Page 1

Σιδηρόδρομος, Αεροδρόμιο, Σχέδιο Ανασυγκρότησης, Λιμάνια, Ολυμπία Οδός,Ταμείο Μολυβιάτη...Πόσες ακόμη ήττες;

ÐÅÌÐÔÇ 20 IOYNIOY 2013

Ετος 11o

/

ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ: 3362 / Τιμή: 50λ. / (Eκτός Νομού 1 Ευρώ)

ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ Ή ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

“ΚΑΙΝΕ” τα πυρόπληκτα

>>

Τ

“Συσκότιση” στην Υψηλάντου

>>

Σ. ΜΠΑΛΙΟΥΚΟΣ

Τα έργα για το Ταμείο Μολυβιάτη >> Ó. 9

Ó. 24

Ó.14

ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

>> Ó. 7

>>

“Θερμό” πολιτιστικό καλοκαίρι στο Δήμο Πηνειού

ο υπουργείο Οικονομικών αποκλείει οποιαδήποτε πιθανότητα παράτασης ή αναστολής πληρωμής των δόσεων των πυροδανείων και η εξέλιξη αυτή θα οδηγήσει σε καταστροφή εκατοντάδες επιχειρήσεις. >> Ó. 5

Σύσκεψη για το νέο ΕΣΠΑ

Στη “φάκα” 50χρονος με 149 δέντρα χασίς ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΒΑΣΙΛΩΝ

Με το αιφνιδιαστικά δημιουργηθέν αυτό νομικό καθεστώς επιβάλλεται πλέον η άμεση επιστροφή όλων των ενισχύσεων του ελληνικού Δημοσίου 

ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ

ΑΜΑΛΙΑΔΑ

Ó. 6

Πύρινα μέτωπα σε Κονιδέικα - Φραγκαπήδημα >>

Ó. 24


2

w w w . p r o t i n e w s . g r

Σχόλια / Παραπολιτικά

/ ÐÝìðôç 20 Éïõíßïõ 2013

Ποιος θα τους προστατέψει;

Μη κυβερνήσιμη.... Όταν ακούει κανείς τους Έλληνες πολιτικούς, κυβερνητικούς εταίρους και μη να μιλάνε για μεταρρυθμίσεις είναι σαν να ακούει τον Ηρώδη, να μιλάει για το σχέδιο βελτίωσης και επέκτασης των βρεφονηπιακών σταθμών! H ΕΡΤ είναι μια μικρογραφία της Ελλάδας ή η Ελλάδα μια μεγέθυνση της ΕΡΤ. Και το δεύτερο ισχύει, μόνο που η Ελλάδα περιλαμβάνει και την άλλη πλευρά, τα παιδιά ενός κατώτερου θεού: Όσους είναι άνεργοι, δεν έχουν "δόντι" στο σύστημα και όσους έχουν εργασία αλλά ιδροκοπούν να γεμίσουν τη χύτρα όπου βουτάνε την κουτάλα οι προνομιούχοι και οι πελάτες τους. Περιλαμβάνει και τον ανθό των ικανών Ελλήνων που φεύγουν μακριά από το πάτριο "τέλμα"... Ούτε οι σοφοί και αδέκαστοι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας ανθίστανται στην πολιτική και κοινωνική "αναλγησία" να χάσουν σε μια νύχτα την εργασία τους 2.000 πελάτες των κομμάτων της εξουσίας. Δεκάρα δεν δίνει κανείς για τους 1.000 μη προνομιούχους του ιδιωτικού τομέα που συνεχίζουν να χάνουν τη δουλειά τους κάθε μέρα. Οι επίορκοι κρατικοί συνδικαλιστές και μη μπορούν να συνεχίσουν να κυκλοφορούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους για να συνεχίσουν να γεμίζουν τους κάδους που ψάχνουν μέρα μεσημέρι πλέον, οι απολυμένοι των ιδιωτικών επιχειρήσεων, οι οποίες έκλεισαν γιατί δεν μπορούσαν να πληρώνουν φόρους, εισφορές και χαράτσια στο κράτος, προκειμένου αυτό να σιτίζει τους αργόμισθους. Αν η κυβέρνηση είχε μεθοδεύσει επαρκώς τη διάλυση της "αμαρτωλής" ΕΡΤ των αργόμισθων και των απατεώνων(και κάποιων φιλότιμων που εργάζονται φυσικά) θα είχε πετύχει καλύτερα αποτελέσματα. Αδυναμία, ανικανότητα ή δεξιότητα χειρισμού να δείξουν πως κάνουν ομελέτα χωρίς να σπάσουν αυγά; Πολλάκις έχουμε αναφέρει τα τελευταία χρόνια πως η Ελλάδα είναι μια μη κυβερνήσιμη χώρα. Κ. Στούπας . Πύρρων

Έμπειρος Αυτοδιοικητικός έλεγε χθες στην "ΠΡΩΤΗ" ότι είναι τεράστια τα γραφειοκρατικά και διοικητικά προβλήματα που προκαλούν στους Δήμους και τις Περιφέρεις οι μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στις εγκρίσεις των αποφάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων και ο συγκεντρωτισμός στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις. Ο ίδιος αναρωτιέται: Με τόσους ελεγκτικούς μηχανισμούς και διαδικασίες διαφάνειας στη δημόσια και ευρύτερη διοίκηση οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις γιατί εξακολουθούν να υπάρχουν; Δ.Ζιάκ.

Ιδιοκτησία: ΠΡΩΤΗ Εκδοτική ΑΕ Εκδότης: Περικλής Μεταξάς Διευθυντής: Δημήτρης Ζιάκας Δημοσιογράφοι: Αννα Αγγελίδου, Κώστας Γιάλπας, Βάσω Κοκκινογένη, Θοδωρής Λάμπρος Αθλητικό: Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Σοφοκλής Φραγκογιαννόπουλος Διεύθυνση Eμπορικού Τμήματος: Γιάννης Βενιζέλος Πύργος - Ρήγα Φεραίου 113 (έναντι Δ.Ο.Υ. Πύργου-Πάροδος Forum) ΤΚ: 27100 - Κωδικός:6603 Τηλ.: 26210-40100, Fax: 26210-40107 Fax Συντακτών: 26210-40106 E-M Mail: protinews@otenet.gr, protisales@protinews.gr website:www.protinews.gr Αμαλιάδα - Ελ. Βενιζέλου 19, ΤΚ: 27200 Τηλ.: 26220-38290-1, Fax: 26220-38292 E-M Mail: protiama@otenet.gr Στο λογότυπο της εφημερίδας απεικονίζεται ο Δίας του Φειδία, από νόμισμα των Ηλείων. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα. Χειρόγραφα συνεργατών και επιστολές που δημοσιεύτηκαν ή όχι, δεν επιστρέφονται.

Επαγγελματίες από την Αμαλιάδα εκφράζουν μέσω της "ΠΡΩΤΗΣ" τον έντονο προβληματισμό τους για την αδυναμία πάταξης του παραεμπορίου και ζητούν από τους αρμοδίους να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα. "Ας έρθουν ένα Σαββατοκύριακο στην Κουρούτα να δουν τι γίνεται…" μας είπαν χαρακτηριστικά. Οι ίδιοι σημείωσαν ότι το πρόβλημα δεν είναι όσοι πωλούν τα εμπορεύματα αλλά πως μπαίνει τόσο εμπόρευμα στην Ελλάδα και με ποιο τρόπο φτάνει στην Ηλεία… Όπως πολλές φορές έχει γράψει η ¨ΠΡΩΤΗ¨ οι νόμιμοι καταστηματάρχες παλεύουν για την επιβίωση βλέποντας το λουκέτο να έρχεται όλο και πιο κοντά. Ποιος θα τους προστατέψει; Δ.Ζιάκ.

Πριν “αλέκτωρ λαλήσει”

Και πριν "αλέκτωρ λαλήσει" φούντωσε η Ηλεία. Και για την ακρίβεια το Φραγκαπήδημα. Χθες με την πρώτη μεγάλη ζέστη του καλοκαιριού εκδηλώθηκε η μεγάλη πυρκαγιά την οποία πολεμήσαμε με "νεροπίστολα" αφού η εναέρια πυρόσβεση έχει μειωθεί στο ελάχιστο. Χθες μάλιστα ο κ Δένδιας απαντώντας στον Γ. Κοντογιάννη, ξεκαθαρίζει πως στην Ηλεία θα παραμείνει μόνο ένα PZL. Και το καλοκαίρι μόλις ξεκίνησε… Κ. Γιάλπ.

Tou Γιάννη Ιωάννου από το “Εθνος”’

Καθαρές κουβέντες

"Ελλάς το μεγαλείο σου" θα πρέπει να αναφωνούν εφ' εξής τόσο οι κάτοικοι όσο και οι ενδιαφερόμενοι "καντινιέρηδες" που περιμένουν τη δημοπράτηση των παραλιών στον Πύργο. Ο φάκελος με τους όρους δημοπράτησης είχε "κόλλησε" στην Κτηματική καθώς ο υπάλληλος απουσίαζε με άδεια τις προηγούμενες μέρες και προφανώς κανείς άλλος δεν μπορούσε να τον αντικαταστήσει. Χθες αργά το μεσημέρι, η κτηματική ενέκρινε τους όρους δημοπράτησης αιγιαλού και παραλίας, ωστόσο θα πρέπει να γίνει δημοσίευση στις εφημε-

ρίδες και να περάσουν δέκα μέρες έως ότου πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να μπούμε στον Ιούλιο για να γίνει η δημοπράτηση των χώρων αυτών. Και επειδή απαιτείται χρόνος για την διαμόρφωση καντινών και την τοποθέτηση ομπρελών και ξαπλώστρων θα πρέπει να περιμένουμε έως τα μέσα σχεδόν του Ιουλίου προκειμένου να δούμε οργανωμένες παραλίες. Κάλιο αργά παρά ποτέ θα πει κανείς, καθώς για μία ακόμα φορά η γραφειοκρατία δίνει το δικό της ρεσιτάλ. Α. Αγγελ.

Χωρίς περιστροφές

Ότι είναι η κατάλληλη στιγμή ώστε να υπάρξουν πρωτοβου-

Παρόλα αυτά ο νομός Ηλείας εξακολουθεί να παραμένει

λίες πέρα από αυτές που επιβάλει η καθημερινότητα, που θα

στις τελευταίες θέσεις ανάπτυξης, μεγάλα αναπτυξιακά έργα

φέρουν την σφραγίδα του πραγματικά καινοτόμου, εξέφρα-

όπως η Ολυμπία Οδός να έχουν βαλτώσει, ο πρωτογενής το-

σε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κώστας Νικολού-

μέας να βρίσκεται στην "εντατική", οι επιχειρήσεις να κλεί-

τσος στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στην

νουν η μια πίσω από την άλλη εξαιτίας έλλειψης ρευστότη-

"ΠΡΩΤΗ".

τας και αδυναμίας της Πολιτείας να τις βοηθήσει να κρατη-

Όπως ανέφερε "πρώτο μέλημά μας είναι η διατήρηση της Η-

θούν και το πνεύμα ομοψυχίας και συστράτευσης που πρέ-

λείας ως ενιαίου οικονομικού και κοινωνικού χώρου. Θέμα-

πει να μας διακατέχει ως Ηλείους έχει πάει περίπατο.

τα τοπικιστικού χαρακτήρα που διαιρούσαν την Ηλεία, φαίνεται ότι ανήκουν οριστικά στο παρελθόν και αρχίζουν να διαφαίνονται οι πρώτες κοινές δράσεις των Ηλείων.

Μόνο που οι διαπιστώσεις του προέδρου του ΕΒΕ πρέπει να αρχίσουν να γίνονται πράξη στην Ηλεία… Θ. Λαμπ.


Σχόλια / Παραπολιτικά

Έλλειψη συνεργασίας, άγνοια καθηκόντων, ψηφοθηρική τακτική ή ασχετοσύνη. Αυτές είναι οι εναλλακτικοί χαρακτηρισμοί που μου έρχονται στο μυαλό σε ότι αφορά τη συνεργασία αντιδημάρχων σε δήμο του ηλειακού κάμπου. Είναι δυνατόν οι πολίτες να κάνουν παράπονα για συγκεκριμένο θέμα και ο ένας αντιδήμαρχος να μην το λέει στον αρμόδιο για να δώσει λύση εφόσον είναι δυνατόν. Δεν έχετε καταλάβει κύριοι ότι ακόμη κι αν το ζήτημα είναι εκτός των αρμοδιοτήτων σας πρέπει να ενημερώσετε γιατί όλοι σας αποτελείτε κομμάτι της δημοτικής αρχής ή μήπως πέσατε από τώρα στη μάχη του σταυρού και κοιτάτε να "ξεκλέψετε" κανένα ψηφαλάκι; Βασ. Κ.

Αφού ούτε η αστυνομία αλλά ούτε και η πυροσβεστική έχουν αρμοδιότητα στα ερπετά, που κυκλοφορούν στους δρόμους των πόλεων και επισκέπτονται κατά καιρούς και διαμερίσματα, οι κάτοικοι τι θα πρέπει να κάνουν αντιλαμβανόμενοι τους "απρόσκλητους επισκέπτες". Οι εθελοντές έχουν επανειλημμένα παρέμβει προκειμένου να "σώσουν" την κατάσταση, ωστόσο ελάχιστοι είναι εκείνοι οι οποίοι γνωρίζουν ποιον πρέπει να καλέσουν προκειμένου να βγουν από την δύσκολη θέση. Α. Αγγελ.

w w w . p r o t i n e w s . g r

3

Οι μεγαλύτεροι "μπαχαλάβέρνηση συναντώνται για να κηδες" της υφηλίου πρέπει συζητήσουν και στη συνέχεια να είναι οι πολιτικοί της χώνα κάνουν τις απαιτούμενες ρας μας. Η υπόθεση της δηλώσεις και πάει λέγοντας. ΕΡΤ θα ήταν κωμική, αν δεν Τα σενάρια δίνουν και παίρήταν τραγική με 2.700 εργανουν, οι εκλογές "έρχονται και ζόμενους να έχουν χάσει τη φεύγουν"" η υπόθεση τραβάει, δουλειά τους και την κυη αξιοπιστία του πολιτικού συβέρνηση να πέφτει από το στήματος απαξιώνεται και η Γράφει ένα λάθος στο άλλο καταδιΕλλάδα παρουσιάζεται ως η ο Κώστας Γιάλπας κάζοντας τη πολύπαθη χώχώρα του… μπάχαλου. gialpk@yahoo.gr ρα και τους πολίτες της σε ένα επικοινωνιακό Βατερλό. Τα κόμματα Και κάπως έτσι φτάσαμε στο σήμερα ότης αντιπολίτευσης βρήκαν την ευκαιρί- που κανείς, μα κανείς, δεν ξέρει τι θα α για αντιπολιτευτικές κορώνες, θολώ- ξημερώσει στη δημόσια ραδιοτηλεόρανοντας ακόμα περισσότερο το τοπίο και ση. Φτάσαμε εδώ και ακόμα δεν έχουμε έτσι φαίνεται, στην παρούσα φάση, πως μάθει εάν τελικά θα φύγουν οι 2700 ερκανείς δεν μπορεί να λύσει τον Γόρδιο γαζόμενοι της ΕΡΤ πόσοι θα προσληΔεσμό της ΕΡΤ. Και σα να μην έφταναν φθούν στο νέο φορέα. Και βέβαια ποιοι. όλα αυτά ήρθε η απόφαση του ΣτΕ η ο- Γιατί εάν οι προσλήψεις γίνουν με τη λοποία ερμηνεύεται κατά το δοκούν και οι γική του παρελθόντος, δηλαδή του "βο"διευκρινίσεις", ή ακόμα χειρότερα οι α- λέματος" των υμετέρων, τότε μαθηματιναλύσεις που βλέπουν το φως της δημο- κά ο νέος φορέας θα έχει την κατάληξη σιότητας περιπλέκουν ακόμα περισσό- της τωρινής ΕΡΤ. Η κρατική ραδιοφωνία τερο την κατάσταση. και τηλεόραση έχει ανάγκη από αναδιοργάνωση. Έχει ανάγκη από νέους Ωστόσο, μέχρι και χθες οι οθόνες παρα- ανθρώπους που θα της δώσουν πνοή. μένουν "μαύρες", οι εργαζόμενοι απο- Που δεν θα έχει ένα "καράβι" υψηλόμιλυμένοι, το σήμα του νέου φορέα ανεβο- σθους ειδικούς συμβούλους και διπλοκατεβαίνει από την Digea, οι αρχηγοί τριπλοθεσίτες ή δημοσιογράφους φατων κομμάτων που στηρίζουν την κυ- ντάσματα.

Ελλείψει κονδυλίων η μοναδική επιλογή που θα δώσει λύσεις σε θέματα πολιτικής προστασίας μεσούσης της αντιπυρικής περιόδου είναι η συνεργασία των φορέων. Αυτή την τακτική φαίνεται πως ακολουθεί και ο Δήμος Πηνειού με το Δασαρχείο Αμαλιάδας προκειμένου να καθαριστούν οι δασικοί δρόμοι και τα πρανή. Μηχάνημα του δασαρχείου καθάριζε χθες τις αντιπυρικές ζώνες σε Θίνες και Γλύφα. Μάλλον το παράδειγμα αυτό πρέπει να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι δήμοι γιατί τα χρήματα που δόθηκαν για την πολιτική προστασία δεν φθάνουν ούτε για …πασατέμπο. Βασ. Κ.

ΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΓΡΑΦΟΥΝ...

/ ÐÝìðôç 20 Éïõíßïõ 2013

Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο… Όταν βλέπεις έναν κλάδο που αντιμετωπίζει τα χίλια μύρια προβλήματα, προσπαθείς να τον βοηθήσεις και να τον κρατήσεις στα πόδια του για να μην αφανιστεί. Αυτό θα έκανε κάθε νοήμων νους. Το να βλέπεις όμως έναν κλάδο που βρίσκεται στην "εντατική" και να του ρίχνεις μια και να τον αποτελειώνεις, είναι ότι ποιο ανήθικο μπορείς να κάνεις. Ο λόγος για την νυν κυβέρνηση και το σενάριο που κάνει λόγο για φορολόγηση των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων. Αν εφαρμοστεί τελικά θα μιλάμε για οριστικό αφανισμό της Ελληνικής κτηνοτροφίας. Κύριοι της κυβέρνησης ζείτε σε εικονική πραγματικότητα; Έχετε συναίσθηση ότι με αυτά τα μέτρα που σκέφτεστε και προωθείτε, θα οδηγήσετε πλέον και το μικρό ποσοστό των Ελλήνων κτηνοτρόφων στην καταστροφή;Ντροπή κύριοι… Θ. Λαμπ.


4

Θέμα

w w w . p r o t i n e w s . g r

/ ÐÝìðôç 20 Éïõíßïõ 2013

ΕΚΑΣ 2013

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται

Πληρωμές με την σύνταξη του Ιούλη

Παράταση μέχρι τον ... Σεπτέμβρη για τις φορολογικές δηλώσεις!

Με την σύνταξη του Ιούλη θα λάβουν το ΕΚΑΣ οι συνταξιούχοι, σύμφωνα με εγκύκλιο του ΙΚΑ. Με την πληρωμή θα κατατεθούν και τα αναδρομικά ποσά που αφορούν το χρονικό διάστημα από 1η Ιανουαρίου μέχρι 31 Μαϊου. Ταυτόχρονα θα γίνει παρακράτηση των ποσών που είχαν καταβληθεί στις 29 Απριλίου για τον μήνα Μάιο, στις περιπτώσεις που δεν δικαιούνται πλέον ΕΚΑΣ για το έτος 2013, αλλά και στις περιπτώσεις που δικαιούνται μικρότερο ποσό. Για το τρέχον έτος τα ποσά του ΕΚΑΣ δεν αναπροσαρμόζονται και παραμένουν όπως ίσχυαν την προηγούμενη χρονιά, σε κάθε κλίμακα, ανάλογα με το ύψος του συνολικού καθαρού ποσού εισοδήματος από συντάξεις, μισθούς, ημερομίσθια και λοιπά επιδόματα. Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου οικονομικών οι δικαιούχοι και τα ποσά διαμορφώνονται ανάλογα με τα εισοδήματα που δηλώθηκαν το 2012.

Τέλος υπέρ των δήμων με μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων Τέλος υπέρ των δήμων που έχουν εγκαταστάσεις επεξεργασίας απορριμμάτων θα μπορεί να επιβληθεί στους δήμους που εξυπηρετούνται από τις εν λόγω εγκαταστάσεις, σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για το Εθνικό Κτηματολόγιο. Ειδικότερα: παρέχεται η δυνατότητα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΦΟΣΔΑ (Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) επιβολής στους δήμους που εξυπηρετούνται από αυτόν, αντισταθμιστικού οφέλους υπέρ του δήμου όπου χωροθετούνται εγκαταστάσεις επεξεργασίας ή και τελικής διάθεσης ή προσωρινής αποθήκευσης στερεών αποβλήτων το αντισταθμιστικό όφελος συμψηφίζεται με τα ποσά που οι δήμοι υποχρεούνται να καταβάλλουν στον ΦΟΣΔΑ για τις υπηρεσίες που τους παρέχει. Αν εναπομείνουν ποσά, μπορούν να διατίθενται για την κάλυψη κάθε είδους δαπάνης, κατά προτεραιότητα όμως σχετιζόμενης με περιβαλλοντική αντιστάθμιση από τη λειτουργία των εγκαταστάσεων.

Ν

αι, όσο και αν ακούγεται απίστευτο το επικρατέστερο σενάριο είναι η παράταση που θα δοθεί για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων να είναι... για μήνες! Είναι περισσότεροι από 600.000 οι φορολογούμενοι που πρέπει να περιμένουν την ενημέρωση μέσω taxis για τους φόρους που έλαβαν από τις καταθέσεις τους και μόνο αυτοί αρκούν για να μπλοκάρουν το σύστημα. Προς το παρόν δεν υπάρχει τίποτα επίσημο. Καμία ανακοίνωση. Η "πιάτσα" όμως βοά. Οι επαγγελματίες του χώρου, οι λογιστές δηλαδή, ήδη δίνουν ραντεβού για αργότερα με τους πελάτες τους, λέγοντας ότι η παράταση θα είναι ως τέλη Αυγούστου ή ακόμη και μέσα Σεπτεμβρίου! Αυτό ίσως ακούγεται υπερβολικό, ωστόσο θεωρείται

δεδομένο από πολλούς ότι η παράταση που θα δοθεί θα ξεπερνάει τον ένα μήνα. Δεν είναι όμως μόνο όσοι περιμένουν τη βεβαίωση για τους τόκους καταθέσεων, αλλά και χιλιάδες ακόμη φορολογούμενοι που επιλέγουν να καθυστερήσουν όσο πε-

ρισσότερο μπορούν την κατάθεση της φορολογικής δήλωσης για να καθυστερήσουν και την πληρωμή των φόρων που θα προκύψουν. Πολλοί, με βάση τα παραπάνω και τη ροή δηλώσεων ως τώρα όλα υπολογίζουν ότι θα χρειαστεί γενναία παράταση

για να μην "μπλοκάρει" το σύστημα. Όσο πάντως δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση οι φορολογούμενοι θα πρέπει να έχουν υπόψη ότι πρέπει να υποβάλουν τη δήλωσή τους με τα σημερινά δεδομένα ως το τέλος του μήνα.

Αν προκηρυχθούν εκλογές

Στον αέρα η επανεκκίνηση των οδικών αξόνων Σαν εκ θεμελίων βόμβα στην προοπτική για επανεκκίνηση των κατασκευαστικών εργασιών στους υπό κατασκευή οδικούς άξονες θα λειτουργούσε ενδεχόμενη προσφυγή στις κάλπες. Όπως αναφέρουν παράγοντες των κατασκευών, η προκήρυξη εκλογών, σε περίπτωση που το αδιέξοδο της ΕΡΤ δεν εκτονωθεί, θα ακύρωνε το εγχείρημα της επαναλειτουργίας των εργοταξίων στους άξονες Ολυμπία Οδός, Ε-65, Ιόνια Οδός και Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, το οποίο ολοκληρώνεται. Σύμφωνα με το

capital.gr εντός των ημερών αναμένεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ανάψει το "πράσινο φως" στις αναθεωρημένες συμβάσεις των οδικών έργων παραχώρησης, με την έγκρισή τους από το ελληνικό Κοινοβούλιο να ακολουθεί. Σε περίπτωση πολιτικής αστάθειας, η διαδικασία αυτή θα τιναζόταν στον "αέρα", καθώς ο φάκελος του "restart" των μεγάλων έργων θα περνούσε στην επόμενη κυβέρνηση. Το χειρότερο όμως θα ήταν ότι το χρηματοοικονομικό μοντέλο που έχει χρησιμοποιηθεί για την κατάρ-

τιση των νέων συμβάσεων παραχώρησης, θα έπρεπε να επικαιροποιηθεί, γεγονός που θα συνεπαγόταν νέο κύκλο καθυστερήσεων. Όλα αυτά, όταν οι πέντε κοινοπραξίες (συν της Μορέας Α.Ε.) που έχουν αναλάβει τη διαχείριση των οδικών αξόνων μόνον τη διετία 2011-2012 εμφάνισαν ζημιές άνω των 200 εκατ. ευρώ. Η επανέναρξη των εργασιών στα μεγάλα έργα θα σημάνει τη δημιουργία 25 χιλιάδων θέσεων εργασίας και την ενίσχυση του ΑΕΠ σε ποσοστό 1-1,5%.


/ ÐÝìðôç 20 Éïõíßïõ 2013

Θέμα

w w w . p r o t i n e w s . g r

5

Η ρύθμιση των πυροδανείων στα χέρια του Σαμαρά

Αποκλείει παράταση ή αναστολή πληρωμής των δόσεων Με το αιφνιδιαστικά δημιουργηθέν αυτό νομικό καθεστώς επιβάλλεται πλέον η άμεση επιστροφή όλων των ενισχύσεων του ελληνικού Δημοσίου

Τ

ο υπουργείο Οικονομικών αποκλείει οποιαδήποτε πιθανότητα παράτασης ή αναστολής πληρωμής των δόσεων των πυροδανείων και η εξέλιξη αυτή θα οδηγήσει σε καταστροφή εκατοντάδες επιχειρήσεις. Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας στην οποία τονίζονται επίσης οι επιπτώσεις της άρσης των εγγυήσεων του Δημοσίου από τα πυροδάνεια. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οι πρόεδροι των πυρόπληκτων Επιμελητηρίων ζήτησαν να συναντηθούν με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα αλλά η προσπάθειά τους δεν απέδωσε καρπούς. Πλέον όλες οι ελπίδες της επιχειρηματικής κοινότητας για μακροπρόθεσμη λύση του προβλήματος των πυροδανείων έχουν εναποτεθεί στην πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας για συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Έτσι για μια ακόμα φορά ο πρωθυπουργός καλείται να επιλύσει προβλήματα που σε ευνομούμενες πολιτείες χειρίζονται και λύνουν οι διοικητικοί υπάλληλοι των υπουργείων.

Η ανακοίνωση Αναλυτικά η ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας έχει ως εξής: "Παρά τις συνεχείς προσπάθειες των προέδρων των Επιμελητηρίων των πυρόπλη-

κτων νομών και τα αιτήματά τους προς τον υπουργό Οικονομικών Ι. Στουρνάρα, δεν κατέστη εφικτή μία συνάντηση μαζί του και με το οικονομικό επιτελείο, προκειμένου να παρουσιάσουμε και να εξηγήσουμε τα προβλήματα και τους κινδύνους που απορρέουν από τα χιλιάδες επισφαλή πυρόπληκτα δάνεια. Δυστυχώς, ο κ. υπουργός δε δέχθηκε καν μία συνάντηση μαζί μας. Επιπλέον, το υπουργείο Οικονομικών απάντησε πριν από λίγες μέρες με έγγραφό του στην αναφορά του βουλευτή Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ Ο. Κωνσταντινόπουλου σχετικά με τα πυρόπληκτα δάνεια, στο οποίο είχε συμπεριλάβει τα αιτήματα των Επιμελητηρίων. Παρόμοια ερώτηση είχαν καταθέσει και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο Κ. Ζαχαριάς από το Ν. Αρκαδίας. Στο έγγραφο αυτό αναφέρεται ότι "τα υποβαλλόμενα αιτήματα περί επιμήκυνσης της συνολικής διάρκειας των δανείων και της περιόδου χάριτος αυτών, καθώς και της κεφαλαιοποίησης του μη καταβαλλόμενου μέχρι και 31.12.2012 μέρους των τόκων που δεν επιδοτείται, επιφέρουν επαύξηση της εγγυητικής ευθύνης του ελληνικού Δημοσίου και η τυχόν ικανοποίηση αυτών πρέπει να εξετασθεί εντός του πλαισίου των περιορισμών που θέτει το Πρόγραμμα Οικονομικής Στήριξης

της χώρας, καθώς, σύμφωνα με αυτό, το όριο παροχής νέων εγγυήσεων, στις οποίες συγκαταλέγονται και οι ρυθμίσεις παλαιότερων δανείων, για το έτος 2013, είναι μηδενικό".

Επιστροφή όλων των ενισχύσεων Με λίγα λόγια, το υπουργείο Οικονομικών αποκλείει οποιαδήποτε πιθανότητα παράτασης ή αναστολής των πυρόπληκτων δανείων. Το πρόβλημα είναι τεράστιο, ειδικά και σε συνδυασμό με το θέμα της ανάκτησης των εγγυήσεων του Δημοσίου μετά τις τελευταίες νομοθετικές ρυθμίσεις (νόμος 4151/2013). Με το αιφνιδιαστικά δημιουργηθέν αυτό νομικό καθεστώς επιβάλλεται πλέον η άμεση επιστροφή όλων των ενισχύσεων του ελληνικού Δημοσίου, γεγονός που θα οδηγήσει σε βέβαια οικονομική καταστροφή το σύνολο σχεδόν των ελληνικών επιχειρήσεων, οπωσδήποτε δε όλων των επι-

χειρήσεων των περιοχών που έχουν πληγεί από θεομηνίες. Μία τέτοια εξέλιξη σημαίνει, με απλά λόγια, ότι οι τράπεζες θα έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν, από όσες επιχειρήσεις έχουν λάβει δάνεια εγγυημένα από το ελληνικό Δημόσιο και πλέον χάνουν αυτήν την εγγύηση, νέες εγγυήσεις και, σε περίπτωση που οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να παράσχουν αυτές τις εγγυήσεις, οι τράπεζες θα μπορούν να κάνουν άμεσα απαιτητό το μη εγγυημένο πλέον ποσό! Μάλιστα, αυτό το ενδεχόμενο δεν αποτρέπεται από το γεγονός ότι ένα δάνειο είναι μέχρι σήμερα ενήμερο. Πρόκειται πραγματικά για μία εξέλιξη "βόμβα" στα θεμέλια της ελληνικής επιχειρηματικότη-

τας. Για το λόγο αυτό, η Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων Ελλάδος συγκρότησε ειδική επιτροπή από προέδρους Επιμελητηρίων και, με τη σύμπραξη ειδικών επιστημόνων, προέβη στη σύνταξη σχεδίου νομοθετικής ρύθμισης, ώστε να αποτραπούν οι δυσβάστακτες και καταστροφικές συνέπειες των επίμαχων ρυθμίσεων του Ν. 4151/2013 για τις κρατικές ενισχύσεις. Τα πράγματα είναι, δυστυχώς, πολύ δύσκολα για τις επιχειρήσεις, οι οποίες συνεχίζουν να βάλλονται από παντού και να έχουν απέναντί

τους ένα κράτος, το οποίο δε φαίνεται να έχει καμία διάθεση να τις στηρίξει στις αγωνιώδεις προσπάθειες για επιβίωση που καταβάλλουν. Εμείς, ως φορέας εκπροσώπησης των αρκαδικών επιχειρήσεων, θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να εισακουστούμε από τα κέντρα λήψης αποφάσεων, πριν καταρρεύσει τελείως η τοπική επιχειρηματικότητα. Μάλιστα, γίνονται προσπάθειες από όλα τα Επιμελητήρια, με πιο πρόσφατη την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, για μια συνάντηση το συντομότερο με τον ίδιο τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά".


6

Ρεπορτάζ

w w w . p r o t i n e w s . g r

/ ÐÝìðôç 20 Éïõíßïõ 2013

Νέο περιστατικό αναστάτωσε χθες τους κατοίκους του Πύργου

“Βόλτα” στους δρόμους κάνουν τα φίδια

Êïëþíåò çëåêôñïöùôéóìïý, ìðïñåß íá äéáèÝôåé ç ïäüò ÕøçëÜíôïõ, ùóôüóï üðùò åðéóçìáßíïõí ïé êáôáóôçìáôÜñ÷åò óðÜíéá âëÝðïõí áíáììÝíï öùò

Προβληματισμένοι οι καταστηματάρχες για την έλλειψη φωτισμού Ôá ìç êáèáñéóìÝíá ïéêüðåäá áðïôåëïýí ôéò ðåñéóóüôåñåò öïñÝò êáôáöýãéï ãéá åñðåôÜ êáé ôñùêôéêÜ Σε κεντρικούς δρόμους του Πύργου άρχισαν να κάνουν την εμφάνιση τους φίδια. Χθες το πρωί αναστάτωση προκλήθηκε όταν ένα φίδι, εμφανίστηκε έξω από την βιτρίνα καταστήματος με αθλητικά ήδη στην οδό Ρήγα Φεραίου. Το φί- ¸îù áðü êáôÜóôçìá ìå δι είχε "επιλέξει" μία σκιερή γωνιά, áèëçôéêÜ åßäç óôçí ÑÞãá Öåñáßïõ καθώς ο υδράργυρος είχε χτυπήåíôïðßóôçêå Ýíá ößäé, σει "κόκκινο". Άμεσα, οι καταστηìÞêïõò ìåãáëýôåñïõ ματάρχες έκλεισαν την πόρτα ενώ ôïõ åíüò ìÝôñïõ κάλεσαν την αστυνομία και την πυροσβεστική, αναζητώντας λύση στο πρόβλημα τους. Ωστόσο και οι δύο υπηρεσίες, επισήμαναν ότι δεν έχουν καμία αρμοδιότητα στο συγκεκριμένο θέμα. Την λύση κλήθηκαν να δώσουν οι ψυχραιμότεροι, που με μία σκούπα, σκότωσαν το ερπετό το οποίο όπως επισήμαναν στην συνέχεια οι περίοικοι ήταν οχιά το μήκος της οποίας ξεπερνούσε το ένα μέτρο.

Ακαθάριστα οικόπεδα Όλο το προηγούμενο διάστημα έχει γίνει λόγος για τα χορταριασμένα οικόπεδα, τα οποία βρίσκονται πέριξ της πόλης του Πύργου αλλά και σε κάποια κεντρικά σημεία. Σε αυτούς τους χώρους, που ελλοχεύει ο κίνδυνος πυρκαγιάς, βρίσκουν "καταφύγιο" ερπετά και τρωκτικά. Το θέμα του καθαρισμού των οικοπέδων και των κοινόχρηστων χώρων έχει τεθεί από όλους στις συνεδριάσεις που είχαν γίνει το προηγούμενο διάστημα με θέμα την πυροπροστασία. Παρά το γεγονός ότι όλοι δέχτηκαν ότι οι χώροι αυτοί θα πρέπει να καθαριστούν από τους αρμόδιους, τίποτα ακόμα δεν έχει γίνει. Α. Αγγελίδου

“Συσκότιση” στην Υψηλάντου

Τ

ην έντονη αντίδραση των καταστηματαρχών στην οδό Υψηλάντου στον Πύργο έχει προκαλέσει η έλλειψη ηλεκτροφωτισμού στην περιοχή. Όπως επισημαίνουν στην "Πρώτη" καταστηματάρχες της οδού Υψηλάντου, τα περισσότερα βράδια δεν υπάρχει ηλεκτροφωτισμός, με αποτέλεσμα να επικρατεί φόβος, ενώ για το θέμα έχει ενημερωθεί και ο δήμος, ο οποίος δεν έχει δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα.

Στα σκοτάδια "Δεν υπάρχει φωτισμός σε όλη την οδό Υψηλάντου" επισήμανε ο Δημήτρης Μαλλιόπουλος από το ομώνυμο Κρεοπωλείο ενώ σημείωσε "Παροδικά ανάβουν κάποια φώτα για μία με δύο μέρες και μετά τα ξανακλείνουν. Πάντα υπάρχει πρόβλημα και φόβος όταν μένεις στα σκοτάδια. Και τα καταστήματα έχουν πρόβλημα

"Ôá ðåñéóóüôåñá âñÜäéá äåí õðÜñ÷åé öùò óôçí ÕøçëÜíôïõ" ôüíéóå ç Ì. ÑÜëëç

"ÐáñïäéêÜ áíÜâïõí êÜðïéá öþôá ãéá ìßá ìå äýï ìÝñåò êáé ìåôÜ ôá îáíáêëåßíïõí" õðïãñÜììéóå ï Ä. Ìáëëéüðïõëïò

αλλά και οι ίδιοι οι πολίτες. Παράλληλα θα πρέπει να γίνει κάτι και με τους υπονόμους, καθώς όλοι όσοι έχουμε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος φροντίζουμε και σκεπάζουμε τους υπονόμους προκειμένου να μην μυρίζουν". "Δεν είναι η πρώτη φορά που η Υψηλάντου μένει χωρίς φω-

τισμό" υπογράμμισε η Σοφία Βασιλοπούλου από το καφέ "Σταθμός" ενώ υπογράμμισε "Είναι σοβαρό πρόβλημα, να μην υπάρχει φως κατά τις νυχτερινές ώρες. Τόσο για εμάς που διατηρούμε καταστήματα όσο και για εκείνους που περνούν από εδώ. Θα πρέπει να ευαισθητοποιηθούν και να κοιτάξουν το θέμα

του φωτισμού, καθώς η Υψηλάντου αποτελεί κεντρικό δρόμο της πόλης" "Τα περισσότερα βράδια δεν υπάρχει φως στην Υψηλάντου. Οι κολώνες φωτισμού υπάρχουν σε όλο το μήκος του δρόμου, ωστόσο δεν λειτουργούν" υπογράμμισε η Μαρία Ράλλη από το καφέ "De facto" ενώ επισήμανε "Θα πρέπει να βρεθεί λύση τόσο για εμάς που έχουμε τα καταστήματα μας εδώ όσο και για εκείνους που τυχαίνει να περνούν από εδώ" ενώ αναφερόμενη στο μείζον πρόβλημα της δυσάρεστης μυρωδιάς που βγαίνει από τα φρεάτια σημείωσε "Η μυρωδιά φτάνει μέσα στο μαγαζί και σαφώς είναι ενοχλητική. Όλοι έχουν ξεκινήσει να σκεπάζουν τα φρεάτια προκειμένου να μην μυρίζουν τόσο άσχημα, αλλά είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να δει ο δήμος άμεσα". Α. Αγγελίδου


Eιδήσεις

/ ÐÝìðôç 20 Éïõíßïõ 2013

w w w . p r o t i n e w s . g r

7

Χθες το μεσημέρι στην Αμαλιάδα

Ανοιχτή διαβούλευση για το νέο ΕΣΠΑ Σ

το δήμο Ήλιδας βρέθηκαν χθες μέλη της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας όπου και συναντήθηκαν με το δήμαρχο Γιάννη Λυμπέρη προκειμένου να συζητήσουν για τα υπό ένταξη έργα στο νέο ΕΣΠΑ. Η χθεσινή συνάντηση εντάσ-

σετε στο πλαίσιο της ανοιχτής διαβούλευσης που ξεκίνησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για το νέο ΕΣΠΑ προκειμένου φορείς, πρόσωπα και κοινωνικές ομάδες να μπορούν να υποβάλλουν τις προτάσεις τους. Σύμφωνα με την Περιφέρεια, αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά προκειμένου να ενεργοποιηθούν όλοι οι εν-

διαφερόμενοι και να ξεκινήσουν νωρίτερα δράσεις που θα τονώσουν την τοπική οικονομία. "Το νέο ΕΣΠΑ, το λεγόμενο Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020, είναι "δωρεάν ζεστό χρήμα" και χθες οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη προχώρησαν σε μια πρώτη α-

Óôï äÞìï ¹ëéäáò âñÝèçêáí ÷èåò ìÝëç ôçò Äéá÷åéñéóôéêÞò Áñ÷Þò ôçò ÐåñéöÝñåéáò ÄõôéêÞò ÅëëÜäáò üðïõ êáé óõíáíôÞèçêáí ìå ôï äÞìáñ÷ï ÃéÜííç ËõìðÝñç νάγνωση των μελετών που ο δήμος έχει εκπονήσει και θέλει να εντάξει στο πρόγραμμα. Σημειώνεται πως οι στόχοι που έχουν τεθεί για τη νέα προγραμματική περίοδο, α-

φορούν την εξωστρέφεια, η καινοτομία, η ανταγωνιστικότητα, η αντιμετώπιση της ανεργίας, η προώθηση της κοινωνικής συνοχής, η αξιοποίηση των φυσικών πόρων της

περιοχής αλλά και των μεταφορικών και ενεργειακών υποδομών και η προώθηση της διαπεριφερειακής συνεργασίας. Κ. Γιάλπας

Συνεργασία ΤΟΕΒ Μυρτουντίων και Δήμου Πηνειού

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στην αγροτική οδοποιία των Καβασίλων

Σ

την αποκατάσταση των προβλημάτων που είχαν προκληθεί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του περασμένου χειμώνα προχώρησαν από κοινού από την αρχή της εβδομάδας ο ΤΟΕΒ Μυρτουντίων, ο Δήμος Πηνειού και η Τοπική Κοινότητα Καβασίλων. Μεγάλο μέρος της αγροτικής οδοποιίας των Καβασίλων είχε καταστραφεί με αποτέλεσμα αγρότες, κτηνοτρόφοι αλλά και απλοί πολίτες να μη μπορούν να προσεγγίσουν τις περιουσίες τους, αφού οι δρόμοι σε πολλές των περιπτώσεων ήταν απροσπέλαστοι.

Χθες το απόγευμα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης, ενώ το πρωί στον αγροτικό δρόμο στην περιοχή της εκκλησίας του Αγίου

Νικολάου βρέθηκαν ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων Χρήστος Παλαιολόγος, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πηνειού Παναγιώτης Θανόπου-

λος και ο πρόεδρος των Καβασίλων Διονύσης Ζορμπάνος οι οποίοι αναφέρθηκαν στη συνεργασία τους αλλά και στα θετικά για τους πολίτες αποτελέσματα. "Καθιζήσεις αλλά και προβλήματα που είχαν προκληθεί από τα έντονα καιρικά φαινόμενα του χειμώνα είχαν καταστήσει το δρόμο απροσπέλαστο, όμως μετά από τις εργασίες που έγιναν οι δρόμοι είναι πλέον προσπελάσιμοι", ανέφερε ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων Χρήστος Παλαιολόγος. Οι προσπάθειες να αποκατασταθούν οι ζημιές θα συνεχιστούν από το δήμο Πηνειού όπως επεσήμανε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παναγιώτης Θανόπουλος, ο οποίος τόνισε: "Με τους λιγοστούς πόρους που έχουμε στη διάθεσή μας προσπαθούμε να κάνουμε ότι είναι δυνατόν σε συνεργα-

σία και με τους ΤΟΕΒ ώστε να αποκαταστήσουμε τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις του χειμώνα σε όλο το αγροτικό δίκτυο του δήμου από το Αρκούδι έως τη Σίμιζα". Από την πλευρά του ο πρόεδρος των Καβασίλων Διονύσης Ζορμπάνος ανέφερε ότι λύνεται ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπιζαν κάτοικοι του χωριού κυρίως καλλιεργητές και κτηνοτρόφοι και σημείωσε ότι : "Γνωρίζουμε τα προβλήματα των συγχωριανών μας και όταν

Óôá èåôéêÜ ãéá ôïõò ðïëßôåò áðïôåëÝóìáôá ôçò óõíåñãáóßáò ôïõò áíáöÝñèçêáí ïé ×ñÞóôïò Ðáëáéïëüãïò, Ðáíáãéþôçò Èáíüðïõëïò êáé Äéïíýóçò ÆïñìðÜíïò

είναι κατάλληλη η στιγμή και υπάρχει δυνατότητα προχω-

ρούμε στη λύση τους". Βάσω Κοκκινογένη


8

Άρθρα

w w w . p r o t i n e w s . g r

“ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ” …ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ

Μαξίμου, ενταύθα

Καλημέρα κ. Πρόεδρε

Η πίτα ολάκερη, τα σκυλιά χορτάτα Η απόφαση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Κ. Μενουδάκου, έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας σολομώντειας λύσης. Και η πίτα ολόκληρη και τα σκυλιά χορτάτα. Ο πρωθυπουργός εμφανίζεται ικανοποιημένος διότι η απόφαση αναγνωρίζει ως ήδη τετελεσμένη την κατάργηση της ΕΡΤ και την απόλυση του προσωπικού της. Διό και δίνει στο "διαχειριστή" το δικαίωμα να απολύσει όσους νομίζει ότι είναι αναγκαίο, ακόμη και όλους. Μαύρη ικανοποίηση δηλαδή, αφού ο ανώτατος δικαστής καταγγέλλει ταυτοχρόνως τον "τσαμπουκά" με τον οποίο κατέβηκαν οι μοχλοί και επιβλήθηκε το "μαύρο" στις οθόνες, ως απαράδεκτη και αντισυνταγματική πρακτική. Οι πολιτικοί εταίροι της τρικομματικης κυβέρνησης, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, εμφανίζονται, δια των δηλώσεων των πολιτικών ηγετών τους, Βενιζέλου και Κουβέλη, επίσης ικανοποιημένοι. Όπως και οι συνδικαλιστές της ΠΟΣΠΕΡΤ και της ΕΣΗΕΑ. Αφού κρατούν ως σημαντικότερο σημείο της απόφασης του κ. Μενουδάκου, την εντολή να υπάρξει αμέσως εκπομπή δημόσιας τηλεόρασης. Μαύρη ικανοποίηση δηλαδή, την οποία προβάλλουν για να δείξουν ότι "νίκησαν", παριστάνοντας ότι δεν καταλαβαίνουν ότι ταυτοχρόνως η απόφαση αυτή είναι και πιστοποιητικό θανάτου της ΕΡΤ ως εταιρίας, όπως υφίστατο, και πιστοποιητικό γεννήσεως του "νέου φορέα" στον οποίο αναφέρεται. Ο κ. Σαμαράς, οι γαλάζιοι υπουργοί του και οι κομματικοί του "σύμβουλοι", πρέπει να θυμούνται ότι δεν έχουμε κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας. Ότι χωρίς την σύμπραξη των δύο άλλων κομμάτων δεν θα μπορούσαν να σχηματίσουν κυβέρνηση. Οτι με τους άτσαλους χειρισμούς τους, και οι ίδιοι, ως κόμμα, υπέστησαν μια ήττα, και την χώρα εξέθεσαν διεθνώς. Αμεσο δε αποτέλεσμα αυτών των χειρισμών θα είναι η ενίσχυση της θέσης των δύο εταίρων σε ό,τι αφορά την συνθεση και τηνπορεία της κυβέρνησης. Η υπόθεση της ΕΡΤ, έτσι όπως την χειρίσθηκαν οι "εξυπνάκηδες" του Μεγάρου Μαξίμου, (Λαζαρίδης, Κεδίκογλου, Μουρούτης) -με την κύρια ευθύνη βεβαίως να βαρύνει τον πρωθυπουργό- ήταν μια χρυσή ευκαιρία για τους Βενιζέλο και Κουβέλη να ανοίξουν τα ζητήματα του ανασχηματισμού, της ενίσχυσης της παρουσίας τους στην κυβέρνηση. Και αυτό κυρίως συζητήθηκε στην πρώτη σύσκεψη των τριών. Αυτό θα είναι και το "κύριο πιάτο" στην αποψινή σύσκεψη. Απλώς, αλίμονο, σε εκείνους, εκ των εντίμων εργαζομένων στην τέως ΕΡΤ, που δεν είναι υπό την σκιά κανενός εκ των τριών.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ www.massavetas.gr

/ ÐÝìðôç 20 Éïõíßïõ 2013

Όπως τα βλέπει ο λαός λοι οι λαοί της οικουμένης στιγματίζουν τις φαύλες εξουσίες και την πλουτοκρατία με τις παροιμίες. Είναι οι σωστές σκέψεις που μιλούν για αλήθειες, βγαλμένες από την πείρα της ζωής του λαού μας με επιγραμματικό ύφος, εκφράζουν ομόψυχα και ομόφωνα την κρίση των λαών. Στα αρχαία χρόνια ήταν γραμμένες, με λίγες λέξεις, αινιγματώδεις, στις Ερμές που ήταν προτομικά αγάλματα του Ερμή, στημένα στις διασταυρώσεις οδών, στην αγορά, για να διαβάζονται από τους νέους, γραμμένες "εις τας παρά τον οίμον" Ερμάς (οίμος= οδός / παρ-οιμία-παρο-δία). Ο λαός μας με τον θησαυρό των παροιμιών αισθητοποιεί τις σκέψεις και τα συναισθήματα του για να βάλει την πρακτική ζωή σε λογικές φόρμες. Όλες έχουν ένα ιστορικό υπόβαθρο και είναι ζυμωμένες από τις εμπειρίες της ζωής. Μελετήστε μερικές που αναφέρονται στη διαχείριση της εξουσίας σε κάθε επίπεδο: - "Οι πολλοί καραβοκύρηδες πνίγουν το καράβι". Η διαμάχη μεταξύ των κομματικών αρχόντων για ιδιοτελείς σκοπούς οδηγεί σε λαϊκές συμφορές και ηθική κατάπτωση. - "Αν ήξερε το βόδι τη δύναμη του δεν θα το βάζαν στο ζυγό". Ο λαός ανέχεται χωρίς αντίσταση την εκμετάλλευση και τους εξευτελισμούς. - "Στον καταραμένο τόπο οι μαϊμούδες προεστοί". Την εξουσία κατακρατούν πάντοτε και κατά κανόνα οι αγροίκοι, οι αρπακτικοί και οι φαυλεπίφαυλοι. - "Με το ένα χέρι του δίνει και με το άλλο του παίρνει". Η δόλια συμπεριφορά των κρατούντων. Ο,τι παρέχουν για λόγους εντυπωσιασμού, το εισπράττουν ύστερα με κατάπτυστες επιβαρύνσεις. - "Αγάς φαγάς". Αχόρταγοι και αρπακτικοί οι παράγοντες της εξουσίας. Τα λάθη καλούνται να πληρώσουν άλλοι με βαρύ τίμημα. -"Το αγκάθι που αγκυλώνει δεν φαίνεται". Ο φαύλος της εξουσίας κρύβεται πίσω από την επιδεικτική μεγαλοστομία και τις εντυπωσιακές δημόσιες εμφανίσεις, όπως

Ό

Γράφει ο Αγησίλαος Γεωργούλιας Συνταξιούχος Δάσκαλος το αγκάθι καλύπτεται από φύλλα και άνθη. - "Τα άδεια βαρέλια περισσότερο βροντούν". Οι κενόδοξοι και διεφθαρμένοι πολιτικοί θορυβούν παντοιοτρόπως για να προκαλέσουν την προσοχή του κοινού. Οι ενάρετοι και πεπαιδευμένοι αποφεύγουν τις επιδείξεις. - "Φταίει ο αφέντης τις τρώει ο μαύρος, φταίει ο μαύρος τις τρώει ο μαύρος". (Κυπριακή) Οι κρατούντες αποφεύγουν τις κυρώσεις για τις ανοησίες τους με τις ασυλίες, τις παραγραφές κλπ, φιμώνοντας κάθε ιδιωτική πρωτοβουλία, θύματα τους είναι πάντα οι κατώτεροι, οι υποτακτικοί, τα όργανα τους. -"Πόχει κεφάλι γυάλινο να μη χτυπάει την πέτρα". Να μη τολμάει ο λαός αντίσταση και διαμαρτυρίες για τις φαυλότητες της εξουσίας αλλιώς σπάζει κεφάλια. - "Αλλοι παπάδες ήρθανε, άλλα βαγγέλια φέρανε" Κάθε εξουσία εφαρμόζει τη δική της αυταρχική και ληστρική πολιτική σε βάρος πάντοτε των πολιτών. -"Μεγάλο όνομα αμ' ακούς να περιμένεις λίγα, χρυσή λεν τη χρυσόμυγα και όμως είναι μύγα". Ανάξιοι και ύπουλοι εχθροί οι μεγαλόσχημοι της εξουσίας που με την προπαγάνδα, τη διαφήμιση και τους πληρωμένους μπράβους, αποκτούν φήμη και δοξολογούνται, παρά την αναξιότητά τους και τη δολιότητά τους. -"Όποιος έφαγε το βόδι κρύφτηκε, όποιος έφαγε τα' αυγό μαρτυρήθηκε". Οι μεγάλοι άρπαγες και απατεώνες καλύπτονται και προστατεύονται με απάτες, εξαγορά και παραγραφές, ενώ οι μικρές παραβάσεις κεραυνοβολούνται. Πώς ταιριάζει αλήθεια στα ελληνικά πράγματα της εποχής μας! -"Όπου λαλούν οι κόρακες σιωπαίνουνε τ' αηδόνια". Όταν κυριαρχούν οι χυδαιότητες και η φαυλότητα και όχι ο λόγος της αρετής και

της γνώσης. Παράδειγμα οι τηλεοπτικοί σταθμοί και τα πολλά και πληρωμένα κομματικά έντυπα, που είναι βιομηχανίες επηρεασμού της κοινής γνώμης. - "Ρημάζει σπίτια κτίζει εκκλησιά". Οι αχρείοι, φαυλεπίφαυλοι της εξουσίας καταληστεύουν το λαό με βάρβαρη φορολογία και δαπανούν το δημόσιο χρήμα για επιδεικτικά έργα βιτρίνας, δικαιολογώντας οφέλη και μίζες από την εκτέλεση των έργων ή προμηθειών. Αναφερόμαστε σε πανάρχαια και τεκμηριωμένη εμπειρία ως προς την άσκηση της εξουσίας, με τον τρόπο που ο κυρίαρχος λαός αντιλαμβάνεται και εκφράζεται, ως προς τα γενόμενα, με την ελπίδα ότι θα διεγερθούν οι συνειδήσεις των εξουσιαστών μας, να θελήσουν να συνέλθουν και να αντιληφθούν τις ευθύνες που έχουν. Εχει παρατηρηθεί στην πράξη ότι οι κάθε φορά υποψήφιοι "σωτήρες" ενδεδυμένοι κάποιαν στολήν, σοσιαλιστικήν, νεοφιλελευθέραν κλπ, έχοντες και τη "διαβεβαίωση" κάποιου Αμερικανικού Πανεπιστημίου (εκτροφείου του σιωνικού καπιταλισμού), δημιουργούν κόμματα-παρέες, πλαισιώνονται από "ένθερμους" οπαδούς (αλλιώς τους λέμε στο χωριό μας), οι οποίοι με την κοινωνική τους συμπεριφορά επηρεάζουν το κοινωνικό φρόνημα του λαού, ενώ ελάχιστα γνωρίζοντες ή υπολογίζοντες την ιδιαίτερη ψυχοσύνθεση του ελληνικού λαού υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια... Έτσι εκλέγονται στην εξουσία, πειραματίζονται στου "κασιδιάρη το κεφάλι", απολαμβάνουν τις τιμές και τις δόξες του οφίκιού τους, όλοι οι επικεφαλής και οι παρατρεχάμενοι τους, αναλώνονται "για το κοινό καλό" κι αν δεν υπάρχει αίσιο τέλος, δεν χάθηκε ο κόσμος, είναι όλα συγχωρεμένα και παραγεγραμμένα... Ας θυμούνται όμως, είναι απόλυτη ανάγκη, τις διδαχές και τις επισημάνσεις του κορυφαίου των Ελλήνων φιλοσόφων μας: Κάθε επιστήμη που ξεχωρίζει από τη δικαιοσύνη και από κάθε άλλη αρετή είναι πανουργία και όχι σοφία- Πλάτων. Σημείωση: και τούτο γιατί επιστήμονες είναι οι κάθε φορά κοπτόμενοι για την εξουσία και τη σωτηρία της πατρίδας.


Ειδήσεις

/ ÐÝìðôç 20 Éïõíßïõ 2013

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΗΛΕΙΑΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Αλεξίσφαιρα γιλέκα για την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας Το τιτάνιο έργο που καλούνται να φέρουν εις πέρας, με πραγματική αυταπάρνηση και πολλές φορές με ηρωικό τρόπο, οι αξιωματικοί και οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ δε μπορεί να αμφισβητηθεί από κανένα καλόπιστο πολίτη. Οι άνθρωποι που παίζουν τη ζωή τους "κορώνα γράμματα" για τη προστασία και την ασφάλεια της κοινωνίας, με μισθούς 700 ευρώ, αξίζουν κάθε έπαινο. Αποτελούν δε παράδειγμα για όλους μας. Μετά την πρόσφατη επίσκεψη του κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας, στις 31 Μαΐου στο Νομό, και την επαφή με την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας και την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας, η ΝΟ.Δ.Ε Ηλείας προώθησε κατά προτεραιότητα το αίτημα για αλεξίσφαιρα γιλέκα στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης, κ. Νικόλαο Δένδια. Ο Υπουργός, έχοντας υπ' όψιν του το σοβαρό αυτό θέμα, μας πληροφόρησε ότι ήδη το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης έχει προμηθευτεί 3.000 αλεξίσφαιρα γιλέκα νέου τύπου και μέρος αυτών θα σταλεί και στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας, ικανοποιώντας, έτσι ένα δίκαιο και αυτονόητο αίτημα των Αστυνομικών του Νομού μας.

w w w . p r o t i n e w s . g r

9

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ - ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ

Προτάσεις για το πρόγραμμα Μολυβιάτη Έμφαση από τον Δήμαρχο Σάκη Μπαλιούκο για έργα που αφορούν τους νέους αγρότες

Σ

ε διαρκή κινητικότητα βρίσκεται αυτό το διάστημα ο Δήμος Ανδρίτσαινας - Κρεστένων αναφορικά με την κατάθεση και συμπλήρωση φακέλων που αφορούν το πρόγραμμα Μολυβιάτη και σχετίζονται άμεσα με την πυρόπληκτη ζώνη του Δήμου. Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Σάκης Μπαλιούκος ειδική έμφαση θα δώσει ο Δήμος σε ειδικά έργα που αφορούν κατεστραμμένες επιχειρήσεις και κυρίως κτηνοτροφικές μονάδες.

EéäéêÞ Ýìöáóç èá äþóåé ï ÄÞìïò óå åéäéêÜ Ýñãá ðïõ áöïñïýí êáôåóôñáììÝíåò åðé÷åéñÞóåéò êáé êõñßùò êôçíïôñïöéêÝò ìïíÜäåò ðïõ ó÷åôßæïíôáé ìå íÝïõò áãñüôåò. Μιλώντας στην "ΠΡΩΤΗ" για το θέμα ο κ. Μπαλιούκος ανέφερε τα εξής: "Είμαστε σε επαφή με την Περιφέρεια και ετοιμάζουμε, αν και έχουμε καταθέσει φακέλους και παράλληλα συμπληρώνουμε για το πρόγραμμα Μολυβιάτη και αυτή την ευκαιρία που δίνεται σε ολόκληρη την περιοχή. Θα πρέπει να κάνουμε χρήση των κονδυλίων που επιτέλους η Πολιτεία διέθεσε στην Περιφέρεια για να δοθεί σε ανθρώπους που έχουν υποστεί αυτή την μεγάλη καταστροφή. Μέσα στα έργα που έχουμε και απευθύνονται στην πυρόπληκτη ζώνη η διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας θα πρέπει να δεχθεί και ειδικά έργα που αφορούν κατεστραμμένες επιχειρήσεις και κυρίως κτηνοτροφικές μονάδες. Δηλαδή θα θέλαμε ο Περιφερειάρχης να αποδεχθεί το αίτημα του Δήμου για ηλεκτροδότηση των πυρόπληκτων κτηνοτροφικών μονάδων για να δώσουμε την δυνατότητα σε νέους ανθρώ-

πους να κάνουν ποιο εύκολη την ζωή στο επάγγελμά τους. Να μπορέσουν να έχουν το ρεύμα, να βάλουν για παράδειγμα τον ψύκτη του γάλακτος, να υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα έτσι ώστε να μπορούν και την ζωή τους να προσδιορίσουν. Ένα άλλο κομμάτι απ' αυτό το πρόγραμμα θα απευθύνεται στην οδική ανάδειξη αυτών των χώρων και άλλων παραγωγικών μονάδων. Ένα μεγάλο κομμάτι του προγράμματος δεν είναι αδιάφορο στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι άνθρωποι που ασχολούνται με κτηνοτροφικές δραστηριότητες. Ένα μεγάλο κομμάτι αφορά τους ιδίους. Πρόκειται για επενδύσεις που θα γίνουν πέριξ των μονάδων τους όπου βέβαια είναι διαπιστωμένο το ενδιαφέρον όπως για παράδειγμα στις περιοχές της Λινίσταινας και Φαναρίου. Αγρότες που κάνουν προσπάθεια με μεγάλο αριθμό ζώων αλλά που δεν έχουν δρόμο να πάνε, δεν

"Ï ÐåñéöåñåéÜñ÷çò ðñÝðåé íá áðïäå÷èåß ôï áßôçìá ôïõ ÄÞìïõ ãéá çëåêôñïäüôçóç ôùí ðõñüðëçêôùí êôçíïôñïöéêþí ìïíÜäùí ãéá íá äþóïõìå ôçí äõíáôüôçôá óå íÝïõò áíèñþðïõò íá êÜíïõí ðïéï åýêïëç ôçí æùÞ óôï åðÜããåëìÜ ôïõò" áíÝöåñå ï ÄÞìáñ÷ïò ÓÜêçò Ìðáëéïýêïò. έχουν ρεύμα, νερό. Ένα μεγάλο κομμάτι του προγράμματος θα απευθύνεται σε αυτούς τους ανθρώπους που κάνουν αγώνα ζωής. Για αυτό θέλω να βεβαιώσω όλους τους παραγωγούς μας ότι από τον Δήμο θα συνεχίσουμε να δείχνουμε το ενδιαφέρον γιατί εμείς είχαμε πάντα μια ευαισθησία. Εμάς το κατάστημά μας είναι ο ελαιώνας, ο κτηνοτρόφος. Δεν έχουμε την τύχη να έχουμε μια μεγάλη αγορά που θα μπορεί να δώσει το εισόδημα στην περιοχή. Το αποτέλεσμα εδώ και η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου είναι συνάρτηση της παραγωγής που θα έχουν οι αγρότες - κτηνοτρόφοι μας και πρέπει να είναι ένα σημαντικό κομμάτι του ενδιαφέροντός μας ο τομέας αυτός". Θοδωρής Λάμπρος thlabros@hotmail.com


10

Ειδήσεις

w w w . p r o t i n e w s . g r

Ανδρέας Σ. Μαρίνος

Ανάληψη Πατριωτικής Ευθύνης ή Εθνική Καταστροφή; Τις τελευταίες ημέρες κάποιοι αναζητούν επισταμένως την πολιτική αποσταθεροποίηση της χώρας. Θριαμβολογούν με έωλα επιχειρήματα που δυστυχώς γυρίζουν την χώρα στην πολιτική της κυβέρνησης του 2009. Αυτή που μας οδήγησε σε μια πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα οικονομική κρίση. Τελικά, οι κύριοι της αντιπολίτευσης θέτουν σε προτεραιότητα τις πολιτικές σκοπιμότητες και παραμερίζουν το πραγματικό συμφέρον του κράτους και των πολιτών. Τροφοδοτούν ένα κλίμα πολιτικής αστάθειας, παραμερίζοντας την αγωνία των συμπολιτών μας που επιζητούν απεγνωσμένα την πιο ορθή και βιώσιμη πολιτική και οικονομική λύση, προκειμένου το μέλλον της πατρίδας μας να είναι αντάξιο της ιστορίας της. Δεν αντιλέγει ουδείς ότι οι περιστάσεις είναι δύσκολες και κρίσιμες για πολλούς συμπολίτες μας, όμως η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει την ανοδική πορεία που έχει ανακτήσει το τελευταίο διάστημα αφήνοντας πίσω τις σαθρές πολιτικές και τις υφεσιακές τακτικές της Κυβέρνησης Παπανδρέου. Οι Έλληνες αποζητούν ένα Κράτος Ευρωπαϊκό, με αξιοκρατικά συστήματα και μηχανισμούς, που θα αφήσει μικροκομματικές σκοπιμότητες και αδιαφανείς ενέργειες στο παρελθόν. Η συμμετοχή στην Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας θα πρέπει να έχει πατριωτικά κίνητρα και να μην αποσκοπεί σε εκλογοθηρικές πολιτικές. Οι υποστηρικτές της τρικομματικής Κυβέρνησης Σαμαρά είμαστε και πρέπει να είμαστε οι εγγυητές της σταθερότητας. Οποιαδήποτε ανατροπή σε τούτες τις κρίσιμες ώρες θα βαρύνει πολιτικά τους υποκινητές της. Η Ελλάδα μας έχει πλέον αποκατασταθεί στην διεθνή πολιτικό-οικονομική σκηνή και θα ήταν άδικη αλλά και πολιτικά κολάσιμη η οποιαδήποτε προσπάθεια αποσταθεροποίησης. Οι αιματηρές θυσίες των Ελλήνων που εδώ και τέσσερα χρόνια δοκιμάζονται καθημερινά, στερούμενοι την αξιοπρεπή διαβίωσή τους, δεν μπορεί και δεν πρέπει να πάνε χαμένες. Οι Έλληνες απέδειξαν ότι με μία Κυβέρνηση πατριωτική και με υψηλό το αίσθημα ευθύνης, μπορούν να ανατρέψουν τα δεδομένα και να μεγαλουργήσουν σε χρόνο μηδέν. Αξίζει να παρασυρθούμε στο πισωγύρισμα που κάποιοι θέλουν να φέρουν; Αξίζει έστω και μία μέρα χαμένη; Και βέβαια δεν αξίζει στους Έλληνες. Ας αναλάβει λοιπόν έκαστος τις ευθύνες του. Οι Έλληνες γνωρίζουν και είναι έτοιμοι να τιμωρήσουν οποιονδήποτε υπονομεύσει την πορεία της Χώρας και την οδηγήσει με επικίνδυνους τακτικισμούς σε εκλογές, οι οποίες αναπόφευκτα θα επιφέρουν εθνική καταστροφή και δυστυχώς ανεξέλεγκτη κοινωνική έκρηξη.

ÅÐÁÃÃÅËÌÁÔÉÊÏÉ ÅÎÏÐËÉÓÌÏÉ - ÐÕÑÃÏÓ

“Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ”

ÐÙËÏÕÍÔÁÉ ÓÅ ÐÑÁÃÌÁÔÉÊÇ ÕÐÅÑÐÏÓÖÏÑÁ:

1. Øõãåßï Self - Service Costans, óõíôÞñçóç, ìÞêïò 6,40 × 90 × 2,00 ýøïò êáé åôåñïí 3,85 × 90 × 2,00 ìå êïõñôßíåò íõêôüò, öùôéóìü, ñÜöéá êáé óýóôçìá øýîçò multi ( 1 ìç÷Üíçìá) ÔéìÞ 17.000 Å (+ ÖÐÁ) 2. Êáôáøýêôçò ôïß÷ïõ Costans ìÞêïò 2,00 × 1,00 × 2,00, 2 Å/Ì ôåìÜ÷éá 3 ÔéìÞ 2.500 Å (+ ÖÐÁ) ìå ó÷Üñåò êáé öùôéóìü 3. Âéôñßíá óõíôÞñçóçò áëëáíôéêþí - ôõñïêïìéêþí Costans ìå áíïéãüìåíá ôæÜìéá ìå áìïñôéóÝñ, öùôéóìüò, øõ÷üìåíç áðïèÞêç öÝôáò, Å/Ì 2,85 × 1,05 × 1,20 ÔéìÞ 2.500Å(+ ÖÐÁ) ¼ëá ôá øõãåßá Costans Ý÷ïõí ÷ñÞóç 16 ìçíþí áðü åðþíõìï S/M ôçò åõñýôåñçò ðåñéï÷Þò ìáò ðïõ äéÝêïøå ôç ëåéôïõñãßá ôïõ. ÕðÜñ÷ïõí õðåñðñïóöïñÝò óå ðïëëÜ áêüìç åßäç åíôüò ôïõ êáôáóôÞìáôïò ìáò.

ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 27 - 29 ΤΗΛ: 26210-2 27720 ΚΙΝ: 6947077483

/ ÐÝìðôç 20 Éïõíßïõ 2013

Χώρος Τέχνης και Πολιτισμού “ΙΧΝΟΣ”

Σύμπραξη με τον “άλλον” Έ

νας ξεχωριστός χώρος, τέχνης και πολιτισμού, λειτουργεί στον Πύργο. Ο Χώρος Τέχνης και Πολιτισμού "ΙΧΝΟΣ", δημιουργήθηκε από τον κ. Κωνσταντίνο Θεοδωρακόπουλο καθηγητή Αγγλικής γλώσσας, ειδικευμένο στη Λογοτεχνία, το Θέατρο και τη Δυσλεξία στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα, ενώ εγκαινιάστηκε το Φεβρουάριο του 2012 από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωλένης κ. Αθανάσιο. Ο Χώρος Τέχνης και Πολιτισμού "ΙΧΝΟΣ" πλαισιώνεται από επαγγελματίες που αγαπούν την "τέχνη" τους και από ερασιτέχνες που προσφέρουν απλόχερα τις γενικές και ειδικές γνώσεις τους σε κάθε στάδιο της δημιουργίας. Ο χώρος αποτελεί Κέντρο Εφαρμογής Εκπαιδευτικού Δράματος. Οι δράσεις απευθύνονται σε παιδιά από 3-6 ετών, σε εφήβους και σε ενήλικες, με σκοπό να προσεγγίσουν την καθημερινότητα αλλά και την τέχνη μέσα από τεχνικές που προωθούν το ομαδικό πνεύμα και την κατανόηση του κόσμου γύρω μας μέσα από την σύμπραξη με τον "άλλον". Ειδικά μέσα από τον αυτοσχεδιασμό, το θεατρικό παιχνίδι, τη δραματοποίηση, τους μηχανισμούς της αφήγησης, τη δημιουργική γραφή αλλά και την ομαδική δημιουργία σε διαφορετικά είδη τέχνης με εξατομικευμένες και ομαδικές δραστηριότητες, επιτυγχάνονται μικροί και μεγαλύτεροι στόχοι "δημιουρ-

γικής συνύπαρξης". Στο συγκεκριμένο χώρο εφαρμόζονται τεχνικές μέσα από τις οποίες καλλιεργείται η δημιουργική φαντασία, διευρύνονται τα εκφραστικά μέσα, αξιοποιούνται οι δεξιότητες, βιώνεται η επικοινωνία με τον εσωτερικό εαυτό αλλά και με τον "άλλον", προωθείται η αυτενέργεια, καλλιεργείται η υπευθυνότητα. Απευθύνεται σε υποψηφίους ή φοιτητές Δραματικών Σχολών για την προετοιμασία τους σε ειδικά μαθήματα που απαιτούν οι σχολές αυτές σε επαγγελματίες ή ερασιτέχνες καλλιτέχνες για επιμέρους εκπαίδευση ή για ερμηνευτική προσέγγιση του ρόλου, του τραγουδιού, της κίνησης, της αφήγησης, σε επαγγελματίες που ασχολούνται με την εκπαίδευση και την επικοινωνία (εκπαιδευτικούς, δικηγόρους, ιατρούς, ιερείς, πωλητές, ασφαλιστές, υπαλλήλους, στελέχη επιχειρήσεων……) Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ο πολιτιστικός χώρος "ΙΧΝΟΣ" θα λειτουργεί κα

νονικά για όλες τις ηλικίες, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή κατά τη διάρκεια όλου του έτους. Ο Χώρος Τέχνης και Πολιτισμού "ΙΧΝΟΣ" λειτουργεί στην οδό Ε. Κουρτίου 8 στην πλατεία Ανδριάρα στον Πύργο.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ (2) Συνεχίζουμε τις σκέψεις μας και τις προτάσεις Γράφει ο Σταύρος μας. Στα Πανεπιστήμιο αποκτάμε την γνώση και μας με Μαθηματικούςκυρίως συνειρμούς, στην πιο καλούμαστε να την μεταφέρουμεστα παιδιά με Σταυρόπουλος , παρεξηγημένη σύζευξη που υπάρχει στην Εκπαιπρωτόπλαστη μορφή, για να αφομοιωθεί αποτελεΜαθηματικός δευτική Κοινότητα. σματικά.Αυτό όμως γίνεται από τον καθένα κατά το ΓΝΩΣΗ - ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ - ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ δοκούν και τα αποτελέσματα είναι ανάλογα με τον Αξιολογούμε κάτι, όταν άμεσα ή έμμεσα έχουμε συμβάλλει αλτρουισμό και πατριωτισμό του. Επειδή η διδασκαλία δεν μποστην ανάδειξη και μορφοποίηση της αξίας του. Οι καθηγητές και ρεί να στηρίζεται σε τέτοιου είδους μεταβλητέςστα περισσότερα οι δάσκαλοι αξιολογούν τους μαθητές τους σε ότι έχουν διδάξει κράτη οι υποψήφιοι Δάσκαλοι και Καθηγητές προτού διοριμε τεστ και διαγωνίσματα. Οι απόφοιτοι των Λυκείων διαγωνί- στούνσε σχολείο επιμορφώνονται επί ένα ολόκληρο χρόνο κυρίζονται στα διδαχθέντα και αξιολογούνται με κριτήρια και οδηγί- ως σε θέματα διδακτικήςπαρακολουθώντας στις σχολικές αίες των αρμόδιων Επιτροπών του Υπουργείου, ώστε να διασφαλί- θουσες πως γίνεται το μάθημα στα παιδιάαπό ειδικούς και έζεται κατά το μέγιστο η αντικειμενικότητα. Έτσι λοιπόν φτάνου- μπειρους δασκάλους και καθηγητές. με στο πιο δύσκολο θέμα που μετά την ανακοίνωση των αποτεΠΡΟΤΑΣΗ: Το νέο σύστημα αξιολόγησης Δασκάλων και Καθηλεσμάτων των Πανελλήνιων Εξετάσεων θα διαμορφώσει την Ε- γητών να εφαρμοστεί στους νεοδιοριζόμενους που θα έχουν πικαιρότητα. εκπαιδευτεί πως γίνεται το μάθημα στην τάξη χωρίς virtual realΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατί δεν γίνεται αξιολόγηση Καθηγητών και Δασκά- ity. Ούτως ή άλλως εμείς οι παλιοί θα τους αδειάσουμε τις θέσεις. Οι μεταρρυθμίσειςχρειάζονται σχεδιασμό και το βασικότελων; ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Γιατί δεν προηγήθηκε εκπαίδευση στο πως θα κά- ρο όλων για κάθε τι νέο, είναι ο μίτος τηςΑριάδνης, γιατί αλλιώς νουν το μάθημα. Να κάνουμε αναλυτικά ακέραιη την σκέψη δεν υπάρχει Μινώταυρος.


Eιδήσεις

/ ÐÝìðôç 20 Éïõíßïõ 2013

Για την παραμονή ενός πυροσβεστικού ελικοπτέρου Ericson καθώς και κλιμακίου πυροσβεστικών αεροσκαφών (Canader) στο Αεροδρόμιο Ανδραβίδας (117 Πτέρυγα Μάχης) ενημέρωσε τον Βουλευτή Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργό Απασχόλησης Γιώργο Κοντογιάννη ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Δένδιας, απαντώντας σε Ερώτηση που είχε καταθέσει ο πρώτος στη Βουλή. Όπως αναφέρει ο αρμόδιος Υπουργός: "για την από αέρος πυρόσβεση έχει προβλεφθεί η τοποθέτηση ενός μισθωμένου πυροσβεστικού ελικοπτέρου κι ενός κλιμακίου πυροσβεστικών αεροσκαφών (Canadair) στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας (117 Πτέρυγα Μάχης), με σκοπό τη μείωση του χρόνου ανταπόκρισης σε οποιοδήποτε δασικό συμβάν στην υπόψη περιφέρεια, η δράση των οποίων ενισχύεται, κατά περίπτωση, με εναέρια και επίγεια μέσα από την υπόλοιπη χώρα".

120.000 ευρώ για επισκευή σε ένα κλειστό δημοτικό σχολείο…

“Να πιάνουν τόπο τα χρήματα στους ΟΤΑ” Του Παναγιώτη Σκαρτσιάρη Δημοτικού Συμβούλου Eπιτακτική είναι η ανάγκη για τον περιορισμό της σπατάλης του δημόσιου χρήματος, που διαχειρίζονται οι ΟΤΑ όσον αφορά την υλοποίηση διαφόρων έργων και δράσεων. Η επιλογή των έργων που εκτελούνται τόσο μέσα από εθνικούς όσο και από κοινοτικούς πόρους, θα πρέπει να γίνεται με γνώμονα τη διασφάλιση των χρημάτων που εκταμιεύονται σε συνδυασμό και με τη χρησιμότητα των εργασιών που εκτελούνται. Σε αρκετές περιπτώσεις οι εγκρίσεις των χρημάτων αυτών που αφορούν σημαντικά ποσά , δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες που υπάρχουν από την επιλογή των έργων αλλά και από το πραγματικό κόστος των εργασιών. Σαν χαρακτηριστικό παράδειγμα μπορούμε να αναφέρουμε την έγκριση ποσού ύψους 120.000 ευρώ σε δήμο της Ηλείας για την επισκευή δημοτικού σχολείου σε μικρή τοπική κοινότητα , το οποίο να σημειωθεί εδώ και πολλά χρόνια έχει σταματήσει τη λειτουργία του! Χωρίς ν' απαξιώνουμε τα μικρά χωριά διότι και εγώ κατάγομαι από ένα τέτοιο (Βύλιζα), θεωρώ πως τα χρήματα εφόσον εγκρίνονται θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για την πραγματική ανακούφιση των κατοίκων, με έργα άμεσης προτεραιότητας και ουσίας.

11

Η σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων

Γιώργος Κοντογιάννης

Για την εναέρια πυροσβεστική δύναμη

w w w . p r o t i n e w s . g r

Ψάχνουν την συμβιβαστική λύση Τ

ρεισήμισι ώρες διήρκεσε η χθεσινοβραδινή κρίσιμη συνάντηση των τριών κυβερνητικών εταίρων με αντικείμενο την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης στο θέμα της ΕΡΤ. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης εξήλθαν του Μεγάρου Μαξίμου χωρίς να κάνουν δηλώσεις. Στη συνάντηση μετείχε και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Με κοινές θέσεις προσήλθαν Βενιζέλος και Κουβέλης, μετά το ραντεβού τους το μεσημέρι στην Βουλή. Αμετακίνητος εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το βράδυ της Τρίτης με τον Πρωθυπουργό. Πάντως, πληροφορίες των τελευταίων ωρών κάνουν λόγο για έντονο εκνευρισμό στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ως ύστατη υποχώρηση φέρεται να εξετάζεται το ενδεχόμενο συμβιβασμού με προσωρινή πρόσληψη μεγαλύτερου αριθμού εργαζομέ-

νων της ΕΡΤ, (περισσότερων από 1.000). Στην τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Σαμαρά με τον κ. Βενιζέλο, συζητήθηκαν, σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, οι διαφορετικές ερμηνείες της απόφασης της ΣτΕ που διατάσσει άμεσα την επαναλειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ επιμένουν ότι η ΕΡΤ πρέπει να αρχίσει να επαναλειτουργεί με το προηγούμενο καθεστώς και μετά να γίνουν οι αλλαγές. Το Μαξίμου, από την άλλη, προτείνει τη δημιουργία με-

Ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος υπέγραψε απόφαση για την ανάθεση έργου προσδιορισμού των ανθεκτικών ποικιλιών πατάτας στον επιβλαβή οργανισμό καραντίνας Synchytrium endobioticum Schilb, στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο. Η Απόφαση προωθήθηκε στο συναρμόδιο Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα για υπογραφή.Με την Από-

ταβατικού φορέα, στον οποίο θα προσληφθούν λίγοι εργαζόμενοι, με δίμηνες συμβάσεις και διαμόρφωση νέων στούντιο στη Βουλή από όπου θα γίνονται οι εκπομπές. Ο κ. Βενιζέλος είπε στον κ. Σαμαρά, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία τους, πως επιμένει στις θέσεις που έχει δημόσια διατυπώσει. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι το ΣτΕ διατάζει το άμεσο άνοιγμα της ΕΡΤ, καθώς και ότι η παράταση του κλεισίματος συνιστά παραβίαση αυτής της διαταγής, που δείχνει ασέβεια προς το δημοκρατικό κράτος δικαίου.

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Έρευνα για ανθεκτικές ποικιλίες πατάτας φαση αυτή, το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο αναλαμβάνει να διεξάγει δοκιμές εργαστηρίου και αγρού σε συνεργασία με την αρμόδια ΔΑΟΚ Δράμας, όπου σε καλλιέργειες πατάτας για πρώτη φορά διαπιστώθηκε η προσβολή από

Για το θέμα της ΕΡΤ ο κ. Βενιζέλος φέρεται να είπε στον κ. Σαμαρά ότι περιμένει προτάσεις με τις οποίες θα εκτελείται η διαταγή του ΣΤΕ για άμεσο άνοιγμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ώστε να μην υπάρχουν, πλέον, τριβές μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων και να ξεπεραστεί η πρόσφατη κυβερνητική κρίση. Ο κ. Βενιζέλος έθεσε στον κ. Σαμαρά και το θέμα της λειτουργίας της κυβέρνησης, το οποίο προτίθεται να επαναφέρει, έτσι κι αλλιώς, στην αποψινή σύσκεψη των τριών αρχηγών.

το συγκεκριμένο οργανισμό καραντίνας. Στόχος των δοκιμών αυτών είναι ο καθορισμός των ποικιλιών πατάτας που είναι ανθεκτικές σε φυλές του Synchytrium endobioticum Schilb. Βάσει της κείμενης νομοθεσίας, μόνο ανθεκτικές ποικιλίες πατάτας επιτρέπεται να καλλιεργούνται στη ζώνη ασφαλείας, προκειμένου να περιοριστεί και να παρεμποδιστεί η διασπορά του επιβλαβούς οργανισμού.


12

w w w . p r o t i n e w s . g r

Ειδήσεις

/ ÐÝìðôç 20 Éïõíßïõ 2013

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά την συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ

Ομαλά η λειτουργία των σχολείων τον Σεπτέμβρη Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του ΠΥΣΔΕ στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, πραγματοποίησαν καθηγητές από όλο το Νομό και μέλη της ΕΛΜΕ Ηλείας. Εκπαιδευτικοί και μέλη, ζήτησαν από τους αιρετούς και τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώργο Βένδρα να μην περάσει η πρόταση του Υπουργείου με την οποία προβλέπονται περικοπές θέσεων εκπαιδευτικών, προκειμένου να λειτουργήσουν ομαλά από τον Σεπτέμβρη, όλα τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας. Αναφερόμενος στην κινητοποίηση - διαμαρτυρία των εκπαιδευτικών ο αιρετός ΑΠΥΣΔΕ Ηλίας Παπαχατζής σημείωσε "είμαστε αντίθετοι με την πολιτική της κυβέρνησης, που θέλει την βίαιη μετακίνηση και την απόλυση εκπαιδευτικών, γεγονός το οποίο θα δημιουργήσει πρόβλημα στην μόρφωση των παιδιών". Η συνάντηση ήταν σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα καθώς ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης επισήμανε ότι τα σχολεία θα λειτουργήσουν βάση των φετινών προδιαγραφών χωρίς υπεράριθμους μαθητές, ενώ σημείωσε ότι οι καθηγητές οι οποίοι υπηρετούν στον Νομό είναι αναγκαίοι για να πραγματοποιηθεί η δημόσια εκπαίδευση "Η θέση της ΕΛΜΕ είναι ότι για να αποφευχθεί η αναστάτωση τον Σεπτέμβρη θα πρέπει να είναι όλοι στις θέσεις τους, γεγονός το οποίο θα διασφαλίσει το αγαθό της μόρφωσης για όλα τα παιδιά αλλά και ψυχική και οικογενειακή ηρεμία στους εκπαιδευτικούς. Ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει τα σχέδια της καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα βρεθεί αντιμέτωπη με την εκπαιδευτική κοινότητα" υπογράμμισε ο Η. Παπαχατζής.

ΕΠΑΛ

Την Τετάρτη η ανακοίνωση των βαθμολογιών Την Τετάρτη το μεσημέρι αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των υποψηφίων των ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις πανελλαδικές. Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων των ΕΠΑΛ (Ομάδα Α') θα αναρτηθούν το μεσημέρι σε όλα τα ΕΠΑΛ της χώρας. Παράλληλα, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ (Ομάδα Α') θα μπορούν, μετά τη 1:00 μ.μ. να βρίσκουν τη βαθμολογία τους και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Íçðéáãùãïß áðü üëï ôïí Íïìü Çëåßáò Ýäùóáí ôï ðáñüí óôçí çìåñßäá ðïõ äéïñãáíþèçêå ÷èåò óôïí Ðýñãï

Ημερίδα νηπιαγωγών

Οι τεχνολογίες πληροφορικής στα νήπια Η μερίδα για τους νηπιαγωγούς του νομού Ηλείας πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο χώρο του συνεδριακού κέντρου της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας. Στο πλαίσιο της ημερίδας τέθηκαν ζητήματα οργάνωσης των χώρων των νηπιαγωγείων ενώ συζητήθηκε το θέμα το ζήτημα του "πότε χρησιμοποιούνται οι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας στο νηπιαγωγείο".

Όπως χαρακτηριστικά επισημάνθηκε η ταχύτατη ανάπτυξης των Επιστημών και Τεχνολογιών της Πληροφορίας καιτων Επικοινωνιών Τ.Π.Ε.- έχει οδηγήσει σε μια νέα πραγματικότητα όλους τους τομείς . Έτσι οι ανάγκες προσαρμογής της εκπαιδευτικής διαδικασίας στις απαιτήσεις της νέας αυτής πραγματικότητας, επιτάσσουν την έντα-

ξη των Επιστημών και Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών σε όλα τα στάδια του εκπαιδευτικού συστήματος, ώστε να αντεπεξέλθει στις σύγχρονες απαιτήσεις μόρφωσης και κατάρτισης και στις ραγδαίες εξελίξεις της αγοράς εργασίας. Η εισαγωγή και αξιοποίηση των Τ.Π.Ε. στο σύγχρονο σχολείο έχει επιφέρει κα-

ταλυτικές αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα. Το παραδοσιακό σχολείο που βασιζόταν στον εκπαιδευτικό που κατείχε την πληροφορία και την γνώση και την μετέδιδε στον μαθητή, μετατρέπεται σε ένα νέο τύπο σχολείου, όπου ο ρόλος του εκπαιδευτικού είναι καθοδηγητικός και συμβουλευτικός και ο μαθητής αποκτά την πληροφορία και την γνώση μέσω του υπολογιστή και των νέων τεχνολογιών, λειτουργώντας ως ερευνητής καθοδηγούμενος από τον εκπαιδευτικό και καλλιεργώντας έτσι τις δεξιότητας και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του. Η ιδιότητα της αλληλεπίδραστικότητας, πάνω στην οποία βασίζονται οι νέες τεχνολογίες προσφέρει στο

μαθητή τη δυνατότητα να συμμετέχει μαζί με τον δάσκαλο του στον σχεδιασμό των μαθησιακών δραστηριοτήτων και να εκφράζει ελεύθερα τις αντιλήψεις και τα συναισθήματα του. Επίσης διαμορφώνεται η κατάλληλη ψυχοπαιδευτική σχολική ατμόσφαιρα και επικοινωνία μεταξύ των μελών τάξης, στα πλαίσια μία τάσης για ισότιμη σχέση αλληλεπίδραση και ανατροφοδότηση. Η ταχύτατη ανάπτυξη των ΤΠΕ οδηγεί την κοινωνία σε αλλαγές με πολύ γρήγορους ρυθμούς και το σχολείο οφείλει να είναι σε θέση να παρακολουθεί την εξέλιξη αυτή και να προσαρμόζεται σε αυτούς τους ρυθμούς. Α. Αγγελίδου


/ ÐÝìðôç 20 Éïõíßïõ 2013

Eκδηλώσεις

Η Φιλαρμονική της Γαστούνης

Επαναλειτουργεί από την Τρίτη

Τ

ην ερχόμενη Τρίτη στις 7 το απόγευμα ξεκινούν τα μαθήματα στη Φιλαρμονική Γαστούνης με τη συμμετοχή 18 παιδιών από το Δήμο. Το απόγευμα της Τρίτης ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Αθλητισμού Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Πηνειού Δημήτρης Βασιλόπουλος προκάλεσε σύσκεψη προκειμένου να συζητηθεί η έναρξη των μαθημάτων τη θερινή περίοδο. Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν 18 μαθητές οι οποίοι μαζί με τους γονείς τους αλλά και τους μουσικούς Ανδρέα Φλουσκούνη - που θα παραδίδει δωρεάν μαθήματα- και Χρυσόστομο Αντωνιάδη συζήτησαν όλες τις λεπτομέρειες για

την εκ νέου λειτουργία της Φιλαρμονικής. Τα μαθήματα για τη θερινή περίοδο ξεκινούν την ερχόμενη Τρίτη, ενώ από Σεπτέμβριο αναμένεται η δημιουργία και νέου τμήματος. Οι μαθητές θα παρακολουθούν τα μαθήματα δωρεάν ενώ τα θεωρητικά θα πραγματοποιούνται στο χώρο του

ΚΑΠΗ και τα πρακτικά στο χώρο της Φιλαρμονικής. Μιλώντας για την επαναλειτουργία της Φιλαρμονικής Γαστούνης ο κ. Βασιλόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων : "Αυτό το διάστημα άκουσα πολλά σχόλια και πολλές φορές κακόβουλα από ανθρώπους που είτε συζητούσαν στο καφενείο είτε το έπαιζαν λογοτέχνες

από τον καναπέ τους. Προσωπικά προτίμησα το δρόμο της σιωπής και των έργων. Ο χρόνος και οι συμπολίτες μου με δικαίωσαν για άλλη μια φορά και θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους δασκάλους αλλά και τους γονείς που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους". Βάσω Κοκκινογένη

w w w . p r o t i n e w s . g r

13

Την Κυριακή η ετήσια εκδήλωση των χορευτικών τμημάτων στο ανοιχτό Θέατρο Καβασίλων

“Ο χορός στον κύκλο του χρόνου” από τον Πολιτικό Σύλλογο “Αρχαία Ήλις” Μια ξεχωριστή μουσικοχορευτική παράσταση όπου θα αναβιώσουν δρώμενα, ήθη, έθιμα και παραδόσεις όπως εξελίχτηκαν στο πέρασμα του χρόνου και θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από όλη την Ελλάδα διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαστούνης και Περιχώρων "Η Αρχαία Ήλις". Η παράσταση υπό τον τίτλο "Ο χορός στο πέρασμα του χρόνου" θα πραγματοποιηθεί στις 9 το βράδυ της ΚυριαÏ ðñüåäñïò ôïõ κής στο ανοιχτό Θέατρο των ΚαβασίÐïëéôéóôéêïý λων. Επί σκηνής αναμένεται να εμφα- Óõëëüãïõ Ãáóôïýíçò νιστούν περίπου 140 χορευτές με τα êáé Ðåñé÷þñùí "Ç τμήματα να ξεκινούν από νηπιακές η- Áñ÷áßá ¹ëéò" Óðýñïò λικίες και να φθάνουν μέχρι και τους Âáóéëåßïõ ενήλικες. Οι χορευτές όπως επεσήμανε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Σπύρος Βασιλείου θα ταξιδέψουν το κοινό παρουσιάζοντας παραδοσιακούς χορούς από τις Κυκλάδες, την κρήτη, τη Θεσσαλία, την Πελοπόννησο, τη Ρούμελη και τα Δωδεκάνησα φορώντας τις αντίστοιχες φορεσιές της κάθε περιοχής. Ο κ. Βασιλείου ανέφερε μεταξύ άλλων : "Πρόκειται για την ετήσια εκδήλωση του Συλλόγου μας όπου τα χορευτικά τμήματα θα παρουσιάσουν στο κοινό όσα προετοίμαζαν τη χρονιά που πέρασε υπό την καθοδήγηση της δασκάλας χορού Γεωργίας Λάττα. Αυτή τη χρονιά θα παρουσιαστούν επίσης δρώμενα που έχουν σχέση με την παράδοση του τόπου μας, όπως αυτά εξελίχτηκαν στο πέρασμα του χρόνου. Οι χορευτές αλλά και το σύνολο των μελών του Συλλόγου υποσχόμαστε ένα μοναδικό θέαμα και περιμένουμε οι πολίτες του Δήμου Πηνειού αλλά και της ευρύτερης περιοχής να ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας".

Βάσω Κοκκινογένη

Φιλαρμονική εταιρία Πύργου "Απόλλων"

Τιμούν την μέρα μουσικής Το 1982, την 21η Ιουνίου με πρωτοβουλία του Γάλλου Υπουργού Πολιτισμού Jack Lang γιορτάστηκε στην Γαλλία για πρώτη φορά η γιορτή μουσικής με σκοπό να βγούνε "όλοι οι μουσικοί στους δρόμους". Από τότε όλη η Ευρώπη την συγκεκριμένη μέρα γιορτάζει μουσικά. Για άλλη μια χρονιά η Φιλαρμονική Πύργου "Απόλλων" συμμετέχοντας στον θεσμό πλέον, την Παρασκευή 21 Ιουνίου θα κάνει την έναρξη των μουσικών ακουσμάτων που θα γίνουν στον Πύργο, παιανίζοντας στους δρόμους και κάνοντας μικρή συναυλία στην πλατεία. Η φιλαρμονική είναι πάντα παρούσα σε όλα τα πολιτιστικά δρώμενα του Πύργου και της περιοχής και επιθυμεί συνεργασίες πολιτιστικές και με άλλους φορείς.


14

Ειδήσεις

w w w . p r o t i n e w s . g r

Με άξονα το ανοιχτό θέατρο Καβασίλων η αναμόρφωση του οποίου ολοκληρώθηκε

Εκστρατεία καθαρισμού στην παραλία Ζαχάρως

“Λουόμενε θυμήσου πάρε ότι έφερες μαζί σου” Με το σύνθημα "Λουόμενε θυμήσου πάρε ότι έφερες μαζί σου" ο Σύλλογος Εμπόρων Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ζαχάρως πραγματοποιεί εκστρατεία καθαρισμού στην παραλία της Ζαχάρως. Όπως αναφέρει ο Σύλλογος "με πρωτοβουλία μας έτσι ώστε να κυματίζει άξια η γαλάζια σημαία της Ζαχάρως και προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν όλοι οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στη περιοχή αλλά και οι σύλλογοι (Πολιτιστικός Σύλλογος Ζαχάρως, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Ζαχάρως, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Λυκείου Ζαχάρως, Σύλλογος Ενοικιαζόμενων Δωματίων, Σύλλογος Νεολαίας Δράσης και Άθλησης Ζαχάρως, Ναυτικός Όμιλος Ζαχάρως, Αθλητικά σωματεία, η Εθελοντική Πολιτιστική Κίνηση Ζαχάρως Πολύμνια και η Διασωστική Ζαχάρως, θα πραγματοποιηθεί καθαρισμός της παραλίας Ζαχάρως την Κυριακή 23 Ιουνίου στις 9.00 το πρωί και συγκεκριμένα στο παλαιό περίπτερο της παραλίας". Αξίζει να σημειωθεί ότι την εκστρατεία καθαρισμού στην παραλία της Ζαχάρως θα συνδράμει φορτηγό του Δήμου. Θοδωρής Λάμπρος thlabros@hotmail.com

Bραδιά ντοκιμαντέρ στην Αμαλιάδα Bραδιά ντοκιμαντέρ του Δικτύου Αφύπνισης Πολιτών με μια προβολή της ταινίας "Marley" πραγματοποιήθηκε στην Αμαλιάδα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής 2013 Η Ομάδα Εθελοντών της Γιορτής της Μουσικής μαζί με μέλη του Δικτύου Αφύπνισης Πολιτών συγκεντρώθηκαν από νωρίς στην πλατεία Ανεμομύλου και αφού καθάρισαν τον περιβάλοντα χώρο διαμόρφωσαν ένα σημείο της πλατείας κατάλληλα για την προβολή. Ο Εμπορικός Σύλλογος Αμαλιάδας διέθεσε καρέκλες και ρεύμα προκειμένου να μπορεί να πραγματοποιηθεί η προβολή χωρίς προβλήματα. Η πλατεία Ανεμομύλου ζωντάνεψε με την προσέλευση του κόσμου που παρέμεινε μέχρι τα μεσάνυχτα όπου ολοκληρώθηκε και η προβολή. Σήμερα ξεκινούν οι μουσικές εκδηλώσεις της Γιορτής της Μουσικής με πρώτο σταθμό την πλατεία Καλίτσα όπου τα μουσικά σχήματα που θα παίξουν ζωντανά θα προσφέρουν μια βραδιά πλούσια σε ελληνική μουσική (έντεχνο, ρεμπέτικο, λαϊκό).

ΛΑΙΚΕΣ Κρέστενα, Γαστούνη

Καιρός αίθριος. Θερμός, 25°C έως 37°C. Άνεμοι ασθενείς βόρειοι και στη συνέχεια ασθενείς βορειοανατολικοί έως 3 μποφόρ.

/ ÐÝìðôç 20 Éïõíßïõ 2013

“Θερμό” πολιτιστικό καλοκαίρι στο Δήμο Πηνειού

Π

λούσιο σε πολιτιστικές δράσεις και παραστάσεις αναμένεται το φετινό πολιτιστικό καλοκαίρι στο δήμο Πηνειού που ξεκινά από αυτό κιόλας το Σαββατοκύριακο. Οι περισσότερες από τις φετινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο ανοιχτό θέατρο Καβασίλων η αναμόρφωση του οποίου ολοκληρώθηκε μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ.

Ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Αθλητισμού Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Πηνειού Δημήτρης Βασιλόπουλος και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καβασίλων Διονύσης Ζορμπάνος βρέθηκαν χθες στο χώρο του θεάτρου και δεν έκρυψαν την ικανοποίησή τους που το έργο ολοκληρώθηκε και είναι έτοι-

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ - ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΕΚΑΒ: 166 Κέντρο Δηλητηριάσεων: 210-7793777 Νοσοκομείο Πύργου: 26210-82300, 82360 Νοσοκομείο Αμαλιάδας: 26223 60100 Κέντρο Υγείας Κρεστένων: 26250 22222 Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας: 26260 22222 Κέντρο Υγείας Βάρδας: 26233 60000 Κέντρο Υγείας Γαστούνης: 26233 60300 Κέντρο Υγείας Σιμόπουλου: 26223 60400 ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Άμεση δράση Πύργου: 100 Αστ. Δ/νση Ηλείας: 26210-81730, 81731 Τμήμα Τροχαίας Πύργου: 2621081742 Αστυνομικό τμήμα Πύργου: 2621081734

μο να φιλοξενήσει τις δράσεις που έχουν προγραμματιστεί. Ο κ. Ζορμπάνος εξέφρασε την ευχαρίστησή του που το έργο που οραματίστηκε και δημιούργησε σε πρώτη φάση ο πρώην πρόεδρος των Καβασίλων Χρήστος Μάλλιαρης εξελίχθηκε και αναμορφώθηκε "σε χρόνο ρεκόρ", όπως χαρακτηριστικά τόνισε. Από την

Ασφάλεια Πύργου: 26210-81740 Τροχαία Πύργου: 26210-22100 Αστυνομία Αμαλιάδας: 26220-38210 Ασφάλεια Αμαλιάδας: 26220-38232 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ Πυροσβεστική Πύργου: 199 Πυροσβεστική Αμαλιάδας: 2622022199 Πυροσβεστική Λεχαινών: 2623022199 Πυροσβεστική Κρεστένων: 2625022199 Πυροσβεστικό κλιμάκιο Αρχ. Ολυμπίας: 26240- 29104 ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ Κατάκολο: 26210-41206, 41500 Κυλλήνη: 26230-26230, 92211

πλευρά του ο κ. Βασιλόπουλος αναφέρθηκε αναλυτικά στο πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο Δήμο Πηνειού και αναφερόμενος στην ολοκλήρωση του έργου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι "είναι η πρώτη φορά που διατίθεται ένα τόσο μεγάλο ποσό για την αναμόρφωση του θεάτρου και αυτό αποτελεί μια ακόμη επιτυχία του δημάρχου Αλέξη Καστρινού". Οι πολιτιστικές δράσεις ξεκινούν το Σάββατο όπου οι μαθητές της Β' Τάξης του Λυκείου Βαρθολομιού θα παρουσιάσουν στο θέατρο ένα αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι και ακολουθεί την Κυριακή η ετήσια παράσταση των χορευτών του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαστούνης "Η Αρχαία Ήλις". Στις 30 Ιουνίου προγραμματίζεται στο Τραγα-

νό μια συναυλία από τα Χρώματα της Ήλιδας, ενώ στις 17 Ιουλίου στο θέατρο των Καβασίλων ο τοπικός Σύλλογος Νεολαίας διοργανώνει μια συναυλία με τη συμμετοχή της Ευρυδίκης και του Δημήτρη Κοργιαλά. Στις 20 Ιουλίου το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης παρουσιάζει την παράσταση "Υπάρχει και Φιλότιμο" και στις 28 Ιουλίου ακολουθεί η παράσταση "Άνδρες έτοιμοι για όλα". Ακολουθεί μουσική παράσταση από τη Συναυλιακή ορχήστρα της Φιλαρμονικής Πύργου στις 4 Αυγούστου και στις 25 Αυγούστου θα παρουσιαστεί το αφιέρωμα που έχει επιμεληθεί ο π. Γεώργιος Χαρδαβέλας που αφορά στην "Επίγεια πορεία της Παναγίας και τα χριστιανικά της προσκυνήματα στο Άγιο Όρος". Βάσω Κοκκινογένη

Πάτρα: 2610-341204 ΒΛΑΒΕΣ ΟΤΕ: 13888 ΔΕΗ: 1050 ΔΕΥΑΠ Πύργου: 26210-33702 ΔΕΥΑΠ Αμαλιάδας: 26220-23923 Επιμελητήριο Ηλείας: 26210-34154, 22541, 32225 Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πύργου: 26210-22707, 81117, 22088 Οργανισμός Εργατικής Εστίας: 26210-34797 Μητρόπολη Ηλείας: 26210-22527 ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΤΕΛ Πύργου: 26210-20600 έως 20608 Αμαλιάδας: 26220-28892 Αθηνών: 210-5134110-1 Θεσσαλονίκης: 2310-595406 Ιωαννίνων: 26510-41248

Λεχαινών: 26230-22219 Κρεστένων: 26250-22228 Σαβαλίων: 26220-61211 Λάλα: 26240-41213 Βασιλακίου: 26240-71300 Κάμενας: 26240-71330 Γούμερου: 26210-93521 Κουτσοχέρας: 26210-61024 Μουζακίου: 26210-61220 Καράτουλα: 26210-61458 Μαγούλα: 26210-61266 Χελιδόνι: 26240-51204 Λαντζόι: 26240-69049 Νεράιδα: 26240-51350 Πελόπιο: 26240-31405 Ανδραβίδα: 26230-54225 Καβάσιλα: 26230-33202 Νέα Μανωλάδα: 26230-71374 Καρδαμάς: 26220-29560 Επιτάλιο: 26210-71448 Κυπαρισσία: 27610-22260 Ανδρίτσαινα: 26260-22239 Ζαχάρω: 26250-31219 Γιαννιτσοχώρι: 26250-61468 Φιγαλεία: 26250-41696 Βάρδα: 26230-73014 Γαστούνη: 26230-35115


/ ÐÝìðôç 20 Éïõíßïõ 2013

Aπό την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης για τους μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων, Λυκείων

Διαγωνισμός ”Πρόκληση” Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Ειδήσεις - Aνακοινώσεις

w w w . p r o t i n e w s . g r

15

ΚΗΔΕΙΑ Ôïí ðïëõáãáðçìÝíï ìáò

ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΑΦΕΙΑΔΗ ÅÔÙÍ 83 Èáíüíôá êçäåõïýìå áýñéï ÐÝìðôç 20 Éïõíßïõ 2013 êáé þñá 11.00 ð.ì. áðï ôçí ïéêßá ìáò êáé ôïí Éåñü Íáü Áãßùí Êùí/íïõ & ÅëÝíçò Ãáóôïýíçò. Ðáñáêáëïýìå üóïõò ôïí ãíþñéæáí êáé ôïí áãáðïýóáí íá ðñïóÝëèïõí êáé íá ðñïóåõ÷çèïýí ìáæß ìáò ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ. Ç óýæõãïò: ÁêñéâÞ, ôá ðáéäéÜ : Íéêüëáïò & Åõôõ÷ßá, Íßêç,ôá åããüíéá : Ãéþñãïò, ÃéÜííçò, ÉùÜííá, ÂÜóéá,ïé ëïéðïß óõããåíåßò Ãñáöåßï Ôåëåôþí ÉùÜííçò Óðýñïõ ÁíäñéêÜêçò.Ôçë.:2623023925

ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ Ôï ÓÜââáôï 22 Éïõíßïõ 2013 & þñá 8:30 ð .ì. óôïí Éåñü Íáü Áãßïõ Ãåùñãßïõ (´Â ÊïéìçôÞñéï) Ðýñãïõ Ôåëïýìå ÅôÞóéï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ áãáðçìÝíïõ ìáò

ΑΛΕΞΙΟΥ ΑΘΑΝ. ΡΕΠΠΑ ÅÔÙÍ 83 Êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé ðñïóåõ÷çèïýí ìáæß ìáò ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ. Ðýñãïò 22 Éïõíßïõ 2013 ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ: Áéêáôåñßíç & Âáóßëåéïò Ðáðáäüðïõëïò,Ãåùñãßá & Âáóßëåéïò ÆáöåéñÜêçò,×ñéóôßíá & Êùíóôáíôßíïò Óôáìðáóüðïõëïò,Áèáíáóßá ÷á Íéê. Ëýêïõñá,ÁèáíÜóéïò & ÊáóóéáíÞ ÑÝððá.ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ ÔÁ ÁÍÉØÉÁ ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ Á. ÁÓÇÌÁÊÏÐÏÕËÏÓ Þ ÆÅÕÊÁÓ, ÔÇË. ÃÑÁÖÅÉÏÕ: 26210 28361 - 33119, ÏÉÊ. ÄÉÁÍÕÊÔ. 22283, ÊÉÍÇÔÏ: 6944296706 & 6932234896, ÊÏËÏÊÏÔÑÙÍÇ 11 - ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ Ôåëïýìå ôï ÓÜââáôï 22/06/2013 êáé þñá 08.30 ð.ì. åê ôïõ Éåñïý Íáïõ Áãéïõ Ãåùñãßïõ Ðåýêùí (Âéëõæáò), 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò ðïëõáãáðçìÝíçò ìáò

ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ συζ. Αντρέα ΤΖΑΒΑΡΑ Åôþí 83

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕΔΕ), αναγνωρίζοντας τις προκλήσεις του μέλλοντος, διεξήγαγε τον 1ο Διαγωνισμό Ρομποτικής στη Δυτική Ελλάδα σε συνεργασία με τον WRO Hellas, στο Παμπελοποννησιακό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο, την Κυριακή 16 Ιουνίου 2013. Ο Πιλοτικός Περιφερειακός Διαγωνισμός λειτουργεί ως προκριματικός του 5ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού ο οποίος τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι o Πανελλήνιος διαγωνισμός αποτελεί το βήμα για την Παγκόσμια Ολυμπιάδα εκπαιδευτικής ρομποτικής, η οποία το 2013 θα διεξαχθεί στην Τζακάρτα (Ινδονησία). Ο WRO (World Robot Olympiad) είναι ένας παγκόσμιος διαγωνισμός ρομποτικής που δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές από 8 - 17 ετών να εμπλακούν σε μία διαδικασία επίλυσης ενός προβλήματος χρησιμοποιώντας όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες ρομποτικής που είναι διαθέσιμες στη σημερινή εποχή. Στο διαγωνισμό παρευρέθησαν και απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Κατσιφάρας Απόστολος, ο Καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Πατρών κ. Παναγιωτακόπουλος Χρήστος (Πρόεδρος Επιστημονικής επιτροπής), ο Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Μπαρής Θόδωρος, η Προϊσταμένη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δ/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κα Χριστοπούλου Σοφία, η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας κα Ευγενία Πιερρή, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας κ. Παπαγεωργόπουλος Κωνσταντίνος, οι Σχολικοί Σύμβουλοι Πληροφορικής κ. Μπίρμπας Θεόδωρος και κ. Παπαδάκης Σπύρος. Η ΠΔΕΔΕ, αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή την Εκπαιδευτική Ρομποτική και μέσω του 5ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού έδωσε την ευκαιρία στα σχολεία της Περιφέρειας να συμμετάσχουν και να επιτύχουν καλύτερες θέσεις στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό, που διεξάγεται το Σάββατο 22 Ιουνίου 2013 στην Αθήνα. Tα σχολεία που διακρίθηκαν ήταν: στην κατηγορία Δημοτικού Σχολείου το 44ο Δ.Σχ. Πάτρας, στην κατηγορία Γυμνασίου το 1ο Γ/σιο Πύργου και στην κατηγορία του Λυκείου το 3ο ΓΕΛ Πάτρας.Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Γιώργος Παναγιωτόπουλος δήλωσε τα εξής: "Θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στον πρωτοποριακό διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Ένα διαγωνισμό που στόχο έχει την επαφή των παιδιών με προηγμένα τεχνολογικά εργαλεία, που με τη χρήση τους θα είναι σε θέση να συνεισφέρουν, υπό το πρίσμα των επιστημονικών-τεχνολογικών απαιτήσεων, στην παγκόσμια κοινότητα. Τα παιδιά στα μονοπάτια της εφαρμογής και όχι μόνο της μελέτης, των Θετικών Επιστημών, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής και της Πληροφορικής, λειτούργησαν ως μικροί εφευρέτες και προέβησαν στην κατασκευή μοντέλων. Είχαν την ευκαιρία μέσα από τις Θετικές Επιστήμες, να κατανοήσουν ότι η δράση και η κίνηση στη φυσική θα φτιάξει τα γρανάζια σε ένα ρομπότ που τελικό αποδέκτη έχει κάθε πολίτη, στοχεύοντας στην ποιοτική αναβάθμιση τη ζωής και της καθημερινότητάς του. Η εκπαίδευση, ως κοινωνική συνιστώσα οφείλει να ανταποκρίνεται πάντα στις προκλήσεις του μέλλοντος και να παρακολουθεί τις αλλαγές αυτές αξιοποιώντας τις Τεχνολογίες της Πληροφορίας και των Τεχνολογιών, με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση της διδακτικής πράξης και τη βελτίωση του μαθησιακού αποτελέσματος".

Êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé åíþóïõí ìáæß ìáò ôéò ðñïò ôïí Õøéóôïí äåÞóåéò ôùí. Ðåýêåò (Âßëõæá) 22/06/2013 Ï ÓÕÆÕÃÏÓ: ÁíôñÝáò,ÔÁ ÔÅÊÍÁ: Çëßáò, ÍéêïëÝôôá, ×ñÞóôïò.ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ, ÏÉ Ë. ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ Ãñáö. Ôåëåôþí:ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ Ìáíùëïðïýëïõ 58 Ôçë. üëï ôï 24ùñï 26210 30730 - 34217 - 34017 25223 - 27158 Êéíçôü: 6944 342471 ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ

Ðýñãïò, 19-06-2013 Áñéèì.ðñùô.: 360 Ä

ÅËËÇÍÉÊÇ ÄÇÌÏÊÑÁÔÉÁ ÍÏÌÏÓ ÇËÅÉÁÓ ÄÇÌÏÓ ÐÕÑÃÏÕ ÃÑÁÖÅÉÏ ÄÇÌÁÑ×ÏÕ

ÐÅÑÉËÇØÇ ÄÉÁÊÇÑÕÎÇÓ

Ï ÄÇÌÁÑ×ÏÓ ÐÕÑÃÏÕ äéáêçñýóóåé ðëåéïäïôéêÞ ðñïöïñéêÞ äçìïðñáóßá ãéá ôç ìåôáâßâáóç óå ôñßôïõò, Ýíáíôé áíôáëëÜãìáôïò, ôïõ äéêáéþìáôïò áðëÞò ÷ñÞóçò ôìçìÜôùí ÷þñïõ áéãéáëïý êáé ðáñáëßáò ôá ïðïßá âñßóêïíôáé óôá üñéá ôçò äéïéêçôéêÞò ðåñéöÝñåéáò ôïõ ÄÞìïõ Ðýñãïõ. ÐÅÑÉÃÑÁÖÇ ÔÌÇÌÁÔÙÍ Ôá ôìÞìáôá ÷þñùí áéãéáëïý êáé ðáñáëßáò, ãéá ôá ïðïßá ðáñá÷ùñåßôáé ôï äéêáßùìá áðëÞò ÷ñÞóçò ôïõò, áíáöÝñïíôáé óôïí ðßíáêá ðïõ áêïëïõèåß: ÔÌÇÌÁ

ÔÏÐÏÈÅÓÉÁ

ÓÕÍÏËÉÊÏ

1

ÔÊ ËÅÂÅÍÔÏ×ÙÑÉÏÕ

Ýùò 500 ô.ì.

2

ÔÊ ÊÁÔÁÊÏËÏÕ ÈÅÓÇ "ÐËÁÊÅÓ"

Ýùò 140 ô.ì.

3

ÔÊ ÓÊÏÕÑÏ×ÙÑÉÏÕ ÈÅÓÇ "ÊÁÂÏÕÑÉ"

Ýùò 500 ô.ì.

4

ÔÊ ÃÑÁÍÉÔÓÅÉÊÙÍ ÈÅÓÇ "ÊÁÂÏÕÑÉ"

Ýùò 500 ô.ì.

5

ÔÊ ÃÑÁÍÉÔÓÅÉÊÙÍ ÈÅÓÇ "ÁÍÔËÉÏÓÔÁÓÉÏ"

Ýùò 500 ô.ì.

6

ÔÊ ÁÃ. ÇËÉÁ ÈÅÓÇ 1Ç

Ýùò 500 ô.ì.

7

ÔÊ ÁÃ. ÇËÉÁ ÈÅÓÇ 2Ç

Ýùò 500 ô.ì.

8

ÐÅÑÉÏ×Ç ÓÐÉÁÍÔÆÁ ÐÕÑÃÏÕ

Ýùò 500 ô.ì.

ÅÌÂÁÄÏÍ

9

ÐÅÑÉÏ×Ç ÓÐÉÁÍÔÆÁ ÐÕÑÃÏÕ ÈÅÓÇ "ÁÃ.ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ" Ýùò 500 ô.ì.

10

ÐÅÑÉÏ×Ç ÓÁÑÁÊÉÍÁÓ ÐÕÑÃÏÕ

Ýùò 500 ô.ì.

11

ÔÊ ÁÃ. ÉÙÁÍÍÇ ÈÅÓÇ "ËÅÔÑÉÍÁ"

Ýùò 500 ô.ì.

12

ÔÊ ÁÍÅÌÏ×ÙÑÉÏÕ

Ýùò 500 ô.ì.

Ôá áíùôÝñù ôìÞìáôá áðïôõðþíïíôáé i)óå õðüâáèñï ïñèïöùôï÷Üñôç áðü ôçí åöáñìïãÞ "OPEN" ôçò Êôçìáôïëüãéï Á.Å. (åëåýèåñç èÝáóç ïñÐýñãïò, 19-06-2013 Áñéèì.ðñùô.: 359 Ä

ÅËËÇÍÉÊÇ ÄÇÌÏÊÑÁÔÉÁ ÍÏÌÏÓ ÇËÅÉÁÓ ÄÇÌÏÓ ÐÕÑÃÏÕ ÃÑÁÖÅÉÏ ÄÇÌÁÑ×ÏÕ

ÐÅÑÉËÇØÇ ÄÉÁÊÇÑÕÎÇÓ

Ï ÄÇÌÁÑ×ÏÓ ÐÕÑÃÏÕ äéáêçñýóóåé ðëåéïäïôéêÞ ðñïöïñéêÞ äçìïðñáóßá ãéá ôç ìåôáâßâáóç óå ôñßôïõò, Ýíáíôé áíôáëëÜãìáôïò, ôïõ äéêáéþìáôïò áðëÞò ÷ñÞóçò ôìçìÜôùí ÷þñïõ áéãéáëïý êáé ðáñáëßáò ôá ïðïßá âñßóêïíôáé óôá üñéá ôçò äéïéêçôéêÞò ðåñéöÝñåéáò ôïõ ÄÞìïõ Ðýñãïõ. ÐÅÑÉÃÑÁÖÇ ÔÌÇÌÁÔÙÍ Ôá ôìÞìáôá ÷þñùí áéãéáëïý êáé ðáñáëßáò, ãéá ôá ïðïßá ðáñá÷ùñåßôáé ôï äéêáßùìá áðëÞò ÷ñÞóçò ôïõò, áíáöÝñïíôáé óôïí ðßíáêá ðïõ áêïëïõèåß: ÓÕÍÏËÉÊÏ

ÔÌÇÌÁ

ÔÏÐÏÈÅÓÉÁ

1

ÔÊ ËÅÂÅÍÔÏ×ÙÑÉÏÕ

20 ô.ì.

2

ÔÊ ÊÁÔÁÊÏËÏÕ ÈÅÓÇ "ÐËÁÊÅÓ"

20 ô.ì.

3

ÔÊ ÓÊÏÕÑÏ×ÙÑÉÏÕ ÈÅÓÇ "ÊÁÂÏÕÑÉ"

20 ô.ì.

4

ÔÊ ÃÑÁÍÉÔÓÅÉÊÙÍ ÈÅÓÇ "ÊÁÂÏÕÑÉ"

20 ô.ì.

5

ÔÊ ÃÑÁÍÉÔÓÅÉÊÙÍ ÈÅÓÇ "ÁÍÔËÉÏÓÔÁÓÉÏ"

20 ô.ì.

6

ÔÊ ÁÃ. ÇËÉÁ ÈÅÓÇ 1Ç

20 ô.ì.

7

ÔÊ ÁÃ. ÇËÉÁ ÈÅÓÇ 2Ç

20 ô.ì.

8

ÐÅÑÉÏ×Ç ÓÐÉÁÍÔÆÁ ÐÕÑÃÏÕ

20 ô.ì.

9

ÐÅÑÉÏ×Ç ÓÐÉÁÍÔÆÁ ÐÕÑÃÏÕ ÈÅÓÇ "ÁÃ.ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ"

20 ô.ì.

10

ÐÅÑÉÏ×Ç ÓÁÑÁÊÉÍÁÓ ÐÕÑÃÏÕ

20 ô.ì.

11

ÔÊ ÁÃ. ÉÙÁÍÍÇ ÈÅÓÇ "ËÅÔÑÉÍÁ"

20 ô.ì.

12

ÔÊ ÁÍÅÌÏ×ÙÑÉÏÕ

20 ô.ì.

ÅÌÂÁÄÏÍ

Ôá áíùôÝñù ôìÞìáôá áðïôõðþíïíôáé i)óå õðüâáèñï ïñèïöùôï÷Üñôç áðü ôçí åöáñìïãÞ "OPEN" ôçò Êôçìáôïëüãéï Á.Å. (åëåýèåñç èÝáóç

èïöùôï÷áñôþí) êáé ii)áðüóðáóìá ôïðïãñáöéêïý äéáãñÜììáôïò êáèïñéóìïý áéãéáëïý. ÓÊÏÐÏÓ ÌÅÔÁÂÉÂÁÓÇÓ ÔÏÕ ÄÉÊÁÉÙÌÁÔÏÓ ÁÐËÇÓ ×ÑÇÓÇÓ Ç ìåôáâßâáóç ôïõ äéêáéþìáôïò áðëÞò ÷ñÞóçò áéãéáëïý êáé ðáñáëßáò áðü ôï ÄÞìï Ðýñãïõ ðñïò ôñßôïõò ãßíåôáé áðïêëåéóôéêÜ ãéá ôçí Üóêçóç äñáóôçñéïôÞôùí ðïõ åîõðçñåôïýí ôïõò ëïõüìåíïõò Þ ôçí áíáøõ÷Þ ôïõ êïéíïý êáé óõãêåêñéìÝíá ãéá ôïðïèÝôçóç îáðëùóôñþí êáé ïìðñåëþí. ×ÑÏÍÏÓ & ÔÑÏÐÏÓ ÄÉÅÍÅÑÃÅÉÁÓ ÄÇÌÏÐÑÁÓÉÁÓ Ç äçìïðñáóßá èá äéåîá÷èåß ôçí ÔÑÉÔÇ 02 ÉÏÕËÉÏÕ 2013 êáé þñá Ýíáñîçò 0900 óôá ãñáöåßá ôçò Ä/íóçò Ôå÷íéêþí Õðçñåóéþí êáé ÐåñéâÜëëïíôïò ôïõ ÄÞìïõ Ðýñãïõ (Ðáôñþí êáé Ô.Ðåôñïðïýëïõ, Ðïëýêåíôñï, 1ïò üñïöïò) åíþðéïí ôçò åðéôñïðÞò ôïõ Üñèñïõ 1 ôïõ Ð.Ä. 270/1981, üðùò áõôÞ óõãêñïôÞèçêå ìå ôçí 82/2013 áðüöáóç ôïõ Äçìïôéêïý Óõìâïõëßïõ. Ç äçìïðñáóßá áöïñÜ üëá ôá ôìÞìáôá áéãéáëïý êáé ðáñáëßáò, üðùò ðåñéãñÜöïíôáé áíùôÝñù. ÅÐÁÍÁËÇØÇ ÄÇÌÏÐÑÁÓÉÁÓ Óå ðåñßðôùóç ðïõ äåí õðÜñîïõí åíäéáöåñüìåíïé ãéá êÜðïéï áðü ôá ôìÞìáôá ôïõ Üñèñïõ 1 ôçò ðáñïýóáò ç äçìïðñáóßá èá åðáíáëçöèåß, ïßêïèåí õðü ôïõ ÄçìÜñ÷ïõ Ðýñãïõ ÷ùñßò Üëëç ãíùóôïðïßçóç Þ äçìïóßåõóç, ôçí ÔÑÉÔÇ 09 ÉÏÕËÉÏÕ 2013 þñá 0900, óôïí ßäéï ÷þñï êáé ìå ôïõò ßäéïõò üñïõò äéáêÞñõîçò. ÄÉÊÁÉÏËÏÃÇÔÉÊÁ Ôá áðáéôïýìåíá äéêáéïëïãçôéêÜ ãéá ôç óõììåôï÷Þ óôç äçìïðñáóßá êáôáôßèåíôáé óôï ÄÞìï Ðýñãïõ (ãñáöåßï ðñùôïêüëëïõ) ôï áñãüôåñï Ýùò ôçí ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ 28 ÉÏÕÍÉÏÕ 2013. ÄéêáéïëïãçôéêÜ ðÝñáí ôçò ùò Üíù ïñéóèåßóáò çìåñïìçíßáò äåí ãßíïíôáé äåêôÜ. ÐËÇÑÏÖÏÑÉÅÓ Ðëçñïöïñßåò êáé áíôßãñáöá ôçò äéáêÞñõîçò ðáñÝ÷ïíôáé áðü ôç ãñáììáôåßá ôçò åðéôñïðÞò äéåíÝñãåéáò ôçò äçìïðñáóßáò êáôÜ ôéò åñãÜóéìåò çìÝñåò êáé þñåò. (Áñìüäéá õðÜëëçëïò êá Êáðíßóç Ðéðßíá, Ðáôñþí êáé Ô.Ðåôñïðïýëïõ, Ðïëýêåíôñï, 1ïò üñïöïò). Ï ÄÇÌÁÑ×ÏÓ ÐÕÑÃÏÕ ÌÁÊÇÓ ÐÁÑÁÓÊÅÕÏÐÏÕËÏÓ

ïñèïöùôï÷áñôþí) êáé ii)áðüóðáóìá ôïðïãñáöéêïý äéáãñÜììáôïò êáèïñéóìïý áéãéáëïý. ÓÊÏÐÏÓ ÌÅÔÁÂÉÂÁÓÇÓ ÔÏÕ ÄÉÊÁÉÙÌÁÔÏÓ ÁÐËÇÓ ×ÑÇÓÇÓ Ç ìåôáâßâáóç ôïõ äéêáéþìáôïò áðëÞò ÷ñÞóçò áéãéáëïý êáé ðáñáëßáò áðü ôï ÄÞìï Ðýñãïõ ðñïò ôñßôïõò ãßíåôáé áðïêëåéóôéêÜ ãéá ôçí Üóêçóç äñáóôçñéïôÞôùí ðïõ åîõðçñåôïýí ôïõò ëïõüìåíïõò Þ ôçí áíáøõ÷Þ ôïõ êïéíïý êáé óõãêåêñéìÝíá ãéá ôïðïèÝôçóç ôñï÷Þëáôùí êáíôéíþí, áõôïêéíïýìåíùí Þ ìç. ×ÑÏÍÏÓ & ÔÑÏÐÏÓ ÄÉÅÍÅÑÃÅÉÁÓ ÄÇÌÏÐÑÁÓÉÁÓ Ç äçìïðñáóßá èá äéåîá÷èåß ôçí ÄÅÕÔÅÑÁ 01 ÉÏÕËÉÏÕ 2013 êáé þñá Ýíáñîçò 0900 óôá ãñáöåßá ôçò Ä/íóçò Ôå÷íéêþí Õðçñåóéþí êáé ÐåñéâÜëëïíôïò ôïõ ÄÞìïõ Ðýñãïõ (Ðáôñþí êáé Ô.Ðåôñïðïýëïõ, Ðïëýêåíôñï, 1ïò üñïöïò) åíþðéïí ôçò åðéôñïðÞò ôïõ Üñèñïõ 1 ôïõ Ð.Ä. 270/1981, üðùò áõôÞ óõãêñïôÞèçêå ìå ôçí 82/2013 áðüöáóç ôïõ Äçìïôéêïý Óõìâïõëßïõ. Ç äçìïðñáóßá áöïñÜ üëá ôá ôìÞìáôá áéãéáëïý êáé ðáñáëßáò, üðùò ðåñéãñÜöïíôáé áíùôÝñù. ÅÐÁÍÁËÇØÇ ÄÇÌÏÐÑÁÓÉÁÓ Óå ðåñßðôùóç ðïõ äåí õðÜñîïõí åíäéáöåñüìåíïé ãéá êÜðïéï áðü ôá ôìÞìáôá ôïõ Üñèñïõ 1 ôçò ðáñïýóáò ç äçìïðñáóßá èá åðáíáëçöèåß, ïßêïèåí õðü ôïõ ÄçìÜñ÷ïõ Ðýñãïõ ÷ùñßò Üëëç ãíùóôïðïßçóç Þ äçìïóßåõóç, ôçí ÄÅÕÔÅÑÁ 08 ÉÏÕËÉÏÕ 2013 þñá 0900, óôïí ßäéï ÷þñï êáé ìå ôïõò ßäéïõò üñïõò äéáêÞñõîçò. ÄÉÊÁÉÏËÏÃÇÔÉÊÁ Ôá áðáéôïýìåíá äéêáéïëïãçôéêÜ ãéá ôç óõììåôï÷Þ óôç äçìïðñáóßá êáôáôßèåíôáé óôï ÄÞìï Ðýñãïõ (ãñáöåßï ðñùôïêüëëïõ) ôï áñãüôåñï Ýùò ôçí ÐÅÌÐÔÇ 27 ÉÏÕÍÉÏÕ 2013. ÄéêáéïëïãçôéêÜ ðÝñáí ôçò ùò Üíù ïñéóèåßóáò çìåñïìçíßáò äåí ãßíïíôáé äåêôÜ. ÐËÇÑÏÖÏÑÉÅÓ Ðëçñïöïñßåò êáé áíôßãñáöá ôçò äéáêÞñõîçò ðáñÝ÷ïíôáé áðü ôç ãñáììáôåßá ôçò åðéôñïðÞò äéåíÝñãåéáò ôçò äçìïðñáóßáò êáôÜ ôéò åñãÜóéìåò çìÝñåò êáé þñåò. (Áñìüäéá õðÜëëçëïò êá Êáðíßóç Ðéðßíá, Ðáôñþí êáé Ô.Ðåôñïðïýëïõ, Ðïëýêåíôñï, 1ïò üñïöïò). Ï ÄÇÌÁÑ×ÏÓ ÐÕÑÃÏÕ ÌÁÊÇÓ ÐÁÑÁÓÊÅÕÏÐÏÕËÏÓ


E

ξι ώρες διαδικασία είχαμε χθες στο δικαστήριο, με τις δυο παρατάξεις της ΕΠΣΗ να δίνουν τη δική τους "μάχη", χωρίς μάλιστα να αποφευχθούν και κάποια… παρατράγουδα ανάμεσα σε κάποιους πιο θερμόαιμους έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου. Τελικά, η απόφαση που ανακοινώθηκε γύρω στις έξι το απόγευμα, ήταν ότι παραμένει η προσωρινή διαταγή απαγόρευσης των συνεδριάσεων της ΕΠΣΗ. Η Ένωση, παραμένει ανενεργή για το επόμενο διάστημα, αλλά και το κυριότερο, έχει περιέλθει σε ένα δικαστικό θρίλερ, το οποίο τις επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσει πώς θα καταλήξει. Το δικαστήριο χθες, διατήρησε σε ισχύ την προσωρινή διαταγή απαγόρευσης συνεδριάσεων του Δ.Σ. και των Επιτροπών της Ένωσης. Αντίθετα, απέρριψε το αίτημα για αναστολή της εκπροσώπησης της ΕΠΣΗ. Έτσι παρά το γεγονός ότι η Ένωση δεν θα μπορεί να διεξάγει πρωταθλήματα, θα μπορεί να εκπροσωπηθεί στην ΕΠΟ, δια του προέδρου της Άρη Κουλούρη και του γενικού γραμματέα Δημήτρη Κωσταριά.

Äéêáóôéêü èñßëåñ óôçí ÅÐÓÇ Έξι ώρες συζητούνταν τα ασφαλιστικά μέτρα, τη στιγμή που η Ένωση παραμένει "ακινητοποιημένη", χωρίς δυνατότητα διεξαγωγής μπαράζ

ÐÅÌÐÔÇ 20 ÉÏÕÍÉÏÕ 2013

Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου

protisport@ protinews.gr

Ακαδημία Πανηλειακού Η Ακαδημία του Πανηλειακού, γιορτάζει σήμερα τη λήξη της τρέχουσας ποδοσφαιρικής σεζόν, στις εγκαταστάσεις της Συντριάδας, στις 17:30 το απόγευμα. Σε σχετική ανακοίνωσή τους, τα τμήματα υποδομής του συλλόγου αναφέρουν: "Άλλη μια ποδοσφαιρική χρονιά έφθασε στο τέλος της. Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην τελετή λήξης των μαθημάτων της Ακαδημίας του Πανηλειακού, που θα γίνει την Πέμπτη 20/6/2013 και ώρα 17.30 στο προπονητικό κέντρο της Συντριάδας. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει: 1.Σύντομο απολογισμό της χρονιάς που πέρασε. 2.Απονομή επαίνων στους αθλητές μας 3.Διασκεδαστικά παιχνίδια σε όλες τις κατηγορίες μεταξύ των παιδιών αλλά και ημίωρες φιλικές συναντήσεις ανάμεσα στα τμήματα Junior Γυναικών και Προπαιδικού - Παιδικού. Ελπίζουμε και επιθυμούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας".

Χθες , συζητήθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα των δυο Σωματείων μελών της ΕΠΣΗ, του ΠΦΟ Πανόπουλου και της Αλφειονίδας. Η απόφαση θα ανακοινωθεί σε διάστημα δέκα ημερών έως και ένα μήνα. Ενώ το Δικαστήριο θα αποφασίσει για το αν θα ορίσει προσωρινή διοίκηση στην ΕΠΣΗ, όπως έχει καταθέσει αίτημα η πλευρά Παναγόπουλου.

Σε αναμονή της απόφασης Όσον αφορά τώρα το δικαστικό θρίλερ στο οποίο έχει περιέλθει η ΕΠΣΗ, τον προσεχή Φεβρουάριο είναι να συζητηθεί η τακτική αγωγή, οπότε και θα ληφθεί η απόφαση, αν θα επαναληφθούν οι εκλογές. Ουσιαστικά πάντως, όλα θα κριθούν μέσα από την απόφαση που θα ανακοινωθεί σύντομα, αν δηλαδή θα γίνουν δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα ή όχι. Διότι αν γίνουν δεκτά (όπως προαναφέραμε μέσα στις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί η απόφαση), ουσιαστικά η διοίκηση της

ΕΠΣΗ κρίνεται έκπτωτη και πάμε σε νέες εκλογές εντός τριών μηνών. Αντίθετα αν απορριφθούν, τότε η διοίκηση συνεχίζει κανονικά. Όσον αφορά την παράταξη Παναγόπουλου (η οποία αυτή είναι ουσιαστικά που κινεί τις διαδικασίες), αμέσως μετά την προσωρινή διαταγή για απαγόρευση των συνεδριάσεων της ΕΠΣΗ, ζητάει ορισμό προσωρινής διοίκησης για να μπορέσει να συνεχίσει η Ένωση τη λειτουργία της. Έτσι λοιπόν θα συζητηθεί η αίτηση για ορισμό προσωρινής διοίκησης, η οποία ήταν να συζητηθεί προχθές και ανεβλήθη. Και τούτο διότι αν ήρετο η προσωρινή διαταγή χθες, δεν θα είχε κανένα νόημα να συζητηθεί, δεδομένου ότι η εκλεγμένη διοίκηση θα παρέμενε στη θέση της.

χουσα αγωνιστική περίοδος. Ο ΚΑΠ, προβλέπει ότι αν σε περίπτωση εκκρεμοδικίας, δεν καταστεί αυτό εφικτό, τα παιχνίδια διεξάγονται με την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου, δηλαδή τον Αύγουστο, χωρίς όμως τη δυνατότητα εκ μέρους των ομάδων να χρησιμοποιήσουν ποδοσφαιριστές που απέκτησαν κατά την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο. Και εδώ οι απόψεις διίστανται. Από την πλευρά Κουλούρη, υποστηρίζεται ότι δεν προλαβαίνουν να γίνουν τα παιχνίδια, ενώ από την πλευρά Παναγόπουλου, υποστηρίζεται ότι αν γίνει δεκτό το αίτημά τους και οριστεί προσωρινή διοίκηση, τότε μέχρι τις 5 Ιουλίου, τα παιχνίδια θα έχουν προλάβει να γίνουν.

Η τύχη των πρωταθλημάτων

Τέλος, από την ΕΠΣ Ηλείας ανακοινώθηκε ότι λόγω αδείας της υπαλλήλου τα γραφεία θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη 20/6/2013 και την Παρασκευή 21/6/2013 και θα επαναλειτουργήσουν κανονικά την Τρίτη 25/6/2013.

Κλειστά τα γραφεία Οι εξελίξεις αυτές, δημιουργούν επιπλοκές στα πρωταθλήματα. Και τούτο διότι βάσει του ΚΑΠ, τα παιχνίδια αυτά πρέπει να έχουν διεξαχθεί το αργότερο μέχρι τις 5 Ιουλίου, ημερομηνία στην οποία λήγει η τρέ-

Ο “καβγάς” για την αλληλογραφία Για ποιο λόγο όμως γίνεται όλη αυτή η φασαρία και μπορεί να οδηγηθούμε ακόμα και σε ακύρωση των εκλογών και ορισμό νέων; Η απάντηση είναι ότι δυο Σωματεία, Μέλη της ΕΠΣΗ, ο ΠΦΟ Πανόπουλου και η Αλφειονίδα, έχουν προσφύγει

4, 7, 8, 23, 32, 46 + 41

στη Δικαιοσύνη, με αφορμή την αλληλογραφία της ΕΠΣΗ με τα Σωματεία, προεκλογικά. Ουσιαστικά, έκαναν ένσταση για την αλληλογραφία αυτή, διότι-όπως υποστηρίζουν- δεν τηρήθηκε από πλευράς ΕΠΣΗ η διαδικασία αποστολής των σχετικών εγγράφων σχετικά με τις εκλογές, πληρεξούσιο κ.λπ. Ο πρόεδρος του ΠΦΟ Πανόπουλου Γιώργος Κοτσιλίμπας, υποστήριξε ότι αυτά τα έγγραφα εστάλησαν στον προπονητή του συλλόγου, αντί για το Δ.Σ. Επίσης, έκαναν ένσταση και για την απόρριψη της υποψηφιότητας του Λέντζα, λίγο πριν τις εκλογές.. Σε αυτό το σημείο, να σημειωθεί ότι στα ασφαλιστικά μέτρα συμμετείχαν

και τα Σωματεία ΠΑΟ Βάρδας και ΑΟ Αγ. Γεωργίου, τα οποία όμως στη συνέχεια αποσύρθηκαν λόγω αντίθετης γνώμης του Δ.Σ. των δυο αυτών Σωματείων, ενώ δεν κατέστη εφικτό να συμμετάσχουν σε αυτή την αίτηση φυσικά πρόσωπα, διότι ως γνωστόν, μόνο Μέλη της ΕΠΣΗ έχουν δικαίωμα να προσφύγουν, δηλαδή Σωματεία. Ως μάρτυρας από τη μια πλευρά κατέθεσε ο Βασίλης Παναγόπουλος, ενώ από την άλλη μεριά, ο ειδικός σύμβουλος της ΕΠΣΗ Χαράλαμπος Μαραθιάς. Σ. Φραγκογιαννόπουλος


17 p r o t i s p o r t @

p r o t i n e w s . g r

Νίκη Τραγανού

Ενιπέας Λαντζοϊου

Óõíå÷ßæåé óôçí ðñïåäñßá o Êïëïôïýñïò Ξεκαθαρίζει άμεσα του προπονητή Του Πάνου Ηλιόπουλου

Σ

την τελική ευθεία μπαίνει ο σχεδιασμός στις τάξεις της Νίκης Τραγανού σχετικά με τη νέα χρονιά, καθώς αφού προηγήθηκαν ορισμένες συζητήσεις και επαφές η ομάδα του διευρυμένου Δήμου Πηνειού προχώρησε στη συγκρότηση νέου Δ.Σ. Η ακριβής σύνθεσή του θα γίνει γνωστή άμεσα ίσως και σήμερα, με τον Γιώργο Κολοτούρο να συνεχίζει για μια ακόμα χρονιά στην προεδρία ενώ στα θετικά είναι η είσοδος ορισμένων νέων ατόμων στο καινούργιο σχήμα. Η όλη εξέλιξη αφήνει υποσχέσεις ενόψει της νέας χρονιάς, με το σύλλογο του Τραγανού να στοχεύει σε μια εξαιρετική πορεία.

Εξελίξεις και στα επόμενα θέματα Μετά τη διευθέτηση στο διοικητικό σκέλος με τη συγκρότηση νέου διοικητικού συμβουλίου, αναμένονται εξελίξεις και στα επόμενα θέματα που επηρεάζουν άμεσα τη λειτουργία ενόψει της νέας χρονιάς. Στην κορυφή της πυραμίδας βρίσκεται χωρίς αμφιβολία, αυτό του προπονητή. Με τον Σπύρο Αντωνόπουλο έχουν

γίνει κάποιες επαφές και έχουν ανταλλαχτεί απόψεις σχετικά με το δρόμο που πρέπει να χαραχτεί η Νίκη της νέας χρονιάς. Οι επαφές έχουν γίνει σε καλό κλίμα και το κεντρικό μήνυμα που βγαίνει είναι πως υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες για ανανέωση της συνεργασίας, με το θέμα πάντως να μην έχει κλείσει οριστικά. Πιθανό κάτι τέτοιο να γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο και αφού προηγουμένως έχει

ÐÝìðôç 20 Éïõíßïõ 2013

Απόψε γιορτάζει την άνοδο Ξεχωριστό είναι το σημερινό βράδυ για τον Ενιπέα Λαντζοϊου, καθώς στις 9:30 το βράδυ έχει προγραμματιστεί ε κ δ ή λ ω σ η ÇìÝñá ãéïñôÞò åßíáé ç óçìåñéíÞ ãéá ôïí ÅíéðÝá προκειμένου να γιορταστεί η άνοδος στην Α1 κατηγορία μετά από πάρα πολλά χρόνια. Η γιορτή αναμένεται να διεξαχθεί στην πλατεία του δημοτικού διαμερίσματος, με τους διοργανωτές να κάνουν λόγο για μια αξέχαστη βραδιά που θα κρατήσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες!!Φυσικά θα υπάρξει τραπέζι, ενώ θα υπάρχουν και ορισμένες βραβεύσεις θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να επιβραβευτεί μια τόσο σημαντική προσπάθεια που στέφθηκε με επιτυχία.

Προχωρά ο σχεδιασμός

Óôïí ðñïåäñéêü èþêï ôçò Íßêçò Ôñáãáíïý óõíå÷ßæåé ï Ãéþñãïò Êïëïôïýñïò προηγηθεί νέα επαφή ανάμεσα στις δυο πλευρές. Πέρα από το θέμα του προπονητή, τη Νίκη απασχολεί και το θέμα με

τις ανανεώσεις ποδοσφαιριστών και λογικά άμεσα θα έχουμε εξελίξεις και από αυτό το μέτωπο.

ΑΟ Χαβαρίου

Αναγέννηση Παλαιοχωρίου

Ανοιχτά όλα τα μέτωπα

Ανοιχτό για προπονητή

Συζητήσεις και επαφές γίνονται το τελευταίο διάστημα στον ΑΟ Χαβαρίου, που ταυτίζονται φυσικά με το σχεδιασμό ενόψει της νέας χρονιάς. Ανακοινώσιμο και κάτι συγκεκριμένο μπορεί να μην υπάρχει τίποτα, αλλά στους "μελανόλευκους" του διευρυμένου Δήμου Ήλιδας επικρατεί συγκεκριμένη αισιοδοξία για το πρόσωπο που θα παρουσιάσει ο σύλλογος στο νέο πρωτάθλημα. Καταρχήν στο διοικητικό κομμάτι, υπάρχει πρόθεση από μια ομάδα ατόμων 10- 15 τον αριθμό να συμμετάσχει ενεργά βοηθώντας στη νέα προσπάθεια μπαίνοντας στο νέο διοικητικό συμβούλιο. Χθες αργά το βράδυ αυτά τα άτομα θα έκαναν μια ακόμα επαφή και πιθανόν να κατέληγαν στη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου. Ο Πάνος Μαρίτσας συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες να ηγείται και τη νέα σεζόν, αλλά αυτό δεν έχει ξεκαθαρίσει οριστικά. Από κει και πέρα για πρώτη επαφή έχει γίνει και με τον Νίκο Γκρίλλα για ανανέωση της συνεργασίας στο θέμα του προπονητή, μια επαφή που έγινε σε καλό κλίμα. Το γεγονός αυτό ασφαλώς αυξάνει τις πιθανότητες για ανανέωση της συνεργασίας, με το τοπίο να ξεκαθαρίζει οριστικά προσεχώς.

Στην τελική ευθεία μπαίνει ο σχεδιασμός στις τάξεις της Αναγέννησης Παλαιοχωρίου, στην προσπάθεια που κάνει ο σύλλογος του διευρυμένου Δήμου Πηνειού να παρουσιάσει ένα αξιόλογο πρόσωπο στο προσεχές πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας. Πάνω στο μέτωπο αυτό και με δεδομένο πως το διοικητικό έχει διευθετηθεί με την ανάδειξη νέου Δ.Σ. τις προάλλες, προτεραιότητα για την Αναγέννηση αποτελεί το θέμα του προπονητή. Ανακοινώσιμο ακόμα δεν υπάρχει τίποτα, με όλα τα ενδεχόμενα να φαντάζουν ανοιχτά. Δηλαδή και αυτό της ανανέωσης της συνεργασίας με τον Γιάννη Δανίκα και αυτό της συμφωνίας με άλλον προπονητή. Μετά τη διευθέτηση και στο θέμα του προπονητή το οποίο λογικά θα ξεκαθαρίσει το αργότερο μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, σειρά θα πάρει το "κομμάτι" της μεταγραφικής ενίσχυσης. Στα πλάνα των διοικούντων είναι να αποκτηθούν ορισμένοι ποδοσφαιριστές, κάποιες πρώτες επαφές έχουν γίνει αλλά στην παρούσα φάση δεν έχουμε κάτι πιο συγκεκριμένο.

Σε ότι έχει να κάνει με το σχεδιασμό ενόψει της νέας χρονιάς, αυτός προχωρά με ικανοποιητικά βήματα. Ήδη οι νεοφώτιστοι από το βράδυ της περασμένης Κυριακής προχωρούν με ισχυρό διοικητικό συμβούλιο, ενώ έχει ανανεωθεί και η συνεργασία με τον Νίκο Αντωνόπουλο. Από εδώ και στο εξής το ενδιαφέρον εστιάζεται στο "κομμάτι" της μεταγραφικής ενίσχυσης και λογικά άμεσα θα έχουμε εξελίξεις. Π. Ηλιόπουλος

Ολυμπιάδα Γουμέρου

Αφετηρία η Συνέλευση Ο σχεδιασμός για τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά βρίσκεται στο επίκεντρο στις τάξεις της Ολυμπιάδας Γουμέρου, στην προσπάθεια που θα κάνει ο σύλλογος να παρουσιάσει ένα αξιόλογο πρόσωπο στην παρθενική της σεζόν στην Α1 κατηγορία. Αφετηρία φυσικά αποτελεί η Γενική Συνέλευση που θα διεξαχθεί άμεσα λογικά τις επόμενες ημέρες. Εκεί αφού πρώτα γίνει ο απολογισμός τόσο σε διοικητικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο, στη συνέχεια το ενδιαφέρον θα στραφεί στο κομμάτι επόμενη μέρα ενώ θα προκηρυχτούν εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου. Η άνοδος στην Α1 κατηγορία και μάλιστα για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας έχει ενθουσιάσει άπαντες στο Γούμερο, ενδιαφέρον υπάρχει αλλά κάτι τέτοιο πρέπει να φανεί έμπρακτα και στη συνέλευση. Φυσικά μετά τη διευθέτηση στο διοικητικό κομμάτι, αναμένεται να έχουμε εξελίξεις και στα υπόλοιπα θέματα όπως είναι αυτό του προπονητή και αυτό της μεταγραφικής ενίσχυσης. Άλλωστε απαιτούνται να γίνουν κάποιες κινήσεις, στην προσπάθεια που θα κάνει η Ολυμπιάδα να παρουσιάσει ένα αξιόλογο πρόσωπο σε ένα πρωτάθλημα με σημαντικό βαθμό δυσκολίας όπως είναι αυτό της Α1 κατηγορίας.


18 ÐÝìðôç 20 Éïõíßïõ 2013

p r o t i s p o r t @ p r o t i n e w s . g r

Κόροιβος

Summer Camp με Καρύδα

Ο Σάκης Καρύδας, o οποίος εκτός απροόπτου θα συνεχίσει και τη νέα περίοδο με τα κυανόλευκα του Κοροίβου (οι δυο πλευρές βρίσκονται κοντά σε συνφωνία), θα έχει την ευκαιρία να περάσει σημαντικό μέρος του καλοκαιριού του στην Ηλεία. Ο Σερραίος την καταγωγή γκαρντ της ομάδας της Αμαλιάδας, θα ηγηθεί του Summer Camp της ομάδας του Κοροίβου. Οι κυανόλευκοι πρωτοπορούν και στο διάστημα 20 Ιουνίου έως 31 Ιουλίου γύρω στα 20 παιδιά από τις υποδομές τους, που έχουν γεννηθεί από το 2000 έως το 2002, θα έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν και να βελτιωθούν δίπλα σε έναν έμπειρο παίκτη με επιτυχημένη θητεία στην πρώτη τη τάξει κατηγορία. Οι ηλικίες είναι τέτοιες που έχουν σημαντικά περιθώρια βελτίωσης, ενώ πέραν του Σάκη Καρύδα, το παρών αναμένεται να δώσουν και κάποιοι καταξιωμένοι προπονητές, που θα δουλεύουν σε συγκεκριμένα κομμάτια με τα παιδιά. Το camp θα διεξαχθεί στο κλειστό της Αμαλιάδας.

Τουρνουά Beach Volley Το Θάλασσα Καφέ στην παραλία της Κουρούτας και το iNotebook.gr διοργανώνουν το πρώτο τουρνουά beach volley ανδρών για το 2013 το τριήμερο 21, 22 και 23 Ιουνίου στην παραλία της Κουρούτας. Η συμμετοχή είναι στα 10€ για το ζευγάρι. Το έπαθλο θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες μέσα από τη σελίδα του τουρνουά στο facebook. Δηλώσεις συμμετοχών μέχρι την Πέμπτη στα τηλέφωνα 6978816050 (Σταύρος) και 6972761785 (Φώτης).

Αίολος Sports Center

ÖéíÜëå ãéá ôç óåæüí M

ε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε για τον ''Α.Σ.ΑΙΟΛΟΣ'' την Κυριακή 16-06-13 η αγωνιστική περίοδος 20122013 με την τελετή λήξης. Όλος ο σύλλογος, αθλητές των ακαδημιών, γονείς, προπονητές, παράγοντες αλλά και φίλοι του ''Α.Σ.ΑΙΟΛΟΣ'', συγκεντρώθηκαν στο Αθλητικό Κέντρο περιοχής Πλατάνου ( Splash) για να γιορτάσουν και να δώσουν ευχές για καλό καλοκαίρι. Όλα ήταν στην θέση τους από νωρίς, αφού η ώρα συγκέντρωσης είχε ορισθεί για τις 09:00.Το γήπεδο 8x8 ήταν έτοιμο να υποδεχτεί τους μικρούς αθλητές των ακαδημιών του συλλόγου, τόσο απ΄την περιοχή του Πύργου, όσο και απ΄την ευρύτερη περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας. Η τελετή περιλάμβανε ένα μίνι πρωτάθλημα μεταξύ των μικρών αθλητών , απονομές επάθλων αλλά και ατελείωτο παιχνίδι στις πισίνες και νεροτσουλήθρες του SPLASH.Το μίνι πρωτάθλημα πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία αφού σε αυτό συμμετείχαν 130 αθλητές που σχημάτισαν δώδεκα ομάδες ανάλογα με την ηλικία των παιδιών και με την συμμετοχή και των προπονητών σε κάθε ηλικιακό τμήμα. Η διάρκεια των παιχνιδιών ήταν 20 λεπτά και

διεξήχθησαν τόσο με την παρουσία διαιτητή όσο και με την παρουσία ιατρικής περίθαλψης. Μετά το τέλος του πρωταθλήματος ακολούθησε η απονομή αναμνηστικών επαίνων σε όλους τους αθλητές. Μετά την απονομή ακολούθησε χαλάρωμα με καφέ για τους γονείς στην καφετέρια του SPLASH και παιχνίδι και μπάνιο για τα παιδιά στις πισίνες- νεροτσουλήθρες. Οι υπεύθυνοι της ακαδημίας απηύθυναν ένα σύντομο χαιρετισμό: "Καλημέρα σε όλους σας!! Συγκεντρωθήκαμε σήμερα για να κλείσουμε μόνο τυπικά την αγωνιστική περίοδο". Τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά των ακαδημιών μας για τον αγώνα και την προσπάθεια που κατέβαλαν καθώς και την

πρόοδο που επιδείξανε κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Επίσης, ευχαριστούμε εγκάρδια όλους τους γονείς που πίστεψαν σε εμάς και μας βοήθησαν να υλοποιήσουμε τις βλέψεις μας, ώστε να διευρύνουν τα παιδιά μας τους ορίζοντες τους, μέσα από τον αθλητισμό και την εκμάθηση του ομαδικού πνεύματος. Διότι τα παιδιά του ΑΙΟΛΟΥ-SPORTS CENTER είναι μια μεγάλη οικογένεια με αρχές ,συναγωνίζονται, πλην όμως δεν ανταγωνίζονται . Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε πολύ του συνεργάτες μας χορηγούς για τη στήριξη που μας παρέχουν στην προσπάθεια που κάνουμε. Σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι, σας ευχαριστούμε όλους και σας περιμένουμε πάλι του χρόνου!!''.

Όλοι έφυγαν ικανοποιημένοι από την τελετή λήξης και έδωσαν ραντεβού για τον Σεπτέμβρη και τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά. Ενώ, ο Α.Σ. ΑΙΟΛΟΣ συνεχίζει τις δραστηριότητες του με το 1ο CAMP ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ που θα πραγματοποιηθεί σε δύο περιόδους στο αθλητικό κέντρο περιοχής Πλατάνου ( SPLASH ). A' ΠΕΡΙΟΔΟΣ : 24/0605/07 Β' ΠΕΡΙΟΔΟΣ : 15/0726/07 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ : ΚΑΤΑΡΑΧΙΟΥ 2- ΠΥΡΓΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΣΚΑΡΤΣΙΑΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ : 6932638388 ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ: 6932638386


19 p r o t i s p o r t @

p r o t i n e w s . g r

¸âáëå êÜôù ôçí ÊáëáìÜôá Σ

Η ομαδάρα του 2010!

την τέταρτη θέση της Ελλάδας βρίσκεται ο Πανηλειακός σε μεγάλη διαδικτυακή δημοσκόπηση, με ερώτημα "τι ομάδα είσαι;", την οποία διεξάγει το gazzetta.gr. Οι ερυθρόλευκοι του Πύργου, στην κατηγορία των ομάδων που αγωνίστηκαν φέτος πιο κάτω από τη Β΄ Εθνική, βρίσκονται μ έ σ α σ τ η ν πρώτη τετράδα, έχοντας βάλει από κάτω και την Καλαμάτα. Στην πρώτη θέση, βρίσκεται η Αναγέννηση Καρδίτσας, στη δεύτερη ο Παναιγιάλειος και στην τρίτη ο Απόλλων Καλαμαριάς. Σο.Φ.

Εξετάζει Σαβιόλα ο Ολυμπιακός. Επιτέλους! Μπήκε κι επίσημα το καλοκαίρι…

ÐÝìðôç 20 Éïõíßïõ 2013

Δεν ξέρω τί είναι εκείνο που με κάνει να πιστεύω ότι ο Πανηλειακός επιστρέφει στο μέλλον, αλλά ακούγοντας ότι η επόμενη διοίκησή του σχεδιάζει να δημιουργήσει ομάδα με ντόπιο κορμό, αυτόματα το μυαλό μου τρέχει στην ομαδάρα του 2010, μια ομάδα η οποία κέρδισε δια Με τον Σοφοκλή περιπάτου την άνοδο στη Γ΄ Φραγκογιαννόπουλο Εθνική και έβαλε ξανά τον Πανηλειακό στον ποδοσφαιρικό χάρτη της χώρας. Εκείνη η ομάδα, αργά αλλά σταθερά άρχισε να σκορπίζει, αφού επικράτησε η άποψη ότι ο Πανηλειακός θα έπρεπε να στηριχτεί σε άλλους ποδοσφαιριστές. Η εκκαθάριση ξεκίνησε ένα χρόνο μετά, και φτάσαμε φέτος όπου δεν απέμεινε απολύτως τίποτα, ούτε για δείγμα. Εκείνοι οι παίκτες βεβαίως δεν χάθηκαν. Είτε πήγαν στον Αστέρα, είτε πήγαν στον ΠΦΟ Πανόπουλου, η ουσία είναι ότι από αυτό που έγινε στον Πανηλειακό, επωφελήθηκαν οι υπόλοιπες ηλειακές ομάδες, οι οποίες πήραν τους παίκτες αυτούς και έφτιαξαν το δικό τους κορμό. Πόσο εύκολο θα είναι άραγε, εκείνο το σχέδιο, προ τριετίας, να επαναληφθεί και να πετύχει κιόλας στον Πανηλειακό; Καθόλου εύκολο. Αντίθετα, είναι πάρα πολύ δύσκολο. Όταν χαλάει κάτι, δύσκολα ξαναφτιάχνεται. Το θέμα είναι όμως ότι πάει να γίνει ξανά μια προσπάθεια. Να γίνει ένας εξορθολογισμός των οικονομικών δεδομένων, να μπουν προτεραιότητες και βέβαια να αξιοποιηθεί το πλούσιο ταλέντο που υπάρχει στην περιοχή. Εκ των πραγμάτων θα είναι δύσκολο να στηθεί ξανά ολόιδια εκείνη η ομάδα, επειδή τρία χρόνια έχουν βαρύνει τις πλάτες όλων. Κάποιοι εξ' αυτών μεγάλωσαν, κάποιοι άλλοι έφυγαν μακριά, κάποιοι ακόμα ίσως δεν έχουν πια το ίδιο κίνητρο όπως τότε. Εκείνο που μπορεί ωστόσο να γίνει, είναι να τεθεί ξανά επί τάπητος το ίδιο σχέδιο. Να τεθούν οι ίδιες προτεραιότητες, οι οποίες θα έχουν την ίδια προοδευτική εξέλιξη. Το ότι στην ομάδα αυτή θα μπουν και κάποιοι παίκτες από τότε, είναι απαραίτητη προϋπόθεση, σαν σημεία αναφοράς. Και αν θέλετε, πάντα, σε ένα νέο ξεκίνημα, δυοτρεις έμπειροι, τουλάχιστον για τον πρώτο χρόνο, είναι απολύτως απαραίτητοι, μέχρι η ομάδα να μπορέσει να αποκτήσει ξανά ταυτότητα, την οποία έχει χάσει παντελώς. Και φυσικά ο προπονητής. Ο θεμελιωτής εκείνης της ομάδας, ήταν ο Ίλιτς. Τον ακολούθησαν κι άλλοι, οι οποίοι έβαλαν ο καθένας ξεχωριστά τη δική του σφραγίδα. Ράπτης, Γεωργαράς, Τόγιας. Το ίδιο και τώρα, αναζητείται αυτός που θα θέσει τις βάσεις. Δεν έχει σημασία το πρόσωπο, όσο σημασία θα έχει αυτός που θα επιλεγεί, να έχει τις προϋποθέσεις και τη στήριξη να δουλέψει, να εφαρμόσει ξανά ένα τέτοιο σχέδιο.

ίκωμο Συνεχίζει στο Καλλ

Πετυχημένο το έργο του Μετά από ένα χρόνο παρουσίας ο Σταύρος Μεντής αποχαιρέτησε τον ΠΑΟ Κακοβάτου, με το διαζύγιο να γνωστοποιείται τις προάλλες ενώ προηγουμένως είχε προηγηθεί συνάντηση του κ. Μεντή με άτομα της διοίκησης της ομάδας. Σε ότι έχει να κάνει με το έργο του, χαρακτηρίζεται άκρως επιτυχημένο καθώς έβαλε τη σφραγίδα του προκειμένου ο ΠΑΟΚ να επιστρέψει στη μεγάλη τοπική κατηγορία μετά από πάρα πολλά χρόνια. Π.Η.

Ο Ατρόμητος τον πρώτο λόγο Πετυχημένη κρίνεται η περσινή - παρθενική παρουσία του Μιχάλη Παπουτσή σαν προπονητής, καθώς συνέβαλε σημαντικά στην επιστροφή του Ατρομήτου Καβασίλων στην Α2 κατηγορία. Το γεγονός αυτό φαίνεται πως στην παρούσα φάση έχει ορισμένες προτάσεις για τη νέα χρονιά, πάνω στο θέμα του προπονητή. Ο ίδιος δεν θέλει να πει πάρα πολλά, επισημαίνει πάντως πως ο Ατρόμητος έχει τον πρώτο λόγο. Π.Η.

νεργασία του Ανανέωσε τη συ λλικώμου Κα ό υν με τον Κερα όπουλος. Ο ο Κώστας Δρακ ής που βοήΗλείος προπονητ ην επίτευθησε σημαντικά στ όδου, θα αν ς ξη του στόχου τη "κομμάο στ νη έχει την ευθύ ηγεσίας και τι" της τεχνικής ζόν στην οτη νέα χρονιά. Σε ως γνωστόν ποία ο σύλλογος για πρώτη θα πάρει μέρος ρίας. μα της Α2 κατηγο λη άθ φορά στο πρωτ

Π.Η.

βατοκύριακο Εξελίξεις από Σαβένεται να είναι το προσε-

ελίξεων αναμ Σαββατοκύριακο εξ δου του προέου, λόγω της καθό φί ρε Στ η Άρ ν το χές για ές με παίκτες . Ορισμένες επαφ ου υλ πο ρό γε λο Κα δρου κ. όσο και με υποψήτης συνεργασίας ση έω αν αν για τόσο ει, αλλά το τοπίο στόχους έχουν γίν ύς ικο αφ γρ τα με ς φιου οκύριακο. θαρίζει από Σαββατ Π.Η. θα αρχίζει να ξεκα


ψάχνετε για... ÆÇÔÏÕÍÔÁÉ Ζητούνται: Νέοι και νέες που έχουν επιλεγείίσστο πρόγραμμα 18-229 ετών(voucher) ειδικότητας οικονομολόγος (ΑΕΙ ή ΤΕΙ) και κοινωνικοί λειτουργοίίήή κοινωνιολόγοι για την πρακτική τους άσκηση με προοπτική μελλοντικής μόνιμης απασχόλησης. Πληροφορίες: 6944782192 (ΜΑ8340) Από την εταιρεία NEWTHERM με έδρα την Καλαμάτα, ζητούνται υπεύθυνοι πωλήσεων, για κάλυψη των Νομών Λακωνίας, Αρκαδίας & Ηλείας. Απαραίτητα προσόντα: δίπλωμα οδήγησης, άνεση στην επικοινωνία, άριστη χρήση της Ελληνικής γλώσσας, άριστος χειρισμός προγραμμάτων Microsoft Office, καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας. Σχετική προϋπηρεσία απαραίτητη. Αποστολή βιογραφικών: Φαρών 79 24100 ΚΑΛΑΜΑΤΑ ή στο e-mail: ilektrotekniki@ymail.com (ΜΑ8247) Ζητούνται 3 άτομα για εμπορική δραστηριότητα με ανεξάρτητη σχέση εργασίας όχι πλασιέ ή ντίλερ,ωράριο ελεύθερο. Τηλ.:6980809961, απογευματινές ώρες.(8343)

Ζητείται από Επιχείρηση Παροχής Οικονομικών και Ελεγκτικών Εργασιών Πτυχιούχος Ανωτάτης Σχολής με κατεύθυνση Λογιστική, Ελεγκτική, Φοροτεχνική. Πληρ . 6976869569. Και βιογραφικά στο e-m mail: klampros@mhx.gr (ΜΑ 8235)

δουλειά/σπίτι/οικόπεδο/αγροτεμάχιο/επαγγελματικό χώρο/μοτοσικλέτα/έπιπλα/ηλεκτρικές συσκευές/τεχνίτη/το χαμένο σας ζωάκι/το μελλοντικό σας σύντροφο

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΖΗΤΑ ΕΥΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗ & ΦΙΛΟΔΟΞΗ ΚΟΠΕΛΑ (ΕΩΣ 30 ΕΤΩΝ) ΩΣ ΣΥΝΟΔΟ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΠΙ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟΝ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ. ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΑΞΙΔΙΟΥ 150,00 ευρώ συν bonus. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: p.g.danikas@gmail.com , mob: 697 555 8139 (sms) (ΜΑ8356) Ζητούνται νέοι ή νέες πτυχιούχοι ΑΕΙ/ΤΕΙ για την προώθηση προϊόντων. Τηλ. 2621031805806. Κιν. 6944782192 (ΜΑ8197) Ζητείται ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ - ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ με πτυχίο νοσηλευτικής, άδεια ασκήσεως επαγγέλματος για την Κυλλήνη Ηλείας με υπευθυνότητα και αγάπη για τα παιδιά. Επιθυμητή προϋπηρεσία σε αντίστοιχη θέση και συστατικές επιστολές. Αποστείλατε βιογραφικό στο email: ergasia.smile@yahoo.gr αναγράφοντας τον κωδικό 83.(8360) ΖΗΤΕΙΤΑΙ κοπέλα για σέρβις από καφετέρια στην Αμαλιάδα. Πληρ. 6980671054 (ΜΑ 8358) Zητείται κοπέλα ευπαρουσίαστη για βράδυ στο ΚΑΦΕ -ΜΠΑΡ -ΑΡΓΩ στα Μακρίσια. Τηλ.:26250 24411(8367) ΖΗΤΕΙΤΑΙ κοπέλα γεωπόνος για μόνιμη εργασία σε μεγάλη επιχείρηση του νομού. Τηλ. 6976 975687 (ΜΑ8339) Ζητείται κοπέλα για βραδινή εργασία σε καφετέρια στο Τραγανό.Τηλ.:6978152564(8323) Ζητείται κοπέλα ευπαρουσίαστη άνω των 18 ετών, με εμπειρία για μπουφέ στο coupa cafe στον Πύργο για απογευματινή εργασία .Τηλ.:6981557919(8295)

Ζητείται εσωτερική κοπέλα για φύλαξη 2 μικρών παιδιών για τη περιοχή της Ζαχάρως.Πολύ καλή γνώση ελληνικών,μόνο σοβαρές προτάσεις.Ώρες επικοινωνίας 17,0021,00.Τηλ.:6973559717(8348) Ζητείται κοπέλα εμφανίσιμη να εργαστεί σε cafe-bar στη Βάρδα.Προυπηρεσά θα εκτιμηθεί.Απαραίτητη γνώση coctail.Αποδοχές οικανοποιητικές.Τηλ.:2623072284, 6971552909(8347) Μεγάλος ασφαλιστικός όμιλος που δραστηριοποιείται στις ασφαλιστικές τραπεζικές και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες λόγω της συνεχούς ανάπτυξης στο νομό Ηλείας ζητά συνεργάτες 25-40 ετών με προϋπηρεσία στις πωλήσεις. Τηλ.: 26210 29192 και 2621034926(8275) Ζητούνται δημοσιογράφοι και τεχνικοί από τον τηλεοπτικό σταθμό Cosmos TV. Η κατάθεση των βιογραφικών θα γίνεται στην οδό 28ης Οκτωβρίου 1 , ( 4ο όροφο ), στα νέα γραφεία του σταθμού. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ στο τηλέφωνο: 2621081100. Ζητείται κοπέλα για σέρβις σε καφετέρια στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας. Τηλ.:6944610705 (8016) Ζητείται κοπέλα για απογευματινή εργασία σε καφέ στον Πύργο. Τηλ.:6986 876014(8303) Ζητείται σερβιτόρα για καφενείο. Τηλ.:6983162555(8274) Ζητείται έμπειρη κυρία για εργασία σε κουζίνα. ΤΗΛ. 2622023408 (ΜΑ 8236) Ζητέιται ενοικιαστής ή συνέταιρος για καφετέρια στη Ζάκυνθο κατά προτίμηση γνώστης του αντικειμένου.Τηλ.:6936327447(8287) Ζητείται κοπέλα για εργασία σε καφέ ουζερί στον Πύργο έως 35 ετών.Τηλ.:6972015016 (8286) ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ κοπέλες εμφανίσιμες μέχρι 30 ετών με όρεξη για δουλειά για να εργαστούν στον πολυχώρο του cafe LIQUID διασταύρωση Κρεστένων για τη σεζόν 2013. Αποστολή βιογραφικού με φωτογραφία στο e-mail: grecafm1@otenet.gr Tηλ.:6941405918

(MA8214) Ζητείται ψυκτικός για εμπορική επιχείρηση στον Πύργο.Τηλ.:6937412858(8289)

ÆÇÔÏÕÍ Ειδικός Ρεφλεξολόγος - Ομοιοπαθητικός αντιμετωπίζει ψωρίαση, αυχενικό σύνδρομο ώμου χειρός , πονοκεφάλους, πε ριαρθρίτιδα ώμου, κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου, οσφυοισχιαλγία, οστεοαρθρίτιδα γονάτου, διακοπή καπνίσματος με γρήγορα αποτελέσματα. Πληροφορίες στο 6973853478 (8342) Σοβαρή οικογενειάρχης νέα κοπέλα ψάχνει για δουλειά ( ξενοδοχοϋπάλληλος, σερβιτόρα πωλήτρια, καθαρισμό σπιτιών, φύλαξη ηλικιωμένων)στη περιοχή του Πύργου. Παρακαλώ μόνο σοβαρές προτάσεις.Τηλ.:6984560054 (8359) Κυρία Ελληνίδα ζητά εργασία ως οικιακή βοηθός, φύλαξη ηληκιωμένων γυναικών και παιδιών.Τηλ.:6934395721(8351) Κυρία ελληνίδα ζητά εργασία για οικιακές δουλειές.Τηλ.:6976873376(8352) Κυρία ζητά εργασία για εσωτερική και μη ,φύλαξη ηλικιωμένων. Παράκληση μόνο σοβαρέςπροτάσεις.Τηλ.:6940734959/6980863555(8361) Κυρία ζητά εργασία για εσωτερική και μη ,φύλαξη ηλικιωμένων. Παράκληση μόνο σοβαρές προτάσεις.Τηλ.:6946163487/6977785137(8362) Αναλαμβάνω καθαρισμό κήπων και χωραφιώνΤηλ.:6947891053(8366) Αναλαμβάνω στεγανοποίηση ταρατσών: 1) με πολυουροθενικά υλικά 2) με τσιμεντοειδή, 3) με ελαστομερές υλικά, 4)βαφές οικιών. Εγγύηση 15-20 χρόνια με πείρα 35 ετών. Τηλ. 6977 601416 (ΜΑ8337) Κυρία ντίλερ από επώνυμη εταιρία καλλυντικών

ζητά πελάτισσες να δουν και να αγοράσουν αρώματα και καλλυντικά από καταλόγους, με διαθέσιμα δείγματα αρωμάτων, μανό και σκιών. Μόνο ενδιαφερόμενες προς αγορά να επικοινωνήσουν στο 6948639693(8331) Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη παιδιών. Τηλ.: 6986787672(88332) Κυρία ζητά εργασία για καθαρισμό σπιτιών και φροντίδα ηλικιωμένων. Τηλ.:6975731048(8326) Κυρία Ελληνίδα ζητά εργασία. Μόνο σοβαρές προτάσεις. Επίσης αναλαμβάνει κοφτά κεντήματα μηχανής. Τηλ.:6977062881 (8327) Νηπιαγωγός αναλαμβάνει την φύλαξη παιδιών και παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά Δημοτικού. Επίσης παραδίδονται μαθήματα Ισπανικών σε πολύ χαμηλές τιμές.Τηλ.6987396723 (8329) Κυρία ζητά εργασία για την φύλαξη παιδιών και ηλικιωμένων ατόμων στον Πύργο καθώς και οικιακές εργασίες.Τηλ.:6976317279(8311) Ζητώ να εργαστώ ως οικιακή βοηθός ή λατζέρα ή για σιδέρωμα ρούχων ή για φύλαξη μικρών παιδιών για πρωινή απασχόληση. Τηλ.:6972278796 Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων παιδιών καθώς και το καθαρισμό οικειών.Μόνο απογευματινές και βραδυνές ώρες.Μόνο σοβαρές προτάσεις. Τηλ.:6973987578(8305) Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη παιδιών Τηλ.:6986987672(8299) Οικοδομικές εργασίες παντός τύπου με το κλειδί στο χέρι.Τηλ.:6973837071(8282) Κυρία ελληνίδα ζητάει εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων και παιδιώνΤηλ.:6976317279(8281) Κυρία από τη Λευκορωσία ζητάει εργασία ως εσωτερική για φύλαξη ηλικιωμένων.Τηλ.:6971505676 (8280) Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων

στη περιοχή του Πύργου.Μόνο σοβαρές προτάσεις.Τηλ.:6994010870 (8278) Κυρία ζητάει εργασία ως εσωτερική για φύλαξη ηλικιωμένων και οικιακές δουλείες εκτός περιοχής Πύργου. Ωράριο μέχρι το μεσημέρι .Τηλ.: 6978395936(8279) Κυρία από τη Βουλγαρία ζητά εργασία ως εσωτερική για φύλαξη-φροντίδα ηλικιωμένων(περιοχές: Λεχαινά, Πύργο- Βάρδα) Τηλ.:699 8269776 (8272) Ελληνίδα 43 ετών με προϋπηρεσία γραμματέας τέως υπάλληλος τουριστικών καταστημάτων , τρείς ξένες γλώσσες, χρήση Η/Υ αναζητά εργασία. Τηλ. 6988820922(ΜΑ8264) Νεαρός ζητά οποιαδήποτε εργασία με δίπλωμα οδήγησης, τελειωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις. Τηλ: 6975620066 (ΜΑ8260) Κυρία ελληνίδα ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων βραδινές ώρες από 10:00μμ έως 7:00π.μ. Τηλ: 6981142607 (ΜΑ8261) ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΣ πολιτικός μηχανικός, (απόφοιτη ΤΕΙ Αθήνας - Πολιτικών Έργων Υποδομής) με μεταπτυχιακό στη διοίκηση και διαχείριση έργου, 8ετή εμπειρία στο σχεδιασμό ιδιωτικών και δημοσίων έργων - σύνταξη προμετρήσεων, πολύ καλή γνώση Η/Υ (Αutocad 2010,Autocad Architecture 2012,MSoffice,Internet) και Aγγλικών ζητά πλήρη ή μερική απασχόληση τηλ: 6939.242400, e-mail:deleni1@yahoo.gr (ΜΑ 8256) ΚΥΡΙΑ ελληνίδα αναλαμβάνει την φύλαξη ηλικιωμένων εσωτερική. Τηλ: 6974080991 (ΜΑ8259) ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ το βάψιμο - φρεσκάρισμα κλπ. του σπιτιού σας σε λογικές τιμές. Τηλ: 6936272058 (ΜΑ8243) ΕΛΛΗΝΑΣ αναλαμβάνει την κοπή χορταριών, γκαζόν και το κλάδεμα φυτών. Άριστη δουλειά. Καλές τιμές. Τηλ: 6977439512 (ΜΑ8244)


/ ÐÝìðôç 20 Éïõíßïõ 2013

ÐÙËÇÓÅÉÓ ÁÊÉÍÇÔÙÍ Πωλείται κατάστημα γωνιακό 70 τ.μ. μετά του υπογείου 68 τ.μ. ενοικιασμένο που βρίσκεται στη περιοχή Αγ. Σοφίας Πατρών. Παρακαλώ μόνο σοβαρές προτάσεις .Τιμή συζητήσιμη. Τηλ.:6978596781(8364) Πωλείται οικοδομή με ημιτελές οροφοδιαμερίσματα 2 ορόφους και ρετιρέ κατάστημα ισόγειο μετά του υπογείου ενοικιασμένο στη περιοχή Αγ. Σοφίας Πατρών. Παρακαλώ μόνο σοβαρές προτάσεις .Τιμή συζητήσιμη. Τηλ.:6978596781(8365) Πωλούνται: αγροτεμάχιο 3.620 τ.μ. εντός οικισμού και αναδασμού στο 7ο χλμ. της Ε.Ο. Πύργου - Αρχ. Ολυμπίας. και ελαιοστάσιο 3 στρεμμάτων δίπλα στον Άγιο Δημήτριο Παλαιοβαρβάσαινας. Τηλ.: 69730522133 (8334) Πωλείται διαμέρισμα 106 m2 με 30 m2 βεράντες, 1ος όροφος Τηλ.:6932280017 (8271) Πωλείται αγροτεμάχιο 6.100 τ.μ. άρτιο και οικοδομήσιμο, αμφιθεατρικό, με θέα το πέλαγος του ιονίου,500 μ από τη θάλασσα. Περιοχή Κάστρο Κυλλήνης. τηλ: 69366991376944566837 (MA8258)

Ενοικιάζεται δυάρι , φρεσκοβαμμένο επιπλωμένο με κουζίνα, ψυγείο και κλιματιστικό με μεγάλη βεράντα, ηλιόλουστο στο κέντρο του Πύργου, πλησίον Εμπορικής τράπεζας και β)γκαρσονιέρα 4ου ορόφου φρεσκοβαμμένη και κλιματιστικό Τηλ.:6932924343, 6938990613(8307) Πωλείται αγροτεμάχιον αναδασμού 4,250τ.μ. ευρισκόμενο έναντι πρώην εργοστασίου "ΣΟΡΒΑΤΖΙΩΤΗ" νυν "ΤΕΡΖΗ" ΣΤΗΝ κάστα Κατακόλου. Τηλ.:21020133216937050475.ώρες επικοινωνίας 18:00 21:00(8310)

ÅÍÏÉÊÉÁÓÅÉÓ ÁÊÉÍÇÔÙÍ Γκαρσονιέρα 5ος όροφος στην Αθήνα επιπλωμένη χωρίς κοινόχρηστα,Καυκάσου Σκύρου Κυψέλη.Τιμή 200 Ε.Τηλ.:6938990613,6932924343(8369) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΓΡΑΦΕΙΟ,στον Πύργο, 42 τμ, 1ου ορόφου, 2 αίθουσες, πλησιον κεντρικης πλατειας, οδος Μιαουλη 1.ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 6970863245 (μονο πρωινές ώρες 9 12)(MA8356) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα πρώτου ορόφου,

Μικρές Αγγελίες

φωτεινότατο, 112τ.μ., 3 κρεβατοκάμαρες, σαλόνι, μπάνιο, τραπεζαρία, πάρκιν, αποθήκη, πλησίον ΚΤΕΛ οδός Αττάλειας τέρμα , επιπλωμένο ή μη με λίγα κοινόχρηστα. Τιμή συζητήσιμη. Τηλ. 6978 934337 ) (ΜΑ8338) Ενοικιάζεται τριάρι καινούργιας κατασκευής στην οδό πολυτεχνείου 7 στον 1ο όροφο στον Πύργο. Τηλ.:6974998946 Ενοικιάζεται επιπλωμένο τριάρι χωρίς κοινόχρηστα δίπλα στο ΤΕΙ Πύργου. Δεκτή η συγκατοίκηση. Τηλ.:6976802842(8014) Ενοικιάζεται μεζονέτα μικρή μονή επί της Ερμού.Χωρίς κοινόχρηστα.Δίνεται και για συγκατοίκηση.Τηλ.:26210 34601, 6977503768 Ενοικιάζεται στον Πύργο χισόγειο Δυάρι (μία κρεβατοκαμαρα , κουζινοσάλονο τραπεζαρία)διόροφης οικοδομής,πλήρης εξοπλισμένο (ψυγείο, κουζίνα, πλυντήριο)αυτόνομη θέρμανσηδιπλά οικολογικά κουφώματα,τζάκι βεράντα με τέντα, χωρίς κοινόχρηστα.Νέας Αρτάκης 12 πλησίον 3ου Λυκείου.Τηλ.:6971698962(8309) Eνοικιάζεται στα Λεχαινά κτίριο 180 τ.μ και πατάρια, σε κεντρικό σημείο στα Λεχαινά (ΟΔΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΝ ΛΕΧΑΙΝΩΝ) Τηλ.:6977601313(8309) Ενοικιάζεται επιπλωμένο δυάρι δίπλα στο ΤΕΙ ΤΟΥ Πύργου χωρίς κοινόχρηστα.

Τηλ.:6976802842 (8273) Ενοικίαζεται διαμέρισμα 50m2 καινούριο επιπλωμένο, χωρίς κοινόχρηστα. Τηλ.:6932280017 (8270) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ δυάρι επιπλωμένο χωρίς κοινόχρηστα οδός Μανωλοπούλου. Τιμή 220 ευρώ. Τηλ: 6944745544 (ΜΑ8246) ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ τρία διαμερίσματα 35,45,55 τμ. καινούργια πολυτελούς κατασκευής με ψύξη - θέρμανση, δομημένη καλωδίωση, ιντερνετ, δορυφορική, στο κέντρο της Αμαλιάδας κατάλληλα για γραφεία οδός Πολυτεχνείου 10 κοντά στο Δημαρχείο Τηλ: 26220381236976866240 (κ. Γιάννη). (ΜΑ8233) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ επιπλωμένο διαμέρισμα με ηλεκτρικές συσκευές πλησίον Ταχυδρομείου Πύργου επί της Μανωλοπούλου. Τηλ: 6977661970 (ΜΑ8226) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα 30τμ. επιπλωμένη στο κέντρο του Πύργου πλησίον επαρχείου χωρίς κοινόχρηστα. Τηλ: 6944755055 (ΜΑ8207) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ μονοκατοικία 120τ.μ. 4 χιλ. από τον Πύργο, περιφραγμένη με κήπο, αυτόνομη θέρμανση. Τηλ. 6972602786 (ΜΑ8201) ΠΥΡΓΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι με 2 κρεβατοκάμαρες - κουζινοσαλοτραπεζαρία, γωνιακό η-

w w w . p r o t i n e w s . g r

21

λιόλουστο, 1ος όροφος σε διώροφη οικοδομή με οικολογικά ανακλεινόμενα κουφώματα και αυτόνομη θέρμανση. Νέας Αρτάκης 12 πλησίον 3ου Λυκείου Πύργου. ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ 8181)

EΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στην Γαστούνη 3άρι διαμέρισμα με 2 υπνοδωμάτια ευήλιο και ευάερο. ΤΗΛ. 6932470435 (ΜΑ8174)

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 2ου ορόφου 110τμ. διαμπερές, τριών υπνοδωματίων, αυτόνομη θέρμανση. Τάκη Πετροπούλου 50Α. Τηλ. 2621071181-6976476379 (ΜΑ8173)

Λεχαινά: ενοικιάζεται στην κεντρική πλατεία κατάστημα 30τ.μ Τηλ.:6971698962(8283)

ÅÐÁÃÃÅËÌÁÔÉÊÇ ÓÔÅÃÇ Ενοικιάζονται στη Ζάκυνθο σε τουριστική περιοχή 2 καφετέριες και 2 γκαρσονιέρες,όλα εξοπλισμένα με τα απαραίτητα για να λειτουργήσουν.Τηλ.:6936327447 (8293)

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στην Γαστούνη 2άρι διαμέρισμα ΤΗΛ.6932470435 (ΜΑ8175)

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στο κέντρο της Αμαλιάδας μεγάλο διαμπερές κατάστημα, δίπλα απο το Δημαρχείο, με δύο εισόδους, μία σε κεντρικό δρόμο και μία στην πλατεία που βρίσκεται το ΚΕΠ. ΤΗΛ. 2622028540, 6972807180, 6932398760 (ΜΑ 8237) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ κατάστημα 40τμ. επί της Ρήγα Φεραίου στον Πύργο με αποθηκευτικό χώρο 70τμ.Τηλ: 2621028307-6977930724 (ΜΑ8231)

Ενοικιάζεται στη Ζάκυνθο ένας όροφος εμπορικού κέντρου που λειτουργούσε σαν εστιατόριο. Τηλ.:6936327447(8294)

Ενοικιάζεται χώρος στεγασμένος στο 3,5 Πύργου Αρχ. Ολυμπίας Βαρβάσαινα, 1838τμ. Πληροφορίες Κακαλής Κώστας 26210-44966, 6932-233357 (ΜΑ 8146)

Ενοικιάζεται έκταση 2 έως 4 στρέμματα κατάλληλη για αθλητικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες ή για οποιδήποτε σοβαρή επιχείρηση.Οδός Αγίου Γεωργίου Πύργος Ηλείας.Τιμή λογική.Τηλ.:26210 25011, 6938990613(8308)

ΛΕΧΑΙΝΑ - Ενοικιάζεται κατάστημα 85 τ.μ. αυτόνομη θέρμανση, WC, τρίφατσο, κατάλληλο για γραφείο, ιατρείο, φροντιστήριο, γυμναστήριο, πιτσαρία κλπ., οδός Ελ. Δημάκη 27, πλησίον ΙΚΑ. ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ 8222)


22

w w w . p r o t i n e w s . g r

Μικρές Αγγελίες

/ ÐÝìðôç 20 Éïõíßïõ 2013

ÄéÜöïñá Για εργοστάσιο παραγωγής λατομικών και δομικών υλικών ζητείται αγοραστής ή ενοικιαστής ή συνεργάτης.(8306) Τηλ.:6936327447 Πωλείται όλος ο εξοπλισμός συμπεριλαμβανομένου τα πάντα καφετέριας τριετής λειτουργίας. Όλα σε άριστη κατάσταση(τραπεζοκαθίσματα, ψυγεία, ήχος, κλιματιστικά και ηλεκτρολ ο γ ι κά,decor)Τηλ.:6980370467(8368) Πωλείται ξύλινο τραπέζι με μεταλλική βάση διαστάσεων 1,20χ1,80με 4 καρέκλες. Τιμή συζητήσιμη! Τηλ 6976146151(8355) Πωλείται μέλι γνήσιο παραγωγής μας.Τηλ.:6972864270(8354) Πωλείται κινητό ΝΟΚΙΑ σε άριστη κατάσταση τιμή 79,00Ε.Μοντέλο c201.Τηλ 6978382711(8346) Κυρία αξιόλογου χαρακτήρα ελληνίδα 50 ετών ζητά γνωριμία με κύριο έως 57 ετών.Μόνο σοβαρές προτάσεις.Ώρες επικοινωνίας 08.00 έως 11,30 και 20,00 έως 23,30 (χωρίς απόκρυψη) .Τηλ.:6984936234(8344) Πωλείται ρυμουλκούμενη καντίνα. Τηλ.: 6973383980 (ΜΑ8340)

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ καναρίνια μικρά, διάφορα χρώματα. Τηλ. 6945 029896 (ΜΑ8335) Πωλείται σε άριστη κατάσταση εξοπλισμός καταστήματος, ράφια βιτρίνας , ψυγείο βιτρίνα, μηχανή κοπής καφέ, βιτρίνες για κουλούρια, γλυκά, ψωμί, προθάλαμος για τυρόπιτες και άλλα σε πολύ καλή τιμή. Τηλ.: 6976199045(8324) ΠΩΛΕΙΤΑΙ προφυλακτήρας RS SKODA 4 σε άριστη κατάσταση χρώματος ασημί.Τιμή 150Ε. Τηλ.:6947638501(8304) Πωλείται πλήρης εξοπλισμός ψησταριάς Τηλ.:6944274435(8291) Πωλούνται 50 πρόβατα και 20 αρνάδες. Τηλ.: 6979628077 (8305) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ μεταχειρισμένα ελαστικά όλων των τύπων σε τιμή ευκαιρίας. Τηλ: 6939854628-6977647059 (ΜΑ8250) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ απορροφητικά μεγάλης Hp σε χαμηλές τιμές. Τηλ. 26210 44966-6932233357(ΜΑ8230) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ λυκόσκυλα από εξαιρετικά μορφολογικά γονείς με τα PEDIGREE. Πληρ. Τηλ. 6972034076 (ΜΑ 8227) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΝΤΟΠΕΡΜΑΝ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΑ ΜΑΥΡΑ ΠΥΡΙΝΑ ΕΝΟΣ

ÁÕÔÏÊÉÍÇÔÁ ΜΗΝΟΣ ΜΕ ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΟΥΡΕΣ. ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΤΙΜΗ. ΤΗΛ. 6981907333. (ΜΑ8227) Πωλείται λαγόσκυλο σε κούτσι 4,5 ετών, εμβολιασμένο, πολύ καλός ιχνηλάτης. Τηλ 6937930795 (ΜΑ 8224) ΛΕΧΑΙΝΑ πωλούνται αυτόματη ζυγαριά,ζαμπονομηχανή, 2 γόνδολες 3 μέτρων η κάθε μία, ράφια τοίχου 18μ. Χ 2,30μ..ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ 8223) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ κουτάβια ΣΕΤΤΕΡ ημερ. Γένν. 5-2-2013.Πληροφορίες: 6936868645(Ν. Ηλέιας) (ΜΑ8210) ΠΩΛΕΙΤΑΙ φούρνος επαγγελματικός για πίτσες 1,00x1,20m Sergas.Τιμή 500 ευρώ. Τηλ: 6944755055 (ΜΑ8206) ΧΑΘΗΚΕ Πόιντερ λευκό-μαύρο θηλυκό 15 μηνών στην Πλατεία Κύπρου. Τηλ: 6940132366 (ΜΑ8203) ΠΩΛΕΙΤΑΙ εξοπλισμός μανάβικου σε άριστη κατάσταση σε τιμή ευκαιρίας. Πληροφορίες στο 6976701119(ΜΑ8190) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ξύλα ελιάς ξερά σε τιμή ευκαιρίας. Τηλ. 6977768506 (ΜΑ8188) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΑΛΕΤΡΙ ΤΡΙΙΝΟ ΔΩΔΕΚΑΡΙ TERRA ΓΚΛΑΒΑΝΗΣ ΨΥΛΟΣΤΑΒΑΡΟ ΜΕ "ΑΚΡΟΜΗΤΕΣ" ΤΗΛ.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6988370473 (ΜΑ8187)

AUTO SAME ΛΑΜΠΡΟΠ0ΥΛΟΣ

NISSAN NAVARA 2004 μοντέλο DIESEL , AIRCONTITION, ABS , όλα λεκτρικά λάστιχα καινούργια, 1μιση καμπίνα, 10,000E.

MAZDA πετρέλαιο 2000 μοντ. Ελληνικό, 1ο χέρι, μονό διαφορικό. 6,800

FORD FIESTA DIESEL, 2008 μοντέλο , επαγ/κό αγροτικό, 1300cc A/C , Y/T, ABS 6800E

Πωλείται peugeot scooter jet force 125 με όλα τα service.Τιμή συζητήσιμηΤηλ. :6945661936 (8265)

Πωλείται Peugeot 307 cc cambrio 1.600 2004 μοντέλο σε άριστη κατάσταση, χρώμα ανθρακί.

Πωλείται OPEL VECTRA 1998 υδραυλικό τιμόνι αερόσακος οδηγού ηλεκτρικά παράθυρα ABS ηλεκτρομαγνητικές κλειδαριές A/C 167,500κμ 800 Ε. Πωλείται MAZDA 323 F 1998 υδραυλικό τιμόνι, ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικές κλειδαριές αερόσακος οδηγού συνοδηγού 1000 Ε. Τηλ.:2621036806(8367)

ΠΩΛΕΙΑΤΙ BMW X3 μοντέλο 2007 (μαύρο με μπεζ σαλόνι) 2000cc πρ'ωτο χέρι. Τηλ: 6984523741 (ΜΑ 8221)

Τιμή 6,800 συζητίσημη. Τηλ.:6978949165(8306)

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Opel Astra Στεϊσον Disel 1.700cc. ΤΗΛ. 6979020651 (ΜΑ8190) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ALFA ROMEO μοντέλο 2002 φουλ-έξτρα, μαύρο χρώμα, αγρατζού-

νιστο, φυλασσόμενο σε κλειστό γκαράζ. Μόνιμος 1600cc ΤΙΜΗ 3.350 ευρώ, ιδιώτης. ΤΗΛ. 6973424925 (ΜΑ8179) Πωλείται κλούβα VW TRANSPORT '94 μοντέλο, 2400cc DIESEL μακριά καρότσα. ΤΙΜΗ 2.500€. Τηλ. 6946874959(ΜΑ8162) ΠΩΛEIΤΑΙ Ford Maveric, μοντέλο 2005, 2261cc ατρακάριστο. Δεκτός έλεγχος από την Ford τιμή 7.000€. Τηλ: 2621044966-29249-69322333576944 989840 (ΜΑ8084)

ÌáèÞìáôá ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ, Απόφοιτος του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και φιλολογίας με φροντιστηριακή εμπειρία, παραδίδει μαθήματα Αγγλικών σε παιδιά και ενήλικες (όλα τα επίπεδα)Τιμές προσιτές.Τηλ.:6981472568(8363) Ιδιαίτερα μαθήματα παραδίδει καθηγήτρια φιλόλογος σε μαθητές όλων των τάξεων (είτε μεμονομένα σε κάθε άτομο είτε σε ολιγομελή γκρουπ με ειδική τιμή).Προετοιμασία μαθητών γ΄λυκείου σε πολύ καλή τιμή. Τηλ.:6978257591(8349) Φιλόλογος απόφοιτη του Πανεπιστημίου Πατρών, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου.Τιμές προσιτές.Τηλ.:6981484434(8353) Πτυχιούχος Φιλόλογος παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου. Τιμές προσιτές. Τηλέφωνο επικοινωνίας 6976836118(8350) Φιλόλογος με 15ετή εμπειρία στην ομαδική και εξατομικευμένη διδασκαλία παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα αλλά και σε γκρουπ (2 -3 ατόμων) σε τιμές φροντιστηρίου στον Πύργο. Τη΄.:6932266843 (8345) ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά δημοτικού. Επίσης παραδίδονται μαθήματα Ισπανικών σε πολύ χαμηλές τιμές.Τηλ.: 6987 396723 (ΜΑ8336) Καθηγήτρια αγγλικής φιλολογίας απόφοιτη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με φροντιστηρια-

κή εμπειρία παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα στην περιοχή του Πύργου. Τιμές προσιτές. Τηλ.:6983949504, 2621037235(8300) Καθηγήτρια κλασσικής φιλολογίας παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού(μόνο Γλώσσα)- Γυμνασίου Λυκείου. Πραγματοποιούνται μ αθήματα και σε γκρουπ (2 μαθητές). Τιμές λογικές. Τηλ.:6938849132(8292) Καθηγήτρια φιλόλογος παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές ΔημοτικούΓυμνασίου -Λυκείου. Αναλαμβάνονται γκρουπ 2 ή 3 ατόμων. Παρέχονται σημειώσεις. Τιμές πολύ χαμηλές.Τηλ.:6934265950(8290) Φιλόλογος παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου καθώς αναλαμβάνει και την προετοιμασία μαθητών του Λυκείου. Τιμές προσιτές. Τηλ: 6976017837 (ΜΑ8257) Παραδίδονται ιδιαίτερα μαθήματα Ισπανικών σε πολύ χαμηλές τιμές. Στην περιοχή Πύργου-Αμαλιάδας. Τηλ: 6987396723 (ΜΑ8238)

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Αγγλικών, Κοινωνική Λειτουργός παραδίδει μαθήματα για όλα τα επίπεδα σε προσιτές τιμές. Τηλ: 6937080543 (ΜΑ8234) ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου και προετοιμασία για ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών. Γνωστικό αντικείμενο ειδική διδακτική. Χαμηλές τιμές. ΤΗΛ: 6972976752 (ΜΑ 8177) Παρέχονται έγκυρες σημειώσεις σε όλα τα φιλολογικά μαθήματα Γυμνασίου και Λυκείου από εκπαιδευτικό κλασικής φιλολογίας. Ακόμα, δέχομαι να δημιουργήσω οποιαδήποτε εργασία πάνω στα συγκεκριμένα μαθήματα. Τιμές προσιτές. Τηλ. 6976874167 (ΜΑ8170) Κοπέλα απόφοιτη Παιδαγωγικού Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα ισπανικών και αναλαμβάνει την προετοιμασία παιδιών του Δημοτικού με 7€/ώρα. Το πρώτο μάθημα δωρεάν. Περιοχή Πύργου-Αμαλιάδα. ΤΗΛ. 6975600263 (ΜΑ8161)

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΚΗΠΟΥΣ ΚΑΙ ΧΩΡΑΦΙΑ. ΤΗΛ. 6984768540, 2621022586 (ΜΑ 8268)

BEST MOTORS ΛΟΥΤΑΣ ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ ΜΕΤΑXΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ÁËÖÅÉÏÕ 38, Ýíáíôé Lidl

ALFA ROMEO 159 ΜΑΥΡΟ 1800cc 144hp 2007 full extra 7300€

MERCENTES SPORTSCOUPE C200 1800cc , 2004 μοντέλο , αυτόματο σειριακό,πανοραμική οροφή δερμάτινο σαλόνι, 8.500E

TOYOTA AURIS 2008 μοντ. ,1,400cc μαύρο 5πορτο, full extra 7.200

CITROEN C1 1000 κυβικά 2006 μοντ. Full extra ζάντες αλουμινίου 1ο χέρι 5,000

AUDI A3 1600cc 5 πόρτες 2007 full extra 9500€

ΤΟΥΟΤΑ ΥΑRIS DIESEL TURBO 2006 1400 cc υδραυλικό τιμόνι, a/c , ηλεκτρικά παράθυρα και κλειδαριές , αερόσακους , ζάντες αλουμινίου , full extra 7500Ε

HONDA CIVIC 2009 μοντ. 1,600 υβριδικό full extra οροφή (δουλεύει με ρεύμα είναι πολύ οικονομικό στη κατανάλωση) 8,900

FORD C-MAX 2005 1.8 clima, ABS, αερόσακου ηλ..παράθυρα και κλειδαριές cd, χειριστήρια τιμονιού full extra 4800Ε

KENTΡΙΚΟ: ΑΛΦΕΙΟΥ 69, ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ (έναντι EXPRESS SERVICE) YΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ: ΑΛΦΕΙΟΥ 23 έναντι S.M. LIDL, Τηλ.: 262104 00389, κιν.: 6976-6420046979-677766– glampropoulospyrgos@yaho o.grΠλήρης γκάμα των αυτοκινήτων θα βρείτε στo www.auto-same.gr

ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΡΑΚΤΕΡ - ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Όλες οι τιμές διαπραγματεύσιμες…

Citroen Saxo 1100 cc,2001 μοντέλο,Α C,Υδραυλικο, 120 000 χλμ.1990 ευρω προσφορα

fiat stilo 2004 76000 km 1356 cc 5 πορτο μπλε πληρης εξοπλισμος 3250 ευρώ

2 nissan nawara 4x4 20012002 125000 km μιαμισι καμπινα υδραυλικο- A/C 6990-7450Ε

2 opel astra 1365 cc 2005 2009 μαυρο- μπεζ 89000km42000 κμ 5 πορτα πληρης εξοπλισμος 4550Ε- 6550Ε

2 Grande punto 1240 cc 20072009 ASIMI-KOKINO 91000 km3800KM 3portA πληρης εξοπλισμος 3900 - 4990eyro

2 ford fiesta+FOCUS 12451365 cc 2007-2009 58000 39000 km 5πορτα ασημι-κοκινο full εξοπλισμος 4450E-6650Ε

Fiat Doblo Diesel,1250 cc,2007,full extra,εγγυηση 12 μηνες,6990 ευρω προσφορα

Toyota Corolla,1400 CC, 2004,FULL EXTRA,5ΘΥΡΟ, 4990 ευρω προσφορα

Α.clas mercedes 1365cc 115000 κμ του 1999 5πορτο πληρες εξοπλισμος 3350Ε

BEST MOTORS ΛΟΥΤΑΣ ΤΗΛ.: 26210 30116, 6945227761

ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΣΗ 6 -12 μηνες ΟΛΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟ SITE: www.car.gr/bestmotors

FIAT grande punto 1250cc , 2007 μοντέλο , diesel , full extra 5θυρο 7990€


Μικρές Αγγελίες

/ ÐÝìðôç 20 Éïõíßïõ 2013

w w w . p r o t i n e w s . g r

23

ÉáôñéêÜ - ÐáñáúáôñéêÜ ÅðáããÝëìáôá ΜΑΙΕΥΤΗΡΕΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΙ ÐÅÔÑÏÐÏÕËÏÓ ×Ñ. ÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÏÓ

ÌÁÉÅÕÔÇÑÁÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÃÕÍÁÉÊÏËÏÃÏÓ ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ Ðñùß: 9.00 Ýùò 1.30 Áðüãåõìá: 17.30 Ýùò 20.30 (Åêôüò ÔåôÜñôçò áðüãåõìá) Ìáíùëïðïýëïõ 46 / 2ïò Ïñïöïò Ðýñãïò Ôçë./Fax.: 26210 32010, êéí.: 6972 857 557 ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÃÕÍÁÉÊÏËÏÃÉÊÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΙ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÖÙÔÇÓ ÁÍ. ÌÐÁ×ÏÕÑÏÓ

ΨΥΧΙΑΤΡΟΙ - ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ Dr. ÊÙÓÔÁÓ É. ÁËÅÎÁÍÄÑÏÐÏÕËÏÓ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ - ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

Eéäéêüò Oñèïäïíôéêüò D.D.S, MED, Dent , Dipl. Orth. ÏÑÈÏÄÏÍÔÉÊÇ ÃÉÁ ÐÁÉÄÉÁ ÊÁÉ ÅÍÇËÉÊÅÓ ÙÑÅÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁÓ ÉÁÔÑÅÉÏÕ ÄÅÕÔÅÑÁ Ýùò ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ ÐÑÙÉ 9.00 -13.00 ÁÐÏÃÅÕÌÁ 16.00- 20.30 ÓÁÂÂÁÔÏ ÊÁÔÏÐÉÍ ÑÁÍÔÅÂÏÕ ÌÁÍÙËÏÐÏÕËÏÕ ê' ÃÊÏÔÓÉÍÁ 12 ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ Ôçë. Fax.: Éáôñåßïõ 26210-25959 Êéíçôü ôçë.: 6978222848 e- mail: fotismpaxouros@yahoo.com

τ. Συντονιστής Διευθυντής Ψυχιατρικού Τομέα ΓΝΑ “Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ” Μανωλοπούλου & Γκοτσίνα 10 άνωθεν “ΓΕΡΜΑΝΟΣ”

*****

Aðüóôïëïò Ã. Ðáôñßêéïò ÌáéåõôÞñáò - ÷åéñïõñãüò Ãõíáéêïëüãïò (ô. éáôñüò Á´ÌáéåõôéêÞò êáé ÃõíáéêïëïãéêÞò ÊëéíéêÞò Ðáíåðéóôçìßïõ Áèçíþí Íïó. ÁëåîÜíäñá) Êéí.: 6936 086168

Ãåþñãéïò Í. ÐëÜêáò ÌáéåõôÞñáò - ×åéñïõñãüò Ãõíáéêïëüãïò (ô. éáôñüò Á´ÌáéåõôéêÞò êáé ÃõíáéêïëïãéêÞò ÊëéíéêÞò Ðáíåðéóôçìßïõ Áèçíþí Íïó. ÁëåîÜíäñá) Kéí.: 6975 618740  Ðáñáêïëïýèçóç êõÞóåùí õøçëïý êéíäýíïõ

Õðïãïíéìüôçôá - ÉVF Ðáèïëïãßá ôñá÷Þëïõ, êïëðïóêüðçóç Åììçíüðáõóç - ïóôåïðüñùóç Ëáðáñïóêüðçóç ñïìðïôéêÞ ÷åéñïõñãéêÞ Ðáèïëïãßá ìáóôïý ÐáéäéêÞ / ÅöçâéêÞ Ãõíáéêïëïãßá ÄÝ÷ïíôáé êáôüðéí ñáíôåâïý. ÙñÜñéï: ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ 9.00-13.30ì.ì., 17.00-21.00 Äéåýèõíóç: Êáóôüñ÷ç 1 êáé 28çò Ïêôùâñßïõ (ÊåíôñéêÞ Ðëáôåßá) Ô.Ê. 27100 ÐýñãïòÔçë.: 26210.32016, fax: 26210.32017, email: info@2care.gr

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÏÄÏÍÔÉÁÔÑÅÉÏÕ ÓÔÏ ÊÁÑÁÔÏÕËÁ

ÄÉÏÍÕÓÉÏÓ ÂÁÓÉËÅÉÏÕ ÓÔÁÓÉÍÏÐÏÕËÏÓ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÏÕ ÁÈÇÍÙÍ ÄÅ×ÅÔÁÉ: ÊáñÜôïõëá ðñùß 9.00-13.00ì.ì. êáé áðüãåõìá ìå ñáíôåâïý Ôçë.: 26210 -61182, êéí. 6980-619614 Ðåëüðéï: ÄÝ÷åôáé ìüíï ìå ñáíôåâïý Ôçë.: 26240-31472, 6976-023365

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

ÐÅÔÑÏÓ ÊÙÍ ÓÐÉÍÏÓ ×åéñïõñãüò Óôüìáôïò

Ðôõ÷éïý÷ïò Ðáí/ìßïõ Èåóóáëïíßêçò

DDS, MSc ×ÅÉÑÏÕÑÃÉÊÇ ÓÔÏÌÁÔÏÓ ÅÌÖÕÔÅYÌÁÔÁ, ÁÊÔÉÍÏËÏÃÉÁ Ô. Ðåôñïðïýëïõ 12 & Êïêêßíïõ, 2ïò üñïöïò Ðýñãïò Çëåßáò, Ôçë. 26210 34600 Fax: 26210 34166

ΟΥΡΟΛΟΓΟΙ

ËÅÏÍÁÑÄOÐÏÕËÏÓ ÉÙÁÍ. ËÅÙÍIÄÁÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÏÕÑÏËÏÃÏÓ ÙÑÅÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁÓ: 10:00 - 14:00, 18:00 - 20:00 ÔÅÔÁÑÔÇ ÁÐÏÃÅÕÌÁ ÊÁÉ ÓÁÂÂÁÔÏ ÐÑÙÉ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ ÄÅÊÔÁ ÔÁÌÅÉÁ Ìáíùëïðïýëïõ & Ðñïýóóçò 2 (1ïò üñïöïò-Üíùèåí ÄÏÕ) Ðýñãïò Çëåßáò 27100 ôçë./fax 2621300481, êéí. 6974149524 e-mail: leoleonardopoulos@yahoo.com

Äñ. ÃÅÙÑÃÉÏÓ Ð. ÊÏÕÑÅÁÓ

ÏÑÈÏÐÅÄÉÊÏÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÄéäÜêôùñ Ðáíåðéóôçìßïõ Ðáôñþí Êïêêßíïõ 12-14 & ÆáÀìç 1ïò üñïöïò (ðëçóßïí Äçì. ÐÜñêïõ), Ðýñãïò ôçë: 26210 35800 Êéí.: 6932566996 ¿ñåò ëåéôïõñãßáò ÊáèçìåñéíÜ Ðñùß: 8:30 - 13:30 Áðüãåõìá: Êáôüðéí ñáíôåâïý 18:00 - 20:30 Ðëçí ÔåôÜñôçò

ÅÕÁÃÃÅËÏÓ Ã. ÖÙÔÅÉÍÏÐÏÕËÏÓ

×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÏÑÈÏÐÅÄÉÊÏÓ ô.Åð. Åðéìåë. Ã.Í. Ðáßäùí “ÊáñáìáíäÜíåéï” ÐáéäïïñèïðáéäéêÞ ÁèëçôéêÝò êáêþóåéò Ôñáõìáôïëïãßá ÐáèÞóåéò óðïíäõëéêÞò óôÞëçò Ïóôåïðüñùóç ÅêöõëéóôéêÝò ÐáèÞóåéò Óéóßíç 165 - Ãáóôïýíç (Ýíáíôé ÊÝíôñïõ Õãåßáò) ÔÞë.:(26230) 35336 êéí.:693 2304243

ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΙ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÍÅÕÑÏËÏÃÉÊÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÌÁËÁÌÙ (ÔÅÍÉÁ) Äçì. ÖÑÉÌÁ Éáôñüò - Íåõñïëüãïò ÄÝ÷åôáé êáèçìåñéíÜ ÐÑÙÉ: 8.30 - 13.30 ÁÐÏÃÅÕÌÁ: 17.30 - 20.30 (ðëÞí ÔÅÔÁÑÔÇ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ áðüãåõìá ìüíï ìå ñáíôåâïý) Ìáíùëïðïýëïõ 63 - Ðýñãïò Ôçë. 26210 30918, Êéí.: 6944735548 e-mail:malfri@otenet.gr

ÍÅÏ ÏÖÈÁËÌÉÁÔÑÅÉÏ

ÄÇÌÇÔÑÉÏÓ ×. ÌÉÊÅËÏÐÏÕËÏÓ

ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÐÁÍÅÐ. ÁÈÇÍÙÍ 28çò ÏÊÔÙÂÑÉÏÕ 5 - ÐÕÑÃÏÓ (Êåíôñ. Ðëáôåßá) ÐÑÙÉ: ÄÅÕÔÅÑÁ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ 9-2 ì.ì. ÁÐÏÃÅÕÌÁ: ÊÁÈÇÌÅÑÉÍÁ 6-8 ì.ì. (ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ ÁÐÏÃÅÕÌÁ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ) ÔÇË. 26210-33990, êéí. 6942217262

ÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÏÓ ÈÅÏÄ. ÓÁÌÁÍÔÁÓ ÉÁÔÑÏÓ ÌÉÊÑÏÂÉÏËÏÃÏÓ (ÂÉÏÐÁÈÏËÏÃÏÓ) ô. Éáôñüò Íïóïêïìåßïõ Ðáßäùí "Ç ÁÃÉÁ ÓÏÖÉÁ" *Áíáëýóåéò - ÁéìáôïëïãéêÝò, Âéï÷çìéêÝò -ÁíïóïëïãéêÝò, ÏñìïíïëïãéêÝò Áéìïëçøßåò - Íåïãíþí, Âñåöþí - Ðáßäùí, Åíçëßêùí *ÓðåñìïäéÜãñáììá *Åëåã÷ïò õðïãïíéìüôçôáò Ôçë. Éáôñåßïõ: 26211 01379 - Êéíçôü: 6944 637365

ΛΟΓΟΠΕΔΙΚΟΙ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΙ

ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΙ

MIKΡΟΒΙΟΛΟΓΟΙ

ÍÉÊÏËÁÏÓ ×ÁÑÄÁÓ

×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ Ù.Ñ.Ë. ÄÝ÷åôáé êáèçìåñéíÜ áðü 8 ð.ì. - 1.30 ì.ì. êáé 6.00 ì.ì. 8.00 ì.ì. áðüãåõìá ðëçí ÔåôÜñôçò êáé ÓáââÜôïõ Åñìïý 5, ôçë. 26210 29239, Êéí.: 6945232529

ΦΥΣΙΑΤΡΟΙ ÈÅÏÄÙÑÏÓ ÄÇÌ. ÁËÔÁÍÇÓ

ÉÁÔÑÏÓ ÖÕÓÉÊÇÓ ÉÁÔÑÉÊÇÓ & ÁÐÏÊÁÔÁÓÔÁÓÇÓ (ÖÕÓÉÁÔÑÏÓ) ÄÉÐËÙÌÁÔÏÕ×ÏÓ ÔÏÕ ÅÕÑÙÐÁÚÊÏÕ ÓÕÌÂÏÕËÉÏÕ ÖÕÓÉÊÇÓ ÉÁÔÑÉÊÇÓ & ÁÐÏÊÁÔÁÓÔÁÓÔÁÓÇÓ (EUROPEAN BOARD OF PHYSICAL & REHABILITATION MEDICINE) ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý Ôçë.: Éáôñåßïõ 26210 20090 Ôçë. Êéí.: 6977403015 Ìáíùëïðïýëïõ 46, (Ýíáíôé Íïìáñ÷ßáò), Ðýñãïò

ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΙ NIKOËÁÏÓ Ð. ÓÁÑÁÍÔÇÓ

×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÙÔÏÑÉÍÏËÁÑÕÃÃÏËÏÃÏÓ ÓÔÑ. ÓÉÓÉÍÇ & ÅË. ÂÅÍÉÆÅËÏÕ 1 ÃÁÓÔÏÕÍÇ ÇËÅÉÁÓ Ô.Ê. 27300 ÔÇË.: 2623400580 - ÊÉÍ.: 6979784020

ÓÐÕÑÏÐÏÕËÏÓ ×. ÍÉÊÏËÁÏÓ

Eéäéêüò Oñèïäïíôéêüò D.D.S, MED, Dent , Dipl. Orth. Åéäéêåõèåßò Ðáíåðéóôçìßïõ Frankfurt Ì. Ãåñìáíßáò Ðôõ÷éïý÷ïò Ðáíåðéóôçìßïõ Giessen Ãåñìáíßáò ÈåìéóôïêëÝïõò & Ì. ÁëåîÜíäñïõ 1 (Ýíáíôé ÏÔÅ) Ðýñãïò Çëåßáò Ôçë.: 26210 30004 fax: 26210 30024 e-mail: nspyrospoulos@hotmail.com

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ÆÁ×ÁÑÏÕËÁ ÄÉÏÍ. ÁÂÑÁÌÏÐÏÕËÏÕ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÔÌÇÌ. ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ Á.Ô.Å.É. ÐÁÔÑÙÍ ÌÅËÏÓ ÓÕËËÏÃÏÕ ÅÐÉÓÔÇÌÏÍÙÍ ËÏÃÏÐÁÈÏËÏÃÙÍ ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÕÔÙÍ ÅËËÁÄÏÓ ÅÐÉÓÔÇÌÏÍÉÊÏÓ ÓÕÍÅÑÃÁÔÇÓ ÊÅÊÕÊÁÌÅÁ ÍÏÌÏÕ ÇËÅÉÁÓ ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý ÍÅÁ ÄÉÅÕÈÕÍÓÇ - Ìáèéïý 5, Ðýñãïò ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ, ôçë.: 26210 34610 / 6971 993126 Óýìâáóç ìå üëá ôá ôáìåßá

Δέχεται με ραντεβού: 10π.μ.-55μ.μ Τηλ.: 26210-331410, & 6970 019031

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

*ÁðïêáôÜóôáóç ìáèçóéáêþí äõóêïëéþí *ÅíçìÝñùóç êáé åðáããåëìáôéêüò ðñïóáíáôïëéóìüò Ôçë. Ãñáöåßïõ: 26220 24822 Êéí.: 6937 146439 Äéåýèõíóç ãñáöåßïõ: ÊáñáúóêÜêç 6, ÁìáëéÜäá

ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤEΣ

Ó×ÉÆÁ ×. ÌÁÑÉÁ

Πτυχιούχος ΑΤΕΙ ΠΑΤΡΩΝ Κινητοποίηση σπονδυλικής στήλης και άκρων Myofascial therapy Αθλητικές κακώσεις Νευρολογικές παθήσεις Αναπνευστική και ορθοπεδική Φ/Θ Κατ’ οίκον θεραπείες Δεχόμαστε ασθενείς του ταμείου ΕΟΠΥΥ (δηλ. ΙΚΑ, ΟΠ ΑΔ- ΤΥΔΚΥ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ) Ωράριο λειτουργίας: Πρωί: 8.30 - 13.30 Απογ.: 17.30 - 20.30 Κοκκίνου 12-14 2ος όροφος ΠΥΡΓΟΣ Τηλ.: 26210 33730, κιν.: 6939369774 e-mail: mariasxiza@yahoo.gr

ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ ÍÉ×ÙÑÉÔÇ ÅËÅÍÇ

Øõ÷ïëüãïò Ðáíåðéóôçìßïõ Áèçíþí *ÓõìâïõëåõôéêÞ óôÞñéîç ðáéäéþí êáé åíçëßêùí *ÁôïìéêÞ øõ÷ïèåñáðåßá äéáôáñá÷þí Üã÷ïõò, êáôÜèëéøçò, öïâéþí *ÐñïâëÞìáôá óõìðåñéöïñÜò ðáéäéþí êáé åöÞâùí

ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÁÊÇÓ ÅÊÐÁÉÄÅÕÓÇÓ

ÊÝíôñï ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ ðáéäéþí, åöÞâùí, åíçëßêùí ÅÑÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁ - ÅÉÄÉÊÇ ÁÃÙÃÇ - ØÕ×ÏËÏÃÉÊÇ ÕÐÏÓÔÇÑÉÎÇ ÓÕÌÂÏÕËÅÕÔÉÊÇ ÏÉÊÏÃÅÍÅÉÁÓ - ÌÁÈÇÓÉÁÊÇ ÕÐÏÓÔÇÑÉÎÇ

ÐÁÍÁÃÉÙÔÇÓ ×Ñ. ÓÔÁÈÏÐÏÕËÏÓ

ËÏÃÏÐÅÄÉÊÏÓ - ËÏÃÏÐÁÈÏËÏÃÏÓ Ð.Å. DIPLOMA ÅÉÄÉÊÇÓ ÁÃÙÃÇÓ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÈÅÑÁÐÅÕÔÇÓ ÃÉÁ ÁÔÏÌÁ ÌÅ ÅÉÄÉÊÅÓ ÁÍÁÃÊÅÓ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÏÕ ÅÎÙÔÅÑÉÊÏÕ (Speech and Language Pathologist) ÌÝëïò ôïõ Ðáíåëëçíßïõ Óõëëüãïõ Ëïãïðåäéêþí ÌÝëïò ôïõ Åëëçíéêïý Óõëëüãïõ ãéá ôçí Áöáóßá ÌÝëïò ôçò ÅëëçíéêÞò åôáéñåßáò Äõóëåîßáò ð. Åðéóôçìïíéêüò ÓõíåñãÜôçò ÊÅÊÕÊÁÌÅÁ Í. ÇËÅÉÁÓ ÅÑÃÁÓÉÁÊÇ ÅÌÐÅÉÑÉÁ ÓÅ ÊËÉÍÉÊÅÓ ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ ÔÏÕ ÅÎÙÔÅÑÉÊÏÕ ÊÁÉ ÊÅÐÅÐ ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇÓ Åéäéêüò óôç äéÜãíùóç èåñáðåßá äéáôáñá÷þí Ëüãïõ, ÖùíÞò, Ïìéëßáò, ÁêïÞò, Åðéêïéíùíßáò, ÃñáöÞò, ÁíÜãíùóçò ÄÅ×ÅÔÁÉ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ Óýìâáóç ìå üëá ôá ôáìåßá Óõíåñãáóßá ìå üëåò ôéò éáôñéêÝò åéäéêüôçôåò 28çò Ïêôùâñßïõ êáé Ìéáïýëç 1 Ðýñãïò (Â' Ïñïöïò) Ôçë./fax: 2621033880, 2625022285, Êéíçôü: 6977905430

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΙ

ÁÐÏÓÔÏËÏÐÏÕËÏÕ ÁËÅÎÁÍÄÑÁ

ÄÉÁÉÔÏËÏÃÏÓ-ÄÉÁÔÑÏÖÏËÏÃÏÓ -Ðôõ÷éïý÷ïò Á.Ô.Å.É. Èåó/íßêçò - ÅîåéäéêåõìÝíç óôéò äéáôñïöéêÝò äéáôáñá÷Ýò êáé ôçí ðá÷õóáñêßá (NCFED) - ÅðéóôçìïíéêÞ óõíåñãÜôçò ôçò ïìÜäáò Ìed-Nutrition - ÌÝëïò ôçò ¸íùóçò Äéáéôïëüãùí/Äéáôñïöïëüãùí ÅëëÜäïò ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý Ðñùß: êáèçìåñéíÜ Áðüãåõìá: Ôñßôç, ÐÝìðôç,ÐáñáóêåõÞ Äéåýèõíóç: Êïõñïãéáííïðïýëïõ 33 (ÁìáëéÜäá) Ôçë: 26220 38380 Êéí: 6937239362 www.apostolopoulou.gr, alnutric@gmail.com

KYTTAΡΟΛΟΓΟΙ ÓÏÖÉÁ ÊÁÔÓÁÑÏÕ - ÁËÔÁÍÇ

ÉÁÔÑÏÓ ÊÕÔÔÁÑÏËÏÃÏÓ ô. Éáôñüò Áíôéêáñêéíéêïý Íïóïêïìåßïõ Áèçíþí «ÁÃÉÏÓ ÓÁÂÂÁÓ»  Ôåóô ÐáðáíéêïëÜïõ ÊõôôáñïëïãéêÝò åîåôÜóåéò ðôõÝëùí, ïýñùí & õãñþí ÐáñáêåíôÞóåéò ïñãÜíùí (èõñåïåéäïýò, ìáóôïý, ëåìöáäÝíùí, óéåëïãüíùí ê.ë.ð.) ÉÁÔÑÅÉÏ ÄåëçãéÜííç 17, ÁÌÁËÉÁÄÁ Ôçë. éáôñ.: 26220-38360, Êéíçôü: 697-2305520 Η σειρά είναι αλφαβητική

Βάρδα Γράψα Αμαλία (26230-71601) Κρέστενα Σπυρίδης Αργυρός (26250-22806) Ανδραβίδα Παπαναστασοπούλου Μαρία (26230-54202) Πύργος Παναγοπούλου Κλεονίκη, Κολοκοτρώνη 13 2621021966, (εφημερεύει-διανυκτερεύει) Σπυρόπουλος Φώτης, Κοκκίνου 17, 2621030408 (εφημερεύει-διανυκτερεύει) Αμαλιάδα Ρουμελιώτη Μαρία, Ελ. Βενιζέλου 22 (εφημερεύειδιανυκτερεύει),2622021621,Μελιτσοπούλου Παρασκευή Ελ. Βενιζέλου 8 2622023046

Πελόπιο Μυλωνόπουλος Παναγιώτης (26240-31500) Γαστούνη Μανιάνη Λαμπρινή (26234 00038) Λεχαινά Λιβαδάς Σπύρος (26230-22204) Τραγανό Αρλετή Ευφροσύνη (26230-61225) Αρχαία Ολυμπία Μίτεβα Ινβάκα Πολίτη (26240-23306) Βαρθολομιό Κολόκα Πολυξένη (26230-41521)


ΠΕΜΠΤΗ

Με τέτοιο καύσωνα που μυαλό για εκλογές...

20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013

Δύο πύρινα μέτωπα μεταξύ Κονιδείκων και Φραγκαπηδήματος

Πολύωρη “μάχη” με τις φλόγες Τραυματίστηκε ελαφρά πυροσβέστης

Συνελήφθη 50χρονος καλλιεργητής ναρκωτικών στην Αμαλιάδα

Κατασχέθηκαν 149 δενδρύλλια κάνναβης

Σ

Äýï öùôéÝò îÝóðáóáí ÷èåò óôçí ðåñéï÷Þ ìåôáîý ÊïíéäÝéêá êáé ÖñáãêáðÞäçìá Δύο φωτιές στην περιοχή Κονιδέικα κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν χθες οι άνδρες της Πυροσβεστικής. Η πρώτη ξέσπασε στις 11:41 το πρωί , πλησίον του σκουπιδότοπου και έκαψε 20 στρέμματα αγροτικής και ένα στρέμμα δασικής έκτασης. Λίγη ώρα αργότερα στις 12:56 φωτιά ξέσπασε και πάλι στην περιοχή Κονιδέικα πλησίον του Φραγκαπηδήματος όπου κάηκαν περισσότερα από 30 στρέμματα δασικής έκτασης. Λόγω των ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, στο σημείο βρέθηκαν άμεσα 25 άνδρες με 10 οχήματα πυρόσβεσης ενώ το έργο τους συνέδραμαν 11 άτομα του πεζοπόρου τμήματος της ΕΜΑΚ Πάτρας ενώ ρίψεις πραγματοποίησαν και δύο αεροσκάφη Cannader. Το πύρινο μέτωπο, έφτασε περίπου ένα χιλιόμετρο πριν από την Ιερά Μονή Φραγκοπηδήματος, ωστόσο δεν απειλήθηκε άμεσα η Μονή. Κατά την προσπάθεια κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς στο Φραγκαπήδημα τραυματίστηκε ελαφρά ένας πυροσβέστης. Η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο λίγο μετά τις 5:00 το απόγευμα, ενώ το ανακριτικό της πυροσβεστικής εξετάζει τα αίτια πρόκλησης των δύο αυτών συμβάντων πυρκαγιάς. Να σημειωθεί πως κατά τη μάχη που δόθηκε με τις φλόγες τραυματίστηκε ελαφρά ένας πυροσβέστης.

υνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στον Άγιο Ιωάννη Ήλιδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αμαλιάδας, ένας 50χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες αλλά και στοιχεία που προέκυψαν από την μεθοδική τους έρευνα, εντόπισαν σε αγροτεμάχιο του 50χρονου, πολύ κοντά στο σπίτι του, εκατόν σαράντα εννέα δενδρύλλια κάνναβης τα οποία καλλιεργούσε.Για την κάλυψη των δενδρυλλίων, ο δράστης είχε φυτέψει περιμετρικά αμπελώνα, αποτελεούμενο από τέσσερις συστάδες κλημάτων, μεγάλου μήκους, οι οποίες περιέβαλαν τη φυτεία δυσχεραίνοντας τον εντοπισμό της. Για το πότισμα των φυτών, ο 50χρονος αντλούσε νερό από δημοτικό σύστημα ύ-

δρευσης (πομώνα), το οποίο με λάστιχο ποτίσματος, μήκους πενήντα μέτρων περίπου, μετέφερε στη καλλιέργεια των ναρκωτικών. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του δράστη, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν μια συσκευασία κάνναβης συνολικού βάρους

πέντε γραμμαρίων ενώ στο χώρο της φυτείας βρέθηκαν ένα σκαλιστήρι και ένα μυστρί τα οποία χρησιμοποιούσε ως γεωργικά εργαλεία. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας ενώ την προανάκριση και τις έρευνες διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας.

Της άρπαξαν χρυσαφικά που φορούσε στο λαιμό

Θύμα κλοπής 77χρονη στα Καβάσιλα Θύμα κλοπής έπεσε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης μια 77χρονη στα Καβάσιλα. Η ηλικιωμένη επέστρεφε στο σπίτι της που βρίσκεται λίγο

πριν το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου μαζί με το σύζυγό της και τη στιγμή που εκείνος προσπαθούσε να ξεκλειδώσει την εξώπορτα άγνωστος της επιτέθηκε και της αφαίρεσε δύο αλυσίδες με σταυρό που φορούσε στο λαιμό. Η 77χρονη δεν πρόλαβε να αντιδράσει και ο δράστης έφυγε με το συνεργό

του ο οποίος τον περίμενε περίπου εκατό μέτρα πιο κάτω με μία μηχανή. Οι δύο άγνωστοι έφυγαν με κατεύθυνση προς Ανδραβίδα. Άμεσα ειδοποιήθηκε το Α.Τ Γαστούνης και οι Αστυνομικές Αρχές ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών. Βάσω Κοκκινογένη

Στη "φάκα" 40χρονη στη Βουπρασία

Κατασχέθηκε αφορολόγητος καπνός Συνελήφθη χθες (18-62013) το μεσημέρι, στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών-Πύργου, στο ύψος του Βουπρασίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, μία 40χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή αφορολόγητου καπνού, φαρμακευτικών δισκίων και σπρέι πιπεριού. Ειδικότερα, σε έλεγχο που ενήργησαν οι αστυνομικοί στο αυτοκίνητο που οδηγούσε η 40χρονη, βρήκαν και κατάσχεσαν ένα σπρέι πιπεριού και τρείς σακκούλες με αφορολόγητο καπνό, συνολικού βάρους 1355 γραμμαρίων. Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι της 40χρονης στην Αμαλιάδα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επίσης είκοσι ένα ναρκωτικά χάπια Lonarid και μία ακόμα πλαστική σακκούλα, που περιείχε αφορολόγητο καπνό, βάρους 55 γραμμαρίων.

20 Ιουνίου 2013  

Proti ths Hleias

Advertisement