Page 1

ÓÁÂÂÁÔÏ 17 ÍÏÅÌÂÑÉÏÕ 2012

Ετος 11o

/

ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ: 3193 /

Τιμή: 50λ.

/

(Eκτός Νομού 1 Ευρώ)

ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΟΡΩΝ “ΦΡΕΝΑΡΟΥΝ” ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

“Θαμμένες” οι μελέτες

Παρεμβάσεις για την ένταξη των ΡΟΜΑ

>> Ó. 10

ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΓΡΑΜΜΗ"

Tρεις Ηλείοι Σύμβουλοι δεν ψήφισαν την πρόταση Κατσιφάρα

Στους τέως “Καποδιστριακούς” Δήμους τα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια και τα ΣΧΟΟΑΠ παραμένουν ξεχασμένα στα συρτάρια

“Α

νοιχτοί λογαριασμοί" που τινάζουν στον αέρα τους όποιους αναπτυξιακούς σχεδιασμούς και επιδεινώνουν τα περιβαλλοντικά προβλήματα ενώ αποτελούν την κυριότερη αιτία της αυθαίρετης δόμησης είναι τα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια (ΓΠΣ) όπως και τα Σχέδια Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (ΣΧΟΟΑΠ) τα οποία έπρεπε όχι μόνον να έχουν εγκριθεί σε κάθε Δήμο του Νομού, αλλά και να έχουν αναθεωρηθεί με την προσθήκη νεότερων στοιχείων. Το θέμα “σέρνεται” εδώ και χρόνια και παρά τις πιέσεις του ΤΕΕ αλλά και των Δημάρχων της Ηλείας και δεν έχει επιλυθεί με ότι αυτό συνεπάγεται.

>>

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΠΥΡΓΟΥ, ΗΛΙΔΑΣ ΚΑΙ ΠΗΝΕΙΟΥ

>> Ó.12

Ó.7 39 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΡΩΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

“Ψωμί Παιδεία Ελευθερία” >>

Ó. 4-55

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Κ. Τζαβάρας: “Ο Πολιτισμός είναι η μεγάλη δύναμη της Ελλάδας” >> Ó.13


2

w w w . p r o t i n e w s . g r

Πως χάνουμε 2 δισ. το χρόνο Το μερίδιο της εγχώριας παραγωγής στο σύνολο της κατανάλωσης μειώνεται διαχρονικά, ενώ η εισαγωγική διείσδυση αυξάνεται, κυμαινόμενη μεταξύ του 43%48,5%, την τελευταία εξαετία, ήταν το συμπέρασμα, που προέκυψε από την κλαδική μελέτη "Κρέας" της Icap Διαπίστωση της μελέτης αποτελεί η μείωση, που παρουσιάζεται την τελευταία δεκαετία, στην εγχώρια αγορά κρέατος. H Ελλάδα θα μπορούσε να εξοικονομήσει σχεδόν 2 δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο αν είχε επενδύσει στο κρέας και στα γαλακτοκομικά, που αφορούν περίπου το 30% των εισαγωγών τροφίμων, και να κερδίσει θέσεις εργασίας σε όλο το κύκλωμα παραγωγής: καλλιέργεια ζωοτροφών, κτηνοτροφία, μεταποίηση-συσκευασία, μεταφορές-χονδρεμπόριο, λιανεμπόριο. Η Ελλάδα έχει μακρά παράδοση στην παραγωγή γάλακτος και όχι στην παραγωγή κρέατος. Η χώρα μας με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής του 2010, που επεξεργάστηκε η "Meat Place" για λογαριασμό της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών, είναι ελλειμματική κατά 84,8% στο βόειο κρέας και κατά 81,5% στο χοιρινό, νωπό και κατεψυγμένο. Μόνο το 2010 περίπου 1,16 δισ. ευρώ θα γλίτωνε η Ελλάδα, κατά την ΠΑΣΕΓΕΣ, αν μπορούσε να παράξει κρέας και 770 εκατομμύρια ευρώ αν κάλυπτε τις ανάγκες της σε γαλακτοκομικά προϊόντα. Η κατάσταση στην αγορά κρέατος αναμένεται να επιδεινωθεί, αφού ήδη υπάρχει υψηλή ζήτηση στην Τουρκία λόγω της ανόδου του βιοτικού επιπέδου, ενώ αυξάνεται η παγκόσμια ζήτηση γάλακτος-κρέατος και σε άλλα ασιατικά κράτη. Οι πρόσφατες δραματικές πολιτικές εξελίξεις στις βορειοαφρικανικές χώρες έχουν αλλάξει τα δεδομένα και στο χάρτη κρέατος της Μεσογείου, διότι η παραγωγή τους μειώθηκε και αναγκάζονται να εισάγουν ευρωπαϊκό κρέας. Ακόμη μεγαλύτερες αλλαγές προοιωνίζονται τα επόμενα χρόνια, με κάθετη αύξηση της ζήτησης κρέατος-γαλακτοκομικών λόγω του υπερπληθυσμού της Γης. Πύρρων

Απορία αναγνώστη με αφορμή τις δηλώσεις Ρουπακιώτη ότι η Τρόικα "μας έχει κάτσει στο σβέρκο" "Τι νόημα έχει πρώτα να ψηφίζεις το μνημόνιο και μετά να κάνεις την …επανάστασή σου; Πρέπει να διαλέξεις με ποιον είσαι . Γίνεται να είσαι και με τον αστυφύλακα και με το χωροφύλακα;" Δ.Ζιάκ.

Ιδιοκτησία: ΠΡΩΤΗ Εκδοτική ΑΕ Εκδότης: Περικλής Μεταξάς Διευθυντής: Δημήτρης Ζιάκας Δημοσιογράφοι: Αννα Αγγελίδου, Κώστας Γιάλπας, Θοδωρής Λάμπρος Αθλητικό: Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Σοφοκλής Φραγκογιαννόπουλος Διεύθυνση Eμπορικού Τμήματος: Θοδωρής Κωνσταντόπουλος Πύργος - Ρήγα Φεραίου 113 (έναντι Δ.Ο.Υ. Πύργου-Πάροδος Forum) ΤΚ: 27100 - Κωδικός:6603 Τηλ.: 26210-40100, Fax: 26210-40107 Fax Συντακτών: 26210-40106 E-M Mail: protinews@otenet.gr, protisales@protinews.gr website:www.protinews.gr Αμαλιάδα - Ελ. Βενιζέλου 19, ΤΚ: 27200 Τηλ.: 26220-38290-1, Fax: 26220-38292 E-M Mail: protiama@otenet.gr Στο λογότυπο της εφημερίδας απεικονίζεται ο Δίας του Φειδία, από νόμισμα των Ηλείων. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα. Χειρόγραφα συνεργατών και επιστολές που δημοσιεύτηκαν ή όχι, δεν επιστρέφονται.

Σχόλια / Παραπολιτικά

/ ÓÜââáôï 17 Íïåìâñßïõ 2012

Το δικό τους δρόμο 1 Το δικό τους δρόμο τράβηξαν προχθές το βράδυ στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα τις απολύσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση, οι Ηλείοι περιφερειακοί σύμβουλοι Νίκη Κοκκαλιάρη, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος και Νίκος Μιχαλόπουλος. Και οι τρεις τους διαφοροποιήθηκαν από τη στάση της παράταξης του κ Κατσιφάρα θεωρώντας πως η πρόταση της δεν αποτελεί δείγμα δυναμικής αντίδρασης και δεν στέλνει τα μηνύματα που πρέπει να στείλει. Πρόσκαιρη κίνηση ή κάτι άλλο; Κ. Γιάλπ.

Το δικό τους δρόμο 2 Ωστόσο οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν αρκετούς Ηλείους περιφερειακούς συμβούλους να επιστρέφουν στην τοπική αυτοδιοίκηση. Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη έχουν γίνει οι πρώτες επαφές ώστε ο χρόνος που θα έρθει να τους βρει έτοιμους για το νέο άνοιγμα που επιχειρούν στην πολιτική τους ζωή. Για να δούμε… Κ. Γιάλπ.

Tou Γιάννη Ιωάννου από το “Εθνος”

Kαθαρές κουβέντες

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, των στελεχών της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στο δήμο Πύργου για το θέμα την ένταξης των ΡΟΜΑ, στην κοινωνία, ο δήμαρχος έθεσε μεταξύ άλλων και το πρόβλημα που δημιουργείται με τρεις οικογένειες, σκηνιτών. Όπως επισημάνθηκε, πρόκειται για άτομα τα οποία έχουν έρθει τελευταία στην περιοχή και προκαλούν "πονοκέφαλο" με τα καμώματα τους. Δεν είναι μόνο οι κλοπές και η προκλητική

συμπεριφορά, αλλά και η πορνεία, ανάμεσα στα θέματα για τα οποία η δημοτική αρχή σε αυτή τη φάση φαίνεται ότι "σηκώνει τα χέρια ψηλά". Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, το φαινόμενο αυτό δεν παρατηρείται μόνο στο Πύργο, αλλά και στην Πάτρα… χωρίς όμως να έχει επιτευχτεί ακόμα η πάταξη του, ενώ υποστήριξε ότι μόνο με την ένταξη των ατόμων αυτών μέσα στο Κοινωνικό πλαίσιο θα μπορέσει να αποφευχθούν τέτοιου είδους φαινόμενα. Α. Αγγελ.

Xωρίς περιστροφές

Φωνή απόγνωσης, απελπισίας, δυσφορίας και αγανάκτησης. Αυτά τα συστατικά συνθέτουν την ψυχοσύνθεση των δημοσίων υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας αυτή την περίοδο με το φάσμα της απόλυσης να πλανάται απειλητικά πάνω απ' το κεφάλι τους. Μοναδικό όπλο τους αυτή την στιγμή είναι η ομοψυχία και η συστράτευση που τους διακατέχει όλους μπροστά στον κοινό σκοπό που δεν είναι άλλος από το να αγωνιστούν ώστε να μην χάσουν την εργασία τους. Υπάλληλοι που κου-

βαλούν 15, 20 και πολλοί από αυτούς παραπάνω χρόνια δουλειάς, ξαφνικά έρχεται το πολυνομοσχέδιο και τους πετάει στο δρόμο χωρίς να έχει προηγηθεί μια στοιχειώδης ενημέρωση ή εναλλακτικές προτάσεις για το που αυτοί οι άνθρωποι θα μπορέσουν να απασχοληθούν. Ο μόνος δρόμος είναι ένας. Αντίσταση και πάλη για να μην χαθούν κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα που κερδήθηκαν με αγώνες και θυσίες. Θ. Λαμπ.


Σχόλια / Παραπολιτικά

Παράδειγμα αθλητή που θα πρέπει να γίνει πρότυπο και για τους υπόλοιπους που ανήκουν στο χώρο του αθλητισμού αποτελεί ο Ηλείος διεθνής ποδοσφαιριστής Γιώργος Καραγκούνης. Ο Γιώργος πριν λίγες ημέρες προέβη σε μια πράξη αλτρουϊσμού προσφέροντας στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών το ποσό των 10.000 ευρώ για τις ανάγκες του ιδρύματος. Ένα ίδρυμα που περιθάλπει κυρίως παιδιά με πολύ βαριές αναπηρίες. Σε έναν χώρο όπως ο αθλητισμός που έχουν εμπορευματοποιηθεί σχεδόν τα πάντα, πράξεις σαν και αυτή του Γιώργου Καραγκούνη αποτελούν φωτεινές ελπίδες και παράδειγμα για τους νέους του χώρου. Θ. Λαμπ.

Õóôåñüãñáöï

Κορυφαίο ανέκδοτο που κυκλοφορεί τελευταία στο διαδίκτυο , το οποίο είναι και επίκαιρο: "Μπαμπά τι θ α μου πάρεις τα Χριστούγεννα;" ρωτάει ο μικρός "Θα σου πάρω τα λεφτά από τα κάλαντα αγόρι μου !" απαντά ο απελπισμένος πατέρας. Σ.Σ. Πληροφορίες πάντως σύμφωνα με τις οποίες και εδώ στην Ηλεία οι πατεράδες οργανώνονται για να "μας τα πουν" φέτος παρέα με τα παιδιά τους (μήπως μαζέψουν κανένα ευρώ ) δεν επιβεβαιώνονται! Δ.Ζιάκ.

w w w . p r o t i n e w s . g r

3

δρείας το οποίο οδήγησε Το θέμα των ημερών δεν είεκτός εργασίας έμπειρα ναι άλλο από τις κινητοκαι ικανά στελέχη (η αποιήσεις των υπαλλήλων πουσία των οποίων είναι στην Ηλεία και σε όλη τη εμφανής) και επέφερε Χώρα με αφορμή την αποσοβαρές παρενέργειες. στολή των περιβόητων Τώρα θα δουν την πόρτα καταστάσεων με τα ονόματης εξόδου και υπάλληλοι τα όσων -εντελώς ξαφνιπου στηρίζουν ολόκληρες κά- βρέθηκαν στη μέγγενη δομές στην Αυτοδιοίκηση της διαθεσιμότητας. όταν οι αιρετοί "γκρινιάΤο κλίμα της κατήφειας και Γράφει της περισυλλογής είναι o Δημήτρης Ζιάκας ζουν" για το ελλιπές προπλέον διάχυτο και αυτό εί- dimziak@gmail.com σωπικό και το "πάγωμα" των προσλήψεων ναι απολύτως λογικό. Δεν είναι και μικρό πράγμα σε περίοδο Ν α "νοικοκυρέψουμε" το κράτος , δεν αμφιβάλλει κανείς! Μήπως κρίσης να "χάνονται" δουλειές και πρέπει όμως να το κάνουμε με μιαν να ανατρέπονται εν μία νυκτί οικοάλλη λογική; Δεν θα έπρεπε τα όγενειακοί προγραμματισμοί . ποια μέτρα να έχουν ως στόχο να Πέραν όμως της ανθρώπινης-κοινωξεχωρίσει ή ήρα από το στάρι; νικής διάστασης υπάρχει και η διάσταση της εύρυθμης λειτουργία της Τι θα γίνει με τους επίορκους υπαλλήλους και με εκείνους που σε καθηΑυτοδιοίκησης. μερινή βάση αντί να εργάζονται στα Αιρετοί και έμπειρα στελέχη των Δήγραφεία τους εξυπηρετώντας τον μων τόνιζαν χθες στην "ΠΡΩΤΗ" όπολίτη από τον οποίο πληρώνονται, τι οι νέες ρυθμίσεις έχουν επιτείνει πίνουν …παχιές φραπεδιές αναλύτο κλίμα αβεβαιότητας. Όπως μας οντας την πολιτικοοικονομική καείπαν το όλο σύστημα απειλείται με τάσταση ; Δεν θα ήταν φρόνιμο αντί κατάρρευση πριν καλά - καλά πάγια το "τσουβάλιασμα" να κάνουμε ρει σάρκα και οστά (δεν πέρασε άλξεσκαρτάρισμα; λωστε και πολύς καιρός από την ψήφιση και εφαρμογή του περιβόη- Ας τους αξιολογήσουμε για ν α δούμε ποιος δουλεύει, ποιος αποδίδει, του "Καλλικράτη) αφού μία σειρά ποιος έχει εμπειρία και κυρίως από οργανικές θέσεις καταργούνται ποιος είναι απαραίτητος. Ας κρατήμετά τη ψήφιση του Μεσοπρόθεσουμε τους έντιμους και τους ικασμου. νούς και ας απομακρύνουμε τους Να υπενθυμίσουμε ότι αρχικά είχε εσκάρτους. Τόσο δύσκολο είναι; φαρμοστεί και το μέτρο της Εφε-

Μάθημα Ελληνικής ιστορίας έκανε στα παιδιά των ΡΟΜΑ που διαμένουν στην Αλφειού, ο δήμαρχος Μάκης Παρασκευόπουλος. Όταν τους ρώτησε τι γιορτάζουμε… κανένα από τα παιδιά δεν ήξερε να απαντήσει κι έτσι ο δήμαρχος άδραξε την ευκαιρία και τους εξήγησε μερικά πράγματα για το Πολυτεχνείο. Βέβαια πριν αναχωρήσει από τον οικισμό ρώτησε τα παιδιά εάν θέλουν να δημιουργηθεί στο χώρο τους ένας παιδικός σταθμός, για τα παιδιά μικρότερης ηλικίας… Όσο για την απάντηση που έλαβε, λίγο πολύ αναμενόμενη, καθώς όλα μαζί αναφώνησαν χαρούμενα "ναι". Ώρα για πράξεις λοιπόν… Α. Αγγελ.

ΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΓΡΑΦΟΥΝ...

/ ÓÜââáôï 17 Íïåìâñßïõ 2012

“Παγώνει” το κολυμβητήριο Ξανά "λουκέτο" κινδυνεύει να μπει μέσα στο χειμώνα στο κολυμβητήριο του Πύργου. Δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνονται προβλήματα, με το συγκεκριμένο χώρο άθλησης… προβλήματα για τα οποία αναζητούνται ακόμα λύσεις. Αυτή τη φορά η έλλειψη πετρελαίου απειλεί να κλείσει το κολυμβητήριο κατά τους χειμερινούς μήνες, καθώς είναι πολύ δύσκολο τόσο οι ομάδες όσο και ο δήμος να μπορέσουν να ανταποκριθούν στα έξοδα θέρμανσης… Έτσι όσοι επιθυμούν να κάνουν τις "βουτιές" τους θα πρέπει να κάνουν υπομονή, έως ότου έρθει πάλι το καλοκαίρι. Α. Αγγελ.


4

Αφιέρωμα

w w w . p r o t i n e w s . g r

/ ÓÜââáôï 17 Íïåìâñßïõ 2012

39 ÷ñüíéá óõìðëçñþíïíôáé óÞìåñá áðü ôçí çñùéêÞ åîÝãåñóç ôùí öïéôçôþí ôïõ Ðïëõôå÷íåßïõ.

39 χρόνια από την ηρωική εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου

“Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία” “Ψτις σημαντικότερες σελίδες στην ιστορία του Ελληνικού κράτους. Ή-

ωμί, Παιδεία, Ελευθερία". Αυτό το σύνθημα έμελε να γράψει μια από

ύψωσαν φωνή αντίστασης και πάλης ενάντια στη χούντα των συνταγματαρχών που έπεσε τον επόμενο χρόνο.

ταν το μήνυμα των φοιτητών του Πολυτεχνείου, όπου στις 17 Νοέμβρη 1973

Τα γεγονότα του Νοέμβρη Η 17η Νοεμβρίου 1973 ήταν το σημείο καμπής της δικτατορίας του 1967. Στις αρχές Νοέμβρη 1973 το μνημόσυνο για τον Γεώργιο Παπανδρέου μετατρέπεται σε μεγάλη διαδήλωση ενάντια στην χούντα των συνταγματαρχών, που λήγει με ξυλοδαρμούς και συλλήψεις. Στις 14 Νοέμβρη οι φοιτητές στο Πολυτεχνείο προχωρούν σε κατάληψη. Ανάμεσά τους υπάρχουν και πολλοί φοιτητές της Νομικής (είχε προηγηθεί η κατάληψή της τον Φεβρουάριο), εργάτες αλλά και απλοί πολίτες. Τα συνθήματα που ακούγονται και γράφονται μέσα στο Πολυτεχνείο δεν είχαν μόνο σαν αντικείμενο την παιδεία αλλά στρέφονται κατά του καθεστώτος. "Παπαδόπουλε, φασίστα, παρ΄τη Δέσποινα την πλύστρα, παρ΄τη Δέσποινα και μπρος, δεν σε θέλει ο λαός", "Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία", "Λαέ, σπάσε τις αλυσίδες", "Κάτω η Χούντα" κ.ά. Οι φοιτητές συναρμολογούν έναν ραδιοφωνικό πομπό και σύντομα δέχονται βοήθεια ώστε το σήμα να φτάνει σε όλη την Αθήνα με συνθήματα και κάλεσμα στον αγώνα. "Ε-

δώ Πολυτεχνείο, εδώ Πολυτεχνείο, σας μιλά ο ραδιοφωνικός σταθμός των ελεύθερων αγωνιζόμενων φοιτητών, των ελεύθερων αγωνιζόμενων Ελλήνων. Κάτω η χούντα, κάτω ο Παπαδόπουλος, έξω οι Αμερικανοί, κάτω ο φασισμός, η χούντα θα πέσει από τον λαό". Είναι 15 Νοέμβρη 1973, ημέρα Πέμπτη και φοιτητές προχωρούν σε καταλήψεις πανεπιστημιακών κτιρίων σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα. H óôéãìÞ ðïõ ôï ôáíê ìðáßíåé óôï Ðïëõôå÷íåßï. Ç áíôßóôñïöç ìÝôñçóç ãéá ôçí ðôþóç ôçò ÷ïýíôáò ôùí Óõíôáãìáôáñ÷þí åß÷å îåêéíÞóåé.

Την Παρασκευή 16 Νοέμβρη ο συγκεντρωμένος λαός γύρω από το Πολυτεχνείο ξεπερνά τις 100.000 και αυξάνεται διαρκώς. Αργά το απόγευμα ο δικτάτορας Παπαδόπουλος δίνει εντολή στην αστυνομία να χτυπήσει. Πέφτουν δακρυγόνα αλλά και σφαίρες χτυπούν θανάσιμα τους άοπλους πολίτες και φοιτητές. Οικοδόμοι και εργάτες τα βάζουν με τους αστυνομικούς κρατώντας καδρόνια ή ό,τι βρουν σε οικοδο-

μές, ανατρέπουν οχήματα και στήνουν οδοφράγματα στους δρόμους.

17 Νοέμβρη 1973 Τα μεσάνυχτα προς τις 17 Νοέμβρη, τανκς κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας. Τα μεγάφωνα και ο ραδιοφωνικός σταθμός του Πολυτεχνείου απευθύνουν απεγνωσμένες εκκλήσεις. "Αδέρφια μας στρατιώτες. Πώς είναι δυνατόν να πυροβο-

λήσετε τα αδέρφια σας; Πώς είναι δυνατόν να χυθεί Ελληνικό αίμα;… Ελληνικέ λαέ πρέπει να μάθεις. Πρέπει να μάθεις ότι αυτή τη στιγμή αγωνίζονται τα παιδιά σου". Το συντονιστικό όργανο των φοιτητών ζητά διαπραγματεύσεις, αλλά ο δικτάτορας Παπαδόπουλος ετοιμάζει επίδειξη δύναμης για παραδειγματισμό των αντιφρονούντων. Τα τανκς και ο στρατός αποκλείουν το Πολυτεχνείο. Στις 3 το πρωί, ξημέρωμα Σαββάτου 17 Νοέμβρη 1973, δίνεται εντολή και το τανκ γκρεμίζει την είσοδο του Πολυτεχνείου, ισοπεδώνοντας ό,τι εμπόδιο είχαν στήσει οι φοιτητές. Στρατιώτες, αστυνομικοί, μυστικοί αστυνομικοί και παρακρατικοί εισβάλλουν στο Πολυτεχνείο. Στις τρεις μέρες της εξέγερσης χιλιάδες άνθρωποι συνελήφθησαν, βασανίστηκαν και δεκάδες σκοτώθηκαν. Μεταξύ αυτών και ο δικός μας Βασίλης Φάμελος, στα 26 του χρόνια. Το μήνυμα της ηρωικής εξέγερσης των φοιτητών είχε περάσει. Οι μέρες της χούντας ήταν μετρημένες. Τον επόμενο χρόνο η χούντα των συνταγματαρχών έπεσε και η δημοκρατία αποκαταστάθηκε. Θοδωρής Λάμπρος thlabros@hotmail.com


Eκδηλώσεις

/ ÓÜââáôï 17 Íïåìâñßïõ 2012

w w w . p r o t i n e w s . g r

Στην πόλη του Πύργου

Μαθητικές εκδηλώσεις - αφιερώματα στους ήρωες του Πολυτεχνείου

Ïé ìáèçôÝò ôïõ 3ïõ Ãõìíáóßïõ Ðýñãïõ ðñáãìáôïðïßçóáí åêäÞëùóç óôï ËÜôóåéï ÌÝãáñï Ðýñãïõ

Ε

κδηλώσεις μνήμης πραγματοποιήθηκαν χθες σε όλα τα σχολεία της Ηλείας, με αφορμή τη συμπλήρωση τριάντα εννέα χρόνων, από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου

Πύργου πραγματοποίησαν εκδήλωση στο Λάτσειο Μέγαρο Πύργου. Οι μαθητές παρακολούθησαν βίντεο με οπτικά ντοκουμέντα, ενώ η χορωδία του σχολείου ερμήνευσε τραγούδια που έχουν άμεσα συνδεθεί με τον εορτασμό. Το 4ο Γυμνάσιο Πύργου διοργάνωσε χθες, στο αμφιθέατρο,

Ôï 4ï ÃõìíÜóéï Ðýñãïõ äéïñãÜíùóå ÷èåò, óôï áìöéèÝáôñï, ó÷ïëéêÞ ìáèçôéêÞ åêäÞëùóç áöéåñùìÝíç óôïõò Þñùåò ôïõ Ðïëõôå÷íåßïõ σχολική μαθητική εκδήλωση αφιερωμένη στους ήρωες του Πολυτεχνείου. Η εκδήλωση περιελάμβανε απαγγελίες ποιημάτων, τραγούδια από τη χορωδία, το χρονικό της ημέρας και οπτικά ντοκουμέντα. Την εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων οι Υπεύθυνοι Σ.Ε.Π της Διεύθυνσης Δευ-

τεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, κ. Διονύσης Κάσσαρης και Αντώνιος Μαρίτσας, γονείς και κηδεμόνες καθώς και αφυπηρετήσαντες εκπαιδευτικοί του σχολείου, οι οποίοι τίμησαν τους αγωνιστές και τα παιδιά τους. Α. Αγγελίδου

Εκδήλωση για το Πολυτεχνείο στην Αμαλιάδα

Μ

ε την κατάθεση στεφανιών από μαθητές των σχολείων της πόλης γιορτάστηκε χθες στην Αμαλιάδα η 39η επέτειος του Πολυτεχνείου. Στις 11 χθες το πρωί στο μνημείο Ηρώων τελέστηκε επιμνημόσυνος δέηση από τον πατήρ Αλέξιο Αναγνωστόπουλο ενώ ακολούθησε η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από εκπαιδευτικό. Τη σκυτάλη πήραν οι μαθητές με ποιήματα και κατάθεση στεφανιών. Στεφάνι κατέθεσαν ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Παναγιωτάρας, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Τάκης Τσαούσης, ο αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αναστάσιος Σμέρος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πέτρος Παπαδάτος και ο πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων στους δήμου Χρήστος Βούλγαρης.

Ïé ìáèçôÝò üëçò ôçò ðüëçò ÷èåò óôï ìíçìåßï Çñþùí

ÌáèçôÝò ó÷ïëåßùí ôçò ðüëçò áðÞããåéëáí ðïéÞìáôá

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ - ΣΥΝΤΗΡΗΤΩΝ ΚΑΥΣΤΗΡΩΝ ΥΓΡΩΝ ΚΑΙ ΑΕΡΙΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

2006

Γνωστοποίηση Σας ενημερώνουμε για τη σωστή συντήρηση και ασφαλή λειτουργία των μηχανημάτων θέρμανσης (καύσιμα- λέβητα - αυτονομία). Γίνεται μόνο από αδειούχους συντηρητές καυστήρων υγρών και αερίων καυσίμων βάσει Π.Δ. 511/10-6-75 και εκδίδουν φύλλο ελέγχου καλής λειτουργίας. Για την έκδοση ενεργειακού πιστοποιητικού. Μέλη μας που εδρεύουν στο νομό Ηλείας είναι: Θεοδωρόπουλος Νικόλαος Αμαλιάδα 6972723724 Θεοφίλης Γεώργιος Αμαλιάδα 6977968727 Λαμπρόπουλος Λεωνίδας Πύργος 6972224044 www.kausi.gr

5

Ôßìçóáí ôïõò íåêñïýò ôïõ Ðïëõôå÷íåßïõ óôç Ãáóôïýíç Η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου γιορτάστηκε χθες στη Γαστούνη. Πέρα από τις εκδηλώσεις στα σχολεία παρουσία αιρετών, εκπαιδευτικών μαθητών και γονέων, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και έγινε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο που βρίσκεται στην είσοδο του Δημαρχείου Γαστούνης. Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Δημήτρης Βασιλόπουλος Δημήτρης Βασιλόπουλος στο μήνυμά του επισήμανε ότι η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου 39 χρόνια μετά, δεν αποτελεί μόνο ορόσημο σύγχρονης πολιτικής ιστορίας, αλλά και αφετηρία αγώνων αντίστασης των Ελλήνων ενάντια στην κατάργηση θεμελιωδών ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. "Το μήνυμα για "ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" των φοιτητών του 1973 παραμένει επίκαιρο, ιδιαίτερα σήμερα που η ελληνική κοινωνία υποφέρει από τις πολλαπλές συνέπειες της οικονομικής κρίσης, σήμερα που σκύβουμε συνεχώς το κεφάλι στις επιταγές της τρόικας, και των σοφών της Ευρώπης!!! Καλό είναι, τέλος, να μάθουμε σωστά την ιστορία μας και να κρίνουμε αυτούς που καταπάτησαν αξίες, ιδανικά και οράματα…" σημείωσε χαρακτηριστικά.

Âïõðñáóßá: Ó÷ïëéêÝò åêäçëþóåéò ãéá ôçí åðÝôåéï ôïõ Ðïëõôå÷íåßïõ Aφιερωμένες στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ήταν οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες στα σχολεία της Βουπρασίας όπου οι μαθητές Áðü ôçí åêäÞëùóç ðïõ äéïñãÜíùóå ÷èåò έδωσαν τον κα- óôç ÂÜñäá ôï ÃõìíÜóéï ôçò ðüëçò λύτερό τους εαυτό για να τιμήσουν τους νεκρούς της 17η Νοέμβρη. Ειδικότερα εκπαιδευτικοί και οι εκπρόσωποι των μαθητικών συμβουλίων διοργάνωσαν στα σχολεία ομιλίες για τη σημασία των γεγονότων του Πολυτεχνείου.Μαζί με τα επίκαιρα τραγούδια, απαγγέλθηκαν ποιήματα και έλαβαν χώρα διάφορα δρώμενα τα οποία κατάφεραν να συγκινήσουν καθηγητές και μαθητές.


6

Επικαιρότητα

w w w . p r o t i n e w s . g r

Αναμένουν το “πράσινο φως” από το ΕΣΠΑ για τοποθέτηση φωτοβολταϊκών και γεωθερμίας

Σε ειδική εκδήλωση στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου

Ημερίδα για τον Στέφανο και Βάσσο Στεφανόπουλο Μια ενδιαφέρουσα ημερίδα θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρεθούν την Κυριακή 25 Νοεμβρίου στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου. Η ημερίδα θα έχει ως θέμα την ζωή και το έργο των δυο σπουδαίων πνευματικών και πολιτικών μορφών της Ηλείας, του Στέφανου και Βάσσου Στεφανόπουλου και την διοργανώνουν το Πνευματικό Κέντρο Δίβρης και το Ιστορικό - Λαογραφικό περιοδικό "ΔΙΒΡΗ". Η κεντρική ομιλία θα γίνει από τον Καθηγητή της Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πατρών και Πρόεδρο της Εταιρίας Ιστορικών Μελετών επί του Νεωτέρου Ελληνισμού κ. Αθανάσιο Φωτόπουλο και θα έχει ως θέμα "Στέφανος Στεφανόπουλος: Η ζωή και η δράση του μεγάλου Ηλείου πολιτικού ανδρός". Εισηγήσεις στην ημερίδα θα κάνουν ο Σωτήρης Σωτηρόπουλος, Πρόεδρος του "Πνευματικού Κέντρου Δίβρης", Εκδότης του ιστορικού - λαογραφικού περιοδικού "ΔΙΒΡΗ" με θέμα: Βάσσος Θ. Στεφανόπουλος: ο πνευματικός Άνθρωπος, ο λαοφιλής πολιτικός και ο κ. Σάκης Γουβιάς, Πολίτης Πύργου με θέμα: "Πως έζησα από κοντά, την έντιμη και ανθρώπινη πλευρά του Προέδρου Στέφανου Στεφανόπουλου. Θοδωρής Λάμπρος

/ ÓÜââáôï 17 Íïåìâñßïõ 2012

“Κουβέρτα” για το κολυμβητήριο του Πύργου

Σ

την προμήθεια "κουβέρτας" η οποία θα καλύψει το κολυμβητήριο του Δήμου Πύργου, προκειμένου κατά τους χειμερινούς μήνες να διατηρείται σταθερή η θερμοκρασία του νερού της πισίνας, προχώρησε η Δημοτική Αρχή.

Αναφερόμενος στο θέμα, ο δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος σημείωσε "Στο πλαίσιο των προσπαθειών της δημοτικής αρχής και των ναυτικών ομίλων για τη λειτουργία του κολυμβητηρίου καταφέραμε να προχωρούμε στην αγορά κουβέρτας, η οποία θα καλύψει το κολυμβητήριο και θα βοηθήσει πολύ στην εξοικονόμηση δαπάνης. Με πίστωση που ήδη έχει εγκριθεί με χορήγηση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, με το ενδιαφέρον του αναπληρωτή Υπουργού Πολιτι-

"¸÷ïõìå õðïâÜëåé ðñüôáóç óôï ÅÓÐÁ êáé ðåñéìÝíïõìå ôçí áîéïëüãçóç áõôÝò ôéò ìÝñåò ãéá ìßá åðÝíäõóç 250.000 åõñþ ðïõ áöïñÜ ôçí ôïðïèÝôçóç öùôïâïëôáúêþí êáé ãåùèåñìßáò ãéá ôç èÝñìáíóç ôïõ êïëõìâçôçñßïõ" ôüíéóå ï Ì. Ðáñáóêåõüðïõëïò σμού, του φίλου, συμπολίτη και συμπαραστάτη Κώστα Τζαβάρα. Με το ενδιαφέρον και την αγωνία των γονέων και κηδεμόνων και όσων χρησιμοποιούν το κολυμβητήριο καταφέραμε, να κάνουμε αυτό το πρώτο βήμα. Έχουμε υποβάλει πρόταση στο ΕΣΠΑ και περιμένουμε

Óôçí ðñïìÞèåéá "êïõâÝñôáò" ç ïðïßá èá êáëýøåé ôç ðéóßíá ôïõ êïëõìâçôçñßïõ ðñï÷þñçóå ç ÄçìïôéêÞ Áñ÷Þ Ðýñãïõ . την αξιολόγηση αυτές τις μέρες για μία επένδυση 250.000 ευρώ που αφορά την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών και γεωθερμίας για τη θέρμανση του κολυμβητηρίου. Εάν τελικά καταφέρουμε να πάρουμε το πρόγραμμα πιστεύω ότι θα λύσουμε δια παντός το πρόβλημα της δαπάνης και επομένως το κολυμβητήριο θα λειτουργεί. Αυτή τη στιγμή το κολυμβητήριο λειτουργεί με τη συνεργασία του δήμου και των κολυμβητικών ομίλων. Εάν

δεν καταφέρουμε να βρούμε χρήματα για να καλύψουμε την δαπάνη του πετρελαίου μάλλον θα έχουμε τη διακοπή της λειτουργίας του κολυμβητηρίου, τους δύο σκληρούς χειμερινούς μήνες αλλά πάλι θα ξεκινήσει τη λειτουργία του από το Μάρτιο. Πιστεύω ότι μπορεί να πετύχουμε και τη μη διακοπή του, τους δύο χειμερινούς μήνες αλλά αυτό δεν μπορώ ακόμα να το πω με βεβαιότητα…". Άννα Αγγελίδου


/ ÓÜââáôï 17 Íïåìâñßïõ 2012

Επικαιρότητα

Ξεχασμένα τα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια (ΓΠΣ) και τα ΣΧΟΟΑΠ των Δήμων της Ηλείας

“Ανοιχτοί λογαριασμοί” που τινάζουν στον αέρα την ανάπτυξη

“Α

νοιχτοί λογαριασμοί" που τινάζουν Του Δημήτρη Ζιάκα γάνωσης Ανοικτής Πόλης (ΣΧΟΟΑΠ) τα οποία έστον αέρα τους όποιους αναπτυξια- dimziak@gmail.com πρεπε όχι μόνον να έχουν εγκριθεί σε κάθε Δήμο κούς σχεδιασμούς και επιδεινώνουν τα του Νομού, αλλά και να έχουν αναθεωρηθεί με περιβαλλοντικά προβλήματα ενώ αποτελούν την κυριότερη αι- την προσθήκη νεότερων στοιχείων. Το θέμα "σέρνεται" εδώ τία της αυθαίρετης δόμησης είναι τα Γενικά Πολεοδομικά και χρόνια και παρά τις πιέσεις του ΤΕΕ αλλά και των ΔημάρΣχέδια (ΓΠΣ) όπως και τα Σχέδια Χωρικής και Οικιστικής Ορ- χων της Ηλείας και δεν έχει επιλυθεί με ότι αυτό συνεπάγεται.

Θαμμένες στα συρτάρια Στους περισσότερους Δήμους του Νομού Ηλείας τα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια και τα ΣΧΟΟΑΠ που προβλέπουν πώς, που και με ποιο τρόπο θα έρθει η ανάπτυξη, παραμένουν στα συρτάρια. Δεν έχει δηλαδή καν προσδιοριστεί σε ποιες περιοχές θα επεκταθεί η οικιστική ζώνη, που θα μπουν περιορισμοί και σε ποια έκταση στις εκτός σχεδίου πόλεως περιοχές, πού και πώς θα προστατευθεί η γεωργική γη, πού θα επιτραπεί η βιομηχανική δραστηριότητα και το σημαντικότερο, πώς θα αντιμετωπιστούν οι περιοχές όπου έχουν ήδη σχηματιστεί πυκνοδομημένοι οικισμοί αυθαιρέτων. Όπως αποκαλύπτει σήμερα η "ΠΡΩΤΗ" στη Συλλογική Απόφαση Μελετών της Περιφέρειας (ΣΑΜΠ 001/3) του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων είναι ενταγμένες αρκετές μελέτες Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων (ΓΠΣ) αλλά και Σχεδίων Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής πόλης (ΣΧΟΟΑΠ) που αφορούν σε τέως καποδιστριακούς Δήμους της Ηλείας Πρόκειται για τις μελέτες ΓΠΣ και ΣΧΟΟΑΠ των τέως Δήμων Αμαλιάδας. Ανδραβίδας, Αρχαίας Ολυμπίας, Βαρθολομιού, Βώλακος, Γαστούνης, Ζαχάρως, Ιάρδανου, Κάστρου Κυλλήνης. Λεχαινών, Σκιλλούντος και Τραγανού καθώς και για την τροποποίηση και επέκταση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δήμου Πύργου-Μελέτης ΣΧΟΟΑΠ Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν υποβληθεί προτάσεις για τη χρηματοδότηση των μελετών για το έτος 2012. Παρόλα αυτά από την αρμόδια Υπηρεσία ζητήθηκε η χρηματοδότηση δύο εκ των μελετών και συγκεκριμένα των τ. Καποδιστριακών Δήμων Αμαλιάδας και Ζαχάρως. Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς οι μελέτες παραμένουν θαμμένες σε κάποια συρτάρια και κανείς πλέον δεν γνωρίζει αν για ορισμένες από αυτές οι διαγωνισμοί για την ανάθεσή τους έχουν αρμοδίως κηρυ-

ÈáììÝíåò óôá óõñôÜñéá ïé ìåëÝôåò ÃÐÓ êáé Ó×ÏÏÁÐ ôùí ôÝùò ÄÞìùí ÁìáëéÜäáò. Áíäñáâßäáò, Áñ÷áßáò Ïëõìðßáò, Âáñèïëïìéïý, Âþëáêïò, Ãáóôïýíçò, Æá÷Üñùò, ÉÜñäáíïõ, ÊÜóôñïõ -ÊõëëÞíçò. Ëå÷áéíþí, Óêéëëïýíôïò êáé Ôñáãáíïý êáèþò êáé ãéá ôçí ôñïðïðïßçóç êáé åðÝêôáóç ôïõ Ãåíéêïý Ðïëåïäïìéêïý Ó÷åäßïõ ÄÞìïõ Ðýñãïõ-ÌåëÝôçò Ó×ÏÏÁÐ χθεί άγονοι ούτε φυσικά αν για κάποιες μελέτες έχει υποβληθεί πρόταση για ένταξή τους στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΔΕΠΙΝ 2007-2013

Να αναληφθούν πρωτοβουλίες Κατά κοινή, πάντως ομολογία, η βασικότερη αιτία για την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση αυτών των εντάξεων είναι η έλλειψη πόρων, καθώς οι κατά καιρούς χρηματοδοτήσεις που είχαν προγραμματιστεί γι' αυτό το σκοπό σπαταλήθηκαν σε άλλες δραστηριότητες ή χάθηκαν από ολιγωρία

κρατικών φορέων και τοπικών παραγόντων. Οι συζητήσεις για το μείζον ζήτημα πρέπει να αρχίσουν διότι υπάρχουν και δεσμεύσεις για το περιβόητο "πράσινο ταμείο" απ όπου υποτίθεται ότι θα αντληθούν πόροι για να κλείσουν οι ανοιχτοί φάκελοι των επεκτάσεων των σχεδίων πόλης Το σίγουρο είναι ότι η ΔΕΠΙΝ οφείλει να αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να υπάρξει συνεργασία με τους Δήμους, να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες των διαγωνισμών, να ξεπαγώσουν όσοι είναι παγωμένοι και να απεμπλακεί το όλο θέμα από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας

w w w . p r o t i n e w s . g r

7

Γιώργος Κοντογιάννης

Να δοθεί μόνιμη λύση για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού Ηλείας Να δοθεί μόνιμη λύση όσον αφορά την κάλυψη των αναγκών σε ιατρικό προσωπικό στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού της Ηλείας, ζητεί με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας, ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννης. Ο Γιώργος Κοντογιάννης επανέρχεται στο ζήτημα της έλλειψης ιατρών, θέτοντας ξανά υπ' όψιν στον αρμόδιο Υπουργό την κρισιμότητας της κατάστασης, όσον αφορά στην εύρυθμη λειτουργία της Μονάδας και κατά συνέπεια τον κίνδυνο που υπάρχει ως προς την υγεία των ασθενών. Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής: "Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού Ηλείας, εξακολουθεί να λειτουργεί με μία μόνο μόνιμη ιατρό και τη συνδρομή των ιατρών από το Νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας" της Πάτρας. Από την απάντησή σας σε Ερώτηση που κατέθεσα επί του θέματος με α.π. 1858/19.9.12, προκύπτει ότι το εμπόδιο για την πρόσληψη και δεύτερου ιατρού είναι ο περιορισμός που υπάρχει στις ετήσιες προσλήψεις και διορισμούς μόνιμου προσωπικού και του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, που για το 2011 πρέπει να είναι 1 προς 10, σε σχέση με τον αριθμό των αποχωρούντων. Με δεδομένο ότι: - Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού δεν μπορεί να λειτουργήσει εύρυθμα μόνο με μια ιατρό, - Οι μέχρι τώρα προκηρύξεις για την κάλυψη επικουρικών θέσεων απέβησαν άκαρπες, - Η μόνιμη ιατρός της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού επωμίζεται μεγάλη ευθύνη, ενώ οι ιατροί του Νοσοκομείου της Πάτρας που πραγματοποιούν εφημερίες στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Πύργου, αναγκάζονται να μετακινούνται δεκάδες χιλιόμετρα καθημερινά προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός: 1.Ποια είναι η μόνιμη λύση που θα δοθεί ώστε να υπάρξει κάλυψη όλων των αναγκών σε ιατρικό προσωπικό στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού της Ηλείας; 2.Προτίθεστε να προχωρήσετε στην κάλυψη των αναγκών της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού της Ηλείας με την πρόσληψη επικουρικών ιατρών συναφών ειδικοτήτων";


8

Άρθρο

w w w . p r o t i n e w s . g r

/ ÓÜââáôï 17 Íïåìâñßïõ 2012

Μια εντυπωσιακή αλήθεια για την Ελλάδα Ελλάδα, Χώρα της Ευρωζώνης, με ένα ονομαστικό Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν (ΑΕΠ) στο τέλος του 2011 της τάξης των 215 δις €, το οποίο παρήγαγαν περίπου 4 εκατομμύρια απασχολούμενοι, και με ένα δημόσιο χρέος (2011) των 370 δις € (172% του ΑΕΠ), αξιολογείται από τις χρηματαγορές ως μία ήδη χρεοκοπημένη Χώρα. Η Γερμανία επίσης Χώρα της Ευρωζώνης με ένα ονομαστικό ΑΕΠ της τάξης των 2,57 τρις €, το οποίο παρήγαγαν 41,6 εκατομμύρια απασχολούμενοι και με ένα δημόσιο χρέος της τάξης των 2,1 τρις € (82% του ΑΕΠ) αξιολογείται από τις χρηματαγορές ως η πιο ασφαλής Χώρα του κόσμου, για να αποταμιεύσει κανείς σε γερμανικά ομόλογα τα χρήματά του. Αν συγκρίνεις τις δύο Οικονομίες (γερμανική και ελληνική) με βάση τα ΑΕΠ και τον αριθμό των απασχολούμενων τους θα βρεθείς μπροστά σε μία τεράστια έκπληξη, που φαίνεται να διαψεύδει παταγωδώς το μύθο περί χαμηλής παραγωγικότητας (μη ανταγωνιστικότητας) της ελληνικής Οικονομίας. Με βάση τα στοιχεία ΑΕΠ/απασχολούμενοι ο μεν μέσος απασχολούμενος στην γερμανική Οικονομία αποδίδει (παράγει) ετησίως 61.779 € (2,57 τρις € / 41,6 εκατ.), ο δε μέσος απασχολούμενος στην ελληνική Οικονομία 53.750 € (215 δις € / 4,0 εκατ.). Δηλαδή ο μέσος απασχολούμενος στην ελληνική Οικονομία παράγει σήμερα περισσότερο από 87% της μέσης ετήσιας παραγωγής κατά απασχολούμενου στην γερμανική Οικονομία. Με αυτά τα δεδομένα σημαίνει αυτό, ότι αν ο μέσος απασχολούμενος στη γερμανική Οικονομία έχει π.χ. ένα μηνιαίο μικτό εισόδημα γύρω στα 3.000

Η

€, ο μέσος απασχολούμενος στην ελληνική Οικονομία θα έπρεπε να είχε 2.610 €, δηλαδή 87% του μέσου γερμανικού μισθού. Έτσι θα είχαν με βάση το εργατικό κόστος και οι δύο Οικονομίες την ίδια ανταγωνιστικότητα, διότι οι εργαζόμενοι θα αμείβονταν ανάλογα με την παραγωγικότητά τους ή ανάλογα με το κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος. Στην πραγματικότητα όμως το μέσο εργατικό κόστος της Ελλάδος είναι 47% του μέσου εργατικού κόστους της Γερμανίας, δηλαδή με βάση το αναφερόμενο παράδειγμα 1.410 € αντί 2.610 € μηνιαίως που θα έπρεπε να είναι σήμερα με βάση το ελληνικό ΑΕΠ. Αυτό το αποτέλεσμα είναι και μία ένδειξη του μονοπωλιακού καθεστώτος, που πρέπει να ισχύει στην Ελλάδα στον εργασιακό τομέα. Το χαμηλό αυτό μέσο επίπεδο των μισθών στην Ελλάδα θα έπρεπε μάλιστα να δίνει τη δυνατότητα στην ελληνική Οικονομία να είναι ακόμη ανταγωνιστικότερη της Γερμανικής. Και κάτι άλλο ακόμη πιο εκπληκτικό. Αν αφαιρέσουμε και από τις δύο Χώρες τους λιγότερο παραγωγικά απασχολούμενους στο δημόσιο τομέα, στη μεν Γερμανία 4,6 εκατομμύρια στη δε Ελλάδα 1,0 εκατομμύριο, τότε διαπιστώνουμε μία ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη. Ο μέσος απασχολούμενος στον ιδιωτικό τομέα της Ελλάδος παράγει ετησίως 71.667 € (215 δις € / 3,0 εκατ.), δηλαδή περισσότερα από ότι παράγει ο μέσος απασχολούμενος στη γερμανική Οικονομία που είναι 69.460 € (2,57 δις € / 37,0 εκατ.). Άρα βγαίνει το πρώτο εκπληκτικό συμπέρασμα ότι η ελληνική ιδιωτική Οικονομία είναι παραγωγικότερη (ανταγωνιστικότερη) της αντίστοιχης γερμανικής ιδιωτικής Οικονομίας!!. Το δεύτερο συμπέρασμα είναι ότι ο

Του Δρ. Σπύρου Παρασκευόπουλου Ομότιμου Καθηγητή της Οικονομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λειψίας, Έδρα Μακροοικονομίας και Διευθυντή του Ινστιτούτου Θεωρητικής Οικονομικής μέσος απασχολούμενος στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα παράγει 17.917 € περισσότερα από ότι ο μέσος απασχολούμενος στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα (71.667- 53.750 = 17.917). Η διαφορά αυτή στη γερμανική Οικονομία είναι μόνον 7.681 € (69.460 61.779), γεγονός που σημαίνει ότι ο γερμανικός δημόσιος τομέας είναι 2,4 φορές παραγωγικότερος του ελληνικού δημόσιου τομέα. Βέβαια αυτό είναι και αποτέλεσμα του ότι το 25% των απασχολούμενων στην ελληνική Οικονομία εργάζονται στον δημόσιο τομέα, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στη γερμανική Οικονομία είναι μόνο 11%. Αυτή η πραγματικότητα οδηγεί και στο εξής τρίτο πολύ σημαντικό συμπέρασμα: αν και στο ελληνικό δημόσιο απασχολούντο μόνον 11%, δηλαδή μόνο

440 χιλιάδες (αντί 1 εκατομμύριο περίπου σήμερα) και οι υπόλοιπες 560 χιλιάδες στον ιδιωτικό τομέα, τότε το εθνικό ακαθάριστο προϊόν της Ελλάδος θα ανήρχετο από τα 215 στα 310 δις € (77.500 € κατά μέσο απασχολούμενο!!), υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι το σύνολο των απασχολουμένων στην ελληνική Οικονομία θα παρέμενε στα 4 εκατομμύρια. Με άλλα λόγια - και αυτό σαν τέταρτο συμπέρασμα - η μεγάλη μέχρι σήμερα παρασιτική (κρατικοδίαιτη) απασχόληση στο δημόσιο τομέα κοστίζει στην ελληνική Οικονομία και στους έλληνες 95 δις € ετησίως. Δυστυχώς οι εκπλήξεις δεν τελειώνουν εδώ. Και αυτό διότι το ισχύον κρατικοδίαιτο ελληνικό κοινωνικοοικονομικό καθεστώς, το οποίο συνοδεύεται και από ένα μεγάλο ποσοστό διαφθοράς και διαπλοκής, έχει στραγγαλίσει τη δυναμική της ελληνικής Οικονομίας και την έχει περιορίσει στα σημερινά επίπεδα συρρίκνωσης. Αυτό φαίνεται πολύ καθαρά και από τη σύγκριση των ποσοστών των απασχολουμένων στη Γερμανίας και στην Ελλάδα σε σχέση με τους πληθυσμούς τους. Στη μεν Γερμανία απασχολούνται από τα 82 εκατομμύρια πληθυσμό τα 41,6 εκατομμύρια (50,73%), στη δε Ελλάδα από τα 11 εκατομμύρια μόνο τα 4 εκατομμύρια άτομα (36,36%). Αν απασχολούνταν και στην Ελλάδα το 50% του πληθυσμού της, δηλαδή περίπου 5,5 εκατομμύρια άτομα, κάτι που θα ήταν δυνατόν, αν η Οικονομία απελευθερωνόταν από τα δεσμά του διεφθαρμένου κράτους οι συνθήκες αυτές θα επέτρεπαν μία υγιή απασχόληση στο δημόσιο τομέα γύρω στις 600 χιλιάδες και 4,9 εκατομμύρια στον ιδιωτικό τομέα.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, δεν εμφανίζεται δυστυχώς ένας πλειοψηφικός πολιτικός φορέας, ο οποίος θα θέσει ως βασικούς στόχους αλλαγές και τη ρήξη με το παρελθόν. Που θα εκφράζει π.χ. το ένα εκατομμύριο ανέργων, και θα τους έδινε τις δυνατότητες να βρουν το μέλλον τους όχι στο μεγάλο και σημερινό διεφθαρμένο κράτος ή στα επιδόματα ανεργίας αλλά σε μια υγιή και παραγωγική οικονομία. Που θα δημιουργούσε ελπίδα και θα έπαιρνε το φόβο από την πλειονότητα των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι αγωνιούν για την επιβίωσή τους. Ένας πολιτικός φορέας που θα χρησιμοποιούσε και θα αξιοποιούσε τους αναγκαίους, άξιους και ευσυνείδητους δημόσιους υπαλλήλους και θα δημιουργούσε τις απαραίτητες υποδομές για να οδηγηθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, επιχειρηματίες και αγρότες σε παραγωγικούς και εξωστρεφείς προσανατολισμούς. Που θα καταργούσε τον κρατισμό, τις συντεχνίες και τους άκρως συμφεροντολόγους επαγγελματίες πολιτικούς. Που θα έκανε την Ελλάδα ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, αξιοπρεπές, αξιοκρατικό και παραγωγικό και θα του έδινε τη δυνατότητα να αποκτήσει ξανά τη θέση που του αξίζει στη διεθνή κοινότητα. Βέβαια γνωρίζω ότι με αυτά που γράφω και συνεχώς παρουσιάζω μπορεί να θεωρηθώ σαν ονειροπόλος και σαν ένας νέος Δον Κιχώτης που τα βάζει με τους ανεμόμυλους θεωρώντας τους δράκους. Επειδή όμως πιστεύω ότι δεν είναι ανεμόμυλοι αλλά πράγματι δράκοι θα εξακολουθώ να πολεμώ αισιοδοξώντας ότι τελικά μπορεί και να νικήσω.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ (Βουλευτής Ν. Ηλείας)

Το επίδομα μητρότητας πρέπει να αφορά και τις αγρότισσες Τη δέσμευση της Κυβέρνησης ότι κατά την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με την Οδηγία 2010/41/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την "Εφαρμογή της αρχής της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών κατά την άσκηση αυτοτελούς επαγγελματικής δραστηριότητας" θα συμπεριληφθούν και οι ασφαλισμένες στον ΟΓΑ ζήτησε ο κ. Γιάννης Κουτσούκος με παρέμβασή του στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Στόχος της παρέμβασης αυτής του κ. Κουτσούκου είναι να διασφαλιστεί ότι η προβλεπόμενη από την Οδηγία παροχή μητρότητας προς τις αυτοαπασχολούμενες εργαζόμενες γυναίκες θα αφορά και τις αγρότισσες. Αφορμή για την παρέμβαση του κ. Κουτσούκου στο Σχέδιο Νόμου που συζητήθηκε στην

επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων και θα έρθει προς ψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής την επόμενη εβδομάδα απετέλεσε το γεγονός ότι δεν διευκρινίζεται ο όρος των αυτοαπασχολουμένων, στη δε έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου γίνεται αναφορά μόνο στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών και στο Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητων Απασχολουμένων.Όπως επιχειρηματολόγησε προς τον Υπουργό Εργασίας ο κ. Κου-

τσούκος , οι αγρότες ασκούν αυτοτελή επαγγελματική δραστηριότητα και κατά συνέπεια καλύπτονται από την προς εναρμόνιση με το ελληνικό δίκαιο Οδηγία του Ε.Κ. , είναι δε ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, ο οποίος είναι ταμείο κύριας ασφάλισης από το 1998. Ο παριστάμενος Υφυπουργός κ. Παναγιωτόπουλος δεσμεύτηκε να διευκρινίσει μέχρι την ψήφιση του σχετικού νό-

μου στην Ολομέλεια της Βουλής και να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις στο αν οι αγρότισσες που είναι ασφαλισμένες στον ΟΓΑ θα καλύπτονται από την ελληνική νομοθεσία, έτσι ώστε, όταν στην συνέχεια θα εκδοθούν οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις για τον τρόπο και τον φορέα καταβολής του επιδόματος μητρότητας να τύχουν της σχετικής παροχής.


Ειδήσεις

/ ÓÜââáôï 17 Íïåìâñßïõ 2012

Στον κόμβο Φιλοθέης

Τροχαίο με έναν τραυματία Τ

ροχαίο δυστύχημα συνέβη στις 2 περίπου το μεσημέρι στον κόμβο Φιλοθέης στην είσοδο του Πύργου όταν δυο οχήματα συγκρούστηκαν μεταξύ τους με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά δυο γυναίκες. Συγκεκριμένα επιβατικό αυτοκίνητο μάρκας

Renault χρώματος λευκού που κινούνταν από το Νοσοκομείο Πύργου προς τον Πύργο, συγκρούσθηκε πλαγιομετωπικά με άλλο επιβατικό αυτοκίνητο μάρκας Citroen χρώματος κόκκινου που κινούνταν από Αρχ. Ολυμπία προς Πάτρα.

Το κόκκινο Ι.Χ. μετά τη σύγκρουση πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και αφού διένυσε μερικά μέτρα ο οδηγός κατάφερε να επαναφέρει το αμάξι στην δεξιά πλευρά του δρόμου αποφεύγοντας τη σύγκρουση με τους διερχόμενους οδηγούς του αντίθετου ρεύματος. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν ελαφριά δυο γυναίκες που μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο Πύργου. Για τα αίτια του δυστυχήματος έρευνες διενεργεί η Τροχαία Πύργου. Θοδωρής Λάμπρος

Ôá äõï ï÷Þìáôá ðïõ åíåðëÜêçóáí óôï ôñï÷áßï ðïõ Ýëáâå ÷þñá ÷èåò ôï ìåóçìÝñé óôïí êüìâï ôçò ÖéëïèÝçò óôçí åßóïäï ôïõ Ðýñãïõ ÷ùñßò åõôõ÷þò íá õðÜñîåé óïâáñüò ôñáõìáôéóìüò.

9

Συνελήφθη στο Κουρτέσι 45χρονος Βούλγαρος για λαθρεμπόριο Κατασχέθηκαν 22.940 λαθραία τσιγάρα Συνελήφθη στο Κουρτέσι Ηλείας, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας, ένας αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας, ηλικίας 45 ετών σε βάρος του όποιου σχηματίστηκε δικογραφία για εμπορία και κατοχή λαθραίων τσιγάρων.Ειδικότερα για την σύλληψη του 45χρονου, πραγματοποιήθηκε χθες συντονισμένη επιχείρηση των Αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας σε αγροτική περιοχή στο Κουρτέσι Ηλείας κατά την οποία ο δράστης εντοπίστηκε να κατέχει για πώληση 1147 πακέτα τσιγάρων, διαφόρων εταιριών και συνελήφθη.Όλα τα τσιγάρα που κατασχεθήκαν δεν είχαν επικολλημένη την προβλεπόμενη ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας ενώ οι έρευνες για συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις συνεχίζονται.

Πύργος

Εξιχνιάστηκε ληστεία σε βάρος 18χρονου

Έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός τους και βγαίνουν στις αυλές των σπιτιών…

Επιβλαβή προκαλούν και τροχαία στην περιοχή του Ηλειακού Κάμπου! Πληθαίνουν οι καταγγελίες για την ύπαρξη μεγάλου αριθμού επιβλαβών στην ευρύτερη περιοχή του Ηλειακού Κάμπου, γεγονός που έχει προκαλέσει την αναστάτωση των κατοίκων από τις επιδρομές που προκαλούν στα νοικοκυριά. Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων στα "kinigetikanea.gr" , έχει αυξηθεί σε τέτοιο βαθμό ο αριθμός των επιβλαβών (αλεπούδες, κουνάβια κλπ.) στην περιοχή, με αποτέλεσμα να προκαλούνται σημαντικές ζημιές σε Ι.Χ. κατά τη ξαφνική διέλευση των άγριων ζώων στους δρόμους… Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν είναι δύσκολο κανείς να το διαπιστώσει από τα αρκετά άγρια ζώα (κυρίως αλεπούδες) που βρίσκονται νεκρά από οχήματα, τόσο στο εθνικό όσο και στο επαρχιακό δίκτυο.

w w w . p r o t i n e w s . g r

Εξιχνιάστηκε άμεσα, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ληστεία που συνέβη πριν δύο μέρες στον Πύργο και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα, ηλικίας 28 ετών.Ειδικότερα προχθές (το μεσημέρι, στο Πύργο, ο 28χρονος με την απειλή άσκησης σωματικής βίας αφαίρεσε από τον 18χρονο ένα χρυσό δαχτυλίδι.Από την έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου προέκυψε ότι δράστης της ληστείας είναι ο 28χρονος ημεδαπός.Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα υποβληθεί άμεσα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ηλείας.

Λεχαινά

Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί για ναρκωτικά Τα οικόσιτα Σε πολλές περιπτώσεις εξάλλου, σύμφωνα με τις καταγγελίες, παρατηρείται αφανισμός των οικόσιτων στην παραπάνω περιοχή, από τα επιβλαβή που "κατεβαίνουν" ακόμη και δίπλα στις κατοικίες προκειμένου να εξασφαλίσουν την τροφή τους.Με αυτό τον τρόπο προκαλούνται ζημιές στην οικιακή οικονομία ,

γεγονός που επισημαίνεται ιδιαίτερα και στις κυνηγετικές οργανώσεις της περιοχής, οι οποίες ζητούν να υπάρξει συστηματικός όσο και ελεγχόμενος περιορισμός των υπεράριθμων επιβλαβών , που προκαλούν ζημιές και στα ενδημικά θηράματα (επί το πλείστον στους λαγούς). ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

Συνελήφθησαν προχθές το απόγευμα, στα Λεχαινά, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, τρεις αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Μπαγκλαντές, ηλικίας 29, 27 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.Ειδικότερα, σε έλεγχο που ενήργησαν, οι αστυνομικοί, στο όχημα των αλλοδαπών, βρήκαν και κατέσχεσαν τέσσερα σπιρτόκουτα που περιείχαν κάνναβη συνολικού βάρους 19 γραμμαρίων.Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδος.


10

Επικαιρότητα

w w w . p r o t i n e w s . g r

/ ÓÜââáôï 17 Íïåìâñßïõ 2012

Επισκέψεις στους δήμους Πύργου, Ήλιδας και Πηνειού από κλιμάκιο της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Παρεμβάσεις για την ένταξη των ΡΟΜΑ στην κοινωνία Ε

πίσκεψη στους δήμους Πύργου, Ήλιδας και Πηνειού που συμμετέχουν στο Επιχειρησιακό Σχέδιο για την Κοινωνική Ένταξη των ΡΟΜΑ βρέθηκαν χθες στελέχη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Το κλιμάκιο αποτελούμενος από τους κκ. Αλέκος Τσολάκη υπεύθυνο Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής, Αικατερίνη Γιάντσιου, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εργασίας και υπεύθυνη Εθνικό Σημείου Επα-

ναφοράς ΡΟΜΑ, Μάριο Αλεξόπουλο εκπρόσωπο της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, και τους κκ. Τσολακίδη και Ψαλίδα της Μονάδας Οργάνωσης Διαχείρισης ΜΟΔ- του ΕΣΠΑ, επισκέφτηκαν αρχικά το δήμο Πύργου, όπου είχαν συνάντηση με τον Περιφερειακό Σύμβουλο Ηλείας Κώστα Μπουγά, τον δήμαρχο Πύργου Μάκη Παρασκευόπουλο και τον αντιδήμαρχο Πύργου Βασίλη Παναγόπουλο.

έχουν συμφωνήσει ότι πρέπει τα κράτη μέλη -και κυρίως εκεί που υπάρχουν μεγάλοι πληθυσμοί ΡΟΠρώτη στάση του κλιμακίου έγινε ΜΑ- να αντιμετωπίσουν το θέμα στον οικισμό των ΡΟΜΑ στην Αλ- της ένταξης τους, και καταπολέφειού. Εκεί τόσο ο Δήμαρχος Πύρ- μησης του αποκλεισμού του κοιγου όσο και οι εκπρόσωποι του κλι- νο-οικονομικού με ένα συντονιμακίου είχαν συζήτηση με τους κα- σμένο τρόπο, χρησιμοποιώντας ατοίκους του οικισμού όπου άκου- νάμεσα στα άλλα και τις δυνατότησαν τα προβλήματα και τις ανησυ- τες που παρέχουν τα Ευρωπαϊκά χίες τους. κονδύλια "Γίνεται μία ιδιαίτερα σηΑναφερόμενος στην επίσκεψη του μαντική προσπάθεια που θα διαρκλιμακίου, ο Αλ. Τσοκάκης τόνισε κέσει για τα επόμενα τουλάχιστον ότι εδώ και δύο χρόνια η Ευρωπαϊ- 10 χρόνια. Η Δυτική Ελλάδα είναι κή Επιτροπή και το συμβούλιο οι μία από τις τρεις πιλοτικές περιφέαρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων ρεις που θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα. Συζητάγαμε, πως μπορούν να αντιμετωπιστούν κάποιες Γιάννης Χαλλιλόπουλος άνων ιγγ Τσ ν καταστάσεις, τι μπονω λή Ελ ης ωσ πρόεδρος της Έν ρεί να γίνει σε προτετης Ευρωπαϊκής Έτα μμα γρά προ ια όπο τα "Εμείς καλωσορίζουμε διάν στη , μας ς ραιότητα, τι μπορεί τού εαυ ς του θέτουμε νωσης και της πολιτείας και ως ώστε τα ούτ να σχεδιαστεί και ας, ρει ιφέ Περ και ων δήμ θεση, των Τοπικών Αρχών παλαιότερα. Εμείς ταν γινό ς όπω ένα χαμ ε προγράμματα να μην πάν αρά με τα παραπάφέρον να ασχολούμαστε σοβ συμ ικό νων κοι και ομο ένν έχουμε ισμό της ΕΕ που ψηφίζερίζουμε ότι στον Προϋπολογ γνω σης Επί τα. μμα γρά προ νω δις ευρώ για τους τσιγγάέως το 2020 υπάρχουν 24 ται αυτό τον καιρό και αφορά ώνομαι ότι υπάρχουν τεπου έχω στην Αθήνα, ενημερ νους. Τέλος από τις επαφές σπαθειών της πολιτείας. προ ορά, το συγχρονισμό των αφ όσο α ματ βλή προ τια ράσ ειού, να μην είναι κατάλεχόμενο ο οικισμός της Αλφ Αξίζει να δει η πολιτεία το ενδ κόντεψαν στις πρόσφατόσους ανθρώπους οι οποίοι ληλος για να κατοικείται από ζωή τους. Έχω έρθει την ουν Φεβρουαρίου να χάσ 6ης και 5ης της ρες μμύ τες πλη έτσι ώστε να αξιολογηοποίο με παρέπεμψε στο ΤΑΣ σε επαφή με το ΥΠΕΧΩΔΕ το ς στον οικισμό διαφορευν οι απαραίτητες διορθώσει θεί η καταλληλότητα, να γίνο ίο ήδη έχουμε μιλήσει οπο εγαστεί σε χώρο για τον αστ μετ να πει πρέ θα ός τικά αυτ γαση Τσιγγάνων". πολίτη κκ. Γερμανό, για στέ με τον Σεβασμιότατο Μητρο

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο Μ. Παρασκευόπουλος ανέλαβε την ενημέρωση του κλιμακίου και αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί τους οικισμούς των ΡΟΜΑ στο Πύργο, επισημαίνοντας ότι στους οικισμούς που έχουν ήδη δημιουργηθεί σε Αλφειό και Μυρτιά τα πράγματα είναι καλύτερα καθώς υπάρχουν και τρεις οικογένειες σκηνιτών που αριθμούν πολλά μέλη και δημιουργούν προβλήματα στην κοινωνία (κλοπές, πορνεία, κ.α.) ενώ επισημάνθηκε από όλες τις πλευρές ότι θα πρέπει να βρεθεί τρόπος ένταξης των ΡΟΜΑ στην κοινωνία.

Άκουσαν τα προβλήματα

πώς να γίνει καλύτερη συμμετοχή των ίδιων των ΡΟΜΑ στην ένταξη τους" . Ο κ. Τσολάκης επισήμανε ότι τα προβλήματα θα έπρεπε να έχουν επιλυθεί ήδη "θεωρούμε ότι, όταν στην Ευρώπη προσπαθούμε να κτίσουμε μία κοινωνία πάνω σε βασικές αρχές. Δεν μπορεί να υπάρχει αυτό που αποκαλώ "σκοτεινό λεκέ" που είναι ο αποκλεισμός των ανθρώπων. Νομίζω που μπορούν να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας αυτούς να ασκήσουν τα δικαιώματα τους ως πολίτες όπως όλοι οι υπόλοιποι". Όπως υπογράμμισε ο Μ. Παρασκευόπουλος, η ένταξη των ΡΟΜΑ στην κοινωνία αποτελεί στοίχημα για όλη την κοινωνία "Με τους εκπροσώπους της διαχειριστικής επιτροπής, βάζουμε τα θεμέλια για ένα καινούργιο πρόγραμμα που αφορά δράσεις για την ένταξη των

ΡΟΜΑ. Στον οικισμό της Αλφειού, εξετάζουμε το ενδεχόμενο της δημιουργίας ενός παιδικού σταθμού, ενός χώρου για τα παιδιά που θα μπορούν να μαθαίνουν τέχνες και να παίρνουν γνώσεις για τη ζωή τους. Εντοπίσαμε χώρο. Είναι ενδιαφέρον και μάθημα για εμάς καθώς ιδιοκτήτες οικοπέδων εδώ στον οικισμό, προσφέρουν με ανιδιοτέλεια το οικόπεδο το οποίο δεν έχουν αξιοποιήσει, για να γίνει ο παιδικός σταθμός. Συνεπώς την επόμενη περίοδο θα είμαστε σε θέση να υποβάλουμε μία ολοκληρωμένη πρόταση μία ώριμη μελέτη και πιστεύουμε ότι θα ενταχθεί, προκειμένου το έργο να γίνει πραγματικότητα". Παράλληλα ο δήμαρχος Πύργου αναφέρθηκε και στην ένταξη των σκηνιτών "Ένα

άλλο μεγάλο στοίχημα για όλο το δήμο, είναι η ένταξη των σκηνιτών. Εκεί προσανατολιζόμαστε ώστε να βρούμε χώρο και να στεγάσουμε τους ανθρώπους αυτούς και εδώ πιστεύουμε ότι θα έχουμε αποτελέσματα". Ερωτηθείς από τη "Πρώτη" για το θέμα της χρηματοδότησης όλων αυτών των έργων ο Μ. Παρασκευόπουλος υπογράμμισε ότι η χρηματοδότηση θα είναι από το ΕΣΠΑ και από Ευρωπαϊκούς πόρους, καθώς "άλλοι πόροι δεν υπάρχουν. Η νέα περίοδος 20152020 είναι ιδιαίτερα σημαντική ώστε το 2020 το πρόβλημα αυτό σε μεγάλο βαθμό να έχει αντιμετωπιστεί". Αξίζει να σημειωθεί ότι και για τον οικισμό της Μυρτιάς εξετάζονται παρεμβάσεις. Άννα Αγγελίδου

Επίσκεψη και στην Αμαλιάδα

Σε Παπακαυκά - Τσιχλέικα και Κέντρο

Η

δεύτερη στάση του κλιμακίου της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, έγινε στο δημαρχείο της Ήλιδας. Τα

μέλη της επιτροπής συνοδευόμενα από τη βουλευτή ΝΔ Διονυσία - Θεοδώρα Αυγερινοπούλου συναντήθηκαν με τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Παναγιωτάρα και

τον γραμματέα του Συλλόγου ΡΟΜΑ Παπακαυκά Νίκο Μπατζαλή όπου και άκουσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην υλοποίησή του. Ακολούθησε επίσκεψη στο συνοικισμό και στις δηλώσεις που έκανε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης Αλέκος Τσολάκος είπε "η ευρωπαϊκή επιτροπή και το ευρωπαϊκό συμβούλιο έχουν συμφωνήσει να υπάρξουν εθνικά σχέδια για την ένταξη των ΡΟΜΑ με τρόπο με τον οποίο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους πόρους των διαρθρωτικών ταμείων από προβλήματα στέγασης μέχρι θέματα εκπαίδευσης. Αυτή της στιγμή εξετάζουμε με τα χρηματοδοτικά περιθώρια που υπάρχουν τι μπορεί να ξεκινήσει ώστε με την επόμενη χρηματοδοτική περίοδο να υπάρξει ένα επιχειρησιακό σχέδιο δράσης που θα διαρκέσει μέχρι το 2020 - 22. Είμαι αισιόδοξος από αυτά που έχω δει μέχρι σήμερα. Η συνοικία Παπακαυκά αξίζει να εξεταστεί γιατί είναι μια απόδειξη πως η ένταξη των ΡΟΜΑ είναι εφικτή". Με τη σειρά της η κ Αυγερινοπούλου ανακοίνωσε την πραγματοποίηση συνδιάσκεψης στις 19 και 20 Δεκεμβρίου στη Βουλή των Ελλήνων με θέμα τους ΡΟΜΑ. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε "πήραμε μια απόφαση σήμερα να κάνουμε μια ειδική συνδιάσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων με θέμα την ένταξη των ΡΟΜΑ. Η επιτροπή Περιβάλλοντος θα φιλοξενήσει αυτή

την πρώτη συνδιάσκεψη με φορείς από όλη τη χώρα και την Ευρωπαϊκή Ένωση για να συζητήσουμε τα θέματα που αφορούν τους ΡΟΜΑ. Από εκεί και μετά θα γίνει μια μόνιμη επιτροπή στη Βουλή των Ελλήνων για τους ΡΟΜΑ". Κώστας Γιάλπας gialpk@yahoo.gr


/ ÓÜââáôï 17 Íïåìâñßïõ 2012

Επικαιρότητα

Εκδήλωση από την Ν..Ε του ΚΚΕ και το Ν. Σ. της ΚΝΕ

“Πολυτεχνείο, και τότε και τώρα ίδιος ο εχθρός: ο καπιταλισμός”

Μ

ια ενδιαφέρουσα εκδήλωση πραγματοποίησε χθες το βράδυ στο θέατρο Κούβελου στο Πύργο η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΚΕ και το Νομαρχιακό Συμβούλιο της ΚΝΕ με θέμα: "Πολυτεχνείο, και τότε και τώρα ίδιος ο εχθρός: ο καπιταλισμός ". Κεντρικός ομιλητής της χθεσινής εκδήλωσης ήταν το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηλείας του ΚΚΕ Βάσια Σπερδούλη που αναφέρθηκε στο χρονικό της ταραγμένης εκείνης περιόδου με τα γεγονότα τον Νοέμβριο του 73.

Ôï ìÝëïò ôçò Íïìáñ÷éáêÞò ÅðéôñïðÞò Çëåßáò ôïõ ÊÊÅ ÂÜóéá Óðåñäïýëç áíáöÝñèçêå óôï ÷ñïíéêü ôçò ôáñáãìÝíçò åêåßíçò ðåñéüäïõ ìå ôá ãåãïíüôá ôïí ÍïÝìâñéï ôïõ 73. Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων "Ο μεγάλος λαϊκός ξεσηκωμός στο Πολυτεχνείο, το Νοέμβρη του 1973 έχει χαραχτεί στη μνήμη και τη συνείδηση όλων ως εκείνο το κορυφαίο γεγονός της αντιδικτατορικής πάλης του ελληνικού λαού και της νεολαίας του. Είναι εκείνο το αγωνιστικό πέταγμα που συνεχίζει να εμπνέει και να προβληματίζει, που αποδεικνύει πως το οργανωμένο εργατικό λαϊκό κίνημα όταν θελήσει, μπορεί να νικήσει. Τα συνθήματα ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ -ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ, ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ

ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ φωτίζουν με το καλύτερο τρόπο πως ο λαϊκός αυτός ξεσηκωμός είχε μήνυμα πολιτικό, ανατρεπτικό, αντιαμερικανικό, αντιμπεριαλιστικό. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου ήταν αποτέλεσμα της ασίγαστης και πολύμορφης λαϊκής πάλης. Τότε ήταν η δικτατορία της χούντας. Σήμερα είναι η δικτατορία του κεφαλαίου. Σήμερα ζούμε τη σύγχρονη μορφή της ίδιας δικτατορίας των μονοπωλίων, της δικτατορίας των λίγων πάνω στην πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Τα μεγάλα γεγονότα είναι μπροστά μας και

έχουμε υποχρέωση να είμαστε ολόπλευρα προετοιμασμένοι να ανταποκριθούμε με τόλμη και επάρκεια, ως το τέλος, ως την τελική νίκη. Γιατί με ταξικό αγώνα, την ιστορία τη γράφει ο λαός. Οι λαοί μπορούν να φέρουν τα πάνω-κάτω!" Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την ομιλία ακολούθησε Ιστορικό χρονικό με μουσική και απαγγελία ποιημάτων από μέλη της ΚΝΕ. Θοδωρής Λάμπρος thlabros@hotmail.com

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΗΛΕΙΑΣ

Νέος πρόεδρος ο Άγγελος Μπούζης Ο κ. Άγγελος Μπούζης είναι ο νέος πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Ηλείας μετά την συγκρότηση του σε σώμα. Τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ αποτελούν οι εξής: Αντιπρόεδρος: Ζώης Πολυζωγόπουλος Γενικός Γραμματέας: Χαράλαμπος Τζίμης Αναπληρωτής Γραμματέας: Ευάγγελος Χριστακόπουλος Οργανωτικός Γραμματέας:

Γιώργος Ηλιόπουλος Ταμίας: Ευστάθιος Δανίσκας Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο προεδρείο εκλέχθηκε ομόφωνα από τα μέλη του Δ.Σ.

Για την επέτειο του Πολυτεχνείου Το νεοεκλεγέν Δ.Σ του Συνδικάτου Οικοδόμων στην πρώτη συνεδρίαση του ενέκρινε ψήφισμα για την σημερινή επέτειο του αντιδικτατορικού ξε-

σηκωμού λαού και νεολαίας τον Νοέμβριο του 73 και με ανακοίνωσή του καλεί τους οικοδόμους, τους εργαζόμενους των Συναφών Επαγγελμάτων, όλη την Εργατική Τάξη και την νεολαία του νομού μας να πάρει μέρος στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και των Ταξικών Συνδικάτων το Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 18.30 το απόγευμα στην Κεντρική Πλατεία Πύργου. Θοδωρής Λάμπρος

ÍÝïò ðñüåäñïò ôïõ ÓõíäéêÜôïõ Ïéêïäüìùí åßíáé ï ê. ¢ããåëïò Ìðïýæçò.

w w w . p r o t i n e w s . g r

11

ÌÞíõìá ÁíôéðåñéöåñåéÜñ÷ç Çëåßáò ×. Êáöýñá Τριάντα εννέα χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, στον αγωνιστικό σταθμό και την πορεία της 17ης Νοεμβρίου ανανεώνουμε στο όραμα του Πολυτεχνείου την θέληση μας για δημοκρατία, παιδεία, ελευθερία, κοινωνική δικαιοσύνη, ισότητα, στους σύγχρονους αγώνες. Για μια ακόμα φορά ανανεώνουμε την υπόσχεση που δώσαμε πριν από τρεις δεκαετίες, πως δεν θα ξεχάσουμε, δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε . Τιμούμε το Πολυτεχνείο που φλεγόταν από το πάθος της νεολαίας του, των φοιτητών και των εργατών για ψωμί, παιδεία και ελευθερία. Από την ταράτσα της Νομικής Σχολής μέχρι τη ματωμένη πόρτα του Πολυτεχνείου, υψώθηκε η φωνή της νέας γενιάς απέναντι στο φασισμό, τον ιμπεριαλισμό, τη βία και την καταπίεση που είχαν απλωθεί σαν σκοτάδι πάνω από την Ελλάδα. Η κατάληψη του Πολυτεχνείου ήταν η κορύφωση του αντιδικτατορικού κινήματος της εποχής, μεγαλειώδης πράξη αντίστασης των φοιτητών, της νεολαίας, αλλά και του συνόλου των δημοκρατικών πολιτών ενάντια στη φασιστική χούντα και αποτέλεσμα της οργής αλλά και της ανάγκης του λαού μας, για κοινωνική απελευθέρωση, για δημοκρατία και λαϊκή κυριαρχία. Είναι αγωνιστική υποχρέωση των νεότερων γενεών και κάθε αγωνιστικής, κινηματικής και κοινωνικής συλλογικότητας να συνδέει, να αναβαπτίζει και να ταυτοποιεί τα βήματα, τα περιεχόμενα, τους στόχους της, σήμερα με τη διαχρονική δύναμη των νοημάτων, της πράξης, του αγώνα και των γεγονότων του Πολυτεχνείου. Τριάντα εννέα χρόνια μετά, αυτή η φωνή, αυτή η κατάφαση απέναντι στην ιστορία, είναι παρούσα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Τριάντα εννέα χρόνια μετά, οι μνήμες παραμένουν ακόμη αναλλοίωτες και ζωντανές. Η ανάγκη αυτού του αγώνα, για την πραγμάτωση των ανεκπλήρωτων αιτημάτων της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, έχει αναδυθεί με ορμή σήμερα ξανά στο προσκήνιο, καθώς τα πολιτικά δικαιώματα και οι συνδικαλιστικές ελευθερίες που κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες συνθλίβονται, ο λαός και η νεολαία με τα υποδουλωτικά μνημόνια της χρεοκοπίας καταδικάζονται στην εξαθλίωση, την πείνα και την ανεργία ειδικά στους νέους και τις γυναίκες, οι απολύσεις αποτελούν πια καθημερινότητα, η εκτεταμένη φτώχια, η οικονομική ανέχεια και η εξαθλίωση εξαπλώνεται , η χώρα περιέρχεται σε αποικιακή κατάσταση, ο φασισμός σηκώνει κεφάλι, ισοπεδώνεται η ελληνική κοινωνία και η νέα γενιά, σπρώχνεται στη μετανάστευση, στη ζωή χωρίς δικαιώματα, χωρίς παρόν και δίχως μέλλον! Το σύνθημα ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, μέσα από την απλότητα και την καθαρότητά του, απορρέει το βαθύτατο και σοβαρό νόημά του, ιδιαίτερα επίκαιρο πάντοτε ως διεκδίκηση ενός λαού και ιδίως των νέων μας δείχνει τον δρόμο της ανατροπής και νέας προοπτικής για μια νέα Ελλάδα, της αξιοπρέπειας, της δικαιοσύνης και της εργασίας και της ανάγκης για ένα αναθεωρημένο και υγιές σύστημα, που θα μπορεί να δημιουργήσει σταθερές βάσεις για το αύριο όλων μας. Τιμούμε την επέτειο του Πολυτεχνείου με σεβασμό, υπερηφάνεια και με το επαναστατικό ρίγος εκείνου του Νοέμβρη για δημοκρατία, ελευθερία, σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κοινωνική δικαιοσύνη. Αξίες που παραμένουν διαχρονικές, ζωντανές και αδιαπραγμάτευτες. Τιμή και δόξα στους νεκρούς.


12

Περιφέρεια

w w w . p r o t i n e w s . g r

/ ÓÜââáôï 17 Íïåìâñßïõ 2012

Ôï øÞöéóìá ôïõ Ðåñéöåñåéáêïý Óõìâïõëßïõ

Τρεις Ηλείοι Σύμβουλοι δεν ψήφισαν την πρόταση Κατσιφάρα

“Καμία απόλυση δεν είναι ανεκτή στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας”

Διαφοροποιήθηκαν

Στην 16η έκτακτη συνεδρίασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012 κατά την συζήτηση θέματος της ημερησίας διάταξης ,σχετικά με τις επιπτώσεις του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 20132016, στους θεσμοθετημένους οικονομικούς πόρους και στις θεμελιωμένες εργασιακές σχέσεις των υπαλλήλων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με εισηγητή τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολο Κατσιφάρα, εξέδωσε , κατά πλειοψηφία, ψήφισμα με το παρακάτω περιεχόμενο: "Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας δηλώνει την πλήρη και κατηγορηματική του αντίθεση στη διαρκή συρρίκνωση των θεσπισμένων πόρων που διατίθενται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπως αυτή αποτυπώνεται στον προϋπολογισμό του 2013 που ψηφίστηκε από τη Βουλή. Η αιρετή αυτοδιοίκηση διεκδικεί τις στοιχειώδεις οικονομικές δυνατότητες για να ασκήσει τις αρμοδιότητες και το ρόλο της προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και του δοκιμαζόμενου λαού μας. Εκτιμά ότι το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός που το αποτυπώνει αποτελούν ένα αποφασιστικό πλήγμα κατά της αυτοδιοίκησης που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με πνεύμα αγωνιστικής ενότητας και διάθεση ανατροπής. Σε ό,τι αφορά τα εργασιακά ζητήματα που έχουν τεθεί με οξύτητα στο προσκήνιο, το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας υπογραμμίζει: 1.Την αντίθεσή του σε κάθε σχέδιο που ανοίγει την κερκόπορτα των απολύσεων και οδηγεί στην εργασιακή και κοινωνική ζούγκλα 2.Καμιά απόλυση, καμιά υποβάθμιση εργαζόμενου δεν είναι ανεκτή στη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. 3.Δηλώνει τη πλήρη συμπαράσταση και συμπόρευσή του στους αγώνες των εργαζομένων, όπως αυτές θα αποφασιστούν από τις οικείες συνδικαλιστικές οργανώσεις. 4.Διεκδικεί μαζί με τους εργαζόμενους, την αντισυνταγματικότητα και τον παράνομο χαρακτήρα των μέτρων, ενώπιον κάθε δικαστικής αρχής, συντασσόμενοι σε κάθε δικαστική ενέργεια των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών οργανώσεων ακόμη και με την άσκηση πρόσθετης παρέμβασης υπέρ τους σε κάθε δίκη που θα ανοιγεί. 5.Οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση δεν επιτυγχάνονται με διαθεσιμότητες, απολύσεις και εργασιακή αποσάθρωση αλλά με οργανωμένο σχέδιο και δημοκρατικό προγραμματισμό. 6.Το κλείσιμο των υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για δυο ημέρες Παρασκευή 16 Νοεμβρίου ε.ε. και Δευτέρα 19 Νοεμβρίου ε.ε. 7.Το Περιφερειακό Συμβούλιο και η Περιφερειακή Αρχή κινούνται με βάση την ανάγκη εξυπηρέτησης των πολιτών. Οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί οδηγούν σε μια Περιφέρεια περιορισμένων δυνατοτήτων για εξυπηρέτηση των πολιτών της Περιφέρειας κι αυτή η εξέλιξη δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

από την “παραταξιακή γραμμή”

Τ

ην πρώτη διαφοροποίηση από τη "γραμμή Κατσιφάρα" με την καταψήφιση της πρότασης της πλειοψηφούσας παράταξης - η οποία κατατέθηκε από τον ίδιο τον Περιφερειάρχη- είχαμε προχθές στην έκτακτη συνεδρίασή του το Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας. Του Δημήτρη Ζιάκα dimziak@gmail.com Η διαφοροποίηση αφορά στις απολύσεις υπαλλήλων και εκφράστηκε στην ψηφοφορία για την έκδοση ψηφίσματος μετά τη συζήτηση του θέματος σχετικά με τις επιπτώσεις του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 20132016 στους θεσμοθετημένους οικονομικούς πόρους και στις θεμελιωμένες εργασιακές σχέσεις των υπαλλήλων της Περιφέρειας Δυτι-

κής Ελλάδας, με εισηγητή τον Περιφερειάρχη Δυτικής ΕλλάδαςΕιδικότερα οι Περιφερειακοί σύμβουλοι του Περιφερειάρχη που δεν ψήφισαν την πρότασή του είναι οι Θανάσης Πετρόπουλος Γεράσιμος Φεσιάν, Νικη Κοκκαλιάρη(Ηλεία) Στάθης Σταθακόπουλος, Νίκος Μιχαλόπουλος(Ηλεία) Χρήστος Χριστοδουλόπουλος (Ηλεία) και Γιώργος Τσόγκας. Οι παραπάνω διαχώρισαν τη θέση τους επισημαίνοντας ότι το θέμα των απολύσεων υπαλλήλων δεν μπορεί να μπει στην κομματική ή την παρα-

ταξιακή γραμμή -λογική κάνοντας λόγο για ένα θέμα με σοβαρές κοινωνικές προεκτάσεις. Ουσιαστικά δεν "καλύφθηκαν" από όσα είπε ο Κ. Κατσιφάρας και κυρίως "ενοχλήθηκαν" από το γεγονός ότι στην εισήγησή του δεν υπήρχε ξεκάθαρη θέση για το ότι δεν πρόκειται να σταλούν στο αρμόδιο Υπουργείο οι καταστάσεις με τα ονόματα υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα ( εν αντιθέσει με αντίστοιχη πρόταση που κατέθεσε για το θέμα ο κ. Καραθανασόπουλος) .Αξίζει να σημειωθεί ότι

ορισμένοι εκ των διαμαρτυρομένων ζήτησαν ακόμη και παραίτηση των Περιφερειακών Συμβούλων κάτι το οποίο δεν συμπεριελήφθη τελικά στο ψήφισμα.Η ουσία πάντως είναι ότι η τρεις της Ηλείας έκαναν το πρώτο βήμα και ήδη δείχνουν αποφασισμένοι να τραβήξουν το δικό τους δρόμο αν και αυτό θα διαφανεί από τη στάση που θα τηρήσουν για θέματα και ζητήματα της Ηλείας και όχι μόνο τα οποία πρόκειται να συζητηθούν σε επόμενες συνεδριάσεις του Σώματος.

Καταθέτει προσφυγή κατά Διατάξεων του πολυνομοσχεδίου Προσφυγή με την οποία θα ζητηθεί να κηρυχθούν ως αντισυνταγματικές οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που αφορούν στις εργασιακές σχέσεις στον δημόσιο τομέα καταθέτει στις αρχές τις εβδομάδας η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Χθες το πρωί ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας έδωσε εντολή στην Νομική Υπηρεσία της Περιφέρειας να κινηθούν άμεσα

όλες οι διαδικασίες για την άσκηση της προσφυγής, στο πλαίσιο και της απόφασης που ελήφθη από το Περιφερειακό Συμβούλιο στην έκτακτη συνεδρίαση της Πέμπτης."Το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει διατάξεις που δεν συμβαδίζουν με το Σύνταγμα, διατάξεις που πλήττουν βάναυσα τους εργαζόμενους και αποδιαρθρώνουν την αιρετή Περιφέρεια, με στόχο την πλήρη αποδυνάμω-

"Ôï ðïëõíïìïó÷Ýäéï ðåñéëáìâÜíåé äéáôÜîåéò ðïõ äåí óõìâáäßæïõí ìå ôï Óýíôáãìá, äéáôÜîåéò ðïõ ðëÞôôïõí âÜíáõóá ôïõò åñãáæüìåíïõò" áíÝöåñå ìåôáîý Üëëùí ï ÐåñéöåñåéÜñ÷çò ê. Áðüóôïëïò ÊáôóéöÜñáò. ση της. Η προσφυγή που καταθέτουμε θα έχει πλήρη νομική τεκμηρίωση ώστε να καταφανεί η α-

ντισυνταγματικότητα συγκεκριμένων διατάξεων", τόνισε σε δήλωση του χθες ο κ. Κατσιφάρας.


Πολιτισμός

/ ÓÜââáôï 17 Íïåìâñßïõ 2012

Κώστας Τζαβαρας:

“Ο Πολιτισμός είναι η μεγάλη δύναμη της Ελλάδας”

Áðü ôçí ÷èåóéíÞ åðßóêåøç ôïõ êõñßïõ ÔæáâÜñá óôçí Êáñäßôóá.

Ο

¸íá áðü ôá óðÜíéá åêèÝìáôá ôïõ Ìïõóåßïõ.

Στον χαιρετισμό του ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Τζαβάρας υπογράμμισε με έμφαση: "Μουσείο σημαίνει δεν ξεχνώ". Ο κ.Τζαβάρας δεν άφησε ασχολίαστη και την παρουσία εκτός Μουσείου, διαμαρτυρόμενων για τα μέτρα του Μνημονίου και την ανεργία, επισημαίνοντας: "Έχουν δίκιο, που διαμαρτύρονται. Είναι δυστυχισμένοι. Όλοι μαζί όμως μπορούμε να κάνουμε μια προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο και η σημερινή τελετή αποτελεί ένα μήνυμα, πως πολιτισμός δεν είναι μόνο το παρελθόν αλλά και το παρόν". Ο κ. Υπουργός είπε πως "σήμερα καθιερώνεται το Μουσείο της Καρδίτσας, έστω και μετά από δυόμισι χρόνια. Όλοι εδώ συναισθανόμαστε πως το Μουσείο σημαίνει πως ο άνθρωπος δεν ξεχνά. Η σημερινή τελετή δεν αποτελεί ακόμη ένα σημείο της καταγραφής

13

Πληρώνονται οι εργαζόμενοι στην ΜΚΟ “Πολυνόη” Όπως πληροφορούμαστε ο υπεύθυνος της ΜΚΟ "Πολυνόη" παρέλαβε χθες από το Υπουργείο Εργασίας την επιταγή, της β' δόσης του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας. Έτσι αναμένεται από την προσεχή Τετάρτη να αρχίσουν να καταβάλλονται οι μισθοί του Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου στους λογαριασμού των εργαζομένων. Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η β' δόση κρίνεται επαρκής και για τη μισθοδοσία του Νοεμβρίου.

Αναβάλλεται η εκδήλωση για τον τουρισμό και τον πολιτισμό

πολιτισμός είναι η μεγάλη δύναμη της Ελλάδας" Μ' αυτή τη φράση ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας, έδωσε το στίγμα της σημασίας που έχει για την Καρδίτσα το Αρχαιολογικό Μουσείο, η τελετή της επίσημης λειτουργίας του οποίου, πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι. Η χθεσινή τελετή ήταν ιδιαίτερα σεμνή - δεν πραγματοποιήθηκε καν κοπή κορδέλας εγκαινίων - ωστόσο ήταν καθοριστική, αφού μετά από δυόμισι χρόνια (18 Μαϊου του 2010 είχε γίνει η έναρξη) επισημοποιείται η λειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας. Στην τελετή παρέστησαν ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Τσιάρας, οι βουλευτές Σπύρος Ταλιαδούρος, Ασημίνα Σκόνδρα και Νίκος Μιχαλάκης, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

"Μουσείο σημαίνει δεν ξεχνώ".

w w w . p r o t i n e w s . g r

Από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανακοινώνεται ότι η προγραμματισμένη για την προσεχή Δευτέρα εκδήλωση με θέμα τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό, που επρόκειτο να γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Πάτρας, αναβάλλεται εξαιτίας της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου για διήμερη αναστολή λειτουργίας των Υπηρεσιών της Περιφέρειας.

των αρχαιοτήτων της χώρας. Μουσείο είναι η εναγώνια αναζήτηση για μια ζωή αξιών, μέσα από την κιβωτό της μνήμης. Ο πολιτισμός είναι η μεγάλη δύναμη της Ελλάδας. Το Μουσείο διατηρεί την ιστορική μνήμη και την προσφέρει στη νέα γενιά, εμείς οφείλουμε τον σεβασμό, οφείλουμε να ξαναγεννήσουμε την ελπίδα". Στη συνέχεια ο κ.Τζαβάρας και οι άλλοι επίσημοι ξεναγήθηκαν από τον κ. Χατζηαγγελάκη στην έκθεση του Μουσείου. Ο Υπουργός εξέφρασε το θαυμασμό του για τα ευρήματα, σημειώνοντας πως αποτελούν έναν πραγματικά πολύτιμο θησαυρό, ενώ εξεπλάγην από τη μόνιμη κατοικία της περιοχής μας όλες τις ιστορικές περιόδους. Η επίσημη τελετή λειτουργίας του Μουσείου, έκλεισε με ξενάγηση του κοινού και με ρεσιτάλ βιολιού και κιθάρας. Δημήτρης Ζιάκας


14

w w w . p r o t i n e w s . g r

Μικρή άνοδος στο Χ.Α. Στις 790,49 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης Τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καταγράφοντας μικρή άνοδο της τάξης του 0,31%, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής εν όψει της συνεδρίασης του Eurogroup την ερχόμενη Τρίτη. Ο τζίρος των συναλλαγών κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα και διαμορφώθηκε συγκεκριμένα στα 39,10 εκατ. ευρώ. Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι της Τεχνολογίας (+6,22%), Υγείας (+3,83%) και οι Τράπεζες (+2,13%). Αντιθέτως, τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-2,30%), των Βιομηχανικών Προϊόντων (-1,58%) και των Ταξιδιών (-1,38%). Ανοδικά κινήθηκαν 78 μετοχές, 52 υποχώρησαν και 28 παρέμειναν σταθερές. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Πλαστικά Θράκης (+21,75%), Πήγασος (+18,14%), Alpha Αστικά Ακίνητα (+17,19%) και ΚΡΕΚΑ (+10,03%).

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΙ ΠΥΡΓΟΣ ΟΡΦΕΑΣ Μανωλοπούλου 11, Πύργος Ηλείας 26210 22706  Skyfall του Σαμ Μέντες ΑΙΘΟΥΣΑ 1 Πέμ έως Τετ: 18.00 ΑΙΘΟΥΣΑ 3 Πέμ έως Τετ: 19.20 - 22.00 Αστερίξ και Οβελίξ στη Βρετανία του Λοράν Τιράρ ΑΙΘΟΥΣΑ 2 (3D) Πέμ έως Τετ: 19.40 Ο Θεός Αγαπάει Το Χαβιάρι Του Γιάννη Σμαραγδή ΑΙΘΟΥΣΑ 1 Πέμ έως Τετ: 20.30 - 22.10

Τίνκερμπελ: Το Μυστικό Των Νεραϊδοφτερών της Πέγκι Χολμς 2 στα 10 ΑΙΘΟΥΣΑ 2 (Μεταγλωττισμένο, 3D) Πέμ έως Τετ: 18.00 ΑΜΑΛΙΑΔΑ CineCinema Amaliada "S SKYFALL 007" ΩΡΕΣ: 19:30 & 22:00 "Σμύρνη, Η καταστροφή μιας κοσμοπολίτικης πόλης" ΩΡΕΣ: 18:50 - 20:30 & 22:10 (ΜΟΝΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 14/11) ΠΑΙΔΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ  "ΤΙΝΚΕΡΜΠΕΛ:ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΝΕΡΑΪΔΟΦΤΕΡΩΝ" ΩΡA: 17:30 (**3D**MEΤΑΓΛΩΤΙΣΜΕΝΟ EΙΣΟΔΟΣ E)

ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ Νέα Μανωλάδα Πύργος (Πλατεία Νικάκη)

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ - ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΕΚΑΒ: 166 Κέντρο Δηλητηριάσεων: 210-7793777 Νοσοκομείο Πύργου: 26210-82300, 82360 Νοσοκομείο Αμαλιάδας: 26223 60100 Κέντρο Υγείας Κρεστένων: 26250 22222 Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας: 26260 22222 Κέντρο Υγείας Βάρδας: 26233 60000 Κέντρο Υγείας Γαστούνης: 26233 60300 Κέντρο Υγείας Σιμόπουλου: 26223 60400 ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Άμεση δράση Πύργου: 100 Αστ. Δ/νση Ηλείας: 26210-81730, 81731 Τμήμα Τροχαίας Πύργου: 2621081742 Αστυνομικό τμήμα Πύργου: 2621081734

Ασφάλεια Πύργου: 26210-81740 Τροχαία Πύργου: 26210-22100 Αστυνομία Αμαλιάδας: 26220-38210 Ασφάλεια Αμαλιάδας: 26220-38232 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ Πυροσβεστική Πύργου: 199 Πυροσβεστική Αμαλιάδας: 2622022199 Πυροσβεστική Λεχαινών: 2623022199 Πυροσβεστική Κρεστένων: 2625022199 ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ Κατάκολο: 26210-41206, 41500 Κυλλήνη: 26230-26230, 92211 Πάτρα: 2610-341204

Ειδήσεις-Aνακοινώσεις

/ ÓÜââáôï 17 Íïåìâñßïõ 2012

Τέλος οι νέες θέσεις εργασίας Το Δημόσιο είναι δεδομένο πως δεν μπορεί να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης. Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, το μεγάλο, σπάταλο κράτος απέτυχε και τα εύκολα λόγια τελείωσαν μαζί με τα εύκολα δανεικά. "Το όνειρο για μια κοινωνία που θα ζει με δανεικά, δεν έχει θέση στη σημερινή πραγματικότητα. Η νέα Ελλάδα δεν μπορεί να φτιαχτεί με παλιά υλικά", τόνισε χαρακτηριστικά, ÄÅÄÄÇÅ Äéåýèõíóç ÐåñéöÝñåéáò ÐåëïðïííÞóïõ - Çðåßñïõ Ðåñéï÷Þ Ðýñãïõ Ðáðáãåùñãßïõ & Áñ÷éìÞäïõò, 27100, ÐÕÑÃÏÓ

ÄÉÁÊÏÐÇ ÇËÅÊÔÑÉÊÏÕ ÑÅÕÌÁÔÏÓ

Åéäïðïéïýíôáé ïé åíäéáöåñüìåíïé êÜôïéêïé üôé ãéá íá åêôåëåóôïýí áðáñáßôçôåò Ôå÷íéêÝò åñãáóßåò ôçò ÄÅÄÄÇÅ èá ãßíïõí ïé åîÞò äéáêïðÝò çëåêôñéêïý ñåýìáôïò: 1. Ôç ÄåõôÝñá 19/11/12 êáé áðü þñá 07:30 Ýùò 08:30 óôïí Ðýñãï êáé óõãêåêñéìÝíá óôçí ðåñéï÷Þ ãýñù áðü Êïýâåëï, A' Íåêñïôáöåßï, ðïëõêáôïéêßá Êùíóôáíôéíßäç êáé óôï åñãïóôÜóéï Æá÷áñïðëáóôéêÞò ÇËÂÉÆÁ× ôïõ ÄÞìïõ Ðýñãïõ. 2. Ôçí ßäéá çìåñïìçíßá (19/11/12) êáé áðü þñá 08:30 Ýùò 09:30 óôïí Ðýñãï êáé óõãêåêñéìÝíá óôï ôÝñìá Óá÷ôïýñç-Ãïñôõíßáò êáé ãýñù áðü ôçí ðïëõêáôïéêßá Äçìüðïõëïõ óôçí ïäü Ïëõìðßùí ôïõ ÄÞìïõ Ðýñãïõ. 3. Ôçí ßäéá çìåñïìçíßá (19/11/12) êáé áðü þñá 10:00 Ýùò 12:00 ôìçìáôéêÜ óôç ×áñéÜ ôïõ ÄÞìïõ Ðýñãïõ. 4. Ôçí ßäéá çìåñïìçíßá (19/11/12) êáé áðü þñá 12:00 Ýùò 13:00 óôá ÂõôéíÝéêá ãýñù áðü áðïèÞêåò ÁÓÏ ôïõ ÄÞìïõ Ðýñãïõ. 5. Ôçí ßäéá çìåñïìçíßá (19/11/12) êáé áðü þñá 13:00 Ýùò 14:00 óôï Ëåâåíôï÷þñé ãýñù áðü ôçí ðåñéï÷Þ èåñìïêÞðéá Êüëëéá ôïõ ÄÞìïõ Ðýñãïõ. 6. Ôçí ßäéá çìåñïìçíßá (19/11/12) êáé áðü þñá 14:00 Ýùò 15:00 óôï ÐñÜóéíï ãýñù áðü ôçí ðåñéï÷Þ ôõñïêïìåßï ×çíüðïõëïõ ôïõ ÄÞìïõ Ðýñãïõ. 7. Ôçí ßäéá çìåñïìçíßá (19/11/12) êáé áðü þñá 08:30 Ýùò 14:00 óôá âüñåéá ôïõ ÷ùñéïý ÊïõñôÝóé êáé ðñïò áñäåõôéêÜ ÌÝëéóóáò, óõóêåõáóôÞñéï ÓÔÁÈÏÐÏÕËÏÕ, ÊÁÐÙÍÇ,ÔÓÉÂÃÉÍÉÄÇ ôïõ ÄÞìïõ Áíäñáâéäáò-ÊõëëÞíçò 8. Ôçí Ôñßôç 20/11/12 êáé áðü þñá 10:00 Ýùò 12:00 óôï ÄÞìï Áíäñáâßäáò-ÊõëëÞíçò áðü ôï ýøïò ôçò ÅèíéêÞò ïäïý Ýùò êáé ôï ÷ùñéü ÊáðåëÝôï. Áí ïé åñãáóßåò ôåëåéþóïõí íùñßôåñá, ôï ñåýìá èá îáíáäïèåß ðñéí áðü ôï ÷ñüíï ëÞîçò ôçò äéáêïðÞò ðïõ áíáöÝñåôáé ðéï ðÜíù. Ãé' áõôü ôï ëüãï ïé çëåêôñéêÝò åãêáôáóôÜóåéò êáé ôá äßêôõá ôçò ÄÅÄÄÇÅ èá ðñÝðåé íá èåùñïýíôáé üôé Ý÷ïõí óõíÝ÷åéá ñåýìá. ¸ôóé ãéá ëüãïõò áóöáëåßáò, áðáãïñåýåôáé ç ðñïóÝããéóç óå áãùãïýò Þ Üëëá óôïé÷åßá ôïõ äéêôýïõ áêüìá êé áí âñßóêïíôáé êáôáãÞò, ãéáôß õðÜñ÷åé óïâáñüò êßíäõíïò áôõ÷Þìáôïò. Ï ÄÅÄÄÇÅ åßíáé ç 100% èõãáôñéêÞ åôáéñßá ôçò ÄÅÇ Á.Å. ðïõ äéá÷åéñßæåôáé ôï Åëëçíéêü Äßêôõï ÄéáíïìÞò ÇëåêôñéêÞò ÅíÝñãåéáò. Ðëçñïöïñßåò ãéá ôéò ðñïãñáììáôéóìÝíåò äéáêïðÝò áíÜ Ðåñéï÷Þ, êáèçìåñéíÜ, áíáñôþíôáé óôï site ôïõ ÄÅÄÄÇÅ, www.deddie.gr. Äéåýèõíóç Ðåñéï÷Þò Ðýñãïõ

ΒΛΑΒΕΣ ΟΤΕ: 13888 ΔΕΗ: 1050 ΔΕΥΑΠ Πύργου: 26210-33702 ΔΕΥΑΠ Αμαλιάδας: 26220-23923 Επιμελητήριο Ηλείας: 26210-34154, 22541, 32225 Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πύργου: 26210-22707, 81117, 22088 Οργανισμός Εργατικής Εστίας: 2621034797 Μητρόπολη Ηλείας: 26210-22527 ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΤΕΛ Πύργου: 26210-20600 έως 20608 Αμαλιάδας: 26220-28892 Αθηνών: 210-5134110-1 Θεσσαλονίκης: 2310-595406 Ιωαννίνων: 26510-41248

Λεχαινών: 26230-22219 Κρεστένων: 26250-22228 Σαβαλίων: 26220-61211 Λάλα: 26240-41213 Βασιλακίου: 26240-71300 Κάμενας: 26240-71330 Γούμερου: 26210-93521 Κουτσοχέρας: 26210-61024 Μουζακίου: 26210-61220 Καράτουλα: 26210-61458 Μαγούλα: 26210-61266 Χελιδόνι: 26240-51204 Λαντζόι: 26240-69049 Νεράιδα: 26240-51350 Πελόπιο: 26240-31405 Ανδραβίδα: 26230-54225 Καβάσιλα: 26230-33202 Νέα Μανωλάδα: 26230-71374 Καρδαμάς: 26220-29560 Επιτάλιο: 26210-71448 Κυπαρισσία: 27610-22260 Ανδρίτσαινα: 26260-22239 Ζαχάρω: 26250-31219 Γιαννιτσοχώρι: 26250-61468 Φιγαλεία: 26250-41696 Βάρδα: 26230-73014 Γαστούνη: 26230-35115

ÐÅÑÉËÇØÇ ôïõ áñéèì.6/2012 ðñïãñÜììáôïò äçìïóßïõ áíáãêáóôéêïý ðëåéóôçñéáóìïý áêéíÞôïõ ôïõ ïöåéëÝôç ôïõ É.Ê.Á.-Å.Ô.Á.Ì Êùíóôáíôßíïõ ÔïðéôæÞ ôïõ ÍéêïëÜïõ êáé ôçò ÄÞìçôñáò, êáôïßêïõ Ðýñãïõ Çëåßáò. Äçëþíù üôé ôçí 12ç ôïõ ìçíüò Äåêåìâñßïõ ôïõ Ýôïõò äýï ÷éëéÜäåò äþäåêá (2012), çìÝñá ÔåôÜñôç, êáé áðü þñá 16ç ìÝ÷ñé ôçí þñá 17ç ôï áðüãåõìá ôçò éäßáò çìÝñáò, óôï êáôÜóôçìá ôïõ Åéñçíïäéêåßïõ Ðýñãïõ êáé óôïí óõíÞèç ãéá ôïõò ðëåéóôçñéáóìïýò ôüðï, êáé óõãêåêñéìÝíá óôçí áßèïõóá-áêñïáôÞñéï ôïõ Ðôáéóìáôïäéêåßïõ Ðýñãïõ (åßóïäïò áðü ïäü Áã. ÊõñéáêÞò), åíþðéïí ôçò åðß ôïõ ðëåéóôçñéáóìïý õðáëëÞëïõ êáò Ìáñßáò Ìðáìðßëç - Ìðïõëïãåþñãïõ, ÓõìâïëáéïãñÜöïõ Ðýñãïõ, Þ ôïõ íïìßìïõ áõôÞò áíáðëçñùôÞ óå ðåñßðôùóç êùëýìáôïò ôçò, åêðëåéóôçñéÜæåôå ôï äéá ôçò õð' áñéèì. 143/12-01-2010 Ýêèåóçò áíáãêáóôéêÞò êáôÜó÷åóçò ôçò ÄéêáóôéêÞò ÅðéìåëÞôñéáò ôïõ Ðñùôïäéêåßïõ Çëåßáò Åõãåíßáò Êùí/íïõ Ðáðáêùóôïðïýëïõ êáôáó÷åèÝí áêßíçôï ôïõ ðáñáðÜíù ïöåéëÝôç, Þôïé: Ôï õðü óôïé÷åßá ÂÇÔÁ ÅÍÁ (Â1) äéáìÝñéóìá ôïõ Â' ïñüöïõ ðÜíù áðü ôï éóüãåéï, ðïõ áðïôåëåß áõôïôåëÞ êáé áíåîÜñôçôç, äéáéñåìÝíç êáé äéáêåêñéìÝíç ïñéæüíôéá éäéïêôçóßá, ç ïðïßá áðïôåëåßôáé áðü ôñßá (3) õðíïäùìÜôéá, óáëüíé, ôñáðåæáñßá, êïõæßíá, ÷þëë, äéÜäñïìï, ëïõôñü êáé W.C, Ý÷åé åðéöÜíåéá ôåôñáãùíéêÜ ìÝôñá åêáôüí åöôÜ êáé 0,46 (107,46 ì2), üãêï éäéüêôçôï êõâéêÜ ìÝôñá ôñéáêüóéá åßêïóé äýï êáé 0,38 (322,38 ì3), ðïóïóôü óõíéäéïêôçóßáò óôï ïéêüðåäï äéáêüóéá äýï ÷éëéïóôÜ (202/1000) åî áäéáéñÝôïõ, óõíéäéïêôçóßá åðß ôïõ ïéêïðÝäïõ ìÝôñá ôåôñáãùíéêÜ åíåíÞíôá ðÝíôå êáé 0,05 (95,05 ì2). Ôï ùò Üíù áêßíçôï âñßóêåôáé óå ïéêüðåäï óôçí ðüëç ôïõ Ðýñãïõ óôçí èÝóç "Ôõñïêïìßóôñá" åðß ôçò ïäïý Éåñïëï÷éôþí êáé óõíïñåýåé: Âüñåéá ìå éäéïêôçóßá ÐÝôñïõ ÌáñêïõôóÜ, Íüôéá åí ìÝñåé ìå éäéïêôçóßá Óðýñïõ Æáöåéñüðïõëïõ êáé åí ìÝñåé ìå éäéïêôçóßá êëçñ. ÐÝôñïõ ÌáñêïõôóÜ, ÁíáôïëéêÜ ìå ôçí ïäü Éåñïëï÷éôþí (ðëÞñùò äéáíïéãìÝíç) êáé ÄõôéêÜ ìå éäéïêôçóßá Óðýñïõ Æáöåéñüðïõëïõ. Óáí ôéìÞ ðñþôçò ðñïóöïñÜò êáôÜ ôçí çìÝñá ôïõ ðëåéóôçñéáóìïý èá ÷ñçóéìåýóåé ôï ðïóü ôùí åîÞíôá åííÝá ÷éëéÜäùí åîáêïóßùí åõñþ (69.600 ), óýìöùíá ìå ôçí õð' áñéèì. 124/2012 Áðüöáóç ôïõ Ìïíïìåëïýò Äéïéêçôéêïý Ðñùôïäéêåßïõ Ðýñãïõ. ÊáôÜ ôá ëïéðÜ åöáñìüæïíôáé ïé äéáôÜîåéò ôïõ Í.Ä. 356/74 (ÊÅÄÅ) êáé ôïõ Êþäéêá ÐïëéôéêÞò Äéêïíïìßáò, åö' üóïí äåí áíôßêåéíôáé ðñïò áõôüí. Ï ðëåéóôçñéáóìüò ãßíåôáé ìå åðßóðåõóç ôïõ É.Ê.Á.-Å.Ô.Á.Ì, Ôïðéêü ÕðïêáôÜóôçìá Ðýñãïõ, íüìéìá åêðñïóùðïýìåíï, ãéá íá åéóðñá÷èåß áðü ôï åêðëåéóôçñßáóìá ç áðáßôçóÞ ôïõ. ¼óïé åðéèõìïýí íá ãßíïõí áãïñáóôÝò, íá ðñïóÝëèïõí ôçí ðáñáðÜíù çìåñï÷ñïíïëïãßá êáé þñá ãéá íá ðëåéïäïôÞóïõí. Ðýñãïò 16-11-2012 Ç Åðéóðåýäïõóá Äéåõèýíôñéá ôïõ Ôïðéêïý ÕðïêáôáóôÞìáôïò É.Ê.Á.-Å.Ô.Á.Ì. Ðýñãïõ ÓÔÁÌÁÔÉÍÁ ÔÓÁÑÐÁËÇ

Καιρός ελαφρώς νεφελώδης που αργότερα θα γίνει αρκετά νεφελώδης. 12°C έως 21°C. Άνεμοι ασθενείς βορειοανατολικοί και στη συνέχεια ασθενείς ανατολικοί έως 2 μποφόρ.


/ ÓÜââáôï 17 Íïåìâñßïõ 2012

Κοινωνία

ÊÇÄÅÉÅÓ ÔÇÍ ÁÃÁÐÇÌÅÍÇ ÌÁÓ

ÂÁÓÉËÉÊÇ ×ÇÑÁ ÃÅÙÑÃÉÏÕ ÃÉÁÍÔÏÐÏÕËÏÕ

ÅÔÙÍ 76 ÈÁÍÏÕÓÁ ÊÇÄÅÕÏÌÅ ÓÇÌÅÑÁ ÓÁÂÂÁÔÏ 17 ÍÏÅÌÂÑÉÏÕ 2012 ÙÑÁ 11.00 Ð.Ì ÅÊ ÔÏÕ ÉÅÑÏÕ ÍÁÏÕ ÁÃÉÙÍ ÐÁÍÔÙÍ A. ÊÏÉÌ. ÐÕÑÃÏÕ. Êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé ðáñáêïëïõèÞóïõí ôçí åêöïñÜ ôçò. ÐÕÑÃÏÓ 17 ÍÏÅÌÂÑÉÏÕ 2012 ÔÁ ÔÅÊÍÁ ×ÁÑÁ ÊÁÉ ÃÅÙÑÃÉÏÓ ÍÉÊÏËÁÊ0Ð0ÕË0Ó. Ç ÅÃÃÏÍÇ. ÔÁ ÁÄÅÑÖÉÁ. ÔÁ ÁÍÇØÉÁ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÓÐÅÑÄÏÕËÇÓ, Áëöåéïý 7 (ðëçóßïí ÊÔÅË ×áëéêéÜôéêá) - ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ, Ôçë. üëï ôï 24ùñï: 26210-23211, 34900, 28818, Êéí.: 6977249923, 6932587827- ÊÕÐÁÑÉÓÓÉÁ (27210-24811) ÔÏÍ ÁÃÁÐÇÌÅÍÏ ÌÁÓ

ÉÙÁÍÍÇ ÔÏÕ Á×ÉËËÅÁ ÌÁÑÑÁ

ÅÔÙÍ 69 ÈÁÍÏÍÔÁ ÊÇÄÅÕÏÌÅ ÓÇÌÅÑÁ ÓÁÂÂÁÔÏ 17 ÍÏÅÌÂÑÉÏÕ 2012 ÙÑÁ 11.00 Ð.Ì ÅÊ ÔÏÕ ÉÅÑÏÕ ÍÁÏÕ ÃÅÍÅÓÉÏÍ ÈÅÏÔÏÊÏÕ ÍÅÌÏÕÔÁÓ Êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé ðáñáêïëïõèÞóïõí ôçí åêöïñÜ ôïõ ÍÅÌÏÕÔÁ 17 ÍÏÅÌÂÑÉÏÕ 2012 Ç ÓÕÆÕÃÏÓ ×ÑÉÓÔÉÍÁ. ÔÁ ÔÅÊÍÁ Á×ÉËËÅÁÓ ÊÁÉ ÁÍÍÁ ÌÁÑÑÁ, ÍÉÊÏËÁÏÓ ÌÁÑÑÁÓ. Ï ÅÃÃÏÍÏÓ ÌÁÑÉÏÓ. ÔÁ ÁÄÅÑÖÉÁ, ÁÍÇØÉÁ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÓÐÅÑÄÏÕËÇÓ, Áëöåéïý 7 (ðëçóßïí ÊÔÅË ×áëéêéÜôéêá) - ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ, Ôçë. üëï ôï 24ùñï: 26210-23211, 34900, 28818, Êéí.: 6977249923, 6932587827- ÊÕÐÁÑÉÓÓÉÁ (27210-24811) Ôïí ðïëõáãáðçìÝíï ìáò

ÉÙÁÍÍÇ ôïõ Âáóéëåßïõ ÔÕÑÉÍÔÆÇ

(ËÕÃÉÁ) Åôþí 82 Èáíüíôá êçäåýïìå óÞìåñá ÓÜââáôï 17/11/2012 êáé þñá 3:30ì.ì. åê ôïõ Éåñïý Íáïý Áãßïõ ÍéêïëÜïõ Ðýñãïõ êáé ðáñáêáëïýìå óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðáñáêïëïõèÞóïõí ôçí åêöïñÜ ôïõ. Ðýñãïò 17/11/2012 Ç ÓÕÆÕÃÏÓ: ÊõñéáêÞ, ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ: Âáóßëåéïò & ÅëÝíç ÔõñéíôæÞ, Ìáñßôóá & Íéêüëáïò Âáóéëüðïõëïò, Ðáíáãéþôçò & Ëïýóç ÔõñéíôæÞ, Ìé÷Üëçò & Åõãåíßá ÔõñéíôæÞ. Ç ÁÄÅÑÖÇ: Èåïäþñá ÷á Ðáíáãéþôç ÔõñéíôæÞ. ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ: ÐáíùñÝá, ÊõñéáêÞ, ÁããåëéêÞ, ÐáñáóêåõÞ, Ïõñáíßá, ÊõñéáêÞ, ÅéñÞíç. ÔÁ ÁÍÉØÉÁ: Óôáèïýëá & Êþóôáò ÊÜââïõñáò, Âáóßëçò & Ìáñßá ÔõñéíôæÞ, Áíôùíßá & ÃéÜííçò Ãïýìåíïò, ×áñïýëá & ÃéÜííçò ÊïëëÜôïò. ÏÉ Ë. ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ, Ìáíùëïðïýëïõ 58, Ôçë. üëï ôï 24ùñï: 26210-34017, 30730, 34217, 27158, 25223, ÐÕÑÃÏÓ, Êéíçôü 6944342471 Ïéêßáò: 25223 Ôïí ðïëõáãáðçìÝíï ìáò

×ÑÇÓÔÏ Ä. ÅÐÉÓÊÏÐÏ - ÕÄÑÁÉÏ

Åôþí 86 Èáíüíôá êçäåýïìå óÞìåñá ÓÜââáôï 17/11/2012 êáé þñá 2:00ì.ì. åê ôïõ Éåñïý Íáïý Áãßïõ ÍéêïëÜïõ Ðýñãïõ êáé ðáñáêáëïýìå óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðáñáêïëïõèÞóïõí ôçí åêöïñÜ ôïõ. Ðýñãïò 17/11/2012 Ç ÓÕÆÕÃÏÓ: Íßêç. ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ: Äéïíýóéïò & ¢ëëéóïí, ÂáóéëéêÞ. ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ: ×ñÞóôïò, ÁíäñÝáò. ÏÉ Ë. ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. ÐáñÜêëçóç: Áíôß óôåöÜíùí ôá ÷ñÞìáôá íá êáôáôåèïýí óôï ×áìüãåëï ôïõ Ðáéäéïý. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ, Ìáíùëïðïýëïõ 58, Ôçë. üëï ôï 24ùñï: 26210-34017, 30730, 34217, 27158, 25223, ÐÕÑÃÏÓ, Êéíçôü 6944342471 Ïéêßáò: 25223 ÁíáããÝëëïìåí ôïí èÜíáôïí ôçò áãáðçôÞò ìáò ìçôÝñáò, áäåëöÞò, ãéáãéÜò & èåßáò.

ËÉËÉÊÁÓ ÁÍÁÓÔÁÓÏÐÏÕËÏÕ

ôï ãÝíïò ÄÇÌ. ÃÅÙÑÃÉÏÕ Ç íåêñþóéìïò áêïëïõèßá èá øáëÞ óôïí Éåñü Íáü Áãßïõ ÍéêïëÜïõ Ðýñãïõ ôçí 17ç Íïåìâñßïõ - ÓÜââáôï êáé þñá 11:00 ð.ì. Ðáñáêáëïýìåí üóïõò åðéèõìïýí, óõããåíåßò êáé ößëïõò, íá ðáñáóôïýí êáé óõìðñïóåõ÷çèïýí ìáæß ìáò ãéá ôçí áíÜðáõóéí ôçò øõ÷Þò ôçò. Ðýñãïò 17 Íïåìâñßïõ 2012 ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ ÔÇÓ: ÎÝíç & ÃáâñéÞë ËéáôóÞò, Âáóßëçò & ÄÞìçôñá Áíáóôáóïðïýëïõ, ÄçìÞôñçò & ÖáíÞ Áíáóôáóïðïýëïõ.ÏÉ ÁÄÅËÖÏÉ: ÐÜñéò & Ðáôñßôóéá Ãåùñãßïõ,Åõäïêßá Ãåùñãßïõ, ÁñéÜäíç Åõáãã. Ãåùñãßïõ.ÏÉ ÅÃÃÏÍÏÉ ÏÉ ÁÍÅØÉÏÉ ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÓõëëõðçôÞñéá èá äå÷èïýìå óôïí Éåñü Íáü. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ Á. ÁÓÇÌÁÊÏÐÏÕËÏÓ Þ ÆÅÕÊÁÓ, ÔÇË. ÃÑÁÖÅÉÏÕ: 26210 28361 - 33119, ÏÉÊ. ÄÉÁÍÕÊÔ. 22283, ÊÉÍÇÔÏ: 6944296706 & 6932234896, ÊÏËÏÊÏÔÑÙÍÇ 11 - ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ

ÌÍÇÌÏÓÕÍÁ Ôåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 18/11/2012 êáé þñá 08:30 ð.ì. Ýêôïõ Éåñïý Íáïý Áãßïõ Áèáíáóßïõ ÂáñâÜóáéíáò, 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ ðïëõáãáðçìÝíïõ ìáò

ÁÍÄÑÅÁ ôïõ Ãåùñãßïõ ÆÅÑÂÁ

Åôþí 48 Êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé åíþóïõí ìáæß ìáò ôéò ðñïò ôïí Õøéóôïí äåÞóåéò ôùí. ÂáñâÜóáéíá 16/11/2012 Ç ÓÕÆÕÃÏÓ: Áèáíáóßá. ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ: Êùóôïýëá, Ãåþñãéïò. ÏÉ ÃÏÍÅÉÓ: Ãåþñãéïò & Êùóôïýëá, Áñéóôåßäçò ÈáíÜóïõëáò. ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ: Áèáíáóßá & Íßêïò ÌõëùíÜò. ÔÁ ÁÍÉØÉÁ & ÏÉ Ë. ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ, Ìáíùëïðïýëïõ 58, Ôçë. üëï ôï 24ùñï: 26210-34017, 30730, 34217, 27158, 25223, ÐÕÑÃÏÓ, Êéíçôü 6944342471 Ïéêßáò: 25223 Ôçí ÊÕÑÉÁÊÇ 18 ÍÏÅÌÂÑÉÏÕ 2012 êáé þñá 8:30'ðì ôåëïýìå óôïí Éåñü Íáü ôïõ ÁÃÉÏÕ ÁÈÁÍÁÓÉÏÕ óôçí ÁÌÁËÉÁÄÁ AÑ×ÉÅÑÁÔÉÊÏ ÓÁÑÁÍÔÁÇÌÅÑÏ ìíçìüóõíï õðÝñ áíáðáýóåùò ôçò øõ÷Þò ôïõ ðïëõáãáðçìÝíïõ ìáò óõæýãïõ êáé ðáôÝñá

ÁÈÁÍÁÓÉÏÕ ÃÅÙÑÃÉÏÕ ÐÁÐÁÃÅÙÑÃÉÏÕ

ÅÊÐÁÉÄÅÕÔÉÊÏÕ ÐÑÙÇÍ "ÅÊÐÁÉÄÅÕÔÇÑÉÁ ÐÁÐÁÃÅÙÑÐÏÕ" ÅÔÙÍ 93 Ðáñáêáëïýìå üëïõò üóïõò ôéìïýí ôç ìíÞìç ôïõ, üðùò ðñïóÝëèïõí êáé ðñïóåõ÷çèïýí ìáæß ìáò ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ. Ç ÓÕÆÇÃÏÓ: ÁÍÄÑÏÌÁ×Ç, Ôá ôÝêíá ÃÅÙÑÃÉÏÓ & ÂÁÓÉËÉÊÇ ÐÁÐÁÃÅÙÑÐÏÕ Ïé ëïéðïß óõããåíåßò ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÍÔÏÕÌÁÑÁ, ÁÑ×. ÇËÉÄÏÓ ÊÁÉ ÂÕÑÙÍÏÓ ÁÌÁËÉÁÄÁ ÔÇË. ÃÑÁÖÅÉÏÕ: 26220-27711, 27383 Ôçí ÊõñéáêÞ 18 Íïåìâñßïõ 2012 êáé þñá 8.30 ð.ì. óôïí Éåñü Íáü Áãßùí Èåïäþñùí Êïëéñßïõ, Ôåëïýìå 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò áãáðçìÝíçò ìáò

ÌÁÑÉÁÓ ÷áò ÃÅÙÑÃ. ÔÆÙÑÔÆÏÐÏÕËÏÕ ÔÏ ÃÅÍÏÓ ÊÁÑÕÄÁÊÇ

ÅÔÙÍ 84 Ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé ðñïóåõ÷çèïýìå ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò. Êïëßñé 18 Íïåìâñßïõ 2012 ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ:Äéïíýóéïò ÊáñõäÜêçò, Ãåùñãßá ÷á Ãåñ. Çëéïðïýëïõ, ×ñõóïýëá Äáóêáëïðïýëïõ, ÔÜêçò & Âïýëá ÊáñõäÜêç, ÅëÝíç ÷á Íéê. ÊáñõäÜêç.ÔÁ ÁÍÉØÉÁ ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ Á. ÁÓÇÌÁÊÏÐÏÕËÏÓ Þ ÆÅÕÊÁÓ, ÔÇË. ÃÑÁÖÅÉÏÕ: 26210 28361 - 33119, ÏÉÊ. ÄÉÁÍÕÊÔ. 22283, ÊÉÍÇÔÏ: 6944296706 & 6932234896, ÊÏËÏÊÏÔÑÙÍÇ 11 - ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ Ôçí ÊõñéáêÞ 18 Íïåìâñßïõ 2012 êáé þñá 8,30 ðì ôåëïýìå 40/ÇÌÅÑÏ Ìíçìüóõíï óôïí Éåñü Íáü Æùïäü÷ïõ ÐçãÞò ÑïâéÜôáò ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò ðïëõáãáðçìÝíçò ìáò ÌçôÝñáò ãéáãéÜò êáé áäåëöÞò

ÁÍÔÙÍÉÁÓ ×Þñá Êùí/íïõ ÌÁÚÓÄÑÁÊÇ

ÅÔÙÍ 76 Ôá ðáéäéÜ: ×ñéóôßíá & Ðáíáãéþôçò, ÁíäñÝáò & Éíãêå, Áëåîßá & Ãéþñãïò, ôá åããüíéá, ôá äéóÝããïíá, ôá áäÝëöéá, ôá áíßøéá,ïé ëïéðïß óõããåíåßò. ÏÉÊÏÓ ÔÅËÅÔÙÍ: ÉÙÁÍÍÇ ÓÐ. ÁÍÄÑÉÊÁÊÇ ÃÁÓÔÏÕÍÇ - ÂÁÑÈÏËÏÌÉÏ, Ôçë.: 2623023925, 32289 Êéí. 6944507734

w w w . p r o t i n e w s . g r

15

ÌÍÇÌÏÓÕÍÁ Ôåëïýìå ôç ÊõñéáêÞ 18-11-2012 êáé þñá 8:30 ð.ì åéò ôïí Éåñü Íáü Áãßùí ÐÜíôùí Ðýñãïõ 40çìåñïí ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïý ðïëõáãáðçìÝíïõ ìáò

ÂÁÓÉËÅÉÏÕ ÃÅÙÑÃÉÏÕ ËÕÌÐÅÑÇ

Åôþí 77 êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé åíþóïõí ìáæß ìáò ôéò ðñïò ôïí ¾øéóôï äåÞóåéò ôùí. ÐÕÑÃÏÓ 16-Íïåìâñßïõ- 2012 Ç ÓÕÆÕÃÏÓ: Åõáããåëßá, ÔÁ ÔÅÊÍÁ: Íßêïò & Ñïýëá ÐáðáíéêïëÜïõ, Ãéþñãïò & ×áñïýëá ËõìðÝñç ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ: ÊÝëëõ-Êþóôáò, ÅéñÞíç, Åõáããåëßá, Âáóßëçò, ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ ÔÁ ÁÍÉØÉÁ ÏÉ ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÍÉÊ. ÔÓÉÊÑÏÕ, ÐÝëïðïò 9, ÐÕÑÃÏÓ - ×ÁËÉÊÉÁÔÉÊÁ Ôçë.: 26210-26109-31774, Êéíçôü: 6932-384401 ÔÇÍ ÊÕÑÉÁÊÇ 18-11-2012 & ÙÑÁ 8:30 ð.ì ÔÅËÏÕÌÅ 40 ÇÌÅÑÏ ÌÍÇÌÏÓÕÍÏ ÅÉÓ ÔÏÍ ÉÅÑÏ ÍÁÏ ÁÃÉÏÕ ÓÐÕÑÉÄÙÍÏÓ ÐÕÑÃÏÕ ÕÐÅÑ ÁÍÁÐÁÕÓÅÙÓ ÔÇÓ ØÕ×ÇÓ ÔÇÓ ÐÏËÕÁÃÁÐÇÌÅÍÇÓ ÌÁÓ

ÃÅÙÑÃÉÁÓ ×áò ÁíäñÝá ÇËÉÏÐÏÕËÏÕ

ÅÔÙÍ 101 ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ: ÃÅÙÑÃÉÏÓ & ÃÉÁÍÍÏÕËÁ ÇËÉÏÐÏÕËÏÕ, ÐÁÍÏÓ & ÓÏÖÉÁ ÇËÉÏÐÏÕËÏÕ, ÉÙÁÍÍÇÓ & ÄÇÌÇÔÑÁ ÇËÉÏÐÏÕËÏÕ, ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ ,ÔÁ ÁÍÉØÉÁ & ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÅÑÃÁÓÔÇÑÉÏ ÌÍÇÌÏÓÕÍÙÍ : ÂÏÕËÁ ÁËÔÁÍÇ Ô. ÐÅÔÑÏÐÏÕËÏÕ 36 ÐÕÑÃÏÓ, ÔÇË. 6977127393 Ôåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 18/11/2012 êáé þñá 08:30 ð.ì. åê ôïõ Éåñïý Íáïý Áãßïõ ÍéêïëÜïõ Êáôáêüëïõ, 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò ðïëõáãáðçìÝíçò ìáò

ÅÕÃÅÍÉÁÓ ×ÑÕÓÉÊÏÐÏÕËÏÕ

Åôþí 74 Êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé åíþóïõí ìáæß ìáò ôéò ðñïò ôïí Õøéóôïí äåÞóåéò ôùí. ÊáôÜêïëï 16/11/ 2012 Ï ÓÕÆÕÃÏÓ: Íéêüëáïò, ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ: Êþóôáò & Èåþíç ×ñõóéêïðïýëïõ, Äéïíõóßá & ÄçìÞôñçò ÌÜíåóçò. ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ, ÔÁ ÁÄÅÑÖÉÁ, ÏÉ Ë. ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ, Ìáíùëïðïýëïõ 58, Ôçë. üëï ôï 24ùñï: 26210-34017, 30730, 34217, 27158, 25223, ÐÕÑÃÏÓ, Êéíçôü 6944342471 Ïéêßáò: 25223 ÔÇÍ ÊÕÑÉÁÊÇ 18-11-2012 & ÙÑÁ 8.30 ð.ì ÔÅËÏÕÌÅ 40 ÇÌÅÑÏ ÌÍÇÌÏÓÕÍÏ ÅÉÓ ÔÏÍ ÉÅÑÏ ÍÁÏ ÁÃÉÁÓ ÌÁÑÉÍÁÓ ÊÁÔÁÑÁ×ÉÏÕ ÕÐÅÑ ÁÍÁÐÁÕÓÅÙÓ ÔÇÓ ØÕ×ÇÓ ÔÇÓ ÐÏËÕÁÃÁÐÇÌÅÍÇÓ ÌÁÓ

ÁÈÁÍÁÓÉÁÓ ×áò Êùíóôáíôßíïõ ÃÊÏÔÓÇ

ÅÔÙÍ 96 ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ : ÁÍÔÙÍÉÁ & ÄÇÌÇÔÑÇÓ ÁÍÄÑÉÏÐÏÕËÏÓ, ÐÁÍÁÃÉÙÔÇÓ & ÄÇÌÇÔÑÁ ÃÊÏÔÓÇ, ÍÉÊÏËÁÏÓ & ÄÇÌÇÔÑÁ ÃÊÏÔÓÇ, ÅËÅÍÇ & ÍÉÊÏÓ ÐËÉÁÃÊÏÓ, ÁÍÔÙÍÇÓ & ÃÅÙÑÃÉÁ ÃÊÏÔÓÇ ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ ,ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ ,ÔÁ ÄÉÓÅÃÃÏÍÁ & ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÅÑÃÁÓÔÇÑÉÏ ÌÍÇÌÏÓÕÍÙÍ : ÂÏÕËÁ ÁËÔÁÍÇ Ô. ÐÅÔÑÏÐÏÕËÏÕ 36 ÐÕÑÃÏÓ, ÔÇË. 6977127393 Ôçí ÊõñéáêÞ 18-11-2012 êáé þñá 9:30 ð.ì. óôïí Éåñü Íáü Áãßïõ ÉùÜííç ôïõ Èåïëüãïõ óôïí ÐëÜôáíï ôåëïýìå 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ áãáðçìÝíïõ ìáò

ËÅÙÍÉÄÁ ÌÉ×ÁËÏÐÏÕËÏÕ (ÌáõñáãÜíç)

ÅÔÙÍ 87 Êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé åíþóïõí ìáæß ìáò ôéò ðñïò ôïí Õøéóôïí äåÞóåéò ôùí. ÐëÜôáíïò 16-11-2012 Ç ÓÕÆÇÃÏÓ: ÄÇÌÇÔÑÁ, ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ: ÌÁÑÉÁ & ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÅËÇÐÁËËÁÓ, ×ÁÑÏÕËÁ & ÃÉÙÑÃÏÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ, ÈÅÏÄÙÑÁ & ÁÍÔÙÍÇÓ ÁÈÁÍÁÓÏÐÏÕËÏÓ, ÇÑÁÊËÇÓ & ÅËÅÍÇ ÊÁËÁÔÆÇ. ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ, ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ, ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÔÇÍ ÊÕÑÉÁÊÇ 18-11-2012 & ÙÑÁ 8:30 ð.ì ÔÅËÏÕÌÅ 40 ÇÌÅÑÏ ÌÍÇÌÏÓÕÍÏ ÅÉÓ ÔÏÍ ÉÅÑÏ ÍÁÏ ÁÃÉÏÕ ÃÅÙÑÃÉÏÕ ÓÁËÌÙÍÇÓ ÕÐÅÑ ÁÍÁÐÁÕÓÅÙÓ ÔÇÓ ØÕ×ÇÓ ÔÇÓ ÐÏËÕÁÃÁÐÇÌÅÍÇÓ ÌÁÓ

×ÑÕÓÁÕÃÇÓ ÐÁÔÓÏÕÑÇ

ÅÔÙÍ 77 ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ:ÓÐÕÑÏÓ ÐÁÔÓÏÕÑÇÓ, ÈÅÏÄÙÑÁ ×çñ. Äçìçôñßïõ ×ÁÍÄÑÉÍÏÕ, ÔÁ ÁÍÉØÉÁ & ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÅÑÃÁÓÔÇÑÉÏ ÌÍÇÌÏÓÕÍÙÍ : ÂÏÕËÁ ÁËÔÁÍÇ Ô. ÐÅÔÑÏÐÏÕËÏÕ 36 ÐÕÑÃÏÓ, ÔÇË. 6977127393 Ôåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 18/11/2012 êáé þñá 08:30 ð.ì. åê ôïõ Éåñïý Íáïý Áãßùí Èåïäþñùí Êïëéñßïõ, ÅôÞóéï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ ðïëõáãáðçìÝíïõ ìáò

ÄÉÏÍÕÓÉÏÕ ÐÁÍÁÃÉÙÔÁÊÏÐÏÕËÏÕ

Åôþí 79 Êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé åíþóïõí ìáæß ìáò ôéò ðñïò ôïí Õøéóôïí äåÞóåéò ôùí. Êïëßñé 16/11/2012 Ç ÓÕÆÕÃÏÓ: Áíäñïíßêç, ÔÁ ÔÅÊÍÁ: ÍéêïëÝôôá & ÊõñéÜêïò ×áñáëáìðüðïõëïò, ÁíáóôÜóéïò Ðáíáãéùôáêüðïõëïò. ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ: Ìáñßá ÷á Óôõëéáíïý ÔóáãêñÞ, ¢ííá ÷á Óðýñïõ Èåïäùñüðïõëïõ. ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ, ÔÁ ÁÍÇØÉÁ, ÏÉ Ë. ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ, Ìáíùëïðïýëïõ 58, Ôçë. üëï ôï 24ùñï: 26210-34017, 30730, 34217, 27158, 25223, ÐÕÑÃÏÓ, Êéíçôü 6944342471 Ïéêßáò: 25223 Ôåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 18/11/2012 êáé þñá 08:30 ð.ì. åê ôïõ Éåñïý Íáïý Áãßáò ÐáñáóêåõÞò ÊáõêáíéÜò, ÅôÞóéï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ ðïëõáãáðçìÝíïõ ìáò

ÃÅÙÑÃÉÏÕ ôïõ ÍéêïëÜïõ ÂÁÓÉËÏÐÏÕËÏÕ

Åôþí 58 (ÌÐÏËÉÊÁ) Êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé åíþóïõí ìáæß ìáò ôéò ðñïò ôïí Õøéóôïí äåÞóåéò ôùí. ÊáõêáíéÜ 16/11/2012 Ç ÓÕÆÕÃÏÓ: Åõáããåëßá, ÔÁ ÔÅÊÍÁ: ÂáóéëéêÞ, Íéêüëáïò & Èåïäþñá, Êùíóôáíôßíïò. ÔÁ ÁÄÅÑÖÉÁ: ×ñÞóôïò & Ìáñßá Âáóéëïðïýëïõ, ÓùôÞñéïò Âáóéëüðïõëïò, Äéïíõóßá ÔïìáñÜ. ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ, ÏÉ Ë. ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ, Ìáíùëïðïýëïõ 58, Ôçë. üëï ôï 24ùñï: 26210-34017, 30730, 34217, 27158, 25223, ÐÕÑÃÏÓ, Êéíçôü 6944342471 Ïéêßáò: 25223 Ôåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 18/11/2012 êáé þñá 08:30 ð.ì. åê ôïõ Éåñïý Íáïý Áãßïõ ÍéêïëÜïõ Âáóéëáêßïõ ÅôÞóéï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò ðïëõáãáðçìÝíçò ìáò

ÖÙÔÅÉÍÇÓ ôïõ ÉùÜííç ÓÔÁÌÏÕ

Åôþí 83 Êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé åíþóïõí ìáæß ìáò ôéò ðñïò ôïí Õøéóôïí äåÞóåéò ôùí. ÂáóéëÜêé 16/11/2012 Ï ÓÕÆÕÃÏÓ: ÉùÜííçò, ÔÁ ÔÅÊÍÁ: Íéêüëáïò & Ðáíáãéþôá ÓôÜìïõ, Ãåþñãéïò & ÄÞìçôñá ÓôÜìïõ. ÔÁ ÁÍÉØÉÁ,ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ, ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ, Ìáíùëïðïýëïõ 58, Ôçë. üëï ôï 24ùñï: 26210-34017, 30730, 34217, 27158, 25223, ÐÕÑÃÏÓ, Êéíçôü 6944342471 Ïéêßáò: 25223 Ôåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 18/11/2011 êáé þñá 08:30 ð.ì. óôïí Éåñü Íáü Áãßïõ Äéïíõóßïõ Ðýñãïõ, ÅôÞóéï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò ðïëõáãáðçìÝíçò ìáò

ÐÁÍÁÃÉÙÔÁÓ Áëåîßïõ ÌÉ×ÅËÇ

Êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé åíþóïõí ìáæß ìáò ôéò ðñïò ôïí Õøéóôïí äåÞóåéò ôùí. Ðýñãïò 17/11/2012 Ç ÁÄÅËÖÇ, ÔÁ ÁÍÉØÉÁ, ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ, Ìáíùëïðïýëïõ 58, Ôçë. üëï ôï 24ùñï: 26210-34017, 30730, 34217, 27158, 25223, ÐÕÑÃÏÓ, Êéíçôü 6944342471 Ïéêßáò: 25223


Τ

η Γλυφάδα υποδέχεται αύριο στις 3μ.μ. ο Πανηλειακός, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής. Στόχος είναι η πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα, το χρώμα της οποίας δεν έχουν αντικρύσει οι ερυθρόλευκοι μετά τις τρεις πρώτες αγωνιστικές, γεγονός το οποίο κάνει την επικράτηση σε αυτό το παιχνίδι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Τα γεγονότα της προηγούμενης εβδομάδας, η αποπομπή από την ομάδα δύο ποδοσφαιριστών αλλά και το ξεκάθαρο μήνυμα του Κώστα Ντάβαρη, όσοι αγωνίζονται να σεβαστούν το όνομα και την ιστορία της ομάδας, ήταν ξεκάθαρα.

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ-ΓΛΥΦΑΔΑ

ÐÜèïò ãéá ôñßðïíôï... Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου

ÓÁÂÂÁÔÏ 17 ÍÏÅÌÂÑÉÏÕ 2012

Φούτμπολ Λιγκ 2

¢êïðá ç ÅðéóêïðÞ Το παιχνίδι Επισκοπή- Εθνικός Αστέρας, ματαιώνεται λόγω αποβολής της ομάδας του Εθνικού Αστέρα από το πρωτάθλημα. Αυτό σημαίνει ότι το ματς κατακυρώνεται στα χαρτιά με 3-0 υπέρ της Επισκοπής. Το ίδιο θα γίνει και με όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια τα οποία είναι προγραμματισμένα να δώσει η ομάδα της Καισαριανής.

Όλες τις τελευταίες μέρες, το ρεπορτάζ από τις τάξεις του Πανηλειακού, έβγαλε κλίμα συσπείρωσης, παρά τα αλλεπάλληλα άτυχα αποτελέσματα και την κατήφεια που προκάλεσαν. Από τη Δευτέρα το πρωί, όταν και ξεκίνησε η προετοιμασία για το παιχνίδι με τη Γλυφάδα, οι ερυθρόλευκοι παίκτες έδωσαν όρκο νίκης και δουλεύουν αποκλειστικά και μόνο για την επικράτηση σε αυτό το παιχνίδι. Ένα παιχνίδι, το οποίο με τη σειρά της και η διοίκηση της ομάδας του Πύργου αντιμετωπίζει σαν "τελικό", διαθέτοντας λαϊκό εισιτ΄ρηιο στην τιμή των τριών και πέντε ευρώ, προσδοκώντας σε αθρόα προσέλευση του κόσμου και στήριξή του στη μεγάλη προσπάθεια που θα καταβάλλουν οι παίκτες για κάνουν τη αρχή στα θετικά αποτελέσματα. Άλλωστε στην παρούσα φάση, το ζητούμενο δεν είναι τίποτε άλλο από μια νίκη μέσα από την οποία θα στρίψει η ψυχολογία προς τα πάνω και θα δώσει στην ομάδα την ευκαιρία να αντιμετωπίσει πιο αισιόδοξα το μακρύ δρόμο που έχει ακόμα το πρωτάθλημα.

θα έχει όπως όλα δείχνουν τους Κατσαρό και Φράγκο, οι οποίοι προέρχονται από τραυματισμό. Στον αντίποδα, επιστρέφουν, καθώς έχουν επιστρέψει από το προηγούμενο παιχνίδι, οι Παναγόπουλος και Καραχάλιος. Απόντες φυσικά θα είναι και οι Κολοβός, Πέτρου, οι οποίοι αποτελούν παρελθόν από την ομάδα.

Ο Πανηλειακός υποδέχεται αύριο στις 3μ.μ. τη Γλυφάδα με στόχο την πρώτη νίκη

Κατά συνέπεια ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, καλείται να βρει τους αντικαταστάτες τους, στο κέντρο της άμυνας και στο χώρο της μεσαίας γραμμής. *Το παιχνίδι αρχίζει στις 3μ.μ. και διαιτητής θα είναι ο Μανούχος, με βοηθούς τους Δασινό και Σκούρτη, από την ΕΠΣ Αργολίδας.

Öïýôìðïë Ëéãê 2 4η αγωνιστική Αστέρας Μ.- Αχαρναϊκός Πανηλειακός - Γλυφάδα Ρούβας - Προοδευτική Καλαμάτα - Κόρινθος Παναιγιάλειος - Φωστήρας ΡΕΠΟ: Χανιά

Βαθμολογία Παναιγιάλειος 9 Αχαρναϊκός 6 Γλυφάδα 5 Καλαμάτα 5 Φωστήρας 5 Κόρινθος 4 Χανιά 3 Επισκοπή 3 Προοδευτική 3 Ρούβας 3 Αστέρας Μ. 3 Πανηλειακός 1 Εθνικός Αστερας -4

Χωρίς Κατσαρό, Φράγκο Ο Πανηλειακός στο παιχνίδι αυτό, δεν

Δ΄ ΕΘΝΙΚΗ

Θέλουν νίκες ΠΦΟ και Δόξα Τέταρτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Δ΄ Εθνικής έχουμε αύριο στις 3.μ.μ. Οι δυο εκπρόσωποι της Ηλείας, ΠΦΟ Πανόπουλου και Δόξα, έχουν μπροστά τους παιχνίδια από τα οποία το μοναδικό ζητούμενο είναι η νίκη. Ο ΠΦΟ Πανόπουλου μεταβαίνει στην Κάτω Αχαγιά όπου θα αντιμετωπίσει την Αχαϊκή, ενώ στη Νέα Μανωλάδα, η Δόξα υποδέχεται τον Εθνικό Σαγεΐκων.

στον Εθνικό Σαγεΐκων, αποχώρησαν από το γήπεδο λόγω τραυματισμού οι Νιάρος και Τραχάνης. Στον αντίποδα, η αποστολή του ΠΦΟ Πανόπουλου για το παιχνίδι αυτό, είναι πλήρης. Διαιτητής της συνάντησης θα είναι ο Ανούσος, με βοηθούς Σταματάκο και Παυλερού από τη Λακωνία.

Δόξα -Σαγέικα

μπορέσει να αφήσει πίσω της τα άτυχα αποτελέσματα και συγκεκριμένα τις εκτός έδρας ήττες. Από την άλλη πλευρά, ο Εθνικός Σαγεΐκων δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα και προέρχεται από ένα θετικό αποτέλεσμα (0-0_ εκτός έδρας, κόντρα στα Βραχνέικα. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Παναγιωτόπουλος, με βοηθούς τους Ζυγούρη και Πυλαρινό από την Αιτωλοακαρνανία.

Χωρίς τον Φέργκος θα παραταχθεί η Δόξα στο Αχαϊκή-ΠΦΟ Πανόπουλου Δ΄ Εθνική αυριανό παιχνίδι κόντρα στον Εθνικό Σαγεΐκων. Νοσοκομείο είναι η Αχαϊκή με τους πολλούς Αυτή θα είναι και η μοναδική απουσία από τα 4η αγωνιστική τραυματισμούς που αντιμετώπισε κατά τη διάρ- πλάνα του Ανδρέα Ζήκου. Όλοι οι υπόλοιποι θα Εθνικός Μ.- Διαγόρας κεια της εβδομάδας ο Γιάννης Ζερδεβάς. Σαν να είναι στη διάθεση του Αχαιού τεχνικού. Η νίκη εί- Λάππα-Παναρκαδικός μην έφτανε αυτό, στο παιχνίδι για το Κύπελλο ναι μονόδρομος για τη Δόξα, προκειμένου να Πάμισος -Εράνη

Αχαϊκή-Πανόπουλου Δόξα-Σαγέικα

Βαθμολογία Πανόπουλου 7 Ατρόμητος 7 Παναρκαδικός 7 Εθνικός Μ. 4 Σαγέικα 4 Δόξα 3 Πάμισος 3 Διαγόρας 3 Αχαϊκή 1 Εράνη 0


17 ÓÜââáôï 17 Íïåìâñßïõ 2012

Åðéêßíäõíç Ýîïäïò ãéá ÁóôÝñá Στο Χάβαρι μάχονται οι πρωτοπόροι - Ενδιαφέρουσες όλες οι αναμετρήσεις Του Πάνου Ηλιόπουλου το Χάβαρι θα βρει η σημερινή ημέρα τον πρωτοπόρο Αστέρα Αμαλιάδας, με τους "βυσσινί" να θέλουν να επιστρέψουν διακαώς στα τρίποντα στο δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι τους, με τους βαθμούς να θέλουν και οι γηπεδούχοι για τελείως διαφορετικούς λόγους. Από κει και πέρα ο δεύτερος της βαθμολογίας ΠΑΟ Βάρδας αναμετράται αύριο στην έδρα του με το Παλαιοχώρι, ενώ με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και η αναμέτρηση του Λαμπετίου. Όλοι οι αγώνες ξεκινούν στις 3 το μεσημέρι, ενώ η αγωνιστική ολοκληρώνεται μεθαύριο Δευτέρα με την αναμέτρηση Δάφνης - Τραγανού. Πιο αναλυτικά

των τελευταίων αγωνιστικών θέλει να δώσει ο ΠΑΟ Βάρδας, με τους "πράσινους" της Βουπρασίας να σκέφτονται μόνο τους βαθμούς της νίκης μια εβδομάδα πριν και από το ντέρμπι κορυφής με τον Αστέρα. Προσοχή και σοβαρότητα ζήτησε ο

Σ

Σήμερα Λαμπέτι - Ξενοφών Τους βαθμούς της νίκης αναζητά επειγόντως ο Ολυμπιακός Λαμπετίου στο πρώτο παιχνίδι του Δημήτρη Παναγιώτου στον πάγκο καθώς οι "ερυθρόλευκοι" είναι ουραγοί, ενώ να επιστρέψει στις νίκες θέλει και ο τρίτος Ξενοφώντας ρεφάροντας με αυτόν τον τρόπο τις απώλειες από την απρόσμενη εντός έδρας με τον Λευκό Αστέρα Σκουροχωρίου.

Σκουροχώρι - Αργοναύτης Γειτονικό ντέρμπι με τις δικές του ξεχωριστές ιδιαιτερότητες είναι αυτό που διεξάγεται στο Σκουροχώρι, με τον Λευκό Αστέρα που μέχρι τώρα εντυπωσιάζει να θέλει να προσθέσει μια ακόμα νίκη στο ενεργητικό του. Τους βαθμούς πάντως θα ψάξει και η ομάδα του Κατακόλου, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να κάνει ένα νέο ξεκίνημα καθώς προέρχεται από δυο σερί ήττες.

Ηλειακός Λεχ- Χειμαδιό Με την ψυχολογία αρκετά ανεβασμέ-

Α1 Βέρροιος 9η αγωνιστική

Êñßóéìá ðáé÷íßäéá äßíïõí óÞìåñá ï ÁóôÝñáò ÁìáëéÜäáò êáé ï Ïëõìðéáêüò Ëáìðåôßïõ νη μετά το διπλό στο Κατάκολο, ο Ηλειακός θέλει να δώσει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα στοχεύοντας σε νέα νίκη που θα είναι η πρώτη εντός έδρας. Σε ότι έχει να κάνει με το Χειμαδιό οι δυο απανωτές νίκες με Κατάκολο και Χάβαρι στο γήπεδό του, έχουν επιφέρει άνεμο αισιοδοξίας με την ομάδα της Ωλένης να θέλει να έχει και συνέχεια.

ρυθρόλευκους" του Δήμου Ήλιδας να θέλουν να σημειώσουν τη δεύτερη νίκη τους στο πρωτάθλημα, με το έργο τους να μην είναι και το πιο εύκολο καθώς απέναντί τους θα βρουν τη δυνατή ομάδα της Μαγούλας που βρίσκεται στην τέταρτη θέση και είναι ικανή για κάθε αποτέλεσμα.

Χάβαρι - Αστέρας

Η δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα που θα έχει θετικές επιπτώσεις και στο "κομμάτι" της ψυχολογίας αποτελεί μονόδρομο για τον Αίαντα, με τους "κόκκινους" της Γαστούνης στα τελευταία έξι ματς να έχουν μια νίκη και έξι ισοπαλίες. Όσον αφορά την ομάδα της Μανολάδας που προέρχεται από μια σπουδαία νίκη κόντρα στη Δάφνη, θα παλέψει με όλες τις δυνάμεις για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Αναμέτρηση ανάμεσα σε δυο συλλόγους που έχουν εκ διαμέτρου αντίθετους στόχους είναι αυτή που διεξάγεται στο Χάβαρι, με τον πρωτοπόρο Αστέρα Αμαλιάδας να επιθυμεί διακαώς να επιστρέψει στις νίκες μετά την ισοπαλία στο Παλαιοχώρι. Για τους βαθμούς θα παλέψει και ο γηπεδούχος ΑΟΧ που το τελευταίο διάστημα παρουσιάζει προβλήματα.

Αύριο Ολυμπιακός Σ- Μαγούλα Δεύτερο σερί εντός έδρας ματς για την ομάδα των Σαβαλίων με τους "ε-

Αίας - Προοδευτική

Βάρδα - Αναγέννηση Συνέχεια στην πολύ καλή εικόνα

Ώρα έναρξης 15:00 Σήμερα Λαμπέτι -Ξενοφών, Σκουροχώρι -Αργοναύτης , Ηλειακός Λεχ-Χειμαδιό, Χάβαρι-Αστέρας Αύριο Ολυμπιακός Σ.-Μαγούλα, Αίας-Προοδευτική , Βάρδα-Αναγέννηση Δευτέρα Δάφνη-Νίκη Τρ(15:15)

Αστέρας

Βαθμολογία Σε 8 αγώνες 22-7

Θοδωρής Πατρώνης με τη Βάρδα να έχει και τη συμπαράσταση των οπαδών της, κόντρα στην Αναγέννηση που προέρχεται από μια σημαντική ισοπαλία κόντρα στον Αστέρα και γενικότερα το τελευταίο διάστημα δείχνει ιδιαίτερα ανεβασμένη. Βάρδα 14-3 Ξενοφών 16-7 Σκουροχώρι 11-11 Μαγούλα 12-7 Τραγανό 14-11 Δάφνη 12-11 Αίας 10-12 Ολυμπιακός Σ. 7-11 Αργοναύτης 9-15 Χειμαδιό 6-13 Ηλειακός Λεχ. 11-19 Παλαιοχώρι 9-13 Χάβαρι 6-10 Προοδευτική 8-14 Λαμπέτι 12-14

18 17 14 14 11 11 8 8 8 8 7 7 6 6 3

22

*Το Λαμπέτι ξεκίνησε με -5 βαθμούς

A2-ACS Ώρα έναρξης 15:00

Αύριο Ώρα έναρξης 11:00 Εθνικός Αμ- Ξυλοκέρα, Θρίαμβος -Ν. Φιγαλεία, Ωλενιακός - Χελιδόνια

Σήμερα Πέλοπας - Ενιππέας , Ολυμπιάδα Πανωλενιακός, Μυρσιναϊκός - Ηλειακός Β, ΠΑΟΚ - ΑΠΟΚ Αύριο Αλφειός - Ήφαιστος, Δουνέικα Βαρβάσαινα, Στρέφι - Αλφειονίς, Αχιλλέας -ΑΕΚ Π Β-SSM Τερζής Ώρα έναρξης 15:00 Σήμερα Μακρίσια- Καλλίκωμο, Ερμής -Θύελλα, Λαστέικα - Ηρακλής Π, Ηρακλής ΠΒ- Αγ. Γεώργιος, Σώστι - Γεράκι, Καρδαμάς Πάνθηρες, Νέδας - Δόξα Ελ, Λέοντες Κέντρο, Καβάσιλα - Αμπελόκαμπος

Ώρα έναρξης 15:00 Μυρτιά - Ν. Κόροιβος, Ελπίδα - Άρης Δ, Αμπελών - Νεοχώρι, Ρουπάκι - Αετός Αλπ. 0-3 α.α Γ' LEGEA Αύριο Ώρα έναρξης 11:00 Μαγούλα - Πηνεία, Πήγασος - Κορυφή, Αναγέννηση Αμ- Πηνειακός, Πρίγκιπες Απόλλων Γ, Πουρνάρι - Άφοβος, Αρετή Φίλιππος, Κουτσοχέρα - Βρίνα, Περιστέρι - Αγ. Μαύρα, Αίολος Πρόοδος(13:30), ΛάνθιΑνδρίτσαινα(15:00)


18 ÓÜââáôï 17 Íïåìâñßïõ 2012

Dragday Επιτάλιο

Ðñùôüãíùñï èÝáìá óôçí Çëåßá

Ãéá íÝá íßêç ìå ÇñÜêëåéï Ο Κόροιβος υποδέχεται σήμερα στις 5μ.μ. την ομάδα της Κρήτης

Τ

Ένα πρωτόγνωρο θέαμα περιμένει σήμερα και αύριο του φιλάθλους της Ηλείας, καθώς για πρώτη φορά στα χρονικά του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ηλεία, διοργανώνεται αγώνας Dragster. Ο αγώνας, ανοίγει σήμερα το πρωί στις 11 την αυλαία του, με τα κατατακτήρια περάσματα, ενώ αύριο Κυριακή, θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας, ο οποίος θα αναδείξει και τους νικητές ανά κατηγορία. Η ΑΟΛΑΠ, διοργανώνει αυτή τη συνάντηση, με τη άδεια της Επιτροπής Αγώνων της ΟΜΑΕ (Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος), της Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας ΑΜΟΤΟΕ και την παραχώρηση του αεροδρομίου Επιταλίου από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Ο αγώνας, θα περιέχει και αγώνα με μοτοσικλέτες, σε συνεργασία με την ΦΙΜΑ Ηρακλείου. Ο αγώνας (DRAGDAY) είναι αγώνας επιτάχυνσης τύπου παιδιάς, όπου τα αυτοκίνητα και οι μοτοσυκλέτες διαγωνίζονται στην ικανότητα επιτάχυνσης από στάση μέχρι το ? του μιλίου ή 400 μέτρα. Μπορούν να πάρουν μέρος όλα τα επιβατικά αυτοκίνητα και φορτηγά με ωφέλιμο φορτίο μέχρι 1500Κιλά καθώς και μοτοσυκλέτες αποιουδήποτε κυβισμού, αρκεί να διαθέτουν νόμιμη άδεια κυκλοφορίας και ζώνες τριών τουλάχιστον σημείων (τα αυτοκίνητα). Για τις μοτοσυκλέτες θα είναι κανονικός αγώνας και οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν δελτίο αθλητή της ΑΜΟΤΟΕ. Κάθε αυτοκίνητο μπορεί να πάρει μέρος σε περισσότερες της μιας κατηγορίας. Επίσης κάθε αυτοκίνητο μπορεί να τρέξει σε κάθε κατηγορία περισσότερες από μια φορά αλλά με διαφορετικό οδηγό και Κάθε οδηγός μπορεί να συμμετέχει σε όσες κατηγορίες θέλει αλλά στην ίδια κατηγορία μόνο μια φορά. Για περισσότερο ενδιαφέρον στο θέαμα θα ξεκινούν ανά δύο με φωτεινή σηματοδότηση και η χρονομέτρηση είναι ηλεκτρονική σε χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Ανώμαλος Δρόμος

Áýñéï ï áãþíáò ãéá ôï Ðïëõôå÷íåßï Αύριο Κυριακή, 18 Νοέμβρη 2012 και ώρα 11:00 στην πλατεία Αγίου Αθανασίου Αμαλιάδας θα διεξαχθεί ο ετήσιος αγώνας δρόμου σε δημόσια οδό προς τιμήν της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Στον αγώνα υπάρχει ελεύθερη συμμετοχή πολιτών όλων των ηλικιών. Θα υπάρξουν βραβεύσεις (κύπελλα - μετάλλια - έπαινοι) ξεχωριστές ανάλογα με την ηλικία των δρομέων. Για τους μαθητές του δημοτικού θα διεξαχθεί μικρότερη διαδρομή περίπου 1000μ.

ο τέταρτο εντός έδρας παιχνίδι του δίνει σήμερα στις 5μ.μ. στην Αμαλιάδα ο Κόροιβος, ο οποίος υποδέχεται το Ηράκλειο. Παιχνίδι στο οποίο οι κυανόλευκοι θέλουν τη νίκη, μέσα από την οποία θα αναρριχηθούν κι άλλο στη βαθμολογία. Ο Κόροιβος σε αυτό το ξεκίνημα του πρωταθλήματος, θέλει να αξιοποιήσει τον παράγοντα της έδρας, μέσα από την οποία θα εξασφαλίσει όσο το δυνατόν συντομότερα την παραμονή του. Η ομάδα του Βασίλη Νιπεργιάλη, μετράει μέχρι στιγμή 3-0 νίκες στην Αμαλιάδα, έχει ένα σερί επίσης 3-0 και συνολικά έχει ένα 4-1, το οποίο θέλει να αυξήσει. Ήδη αυτή τη στιγμή, αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Και θέλει όσο τίποτε άλλο, να συνεχίσει, πατώντας επάνω στο στάνταρντ της καλής απόδοσης που έχει μέχρι τώρα στα εντός έδρας παιχνίδια. Απέναντι στον Κόροιβο, βρίσκεται το Ηράκλειο. Η ομάδα της Κρήτης, είναι μια ομάδα με πολλά προβλήματα στο ξεκίνημα της σεζόν και με αλλαγές στη φροντ λάιν, έπειτα από τους τραυματισμούς των Γιοβάνοβιτς και Πέλκιτς. Στο παιχνίδι παρών θα είναι μετά

από πολύ καιρό ο Ντιαλό, ένας σέντερ ο οποίος αναμένεται να δώσει κάποιες λύσεις.

Α2 ΕΘΝΚΗ 6η αγωνιστική Αρκαδικός - Παγκράτι Νίκη Β.- Τρίκαλα (21/11) Δόξα Λ. - Ίκαροι

Ερμής Λ.- Ν. Κηφισιά Κόροιβος - Ηράκλειο ΟΦΗ - Λαύριο Αγ. Παρ.-Φιλ/κος (18/11)

Βαθμολογία Ν. Κηφισιά 10 Φιλαθλητικός 9 ---------------------Κόροιβος 9 Ερμής Λαγκαδά 9

Λαύριο 9 Τρίκαλα 8 Ίκαροι 8 Αγ. Παρασκευή 7 Παγκράτι 7 Ηράκλειο 7 Δόξα Λευκάδας 6 ----------------------------Αρκαδικός 6 Νίκη Βόλου 5 ΟΦΗ 5

Ολυμπιονίκης

Δύσκολα ο Αγαπητός το Αίγιο θα βρεθεί αύριο στις 5μ.μ. ο Ολυμπιονίκης, προκειμένου να αντιμετωπίσει τον τοπικό Κεραυνό, στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής. Εκτός πλάνων του Τάκη Καλαντζή θα βρίσκεται όπως όλα δείχνουν ο Βασίλης Αγαπητός, ο οποίος τραυματίστηκε στο πρόσφατο εντός έδρας παιχνίδι. Ο σουτέρ του Ολυμπιονίκη έχει υποστεί ένα διάστρεμμα και η απουσία του θα είναι πολύ μεγάλη. Ακόμα και αν προλάβει όμως έστω και την τελευταία στιγμή και πατήσει το παρκέ, η απόδοσή του θα αποτελεί ερωτηματικό. Για προληπτικούς καθαρά λόγους ο Αγαπητός δεν αγωνίστηκε καθόλου στο προχθεσινό φιλικό της Πάτρας κόντρα στον Έσπερο.

Σ

Γ΄ Εθνική 5η αγ. (18/11) Καλαμάτα - Γαλάτσι Εθνικός Π. - Ζάκυνθος Ποσειδώνας - Αγρίνιο

Κεραυνός - Ολυμπιονίκης Πόλις - Νίκη Αμ. Χαλάνδρι - Κρανίδι

Βαθμολογία Πόλις Καλλιθέας

8

Νίκη Αμαρουσίου Ζάκυνθος Γαλάτσι Εθνικός Π. Κεραυνός Αγρίνιο

7 7 7 6 6 6

Κρανίδι Καλαμάτα Χαλάνδρι Ολυμπιονίκης Ποσειδώνας

6 5 5 5 4


19 ÓÜââáôï 17 Íïåìâñßïõ 2012

ÌçäÝí ðáèçôéêü… Μηδέν παθητικό μετράει μέχρι στιγμής ο ΠΦΟ Πανόπουλου σε τρία παιχνίδια πρωταθλήματος. Ανάμεσα σε αυτά και το πολύ δύσκολο παιχνίδι στο Λάππα με τον τοπικό Ατρόμητο. Τα εύσημα στους πράσινους της Αρχαίας Ολυμπίας για την αμυντική τους λειτουργία, αλλά και για μια άμυνα, της οποίας ηγείται ο αρχηγός και πολύ έμπειρος Φώντας Μοσχογιάννης (φωτό). Σο.Φ.

Κάτι με χαλάει όταν ακούω πρόεδρο να "στηρίζει" προπονητή!

Πρωτάθλημα χωρίς πρωταθλητή! Το πρώτο μέλημα του Γιώργου Σαρρή, όπως είπε πριν εκλεγεί, θα ήταν να κοιτάξει τη Με τον Σοφοκλή Γ΄και τη Δ΄ Εθνική. Ο Σαρρής εξελέΦραγκογιαννόπουλο γη, ο πρώτος γύρος κοντεύει να τελειώσει και ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα. Μόνο κάποια ρεπορτάζ, μέσα από τα οποία αναφέρεται το σχέδιο αναδιάρθρωσης. Ένα "σχέδιο", το οποίο μετατρέπει τη Δ΄ Εθνική σε ένα πρωτάθλημα χωρίς πρωταθλητή. Θα υποβιβάζονται όσες ομάδες υποβιβάζονται και οι υπόλοιπες θα "ανέρχονται" λέει, στη Γ΄ Εθνική. Πώς γίνεται τώρα να ανέρχονται οι ομάδες που δεν υποβιβάζονται, αλλά δεν παραμένουν πουθενά επειδή δεν έχουν πού να παραμείνουν, είναι ερώτημα το οποίο πρέπει να μας απαντήσουν οι συντάκτες του "σχεδίου". Πρόκειται για κατάφωρη αδικία σε βάρος ομάδων όπως ο ΠΦΟ Πανόπουλου, οι οποίες είναι συνεπείς, έχουν επενδύσει χρήματα, έχουν οργανωθεί και έχουν φτιάξει ανταγωνιστικές ομάδες προκειμένου να ξεχωρίσουν και να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα. Το ελάχιστο που θα μπορούσε να γίνει τόσο γι' αυτές τις ομάδες, όσο και για τα ίδια τα πρωταθλήματα, τα οποία χάνουν σε κύρος, θα είναι ο πρωταθλητής, να διεκδικεί μέσα από παιχνίδια κατάταξης, την άνοδό του στη Β΄ Εθνική. Η άρνηση της Φούτμπολ Λιγκ να αυξηθούν οι ομάδες είναι μύθος, διότι δεν θα αυξηθούν οι ομάδες. Οι πρωταθλητές των δέκα ομίλων, θα μπορούν κάλλιστα να παίξουν μπαράζ μεταξύ τους ώστε να μείνουν πέντε και στη συνέχεια οι νικητές με τη σειρά τους να παίζουν μπαράζ με τους επιλαχόντες της Γ΄ Εθνικής (τον πέμπτο ή τον έκτο της κατάταξης), προκειμένου οι νικητές να ανέβουν στη Β΄ Εθνική. Τόσο απλό και τόσο ρεαλιστικό θα ήταν. Και τόσο δίκαιο. Ούτε η Φούτμπολ Λιγκ θα είχε λόγο να αρνηθεί με αυτό τον τρόπο, αλλά ακόμα και αν αρνιόταν, η ΕΠΟ είναι εκείνη που αποφασίζει και όχι η εκάστοτε Λίγκα, έστω και αν κάποιοι τα τελευταία χρόνια έχουν βαλθεί να μετατρέψουν μια Ομοσπονδία σε παραμάγαζο μικρών και μεγάλων συμφερόντων (Σούπερ Λιγκ κ.λπ). Δεν θα χρειαστεί τετραετία να κριθεί η διοίκηση Σαρρή. Από τον πρώτο κιόλας χρόνο της, μέσα στο 2012, θα μας δείξει αν σκοπεύει να βάλει τα πράγματα σε μια τάξη, ή αν σκοπεύει να συνεχίσει το έργο της προηγούμενης διοίκησης, δικαιώνοντας και εκείνους που έλεγαν ότι δεν έφταιξε ο Πιλάβιος, αλλά η Αυλή του!

άδα Τα βλέμματα στη Συντριερα το μεσημέρι

Βασικός πρωταγωνιστής Τη δική του προσπάθεια στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας ο Πανωλενιακός Καράτουλα, με το σύλλογο της Ωλένης να στοχεύει σε μια καλή πορεία και τερματισμό όσο πιο ψηλά γίνεται στο βαθμολογικό πίνακα. Από τους πρωταγωνιστές της ομάδας ο Παναγιώτης Παπανικολάου που κινείται στη θέση του δεξιού μπακ- χαφ και θεωρείται από τα βασικά εργαλεία της ομάδας. Π.Η.

Σημαντική η προσφορά του… Αξιόλογη η πορεία που πραγματοποιεί ο Εθνικός Αμαλιάδας στο δεύτερο όμιλο της Β' κατηγορίας, με τον Άγγελο Λόξα να έχει να επιδείξει σημαντική προσφορά στην όλη προσπάθεια. Ειδικότερα ο εν λόγω παίκτης που κινείται στο χώρο της επίθεσης αν και φοιτητής δίνει το παρών κανονικά σε όλα τα ματς, με την απόδοσή του να κυμαίνεται σε υψηλά στάνταρ. Π.Η.

ι κορυφής διεξάγεται σήμ Ένα πολύ μεγάλο ντέρμπ τερα αναμελο της Β' κατηγορίας. Ειδικό στη Συντριάδα για τον 1ο όμι ργίου ομάΓεω Αγ. ΑΟ βαρβάσαινας με τον τρόνται ο Ηρακλής Παλαιο με το απο, ωμο λίκ Καλ το και κορυφή, μαζί δες που ισοβαθμούν στην λημα με τις διοριστικό ρόλο σ' ένα πρωτάθ τέλεσμα του να παίζει καθ . ίας κολ το δικό του βαθμό δυσ Π.Η. κές του ιδιαιτερότητες και


ψάχνετε για... ÆÇÔÏÕÍÔÁÉ ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ κοπέλες για εργασία ως barwoman σε ελληνάδικο club στην περιοχή του Πύργου. Εργασία καθημερινή ή τριήμερη. ΤΗΛ: 6944523344 (ΜΑ 8024) ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ - Η; ή ψάχνεις δουλειά; ή θέλεις συμπλήρωμα στο εισόδημα σου; Θέλεις νόμιμα αφορολόγητο εισόδημα; ΕΣΕΝΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ!! Κάθε Δευτέρα στον Πύργο, στην αίθουσα εκδηλώσεων του “ΕΠΑΡΧΕΙΟΥ” στις 19:30 κερνάμε καφέ και τα ΛΕΜΕ ΟΛΑ!! Έχουμε τη ΛΥΣΗ. Τηλ. Επικ. 6934604509 (ΜΑ8057) ΖΗΤΕΙΤΑΙ σερβιτόρα για καφενείο τηλ. επικοινωνίας 6983162555 ΖΗΤΕΙΤΑΙ πτυχιούχος βοηθός φαρμακείου με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος για φαρμακείο στην Αμαλιάδα. ΤΗΛ: 6942820176 (ΜΑ 8003) ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ να αποκτήσεις, να συ-

μπληρώσεις ή να αυξήσεις τα εισοδήματά σου; Με έξυπνο και δυναμικό τρόπο; Η εταιρεία μας αναπτύσσεται στην περιοχή σου και χρειάζεται δραστήρια άτομα που έχουν όνειρα και φιλοδοξίες για καριέρα και υψηλές μηνιαίες αποδοχές. ΤΗΛ: 6986798801 (ΜΑ 7997) ΖΗΤΕΙΤΑΙ υπάλληλος για εργασία σε καφετέρια στην Βάρδα Ηλείας, για σέρβις ντελίβερι. Πληροφορίες ΤΗΛ: 2623071207 και εντός καταστήματος Art Nouveau (MA 7999)

ÆÇÔÏÕÍ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΣ ΖΗΤΩ ΕΡΓΑΣΙΑ σε οποιοδήποτε τμήμα τουριστικής μονάδας. Γνωρίζω αγγλικά, γερμανικά και ιταλικά. ΤΗΛ : 6976079219 (ΜΑ 8076) ΖΗΤΕΙΤΑΙ πεπειραμένος κόπτης για κρεοπωλείο. ΤΗΛ: 2622029720 (ΜΑ 7986) ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ την περιποίηση και δημιουργία κήπων, καθαρισμό χορταριών και ότι άλλο έχει να κάνει με ευπρεπισμό εξωτερικών χώρων. Επίσης αναλαμβάνουμε και παντός είδους βάψιμο. Τιμές πολύ προσιτές. Πληρ. τηλ. 6977439512. ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιω-

δουλειά/σπίτι/οικόπεδο/αγροτεμάχιο/επαγγελματικό χώρο/μοτοσικλέτα/έπιπλα /ηλεκτρικές συσκευές/τεχνίτη/το χαμένο σας ζωάκι/το μελλοντικό σας σύντροφο  Åñãáóßá μένων εσωτερική και 24ωρη στην περιοχή του Πύργου, Αμαλιάδας, Αθήνα, Πάτρα. Τηλ. 6994299761(ΜΑ8065) ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ τη μεταφορά και εξυπηρέτηση ηλικιωμένων και ανήμπορων ατόμων. Όπως ψώνια, νοσοκομείο κλπ. ΤΗΛ. 6984278513. (ΜΑ8063) ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ Ισπανικής και Γαλλικής γλώσσας ζητά ανάλογη εργασία σε φροντιστήριο. ΤΗΛ: 6909190253 (ΜΑ 8055) Μάγειρας με πείρα 25 χρόνια στο εξωτερικό ζητά ανάλογη εργασία. Τηλ. 6909190253 (ΜΑ8054) ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ το βάψιμο του σπιτιού σας, πόρτες, παράθυρα και κάγκελα, σε πολύ χαμηλές τιμές. ΤΗΛ: 6984278513 (ΜΑ 8052) Κυρία από Ρωσία ζητά εργασία ως σερβιτόρα, λαντζέρισσα, φύλαξη ηλικιωμένων ή παιδιών, οικιακές εργασίες στην περιοχή Αμαλιάδας. ΤΗΛ:6934438776 (ΜΑ 8051) ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων ή παιδιών. ΤΗΛ: 6992867885 (ΜΑ 8043) ΚΥΡΙΑ Ελληνίδα ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων. ΤΗΛ: 6974080991 (ΜΑ 8030)

ΖΗΤΩ να προσέχω ηλικιωμένα άτομα ή παιδιά, βραδινές ώρες, στην περιοχή του Πύργου. Πλην 10.30 -12.30 ΤΗΛ: 6974471786 (ΜΑ 8028) ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων όλο το 24ωρο. ΤΗΛ: 6993285224 (ΜΑ 8018) ΓΥΝΑΙΚΑ με πείρα ζητά εργασία για την φροντίδα ηλικιωμένων στην περιοχή Πύργου. ΤΗΛ: 6993585490 (ΜΑ 8017) ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΣ πολιτικός μηχανικός, (απόφοιτη ΤΕΙ Αθήνας - Πολιτικών Εργων Υποδομής) με μεταπτυχιακό στη διοίκηση και διαχείριση έργου, 8ετή εμπειρία στο σχεδιασμό ιδιωτικών και δημοσίων έργων - σύνταξη προμετρήσεων, πολύ καλή γνώση Η/Υ (Autocad 2010, Autocad Architecture 2012, MSoffice, Internet) και Αγγλικών ζητά πλήρη ή μερική απασχόληση σε γραφείο - εργοτάξιο Αττική ή Πελοπόννησο. ΤΗΛ: 6939242400, email: deleni1@yahoo.gr (ΜΑ 8014) ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων 24ωρο. ΤΗΛ: 6978783309 (ΜΑ 8013) ΚΟΠΕΛΑ στην περιοχή του Πύργου, αναλαμβάνει την φύλαξη μικρών παιδιών. ΤΗΛ: 6995381193 (ΜΑ 8007)

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΗΜΑ, μπουζούκι, κιθάρα και τραγουδίστρια καλλίφωνη και ευπαρουσίαστη, με ρεπερτόριο, έντεχνο, ελαφρολαϊκό, παλιό λαϊκό, ρεμπέτικο, ζητά συνεργασία σε ανάλογους χώρους. ΤΗΛ: 6977766432 (ΜΑ 8000) ΖΗΤΕΙΤΑΙ γεωπόνος για την επιχείρηση ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ Α.Ε. στην παραγωγή φράουλας. Εδρα Λάππα Αχαΐας. ΤΗΛ: 6908096803, 2693031700 (ΜΑ 7859) ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ νοσηλεύτρια ζητά εργασία για την φροντίδα ηλικιωμένων και φύλαξη μικρών παιδιών. ΤΗΛ: 6988370473 (ΜΑ 7989) ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ την πληκτρολόγηση και εκτύπωση χειρόγραφων σημειώσεων σε φιλολογικά μαθήματα. Παρακαλώ να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα η παραπάνω αγγελία. ΤΗΛ: 6976874167 (ΜΑ 7977) ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένου 24ωρου ή και για οικιακές δουλειές. Περιοχή Αμαλιάδας και Πύργου. ΤΗΛ: 6977730760 (ΜΑ 7975) ΚΥΡΙΑ Ελληνίδα ζητά εργασία για φροντίδα ηλικιωμένων (όχι κατάκοιτοι) ή επίσης για καθάρισμα σπιτιών. ΤΗΛ: 6937980738, 6936868797 (ΜΑ 7971)

ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων και μικρών παιδιών. ΤΗΛ: 6971848976 (ΜΑ 7970) ΚΥΡΙΑ Ελληνίδα ζητά εργασία για φύλαξη παιδιών ηλικίας 3 έως 5 ετών εσωτερική ή για φύλαξη ηλικιωμένης κυρίας (όχι κατάκοιτη). ΤΗΛ: 6983818610 (ΜΑ 7969) ΚΥΡΙΑ αναλαμβάνει φύλαξη ηλικιωμένων σε σπίτια. ΤΗΛ: 6983835177 (ΜΑ 7963) ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία απογευματινή ή βραδινή στην περιοχή του Πύργου για φύλαξη ηλικιωμένου, κουζίνα σε εστιατόριο και φύλαξη παιδιών ή για 24ωρη. ΤΗΛ: 6945114869 (ΜΑ 7955) ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ καθαρισμό μνημείων και διάφορες εργασίες. Πληρ. Τηλ. 6972 173606 (ΜΑ 7930) ΒΟΗΘΟΣ φυσικοθεραπείας ζητά ανάλογη εργασία. ΤΗΛ: 6934668694 (ΜΑ 7945) Κυρία από Λευκορωσία με καλές συστάσεις ζητά δουλειά για φύλαξη ηλικιωμένων. Τηλ. 9678505021 Μ.Α. 7924 Αναλαμβάνω φασόν φο μπιζού, περιοχή Συκιά Κατακόλου. Κα Ευφροσύνη. ΤΗλ. 6989231926 Μ.Α. 7917


Μικρές Αγγελίες

/ ÓÜââáôï 17 Íïåìâñßïõ 2012

Áêßíçôá ÐÙËÇÓÅÉÓ ÁÊÉÍÇÔÙÍ ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο τεσσάρων στρεμμάτων μεταξύ ΜυρτιάςΣκουροχωρίου. Έχει υποβληθεί προ διετίας φάκελος για ένταξη του σε Φωτοβολταϊκό Πάρκο 100Kw. Απαιτητές Εγγυητικές συμβάσεις με τη ΔΕΗ ΑΕ. Τιμή 26.000€ συζητήσιμη. Τηλ. 6982476548, κος Φώτης(ΜΑ8066) ΠΩΛΕΙΤΑΙ 5,1 στρεμ. αγρόκτημα στην Αλφειούσα Ηλείας με περίφραξη, γεώτρηση και 80 τ.μ. οικοδομική άδεια 7/2011 σε τιμή ευκαιρίας.ΤΗΛ: 6932189673 (ΜΑ 8047) Πωλείται οικόπεδο 4,5 στρ. στη περιοχή Λιβαδάκια Αμαλιάδας, οικοδομήσιμο, Τιμή ευκαιρίας. Τηλ. 26220-26800 και 6972327628. (ΜΑ 8039) ΠΩΛΕΙΤΑΙ στη Ζαχάρω διαμέρισμα 130 τ.μ., με 3 υπνοδωμάτια, 2 μπάνια, μεγάλο σαλόνι, αποθήκη, αυτόνομη θέρμανση, μπαλκόνι με θέα, πρόσφατα ανακαινισμένο σε άριστη κατάσταση. Τιμή 90.000 ευρώ συζητήσιμη. ΤΗΛ: 2625061221, 6937485373 (ΜΑ 8031) ΕΥΚΑΙΡΙΑ! Τριαράκι στους Αμπελοκήπους πουλιέται φρεσκοβαμμένο! Δεχόμαστε και ευκολίες πληρωμής. ΤΗΛ: 6945929797 (ΜΑ 8020) ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο 3.620 τ.μ. εντός οικισμού και αναδασμού, πλησίον της Ε.Ο. Πύργου - Αρχ. Ολυμπίας στην διασταύρωση Παλαιοβαρβάσαινας. Ελκυστικοί όροι δόμησης και ελεύθερο για κάθε χρήση. ΤΗΛ: 6973052133 (ΜΑ 7995) ΠΩΛΕΙΤΑΙ όροφος 240 τ.μ. στην Αμαλιάδα. Τιμή συζητήσιμη. ΤΗΛ: 6985777504 (ΜΑ 7964) ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 5 στρέμματα στην περιοχή Λιβαδάκια Αμαλιάδας, οικοδομήσιμο, περιλαμβάνοντος και γεώτρηση. Τιμή ευκαιρίας. ΤΗΛ: 6974858763 (ΜΑ 7898) ΠΩΛΕΙΤΑΙ στη Ζαχάρω διαμέρισμα 130 τ.μ., 3 υπνοδωμάτια, 2 μπάνια, μεγάλο σαλόνι, άριστη κατάσταση. Τιμή ευκαιρίας. ΤΗΛ: 2625061221, 6937485373 (ΜΑ 7891) ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 7,300 στρεμ. στο Κατσικάρι. Τιμή 190.000Ε.ΤΗΛ: 6932873413 (ΜΑ 7882) ΠΩΛΕΙΤΑΙ στην παραλία Ζαχάρως οικία 100 τ.μ. σε οικόπεδο 320 τ.μ. με πλήρη και μοντέρνο εξοπλισμό εσωτερικού και εξωτερικού χώρου σε λειτουργία λόγω αναχώρησης 140.000 €. ΤΗΛ: 6981705054 (ΜΑ 7837) ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα 110 τ.μ., 2ου ορόφου, κατασκευής '80, σε άριστη κατάσταση, στο κέντρο του Πύργου. Τιμή 75.000 €. ΤΗΛ: 6944745544 (ΜΑ 7731) ΖΗΤΩ να αγοράσω οικόπεδο στον Πύργο, κέντρο - απόκεντρο, διαθέτω μέχρι 10.000 €. ΤΗΛ: 6976364230 (ΜΑ 7729) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 7 στρέμματα ελαιοστάσιο ποτιστικό στο 21ο χλμ. Ε.Ο. Πύργου - Τριπόλεως εφαπτόμενο της Ε.Ο. με πρόσοψη 105 μέτρα στο ύψος του ξενοδοχείου "ΑΜΑΛΙΑ" οικοδομήσιμο. Τιμή ευκαιρίας. ΤΗΛ: 6972519909, 6971899387 (ΜΑ 7567) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ισόγειο δυόροφης οικοδομής 65 τ.μ. στον Πύργο πλατεία Νικάκη με

έτοιμη οικοδομή προσθήκη 33 τ.μ. Πληροφορίες από 11:00 π.μ. - 13:00 μ.μ . ΤΗΛ: 2621028502, 6947205954 (ΜΑ 8071)

ÅÍÏÉÊÉÁÓÅÉÓ ÁÊÉÍÇÔÙÍ ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙδιαμέρισμα3άρι,75τμ.β'ορόφου διώροφης οικοδομής με εξοπλισμένη κουζίνα σε άριστη κατάσταση στο κέντροτουΠύργουσεπολύκαλήτιμή.Τηλ 2621027626,6932563065.Μ.Α.7912 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα στον Πύργο κοντά στα ΤΕΙ και στο Σούπερ Μάρκετ ΤΕΡΖΗΣ, ρετιρέ 4ου ορόφου 65 τ.μ., 2 υπνοδωμάτια, καθιστικό, κουζίνα, 2 μπαλκόνια με τέντα , αυτόνομη θέρμανση, πάρκινγκ, θυροτηλεόραση, θωρακισμένη εξώπορτα, ηλιακός. ΤΗΛ: 6949478509 (ΜΑ 8073) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα 4ος όροφος επιπλωμένη, φρεσκοβαμένη, μεγάλη βεράντα στο κέντρο του Πύργου, Πλησίον Εμπορικής Τράπεζας, ενοίκιο 220€. Τ η λ . : 2621025011,6938990613,6932924 343. (ΜΑ8068) ΕΝΟΙΚΑΙΑΖΕΤΑΙ ισόγειος κατοικία με 3 air-condition, ηλιακό, τέντες, κήπο, και χωρίς κοινόχρηστα. Τηλ.: 26210264876942291329 (ΜΑ8067)ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ 2 δυάρια καινούρια Αγ. Σπυρίδωνος και Χαριλάου Τρικούπη στον Πύργο. Τιμή 280€, χωρίς κοινόχρηστα. ΤΗΛ. 6937150208. (ΜΑ8069) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στον Πύργο επιπλωμένο δυάρι - γκαρσονιέρα σε μονοκατοικία με αυτόνομη θέρμανση και χαμηλά κοινόχρηστα. ΤΗΛ: 6977403843, 2621032973 (ΜΑ 8048) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ: Δυάρι διαμέρισμα σε νεόκτιστη οικοδομή, με αυτόνομη θέρμανση, προσόψεως, φωτεινότατο, μεγάλη βεράντα, χωρίς κοινόχρηστα κοντά στο κέντρο του Πύργου. Τηλ.: 6982318292-2621300895 (ΜΑ 8058) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ: διαμέρισμα τριάρι 5ου ορόφου, πλήρως ανακαινισμένο με κεντρική θέρμανση στον Πύργο. Τιμή 270 ευρώ το μήνα. ΤΗΛ: 6942952335. (ΜΑ 8037) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ δυάρι 46 τ.μ. 1ος όροφος πολυκατοικία 4 ετών. Επιπλωμένο. Χαμηλή τιμή. Αυτόνομη θέρμανση. Περιοχή κέντρο Πύργου. ΤΗΛ: 6978387828 (ΜΑ 8034) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι πλήρως επιπλωμένο Γ' ορόφου στην Πατρών και Παπαφλέσσα. ΤΗΛ: 6947601235, 6947601236 (ΜΑ 8011) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι ρετιρέ καινούργιο με μεγάλες βεράντες στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου. ΤΗΛ: 6947601235, 6947601236 (ΜΑ 8010) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στην Γαστούνη 2άρι καινούργιας κατασκευής με αυτόνομη θέρμανση πλησίον κεντρικής πλατείας Γαστούνης χωρίς κοινόχρηστα με κλειστό πάρκινγκ. ΤΗΛ: 6946465214,

6981150330 (ΜΑ 8001) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι ρετιρέ πλήρως επιπλωμένο απέναντι από την είσοδο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου. ΤΗΛ: 2621030503 (ΜΑ 79925) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ 2άρι και 3άρι 1ου ορόφου καινούριας κατασκευής με αυτόνομη θέρμανση. Πλησίον ΤΕΙ Πύργου Ρήγα Φεραίου πάροδος FORUM. Πληροφορίες κος Κώστας ΤΗΛ: 6977991599 (ΜΑ 7990) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 95 τ.μ., 2ου ορόφου, οδός Καραϊσκάκη 41, πλησίον ΤΕΙ, πλήρως επιπλωμένο, 2 κλιματιστικά, τέντες, διαμπερές χωρίς επιβάρυνση νερού. Δεκτή η συγκατοίκηση 2 φοιτητών. ΤΗΛ: 6942973988, 6945563432 (ΜΑ 7983) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριαμισάρι διαμέρισμα 90 τ.μ. επί της οδού Παπαφλέσσα 45 στον Πύργο. ΤΗΛ: 2621022284 ώρες 10:00 π.μ. - 12:00 μ.μ. και Οικίας 2621033173 (ΜΑ 7979) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 61 τ.μ. αυτόνομο 3ου ορόφου στον Πύργο, Διάκου 2. ΤΗΛ: 6938886579 (ΜΑ 7967) ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ δύο διαμερίσματα, Ελλης 35 στην Αμαλιάδα και επιπλωμένα. ΤΗΛ: 6947276738, 6972046131 (ΜΑ 7960) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα 3άρι με αυτόνομη θέρμανση χωρίς κοινόχρηστα. Επτανήσου 88 Αμαλιάδα. ΤΗΛ: 6978542681, 6937604919 (ΜΑ 7959) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ 2άρι 1ου ορόφου καινούργιας κατασκευής με αυτόνομη θέρμανση. Πλησίον ΤΕΙ Πύργου. Ρήγα Φεραίου πάροδος Forum. ΤΗΛ: 6977991599 (κος Κώστας) (ΜΑ 7942) Για δύο φοιτητές/τριες ενοικιάζεται πλήρως επιπλωμένο και εξοπλισμένο διαμέρισμα 100 τ.μ., Γ' ορόφου, κεντρικό στον Πύργο. ΤΗΛ: 6947601235, 6947601236 (ΜΑ 7941) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, διαμέρισμα 2άρη Α ορόφου, εσωτερικό με μεγάλο ακάλυπτο, στην πλατεία ΚΟΛΙΑΤΣΟΥ πλησίον φοιτητικής εστίας Πατησίων.Πληροφορίες Τηλ. 6945 311429 (ΜΑ 7934) Ενοικιάζεται διαμέρισμα 55 τμ. 1ος όροφος στην πρόσοψη με μπαλκόνια, κεντρική θέρμανση , ασανσέρ . Κατάλληλο για ιατρείο ή για οποιαδήποτε άλλη επαγγελματική χρήση. Διεύθυνση: Μπότσαρη 5 πάροδος Γερμανού .Τηλ. 6938990613,6932924343 ΜΑ7926 Ενοικιάζεται διαμέρισμα 2μισάρι 54 τ.μ. περιοχή Σεπόλια, Αθήνα. Πλησίον Μετρό και Σχολείων. Τηλ 6976896183 Μ.Α 7922 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στην Πάτρα γκαρσονιέρα 4ου ορόφου, επιπλωμένη, νεόδμητη, δίχωρη, διαμπερής, με αυτόνομη θέρμανση, πλησίον στάσης λεωφορείου Νο 2 για Τ.Ε.Ι. ΤΗΛ: 6945891670, 6936740983, 6973420503 (ΜΑ 7911)

ΖΗΤΩ να αγοράσω φούρνο πίτσας μονό μέχρι και 4 θέσεις. Μόνο σε καλή κατάσταση. ΤΗΛ: 6970200071 (ΜΑ 7951) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ πρόβατα διάφορες διασταυρώσεις, γεννημένα, ετοιμόγεννα και έγκυα σε προσιτές τιμές. Τηλ. 6972409119 περιοχή Ανδραβίδας. (ΜΑ 8076) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ κριάρια καθαρόαιμα Γαλλικά. ΤΗΛ: 6946149796 (ΜΑ 8074) ΒΟΤΑΝΟΛΟΓΟΣ ειδικευτείς εις το εξωτερικό αντιμετωπίζει με νέες θε-

ραπευτικές μεθόδους: ΨΩΡΙΑΣΗ, ΟΣΦΥΟ-ΙΣΧΥΑΛΓΙΑ, ΟΣΤΕΟΑΡΘΡΙΤΙΔΑ ΓΟΝΑΤΟΥ, ΚΗΛΗ ΜΕΣΟ-ΣΠΟΝΔΥΛΙΟΥ ΔΙΣΚΟΥ (ΑΥΧΕΝΑ - ΜΕΣΗ) ΙΓΜΟΡΙΤΙΔΑ και ΑΣΜΑ. Με ορατά αποτελέσματα. Τηλέφωνο. 6973853478. www.dimitraskondra.gr (ΜΑ8064) ΠΩΛΕΙΤΑΙ εξώπορτα ξύλινη μασίφ με παραπέτι και ένας μπουφές, μασίφ ξύλο για σαλόνι σε τιμή ευκαιρίας. Τηλ. 6944185046 (ΜΑ8060) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ δύο θηλυκά πουλάρια, φυλή Ανδραβίδας, 6 μηνών. Ανδραβίδα. ΤΗΛ: 6989365513 (ΜΑ 8032) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ή αγοράζονται καυσόξυλα τοις μετρητοίς. ΤΗΛ: 6975967682 (ΜΑ 8022) ΧΑΘΗΚΕ Επανιέλ Μπρετόν τρικολόρε στην περιοχή Χαλικιάτικα Πύργου. ΤΗΛ: 6940132366 (ΜΑ 8019) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ξύλα πεύκου για τζάκι με δική μας μεταφορά. ΤΗΛ: 6978949165 (ΜΑ 8004)

ΑΓΟΡΑΖΩ σταφύλια Ροδίτη για οινοποιείο βαθμός τουλάχιστον 11ο. Πληρωμή μετρητοίς, τιμολόγιο. ΤΗΛ: 6977072528 (ΜΑ 7987) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ παλιά συμπαγή τούβλα. ΤΗΛ: 6944418676 (ΜΑ 7985) ΠΩΛΕΙΤΑΙ επαγγελματικό ψυγείο 2,5 μέτρα σε άριστη κατάσταση, για τρόφιμα Super Market με τυριέρα κ.λ.π. ΤΗΛ: 2621022284 ώρες 10:00 π.μ. - 12:00 μ.μ. και Οικίας 2621033173 (ΜΑ 7978) ΠΩΛΕΙΤΑΙ Pit Bull θηλυκό 7 μηνών κομμένα αυτιά, χρώμα καφέ - λευκό. Τιμή ευκαιρίας. ΤΗΛ: 6937565782 (ΜΑ 7957) ΠΩΛΕΙΤΑΙ αυτοκινούμενη καντίνα σε άριστη κατάσταση. Τιμή ευκαιρίας. ΤΗΛ: 6975618416 (ΜΑ 7908) ΛΕΧΑΙΝΑ πωλούνται ψυγείο επαγγελματικό 2μ. μπακαλικής, μηχανή 3 ετών, 2 γόνδολες 3 μέτρων η κάθε μία, ράφια τοίχου 18μ. Χ 2,30μ. Τιμή όλων 1.800 €. ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ 7890)

21

ÌáèÞìáôá ΑΜΑΛΙΑΔΑ 25ης Μαρτίου 46, νεόδμητη γκαρσονιέρα 50 τ.μ., 1ου ορόφου, 1 υπνοδωμάτιο, κατασκευή 2007, μπάνιο, αυτόνομη θέρμανση, ηλεκτρικά παράθυρα, πόρτα ασφαλείας. Ενοικιάζεται τιμή 250 €. ΤΗΛ: 6937352002 (ΜΑ 7909)

ÅÐÁÃÃÅËÌÁÔÉÊÇ ÓÔÅÃÇ ΠΩΛΕΙΤΑΙ Επιχείρηση CAFΕ-BAR στην κεντρική Πλατεία Γαστούνης, τριετούς λειτουργίας, με σταθερή πελατεία. Τιμή συζητήσιμη Μόνο σοβαρές προτάσεις. Τηλ.: 6978820196 (ΜΑ8067) ΠΩΛΕΙΤΑΙ Επιχείρηση που αφορά το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Πληρ.: 6977508286 (ΜΑ8059) ΠΩΛΕΙΤΑΙ περίπτερο στις εργατικές κατοικίες Πατρών. ΤΗΛ: 6984897180 (ΜΑ 8050) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ επαγγελματικός χώρος 170 τ.μ. συν πατάρι, σε κεντρικό σημείο στα Λεχαινά, οδός Πολυτεχνείου. ΤΗΛ: 6977601313 (ΜΑ 8029) ΛΕΧΑΙΝΑ: Ενοικιάζεται στην κεντρική πλατεία κατάστημα 30 τ.μ. ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ 7954) ΠΩΛΕΙΤΑΙ Cafe στην πλατεία Δικαστηρίων, λόγω συνταξιοδοτήσεως. Τιμή Λογική. ΤΗΛ: 2621032284 (ΜΑ 7972) Πωλείται ψησταριά στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, τηλ. 6986116305 ΜΑ7920 ΠΩΛΕΙΤΑΙ κουρείο με εξασφαλισμένη πελατεία Πατρών 53 ή πωλείται εξοπλισμός ένας λουτήρας, 2 πάγκοι κουρέματος, 1 καρέκλα ξυρίσματος, 1 καρέκλα κουρέματος, δυο καθρέπτες, ένας καναπές με τραπεζάκι, ένα γραφείο και 1 καρέκλα γραφείου. Τηλ.: 6978105924 (ΜΑ 7866) ΠΩΛΕΙΤΑΙ λόγω αλλαγής επαγγέλματος κατάστημα στο Πύργο κέντρο απόκεντρο μίνι μάρκετ (αλλαντικά - τυροκομικά - κατεψυγμένα). Διαθέτει πρατήριο άρτου, άδεια πώλησης τσιγάρων, άδεια πώλησης αθηναϊκών εφημερίδων και περιοδικών και άδεια φωτοτυπικού μηχανήματος. Σταθερή πελατεία. Μόνο σοβαρές προτάσεις. Τηλ.: 6944262692 (ΜΑ 7863) ΛΕΧΑΙΝΑ - Ενοικιάζεται κατάστημα 85 τ.μ. αυτόνομη θέρμανση, WC, τρίφατσο, κατάλληλο για γραφείο, ιατρείο, φροντιστήριο, γυμναστήριο, πιτσαρία κλπ., οδός Ελ. Δημάκη 27, πλησίον ΙΚΑ. ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ 7775) ΠΩΛΕΙΤΑΙ περίπτερο σε κεντρικό σημείο του Πύργου με σταθερή πελατεία. ΤΗΛ: 2621027878, 6938550680 (ΜΑ 7760) ΠΩΛΕΙΤΑΙ Cafe - Bar αναψυκτήριο, στην Πατρών στον Πύργο με πλήρη εξοπλισμό ανακαινισμένο με πελατεία και αρκετά χρόνια πελατεία για λόγους υγείας. Μόνο σοβαρές προτάσεις. ΤΗΛ: 6981442088 (ΜΑ 7704)

ÄéÜöïñá ΠΩΛΕΙΤΑΙ σανός τριφύλλι μονοετές και βρώμη αρίστης ποιότητας και φετινής εσοδείας. ΤΗΛ: 6944862702 (ΜΑ 8002)

w w w . p r o t i n e w s . g r

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΚΗΠΟΥΣ ΚΑΙ ΧΩΡΑΦΙΑ. ΤΗΛ. 6984768540, 2621022586 (ΜΑ 5396)

Γερμανικών μαθήματα παραδίδει καθηγητής με σπουδές στη Γερμανία, όλα τα επίπεδα, τιμές προσιτές. Τηλέφωνο 6948394707) Καθηγήτρια Αγγλικών με πολυετή πείρα παραδίδει μαθήματα όλων των επιπέδων σε λογικές τιμές. Τηλ 6979865756 Μ.Α.7923 ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ προετοιμάζει μαθητές ΕΠΑΛ για πανελλαδικές εξετάσεις: Α) Κύκλου Ηλεκτρολογικού (Ηλεκτρικές Μηχανές - Ηλεκτροτεχνία ΙΙ) Β) Κύκλου Ηλεκτρονικού (Συστήματα Εκπομπής και Λήψης - Ψηφιακά) . ΤΗΛ: 6973543268 (ΜΑ 7962) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ κλασσικής Φιλολογίας παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου. Διαθέτει εμπειρία σε συνεργασίες με μαθητές που έχουν δυσλεξία ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Παρέχονται σημειώσεις. Τιμή λογική. ΤΗΛ: 6938849132 (ΜΑ 7968)

ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα και σε γκρουπ (2-3 ατόμων) σε τιμές φροντιστηρίου σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου στον Πύργο. ΤΗΛ: 6932266843 (ΜΑ 8075) ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ μαθήματα Αγγλικών όλη τη εβδομάδα και τα Σαβατοκύριακα, τιμή 4,00€ την ώρα. Τηλ. 6975600263 (ΜΑ8064) Καθηγήτρια μαθηματικών απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πατρών παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές στην ευρύτερη περιοχή Αμαλιάδας. Τιμές προσιτές. Τηλέφωνο επικοινωνίας 6979458207 (ΜΑ 8056) ΚΟΠΕΛΑ 27 ΕΤΩΝ, ΑΠΟΦΟΙΤΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΜΕΓΑΛΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ, ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, ΣΕ ΛΟΓΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ. ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6989408944. (ΜΑ 8049) ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ φιλόλογος παραδίδει μαθήματα σε μαθητές ΔημοτικούΓυμνασίου-Λυκείου. Τιμές προσιτές. ΤΗΛ.: 6979512910. (ΜΑ 8042) ΔΑΣΚΑΛΑ αναλαμβάνει τη μελέτη καθώς και τη φύλαξη παιδιών δημοτικού . Τιμές λογικές 6987262380. ΜΑ8035 ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Αγγλικών με πολυετή φροντιστηριακή πείρα παραδίδει μαθήματα για όλα τα επίπεδα σπουδών. Ιδιαίτερη εμπειρία στα μαθήματα ενηλίκων. ΤΗΛ: 6947828087 (ΜΑ 8021) ΦΥΣΙΚΟΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου Λυκείου. Τιμές προσιτές. ΤΗΛ: 6978550387 (ΜΑ 8016) ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ μαθήματα Ιταλικών και Ισπανικών σε χαμηλές τιμές. ΤΗΛ: 6987396723 (ΜΑ 8012) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Γερμανικών με μεγάλη φροντιστηριακή εμπειρία παραδίδει μαθήματα σε όλα τα επίπεδα. Προετοιμασία για όλες τις εξετάσεις. Δίδακτρα οικονομικά. ΤΗΛ: 6974078429 (ΜΑ 8009) ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ αριστούχος, στην περιοχή του Πύργου, με προηγούμενη διδακτική εμπειρία, αναλαμβάνει την σχολική προετοιμασία παιδιών Δημοτικού Σχολείου, σε πολύ προσιτές τιμές. ΤΗΛ: 6995381193 (ΜΑ 8008) ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ απόφοιτος Πανεπιστημίου Πατρών αναλαμβάνει να διαβάζει μαθητές Δημοτικού Σχολείου. Τιμές προσιτές με το πρώτο μάθημα ΔΩΡΕΑΝ! ΤΗΛ: 6986650365 (ΜΑ 7996) ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ αναλαμβάνει την φύλαξη παιδιών και παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά δημοτικού σε χαμηλές τιμές. ΤΗΛ: 6987396723 (ΜΑ 7994) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Ιταλικής γλώσσας παραδίδει μαθήματα σε μαθητές οποιασδήποτε ηλικίας και οποιουδήποτε επιπέδου καθώς επίσης και εντατικά μαθήματα σε φοιτητές για την απόκτηση του Β2 κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας. Τιμές φροντιστηρίου. ΤΗΛ: 6936527015 (ΜΑ 7993) ΑΓΓΛΙΚΩΝ ιδιαίτερα μαθήματα παραδίδονται & γίνεται προετοιμασία για όλα τα επίπεδα των εξετάσεων CAMBRIDGE & MICHIGAN από πτυχιούχο αγγλικού παν/μίου στην Αμαλιάδα. Χαμηλές τιμές. ΤΗΛ: 6980420705 (ΜΑ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού - Γυμνασίου Λυκείου. ΤΗΛ: 6971653398 (ΜΑ 7984) ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΑΕΙ [=Ανθρωπιστικές

και Κοινωνικές επιστήμες] ζητά 4ωρη πρωινή εργασία ως υπάλληλος γραφείου εντός της πόλης του Πύργου. Παρακαλώ ν' αντιμετωπιστεί με την ανάλογη σοβαρότητα η αγγελία. ΤΗΛ: 6938849132 (ΜΑ 7981) ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ απόφοιτη του Κλασικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα κατ' οίκον σε μαθητές Δημοτικού Γυμνασίου, καθώς αναλαμβάνει την προετοιμασία μαθητών του Λυκείου. Τιμές προσιτές και κατόπιν συνεννόησης. ΤΗΛ: 6981067283 (ΜΑ 7976) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Μαθηματικός με μεγάλη Φροντιστηριακή πείρα παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου. Τιμές προσιτές. ΤΗΛ: 6970739384 (ΜΑ 7974) ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ Φιλόλογος, του τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας Αθηνών, παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και αναλαμβάνει μαθητών Δημοτικού. Τιμές προσιτές. ΤΗΛ: 6939287848 (ΜΑ 7973) ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου Λυκείου. Με πολυετή εμπειρία σε φροντιστήρια, ιδιαίτερα και ενισχυτική διδασκαλία. ΤΗΛ: 6973780833 (ΜΑ 7966) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Μαθηματικών με σχολική εμπειρία και φροντιστηριακή πείρα παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου στην περιοχή της Αμαλιάδας. Παρέχονται αποδείξεις. ΤΗΛ: 6973824747 (ΜΑ 7965) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Φιλόλογος με πολυετή εμπειρία στο χώρο της εκπαίδευσης αναλαμβάνει την παράδοση ιδιαίτερων μαθημάτων σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου. Παρέχονται σημειώσεις. Τιμές προσιτές. ΤΗΛ: 6980325696 (ΜΑ 7961) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Μαθηματικών παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου. ΤΗΛ: 6937600422 (ΜΑ 7958) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Φιλόλογος αναλαμβάνει μαθητές Δημοτικού - Γυμνασίου Λυκείου για ιδιαίτερα μαθήματα σε πολύ προσιτές τιμές. ΤΗΛ: 6977333982 (ΜΑ 7952) ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ κλασικής Φιλολογίας με φροντιστηριακή εμπειρία και μεταδοτικότητα παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού Γυμνασίου - Λυκείου. Εμπέδωση μαθήματος με συστηματικές επαναλήψεις για κάλυψη κενών. Τιμές εξαιρετικές. ΤΗΛ: 2621032134, 6988228323 (ΜΑ 7949) ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ-ΦΥΣΙΚΗ-ΧΗΜΕΙΑ παραδίδονται από καθηγήτρια με φροντιστηριακή εμπειρία και μεταπτυχιακή ειδίκευση σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Τιμές λογικές. Περιοχή Πύργου & Αμαλιάδας. ΤΗΛ: 6980721370 (ΜΑ 7948) ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ καθηγήτρια απόφοιτος Πανεπιστήμίου Πατρών παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου. Τιμές προσιτές. ΤΗΛ: 6986834517 (ΜΑ 7946) ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ, απόφοιτη ΕΚΠΑ προετοιμάζει μαθητές της θεωρητικής κατευθυνσης για της πανελλαδικές εξετάσεις. Αρχαία- Λατινικά- Ιστορία- Εκθεση. Αναλαμβάνονται και μαθητές μικρότερων τάξεων. τηλ: 6979641807 (ΜΑ 7932) ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ- ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ, απόφοιτος ΣΕΛΕΤΕ προετοιμαζει μαθητές ΕΠΑΛ του τμήματος μηχανολογίας για της Πανελλαδικές Εξετάσεις. Τηλ. επικοινωνίας 6972703846 (ΜΑ 7931) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Φιλόλογος με διδακτική και φροντιστηριακή εμπειρία παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού - Γυμνασίου - Λυκείου. Παρέχονται σημειώσεις. Τιμές προσιτές. ΤΗΛ: 6972967654 (ΜΑ 7943) ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ Οικονομικού Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με διδακτική πείρα παραδίδει μαθήματα Μαθηματικών, Φυσικής, Χημείας σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου στην περιοχή Πύργου και Αρχ. Ολυμπίας. Τιμές προσιτές. ΤΗΛ: 6945631817 (ΜΑ 7939) AΓΓΛΙΚΑ για όλες τις τάξεις και για όλες τις ηλικίες. Αναλαμβάνονται μαθητές από Rre- Junior έως και ενήλικες. Προετοιμασία για όλα τα πτυχία LOWER και PROFICIENCY (MICHIGAN, CAMBRIDGE, TOEIC). Ταχύρυθμη προετοιμασία για τα πανεπιστήμια του εξωτερικού και τα πτυχία TOIFEL, καιI IELTS Τηλ. 6979 641807 (ΜΑ 7933)


22

Μικρές Αγγελίες

w w w . p r o t i n e w s . g r

AUTO-SAME ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

áðï ôï 1969

ΚΕΝΤΡΙΚΟ: ΑΛΦΕΙΟΥ 69, ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ (έναντι EXPRESS SERVICE) ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ: ΑΛΦΕΙΟΥ 68, τηλ.: 2621034728, κιν.: 6976642004, 6979677766 - glampropoulospyrgos@yahoo.gr

FORD FIESTA 2010, 1250 CC, full full extra, 1.900 km, καινούριο προσφορά 8.000 € TOYOTA YARIS 2008, 1300 CC, 5πορτο, A/C, Υδρ.τιμόνι, αερόσακοι, ABS, full extra. DAEWOO MATIZ ασημί CABRIO προσφορά 1.500 € DAIHATSU TERIOS μοντ. 2001 full extra 4.500 € CITROEN SAXO 1100 CC 2001, A/C, ηλεκτρ. παράθ. - κλειδ. Αερόσακ. κ.α. , λευκό 2.000 € BMW 330 2008 ελληνικό coupe, 260 Hp, μπεζ δέρμα, οροφή, 18.800 km FULL - FULL EXTRA σαν καινούριο ΠΡΟΣΦΟΡΑ 19.990 € TOYOTA AVENSIS 1600 CC 7/08, ζάντες αλουμ., clima, 4 ηλεκτρ. παράθ., αερόσακοι, clima, full extra άριστο 8.999 € TOYOTA COROLLA sedan 1600 CC, 11/08, μαύρο, full extra άριστο ALFA ROMEO 147 2006 5πορτο, ζάντες αλουμινίου, ηλεκτρ. παραθ., clima, όλα ηλεκτρ. Άριστο RENAULT MEGANE coupe ασημί, 2001, 1400 CC άριστο full extra 3.000 € OPEL CORSA 1200 CC, μοντ. 2000, A/C, Υδρ. τιμόνι, ζάντες κ.α. 3.000 € CITROEN SAXO 2001, ασημί, 5πορτο, A/C, ζάντες αλουμ., ηλεκτρ. παράθ. κ.α. , 3.000 € PEUGEOT 206 5πορτο, 01, ασημί, μεγάλη ηλιοροφή, A/C, Υδρ. τιμόνι, αερόσακοι κ.α. 3.000 € CHEVROLET AVEO μαύρο 5πορτο, 04, 1100 CC, A/C, Υδρ. τιμόνι, αερόσακοι κ.α. full extra DAEWOO MATIZ 01, A/C, Υδρ. τιμόνι, ηλεκτρ. παράθυρα κ.α. NISSAN MICRA 1000 CC, 99, A/C, ζάντες αλουμ., κοτσαδόρο κ.α. FIAT RUNTO GT TURBO Λευκό, 1400 CC, 96 1.800 € TOYOTA AURIS UNIQUE 1600 cc, 5πορτο, 2008 2 ζωνικό clima, ζάντες αλουμινίου, καινούρια λάστιχα, ηλεκτρικά παράθυρα κλειδαριές, αερόσακους κ.α. 8.800 ευρώ CITROEN C1 1000 cc, 2006 κόκκινο, υδραυλικό τιμόνι, ηλεκτρικά παράθυρα - κλειδαριές, ζά-

ντες αλουμινίου, καινούρια λάστιχα, κ.α. 5.500 ευρώ OPEL TIERA CABRIO TWIN TOP, 2005, σκληρή οροφή, 1.800 cc, 143 HP, ζάντες αλουμινίου, clima, ABS, αερόσακοι, όλα ηλεκτρικά, δέρμα κ.α. ΠΡΟΣΦΟΡΑ 5.000 ευρώ. SEAT TOLEDO 1600 cc, '93, ζάντες αλουμινίου, ηλιοροφή, προβολείς κ.α. 1000 ευρώ SEAT LEON TURBO 300 HP, ανάρτηση, ΄01, ζάντες αλουμινίου 17''αρες, καινούρια λάστιχα, clima, ABS, αερόσακους, TURBOTIMER, πρόγραμμα full extra, σε άριστη κατάσταση 5.800 ευρώ MERCEDES A140 μαύρο 2002, A/C, υδρ. Τιμόνι, αερόσακο, ABS, ζάντες αλουμινίου, κ.α. 4.900 ευρώ. LANCIA DELTA HF 2πορτο κίτρινη 1999, 1600 cc, ζάντες μόνο, δέρμα, clima κ.α. 2999 ευρώ MAZDA 6, 2300 cc, μαύρο, δέρμα, οροφή, 2005, ζάντες 18'', clima, όλα ηλεκτρικά ΠΡΟΣΦΟΡΑ 5.500 ευρώ OPEL CORSA 1200 cc, ασημί 2007, ζάντες αλουμινίου, A/C, ηλεκτρικά παράθυρα- κλειδαριές, κ.α. 6.900 ευρώ. ΜERCEDES CLK 200 compressor 1800 cc, (2 αυτ/τα) μαύρα, full extra. FORD FOCUS C MAX 1800 cc, 2005 ασημί, full extra 5.300 ευρώ SUZUKI swift 2006 μαύρο 5πορτο, 1300 cc, 16V, full extra, 6.500 ευρώ BMW 316, E46 1600 cc, ασημί, 2001, full extra, 5.800 ευρώ FORD FOCUS ST 2.500 cc, TURBO μαύρο άριστη κατάσταση SUBARU IMPREZA sti 2003, 350 HP, 6 ταχύτητες full extra 12.000 ευρώ NISSAN NAVARA '04, 4X4, 4πορτο, 133 HP, full extra, ζάντες αλουμινίου, A/C, υδρ. τιμόνι, κάλυμμα καρότσας κ.α. 10.500 ευρώ MERCEDES CLK 200 1.800 κυβικά, 2004 compressor 163 HP, δερμάτινο σαλόνι, ζάντες αλουμινίου, clima, ABS, αερόσακους, ABS, ηλεκτρικά παράθυρα - κλειδαριές, AVANTEARDE, ΠΡΟΣΦΟΡΑ 12.500 ευρώ MAZDA 323 1500 cc, μοντ. 2000, ζάντες αλουμινίου, A/C, ηλεκτρικά

παράθυρα, υδραυλικό τιμόνι C2 μαύρο CITROEN VTR 2006, Α/C, υδρ. τιμόνι, όλα ηλεκτρικά, ABS, αερόσακοι DIESEL FIAT PUNTO 2005, 1300 cc TURBO DIESEL FULL EXTRA DIESEL OPEL CORSA 1300 TURBO DIESEL FULL EXTRA (3 αυτ/τα) FORD FIESTA 1.700 cc TURBO DIESEL επαγγελματικό FIAT PUNTO '04-'05 TURBO DIESEL, FULL EXTRA, επαγγελματικό (3 αυτ/τα) FIAT GRANDE PUNTO 2007 full extra (ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ) FIAT GRANDE PUNTO 2006 full extra Βενζίνη (ΤΡΑΚΤΕΡ SAME Minitauv 60 HP υδραυλικό τιμόνι και φρέζα ROTAVATOR 60αρα) ΠΡΟΣΦΟΡΑ 6.300 ευρώ SMART 600 cc & 700 cc, 5 αυτ/τα σε διάφορα χρώματα, full extra όλα με ari condition, γυάλινη οροφή. ROVER 200, μοντ. '98, 1400 cc, 5πορτο κοντό, full extra, 2.900 τώρα 2.000 ευρώ. AUDI A4, 1600 cc, ασημί, χαμηλωμένο, ζάντες αλουμινίου, 2002, clima, ΑΒS, αερόσακοι, κ.α. ΠΡΟΣΦΟΡΑ 8.000 ευρώ. FIAT PUNTO DIESEL TURBO 2005, 1300 cc, 5πορτο, Α/C, full extra, 6.500 ευρώ. SMART CABRIO '04, 700 cc, full extra, άριστη κατάσταση 6.000 ευρώ. ΤΡΑΚΤΕΡ SAME FALCON 50HP, με φρέζα ROTAVATOR, 60άρα, υδραυλ. Τιμόνι, πωλούνται μαζί 6.000 ευρώ. TOYOTA YARIS 1000 και 1300 κυβικά (3 αυτ/τα). DAIHATSU MOVE 1000 cc, 2004 με γυάλινη οροφή και υδρ. τιμόνι, ΠΡΟΣΦΟΡΑ 3.500 ευρώ. OPEL VECTRA μαύρο 1600 cc, μοντ. 2000, full extra, 3.500 ευρώ. NISSAN PRIMERA 1600 cc, '98, A/C, υδρ. τιμόνι, ζάντες αλουμινίου, full extra, 2.500 ευρώ. TOYOTA CARINA E 1600 cc, '94, υδρ. τιμόνι, κ.α ΠΡΟΣΦΟΡΑ 2.000ευρώ SEAT TOLEDO λευκό, 1600 cc, '93, ζάντες αλουμινίου, οροφή, κ.α. 1000 ευρώ. LANCIA D HF 1600 cc, κίτρινο, full extra, 3.500 ευρώ.

ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΡΑΚΤΕΡ - ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Όλες οι τιμές διαπραγματεύσιμες...

/ ÓÜââáôï 17 Íïåìâñßïõ 2012

ÁÕÔÏÊÉÍÇÔÁ ΠΩΛΕΙΤΑΙ αυτοκίνητο Volks Wagen Passat σε τιμή προσιτή. Μοντέλο '91. ΤΗΛ: 6977372525 (ΜΑ 8072) ΠΩΛΕΙΤΑΙ από ηλικιωμένο BWM 316i Γερμανικών προδιαγραφών Ατσαλάκωτη, Καλοσυντηρημένη. Όλα τα Σέρβις σε εξουσιοδοτημένα Συνεργεία με γνήσια ανταλλακτικά BWM. ΔΕΚΤΟΣ ΚΑΘΕ ΕΛΕΓΧΟΣΤηλ. 6945222847 (ΜΑ8061) ΠΩΛΕΙΤΑΙ Opel Corsa λευκό, 1000 cc, 4πορτο, μοντέλο 04, σε πολύ καλή κατάσταση. Δεκτός κάθε έλεγχος. ΤΗΛ: 6944418676

(ΜΑ 8033) ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΩΛΕΙΤΑΙ FIAT chiquincento 900 cc ηλεκτρικά παράθυρα, χρώμα λευκό. Αριστη κατάσταση. Μοντέλο '98. ΤΗΛ: 6978949165. Τιμή 1.200 € (ΜΑ 7982) ΠΩΛΕΙΤΑΙ WV Golf 4 δίπορτο, 16V, μοντέλο 2003, 1600cc, χρώμα μαύρο. Πρώτο χέρι, full extra. Σε άριστη κατάσταση. Τιμή 4.000 €. ΤΗΛ: 6978949165 (ΜΑ 7980) ΠΩΛΕΙΤΑΙ SEAT IBIZA 2001 μοντέλο, 1400 cc, με 150.000 χλμ., τρίπορτο, χρώματος κόκκινο, σε πολύ καλή κατάσταση. Δεκτός κάθε έλεγχος. ΤΗΛ: 6974716573 (κος

Αγγελος) (ΜΑ 7956) ΠΩΛΕΙΤΑΙ FIAT FIORINO ισοθερμικό θάλαμο ψυγείο, μοντέλο ' 96, radio-cd. Τιμή 3.000 ευρώ. Τηλ.: 6945563432 (ΜΑ 7870) ΠΩΛΕΙΤΑΙ Ι.Χ. αυτοκίνητο Skoda Octavia 5 2,0 scout, 160 Hp σε 4Χ4, μοντέλο 2007, full extra, 10.000 € ΤΗΛ: 6981705054 (ΜΑ 7838) ΠΩΛΕΙΤΑΙ Seat Ibiza μοντέλο '96, χρώμα μαύρο, ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικοί θερμαινόμενοι καθρέπτες, immobilizer, καινούρια λάστιχα, σε πολύ καλή κατάσταση, φυλασσόμενο σε garaz. ΤΗΛ: 6946693973 ( κ. Νίκος) (ΜΑ 7770)

BEST MOTORS ΛΟΥΤΑΣ ÁËÖÅÉÏÕ 38, Ýíáíôé Lidl ΤΗΛ.: 26210 30116, 6945227761 - ΟΛΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟ SITE: www.car.gr/bestmotors

Fiat Seicento 1000 cc,2002, ηλ.παρ.1850 ευρω

Honda XL 700 V Translap abs , 80HP,2008,700CC,4250 ευρω

Hyundai Accent ,1300 cc,2001,full extra,2500 ευρω

Opel Astra 1400cc,2001,full extra ,3450 ευρω

Skoda Octavia 1.6 ,2006,5θυρο,πρωτο χερι σαν καινουργιο,37000 χλμ,full extra

Toyota Hilux μοντέλο 1988,1990 ευρώ

VW Golf 1.4 2006 5θυρο πληρες εξοπλισμος 6450 ευρω

ΤΟΥΟΤΑ YARIS 1000 VVTI 5 ΘΥΡΟ ΠΛΗΡΗΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ 4450 ΕΥΡΟ

ÅÐÁÃÃÅËÌÁÔÉÊÏÉ ÅÎÏÐËÉÓÌÏÉ - ÐÕÑÃÏÓ

“Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ”

ÐÙËÏÕÍÔÁÉ ÓÅ ÐÑÁÃÌÁÔÉÊÇ ÕÐÅÑÐÏÓÖÏÑÁ:

1. Øõãåßï Self - Service Costans, óõíôÞñçóç, ìÞêïò 6,40 × 90 × 2,00 ýøïò êáé åôåñïí 3,85 × 90 × 2,00 ìå êïõñôßíåò íõêôüò, öùôéóìü, ñÜöéá êáé óýóôçìá øýîçò multi ( 1 ìç÷Üíçìá) ÔéìÞ 17.000 Å (+ ÖÐÁ) 2. Êáôáøýêôçò ôïß÷ïõ Costans ìÞêïò 2,00 × 1,00 × 2,00, 2 Å/Ì ôåìÜ÷éá 3 ÔéìÞ 2.500 Å (+ ÖÐÁ) ìå ó÷Üñåò êáé öùôéóìü 3. Âéôñßíá óõíôÞñçóçò áëëáíôéêþí - ôõñïêïìéêþí Costans ìå áíïéãüìåíá ôæÜìéá ìå áìïñôéóÝñ, öùôéóìüò, øõ÷üìåíç áðïèÞêç öÝôáò, Å/Ì 2,85 × 1,05 × 1,20 ÔéìÞ 2.500Å(+ ÖÐÁ) ¼ëá ôá øõãåßá Costans Ý÷ïõí ÷ñÞóç 16 ìçíþí áðü åðþíõìï S/M ôçò åõñýôåñçò ðåñéï÷Þò ìáò ðïõ äéÝêïøå ôç ëåéôïõñãßá ôïõ. ÕðÜñ÷ïõí õðåñðñïóöïñÝò óå ðïëëÜ áêüìç åßäç åíôüò ôïõ êáôáóôÞìáôïò ìáò.

ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 27 - 29 ΤΗΛ: 26210-2 27720 ΚΙΝ: 6947077483

ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ!


Μικρές Αγγελίες

/ ÓÜââáôï 17 Íïåìâñßïõ 2012

w w w . p r o t i n e w s . g r

23

ÉáôñéêÜ - ÐáñáúáôñéêÜ ÅðáããÝëìáôá ΜΑΙΕΥΤΗΡΕΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΙ

ΦΥΣΙΑΤΡΟΙ ÈÅÏÄÙÑÏÓ ÄÇÌ. ÁËÔÁÍÇÓ ÉÁÔÑÏÓ ÖÕÓÉÊÇÓ ÉÁÔÑÉÊÇÓ & ÁÐÏÊÁÔÁÓÔÁÓÇÓ (ÖÕÓÉÁÔÑÏÓ) ÄÉÐËÙÌÁÔÏÕ×ÏÓ ÔÏÕ ÅÕÑÙÐÁÚÊÏÕ ÓÕÌÂÏÕËÉÏÕ ÖÕÓÉÊÇÓ ÉÁÔÑÉÊÇÓ & ÁÐÏÊÁÔÁÓÔÁÓÔÁÓÇÓ (EUROPEAN BOARD OF PHYSICAL & REHABILITATION MEDICINE) ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý Ôçë.: Éáôñåßïõ 26210 20090 Ôçë. Êéí.: 6977403015 Ìáíùëïðïýëïõ 46, (Ýíáíôé Íïìáñ÷ßáò), Ðýñãïò

ΟΥΡΟΛΟΓΟΙ ÉÙÁÍÍÇÓ ÄÁÑÁÓ

*****

ÐÅÔÑÏÐÏÕËÏÓ ×Ñ. ÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÏÓ ÌÁÉÅÕÔÇÑÁÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÃÕÍÁÉÊÏËÏÃÏÓ ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ Ðñùß: 9.00 Ýùò 1.30 Áðüãåõìá: 17.30 Ýùò 20.30 (Åêôüò ÔåôÜñôçò áðüãåõìá) Ìáíùëïðïýëïõ 46 / 2ïò Ïñïöïò Ðýñãïò Ôçë./Fax.: 26210 32010, êéí.: 6972 857 557

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÏÄÏÍÔÉÁÔÑÅÉÏÕ ÓÔÏ ÊÁÑÁÔÏÕËÁ

ÄÉÏÍÕÓÉÏÓ ÂÁÓÉËÅÉÏÕ ÓÔÁÓÉÍÏÐÏÕËÏÓ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÏÕ ÁÈÇÍÙÍ ÄÅ×ÅÔÁÉ: ÊáñÜôïõëá ðñùß 9.00-13.00ì.ì. êáé áðüãåõìá ìå ñáíôåâïý Ôçë.: 26210 -61182, êéí. 6980-619614 Ðåëüðéï: ÄÝ÷åôáé ìüíï ìå ñáíôåâïý Ôçë.: 26240-31472, 6976-023365

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

ÐÅÔÑÏÓ ÊÙÍ ÓÐÉÍÏÓ ×åéñïõñãüò Óôüìáôïò

Ðôõ÷éïý÷ïò Ðáí/ìßïõ Èåóóáëïíßêçò

DDS, MSc ×ÅÉÑÏÕÑÃÉÊÇ ÓÔÏÌÁÔÏÓ ÅÌÖÕÔÅYÌÁÔÁ, ÁÊÔÉÍÏËÏÃÉÁ Ô. Ðåôñïðïýëïõ 12 & Êïêêßíïõ, 2ïò üñïöïò Ðýñãïò Çëåßáò, Ôçë. 26210 34600 Fax: 26210 34166

ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΙ ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÖÙÔÇÓ ÁÍ. ÌÐÁ×ÏÕÑÏÓ Eéäéêüò Oñèïäïíôéêüò D.D.S, MED, Dent , Dipl. Orth. ÏÑÈÏÄÏÍÔÉÊÇ ÃÉÁ ÐÁÉÄÉÁ ÊÁÉ ÅÍÇËÉÊÅÓ ÙÑÅÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁÓ ÉÁÔÑÅÉÏÕ ÄÅÕÔÅÑÁ Ýùò ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ ÐÑÙÉ 9.00 -13.00 ÁÐÏÃÅÕÌÁ 16.00- 20.30 ÓÁÂÂÁÔÏ ÊÁÔÏÐÉÍ ÑÁÍÔÅÂÏÕ ÌÁÍÙËÏÐÏÕËÏÕ ê' ÃÊÏÔÓÉÍÁ 12 ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ Ôçë. Fax.: Éáôñåßïõ 26210-25959 Êéíçôü ôçë.: 6978222848 e- mail: fotismpaxouros@yahoo.com *****

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÓÐÕÑÏÐÏÕËÏÓ ×. ÍÉÊÏËÁÏÓ Eéäéêüò Oñèïäïíôéêüò D.D.S, MED, Dent , Dipl. Orth. Åéäéêåõèåßò Ðáíåðéóôçìßïõ Frankfurt Ì. Ãåñìáíßáò Ðôõ÷éïý÷ïò Ðáíåðéóôçìßïõ Giessen Ãåñìáíßáò ÈåìéóôïêëÝïõò & Ì. ÁëåîÜíäñïõ 1 (Ýíáíôé ÏÔÅ) Ðýñãïò Çëåßáò Ôçë.: 26210 30004 fax: 26210 30024 e-mail: nspyrospoulos@hotmail.com

×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ - ÏÕÑÏËÏÃÏÓ - ÁÍÄÑÏËÏÃÏÓ Ìáíùëïðïýëïõ 42 Ðýñãïò (Ýíáíôé Íïìáñ÷ßáò) Ôçë.: 26210 20450, êéí.: 6972690630 *****

ËÅÏÍÁÑÄOÐÏÕËÏÓ ÉÙÁÍ. ËÅÙÍIÄÁÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÏÕÑÏËÏÃÏÓ ÙÑÅÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁÓ: 10:00 - 14:00, 18:00 - 20:00 ÔÅÔÁÑÔÇ ÁÐÏÃÅÕÌÁ ÊÁÉ ÓÁÂÂÁÔÏ ÐÑÙÉ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ ÄÅÊÔÁ ÔÁÌÅÉÁ Ìáíùëïðïýëïõ & Ðñïýóóçò 2 (1ïò üñïöïò-Üíùèåí ÄÏÕ) Ðýñãïò Çëåßáò 27100 ôçë./fax 2621300481, êéí. 6974149524 e-mail: leoleonardopoulos@yahoo.com

ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΙ ÍÅÏ ÏÖÈÁËÌÉÁÔÑÅÉÏ

ÄÇÌÇÔÑÉÏÓ ×. ÌÉÊÅËÏÐÏÕËÏÓ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÐÁÍÅÐ. ÁÈÇÍÙÍ 28çò ÏÊÔÙÂÑÉÏÕ 5 - ÐÕÑÃÏÓ (Êåíôñ. Ðëáôåßá) ÐÑÙÉ: ÄÅÕÔÅÑÁ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ 9-2 ì.ì. ÁÐÏÃÅÕÌÁ: ÊÁÈÇÌÅÑÉÍÁ 6-8 ì.ì. (ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ ÁÐÏÃÅÕÌÁ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ) ÔÇË. 26210-33990, êéí. 6942217262

MIKΡΟΒΙΟΛΟΓΟΙ

ÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÏÓ ÈÅÏÄ. ÓÁÌÁÍÔÁÓ ÉÁÔÑÏÓ ÌÉÊÑÏÂÉÏËÏÃÏÓ (ÂÉÏÐÁÈÏËÏÃÏÓ) ô. Éáôñüò Íïóïêïìåßïõ Ðáßäùí "Ç ÁÃÉÁ ÓÏÖÉÁ" *Áíáëýóåéò - ÁéìáôïëïãéêÝò, Âéï÷çìéêÝò -ÁíïóïëïãéêÝò, ÏñìïíïëïãéêÝò Áéìïëçøßåò - Íåïãíþí, Âñåöþí - Ðáßäùí, Åíçëßêùí *ÓðåñìïäéÜãñáììá *Åëåã÷ïò õðïãïíéìüôçôáò Ôçë. Éáôñåßïõ: 26211 01379 - Êéíçôü: 6944 637365

ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΙ ÍÉÊÏËÁÏÓ ×ÁÑÄÁÓ

×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ Ù.Ñ.Ë. ÄÝ÷åôáé êáèçìåñéíÜ áðü 8 ð.ì. - 1.30 ì.ì. êáé 6.00 ì.ì. 8.00 ì.ì. áðüãåõìá ðëçí ÔåôÜñôçò êáé ÓáââÜôïõ Åñìïý 5, ôçë. 26210 29239, Êéí.: 6945232529

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΙ

Äñ. ÃÅÙÑÃÉÏÓ Ð. ÊÏÕÑÅÁÓ

ÏÑÈÏÐÅÄÉÊÏÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÄéäÜêôùñ Ðáíåðéóôçìßïõ Ðáôñþí Êïêêßíïõ 12-14 & ÆáÀìç 1ïò üñïöïò (ðëçóßïí Äçì. ÐÜñêïõ), Ðýñãïò ôçë: 26210 35800 Êéí.: 6932566996 ¿ñåò ëåéôïõñãßáò ÊáèçìåñéíÜ Ðñùß: 8:30 - 13:30 Áðüãåõìá: Êáôüðéí ñáíôåâïý 18:00 - 20:30 Ðëçí ÔåôÜñôçò *****

ΠΑΘΟΛΟΓΟΙ ÌÉ×ÁÇË ÍÉÊ. ÂÁÑÄÁÌÉÄÇÓ

ÉÁÔÑÏÓ - ÅÉÄÉÊÏÓ ÐÁÈÏËÏÃÏÓ ÙñÜñéï Éáôñåßïõ Ðñùß: 8.30 - 13.30- áðüãåõìá 17.30 - 20.30 ÔåôÜñôç áðüãåõìá & ÓÜââáôï ðñùß ìüíï êáôüðéí ñáíôåâïý Åñìïý 5, (2ïò üñïöïò) Ðýñãïò Ôçë. ïéêßáò: 26210 31854, Éáôñåßïõ: 26210 37237, Êéí.: 6945 3733363

Πύργος Σγαντζή Αντωνία, Μανωλοπούλου 42 (εφημερεύει-διανυκτερεύει 2621026165) Βασιλόπουλος Γεώργιος, Τ. Πετροπούλου 10 (18.00-21.00 26210-39938) Αμαλιάδα Χριστοφίδη Αγγελική, Ξυδία 2 (26220-21543 , 08.00 - 14.30 & 17.30 όλη νύχτα), Λαμπρινού Νατάσα, Καλαβρύτων 11 (26220-22070 08.00 - 17:30) Βάρδα Λευκαδίτης Σπύρος (26230-71484) Ζαχάρω Τερζής Γεώργιος (26250-32300) Κρέστενα Μαρκοπούλου Ολγα (26250-22765) Ανδραβίδα Χαντζή Κωνσταντίνα, (26230-54444)

ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΙ

ΛΟΓΟΠΕΔΙΚΟΙ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ

ÌÁËÁÌÙ (ÔÅÍÉÁ) Äçì. ÖÑÉÌÁ

ÊÝíôñï ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ ðáéäéþí, åöÞâùí, åíçëßêùí ÅÑÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁ - ÅÉÄÉÊÇ ÁÃÙÃÇ - ØÕ×ÏËÏÃÉÊÇ ÕÐÏÓÔÇÑÉÎÇ ÓÕÌÂÏÕËÅÕÔÉÊÇ ÏÉÊÏÃÅÍÅÉÁÓ - ÌÁÈÇÓÉÁÊÇ ÕÐÏÓÔÇÑÉÎÇ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÍÅÕÑÏËÏÃÉÊÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

Éáôñüò - Íåõñïëüãïò ÄÝ÷åôáé êáèçìåñéíÜ ÐÑÙÉ: 8.30 - 13.30 ÁÐÏÃÅÕÌÁ: 17.30 - 20.30 (ðëÞí ÔÅÔÁÑÔÇ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ áðüãåõìá ìüíï ìå ñáíôåâïý) Ìáíùëïðïýëïõ 63 - Ðýñãïò Ôçë. 26210 30918, Êéí.: 6944735548 email:malfri@otenet.gr

ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ ÓÔÇÍ ÁÌÁËÉÁÄÁ ÁÃÃÅÉÏ×ÅÉÑÏÕÑÃÉÊÏ - ÁÃÃÅÉÏËÏÃÉÊÏ ÉÁÔÑÅÉÏ

ÁËÅÎÇÓ Ã. ÊÁËÁÌÁÑÁÓ MD, MSC ÁÃÃÅÉÏ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÄÉÁÃÍÙÓÇ ê' ÈÅÑÁÐÅÉÁ ÐÁÈÇÓÅÙÍ ÁÑÔÇÑÉÙÍ, ÖËÅÂÙÍ, ËÅÌÖÁÃÃÅÉÙÍ - ÁÃÃÅÉÁÊÅÓ ÐÑÏÓÐÅËÁÓÅÉÓ ÍÅÖÑÏÐÁÈÙÍ - ÅÍÄÁÃÃÅÉÁÊÇ ×ÅÉÑÏÕÑÃÉÊÇ ÐÕÑÑÙÍÏÓ ê' ÅËÅÕÈÅÑÉÏÕ ÂÅÍÉÆÅËÏÕ 12, ÁÌÁËÉÁÄÁ (1ï üñïöïò) ÈÅÑÉÍÏ ÙÑÁÑÉÏ: ÄÅÕÔÅÑÁ -ÔÅÔÁÑÔÇ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ ÐÑÙÉ 9.00 -13.00 ÔÑÉÔÇ - ÐÅÌÐÔÇ ÐÑÙÉ 9.00 -13.00 ÁÐÏÃÅÕÌÁ 18.30- 21.30 ÔÇË.: 26220-21444, ÊÉÍ.: 6972295933

ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤEΣ

Ó×ÉÆÁ ×. ÌÁÑÉÁ Πτυχιούχος ΑΤΕΙ ΠΑΤΡΩΝ Κινητοποίηση σπονδυλικής στήλης και άκρων Myofascial therapy Αθλητικές κακώσεις Νευρολογικές παθήσεις Αναπνευστική και ορθοπεδική Φ/Θ Κατ’ οίκον θεραπείες Δεχόμαστε ασθενείς του ταμείου ΕΟΠΥΥ (δηλ. ΙΚΑ, ΟΠΑΔ- ΤΥΔΚΥ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ) Ωράριο λειτουργίας: Πρωί: 8.30 - 13.30 Απογ.: 17.30 - 20.30 Κοκκίνου 12-14 2ος όροφος ΠΥΡΓΟΣ Τηλ.: 26210 33730, κιν.: 6939369774 e-mail: mariasxiza@yahoo.gr

ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ ÍÉ×ÙÑÉÔÇ ÅËÅÍÇ Øõ÷ïëüãïò Ðáíåðéóôçìßïõ Áèçíþí *ÓõìâïõëåõôéêÞ óôÞñéîç ðáéäéþí êáé åíçëßêùí *ÁôïìéêÞ øõ÷ïèåñáðåßá äéáôáñá÷þí Üã÷ïõò, êáôÜèëéøçò, öïâéþí *ÐñïâëÞìáôá óõìðåñéöïñÜò ðáéäéþí êáé åöÞâùí *ÁðïêáôÜóôáóç ìáèçóéáêþí äõóêïëéþí *ÅíçìÝñùóç êáé åðáããåëìáôéêüò ðñïóáíáôïëéóìüò Ôçë. Ãñáöåßïõ: 26220 24822 Êéí.: 6937 146439 Äéåýèõíóç ãñáöåßïõ: ÊáñáúóêÜêç 6, ÁìáëéÜäá

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ÆÁ×ÁÑÏÕËÁ ÄÉÏÍ. ÁÂÑÁÌÏÐÏÕËÏÕ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÔÌÇÌ. ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ Á.Ô.Å.É. ÐÁÔÑÙÍ ÌÅËÏÓ ÓÕËËÏÃÏÕ ÅÐÉÓÔÇÌÏÍÙÍ ËÏÃÏÐÁÈÏËÏÃÙÍ - ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÕÔÙÍ ÅËËÁÄÏÓ ÅÐÉÓÔÇÌÏÍÉÊÏÓ ÓÕÍÅÑÃÁÔÇÓ ÊÅÊÕÊÁÌÅÁ ÍÏÌÏÕ ÇËÅÉÁÓ ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý ÍÅÁ ÄÉÅÕÈÕÍÓÇ - Ìáèéïý 5, Ðýñãïò ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ, ôçë.: 26210 34610 / 6971 993126 Óýìâáóç ìå üëá ôá ôáìåßá

ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÁÊÇÓ ÅÊÐÁÉÄÅÕÓÇÓ

ÐÁÍÁÃÉÙÔÇÓ ×Ñ. ÓÔÁÈÏÐÏÕËÏÓ

ËÏÃÏÐÅÄÉÊÏÓ - ËÏÃÏÐÁÈÏËÏÃÏÓ Ð.Å. DIPLOMA ÅÉÄÉÊÇÓ ÁÃÙÃÇÓ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÈÅÑÁÐÅÕÔÇÓ ÃÉÁ ÁÔÏÌÁ ÌÅ ÅÉÄÉÊÅÓ ÁÍÁÃÊÅÓ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÏÕ ÅÎÙÔÅÑÉÊÏÕ (Speech and Language Pathologist) ÌÝëïò ôïõ Ðáíåëëçíßïõ Óõëëüãïõ Ëïãïðåäéêþí ÌÝëïò ôïõ Åëëçíéêïý Óõëëüãïõ ãéá ôçí Áöáóßá ÌÝëïò ôçò ÅëëçíéêÞò åôáéñåßáò Äõóëåîßáò ð. Åðéóôçìïíéêüò ÓõíåñãÜôçò ÊÅÊÕÊÁÌÅÁ Í. ÇËÅÉÁÓ ÅÑÃÁÓÉÁÊÇ ÅÌÐÅÉÑÉÁ ÓÅ ÊËÉÍÉÊÅÓ ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ ÔÏÕ ÅÎÙÔÅÑÉÊÏÕ ÊÁÉ ÊÅÐÅÐ ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇÓ Åéäéêüò óôç äéÜãíùóç èåñáðåßá äéáôáñá÷þí Ëüãïõ, ÖùíÞò, Ïìéëßáò, ÁêïÞò, Åðéêïéíùíßáò, ÃñáöÞò, ÁíÜãíùóçò ÄÅ×ÅÔÁÉ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ Óýìâáóç ìå üëá ôá ôáìåßá Óõíåñãáóßá ìå üëåò ôéò éáôñéêÝò åéäéêüôçôåò 28çò Ïêôùâñßïõ êáé Ìéáïýëç 1 Ðýñãïò (Â' Ïñïöïò) Ôçë./fax: 2621033880, 2625022285, Êéíçôü: 6977905430

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΙ

ÁÐÏÓÔÏËÏÐÏÕËÏÕ ÁËÅÎÁÍÄÑÁ

ÄÉÁÉÔÏËÏÃÏÓ-ÄÉÁÔÑÏÖÏËÏÃÏÓ -Ðôõ÷éïý÷ïò Á.Ô.Å.É. Èåó/íßêçò - ÅîåéäéêåõìÝíç óôéò äéáôñïöéêÝò äéáôáñá÷Ýò êáé ôçí ðá÷õóáñêßá (NCFED) - ÅðéóôçìïíéêÞ óõíåñãÜôçò ôçò ïìÜäáò Ìed-Nutrition - ÌÝëïò ôçò ¸íùóçò Äéáéôïëüãùí/Äéáôñïöïëüãùí ÅëëÜäïò ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý êáèçìåñéíÜ ðñùß: 9:00-14:00 êáé áðüãåõìá: 17:30-21:00 (åêôüò ÄåõôÝñáò êáé ÔåôÜñôçò áðüãåõìá) Äéåýèõíóç : Êïõñïãéáííïðïýëïõ 33 (ÁìáëéÜäá) Ôçë: 26220 38380 Êéí: 6937239362 www.apostolopoulou.gr, alnutric@gmail.com

ΓENIKHΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

Ðáíáãéþôçò Í. ÂáãéÜíáò GP, MD

ÅÉÄÉÊÅÕÌÅÍÏÓ ÉÁÔÑÏÓ ÃÅÍÉÊÇÓ - ÏÉÊÏÃÅÍÅÉÁÊÇÓ ÉÁÔÑÉÊÇÓ ÐñïëçðôéêÞ ÉáôñéêÞ - ÏéêïãåíåéáêÞ ÓõìâïõëåõôéêÞ Õãåßáò, Ñýèìéóç êáé ðáñáêïëïýèçóç ÷ñïíßùí íïóçìÜôùí, ÓõíôáãïãñÜöçóç öáñìÜêùí üëùí ôùí ðáèÞóåùí, Ðåñéðïßçóç êáôáêëßóåùí ôñáõìÜôùí, Åìâïëéáóìïß, ÔïðïèÝôçóç ÏõñïêáèåôÞñùí, Ñéíïãáóôñéêþí êáèåôÞñùí ê.ô.ë. ÐËÁÔÅÉÁ ËÁÆÁÑÁÊÇ (ÄÇÌÁÑ×ÅÉÏÕ)-ÁÌÁËÉÁÄÁ

(ÐÑÙÇÍ ÉÁÔÑÅÉÏ ÃÅÍ. ÉÁÔÑÏÕ ÌÐÑÉÓÔÏÃÉÁÍÍÇ ÃÅÙÑÃÉÏÕ)

ÔÇË: 2622021322 & 6977010128 E-mail: gp.vagianas@gmail.com ÙÑÅÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁÓ : ÐÑÙÉ: ÄÅÕÔ-ÐÁÑ: (8.30 - 13.30) & ÓÁÂÂ (10:00 - 12:00) ÁÐÏÃÅÕÌÁ : ÔÑÉÔÇ - ÐÅÌÐÔÇ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ (17.30 - 20.30) Óýìâáóç ìå ÅÔÁÁ (ÔÓÌÅÄÅ, ÔÓÁÕ, ÔÁÓ,ÔÁÍ) ê.ë.ð.

KYTTAΡΟΛΟΓΟΙ ÓÏÖÉÁ ÊÁÔÓÁÑÏÕ - ÁËÔÁÍÇ ÉÁÔÑÏÓ ÊÕÔÔÁÑÏËÏÃÏÓ ô. Éáôñüò Áíôéêáñêéíéêïý Íïóïêïìåßïõ Áèçíþí «ÁÃÉÏÓ ÓÁÂÂÁÓ»

 Ôåóô ÐáðáíéêïëÜïõ ÊõôôáñïëïãéêÝò åîåôÜóåéò ðôõÝëùí, ïýñùí & õãñþí ÐáñáêåíôÞóåéò ïñãÜíùí (èõñåïåéäïýò, ìáóôïý, ëåìöáäÝíùí, óéåëïãüíùí ê.ë.ð.) ÉÁÔÑÅÉÏ ÄåëçãéÜííç 17, ÁÌÁËÉÁÄÁ Ôçë. éáôñ.: 26220-38360, Êéíçôü: 697-2305520 Η σειρά είναι αλφαβητική

Πελόπιο Διαμαντόπουλος Βασίλειος (26240-31489) Γαστούνη Παρίσης Αλέξανδρος, Γ. Σισίνη134 (26230-33033) Λεχαινά Παπαδόπουλος Νεόφυτος (26230-22742) Τραγανό Κωνσταντίνου Διονύσιος (26230-61006) Αρχαία Ολυμπία Παπαβασιλείου Δημήτριος (26240-22000) Βαρθολομιό Μακρυδήμα Χαραλαμπία, Α. Παπανδρέου 28 (26230-41241) ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ ΠΥΡΓΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟ 17/11 & ΚΥΡΙΑΚΗ 18/11/2012 ΚΟΤΣΙΛΙΜΠΑ ΑΙΜΙΛΙΑ ΣΠΑΠ & ΠΑΤΡΩΝ 2621031355-6978226916 ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 17/11 & ΚΥΡΙΑΚΗ 18/11/2012 ΔΑΛΙΑΝΗ-ΛΑΜΠΡΙΝΟΥ ΑΘΗΝΑ KΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ 8 2622028226-6982715943

ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ!


ΣΑΒΒΑΤΟ

Άγχος και αγωνίες για μαθητές και υπαλλήλους

17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Συνεδρίασε χθες το δημοτικό συμβούλιο Ήλιδας Έλεγχοι την κατανάλωση της ΔΕΗ Στον περιορισμό των δαπανών για ηλεκτρική ενέργεια προχωρά και ο δήμος Ήλιδας, σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες ο Γιάννης Λυμπέρης. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση που του έθεσε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας του ΔΣ Γιάννης Χριστόπουλος, ο δήμαρχος τόνισε πως ήδη έχει ξεκινήσει ο έλεγχος τόσο στις δαπάνες της ΔΕΗ όσο και του ΟΤΕ.

Πληρώνεται ο μαέστρος Τα οφειλόμενα προς τον μαέστρο της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Αμαλιάδας, θα καταβληθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Τα χρήματα που ανέρχονται σε μερικές χιλιάδες ευρώ, θα δοθούν αφού, όπως είπε ο δήμαρχος βρέθηκε η φόρμουλα Πανελλαδικά και η πληρωμή είναι θέμα ημερών.

Ενισχύεται το δημοτικό σχολείο Εφύρας Υποχρεωτικά οι μαθητές από την Οινοή θα φοιτούν στην Εφύρα

Χωρίς μεταβολές τα δημοτικά σχολεία Σιμόπουλο και Αυγείο

Π

αρουσία γονέων των μαθητών που φοιτούν στο δημοτικό σχολείο της Εφύρας, πραγματοποιήθηκε χθες η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Ήλιδας. Μια συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από εντάσεις, όταν η συζήτηση έφτασε στο θέμα των απολύσεων δημοτικών υπαλλήλων αφού το σώμα, συμφωνούσε επί τις αρχής στο ψήφισμα που είχε υποβάλλει το σωματείο εργαζομένων, αλλά διαφωνούσε στις λεπτομέρειες. Σε ότι αφορά το δημοτικό σχολείο της Εφύρας, η απόφαση που πάρθηκε ήταν να ενισχυθεί με τους μαθητές από την Οινόη οι οποίοι αν και λόγω της εκπαιδευτικής ζώνης, θα έπρεπε να πηγαίνουν στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα, είχαν επιλέξει το Σιμόπουλο.

Ξεκίνησαν, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Παναγιωτάρα, οι εργασίες στο 4ο δημοτικό σχολείο της Αμαλιάδας, αφού όπως είπε, πρόσφατα καταβλήθηκαν τα χρήματα της μιας από τις δόσεις που οφείλονται στον εργολάβο. Μάλιστα, χθες το δημοτικό συμβούλιο έλαβε απόφαση για παράταση του έργου.

Ðáñïõóßá ãïíÝùí áðü ôï äçìïôéêü ó÷ïëåßï ôçò Åöýñáò ðñáãìáôïðïéÞèçêå ÷èåò ç óõíåäñßáóç ôïõ ÄÓ ¹ëéäáò

Εντάσεις για το ψήφισμα

ÐñïóùñéíÞ ëýóç óôï ðñüâëçìá ôçò Åöýñáò Ýäùóå ï ê ËõìðÝñçò

Πληρώθηκε δόση για το 4ο δημοτικό

Δεν στέλνουν τη λίστα με τους υπαλλήλους στο υπουργείο Εσωτερικών

Αποτέλεσμα αυτού είναι από τους 48 μαθητές που φοιτούσαν πέρσι, ο αριθμός φέτος να έχει πέσει στους 28 κάτι που ουσιαστικά θέτει σε κίνδυνο την ύπαρξή του. Η αρχική πρόταση που τέθηκε για συζήτηση ήταν να αποδυναμωθεί το δημοτικό σχολείο Σιμόπουλο και οι μαθητές από Λαγανά - Ροδιά και Λουκά να μεταφερθούν στην Εφύρα. Στην πρόταση αντέδρασαν αρκετοί σύμβουλοι - ακόμα και από την πλειοψηφία - με τον δήμαρχο Γιάννη Λυμπέρη να δίνει προσωρινή λύση, για αυτή τη σχολική χρονιά η οποία είναι η μεταφορά των μαθητών μόνο της Οινόης. Όπως τόνισε ο κ Λυμπέρης "αφήνουμε την κα-

τάσταση ως έχει και βλέπουμε την επόμενη χρονιά". Ωστόσο ξεκαθάρισε πως σε καμία περίπτωση, εάν τα πράγματα δεν εξελιχθούν ορθά, δεν θα επιτρέψει να λειτουργούν δυο υποβαθμισμένα σχολεία στην Πηνεία.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τη Λαϊκή Συσπείρωση και τον επικεφαλής της κ Άγγελο Κολόσακα να θέτει για συζήτηση το θέμα του Μνημονίου τις επιπτώσεις που αυτό θα φέρει με πρώτη αυτή των απολύσεων δημοτικών υπαλλήλων. Νωρίτερα ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων κ Χρήστος Βούλγαρης είχε υποβάλλει στο προεδρείο σχετικό ψήφισμα ζητώντας από το σώμα να λάβει ομόφωνη θετική απόφαση. Παίρνοντας το λόγο ο κ Λυμπέρης, έκανε λεπτομερή αναφορά στις αποφάσεις της ΚΕΔ και της ΠΕΔ, με τις οποίες οι δήμαρχοι της χώρας τίθενται στο πλευρό των εργα-

ζομένων ενώ παράλληλε μίλησε για τη "λογική του παραλόγου" αφού όπως είπε "θέλουν να διώξουν 10 υπαλλήλους από τον ήδη ελλειμματικό δήμο Ήλιδας". Ο κ Γιάννης Χριστόπουλος, εκ μέρους της μείζονος μειοψηφίας του ΔΣ τάχθηκε υπερ της αξιολόγησης των υπαλλήλων, κατά των απολύσεων και κατά των καταλήψεων που γίνονται στις δημοτικές υπηρεσίες του δήμου. Παίρνοντας το λόγο ο κ Κολόσακας ζήτησε στο ψήφισμα να γράφεται πως ο δήμος Ήλιδας με ευθύνη του δημοτικού συμβουλίου δεν θα στείλει τις λίστες στο υπουργείο εσωτερικών και δεν θα υπογραφεί καμία πράξη απόλυσης. Ο πρόεδρος του ΔΣ Απόστολος

Λιώσης, εξήγησε στο σώμα, από νομικής άποψης, τις ποινικές ευθύνες που θα έχουν οι υπάλληλοι του δήμου οι οποίοι θα πρέπει να στείλουν τις λίστες και ζήτησε να υπάρξει ομόφωνη θετική απόφαση επί τις αρχής και του πνεύματος του ψηφίσματος. Η τοποθέτηση του κ Λιώση "άναψε φωτιές" με τον κ Κολόσακα να δηλώνει "νόμιμο είναι ότι είναι υπέρ του εργαζόμενου". Τελικά υπήρξε ομοφωνία από το σώμα για το ψήφισμα υπερ των εργαζόμενων. Η συνεδρίαση του ΔΣ Ήλιδας συνεχίστηκε με τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Κώστας Γιάλπας gialpk@yahoo.gr

proti 17 noembriou 2012  
proti 17 noembriou 2012  

proti tis ilias

Advertisement