Page 1

Υπερασπίσου τα κεκτημένα σου: ΝΑΙ στα ΤΕΙ - ΟΧΙ στο “κούρεμα” της Ολυμπίας Οδού

ÐÅÌÐÔÇ 21 ÌÁÑÔÉÏÕ 2013

Ετος 11o

/

ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ: 3290 / Τιμή: 50λ. / (Eκτός Νομού 1 Ευρώ)

ΝΕΚΡΟΣ ΜΕ ΜΙΑ ΣΦΑΙΡΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΒΡΑΜΗΣ

ΤΡΑΓΩΔΙΑ στο Κλεινδιά

Αναζητείται ένας 19χρονος

Ν

μετά τον πυροβολισμό με ΙΧ χωρίς πινακίδες και από αναζητείται από χθες το απόγευμα. >> Ó. 7

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ

Η υγεία στο απόσπασμα >>

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Η ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝ/ΣΜΩΝ ΛΕΧΑΙΝΩΝ δείχνοντας πάντα ευαισθησία σε θέματα υγιεινής, ασφάλειας και διατροφής διοργανώνει παρουσίαση-ομιλία στην αίθουσα συγκεντρώσεων-ενημερώσεων στα γραφεία της ΕΑΣ στα Λεχαινά την ΠΕΜΠΤΗ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013 και ΩΡΑ 19:00 με ΘΕΜΑ "ΜΥΚΟΤΟΞΙΝΕΣ (ΑΦΛΑΤΟΞΙΝΕΣ) και ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ" Κύριος ομιλητής θα είναι ο κ. Κολυβάς Μιχάλης Γεωπόνος, υπεύθυνος τεχνικού τμήματος Κ+Ν ΕΥΘΥΜΙΑΔΗ ΑΒΕΕ. Παρακαλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς και παραγωγοί που εμπλέκονται με την καλλιέργεια και εμπορία του καλαμποκιού όπως προσέλθουν στην παρουσίαση για ενημέρωση. Με εκτίμηση Ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΛΕΧΑΙΝΩΝ ΜΑΡΙΝΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

Αποσύρθηκε η τροπολογία για την εφαρμογή του >>

Ó. 5

Ó. 4

ΔΗΜΟΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

Συνάντηση Κατσιφάρα Κοτζιά για Ταμείο Μολυβιάτη >>

ο οποίος έφυγε από το σπίτι όταν ακούστηκε ο πυροβολισμός εκρός μέσα σε μία λίμνη αίματος, στο σπίτι στο οποίο διέμενε, βρέθηκε χθες το απόγευμα στο Κλεινδιά του πρώην δήμου Ωλένης από τον 4χρονο γιο του και τον αδερφό του, ο 33χρονος Βασίλης Αβράμης -πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, ενός και τεσσάρων ετών αντίστοιχα . Στην υπόθεση με το θάνατο του 33χρονο φέρεται να εμπλέκεται ένας 19χρονος μακρινός συγγενής του, ο οποίος εξαφανίστηκε από το χώρο, λίγα λεπτά

ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ

Ó. 6


2

w w w . p r o t i n e w s . g r

Κανείς δεν θέλει να αγοράσει σπίτι Κανείς δεν ασχολείται πλέον με την αγορά ή την ανακαίνιση του σπιτιού του. Συγκεκριμένα η ζήτηση για κατοικία είναι σχεδόν μηδενική και αυτό θα συνεχιστεί και τον επόμενο χρόνο αφού η δυνατότητα αποταμίευσης έχει περιοριστεί στο ελάχιστο όπως επίσης και η απροθυμία των ελλήνων να πάρουν δάνειο για να χρηματοδοτήσουν την αγορά στέγης. Αυτό προκύπτει από έρευνα του ΙΟΒΕ σύμφωνα με την οποία: Μικρή πτώση κοντά στο ιστορικά χαμηλό ρεκόρ του Ιουλίου καταγράφει τον Μάρτιο η πρόθεση για αγορά ή κατασκευή κατοικίας εντός των επόμενων 12 μηνών. Η επίδοση αυτή είναι δυσμενέστερη από τους αντίστοιχους ευρωπαϊκούς δείκτες. Μόλις το 1% των νοικοκυριών δηλώνει εκ νέου ότι ίσως να προβεί σε αγορά/ κατασκευή κατοικίας τον επόμενο χρόνο.  Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα υποχωρεί και η πρόθεση πραγματοποίησης σημαντικών δαπανών για βελτίωση / ανανέωση της κατοικίας εντός των επόμενων 12 μηνών,. Το ποσοστό των ελληνικών νοικοκυριών που δηλώνουν ότι δεν είναι καθόλου πιθανό να πραγματοποιήσουν σημαντικές σχετικές δαπάνες το επόμενο διάστημα αυξάνεται στο 90% (από 85%). Παράλληλα μηδενική είναι η ζήτηση για αγορά επίπλων και προϊόντων που σχετίζονται με το σπίτι. Η πρόθεση των καταναλωτών για σημαντικές αγορές τους προσεχείς 12 μήνες (επίπλων, ηλεκτρικών συσκευών κ.λπ.) αποδυναμώνεται περαιτέρω. Τα 9/10 των καταναλωτών προβλέπουν ότι θα προβούν σε πολύ ή λίγο λιγότερες δαπάνες, ενώ ένα 8-9% το τελευταίο δίμηνο αναμένει σταθερότητα. Επίσης από την ίδια έρευνα προκύπτει ότι το 93% των οικοδομικών επιχειρήσεων (από 90%) αναμένει υποχώρηση των προγραμματισμένων εργασιών του, ενώ στις προβλέψεις για την απασχόληση, τα 3/5 των επιχειρηματιών ενώ το σύνολο των επιχειρηματιών περιμένει υποχώρηση των τιμών. Πύρρων

"Γιατί εκεί στον Πύργο "βρωμάει" από παντού!" είναι μια φράση που χρησιμοποίησε το site www. Crimesonair.gr για τις υπηρεσίες της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης της Ηλείας. Μια φράση που σχολιάστηκε και ορθός έγινε, μόνο από τον πρόεδρο των Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλία Παναγούλη αν και το site χαρακτήρισε το σύνολο της δύναμης του νομού μας. Δεν θα έπρεπε άραγε να υπάρξει άλλη αντίδραση; Κ. Γιάλπ.

Ιδιοκτησία: ΠΡΩΤΗ Εκδοτική ΑΕ Εκδότης: Περικλής Μεταξάς Διευθυντής: Δημήτρης Ζιάκας Δημοσιογράφοι: Αννα Αγγελίδου, Κώστας Γιάλπας, Βάσω Κοκκινογένη, Θοδωρής Λάμπρος Αθλητικό: Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Σοφοκλής Φραγκογιαννόπουλος Διεύθυνση Eμπορικού Τμήματος: Γιάννης Βενιζέλος Πύργος - Ρήγα Φεραίου 113 (έναντι Δ.Ο.Υ. Πύργου-Πάροδος Forum) ΤΚ: 27100 - Κωδικός:6603 Τηλ.: 26210-40100, Fax: 26210-40107 Fax Συντακτών: 26210-40106 E-M Mail: protinews@otenet.gr, protisales@protinews.gr website:www.protinews.gr Αμαλιάδα - Ελ. Βενιζέλου 19, ΤΚ: 27200 Τηλ.: 26220-38290-1, Fax: 26220-38292 E-M Mail: protiama@otenet.gr Στο λογότυπο της εφημερίδας απεικονίζεται ο Δίας του Φειδία, από νόμισμα των Ηλείων. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα. Χειρόγραφα συνεργατών και επιστολές που δημοσιεύτηκαν ή όχι, δεν επιστρέφονται.

Σχόλια / Παραπολιτικά

/ ÐÝìðôç 21 Ìáñôßïõ 2013

Ευτυχία τι δύσκολο πράγμα… Ο ΟΗΕ εόρτασε χθες την πρώτη στην ιστορία Παγκόσμια Ημέρα της Ευτυχίας. Με την ευκαιρία αυτής της Ημέρας πολλές χώρες του κόσμου διοργανώνουν μια σειρά από εορταστικές εκδηλώσεις. Βέβαια η σημερινή πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική αφού ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Άνθρωποι κάθε μέρα στέκονται στις ουρές και στα συσσίτια για ένα πιάτο φαγητό… Θ. Λαμπ.

Συνεχίζονται οι αγώνες Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι φοιτητές του ΤΕΙ Πύργου, παρά τις τελεσίδικες όπως όλα δείχνουν αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με το σχέδιο Αθηνά. Τα πράγματα καλώς ή κακός έχουν πάρει το δρόμο τους και δεν θα υπάρξουν νέες αλλαγές ή ανατροπές του σχεδίου, παρά τις όποιες πιέσεις υπάρχουν. Μάλιστα σε μία προσπάθεια να δοθεί ένα τέλος στις κινητοποιήσεις, το Υπ. Παιδείας έδωσε στην δημοσιότητα και τα μηχανογραφικά δελτία… προς απογοήτευση εκείνων που ήθελαν ακόμα να ελπίζουν. Α. Αγγελ.

Tou Γιάννη Ιωάννου από το “Εθνος”’

Kαθαρές κουβέντες

Διαβάζω σε ειδησεογραφικά πρακτορεία και αντιγράφω: "Οι συζητήσεις της κυπριακής πλευράς με τους Ρώσους εξελίσσονται σε δύο άξονες: Στο πλαίσιο του πρώτου άξονα -δηλαδή της εντός Ευρωζώνης λύσης- συζητείται δανειοδότηση της Κύπρου με 5 δισ. ευρώ και πολύ ευνοϊκούς όρους, ώστε να εξευρεθούν τα χρήματα που αντιστοιχούν στο "κούρεμα" των καταθέσεων. Στο πλαίσιο του δεύτερου άξονα συζητείται η εξαγορά των δύο μεγαλύτερων τραπεζών της Κύπρου από Ρώσους επενδυτές με αντάλλαγμα παραχώρηση στον τομέα των υδρογονανθράκων" Προσπαθώ να γυρίσω τη μνήμη μου μερικά χρόνια πίσω τότε που είχε ξεσπάσει η οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Τότε που κανένας από

τους "σωτήρες" πολιτικούς μας δεν έβλεπε αλλού σωτηρία , ούτε καν ως διαπραγματευτικό ατού, και προκρίθηκε ως μοναδική λύση η …διάσωση από την Τρόικα και το ΔΝΤ Κοινά σημεία τότε και τώρα οι υδρογονάνθρακες. Μόνο που στην περίπτωση της Ελλάδας κάποιοι θέλουν εξαθλιώνοντας τους Έλληνες να τους πάρουν αντί πινακίου φακής ενώ οι Κύπριοι είπαν τουλάχιστον ένα "όχι" αναζητώντας παράλληλα εναλλακτικές λύσεις. Αφήστε που στην Κύπρο παίζει καταλυτικό ρόλο η Εκκλησία, η οποία διαθέτει την τεράστια περιουσία της για τη σωτηρία. "Τι δεν καταλαβαίνεις;", όπως λέει και το γνωστό λαϊκό άσμα; Δ.Ζιάκ.

Xωρίς περιστροφές

Σε λίγες ημέρες θα εορτάσουμε την 25η Μαρτίου 1821. Αλήθεια πόσοι από τους σημερινούς νεοέλληνες γνωρίζουν για την συγκεκριμένη επέτειο; Ειδικά αν διενεργηθεί κάποιο γκάλοπ στις ηλικίες μεταξύ 15 με 25 και υπάρχει η ερώτηση τι εορτάζουμε την 25η Μαρτίου, θα ακούσουμε διάφορες απαντήσεις όπως την απελευθέρωση της χώρας από τους Γερμανούς ή δεν ξέρω ή δεν απαντώ. Η επανάσταση του 1821 είναι ένα από τα κορυφαία κεφάλαια της ιστορίας μας ως κράτους.

Για αυτό θα πρέπει να γίνεται και η ανάλογη προβολή από τα ΜΜΕ που θα πρέπει να προβάλουν ενημερωτικές εκπομπές για το τι έγινε την εποχή εκείνη μπας και επιτέλους αρχίσουμε να μαθαίνουμε την ιστορία μας. Το ίδιο πρέπει να γίνεται και στα σχολειά με την ορθή διδασκαλία της ιστορίας απαλλαγμένη από κάθε είδους εθνικιστικές κορώνες έτσι ώστε οι μαθητές να αρχίσουν να αγαπούν την ιστορία και όχι να την απεχθάνονται όπως ισχύει μέχρι σήμερα. Θ. Λαμπ.


Σχόλια / Παραπολιτικά

Την εποχή που στην Ηλεία δεν επικρατούσε στασιμότητα και ο νομός δεν έχανε συνεχώς έδαφος αναπολούσε παρέα χθες στο κέντρο της Γαστούνης. "Εκείνη την εποχή γίνονταν έργα ουσίας προς όφελος των πολιτών και όχι για μικροπολιτικά συμφέροντα και ιδιοτελείς σκοπούς" τόνισαν. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφεραν τη χρονική περίοδο που στο "τιμόνι" ήταν ο διορισμένος νομάρχης Ηρακλής Παπαδόπουλος. Η συζήτηση αυτή που έγινε μεταξύ απλών πολιτών θα πρέπει να προβληματίσει αυτούς που βρίσκονται τώρα στο ίδιο "τιμόνι" αφού οι Ηλείοι αναπολούν τις εποχές διορισμένων και όχι αιρετών τοπικών αρχόντων, χωρίς βέβαια να αρνούνται ότι αποτελούν δική τους επιλογή, η οποία μάλλον είναι ατυχής! Βασ. Κ.

Τόσα χρόνια το ίδιο βιολί. Τι θα γίνει με τα νοσοκομεία της Ηλείας; Πως θα μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τους κατοίκους αυτού του νομού. Και πάντα όταν μπαίνει αυτό το ερώτημα η απάντηση είναι μια. Ένα νοσοκομείο για όλο το νομό πλήρως στελεχωμένο με όλες τις ειδικότητες ώστε η εκροή των ασθενών προς άλλους νομούς να μειωθεί. Η απάντηση είναι πάντα η ίδια. Το θέμα είναι, τελικά, ποιος θα την υλοποιήσει. Και βέβαια, να συμπληρώσω, θα πρέπει τα υπόλοιπα ιδρύματα να λειτουργούν συνοδευτικά προς το ένα μεγάλο νοσοκομείο. Κ. Γιάλπ.

w w w . p r o t i n e w s . g r

3

Για ακόμη μια φορά δυστυείναι στον Πύργο, την Αμαλιάχώς, οι Ηλείοι βρίσκονται στο δα ή ακόμη και την Κρέστενα. ίδιο έργο θεατές σε ότι αφορά Με ενδιαφέρει να υπάρχει ένα τον τομέα της υγείας στο νονοσηλευτικό ίδρυμα που θα μό. Αυτό που ζητά πλέον ο ακαλύπτει τις ανάγκες μου. πλός κοσμάκης είναι να έχει Προφανώς δε με αφορά εάν οι τουλάχιστον σωστή περίθαλγιατροί που θα με εξυπηρετήψη ώστε να μη ζει με το φόβο σουν έχουν οργανική θέση ότι "θα πάει σαν το σκυλί στο στη Γαστούνη, στη Βάρδα ή Γράφει αμπέλι". η Βάσω Κοκκινογένη την Αρχαία Ολυμπία. Βεβαίως Μερικά χρόνια πριν η υγεία bkokkinogeni@yahoo.gr δεν είμαι της άποψης να αποστην Ηλεία βρέθηκε αντιμέδυναμωθούν τα Κέντρα Υγείας τωπη με την "κόντρα" Πύργου- Αμαλιά- του νομού αφού εξυπηρετούν άλλους δας για το που θα χτιστεί το νέο τότε νο- σκοπούς από αυτούς ενός νοσοκομείου, σοκομείο. Δε θα μπω στη διαδικασία να ούτε να μετατρέψουμε τους γιατρούς και σχολιάσω εάν η επιλογή ήταν σωστή και τους νοσηλευτές σε "μπαλάκια" με αποποιους τελικά εξυπηρέτησε αφού για το τέλεσμα να εξαντληθούν. ζήτημα αυτό έχουν χυθεί τόνοι μελάνης Τη στιγμή όμως που τα προβλήματα στον στο παρελθόν. τομέα της υγείας στη χώρα και ειδικότεΜε τις πλημμύρες της 5ης Φεβρουαρίου ρα στην Ηλεία είναι συσσωρευμένα και 2012 που έπληξαν τις εγκαταστάσεις του φως στο τούνελ για μόνιμες προσλήψεις "Ανδρέας Παπανδρέου" η "κόντρα" αυτή προσωπικού δεν διαφαίνεται, καλείστε ήρθε και πάλι στην επιφάνεια αφού για να δουλέψετε κύριοι γιατροί και νοσηαρκετούς μήνες το Νοσοκομείο της Αμα- λευτές. λιάδας εξυπηρετούσε όλο το νομό. Οι εποχές του βολέματος και της λούφας Σαν κάτοικος της Ηλείας αυτό που επιθυ- ορισμένων πέρασαν ανεπιστρεπτί, οπότε μώ είναι απλό. Οταν προκύπτει κάποιο τώρα ήρθε η ώρα να ανταποκριθείτε στις πρόβλημα στην υγεία μου να ξέρω ότι υ- ανάγκες. Εάν δε μπορείτε θα υποστείτε πάρχει ένα νοσοκομείο στο οποίο θα τις συνέπειες, όπως συμβαίνει χρόνια μπορέσουν οι γιατροί του να με περιθάλ- τώρα στον ιδιωτικό τομέα! ψουν σωστά. Δε με αφορά εάν αυτό θα

Όταν η Τοπική Αυτοδιοίκηση ξεφαντώνει σε ρυθμούς καρναβαλικούς θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του σημερινού σημειώματος. Ο Δημοτικός Σύμβουλος Αντώνης Αποστολόπουλος (γνωστός και ως "Γάτος") ντυμένος …πουλάκι τσίου, με τον Αντιδήμαρχο Πηνειού Δημήτρη Δήμου ο οποίος δεν φόρεσε ούτε στολή ούτε μάσκα. Ο φακός της "ΠΡΩΤΗΣ" τους "συνέλαβε" στο καρναβάλι του Τραγανού όπου η Αποκριά έδωσε στους ίδιους αλλά και σε πολλούς άλλους την ευκαιρία να αποδράσουν από την καθημερινότητα. Έτσι κι αλλιώς τα προβλήματα δεν τελειώνουν ποτέ! Δ. Ζιάκ.

ΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΓΡΑΦΟΥΝ...

/ ÐÝìðôç 21 Ìáñôßïõ 2013

Η ώρα των ευθυνών Καιρός κάποιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μην κρύβονται πίσω από ημίμετρα. Εάν το Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας δεν στελεχωθεί άμεσα τότε θα πρέπει να μετονομαστεί σε Κέντρο Υγείας Πύργου, καθώς οι περισσότερες εκ των κλινικών του, δεν θα εφημερεύουν σε καθημερινή βάση. Την ίδια στιγμή, μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι καταγγελίες από την πλευρά των ιατρών για προσωπικό το οποίο εργαζόταν στην Κρέστενα και τώρα έχει αποσπαστεί, σε Νοσοκομεία της Πάτρας και του Αγρινίου. Οι υποσχέσεις για στελέχωση με επικουρικό και λοιπό προσωπικό έχουν μείνει στα λόγια την στιγμή που ο Νομός Ηλείας κινδυνεύει να μείνει χωρίς δευτεροβάθμια περίθαλψη. Α. Αγγελ.


4

Ειδήσεις

w w w . p r o t i n e w s . g r

Σύλλογος Σπουδαστών ΤΕΙ Πύργου

Καταγγέλλουν Τζαβάρα - Παρασκευόπουλο Με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου του αναπληρωτή Υπουργού κ. Τζαβάρα, ο Σύλλογος Σπουδαστών ξεκαθαρίζει ότι δε συμφωνεί με το τελικό σχέδιο για το ΤΕΙ Πύργου όπως αυτό παρουσιάστηκε. Δε ζητήσαμε, τονίζουν σε ανακοίνωση "ούτε κατευθύνσεις ούτε μεταβατικότητα. Το πρώτο το χαρακτηρίζουμε μεσοβέζικη λύση, το δε δεύτερο αργό θάνατο. Αν θέλει να μάθει τι αποτελέσματα έχει η μεταβατικότητα, ας ρωτήσει τους σπουδαστές του Τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης που είχε έδρα την Αμαλιάδα. Αλλά δε νομίζουμε ότι και πάλι θα ενδιαφερθεί αφού ούτε και εμείς, ούτε οι συνάδελφοι στην Αμαλιάδα αποτελούμε εκλογικό σώμα του. Επίσης παρουσίασε αυτά τα σενάρια ως τελικά, την ώρα που εκκρεμεί πρόταση των σπουδαστών στο Υπουργείο. Δεν είναι δυνατόν να μας φέρνει προ τετελεσμένων γεγονότων. Και διερωτόμαστε αν είναι τόσο τελικά όσα λέει, όσο ήταν και οι δηλώσεις του, ότι τα ΤΕΙ στην Ηλεία δε θα πειραχθούν. Καταγγέλλουμε τη στάση του και τον καλούμε και εμείς με τη σειρά μας σε σοβαρότητα.Επίσης, τα λεγόμενα του Δημάρχου Μ. Παρασκευόπουλου στο Δημοτικό Συμβούλιο κάνουν πλέον ξεκάθαρη την αντίθετη γραμμή πλεύσης σπουδαστών και Δήμου. Πράγμα το οποίο έρχεται σε αντίθεση με αυτά που τόνιζε εξαρχής ο κ. Παρασκευόπουλος, ότι δηλαδή θα είναι στο πλευρό μας και θα είχαμε ως πρώτο και κοινό στόχο την διατήρηση του γνωστικού μας αντικειμένου. Φαίνεται ξεκάθαρα πλέον ότι αυτό που νοιάζει το Δήμάρχο είναι το πόσα 500ευρα με πόδια θα κυκλοφορούν στην πόλη και όχι η πραγματική ουσία του προβλήματος. Καλούμε την τοπική κοινωνία να απομονώσει τους αναρμόδιους, ανίκανους, αιρετούς και να ζητήσει τις παραιτήσεις τους"

/ ÐÝìðôç 21 Ìáñôßïõ 2013

Αποσύρθηκε τροπολογία για την εφαρμογή του σχεδίου

Στον “αέρα” το σχέδιο ΑΘΗΝΑ; Α

ποσύρθηκε χθες από τη Βουλή τροπολογία του υπουργείου Παιδείας , η οποία πρέπει να ψηφιστεί για την εφαρμοστεί το Σχέδιο Αθηνά. Σύμφωνα με το esos.gr η τροπολογία ορίζει ότι στο τέλος του άρθρου 7 του νόμου 4009/2011 (Α΄195) προστίθεται

μία ακόμη παράγραφος , η 10, η οποία ορίζει τα εξής: Με Προεδρικά Διατάγματα, που προβλέπονται στην παράγραφο 6 του παρόντος άρθρου , μπορούν να ιδρύονται, συγχωνεύονται, κατανέμονται, μετονομάζονται και καταργούνται Κατευθύνσεις σε τμήματα Πανεπιστημίων

και ΤΕΙ. Για τον ορισμό του αριθμού εισακτέων και τη διαδικασία επιλογής των υποψηφίων για την εισαγωγή σε Κατευθύνσεις των τμημάτων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ εφαρμόζονται αντίστοιχα οι ισχύουσες διατάξεις για την εισαγωγή στα τμήματα Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

Υφυπουργός: Γιατί αποσύρθηκε η τροπολογία "Επειδή το Προεδρικό Διάταγμα, που αφορά στο σχέδιο "ΑΘΗΝΑ" προϋποθέτει μερικές βελτιώσεις της ισχύουσας νομοθεσίας, όπως εξελίχθηκε μετά το ν. 4009. Σε σχέση, λοιπόν, με τη δυνατότητα της δημιουργίας, της κατάργησης και της κατάτμησης τμημάτων, για το λόγο αυτό είχε προταθεί ως τροπολογία σε προηγούμενο νομοσχέδιο μαζί με το συγκεκριμένο, του οποίου ακόμη η ψήφιση δεν έχει προσδιοριστεί, όπως γνωρίζετε. Επομένως, η συγκεκριμένη τροπολογία έχει να κάνει ως προς τη νομοθετική προϋπόθεση σχετικά με το Προεδρικό Διάταγμα, που προβλέπεται για τα τμήματα και τις σχολές του σχεδίου "ΑΘΗΝΑ", άρα δεν υπάρχει καμία καχυποψία, τίποτα το πονηρό και πάνω από όλα τίποτα που να γίνεται εν κρυπτώ". Τα παραπάνω τόνισε ο υφυπουργός Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου στην ερώτηση της

Βουλευτού Θ. Φωτίου εάν βρίσκεται σήμερα η αποσυρθείσα τροπολογία σε άλλον υπό ψήφιση νόμο. "Δεν χάθηκε αυτή η τροπολογία και σας εξήγησα γιατί δεν ήρθε εδώ. Το νομοσχέδιο για το οποίο μιλάτε, ψηφίζετε νωρίτερα από το σχέδιο νόμου, του οποίου ακόμα την ημερομηνία ψήφισης στην Ολομέλεια δεν την έχουμε. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, ότι έχω επανειλημμένως τοποθετηθεί για το ζήτημα του σχεδίου "ΑΘΗΝΑ", το οποίο αναφέρεται και εξαρτά το μηχανογραφικό δελτίο

που πρέπει να έχουν, επομένως κάποιες βελτιώσεις της ισχύουσας νομοθεσίας γίνονται, έτσι ώστε οι προϋποθέσεις αυτές να υπάρχουν, ώστε να προχωρήσει γρηγορότερα το σχέδιο αυτό ως προς την κατάρτιση του μηχανογραφικού" εξήγησε ο κ. υφυπουργός και υπογράμμισε: "Με αυτές τις εξηγήσεις θα έλεγα ότι στέκομαι σε δύο βασικές παρατηρήσεις. Αφενός, δεν χρειάζεται να υπάρχει καμία καχυποψία ως προς τον τρόπο ανταπόκρισης σε διαδικασίες νομιμότητας των στελεχών της εκ-

παίδευσης, γιατί όποιος έχει καταλάβει συγκεκριμένη θέση την έχει καταλάβει όχι απλώς μέσα από νόμιμες διαδικασίες, που έχουν επιβεβαιωθεί και επαληθευθεί και επομένως, εκεί δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση. Αφετέρου, όλη η διαδικασία της αξιολόγησης όχι μόνο δεν είναι τιμωρητική, αλλά έχει ως βασικό της άξονα την ανατροφοδότηση του συστήματος μέσα από προγράμματα επιμόρφωσης, ώστε να επιτευχθεί η βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου και του ίδιου του εκπαιδευτικού".


Ειδήσεις

/ ÐÝìðôç 21 Ìáñôßïõ 2013

w w w . p r o t i n e w s . g r

Μετά τις παραιτήσεις στο νοσοκομείο Πύργου

Η Υγεία στο απόσπασμα Οι κκ. Ακμπαράουι, Σπίνος, Ζαχαριάδης, Γαλανοπούλου και Γιαννόπουλος αναφέρθηκαν στα προβλήματα του ιδρύματος

Ν

α αναλάβει τις ευθύνες της, ξεπερνώντας τα μικροπολιτικά συμφέροντα, ζήτησαν από την διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας, ο πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου και οι διευθυντές της Παθολογικής, του Ακτινολογικού και του Ουρολογικού τμήματος, με μοναδικό στόχο να μπορέσει να λειτουργήσει το Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας.

Το Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας θα συνεχίσει να εφημερεύει καθημερινά έως το τέλος Μαρτίου, ωστόσο από την 1η Απριλίου κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη, προκειμένου να βγει το νέο πρόγραμμα εφημεριών του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας που πρόσκεινται σε αυτό, καθώς λόγω της έλλειψης ιατρών η ανάρτηση προγράμματος εφημεριών θεωρείται μη ασφαλής. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας Χάλεντ Ακμπαραουί, ο πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου Κώστας Σπίνος και επτά εκ των οκτώ μελών αυτού, καθώς και οι Διευθυντές του Παθολογικού Οδυσσέας Ζαχαριάδης, του Εργαστηριακού Ευγενία Γαλανοπούλου και του ουρολογικού Θάνος Γιαννόπουλος υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους. Χθες το μεσημέρι οι κκ. Ακμπαράουι, Σπίνος, Ζαχαριάδης, Γαλανοπούλου και Γιαννόπουλος αναφέρθηκαν αναλυτικά στα δεκάδες προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Ηλείας, δίνοντας παράλληλα στοιχεία, με τα οποία αποδεικνύεται ότι η κατάρτιση προγράμματος εφημεριών είναι μη ασφαλή, εκτός και εάν το Νοσοκομείο λειτουργήσει σαν μεγάλο Κέντρο Υγείας με την εφημερία, μέρους των κλινικών του.

Χάλεντ Ακμπαραουί “Να μην δουλέψουμε σαν μεγάλο Κέντρο Υγείας” Όπως επισήμανε ο κ. Ακμπαράουι από τη πρώτη στιγμή έγινε προσπάθεια να εφημερεύσει το Νοσοκομείο Πύργου 30 μέρες το μήνα με όλες τις ειδικότητες προκειμένου οι εφημερίες να θεωρούνται ασφαλής "Για να γίνει αυτό, από τη στιγμή που δεν υπήρχε όλο το απαιτούμενο προσωπικό παίρναμε γιατρούς από τα Κέντρα Υγείας. Γι' αυτό κάναμε πρόταση για εκ περιτροπή εφημερία των Κέντρων Υγείας. Στην πραγματικότητα οι αριθμοί δεν βγαίνουν ούτε για τα Κέντρα Υγείας. Ο ένας γιατρός στη Ζαχάρω δεν μπορεί να καλύψει 30 μέρες. Ούτε στην Κρέστενα ο ένας παθολόγος και οι δύο γενικής ιατρικής δεν μπορούν να καλύψουν 30 μέρες. Το ίδιο ισχύει και στην Ανδρίτσαινα που έχει ένα γιατρό και πάλι δεν μπορεί να καλύψει τις 30 μέ-

×èåò ïé êê. ÁêìðáñÜïõé, Óðßíïò, Æá÷áñéÜäçò, Ãáëáíïðïýëïõ êáé Ãéáííüðïõëïò áíáöÝñèçêáí áíáëõôéêÜ óôá äåêÜäåò ðñïâëÞìáôá ôïõ íïóïêïìåßïõ

ρες. Η Αρ. Ολυμπία έχει κάποιους παραπάνω γιατρούς. Γι΄αυτό προτείναμε να γίνουν εκ περιτροπής εφημερίες και να δουλεύουν όλοι και ότι περισσεύει από τους γιατρούς να έρθουν στο Νοσοκομείο Πύργου και να ενισχύσουν τις κλινικές. Σε διαφορετική περίπτωση θα φτάναμε σε σημεία να δημοσιεύουμε ότι στο Νοσοκομείο δεν εφημερεύουν κάποιες κλινικές, όπως η παθολογική, η καρδιολογική, η χειρουργική, η ουρολογική, η ορθοπεδική, το ακτινολογικό και το αναισθησιολογικό. Έξι ειδικότητες, δηλαδή το νοσοκομείο ήταν κλειστό στην ουσία. Ο κόσμος θα πήγαινε ή Αμαλιάδα ή Πάτρα. Τώρα εφημερεύουμε κάθε μέρα πλην δύο ειδικοτήτων, της ορθοπεδικής και γυναικολογικής. Εάν το κάνουμε αυτό θα δουλέψουμε σαν μεγάλο κέντρο υγείας" υπογράμμισε ο κ. Ακμπαράουι.

Στο παθολογικό τομέα εγώ δεν μπορώ να συνεχίσω να καλύπτω τις εφημερίες επειγόντων. Πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Δεν γίνεται να πάρουμε άλλες αναβολές κανένας δεν ενδιαφέρεται και βρίσκονται διάφοροι να λένε το μακρύ και το κοντό τους. Να πάρουν θέση οι υπεύθυνοι και οι αρμόδιοι. Το δς του Νοσοκομείου Πύργου, η διοίκηση της ΥΠΕ και το υπουργείο να πάρουν μία απόφαση θέλουν να λειτουργεί το νοσοκομείο του Πύργου σαν πυλώνας της υγείας του νομού ή να υπολειτουργεί το νοσοκομείο Πύργου και να εξυπηρετούνται μικροπολιτικά συμφέροντα".

Κώστας Σπίνος “Οι ασθενείς δεν μπορούν να πηγαίνουν στην Πάτρα”

Ακολούθως η κ Γαλανοπούλου επεσήμανε "Για τον εργαστηριακό τομέα. Δεν έχουμε χειριστές για να λειτουργήσουμε όλες τις μέρες. Έχουμε 11 χειριστές για να δουλέψουν το κλασσικό ακτινολογικό, τον αξονικό, την οστική πυκνότητα και την μαστογραφία. Στην Αμαλιάδα μόνο για το κλασικό ακτινολογικό έχουν 8 άτομα και όταν είπαμε να έρθει ένα άτομο που είχε πάει από την Κρέστενα εκεί, έγινε φασαρία. Η οστική πυκνότητα δουλεύει μόλις δυο φορές την εβδομάδα, η μαστογραφία μία φορά την εβδομάδα, και όταν υπάρχει αργία δεν βγαίνει το πρόγραμμα με τους χειριστές. Δηλαδή δουλεύουν την εβδομάδα χωρίς ρεπό για να βγουν οι βάρδιες. Το μικροβιολογικό δεν έχει παρασκευαστές και υπάρχουν βράδια που δεν δουλεύει καθόλου."

Από τη πλευρά του ο Κ. Σπίνος υπογράμμισε ότι το Νοσοκομείο πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να παρέχει δευτεροβάθμια υγειονομική περίθαλψη στο Νομό, ωστόσο η μείωση του προσωπικού οδηγεί στην φθίνουσα πορεία του "Το Επιστημονικό Συμβούλιο βρίσκεται σε αδυναμία να καταρτίσει προγράμματα ασφαλών εφημεριών τόσο για τους γιατρούς όσο και για τον κόσμο. Μόνο στο Πύργο υπάρχει Παιδιατρική, Μονάδα Εντατικής θεραπείας, αξονικός τομογράφος και στερούμαστε όχι μόνο ιατρικό προσωπικό αλλά και νοσηλευτικό -παραϊατρικό. Οι ασθενείς δεν μπορούν να πηγαίνουν στην Πάτρα για μία μόνο διάγνωση. Αυτό δεν αποτελεί τιμή για το Νοσοκομείο Πύργου αλλά και στους κατοίκους της Ηλείας που δεν αξίζουν αυτή τη περίθαλψη".

Οδυσσέας Ζαχαριάδης “τέλος στα μικροπολιτικά συμφέροντα” Αναφερόμενος στα προβλήματα στην παθολογική κλινική και το τμήμα επειγόντων περιστατικών ο κ Ζαχαριάδης είπε "Η κλινική νοσηλεύει 35-40 αρρώστους και στα επείγοντα περνούν περισσότεροι από 200 ασθενείς κάθε μέρα. Με το υπάρχον προσωπικό αναγκαζόμαστε να εφημερεύει ένας ειδικευμένος επιμελητής ή εγώ με έναν ειδικευόμενο και ένα αγροτικό. Είναι πολύ επικίνδυνες οι εφημερίες.

Ευγενία Γαλανοπούλου “υπάρχουν βράδια που δεν δουλεύει το μικροβιολογικό”

Θάνος Γιαννόπουλος “Κάποιος πρέπει να πάρει την ευθύνη” Τέλος ο κ Γιαννόπουλος τόνισε "Δυστυχώς τα προβλήματα είναι μεγάλα. Παλιά διοριζόντουσαν γιατροί. Από ένα σημείο και μετά οι στρόφιγγες έκλεισαν . Ένας επικουρικός διορίζεται για ένα χρόνο και μέχρι να διοριστεί ο επόμενος θα περάσει τουλάχιστον ένα 6μηνο. Βρεθήκαμε το καλοκαίρι χωρίς καρδιολόγους και να κάνουμε προσπάθειες να λειτουργήσουμε και κανείς δεν βοηθούσε σήμερα τα πράγματα χειρότερα. Μέσα στο καλοκαίρι δεν θα υπάρχουν γιατροί για να εφημερεύσουμε. Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Κάποιος πρέπει να πάρει την ευθύνη και να πει ότι πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα. Να λέμε ότι τα κρατάμε ανοιχτά χωρίς να προσφέρουν ουσιώδη φροντίδα. Τα Κρέστενα είναι νοσοκομείο χωρίς να έχει γιατρούς και να την κρατάμε ανοιχτή με έναν αγροτικό το βράδυ και αυτό είναι η προσφορά στους κατοίκους της περιοχής; Πρέπει ο κάθε ένας να γνωρίζει ότι κάπου υπάρχει μία μονάδα η οποία να μπορεί να προσφέρει σωστές υπηρεσίες υγείας και ποια είναι αυτή". Άννα Αγγελίδου

5

Εργαζόμενοι της Ψυχιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου Πύργου

Τα κακώς κείμενα της λειτουργίας της νεοσύστατης κλινικής Τα κακώς κείμενα της λειτουργίας της νεοσύστατης ψυχιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Πύργου καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι σε αυτή. Στην καταγγελία τους μεταξύ άλλων τονίζουν "Η ένσταση μας ως προσωπικό της κλινικής έγκειται στην ελλιπή κτιριακή υποδομή που δεν πληροί τις προδιαγραφές για "κλειστού τύπου" κλινική, με αποτέλεσμα να εγκυμονούν κίνδυνοι τόσο για τους ίδιους τους ασθενείς όσο και για το προσωπικό. Επίσης, η στάση αδερφών, όπου φυλάσσονται τα φάρμακα και νοσοκομειακό υλικό (π.χ. βελόνες κτλ) είναι ξενοδοχειακού τύπου και άμεσα προσβάσιμη στους ασθενείς. Παρά τις πολλαπλές αναφορές της Δ/ντριας κας Δουφεξή όσο και της προϊσταμένης του τμήματος παρατηρούμε ότι αποφεύγεται συστηματικά να γίνεται αντιληπτή η διαφορά μεταξύ ανοιχτού και κλειστού τύπου και επιπλέον να μην γίνονται και κτιριακές αλλαγές. Η αδιαφορία για τον τρόπο λειτουργίας της κλινικής πιθανόν να γίνεται και μεθοδευμένα, επειδή με αυτόν τον τρόπο εξυπηρετούμε τις ανάγκες των όμορων τμημάτων που μας χρησιμοποιούν ως "αποθήκη". Παρά τις επίμονες προσπάθειες για διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της κλινικής μας σχετικά με την κάλυψη των αναγκών, την ασφάλεια εργαζομένων και ασθενών με την απαραίτητη επιστημονική ακεραιότητα και με γνώμονα τα ανθρώπινα δικαιώματα όχι μόνο αυτή παρακωλύεται αλλά βρισκόμαστε εκτεθειμένοι απέναντι στον νόμο. Όλα τα παραπάνω εξώθησαν τη Δ/ντρια του τμήματος κα Δουφεξή να παραιτηθεί για λόγους ευθιξίας! Να σημειωθεί ότι οι δυσκολίες με την έλλειψη προσωπικού είναι τεράστιες με αποτέλεσμα ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό να ασκούν καθήκοντα διοικητικών υπαλλήλων και να αποσπάται πολύτιμος και παραγωγικός προς τους ασθενείς χρόνος προκειμένου να διεκπεραιωθούν γραφειοκρατικές εκκρεμότητες. Ζητάμε από τη Διοικήτρια να αποσύρει την προφορική αποδοχή της παραίτησης της Δ/ντριας-συντονίστριας της ψ/κ και να απαντήσει αρνητικά εγγράφως, αφού με δική της πρωτοβουλία προχώρησε στο άνοιγμα της κλινικής αγνοώντας τις σημαντικότατες ελλείψεις που έπρεπε να βρουν λύση πριν ξεκινήσει το τμήμα. Οφείλει να πορευτεί με βάση το τεχνικό δελτίο και όχι σύμφωνα με τις προσωπικές της επιλογές, όταν μάλιστα η ίδια δεν έχει καν επισκεφτεί τον χώρο της κλινικής προκειμένου να έχει ιδία αντίληψη,(παρά τις επανειλημμένες προσκλήσεις του προσωπικού) αλλά συντονίζει από την έδρα της!"


6

Ειδήσεις

w w w . p r o t i n e w s . g r

/ ÐÝìðôç 21 Ìáñôßïõ 2013

Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού

Συνάντηση Κοτζιά - Κατσιφάρα

Συλλογικές δράσεις ενάντια στην ενδοσχολική βία

Τα χρήματα του Ταμείου Μολυβιάτη Τ

ον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα επισκέφθηκε πριν λίγες ημέρες ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς όπου συζήτησαν για τα χρήματα των πυρόπληκτων του Δήμου από το πρώην ταμείο Μολυβιάτη. Όπως ανέφερε ο κ. Κοτζιάς η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα πάρει το ποσό των 24,7 εκατομμυρίων ευρώ και στη συνέχεια θα γίνει η κατανομή για τις τρεις Περιφερειακές Ενότητες. ÌáèçôÝò ôçò Â' Ãõìíáóßïõ ðñáãìáôïðïßçóáí ìïõóéêÞ åêäÞëùóç óôï ðëáßóéï ôùí äñÜóåùí åíÜíôéá óôçí åíäïó÷ïëéêÞ âßá Σειρά δράσεων ενάντια στην ενδοσχολική βία με αφορμή την 6η Μαρτίου που είναι αφιερωμένη στο σοβαρό και επίκαιρο ζήτημα της βίας εντός του χώρου του σχολείου πραγματοποίησαν εντός του διδακτικού προγράμματος εκείνης της ημέρας μαθητές και εκπαιδευτικοί του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού.

Ôïí ÐåñéöåñåéÜñ÷ç ÄõôéêÞò ÅëëÜäáò Áðüóôïëï ÊáôóéöÜñá åðéóêÝöèçêå ðñéí ëßãåò çìÝñåò ï ÄÞìáñ÷ïò Áñ÷áßáò Ïëõìðßáò Èýìéïò ÊïôæéÜò üðïõ óõæÞôçóáí ãéá ôá ÷ñÞìáôá ôùí ðõñüðëçêôùí ôïõ ÄÞìïõ áðü ôï ðñþçí ôáìåßï ÌïëõâéÜôç.

ÌáèçôÝò êáé åêðáéäåõôéêïß óõììåôåß÷áí óå áèëïðáéäßåò óôïí ðñïáýëéï ÷þñï ôïõ ó÷ïëåßïõ Σε πρώτη φάση έγινε παρουσίαση από μαθητές με θέμα την ενδοσχολική βία, ακολούθησε μουσική εκδήλωση από ομάδα της Β' Γυμνασίου, πραγματοποιήθηκε αγώνας καλαθοσφαίρισης μεταξύ καθηγητών και μαθητών και αγώνας ποδοσφαίρου όπως και πετοσφαίρισης μεταξύ μαθητών γυμνασίου και λυκείου, ενώ στο τέλος οι μαθητές παρακολούθησαν την ταινία "Το κύμα- Die Welle" με θέμα τη βία και το ρατσισμό τόσο σε επίπεδο σχολείου όσο και επίπεδο κοινωνίας. Οι μαθητές μέσα από τις συλλογικές δράσεις και τη δημιουργία κατάφεραν να κατανοήσουν τα άσχημα αποτελέσματα του φαινομένου, ενώ αναδείχθηκε η συνεπής στάση του Μουσικού Σχολείου στην ευρύτητα της διαπαιδαγώγησης. Βάσω Κοκκινογένη

Η συζήτηση όπως σημείωσε περιστράφηκε για το πώς οι Δήμοι θα καταθέσουν αντίστοιχες προτάσεις για μελέτες και έργα που θα υλοποιήσουν στα πλαίσια αυτού του προγράμματος. Μιλώντας στην "ΠΡΩΤΗ" για το θέμα ο κ. Κοτζιάς σημείωσε τα εξής:

"Είχα προημερών μια σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα που είχε σχέση με τα χρήματα του πρώην Ταμείου Μολυβιάτη. Απ' ότι φαίνεται ένα ποσό από τις δωρεές που ήταν για τους πυρόπληκτους της Ηλείας, ξεκόλλησε. Έχει γίνει μια κατανομή στην Πε-

ριφέρεια Δυτικής Ελλάδας όπου θα πάρει το ποσό των 24,7 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτά αφορούν τις περιοχές που έχουν πληγεί από τις φονικές πυρκαγιές και έχουν χαρακτηριστεί την περίοδο εκείνη ως πυρόπληκτες περιοχές, μεταξύ αυτών και ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας. Η κουβέντα που έγινε είχε σχέση για το πώς οι Δήμοι θα καταθέσουν αντίστοιχες προτάσεις για μελέτες και έργα που θα υλοποιήσουν στα πλαίσια αυτού του προγράμματος. Βεβαίως για να ωριμάσουν κάποιες μελέτες χρειάζεται αρκετό χρονικό διάστημα. Εάν δηλαδή δεν υπάρχουν έτοιμες μελέτες δεν μπορείς να τις εντάξεις. Θα πρέπει να υπάρχουν ώριμες μελέτες για να εντα-

χθούν και από κει και πέρα με βάση τα κριτήρια που έχουν βάλει και που είναι κατά πόσο ο Δήμος έχει πληγεί από τις πυρκαγιές και κατά πόσο ο σκοπός της μελέτης που θα υποβάλουμε εξυπηρετεί πραγματικά ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί από τις πυρκαγιές. Εμείς στο Δ.Σ κάναμε πρόταση με τα αντίστοιχα έργα που έχουμε εντάξει για να αποφασίσει το σώμα. Από τις υπάρχουσες μελέτες που έχουμε, θα καταθέσουμε τεχνικό δελτίο και η Περιφέρεια θα κάνει μετά την επιλογή και θα κατανείμει και το ανάλογο ποσό που θα εξαρτηθεί από τις προτάσεις και κατά πόσο οι προτάσεις αυτές είναι ώριμες και επιλέξιμες". Θοδωρής Λάμπρος thlabros@hotmail.com

Πυροβόλησαν λεωφορείο με μαθητές στην Βαρβάσαινα Άγιο είχε το μεσημέρι της Τετάρτης λεωφορείο που μετέφερε μαθητές στην περιοχή της Βαρβάσαινας όταν άγνωστος πυροβόλησε πιθανότητα με αεροβόλο κατά του οχήματος. Από τον πυροβολισμό θρυμματίστηκε μεγάλο τμήμα της πρόσοψης του

λεωφορείου (το σημείο αναγραφής του δρομολογίου), χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν άλλες ζημιές. Από την πρώτη στιγμή άνδρες της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Πύργου ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη. Αξίζει να σημειωθεί ότι το λεωφορείο ε-

κτελούσε το δρομολόγιο μεταφοράς μαθητών από τις Καρούτες προς τη Βαρβάσαινα, με αρκετά παιδιά να επιβαίνουν σε αυτό εκείνη την ώρα. Κατά το παρελθόν έχουν υπάρξει και άλλα ανάλογα περιστατικά με όμως ΙΧ και ποτέ με λεωφορείο.


Κοινωνία

/ ÐÝìðôç 21 Ìáñôßïõ 2013

w w w . p r o t i n e w s . g r

7

Νεκρός ο 33χρονος Βασίλης Αβράμης

Τραγωδία στο Κλεινδιά Ν

εκρός μέσα σε μία λίμνη αίματος, στο σπίτι στο οποίο διέμενε, βρέθηκε χθες το απόγευμα στο Κλεινδιά του πρώην δήμου Ωλένης από τον 4χρονο γιο του και τον αδερφό του, ο 33χρονος Βασίλης Αβράμης -πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, ενός και τεσσάρων ετών αντίστοιχα . Στην υπόθεση με το θάνατο του 33χρονο φέρεται να εμπλέκεται ένας 19χρονος μακρινός συγγενής του, ο οποίος εξα-

Αναζητείται ένας 19χρονος μακρινός συγγενής του ο οποίος ήταν μαζί του την ώρα που ακούστηκε ο πυροβολισμός

Ïé óõããåíåßò ôïõ 33÷ñïíïõ Âáóßëç ÁâñÜìç äåí ìðïñïýí íá ðéóôÝøïõí ôï êáêü ôï ïðïßï "÷ôýðçóå" ôçí ïéêïãÝíåéá ôïõò

Με τον 19χρονο συγγενή του Λίγα λεπτά πριν τις 5 χθες το απόγευμα στο μικρό σπίτι, όπου διέμενε ο 33χρονος, η σύζυγος και τα παιδιά του, επικρατούσε ηρεμία και τίποτα δεν προμήνυε το κακό το έρχονταν. Στην κουζίνα του σπιτιού βρίσκονταν ο 33χρονος Βασίλης Αβράμης με τον 19χρονο. Μόνο οι δυο τους. Κανείς από τους γείτονες δεν έδωσε βάση, στον πυροβολισμό που ακούστηκε. Λίγα λεπτά αργότερα ο 4χρονος γιος του, μπήκε στην κουζίνα του σπιτιού και αντίκρισε νεκρό το πατέρα του. Το παιδί σοκαρισμένο, φέρεται ότι άρχισε να καλεί την μητέρα του η οποία α-

ντίκρισε τον Βασίλη, μέσα σε μία λίμνη αίματος, ακριβώς δίπλα από το κρεβάτι στο οποίο συνήθιζε να κοιμάται η μητέρα του. Ο 33χρονος Βασίλης Αβράμης, είχε δεχτεί μία σφαίρα στη δεξιά πλευρά του κρανίου στο ύψος του ματιού, ενώ σχεδόν δίπλα του βρέθηκε μία καραμπίνα- με την οποία εικάζεται ότι πυροβολήθηκε. Αμέσως ενημερώθηκε η αστυνομία. Ο αστυνομικός Διευθυντής Αριστείδης Ανδρικόπουλος, βρέθηκε στο σημείο προκειμένου να ενημερωθεί για το τι είχε συμβεί. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ο 33χρονος εκείνη την ώρα ήταν μαζί με έναν 19χρονο μακρινό συγγενή του, με τον οποίο

φανίστηκε από το χώρο, λίγα λεπτά μετά τον πυροβολισμό με ΙΧ χωρίς πινακίδες και από αναζητείται από χθες το απόγευμα. Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι λέξεις παρόλη την κινητοποίηση των Αστυνομικών όλων των τμημάτων της Ηλείας δεν ήταν δυνατός ο εντοπισμός του 19χρονου ώστε να ριχτεί άπλετο φως στην υπόθεση που συγκλονίζει την τοπική κοινωνία και βέβαια την Ηλεία.

Óôï óçìåßï ôçò ôñáãùäßáò âñÝèçêáí áðü ôçí ðñþôç óôéãìÞ Üíäñåò ôçò ÅëëçíéêÞò Áóôõíïìßáò

συνήθιζε να κάνει παρέα και ο οποίος αναζητείται, από τις αστυνομικές αρχές καθώς φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση και έχουν εξαφανιστεί τα ίχνη του.

Σοκαρισμένη η μικρή κοινωνία Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει το κακό που οποίο είχε γίνει ενώ, σοκαρισμένη η οικογένεια του 33χρονου θρηνούσε για τον άδικο χαμό του. Ωστόσο ερωτηματικά γεννά το συγκεκριμένο γεγονός, καθώς σύμφωνα με τους συγχωριανούς του, ο 33χρονος πατέρας δύο παιδιών δεν είχε διαφορές με κανέναν ενώ εργαζόταν περιστασιακά ως οι-

ÓïêáñéóìÝíïé ïé óõã÷ùñéáíïß ôïõ 33÷ñïíïõ äåí ìðïñïýí íá ðéóôÝøïõí áõôü ôï ïðïßï óõíÝâç κοδόμος. Για το συμβάν ενημερώθηκε η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών και στο Κλεινδιά βρέθηκε η Ιατροδικαστής Πατρών Αγγελική

Τσιόλα για την πρώτη αυτοψία στο χώρο. Η σορός του άτυχου άνδρα θα μεταφερθεί στην Πάτρα για νεκροψία- νεκροτομή.


8

w w w . p r o t i n e w s . g r

Μαξίμου, ενταύθα

Καλημέρα κ. Πρόεδρε

Ας διδαχθούμε Η μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα Κωστής Παλαμάς Τριακόσιες είκοσι χιλιάδες ψυχές αποτελούν τον λαό της παγωμένης βορειότερης χώρας της Ευρώπης, της Ισλανδίας. Και όμως ο μικρός αυτός λαός αρνήθηκε, μέσω δημοψηφίσματος, να πληρώσει τα σπασμένα του τραπεζικού συστήματος, να αναλάβει τα χρέη των τραπεζών έναντι των "αγορών". Είπε ΟΧΙ στα σχέδια "διάσωσης" που επεξεργάσθηκαν άλλοι για λογαριασμό του. Και τράβηξε τον δρόμο του. Έναν δρόμο που μετά από τις πρώτες δραματικές δυσκολίες, τον έφερε ξανά σε πορεία ανάπτυξης. Σε πείσμα όλων των ενορχηστρωμένων καταστροφολογιών. Κάτι παραπάνω από οκτακόσιες χιλιάδες ψυχές είναι όλος ο πληθυσμός της ελεύθερης Κύπρου, της νοτιότερης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με σχεδόν το ένα τέταρτο από αυτούς να είναι αλλοδαποί μέτοικοι. Και όμως για δεύτερη φορα μέσα σε μια δεκαετία τόλμησαν να πουν ΟΧΙ σε σχέδια των ισχυρών, που επιχείρησαν να τους επιβάλουν λύσεις, τις οποίες οι ίδιοι έκριναν ως απαράδεκτες. Πρώτα με το σχέδιο Ανάν και τώρα με την επιδρομή στις καταθέσεις, όχι μόνον των πλουσιοτέρων αλλα ακόμη και των πιο φτωχών Κυπρίων. Από την απόφαση της κυπριακής βουλής, αλλα και από το σύνολο των πολιτικών συνεργιών που οδήγησαν σε αυτήν, εμείς στην "μητέρα πατρίδα" έχουμε να πάρουμε πολλά μαθήματα. Από το επίπεδο του κοινοβουλευτικού διαλόγου, χωρίς υστερίες και πομφόλυγες, χωρίς ακραίους χαρακτηρισμούς για "προδότες" και "κρεμάλες". Από το επίπεδο των ίδιων των λαϊκών εκδηλώσεων. Που τις διαπερνούσε μια ψύχραιμη αποφασιστικότητα, χωρίς επίδειξη "τσαμπουκά", χωρίς πυρπολήσεις και καταστροφές στις οποίες τόσο εύκολα επιδίδονται οι δικοί μας πολιτικοί μαχαλόμαγκες που παριστάνουν τους "επαναστάτες". Αναρωτηθείτε πόσες τράπεζες θα καίγονταν εδώ, αν συνέβαινε, όπως στην Κύπρο, να κλείσουν τις πόρτες τους στο κοινό για άγνωστο ακόνη αριθμό ημερών. Παρακολούθησα τόσο την συζήτηση στην Κυπριακή Βουλή, όσο και τις εκδηλώσεις ενός λαού που απειλείται με άτακτη χρεοκοπία από την κ. Φέκτερ και πάντως με λεηλασία της περιουσίας του. Παρακολούθησα την στάση των κομμάτων και των πολιτικών ηγετών τους. Που όταν οι βουλευτές των δυο κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση, του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ, έδειξαν πως δεν είναι διατεθειμένοι να ψηφίσουν την συμφωνία με την ευρωζώνη, ουδείς διανοήθηκε να τους εκβιάσει απειλώντας τους με διαγραφές. Είναι να μη θλίβεσαι για τα δικά μας καμώματα;

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ www.massavetas.gr

Άρθρα

/ ÐÝìðôç 21 Ìáñôßïõ 2013

Ημέρα δασοπονίας Η 21η Μαρτίου πρώτη ημέρα της Άνοιξης, συμπίπτει με την έναρξη της εαρινής ισημερίας και καθιερώθηκε από τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (Food and Agriculture Organization of the United Nation - FAO) ως ημέρα συλλογικού προβληματισμού, περισυλλογής και ευαισθητοποίησης για το ρόλο των δασών στην επιβίωση του ανθρώπου και για τους στόχους της δασοπονίας που είναι η προστασία, η επιστημονική και αειφορική διαχείριση και η αξιοποίηση των δασικών οικοσυστημάτων και του φυσικού περιβάλλοντος. Τα δασικά οικοσυστήματα αποτελούν τον κορμό των χερσαίων φυσικών οικοσυστημάτων και δημιουργούν ένα κατάλληλο και ποιοτικό περιβάλλον για τον άνθρωπο και τα άλλα έμβια όντα. Επιτελούν πολλές και αλληλένδετες λειτουργίες όπως

Του Δασάρχη Πύργου κ. Παναγιώτη Λάττα MSc Δασολόγου κοινωνικές, οικονομικές και περιβαλλοντικές. Προσφέρουν θέσεις εργασίας, έσοδα και πρώτες ύλες, όπως π.χ. ξύλο, ρητίνη, φελλό, καρπούς και άλλα πολλά μη ξυλώδη προϊόντα, ενώ μπορούν να αναπτυχθούν σ' αυτά και άλλες σημαντικές παραγωγικές δραστηριότητες. Προσφέρουν όμως, και άλλες ανεκτίμητες υπηρεσίες που σχετίζονται με την προστασία του εδάφους, των οικισμών και των υπο-

δομών, τη ρύθμιση της παροχής του γλυκού νερού, τη δασική αναψυχή, τη διατήρηση και προστασία της βιοποικιλότητας και της άγριας ζωής.Ιδιαίτερα στις μέρες μας, με τις αρνητικές εξελίξεις στα περιβαλλοντικά θέματα, όπως οι κλιματικές αλλαγές, το φαινόμενο του θερμοκηπίου, η ερημοποίηση της γης, οι απειλές στη βιοποικιλότητα και η εκτεταμένη παράνομη υλοτόμηση των δασών και δασικών εκτάσεων η υπηρεσία μας συμβάλλοντας καθοριστικά στην προστασία και ανάδειξη των φυσικών δασικών οικοσυστημάτων, ως οφείλει κατά της επιταγές του Συντάγματος της Χώρας μας, καθημερινά διενεργεί εκτεταμένους ελέγχους που στόχο έχουν την εξάλειψη της παράνομης υλοτομίας και της λαθροθηρίας, την προστασία των δασών και δασικών εκτάσεων από κάθε λογής παράνομη ενέρ-

γεια που έχει σα στόχο την αλλαγή χρήσης γης. Επιπλέον συνεχίζει την υποβοήθηση της φυσικής αναγέννησης με έργα αναδασώσεων σε διπλοκαμένες και υποβαθμισμένες δημόσιες δασικές εκτάσεις ώστε να προάγει τη γρήγορη επούλωση των πληγών που δημιουργήθηκαν μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 και όχι μόνο. Στα πλαίσια της ημέρα αυτή, η υπηρεσία μας διοργανώνει αναδάσωση στο αλσύλλιο της Σπιάντζας, σήμερα 21-03-2013 και ώρα 11:00 π.μ., προκειμένου να γιορτάσουμε όλη μαζί τη μέρα αυτή και να συμβάλει στους αρχικούς στόχους που τέθηκαν καθιερώνοντας τη μέρα αυτή ως Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας αλλά και να δείξει τη προτεραιότητα της για την ανάδειξη και προστασία του αλσυλλίου αυτού από κάθε λογής κακόβουλη εκμετάλλευση.

Για την 25η Μαρτίου

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης στον Πύργο ο Κ. Τζαβάρας Ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας - Ιονίου Μανώλης Αγγελάκας θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στην Πάτρα, σύμφωνα με

την απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης που εστάλη στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα. Στο Αγρίνιο εκπρόσωπος της κυβέρνησης θα είναι ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς.

Στο Μεσολόγγι την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Κώστας Καραγκούνης. Στον Πύργο εκπρόσωπος της κυβέρνησης θα είναι ο αναπληρωτής Υπουργός

Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστας Τζαβάρας. Στην Αγία Λαύρα την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης Μαρίνος Σκανδάμης.


Επικαιρότητα

/ ÐÝìðôç 21 Ìáñôßïõ 2013

w w w . p r o t i n e w s . g r

9

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

4 εκατ. ευρώ για την Ηλεία Δ

ιπλή παρέμβαση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη άσκησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας για θέματα που αφορούν το εθνικό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας.Η πρώτη παρέμβαση αφορά την ανάγκη έκτακτης χρηματοδότησης για την αντιμετώπιση ζημιών στο οδικό δίκτυο που προκλήθηκαν λόγω των συνεχών και έντονων βροχοπτώσεων των τελευταίων μηνών που σε συνδυασμό με την έλλειψη σχετικών πιστώσεων τα προηγούμενα χρόνια, "έχουν δημιουργήσει ανεξέλεγκτες καταστάσεις ως προς τη βατότητα του οδικού δικτύου με σοβαρούς κινδύνους στην ασφάλεια των συγκοινωνιών", όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Απόστολος Κατσιφάρας. Ταυτόχρονα ο Περιφερειάρχης επισημαίνει στον Υπουργό ότι οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας έχουν καταγράψει με αυτοψίες τις απολύτως αναγκαίες παρεμβάσεις και βρίσκονται σε ετοιμότητα από άποψη μελετών για άμεση δημοπράτηση των αναγκαίων εργολαβιών. Οι εκτιμήσεις για τις απαιτούμενες πιστώσεις προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι βλάβες στο εθνικό και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας ανέρχονται στο ποσόν των 16 εκατ. ευρώ που επιμερίζονται στα 6 εκατ. ευρώ για την Αιτωλοακαρνανία, στα 6 εκατ. ευρώ για την Αχαΐα και στα 4 εκατ. ευρώ για την Ηλεία. Τέλος ο Περιφερειάρχης προτείνει στον Υπουργό να μελετήσει τη δυνατότητα διάθεσης της αιτούμενης πίστωσης μέσω του Ειδικού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Η δεύτερη παρέμβαση που αφορά επίσης το οδικό δίκτυο της Περιφέρειας, πηγαίνει πέρα από την αποκατάσταση ζημιών και αναφέρεται στις ανάγκες συντήρησης του οδικού δικτύου και αντιμετώπισης των κατολισθήσεων. Πρόκειται για δύο ομάδες έργων

που έχουν ως εξής: Α. Εργασίες ανακατασκευής οδοστρώματος, αντικατάστασης στηθαίων, καθαρισμού ερεισμάτων οδού και σήμανσης στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος: 1.Ε.Ο. Αντιρρίου - Ιωαννίνων, 30.000.000 €. 2.Ε.Ο. Πατρών - Πύργου - Κυπαρισσίας, 10.000.000 €. 3.33η Ε.Ο. Πατρών - Τριπόλεως ("111"), 3.000.000 € και 4.Ε.Ο. Αγρινίου - Καρπενησίου, 5.000.000 €. 5.Π.Ε.Ο. Αμφιλοχίας - Βόνιτσας - όρια Λευκάδος, 2.000.000 € Β. Έργα αντιμετώπισης κατολισθήσεων και ανάσχεσης βραχοπτώσεων: 1.Έργα ανάσχεσης βραχοπτώσεων του πρανούς της Παλιοβούνας στην Ε.Ο. Αντιρρίου - Ιωαννίνων, 1.500.000 €. 2.Ανακατασκευή του κατολισθέντος τμήματος περί τη θέση 1+100 και άλλες βελτιώσεις της Παράκαμψης Ναυπάκτου, 7.000.000 €. 3.Αντιστήριξη πρανών παράκαμψης Αρχ. Ολυμπίας, 6.000.000 €.

4.Αντιμετώπιση κατολισθήσεων στην Ε.Ο. Αγρινίου - Καρπενησίου, 5.000.000 €. Ο Περιφερειάρχης στην παρέμβασή του προς τον Υπουργό καταλήγει: "Η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Εθνικό Οδικό Δίκτυο της Περιφέρειας, ελλείψει πόρων αλλά και η υποχρέωση διατήρησης ενός αποδεκτού επιπέδου ασφαλείας της κυκλοφορίας σε αυτό, καθιστούν αναγκαία την άμεση εξασφάλιση και διάθεση των αναγκαίων πιστώσεων και παρακαλούμε να εξετάσετε τη δυνατότητα ένταξης των απαραίτητων έργων σε Συλλογική Απόφαση Έργων του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, όπως επί παραδείγματι την ΣΑΕ071".

Οι αγρότες της Δυτικής Ελλάδας

Στην Έκθεση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προτίθεται να συμμετάσχει στην Έκθεση και τις εκδηλώσεις που διοργανώνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών σύνδεσης του πρωτογενή και δευτερογενή τομέα με τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό, για την ανάδειξη και προβολή των τοπικών προϊόντων ποιότητας. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Μουσείο της Ακρόπολης στην Αθήνα, την χρονική περίοδο 18-21 Απριλίου 2013. Στην έκθεση αυτή οι Περιφέρειες της χώρας, κάθε μια από τις οποίες θα έχει διαθέσιμο χώρο 10 m2, θα παρουσιάσουν ένα "καλάθι" τοπικών προϊόντων, ελκυστικής συσκευασίας, με σκοπό την προσέλκυση επισκεπτών, την ανάπτυξη του γαστρονομι-

κού τουρισμού και την αύξηση της ζήτησης των προϊόντων στις εγχώριες και διεθνείς αγορές. Το καλάθι προϊόντων της Περιφέρειας μπορεί να περιλαμβάνει προϊόντα: πιστοποιημένα ΠΟΠ-ΠΓΕ, παραδοσιακά, πιστοποιημένα βιολογικά, γυναικείων συνεταιρισμών, εξαγωγικού προσανατολισμού, όπως και ιδιαίτερα προϊόντα που χαρακτηρίζουν τις περιοχές της Περιφέρειας και δημιουργούν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Σημειώνεται ότι η έκθεση δεν θα έχει εμπορικό χαρακτήρα, δηλαδή θα παρέχονται πληροφορίες για τα προϊόντα, χωρίς αυτά να μπορούν να πουληθούν. Για την ενημέρωση των επισκεπτών, σχετικά με τα προϊόντα, θα απαιτηθεί οπτικό ή οπτικοακουστικό υλικό

(spot, video, ή powerpoint). Επίσης την ημέρα των εγκαινίων, όπως και κατά την παρουσίαση του ''Ελληνικού Πρωινού'', θα πραγματοποιηθεί ''γευσιγνωσία'' των επιλεγμένων προϊόντων της Περιφέρειας. Σύμφωνα με τα παραπάνω, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι φορείς και επιχειρήσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, των οποίων τα προϊόντα καλύπτουν τις προαναφερόμενες προϋποθέσεις και επιθυμούν να συμπεριληφθούν στην παρουσίαση της Έκθεσης, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, έως την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013, στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Ζαΐμη 21, 2ος ορ., 262 23 ΠΑΤΡΑ, τηλ. 2610622171, fax: 2610623756, e-mail: dao@pde.gov.gr).

Υπεγράφη η ΚΥΑ

Παράταση του χρόνου καταβολής της ασφαλιστικής εισφοράς Υπεγράφη από τους συναρμόδιους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάξιμο Χαρακόπουλο και Οικονομίας και Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα η Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία παρατείνεται έως τις 30-4-2013 ο χρόνος της εμπρόθεσμης καταβολής από τους αγρότες της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς του 2012. Την εν λόγω παράταση αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΑ, εκτιμώντας τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και αξιολογώντας το γεγονός ότι οι παραγωγοί εξακολουθούν να καταβάλλουν την ασφαλιστική εισφορά του έτους 2012 στον ειδικό λογαριασμό του ΕΛΓΑ.


10

Επικαιρότητα

w w w . p r o t i n e w s . g r

/ ÐÝìðôç 21 Ìáñôßïõ 2013

Γιώργος Κοντογιάννης

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την 6η ΕΜΑΚ Ανοιχτά αφήνει όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με την κατάργηση της 6η Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (EMAK) ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Δένδιας, απαντώντας σε Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης. Ο Γιώργος Κοντογιάννης με την Ερώτησή του είχε ζητήσει να μη καταργηθεί η 6η EMAK καθώς, όπως επεσήμανε, η υλοποίηση μιας τέτοιας απόφασης θα αποδυναμώσει το υφιστάμενο πλαίσιο πολιτικής προστασίας στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, των Ιονίων Νήσων, της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας. Σύμφωνα με τον αρμόδιο Υπουργό: "Στο πλαίσιο της ποιοτικής και ποσοτικής αναβάθμισης των παρεχομένων στους πολίτες υπηρεσιών και της ενίσχυσης της ικανότητας των Υπηρεσιών του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, σας γνωρίζουμε ότι βάση απόφασης του αρχηγού Π.Σ ανασυγκροτήθηκε η Επιτροπή για την αναδιοργάνωση των Υπηρεσιών του. Επισημαίνεται δε ότι με την ολοκλήρωση των εργασιών της, η Επιτροπή θα καταθέσει το πρακτικό-προτάσεις της στην Υπηρεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, που αφορούν τυχόν αναβαθμίσεις ή καταργήσεις πυροσβεστικών Υπηρεσιών και Κλιμακίων της χώρας. Η Επιτροπή, κατά τη διάρκεια των εργασιών της θα λάβει υπόψη της όλες τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής κ.α, τυχόν επισημάνσεις τόσο υπηρεσιακών παραγόντων όσο άλλων φορέων και πολιτών, καθώς και τις διαλαμβανόμενες στις ερωτήσεις των κ.κ. συναδέλφων προτάσεις, προκειμένου να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα και να αποφευχθούν οι παρενέργειες αποσπασματικών σχεδιασμών και ρυθμίσεων. Τέλος, σημειώνεται ότι στόχος μας είναι η συνολική αναβάθμιση της οργανωτικής δομής και λειτουργίας του Πυροσβεστικού Σώματος, προκειμένου το Σώμα αυτό να αποκτήσει ευελιξία και να ενισχυθούν οι επιχειρησιακές του δυνατότητες σε προληπτικό-αποτρεπτικό και κατασταλτικό επίπεδο, ώστε να δύναται το προσωπικό του να ανταποκρίνεται με επάρκεια στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις, προς εξυπηρέτηση του υπηρεσιακού και γενικότερα, του δημοσίου συμφέροντος.

Ôï âñÜäõ ôïõ ÓáââÜôïõ ôá ìÝëç Ýóâçóáí êáé ôï ðñþôï ôïõò êåñÜêé ãéá ôïí Ýíá ÷ñüíï áðü ôç óýóôáóç ôïõ Óõëëüãïõ Ãõíáéêþí Áãßïõ Çëßá Ðýñãïõ

Óôçí áíÜäåéîç ôïõ ðñþôïõ Ä.Ó ðñï÷þñçóáí ôçí ÊõñéáêÞ ôá ìÝëç ôïõ Óõëëüãïõ Ãõíáéêþí "Ç Çëéáßá"

Σύλλογος Γυναικών Αγίου Ηλία Πύργου

Αποκριάτικη εκδήλωση και αρχαιρεσίες

Σ

αββατοκύριακο δράσεων για τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Αγίου Ηλία Πύργου "Η Ηλιαία" που πριν λίγες ημέρες έκλεισαν και ένα χρόνο από τη σύσταση του συλλόγου τους. Μέσα σε αυτό το χρόνο πραγματοποίησαν πλήθος εκδηλώσεων δίνοντας ουσιαστικά ζωή στο μικρό χωριό του Δήμου Πύργου. Το περασμένο Σάββατο πραγματοποίησαν μετά από 20 σχεδόν χρόνια αποκριάτικο χορό στο χωριό με τη συμμετοχή τόσο των μελών που κατοικούν στον Άγιο Ηλία όσο και των ετεροδημοτών που έφθασαν στην περιοχή για το τριήμερο της Καθαράς

Δευτέρας. Τα συστατικά της βραδιάς δεν ήταν άλλα από διασκέδαση, κέφι και χορό με αρκετές μεταμφιέσεις να ξεχωρίζουν. Ο αποκριάτικος χορός πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Εναλλάξ που για άλλη μια φορά προσφέρθηκε δωρεάν από το ν πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Θοδωρή Πήττα που στηρίζει πάντα και με όποιο τρόπο μπορεί τις δράσεις του Συλλόγου Γυναικών.

Αναδείχθηκε το πρώτο Δ.Σ του Συλλόγου Στην ατζέντα της επόμενης ημέρας σειρά

είχαν οι αρχαιρεσίες όπου τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών ανέδειξαν τα μέλη που θα στελεχώσουν το πρώτο διοικητικό τους συμβούλιο αφού μέχρι πρότινος τις διαδικασίες είχε αναλάβει η διοικούσα επιτροπή. Συγκεκριμένα εκλέχθηκαν η Ελένη Καλαθά, η Δήμητρα Κεφαλληνού, η Γωγώ Χρονοπούλου, η Λέτα Κουλούρη, η Γιώτα Κατέβα, η Γιωργία Αυγερινού και η Πηγή Μπαρούνη και απομένει τις επόμενες ημέρες το νέο Δ.Σ του Συλλόγου να συγκροτηθεί σε σώμα. Βάσω Κοκκινογένη

Θεατρική Ομάδα Δήμου Πηνειού

Πρεμιέρα σήμερα με το έργο “Ματίας ο Πρώτος” Ξσεων της Θεατρικής Ομάδας του εκινά σήμερα το 4ήμερο παραστά-

Δήμου Πηνειού που θα ανεβάσει στη σκηνή του Κουρβισιάνειου Πολιτιστικού Κέντρου Γαστούνης το έργο της Άλκης Ζέη "Ματίας ο Πρώτος". Μετά από αρκετές ημέρες προβών όλα είναι έτοιμα ώστε τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας να κάνουν πρεμιέρα. Επί σκηνής αναμένεται να εμφανιστούν περισσότεροι από 20 ερασιτέχνες ηθοποιοί οι οποίοι όλο αυτό το διάστημα προετοίμαζαν την παράσταση υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Ανδρέα Λευθεριώτη και του

Δημοσθένη Γιαννακόπουλου. Το έργο απευθύνεται σε μικρούς αλλά και μεγάλους με τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας του Δήμου Πηνειού να ελπίζουν ότι για ακόμη μια χρονιά θα αφήσουν ευχαριστημένο το κοινό που κάθε χρόνο τους δίνει τη δύναμη και το κουράγιο να συνεχίσουν και να τολμούν να ανεβάζουν παραστάσεις πολυπρόσωπες και ιδιαίτερα απαιτητικές. Η πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 8:30 το βράδυ στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο Γαστούνης και η αυ

λαία των παραστάσεων θα πέσει το βράδυ της Κυριακής. Βάσω Κοκκινογένη


Eιδήσεις

/ ÐÝìðôç 21 Ìáñôßïõ 2013

ΚΑΠΗ Γαστούνης

Μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση της Καθαράς Δευτέρας

Τ

ην παράδοση τίμησαν για άλλη μια φορά τα μέλη του ΚΑΠΗ Γαστούνης και συμμετείχαν ενεργά στην εκδήλωση που διοργανώθηκε για την Καθαρά Δευτέρα. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η εκδήλωση για τα Κούλουμα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του ΚΑΠΗ προσφέροντας στα μέλη λίγες ώρες ξεγνοιασιάς. Μπορεί οι οικονομικές δυσκολίες να μην επιτρέπουν τον προγραμματισμό εκδηλώσεων για τους εκπροσώπους της τρίτης ηλικίας της περιοχής της Γαστούνης, ωστόσο ο πρόεδρος του ΚΑΠΗ Σωτήρης Φανός έκανε τα αδύνατα δυνατά ώστε να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη εκδήλωση που αποτελεί πλέον θεσμό για τα μέλη του ΚΑΠΗ. Ο κ. Φανός μιλώντας στην "ΠΡΩΤΗ" εξήγησε ότι θα συνεχίσει να προσπαθεί για να προγραμματίζονται όσο το δυνατόν περισσότερες εκδηλώσεις προκειμένου τα μέλη του ΚΑΠΗ να μη χάσουν το "στέκι" τους, ενώ σημείωσε ότι μετά το τέλος του μήνα αναμένεται να πραγματοποιηθούν αρκετές ακόμη εκδηλώσεις. Βασ. Κ.

Σέβεσαι το δάσος…Αγαπάς τη ζωή σου... Παγκόσμια ημέρα Δασοπονίας, η οποία θεσπίστηκε να συμπίπτει με την εαρινή ισημερία και την οποία γιορτάζουμε σήμερα την 21η Μαρτίου, στέλνει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα σε όλους μας. Όλοι οφείλουμε να προστατέψουμε τα δάση και να φροντίσουμε για την αποκατάστασή τους, αφού αυτά αποτελούν μία από τις πιο κύριες πηγές ζωής όλων των όντων που φιλοξενούνται πάνω σε αυτόν τον πλανήτη. Δυστυχώς στην Ελλάδα έχει κατακρεουργηθεί μεγάλο ποσοστό των αρχικών δασικών τμημάτων, ενώ ταυτόχρονα αφανίστηκε ενός τεράστιο μέρος της βιοποικιλότητας που ζούσε μέσα σε αυτά. Η Παγκόσμια ημέρα αυτή αποτελεί μέρα αφύπνισης και δραστηριοποίησης. Οι καταστροφές του δασικού πλούτου κάθε χρόνο, φτάνουν στα επίπεδα του 15%, ενώ οι αντίστοιχες αναδασώσεις δεν ξεπερνούν το 10% του συνόλου της δασικής έκτασης που έχει καταγραφεί στην επικράτεια. Στην Ηλεία ζούμε τα αποτελέσματα των καταστροφικών πυρκαγιών και αντιλαμβανόμαστε όλοι το μέγεθος των

Η

συνεπειών. Ο Νομός μας, ένας Νομός από τους πιο όμορφους σε φυσικό πλούτο και από τους πιο πευκόφυτους, άλλαξε όψη, απώλεσε το κάλος και έδειξε την γύμνια που επέρχεται όταν ο άνθρωπος δεν σέβεται το περιβάλλον. Οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις συνεχίζονται μέχρι και σήμερα αφού το έδαφος κατέστη σαθρό και έχασε την φυσική δυνατότητά του για αυτορρύθμιση των συνεπειών των φυσικών καταστροφών. Σήμερα η γη ξανα-πρασινίζει δίνοντας την σκυτάλη από το μαύρο τοπίο σε ένα λιγότερο αποτροπιαστικό δείχνοντας το μεγαλείο της φύσης. Η πλήρης αποκατάσταση βέβαια θα επέλθει ύστερα από τουλάχιστον 20 χρόνια, θυμίζοντας μας συνεχώς τις καπνισμένες εκείνες μέρες και προτρέποντας μας να στρατευθούμε όλοι στο εξής για την προστασία του εθνικού μας οικοσυστήματος. Ίσως ο πύρινος δάκτυλος τέθηκε από οργανωμένα συμφέροντα που ήθελαν μια Ηλεία δίχως αναπτυξιακή πορεία και μια Ηλεία που θα έστρεφε το βλέμμα της στις αποκαταστάσεις και όχι στην

δόμηση ενός μέλλοντος με κινητήριο μοχλό τον αγροτουριστικό και γεωργικό κλάδο. Τα δεδομένα για το περιβάλλον, το οποίο όλο και πιο συχνά μας "χτυπάει" το κουδούνι του κινδύνου, δυστυχώς είναι απογοητευτικά. Η ευαισθητοποίηση όλων μας πρέπει να είναι άμεση. Αφενός οι πολίτες πρέπει να σεβαστούν τις προβλεπόμενες ρυθμίσεις προστασίας των δασών και του περιβάλλοντος εν γένει και αφετέρου το κράτος πρέπει να δράσει άμεσα, σε συνεργασία με όλους τους περιβαλλοντικούς φορείς, αναβαθμίζοντας την προληπτική κρατική μηχανή και τους μηχανισμούς ανά-

πλασης και πράσινης παρεμβατικότητας, αντικαθιστώντας το αχανές ελληνικό τσιμέντο με δέντρα και φυτά. Είναι χρέος μας για την ανθρωπότητα, τα παιδιά αλλά και εμάς τους ίδιους. Ζούμε χάρη στα δάση... τρεφόμαστε, αναπνέουμε αλλά και θεραπευόμαστε "εκμεταλλευόμενοι" αυτά και τα προϊόντα τους, χωρίς καμία άλλη υποχρέωση, πέραν της αγάπης και της προστασίας που αξίζουν. Ας σεβαστούμε λοιπόν την φύση και ας δοξάσουμε το Θεό που μας χάρισε αυτό το πανέμορφο δημιούργημα του. Ανδρέας Σπ. Μαρίνος Βουλευτής Ν. Ηλείας Ν.Δ.

w w w . p r o t i n e w s . g r

11

“Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους έως 29 ετών”

Ευκαιρία για χιλιάδες νέους ανέργους! Με στόχο τον περιορισμό της ανεργίας των νέων, η οποία έφθασε το 56,6% τον προηγούμενο Οκτώβριο, πρόκειται να ανακοινωθούν σύντομα νέα προγράμματα για άνεργους νέους έως 29 ετών . Σκοπός της δράσης είναι η επίτευξη μιας δομημένης πορείας εισόδου των νεοεισερχόμενων άνεργων νέων στην αγορά εργασίας σε θέσεις απασχόλησης σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας. Περιλαμβάνει μία ολοκληρωμένη δέσμη παρεμβάσεων όπως:  Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 80 ωρών  Πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας διάρκειας 500 ωρών (5 μήνες).  Υπηρεσίες υποστήριξης κατά την διάρκεια της πρακτικής άσκησης Ωφελούμενοι θα είναι: Α) άνεργοι νέοι ηλικίας έως 29 ετών πτυχιούχοι Πανεπιστημίων /ΤΕΙ Β) άνεργοι νέοι ηλικίας από 18 έως 29 ετών, απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα διασφαλίζει τις αναγκαίες προϋποθέσεις ένταξης των νέων στην αγορά εργασίας, μέσω της απόκτησης και βελτίωσης των γνώσεων και δεξιοτήτων τους με παράλληλη θεωρητική κατάρτιση και πρακτική άσκηση, σε πραγματικές συνθήκες εργασιακού περιβάλλοντος και προσαρμογή των γνώσεων στις πραγματικές ανάγκες της παραγωγικής διαδικασίας. Στις επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν στη δράση δίνεται η ευκαιρία να αξιοποιήσουν καταρτισμένο εργατικό δυναμικό εντελώς δωρεάν (χωρίς ασφαλιστικό ή μισθολογικό κόστος) μέσω της επιδοτούμενης πεντάμηνης πρακτικής άσκησης. Επίσης θα προβλέπεται μέσω άλλου προγράμματος η επιχορήγηση των επιχειρήσεων που προβαίνουν σε πρόσληψη των ωφελούμενων αμέσως μετά την λήξη της πρακτικής άσκησης (κάλυψη του μη μισθολογικού κόστους για διάστημα 12 μηνών).


12

Ειδήσεις

w w w . p r o t i n e w s . g r

/ ÐÝìðôç 21 Ìáñôßïõ 2013

Από την ΕΑΣ Λεχαινών

Ενημερωτική ημερίδα για τους καλαμποκοπαραγωγούς Μια ακόμη σημαντική εκδήλωση για τους καλαμποκοπαραγωγούς της ευρύτερης περιοχής των Λεχαινών διοργανώνεται σήμερα το απόγευμα από την ΕΑΣ Λεχαινών. Ο γεωπόνος και υπεύθυνος του τεχνικού τμήματος της Κ+Ν Ευθυμιάδη ΑΒΕΕ Μιχάλης Κολυβάς αναμένεται να αναλύσει το θέμα "Μυκοτοξίνες (Αφλατοξίνες) και Καλαμπόκι" στην ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συγκεντρώσεων της ΕΑΣ Λεχαινών. Η ΕΑΣ Λεχαινών διοργανώνει τη σημερινή ημερίδα δείχνοντας ευαισθησία σε θέματα υγιεινής, ασφάλειας και διατροφής με το διευθυντή Κώστα Βαρβαρέσο η συμμετοχή των παραγωγών είναι σημαντική αφού κρίνεται απαραίτητο να ενημερώνονται για θέματα που αφορούν στην καλλιέργεια με την οποία ασχολείται η πλειοψηφία των αγροτών της ευρύτερης περιοχής των Λεχαινών. Βασ. Κ.

Τριμελής Επιτροπή ΚΑΠΗ Πύργου

Εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου Η Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της επιχείρησης, σας Προσκαλούν στην εορταστική εκδήλωση της επιχειρησιακής δομής, "Κέντρο Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων Δήμου Πύργου", για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην δομή ΚΑΠΗ, πλατείας Μεταξά, την Κυριακή 24η Μαρτίου 2013 και ώρα 18:00. Δεν θα αποσταλούν ιδιαίτερες προσκλήσεις. Η Τριμελής Επιτροπή ΚΑΠΗ Πύργου,

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ

Tιμούν τους ήρωες του 1821 Επετειακές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου 1821 πρόκειται να διοργανώσει η Δημοτική Ενότητα Κρεστένων την Κυριακή 24/3/2013 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της πόλης. Οι εκδηλώσεις περλαμβάνουν:  Διεξαγωγή 3ης Λαμπαδηφορίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Ώρα συγκέντρωσης 19:00 στην Ανατολική Πλατεία "Ειρήνης" και τερματισμό στην Κεντρική Πλατεία.  Απόδοση φόρου τιμής στους ηρωικούς αγωνιστές του 1821 και αναφορά στο έθιμο της Λαμπαδηφορίας.  Παραδοσιακοί χοροί από τις Σχολές Χορού της πόλης.

Ôá ìÝëç ôïõ Ä.Ó ôçò Ðïëéôåßáò Çëåßùí ÁäåëáÀäáò äå ÷Üíïõí åõêáéñßá íá äéáôçñïýí ôéò ðáñáäüóåéò ôïõò ôüðïõ ôïõò

Ï ÷ïñüò Þôáí áðü ôá âáóéêÜ ÷áñáêôçñéóôéêÜ ôïõ áðïêñéÜôéêïõ ãëåíôéïý ðïõ óôÞèçêå ôï ìåóçìÝñé ôçò ÊõñéáêÞò áðü ôïõò áðüäçìïõò Çëåßïõò ôçò ÁäåëáÀäáò

Κοινωνία Ηλείων Αδελαΐδας

Κρατούν ζωντανή την Ηλειακή παράδοση Διοργάνωσαν παραδοσιακό αποκριάτικο γλέντι το μεσημέρι της Κυριακής

Μ

πορεί να βρίσκονται εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τη χώρα τους αλλά και την ιδιαίτερη πατρίδα τους, ωστόσο κρατούν ζωντανές τις παραδόσεις του τόπου όπου γεννήθηκαν και μεγάλωσαν δίνοντας σε αυτές άρωμα Ηλείας. Τα μέλη του Συλλόγου "Κοινωνία Ηλείων Αδελαΐδας" δε χάνουν ευκαιρία να συνεχίζουν τα ήθη και τα έθιμα της πατρίδας τους μεταφέροντας ταυτόχρονα την παράδοση στη νέα γενιά. Την Κυριακή

Ç ðëåéïøçößá ôùí Çëåßùí ôçò ÁäåëáÀäáò óõììåôÝ÷åé åíåñãÜ óôéò åêäçëþóåéò ôïõ óõëëüãïõ ìåôáäßäïíôáò ôá Þèç êáé ôá Ýèéìá ôïõ ôüðïõ ôïõò óôéò íåüôåñåò ãåíéÝò το μεσημέρι διοργάνωσαν ένα παραδοσιακό αποκριάτικο γλέντι με έντονο το ελληνικό στοιχείο. Το κέφι και οι παραδοσιακοί χοροί ήταν από τα βασικά στοιχεία της εκδήλωσης, ενώ ιδιαίτερη ήταν

και η αναφορά που έγινε στην "ΠΡΩΤΗ" από τον αντιπρόεδρο του Συλλόγου Ιώαννη Χαλίμο, ο οποίος και δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος αφού όπως τόνισε πρώτη φορά μια εφημερίδα του τό-

που του ενδιαφέρεται να αναδείξει και να παρουσιάσει στην ιδιαίτερη πατρίδα των μελών τις δράσεις που πραγματοποιούνται από την Κοινωνία Ηλείων Αδελαΐδας. Βάσω Κοκκινογένη


/ ÐÝìðôç 21 Ìáñôßïõ 2013

Eπιχείρηση

Da Vinci στην Αμαλιάδα Οι διαφορετικές Πέμπτες στο κέντρο της πόλης

Ο

ι Πέμπτες στην Αμαλιάδα είναι διαφορετικές. Έχουν το άρωμα του Da Vinci. Ενός cafe - bar που άλλαξε τη ροή της διασκέδασης στον πεζόδρομο της Όθωνος Αμαλίας με ζωντανή μουσική από το Θεόφιλο και την παρέα του. Κάθε Πέμπτη πλέον το κέφι και η

ζωντάνια ανεβαίνει. Και για αυτή την Πέμπτη, όπως και οι επόμενες οι ιδιοκτήτες και το προσωπικό του καταστήματος σας υπόσχονται κάτι διαφορετικό. Κάτι που μόνο όσοι θα βρεθούν στο κατάστημα θα το ανακαλύψουν. Η διασκέδαση στην Αμαλιάδα έχει όνομα. Da Vinci.

w w w . p r o t i n e w s . g r

13


14

w w w . p r o t i n e w s . g r

ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑ.Ο.Σ Επειδή καθημερινά πληθαίνουν οι περιπτώσεις πολιτών-δανειοληπτών, που αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τις νομικές απαιτήσεις έναντι των τραπεζών, δημιουργείται Ομάδα Νομικής Προστασίας Δανειοληπτών. Η ομάδα αυτή θα παρέχει ΔΩΡΕΑΝ τις νομικές συμβουλές της προς τους δανειολήπτες.Επικεφαλής της Ομάδας τίθεται ο κ. Στέφανος Τσίπας, διαχειριστής Διεθνών Επενδυτικών Κεφαλαίων (αναπληρωτής γραμματέας του Τομέα Εθνικής Οικονομίας ΛΑ.Ο.Σ) με νομικό συμπαραστάτη τον κ. Πέτρο Μαντούβαλο, δικηγόρο(γραμματέα του Τομέα Προστασίας του Πολίτη ΛΑ.Ο.Σ).Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται από την Τρίτη 19 Μαρτίου 2013 καθημερινά, πλην Σαββάτου και Κυριακής, από τις 11,00 π.μ έως 13,00 μ.μ , στην Αθήνα , διεύθυνση Καλλιρρόης 52, στον 1ο όροφο, τηλ. 2107522700,2109407000-φαξ 2107522704-email laos@otenet.gr.Και στον Πύργο Ηλείας διεύθυνση Αχόλου 18, τηλ 6931844255, email panosxhnos@gmail.com (κ. Πάνος Χήνος). Χήνος Παναγιώτης Πολιτευτής ΛΑ.Ο.Σ

Ειδήσεις - Ανακοινώσεις

/ ÐÝìðôç 21 Ìáñôßïõ 2013

Σήμερα τα αποτελέσματα

Στις κάλπες χθες οι έμποροι της Αμαλιάδας Σ τις κάλπες βρέθηκαν χθες τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας. Η εκλογική διαδικασία ξεκίνησε στις 1 το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε αργά χθες το βράδυ στα γραφεία του συλλόγου στον Ανεμόμυλο.

Η επιλογή των ψηφοφόρων έγινε ανάμέσα στις 14 ανεξάρτητες υποψηφιότητες για τις 9 θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, τις 3 ανεξάρτητες υποψηφιότητες για την ελεγκτική επιτροπή και τις 4 ανεξάρτητες υποψηφιότητες για την αντιπροσώπευση του Συλλόγου στην Ο.Ε.Σ.Π.& Ν.Ε. που θα αναγράφονται σε ενιαίο ψηφοδέλτιο χωρίς επικεφαλής. Στο ενιαίο ψηφοδέλτιο τα εγγεγραμμένα μέλη του Συλλόγου επέλεγαν έως 4 υποψηφίους για το Διοικητικό Συμβούλιο, έως 3 για την ελεγκτική επιτροπή και έως 4 για την Ομοσπονδία. Ενθαρρυντικό είναι για το μέλλον του

Óôéò êÜëðåò âñÝèçêáí ÷èåò ôá ìÝëç ôïõ Åìðïñéêïý Óõëëüãïõ ÁìáëéÜäáò Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας το ότι συμμετέχουν στις εκλογές αρκετά νέοι, όχι μόνο σαν πρόσωπα αλλά και νέοι επαγγελματίες σε ηλικία. Τα αποτελέ-

σματα της εκλογικής διαδικασίας θα ανακοινωθούν σήμερα αφού η καταμέτρηση συνεχίζονταν έως αργά το βράδυ.

Οι εκλεγμένοι με την Λαϊκή Συσπείρωση σε περιφέρεια και δήμους Επιστολή προς Τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου και τους προέδρους των Δημοτικών Συμβουλίων της Ηλείας έστειλαν οι εκλεγμένοι με την Λαϊκή Συσπείρωση σε περιφέρεια και δήμους. Στην επιστολή τους αναφέρουν "Η επέτειος της Επανάστασης του 1821 την 25η Μαρτίου σηματοδοτεί τον ηρωικό αγώνα του Ελληνικού Λαού για την απελευθέρωση από τον Οθωμανικό Δεσποτισμό, για να ηττηθεί ο σκοταδισμός, να προχωρήσει η κοινωνία μπροστά. Αγώνας που οργανώθηκε από τις πιο προοδευτικές κοινωνικές δυνάμεις της εποχής και του τόπου κόντρα στα καλέσματα της τότε άρχουσας τάξης, των κοτσαμπάσηδων, για "εθνική ομοψυχία" και υποταγή στον τουρκικό ζυγό. Θεωρούμε ότι σε τέτοιες στιγμές , όπου τιμώνται οι αξίες

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΙ ΠΥΡΓΟΣ ΟΡΦΕΑΣ

ΑΜΑΛΙΑΔΑ

22:00 Argo 19:40-2

CineCinema Amaliada

Lincoln 19:10-9 9:45

"ΟΖ: ΜΕΓΑΣ ΚΑΙ

"Ακάλυπτος" 20:10-222:10

ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ (3D)" 18:00

ΟΖ:ΜΕΓΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑ-

"ΑΚΑΛΥΠΤΟΣ 20:15 & 22:00

ΜΟΣ 18:00

"ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ: ARGO" 19:45 & 22:00

ΛΑΙΚΕΣ Κρέστενα, Γαστούνη

Καιρός ελαφρώς νεφελώδης που αργότερα θα γίνει εφοσκεπής με ελαφρά βροχόπτωση. 10°C έως 19°C. Άνεμοι ασθενείς νότιοι και στη συνέχεια ασθενείς βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ.

για τις οποίες πάλεψε ο Ελληνικός Λαός μαζί με άλλους αγωνιστές, διαφόρων εθνοτήτων που στήριξαν και αγωνίστηκαν για την νίκη της Επανάστασης , θα αποτελούσε προσβολή η πρόσκληση εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου των ναζιστικών μορφωμάτων της Χρυσής Αυγής και της ΕΔΗ με οποιαδήποτε δικαιολογία, για να παραστεί στις επίσημες εκδηλώσεις. Κάθε φορέας οφείλει - παίρνοντας υπόψη την ιστορική μνήμη και πείρα- να τοποθετηθεί καθαρά χωρίς προσχηματική επίκληση της τυπικότητας και να απομονώσει τους φασίστες, που εξαπολύουν επιθέσεις κατά βιοπαλαιστών, κατά αγωνιζόμενων εργατών και μαθητών που παλεύουν ενάντια στα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης, τρόικας, ΕΕ. Να καταδικάσουν στην πράξη και με την στάση τους τα τάγματα εφόδου των ακροδεξιών και φασιστικών οργανώσεων. Δεν έχει καμία δουλειά η Χρυσή Αυγή και η Εθνική Δράση Ηλείας στις εκδηλώσεις μνήμης του λαού μας.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ - ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΕΚΑΒ: 166 Κέντρο Δηλητηριάσεων: 210-7793777 Νοσοκομείο Πύργου: 26210-82300, 82360 Νοσοκομείο Αμαλιάδας: 26223 60100 Κέντρο Υγείας Κρεστένων: 26250 22222 Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας: 26260 22222 Κέντρο Υγείας Βάρδας: 26233 60000 Κέντρο Υγείας Γαστούνης: 26233 60300 Κέντρο Υγείας Σιμόπουλου: 26223 60400 ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Άμεση δράση Πύργου: 100 Αστ. Δ/νση Ηλείας: 26210-81730, 81731 Τμήμα Τροχαίας Πύργου: 2621081742 Αστυνομικό τμήμα Πύργου: 2621081734

Ασφάλεια Πύργου: 26210-81740 Τροχαία Πύργου: 26210-22100 Αστυνομία Αμαλιάδας: 26220-38210 Ασφάλεια Αμαλιάδας: 26220-38232 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ Πυροσβεστική Πύργου: 199 Πυροσβεστική Αμαλιάδας: 2622022199 Πυροσβεστική Λεχαινών: 2623022199 Πυροσβεστική Κρεστένων: 2625022199 ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ Κατάκολο: 26210-41206, 41500 Κυλλήνη: 26230-26230, 92211 Πάτρα: 2610-341204

Γι αυτό οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης σε περιφέρεια και δήμο ζητάμε να μην καλούνται σε καμία εκδήλωση και ιδιαίτερα στην επέτειο για την 25ης Μαρτίου οι εκπρόσωποι του Ναζισμού στην περιοχή μας". Οι Εκλεγμένοι με την Λαϊκή Συσπείρωση Καραπάνος Γεώργιος, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Χρήστος Γιάνναρος, Δήμος Πύργου Αθανάσιος Καραμπέτσος, Δήμος Πύργου Άγγελος Κολόσακας, Δήμος Ήλιδας Στάθης Κόλλιας, Δήμος Ήλιδας Σωτήρης Μητσόπουλος, Δήμος Ήλιδας Χρήστος Γιαννόπουλος, Δήμος Ζαχάρως Δημήτρης Κάγκουρας, Δήμος Ανδρίτσαινας - Κρεστένων Σωτήρης Αναστασόπουλος, Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας Άγγελος Μπούζης, Δήμος Πηνειού Γιάννης Θεοδωρόπουλος, Δήμος Ανδραβίδας - Κυλλήνης

ΒΛΑΒΕΣ ΟΤΕ: 13888 ΔΕΗ: 1050 ΔΕΥΑΠ Πύργου: 26210-33702 ΔΕΥΑΠ Αμαλιάδας: 26220-23923 Επιμελητήριο Ηλείας: 26210-34154, 22541, 32225 Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πύργου: 26210-22707, 81117, 22088 Οργανισμός Εργατικής Εστίας: 2621034797 Μητρόπολη Ηλείας: 26210-22527 ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΤΕΛ Πύργου: 26210-20600 έως 20608 Αμαλιάδας: 26220-28892 Αθηνών: 210-5134110-1 Θεσσαλονίκης: 2310-595406 Ιωαννίνων: 26510-41248

Λεχαινών: 26230-22219 Κρεστένων: 26250-22228 Σαβαλίων: 26220-61211 Λάλα: 26240-41213 Βασιλακίου: 26240-71300 Κάμενας: 26240-71330 Γούμερου: 26210-93521 Κουτσοχέρας: 26210-61024 Μουζακίου: 26210-61220 Καράτουλα: 26210-61458 Μαγούλα: 26210-61266 Χελιδόνι: 26240-51204 Λαντζόι: 26240-69049 Νεράιδα: 26240-51350 Πελόπιο: 26240-31405 Ανδραβίδα: 26230-54225 Καβάσιλα: 26230-33202 Νέα Μανωλάδα: 26230-71374 Καρδαμάς: 26220-29560 Επιτάλιο: 26210-71448 Κυπαρισσία: 27610-22260 Ανδρίτσαινα: 26260-22239 Ζαχάρω: 26250-31219 Γιαννιτσοχώρι: 26250-61468 Φιγαλεία: 26250-41696 Βάρδα: 26230-73014 Γαστούνη: 26230-35115


Ειδήσεις - Ανακοινώσεις

/ ÐÝìðôç 21 Ìáñôßïõ 2013

Η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής

κατομμύρια στρέμματα δάσους και περιουσίες. Οι πυρκαγιές εξακολουθούν να έχουν αυξητική τάση την τελευταία δεκαετία, ενώ διαπιστώνεται ότι σε θέματα αποκατάστασης δασικών οικοσυστημάτων, ανασυγκρότησης και πρόληψης χρειάζεται να γίνει μεγαλύτερη και πιο συντονισμένη προσπάθεια. Μετά από δύο χρόνια αβεβαιότητας, με νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση, η κυβέρνηση Σαμαρά προχωρά στην επανεκκίνηση της χρηματοδότησης αποκλειστικά για την αποκατάσταση

των πυρόπληκτων περιοχών, εντάσσοντας και νέα έργα. Οι Περιφέρειες καλούνται να αξιολογήσουν προτάσεις που θα τους υποβάλλουν στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης οι πληγέντες Δήμοι. Σκοπός της Επιτροπής είναι να συμβάλει στην επιτάχυνση της ανασυγκρότησης και στην καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των υπαρχόντων κονδυλίων. Η Επιτροπή έχει ζητήσει και έλαβε προτάσεις από πολίτες και φορείς, οι οποίες αφορούν ως επί τω πλείστον την Ηλεία, που είχε υποστεί και το σοβαρότερο πλήγμα.Στη χθεσινή συνε-

ΚΗΔΕΙΑ ΣΠΥΡΙΔΩΝ Χαραλ. ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΙΤΗ Åôþí 82

Èáíüíôá êáé êçäåýïìå óÞìåñá ÐÝìðôç 21-3-2013 & þñá 16.30 ì.ì. åê ôïõ Éåñïý Íáïý Áãßùí ÐÜíôùí (¢ ÊïéìçôÞñéï) Ðýñãïõ êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò Óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí & ðáñáêïëïõèÞóïõí ôçí åêöïñÜ ôïõ. ÐÕÑÃÏÓ 21/3/2013 Ç ÓÕÆÕÃÏÓ: ÌÁÑÉÁ ÔÁ ÔÅÊÍÁ: ×ÁÑÁËÁÌÐÏÓ & ÏÕÑÁÍÉÁ ÓÉÄÇÑÏÊÁÓÔÑÉÔÇ, ÁËÅÎÁÍÄÑÏÓ ÓÉÄÇÑÏÊÁÓÔÑÉÔÇÓ. ÅÃÃÏÍÉÁ: ËÉÍÁ, ÔÆÅÍÇ. ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ: ÄÉÏÍÕÓÉÏÓ & ÊÙÍ/ÍÁ ÓÉÄÇÑÏÊÁÓÔÑÉÔÇ, ÂÁÓÉËÉÊÇ & ×ÁÑÁËÁÌÐÏÓ ËÁÆÁÑÇÓ, ÖÙÔÏÕËÁ & ÁÍÁÓÔÁÓÉÏÓ ÊÏÕÔÁÓ, ÌÁÑÉÁ & ÄÉÏÍÕÓÉÏÓ ÂÕÈÏÕËÊÁÓ. ÅÃÃÏÍÉÁ ÁÍÉØÉÁ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ & ÌÍÇÌÏÓÕÍÙÍ: ÊÙÍ/ÍÏÓ Óð. ÔÓÁÐÅÊÇÓ, Êïêêßíïõ 9 Ðýñãïò, ÔÇË: 26210 26906-22116 ÊÉÍ: 6938965585

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ Ôï ÓÜââáôï 23 Ìáñôßïõ 2013 êáé þñá 8:30 ð.ì. óôïí Éåñü Íáü Áãßáò ÊõñéáêÞò Ðýñãïõ Ôåëïýìå 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ áãáðçìÝíïõ ìáò

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΕΩΡ. ΛΑΓΚΑΔΙΝΟΥ ÅÔÙÍ 82

Ðáñáêáëïýìå óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé ðñïóåõ÷çèïýìå ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ. Ðýñãïò 23 Ìáñôßïõ 2013 Ç ÓÕÆÕÃÏÓ: ÄÞìçôñá.ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ: ÉåñÝáò Âáóßëåéïò & ÐñåóâõôÝñá Íßêç Ëáãêáäéíïý.ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ: ÁèáíÜóéïò Ëáãêáäéíüò, ÐÝôñïò & ÁãëáÀá Ëáãêáäéíïý, Ãåùñãßá ÷á Äéïí. Ëáãêáäéíïý, Ìáßñç & Êùíóôáíôßíïò ÂáãéáííÜêçò.ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ: ÄÞìçôñá, ÂáóéëéêÞ, Ðáíáãéþôçò, Ìáñßá.ÔÁ ÁÍÉØÉÁ ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ Ôçí ÐáñáóêåõÞ 22 Ìáñôßïõ êáé þñá 4 ì.ì èá ôåëåóèåß ôñéóÜãéï óôï êïéìçôÞñéï Ãáóôïýíçò. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ Á. ÁÓÇÌÁÊÏÐÏÕËÏÓ Þ ÆÅÕÊÁÓ, ÔÇË. ÃÑÁÖÅÉÏÕ: 26210 28361 33119, ÏÉÊ. ÄÉÁÍÕÊÔ. 22283, ÊÉÍÇÔÏ: 6944296706 & 6932234896, ÊÏËÏÊÏÔÑÙÍÇ 11 ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ

15

ÄÅÄÄÇÅ Äéåýèõíóç ÐåñéöÝñåéáò ÐåëïðïííÞóïõ - Çðåßñïõ Ðåñéï÷Þ Ðýñãïõ Ðáðáãåùñãßïõ & Áñ÷éìÞäïõò, 27100, ÐÕÑÃÏÓ

Ανοίγει το θέμα του πρώην Ταμείου Μολυβιάτηκαι της Ανασυγκρότησης των Πυρόπληκτων Περιοχών Σε συνεδρίαση της Μόνιμης Ειδικής Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος συζητήθηκαν χθες με πρωτοβουλία της Προέδρου, Δόκτορος ΔιονυσίαςΘεοδώρας Αυγερινοπούλου τα θέματα του πρώην Ταμείου Μολυβιάτη για την "Αποκατάσταση των Πυρόπληκτων Περιοχών μέσω δωρεών", ενώ εξαιτίας της σοβαρότητας του θέματος η συνεδρίαση θα συνεχιστεί αύριο, 21 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας. Στις πυρκαγιές του 2007 χάθηκαν 67 ανθρώπινες ζωές, τουλάχιστον 2,5 ε-

w w w . p r o t i n e w s . g r

ÄÉÁÊÏÐÇ ÇËÅÊÔÑÉÊÏÕ ÑÅÕÌÁÔÏÓ

δρίαση ενημέρωσαν τα μέλη της Βουλής, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, κ. Αθανάσιος Μπουραντάς, η κυρία Μιλένα Κόντου, Διευθύντρια της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (Υ.Α.Σ.) του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ο κ. Κωνσταντίνος Δημόπουλος, Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ο κ. Τρύφων Δασκαλάκης, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Προστασίας Δασών και Περιβάλλοντος της Ειδικής Γραμματείας Δασών του Υ.Π.Ε.Κ.Α., ο κ. Φοίβος Θεοδώρου, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Σχεδιασμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. Στη συνεδρίαση παρέστησαν: το προεδρείο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μηλέας "Ο ΄Αγιος Γεώργιος", εκπρόσωποι του συλλόγου και της κοινότητας της πυρόπληκτης Μακίστου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Χρυσοχωριτών "Ο Άγιος Γεώργιος", του Συλλόγου Πυροπλήκτων Αγίας Άννας, Πύργου και του Προέδρου του Συλλόγου Παλαιοχωριτών του Δήμου Πηνειού. Παρευρέθηκε επίσης η κα. Ευαγγελία Κορακάκη, δασολόγος, Περιβαλλοντολόγος και Υπεύθυνος Προγραμμάτων της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης WWF Ελλάς.

Åéäïðïéïýíôáé ïé åíäéáöåñüìåíïé êÜôïéêïé üôé ãéá íá åêôåëåóôïýí áðáñáßôçôåò Ôå÷íéêÝò åñãáóßåò ôçò ÄÅÄÄÇÅ èá ãßíïõí ïé åîÞò äéáêïðÝò çëåêôñéêïý ñåýìáôïò: 1. Ôçí ÐáñáóêåõÞ 22/03/2013 êáé áðü þñá 12.00 Ýùò 14.00 óôéò Ðåýêåò, ËÜëá, Äïýêá, ÌçëéÝò, Ðüèïõ, ËÜóäéêá, Á÷ëáäéíÞ, Íåìïýôá, ôïõ ÄÞìïõ Áñ÷. Ïëõìðßáò. 2.. Ôçí ßäéá çìåñïìçíßá (22/03/2013) êáé áðü þñá 08.30 Ýùò 10.30 óôïõ ÂÜñáãêá, Áãßá ¢ííá, ÊáñõÜ, Âáñâáñßíá, Óéôï÷þñé, Ðåýêç, ÊëåéíäéÜ, ÐÝñóáéíá ôïõ ÄÞìïõ Ðýñãïõ. Áí ïé åñãáóßåò ôåëåéþóïõí íùñßôåñá, ôï ñåýìá èá îáíáäïèåß ðñéí áðü ôï ÷ñüíï ëÞîçò ôçò äéáêïðÞò ðïõ áíáöÝñåôáé ðéï ðÜíù. Ãé' áõôü ôï ëüãï ïé çëåêôñéêÝò åãêáôáóôÜóåéò êáé ôá äßêôõá ôçò ÄÅÄÄÇÅ èá ðñÝðåé íá èåùñïýíôáé üôé Ý÷ïõí óõíÝ÷åéá ñåýìá. ¸ôóé ãéá ëüãïõò áóöáëåßáò, áðáãïñåýåôáé ç ðñïóÝããéóç óå áãùãïýò Þ Üëëá óôïé÷åßá ôïõ äéêôýïõ áêüìá êé áí âñßóêïíôáé êáôáãÞò, ãéáôß õðÜñ÷åé óïâáñüò êßíäõíïò áôõ÷Þìáôïò. Ï ÄÅÄÄÇÅ åßíáé ç 100% èõãáôñéêÞ åôáéñßá ôçò ÄÅÇ Á.Å. ðïõ äéá÷åéñßæåôáé ôï Åëëçíéêü Äßêôõï ÄéáíïìÞò ÇëåêôñéêÞò ÅíÝñãåéáò. Ðëçñïöïñßåò ãéá ôéò ðñïãñáììáôéóìÝíåò äéáêïðÝò áíÜ Ðåñéï÷Þ, êáèçìåñéíÜ, áíáñôþíôáé óôï site ôïõ ÄÅÄÄÇÅ, www.deddie.gr. Äéåýèõíóç Ðåñéï÷Þò Ðýñãïõ

ÅËËÇÍÉÊÇ ÄÇÌÏÊÑÁÔÉÁ ÍÏÌÏÓ ÇËÅÉÁÓ ÄÇÌÏÓ ÇËÉÄÁÓ Ä/ÍÓÇ ÄÉÏÉÊÇÓÇÓ & ÐÑÏÍÏÉÁÓ ÔìÞìá Äçì/êçò Êáô/óçò & Ëçîéáñ÷åßïõ Ôá÷. Ä/íóç: ÖéëéêÞò Åôáéñåßáò 6 Ôá÷. Êþäéêáò: 272 00 - ÁÌÁËÉÁÄÁ ÔçëÝöùíï: 2622.360.500 FAX: 2622.360.501

ÁÍÁÊÏÉÍÙÓÇ Ï ÄÞìáñ÷ïò ¹ëéäáò áíáêïéíþíåé üôé: Ôçí 20/3/2013 êáôáôÝèçêå óôï ÄÞìï ¹ëéäáò êáé ìå áñéèì. Ðñùô. 9657/20-3-2013 áßôçóç- õðåýèõíç äÞëùóç ôçò ÁèçíÜò Êáíäõëéþôç ôïõ Âáóéëåßïõ êáé ôçò Áéêáôåñßíçò êáôïßêïõ ÁìáëéÜäáò ïä. ÔÝñìá Áíôùíßïõ ÐåôñáëéÜ ìå ôçí ïðïßá æçôåßôáé ç áëëáãÞ åðùíýìïõ ôïõ áíÞëéêïõ ôÝêíïõ ôçò Âáóéëåßïõ-Ðáíáãéþôç ÆáðÜíôç ï ïðïßïò ãåííÞèçêå ôçí 12/5/2006 óôçí ÁìáëéÜäá êáôïßêïõ ÁìáëéÜäáò ïä. ÔÝñìá Áíôùíßïõ ÐåôñáëéÜ, Ýôóé þóôå ðëÝïí ôï áíÞëéêï ôÝêíï ôçò íá öÝñåé ùò ðñþôï åðþíõìï ôï åðþíõìï "Êáíäõëéþôçò" äçëáäÞ íá öÝñåôáé ðëÝïí ùò "Êáíäõëéþôçò-ÆáðÜíôçò" Âáóßëåéïò-Ðáíáãéþôçò. Êáëåßôáé êÜèå åíôéôéèÝìåíïò óôçí æçôïýìåíç áëëáãÞ íá õðïâÜëåé ìÝóá óå äåêáðÝíôå (15) çìÝñåò áðü ôçí äçìïóßåõóç ôéò áíôéññÞóåéò ôïõ óôï ÄÞìï ¹ëéäáò ÁìáëéÜäá 20/3/2013 Ï ÄÞìáñ÷ïò á.á Æá÷áñüðïõëïò Âáóßëåéïò


Ο

ι απουσίες που έχει ο Πανηλειακός ενόψει του αγώνα της Κυριακής απέναντι στην Προοδευτική, επιβάλλουν στον Μίλτο Γκόφα να προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές. Ξεκινώντας από τη θέση του τερματοφύλακα, από την οποία απουσιάζει ο Αθανασόπουλος, συνεχίζοντας στη θέση του σέντερ φορ ελέω απουσίας Παναγιώτη Καραχάλιου και προχωρώντας πιο πέρα, στις θέσεις της επίθεσης, αλλά και μεσοαμαυντικά.

Πανηλειακός

ÍÝá ðñüóùðá óôçí åíäåêÜäá

16 ÐÅÌÐÔÇ 21 ÌÁÑÔÉÏÕ 2013

Αντεπίθεση του Ρούβα Στην αντεπίθεση πέρασε ο Ρούβας με χθεσινή του ανακοίνωση-απάντηση προς την Γλυφάδα. Η Γλυφάδα, έκανε ένσταση κατά του κύρους του αγώνα της με τους κρητικούς, παιχνίδι το οποίο και έχασε. Οι κρητικοί, υποστηρίζουν ότι η ομάδα τους ξεκίνησε κανονικά το παιχνίδι με τρεις μικρούς, ωστόσο στην πορεία αποβλήθηκε ο ένας παίκτης και ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με δυο.

Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου

Οι αμφίβολοι

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Αθανασόπουλος λείπει από το παιχνίδι της Κυριακής. Κατά συνέπεια, κάτω από τα δοκάρια, θα έχουμε αλλαγή. Αυτή τη στιγμή στον Πανηλειακό, υπάρχουν ο Σταύρος Μπρόκος, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει παίξει ένα παιχνίδι, το εντός έδρας 1-1 με την Επισκοπή, αλλά και ο Βαγγέλης Μολώνης. Ένας από τους δυο θα πάρει τη "φανέλα" του βασικού και ο άλλος θα μετέχει στη 18αδα, ευρισκόμενος στον πάγκο. Από εκεί και πέρα, έχουμε το θέμα του σέντερ φορ, το οποίο έχει να κάνει με την απουσία του Παναγιώτη Καραχάλιου, ο οποίος εκτός από τραυματίας είναι και τυιωρημένος. Ο αδερφός του Αλέξανδρος Καραχάλιος έπαιξε στο Ελληνικό στη θέση αυτή. Υπενθυμίζουμε ότι στην ομάδα υπάρχει και ο Φώτης Παναγόπουλος, ο οποίος δεν ήταν στην αποστολή για το παιχνίδι της Γλυφάδας, καθώς επίσης και ο Γιάννης Σωτηρόπουλος, ο οποίος και πάλι απόντος του Καραχάλιου στο ξεκίνημα της σεζόν, είχε χρησιμοποιηθεί από τον Στέλιο Γιαννακόπουλο στην κορυφή της επίθεσης. Από εκεί και πέρα, απουσιάζει ο Παύλος Κυριακίδης, ο οποίος συνήθως χρησιμοποιείται σε έναν επιθετικό ρόλο. Για τις θέσεις αυτές, υπάρχουν ο Ζαγκούρσκας, ο οποίος έκανε στη Γλυφάδα το ντεμπούτο του, ο Γιάννης Σωτηρόπουλος, καθώς επίσης και ο Τομαράς, ο οποίος στο Ελληνικό πήρε τη θέση του Παναγιώτη Καραχάλιου.

Πέραν των απουσιών οι οποίες είναι δεδομένες, υπάρχει και μια σειρά ποδοσφαιριστών οι οποίοι είναι αμφίβολοι. Με πρώτο και καλύτερο τον Κώστα Βλαχόπουλο, ο οποίος αν και έπαιξε στο Ελληνικό, αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα στην ποδοκνημική, το οποίο αποκόμισε από το παιχνίδι στην Καλαμάτα. Ο Βλαχόπουλος με ιδιαίτερη προφύλαξη και εντατική θεραπεία, έχει κατορθώσει να αγωνιστεί στα τελευταία παιχνίδια και είναι πιθανό να γίνει το ίδιο και την Κυριακή. Παράλληλα, στην ομάδα του Πανηλειακού υπάρχουν και δυο ποδοσφαιριστές οι οποίοι προέρχονται από τραυματισμό και η ετοιμότητά τους εκτιμάται. Πρόκειται για τον Ανδρέα Νομικό και τον Δημήτρη Σταματέα. Ιδιαίτερα η δεύτερη περίπτωση, αυτή του Σταματέα, είναι ενδιαφέρουσα καθώς έχει να κάνει και με τη θέση στην οποία τον είδαμε να αγωνίζεται στα τελευταία παιχνίδια, θέση όπως αυτή του αμυντικού χαφ. Κάτι η παρουσία του Γιάννη Γεωργόπουλου, κάτι ο τραυματισμός, ο Σταματέας έχει εκτοπιστεί από την ενδεκάδα του Πανηλειακού. Γι' αυτό και η σύνθεση της μεσαίας γραμμής της Κυριακής αποτελεί γρίφο, δεδομένης και της παρουσίας ή όχι του Βλαχόπουλου. Από την άλλη πλευρά, ο Νομικός βρίσκεται σε δρόμο επανόδου. Στα τελευταία παιχνίδια κεντρικό αμυντικό δίδυμο αγωνίζονται οι Κολόκας και Αποστολόπουλος, σε κάθε περίπτωση όμως η επάνοδος και του Νομι-

Αναγκαστικές αλλαγές επιβάλλουν στον Μίλτο Γκόφα ανακατανομή σε πρόσωπα κού, δίνει μια πολύτιμη εναλλακτική λύση στα χέρια του Μίλτου Γκόφα, ο οποίος μέχρι τώρα μας έχει δείξει ότι δεν υπολογίζει σε "βασικούς" και "αναπληρωματικούς", αλλά σε παίκτες που διαθέτει η ομάδα και είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να προσφέρουν.

Η φιλοσοφία του Μίλτου Γκόφα Μάλιστα, σε ό,τι αφορά την ενδεκάδα, ο Μίλτος Γκόφας, συνηθίζει να κρατάει κλειστά τα χαρτιά του, προκειμένου να έχει όλους τους ποδοσφαιριστές σε εγρήγορση και να τους περάσει το μήνυμα ότι ανεξάρτητα με το αν αγωνίζονται ή όχι, έχουν καθήκον να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να μπαίνουν στο γήπεδο με αυξημένο δείκτη αποφασιστικότητας. Είναι χαρακτηριστικά τα λόγια του άλλωστε μετά το παιχνίδι κόντρα στον Ρούβα και εκείνο το άτυχο αποτέλεσμα, όταν έλεγε με έμφαση, ότι οι επιτυχίες ή οι αποτυχίες, είναι συνολική υπόθεση, θέμα ολόκληρης της ομάδας και όχι μεμονωμένων προσώπων.

Ο Σ. Φ. Πανηλειακού ευχαριστεί "Ο Σύλλογος Φίλων Πανηλειακού ευχαριστεί δημοσίως, τις γνωστές επιχειρήσεις στον Πύργο, "Τοπιντζής" και "Μπαντούνας", καθώς και τον κ. Σπύρο Λιατσή, γιατί βρίσκονται συνεχώς κοντά στον Πανηλειακό μας και τον ενισχύουν, καθώς επίσης, βρίσκονται κοντά και ενισχύουν, και τις εκδηλώσεις του Συλλόγου Φίλων, όπως την πρόσφατη εκδρομή για το ματς με τη Γλυφάδα".

"Δεν είμαι ζητιάνος, ούτε απατεώνας" Ο Δημήτρης Μικελάτος απαντάει στον πρόεδρο του Διαγόρα Γιάννη Κοζιώρη Με αιχμηρή δήλωσή του ο Δημήτρης Μιεκαλάτος της Δόξας, παίρνει θέση για κάποια γεγονότα στο παιχνίδι Διαγόρα-Δόξας, στα Βραχνέικα: "Καταρχήν θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φιλάθλους και στους παίκτες του Διαγόρα που εκτίμησαν την προσφορά μου στην ομάδα των Βραχνεΐκων και συνεχίζουν να με σέβονται όπως κάνω και εγώ.Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να προσβάλλω κανέναν από αυτούς. Λυπάμαι όμως για την συμπεριφορά κάποιων, που ενώ είχα χτυπήσει σοβαρά στην γνάθο "Εξάρθρωση κάτω γνάθου" νόμιζαν ότι κάνω καθυστερήσεις και θεώρησαν σωστό να με προσβάλλουν όχι μόνο σαν ποδοσφαιριστή αλλά

και σε προσωπικό επίπεδο. Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο ο κύριος Κοζιώρης κατέβηκε από τις κερκίδες και ενώ λάμβανα την φροντίδα του γιατρού άρχισε να με βρίζει χυδαία και να φωνάζει ότι μου έδωσε ψωμάκι. Μάλλον ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΣΑ (με τις βρισιές του) ήθελε να δείξει το ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ στους υπόλοιπους φιλάθλους. Πως κύριε Κοζιώρη περιμένετε από έναν παίκτη 25 χρονών, που εκτός από την ένταση του αγώνα, έχει χτυπήσει, να απαντήσει καλύτερα σε έναν άνθρωπο που έχει 30 χρόνια στο χώρο και η κρίση του, του λέει να βρίζει παίκτες. Όσο για το "ψωμάκι" και για το μαγαζί που ζήταγα βοήθεια το μόνο που έχω να πω είναι

ντροπή τους. Η ταμπέλα του Ζητιάνου- Απατεώνα, που προσπαθούν κάποιοι να μου προσάψουν, περισσότερο σε κάποιους άλλους ταιριάζει παρά σε εμένα. Ζητιάνος δεν είναι κάποιος που πάει σε ένα μαγαζί ύστερα από πρόσκληση, διαπραγματεύεται για την επόμενη χρονιά και αντί για μηνιαία μίσθωση ζητάει μία νόμιμη και αξιοπρεπή δουλειά για να εργάζεται ταυτόχρονα με την προπόνηση, ενώ αντίθετα απατεώνας είναι κάποιος που προσπαθεί να κερδίσει χρήματα παράνομα από ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές. Όσο για την συμβουλή- νόμο ζωής, θέλω να τους ενημερώσω ότι από ομάδες που έχω περάσει, ακόμα και εκτός Πατρών, έχω διατηρή-

σει δυνατές φιλίες με μικρούς και μεγάλους, οι οποίοι δεν επικοινωνούν μαζί μου μόνο για ποδοσφαιρικούς λόγους αλλά και από ενδιαφέρον προς το πρόσωπό μου. Τελειώνοντας θέλω να πω ότι κάθε χρόνο κάνω τα πάντα για την ομάδα που βρίσκομαι, είτε αυτή λέγεται Διαγόρας Βραχνείκων, είτε Εράνη Φιλιατρών, είτε Δόξα Νέας Μανωλάδας".


17 ÐÝìðôç 21 Ìáñôßïõ 2013

Αίας Γαστούνης

Ìå Áíäñéüëá óôï ôéìüíé

Ξενοφών - Λαμπέτι 4-1

"ÊáèÜñéóå" óôçí åðáíÜëçøç

Ανακοίνωση Δανίκα με αιχμές Του Πάνου Ηλιόπουλου αγδαίες εξελίξεις είχαμε στο θέμα της τεχνικής ηγεσίας του Αίαντα Γαστούνης, καθώς μετά από απόφαση της διοίκησης ο Γιάννης Δανίκας από προχθές αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο των "κόκκινων". Επιπρόσθετα όσον αφορά το "κομμάτι" επόμενη μέρα ο Αίας ανακοίνωσε χθες την πρόσληψη του Ζώη Ανδριόλα, προπονητή που μεσούσης της περιόδου βρισκόταν και πάλι στον πάγκο της ομάδας της Γαστούνης.

Ρ

Η τοποθέτηση Δανίκα Ο Γιάννης Δανίκας πρώην προπονητής πλέον του Αίαντα Γαστούνης, εξέδωσε ανακοίνωσε αρκετά καυστική το πλήρες κείμενο της οποίας έχει ως εξής: "Έμεινα έκπληκτος από την απόφαση του προέδρου να μην συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου σαν προπονητής στην ιστορική ομάδα του Αίαντα Γαστούνης. Χωρίς να μου προσδιορίσει ακριβώς τον λόγο. Κι αντί να μου δώσει μια εξήγηση μου ζητούσε συνεχώς συγνώ-

Ìå ôïí Æþç Áíäñéüëá ðïñåýåôáé ðëÝïí óôïí ðÜãêï ï Áßáíôáò, åíþ áíáêïßíùóç ìå áé÷ìÝò åîÝäùóå áðü ôç ìåñéÜ ôïõ ï ÃéÜííçò Äáíßêáò ðñþçí ôå÷íéêüò ôïõ óõëëüãïõ ðëÝïí. μη και ότι δεν έχει κανένα παράπονο από εμένα. Την προηγούμενη εβδομάδα δέχθηκα κάποιες συμβουλές- παρεμβάσεις να μην ξαναχρησιμοποιήσω τέσσερις ποδοσφαιριστές γιατί αυτοί θέλουν το κακό της ομάδας! Κι όταν ρώτησα, γιατί δεν τους διώχνετε εσείς από την ομάδα, εισέπραξα την απάντηση, ότι είναι ντόπιοι και ότι γι' αυτό δεν μπορούν να τους το κάνουν

αυτό. Μπροστά σ' αυτή τη συζήτηση ήταν και ο κ. Βασίλης Τσοκάκης, Γενικός Αρχηγός της ομάδας, ο οποίος τους προέτρεψε να με αφήσουν να κάνω τη δουλειά μου όσο καλύτερα μπορώ, χωρίς να παρεμβαίνουν. Εγώ πιστεύοντας, ότι για τη σωτηρία του ιστορικού συλλόγου έπρεπε να εκμεταλλευτώ όλο το έμψυχο δυναμικό της ομάδας με τον καλύτε-

ρο τρόπο, έπραξα αναλόγως. Και δεν είχα την πολυτέλεια να αφήσω αυτούς τους 4 ποδοσφαιριστές εκτός ομάδας χωρίς να είναι τιμωρημένοι. Πιστεύω ότι αυτός ο ιστορικός σύλλογος δεν εκπροσωπείται επάξια από την μικρή μερίδα παραγόντων. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον κ. Β. Τσοκάκη για την προσπάθεια που έκανε αλλά ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη!"

Αναγέννηση Παλαιοχωρίου

Προσπάθεια μέχρι τέλους Το αποτέλεσμα στην αναμέτρηση κόντρα στη Βάρδα μπορεί να μην ήταν το επιθυμητό για την Αναγέννηση Παλαιοχωρίου, αλλά στο σύλλογο του διευρυμένου Δήμου Πηνείου δηλώνουν αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι τέλους προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της παραμονής. Όσον αφορά για το παιχνίδι του πε-

ρασμένου Σαββάτου κόντρα στη Βάρδα, στην Αναγέννηση δηλώνουν ικανοποιημένοι από την προσπάθεια που κατέβαλε η ομάδα ειδικά στο ανασταλτικό κομμάτι, ενώ υπάρχουν έντονα παράπονα στη φάση του γκολ της Βάρδας με τους νεοφώτιστους να υποστηρίζουν πως ο σκόρερ βρισκόταν σε θέση οφσάιντ. Από κει και πέ-

ρα στο Παλαιοχώρι αφήνουν πίσω τους το ματς με τη Βάρδα, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον τους στην αναμέτρηση της προσεχούς αγωνιστικής με τη Δάφνη εκτός έδρας. Παιχνίδι με σημαντικό βαθμό δυσκολίας απέναντι σε μια ομάδα αρκετά ανεβασμένη, με την Αναγέννηση να θέλει το θετικό αποτέλεσμα στην προ-

σπάθεια που κάνει για να παραμείνει απευθείας στη μεγάλη τοπική κατηγορία.

9, 15, 16, 18, 35, 40 +2

Επιστροφή στις νίκες για τον ΞενοΑ1 Βέρροιος φώντα Κρεστένων, με τους "κόκκιΒαθμολογία νους" να επικρατούν του ΟλυμπιαΣε 24 αγώνες κού Λαμπετίου με σκορ 4-1 αποτέΒάρδα 46-14 57 λεσμα που τους έφερε και πάλι Αστέρας 67-29 56 στην τρίτη θέση. Όσον αφορά την Ξενοφών 46-31 41 ομάδα του Λαμπετίου στο χθεσινό Μαγούλα 38-25 41 παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώθηκε Δάφνη 46-35 39 η 24η αγωνιστική της Α1 Βέρροιος, Τραγανό 36-25 39 παρουσίασε ένα μέτριο πρόσωπο Σκουροχώρι 25-25 34 γνωρίζοντας την ήττα που την δια- Ολυμπιακός Σ.25-33 30 τηρεί στις επικίνδυνες θέσεις της Χειμαδιό 25-39 29 βαθμολογίας. Χαρακτηριστικό του Χάβαρι 32-41 28 ματς είναι ότι και τα πέντε τέρματα Παλαιοχώρι 26-41 26 σημειώθηκαν όλα στην επανάλη- Ηλειακός Λεχ.38-53 22 ψη, με τον Ξενοφώντα να είναι ο Προοδευτική 31-40 22 μεγάλος πρωταγωνιστής. Πιο συ- Λαμπέτι 31-46 20 γκεκριμένα στο 51' ο Τσαγκάρης έ- Αργοναύτης 28-51 19 βαλε την ομάδα της Κρέστενας σε Αίας 28-39 19 θέση οδηγού καθώς έκανε το 1-0, ενώ στο 63' μετά φάουλ του Λώλη ο Παναγιωτακόπουλος με σουτ διεύρυνε το δείκτη του σκορ στο 2-0. Το τρίτο τέρμα για τους γηπεδούχους σημειώθηκε τέσσερα λεπτά αργότερα και πιο συγκεκριμένα στο 67' μετά από κεφαλιά του Τσαγκάρη, ενώ στο 71' μετά από κόρνερ του Τσαγκάρη ο Δημάκης με κεφαλιά έκανε το 4-0. Το τελικό 4-1 διαμορφώθηκε από κεφαλιά του Ζιώγα πέντε λεπτά πριν από τη λήξη του 90'. Όσον αφορά το πρώτο μέρος, οι γηπεδούχοι μόλις στο 1' είχαν δοκάρι σε τετ- τετ του Παναγιωτακόπουλου, ενώ το Λαμπέτι απείλησε άμεσα στο 40' αλλά το πλασέ του Καλύβα από καλή θέση πέρασε άουτ. Ξενοφών: Φιλιππόπουλος, Καρέτσος, Διονυσόπουλος, Μιχαλόπουλος, Λώλης(78' Βουρλιάς), Στ. Ζαπάντης, Τσαγκάρης(76' Α. Πρίνος), Π. Πρίνος, Δημάκης(70' Τσιλιβήτας), Παναγιωτακόπουλος, Κουτσογιαννάκης Λαμπέτι: Λαμπρόπουλος, Ντάβαρης, Μανοδήμος, Ζέρβας, Ραπούσι, Παπάς, Ζυγογιάννης, Πετρόπουλος, Ζιώγας, Καλύβας, Γιαννόπουλος

Β' κατηγορία 23η αγωνιστική 1ος όμιλος Αποτελέσματα Μακρίσια - Ωλενιακός 2-2 Ηρακλής ΠΒ- Καλλίκωμο 2-2, Αμπελών - Χελιδόνια2-1, Ερμής - Αγ. Γεώργιος 1-3, Νέδας Νεοχώρι 0-1, Θρίαμβος - Θύελλα Π 0-4, Ηρακλής Π- Δόξα Ελ 3-4, Λαστέικα - Ν. Φιγαλεία 1-0


18 ÐÝìðôç 21 Ìáñôßïõ 2013

Ðüóåò öïñÝò Ý÷åéò ôáõôéóôåß ìå Ýíáí Þñùá äñÜóçò;

Πόσες φορές αναζητάς κάτι με πιο έντονη δραστηριότητα από ένα ηλεκτρονικό σου παιχνίδι; Το νεοϊδρυθέν αθλητικό σωματείο ΗΦΑΙΣΤΟΣ ταράζει τα ήσυχα νερά της Πάτρας και το Σάββατο 23 Μαρτίου, στον μόλο της Αγίου Νικολάου παρουσιάζει το απόλυτο ζωντανό βιντεοπαιχνίδι στην Πάτρα. Με δελτίο Τύπου που έστειλαν οι ιθύνοντες του event, αναφέρουν: " Μια ευκαιρία να διώξουμε την οκνηρία της κρίσης και να γεμίσουμε τον αέρα με μηνύματα θετικής σκέψης συμμετέχοντας σ' ένα παιχνίδι που θα πάρουν μέρος γνωστοί αθλητές της πόλης μας, αθλητές με αναπηρία, παιδιά και νέοι. Το αθλητικό σωματείο ΗΦΑΙΣΤΟΣ, η ομάδα του Wheelchair in Action, η Battlefield Live Hellas με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Υποστήριξης Δημότη, Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων & Ένταξης Μεταναστών και τους εθελοντές του Δήμου Πατρέων (Ομάδα Έψιλον) σας προσκαλούν να γνωρίσετε και να παίξετε το απόλυτο ζωντανό βιντεοπαιχνίδι, την μεταφορά της δράσης από την οθόνη σε πραγματικές συνθήκες. Το αθλητικό σωματείο ΗΦΑΙΣΤΟΣ διοργανώνει την εκδήλωση στα πλαίσια των δράσεων του για την γνωριμία του σωματείου με τους Πατρινούς. Η δράση αυτή θα προσελκύσει άτομα με κινητικές αναπηρίες κοντά στο σωματείο και στην ομάδα μπάσκετ με καρότσι του σωματείου. Επίσης η ευαισθητοποίηση της πατρινής κοινωνίας σε όλα τα θέματα που αφορούν τους ανθρώπους με αναπηρία και την ισότιμη συμμετοχή τους σε όλες τις κοινωνικές εκδηλώσεις θα είναι ένα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα αυτής της εκδήλωσης. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί συλλογή παιδικών ρούχων και παιχνιδιών που θα προσφερθούν σε εθελοντικούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς ανθρωπιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα".

Κόροιβος

Ôïõò "óêüôùóå" ìå ôá ôñßðïíôá

Ένας εκπληκτικός Νίκος Κούρτης αποσυντόνισε τη Νέα Κηφισιά

Τ

ην τιμητική του έχει αυτή την εβδομάδα ο Νίκος Κούρτης. Ο 35χρονος φόργουορντ του Κοροίβου, για τον οποίο ο Βασίλης Νιπεργιάλης είχε την έμπνευση να τον τοποθετήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα σε θέση γκαρντ, παίζοντας με ένα βαρύ και ασυνήθιστο σχήμα, "σκότωσε" με τα τρίποντά του τη Νέρα Κηφισιά, έβγαλε εκτός ρυθμού τον αντίπαλο και κατάφερε να οδηγήσει τον Κόροιβο στην επικράτηση με αυτό το εκπληκτικό τελικό 76-71. Φυσικά ο Νίκος Κούρτης, συγκαταλέγεται ανάμεσα στην κορυφαία πεντάδα της εβδομάδας του έγκυρου μπασκετικού πόρταλ basketblog.gr. Τον έχει τοποθετήσει στη θέση του σμολ φόργουορντ και αναφέρει γι' αυτόν τα εξής: "Τρομερό παιχνίδι από τον έμπειρο φόργουορντ, ο οποίος με καθοριστικά καλάθια "σκό-

τωσε" τη Ν. Κηφισιά και έσπρωξε τον Κόροιβο σε μια από τις σημαντικότερες νίκες του στην Α2. 20 πόντοι (1/2 β., 2/4 διπ., 5/9 τριπ.), 4 ριμπ., 1 ασ., ο απολογισμός του...". Θυμίζουμε ότι ο Νίκος Κούρτης, είναι ένας παίκτης ο οποίος ήρθε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Πέρυσι φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ, ωστόσο από τη στιγμή κατέστη εφικτή η μετακίνησή του στην Αμαλιάδα, ο Βασίλης Νιπεργιάλης δεν είχε τον παραμικρό ενδοιασμό. Γνώριζε ότι προσθέτει στη μηχανή του έναν παίκτη ο οποίος έχει την εμπειρία να προσφέρει πάρα πολλά πράγματα. Απόφαση η οποία τον δικαιώνει.

Αναγνώριση και για Νιπεργιάλη Η μεγάλη νίκη σε βάρος της Νέας Κηφισιάς, είναι μια εξίσου σημαντική αναγνώριση και για τον προπονητή της ομάδας του Κοροίβου Βασίλη

Νιπεργιάλη. Με τη σειρά του αυτός, συγκαταλέγεται στον κορυφαίο προπονητή της αγωνιστικής του basketblog.gr, αποκομίζοντας μια σειρά από ευμενέστατα σχόλια: "Ο Κόροιβος χτίζει από το ξεκίνημα της σεζόν μια ιδιαιτέρως ποιοτική και ανταγωνιστική ομάδα, η οποία έχει μεγάλες φιλοδοξίες για το μέλλον. Η νίκη επί της πρωτοπόρου Ν. Κηφισιάς είναι ακόμη μια απόδειξη της υψηλής δυναμικής της ομάδας της Ηλείας, η οποία έφερε πίσω στον πάγκο της το καλοκαίρι τον Βασίλη Νιπεργιάλη και τώρα δικαιώνεται... Ο Έλληνας κόουτς έχει τεράστια συμβολή στην εξαιρετική πορεία του Κοροίβου και η νίκη επί της Κηφισιάς ήταν και για τον ίδιο μια μεγάλη επιβράβευση", αναφέρει στο σχετικό της κείμενο η συγκεκριμένη ιστοσελίδα, η οποία αναγνωρίζει με αυτό τον τρόπο τη συμβολή του Νιπεργιάλη στη μεγάλη νίκη. Ε-

κείνο το οποίο εμείς προσθέτουμε, είναι ότι ο Κόροιβος μπόρεσε και μας παρουσίασε το περασμένο Σάββατο ένα εντελώς διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού. Μια τακτική την οποία δεν μας είχε συνηθίσει, τακτική η οποία για μεγάλο μέρος του παιχνιδιού προσαρμόστηκε στον αντίπαλο και κατόρθωσε να φέρει αυτό το μεγάλο αποτέλεσμα. Ο Κόροιβος αμύνθηκε με ζώνη, έκλεισε τη ρακέτα του και ρίσκαρε το περιφερειακό σουτ της Νέας Κηφισιάς, όπως είπε μετά το ματς ο Νιπεργιάλης. Απέναντι σε έναν τέτοιο αντίπαλο ήταν αδύνατον να κλείσεις τα πάντα. Η τακτική αυτή είχε σαν αποτέλεσμα να ελέγξει ο Κόροιβος τα ριμπάουντ και σε συνδυασμό με τη ζημιά που έκανε ο Τόμιτς στην άλλη πλευρά της ρακέτας, να υποχρεώσει την Κηφισιά να παίξει και αυτή ζώνη, δίνοντας στον Κούρτη την ευχέρεια να αναλάβει… δράση!


19 ÐÝìðôç 21 Ìáñôßïõ 2013

ÁíáðÜíôçôá åñùôÞìáôá

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Ελλιπής και επιλεκτική ενημέρωση

Του Πάνου Ηλιόπουλου Δικαιολογημένα ερωτηματικά προκαλούν το τελευταίο διάστημα οι κινήσεις της παράταξης Παναγόπουλου σχετικά με θέματα που έχουν να κάνουν με την πληροφόρηση και την προβολή, ενόψει των προσεχών εκλογών της ΕΠΣΗ. Τρανό παράδειγμα το θέμα της επίσκεψης του επικεφαλής της παράταξης και άμεσων συνεργατών στον πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Σαρρή, θέμα που "περιέργως"" δεν φιλοξένησε η "Πρώτη" επειδή ουδέποτε της εστάλη. Για ένα τόσο σοβαρό και σημαντικό θέμα, πιστεύω ακράδαντα πως ο επικεφαλής ή κάποιος από την παράταξη Παναγόπουλου που είναι υπεύθυνος σε θέματα ΜΜΕ καλό θα ήταν τηλεφωνήσει ή στο σταθερό τηλέφωνο της εφημερίδας μας ή στα προσωπικά των αθλητικών συντακτών προκειμένου και η "Πρώτη", μια εφημερίδα που διαβάζεται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του Νομού από αναγνώστες κάθε ηλικίας, να έχει φιλοξενήσει και αυτή το θέμα.

Αλαφούζος καλεί Ιβάν για κάθαρση. Πώς είναι στα ρώσικα ο "μεγάλος αδερφός"; "ÐáñÜãêá" óôçí åëëçíéêÞ äéáéôçóßá ê. Ðáíáãüðïõëå; Διαβάζουμε τα όσα ειπώθηκαν ανάμεσα στα μέλη της παράταξης Παναγόπουλου και τον πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Σαρρή. "Στο πλαίσιο της ίδιας συνάντησης, ζητήθηκε από τον πρόεδρο της ΕΠΟ να υπάρξει απεμπλοκή στο θέμα των αξιολογημένων Ηλείων διαιτητών και να επανέλθουν στην ενεργό δράση σε μόνιμη βάση, αφού έχουν τη θέληση και την ικανότητα να προχωρήσουν μπροστά και να εκπροσωπήσουν επαρκώς την Ένωσή μας, στα εθνικά πρωταθλήματα. Δυστυχώς οι διαιτητές μας "πληρώνουν" την κακή τακτική του κ. Κουλούρη απέναντι στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, κάτι, που ακόμη ο ίδιος και οι συνεργάτες του αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν". Τι σημαίνει αυτό με άλλα λόγια; Αν ο Κουλούρης αλλάξει μυαλά και κάνει τα χατίρια του Σαρρή, οι διαιτητές θα γίνουν ικανοί και θα παίξουν; Δηλαδή ο κ. Παναγόπουλος θέλει να πει ότι στην ελληνική διαιτησία υπάρχει παράγκα και η αγωνία του είναι πώς θα μπούνε οι Ηλείοι διαιτητές μέσα; Σο.Φ.

Ëßãï ðñéí ôç óÝíôñá

Το δικό τους πηγαδάκι είχαν σχηματίσει λίγο πριν την έναρξη του αγώνα στο Παλαιοχώρι ανάμεσα στην Αναγέννηση και τον ΠΑΟ Βάρδας, ο Δημήτρης Χρόνης και ο Νίκος Μενίκου. Το τι ειπώθηκε μεταξύ των δυο ανδρών δεν μπόρεσε να γίνει γνωστό, αλλά λογικά η συζήτησή τους πρέπει να περιστράφηκε γύρω από το τοπικό ποδόσφαιρο. Άλλωστε και οι δυο τους είναι γνώστες του αντικειμένου με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει… Π.Η.

Επειδή δεν πρέπει να δημιουργούνται εντυπώσεις σχετικά με τις τελευταίες δραστηριότητες της παράταξης Παναγόπουλου για την ΕΠΣ Ηλείας και την προβολή την οΜε τον ποία τυγχάνει από την Πρώτη, θα πρέπει να ειπωθούν τα παρακάτω. Η συγκεκριμένη Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλο παράταξη, εκτός των όσων άλλων δραστηριοτήτων της έχει επιδοθεί το τελευταίο διάστημα, δεν έχει ξεκινήσει καθόλου καλά τη λειτουργία της όσον αφορά το επικοινωνιακό κομμάτι, την οργάνωση και ενημέρωση όλων των ΜΜΕ με δίκαιο τρόπο. Αναφέρομαι στις δυο πιο πρόσφατες δραστηριότητές της, την ανακοίνωση της συνεργασίας της με τον Χρίστο Πλευριά, αλλά και την επίσκεψη των μελών της στην Αθήνα και την ΕΠΟ, όπου είχαν συνεργασία με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Σαρρή. Ούτε τη μία φορά, αλλά ούτε και την άλλη, η ενημέρωση δεν έφτασε ποτέ στην Πρώτη, με τρόπο τέτοιο ώστε να μεταφερθεί σωστά προς τα έξω. Την πρώτη φορά, είχαμε ενημέρωση σε προσωπικό επίπεδο από συνάδελφο δημοσιογράφο και τη δεύτερη φορά, η μοναδική αναφορά ήταν (ακόμα χειρότερα) σε προσωπικό ηλεκτρονικό μήνυμα πάλι από συνάδελφο δημοσιογράφο (και μάλιστα αργά το βράδυ της Τρίτης), χωρίς να υπάρχει καμία επικοινωνία από τα μέλη της παράταξης, αλλά και καμία σαφής αναφορά ότι πρόκειται για κάποιο δελτίο Τύπου της παράταξης Παναγόπουλου. Και σε αυτό το σημείο εξηγούμεθα. Μια παράταξη η οποία διεκδικεί τη διοίκηση της ΕΠΣ Ηλείας, η οποία έχει ένα θεσμικό ρόλο στα δρώμενα, φροντίζει να ενημερώνει για τις δραστηριότητές της, να επικοινωνεί τις σκέψεις της, με τον ανάλογο τρόπο. Με "φιλικά" μηνύματα στα προσωπικά ηλεκτρονικά ταχυδρομεία και επιλεκτικά (σε και από) κάποιους δημοσιογράφους, δεν συζητάμε για σοβαρή και υπεύθυνη ενημέρωση. Η μη παρουσίαση των δραστηριοτήτων της παράταξης Παναγόπουλου από την πλευρά μας, δεν ενέχει καμία σκοπιμότητα και αυτό οφείλω να το ξεκαθαρίσω. Η σωστή και έγκυρη ενημέρωση για τις όποιες δραστηριότητες της παράταξης Παναγόπουλου, είναι θέμα το οποίο πρέπει να χειρίζονται με υπευθυνότητα και σοβαρότητα οι εμπλεκόμενοι και να φροντίζουν με τον ίδιο τρόπο για την παρουσίασή τους από όλα τα ΜΜΕ. Εκτός και αν πίσω από αυτές τις προχειρότητες, κρύβονται άλλου είδους σκοπιμότητες, τις οποίες ούτε καν θέλω να σκέφτομαι, αλλά ούτε και καν θέλω να πιστεύω, αν και βέβαια ο χειρισμός αυτός με υποχρεώνει να κάνω και τέτοιες σκέψεις. Κλείνω για την ώρα με αυτά, αναφέροντας επιγραμματικά, για να γνωρίζουν τόσο ο κ. Παναγόπουλος, όσο και τα λοιπά μέλη-συνεργάτες του, όπως οι κ.κ. Γκέτσιος, Λυμπέρης, Μπράτης, Πλευριάς, οι οποίοι όπως είδαμε ήταν παρόντες σε αυτή τη συνάντηση στην ΕΠΟ, δύο πράγματα. 1: Υπάρχει στην παράταξη Η.Π.Ε.Σ. υπεύθυνος Τύπου και αν ναι, αυτός ποιος είναι; 2: Η παράταξη ενδιαφέρεται για την ενημέρωση των δεκάδων σωματείων τα οποία εδώ και πάνω από μια δεκαετία επιλέγουν για την ενημέρωσή τους την Πρώτη; 3: Αποτελούν αυτά γενικότερη φιλοσοφία της παράταξης την οποία επιχειρούν να μεταφέρουν και στην ΕΠΣΗ; Κλείνω εδώ Υ.Γ.: Το σταθερό τηλέφωνο της εφημερίδας είναι 26210-440100. Η ηλεκτρονική διεύθυνση της εφημερίδας Πρώτη είναι protinews@otenet.gr. Τα προσωπικά κινητά των αθλητικών συντακτών είναι γνωστά!

ß íçôï τηöς áâïñ Áêëüαγ ωγή και

Μετά τη διεξ ής στο πρω22ης αγωνιστικ ACS ο Άτάθλημα της Α2 ι το ξενα εί ρης Στρεφίου για την κακάθαρο φαβορί ώτης θέσης, τάκτηση της πρ ι απευθείκα που σημαίνει μεγάλο τοπιινόμαυροι" ας άνοδο στο ριμένα οι "κιτρ εκ γκ συ ιο Π α. ζοντας ένα σο κό πρωτάθλημ πίας παρουσιά υμ ν Ολ τη ς ό ία απ χα αι Αρ βρίσκοντ του Δήμου νο πρόσωπο, υν μέ ζο χη μά αρ οι ιθ ετ πε να ι ει βαρό κα θα πρέπ ηγού και πλέον αρχή σε θέση οδ α την Α1 Βέρροιος. Π.Η. υς γι τις βαλίτσες το

í ðïýëìáí κυριαÍáõëþíïõ στα Σαγέικα, ενόψει του

Ξεσηκωμός επικρατεί ικό εκτός έδρας με τον Εθν κάτικου πολύ σπουδαίου ές" ιστ λεμ "πο Οι ς. ική Εθν Δ' Μελιγαλά στο φινάλε της ίας παλ ισο της η θυσία το βαθμό ως γνωστόν θέλουν πάσ ν στη και νής αμο παρ ιτήριο της για να ανανεώσουν το εισ η έΉδ ς. του οι μόν αι είν θα προσπάθεια τους αυτή δεν θ' αναλμαν που Κυριακή πρωί χουν ναυλωθεί τρία πού τέταρκαι θεί λω ναυ ενώ ίσως χωρήσουν για Μεσσηνία, η. ευσ σέλ το αν υπάρχει μεγάλη προ Π.Η.


ψάχνετε για... ÆÇÔÏÕÍÔÁÉ ΖΗΤΗΕΙΤΑΙ κοπέλα με γνώσεις Μπουφέ για καφέ Πατρών 24 Πύργος. Τηλ: 6974807041 (ΜΑ8213) Ζητείται νέος ή νέα για απασχόληση ως υπάλληλος γραφείου. Τηλ. 2621031805806. Κιν. 6944782192 (ΜΑ8196) Ζητούνται νέοι ή νέες πτυχιούχοι ΑΕΙ/ΤΕΙ για την προώθηση προϊόντων. Τηλ. 2621031805-806. Κιν. 6944782192 (ΜΑ8197) ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ κοπέλες εμφανίσιμες μέχρι 30 ετών με όρεξη για δουλειά για να εργαστούν στον πολυχώρο του cafe LIQUED διασταύρωση Κρεστένων για τη σεζόν 2013. Αποστολή βιογραφικού με φωτογραφία στο e-mail: grecafm1@otenet.gr (MA8214)ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ να αποκτήσεις, να συμπληρώσεις ή να αυξήσεις τα εισοδήματά σου; Με έξυπνο και δυναμικό τρόπο; Η εταιρεία μας αναπτύσσεται στην περιοχή σου και χρειάζεται δραστήρια άτομα που έχουν όνειρα και φιλοδοξίες για κα-

ριέρα και υψηλές μηνιαίες αποδοχές. ΤΗΛ. επικοινωνίας 6986798801 (ΜΑ 8208) ΖΗΤΕΙΤΑΙ κοπέλα για καφενείο στον Πύργο έως 35 ετών. Τηλ. 6975641974 (ΜΑ8205) ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ άτομα για εργασία από το χώρο τους για καινούργια εταιρεία στο χώρο των αρωμάτων και των καλλυντικών. Πληροφορίες στο κο. Γιάννη. Τηλ. 6983753388 (ΜΑ8202) ΖΗΤΕΙΤΑΙ άτομο με γνώσεις Η/Υ για το τεχνικό τμήμα του Cosmos TV κατά προτίμηση απόφοιτος ΤΕΙ. Πληρ. 2621081100 (ΜΑ8194) ΖΗΤΕΙΤΑΙ έμπειρη κοπέλα για κουζίνα. Περιοχή Αμαλιάδας 2622023408, ώρες επιχ. 10:00-12:00π.μ. και 16:0021:00μ.μ. (ΜΑ8195) Ζητούνται κοπέλες με γνώσεις Η\Υ χωρίς υποχρεώσεις, για κατάστημα σε Πύργο Αμαλιάδα. Ωράριο καταστημάτων. Τηλ. 6937412858 (ΜΑ8189) ΖΗΤΕΙΤΑΙ: νέος ή νέα για να αναλάβει πρατήριο υγρών καυσίμων περιοχής Ανδραβίδας-Λεχαινών. Προσόντα γνώση Αγγλικών και Η/Υ, ηλικίας έως 35 ετών. Αποστείλατε βιογραφικό στο email: ektor158@hotmail.com. Πληροφορίες 6948582063 (ΜΑ8169)

δουλειά/σπίτι/οικόπεδο/αγροτεμάχιο/επαγγελματικό χώρο/μοτοσικλέτα/έπιπλα /ηλεκτρικές συσκευές/τεχνίτη/το χαμένο σας ζωάκι/το μελλοντικό σας σύντροφο  Åñãáóßá ÆÇÔÏÕÍ ΚΥΡΙΑ ελληνίδα ζητά απασχόληση για φύλαξη ηλικιωμένων πρωινές- απογευματινέςβραδινές ώρες & καθαρισμό σπιτιών. Τηλ: 6981142607 (ΜΑ 8212) ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων όλο το 24ωρο.Τηλ: 69970665640 (ΜΑ8211) Νεαρός (ετών 25) ζητά εργασία ως σερβιτόρος, επαγγελματίας οδηγός, αποθηκάριος, αγρότης. Τηλ. επικ: 6972095271 (ΜΑ8209) Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων επί 24ωρου βάσεως. ΤΗΛ: 6997239035 (ΜΑ 8172) ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων. Τηλ. 6987118319 (ΜΑ8164) Δεσποινίς, πτυχιούχος Λογιστικής με ΠΟΛΥΕΤΗ ΠΡΟΥΠΥΡΕΣΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ, κάτοχος Proficiency και ECDL ζητά ανάλογη εργασία. Δεκτές και προτάσεις για δουλειά και Τουριστικές Επιχειρήσεις, Ξενοδοχεία. Τηλ. επικ. 6986107148 (ΜΑ 8192) Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων στην περιοχή Πύργου-Αμαλιάδας. Τηλ.69850381596999331235(ΜΑ8157)

Κομμώτρια με εμπειρία ζητά εργασία σε κομμωτήριο άριστη στην δουλειά της. ΤΗΛ. 6970061067. (ΜΑ8159) Αναλαμβάνουμε βαψίματα παντός τύπου άριστη δουλειά, λογικές τιμές. ΤΗΛ. 6984278513(ΜΑ8160) ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία για φύλαξη παιδιών ή ηλικιωμένων είτε ως καθαρίστρια σε σπίτια και γραφεία. ΤΗΛ: 6980813887 (ΜΑ 8163) ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΤΟΝΑ. Χρειάζεστε γυναίκα για βοήθεια στο σπίτι, για ανήμπορα άτομα (γιαγιά- παππού), για άτομα με πρόβλημα στην κίνηση, κλπ. Τηλεφωνήστε στο γραφείο της κας ΝΤΟΝΑΣ να σας στείλει το κατάλληλο άτομο. Επίσης σερβιτόρες-καμαριέρες-λαντζιέρες-καθαρίστριες ολοήμερες ή ωρομίσθιες. ΤΗΛ: 2622400041, 6936529012, 6988800814 (ΜΑ 8153) Καθαρίζω, ξελογκώνω δενδροπερίβολα λιοστάσια, κέντρωμα ελιάς με συνεργείο σε όλο το Νομό Ηλείας. Τιμές λογικές. Τηλ. 6944900702 (ΜΑ8154) Κυρία Ελληνίδα με γνώσεις αποκλειστικής ζητά εργασία για φροντίδα ηλικιωμένων όλο το 24ωρο.Τηλ. 6970450884 (ΜΑ8150)

ÌáèÞìáôá ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου και προετοιμασία για ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών. Γνωστικό αντικείμενο ειδική διδακτική. Χαμηλές τιμές. ΤΗΛ: 6972976752 (ΜΑ 8177) Παρέχονται έγκυρες σημειώσεις σε όλα τα φιλολογικά μαθήματα Γυμνασίου και Λυκείου από εκπαιδευτικό κλασικής φιλολογίας. Ακόμα, δέχομαι να δημιουργήσω οποιαδήποτε εργασία πάνω στα συγκεκριμένα μαθήματα. Τιμές προσιτές. Τηλ. 6976874167 (ΜΑ8170) Κοπέλα απόφοιτη Παιδαγωγικού Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα ισπανικών και αναλαμβάνει την προετοιμασία παιδιών του Δημοτικού με 7€/ώρα. Το πρώτο μάθημα δωρεάν. Περιοχή Πύργου-Αμαλιάδα. ΤΗΛ. 6975600263 (ΜΑ8161) Ιταλίδα με πείρα αναλαμβάνει να δίνει μαθήματα Ιταλικής Γλώσσας. Μόνο σοβαρές προτάσεις. Τηλ. 6945846859 (ΜΑ8139) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ (κλασικής φιλολογίας) με 5ετή διδακτική εμπειρία σε ιδιαίτερα μαθήματα (Γυμνάσιο-Λύκειο) ζητά εργασία σε φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης, εντός της πόλης του Πύργου. Τηλ.

6976874167 (ΜΑ 8129) ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ Αριστοτελείου Πανεπιστημίου καθηγήτρια ΤΕΙ, κάτοχος Μεταπτυχιακού παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα Αρχών Οικονομικής Θεωρίας και ΑΟΔΕ. Φροντιστηριακή και διδακτική πείρα-τεστ και σημειώσεις. Φιλική τιμή. Τηλ. 6986618882 (ΜΑ8119) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ κλασικής φιλολογίας παραδίδει ιδιαίτερα σε μαθητές Δημοτικού (μόνο Γλώσσα), Γυμνασίου και Λυκείου. Παρέχονται σημειώσεις. Πραγματοποιούνται μαθήματα και σε γκρουπ (2 μαθητές). Τιμές λογικές. Τηλ.6938849132. (ΜΑ8118) ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα στα αντικείμενα Ανάπτυξη εφαρμογών σε προγραμματιστικό περιβάλλον, Αρχή Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Αρχή Οικονομικής Θεωρίας, Γλώσσες Προγραμματισμού, Τιμή προσιτή (κ. Ντίνα). Τηλ. 2622092138-6948092784 (ΜΑ8111) ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ πανεπιστημίου με διδακτική πείρα παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου σε Μαθηματικά - Φυσική - Χημεία, τιμές προσιτές. Τηλ. 6945631817 (ΜΑ 8103)


/ ÐÝìðôç 21 Ìáñôßïõ 2013

Μικρές Αγγελίες

w w w . p r o t i n e w s . g r

21

Áêßíçôá ÐÙËÇÓÅÉÓ ÁÊÉÍÇÔÙÍ ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα τριάρι διαμπερές 89τμ 3ου ορόφου κεντρικό Κοκκίνου 1. Τηλ: 26210 25355 (ΜΑ8091) Πωλείται έκταση 9 στρ. στην ΝΕΟ Πατρών-Πύργου στο ύψος της Βάρδας κατάλληλο για επαγγελματική χρήση. Τηλ. 6977413105 (ΜΑ8147) ΚΑΡΥΔΕΩΝΑΣ 30 στρ με υπόγειο αγωγό πωλείται στα Δουνέϊκα. ΤΗΛ: 2622092008 και 6977151900 (ΜΑ 8165) Διαμέρισμα 63 τμ σε πολυκατοικία επί της οδού Σμύρνης 29 και Ναυαρίνου, υπερυψωμένο ισόγειο, σχεδόν 1ος όροφος, με ελάχιστα κοινόχρηστα, σε άρι-

στη κατάσταση και σε πολύ καλή τιμή. Τηλ. Επικοινωνίας : 2610.270613, και κιν. 6945330595. (MA8152) Πωλείται οικόπεδο 4,5 στρ. στη περιοχή Λιβαδάκια Αμαλιάδας, οικοδομήσιμο, Τιμή ευκαιρίας. Τηλ. 26220-26800 και 6972327628. (ΜΑ 8039) ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο 3.620 τ.μ. εντός οικισμού και αναδασμού, πλησίον της Ε.Ο. Πύργου - Αρχ. Ολυμπίας στην διασταύρωση Παλαιοβαρβάσαινας. Ελκυστικοί όροι δόμησης και ελεύθερο για κάθε χρήση. ΤΗΛ: 6973052133 (ΜΑ 7995)

ÅÍÏÉÊÉÁÓÅÉÓ ÁÊÉÍÇÔÙÍ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ τρία δυάρια διαμερίσματα σε νεόκτιστη οικοδομή, με αυτόνομη θέρμανση, προσόψεως, μεγάλες βεράντες, φωτεινότατα, χωρίς κοινόχρηστα, κοντά στο κέντρο του Πύργου.

Τηλ: 6936436070 (ΜΑ8215) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα 30τμ. επιπλωμένη στο κέντρο του Πύργου πλησίον επαρχείου χωρίς κοινόχρηστα. Τηλ: 6944755055 (ΜΑ8207) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ μονοκατοικία 120τ.μ. 4 χιλ. από τον Πύργο, περιφραγμένη με κήπο, αυτόνομη θέρμανση. Τηλ. 6972602786 (ΜΑ8201) Ενοικιάζεται ισόγειο διαμέρισμα καινούργιο σε 2οροφη οικοδομή, 2 κρεβατοκάμαρες, σαλόνι, κουζίνα, μπάνιο, αποθήκη, τζάκι ηλιακό τριπλής ενέργειας, νυχτερινό, αυτόνομης θέρμανσης, αποχέτευση, χωρίς κοινόχρηστα στην Αμαλιάδα, οδός Βυσσινίας 11. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2622300374 και 6980344709 (MA8198) ΠΥΡΓΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι με 2 κρεβατοκάμαρες - κουζινοσαλοτραπεζαρία, γωνιακό ηλιόλουστο, 1ος όροφος σε

διώροφη οικοδομή με οικολογικά ανακλεινόμενα κουφώματα και αυτόνομη θέρμανση. Νέας Αρτάκης 12 πλησίον 3ου Λυκείου Πύργου. ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ 8181) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 2ου ορόφου 110τμ. διαμπερές, τριών υπνοδωματίων, αυτόνομη θέρμανση. Τάκη Πετροπούλου 50Α. Τηλ. 26210711816976476379 (ΜΑ8173) EΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στην Γαστούνη 3άρι διαμέρισμα με 2 υπνοδωμάτια ευήλιο και ευάερο. ΤΗΛ. 6932470435 (ΜΑ8174)ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στην Γαστούνη 2άρι διαμέρισμα ΤΗΛ.6932470435 (ΜΑ8175) EΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στην παραλία Γαστούνης οικία 1ου ορόφου με 3 υπνοδωμάτια 50μ. από τη θάλασσα, μεγάλη βεράντα με απέραντη θέα στο Ιόνιο. ΤΗΛ. 6932470435 (ΜΑ8176)

Ενοικιάζεται οροφοδιαμέρισμα 2άρι 61τμ. Στην οδό Διάκου 2-Πύργος. Τηλ. 6938886579(ΜΑ8148) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στο 10χιλ. Πύργου - Κατακόλου αποθήκη 70τμ. και ελεύθερος χώρος 200τμ. Τηλ. 2621041877-6974832039 (ΜΑ8171) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα 4ος όροφος επιπλωμένη, φρεσκοβαμένη, μεγάλη βεράντα στο κέντρο του Πύργου, Πλησίον Εμπορικής Τράπεζας, ενοίκιο 220€. Τηλ.: 2 6 2 1 0 2 5 0 1 1 , 6 9 3 8 990613,6932924343. (ΜΑ8068) ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ 2 δυάρια καινούρια Αγ. Σπυρίδωνος και Χαριλάου Τρικούπη στον Πύργο. Τιμή 280€, χωρίς κοινόχρηστα. ΤΗΛ. 6937150208. (ΜΑ8069) Ενοικιάζεται χώρος στεγασμένος στο 3,5 Πύργου Αρχ. Ολυμπίας Βαρβάσαινα, 1838τμ. Πληροφορίες Κακαλής Κώστας 26210-44966, 6932-233357 (ΜΑ 8146)

ÅÐÁÃÃÅËÌÁÔÉÊÇ ÓÔÅÃÇ ΠΩΛΕΙΤΑΙ Επιχείρηση CAFΕ-BAR στην κεντρική Πλατεία Γαστούνης, τριετούς λειτουργίας, με σταθερή πελατεία. Τιμή συζητήσιμη Μόνο σοβαρές προτάσεις. Τηλ.: 6978820196 (ΜΑ8067) ΠΩΛΕΙΤΑΙ περίπτερο στις εργατικές κατοικίες Πατρών. ΤΗΛ: 6984897180 (ΜΑ 8050) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ επαγγελματικός χώρος 170 τ.μ. συν πατάρι, σε κεντρικό σημείο στα Λεχαινά, οδός Πολυτεχνείου. ΤΗΛ: 6977601313 (ΜΑ 8029) ΛΕΧΑΙΝΑ: Ενοικιάζεται στην κεντρική πλατεία κατάστημα 30 τ.μ. ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ 7954) ΠΩΛΕΙΤΑΙ Cafe στην πλατεία Δικαστηρίων, λόγω συνταξιοδοτήσεως. Τιμή Λογική. ΤΗΛ: 2621032284 (ΜΑ 7972)


22

Μικρές Αγγελίες

w w w . p r o t i n e w s . g r

/ ÐÝìðôç 21 Ìáñôßïõ 2013

ÄéÜöïñá Πωλείται τριφύλλι Ά ποιότητας αράντιστο και σανός ΛΙΒΑΔΙ, Βρώμη και άχυρο. Αδραβίδα. Τηλ. 2623054767-6976975687 (ΜΑ8114)

ΠΩΛΕΙΤΑΙ σανός τριφύλλι μονοετές και βρώμη αρίστης ποιότητας και φετινής εσοδείας. ΤΗΛ: 6944862702 (ΜΑ 8199)

ΠΩΛΕΙΤΑΙ πυρηνολέβητας καινούργιος 40.000 θερμίδων τιμή 1.800€ και 60.000 θερμίδων τιμή 2.000€. Δωρεάν η υδραυλική εγκατάσταση. Πληρ. 6930739733 (ΜΑ8168)

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ κουτάβια ΣΕΤΤΕΡ ημερ. Γένν. 5-2-2013.Πληροφορίες: 6936868645(Ν. Ηλέιας) (ΜΑ8210) Συνταξιούχος του Δημοσίου, 61 ετών, επιθυμεί γνωριμία με κυρία έως 50 ετών με σοβαρό σκοπό. Σε κλήσεις με απόκρυψη δεν απαντώ. ΤΗΛ: 6981615979 (ΜΑ 8204)

ΠΩΛΕΙΤΑΙ φούρνος επαγγελματικός για πίτσες 1,00x1,20m Sergas.Τιμή 500 ευρώ. Τηλ: 6944755055 (ΜΑ8206) ΧΑΘΗΚΕ Πόιντερ λευκό-μαύρο θηλυκό 15 μηνών στην Πλατεία Κύπρου. Τηλ: 6940132366 (ΜΑ8203) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ κουτάβια πτίμπουλ ενός μηνός άριστη γενεαλογία και μορφολογία. Ποικιλία χρωμάτων. Βλέπετε γονείς. Σε τιμές προσιτές. Τηλ. 6984547823 (ΜΑ8200) ΠΩΛΕΙΤΑΙ εξοπλισμός μανάβικου σε άριστη κατάσταση σε τιμή ευκαιρίας. Πληροφορίες στο 6976701119(ΜΑ8190) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ξύλα ελιάς ξερά σε τιμή

AUTO SAME ΛΑΜΠΡΟΠ0ΥΛΟΣ

NISSAN NAVARA 2004 μοντέλο DIESEL , AIRCONTITION, ABS , όλα λεκτρικά λάστιχα καινούργια, 1μιση καμπίνα, 10,000E.

TOYOTA AYRIS 1600cc , υγραέριο-βενζίνη , 10/2007 , full extra ΠΡΟΣΦΟΡΑ 7700Ε

CITROEN C1 , 1100cc , 2006 μοντέλο , ΑΒS A/C FULL EXTRA, ζάντες αλουμινίου 4.990E

OPEL CORSA 1400cc , 2004, a/c , υδραυλικό τιμόνι , ζάντες αλουμινίου, abs , αερόσακους bbs , 3800E

MERCENTES SPORTSCOUPE C200 1800cc , 2004 μοντέλο , αυτόματο σειριακό,πανοραμική οροφή δερμάτινο σαλόνι, 8.500E

CITROEN C2 1600cc , 140HP , ανάρτηση , εξάτμιση , σκούπα , full extra , προσφορά 5000Ε

FORD FIESTA DIESEL, 2008 μοντέλο , επαγ/κό αγροτικό, 1300cc A/C , Y/T, ABS 6800E

ÁÕÔÏÊÉÍÇÔÁ ευκαιρίας. Τηλ. 6977768506 (ΜΑ8188) Σοβαρός Κύριος 50 ετών ζητά γνωριμία με αξιόλογη κυρία ελληνίδα μέχρι 45 ετών για σοβαρό σκοπό. ΤΗΛ. 6972174301. Χωρίς απόκρυψη. (ΜΑ8186) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΤΙΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑ ΝΤΙΝΙΔΗΣ ΥΠΕΡΒΑΡΕΟΥ ΤΥΠΟΣ "ΤΚΣ"205" ΜΕΤΑΤΟΠΙΖΟΜΕΝΟΣ ΡΟΔΑ ΜΠΡΟΣ ΠΙΣΩ ΜΙΚΡΑ ΣΦΥΡΙΑ,ΣΕ ΥΠΕΡΑΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!!!!ΑΛΕΤΡΙ ΤΡΙΙΝΟ ΔΩΔΕΚΑΡΙ TERRA ΓΚΛΑΒΑΝΗΣ ΨΥΛΟΣΤΑΒΑΡΟ ΜΕ "ΑΚΡΟΜΗΤΕΣ" ΤΗΛ.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6988370473 (ΜΑ8187) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 120 καρέκλες ρατάν με μαξιλάρι 25 Ευρώ το τεμάχιο, 14 καναπέδες με μαξιλάρι και τραπέζι 200 Ευρώ το σετ. Όλα είναι σε άριστη κατάσταση. ΤΗΛ.: 6970040410κος Παναγιώτης. (ΜΑ 8184) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ παλαιά συμπαγή τούβλα. Τηλ. 6944418676 (ΜΑ8178) ΠΩΛEIΤΑΙ Scooter Peugeot, μοντέλο 11, 125cc σε άριστη κατάσταση. Τηλ. 6945661936 what's up. (MA8145) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ απορροφητικά μεγάλης Hp σε χαμηλές τιμές. Τηλ. 2621044966-6932233357 (ΜΑ8143) Πωλείται υπόστεγο 500τμ. Τηλ. 2621044966-6932233357. (ΜΑ8138)

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Peugeot Rally 106, χρώμα μπλε, full extra, άριστη κατάσταση, μοντέλο 2002. Τιμή 5.000 ευρώ. ΤΗΛ: 6942616365 (ΜΑ 8106)

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Opel Astra Στεϊσον Disel 1.700cc. ΤΗΛ. 6979020651 (ΜΑ8190) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ALFA ROMEO μοντέλο 2002 φουλ-έξτρα, μαύρο χρώμα, αγρατζούνιστο, φυλασσόμενο σε κλειστό γκαράζ. Μόνιμος 1600cc ΤΙΜΗ 3.350 ευρώ, ιδιώτης. ΤΗΛ. 6973424925 (ΜΑ8179) Πωλείται κλούβα VW TRANSPORT '94 μοντέλο, 2400cc DIESEL μακριά καρότσα. ΤΙΜΗ 2.500€. Τηλ. 6946874959(ΜΑ8162)

Πωλείται Audi Turbo 1.796cc, λόγο θανάτου 14.000 χιλ., ατρακάριστο, μοντέλο 2008. Τιμή 20.000€. Τηλ. 6 9 4 4 9 8 9 8 4 0 2 6 2 1 0 2 9 2 4 9 6932233357-2621044966 (ΜΑ8181) ΠΩΛEIΤΑΙ Mercedes E200 106.000χιλ. ατρακάριστο. Τιμή 15.000€ Δεκτός έλεγχος από τη Mercedes. Τηλ. 2621044966-292496932233357-6944989840 (ΜΑ8142) ΠΩΛEIΤΑΙ Ford Maveric, μοντέλο 2005, 2261cc ατρακάριστο. Δεκτός έλεγχος από την Ford τιμή 7.000€. Τηλ: 2621044966-292496932233357-6944 989840 (ΜΑ8084)

BEST MOTORS ΛΟΥΤΑΣ ÁËÖÅÉÏÕ 38, Ýíáíôé Lidl

HYUNDAY ATOS χρώμα γκρί, full extrα, a/c 3500E

ΤΟΥΟΤΑ ΥΑRIS DIESEL TURBO 2006 1400 cc υδραυλικό τιμόνι, a/c , ηλεκτρικά παράθυρα και κλειδαριές , αερόσακους , ζάντες αλουμινίου , full extra 7500Ε

FIAT STRADA 2006 TURBO DIESEL ηλ.παράθυρα και κλειδαριές, ζάντες αλουμινίου a/c 6900E

“Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ”

ÐÙËÏÕÍÔÁÉ ÓÅ ÐÑÁÃÌÁÔÉÊÇ ÕÐÅÑÐÏÓÖÏÑÁ:

1. Ψυγείο Self - Service Costans, συντήρηση, μήκος 6,40 Χ 90 Χ 2,00 ύψος και ετερον 3,85 Χ 90 Χ 2,00 με κουρτίνες νυκτός, φωτισμό, ράφια και σύστημα ψύξης multi ( 1 μηχάνημα) Τιμή 17.000 Ε (+ ΦΠΑ) 2. Καταψύκτης τοίχου Costans μήκος 2,00 Χ 1,00 Χ 2,00, 2 Ε/Μ τεμάχια 3 Τιμή 2.500 Ε (+ ΦΠΑ) με σχάρες και φωτισμό 3. Βιτρίνα συντήρησης αλλαντικών - τυροκομικών Costans με ανοιγόμενα τζάμια με αμορτισέρ, φωτισμός, ψυχόμενη αποθήκη φέτας, Ε/Μ 2,85 Χ 1,05 Χ 1,20 Τιμή 2.500Ε(+ ΦΠΑ) ¼ëá ôá øõãåßá Costans Ý÷ïõí ÷ñÞóç 16 ìçíþí áðü åðþíõìï S/M ôçò åõñýôåñçò ðåñéï÷Þò ìáò ðïõ äéÝêïøå ôç ëåéôïõñãßá ôïõ. ÕðÜñ÷ïõí õðåñðñïóöïñÝò óå ðïëëÜ áêüìç åßäç åíôüò ôïõ êáôáóôÞìáôïò ìáò.

ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 27 - 29 ΤΗΛ: 26210-2 27720 ΚΙΝ: 6947077483

Citroen Saxo 1100 cc,2001 μοντέλο,Α C,Υδραυλικο, 120 000 χλμ.1990 ευρω προσφορα

Fiat strada, πετρέλαιο 1,9, multijet 07 adventur, σκαλοπάτια, μπάρες οροφής, προβολείς

Fiat Panda 1250 cc,(2)20052007 full extra 3450-4350 ευρω προσφορα

Mitsubishi L200 Magnum (2),2004-2005Clima,μιαμιση καμπινα,full extra,9990 ευρω,10450 ευρω

Toyota Yaris Verso 1300 vvti 2003, full extra,4990 ευρω προσφορα

Daihatsu Piaggio Kipper, Diesel,1250 cc,1997,ανατροπη 3 πλευρων,4990 ευρω προσφορα

Fiat Doblo Diesel,1250 cc,2007,full extra,εγγυηση 12 μηνες,6990 ευρω προσφορα

Toyota Corolla,1400 CC, 2004,FULL EXTRA,5ΘΥΡΟ, 4990 ευρω προσφορα

FORD C-MAX 2005 1.8 clima, ABS, αερόσακου ηλ..παράθυρα και κλειδαριές cd, χειριστήρια τιμονιού full extra 4800Ε

KENTΡΙΚΟ: ΑΛΦΕΙΟΥ 69, ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ (έναντι EXPRESS SERVICE) YΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ: ΑΛΦΕΙΟΥ 23 έναντι S.M. LIDL, Τηλ.: 262104 00389, κιν.: 6976-6420046979-677766– glampropoulospyrgos@yaho o.grΠλήρης γκάμα των αυτοκινήτων θα βρείτε στo www.auto-same.gr

ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΡΑΚΤΕΡ - ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Όλες οι τιμές διαπραγματεύσιμες… ÅÐÁÃÃÅËÌÁÔÉÊÏÉ ÅÎÏÐËÉÓÌÏÉ - ÐÕÑÃÏÓ

BMW E46 316, full extra, δερμάτινα, κλίμα, 2002 μοντέλο, 1587cc, 4990ευρω

ΤΗΛ.: 26210 30116, 6945227761 - ΟΛΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟ SITE: www.car.gr/bestmotors

Mercedes C180 1790 cc,1998, 165.000 χλμ,ABS AC Κλιμα,ηλ.παρ. κλειδαριες,οροφη,αριστο 3490 ευρω προσφορα


Μικρές Αγγελίες

/ ÐÝìðôç 21 Ìáñôßïõ 2013

w w w . p r o t i n e w s . g r

23

ÉáôñéêÜ - ÐáñáúáôñéêÜ ÅðáããÝëìáôá ΜΑΙΕΥΤΗΡΕΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΙ ÐÅÔÑÏÐÏÕËÏÓ ×Ñ. ÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÏÓ ÌÁÉÅÕÔÇÑÁÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÃÕÍÁÉÊÏËÏÃÏÓ ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ Ðñùß: 9.00 Ýùò 1.30 Áðüãåõìá: 17.30 Ýùò 20.30 (Åêôüò ÔåôÜñôçò áðüãåõìá) Ìáíùëïðïýëïõ 46 / 2ïò Ïñïöïò Ðýñãïò Ôçë./Fax.: 26210 32010, êéí.: 6972 857 557 ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÃÕÍÁÉÊÏËÏÃÉÊÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΙ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÖÙÔÇÓ ÁÍ. ÌÐÁ×ÏÕÑÏÓ

Eéäéêüò Oñèïäïíôéêüò D.D.S, MED, Dent , Dipl. Orth. ÏÑÈÏÄÏÍÔÉÊÇ ÃÉÁ ÐÁÉÄÉÁ ÊÁÉ ÅÍÇËÉÊÅÓ ÙÑÅÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁÓ ÉÁÔÑÅÉÏÕ ÄÅÕÔÅÑÁ Ýùò ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ ÐÑÙÉ 9.00 -13.00 ÁÐÏÃÅÕÌÁ 16.00- 20.30 ÓÁÂÂÁÔÏ ÊÁÔÏÐÉÍ ÑÁÍÔÅÂÏÕ ÌÁÍÙËÏÐÏÕËÏÕ ê' ÃÊÏÔÓÉÍÁ 12 ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ Ôçë. Fax.: Éáôñåßïõ 26210-25959 Êéíçôü ôçë.: 6978222848 e- mail: fotismpaxouros@yahoo.com *****

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÓÐÕÑÏÐÏÕËÏÓ ×. ÍÉÊÏËÁÏÓ

Aðüóôïëïò Ã. Ðáôñßêéïò ÌáéåõôÞñáò - ÷åéñïõñãüò Ãõíáéêïëüãïò (ô. éáôñüò Á´ÌáéåõôéêÞò êáé ÃõíáéêïëïãéêÞò ÊëéíéêÞò Ðáíåðéóôçìßïõ Áèçíþí Íïó. ÁëåîÜíäñá) Êéí.: 6936 086168

Ãåþñãéïò Í. ÐëÜêáò ÌáéåõôÞñáò - ×åéñïõñãüò Ãõíáéêïëüãïò (ô. éáôñüò Á´ÌáéåõôéêÞò êáé ÃõíáéêïëïãéêÞò ÊëéíéêÞò Ðáíåðéóôçìßïõ Áèçíþí Íïó. ÁëåîÜíäñá) Kéí.: 6975 618740  Ðáñáêïëïýèçóç êõÞóåùí õøçëïý êéíäýíïõ

Õðïãïíéìüôçôá - ÉVF Ðáèïëïãßá ôñá÷Þëïõ, êïëðïóêüðçóç Åììçíüðáõóç - ïóôåïðüñùóç Ëáðáñïóêüðçóç ñïìðïôéêÞ ÷åéñïõñãéêÞ Ðáèïëïãßá ìáóôïý ÐáéäéêÞ / ÅöçâéêÞ Ãõíáéêïëïãßá ÄÝ÷ïíôáé êáôüðéí ñáíôåâïý. ÙñÜñéï: ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ 9.00-13.30ì.ì., 17.00-21.00 Äéåýèõíóç: Êáóôüñ÷ç 1 êáé 28çò Ïêôùâñßïõ (ÊåíôñéêÞ Ðëáôåßá) Ô.Ê. 27100 ÐýñãïòÔçë.: 26210.32016, fax: 26210.32017, email: info@2care.gr

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÏÄÏÍÔÉÁÔÑÅÉÏÕ ÓÔÏ ÊÁÑÁÔÏÕËÁ

ÄÉÏÍÕÓÉÏÓ ÂÁÓÉËÅÉÏÕ ÓÔÁÓÉÍÏÐÏÕËÏÓ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÏÕ ÁÈÇÍÙÍ ÄÅ×ÅÔÁÉ: ÊáñÜôïõëá ðñùß 9.00-13.00ì.ì. êáé áðüãåõìá ìå ñáíôåâïý Ôçë.: 26210 -61182, êéí. 6980-619614 Ðåëüðéï: ÄÝ÷åôáé ìüíï ìå ñáíôåâïý

Eéäéêüò Oñèïäïíôéêüò D.D.S, MED, Dent , Dipl. Orth. Åéäéêåõèåßò Ðáíåðéóôçìßïõ Frankfurt Ì. Ãåñìáíßáò Ðôõ÷éïý÷ïò Ðáíåðéóôçìßïõ Giessen Ãåñìáíßáò ÈåìéóôïêëÝïõò & Ì. ÁëåîÜíäñïõ 1 (Ýíáíôé ÏÔÅ) Ðýñãïò Çëåßáò Ôçë.: 26210 30004 fax: 26210 30024 e-mail: nspyrospoulos@hotmail.com

ΦΥΣΙΑΤΡΟΙ ÈÅÏÄÙÑÏÓ ÄÇÌ. ÁËÔÁÍÇÓ

ÉÁÔÑÏÓ ÖÕÓÉÊÇÓ ÉÁÔÑÉÊÇÓ & ÁÐÏÊÁÔÁÓÔÁÓÇÓ (ÖÕÓÉÁÔÑÏÓ) ÄÉÐËÙÌÁÔÏÕ×ÏÓ ÔÏÕ ÅÕÑÙÐÁÚÊÏÕ ÓÕÌÂÏÕËÉÏÕ ÖÕÓÉÊÇÓ ÉÁÔÑÉÊÇÓ & ÁÐÏÊÁÔÁÓÔÁÓÔÁÓÇÓ (EUROPEAN BOARD OF PHYSICAL & REHABILITATION MEDICINE) ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý Ôçë.: Éáôñåßïõ 26210 20090 Ôçë. Êéí.: 6977403015 Ìáíùëïðïýëïõ 46, (Ýíáíôé Íïìáñ÷ßáò), Ðýñãïò

ÐÅÔÑÏÓ ÊÙÍ ÓÐÉÍÏÓ ×åéñïõñãüò Óôüìáôïò

Ðôõ÷éïý÷ïò Ðáí/ìßïõ Èåóóáëïíßêçò

DDS, MSc ×ÅÉÑÏÕÑÃÉÊÇ ÓÔÏÌÁÔÏÓ ÅÌÖÕÔÅYÌÁÔÁ, ÁÊÔÉÍÏËÏÃÉÁ Ô. Ðåôñïðïýëïõ 12 & Êïêêßíïõ, 2ïò üñïöïò Ðýñãïò Çëåßáò, Ôçë. 26210 34600 Fax: 26210 34166

ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ - ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

τ. Συντονιστής Διευθυντής Ψυχιατρικού Τομέα ΓΝΑ “Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ” Μανωλοπούλου & Γκοτσίνα 10 άνωθεν “ΓΕΡΜΑΝΟΣ” Δέχεται με ραντεβού: 10π.μ.-55μ.μ Τηλ.: 26210-331410, & 6970 019031

ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΙ NIKOËÁÏÓ Ð. ÓÁÑÁÍÔÇÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÙÔÏÑÉÍÏËÁÑÕÃÃÏËÏÃÏÓ ÓÔÑ. ÓÉÓÉÍÇ & ÅË. ÂÅÍÉÆÅËÏÕ 1 ÃÁÓÔÏÕÍÇ ÇËÅÉÁÓ Ô.Ê. 27300 ÔÇË.: 2623400580 - ÊÉÍ.: 6979784020

ÍÉÊÏËÁÏÓ ×ÁÑÄÁÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ Ù.Ñ.Ë. ÄÝ÷åôáé êáèçìåñéíÜ áðü 8 ð.ì. - 1.30 ì.ì. êáé 6.00 ì.ì. 8.00 ì.ì. áðüãåõìá ðëçí ÔåôÜñôçò êáé ÓáââÜôïõ Åñìïý 5, ôçë. 26210 29239, Êéí.: 6945232529

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΙ

Äñ. ÃÅÙÑÃÉÏÓ Ð. ÊÏÕÑÅÁÓ

ÏÑÈÏÐÅÄÉÊÏÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÄéäÜêôùñ Ðáíåðéóôçìßïõ Ðáôñþí Êïêêßíïõ 12-14 & ÆáÀìç 1ïò üñïöïò (ðëçóßïí Äçì. ÐÜñêïõ), Ðýñãïò ôçë: 26210 35800 Êéí.: 6932566996 ¿ñåò ëåéôïõñãßáò ÊáèçìåñéíÜ Ðñùß: 8:30 - 13:30 Áðüãåõìá: Êáôüðéí ñáíôåâïý 18:00 - 20:30 Ðëçí ÔåôÜñôçò

ΟΥΡΟΛΟΓΟΙ

ËÅÏÍÁÑÄOÐÏÕËÏÓ ÉÙÁÍ. ËÅÙÍIÄÁÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÏÕÑÏËÏÃÏÓ ÙÑÅÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁÓ: 10:00 - 14:00, 18:00 - 20:00 ÔÅÔÁÑÔÇ ÁÐÏÃÅÕÌÁ ÊÁÉ ÓÁÂÂÁÔÏ ÐÑÙÉ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ ÄÅÊÔÁ ÔÁÌÅÉÁ Ìáíùëïðïýëïõ & Ðñïýóóçò 2 (1ïò üñïöïò-Üíùèåí ÄÏÕ) Ðýñãïò Çëåßáò 27100 ôçë./fax 2621300481, êéí. 6974149524 e-mail: leoleonardopoulos@yahoo.com

ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΙ

ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΙ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÍÅÕÑÏËÏÃÉÊÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÌÁËÁÌÙ (ÔÅÍÉÁ) Äçì. ÖÑÉÌÁ Éáôñüò - Íåõñïëüãïò ÄÝ÷åôáé êáèçìåñéíÜ ÐÑÙÉ: 8.30 - 13.30 ÁÐÏÃÅÕÌÁ: 17.30 - 20.30 (ðëÞí ÔÅÔÁÑÔÇ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ áðüãåõìá ìüíï ìå ñáíôåâïý) Ìáíùëïðïýëïõ 63 - Ðýñãïò Ôçë. 26210 30918, Êéí.: 6944735548 e-mail:malfri@otenet.gr

ÍÅÏ ÏÖÈÁËÌÉÁÔÑÅÉÏ

ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤEΣ

ÄÇÌÇÔÑÉÏÓ ×. ÌÉÊÅËÏÐÏÕËÏÓ

ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÐÁÍÅÐ. ÁÈÇÍÙÍ 28çò ÏÊÔÙÂÑÉÏÕ 5 - ÐÕÑÃÏÓ (Êåíôñ. Ðëáôåßá) ÐÑÙÉ: ÄÅÕÔÅÑÁ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ 9-2 ì.ì. ÁÐÏÃÅÕÌÁ: ÊÁÈÇÌÅÑÉÍÁ 6-8 ì.ì. (ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ ÁÐÏÃÅÕÌÁ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ) ÔÇË. 26210-33990, êéí. 6942217262

MIKΡΟΒΙΟΛΟΓΟΙ

ÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÏÓ ÈÅÏÄ. ÓÁÌÁÍÔÁÓ

Ôçë.: 26240-31472, 6976-023365

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

ΨΥΧΙΑΤΡΟΙ - ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ Dr. ÊÙÓÔÁÓ É. ÁËÅÎÁÍÄÑÏÐÏÕËÏÓ

ÉÁÔÑÏÓ ÌÉÊÑÏÂÉÏËÏÃÏÓ (ÂÉÏÐÁÈÏËÏÃÏÓ) ô. Éáôñüò Íïóïêïìåßïõ Ðáßäùí "Ç ÁÃÉÁ ÓÏÖÉÁ" *Áíáëýóåéò - ÁéìáôïëïãéêÝò, Âéï÷çìéêÝò -ÁíïóïëïãéêÝò, ÏñìïíïëïãéêÝò Áéìïëçøßåò - Íåïãíþí, Âñåöþí - Ðáßäùí, Åíçëßêùí *ÓðåñìïäéÜãñáììá *Åëåã÷ïò õðïãïíéìüôçôáò Ôçë. Éáôñåßïõ: 26211 01379 - Êéíçôü: 6944 637365

Ó×ÉÆÁ ×. ÌÁÑÉÁ

Πτυχιούχος ΑΤΕΙ ΠΑΤΡΩΝ Κινητοποίηση σπονδυλικής στήλης και άκρων Myofascial therapy Αθλητικές κακώσεις Νευρολογικές παθήσεις Αναπνευστική και ορθοπεδική Φ/Θ Κατ’ οίκον θεραπείες Δεχόμαστε ασθενείς του ταμείου ΕΟΠΥΥ (δηλ. ΙΚΑ, ΟΠΑΔ- ΤΥΔΚΥ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ) Ωράριο λειτουργίας: Πρωί: 8.30 - 13.30 Απογ.: 17.30 - 20.30 Κοκκίνου 12-14 2ος όροφος ΠΥΡΓΟΣ Τηλ.: 26210 33730, κιν.: 6939369774 e-mail: mariasxiza@yahoo.gr

ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ ÍÉ×ÙÑÉÔÇ ÅËÅÍÇ

Øõ÷ïëüãïò Ðáíåðéóôçìßïõ Áèçíþí *ÓõìâïõëåõôéêÞ óôÞñéîç ðáéäéþí êáé åíçëßêùí *ÁôïìéêÞ øõ÷ïèåñáðåßá äéáôáñá÷þí Üã÷ïõò, êáôÜèëéøçò, öïâéþí *ÐñïâëÞìáôá óõìðåñéöïñÜò ðáéäéþí êáé åöÞâùí *ÁðïêáôÜóôáóç ìáèçóéáêþí äõóêïëéþí *ÅíçìÝñùóç êáé åðáããåëìáôéêüò ðñïóáíáôïëéóìüò Ôçë. Ãñáöåßïõ: 26220 24822 Êéí.: 6937 146439 Äéåýèõíóç ãñáöåßïõ: ÊáñáúóêÜêç 6, ÁìáëéÜäá

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ÆÁ×ÁÑÏÕËÁ ÄÉÏÍ. ÁÂÑÁÌÏÐÏÕËÏÕ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÔÌÇÌ. ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ Á.Ô.Å.É. ÐÁÔÑÙÍ ÌÅËÏÓ ÓÕËËÏÃÏÕ ÅÐÉÓÔÇÌÏÍÙÍ ËÏÃÏÐÁÈÏËÏÃÙÍ ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÕÔÙÍ ÅËËÁÄÏÓ ÅÐÉÓÔÇÌÏÍÉÊÏÓ ÓÕÍÅÑÃÁÔÇÓ ÊÅÊÕÊÁÌÅÁ ÍÏÌÏÕ ÇËÅÉÁÓ ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý ÍÅÁ ÄÉÅÕÈÕÍÓÇ - Ìáèéïý 5, Ðýñãïò ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ, ôçë.: 26210 34610 / 6971 993126 Óýìâáóç ìå üëá ôá ôáìåßá

ΛΟΓΟΠΕΔΙΚΟΙ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÁÊÇÓ ÅÊÐÁÉÄÅÕÓÇÓ

ÊÝíôñï ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ ðáéäéþí, åöÞâùí, åíçëßêùí ÅÑÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁ - ÅÉÄÉÊÇ ÁÃÙÃÇ - ØÕ×ÏËÏÃÉÊÇ ÕÐÏÓÔÇÑÉÎÇ ÓÕÌÂÏÕËÅÕÔÉÊÇ ÏÉÊÏÃÅÍÅÉÁÓ - ÌÁÈÇÓÉÁÊÇ ÕÐÏÓÔÇÑÉÎÇ

ÐÁÍÁÃÉÙÔÇÓ ×Ñ. ÓÔÁÈÏÐÏÕËÏÓ

ËÏÃÏÐÅÄÉÊÏÓ - ËÏÃÏÐÁÈÏËÏÃÏÓ Ð.Å. DIPLOMA ÅÉÄÉÊÇÓ ÁÃÙÃÇÓ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÈÅÑÁÐÅÕÔÇÓ ÃÉÁ ÁÔÏÌÁ ÌÅ ÅÉÄÉÊÅÓ ÁÍÁÃÊÅÓ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÏÕ ÅÎÙÔÅÑÉÊÏÕ (Speech and Language Pathologist) ÌÝëïò ôïõ Ðáíåëëçíßïõ Óõëëüãïõ Ëïãïðåäéêþí ÌÝëïò ôïõ Åëëçíéêïý Óõëëüãïõ ãéá ôçí Áöáóßá ÌÝëïò ôçò ÅëëçíéêÞò åôáéñåßáò Äõóëåîßáò ð. Åðéóôçìïíéêüò ÓõíåñãÜôçò ÊÅÊÕÊÁÌÅÁ Í. ÇËÅÉÁÓ ÅÑÃÁÓÉÁÊÇ ÅÌÐÅÉÑÉÁ ÓÅ ÊËÉÍÉÊÅÓ ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ ÔÏÕ ÅÎÙÔÅÑÉÊÏÕ ÊÁÉ ÊÅÐÅÐ ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇÓ Åéäéêüò óôç äéÜãíùóç èåñáðåßá äéáôáñá÷þí Ëüãïõ, ÖùíÞò, Ïìéëßáò, ÁêïÞò, Åðéêïéíùíßáò, ÃñáöÞò, ÁíÜãíùóçò ÄÅ×ÅÔÁÉ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ Óýìâáóç ìå üëá ôá ôáìåßá Óõíåñãáóßá ìå üëåò ôéò éáôñéêÝò åéäéêüôçôåò 28çò Ïêôùâñßïõ êáé Ìéáïýëç 1 Ðýñãïò (Â' Ïñïöïò) Ôçë./fax: 2621033880, 2625022285, Êéíçôü: 6977905430

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΙ

ÁÐÏÓÔÏËÏÐÏÕËÏÕ ÁËÅÎÁÍÄÑÁ

ÄÉÁÉÔÏËÏÃÏÓ-ÄÉÁÔÑÏÖÏËÏÃÏÓ -Ðôõ÷éïý÷ïò Á.Ô.Å.É. Èåó/íßêçò - ÅîåéäéêåõìÝíç óôéò äéáôñïöéêÝò äéáôáñá÷Ýò êáé ôçí ðá÷õóáñêßá (NCFED) - ÅðéóôçìïíéêÞ óõíåñãÜôçò ôçò ïìÜäáò Ìed-Nutrition - ÌÝëïò ôçò ¸íùóçò Äéáéôïëüãùí/Äéáôñïöïëüãùí ÅëëÜäïò ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý Ðñùß: êáèçìåñéíÜ Áðüãåõìá: Ôñßôç, ÐÝìðôç,ÐáñáóêåõÞ Äéåýèõíóç: Êïõñïãéáííïðïýëïõ 33 (ÁìáëéÜäá) Ôçë: 26220 38380 Êéí: 6937239362 www.apostolopoulou.gr, alnutric@gmail.com

KYTTAΡΟΛΟΓΟΙ ÓÏÖÉÁ ÊÁÔÓÁÑÏÕ - ÁËÔÁÍÇ

ÉÁÔÑÏÓ ÊÕÔÔÁÑÏËÏÃÏÓ ô. Éáôñüò Áíôéêáñêéíéêïý Íïóïêïìåßïõ Áèçíþí «ÁÃÉÏÓ ÓÁÂÂÁÓ»  Ôåóô ÐáðáíéêïëÜïõ ÊõôôáñïëïãéêÝò åîåôÜóåéò ðôõÝëùí, ïýñùí & õãñþí ÐáñáêåíôÞóåéò ïñãÜíùí (èõñåïåéäïýò, ìáóôïý, ëåìöáäÝíùí, óéåëïãüíùí ê.ë.ð.) ÉÁÔÑÅÉÏ ÄåëçãéÜííç 17, ÁÌÁËÉÁÄÁ Ôçë. éáôñ.: 26220-38360, Êéíçôü: 697-2305520 Η σειρά είναι αλφαβητική

Βάρδα Λευκαδίτη Γεωργία (26230-71484) Κρέστενα Χειμώνας Διονύσιος (26250-24005) Ανδραβίδα Χατζή Κωνσταντίνα (26230-54444) Πελόπιο Διαμαντόπουλος Βασίλειος (26240-31489) Πύργος Τερζή Μαριέτα, Εθν. Αντιστάσεως 6

Γαστούνη Καμπίτση Ρούσσα (26234-34200)

(εφημερεύει-διανυκτερεύει 26210-28945)

Λεχαινά Παπαδόπουλος Νεόφυτος (26230-22742)

Αμαλιάδα Παναγοπούλου Αικατερίνη, Ερμού 49 (26220-

Τραγανό Κωνσταντίνου Διονύσιος (26230-61006)

28920, 08.00 - 14.30 & 17.30 - όλη νύχτα), Βλαγκούλης

Αρχαία Ολυμπία Παπαβασιλείου Δημήτριος (26240-22000)

Πέτρος, Αρχ. Ήλιδος 17 (26220-27979, 08.00 - 21:00)

Βαρθολομιό Μανιακούρα Ιφιγένεια (26230-43890)


ΠΕΜΠΤΗ

21 MAΡΤΙΟΥ 2013

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

“Ελκυστικός και γαστρονομικός προορισμός η Ολυμπία” Για μια πολύ σημαντική εμπειρία που θα διαφημίσει την Ολυμπία στο εξωτερικό και θα την καταστήσει εκτός από ελκυστικό τόπο και γαστρονομικό προορισμό μίλησε στην "ΠΡΩΤΗ" ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αρχαίας Ολυμπίας Νίκος Καρυώτης. Όπως ανέφερε χθες στην "ΠΡΩΤΗ" "ο Εμπορικός Σύλλογος Αρχαίας Ολυμπίας φιλοξένησε στα τέλη του προηγούμενου μήνα με την αρωγή της Ένωσης Ξενοδόχων Ολυμπίας δεκαπενταμελές τηλεοπτικό συνεργείο με Ελληνοαμερικανίδα παρουσιάστρια όπου τράβηξαν πλάνα από την Ολυμπία και τον αρχαιολογικό χώρο και ακολούθως έστησαν ένα σκηνικό και μαγείρεψαν παραδοσιακές Ελληνικές συνταγές στον εξωτερικό χώρο του Δημαρχείου με την συμμετοχή επισκεπτών - τουριστών εκείνης της ημέρας όπου και κατέγραψαν τις εντυπώσεις τους. Το ντοκιμαντέρ που περιελάμβανε και άλλα μέρη της Ελλάδας έχει δικαιώματα προβολής σε 50 χώρες στο εξωτερικό. 'Ετσι η προσπάθεια αυτή θα συμβάλει στο να γίνει ακόμα γνωστός και ελκυστικός ο τόπος ακόμα και σαν γαστρονομικός προορισμός". Θοδωρής Λάμπρος

Ταμείο Μολυβιάτη.Τι είναι αυτό; Α! Τα χρήματα των Ηλείων που πέταξαν...

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΔΡΑΣΗΣ & ΑΘΛΗΣΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ

Συνεχίζει δυναμικά τις δράσεις του Δ

υναμικά συνεχίζει την πολύμορφη δράση του ο Σύλλογος Νεολαίας Δράσης και Άθλησης Ζαχάρως. Ήδη όπως ανέφερε το μέλος του συλλόγου και σύμβουλος της Δ.Ε. Ζαχάρως Μίλτος Θάνος ο σύλλογος έχει ξεκινήσει λαχειοφόρο αγορά με τον τυχερό να κερδίζει ένα τριήμερο ταξίδι στο Ναύπλιο.Όπως ανέφερε χθες στην "ΠΡΩΤΗ" "Η λαχειοφόρος του Συλλόγου Νεολαίας Δράσης και Άθλησης Ζαχάρως έχει ξεκινήσει εδώ και μια εβδομάδα περίπου. Όλα τα μέλη του συλλόγου κυκλοφορούν και πωλούν λαχνούς που στοιχίζουν 2 ευρώ ο ένας.

ÄõíáìéêÜ óõíå÷ßæåé ôéò äñÜóåéò ôïõ ï Óýëëïãïò Íåïëáßáò ÄñÜóçò êáé ¢èëçóçò Æá÷Üñùò üðùò áíÝöåñå ôï éäñõôéêü ìÝëïò ôïõ óõëëüãïõ êáé óýìâïõëïò ôçò Ä.Å Ìßëôïò ÈÜíïò.

Ένα τριήμερο ταξίδι για δυο άτομα στο πανέμορφο Ναύπλιο θα είναι το δώρου της λαχειοφόρου με κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί δημόσια στο καφέ SARLAS. To ταξίδι θέλουμε να το δώσουμε οπωσδήποτε έτσι ώστε να μην αποδειχθεί μια λαχειοφόρος χωρίς αντίκρυσμα. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την αναστήλωση της εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη Σχίνων. Μέχρι στιγμής ο σύλλογος έχει πουλήσει πάνω από 500 λαχνούς και συνεχίζουμε. Αυτό μας κάνει πολύ χαρούμενους. Αναφορικά με το καρναβάλι της Ζαχάρως ήταν πολύ πετυχη-

Ôçí äåýôåñç åèåëïíôéêÞ áéìïäïóßá ðñüêåéôáé íá äéïñãáíþóåé ï óýëëïãïò. Óôçí öùôïãñáößá äéáêñßíïíôáé ìÝëç ôïõ óõëëüãïõ áðü ðáëáéüôåñç áéìïäïóßá. μένο αφού πάρα πολύ κόσμος το παρακολούθησε, όχι μόνο από την περιοχή μας αλλά και από όμορες περιοχές. Βεβαίως οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από την Τσικνοπέμπτη στο προαύλιο χώρο του καταστήματος Barcode όπου προσφέραμε στο κόσμο μπύρες και κρασί δωρεάν, παρόλο τον άσχημο καιρό. Επίσης την περασμένη Παρασκευή το βράδυ βγήκαμε γύρω στα 50 ποδήλατα στη

πόλη της Ζαχάρως, όπου μασκαρεμένοι πειράζαμε τον κόσμο στις γειτονιές και καταφέραμε να δώσουμε λίγη χαρά τους δημότες μας".

Εθελοντική αιμοδοσία και συμμετοχή στον Μαραθώνιο της Μεσσήνης Ολοκληρώνοντας ο Μίλτος Θάνος αναφέρθηκε και στις μελλοντικές δράσεις του συλλόγου που περιλαμβάνουν εθελοντική αιμοδοσία που θα γίνει σε συνεργασία με τον Κ.Υ Ζαχάρως και το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου καθώς και συμμετοχή του συλλόγου στον μαραθώνιο που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Μεσσήνης. Όπως ανέφερε "προγραμματίζουμε σε συνεργασία με το νοσοκομείο του Πύργου και το Κ.Υ Ζαχάρως την δεύτερη εθελοντική αιμοδοσία για την Δ.Ε. Ζαχάρως. Επίσης την άλλη Κυριακή 24 Μαρτίου ένας μεγάλος αριθμός μελών από τον Σύλλογο θα μεταβεί οργανωμένα με λεωφορείο στη πόλη της Μεσσήνης όπου θα διεξαχθεί εκεί ο μαραθώνιος. Μέχρι τώρα έχουμε ξεπεράσει τα 25 άτομα συμμετοχή όπου κάποιοι θα τρέξουν στα 3 χιλιόμετρα, κάποιοι στα 10 και κάποιοι στον μαραθώνιο. Με αυτόν τον τρόπο θα συμμετάσχουμε και εμείς σε μια δράση μακριά από την Ζαχάρω για να παρουσιάσουμε και να διαφημίσουμε την πόλη μας". Θοδωρής Λάμπρος thlabros@hotmail.com

proti 21 martiou 2013  
proti 21 martiou 2013  

proti tis ilias

Advertisement