Page 1

ÐAÑÁÓÊÅÕÇ 21 ÄÅÊÅÌÂÑÉÏÕ 2012

Ετος 11o

/

ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ: 3222 / Τιμή: 50λ.

/

(Eκτός Νομού 1 Ευρώ)

Η “ΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΟΣ” ΣΕ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΑΧΑΪΑΣ - ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

“ΨΙΧΟΥΛΑ” για την Ηλεία

Από τα 20 εκ ευρώ που οφείλονται στο νομό μας δόθηκαν μόλις 1,5 εκ. ευρώ και στους δυο άλλους νομούς της Περιφέρειας 14,6 εκ ευρώ >> Ó.

ΘΡΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ

“Έφυγε” χθες η 19χρονη Μαρία Χριστοπούλου Μετά από 22 μέρες μάχης για να κρατηθεί στη ζωή χθες το βράδυ ξεψύχησε στην Εντατική του νοσοκομείου Καλαμάτας η 19χρονη Μαρία Χριστοπούλου του Αχιλλέα, από τον Πύργο. Η άτυχη νεαρή κοπέλα είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά στα τέλη Νοεμβρίου σε τροχαίο ατύχημα στα Βασιλικά Μεσσηνίας.

>> Ó. 7

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ 5

Εκτακτη επιχορήγηση 4,5 εκατ. ευρώ Σήμερα με την εφημερίδα “Πρώτη” το εορταστικό ένθετο

>> Ó. 4


2

w w w . p r o t i n e w s . g r

Σχόλια / Παραπολιτικά

/ ÐáñáóêåõÞ 21 Äåêåìâñßïõ 2012

Όποιος βουτήξει !

Καθωσπρεπισμός ή αξιοπρέπεια ; Οι δύο αυτές έννοιες συχνά ταυτίζονται, αλλά η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Καθωσπρεπισμός είναι η σοβαροφάνεια, αξιοπρέπεια είναι η σοβαρότητα. Καθωσπρεπισμός είναι να παριστάνεις τον σοβαρό, τον καθώς πρέπει, δηλαδή ότι είσαι κάποιος, επειδή συμπεριφέρεσαι όπως επιτάσσουν οι κοινωνικές νόρμες και τα κοινώς αποδεκτά ιδανικά, ή επειδή έχεις καταφέρει να είσαι επιτυχημένος για τα δεδομένα της εκάστοτε κοινωνίας. Αξιοπρέπεια είναι το να είσαι πραγματικά σοβαρός, το να έχεις πραγματικό αυτοσεβασμό, να κάνεις αυτό που θεωρείς σωστό ανεξάρτητα από το φαίνεσθε και τα κοινωνικά πρέπει. Να είσαι αυτό που είσαι, χωρίς να φοβάσαι μήπως δυσαρεστήσεις τους άλλους. Στην πραγματικότητα, ο καθωσπρεπισμός είναι υποκατάστατο της αξιοπρέπειας. O Tolkin δεν άφησε περιθώρια παρεξήγησης: "Έχεις το δικαίωμα να ρίξεις τον εαυτό σου όσο χαμηλά θέλεις και να τον σηκώσεις πάλι όποτε θελήσεις εσύ. Να θυμάσαι όμως ότι μόνο εσύ έχεις αυτό το δικαίωμα". Εμείς εδώ στην Ηλεία έχουμε πέσει παρά πολύ χαμηλά με ευθύνη αποκλειστικά δίκη μας ανεξάρτητα αν την πτώση μας την οδηγούσαν οι καθωσπρέπει Ηγήτορες μας που εμείς όμως τους επιλέξαμε. Πρέπει να σηκωθούμε σαν Πολίτες αυτού του νομού να ξεπεράσουμε τα δομημένα στερεότυπα που διαμορφωθήκαν χρόνια τώρα από τους δήθεν και τους κάποιους να ορθώσουμε την ατομική και συλλογική αξιοπρέπεια μας και να Αλλάξουμε . Μόνο αλλάζοντας εμείς ,μόνο όταν η άνοδος της ατομικής μας αξιοπρεπείας μετατραπεί σε συλλογική αξιοπρέπεια της Κοινωνίας των Πολιτών της Ηλείας μόνο και τότε μόνο μπορεί να αλλάξει η μοίρα αυτού του τόπου και η δική μας . Πύρρων

Έγραψε προχθές ο συνάδελφος του αθλητικού τμήματος Σοφοκλής για τη λακκούβα στην οδό Ερυθρού Σταυρού , στην πόλη του Πύργου, όπου ο δρόμος διασταυρώνεται με τη σιδηροδρομική γραμμή. Μια λακκούβα την οποία ακριβοπλήρωσε αφού αναγκάστηκε να αλλάξει τα σκασμένα λάστιχα του αυτοκινήτου του. Δυστυχώς δεν …ίδρωσε κανενός το αυτί. Η λακκούβα παραμένει ανοιχτή. Αλήθεια από το Δήμο Πύργου δεν κυκλοφορεί κανείς μέσα στην πόλη; Καλές οι Αντιδημαρχίες -δε λέμε- και ακόμη καλύτερα τα …Προεδριλίκια. Δεν κλείνετε όμως και καμιά λακκούβα για να γλυτώσουν οι Δημότες κανένα ευρώ; Δ.Ζιάκ.

Ιδιοκτησία: ΠΡΩΤΗ Εκδοτική ΑΕ Εκδότης: Περικλής Μεταξάς Διευθυντής: Δημήτρης Ζιάκας Δημοσιογράφοι: Αννα Αγγελίδου, Κώστας Γιάλπας, Θοδωρής Λάμπρος Αθλητικό: Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Σοφοκλής Φραγκογιαννόπουλος Διεύθυνση Eμπορικού Τμήματος: Θοδωρής Κωνσταντόπουλος Πύργος - Ρήγα Φεραίου 113 (έναντι Δ.Ο.Υ. Πύργου-Πάροδος Forum) ΤΚ: 27100 - Κωδικός:6603 Τηλ.: 26210-40100, Fax: 26210-40107 Fax Συντακτών: 26210-40106 E-M Mail: protinews@otenet.gr, protisales@protinews.gr website:www.protinews.gr Αμαλιάδα - Ελ. Βενιζέλου 19, ΤΚ: 27200 Τηλ.: 26220-38290-1, Fax: 26220-38292 E-M Mail: protiama@otenet.gr Στο λογότυπο της εφημερίδας απεικονίζεται ο Δίας του Φειδία, από νόμισμα των Ηλείων. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα. Χειρόγραφα συνεργατών και επιστολές που δημοσιεύτηκαν ή όχι, δεν επιστρέφονται.

Δημαιρεσίες θα γίνουν την πρώτη Κυριακή του Ιανουαρίου σε όλους τους δήμους της Ηλείας. Το πρωί οι αιρετοί θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις για τον Αγιασμό των Υδάτων και όπως έλεγε χθες αντιδήμαρχος από την περιοχή του Κάμπου "όποιος πέσει στα παγωμένα νερά και πιάσει το Σταυρό θα οριστεί, δικαίως, αντιδήμαρχος!". Κ. Γιάλπ.

Κίνηση ανθρωπιάς από την ΟΑΣΗ Πρωτοβουλία για την ανακούφιση των εργατικών νοικοκυριών αλλά και των φτωχών αγροτών παίρνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας. Με μπροστάρη τον πρόεδρο Χρήστο Γιαννόπουλο πρόκειται να συγκεντρώσει αγροτικά προϊόντα τα οποία θα τα διαθέσει στη συνέχεια σε λαϊκές οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα αλλά και φτωχούς αγρότες. Τέτοιες πρωτοβουλίες είναι αξιέπαινες και θα πρέπει να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση… Θ. Λαμπ.

Tou Γιάννη Ιωάννου από το “Εθνος”

Kαθαρές κουβέντες

"Εάν δεν μπορούμε να κλείσουμε μία συνάντηση είναι δυνατόν να επιβάλλουμε τη γνώμη μας;" Αυτό είναι το ερώτημα που …βασανίζει τα τελευταία εικοσιτετράωρα τη στήλη καθώς μετά τη σύσκεψη της Αρχ. Ολυμπίας και ενώ ολοκληρώνεται η πρώτη εβδομάδα δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση για την …πολυθρύλητη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό. Για πολλοστή φορά θα επισημάνουμε ότι "μπάζει νερά" το σχέδιο δράσης -διεκδίκησης αφού δεν υπάρχει πρόβλεψη-ή αν υπάρχει δεν έχει ανακοινωθεί- για τον τρόπο αντίδρασης σε περίπτωση που δεν μας δεχτεί ο κ. Σαμαράς. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι στις πρώτες προσεγγίσεις δεν υπήρξε αποτέλεσμα και αυτό είναι ανησυχητικό. Δικαιολογί-

ες του τύπου "δεν είναι ενημερωμένος ο Πρωθυπουργός για το θέμα της Ολυμπίας Οδού και θέλει χρόνο για να ενημερωθεί" ή ότι "πρέπει να ενημερωθούν και οι άλλοι δύο αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση" δεν ευσταθούν. Για τον απλούστατο λόγο ότι ο κ. Σαμαράς κατάγεται από τη Μεσσηνία (άρα γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα και ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει η Ολυμπία Οδός για την Ηλεία) ενώ οι κ. Βενιζέλος και Κουβέλης υποτίθεται ότι ενημερώθηκαν πρόσφατα από τους Ηλείους Βουλευτές και αυτοδιοικητικούς για τη σημασία του αυτοκινητόδρομου. Προς τι λοιπόν η καθυστέρηση; Ας ανακοινωθεί τουλάχιστον η ημερομηνία και ας γίνει το ραντεβού …του χρόνου. Δ.Ζιάκ.

Xωρίς περιστροφές

Ακόμα περιμένουν να κλειστεί το πολυπόθητο ραντεβού με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να κινητοποιηθούν και πάλι οι τοπικοί φορείς. Και επειδή ο καιρός περνάει και σε λίγο θα μας πιάσει Πάσχα, μάλλον κάποιος θα πρέπει να ενημερώσει εκείνους που λαμβάνουν πρωτοβουλίες, ότι υπάρχει πιθανότητα, η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό να μην γίνει καθόλου ή τουλάχιστον να μην γίνει άμεσα. Κανείς όμως δεν έχει "άλλη ιδέα" αυτό που λέμε "εναλλακτικό σχέδιο" για το πώς μπορούν οι Τοπικοί φορείς να κινηθούν προκειμένου, να διεκδικήσουν

την υλοποίηση του έργου. Όσο περνούν οι μέρες, τόσο πιο εύκολο θα είναι να ξεχαστεί από την Ηλειακή πλευρά το όλο θέμα. Ποιος άραγε θα ασχοληθεί ξανά, με την Ολυμπία Οδό, αφού η περικοπή θα έχει κλειδώσει και τα δεδομένα δύσκολα θα μπορούν να αλλάξουν. Αντίθετα ο Νομός Ηλείας θα συνεχίσει να περιμένει, σα το φτωχό συγγενή κανένα ψίχουλο, προκειμένου να κλείσει καμία λακκούβα, στο ήδη σακατεμένο Εθνικό μας Δίκτυο. Α. Αγγελ.


Σχόλια / Παραπολιτικά

Με έντονο ελληνικό άρωμα δημοσιεύθηκε η λίστα με τους 100 κορυφαίους εφοπλιστές του κόσμου από τη Lloyd΄s. Είναι ενδεικτικό ότι στο Top 100 της Lloyd's List με τους επιχειρηματίες που πρωταγωνίστησαν το 2012 στη ναυτιλία με τις κινήσεις που έκαναν και τις επενδύσεις τους, φιγουράρουν τα ονόματα 14 Ελλήνων πλοιοκτητών και στελεχών της ναυτιλίας. Όλοι αυτοί οι Έλληνες εφοπλιστές δεν θα μπορούσαν να συνδράμουν στην διάσωση της Εθνικής μας Οικονομίας; Ερώτηση κάνουμε… Θ. Λαμπ.

Η κρίση φαίνεται ότι έχει κλέψει το χαμόγελο και την αισιοδοξία των Ηλείων καταναλωτών. Αρκετοί είναι εκείνοι οι οποίοι θα επιλέξουν να κάνουν τις αγορές τους κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, με ότι χρήματα μείνουν από το τελευταίο δώρο των Χριστουγέννων. Βέβαια επειδή τα Χριστούγεννα πλησιάζουν όλοι από λίγο έως πολύ θα επηρεαστούν και θα κάνουν το κάτι παραπάνω για τις γιορτινές μέρες. Α. Αγγελ.

Και μετά ήρθαν οι μέλισσες… Πέρασαν επτά μέρες από τότε που σύσσωμο το πολιτικό προσωπικό της Ηλείας, αποφάσισε να κάνει ότι είναι δυνατό ώστε να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της χώρας, Αντώνη Σαμαρά και να τον πείσουν, για την ορθότητα των αιτημάτων τους. Δηλαδή τη συνέχιση της Ολυμπίας Οδού και στην Ηλεία.

w w w . p r o t i n e w s . g r

Γράφει ο Κώστας Γιάλπας gialpk@yahoo.gr

Επτά μέρες που θα έπρεπε να έχουμε βάλει "λυτούς και δεμένους" για να οριστικοποιήσουν αυτό το ραντεβού, αφού η ανάπτυξη της Ηλείας έχει συνδεθεί με την κατασκευή του σύγχρονου αυτοκινητόδρομου. Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι λέξεις το ραντεβού δεν είχε οριστεί. Οι πληροφορίες, θέλουν τον Πρωθυπουργό να έχει πει πως θα γίνει όταν ηρεμήσουν τα πράγματα στη χώρα. Να δηλώνει γνώστης, σε γενικές γραμμές, του προβλήματος αλλά χωρίς, τουλάχιστον μέχρι χθες, να είναι σε θέση να δώσει απαντήσεις. Δηλαδή το ραντεβού, εάν μεταφράζω σωστά τις πληροφορίες, θα οριστεί

Οι Αχαιοί με τους Αιτωλοακαρνάνες τη μερίδα του λέοντος και εμείς …ψίχουλα. Μια ζωή αδικημένοι και "ριγμένοι" Γιατί όμως ; Γιατί -σχεδόν πάντα- ευνοούνται οι άλλοι και όχι εμείς; Τελικά δεν είναι μόνο η Ολυμπία Οδός… Το εύλογο ερώτημα ωστόσο στα χείλη των Ηλείων είναι το εξής: πόσες ακόμη ήττες θα υποστούμε; Δ.Ζιάκ.

ΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΓΡΑΦΟΥΝ...

/ ÐáñáóêåõÞ 21 Äåêåìâñßïõ 2012

3

για το νέο έτος. Επειδή όμως, όπως λένε και στο χωριό μου "στη βράση κολλά το σίδερο" οι αιρετοί του νομού μας, οι ίδιοι άνθρωποι που το περασμένο Σαββάτο δήλωναν έτοιμοι για όλα, θα έπρεπε τουλάχιστον μέχρι τώρα να έχουν ορίσει την ημερομηνία.

Έστω και αν αυτή είναι για μετά τις γιορτές. Στο μεταξύ οι Ηλείοι - και δεν μιλάω για τους πολιτικούς - βράζουν στο … "ζουμί τους", βλέποντας να μακραίνει από το οπτικό πεδίο η Ολύμπια Οδός.

Βλέποντας πως θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν σε καρόδρομους. Θα συνεχίσουν να ζουν με το φόβο πως κάποιος συνάνθρωπός τους θα είναι θύμα τροχαίου ατυχήματος. Η ώρα ουσιαστικές κινήσεις που θα βοηθήσουν αυτόν τον τόπο που τόσο πολύ έχει ταλαιπωρηθεί έχει φτάσει. Δεν υπάρχουν περιθώρια για πισωγυρίσματα ή ακόμα χειρότερα το ατομικό όφελος. Είναι ώρα όλοι μαζί με κοινούς στόχους και χωρίς δεύτερες σκέψεις να παλέψουμε για το αυτονόητο. Τον τόπο που ζούμε εμείς και τα παιδιά μας.

Εμείς κοιμόμαστε και οι άλλοι κλείνουν συμφωνίες… Ο λόγος για το αεροδρόμιο Καλαμάτας καθώς θα συνδεθεί με τη Ρώμη και τις Βρυξέλλες από τον Απρίλιο του 2013, με πτήσεις που δρομολογεί η RyanAir, η γνωστή ιρλανδική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους. Σύμφωνα με πληροφορίες η κίνηση στις δύο αυτές γραμμές εκτιμάται σε 30.000 επιβάτες τον χρόνο, προοπτική που επιτρέπει τη δημιουργία 30 θέσεων εργασίας στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Το ίδιο χρονικό διάστημα, τον επόμενο χρόνο, η ίδια εταιρεία θα εγκαινιάσει επίσης και την αεροπορική σύνδεση Μιλάνο-Ζάκυνθος, με δύο πτήσεις την εβδομάδα και εκτίμηση ετήσιας κίνησης τους 15.000 επιβάτες.Ερώτηση προς τους αιρετούς της Ηλείας: Με το δικό μας αεροδρόμιο στην Ανδραβίδα τι γίνεται; Θ. Λαμπ.


4

Επικαιρότητα

w w w . p r o t i n e w s . g r

“Δει δη …σύμπνοιας και άνευ τούτης ουδέν εστί γενέσθαι των δεόντων” Το παραφράσαμε το αρχαίο κείμενο που αφορούσε την Αθηναϊκή Δημοκρατία! Βέβαια τότε, επρόκειτο περί χρημάτων, τα οποία λείπουν και σήμερα αλλά από την Ηλεία λείπει και κάτι πολύ σημαντικό για να γίνουν σημαντικά αναπτυξιακά έργα. Συγκεκριμένα η σύμπνοια του πολιτικού δυναμικού του νομού. Ο κάθε πολιτικός παράγοντας ή και παραγοντίσκος ακόμη, αγωνίζεται από το δικό του μετερίζι και τη δική του πλευρά για δήθεν κοινούς στόχους αλλά με γνώμονα, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα, τα προσωπικά του ατομικά, πολιτικά και κομματικά οφέλη, μακράν βέβαια και πολλάκις κόντρα των προτεραιοτήτων του κοινού συμφέροντος για το οποίο υποτίθεται ότι δίνουν τις μάχες τους!Το αποτέλεσμα είναι γνωστό και φανερό. Με την τακτική της μη σύμπνοιας αλλά των ατομικών φιλοδοξιών και συμφερόντων, οι Ηλείοι πολιτικοί κάθε βαθμίδας και κάθε εποχής, την τελευταία τουλάχιστον τριακονταετία, κατάφεραν να παραδίδουν σήμερα στη νεότερη γενιά μια Ηλεία καταδικασμένη στη χρόνια αναπτυξιακή υστέρηση. Μια Ηλεία χωρίς σιδηρόδρομο, χωρίς σύγχρονα λιμάνια, παρά την άνθιση του τουρισμού του κρουαζιερόπλοιου, χωρίς αεροδρόμιο, χωρίς σύστημα και υποδομές διαχείρισης και αποκομιδής των απορριμμάτων και με το άγχος του οδικού αποκλεισμού, με το "κόψιμο" της Ολυμπίας οδού. Τι αλήθεια να πρωτοαναφέρουμε; Τη λύση της Τριανταφυλλιάς τη δεκαετία του 90, που πολεμήθηκε λυσσαλέα προς άγραν ψήφων για αναρρίχηση σε θώκους εξουσίας και σήμερα προτείνεται η Τριανταφυλλιά από τους ίδιους κύκλους σαν ενδεδειγμένη λύση; Τον Επικούρειο Απόλλωνα, που πολλοί ποιούσαν την νήσσαν τότε για τους γνωστούς δικούς τους λόγους; Τα "θεσμικά μέτωπα" που κατά καιρούς δημιουργούνταν για το θεαθήναι; Τη χωροθέτηση του κτιρίου του ΤΕΙ Πύργου που ακόμη "περιφέρεται"; Την "απείρου κάλλους" φωτογραφία του δακρύβρεχτου αγναντέματος της καμένης από τις πυρκαγιές Ολυμπίας, ενώ κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς μας ενδιέφερε πιο πολύ πιο κόμμα θα κερδίσει τις εκλογές; Ο κατάλογος δεν έχει τέλος. Υπενθυμίσαμε μόνο μερικά για να κατανοηθεί πόσο άφρων είναι το πολιτικό δυναμικό της Ηλείας, που έβλεπε τόσο καιρό μόνο το μεγάλωμα του μεριδίου της πίτας για ίδιο όφελος και όφελος της πελατείας του, αδιαφορώντας να μεγαλώσει την πίτα μέσω αναπτυξιακών έργων! Και τώρα τι; Είναι αλήθεια ότι ο σημερινός πρωθυπουργός απέδειξε τον λίγο καιρό που είναι στην εξουσία, εκτός των άλλων, ότι είναι και πραγματιστής ενώ γνωρίζει και να συνδιαλέγεται Είναι όμως σε θέση το πολιτικό δυναμικό της Ηλείας να του παρουσιάσει εκείνα τα επιχειρήματα, να βρει τη δύναμη και το θάρρος και να πείσει τον πρωθυπουργό για την ορθότητα της άποψης ότι η Ολυμπία οδός πρέπει να φτάσει μέχρι την Αρχαία Ολυμπία τουλάχιστον; Το ευχόμεθα ολόψυχα. Διαφορετικά ούτε οι αποκλεισμοί μας ενδιαφέρουν, καθότι κατά ένα τρόπο είμαστε αποκλεισμένοι ούτε τα άλλα μπλα-μπλα. Σε περίπτωση αποτυχίας, το μόνο που τους απομένει είναι να πάνε σπίτια τους. Οι ανέξοδοι για την Ολυμπία οδό χωρίς αποτέλεσμα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για περαιτέρω παραμονή ή αναρρίχηση στην εξουσία και πρέπει να τους απαντήσουν οι πολίτες μ' ένα ξερό "Σπίτι σας κύριοι! Αρκετά πια!". Ο Αιχμηρός

/ ÐáñáóêåõÞ 21 Äåêåìâñßïõ 2012

Εγκρίθηκε έκτακτη επιχορήγηση ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ

Χριστουγεννιάτικος μποναμάς για το δήμο Πύργου

Óôéãìéüôõðï áðü ôç ÷èåóéíÞ óõíåäñßáóç ôïõ ÄÓ Ðýñãïõ

Τ

ο ποσό των 4,5 εκατομμυρίων ευρώ, αναμένεται να λάβει ο δήμος Πύργου ως έκτακτη επιχορήγηση. Αυτό ανακοίνωσε ο δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε χθες. "Υπογράφει από τους συναρμόδιους υπουργούς τον κ. Στυλιανίδη, τον κ. Στουρνάρα και κ. Σταϊκούρα η έκτακτη χρηματοδότηση του δήμου Πύργου, ποσό που αγγίζει τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ και αφορά

την επιχορήγηση των δήμων για τις οφειλές που έχουν σε τρίτους με χρήματα τα οποία προέρχονται από το δάνειο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προς τη χώρα μας" τόνισε ο Μ. Παρασκευόπουλος "Πριν από δύο μήνες περίπου είχαμε το θέμα του δανείου το οποίο εκκρεμεί στο ταμείο παρακαταθηκών, βέβαια είχαμε προβλέψει ότι το δάνειο αυτό το ζητούμε για την περίπτωση που τελικά δεν θα υλοποιηθεί η επιχορήγηση.

Για να μπορέσουμε να προτείνουμε το αίτημα μας για το δάνειο είχαμε εκπονήσει και μία μελέτη για την υποστήριξη της αποπληρωμής των δανείων και των δημοτικών εσόδων. Είμαστε σίγουροι ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα εκταμιεύεται το ποσό αυτό για το δήμο του Πύργου, έναν από τους δήμους που κρίθηκαν μετά από λεπτομερή έλεγχο των οικονομικών δεδομένων τους και θα εξυπηρετηθούν κατά προτεραιότητα καθώς πληρούν τις προϋποθέσεις". Το ποσό το οποίο εγκρίθηκε δεν αναμένεται να εκταμιευτεί αύριο, ωστόσο όπως υπογράμμισε ο δήμαρχος Πύργου, είναι κάτι το οποίο μπορεί να συμβεί μέσα στις γιορτές προκειμένου να ξε-

βουν ότι το ποσό δεν θα φτάσει αύριο το πρωί στα ταμεία του δήμου, αλλά θα χρειαστούν κάποιες μέρες. Παράλληλα ο Γ. Αργυρόπουλος θέλησε από την αίθουσα του ΔΣ να ευχαριστήσει για την ουσιαστική συμβολή τους, τον κ. Γιάννη Αλεξανδρόπουλο διευθυντή της οικονομικής υπηρεσίας, όλους τους εργαζόμενους σε αυτή αλλά και τον Π. Καλαμπόκα επισημαίνοντας χαρακτηριστικά "τέτοιοι εργαζόμενοι απαιτούνται στους δήμους… καθώς αυτοί οι άνθρωποι συνέβαλαν τα μέγιστα για την επίτευξη του στόχου". Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που συζητήθηκαν κατά την έναρξη της χθεσινής συνεδρίασης αφορούσαν τη λήψη απόφασης για την έ-

κινήσει η αποπληρωμή των χρεών ενώ από εδώ και πέρα ο δήμος Πύργου καλείται να επιβιώσει μόνο με όσα χρήματα θα μπαίνουν στα ταμεία του "Μας δίνεται η δυνατότητα να αρχίσουμε από μία νέα αφετηρία για το δήμο μας, μία αφετηρία για υγιή οικονομικά. Δεσμευόμαστε να φτιάξουμε ένα δήμο που δεν θα δημιουργεί χρέη και θα αναγκάζεται να ζει με αυτά που έχει και να διεκδικεί και να παλεύει αλλά δεν θα δημιουργεί χρέη ενώ θα αυξήσουμε τον αγώνα μας για τα έσοδα". Στην τοποθέτηση του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος οικονομικών Γιάννης Αργυρόπουλος τόνισε ότι πρόκειται για μία πολύ θετική εξέλιξη, ωστόσο όλοι θα πρέπει να καταλά-

γκριση σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του δήμου Ζαχάρως και τους δήμου Πύργου για την υλοποίηση της πράξης λειτουργίας μελέτης ΓΠΣ ΣΧΟΟΑΠ το οποίο πέρασε κατά πλειοψηφία. Παράλληλα συζητήθηκε το θέμα της έγκρισης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του δήμου πύργου και του ΤΕΙ Πατρών παράρτημα Πύργου και δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης Πύργου το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα, όπως επίσης και η κατανομή ποσού των 15.464 ευρώ για την καταβολή των εξόδων κίνησης των σχολικών τροχονόμων που αφορά στο διάστημα Απρίλιος Ιούνιος 2012. Άννα Αγγελίδου


Επικαιρότητα

/ ÐáñáóêåõÞ 21 Äåêåìâñßïõ 2012

w w w . p r o t i n e w s . g r

5

Τη “μερίδα του λέοντος” παίρνουν οι σεισμόπληκτοι σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία

“Ψίχουλα” για την Ηλεία Από τα 20 εκ ευρώ που οφείλονται στο νομό μας δόθηκαν μόλις 1,5 εκ ευρώ και στους δυο άλλους νομούς της Περιφέρειας 14,6 εκ ευρώ 

"Βαθιά ανάσα" για τους σεισμόπληκτους της Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας όχι όμως και για αυτούς της Ηλείας αποτελεί η εκταμίευση της χρηματοδότησης ύψους 16,1 εκατ. ευρώ που εγκρίθηκε πριν δυο ημέρες για το σεισμό της 8ης Ιουνίου του 2008 που ισοπέδωσε τη Βάλμη και επέφερε τεράστιες καταστροφές κυρίως στο νομό μας . Για την ακρίβεια κατέστη δυνατή η εκταμίευση ποσού ύψους 14,6 εκατ. ευρώ για τους σεισμόπληκτους σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία και μόνο 1,5 εκατ. ευρώ(!) για τους σεισμόπληκτους της Ηλείας.

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 29ης Οκτωβρίου 2012 καθορίστηκαν τα ποσά για τους τρεις νομούς 

Τα χρήματα θα “ζέσταναν” τις αγορές του νομού μας 

Με τη μόνη διαφορά ότι η Ηλεία -σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΤΑΠ Πύργουχρειάζεται ποσό 20 εκ ευρώ για να αποκαταστήσει τις ζημιές. Οπότε τα ερωτηματικά που γεννώνται για την κατανομή των χρημάτων είναι πολλά και σίγουρα χρήζουν απαντήσεων από τους υπευθύνους, σε όποια θέση και αν βρίσκονται. Από τα 20 εκ πήραμε μόνο 1,5! Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της υπηρεσίας αποκατάστασης σεισμοπλήκτων της Ηλείας, τα οποία εστάλησαν στις 31 Ο-

κτωβρίου στον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Χαράλαμπο Καφύρα, το εγκεκριμένο ποσό για επισκευές - ανακατασκευές των ζημιών από το σεισμό της 8ης Ιουνίου φτάνει τα 64 εκ ευρώ. Στην Ηλεία μέχρι σήμερα έχει έχουν δοθεί 45, 5 εκ ευρώ και υπολείπονται ακόμα 17, 4 εκατομμύρια ενώ έχουν πιστοποιηθεί 5.278.000. Το υπόλοιπο για τους ανθρώπους που ακόμα και σήμερα δεν έχουν επιδιωρθώσει τα σπίτια τους είναι 17,4 εκ. Όμως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας επέλεξε να ζητήσει τα 16,1 εκ ευρώ εκ των οποίων δίνει το 90% σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία και αφήνει, - άραγε γιατί ; áé íô για ακόμα μια φορά εκτός ïý áéô áð õ ðïóÜ ðï õ áíáöÝñåé ñçôÜ ôá ðï Ð ÔÁ õ την Ηλεία. Η εν λόγω εκταôï ï áö ãñ Ôï Ýã μίευση αφορά και κατευθύνεται σε πληγέντες, μηχανικούς, εργολάβους και όλους όσοι ενεπλάκησαν στις εργασίες αποκατάστασης των πληγέντων κτιρίων από το σεισμό του 2008. Δηλαδή στηρίζεται η οι-

κονομία των δυο άλλων νομών της Περιφέρειας και στην αγορά της Ηλείας, δυστυχώς για όλους μας, δεν θα πέσει ζεστό χρήμα, το οποίο δικαιούται, για να περάσει τις δύσκολες αυτές εποχές. Η αδικία είναι κατάφορη. Να σημειωθεί πως από το 2008 μέχρι και σήμερα στην Ηλεία έχουν πέσει 47,1 εκ ευρώ, ενώ με βάση τα επίσημα στοιχεία οι υπόλοιποι 2 νομοί θα έχουν πάρει ακριβώς τα ίδια χρήματα. Το ερώτημα που επίσης τίθεται είναι οι ζημιές σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία, είναι στα ίδια επίπεδα με αυτές της Ηλείας; Το Περιφερειακό Συμβούλιο και οι προτάσεις του για την Ηλεία Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 29ης Οκτωβρίου του 2012 συζητήθηκε το θέμα σεισμοπλήκτων. Στην εισήγηση του προς το Σώμα ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπου-

λος ανέφερε αρχικά ότι . Για τους Νομούς Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας η Υπηρεσία έχει εγκρίνει μέχρι σήμερα για παρεμβάσεις αποκατάστασης σεισμοπλήκτων ποσό ύψους 158 εκατ. ευρώ. Από τα χρήματα αυτά έχουν διατεθεί, ανά έτος, τα παρακάτω κονδύλια: 2008 : 2 εκατ. ευρώ.2009 : 20,5 εκατ. ευρώ. 2010 : 12,6 εκατ. ευρώ. 2011 : 37,5 εκατ. ευρώ. 2012 : 5,1 εκατ. ευρώ. Σε ότι αφορά την Ενότητα της Ηλείας η εξέλιξη των καταβολών προς τους πληγέντες, ανά έτος, έχει ως εξής: 2008 : 1,5 εκατ. ευρώ. 2009 : 15,6 εκατ. ευρώ. 2010 : 7,6 εκατ. ευρώ. 2011 : 17,6 εκατ. ευρώ. 2012 : 3,1 εκατ. ευρώ

Συνολικά στην Ενότητα της Ηλείας έχουν διατεθεί, περίπου, 45,6 εκατ. ευρώ έναντι συνολικών αναγκών 47,1 εκατ. ευρώ". Οπότε η πρόταση που εστάλη στο αρμόδιο Υπουργείο για χρηματοδότηση για το νομό Ηλεία ήταν 1,5 ευρώ. Το ερώτημα που τίθεται είναι κατά πόσο ο κ Αλεξόπουλος είχε τα ορθά στοιχεία βάση των οποίων έγινε η πρόταση και εάν ήταν λανθασμένα γιατί ο κ Καφύρας δεν διάρθρωσε την διαφαινόμενη, σε βάρος της Ηλείας αδικία και ποιος ευθύνεται για την χορήγησή τους. Κώστας Γιάλπας gialpk@yahoo.gr

Ο γνωστός δαίμων… Ο δαίμων της φωτοσύνθεσης επισκέφτηκε χθες την "ΠΡΩΤΗ". Στην σελίδα 5, αντί να δημοσιευθεί η Γνωστοποίηση του Συνδέσμου Εγκαταστάσεων - Συντηρητών Καυστήρων υγρών και αέριων καυσίμων Νοτιοδυτικής Ελλάδας 2006, δημοσιεύθηκε από λάθος η ανακοίνωση του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Μηχανημάτων Μ.Ε. και ΙΧΕ ΦΟΡΤΗΓΩΝ. Ο δαίμων είχε κέφια…


6

Επικαιρότητα

w w w . p r o t i n e w s . g r

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις Σύλλογος Γυναικών Πύργου “Οι Πυργιώτισσες” Μία ξεχωριστή γιορτή θα πραγματοποιήσουν η πρόεδρος και τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Πύργου "Οι Πυργιώτισσες" αύριο Σάββατο στο χώρο του Θεάτρου Απόλλων. Η γιορτή με τίτλο "προς Ναζαρέτ" αναμένεται να είναι ανοιχτή για όλο τον κόσμο.

Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών και Πληροφορικής EUROLINGUA Οι μαθητές και οι καθηγητές του Κέντρου Ευρωπαϊκών Σπουδών και Πληροφορικής EUROLINGUA διοργανώνουν μια ξεχωριστή εκδήλωση για τα Χριστούγεννα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου στις 5 το απόγευμα στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο Γαστούνης και περιλαμβάνει χριστουγεννιάτικα τραγούδια από την Αγγλία ,τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία καθώς και θεατρικά δρώμενα. Παράλληλα θα απονεμηθούν τα Ξενόγλωσσα Πτυχία στους αριστεύσαντες μαθητές και θα αποδοθεί η βαθμολογία του πρώτου τριμήνου.

Λαογραφικός χορευτικός όμιλος Πύργου “Ηλείων παραδόσεις” Αύριο -Σάββατο 22 Δεκεμβρίου στις 5:30 το απόγευμα στην αίθουσα του Λαογραφικού Ομίλου Πύργου "Ηλείων Παραδόσεις" θα πραγματοποιηθεί η Χριστουγεννιάτικη γιορτή για όλα τα μέλη και τα παιδιά του ομίλου καθώς και για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν την γιορτή. Κατά τη διάρκεια της γιορτής θα γίνει και η παρουσίαση του ημερολογίου του 2013 του ομίλου.

/ ÐáñáóêåõÞ 21 Äåêåìâñßïõ 2012

Ξεναγήθηκε στο μνημείο και στο Μουσείο Κορεατικού πολέμου στα Βυτινέικα

Στην Ηλεία ο πρέσβης της Ν. Κορέας Gil-Shou Shin

Τ

ο μνημείο και το μουσείο Κορεατικού πολέμου στα Βυτινέικα, επισκέφτηκε χθες ο πρέσβης Νοτίου Κορέας Gil-Shou Shin, τον οποίο υποδέχτηκε ο έφεδρος αξιωματικός στο πόλεμο της Κορέας Κωνσταντίνος Φάρρος. Ο Κ. Φάρρος έχει δημιουργήσει στον αύλειο χώρο του σπίτι του στα Βυτινέικα, το μνημείο πολεμιστών στο πόλεμο της Κορέας ενώ σε ειδικό χώρο έχει δημιουργήσει μουσείο, με αντικείμενα από το Κορεατικό πόλεμο. "Θεώρησα υποχρέωση απέναντι στους συμπολεμιστές μου, να δημιουργήσω αυτό το μνημείο και ένα μουσείο. Είμαι συλλέκτης στρατιωτικών ειδών, στο χώρο αυτό τον οποίο κατοικώ. Θεώρησα σωστό να γίνει εδώ το μνημείο προκειμένου να προστατεύεται ο χώρος από βανδαλισμούς και όποιος ενδιαφέρεται και θέλει να έρθει θα είναι χαρά μου να τον επισκεφτεί. Στην Ηλεία έχουμε πενήντα βετεράνους πολεμιστές, ενώ έχουμε τρεις πεσόντες οι οποίοι σκοτώθηκαν το τελευταίο μήνα του πολέμου. Ο πρέσβης βρίσκεται εδώ, καθώς ήρθε πρόσφατα στην Ελλάδα και κάνει μία αναγνώριση μνημείων και τοποθεσιών που σχετίζονται με τον Κορεατικό πόλεμο και έχει πολύ καλές σχέσεις και με το σύνδεσμο Ελλήνων βετεράνων πολεμιστών της Κορέας" υπογράμμισε ο Κ. Φάρρος έφεδρος αξιωματικός στο πόλεμο της Κορέας μαζί με τη σύζυγό του μόνιμο αξιωματικό. Από τη πλευρά του ο Πρέσβης Νοτίου Κορέας Gil-Shou Shin τόνισε "Νοιώθω πραγματικά πολύ

μεγάλη τιμή και ευχαρίστηση που επισκέπτομαι αυτό το μνημείο και το μουσείο που υπάρχει εδώ, τα οποία δημιούργησε κ. Φάρρος. Είμαστε περήφανοι που έχουμε αυτό το μνημείο και αυτό το μουσείο που τιμά τους Έλληνες πολεμιστές οι οποίοι έλαβαν μέρος στο πόλεμο της Κορέας για την ανεξαρτησία της. Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα και για το λαό της Κορέας και για τη κυβέρνηση της Νοτίου Κορέας να τιμώνται οι Έλληνες πολεμιστές για τη θυσία τους και τη προσφορά τους στον αγώνα που έγινε για την ακεραιότητα και την ελευθερία, της χώρας. Τον Ιούνιο του 1953 οι Κορεάτες και οι Έλληνες στρατιώτες, πολέμησαν μαζί προκειμένου να εξασφαλιστεί η ελευθερία παγκόσμια αλλά και της χώρας. Οι αγώνες δημιούργησαν μία πολύ στερεά βάση φιλίας, συνεργασίας και προόδου μεταξύ των δύο χωρών. Η κυβέρνηση της Κορέας λαμβάνει αρκετά

Ôïí ðñÝóâç ôçò Í. ÊïñÝáò Gil-Shou Shin îåíÜãçóå ï ê. ÖÜññïò μέτρα προκειμένου να ενισχύσει τις οικογένειες των Ελλήνων βετεράνων και των παιδιών τους. Ελπίζω ότι η φιλία αυτή και ο σύνδεσμός αυτός μεταξύ των δύο χωρών θα συνεχιστούν όπως και πρώτα. Συζήτησα με τον πρόεδρο της διεθνούς ομοσπονδίας Βετεράνων Κορέας προκειμένου και μετά την απόσυρση των ζώντων βετεράνων να συνεχιστεί η συνεργασία και οι σχέσεις αυ-

τές. Κάνουμε την προσπάθεια να πλησιάσουμε τα παιδιά των βετεράνων προκειμένου η φιλία αυτή- ο δεσμός και ότι έχει δημιουργηθεί ως τώρα να συνεχιστεί και στο μέλλον. Η συνεργασία αυτή και η φιλία να συνεχιστεί και στο μέλλον". Να σημειωθεί ότι ο πρέσβης της Ν. Κορέας Gil-Shou Shin εν συνεχεία επισκέφτηκε την Αρ. Ολυμπία. Α. Αγγελίδου


/ ÐáñáóêåõÞ 21 Äåêåìâñßïõ 2012

w w w . p r o t i n e w s . g r

7

Θρήνος στον Πύργο

Έχασε την μάχη η 19χρονη Μαρία Χριστοπούλου Είχε τραυματιστεί σε τροχαίο στις 29 Νοεμβρίου στα Βασιλικά Μεσσηνίας

Α

κόμα ένας νέος άνθρωπος, ένα παιδί έφυγε από κοντά μας. Μετά από 22 μέρες μάχης για να κρατηθεί στη ζωή χθες το βράδυ ξεψύχησε στην Εντατική του νοσοκομείου Καλαμάτας η 19χρονη Μαρία Χριστοπούλου του Αχιλλέα, από τον Πύργο. Η άτυχη νεαρή κοπέλα είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά στα τέλη Νοεμβρίου σε τροχαίο ατύχημα στα Βασιλικά Μεσσηνίας και από εκείνη την ημέρα νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο της Μεσσηνιακής πρωτεύσαν. Όλες αυτές τις μέρες έδινε το δικό της αγώνα για να μπορέσει να επανέλθει. Δίπλα της η οικογένεια ζούσε το δράμα. Η κατάσταση της 19χρονο δεν παρουσίασε καμιά

βελτίωση αφού τα τραύματά της ήταν ιδιαίτερα σοβαρά. Χθες νωρίς το βράδυ, η Μαρία άφησε την τελευταία της πνοή. Το σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε

στις 4.30 το απόγευμα της Πέμπτης 29 Νοεμβρίου στην Εθνική Οδό Τσακώνα-Καλό Νερό. Τα δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν πλαγιομετωπικά με σφοδρότητα. Τα αίτια δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμα. Η 19χρονη Μαρία Χριστοπούλου επέβαινε στο Smart με κατεύθυνση προς το Καλό Νερό, ενώ στο Audi επέβαιναν 3 άτομα (δύο άνδρες και μία κοπέλα) ρουμανικής καταγωγής με κατεύθυνση προς Πύργο, εκ των οποίων οι δύο τραυματίστηκαν. Χαρακτηριστικό της σφοδρότητας της σύγκρουσης είναι το ότι το Smart κατα-

Ôï Smart óôï ïðïßï åðÝâáéíå ç 19÷ñïíç ìåôÜ ôç óýãêñïõóç στράφηκε ολοσχερώς. Η διεύθυνση και οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα "ΠΡΩΤΗ" εκφράζουν τα

βαθύτατά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια της 19χρονης Μαρίας Χριστοπούλου.

Ζητιανεύει για να μαζέψει χρήματα ώστε να επιστρέψει στη χώρα του

Το δράμα του Μύτικα από τη Ρουμανία Βρήκε θαλπωρή στην Ανθρώπινη Αλληλεγγύη Χωρίς σπίτι, χωρίς ένα δικό του άνθρωπο ζει το τελευταίο διάστημα στην Αμαλιάδα ο Μύτικα. Ένα παιδί από τη Ρουμανία που ψάχνοντας για ένα καλύτερο μέλλον, άφησε τη χώρα του, την γυναίκα του και τα τρία του παιδιά. Στο δρόμο για την Ιταλία ο Μύτικα, σταμάτησε στην Αμαλιάδα και από εκείνη την ημέρα, στέκεται στα φανάρια της πόλης γυρεύοντας χρήματα με τα οποία θα μπορέσει να αγοράσει τα εισητήρια της επιστροφή του. Τα βράδια του τα περνά μαζί με έναν ομοεθνή, είτε σε παγκάκια είτε στο σταθμό του ΟΣΕ.

Δεν είναι όμως λίγες οι φορές που δέχτηκε επίθεση από Πακιστανούς και αφού χτυπήθηκε άγρια έχασε τα χρήματα που είχε για να επιστρέψει στο σπίτι του. Ο Μύτικα από χθες βρήκε θαλπωρή στην Ανθρώπινη Αλληλεγγύη. Τα μέλη της τον πήραν στα γραφεία του έδωσαν φαγητό, ρούχα και κλινοσκεπάσματα και θα συνεχίσουν να του παρέχουν μέχρι να αγοράσει το εισιτήριο της επιστροφής στο σπίτι του. Όπως μας είπε ο πρόεδρος της Α.Α. Γιώργος Λαγκαδινός "Ο νεαρός είναι από τη Ρουμανία λέγεται Μυτίκα μας έχει εκφρά-

σει πολλά παράπονα. Ήρθε στην Ελλάδα για δουλειά. Σταμάτησε στη Λαμία αλλά δεν τον κράτησαν γιατί δεν γνωρίζει Ελληνικά. Στο δρόμο για την Ιταλία σταμάτησε στην Αμαλιάδα. Ο Μυτίκα έχει τη γυναίκα του στη Ρουμανία έγκυο και προσπαθεί να συγκεντρώσει τα χρήματα για να μπορέσει να πάει δίπλα της. Εμείς του υποσχεθήκαμε πως θα είμαστε κοντά του. Του δώσαμε ρούχα και τρόφιμα καθώς και σκεπάσματα αφού μένει μαζί με ομοεθνή του για να μπορέσει να περάσει τις γιορτές μέχρι να μαζέψει τα χρήματα για τα εισιτήρια. Θερμή παράκληση σε όποιον θέλει να βοηθήσει τον Μύτικα να έρθει στην Ανθρώπινη Αλληλεγγύη και να αφήσει ότι θέλει για αυτό το παιδί. Ένα σοβαρό γεγονός όμως που μας κατήγγειλε, είναι πως μια μέρα τρία άτομα του είπαν πως είναι Αστυνόμοι τον έδειραν και του πήραν τα χρήματα. Μια άλλη φορά όπως μας είπε μια ομάδα Πακιστανών τον χτύπησαν και του πή-

ÈáëðùñÞ óôçí Áíèñþðéíç Áëëçëåããýç âñÞêå ï Ìýôéêá ραν τα χρήματα που είχε μαζί του. Τον χτύπησαν και του πήραν 100 ευρώ που είχε για τα εισιτήρια μαζί με το κινητό τηλέφωνο". Κώστας Γιάλπας gialpk@yahoo.gr


8

Ειδήσεις

w w w . p r o t i n e w s . g r

/ ÐáñáóêåõÞ 21 Äåêåìâñßïõ 2012

Λεχαινά

Μαξίμου, ενταύθα

Καλημέρα κ. Πρόεδρε Παραμιλούν και καταρώνται Μας έχετε τρελάνει. Όλο και περισσότερους ανθρώπους συναντάς στο δρόμο να …παραμιλάνε. Και άλλους να ψάχνουν αφορμή για να εκραγούν μέσα στο λεωφορείο, στην ουρά κάποιας ΔΕΚΟ, στα καταστήματα, παντού. Μια αφορμή για να ξεσπάσουν. Να βγάλουν ό,τι τους βασανίζει. Ίσως για να έχουν την ευκαιρία να ακουόσουν και τα ξεσπάσματα των άλλων. Να νιώσουν ότι δεν είναι μόνοι. Ότι δεν είναι προσωπική τους αποτυχία αυτό που βιώνουν. Ότι στο ίδιο καζάνι βράζουμε όλοι. Εκτός από τους λίγους, που ως συνήθως, σε περιόδους κρίσεων αβγατίζουν τον πλούτο τους.Πήγα στα ΕΛΤΑ να στείλω ένα βιβλίο μου σε φίλο, εκτός Ελλάδος, που μου το ζήτησε. Και έπεσα σε μια έκρηξη του Δήμου. Οι δεκαοκτώ άνθρωποι που περίμεναν τη σειρά τους, λειτουργούσαν ως ένας άναρχος αρχαίος δήμος. Αγορεύοντας όχι μόνον ο ένας μετά τον άλλο, αλλά και παραλλήλως. Όπως γίνεται συνήθως και με τους πολιτικούς στα τηλεπαράθυρα. Η διαφορά είναι ότι εκεί υπάρχει κάποιος οικοδεσπότης που έχει την ευθύνη του συντονισμού -αλλα τον γράφουν, ενσυνειδήτως, για να "ταπώσουν" τους άλλους και να κάνουν το κομμάτι τους. Εδώ ο λόγος είναι άναρχος, αλλα χωρίς την σκοπιμότητα της αυτοπροβολής. Μόνο ως ξέσπασμα "πνιγμένων".Αφορμή η κατάθεση του διοικητή της ΔΕΗ στη Βουλή, όπου προανήγγειλε νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της επιχείρησης. Το τι του έσερναν δεν περιγράφεται. Αλλα όχι μόνον αυτού. Και εκείνων που τον στηρίζουν. Γιατί οι άνθρωποι ένιωθαν μια πνιγμονή. Αντιδρούσαν σαν κυνηγημένα ζώα. Που μόλις πάνε να πιστέψουν ότι βρήκαν μια δίοδο διαφυγής, βλέπουν μπροστά τους μια νέα παγίδα. Ακριβώς με αυτά τα λόγια περιέγραφαν την κατάσταση τους. Πολλοί από αυτούς είχαν συναποφασίσει, με τους συγκατοίκους τους, να καταργήσουν την κεντρική θέρμανση καθώς το πετρέλαιο έγινε απλησίαστο. Πήραν ηλεκτρικές "κουκουνάρες", θερμάστρες αλογόνου, κηροζίνης, αερίου, αερόθερμα, ή χρησιμοποίησαν τα κλιματιστικά τους. (Πάλι καλά που τα μεγάλα κρύα δεν μας έπιασαν ακόμη). Και εκεί που νόμιζαν ότι ξεφεύγουν από το δόκανο του πετρελαίου, νάσου και στήνεται μια νέα παγίδα με το ρεύμα. Προφανώς για να πετύχουμε τον στόχο της …ανταγωνιστικότητας, ανεβάζοντας και άλλο το κόστος της βιομηχανικής, βιοτεχνικής, αγροτικής, τουριστικής και πάσης άλλης παραγωγικής δραστηριότητας που μας έχει απομείνει. Κατά που να στείλω το βραβείο της ανοιχτής παλάμης; Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ www.massavetas .gr

Συναυλία και bazaar αγάπης για το “Χαμόγελο του Παιδιού”

Ο

ι ενεργοί δημότες ενώνουν τις δυνάμεις τους για έναν ιερό και σοβαρό σκοπό, την ενίσχυση του σπουδαίου έργου που επί χρόνια επιτελεί στην Ηλεία το "Χαμόγελο του Παιδιού" και προσκαλούν όλους να γίνουν μέτοχοι της πρωτοβουλίας αυτής. Οι εκδηλώσεις, που τελούν υπό την αιγίδα της Δημοτικής Κοινότητας των Λεχαινών, ξεκινούν το απόγευμα του Σαββάτου 22 Δεκεμβρίου 2012 με μια ξεχωριστή συναυλία, η οποία θα λάβει χώρα στις 7:00 το απόγευμα στον Δημοτικό κινηματογράφο Άστρον καταβάλλοντας το συμβολικό αντίτιμο εισόδου των 2 μόνον ευρώ. Η συναυλία θα δοθεί για την ενίσχυση του "Χαμόγελου του Παιδιού" και Σε αυτήν θα συμμετάσχουν οι: Νικόλας Κουρής, Στυλιανός Ξανθός, Ανδρομάχη Δημητροπούλου, Δημήτρης Δημητρόπουλος καθώς και το Τμήμα Μουσικής της "ΕΣΤΙΑΣ" Ανδραβίδας. Οι εκδηλώσεις έμπρακτης υποστήριξης και ενίσχυσης του έργου του "Χαμόγελου του Παιδιού" δεν περιορίζονται στην συναυλία της 22ας Δεκεμβρίου.

Σφίγγουν τα λουριά στα οικονομικά των δήμων Τα πάνω κάτω φέρνει στην τοπική αυτοδιοίκηση εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών με την οποία οι δήμοι και οι περιφέρειες υποχρεώνονται να συντάσσουν προϋπολογισμούς μόνο με νομοθετημένα έσοδα, το ύψος των οποίων "προσδιορίζεται με βάση τα πραγματικά στοιχεία απόδοσης κάθε εσόδου, λαμβάνοντας κυρίως υπόψη τα διαχειριστικά αποτελέσματα του προηγούμενου οικονομικού έτους και ειδικότερα τα ποσά που εισπράχθηκαν". Με την εγκύκλιο αυτή μπαίνει τέλος στη... δημιουργική λογιστική και στις πλασματικές εγγραφές που έκαναν οι δήμαρχοι συντάσσοντας ανεφάρμοστους προϋπολογισμούς-"μαμούθ". Μέχρι τώρα οι προϋπολογισμοί έμοιαζαν περισσότερο με λογιστική απεικόνιση προεκλογικού προγράμματος, και γι' αυτό έπεφταν πάντα έξω από τις προβλέψεις που είχαν κάνει τα Δημοτικά Συμβούλια. Πολλοί δήμοι μετά την εν λόγω εγκύκλιο θα πρέπει να αναπροσαρμόσουν τον προϋπολογισμό που έχουν ήδη συντάξει. Θα πρέπει μάλιστα να τρέξουν για να προλάβουν τις ημερομηνίες ώστε να εγκριθεί οριστικά ο προϋπολογισμός τους μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2013 - γιατί σε διαφορετική περίπτωση δεν θα εγκρίνονται οι δαπάνες.

Το επόμενο Σαββατοκύριακο, δηλαδή στις 29 και στις 30 Δεκεμβρίου 2012, στην Πλατεία του Αγίου Δημητρίου στα Λεχαινά και από τις 5:00 έως τις 7:00 το απόγευμα διοργανώνεται bazaar αγάπης.Στις 29 Δεκεμβρίου τα παιδιά θα

φτιάξουν Χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες, ώστε να τις πουλήσουν στο bazaar αγάπης στις 30 Δεκεμβρίου για την ενίσχυση του συλλόγου και για να συνεχίσουν να… φωτίζουν τον κόσμο μας τα παιδικά χαμόγελα.

Μπούμερανγκ το ιατροκοινωνικό κέντρο Tου Γιάννη Χαλιλόπουλου Όταν δημιουργούσα εγώ το Ιατροκοινωνικό κέντρο του δήμου Πύργου δεν περίμενα να γυρίσει μπούμερανγκ στους τσιγγάνους. Δεν περίμενα να πιστεύει ο κόσμος ότι γίνονται πράγματα για εμάς χωρίς να γίνονται. Ούτε να υπάρχουν δηλώσεις τοπικών αρχόντων καταγεγραμμένες τις οποίες εάν βγάλουμε θα είναι ντροπή για την Ηλεία και θα καταδικαστούμε άλλη μία φορά σαν χώρα στην Ευρώπη πληρώνοντας και πρόστιμο. Πριν καλέσω τον δήμαρχο Πύργου για δεύτερη φορά να συνεργαστούμε για το καλό του τόπου και των τσιγγάνων θέλω να ενημερώσω τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κκ. Γερμανό, τον Αντιπεριφερειάρχη Χαράλαμπο Κα-

φύρα, τους Βουλευτές ότι θα προσπαθώ με ανιδιοτέλεια για τη στήριξη των τσιγγάνων μη χαριζόμενος σε κανένα και σας καλώ να είναι σύμμαχοι στη προσπάθεια ένταξης των τσιγγάνων. Κύριε δήμαρχε, για να μην γίνει ο Πύργος χειρότερος, για να μην φυλακίζονται δικαίως και αδίκως τσιγγάνοι και για να μην ενοχλούνται καθημερινά οι Ηλείοι και οι Πυργιώτες κυρίως από περιθωριακούς τσιγγάνους, για να μην υπάρχει σε αυτό το βαθμό που είναι σήμερα η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε μία Ευρώπη που δίνει σημασία σε αυτά, αλλά και κτίζεται με αυτά, θέλω να σας πω ότι υπάρχει sos για τους τσιγγάνους της Ευρώπης και της Ελλάδας ώστε να προαχθεί το ποιοτικό τους

επίπεδο κτλ. Σας καλώ σήμερα κι' όλας να μου τηλεφωνήσετε και να ορίσετε ραντεβού για τη συνεργασία μας. Σας ενημερώνω ότι υπάρχει και το Greek helsinki monitor.


/ ÐáñáóêåõÞ 21 Äåêåìâñßïõ 2012

Eπικαιρότητα

ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ

Ικανοποίηση από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Νίκο Λαμπρόπουλο

Ν

οικοκυρεμένο χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό για το έτος 2012 ο Αναπληρωτής Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Διοικητικών και Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ζαχάρως Νίκος Λαμπρόπουλος. Ο κ. Λαμπρόπουλος αναφέρθηκε με αναλυτικά στοιχεία στον προϋπολογισμό του 2012 τονίζοντας ότι η υλοποίηση του αγγίζει το 90 με 95%. Μιλώντας χθες στην "ΠΡΩΤΗ" για το θέμα ο αντιδήμαρχος Οικονομικών σημείωσε τα εξής:

ÍïéêïêõñåìÝíï ÷áñáêôÞñéóå ôïí ðñïûðïëïãéóìü ôïõ 2012 ï ÁíáðëçñùôÞò ÄÞìáñ÷ïò êáé ÁíôéäÞìáñ÷ïò Ïéêïíïìéêþí ôïõ ÄÞìïõ Æá÷Üñùò Íßêïò Ëáìðñüðïõëïò ôïíßæïíôáò üôé ç õëïðïßçóç ôïõ áããßæåé ôï 90 ìå 95%.. "Ο προϋπολογισμός του 2012 είναι ένας νοικοκυρεμένος προϋπολογισμός. Θα μιλήσω με στοιχεία που έχουν εκτυπωθεί στις 17/12/2012 πριν την συνεδρίαση του Δ.Σ προκειμένου να υπάρχει ενημέρωση και της τελευταίας ημέρας. Ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός του Δήμου Ζαχάρως κατά το έτος 2012 ανέρχεται στο ποσό των 18 εκατ. 446 χιλιάδων, 498 ευρώ ως προς τα έσοδα και ως προς τα έξοδα. Αναφέρομαι στα εξής: Εισροή χρημάτων από προνοιακά επιδόματα 357.000 ευρώ δεν πραγματοποιήθηκε γιατί αυτό έγινε μέσω Περιφέρειας. Μεταφορά μαθητών 231.000 ευρώ και αυτό ομοίως δεν πραγματοποιήθηκε μέσω Δήμου γιατί έγινε από την Περιφέρεια. Επιχορηγήσεις για επενδύσεις είχαν προϋπολογιστεί στο προϋπολογισμό 5 εκ. 389.000, 511 ευρώ εκ των οποίων έχουν εισπραχθεί 877 χιλ., 659 ευρώ. Εδώ υπάρχει μια απόκλιση 4 χιλιάδων 511, 852 ευρώ η οποία εκτιμάται από την υπηρεσία μας ότι οφείλεται στο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει γενικά η χώρα. Στο κωδικό των δωρεών είχαν γραφτεί 4 εκατ. 508 χιλιάδες ευρώ εκ των οποίων ει-

σπράχθηκαν 8.000 ευρώ που αφορούν την δωρεά ενός κληροδοτήματος, τα δε υπόλοιπα 4χιλ. 500 ευρώ αφορούν δωρεά των Ελληνικών πετρελαίων με τα οποία τέσσερις χιλιάδες πεντακόσια θα εκτελεστεί το έργο του βιολογικού καθαρισμού με προγραμματική σύμβαση με την ΔΕΥΑ Ζαχάρως. Αυτά τα χρήματα θα είναι σε απολογιστική μορφή, δηλαδή ανάλογα με τους λογαριασμούς που θα πιστοποιούνται θα εισπράττονται και τα χρήματα. Έσοδα από το κράτος που είχαν προϋπολογιστεί σε 2 εκατ. 630 χιλιάδες ευρώ δηλαδή τακτική επιχορήγηση κλπ εκ των οποίων εισπράχθηκαν 1 εκατ. 678.000 ευρώ, συνεπώς έχουμε μια απόκλιση 952.000 ευρώ που οφείλεται στο 60% της μείωσης που έχουν υποστεί οι ΟΤΑ από την Πολιτεία. Εάν αθροίσουμε τα 5 κεφάλαια που σας είπα που αρχικά έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό έχουμε ένα ποσό 10 εκατ. 551 χιλιάδες 852 ευρώ. Αυτά τα χρήματα δεν εισέρευσαν στον δήμο για τους λόγους που προανέφερα. Αν εξετάσουμε τον προϋπολογισμό που σας έδωσα, τις εισπράξεις του δήμου που φέτος ανέρχονται σε 7 εκατ. 564.000, 707 ευρώ τα οποία α-

ναλύονται ως εξής: 4 εκατ .075506 ευρώ τα χρήματα που εισέπραξε ο δήμος και το υπόλοιπο σε χρηματικό υπόλοιπο 3,5 εκατ. ευρώ που έρχονται από την προηγούμενη χρονιά τότε η διαφορά αυτή είναι 10 εκατ. 899, 791 ευρώ. Αν συγκρίνουμε τα δυο ποσά, το ποσό των 10 εκατ. 551 χιλιάδες 852 ευρώ που δεν εισπράχθηκε και το ποσό των 10 εκατ. 899, 791 ευρώ, βλέπουμε ότι υπάρχει μια απόκλιση 350.000 ευρώ που είναι η απόκλιση του δήμου μας στην εκτέλεση του προϋπολογισμού. Αυτά τα 350.000 θα μπορούσα να τα αιτιολογήσω ως τα εισπρακτέα υπόλοιπα από τα προηγούμενα έτη και τα οποία φέτος η οικονομική υπηρεσία έχει βεβαιώσει καταλόγους τους οποίους έχουμε αρχίσει να τους εισπράττουμε το τελευταίο δίμηνο. Συνεπώς εκτιμώ ότι η υλοποίηση του προϋπολογισμού μας αγγίζει ίσως και το 90 με 95%". Ολοκληρώνοντας ο κ. Λαμπρόπουλος αναφέρθηκε στον Δήμο Ζαχάρως τονίζοντας ότι είναι ένας από τους ποιο υγιείς δήμους πανελλαδικά και που έχει στα ταμεία του περίπου 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης πρόσθεσε ότι το οικονομικό πρόγραμμα του Δήμου υλοποιείται στο ακέραιο παρά τις αντιξοότητες που υπάρχουν, υπάρχει εισροή εσόδων από τους πολίτες χωρίς ο Δήμος να έχει δη-

9

ΔΗΜΟΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

“Νοικοκυρεμένος ο προϋπολογισμός του 2012”

Pεπορτάζ: Θοδωρής Λάμπρος thlabros@hotmail.com

w w w . p r o t i n e w s . g r

μιουργήσει κανένα πλαίσιο εξαναγκασμού, αλλά αντιθέτως σέβεται τον πολίτη και τον αντιμετωπίζει με ευαισθησία. Κλείνοντας έκανε μια ρητορική ερώτηση τονίζοντας τα εξής: "Επειδή πολλά λέγονται και πολλά γράφονται, γνωρίζετε πολλούς δήμους στην Ελλάδα με την νοικοκυροσύνη, την οργάνωση και την διαφάνεια με τον Δήμο Ζαχάρως;"

Σύσκεψη με προέδρους Δ.Ε. και αγροτικούς ιατρούς Σύσκεψη με τους προέδρους των Δ.Ε. Φολόης και Ολυμπίας είχε προχθές ο αντιδήμαρχος Πέτρος Γιαννακόπουλος. Στη σύσκεψη έγινε εκτενής συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συγκεκριμένες δημοτικές ενότητες όπως έργα οδοποιίας, τεχνικά έργα, κ.α., θέματα καθημερινότητας και τρόποι επί- Óôéò óõóêÝøåéò ðïõ åß÷å ìå ðñïÝλυσής τους. Σε δηλώ- äñïõò Äçìïôéêþí ÅíïôÞôùí êáé áσεις του χθες στην ãñïôéêïýò éáôñïýò áíáöÝñèçêå "ΠΡΩΤΗ" ο κ. Γιαννακό- óôçí "ÐÑÙÔÇ" ï áíôéäÞìáñ÷ïò Áñπουλος ανέφερε ότι η ÷áßáò Ïëõìðßáò ÐÝôñïò Ãéáííáêüσυζήτηση ήταν αρκετά ðïõëïò. εποικοδομητική με τους προέδρους των παραπάνω Δ.Ε. αφού συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ενώ οι πρόεδροι των συγκεκριμένων Δ.Ε. αποτίμησαν ως θετικό το έργο της Δημοτικής αρχής αλλά και του ιδίου στους τομείς αρμοδιότητας του. Ολοκληρώνοντας ο κ. Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε σε Δίβρη, Πανόπουλο και Φολόη με τους αγροτικούς ιατρούς όπου συζήτησε μαζί τους για τα προβλήματά που αντιμετωπίζουν. Τέλος τόνισε ότι μετά τις γιορτές θα προγραμματιστεί μια σύσκεψη με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ ή με τον υποδιοικητή στην Αρχαία Ολυμπία για θέματα στον τομέα υγείας που αφορούν ολόκληρο τον Δήμο. Θοδωρής Λάμπρος


10

Επικαιρότητα

w w w . p r o t i n e w s . g r

Τι ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας Χρήστος Γιαννόπουλος

Γιώργος Κοντογιάννης

Να αποδοθεί κατά προτεραιότητα το εφάπαξ στους χρόνια πάσχοντες Να αποδοθεί κατά προτεραιότητα το εφάπαξ στους χρόνια πάσχοντες προτείνει με επιστολή που απέστειλε προς τον Υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα, ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννης. Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλει η Κυβέρνηση μέχρι το τέλος του έτους να αποδώσει ένα σημαντικό ποσό από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, στις οποίες περιλαμβάνεται η πληρωμή του εφάπαξ για 40.229 δημοσίους υπαλλήλους που έχουν συνταξιοδοτηθεί (ποσό που ανέρχεται περίπου στα 1,384 δισ. ευρώ) θα ήταν σκόπιμο να καταβληθεί κατά προτεραιότητα το εφάπαξ στους χρόνια πάσχοντες (καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς κλπ.) ανεξαρτήτως χρόνου αναμονής, με δεδομένες τις ιδιαίτερες δυσκολίες που βιώνει η συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα. Η συγκεκριμένη πρόταση εντάσσεται στο σύνολο των προσπαθειών που καταβάλει το τελευταίο διάστημα ο Γιώργος Κοντογιάννης, με στόχο την στήριξη των χρονίως πασχόντων ως προς την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, τη θέση τους στην αγορά εργασίας και γενικότερα την προστασία τους από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, με στόχο την απόδοση κοινωνικής δικαιοσύνης.

/ ÐáñáóêåõÞ 21 Äåêåìâñßïõ 2012

“Ο αγρότης δεν δίνει από το υστέρημά του αλλά απ' αυτό που έχει να δώσει στην οικογένεια του”

Γ

ια την πρωτοβουλία της ΟΑΣΗ να συγκεντρώσει αγροτικά προϊόντα τα οποία θα διαθέσει σε εργατικές οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα μίλησε χθες στην "ΠΡΩΤΗ" ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας Χρήστος Γιαννόπουλος. Ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε ότι αυτή η πρωτοβουλία είναι αθόρυβη και δεν πρόκειται να δημοσιοποιηθεί για να κερδίσει εντυπώσεις αλλά αντιθέτως για να βοηθήσει τα φτωχά λαϊκά στρώματα που αντιμετωπίζουν προβλήματα κοινωνικής και οικονομικής εξαθλίωσης στην σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία. Όπως ανέφερε στην "ΠΡΩΤΗ" "η κίνηση μας αυτή είναι συμβολική προς τα άνεργα παιδιά των εργατικών οικογενειών. Πρέπει να τονίσω ότι οι ανάγκες για βοήθεια προς τις φτωχές εργατικές οικογένειες είναι πολύ μεγάλες. Εμείς δεν πρόκειται να δημοσιοποιήσουμε αυτήν μας την πρωτοβουλία καθότι δεν την κάνουμε για να κερδίσουμε τις εντυπώσεις. Ο φτωχός αγρότης δεν δίνει από το υστέρημά του αλλά απ' αυτό που έχει να δώσει στην οικογένεια του. Μπορούμε με την δράση μας να κάνουμε πράξη την ταξική αλληλεγγύη ανάμεσα στο λαό. Με τη συγκέντρωση αγροτικών προϊόντων

μπορούμε να βοηθήσουμε στη στήριξη και την ανακούφιση εργατικών νοικοκυριών και των παιδιών τους που δεν έχουν δυνατότητα να τα βγάλουν πέρα οικονομικά". Συνεχίζοντας ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ ανέφερε οτι έχει συγκεντρωθεί ποσότητα ελαιολάδου στην ευρύτερη περιοχή της Ζαχάρως και κηπευτικών στο Κάμπο. Υπάρχουν τρια κέντρα συγκέντρωσης της ΟΑΣΗ σε Καρδαμά, Ξυλοκέρα κα Ζαχάρω για τα αγροτικά προϊόντα ενώ υπάρχουν 18 αγροτικοί σύλλογοι στο νομό όπου γίνεται η ενημέρωση και η προσυγκέντρωση των προϊόντων. Πρόσθεσε δε ότι η ανταπόκριση για την συγκεκριμένη

πρωτοβουλία είναι μεγάλη και ανέφερε το χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας γριούλας η οποία ενώ έλαβε βοήθεια σε μακαρόνια και ρύζι από άλλο φορέα, μόλις πληροφορήθηκε την κίνηση της ΟΑΣΗ, ήρθε από μόνη της και έδωσε τα 2/3 αυτών των παραπάνω προϊόντων για να βοηθήσει όπως είπε τα άνεργα παιδιά των εργατικών οικογενειών. Ολοκληρώνοντας ανέφερε ότι η ΟΑΣΗ είχε και στο παρελθόν οργανώσει παρόμοια κίνηση με τους απεργούς στη Χαλυβουργική όπου τους είχε προμηθεύσει με λάδι και πορτοκάλια. Επιπλέον ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε ότι η ΟΑΣΗ είναι σε αγαστή συνεργασία με το Συνδικά-

Óôçí êßíçóç ôçò ÏÁÓÇ ãéá ôçí äéÜèåóç áãñïôéêþí ðñïúüíôùí áíáöÝñèçêå ï ðñüåäñïò ×ñÞóôïò Ãéáííüðïõëïò. το Οικοδόμων του νομού αλλά και την Ομοσπονδία των Οικοδόμων στην Αθήνα για τον σκοπό αυτό. Θοδωρής Λάμπρος thlabros@hotmail.com

Πώς να κρυφτείς απ' τα παιδιά;Έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα! Της Διονυσίας Καρατζά

(Θεολόγος) Την Νάσια την ξέρω απ' το 2010 όταν εκείνη ήταν μαθήτρια της Γ΄Γυμνασίου στο 2ο Γυμνάσιο Πύργου κι εγώ είχα την τύχη να είμαι για λίγους μήνες καθηγήτρια αυτών των ταλαντούχων εφήβων. Δεν πρόκειται να γράψω εδώ κάτι για να υπερασπιστώ το παιδί, που ύψωσε τη γροθιά του και πήρε αποβολή. Δεν πρόκειται να αναλύσω το ήθος της, να την παινέψω και να πλέξω το εγκώμιό της. Δεν πρόκειται να προσπαθήσω να αποδείξω αν έχει δίκιο και εάν ήταν η παρέλαση ο

σωστός χώρος για αντίδραση (αν και αντίδραση εντός πλαισίου πρώτη φορά ακούω... σαν να λέμε να ζητούσε ο Σάντας κι ο Γλέζος άδεια για να κατεβάσουν τη σημαία του Γ' Ράιχ απ' την Ακρόπολη...) ή εάν προσέβαλε όσους αγωνίστηκαν για την ελευθερία το '40 (ή ίσως και όχι). Δεν θα μιλήσω εναντίον της Διεύθυνσης του σχολείου. Δεν θα κρίνω όσους την δίκασαν σε εφημερίδες, blogs, μέσα κοινωνικής δικτύωσης κι ανώνυμα ξερνούσαν την χολή τους. Δεν θα ξεπέσω σε

λαϊκισμούς ούτε ανούσιους διαξιφισμούς. Θα είμαι τελείως ειλικρινής. Το συνηθίζω άλλωστε. Η ίδια η Νάσια με ενημέρωσε πως την απέβαλαν και από κει και πέρα θέλησα να μάθω περισσότερα για το περιστατικό. Εδώ και κάμποσες μέρες έχω δει βίντεο, έχω διαβάσει σχόλια, προσπαθώ να ενημερωθώ για το γεγονός όσο αρτιότερα μπορώ, γιατί είμαι στο εξωτερικό... Τελικά, καταλήγω πως αν θα έλεγα κάτι εκ μέρους των "μεγάλων" στη Νάσια και σε όλα τα παιδιά είναι το εξής: Συγγνώμη που στεκόμαστε επικριτικά απέναντί σας κι όχι δυναμικά στο πλευρό σας. Συγγνώμη που μόνο

να κρύβεστε πίσω απ' το δάχτυλό σας σας μαθαίνουμε κι όχι να βλέπετε με θάρρος την αλήθεια και την πραγματικότητα. Συγγνώμη που σας μαθαίνουμε να μην έχετε όνειρα. Συγγνώμη που σας μαθαίνουμε να μην έχετε ιδανικά. Συγγνώμη που σας μαθαίνουμε να μην έχετε αξίες. Συγγνώμη που δεν σας μαθαίνουμε ούτε να σκέπτεστε ούτε να έχετε λογική κι ευθυκρισία. Συγγνώμη που δεν σας μαθαίνουμε καν γράμματα. Συγγνώμη που σας μαθαίνουμε να μην αγωνίζεστε. Συγγνώμη που σας μαθαίνουμε να υποτάσσεστε για να μην χάσετε δήθεν κεκτημένα. Συγγνώμη που σας λέμε ψέματα και σας αποχαυνώνουμε για να σας εκμεταλλευόμαστε και σας κόβουμε τα φτερά σας για να σας κρατάμε σε καταστολή. Συγγνώμη που δεν σας

δίνουμε το παράδειγμα για να γίνετε άνθρωποι υγιείς, ελεύθεροι, φιλαλήθεις, δίκαιοι, αξιοπρεπείς, ανιδιοτελείς, μαχητικοί, εργατικοί, δημιουργικοί, θαρραλέοι, με όραμα, αντιστάσεις και προτάσεις. Συγγνώμη που τον κόσμο που έχουμε δανειστεί από εσάς, σας τον παραδίδουμε σε τέτοιο χάλι... Συγγνώμη που δεν υπερασπιζόμαστε το παιδί, είναι προφανώς γιατί έχουμε χάσει την ελπίδα. Τέλος, σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, για την γενναιοδωρία και την πανάρχαια σοφία που κουβαλάτε στα κύτταρά σας κι έρχεστε με την ορμή της πεντακάθαρης θάλασσας που σβήνει κάθε σημάδι απ' την άμμο να ακυρώσετε τα άχρηστα μαθήματά μας και να μας διδάξετε απ' την αρχή όλα εκείνα που εμείς ξεχάσαμε και φοβηθήκαμε…


Eιδήσεις

/ ÐáñáóêåõÞ 21 Äåêåìâñßïõ 2012

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΛΕΙΑΣ

Επιστολή Νικολούτσου σε Τατούλη για την Ολυμπία Οδό

Ε

πιστολή προς τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη απέστειλε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας Κώστας Νικολούτσος αναφορικά με το μείζον θέμα της Ολυμπίας Οδού.Στην επιστολή του ο πρόεδρος του ΕΒΕ αναφέρει τα εξής: Το Επιμελητήριο Ηλείας στη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου: 1)Εκφράζει την κάθετη διαφωνία του

για τις απαξιωτικές δηλώσεις του υπουργού κ. Χατζηδάκη εν όψει της επανέναρξης των έργων των αυτοκινητοδρόμων διότι ούτε τεχνικά θέματα υφίστανται εκτός της περιοχής Καϊάφα ούτε τα προγραμματιζόμενα τμήματα καλύπτουν το 90% των αναγκών. 2)Θέτει προ των ευθυνών τους βουλευτές, αυτοδιοικητικούς, επιμελητηριακούς και λοιπούς παράγοντες του τόπου, ώστε τυχόν αρνητική εξέλιξη να δώσει το έναυσμα για καταλυτική πα-

ρέμβαση προς την πλευρά της πολιτείας.3) Χαιρετίζει την παρουσία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη και την συγκροτημένη τοποθέτησή του ,που σηματοδοτεί την επαναλειτουργία της Πελοποννήσου ως ενιαίου οικονομικού και κοινωνικού χώρου. Μετά τιμής Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Νικολούτσος Κωνσταντίνος

Σεμινάρια από την Τεχνική Στήριξη του Ινστιτούτου Τεχνολογίας υπολογιστών και εκδόσεων ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ

Επιμόρφωση εκπαιδευτικών πληροφορικής Για θέματα λογισμικού ανοιχτού κώδικα και ελεύθερου λογισμικού επιμορφώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης, καθηγητές πληροφορικής από σχολεία της Ηλείας στο σχολικό εργαστήριο πληροφορικής του 4ου Γυμνασίου Πύργου, από μέλη της ομάδας Τεχνικής Στήριξης του Ινστιτούτου Τεχνολογίας υπολογιστών και εκδόσεων ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ (Ι.Τ.Υ.Ε - ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ).Το Βιωματικό σεμινάριο που παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον είχε θέμα "Εγκατάσταση, οργάνωση, λειτουργία και συντήρηση ΣΕΠΕΗΥ με ΕΛ/ΛΑΚ με Λ/Σ Ubuntu 12.04 και LTSP με "sch-scripts" και διαχείριση τάξης με την εφαρμογή "Επόπτης". Διοργανώθηκε από τον Σχολικό Σύμβουλο πληροφορικής Αχαΐας Ηλείας, την ομάδα Τεχνικής Στήριξης του Ι.Τ.Υ.Ε-ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ και το ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, με την υποστηρικτική βοήθεια του 4ου Γυμνασίου. Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου οι εκπαιδευτικοί πληροφορικής κλήθηκαν να εκτελέσουν ασκήσεις πάνω στην πλατφόρμα του λειτουργικού συστήματος ubuntu το οποίο αποδείχτηκε πολύ φιλικό στην χρήση του. Οι εκπαιδευτικοί Πληροφορικής Σιάχος Ιωάννης και Ευάγγελος Παπακηρύκου της ομάδας τεχνικής στήριξης του Ι.Τ.Υ.Ε-ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ εκπαίδευσαν με βιωματικό τρόπο τους καθηγητές πληροφορικής και τους εξήγησαν τα πλεονεκτήματα του ubuntu και τον τρόπο που μπορεί να στηθεί και να χρησιμοποιηθεί ένα πεπαλαιωμένο εργαστήριο,

Óôéãìéüôõðï áðü ôá óåìéíÜñéá ðïõ ðñáãìáôïðïéÞèçêáí óôïõò êáèçãçôÝò ðëçñïöïñéêÞò καθώς με το κόστος αγοράς ενός και μόνο υπολογιστή για server και ενός switch μπορούμε να αξιοποιήσουμε ένα εργαστήριο με υπολογιστές που διαθέτουν υλικό παλαιάς τεχνολογίας. Οι εκπαιδευτικοί πληροφορικής ενθουσιάστηκαν με την χρήση της πλατφόρμας και έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την χρήση της στην σχολική αίθουσα. Αξίζει να σημειωθεί πως η άρτια δικτυακή υποδομή του 4ου Γυμνασίου Βοήθησαν στην πραγματοποίηση του σεμιναρίου. Στο σεμινάριο παρευρέθηκε και ο Σχολικός Σύμβουλος πληροφορικής Ηλείας-Αχαΐας κύριος Μπίρμπας Θεόδωρος ο οποίος συζήτησε με τους εκπαιδευτικούς και τους ενημέρωσε για ζητήματα του κλάδου.

w w w . p r o t i n e w s . g r

11

Κώστας Τζαβάρας

Προβολή και αξιοποίηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς Η Ειδική Υπηρεσία Πολιτισμού και η Διεύθυνση Εθνικού Αρχείου Μνημείων του ΥΠΑΙΘΠΑ διοργάνωσαν ημερίδα με θέμα "Αναβαθμίζοντας λειτουργίες και υπηρεσίες: Δράσεις για τη δημιουργία και διαχείριση ψηφιακού πολιτιστικού αποθέματος", στην αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου. Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Αναπληρωτής Υπουργός ΠΑΙΘΠΑ αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού κ. Κώστας Τζαβάρας τόνισε πως "οι νέες τεχνολογίες οι οποίες, όπως κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει επικρατούν στον τομέα της επικοινωνίας, μας προσφέρουν πολύ μεγάλες δυνατότητες στην κατεύθυνση της προβολής και αξιοποίησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς" και πρόσθεσε πως πλέον όλοι οι επισκέπτες των Μουσείων, κυρίως στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, μπορούν να διαπιστώσουν τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες στον πολιτισμό. Ο κ. Τζαβάρας ανέφερε ότι "το Υπουργείο έχει αξιοποιήσει με ζήλο και σε πολύ μεγάλο βαθμό τις δυνατότητες που προσφέρει το πρόγραμμα της ψηφιακής σύγκλισης" και επεσήμανε πως "στα προγράμματα που σχεδιάζονται και υλοποιούνται στο εσωτερικό της Ε.Ε. με αντικείμενο τον Πολιτισμό, κυρίαρχη θέση θα έχει η σχέση του πολιτισμού με την επικοινωνία και την οικονομία". Μάλιστα χαρακτήρισε το πρόγραμμα που ξεκινάει το 2014 με τίτλο "Δημιουργική Ευρώπη" ιδιαίτερα φιλόδοξο και τόνισε πως στόχος του είναι να καταστήσει τον πολιτισμό καταλύτη και να αναδείξει τα οικονομικά οφέλη της ψηφιακής τεχνολογίας στον πολιτισμό. Η Γενική Γραμματέας Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη παρουσίασε συνολικά τις ψηφιακές δράσεις πολιτισμού στο Ε.Σ.Π.Α. Στην ομιλία της ανέφερε μεταξύ άλλων πως "η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών που αναπτύσσονται στον τομέα της Πληροφορικής συμβάλλει καθοριστικά στον στόχο της κυβερνητικής πολιτικής, που αφορά στη διοικητική αναδιοργάνωση, την ορθολογική διαχείριση των πόρων, τη διαφάνεια στη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών, και την αποτελεσματική εξυπηρέτηση του πολίτη". Παράλληλα τόνισε πως "οι εφαρμογές της ψηφιακής τεχνολογίας και του Διαδικτύου στην Παιδεία και τον Πολιτισμό ανοίγουν νέους δρόμους και προσφέρουν δυνατότητες πρόσβασης στα πολιτιστικά αγαθά και στη γνώση" και πρόσθεσε "η στρατηγική της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού στον τομέα των ψηφιακών εφαρμογών δεν περιορίστηκε στο επίπεδο της θεωρίας και του σχεδιασμού, αλλά υλοποιείται ήδη με τρόπο οργανωμένο και συστηματικό, χρησιμοποιώντας όλες τις διαθέσιμες θεσμικές και αναπτυξιακές δυνατότητες".


12

Ειδήσεις

w w w . p r o t i n e w s . g r

Θεατρική Ομάδα εθελοντών του Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης Δήμου Ήλιδας

Ανεβάζουν το έργο “Ροζ Μολότοφ” Η Θεατρική Ομάδα των εθελοντών του Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης Δήμου Ήλιδας (ΚΚΠΔΗ) συνεχίζει τη δράση της για 9η συνεχόμενη χρονιά και ανεβάζει το έργο των Μιχ. Ρέππα και Θαν. Παπαθανασίου "Ροζ Μολότοφ". Πρόκειται για μια φάρσα, μια κωμωδία καταστάσεων στην οποία οι συγγραφείς στηλιτεύουν τα κακώς κείμενα της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής του τόπου μας προσφέροντας ταυτόχρονα άφθονο γέλιο στο θεατή. Βασικοί ήρωες του έργου είναι ένας υπουργός, ένας υφυπουργός και η σύζυγος του αποτυχημένη ηθοποιός, ένας μεγαλοεργολάβος δημοσίων έργων με τη σύζυγο του που διατηρεί κρυφή εξωσυζυγική σχέση με τον υπουργό, ο γιος και η νύφη του εργολάβου, η οποία απατά τον άνδρα της με τον υφυπουργό, μια αλλοδαπή υπηρέτρια, δύο Γερμανοί τουρίστες και μια γυναίκα από τη Ζαχάρω. Όλοι αυτοί μπερδεύονται πάνω στη σκηνή, όπου μέσα από παρεξηγήσεις και ευτράπελα βγάζουν στη φόρα εκβιασμούς, σκάνδαλα, συζυγικές απιστίες, μίζες και πολλά άλλα ενώ στο τέλος δημιουργούν μέχρι και τρομοκρατική οργάνωση, την οργάνωση "Ροζ Μολότοφ". Το έργο το οποίο έχει γραφτεί το 1988 θεωρείται ένα από τα καλύτερα έργα των συγγραφέων, και παραμένει ακόμα και σήμερα εξαιρετικά επίκαιρο όπως πιστεύουν και τα μέλη της θεατρικής ομάδας. Τη σκηνοθεσία του έργου έχει αναλάβει ο Αλέξανδρος Μπουσδούκος και οι πρόβες συνεχίζονται εντατικά στο στέκι της ομάδας στο Δημοτικό σχολείο στη Ροβιάτα. Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη της θεατρικής ομάδας του Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης Δήμου Ήλιδας ευχαριστούν θερμά τους συγγραφείς του έργου για την παραχώρηση της άδειας για το ανέβασμα της παράστασης καθώς και τον κ. Χάρη Κότσιφα για τη βοήθεια του ώστε να εξασφαλιστεί η άδεια αυτή.

/ ÐáñáóêåõÞ 21 Äåêåìâñßïõ 2012

Ολοκληρώθηκε το 15ο Φεστιβάλ Ολυμπίας και η 12η Camera Zizanio

Θετικός ο απολογισμός Μ

ε την προβολή της ταινίας "Μια ιστορία για τον Άγιο Βασίλη" για τους μαθητές του δημοτικού σχολείου Ν. Μανολάδας ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου οι παράλληλες προβολές και εκδηλώσεις του 15ου Φεστιβάλ Ολυμπίας και της 12ης Camera Zizanio. Ως γνωστόν, λόγω του "sold out" που παρατηρήθηκε στις αίθουσες κατά την εβδομάδα του διαγωνιστικού προγράμματος, οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν και κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας με 17 ακόμη προβολές ταινιών που πραγματοποιήθηκαν στο θέατρο Απόλλων, στον Κούβελο και τον Ορφέα στον Πύργο, στο Cine Άστρον Λεχαινών, στο Cine Cinema Αμαλιάδας, στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσολογγίου και στα δημοτικά σχολεία 5ο και 11ο Πύργου και Νέας Μανολάδας. Το 15ο Φεστιβάλ ολοκληρώθηκε μέσα σ' ένα εξαιρετικά γόνιμο και δημιουργικό κλίμα με τις ταινίες του να αποσπούν το θαυμασμό χιλιάδων θεατών, με τις νεανικές οπτικοακουστικές δημιουργίες να εκπλήσσουν για τη φαντασία και την εκφραστικότητα της νέας γενιάς, με το σύνολο των θεατών να φτάνουν τους 21.456, με την πολιτεία να δηλώνει δια του υπουργείου Πολιτισμού την δέσμευσή της να προχωρήσει στην θεσμοθέτηση του Φεστιβάλ, και με ένα ασυγκράτητο και ταυτόχρονα συγκινητικό κύμα συμπαράστασης από χιλιάδες φίλους του, που έσπευσαν να το στηρίξουν όταν απειλήθηκε η χρηματοδότησή του. Έτσι, το Φεστιβάλ Ολυμπίας ανανεώνει το ραντεβού του για

την 16η διοργάνωσή του στις 30 Νοεμβρίου 2013…

Το 15ο Φεστιβάλ Ολυμπίας και η 12η Camera Zizanio σε αριθμούς Το σύνολο των θεατών ανήλθε στους 21.456, από τους οποίους 17.584 παρακολούθησαν τις κινηματογραφικές προβολές και 3.872 παρακολούθησαν τις παράλληλες εκδηλώσεις ή συμμετείχαν σε διάφορες δραστηριότητες. Αναλυτικότερα: 7.067 θεατές στις προβολές των 51 ταινιών του διαγωνιστικού προγράμματος του 15ου Φεστιβάλ Ολυμπίας. 1.200 θεατές στις προβολές των 351

ταινιών της 12ης Camera Zizanio. 9.317 θεατές στις 11 αίθουσες του παράλληλου προγράμματος Zoom in European Children's Films. 2.698 θεατές στις Παράλληλες Εκδηλώσεις (Με λένε… σύννεφο, Εκθέσεις Φωτογραφίας ΕΡΤ, Συγγραφείς στα Σχολεία, Το Θεατρικό παιχνίδι στο νηπιαγωγείο, Θέατρο στην τάξη, Τα νανουρίσματα, Πολυφωνικό Τραγούδι, Προβολές ταινιών κινηματογραφικών εργαστηρίων, Γράψε στον τοίχο μας, Τοίχοι… αλλιώς). 1.174 συμμετοχές μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικών στα Κινηματογραφικά Εργαστήρια, στα οποία παρήχθησαν συνολικά 25 ταινίες.


/ ÐáñáóêåõÞ 21 Äåêåìâñßïõ 2012

w w w . p r o t i n e w s . g r

13


14

w w w . p r o t i n e w s . g r

Eιδήσεις

/ ÐáñáóêåõÞ 21 Äåêåìâñßïõ 2012

1ος Κυνηγετικός Σύλλογος Πύργου

Έδειξε το κοινωνικό του πρόσωπο Ο 1ος Κυνηγετικός Σύλλογος Πύργου για ακόμη μια χρονιά έδειξε το κοινωνικό του πρόσωπο πραγματοποιώντας διάφορες δράσεις όπως αιμοδοσίες, σπορές, απελευ-

θερώσεις, περιπολίες πυρασφάλειας και κατάσβεσης πυρκαγιών στην περιοχή ευθύνης του από τα μέλη του και το πυροσβεστικό όχημα που διαθέτει υπό της οδηγίες

Οριακή άνοδος στο Χ.Α. Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να επικεντρώνεται στον τραπεζικό κλάδο, εν αναμονή των αποτελεσμάτων για το εννεάμηνο Ιανουαρίου Σεπτεμβρίου 2012. Το αγοραστικό ενδιαφέρον για τις μετοχές του ΟΤΕ, της Coca Cola 3E και της Βιοχάλκο αντιστάθμισε τις σημαντικές απώλειες που κατέγραψαν οι τραπεζικοί τίτλοι. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 880,70 μονάδες σημειώνοντας οριακή άνοδο σε ποσοστό 0,26%. Ο όγκος των συναλλαγών ανήλθε στα 52,358 εκατομμύρια ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 0,75%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,52 %.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΙ ΠΥΡΓΟΣ ΟΡΦΕΑΣ Hobbit: Ένα αναπάντεχο ταξίδι 21:30 Ποτέ δεν είναι αργά 19:5022:00 Αν… 19:20 Σαββατοκύριακο "Ξενοδοχείο για τέρατα" 17:40 Ράλφ, η Επόμενη Πίστα 17.30 ( ΤΡΙΤΗ - ΤΕΤΑΡΤΗ )

ΑΜΑΛΙΑΔΑ CineCinema Amaliada "Hobbit: Ένα αναπάντεχο ταξίδι" *3d* Ώρες 18:45 & 22:00 "Αν" Ώρες 19:45 & 22:00 Παιδική ταινία (Από 20/12 έως και Δευτέρα 24/12) "Ξενοδοχείο για τέρατα" (μεταγλωττισμένο - 3d) -->> ώρα: 17:00 Παιδικη ταινια (από 25/12) "Ράλφ, η επόμενη πίστα" (μεταγλωττισμένο - 3d) -->> ώρα: 17:00

ΛΑΪΚΕΣ ΓΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ Ανδραβίδα

Καιρός αίθριος που αργότερα θα γίνει αρκετά νεφελώδης. 5°C έως 11°C. Άνεμοι ασθενείς βορειοανατολικοί και στη συνέχεια ασθενείς ανατολικοί έως 2 μποφόρ.

της Π.Υ Πύργου. Και όλα αυτά γίνονται μόνο με χρήματα από τις συνδρομές των μελών , με εθελοντική εργασία και χωρίς καμία κρατική επιχορήγηση. Πραγματοποιήθηκαν δυο εθελοντικές αιμοδοσίες στα γραφεία του Συλλόγου τον Μάρτιο και τον Σεπτέμβριο ενισχύοντας την τράπεζα αίματος του συλλόγου καλύπτοντας ανάγκες πολλών συνανθρώπων και όχι μόνο μελών, όποτε το είχαν ανάγκη. Διοργάνωσαν την τσικνοπέμπτη εκδήλωση στο γραφείο του Συλλόγου με υπαίθριες ψησταριές και άφθονο κέφι τα έξοδα της οποίας επωμίστηκαν τα ίδια τα μέλη του Δ.Σ Ο Σύλλογος συμμετείχε με πολύ μεγάλη επιτυχία στην προσπάθεια της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, της Αρχιεπισκοπής και της Ομοσπονδίας Πελοποννήσου για συγκέντρωση ρούχων, τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης τα οποία παραδόθηκαν στην Μητρόπολη Ηλείας προκειμένου ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ - ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΕΚΑΒ: 166 Κέντρο Δηλητηριάσεων: 210-7793777 Νοσοκομείο Πύργου: 26210-82300, 82360 Νοσοκομείο Αμαλιάδας: 26223 60100 Κέντρο Υγείας Κρεστένων: 26250 22222 Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας: 26260 22222 Κέντρο Υγείας Βάρδας: 26233 60000 Κέντρο Υγείας Γαστούνης: 26233 60300 Κέντρο Υγείας Σιμόπουλου: 26223 60400 ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Άμεση δράση Πύργου: 100 Αστ. Δ/νση Ηλείας: 26210-81730, 81731 Τμήμα Τροχαίας Πύργου: 2621081742 Αστυνομικό τμήμα Πύργου: 2621081734

να καλύψουν ανάγκες άπορων ανθρώπων της περιοχής. Τα μέλη του Δ.Σ. παρευρέθησαν σε εκδήλωση που πραγματοποίησαν τα παιδιά του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Πύργου μοιράζοντας τους απλόχερα δώρα και αγάπη. Ακόμα ξεκίνησε μια προσπάθεια για τον επαναπλημμυρισμό της πρώην λίμνης Μουριάς πραγματοποιώντας συγκεντρώσεις με την παρουσία πανεπιστημιακών καθηγητών περιβαλλοντολόγων, των Βουλευτών του Νομού, του Αντιπεριφεριάρχη Ηλείας, του Δημάρχου Πύργου και εκπροσώπων φορέων. Όσον αφορά την φιλοθηραματική δράση του συλλόγου πραγματοποιήθηκε σπορά 80 στρεμμάτων με ηλίανθο σε περιοχή που έχει παραχωρηθεί στον σύλλογο από την Π.Ε. Ηλείας, κέντρωμα άγριων δένδρων στα ορεινά του νομού μας και απελευθερώσεις θηραμάτων που παρέλαβε ο Σύλλογος από την Γ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου. Επιπλέον συνεχίστηκαν οι ε-

Ασφάλεια Πύργου: 26210-81740 Τροχαία Πύργου: 26210-22100 Αστυνομία Αμαλιάδας: 26220-38210 Ασφάλεια Αμαλιάδας: 26220-38232 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ Πυροσβεστική Πύργου: 199 Πυροσβεστική Αμαλιάδας: 2622022199 Πυροσβεστική Λεχαινών: 2623022199 Πυροσβεστική Κρεστένων: 2625022199 ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ Κατάκολο: 26210-41206, 41500 Κυλλήνη: 26230-26230, 92211 Πάτρα: 2610-341204

ντατικές περιπολίες των 2 θηροφυλάκων μας για την πάταξη της λαθροθηρίας και τα αποτελέσματα είναι ορατά σε όλους. Στόχος των μελών του Συλλόγου είναι μέσα στο 2013 να κάνουν ακόμα πιο δυναμική

την παρουσία τους με ακόμα περισσότερες δραστηριότητες με την ευχή η καινούργια χρονιά να φέρει υγεία και ευημερία σε όλο τον κόσμο και οι συνάδελφοι κυνηγοί να έχουν μια πλούσια κυνηγετική χρονιά.

Αναγγελίες γάμου Ãíùóôïðïéåßôáé, óýìöùíá ìå ôï Üñèñï 1369 ôïõ Áóôéêïý Êþäéêá, üðùò ôñïðïðïéÞèçêå ìå ôï Í. 1250/1982, üôé: ï ÁÃÃÅËÏÐÏÕËÏÓ ÂÁÓÉËÅÉÏÓ ôïõ ¢ããåëïõ êáé ôçò ÅéñÞíçò ôï ãÝíïò Äçìïðïýëïõ ðïõ ãåííÞèçêå êáé êáôïéêåß óôá Öùíáßôéêá Çëåßáò êáé ç MECI RESMO ôïõ PELLUMB êáé ôçò KADO ôï ãÝíïò POLLO ðïõ ãåííÞèçêå óôçí Áëâáíßá êáé êáôïéêåß óôïí Ðýñãï ðñüêåéôáé íá ôåëÝóïõí ðïëéôéêü ãÜìï óôïí Ðýñãï Çëåßáò.

ΒΛΑΒΕΣ ΟΤΕ: 13888 ΔΕΗ: 1050 ΔΕΥΑΠ Πύργου: 26210-33702 ΔΕΥΑΠ Αμαλιάδας: 26220-23923 Επιμελητήριο Ηλείας: 26210-34154, 22541, 32225 Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πύργου: 26210-22707, 81117, 22088 Οργανισμός Εργατικής Εστίας: 2621034797 Μητρόπολη Ηλείας: 26210-22527 ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΤΕΛ Πύργου: 26210-20600 έως 20608 Αμαλιάδας: 26220-28892 Αθηνών: 210-5134110-1 Θεσσαλονίκης: 2310-595406 Ιωαννίνων: 26510-41248

Λεχαινών: 26230-22219 Κρεστένων: 26250-22228 Σαβαλίων: 26220-61211 Λάλα: 26240-41213 Βασιλακίου: 26240-71300 Κάμενας: 26240-71330 Γούμερου: 26210-93521 Κουτσοχέρας: 26210-61024 Μουζακίου: 26210-61220 Καράτουλα: 26210-61458 Μαγούλα: 26210-61266 Χελιδόνι: 26240-51204 Λαντζόι: 26240-69049 Νεράιδα: 26240-51350 Πελόπιο: 26240-31405 Ανδραβίδα: 26230-54225 Καβάσιλα: 26230-33202 Νέα Μανωλάδα: 26230-71374 Καρδαμάς: 26220-29560 Επιτάλιο: 26210-71448 Κυπαρισσία: 27610-22260 Ανδρίτσαινα: 26260-22239 Ζαχάρω: 26250-31219 Γιαννιτσοχώρι: 26250-61468 Φιγαλεία: 26250-41696 Βάρδα: 26230-73014 Γαστούνη: 26230-35115


Κοινωνικά - Ανακοινώσεις

/ ÐáñáóêåõÞ 21 Äåêåìâñßïõ 2012

KHΔΕΙΕΣ ΜΑΡΙΑ ΑΧΙΛΛΕΑ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

ÅÔÙÍ 19 Èáíïýóá êáé êçäåýïìå óÞìåñá ÐáñáóêåõÞ 21/12/2012 êáé þñá 11.30 ð.ì. áðü ôïí éåñü íáü Áãßïõ ÍéêïëÜïõ Ðýñãïõ êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé ðáñáêïëïõèÞóïõí ôçí åêöïñÜ ôçò. Ç áíá÷þñçóç óôéò 11.00 ð.ì. áðü ôçí ïéêßá ìáò (ÌõóôñÜ 20) Ðýñãïò 21/12/2012 ÏÉ ÃÏÍÅÉÓ: Á÷éëëÝáò êáé Åõáããåëßá ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ: ÓÜêçò, ÅëÝíç ÏÉ ÐÁÐÐÏÕÄÅÓ: ÓÜêçò êáé Ìáñßá ×ñéóôïðïýëïõ, ÅëÝíç Âëá÷ïðïýëïõ ÏÉ ÈÅÉÏÉ ÔÁ ÅÎÁÄÅËÖÉÁ ÏÉ ËÏÉÐÏÉ Ãñáö. Ôåëåôþí & Ìíçìïóýíùí: ÔÓÁÐÅÊÇÓ ÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÏÓ, Êïêêßíïõ 9 Ðýñãïò. Ôçë. 26210/26906 - 22116, Êéí. 6938965585. Ôïí ðïëõáãáðçìÝíï ìáò

ΤΙΜΟΛΕΟΝΤΑ του Χρήστου ΤΣΙΡΩΝΗ

Åôþí 85 Èáíüíôá êçäåýïìå óÞìåñá ÐáñáóêåõÞ 21/12/2012 êáé þñá 14:00ì.ì. åê ôïõ Éåñïý Íáïý Áãßïõ ÍéêïëÜïõ Êïôñïíßïõ Ìßíèçò, êáé ðáñáêáëïýìå óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðáñáêïëïõèÞóïõí ôçí åêöïñÜ ôïõ. Ìßíèç 21/12/2012 ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ: ×ñÞóôïò & Ìßíá Ôóéñþíç, Ðáíáãéþôçò Ôóéñþíçò. ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ: Ôßìïò, ÄÞìçôñá, Êáëëéüðç. ÏÉ Ë. ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ, Ìáíùëïðïýëïõ 58, Ôçë. üëï ôï 24ùñï: 26210-34017, 30730, 34217, 27158, 25223, ÐÕÑÃÏÓ, Êéíçôü 6944342471 Ïéêßáò: 25223

ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ Ôåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 23/12/2012 êáé þñá 08.30 ð.ì. åê ôïõ Éåñïý Íáïý ÊïéìÞóåùò ôçò Èåïôüêïõ Åëáéþíá, 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ ðïëõáãáðçìÝíïõ ìáò

ΜΕΓΑ του Σωτηρίου ΜΑΡΑΘΙΑ

Åôþí 90 Êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé åíþóïõí ìáæß ìáò ôéò ðñïò ôïí Õøéóôïí äåÞóåéò ôùí. Åëáéþíáò 21/12/2012 ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ: ÓùôÞñçò & Ìáñßá ÌáñáèéÜ, ÃéÜííá ÌáñáèéÜ. Ï ÅÃÃÏÍÏÓ: ÌåãáêëÞò. ÔÁ ÁÄÅÑÖÉÁ, ÔÁ ÁÍÉØÉÁ, ÏÉ Ë. ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ, Ìáíùëïðïýëïõ 58, Ôçë. üëï ôï 24ùñï: 26210-34017, 30730, 34217, 27158, 25223, ÐÕÑÃÏÓ, Êéíçôü 6944342471 Ïéêßáò: 25223 Ôçí ÊõñéáêÞ 23 Äåêåìâñßïõ 2012 êáé þñá 8,30 ðì ôåëïýìå 40/ÇÌÅÑÏ Ìíçìüóõíï óôïí Éåñü Íáü Áãßïõ Äçìçôñßïõ Áõãåßïõ ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò ðïëõáãáðçìÝíçò ìáò ÌçôÝñáò & ãéáãéÜò

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΑΤΟΠΟΥΛΟΥ ΧΗΡΑΣ ΙΩΑΝΝΟΥ

ÅÔÙÍ 102 Ôá ðáéäéÜ: : ÄÞìçôñá, Ãéþñãïò & ¢ííá, Íßêïò & Âïýëá, ÂÜóù & ÁñôÝìçò, ×ñÞóôïò & ¸öç, Áõãåñéíüò & ÁããåëéêÞ, Èåþíç & Ðáíáãéþôçò, ôá åããüíéá, ôá äéóÝããïíá, ïé ëïéðïß óõããåíåßò. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: "ÉÙÁÍÍÇ ÓÐ. ÁÍÄÑÉÊÁÊÇ" ÃÁÓÔÏÕÍÇ ÂÁÑÈÏËÏÌÉÏ-Ôçë.: 26230 23925, 32289 Êéí. 6944507734

ÅÑÃÏ:

×ÑÇÌÁÔÏÄÏÔÇÓÇ: ÐÑÏÛÐÏËÏÃÉÓÌÏÓ

15

ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ

Ôç ëáôñåõôÞ ìáò êüñç, áäåëöÞ, åããïíÞ êáé áíéøéÜ

ÄÇÌÏÓ ÐÕÑÃÏÕ ÄÉÅÕÈÕÍÓÇ ÔÅ×ÍÉÊÙÍ ÕÐÇÑÅÓÉÙÍ & ÐÅÑÉÂÁËËÏÍÔÏÓ ÔÌÇÌÁ ÔÅ×ÍÉÊÙÍ ÅÑÃÙÍ Ôá÷. Ä/íóç : Ô. Ðåôñïðïýëïõ & Ðáôñþí Ôá÷. Êþä.: 27100 Ôçëåö. 26213 62656 Fax: 2621362650

w w w . p r o t i n e w s . g r

ÔÅ×ÍÉÊÁ ÅÑÃÁ ÁÍÔÉÐËÇÌÌÕÑÉÊÇÓ ÐÑÏÓÔÁÓÉÁÓ ÓÔÏ ËÁÌÐÅÔÉ Ä.ÐÕÑÃÏÕ " ÅÓÐÁ 2007- 2013 515.021,82 Å

Ôåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 23/12/2012 êáé þñá 08.30 ð.ì. Ýêôçò ÉåñÜò ÌïíÞò Ðáíáãßáò ôçò ÊñåìáóôÞò, 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ ðïëõáãáðçìÝíïõ ìáò

ΙΩΑΝΝΗ του Βασιλείου ΤΥΡΙΝΤΖΗ (ΛΥΓΙΑ) Åôþí 82 Êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé åíþóïõí ìáæß ìáò ôéò ðñïò ôïí Õøéóôïí äåÞóåéò ôùí. Ðýñãïò 21/12/2012 Ç ÓÕÆÕÃÏÓ: ÊõñéáêÞ, ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ: Âáóßëåéïò & ÅëÝíç ÔõñéíôæÞ, Ìáñßôóá & Íéêüëáïò Âáóéëüðïõëïò, Ðáíáãéþôçò & Ëïýóç ÔõñéíôæÞ, Ìé÷Üëçò & Åõãåíßá ÔõñéíôæÞ. Ç ÁÄÅÑÖÇ: Èåïäþñá ÷á Ðáíáãéþôç ÔõñéíôæÞ. ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ: ÐáíùñÝá, ÊõñéáêÞ, ÁããåëéêÞ, ÐáñáóêåõÞ, Ïõñáíßá, ÊõñéáêÞ, ÅéñÞíç. ÔÁ ÁÍÉØÉÁ: Óôáèïýëá & Êþóôáò ÊÜââïõñáò, Âáóßëçò & Ìáñßá ÔõñéíôæÞ, Áíôùíßá & ÃéÜííçò Ãïýìåíïò, ×áñïýëá & ÃéÜííçò ÊïëëÜôïò. ÏÉ Ë. ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ, Ìáíùëïðïýëïõ 58, Ôçë. üëï ôï 24ùñï: 26210-34017, 30730, 34217, 27158, 25223, ÐÕÑÃÏÓ, Êéíçôü 6944342471 Ïéêßáò: 25223 Ôåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 16/12/2012 êáé þñá 08.30 ð.ì. åê ôïõ Éåñïý Íáïý Áãßïõ ÍéêïëÜïõ Ðýñãïõ, 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ ðïëõáãáðçìÝíïõ ìáò

ΧΡΗΣΤΟΥ Δ. ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ - ΥΔΡΑΙΟΥ Åôþí 86 Êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé åíþóïõí ìáæß ìáò ôéò ðñïò ôïí Õøéóôïí äåÞóåéò ôùí. Ðýñãïò 21/12/2012 Ç ÓÕÆÕÃÏÓ: Íßêç. ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ: Äéïíýóéïò & ¢ëëéóïí, ÂáóéëéêÞ. ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ: ×ñÞóôïò, ÁíäñÝáò. ÏÉ Ë. ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ, Ìáíùëïðïýëïõ 58, Ôçë. üëï ôï 24ùñï: 26210-34017, 30730, 34217, 27158, 25223, ÐÕÑÃÏÓ, Êéíçôü 6944342471 Ïéêßáò: 25223 Ôçí ÊõñéáêÞ 23 Äåêåìâñßïõ 2012 êáé þñá 8:30 ð.ì. óôïí Éåñü Íáü Áãßïõ Ãåùñãßïõ Ðñáóßíïõ Ôåëïýìå 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò áãáðçìÝíçò ìáò

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ ΔΗΜ. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ÅÔÙÍ 76 Ðáñáêáëïýìå óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé ðñïóåõ÷çèïýìå ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ. ÐñÜóéíï 23 Äåêåìâñßïõ 2012 Ï ÓÕÆÕÃÏÓ: ÄçìÞôñéïò.ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ: Êùí/íïò & ÄÞìçôñá Íéêïëáêïðïýëïõ, Ìáñßá & ÓÜêçò Åõèõìßïõ. ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ: ÁñéóôïôÝëçò Öñáãêïýëçò, ÂáóéëéêÞ Ôæáâëáñßäç.ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ ÔÁ ÁÍÉØÉÁ ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ Á. ÁÓÇÌÁÊÏÐÏÕËÏÓ Þ ÆÅÕÊÁÓ, ÔÇË. ÃÑÁÖÅÉÏÕ: 26210 28361 - 33119, ÏÉÊ. ÄÉÁÍÕÊÔ. 22283, ÊÉÍÇÔÏ: 6944296706 & 6932234896, ÊÏËÏÊÏÔÑÙÍÇ 11 - ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ Ôçí ÊõñéáêÞ 23 Äåêåìâñßïõ 2012 êáé þñá 8:30 ð.ì. óôïí Éåñü Íáü Áãßïõ Åëåõèåñßïõ Ðýñãïõ Ôåëïýìå 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ áãáðçìÝíïõ ìáò

ΑΝΤΩΝΗ ΑΘΑΝ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ ÅÔÙÍ 85 Ðáñáêáëïýìå óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé ðñïóåõ÷çèïýìå ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ. Ðýñãïò 23 Äåêåìâñßïõ 2012 Ç ÓÕÆÕÃÏÓ: Ïëõìðßá. ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ ÔÏÕ: ÁèáíÜóéïò, Íéêüëáïò,ÄÞìçôñá & Ößëëéðáò.ÔÁ ÁÍÉØÉÁ ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ Á. ÁÓÇÌÁÊÏÐÏÕËÏÓ Þ ÆÅÕÊÁÓ, ÔÇË. ÃÑÁÖÅÉÏÕ: 26210 28361 33119, ÏÉÊ. ÄÉÁÍÕÊÔ. 22283, ÊÉÍÇÔÏ: 6944296706 & 6932234896, ÊÏËÏÊÏÔÑÙÍÇ 11 - ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ Ôçí ÊõñéáêÞ 23 Äåêåìâñßïõ 2012 êáé þñá 8:30 ð.ì. óôïí Éåñü Íáü Áãßáò Ìáñßíáò Êáôáñá÷ßïõ Ðýñãïõ Ôåëïýìå 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ áãáðçìÝíïõ ìáò

ÐÅÑÉËÇØÇ ÄÉÁÊÇÑÕÎÇÓ ÄÇÌÏÐÑÁÓÉÁÓ Ï ÄÞìáñ÷ïò Ðýñãïõ ðñïêçñýóóåé áíïéêôü äçìüóéï ìåéïäïôéêü äéáãùíéóìü, ìå óöñáãéóìÝíåò ðñïóöïñÝò, ãéá ôçí áíÜäåéîç áíáäü÷ïõ êáôáóêåõÞò ôïõ Ýñãïõ : “ÔÅ×ÍÉÊÁ ÅÑÃÁ ÁÍÔÉÐËÇÌÌÕÑÉÊÇÓ ÐÑÏÓÔÁÓÉÁÓ ÓÔÏ ËÁÌÐÅÔÉ Ä.ÐÕÑÃÏÕ” ðñïûðïëïãéóìïý äáðÜíçò ìå ÖÐÁ 515.021,82 Å. Ç ðñïôåéíüìåíç ðñÜîç áöïñÜ ôçí õëïðïßçóç êÜëõøçò ôùí áíïé÷ôþí ôÜöñùí áðïññïÞò üìâñéùí êáèþò êáé ôçí äéåõèÝôçóç ôçò ïìáëÞò êáé ëåéôïõñãéêÞò ÷Üñáîçò ôïõ Üîïíá ôçò ïäïý Ðýñãïõ - Ëáìðåôßïõ ìÝóù ôçò ôåëéêÞò ôñïðïðïéçìÝíçò ôïðïèÝôçóçò ôùí íÝùí êñáóðÝäùí Ôï Ýñãï óõíôßèåôáé áðü ôéò áêüëïõèåò êáôçãïñßåò åñãáóéþí ìå áíôßóôïé÷ï ðñïûðïëïãéóìü (ìå ÅÏ & ÃÅ & áðñüâëåðôá ÷ùñßò áíáèåþñçóç êáé ÖÐÁ ): Êáôçãïñßá ÕÄÑÁÕËÉÊÁ ÅÑÃÁ ðñïûðïëïãéóìïý : 307.678,71 Å Êáôçãïñßá ÏÄÏÐÏÉÉÁÓ ðñïûðïëïãéóìïý : 108.663,18 Å Ôï Ýñãï ÷ñçìáôïäïôåßôáé áðü ôéò ðéóôþóåéò ôïõ ðñïãñÜììáôïò äçìïóßùí åðåíäýóåùí êáé åßíáé åíôáãìÝíï óôï Å.Ð. ÄÅÐÉÍ 2007-2013 ðïõ óõã÷ñçìáôïäïôåßôáé áðü ôï Åõñùðáúêü Ôáìåßï ÐåñéöåñåéáêÞò ÁíÜðôõîçò Ç õðïâïëÞ ðñïóöïñþí èá ãßíåé ìå ôï óýóôçìá : åðéìÝñïõò ðïóïóôü Ýêðôùóçò ( Üñèñï 6 ôïõ Í3669/2008 ôçò ÊÄÅ ) Ç äéáêÞñõîç ôïõ Ýñãïõ Ý÷åé óõíôá÷èåß êáôÜ ôï åãêåêñéìÝíï áðü ôïí õðïõñãü ÐÅ×ÙÄÅ õðüäåéãìá ôýðïõ  ãéá Ýñãá ðïõ äåí åìðßðôïõí óôï ðåäßï åöáñìïãÞò ôùí Ïäçãéþí 2004/18 & 2004/17. H äçìïðñáóßá èá ãßíåé ôçí 08/01/2013 çìÝñá Ôñßôç êáé þñá 10.00 ð.ì. (ëÞîç åðßäïóçò ðñïóöïñþí) óôçí Ýäñá ôïõ ÖïñÝá åíþðéïí ôçò áñìüäéáò åðéôñïðÞò. Ãßíïíôáé äåêôÝò åñãïëçðôéêÝò åðé÷åéñÞóåéò-êïéíïðñáîßåò åñãïëçðôéêþí åðé÷åéñÞóåùí ÄÅ åããåãñáììÝíùí óôï Ìçôñþï Åñãïëçðôéêþí Åðé÷åéñÞóåùí (Ì.Å.ÅÐ.) ðïõ ôçñåßôáé óôç Ã.Ã.Ä.Å. ôïõ Õ.ÐÅ.×Ù.Ä.Å., åöüóïí áíÞêïõí : óôçí 1ç ôÜîç êáé Üíù ãéá Ýñãá êáôçãïñßáò ÕÄÑÁÕËÉÊÁ ÅÑÃÁ êáé óôçí Á2 ôÜîç êáé Üíù ãéá Ýñãá êáôçãïñßáò ÏÄÏÐÏÉÉÁÓ Ãßíïíôáé äåêôÝò êïéíïðñáîßåò åñãïëçðôéêþí ìå ôéò ðñïûðïèÝóåéò ôçò ðáñ.10 ôïõ Üñèñïõ 16 ôïõ Í 3669/2008 (ÖÅÊ 116 ) (áíáâÜèìéóç ïñßïõ ëüãù êïéíïðñáîßáò ùò åîÞò) : * óôçí êáôçãïñßá ÕÄÑÁÕËÉÊÁ ÅÑÃÁ êïéíïðñáîßåò åñãïëçðôéêþí åðé÷åéñÞóåùí Á2 ôÜîçò ôïõ ÌÅÅÐ * óôçí êáôçãïñßá ÏÄÏÐÏÉÉÁÓ êïéíïðñáîßåò åñãïëçðôéêþí åðé÷åéñÞóåùí Á1 ôÜîçò ôïõ ÌÅÅÐ Ãéá ôïí äéáãùíéóìü êáé ôçí åêôÝëåóç ôïõ Ýñãïõ Ý÷ïõí åöáñìïãÞ ïé äéáôÜîåéò ôïõ Í3669/2008 , Í1418/84 , Í3263/2004 , ÐÄ609/85 , ÐÄ410/95 , ÐÄ 171/87 üðùò éó÷ýïõí óÞìåñá Ç åããýçóç óõììåôï÷Þò óôï äéáãùíéóìü ïñßæåôáé óôï ðïóü ôùí 8.237,00Å. Ç éó÷ýò ôçò èá åßíáé ôïõëÜ÷éóôïí åðôÜ (7) ìçíþí, ìåôÜ ôçí çìÝñá äéåîáãùãÞò ôïõ äéáãùíéóìïý. Ï ÷ñüíïò éó÷ýïò ôùí ðñïóöïñþí åßíáé Ýîé (6) ìÞíåò. ÓõíïëéêÞ ðñïèåóìßá ðåñáßùóçò ôïõ Ýñãïõ ÄÙÄÅÊÁ ( 12 ) ìÞíåò. ¸íôõðï ÏéêïíïìéêÞò ÐñïóöïñÜò ãéá óõìðëÞñùóç êáèþò êáé ôåý÷ç äçìïðñÜôçóçò, äéáôßèåíôáé áðü ôá ãñáöåßá ôïõ ÖïñÝá ìÝ÷ñé ôçí ðñïçãïýìåíç ÐÝìðôç ðñéí ôçí çìÝñá õðïâïëÞò ôùí ðñïóöïñþí êáé ÷ïñçãïýíôáé ôï áñãüôåñá åíôüò ôçò åðüìåíçò åñãÜóéìçò çìÝñáò áðü ôçí õðïâïëÞ ôçò áßôçóçò ÷ïñÞãçóçò. Ðëçñïöïñßåò óôá ãñáöåßá ôïõ ÖïñÝá (ôçë. 2621362656 ( áñìüäéïò ê. Ôóßêáò Áããåëïò Ðïë/êïò Ìç÷/êïò ) ôçò Ôå÷íéêÞò Õðçñåóßáò ÄÞìïõ Ðýñãïõ ôéò åñãÜóéìåò çìÝñåò êáé þñåò. ÐÕÑÃÏÓ 19 / 12 / 2012 Ï ÄÇÌÁÑ×ÏÓ ÌÁÊÇÓ ÐÁÑÁÓÊÅÕÏÐÏÕËÏÓ

ΠΕΤΡΟΥ ΠΑΝ. ΚΑΠΑΡΕΛΗ ÅÔÙÍ 76 Ðáñáêáëïýìå óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé ðñïóåõ÷çèïýìå ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ. ÊáôáñÜ÷é 23 Äåêåìâñßïõ 2012 Ç ÓÕÆÕÃÏÓ: Äéïíõóßá.ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ ÔÏÕ: ÉùÜííçò & Ìáñßá ÊáðáñÝëç,Ðáíáãéþôçò & Áíáóôáóßá ÊáðáñÝëç,ËÜìðñïò ÊáðáñÝëçò, Áíôéãüíç & ÄçìÞôñçò Áäáìüðïõëïò.ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ Á. ÁÓÇÌÁÊÏÐÏÕËÏÓ Þ ÆÅÕÊÁÓ, ÔÇË. ÃÑÁÖÅÉÏÕ: 26210 28361 33119, ÏÉÊ. ÄÉÁÍÕÊÔ. 22283, ÊÉÍÇÔÏ: 6944296706 & 6932234896, ÊÏËÏÊÏÔÑÙÍÇ 11 - ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ Ôåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 23/12/2012 êáé þñá 08.30 ð.ì. åê ôïõ Éåñïý Íáïý Áãßùí ÐÜíôùí (Á' ÊïéìçôÞñéï) Ðýñãïõ, ÅôÞóéï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò ðïëõáãáðçìÝíçò ìáò.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ του Αγγέλου ΚΑΤΣΙΡΟΠΟΥΛΟΥ

Åôþí 41 Êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé åíþóïõí ìáæß ìáò ôéò ðñïò ôïí Õøéóôïí äåÞóåéò ôùí. Ðýñãïò 21/12/2012 Ï ÓÕÆÕÃÏÓ: ¢ããåëïò Ï ÃÉÏÓ: ÉùÜííçò,ÔÁ ÁÄÅÑÖÉÁ, ÔÁ ÁÍÉØÉÁ & ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ, Ìáíùëïðïýëïõ 58, Ôçë. üëï ôï 24ùñï: 26210-34017, 30730, 34217, 27158, 25223, ÐÕÑÃÏÓ, Êéíçôü 6944342471 Ïéêßáò: 25223 Ôåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 23/12/2012 êáé þñá 08.30 ð.ì. åê ôçò ÉåñÜò ÌïíÞò ÓêáöéäéÜò, ÅôÞóéï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ ðïëõáãáðçìÝíïõ ìáò

ΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΛΙΣΣΗ (ΛΑΚΗ)

(ÅëáéïôñéâÝá) Åôþí 81 Êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé åíþóïõí ìáæß ìáò ôéò ðñïò ôïí Õøéóôïí äåÞóåéò ôùí. Óêïõñï÷þñé 21/12/2012 Ç ÃÉÏÓ: ÓùôÞñéïò, ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ: Ãéþñãïò & Åõãåíßá Ìåëßóóç, ×ñÞóôïò Ìåëßóóçò, Äéïíýóéïò & ÅëÝíç Ìåëßóóç, Äéïíõóßá ÷á Ðáíáãéþôç Ìåëßóóç, ÉùÜííçò Ìåëßóóçò, Ðüðç & ÉùÜííçò Âñõíéþôçò. ÔÁ ÁÍÉØÉÁ, ÏÉ Ë. ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ, Ìáíùëïðïýëïõ 58, Ôçë. üëï ôï 24ùñï: 26210-34017, 30730, 34217, 27158, 25223, ÐÕÑÃÏÓ, Êéíçôü 6944342471 Ïéêßáò: 25223


Μ

ίοντραγκ Τσίρκοβιτς όπως τον γνωρίσαμε! Χειμαρρώδης, άνθρωπος που δεν κρύβει αυτά που νιώθει, ούτε και εκείνα που πιστεύει. Μιάμιση ώρα μετά τη χθεσινή προπόνηση, είχε συζήτηση με τη διοίκηση της Δόξας. Εκεί, εξέφρασε τις απόψεις του, τις οποίες μετέφερε και δημόσια, χωρίς δισταγμό, θέλοντας να τις μοιραστεί με το φίλαθλο κόσμο της Νέας Μανωλάδας και να εξηγήσει την κατάσταση, αλλά και την εικόνα που βγάζει η ομάδα του μέχρι στιγμής. Ο Τσίρκοβιτς εντοπίζει πρόβλημα φυσικής κατάστασης: "Η ομάδα είναι άρρωστη. Αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα επαγγελματικής νοοτροπίας, φυσικής κατάστασης και αγωνιστικής ταυτότητας. Δυστυχώς η νοοτροπία είναι τόσο λάθος. Οι σχέσεις μεταξύ των ποδοσφαιριστών είναι κακές.

Μίκι Τσίρκοβιτς

“Είμαστε βαριά άρρωστοι” Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου

ΠΦΟ Πανόπουλου

Èåñáðåßá ï Öïýöïõëáò Τα αδύνατα δυνατά να μπορέσει να παίξει κόντρα στη Δόξα ο Φούφουλας κάνουν στον ΠΦΟ Πανόπουλου. Ο έμπειρος μέσος των πράσινων, αντιμετωπίζει μια φλεγμονή στον αχίλλειο τένοντα. Στα πλάνα του Λάκη Αθανασόπουλου από το ξεκίνημα της βδομάδας, βρίσκεται ο Δημήτρης Μπράβος, ο οποίος έπαιξε και προχθές στο Κύπελλο. Ο Μπράβος αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής, ωστόσο θεωρείται μάλλον απίθανο να είναι ένας από τους έντεκα βασικούς.

Πάνω σε αυτά θα δουλέψουμε και θα είμαι από δω και πέρα αμείλικτος. Όπως θα δουλέψουμε και στη φυσική κατάσταση. Έχουμε πέντε ποδοσφαιριστές με το ίδιο πρόβλημα. Θλάση στο δικέφαλο. Αυτό δεν μπορώ να το αντιμετωπίσω σαν τυχαίο. Στη διακοπή του πρωταθλήματος θα δουλέψουμε πολύ σε αυτό το κομμάτι, διότι χωρίς φυσική κατάσταση, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα".

"Θα κάνουμε μεταγραφές" Όπως περιγράφει πιο κάτω ο Σέρβος, ζήτησε από τη διοίκηση μεταγραφές: "Έχουμε πρόβλημα στους μικρούς. Ζήτησα τρεις παίκτες και θα προσπαθήσουμε να τους πάρουμε. Δυο τουλάχιστον έτοιμους για την ενδεκάδα. Παράλληλα θα έρθουν και μεγάλοι, τόσοι όσοι θα αποχωρήσουν.

Θεωρώ δεδομένο ότι δυο παίκτες θα αποχωρήσουν από την ομάδα. Δυο παίκτες οι οποίοι δεν μπορούν να προσφέρουν. Γι' αυτά όμως θα μιλήσουμε μετά το παιχνίδι με τον ΠΦΟ Πανόπουλου. Εκείνο το οποίο κατέστησα σαφές, είναι ότι δεν θα δεχθώ άλλα κρούσματα απειθαρχίας. Θα είμαι αμείλικτος. Περιμένω από τους παίκτες να είναι επαγγελματίες και να κάνουν αυτά που τους ζητάει ο προπονητής τους, Επίσης θέλω να σέβεται ο ένας τον άλλο. Έχουμε πολλή δουλειά, η οποία θα ξεκινήσει με τη διακοπή. Την Κυριακή πάμε στου Πανόπουλου, με σκοπό να πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Έχω πλέον ικανοποιητικό διάστημα στην ομάδα, στη διακοπή θα δουλέψουμε και θα δεχθώ κριτική μετά το παιχνίδι με το Λάππα".

"Δεν περίμενα τίποτα στη Βάρδα" Ο Μίκι Τσίρκοβιτς, μίλησε και

Ο Σέρβος διαπιστώνει πρόβλημα φυσικής κατάστασης, σχέσεων μεταξύ των παικτών και σημειώνει: "Η Δόξα θα πετύχει είτε το θέλουν μερικοί, είτε όχι…"

για το παιχνίδι στη Βάρδα: "Δεν περίμενα τίποτα από την ομάδα μου. Ήξερα ότι υπάρχουν παιδιά που δεν μπορούν. Έδωσαν ό,τι είχαν. Δεν είχαμε όμως υπομονή. Ζήτησα από τους παίκτες μου να παίξουν με υπομονή και με τη μπάλα κάτω. Η συνήθεια να σηκώνουν τη μπάλα, την οποία είχαν, είναι δύσκολο να κοπεί. Εδώ όμως, όπως είπα, βρίσκομαι για να αλλάξω πράγματα και θα τα αλλάξω. Έχω έναν παίκτη σε πολύ άσχημη κατάσταση όπως ο Μελετιδης. Είναι παίκτη τον οποίο πιστεύω πολύ και θα δουλέψω πολύ πάνω σε αυτόν. Ο κόσμος της Μανωλάδας είναι απογοητευμένος. Θα τους πω όμως ότι έχω μάθει στη ζωή μου να πετυχαίνω. Και το ίδιο θα κάνω και τώρα. Να ξέρουν ότι ταμείο θα γίνει στο τέλος. Η Δόξα, είτε το θέλουν, είτε δεν το θέλουν μερικοί, θα πετύχει. Και στο πρωτάθλημα, αλλά και στο κύπελλο, όπου έχουμε τη ρεβάνς, στην οποία μπορούμε πάρουμε την πρόκριση".

"Ξεχωριστή τιμή για μένα" Ο Μίκι Τσίρκοβιτς μίλησε και για τη Βάρδα, με αφορμή την τιμή που του έκανε να του παραδώσει πλακέτα για την προσφορά του: " Θέλω να τους ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου για την τιμή που μου έκαναν πριν το παιχνίδι. Έδειξαν ότι έχουν ένα επίπεδο ανθρωπιάς και επαγγελματισμού. Ήταν μεγάλη στιγμή και ξεχωριστή τιμή για την καριέρα μου. Ευχαριστώ και τον κόσμο της Βάρδας που μετά από οκτώ χρόνια με υποδέχτηκε με χαρά. Ήταν ξεχωριστή στιγμή που έζησα σαν προπονητής και σαν άνθρωπος. Και επειδή αυτές τις μέρες έβρεχε πάρα πολύ εξαφανίστηκαν πάλι τα τέσσερα-πέντε γνωστά σαλιγκάρια από την αγορά της Βάρδας. Αυτό όντως το έχω ξεπεράσει. Ο κόσμος της Βάρδας ξέρω ότι με αγαπάει και τους ευχαριστώ γι' αυτό. Και εύχομαι σε όλο τον κόσμο καλές γιορτές".

Πανηλειακός

Ελεύθεροι από Δευτέρα οι παίκτες Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι προπονήσεις στον Πανηλειακό. Οι παίκτες θα γυμναστούν σήμερα και αύριο, ενώ για την Κυριακή αναζητείται ομάδα για φιλικό. Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν καταστεί εφικτό, τότε οι ερυθρόλευκοι θα παίξουν οικογενειακό δίτερμα. Οι παίκτες θα μείνουν ελεύθεροι τη Δευτέρα, παραμονή των Χριστουγέννων, για τρεις μέρες. Στο γήπεδο και τις προπονήσεις, θα επιστρέψουν την Τετάρτη. Απόψε το βράδυ στις 6:30 θα γίνει το street party του Πανηλειακού, μια πρωτότυπη εκδήλωση στην κεντρική πλατεία Πύργου, η οποία θα φέρει πιο κοντά τους φιλάθλους της ομάδας με την ομάδα, εκτός γηπέδων. Ο Πανηλειακός εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση-παρουσίαση της εκδήλωσης, η οποία αναφέρει: "Ο Πανηλειακός διοργανώνει χριστουγεννιάτικο " STREET PARTY" την Παρασκευή 21/12, στις 6:30 το απόγευμα, πάνω στην πλατεία του Πύργου και σας προσκαλεί. Το πάρτι είναι ελεύθερο για όλους. Για 4 ώρες, τέσσερις DJs, από τους καλύτερους του νομού, θα είναι μαζί μας για να αυτοσχεδιάσουν και να μας διασκεδάσουν με τους ήχους τους. Τα ονόματα των DJs που θα συμμετάσχουν και θα μας προσφέρουν τη μουσική τους, είναι οι: PETROS Pi eL, TAKIS TSAGALIAS,DIMI KABI

& BILION. Ακουστικές εκπλήξεις και πολλή μουσική σας περιμένει όλους στο STREET PARTY. Όσοι χορεύετε hip hop, street dance και άλλα dance, ελάτε να χορέψετε με τη μουσική μαζί μας και να αυτοσχεδιάσετε. Θα έχετε την ευκαιρία να ανταλλάξετε αυτόγραφα με την ομάδα, τον προπονητή της ομάδας του Πανηλειακού Στέλιο Γιαννακόπουλο, να δείτε τους παίκτες μας έξω από το γήπεδο και να φωτογραφηθείτε μαζί τους. Χορηγος επικοινωνίας θα είναι ο ραδιοφωνικός σταθμός ΙΟΝΙΟΝ FM, Μ.Ε.Σ.Ο & " Νύχτα της Μουσικής". Το STREET PARTY του Πανηλειακού, θα είναι μια από τις δράσεις για τη "Νύχτα της μουσικής" που στηρίζει η ομάδα Συντονισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος για την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής M.E.Σ.Ο. Είναι ο επίσημος εκπρόσωπος του θεσμού, "EUROPEAN MUSIC DAY". Την επιμέλεια των ηχητικών συστημάτων, μικροφωνικών εγκαταστάσεων και φωτισμού, έχει αναλάβει και μας προσφέρει η εταιρεία ήχου AD (Δημήτρης Μαρινόπουλος και Αλέκος Αμπελογιάννης)".


17 ÐáñáóêåõÞ 21 Äåêåìâñßïõ 2012

ÄéÜðëáôá ôá ÷áìüãåëá óôç ÂÜñäá Σοβαρότητα και προσοχή ζητά ο Πατρώνης ενόψει Μαγούλας Του Πάνου Ηλιόπουλου αμόγελα αισιοδοξίας για την προχθεσινή νίκη κόντρα στη Δόξα Ν. Μανολάδας στον προχθεσινό πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου Ηλείας αλλά και σοβαρότητα ενόψει των επικείμενων αγώνων στο πρωτάθλημα, είναι τα στοιχεία που συνθέτουν το παζλ στο στρατόπεδο του ΠΑΟ Βάρδας. Κάτι τέτοιο φαίνεται ξεκάθαρα και από τις δηλώσεις του τεχνικού Θοδωρή Πατρώνη. "Ασφαλώς και υπάρχει ικανοποίηση για τη νίκη αλλά γενικότερα από την εικόνα που παρουσιάσαμε στο ματς κόντρα στη Δόξα και για το λόγο αυτό αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά. Κόντρα σε μια πολύ δυνατή ομάδα, παίξαμε σοβαρά και πειθαρχημένα και πετύχαμε μια νίκη που είναι σημαντική", επεσήμανε χαρακτηριστικά ο αχαιός προπονητής του ΠΑΟ Βάρδας που στη συνέχεια ζήτησε οι παίκτες του να εστιάσουν το ενδιαφέρον τους στη συνέχεια του μαραθωνίου, αφήνοντας προς το παρόν στην άκρη το κύπελλο και το επαναληπτικό ματς με τη Δόξα. "Το θεσμό του κυπέλλου προς το παρόν τον ξεχνάμε και εστιάζουμε το ενδιαφέρον στους αγώνες πρωταθλήματος. Μπροστά μας έχουμε πολύ δύσκολα παιχνίδια και για να τα κερδίσουμε πρέπει να πιάσουμε υψηλά στάνταρ απόδοσης" τόνι-

Χ

Ìå áíåâáóìÝíç øõ÷ïëïãßá

Εμφανής είναι η ικανοποίηση στις τάξεις του Κεραυνού Χειμαδιού από τη μέχρι τώρα πορεία του συλλόγου στο πρωτάθλημα, ενώ στο επίκεντρο βρίσκεται η εκτός έδρας νίκη που σημείωσε η ομάδα μέσα στη Μανολάδα. Πιο συγκεκριμένα ο Κεραυνός αν και παρατάχθηκε με αρκετές απουσίες πέτυχε μια πολύ μεγάλη νίκη με την οποία βρέθηκε στην έκτη θέση της βαθμολογίας, επίτευγμα πάρα πολύ σημαντικό. Όπως επισημάναμε η μέχρι τώρα πορεία και ειδικότερα το πρόσωπο που έχει δείξει ο Κεραυνός στα τελευταία παιχνίδια έχει ικανοποιήσει άπαντες και το μόνο που θέλουν όλοι από εδώ και στο εξής είναι να συνεχίσουν στους ίδιους ρυθμούς. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στο εντός έδρας ματς του Σαββάτου με τη Νίκη Τραγανού, όπου στόχος είναι η κατάκτηση του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος. Φυσικά για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο απαιτείται προσοχή και σοβαρότητα καθώς η Νίκη είναι μια αξιόλογη ομάδα, ενώ στα ευχάριστα για το συγκρότημα του Δήμου Πύργου το ότι δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα.

Αναγέννηση Παλαιοχωρίου

ÓçìáíôéêÜ ìáôò óôï ðñïóêÞíéï

σε επί λέξει ο τεχνικός της Βάρδας, που ειδικότερα χαρακτήρισε τη Μαγούλα μια πολύ καλή ομάδα.

Τραυματίας ο Μπισμπάρδης Όσον αφορά το ματς με τον Κένταυρο Μαγούλας που θα διεξαχθεί στο "Γ. Καλάκος" μεθαύριο Κυριακή, οι "πράσινοι" μετά το χθεσινό ρεπό σήμερα θα γυμναστούν κανονικά, ενώ ο προχθεσινός αγώνας με τη Δόξα είχε και το τίμημα της καθώς οι

Μπισμπάρδης τραυματίστηκε και σήμερα θα υποβάλλονταν σε μαγνητική, με τη συμμετοχή του στο ματς με τη Μαγούλα να θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολη. Όσον αφορά τον Παντελή και αυτός αποχώρησε τραυματίας, με όλες τις ενδείξεις πάντως να κάνουν λόγο για επιπόλαιο τραυματισμό που λογικά δεν επηρεάζει τη συμμετοχή του στην αναμέτρηση με τους "πράσινους" της Ωλένης. Φυσικά δεν υπολογίζεται ο τιμωρημένος Κώστας Δημητρόπουλος

Αίας Γαστούνης

Προσπάθεια μέχρι τέλους τη συνέχεια του πρωταθλήματος εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στις τάξεις του Αίαντα Γαστούνης, με τους "κόκκινους" να θέλουν πάση θυσία βαθμούς προκειμένου να ξεφύγουν από τις επικίνδυνες θέσεις. Σε ότι έχει να κάνει με την αναμέτρηση της περασμένης αγωνιστικής κόντρα στη Βάρδα, ο Αίας ηττήθηκε με σκορ 2-3, στην ομάδα της Γαστούνης επισημαίνουν πως η ομάδα πλήρωσε το πολύ κακό ξεκίνημα της, την άσχημη αμυντική λειτουργία, καθώς και το ότι έπαιξε με ελλείψεις. Ειδικότερα για μια τόσο κρίσιμη αναμέτρηση έλειπαν οι τιμωρημένοι Κίμωνας Χριστοφοράτος, Θύμιος Σταματάτος και Χρήστος Μαλυσόβας, απουσίες που ασφαλώς επηρεάζουν τη δυναμικότητα της ομάδας. Από την αντίπερα οι "κόκκινοι" κρατούν το τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους διάστημα στο οποίο σημείωσαν δυο γκολ, ενώ είχαν ακόμα δυο μεγάλες ευκαι-

Κεραυνός Χειμαδιού

Σ

ρίες προκειμένου να ισοφαρίσουν αλλάζοντας άρδην τα δεδομένα και τους συσχετισμούς της αναμέτρησης.

Εστιάζει σε Δάφνη Ο αγώνας με τη Βάρδα ανήκει στο παρελθόν, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται πλέον στο

παιχνίδι της προσεχούς αγωνιστικής με τη Δάφνη που θα διεξαχθεί σε ουδέτερο γήπεδο λόγω της τιμωρίας της έδρας της ομάδας της Ανδραβίδας. Οι "κόκκινοι" όπως προαναφέραμε θέλουν τους βαθμούς για να ξεφύγουν από τις τελευταίες θέσεις και κάτι τέτοιο θα επι-

διώξουν στο ματς του Σαββάτου, κόντρα σε μια δυνατή ομάδα όπως είναι αυτή της Δάφνης. Στα μείον για τον Αίαντα το ότι δεν υπολογίζει για μια ακόμα φορά στις υπηρεσίες των Μαλυσόβα, Χριστοφοράτου και Σταματάτου που είναι τιμωρημένοι.

Πολύ μεγάλη βαρύτητα στους δυο συνεχόμενους εντός έδρας αγώνες με Κατάκολο και Χειμαδιό δίνουν άπαντες στις τάξεις της Αναγέννησης Παλαιοχωρίου, αναμετρήσεις με τις οποίες ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος και τα αποτελέσματα των οποίων θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην μετέπειτα πορεία των νεοφώτιστων. Με συγκομιδή 10 βαθμούς μέχρι τώρα η Αναγέννηση έχει μείνει πίσω στη βαθμολογία και στους δυο προσεχείς αγώνες της παρουσιάζεται η ευκαιρία προκειμένου να κάνει ένα νέο ξεκίνημα, με απώτερο σκοπό να βοηθηθεί και στο ψυχολογικό κομμάτι. Ο στόχος στους αγώνες με Αργοναύτη και Κεραυνό είναι η νίκη και η κατάκτηση των έξι βαθμών, αλλά για να συμβεί κάτι τέτοιο απαιτείται προσοχή και σοβαρότητα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Αυτό επισημαίνει συνεχώς στους ποδοσφαιριστές του ο τεχνικός Κώστας Παναγόπουλος, με την προετοιμασία να διεξάγεται μετ' εμποδίων λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών. Για την αναμέτρηση με τον Αργοναύτη που χρονικά προηγείται, διεξάγεται Κυριακή, στα ευχάριστα για το σύλλογο του διευρυμένου Δήμου Πηνειού το ότι δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα.

ΑΟ Αγ. Γεωργίου

ÔñáðÝæé áðü ôç äéïßêçóç

Μέσα σε ένα χαλαρό και ευδιάθετο κλίμα η ποδοσφαιρική ομάδα του ΑΟ Αγ. Γεωργίου συνέφαγε προχθές το βράδυ μαζί στο μεζεδοπωλείο "Θέα" στον Αγ. Γεώργιο, με το τραπέζι να γίνεται από τη διοίκηση του συλλόγου λόγω των εορτών των Χριστουγέννων. Στο τραπέζι το παρών έδωσε σχεδόν σύσσωμο το Δ.Σ. με επικεφαλής τον πρόεδρο Σπύρο Στασινόπουλο, ο προπονητής Γιώργος Καραμπέλας και όλοι οι ποδοσφαιριστές ενώ παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του Τ.Σ. Αγ. Γεωργίου Δημήτρης Αλεξανδρόπουλος. Οι ευχές για Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά είχαν την τιμητική τους, ενώ στα του καθαρά αγωνιστικού περιεχομένου από όλους τονίστηκε πως πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια με απώτερο σκοπό η ομάδα στο τέλος της σεζόν να πανηγυρίσει την άνοδο στην Α2 κατηγορία. *Το Δ.Σ του συλλόγου ευχαριστεί θερμά τη διαφημιστική "Προβολή" και το ρακομελάδικο "Νηπιαγωγείο" για την προσφορά υλικού στην ομάδα Π. Ηλιόπουλος


18 ÐáñáóêåõÞ 21 Äåêåìâñßïõ 2012

Κόντρα σε Καράμπελα ο Ολυμπιακός Κόντρα στη Λεβάντε θα τεθεί αντιμέτωπος ο Ολυμπιακός στη φάση των "32" του Europa League. Οι ερυθρόλευκοι, θα βρουν στο δρόμο τους και έναν πυργιώτη, τον Νίκο Καράμπελα, ο οποίος έχει από φέτος το καλοκαίρι κάνει το μεγάλο άλμα στην ποδοσφαιρική του καριέρα, αγωνιζόμενος στο δυσκολότερο πρωτάθλημα της Ευρώπης, την Πριμέρα Ντιβισιόν. Η ομάδα που θα προκριθεί από το ζευγάρι Λεβάντε-Ολυμπιακός (πρώτο ματς στη Βαλένθια και ρεβάνς στον Πειραιά), θα αντιμετωπίζει τον νικητή Ατλέτικο ΜαδρίτηςΡούμπιν Καζάν. (Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στις 14 Φεβρουαρίου 2013 στο Estadio Ciudad de Valencia , ενώ ο επαναληπτικός έχει ορισθεί για τις 21 Φεβρουαρίου 2013 στο γήπεδο Γεώργιος Καραϊσκάκης). Αυτά είναι τα 16 ζευγάρια της φάσης των "32": Νάπολι-Βικτόρια Πλζεν, Τότεναμ-Λιόν, ΓκλάντμπαχΛάτσιο, Σπάρτα Πράγας-Τσέλσι, Ανζί-Αννόβερο, Βασιλεία-Ντνιέπρ, Άγιαξ-Στεάουα Βουκουρεστίου, Ατλέτικο Μαδρίτης-Ρούμπιν Καζάν, Στουτγκάρδη-Γκενκ, Νιούκαστλ-Μέταλιστ, Λεβερκούζεν-Μπενφίκα, Ντιναμό Κιέβου-Μπορντό, Ζενίτ-Λίβερπουλ, Ίντερ-Κλουζ, Μπάτε Μπορίσοφ-Φενερμπαχτσέ.

Καράμπελας: Ήθελα Ολυμπιακό" Ήθελε Ολυμπιακό ο Nίκος Καράμπελας και μέσα από το gazzetta.gr μίλησε για τις αναμετρήσεις με τους "ερυθρόλευκους": "Από την πρώτη στιγμή ευχόμουν να βρούμε μπροστά μας τον Ολυμπιακό, ήταν κάτι που ήθελα πολύ, χαίρομαι γι' αυτό. Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα, γυρίζω στην Ελλάδα για ένα ματς και θα βρω γνωστούς, φίλους που έχω και στον Ολυμπιακό. Σε αυτό το επίπεδο είναι όλα ανοιχτά, δεν υπάρχει φαβορί και είναι από τα πιο αμφίρροπα ζευγάρια της φάσης. Ο Ολυμπιακός έχει εμπειρία στην Ευρώπη, εμείς βρισκόμαστε στο καλύτερο μας σημείο, όλα είναι ανοιχτά... Πραγματικά δεν μπορώ να ξέρω πως θα είμαστε σε δυο μήνες, αλλά τη δεδομένη στιγμή είμαστε στα καλύτερά μας. Βρισκόμαστε στην 5η θέση του κορυφαίου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, είμαστε πολύ δεμένη ομάδα, αρκετά δυνατοί και έχουμε ως φιλοσοφία να κερδίζουμε σε κάθε ματς. Εντός είμαστε δυνατοί, αλλά και εκτός έδρας δεν αφήνουμε καμία ευκαιρία να πάει ανεκμετάλλευτη. Πιστεύω πως το δυνατό μας σημείο είναι ο ενθουσιασμός και η δίψα για διάκριση. Θέλουμε να φτάσουμε ψηλά και στην Ευρώπη. Το κλίμα είναι πολύ καλό, είμαστε οικογένεια και αυτό μας δίνει δύναμη. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και φαίνεται από το σερί το οποίο διατηρεί. Δεν είναι εύκολο να το καταφέρεις αυτό... Στον όμιλο του Champions League τα πήγε περίφημα, συγκέντρωσε αρκετούς βαθμούς και ήταν στο κόλπο της πρόκρισης μέχρι την προτελευταία αγωνιστική. Το υλικό του είναι εξαιρετικό, έχει παίκτες ικανούς για τη διαφορά και μια πολύ καυτή έδρα. Το έργο μας θα δύσκολο και στόχος μας να έχουμε κάνει το βήμα πρόκρισης από το πρώτο ματς"

Τσάμπιονς Λιγκ

Τρεις “τελικοί” στους “16” Ο Κριστιάνο Ρονάλντο επιστρέφει στο Ολντ Τράφορντ ως αντίπαλος! Ρεάλ Μαδρίτης- Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μίλαν-Μπαρτσελόνα, Αρσεναλ Μπάγερν τα ματς που ξεχωρίζουν από την κλήρωση! Η ομάδα του Γιώργου Σαμαρά, Σέλτικ, ήταν δεύτερη στην κλήρωση. Της έλαχε η Πρωταθλήτρια Ιταλίας Γιουβέντους. Το 1981/82 η "Κυρία" είχε προκριθεί με συνολικό σκορ 2-1 επί των "Κελτών", ενώ 20 χρόνια αργότερα είχαν συναντηθεί σε φάση ομίλων. Το ματς του Τορίνο είχε έρθει 3-2 υπέρ της Γιούβε και αυτό της Γλασκώβης 4-3 υπέρ της Σέλτικ. Στις τέσσερις φορές που έχουν συναντηθεί, οι νίκες είναι μοιρασμένες. Τα ζευγάρια (12/13 και 19/20 Φεβρουαρίου τα πρώτα ματς, 5/6 και 12/13 Μαρτίου οι ρεβάνς) Γαλατάσαραϊ-Σάλκε Σέλτικ-Γιουβέντους Άρσεναλ-Μπάγερν Μονάχου Σαχτάρ Ντόνετσκ-Μπορούσια Ντόρτμουντ Μίλαν-Μπαρτσελόνα Ρεάλ Μαδρίτης-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Βαλένθια-Παρί Σεν Ζερμέν Πόρτο-Μάλαγα

Α2 ΕΣΚΑΗ

Χτυπάει την πόρτα των πλέι οφ η ΑΕ Λεχαινών ην πόρτα των πλέι οφ χτυπάει η ΑΕ Λεχαινών, η οποία σημείωσε τη νίκη σε βάρος της Γαλήνης μέσα στην Πάτρα. Πλέον η ομάδα του Ανδρέα Δαμιανού, βρίσκεται στις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ, έστω και σε ισοβαθμία με άλλες τρεις ομάδες. Το σημαντικότερο είναι ότι αρχίζει και βρίσκει το ρυθμό της και μαζεύει νίκες, διαγράφοντας οριστικά το αρνητικό ξεκίνημα που είχε στο πρωτάθλημα. Με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα, όπου η ΑΕΛ δεν ξεκίνησε καλά, όλο το υπόλοιπο παιχνίδι ανήκει στην ομάδα της Ηλείας. Τα δεκάλεπτα 19-13, 17-22, 11-18, 1617 ΑΕΛ: Παπαδόπουλος 23 (3), Στεφανίδης 21 (6), Μάρκου 8, Μανωλόπουλος 14 (1), Γ. Τσακουμάκος 2, Κράγκαρης 2, Μαραγκός, Στ. Τσακουμάκος.

Τ

Οι Ηλείοι All Star Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία των Παικτών και των Προπονητών που θα συμμετέχουν στο 1ο ALL STAR GAME ΕΣΚΑ-Η 2012. Θυμίζουμε ότι στην ψηφοφορία για φέτος , συμμετείχαν οι Προπονητές των Ομάδων της Α1 και Α2 Κατηγορίας Ανδρών ΕΣΚΑ-Η, καθώς και δημοσιογράφοι του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου. Από την Ηλεία, θα λάβουν μέρος οι Κιούφης (Πανηλειακός), Χαρίτος (Υπερίων) και Παπαδόπουλος (Πύργος ΄99). Οι τρεις Ηλείοι παίκτες, θα αγωνιστούν με τα χρώματα της ομάδας της Δύσης (Πύργος και Αμαλιάδα βρίσκονται δυτικά της Οδού Γούναρη στην Πάτρα η οποία τέμνει την ΕΣΚΑΗ σε δυο περιφέρειες). Στην ομάδα της Δύσης, προπονητής θα είναι μαζί με τον Αλέκο Πολυδωρόπουλο, ο Σάκης Διαμαντόπουλος.

23, 26, 30,33,36 +7

2200855

Ήττα για Πύργο '99 Η άλλη ηλειακή ομάδα, ο Πύργος '99, ηττήθηκε στην Πάτρα από τον Αχαιό ΄47, με σκορ 54-46. Αυτό ήταν το προτελευταίο παιχνίδι της σεζόν για τον Πύργο, ο οποίος θα παίξει και την προσεχή Κυριακή, ένα ακόμα παιχνίδι κόντρα στο Ληξούρι, στις 12:30 στον Πύργο. Α2 ΕΣΚΑΗ 11η αγωνιστική: Γαλήνη-ΑΕΛ 63-70, ΣΦΗΚΑ-Ιτιές 71-69, ΕΑΠ-Σπόρτινγκ 52-62, Αχαιός-Πύργος 54-46, ΛηξούριΠατρέας 46-59, Αχαιός Σ.-Αραχωβίτικα 49-40, Δικέφαλος-Πυρσός 75-74. Βαθμολογία: Σπόρτινγκ 22-Αχαιός 20,

ΣΦΗΚΑ 19, ΕΑΠ 17, ΑΕΛ 17-Πατρέας 17, Δικέφαλος 17, Ιτιές 16, Αραχωβίτικα 16, Πύργος 15, Αχαιός Σ. 15, Ληξούρι 14- Πυρσός 13, Γαλήνη 13. Επόμενη: Ιτιές-Γαλήνη, ΣΦΗΚΑ-Δικέφαλος, ΑΕΛ-ΕΑΠ, Σπόρτινγκ-Αχαιός, Πύργος-Ληξούρι, Πατρέας-Αχαιός Σ., Αραχωβίτικα-Πυρσός.


19 ÐáñáóêåõÞ 21 Äåêåìâñßïõ 2012

ÅðéóôñÝöåé äñéìýôåñïò Μια μικρή περιπέτεια υγείας ταλαιπώρησε το τελευταίο διάστημα τον πρόεδρο του Λευκού Αστέρα Σκουροχωρίου Θανάση Τσαμπρινό , με τον κ. Τσαμπρινό να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αθήνας. Σε επαφή που είχαμε μαζί του χθες, μας επεσήμανε πως η πορεία της ανάρρωσης εξελίσσεται ομαλά και πως άμεσα θα βρίσκεται στον Πύργο. Θερμές ευχές και από την "Πρώτη" για ταχεία ανάρρωση, σε έναν άνθρωπο που έχει να επιδείξει σπουδαίο έργο στο τοπικό ποδόσφαιρο. Π.Η.

Ανεβάζει στροφές Κάποιοι τραυματισμοί μπορεί να έφεραν πίσω τον Ανδρέα Γούρμο, αλλά ο αρχηγός του ΠΑΟΒ με σταθερά βήματα ανεβάζει στροφές δείχνοντας σιγά - σιγά τον πραγματικό του εαυτό. Στο προχθεσινό ματς κυπέλλου κόντρα στη Δόξα η απόδοσή του γνωστού ποδοσφαιριστή κυμάνθηκε σε υψηλά στάνταρ, με τον ρόλο του να είναι σύνθετος. Ο ίδιος δουλεύει εντατικά για να καλύψει το χαμένος έδαφος, ενώ είναι αυτονόητο πως ο καλός Γουρμός αποτελεί τεράστιο "κεφάλαιο" για τον ΠΑΟ Βάρδας. Π.Η.

χέλαιο!! υ ε ς ω τ ν ό ιγ ε π Ε είχε συμβεί προστέψει αυτό που

το πι αινας Νίκος Δεν μπορούσε να ρόμητου Βαρβάσ Ατ υ το ος δρ όε τε λίγο -ούτε ποχθές ο πρ ς η ομάδα του ού θώ κα ς, στο νο ιά υλ Κουσκο μένες ευκαιρίες ρια και πολλές χα κά αίδο μβ ία συ τρ ι, ε τα είχ ον λύ υτά που γίν "Α α. νίδ ιο φε χέ Αλ ειγόντως ευ ματς με την Χρειαζόμαστε επ . άς εμ ιάσε νο νουν μό ά ο κ. Κουσκουλ ε χαρακτηριστικ ύσ γο ος σε πολλά λο υχ νο άτ μο εί , αθ !!" λαιο φέτος έχει στ υ πο υ το μη ρό νος για τον Ατ ACS. Η. Π.Η λήματος της Α2ματς του πρωταθ

Οι Μάγιας είχαν προφητεύσει το τέλος του ματς στην Πάτρα;

Βελτιωμένες και οι τρεις της Βουπρασίας

Τα είχαμε πει για τη Βάρδα σχετικά πρόσφατα, στο παιχνίδι με τον Αστέρα. Αυτά τα οποία είχα γράψει, ότι δηλαδή η ομάδα δεν περπάταγε με βάση το πλάνο που Με τον Σοφοκλή ακολουθούσε, τα επιβεβαιώνουν και Φραγκογιαννόπουλο οι επιλογές του προπονητή της, του Θοδωρή Πατρώνη, ο οποίος στα τελευταία παιχνίδια, έχει αλλάξει σύστημα και πρόσωπα. Δεν ήταν το 4-3-3 που έφταιγε γιατί δεν πήγαινε η ομάδα καλά, αλλά το πώς εφαρμοζόταν αυτό. Όπως δεν είναι το 4-4-2 που ακολουθεί τώρα εκείνο που έφερε τη νίκη σε βάρος της Δόξας, αλλά με ποιο τρόπο το εφάρμοσε. Σαν πρώτη διαπίστωση πάντως είναι ότι ο Πατρώνης άλλαξε σύστημα, ενδεικτικό ότι κάτι έβλεπε, κάτι ήθελε να αλλάξει. Και το έκανε. Με τον τρόπο αυτό, ο Αχαιός τεχνικός της Βάρδας εξοικονομεί έναν κυνηγό. Κάνει δηλαδή ροτέισον στους επιθετικούς του και τους έχει πάντα ξεκούραστους και φρέσκους. Στο Χάβαρι είχε πάγκο τον Γούρμο, προχθές πάγκο τον Καπατσούλια, αύριο μπορεί να συμβεί το ίδιο με τον Νικολετάκη. Δεύτερον, αξιοποιεί δυο μικρούς πλάγιους, Παντέλη και Βαρβαρέσο, οι οποίοι τώρα έχουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Πράγματα δηλαδή σημαντικά για την "οικονομία" της σεζόν και την ίση κατανομή δυνάμεων. Επί της ουσίας τώρα, γιατί αυτό μετράει περισσότερο, με αυτό το στήσιμο είδαμε καλύτερη εφαρμογή στην πράξη. Είδαμε δηλαδή καλύτερη συμπεριφορά στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, άρα και εμείς οι απέξω, λέμε ότι κάτι αλλάζει προς το καλύτερο, ότι κάτι που ταιριάζει περισσότερο πάει να δημιουργηθεί. Θα ήθελα να δω βεβαίως τη Βάρδα και με αντίπαλο μικρότερης δυναμικής, εκεί που δεν θα χρειάζεται να περιμένει, αλλά να δημιουργήσει. Και εκεί θα μπορώ πιο ξεκάθαρα να εκφέρω άποψη. Για τη Δόξα, δεν είδαμε πολλά πράγματα να αλλάζουν, με την εικόνα όμως που έδειξε η ομάδα, έδωσε την αίσθηση ότι το ψάχνει και είναι θέμα χρόνου να το βρει. Ο Τσίρκοβιτς θα καταφέρει να βρει τις ισορροπίες μέσα εκεί, έστω και αν αργήσει. Ο Σέρβος δεν είναι μάγος, αλλά κανονικός άνθρωπος, που χρειάζεται χρόνο να ψάξει, να δουλέψει και να δημιουργήσει κάτι από εκείνο που δεν υπάρχει. Η Δόξα θα κάνει δεύτερο γύρο πρωταθλητισμού και θα παλέψει και την πρόκριση στο Κύπελλο. Τα περί ψυχολογίας δεν θα τα ανοίξω τώρα, γιατί πρέπει να λυθούν πρώτα τα υπόλοιπα. Και ο Μίκι καλείται να βρει λύσεις για όλα τούτα… Και δυο λόγια για την τρίτη ομάδα της Βουπρασίας, την Προοδευτική. Η οποία έκανε υπερήφανο τον κόσμο της. Έχασε 1-0 με το κεφάλι ψηλά, παίζοντας και με δύο παίκτες λιγότερους. Στάθηκαν σαν παλικάρια πάνω στου Πανόπουλου και διέψευσαν εκείνους που έλεγαν ότι έμπαινε να αγωνιστεί σε έναν άνισο αγώνα. Η ομάδα του Γιάννη Δανίκα όχι απλά απέδειξε ότι δεν ήταν τροφή για τα θηρία, αλλά ένας πραγματικός μονομάχος στη δυσκολότερη αρένα του ηλειακού Κυπέλλου.


ψάχνετε για... ÆÇÔÏÕÍÔÁÉ ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ κοπέλες για εργασία ως barwoman σε ελληνάδικο club στην περιοχή του Πύργου. Εργασία καθημερινή ή τριήμερη. ΤΗΛ: 6944523344 (ΜΑ 8024) ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ - Η; ή ψάχνεις δουλειά; ή θέλεις συμπλήρωμα στο εισόδημα σου; Θέλεις νόμιμα αφορολόγητο εισόδημα; ΕΣΕΝΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ!! Κάθε Δευτέρα στον Πύργο, στην αίθουσα εκδηλώσεων του “ΕΠΑΡΧΕΙΟΥ” στις 19:30 κερνάμε καφέ και τα ΛΕΜΕ ΟΛΑ!! Έχουμε τη ΛΥΣΗ. Τηλ. Επικ. 6934604509 (ΜΑ8057) ΖΗΤΕΙΤΑΙ κοπέλα για το καφέ Απάγκιο, Πατρών 24. ΤΗΛ: 6974807041 (ΜΑ 8100)

ΖΗΤΕΙΤΑΙ κοπέλα για μπουφέ άνω των 22 ετών, με εμπειρία στο χώρο παρασκευής ροφημάτων για απογευματινή εργασία στο Cupa Cafe Πύργος. ΤΗΛ: 6981557919 (ΜΑ 8099) ΖΗΤΕΙΤΑΙ νέα με άριστη γνώση Αγγλικών, Η/Υ και μεταφορικό μέσο, για γραμματειακή υποστίριξη παρ τιμε, βιογραφικά στο e-mail py@otenet.gr στο Κατάκολο.(ΜΑ 8098) ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ νέοι - νέες για εξωτερική εργασία promotion καθημερινά 8πμ. Με 2:00μμ. Στο κέντρο του Πύργου. Βιογραφικά στο btao@otenet.gr (ΜΑ8097)

ÆÇÔÏÕÍ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ αναλαμβάνει το μάζεμα

δουλειά/σπίτι/οικόπεδο/αγροτεμάχιο/επαγγελματικό χώρο/μοτοσικλέτα/έπιπλα /ηλεκτρικές συσκευές/τεχνίτη/το χαμένο σας ζωάκι/το μελλοντικό σας σύντροφο  Åñãáóßá των ελιών μισακό και μεταφορά καρπών δωρεάν. ΤΗΛ: 6995098890 (ΜΑ 8086) ΖΗΤΩ εργασία ως οδηγός, έχω δίπλωμα Ε' κατηγορίας ΤΗΛ: 6973837071 (ΜΑ8082) ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΣ ΖΗΤΩ ΕΡΓΑΣΙΑ σε οποιοδήποτε τμήμα τουριστικής μονάδας. Γνωρίζω αγγλικά, γερμανικά και ιταλικά. ΤΗΛ : 6976079219 (ΜΑ 8076) Κοπέλα από τη Γεωργία 29 ετών ζητεί δουλειά εσωτερική. Γνωρίζει καλά την Ελληνική γλώσσα και την Ελληνική κουζίνα. Τηλέφωνο 6943786209 και 6993715646 Κυρία από την Βουλγαρία αναλαμβάνει την φύλαξη ηλικιωμένων ή παιδιών στην περιοχή Αμαλιάδας, Πηνείας και Πύργου. ΤΗΛ: 6983835177 (ΜΑ

8102) ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία πρωινή ή απογευματινή, για φύλαξη ηλικιωμένων (όλο το 24ωρο), φύλαξη παιδιών ή καθαρισμό σπιτιών. ΤΗΛ: 6945114869 (ΜΑ 8101) ΚΥΡΙΑ από Βουλγαρία 40χρόνων αναλαμβάνει την φύλαξη ηλικιωμένων εσώκλειστη 24ωρη. Περιοχή Αμαλιάδας και γύρω Χωριά. Τηλ. 6997517197 (ΜΑ 8092) ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ την περιποίηση και δημιουργία κήπων, καθαρισμό χορταριών και ότι άλλο έχει να κάνει με ευπρεπισμό εξωτερικών χώρων. Επίσης αναλαμβάνουμε και παντός είδους βάψιμο. Τιμές πολύ προσιτές. Πληρ. τηλ. 6977439512. ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων εσωτερική και 24ωρη στην

περιοχή του Πύργου, Αμαλιάδας, Αθήνα, Πάτρα. Τηλ. 6994299761(ΜΑ8065) ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ τη μεταφορά και εξυπηρέτηση ηλικιωμένων και ανήμπορων ατόμων. Όπως ψώνια, νοσοκομείο κλπ. ΤΗΛ. 6984278513. (ΜΑ8063) ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ Ισπανικής και Γαλλικής γλώσσας ζητά ανάλογη εργασία σε φροντιστήριο. ΤΗΛ: 6909190253 (ΜΑ 8055) Μάγειρας με πείρα 25 χρόνια στο εξωτερικό ζητά ανάλογη εργασία. Τηλ. 6909190253 (ΜΑ8054) ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ το βάψιμο του σπιτιού σας, πόρτες, παράθυρα και κάγκελα, σε πολύ χαμηλές τιμές. ΤΗΛ: 6984278513 (ΜΑ 8052) Κυρία από Ρωσία ζητά εργασία ως σερβιτόρα, λαντζέρισσα, φύλαξη ηλι-

κιωμένων ή παιδιών, οικιακές εργασίες στην περιοχή Αμαλιάδας. ΤΗΛ:6934438776 (ΜΑ 8051) ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων ή παιδιών. ΤΗΛ: 6992867885 (ΜΑ 8043) ΚΥΡΙΑ Ελληνίδα ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων. ΤΗΛ: 6974080991 (ΜΑ 8030) ΖΗΤΩ να προσέχω ηλικιωμένα άτομα ή παιδιά, βραδινές ώρες, στην περιοχή του Πύργου. Πλην 10.30 -12.30 ΤΗΛ: 6974471786 (ΜΑ 8028) ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων όλο το 24ωρο. ΤΗΛ: 6993285224 (ΜΑ 8018) ΓΥΝΑΙΚΑ με πείρα ζητά εργασία για την φροντίδα ηλικιωμένων στην περιοχή Πύργου. ΤΗΛ: 6993585490 (ΜΑ 8017)


Μικρές Αγγελίες

/ ÐáñáóêåõÞ 21 Äåêåìâñßïõ 2012

w w w . p r o t i n e w s . g r

Áêßíçôá ÐÙËÇÓÅÉÓ ÁÊÉÍÇÔÙÍ ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα τριάρι διαμπερές 89τμ 3ου ορόφου κεντρικό Κοκκίνου 1. Τηλ: 26210 25355 (ΜΑ8091) ΠΩΛΕΙΤΑΙ γωνιακό Αγροτεμάχιο ποτιστικό 16.300τμ. στο κάμπο Φλόκα πλησίον Αγίας Μαύρας. Τηλ. 6945317258 (ΜΑ 8093) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ή ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ κατάστημα 140τμ. με όλο τον εξοπλισμό (γωνία Κων/πόλεως και Σαρανταπόρου Πύργος) Τηλ. 6974602729 (ΜΑ8087) ΠΩΛΕΙΤΑΙ 5,1 στρεμ. αγρόκτημα στην Αλφειούσα Ηλείας με περίφραξη, γεώτρηση και 80 τ.μ. οικοδομική άδεια 7/2011 σε τιμή ευκαιρίας.ΤΗΛ: 6932189673 (ΜΑ 8047) Πωλείται οικόπεδο 4,5 στρ. στη περιοχή Λιβαδάκια Αμαλιάδας, οικοδομήσιμο, Τιμή ευκαιρίας. Τηλ. 26220-26800 και 6972327628. (ΜΑ 8039) ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο 3.620 τ.μ. εντός οικισμού και αναδασμού, πλησίον της Ε.Ο. Πύργου Αρχ. Ολυμπίας στην διασταύρωση Παλαιοβαρβάσαινας. Ελκυστικοί όροι δόμησης και ελεύθερο για κάθε χρήση. ΤΗΛ: 6973052133 (ΜΑ 7995) ΠΩΛΕΙΤΑΙ όροφος 240 τ.μ. στην Αμαλιάδα. Τιμή συζητήσιμη. ΤΗΛ: 6985777504 (ΜΑ 7964) ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 5 στρέμματα στην περιοχή Λιβαδάκια Αμαλιάδας, οικοδομήσιμο, περιλαμβάνοντος και γεώτρηση. Τιμή ευκαιρίας. ΤΗΛ: 6974858763 (ΜΑ 7898) ΠΩΛΕΙΤΑΙ στη Ζαχάρω διαμέρισμα 130 τ.μ., 3 υπνοδωμάτια, 2 μπάνια, μεγάλο σαλόνι, άριστη κατάσταση. Τιμή ευκαιρίας. ΤΗΛ: 2625061221, 6937485373 (ΜΑ 7891) ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 7,300 στρεμ. στο Κατσικάρι. Τιμή 190.000Ε.ΤΗΛ: 6932873413 (ΜΑ 7882)

ÅÍÏÉÊÉÁÓÅÉÓ ÁÊÉÍÇÔÙÍ ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ πλήρως επιπλωμένο διάρι 1ος όροφος 55τμ. σε μονο-

κατοικία. Με αυτόνομη θέρμανση χαμηλά κοινόχρηστα, στην οδό Μπελούση-Πύργος. Τηλ. 6997794912-2621061403 (ΜΑ 8094) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα 4ος όροφος επιπλωμένη, φρεσκοβαμένη, μεγάλη βεράντα στο κέντρο του Πύργου, Πλησίον Εμπορικής Τράπεζας, ενοίκιο 220€. Τηλ.: 2621025011,6938 990613,6932924343. (ΜΑ8068) ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ 2 δυάρια καινούρια Αγ. Σπυρίδωνος και Χαριλάου Τρικούπη στον Πύργο. Τιμή 280€, χωρίς κοινόχρηστα. ΤΗΛ. 6937150208. (ΜΑ8069) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ: διαμέρισμα τριάρι 5ου ορόφου, πλήρως ανακαινισμένο με κεντρική θέρμανση στον Πύργο. Τιμή 270 ευρώ το μήνα. ΤΗΛ: 6942952335. (ΜΑ 8037) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι πλήρως επιπλωμένο Γ' ορόφου στην Πατρών και Παπαφλέσσα. ΤΗΛ: 6947601235, 6947601236 (ΜΑ 8011) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι ρετιρέ καινούργιο με μεγάλες βεράντες στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου. ΤΗΛ: 6947601235, 6947601236 (ΜΑ 8010) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στην Γαστούνη 2άρι καινούργιας κατασκευής με αυτόνομη θέρμανση πλησίον κεντρικής πλατείας Γαστούνης χωρίς κοινόχρηστα με κλειστό πάρκινγκ. ΤΗΛ: 6946465214, 6981150330 (ΜΑ 8001) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι ρετιρέ πλήρως επιπλωμένο απέναντι από την είσοδο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου. ΤΗΛ: 2621030503 (ΜΑ 79925)

χωρίς επιβάρυνση νερού. Δεκτή η συγκατοίκηση 2 φοιτητών. ΤΗΛ: 6942973988, 6945563432 (ΜΑ 7983) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριαμισάρι διαμέρισμα 90 τ.μ. επί της οδού Παπαφλέσσα 45 στον Πύργο. ΤΗΛ: 2621022284 ώρες 10:00 π.μ. 12:00 μ.μ. και Οικίας 2621033173 (ΜΑ 7979) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 61 τ.μ. αυτόνομο 3ου ορόφου στον Πύργο, Διάκου 2. ΤΗΛ: 6938886579 (ΜΑ 7967) ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ δύο διαμερίσματα, Ελλης 35 στην Αμαλιάδα και επιπλωμένα. ΤΗΛ: 6947276738, 6972046131 (ΜΑ 7960) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα 3άρι με αυτόνομη θέρμανση χωρίς κοινόχρηστα. Επτανήσου 88 Αμαλιάδα. ΤΗΛ: 6978542681, 6937604919 (ΜΑ 7959) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ 2άρι 1ου ορόφου καινούργιας κατασκευής με αυτόνομη θέρμανση. Πλησίον ΤΕΙ Πύργου. Ρήγα Φεραίου πάροδος Forum. ΤΗΛ: 6977991599 (κος Κώστας) (ΜΑ 7942) Για δύο φοιτητές/τριες ενοικιάζεται πλήρως επιπλωμένο και εξοπλισμένο διαμέρισμα 100 τ.μ., Γ' ορόφου, κεντρικό στον Πύργο. ΤΗΛ: 6947601235, 6947601236 (ΜΑ 7941) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, διαμέρισμα 2άρη Α ορόφου, εσωτερικό με μεγάλο ακάλυπτο, στην πλατεία ΚΟΛΙΑΤΣΟΥ πλησίον φοιτητικής εστίας Πατησίων.Πληροφορίες Τηλ. 6945 311429 (ΜΑ 7934)

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ 2άρι και 3άρι 1ου ορόφου καινούριας κατασκευής με αυτόνομη θέρμανση. Πλησίον ΤΕΙ Πύργου Ρήγα Φεραίου πάροδος FORUM. Πληροφορίες κος Κώστας ΤΗΛ: 6977991599 (ΜΑ 7990)

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 55 τμ. 1ος όροφος στην πρόσοψη με μπαλκόνια, κεντρική θέρμανση , ασανσέρ . Κατάλληλο για ιατρείο ή για οποιαδήποτε άλλη επαγγελματική χρήση. Διεύθυνση: Μπότσαρη 5 πάροδος Γερμανού .Τηλ. 6938990613, 6932924343 ΜΑ7926

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 95 τ.μ., 2ου ορόφου, οδός Καραϊσκάκη 41, πλησίον ΤΕΙ, πλήρως επιπλωμένο, 2 κλιματιστικά, τέντες, διαμπερές

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 2μισάρι 54 τ.μ. περιοχή Σεπόλια, Αθήνα. Πλησίον Μετρό και Σχολείων. Τηλ 6976896183 Μ.Α 7922

ÌáèÞìáôá ΛΕΧΑΙΝΑ - Ενοικιάζεται κατάστημα 85 τ.μ. αυτόνομη θέρμανση, WC, τρίφατσο, κατάλληλο για γραφείο, ιατρείο, φροντιστήριο, γυμναστήριο, πιτσαρία κλπ., οδός Ελ. Δημάκη 27, πλησίον ΙΚΑ. ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ8087) ΠΩΛΕΙΤΑΙ Επιχείρηση CAFΕ-BAR στην κεντρική Πλατεία Γαστούνης, τριετούς λειτουργίας, με σταθερή πελατεία. Τιμή συζητήσιμη Μόνο σοβαρές προτάσεις. Τηλ.: 6978820196 (ΜΑ8067) ΠΩΛΕΙΤΑΙ περίπτερο στις εργατικές κατοικίες Πατρών. ΤΗΛ: 6984897180 (ΜΑ 8050) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ επαγγελματικός χώρος 170 τ.μ. συν πατάρι, σε κεντρικό σημείο στα Λεχαινά, οδός Πολυτεχνείου. ΤΗΛ: 6977601313 (ΜΑ 8029) ΛΕΧΑΙΝΑ: Ενοικιάζεται στην κεντρική πλατεία κατάστημα 30 τ.μ. ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ 7954)

ÅÐÁÃÃÅËÌÁÔÉÊÇ ÓÔÅÃÇ ΠΩΛΕΙΤΑΙ Cafe στην πλατεία Δικαστηρίων, λόγω συνταξιοδοτήσεως. Τιμή Λογική. ΤΗΛ: 2621032284 (ΜΑ 7972) Πωλείται ψησταριά στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, τηλ. 6986116305 ΜΑ7920 ΠΩΛΕΙΤΑΙ κουρείο με εξασφαλισμένη πελατεία Πατρών 53 ή πωλείται εξοπλισμός ένας λουτήρας, 2 πάγκοι κουρέματος, 1 καρέκλα ξυρίσματος, 1 καρέκλα κουρέματος, δυο καθρέπτες, ένας καναπές με τραπεζάκι, ένα γραφείο και 1 καρέκλα γραφείου. Τηλ.: 6978105924 (ΜΑ 7866) ΠΩΛΕΙΤΑΙ λόγω αλλαγής επαγγέλματος κατάστημα στο Πύργο κέντρο απόκεντρο μίνι μάρκετ (αλλαντικά - τυροκομικά - κατεψυγμένα). Διαθέτει πρατήριο άρτου, άδεια πώλησης τσιγάρων, άδεια πώλησης αθηναϊκών εφημερίδων και περιοδικών και άδεια φωτοτυπικού μηχανήματος. Σταθερή πελατεία. Μόνο σοβαρές προτάσεις. Τηλ.: 6944262692 (ΜΑ 7863)

ÄéÜöïñá ΠΩΛΕΙΤΑΙ σανός τριφύλλι μονοετές και βρώμη αρίστης ποιότητας και φετινής εσοδείας. ΤΗΛ: 6944862702 (ΜΑ 8002) ΖΗΤΩ να αγοράσω φούρνο πίτσας μονό μέχρι και 4 θέσεις. Μόνο σε καλή κατάσταση. ΤΗΛ: 6970200071 (ΜΑ 7951) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ κουταβάκια γερμανικοί ποιμενικοί καθαρόαιμα σε προσιτή τιμή. Τηλ. 6934 698354 ΠΩΛEIΤΑΙ αυτοκινούμενη καντίνα και ολόκληρος εξοπλισμός παραλίας σε τιμή ευκαιρίας. Τηλ: 6975618416 (ΜΑ8108) ΠΩΛEIΤΑΙ φούρνος επαγγελματικός για πίτσες, 1,00μ x 1,00μ CERGAS. Τιμή 500,00€. Τηλ. 6944755055(ΜΑ8090)

ΛΕΧΑΙΝΑ πωλούνται ψυγείο επαγγελματικό 2μ. μπακαλικής, μηχανή 3 ετών, 2 γόνδολες 3 μέτρων η κάθε μία, ράφια τοίχου 18μ. Χ 2,30μ. Τιμή όλων 1.800 € .ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ 8088) ΒΡΕΘΗΚΕ σκύλος ράτσας Ιρλανδικό Σέττερ σε περιοχή της Σπιάτζας πληροφορίες κ. Κώστας. Τηλ. 6977780463 (ΜΑ8080) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ πρόβατα διάφορες διασταυρώσεις, γεννημένα, ετοιμόγεννα και έγκυα σε προσιτές τιμές. Τηλ. 6972409119 περιοχή Ανδραβίδας. (ΜΑ 8077) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ κριάρια καθαρόαιμα Γαλλικά. ΤΗΛ: 6946149796 (ΜΑ 8074) ΒΟΤΑΝΟΛΟΓΟΣ ειδικευτείς εις το εξωτερικό αντιμετωπίζει με

νέες θεραπευτικές μεθόδους: ΨΩΡΙΑΣΗ, ΟΣΦΥΟ-ΙΣΧΥΑΛΓΙΑ, ΟΣΤΕΟΑΡΘΡΙΤΙΔΑ ΓΟΝΑΤΟΥ, ΚΗΛΗ ΜΕΣΟ-ΣΠΟΝΔΥΛΙΟΥ ΔΙΣΚΟΥ (ΑΥΧΕΝΑ - ΜΕΣΗ) ΙΓΜΟΡΙΤΙΔΑ και ΑΣΜΑ. Με ορατά αποτελέσματα. Τηλέφωνο. 6973853478. www.dimitraskondra.gr (ΜΑ8064) ΠΩΛΕΙΤΑΙ εξώπορτα ξύλινη μασίφ με παραπέτι και ένας μπουφές, μασίφ ξύλο για σαλόνι σε τιμή ευκαιρίας. Τηλ. 6944185046 (ΜΑ8060) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ δύο θηλυκά πουλάρια, φυλή Ανδραβίδας, 6 μηνών. Ανδραβίδα. ΤΗΛ: 6989365513 (ΜΑ 8032) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ή αγοράζονται καυσόξυλα τοις μετρητοίς. ΤΗΛ: 6975967682 (ΜΑ 8022)

21

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΚΗΠΟΥΣ ΚΑΙ ΧΩΡΑΦΙΑ. ΤΗΛ. 6984768540, 2621022586 (ΜΑ 5396) ΧΑΘΗΚΕ Επανιέλ Μπρετόν τρικολόρε στην περιοχή Χαλικιάτικα Πύργου. ΤΗΛ: 6940132366 (ΜΑ 8019)

Γερμανικών μαθήματα παραδίδει καθηγητής με σπουδές στη Γερμανία, όλα τα επίπεδα, τιμές προσιτές. Τηλέφωνο 6948394707) Καθηγήτρια Αγγλικών με πολυετή πείρα παραδίδει μαθήματα όλων των επιπέδων σε λογικές τιμές. Τηλ 6979865756 Μ.Α.7923

ΚΟΥ, ΣΕ ΛΟΓΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ. ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

6989408944.

(ΜΑ 8049) ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ φιλόλογος παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου. Τιμές

προσιτές.

ΤΗΛ.:

6979512910. (ΜΑ 8042) ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ προετοιμάζει μαθητές ΕΠΑΛ για πανελλαδικές εξετάσεις: Α) Κύκλου Ηλεκτρολογικού (Ηλεκτρικές Μηχανές Ηλεκτροτεχνία ΙΙ) Β) Κύκλου Ηλεκτρονικού (Συστήματα Εκπομπής και Λήψης - Ψηφιακά) . ΤΗΛ: 6973543268 (ΜΑ 7962) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ κλασσικής Φιλολογίας παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου Λυκείου. Διαθέτει εμπειρία σε συνεργασίες με μαθητές που έχουν δυσλεξία ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Παρέχονται σημειώσεις. Τιμή λογική. ΤΗΛ: 6938849132 (ΜΑ 7968)

ΔΑΣΚΑΛΑ αναλαμβάνει τη μελέτη καθώς και τη φύλαξη παιδιών δημοτικού . Τιμές λογικές 6987262380. ΜΑ8035 ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Αγγλικών με πολυετή φροντιστηριακή πείρα παραδίδει μαθήματα για όλα τα επίπεδα σπουδών. Ιδιαίτερη εμπειρία στα μαθήματα ενηλίκων. ΤΗΛ: 6947828087 (ΜΑ 8021) ΦΥΣΙΚΟΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Γυ-

ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ πανεπιστημίου με

μνασίου - Λυκείου. Τιμές προσι-

διδακτική πείρα παραδίδει ι-

τές. ΤΗΛ: 6978550387 (ΜΑ

διαίτερα μαθήματα σε μαθητές

8016)

Δημοτικού-Γυμνασίου σε Μαθη-

ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ μαθήματα Ιτα-

ματικά - Φυσική - Χημεία, τιμές

λικών και Ισπανικών σε χαμηλές

προσιτές. Τηλ. 6945631817

τιμές. ΤΗΛ: 6987396723 (ΜΑ

(ΜΑ 8103)

8012)

Φιλόλογος παραδίδει μαθήματα

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Γερμανικών με με-

σε μαθητές Δημοτικού-Γυμνασί-

γάλη φροντιστηριακή εμπειρία

ου-Λυκείου, παρέχοντας δωρε-

παραδίδει μαθήματα σε όλα τα

άν ώρες για επαναλήψεις και

επίπεδα. Προετοιμασία για όλες

διαγωνίσματα.Τηλέφωνο επι-

τις εξετάσεις. Δίδακτρα οικονο-

κοινωνίας

μικά. ΤΗΛ: 6974078429 (ΜΑ

6976836118.

(ΜΑ8096)

8009)

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ φιλόλογος παρα-

ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ αριστούχος, στην

δίδει μαθήματα σε μαθητές Δη-

περιοχή του Πύργου, με προη-

μοτικού , Γυμνασίου, Λυκείου,

γούμενη διδακτική εμπειρία, α-

παρέχονται σημειώσεις. Τιμές

ναλαμβάνει την σχολική προε-

πολύ

τοιμασία παιδιών Δημοτικού

χαμηλές.

Τηλ:.

6934265950(ΜΑ8079)

Σχολείου, σε πολύ προσιτές τι-

ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

μές. ΤΗΛ: 6995381193 (ΜΑ

παραδίδει

ιδιαίτερα μαθήματα και σε

8008)

γκρουπ (2-3 ατόμων) σε τιμές

ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ απόφοιτος Πανε-

φροντιστηρίου σε μαθητές

πιστημίου Πατρών αναλαμβάνει

Γυμνασίου - Λυκείου στον

να διαβάζει μαθητές Δημοτικού

Πύργο. ΤΗΛ: 6932266843 (ΜΑ

Σχολείου. Τιμές προσιτές με το

8075)

πρώτο μάθημα ΔΩΡΕΑΝ! ΤΗΛ:

ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ μαθήματα Αγ-

6986650365 (ΜΑ 7996)

γλικών όλη τη εβδομάδα και τα

ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ αναλαμβάνει την

Σαβατοκύριακα, τιμή 4,00€ την

φύλαξη παιδιών και παραδίδει

ώρα.

ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά

Τηλ.

6975600263

(ΜΑ8064)

δημοτικού σε χαμηλές τιμές.

Καθηγήτρια μαθηματικών από-

ΤΗΛ: 6987396723 (ΜΑ 7994)

φοιτος του Πανεπιστημίου Πα-

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Ιταλικής γλώσσας

τρών παραδίδει ιδιαίτερα μαθή-

παραδίδει

ματα σε μαθητές στην ευρύτε-

μαθητές οποιασδήποτε ηλικίας

ρη περιοχή Αμαλιάδας. Τιμές

και οποιουδήποτε επιπέδου

προσιτές. Τηλέφωνο επικοινω-

καθώς επίσης και εντατικά

νίας 6979458207 (ΜΑ 8056)

μαθήματα σε φοιτητές για την

ΚΟΠΕΛΑ 27 ΕΤΩΝ, ΑΠΟΦΟΙΤΗ

απόκτηση του Β2 κρατικού

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΜΕ-

π ι σ τ ο π ο ι η τ ι κ ο ύ

ΓΑΛΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ,

γλωσσομάθειας.

Τιμές

ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ Ο-

φροντιστηρίου.

ΤΗΛ:

ΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙ-

6936527015 (ΜΑ 7993)

μαθήματα

σε


22

Μικρές Αγγελίες

w w w . p r o t i n e w s . g r

AUTO-SAME ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

áðï ôï 1969

ΚΕΝΤΡΙΚΟ: ΑΛΦΕΙΟΥ 69, ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ (έναντι EXPRESS SERVICE) ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ: ΑΛΦΕΙΟΥ 68, τηλ.: 2621034728, κιν.: 6976642004, 6979677766 - glampropoulospyrgos@yahoo.gr

FORD FIESTA 2010, 1250 CC, full full extra, 1.900 km, καινούριο προσφορά 8.000 € TOYOTA YARIS 2008, 1300 CC, 5πορτο, A/C, Υδρ.τιμόνι, αερόσακοι, ABS, full extra. DAEWOO MATIZ ασημί CABRIO προσφορά 1.500 € DAIHATSU TERIOS μοντ. 2001 full extra 4.500 € CITROEN SAXO 1100 CC 2001, A/C, ηλεκτρ. παράθ. - κλειδ. Αερόσακ. κ.α. , λευκό 2.000 € BMW 330 2008 ελληνικό coupe, 260 Hp, μπεζ δέρμα, οροφή, 18.800 km FULL - FULL EXTRA σαν καινούριο ΠΡΟΣΦΟΡΑ 19.990 € TOYOTA AVENSIS 1600 CC 7/08, ζάντες αλουμ., clima, 4 ηλεκτρ. παράθ., αερόσακοι, clima, full extra άριστο 8.999 € TOYOTA COROLLA sedan 1600 CC, 11/08, μαύρο, full extra άριστο ALFA ROMEO 147 2006 5πορτο, ζάντες αλουμινίου, ηλεκτρ. παραθ., clima, όλα ηλεκτρ. Άριστο RENAULT MEGANE coupe ασημί, 2001, 1400 CC άριστο full extra 3.000 € OPEL CORSA 1200 CC, μοντ. 2000, A/C, Υδρ. τιμόνι, ζάντες κ.α. 3.000 € CITROEN SAXO 2001, ασημί, 5πορτο, A/C, ζάντες αλουμ., ηλεκτρ. παράθ. κ.α. , 3.000 € PEUGEOT 206 5πορτο, 01, ασημί, μεγάλη ηλιοροφή, A/C, Υδρ. τιμόνι, αερόσακοι κ.α. 3.000 € CHEVROLET AVEO μαύρο 5πορτο, 04, 1100 CC, A/C, Υδρ. τιμόνι, αερόσακοι κ.α. full extra DAEWOO MATIZ 01, A/C, Υδρ. τιμόνι, ηλεκτρ. παράθυρα κ.α. NISSAN MICRA 1000 CC, 99, A/C, ζάντες αλουμ., κοτσαδόρο κ.α. FIAT RUNTO GT TURBO Λευκό, 1400 CC, 96 1.800 € TOYOTA AURIS UNIQUE 1600 cc, 5πορτο, 2008 2 ζωνικό clima, ζάντες αλουμινίου, καινούρια λάστιχα, ηλεκτρικά παράθυρα κλειδαριές, αερόσακους κ.α. 8.800 ευρώ CITROEN C1 1000 cc, 2006 κόκκινο, υδραυλικό τιμόνι, ηλεκτρικά παράθυρα - κλειδαριές, ζά-

ντες αλουμινίου, καινούρια λάστιχα, κ.α. 5.500 ευρώ OPEL TIERA CABRIO TWIN TOP, 2005, σκληρή οροφή, 1.800 cc, 143 HP, ζάντες αλουμινίου, clima, ABS, αερόσακοι, όλα ηλεκτρικά, δέρμα κ.α. ΠΡΟΣΦΟΡΑ 5.000 ευρώ. SEAT TOLEDO 1600 cc, '93, ζάντες αλουμινίου, ηλιοροφή, προβολείς κ.α. 1000 ευρώ SEAT LEON TURBO 300 HP, ανάρτηση, ΄01, ζάντες αλουμινίου 17''αρες, καινούρια λάστιχα, clima, ABS, αερόσακους, TURBOTIMER, πρόγραμμα full extra, σε άριστη κατάσταση 5.800 ευρώ MERCEDES A140 μαύρο 2002, A/C, υδρ. Τιμόνι, αερόσακο, ABS, ζάντες αλουμινίου, κ.α. 4.900 ευρώ. LANCIA DELTA HF 2πορτο κίτρινη 1999, 1600 cc, ζάντες μόνο, δέρμα, clima κ.α. 2999 ευρώ MAZDA 6, 2300 cc, μαύρο, δέρμα, οροφή, 2005, ζάντες 18'', clima, όλα ηλεκτρικά ΠΡΟΣΦΟΡΑ 5.500 ευρώ OPEL CORSA 1200 cc, ασημί 2007, ζάντες αλουμινίου, A/C, ηλεκτρικά παράθυρα- κλειδαριές, κ.α. 6.900 ευρώ. ΜERCEDES CLK 200 compressor 1800 cc, (2 αυτ/τα) μαύρα, full extra. FORD FOCUS C MAX 1800 cc, 2005 ασημί, full extra 5.300 ευρώ SUZUKI swift 2006 μαύρο 5πορτο, 1300 cc, 16V, full extra, 6.500 ευρώ BMW 316, E46 1600 cc, ασημί, 2001, full extra, 5.800 ευρώ FORD FOCUS ST 2.500 cc, TURBO μαύρο άριστη κατάσταση SUBARU IMPREZA sti 2003, 350 HP, 6 ταχύτητες full extra 12.000 ευρώ NISSAN NAVARA '04, 4X4, 4πορτο, 133 HP, full extra, ζάντες αλουμινίου, A/C, υδρ. τιμόνι, κάλυμμα καρότσας κ.α. 10.500 ευρώ MERCEDES CLK 200 1.800 κυβικά, 2004 compressor 163 HP, δερμάτινο σαλόνι, ζάντες αλουμινίου, clima, ABS, αερόσακους, ABS, ηλεκτρικά παράθυρα - κλειδαριές, AVANTEARDE, ΠΡΟΣΦΟΡΑ 12.500 ευρώ MAZDA 323 1500 cc, μοντ. 2000, ζάντες αλουμινίου, A/C, ηλεκτρικά

παράθυρα, υδραυλικό τιμόνι C2 μαύρο CITROEN VTR 2006, Α/C, υδρ. τιμόνι, όλα ηλεκτρικά, ABS, αερόσακοι DIESEL FIAT PUNTO 2005, 1300 cc TURBO DIESEL FULL EXTRA DIESEL OPEL CORSA 1300 TURBO DIESEL FULL EXTRA (3 αυτ/τα) FORD FIESTA 1.700 cc TURBO DIESEL επαγγελματικό FIAT PUNTO '04-'05 TURBO DIESEL, FULL EXTRA, επαγγελματικό (3 αυτ/τα) FIAT GRANDE PUNTO 2007 full extra (ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ) FIAT GRANDE PUNTO 2006 full extra Βενζίνη (ΤΡΑΚΤΕΡ SAME Minitauv 60 HP υδραυλικό τιμόνι και φρέζα ROTAVATOR 60αρα) ΠΡΟΣΦΟΡΑ 6.300 ευρώ SMART 600 cc & 700 cc, 5 αυτ/τα σε διάφορα χρώματα, full extra όλα με ari condition, γυάλινη οροφή. ROVER 200, μοντ. '98, 1400 cc, 5πορτο κοντό, full extra, 2.900 τώρα 2.000 ευρώ. AUDI A4, 1600 cc, ασημί, χαμηλωμένο, ζάντες αλουμινίου, 2002, clima, ΑΒS, αερόσακοι, κ.α. ΠΡΟΣΦΟΡΑ 8.000 ευρώ. FIAT PUNTO DIESEL TURBO 2005, 1300 cc, 5πορτο, Α/C, full extra, 6.500 ευρώ. SMART CABRIO '04, 700 cc, full extra, άριστη κατάσταση 6.000 ευρώ. ΤΡΑΚΤΕΡ SAME FALCON 50HP, με φρέζα ROTAVATOR, 60άρα, υδραυλ. Τιμόνι, πωλούνται μαζί 6.000 ευρώ. TOYOTA YARIS 1000 και 1300 κυβικά (3 αυτ/τα). DAIHATSU MOVE 1000 cc, 2004 με γυάλινη οροφή και υδρ. τιμόνι, ΠΡΟΣΦΟΡΑ 3.500 ευρώ. OPEL VECTRA μαύρο 1600 cc, μοντ. 2000, full extra, 3.500 ευρώ. NISSAN PRIMERA 1600 cc, '98, A/C, υδρ. τιμόνι, ζάντες αλουμινίου, full extra, 2.500 ευρώ. TOYOTA CARINA E 1600 cc, '94, υδρ. τιμόνι, κ.α ΠΡΟΣΦΟΡΑ 2.000ευρώ SEAT TOLEDO λευκό, 1600 cc, '93, ζάντες αλουμινίου, οροφή, κ.α. 1000 ευρώ. LANCIA D HF 1600 cc, κίτρινο, full extra, 3.500 ευρώ.

ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΡΑΚΤΕΡ - ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Όλες οι τιμές διαπραγματεύσιμες...

/ ÐáñáóêåõÞ 21 Äåêåìâñßïõ 2012

ÁÕÔÏÊÉÍÇÔÁ ΠΩΛΕΙΤΑΙ Peugeot Rally 106, χρώμα μπλε, full extra, άριστη κατάσταση, μοντέλο 2002. Τιμή 5.000 ευρώ. ΤΗΛ: 6942616365 (ΜΑ 8106) ΠΩΛΕΙΤΑΙ VW Golf 4 1600cc, μοντέλο 2003, χρώμα μαύρο, δίπορτο, πολλά extra σε άριστη κατάσταση τιμή 3.300€. Τηλ.

6978949165 (ΜΑ8088) ΠΩΛEIΤΑΙ Ford Maveric, μοντέλο 2005, 2261cc ατρακάριστο. Δεκτός έλεγχος από την Ford τιμή 7.000€. Τηλ: 262104496629249-6932233357-6944 989840 (ΜΑ8084) ΠΩΛEIΤΑΙ MERCEDES Ε200, 106.000 χλμ ατρακάριστο τιμή 15.000€. Δεκτός κάθε έλεγχος από τη MERCEDES. Τηλ: 2621044966-29249-

6932233357-6944 (ΜΑ8083)

989840

ΠΩΛΕΙΤΑΙ αυτοκίνητο Volks Wagen Passat σε τιμή προσιτή. Μοντέλο '91. ΤΗΛ: 6977372525 (ΜΑ 8072) ΠΩΛΕΙΤΑΙ Opel Corsa λευκό, 1000 cc, 4πορτο, μοντέλο 04, σε πολύ καλή κατάσταση. Δεκτός κάθε έλεγχος. ΤΗΛ: 6944418676 (ΜΑ 8033)

BEST MOTORS ΛΟΥΤΑΣ ÁËÖÅÉÏÕ 38, Ýíáíôé Lidl ΤΗΛ.: 26210 30116, 6945227761 - ΟΛΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟ SITE: www.car.gr/bestmotors

Citroen Saxo 1100 cc,2001 μοντέλο, Α C, Υδραυλικο, 120 000 χλμ. 2250 ευρω

Fiat Seisento 2001,1000 cc , 1500 ευρω

Alfa 147 1,6 cc 125 hp 2002 140.000 χλμ, βιβλιο service, 2πορτο,2990 ευρω προσφορα

Opel Astra 1400cc,2001,full extra , 115000 χλμ,2990 ευρω

Toyota Yaris ,πράσινο,1000 cc VVTI,2000 μοντ, 5θυρο,Υδραυλικο, AC, Ηλ.παράθυρα, κλειδαριες,3450 ευρω

Mercedes A class,1400 cc,1999 μοντελο,ΑBS,AC,Yδραυλικο,Ηλ.Παραθυ ρα Κλειδαριες,ESP,3450 Ευρω

Ford Fiesta 1998,1250 cc,125 000χλμ,προσφορά 1450 ευρω

Mazda 323,1300 cc,1993,140000 χλμ, A C, 990 ευρω

ÅÐÁÃÃÅËÌÁÔÉÊÏÉ ÅÎÏÐËÉÓÌÏÉ - ÐÕÑÃÏÓ

“Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ”

ÐÙËÏÕÍÔÁÉ ÓÅ ÐÑÁÃÌÁÔÉÊÇ ÕÐÅÑÐÏÓÖÏÑÁ:

1. Øõãåßï Self - Service Costans, óõíôÞñçóç, ìÞêïò 6,40 × 90 × 2,00 ýøïò êáé åôåñïí 3,85 × 90 × 2,00 ìå êïõñôßíåò íõêôüò, öùôéóìü, ñÜöéá êáé óýóôçìá øýîçò multi ( 1 ìç÷Üíçìá) ÔéìÞ 17.000 Å (+ ÖÐÁ) 2. Êáôáøýêôçò ôïß÷ïõ Costans ìÞêïò 2,00 × 1,00 × 2,00, 2 Å/Ì ôåìÜ÷éá 3 ÔéìÞ 2.500 Å (+ ÖÐÁ) ìå ó÷Üñåò êáé öùôéóìü 3. Âéôñßíá óõíôÞñçóçò áëëáíôéêþí - ôõñïêïìéêþí Costans ìå áíïéãüìåíá ôæÜìéá ìå áìïñôéóÝñ, öùôéóìüò, øõ÷üìåíç áðïèÞêç öÝôáò, Å/Ì 2,85 × 1,05 × 1,20 ÔéìÞ 2.500Å(+ ÖÐÁ) ¼ëá ôá øõãåßá Costans Ý÷ïõí ÷ñÞóç 16 ìçíþí áðü åðþíõìï S/M ôçò åõñýôåñçò ðåñéï÷Þò ìáò ðïõ äéÝêïøå ôç ëåéôïõñãßá ôïõ. ÕðÜñ÷ïõí õðåñðñïóöïñÝò óå ðïëëÜ áêüìç åßäç åíôüò ôïõ êáôáóôÞìáôïò ìáò.

ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 27 - 29 ΤΗΛ: 26210-2 27720 ΚΙΝ: 6947077483

ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ!


Μικρές Αγγελίες

/ ÐáñáóêåõÞ 21 Äåêåìâñßïõ 2012

w w w . p r o t i n e w s . g r

23

ÉáôñéêÜ - ÐáñáúáôñéêÜ ÅðáããÝëìáôá ΜΑΙΕΥΤΗΡΕΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΙ ÐÅÔÑÏÐÏÕËÏÓ ×Ñ. ÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÏÓ

ΦΥΣΙΑΤΡΟΙ ÈÅÏÄÙÑÏÓ ÄÇÌ. ÁËÔÁÍÇÓ

ΛΟΓΟΠΕΔΙΚΟΙ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΙ

Äñ. ÃÅÙÑÃÉÏÓ Ð. ÊÏÕÑÅÁÓ

ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÁÊÇÓ ÅÊÐÁÉÄÅÕÓÇÓ ÊÝíôñï ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ ðáéäéþí, åöÞâùí, åíçëßêùí

ÌÁÉÅÕÔÇÑÁÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÃÕÍÁÉÊÏËÏÃÏÓ ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ Ðñùß: 9.00 Ýùò 1.30 Áðüãåõìá: 17.30 Ýùò 20.30 (Åêôüò ÔåôÜñôçò áðüãåõìá) Ìáíùëïðïýëïõ 46 / 2ïò Ïñïöïò Ðýñãïò Ôçë./Fax.: 26210 32010, êéí.: 6972 857 557

ÉÁÔÑÏÓ ÖÕÓÉÊÇÓ ÉÁÔÑÉÊÇÓ & ÁÐÏÊÁÔÁÓÔÁÓÇÓ (ÖÕÓÉÁÔÑÏÓ) ÄÉÐËÙÌÁÔÏÕ×ÏÓ ÔÏÕ ÅÕÑÙÐÁÚÊÏÕ ÓÕÌÂÏÕËÉÏÕ ÖÕÓÉÊÇÓ ÉÁÔÑÉÊÇÓ & ÁÐÏÊÁÔÁÓÔÁÓÔÁÓÇÓ (EUROPEAN BOARD OF PHYSICAL & REHABILITATION MEDICINE) ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý Ôçë.: Éáôñåßïõ 26210 20090 Ôçë. Êéí.: 6977403015 Ìáíùëïðïýëïõ 46, (Ýíáíôé Íïìáñ÷ßáò), Ðýñãïò

ÏÑÈÏÐÅÄÉÊÏÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÄéäÜêôùñ Ðáíåðéóôçìßïõ Ðáôñþí Êïêêßíïõ 12-14 & ÆáÀìç 1ïò üñïöïò (ðëçóßïí Äçì. ÐÜñêïõ), Ðýñãïò ôçë: 26210 35800 Êéí.: 6932566996 ¿ñåò ëåéôïõñãßáò ÊáèçìåñéíÜ Ðñùß: 8:30 - 13:30 Áðüãåõìá: Êáôüðéí ñáíôåâïý 18:00 - 20:30 Ðëçí ÔåôÜñôçò *****

Ð.Å. DIPLOMA ÅÉÄÉÊÇÓ ÁÃÙÃÇÓ

ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΙ

ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÈÅÑÁÐÅÕÔÇÓ ÃÉÁ ÁÔÏÌÁ ÌÅ ÅÉÄÉÊÅÓ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ

ΟΥΡΟΛΟΓΟΙ ÉÙÁÍÍÇÓ ÄÁÑÁÓ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÏÄÏÍÔÉÁÔÑÅÉÏÕ ÓÔÏ ÊÁÑÁÔÏÕËÁ

ÄÉÏÍÕÓÉÏÓ ÂÁÓÉËÅÉÏÕ ÓÔÁÓÉÍÏÐÏÕËÏÓ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÏÕ ÁÈÇÍÙÍ ÄÅ×ÅÔÁÉ: ÊáñÜôïõëá ðñùß 9.00-13.00ì.ì. êáé áðüãåõìá ìå ñáíôåâïý Ôçë.: 26210 -61182, êéí. 6980-619614 Ðåëüðéï: ÄÝ÷åôáé ìüíï ìå ñáíôåâïý Ôçë.: 26240-31472, 6976-023365

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

ÐÅÔÑÏÓ ÊÙÍ ÓÐÉÍÏÓ ×åéñïõñãüò Óôüìáôïò Ðôõ÷éïý÷ïò Ðáí/ìßïõ Èåóóáëïíßêçò

DDS, MSc ×ÅÉÑÏÕÑÃÉÊÇ ÓÔÏÌÁÔÏÓ ÅÌÖÕÔÅYÌÁÔÁ, ÁÊÔÉÍÏËÏÃÉÁ Ô. Ðåôñïðïýëïõ 12 & Êïêêßíïõ, 2ïò üñïöïò Ðýñãïò Çëåßáò, Ôçë. 26210 34600 Fax: 26210 34166

ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΙ ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÖÙÔÇÓ ÁÍ. ÌÐÁ×ÏÕÑÏÓ Eéäéêüò Oñèïäïíôéêüò D.D.S, MED, Dent , Dipl. Orth. ÏÑÈÏÄÏÍÔÉÊÇ ÃÉÁ ÐÁÉÄÉÁ ÊÁÉ ÅÍÇËÉÊÅÓ ÙÑÅÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁÓ ÉÁÔÑÅÉÏÕ ÄÅÕÔÅÑÁ Ýùò ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ ÐÑÙÉ 9.00 -13.00 ÁÐÏÃÅÕÌÁ 16.00- 20.30 ÓÁÂÂÁÔÏ ÊÁÔÏÐÉÍ ÑÁÍÔÅÂÏÕ ÌÁÍÙËÏÐÏÕËÏÕ ê' ÃÊÏÔÓÉÍÁ 12 ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ Ôçë. Fax.: Éáôñåßïõ 26210-25959 Êéíçôü ôçë.: 6978222848 e- mail: fotismpaxouros@yahoo.com *****

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÓÐÕÑÏÐÏÕËÏÓ ×. ÍÉÊÏËÁÏÓ Eéäéêüò Oñèïäïíôéêüò D.D.S, MED, Dent , Dipl. Orth. Åéäéêåõèåßò Ðáíåðéóôçìßïõ Frankfurt Ì. Ãåñìáíßáò Ðôõ÷éïý÷ïò Ðáíåðéóôçìßïõ Giessen Ãåñìáíßáò ÈåìéóôïêëÝïõò & Ì. ÁëåîÜíäñïõ 1 (Ýíáíôé ÏÔÅ) Ðýñãïò Çëåßáò Ôçë.: 26210 30004 fax: 26210 30024 e-mail: nspyrospoulos@hotmail.com

×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ - ÏÕÑÏËÏÃÏÓ - ÁÍÄÑÏËÏÃÏÓ Ìáíùëïðïýëïõ 42 Ðýñãïò (Ýíáíôé Íïìáñ÷ßáò) Ôçë.: 26210 20450, êéí.: 6972690630 ***

ËÅÏÍÁÑÄOÐÏÕËÏÓ ÉÙÁÍ. ËÅÙÍIÄÁÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÏÕÑÏËÏÃÏÓ ÙÑÅÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁÓ: 10:00 - 14:00, 18:00 - 20:00 ÔÅÔÁÑÔÇ ÁÐÏÃÅÕÌÁ ÊÁÉ ÓÁÂÂÁÔÏ ÐÑÙÉ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ ÄÅÊÔÁ ÔÁÌÅÉÁ Ìáíùëïðïýëïõ & Ðñïýóóçò 2 (1ïò üñïöïò-Üíùèåí ÄÏÕ) Ðýñãïò Çëåßáò 27100 ôçë./fax 2621300481, êéí. 6974149524 e-mail: leoleonardopoulos@yahoo.com

ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΙ ÍÅÏ ÏÖÈÁËÌÉÁÔÑÅÉÏ

ÄÇÌÇÔÑÉÏÓ ×. ÌÉÊÅËÏÐÏÕËÏÓ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÐÁÍÅÐ. ÁÈÇÍÙÍ 28çò ÏÊÔÙÂÑÉÏÕ 5 - ÐÕÑÃÏÓ (Êåíôñ. Ðëáôåßá) ÐÑÙÉ: ÄÅÕÔÅÑÁ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ 9-2 ì.ì. ÁÐÏÃÅÕÌÁ: ÊÁÈÇÌÅÑÉÍÁ 6-8 ì.ì. (ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ ÁÐÏÃÅÕÌÁ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ) ÔÇË. 26210-33990, êéí. 6942217262

MIKΡΟΒΙΟΛΟΓΟΙ

ÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÏÓ ÈÅÏÄ. ÓÁÌÁÍÔÁÓ ÉÁÔÑÏÓ ÌÉÊÑÏÂÉÏËÏÃÏÓ (ÂÉÏÐÁÈÏËÏÃÏÓ) ô. Éáôñüò Íïóïêïìåßïõ Ðáßäùí "Ç ÁÃÉÁ ÓÏÖÉÁ" *Áíáëýóåéò - ÁéìáôïëïãéêÝò, Âéï÷çìéêÝò -ÁíïóïëïãéêÝò, ÏñìïíïëïãéêÝò Áéìïëçøßåò - Íåïãíþí, Âñåöþí - Ðáßäùí, Åíçëßêùí *ÓðåñìïäéÜãñáììá *Åëåã÷ïò õðïãïíéìüôçôáò Ôçë. Éáôñåßïõ: 26211 01379 - Êéíçôü: 6944 637365

ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΙ ÍÉÊÏËÁÏÓ ×ÁÑÄÁÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ Ù.Ñ.Ë. ÄÝ÷åôáé êáèçìåñéíÜ áðü 8 ð.ì. - 1.30 ì.ì. êáé 6.00 ì.ì. 8.00 ì.ì. áðüãåõìá ðëçí ÔåôÜñôçò êáé ÓáââÜôïõ Åñìïý 5, ôçë. 26210 29239, Êéí.: 6945232529

ÅÑÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁ - ÅÉÄÉÊÇ ÁÃÙÃÇ - ØÕ×ÏËÏÃÉÊÇ ÕÐÏÓÔÇÑÉÎÇ ÓÕÌÂÏÕËÅÕÔÉÊÇ ÏÉÊÏÃÅÍÅÉÁÓ - ÌÁÈÇÓÉÁÊÇ ÕÐÏÓÔÇÑÉÎÇ

ÐÁÍÁÃÉÙÔÇÓ ×Ñ. ÓÔÁÈÏÐÏÕËÏÓ ËÏÃÏÐÅÄÉÊÏÓ - ËÏÃÏÐÁÈÏËÏÃÏÓ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÍÅÕÑÏËÏÃÉÊÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÁÍÁÃÊÅÓ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÏÕ ÅÎÙÔÅÑÉÊÏÕ

ÌÁËÁÌÙ (ÔÅÍÉÁ) Äçì. ÖÑÉÌÁ

(Speech and Language Pathologist) ÌÝëïò ôïõ Ðáíåëëçíßïõ Óõëëüãïõ Ëïãïðåäéêþí

Éáôñüò - Íåõñïëüãïò ÄÝ÷åôáé êáèçìåñéíÜ ÐÑÙÉ: 8.30 - 13.30 ÁÐÏÃÅÕÌÁ: 17.30 - 20.30 (ðëÞí ÔÅÔÁÑÔÇ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ áðüãåõìá ìüíï ìå ñáíôåâïý) Ìáíùëïðïýëïõ 63 - Ðýñãïò Ôçë. 26210 30918, Êéí.: 6944735548 email:malfri@otenet.gr

Ëüãïõ, ÖùíÞò, Ïìéëßáò, ÁêïÞò, Åðéêïéíùíßáò, ÃñáöÞò, ÁíÜãíùóçò

ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤEΣ

ÄÅ×ÅÔÁÉ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ

Ó×ÉÆÁ ×. ÌÁÑÉÁ

Óýìâáóç ìå üëá ôá ôáìåßá

Πτυχιούχος ΑΤΕΙ ΠΑΤΡΩΝ Κινητοποίηση σπονδυλικής στήλης και άκρων Myofascial therapy Αθλητικές κακώσεις Νευρολογικές παθήσεις Αναπνευστική και ορθοπεδική Φ/Θ Κατ’ οίκον θεραπείες Δεχόμαστε ασθενείς του ταμείου ΕΟΠΥΥ (δηλ. ΙΚΑ, ΟΠ ΑΔ- ΤΥΔΚΥ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ) Ωράριο λειτουργίας: Πρωί: 8.30 - 13.30 Απογ.: 17.30 - 20.30 Κοκκίνου 12-14 2ος όροφος ΠΥΡΓΟΣ Τηλ.: 26210 33730, κιν.: 6939369774 e-mail: mariasxiza@yahoo.gr

ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ ÍÉ×ÙÑÉÔÇ ÅËÅÍÇ

ÌÝëïò ôïõ Åëëçíéêïý Óõëëüãïõ ãéá ôçí Áöáóßá ÌÝëïò ôçò ÅëëçíéêÞò åôáéñåßáò Äõóëåîßáò ð. Åðéóôçìïíéêüò ÓõíåñãÜôçò ÊÅÊÕÊÁÌÅÁ Í. ÇËÅÉÁÓ ÅÑÃÁÓÉÁÊÇ ÅÌÐÅÉÑÉÁ ÓÅ ÊËÉÍÉÊÅÓ ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ ÔÏÕ ÅÎÙÔÅÑÉÊÏÕ ÊÁÉ ÊÅÐÅÐ ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇÓ Åéäéêüò óôç äéÜãíùóç èåñáðåßá äéáôáñá÷þí

Óõíåñãáóßá ìå üëåò ôéò éáôñéêÝò åéäéêüôçôåò 28çò Ïêôùâñßïõ êáé Ìéáïýëç 1 Ðýñãïò (Â' Ïñïöïò) Ôçë./fax: 2621033880, 2625022285, Êéíçôü: 6977905430

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΙ

ÁÐÏÓÔÏËÏÐÏÕËÏÕ ÁËÅÎÁÍÄÑÁ ÄÉÁÉÔÏËÏÃÏÓ-ÄÉÁÔÑÏÖÏËÏÃÏÓ -Ðôõ÷éïý÷ïò Á.Ô.Å.É. Èåó/íßêçò - ÅîåéäéêåõìÝíç óôéò äéáôñïöéêÝò äéáôáñá÷Ýò êáé ôçí ðá÷õóáñêßá (NCFED) - ÅðéóôçìïíéêÞ óõíåñãÜôçò ôçò ïìÜäáò Ìed-Nutrition - ÌÝëïò ôçò ¸íùóçò Äéáéôïëüãùí/Äéáôñïöïëüãùí ÅëëÜäïò ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý êáèçìåñéíÜ

Øõ÷ïëüãïò Ðáíåðéóôçìßïõ Áèçíþí *ÓõìâïõëåõôéêÞ óôÞñéîç ðáéäéþí êáé åíçëßêùí *ÁôïìéêÞ øõ÷ïèåñáðåßá äéáôáñá÷þí Üã÷ïõò, êáôÜèëéøçò, öïâéþí *ÐñïâëÞìáôá óõìðåñéöïñÜò ðáéäéþí êáé åöÞâùí *ÁðïêáôÜóôáóç ìáèçóéáêþí äõóêïëéþí *ÅíçìÝñùóç êáé åðáããåëìáôéêüò ðñïóáíáôïëéóìüò Ôçë. Ãñáöåßïõ: 26220 24822 Êéí.: 6937 146439 Äéåýèõíóç ãñáöåßïõ: ÊáñáúóêÜêç 6, ÁìáëéÜäá

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ÆÁ×ÁÑÏÕËÁ ÄÉÏÍ. ÁÂÑÁÌÏÐÏÕËÏÕ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÔÌÇÌ. ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ Á.Ô.Å.É. ÐÁÔÑÙÍ ÌÅËÏÓ ÓÕËËÏÃÏÕ ÅÐÉÓÔÇÌÏÍÙÍ ËÏÃÏÐÁÈÏËÏÃÙÍ ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÕÔÙÍ ÅËËÁÄÏÓ ÅÐÉÓÔÇÌÏÍÉÊÏÓ ÓÕÍÅÑÃÁÔÇÓ ÊÅÊÕÊÁÌÅÁ ÍÏÌÏÕ ÇËÅÉÁÓ ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý ÍÅÁ ÄÉÅÕÈÕÍÓÇ - Ìáèéïý 5, Ðýñãïò ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ, ôçë.: 26210 34610 / 6971 993126

ðñùß: 9:00-14:00 êáé áðüãåõìá: 17:30-21:00 (åêôüò ÄåõôÝñáò êáé ÔåôÜñôçò áðüãåõìá) Äéåýèõíóç : Êïõñïãéáííïðïýëïõ 33 (ÁìáëéÜäá) Ôçë: 26220 38380

Êéí: 6937239362

www.apostolopoulou.gr, alnutric@gmail.com

KYTTAΡΟΛΟΓΟΙ ÓÏÖÉÁ ÊÁÔÓÁÑÏÕ - ÁËÔÁÍÇ ÉÁÔÑÏÓ ÊÕÔÔÁÑÏËÏÃÏÓ ô. Éáôñüò Áíôéêáñêéíéêïý Íïóïêïìåßïõ Áèçíþí «ÁÃÉÏÓ ÓÁÂÂÁÓ»  Ôåóô ÐáðáíéêïëÜïõ ÊõôôáñïëïãéêÝò åîåôÜóåéò ðôõÝëùí, ïýñùí & õãñþí ÐáñáêåíôÞóåéò ïñãÜíùí (èõñåïåéäïýò, ìáóôïý, ëåìöáäÝíùí, óéåëïãüíùí ê.ë.ð.) ÉÁÔÑÅÉÏ ÄåëçãéÜííç 17, ÁÌÁËÉÁÄÁ Ôçë. éáôñ.: 26220-38360, Êéíçôü: 697-2305520

Óýìâáóç ìå üëá ôá ôáìåßá Η σειρά είναι αλφαβητική

Πύργος Καρακίτσου Βασιλική, Γερμανού 16 (εφημερεύει-διανυκτερεύει 26210-25865) Αμαλιάδα Παναγοπούλου Αικατερίνη, Ερμού 49 (26220-28920, 08.00 - 14.30 & 17.30 - όλη νύχτα), Βλαγκούλης Πέτρος, Αρχ. Ήλιδος 17 (26220-27979 08.00 - 21:00) Βάρδα Σπύρόπουλος Σπύρος (26230-71222)

Ζαχάρω Καραχάλιος Δημήτρης (26250-36166) Κρέστενα Μαρκοπούλου Όλγα (26250-22765) Ανδραβίδα Κορομηλάς Νικόλαος (26230-54714) Πελόπιο Μυλωνόπουλος Παναγιώτης (26240-31500) Γαστούνη Κυπριώτη Δήμητρα (26230-32815) Λεχαινά Λευκαδίτης Δημήτριος (26230-22686) Τραγανό Αρλετή Ευφροσύνη (26230-61525) Αρχαία Ολυμπία Μίτεβα Ιβάνκα Πολίτη (26240-23306) Βαρθολομιό Μανιακούρα Ιφιγένεια (26230-43890)

ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ!


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Η προσφορά στο διπλανό μας είναι το υπέρτατο δώρο για τα Χριστούγεννα...

21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012

40ΧΡΟΝΗ ΜΗΤΕΡΑ ΣΤΗ ΒΑΡΔΑ ΒΙΩΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΓΟΛΓΟΘΑ ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΧΡΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ Από το Κέντρο “Καλλιρόη Παρρέν”

Ενισχύθηκε οικονομικά καρκινοπαθής στην Κρέστενα Καρκινοπαθή από την ευρύτερη περιοχή της Κρέστενας ενίσχυσε οικονομικά του Κέντρο Αλληλεγγύης και Αναπτυξιακής Συνεργασίας Νομού Ηλείας "Καλλιρόη Παρρέν." Πρόκειται για συμπολίτη ο οποίος μέσω του διαδικτύου είχε απευθύνει έκκληση για βοήθεια. Το Κέντρο ήταν ο μοναδικός φορέας που ανταποκρίθηκε και συγκεκριμένα κατατέθηκε σε λογαριασμό της Αγροτικής Τράπεζας Λεχαινών ένα σεβαστό χρηματικό ποσό γι αυτόν από το Ταμείο του Κέντρου. Να σημειωθεί ότι αμέσως μετά αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο από τον προς το Κέντρο Καλλιρόη Παρρέν ευχαριστίες.

Καθηλωμένη σε αναπηρικό καρότσι μετά από τροχαίο… Του Δημήτρη Ζιάκα dimziak@gmail.com

σα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος" λέει ο θυμόσοφος λαός. Η παροιμία ταιριάζει απόλυτα σε μία 40χρονη από τη Βάρδα και στην οικογένειά της, η οποία βιώνει το δικό της Γολγοθά παραμονές των Χριστουγέννων. Το περασμένο καλοκαίρι είχε πέσει θύμα τροχαίου και υπέστη συντριπτικό κάταγμα στη σπονδυλική της στήλη με αποτέλεσμα να παραμείνει για όλη την υπόλοιπη ζωή της σε αναπηρικό καροτσάκι. Πρόκειται για τη Ναταλία Θεοδωροπούλου μητέρα τριών ανήλικων παιδιών στην οποία η μοίρα έπαιξε πολύ άσχημο παιχνίδι. Η άτυχη γυναίκα που γεννήθηκε στην Ουκρανία ζει πολλά χρόνια στη Βάρδα όπου παντρεύτηκε και δημιούργησε την οικογένειά της. Δεν μπορούσε όμως να φανταστεί ότι η ήρεμη και ευτυχι-

Ç Üôõ÷ç Íáôáëßá ìå ôï óýæõãü ôçò óå ðáëéüôåñåò åõôõ÷éóìÝíåò ïéêïãåíåéáêÝò óôéãìÝò. σμένη ζωή της θα μετατρεπόταν σε κόλαση… Δυστυχώς αυτό έγινε πριν από μερικούς μήνες. Στο δρόμο

άλλαξαν για την ίδια, το σύζυγό της και τα τρία τους παιδιά… Η 40χρονη Ναταλία βρίσκε-

Απευθύνουν μέσω της "ΠΡΩΤΗΣ" έκκληση για βοήθεια αφού αδυνατούν αντεπεξέλθουν στις αυξημένες υποχρεώσεις τους. Βάρδας -Μανωλάδας και σε μια επικίνδυνη στροφή, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου της και από τότε τα πάντα

ται πλέον σε Κέντρο αποκατάστασης στην Πάτρα όχι για να περπατήσει-αυτό οι γιατροί της το έχουν αποκλεί-

σει- αλλά για να μπορέσει να βελτιώσει τους όρους με τους οποίους είναι αναγκασμένη πλέον να συνεχίσει τη ζωή της. Στο πλευρό της στέκεται ο σύζυγός της ο οποίος καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια όμως στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε είναι αδύνατο να αντεπεξέλθει αφού τα έξοδα είναι πάρα πολλά. Η τοπική κοινωνία της Βάρδας (Σύλλογοι, Εκκλησία αλλά και απλοί πολίτες ) έχει αναλάβει κάποιες πρωτοβουλίες προκειμένου να αγοραστεί το αναπηρικό καροτσάκι και να καλυφθούν άλλα έξοδα. Απαιτούνται όμως αρκετά χρήματα ακόμη για να μπορέσει η συγκεκριμένη οικογένεια τα βγάλει πέρα και να γυρίσει η μητέρα στα παιδιά της . Κάτοικοι της Βάρδας επικοινώνησαν χθες με την "ΠΡΩΤΗ" και μας ζήτησαν να αναδείξουμε το πρόβλημα με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση-βοήθεια της συγκεκριμένης οικογένειας. Οι ίδιοι κάλεσαν φορείς όπως η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, κάποιοι άλλο Σύλλογοι αλλά και το Δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης να στρέψουν το βλέμμα τους προς την άτυχη Ναταλία το σύζυγο και τα παιδιά τους. Μόνο έτσι θα νιώσουν και αυτοί ότι ήρθαν τα Χριστούγεννα, τα οποία είναι τα πιο δύσκολα της ζωής τους και σίγουρα δεν είναι το ίδιο λαμπερά και χαρούμενα με τα Χριστούγεννα κάποιων άλλων Ηλείων…

proti 21 dec 2012  

proti tis ilias

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you