Page 1

ÓÁÂÂÁÔÏ 1 ÄÅÊÅÌÂÑÉÏÕ 2012

Ετος 11o

/

ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ: 3205 /

Τιμή: 50λ.

/

(Eκτός Νομού 1 Ευρώ)

ΞΕΚΙΝΑ ΕΝΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΑΘΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ

το “Ψηφιακό Μουσείο” Σε ανακοινώσεις αναμένεται να προβεί ο Ηλείος Υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας

Κάμερα, φώτα… φύγαμε Γιά το 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους που ξεκινά σήμερα μίλησαν χθες, ο Χαράλαμπος Καφύρας και ο Δημήτρης Σπύρου.

>> Ó. 6-77

ΑΠΑΙΤΗΘΗΚΕ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ Π.Υ. ΠΥΡΓΟΥ

“Βουλιάζουν” στα λύματα στην οδό Δεληγιάννη

Από το Νοέμβριο του 2008, οπότε εγκαινιάστηκε η Ψηφιακή Έκθεση, οι εκατοντάδες επισκέπτες και ιδιαίτερα οι μαθητές που χρησιμοποίησαν τα συστήματά της, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους. Στην πορεία το όλο εγχείρημα "ξεχάστηκε" και το "Ψηφιακό μουσείο" κατέστη ανενεργό.Ευτυχώς τώρα αναλαμβάνονται νέες πρωτοβουλίες. Σύμφωνα με πληροφορίες της "ΠΡΩΤΗΣ" τη σχετική πρωτοβουλία ανέλαβε ο Ηλείος Υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας ο οποίος αναμένεται να προβεί σε ανακοινώσεις για το όλο θέμα.

>>

15Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

Ένα μέτρο ύψος έφτασε το νερό στην πολυκατοικία που βρίσκεται στην Οδό Δεληγιάννη το πρωί της Πέμπτης μετά και την ισχυρή βροχόπτωση ενώ τα λύματα έτρεχαν από τα σιφώνια.

>> Ó. 4

Ó. 5

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΖΑΧΑΡΩΣ “ΚΑΪΑΦΑΣ”

Θεματοφύλακας της παράδοσης και πρωτοπόρος στον αθλητισμό >> Ó. 8 ΤΟΕΒ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΩΝ

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ

Κόντρα στο παρελθόν

Αλλάζουν τους αγωγούς άρδευσης

>> Ó.16

ΚΟΡΟΙΒΟΣ

Να πετάξει ψηλότερα >> Ó.18

>>

Ó.10


2

Σχόλια / Παραπολιτικά

w w w . p r o t i n e w s . g r

/ ÓÜââáôï 1 Äåêåìâñßïõ 2012

"Μη προσδιορισμένα"

Η ομαδα της St. Pauli Πόσοι γνωρίζουν ότι ένα από τα πιο πολυάριθμα κλαμπ της St. Pauli βρίσκεται στην Αθήνα; Λίγοι. Ακόμα λιγότεροι, όμως, θα μπορούσαν να φανταστούν ότι εντοπίστηκαν να φοράνε μπλουζάκια της συγκεκριμένης ομάδας, ακόμα και… αστυνομικοί. Ποια είναι η St. Pauli, λοιπόν; Και γιατί έχει οπαδούς σχεδόν σε όλο τον κόσμο μια ομάδα, η οποία συνήθως αγωνίζεται σε χαμηλότερες κατηγορίες από την Μπουντεσλίγκα; Τη χαρακτηρίζουν σαν την πιο ροκ ομάδα της Ευρώπης. Σαν τον πιο καλτ σύλλογο. Τα πράγματα, όμως, είναι αρκετά πιο πολύπλοκα. Βασικά, η St. Pauli δεν μπορεί να θεωρηθεί "απλό" ποδοσφαιρικό σωματείο. Είναι κάτι παραπάνω από ένας σύλλογος! Οι οπαδοί της St. Pauli δηλώνουν αντιρατσιστές, αντιφασίστες, αντισεξιστές και διεθνιστές. Ήταν οι πρώτοι στη Γερμανία που απέκλεισαν τα ακροδεξιά στοιχεία και το καταστατικό του γηπέδου της ομάδας απαγορεύει ρητώς κάθε εκδήλωση εναντίον ανθρώπων διαφορετικού χρώματος, πεποιθήσεων και σεξουαλικών προτιμήσεων. Σε έρευνα που είχε γίνει το 2005 στη Γερμανία, φάνηκε ότι η St. Pauli είναι μέσα στις δέκα πιο δημοφιλείς ομάδες κι ας μην παίζει συχνά στην κορυφαία κατηγορία. Στη Γερμανία έχει 1,6 εκατομμύρια οπαδούς (κάτω των 40 ετών στην πλειονότητά τους)! Οι αγώνες στην έδρα της θυμίζουν κολασμένο πάρτι. Ένας πρώην παράγοντας της ομάδας είχε δηλώσει για τη St. Pauli πριν από μερικά χρόνια: "Αυτή η ομάδα είναι συναίσθημα ζωής που ξεπερνά κατά πολύ το ποδόσφαιρο. Αντιπροσωπεύει τον διαφορετικό, τον αντιρατσιστή, τον αουτσάιντερ. Ο καθένας αντιλαμβάνεται διαφορετικά τον μύθο της"! Νομίζουμε ότι τίποτα δεν θα μπορούσε να εξηγήσει καλύτερα απ' αυτή τη δήλωση τι είναι το φαινόμενο της St. Pauli… Πύρρων

Ôõ÷áßï… Η σχολή από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας οδεύει για τη Μεσσηνία. Την ίδια ώρα το 11ο Σώμα Πεζικού φεύγει από την Τρίπολη με προορισμό την Καλαμάτα. Ο πρωθυπουργός της χώρας Αντώνης Σαμαράς είναι από τη Μεσσηνία. Τυχαίο; Δε νομίζω… Κ. Γιάλπ.

Ιδιοκτησία: ΠΡΩΤΗ Εκδοτική ΑΕ Εκδότης: Περικλής Μεταξάς Διευθυντής: Δημήτρης Ζιάκας Δημοσιογράφοι: Αννα Αγγελίδου, Κώστας Γιάλπας, Θοδωρής Λάμπρος Αθλητικό: Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Σοφοκλής Φραγκογιαννόπουλος Διεύθυνση Eμπορικού Τμήματος: Θοδωρής Κωνσταντόπουλος Πύργος - Ρήγα Φεραίου 113 (έναντι Δ.Ο.Υ. Πύργου-Πάροδος Forum) ΤΚ: 27100 - Κωδικός:6603 Τηλ.: 26210-40100, Fax: 26210-40107 Fax Συντακτών: 26210-40106 E-M Mail: protinews@otenet.gr, protisales@protinews.gr website:www.protinews.gr Αμαλιάδα - Ελ. Βενιζέλου 19, ΤΚ: 27200 Τηλ.: 26220-38290-1, Fax: 26220-38292 E-M Mail: protiama@otenet.gr Στο λογότυπο της εφημερίδας απεικονίζεται ο Δίας του Φειδία, από νόμισμα των Ηλείων. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα. Χειρόγραφα συνεργατών και επιστολές που δημοσιεύτηκαν ή όχι, δεν επιστρέφονται.

Στην έκθεση με ημερομηνία 27 Νοεμβρίου η Κομισιόν, πέρα από την παρουσίαση των μέτρων για τη μείωση του χρέους, προειδοποιεί πως ο στόχος για επιστροφή στην ανάπτυξη το 2014 ίσως δεν επιτευχθεί αν δεν υλοποιηθούν οι διαρθρωτικές αλλαγές στις αγορές υπηρεσιών και προϊόντων. Αναφέρει πως ίσως απαιτηθούν πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα 4 δισ. ευρώ στο διάστημα 2015-2016 (έχουν περιληφθεί στο Μεσοπρόθεσμο με τον χαρακτηρισμό "μη προσδιορισμένα"). Αυτά τα "μη προσδιορισμένα" είναι που πρέπει να φοβόμαστε… Θ. Λαμπ.

Πέριξ του Πύργου Οι περισσότερες από τις πυρκαγιές που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ήταν πέριξ της πόλης του Πύργου. Το γεγονός ότι για μία ακόμα φορά οι ιδιοκτήτες ξέχασαν το τι είχε συμβεί το καλοκαίρι του 2007 και άφησαν ακαθάριστα σπίτια και οικόπεδα, προκάλεσε τον έντονο προβληματισμό των ανδρών της Πυροσβεστικής… ωστόσο όπως οι ίδιοι λένε, τέλος καλό όλα καλά, τουλάχιστον για την ώρα. Α. Αγγελ.

Tou Γιάννη Ιωάννου από το “Εθνος”

Kαθαρές κουβέντες

Όπου υπάρχει καπνός, λένε, υπάρχει και φωτιά. Φωτιές λοιπόν έχουν ανάψει οι φήμες που θέλουν να αλλάζει ο χάρτης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Δυτική Ελλάδα και κατ' επέκταση στην Ηλεία. Την ώρα που "φεύγει" για Καλαμάτα το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι θα γίνει με τα παραρτήματα ΤΕΙ σε Πύργο και Αμαλιάδα που διοικητικά υπάγονται στο ΑΤΕΙ Πατρών. Οι δηλώσεις του προέδρου Σ. Καπλάνη, είναι καθησυχαστικές αλλά στην Ηλεία δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό. Το πρόγραμμα "Α-

ΘΗΝΑ", ο Καλλικράτης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μπορεί, ένα το παλέψουν οι "άρχοντες" να λειτουργήσει θετικά για το νομό μας, εάν ενωμένοι και με συγκεκριμένες προτάσεις ζητήσουμε ένα αυτόνομο τμήμα του οποίου οι δυο δήμοι θα αναλάβουν τα έξοδα λειτουργία του. Η δημιουργία ενός τέτοιου τμήματος, με αυτούς του όρους, θα σβήσει μια για πάντα τις όποιες υπόνοιες υπάρχουν ή στο μέλλον θα εμφανιστούν για κατάργηση παραρτημάτων στο νομό μας. Κ. Γιάλπ

Xωρίς περιστροφές

Πρώτη Δεκέμβρη από σήμερα και οι έμποροι στην Ηλεία εισέρχονται σε εορταστική λογική. Η περίοδος από τώρα μέχρι τα Χριστούγεννα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η κρισιμότερη όλων των εποχών για το τοπικό εμπόριο. Όσοι επαγγελματίες κατάφεραν να επιβιώσουν θα τα δώσουν όλα για να προσελκύσουν το καταναλωτικό κοινό και αυτό είναι απολύτως λογικό. Αν και τώρα στις γιορτές η αγορά της Ηλείας δεν "κινηθεί", ο νέος χρόνος θα φέρει περισσότερα λουκέτα με ότι αυτό συνεπάγεται. Από την πλευρά τους οι καταστηματάρχες θα πράξουν το αυτονό-

ητο, με ελκυστικές τιμές και προσφορές….Το θέμα είναι και εμείς οι πολίτες να αντιληφθούμε πόσο σημαντικό είναι να στηρίξουμε τα ντόπια καταστήματα. Αν συνεχίσουμε να υιοθετούμε τη λογική αγορών στην Πάτρα ή στην Αθήνα τότε όχι μόνο δεν βοηθάμε, αλλά "βάζουμε πλάτη" για την αποδόμηση της τοπικής οικονομίας. Τόσο δύσκολο είναι να το αντιληφθούμε; Ούτε ευρώ λοιπόν εκτός Ηλείας σε αυτές τις γιορτές . Ας το έχουμε διαρκώς στο μυαλό μας και ας γίνουμε επιτέλους λιγάκι τοπικιστές. Δ.Ζιάκ.


Σχόλια / Παραπολιτικά

Õóôåñüãñáöï Χαμηλού κόστους χαρακτηρίστηκε από τους αρμόδιους η διεξαγωγή του 15ου Φεστιβάλ Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους. Ωστόσο το σημαντικό δεν είναι το πόσο στοίχισε, αλλά το τι προσφέρει τόσο στην τοπική κοινωνία αλλά κατά κύριο λόγο στους νέους. Σπουδαίοι δημιουργοί για μία ακόμα φορά θα παρευρεθούν σε αυτή τη μεγάλη γιορτή και θα μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους, στη νέα γενιά… και αυτό είναι το σημαντικότερο. Α. Αγγελ.

Το σαιτ kinigetikanea.gr δημιούργησε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ζαχάρως "ΑΡΤΕΜΙΣ" με μπροστάρη τον πρόεδρο του συλλόγου Χρήστο Πλιάγκο. Το σαιτ έχει ως βασικό στόχο την ενημέρωση του απλού κυνηγού της Ηλείας αλλά και των κυνηγών που βρίσκονται σε όμορους νομούς πάνω σε θέματα που αφορούν το κυνήγι. Περιλαμβάνει δε μια πλούσια θεματολογία όπου ο καθένας μπορεί να ενημερωθεί εκτός από θέματα κυνηγιού, για τους κυνηγετικούς συλλόγους ανά την Ελληνική επικράτεια, θέματα επικαιρότητας κ.α. Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία που έλειπε από την Ηλεία. Θ. Λαμπ.

w w w . p r o t i n e w s . g r

3

Νωπές είναι ακόμα οι φω-

μα. Εδώ στην Ηλεία παρα-

νές και οι διαμαρτυρίες

τηρείται το φαινόμενο να

των φορέων της Ηλείας

πέφτουν στο τραπέζι χίλιες

για το μείζον θέμα της Ο-

δυο προτάσεις που ομολο-

λυμπίας Οδού μετά τα

γουμένως μερικές απ' αυ-

σενάρια που θέλουν το

τές είναι προς την σωστή

έργο να "κόβεται" και να

κατεύθυνση, αλλά στο τέ-

φθάνει μέχρι την Πάτρα. Παρακολουθήσαμε τις δηλώσεις των αιρετών

Γράφει ο Θοδωρής Λάμπρος thlabros@hotmail.com

"αρχόντων" του νομού αλλά και των εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων για το θέμα. Κάποιοι έκαναν λόγο για αλλαγή Περιφέρειας και κάποιοι άλλοι μίλησαν για ενιαία στρατηγική και αντιμετώπιση του όλου θέματος. Τελικά τι θα γίνει με το μείζον αναπτυξιακό έρ-

λος να μην υπάρχει ενιαία στρατηγική για το πώς θα προχωρήσει το όλο θέμα. Για παράδειγμα. Έπεσε

στο τραπέζι από το Επιμελητήριο Ηλείας και από τον Εμπορικό Σύλλογο Πύργου η πρόταση για αλλαγή περιφέρειας σε περίπτωση που το έργο δεν φθάσει στον Πύργο. Μια πρόταση που έχει βάσει αφού μέ-

γο της Ηλείας, κανείς δεν είναι σε

χρι σήμερα η Ηλεία είναι ο φτωχός

θέση να γνωρίζει αφού το τοπίο πα-

συγγενής της Περιφέρειας. Είναι ό-

ραμένει εξαιρετικά ομιχλώδες.

μως σύμφωνοι και οι υπόλοιποι

Εκείνο όμως που δεν έχουν καταλά-

φορείς της Ηλείας με αυτό το ζήτη-

βει ακόμα οι αιρετοί "άρχοντες" ή

μα;

αν τελικά το έχουν καταλάβει, δεν

Αν δεν υπάρξει συνεννόηση, που

κάνουν κάτι για να αλλάξουν την

δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή και ε-

Τα πήρε όλα και τα σήκωσε ο ανεμοστρόβιλος προχθές σε διάφορες περιοχές της Ηλείας. Μεγάλες καταστροφές σημειώθηκαν σε λιοστάσια όπου εκριζώθηκαν ελαιόδενδρα, την στιγμή που οι ελαιοπαραγωγοί ετοιμάζονταν για να μαζέψουν το λάδι της χρονιάς. Η φύση εκδικείται με τον πιο αμείλικτο τρόπο… Θ. Λαμπ.

ΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΓΡΑΦΟΥΝ...

/ ÓÜââáôï 1 Äåêåìâñßïõ 2012

κατάσταση είναι ότι με σπασμωδι-

νιαία πρόταση για την Ολυμπία Οδό,

κές ενέργειες, πρωτοβουλίες και

τότε ας το ξεχάσουμε το έργο μια

παρεμβάσεις δεν λύνεται το πρόβλη-

και καλή…

Επιστροφή από τη Φινλανδία με 4 βραβεία! Με τέσσερα βραβεία στις "βαλίτσες" τους, επέστρεψαν από το WILDLIFE VAASA FESTIVAL 2012 οι ελληνικές νεανικές δημιουργίες που πήραν μέρος. Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στη Φιλανδία 22 με 25 Νοεμβρίου και με πρωτοβουλία της Camera Zizanio στάλθηκαν εκεί μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές νεανικές δημιουργίες που είχαν οικολογικό περιεχόμενο και προκρίθηκαν στο τμήμα των παιδικών και νεανικών ταινιών. Στην κατηγορία 2 των Νεανικών ταινιών ένα από τα 5 βραβεία πηγαίνει στην ταινία "Ένα ταξίδι 3 λεπτών" του 1ου Γυμνάσιο Ορεστιάδας Εκεί όμως που οι ελληνικές ταινίες έκαναν θραύση ήταν στην κατηγορία 3, όπου διαγωνίζονται ταινίες κινουμένων σχεδίων. Κατέκτησαν τα τρία από τα 5 βραβεία! "Ο λυπημένος σκύλος" του 5ου Δημοτικού σχολείου Χολαργου "Η Κοιλιά" που ανήκει στην κατηγορία Animasyros workshop "Μικρές μουσικές ιστορίες στην εποχή της κρίσης" του 112 Δημοτικό σχολείο Αθήνας Συγχαρητήρια σε όλους!


4

Ρεπορτάζ

w w w . p r o t i n e w s . g r

/ ÓÜââáôï 1 Äåêåìâñßïõ 2012

Ôï Ýíá ìÝôñï Ýöôáóáí ôá ëýìáôá óôçí ðïëõêáôïéêßá ôçò ïäïý ÄåëçãéÜííç

Απαιτήθηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής και της ΔΕΥΑΠ μετά τη νεροποντή

“Βουλιάζουν” στα λύματα οι κάτοικοι της οδού Δεληγιάννη Έ

να μέτρο ύψος έφτασε το νερό στην πολυκατοικία που βρίσκεται στην Οδό Δεληγιάννη το πρωί της Πέμπτης μετά και την ιδιαίτερα ισχυρή βροχόπτωση. Μέσα από τα σπίτια της πολυκατοικίας λύματα έτρεχαν από τα σιφώνια και οι ιδιοκτήτες με τις σκούπες προσπαθούσαν μάταια να σώσουν ότι μπορούσαν. Σύμφωνα με τους κατοίκους της πολυκατοικίας για την κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια, την ευθύνη φέρει ο δήμος. Ήταν από τα νερά, όπως επισημαίνουν οι κάτοικοι έχει καταστραφεί ο ανελκυστήρας, αλλά και ο καυστήρας, ενώ τα διαμερίσματα του ισογείου είναι ακατοίκητα.

Σκέτη ταλαιπωρία Όπως τόνισαν οι κάτοικοι της οδού Δεληγιάννη, το έργο το οποίο γίνεται, παρά τις όποιες υποσχέσεις κλήθηκαν να το πληρώσουν από την τσέπη τους καθώς οι όποιες υποσχέσεις είχαν λάβει έμειναν στα λόγια. Η Ουρανία Ραδαίου αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας εκτός του ότι καλείται να ανεβοκατεβαίνει από τη σκάλα, δεν μπορεί να έχει και θέρμανση, καθώς ο καυστήρας καταστράφηκε "Με κάθε νεροποντή γίνεται αυτό. Μετά το έργο το οποίο έγινε στο Λάπατο επιβαρύνθηκε η πολυκατοικία. Παλιά δεν είχαμε πρόβλημα. Ενημερώσαμε την σημερινή δημοτική αρχή και μας είπαν ότι θα το φτιάξουν. Δεν είναι απλά νερά είναι ακαθαρσίες που μπαίνουν στα σπίτια μας. Χθες τα λύματα έφτασαν το ένα μέτρο". Εδώ και 18 χρόνια η Σοφία Αντωνοπούλου ζει στην οδό

Δεληγιάννη και τα τελευταία πέντε καλείτε να αντιμετωπίσει το βούρκο "Τα προηγούμενα χρόνια η πολυκατοικία μέσα ήταν στρωμένη τέτοια εποχή. Αυτό το κακό, γίνεται τώρα τα πέντε τελευταία χρόνια. Ακόμα και οι τοίχοι φούσκωσαν. Τα διαμερίσματα είναι γεμάτα δυσοσμία και ακαθαρσίες, καυστήρα δεν έχουμε ακόμα και οι ενοικιαστές φεύγουν". "Οι οικογενειάρχες αναγκάζονται να πάρουν τα παιδιά τους αγκαλιά προκειμένου να μην πατήσουν μέσα στα λύματα" επισήμανε η Θεοδώρα Καραμπάτση και συνέχισε "Θυμάμαι ιδιαίτερα έντονα μία φορά την οικογένεια που έμενε στο ισόγειο, η μητέρα έλλειπε στη δουλειά και τα τέσσερα παιδάκια είχαν ανέβει στο κρεβάτι, καθώς φοβόντουσαν ότι θα πνιγούν καθώς ανέβαινε η στάθμη του νερού. Έπρεπε ήδη να έχουν γίνει εργασίες να αποκατα-

σταθεί το πρόβλημα". "Μετά το έργο που έγινε στο Λάπατο η πολυκατοικία έχει πρόβλημα. Τους το είπαμε και δεν νοιάζονται. Μόνο υποσχέσεις ήταν και τίποτα άλλο. Έχουν καταστραφεί τα πάντα μέσα και εμείς φοβόμαστε να μην υπάρξει και νέα νεροποντή και έχουμε πάλι τα ίδια" υπογράμμισε η Αθανασία Μπαμπάλη .

Δεν ευθύνεται ο δήμος Ερωτηθείς ο δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της συγκεκριμένης πολυκατοικίας τόνισε "Πρώτα απ' όλα νομίζω ότι στην αγωνία των συμπολιτών μας, για τέτοια προβλήματα υποκλίνεται και τα αντιμετωπίζει με σεβασμό. Όμως η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Η αποχέτευση της πολυκατοικίας αυτής, δεν έχει

"Äåí åßíáé áðëÜ íåñÜ åßíáé áêáèáñóßåò ðïõ ìðáßíïõí óôá óðßôéá ìáò" ôüíéóå ç ê. Ñáäáßïõ

"Ïé ïéêïãåíåéÜñ÷åò áíáãêÜæïíôáé íá ðÜñïõí ôá ðáéäéÜ ôïõò áãêáëéÜ ðñïêåéìÝíïõ íá ìçí ðáôÞóïõí ìÝóá óôá ëýìáôá" åðéóÞìáíå ç ê. ÊáñáìðÜôóç

"¸÷ïõí êáôáóôñáöåß ôá ðÜíôá ìÝóá êáé åìåßò öïâüìáóôå íá ìçí õðÜñîåé êáé íÝá íåñïðïíôÞ êáé Ý÷ïõìå ðÜëé ôá ßäéá" õðïãñÜììéóå ç ê. ÌðáìðÜëç

καμία απολύτως σχέση, δεν συνδέεται με το έργο που κατασκευάστηκε από την παρούσα δημοτική αρχή στο Λάπατο. Το αντιπλημμυρικό έργο στο Λάπατο αφορά τα όμβρια ύδατα. Δεν είναι συνδεδεμένο με αποχετεύσεις οικιών και πολυκατοικιών. Η πολυκατοικία αυτή, έχει ένα κατασκευαστικό λάθος, διότι η ροή της αποχέτευσης είναι οριακή προς τον παλαιό αγωγό. Με άλλα λόγια όταν έχουμε φόρτιση του αγωγού από νερά της βροχής, τότε υπάρχει πρόβλημα της αποχέτευσης της πολυκατοικίας. Πρόκειται για κατασκευαστικό λάθος και το πρόβλημα αυτό εμφανίζεται

συνέχεια από τότε που κατασκευάστηκε η πολυκατοικία. Μετά τις πλημμύρες του 2010 επισκέφθηκα προσωπικά με τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών και τη ΔΕΥΑΠ την πολυκατοικία και συγκεκριμένα τα υπόγεια της πολυκατοικίας αυτής. Η κατάσταση ήταν τραγική. Είχε πλημμυρίσει το υπόγειο σε όλη την έκτασή του. Διαπιστώσαμε με αυτοψία που έγινε από συνεργεία της ΔΕΥΑΠ το πρόβλημα. Το εκθέσαμε στους ιδιοκτήτες της πολυκατοικίας. Επισημάναμε ότι απαιτείται έργο το οποίο θα οδηγήσει τη ροή της αποχέτευσης σε άλλο σημείο, σε άλλη διαδρομή. Ήλ-

θαμε σε επαφή με τη διαχείριση, εκθέσαμε το οικονομικό σκέλος του έργου που ήταν απαραίτητο να γίνει και δηλώσαμε ότι ως δήμος, ως ΔΕΥΑΠ θα αναλάβουμε για να βοηθήσουμε οικονομικά αδύναμους συμπολίτες οι οποίοι είχαν αγοράσει τότε τα υπόγεια, θα βοηθήσουμε συμμετέχοντας στη δαπάνη. Δυστυχώς η πολυκατοικία, δεν κατάφερε επί τόσο μακρύ χρονικό διάστημα να έλθει σε έναν διακανονισμό με τη ΔΕΥΑΠ. Μόλις πριν από τέσσερις μήνες, κατέληξαν. Περίπου τα δύο τρίτα της δαπάνης βαρύνουν την ΔΕΥΑΠ…". Α. Αγγελίδου


Ειδήσεις

/ ÓÜââáôï 1 Äåêåìâñßïõ 2012

ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ

Πρωτοβουλίες για επαναλειτουργία του “Ψηφιακού Μουσείου” Σε ανακοινώσεις αναμένεται να προβεί ο Ηλείος Υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας

w w w . p r o t i n e w s . g r

5

Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για έργα μήκους δύο χιλιομέτρων στην Καταραχίου

Ζητείται χρηματοδότηση για την ανάπλαση

Του Δημήτρη Ζιάκα dimziak@gmail.com

Έ

να πρωτότυπο για τα ελληνικά δεδομένα εργαστήρι μάθησης, αποτελεί το "Ψηφιακό Μουσείο" στην Αρχαία Ολυμπία το οποίο μπορεί με εκπληκτικό τρόπο να ξεναγήσει τον επισκέπτη στην Ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων της αρχαιότητας.

Óýìöùíá ìå ðëçñïöïñßåò ôçò "ÐÑÙÔÇÓ" ôç ó÷åôéêÞ ðñùôïâïõëßá áíÝëáâå ï Çëåßïò Õðïõñãüò Ðïëéôéóìïý Êþóôáò ÔæáâÜñáò ï ïðïßïò áíáìÝíåôáé íá ðñïâåß óå áíáêïéíþóåéò ãéá ôï üëï èÝìá. Μέσα από ένα ψηφιακό περιεχόμενο όπως κείμενα, εικόνες, σχέδια, χάρτες, βίντεο, τρισδιάστατες απεικονίσεις και αναπαραστάσεις με θέματα από τους αρχαίους αθλητικούς και καλλιτεχνικούς αγώνες, αξιοποιούνται ποικίλες τε-

¼óïé äéáâïýí ôï êáôþöëé ôïõ Øçöéáêïý Ìïõóåßïõ óôçí Áñ÷áßá Ïëõìðßá, èá ìðïñïýí íá óõììåôÜó÷ïõí åíåñãÜ, ÷ôßæïíôáò ìüíïé ôïõò, åéêïíéêÜ, ôïí áñ÷áéïëïãéêü ÷þñï üðùò Þôáí äýï ÷éëéÜäåò ÷ñüíéá ðñéí Þ ìåôÝ÷ïíôáò óå äéÜöïñá Üëëá äéáäñáóôéêÜ êïõßæ ðïõ äïêéìÜæïõí, óáí óå ðáé÷íßäé, ôéò ãíþóåéò êáé ôçí ðáñáôçñçôéêüôçôÜ ôïõò.

χνολογίες και ως σύνολο απαρτίζουν την "Ψηφιακή Έκθεση." Έτσι κοινό μπορεί να λαμβάνει την επιστημονικά ελεγμένη και έγκυρη πληροφορία που παρέχουν τα συστήματα, μέσω πολυμεσικών και διαδραστικών εφαρμογών, επιλέγοντας μια από τις τέσσερις γλώσσες: ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ - ΣΥΝΤΗΡΗΤΩΝ ΚΑΥΣΤΗΡΩΝ ΥΓΡΩΝ ΚΑΙ ΑΕΡΙΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

2006

Γνωστοποίηση Σας ενημερώνουμε για τη σωστή συντήρηση και ασφαλή λειτουργία των μηχανημάτων θέρμανσης (καύσιμα- λέβητα - αυτονομία). Γίνεται μόνο από αδειούχους συντηρητές καυστήρων υγρών και αερίων καυσίμων βάσει Π.Δ. 511/10-6-75 και εκδίδουν φύλλο ελέγχου καλής λειτουργίας. Για την έκδοση ενεργειακού πιστοποιητικού. Μέλη μας που εδρεύουν στο νομό Ηλείας είναι: Θεοδωρόπουλος Νικόλαος Αμαλιάδα 6972723724 Θεοφίλης Γεώργιος Αμαλιάδα 6977968727 Λαμπρόπουλος Λεωνίδας Πύργος 6972224044 www.kausi.gr

Επανέρχεται στο προσκήνιο Από το Νοέμβριο του 2008, οπότε εγκαινιάστηκε η Ψηφιακή Έκθεση, οι εκατοντάδες επισκέπτες και ιδιαίτερα οι μαθητές που χρησιμοποίησαν τα συστήματά της, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη μοναδική εμπειρία και τις πολύτιμες γνώσεις που αποκόμισαν. Ειδικότερα, οι εκπαιδευτικοί χαρακτήρισαν την έκθεση ως άριστο εκπαιδευτικό εργαλείο. Στην πορεία το όλο εγχείρημα "ξεχάστηκε" και

το "Ψηφιακό μουσείο" κατέστη ανενεργό. Ευτυχώς τώρα αναλαμβάνονται νέες πρωτοβουλίες για τη συντήρηση αναβάθμιση και επικαιροποίηση του "ψηφιακού μουσείου" ώστε να καταστεί ξανά πόλος έλξης με σημαντικότατα οφέλη για την ευρύτερη περιοχή.Σύμφωνα με πληροφορίες της "ΠΡΩΤΗΣ" τη σχετική πρωτοβουλία ανέλαβε ο Ηλείος Υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας ο οποίος αναμένεται να προβεί σε ανακοινώσεις για το όλο θέμα.

Åãêñßèçêáí ïé ðåñéâáëëïíôéêïß üñïé ãéá ôï Ýñãï áíÜðëáóçò ôçò ïäïý Êáôáñá÷ßïõ üðùò åðéóÞìáíáí ïé êê. Ì. Ðáñáóêåõüðïõëïò êáé Â. Ðáíáãüðïõëïò Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για πού αφορούν την ανάπλαση της οδού Καταραχίου στο Πύργο. Όπως τόνισε ο δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος, η δημοτική αρχή έχει ήδη λάβει τους περιβαλλοντικούς όρους για την ανάπλαση του δρόμου και προχωρά στην αναζήτηση χρηματοδότησης για το έργο "Υποβάλλαμε πρόταση για χρηματοδότηση σε ένα καινούργιο πρόγραμμα τον Άξονα προτεραιότητας υποδομής και υπηρεσίες προσπελασιμότητας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Θεωρούμε ότι έχουμε τις προϋποθέσεις για να ενταχθούμε στον άξονα αυτό και άρχισε ήδη η αξιολόγηση της πρότασης μας αυτής. Περιμένουμε ότι σύντομα θα έχουμε να ανακοινώσουμε ευχάριστα νέα για την ανάπλαση της οδού η οποία γνωρίζεται ότι περιλαμβάνει την κατασκευή πεζοδρομίων, άσφαλτο, μια λεωφόρο προς τη θάλασσα που ανοίγει νέες δυνατότητες και προοπτικές για το δήμο και την πόλη του Πύργου". Ουσιαστικά πρόκειται για παρεμβάσεις που θα γίνουν σε μήκος δύο χιλιομέτρων όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παναγόπουλος "Η ανάπλαση είναι περίπου 2 χλμ και συγκεκριμένα από τον κυκλικό κόμβο μέχρι και την στροφή για Σπιάντζα στην Κουκουνάρα. Μεταξύ των άλλων θα περιλαμβάνει και ποδηλατοδρόμους δεξιά και αριστερά όπως και θέσεις παρκινγκ, φύτευση, φωτισμός και πεζοδρόμια. Είναι ένα έργο με προϋπολογισμό 3εκατομμύρια ευρώ. Προσπαθούμε να γίνει συνολικά καθώς όπως μας είπαν από τον φορέα τα προτιμούν ολοκληρωμένα και όχι σε φάσεις. Εμείς όμως έχουμε καταθέσει και εναλλακτική πρόταση εάν δεν μπορεί να περάσει όλο το έργο να περάσει μέχρι και το νεκροταφείο, ώστε να μείνει το άλλο κομμάτι που είναι κατασκευαστικά και ποιο εύκολο. Ελπίζουμε ότι θα έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα έτσι ώστε να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το έργο αυτό, το οποίο νομίζουμε ότι είναι πάρα πολύ σοβαρό κυρίως για το Καταράχι και όλους τους συνδημότες που έχουν κατεύθυνση προς τη θάλασσα. Αναμένεται η έγκριση της μελέτης και η έγκριση της ένταξης του έργου στο πρόγραμμα, έχουμε καταθέσει όλα τα δικαιολογητικά και περιμένουμε την αξιολόγηση υποστήριξε ο κ. Παναγόπουλος. Α. Αγγελίδου


6

w w w . p r o t i n e w s . g r

Επικαιρότητα

/ ÓÜââáôï 1 Äåêåìâñßïõ 2012

Ξεκινά σήμερα το 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Ολυμπίας

Κάμερα, φώτα… Ξ

εκινά σήμερα το 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους. Χθες στην αίθουσα του φεστιβάλ, στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, ο Αντιπεριφερειάρχης και Πρόεδρος του φεστιβάλ Χαράλαμπος Καφύρας και ο Καλλιτεχνικός διευθυντής Δημήτρης Σπύρου αναφέρθηκαν στις φετινές εκδηλώσεις καθώς είκοσι χιλιάδες παιδιά αναμένεται να συμμετάσχουν σ' αυτές. "Εδώ και 6χρόνια έχω την τιμή να είμαι πρόεδρος αυτού του θεσμού, προσπαθώντας να τον υπηρετώ και να τον υποστηρίζω με κάθε τρόπο. Κυρίως όμως έχω τη χαρά να είμαι ένας -επιτρέψτε μου την έκφραση- φανατικός οπαδός του εδώ και 15χρόνια, από τότε δηλαδή που έκανε τα πρώτα του βήματα και άρχισε να χρωματίζει το γκρίζο τοπίο της καλλιτεχνικής δημιουργίας στον τόπο μας" υπογράμμισε ο Χ. Καφύρας και συμπλήρωσε ότι ειδικά φέτος πρόκειται για ένα ιδιαίτερο φεστιβάλ "Η χώρα μας και σχεδόν όλη η Ευρώπη ζει υπό την σκιά μιας κρίσης, η οποία διαμορφώνει μια καινούργια πραγματικότητα και μας επηρεάζει όλους και ήταν πολύ εύκολο να πέσουμε στην παγίδα του να μην βοηθήσουμε το Φεστιβάλ και τον πολιτισμό γενικότερα, αλλά αν είχαμε κάνει κάτι τέτοιο, ειδικά στην περίπτωση του Φεστιβάλ, θα είχαμε διαπράξει ένα τεράστιο λάθος. Σε μάς δεν μπήκε ούτε μια στιγμή αυτό το δίλλημα.


/ ÓÜââáôï 1 Äåêåìâñßïõ 2012

Επικαιρότητα

w w w . p r o t i n e w s . g r

7

φύγαμε ρωπαϊκές χώρες, ενώ μόνο από την Ολλανδία έρχεται ομάδα 20 παιδιών και 7 εκπαιδευτικών.

Γι' αυτό και εξαιρέσαμε το Φεστιβάλ από αυτή τη ζυγαριά. Το ενισχύσαμε οικονομικά, εξαντλώντας τα περιθώρια ενός αυστηρά περιορισμένου προϋπολογισμού και ταυτόχρονα ζητάμε και απαιτούμε από τους άλλους δημόσιους φορεί να αναλάβουν και αυτοί τις ευθύνες τους" υπογράμμισε ο Χ. Καφύρας. Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του Φεστιβάλ, η διοργάνωση που ξεκινάει στον Πύργο, με την επίσημη τελετή έναρξης στο Θέατρο Απόλλων στις 8:00 το βράδυ και αποτελεί την μεγαλύτερη νεανική γιορτή στην Ελλάδα για την Κινηματογραφική Παιδεία, τον Παιδικό και Νεανικό Κινηματογράφο και τη Νεανική Οπτικοακουστική Επικοινωνία και Έκφραση. Δεκατρείς αίθουσες θα προβάλλουν τις 51 ταινίες του

διαγωνιστικού προγράμματος, τις 30 ταινίες των κινηματογραφικών αφιερωμάτων και τις 300 νεανικές οπτικοακουστικές δημιουργίες μικρού μήκους της Camera Zizanio. Δεκαοχτώ παλιοί και νέοι μηχανικοί προβολής έχουν επιστρατευτεί για να προβάλουν ταινίες, άλλα και δεκάδες κινηματογραφικά εργαστήρια θα λειτουργήσουν για τους μαθητές αλλά και για τους φοιτητές των ΤΕΙ. Διακεκριμένοι έλληνες και ξένοι κινηματογραφιστές θα μυήσουν τους νέους στα μυστικά της κινηματογραφικής τέχνης. Περισσότερα από 600 παιδιά από δεκάδες σχολεία διαφόρων περιοχών της Ελλάδας έρχονται εκδρομή στο Πύργο και την Ολυμπία για να παρακολουθήσουν το Φεστιβάλ. Εβδομήντα παιδιά και εκπαιδευτικοί έρχονται από διάφορες ευ-

Στόχος το καλύτερο φεστιβάλ Την πεποίθηση ότι το φετινό φεστιβάλ θα είναι καλύτερο από τις άλλες χρονιές εξέφρασε ο Δ. Σπύρου ο οποίος τόνισε "Δεν θα μας γονατίσουν οι δυσκολίες δίνουμε την μάχη μας και θα κάνουμε το καλύτερο φεστιβάλ από όλες τις χρονιές", ενώ αναφερόμενος στην έναρξη υποστήριξε ότι είκοσι χιλιάδες παιδιά θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις του 15ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας και της 12ης Camera Zizanio "Μιλάμε για την μεγαλύτερη γιορτή για την νεολαία, σε σχέση με τον κινηματογράφο, την οπτικοακουστική δημιουργία και τη χρήση των νέων τεχνολογιών που γίνονται στην Ελλάδα.… Επί 8 μέρες αλλάζει η όψη της πόλης του Πύργου τονώνεται η οικονομία της περιοχής και για εμάς το ποιο σημαντικό είναι ότι αυτή η εκδήλωση δίνει την ευκαιρία στο κάθε παιδί να βρει την κλήση του, να εκφραστεί να πιστέψει στον εαυτό του, να ελπίσει στο μέλλον και να ονειρευτεί. Αυτό δεν πληρώνεται με τίποτα. Τα 3 τελευ-

Ïé êê. ×. Êáöýñáò êáé Ä. Óðýñïõ áíáöÝñèçêáí óôçí Ýíáñîç ôïõ 15ïõ ÖåóôéâÜë ÊéíçìáôïãñÜöïõ Ïëõìðßáò ãéá ðáéäéÜ êáé íÝïõò ðïõ îåêéíÜ óÞìåñá ταία χρόνια μέσα από πολύ σκληρή δουλειά όλων των στελεχών των φίλων και των εθελοντών του φεστιβάλ κάνουμε έναν αγώνα να κρατηθεί το φεστιβάλ ζωντανό. Θέλουμε οι ξένοι επισκέπτες που θα έρθουν να μην αντιληφτούν τις δυσκολίες κάτω από τις οποίες δημιουργούμε το Φεστιβάλ. Αυτό που θέλουμε να δούνε είναι την ουσία, είναι την δημιουργία, να δουν τα επιτεύγματα που έχουμε πετύχει με τη συμμετοχή και την καλλιτεχνική δημιουργία των παιδιών". Όπως σημείωσε ο Δ. Σπύρου οι ταινίες οι οποίες προβάλλονται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ είναι υποψήφιες για Όσκαρ τα οποία θα δοθούν το Μάρτιο. "Φέτος η ταινία που θα πάρει βραβείο στο Φεστιβάλ Ολυμπίας αυτομάτως μπαίνει υποψήφια για το βραβείο νεότητας της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινημα-

τογράφου. Επίσης η ίδια μπαίνει υποψήφια για το βραβείο καλύτερης ταινίας των Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ έρχεται εκπρόσωπος της διεθνούς Ένωσης του κινηματογράφου για παιδιά και νέους έρχεται εδώ και απονέμει το δικό τους βραβείο". Παράλληλα σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο του κινηματογράφου θα παρευρεθούν στο Φεστιβάλ και θα διδάξουν στα παιδιά τα μυστικά τους "Είναι συγκινητική η προσφορά ανθρώπων έμπειρων παλιών και νεοτέρων που έρχονται να διδάξουν στα εργαστήρια. Ο μεγάλος μας κινηματογραφιστής Ροβήρος Μανθούλης ζει στο Παρίσι ήρθε εδώ και θα είναι από σήμερα στο Πύργο, προκειμένου πρώτο να είναι πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής των ταινιών ντοκιμαντέρ και δεύτερον για να κάνει ένα master

class για τους μαθητές του ΤΕΙ. Ο τελευταίος των μεγάλων Ελλήνων Κινηματογραφιστών ο Νίκος Καβουκίδης - που είναι το τιμώμενο πρόσωπο του φετινού φεστιβάλ για την προσφορά του στον Ελληνικό κινηματογράφο αλλά κυρίως για την πολλαπλή υποστήριξη του στους νέους κινηματογραφιστές. Θα είναι εδώ για να διδάξει τα μυστικά του κινηματογράφου και να μυήσει τους νέους σινεφίλ στα μυστικά της τέχνης του κινηματογράφου τόσο των παιδιών του Πύργου όσοι και των παιδιών από ξένες χώρες ενώ θα δώσει και αυτός ένα master class για τους φοιτητές του ΤΕΙ Πύργου. Δεν θα μας γονατίσουν οι δυσκολίες δίνουμε την μάχη μας και θα κάνουμε το καλύτερο φεστιβάλ από όλες τις χρονιές". Α.Αγγελίδου


8

w w w . p r o t i n e w s . g r

Ρεπορτάζ

/ ÓÜââáôï 1 Äåêåìâñßïõ 2012

Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ζαχάρως "ΚΑΙΑΦΑΣ"

Θεματοφύλακας της παράδοσης και πρωτοπόρος στον αθλητισμό Στόχοι για το νέο έτος η δημιουργία γηπέδου 7χ7, πλήρης οργάνωση του γυμναστηρίου και επανασύσταση - λειτουργία της φιλαρμονικής

Θοδωρής Λάμπρος thlabros@hotmail.com

Έ

να πλούσιο πολιτιστικό και αθλητικό έργο έχει να επιδείξει τα τελευταία 2,5 περίπου χρόνια το Νομικό Πρόσωπο - Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ζαχάρως "ΚΑΙΑΦΑΣ". Με δράσεις και πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει στους παραπάνω τομείς, ο "ΚΑΙΑΦΑΣ" έχει καταφέρει να κρατήσει την νεολαία κοντά στις αξίες του πολιτισμού και του αθλητισμού μέσα από διάφορες δραστηριότητες που περιλαμβάνουν χορό και την συμμετοχή του συλλόγου σε διάφορες εκδηλώσεις τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Από την άλλη πλευρά ο σύλλογος έχει να επιδείξει ένα πολύ σημαντικό έργο στον τομέα του αθλητισμού με την βελτίωση των εγκαταστάσεων στο Δημοτικό Στάδιο Ζαχάρως, τον εμπλουτισμό του γυμναστηρίου κ.α. Για τις δράσεις και δραστηριότητες που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια ο "ΚΑΙΑΦΑΣ", μίλησε στην "ΠΡΩΤΗ" ο πρόεδρος κ. Κώνσταντίνος Τζανέτος.

Όπως ανέφερε "Το Νομικό Πρόσωπο (Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ζαχάρως "ΚΑΪΑΦΑΣ") προήλθε από την ενοποίηση του Πνευματικού Κέντρου και του Εθνικού Σταδίου Ζαχάρως. Συμπεριέλαβε δε και τα Στάδια Κακοβάτου, Νεοχωρίου, Γιαννιτσοχωρίου και Νέας Φιγαλείας. Εμείς αναλάβαμε τον Αύγουστο του 2011. Από τότε προσπαθούμε μέσα από αντίξοες συνθήκες λόγω της οικονομικής κρίσης να ανταποκριθούμε στο έργο μας. Στον πολιτιστικό τομέα έχουμε το χορευτικό τμήμα προς το παρόν με περίπου 250 μέλη, παιδιά και μεγάλους. Καταφέραμε να κάνουμε σύμβαση με χοροδιδάσκαλο και θα συνεχίσουμε και το ερχόμενο έτος. Λέω καταφέραμε, γιατί δυστυχώς το κράτος έχει κάνει απαγορευτική τη λειτουργία των οργανισμών. Δεν επιτρέπει προσλήψεις, παρά μόνο εργοληπτικές συμβάσεις. Εγώ προσωπικά και τώρα σαν πρόεδρος, αλλά και παλιότερα πρόσφερα τις υπηρεσίες μου, χωρίς αμοιβή για τα παιδιά μας. Το χορευτικό έχει συμμετάσχει σε πολλές εκδηλώσεις σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και παλιότερα και στο εξωτερικό. Το καλοκαίρι που πέρασε κάναμε αρκετές πολιτιστικές εκδηλώσεις στην περιοχή του Δήμου μας, αλλά και συμμετείχαμε σε εκδηλώσεις άλλων φορέων. Ενδεικτικά αναφέρω: Πανευρωπαϊκή γιορτή μουσικής, κλείσιμο χρονιάς και χορευτικά από Εσθονία τον Ιούνιο, Φεστιβάλ στον Αη Λια και συμμετοχή σε φεστιβάλ στη Χαλκίδα και στις Καμάρες Αιγίου τον Ιούλιο, Φεστιβάλ στη Ν. Φιγαλεία και συμμετοχή στον Κακόβατο, στα Φιγάλεια, στη Σπιάτζα, στην Κυλή-

¸íá ðëïýóéï ðïëéôéóôéêü êáé áèëçôéêü Ýñãï Ý÷åé íá åðéäåßîåé ôá ôåëåõôáßá 2,5 ðåñßðïõ ÷ñüíéá ôï Íïìéêü Ðñüóùðï - Ðïëéôéóôéêüò Áèëçôéêüò Ïñãáíéóìüò ÄÞìïõ Æá÷Üñùò "ÊÁÉÁÖÁÓ" óýìöùíá ìå ôá üóá áíÝöåñå óôçí "ÐÑÙÔÇ" ï ðñüåäñïò ê. Êùíóôáíôßíïò ÔæáíÝôïò. νη κ.λπ., χορευτικά από Πορτογαλία και Βουλγαρία τον Αύγουστο".

"Αναμορφώσαμε το δημοτικό στάδιο Ζαχάρως" Συνεχίζοντας ο κ. Τζανέτος αναφέρθηκε και στον τομέα του αθλητισμού τονίζοντας ότι ο σύλλογος κατάφερε να αναμορφώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό το δημοτικό στάδιο Ζαχάρως αλλά και να εμπλουτίσει το γυμναστήριο με όργανα γυμναστικής. Όπως σημείωσε "Στον αθλητικό τομέα τώρα έχει γίνει αρκετά μεγάλο έργο. Κατ' αρχήν να σας πω ότι ασχολούνται με τον αθλητισμό πάνω από 400 άτομα. Έχουμε 3 στάδια με χόρτο. Ευελπιστούμε στο προσεχές μέλλον να φτιάξουμε και τα υπόλοιπα. Το μεγαλύτερο βάρος ρίχνεται στο Εθνικό Στάδιο Ζαχάρως, που είναι και το κε-

ντρικό του Δήμου μας, το μεγαλύτερο και το πληρέστερο. Φέτος στρώσαμε ένα διάδρομο με ταρτάν και φτιάξαμε σκάμμα και το διάδρομό του με ταρτάν (ένα έργο που στοίχισε 23.000 ευρώ). Επιδιορθώσαμε και φτιάξαμε όλες τις πόρτες, τα κάγκελα και την περίφραξη του σταδίου, καθώς και του βοηθητικού. Βάψαμε πόρτες, κάγκελα, παράθυρα κ.λπ. Το ίδιο έγινε και όπου χρειαζόταν και στα υπόλοιπα στάδια. Επιδιορθώθηκαν οι τουαλέτες και άλλοι βοηθητικοί χώροι. Αλλάξαμε τον ηλεκτρικό πίνακα και επιδιορθώσαμε βλάβες και φθορές του ηλεκτρικού δικτύου. Το γυμναστήριο εμπλουτίστηκε με βάρη και επισκευάστηκαν μερικά μηχανήματα. Τώρα μπαίνει και καταγραφικό, γιατί δυστυχώς κάποιοι που δε σέβονται τους υπόλοιπους, αλλά και τη δωρεάν χρήση του γυμναστηρίου, προκάλεσαν φθορές και έκαναν κλοπές. Αγοράσαμε ακόντια κ.λπ. για το στίβο. Κάναμε σύμβαση με γεωπόνο για τη συντήρηση των γηπέδων με χόρτο και σύμβαση με συνεργείο καθαρισμού

για την καθαριότητα. ΄Ενα αγκάθι είναι η φύλαξη του σταδίου που μάλλον θα λυθεί με σύμβαση με συνεργείο, λόγω του νόμου που απαγορεύει τις προσλήψεις. Στα σχέδια για τη νέα χρονιά είναι κατασκευή γηπέδου μίνι ποδοσφαίρου 7x7, του βοηθητικού με χόρτο, συνέχιση στο στρώσιμο διαδρόμων με ταρτάν, πλήρης οργάνωση του γυμναστηρίου με αγορά οργάνων και απόσυρση των κατεστραμμένων, μετατροπή των ξερών γηπέδων Νεοχωρίου και Γιαννιτσοχωρίου σε γήπεδα με χόρτο. Επίσης η επανασύσταση και λειτουργία της Φιλαρμονικής. Όλα αυτά βέβαια προϋποθέτουν τη χρηματοδότησή μας από το Δήμο και το κράτος. Βέβαια κάποια έργα θα μπορέσουν ίσως να γίνουν και απ' ευθείας από το Δήμο, καθ' ότι σ' αυτόν ανήκουμε". ΣΗΜΕΙΩΣΗ Ευχαριστούμε για το φωτογραφικό υλικό το φωτογραφείο του κ. Προκόπη Μανουσόπουλου στη Ζαχάρω.

¢ðïøç áðü ôçí áíáìüñöùóç ðïõ õðÝóôç ôï Äçìïôéêü ÓôÜäéï Æá÷Üñùò êáé ôï êëåéóôü ãõìíáóôÞñéï ìåôÜ áðü ôéò ðñùôïâïõëßåò êáé äñÜóåéò ðïõ ðÞñå ï Ðïëéôéóôéêüò Áèëçôéêüò Ïñãáíéóìüò ÄÞìïõ Æá÷Üñùò "ÊÁÉÁÖÁÓ".


/ ÓÜââáôï 1 Äåêåìâñßïõ 2012

Επικαιρότητα

Συνεδρίασε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας

Κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός του 2013 ατά πλειοψηφία εγκρίθηκε χθες το βράδυ ο προϋπολογισμός του έτους 2013 του δήμου Ήλιδας. Το ύψος του προϋπολογισμού ξεπερνά τα 76 εκ ευρώ και σύμφωνα με όσα είπε ο αντιδήμαρχος Βασίλης Ζαχαρόπουλος ο οποίος τον εισηγούνταν στο σώμα "οι προτεραιότητες, όπως αυτές αποτυπώνονται στο Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης, έχουν να κάνουν με την ιεράρχηση των αναγκών του Δήμου μας συνολικά αλλά και με την αναπτυξιακή προοπτική, όπως αυτή αποτυπώνεται στο υπό εκπόνηση Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου, σε συνδυασμό βέβαια με τη δυνατότητα εξασφάλισης των απαιτούμενων πιστώσεων". Στο πλαίσιο της υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος, του οποίου τμήμα πλέον αποτελεί το Τεχνικό Πρόγραμμα και το Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης, προτάσσονται τα έργα που έχουν εξασφαλισμένη πίστωση και ως εκ τούτου είναι δυνατή η άμεση έναρξη υλοποίησης τους και έπονται τα έργα, για τα οποία θα γίνει προσπάθεια για την εξασφάλιση πίστωσης. Με το ίδιο σκεπτικό ιεραρχούνται και τα έργα που προτείνονται για υλοποίηση στο έτος 2013 και είναι ενσωματωμένα στο Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης και στο Τεχνικό Πρόγραμμα 2013.

Κ

Πρόγραμμα του έτους 2012 Διευθέτηση κοίτης χειμάρρου Σοχιάς Κατασκευή αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων στην καμένη περιοχή και στα κατάντη αυτής. Ύδρευση του οικισμού της Κουρούτας Αντιρύπανση - παράκτια προστασία και ολοκληρωμένη διαχείριση λυμάτων Δήμου Ήλιδας στην ΕΕΛ Αμαλιάδας Διυλιστήριο από τη λίμνη του Φράγματος Πηνειού - Δίκτυα ύδρευσης (υποέργο) Έργα υποδομής σχολικής στέγης: Κατασκευή του 2ου Λυκεί-

ου Αμαλιάδας - Μετατροπή του κτιρίου του πρώην Δημαρχείου Πηνείας σε σχολικό κτίριο στο Σιμόπουλο - Αναβάθμιση του κτιρίου του ΕΠΑΛ - Διαμόρφωση του αύλειου χώρου των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ. Παρεμβάσεις στον κεντρικό άξονα της Σοχιάς με τη δημιουργία του Πολυλειτουργικού Κέντρου Δημιουργία παιδικής χαράς παραπλεύρως του Ανοικτού Κολυμβητηρίου με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο. Κατασκευή Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (Χ.Υ.Τ.Υ.) Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, ενώ παράλληλα προχωρούν οι διαδικασίες για την ένταξη και χρηματοδότηση από το ΣΔΙΤ του έργου του εργοστασίου Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων.

Προτάσεις έργων για υλοποίηση "Η Βιοκλιματική Αναβάθμιση του Κέντρου της Πόλης της Αμαλιάδας", που έχει υποβληθεί για ένταξη στο ΚΑΠΕ, μέσω χρηματοδότησης από τα Ολοκληρωμένα Σχέδια Αστικής Ανάπτυξης του ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας, μαζί με τη δημιουργία του Πολυλειτουργικού Κέντρου ολοκληρώνουν τις παρεμβάσεις του κεντρικού άξονα της Σοχιάς, παραδίδοντας στους χρήστες έναν κοινόχρηστο χώρο υψηλών προδιαγραφών, με δυνατότητες ανάπτυξης ποικίλων δραστηριοτήτων. Η δημιουργία και κατασκευή ενός πολυχρηστικού και σύγχρονου υπόγειου χώρου στάθμευσης στην περιοχή της Σοχιάς, που έχει υποβληθεί για χρηματοδότηση στο JESSICA (Κοινοί Ευρωπαϊκοί Πόροι για Αειφόρες Επενδύσεις στα Αστικά Κέντρα). Μια τέτοια αστική παρέμβαση, σε συνδυασμό με τη λειτουργία του Πολυλειτουργικού Κέντρου, θα εναρμονίσει αισθητικά και λειτουργικά το περιβάλλον, συμβάλλοντας στην αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού στο κέντρο της πόλης και αναδεικνύοντας περαιτέρω το φυσικό και δομη-

ÊáôÜ ðëåéïøçößá åãêñßèçêå ÷èåò ôï âñÜäõ ï ðñïûðïëïãéóìüò ôïõ Ýôïõò 2013 ôïõ äÞìïõ ¹ëéäáò μένο περιβάλλον, αφού θα ενοποιήσει την διαμορφωμένη περιοχή και θα την καταστήσει πλέον ένα ενιαίο πολεοδομικά σύνολο. Το Ανοικτό Κολυμβητήριο Αμαλιάδας, η αποπεράτωση του οποίου ήδη χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Οι απαιτήσεις της λειτουργίας του κολυμβητηρίου σε ενέργεια -που αποτελούν το σημαντικότερο κόστος λειτουργίας του- θα καλυφθούν με το σύστημα της ηλιο-γεωθερμίας. Το συγκεκριμένο έργο έχει ήδη υποβληθεί και αναμένεται η χρηματοδότησή του από το Πράσινο Ταμείο. Αποτελεί δε μια καινοτόμο και πρωτοποριακή μέθοδο θέρμανσης δεξαμενών και ΖΝΧ (Ζεστό Νερό Χρήσης), αφού για πρώτη φορά θα κατασκευαστεί έργο ηλιο-γεωθερμίας για την κάλυψη αναγκών κολυμβητηρίου. Υπολογίζεται ότι η εξοικονόμηση ενέργειας θα φτάνει περίπου στο 80% της εφαρμογής συμβατικών μεθόδων κάλυψης ενέργειας. Η αξιοποίηση του παλαιού κτιρίου των πρώην φυλακών Αμαλιάδας και η δημιουργία Δημοτικού Θεάτρου, έργο το οποίο πρόκειται να ενταχθεί για χρηματοδότηση σε πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού. Η "δημιουργία μικρού υδροηλεκτρικού έργου" σε συνεργασία με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Κ.Α.Π.Ε.) στο Φράγμα του Πηνειού θα καλύψει τις ανάγκες ηλεκτρικής ενέργειας της λειτουργίας του Διυλιστηρίου και θα καταστήσει το έργο του διυλιστηρίου ενεργειακά αυτόνομο. Το έργο "Της αναβάθμισης των

Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων του Φράγματος Πηνειού" ολοκληρώνει τις απαιτούμενες παρεμβάσεις στο Φράγμα του Πηνειού σχετικά με την απρόσκοπτη και ασφαλή λειτουργία του Διυλιστηρίου, που θα λύσει για πάντα ένα από τα βασικότερα προβλήματα της ευρύτερης περιοχής του Ηλειακού Κάμπου. Η δημιουργία "Ναυταθλητικού Κέντρου στην Λίμνη Φράγματος Πηνειού" εξακολουθεί να είναι στις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής. Η λίμνη Πηνειού και η Αρχαία Ήλιδα αποτελούν σημαντικότατους πόρους, η περαιτέρω ανάδειξη των οποίων, θα συμβάλλει στην ανάπτυξη όλης της περιοχής. Η "Δημιουργία Ανοικτού Φυσικού Φωτοβολταικού Πάρκου" αποτελεί άμεση προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής για παραγωγή ενέργειας με εναλλακτικούς τρόπους, που θα συμβάλλει και στη μείωση του κόστους παραγωγής ενέργειας αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος. "Το συσκευαστήριο - δημοπρατήριο αγροτικών προϊόντων" θα συμβάλει στην προώθηση των αγροτικών προϊόντων της περιοχής και θα δώσει τη δυνατότητα ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα, που τόσο ανάγκη έχει η χώρα στην παρούσα φάση. Τέλος, "ο εμπλουτισμός - ανάπλαση του περιαστικού δάσους Παλουκίου-Μαραθιάς-Σαβαλίων" θα συμβάλει στην ανάδειξη, προστασία και αξιοποίηση ενός ακόμα φυσικού πόρου του Δήμου με πολλαπλές δυνατότητες ανάπτυξης.

w w w . p r o t i n e w s . g r

9

Επιστολή Μιχαλόπουλου σε Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Να μην αλλάξουν τα κριτήρια μίσθωσης για τη λίμνη Αγουλινίτσας Επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη τον Γενικό Γραμματέα Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μόσχο Κορασίδη και τη Δ/νση Πολιτικής Γης Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα την εκμίσθωσης των εκτάσεων των πρώην λιμνών Αγουλινίτσας, έστειλε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νίκος Μιχαλόπουλος. Στην επιστολή του αναφέρει "Κάθε χρόνο τέτοια εποχή ξεκινούσε η διαδικασία εκμίσθωσης των εκτάσεων των πρώην λιμνών Αγουλινίτσας, Μουριάς, Κάστας καθώς και ο προγραμματισμός των καλλιεργειών για τη νέα καλλιεργητική περίοδο. Έτσι οι κάτοικοι των τοπικών κοινοτήτων Κάτω Σαμικού, Καλλικώμου, Σαμικού, Ραχών (του Δήμου Ανδρίτσαινας Κρεστένων), Ανεμοχωρίου, Αγριδίου, Επιταλίου Καταρραχίου, Αγ. Ιωάννη, Σκουροχωρίου και Κορακοχωρίου (Δήμου Πύργου) επί 37 έτη μίσθωναν και καλλιεργούσαν τις εκτάσεις αυτές. Όμως η κατάργηση με το νόμο 4061/2012 της 95/75 Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου που αλλάζει τα κριτήρια μίσθωσης, δημιουργεί κινδύνους αποκλεισμού πολλών αγροτών - κατοίκων από τις όμορες κοινότητες με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χάσουν τις επιδοτήσεις της ενιαίας ενίσχυσης γιατί δεν υπάρχει ιδιόκτητος κλήρος για να ενεργοποιηθούν τα ατομικά δικαιώματα. Επίσης πολλοί αγρότες έχουν προχωρήσει σε επενδύσεις (π.χ μηχανολογικός εξοπλισμός) εκμεταλλευόμενοι διάφορα κοινοτικά προγράμματα (σχέδια βελτίωσης, νέοι αγρότες κλπ), έχουν οικονομικές υποχρεώσεις (τράπεζες κλπ) και με το νόμο αυτό θα οδηγηθούν σε οικονομική καταστροφή. Αυτό όπως αντιλαμβάνεσθε θα προκαλέσει μεγάλη κοινωνική αναταραχή γιατί θα οδηγήσει σε χρεοκοπία την τοπική οικονομία γιατί αυτή βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά στην καλλιέργεια αυτών των εκτάσεων. Επίσης στο άρθρο 23 του Νόμου 4061/2012 προβλέπεται η δυνατότητα εξαγοράς αυθαίρετα κατεχομένων εκτάσεων . Επειδή στις αποξηραμένες εκτάσεις των λιμνών Αγουλινίτσας , Μουριάς και Κάστας πολλοί όμοροι ιδιοκτήτες έχουν επεκταθεί εντός των οριογραμμών αυτών πρέπει να γίνει παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων που έληξε την 22/9/2012 προκειμένου να γίνει καλύτερη ενημέρωση των κατόχων και να αποφευχθούν προβλήματα με την ψηφιοποίηση των προς εκμίσθωση εκτάσεων. (Σημειώνεται ότι δεν έχουμε ακόμα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ψηφιοποιημένες εκτάσεις της λίμνης Αγουλινίτσας). Για τους παραπάνω λόγους πρέπει να περιορισθεί η εφαρμογή του Ν. 4061/2012 για τα εδάφη των πρώην λιμνών Αγουλινίτσας, Μουριάς και Κάστας στους κατοίκους των ομόρων προς αυτές τοπικών κοινοτήτων, όπως αυτές έχουν καθοριστεί με σχετικές Νομαρχιακές Αποφάσεις . Αν αυτό δεν μπορεί να γίνει άμεσα και προκειμένου να γίνει σωστά η προετοιμασία για την εφαρμογή του νόμου (ψηφιοποίηση των εκτάσεων ,ξεκαθάρισμα των καταπατήσεων κ.λ.π) προτείνουμε την παράταση των ήδη υπαρχόντων μισθώσεων προκειμένου να αποφευχθούν κοινωνικές εντάσεις"


10

Επικαιρότητα

w w w . p r o t i n e w s . g r

Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη

Ερώτηση για το Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού Ερώτηση σχετικά με την προκλητική αδιαφορία της Πολιτείας για το Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού, όπως και για όλα τα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία της χώρας, που οδηγεί τελικά στην πλήρη υποβάθμιση και υποτίμησή τους κατέθεσε η βουλευτής Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη στους Υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών. Στην ερώτηση αναφέρεται ""Μεγάλα θύματα αυτής της πολιτικής είναι οι μαθητές των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων, στα οποία παρουσιάζεται μεγάλος αριθμός ελλείψεων σε διδάσκοντες καλλιτεχνικών μαθημάτων. Αυτές οι ελλείψεις, σε συνδυασμό με το έντονο πρόβλημα της σίτισης, της μεταφοράς των μαθητών και τη δεδομένη από χρόνια απουσία εγχειριδίων για τα ειδικά μαθήματα, δυσχεραίνουν το εκπαιδευτικό έργο. Ένα τέτοιο σχολείο είναι το Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού, η προσφορά του οποίου είναι ανεκτίμητη στη μουσική παιδεία και τα πολιτιστικά δρώμενα όχι μόνο της πόλης αλλά και ολόκληρου του νομού Ηλείας, δεδομένου ότι είναι το μοναδικό μουσικό / καλλιτεχνικό σχολείο σε ολόκληρο το νομό. Φέτος, κι ενώ πλησιάζουν οι διακοπές των Χριστουγέννων, έχουμε ήδη δηλαδή διανύσει σχεδόν τη μισή σχολική χρονιά, υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε καθηγητές μουσικών ειδικοτήτων. Μέχρι αυτή τη στιγμή που κατατίθεται η ερώτηση, παρουσιάζονται κενά σε 11 μουσικές ειδικότητες και συγκεκριμένα: στο κλασικό βιολί (22 ώρες), στον ταμπουρά (40 ώρες), στο μπουζούκι (48 ώρες), στο κλαρίνο (20 ώρες), στο λαούτο (16 ώρες), στην κλασική κιθάρα (26 ώρες), στην ηλεκτρική κιθάρα (22 ώρες), στο ηλεκτρικό μπάσο (16 ώρες), στο μαντολίνο (8 ώρες), στην τρομπέτα (8 ώρες) και στη διεύθυνση ορχήστρας (4 ώρες). Συνέπεια αυτών των ελλείψεων είναι ότι χάνονται τουλάχιστον 222 ώρες διδασκαλίας κάθε εβδομάδα, εξαιτίας των οποίων, εκτός του ότι είναι λειτουργικά ουσιαστικές, χάνεται η ιδιαίτερη φυσιογνωμία του σχολείου ως μουσικού σχολείου.Επιπλέον, στην παροχή σε υλικό υποδομών και κονδυλίων μέσω της Σχολικής Επιτροπής έχει αγνοηθεί η ιδιάζουσα μορφή και λειτουργία του μουσικού σχολείου, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πρόβλεψη για αγορά και επισκευή μουσικών οργάνων. Σε συνδυασμό, λοιπόν, με το γεγονός ότι τα μουσικά κυρίως μαθήματα διδάσκονται με φωτοτυπίες, καθώς δεν υπάρχουν βιβλία, τα προβλεπόμενα κονδύλια δεν αρκούν ούτε για τις καθημερινές ανάγκες σε αναλώσιμα υλικά. Τέλος, η σίτιση των μαθητών επιβαρύνει υπερβολικά το Δήμο, που αδυνατεί να ανταποκριθεί σε μια τόσο βασική και επιβεβλημένη ανάγκη των παιδιών, ειδικά στην περίοδο κρίσης που διανύουμε". Επειδή είναι αναφαίρετο δικαίωμα των μαθητών να έχουν πλήρες ωρολόγιο πρόγραμμα. Επειδή έτσι πλήττεται ο θεσμός της υποχρεωτικής και δημόσιας δωρεάν Παιδείας. Επειδή τα μουσικά σχολεία προσφέρουν εξαιρετικό και αναγνωρισμένο έργο στη μουσική Παιδεία της Ελλάδας", η βουλευτής ρωτάει τους Υπουργούς: Ποια μέτρα σκοπεύουν να λάβουν ώστε να καλυφθούν άμεσα τα κενά μουσικών ειδικοτήτων στο Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού για να λειτουργήσει με επάρκεια; Τι προτίθενται να πράξουν για την κάλυψη των αναγκών του σχολείου σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό; Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβoύν για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων μεταφοράς και σίτισης των μαθητών των Μουσικών Σχολείων σε όλη την Ελλάδα είτε αυτά εμπίπτουν στην αρμοδιότητα των Δήμων είτε των Περιφερειών;

/ ÓÜââáôï 1 Äåêåìâñßïõ 2012

Τ.Ο.Ε.Β. ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΩΝ

Συνεχίζεται η αντικατάσταση των προβληματικών αγωγών άρδευσης

Σ

υνεχίζεται το έργο αντικατάστασης των προβληματικών υπογείων αγωγών άρδευσης του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων . Χθες ο ανάδοχος του έργου προέβη σε εργασίες στο τμήμα μεταξύ Καβασίλων και Καρδιακαυτίου όπου και αντικαταστάθηκαν οι πεπαλαιωμένοι αγωγοί από σκυρόδεμα με άλλους . Όπως δήλωσε στην "ΠΡΩΤΗ" ο προσωρινός Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων Χρήστος Παλαιολόγος πρόκειται για ένα σημαντικότατο έργο το οποίο μόλις ολοκληρωθεί θα αποφέρει σημαντικότατα οφέλη για τους αρδευτές -μέλη του Οργανισμού. Παράλληλα θα αντιμετωπιστούν οι διαρροές και πολλά άλλα

¼ðùò äÞëùóå óôçí "ÐÑÙÔÇ" ï ðñïóùñéíüò Ðñüåäñïò ôïõ ÔÏÅ Ìõñôïõíôßùí ×ñÞóôïò Ðáëáéïëüãïò ðñüêåéôáé ãéá Ýíá óçìáíôéêüôáôï Ýñãï ôï ïðïßï ìüëéò ïëïêëçñùèåß èá áðïöÝñåé óçìáíôéêüôáôá ïöÝëç óôïõò áñäåõôÝò -ìÝëç ôïõ Ïñãáíéóìïý

ΚΟΥΝΟΥΠΕΛΙ

Σε αβαθή προσάραξε αλιευτικό σκάφος

To áëéåõôéêü óêÜöïò ðïõ "êüëëçóå" óôçí áêôÞ ôïõ Êïõíïõðåëßïõ

Σε αβαθή προσάραξε προχθές ένα αλιευτικό σκάφος στην ακτή του Κουνουπελίου λόγω της έντονης κακοκαιρίας και των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή. Χθες το πρωί στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση για την "αποκόλληση" του σκάφους κάτι που αποδείχθηκε πολύ δύσκολο έως αδύνατο. Μέχρι το μεσημέρι παρότι κατεβλήθησαν υπεράνθρωπες προσπάθειες το αλιευτικό δεν στάθηκε δυνατόν να αποκολληθεί.

"Απαραίτητο το αλιευτικό καταφύγιο" Με αφορμή το συγκριμένο περιστατικό αναγνώστες της "ΠΡΩΤΗΣ"- οι οποίο μας απέστειλαν και τη φωτογραφία επισημαίνουν την ανάγκη κατασκευής του αλιευτικού καταφυγίου στο Κουνουπέλι . Όπως τονίζουν αν το καταφύγιο δεν κατασκευαστεί τα σκάφη παραμένουν έρμαιο του καιρού. Δημήτρης Ζιάκας

προβλήματα τα οποία αφορούν στο κόστος συντήρησης κα επισκευής των ζημιών, οι οποίες αποτελούν σύνηθες

φαινόμενο λόγω παρέλευσης 35ετίας από την τοποθέτηση των αγωγών άρδευσης Δημήτρης Ζιάκας

Τραυματίστηκε σε τροχαίο στην Ε.Ο. Τσακώνας - Καλού Νερού

Χρειάζεται αίμα 19χρονη Πυργιωτοπούλα Μεγάλη ανάγκη για αίμα (0 αρνητικό) υπάρχει ώρα στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας για την 19χρονη από την Ηλεία που χθες έπεσε θύμα τροχαίου στην περιοχή του Βασιλικού. Η άτυχη νεαρή νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και η μεταφορά της σε νοσοκομείο της Αθήνας κρίνεται επισφαλής. Όσοι θέλουν να βοηθήσουν τη νεαρή κοπέλα μπορούν να μεταβούν κατά τόπους στους σταθμούς ή τα τμήματα αιμοδοσίας των νοσοκομείων και να προσφέρουν αίμα (0 -) με τα εξής στοιχεία λήπτη: Μαρία Χριστοπούλου του Αχιλλέα Τμήμα: Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας. Η 19χρονη τραυματίστηκε πολύ σοβαρά σε τροχαίο που συνέβη το απόγευμα της Πέμπτης στην Εθνική Οδό Τσακώνας - Καλού Νερού στο ύψος του Βασιλικού.Από την σύγκρουση το ένα αυτοκίνητο μάρκας Smart κόπηκε στην μέση και το άλλο μάρκας Audi μετατράπηκε σε άμορφη μάζα σιδερικών.

Στο Καραμανδάνειο νοσηλεύεται ελαφρά τραυματισμένο το ένα κοριτσάκι

Μηχανάκι παρέσυρε δύο εντεκάχρονες Δύο εντεκάχρονες συμμαθήτριες οδηγήθηκαν χθες το πρωί στο Νοσοκομείο Πύργου, καθώς παρασύρθηκαν την ώρα που πήγαιναν στο σχολείο τους, από διερχόμενο μηχανάκι το οποίο οδηγούσε ένας 16χρονος μαθητής Λυκείου. Το συμβάν σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 8:00 το πρωί, όταν στο κυκλικό κόμβο της Αγίου Γεωργίου, το μηχανάκι, που οδηγούσε ο 16χρονος μαθητής με προορισμό το σχολείο του, παρέσυρε τα δύο κοριτσάκια, τα οποία αρχικά, μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Πύργου. Το ένα εξ αυτών κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθεί προληπτικά στο Καραμανδάνειο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Πατρών λόγω κάποιων εκδορών που είχε στα πόδια.


Επικαιρότητα

/ ÓÜââáôï 1 Äåêåìâñßïõ 2012

Γιώργος Κοντογιάννης

Íá åíåñãïðïéçèåß Üìåóá ï ÅËÃÁ ãéá ôçí áðïæçìßùóç ôùí ðëçãÝíôùí Την άμεση ενεργοποίηση του ΕΛΓΑ ώστε να γίνουν αυτοψίες και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αποζημίωσης των πληγέντων αγροτών και κτηνοτρόφων από τις καταστροφές που προκάλεσαν τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Ηλεία, ζητεί με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Εσωτερικών ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννης. Παράλληλα, ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης ζητά από τα αρμόδια Υπουργεία να προχωρήσουν στη λήψη μέτρων ώστε να γίνει άμεσα αποτίμηση και αποκατάσταση των ζημιών πάσης φύσεως που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία που χτύπησε την Πέμπτη το Νομό μας. Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής: "Τεράστιες είναι οι ζημιές που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία που έπληξε την Ηλεία την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012. Οι ισχυρές βροχοπτώσεις, σε συνδυασμό με τους δυνατούς ανέμους και τον ανεμοστρόβιλο που χτύπησε την περιοχή κατέστρεψαν τα πάντα στο πέρασμά τους. Οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από την ένταση του ανέμου είναι κυρίως αυτές που βρίσκονται στην ανατολική πλευρά του Νομού, ενώ μεγάλες καταστροφές σημειώθηκαν και στις παραθαλάσσιες περιοχές του Κατακόλου. Μεγάλο πλήγμα δέχτηκαν καλλιεργήσιμες εκτάσεις και ελαιώνες (ξεριζώθηκαν μέχρι και δέντρα στην Αλφειούσα, μόλις λίγες μέρες πριν τη συγκομιδή) ενώ στο Ανεμοχώρι καταστράφηκαν στάνες και χάθηκαν μικρά ζώα. Στο Κατάκολο, κυρίως στην περιοχή του Καβουρίου, στέγες, δέντρα και καλώδια δεν άντεξαν τα ισχυρά μποφόρ. Στο λιμάνι του Κατακόλου, αναποδογύρισαν και έσπασαν βάρκες, ενώ ζημιές υπέστησαν και οι κοινόχρηστοι χώροι του Λιμενικού Ταμείου και του Λιμεναρχείου της περιοχής. Προβλήματα επίσης προκλήθηκαν και στις πόλεις της Ηλείας, με πλημμύρες δρόμων, ενώ στο ίδρυμα της Μητρόπολης "Νέα Βασιλειάς" στα Λασταίικα, έχει αποκολληθεί μέρος της στέγης. Τέλος, οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν ζημιές και στο δίκτυο ηλεκτροδότησης του Νομού, καθώς τα αντικείμενα που παρέσυραν κατέληγαν στα εναέρια δίκτυα. Είναι χαρακτηριστικό ότι επί της Ε.Ο Πύργου-Πατρών χρειάστηκε η αντικατάσταση στύλων που είχαν σπάσει. Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί: 1.Θα υπάρξει άμεση ενεργοποίηση των υπηρεσιών του ΕΛΓΑ, ώστε να γίνουν αυτοψίες και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αποζημίωσης των πληγέντων αγροτών και κτηνοτρόφων το ταχύτερο δυνατόν; 2.Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσουν τα αρμόδια Υπουργεία ώστε να γίνει άμεσα αποτίμηση και αποκατάσταση των ζημιών πάσης φύσεως που προκλήθηκαν από τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Ηλεία";

w w w . p r o t i n e w s . g r

11

Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου

Θετικός ο απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου Θ

ετικός είναι ο απολογισμός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, για τη φετινή αντιπυρική περίοδο. Συνολικά 909,6 στρέμματα κάηκαν από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους, εξ αυτών τα 38,7 στρέμματα αφορούσαν δάση, τα 264,4 δασικές εκτάσεις, 236,1 χόρτα, 80,9 βάλτους και καλάμια, 288,5 γεωργικές εκτάσεις και ένα στρέμμα υπολείμματα καλλιεργειών. "Η αντιπυρική περίοδος που πέρασε ήταν η καλύτερη και σε αριθμό πυρκαγιών και σε καμένη έκταση" τόνισε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου Νίκος Νικολακόπουλος και συνέχισε "Σκοπός ήταν η πρόληψη. Γνωρίζαμε που υπάρχουν προβλήματα και εστιάσαμε την προσοχή μας πιο πολύ εκεί. Γνώριζα τα μεγάλα προβλήματα στην πρώην λίμνη Μουριάς. Για εμάς ήταν βασικό πρόβλημα αυτό. Το να καίγονται δάση, για μένα ήταν το λιγότερο, από το να καίγεται η λίμνη Μουριάς και να έχουμε δύο - τρία συμβάντα την ημέρα και να φέρνουμε δυνάμεις από τα βουνά προς τα κάτω. Ξέρετε, εγώ είχα περιπολίες κάθε μέρα εκεί, στη λίμνη Μουριάς. Υπήρχαν άνθρωποι που περιπολούσαν στη πρώην λίμνη Μουριάς. Επίσης επάνω, Πανόπουλο, Κακοτάρι, Τσίπιανα και με τη συνεργασία του Εισαγγελέα καλέσαμε όλους τους προέδρους και τους είπαμε ότι οποιοσδήποτε βάλει φωτιά , θα συλληφθεί και θα πάει για κακούργημα. Το μετέφεραν οι πρόεδροι στα χωριά και φέτος δεν είχαμε φωτιές επάνω παρά δύο ή τρεις" υπογράμμισε ο Ν. Νικολακόπουλος και συνέχι-

4ο Γυμνάσιο Πύργου

Ôçí ÄåõôÝñá åêäÞëùóç ãéá ôá äéêáéþìáôá ôùí áôüìùí ìå áíáðçñßá

Την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου και ώρα 9:00 π.μ. και στα πλαίσια της εβδομάδας εκδηλώσεων για την Εθνική και Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία (3-7 Δεκέμβρη), το 4ο Γυμνάσιο Πύργου διοργανώνει, σε συνεργασία με το ΚΕ.Δ.Δ.Υ Ηλείας ωριαία ενημέρωση των μαθητών για τα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία. Η εκδήλωση έχει επιπλέον στόχο την ευαισθητοποίηση, την κατανόηση σε θέματα αναπηρίας και την κινητοποίηση για υποστήριξη και ευημερία των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Θα μιλήσουν στους μαθητές η Προϊσταμένη του ΚΕ.Δ.Δ.Υ Ηλείας κ. Αναστασία Δίπλα καθώς και ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Γεώργιος Κομιώτης, κυρίως με την ιδιότητα του ως τ. Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

Èåôéêüò åßíáé ï áðïëïãéóìüò âÜóç ôùí óôïé÷åßùí ðïõ Ýäùóå ï äéïéêçôÞò ôçò ÐõñïóâåóôéêÞò Õðçñåóßáò, Í. Íéêïëáêüðïõëïò σε "Όταν ανέλαβα διοικητής, ήξερα τι προβλήματα έχει η υπηρεσία. Το βασικό πρόβλημα για μένα ήταν με τα αυτοκίνητα. Από τα δεκατέσσερα περιπολικά τα έξι είναι σαράντα ετών. Με πολλά προβλήματα, με συχνές βλάβες και χωρίς ελαστικά. Το Ιανουάριο που ανέλαβα, δώδεκα αυτοκίνητα ήταν χωρίς ελαστικά. Παρ' όλες τις προσπάθειες και τις αναφορές που έκανα στο Αρχηγείο λάστιχα δεν υπήρχαν. Μου είπαν να δουλέψουμε με αυτά

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΙΑΣ

ÕËÉÊÅÓ ÆÇÌÉÅÓ ËÏÃÙ ÊÁÉÑÉÊÙÍ ÖÁÉÍÏÌÅÍÙÍ Την 29-11-2012/13.15 στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου, λόγω ισχυρών ανέμων και έντονων βροχοπτώσεων, προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε (7) κεραμοσκεπές κτιρίων, σε (5) στύλους της Δ.Ε.Η., ενώ εκριζώθηκαν (10) ελαιόδεντρα. Επίσης, στο Δ.Δ. Επιταλίου, αποκολλήθηκε μεταλλική σκεπή από παλαιά οικία και παρασύρθηκε σε απόσταση (100) μέτρων, ενώ από τους ορμητικούς χείμαρρους πνίγηκαν (2) προβατοειδή.

που είχαμε στην διάθεση μας. Έπρεπε να βρω τρόπους να βρω λάστιχα και απευθύνθηκα σε πολλούς χορηγούς, φίλους μου και σε εταιρείες μεγάλες, που ανταποκρίθηκαν και έτσι καταφέραμε και αλλάξαμε λάστιχα". Παράλληλα απομακρύνθηκαν όπως τόνισε ο Ν. Νικολακόπουλος τα καμένα οχήματα από το χώρο της Πυροσβεστικής, καθώς επηρέαζαν αρνητικά τους άνδρες του κλιμακίου, ενώ όπως επισήμανε ο Ν. Νικολακόπουλος σε όλες τις φωτιές που ξέσπασαν φρόντισε να παρευρίσκεται προκειμένου να έχει ο ίδιος εικόνα της φωτιάς. "Οι πιο επικίνδυνες φωτιές που έγιναν ήταν περιμετρικά του Πύργου. Ενώ μειώσαμε τις φωτιές στη λίμνη της Μουριάς είχαμε περιμετρικά του Πύργου. Όπως έκανα γνωστό και στα ΣΤΟ -ΣΝΟ που έγιναν, ο Πύργος περιμετρικά είναι μια απέραντη χωματερή. Σε αυτό δεν ευθύνεται ο δήμος ή η Νομαρχία αλλά ευθυνόμαστε όλοι. Η κατάντια του Πύργου.…". Σημαντική ήταν η συμβολή των δήμων κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου "επισημάναμε στους δήμους ότι πρέπει να αναλάβουν μέρος και αυτοί στην κατάσβεση των πυρκαγιών. Λόγω του ότι είχαν πολλά πυροσβεστικά οχήματα. Πραγματικά ο δήμος Πύργου και ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας έμπρακτα απέδειξαν και σε όλες τις πυρκαγιές ήταν παρόντες. Οι δύο αυτοί δήμοι σε καθημερινή βάση έβγαζαν περιπολικά. Και θέλω να τους ευχαριστήσω ιδιαίτερα γι αυτό. Α. Αγγελίδου

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας

ÊáôÜëçøç óôï ôìÞìá ðñïóùðéêïý Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στην περιφερειακή Ενότητα Ηλείας. Μετά τη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, αποφασίστηκε η συνέχιση της κατάληψης στο τμήμα Προσωπικού της Π.Ε. Ηλείας μέχρι και την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου και η σύγκληση νέας έκτακτης Γενικής Συνέλευσης την Τετάρτη στις 8:00 το πρωί στο χώρο του Συνεδριακού Κέντρου του Διοικητηρίου. Παράλληλα οι εργαζόμενοι αποφάσισαν την αποστολή αιτήματος προς την Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας για την άμεση σύγκληση έκτακτου Συνεδρίου με θέμα την λήψη απόφασης για συντονισμένες ενέργειες αντίδρασης στην κυβερνητική πολιτική.


12

Ειδήσεις

w w w . p r o t i n e w s . g r

Σύσκεψη την Τρίτη στο 6ο δημοτικό σχολείο Αμαλιάδας

Åíïðïßçóç ôùí óõëëüãùí äáóêÜëùí êáé íçðéáãùãþí ôïõ íïìïý Την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου και ώρα 5.00 μ.μ. στα γραφεία του Συλλόγου ( 6ο Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδας ) τα Δ.Σ των Συλλόγων Δασκάλων και Νηπιαγωγών όλης της Ηλείας, σε σύσκεψη με θέμα: ΄΄ Ενοποίηση των Συλλόγων Δασκάλων & Νηπιαγωγών Ν. Ηλείας ΄΄. Οι σημερινές συνθήκες απαιτούν μαζικά σωματεία που θα είναι ικανά να αντιπαλέψουν τη βάρβαρη επίθεση που δεχόμαστε. Τα προβλήματα είναι ίδια και ενιαία. Και ενιαία πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Όχι στις απολύσεις Δόθηκε στη δημοσιότητα η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας (Φ277/412/14476/Δ2 στις 19/11/20120) για τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις εκπαιδευτικών. Πρόκειται για ένα θεσμικό πλαίσιο το οποίο αξιοποιεί κάθε πιθανό πειθαρχικό παράπτωμα του εργαζόμενου για να τον οδηγήσει στη διαθεσιμότητα και την απόλυση. Η εγκύκλιος αυτή έχει δοθεί και για όλο το δημόσιο. Να κάποια από τα κριτήρια της απόλυσης σύμφωνα μ΄ αυτή την εγκύκλιο : o Άρνηση αναγνώρισης του Συντάγματος ή έλλειψη αφοσίωσης στην πατρίδα και τη δημοκρατία. o Απρεπής ή ανάξια για υπάλληλο διαγωγή εντός ή εκτός της υπηρεσίας. o Ασέβεια και απείθεια προς τη διοίκηση. o Ανάρμοστη συμπεριφορά προς τους πολίτες. Με δυο λόγια, ό,τι και να κάνει ένας εκπαιδευτικός, ένας δημόσιος υπάλληλος, μπορεί να αποτελέσει αφορμή για την απόλυσή του. Το αστικό κράτος δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο. Η εποχή του "καρότου και του μαστίγιου" είναι πλέον παρελθόν. Είμαστε στην εποχή "του φίμωτρου και του μαστίγιου". Με τα νέα μέτρα, με τα πειθαρχικά δίκαια, θωρακίζουν το σύστημά τους, επιδιώκουν να τρομοκρατήσουν το λαό. Στην κυριολεξία να τον φιμώσουν. Το μήνυμα είναι σαφές: ή υπάκουος και οσφυοκάμπτης, ή χωρίς δουλειά. Ασκούν την εξουσία του κεφαλαίου, με το βούρδουλα, το φόβο της πείνας και της απόλυσης. Το εργατικό λαϊκό κίνημα έχει χρέος και καθήκον : Να οργανώσει την πάλη του ώστε να αποσυρθεί τώρα η τρομοκρατική εγκύκλιος.Να μη περάσει καμιά απόλυση. Τι έλεγαν μέχρι τώρα η κυβέρνηση και οι "συν αυτή" συνδικαλιστικές ηγεσίες ; "Οι απολύσεις δεν αφορούν όλο το δημόσιο τομέα", "Δε θα γίνουν απολύσεις στην εκπαίδευση και στα νοσοκομεία". Ψέμα πάνω στο ψέμα. Διαίρει και βασίλευε. Ένας δρόμος υπάρχει. Μια επιλογή : Οργάνωση. Λαϊκή αντεπίθεση. Μπλόκο στα αντιλαϊκά μέτρα και σ΄ όλες τις απολύσεις. Ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Κοντά σε όλα αυτά έρχεται τις τελευταίες εβδομάδες και η προσπάθεια της κυβέρνησης να τελειώνει και με τη διαδικασία της αξιολόγησης. Το Δ.Σ. του Συλλόγου καλεί όλα τα μέλη του να απορρίψουν αυτή την πολιτική και δηλώνει προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να ΄΄παίξει με το ψωμί΄΄ του εργαζόμενου εκπαιδευτικού.

/ ÓÜââáôï 1 Äåêåìâñßïõ 2012

Εκδήλωση στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου από τον Σύλλογο Δασκάλων - Νηπιαγωγών Εκπαιδευτικών Περιφερειών Πύργου

"Η παιδεία στον καιρό των μνημονίων" Μ

ια συζήτηση εφ' όλης της ύλης που αφορά στην παροχή Παιδείας και Εκπαίδευσης, στις εκπτώσεις της Παιδείας, στο σύγχρονο σχολείο υπό το καθεστώς των μνημονίων πραγματοποίησε την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου το βράδυ στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου ο Σύλλογος Δασκάλων - Νηπιαγωγών Εκπαιδευτικών Περιφερειών Πύργου. Βασικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Χρήστος Κάτσικας, Εκπαιδευτικός - Ερευνητής όπου αναφέρθηκε στην σημερινή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον χώρο της παιδείας, στον εκπαιδευτικό, στην αξιολόγηση, στις εργασιακές σχέσεις και στους συσχετισμούς όλων των παραγόντων που διαμορφώνουν τη διαλεκτική σχέση στο χώρο της Εκπαίδευσης και κατ' επέκταση επιδρούν και στην ίδια την κοινωνία και στη συνοχή της. Μιλώντας για τα θέματα της παιδείας ο κ. Κάτσικας ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: "Όταν μιλάμε για τα εκπαιδευτικά ζητήματα δεν μπορούμε να τα ξεκόψουμε από την οικονομία. Τα εκπαιδευτικά ζητήματα είναι κυρίως οικονομικά ζητήματα που αντανακλούν και στην εκπαίδευση. Εμείς είμαστε μια χώρα που δεν είναι Γαλλία, δεν είναι Γερμανία. Είμαστε μια χώρα που έχει ένα ευρύτερο χαρακτηριστικό. Είμαστε μια χώρα εξαρτημένη όχι σήμερα αλλά από τότε που δημιουργήθηκε το Ελληνικό κράτος. Αυτή η εξάρτηση τα τελευταία χρόνια

Ôï ðÜíåë ôçò åêäÞëùóçò. Äéáêñßíåôáé ï Åêðáéäåõôéêüò - ÅñåõíçôÞò ×ñÞóôïò ÊÜôóéêáò ìå ôçí ðñüåäñï ôïõ óõëëüãïõ ÄáóêÜëùí - Íçðéáãùãþí Åêðáéäåõôéêþí Ðåñéöåñåéþí Ðýñãïõ Âéêôùñßá Âáóéëïðïýëïõ. έχει πάρει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Αν ψάχνει κανείς σήμερα την κατάσταση στην οικονομία, δηλαδή το γεγονός ότι έχει καταστραφεί η αγροτική παραγωγή, ότι δεν υπάρχει αγροτική παραγωγή, ότι δεν υπάρχει βιομηχανική παραγωγή, αυτό έχει να κάνει με αυτήν ακριβώς την εξάρτηση. Με το γεγονός δηλαδή ότι στον παγκόσμιο καταμερισμό εργασίας στην Ελλάδα δόθηκε μια θέση όπου να έχει τριτογενή παρά-

γοντα ίσως τουρισμό αλλά ο αγροτικός και κτηνοτροφικός θησαυρός, ο αλιευτικός θησαυρός αλλά και η βιομηχανία, αυτή που είχε αναπτυχθεί μετά τον πόλεμο, να μην υπάρχει. Αυτό πρέπει να το πάρουμε σοβαρά υπόψη γιατί αν δεν δούμε αυτή ακριβώς την θέση της χώρας μας στον παγκόσμιο καταμερισμό εργασίας, είναι δύσκολο να ερμηνεύσουμε και το τελευταίο εκπαιδευτικό πρόβλημα. Όλες οι αλλαγές που έχουν γίνει στην εκπαίδευση τα τελευταία χρόνια, είναι αλλαγές που εκπορεύονται έξω απ' την Ελλάδα, εκεί μπαίνουν τα σχέδια και εδώ έρχεται η υλοποίηση. Οι περισσότερες αλλαγές στα βιβλία, στα αναλυτικά προγράμματα, στις κατευθύνσεις, πρόκειται για πληρωμένες οδηγίες που ονομάστηκαν ΕΠΕΑΕΚ, και το ΕΠΕΑΕΚ αυτό είναι ένα παρακλάδι των κοινοτικών πλαισίων στήριξης τα οποία είχαμε στη χώρα μας μετά το 1990". Αξίζει να σημειωθεί ότι την εκδήλωση χαιρέτισε η πρόεδρος του συλλόγου Δασκάλων - Νηπιαγωγών Εκπαιδευτικών Περιφερειών Πύργου κ. Βικτωρία Βασιλοπούλου. Θοδωρής Λάμπρος thlabros@hotmail.com


/ ÓÜââáôï 1 Äåêåìâñßïõ 2012

Εγκαίνια

Εγκαινιάστηκε το νέο σύγχρονο οδοντιατρείο της κ.Νέλλης Πανουτσοπούλου

Με δύναμη και τεχνογνωσία στο νέο ξεκίνημα Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου σύγχρονου οδοντιατρείου της κ.Νέλλης Πανουτσοπούλου. Το οδοντιατρείο βρίσκεται στο κέντρο της Αμαλιάδας στην οδό Καρακανδά 4 και είναι άρτια εξοπλισμένο με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας. Το παρόν στα εγκαίνια έδωσαν όλα τα μέλη του οδοντιατρικού συλλόγου Ηλείας ανάμεσά τους ο κ. Σπίνος, ο κ.Διαμαντόπουλος , ο κ.Κωνσταντόπουλος , ο κ.Κουμουνδούρος και ο κ.Παπαγεωργακόπουλος. Επιπλέον με την παρουσία τους τίμησαν τη νεα συνάδελφο πολλοί καλοί κι εκλεκτοί φίλοι οδοντίατροι από όλο το νομό καθώς και μεγάλος αριθμός καλεσμένων οι οποίοι με χαρά έδωσαν τις ευχές τους για καλή σταδιοδρομία και δύναμη στον επαγγελματικό στίβο μέσα στο ευχάριστο κλίμα της βραδιάς.

Óôç öùôï åéêïíéæïíôáé ïé ê.Ìðá÷ïõñïò , ê.Ðáíïõôóïðïõëïõ , ê.Ðáðáíôùíéïõ , ê.Æáöåéñïðïõëïõ (ïäïíôéáôñïé)

w w w . p r o t i n e w s . g r

13


14

w w w . p r o t i n e w s . g r

Ειδήσεις -Ανακοινώσεις

/ ÓÜââáôï 1 Äåêåìâñßïõ 2012

Αναστολή καταβολής σύνταξης σε 1.600 δικαιούχους του ΟΑΕΕ νταξιούχοι θα πρέπει να προσέλθουν άμεσα στα γραφεία του ΟΑΕΕ, προσκομίζοντας: Το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος (ή βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ). Οποιοδήποτε έγγραφο στοιχείο, από το οποίο προκύπτει ο ΑΜΚΑ, (κάρτα κοινωνικής ασφάλισης ή βιβλιάριο υγείας ή επίδειξη γνωστοποίησης). Σταματά από το Δεκέμβρη η καταβολή των συντάξεων σε 1.600 δικαιούχους του ΟΑΕΕ οι οποίοι δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Οργανισμού, για συμπλήρωση του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), που λείπουν από τα μητρώα τους. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού για την επαναχορήγηση των συντάξεών τους, οι συγκεκριμένοι συ-

Πτώση 0,86% στο Χ.Α. Σε αρνητικό έδαφος παρέμεινε ο Γενικός Δείκτης Τιμών καθ' όλη τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις στους περισσότερους κλάδους.Ο γενικός δείκτης κατέγραψε απώλειες της τάξης του 0,86% και έκλεισε στις 809,14 μονάδες, ενώ ο όγκος συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 56,3 εκατ. ευρώ.Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 2,04% και ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε κατά 2,23%.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΙ ΠΥΡΓΟΣ ΟΡΦΕΑΣ Οι Πέντε Θρύλοι 18:15 Frankenweenie 19:50 Skyfall 21:30 Το Λυκόφως: Χαραυγή Μέρος 2 19:45 & 22:00

Η Αρπαγή 20:00 & 22:00 ΑΜΑΛΙΑΔΑ CineCinema Amaliada  "ΤΟ ΛΥΚΟΦΩΣ: ΧΑΡΑΥΓΗ ΜΕΡΟΣ 2" 19:45 & 22:00 "Η ΑΡΠΑΓΗ" 20:00 & 22:00

ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ Ανδραβίδα

Êáéñüò íåöïóêåðÞò ìå åëáöñÜ âñï÷üðôùóç ðïõ áñãüôåñá èá ãßíåé áñêåôÜ íåöåëþäçò ìå âñï÷üðôùóç. Ç èåñìïêñáóßá èá êõìáíèåß áðü 12°C Ýùò 16°C. Ïé Üíåìïé áóèåíåßò íüôéïé êáé óôç óõíÝ÷åéá áóèåíåßò íïôéïäõôéêïß Ýùò 6 ìðïöüñ.

ÄÅÄÄÇÅ Äéåýèõíóç ÐåñéöÝñåéáò ÐåëïðïííÞóïõ - Çðåßñïõ Ðåñéï÷Þ Ðýñãïõ Ðáðáãåùñãßïõ & Áñ÷éìÞäïõò, 27100, ÐÕÑÃÏÓ

Αναγγελία γάμου Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Ιωάννη και της Θεοδώρας το γένος Γρηγοροπούλου που γεννήθηκε και κατοικεί στον Άγιο Ηλία Πύργου και η ΚΟΥΖΜΙΝΑ ΤΑΤΙΑΝΑ του Ιβάνοβνα και της Εκατερίνας το γένος Σουμένκοβα που γεννήθηκε και κατοικεί στην Ρωσία πρόκειται να παντρευτούν στην Ρωσία.

ÅËËÇÍÉÊÇ ÄÇÌÏÊÑÁÔÉÁ ÁÄÁ: Â42ÁÏÑ1Ö-ÁÖ× ÁÐÏÊÅÍÔÑÙÌÅÍÇ ÄÉÏÉÊÇÓÇ ÁÍÁÑÔÇÔÅÁ ÓÔÏ ÄÉÁÄÉÊÔÕÏ ÐÅË/ÍÇÓÏÕ-ÄÕÔÉÊÇÓ ÅËËÁÄÁÓ & ÉÏÍÉÏÕ ÃÅÍÉÊÇ ÄÉÅÕÈÕÍÓÇ ÄÁÓÙÍ & ÁÃÑÏÔÉÊÙÍ ÕÐÏÈÅÓÅÙÍ Ä/ÍÓÇ ÓÕÍÔÏÍÉÓÌÏÕ & ÅÐÉÈÅÙÑÇÓÇÓ ÄÁÓÙÍ ÄÉÅÕÈÕÍÓÇ ÄÁÓÙÍ Ð.Å. ÇËÅÉÁÓ ÄÁÓÁÑ×ÅÉÏ ÁÌÁËÉÁÄÁÓ

ÄÉÁÊÏÐÇ ÇËÅÊÔÑÉÊÏÕ ÑÅÕÌÁÔÏÓ

ÁÍÁÊÏÉÍÙÓÇ

Åéäïðïéïýíôáé ïé åíäéáöåñüìåíïé êÜôïéêïé üôé ãéá íá åêôåëåóôïýí áðáñáßôçôåò Ôå÷íéêÝò åñãáóßåò ôçò ÄÅÄÄÇÅ èá ãßíïõí ïé åîÞò äéáêïðÝò çëåêôñéêïý ñåýìáôïò: 1.Ôç ÄåõôÝñá 03/12/12 êáé áðü þñá 08:30 Ýùò 11:30 óôï ÁíÞëéï ôïõ ÄÞìïõ Æá÷Üñùò. 2.Ôçí ßäéá çìåñïìçíßá (03/12/12) êáé áðü þñá 11:00 Ýùò 12:00 áãñïôéêÜ Æá÷Üñùò ôïõ ÄÞìïõ Æá÷Üñùò . 3.Ôçí ßäéá çìåñïìçíßá (03/12/12) êáé áðü þñá 09:30 Ýùò 10:30 óôïõò Ó÷ßíïõò ôïõ ÄÞìïõ Æá÷Üñùò . 4.Ôçí ßäéá çìåñïìçíßá (03/12/12) êáé áðü þñá 12:00 Ýùò 15:00 óôïõò ÔáîéÜñ÷åò ôïõ ÄÞìïõ Æá÷Üñùò . Áí ïé åñãáóßåò ôåëåéþóïõí íùñßôåñá, ôï ñåýìá èá îáíáäïèåß ðñéí áðü ôï ÷ñüíï ëÞîçò ôçò äéáêïðÞò ðïõ áíáöÝñåôáé ðéï ðÜíù. Ãé' áõôü ôï ëüãï ïé çëåêôñéêÝò åãêáôáóôÜóåéò êáé ôá äßêôõá ôçò ÄÅÄÄÇÅ èá ðñÝðåé íá èåùñïýíôáé üôé Ý÷ïõí óõíÝ÷åéá ñåýìá. ¸ôóé ãéá ëüãïõò áóöáëåßáò, áðáãïñåýåôáé ç ðñïóÝããéóç óå áãùãïýò Þ Üëëá óôïé÷åßá ôïõ äéêôýïõ áêüìá êé áí âñßóêïíôáé êáôáãÞò, ãéáôß õðÜñ÷åé óïâáñüò êßíäõíïò áôõ÷Þìáôïò. Ï ÄÅÄÄÇÅ åßíáé ç 100% èõãáôñéêÞ åôáéñßá ôçò ÄÅÇ Á.Å. ðïõ äéá÷åéñßæåôáé ôï Åëëçíéêü Äßêôõï ÄéáíïìÞò ÇëåêôñéêÞò ÅíÝñãåéáò. Ðëçñïöïñßåò ãéá ôéò ðñïãñáììáôéóìÝíåò äéáêïðÝò áíÜ Ðåñéï÷Þ, êáèçìåñéíÜ, áíáñôþíôáé óôï site ôïõ ÄÅÄÄÇÅ, www.deddie.gr. Äéåýèõíóç Ðåñéï÷Þò Ðýñãïõ

Ðåñßëçøçò ôçò ìå áñéèìü 100214/4423/30-10-2012 ÐñÜîçò ×áñáêôçñéóìïý ôïõ Äáóáñ÷åßïõ ÁìáëéÜäáò Ï ÐñïúóôÜìåíïò Äáóáñ÷åßïõ ÁìáëéÜäáò ìå ôçí ðáñáðÜíù ÐñÜîç ×áñáêôçñéóìïý, ç ïðïßá åêäüèçêå ýóôåñá áðü áßôçóç ôïõ ÐÁÍÁÃÉÙÔÏÐÏÕËÏÕ ÉÙÁÍÍÇ, ÷áñáêôÞñéóå ôçí Ýêôáóç öåñüìåíç ùò éäéïêôçóßá éäßïõ, óõíïëéêïý åìâáäïý 2.418,04 ô.ì. ðïõ âñßóêåôáé óôç èÝóç "ÌÅËÉÓÓÁ Þ ÊÁÔÁÑÁ×É Þ ÄÁÑÁ Þ ÖÅÃÃÏÕËÁ" ðåñéöÝñåéáò ôçò ÔïðéêÞò Êïéíüôçôáò ÑïäéÜò ôçò ÄçìïôéêÞò Åíüôçôáò Ðçíåßáò ôïõ ÄÞìïõ Çëéäáò Ð.Å. Çëåßáò, ùò ìç äÜóïò, ìç äáóéêÞ Ýêôáóç, ìç åìðßðôïõóá óôéò ðñïóôáôåõôéêÝò äéáôÜîåéò ôïõ Í. 998/79, ìåôÜ ôçí éó÷ý ôïõ 3818/10. ÊáôÜ ôçò ÐñÜîçò áõôÞò, ç ïðïßá êïéíïðïéÞèçêå óôïí ÄÞìï Çëéäáò ãéá áíÜñôçóç åðß Ýíá ìÞíá óôï ÊáôÜóôçìá ôçò ÔïðéêÞò Êïéíüôçôáò ÑïäéÜò ôçò ÄçìïôéêÞò Åíüôçôáò Ðçíåßáò, åðéôñÝðïíôáé áíôéññÞóåéò åíþðéïí ôçò Á/èìéáò ÅðéôñïðÞò Åðßëõóçò Äáóéêþí ÁìöéóâçôÞóåùí Ð.Å. Çëåßáò áðü êÜèå åíäéáöåñüìåíï öõóéêü Þ íïìéêü ðñüóùðï åíôüò äýï ìçíþí áðü ôçí ôåëåõôáßá äçìïóéïðïßçóÞ ôçò. Ðåñéóóüôåñåò ðëçñïöïñßåò óôá Ãñáöåßá ôïõ Äáóáñ÷åßïõ ôéò åñãÜóéìåò ìÝñåò êáé þñåò óôï ôçëÝöùíï 26220-26231. ÁìáëéÜäá 30-10-2012 Ï ÐñïúóôÜìåíïò Äáóáñ÷åßïõ ÁìáëéÜäáò Ëõêïýñãïò Ðïëõ÷ñïíüðïõëïò Äáóïëüãïò ìå Â' âáèìü

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ - ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΕΚΑΒ: 166 Κέντρο Δηλητηριάσεων: 210-7793777 Νοσοκομείο Πύργου: 26210-82300, 82360 Νοσοκομείο Αμαλιάδας: 26223 60100 Κέντρο Υγείας Κρεστένων: 26250 22222 Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας: 26260 22222 Κέντρο Υγείας Βάρδας: 26233 60000 Κέντρο Υγείας Γαστούνης: 26233 60300 Κέντρο Υγείας Σιμόπουλου: 26223 60400 ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Άμεση δράση Πύργου: 100 Αστ. Δ/νση Ηλείας: 26210-81730, 81731 Τμήμα Τροχαίας Πύργου: 2621081742 Αστυνομικό τμήμα Πύργου: 2621081734

Ασφάλεια Πύργου: 26210-81740 Τροχαία Πύργου: 26210-22100 Αστυνομία Αμαλιάδας: 26220-38210 Ασφάλεια Αμαλιάδας: 26220-38232 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ Πυροσβεστική Πύργου: 199 Πυροσβεστική Αμαλιάδας: 2622022199 Πυροσβεστική Λεχαινών: 2623022199 Πυροσβεστική Κρεστένων: 2625022199 ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ Κατάκολο: 26210-41206, 41500 Κυλλήνη: 26230-26230, 92211 Πάτρα: 2610-341204

ΒΛΑΒΕΣ ΟΤΕ: 13888 ΔΕΗ: 1050 ΔΕΥΑΠ Πύργου: 26210-33702 ΔΕΥΑΠ Αμαλιάδας: 26220-23923 Επιμελητήριο Ηλείας: 26210-34154, 22541, 32225 Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πύργου: 26210-22707, 81117, 22088 Οργανισμός Εργατικής Εστίας: 2621034797 Μητρόπολη Ηλείας: 26210-22527 ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΤΕΛ Πύργου: 26210-20600 έως 20608 Αμαλιάδας: 26220-28892 Αθηνών: 210-5134110-1 Θεσσαλονίκης: 2310-595406 Ιωαννίνων: 26510-41248

Λεχαινών: 26230-22219 Κρεστένων: 26250-22228 Σαβαλίων: 26220-61211 Λάλα: 26240-41213 Βασιλακίου: 26240-71300 Κάμενας: 26240-71330 Γούμερου: 26210-93521 Κουτσοχέρας: 26210-61024 Μουζακίου: 26210-61220 Καράτουλα: 26210-61458 Μαγούλα: 26210-61266 Χελιδόνι: 26240-51204 Λαντζόι: 26240-69049 Νεράιδα: 26240-51350 Πελόπιο: 26240-31405 Ανδραβίδα: 26230-54225 Καβάσιλα: 26230-33202 Νέα Μανωλάδα: 26230-71374 Καρδαμάς: 26220-29560 Επιτάλιο: 26210-71448 Κυπαρισσία: 27610-22260 Ανδρίτσαινα: 26260-22239 Ζαχάρω: 26250-31219 Γιαννιτσοχώρι: 26250-61468 Φιγαλεία: 26250-41696 Βάρδα: 26230-73014 Γαστούνη: 26230-35115


/ ÓÜââáôï 1 Äåêåìâñßïõ 2012

Κοινωνικά

w w w . p r o t i n e w s . g r

15

ΚΗΔΕΙΑ

ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ

Ôçí ðïëõáãáðçìÝíç ìáò

Ôçí ÊõñéáêÞ 2 Äåêåìâñßïõ 2012 êáé þñá 8.30 ð.ì. óôïí Éåñü Íáü Áãßïõ Ãåùñãßïõ ÃñáíéôóåÀêùí, Ôåëïýìå 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò áãáðçìÝíçò ìáò

ÂÁÓÉËÉÊÇ ÷á Ðáíáãéþôç ÁÍÄÑÉÊÏÐÏÕËÏÕ ÅÔÙÍ 85 Èáíïýóá êçäåýïìå óÞìåñá ÓÜââáôï 1/12/2012 êáé þñá 3.30 ì.ì. åê ôïõ Éåñïý Íáïý Áãßáò Ìáñßíáò Êáôáñá÷ßïõ, êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðáñáêïëïõèÞóïõí ôçí åêöïñÜ ôçò. ÊáôáñÜ÷é 1/12/2012 ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ: Öþôçò & Áííõ, ÈáíÜóçò & ÅëÝíç, Êþóôáò, ÃéÜííçò, Åõôõ÷ßá & Èåüäùñïò Ìùñáúôçò ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ: Ðáíáãéþôçò, Áñãýñçò, ÁããåëéêÞ, Ðáíáãéþôçò, ÄçìïóèÝíçò, Êùíóôáíôßíïò, Âáóßëçò ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ, Ìáíùëïðïýëïõ 58, Ôçë. üëï ôï 24ùñï: 26210-34017, 30730, 34217, 27158, 25223, ÐÕÑÃÏÓ, Êéíçôü 6944342471 Ïéêßáò: 25223

ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ Ôçí ÊõñéáêÞ 2 Äåêåìâñßïõ 2012 & þñá 8.30 ð. ì óôïí Éåñü Íáü Áãßïõ Âáóéëåßïõ ÌïõñéÜò Ôåëïýìå ÅôÞóéï Ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò áãáðçìÝíçò

ΔΗΜΗΤΡΑΣ χας ΑΓΓ. ΓΙΑΝΝΙΚΟΥΛΗ

Ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò & ößëïõò üðùò ðñïóåõ÷çèïýí ìáæß ìáò ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò. ÌïõñéÜ 2 Äåêåìâñßïõ 2012 ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ: Èåïäþñá & Ãñçãüñçò Êáñá÷Üëéïò, Ìáñßá & Óðýñïò Íéêïëáêüðïõëïò, Óôáõñïýëá & Äáìéáíüò Ìðïõôóéïýêáò, Êùí/íá & ÁíáóôÜóéïò Ãêüôóçò,ÃéÜííçò & Åñéöýëç Ãéáííéêïýëç. ÔÁ EÃÃÏÍÉÁ ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ Á. ÁÓÇÌÁÊÏÐÏÕËÏÓ Þ ÆÅÕÊÁÓ, ÔÇË. ÃÑÁÖÅÉÏÕ: 26210 28361 - 33119, ÏÉÊ. ÄÉÁÍÕÊÔ. 22283, ÊÉÍÇÔÏ: 6944296706 & 6932234896, ÊÏËÏÊÏÔÑÙÍÇ 11 - ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ Ôçí ÊõñéáêÞ 2 Äåêåìâñßïõ 2012 & þñá 8.30 ð. ì óôïí Éåñü Íáü Áãßïõ ÍéêïëÜïõ Ðýñãïõ Ôåëïýìå ÅôÞóéï Ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò áãáðçìÝíçò

ΜΑΡΙΑΣ χας ΧΑΡ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò & ößëïõò üðùò ðñïóåõ÷çèïýí ìáæß ìáò ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò. Ðýñãïò 2 Äåêåìâñßïõ 2012 ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ ÔÇÓ: Ðáíáãéþôá, ×ñýóá, Íßêç & ÈáíÜóçò Ëïõêüðïõëïò.ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ: ÅéñÞíç, ÃéÜííçò.ÏÉ ÁÍÅØÉÏÉ ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ Á. ÁÓÇÌÁÊÏÐÏÕËÏÓ Þ ÆÅÕÊÁÓ, ÔÇË. ÃÑÁÖÅÉÏÕ: 26210 28361 - 33119, ÏÉÊ. ÄÉÁÍÕÊÔ. 22283, ÊÉÍÇÔÏ: 6944296706 & 6932234896, ÊÏËÏÊÏÔÑÙÍÇ 11 - ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ Ôåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 2-12-2012 & þñá 9.30 ð. ì. óôïí Éåñü Íáü Áãßïõ Ôñýöùíïò ÁìáëéÜäïò ÅôÞóéï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò ðïëõáãáðçìÝíçò ìáò

ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΒΑΣ. ΑΣΤΕΡΗ

ÅÔÙÍ 90 Ðáñáêáëïýìå üëïõò, üóïõò ôéìïýí ôçí ìíÞìç ôçò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé ðñïóåõ÷çèïýí ìáæß ìáò Ï ÓÕÆÕÃÏÓ: ÂÁÓÉËÅÉÏÓ, ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ ÔÇÓ ÃÅÙÑÃÉÏÓ & ÁÍÄÑÉÁÍÁ ÁÓÔÅÑÇ ÇËÉÁÓ & ×ÑÉÓÔÉÍÁ ÁÓÔÅÑÇ, ÓÔÁÕÑÏÓ ÁÓÔÅÑÇÓ, ÏÉ ÁÄÅËÖÏÉ, ÏÉ ÅÃÃÏÍÏÉ, ÏÉ ÁÍÅØÉÏÉ ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ Ôåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 2/12/2012 êáé þñá 08.30 ð.ì. åê ôïõ Éåñïý Íáïý ÃåííÝóéïí ôçò Èåïôüêïõ Áãßïõ Ãåùñãßïõ Ðýñãïõ, ÅôÞóéï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò ðïëõáãáðçìÝíçò ìáò

ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ χας Κανέλλου ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ

Åôþí 88 Êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé åíþóïõí ìáæß ìáò ôéò ðñïò ôïí Õøéóôïí äåÞóåéò ôùí. ¢ãéïò Ãåþñãéïò 30/11/2012 ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ: Êþóôáò Ñçãüðïõëïò, ÄçìÞôñéïò & Åëåõèåñßá Ñçãïðïýëïõ, Åõáíèßá & Ãåþñãéïò Ëéáêüðïõëïò. ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ, ÔÁ ÁÄÅÑÖÉÁ, ÔÁ ÁÍÇØÉÁ, ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ, Ìáíùëïðïýëïõ 58, Ôçë. üëï ôï 24ùñï: 26210-34017, 30730, 34217, 27158, 25223, ÐÕÑÃÏÓ, Êéíçôü 6944342471 Ïéêßáò: 25223 Ôåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 2/12/2012 êáé þñá 08.30 ð.ì. åê ôïõ Éåñïý Íáïý Áãßáò ÔñéÜäáò Ðýñãïõ, ÅôÞóéï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ ðïëõáãáðçìÝíïõ ìáò

ΦΩΤΙΟΥ του Σπυρίδωνος ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

ÅÔÙÍ 63 Êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé åíþóïõí ìáæß ìáò ôéò ðñïò ôïí Õøéóôïí äåÞóåéò ôùí. Ðýñãïò 30/11/2012 Ç ÓÕÆÕÃÏÓ: ¸ëåíá. ÔÁ ÔÅÊÍÁ: Óðýñïò & ÅëÝíç, Óïößá & Ãéþñãïò, ÁããåëéêÞ, Ðáíáãéþôçò, Êùíóôáíôßíïò. ÔÁ ÁÄÅÑÖÉÁ: Ãéþñãïò & ÁèçíÜ Óðõñïðïýëïõ, Ðáíáãéþôá & ÁèáíÜóéïò Êáôóáïýíçò, ÄçìÞôñéïò & ÄÞìçôñá Óðõñïðïýëïõ, ÁëåîÜíäñá & Ãéþñãïò ÃáúôÜíç, ÉùÜííçò & ¸öç Óðõñïðïýëïõ. ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ: ÁíäñÝáò & ÅëÝíç. ÔÁ ÁÍÉØÉÁ, ÏÉ Ë. ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ, Ìáíùëïðïýëïõ 58, Ôçë. üëï ôï 24ùñï: 26210-34017, 30730, 34217, 27158, 25223, ÐÕÑÃÏÓ, Êéíçôü 6944342471 Ïéêßáò: 25223 Ôçí ÊõñéáêÞ 2 Äåêåìâñßïõ 2012 êáé þñá 8,30 ðì ôåëïýìå ÅÔÇÓÉÏ Ìíçìüóõíï óôïí Éåñü Íáü Áãßïõ ÍéêïëÜïõ Ãáóôïýíçò ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ ðïëõáãáðçìÝíïõ ìáò Óõæýãïõ ðáôÝñá & áäåëöïý

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΒΕΛΑ ΤΟΥ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ

ÅÔÙÍ 64 Ç óýæõãïò: ÁããåëéêÞ, Ôá ðáéäéÜ: ÅõÜããåëïò, ×áñÜëáìðïò, ôá áäÝëöéá: ÉùÜííçò & ÉùÜííá, ÉùÜííçò & ÅëÝíç, ôá áíßøéá, ôá åîáäÝëöéá, ïé ëïéðïß óõããåíåßò. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: "ÉÙÁÍÍÇ ÓÐ. ÁÍÄÑÉÊÁÊÇ" ÃÁÓÔÏÕÍÇ - ÂÁÑÈÏËÏÌÉÏ Ôçë.: 26230 23925, 32289 Êéí. 6944507734 Ôåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 2/12/2012 êáé þñá 08.30 ð.ì. åê ôïõ Éåñïý Íáïý Áãßïõ Êùíóôáíôßíïõ ×åéìáäéïý, 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò ðïëõáãáðçìÝíçò ìáò

ÁÍÔÙÍÉÁÓ ÉùÜííïõ ÐÁÍÁÃÉÙÔÏÐÏÕËÏÕ

ÅÔÙÍ 72 Êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé åíþóïõí ìáæß ìáò ôéò ðñïò ôïí Õøéóôïí äåÞóåéò ôùí. ×åéìáäéü 2/12/2012 ÔÁ ÁÄÅÑÖÉÁ: Ãéþñãïò & ÅëÝíç Ðáíáãéùôïðïýëïõ, Êùíóôáíôßíá ÷á Èåüäùñïõ Êïëëéüðïõëïõ, ×áñßêëåéá & ×ñÞóôïò ÊáñáìðÜôóïò, ÄçìÞôñéïò & Ìáñßá Ðáíáãéùôïðïýëïõ ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ, ÔÁ ÁÍÉØÉÁ, ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ, Ìáíùëïðïýëïõ 58, Ôçë. üëï ôï 24ùñï: 26210-34017, 30730, 34217, 27158, 25223, ÐÕÑÃÏÓ, Êéíçôü 6944342471 Ïéêßáò: 25223

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ χας ΓΕΩΡΓ.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

ÅÔÙÍ 82 Ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé ðñïóåõ÷çèïýìå ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò. ÃñáíéôóÝéêá 2 Äåêåìâñßïõ 2012 ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ: ÄÞìçôñá & ÓôÝëéïò, Ðïëõôßìç & Çëßáò.Ç ÍÕÖÇ ÔÇÓ: Áèáíáóßá ÷á Áíäñ. Æþñá.ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ: Ãåþñãéïò & ÅëÝíç, Ìé÷Üëçò, Ðáíáãéþôá. ÔÁ ÁÍÉØÉÁ ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ Á. ÁÓÇÌÁÊÏÐÏÕËÏÓ Þ ÆÅÕÊÁÓ, ÔÇË. ÃÑÁÖÅÉÏÕ: 26210 28361 - 33119, ÏÉÊ. ÄÉÁÍÕÊÔ. 22283, ÊÉÍÇÔÏ: 6944296706 & 6932234896, ÊÏËÏÊÏÔÑÙÍÇ 11 - ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ Ôçí ÊõñéáêÞ 2 Äåêåìâñßïõ 2012 êáé þñá 8:30 ð.ì. óôïí Éåñü Íáü Áãßïõ Ãåùñãßïõ Áñ÷áßáò Ðßóóáò (ÌéñÜêá) Ôåëïýìå 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ áãáðçìÝíïõ ìáò

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΩΝ.ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑ

ÅÔÙÍ 74 Ðáñáêáëïýìå óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé ðñïóåõ÷çèïýìå ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ. ÌéñÜêá 2 Äåêåìâñßïõ 2012 Ç ÓÕÆÕÃÏÓ: Ìáñßá.ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ ÔÏÕ: Ãåùñãßá & Êþóôáò ÊáêáëÞò.ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ: Ãåþñãéïò & ÄÞìçôñá ×áñäáâÝëëá, ×áñßêëåéá & Öþôçò ÊåöáëÜò.ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ ÔÁ ÁÍÉØÉÁ ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ Á. ÁÓÇÌÁÊÏÐÏÕËÏÓ Þ ÆÅÕÊÁÓ, ÔÇË. ÃÑÁÖÅÉÏÕ: 26210 28361 - 33119, ÏÉÊ. ÄÉÁÍÕÊÔ. 22283, ÊÉÍÇÔÏ: 6944296706 & 6932234896, ÊÏËÏÊÏÔÑÙÍÇ 11 - ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ Ôåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 2/12/2012 åê ôïõ Éåñïý Íáïý ÊïéìÞóåùò ôçò Èåïôüêïõ Åëáéþíá 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ ðïëõáãáðçìÝíï ìáò

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ του Δημητρίου ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ

Åôþí 49 Êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé åíþóïõí ìáæß ìáò ôéò ðñïò ôïí Õøéóôïí äåÞóåéò ôùí. Åëáéþíáò 30/11/2012 Ç ÓÕÆÕÃÏÓ: ÉùÜííá, ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ: ÂáóéëéêÞ, ÄçìÞôñéïò, ×áñÜëáìðïò. ÏÉ ÃÏÍÅÉÓ: ÄçìÞôñéïò & ÂáóéëéêÞ Ëáìðñïðïýëïõ, ×áñÜëáìðïò & Ìáñßá Êáñáíôþíç. ÔÁ ÁÄÅÑÖÉÁ: Æá÷áñïýëá & Áíôþíéïò Äçìüðïõëïò, ×ñéóôßíá & Äéïíýóéïò ÎÝíïò. ÔÁ ÁÍÉØÉÁ, ÏÉ Ë. ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ, Ìáíùëïðïýëïõ 58, Ôçë. üëï ôï 24ùñï: 26210-34017, 30730, 34217, 27158, 25223, ÐÕÑÃÏÓ, Êéíçôü 6944342471 Ïéêßáò: 25223 Ôåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 2/12/2012 êáé þñá 08.30 ð.ì. åê ôïõ ÉåñÜò ÌïíÞò Áãßïõ Ãåùñãßïõ ËáìðÝôé, 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ ðïëõáãáðçìÝíïõ ìáò

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΟΥΡΗ

Åôþí 70 Êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé åíþóïõí ìáæß ìáò ôéò ðñïò ôïí Õøéóôïí äåÞóåéò ôùí. ÊáôáñÜ÷é 30/11/2012 Ç ÓÕÆÕÃÏÓ: Ãåùñãßá. ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ: ÉùÜííá & ÄçìÞôñçò, ÁñåôÞ & Ãåþñãéïò, ÁíäñÝáò. ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ: ×ñÞóôïò, ÂáóéëéêÞ, Öþôçò. ÔÁ ÁÄÅÑÖÉÁ, ÔÁ ÁÍÉØÉÁ, ÏÉ Ë. ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. ÔÁ ÁÍÉØÉÁ & ÏÉ Ë. ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ, Ìáíùëïðïýëïõ 58, Ôçë. üëï ôï 24ùñï: 26210-34017, 30730, 34217, 27158, 25223, ÐÕÑÃÏÓ, Êéíçôü 6944342471 Ïéêßáò: 25223 'Ôåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 2/12/2012 êáé þñá 08.30 ð.ì. åê ôïõ Éåñïý Íáïý Áãßïõ Óðõñßäùíïò Ëáóôåßêùí, 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ ðïëõáãáðçìÝíïõ ìáò

ΓΕΩΡΓΙΟ του Διονυσίου ΞΥΝΗ

Åôþí 57 Êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé åíþóïõí ìáæß ìáò ôéò ðñïò ôïí Õøéóôïí äåÞóåéò ôùí. ËáóôÝúêá 30/11/2012 Ç ÓÕÆÕÃÏÓ: Áèáíáóßá. ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ: Ïëãá ÎõíÞ, ÓÜêçò & Ãåùñãßá ÎõíÞ, Ãéþôá ÎõíÞ, ×ñÞóôïò ÎõíÞò. ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ: Ðáíáãéþôçò & Ìáñßá ÎõíÞ, Ôïýëá ÎõíÞ, Ìáñßíá & Óðõñßäùí ÃéáííÜêçò, Ìáñßá ÷á ÍéêïëÜïõ ÔæéñïãéÜííç, ÅéñÞíç & ÖÜíçò Êïõôóïýìðåëáò. Ç ÅÃÃÏÍÇ: Áèáíáóßá. ÔÁ ÁÍÉØÉÁ & ÏÉ Ë. ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ, Ìáíùëïðïýëïõ 58, Ôçë. üëï ôï 24ùñï: 26210-34017, 30730, 34217, 27158, 25223, ÐÕÑÃÏÓ, Êéíçôü 6944342471 Ïéêßáò: 25223 Ôåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 2/12/2012 êáé þñá 08.30 ð.ì. åê ôïõ Éåñïý Íáïý Áãßùí ÐÜíôùí (Á' Êïéìçôçñßïõ) Ðýñãïõ, 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò ðïëõáãáðçìÝíçò ìáò

ΓΕΩΡΓΙΑΣ του Διονυσίου ΤΣΑΚΑΝΕΛΙΑ (ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ)

Åôþí 61 Êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé åíþóïõí ìáæß ìáò ôéò ðñïò ôïí Õøéóôïí äåÞóåéò ôùí. Ðýñãïò 30/11/2012 ÔÁ ÁÄÅÑÖÉÁ: ÔæÝíç & Êþóôáò ÓêáíäÜëçò. ÔÁ ÁÍÉØÉÁ: Äéïíõóßá & ÁèáíÜóéïò Ôóüðåëáò, ÉùÜííçò & Ðáíáãéþôá ÓêáíäÜëç. ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ, ÏÉ Ë. ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ, Ìáíùëïðïýëïõ 58, Ôçë. üëï ôï 24ùñï: 26210-34017, 30730, 34217, 27158, 25223, ÐÕÑÃÏÓ, Êéíçôü 6944342471 Ïéêßáò: 25223 Ôçí ÊõñéáêÞ 2 Äåêåìâñßïõ 2012 êáé þñá 8,30 ðì ôåëïýìå 40/ÇÌÅÑÏ Ìíçìüóõíï óôüí Éåñü Íáü Áãßïõ ÍéêïëÜïõ Ãáóôïýíçò ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ ðïëõáãáðçìÝíïõ ìáò Óõæýãïõ ðáôÝñá & áäåëöïý

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΧΩΡΑΦΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ÅÔÙÍ 70 Ç óýæõãïò: Óïýæõ, ïé êüñåò: ×ñõóÞ, Ìáñãáñßôá, ï áäåëöüò, ïé ëïéðïß óõããåíåßò. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: "ÉÙÁÍÍÇ ÓÐ. ÁÍÄÑÉÊÁÊÇ" ÃÁÓÔÏÕÍÇ - ÂÁÑÈÏËÏÌÉÏ Ôçë.: 26230 23925, 32289 Êéí. 6944507734


Μ

ια άτυπη παράδοση δημιουργείται στην Κόρινθο. Όποιος προπονητής φεύγει από τον Πανηλειακό, να πηγαίνει σε αυτήν. Πρόπερσι το καλοκαίρι, ήταν ο Γιώργος Τόγιας, ο οποίος φεύγοντας από τον Πανηλειακό, πήγε και συνέχισε την καριέρα του στην Κόρινθο. Φέτος, ήταν ο Σωτήρης Αντωνίου. Μέσα σε τρία χρόνια, δυο πρώην προπονητές του Πανηλειακού έχουν αναλάβει την Κόρινθο και αύριο στις 3μ.μ., οι ερυθρόλευκοι του Πύργου, καλούνται να αντιμετωπίσουν τον Σωτήρη Αντωνίου, τον άνθρωπο ο οποίος τους οδήγησε στην περσινή σεζόν.

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ-ΚΟΡΙΝΘΟΣ

Êüíôñá óôï ðáñåëèüí Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου

ÓÁÂÂÁÔÏ 1 ÄÅÊÅÌÂÑÉÏÕ 2012

Γ. ΣΑΡΡΗΣ

"Èá ôéìùñçèïýí ïé êáêÝò äéáéôçóßåò" Την πεποίθησή του ότι τα αρμόδια όργανα θα τιμωρήσουν τις "κακές" διαιτησίες, εξέφρασε ο Γιώργος Σαρρής. Σε επικοινωνία με τον Sentra 103.3, ο πρόεδρος της ΕΠΟ δεν θέλησε να τοποθετηθεί στον "αέρα", επισημαίνοντας πως "ούτε στο εξωτερικό οι πρόεδροι των ομοσπονδιών σχολιάζουν τις διαιτησίες". Ωστόσο αρκέστηκε να σχολιάσει για τα κρούσματα κακών σφυριγμάτων: "Τα αρμόδια όργανα θα επιληφθούν και θα τα τιμωρήσουν", ανέφερε.

Απέναντι στο παρελθόν του μάχεται λοιπόν αύριο ο Πανηλειακός. Ένας άνθρωπος ο οποίος αγαπήθηκε όσο κανένας άλλος πέρυσι στον Πύργο, έγινε μάλιστα και σύνθημα στα χείλη των οπαδών της ομάδας, έρχεται το πλήρωμα του χρόνου να τεθεί αντίπαλος. Μέσα στον Πύργο, το γήπεδο το οποίο αγάπησε και τον αγάπησε, θα έρθει με μια άλλη ομάδα, αφού βεβαίως πρώτα, θα πρέπει να απαντήσει για ποιο λόγο πήγε στην Κόρινθο. Απάντηση την οποία οι οπαδοί του Πανηλειακού δικαιούνται να την πάρουν, μια απάντηση ειλικρινή και ουσιώδη, καθώς αυτός ήταν και κανένας άλλος, ο οποίο το καλοκαίρι έλεγε ότι στη Γ΄ Εθνική δεν πρόκειται να δουλέψει ξανά πέραν του Πανηλειακού.

Δημόπουλος: "Πρέπει να κερδίσουμε και θα κερδίσουμε" Δηλώσεις γα το αυριανό παιχνίδι, έκανε στο iliaoikonomia.gr, ο τεχνικός διευθυντής του Πανηλειακού Χρήστος Δημόπουλος: "Έχουμε πλέον μπροστά μας ένα κρίσιμο ματς, πρώτα με την έννοια ότι θέλουμε να δώσουμε συνέχεια στο νικηφόρο σερί μας, αλλά και γιατί είναι και ματς γοή-

τρου. Είναι κι αυτό ένα πελοποννησιακό ντέρμπι, ειδικά γι' αυτή την κατηγορία, και δεν πρέπει να το ξεχνάμε κι αυτό. Έχουμε και την ιδιαιτερότητα να είναι αντίπαλος κι ο προηγούμενος τεχνικός της ομάδας. Η ομάδα κι ο κόσμος μας, έχουν πλέον αντίπαλο κι αυτόν. Πρέπει να κερδίσουμε, και θα κερδίσουμε. Σας λέω εγώ. Αυτή είναι η βάσιμη πεποίθηση μου. Και μια τέτοια νίκη, θα μας ανεβάσει ακόμα περισσότερο, εκτός από βαθμολογικά, και ψυχολογικά". Παραπέρα, σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ο Δημόπουλος αναφέρει: "Οι περισσότεροι παίκτες μας, όπως ξέρετε καλά, αλλά και είπα και πριν, είναι νεαροί, και για κάθε νεαρό παίκτη, το λογικό και φυσιολογικό είναι ότι, πρώτα έρχεται η φιλοδοξία, η θέληση για επιτυχία και να φτάσει ψηλότερα, και μετά το χρήμα και τα υλικά αγαθά. Ενώ αυτοί έχουν και το μεγάλο κίνητρο μιας μεταγραφής σε μεγαλύτερη κατηγορία. Είναι μεγάλο πράγμα να παίζουν στον Πανηλειακό! Κάποιοι άλλοι, λιγότεροι, που είναι πιο έμπειροι, ξέρουν κι αυτοί καλά ότι αγωνίζονται σε μια μεγάλη, ιστορική ομάδα, με βαριά φανέλα. Και για όλους μαζί, και τους μικρότερους, και τους μεγαλύτερους, το να παίζουν σε μια ομάδα που το όνομα της "μετράει", είναι πολύ σημαντικό".

Δ΄ Εθνική

Εκτός έδρας ΠΦΟ και Δόξα Εκτός έδρας αναμετρήσεις περιμένει τον ΠΦΟ Πανόπουλου και τη Δόξα, στο πλαίσιο ης έκτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Δ΄ Εθνικής. Πιο συγκεκριμένα ο ΠΦΟ, αντιμετωπίζει στην Τρίπολη τον Παναρκαδικό. Η ομάδα του Λάκη Αθανασόπουλου πηγαίνει πλήρης, καθώς θα έχει στην αποστολή της και τον Δημήτρη Μπράβο. Από την άλλη πλευρά, η Δόξα Νέας Μανω-

λάδας, πηγαίνει στη Μεσσήνη προκειμένου να αντιμετωπίσει τον Πάμισο. Στο παιχνίδι αυτό, είναι αμφίβολη η συμμετοχή του Κωστή. Τα παιχνίδια της έκτης αγωνιστικής, αρχίζουν στις 3μ.μ. 6η αγωνιστική Λάππα-Εθνικός Μ. Πάμισος-Δόξα Αχαϊκή-Σαγέικα Εράνη-Βραχνέικα Παναρκαδικός-ΠΦΟ

Βαθμολογία ΠΦΟ 13 Λάππα 9 Παναρκαδικός 9 Σαγέικα 8 Εθνικός Μ. 8 Βραχνέικα 7 -------------------Πάμισος 6 Δόξα 3 Αχαϊκή 2 Εράνη 1

Ο Πανηλειακός υποδέχεται αύριο στις 3μ.μ. την Κόρινθο του Σωτήρη Αντωνίου, ο οποίος καλείται να απαντήσει για ποιο λόγο πήγε σε άλλη ομάδα της Γ΄ Εθνικής

Öïýôìðïë Ëéãê 2 6η αγωνιστική Εθν. Αστέρας-Αχαρναϊκός Γλυφάδα-Προοδευτική Αστέρας Μ.-Χανιά Πανηλειακός-Κόρινθος Εποσκοπή-Φωστήρας Ρούβας-Παναιγιάλειος Ρεπό: Καλαμάτα

Βαθμολογία Παναιγιάλειος 15 Αστέρας Μ. 9 Αχαρναϊκός 9 Προοδευτική 9 Επισκοπή 9 Κόρινθος 8 --------------------Πανηλειακός 7 Καλαμάτα 6 Γλυφάδα 5 Φωστήρας 5 Χανιά 3 Ρούβας 3 Εθν. Αστέρας -

Ε/Δ ΕΠΣΗ "Κλείστε τα αυτιά σας στους ψηφοθήρες" Ανακοίνωση της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣΗ είχαμε, με θέμα κάποια σχόλια των τελευταίων ημερών σχετικά με τη διαιτησία. Η ανακοίνωση αναφέρει: "Αξιότιμοι κύριοι παράγοντες των ποδοσφαιρικών σωματείων της ΕΠΣΗ. Τον τελευταίο καιρό άνθρωποι που θέλουν να δημιουργήσουν ανωμαλία στα τοπικά πρωταθλήματα επενδύοντας σε προσωπικά οφέλη εκτοξεύουν συνεχώς λάσπη στην ηλειακή διαιτησία και κατ' επέκταση στην Ε .Δ. Κάνουμε έκκληση σε όλους εσάς που ασχολείστε με το τοπικό ποδόσφαιρο, να κλείσετε τα αυτιά σας στους ψηφοθήρες και τους διαβολείς και να αγκαλιάσετε την ηλειακή διαιτησία.Εμείς ως Επιτροπή είμαστε υπερήφανοι που υπηρετούμε αυτή τη Διαιτησία και σας διαβεβαιώνουμε ότι θα διαψευσθούν αυτοί που για δικούς τους λόγους μας πετροβολούν. Θα είμαστε τουλάχιστον αφελείς, αν σας λέγαμε ότι δεν γίνονται λάθη. Λάθη γίνονται και θα γίνονται. Ε.Δ., παράγοντες, διαιτητές και Δ.Σ. της ΕΠΣΗ ενωμένοι και μέσα από δημοκρατικό διάλογο θα καταβάλουμε προσπάθειες να ελαχιστοποιηθούν τα λάθη. Είμαστε σε θέση να εγγυηθούμε σε όλα τα σωματεία ότι τα πρωταθλήματα θα τελειώσουν με ομαλότητα έχοντας πλήρη συναίσθηση του έργου που μας έχει αναθέσει η Διοργανώτρια Αρχή".


17 ÓÜââáôï 1 Äåêåìâñßïõ 2012

Á1 ÂÝññïéïò

Åðéêßíäõíåò áðïóôïëÝò ãéá ÂÜñäá, Îåíïöþí Σπουδαίο παιχνίδι τη Δευτέρα ανάμεσα σε Δάφνη- Αστέρα Του Πάνου Ηλιόπουλου

Σ

τροφή ενδέκατη για το πρωτάθλημα της Α1 Βέρροιος, αγωνιστική που θα διεξαχθεί σε τρεις δόσεις με τη Δευτέρα να ξεχωρίζει η αναμέτρηση της Δάφνης με τον πρωτοπόρο Αστέρα. Για σήμερα τώρα επικίνδυνες εξόδους σε Χάβαρι και Μανολάδα αντίστοιχα πραγματοποιούν ο ΠΑΟ Βάρδας και ο Ξενοφών Κρεστένων, ομάδες που ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση. Πιο αναλυτικά:

Σήμερα Προοδευτική - Ξενοφών Δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι για την Προοδευτική Μανολάδας, που θέλει να δώσει συνέχεια στο πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο των τελευταίων αγωνιστικών. Απέναντι της θα βρει πάντως τον Ξενοφώντα μια ομάδα που παρουσιάζει σταθερότητα από την αρχή της σεζόν, βρισκόμενη στη δεύτερη θέση.

Á1-ÂÝññïéïò Σήμερα Ώρα έναρξης 15:00 Προοδευτική - Ξενοφών, Χάβαρι- Βάρδα, Λαμπέτι - Χειμαδιό, Μαγούλα - Τραγανό Αύριο Αίας - Παλαιοχώρι, Ολυμπιακός Σ- Αργοναύτης Δευτέρα Δάφνη - Αστέρας, Σκουροχώρι - Ηλειακός Λεχ

Α2 -ACS Σήμερα Ώρα έναρξης 15:00 Ολυμπιάδα - Ενιππέας, Βαρβάσαινα- Αλφειούσα, Στρέφι - Ήφαιστος, Πέλοπας - ΑΕΚ, ΠΑΟΚ - Αλφειός, Δουνέικα Ηλειακός Β

τι στηρίζεται περισσότερη στην έδρα της.

Χάβαρι - Βάρδα Από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της ημέρας, το οποίο αναμένεται να συγκεντρώσει τα βλέμματα πολλών θεατών ειδικά αν το επιτρέψουν και οι καιρικές συνθήκες. Ο ΠΑΟ Βάρδας στο δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι του δεν έχει περιθώρια για απώλειες αν θέλει να μείνει ζωντανός στο κυνήγι του τίτλου. Το έργο του όμως δεν είναι και το πιο εύκολο απέναντι σε έναν υπολογίσιμο ΑΟΧ που θα παλέψει για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Λαμπέτι - Χειμαδιό Τους βαθμούς της νίκης και μόνο αυτούς σκέφτεται ο Ολυμπιακός Λαμπετίου ομάδα που βρίσκεται στην τελευταία θέση, έχοντας άμεσα ανάγκη τους βαθμούς. Περίπου τα ίδια ισχύουν και για την ομάδα του Χειμαδιού που βρίσκεται σε καλύτερη βαθμολογική θέση πάντως, ενώ μέχρι τώρα δείχνει ό-

Μαγούλα - Νίκη Τραγανού Να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα επιθυμεί διακαώς ο Κένταυρος Μαγούλας, ομάδα που έχει απομακρυνθεί από τις πρώτες θέσεις. Για τους βαθμούς θα παλέψει και η ομάδα του Τραγανού, με τον Αντώνη Αποστολόπουλο να έχει την ευθύνη της τεχνικής ηγεσίας στο σύλλογο του διευρυμένου Δήμου Πηνειού.

Αύριο Αίας - Παλαιοχώρι Γειτονικό ντέρμπι ανάμεσα σε δυο ομάδες που πραγματοποιούν μέτριες πορείες βρισκόμενες στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Οι "κόκκινοι" της Γαστούνης θέλουν μόνο τη νίκη ειδικά από τη στιγμή που παίζουν και στην έδρα τους, με τον Αίαντα να παρατάσσεται ενισχυμένος σε σχέση με το ματς του Τραγανού. Όσον αφορά

Αύριο

Ώρα έναρξης 15:00

Πανωλενιακός -ΑΠΟΚ, Αχιλλέας - Μυρσιναϊκός

Γεράκι - Αετός Αλπ, Μυρτιά Εθνικός Αμ, Ερμής - Καλλίκωμο, Ν. Φιγαλεία - Δόξα Ελ.. Ρουπάκι - Λέοντες 0-3 α.α

Β-SM Τερζής Σήμερα Ώρα έναρξης 15:00 Νέδας - Χελιδόνια, Ελπίδα Ν. Κόροιβος, Καρδαμάς - Ξυλοκέρα, Μακρίσια - Ηρακλής ΠΒ, Σώστι - Άρης Δ, Καβάσιλα - Κέντρο, Πάνθηρες - Αμπελόκαμπος, Λαστέικα Θύελλα Π

Αύριο Ώρα έναρξης 11:00 Θρίαμβος - Αγ. Γεώργιος, Αμπελών - Ωλενιακός, Ηρακλής Π - Νεοχώρι(13:30)

Γ- LEGEA Σήμερα Ώρα έναρξης 15:00 Αίολος - Κ. Θύελλα

Αύριο Ώρα έναρξης 11:00 Πουρνάρι - Μαγούλα, Αρετή Αγ. Μαύρα, Πήγασος - Περιστέρι, Αναγέννηση Αμ- Καπελέτο, Φίλιππος - Πηνειακός, Λάνθι - Πηνεία, Άφοβος - Βρίνα, Κορυφή - Απόλλων Γ, Ανδρίτσαινα - Πρόοδος(14:00)

Åðéêßíäõíç Ýîïäï óôç ÌáíïëÜäá ðñáãìáôïðïéåß ï Îåíïöþíôáò. τους νεοφώτιστους με τον Κώστα Παναγόπουλο στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας θα παλέψουν για το θετικό αποτέλεσμα, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθούν σε ακόμα πιο δύσκολη θέση.

Ολυμπιακός Σ. - Αργοναύτης Δυο ομάδες που έχουν τους ίδιους βαθμούς διασταυρώνουν τα ξίφη τους, σε μια αναμέτρηση με τις δικές της ξεχωριστές ιδιαιτερότητες.

Οι "ερυθρόλευκοι" των Σαβαλίων θέλουν το τρίποντο από τη στιγμή που πρόκειται για εντός έδρας παιχνίδι, με το θετικό αποτέλεσμα να επιζητά και η ομάδα του λιμανιού.

Συνέφαγαν μαζί Δάφνη και Αστέρας Ενέργεια πρωτοποριακή για το τοπικό ποδόσφαιρο Σε μια κίνηση άκρως πρωτοποριακή για τα δεδομένα του τοπικού ποδοσφαίρου που χρήζει θετικών σχολίων, προχθές βράδυ τα ποδοσφαιρικά σωματεία Δάφνη Ανδραβίδας και Αστέρας Αμαλιάδας συνέφαγαν μαζί λίγα μόλις εικοσιτετράωρα πριν το μεταξύ τους παιχνίδι στην Ανδραβίδα. Ειδικότερα μετά από πρωτοβουλία της διοίκησης της "κιτρινόμαυρης" ομάδας και πιο συγκεκριμένα του προέδρου κ. Χαντζή, η Δάφνη προσκάλεσε σε γεύμα το ποδοσφαι-

ρικό σωματείο του Αστέρα Αμαλιάδας με τους "βυσσινί" να δέχονται την πρόσκληση μεταβαίνοντας στην Ανδραβίδα. Έτσι οι δυο ομάδες της Ηλείας που όλα αυτά τα χρόνια έχουν να επιδείξουν τη δική τους διαδρομή η καθεμιά, απόλαυσαν από κοινού μια βραδιά άκρως ξεχωριστή από την οποία φυσικά δεν έλειψαν τα πειράγματα και οι ατάκες, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να περάσουν ένα μήνυμα πως το ποδόσφαιρο ενώνει και οι αντιπαλότητες ισχύ-

ουν μόνο για ενενήντα λεπτά. *Το προχθεσινό τραπέζι ήταν προσφορά της ταβέρνας "Ανδραβίδα" του κ. Γιώργου

Δημητρόπουλου, με το Δ.Σ. της Δάφνης να τον ευχαριστεί Π. Ηλιόπουλος


18 ÓÜââáôï 1 Äåêåìâñßïõ 2012

Α2 ΕΘΝΙΚΗ 8η αγωνιστική

Δόξα - Παγκράτι Ερμής- Τρίκαλα Κόροιβος - Ίκαροι Ν. Κηφισιά - Ηράκλειο Νίκη Β.- Λαύριο Αρκαδικός - Φιλαθλητικός ΟΦΗ - Αγ. Παρασκευή.

Βαθμολογία

Νέα Κηφισιά 14 Φιλαθλητικός 13 -----------------------Λαύριο 12 Τρίκαλα 12 Κόροιβος 12 Ίκαροι 12 Ερμής 11 Αγ. Παρασκευή 10 Αρκαδικός 9 *Παγκράτι 9 Ηράκλειο 8 -------------------ΟΦΗ 8 Δόξα 8 *Νίκη Β. 6 *Έχουν παιχνίδι λιγότερο

Τ

ÊÏÑÏÉÂÏÓ - ÉÊÁÑÏÉ (5ì.ì)

Íá ðåôÜîåé øçëüôåñá... να από τα κρισιμότερα παιχνίδια της εφετινής σεζόν δίνει σήμερα στις 5μ.μ. στο κλειστό της Αμαλιάδας ο Κόροιβος. Οι κυανόλευκοι, υποδέχονται τους Ίκαρους Σερρών, μια πολύ δυνατή ομάδα, ικανή ακόμα και για την άνοδο στην Α1. Ο Κόροιβος, υποδέχεται αυτό το παιχνίδι σε ένα χρονικό σημείο στο οποίο είναι πολύ καλά από αγωνιστικής πλευράς, έχει προηγουμένως ένα σημαντικό σερί νικών, αλλά και μια ήττα στα σημεία από την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, τη Νέα Κηφισιά. Κατά συνέπεια, η νίκη είναι μέσα στις δυνατότητες του Κοροίβου, πράγμα το οποίο αν καταφέρει, θα τον φέρει ψηλά στη βαθμολογία και θα του χαρίσει την απαιτούμενη ψυχολογία για τη συνέχεια. Είναι ένα παιχνίδι το οποίο έρχεται σε κομβικό σημείο και το οποίο οι κυανόλευκοι θα προσπαθήσουν να κερδίσουν, διατηρώντας το αήττητο της έδρας τους, το οποίο αποτελεί και μεγάλο τους στόχο από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Έ

Χρίστος Πλευριάς

Κώστας Φωτόπουλος

Ανακοίνωσε την κάθοδό του στις εκλογές της ΕΠΣΗ

"Άνευ αντικειμένου η υποψηφιότητα Πλευριά"

ην κάθοδό του στις επικείμενες εκλογές της ΕΠΣΗ ανακοίνωσε με επιστολή που έστειλε στην "Πρώτη" ο πρώην αντιπρόεδρος Χρίστος Πλευριάς. Στην ανακοίνωση του ο ανεξάρτητος σύμβουλος της ΕΠΣΗ απεύθυνε κάλεσμα "σε κάθε υγιή δύναμη προκειμένου να στηρίξει την εν λόγω κίνηση. Ορισμένα σημεία της επιστολής αναφέρουν: " Οι επικείμενες εκλογές της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηλείας και ταυτοχρόνως, οι επικρατούσες συνθήκες στον χώρο του ερασιτεχνικού τοπικού

ποδοσφαίρου που δημιουργούν έντονο προβληματισμό για την περαιτέρω πορεία του, υπαγορεύουν την ανάγκη παρεμβάσεων και αλλαγών που θα ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των νέων δεδομένων. Οι σημερινές δυσκολίες και το μέγεθος των προβλημάτων, που συσσωρεύτηκαν μετά από τη γνωστή εγωπαθητική και υπερφλύαρη τακτική του νυν προέδρου, το τελευταίο χρονικό διάστημα, έφεραν αναμφιβόλως την Ένωσή μας, σε εξαιρετικώς δυσμενή θέση. Τα παραπάνω, σε

Τ

συνδυασμό με την εικόνα αρκετών λανθασμένων χειρισμών στη διοργάνωση πρωταθλημάτων και στη γενικότερη λειτουργία της ΕΠΣ Ηλείας, που περιορίζεται στην εσωστρέφειά της, χωρίς δείγματα ανάκαμψης, συνηγορούν στη διαμόρφωση μιας καινούριας πρωτοβουλίας. Στην καινούργια αυτή πρωτοβουλία καλούμε κάθε υγιή δύναμη και μονάδα του Ηλειακού Αθλητισμού για να προχωρήσουμε μαζί!"

ην αναγγελία της υποψηφιότητας του Χρίστου Πλευριά σχολίασε ο Κώστας Φωτόπουλος, μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΣΗ, χαρακτηρίζοντάς την "άνευ αντικειμένου": "Θεμιτή μπορεί να είναι κάθε φιλοδοξία και με αυτή την έννοια μπορώ να δεχθώ την αναγγελθείσα υποψηφιότητα Πλευριά για την προεδρία της Ε.ΠΣ.Η. Σε κάθε περίπτωση όμως θα πρέπει να υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις και βάσεις οι οποίες στην συγκεκριμένη περίπτωση Πλευριά, είναι πασιφανές ότι δεν υπάρχουν και εξηγούμαι: A.O Χρίστος Πλευριάς καθ' όλη τη διάρκεια της τετραετίας Κουλούρη, πορεύθηκε μαζί του αταλάντευτα στηρίζοντας όλες τις επιλογές του, ακόμα και αυτές (πχ. Γκαγκάτσης) που εσχάτως κατηγορεί! B.Δεν έχει στο ιστορικό του καμία προϊστορία σε διοικητικό συμ-

Ïëõìðéïíßêçò

Κρίσιμη αποστολή στο Χαλάνδρι Κρίσιμο παιχνίδι δίνει αύριο το απόγευμα στις 5μ.μ. ο Ολυμπιονίκης. Η ομάδα της Αρχαίας Ολυμπίας, αντιμετωπίζει στο πλαίσιο της έβδομης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής, την τοπική ομάδα. Ο Ολυμπιονίκης, στα έξι πρώτα παιχνίδια, μετράει μια μόλις νίκη και πέντε ήττες. Κατά συνέπεια, η νίκη στο παιχνίδι αυτό θα είναι σημαντική, όπως φυσικά μεγάλη είναι και η σημασία του παιχνιδιού αυτού. Το Χαλάνδρι, με μια νίκη παραπάνω από τον Ολυμπιονίκη, αποτελεί έναν από τους αντιπάλους των ερυθρολεύκων στην προσπάθειά τους για παραονή στην κατηγορία.

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ 7η αγωνιστική Καλαμάτα - Αγρίνιο Κεραυνός - Ζάκυνθος Πόλις - Κρανίδι Χαλάνδρι - Ολυμπιονίκης Νίκη Αμ. - Γαλάτσι Ποσειδώνας - Εθνικός Π.

Βαθμολογία βούλιο κάποιου ηλειακού σωματείου, δηλαδή δεν ήταν ποτέ ενεργός άνθρωπος του ποδοσφαίρου, αλλά περιστασιακός με το πλεονέκτημα της ιδιότητας του δημοσιογράφου. Θα μπορούσα να αναφέρω και άλλα επιχειρήματα για τη περίπτωσή του, αλλά πιστεύω ότι αυτά τα δύο αρκούν, ώστε να αποδείξουν ότι η υποψηφιότητα Πλευριά δεν τηρεί αυτονόητες προϋποθέσεις και είναι άνευ αντικειμένου και προοπτικής".

Πόλις Γαλάτσι Νίκη Αμ. Ζάκυνθος Εθνικός Π. Κεραυνός Αγρίνιο Χαλάνδρι Κρανίδι Καλαμάτα Ολυμπιονίκης Ποσειδώνας

11 11 10 10 10 10 9 8 8 8 7 6


19 ÓÜââáôï 1 Äåêåìâñßïõ 2012

Áíôßðáëïé ìüíï ãéá åíåíÞíôá ëåðôÜ… Σε χαλαρούς ρυθμούς κύλησε η προχθεσινή βράδια στο τραπέζι που παρέθεσε η Δάφνη Ανδραβίδας στον Αστέρα Αμαλιάδας. Άπαντες απαλλαγμένοι από το άγχος των αγωνιστικών υποχρεώσεων συζητούσαν για τα τεκταινόμενα στο ηλειακό ποδόσφαιρο, ενώ σε πολλ έ ς στιγμές κυ-

ριάρχησαν οι ατάκες και τα πειράγματα. Άλλη μια απόδειξη ότι το ποδόσφαιρο και γενικότερα ο αθλητισμός πρέπει να ενώνει, με τις αντιπαλότητες να έχουν διάρκεια μόνο ενενήντα λεπτά. Π.Η.

Το 2013 έχει εκλογές για την Καγκελαρία και εκλογές για την ΕΠΣΗ!

Στην Αμαλιάδα…

Αρκετοί παράγοντες σωματείων βρέθηκαν στην Αμαλιάδα το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στη συγκέντρωση της παράταξης Παναγόπουλου. Μεταξύ αυτών διακρίναμε και τον Σπύρο Καρδιανό πρόσωπο που έχει να επιδείξει τεράστια προσφορά στον Ηλειακό Λεχαινών και στις περασμένες εκλογές ήταν με τον αείμνηστο Παπαγεωργίου, ενώ στη φωτογραφία διακρίνεται και ο Ηλίας Σταυρόπουλος από τον Κένταυρο Σωστίου. Π.Η.

Εκπροσώπησαν τον Αγ. Γεώργιο Ο ΑΟ Αγ. Γεωργίου ήταν από τις ομάδες που παραβρέθηκαν το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στην Αμαλιάδα, στη συγκέντρωση της παράταξης του Βασίλη Παναγόπουλου καθώς εκπροσωπήθηκε από τον αντιπρόεδρο Παναγιώτη Αλεξανδρόπουλο και το γενικό αρχηγό Παναγιώτη Μανέτα. Παράγοντες έμπειροι και οι δυο με προσφορά στο τοπικό ποδόσφαιρο, μίλησαν με καλά λόγια για την υποψηφιότητα Παναγόπουλου κάνοντας λόγο για μια αξιόλογο κίνηση. Π.Η.

Δείπνο αθλητικού πολιτισμού… Η λέξη respect, δηλαδή σεβασμός, αποτελεί το σύγχρονο σλόγκαν της UEFA, κάτι αντίστοιχο με το fair play της FIFA. Έννοιες περίπου ταυτόσημες, με την Με τον Σοφοκλή πρώτη, δηλαδή το σεβασμό στον αΦραγκογιαννόπουλο ντίπαλο, να περικλείει όλη την ουσία της σύγχρονης αντίληψης για το παιχνίδι. Και αν τώρα όλα αυτά θεωρητικά είναι καλά, ή σε επαγγελματικό επίπεδο εφαρμόσιμα έστω και για τα μάτια του κόσμου, σε ερασιτεχνικό επίπεδο όπου τα ηθικά κίνητρα υπερισχύουν των υλικών, τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Πιο άγρια! Αυτό το οποίο έγινε προχθές, όχι μόνο είναι μοναδικό πριν από παιχνίδι, αλλά είναι και πρωτοποριακό. Γιατί δείχνει το δρόμο, πώς πρέπει να αντιμετωπίζονται τα μεγάλα τοπικά παιχνίδια στο μέλλον. Έστω και αν οι διαγωνιζόμενοι αθλητές, δεν είναι φίλοι, δεν ταιριάζουν τα χνώτα τους που λέμε, μπορούν τουλάχιστον, να σέβεται ο ένας την προσπάθεια του άλλου. Να αγωνίζονται για ενενήντα λεπτά και μετά, να μπορούν σαν κανονικοί άνθρωποι να συνεχίσουν τη ζωή τους. Δάφνη και Αστέρας, δυο σωματεία τα οποία τα τελευταία χρόνια είχαν αντίθετες πορείες, πάντα ανταγωνιστικά το ένα με το άλλο, παραμονές του ντέρμπι της Δευτέρας, αποφάσισαν να δειπνήσουν μαζί. Διοικήσεις και ποδοσφαιρικά τμήματα, αποφάσισαν να περάσουν δυο ώρες από κοινού, σε μια συνάντηση η οποία όπως αποδείχθηκε δεν ήταν μόνο διαδικαστική, αγγαρεία που λέμε! Το κλίμα ήταν άριστο, ποδοσφαιρικό, αλλά και χωρίς υπερβολές. Χαλάρωσαν, έφαγαν, συζήτησαν, υποσχέθηκαν ο ένας στον άλλο ότι τη Δευτέρα θα δώσουν τον καλύτερό του εαυτό για να κερδίσουν. Όχι, δεν επρόκειτο ούτε για συγγενικό δείπνο (ο πρόεδρος Χαντζής της Δάφνης ξαδέρφια με τον Λυμπέρη του Αστέρα), ούτε καν για κάποιο νταραβέρι κάτω από το τραπέζι με τις σαλάτες και τα κρασιά. Συνήθως κάτι τέτοια γίνονται στο σκοτάδι και όχι παρουσία ΜΜΕ και με τόση πολλή φασαρία. Ήταν ένα κανονικό τραπέζι, στο οποίο όποτε ο ένας έβρισκε ευκαιρία, φρόντιζε να πειράζει τον άλλο και να του υπενθυμίζει ότι τη Δευτέρα θα χάσει. Με άλλα λόγια, να αντέχεις, να αντικρίσεις κατάφατσα, το ενδεχόμενο μιας αυριανής ήττας. Αθλητικός πολιτισμός! Έτσι το λέω εγώ…

θος! Έκαναν μεγάισαλν ότιοταλπριάμ περ ί διασυρμού

όσοι νόμ Έκαναν πολύ μεγάλο λάθος έκαναν λάκαι ένα διαστημικό σκορ. Και ν ρνα έφε θα ς ϊκή αχα της Παν ένα τόσο για ιά βαρ ύ Παναχαϊκής είναι πολ θος, επειδή η φανέλα της η και ιβάσ ή δικ οπα με ος, ς με ειδικό βάρ απλοϊκό εγχείρημα. Ομάδε από ε ούτ δεν διασύρονται τόσο εύκολα του στορία όπως η Παναχαϊκή, ακό μπι Ολυ Πόσο μάλλον από τον την Τσέλσι του Αμπράμοβιτς. Σο.Φ. Μαρινάκη!


ψάχνετε για... ÆÇÔÏÕÍÔÁÉ ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ κοπέλες για εργασία ως barwoman σε ελληνάδικο club στην περιοχή του Πύργου. Εργασία καθημερινή ή τριήμερη. ΤΗΛ: 6944523344 (ΜΑ 8024) ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ - Η; ή ψάχνεις δουλειά; ή θέλεις συμπλήρωμα στο εισόδημα σου; Θέλεις νόμιμα αφορολόγητο εισόδημα; ΕΣΕΝΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ!! Κάθε Δευτέρα στον Πύργο, στην αίθουσα εκδηλώσεων του “ΕΠΑΡΧΕΙΟΥ” στις 19:30 κερνάμε καφέ και τα ΛΕΜΕ ΟΛΑ!! Έχουμε τη ΛΥΣΗ. Τηλ. Επικ. 6934604509 (ΜΑ8057) ΖΗΤΕΙΤΑΙ νέα με άριστη γνώση Αγγλικών, Η/Υ και μεταφορικό μέσο, για γραμματειακή υποστίριξη παρ τιμε, βιογραφικά στο e-mail p-y@otenet.gr στο Κατάκολο.(ΜΑ 8098) ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ νέοι - νέες για εξωτερική ερ-

γασία promotion καθημερινά 8πμ. Με 2:00μμ. Στο κέντρο του Πύργου. Βιογραφικά στο btao@otenet.gr (ΜΑ8097) ΖΗΤΕΙΤΑΙ κοπέλα για εργασία σε ΚΑΦΕΜΠΑΡ στον Πύργο. Τηλ. 6946200460 (ΜΑ8098) ΖΗΤΕΙΤΑΙ σερβιτόρα για καφενείο τηλ. επικοινωνίας 6983162555 (ΜΑ 8044) ΖΗΤΕΙΤΑΙ υπάλληλος για εργασία σε καφετέρια στην Βάρδα Ηλείας, για σέρβις ντελίβερι. Πληροφορίες ΤΗΛ: 2623071207 και εντός καταστήματος Art Nouveau (MA 7999) Ο ΓΙΩΡΓΟΣ αναλαμβάνει το μάζεμα των ελιών μισακό και μεταφορά καρπών δωρεάν. ΤΗΛ: 6995098890 (ΜΑ 8086) ΖΗΤΩ εργασία ως οδηγός, έχω δίπλωμα Ε' κατηγορίας ΤΗΛ: 6973837071 (ΜΑ8082) ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΣ ΖΗΤΩ ΕΡΓΑΣΙΑ σε οποιοδήποτε τμήμα τουριστικής μονάδας. Γνωρίζω αγγλικά, γερμανικά και ιταλικά. ΤΗΛ : 6976079219 (ΜΑ 8076) ΖΗΤΕΙΤΑΙ πεπειραμένος κόπτης για κρεοπωλείο. ΤΗΛ: 2622029720 (ΜΑ 7986)

δουλειά/σπίτι/οικόπεδο/αγροτεμάχιο/επαγγελματικό χώρο/μοτοσικλέτα/έπιπλα /ηλεκτρικές συσκευές/τεχνίτη/το χαμένο σας ζωάκι/το μελλοντικό σας σύντροφο  Åñãáóßá ΖΗΤΕΙΤΑΙ νέος η νέα για Delivery σε Καφέ στον Πύργο, τετράωρη εργασία. Τηλ. 6984572344 (ΜΑ8095)

ÆÇÔÏÕÍ ΚΥΡΙΑ από Βουλγαρία 40χρόνων αναλαμβάνει την φύλαξη ηλικιωμένων εσώκλειστη 24ωρη. Περιοχή Αμαλιάδας και γύρω Χωριά. Τηλ. 6997517197 (ΜΑ 8092) ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ την περιποίηση και δημιουργία κήπων, καθαρισμό χορταριών και ότι άλλο έχει να κάνει με ευπρεπισμό εξωτερικών χώρων. Επίσης αναλαμβάνουμε και παντός είδους βάψιμο. Τιμές πολύ προσιτές. Πληρ. τηλ. 6977439512. ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων εσωτερική και 24ωρη στην περιοχή του Πύργου, Αμαλιάδας, Αθήνα, Πάτρα. Τηλ. 6994299761(ΜΑ8065) ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ τη μεταφορά και εξυπηρέτηση ηλικιωμένων και ανήμπο-

ρων ατόμων. Όπως ψώνια, νοσοκομείο κλπ. ΤΗΛ. 6984278513. (ΜΑ8063) ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ Ισπανικής και Γαλλικής γλώσσας ζητά ανάλογη εργασία σε φροντιστήριο. ΤΗΛ: 6909190253 (ΜΑ 8055) Μάγειρας με πείρα 25 χρόνια στο εξωτερικό ζητά ανάλογη εργασία. Τηλ. 6909190253 (ΜΑ8054) ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ το βάψιμο του σπιτιού σας, πόρτες, παράθυρα και κάγκελα, σε πολύ χαμηλές τιμές. ΤΗΛ: 6984278513 (ΜΑ 8052) Κυρία από Ρωσία ζητά εργασία ως σερβιτόρα, λαντζέρισσα, φύλαξη ηλικιωμένων ή παιδιών, οικιακές εργασίες στην περιοχή Αμαλιάδας. ΤΗΛ:6934438776 (ΜΑ 8051) ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων ή παιδιών. ΤΗΛ: 6992867885 (ΜΑ 8043) ΚΥΡΙΑ Ελληνίδα ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων. ΤΗΛ: 6974080991 (ΜΑ 8030) ΖΗΤΩ να προσέχω ηλικιωμένα άτομα ή

παιδιά, βραδινές ώρες, στην περιοχή του Πύργου. Πλην 10.30 -12.30 ΤΗΛ: 6974471786 (ΜΑ 8028) ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων όλο το 24ωρο. ΤΗΛ: 6993285224 (ΜΑ 8018) ΓΥΝΑΙΚΑ με πείρα ζητά εργασία για την φροντίδα ηλικιωμένων στην περιοχή Πύργου. ΤΗΛ: 6993585490 (ΜΑ 8017) ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΣ πολιτικός μηχανικός, (απόφοιτη ΤΕΙ Αθήνας - Πολιτικών Εργων Υποδομής) με μεταπτυχιακό στη διοίκηση και διαχείριση έργου, 8ετή εμπειρία στο σχεδιασμό ιδιωτικών και δημοσίων έργων - σύνταξη προμετρήσεων, πολύ καλή γνώση Η/Υ (Autocad 2010, Autocad Architecture 2012, MSoffice, Internet) και Αγγλικών ζητά πλήρη ή μερική απασχόληση σε γραφείο - εργοτάξιο Αττική ή Πελοπόννησο. ΤΗΛ: 6939242400, e-mail: deleni1@yahoo.gr (ΜΑ 8014) ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων 24ωρο. ΤΗΛ: 6978783309

(ΜΑ 8013) ΚΟΠΕΛΑ στην περιοχή του Πύργου, αναλαμβάνει την φύλαξη μικρών παιδιών. ΤΗΛ: 6995381193 (ΜΑ 8007) ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΗΜΑ, μπουζούκι, κιθάρα και τραγουδίστρια καλλίφωνη και ευπαρουσίαστη, με ρεπερτόριο, έντεχνο, ελαφρολαϊκό, παλιό λαϊκό, ρεμπέτικο, ζητά συνεργασία σε ανάλογους χώρους. ΤΗΛ: 6977766432 (ΜΑ 8000) ΖΗΤΕΙΤΑΙ γεωπόνος για την επιχείρηση ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ Α.Ε. στην παραγωγή φράουλας. Εδρα Λάππα Αχαΐας. ΤΗΛ: 6908096803, 2693031700 (ΜΑ 7859) ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ την πληκτρολόγηση και εκτύπωση χειρόγραφων σημειώσεων σε φιλολογικά μαθήματα. Παρακαλώ να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα η παραπάνω αγγελία. ΤΗΛ: 6976874167 (ΜΑ 7977) ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένου 24ωρου ή και για οικιακές δουλειές. Περιοχή Αμαλιάδας και Πύργου. ΤΗΛ: 6977730760 (ΜΑ 7975)


Μικρές Αγγελίες

/ ÓÜââáôï 1 Äåêåìâñßïõ 2012

Áêßíçôá ÐÙËÇÓÅÉÓ ÁÊÉÍÇÔÙÍ ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα τριάρι διαμπερές 89τμ 3ου ορόφου κεντρικό Κοκκίνου 1. Τηλ: 26210 25355 (ΜΑ8091) ΠΩΛΕΙΤΑΙ γωνιακό Αγροτεμάχιο ποτιστικό 16.300τμ. στο κάμπο Φλόκα πλησίον Αγίας Μαύρας. Τηλ. 6945317258 (ΜΑ 8093) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ή ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ κατάστημα 140τμ. με όλο τον εξοπλισμό (γωνία Κων/πόλεως και Σαρανταπόρου Πύργος) Τηλ. 6974602729 (ΜΑ8087) ΠΩΛΕΙΤΑΙ 5,1 στρεμ. αγρόκτημα στην Αλφειούσα Ηλείας με περίφραξη, γεώτρηση και 80 τ.μ. οικοδομική άδεια 7/2011 σε τιμή ευκαιρίας.ΤΗΛ: 6932189673 (ΜΑ 8047) Πωλείται οικόπεδο 4,5 στρ. στη περιοχή Λιβαδάκια Αμαλιάδας, οικοδομήσιμο, Τιμή ευκαιρίας. Τηλ. 26220-26800 και 6972327628. (ΜΑ 8039) ΕΥΚΑΙΡΙΑ! Τριαράκι στους Αμπελοκήπους πουλιέται φρεσκοβαμμένο! Δεχόμαστε και ευκολίες πληρωμής. ΤΗΛ: 6945929797 (ΜΑ 8020) ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο 3.620 τ.μ. εντός οικισμού και αναδασμού, πλησίον της Ε.Ο. Πύργου - Αρχ. Ολυμπίας στην διασταύρωση Παλαιοβαρβάσαινας. Ελκυστικοί όροι δόμησης και ελεύθερο για κάθε χρήση. ΤΗΛ: 6973052133 (ΜΑ 7995) ΠΩΛΕΙΤΑΙ όροφος 240 τ.μ. στην Αμαλιάδα. Τιμή συζητήσιμη. ΤΗΛ: 6985777504 (ΜΑ 7964) ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 5 στρέμματα στην περιοχή Λιβαδάκια Αμαλιάδας, οικοδομήσιμο, περιλαμβάνοντος και γεώτρηση. Τιμή ευκαιρίας. ΤΗΛ: 6974858763 (ΜΑ 7898) ΠΩΛΕΙΤΑΙ στη Ζαχάρω διαμέρισμα 130 τ.μ., 3 υπνοδωμάτια, 2 μπάνια, μεγάλο σαλόνι, άριστη κατάσταση. Τιμή ευκαιρίας. ΤΗΛ: 2625061221, 6937485373 (ΜΑ 7891) ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 7,300 στρεμ. στο Κατσικάρι. Τιμή 190.000Ε.ΤΗΛ: 6932873413 (ΜΑ 7882)

ÅÍÏÉÊÉÁÓÅÉÓ ÁÊÉÍÇÔÙÍ ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ πλήρως επιπλωμένο διάρι 1ος όροφος 55τμ. σε μονο-

κατοικία. Με αυτόνομη θέρμανση χαμηλά κοινόχρηστα, στην οδό Μπελούση-Πύργος. Τηλ. 6997794912-2621061403 (ΜΑ 8094) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα στον Πύργο κοντά στα ΤΕΙ και στο Σούπερ Μάρκετ ΤΕΡΖΗΣ, ρετιρέ 4ου ορόφου 65 τ.μ., 2 υπνοδωμάτια, καθιστικό, κουζίνα, 2 μπαλκόνια με τέντα , αυτόνομη θέρμανση, πάρκινγκ, θυροτηλεόραση, θωρακισμένη εξώπορτα, ηλιακός. ΤΗΛ: 6949478509 (ΜΑ 8073) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα 4ος όροφος επιπλωμένη, φρεσκοβαμένη, μεγάλη βεράντα στο κέντρο του Πύργου, Πλησίον Εμπορικής Τράπεζας, ενοίκιο 220€. Τηλ.: 2621025011,6938 990613,6932924343. (ΜΑ8068) ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ 2 δυάρια καινούρια Αγ. Σπυρίδωνος και Χαριλάου Τρικούπη στον Πύργο. Τιμή 280€, χωρίς κοινόχρηστα. ΤΗΛ. 6937150208. (ΜΑ8069) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ: διαμέρισμα τριάρι 5ου ορόφου, πλήρως ανακαινισμένο με κεντρική θέρμανση στον Πύργο. Τιμή 270 ευρώ το μήνα. ΤΗΛ: 6942952335. (ΜΑ 8037) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ δυάρι 46 τ.μ. 1ος όροφος πολυκατοικία 4 ετών. Επιπλωμένο. Χαμηλή τιμή. Αυτόνομη θέρμανση. Περιοχή κέντρο Πύργου. ΤΗΛ: 6978387828 (ΜΑ 8034) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι πλήρως επιπλωμένο Γ' ορόφου στην Πατρών και Παπαφλέσσα. ΤΗΛ: 6947601235, 6947601236 (ΜΑ 8011) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι ρετιρέ καινούργιο με μεγάλες βεράντες στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου. ΤΗΛ: 6947601235, 6947601236 (ΜΑ 8010) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στην Γαστούνη 2άρι καινούργιας κατασκευής με αυτόνομη θέρμανση πλησίον κεντρικής πλατείας Γαστούνης χωρίς κοινόχρηστα με κλειστό πάρκινγκ. ΤΗΛ: 6946465214, 6981150330 (ΜΑ 8001) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι ρετιρέ πλήρως επιπλωμένο απέναντι από την είσοδο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου. ΤΗΛ: 2621030503 (ΜΑ 79925) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ 2άρι και 3άρι 1ου ορόφου καινούριας κατασκευής με

αυτόνομη θέρμανση. Πλησίον ΤΕΙ Πύργου Ρήγα Φεραίου πάροδος FORUM. Πληροφορίες κος Κώστας ΤΗΛ: 6977991599 (ΜΑ 7990) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 95 τ.μ., 2ου ορόφου, οδός Καραϊσκάκη 41, πλησίον ΤΕΙ, πλήρως επιπλωμένο, 2 κλιματιστικά, τέντες, διαμπερές χωρίς επιβάρυνση νερού. Δεκτή η συγκατοίκηση 2 φοιτητών. ΤΗΛ: 6942973988, 6945563432 (ΜΑ 7983) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριαμισάρι διαμέρισμα 90 τ.μ. επί της οδού Παπαφλέσσα 45 στον Πύργο. ΤΗΛ: 2621022284 ώρες 10:00 π.μ. 12:00 μ.μ. και Οικίας 2621033173 (ΜΑ 7979) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 61 τ.μ. αυτόνομο 3ου ορόφου στον Πύργο, Διάκου 2. ΤΗΛ: 6938886579 (ΜΑ 7967) ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ δύο διαμερίσματα, Ελλης 35 στην Αμαλιάδα και επιπλωμένα. ΤΗΛ: 6947276738, 6972046131 (ΜΑ 7960) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα 3άρι με αυτόνομη θέρμανση χωρίς κοινόχρηστα. Επτανήσου 88 Αμαλιάδα. ΤΗΛ: 6978542681, 6937604919 (ΜΑ 7959) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ 2άρι 1ου ορόφου καινούργιας κατασκευής με αυτόνομη θέρμανση. Πλησίον ΤΕΙ Πύργου. Ρήγα Φεραίου πάροδος Forum. ΤΗΛ: 6977991599 (κος Κώστας) (ΜΑ 7942) Για δύο φοιτητές/τριες ενοικιάζεται πλήρως επιπλωμένο και εξοπλισμένο διαμέρισμα 100 τ.μ., Γ' ορόφου, κεντρικό στον Πύργο. ΤΗΛ: 6947601235, 6947601236 (ΜΑ 7941) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, διαμέρισμα 2άρη Α ορόφου, εσωτερικό με μεγάλο ακάλυπτο, στην πλατεία ΚΟΛΙΑΤΣΟΥ πλησίον φοιτητικής εστίας Πατησίων.Πληροφορίες Τηλ. 6945 311429 (ΜΑ 7934) Ενοικιάζεται διαμέρισμα 55 τμ. 1ος όροφος στην πρόσοψη με μπαλκόνια, κεντρική θέρμανση , ασανσέρ . Κατάλληλο για ιατρείο ή για οποιαδήποτε άλλη επαγγελματική χρήση. Διεύθυνση: Μπότσαρη 5 πάροδος Γερμανού .Τηλ. 6938990613, 6932924343 ΜΑ7926 Ενοικιάζεται διαμέρισμα 2μισάρι 54 τ.μ. περιοχή Σεπόλια, Αθήνα. Πλησίον Μετρό και Σχολείων. Τηλ

ΖΗΤΩ να αγοράσω φούρνο πίτσας μονό μέχρι και 4 θέσεις. Μόνο σε καλή κατάσταση. ΤΗΛ: 6970200071 (ΜΑ 7951) ΠΩΛEIΤΑΙ φούρνος επαγγελματικός για πίτσες, 1,00μ x 1,00μ CERGAS. Τιμή 500,00€. Τηλ. 6944755055(ΜΑ8090) ΛΕΧΑΙΝΑ πωλούνται ψυγείο επαγγελματικό 2μ. μπακαλικής, μηχανή 3 ετών, 2 γόνδολες 3 μέτρων η κάθε μία, ράφια τοίχου 18μ. Χ 2,30μ. Τιμή όλων 1.800 € .ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ 8088) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ: 1) ψυγείο

συντήρησης 2 μέτρα, 2)AIR CONDITION ντουλάπα 60.000 BTU, 3) ψυγείο συντήρησης βιτρίνα αναψυκτικών σχεδόν καινούργια σε τιμή ευκαιρίας. Πληροφορίες τηλ: 2621033130 (ΜΑ8081) ΒΡΕΘΗΚΕ σκύλος ράτσας Ιρλανδικό Σέττερ σε περιοχή της Σπιάτζας πληροφορίες κ. Κώστας. Τηλ. 6977780463 (ΜΑ8080) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ πρόβατα διάφορες διασταυρώσεις, γεννημένα, ετοιμόγεννα και έγκυα σε προσιτές τιμές. Τηλ. 6972409119 περιοχή Ανδραβίδας. (ΜΑ 8077) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ κριάρια καθαρόαιμα Γαλλικά. ΤΗΛ: 6946149796 (ΜΑ 8074) ΒΟΤΑΝΟΛΟΓΟΣ ειδικευτείς

εις το εξωτερικό αντιμετωπίζει με νέες θεραπευτικές μεθόδους: ΨΩΡΙΑΣΗ, ΟΣΦΥΟ-ΙΣΧΥΑΛΓΙΑ, ΟΣΤΕΟΑΡΘΡΙΤΙΔΑ ΓΟΝΑΤΟΥ, ΚΗΛΗ ΜΕΣΟΣΠΟΝΔΥΛΙΟΥ ΔΙΣΚΟΥ (ΑΥΧΕΝΑ - ΜΕΣΗ) ΙΓΜΟΡΙΤΙΔΑ και ΑΣΜΑ. Με ορατά αποτελέσματα. Τηλέφωνο. 6973853478. www.dimitraskondra.gr (ΜΑ8064) ΠΩΛΕΙΤΑΙ εξώπορτα ξύλινη μασίφ με παραπέτι και ένας μπουφές, μασίφ ξύλο για σαλόνι σε τιμή ευκαιρίας. Τηλ. 6944185046 (ΜΑ8060) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ δύο θηλυκά πουλάρια, φυλή Ανδραβίδας, 6 μηνών. Ανδραβίδα. ΤΗΛ: 6989365513 (ΜΑ 8032) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ή αγοράζονται καυσόξυλα τοις μετρητοίς.

21

ÌáèÞìáôá 6976896183 Μ.Α 7922 ΛΕΧΑΙΝΑ - Ενοικιάζεται κατάστημα 85 τ.μ. αυτόνομη θέρμανση, WC, τρίφατσο, κατάλληλο για γραφείο, ιατρείο, φροντιστήριο, γυμναστήριο, πιτσαρία κλπ., οδός Ελ. Δημάκη 27, πλησίον ΙΚΑ. ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ8087) ΠΩΛΕΙΤΑΙ Επιχείρηση CAFΕ-BAR στην κεντρική Πλατεία Γαστούνης, τριετούς λειτουργίας, με σταθερή πελατεία. Τιμή συζητήσιμη Μόνο σοβαρές προτάσεις. Τηλ.: 6978820196 (ΜΑ8067) ΠΩΛΕΙΤΑΙ περίπτερο στις εργατικές κατοικίες Πατρών. ΤΗΛ: 6984897180 (ΜΑ 8050) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ επαγγελματικός χώρος 170 τ.μ. συν πατάρι, σε κεντρικό σημείο στα Λεχαινά, οδός Πολυτεχνείου. ΤΗΛ: 6977601313 (ΜΑ 8029)

ÅÐÁÃÃÅËÌÁÔÉÊÇ ÓÔÅÃÇ ΛΕΧΑΙΝΑ: Ενοικιάζεται στην κεντρική πλατεία κατάστημα 30 τ.μ. ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ 7954) ΠΩΛΕΙΤΑΙ Cafe στην πλατεία Δικαστηρίων, λόγω συνταξιοδοτήσεως. Τιμή Λογική. ΤΗΛ: 2621032284 (ΜΑ 7972) Πωλείται ψησταριά στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, τηλ. 6986116305 ΜΑ7920 ΠΩΛΕΙΤΑΙ κουρείο με εξασφαλισμένη πελατεία Πατρών 53 ή πωλείται εξοπλισμός ένας λουτήρας, 2 πάγκοι κουρέματος, 1 καρέκλα ξυρίσματος, 1 καρέκλα κουρέματος, δυο καθρέπτες, ένας καναπές με τραπεζάκι, ένα γραφείο και 1 καρέκλα γραφείου. Τηλ.: 6978105924 (ΜΑ 7866) ΠΩΛΕΙΤΑΙ λόγω αλλαγής επαγγέλματος κατάστημα στο Πύργο κέντρο απόκεντρο μίνι μάρκετ (αλλαντικά τυροκομικά - κατεψυγμένα). Διαθέτει πρατήριο άρτου, άδεια πώλησης τσιγάρων, άδεια πώλησης αθηναϊκών εφημερίδων και περιοδικών και άδεια φωτοτυπικού μηχανήματος. Σταθερή πελατεία. Μόνο σοβαρές προτάσεις. Τηλ.: 6944262692 (ΜΑ 7863)

ÄéÜöïñá ΠΩΛΕΙΤΑΙ σανός τριφύλλι μονοετές και βρώμη αρίστης ποιότητας και φετινής εσοδείας. ΤΗΛ: 6944862702 (ΜΑ 8002)

w w w . p r o t i n e w s . g r

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΚΗΠΟΥΣ ΚΑΙ ΧΩΡΑΦΙΑ. ΤΗΛ. 6984768540, 2621022586 (ΜΑ 5396) ΤΗΛ: 6975967682 (ΜΑ 8022) ΧΑΘΗΚΕ Επανιέλ Μπρετόν τρικολόρε στην περιοχή Χαλικιάτικα Πύργου. ΤΗΛ: 6940132366 (ΜΑ 8019)

Γερμανικών μαθήματα παραδίδει καθηγητής με σπουδές στη Γερμανία, όλα τα επίπεδα, τιμές προσιτές. Τηλέφωνο 6948394707) Καθηγήτρια Αγγλικών με πολυετή πείρα παραδίδει μαθήματα όλων των επιπέδων σε λογικές τιμές. Τηλ 6979865756 Μ.Α.7923 ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ προετοιμάζει μαθητές ΕΠΑΛ για πανελλαδικές εξετάσεις: Α) Κύκλου Ηλεκτρολογικού (Ηλεκτρικές Μηχανές - Ηλεκτροτεχνία ΙΙ) Β) Κύκλου Ηλεκτρονικού (Συστήματα Εκπομπής και Λήψης - Ψηφιακά) . ΤΗΛ: 6973543268 (ΜΑ 7962) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ κλασσικής Φιλολογίας παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου. Διαθέτει εμπειρία σε συνεργασίες με μαθητές που έχουν δυσλεξία ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Παρέχονται σημειώσεις. Τιμή λογική. ΤΗΛ: 6938849132 (ΜΑ 7968)

Φιλόλογος παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου, παρέχοντας δωρεάν ώρες για επαναλήψεις και διαγωνίσματα.Τηλέφωνο επικοινωνίας 6976836118. (ΜΑ8096) ***Κατερίνα Παπαδοπούλου-Γεράκι Αμαλιάδας. ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ φιλόλογος παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού , Γυμνασίου, Λυκείου, παρέχονται σημειώσεις. Τιμές πολύ χαμηλές. Τηλ:. 6934265950(ΜΑ8079) ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα και σε γκρουπ (2-3 ατόμων) σε τιμές φροντιστηρίου σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου στον Πύργο. ΤΗΛ: 6932266843 (ΜΑ 8075) ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ μαθήματα Αγγλικών όλη τη εβδομάδα και τα Σαβατοκύριακα, τιμή 4,00€ την ώρα. Τηλ. 6975600263 (ΜΑ8064) Καθηγήτρια μαθηματικών απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πατρών παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές στην ευρύτερη περιοχή Αμαλιάδας. Τιμές προσιτές. Τηλέφωνο επικοινωνίας 6979458207 (ΜΑ 8056) ΚΟΠΕΛΑ 27 ΕΤΩΝ, ΑΠΟΦΟΙΤΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΜΕΓΑΛΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ, ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, ΣΕ ΛΟΓΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ. ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6989408944. (ΜΑ 8049) ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ φιλόλογος παραδίδει μαθήματα σε μαθητές ΔημοτικούΓυμνασίου-Λυκείου. Τιμές προσιτές. ΤΗΛ.: 6979512910. (ΜΑ 8042) ΔΑΣΚΑΛΑ αναλαμβάνει τη μελέτη καθώς και τη φύλαξη παιδιών δημοτικού . Τιμές λογικές 6987262380. ΜΑ8035 ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Αγγλικών με πολυετή φροντιστηριακή πείρα παραδίδει μαθήματα για όλα τα επίπεδα σπουδών. Ιδιαίτερη εμπειρία στα μαθήματα ενηλίκων. ΤΗΛ: 6947828087 (ΜΑ 8021) ΦΥΣΙΚΟΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου. Τιμές προσιτές. ΤΗΛ: 6978550387 (ΜΑ 8016) ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ μαθήματα Ιταλικών και Ισπανικών σε χαμηλές τιμές. ΤΗΛ: 6987396723 (ΜΑ 8012) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Γερμανικών με μεγάλη φροντιστηριακή εμπειρία παραδίδει μαθήματα σε όλα τα επίπεδα. Προετοιμασία για όλες τις εξετάσεις. Δίδακτρα οικονομικά. ΤΗΛ: 6974078429 (ΜΑ 8009) ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ αριστούχος, στην περιοχή του Πύργου, με προηγούμενη διδακτική εμπειρία, αναλαμβάνει την σχολική προετοιμασία παιδιών Δημοτικού Σχολείου, σε πολύ προσιτές τιμές. ΤΗΛ:

6995381193 (ΜΑ 8008) ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ απόφοιτος Πανεπιστημίου Πατρών αναλαμβάνει να διαβάζει μαθητές Δημοτικού Σχολείου. Τιμές προσιτές με το πρώτο μάθημα ΔΩΡΕΑΝ! ΤΗΛ: 6986650365 (ΜΑ 7996) ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ αναλαμβάνει την φύλαξη παιδιών και παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά δημοτικού σε χαμηλές τιμές. ΤΗΛ: 6987396723 (ΜΑ 7994) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Ιταλικής γλώσσας παραδίδει μαθήματα σε μαθητές οποιασδήποτε ηλικίας και οποιουδήποτε επιπέδου καθώς επίσης και εντατικά μαθήματα σε φοιτητές για την απόκτηση του Β2 κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας. Τιμές φροντιστηρίου. ΤΗΛ: 6936527015 (ΜΑ 7993) ΑΓΓΛΙΚΩΝ ιδιαίτερα μαθήματα παραδίδονται & γίνεται προετοιμασία για όλα τα επίπεδα των εξετάσεων CAMBRIDGE & MICHIGAN από πτυχιούχο αγγλικού παν/μίου στην Αμαλιάδα. Χαμηλές τιμές. ΤΗΛ: 6980420705 (ΜΑ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού - Γυμνασίου - Λυκείου. ΤΗΛ: 6971653398 (ΜΑ 7984) ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΑΕΙ [=Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές επιστήμες] ζητά 4ωρη πρωινή εργασία ως υπάλληλος γραφείου εντός της πόλης του Πύργου. Παρακαλώ ν' αντιμετωπιστεί με την ανάλογη σοβαρότητα η αγγελία. ΤΗΛ: 6938849132 (ΜΑ 7981) ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ απόφοιτη του Κλασικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα κατ' οίκον σε μαθητές Δημοτικού - Γυμνασίου, καθώς αναλαμβάνει την προετοιμασία μαθητών του Λυκείου. Τιμές προσιτές και κατόπιν συνεννόησης. ΤΗΛ: 6981067283 (ΜΑ 7976) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Μαθηματικός με μεγάλη Φροντιστηριακή πείρα παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου. Τιμές προσιτές. ΤΗΛ: 6970739384 (ΜΑ 7974) ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ Φιλόλογος, του τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας Αθηνών, παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και αναλαμβάνει μαθητών Δημοτικού. Τιμές προσιτές. ΤΗΛ: 6939287848 (ΜΑ 7973) ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου. Με πολυετή εμπειρία σε φροντιστήρια, ιδιαίτερα και ενισχυτική διδασκαλία. ΤΗΛ: 6973780833 (ΜΑ 7966) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Μαθηματικών με σχολική εμπειρία και φροντιστηριακή πείρα παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου στην περιοχή της Αμαλιάδας. Παρέχονται αποδείξεις. ΤΗΛ: 6973824747 (ΜΑ 7965) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Φιλόλογος με πολυετή εμπειρία στο χώρο της εκπαίδευσης αναλαμβάνει την παράδοση ιδιαίτερων μαθημάτων σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου. Παρέχονται σημειώσεις. Τιμές προσιτές. ΤΗΛ: 6980325696 (ΜΑ 7961) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Μαθηματικών παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου. ΤΗΛ: 6937600422 (ΜΑ 7958) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Φιλόλογος αναλαμβάνει μαθητές Δημοτικού - Γυμνασίου - Λυκείου για ιδιαίτερα μαθήματα σε πολύ προσιτές τιμές. ΤΗΛ: 6977333982 (ΜΑ 7952)


22

Μικρές Αγγελίες

w w w . p r o t i n e w s . g r

AUTO-SAME ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

áðï ôï 1969

ΚΕΝΤΡΙΚΟ: ΑΛΦΕΙΟΥ 69, ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ (έναντι EXPRESS SERVICE) ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ: ΑΛΦΕΙΟΥ 68, τηλ.: 2621034728, κιν.: 6976642004, 6979677766 - glampropoulospyrgos@yahoo.gr

FORD FIESTA 2010, 1250 CC, full full extra, 1.900 km, καινούριο προσφορά 8.000 € TOYOTA YARIS 2008, 1300 CC, 5πορτο, A/C, Υδρ.τιμόνι, αερόσακοι, ABS, full extra. DAEWOO MATIZ ασημί CABRIO προσφορά 1.500 € DAIHATSU TERIOS μοντ. 2001 full extra 4.500 € CITROEN SAXO 1100 CC 2001, A/C, ηλεκτρ. παράθ. - κλειδ. Αερόσακ. κ.α. , λευκό 2.000 € BMW 330 2008 ελληνικό coupe, 260 Hp, μπεζ δέρμα, οροφή, 18.800 km FULL - FULL EXTRA σαν καινούριο ΠΡΟΣΦΟΡΑ 19.990 € TOYOTA AVENSIS 1600 CC 7/08, ζάντες αλουμ., clima, 4 ηλεκτρ. παράθ., αερόσακοι, clima, full extra άριστο 8.999 € TOYOTA COROLLA sedan 1600 CC, 11/08, μαύρο, full extra άριστο ALFA ROMEO 147 2006 5πορτο, ζάντες αλουμινίου, ηλεκτρ. παραθ., clima, όλα ηλεκτρ. Άριστο RENAULT MEGANE coupe ασημί, 2001, 1400 CC άριστο full extra 3.000 € OPEL CORSA 1200 CC, μοντ. 2000, A/C, Υδρ. τιμόνι, ζάντες κ.α. 3.000 € CITROEN SAXO 2001, ασημί, 5πορτο, A/C, ζάντες αλουμ., ηλεκτρ. παράθ. κ.α. , 3.000 € PEUGEOT 206 5πορτο, 01, ασημί, μεγάλη ηλιοροφή, A/C, Υδρ. τιμόνι, αερόσακοι κ.α. 3.000 € CHEVROLET AVEO μαύρο 5πορτο, 04, 1100 CC, A/C, Υδρ. τιμόνι, αερόσακοι κ.α. full extra DAEWOO MATIZ 01, A/C, Υδρ. τιμόνι, ηλεκτρ. παράθυρα κ.α. NISSAN MICRA 1000 CC, 99, A/C, ζάντες αλουμ., κοτσαδόρο κ.α. FIAT RUNTO GT TURBO Λευκό, 1400 CC, 96 1.800 € TOYOTA AURIS UNIQUE 1600 cc, 5πορτο, 2008 2 ζωνικό clima, ζάντες αλουμινίου, καινούρια λάστιχα, ηλεκτρικά παράθυρα κλειδαριές, αερόσακους κ.α. 8.800 ευρώ CITROEN C1 1000 cc, 2006 κόκκινο, υδραυλικό τιμόνι, ηλεκτρικά παράθυρα - κλειδαριές, ζά-

ντες αλουμινίου, καινούρια λάστιχα, κ.α. 5.500 ευρώ OPEL TIERA CABRIO TWIN TOP, 2005, σκληρή οροφή, 1.800 cc, 143 HP, ζάντες αλουμινίου, clima, ABS, αερόσακοι, όλα ηλεκτρικά, δέρμα κ.α. ΠΡΟΣΦΟΡΑ 5.000 ευρώ. SEAT TOLEDO 1600 cc, '93, ζάντες αλουμινίου, ηλιοροφή, προβολείς κ.α. 1000 ευρώ SEAT LEON TURBO 300 HP, ανάρτηση, ΄01, ζάντες αλουμινίου 17''αρες, καινούρια λάστιχα, clima, ABS, αερόσακους, TURBOTIMER, πρόγραμμα full extra, σε άριστη κατάσταση 5.800 ευρώ MERCEDES A140 μαύρο 2002, A/C, υδρ. Τιμόνι, αερόσακο, ABS, ζάντες αλουμινίου, κ.α. 4.900 ευρώ. LANCIA DELTA HF 2πορτο κίτρινη 1999, 1600 cc, ζάντες μόνο, δέρμα, clima κ.α. 2999 ευρώ MAZDA 6, 2300 cc, μαύρο, δέρμα, οροφή, 2005, ζάντες 18'', clima, όλα ηλεκτρικά ΠΡΟΣΦΟΡΑ 5.500 ευρώ OPEL CORSA 1200 cc, ασημί 2007, ζάντες αλουμινίου, A/C, ηλεκτρικά παράθυρα- κλειδαριές, κ.α. 6.900 ευρώ. ΜERCEDES CLK 200 compressor 1800 cc, (2 αυτ/τα) μαύρα, full extra. FORD FOCUS C MAX 1800 cc, 2005 ασημί, full extra 5.300 ευρώ SUZUKI swift 2006 μαύρο 5πορτο, 1300 cc, 16V, full extra, 6.500 ευρώ BMW 316, E46 1600 cc, ασημί, 2001, full extra, 5.800 ευρώ FORD FOCUS ST 2.500 cc, TURBO μαύρο άριστη κατάσταση SUBARU IMPREZA sti 2003, 350 HP, 6 ταχύτητες full extra 12.000 ευρώ NISSAN NAVARA '04, 4X4, 4πορτο, 133 HP, full extra, ζάντες αλουμινίου, A/C, υδρ. τιμόνι, κάλυμμα καρότσας κ.α. 10.500 ευρώ MERCEDES CLK 200 1.800 κυβικά, 2004 compressor 163 HP, δερμάτινο σαλόνι, ζάντες αλουμινίου, clima, ABS, αερόσακους, ABS, ηλεκτρικά παράθυρα - κλειδαριές, AVANTEARDE, ΠΡΟΣΦΟΡΑ 12.500 ευρώ MAZDA 323 1500 cc, μοντ. 2000, ζάντες αλουμινίου, A/C, ηλεκτρικά

παράθυρα, υδραυλικό τιμόνι C2 μαύρο CITROEN VTR 2006, Α/C, υδρ. τιμόνι, όλα ηλεκτρικά, ABS, αερόσακοι DIESEL FIAT PUNTO 2005, 1300 cc TURBO DIESEL FULL EXTRA DIESEL OPEL CORSA 1300 TURBO DIESEL FULL EXTRA (3 αυτ/τα) FORD FIESTA 1.700 cc TURBO DIESEL επαγγελματικό FIAT PUNTO '04-'05 TURBO DIESEL, FULL EXTRA, επαγγελματικό (3 αυτ/τα) FIAT GRANDE PUNTO 2007 full extra (ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ) FIAT GRANDE PUNTO 2006 full extra Βενζίνη (ΤΡΑΚΤΕΡ SAME Minitauv 60 HP υδραυλικό τιμόνι και φρέζα ROTAVATOR 60αρα) ΠΡΟΣΦΟΡΑ 6.300 ευρώ SMART 600 cc & 700 cc, 5 αυτ/τα σε διάφορα χρώματα, full extra όλα με ari condition, γυάλινη οροφή. ROVER 200, μοντ. '98, 1400 cc, 5πορτο κοντό, full extra, 2.900 τώρα 2.000 ευρώ. AUDI A4, 1600 cc, ασημί, χαμηλωμένο, ζάντες αλουμινίου, 2002, clima, ΑΒS, αερόσακοι, κ.α. ΠΡΟΣΦΟΡΑ 8.000 ευρώ. FIAT PUNTO DIESEL TURBO 2005, 1300 cc, 5πορτο, Α/C, full extra, 6.500 ευρώ. SMART CABRIO '04, 700 cc, full extra, άριστη κατάσταση 6.000 ευρώ. ΤΡΑΚΤΕΡ SAME FALCON 50HP, με φρέζα ROTAVATOR, 60άρα, υδραυλ. Τιμόνι, πωλούνται μαζί 6.000 ευρώ. TOYOTA YARIS 1000 και 1300 κυβικά (3 αυτ/τα). DAIHATSU MOVE 1000 cc, 2004 με γυάλινη οροφή και υδρ. τιμόνι, ΠΡΟΣΦΟΡΑ 3.500 ευρώ. OPEL VECTRA μαύρο 1600 cc, μοντ. 2000, full extra, 3.500 ευρώ. NISSAN PRIMERA 1600 cc, '98, A/C, υδρ. τιμόνι, ζάντες αλουμινίου, full extra, 2.500 ευρώ. TOYOTA CARINA E 1600 cc, '94, υδρ. τιμόνι, κ.α ΠΡΟΣΦΟΡΑ 2.000ευρώ SEAT TOLEDO λευκό, 1600 cc, '93, ζάντες αλουμινίου, οροφή, κ.α. 1000 ευρώ. LANCIA D HF 1600 cc, κίτρινο, full extra, 3.500 ευρώ.

ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΡΑΚΤΕΡ - ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Όλες οι τιμές διαπραγματεύσιμες...

/ ÓÜââáôï 1 Äåêåìâñßïõ 2012

ÁÕÔÏÊÉÍÇÔÁ ΠΩΛΕΙΤΑΙ VW Golf 4 1600cc, μοντέλο 2003, χρώμα μαύρο, δίπορτο, πολλά extra σε άριστη κατάσταση τιμή 3.300€. Τηλ. 6978949165 (ΜΑ8088) ΠΩΛEIΤΑΙ Ford Maveric, μοντέλο 2005, 2261cc ατρακάριστο. Δεκτός έλεγχος α-

πό την Ford τιμή 7.000€. Τηλ: 2621044966-292496932233357-6944 989840 (ΜΑ8084) ΠΩΛEIΤΑΙ MERCEDES Ε200, 106.000 χλμ ατρακάριστο τιμή 15.000€. Δεκτός κάθε έλεγχος από τη MERCEDES. Τηλ: 2621044966-292496932233357-6944 989840 (ΜΑ8083)

ΠΩΛΕΙΤΑΙ αυτοκίνητο Volks Wagen Passat σε τιμή προσιτή. Μοντέλο '91. ΤΗΛ: 6977372525 (ΜΑ 8072) ΠΩΛΕΙΤΑΙ Opel Corsa λευκό, 1000 cc, 4πορτο, μοντέλο 04, σε πολύ καλή κατάσταση. Δεκτός κάθε έλεγχος. ΤΗΛ: 6944418676 (ΜΑ 8033)

BEST MOTORS ΛΟΥΤΑΣ ÁËÖÅÉÏÕ 38, Ýíáíôé Lidl ΤΗΛ.: 26210 30116, 6945227761 - ΟΛΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟ SITE: www.car.gr/bestmotors

Fiat Seicento 1000 cc,2002, ηλ.παρ.1850 ευρω

Honda XL 700 V Translap abs , 80HP,2008,700CC,4250 ευρω

Hyundai Accent ,1300 cc,2001,full extra,2500 ευρω

Opel Astra 1400cc,2001,full extra ,3450 ευρω

Skoda Octavia 1.6 ,2006,5θυρο,πρωτο χερι σαν καινουργιο,37000 χλμ,full extra

Toyota Hilux μοντέλο 1988,1990 ευρώ

VW Golf 1.4 2006 5θυρο πληρες εξοπλισμος 6450 ευρω

ΤΟΥΟΤΑ YARIS 1000 VVTI 5 ΘΥΡΟ ΠΛΗΡΗΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ 4450 ΕΥΡΟ

ÅÐÁÃÃÅËÌÁÔÉÊÏÉ ÅÎÏÐËÉÓÌÏÉ - ÐÕÑÃÏÓ

“Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ”

ÐÙËÏÕÍÔÁÉ ÓÅ ÐÑÁÃÌÁÔÉÊÇ ÕÐÅÑÐÏÓÖÏÑÁ:

1. Øõãåßï Self - Service Costans, óõíôÞñçóç, ìÞêïò 6,40 × 90 × 2,00 ýøïò êáé åôåñïí 3,85 × 90 × 2,00 ìå êïõñôßíåò íõêôüò, öùôéóìü, ñÜöéá êáé óýóôçìá øýîçò multi ( 1 ìç÷Üíçìá) ÔéìÞ 17.000 Å (+ ÖÐÁ) 2. Êáôáøýêôçò ôïß÷ïõ Costans ìÞêïò 2,00 × 1,00 × 2,00, 2 Å/Ì ôåìÜ÷éá 3 ÔéìÞ 2.500 Å (+ ÖÐÁ) ìå ó÷Üñåò êáé öùôéóìü 3. Âéôñßíá óõíôÞñçóçò áëëáíôéêþí - ôõñïêïìéêþí Costans ìå áíïéãüìåíá ôæÜìéá ìå áìïñôéóÝñ, öùôéóìüò, øõ÷üìåíç áðïèÞêç öÝôáò, Å/Ì 2,85 × 1,05 × 1,20 ÔéìÞ 2.500Å(+ ÖÐÁ) ¼ëá ôá øõãåßá Costans Ý÷ïõí ÷ñÞóç 16 ìçíþí áðü åðþíõìï S/M ôçò åõñýôåñçò ðåñéï÷Þò ìáò ðïõ äéÝêïøå ôç ëåéôïõñãßá ôïõ. ÕðÜñ÷ïõí õðåñðñïóöïñÝò óå ðïëëÜ áêüìç åßäç åíôüò ôïõ êáôáóôÞìáôïò ìáò.

ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 27 - 29 ΤΗΛ: 26210-2 27720 ΚΙΝ: 6947077483

ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ!


Μικρές Αγγελίες

/ ÓÜââáôï 1 Äåêåìâñßïõ 2012

w w w . p r o t i n e w s . g r

23

ÉáôñéêÜ - ÐáñáúáôñéêÜ ÅðáããÝëìáôá ΜΑΙΕΥΤΗΡΕΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΙ

e- mail: fotismpaxouros@yahoo.com *****

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÓÐÕÑÏÐÏÕËÏÓ ×. ÍÉÊÏËÁÏÓ

*****

ÐÅÔÑÏÐÏÕËÏÓ ×Ñ. ÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÏÓ

ÌÁÉÅÕÔÇÑÁÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÃÕÍÁÉÊÏËÏÃÏÓ ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ Ðñùß: 9.00 Ýùò 1.30 Áðüãåõìá: 17.30 Ýùò 20.30 (Åêôüò ÔåôÜñôçò áðüãåõìá) Ìáíùëïðïýëïõ 46 / 2ïò Ïñïöïò Ðýñãïò Ôçë./Fax.: 26210 32010, êéí.: 6972 857 557

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÏÄÏÍÔÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÍÅËËÇ ÐÁÍÏÕÔÓÏÐÏÕËÏÕ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÏÄÏÍÔÉÁÔÑÅÉÏÕ ÓÔÏ ÊÁÑÁÔÏÕËÁ

ÄÉÏÍÕÓÉÏÓ ÂÁÓÉËÅÉÏÕ ÓÔÁÓÉÍÏÐÏÕËÏÓ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÏÕ ÁÈÇÍÙÍ ÄÅ×ÅÔÁÉ: ÊáñÜôïõëá ðñùß 9.00-13.00ì.ì. êáé áðüãåõìá ìå ñáíôåâïý Ôçë.: 26210 -61182, êéí. 6980-619614 Ðåëüðéï: ÄÝ÷åôáé ìüíï ìå ñáíôåâïý Ôçë.: 26240-31472, 6976-023365

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

ÐÅÔÑÏÓ ÊÙÍ ÓÐÉÍÏÓ ×åéñïõñãüò Óôüìáôïò

Ðôõ÷éïý÷ïò Ðáí/ìßïõ Èåóóáëïíßêçò

DDS, MSc ×ÅÉÑÏÕÑÃÉÊÇ ÓÔÏÌÁÔÏÓ ÅÌÖÕÔÅYÌÁÔÁ, ÁÊÔÉÍÏËÏÃÉÁ Ô. Ðåôñïðïýëïõ 12 & Êïêêßíïõ, 2ïò üñïöïò Ðýñãïò Çëåßáò, Ôçë. 26210 34600 Fax: 26210 34166

ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΙ ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÖÙÔÇÓ ÁÍ. ÌÐÁ×ÏÕÑÏÓ

Eéäéêüò Oñèïäïíôéêüò D.D.S, MED, Dent , Dipl. Orth. ÏÑÈÏÄÏÍÔÉÊÇ ÃÉÁ ÐÁÉÄÉÁ ÊÁÉ ÅÍÇËÉÊÅÓ ÙÑÅÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁÓ ÉÁÔÑÅÉÏÕ ÄÅÕÔÅÑÁ Ýùò ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ ÐÑÙÉ 9.00 -13.00 ÁÐÏÃÅÕÌÁ 16.00- 20.30 ÓÁÂÂÁÔÏ ÊÁÔÏÐÉÍ ÑÁÍÔÅÂÏÕ ÌÁÍÙËÏÐÏÕËÏÕ ê' ÃÊÏÔÓÉÍÁ 12 ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ Ôçë. Fax.: Éáôñåßïõ 26210-25959 Êéíçôü ôçë.: 6978222848

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΙ

Äñ. ÃÅÙÑÃÉÏÓ Ð. ÊÏÕÑÅÁÓ

Eéäéêüò Oñèïäïíôéêüò D.D.S, MED, Dent , Dipl. Orth. Åéäéêåõèåßò Ðáíåðéóôçìßïõ Frankfurt Ì. Ãåñìáíßáò Ðôõ÷éïý÷ïò Ðáíåðéóôçìßïõ Giessen Ãåñìáíßáò ÈåìéóôïêëÝïõò & Ì. ÁëåîÜíäñïõ 1 (Ýíáíôé ÏÔÅ) Ðýñãïò Çëåßáò Ôçë.: 26210 30004 fax: 26210 30024 e-mail: nspyrospoulos@hotmail.com

ÏÑÈÏÐÅÄÉÊÏÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÄéäÜêôùñ Ðáíåðéóôçìßïõ Ðáôñþí Êïêêßíïõ 12-14 & ÆáÀìç 1ïò üñïöïò (ðëçóßïí Äçì. ÐÜñêïõ), Ðýñãïò ôçë: 26210 35800 Êéí.: 6932566996 ¿ñåò ëåéôïõñãßáò ÊáèçìåñéíÜ Ðñùß: 8:30 - 13:30 Áðüãåõìá: Êáôüðéí ñáíôåâïý 18:00 - 20:30 Ðëçí ÔåôÜñôçò

ΦΥΣΙΑΤΡΟΙ ÈÅÏÄÙÑÏÓ ÄÇÌ. ÁËÔÁÍÇÓ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÍÅÕÑÏËÏÃÉÊÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÉÁÔÑÏÓ ÖÕÓÉÊÇÓ ÉÁÔÑÉÊÇÓ & ÁÐÏÊÁÔÁÓÔÁÓÇÓ (ÖÕÓÉÁÔÑÏÓ) ÄÉÐËÙÌÁÔÏÕ×ÏÓ ÔÏÕ ÅÕÑÙÐÁÚÊÏÕ ÓÕÌÂÏÕËÉÏÕ ÖÕÓÉÊÇÓ ÉÁÔÑÉÊÇÓ & ÁÐÏÊÁÔÁÓÔÁÓÔÁÓÇÓ (EUROPEAN BOARD OF PHYSICAL & REHABILITATION MEDICINE) ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý Ôçë.: Éáôñåßïõ 26210 20090 Ôçë. Êéí.: 6977403015 Ìáíùëïðïýëïõ 46, (Ýíáíôé Íïìáñ÷ßáò), Ðýñãïò

*****

ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΙ

ÌÁËÁÌÙ (ÔÅÍÉÁ) Äçì. ÖÑÉÌÁ

Éáôñüò - Íåõñïëüãïò ÄÝ÷åôáé êáèçìåñéíÜ ÐÑÙÉ: 8.30 - 13.30 ÁÐÏÃÅÕÌÁ: 17.30 - 20.30 (ðëÞí ÔÅÔÁÑÔÇ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ áðüãåõìá ìüíï ìå ñáíôåâïý) Ìáíùëïðïýëïõ 63 - Ðýñãïò Ôçë. 26210 30918, Êéí.: 6944735548 email:malfri@otenet.gr

ΟΥΡΟΛΟΓΟΙ ÉÙÁÍÍÇÓ ÄÁÑÁÓ

ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤEΣ

×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ - ÏÕÑÏËÏÃÏÓ - ÁÍÄÑÏËÏÃÏÓ Ìáíùëïðïýëïõ 42 Ðýñãïò (Ýíáíôé Íïìáñ÷ßáò) Ôçë.: 26210 20450, êéí.: 6972690630

Πτυχιούχος ΑΤΕΙ ΠΑΤΡΩΝ Κινητοποίηση σπονδυλικής στήλης και άκρων Myofascial therapy Αθλητικές κακώσεις Νευρολογικές παθήσεις Αναπνευστική και ορθοπεδική Φ/Θ Κατ’ οίκον θεραπείες Δεχόμαστε ασθενείς του ταμείου ΕΟΠΥΥ (δηλ. ΙΚΑ, ΟΠ ΑΔ- ΤΥΔΚΥ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ) Ωράριο λειτουργίας: Πρωί: 8.30 - 13.30 Απογ.: 17.30 - 20.30 Κοκκίνου 12-14 2ος όροφος ΠΥΡΓΟΣ Τηλ.: 26210 33730, κιν.: 6939369774 e-mail: mariasxiza@yahoo.gr

×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÏÄÏÍÔÉÁÔÑÏÓ

ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÏÕ ÁÈÇÍÙÍ ÄÅ×ÅÔÁÉ: ÐÑÙÚ 9.00ð.ì. - 13.30ì.ì. ÁÐÏÃÅÕÌÁ ÔÑÉÔÇ - ÐÅÌÐÔÇ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ 18.00-21.00 ÊÁÉ ÊÁÔÏÐÉÍ ÑÁÍÔÅÂÏÕ ÔÇË.: 26220-25348, êéí.: 6973 579370 ÊÁÑÁÊÁÍÄÁ 4, ÁÌÁËÉÁÄÁ (Ýíáíôé ÄOY)

ÄÝ÷åôáé êáèçìåñéíÜ áðü 8 ð.ì. - 1.30 ì.ì. êáé 6.00 ì.ì. 8.00 ì.ì. áðüãåõìá ðëçí ÔåôÜñôçò êáé ÓáââÜôïõ Åñìïý 5, ôçë. 26210 29239, Êéí.: 6945232529

*****

ËÅÏÍÁÑÄOÐÏÕËÏÓ ÉÙÁÍ. ËÅÙÍIÄÁÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÏÕÑÏËÏÃÏÓ ÙÑÅÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁÓ: 10:00 - 14:00, 18:00 - 20:00 ÔÅÔÁÑÔÇ ÁÐÏÃÅÕÌÁ ÊÁÉ ÓÁÂÂÁÔÏ ÐÑÙÉ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ ÄÅÊÔÁ ÔÁÌÅÉÁ Ìáíùëïðïýëïõ & Ðñïýóóçò 2 (1ïò üñïöïò-Üíùèåí ÄÏÕ) Ðýñãïò Çëåßáò 27100 ôçë./fax 2621300481, êéí. 6974149524 e-mail: leoleonardopoulos@yahoo.com

ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΙ ÍÅÏ ÏÖÈÁËÌÉÁÔÑÅÉÏ

ÄÇÌÇÔÑÉÏÓ ×. ÌÉÊÅËÏÐÏÕËÏÓ

ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÐÁÍÅÐ. ÁÈÇÍÙÍ 28çò ÏÊÔÙÂÑÉÏÕ 5 - ÐÕÑÃÏÓ (Êåíôñ. Ðëáôåßá) ÐÑÙÉ: ÄÅÕÔÅÑÁ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ 9-2 ì.ì. ÁÐÏÃÅÕÌÁ: ÊÁÈÇÌÅÑÉÍÁ 6-8 ì.ì. (ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ ÁÐÏÃÅÕÌÁ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ) ÔÇË. 26210-33990, êéí. 6942217262

MIKΡΟΒΙΟΛΟΓΟΙ

ÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÏÓ ÈÅÏÄ. ÓÁÌÁÍÔÁÓ ÉÁÔÑÏÓ ÌÉÊÑÏÂÉÏËÏÃÏÓ (ÂÉÏÐÁÈÏËÏÃÏÓ) ô. Éáôñüò Íïóïêïìåßïõ Ðáßäùí "Ç ÁÃÉÁ ÓÏÖÉÁ" *Áíáëýóåéò - ÁéìáôïëïãéêÝò, Âéï÷çìéêÝò -ÁíïóïëïãéêÝò, ÏñìïíïëïãéêÝò Áéìïëçøßåò - Íåïãíþí, Âñåöþí - Ðáßäùí, Åíçëßêùí *ÓðåñìïäéÜãñáììá *Åëåã÷ïò õðïãïíéìüôçôáò Ôçë. Éáôñåßïõ: 26211 01379 - Êéíçôü: 6944 637365

ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΙ ÍÉÊÏËÁÏÓ ×ÁÑÄÁÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ Ù.Ñ.Ë.

Ó×ÉÆÁ ×. ÌÁÑÉÁ

ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ ÍÉ×ÙÑÉÔÇ ÅËÅÍÇ Øõ÷ïëüãïò Ðáíåðéóôçìßïõ Áèçíþí *ÓõìâïõëåõôéêÞ óôÞñéîç ðáéäéþí êáé åíçëßêùí *ÁôïìéêÞ øõ÷ïèåñáðåßá äéáôáñá÷þí Üã÷ïõò, êáôÜèëéøçò, öïâéþí *ÐñïâëÞìáôá óõìðåñéöïñÜò ðáéäéþí êáé åöÞâùí *ÁðïêáôÜóôáóç ìáèçóéáêþí äõóêïëéþí *ÅíçìÝñùóç êáé åðáããåëìáôéêüò ðñïóáíáôïëéóìüò Ôçë. Ãñáöåßïõ: 26220 24822 Êéí.: 6937 146439 Äéåýèõíóç ãñáöåßïõ: ÊáñáúóêÜêç 6, ÁìáëéÜäá

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ÆÁ×ÁÑÏÕËÁ ÄÉÏÍ. ÁÂÑÁÌÏÐÏÕËÏÕ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÔÌÇÌ. ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ Á.Ô.Å.É. ÐÁÔÑÙÍ ÌÅËÏÓ ÓÕËËÏÃÏÕ ÅÐÉÓÔÇÌÏÍÙÍ ËÏÃÏÐÁÈÏËÏÃÙÍ - ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÕÔÙÍ ÅËËÁÄÏÓ ÅÐÉÓÔÇÌÏÍÉÊÏÓ ÓÕÍÅÑÃÁÔÇÓ ÊÅÊÕÊÁÌÅÁ ÍÏÌÏÕ ÇËÅÉÁÓ ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý ÍÅÁ ÄÉÅÕÈÕÍÓÇ - Ìáèéïý 5, Ðýñãïò ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ, ôçë.: 26210 34610 / 6971 993126 Óýìâáóç ìå üëá ôá ôáìåßá

ΛΟΓΟΠΕΔΙΚΟΙ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÁÊÇÓ ÅÊÐÁÉÄÅÕÓÇÓ

ÊÝíôñï ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ ðáéäéþí, åöÞâùí, åíçëßêùí ÅÑÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁ - ÅÉÄÉÊÇ ÁÃÙÃÇ - ØÕ×ÏËÏÃÉÊÇ ÕÐÏÓÔÇÑÉÎÇ ÓÕÌÂÏÕËÅÕÔÉÊÇ ÏÉÊÏÃÅÍÅÉÁÓ - ÌÁÈÇÓÉÁÊÇ ÕÐÏÓÔÇÑÉÎÇ

ÐÁÍÁÃÉÙÔÇÓ ×Ñ. ÓÔÁÈÏÐÏÕËÏÓ

ËÏÃÏÐÅÄÉÊÏÓ - ËÏÃÏÐÁÈÏËÏÃÏÓ Ð.Å. DIPLOMA ÅÉÄÉÊÇÓ ÁÃÙÃÇÓ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÈÅÑÁÐÅÕÔÇÓ ÃÉÁ ÁÔÏÌÁ ÌÅ ÅÉÄÉÊÅÓ ÁÍÁÃÊÅÓ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÏÕ ÅÎÙÔÅÑÉÊÏÕ (Speech and Language Pathologist) ÌÝëïò ôïõ Ðáíåëëçíßïõ Óõëëüãïõ Ëïãïðåäéêþí ÌÝëïò ôïõ Åëëçíéêïý Óõëëüãïõ ãéá ôçí Áöáóßá ÌÝëïò ôçò ÅëëçíéêÞò åôáéñåßáò Äõóëåîßáò ð. Åðéóôçìïíéêüò ÓõíåñãÜôçò ÊÅÊÕÊÁÌÅÁ Í. ÇËÅÉÁÓ ÅÑÃÁÓÉÁÊÇ ÅÌÐÅÉÑÉÁ ÓÅ ÊËÉÍÉÊÅÓ ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ ÔÏÕ ÅÎÙÔÅÑÉÊÏÕ ÊÁÉ ÊÅÐÅÐ ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇÓ Åéäéêüò óôç äéÜãíùóç èåñáðåßá äéáôáñá÷þí Ëüãïõ, ÖùíÞò, Ïìéëßáò, ÁêïÞò, Åðéêïéíùíßáò, ÃñáöÞò, ÁíÜãíùóçò ÄÅ×ÅÔÁÉ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ Óýìâáóç ìå üëá ôá ôáìåßá Óõíåñãáóßá ìå üëåò ôéò éáôñéêÝò åéäéêüôçôåò 28çò Ïêôùâñßïõ êáé Ìéáïýëç 1 Ðýñãïò (Â' Ïñïöïò) Ôçë./fax: 2621033880, 2625022285, Êéíçôü: 6977905430

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΙ

ÁÐÏÓÔÏËÏÐÏÕËÏÕ ÁËÅÎÁÍÄÑÁ

ÄÉÁÉÔÏËÏÃÏÓ-ÄÉÁÔÑÏÖÏËÏÃÏÓ -Ðôõ÷éïý÷ïò Á.Ô.Å.É. Èåó/íßêçò - ÅîåéäéêåõìÝíç óôéò äéáôñïöéêÝò äéáôáñá÷Ýò êáé ôçí ðá÷õóáñêßá (NCFED) - ÅðéóôçìïíéêÞ óõíåñãÜôçò ôçò ïìÜäáò Ìed-Nutrition - ÌÝëïò ôçò ¸íùóçò Äéáéôïëüãùí/Äéáôñïöïëüãùí ÅëëÜäïò ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý êáèçìåñéíÜ ðñùß: 9:00-14:00 êáé áðüãåõìá: 17:30-21:00 (åêôüò ÄåõôÝñáò êáé ÔåôÜñôçò áðüãåõìá) Äéåýèõíóç : Êïõñïãéáííïðïýëïõ 33 (ÁìáëéÜäá) Ôçë: 26220 38380 Êéí: 6937239362 www.apostolopoulou.gr, alnutric@gmail.com

ΓENIKHΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

Ðáíáãéþôçò Í. ÂáãéÜíáò GP, MD

ÅÉÄÉÊÅÕÌÅÍÏÓ ÉÁÔÑÏÓ ÃÅÍÉÊÇÓ - ÏÉÊÏÃÅÍÅÉÁÊÇÓ ÉÁÔÑÉÊÇÓ ÐñïëçðôéêÞ ÉáôñéêÞ - ÏéêïãåíåéáêÞ ÓõìâïõëåõôéêÞ Õãåßáò, Ñýèìéóç êáé ðáñáêïëïýèçóç ÷ñïíßùí íïóçìÜôùí, ÓõíôáãïãñÜöçóç öáñìÜêùí üëùí ôùí ðáèÞóåùí, Ðåñéðïßçóç êáôáêëßóåùí ôñáõìÜôùí, Åìâïëéáóìïß, ÔïðïèÝôçóç ÏõñïêáèåôÞñùí, Ñéíïãáóôñéêþí êáèåôÞñùí ê.ô.ë. ÐËÁÔÅÉÁ ËÁÆÁÑÁÊÇ (ÄÇÌÁÑ×ÅÉÏÕ)-ÁÌÁËÉÁÄÁ

(ÐÑÙÇÍ ÉÁÔÑÅÉÏ ÃÅÍ. ÉÁÔÑÏÕ ÌÐÑÉÓÔÏÃÉÁÍÍÇ ÃÅÙÑÃÉÏÕ)

ÔÇË: 2622021322 & 6977010128 E-mail: gp.vagianas@gmail.com ÙÑÅÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁÓ : ÐÑÙÉ: ÄÅÕÔ-ÐÁÑ: (8.30 - 13.30) & ÓÁÂÂ (10:00 - 12:00) ÁÐÏÃÅÕÌÁ : ÔÑÉÔÇ - ÐÅÌÐÔÇ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ (17.30 - 20.30) Óýìâáóç ìå ÅÔÁÁ (ÔÓÌÅÄÅ, ÔÓÁÕ, ÔÁÓ,ÔÁÍ) ê.ë.ð.

KYTTAΡΟΛΟΓΟΙ ÓÏÖÉÁ ÊÁÔÓÁÑÏÕ - ÁËÔÁÍÇ ÉÁÔÑÏÓ ÊÕÔÔÁÑÏËÏÃÏÓ ô. Éáôñüò Áíôéêáñêéíéêïý Íïóïêïìåßïõ Áèçíþí «ÁÃÉÏÓ ÓÁÂÂÁÓ»

 Ôåóô ÐáðáíéêïëÜïõ ÊõôôáñïëïãéêÝò åîåôÜóåéò ðôõÝëùí, ïýñùí & õãñþí ÐáñáêåíôÞóåéò ïñãÜíùí (èõñåïåéäïýò, ìáóôïý, ëåìöáäÝíùí, óéåëïãüíùí ê.ë.ð.) ÉÁÔÑÅÉÏ ÄåëçãéÜííç 17, ÁÌÁËÉÁÄÁ Ôçë. éáôñ.: 26220-38360, Êéíçôü: 697-2305520 Η σειρά είναι αλφαβητική

Πύργος Τερζή Αθηνά, Ερμού 63 (εφημερεύει-διανυκτερεύει 2621022532) Μιχαλοπούλου Ευγενία, Θεμιστοκλέους 10 (εφημερεύει 08.0015.00 26210- 25412) Αμαλιάδα Τσίκληρα Μαρία, Ερμού 27 (26220-27748 , 08.00 - 14.30 & 17.30 - όλη νύχτα), Φαρμακείο Μπουσδούκου, Αρχ. Ηλιδος 7 (26220-22260 08.00 - 17:30) Βάρδα Σπυρόπουλος Σπύρος (26230-71222) Ζαχάρω Ρηγόπουλος Γεώργιος (26250-33175) Κρέστενα Σκούφης Χρήστος (26250-24131)

Ανδραβίδα Κορομηλάς Νικόλος, (26230-54714) Πελόπιο Διαμαντόπουλος Βασίλειος (26240-31489) Γαστούνη Γιατράς Διονύσιος, (26230-32223) Λεχαινά Λευκαδίτης Δημήτριος (26230-22686) Τραγανό Κωνσταντίνου Διονύσιος (26230-61006) Αρχαία Ολυμπία Παπαβασιλείου Δημήτριος (26240-22000) Βαρθολομιό Μανιακούρα Ιφιγένεια, (26230-43890) ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ ΠΥΡΓΟΣ : Μουστάκη Αικατερίνη, Κολοκοτρώνη 2, τηλ. 26210-20500 κιν. 6944148486 ΑΜΑΛΙΑΔΑ: Θεοδωρόπουλος Βασίλειος, Ελ. Βενιζέλου 25, τηλ. 2622027484 κιν. 6932959524

ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ!


ΣΑΒΒΑΤΟ

Ήταν, είναι και θα είναι μοναδική στον κόσμο...

1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Την Αρχαία Ολυμπία επισκέφτηκε ο επίτιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου της Περούντζια της Ιταλίας Livio Rossetti

Πρωτοβουλία για τη παγκόσμια προβολή της Ολυμπίας Livio Rossetti: “να δημιουργηθεί ένας νέος ενθουσιασμός για την Ολυμπία”

Τ

ÐáñÜëëçëá ðñáãìáôïðïéÞèçêå óýóêåøç óôï äçìáñ÷åßï Όπως είπε ο Ιταλός πανεπιστημιακός στην σύσκεψη που ακολούθησε και στην οποία έλαβαν μέρος ο καθηγητής φιλοσοφίας Λεωνίδας Μπατζελιώτης , ο αναπληρωτής δήμαρχος Γιώργος Δεββές , ο πρόεδρος του ΔΣ Ηλιδας Απόστολος Λιώσης , και ο ειδικός συνεργάτης του δήμου Ηλιδας Βασίλης Καψής " η πρωτοβουλία θα πρέπει βοηθήσει ώστε να δημιουργηθεί ένας νέος ενθουσιασμός για την Ολυμπία!" Σύμφωνα με τον κ Rossetti "Οι δράσεις ανάδειξης της Ολυμπίας θα βασίζονται στο εξής τρί-

πτυχο: Α. Στην καθιέρωση Ημέρας με την ονομασία " ευχαριστούμε την Ολυμπία", όπου κάθε τέσσερα χρόνια θα πραγματοποιείται στην Αρχαία Ολυμπία γιορτή με την συμμετοχή πρωταθλητών. Οι πρωταθλητές που θα προσκαλούνται θα μπορεί να είναι και εν ενεργεία αλλά και παλαίμαχοι .Β. Στην απόδοση τιμής επιτίμου δημότη σε πρωταθλητές . Όπου θα δημιουργείται μεταξύ των αθλητών ο ανταγωνισμός ,η προσδοκία και η ελπίδα κάποια στιγμή να ανακηρυχθούν με την ύψιστη αυτή

ην Αρχαία Ολυμπία επισκέφτηκε την Παρασκευή το μεσημέρι ο επίτιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου της Περούντζια της Ιταλίας Livio Rossetti όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο της πόλης Θύμιο Κοτζιά . Σκοπός της προγραμματισμένης επίσκεψης του κ Rossetti ήταν η παρουσίαση " ενός ολοκληρωμένου σχεδίου δημιουργίας παγκόσμιου κινήματος για την Ολυμπία". τιμή. Γ. Στην Ίδρυση Μη Κερδοσκοπικού Ιδρύματος με μέλη του θεσμικούς και ιδιώτες που θα έχει την ευθύνη για την υλοποίηση της παραπάνω πρωτοβουλίας." Ακόμα ο κ Rossetti πρότεινε στο πλαίσιο των δράσεων αυτών να "δημιουργηθεί ένα χάλκινο μετάλλιο με την αναγραφή πάνω σ΄ αυτό της φράσης "σ' ευχαριστούμε Ολυμπία" . Το μετάλλιο θα αποτελεί ένα μικρό φόρο τιμής στις 292 Ολυμπιάδες που έλαβαν χώρα στα χρόνια της αρχαιότητας . Θα μπορεί να έχει και αύξοντα αριθμό και να δίνεται μόνο στην Ολυμπία από τον δήμαρχο της πόλης" . Τέλος ο κ Rossetti έκανε εκτενή ανάλυση και οικονομικών εσόδων μέσω της υλοποίησης του όλου εγχειρήματος. Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς αφού καλωσόρισε τον κ. Rossetti και τον ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία του είπε μεταξύ άλλων : " Διαβάσαμε την πρότασή σας στην επιστολή σας. Είδαμε πράγματι μια σοβαρή και σημαντική

πρωτοβουλία. Είχαμε όμως κάποιες επιφυλάξεις. Σήμερα όμως βλέπουμε με πόσο ενθουσιασμό μας περιγράψατε την πρόταση και αυτός ο ενθουσιασμός πέρασε και σε μας . Οπωσδήποτε έχουμε μια καταπληκτική ιδέα. Πρέπει όμως η ιδέα αυτή να στηριχθεί κατά την διάρκεια της υλοποίησης της να στηριχθεί σε γερά θεμέλια για να μην καταλήξει σε "φιάσκο". Είμαστε διατεθειμένοι να ξεκινήσουμε την προσπάθεια . Να προσέξουμε όμως στην προσπάθεια αυτή να προτάσσουμε την ιδέα και μετά τα οφέλη. Να διασώσουμε την ιδέα από την εμπορευματοποίησή της ".

Παρεμβάσεις Ο πρόεδρος του ΔΣ Ήλιδας Απόστολος Λιώσης τόνισε μεταξύ άλλων ότι "μόνο ένας Ιταλός θα μπορούσε να κάνει μια τέτοια πρόταση . Υπάρχει διάχυτος ο ελληνορωμαϊκός σύνδεσμος μεταξύ των δύο γειτονικών λαών . Η πρωτοβουλία του κ καθηγητή είναι

Ôçí Áñ÷áßá Ïëõìðßá åðéóêÝöôçêå ï åðßôéìïò êáèçãçôÞò ôïõ Ðáíåðéóôçìßïõ ôçò Ðåñïýíôæéá ôçò Éôáëßáò Livio Rossetti üðïõ åß÷å óõíÜíôçóç ìå ôïí äÞìáñ÷ï ôçò ðüëçò Èýìéï ÊïôæéÜ σπουδαία. Η υλοποίησή της μπορεί να βοηθηθεί και από τον υπουργό Πολιτισμού Κ Τζαβάρα αλλά και από την ανάγκη δημιουργίας Διεθνούς Πανεπιστημίου με έδρα την Ολυμπία. Μια πανεπιστημιακή έδρα του Πολιτισμού, της Ειρήνης της Εκεχειρίας. Άρα η κίνηση για μια παγκόσμια έδρα στην Ολυμπία είναι επιτακτική ανάγκη για την προώθηση της ιδέας." Ακόμα ο κ Λιώσης έκανε εκτενή αναφορά σε γεγονότα των συγχρόνων ολυμπιακών αγώνων όπως η αφή της ολυμπιακής φλόγας του 1936 κτλ. Ο καθηγητής φιλοσοφίας Λεωνίδας Μπατζελιώτης τόνισε ότι " η παγκοσμιοποίηση άλλαξε πολλά πράγματα ως προς την προσπάθεια που γίνονταν για την μόνιμη τέλεση των ολυμπιακών αγώνων στην Ελλάδα . Σήμερα λοιπόν και με βάση τα νέα δεδομένα η πρωτοβουλία για την διεξαγωγή πνευματικών αγώνων κάθε τέσσερα χρόνια είναι σημαντική και υπό προϋποθέσεις μπορεί να είναι και αποτελεσματική." Ο αναπληρωτής δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Δεββές τόνισε ότι "είναι ενθαρρυντικό και

σημαντικό που υπάρχουν πνευματικοί άνθρωποι που σκέπτονται πως θα αναδειχθεί η Ολυμπία. Οπωσδήποτε η πρόταση του Αποστόλη Λιώση για την δημιουργία Διεθνούς Πανεπιστημίου στην Ολυμπία είναι σημαντική. Την πρόταση όμως του κ Καθηγητή μπορούμε να την δούμε και αυτόνομα. Χρειάζεται όμως προσπάθεια και δουλειά.." Στην συνέχεια ο κ Δεββές τόνισε ότι ". Τέτοιες πρωτοβουλίες της έχει ανάγκη ο κόσμος. Και η Ολυμπία είναι ο πλέον κατάλληλος τόπος για τέτοιες πρωτοβουλίες . Πρέπει να τεθούν κανόνες που ο ανθρωπιστικός παράγοντας θα υπερέχει του λογιστικού και να συμφωνήσουν στο σκοπό κι άλλοι φορείς ώστε να είναι διεθνές" . Όπως τονίστηκε μεταξύ των συνομιλητών "ο πολύπλοκος μηχανισμός θα πρέπει να στηρίξει την προσπάθεια του μέσω της συλλογικής δράσης και στην εξασφάλιση της σύμφωνης γνώμης της ελληνικής Κυβέρνησης . Η δε προβολή της πρωτοβουλίας θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο στα μεγαλύτερα διεθνή μέσα ενημέρωσης" .

proti 1 dekembriou 2012  

proti tis ilias

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you