Page 1

Σιδηρόδρομος, Αεροδρόμιο, Σχέδιο Ανασυγκρότησης, Λιμάνια, Ολυμπία Οδός,Ταμείο Μολυβιάτη...Πόσες ακόμη ήττες;

ÓÁÂÂÁÔÏ 19 ÏÊÔÙÂÑÉÏÕ 2013

Ετος 12o

/

ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ: 3464

/ Τιμή: 50λ. / (Eκτός Νομού 1 Ευρώ)

ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ στην Ολυμπία >>

Ó. 6-7

ΧΑΡΙΑ

Βλέπουν τον γιατρό μία φορά τον μήνα

Ó.8-9

Αγώνας… δρόμου για γονείς και μαθητές! >>

Ó. 11

ΕΞΙΣΩΤΙΚΗ

ΣΕ ΣΤΡΕΦΙ - ΝΕΜΟΥΤΑ - ΦΟΛΟΗ

>>

Έρχεται και τρίτη δόση πληρωμής >>

Ó. 13

Κόροιβος-Αρκαδικός (5μ.μ.)

Για τη δεύτερη νίκη >> Ó. 23

Εικόνες ντροπής σε κολυμβητήριο και κλειστό του Πύργου >> Ó. 24


2

w w w . p r o t i n e w s . g r

“στάσις διανοίας”

Σχόλια-Άρθρα

/ ÓÜââáôï 19 Ïêôùâñßïõ 2013

Στις γειτονιές της Ηλείας ΠΥΡΓΟΣ

ΑΜΑΛΙΑΔΑ

Θα μπορούσε να έχει αναδειχθεί ως το πιο βρόμικο σιντριβάνι σε κεντρική πλατεία πόλης εκείνο που βρίσκεται έξω από το Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου. Δεν είναι μόνο η μυρωδιά και το χρώμα του νερού, αλλά και το γεγονός ότι κάποιοι έχουν πετάξει μέσα σε αυτό ένα σακίδιο ώμου, ρούχα και δεκάδες σκουπίδια. Η εικόνα είναι πραγματικά απογοητευτική.

Στην είσοδο της Αμαλιάδας. Η πρώτη γωνία ομόρφυνε με τον Ερυθρό Σταυρό ο οποίος διαμόρφωσε ένα εγκαταλελειμμένο οίκημα. Λίγο πιο δίπλα η Πυροσβεστική Υπηρεσία της πόλης με τους υπηρετούντες πάντα να διατηρούν το κτίριο σε άριστη κατάσταση. Στη μέση το διαλυμένο σπιτάκι που, από όσα γνωρίζω, ανήκει στον Δήμο Ήλιδας. Παραφωνία που πρέπει να διορθωθεί.

ΓΑΣΤΟΥΝΗ

ΖΑΧΑΡΩ

Σάρκα και οστά άρχισε να παίρνει η Βιβλιοθήκη της Γαστούνης, όπου πριν λίγες ημέρες ξεκίνησαν οι εργασίες από τον ανάδοχο του έργου. Με την ολοκλήρωση του έργου η Γαστούνη αλλά και γενικότερα ο Δήμος Πηνειού θα έχει ένα ξεχωριστό σημείο πολιτισμού, ενώ ταυτόχρονα θα αλλάξει και η είσοδος της πόλης από την πλευρά των Καβασίλων.

Η οικοδομική δραστηριότητα έχει σημειώσει καθίζηση και στην περιοχή της Ζαχάρως, όπου οι επαγγελματίες του κλάδου δίνουν καθημερινή μάχη, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.Ανάμεσά τους και ο κ. Χρίστος Πετρόπουλος, ο οποίος όμως μέσα στην πολύ δύσκολη καθημερινή βιοπάλη, δε χάνει την αισιοδοξία του, που άλλωστε είναι το μόνο "αντίδοτο" σε αυτή την κρίση…

Γράφει ο Πύρρων

Δημήτρης Δημητριάδης Αυτό που ονομάζουμε σήμερα κρίση, είναι μια κρίση που αφορά μια υπαρξιακή οντότητα μιας χώρας και ενός λαού. Δεν είναι μια κρίση μόνο οικονομική. Είναι ένα μεγάλο ερώτημα το αν αυτή η χώρα μπορεί να ζήσει συνεχίζοντας τον δρόμο που είχε. Δηλαδή αυτή η πολιορκία, η χιλιετής πολιορκία της χώρας από τον εχθρό, είναι μια αντίσταση στο καινούριο διότι τα πράγματα μέσα στη χώρα έχουν τελειώσει. Αυτός είναι ο θάνατός της και η χώρα δε δέχεται την αλλαγή, τη ριζική αλλαγή. Αρνείται τον άλλο εαυτό της και αυτό είναι θάνατος. Όπως ακριβώς συμβαίνει και σήμερα. Η άρνηση του να δούμε και να παραδεχτούμε ότι έχει κλείσει ένας ιστορικός κύκλος και ότι από τις όποιες συνέπειες πρέπει να περάσουμε σε κάτι άλλο. Βέβαια ταυτόχρονα η πραγματικότητα μας απογοητεύει γιατί συνεχώς βλέπουμε τις επαναλήψεις των επαναλήψεων. Φοβόμαστε να πάρουμε το ρίσκο του καινούριου, να παραδεχτούμε ότι κάποια πράγματα έχουν τελειώσει και αυτό δεν είναι ούτε αρνητικό, ούτε πεσιμιστικό, ούτε τίποτα. Είναι ελπιδοφόρο. Μόνο αυτό είναι ελπιδοφόρο. Αυτό θα δώσει ώθηση για ξεκίνημα. Φοβάμαι πως μια μεγάλη μερίδα των "επαναστατημένων" ζητούν την επαναφορά στο πριν. Στο βόλεμα. Δεν τους ενδιαφέρει τίποτα άλλο μόνο αυτό. Αυτό για μένα είναι ότι πιο σκοτεινό και απαισιόδοξο. Για παράδειγμα, αυτός ο μονόλογος που έχει το "Πεθαίνω σαν χώρα" στο τέλος του, είναι ακριβώς αυτό. Η στενόμυαλη οπτική των ανθρώπων. Αυτό συμβαίνει γιατί η πώρωση και η διαφθορά έχει πια φτάσει μέχρι το μεδούλι και οι άνθρωποι δεν έχουν άλλο στόχο ζωής παρά την καλοπέραση. Και τίποτα άλλο. Ο Δημήτρης Δημητριάδης έχει προσφέρει και εξακολουθεί να μας προσφέρει ένα έργο αβυσσαλέο, δύσκολο, δύσπεπτο, πλούσιο, ατέλειωτο, φτιαγμένο από λέξεις που πέφτουν σαν σφυροκοπήματα στα αυτιά του αποδέκτη τους, εξαναγκάζοντάς τον σε ένα είδος ακούσιας ή εκούσιας σωτήριας, αποξένωσης από τον εαυτό του και από καθετί οικείο. Είναι υπεύθυνος για μία από τις συγκλονιστικότερες θεατρικές, ποιητικές, λογοτεχνικές γραφές, η οποία έχει μεταφραστεί και εξακολουθεί να μεταφράζεται σε όλες τις ευρωπαϊκές γλώσσες, εσχάτως και στα αραβικά.

Ιδιοκτησία: ΠΡΩΤΗ Εκδοτική ΑΕ Εκδότης: Περικλής Μεταξάς Διευθυντής: Δημήτρης Ζιάκας Δημοσιογράφοι: Αννα Αγγελίδου, Κώστας Γιάλπας, Βάσω Κοκκινογένη, Θοδωρής Λάμπρος Αθλητικό: Μιχάλης Δημητρόπουλος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Σοφοκλής Φραγκογιαννόπουλος Διεύθυνση Eμπορικού Τμήματος: Γιάννης Βενιζέλος Πύργος - Ρήγα Φεραίου 113 (έναντι Δ.Ο.Υ. Πύργου-Πάροδος Forum) ΤΚ: 27100 - Κωδικός:6603 Τηλ.: 26210-40100, Fax: 26210-40107 Fax Συντακτών: 26210-40106 E-M Mail: protinews@otenet.gr, protisales@protinews.gr website:www.protinews.gr Αμαλιάδα - Καποδιστρίου 2, ΤΚ: 27200 Τηλ.: 26220-38290-1, Fax: 26220-38291 E-M Mail: protiama@otenet.gr Στο λογότυπο της εφημερίδας απεικονίζεται ο Δίας του Φειδία, από νόμισμα των Ηλείων. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα. Χειρόγραφα συνεργατών και επιστολές που δημοσιεύτηκαν ή όχι, δεν επιστρέφονται.

-ολογήματα "Οι επαναστάσεις είναι οι ατμομηχανές της ιστορίας" Καρλ Μαρξ ( 1818-1883 , Γερμανός φιλόσοφος)

Πάνω Βασίλης Ζαχαρόπουλος Γιατί σε μια εποχή που τα χρήματα έχουν "εξαφανιστεί" βρίσκει τον τρόπο να πληρώνει τις οφειλές του Δήμου Ήλιδας.

Κάτω Σούλα Τζίνη Γιατί έχει "χαθεί". Αν και εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος Πύργου, έχει να εμφανιστεί σε συνεδρίαση αρκετό καιρό.


/ ÓÜââáôï 19 Ïêôùâñßïõ 2013

Σχόλια-Άρθρα

Το Βήμα του ΠΟΛΙΤΗ Τι λένε για:

Τα σημαντικότερα προβλήματα στην πρωτεύουσα του Νομού Ηλείας

Κων. Μπερούκας

Ευθ. Σορβατζιώτης

Σωτήρης Μπίθας

Νίκος Κούρτης

"Η δημοτική αρχή θα πρέπει να βρει αποτελεσματική λύση για να μην "πνιγόμαστε από τα σκουπίδια. Επίσης θα πρέπει να καθαρίσουν τα φρεάτια για να μην υπάρχουν πλημμύρες και να επισκευάσουν τις λακκούβες στους δρόμους."

"Το μεγάλο και σημαντικό πρόβλημα που έχει η πόλη είναι τα σκουπίδια που απειλούν όλους μας. Επιβάλλεται να βρεθεί λύση. Θα πρέπει να πάρουν ισχυρά μέτρα και σύντομα. Δε μπορεί η πρωτεύουσα του Νομού να είναι γεμάτη σκουπίδια."

"Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι οδικοί άξονες για την πρόσβαση στον Πύργο. Αυτό έχει ως συνέπεια όλο και λιγότεροι να αποφασίζουν να έρθουν στην Πρωτεύουσα του Νομού, ενώ παράλληλα υπάρχει και σοβαρή έλλειψη αγοραστικής δύναμης."

"Η πόλη έχει σοβαρή έλλειψη αστυνόμευσης. Υπάρχουν φορές που βλέπεις ανθρώπους που προσπαθούν να κλέψουν καθώς κυκλοφορούν και επικίνδυνοι αλλοδαποί. Θα πρέπει να υπάρχει ασφάλεια για τους καταστηματάρχες και τους πολίτες στην πόλη."

Τα παράπονα στον Δήμαρχο και όχι μόνο... ΠΥΡΓΟΣ: Στα σκοτάδια οι κάτοικοι Σε πολλές περιοχές της πόλης του Πύργου επικρατεί φόβος όταν πέφτει το σκοτάδι, καθώς μπορεί να υπάρχουν κολώνες ηλεκτροφωτισμού, αλλά οι λάμπες έχουν καεί εδώ και πολύ καιρό και κανείς δεν έχει έρθει να τις αλλάξει. Πολλές φορές οι κάτοικοι έχουν απευθυνθεί στις τεχνικές υπηρεσίες και η απάντηση που λαμβάνουν είναι ότι αυτή τη στιγμή δε μπορεί να γίνει η αλλαγή των λαμπτήρων. Μήπως τελικά να θεσπιζόταν ένα ειδικό κονδύλι για λαμπτήρες, γιατί τουλάχιστον στον Δήμο Πύργου είναι είδος προς εξαφάνιση;

ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ: Ασυντήρητα τα γήπεδα των χωριών Το σημερινό παράπονο έρχεται από κατοίκους αρκετών χωριών του Δήμου Ήλιδας, που δεν τους αρέσει ιδιαίτερα η

κατάσταση που επικρατεί στα γήπεδα των χωριών. Μπορεί, όπως τονίζουν, το γήπεδο της Αμαλιάδας να είναι σε ιδιαιτέρως καλή κατάσταση, δε συμβαίνει ωστόσο το ίδιο και με τα γήπεδα αρκετών χωριών. Οι πολίτες ζητούν από τη Δημοτική Αρχή να "ρίξει μια ματιά" και προς τα χωριά γιατί, όπως αναφέρουν, και τα παιδιά που παίζουν εκεί έχουν ψυχή.

ΣΙΜΟΠΟΥΛΟ: Αδιάβατοι αγροτικοί δρόμοι Έντονα είναι τα παράπονα αγροτών και κτηνοτρόφων από το Σιμόπουλο και τους οικισμούς τους αφού, όπως ανέφεραν, στην "ΠΡΩΤΗ" σε αρκετά σημεία οι αγροτικοί δρόμοι είναι αδιάβατοι με αποτέλεσμα να μη μπορούν να προσεγγίσουν τις περιουσίες τους. Σημειώνουν δε ότι τα μηχανήματα του Δήμου Ήλίδας μπορεί να έστρωσαν τους δρόμους, αν όμως δεν πέσει και χαλίκι, δε μπορούν να κινηθούν σε αυτούς.

Στείλτε και εσείς τα παράπονά σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση paraponadimarxos@gmail.com ή τηλεφωνείστε μας στα τηλ. 26210-40100 (ΠΥΡΓΟΣ), 26220-38290 (ΑΜΑΛΙΑΔΑ-ΚΑΜΠΟΣ) και η “ΠΡΩΤΗ” θα τα δημοσιεύσει

w w w . p r o t i n e w s . g r

3

Μαξίμου, ενταύθα

Καλημέρα κ. Πρόεδρε

Υποβρύχιες διαρροές Εδώ ο κόσμος χάνεται και στην κορυφή της κυβέρνησης επιδίδονται σε κλεφτοπόλεμο, άλλοτε με επίσημες δηλώσεις και άλλοτε με διαρροές "κύκλων" και "πηγών". Πότε του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου εναντίον του υπουργού Εθνικής Αμύνης Δημήτρη Αβραμόπουλου και τούμπαλιν. Και στη μέση το "περιβάλλον" του πρωθυπουργού και οι "πήγες" του μεγάρου Μαξίμου να επιδίδονται σε ασκήσεις ισορροπίας και κατευνασμού, αλλα χωρίς να ξεκαθαρίζουν την κατάσταση. Η ιστορία με τις παραγγελίες των υποβρυχίων και την πώληση των ελληνικών ναυπηγείων που ειχαν αναλάβει ένα σημαντικό μέρος από την υλοποίηση του προγράμματος, είναι μια ιστορία κραυγαλέων σκανδάλων. Των οποίων τις συνέπειες θα πληρώνουν οι φορολογούμενοι για δυο γενεές ακόμη. Σκανδάλων που κληροδότησε στις επόμενες κυβερνήσεις ο κατάδικος Τσοχατζόπουλος. Και δεν εξαγνίζονται με τη διαδικασία που ακολούθησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, προσδίδοντάς τους ισχύ νόμου και όχι απλής σύμβασης. Όπως έκανε δηλαδή παλιότερα και με τον άθλιο νόμο "περί ευθύνης υπουργών", που τον μετέτρεψε σε συνταγματική διάταξη, "νομιμοποιώντας" το προκλητικό καθεστώς της ταχύτατης παραγραφής, μέσα από κοινοβουλευτικά τερτίπια. Είναι αδιανόητο για τον μέσο πολίτη, αυτόν που, όπως παραδέχεται εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών, μιλώντας στους "Φαϊνάνσιαλ Τάϊμς" του Λονδίνου, "έχασε το ένα τρίτο του οικογενειακού εισοδήματός του" από την ώρα που μπήκαμε στο μνημόνιο, ο μεν Τσοχατζόπουλος να είναι στη φυλακή, τα δε ανομήματα που μας άφησε πίσω του να παραμένουν στο απυρόβλητο, να εξασφαλίζουν ασυλία. Είναι αδιανόητο και προκλητικώς απαράδεκτο να γίνεται αντικείμενο ενδοκυβερνητικών παζαριών και αλληλοεκβιασμών, το αν θα μάθουμε την αλήθεια για το σκάνδαλο των υποβρυχίων, με αφορμή το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση αυτή. Ο κ. Βενιζέλος αξιώνει από το κόμμα με το οποίο συγκυβερνά, τη Νέα Δημοκρατία, η οποία μάλιστα είχε καταψηφίσει και καταγγείλει εκείνο το νομοθετικό του ανοσιούργημα, να κάνει …το κορόιδο. Με το επιχείρημα ότι τώρα που είναι "συνεταιράκια" δε συμφέρει κανέναν να σκαλίζει την υπόθεση. Και με την εκπληκτικής "ηθικής" θεωρία ότι οι υπουργοί πρέπει πάντα να λένε όχι στην αντιπολίτευση, διότι αποστολή τους δεν είναι να είναι "ευχάριστοι στην αντιπολίτευση", αλλα μόνο στην κυβέρνηση. Και αφού αυτός είναι ο δεύτερος κορυφαίος της κυβέρνησης να το βουλώνουν όταν ενοχλείται. Αξιοθαύμαστα πολιτικά ήθη. Και ακριβά πληρωμένα από τους πολίτες. Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ www.massavetas.gr


4

w w w . p r o t i n e w s . g r

Σχόλια / Παραπολιτικά

/ ÓÜââáôï 19 Ïêôùâñßïõ 2013

Καλά… αντανακλαστικά Γράφει ο Θοδωρής Λάμπρος thlabros@hotmail.com Στοιχεία για το μισθολογικό κόστος υπαλλήλων τους διαβίβασαν στη Βουλή 12 από τα 18 υπουργεία, στα οποία είχε κατατεθεί ερώτηση.Την ερώτηση είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κουτσογιαννακόπουλος, ζητώντας από κάθε υπουργείο να απαντήσει ποιος είναι ο μέσος μισθός για κάθε κατηγορία υπαλλήλων που απασχολούνται αλλά και ποιος είναι ο μέσος μισθός στους φορείς, τους οργανισμούς και τα νομικά πρόσωπα που εντάσσονται σε κάθε υπουργείο. Ανάμεσα στα υπουργεία που δεν έστειλαν τα στοιχεία για τους μισθούς των υπαλλήλων που απασχολούν είναι και τα υπουργεία Οικονομικών, Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, ενώ δε διαβιβάστηκαν τα στοιχεία για τους μισθούς 3.737 δικαστικών λειτουργών. Συγκεντρωτικά στοιχεία απέστειλε και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. Συγκεκριμένα είναι ενδεικτικά τα στοιχεία για τους μισθούς στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων που δείχνουν ότι στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων, σε υπάλληλο Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) ο μέσος μισθός είναι 2.345,23 ευρώ, υπάλληλος ΤΕ παίρνει μισθό 1.964,25 ευρώ, υπάλληλος ΔΕ παίρνει μισθό 1.557,84 ευρώ, υπάλληλος ΥΕ 1.383,64 ευρώ και υπάλληλος ειδικών προσόντων παίρνει μέσο μισθό 2.928,06 ευρώ. Προσέξτε παρακαλώ τα νούμερα. Ο υπάλληλος Δημόσιας Εκπαίδευσης παίρνει μέσο μισθό 1.557,84 ευρώ, ο υπάλληλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης παίρνει μισθό 1.383,64 ευρώ και ο υπάλληλος ειδικών προσόντων παίρνει μέσο μισθό 2.928,06 ευρώ. Αυτοί λοιπόν είναι οι μισθοί σε ένα από τα υπουργεία της χώρας όταν την ίδια ώρα στον ιδιωτικό τομέα οι απολύσεις δίνουν και παίρνουν, ο μέσος μισθός ενός ιδιωτικού υπαλλήλου δεν ξεπερνά τα 800 ευρώ και οι άνεργοι στη χώρα μας σχηματίζουν ουρές στην προσπάθειά τους να βρουν εργασία. Μετά απορούμε γιατί πιάσαμε πάτο σε αυτή τη χώρα;…

Στις 18 Οκτωβρίου του 1981, με σύνθημα "Αλλαγή" το ΠΑΣΟΚ ανέβηκε για πρώτη φορά στην εξουσία. Ο χαρισματικός ηγέτης του Ανδρέας Παπανδρέου και η "επανάσταση των ζιβάγκο" είχαν πάρει στα χέρια τους τη διακυβέρνηση της χώρας. Για τα επόμενα 32 χρόνια στην πολιτική σκηνή της χώρας κυριαρχούσαν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, κόμματα τα οποία εναλλάσσονταν και στην εξουσία. Σήμερα τα δυο αυτά κόμματα συγκατοικούν στην Κυβέρνηση και τα σενάρια να κατέβουν μαζί στις εκλογές δίνουν και παίρνουν. Πώς αλλάζουν οι καιροί; Κ. Γιάλπ.

Τη Δευτέρα αναμένεται να βρεθεί στο Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Δημητρέλλος, προκειμένου να δει από κοντά την κατάσταση που επικρατεί στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα. Βέβαια, έχει ήδη πάρει μία πρώτη "γεύση" από τα όσα του μετέφεραν από τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων. Μένει να δούμε το κατά πόσο θα μπορέσει να προωθήσει τα θέματα προς επίλυση, άσχετα εάν είναι ή όχι της αρμοδιότητάς του. Α. Αγγελ.

Παράπονα για τη δυσοσμία Οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες που διατηρούν καταστήματα στην είσοδο του Τραγανού κάνουν έντονα παράπονα για τη δυσοσμία που επικρατεί εξαιτίας, όπως οι ίδιοι τονίζουν, αποβλήτων. Κατά το παρελθόν το πρόβλημα έχει αναδειχθεί και έχει δει το φως της δημοσιότητας, αφού οι κάτοικοι είχαν αγανακτήσει με την κατάσταση. Για αρκετό διάστημα δεν αντιμετώπιζαν πρόβλημα, το οποίο όμως προέκυψε εκ νέου και οι κάτοικοι ζητούν να παρέμβουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί για να δουν από πού προέρχονται τα απόβλητα. Βασ. Κ.

Tou Πάνου Μαραγκού από το “Εθνος”’

Καθαρές κουβέντες

Στο "στόχαστρο", σύμφωνα με πληροφορίες, για το επόμενο κύμα διαθεσιμότητας μπαίνουν οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μετά τους Δημοτικούς Αστυνόμους η Κυβέρνηση ψάχνει τους επόμενους "διαθέσιμους" στους Δήμους. Στην Ηλεία υπάρχουν υπηρεσίες σε ΟΤΑ, όπου οι υπάλληλοι δεν αρκούν για να εξυπηρετήσουν τους πολίτες, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις -λίγες αλλά υπάρχουν- που οι αυτοδιοικητικοί αναγκάζονται να "βάλουν από την τσέπη τους" για να απασχολήσουν εργάτες, ώστε να μην είναι εκτεθειμένοι στους πολίτες τους. Τώρα, αν τα κυβερνητικά στελέχη θεωρούν ότι μπορούν να αποψιλώσουν κι άλλο τις υπηρεσίες των Δήμων, τι μπορεί να πει κανείς; Το πιο πιθανό είναι να είναι εκτός πραγματικότητας και να μην έχουν πάρει είδηση τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και οι Δήμοι. Βασ. Κ.

Χωρίς περιστροφές

"Καβάλα πάν στην εκκλησιά καβάλα προσκυνάνε" έλεγαν οι παλαιοί και μάλλον κάτι περισσότερο ήξεραν. Ο λόγος για εκείνους που θέλουν να βολευτούν και να αφήσουν το αυτοκίνητό τους έξω ακριβώς από το κατάστημα που θέλουν να κάνουν τις αγορές τους ή από τον χώρο που θέλουν να πάνε να πιουν τον καφέ τους. Οι μπάρες τόσο στην 28ης Οκτωβρίου όσο και δίπλα από τον Άγιο Νικόλαο επιδιορθώθηκαν χθες, αλλά δυστυχώς δεν άλλαξε η νοοτροπία των κατοίκων ούτε και των επισκεπτών αυτής της πόλης. Βέβαια σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές εποχές, εάν η τροχαία έβγαινε και έκοβε μερικές

κλήσεις για παράνομη στάθμευση στους οδηγούς, αυτό μάλλον θα "έτσουζε" αρκετά και θα μας έφταιγαν οι "κακοί" άνθρωποι, που θα είχαν κάνει σωστά τη δουλειά τους. Ας μην ξεχνάμε ότι για τον ανεφοδιασμό των καταστημάτων, που βρίσκονται μεταξύ των δύο πλατειών -Δικαστηρίου και Σάκη Καράγιωργα- ,υπάρχουν συγκεκριμένοι χρόνοι φορτοεκφόρτωσης από τις 6:00-9:30 το πρωί και από τις 2:30 έως τις 5:00 το απόγευμα. Κι όλα αυτά για όσους προσπαθούν να ξεχάσουν ότι ζούμε σε μία πόλη με ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις για όλους. Α. Αγγελ.


/ ÓÜââáôï 19 Ïêôùâñßïõ 2013

Σχόλια / Παραπολιτικά

w w w . p r o t i n e w s . g r

5

Ψιθυριστά ...και άλλα Θετική απάντηση

Ιδιαίτερες δυσκολίες αντιμετωπίζουν οι διερχόμενοι οδηγοί στον δρόμο Ρουπάκι- Αμαλιάδα, αφού η άναρχη βλάστηση που έχει αναπτυχθεί στα ακαθάριστα πρανή προκαλεί κινδύνους. Μετά και τις τελευταίες βροχοπτώσεις, σε αρκετά σημεία, καλάμια βρίσκονται επί του δρόμου, με αποτέλεσμα οι κίνδυνοι και τα προβλήματα για τους οδηγούς να αυξάνονται. Χτυπούν λοιπόν καμπανάκι στους αρμοδίους να προβούν σε εργασίες καθαρισμού, προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση πριν να είναι αργά και σημειωθούν ατυχήματα. Βασ. Κ.

Με τις επιχορηγήσεις τους μειωμένες κατά 250 εκατ. ευρώ θα κληθούν να λειτουργήσουν οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) το 2014, σύμφωνα με την ΚΕΔΕ. Η μείωση αυτή, όπως υποστηρίζει, σε συνδυασμό με μια σειρά άλλες μειώσεις εκτιμάται ότι θα αφαιρέσει τον ερχόμενο χρόνο από την αυτοδιοίκηση πόρους ύψους 250 εκατ. ευρώ. Πώς μπορούν οι Δήμοι να αναπτυχθούν, όταν οι επιχορηγήσεις τους θα "τσεκουρωθούν" από το 2014; Έτσι οραματίζεται την ανάπτυξη των ΟΤΑ η κυβέρνηση;… Θ. Λαμπ.

Άδικα περίμεναν την άφιξη της Όλγας Κεφαλογιάννη Ηλειακά στελέχη του "μπλε" στρατοπέδου για να της θέσουν από κοντά τις απόψεις τους για το θέμα της τουριστικής ανάπτυξης του Νομού. Οι πληροφορίες θέλουν μόνο τον Υπουργό Ναυτιλίας να κάνει ένα σύντομο πέρασμα από την περιοχή, γεγονός το οποίο απογοήτευσε αρκετούς. Το θέμα βέβαια δεν είναι το ποιος θα έρθει αλλά το τι θα κάνει για τον Νομό Ηλείας και ειδικότερα για το Κατάκολο, το οποίο αποτελεί μία από τις σημαντικότερες "πύλες" εισόδου τουριστών.

Ξεκαθαρίζει το τοπίο

Ανοιχτή "πληγή" το δημοψήφισμα…

Η προχθεσινή ανοιχτή συγκέντρωση των προέδρων, ύστερα από πρωτοβουλία του Χ. Χριστοδουλόπουλου, δείχνει πως σε ό,τι αφορά στον Δήμο Ήλιδας, η κατάσταση ξεκαθαρίζει. Η υποψηφιότητα του νυν αντιπεριφερειάρχη είναι δεδομένη και εντός των ημερών, από όσα γνωρίζω, θα ανακοινωθεί επίσημα στους δημότες. Οι πληροφορίες λένε, πως σύντομα θα "ανοίξουν τα χαρτιά τους" και οι έτεροι διεκδικητές.

Επισημάνσεις

Το σημαντικότερο ποτάμι της Πελοποννήσου και δη της Ηλείας είναι ο Αλφειός. Ας ελπίσουμε φέτος να μην πλημμυρίσει από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, γιατί διαφορετικά θα προξενήσει σοβαρές ζημιές σε παρόχθιες καλλιέργειες και ιδιοκτησίες Δήμων του νομού. Θ. Λαμπ.

Την περίμεναν αλλά τους την "έσκασε"

Όλοι οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων της λεγόμενης κάτω Πηνείας, δηλαδή από το Χάβαρι έως την Αμαλιάδα, συγκεντρώθηκαν, από ότι μαθαίνω, το βράδυ της Πέμπτης. Τη σύναξη είχε προκαλέσει ο Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος θέλησε με αυτό τον τρόπο να δει πόσοι εξ αυτών θα είναι μαζί του, αφού η απόφαση που έλαβε είναι οριστική και θα διεκδικήσει τον Δήμο Ήλιδας. Η απάντηση που πήρε από όλους, όπως μαθαίνω, ήταν θετική.

Ανοιχτό παραμένει για πολλά αιρετά στελέχη του Δήμου Αρχ. Ολυμπίας -και όχι μόνο- το ζήτημα του δημοψηφίσματος, σχετικά με το να ξαναγίνει αυτόνομος Δήμος η τοπική κοινότητα Αρχαίας Ολυμπίας. Το θέμα αυτό έχει μπει -τελευταίο- στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου την ερχόμενη εβδομάδα και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού εκτός των άλλων, η εξέλιξή του θα έχει σημαντικό πολιτικό κόστος για αρκετούς αιρετούς… Ο Ωτακουστής

"Κινητικότητα" παρατηρείται αυτή την εποχή για τα λουτρά αλλά και τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις, που έχει στη διάθεσή της η Ελληνική Εταιρεία Τουριστικών Ακινήτων στον Καϊάφα. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι μελέτες, που γίνονται από μηχανικούς, για τη μετατροπή του Καϊάφα σε τουριστικό πάρκο, όπως έχει προαναγγελθεί εδώ και χρόνια περίπου από την Εταιρεία. Από την άλλη πλευρά, ο Δήμος Ζαχάρως με συμπαραστάτη τον Σύνδεσμο Ιαματικών Πηγών Ελλάδος, προσπαθεί να πάρει υπό την ευθύνη του τη λειτουργία των λουτρών, με σκοπό την αναβάθμισή τους και την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών στην περιοχή. Ωστόσο, επειδή για πολλά χρόνια οι επαγγελματίες στο μέρος έχουν βαρεθεί να ακούνε για αξιοποιήσεις και αναβαθμίσεις, καλό θα είναι αυτή τη φορά να γίνει κάτι για τον πανέμορφο Καϊάφα, διότι η ευρύτερη περιοχή δυστυχώς μαραζώνει όλο και περισσότερο … Κ.Αντ.


6

Θέμα

w w w . p r o t i n e w s . g r

Αρχαία Ολυμπία

Σκουπίδια και πλημμύρες στο δημοτικό συμβούλιο

Σημαντικά προβλήματα που έχουν προκύψει στην περιοχή, όπως είναι τα σκουπίδια και η αντιπλημμυρική προστασία του Αλφειού, περιλαμβάνει η "ατζέντα" του δημοτικού συμβουλίου Αρχ. Ολυμπίας, το οποίο θα συνεδριάσει την ερχ. Τρίτη και ώρα 6:30 μ.μ. Μεταξύ άλλων τα σημαντικότερα θέματα που θα συζητηθούν έχουν ως εξής: Αποκομιδή - Εναπόθεση απορριμμάτων. Έργο αντιπλημμυρικής προστασίας Αλφειού ποταμού. Συζήτηση και λήψη απόφασης επί αιτήματος κατοίκων Τ.Κ Λιναριάς για τροποποίηση μελέτης οριοθέτησης Αλφειού ποταμού. Αποδοχή ένταξης της πράξης και έναρξη υλοποίησης του έργου "Τοπικό Σχέδιο απασχόλησης για την αναζωογόνηση των αγροτικών περιοχών της Ολυμπίας - ΠΑΣΙΘΕΑ" προγράμματος στο Ε.Π "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού". Συζήτηση και λήψη απόφασης για υποβολή πρότασης στο Τοπικό Πρόγραμμα προσέγγισης Leader του προγράμματος "Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2014". Συζήτηση και λήψη απόφασης επί αιτήσεως κατοίκων - δημοτών Τοπικής Κοινότητας Αρχαίας Ολυμπίας για την διεξαγωγή τοπικού δημοψηφίσματος με θέμα "Να ξαναγίνει η Τοπική Κοινότητα Αρχαίας Ολυμπίας αυτόνομος Δήμος".

Αγνωστοι είχαν αφαιρέσει 35 μ. ράγες

Εκτροχιάστηκε βαγόνι στο Λάππα Παραλίγο τραγωδία στην περιοχή Λάππα χθες νωρίς το πρωί, όταν εκτροχιάστηκε ένα βαγόνι. Σύμφωνα με πληροφορίες, εργαζόμενοι κινούνταν με βαγόνι στην περιοχή, προκειμένου να κάνουν εργασίες συντήρησης. Δεν γνώριζαν, όμως, ότι άγνωστοι είχαν αφαιρέσει περίπου 35 μέτρα από τις ράγες. Ετσι, όταν το βαγόνι έφτασε στο σημείο, τούμπαρε, χωρίς ευτυχώς τραγικά αποτελέσματα, καθώς οι εργαζόμενοι δεν τραυματίστηκε, εκτός από έναν που τραυματίστηκε ελαφρά.

/ ÓÜââáôï 19 Ïêôùâñßïõ 2013

ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ

“Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελ

Ìéá ðáíåðéóôçìéáêÞ ó÷ïëÞ óôçí Çëåßá êáé åéäéêÜ óôçí Áñ÷áßá Ïëõìðßá èá Þôáí ü,ôé êáëýôåñï. Áñêåß íá åêìåôáëëåõôïýìå ôï Brand Name ôçò êïéôßäáò ôùí Ïëõìðéáêþí áãþíùí.

Σ

το προσκήνιο επανέρχεται η ξεχασμένη πρόταση για την ίδρυση Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελληνικών Σπουδών με έδρα την Αρχαία Ολυμπία μετά από την σημαντική πρωτοβουλία που πήρε ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης με μπροστάρη τον πρόεδρο Νίκο Ζαρόκωστα. Η "ΠΡΩΤΗ" είχε αναδείξει με εκτενές ρεπορτάζ τον περασμένο Φεβρουάριο το συγκεκριμένο θέμα, όπου είχε τονίσει την αναγκαιότητα ίδρυσης πανεπιστημιακής σχολής στην Ολυμπία. Ο κ. Ζαρόκωστας σε συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα του συλλόγου Δημήτρη Μικελόπουλο και άλλα μέλη του συλλόγου απέστειλαν επιστολή προς τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, την Ζ' ΕΚΠΑ καθώς και τους βουλευτές του νομού στην οποία αναφέρουν την επιτακτική ανάγκη για δημιουργία Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελληνικών Σπουδών που θα έχει έδρα την κοιτίδα των Ολυμπια-

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Λάμπρος thlabros@hotmail.com κών αγώνων. Μάλιστα οι κ.κ Ζαρόκωστας και Μικελόπουλος τεκμηριώνουν την πρότασή τους αυτή τονίζοντας ότι υπάρχει νόμος κατά τη θητεία της τότε κυβέρνησης το 1996 που καθορίζει την ίδρυση Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελληνικών Σπουδών με έδρα την Αρχαία Ολυμπία. Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους

Επιστολή του συλλόγου στον Δήμο αλλά και στους βουλευτές Η “ΠΡΩΤΗ” είχε αναδείξει πρώτη το θέμα τον Φεβρουάριο του 2013 με εκτενές ρεπορτάζ "όπως γνωρίζετε, σύμφωνα με τον νόμο 2413/14.6.96, ΦΕΚ.Α. 124/17.6.96, ιδρύθηκε ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ, με σκοπό κυρίως τη φοίτηση και έρευνα σε θέματα Ελληνικής γλώσσας, του Ελληνικού Πολιτισμού, της ιστορίας και της Ορθόδοξης χριστιανικής παράδοσης καθώς και σε άλλα επιστημονικά θέματα που αναπτύσσονται στην Ελλάδα. Ως έδρα του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελληνικών Σπουδών καθορίστηκε η περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας. Δυστυχώς το Πανεπιστήμιο αυτό δε λειτούργησε ποτέ!

Στις μέρες μας με την οικονομική κρίση να χτυπάει καθημερινά τους εμπόρους και λοιπούς επαγγελματίες της Αρχαίας Ολυμπίας και της ευρύτερης περιοχής, η λειτουργία του Διεθνούς Πανεπιστημίου θα δώσει νέα πνοή και προοπτική στον τόπο. Ως Εμπορικός Σύλλογος Αρχαίας Ολυμπίας και γνωρίζοντας τις ανάγκες του τόπου μας πιστεύουμε πως η άμεση λειτουργία του πανεπιστημίου είναι μια πολλά υποσχόμενη επένδυση. Μπορείτε να φανταστείτε τα οφέλη: οικονομική ανάπτυξη του εμπορικού τομέα, εκμετάλλευση κατοικιών


Θέμα

/ ÓÜââáôï 19 Ïêôùâñßïõ 2013

w w w . p r o t i n e w s . g r

7

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

ληνικών Σπουδών με έδρα την Ολυμπία”

Ôï èÝìá Ýöåñáí îáíÜ óôï ðñïóêÞíéï ï ðñüåäñïò êáé áíôéðñüåäñïò ôïõ Åìðïñéêïý Óõëëüãïõ Áñ÷áßáò Ïëõìðßáò ê.ê Íßêïò Æáñüêùóôáò êáé ÄçìÞôñçò Ìéêåëüðïõëïò ðïõ áðÝóôåéëáí åðéóôïëÞ óôïí ÄÞìï Áñ÷áßáò Ïëõìðßáò, ôçí Æ' ÅÊÐÁ êáé ôïõò ÂïõëåõôÝò ôïõ íïìïý.

και εγκαταστάσεων, δημιουργία νέων επιχειρήσεων και θέσεων εργασίας, διακίνηση ιδεών και πολιτισμικών αξιών, βελτίωση του μορφωτικού επιπέδου του πληθυσμού, μείωση της μετοίκησης σε άλλες πόλεις ή και στο εξωτερικό και άλλα πολλά. Υπάρχουν ήδη προτάσεις Ελληνικών Πανεπιστημίων αλλά και ιδρυμάτων του εξωτερικού για ίδρυση μεταπτυχιακών τμημάτων στην Αρχαία Ολυμπία! Η Αρχαία Ολυμπία θα έπρεπε να αποτελεί μόνιμη έδρα εγχώριων και διεθνών Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και να ακολουθήσουν κι άλλες σχολές σε όλη την Ηλεία, που υπολείπεται σε Πνευματικά Ιδρύματα, με προπομπό το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελληνικών Σπουδών. Παρακαλούμε να προβείτε στις απαιτούμενες διορθωτικές

ενέργειες (π.χ. μετατροπή του ιδρύματος από Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) σε Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) για να λειτουργήσει το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελληνικών Σπουδών στην Αρχαία Ολυμπία, έτσι ώστε να γίνει ενεργό κέντρο Πολιτισμού, όπως η ιστορία το επιβάλλει".

Πρωτοβουλία από Γιώργο Κοντογιάννη Αξίζει να σημειωθεί ότι πρωτοβουλία για την ίδρυση Διεθνούς Πανεπιστημίου στην Αρχαία Ολυμπία είχε πάρει και ο Βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ. Γιώργος Κοντογιάννης που είχε τονίσει την αναγκαιότητα λειτουργίας από χρόνια του συγκεκριμένου πανεπιστημίου, που να προωθεί τις αρχές του Ολυμπιακού Ιδεώ-

δους και τις αξίες που μπορούν να συνδυάσουν τον σύγχρονο αθλητισμό με το ολυμπιακό πνεύμα. Όπως ανέφερε στην "ΠΡΩΤΗ": "Στον σημερινό υπουργό Παιδείας έχω καταθέσει σειρά προτάσεων για ενίσχυση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ηλεία και αξιοποίηση της ιστορίας και του πολιτισμού του τόπου μας. Ανάμεσα στις προτάσεις που έχω καταθέσει στον κ. Αρβανιτόπουλο είναι και "η συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας με την ΔΟΕ και την Ολυμπιακή Ακαδημία για την καθιέρωση ενός μεταπτυχιακού τμήματος που θα αφορά στην διδασκαλία της Ολυμπιακής Ιστορίας και του Ολυμπιακού Ιδεώδους, από το οποίο σταδιακά θα πρέπει να περάσουν όλοι οι προπονητές αθλητών που μετέχουν σε Ολυμπιακούς

σχολής στην Ολυμπία απασχοΤο θέμα ίδρυσης πανεπιστημιακής ρξε και σχετικός νόμος για το λεί τον τόπο από το 1996 όταν υπή ν 18 ολόκληρα χρόνια και το θέμα. Από τότε μέχρι σήμερα πέρασα υδών παρέμεινε όνειρο θεΔιεθνές Πανεπιστήμιο Ελληνικών Σπο νο θέμα είναι πιο επίκαιρο αρινής νυκτός. Σήμερα το συγκεκριμέ "βαλτώσει" πτυξιακά ζητήματα του νομού έχουν πό ποτέ. Την ώρα που τα μεγάλα ανα εταλλευτούμε είναι ευκαιρία τουλάχιστον να εκμ και δε διαφαίνεται φως στο τούνελ, επιστημιακή ς και να δημιουργήσουμε μια παν το Brand Name της Αρχαίας Ολυμπία μπροστάρηυν μπο την προσπάθεια θα πρέπει να σχολή στην Ολυμπία. Σε αυτή όμως όλα αυτά που υ και οι αιρετοί μας "άρχοντες", δες οι παραγωγικές δυνάμεις του τόπο ειριστούν ελικότητα και ανικανότητα στο να διαχ τα χρόνια επέδειξαν αδιαφορία, νωχ ευση και ρχει τώρα ρεαλιστικό σχέδιο, συστράτ το συγκεκριμένο θέμα. Αρκεί να υπά ομοψυχία για τον κοινό σκοπό. Αγώνες". Δυστυχώς μέχρι σήμερα ακολουθήθηκαν κοντόφθαλμες πολιτικές, με αποτέλεσμα ο νομός Ηλείας να είναι από τους ελάχιστους στην Ελλάδα που δε διαθέτει οποιοδήποτε τμήμα ΑΕΙ. Σήμερα βιώνουμε μια μοναδική κρίση, που μας αναγκάζει να βλέπουμε τα πάντα από μια άλλη σκοπιά. Στο χέρι μας είναι να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία προς όφελος του τόπου μας".

Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας: “Μόνιμος και σταθερός στόχος της Ολυμπίας από το 1996” Για το θέμα της ίδρυσης Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελληνικών Σπουδών στην Αρχαία Ολυμπία αναφέρ-

θηκε και ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς που τόνισε ότι η ίδρυση Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελληνικών Σπουδών στην Αρχαία Ολυμπία αποτελεί μόνιμο και σταθερό στόχο της Ολυμπίας από το 1996. Η Δημοτική αρχή, όπως ανέφερε βρίσκεται σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Πατρών, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας καθώς και με τον υπουργό πολιτισμού με σκοπό να παραχωρηθεί στον Δήμο το κτίριο "ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ", που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης, προκειμένου να λειτουργήσει ως χώρος εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και θα αποτελέσει τον προπομπό, ώστε ο τόπος με το απαιτούμενο κύρος να θέσει το θέμα της μόνιμης λειτουργίας πανεπιστημιακής σχολής

στην Ολυμπία, είτε στα πλαίσια του εθνικού σχεδιασμού από το υπουργείο παιδείας είτε ως Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελληνικών Σπουδών, όπως είχε καθοριστεί με νόμο από το 1996". Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα ίδρυσης Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελληνικών Σπουδών στην Αρχαία Ολυμπία είχε επαναφέρει στο προσκήνιο και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ζαχάρως Αργύρης Παύλος, τονίζοντας τον νόμο του 1996 που είχε δημοσιευτεί στην εφημερίδα της κυβέρνησης για το θέμα. Επίσης, είχε τονίσει ότι με την ίδρυση του πανεπιστημίου στην Ολυμπία ο νομός θα ξεφύγει από τις όποιες τοπικιστικές αντιλήψεις και διαφορές. Αν δηλαδή έδρα θα έχει το ΤΕΙ τον Πύργο ή την Αμαλιάδα


8

Ρεπορτάζ

w w w . p r o t i n e w s . g r

Οι δικαιούχοι για το πετρέλαιο θέρμανσης

Στα 35 λεπτά το λίτρο η επιδότηση

/ ÓÜââáôï 19 Ïêôùâñßïõ 2013

Χαριά

Βλέπουν τον γιατρό Ïé êê. Ðáíáãéþôçò êáé ÈïäùñÞò Èåïäùñüðïõëïò êáèþò êáé ç Êùíóôáíôßíá Ëáìðñïðïýëïõ ðåñéìÝíïõí õðïìïíåôéêÜ íá ãñÜøïõí ôá öÜñìáêá ôïõ ìÞíá. "Ï áãñïôéêüò éáôñüò Ýñ÷åôáé ìßá öïñÜ ôïí ìÞíá êáé ðåñéìÝíïõìå íá ãñÜøïõìå ôá öÜñìáêÜ ìáò" åðåóÞìáíáí ÷áñáêôçñéóôéêÜ ìéëþíôáò óôçí Ðñþôç. "Ï äñüìïò åßíáé éäéáßôåñá äýóêïëïò êáé áðü Áñâáíßôé, ðïõ åßíáé ðéï êïíôÜ, ìå äõóêïëßá ðåñíÜ Ýíá ü÷çìá. Èá ðñÝðåé íá êÜíïõí êÜôé êáé ãéá åìÜò ðïõ æïýìå åäþ".

Την οριστική απόφαση για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Το επίδομα θα ανέλθει σε 170 εκατ. ευρώ το 2013, ποσό που θα διευρυνθεί σε 190 εκατ. ευρώ το 2014, και 210 ετησίως από το 2015 και μετά και θα καταβληθεί βάσει εισοδηματικών κριτηρίων και κριτηρίων ακίνητης περιουσίας. Στην απόφαση προβλέπεται η αύξηση του επιδόματος θέρμανσης στα 35 λεπτά το λίτρο από 28 λεπτά πέρυσι και η προκαταβολή του 25% του ποσού στους δικαιούχους. Παράλληλα περιγράφονται τα βήματα για την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης καταβολής του είτε από φορολογούμενους που διαμένουν σε μονοκατοικίες είτε από τους διαχειριστές των πολυκατοικιών. Το επίδομα θα καταβάλλεται εντός 20 ημερών από την υποβολή των δικαιολογητικών. Σημειώνεται ότι η αίτηση θα υποβάλλεται μέσω του TAXIS net όταν θα ενεργοποιηθεί η ειδική εφαρμογή σ αυτό, κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Δημοτικό Συμβούλιο Ζαχάρως

Έκτακτη συνεδρίαση για τα σκουπίδια Για την ερχόμενη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου στις 8 μ.μ. ορίστηκε χθες η έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ζαχάρως, η οποία έχει σαν βασικό θέμα το πρόβλημα που ανέκυψε με τα σκουπίδια στην περιοχή. Αρχικά λόγω του επείγοντος είχε αναφερθεί εκ μέρους του προεδρείου του Δ.Σ. ότι η έκτακτη συνεδρίαση θα γινόταν χθες, αλλά τελικά άλλαξε η ημερομηνία με σκοπό την ευρύτερη απαρτία των δημοτικών συμβούλων…

Κομμένος εδώ και δύο χρόνια ο δρόμος από Χαριά προς Αρβανίτι

Α

γανακτισμένοι δηλώνουν οι κάβάζουν το χέρι τοικοι της Χαριάς, καθώς δεν στην "τσέπη" ακόμα και για να καλύείναι λίγες οι φορές που αναψουν την ανάγκη τους αυτή. Την ίδια γκάζονται να βάλουν το χέρι στην στιγμή ο δρόμος, ο οποίος ενώνει τη τσέπη για να πληρώσουν τα φάρμακά Χαριά με το Αβρανίτι έχει εγκαταλειτους. Γιατρός έρχεται μόνο μία φορά φτεί και το λεωφορείο του ΚΤΕΛ αναΤης Άννας Αγγελίδου τον μήνα και καλείται να εξυπηρετήγκαστικά ακολουθεί τον δρόμο από anagelidou@yahoo.gr σει όλο το χωριό. Αυτό έχει ως συνέΣόπι προς το χωριό κάνοντας "κύκλο". πεια όλοι όσοι αρρωστήσουν κάποια άλλη μέρα ή Οι κάτοικοι μιλώντας στην "Πρώτη" τόνισαν ότι εεκείνοι που δε θα μπορέσουν να πάνε να γρά- δώ και δύο περίπου χρόνια κανείς δεν έχει δείξει ψουν τα φάρμακά τους τη μέρα που ο γιατρός το παραμικρό ενδιαφέρον για την κατάσταση που βρίσκεται εκεί να κατεβαίνουν στον Πύργο και να επικρατεί στο χωριό. Παναγιώτης Τσαπαρδώνης - πρόεδρος Χαριάς

Αθανάσιος Καρκούλιας "Τα πράγματα είναι δύσκολα ιδιαίτερα τον χειμώνα. Το πρόβλημα του δρόμου δεν το έχει κοιτάξει κανείς με λίγη ευαισθησία όλο αυτό το διάστημα. Θα πρέπει όμως κάτι να γίνει, καθώς στο χωριό μένουν μόνιμα άνθρωποι και τα παιδιά πάνε στο σχολείο και ταλαιπωρούνται."

"Το μεγαλύτερο πρόβλημα του χωριού είναι ο δρόμος. Εδώ και δύο χρόνια που έχουν γίνει οι κατολισθήσεις και είχαν έρθει μηχανικοί, μας είπαν ότι πρέπει να γίνουν μελέτες και νέα χάραξη. Έκτοτε κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί και δεν μας έχει ενημερώσει. Μόνο η ταλαιπωρία των κατοίκων που μένουν μόνιμα εδώ έχει μείνει. Ούτε καν τους αγροτικούς δρόμους δεν έχουν κοιτάξει να φτιάξουν, να ρίξουν λίγο χαλίκι για να μπορέσουν να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι του χωριού."


/ ÓÜââáôï 19 Ïêôùâñßïõ 2013

Ρεπορτάζ

μία φορά τον μήνα Κώστας Κουρκουμέλης

Διονύσης Κολόσακας

"Ο δρόμος προς το Αρβανίτι δεν περνάει με το λεωφορείο, ενώ για κάποιον ο οποίος δεν ξέρει ότι υπάρχει πρόβλημα, το σημείο που έχει υποστεί καθίζηση είναι επικίνδυνο. Όσοι έχουν δικά τους αυτοκίνητα μπορούν να εξυπηρετηθούν, ενώ οι υπόλοιποι θα πρέπει να πάνε με κάποιον συγχωριανό τους σε διπλανό χωριό ή στον Πύργο ή να ταλαιπωρηθούν με το λεωφορείο."

"Το πιο μεγάλο πρόβλημα είναι εκείνο του δρόμου που περνάει ιδιαίτερα δύσκολα, ενώ εάν υπάρξει και νέα καθίζηση, τότε είναι πολύ πιθανό να μη μπορούν ούτε τα ΙΧ να περάσουν. Κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί και κανείς δε μας έχει πει τι τελικά θα γίνει και αν θα γίνει κάτι. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι με τους ηλικιωμένους, οι οποίοι είναι πιο δύσκολο να εξυπηρετηθούν κάπου αλλού." ."

Βλάσης Αγριδιώτης "Πολλά είναι τα προβλήματα. Πρώτο και κύριο είναι εκείνο του δρόμου που έχει πάθει ζημιά εδώ και δύο χρόνια τουλάχιστον. Οι ηλικιωμένοι έχουν πρόβλημα και με το θέμα των φαρμάκων τους, αφού αγροτικός ιατρός έρχεται μόνο μία φορά κάθε μήνα. Παράλληλα το θέμα της αγροτικής οδοποιίας έχει ξεχαστεί τελείως και θα πρέπει να γίνει κάτι ώστε να μπορεί ο κόσμος να πηγαίνει στις περιουσίες του."

Θεοδώρα Κούβελα "Τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα. Ο γιατρός έρχεται μόλις μία φορά τον μήνα και εάν δε μπορέσουμε εκείνη τη μέρα να γράψουμε τα φάρμακά μας θα πρέπει να τα πληρώσουμε από τη σύνταξη. Είναι μεγάλη ταλαιπωρία να πηγαίνουμε στα δίπλα χωριά για να γράψουμε φάρμακα

w w w . p r o t i n e w s . g r

9

Τα αιτήματα των τοπικών προέδρων να μη ρίχνονται στην “κάλαθο των αχρήστων” Του Παναγιώτη Σκαρτσιάρη υποψ. δημάρχου Αρχ. Ολυμπίας Αρκετές φορές οι εκπρόσωποι της επιτροπής προέδρων δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων Ελλάδος, έχουν θέσει στα αρμόδια αυτοδιοικητικά όργανα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από τα "κενά" του "Καλλικράτη", τονίζοντας παράλληλα ότι αποτελούν την καρδιά της τοπικής αυτοδιοίκησης. Με τον "Καλλικράτη" δυστυχώς δημιουργήθηκαν περισσότερα προβλήματα απ' ότι υπήρχαν στις κοινότητες, λόγω του ότι αποδυναμώθηκε ο ρόλος των προέδρων οι οποίοι αισθάνονται ότι παίζουν πλέον "διακοσμητικό" ρόλο στην αυτοδιοίκηση. Δικαιολογημένα αναφέρουν ότι έχουν γίνει ο "σάκος του μποξ" στις τοπικές κοινωνίες, διότι οι συμπολίτες τους τα βάζουν μαζί τους για τα προβλήματα του κάθε χωριού, μη γνωρίζοντας ότι το νομοθετικό πλαίσιο λειτουργεί δημαρχοκεντρικά, με αποτέλεσμα να μην "ακούγεται" η φωνή τους και να μη μπορούν να τιμήσουν την ψήφο των συμπολιτών τους. Ωστόσο, είναι ανάγκη να μπει μια τάξη στα αιτήματά τους, δηλαδή δεν μπορεί ο πρόεδρος να μεταφέρει κάποιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το χωριό του και να χάνεται στα γραφειοκρατικά γρανάζια των υπηρεσιών ή να ρίχνονται τα αιτήματά του στην "κάλαθο των αχρήστων"! Ο πρόεδρος είναι αιρετό πρόσωπο και έχουν υποχρέωση τα υψηλόβαθμα αιρετά πρόσωπα (δήμαρχος, αντιδήμαρχοι κ.α.) να δέχονται αυτοί τα αιτήματά του, να τα προωθούν αρμοδίως και να παρακολουθούν συγχρόνως την εξέλιξή τους. Χρειάζονται την έμπρακτη στήριξη και τον ανάλογο συντονισμό στις πρωτοβουλίες και δράσεις τους, για να υπάρξει ενδυνάμωση, αναβάθμιση και βελτίωση του θεσμού που εκπροσωπούν, οδηγώντας έτσι την αυτοδιοίκηση σε καλύτερα αποτελέσματα. Ωστόσο, πρέπει να υπάρξει θεσμική μεταφορά αρμοδιοτήτων στους προέδρους, διότι είναι οι πρώτοι που έρχονται αντιμέτωποι με τα τοπικά καθημερινά προβλήματα της κοινότητάς τους και με παρεμβάσεις τους μπορούν να μειωθούν σημαντικά οι δυσλειτουργίες στα χωριά τους.


10

Επικαιρότητα

w w w . p r o t i n e w s . g r

Νέα αλλαγή έρχεται στη συμμετοχή

“Χαράτσι” στα φάρμακα από τη Δευτέρα Νέα αλλαγή έρχεται από την Δευτέρα στη συμμετοχή στα φάρμακα των ασθενών, καθώς πλέον οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα πληρώνουν ολόκληρη την διαφορά μεταξύ ασφαλιστικής τιμής και λιανικής. Μέχρι πρόσφατα, την μισή διαφορά κατέβαλε ο ΕΟΠΥΥ, ωστόσο οι ασφαλισμένοι πλέον καλούνται να πληρώνουν ολόκληρη την διαφορά από την τιμή αποζημίωσης που δίνει ο ΕΟΠΥΥ μέχρι την τιμή που κοστίζει το φάρμακο στο ράφι, αναφέρει το iatropedia το οποίο επικαλείται υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2219/9-9-2013. Σε διαφορετική περίπτωση, οι ασφαλισμένοι μπορούν να επιλέξουν γενόσημα σκευάσματα για τα οποία πληρώνουν τη μισή συμμετοχή. Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος με κατ επείγουσα επιστολή του ζήτησε από τις αρμόδιες αρχές να δοθεί παράταση. Όπως σημειώνει ο πρόεδρος Κυριάκος Θεοδοσιάδης: "Πληροφορούμεθα από τις εταιρείες διαχείρισης προγραμμάτων φαρμακείων ότι δεν είναι τεχνικά εφικτό μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης 16/10/2013 να εγκατασταθούν στους Η/Υ των φαρμακείων οι αλλαγές που προκύπτουν με την υπουργική απόφαση και αλλάζει τον τρόπο συμμετοχής των ασφαλισμένων. Ενδεχόμενα λάθη που είναι πολύ πιθανό να εμφανισθούν εάν η διαδικασία γίνει χωρίς προηγουμένως να τεσταριστεί, θα πλήξουν την αξιοπιστία του συστήματος, αναγκαστικά θα επιβάλλει την αποσύνδεση των φαρμακείων από το σύστημα API, και κατ' επέκταση θα αδρανοποιήσει τους φορολογικούς μηχανισμούς έκδοσης αποδείξεων και τελικά θα οδηγηθούμε σ' ένα απέραντο αδιέξοδο".

/ ÓÜââáôï 19 Ïêôùâñßïõ 2013

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου και Περιχώρων

Τ

ην ανάγκη συσπείρωσης των συνταξιούχων στα σωματεία, προκειμένου να μπει "φρένο" στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης επεσήμαναν τα μέλη του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου και Περιχώρων κατά τη διάρκεια της Γενικής τους Συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Πύργου. Όπως επισημάνθηκε χαρακτηριστικά, ήδη έχει υπάρξει μείωση του ΕΚΑΣ της τάξης του 60% ενώ αναμένεται και περεταίρω μείωση των συντάξεων, γεγονός το οποίο θα οδηγήσει ακόμα περισσότερους συνταξιούχους σε αδιέξοδο.

Ïé êê. Ð. ÃéÜííáñïò êáé Ð. ÊáðáñÝëçò åíçìÝñùóáí ôïõò ðáñåõñéóêüìåíïõò ãéá ôéò ðåñéêïðÝò óôï óõíôáîéïäïôéêü êáé óôçí õãåßá.

Επί τάπητος συντάξεις, φάρμακα και πλειστηριασμοί Όπως τόνισε ο πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου και περιχώρων ,Παναγιώτης Γιάνναρος, στόχος είναι να ενημερωθούν όλοι οι συνταξιούχοι για τα βάρβαρα- αντιλαϊκά μέτρα που θα οδηγήσουν σε περεταίρω μείωση των συντάξεων. "Τα μέτρα τα οποία έρχονται αφορούν στον "σφαγιασμό" των συντάξεων. Η επικουρική σύνταξη καταργείται καθώς μετά το 60% μείωση ετοιμάζουν και νέα μείωση που θα υπερβεί το 20% με απώτερο σκοπό να εξαφανιστεί το ΕΚΑΣ. Άλλωστε δεν εγγυούνται ούτε το κράτος ούτε η Ε.Ε. για τις επικουρικές συντάξεις. Παράλληλα έρχεται σφαγιασμός και στις κύριες συντάξεις. Τα ασφαλιστικά

ÐëÞèïò ìåëþí ôïõ Óùìáôåßïõ Óõíôáîéïý÷ùí ÉÊÁ Ðýñãïõ êáé Ðåñé÷þñùí ðáñáêïëïýèçóáí ôç ÷èåóéíÞ óõãêÝíôñùóç- åíçìÝñùóç.

ταμεία είναι στο κόκκινο. Το ΙΚΑ για να δώσει τις συντάξεις του Οκτώβρη πήρε δανεικά από το ταμείο της ΔΕΗ και από το

ταμείο του ΟΤΕ. Τώρα εάν πάρουμε συντάξεις τον Νοέμβρη και τον Δεκέμβρη δεν ξέρει κανείς. Εκτός από την επίθεση στις συντάξεις υπάρχουν μεγάλες ανατροπές στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Θα επακολουθήσει κλείσιμο νοσοκομείου, μεγάλες αλλαγές στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αύξηση στα φάρμακα και θα έχουμε μόνο γενόσημα. Από 1/1/2014 θα έχουμε πλειστηριασμούς ακόμα και στην πρώτη κατοικία. Πρόβλημα θα έχουν και οι συνταξιούχοι αλλά και οι εργαζόμενοι με τη θέρμανση. Ο περισσότερος

κόσμος δεν έχει να βάλει πετρέλαιο και σε λίγο θα έχουμε θύματα από το κρύο. Εμείς καλούμε όλους τους συνταξιούχους να συστρατευτούν και να συσπειρωθούν γύρω από το σωματείο τους και όλοι μαζί να παλέψουμε για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και της εξουσίας. Μπροστά μας έχουμε την απεργιακή κινητοποίηση στις 6 Νοέμβρη. Οι συνταξιούχοι μαζί με το Ταξικό Εργατικό Κίνημα να παλέψουμε για να εμποδίσουμε τα μέτρα αυτά" επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Π. Γιάνναρος. Α. Αγγελίδου


/ ÓÜââáôï 19 Ïêôùâñßïõ 2013

Ρεπορτάζ

w w w . p r o t i n e w s . g r

11

Με Ι.Χ. εξακολουθούν να μεταφέρουν τα παιδιά τους από Στρέφι, Νεμούτα και Φολόη

Αγώνας… δρόμου για γονείς και μαθητές! Σ

τον "αέρα" εξακολουθεί να βρίσκεται το ζήτημα της μεταφοράς δέκα μικρών παιδιών από το Στρέφι , τη Νεμούτα και τη Φολόη που μεταγράφηκαν σε σχολεία γειτονικών χωριών, αφού τα δικά τους την τελευταία στιγμή καταργήθηκαν!

Óå ðñáãìáôéêü áãþíá …äñüìïõ åðéäßäïíôáé êáèçìåñéíÜ ïé ãïíåßò , ãéá íá ìåôáöÝñïõí ôá ðáéäéÜ ôïõò áðü êáé ðñïò ôá ó÷ïëåßá.

Τα σχολεία τους καταργήθηκαν στο πάρα πέντε…

Ï áíôéäÞìáñ÷ïò Áñ÷. Ïëõìðßáò ê. Ãéþñãïò Ãåùñãáêüðïõëïò.

Πρόκειται για επτά μαθητές του δημοτικού σχολείου Στρεφίου που πλέον πηγαίνουν στο Πελόπιο, 2 νήπια από τη Νεμούτα που εγγράφησαν στο νηπιαγωγείο του Λάλα και ένα νήπιο από τη Φολόη που μεταφέρεται στο Κούμανι. Το πρόβλημα σύμφωνα με

πληροφορίες προέκυψε από το γεγονός ότι μετά τις καταργήσεις δεν προβλέπονται σχετικές πιστώσεις στη μεταφορά του ΚΤΕΛ , που καλύπτονται ακόμη από την περυσινή περίοδο, με συνέπεια καθημερινά οι γονείς να κάνουν αγώνα δρόμου προκειμένου τα παιδιά να μη χάσουν το σχολείο τους! "Πρόκειται για δέκα μικρά παιδιά τα οποία μετά τις καταργήσεις των σχολείων σε Στρέφι, Νεμούτα και Φολόη, αναγκαστικά τα μεταφέρουν οι γονείς τους το πρωί που πηγαίνουν αλλά και το μεσημέρι που σχολούν. Θα

πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση με τη δρομολόγηση ταξί διότι τα παιδιά είναι μικρά σε ηλικία και απαιτείται προσοχή κατά τις μετακινήσεις τους" ανάφερε στην "ΠΡΩΤΗ" ο αντιδήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας κ. Γεώργιος Γεωργακόπουλος. Ενημέρωση Για το ζήτημα αυτό εξάλλου έχουν ενημερωθεί τόσο η Περιφέρεια, όσο και το ΚΤΕΛ για την άμεση εξεύρεση λύσης, ενώ από πλευρά της η Δ/ντρια Α/θμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Ζωή Βουρλούμη υπογράμμισε στον κ. Γεωργακόπουλο, ό-

τι είναι θέμα χρόνου η λύση του συγκεκριμένου προβλήματος. Να σημειωθεί ότι έντονες είναι και οι διαμαρτυρίες των γονέων για το πρόβλημα της μεταφοράς των παιδιών τους , αφού κυριολεκτικά στο "πάρα πέντε" , όπως έχει αναφέρει η "ΠΡΩΤΗ" αναγκάστηκαν να τροποποιήσουν το πρόγραμμά τους , προκειμένου να μεταφέρουν τους μικρούς μαθητές και νήπια σε γειτονικά τοπικά διαμερίσματα, χάνοντας χρόνο αλλά και χρήμα… Κώστας Αντωνόπουλος

Αν και πέρασε ένας μήνας από την ημέρα που άνοιξαν τα σχολεία, εντούτοις εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται γονείς και μαθητές σε τοπικά διαμερίσματα της Ηλείας, από τις καταργήσεις σχολικών μονάδων που κυριολεκτικά έγιναν στο "πάρα πέντε"… Οι αποφάσεις που λαμβάνονται υπό πίεση αλλά και με καθυστέρησ η , πολύ συχνά οδηγούν σε αυτά τα προβλήματα των οποίων τελικοί αποδέκτες είναι οι γονείς. Οι τελευταίοι όσο και να θέλουν να μεταφέρουν καθημερινά τα παιδιά τους στο σχολείο , πρακτικά είναι αδύνατον να συνεχίσουν έτσι ακρύ διάσ τημα, αφού εκτός από την αλλαγή προγράμματος , έχουν και τις αντίστοιχες οικονομικές επιπτώσεις. Καλό θα είναι λοιπόν να βρεθεί άμε σα λύση από τους εμπλεκόμενους φορείς , διότι η…δωρ εάν εκπαίδευση θα πρέπει να είναι ίση για όλους!

Το Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Γιορτάζει διπλά την αποταμίευση Το Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο έχει παραδοσιακά τον πρώτο λόγο στην αποταμίευση. Με σύνθημα "Φέτος γιορτάζουμε διπλά!" το Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης στις 31 Οκτωβρίου, συνεχίζοντας με συνέπεια τη διάδοση της αξίας του θεσμού. Συγκεκριμένα, από τα μέσα Οκτωβρίου, κάθε κατάστημα του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σε όλη την Ελλάδα, υποδέχεται το κοινό με δώρα. Όσοι ανοίξουν λογαριασμό ταμιευτηρίου από 15 Οκτωβρίου έως και 15 Νοεμβρίου, με ελάχιστο ποσό κατάθεσης τα 50 ευρώ, μπαίνουν αυτόματα σε διαδικασία κλήρωσης, από την οποία θα αναδειχθούν 200 τυχεροί. Οι νικητές θα κερδίσουν από ένα κουμπαρά με 200 ευρώ. Οι λογαριασμοί μπορούν να ανοιχθούν τόσο στο δίκτυο των καταστημάτων του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, όσο και στα καταστήματα των ΕΛΤΑ σε όλη την Ελλάδα.


12

w w w . p r o t i n e w s . g r

Αγροτικά

/ ÓÜââáôï 19 Ïêôùâñßïõ 2013

Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Μικρότερες οι περικοπές των άμεσων ενισχύσεων άνω των 2.000 ευρώ Μ

ετά από νεώτερες εκτιμήσεις του σχεδίου του προϋπολογισμού της ΕΕ για το 2014, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προχώρησε, την Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, σε αναπροσαρμογή του ποσοστού δημοσιονομικής πειθαρχίας που προβλέπεται για τις άμεσες ενισχύσεις του τρέχοντος έτους στο πλαίσιο της ΚΑΠ σε 2,45% αντί του αρχικού 4%.Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Κομισιόν, όταν προτάθηκε το σχέδιο του προϋπολογισμού του 2014, οι δημοσιονομικές εκτιμήσεις, συμπεριλαμβανομένου του αποθεματικού νέων γεωργικών κρίσεων που χρηματοδοτείται από τη δημοσιονομική πειθαρχία, ήταν 1.471,4 δισ. ευρώ πάνω από το επί μέρους ανώτατο όριο του προϋπολογισμού του 2014 για τον πρώτο πυλώνα της ΚΑΠ στο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο (ΠΔΠ).

Αυτό σημαίνει ότι, εξαιρώντας τα πρώτα 2.000 ευρώ των άμεσων ενισχύσεων των αγροτών από οποιαδήποτε μείωση (σύμφωνα με το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην πρόσφατη δέσμη μέτρων μεταρρύθμισης της ΚΑΠ), ένα ποσοστό 4% περικοπής ήταν απαραίτητο προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες οικονομίες. Ωστόσο, διορθωτική επιστολή με τα νέα στοιχεία στις 16 Οκτωβρίου, επιβεβαιώνει ότι το ποσό των εσόδων ειδικού προορισμού που μεταφέρονται στο έτος του προϋπολογισμού του 2014 θα είναι σημαντικά υψηλότερο από ό, τι αρχικά αναμενόταν.

Απόψε στις 6.30 μμ, στο Δημαρχείο Βάρδας η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ

Ανασυγκρότηση της γεωργίας και εργάτες γης Ανοιχτή εκδήλωση διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα Σάββατο 19 Οκτωβρίου, στις 6.30 μμ, για να παρουσιαστούν οι θέσεις του κόμματος για την παραγωγική ανασυγκρότηση της αγροτικής παραγωγής και τις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας των εργαζομένων στη γεωργία, ελλήνων και μεταναστών.Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Βάρδας με θέμα: "Ανασυγκρότηση της γεωργίας και εργάτες γης" Θα μιλήσουν οι: Δημήτρης Κοδέλας, γεωπόνος, βουλευτής Αργολίδας - Αποστόλης Καψάλης, νομικός, από το τμήμα εργατικής πολιτικής - Σπύρος Απέργης, νομικός, από το τμήμα δικαιωμάτων. Χαιρετισμό θα απευθύνουν η Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, βουλευτής Ηλείας και ο Βασίλης Χατζηλάμπρου, βουλευτής Αχαΐας.

Με αυτά τα επικαιροποιημένα στοιχεία, είναι πλέον απαραίτητο να γλιτώσουν 902.9 εκατ. ευρώ. Κατά συνέπεια, με το όριο τα 2.000 ευρώ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει προσαρμογή του ισχύοντα συντελεστή στο 2,45%, προκειμένου να τηρηθεί το ανώτατο όριο του προϋπολογισμού του ΠΔΠ. Η εν λόγω πρόταση θα υποβληθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, με σκοπό να υπάρξει συμφωνία μέχρι την 1η Δεκεμβρίου. Εάν τα κράτη μέλη δεν εγκρίνουν την πρόταση μέχρι τότε, τελικά θα εφαρμοστεί το ποσοστό 4%. Η απόφαση αυτή αναφέρεται στις άμεσες ενισχύσεις που

διεκδικούν οι αγρότες το 2013 (αιτήσεις που υποβλήθηκαν το Μάιο) και θα πρέπει να καταβληθούν από την 1η Δεκεμβρίου, δηλαδή από τον προϋπολογισμό του 2014. Όπως σημειώνεται, κατά το τρέχον έτος, τα κράτη μέλη έχουν τη δυνατότητα να καταβάλουν το 50% των ενισχύσεων από τις 16 Οκτωβρίου.

Για επιστροφές και επιδοτήσεις αγροτών

Πλαφόν με βάση τις επιδοτήσεις ή τις επιστροφές ΦΠΑ για τα βιβλία Στη λύση της θέσπισης ενός εισοδηματικού κριτηρίου που θα προσδιορίζεται από τις επιστροφές ΦΠΑ ή τις επιδοτήσεις καταλήγει, σύμφωνα με πληροφορίες του Agronews, το οικονομικό επιτελείο ως κριτήριο για το ποιοι αγρότες θα είναι υποχρεωμένοι, από 1ης Ιανουαρίου 2014, να τηρούν λογιστικά βιβλία.Το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει με το νέο Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών που έρχεται προς ψήφιση το Νοέμβριο. Το τοπίο αναμένεται να ξεκαθα-

ρίσει με το νέο Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών που έρχεται προς ψήφιση το Νοέμβριο.Όπως είναι γνωστό, ο νέος Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος (ΚΦΕ) που ψηφίστηκε από τη Βουλή τον περασμένο Ιούλιο καταργεί τον αντικειμενικό προσδιορισμό του γεωργικού εισοδήματος και καθιερώνει τη φορολόγησή του από 1/1/2014 βάσει βιβλίων εσόδων-εξόδων. Πηγαίνοντας, μάλιστα, ένα βήμα πιο πέρα ορίζει το αγροτικό επάγγελμα ως "επιχειρηματική δραστη-

ριότητα", κάτι που σημαίνει ότι το καθαρό αγροτικό εισόδημα που θα προκύψει με τον τρόπο αυτό (έσοδα μείον έξοδα) θα φορολογηθεί με συντελεστή 13% .Μέχρι σήμερα, ωστόσο, τα κριτήρια αυτά δεν έχουν αποσαφηνιστεί με αποτέλεσμα, καθώς πλησιάζουμε στο τέλος του 2013, πολλοί επαγγελματίες του αγροτικού χώρου να βρίσκονται σε σύγχυση μη γνωρίζοντας αν θα πρέπει από το νέο έτος να "μπουν" στα βιβλία.Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζήτημα πρόκειται να ξεκαθαρίσει ο-

ριστικά μέσω του νέου Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών (ΚΦΑΣ) ο οποίος θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή μέσα στο Νοέμβριο. Εκεί θα περιγράφεται με σαφήνεια το νέο φορολογικό πλαίσιο για την αγροτική δραστηριότητα (καθώς ορισμένοι φοροτεχνικοί σήμερα αμφισβητούν με νομικά επιχειρήματα την υποχρεωτική τήρηση βιβλίων, παραπέμπτοντας στον ΚΦΑΣ που ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο του 2012) όσο και τα κριτήρια εξαίρεσης/ένταξης που θα ισχύσουν.


/ ÓÜââáôï 19 Ïêôùâñßïõ 2013

Αγροτικά

w w w . p r o t i n e w s . g r

Μετά τις διαμαρτυρίες των αγροτών

Έρχεται και τρίτη δόση πληρωμής της εξισωτικής

13

ΟΓΑ

Θα επιχορηγηθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό με 3 εκ ευρώ Αναλυτικά στοιχεία για το πως διαμορφώνονται τα ποσά επιχορηγήσεων των ασφαλιστικών ταμείων από τον τακτικό προϋπολογισμό, διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα. Σύμφωνα με το έγγραφο που διαβιβάστηκε, με ημερομηνία 14 Οκτωβρίου 2013, σε απάντηση ερώτησης της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά, το συνολικό ποσό ύψους 12.137.040.000 ευρώ που θα πάρουν τα ταμεία, θα καταμεριστεί ως εξής:

Έ

ρχεται και τρίτη δόση πληρωμής της εξισωτικής αποζημίωσης του έτους 2012, αφού όπως φαίνεται βρέθηκαν από την κυβέρνηση τα απαραίτητα κονδύλια. Μετά από τις πιέσεις των αγροτών, η ηγεσία του ΥπΑΑΤ και συγκεκριμένα ο κ. Δημήτριος Μελάς, Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων, κατέθεσε προφορικό αίτημα στις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι στο μέτρο της εξισωτικής αποζημίωσης για την περίοδο 2007-2013 θα διατεθούν επιπλέον ποσά. Όπως υποστηρίζει το υπουργείο, εν αναμονή και της έγγραφης έγκρισης από τις υπηρεσίες της Επιτροπής, ο ΟΠΕΚΕΠΕ και το ΥπΑΑΤ προετοιμάζονται για την πληρωμή των υπολοίπων διαφορών σε δικαιούχους και επιλαχόντες δικαιούχους. Αυτό σημαίνει ότι τελικά θα πληρωθούν και οι επιλαχόντες. Με την αποστολή της έγγραφης ειδοποίησης από την Επιτροπή, θα τροποποιηθεί η σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και θα ειδοποιηθούν και οι δικαιούχοι για το χρονικό διάστημα της πληρωμής εξόφλησης, το οποίο θα είναι εύλογο μετά τη λήψη της έγκρισης από την ΕΕ.

ΙΚΑ: 2.800.000.000 ευρώ ΟΓΑ: 3.140.000.000 ευρώ ΟΑΕΕ: 1.400.000.000 ευρώ

.Η ανακοίνωση Στη σχετική ανακοίνωση το ΥπΑΑΤ αναφέρει ακόμη τα εξής: Με απόφαση της κυβέρνησης, μετά την εξασφάλιση ισοδύναμου αποτελέσματος, εξευρέθηκαν οι επιπλέον πόροι και έγιναν οι πληρωμές της περιόδου 2011 (μέσα στο 2012) ενώ οι πληρωμές για την περίοδο 2012 (μέσα στο 2013) ανήλθαν σε περίπου 123,7εκ. ευρώ με ποσό ένταξης δικαιούχων 130 εκ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι ο προϋπολογισμός για την εξισωτική αποζημίωση, με την έγκριση του ΠΑΑ 2007-2013, ήταν 445 εκ. ευρώ και τα προβλήματα προϋπολογισμού αντιμετωπίζονται κάθε χρονιά από το 2008, με αποτέλεσμα να αυξηθεί ο προϋπολογισμός 845 εκ. € περιλαμβάνοντας και την τελευταία προκήρυξη (130 εκ. € 2012). Για την υπέρβαση αυτού του ορίου, ώστε να πληρωθούν οι δικαιούχοι του 2012, είχε υποβληθεί εγκαίρως αίτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τις ελληνικές αρ-

χές. Ως εκ τούτου, η επιλογή να καταβληθούν άμεσα τα εγκεκριμένα 130 εκ. ευρώ, που ήταν διαθέσιμα, ήταν η ενδεδειγμένη γιατί διευκολύνθηκαν με την προκαταβολή και την εξόφληση να αποκτήσουν τις αναγκαίες ζωοτροφές οι κτηνοτρόφοι.

Χαρακόπουλος: Δέσμευση Σαμαρά η αποκατάσταση της εξισωτικής Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή τη θετική εξέλιξη του αιτήματός μας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη διάθεση επιπλέον ποσού στο μέτρο της εξισωτικής αποζημίωσης προς τους κτηνοτρόφους για την περίοδο 200713, έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Η αποκατάσταση της εξισωτικής αποζημίωσης που λαμβάνουν οι κτηνοτρόφοι, αποτέλεσε δημόσια δέσμευση του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά. Παρά τη δυσχερή οικονομική συγκυρία, μετά από συντονισμένες ενέργειες και σε συνεννό-

ηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και φέτος, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, εξασφαλίζονται οι αναγκαίοι πόροι για την καταβολή του συνολικού ποσού στους δικαιούχους κτηνοτρόφους. Έτσι διαψεύδονται όσοι, από αντιπολιτευτική κεκτημένη ταχύτητα, έσπευσαν να βγάλουν αυθαίρετα συμπεράσματα. Σε κάθε περίπτωση, όπως και με την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) πετρελαίου στους αγρότες, θα συνεχίσουμε με συνέπεια να βρισκόμαστε στο πλάι του Έλληνα παραγωγού, γεωργού και κτηνοτρόφου, πιστεύοντας ακράδαντα στις δυνατότητές του και στη σημασία της πρωτογενούς παραγωγής για την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας. Διατηρούμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με τους παραγωγούς και σε συνεργασία μαζί τους δίνουμε λύσεις σε χρόνιες παθογένειες του πρωτογενούς τομέα".

ΕΟΠΥΥ: 1.108.000.000 ευρώ ΝΑΤ: 1.000.000.000 ευρώ ΤΑΠ-ΟΤΕ: 534.600.000 ευρώ ΟΑΕΔ: 473.990.000 ευρώ ΕΚΑΣ: 750.000.000 ευρώ Κοινωνική Χρηματοδότηση: 320.000.000 ευρώ Αντιπαροχή έναντι περιουσίας στους τομείς ασφάλισης της ΔΕΗ: 578.000.000 ευρώ Λοιπά Ταμεία: 31.750.000 ευρώ. Η ερώτηση προς το υπουργείο Οικονομικών της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αφορούσε στο ενδεχόμενο νέων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, με δεδομένα και τα ελλείμματα στα τρία μεγαλύτερα ασφαλιστικά ταμεία (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ), που καλύπτουν τις συντάξεις του 90% των ασφαλισμένων.


14

Ειδήσεις

w w w . p r o t i n e w s . g r

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Στην Anuga 2013, σε συνεργασία με τον ΟΠΕ

Ο Όμιλος Aldemar μαγείρεψε για την Ελλάδα

/ ÓÜââáôï 19 Ïêôùâñßïõ 2013

Θετική η παρουσία στην τουριστική έκθεση της Αγίας Πετρούπολης

Π

Η Anuga, η μεγαλύτερη επαγγελματική έκθεση τροφίμων και ποτών στον κόσμο, ολοκληρώθηκε στις 09/10/13 στο Εκθεσιακό Κέντρο Koelnmesse της Κολωνίας με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία.

Η Ελλάδα... Η ελληνική παρουσία με περίπτερο έκτασης 3.000 τ.μ. φιλοξένησε μία από τις μεγαλύτερες εθνικές αποστολές της έκθεσης. 180 και πλέον εκθέτες από όλη τη χώρα, εκπρόσωποι 10 εμπορικών επιμελητηρίων και τεσσάρων περιφερειών (Πελοποννήσου, Δυτικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Κρήτης) που στήριξαν τη συμμετοχή των επιχειρήσεων στην έκθεση, εξέθεσαν τον πλούτο της ελληνικής παραγωγής.

... στο πιάτο Με όχημα το 'Greece on a Dish' και σε συνεργασία με τον ΟΠΕ, η μαγειρική ομάδα του Ομίλου Aldemar Hotels με επικεφαλής τον Chef Ευάγγελο Αγάλου επιμελήθηκε, της δημιουργίας, της μαγειρικής και της παρουσίασης των μενού από τις κουζίνες τεσσάρων γαστρονομικών περιοχών της χώρας μας, με τη χρήση προϊόντων των Ελλήνων εκθετών στο (degustation lounge) στο Hall 10.2 - I008. Ο κ. Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, Αντιπρόεδρος του Ομίλου επισημαίνει: "Για 5η συνεχή χρονιά (είτε με το όχημα του Sympossio, είτε μέσα από δημιουργικές συνέργειες, όπως της συγκεκριμένης με τον ΟΠΕ) ο Όμιλος και οι άνθρωποί του υπηρετούν μετά πάθους το όραμα της προώθησης της Ελλάδας, των προϊόντων της και του γαστρονομικού της πολιτισμού. Παραμένουμε αμετανόητα εξωστρεφείς και συνεργικοί. Δημιουργούμε θετική εικόνα για τη χώρα και -κυρίως- βιώσιμες ευκαιρίες στον τουρισμό αλλά και σε όλο το πλέγμα δραστηριοτήτων το οποίο τον περιβάλλει (παραγωγή, υπηρεσίες, εξαγωγές). Ευχαριστώ και συγχαίρω τον κ. Αλκιβιάδη Καλαμπόκη, πρόεδρο του ΟΠΕ για τους ανοιχτούς του ορίζοντες και την επιτυχία της φετινής έκθεσης. Ευχαριστώ από καρδιάς τον Operations Executive Chef του Ομίλου, Ε. Αγάλου και την ομάδα του, με την οποία σχεδιάζουμε πυρετωδώς το Sympossio 2014 και άλλες συνεργικές κινήσεις με φορείς οι οποίες θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω".

όλο έλξης παραγόντων της διεθνούς τουριστικής αγοράς, αλλά και πλήθους επισκεπτών, αποτέλεσε το περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην τουριστική έκθεση INWETEX-CIS 2013 που πραγματοποιήθηκε στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας από τις 10 έως τις 12 Οκτωβρίου 2013. Τα αποτελέσματα κρίνονται ως ιδιαιτέρως θετικά, καθώς εκτός από τις μοναδικές φυσικές ομορφιές οι οποίες και αναδείχθηκαν, δόθηκε επιπλέον έμφαση στον προσκυνηματικό θρησκευτικό τουρισμό, για τον οποίο υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον. Επίσης τονίστηκε ο ρόλος που μπορεί να παίξει το αεροδρόμιο του Αράξου για απευθείας ναυλωμένες πτήσεις από τη Ρωσία. Την πρώτη μέρα της έκθεσης, το περίπτερο επισκέφθηκε ο Θεόδωρος Μπιζάκης, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Αγ. Πετρούπολη και ο Ευσταθίου Πολύκαρπος, προϊστάμενος του γραφείου Ε.Ο.Τ. Ρωσίας και Κ.Α.Κ. Ο Πρόξενος επεσήμανε το αυξημένο ενδιαφέρον που υπάρχει για την Ελλάδα γενικότερα, αλλά και ειδικότερα για την περιοχή μας και προσέθεσε ότι λόγω της διεξαγωγής των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι το 2014 και την πρόσφατη τελετή Αφής της Φλόγας, η Αρχαία Ολυμπία και κατ' επέκταση η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας βρίσκεται συνεχώς στο επίκεντρο της επικαιρότητας. Ένα ακόμη σημαντικό γεγονός για την προβολή της περιοχής μας ήταν η μεταφορά του Σταυρού του Αγίου Ανδρέα το περασμένο καλοκαίρι στη Ρωσία, η περιοδεία του οποίου ξεκίνησε από την Αγ. Πετρούπολη και συνέδεσε πνευματικά ακόμη περισσότερο τους δύο ορθόδοξους λαούς, ανοίγοντας νέους δρόμους για συνεργασί-

α μεταξύ της Πάτρας και της Ρωσίας. Τέλος, υπήρξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα νέα ενημερωτικά και διαφημιστικά έντυπα της Περιφέρειας από τουριστικούς πράκτορες και διοργανωτές, οι οποίοι συμμετέχουν σε άλλες παρόμοιες εκθέσεις στο εξωτερικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι το έντυπο υλικό που διανεμήθηκε, κέρδισε το απαιτητικό ρωσικό κοινό με το πλούσιο και αναλυτικό περιεχόμενό του, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν οι επισκέπτες. "Πρόκειται για την πρώτη φορά που παρουσιάζονται στο ευρύτερο κοινό τα νέα μας έντυπα και το νέο τουριστικό και προωθητικό υλικό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, το οποίο και αποτελούσε για εμάς ένα στοίχημα, προκειμένου να δείξουμε τόσο σε όλους τους Έλληνες πολίτες αλλά και σε τουρίστες του εξωτερικού ποιες είναι οι φυσικές ομορφιές και ο περιβαλλοντικός, αρχαιολογικός και θρησκευτικός πλούτος της περιοχής μας" επεσήμανε σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος, ενώ αναφερόμενος στο ζήτημα της προσέλκυσης τουριστών από τη

Ρωσία τόνισε: "Η τουριστική αγορά της Ρωσίας αποτελεί από πέρυσι στρατηγικό στόχο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, μία στόχευση για την οποία επιβεβαιωνόμαστε πλέον και από την ίδια την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη με το γενικότερο 'άνοιγμα' της χώρας μας προς την ρώσικη αγορά". Η συμμετοχή στην έκθεση αποτέλεσε τη συνέχεια της συμμετοχής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις στο πλαίσιο μιας σειράς συντονισμένων δράσεων για την προβολή της Περιφέρειας στην τουριστική αγορά του εξωτερικού κυρίως. Η επόμενη συμμετοχή είναι στην διεθνή τουριστική έκθεση WTM στο Λονδίνο 4-7 Νοεμβρίου. Όλες αυτές οι δράσεις εντάσσονται στα πλαίσια υλοποίησης του υποέργου 3 "Συμμετοχή σε Διεθνείς και Εθνικές Τουριστικές Εκθέσεις" του προγράμματος "Τουριστικής Προβολής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας", άξονας Προτεραιότητας 7: Αειφόρος Ανάπτυξη & Ποιότητα Ζωής Δυτικής Ελλάδος, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.


Ειδήσεις

/ ÓÜââáôï 19 Ïêôùâñßïõ 2013

Δυτ. Ελλάδα

Στις 24 Νοεμβρίου ψηφίζουν οι μηχανικοί

Μ

ετά τον έλεγχο των στοιχείων, που ολοκλήρωσε η αρμόδια υπηρεσία του Τμ. Δυτικής Ελλάδας του ΤΕΕ, δίνονται στη δημοσιότητα οι τίτλοι των συνδυασμών με τα ονόματα των υποψηφίων και τα ονόματα των μεμονωμένων υποψηφίων, που θα συμμετάσχουν στην εκλογική αναμέτρηση του ΤΕΕ της 24ης Νοεμβρίου 2013, για την άμεση εκλογή των οργάνων της Αντιπροσωπείας και του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Περιφερειακού Τμήματος Δυτικής Ελλάδας του ΤΕΕ.

Συγκεκριμένα δέκα (10) συνδυασμοί (10 και το 2010) και δυο (2) μεμονωμένοι υποψήφιοι (έναντι 1 το 2010) θα διεκδικήσουν τη ψήφο των διπλωματού-

χων μηχανικών για τις συνολικά 60 έδρες της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Τμ. Δυτικής Ελλάδας. Συνολικά, 278 για την Αντιπροσωπεία και 9 (εκ των οποίων ο

“Παγώνουν” οι συναλλαγές στη ΔΟΥ Αμαλιάδας λόγω Taxis2 Στο νέο αναβαθμισμένο σύστημα εσωτερικής ηλεκτρονικής επικοινωνίας των εφοριών (taxis2) εντάσσεται και η ΔΟΥ Αμαλιάδας και για αυτό το λόγο θα "παγώσουν" για λίγες ημέρες οι συναλλαγές με το κοινό. Οι φορολογούμενοι της Αμαλιάδας αλλά και της Βόρειας Ηλείας θα πρέπει να διευθετήσουν τις εκκρεμότητές τους μέχρι τη μία το μεσημέρι της ερχόμενης Παρασκευής, αφού η Εφορία της Αμαλιάδας θα παραμείνει κλειστή από την Τρίτη 29 Οκτωβρίου μέχρι και την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου. Οι συναλλαγές με το κοινό θα ξεκινήσουν εκ νέου την 1η Νοεμβρίου. Βάσω Κοκκινογένη

ένας (1) είναι μεμονωμένος) για το Πειθαρχικό Συμβούλιο είναι οι υποψήφιοι σ' αυτές τις εκλογές, έναντι περίπου 319 υποψηφίων για την Αντιπροσωπεία και

20 για το πειθαρχικό Συμβούλιο στις εκλογές του 2010. Να σημειωθεί ότι το ΤΕΕ /Τ.Δ.Ε. αριθμεί σήμερα, 4581 τακτικά μέλη.

Τροπολογία του υφυπουργού Εργασίας

Επίδομα ανεργίας για 3,5 μήνες Επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ θα μπορούν να λάβουν για 3, 5 μήνες (το χειμώνα) οι εποχιακά απασχολούμενοι κατά παρέκκλιση του μνημονιακού νόμου που καταργούσε το δικαίωμα επιδότησης από φέτος για όσους είχαν επιδοτηθεί για 450 ημέρες την προηγούμενη 4 ετία και για 400 ημέρες από την 1/1/2014. Το "πράσινο" φως για τη συνέχιση της επιδότησης δίνει τροπολογία που κατέθεσε ο υφυπουργός Εργασίας Β. Κεγκέρογλου στο νομοσχέδιο "Ρυθμίσεις Θεμάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Άλλες Διατάξεις" με τη στήριξη βουλευτών της Ν. Δ και του ΠΑΣΟΚ. Με βάση την τροπολογία το επίδομα ανεργίας

του ΟΑΕΔ θα καταβάλλεται σε εποχιακά απασχολούμενους οι οποίοι είχαν από 100 έως 179 ημέρες εργασίας ενώ στη σχετική ρύθμιση εντάσσονται οι δικαιούχοι που η εργασιακή τους σχέση λύθηκε από 01/09/2013 και μετά. Η νομοθετική ρύθμιση προωθήθηκε ύστερα από πιέσεις που ασκήθηκαν από την πλευρά των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των χιλιάδων εργαζόμενων στο χώρο του Τουρισμού, και Βουλευτών - τουριστικών κυρίως περιοχών με δεδομένο το γεγονός ότι οι περισσότεροι εποχιακοί δεν θα ελάμβαναν καθόλου το επίδομα ανεργίας των 360 ευρώ εν μέσω οικονομικής κρίσης.

w w w . p r o t i n e w s . g r

15

Γιώργος Κοντογιάννης

Να δοθεί η δυνατότητα μετάθεσης των τοκοχρεωλητικών δόσεων των ετών 2013 και 2014 για τα πυρόπληκτα δάνεια Σε νέα παρέμβαση προς τον Υπουργό Οικονομικών για το ζήτημα των δανείων των πυρόπληκτων επιχειρήσεων και επαγγελματιών προέβη ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης. Μετά την απάντηση που έλαβε στην Ερώτηση με α.π. 1512/11.9.13, από την οποία προκύπτει πως το Υπουργείο Οικονομικών είναι αρνητικό στην παράταση της ισχύος των κρατικών εγγυήσεων στα δάνεια των εν ενεργεία πυρόπληκτων επιχειρήσεων και για το 2013 ο Γιώργος Κοντογιάννης κατέθεσε και νέα Ερώτηση, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει: "… Η Κυβέρνηση οφείλει, παρά τους περιορισμούς που είναι δεδομένοι, να εξετάσει εναλλακτικούς τρόπους και να προσπεράσει τα εμπόδια αναφορικά με την παράταση ισχύος της εγγύησης του Δημοσίου και της περιόδου χάριτος για τα πυρόπληκτα δάνεια. Κι αυτό γιατί ναι μεν οι παραπάνω μηχανισμοί δεν είναι μόνιμοι, ωστόσο οι επιχειρήσεις των πυρόπληκτων περιοχών και ειδικά της Ηλείας όχι μόνο δεν μπόρεσαν να επανέλθουν στην κατάσταση που ήταν πριν τις πυρκαγιές, αλλά ακριβώς πάνω στη φάση της ανάκαμψης βρέθηκαν στη δίνη της οικονομικής κρίσης, με αποτέλεσμα σήμερα, οι περισσότερες εξ αυτών να παλεύουν οριακά να επιβιώσουν σε ένα άκρως αντίξοο περιβάλλον. Συγκεκριμένα ζητούμε να δοθεί η έγκριση προς τις τράπεζες να επιμηκύνουν τον χρόνο αποπληρωμής των δανείων, μεταθέτοντας τοκοχρεωλυτικές δόσεις των ετών 2013 και 2014 μετά το τέλος της συμβατικής περιόδου του δανείου χωρίς την εγγύηση του Δημοσίου, όπως αυτό εξάλλου γίνεται στην τρέχουσα τραπεζική πρακτική για όλα τα δάνεια για τα οποία ο δανειολήπτης αιτείται την αναδιάρθρωση δανείου με στόχο τη βελτίωση της ρευστότητάς του. Κατόπιν τούτον ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός: Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε ώστε παρά τους περιορισμούς που υπάρχουν από το Πρόγραμμα Οικονομικής Στήριξης, να δοθεί η δυνατότητα μετάθεσης των τοκοχρεωλητικών δόσεων των ετών 2013 και 2014, στο τέλος της συμβατικής λήξης κάθε δανείου, ώστε να στηριχθούν οι πυρόπληκτες επιχειρήσεις στην εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία".


16

Ρεπορτάζ

w w w . p r o t i n e w s . g r

Οι Εκδόσεις Μπαλτά, που εδρεύουν στη Γλύφα

Παρουσιάζουν το έργο της Μαρίας Βεϊνόγλου, “Το Φάντασμα της Προύσας”

Οι Εκδόσεις Μπαλτά, που εδρεύουν στη Γλύφα Ηλείας, παρουσιάζουν τον Νοέμβριο το έργο της Μαρίας Βεϊνόγλου, "Το Φάντασμα της Προύσας", στη σειρά "εξ Ανατολών". Το έργο προσφέρει μια πολυφωνική θέαση στην Ελληνο-οθωμανική Ιστορία, από την πλευρά της αφηγηματικής λογοτεχνίας. Πρωταγωνιστής στην αφήγηση είναι πάντα ο Τόπος, ενώ οι άνθρωποι εμφανίζονται με την προσωπική τους ιστορία, με τις τέχνες, τη δουλειά, την καθημερινότητά τους και με την κοινοτική τους διάσταση σε ένα έντονα σκηνικό περιβάλλον. Πολύπτυχα παρουσιάζονται οι ήρωες και οι ιστορίες τους, με γλώσσα εναργή και χαλαρή συνοχή, για να ζωντανέψουν με πληρότητα και ακρίβεια την παρουσία του Γένους μας, των θεσμών και των ονείρων του, από τα χρόνια των Σελτζούκων ως την αρχή του 19ου αιώνα. Το έργο χωρίζεται σε τρεις ενότητες. Για τη συγγραφή του έχουν μελετηθεί επισταμένα, γραπτά και προφορικά αρχεία και πηγές και η ελληνική και ξενόγλωσση βιβλιογραφία. Η Μαρία Βεϊνόγλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Νομικά και Πολιτική Επιστήμη στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, της Αθήνας και στο Παρίσι. Εργάστηκε στο Υπουργείο Οικονομικών στην εποπτεία των Διεθνών Τελωνειακών Συμβάσεων και στον έλεγχο επί των Τελωνειακών Παραβάσεων. Για περισσότερο από είκοσι χρόνια ασχολείται με την εθνολογική έρευνα και μελέτη, και εργάζεται ως συγγραφέας με αντικείμενο την Ιστορική Λογοτεχνία και το αρχειακό υλικό που προέρχεται από το Μικρασιατικό χώρο. Βιβλία της που δημοσιεύτηκαν είναι "Το 'Μεγάλο Πλοίο' - Αφηγήματα από την καθ' Ημάς Ανατολή" (1994), με εικονογράφηση Ράλλη Κοψίδη, "Το Πέρασμα της Μυκάλης"(1997), και "Η εγκατάσταση των Προσφύγων στην Ελλάδα, Γενεύη 1926", μετάφραση των επίσημων ντοκουμέντων της Κοινωνίας των Εθνών (1997). Αρκετά άρθρα και μελέτες της έχουν δημοσιευτεί στη Μικρασιατική Ηχώ και σε άλλα περιοδικά, ενώ εργασίες της παρουσιάστηκαν σε σχετικά συνέδρια και ημερίδες.

/ ÓÜââáôï 19 Ïêôùâñßïõ 2013

Σώμα Προσκόπων του Πύργου

Εκδρομή στο δρυοδάσος της Φολόης

Τ

ο δρυοδάσος της Φολόης ήταν ο προορισμός της πρώτης εκδρομής για τη νέα χρονιά των Προσκόπων του Πύργου. Τα μικρά και μεγαλύτερα παιδιά με πολύ κέφι ξεκίνησαν το πρωί της Το πλούσιο πρόγραμμα που είχαν ετοιμάσει οι Αρχηγοί και το Επιτελείο των τμημάτων, περιλάμβανε πολύ παιχνίδι, τραγούδι, περιπέτεια, επαφή και γνωριμία με το φυσικό πλούτο της περιοχής και χρήσιμες γνώσεις.Μετά τη διακοπή για μεσημεριανό φαγητό ακολούθησαν πιο ήρεμα παιχνίδια στα οποία επέδειξαν οργανωτικό πνεύμα και συνεργασία. Το απόγευμα, αφού μάζεψαν τα πράγματά τους και φρόντισαν να αφήσουν το πανέμορφο δάσος ακόμη καλύτερο από ότι το βρήκαν μπήκαν στο λεωφορείο της επιστροφής. Εντωμεταξύ, συνεχίζονται οι εγγραφές των παιδιών για τη νέα χρονιά τόσο στον Πύργο. . Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να απευθυνθούν στο 1ο Συστήμα Προσκόπων Πύργου Μιαούλη 6, κάθε Σάββατο 16:00 19:00, τηλ. επικοινωνίας:6982477556. Οι εβδομαδιαίες συναντήσεις κάθε Σάββατο έχουν ξεκινήσει με αυξημένη συμμετοχή και ήδη αναζητούνται λύσεις για χρήση και νέου χώρου, αφού ο υπάρχων δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες.

Κυριακής για την Κάπελη. Αφού σταμάτησαν και εκκλησιάστηκαν στον Ιερό Ναό της Αρχαίας Ολυμπίας έφτασαν στον προορισμό τους και αμέσως επιδόθηκαν στις δραστηριότητές τους στη φύση.


/ ÓÜââáôï 19 Ïêôùâñßïõ 2013

Επιχείρηση

w w w . p r o t i n e w s . g r

17

Áðü ôï ðáñåëèüí óôï ðáñüí êáé áðü ôï ðáñüí óôï ìÝëëïí Σπιτικές γεύσεις Οικογενειακές τιμές

Ï âñáâåõìÝíïò executive chef ÐÜñçò Êùóôüðïõëïò áíôáëÜóóåé áðüøåéò êáé éäÝåò ìå ôïí éäéáßôåñï ìÜãåéñá Ãéþñãï ÔåöÜíç, ãéá ôç ìáãåéñéêÞ ôïõ ïðïßïõ ìüíï êáëÜ ëüãéá åß÷å íá ðåé.

Ìéá áíáìíçóôéêÞ öùôïãñáößá ðïõ Ýâãáëáí ïé ôñåéò chef, ÐÜñçò Êùóôüðïõëïò, ÐÝôñïò Âñõþíçò, Êùíóôáíôßíïò ÂáóéëåéÜäçò, öåýãïíôáò áðü ôï åóôéáôüñéï ôï ïðïßï ôïõò Üöçóå Üñéóôåò åíôõðþóåéò, êáé óå ãåýóåéò ôéò ïðïßåò áðïêÜëåóáí êáé ïé ôñåéò ôÝëåéåò, åðßóçò ãéá ôç äéáêüóìçóç ôïõ ìáãáæéïý êáé ôç æåóôáóéÜ ôùí éäéïêôçôþí êáé ôïõ ðñïóùðéêïý, ôï ïðïßï ôï âáèìïëüãçóå ï ÐÜñçò Êùóôüðïõëïò ìå 5áóôÝñéá . Ï éäéïêôÞôçò ôïõ åóôéáôïñßïõ "Ôá Ìáãïýëéáíá" , Ãåþñãéïò ÔåöÜíçò, ìå ôïí êáèçãçôÞ ìáãåéñéêÞò ôÝ÷íçò, ìå ðïëëÝò äéáêñßóåéò, ÐÝôñï Âñõþíç êáé ôïí ðïäïóöáéñéóôÞ ÃéÜííç Áìáíáôßäç, êáé ôçí ôÝôáñôç ãåíéÜ ôïõ åóôéáôïñßïõ Íßêï ÔåöÜíç junior óå ìéá öùôïãñáößá ìåôÜ ôï ãåýìá ôïõò .

Ï chef ÐÝôñïò Âñõþíçò áðïôõðþíåé ôéò åíôõðþóåéò ôïõ ìåôÜ ôï ãåýìá ôïõ, ôï ïðïßï ôïõ Üñåóå éäéáßôåñá . üðùò êáé ç æåóôáóéÜ ôïõ åóôéáôïñßïõ.

Ελ. Βενιζέλου 44 (έναντι ΔΕΗ), Αμαλιάδα Τηλ.: 26220 23408  www.tamagouliana.gr FB: Τα Μαγουλιανά

Κλείνοντας τα σχόλια των chef:

"Êáôáðëçêôéêü öáãçôü! Ôï ðñïôåßíïõìå áíåðéöýëáêôá!"

"ÅêðëçêôéêÝò ãåýóåéò áðü åîáéñåôéêïýò áíèñþðïõò!"


18

w w w . p r o t i n e w s . g r

Eιδήσεις - Ανακοινώσεις

/ ÓÜââáôï 19 Ïêôùâñßïõ 2013

Ερώτηση Αυγερινοπούλου

Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη

Αντιπλημμυρικά στον πηνειακό Λάδωνα και αποζημιώσεις στους αγρότες που πλημμύρισαν

“Μεγάλες καθυστερήσεις και περικοπές στην επιστροφή ΦΠΑ και για το έτος 2012 στους Αγρότες του Νομού Ηλείας”

Την άμεση ανάγκη κατασκευής των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων ώστε να διευθετηθεί και να καθαριστεί η κοίτη του πηνειακού Λάδωνα, στην περιοχή της τοπικής κοινότητας Κουτσοχέρας της Π.Ε. Ηλείας, επισημαίνει, σε σχετική ερώτηση που υπέβαλε στη Βουλή προς τα Υπουργεία Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και Βουλευτής Ηλείας Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου. Ειδικότερα η Βουλευτής αναφέρει πως στην περιοχή της Κουτσοχέρας ουδεμία παρέμβαση έχει γίνει από τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να κατασκευαστούν τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα, όπως επί παραδείγματι να καθαριστεί και να διανοιχθεί η κοίτη του ποταμού, παρά το γεγονός ότι τα τελευταία τρία χρόνια κάθε χειμώνα οι κάτοικοι και οι αγρότες της περιοχής έρχονται αντιμέτωποι με πλημμυρικά φαινόμενα που καταστρέφουν τις καλλιέργειές τους (σταφίδα, αμπέλια, ελιές, αραποσίτια, τριφύλλια κ.α). Οι καλλιεργητές αυτοί μάλιστα, αναμένουν ακόμη αποζημιώσεις για ζημίες που είχαν υποστεί το 2010. Η κ. Αυγερινοπούλου επισημαίνει τον κίνδυνο σε περίπτωση νέων έντονων καιρικών φαινομένων να σημειωθούν και πάλι μεγάλες καταστροφές στις αγροτικές καλλιέργειες, αφού σύμφωνα με τις καταγγελίες των κατοίκων δεν έχει γίνει συστηματική προσπάθεια από τους αρμόδιους φορείς να βελτιωθεί η κατάσταση. Η Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής ζητά από τους κ.κ. Υπουργούς Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης να απαντήσουν σχετικά με το αν υπάρχει σχεδιασμός και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης αντιπλημμυρικών έργων στην κοίτη του ποταμού Λάδωνα, καθώς και ποια μέτρα προτίθενται να λάβουν για τον καθαρισμό και τη διάνοιξη της κοίτης του ποταμού στην τοπική κοινότητα Κουτσοχέρας. Τέλος, η Βουλευτής Ηλείας ζητά να ενημερωθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και από τον ΕΛΓΑ σχετικά με την καταβολή των αποζημιώσεων στους αγρότες για τις μεγάλες καταστροφές, που είχαν υποστεί το έτος 2010 λόγω της υπερχείλισης του ποταμού.

Ε

ρώτηση κατέθεσεστο Κοινοβούλιοη βουλευτής του Νομού Ηλείας Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη,για την απαράδεκτη καθυστέρηση στην επιστροφή του ΦΠΑ σε δικαιούχους αγρότες και τις σημαντικότατες περικοπές που έχουν γίνει στο ποσό επιστροφής του. Συνοπτικά στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής: Σε απόγνωση έχουν οδηγη-

θεί από τις εφαρμοζόμενες δημοσιονομικές πολιτικές Αγρότες του Νομού Ηλείας, οι οποίοι μετά τον αρχικό έλεγχο των τιμολογίων τους (χρήση του 2012) από την ΔΟΥ Αμαλιάδας καλούνται για επανέλεγχο. Το ΥΠΟΙΚ προέβη σε αυτή την απόφαση γιατί αποδέχτηκε τις τιμές αποζημίωσης που όρισε ο ΕΛΓΑ που με βάση και επιστολή του Αγροτικού Συν/σμου Μεταποιημένων Οπωροκηπευτικών Ν. Ηλείας (Οργάνωση Παραγωγών) προς τον Πρόεδρο της Κυ-

ÄÇÌÏÓ ÆÁ×ÁÑÙÓ Áñ. ðñùô.: 15206

ÅÐÁÍÁËÇÐÔÉÊÇ ÄÉÁÊÇÑÕÎÇ ÄÇÌÏÐÑÁÓÉÁÓ

Ï ÄÞìáñ÷ïò Æá÷Üñùò åðáíáäéáêçñýóóåé áíïéêôü äçìüóéï ìåéïäïôéêü äéáãùíéóìü, ìå óöñáãéóìÝíåò ðñïóöïñÝò, ãéá ôçí áíÜäåéîç áíáäü÷ïõ êáôáóêåõÞò ôïõ Ýñãïõ "ÅóùôåñéêÞ - áãñïôéêÞ ïäïðïéßá ÍÝáò Öéãáëåßáò" ðñïûðïëïãéóìïý äáðÜíçò ìå ÖÐÁ 43.680,00 E áðü ðéóôþóåéò ÓÁÔÁ êáé ëïéðÝò åðé÷ïñçãÞóåéò. Ôï Ýñãï óõíôßèåôáé áðü ôéò áêüëïõèåò êáôçãïñßåò åñãáóéþí ìå áíôßóôïé÷ï ðñïûðïëïãéóìü (ìå ÅÏ & ÃÅ, áðñüâëåðôá): êáôçãïñßá ÏÄÏÐÏÉÉÁ ðñïûð/óìïý 35.512,20E. Ç õðïâïëÞ ðñïóöïñþí èá ãßíåé ìå åíéáßï ðïóïóôü Ýêðôùóçò (Üñèñï 5 Í.3669/08 (ÊÄÅ)). Ç äçìïðñáóßá èá ãßíåé ôçí 1/11/2013 çìÝñá ÐáñáóêåõÞ êáé þñá 10.00 ð.ì. (ëÞîç åðßäïóçò ðñïóöïñþí) óôçí Ýäñá ôïõ ÖïñÝá åíþðéïí ôçò áñìüäéáò åðéôñïðÞò. Ãßíïíôáé äåêôÝò åñãïëçðôéêÝò åðé÷åéñÞóåéò - êïéíïðñáîßåò åñãïëçðôéêþí åðé÷åéñÞóåùí ÄÅ Á1 ôÜîçò êáé Üíù ãéá Ýñãá ÏÄÏÐÏÉÉÁÓ. Åðßóçò ãßíïíôáé äåêôÝò êáé Åðé÷åéñÞóåéò åããåãñáììÝíåò óôá Íïìáñ÷éáêÜ Ìçôñþá ãéá áíôßóôïé÷á Ýñãá, ðïõ áóêïýíôáé áðü ðñüóùðá ðïõ ðëçñïýí ôéò ðñïûðïèÝóåéò óõììåôï÷Þò, óýìöùíá ìå ôéò äéáôÜîåéò ôïõ ÐÄ. 225/93 (ÖÅÊ Á' 91). Ãéá ôïí äéáãùíéóìü êáé ôçí åêôÝëåóç ôïõ Ýñãïõ éó÷ýïõí ïé äéáôÜîåéò ôùí Í.1418/84, Í.3263/2004, Ð.Ä.609/85, Ð.Ä.410/95, Ð.Ä. 171/87, Í.3669/08 üðùò ôñïðïðïéÞèçêáí êáé éó÷ýïõí óÞìåñá. Ç åããýçóç óõììåôï÷Þò óôï äéáãùíéóìü ïñßæåôáé óôï ðïóü ôùí 710,25 Å, ìå ÷ñüíï éó÷ýïò ìåãáëýôåñï ôùí ÅÎÉ (6) ìçíþí êáé 30 çìåñþí, áðü ôçí çìåñïìçíßá äçìïðñÜôçóçò. Óôçí ðåñßðôùóç ðïõ ôï ðñïóöåñüìåíï ðïóïóôü Ýêðôùóçò ôïõ áíáäü÷ïõ åßíáé ìåãáëýôåñï ôïõ ïñßïõ ôïõ 12%, êáôÜ ôçí õðïãñáöÞ ôçò óýìâáóçò, ï áíÜäï÷ïò õðï÷ñåïýôáé íá ðñïóêïìßóåé åðéðëÝïí ðñüóèåôç åããýçóç êáëÞò åêôÝëåóçò, óýìöùíá ìå ôá ïñéæüìåíá óôçí ðáñÜãñáöï 2 ôïõ Üñèñïõ 35 ôïõ Í.3669/2008. ÓõíïëéêÞ ðñïèåóìßá ðåñáßùóçò ôïõ Ýñãïõ ôñåéò (3) ìÞíåò. ¸íôõðï ÏéêïíïìéêÞò ÐñïóöïñÜò ãéá óõìðëÞñùóç êáèþò êáé ôåý÷ç äçìïðñÜôçóçò, äéáôßèåíôáé áðü ôá ãñáöåßá ôïõ ÖïñÝá ìÝ÷ñé ôçí ðñïçãïýìåíç ÐÝìðôç ðñéí ôçí çìÝñá õðïâïëÞò ôùí ðñïóöïñþí êáé ÷ïñçãïýíôáé ôï áñãüôåñï åíôüò ôçò åðïìÝíçò åñãÜóéìçò çìÝñáò áðü ôçí õðïâïëÞ ôçò áßôçóçò ÷ïñÞãçóçò. Ðëçñïöïñßåò óôá ãñáöåßá ôïõ ÖïñÝá (ôçë. 2625360316 áñìüäéïò ê. ÁñôïõìÜò ÌéëôéÜäçò) ôéò åñãÜóéìåò Þìåñåò êáé þñåò. Æá÷Üñù 17/10/2013 Ï ÄÇÌÁÑ×ÏÓ ÌÐÁÌÇÓ ÃÅÙÑÃÉÏÓ

βέρνησης αφορούν το καθαρό εισόδημα και δεν έχουν σχέση με τις πωλήσεις των προϊόντων. Σημειώνεται ότι οι αγρότες έπρεπε να είχαν λάβει από το Μάιο του 2013 την επιστροφή του ΦΠΑ. Ένα άλλο πρόβλημα που έχει προκύψει με τις συγχωνεύσεις των εφοριών είναι ότι στην ΔΟΥ Αμαλιάδας δεν υπάρχει το απαιτούμενο ανθρώπινο δυναμικό στο

τμήμα του ΦΠΑ. Επομένως δεν υπάρχει περίπτωση να τηρηθεί η κείμενη νομοθεσία που ορίζει ανώτερο διάστημα επιστροφής τους 6 μήνες. Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί: " Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσουν οι αρμόδιοι υπουργοί ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες επιστροφής του ΦΠΑ στους δικαιούχους αγρότες;

ÄÅÄÄÇÅ Äéåýèõíóç ÐåñéöÝñåéáò ÐåëïðïííÞóïõ - Çðåßñïõ Ðåñéï÷Þ Ðýñãïõ Ðáðáãåùñãßïõ & Áñ÷éìÞäïõò, 27100, ÐÕÑÃÏÓ

ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ Åéäïðïéïýíôáé ïé åíäéáöåñüìåíïé êÜôïéêïé üôé ãéá íá åêôåëåóôïýí áðáñáßôçôåò Ôå÷íéêÝò åñãáóßåò ôçò ÄÅÄÄÇÅ èá ãßíïõí ïé åîÞò äéáêïðÝò çëåêôñéêïý ñåýìáôïò: 1.Ôçí ÄåõôÝñá 21/10/13 êáé áðü þñá 08.30 Ýùò 11.00 óôéò ðåñéï÷Ýò ÅðéôÜëéï, Áãñßäé, ìåôÜ ôùí áãñïôéêþí áõôþí êáèþò êáé ôìÞìá áãñïôéêÞò ðåñéï÷Þò Áíåìï÷ùñßïõ ôïõ ÄÞìïõ Ðýñãïõ. 2.Ôçí ßäéá çìåñïìçíßá 21/10/13 êáé áðü þñá 08.30 Ýùò 11.00 óôéò ðåñéï÷Ýò Íéï÷þñé, ÔáîéÜñ÷åò, ËÝðñåï, ÊñõïíÝñé, Í. Öéãáëåßá, ÐñáóéäÜêé, Áãéïò Çëßáò, ÖáóêïìçëéÜ, Ãéáííéôóï÷þñé, Ö/ Í. Öéãáëåßáò, Èïëü, Åëáßá êáé áãñïôéêÝò ðåñéï÷Ýò áõôþí ôïõ ÄÞìïõ Æá÷Üñùò. 3.Ôçí ßäéá çìåñïìçíßá 21/10/13 êáé áðü þñá 11.00 Ýùò 15.00 óôéò ðåñéï÷Ýò Æá÷Üñù, Îçñï÷þñé, ÓìÝñíá, Ö/ ÌðåêñÞò, ÊïõìïõèñÝêá, ÌÜêéóôï, Ìðñé ×Üíéá, ×ñõóï÷þñé, ïéêéóìüò Ðáëáéï÷ùñßïõ, ÅñãáôéêÝò êáôïéêßåò Æá÷Üñùò, Ó÷ßíïé ìåôÜ ôùí áãñïôéêþí ðåñéï÷þí áõôþí ôïõ ÄÞìïõ Æá÷Üñùò. 4.Ôçí Ôñßôç 22/10/13 êáé áðü þñá 08.30 Ýùò 10.30 óôéò ðåñéï÷Ýò Âïýíáñãï, êåñáßåò ÂïõíÜñãïõ, ÊïñõöÞ ìåôÜ ôùí áãñïôéêþí ðåñéï÷þí, áãñïôéêÜ ÎõëïêÝñáò ôïõ ÄÞìïõ Ðýñãïõ. 5.Ôçí ßäéá çìåñïìçíßá 22/10/13 êáé áðü þñá 10.00 Ýùò 10.30 áãñïôéêÞ ðåñéï÷Þ Êáôóáñïý êáé ìéêñü ôìÞìá ôïõ ÷ùñéïý ôïõ ÄÞìïõ Ðýñãïõ. 6.Ôçí ßäéá çìåñïìçíßá 22/10/13 êáé áðü þñá 10.30 Ýùò 12.00 Áëðï÷þñé, ÌõñôéÜ, Áãéï Çëßá, Ðõñãß ìåôÜ ôùí áãñïôéêþí ðåñéï÷þí áõôþí ôïõ ÄÞìïõ Ðýñãïõ. 7. Ôçí ßäéá çìåñïìçíßá 22/10/13 êáé áðü þñá 12.30 Ýùò 15.00 óôçí áãñïôéêÞ ðåñéï÷Þ ãýñù áðü ÷ïéñïóôÜóéï Ãñçãïñüðïõëïõ êáé ôï ÷ïéñïóôÜóéï ôïõ ÄÞìïõ Ðýñãïõ. 8.Ôçí ßäéá çìåñïìçíßá 22/10/13 êáé áðü þñá 08.30 Ýùò 14.30 ôìçìáôéêÜ óôéò ïäïýò ôçò ÁìáëéÜäáò: Äñïóßíç áðü Óéóßíç Ýùò ôÝñìá Äñïóßíç, ÊáñáêáíäÜ áðü ÌåãÜëïõ ÁëåîÜíäñïõ Ýùò 1ç ðÜñïäï ÊáñáêáíäÜ, Èåñìïðõëþí, Ìáñáèþíïò, ÊáíÜñç áðü Äñïóßíç Ýùò 1ç ðÜñïäï ÊáñáêáíäÜ, Äåñâåíáêßùí áðü Äñïóßíç Ýùò ÓÜìïõ ôïõ ÄÞìïõ ´Çëéäáò. Áí ïé åñãáóßåò ôåëåéþóïõí íùñßôåñá, ôï ñåýìá èá îáíáäïèåß ðñéí áðü ôï ÷ñüíï ëÞîçò ôçò äéáêïðÞò ðïõ áíáöÝñåôáé ðéï ðÜíù. Ãé' áõôü ôï ëüãï ïé çëåêôñéêÝò åãêáôáóôÜóåéò êáé ôá äßêôõá ôçò ÄÅÄÄÇÅ èá ðñÝðåé íá èåùñïýíôáé üôé Ý÷ïõí óõíÝ÷åéá ñåýìá. ¸ôóé ãéá ëüãïõò áóöáëåßáò, áðáãïñåýåôáé ç ðñïóÝããéóç óå áãùãïýò Þ Üëëá óôïé÷åßá ôïõ äéêôýïõ áêüìá êé áí âñßóêïíôáé êáôáãÞò, ãéáôß õðÜñ÷åé óïâáñüò êßíäõíïò áôõ÷Þìáôïò. O ÄÅÄÄÇÅ åßíáé ç 100% èõãáôñéêÞ åôáéñßá ôçò ÄÅÇ Á.Å. ðïõ äéá÷åéñßæåôáé ôï Åëëçíéêü Äßêôõï ÄéáíïìÞò ÇëåêôñéêÞò ÅíÝñãåéáò. Ðëçñïöïñßåò ãéá ôéò ðñïãñáììáôéóìÝíåò äéáêïðÝò áíÜ Ðåñéï÷Þ, êáèçìåñéíÜ, áíáñôþíôáé óôï site ôïõ ÄÅÄÄÇÅ, www.deddie.gr. Äéåýèõíóç Ðåñéï÷Þò Ðýñãïõ


ΠΑΟ Βάρδας

Αστέρας Αμ/ Πανόπουλου

Όλα για νίκη με Μεσολόγγι

Για το τρίποντο με Μεσσηνιακό

>> Ó. 20

Δόξα Ν. Μανωλάδας

Ã’ ÅÈÍÉÊÇ - 4 ïò ÏÌÉËÏÓ Με αισιοδοξία στο Αιτωλικό Αποκλειστικές δηλώσεις Μοσχάκη στη “ΠΡΩΤΗ”

>> Ó. 20-221

>> Ó. 20

w w w . p r o t i n e w s . g r

ÓÜââáôï 19 Ïêôùâñßïõ 2013

ÐÑÙÔÇ Κόροιβος-Αρκαδικός (Σήμερα, 5 μ.μ.)

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ

Δοκιμές από Δημητρίου

Ìüíï íßêç! Χωρίς

προβλήματα οι κυανόλευκοι Αναμένεται >> Ó. 24

να γεμίσει το κλειστό Τη δεύτερη νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια ψάχνει σήμερα στις 5 μ.μ. ο Κόροιβος, ο οποίος υποδέχεται στο κλειστό της Αμαλιάδας τον Αρκαδικό.

Κλειστό Γήπεδο Αμαλιάδας

Εκ νέου πρόβλημα με τη στέγη

>> Ó. 23

Αθλητικές εγκαταστάσεις Πύργου >> Ó. 23

Τοπικό Ποδόσφαιρο

Σπουδαίο παιχνίδι σήμερα στη Μανολάδα

Στην “τύχη” του το κολυμβητήριο

Πέντε ματς διεξάγονται αύριο Πρεμιέρα και στη Γ' κατηγορία >> Ó. 21-222

”Καμένα”

φώτα στο κλειστό >> Ó. 24


20

p r o t i s p o r t @ p r o t i n e w s . g r

ÓÜââáôï 19 Ïêôùâñßïõ 2013

Άρης Αιτωλικού-Δόξα Ν.Μ.

Βάρδα - Μεσσηνιακός

Κόντρα στον “πνιγμένο" Άρη”

Ãéá ôï ôñßôï ôñßðïíôï

Στο Αιτωλικό κόντρα στον τοπικό Άρη, ο οποίος "καίγεται" για βαθμούς μετά από ένα πολύ άσχημο ξεκίνημα, κοντράρεται αύριο η Δόξα, η οποία προέρχεται από τη νίκη σε βάρος του Αστέρα με 2-0, αλλά και από μια δεκαπενθήμερη διακοπή λόγω του αποκλεισμού στο Κύπελλο. Δεκαπέντε μέρες στις οποίες το ενδιαφέρον μονοπώλησαν τα διοικητικά της ομάδας. Ο Χρήστος Καραπίτσος, θα έχει και πάλι στη διάθεσή του τον Γιάννη Καλλιβωκά ο οποίος εξέτισε την ποινή του. Αντίθετα, δύσκολα θα ξεκινήσει ο Κυριαζόπουλος, ο οποίος προέρχεται από τραυματισμό. Με νέο τεχνικό θα παραταχθεί σε αυτό το παιχνίδι ο Άρης Αιτωλικού, που παίζει τα… ρέστα του κόντρα στη Δόξα, μετά από ένα αρνητικό ξεκίνημα έως τώρα στο πρωτάθλημα. Ο Αγρινιώτης Λάκης Παπαχρήστος, θα διαδεχτεί στον πάγκο των κιτρινόμαυρων τον Αντώνη Ζήκο. Βοηθός του νέου τεχνικού θα είναι ο Χρήστος Κυριάκης που είναι και προπονητής στις ακαδημίες του συλλόγου. *Το αυριανό παιχνίδι αρχίζει στις 4μ.μ. και διαιτητής θα είναι ο Ρούσσος-Μπεκερτζής από την Πρέβεζα. Σ. Φραγκογιαννόπουλος

Γ' Εθνική

4η αγωνιστική, Ώρα έναρξης 16:00 ΑΕ Ερμιονίδας - Κόρινθος Παναργειακός - Αχαϊκή Καλαμάτα - ΑΕ Καραϊσκάκης Άρης Αιτωλικού - Δόξα ΠΑΟ Βάρδας - Μεσσηνιακός Αστέρας - Μεσολόγγι Εθνικός Σαγέικων - Παναρκαδικός Ατρόμητος - Πανναυπλιακός

Του Πάνου Ηλιόπουλου

Π

ολύ σημαντικό παιχνίδι διεξάγεται αύριο στις 4 το απόγευμα στο "Γ. Καλάκος" της Βάρδας, όπου ο ΠΑΟΒ αναμετράται με τον Μεσσηνιακό στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής της Γ' Εθνικής. Οι "πράσινοι" της Βουπρασίας έχοντας αφήσει πίσω τους το παιχνίδι της Πάτρας κόντρα στον Ατρόμητο για το κύπελλο, ευελπιστούν να σημειώσουν την τρίτη τους νίκη στο πρωτάθλημα κόντρα στους Μεσσήνιους οι οποίοι έχουν επίσης τους ίδιους βαθμούς. Η αναμέτρηση σε καμιά περίπτωση δεν είναι εύκολή καθώς η ομάδα της Καλαμάτας θα τα δώσει όλα για το θετικό αποτέλεσμα, με την έκβαση της αναμέτρησης σε μεγάλο βαθμό να εξαρτάται από το πρόσωπο που θα παρουσιάσει η Βάρδα. Υπό τις οδηγίες του Ανδρέα Ζήκου και των συνεργατών του Παναγιώτη Παυλόπουλου και Γιώργου Γκουβί-

τσα, οι "πράσινοι" ολοκλήρωσαν χθες το απόγευμα την προετοιμασία τους. Εκτός πλάνων ο τιμωρημένος Ντεντόπουλος και οι τραυματίες Σκοτζάι και Πασπαλιάρης, ενώ πιθανόν να λείψει και ο στρατευμένος Δ. Παναγιωτόπουλος. Όσον αφορά στο βασικό σχήμα, θα υπάρξουν μια - δυο αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα του κυπέλλου. Σε ότι έχει να

Αστέρας Αμ/Παν-Μεσολόγγι

Η βαθμολογία Σε 3 αγώνες Παναργειακός Αχαϊκή Καραϊσκάκης ΠΑΟ Βάρδας Κόρινθος Ερμιονίδα Μεσσηνιακός Μεσολόγγι Παναρκαδικός Ατρόμητος Λάππα Δόξα Ν. Μανολάδας Πανναυπλιακός Καλαμάτα Άρης Αιτωλικού Σαγέικα Αστέρας Αμ/Παν

9 9 9 6 6 6 6 5 5 4 4 0 0 0 0 0

κάνει με το Μεσσηνιακό, εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξος για το αυριανό παιχνίδι. Ο Δημήτρης Τσάκωνας δεν υπολογίζει τον τραυματία γκολκίπερ Ζησιμάτο και τον τιμωρημένο Πετρόγιαννη. Το παιχνίδι του "Γ. Καλάκος" θα συγκεντρώσει τα βλέμματα πολλών θεατών, ενώ διαιτητεύει ο Μανούχος του Συνδέσμου Αργολίδας.

Φουλ για την πρώτη νίκη

Με στόχο την πρώτη του νίκη, που θα του αλλάξει άρδην τόσο την ψυχολογία όσο και τους βαθμολογικούς συσχετισμούς, παρατάσσεται ο Αστέρας ΑμαλιάδαςΠανόπουλου στο αυριανό παιχνίδι κόντρα στο Μεσολόγγι. Οι βυσσινί, θέλουν το τρίποντο, στο πρώτο παιχνίδι με τον Αλέξη Γαβριλόπουλο στον πάγκο της ομά-

δας μέσα στην Αμαλιάδα. Οι βυσσινί, οι οποίοι ολοκληρώνουν σήμερα την προετοιμασία τους γι' αυτό το παιχνίδι, δε θα έχουν στις τάξεις τους τον Μπουτσικάκη. Αντίθετα επέστρεψε στις προπονήσεις ο Τζουμάκας. Παρόντες θα είναι και οι στρατευμένοι Βατσής και Θανάσης Αντωνόπουλος, ωστόσο δύσκολα μπορεί να υπολογίζει σε αυτούς η τεχνική ηγεσία. Από την άλλη πλευρά, το Μεσολόγγι έρχεται στην Αμαλιάδα αντιμετωπίζοντας κάποια προβλήματα. Ο τεχνικός των "κανονιέρηδων" Βασίλης Ξανθόπουλος

δε μπορεί να υπολογίζει για το μεθαυριανό παιχνίδι τους Τσιούνη Νάκο και Ξευγένη, που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών. *Το αυριανό παιχνίδι αρχίζει στις 4μ.μ. και διαιτητής θα είναι ο Παπαδόπουλος από την Αχαΐα. Σ. Φραγκογιαννόπουλος


p r o t i s p o r t @ p r o t i n e w s . g r

21 ÓÜââáôï 19 Ïêôùâñßïõ 2013

“Ç Äüîá äåí Ý÷åé ïíïìáôåðþíõìï” Ο Αγ. Μοσχάκης υπογραμμίζει ότι ανέλαβε πρόεδρος για να συνεχίσει η Δόξα Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου

Μ

ε νέο πρόεδρο πορεύεται από' δώ και στο εξής η Δόξα Νέας Μανολάδας, χωρίς όμως να αλλάξει το Δ.Σ., το οποίο παρέμεινε στη θέση του. Ουσιαστικά δηλαδή, μόνο ο απερχόμενος πρόεδρος Ανδρέας Χαμουζάς βρίσκεται εκτός.

Σε δηλώσεις του στην "Πρώτη", ο Αγαμέμνων Μοσχάκης, τόνισε τα εξής: "Εκείνο που θέλω να πω είναι ότι η Δόξα δεν έχει ονοματεπώνυμο. Η Δόξα στηριζόταν και συνεχίζει να στηρίζεται στους ανθρώπους από τη Νέα Μανολάδα, οι οποίοι τη βοηθούν εδώ και χρόνια και την έχουν φτάσει εδώ που την έφτασαν. Ανέλαβα πρόεδρος για να προχωρήσει η ομάδα. Θα ήθελα να ζητήσω επίσης από τον κόσμο της ομάδας να χαρεί με την πορεία της ομάδας στη Γ΄ Εθνική γιατί ίσως να είναι από τις λίγες φορές που η Δόξα θα έχει την ευκαιρία να παίξει σε μια τόσο μεγάλη κατηγορία. Δεν το λέω αυτό εννοώντας ότι θα υποβιβαστούμε, αλλά για να υπάρχει ενότητα και όλοι μαζί να χαρούμε αυτή την πορεία στη Γ΄ Εθνική. Ο στόχος μας παραμένει ο ίδιος, όπως ήταν και στο ξεκίνημα".

Αισιοδοξία για το οικονομικό Ήδη η νέα διοίκηση της Δόξας, σαν μια πρώτη κίνηση που έκανε, ήταν να πληρώσει τους ποδοσφαιριστές. Αναφορικά με το κυρίαρχο θέμα ο Αγαμέμνων Μοσχάκης απαντάει: "Αυτό προσπαθήσαμε κι αυτό προσπαθούμε. Οι καιροί είναι σίγουρα δύσκολοι αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε", τόνισε ο νέος πρόεδρος των "αετών".

Το νέο Δ.Σ. Το νέο Δ.Σ. της Δόξας, όπως ανακοινώθηκε, είναι το εξής: Πρόεδρος: Αγαμέμνων Μοσχάκης, Αντιπρόεδροι: Νικόλαος Τακτικός, Γεώργιος Μπεπαρής, Γενικός Γραμματέας: Γιάννης Δημητρόπουλος, Ειδικός Γραμματέας: Γεώργιος Μπλετσάκης, Ταμίας Α΄: Κώστας Δημητρόπουλος, Ταμίας Β΄: Κώστας Χαρμπίλας, Γενικός Αρχηγός: Ανδρέας Γαϊτατζίδης, Γενικός Αρχηγός Β΄: Κώστας Αρβανιτάκης, Τεχνικός Διευθυντής: Κώστας Τζελέπης, Τεχνικός Διευθυντής Β΄: Ανδρέας Χαλούλος, Δημοσίων Σχέσεων: Κώστας Μιχαλόπουλος, Έφορος Υλικού: Γιώργος Σταυρόπουλος, Έφορος Γηπέδου: Ξενοφών Ανδρέου, Μέλη: Γιώργος Χαβαριώτης, Παναγιώτης Γιοβάνης, Κώστας Χατζηχαραλάμπους.


p r o t i s p o r t @ p r o t i n e w s . g r

22 ÓÜââáôï 19 Ïêôùâñßïõ 2013

Α1 Βέρροιος

ÓôñïöÞ Ýêôç Του Πάνου Ηλιόπουλου

Σ

τις επάλξεις και αυτό το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα της Α1 Βέρροιος, με το "μενού" να περιλαμβάνει σημαντικά παιχνίδια. Το "κυρίως" πιάτο διεξάγεται αύριο καθώς υπάρχουν πέντε αναμετρήσεις, ενώ με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται το σημερινό παιχνίδι της Μανολάδας ανάμεσα στην Προοδευτική και τη Δάφνη. Η αγωνιστική ολοκληρώνεται τη Δευτέρα με το ματς Αίαντα - Χειμαδιού. Ώρα έναρξης 16:00. Πιο αναλυτικά:

Η βαθμολογία Σε 5 αγώνες Τραγανό 9-4 Δάφνη 0-2 Χειμαδιό 9-3 Άρης 7-2 Αίας 16-9 Μαγούλα 9-4 Ολυμπιακός Σ. 7-5 Ξενοφών 14-11 ΠΑΟΚ 8-11 Χάβαρι 8-11 Σκουροχώρι 5-9 Παλαιοχώρι 5-6 Κουρτέσι 4-11 Ενιπέας 2-7 Ολυμπιάδα 5-12 Προοδευτική 1-13

Σήμερα Προοδευτική - Δάφνη 13 11 11 11 10 9 9 7 6 5 5 5 3 3 2 0

Άκρως σημαντικό παιχνίδι για την Προοδευτική, καθώς με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα η ομάδα της Μανολάδας θα βρεθεί σε δεινή θέση. Το έργο της όμως δεν είναι και το πιο εύκολο, καθώς απέναντί της θα βρει την έμπειρη και αήττητη Δάφνη Ανδραβίδας που είναι ικανή και για το διπλό.

Μαγούλα - Παλαιοχώρι Έχοντας αφήσει πίσω την ήττα του στο Χειμαδιό, ο Κένταυρος θα επιδιώξει την τέταρτή του νίκη στον μα-

Α2 ACS Σήμερα Ώρα έναρξης 16:00 Μυρτιά- Αλφειούσα, Ηλειακός Λεχ- Αργοναύτης, Ηρακλής ΠΒΧελιδόνια, Καλλίκωμο - Καβάσιλα, Πέλοπας - Βαρβάσαινα Αύριο Αλφειός - Ηλειακός Β, ΛαμπέτιΔουνέικα, Αετός- Μυρσιναϊκός

ραθώνιο με την οποία θα συνεχίσει να βρίσκεται στις υψηλές θέσεις. Όσον αφορά στην Αναγέννηση Παλαιοχωρίου, θα προσπαθήσει για τον βαθμό- βαθμούς που έχει και ανάγκη.

Αύριο Άρης -Ενιπέας Δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι για τον Άρη, με την ομάδα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας να στοχεύει σε νέα νίκη, την τρίτη στη σειρά, αν επιτευχθεί. Για το θετικό αποτέλεσμα θα παραταχθεί και ο Ενιπέας, που προβληματίζει εντός έδρας πάντως.

Σπουδαίο παιχνίδι σήμερα στη Μανολάδα Ολυμπιακό Σ- ΠΑΟΚ Για τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός Σαβαλίων, αποτέλεσμα που αν έρθει θ' ανεβάσει τους "ερυθρόλευκους" στη βαθμολογία. Για το καλύτερο δυνατό θα παραταχθεί και ο ΠΑΟ Κακοβάτου, ομάδα που, όπως έχει δείξει, παλεύει όλα τα παιχνίδια.

Τραγανό - Χάβαρι Με την ψυχολογία ανεβασμένη μετά το διπλό στο Λαντζόι, η Νίκη στοχεύει σε νέα επιτυχία με την οποία θα συνεχίσει να οδηγεί την κούρσα στον μαρα-

BSM ΤΕΡΖΗΣ

Åêôüò Ýäñáò õðï÷ñåþóåéò Ý÷ïõí Êåñáõíüò ×åéìáäéïý êáé ÏëõìðéÜäá ÃïõìÝñïõ óå áõôÞ ôçí áãùíéóôéêÞ.

θώνιο ό,τι και να γίνει. Από την αντίπερα, τους βαθμούς θα επιδιώξει και η υπολογίσιμη ομάδα του Χαβαρίου.

Ξενοφών - Σκουροχώρι Να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα μετά την ήττα στον Κακόβατο, επιθυμεί ο Ξενοφώντας Κρεστένων μένοντας έτσι στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας. Απέναντί του θα βρει τον Λευκό Αστέρα Σκουροχωρίου, που το τελευταίο διάστημα δείχνει ανεβα-

σμένος έχοντας τέσσερις βαθμούς στα δύο τελευταία ματς.

Κουρτέσι - Ολυμπιάδα Άκρως σημαντικό το ντέρμπι των νεοφώτιστων που διεξάγεται στο Κουρτέσι. Ο γηπεδούχος ΑΠΟΚ θέλει τη νίκη ποντάροντας πολλά και στον παράγοντα έδρα, ενώ για τους βαθμούς "καίγεται" και η Ολυμπιάδα, που στα τελευταία τρία ματς μετρά ισάριθμές ήττες έχοντας μείνει πίσω βαθμολογικά.

Γ' LEGEA

Σήμερα Ώρα έναρξης 16:00 Ωλενιακός - Πηνεία, Πάνθηρες - Ηρακλής Π, Καπελέτο- Κέντρο, ΑΕΚ - Ν. Φιγαλεία, Νέδας - Αγ. Γεώργιος

Σήμερα Ώρα έναρξης 11:00 Αρετή - Αναγέννηση Αμ

Αύριο Ώρα έναρξης 11:00 Εθνικός Αμ- Πηνειακός, Ν. Κόροιβος - Λέοντες, Γεράκι - Σώστι, Θρίαμβος - Ολυμπιακός Ζ, Φίλιππος - Ελπίδα Β

Αύριο Ώρα έναρξης 11:00 Πρόοδος - Ερμής, Κορυφή - Περιστέρι, Απόλλων Γ-Πρίγκιπες, Πελόπιο - Βρίνα, Κουτσοχέρα - Αμπελώνας, Αγ. Μαύρα - Αίολος

Ώρα έναρξης 16:00 Καρδαμάς - Αμπελόκαμπος, Πήγασος - Μακρίσια, Άρης Δ- Αχιλλέας, Καράτουλα - Θύελλα Π, Νεοχώρι - Λαστέικα, Δόξα Ελ- Λάνθι

Ώρα έναρξης 16:00 Πουρνάρι - Ανδρίτσαινα


23

p r o t i s p o r t @ p r o t i n e w s . g r

ÓÜââáôï 19 Ïêôùâñßïõ 2013

Κόροιβος-Αρκαδικός (5μ.μ.)

Ãéá ôï “äýï óôá äýï” Toυ Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου

κριβώς και στο προηγούμενο παιχνίδι στον Λαγκαδά απέναντι στον Ερμή, στη νικηφόρα πρεμιέρα της ομάδας. Από την άλλη πλευρά του ο Αρκαδικός, έρχεται στην Αμαλιάδα ως το αουτσάιντερ, κάτι που γνωρίζει καλά και θα προσπαθήσει να πιάσει μια τέλεια απόδοση, ελπίζοντας ότι θα μπορέσει να κάνει την έκπληξη. Εκτός πλάνων βρίσκεται ο Γιάννης Αντωνιάδης, παίκτης ο οποίος αποκτήθηκε το καλοκαίρι από τον Κόροιβο, που όμως δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει ακόμα τον τραυματισμό του και να είναι έτοιμος 100% για να μπορέσει να προσφέρει.

Τ

η δεύτερη νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια ψάχνει σήμερα στις 5 μ.μ. ο Κόροιβος, ο οποίος υποδέχεται στο κλειστό της Αμαλιάδας τον Αρκαδικό, την ομάδα η οποία πέρυσι στη δεύτερη αγωνιστική, κατά σατανική σύμπτωση, ήταν αυτή που τον είχε υποχρεώσει σε ήττα. Βεβαίως τα πράγματα φέτος είναι εντελώς διαφορετικά. Ο Κόροιβος είναι πιο έμπειρη ομάδα στα μονοπάτια της Α2, το ρόστερ του διαθέτει κάποιους πρωτοκλασάτους παίκτες, αλλά υπάρχει και η έδρα της Αμαλιάδας, η οποία αναμένεται όπως και τα παιχνίδια Κυπέλλου "καυτή" και τέτοια που θα δώσει την απαραίτητη ώθηση στον κόσμο. Μάλιστα, ακριβώς εκεί, δηλαδή στη συμπαράσταση του κόσμου, ο Κόροιβος ποντάρει πολλά ώστε να μπορέσει να περάσει το "μήνυμα" ότι φέτος το γήπεδο της Αμαλιάδας δε θα είναι ευχάριστος προορισμός για καμία ο-

ÖÜóç áðü ôï ðåñóéíü Üôõ÷ï ðáé÷íßäé ôçò Ôñßðïëçò μάδα. Παράλληλά οι κυανόλευκοι, θέλουν και για τον κόσμο τους να κάνουν κάτι, με αποτέλεσμα να έχουν προγραμματίσει κάποια χάπενινγκς για όσους βρεθούν στο γήπεδο.

Αγωνιστικά, οι κυανόλευκοι ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους χωρίς να αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα. Έτσι, αναμένεται και πάλι να παραταχθούν πλήρεις, όπως α-

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής Κόροιβος - Αρκαδικός Λαύριο - Ίκαροι Σ Φιλαθλητικός - Ερμής Λ. ΑΕΚ - Παγκράτι Ψυχικό - ΟΦΗ Φίλιππος Β. - Καβάλα Ηρακλής - Αγ. Παρασκευή (αύριο)

Κλειστό Γήπεδο Αμαλιάδας

Εκ νέου πρόβλημα με τη στέγη Παρά το γεγονός ότι πέρυσι έγιναν εργασίες συντήρησης στο κλειστό γήπεδο της Αμαλιάδας, προκειμένου να ξεπεραστεί το πρόβλημα της στέγασης, την περασμένη Τετάρτη το πρόβλημα επανήλθε στο προσκήνιο. Η έντονη βροχόπτωση είχε σαν αποτέλεσμα να διακοπεί το παιχνίδι του Υπερίωνα. Ο πρόεδρος του νομικού προσώπου που διαχειρίζεται τα δημοτικά στάδια του Δήμου Ήλιδας, Γιώργος Παρασκευόπουλος, εξηγεί πώς ακριβώς έχει το πρόβλημα: "Περιμένουμε μελέτη από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου για να προχωρήσουμε στη δημοπρασία. Είναι ένα έργο με μεγάλο κόστος, το οποίο απαιτεί τεχνική μελέτη. Πρέπει να γίνουν ριζικές μετατροπές για να λυθεί αυτό μια κι έξω. Όταν θα έρθει η μελέτη, πιστεύω ό-

τι θα περάσει άμεσα από το Δ.Σ. Έχουμε κάνει τα απαραίτητα έγγραφα για να προχωρήσει το θέμα. Εκείνο το οποίο είχε προτεραιότητα, ήταν να πάρει το γήπεδο αδειοδότηση από την ΕΚΑΗ και την Περιφέρεια, για να μπορούν να γίΟι εργασίες νουν παιχνίδια στο κλειστό και συντήρησης που στο βοηθητικό. έγιναν πέρυσι Έπρεπε να λυθεί το θέμα των Ôï "óôïëßäé" ôçò ÁìáëéÜäáò… ìðÜæåé íåñÜ. δεν απέδωσαν ιατρείων, της πυροπροστασίας, της άδειας οικοδόμησης, την έσβησαν τα φώτα και ενώ το παι- σχέδια, καθώς στο διάστημα που παλιά του 1987 κ.λπ. χνίδι βρισκόταν στην ανάπαυλα. μεσολάβησε, το κλειστό άρχισε να Και τώρα πρέπει να λυθεί το πρό- Οι διαιτητές, διέκοψαν τον αγώνα στάζει νερά, με αποτέλεσμα οι διαιβλημα της στέγης το οποίο επείγει". προκειμένου να δουν αν θα ανά- τητές να αποφασίσουν την οριστική ψουν τα φώτα, γιατί χωρίς αυτά δεν διακοπή του. ήταν δυνατόν να συνεχιστεί το παιΣ. Φραγκογιαννόπουλος Έσβησαν αρχικά τα φώτα Στο παιχνίδι του Υπερίωνα, αρχικά χνίδι. Τελικά, η βροχή είχε άλλα…

ΑΠΟΛΛΩΝ ΝΕΑΣ ΦΙΓΑΛΕΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Με αφορμή τα δημοσιεύματα της εβδομάδας που πέρασε θα θέλαμε να ενημερώσουμε όλα τα έντυπα μέσα και όλα τα site που ασχολούνται με αθλητική ειδησεογραφία να λαμβάνουν σωστή και έγκαιρη ενημέρωσή γιατί δημοσιεύθηκαν γεγονότα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητά όσον αναφορά την συμπεριφορά του ποδοσφαιριστή μας Γ. Μπιμπή. Θα σας παρακαλούσαμε να είστε σίγουρη για τις δημοσίευσης σας για να μην δημιουργούνται κακεντρεχείς εντυπώσεις για το σωματείο μας και να ενημερώνετε σωστά όλο το φίλαθλο κοινό. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση σας ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ.


24

p r o t i s p o r t @ p r o t i n e w s . g r

ÓÜââáôï 19 Ïêôùâñßïõ 2013

Πανηλειακός

ÁíáêÜôåøå ôçí ôñÜðïõëá…

Σχήμα με τρία κεντρικά χαφ δοκίμασε ο Πέτρος Δημητρίου Του Μιχάλη Δημητρόπουλου

Μ

ε το καθιερωμένο "οικογενειακό διπλό" στο Στάδιο του Πύργου συνεχίστηκε χθες η προετοιμασία του Πανηλειακού για τον αγώνα της Δευτέρας απέναντι στην Καλλιθέα. Ο Πέτρος Δημητρίου δοκίμασε σχήμα με τρία κεντρικά χαφ, αφήνοντας εκτός του Μίλιεβιτς και τοποθε-

τώντας τον Μπιτάνγκ πίσω από τον Πίγκλα. Στη θέση του αριστερού χαφ ξεκίνησε ο σκόρερ του τέρματος απέναντι στη Μαγούλα Δημήτρης Χαλούλος, ενώ τον τιμωρημένο Λιόση αντικατέστησε ο Μαρτίνος. Το ευχάριστο νέο του "διπλού" ήταν η συμμετοχή του Καραπέτσα και στα δύο ημίχρονα, ο οποίος μάλιστα πέτυχε και γκολ. Όπως όλα δείχνουν ο 24χρονος μέσος θα

βρίσκεται στην αποστολή για την Καλλιθέα. Ο Σταματής από την άλλη, παραμένει αμφίβολος. Ο τεχνικός των "ερυθρόλευκων" σήμερα θα αποφασίσει εάν τελικά θα κατεβάσει την ομάδα με τρεις στο κέντρο ή θα πάει στη γνωστή συνταγή του 4-4-2 των προηγούμενων αγώνων. Επίσης, σήμερα η προετοιμασία περιλαμβάνει ασκήσεις τακτικής και προπόνηση στα "στημένα". Από

αυτή τη διαδικασία άλλωστε, προήλθε και το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης με τον Αστέρα Μαγούλας, καθώς η εκτέλεση του φάουλ, που είχε ως κατάληξη την κεφαλιά του Χαλούλου στα δίχτυα, είχε δουλευτεί πάνω από 50 φορές στην προπόνηση.

Ο κόσμος στο πλευρό του Ο κόσμος του Πανηλειακού θα βρίσκεται για άλλη μία

φορά στο πλευρό της ομάδας σε εκτός έδρας αγώνα, καθώς οι Ηλείοι της Αθήνας, όπως κάθε φορά, θα δώσουν δυναμικό "παρών", ενώ μεμονωμένοι φίλαθλοι από τον Πύργο με Ι.Χ. και πούλμαν με οργανωμένους οπαδούς, που κατά πάσα πιθανότητα θα ναυλωθεί, θα κάνουν "κόκκινο" το "Ελ Πάσο".

Αύριο η αναχώρηση Η ομάδα θα αναχωρήσει

την Κυριακή στις 15:30 το μεσημέρι με προορισμό κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας όπου και θα διανυκτερεύσει. Ο Πέτρος Δημητρίου κατά τη διαμονή στο ξενοδοχείο, θα αναλύσει στους παίκτες του το παιχνίδι του αντιπάλου από βίντεο. Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι το ματς με την Καλλιθέα θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από τον ΟΤΕ TV τη Δευτέρα στις 18:00.

Εικόνες εγκατάλειψης στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Πύργου

Σούπερ Λιγκ

Παρατημένο το κολυμβητήριο - “Καμένα” φώτα στο κλειστό

Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής

Του Μιχάλη Δημητρόπουλου Πριν από τρεις ημέρες ο Ναυτικός Όμιλος Πύργου εξέδωσε μια ανακοίνωση-καταπέλτη στην οποία κατηγορούσε τη Δημοτική Αρχή της πόλης για ολιγωρία στην υπόθεση επαναλειτουργίας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Πύργου. Θα περίμενε κανείς μια απάντηση από την πλευρά του Δήμου ή τουλάχιστον μια διαβεβαίωση ότι παρά την αργοπορία στις εργασίες, το κολυμβητήριο θα λειτουργήσει στο άμεσο μέλλον. Κι όμως, τίποτα από αυτά δεν υπήρξε. Και όπως μας διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του ΝΟΠ κ. Δημήτρης Κοσμόπουλος, κανένας υπεύθυνος από τον Δήμο Πύργου δεν επικοινώνησε με τον Όμιλο. Φαίνεται όμως ότι… δεν το έχουν γενικά με την επικοινωνία και την ανάληψη ευθυνών στον Δήμο Πύργου όταν πρόκειται για θέματα αθλητικών εγκαταστάσεων, καθώς ο κ. Νίκος Ζαριφό-

Ðñïêáëåß èëßøç ç åéêüíá ôïõ Äçìïôéêïý Êïëõìâçôçñßïõ.

"ÑïìáíôéêÞ áôìüóöáéñá" äçìéïõñãåß ç Ýëëåéøç åðáñêïýò öùôéóìïý óôï êëåéóôü.

πουλος, που έχει αναλάβει το θέμα της λειτουργίας του κολυμβητηρίου, δε σήκωνε το τηλέφωνό του για να απαντήσει στις ερωτήσεις μας για το θέμα. Όπως δεν απαντούσε στις συνεχείς μας κλήσεις και ο πρόεδρος της Επιτροπής Σταδίου Πύργου κ. Γιάννης Αργυρόπουλος, για να μας λύσει τις απορίες περί διεξαγωγής "ρομαντι-

κών" αγώνων μπάσκετ στο κλειστό… Οι περισσότερες λάμπες φωτισμού είναι "καμένες". Τελευταίο παράδειγμα ήταν το παιχνίδι για την Α2 ΕΣΚΑΗ ανάμεσα στον Πύργο '99 και την ΑΕ Λεχαινών, την Τετάρτη, στο οποίο τα μάτια των καλαθοσφαιριστών χρειάστηκαν "χρόνο προσαρμογής" για να συνηθίσουν στον χαμηλό φωτισμό.

ÓÜââáôï Ατρόμητος - Λεβαδειακός (16:00, Νovasports2) ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης (18:15, Νovasports1) Πλατανιάς - Ολυμπιακός (20:30, Νovasports2) ÊõñéáêÞ Βέροια - Άρης (16:00, Νovasports2) Καλλονή - Σκόντα Ξάνθη (18:15, Νovasports4) Απόλλων - Παναιτωλικός (18:15, Νovasports7) ΟΦΗ - Εργοτέλης (18:15, Νovasports2) Παναθηναϊκός - Πανθρακικός (20:30, Νovasports1) ÄåõôÝñá ΠΑΣ Γιάννινα - Πανιώνιος (19:30, Νovasports1)


p r o t i s p o r t @ p r o t i n e w s . g r

ÁíáìÝíåôáé êüóìïò

Π

“Εξοργιστική η στάση Μώραλη” Ενώ ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ κ. Γιάννης Μώραλης επιμένει στην καταστρατήγηση των προκηρύξεων των πρωταθλημάτων Α' και Β' Εθνικής, ζητώντας να πέσουν δύο και να ανέβουν δύο. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου κ. Δημήτρης Καραγιάννης έδωσε "πληρωμένη" απάντηση: "Η στάση του κ. Μώραλη είναι εξοργιστική. Είναι προφανές πως θέλει να εξυπηρετήσει ομάδες της Σούπερ Λιγκ. Αναφέρεται σε... μεγάλη ψαλίδα στις δυναμικότητες των ομάδων της Α' Εθνικής μ' αυτές της Β' Εθνικής χωρίς να λαμβάνει υπόψη του, πως η Σούπερ Λιγκ είναι υπεύθυνη γι' αυτό. Αν η διοργανώτρια αρχή της… μεγάλης κατηγορίας τηρούσε τις δεσμεύσεις έναντι αυτών της Β' Εθνικής δεν θα υπήρχε αυτή η διαφορά δυναμικότητας". Μ.Δ.

Αξιόπιστη λύση Εξαιρετικά στοιχεία έχει δείξει μέχρι τώρα ο Δήμος Δαραμάρας στον Αίαντα Γαστούνης, στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος της Α1 Βέρροιος. Ειδικότερα ο υψηλόσωμος επιθετικός έχει σκοράρει τέσσερις φορές, ενώ το κυριότερο είναι πως με το πρόσωπο που παρουσιάζει δείχνει πως μπορεί να σηκώσει στις πλάτες του επιθετικά την ιστορική ομάδα της Γαστούνης. Π.Η.

ÓÜââáôï 19 Ïêôùâñßïõ 2013

Το διπλό “μέτωπο”

ολύς κόσμος αναμένεται αύριο στο "Γ. Καλάκος" της Βάρδας και το γεγονός αυτό ταυτίζεται άμεσα με την αναμέτρηση που θα δώσει ο ΠΑΟΒ με τον Μεσσηνιακό στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής της Γ' Εθνικής. Το όνομα του αντιπάλου, η κρισιμότητα της αναμέτρησης αλλά και οι καλές καιρικές συνθήκες που αναμένεται να επικρατήσουν είναι σημάδια που συνηγορούν πως το "Γ. Καλάκος" θα είναι ασφυκτικά γεμάτο. Π.Η

Μπάσκετ, πόλο και… πετσέτες

25

Η αλλαγή προεδρίας ουσιαστικά στη Δόξα, καθώς δεν πρόκειται για εκατό τοις εκατό αλλαγή στη διοίκηση, θέτει και πάλι στο προσκήνιο ένα και κυρίαρχο θέμα, που δεν είναι άλλο από το οικονομικό. Όχι δηλαδή μόνο στην ομάδα της Νέας Μανολάδας, αλλά και στις υπόλοιπες ομάδες της Γ΄ ΕθνιΜε τον Σοφοκλή κής, υπάρχει ένα διπλό "μέτωπο" Φραγκογιαννόπουλο να παλέψουν. Το ένα είναι το προφανές, να μπορέσει δηλαδή η ομάδα να σταθεί αγωνιστικά και να πετύχει την παραμονή στην κατηγορία. Και το άλλο, το "αθέατο" της υπόθεσης, είναι η σκληρή μάχη που έχει να δώσει για να βγει πέρα η σεζόν οικονομικά. Η κάθε ομάδα σε αυτή την κατηγορία, έχει ένα σεβαστό ποσό πάγιων εξόδων κάθε μήνα, αλλά και μηδαμινά σχεδόν έσοδα, καθώς τα εισιτήρια δεν αποδίδουν ούτε το 30% αυτών των εξόδων. Και μην πει κανείς από τους "Φωστήρες" της ΕΠΟ ότι οι ομάδες θα πρέπει να κινούνται μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους, γιατί αν μια ομάδα αποφασίσει να σκεφτεί έτσι, τότε θα είναι προτιμότερο να μην κατέβει καθόλου να αγωνιστεί στη Γ΄ Εθνική (οπότε και το οικοδόμημα της Ομοσπονδίας θα καταρρεύσει σαν γυάλινος πύργος).Το θετικό αυτή τη στιγμή στη Δόξα είναι ότι η κατάσταση άρχισε και πάλι να κινείται. Ο Αετός δεν έμεινε "ακέφαλος" όπως πήγε να πλασαριστεί η άποψη. Η σοβαρή προσπάθεια που ξεκίνησε το καλοκαίρι και θα ήταν κρίμα να πάει χαμένη, όχι απλά δεν πετιέται στα σκουπίδια, αλλά βρίσκονται άνθρωποι οι οποίοι αντιλαμβανόμενοι τη σοβαρότητα της κατάστασης, έβαλαν τα δυνατά τους για να τρέξει ξανά το οικοδόμημα. Απόδειξη του ότι δεν στηρίζεται πάνω σε γυάλινα πόδια, αλλά σε στέρεες βάσεις, όσο τέλος πάντων στέρεες μπορεί να είναι για μια ομάδα που επαναλαμβάνουμε, αγωνίζεται σε μια κατηγορία όπως η Γ΄ Εθνική.

νίδι εγαν και οι Χορταστικό παιχ nder" που θα έλ o goal" και το "u στην

σε στο "n βαλίων μέσα Μπορεί να τελείω υ Ολυμπιακού Σα το 2 0το τό αυ ιρίες, τέσσερα ωστόσο “κουμαρτζήδες”, ό παιχνίδι, με ευκα τικ ασ ρτ χο α έν ας, ήταν ς εξαιρετικές πέναλτι και κάποιε έδρα της Ολυμπιάδ νο μέ χα α έν ς, ου του Ανδρέα γηπεδούχ Οι ερυθρόλευκοι . δοκάρια από τους ού ακ πι υμ Ολ υ άλλη ν πορτέρο το Αντωνόπουλο για επεμβάσεις από το α, με τον Σάββα όρ ηφ νικ ν σα ρα … πέ ης Τρυφωνόπουλου, ας το δρόμο της νίκ Σο.Φ. ι δράση, ανοίγοντ νε βά αμ αλ αν να μια φορά

φαιρα Φανταστική ατμόσ οπαδοί του ΠΑΟ

πολλοί, οι Μπορεί να μην ήταν ρασμέστο παιχνίδι της πε Κακοβάτου πάντως εστέΚρ α ρα στον Ξενοφώντ νης Τετάρτης κόντ τική ατμόργήσει μια φαντασ νων είχαν δημιου πετούσαν ι απόλυτα ά βεγγαλικά που ωτ αν απ Τα . ρα λε να τους βρίσκε αι νά σφ φι το με , ρα αι α στην ατμόσφ μια μεγάλη νίκη σε έδωσαν άλλο χρώμ ομάδα σημείωσε τη ισ ώτ οφ νε η ς καθώ ικανοποιημένους αθλήματος. Π.Η. ά στροφή του πρωτ ικ ον χρ μια κρίσιμη


26

Κοινωνικά

w w w . p r o t i n e w s . g r

/ ÓÜââáôï 19 Ïêôùâñßïõ 2013

ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ

ΚΗΔΕΙΕΣ Ôïí ðïëõáãáðçìÝíï ìáò

ΑΓΓΕΛΟ του Διονυσίου ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟ Åôþí 83 Èáíüíôá êçäåýïìå áýñéï ÊõñéáêÞ 20/10/2013 êáé þñá 12:00ì. åê ôïõ Éåñïý Íáïý Áãßáò ÐáñáóêåõÞò Êáõêùíßáò, êáé ðáñáêáëïýìå óõããåíåßò & ößëïõò üðùò ðáñáêïëïõèÞóïõí ôçí åêöïñÜ ôïõ. Êáõêùíßá 20/10/2013 ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ: Óôáõñïýëá, ÂáóéëéêÞ ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ, ÔÁ ÁÍÉØÉÁ,ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ, Ìáíùëïðïýëïõ 58, Ôçë. üëï ôï 24ùñï: 26210-34017, 30730, 34217, 27158, 25223, ÐÕÑÃÏÓ, Êéíçôü 6944342471 Ïéêßáò: 25223 Ôïí ðïëõáãáðçìÝíï ìáò

ΜΙΧΑΗΛ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΞΕΠΑΠΑΔΑΚΟ ÅÔÙÍ 78 Èáíüíôá êçäåýïìå óÞìåñá ÓÜââáôï 19 Ïêôùâñßïõ 2013 êáé þñá 3.00ì.ì. áðü ôïí Éåñü Íáü Ðáììåãßóôùí Ôáîéáñ÷þí (ÊïéìçôÞñéï) Ãáóôïýíçò. Ðáñáêáëïýìå üóïõò ôïí ãíþñéæáí êáé ôïí áãáðïýóáí íá ðñïóÝëèïõí êáé íá ðñïóåõ÷çèïýí ìáæß ìáò ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ. ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ, ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ, ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: "ÉÙÁÍÍÇ ÓÐ. ÁÍÄÑÉÊÁÊÇ" ÃÁÓÔÏÕÍÇ - ÂÁÑÈÏËÏÌÉÏ-Ôçë.: 26230 23925, 32289 Êéí. 6944507734 Ôïí ðïëõáãáðçìÝíï ìáò óýæõãï, ðáôÝñá, áäåëöü, ðáððïý êáé èåßï

ΑΛΕΚΟ ΕΥΑΓΓ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ ÅÔÙÍ 81 Èáíüíôá êçäåýïìå óÞìåñá ÓÜââáôï 19 Ïêôùâñßïõ 2013 êáé þñá 4:00 ì.ì åê ôïõ Éåñïý Íáïý Áãßùí ÐÜíôùí(Á' ÊïéìçôÞñéï)Ðýñãïõ êáé êáëïýìå óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðáñáêïëïõèÞóïõí ôçí åêöïñÜí ôïõ. Ðýñãïò 19 Ïêôùâñßïõ 2013 Ç ÓÕÆÕÃÏÓ:Èåïäþñá Áíôùíßïõ, ÔÁ ÔÅÊÍÁ:Áíáóôáóßá & Ãåþñãéïò ÁñÝèáò,Åõáããåëßá Áíôùíßïõ & Íßêïò ÊáëáìÜêçò, Ðáíáãéþôçò & Ëßôóá Áíôùíßïõ, ÅõÜããåëïò & ÁããåëéêÞ Áíôùíßïõ, Åõôõ÷ßá Áíôùíßïõ, Ãñçãïñßá Áíôùíßïõ. ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ:Ìé÷Üëçò Áíôùíßïõ, Êùíóôáíôßíá Áíôùíßïõ,Äéïíõóßá Áíôùíßïõ, ÅëÝíç ÷á èåïä. ÌïõñåëÜôïõ,Ãéþñãïò & ÅëÝíç Áíôùíßïõ, ÐáñáóêåõÞ ÷á Áíô. Áíôùíßïõ, Åõôõ÷ßá ÷á Åëåõè. Áíôùíßïõ.ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ,ÔÁ ÁÍÉØÉÁ, ÏÉ Ë.ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ ÊÁÉ ÌÍÇÌÏÓÕÍÙÍ: ÈÅÏÄÙÑÏÓ & ÄÇÌÇÔÑÉÏÓ ÔÓÁÐÅÊÇÓ ÁÍÁÐÁÕÓÅÙÓ (ÅÍÁÍÔÉ É. Í. ÁÃ. ÐÁÍÔÙÍ Á' ÊÏÉÌ. ÐÕÑÃÏÕ), ÔÇË.: 26210-25563 ÊÉÍÇÔÏ: 6974320794

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ¼ëïõò üóïé ìáò óõìðáñáóôÜèçêáí óôï ðÝíèïò ìáò ãéá ôï ÷áìü ôçò ðïëõáãáðçìÝíçò ìáò

ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ χα ΜΙΧ. ΒΑΣΙΛΙΚΟΠΟΥΛΟΥ

ÅÔÙÍ 78 Èåñìüôáôá åõ÷áñéóôïýìå Ðýñãïò 19 Ïêôùâñßïõ 2013 ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ:ÄÞìçôñá & Êùíóôáíôßíoò Äïýæáò, ÁëÝîçò & Ìáñßá Âáóéëáêïðïýëïõ. ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ ÔÁ ÄÉÓÅÃÃÏÍÁ ÔÁ ÁÍÉØÉÁ ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ Á. ÁÓÇÌÁÊÏÐÏÕËÏÓ Þ ÆÅÕÊÁÓ, ÔÇË. ÃÑÁÖÅÉÏÕ: 26210 28361 - 33119, ÏÉÊ. ÄÉÁÍÕÊÔ. 22283, ÊÉÍÇÔÏ: 6944296706 & 6932234896, ÊÏËÏÊÏÔÑÙÍÇ 11 - ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ ¼ëïõò üóïé ìáò óõìðáñáóôÜèçêáí óôï ðÝíèïò ìáò ãéá ôï ÷áìü ôïõ ðïëõáãáðçìÝíïõ ìáò

ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΝ. ΠΡΕΒΕΖΑΝΟ

ÅÔÙÍ 81 Èåñìüôáôá åõ÷áñéóôïýìå Ðýñãïò 19 Ïêôùâñßïõ 2013 Ç ÓÕÆÕÃÏÓ : ×ñéóôßíá, ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ ÔÏÕ:Áíáóôáóßá ÷á ÌïõæÜêç, Ðáíáãéþôçò & Ðáíáãéþôá ÐñåâåæÜíïõ,ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ:ÅëÝíç ÷á Ãéáííåôïðïýëïõ,Óïößá ÐñåâåæÜíïõ, Ãéþñãïò & Êáôßíá ÐñåâåæÜíïõ,Êùíóôáíôßíá ÷á ÐñåâåæÜíïõ.ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ ÁÍÉØÉÁ ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ Á. ÁÓÇÌÁÊÏÐÏÕËÏÓ Þ ÆÅÕÊÁÓ, ÔÇË. ÃÑÁÖÅÉÏÕ: 26210 28361 33119, ÏÉÊ. ÄÉÁÍÕÊÔ. 22283, ÊÉÍÇÔÏ: 6944296706 & 6932234896, ÊÏËÏÊÏÔÑÙÍÇ 11 - ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ ¼ëïõò üóïé ìáò óõìðáñáóôÜèçêáí óôï ðÝíèïò ìáò ãéá ôï ÷áìü ôçò ðïëõáãáðçìÝíçò ìáò

ΕΥΑΝΘΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΣΟΥΡΑ

ÅÔÙÍ 86 Èåñìüôáôá åõ÷áñéóôïýìå Ï ÓÕÆÕÃÏÓ: ÄçìÞôñéïò, ÔÁ ÔÅÊÍÁ: Äéïíýóéïò, Èåþíç, Ï ÅÃÃÏÍÏÓ: Äéïíýóéïò, ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ, ÔÁ ÁÍÉØÉÁ, ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ - ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΕΚΑΒ: 166 Κέντρο Δηλητηριάσεων: 210-7793777 Νοσοκομείο Πύργου: 26210-82300, 82360 Νοσοκομείο Αμαλιάδας: 26223 60100 Κέντρο Υγείας Κρεστένων: 26250 22222 Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας: 26260 22222 Κέντρο Υγείας Βάρδας: 26233 60000 Κέντρο Υγείας Γαστούνης: 26233 60300 Κέντρο Υγείας Σιμόπουλου:

Ôåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 20/10/2013 êáé þñá 08.30 ð.ì. óôïí Éåñïý Íáïý ÊïéìÞóåùò ôçò Èåïôüêïõ Åëáéþíá, ÅôÞóéï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ ðïëõáãáðçìÝíïõ ìáò

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ του Δημητρίου ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ

Åôþí 49 Ðáñáêáëïýìå óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé åíþóïõí ìáæß ìáò ôéò ðñïò ôïí ¾øéóôïí äåÞóåéò ôùí. Åëáéþíáò 20/10/2013 Ç ÓÕÆÕÃÏÓ: ÉùÜííá ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ: ÂáóéëéêÞ, ÄçìÞôñéïò, ×áñÜëáìðïò. ÏÉ ÃÏÍÅÉÓ: ÄçìÞôñéïò & ÂáóéëéêÞ Ëáìðñïðïýëïõ, ×áñÜëáìðïò & Ìáñßá Êáñáíôþíç. ÔÁ ÁÄÅÑÖÉÁ: Æá÷áñïýëá & Áíôþíéïò Äçìüðïõëïò, ×ñéóôßíá & Äéïíýóéïò ÎÝíïò. ÔÁ ÁÍÉØÉÁ, ÏÉ Ë. ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ, Ìáíùëïðïýëïõ 58, Ôçë. üëï ôï 24ùñï: 26210-34017, 30730, 34217, 27158, 25223, ÐÕÑÃÏÓ, Êéíçôü 6944342471 Ïéêßáò: 25223 Ôçí ÊõñéáêÞ 20 Ïêôùâñßïõ 2013 & þñá 8:30 ð.ì. óôïí Éåñü Íáü Áãßïõ Âáóéëåßïõ ÌïõñéÜò Ôåëïýìå ÅôÞóéï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ áãáðçìÝíïõ ìáò

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΛΕΞ. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ÅÔÙÍ 52 Êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé ðñïóåõ÷çèïýí ìáæß ìáò ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ. ÌïõñéÜ 20 Ïêôùâñßïõ 2013 Ç ÌÇÔÅÑÁ:Áíáóôáóßá. ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ: Íßêïò & Ãéþôá Íéêïëáêïðïýëïõ,Íßêïò & ÄÞìçôñá Óôáìáôïðïýëïõ, Âáóßëçò & ×ßëíôå Íéêïëáêïðïýëïõ, ÔÁ ÁÍÉØÉÁ ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ Á. ÁÓÇÌÁÊÏÐÏÕËÏÓ Þ ÆÅÕÊÁÓ, ÔÇË. ÃÑÁÖÅÉÏÕ: 26210 28361 33119, ÏÉÊ. ÄÉÁÍÕÊÔ. 22283, ÊÉÍÇÔÏ: 6944296706 & 6932234896, ÊÏËÏÊÏÔÑÙÍÇ 11 - ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ Ôçí ÊõñéáêÞ 20 Ïêôùâñßïõ 2013 êáé þñá 8:30 ð.ì. óôïí Éåñü Íáü Áãßïõ Ãåùñãßïõ ÃñáíéôóåÀêùí Ôåëïýìå ÅôÞóéï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò áãáðçìÝíçò ìáò

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ χας ΓΕΩΡ.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

ÅÔÙÍ 83 Ðáñáêáëïýìå óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé ðñïóåõ÷çèïýìå ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò. ÃñáíéôóÝéêá 20 Ïêôùâñßïõ 2013 ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ: ÄÞìçôñá & Óôõëéáíüò ÓêïõìðÜò, Ðïëõôßìç & Çëßáò Ìðåëïýëçò. ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ: Ãåþñãéïò & ÅëÝíç, Ìé÷Üëçò, Ðáíáãéþôá.Ç ÍÕÖÇ: Áèáíáóßá ÷á Áíäñ. Æþñá. ÔÁ ÁÍÉØÉÁ ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ Á. ÁÓÇÌÁÊÏÐÏÕËÏÓ Þ ÆÅÕÊÁÓ, ÔÇË. ÃÑÁÖÅÉÏÕ: 26210 28361 33119, ÏÉÊ. ÄÉÁÍÕÊÔ. 22283, ÊÉÍÇÔÏ: 6944296706 & 6932234896, ÊÏËÏÊÏÔÑÙÍÇ 11 - ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ Ôçí ÊõñéáêÞ 20 Ïêôùâñßïõ 2013 & þñá 8:30 ð.ì. óôïí Éåñü Íáü Áãßïõ Ãåùñãßïõ ÌéñÜêáò Ôåëïýìå ÅôÞóéï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ áãáðçìÝíïõ ìáò

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΩΝ. ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑ

ÅÔÙÍ 74 Êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé ðñïóåõ÷çèïýí ìáæß ìáò ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ. ÌéñÜêá 20 Ïêôùâñßïõ 2013 Ç ÓÕÆÕÃÏÓ: Ìáñßá. ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ: Ãåùñãßá & Êþóôáò ÊáêáëÞò. ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ: Ãåþñãéïò & ÄÞìçôñá ×áñäáâÝëëá,×áñßêëåéá & Êþóôáò ÊåöáëÜò.ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ Á. ÁÓÇÌÁÊÏÐÏÕËÏÓ Þ ÆÅÕÊÁÓ, ÔÇË. ÃÑÁÖÅÉÏÕ: 26210 28361 - 33119, ÏÉÊ. ÄÉÁÍÕÊÔ. 22283, ÊÉÍÇÔÏ: 6944296706 & 6932234896, ÊÏËÏÊÏÔÑÙÍÇ 11 - ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ Ôåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 20/10/2013 êáé þñá 08.30 ð. ì. åê ôïõ Éåñïý Íáïý Áãßïõ ÍéêïëÜïõ Ëáìðåôßïõ, ÅôÞóéï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ ðïëõáãáðçìÝíïõ ìáò

ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΟΛΟΚΑ

Êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé åíþóïõí ìáæß ìáò ôéò ðñïò ôïí ¾øéóôïí äåÞóåéò ôùí. ËáìðÝôé 20/10/2013 ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ,ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ, ÔÁ ÁÄÅÑÖÉÁ, ÔÁ ÁÍÉØÉÁ, ÏÉ Ë.ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ, Ìáíùëïðïýëïõ 58, Ôçë. üëï ôï 24ùñï: 26210-34017, 30730, 34217, 27158, 25223, ÐÕÑÃÏÓ, Êéíçôü 6944342471 Ïéêßáò: 25223 Ôåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 20/10/2013 êáé þñá 08.30 ð.ì. åê ôïõ Éåñïý Íáïý Áãßïõ ÍéêïëÜïõ Ìáêñéóßùí, 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ ðïëõáãáðçìÝíïõ ìáò

ΙΩΑΝΝΗ ΑΜΠΑΤΖΗ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Åôþí 82 Êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé ðñïóåõ÷çèïýí ìáæß ìáò ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ. Ìáêñßóéá 20/10/2013 Ç ÓÕÆÕÃÏÓ: Ìáñßá, ÔÁ ÔÅÊÍÁ:Áèáíáóßá-Âáóßëåéïò, Íéêüëáïò, Åõèõìßá (Ìßôóá), Ç ÁÄÅËÖÇ:ÁããåëéêÞ. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ ÊÁÉ ÌÍÇÌÏÓÕÍÙÍ: ÃÊÏÔÓÇÓ ÄÉÏÍÕÓÉÏÓ, ÊÁËËÉÊÙÌÏ ÇËÅÉÁÓ Ôçë. üëï ôï 24ùñï 26250-22737, Êéí. 6947583542 - 6976906302.

26223 60400 ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Άμεση δράση Πύργου: 100 Αστ. Δ/νση Ηλείας: 26210-81730, 81731 Τμήμα Τροχαίας Πύργου: 2621081742 Αστυνομικό τμήμα Πύργου: 2621081734 Ασφάλεια Πύργου: 26210-81740 Τροχαία Πύργου: 26210-22100 Αστυνομία Αμαλιάδας: 26220-38210 Ασφάλεια Αμαλιάδας: 26220-38232 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ Πυροσβεστική Πύργου: 199 Πυροσβεστική Αμαλιάδας: 26220-

22199 Πυροσβεστική Λεχαινών: 2623022199 Πυροσβεστική Κρεστένων: 2625022199 ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ Κατάκολο: 26210-41206, 41500 Κυλλήνη: 26230-26230, 92211 Πάτρα: 2610-341204

ΒΛΑΒΕΣ ΟΤΕ: 13888 ΔΕΗ: 1050 ΔΕΥΑΠ Πύργου: 26210-33702 ΔΕΥΑΠ Αμαλιάδας: 26220-23923 Επιμελητήριο Ηλείας: 26210-34154, 22541, 32225 Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πύργου: 26210-22707, 81117, 22088 Οργανισμός Εργατικής Εστίας: 26210-

34797 Μητρόπολη Ηλείας: 26210-22527 ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΤΕΛ Πύργου: 26210-20600 έως 20608 Αμαλιάδας: 26220-28892 Αθηνών: 210-5134110-1 Θεσσαλονίκης: 2310-595406 Ιωαννίνων: 26510-41248 Λεχαινών: 26230-22219 Κρεστένων: 26250-22228 Σαβαλίων: 26220-61211 Λάλα: 26240-41213 Βασιλακίου: 26240-71300 Κάμενας: 26240-71330 Γούμερου: 26210-93521 Κουτσοχέρας: 26210-61024 Μουζακίου: 26210-61220

Καράτουλα: 26210-61458 Μαγούλα: 26210-61266 Χελιδόνι: 26240-51204 Λαντζόι: 26240-69049 Νεράιδα: 26240-51350 Πελόπιο: 26240-31405 Ανδραβίδα: 26230-54225 Καβάσιλα: 26230-33202 Νέα Μανωλάδα: 26230-71374 Καρδαμάς: 26220-29560 Επιτάλιο: 26210-71448 Κυπαρισσία: 27610-22260 Ανδρίτσαινα: 26260-22239 Ζαχάρω: 26250-31219 Γιαννιτσοχώρι: 26250-61468 Φιγαλεία: 26250-41696 Βάρδα: 26230-73014 Γαστούνη: 26230-35115


ψάχνετε για... δουλειά/σπίτι/οικόπεδο/αγροτεμάχιο/επαγγελματικό χώρο/μοτοσικλέτα/έπιπλα/ηλεκτρικές συσκευές/τεχνίτη/το χαμένο σας ζωάκι/το μελλοντικό σας σύντροφο ÐÙËÇÓÅÉÓ ÁÊÉÍÇÔÙÍ Πωλείται αγροτεμάχιο 6.100 τ.μ. άρτιο και οικοδομήσιμο, αμφιθεατρικό, με θέα το πέλαγος του ιονίου,500 μ από τη θάλασσα. Περιοχή Κάστρο Κυλλήνης. τηλ: 6936 699137, 6944566837 (ΜΑ8574) Πωλείται κτήμα στο Σκουροχώριον, θέση Μαραθιά, 10 στρεμ. Των 250 μέτρων.Τιμή:75000Ε. Τηλ.:6937539118 (8521) Πωλείται οικεία στον Άγιο Ηλία παραθαλάσσια σε απόσταση 500μ. απο τη θάλασσα, σε τιμή ευκαιρίας.Τηλ.:6977013128, 6979 352471 (8433) Πωλείται οικόπεδο 275τ.μ επι του κεντρικού δρόμου στην Αλφειούσα άρτιο και οικοδομίσιμο. Τηλ.:6947 603003 (8429) Ζαχάρω:Πωλείται στην παραλία ΖΑΧΑΡΩΣ οικία 100 τ.μ. σε οικόπεδο320 τ.μ. με πλήρη και μοντέρνο εξοπλισμό εσωτερικού και εξωτερικού χώρου σε λειτουργεία λόγω αναχώρησης.120.000 Ε.Τηλ.:6981 705054 (8413) Πωλούνται δυο διαμερίσματα 90 τμ. στη Γαστούνη 200 μέτρα από το κέντρο .Τηλ.:26230 54767 (8404) Πωλείται οικόπεδο 5,746 τ.μ. στο Κολύρι εντός οικισμού όπισθεν Δημοτικού Σχολείου. Με οικοδομησιμότητα στα 800 τ.μ. με δικό του αρτεσιανό με άδεια, περίφραξη, ελαιόδεντρα και πολλά καλλωπιστικά φυτά. Πωλείται ολόκληρο ή τμηματικά. Πληροφορίες:6930 838087 (8387) Πωλούνται: αγροτεμάχιο 3.620 τ.μ. εντός οικισμού και αναδασμού στο 7ο χλμ. της Ε.Ο. Πύργου - Αρχ. Ολυμπίας. και ελαιοστάσιο 3 στρεμμάτων δίπλα στον Άγιο Δημήτριο Πα-

ÅÍÏÉÊÉÁÓÅÉÓ ÁÊÉÍÇÔÙÍ λαιοβαρβάσαινας. Τηλ.: 6973 0522133 (8334) Ενοικιάζεται γραφείο στην Αμαλιάδα, Καποδιστρίου και Φιλικής Εταιρείας (έναντι δημαρχείου). Ιδιοκτήτης 6977 794926 (ΜΑ 8586)

Ενοικιάζεται δυάρι , φρεσκοβαμμένο επιπλωμένο με κουζίνα, ψυγείο και κλιματιστικό με μεγάλη βεράντα, ηλιόλουστο στο κέντρο του Πύργου, πλησίον Εμπορικής τράπεζας και β)γκαρσονιέρα 4ου ορόφου φρεσκοβαμμένη και κλιματιστικό Τηλ.: 6932 924343, 6938 990613 (8307) Ενοικιάζονται δυάρια 50 και 70 τ.μ. αντίστοιχα επιπλωμένα με ηλεκτρικές συσκευές και χωρίς κοινόχρηστα κατάλληλα για φοιτητές και όχι μόνο.Αξίζει να τα δεις.Τηλ,:6937144851(8401) Ενοικιάζεται τριάρι 100 τ.μ. σε νεόκτιστη οικοδομή, αυτόνομη θέρμανση, 3ος όροφος, Πέλοπος και Γορτυνίας γωνία. Τηλ.: 6946 272479 (8470) Ενοικιάζεται καινούργιο διαμέρισμα 90 τ.μ. απέναντι από τη ΔΟΥ Πύργου. Τηλ.: 6934 038183 (8572) Ενοικιάζεται διαμέρισμα διαμπερές 110τ.μ. με αυτόνομη θέρμανση. Αποτελείται από καθιστικό με κουζίνα, δύο κύρια υπνοδωμάτια με μεγάλες ντουλάπες, μεγάλες βεράντες, δύο τουαλέτες και βοηθητικό χώρο (αποθήκη), στην οδό Μπελούση αρ. 6Α 1oς όροφος. Τηλ. 6936 547900 (8583) Ενοικιάζεται δυάρι διαμέρισμα, σε νεόκτιστη οικοδομή, με αυτόνομη θέρμανση, προσόψεως, μεγάλη βεράντα, ηλιόλουστο, χωρίς κοινόχρηστα κοντά στο κέντρο του Πύργου. Τηλ. 26213 00895 ώρες 912μ. Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 30 τμ πλησίον Επαρχείου ,επιπλωμένη , χωρίς κοινόχρηστα. τηλ 6944 755055 (ΜΑ8578) Ενοικιάζεται διαμέρισμα δυάρι στον Πύργο Ηλείας οδός Ελλήνων Ολυ-

Ενοικιάζεται δυάρι στον 2ο όροφο επιπλωμένο με κλιματιστικά,μεγάλη βεράντα,ηλιόλουστο.Κατά προτίμηση εκπαιδευτικούς,φοιτηυές,στρατιωτικούς.Στο κέντρο του Πύργου πλησίον εμπορικής τράπεζας.Τιμή λογική.Τηλ.:2621025011, 6938990613,6932924343(8435) Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 4σος όροφος επιπλωμένη,μεγάλη βεράντα,κλιματιστικό,ηλιόλουστο.Κατά προτίμηση εκπαιδευτικούς,φοιτηυές,στρατιωτικούς.Στο κέντρο του Πύργου πλησίον εμπορικής τράπεζας.Τιμή λογική. Τηλ.: 26210 25011, 6938 990613, 6932 924343 (8436) Ενοικιάζεται δυάρι ημιόροφος για επαγγελματική στέγη στο κέντρο του Πύργου . Τηλ.:2621025011, 6938990613,6932924343(8437) Ενοικιάζεται δυάρι 60 τ.μ. στη πάροδο Μπελούση απέναντι απο τα ΚΕΚ consul με αυτόνομη θέρμανση και λίγα κοινόχρηστα, σε χαμηλή τιμή. Τηλ.: 26210 32973, 6997 794912, 26210 61403, 6977 403843 (8453) Ενοιάζεται 4άρι με δύο μπάνια,διαμπερές, αυτόνομη θέρμανση στη πάροδο Μπελούση (περιοχή Πύργου) , λίγα κοινόχρηστα,χαμηλό ενοίκιο. Τηλ.:26210 32973, 6997 794912, 26210 61403, 6977 403843 (8453) Ενοικιάζεται δυάρι 50 τ.μ. στη πάροδο Μπελούση απέναντι απο τα ΚΕΚ consul με αυτόνομη θέρμανση και λίγα κοινόχρηστα, πλήρως επιπλωμένο σε χαμηλή τιμή, από 1η Νοεμβρίου. Τηλ.: 26210 32973, 6997 794912, 26210 61403, 6977 403843 (8453) μπιονικών 19.Τηλ.:26210 29029, 6988 233011 (8531) ΠΥΡΓΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΔΥΑΡΙ (μια κρεβατοκάμαρα, κουζινοσαλονοτραπεζαρία) διώροφης οικοδομής, ισόγειο,πλήρης εξοπλισμένο (ψυγείο, κουζίνα, πλυντήριο) αυτόνομη θέρμανση, διπλά οικολογικά κουφώματα, τζάκι, βεράντα με τέντα χωρίς κοινόχρηστα. Νέας Αρτάκης 12 πλησίον 3ου Λυκείου . Τηλ.:6971 698962 (8491) Στη Ζάκυνθο κοντά στα ΤΕΙ ενοικιάζονται γκαρσονιέρες για εκπαιδευτικούς και φοιτητές.Τηλ.:6936 327447 (8489) Eνοικιάζεται στο Κάτω Σαμικό σε κεντρικό σημείο 45τ.μ. ισόγειο διαμέρισμα,επιπλωμένο, υπνοδωμάτιο, μπάνιο , κουζίνα. Τηλ.:6974 502409 (8486) ΠΥΡΓΟΣ ενοικιάζεται τριάρι στο με 2 κρεβατοκάμαρες κουζινο-σαλονοτραπεζαρία , γωνιακό ηλιόλουστο, 1ος όροφος σε διώροφη οικοδομή με οικολογικά ανακλεινόμενα

κουφώματα και αυτόνομη θέρμανση. χωρίς κοινόχρηστα, Νέας Αρτάκης 12 πλησίον 3ου Λυκείου Πύργου.Τηλ.:6971 698962 (8480) Ενοικιάζεται στη Πάτρα γκαρσονιέρα επιπλωμένη δίπλα στα ΤΕΙ. Τηλ.:6946 200460 (8472) Ενοικιάζεται τριάρι στην Αθήνα (πλατεία Βικτώριας) 5ος όροφος, διαμπερές πλήρες επιπλωμένο, κατάλληλο για φοιτητές.Τηλ.:26215 00328, 6930 686506 (8465) Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα σε νέα οικοδομή 30τ.μ. 2ος όροφος , δίχωρη, επιπλωμένη, με αυτόνομη θέρμανση, κλιματιστικά, στη Πάτρα. Περιοχή Έξω Αγιά (πλησίον πανεπιστημίου) .Τηλ.:6973339194. Τιμή συζητίσιμη. (8466) Eνοικιάζεται διαμέρισμα 75 τ.μ. (1ος όροφος) επιπλωμένο,Δραγατσανίου 24 (έναντι Νομαρχίας) Τηλ.:6974 796644 (8438) Ενοικιάζεται ένα οροφοδιαμέρισμα 75 τμ. επί της οδού Σταχτούρη 91 με τζάκι.Τηλ.:26210 34670 (8434)

Ενοικιάζεται στην Αθήνα δυάρι 52 τ.μ. 4ου ορόφου , έναντι δικαστηρίων Ευελπίδων, πλησίον ΑΣΟΕ , Πλήρως επιπλωμένο, φρεσκοβαμμένο, (με λίγα κοινόχρηστα). Τηλ.: 6977 407352 (8425) Ενοικιάζεται τριάρι στην Αθήνα(πλατεία Βικτώριας) 5ος όροφος, διαμπερές πλήρες επιπλωμένο, κατάλληλο για φοιτητές. Τηλ:2105154862 και 6930 686506 (8399) Ενοικιάζεται δυάρι 50 τ.μ. σε καινούργια οικοδομή, με αυτόνομη θέρμανση στην οδό Σαρανταπόρου 4, Πύργος. Τηλ. 6936 985212 (8384) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΓΡΑΦΕΙΟ,στον Πύργο, 42 τμ, 1ου ορόφου, 2 αίθουσες, πλησιον κεντρικης πλατειας, οδος Μιαουλη 1.ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 6970863245 (μονο πρωινές ώρες 9 - 12) (MA8357) Ενοικιάζεται επιπλωμένο τριάρι χωρίς κοινόχρηστα δίπλα στο ΤΕΙ Πύργου. Δεκτή η συγκατοίκηση. Τηλ.:6976 802842 (8014)

ÅÐÁÃÃÅËÌÁÔÉÊÇ ÓÔÅÃÇ Ενοικιάζονται καταστήματα α) 36 τ.μ. με wc. Τιμή: 300 ευρώ, β) 29 τ.μ. Τιμή: 220 ευρώ γ) 28 τ.μ. Τιμή: 200 ευρώ. Τηλέφωνα για πληροφορίες: 6972 871518 και 6993 095327 Eνοικιάζεται στα Λεχαινά κτίριο 180 τ.μ και πατάρια, σε κεντρικό σημείο στα Λεχαινά (ΟΔΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΝ ΛΕΧΑΙΝΩΝ) Τηλ.:6977 601313 (8309) Λεχαινά: ενοικιάζεται στην κεντρική πλατεία κατάστημα 30τ.μ Τηλ.: 6971 698962 (8283) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στο κέντρο της Αμαλιάδας μεγάλο διαμπερές κατάστημα, δίπλα απο το Δημαρχείο, με δύο εισόδους, μία σε κεντρικό δρόμο και μία στην πλατεία που βρίσκεται το ΚΕΠ. ΤΗΛ. 26220 28540, 6972 807180, 6932 398760 (ΜΑ 8237) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ κατάστημα 40τμ. επί της Ρήγα Φεραίου στον Πύργο

Ενοικιάζεται κατάστημα 55 τ.μ. με πατάρι 55 τ.μ και wc. σε κεντρικό σημείο στην οδό Ερμού. Τιμή: 750 ευρώ. Ενοικιάζεται γωνιακό κατάστημα 56 τ.μ. με πατάρι 56 τ.μ και wc σε κεντρικό σημείο στην οδό Ερμού. Τιμή: 850 ευρώ. Τηλέφωνα για πληροφορίες: 6972 871518 και 6993 095327 Πωλείται καφέ-ουζερίί(Το Μεζεδάκι), λόγω συνταξιοδότησης.Αλφειού 29 , τηλ 6980 251588 (ΜΑ8545) Ενοικιάζεται χώρος στεγασμένος στο 3,5 χλμ Πύργου Αρχαίας Ολυμπίας Βαρβάσαινα, 1838 τ.μ. Πληροφορίες Κακαλής Κώστας.Τηλ.: 26210 44966, 6932 233357 (8490)

Ενοικιάζονται στη Ζάκυνθο σε τουριστική περιοχή 2 καφετέριες και 2 γκαρσονιέρες,όλα εξοπλισμένα με τα απαραίτητα για να λειτουργήσουν.Τηλ.: 6936 327447 (8293) Ενοικιάζεται στη Ζάκυνθο ένας όροφος εμπορικού κέντρου που λειτ ο υ ρ γ ο ύ σ ε σ α ν εσ τ ι α τ ό ρ ι ο . Τ η λ . : 6936 327447 (8294)

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ επιπλωμένο διαμέρισμα με ηλεκτρικές συσκευές πλησίον Ταχυδρομείου Πύργου επίί της Μανωλοπούλου. Κατάλληλο και για γραφείο Τηλ: 6977 661970 (ΜΑ8226) με αποθηκευτικό χώρο 70τμ. Τηλ: 26210 28307-6977 930724 (ΜΑ8231) ΛΕΧΑΙΝΑ - Ενοικιάζεται κατάστημα 85 τ.μ. αυτόνομη θέρμανση, WC, τρίφατσο, κατάλληλο για γραφείο, ιατρείο, φροντιστήριο, γυμναστήριο, πιτσαρία κλπ., οδός Ελ. Δημάκη 27, πλησίον ΙΚΑ. ΤΗΛ: 6971 698962 (ΜΑ 8222)

ÌáèÞìáôá Φιλόλογος με πολυετή εμπειρία, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού (όλα τα μαθήματα), Γυμνασίου, Λυκείου (Αρχαία Ελληνικά, Νεοελληνική Γλώσσα-Έκθεση, Λογοτεχνία, Ιστορία). Εγγυημένα αποτελέσματα στην αφομοίωση της διδακτέας ύλης. Τιμές χαμηλές. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6946537089

Καθηγήτρια κλασικής φιλολογίας,με 5ετή διδακτική εμπερία παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου μεμονωμένα ή σε γκρούπ στις περιοχές: Πύργος, Λαστέικα, Βούναργο.Αναλαμβάνει φυσικά και την προετοιμασία των μαθητών για τις Πανελλήνιες. Παρέχονται σημειώσεις. Τιμές λογικές.Τηλ.:6938849132(8374)

Καθηγήτρια Ιταλικών, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Perugia παραδίδει μαθήματα ιδιαίτερα και σε γκρουπ και προετοιμάζει επιτυχώς για εξετάσεις όλων των διπλωμάτων. Τιμές προσιτές. Τηλ. 6977 698982 (ΜΑ 8587) Μαθήματα Γερμανικών, παραδίδει έμπειρος καθηγητής, όλα τα επίπεδα, τιμές προσιτές. Τηλ. 6947776058 / 6983-468489.(ΜΑ 8575) Φυσικομαθηματικός παραδίδει μαθήματα σε μαθητές γυμνασίουΛυκείου. Τιμή 10 Ε την ώρα και το πρώτο δίωρο διδασκαλίας δωρεάν. Τηλ.:6979 055712 (8510) Πτυχιούχος Φιλοσοφικής Σχολής παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου .Τιμές Προσιτές τηλ.6979 132515 (ΜΑ 8568) Καθηγήτρια Φιλόλογος με πολυετή διδακτική εμπειρία παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου. Παρέχονται προσωπικές σημειώσεις. Τιμές προσιτές τηλ. 6980 325696 (ΜΑ 8560) Καθηγήτρια Βιολογίας Απόφοιτος Σχολής Θετικών Επιστημών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών παραδίδει ιδιαίτερα μα2θήματα Μαθηματικά-Βιολογία -Χημεία .10ετη Εμπειρία,Τιμές προσιτές .τηλ 6976 662375

(ΜΑ 8553) ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ-ΦΥΣΙΚΗ-ΧΗΜΕΙΑ παραδίδονται από καθηγήτρια με αρκετή φροντιστηριακή πείρα και μεταπτυχιακό σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Επίσης παραδίδονται μαθήματα και σε μαθητές με εκπαιδευτικές ανάγκες λόγω εξειδίκευσης και εμπειρίας και στην ειδική αγωγή. Τιμές προσιτές και συζητήσιμες. Τηλ. 6980 721370 (ΜΑ8540). Καθηγήτρια μαθηματικός παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου . Σε προσιτές τιμές. Τηλ. 6973 796710 (ΜΑ 8544). Απόφοιτη Παιδαγωγικού παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά Δημοτικού. Επίσης παραδίδονται μαθήματα Ισπανικών σε πολύ χαμηλές τιμές. Το πρώτο μάθημα ΔΩΡΕΑΝ!! Τηλ.6975 600263 (ΜΑ 8538) Μαθηματικός παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα. Τιμές προσιτές. Τηλ.:6934262131, 6981 136330 (8536) Καθηγήτρια Αγγλικών, Πτυχιούχος του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών με φροντιστηριακή εμπειρία, παραδίδει μαθήματα Αγγλικών σε παιδιά και ενήλικες.(όλα τα επίπεδα) Τιμές προσιτές. Τηλ.6981

Καθηγήτρια Αγγλικών με μεγάλη φροντιστηριακή πείρα παραδίδει μαθήματα σε όλα τα επίπεδα με επιτυχίες σε όλα τα πτυχία.Cambridge,Μichigan, ESD, EDI, Edexcel. Ειδικές τιμές σε αδέρφια και πολύτεκνους.Τηλ.:6979 865756(8494)

Καθηγήτρια φιλόλογος αναλαμβάνει την προετοιμασία μαθητών Γυμνασίου-Λυκείου στα φιλολογικά μαθήματα στη περιοχή της Αμαλιάδας. Τιμές προσιτές. Τηλ.:6974 327887 (8503)

472568 (8528) Καθηγήτρια Ιταλικής φιλολογίας απόφοιτη του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα. Τηλ.:6986 113023 (8528) Καθηγήτρια Φιλόλογος απόφοιτος Πανεπιστημίου Πατρών παραδίδει μαθήματα σε μαθητές ΔημοτικούΓυμνασίου-Λυκείου. Τιμές προσιτές. Τηλ.:6986 834517 (8526) Καθηγήτρια Γαλλικών παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου. Τιμές προσιτές. Τηλ 6988 205588 (8520) Καθηγήτρια φιλόλογος Αγγλικής Γλώσσας απόφοιτη του ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ με φροντιστηριακή πείρα, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού Γυμνασίου Λυκείου και φοιτητές. Τιμές προσιτές και συζητήσιμες ιδιαίτερα σε τρίτεκνους και πολύτεκνους. Τηλ.:6983 949504, 26210 37235 (8516) Καθηγήτρια μαθηματικός με φροντιστηριακή πείρα παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου. Τιμές προσιτές. Τηλ.:6970 739384(8511) Καθηγήτρια κλασσικής φιλολογίας, απόφοιτη του Πανεπιστημίου Πατρών παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου. Τιμές προσιτές. Τηλ.:6944

983744 (8508) Καθηγήτρια φιλόλογος πτυχιούχος Πανεπιστημίου Αθηνών παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου-ΛυκείουΕΠΑΛ. Τιμές προσιτές. Περιοχή Αμαλιάδας. Τηλ 6972 153993 (8505) Φυσικός αναλαμβάνει την προετοιμασία μαθητών Λυκείου με το νέο σύστημα σε Φυσική-Χημεία. Τηλ.:6942281948(8496) Φιλόλογος πτυχιούχος Πανεπιστημίου Πατρών με φροντιστηριακή εμπειρία, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές ΔημοτικούΓυμνασίου-Λυκείου.Τιμές λογικές. Ειδικές τιμές για γκρουπ και αδέρφια.Παροχή σημειώσεων. Τηλ.:6944243549 (8500) Φυσικός αναλαμβάνει την προετοιμασία μαθητών Λυκείου με το νέο σύστημα σε Φυσική-Χημεία. Τηλ. 6942281948 Καθηγήτρια φιλόλογος παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα, σε μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου. Αναλαμβάνονται και γκρουπ 2-3 ατόμων, τιμές πολύ χαμηλές. Τηλ.:6934 265950 (8492) Παραδίδονται ιδιαίτερα μαθήματα στα μαθηματικά-φυσική-χημεία από απόφοιτο Α.Π.Θ. σε μαθητές γυμνασίου-λύκειο-ΕΠΑΛ σε λογικές τιμές. Δυνατότητα δημιουργίας γκρουπ. Τηλ.:6983 516638(8493) Μεταπτυχιακή απόφοιτος του Πα-

Καθηγήτρια Αγγλικών με φροντιστηριακή πείρα αναλαμβάνει μαθητές και ενήλικες όλων των επιπέδων. Τιμές προσιτές.Επίσης αναλαμβάνει μεταφράσεις κειμένων. Τηλ. επικοινωνίας: 6979003850 (8472)

νεπιστημίου Αθηνών με ειδικότητα στην ιστορία και φιλοσοφία των επιστημών και της τεχνολογίας, παραδίδει μαθήματα σε μαθητές όλων των επιπέδων καθώς και σε φοιτητές ΑΕΙ, ΕΑΠ, ΤΕΙ. Επιπλέον παρέχεται συμβουλευτική υποστήριξη και συγγραφή πρωτότυπων πτυχιακών και διπλωματικών εργασιών. Τηλ.:6946 044304 (8482) Απόφοιτος ΑΤΕΙ Αθηνών παραδίδει μαθήματα Χημείας και Βιολογίας σε μαθητές Γυμνασίου Λυκείου. Τιμές συζητήσιμες. Τηλ.:6972716785 (8483) Φιλόλογος παραδίδει μαθήματα σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου καθώς αναλαμβάνει και την προετοιμασία μαθητών του Λυκείου. Τιμές προσιτές και κατόπιν συνεννοήσεως. Τηλ.: 6976 017837 (8476) Καθηγήτρια Γαλλικών παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα και σε γκρουπ 2 ατόμων και προετοιμάζει για εξετάσεις όλων των πτυχίων στον Πύργο.Τηλ.:6932 266843 (8479) Φιλόλογος με 15ετή φροντιστηριακή εμπειρία παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου (Αρχαία, Έκθεση, Ιστορία, Λατινικά, Λογοτεχνία). Δωρεάν παροχή σημειώσεων και επαναληπτικών διαγωνισμάτων στη περιοχή Πύργου Αμαλιάδας.Tηλ.:6932 266843 (8479) Kαθηγήτρια φιλόλογος με φροντιστηριακή πείρα παραδίδει μαθήματα σε παιδιά δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου. Παρέχονται προσω-

πικές σημειώσεις σε όλα τα μαθήματα. Προετοιμασία Πανελληνίων. Τηλ.:6973 793774 (8471) Καθηγήτρια Αγγλικών με μητρική γλώσσα την Αγγλική, παραδίδει μαθήματα σε όλα τα επίπεδα. Τηλ.:6932 043162 (8469) Φυσικομαθηματικός παραδίδει μαθήματα φυσικής-μαθηματικώνχημείας σε μαθητές γυμνασίουλυκείου..Τιμές προσιτές.Τηλ.:6978 550387 (8459) Δασκάλα με εμπειρία παραδίδει μαθήματα σε παιδιά δημοτικού όλων των τάξεων. Το πρώτο μάθημα δωρεάν. Τιμές λογικές. Τηλ.:6986857327(8460) Πτυχιούχος κλασικής φιλολογίας απόφοιτος πανεπιστημίου Αθηνών παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Τηλ.:6987 706364 (8457) Καθηγήτρια Αγγλικών-κοινωνική λειτουργός παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα αγγλικών για όλα τα επίπεδα σε πολύ προσιτές τιμές. Τηλ.:6937080543(8442) Καθηγητής φιλόλογος παραδίδει μαθήματα σε μαθητές δημοτικού , γυμνασίου , Λυκείου. Τηλ.:6942 530185 (8439) Πτυχιούχος καθηγήτρια με εμπειρία, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα αγγλικών και γαλλικών σε νήπια, παιδιά και ενήλικες. Τιμές προσιτές. Προσφορές: 50% έκπτωση στη δεύτερη ξένη γλώσσα, 50% έκπτωση για το δεύτερο παιδί και 80% έκπτωση για το τρίτο. Επίσης συνεργάζεται με ειδικό λογοθεραπευτή - αναλαμβάνει παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες. Τηλ. Επικοινωνίας: 6979 781335 (8420) Παραδίδονται ιδιαίτερα μαθήματα Ισπανικών όλων των επιπέδων,είτε μεμονομένα σε κάθε άτομο είτε σε ολιγομελή τμήματα με ειδικές τιμές.Τηλ.:6975 600263 (8414)


28

w w w . p r o t i n e w s . g r

ÆÇÔÏÕÍÔÁÉ Ζητείται ελεγκτικό προσωπικό για το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Απαιτούμενα προσόντα : -Απόφοιτος ΑΤΕΙ/ΑΕΙ Μηχανολογίας /Ηλεκτρολογίας -Άδεια οδήγησης στις κατηγορίες Α,Β,Γ -Πιστοποιητικό ελεγκτή ελαφρών, βαρέων και δικύκλων -Πιστοποιητικό ελεγκτή ADR και ΑΤΡ. Ι.ΚΤΕΟ ΚΑΡΑΠΑΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ στην περιοχή στην Ανδραβίδα - Κυλλήνη. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 26230 54071 , 6932 589812Email:ikteokarapanos@gmail.com (8446)

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ Ζητούνται από μεγάλη τραπεζοασφαλιστική εταιρεία άτομα επικοινωνιακά για την προώθηση ασφαλιστικών προϊόντων (νοσοκομειακών, συνταξιοδοτικών, ασφαλειών κατοικίας κ. α ) Παρέχεται συνδυασμός χρηματοδότησης προμηθειών και μπόνους. Γραφείο πωλήσεων Βάρδας τηλ. 26230 72145 e-mail : varda8706 @yahoo.gr (ΜΑ8561)

Ζητούνται:

Νέοι και νέες που έχουν επιλεγεί στο πρόγραμμα 18-29 ετών(voucher) ειδικότητας οικονομολόγος (ΑΕΙ ή ΤΕΙ) και κοινωνικοί λειτουργοί ή κοινωνιολόγοι για την πρακτική τους άσκηση με προοπτική μελλοντικής μόνιμης απασχόλησης. Πληροφορίες: 6944782192 (ΜΑ8341) Θέλετε επιπλέον εισόδημα άμεσα και με προοπτικές εξέλιξης; Είστε δυναμικό άτομο με θέληση να πετύχεις; Εμείς σας παρέχουμε τη λύση.Εσείς παρέχετε ευκαιρία στη ζωή σας.Τηλ.:6981 750804 (8405)

Ζητείται από Επιχείρηση Παροχής Οικονομικών και Ελεγκτικών Εργασιών Πτυχιούχος Ανωτάτης Σχολής με κατεύθυνση Λογιστική, Ελεγκτική, Φοροτεχνική. Πληρ . 6976 869569. Και βιογραφικά στο e-mail: klampros@mhx.gr (ΜΑ 8235) Ζητείται κοπέλα για καφέ-ουζερί στον Πύργο. τηλ 697 5641974 (ΜΑ 8594) Ζητείται αρτεργάτης στην Ανδραβίδα. τηλέφωνο επικοινωνίας :697 6172482. ΜΑ(8592) Ζητείται κοπέλα με γνώσεις Η/Υ

Μικρές Αγγελίες

Ζητείται κοπέλα για καφετέρια Πατρών 24 Πύργος. CAFE ΑΠΑΓΚΙΟ Κιν.:6974 807041, 26210 28863 (8463) Από ξενοδοχειακό όμιλο ζητείται υπεύθυνος ξενοδοχείου με εμπειρία τουλάχιστον 5 ετών , οργανωτική και δυναμική προσωπικότητα, άριστη γνώση αγγλικών και κάτοχος ΙΧ. Βιογραφικό στο e-mail: office@epihotels.gr (ΜΑ8589) χωρίς υποχρεώσεις για εμπορική επιχείρηση στον Πύργο.Tηλ.επικοινωνίας 26210 22380 (ΜΑ 8591) Ζητείται ΟΔΗΓΟΣ με απαραίτητη επαγγελματική άδεια οδήγησης Δ'-Ε΄ Κατηγορίας, απόφοιτος Λυκείου, με υπευθυνότητα και αγάπη για τα παιδιά για πλήρη απασχόληση. Απαραίτητη προϋπηρεσία σε αντίστοιχη θέση και συστάσεις. Αποστείλατε βιογραφικό στο Fax 2103843038 ή με email: ergasia.smile @yahoo.gr αναγράφοντας τον κωδικό 84. Περιοχή Κυλλήνη Ηλείας.(ΜΑ8576) Ζητείται κοπέλα να εργαστεί ως τυλίχτρια από το “ΕΛΑ ΣΤΟ ΨΗΤΟ” στην Αμαλιάδα.Τηλ.:6975

574851 (8547) Ζητείται Ειδική παιδαγωγός.Πτυχιούχος Σχολής Ειδικής Αγωγής, με υπευθυνότητα και αγάπη για τα παιδιά, ικανότητα να διαμορφώνει σχέσεις ασφάλειας και εμπιστοσύνης με τα παιδιά και συνεργασίας -επικοινωνίας, Γνώσεις Αγγλικών, Γνώσεις Η/Υ, Κάτοχος άδειας οδήγησης. Απαραίτητες συστάσεις.Αποστείλατε βιογραφικό με mail: ergasia.smile @yahoo.gr αναγράφοντας τον κωδικό 105. Περιοχή Κυλλήνη.(MA 8534) Ζητείται παιδαγωγός.Πτυχιούχος Σχολής Αγωγής Προσχολικής Ηλικίας, με υπευθυνότητα και αγάπη για τα παιδιά, ικανότητα να διαμορφώνει σχέσεις ασφάλειας και εμπιστοσύνης με τα παιδιά και συνεργασίας -επικοινωνίας, Γνώσεις Αγγλικών, Γνώσεις Η/Υ, Κάτοχος άδειας οδήγησης. Απαραίτητες συστάσεις.Αποστείλατε βιογραφικό με mail: ergasia.smile@yahoo.gr\ αναγράφοντας τον κωδικό 104. Περιοχή Κυλλήνη.(ΜΑ 8535) Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων γυναικών τις βραδινές ώρες φύλαξη παιδιών και οικιακές δουλειές.

/ ÓÜââáôï 19 Ïêôùâñßïõ 2013

Τηλ.:6934395721 (8532) Ζητείται κοπέλα με γνώσεις Λογιστικής και υπολογιστή και νεαρός με τεχνικές γνώσεις για επισκευές μηχανημάτων μαζικής εστίασης.Τηλ.: 26210 22380 (8509) Ζητούνται άτομα για ανάπτυξη δικτύου-πωλήσεων σε νέα καινοτόμα προϊόντα. Χωρίς κόστος εγγραφής, χωρίς κεφάλαιο. Προσφέρουμε πλήρη υποστήριξη-συνεχής εκπαίδευση. Τηλ.:6986 798801 (8513) Ζητείται πιστοποιημένος-η ασφαλιστικός σύμβουλος, για ασφαλιστικό γραφείο. Πληρ. τηλ. 6978 800381 (8417) Χρειάζεστε γυναίκα για βοήθεια στο σπίτι, για ανάπηρα άτομα (γιαγιά-παππού), για άτομα με προβλάματα στη κίνηση, κλπΤηλεφωνήστε στο γραφείο της κας ΝΤΟΝΑΣ να σας στείλει το κατάλληλο άτομο.Επίσης σερβιτόρες,καμαριέρες, λατζιέρες, καθαρίστριες ολοήμερες ή ωρομίσθιες.Τηλ.: 26220 40041, 6936 529012, 6988 800814 (8406) ΖΗΤΕΙΤΑΙ κοπέλα για σέρβις από καφετέρια στην Αμαλιάδα. Πληρ. 6980 671054 (ΜΑ 8359) Zητείται κοπέλα ευπα-ρουσίαστη για βράδυ στο ΚΑΦΕ-ΜΠΑΡ-

ΑΡΓΩ στα Μακρίσια. Τηλ.:26250 24411 (8369) Ζητείται κοπέλα ευπαρουσίαστη άνω των 18 ετών, με εμπειρία για μπουφέ στο coupa cafe στον Πύργο για απογευματινή εργασία .Τηλ.:6986 954000 (8295) Ζητείται κοπέλα εμφανίσιμη να εργαστεί σε cafe-bar στη Βάρδα.Προυπηρεσία θα εκτιμηθεί. Απαραίτητη γνώση coctail.Αποδοχές ικανοποιητικές.Τηλ.:26230 72284, 6971 552909 (8347) Μεγάλος ασφαλιστικός όμιλος που δραστηριοποιείται στις ασφαλιστικές τραπεζικές και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες λόγω της συνεχούς ανάπτυξης στο νομό Ηλείας ζητά συνεργάτες 2540 ετών με προϋπηρεσία στις πωλήσεις. Τηλ.: 26210 29192 και 26210 34926(8275) Ζητείται κοπέλα για απογευματινή εργασία σε καφέ στον Πύργο. Τηλ.:6986 876014 (8303) Ζητείται σερβιτόρα για καφενείο. Τηλ.:6983 162555(8274) Από πρότυπο εκπαιδευτήριο ξένων γλωσσών ζητούνται καθηγήτριες /ες ξένων γλωσσών :γερμανικών, ιταλικών, γαλλικών, ρώσικων, με ωρομίσθια απασχόληση. τηλ 6975959162 (ΜΑ 8557)


/ ÓÜââáôï 19 Ïêôùâñßïõ 2013

ÆÇÔÏÕÍ Οικονομολόγος με μεταπτυχιακό στο strategic management και με πείρα 8+ χρόνων παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης περιουσίας ιδιωτών και επιχειρήσεων, στρατηγικές υποδείξεις για την διαχείριση και τη διατήρηση της περιουσίας σας, συστάσεις σχετικά με τον περιουσιακό σχεδιασμό, τη μεταβίβαση περιουσίας με εύτακτο και φορολογικά αποδοτικό τρόπο, το ατομικό και οικογενειακό εισόδημα, τα επενδυτικά κεφάλαια, καθώς και προσωπικό φορολογικό σχεδιασμό. Τηλ επικοινωνίας 6948370012(8447) Πτυχιούχος κοινωνική λειτουργός αναλαμβάνει φύλαξη παιδιών προσχολικής ηλικίας μέχρι 12 ετών. Εξυπηρετώ τις εξής περιοχές: Κάστρο, Κυλλήνη, Κάτω Παναγιά , Νεοχώρι , Μυρσίνη ,Λεχαινά ,Γαστούνη, Ανδραβίδα ,Βαρθολομιό. ΜΟΝΟ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ . Τηλέφωνο: 698 7071339.(ΜΑ8593) Κυρία ζητάει εργασία ως εσωτερική για φύλαξη κατάκοιτων ηλικιωμένων στην περιοχή της Αμαλιάδας. Μόνο σοβαρές προτάσεις! τηλ 6938 893511 (ΜΑ8585) Κυρία Ελληνίδα ζητάει εργασία για φύλαξη ηλικιωμένης ,καθώς και παιδιών. Πρωινές ώρες, στην περιοχή

του Πύργου και των γύρω χωριών. τηλ 6985 970264 (ΜΑ 8582) Κυρία ζητάει εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων ,παιδιών και καθαρισμό οικιών στην περιοχή του Πύργου και των γύρω χωριών.τηλ 6994 010870 (ΜΑ8581) Κυρία από Βουλγαρία ζητάει εργασία ως εσωτερική ή μη για φύλαξη ηλικιωμένων στην περιοχή της Αμαλιάδας και γύρω χωριών Πύργου. τηλ 6993 037376 (ΜΑ8580) Κυρία ζητάει εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων. Περιοχές Αχαΐα μέχρι Βάρδα. τηλ 6999 407165 (ΜΑ8577) Κυρία από Βουλγαρία ζητάει εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων (ως εσωτερική) στην περιοχή της Βάρδας και των Λεχαινών. τηλ 6997 517197 (ΜΑ8573) Νοσηλεύτρια αποκλειστική ζητάει εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων κατάκοιτων ή μη. τηλ 6943 050759 (ΜΑ8571) Ζητώ εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων και οικιακά. τηλ 6980 379048( ΜΑ8569) Ζητώ εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων και παιδιών τηλ 6997 4361589 (ΜΑ8570) Κυρία ζητάει τετράωρη εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων εντός περιοχής Πύργου και γύρο περιχώρων, καθώς επίσης αναλαμβάνει και καθαρισμό μαγαζιών και γραφείων. τηλ 6978 382711 (ΜΑ8546) Κυρία ζητάει εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων και οικιακές εργασίες.

Μικρές Αγγελίες

τηλ 6999 745793, 69472 25597 (ΜΑ 8565) Κυρία ζητάει εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων και οικιακές εργασίες.τηλ 6996 715263(ΜΑ 8566) Ζητώ εργασία σε εστιατόριο, ταβέρνα, ψησταριά, ξενοδοχείο. Μόνο σοβαρές προτάσεις. τηλ 6972 261508 (ΜΑ 8567) Σοβαρή κοπέλα ψάχνει για δουλειά (σερβιτόρα ,καθαρισμό σπιτιών, φύλαξη ηλικιωμένων )στον Πύργο. Παρακαλώ μόνο σοβαρές προτάσεις τηλ.6978176449 (ΜΑ8555) Κυρία από Βουλγαρία ζητάει εργασία για οικιακές εργασίες και φύλαξη ηλικιωμένων στην περιοχή του Πύργου, από 8 -14:30 το μεσημέρι. τηλ.6981 029654 (ΜΑ8548) Κυρία από Βουλγαρία ζητά εργασία ως εσωτερική τηλ 6939 007181, 6999 898113 (ΜΑ8550) Κυρία ζητά εργασία ως εσωτερική τηλ.6940734959 (ΜΑ8551) Κυρία ζητάει τετράωρη εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων εντός περιοχής Πύργου και γύρω χωριών, καθώς επίσης αναλαμβάνει και καθαρισμό μαγαζιών και γραφείων. Τηλ 6978382711(ΜΑ8546) Κυρία Ελληνίδα έμπειρη, αποκλειστική ζητεί εργασία για 2ωρο πρωινές ώρες 8 -10 ή βραδινές 7 -11, για φύλαξη ηλικιωμένων στην περιοχή του Πύργου. τηλ 6975 707157(ΜΑ8539) Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων ως εσωτερική στην περιοχή του Ν. Ηλείας. τηλ 6984 965618

(ΜΑ8541) Κυρία Ελληνίδα ζητά εργασία για φύλαξη παιδιών σε περιοχές μεταξύ Βάρδας έως Αμαλιάδα. τηλ 6994258736(ΜΑ8543) Κυρία ζητά εργασία περιοχή Πύργου για φύλαξη ηλικιωμένων. Τηλ.:6980 863555 (8530) Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη παιδιών , καθαρισμό μνημείων ,οικιακές εργασίες, καθαρισμό γραφείων και ότι άλλο χρειαστεί. Στη Βάρδα. Τηλ.: 6971 581388 (8523) Κυρία αναλαμβάνει τη φύλαξη ηλικιωμένων ως εσωτερική και οικιακή. Τηλ.:6971505676 (8497) Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων , περιοχή: Λεχαινά και περίχωρα.Τηλ.:6977027054 (8524) Κυρία από Βουλγαρία ζητάει εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων στην περιοχή του Πύργου. Τηλ.:6993 585490 (8498) Ελληνίδα κυρία αναλαμβάνει τη φύλαξη παιδιών και ηλικιωμένων με εμπειρία στο χώρο.Τηλ.:6937 980738 (8502) Υπάλληλος τουριστικών επαγγελμάτων (ρεσεψιον, σερβιτόρος κλπ) ζητώ εργασία 3-4 φορές τη βδομάδα, από τέλος Σεπτέμβρη. Γνωρίζω Αγγλικά, Γερμανικά, Ιταλικά. Τηλ.:6976 079219 (8478) Καθηγήτρια αγγλικών με μεταπτ/κό & πολυετή πείρα στις τάξεις πτυχίων αναζητά εργασία σε ΚΞΓ. Κιν. 6980 420705. (8458)

w w w . p r o t i n e w s . g r

Qualified teacher of English with PG degree and long experience in teaching exam courses is seeking a position at a Centre of Foreign Languages. Pls call 6980 420705 (8458) Σοβαρή κυρία, από καλή οικογένεια και με προυπηρεσια σε παιδικό σταθμό αναλαμβάνει τη φύλαξη παιδιών, καθώς και τις οικιακές δουλειές.Μόνο σοβαρές προτάσεις.Τηλ.:6934395721(8455) Κυρία αναλαμβάνει φύλαξη ηλικιωμένων και παιδιών. Τηλ.:6949 711761(8440) Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων(όχι κατάκοιτους) στις περιοχές:Πύργου, Ζαχάρω, Κρέστενα, Αρχ. λυμπίας. Τηλ.: 6944 853360 (8432) Κυρία αναλαμβάνει τη φύλαξη ηλικιωμένων ατόμων μόνο στη περιοχή του Πύργου.Τηλ.:6979 681984 (8448) Ζητώ εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων , παιδιών και καθάρισμα.Τηλ.:6982 413156 (8450) Τεχνολόγος πολιτικός μηχανικός, (απόφοιτη ΤΕΙ Αθήνας - Πολιτικών Έργων Υποδομής) με μεταπτυχιακό στη διοίκηση και διαχείριση έργου, 8ετή εμπειρία στο σχεδιασμό ιδιωτικών και δημοσίων έργων - σύνταξη προμετρήσεων, πολύ καλή γνώση Η/Υ (Αutocad 2010,Autocad Architecture 2012, MSoffice, Internet) και Aγγλικών ζητά πλήρη ή μερική απασχόληση τηλ: 6939.242400, e-mail: deleni1 @yahoo.gr (8415)

29

Νεαρός κάτοχος διπλώματος Ι.Χ. και μοτοσυκλέτας ζητά εργασία σε επιχειρήσεις ή ξενοδοχεία,ως ντελιβεράς,ψήστης, αποθηκάριος ή διανομέας. Τηλ.:6980 654632 (8402) Κυρία ζητά εργασία για σερβιτόρα ή λατζέρισα και φύλαξη ηλικιωμένων Πύργου και γύρω χωριών. Τηλ.:6978 382741(8412) Δεν έχετε χρόνο με την καθαριότητα του σπιτιού σας;Κανένα πρόβλημα...αφήστε τη λύση στα ελληνικά χέρια.Τα κορίτσια σίφουνας βγάζουν 8ωρο σε 3ωρο χωρίς να χάνετε την μέρα σας και προπαντός οικονομικά...Τηλ.:6983 705941 (8403) Νέος ζητά εργασία ως ψήστης καθώς και για ντελίβερι με δίπλωμα αυτοκινήτου και μοτοποδηλάτου με πενταετή εμπειρία.Τηλ.:6984 348380 (8388) Νεαρός αναλαμβάνει κόψιμο χορταριών με μηχανάκι δικό του, εκτός βενζίνης δικής του με 5 ευρω την ώρα.:Τηλ.:6976 873376 (8380) Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων ατόμων. Τηλ.:6994 356828 (8379) Σοβαρή οικογενειάρχης νέα κοπέλα ψάχνει για δουλειά ( ξενοδοχοϋπάλληλος, σερβιτόρα πωλήτρια, καθαρισμό σπιτιών, φύλαξη ηλικιωμένων)στη περιοχή του Πύργου. Παρακαλώ μόνο σοβαρές προτάσεις.Τηλ.:6984560054 (8360) Κυρία ελληνίδα ζητά εργασία για οικιακές δουλειές.Τηλ.:6934 395725 (8353)


30

w w w . p r o t i n e w s . g r

Μικρές Αγγελίες

/ ÓÜââáôï 19 Ïêôùâñßïõ 2013

ÄéÜöïñá Πωλούνται σκυλιά ράτσας Λαμπραντόρ. Τηλ.: 6984 504154 (8514)

Για να ζεστάνετε όλο το σπίτι με καλοριφέρ χωρίς σταγόνα πετρελαίου, υπάρχει λύση. Πωλούνται : - Ξυλολέβητες 40 χιλ. θερμ. μόνο 1.200 €, 60 χιλ. θερμ. μόνο 1.300 €. - Πυρονολέβητες 40 χιλ. θερμ. μόνο 1.800 €, 60 χιλ. θερμ. μόνο 2.000 €. Τηλ. Επικοινωνίας 6981 297218, 6930 739733 (ΜΑ 8562)

Πωλείται βυτίο καυσίμων 200 λίτρων σε τιμή ευκαιρίας. Τηλ. 6976 538804 (ΜΑ8588) Πωλούνται είκοσι γίδες διαλεκτές στον Πύργο.Τηλ.:6974 001344 (ΜΑ8590) Πωλούνται καθαρόαιμοι ελληνικοί ποιμενικοί με γονείς αξιολογημένους από τον ΟΦΕΠ.τηλ.6951 802241 (ΜΑ8579) Πωλούνται κουτάβια 50 ημερών Λαμπραντόρ μαύρα-γνήσιασπάνια τηλ 6980 295703 (ΜΑ8553) ΠΩΛΕΙΤΑΙ TABLET SAMSUNG 9 ίντσες, σχεδόν καινούριο, μαζί με τη θήκη και το πληκτρολόγιο 300 Ε. Τηλ.:6946 200460 (8556) ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΑ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΑΛΟΙΦΕΣ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ: Ψωρίαση ,ακμή, ρυτίδες προσώπου, χολη-

στερίνη, παχυσαρκία, πονοκεφάλους, υπερπλασία προστάτη,αιμορροιδες,δυσκοιλιότητα,διάρροια,κατάθλιψη,αυπνία,πέτρες χολής και νεφρών. ΠΟΝΟΥΣ: αυχένα, ώμου-χειρός, μέσης ,γονάτου. Με γρήγορα αποτελέσματα από έμπειρη βοτανολόγο .τηλ 6976 855625 (ΜΑ8542) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ απορροφητικά μεγάλης Hp σε χαμηλές τιμές.Τηλ. 26210 44966, 6932 233357 (ΜΑ 8537) Πωλείται δάδα Ολυμπιακών Αγώνων Μοναχό 1972 σε άριστη κατάσταση. Τηλ.:6942210079 (8533) ΛΕΧΑΙΝΑ: Πωλούνται αυτόματη ζυγαριά νέα κιλών , ζαμπονομηχανή, δύο γόρδολες τρία μέτρα η καθεμία, ράφια τοίχου 18μ Χ 2,30. Τηλ.:6971 698962 (8529) Πωλούνται κουτάβια Τζάκ Ράσελ μίνι καθαρόαιμα από εξαιρετικά μορφολογικά γονείς, καθώς επίσης και κουτάβια πίτμπουλ, ποικιλία χρωμάτων, καθαρόαιμα και εμβολιασμένα. Τηλ.:6984 547823 (8525) Πωλούνται δύο σκύλες κυνηγιάρικες, ξεκινημένες.Τηλ.: 6987 9403001 (8522) Πωλείται πόνυ λευκό, αρσενικό. Τηλ.: 6973 723430. (8515) Πωλείται ηλεκτροκίνητο αμαξίδιο κατάλληλο για άτομα με ειδικές ανάγκες, άριστης ποιότητας, καινούριο. Τιμή προσιτή. Τηλ. επικοινωνίας :πρωί 9 με 2

ÁÕÔÏÊÉÍÇÔÁ και απόγευμα -10. 26210 23382 (8504) Πωλείται κουκούλα πολυεστερική με παράθυρα και πόρτα για ΝΙSSAN D21 και D22 κατάλληλο για κυνηγούς, ψαράδες και αγρότες. Τηλ.:6978 949165 (8488) Πωλείται εξοπλισμός επιχείρησης με τουριστικά είδη στην Αρχαία Ολυμπία κάτω από το ξενοδοχείο ILIS. Παναγιώτης. Τηλ.:6974133527 (8487) Πωλείται πλήρης σειρά ελαιωργικών μηχανημάτων δύο και τριών φάσεων από πρώτο χέρι.Πωλούνται όλα ή και ξεχωριστά.Τηλ.:6977 637598 (8462) Πωλείται αγγλικό σέτερ 6 μηνών λευκό-πορτοκαλί.100Ε. Τηλ.: 6936 868645 (8456) Πωλείται πλατφόρμα 4 μέτρων για τρακτερ με ανατροπή. Τηλ:6944 418676 (8445) Χάθηκε δίπλωμα γεωργικού ανελκυστήρα στν περιοχή Ανεμοχωρίου.Όποιος το βρεί να επικοινωνήσει στο τηλ.:6984 455928 (8416) Πωλείται μέλι γνήσιο παραγωγής μας. Τηλ.: 6972 864270 (8355) Πωλείται ρυμουλκούμενη καντίνα. Τηλ.: 6973 383980 (ΜΑ8340) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ μεταχειρισμένα ελαστικά όλων των τύπων σε τιμή ευκαιρίας. Τηλ: 6939 8546286977 647059 (ΜΑ8250) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ λυκόσκυλα από εξαιρετικά μορφολογικά γονείς με τα PEDIGREE. Πληρ. Τηλ. 6972 034076 (ΜΑ 8227)

Πωλείται peugeot scooter jet force 125 με όλα τα service.Τιμή συζητήσιμηΤηλ. :6945661936 (8265) Πωλείται MERCEDES μοντέλο 123, χρονολογίας 1985 ,2000cc ,extra μηχανή 123/2000cc τηλ 6974 905646(ΜΑ8559) Πωλείται VW Γκόλφ Μανχάταν Μοντέλο 1992,1600 cc ,τιμή 650€ τηλ.6977 659672 (ΜΑ 8554) Πωλείται ΤΟΥΟΤΑ AURIS 1,6-124ΗΡ μοντέλο 2008, FULL EXTRA. Τηλ.:6947891058(8517) Πωλούνται μηχανή deutz turbo

ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΚΗΠΟΥΣ ΚΑΙ ΧΩΡΑΦΙΑ. ΤΗΛ. 6984768540, (ΜΑ 8268)

intercooler κατάλληλη για τρακτέρ και θεριζοαλωνιστικές μηχανές και I.X Suzuki atos, 1000 cc, σε τιμές προσιτές. Τηλ 6937094199 Πωλείται μηχανή δρόμου - YAMAHA FZR-600-100HP σε υπεράριστη κατάσταση με foul service και full extra. Τιμή 1,250 Ε, ευκαιρία. Τηλ.:6980295703 (8467) Πωλείται αυτοκίνητο BMW-316175HP υπεράριστο - χρώμα άσπροπέρλα - 6 κύλιδρο - πολλά extra,super ευκαιρία.Τιμή 3,000 Ε. Τηλ.: 6980 295703 (8468) Πωλείται OPEL VECTRA 1998 υδραυλικό τιμόνι αερόσακος οδηγού ηλεκτρικά παράθυρα ABS ηλεκτρομαγνητικές κλειδαριές A/C 167,500κμ 800 Ε. Πωλείται MAZDA 323 F 1998 υδραυλικό τιμόνι, ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικές κλειδαριές αερόσακος οδηγού συνοδηγού 1000 Ε. Τηλ.:2621036806(8368) Πωλείται Peugeot 307 cc cambrio 1.600 2005 μοντέλο σε άριστη κατάσταση, χρώμα ανθρακί, service αντιπροσωπεία , φυλλάσεται σε γκαράζ. Τιμή 5,800 συζητίσημη. Τηλ.:6978949165(8306) ΠΩΛΕΙΑΤΙ BMW X3 μοντέλο 2007

(μαύρο με μπεζ σαλόνι) 2000cc πρ'ωτο χέρι. Τηλ: 6984523741 (ΜΑ 8221) ΠΩΛOYNTAI Renault kangoo και peugeot 106 και Opel Astra station Diesel 1.700cc. ΤΗΛ. 6979020651 (ΜΑ8190) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ALFA ROMEO μοντέλο 2002 φουλ-έξτρα, μαύρο χρώμα, αγρατζούνιστο, φυλασσόμενο σε κλειστό γκαράζ. Μόνιμος 1600cc ΤΙΜΗ 3.350 ευρώ, ιδιώτης. ΤΗΛ. 6973424925 (ΜΑ8179) Πωλείται κλούβα VW TRANSPORT '94 μοντέλο, 2400cc DIESEL μακριά καρότσα. ΤΙΜΗ 2.500€. Τηλ. 6946874959(ΜΑ8162) ΠΩΛEIΤΑΙ Ford Maveric, μοντέλο 2005, 2261cc ατρακάριστο. Δεκτός έλεγχος από την Ford τιμή 7.000€. Τηλ: 2621044966-292496932233357-6944 989840 (ΜΑ8084) Πωλείται TOYOTA AVENSIS 2005 μοντέλο, 120.000 χιλιόμετρα, 1600 κυβικά, φουλ εξοπλισμό σε αρίστη κατάσταση.Τηλ 6945582556(8392) Πωλείται CITROEN C3 μοντέλο 2002,μεταχειρισμένο,δεκτός έλεγχος, τιμή.:3000Ε (συζητήσιμη). 6806(8441)

BEST MOTORS ΛΟΥΤΑΣ ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ ΜΕΤΑXΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ÁËÖÅÉÏÕ 38, Ýíáíôé Lidl

SCODA OCTAVIA 1.4 16V 2007 με 35000 χλμ πρώτο χέρι αντιπροσωπείας 5θυρο, με 12μηνη εγγύηση σα καινούριο προσφορά.

GRANDE PUNTO MAYΡO ΤΟΥ

HYUNDAI ACENT 1300CC 1996 με ac Υδρ. - τιμόνι, ηλεκτρικά παράθυρα 104,000 χλμ πρώτο χέρι άριστη κατάσταση, ατρακάριστο 1990Ε

OPEL CORSA 1245 DIESEL 18-607 91.000 χμ book service 5πορτο full extra 6990ευρώ

2008 ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ 98000 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ 5 ΘΥΡΟ ΠΛΗΡΗΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΙΜΗ 6990 ΕΥΡΟ

FIAT FIORINO ΜΕ ΨΥΚΤΙΚΟ ΘΑΛΑΜΟ 1997, 1400 CC 1.750E

AUTO SAME ΛΑΜΠΡΟΠ0ΥΛΟΣ

ÁÃÑÏÔÉÊÁ ÅÔÏÉÌÏÐÁÑÁÄÏÔÁ ÓÅ ÊÁËÅÓ ÔÉÌÅÓ 1) MAZDA 4X4 1 ½ CAB ´99 diesel 7.300E 2) FORD RANGER 2008 åëëçíéêü 1 ½ CAB, 13.500E

3) MITSUBISHI L200 2000 4X4 4ðïñôï, 7.800E 4) ÍÉSSAN NAVARA 4X4 1 ½ CABINA 2007,174HP, 13500E 5) NISSAN NAVARA 4X4 4ðïñôï 2000 7.300 Å

FIAT PUNTO SPORTING 1240CC , A/C, Υ/Τ 2ΠΟΡΤΟ, ΖΑΝΤΕΣ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ 1,990Ε

L 200 2004 TDI 4X4 MΙΑΜΙΣΗ ΚΑΜΠΙΝΑ ΠΛΗΡΕΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

SEAT CORDOBA 1996 1.400CC ΜΕ ΚΤΕΟ ΚΑΙ ΤΕΛΗ 450Ε

Hyundai 100 2001 πετρέλαιο διπλά λάστιχα MITSUBISHI μηχανικά 110000χμ 330 καρότσα 5450 ΕΥΡΟ

BEST MOTORS ΛΟΥΤΑΣ RENAULT KANG00 1200cc, μοντ. 2006 full extra, ανοιγόμενες πλαϊνές, συρόμενες πόρτες, 5.300Ε

SMART μαύρο 1000cc ελληνικό 71HP αυτόματο - σειριακό, υδρ. τιμόνι, ηλεκτρ. παράθυρακλειδαριές, ζάντες αλουμινίου, a/c, πρώτο χέρι, άριστο, 7.490Ε

FIAT PUNTO λευκό 1400cc, 11ος 2008, πρώτο χέρι, clima, ABS,αερόσακους, ηλ. παράθυρα-κλειδαριές, 5πορτο. Προσφορά 5.200Ε

ΤΗΛ.: 26210 30116, 6945227761

ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΣΗ 6 -12 μηνες ΟΛΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟ SITE: www.car.gr/bestmotors

SMART DIESEL 799CC 44.000KM, 2009 ΜΑΙΟΣ,ABS, AIR BAGS,ΑΥΤΟΜΑΤΟ, ΖΑΝΤΕΣ ΑΛΟΥΜΙΝΟΥ, 7,450Ε

ΛΑΪΚΕΣ

Cinema

Νέα Μανωλάδα Πύργος (Πλατεία Νικάκη) SKODA FABIA 1200cc μοντ. 2009 full extra, 5.200Ε

ΤΟΥΟΤΑ COROLLA ασημί 1.600cc, 6τάχυτο, 120HP, a/c,υδρ. τιμόνι, airbags, ζάντες αλουμινίου όλα ηλεκτρικά, 3.500Ε

ALFA ROMEO GT 1800cc, μοντ. BMW 330i 2900cc, μοντ. 2008, full extra, δερμάτινο ηλεκτρικό 2005 ΑLCANTARA σαλόνι, full σαλόνι ελληνικής αντιπροσωextra, καινούργια λάστιχα, πείας , 24.000χλμ., βιβλίο φιμέ παράθυρα, ζάντες σέρβις, 19άρες ζάντες, 19.900E αλουμινίου, 7.000Ε KENTΡΙΚΟ: ΑΛΦΕΙΟΥ 69, ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ (έναντι EXPRESS SERVICE)YΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ: ΑΛΦΕΙΟΥ 23 έναντι S.M. LIDL, Τηλ.: 2621 400389, κιν.: 6976-642004, 6979-677766 –glampropoulospyrgos@yahoo.grΠλήρης γκάμα των αυτοκινήτων θα βρείτε στo www.auto-same.gr

ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΡΑΚΤΕΡ - ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Όλες οι τιμές διαπραγματεύσιμες…

ΟΡΦΕΑΣ ΠΥΡΓΟΣ

Καιρός αίθριος. 16°C έως 24°C. Άνεμοι ασθενείς βόρειοι και στη συνέχεια ασθενείς νοτιοανατολικοί έως 2 m/s (2 μποφόρ).

TERRIOS 1999, 1300CC, A/C, Υ/Τ, 3,450 ε

“PRISONERS” ΩΡEΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ:19:15, 21:45 “ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ” ΩΡEΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ; 22:00 “RUSH “ ΩΡEΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ: 19:50, 22:00 “ΕΓΩ Ο ΑΠΑΙΣΙΟΤΑΤΟΣ” ΩΡEΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ: 19:30 (Κυριακή 18:00, 20:00)

CINEMA AMAΛΙΑΔΑ ΕΓΩ, Ο ΑΠΑΙΣΙΟΤΑΤΟΣ 2" (ΜΕΤΑΓΛ - 3D) ΩΡΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ 18:00 "ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ (MALAVITA)" , “METALLICA” ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ 20:00 "ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ" ΩΡΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ 22:00 “METALLICA” ΩΡΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ 22:00


Ιατροί

/ ÓÜââáôï 19 Ïêôùâñßïõ 2013

w w w . p r o t i n e w s . g r

31

ÉáôñéêÜ - ÐáñáúáôñéêÜ ÅðáããÝëìáôá ΜΑΙΕΥΤΗΡΕΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΙ ÐÅÔÑÏÐÏÕËÏÓ ×Ñ. ÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÏÓ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÓÐÕÑÏÐÏÕËÏÓ ×. ÍÉÊÏËÁÏÓ

ÌÁÉÅÕÔÇÑÁÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÃÕÍÁÉÊÏËÏÃÏÓ ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ Ðñùß: 9.00 Ýùò 1.30 Áðüãåõìá: 17.30 Ýùò 20.30 (Åêôüò ÔåôÜñôçò áðüãåõìá) Ìáíùëïðïýëïõ 46 / 2ïò Ïñïöïò Ðýñãïò Ôçë./Fax.: 26210 32010, êéí.: 6972 857 557

Eéäéêüò Oñèïäïíôéêüò D.D.S, MED, Dent , Dipl. Orth. Åéäéêåõèåßò Ðáíåðéóôçìßïõ Frankfurt Ì. Ãåñìáíßáò Ðôõ÷éïý÷ïò Ðáíåðéóôçìßïõ Giessen Ãåñìáíßáò ÈåìéóôïêëÝïõò & Ì. ÁëåîÜíäñïõ 1 (Ýíáíôé ÏÔÅ) Ðýñãïò Çëåßáò Ôçë.: 26210 30004 fax: 26210 30024 e-mail: nspyrospoulos@hotmail.com

***

ΓΝΑΘΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÃÕÍÁÉÊÏËÏÃÉÊÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

Aðüóôïëïò Ã. Ðáôñßêéïò

ÌáéåõôÞñáò - ÷åéñïõñãüò Ãõíáéêïëüãïò (ô. éáôñüò Á´ÌáéåõôéêÞò êáé ÃõíáéêïëïãéêÞò ÊëéíéêÞò Ðáíåðéóôçìßïõ Áèçíþí Íïó. ÁëåîÜíäñá) Êéí.: 6936 086168

Ãåþñãéïò Í. ÐëÜêáò

ÌáéåõôÞñáò - ×åéñïõñãüò Ãõíáéêïëüãïò (ô. éáôñüò Á´ÌáéåõôéêÞò êáé ÃõíáéêïëïãéêÞò ÊëéíéêÞò Ðáíåðéóôçìßïõ Áèçíþí Íïó. ÁëåîÜíäñá) Kéí.: 6975 618740  Ðáñáêïëïýèçóç êõÞóåùí õøçëïý êéíäýíïõ Õðïãïíéìüôçôá - ÉVF Ðáèïëïãßá ôñá÷Þëïõ, êïëðïóêüðçóç Åììçíüðáõóç - ïóôåïðüñùóç Ëáðáñïóêüðçóç ñïìðïôéêÞ ÷åéñïõñãéêÞ Ðáèïëïãßá ìáóôïý ÐáéäéêÞ / ÅöçâéêÞ Ãõíáéêïëïãßá ÄÝ÷ïíôáé êáôüðéí ñáíôåâïý. ÙñÜñéï: ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ 9.00-13.30ì.ì., 17.00-21.00 Äéåýèõíóç: Êáóôüñ÷ç 1 êáé 28çò Ïêôùâñßïõ (ÊåíôñéêÞ Ðëáôåßá) Ô.Ê. 27100 ÐýñãïòÔçë.: 26210.32016, fax: 26210.32017, email: info@2care.gr

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÏÄÏÍÔÉÁÔÑÅÉÏÕ ÓÔÏ ÊÁÑÁÔÏÕËÁ

ÄÉÏÍÕÓÉÏÓ ÂÁÓÉËÅÉÏÕ ÓÔÁÓÉÍÏÐÏÕËÏÓ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÏÕ ÁÈÇÍÙÍ ÄÅ×ÅÔÁÉ: ÊáñÜôïõëá ðñùß 9.00-13.00ì.ì. êáé áðüãåõìá ìå ñáíôåâïý Ôçë.: 26210 -61182, êéí. 6980-619614 Ðåëüðéï: ÄÝ÷åôáé ìüíï ìå ñáíôåâïý Ôçë.: 26240-31472, 6976-023365

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

ÐÅÔÑÏÓ ÊÙÍ ÓÐÉÍÏÓ ×åéñïõñãüò Óôüìáôïò

Ðôõ÷éïý÷ïò Ðáí/ìßïõ Èåóóáëïíßêçò

DDS, MSc ×ÅÉÑÏÕÑÃÉÊÇ ÓÔÏÌÁÔÏÓ ÅÌÖÕÔÅYÌÁÔÁ, ÁÊÔÉÍÏËÏÃÉÁ Ô. Ðåôñïðïýëïõ 12 & Êïêêßíïõ, 2ïò üñïöïò Ðýñãïò Çëåßáò, Ôçë. 26210 34600 Fax: 26210 34166

ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΙ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÖÙÔÇÓ ÁÍ. ÌÐÁ×ÏÕÑÏÓ

Eéäéêüò Oñèïäïíôéêüò D.D.S, MED, Dent , Dipl. Orth. ÏÑÈÏÄÏÍÔÉÊÇ ÃÉÁ ÐÁÉÄÉÁ ÊÁÉ ÅÍÇËÉÊÅÓ ÙÑÅÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁÓ ÉÁÔÑÅÉÏÕ ÄÅÕÔÅÑÁ Ýùò ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ ÐÑÙÉ 9.00 -13.00 ÁÐÏÃÅÕÌÁ 16.00- 20.30 ÓÁÂÂÁÔÏ ÊÁÔÏÐÉÍ ÑÁÍÔÅÂÏÕ ÌÁÍÙËÏÐÏÕËÏÕ ê' ÃÊÏÔÓÉÍÁ 12 ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ Ôçë. Fax.: Éáôñåßïõ 26210-25959 Êéíçôü ôçë.: 6978222848 e- mail: fotismpaxouros@yahoo.com ***

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÊÁÍÅËËÁ Ä. ÊÑÁÍÉÔÇ

ÃÍÁÈÏ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ Ðôõ÷éïý÷ïò ÉáôñéêÞò & ÏäïíôéáôñéêÞò Ó÷ïëÞò Á.Ð.È. Åéäéêåõèåßóá óôç ÓôïìáôéêÞ & ÃíáèïðñïóùðéêÞ ×åéñ/êÞ óôï Ã.Í.Á. “Ï Åõáããåëéóìüò”  ÓôïìáôéêÞ ×åéñïõñãéêÞ - Åìöõôåýìáôá  Ôñáýìá ðñïóþðïõ  ×åéñïõñãéêÞ ðñïóþðïõ êáé ôñá÷Þëïõ Ìáíùëïðïýëïõ & Ãêïôóßíá 10, Ðýñãïò Çëåßáò Ôçë. 26213 01410, 6940 409071 e-mail:nkraniti@yahoo.gr

ΟΥΡΟΛΟΓΟΙ

ËÅÏÍÁÑÄOÐÏÕËÏÓ ÉÙÁÍ. ËÅÙÍIÄÁÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÏÕÑÏËÏÃÏÓ ÙÑÅÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁÓ: 10:00 - 14:00, 18:00 - 20:00 ÔÅÔÁÑÔÇ ÁÐÏÃÅÕÌÁ ÊÁÉ ÓÁÂÂÁÔÏ ÐÑÙÉ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ ÄÅÊÔÁ ÔÁÌÅÉÁ Ìáíùëïðïýëïõ & Ðñïýóóçò 2 (1ïò üñïöïò-Üíùèåí ÄÏÕ) Ðýñãïò Çëåßáò 27100 ôçë./fax 2621300481, êéí. 6974149524 e-mail: leoleonardopoulos@yahoo.com

ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΙ ÍÅÏ ÏÖÈÁËÌÉÁÔÑÅÉÏ

ÄÇÌÇÔÑÉÏÓ ×. ÌÉÊÅËÏÐÏÕËÏÓ

ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÐÁÍÅÐ. ÁÈÇÍÙÍ 28çò ÏÊÔÙÂÑÉÏÕ 5 - ÐÕÑÃÏÓ (Êåíôñ. Ðëáôåßá) ÐÑÙÉ: ÄÅÕÔÅÑÁ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ 9-2 ì.ì. ÁÐÏÃÅÕÌÁ: ÊÁÈÇÌÅÑÉÍÁ 6-8 ì.ì. (ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ ÁÐÏÃÅÕÌÁ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ) ÔÇË. 26210-33990, êéí. 6942217262

MIKΡΟΒΙΟΛΟΓΟΙ

ÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÏÓ ÈÅÏÄ. ÓÁÌÁÍÔÁÓ ÉÁÔÑÏÓ ÌÉÊÑÏÂÉÏËÏÃÏÓ (ÂÉÏÐÁÈÏËÏÃÏÓ) ô. Éáôñüò Íïóïêïìåßïõ Ðáßäùí "Ç ÁÃÉÁ ÓÏÖÉÁ" *Áíáëýóåéò - ÁéìáôïëïãéêÝò, Âéï÷çìéêÝò -ÁíïóïëïãéêÝò, ÏñìïíïëïãéêÝò Áéìïëçøßåò - Íåïãíþí, Âñåöþí - Ðáßäùí, Åíçëßêùí *ÓðåñìïäéÜãñáììá *Åëåã÷ïò õðïãïíéìüôçôáò Ôçë. Éáôñåßïõ: 26211 01379 - Êéíçôü: 6944 637365

ΨΥΧΙΑΤΡΟΙ - ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ Dr. ÊÙÓÔÁÓ É. ÁËÅÎÁÍÄÑÏÐÏÕËÏÓ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ - ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

τ. Συντονιστής Διευθυντής Ψυχιατρικού Τομέα ΓΝΑ “Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ” Μανωλοπούλου & Γκοτσίνα 10 άνωθεν “ΓΕΡΜΑΝΟΣ” Δέχεται με ραντεβού: 10π.μ.-55μ.μ Τηλ.: 26210-331410, & 6970 019031

ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΙ NIKOËÁÏÓ Ð. ÓÁÑÁÍÔÇÓ

×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÙÔÏÑÉÍÏËÁÑÕÃÃÏËÏÃÏÓ ÓÔÑ. ÓÉÓÉÍÇ & ÅË. ÂÅÍÉÆÅËÏÕ 1 ÃÁÓÔÏÕÍÇ ÇËÅÉÁÓ Ô.Ê. 27300 ÔÇË.: 2623400580 - ÊÉÍ.: 6979784020

ÍÉÊÏËÁÏÓ ×ÁÑÄÁÓ

×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ Ù.Ñ.Ë. ÄÝ÷åôáé êáèçìåñéíÜ áðü 8 ð.ì. - 1.30 ì.ì. êáé 6.00 ì.ì. 8.00 ì.ì. áðüãåõìá ðëçí ÔåôÜñôçò êáé ÓáââÜôïõ Åñìïý 5, ôçë. 26210 29239, Êéí.: 6945232529

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΙ

Äñ. ÃÅÙÑÃÉÏÓ Ð. ÊÏÕÑÅÁÓ

ÏÑÈÏÐÅÄÉÊÏÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÄéäÜêôùñ Ðáíåðéóôçìßïõ Ðáôñþí Êïêêßíïõ 12-14 & ÆáÀìç 1ïò üñïöïò (ðëçóßïí Äçì. ÐÜñêïõ), Ðýñãïò ôçë: 26210 35800 Êéí.: 6932566996 ¿ñåò ëåéôïõñãßáò ÊáèçìåñéíÜ Ðñùß: 8:30 - 13:30 Áðüãåõìá: Êáôüðéí ñáíôåâïý 18:00 - 20:30 Ðëçí ÔåôÜñôçò

ÅÕÁÃÃÅËÏÓ Ã. ÖÙÔÅÉÍÏÐÏÕËÏÓ

×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÏÑÈÏÐÅÄÉÊÏÓ ô.Åð. Åðéìåë. Ã.Í. Ðáßäùí “ÊáñáìáíäÜíåéï” ÐáéäïïñèïðáéäéêÞ ÁèëçôéêÝò êáêþóåéò Ôñáõìáôïëïãßá ÐáèÞóåéò óðïíäõëéêÞò óôÞëçò Ïóôåïðüñùóç ÅêöõëéóôéêÝò ÐáèÞóåéò Óéóßíç 165 - Ãáóôïýíç (Ýíáíôé ÊÝíôñïõ Õãåßáò) ÔÞë.:(26230) 35336 êéí.:693 2304243

ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΙ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÍÅÕÑÏËÏÃÉÊÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÌÁËÁÌÙ (ÔÅÍÉÁ) Äçì. ÖÑÉÌÁ Éáôñüò - Íåõñïëüãïò ÄÝ÷åôáé êáèçìåñéíÜ ÐÑÙÉ: 8.30 - 13.30 ÁÐÏÃÅÕÌÁ: 17.30 - 20.30 (ðëÞí ÔÅÔÁÑÔÇ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ áðüãåõìá ìüíï ìå ñáíôåâïý) Ìáíùëïðïýëïõ 63 - Ðýñãïò Ôçë. 26210 30918, Êéí.: 6944735548 e-mail:malfri@otenet.gr

ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤEΣ

Ó×ÉÆÁ ×. ÌÁÑÉÁ

Πτυχιούχος ΑΤΕΙ ΠΑΤΡΩΝ Κινητοποίηση σπονδυλικής στήλης και άκρων Myofascial therapy Αθλητικές κακώσεις Νευρολογικές παθήσεις Αναπνευστική και ορθοπεδική Φ/Θ Κατ’ οίκον θεραπείες Δεχόμαστε ασθενείς του ταμείου ΕΟΠΥΥ (δηλ. ΙΚΑ, ΟΠ ΑΔ- ΤΥΔΚΥ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ) Ωράριο λειτουργίας: Πρωί: 8.30 - 13.30 Απογ.: 17.30 - 20.30 Κοκκίνου 12-14 2ος όροφος ΠΥΡΓΟΣ Τηλ.: 26210 33730, κιν.: 6939369774 e-mail: mariasxiza@yahoo.gr

ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ ÍÉ×ÙÑÉÔÇ ÅËÅÍÇ

Øõ÷ïëüãïò Ðáíåðéóôçìßïõ Áèçíþí *ÓõìâïõëåõôéêÞ óôÞñéîç ðáéäéþí êáé åíçëßêùí *ÁôïìéêÞ øõ÷ïèåñáðåßá äéáôáñá÷þí Üã÷ïõò, êáôÜèëéøçò, öïâéþí *ÐñïâëÞìáôá óõìðåñéöïñÜò ðáéäéþí êáé åöÞâùí *ÁðïêáôÜóôáóç ìáèçóéáêþí äõóêïëéþí *ÅíçìÝñùóç êáé åðáããåëìáôéêüò ðñïóáíáôïëéóìüò Ôçë. Ãñáöåßïõ: 26220 24822 Êéí.: 6937 146439 Äéåýèõíóç ãñáöåßïõ: ÊáñáúóêÜêç 6, ÁìáëéÜäá

ΑΛΛΕΡΓΙΟΛΟΓΟΙ ÂÁÓÉËÅÉÏÓ Ã. ÐÉÔÓÁÓ

ÅÉÄÉÊÏÓ ÁËËÅÑÃÉÏËÏÃÏÓ ÐÁÉÄÙÍ & ÅÍÇËÉÊÙÍ ÄÉÐËÙÌÁÔÏÕ×ÏÓ ÅÕÑÙÐÁÚÊÇÓ ÁÊÁÄÇÌÉÁÓ ÁËËÅÑÃÉÁÓ ÊÁÉ ÊËÉÍÉÊÇÓ ÁÍÏÓÏËÏÃÉÁÓ ÉÁÔÑÅÉÏ: Åë. ÂåíéæÝëïõ 12 - ÁìáëéÜäá 2ïò üñïöïò ÔÇË.: 26220 20044, ÊÉÍ.: 6972 220229 Å-mail:vasiliospitsas@yahoo.com

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ÆÁ×ÁÑÏÕËÁ ÄÉÏÍ. ÁÂÑÁÌÏÐÏÕËÏÕ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÔÌÇÌ. ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ Á.Ô.Å.É. ÐÁÔÑÙÍ ÌÅËÏÓ ÓÕËËÏÃÏÕ ÅÐÉÓÔÇÌÏÍÙÍ ËÏÃÏÐÁÈÏËÏÃÙÍ ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÕÔÙÍ ÅËËÁÄÏÓ ÅÐÉÓÔÇÌÏÍÉÊÏÓ ÓÕÍÅÑÃÁÔÇÓ ÊÅÊÕÊÁÌÅÁ ÍÏÌÏÕ ÇËÅÉÁÓ ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý ÍÅÁ ÄÉÅÕÈÕÍÓÇ - Ìáèéïý 5, Ðýñãïò ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ, ôçë.: 26210 34610 / 6971 993126 Óýìâáóç ìå üëá ôá ôáìåßá

ΛΟΓΟΠΕΔΙΚΟΙ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÁÊÇÓ ÅÊÐÁÉÄÅÕÓÇÓ

ÊÝíôñï ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ ðáéäéþí, åöÞâùí, åíçëßêùí ÅÑÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁ - ÅÉÄÉÊÇ ÁÃÙÃÇ - ØÕ×ÏËÏÃÉÊÇ ÕÐÏÓÔÇÑÉÎÇ ÓÕÌÂÏÕËÅÕÔÉÊÇ ÏÉÊÏÃÅÍÅÉÁÓ - ÌÁÈÇÓÉÁÊÇ ÕÐÏÓÔÇÑÉÎÇ

ÐÁÍÁÃÉÙÔÇÓ ×Ñ. ÓÔÁÈÏÐÏÕËÏÓ

ËÏÃÏÐÅÄÉÊÏÓ - ËÏÃÏÐÁÈÏËÏÃÏÓ Ð.Å. DIPLOMA ÅÉÄÉÊÇÓ ÁÃÙÃÇÓ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÈÅÑÁÐÅÕÔÇÓ ÃÉÁ ÁÔÏÌÁ ÌÅ ÅÉÄÉÊÅÓ ÁÍÁÃÊÅÓ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÏÕ ÅÎÙÔÅÑÉÊÏÕ (Speech and Language Pathologist) ÌÝëïò ôïõ Ðáíåëëçíßïõ Óõëëüãïõ Ëïãïðåäéêþí ÌÝëïò ôïõ Åëëçíéêïý Óõëëüãïõ ãéá ôçí Áöáóßá ÌÝëïò ôçò ÅëëçíéêÞò åôáéñåßáò Äõóëåîßáò ð. Åðéóôçìïíéêüò ÓõíåñãÜôçò ÊÅÊÕÊÁÌÅÁ Í. ÇËÅÉÁÓ ÅÑÃÁÓÉÁÊÇ ÅÌÐÅÉÑÉÁ ÓÅ ÊËÉÍÉÊÅÓ ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ ÔÏÕ ÅÎÙÔÅÑÉÊÏÕ ÊÁÉ ÊÅÐÅÐ ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇÓ Åéäéêüò óôç äéÜãíùóç èåñáðåßá äéáôáñá÷þí Ëüãïõ, ÖùíÞò, Ïìéëßáò, ÁêïÞò, Åðéêïéíùíßáò, ÃñáöÞò, ÁíÜãíùóçò ÄÅ×ÅÔÁÉ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ Óýìâáóç ìå üëá ôá ôáìåßá Óõíåñãáóßá ìå üëåò ôéò éáôñéêÝò åéäéêüôçôåò 28çò Ïêôùâñßïõ êáé Ìéáïýëç 1 Ðýñãïò (Â' Ïñïöïò) Ôçë./fax: 2621033880, 2625022285, Êéíçôü: 6977905430

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΙ

ÁÐÏÓÔÏËÏÐÏÕËÏÕ ÁËÅÎÁÍÄÑÁ

ÄÉÁÉÔÏËÏÃÏÓ-ÄÉÁÔÑÏÖÏËÏÃÏÓ -Ðôõ÷éïý÷ïò Á.Ô.Å.É. Èåó/íßêçò - ÅîåéäéêåõìÝíç óôéò äéáôñïöéêÝò äéáôáñá÷Ýò êáé ôçí ðá÷õóáñêßá (NCFED) - ÅðéóôçìïíéêÞ óõíåñãÜôçò ôçò ïìÜäáò Ìed-Nutrition - ÌÝëïò ôçò ¸íùóçò Äéáéôïëüãùí/Äéáôñïöïëüãùí ÅëëÜäïò ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý Ðñùß: êáèçìåñéíÜ Áðüãåõìá: Ôñßôç, ÐÝìðôç,ÐáñáóêåõÞ Äéåýèõíóç: Êïõñïãéáííïðïýëïõ 33 (ÁìáëéÜäá) Ôçë: 26220 38380 Êéí: 6937239362 www.apostolopoulou.gr, alnutric@gmail.com

KYTTAΡΟΛΟΓΟΙ ÓÏÖÉÁ ÊÁÔÓÁÑÏÕ - ÁËÔÁÍÇ

ÉÁÔÑÏÓ ÊÕÔÔÁÑÏËÏÃÏÓ ô. Éáôñüò Áíôéêáñêéíéêïý Íïóïêïìåßïõ Áèçíþí «ÁÃÉÏÓ ÓÁÂÂÁÓ»  Ôåóô ÐáðáíéêïëÜïõ ÊõôôáñïëïãéêÝò åîåôÜóåéò ðôõÝëùí, ïýñùí & õãñþí ÐáñáêåíôÞóåéò ïñãÜíùí (èõñåïåéäïýò, ìáóôïý, ëåìöáäÝíùí, óéåëïãüíùí ê.ë.ð.) ÉÁÔÑÅÉÏ ÄåëçãéÜííç 17, ÁÌÁËÉÁÄÁ Ôçë. éáôñ.: 26220-38360, Êéíçôü: 697-2305520

ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΙ ÓÁËÉÌÐÁ ÍÉÊÏËÁÏÓ

ÅÉÄÉÊÏÓ ÃÁÓÔÑÅÍÔÅÑÏËÏÃÏÓ ÃÁÓÔÑÏÓÊÏÐÇÓÅÉÓ - ÊÏËÏÍÏÓÊÏÐÇÓÅÉÓ ÊÁÈÇÌÅÑÉÍÁ 9-2 ðñùß, 6-8 áðüãåõìá åêôüò ÔåôÜñôçò, ÐáñáóêåõÞò ÄÅËÇÃÉÁÍÍÇ 23 (1ïò üñïöïò, ÁÍÙÈÅÍ ÊÔÅË) ÁÌÁËÉÁÄÁ - ÔÇË.: 26220 38060 Η σειρά είναι αλφαβητική

Πύργος Σάββατο: Σγαντζή Αντωνία Μανωλοπούλου 42, 26210 26165 (εφημερεύειδιανυκτερεύει), Σπυρόπουλος Φώτιος Κοκκίνου 17, 26210 23584 (εφημερεύει) Κυριακή: Λιαρομμάτη Αποστολία Αιόλου 11, 2621029656 (εφημερεύει-διανυκτερεύει) Αμαλιάδα Σάββατο: Λάβδας Κωνσταντίνος Πύρρωνος 2, 2622023061(εφημερεύειδιανυκτερεύει), Παπαγεωργίου Τρισεύγενη Ερμού 13, 2660 27216 (εφημερεύει διανυκτερεύει) Κυριακή: Μανιάτης Κων/νος Καλαβρύτων

19 26220 24077 (εφημερεύει-διανυκτερεύει), Σταυλιώτη Χαρά Καλαβρύτων 36 26220 21141 (εφημερεύει-διανυκτερεύει) Βάρδα Σάββατο: Λευκαδίτη Γεωργία 26230 71484 Κυριακή: Μάρκος Αλέξανδρος 2623071988 Κρέστενα Μαραγκού Ελένη 26250 22133 Ανδραβίδα Χαντζή Κωνσταντίνα 26230 54444 Πελόπιο Διαμαντόπουλος Βασίλειος 26240 31489 Γαστούνη Τσουκαλά Αφροδίτη 26230

32584 Λεχαινά Παπαδόπουλος Νεόφυτος 26230 22742 Τραγανό Κωνσταντίνου Διονύσιος 2623061006 Αρχαία Ολυμπία Παπαβασιλείου Δημήτριος 26240-22000 Βαρθολομιό Μανιακούρα Ιφιγένεια 26230-43890 ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ Παρνασσά Μάρθα 26210 32660, 6977 591211, Μανωλοπούλου 28


ΣΑΒΒΑΤΟ

19

Μνημόνια συνεργασίας με τους Αχαιούς; Ανταποδοτικά θα υάρξουν;

ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013

Στα μέσα Νοεμβρίου

Ξεκινά η δίκη των ληστών της Αρχαίας Ολυμπίας Σ

τα μέσα Νοεμβρίου πρόκειται να ξεκινήσει η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης των ληστών του Μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας, που είχε συγκλονίσει τόσο την Ελλάδα όσο και τη διεθνή κοινότητα, τον Φεβρουάριο του 2012.

Κατηγορούμενοι ένας 41χρονος μικροπωλητής ως "εγκέφαλος" και ένας 50χρονος Πατρινός

Η υπόθεση μετά από αρκετό καιρό αναζητήσεων και ερευνών είχε εξιχνια-

στεί από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών με τη συνεργασία και άλλων

Υπηρεσιών από την Αθήνα και την Ηλεία και είχαν συλλάβει τρεις από τους πέντε δράστες της ληστείας. Κατηγορούμενοι φέρονται πως είναι ένας 41χρονος μικροπωλητής από την Αθήνα που εμφανίζεται, βάσει του κατηγορητηρίου, ως ο "εγκέφαλος" οργάνωσης της ληστείας, καθώς επίσης και ένας 50χρονος πρώην εργολάβος από την Πάτρα. Και οι δύο αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της ληστείας, κλοπής αρχαιοτήτων, απόπειρα πώλησης αρχαίων και απόπειρα ανθρωποκτονίας. Εκτός από τους δύο προαναφερόμενους, είχε συλληφθεί και ένας 36χρονος άνεργος, ο οποίος όμως μετά την απολογία του, με τη σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέως και Ανακρίτριας είχε αφεθεί ελεύθερος. Επιπλέον αναζητούνται δύο ακόμη άτομα,, ένας άνδρας Αλβανικής υπηκοότητας και ένας πρώην υπάλληλος φαρμακείου από την Ηλεία.

19 Oκτωβρίου 2013  

Proti ths Hleias

Advertisement