thlabros@hotmail.com


12

Συνέντευξη

w w w . p r o t i n e w s . g r

/ ÐáñáóêåõÞ 22 Öåâñïõáñßïõ 2013

Κωνσταντίνος Τσαντίλης - Άγγελος Μπακόπουλος

Στο Master Chef γεννήθηκε μια δυνατή φιλία… Οι Ηλείοι υποψήφιοι μαγειρεύουν για την "ΠΡΩΤΗ" και μιλούν για την εμπειρία τους

Ά

"Ôçí þñá ðïõ ìïõ áíáêïßíùóáí üôé ðáßñíù ôçí ðïäéÜ ìïõ åß÷áí êïðåß ôá ðüäéá", ôüíéóå ï Êùíóôáíôßíïò Ôóáíôßëçò

"Αν ήθελαν οι κριτές θα είχα παραμείνει στο παιχνίδι" "Ως εμπειρία είναι κάτι αξέχαστο θα το θυμάμαι για όλη μου τη ζωή", ανέφερε ο Κωνσταντίνος ο οποίος και σημείωσε ότι αν και ήταν στόχος του να μπει στους 25 βοήθησε και η τύχη. Πήρε την ποδιά στους πρώτους πέντε που επιλέχθηκαν, όμως είναι δύσκολο να "χωρέσει" σε λόγια τα συναισθήματα εκείνης της στιγμής. "Την ώρα που μου το ανακοίνωσαν μου είχαν κοπεί

τα πόδια", τόνισε χαρακτηριστικά. Τον είδαμε να φεύγει σχετικά νωρίς από το διαγωνισμό και ο ίδιος μιλώντας για τη δοκιμασία αποχώρησής του δεν κρύβει την πικρία του. "Όντως είχα κάνει το χειρότερο πιάτο. Αν όμως πραγματικά οι κριτές ήθελαν να με κρατήσουν κρίνοντας την πορεία θα το είχαν κάνει", επισημαίνει. Γενικότερα τα σχόλια που ακολούθησαν και από τους συμπαίκτες του ήταν θετικά, ενώ πέρα από τον εαυτό του θεωρεί ότι στην τελική πεντάδα έ-

ρωμα Ηλείας όπως είναι ήδη στους περισσότερους γνωστό είχε ο διαγωνισμός του Mega Master Chef 2, με δύο νέους από το νομό να διαγράφουν ο καθένας τη δική του ξεχωριστή πορεία. Το παιχνίδι αυτό ήταν η ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους και να θέσουν τις βάσεις για μια δυνατή φιλία.Ο Κωνσταντίνος Τσαντίλης και ο Άγγελος Μπακόπουλος μιλούν στην "ΠΡΩΤΗ" για την εμπειρία που έζησαν και για όσα ακολούθησαν μετά το διαγωνισμό. Μας φιλοξένησαν στην κουζίνα του Amalias Hotel όπου και βρίσκουμε τον Κωνσταντίνο και μαγείρεψαν για την "ΠΡΩΤΗ", ο Κωνσταντίνος μας έφτιαξε "Κοκοράκι νανάκι με νιόκι πατάτας και ψητά πλευρώτους" και ο Άγγελος "Ριζότο με γαρίδες, πράσινο μήλο και πουρέ σπανάκι". Οι γεύσεις ήταν μοναδικές και δε μπορούν με λόγια να περιγραφούν ώστε να ανταποκρίνονται σε αυτό που απολαύσαμε.

πρεπε να είναι ο Άγγελος Μπακόπουλος, ο Γιώργος Γραμματικόπουλος, ο Κωνσταντίνος Σαρρημαυρογένης και ο Μπάμπης Κουντούρης. Ο Κωνσταντίνος δημιουργεί τα τελευταία 2,5 στην κουζίνα του Amalias Hotel, ενώ έχει εργαστεί και στην ξενοδοχειακή μονάδα Costa

Navarino στην Πύλο. Ρωτώντας τον πως σκέφτεται τον εαυτό του σε δέκα χρόνια απάντησες : "Δεν έχω σταματήσει μαγειρική εδώ και δέκα χρόνια, μετά από άλλα τόσα θεωρώ ότι θα έχω προσθέσει μαγειρική εμπειρία και λογικό είναι να έχω αποκτήσει επιπλέον γνώσεις. Αυτή τη στιγμή είμαι 30 χρόνων, ένας μάγειρας θεωρώ ότι έχει μια Α εμπειρία από τα 35 χρόνια του, οπότε πιστεύω ότι μετά τα 30 χρόνια ενασχόλησης μπορείς να πεις ότι είσαι ένας καλός μάγειρας".

"Åßìáé Ýíá ðáéäß ðïõ áãáðÜåé ôç ìáãåéñéêÞ, æù ìÝóá áðü áõôü êáé èÝëù íá áíÝâù óôáäéáêÜ ìå ãåñÝò âÜóåéò", áíÝöåñå ï ¢ããåëïò Ìðáêüðïõëïò

"Είμαι ένας απλός μάγειρας" Ο Άγγελος από τη δική του πλευρά ασχολήθηκε με τη μαγειρική αφού από μικρός όπως ανέφερε "θυμάμαι ένα σπίτι γεμάτο μυρωδιές και γεύσεις και τη μητέρα μου στην κουζίνα". Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα παιδί χαμηλών τόνων που μέσα από τη μαγειρική ζει, όπως και ο ίδιος υποστηρίζει. "Είμαι ένας απλός μάγειρας, δεν είμαι ακόμη σεφ και έχω πολλά να μάθω

για να γίνω. Είμαι ένα παιδί που αγαπάει τη μαγειρική, ζω μέσα από αυτό και θέλω να ανέβω σταδιακά με γερές βάσεις", ανέφερε μεταξύ άλλων. Συνεχίζουμε να τον βλέπουμε να διαγωνίζεται και χαρακτηρίζει καλή την πορεία του στο παιχνίδι αν και θα μπορούσε όπως είπε να τα είχε πάει και καλύτερα. Ο Άγγελος επέστρεψε πριν λίγες ημέρες από την Κύπρο και από αρχές Απριλίου θα βρίσκεται στην ξενοδοχειακή μονάδα Grecotel στην Κυλλήνη. Θυμάται έντονα τις δοκιμασί-


Συνέντευξη

/ ÐáñáóêåõÞ 22 Öåâñïõáñßïõ 2013

w w w . p r o t i n e w s . g r

13

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στο Arte Stage Live στο Κατάκολο

Αντεν θα ταξιδέψουν σήμερα το βράδυ οι

πό το Τζιμπουτί μέχρι το Αλγέρι και το Ά-

θαυμαστές του Βασίλη Παπακωνσταντίνου που θα βρεθούν στο Arte Stage Live στο Κατάκολο. Σε ένα χώρο μοναδικό που με αγάπη και ιδιαίτερο γούστο έχει επιμεληθεί ο Δημήτρης οι λάτρεις της έντεχνης και ροκ μουσικής έχουν βρει το δικό τους "καταφύγιο". Απόψε το βράδυ ο "Σαράντα χρόνια έφηβος" Βασίλης Παπακωνσταντίνου αναμένεται με την εμφάνισή του να προσφέρει μια μοναδική βραδιά ερμηνεύοντας πολλά από τα τραγούδια της επιτυχημένης δισκογραφικής του πορείας. Το ραντεβού έχει δοθεί για απόψε περίπου στις 10, ενώ η συνέχεια των εμφανίσεων καλλιτεχνών στο Arte Stage Live στο Κατάκολο επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις. Βάσω Κοκκινογένη

Συνεστίαση προσκόπων Ηλείας

Ïé Çëåßïé óõììåôÝ÷ïíôåò óôï Master Chef ìáãåßñåøáí ãéá ôçí "ÐÑÙÔÇ" óôçí êïõæßíá ôïõ Amalias Hotel ες και θέλει να ξεχάσει τις "κλίκες" και τις κακίες. Ζητώντας του να μας πει στιγμές που δε θα ξεχάσει τόνισε : "Πολύ σημαντική στιγμή ήταν όταν πήρα ποδιά και όταν βγήκα αρχηγός και κατάφερα να κερδίσω, ενώ θέλω να ξε-

χάσω την κριτική του κ. Λαζάρου που μου είπε "Αυτό είναι για να ξεπλύνουμε το στόμα μας"". Είδαμε και τους δυο τους να βοηθούν με το δικό τους τρόπο στο Φεστιβάλ "Κερνάμε Ελλάδα" και τόνισαν τη σημα-

σία τέτοιων διοργανώσεων για την ανάδειξη τοπικών προϊόντων αλλά και του τόπου, ενώ εξέφρασαν την ελπίδα το "Κερνάμε Ελλάδα" να γίνει θεσμός για την Ηλεία. Βάσω Κοκκινογένη bkokkinogeni@yahoo.gr

Συνεχίζονται οι ανταλλαγές σπουδαστών με πόλεις της Γαλλίας

Δώδεκα Γαλλίδες φοιτήτριες σε κομμωτήρια του Δήμου Πηνειού Δώδεκα Γαλλίδες φοιτήτριες από την πόλη Bordeaux της Γαλλίας πραγματοποίησαν πρακτική άσκηση σε κομμωτήρια του Δήμου Πηνειού και της ευρύτερης περιοχής στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Leonardo Da Vinci, ύστερα από πρόσκληση της καθηγήτρια Λεϊλά Κλάδη. Τις θερμές ευχαριστίες του για τα οφέλη που προκύπτουν από αυτές τις ανταλλαγές σπουδαστών στις τοπικές αγορές εξέφρασε ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Αθλητισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Πηνειού Δημήτρης Βασιλόπουλος ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: "οι ανταλλαγές απόψεων και η γνώση διαφορετικών τεχνικών έχουν να προσφέρουν νέες εμπειρίες στους επαγγελματίες της περιοχής μας". Βασ. Κ.

Γιορτή αφιερωμένη στο όραμα ενός καλύτερου κόσμου Ημέρα Σκέψεως. Μια γιορτή αφιερωμένη στο όραμα ενός καλύτερου κόσμου, στην ειρήνη, την φιλία, στην κοινή προσπάθεια όλων των μικρών και μεγάλων όλης της γης, να χτίσουν έναν κόσμο αδελφωμένο. Η 22 Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως ημέρα σκέψεως με αφορμή την Κοινή ημερομηνία γέννησης του Αρχιπροσκόπου Ρ.Μ.Πάουελ και της Αρχιοδηγού O B Πάουελ. Από τα πρώτα χρόνια της Προσκοπικής Κίνησης, ξεκίνησε και δημιουργήθηκε αυθόρμητα αυτός ο "ωραίος κόσμος" του προσκοπισμού, πολλοί απ' όλα τα μέρη της γης, ένιωθαν την ανάγκη να στέλνουν τις ευχές τους στον ιδρυτή του προσκοπισμού με την ευκαιρία των γενεθλίων του στις 22 Φεβρουαρίου. Είναι ένας εορτασμός που η ελεύθερη σκέψη ξεπερνά φραγμούς και σύνορα, αναλο-

γίζεται την έκταση της προσκοπικής Κίνησης και χαιρετά με ανθρωπιά τον αδελφό πρόσκοπο μιας άλλης χώρας, μιας άλλης φυλής όμως πάνω από όλα να θυμηθούν νέοι και παλιοί την προσφορά τους, που όπως αναφέρει και η προσκοπική Υπόσχεση το καθήκον προς τον Θεό, τον συνάνθρωπο μας και στο περιβάλλον. Στην περιοχή, προετοιμάζονται πολλές δράσεων, στις Προσκοπικές Ομάδες με αποκορύφωμα την συνεστίαση που θα γίνει την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου στις 9:00 το βράδυ στο μαγαζί "Τα Τεντζερέδια του Ζαχαρία" και καλούνται να λάβουν μέρος σ' αυτή οι Παλαιοί Πρόσκοποι, τα μέλη των Επιτροπών Κοινωνικής

Συμπαράστασης, οι εν ενεργεία βαθμοφόροι και οι φίλοι του Προσκοπισμού της Ηλείας. Στη διάρκεια της συνεστίασης όπου θα βρεθούν παλιοί Πρόσκοποι και βαθμοφόροι όλων των ηλικιών, οι αρχηγοί τους κ.λ.π. θα απονεμηθούν αναμνηστικές πλακέτες, από τους Παλαιούς Προσκόπους και όλοι θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με την μουσική. Δηλώσεις συμμετοχής έγκαιρα στους κ.κ. Γιώργο Καραμάνη, Στάθη Κυριακόπουλο, Κώστα Τριανταφυλλόπουλο, καθώς και στα μέλη της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας, στους βαθμοφόρους και στα μέλη των Επιτροπών Κοινωνικής Συμπαράστασης.


14

w w w . p r o t i n e w s . g r

Ειδήσεις-Ανακοινώσεις

Στις Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου, τα δικαιολογητικά

Έως τα τέλη Μάρτη το φοιτητικό επίδομα

Τ

ο φοιτητικό επίδομα 2013 θα ανέρχεται στο ποσό των 1000 ευρώ όπως κάθε χρόνο και θα μπορούν να το λάβουν οι φοιτητές που θα καλύπτουν τα κριτήρια. Οι αιτήσεις για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα 2013 αναμένεται να ξεκινήσουν εντός των επόμενων ημερών. Η προθεσμία για τις αιτήσεις και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για το φοιτητικό επί-

δομα και την κατάθεση όχι στις αρμόδιες ΔΟΥ άλλα στις Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου (Υ.Δ.Ε) θα λήγει στο τέλος Μαρτίου με μια περίπτωση να έχουμε παράταση φέτος και εντός των ημερών αναμένεται να φθάσει στις Υ.Δ.Ε η σχετική εγκύκλιος για το φοιτητικό επίδομα ενοικίου 2013.Με την εγκύκλιο θα καθορίζονται οι προϋποθέσεις και η διαδικασία χορήγησης για το επίδομα του 2013. Επί της ουσίας, όσο

αφορά στους δικαιούχους δεν αναμένεται να αλλάξει κάτι, έτσι γονείς και οι φοιτητές μπορούν να προετοιμάζονται με τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Καταρχήν για να πάρει ο φοιτητής το φοιτητικό επίδομα ενοικίου 2013, πέραν των βασικών προϋποθέσεων που απαιτούνται (απόσταση Σχολής μέχρι 40 χλμ. από την μόνιμη κατοικία τους, οικογενειακό εισόδημα έως 30.000, όριο το οποίο αυ-

ξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί μετά το πρώτο και οπωσδήποτε να έχει περάσει τα μισά μαθήματα του τελευταίου έτους), πρέπει να υποβάλει στις αρμόδιες Εφορίες την αίτηση (χορηγείται από τη Δ.Ο.Υ.), το πιστοποιητικό της Σχολής ή του Τμήματος που σπουδάζει, το μισθωτήριο κατοικίας, το τελευταίο εκκαθαριστικό Εφορίας (για την οικονομική χρήση του 2007) και το αντίγραφο του Ε9.

ÅÕ×ÁÑÉÓÔÇÑÉÏ

Αναγγελία γάμου Ãíùóôïðïéåßôáé, óýìöùíá ìå ôï Üñèñï 1369 ôïõ Áóôéêïý Êþäéêá, üðùò ôñïðïðïéÞèçêå ìå ôï Í. 1250/1982, üôé: o ÍÉÊÏËÏÐÏÕËÏÓ ÃÅÙÑÃÉÏÓ ôïõ ×ñýóáíèïõ êáé ôçò Äéïíõóßáò ôï ãÝíïò Áíáóôáóïðïýëïõ ðïõ ãåííÞèçêå êáé êáôïéêåß óôïí Ðýñãï Çëåßáò êáé ç ÁÈÁÍÁÓÉÁÄÇ ÅËÅÍÇ ôïõ Âáóéëåßïõ êáé ôçò Ðçíåëüðçò ôï ãÝíïò Áíôýðá ðïõ ãåííÞèçêå óôï Áßãéï êáé êáôïéêåß óôïí Ðýñãï Çëåßáò ðñüêåéôáé íá ðáíôñåõôïýí óôïí Ðýñãï Çëåßáò.

ÓÕÍÄÅÓÌÏÓ ÉÄÉÏÊÔÇÔÙÍ ÌÇ×ÁÍÇÌÁÔÙÍ ÅÑÃÙÍ ÊÁÉ ÖÉ× ÍÏÌÏÕ ÇËÅÉÁÓ

ÐÑÏÓÊËÇÓÇ Ôï Óùìáôåßï êáëåß ôá ìÝëç ôïõ óå Ýêôáêôç ÃåíéêÞ ÓõíÝëåõóç ôçí ÊõñéáêÞ 24 ÖåâñïõÜñéïõ 2013 êáé þñá 20.00 óôá íÝá ìáò ãñáöåßá åðß ôçò ïäïý Ìéáïýëç áñ. 6 (Ýíáíôé ÏÔÅ) óôïí 2° üñïöï, ìå èÝìáôá: ÈÅÌÁ 1 Éóïëïãéóìüò - áðïëïãéóìüò ãéá ôï 2012 ÈÅÌÁ 2 ¸ãêñéóç ðñïûðïëïãéóìïý 2013 ÈÅÌÁ 3 ¸ãêñéóç óõììåôï÷Þò óå Óýóôçìá Äéá÷åßñéóçò ÁÅÊÊ ÈÅÌÁ 4 ¸êôáêôåò ÅéóöïñÝò ÈÅÌÁ 5 ÅíçìÝñùóç ãéá óõììåôï÷Þ óôï ðñüãñáììá "ËÅÏÍÁÑÍÔÏ ÍÔÁ ÂÉÍÔÓÉ" ÈÅÌÁ 6 ÅíçìÝñùóç ó÷åôéêÜ ìå ôï íÝï Ðñïåäñéêü ÄéÜôáãìá ãéá ôéò Üäåéåò ÷åéñéóôþí ÈÅÌÁ 8 ÅíçìÝñùóç ó÷åôéêÜ ìå ôï íÝï ôñüðï ôÞñçóçò ôùí âéâëßùí Ýñãùí Ç óõíÝëåõóç èá åßíáé áíïé÷ôÞ ãéá ôï êïéíü êáé èá äå÷èïýìå áéôÞóåéò åããñáöþí áðü íÝá ìÝëç. ÌåôÜ ôéìÞò Ôï Äéïéêçôéêü Óõìâïýëéï

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΙ ΠΥΡΓΟΣ ΟΡΦΕΑΣ Mην μου Χαλάς τη Μέρα 19:50-2 22:00 22:00 Love in the End 19:45-2 Οι Διώκτες του Εγκλήματος 19:45-222:00

Σάμμυ 2 (ΣΑΒ.-ΚΥΡ.) 18:00 ΑΜΑΛΙΑΔΑ CineCinema Amaliada "LOVE IN THE END (Η Αγάπη Έρχεται Στο Τέλος)" 18:20 & 19:50 "ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ" 21:30

ËÁÚÊÅÓ ÁÃÏÑÅÓ ÓÔÇÍ ÇËÅÉÁ Áíäñáâßäá

Καιρός νεφοσκεπής που αργότερα θα γίνει νεφοσκεπής με ελαφρά βροχόπτωση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8°C έως 15°C. Άνεμοι ασθενείς ανατολικοί και στη συνέχεια ασθενείς δυτικοί έως 3 μποφόρ.

Èá èÝëáìå íá åõ÷áñéóôÞóïõìå ôï Éáôñéêü , Íïóçëåõôéêü êáé Äéïéêçôéêü ðñïóùðéêü ôïõ ÊÝíôñïõ Õãåßáò Ãáóôïýíçò ôï ïðïßï ãéá 3 ìÞíåò ðñáãìáôïðïéïýóáí áëëáãÝò êáèçìåñéíÜ óå Ýíá Ýãêáõìá ôçò ìçôÝñáò ìáò. ÐñÝðåé íá åîÜñïõìå ôçí Üñôéá ïñãÜíùóç , ôçí õðåõèõíüôçôá , ôçí Üìåóç áíôáðüêñéóç ôçí åõãåíéêÞ óõìðåñéöïñÜ êáé ôçí ãíþóç óôï áíôéêåßìåíï åñãáóßáò ðïõ áíÝäåéîáí ïé õðçñåôïýíôåò óôçí ìïíÜäá áõôÞ, êáôÜ ôçí äéÜñêåéá ôùí êáèçìåñéíþí åðéóêÝøåþí ìáò. Óôïõò êáéñïýò ôçò êñßóçò üðïõ ïé Äçìüóéïé ÕðÜëëçëïé áìåßâïíôáé üëï êáé ëéãüôåñï êáé ïé ïéêïíïìéêÝò åðé÷ïñçãÞóåéò óôéò Äçìüóéåò õðçñåóßåò ìåéþíïíôáé, ïé õðçñåôïýíôåò óôï ÊÝíôñï Õãåßáò Ãáóôïýíçò ìå ÷áñáêôçñéóôéêü ãíþñéóìá ôçí áîéïðñÝðåéá êáé åñãáôéêüôçôá áíáäåéêíýïõí ôçí ðñáãìáôéêÞ åéêüíá ôçò êïéíùíéêÞò äïìÞò ôïõ ôüðïõ ìáò.

/ ÐáñáóêåõÞ 22 Öåâñïõáñßïõ 2013

ÄÅÄÄÇÅ Äéåýèõíóç ÐåñéöÝñåéáò ÐåëïðïííÞóïõ - Çðåßñïõ Ðåñéï÷Þ Ðýñãïõ Ðáðáãåùñãßïõ & Áñ÷éìÞäïõò, 27100, ÐÕÑÃÏÓ

ÄÉÁÊÏÐÇ ÇËÅÊÔÑÉÊÏÕ ÑÅÕÌÁÔÏÓ Åéäïðïéïýíôáé ïé åíäéáöåñüìåíïé êÜôïéêïé üôé ãéá íá åêôåëåóôïýí áðáñáßôçôåò Ôå÷íéêÝò åñãáóßåò ôçò ÄÅÄÄÇÅ èá ãßíïõí ïé åîÞò äéáêïðÝò çëåêôñéêïý ñåýìáôïò: 1.Ôï ÓÜââáôï 23/02/2013 êáé áðü þñá 08.30 Ýùò 13.30 óôéò ÑÜ÷åò êáé óôç âéïôå÷íßá ÌÁÍÔÁ ôïõ ÄÞìïõ Áíäñßôóáéíáò-ÊñåóôÝíùí. 2.Ôçí ÊõñéáêÞ 24/02/2013 êáé áðü þñá 08.30 Ýùò 12.30 óôçí ðüëç ôçò ÊñÝóôåíáò, óôç ðåñéï÷Þ âéïëïãéêïý êáèáñéóìïý ÊñÝóôåíáò, óôïõò Êñïõíïýò, Âñßíá ìåôÜ ôùí áãñïôéêþí ðåñéï÷þí áõôþí ôïõ ÄÞìïõ Áíäñßôóáéíáò -ÊñåóôÝíùí. Áí ïé åñãáóßåò ôåëåéþóïõí íùñßôåñá, ôï ñåýìá èá îáíáäïèåß ðñéí áðü ôï ÷ñüíï ëÞîçò ôçò äéáêïðÞò ðïõ áíáöÝñåôáé ðéï ðÜíù. Ãé' áõôü ôï ëüãï ïé çëåêôñéêÝò åãêáôáóôÜóåéò êáé ôá äßêôõá ôçò ÄÅÄÄÇÅ èá ðñÝðåé íá èåùñïýíôáé üôé Ý÷ïõí óõíÝ÷åéá ñåýìá. ¸ôóé ãéá ëüãïõò áóöáëåßáò, áðáãïñåýåôáé ç ðñïóÝããéóç óå áãùãïýò Þ Üëëá óôïé÷åßá ôïõ äéêôýïõ áêüìá êé áí âñßóêïíôáé êáôáãÞò, ãéáôß õðÜñ÷åé óïâáñüò êßíäõíïò áôõ÷Þìáôïò. Ï ÄÅÄÄÇÅ åßíáé ç 100% èõãáôñéêÞ åôáéñßá ôçò ÄÅÇ Á.Å. ðïõ äéá÷åéñßæåôáé ôï Åëëçíéêü Äßêôõï ÄéáíïìÞò ÇëåêôñéêÞò ÅíÝñãåéáò. Ðëçñïöïñßåò ãéá ôéò ðñïãñáììáôéóìÝíåò äéáêïðÝò áíÜ Ðåñéï÷Þ, êáèçìåñéíÜ, áíáñôþíôáé óôï site ôïõ ÄÅÄÄÇÅ, www.deddie.gr. Äéåýèõíóç Ðåñéï÷Þò Ðýñãïõ

Ä.Å.Õ.Á. ÆÁ×ÁÑÙÓ

Áñ. ðñùô : 123/20-2-2013

ÐÅÑÉËÇØÇ ÄÉÁÊÇÑÕÎÇÓ ÄÇÌÏÐÑÁÓÉÁÓ Ï Ðñüåäñïò ôçò Ä.Å.Õ.Á. Æá÷Üñùò ðñïêçñýóóåé áíïéêôü äçìüóéï ìåéïäïôéêü äéáãùíéóìü, ìå óöñáãéóìÝíåò ðñïóöïñÝò, ãéá ôçí áíÜäåéîç áíáäü÷ïõ êáôáóêåõÞò ôïõ Ýñãïõ "ÁÍÁÂÁÈÌÉÓÇ - ÅÐÅÊÔÁÓÇ ÅÃÊÁÔÁÓÔÁÓÇÓ ÅÐÅÎÅÑÃÁÓÉÁÓ ËÕÌÁÔÙÍ ÆÁ×ÁÑÙÓ" ðñïûðïëïãéóìïý äáðÜíçò ìå ÖÐÁ 4.900.000,00 E ìå ÷ñçìáôïäüôçóç áðü ôá ÅëëçíéêÜ ÐåôñÝëáéá (4.500.000,00E) êáé ßäéïõò ðüñïõò ÄÅÕÁÆ (400.000,00E). Ïé êáôçãïñßåò åñãáóéþí ôïõ Ýñãïõ ìå áíôßóôïé÷ï ðñïûðïëïãéóìü (ìå ÅÏ & ÃÅ ,áðñüâëåðôá êáé áðïëïãéóôéêÜ) êáé ïé êáëïýìåíåò ôÜîåéò ðôõ÷ßùí öáßíïíôáé óôïí áêüëïõèï ðßíáêá:

ÐåñéâïëÜñçò ÁíäñÝáò-Öõóéêüò ÐåñéâïëÜñç ×ñõóÜíèç-Ìáèçìáôéêüò

ÅËËÇÍÉÊÇ ÄÇÌÏÊÑÁÔÉÁ ÄÇÌÏÓ ÐÇÍÅÉÏÕ Ô.Ï.Å. ÃÁÓÔÏÕÍÇÓ

ÃÁÓÔÏÕÍÇ 20-2-2013 Áñ.ðñùô.27

ÐÑÏÊÇÑÕÎÇ ÐÑÏÓËÇØÇÓ ÅÐÏ×ÉÁÊÏÕ ÐÑÏÓÙÐÉÊÏÕ 0 ÔÏÅ Ãáóôïýíçò Ý÷ïíôáò õðüøç ôçí áñéèì2/20-02-2013 áðüöáóç ôïõ Ä.Ó ôïõ Ïñãáíéóìïý áíáêïéíþíåé üôé åðéèõìåß íá ðñïóëÜâåé áíåéäßêåõôïõò åðï÷éáêïýò åñãÜôåò ïé ïðïßïé èá áó÷ïëçèïýí óôçí óõíôÞñçóç ôïõ áñäåõôéêïý äéêôýïõ. ÁÐÁÉÔÏÕÌÅÍÁ ÐÑÏÓÏÍÔÁ 1.Áßôçóç 2.Ðéóôïðïéçôéêü ïéêïãåíåéáêÞò êáôÜóôáóçò ôïõ ÄÞìïõ Þ ôçò Êïéíüôçôáò óôï äçìïôïëüãéï ôïõ ïðïßïõ åßíáé åããåãñáììÝíïé. 3.Ðéóôïðïéçôéêü ãåííÞóåùò. 4.ÅðéêõñùìÝíï öùôïáíôßãñáöï äåëôßïõ ôáõôüôçôáò 5.Õðåýèõíç äÞëùóç ôïõ Í. 1599/86 üôé åßíáé Üíåñãïé Þ áíåðÜããåëôïé 6.Ðéóôïðïéçôéêü ðñïûðçñåóßáò óå åããåéïâåëôéùôéêÜ Ýñãá 7. Ïé õðïøÞöéïé ðñÝðåé íá Ý÷ïõí çëéêßá áðü 18 ìÝ÷ñé 65 åôþí Ïé åíäéáöåñüìåíïé èá ðñÝðåé íá õðïâÜëïõí áßôçóç ìå ôá áðáñáßôçôá äéêáéïëïãçôéêÜ óôïí Ïñãáíéóìü ôï áñãüôåñï åíôüò ïêôþ (8)çìåñþí áðü ôçí äçìïóßåõóç ôçò ðáñïýóçò Ðåñéóóüôåñåò ðëçñïöïñßåò äßäïíôáé óôá ãñáöåßá ôïõ ÏñãáíéóìïýÉùÜííïõ ËéÜêïõ 9-Ãáóôïýíç ôçë.26230-32396 ÅðéëïãÞ åíäéáöåñüìåíùí Ç åðéëïãÞ ôùí åíäéáöåñüìåíùí èá ãßíåé ìå êýñéï êáé âáóéêü êñéôÞñéï åðéëïãÞò ôïõò åêôüò ôùí Üëëùí ôçí åìðåéñßá óôï áíôéêåßìåíï êáé éäßùò óôá åããåéïâåëôéùôéêÜ Ýñãá êáé íá åßíáé ìüíéìïé êÜôïéêïé ÄÞìùí êáé ÊïéíïôÞôùí ôçò ðåñéï÷Þò äéêáéïäïóßáò ôïõ ÔÏÅ Ãáóôïýíçò. ×ñüíïò áðáó÷üëçóçò: áíÜëïãá ìå ôéò áíÜãêåò ôïõ Ïñãáíéóìïý, üðïôå ôï êñßíåé ï Ïñãáíéóìüò åöüóïí èá õðÜñ÷ïõí åñãáóßåò óõíôçñÞóåùò. Ï ÐÑÏÅÄÑÏÓ ÔÏÕ Ä.Ó. ÊÏÕËÏÕÑÇÓ ÄÇÌÇÔÑÉÏÓ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ - ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΕΚΑΒ: 166 Κέντρο Δηλητηριάσεων: 210-7793777 Νοσοκομείο Πύργου: 26210-82300, 82360 Νοσοκομείο Αμαλιάδας: 26223 60100 Κέντρο Υγείας Κρεστένων: 26250 22222 Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας: 26260 22222 Κέντρο Υγείας Βάρδας: 26233 60000 Κέντρο Υγείας Γαστούνης: 26233 60300 Κέντρο Υγείας Σιμόπουλου: 26223 60400 ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Άμεση δράση Πύργου: 100 Αστ. Δ/νση Ηλείας: 26210-81730, 81731 Τμήμα Τροχαίας Πύργου: 2621081742 Αστυνομικό τμήμα Πύργου: 2621081734

Ασφάλεια Πύργου: 26210-81740 Τροχαία Πύργου: 26210-22100 Αστυνομία Αμαλιάδας: 26220-38210 Ασφάλεια Αμαλιάδας: 26220-38232 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ Πυροσβεστική Πύργου: 199 Πυροσβεστική Αμαλιάδας: 2622022199 Πυροσβεστική Λεχαινών: 2623022199 Πυροσβεστική Κρεστένων: 2625022199 ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ Κατάκολο: 26210-41206, 41500 Κυλλήνη: 26230-26230, 92211 Πάτρα: 2610-341204

Ç õðïâïëÞ ðñïóöïñþí èá ãßíåé ìå åðß ìÝñïõò ðïóïóôÜ Ýêðôùóçò (Üñèñï 6 Í. 3669/08 (ÊÄÅ)) Ç äçìïðñáóßá èá ãßíåé ôçí 9 / 4 / 2013 çìÝñá Ôñßôç êáé þñá 10.00 ð.ì. (ëÞîç åðßäïóçò ðñïóöïñþí) óôï Ðíåõìáôéêü ÊÝíôñï Æá÷Üñùò åíþðéïí ôçò áñìüäéáò åðéôñïðÞò. Ãéá ôïí äéáãùíéóìü êáé ôçí åêôÝëåóç ôïõ Ýñãïõ éó÷ýïõí ïé äéáôÜîåéò ôùí Í.1418/84, Í.3263/2004, Ð.Ä.609/85, Ð.Ä.410/95, Ð.Ä.171/87, Í.3669/08 üðùò ôñïðïðïéÞèçêáí êáé éó÷ýïõí óÞìåñá. Ç åããýçóç óõììåôï÷Þò óôï äéáãùíéóìü ïñßæåôáé óôï ðïóü ôùí 78.620,00 E ìå ÷ñüíï éó÷ýïò ìåãáëýôåñï ôùí ÅÍÍÅÁ (9) ìçíþí êáé 30 çìåñþí, áðü ôçí çìåñïìçíßá äçìïðñÜôçóçò. Óôçí ðåñßðôùóç ðïõ ôï ðñïóöåñüìåíï ðïóïóôü Ýêðôùóçò ôïõ áíáäü÷ïõ åßíáé ìåãáëýôåñï ôïõ ïñßïõ ôïõ 12%, êáôÜ ôçí õðïãñáöÞ ôçò óýìâáóçò, ï áíÜäï÷ïò õðï÷ñåïýôáé íá ðñïóêïìßóåé åðéðëÝïí ðñüóèåôç åããýçóç êáëÞò åêôÝëåóçò, óýìöùíá ìå ôá ïñéæüìåíá óôçí ðáñÜãñáöï 2 ôïõ Üñèñïõ 35 ôïõ Í.3669/2008. ÓõíïëéêÞ ðñïèåóìßá ðåñáßùóçò ôïõ Ýñãïõ åßêïóé ôÝóóåñéò ( 24 ) ìÞíåò Åíôõðï ÏéêïíïìéêÞò ÐñïóöïñÜò ãéá óõìðëÞñùóç êáèþò êáé ôåý÷ç äçìïðñÜôçóçò, äéáôßèåíôáé áðü ôá ãñáöåßá ôïõ ÖïñÝá ìÝ÷ñé ôçí ðñïçãïýìåíç ÐÝìðôç ðñéí ôçí çìÝñá õðïâïëÞò ôùí ðñïóöïñþí êáé ÷ïñçãïýíôáé ôï áñãüôåñï åíôüò ôçò åðïìÝíçò åñãÜóéìçò çìÝñáò áðü ôçí õðïâïëÞ ôçò áßôçóçò ÷ïñÞãçóçò. Ðëçñïöïñßåò óôá ãñáöåßá ôçò ÄÅÕÁ Æá÷Üñùò ê. ÌðÜìçò Ãåþñãéïò (ôçë. 2625033005) ôéò åñãÜóéìåò Þìåñåò êáé þñåò. Æá÷Üñù 20/2/2013 Ï Ðñüåäñïò ôçò Ä.Å.Õ.Á.Æ ÌðÜìçò Ãåþñãéïò

ΒΛΑΒΕΣ ΟΤΕ: 13888 ΔΕΗ: 1050 ΔΕΥΑΠ Πύργου: 26210-33702 ΔΕΥΑΠ Αμαλιάδας: 26220-23923 Επιμελητήριο Ηλείας: 26210-34154, 22541, 32225 Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πύργου: 26210-22707, 81117, 22088 Οργανισμός Εργατικής Εστίας: 2621034797 Μητρόπολη Ηλείας: 26210-22527 ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΤΕΛ Πύργου: 26210-20600 έως 20608 Αμαλιάδας: 26220-28892 Αθηνών: 210-5134110-1 Θεσσαλονίκης: 2310-595406 Ιωαννίνων: 26510-41248

Λεχαινών: 26230-22219 Κρεστένων: 26250-22228 Σαβαλίων: 26220-61211 Λάλα: 26240-41213 Βασιλακίου: 26240-71300 Κάμενας: 26240-71330 Γούμερου: 26210-93521 Κουτσοχέρας: 26210-61024 Μουζακίου: 26210-61220 Καράτουλα: 26210-61458 Μαγούλα: 26210-61266 Χελιδόνι: 26240-51204 Λαντζόι: 26240-69049 Νεράιδα: 26240-51350 Πελόπιο: 26240-31405 Ανδραβίδα: 26230-54225 Καβάσιλα: 26230-33202 Νέα Μανωλάδα: 26230-71374 Καρδαμάς: 26220-29560 Επιτάλιο: 26210-71448 Κυπαρισσία: 27610-22260 Ανδρίτσαινα: 26260-22239 Ζαχάρω: 26250-31219 Γιαννιτσοχώρι: 26250-61468 Φιγαλεία: 26250-41696 Βάρδα: 26230-73014 Γαστούνη: 26230-35115


Ειδήσεις-Ανακοινώσεις

/ ÐáñáóêåõÞ 22 Öåâñïõáñßïõ 2013

Το Σάββατο

w w w . p r o t i n e w s . g r

15

MNHMOΣΥΝΑ

Παρουσιάζεται το βιβλίο του Τάκη Λαϊνά "Ο Κάμπος και ο Κόσμος", το βιβλίο του Ηλείου Τάκη Λαϊνά θα παρουσιαστεί το Σάββατο στις 8 το βράδυ στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του πρώην δημαρχείου της Ανδραβίδας. Την εκδήλωση διοργανώνει ο Όμιλος Προβληματισμού και παρέμβασης στην πολιτική, τον πολιτισμό και την οικολογίας, ενώ το βιβλίο θα παρουσίασει η αρθρογράφος της Κυ-

ριακάτικης Ελευθεροτυπίας Ελένη Σκάβδη. Στόχος της εκδήλωσης είναι μέσω του βιβλίου του Ηλείου

συγγραφέα η πολιτισμική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής του ηλειακού κάμπου.

Επιστρέφουν στο ΠΑΣΟΚ Στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ επιστρέφουν, εν όψει του συνεδρίου, οι βουλευτές Κώστας Σκανδαλίδης, Μιχάλης Κάσσης, Γιάννης Κουτσούκος και Άντζελα Γκερέκου, οι οποίοι είχαν τεθεί εκτός με απόφαση του κ. Βενιζέλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να ενημερώσει σχετικά με επιστολή του τον Πρόεδρο της Βουλής.

MNHMOΣΥΝΑ Ôçí ÊõñéáêÞ 24 Öåâñïõáñßïõ 2013 êáé þñá 8:30 ð.ì. óôïí Éåñü Íáü Áãßïõ Óðõñßäùíïò Ðýñãïõ Ôåëïýìå 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò áãáðçìÝíçò ìáò

ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΠΑΝ.ΒΕΡΓΟΠΟΥΛΟΥ Ðáñáêáëïýìå óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé ðñïóåõ÷çèïýìå ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò. Ðýñãïò 24 Öåâñïõáñßïõ 2013 ÔÁ ÅÎÁÄÅËÖÉÁ ÔÁ ÁÍÉØÉÁÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ Á. ÁÓÇÌÁÊÏÐÏÕËÏÓ Þ ÆÅÕÊÁÓ, ÔÇË. ÃÑÁÖÅÉÏÕ: 26210 28361 - 33119, ÏÉÊ. ÄÉÁÍÕÊÔ. 22283, ÊÉÍÇÔÏ: 6944296706 & 6932234896, ÊÏËÏÊÏÔÑÙÍÇ 11 - ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ Ôçí ÊõñéáêÞ 24 Öåâñïõáñßïõ 2013 êáé þñá 8:30 ð.ì. óôïí Éåñü Íáü Áãßáò ÔñéÜäïò Ëåâåíôï÷ùñßïõ Ôåëïýìå 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ áãáðçìÝíïõ ìáò

ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΒΑΣ.ΧΑΜΑΚΟΥ ÅÔÙÍ 86 Ðáñáêáëïýìå óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé ðñïóåõ÷çèïýìå ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ. Ëåâåíôï÷þñé 24 Öåâñïõáñßïõ 2013 Ç ÓÕÆÕÃÏÓ: Èåïäþñá.ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ: Âáóßëåéïò & Wendy,ÔñéáíôáöõëëéÜ & Êþóôáò Èåïäùñüðïõëïò, ÁíäñÝáò & ÉùÜííá ×áìÜêïõ.ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ: Äéïíýóéïò & ÄÞìçôñá ×áìÜêïõ. ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ ÔÁ ÄÉÓÅÃÃÏÍÁ ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ Á. ÁÓÇÌÁÊÏÐÏÕËÏÓ Þ ÆÅÕÊÁÓ, ÔÇË. ÃÑÁÖÅÉÏÕ: 26210 28361 - 33119, ÏÉÊ. ÄÉÁÍÕÊÔ. 22283, ÊÉÍÇÔÏ: 6944296706 & 6932234896, ÊÏËÏÊÏÔÑÙÍÇ 11 - ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ Ôçí ÊõñéáêÞ 24 Öåâñïõáñßïõ 2013 êáé þñá 8:30 ð.ì. óôïí Éåñü Íáü Áãßùí Èåïäþñùí ÊáêïâÜôïõ Ôåëïýìå 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ áãáðçìÝíïõ ìáò

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΠΕΤ.ΚΑΠΕΛΛΕ ÅÔÙÍ 90 Ðáñáêáëïýìå óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé ðñïóåõ÷çèïýìå ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ. Êáêüâáôïò 24 Öåâñïõáñßïõ 2013 ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ: ÐÝôñïò & Áéêáôåñßíç,Ðáíáãéþôçò & ÅëÝíç,Åõáããåëßá ÷á Êùí. ÊáðåëëÝ.ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ ÔÁ ÁÍÉØÉÁ ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ Á. ÁÓÇÌÁÊÏÐÏÕËÏÓ Þ ÆÅÕÊÁÓ, ÔÇË. ÃÑÁÖÅÉÏÕ: 26210 28361 - 33119, ÏÉÊ. ÄÉÁÍÕÊÔ. 22283, ÊÉÍÇÔÏ: 6944296706 & 6932234896, ÊÏËÏÊÏÔÑÙÍÇ 11 - ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ Ôçí ÊõñéáêÞ 24 Öåâñïõáñßïõ 2013 êáé þñá 8:30 ð.ì. óôïí Éåñü Íáü Áãßïõ ÍéêïëÜïõ Ëáìðåôßïõ Ôåëïýìå 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ áãáðçìÝíïõ ìáò

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΧΑΡ. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ÅÔÙÍ 83 Ðáñáêáëïýìå óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé ðñïóåõ÷çèïýìå ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ. ËáìðÝôé 24 Öåâñïõáñßïõ 2013 ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ: Óïößá & ×áñÜëáìðïò ÆÜâïò.ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ: ÅëÝíç ÷á Ã. ÂåíéæÝëïõ, Ðáíáãéþôçò ÆÜâïò. ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ: Âáóßëåéïò, Áäáìáíôßá, Áñéóôåßäçò. Ï ÄÉÓÅÃÃÏÍÏÓ: ×áñÜëáìðïò.ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ Á. ÁÓÇÌÁÊÏÐÏÕËÏÓ Þ ÆÅÕÊÁÓ, ÔÇË. ÃÑÁÖÅÉÏÕ: 26210 28361 - 33119, ÏÉÊ. ÄÉÁÍÕÊÔ. 22283, ÊÉÍÇÔÏ: 6944296706 & 6932234896, ÊÏËÏÊÏÔÑÙÍÇ 11 - ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ Ôçí ÊõñéáêÞ 24 Öåâñïõáñßïõ 2013 êáé þñá 8:30 ð.ì. óôïí Éåñü Íáü Áãßïõ Ãåùñãßïõ ÃñáíéôóåÀêùí Ôåëïýìå 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò áãáðçìÝíçò ìáò

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ χας ΓΕΩΡ.ΚΩΣΤΑΡΕΛΛΟΥ ÅÔÙÍ 82 Ðáñáêáëïýìå óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé ðñïóåõ÷çèïýìå ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò. ÃñáíéôóÝéêá 24 Öåâñïõáñßïõ 2013 ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ: Íéêüëáïò ÊùóôáñÝëëïò, ÁèáíÜóéïò & Êùóôïýëá ÊùóôáñÝëëïõ, Ôñéáíôáöýëëç & Êùíóôáíôßíïò Óïõêáñáò.ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ Á. ÁÓÇÌÁÊÏÐÏÕËÏÓ Þ ÆÅÕÊÁÓ, ÔÇË. ÃÑÁÖÅÉÏÕ: 26210 28361 - 33119, ÏÉÊ. ÄÉÁÍÕÊÔ. 22283, ÊÉÍÇÔÏ: 6944296706 & 6932234896, ÊÏËÏÊÏÔÑÙÍÇ 11 - ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ

Ôåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 24/02/2013 êáé þñá 08.30 ð.ì. åê ôïõ Éåñïý Íáïý Áãßïõ Äéïíõóßïõ Ðýñãïõ, 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò ðïëõáãáðçìÝíçò ìáò

ΙΩΑΝΝΑΣ χας Ιωάννη ΚΑΠΑΡΕΛΗ

Êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé åíþóïõí ìáæß ìáò ôéò ðñïò ôïí Õøéóôïí äåÞóåéò ôùí. Ðýñãïò 24/02/2013 ÔÁ ÔÅÊÍÁ: Äéïíõóßá ÊáðáñÝëç, Äéïíýóéïò & Ïõñáíßá ÊáðáñÝëç. ÔÁ ÁÄÅÑÖÉÁ: Êùíóôáíôßíïò & Áóðáóßá ËïõñéäÜ, ¢ããåëïò & Áíèïýëá ËïõñéäÜ. ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ: Óôåöáíßá, Áëåîßá, ÉùÜííá. ÏÉ Ë. ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ, Ìáíùëïðïýëïõ 58, Ôçë. üëï ôï 24ùñï: 26210-34017, 30730, 34217, 27158, 25223, ÐÕÑÃÏÓ, Êéíçôü 6944342471 Ïéêßáò: 25223 Ôåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 24/02/2013 êáé þñá 08.30 ð.ì. åê ôïõ Éåñïý Íáïý Áãßïõ ÍéêïëÜïõ Ðýñãïõ, 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ ðïëõáãáðçìÝíïõ ìáò

ΓΕΩΡΓΙΟΥ του Νικολάου ΚΑΡΡΑ

Åôþí 63 Êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé åíþóïõí ìáæß ìáò ôéò ðñïò ôïí Õøéóôïí äåÞóåéò ôùí. Ðýñãïò 24/02/2013 Ç ÓÕÆÕÃÏÓ: ÄÞìçôñá ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ: Íßêïò & ÑïõìðéíÞ ÊáññÜ, ÄçìÞôñçò ÊáññÜò. ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ: ÁèáíÜóéïò & ×ñéóôßíá ÊáññÜ, Äéïíõóßá ÷á Äçìçôñßïõ ÊáâáëÜñç, Âáóßëçò & Êáôåñßíá ÊáññÜ, Ãñçãüñçò ÊáññÜò. Ç ÅÃÃÏÍÇ, ÔÁ ÁÍÉØÉÁ, ÏÉ Ë. ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ, Ìáíùëïðïýëïõ 58, Ôçë. üëï ôï 24ùñï: 26210-34017, 30730, 34217, 27158, 25223, ÐÕÑÃÏÓ, Êéíçôü 6944342471 Ïéêßáò: 25223 Ôåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 24/02/2013 êáé þñá 08.30 ð.ì. åê ôïõ Éåñïý Íáïý Áãßïõ Äçìçôñßïõ Êáôóáñïý, 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ ðïëõáãáðçìÝíïõ ìáò

ΣΤΑΥΡΟΥ του Διονυσίου ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Åôþí 92 Êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé åíþóïõí ìáæß ìáò ôéò ðñïò ôïí Õøéóôïí äåÞóåéò ôùí. Êáôóáñïý 24/02/2013 Ç ÓÕÆÕÃÏÓ: ÆùÞ ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ: Äéïíýóéïò & ÄÞìçôñá, Óùôçñßá & Ãåþñãéïò. ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ : Óôáýñïò, ÄçìÞôñçò, ÃéÜííçò. ÏÉ Ë. ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ, Ìáíùëïðïýëïõ 58, Ôçë. üëï ôï 24ùñï: 26210-34017, 30730, 34217, 27158, 25223, ÐÕÑÃÏÓ, Êéíçôü 6944342471 Ïéêßáò: 25223 Ôåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 24/02/2013 êáé þñá 08.30 ð.ì. åê ôïõ Éåñïý Íáïý Áãßïõ ÍéêïëÜïõ Ëáìðåôßïõ, 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ ðïëõáãáðçìÝíïõ ìáò

ΑΛΕΞΙΟΥ του Παναγιώτη ΜΙΣΣΙΡΗ

Åôþí 62 Êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé åíþóïõí ìáæß ìáò ôéò ðñïò ôïí Õøéóôïí äåÞóåéò ôùí. ËáìðÝôé 24/02/2013 Ç ÓÕÆÕÃÏÓ: Ìáñßá ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ: Èåïäþñá, Ðáíáãéþôá ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ: ÅëÝíç & ÁíáóôÜóéïò ÊáñíÝóçò, Êáôåñßíá ÷á Äéïíõóßïõ Ìéóóßñç. ÔÁ ÁÍÉØÉÁ, ÏÉ Ë. ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ, Ìáíùëïðïýëïõ 58, Ôçë. üëï ôï 24ùñï: 26210-34017, 30730, 34217, 27158, 25223, ÐÕÑÃÏÓ, Êéíçôü 6944342471 Ïéêßáò: 25223 Ôåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 24/02/2013 êáé þñá 08.30 ð.ì. åê ôïõ Éåñïý Íáïý ÃåííÝóåùò ôçò Èåïôüêïõ Áãßïõ Ãåùñãßïõ Ðýñãïõ, 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ ðïëõáãáðçìÝíïõ ìáò

ΧΡΗΣΤΟΥ του Ιωάννη ΚΑΤΑΡΑ

Åôþí 62 Êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé åíþóïõí ìáæß ìáò ôéò ðñïò ôïí Õøéóôïí äåÞóåéò ôùí. Ðýñãïò 24/02/13 Ç ÓÕÆÕÃÏÓ: Áèáíáóßá ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ: ÅõÜããåëïò & Áñãõñþ ÊáôÜñá ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ, ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ, ÏÉ Ë. ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ, Ìáíùëïðïýëïõ 58, Ôçë. üëï ôï 24ùñï: 26210-34017, 30730, 34217, 27158, 25223, ÐÕÑÃÏÓ, Êéíçôü 6944342471 Ïéêßáò: 25223 Ôåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 24/02/2013 êáé þñá 08.30 ð.ì. åê ôïõ Éåñïý Íáïý Áãßïõ Ãåùñãßïõ Áìðåëþíïò, 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ ðïëõáãáðçìÝíïõ ìáò

ΗΛΙΑ του Ανδρέα ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

Åôþí 78 Êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé åíþóïõí ìáæß ìáò ôéò ðñïò ôïí Õøéóôïí äåÞóåéò ôùí. Áìðåëþíáò 24/02/2013 Ç ÓÕÆÕÃÏÓ: Ãéáííïýëá. ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ: ÅëÝíç Âáóéëïðïýëïõ, ÁíäñéÜíá & Íßêïò Ìéíôóïýäçò, ÁíäñÝáò & Ìáñßá Âáóéëïðïýëïõ. ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ, ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ & ÏÉ Ë. ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ, Ìáíùëïðïýëïõ 58, Ôçë. üëï ôï 24ùñï: 26210-34017, 30730, 34217, 27158, 25223, ÐÕÑÃÏÓ, Êéíçôü 6944342471 Ïéêßáò: 25223 Ôåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 24/02/2013 êáé þñá 08.30 ð.ì. åê ôçò ÉåñÜò ÌïíÞò ÊñåìáóôÞò, 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò ðïëõáãáðçìÝíçò ìáò

ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ Σωκράτους ΣΥΛΑΪΔΟΠΟΥΛΟΥ

Åôþí 78 Êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé åíþóïõí ìáæß ìáò ôéò ðñïò ôïí Õøéóôïí äåÞóåéò ôùí. ÅðéôÜëéï 24/02/2013 Ï ÓÕÆÕÃÏÓ: ÓùêñÜôçò ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ: ÉùÜííá & Ðáíáãéþôçò ×áôæçúùÜííïõ ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ: ÌáñéÜííá & ÓùêñÜôçò ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ, ÔÁ ÁÍÉØÉÁ, ÏÉ Ë. ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ, Ìáíùëïðïýëïõ 58, Ôçë. üëï ôï 24ùñï: 26210-34017, 30730, 34217, 27158, 25223, ÐÕÑÃÏÓ, Êéíçôü 6944342471 Ïéêßáò: 25223


Π

αραμονές ενώ πολύ κρίσιμου και συνάμα πολύ μεγάλου ντέρμπι στην Καλαμάτα για τον Πανηλειακό, τα πράγματα δεν είναι όπως θα τα περίμενε κανείς. Το επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται στα διοικητικά και στα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΤΑΠ. Χθες το πρωί μάλιστα, ο Κώστας Ντάβαρης προσπάθησε να συναντηθεί με τον δήμαρχο Πύργου Μάκη Παρασκευόπουλο, πράγμα το οποίο δεν κατέστη εφικτό, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του δημάρχου. Τελικά αυτό το ραντεβού κλείστηκε για σήμερα.

Πανηλειακός

“Áäýíáôï íá äïèïýí ÷ñÞìáôá” ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ 22 ÖÅÂÑÏÕÁÑÉÏÕ 2013

Τηλεόραση

Απόψε στον "Αθλητικό δικαστή" Σήμερα στις 22:00μμ στον Αθλητικό Δικαστή δείτε: 1.Εικόνες από την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Κένταυρου Καπελέτου, 2.Διάφορα κουίζ, 3.Εικόνες από τα γήπεδα της περιφέρειας, καθώς και πολλά άλλα από τα τεκταινόμενα της Δυτ. Ελλάδας.. Η εκπομπή προβάλλεται και στο youtube. Όλα αυτά στις 22:00μμ στην ΟΡΤ!

Ο Μάκης Παρασκευόπουλος σε χθεσινές του δηλώσεις στην "Πρώτη" ανέφερε ότι ο νόμος απαγορεύει χρηματοδότηση σωματείων-Συνάντηση σήμερα με τον Κώστα Ντάβαρη. Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου Ο Κώστας Ντάβαρης, έχει πει ότι ο Πανηλειακός θα μεταβεί κανονικά για να παίξει και στο παιχνίδι της Καλαμάτας, από εκεί και πέρα όμως θα εγκαταλείψει την ομάδα, παραιτούμενος από την ηγεσία της. Και θα καλύψει μόνο δυο μηνιάτικα στους ποδοσφαιριστές, καθώς αδυνατεί να τα βγάλει πέρα μόνος του και χωρίς τη βοήθεια από τον τόπο.

Παρασκευόπουλος: "Αδύνατο να βρεθούν χρήματα" Επικοινωνήσαμε με τον δήμαρχο Πύργου Μάκη Παρασκευόπουλο και τον ρωτήσαμε αν αληθεύει αυτό το οποίο γράφτηκε στα διάφορα σάιτ, ότι χαρακτήρισε όλο αυτό το οποίο συμβαίνει επικοινωνιακό, γεγονός το οποίο προκάλεσε την αντίδραση του κ. Ντάβαρη: "Εκείνο το οποίο είπα, ήταν ότι δεν μπορώ να αντιληφθώ, τι ακριβώς σημαίνει να παραδοθούν τα δελτία στον δήμαρχο, στον Δήμο. Δεν καταλάβαινα τι ακριβώς ήθελε να κάνει ο κ. Ντάβαρης. Δεν μπορώ να το συλλάβω. Να δοθούν δηλαδή τα

δελτία". Από εκεί και πέρα, ο κ. Παρασκευόπουλος επιβεβαίωσε ότι σήμερα το μεσημέρι στις 12μ.μ. έχει προγραμματιστεί συνάντηση ανάμεσα στον ίδιο και τον κ. Ντάβαρη. Σε ερώτησή μας αν υπάρχει κάποια ελπίδα να υπάρξει σύγκλιση απόψεων και το κυριότερο, να βοηθηθεί ο Πανηλειακός, απάντησε: "Να δοθούν χρήματα είναι αδύνατο. Τον Πανηλειακό τον βοηθάμε ως Δήμος Πύργου με όλα τα μέσα. Με τα συνεργεία, τις εγκαταστάσεις, το κεντρικό γήπεδο, τα βοηθητικά γήπεδα, τον ηλεκτροφωτισμό. Χρηματικά ποσά όμως δεν μπορούμε να διαθέσουμε. Δεν το επιτρέπει ο νόμος. Προκειμένου να δώσουμε χρήματα σε Σωματεία, χρειάζονται υπουργικές αποφάσεις. Αυτό είναι το ένα. Από εκεί και πέρα, υπάρχει και το δεύτερο σκέλος, το οποίο έχει να κάνει με την ανυπαρξία χρημάτων. Εκτός του ότι δεν επιτρέπεται, δεν μπορούμε κιόλας. Πρέπει να επισημάνω ότι έχει αλλάξει ο νόμος και τα πράγματα είναι πολύ αυστηρά, έπειτα από νομοθετική ρύθμιση, η οποία απαγορεύει ρητά την βοήθεια σε Σωματεία. Είχαμε πρόσφατα εγκρίνει το ποσό των 15 χιλιάδων ευρώ από το ταμείο του Δήμου. Στείλαμε το ένταλμα, το οποίο μας επεστράφη από τον Επίτροπο πίσω".

Ντάβαρης: "Δεν υπάρχει τίποτα επικοινωνιακό" Κατά την χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο Κώστας Ντάβαρης με τον δήμαρχο Πύργου Μάκη Παρασκευόπουλο, αλλά και τα όσα είπε ο κ. Παρασκευόπουλος, ο κ. Ντάβαρης φέρεται να του απάντησε αυτά τα οποία έκαναν χθες την εμφάνισή τους στο διαδίκυτο: "Δήμαρχε, εσένα στο είπα και το πρωί της Τετάρτης, πριν ακόμα το πω δημοσίως στην εκπομπή, ότι θα σου φέρω τα δελτία και τη σφραγίδα την Πέμπτη! Κατάλαβε το, έστω τώρα, την τελευταία αυτή στιγμή, δεν υπάρχει τίποτα επικοινωνιακό και τέτοια που μου λες... Η κατάσταση είναι σοβαρότατη!! Ο Πανηλειακός έχει τώρα, άμεσα, την πιο μεγάλη ανάγκη, έστω και για μικρή βοήθεια. Να το καταλάβεις, κι εσύ, και όλοι, έστω τώρα. Ξέρεις πόσο σε έχω σεβαστεί ως τώρα, κι ας έχει τύχει η ομάδα μας αυτής της αντιμετώπισης! Εγώ, τα δελτία και τη σφραγίδα θα στα φέρω, κι ανέλαβε εσύ την ευθύνη ή όποιος άλλος θέλει…".

Πανηλειακός

Χωρίς φιλάθλους στην Καλαμάτα Δίχως Νομικό και τους νέους παίκτες ο Πανηλειακός την Κυριακή στο ντέρμπι "Οριστικό και αμετάκλητο ήταν το "ΟΧΙ" της διοίκησης της Μαύρης Θύελλας, στο ερώτημα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, αν θα δέχονταν, θα ήταν εφικτή δηλαδή, η μετακίνηση και η φιλοξενία των οπαδών του Πανηλειακού, την Κυριακή το απόγευμα, στο Δημοτικό Στάδιο Παραλίας, για το ματς με τον τον Πανηλειακό. Έτσι λοιπόν αποκλείστηκε, οριστικά πια αυτό το (όποιο τέλος πάντων) ενδεχόμενο και το Πελοποννησιακό ντέρμπι θα λάβει χώρα και πάλι με

φιλάθλους μόνο της Καλαμάτας…". Αυτό μετέδωσε η ιστοσελίδα sportstonoto.gr. Οι φίλοι του Πανηλειακού πάντως, προγραμματίζουν σήμερα το μεσημέρι στις 3μ.μ. να πάνε στην προπόνηση της ομάδας και να εμψυχώσουν τους παίκτες ενόψει του πολύ κρίσιμου αγώνα της Κυριακής στην Καλαμάτα. Αγωνιστικά, ο Μίλτος Γκόφας δεν θα έχει ξανά στη διάθεσή του τον τραυματία Ανδρέα Νομικό, όπως φυσικά και τα δελτία των μέσων μεταγραφικών αποκτημάτων.

Δελτία, τα οποία δεν εκδίδονται, όχι εξαιτίας γραφειοκρατίας, όπως αρχικά είχε διαρρεύσει, αλλά εξαιτίας του γεγονότος ότι ο Πανηλειακός δεν έχει λάβει ενημερότητα, που είναι και ο λόγος για τον οποίο η Επιτροπή Ιδιότητας και Μετεγγραφών της ΕΠΟ δεν εκδίδει τα δελτία. Σ. Φραγκογιαννόπουλος


17 ÐáñáóêåõÞ 22 Öåâñïõáñßïõ 2013

“×ñåéáæüìáóôå óïâáñüôçôá” Προβληματισμένος ο Τσίρκοβιτς με τον αγωνιστικό χώρο στη Μανωλάδα Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου

ριχτούν στη "μάχη". Το παιχνίδι της Κυριακής στη Νέα Μανωλάδα, όπως είναι λογικό, έχει επιφέρει "ξεσηκωμό" και στις τάξεις των φιλάθλων, οι οποίοι αναμένεται να δώσουν βροντερό "παρών", να βοηθήσουν την ομάδα να φτάσει στο πολυπόθητο τρίποντο, μέσα από το οποίο θα αποκτήσει σημαντικές ελπίδες για την άνοδό της στη νέα Γ΄ Εθνική της ερχόμενης περιόδου.

ΠΦΟ Πανόπουλου

Πανέτοιμος για Παναρκαδικό Πλήρης, χωρίς αγωνιστικά προβλήματα και έτοιμος είναι ο ΠΦΟ Πανόπουλου για το κυριακάτικο πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι κόντρα στον Παναρκαδικό. Οι πράσινοι της Αρχαίας Ολυμπίας, θα ψάξουν τη νίκη μέσα από την οποία θα εξασφαλίσουν και μαθηματικά τον τίτλο της Δ΄ Εθνικής,

πετυχαίνοντας μια πολύ μεγάλη διάκριση για το ηλειακό ποδόσφαιρο αλλά και την ιστορία του συλλόγου. Στις τάξεις της ομάδας επικρατεί ηρεμία, εξαιρετικό κλίμα. Ένας μικρός προβληματισμός για την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου μετά τις συνεχείς βροχοπτώσεις, αλλά και αι-

σιοδοξία ότι την Κυριακή θα πάνε όλα καλά. Ο Λάκης Αθανασόπουλος, θα έχει σήμερα την ευκαιρία να τσεκάρει για τελευταία φορά τους παίκτες του και να οριστικοποιήσει τα πλάνα του για την αρχική ενδεκάδα. Σ. Φραγκογιαννόπουλος

Σχολικό πρωτάθλημα στίβου Διεξήχθη χθες το σχολικό πρωτάθλημα στίβου στο οποίο σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Κορίτσια γυμνασίου: Νικολοπούλου Θεοδώρα 4ο Γυμνάσιο Πύργου Χρονοπούλου Παναγιώτα 2ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας Βασιλοπούλου Ιωάννα 1ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας Αγόρια γυμνασίου: Νάξη Ηλίας Γυμνάσιο Βουνάργου Χοντάι Μπενάλντο Γυμνάσιο Ζαχάρως Βουρλιάς Αλέξιος Γυμνάσιο Κρεστένων Κορίτσια Λυκείου: Λαμπροπούλου Αγγελική 2ο ΓΕΛ Αμαλιάδας

Θεοχάρη Θεοδώρα 4ο ΓΕΛ Πύργου Ζωγόγιαννη Πελαγία ΓΕΛ Κρεστένων Αγόρια Λυκείου: Φιλάι Στέλιος 1ο ΓΕΛ Πύργου Φιλάι Κλέιντι 3ο ΓΕΛ Πύργου Ντάβαρης Ιωάννης 1ο ΓΕΛ Πύργου Αγόρια Δημοτικού: Βασιλικόπουλος Παναγιώτης -

Για το καλύτερο δυνατό στο Παλαιοχώρι

Στους ρυθμούς του κυριακάτικου εξ αναβολής εκτός έδρας αγώνα με την Αναγέννηση Παλαιοχώριου στα πλαίσια της 21ης αγωνιστικής της Α1 Βέρροιος κινούνται στο σύλλογο της Νίκης Τραγανού. Η ομάδα του διευρυμένου Δήμου Πηνειού χωρίς ιδιαίτερο άγχος αλλά με αυτοπεποίθηση στις δυνάμεις θα επιδιώξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, στην προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας. "Η αποστολή μας θα είναι δύσκολη κόντρα σε μια ομάδα που θέλει τους βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στην κατηγορία, αλλά και εμείς επιδιώκουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα καθώς θέλουμε να μείνουμε ψηλά στη βαθμολογία", επεσήμανε ο τεχνικός της ομάδας του Τραγανού Σπύρος Αντωνόπουλος, που ως γνωστόν στην αρχή της περιόδου βρισκόταν στον πάγκο της Αναγέννησης. Στα της προετοιμασίας αυτή κυλά χωρίς ιδιαίτερα απρόοπτα, με τη συμμετοχή του Κλείτον Μπακίου να θεωρείται αμφίβολη.

Π

ροπόνηση στο Μετόχι έκανε χθες η Δόξα, καθώς οι συνεχείς βροχοπτώσεις μετέτρεψαν το γήπεδο της Νέας Μανωλάδας σε… λίμνη! Το ίδιο θα γίνει και σήμερα, οπότε οι Αετοί θα μεταβούν σε γήπεδο της Παλαιάς Μανωλάδας για προπόνηση, προκειμένου να προστατεύσουν και τον αγωνιστικό χώρο στο γήπεδό τους. Ο Μίκι Τσίρκοβιτς είναι ανήσυχος καθώς ένα βαρύ γήπεδο δεν θα διευκολύνει το έργο της Δόξας την Κυριακή, ωστόσο συμβιβάζεται με την ιδέα και ζητάει από τους παίκτες του σοβαρότητα και πειθαρχία για να έρθει η νίκη στο ματς με τον Πάμισο. "Αυτό είναι το γήπεδο. Σίγουρα δεν μας βολεύει, όπως δεν μας βόλευε και η διακοπή, πάνω που η ομάδα πήγαινε να βρει ρυθμό, όμως έτσι είναι τα πράγματα. Αποδεχόμαστε την ιδέα και προχωράμε. Βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και αυτό που μας απασχολεί αυτή την ώρα, είναι μόνο το παιχνίδι με τον Πάμισο. Στόχος μας είναι μόνο η νίκη και οι τρεις βαθμοί. Για να έρθει αυτή η νίκη, απαιτείται σοβαρότητα και πειθαρχία από την πλευρά της Δόξας". Ο Σέρβος τεχνικός των Αετών, δεν έχει ιδιαίτερο πρόβλημα στον καταρτισμό της αποστολής, καθώς έχει ακριβώς 18 ποδοσφαιριστές, οι οποίοι, είναι όλοι ετοιμοπόλεμοι και αποφασισμένοι να

Νίκη Τραγανού

Γιώργος 1ο Δημ. Αμαλιάδας Μπούτσι Έργκις 1ο Δημ. Αμαλιάδας Βασιλακόπουλος Αλέξανδρος 4ο Δημ. Αμαλιάδας Κορίτσια Δημοτικού: Σπάχιου Κλαούντια 1ο Δημ. Αμαλιάδας Τζόκολα Μαίρη 1ο Δημ. Αμαλιάδας Ανδριοπούλου Χαρά Δημ. Περιστερίου

Κόροιβος

Καμπάνια νέων μελών Καμπάνια εγγραφής νέων μελών ξεκινάει το τμήμα μπάσκετ του Κοροίβου Αμαλιάδας. Για το θέμα, ο σύλλογος έχει προγραμματίσει σήμερα το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου, μέσα από την οποία θα κάνει εκτενή αναφορά στο θέμα αυτό. Αγωνιστικά η ομάδα, προετοιμάζεται για το αυριανό εντός έδρας παιχνίδι με τη Δόξα Λευκάδας. Απών από τη χθεσινή προπόνηση ήταν ο Κούρτης, λόγω ίωσης, ωστόσο υπολογίζεται κανονικά από τον Βασίλη Νιπεργιάλη για το παιχνίδι αυτό.

ΑΟ Χαβαρίου

Μονόδρομος η νίκη Ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι δίνει αύριο το μεσημέρι ο ΑΟ Χαβαρίου, καθώς στα πλαίσια της 21ης αγωνιστικής της Α1 Βέρροιος αναμετράται στην έδρα του με τον Αργοναύτη Κατακόλου. Παιχνίδι που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί πριν από μια εβδομάδα περίπου αλλά είχε αναβληθεί λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών, με τη διοργανώτρια να το έχει ορίσει για αύριο Σάββατο. Στο σύλλογο του διευρυμένου Δήμου Ήλιδας όλοι τους με πρώτον από όλους τον τεχνικό Νίκο Γκρίλλα κατανοούν την κρισιμότητα της αναμέτρησης, καθώς ενδεχόμενη νίκη θα έχει διπλή αξία καθώς θα επιβληθεί επί ενός αντιπάλου με τον οποίο ο ΑΟΧ έχει τους ίδιους στόχους. Στα ευχάριστα για τον Νίκο Γκρίλλα το ότι δεν αντιμετωπίζει ιδιαιτέρα προβλήματα τραυματισμών, με τη μοναδική απουσία να περιορίζεται σε αυτή του τιμωρημένου Πάνου Ρούνη.

Αναγέννηση Παλαιοχωρίου

Κομβικό το παιχνίδι με Τραγανό

Πολύ σημαντικό χαρακτηρίζουν στο Παλαιοχώρι το κυριακάτικο εντός έδρας με τη Νίκη Τραγανού στην προσπάθεια που κάνει η Αναγέννηση να παραμείνει στην Α1-Βέρροιος. Ειδικότερα στο νεοφώτιστο σύλλογο του διευρυμένου Δήμου Πηνειού επισημαίνουν πως αν την Κυριακή κερδίσουν την ομάδα του Τραγανού θα έχουν κάνει ένα σημαντικό βήμα για την επίτευξη του στόχου, ενώ πρέπει να σημειωθεί πως η Αναγέννηση έχει να δώσει στη συνέχεια και άλλο παιχνίδι στην έδρα της με αντίπαλο αυτή τη φορά τον ΑΟ Χαβαρίου. Φυσικά όπως προαναφέραμε το ενδιαφέρον εστιάζεται στο ματς της Κυριακής, με την Αναγέννηση να βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να μην αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών ή τιμωριών γεγονός που σημαίνει πως μπορεί να παραταχθεί με το καλύτερο δυνατό σχήμα.

10, 15, 30, 44, 45 2

4, 1, 8, 1, 4, 5, 5


18 ÐáñáóêåõÞ 22 Öåâñïõáñßïõ 2013

Α1 ΕΣΚΑΗ

Μπλέκει σε περιπέτειες ο Υπερίων Την ήττα γνώρισε ο Υπερίωνας στην Αμαλιάδα από την Αχαγιά, στο παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώθηκε η 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 ΕΣΚΑΗ. Ο Υπερίων έχασε με 66-71 και πλέον μπλέκει σε περιπέτειες αναφορικά με την παραμονή του στη μεγάλη τοπική κατηγορία.

18η αγωνιστική Υπερίων-Αχαγιά 66-71, Απολλωνιάδα-Ήφαιστος 46-58, Γλαύκος-Προμηθέας 72-69, Ολυμπιάδα-Κρήνη 48-66, Ακράτα-Πρ. Ηλίας 73-57, Αγυιά-Παναχαϊκή 52-66, Νίκη-Πανηλειακός 67-61.

Βαθμολογία Νίκη35, Παναχαϊκή 33, Προμηθέας 32, Γλαύκος 32, Ήφαιστος 32, Πρ. Ηλίας 27, Κρήνη 26 Αγυιά 25, Ακράτα 25, Ολυμπιάδα 24, Υπερίων 24, Πανηλειακός 23, Απολλωνιάδα 20, Αχαγιά 20.

Επόμενη Αχαγιά-Απολλωνιάδα, Ήφαιστος-Γλαύκος, Προμηθέας-Ολυμπιάδα, Κρήνη-Ακράτα, Παναχαϊκή-Πρ. Ηλίας, Πανηλειακός-Υπερίων, Αγυιά-Νίκη.

Α2 ΕΣΚΑΗ

Ήττες για ΑΕΛ, Πύργο Την ήττα γνώρισε η ΑΕΛ στο παιχνίδι της περασμένης Δευτέρας με 83-80 από τον Πατρέα στην Πάτρα, παιχνίδι στο οποίο στερήθηκε των υπηρεσιών του Μάρκου ο οποίος τιμωρήθηκε για πειθαρχικό παράπτωμα από την ομάδα του. Τα δεκάλεπτα: 28-17, 18-21, 17-21, 28-23 ΑΕΛ (Δαμιανός): Στεφανίδης 32 (8), Παπαδόπουλος 26, Μανωλόπουλος 9, Κολλιόπουλος 9, Καράμπαλης 6. Την ήττα γνώρισε και ο Πύργος, εκτός έδρας από τον Δικέφαλο με 58-48, σε παιχνίδι που έγινε την Τετάρτη το βράδυ. Δεκάλεπτα: 10 - 11 , 27 - 20 , 40 - 37 , 58 - 48 Πύργος ΄99 (Παπαδόπουλος): Μάρκος 8, Μαντάς 5(1), Μάρρας, Παπαδόπουλος 11(1), Κόλλιας 11(2), Διαμαντόπουλος 5(1), Τριανταφύλλης 8.

ΤΖΟΥΝΤΟ

Áñãõñü ìåôÜëëéï ãéá ÊáëõêÜ Σπουδαία εμφάνιση για τον Κολοσκόπη και ένατη θέση στην Ελλάδα

Η

Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο διοργάνωσε στις 16/7 το πανελλήνιο πρωτάθλημα στις κατηγορίες Εφήβων-Νεανίδων και Παίδων-Κορασίδων στο κλειστό της Νέας Ιωνίας του Βόλου. Ο Α.Σ. Ηλείας ΟΤΑΝΙ, είχε δυο συμμετοχές στις πιο δύσκολες κατηγορίες με τον Χρήστο Καλυκά στα -90κ. και τον Δημήτρη Κολοσκόπη στα -73κ. Η κλήρωση στα 90κ. έφερε τον Καλυκά να παλεύει στον πρώτο του αγώνα, με τον πανελληνιονίκη του 2012, ο οποίος ήταν και φαβορί για τον αγώνα. Στα πηγαδάκια των προπονητών, κανείς δεν ήθελε να κληρωθεί ο αθλητής του στον πρώτο αγώνα με αυτόν αντίπαλο. Ο Χρήστος προς έκπληξη όλων, νίκησε με IPPON δέκα βαθμούς στα πρώτα δεκαπέντε δευτερόλεπτα του αγώνα. Τον δεύτερο αγώνα νίκησε με δυο Ουαζάρι (το κάθε ένα ισοδυναμεί με εφτά βαθμούς), μέσα στα είκοσι δευτερόλεπτα). Με δυο νίκες μπήκε στον τελικό για την 1η-2η θέση. Ο Χρήστος Καλυκάς έχοντας νικήσει το φαβορί τόσο

εύκολα, υποτίμησε τον αντίπαλό του και μετά από σκληρό αγώνα, έχασε παίρνοντας τη δεύτερη θέση, έχοντας όμως κερδίσει εμπειρία για τους επόμενους αγώνες. Όπως εξήγησε ο προπονητής

του Άγγελος Καλυκάς: "Από τα λάθη μας, γινόμαστε καλύτεροι". Με τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα ο Χρήστος Καλυκάς, κέρδισε μόρια για τις πανελλήνιες εξετάσεις και η Ομοσπονδία τον κάλεσε

Α.Σ. Σαολίν Γου Κουνγκ Νοτίου Ελλάδος

6 Αθλητές και 8 Χρυσά στο 4ο Κύπελλο Νοτίου Ελλάδας- Ολύμπιο

Ανακοίνωση της ART OF SPEED Δυστυχώς μετά απο τις αναβολές λόγω κακοκαιρίας του 1ου Dragster το οποίο θα διοργάνωνε η Art Of Speed στο Αεροδρόμιο Επιτάλιου, προέκυψε και αυτή η αναβολή αυτή την φορά απο την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος, αναστέλλοντας όλους τους αγώνες σε όλη την Ελλάδα. Η Αrt Of Speed ευχαριστεί όλους όσους δήλωσαν συμμετοχή σε αυτό τον αγώνα, επίσης την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την παραχώρηση του χώρου καθώς επίσης και την Ελληνική Αστυνομία (παραχώρηση άδειας). Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της λέσχης Λάμπρος Τσέλος "Δυστυχώς το μέλλον αυτού του αγώνα αλλά και του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη χώρα μας εξαρτάται απο άλλους, εύχομαι, αν και δεν το πιστεύω να λυθεί το θέμα όσο πιο γρήγορα γίνεται "

ÄçìÞôñçò Êïëïóêüðçò êáé ×ñÞóôïò ÊáëõêÜò, åêðñïóþðçóáí ôçí Çëåßá óôï ðáíåëëÞíéï ðñùôÜèëçìá ÅöÞâùí óôï Ôæïýíôï.

στην Εθνική ομάδα. Ο Δημήτρης Κολοσκόπης, ξεκίνησε Τζούντο στον Α.Σ. Ηλείας, πριν από τέσσερις μήνες. Το πανελλήνιο πρωτάθλημα του Βόλου ήταν ο πρώτος του επίσημος αγώνα στην κατηγορία των 73κ, εκεί όπου συμμετείχαν 21 αθλητές. Ο Δημήτρης Κολοσκόπης κέρδισε τον πρώτο αγώνα με IPPON και πέρασε στους δέκα καλύτερους στην Ελλάδα. Λόγω απειρίας, ενώ κοντράριζε κάθε επίθεση των αντιπάλων του, στους δυο επόμενους αγώνες, έχασε και κατέκτησε την ένατη θέση. Ο προπονητής του ΟΤΑΝΙ Άγγελος Καλυκας, καθώς και ο αθλητής Χρήστος Καλυκάς, θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τον αθλίατρο κ. Θ. Αλτάνη για την πολύτιμη βοήθειά του με το πρόγραμμα ενδυνάμωσης που πρότεινε στον Χρήστο. Επίσης τον κ. Δ. Σταθά για την παρακολούθηση του προγράμματος ενδυνάμωσης, στο γυμναστήριο Stathas. Ο Α.Σ. Τζούντυο Ηλείας ΟΤΑΝΙ, λειτουργεί καθημερινά στη νέα αίθουσα Τάση Καζάζη στον Πύργο (τηλ. επικοινωνίας 694/382221).

λοκληρώθηκε με πλήρη επιτυχία το 4ο Κύπελλο "Nοτίου Ελλάδος - Ολύμπιο" στο Ξυλόκαστρο, τη Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2012. Το Κύπελλο που περιλάμβανε όλες σχεδόν τις πολεμικές τέχνες, διοργάνωσε ο Αθλητικός Σύλλογος "Ολύμπιο" και ο Δά-

σκαλος Καπέλος Δημήτρης, υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πολεμικών Τεχνών, Β.Σ.Κ. στο κλειστό Δημοτικό γυμναστήριο του Ξυλόκαστρου. Συνολικά συμμετείχαν 30 σύλλογοι από όλη την Ελλάδα, με περισσότερους από 350 αθλητές, οι οποίοι διαγωνίστη-

Ï ÍéêÞôáò Êáðáôóþñçò

Ï Áñãýñçò ÑÝôóçò

Ο

Ç ïìÜäá ôçò ÁìáëéÜäáò. καν σε τεχνικές αυτοάμυνας, σκιαμαχίες, φόρμες, όπλα, και αγώνες σε κατηγορίες Σέμι, Λάϊτ και Φουλ Κόντακτ, αγώνες ΜΜΑ, αγώνες Μουάι Τάϊ και αγώνες Κικ Μπόξινγκ. Ο Α.Σ. Σαολίν Γου Κουνγκ Νοτίου Ελλάδος, συμμετείχε με 6 αθλητές που κατάφεραν να κερδίσουν 8 Χρυσά Μετάλλια σε ανάλογες κατηγορίες Άοπλων φορμών και δεξιότητας και στους Αγώνες Ημιεπαφής [Σέμι Κόντακτ]. Αναλυτικά οι επιτυχίες : Αθανασόπουλος Διονύσιος [45 ε-

τών] - 2 χρυσά?, Καναβός Διονύσιος [50 ετών] - 1 χρυσό, Καλογερόπουλος Ιωάννης [58 ετών] - 1 χρυσό? , Μεϊντί Γιοβάλιαν [29 ετών] - 2 χρυσά?, Ρέτσης Αργύρης [10 ετών] - 1 χρυσό, Καπατσώρης Νικήτας [10 ετών] - 1 χρυσό. Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν μαθήματα στο σύλλογο μπορούν να επικοινωνήσουν στη διεύθυνση (Αχιλλέα Μπουντουβή 39 Αμαλιάδα - Ζαϊμή 18 Πύργος τηλ. 69700-56520, w.w.w shaolin-ileia.gr)


19 ÐáñáóêåõÞ 22 Öåâñïõáñßïõ 2013

Êüíôñá óôçí ðáëéÜ ôïõ ïìÜäá Άκρως σημαντικό θεωρείται το μεθαυριανό εξ αναβολής παιχνίδι της Α1 Βέρροιος που διεξάγεται στο Παλαιοχώρι ανάμεσα στην τοπική Αναγέννηση και τη Νίκη Τραγανού, με τους γηπεδούχους να θέλουν το τρίποντο στην προσπάθεια που κάνουν για να παραμείνουν στην κατηγορία. Πρόσωπο της αναμέτρησης χωρίς αμφιβολία ο τεχνικός της ομάδας του Τραγανού Σπύρος Αντωνόπουλος, που τα προηγούμενα τρία χρόνια περίπου βρισκόταν στο τιμόνι της Αναγέννησης βάζοντας τη δική του σφραγίδα στην ξέφρενη πορεία του συλλόγου που κορυφώθηκε με την άνοδο στο φινάλε της περσινής σεζόν. Ο Ηλείος τεχνικός βρισκόταν στον πάγκο της ομάδας και στις αρχές της τωρινής περιόδου, αποχωρώντας τον περασμένο Νοέμβριου περίπου. Π.Η.

Δεν είχε απεργία η ΕΡΤ! Έμεινε ο σπίκερ άφωνος με τη Μίλαν…

Προεδρική παρουσία Αρκετό κόσμο συγκέντρωσε ο τελικός λυκείων Ηλείας που διεξήχθη την περασμένη Δευτέρα στο Δημοτικό Στάδιο Πύργου, ανάμεσα στο 4ο Πύργου και το 1ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας. Ανάμεσα στους φιλάθλους και ο πρόεδρος του Αργοναύτη Κατακόλου Ηλίας Μπηλιώνης που μεταξύ πέρα όλων των άλλων είχε μια καλή ευκαιρία να δει αγωνιζόμενο το γιο του Γιώργο Μπηλιώνη που αγωνιζόταν στο 4ο Πύργου, ομάδα νικήτρια του τελικού. Π.Η.

Τελειώνει χωρίς παιχνίδι Ένας από τους ανερχόμενους Ηλείους διαιτητές, είναι ο Σταυρόπουλος. Ένας διαιτητής ο οποίος αθόρυβα, έχει να επιδείξει μέχρι στιγμής μια σειρά από καλές διαιτησίες στα τοπικά πρωταθλήματα. Κι όμως, αν και είναι αξιολογημένος διαιτητής Δ΄ Εθνικής, δεν έχει παίξει ακόμα ούτε ένα ματς εκεί, λόγω της γνωστής ιστορίας με την ΕΠΟ. Και το κακό είναι ότι το πρωτάθλημα τελειώνει. Τέσσερις αγωνιστικές απέμειναν και όπως όλα δείχνουν δεν θα προλάβει να κάνει ούτε σεφτέ. Σο.Φ.

Μια ντεκαφεϊνέ Μπάρτσα! Ανέτρεξα στο διαδίκτυο και τον ηλεκτρονικό Τύπο της Καταλονίας προχθές το βράδυ, στα διάφορα chat, προκειμένου να εισπράξω κλίμα και να δω αντιδράσεις για τη βαριά ήττα της Μπαρτσελόνα από τη Μίλαν (το 2-0 Με τον Σοφοκλή όσο κι αν ακούγεται απλό, για την Φραγκογιαννόπουλο καλύτερη ομάδα του κόσμου είναι πολύ βαρύ). Αφού κατ' αρχάς διαπίστωσα ένα τεράστιο επίπεδο ποδοσφαιρικής κουλτούρας (τόσα χρόνια όταν βλέπεις αυτή τη μπάλα αφήνεις τη διαιτησία για τους άλλους), τέτοιο που εντυπωσιάστηκα. Ούτε ένας δεν βρέθηκε να κάνει λόγο για το γκολ με το οποίο προηγήθηκε η Μίλαν και το οποίο προέρχεται καθαρά από ένα χέρι του Ζαπάτα. Τα περισσότερα σχόλια είχαν να κάνουν με την πολύ κακή εμφάνιση της ομάδας, το κουραστικό παιχνίδι της και την αδυναμία της να ανοίξει κλειστές άμυνες. "Το έργο επαναλαμβάνεται. Ίντερ, Τσέλσι, Μίλαν. Όταν βρίσκουμε κλειστή άμυνα δεν μπορούμε", έγραφε κάποιος, προκειμένου να αναδείξει το μεγαλύτερο πρόβλημα της Μπάρτσα. Η οποία όσο εντυπωσιακή είναι όταν κάνει τα μαγικά τρίγωνα, τόσο κουραστική και προβλέψιμη είναι όταν της λείπει η φρεσκάδα, η λάμψη και αυτό το κλικ που θα αλλάξει ταχύτητα στο παιχνίδι της. Με άλλα λόγια είναι μονότονη. "Επειγόντως θέλουμε έναν προπονητή. Η καλύτερη ομάδα όλων των εποχών, δικαιούται να μην είναι ακυβέρνητο καράβι", έλεγε κάποιος, τονίζοντας ότι ακόμα και οι μεγαλύτεροι παίκτες του κόσμου, δίχως προπονητή, δεν μπορούν να αποδώσουν. Και αυτό είναι ένα ακόμα θέμα και ένα σοβαρό δίδαγμα, ότι καμία ομάδα στον κόσμο δεν υπήρξε μεγάλη χωρίς καλό προπονητή. Το κορυφαίο όμως, το πιο γλαφυρό, ήταν ένα σχόλιο που έκανε λόγο για μια ντεκαφεϊνέ Μπαρτσελόνα. Μια ομάδα η οποία είχε τη γεύση και την απόλαυση ενός καφέ, της έλλειπε όμως το συστατικό εκείνο που κάνει τον καφέ μοναδικό, του δίνει την ιδιότητα να ξυπνάει τις αισθήσεις. Η Μπάρτσα προχθές ήταν ωραία, αλλά σου προσέφερε ύπνο. Ουσία μηδέν. Ένα ημίχρονο χωρίς τελική προσπάθεια στην εστία του Αμπιάτι. Τα φοβερά και τρομερά τρίγωνα στον άξονα πήγαν περίπατο με τα διπλά και τριπλά μαρκαρίσματα του Αλέγκρι σε όλο το μήκος και το πλάτος του γηπέδου. Ενός Αλέγκρι ο οποίος (ευτυχώς) δεν άκουσε τον Μπερκουσκόνι να παίξει με ατομικό μαρκάρισμα τον Μέσι (είθισται στην Ιταλία οι προπονητές να μην ακούνε τους προέδρους). Τα νιάτα της Μίλαν, το σχέδιο της ανανέωσης, προσέφερε προχθές μια μεγάλη ποδοσφαιρική βραδιά, η οποία απέδειξε ότι ακόμα και το ποδόσφαιρο της Μπαρτσελόνα έχει αντίδοτο και ατέλειες, φτάνει εκείνο που θα αντιπαρατάξεις να έχει τη δική του ουσία και το δικό του νόημα. Η Μίλαν ήταν τόσο όμορφη προχθές που έκανε τον Αντριάνο Γκαλιάνι να αναφωνήσει "το είχα προβλέψει" (βεβαίως ο Γκαλιάνι το είχε προβλέψει, αλλά ποιος πιστεύει τον Γκαλιάνι είναι το θέμα). "Ο διάβολος στον παράδεισο" ήταν ο τίτλος σχεδόν σε όλα τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ προχθές και χθες. Και όντως, το βασανισμένο από σκάνδαλα ιταλικό ποδόσφαιρο, πάει να κάνει το δικό του άθλο, με δυο ομάδες στους οκτώ του Τσάμπιονς Λιγκ. Όσο για τη Μπαρτσελόνα, έχει ενενήντα λεπτά να σώσει την παρτίδα. Φέτος, είναι η πρώτη φορά που μια ομάδα- τρένο εκτροχιάζεται και το ανησυχητικό είναι ότι όταν εκτροχιάζεται ένα πολύ γρήγορο τρένο, πολύ δύσκολα ξανασηκώνεται.

Ευκαιρία ς για τους νέους διαιτητέ για τις

νιστική βατοκύριακο δεν έχει αγω Ως γνωστόν το ερχόμενο σαβ ς. Έχει όμως ατο του τοπικού πρωταθλήμ τρεις πρώτες κατηγορίες ή της σεζόν αρχ την από Κατηγορία. Ήδη κανονικά αγωνιστική στη Γ' την ΕΔ και ει ουκ ολίγες ευκαιρίες από νέοι διαιτητές έχουν πάρ λιά. Είναι μαλ τα ει αρπάζοντας τες από κάποιοι τις έχουν αξιοποιήσ Ηλείας της μο κόσ ο αθλ ευκαιρία για το φίλ αυτών λοιπόν μια πρώτης τάξεως εξ' οια κάπ που διά παι δει τα νέα λον να πάει στα γήπεδα και να μέλ το και τα εντός αγνωστικού χώρου έχουν δώσει φοβερά δείγμα

Πρόταση του Φ ωτόπουλου

Την πρόταση να βοηθήσει η ΕΠ Σ Ηλείας τον Π στο Δ.Σ. ο Κώστ ανηλειακό, θα ας Φωτόπουλος φέρει . Με την πρότασ λύνει τα χέρια η αυτή, ουσιασ στο Δήμο Πύρ τικά γο υ, για τον τρόπο χρηματοδοτήσ με τον οποίο θα ει τον Πανηλει ακ ό. Ό Δήμος Πύργου πως τονίζει ο Φωτόπουλος, οφείλει 18 χιλι ο άδες ευρώ για Αυτά τα χρήμ το ενωσιακό γή ατα, αν και εφ πεδο. όσον τα καταβά Ένωση μπορεί λλει στην ΕΠΣΗ με τη σειρά , η της να βγάλει Πανηλειακό. ένα ποσό για τον Σο.Φ.


ψάχνετε για... ÆÇÔÏÕÍÔÁÉ ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ κοπέλες για εργασία ως barwoman σε ελληνάδικο club στην περιοχή του Πύργου. Εργασία καθημερινή ή τριήμερη. ΤΗΛ: 6944523344 (ΜΑ 8024) ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ - Η; ή ψάχνεις δουλειά; ή θέλεις συμπλήρωμα στο εισόδημα σου; Θέλεις νόμιμα αφορολόγητο εισόδημα; ΕΣΕΝΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ!! Κάθε Δευτέρα στον Πύργο, στην αίθουσα εκδηλώσεων του “ΕΠΑΡΧΕΙΟΥ” στις 19:30 κερνάμε καφέ και τα ΛΕΜΕ ΟΛΑ!! Έχουμε τη ΛΥΣΗ. Τηλ. Επικ. 6934604509 (ΜΑ8057) ΖΗΤΕΙΤΑΙ κοπέλα για το καφέ Απάγκιο, Πατρών 24. ΤΗΛ: 6974807041 (ΜΑ 8100)

Είσαι ιδιωτικός, δημόσιος υπάλληλος ή ελεύθερος επαγγελματίας και βλέπεις τα μηνιαία εισοδήματά σου να μειώνονται συνεχώς; Αν θέλεις να' αλλάξεις την οικονομική σου κατάσταση μη χάνεις καιρό.Τηλεφώνησε τώρα για ραντεβού στο 6986798801

(ΜΑ8180) ΖΗΤΕΙΤΑΙ: νέος ή νέα για να αναλάβει πρατήριο υγρών καυσίμων περιοχής ΑνδραβίδαςΛεχαινών. Προσόντα γνώση Αγγλικών και Η/Υ, ηλικίας έως 35 ετών. Αποστείλατε βιογραφικό στο e-mail: ektor158@hotmail.com. Πληροφορίες 6948582063 (ΜΑ8169) ΖΗΤΕΙΤΑΙ κοπέλα για καφέ ουζερί στον Πύργο. Τηλ. 6972015016 (ΜΑ8166) ΖΗΤΕΙΤΑΙ κοπέλα για εργασία από το DC ΚΑΦΕ. Πληρ. 6977500337(ΜΑ8141) Ζητείται νέος πτυχιούχος ΤΕΙ-ΑΕΙ ηλικίας 2535 ετών, από την περιοχή της Αμαλιάδας για εξωτερικές εργασίες γραφείου. Τηλ. 6947601235-6947601235. (ΜΑ8137) Ζητείται κοπέλα με γνώσεις Η/Υ για εμπορική Επιχείρηση στην Αμαλιάδα. Τηλ. 6937412858 (ΜΑ8140) ΖΗΤΕΙΤΑΙ κοπέλα για μπουφέ άνω των 22 ετών, με εμπειρία στο χώρο παρασκευής ροφημάτων για απογευματινή εργασία στο Coupa Cafe Πύργος. ΤΗΛ: 6981557919 (ΜΑ 8099) ΖΗΤΕΙΤΑΙ νέα με άριστη γνώση Αγγλικών, Η/Υ και μεταφορικό μέσο, για γραμματειακή υποστίριξη παρ τιμε, βιογραφικά στο e-mail p-y@otenet.gr στο Κατάκολο.(ΜΑ 8098)

δουλειά/σπίτι/οικόπεδο/αγροτεμάχιο/επαγγελματικό χώρο/μοτοσικλέτα/έπιπλα /ηλεκτρικές συσκευές/τεχνίτη/το χαμένο σας ζωάκι/το μελλοντικό σας σύντροφο  Åñãáóßá ÆÇÔÏÕÍ Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων επί 24ωρου βάσεως. ΤΗΛ: 6997239035 (ΜΑ 8172) ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων πρωί-απόγευμα ή καθαρισμό σπιτιών στην περιοχή του Πύργου. Τηλ. 69970665640 (ΜΑ8167) ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων. Τηλ. 6987118319 (ΜΑ8164) Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων στην περιοχή Πύργου-Αμαλιάδας. Τηλ.69850381596999331235(ΜΑ8157) Κομμώτρια με εμπειρία ζητά εργασία σε κομμωτήριο άριστη στην δουλειά της. ΤΗΛ. 6970061067. (ΜΑ8159) Αναλαμβάνουμε βαψίματα παντός τύπου άριστη δουλειά, λογικές τιμές. ΤΗΛ. 6984278513(ΜΑ8160) ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία για φύλαξη παιδιών ή ηλικιωμένων είτε ως καθαρίστρια σε σπίτια και γραφεία. ΤΗΛ: 6980813887 (ΜΑ 8163) Κυρία από Βουλγαρία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων στην περιοχή της Νέας Μανωλάδας, όλο το 24ωρο.

Τηλ.6994927065 (ΜΑ8156) ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΤΟΝΑ. Χρειάζεστε γυναίκα για βοήθεια στο σπίτι, για ανήμπορα άτομα (γιαγιά- παππού), για άτομα με πρόβλημα στην κίνηση, κλπ. Τηλεφωνήστε στο γραφείο της κας ΝΤΟΝΑΣ να σας στείλει το κατάλληλο άτομο. Επίσης σερβιτόρες-καμαριέρες-λαντζιέρες-καθαρίστριες ολοήμερες ή ωρομίσθιες. ΤΗΛ: 2622400041, 6936529012, 6988800814 (ΜΑ 8153) Καθαρίζω, ξελογκώνω δενδροπερίβολα λιοστάσια, κέντρωμα ελιάς με συνεργείο σε όλο το Νομό Ηλείας. Τιμές λογικές. Τηλ. 6944900702 (ΜΑ8154) Κυρία Ελληνίδα με γνώσεις αποκλειστικής ζητά εργασία για φροντίδα ηλικιωμένων όλο το 24ωρο. Τηλ. 6970450884 (ΜΑ8150) ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων (όχι κατάκοιτη) . Περιοχή Πύργου-Κρέστενα-Ζαχαρω. Τηλ. 6993712630 (ΜΑ8144) ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία εξωτερική για φύλαξη ηλικιωμένων, λάντζα, καθαρισμό σπιτιών, σκαλών, για την περιοχή Πύργου. Τηλ. 6987 124760(MA8135) Αναλαμβάνω καθαρισμό και συντήρη-

ση κήπων όπως επίσης και κόψιμο χόρτων με δικό μου χορτοκοπτικό. Τηλ. 980836386 ( ΜΑ 8133) Ελληνίδα ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων εσωτερική, καλό περιβάλλον. Τηλ. 6983818610 (ΜΑ 8134) ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων από Αμαλιάδα μέχρι και τη Βάρδα. Τηλ. 6999 409165(ΜΑ 8130) ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων στην περιοχή του Πύργου. Τηλ. 6949527624 (ΜΑ 8131) Κυρία με εμπειρία σε ταβέρνα και ψησταριά ζητά εργασία είτε ως ψήστης είτε ως λατζνέρα. Τηλ 6988605376 (ΜΑ 8132) Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων επί 24ωρου στην περιοχή της Αμαλιάδας. Τλη 6978783309 (ΜΑ 8133) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ζητά πρωινή εργασία ως υπάλληλος βιβλιοπωλείου εντός της πόλης του Πύργου. Τηλ. 6976874167 (ΜΑ 8028) ΚΥΡΙΑ από Ουκρανία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων και όλες τις δουλειές του σπιτιού, καλύπτω και ρεπά εργαζομένων. Μόνο σοβαρές προτάσεις. Τηλ. 6979822648 (ΜΑ

8125) Tεχνολόγος πολιτικός μηχανικός, (απόφοιτη ΤΕΙ Αθήνας - Πολιτικών Έργων Υποδομής) με μεταπτυχιακό στη διοίκηση και διαχείριση έργου, 8ετή εμπειρία στο σχεδιασμό ιδιωτικών και δημοσίων έργων - σύνταξη προμετρήσεων, πολύ καλή γνώση Η/Υ (Αutocad 2010, Autocad Architecture 2012, MSoffice,Internet) και Aγγλικών ζητά πλήρη ή μερική απασχόληση σε γραφείο - εργοτάξιο Αττική ή Πελοπόννησο ΤΗΛ: 6939.242400, email:deleni1@yahoo.gr (ΜΑ 8123) Αποκλειστική νοσηλεύτρια με εμπειρία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων και παιδιών. Τηλέφωνο επικοινωνίας 6939617205 και 6947773919 (ΜΑ 8122) ΚΥΡΙΑ από Ουκρανία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων και όλες τις δουλειές του σπιτιού, καλύπτω και ρεπά εργαζομένων. Μόνο σοβαρές προτάσεις. Τηλ. 6979822648 (ΜΑ 8125) ΚΥΡΙΑ από Λευκορωσία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων για 24 ή μερικές ώρες. Τηλ. 6945201555 (ΜΑ8120)(ΜΑ8120) ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΗΜΑ, μπουζούκι, κιθάρα και τραγουδίστρια καλλίφωνη και ευπαρουσίαστη, με ρεπερτόριο, έντεχνο, ελαφρολαϊκό, παλιό λαϊκό, ρεμπέτικο, ζητά συνεργασία σε ανάλογους χώρους. ΤΗΛ: 6977766432 (ΜΑ8116)


Μικρές Αγγελίες

/ ÐáñáóêåõÞ 22 Öåâñïõáñßïõ 2013

Áêßíçôá ÐÙËÇÓÅÉÓ ÁÊÉÍÇÔÙÍ ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα τριάρι διαμπερές 89τμ 3ου ορόφου κεντρικό Κοκκίνου 1. Τηλ: 26210 25355 (ΜΑ8091) Πωλείται έκταση 9 στρ. στην ΝΕΟ Πατρών-Πύργου στο ύψος της Βάρδας κατάλληλο για επαγγελματική χρήση. Τηλ. 6977413105 (ΜΑ8147) ΚΑΡΥΔΕΩΝΑΣ 30 στρ με υπόγειο αγωγό πωλείται στα Δουνέϊκα. ΤΗΛ: 2622092008 και 6977151900 (ΜΑ 8165) Διαμέρισμα 63 τμ σε πολυκατοικία επί της οδού Σμύρνης 29 και Ναυαρίνου, υπερυψωμένο ισόγειο, σχεδόν 1ος όροφος, με ελάχιστα κοινόχρηστα, σε άριστη κατάσταση και σε πολύ καλή τιμή. Τηλ. Επικοινωνίας : 2610.270613, και κιν. 6945330595. (MA8152) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ή ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ κατάστημα 140τμ. με όλο τον εξοπλισμό (γωνία Κων/πόλεως και Σαρανταπόρου Πύργος) Τηλ. 6974602729 (ΜΑ8087) ΠΩΛΕΙΤΑΙ 5,1 στρεμ. αγρόκτημα στην Αλφειούσα Ηλείας με περίφραξη, γεώτρηση και 80 τ.μ. οικοδομική άδεια 7/2011 σε τιμή ευκαιρίας.ΤΗΛ: 6932189673 (ΜΑ 8047) Πωλείται οικόπεδο 4,5 στρ. στη περιοχή Λιβαδάκια Αμαλιάδας, οικοδομήσιμο, Τιμή ευκαιρίας. Τηλ. 2622026800 και 6972327628. (ΜΑ 8039) ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο 3.620 τ.μ. εντός οικισμού και αναδασμού, πλησίον της Ε.Ο. Πύργου - Αρχ. Ολυμπίας στην διασταύρωση Παλαιοβαρβάσαινας. Ελκυστικοί όροι δόμησης και ελεύθερο για κάθε χρήση. ΤΗΛ: 6973052133 (ΜΑ 7995) ΠΩΛΕΙΤΑΙ όροφος 240 τ.μ. στην Αμαλιάδα. Τιμή συζητήσιμη. ΤΗΛ: 6985777504 (ΜΑ 7964) ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 5 στρέμματα στην περιοχή Λιβαδάκια Αμαλιάδας, οικοδομήσιμο, περιλαμβάνοντος και γεώτρηση. Τιμή ευκαιρίας. ΤΗΛ: 6974858763 (ΜΑ 7898) ΠΩΛΕΙΤΑΙ στη Ζαχάρω διαμέρισμα 130 τ.μ., 3 υπνοδωμάτια, 2 μπάνια, μεγάλο σαλόνι, άριστη κατάσταση. Τιμή ευκαιρίας. ΤΗΛ: 2625061221, 6937485373 (ΜΑ 7891) ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 7,300 στρεμ. στο Κατσικάρι. Τιμή 190.000Ε.ΤΗΛ: 6932873413 (ΜΑ 7882)

ÅÍÏÉÊÉÁÓÅÉÓ ÁÊÉÍÇÔÙÍ ΠΥΡΓΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι με 2 κρεβατοκάμαρες - κουζινοσαλοτραπεζαρία, γωνιακό ηλιόλουστο, 1ος όροφος σε διώροφη οικοδομή με οικολογικά ανακλεινόμενα κουφώματα και αυτόνομη θέρμανση. Νέας Αρτάκης 12 πλησίον 3ου Λυκείου Πύργου. ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ 8181) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 2ου ορόφου 110τμ. διαμπερές, τριών υπνοδωματίων, αυτόνομη θέρμανση. Τάκη Πετροπούλου 50Α. Τηλ. 2621071181-6976476379 (ΜΑ8173) EΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στην Γαστούνη 3άρι διαμέρισμα με 2 υπνοδωμάτια ευήλιο και ευάερο. ΤΗΛ. 6932470435 (ΜΑ8174)ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στην Γαστούνη 2άρι διαμέρισμα ΤΗΛ.6932470435 (ΜΑ8175) EΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στην παραλία Γαστούνης οικία 1ου ορόφου με 3 υπνοδωμάτια 50μ. από τη θάλασσα, μεγάλη βεράντα με απέραντη θέα στο Ιόνιο. ΤΗΛ. 6932470435 (ΜΑ8176) Ενοικιάζεται οροφοδιαμέρισμα 2άρι 61τμ. Στην οδό Διάκου 2-Πύργος. Τηλ. 6938886579(ΜΑ8148) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στο 10χιλ. Πύργου Κατακόλου αποθήκη 70τμ. και ελεύθερος χώρος 200τμ. Τηλ. 2621041877-6974832039 (ΜΑ8171) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 3άρι πλησίον ΤΕΙ πλήρως επιπλωμένο χωρίς κοινόχρηστα. Δεκτή η συγκατοίκηση 2 φοιτητών/φοιτητριών. Τηλ. 6976802842 (ΜΑ 8126) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα 4ος όροφος επιπλωμένη, φρεσκοβαμένη, μεγάλη βεράντα στο κέντρο του Πύργου, Πλησίον Εμπορικής Τράπεζας, ενοίκιο 220€. Τηλ.: 2 6 2 1 0 2 5 0 1 1 , 6 9 3 8 990613,6932924343. (ΜΑ8068) ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ 2 δυάρια καινούρια Αγ. Σπυρίδωνος και Χαριλάου Τρικούπη στον Πύργο. Τιμή 280€, χωρίς κοινόχρηστα. ΤΗΛ. 6937150208. (ΜΑ8069) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ: διαμέρισμα τριάρι 5ου ορόφου, πλήρως ανακαινισμένο με κεντρική θέρμανση στον Πύργο. Τιμή 270 ευρώ το μήνα. ΤΗΛ: 6942952335. (ΜΑ 8037) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι πλήρως επιπλωμένο Γ' ορόφου στην Πατρών και Παπαφλέσσα. ΤΗΛ: 6947601235, 6947601236 (ΜΑ 8011) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι ρετιρέ καινούργιο με μεγάλες βεράντες στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου. ΤΗΛ: 6947601235, 6947601236 (ΜΑ 8010)

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στην Γαστούνη 2άρι καινούργιας κατασκευής με αυτόνομη θέρμανση πλησίον κεντρικής πλατείας Γαστούνης χωρίς κοινόχρηστα με κλειστό πάρκινγκ. ΤΗΛ: 6946465214, 6981150330 (ΜΑ 8001) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι ρετιρέ πλήρως επιπλωμένο απέναντι από την είσοδο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου. ΤΗΛ: 2621030503 (ΜΑ 79925) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ 2άρι και 3άρι 1ου ορόφου καινούριας κατασκευής με αυτόνομη θέρμανση. Πλησίον ΤΕΙ Πύργου Ρήγα Φεραίου πάροδος FORUM. Πληροφορίες κος Κώστας ΤΗΛ: 6977991599 (ΜΑ 7990) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 95 τ.μ., 2ου ορόφου, οδός Καραϊσκάκη 41, πλησίον ΤΕΙ, πλήρως επιπλωμένο, 2 κλιματιστικά, τέντες, διαμπερές χωρίς επιβάρυνση νερού. Δεκτή η συγκατοίκηση 2 φοιτητών. ΤΗΛ: 6942973988, 6945563432 (ΜΑ 7983) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριαμισάρι διαμέρισμα 90 τ.μ. επί της οδού Παπαφλέσσα 45 στον Πύργο. ΤΗΛ: 2621022284 ώρες 10:00 π.μ. 12:00 μ.μ. και Οικίας 2621033173 (ΜΑ 7979) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 61 τ.μ. αυτόνομο 3ου ορόφου στον Πύργο, Διάκου 2. ΤΗΛ: 6938886579 (ΜΑ 7967) ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ δύο διαμερίσματα, Ελλης 35 στην Αμαλιάδα και επιπλωμένα. ΤΗΛ: 6947276738, 6972046131 (ΜΑ 7960) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα 3άρι με αυτόνομη θέρμανση χωρίς κοινόχρηστα. Επτανήσου 88 Αμαλιάδα. ΤΗΛ: 6978542681, 6937604919 (ΜΑ 7959) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ 2άρι 1ου ορόφου καινούργιας κατασκευής με αυτόνομη θέρμανση. Πλησίον ΤΕΙ Πύργου. Ρήγα Φεραίου πάροδος Forum. ΤΗΛ: 6977991599 (κος Κώστας) (ΜΑ 7942) Για δύο φοιτητές/τριες ενοικιάζεται πλήρως επιπλωμένο και εξοπλισμένο διαμέρισμα 100 τ.μ., Γ' ορόφου, κεντρικό στον Πύργο. ΤΗΛ: 6947601235, 6947601236 (ΜΑ 7941) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, διαμέρισμα 2άρη Α ορόφου, εσωτερικό με μεγάλο ακάλυπτο, στην πλατεία ΚΟΛΙΑΤΣΟΥ πλησίον φοιτητικής εστίας Πατησίων.Πληροφορίες Τηλ. 6945 311429 (ΜΑ 7934) Ενοικιάζεται διαμέρισμα 55 τμ. 1ος όροφος στην πρόσοψη με μπαλκόνια, κεντρική θέρμανση , ασανσέρ . Κατάλληλο για ιατρείο ή για οποιαδήποτε άλλη επαγγελμα-

ΠΩΛΕΙΤΑΙ σανός τριφύλλι μονοετές και βρώμη αρίστης ποιότητας και φετινής εσοδείας. ΤΗΛ: 6944862702 (ΜΑ 8002) ΖΗΤΩ να αγοράσω φούρνο πίτσας μονό μέχρι και 4 θέσεις. Μόνο σε καλή κατάσταση. ΤΗΛ: 6970200071 (ΜΑ 7951)

Πωλείται τριφύλλι Ά ποιότητας αράντιστο και σανός ΛΙΒΑΔΙ, Βρώμη και άχυρο. Αδραβίδα. Τηλ. 2623054767-6976975687 (ΜΑ8114) ΠΩΛΕΙΤΑΙ πυρηνολέβητας καινούργιος 40.000 θερμίδων τιμή 1.800€ και 60.000 θερμίδων τιμή 2.000€. Δωρεάν η υδραυλική εγκατάσταση. Πληρ. 6930739733 (ΜΑ8168)

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ παλαιά συμπαγή τούβλα. Τηλ. 6944418676 (ΜΑ8178) ΠΩΛEIΤΑΙ Scooter Peugeot, μοντέλο 11, 125cc σε άριστη κατάσταση. Τηλ. 6945661936 what's up. (MA8145) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ απορροφητικά μεγάλης Hp σε χαμηλές τιμές. Τηλ. 2621044966-6932233357 (ΜΑ8143) Πωλείται υπόστεγο 500τμ. Τηλ. 2621044966-6932233357. (ΜΑ8138) ΠΩΛΕΙΤΑΙ διώροφο κρεβάτι σχεδόν καινούργιο. Τιμή προσιτή. Τηλ. 6976 602632

τική χρήση. Διεύθυνση: Μπότσαρη 5 πάροδος Γερμανού .Τηλ. 6938990613, 6932924343 ΜΑ7926 Ενοικιάζεται διαμέρισμα 2μισάρι 54 τ.μ. περιοχή Σεπόλια, Αθήνα. Πλησίον Μετρό και Σχολείων. Τηλ 6976896183 Μ.Α 7922 ΛΕΧΑΙΝΑ - Ενοικιάζεται κατάστημα 85 τ.μ. αυτόνομη θέρμανση, WC, τρίφατσο, κατάλληλο για γραφείο, ιατρείο, φροντιστήριο, γυμναστήριο, πιτσαρία κλπ., οδός Ελ. Δημάκη 27, πλησίον ΙΚΑ. ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ8087)

ÅÐÁÃÃÅËÌÁÔÉÊÇ ÓÔÅÃÇ Ενοικιάζεται χώρος στεγασμένος στο 3,5 Πύργου Αρχ. Ολυμπίας Βαρβάσαινα, 1838τμ. Πληροφορίες Κακαλής Κώστας 2621044966, 6932-233357 (ΜΑ 8146) ΠΩΛΕΙΤΑΙ Επιχείρηση CAFΕ-BAR στην κεντρική Πλατεία Γαστούνης, τριετούς λειτουργίας, με σταθερή πελατεία. Τιμή συζητήσιμη Μόνο σοβαρές προτάσεις. Τηλ.: 6978820196 (ΜΑ8067) ΠΩΛΕΙΤΑΙ περίπτερο στις εργατικές κατοικίες Πατρών. ΤΗΛ: 6984897180 (ΜΑ 8050) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ επαγγελματικός χώρος 170 τ.μ. συν πατάρι, σε κεντρικό σημείο στα Λεχαινά, οδός Πολυτεχνείου. ΤΗΛ: 6977601313 (ΜΑ 8029) ΛΕΧΑΙΝΑ: Ενοικιάζεται στην κεντρική πλατεία κατάστημα 30 τ.μ. ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ 7954) ΠΩΛΕΙΤΑΙ Cafe στην πλατεία Δικαστηρίων, λόγω συνταξιοδοτήσεως. Τιμή Λογική. ΤΗΛ: 2621032284 (ΜΑ 7972) Πωλείται ψησταριά στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, τηλ. 6986116305 ΜΑ7920 ΠΩΛΕΙΤΑΙ κουρείο με εξασφαλισμένη πελατεία Πατρών 53 ή πωλείται εξοπλισμός ένας λουτήρας, 2 πάγκοι κουρέματος, 1 καρέκλα ξυρίσματος, 1 καρέκλα κουρέματος, δυο καθρέπτες, ένας καναπές με τραπεζάκι, ένα γραφείο και 1 καρέκλα γραφείου. Τηλ.: 6978105924 (ΜΑ 7866) ΠΩΛΕΙΤΑΙ λόγω αλλαγής επαγγέλματος κατάστημα στο Πύργο κέντρο απόκεντρο μίνι μάρκετ (αλλαντικά - τυροκομικά - κατεψυγμένα). Διαθέτει πρατήριο άρτου, άδεια πώλησης τσιγάρων, άδεια πώλησης αθηναϊκών εφημερίδων και περιοδικών και άδεια φωτοτυπικού μηχανήματος. Σταθερή πελατεία. Μόνο σοβαρές προτάσεις. Τηλ.: 6944262692 (ΜΑ 7863)

Πωλείται σανός τριφύλλι και τριφύλλι πρώτο χέρι. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6944094713 (ΜΑ 8113) ΠΩΛEIΤΑΙ αυτοκινούμενη καντίνα και ολόκληρος εξοπλισμός παραλίας σε τιμή ευκαιρίας. Τηλ: 6975618416 (ΜΑ8108) ΠΩΛEIΤΑΙ φούρνος επαγγελματι-

κός για πίτσες, 1,00μ x 1,00μ CERGAS. Τιμή 500,00€. Τηλ. 6944755055(ΜΑ8090) ΛΕΧΑΙΝΑ πωλούνται ψυγείο επαγγελματικό 2μ. μπακαλικής, μηχανή 3 ετών, 2 γόνδολες 3 μέτρων η κάθε μία, ράφια τοίχου 18μ. Χ 2,30μ. Τιμή όλων 1.800 € .ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ 8088) ΒΡΕΘΗΚΕ σκύλος ράτσας Ιρλανδικό Σέττερ σε περιοχή της Σπιάτζας πληροφορίες κ. Κώστας. Τηλ. 6977780463 (ΜΑ8080) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ πρόβατα διάφορες διασταυρώσεις, γεννημένα, ετοιμόγεννα και έγκυα σε προσιτές τιμές. Τηλ. 6972409119 περιοχή Ανδραβίδας. (ΜΑ 8077) ΒΟΤΑΝΟΛΟΓΟΣ ειδικευτείς εις το εξωτερικό αντιμετωπίζει με νέες θεραπευτικές μεθόδους: ΨΩΡΙΑΣΗ, ΟΣΦΥΟ-ΙΣΧΥΑΛΓΙΑ, ΟΣΤΕΟΑΡΘΡΙΤΙΔΑ ΓΟΝΑΤΟΥ, ΚΗΛΗ ΜΕΣΟ-ΣΠΟΝΔΥΛΙΟΥ ΔΙΣΚΟΥ (ΑΥΧΕΝΑ - ΜΕΣΗ) ΙΓΜΟΡΙΤΙΔΑ και Α-

21

ÌáèÞìáôá

ÄéÜöïñá Πωλείται πρέσσα ΣΟΦΑ ΔΡΑΚΟΥ, 18 ίππων μηχανή σε τιμή ευκαιρίας. Τηλ. 6973 723430 (MA8136)

w w w . p r o t i n e w s . g r

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΚΗΠΟΥΣ ΚΑΙ ΧΩΡΑΦΙΑ. ΤΗΛ. 6984768540, 2621022586 (ΜΑ 5396) ΣΜΑ. Με ορατά αποτελέσματα. Τηλέφωνο. 6973853478. www.dimitraskondra.gr (ΜΑ8064) ΠΩΛΕΙΤΑΙ εξώπορτα ξύλινη μασίφ με παραπέτι και ένας μπουφές, μασίφ ξύλο για σαλόνι σε τιμή ευκαιρίας. Τηλ. 6944185046 (ΜΑ8060)

Γερμανικών μαθήματα παραδίδει καθηγητής με σπουδές στη Γερμανία, όλα τα επίπεδα, τιμές προσιτές. Τηλέφωνο 6948394707) Καθηγήτρια Αγγλικών με πολυετή πείρα παραδίδει μαθήματα όλων των επιπέδων σε λογικές τιμές. Τηλ 6979865756 Μ.Α.7923 ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ προετοιμάζει μαθητές ΕΠΑΛ για πανελλαδικές εξετάσεις: Α) Κύκλου Ηλεκτρολογικού (Ηλεκτρικές Μηχανές Ηλεκτροτεχνία ΙΙ) Β) Κύκλου Ηλεκτρονικού (Συστήματα Εκπομπής και Λήψης - Ψηφιακά) . ΤΗΛ: 6973543268 (ΜΑ 7962) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ κλασσικής Φιλολογίας παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου Λυκείου. Διαθέτει εμπειρία σε συνεργασίες με μαθητές που έχουν δυσλεξία ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Παρέχονται σημειώσεις. Τιμή λογική. ΤΗΛ: 6938849132 (ΜΑ 7968)

ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου και προετοιμασία για ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών. Γνωστικό αντικείμενο ειδική διδακτική. Χαμηλές τιμές. ΤΗΛ: 6972976752 (ΜΑ 8177) Παρέχονται έγκυρες σημειώσεις σε όλα τα φιλολογικά μαθήματα Γυμνασίου και Λυκείου από εκπαιδευτικό κλασικής φιλολογίας. Ακόμα, δέχομαι να δημιουργήσω οποιαδήποτε εργασία πάνω στα συγκεκριμένα μαθήματα. Τιμές προσιτές. Τηλ. 6976874167 (ΜΑ8170) Κοπέλα απόφοιτη Παιδαγωγικού Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα ισπανικών και αναλαμβάνει την προετοιμασία παιδιών του Δημοτικού με 7€/ώρα. Το πρώτο μάθημα δωρεάν. Περιοχή Πύργου-Αμαλιάδα. ΤΗΛ. 6975600263 (ΜΑ8161) Ιταλίδα με πείρα αναλαμβάνει να δίνει μαθήματα Ιταλικής Γλώσσας. Μόνο σοβαρές προτάσεις. Τηλ. 6945846859 (ΜΑ8139) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ (κλασικής φιλολογίας) με 5ετή διδακτική εμπειρία σε ιδιαίτερα μαθήματα (Γυμνάσιο-Λύκειο) ζητά εργασία σε φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης, εντός της πόλης του Πύργου. Τηλ. 6976874167 (ΜΑ 8129) Ο Ι Κ Ο Ν Ο Μ Ο Λ Ο Γ Ο Σ Αριστοτελείου Πανεπιστημίου καθηγήτρια ΤΕΙ, κάτοχος Μεταπτυχιακού παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα Αρχών Οικονομικής Θεωρίας και ΑΟΔΕ. Φροντιστηριακή και διδακτική πείρα-τεστ και σημειώσεις. Φιλική τιμή. Τηλ. 6986618882 (ΜΑ8119) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ κλασικής φιλολογίας παραδίδει ιδιαίτερα σε μαθητές Δημοτικού (μόνο Γλώσσα), Γυμνασίου και Λυκείου. Παρέχονται σημειώσεις. Πραγματοποιούνται μαθήματα και σε γκρουπ (2 μαθητές). Τιμές λογικές. Τηλ.6938849132. (ΜΑ8118) ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα στα αντικείμενα Ανάπτυξη εφαρμογών σε προγραμματιστικό περιβάλλον, Αρχή Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Αρχή Οικονομικής Θεωρίας, Γλώσσες Προγραμματισμού, Τιμή προσιτή (κ. Ντίνα). Τηλ. 2622092138-6948092784 (ΜΑ8111) ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ πανεπιστημίου με διδακτική πείρα παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου σε Μαθημα-

τικά - Φυσική - Χημεία, τιμές προσιτές. Τηλ. 6945631817 (ΜΑ 8103) Φιλόλογος παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου, παρέχοντας δωρεάν ώρες για επαναλήψεις και διαγωνίσματα.Τηλέφωνο επικοινωνίας 6976836118. (ΜΑ8096) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ φιλόλογος παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού , Γυμνασίου, Λυκείου, παρέχονται σημειώσεις. Τιμές πολύ χαμηλές. Τηλ:. 6934265950(ΜΑ8079) ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα και σε γκρουπ (2-3 ατόμων) σε τιμές φροντιστηρίου σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου στον Πύργο. ΤΗΛ: 6932266843 (ΜΑ 8075) ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ μαθήματα Αγγλικών όλη τη εβδομάδα και τα Σαβατοκύριακα, τιμή 4,00€ την ώρα. Τηλ. 6975600263 (ΜΑ8064) Καθηγήτρια μαθηματικών απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πατρών παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές στην ευρύτερη περιοχή Αμαλιάδας. Τιμές προσιτές. Τηλέφωνο επικοινωνίας 6979458207 (ΜΑ 8056) ΚΟΠΕΛΑ 27 ΕΤΩΝ, ΑΠΟΦΟΙΤΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΜΕΓΑΛΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ, ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, ΣΕ ΛΟΓΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ. ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6989408944. (ΜΑ 8049) ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ φιλόλογος παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου. Τιμές προσιτές. ΤΗΛ.: 6979512910. (ΜΑ 8042) ΔΑΣΚΑΛΑ αναλαμβάνει τη μελέτη καθώς και τη φύλαξη παιδιών δημοτικού . Τιμές λογικές 6987262380. ΜΑ8035 ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Αγγλικών με πολυετή φροντιστηριακή πείρα παραδίδει μαθήματα για όλα τα επίπεδα σπουδών. Ιδιαίτερη εμπειρία στα μαθήματα ενηλίκων. ΤΗΛ: 6947828087 (ΜΑ 8021) ΦΥΣΙΚΟΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου. Τιμές προσιτές. ΤΗΛ: 6978550387 (ΜΑ 8016) ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ μαθήματα Ιταλικών και Ισπανικών σε χαμηλές τιμές. ΤΗΛ: 6987396723 (ΜΑ 8012) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Γερμανικών με μεγάλη φροντιστηριακή εμπειρία παραδίδει μαθήματα σε όλα τα επίπεδα. Προετοιμασία για όλες τις εξετάσεις. Δίδακτρα οικονομικά. ΤΗΛ: 6974078429 (ΜΑ 8009) ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ αριστούχος, στην περιοχή του Πύργου, με προηγούμενη διδακτική εμπειρία, αναλαμβάνει την σχολική προετοιμασία παιδιών Δημοτικού Σχολείου, σε πολύ προσιτές τιμές. ΤΗΛ: 6995381193 (ΜΑ 8008) ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ απόφοιτος Πανεπιστημίου Πατρών αναλαμβάνει να διαβάζει μαθητές Δημοτικού Σχολείου. Τιμές προσιτές με το πρώτο μάθημα ΔΩΡΕΑΝ! ΤΗΛ: 6986650365 (ΜΑ 7996) ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ αναλαμβάνει την φύλαξη παιδιών και παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά δημοτικού σε χαμηλές τιμές. ΤΗΛ: 6987396723 (ΜΑ 7994) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Ιταλικής γλώσσας παραδίδει μαθήματα σε μαθητές οποιασδήποτε ηλικίας και οποιουδήποτε επιπέδου καθώς επίσης και εντατικά μαθήματα σε φοιτητές για την απόκτηση του Β2 κρατικού π ι σ τ ο π ο ι η τ ι κ ο ύ γλωσσομάθειας. Τιμές φροντιστηρίου. ΤΗΛ: 6936527015 (ΜΑ 7993)


22

w w w . p r o t i n e w s . g r

Μικρές Αγγελίες

/ ÐáñáóêåõÞ 22 Öåâñïõáñßïõ 2013

ÁÕÔÏÊÉÍÇÔÁ ΠΩΛΕΙΤΑΙ Peugeot Rally 106, χρώμα μπλε, full extra, άριστη κατάσταση, μοντέλο 2002. Τιμή 5.000 ευρώ. ΤΗΛ: 6942616365 (ΜΑ 8106) ΠΩΛΕΙΤΑΙ τρακτέρ Fiat 110-90 με καμπίνα 110Hp σε άριστη κατάσταση μαζί με φρέζα 90άρα, βαρέου, Κωνσταντινίδη. Τιμή 22.000 € συζητήσιμη. ΤΗΛ: 6970502438 (ΜΑ 8182) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ALFA ROMEO μοντέλο

2002 φουλ-έξτρα, μαύρο χρώμα, αγρατζούνιστο, φυλασσόμενο σε κλειστό γκαράζ. Μόνιμος 1600cc ΤΙΜΗ 3.350 ευρώ, ιδιώτης. ΤΗΛ. 6973424925 (ΜΑ8179) ΠΩΛΕΙΤΑΙ Citroen Saxo VTS 1600cc χρώμα ασημή σε άριστη κατάσταση. Τιμή 3.000 ΕΥΡΩ συζητήσιμη. Τηλ. 6978949165 (ΜΑ8173) Πωλείται κλούβα VW TRANSPORT '94 μοντέλο, 2400cc DIESEL μακριά καρότσα. ΤΙΜΗ 2.500€. Τηλ. 6946874959(ΜΑ8162) Πωλείται Audi Turbo 1.796cc, λόγο θανάτου 14.000 χιλ., ατρακάρι-

στο, μοντέλο 2008. Τιμή 20.000€. Τηλ. 6944989840-26210292496932233357-2621044966 (ΜΑ8181) ΠΩΛEIΤΑΙ Mercedes E200 106.000χιλ. ατρακάριστο. Τιμή 15.000€ Δεκτός έλεγχος από τη Mercedes. Τηλ. 262104496629249-69322333576944989840 (ΜΑ8142) ΠΩΛEIΤΑΙ Ford Maveric, μοντέλο 2005, 2261cc ατρακάριστο. Δεκτός έλεγχος από την Ford τιμή 7.000€. Τηλ: 262104496629249-6932233357-6944 989840 (ΜΑ8084)

BEST MOTORS ΛΟΥΤΑΣ ÁËÖÅÉÏÕ 38, Ýíáíôé Lidl ΤΗΛ.: 26210 30116, 6945227761 - ΟΛΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟ SITE: www.car.gr/bestmotors

2 Fiat strada, 1700-1900 cc Diesel,Y.Τ, απο 4990 ευρω

Citroen Saxo 1100 cc,2001 μοντέλο, ΑC,Υδραυλικο, 120 000 χλμ.2250 ευρω

Citroen Xsara 1400 cc,1999,A C ,Υ Τ,1990 ευρω προσφορα

Daihatsu Piaggio Kipper ,Diesel,1250 cc, 1997, ανατροπη 3 πλευρων,5250 ευρω

Fiat Doblo Diesel,1250 cc,2008,full extra,εγγυηση 12 μηνες, 7990 ευρω

Fiat Panda 1250 cc,(2)2005-2007 full extra 3750-4450 ευρω

Mazda 323,1300 cc,1993,140000 χλμ,A C,,990ευρω

Mercedes A class,1400 cc,1999 μοντελο,ΑBS,A C,Yδραυλικο, Ηλ.Παραθυρα Κλειδαριες,ESP,3450 Ευρω

Mitsubishi L200 Magnum, 2004, Clima, μιαμιση καμπινα,full extra,8990 ευρω

Toyota Yaris Verso 1300 vvti 2003,full extra,5450 ευρω

ÅÐÁÃÃÅËÌÁÔÉÊÏÉ ÅÎÏÐËÉÓÌÏÉ - ÐÕÑÃÏÓ

“Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ”

ÐÙËÏÕÍÔÁÉ ÓÅ ÐÑÁÃÌÁÔÉÊÇ ÕÐÅÑÐÏÓÖÏÑÁ:

1. Øõãåßï Self - Service Costans, óõíôÞñçóç, ìÞêïò 6,40 × 90 × 2,00 ýøïò êáé åôåñïí 3,85 × 90 × 2,00 ìå êïõñôßíåò íõêôüò, öùôéóìü, ñÜöéá êáé óýóôçìá øýîçò multi ( 1 ìç÷Üíçìá) ÔéìÞ 17.000 Å (+ ÖÐÁ) 2. Êáôáøýêôçò ôïß÷ïõ Costans ìÞêïò 2,00 × 1,00 × 2,00, 2 Å/Ì ôåìÜ÷éá 3 ÔéìÞ 2.500 Å (+ ÖÐÁ) ìå ó÷Üñåò êáé öùôéóìü 3. Âéôñßíá óõíôÞñçóçò áëëáíôéêþí - ôõñïêïìéêþí Costans ìå áíïéãüìåíá ôæÜìéá ìå áìïñôéóÝñ, öùôéóìüò, øõ÷üìåíç áðïèÞêç öÝôáò, Å/Ì 2,85 × 1,05 × 1,20 ÔéìÞ 2.500Å(+ ÖÐÁ) ¼ëá ôá øõãåßá Costans Ý÷ïõí ÷ñÞóç 16 ìçíþí áðü åðþíõìï S/M ôçò åõñýôåñçò ðåñéï÷Þò ìáò ðïõ äéÝêïøå ôç ëåéôïõñãßá ôïõ. ÕðÜñ÷ïõí õðåñðñïóöïñÝò óå ðïëëÜ áêüìç åßäç åíôüò ôïõ êáôáóôÞìáôïò ìáò.

ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 27 - 29 ΤΗΛ: 26210-2 27720 ΚΙΝ: 6947077483

ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ!


Μικρές Αγγελίες

/ ÐáñáóêåõÞ 22 Öåâñïõáñßïõ 2013

w w w . p r o t i n e w s . g r

23

ÉáôñéêÜ - ÐáñáúáôñéêÜ ÅðáããÝëìáôá ΜΑΙΕΥΤΗΡΕΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΙ ÐÅÔÑÏÐÏÕËÏÓ ×Ñ. ÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÏÓ ÌÁÉÅÕÔÇÑÁÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÃÕÍÁÉÊÏËÏÃÏÓ ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ Ðñùß: 9.00 Ýùò 1.30 Áðüãåõìá: 17.30 Ýùò 20.30 (Åêôüò ÔåôÜñôçò áðüãåõìá) Ìáíùëïðïýëïõ 46 / 2ïò Ïñïöïò Ðýñãïò Ôçë./Fax.: 26210 32010, êéí.: 6972 857 557 ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÃÕÍÁÉÊÏËÏÃÉÊÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ΨΥΧΙΑΤΡΟΙ - ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ Dr. ÊÙÓÔÁÓ É. ÁËÅÎÁÍÄÑÏÐÏÕËÏÓ τ. Συντονιστής Διευθυντής Ψυχιατρικού Τομέα ΓΝΑ “Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ” Μανωλοπούλου & Γκοτσίνα 10 άνωθεν “ΓΕΡΜΑΝΟΣ” Δέχεται με ραντεβού: 10π.μ.-55μ.μ Τηλ.: 26210-331410, & 6970 019031

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

ÐÅÔÑÏÓ ÊÙÍ ÓÐÉÍÏÓ Ðôõ÷éïý÷ïò Ðáí/ìßïõ Èåóóáëïíßêçò

ÌáéåõôÞñáò - ×åéñïõñãüò Ãõíáéêïëüãïò (ô. éáôñüò Á´ÌáéåõôéêÞò êáé ÃõíáéêïëïãéêÞò ÊëéíéêÞò Ðáíåðéóôçìßïõ Áèçíþí Íïó. ÁëåîÜíäñá) Kéí.: 6975 618740  Ðáñáêïëïýèçóç êõÞóåùí õøçëïý êéíäýíïõ

Õðïãïíéìüôçôá - ÉVF Ðáèïëïãßá ôñá÷Þëïõ, êïëðïóêüðçóç Åììçíüðáõóç - ïóôåïðüñùóç Ëáðáñïóêüðçóç ñïìðïôéêÞ ÷åéñïõñãéêÞ Ðáèïëïãßá ìáóôïý ÐáéäéêÞ / ÅöçâéêÞ Ãõíáéêïëïãßá ÄÝ÷ïíôáé êáôüðéí ñáíôåâïý. ÙñÜñéï: ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ 9.00-13.30ì.ì., 17.00-21.00 Äéåýèõíóç: Êáóôüñ÷ç 1 êáé 28çò Ïêôùâñßïõ (ÊåíôñéêÞ Ðëáôåßá) Ô.Ê. 27100 ÐýñãïòÔçë.: 26210.32016, fax: 26210.32017, email: info@2care.gr

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÏÄÏÍÔÉÁÔÑÅÉÏÕ

NEËËÇ ÐÁÍÏÕÔÓÏÐÏÕËÏÕ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÏÄÏÍÔÉÁÔÑÏÓ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÏÕ ÁÈÇÍÙÍ ÄÅ×ÅÔÁÉ ÐÑÙÚ 9.30ð.ì. - 13.30ì.ì. ÁÐÏÃÅÕÌÁ ÊÁÔÏÐÉÍ ÑÁÍÔÅÂÏÕ ÔÇË.: 26220-25348 ÊÉÍ.: 6973 -579370 ÊÁÑÁÊÁÍÄÁ 4, ÁÌÁËÉÁÄÁ (Ýíáíôé ÄÏÕ)

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÏÄÏÍÔÉÁÔÑÅÉÏÕ ÓÔÏ ÊÁÑÁÔÏÕËÁ

Ôçë.: 26240-31472, 6976-023365

ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΙ ÍÉÊÏËÁÏÓ ×ÁÑÄÁÓ

×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ Ù.Ñ.Ë. ÄÝ÷åôáé êáèçìåñéíÜ áðü 8 ð.ì. - 1.30 ì.ì. êáé 6.00 ì.ì. 8.00 ì.ì. áðüãåõìá ðëçí ÔåôÜñôçò êáé ÓáââÜôïõ Åñìïý 5, ôçë. 26210 29239, Êéí.: 6945232529

ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΙ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΙ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÖÙÔÇÓ ÁÍ. ÌÐÁ×ÏÕÑÏÓ

Eéäéêüò Oñèïäïíôéêüò D.D.S, MED, Dent , Dipl. Orth. ÏÑÈÏÄÏÍÔÉÊÇ ÃÉÁ ÐÁÉÄÉÁ ÊÁÉ ÅÍÇËÉÊÅÓ ÙÑÅÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁÓ ÉÁÔÑÅÉÏÕ ÄÅÕÔÅÑÁ Ýùò ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ ÐÑÙÉ 9.00 -13.00 ÁÐÏÃÅÕÌÁ 16.00- 20.30 ÓÁÂÂÁÔÏ ÊÁÔÏÐÉÍ ÑÁÍÔÅÂÏÕ ÌÁÍÙËÏÐÏÕËÏÕ ê' ÃÊÏÔÓÉÍÁ 12 ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ Ôçë. Fax.: Éáôñåßïõ 26210-25959 Êéíçôü ôçë.: 6978222848 e- mail: fotismpaxouros@yahoo.com *****

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÓÐÕÑÏÐÏÕËÏÓ ×. ÍÉÊÏËÁÏÓ

Eéäéêüò Oñèïäïíôéêüò D.D.S, MED, Dent , Dipl. Orth. Åéäéêåõèåßò Ðáíåðéóôçìßïõ Frankfurt Ì. Ãåñìáíßáò Ðôõ÷éïý÷ïò Ðáíåðéóôçìßïõ Giessen Ãåñìáíßáò ÈåìéóôïêëÝïõò & Ì. ÁëåîÜíäñïõ 1 (Ýíáíôé ÏÔÅ) Ðýñãïò Çëåßáò Ôçë.: 26210 30004 fax: 26210 30024 e-mail: nspyrospoulos@hotmail.com

ΦΥΣΙΑΤΡΟΙ ÈÅÏÄÙÑÏÓ ÄÇÌ. ÁËÔÁÍÇÓ

ÉÁÔÑÏÓ ÖÕÓÉÊÇÓ ÉÁÔÑÉÊÇÓ & ÁÐÏÊÁÔÁÓÔÁÓÇÓ (ÖÕÓÉÁÔÑÏÓ) ÄÉÐËÙÌÁÔÏÕ×ÏÓ ÔÏÕ ÅÕÑÙÐÁÚÊÏÕ ÓÕÌÂÏÕËÉÏÕ ÖÕÓÉÊÇÓ ÉÁÔÑÉÊÇÓ & ÁÐÏÊÁÔÁÓÔÁÓÔÁÓÇÓ (EUROPEAN BOARD OF PHYSICAL & REHABILITATION MEDICINE) ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý Ôçë.: Éáôñåßïõ 26210 20090 Ôçë. Êéí.: 6977403015 Ìáíùëïðïýëïõ 46, (Ýíáíôé Íïìáñ÷ßáò), Ðýñãïò

ΟΥΡΟΛΟΓΟΙ

ËÅÏÍÁÑÄOÐÏÕËÏÓ ÉÙÁÍ. ËÅÙÍIÄÁÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÏÕÑÏËÏÃÏÓ ÙÑÅÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁÓ: 10:00 - 14:00, 18:00 - 20:00 ÔÅÔÁÑÔÇ ÁÐÏÃÅÕÌÁ ÊÁÉ ÓÁÂÂÁÔÏ ÐÑÙÉ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ ÄÅÊÔÁ ÔÁÌÅÉÁ Ìáíùëïðïýëïõ & Ðñïýóóçò 2 (1ïò üñïöïò-Üíùèåí ÄÏÕ) Ðýñãïò Çëåßáò 27100 ôçë./fax 2621300481, êéí. 6974149524 e-mail: leoleonardopoulos@yahoo.com

ÄÉÏÍÕÓÉÏÓ ÂÁÓÉËÅÉÏÕ ÓÔÁÓÉÍÏÐÏÕËÏÓ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÏÕ ÁÈÇÍÙÍ ÄÅ×ÅÔÁÉ: ÊáñÜôïõëá ðñùß 9.00-13.00ì.ì. êáé áðüãåõìá ìå ñáíôåâïý Ôçë.: 26210 -61182, êéí. 6980-619614 Ðåëüðéï: ÄÝ÷åôáé ìüíï ìå ñáíôåâïý

ÉÁÔÑÏÓ ÌÉÊÑÏÂÉÏËÏÃÏÓ (ÂÉÏÐÁÈÏËÏÃÏÓ) ô. Éáôñüò Íïóïêïìåßïõ Ðáßäùí "Ç ÁÃÉÁ ÓÏÖÉÁ" *Áíáëýóåéò - ÁéìáôïëïãéêÝò, Âéï÷çìéêÝò -ÁíïóïëïãéêÝò, ÏñìïíïëïãéêÝò Áéìïëçøßåò - Íåïãíþí, Âñåöþí - Ðáßäùí, Åíçëßêùí *ÓðåñìïäéÜãñáììá *Åëåã÷ïò õðïãïíéìüôçôáò Ôçë. Éáôñåßïõ: 26211 01379 - Êéíçôü: 6944 637365

DDS, MSc ×ÅÉÑÏÕÑÃÉÊÇ ÓÔÏÌÁÔÏÓ ÅÌÖÕÔÅYÌÁÔÁ, ÁÊÔÉÍÏËÏÃÉÁ Ô. Ðåôñïðïýëïõ 12 & Êïêêßíïõ, 2ïò üñïöïò Ðýñãïò Çëåßáò, Ôçë. 26210 34600 Fax: 26210 34166

Aðüóôïëïò Ã. Ðáôñßêéïò

Ãåþñãéïò Í. ÐëÜêáò

ÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÏÓ ÈÅÏÄ. ÓÁÌÁÍÔÁÓ

ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ - ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

×åéñïõñãüò Óôüìáôïò

ÌáéåõôÞñáò - ÷åéñïõñãüò Ãõíáéêïëüãïò (ô. éáôñüò Á´ÌáéåõôéêÞò êáé ÃõíáéêïëïãéêÞò ÊëéíéêÞò Ðáíåðéóôçìßïõ Áèçíþí Íïó. ÁëåîÜíäñá) Êéí.: 6936 086168

MIKΡΟΒΙΟΛΟΓΟΙ

ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΙ ÍÅÏ ÏÖÈÁËÌÉÁÔÑÅÉÏ

ÄÇÌÇÔÑÉÏÓ ×. ÌÉÊÅËÏÐÏÕËÏÓ

ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÐÁÍÅÐ. ÁÈÇÍÙÍ 28çò ÏÊÔÙÂÑÉÏÕ 5 - ÐÕÑÃÏÓ (Êåíôñ. Ðëáôåßá) ÐÑÙÉ: ÄÅÕÔÅÑÁ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ 9-2 ì.ì. ÁÐÏÃÅÕÌÁ: ÊÁÈÇÌÅÑÉÍÁ 6-8 ì.ì. (ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ ÁÐÏÃÅÕÌÁ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ) ÔÇË. 26210-33990, êéí. 6942217262

Äñ. ÃÅÙÑÃÉÏÓ Ð. ÊÏÕÑÅÁÓ

ÏÑÈÏÐÅÄÉÊÏÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÄéäÜêôùñ Ðáíåðéóôçìßïõ Ðáôñþí Êïêêßíïõ 12-14 & ÆáÀìç 1ïò üñïöïò (ðëçóßïí Äçì. ÐÜñêïõ), Ðýñãïò ôçë: 26210 35800 Êéí.: 6932566996 ¿ñåò ëåéôïõñãßáò ÊáèçìåñéíÜ Ðñùß: 8:30 - 13:30 Áðüãåõìá: Êáôüðéí ñáíôåâïý 18:00 - 20:30 Ðëçí ÔåôÜñôçò

ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΙ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÍÅÕÑÏËÏÃÉÊÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÌÁËÁÌÙ (ÔÅÍÉÁ) Äçì. ÖÑÉÌÁ Éáôñüò - Íåõñïëüãïò ÄÝ÷åôáé êáèçìåñéíÜ ÐÑÙÉ: 8.30 - 13.30 ÁÐÏÃÅÕÌÁ: 17.30 - 20.30 (ðëÞí ÔÅÔÁÑÔÇ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ áðüãåõìá ìüíï ìå ñáíôåâïý) Ìáíùëïðïýëïõ 63 - Ðýñãïò Ôçë. 26210 30918, Êéí.: 6944735548 e-mail:malfri@otenet.gr

ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤEΣ

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ÆÁ×ÁÑÏÕËÁ ÄÉÏÍ. ÁÂÑÁÌÏÐÏÕËÏÕ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÔÌÇÌ. ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ Á.Ô.Å.É. ÐÁÔÑÙÍ ÌÅËÏÓ ÓÕËËÏÃÏÕ ÅÐÉÓÔÇÌÏÍÙÍ ËÏÃÏÐÁÈÏËÏÃÙÍ ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÕÔÙÍ ÅËËÁÄÏÓ ÅÐÉÓÔÇÌÏÍÉÊÏÓ ÓÕÍÅÑÃÁÔÇÓ ÊÅÊÕÊÁÌÅÁ ÍÏÌÏÕ ÇËÅÉÁÓ ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý ÍÅÁ ÄÉÅÕÈÕÍÓÇ - Ìáèéïý 5, Ðýñãïò ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ, ôçë.: 26210 34610 / 6971 993126 Óýìâáóç ìå üëá ôá ôáìåßá

ΛΟΓΟΠΕΔΙΚΟΙ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÁÊÇÓ ÅÊÐÁÉÄÅÕÓÇÓ

ÊÝíôñï ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ ðáéäéþí, åöÞâùí, åíçëßêùí ÅÑÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁ - ÅÉÄÉÊÇ ÁÃÙÃÇ - ØÕ×ÏËÏÃÉÊÇ ÕÐÏÓÔÇÑÉÎÇ ÓÕÌÂÏÕËÅÕÔÉÊÇ ÏÉÊÏÃÅÍÅÉÁÓ - ÌÁÈÇÓÉÁÊÇ ÕÐÏÓÔÇÑÉÎÇ

ÐÁÍÁÃÉÙÔÇÓ ×Ñ. ÓÔÁÈÏÐÏÕËÏÓ

ËÏÃÏÐÅÄÉÊÏÓ - ËÏÃÏÐÁÈÏËÏÃÏÓ Ð.Å. DIPLOMA ÅÉÄÉÊÇÓ ÁÃÙÃÇÓ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÈÅÑÁÐÅÕÔÇÓ ÃÉÁ ÁÔÏÌÁ ÌÅ ÅÉÄÉÊÅÓ ÁÍÁÃÊÅÓ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÏÕ ÅÎÙÔÅÑÉÊÏÕ (Speech and Language Pathologist) ÌÝëïò ôïõ Ðáíåëëçíßïõ Óõëëüãïõ Ëïãïðåäéêþí ÌÝëïò ôïõ Åëëçíéêïý Óõëëüãïõ ãéá ôçí Áöáóßá ÌÝëïò ôçò ÅëëçíéêÞò åôáéñåßáò Äõóëåîßáò ð. Åðéóôçìïíéêüò ÓõíåñãÜôçò ÊÅÊÕÊÁÌÅÁ Í. ÇËÅÉÁÓ ÅÑÃÁÓÉÁÊÇ ÅÌÐÅÉÑÉÁ ÓÅ ÊËÉÍÉÊÅÓ ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ ÔÏÕ ÅÎÙÔÅÑÉÊÏÕ ÊÁÉ ÊÅÐÅÐ ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇÓ Åéäéêüò óôç äéÜãíùóç èåñáðåßá äéáôáñá÷þí Ëüãïõ, ÖùíÞò, Ïìéëßáò, ÁêïÞò, Åðéêïéíùíßáò, ÃñáöÞò, ÁíÜãíùóçò ÄÅ×ÅÔÁÉ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ Óýìâáóç ìå üëá ôá ôáìåßá Óõíåñãáóßá ìå üëåò ôéò éáôñéêÝò åéäéêüôçôåò 28çò Ïêôùâñßïõ êáé Ìéáïýëç 1 Ðýñãïò (Â' Ïñïöïò) Ôçë./fax: 2621033880, 2625022285, Êéíçôü: 6977905430

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΙ

ÁÐÏÓÔÏËÏÐÏÕËÏÕ ÁËÅÎÁÍÄÑÁ

Πτυχιούχος ΑΤΕΙ ΠΑΤΡΩΝ Κινητοποίηση σπονδυλικής στήλης και άκρων Myofascial therapy Αθλητικές κακώσεις Νευρολογικές παθήσεις Αναπνευστική και ορθοπεδική Φ/Θ Κατ’ οίκον θεραπείες Δεχόμαστε ασθενείς του ταμείου ΕΟΠΥΥ (δηλ. ΙΚΑ, ΟΠ ΑΔ- ΤΥΔΚΥ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ) Ωράριο λειτουργίας: Πρωί: 8.30 - 13.30 Απογ.: 17.30 - 20.30 Κοκκίνου 12-14 2ος όροφος ΠΥΡΓΟΣ Τηλ.: 26210 33730, κιν.: 6939369774 e-mail: mariasxiza@yahoo.gr

ÄÉÁÉÔÏËÏÃÏÓ-ÄÉÁÔÑÏÖÏËÏÃÏÓ -Ðôõ÷éïý÷ïò Á.Ô.Å.É. Èåó/íßêçò - ÅîåéäéêåõìÝíç óôéò äéáôñïöéêÝò äéáôáñá÷Ýò êáé ôçí ðá÷õóáñêßá (NCFED) - ÅðéóôçìïíéêÞ óõíåñãÜôçò ôçò ïìÜäáò Ìed-Nutrition - ÌÝëïò ôçò ¸íùóçò Äéáéôïëüãùí/Äéáôñïöïëüãùí ÅëëÜäïò ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý Ðñùß: êáèçìåñéíÜ Áðüãåõìá: Ôñßôç, ÐÝìðôç,ÐáñáóêåõÞ Äéåýèõíóç: Êïõñïãéáííïðïýëïõ 33 (ÁìáëéÜäá) Ôçë: 26220 38380 Êéí: 6937239362 www.apostolopoulou.gr, alnutric@gmail.com

ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ ÍÉ×ÙÑÉÔÇ ÅËÅÍÇ

KYTTAΡΟΛΟΓΟΙ ÓÏÖÉÁ ÊÁÔÓÁÑÏÕ - ÁËÔÁÍÇ

Ó×ÉÆÁ ×. ÌÁÑÉÁ

Øõ÷ïëüãïò Ðáíåðéóôçìßïõ Áèçíþí *ÓõìâïõëåõôéêÞ óôÞñéîç ðáéäéþí êáé åíçëßêùí *ÁôïìéêÞ øõ÷ïèåñáðåßá äéáôáñá÷þí Üã÷ïõò, êáôÜèëéøçò, öïâéþí *ÐñïâëÞìáôá óõìðåñéöïñÜò ðáéäéþí êáé åöÞâùí *ÁðïêáôÜóôáóç ìáèçóéáêþí äõóêïëéþí *ÅíçìÝñùóç êáé åðáããåëìáôéêüò ðñïóáíáôïëéóìüò Ôçë. Ãñáöåßïõ: 26220 24822 Êéí.: 6937 146439 Äéåýèõíóç ãñáöåßïõ: ÊáñáúóêÜêç 6, ÁìáëéÜäá

Βάρδα Μάρκος Αλέξανδρος (26230-71988) Κρέστενα Σπυρίδης Αργυρός (26250-22806) Ανδραβίδα Κορομηλάς Νικόλαος (26230-54714) Πελόπιο Διαμαντόπουλος Βασίλειος (26240-31489) Πύργος Καρακίτσου Βασιλική, Γερμανού 16 (εφημερεύει-δια-

Γαστούνη Παρίσης Αλέξανδρος (26230-33003 )

νυκτερεύει 26210-25665)

Λεχαινά Λευκαδίτη Γεωργία (26230-71484)

Αμαλιάδα Λάβδας Κωνσταντίνος, Πύρρωνος 2 (26220-23061,

Τραγανό Κωνσταντίνου Διονύσιος (26230-61006)

08.00 - 14.30 & 17.30 - όλη νύχτα), Παπαγεωργίου Τρισεύγενη,

Αρχαία Ολυμπία Παπαβασιλείου Δημήτριος (26240-22000)

Ερμού 13 (26220-27216, 08.00 - 21:00)

Βαρθολομιό Μακρυδήμα Χαραλαμπία (26230-41241)

ÉÁÔÑÏÓ ÊÕÔÔÁÑÏËÏÃÏÓ ô. Éáôñüò Áíôéêáñêéíéêïý Íïóïêïìåßïõ Áèçíþí «ÁÃÉÏÓ ÓÁÂÂÁÓ»  Ôåóô ÐáðáíéêïëÜïõ ÊõôôáñïëïãéêÝò åîåôÜóåéò ðôõÝëùí, ïýñùí & õãñþí ÐáñáêåíôÞóåéò ïñãÜíùí (èõñåïåéäïýò, ìáóôïý, ëåìöáäÝíùí, óéåëïãüíùí ê.ë.ð.) ÉÁÔÑÅÉÏ ÄåëçãéÜííç 17, ÁÌÁËÉÁÄÁ Ôçë. éáôñ.: 26220-38360, Êéíçôü: 697-2305520


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

22

Όταν θέλουν κάνουν θαύματα...

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013

Σε χωριό του δήμου Ήλιδας

Την ώρα της κηδείας του έκλεψαν τα ζώα! Την ώρα που τελούνταν η νεκρώσιμος ακολουθία, επέλεξαν κάποιοι για να κλέψουν τα ζώα από τη στάνη του νεκρού. Το μακάβριο περιστατικό συνέβη την περασμένη Τρίτη σε χωριό του δήμου Ήλιδας. Την ώρα που η οικογένεια πενθούσε για το χαμό του πατέρα, οι δράστες - οι οποίοι πιθανότατα γνώριζαν πρόσωπα και πράγματα - πήγαν στη στάνη που βρίσκονταν έξω από το χωριό και έκλεψαν όλα τα ζωντανά! Στη συνέχεια, όπως φαίνεται από τις πατημασιές, τα οδήγησαν προς το δάσος που βρίσκεται σε μικρή απόσταση και χάθηκαν. Οι χωριανοί την επόμενη ημέρα, όταν έμαθαν τι ακριβώς είχε συμβεί βγήκαν στους δρόμους και άρχισαν να ψάχνουν πιθανά σημεία ή ακόμα και μαντριά στην ευρύτερη περιοχή όπου μπορούσαν να έχουν κρύψει οι δράστες τα ζώα. Αυτή δυστυχώς είναι η κατάσταση στην Ηλεία. Δυστυχώς… Κ. Γιάλπας

Συνελήφθησαν στο Αίγιο μετά από συντονισμένη επιχείρηση

“Στη φάκα” οι κουκουλοφόροι της Γαστούνης Βρέθηκαν κλοπιμαία και κάποια από τα όπλα με τα οποία είχαν ληστέψει τα θύματα τους

Δ

ύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας ήταν οι κουκουλοφόροι που είχαν σκορπίσει τον πανικό στους επαγγελματίες της Γαστούνης και είχαν προκαλέσει την ανασφάλεια των πολιτών. Από χθες οι ληστές βρίσκονται στα χέρια των αστυνομικών αρχών που εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα. Οι συνεχείς έρευνες των ανδρών του Α.Τ Γαστούνης και αυτού της Αμαλιάδας σε συνεργασία με άνδρες του Α.Τ Αιγίου έφεραν αποτέλεσμα, αφού οι δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν στο Αίγιο μετά από συντονισμένοι επιχείρηση. Σύμφωνα με πληροφορίες στην κατοχή τους βρέθηκαν κλοπιμαία από τις ένοπλες ληστείες που σημειώ-

Ôï ÷èåóéíü ñåðïñôÜæ ôçò "ÐÑÙÔÇÓ" åíåñ ãïðïßçóå áð üôé öáßíåôáé ôá áíôáíáêë áóôéêÜ ôçò Áóôõíïìßáò ç ïðïßá ìå óõíôïíéóìÝíå ò åíÝñãåéåò Ýöôáóå óôç óýëëçøç ôùí ëçóôþí θηκαν στη Γαστούνη όπως και κάποια από τα όπλα με τα οποία είχαν απειλήσει τα θύματα τους. Ο ένας από τους συλληφθέντες σύμφωνα πάντα με πληροφορίες κατά το παρελθόν διέμενε στην ευρύτερη περιοχή της Γαστούνης και ήταν γνώστης τόσο της πόλης όσο και προσώπων και πραγμάτων, ενώ ήταν και "παλιός γνώριμος" των αστυνομικών αρχών της περιοχής. Οι δύο δράστες μέσα σε διάστημα λίγων ημερών είχαν προβεί σε δύο ένοπλες ληστείες επαγγελματιών στην πόλη της Γαστούνης, γεγονός που είχε προκαλέσει έντονη ανησυχία σε καταστηματάρχες και πολίτες που ζούσαν το τελευταίο διάστημα με το φόβο μήπως είναι ο επόμενος στόχος. Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών αρχών έφεραν αποτέλεσμα και μέχρι και αργά χθες το βράδυ οι δύο αλλοδαποί ανακρίνονταν από αξιωματικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας. Βάσω Κοκκινογένη

proti 22 feb 2013  

proti tis ilias

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you