Page 1

Σιδηρόδρομος, Αεροδρόμιο, Σχέδιο Ανασυγκρότησης, Λιμάνια, Ολυμπία Οδός,Ταμείο Μολυβιάτη...Πόσες ακόμη ήττες;

ÔÅÔÁÑÔÇ 17 ÁÐÑÉËÉÏÕ 2013

Ετος 11o

/

ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ: 3312 / Τιμή: 50λ. / (Eκτός Νομού 1 Ευρώ)

121 ΦΙΛΕΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΡΟΣ …ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ

ΦΡΑΓΜΑ ΠΗΝΕΙΟΥ

Στα τέλη καλοκαιριού η λειτουργία του διυλιστηρίου >>

Ó.12-113

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

η Ηλεία! Στα ακίνητα που παραχωρούνται τα Δικαστικά Μέγαρα Πύργου - Αμαλιάδας και όλη η παραλιακή ζώνη του νομού από τη Μανωλάδα έως τη Ζαχάρω!

 Στη

λίστα η έκταση της ΔΕΠΟΣ στις Θίνες Βαρθολομιού και τα κτίρια των Ειρηνοδικείων ενώ παραχωρείται η ιδιοκτησία του Υπ. Υγείας στον Πύργο! >> Ó. 4-55

ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΟΚΑΜΠΟ

Συνελήφθη 40χρονος για ηρωίνη >>

Ó. 24

ΕΠΣΗ Κατατέθηκαν οι υποψηφιότητες

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές της ΕΠΣ Ηλείας μπήκαμε, καθώς χθες κατατέθηκαν οι υποψηφιότητες για το Δ.Σ., την εξελεγκτική επιτροπή και τα αναπληρωματικά μέλη.

>>

Ó. 17

Μέχρι τις 26 Απριλίου οι αιτήσεις για υποβολή μηχανογραφικού

>>

Ó.11

ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ

Πέρασαν και από την Ηλεία οι Αλβανοί δραπέτες; >>

Ó.24


2

w w w . p r o t i n e w s . g r

Σχόλια / Παραπολιτικά

/ TåôÜñôç 17 Áðñéëßïõ 2013

Οι τρομοκράτες ξαναχτύπησαν…

Ανάσα με όρους Ακόμη επιθετικότερη μορφή πρόκειται να πάρει στο δεύτερο εξάμηνο του 2013 η μνημονιακή πολιτική.Το δημοσιονομικό κενό προσδιορίστηκε από τους επικεφαλής ελεγκτές των δανειστών της χώρας για τη διετία 2013 - 2014 στα 4 δισ. ευρώ. Πρόκειται σαφώς για ένα ποσό που "απέχει παρασάγγας" από το 1 ή από τα 2 ή και από τα 2,4 δισ. ευρώ που διαδιδόταν ανεπισήμως μόλις πριν από λίγες εβδομάδες και για το οποίο ουδείς μπορεί ασφαλώς να προδικάσει επί του παρόντος το πού θα κορυφωθεί τους επόμενους μήνες Καλά-καλά, δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμη ούτε καν τα προαπαιτούμενα της λεγόμενης "μικρής" δόσης (Μαρτίου) των 2,8 δισ. ευρώ, όπως είναι οι απολύσεις στο Δημόσιο, και επιπλέον εκφράζονται και σοβαροί φόβοι για τα ζητούμενα τα οποία θα θέσει η τρόικα για τις επόμενες δόσεις. Αν επέλεξε να παράσχει "πίστωση χρόνου" μέχρι τον Ιούνιο στη συγκυβέρνηση, ώστε να περάσει ένα ήρεμο διάστημα στα της αξιολόγησης της οικονομίας και να μπορέσει να ανασυνταχθεί όπου και όσο είναι αυτό δυνατόν, αντί να ζητήσει "εδώ και τώρα" προσδιορισμό των μέτρων, τώρα απλώς επιφυλάσσεται για ένα "καυτό καλοκαίρι", δίνοντας ωστόσο στην κυβέρνηση την ευκαιρία ως τότε να ανασυνταχθεί επικοινωνιακά και σε επίπεδο συνεννόησης των μελών της και να ελπίζει πως η κοινή γνώμη θα "ξεχάσει" εύκολα τις υποσχέσεις της του 2012, ότι "αυτά είναι τα τελευταία μέτρα". Εκτός όμως από το δημοσιονομικό κενό, το οποίο η τρόικα διπλασίασε σε σχέση με τους "φόβους" της κυβέρνησης, οι δανειστές πέτυχαν, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο, να επιβάλουν σε όλα τα πεδία των συζητήσεων τους δικούς τους όρους. Πύρρων

Πάνω από 20% θα είναι φέτος η αύξηση των τουριστών στη Δυτική Ελλάδα και τα Ιόνια Νησιά σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων της τουριστικής αγοράς. Αυτό σημαίνει ότι στην περίοδο της κρίσης ο τουρισμός μπορεί να αποτελέσει για την Ηλεία τον κρυμμένο άσσο στο μανίκι. Το έχουν αντιληφθεί αλήθεια οι αρμόδιοι; Υπάρχει σχεδιασμός, έχουν όραμα; Με ποιο τρόπο θα διαχειριστούμε το διαρκώς αυξανόμενο τουριστικό ρεύμα προς την περιοχή μας; Δ.Ζιάκ.

Ιδιοκτησία: ΠΡΩΤΗ Εκδοτική ΑΕ Εκδότης: Περικλής Μεταξάς Διευθυντής: Δημήτρης Ζιάκας Δημοσιογράφοι: Αννα Αγγελίδου, Κώστας Γιάλπας, Βάσω Κοκκινογένη, Θοδωρής Λάμπρος Αθλητικό: Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Σοφοκλής Φραγκογιαννόπουλος Διεύθυνση Eμπορικού Τμήματος: Γιάννης Βενιζέλος Πύργος - Ρήγα Φεραίου 113 (έναντι Δ.Ο.Υ. Πύργου-Πάροδος Forum) ΤΚ: 27100 - Κωδικός:6603 Τηλ.: 26210-40100, Fax: 26210-40107 Fax Συντακτών: 26210-40106 E-M Mail: protinews@otenet.gr, protisales@protinews.gr website:www.protinews.gr Αμαλιάδα - Ελ. Βενιζέλου 19, ΤΚ: 27200 Τηλ.: 26220-38290-1, Fax: 26220-38292 E-M Mail: protiama@otenet.gr Στο λογότυπο της εφημερίδας απεικονίζεται ο Δίας του Φειδία, από νόμισμα των Ηλείων. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα. Χειρόγραφα συνεργατών και επιστολές που δημοσιεύτηκαν ή όχι, δεν επιστρέφονται.

Στους τρεις ανέρχονται οι νεκροί-ανάμεσά τους και ένα οκτάχρονο παιδί- από τις φονικές εκρήξεις κοντά στη γραμμή τερματισμού του Μαραθωνίου στη Βοστόνη προχθές το απόγευμα, μία από τις χειρότερες επιθέσεις μετά την 11η Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με ιατρικές πηγές τουλάχιστον 144 είναι οι τραυματίες, εκ των οποίων οκτώ παιδιά. Πολλές οι θεωρίες για τους δράστες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι και σε αυτήν την τρομοκρατική επίθεση υπήρξαν θύματα. Ο πλανήτης δεν μπορεί πλέον να κοιμάται ήσυχος μετά από τέτοια φαινόμενα… Θ. Λαμπ.

To παρεμπόριο Ενόψει του Πάσχα στα τουριστικά θέρετρα του Νομού και όχι μόνο θα κάνουν την εμφάνισή τους όλοι όσοι δραστηριοποιούνται παρανόμως στην παραλιακή ζώνη της Ηλείας διακινώντας διάφορα είδη (παπούτσια, τσάντες, γυαλιά ηλίου, δώρα κλπ) Εύλογο λοιπόν το ερώτημα που θέτει αναγνώστης της "ΠΡΩΤΗΣ" ο οποίος διατηρεί κατάστημα στην Αμαλιάδα: "Η επίσημη Πολιτεία θα λάβει εγκαίρως μέτρα για την πάταξη του παραεμπορίου ή θα μας αφήσει πάλι στο έλεος των επιτηδείων;" Ποιος θα του απαντήσει; Δ.Ζιάκ.

Tou Γιάννη Ιωάννου από το “Εθνος”’

Καθαρές κουβέντες

Ερωτήματα πολλά γεννούνται με την δημοσιοποίηση της λίστας με τα υπό παραχώρηση φιλέτα της Ηλείας.  Ερώτημα πρώτο: Όταν λέμε παραχωρούνται τα Δικαστικά Μέγαρα σε Πύργο και Αμαλιάδα τι ακριβώς εννοούμε; Θα τα δώσουν σε ιδιώτη ώστε αυτός με τη σειρά του να παίρνει τα ενοίκια από το κράτος ή θα κλείσουν τα δικαστήρια στις δυο μεγάλες πόλεις της Ηλείας;  Ερώτημα δεύτερο. Όταν λέμε παραχωρείται οίκημα του Υπουργείου Υγείας στον Πύργο τι εννοούμε ακριβώς; Πρόκειται για το οίκημα του γενικού νοσοκομείου "Ανδρέας Παπανδρέου" ή

"Στην κρίση της δεκαετίας του 1930 η Ηλεία ήταν από τους νομούς που έσωσαν την Ελλάδα". Με αυτά τα λόγια χαρακτήρισε ο Αλέκος Αλαβάνος την Ηλεία κατά την δεκαετία του 30 στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "ΠΡΩΤΗ". Όπως ανέφερε η σταφίδα και ο καπνός στο νομό στήριξαν το μεγάλο εξαγωγικό άνοιγμα και την ανάκαμψη της χώρας. Σήμερα εν έτη 2013 η Ηλεία βρίσκεται καθηλωμένη στις τελευταίες θέσεις της ανάπτυξης. Σε αυτό το σημείο ο κ. Αλαβάνος σημείωσε πως η Ηλεία μπορεί να

κάποιο άλλο;  Ερώτημα τρίτο και εξίσου σημαντικό. Όταν λέμε ότι δίνονται οι εκτάσεις της ΚΕΔ τι εννοούμε. Μιλάμε για τις παραλίες της Ηλείας, όπως την Κουρούτα, το Κατάκολο, τη Ζαχάρω, τις Θίνες ή κάτι διαφορετικό; Γιατί εάν ισχύουν αυτά που λέμε τότε γιατί δεν έβγαλαν για αξιοποίηση και τους κατοίκους αυτού του νομού; Μα βέβαια. Χρειάζονται φτηνά εργατικά χέρια. Πως αλλιώς θα δουλέψουν οι επιχειρήσεις που θα έχουν αγοραστεί "έναντι πινακίου φακής"; Πως; Κ. Γιάλπ.

Χωρίς περιστροφές ξαναγίνει ανταγωνιστικός νομός αρκεί να αξιοποιήσει κατάλληλα τον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό που αποτελούν τα δυο ισχυρά της όπλα. Αν όντως η αγροτική παραγωγή και ο τουρισμός αξιοποιηθούν κατάλληλα από τους τοπικούς μας φορείς μπορούν να δημιουργήσουν μια άλλη Ηλεία. Την Ηλεία της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας. Το θέμα είναι ότι τα όπλα αυτά πρέπει να αξιοποιηθούν… Θ. Λαμπ.


/ ÔåôÜñôç 17 Áðñéëßïõ 2013

Σχόλια / Παραπολιτικά

w w w . p r o t i n e w s . g r

Πολλά χιλιόμετρα εντός και εκτός Ηλείας "μέτρησε" 23χρονη στην προσπάθειά της να κάνει ένα και μοναδικό ράμμα! Από το Κέντρο Υγείας Γαστούνης βρέθηκε στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας και από εκεί στου Πύργου για να της κάνει το ράμμα τελικά ιδιώτης γιατρός στα Λεχαινά! Η 23χρονη προσπαθούσε από τις 3 το μεσημέρι να πείσει τους γιατρούς ακόμη και με δική της ευθύνη -αφού κανείς δεν το αναλάμβανε- να γίνει το ράμμα σε σημείο του προσώπου της ώστε να μην ταλαιπωρείται άλλο και το κατάφερε τελικά στις 7 το απόγευμα από ιδιώτη γιατρό! Τα συμπεράσματα δικά σας… Βασ. Κ.

Από μέρα σε μέρα μεταφέρεται το ραντεβού αυτοδιοικητικών και εκπροσώπων των εργαζομένων των νοσηλευτικών μονάδων της Ηλείας με το διοικητή της 6ης ΥΠΕ Παναγιώτη Κατσίβελα. Οι συνεχείς αναβολές μας κάνουν να πιστέψουμε ότι ο διοικητής μας εμπαίζει σα νομό αφού δε γίνεται εδώ και δέκα περίπου ημέρες να ορίζεται το ραντεβού και στο παρά πέντε να ακυρώνεται! Το ζήτημα προφανώς θα έπρεπε να απασχολήσει και τον Ηλείο υποδιοικητή. Αλήθεια ο κ. Αντωνακόπουλος δε θα έπρεπε -από χθες- να έχει μεσολαβήσει για αυτό το περιβόητο ραντεβού για να μας εξηγήσει επιτέλους ο κ. Κατσίβελας με ποιο σκεπτικό υποβαθμίζεται η πρωτοβάθμια περίθαλψη του 1/3 των κατοίκων της Ηλείας. Βασ. Κ.

Ποιος δεν θυμάται το περίφημο κίνημα προώθησης στην αγορά αγροτικών προϊόντων δίχως μεσάζοντες; Ξεκίνησε από την Πιερία και παρά τον πόλεμο που δέχθηκε επεκτάθηκε σε όλη την Ελλάδα αφού "αγκαλιάστηκε" από τους απλούς πολίτες

Ένας παραγωγός από τον Πλατύκαμπο, κάλεσε τους "Ενεργούς Πολίτες Λάρισας" να μαζέψουν φρέσκα κρεμμυδάκια από το χωράφι του και να τα μοιράσουν σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες και σε ιδρύματα Γράφει o Δημήτρης Ζιάκας dimziak@gmail.com

Τώρα μια καινούργια μόδα ξεκινά από τη Λάρισα και δεν αποκλείεται να φτάσει κάποια στιγμή στην Ηλεία. Αναφερόμαστε στις προσφορές παραγωγών για την κάλυψη των αναγκών των οικονομικά ασθενέστερων πολιτών. Όπως μας έλεγε συνάδελφος δημοσιογράφος από τη Θεσσαλία το παράδειγμα ενός παραγωγού από την Κυπάρισσο Λάρισας που κάλεσε τους "Ενεργούς Πολίτες Λάρισας" να γίνουν …εθελοντές γης για λίγες ώρες και να συλλέξουν 5 τόνους νωπών λαχανικών, βρήκε μια βδομάδα αργότερα ακόμη έναν μιμητή.

Με την "ΠΡΩΤΗ" ανά χείρας ο μπαρμπά Αλέξης Αλεξόπουλος από το Νεοχώρι Ζαχάρως. Όπως μας εκμυστηρεύθηκε διαβάζει "ΠΡΩΤΗ" γιατί λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Ο Μπαρμπά Αλέξης έκανε και μια ευχή. Η εφημερίδα να μεγαλώσει σε μέγεθος για να μπορεί ο κόσμος να διαβάζει περισσότερες ειδήσεις. Εμείς στην "ΠΡΩΤΗ" έχουμε μάθει να εκπληρώνουμε τις ευχές των αναγνωστών μας… Θ. Λαμπ.

ΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΓΡΑΦΟΥΝ...

Από το κίνημα της πατάτας στους ..εθελοντές γης

3

Σε ένα κόσμο που βυθίζεται στην κρίση, με τους πολίτες να αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα επιβίωσης, ανάλογες πρωτοβουλίες αποτελούν φωτεινά παραδείγματα.

Και στα μέρη μας τέτοιες πρωτοβουλίες και δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης που έχουν επίκεντρο τον άνθρωπο και τις βιοποριστικές του ανάγκες επιβάλλεται να βρουν μιμητές. Ειδικά τις μέρες του Πάσχα το κεντρικό μήνυμα που πρέπει να κυριαρχήσει στην Ηλεία είναι: "Κανένας μόνος του στη κρίση" Όλοι μαζί θα μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στη λαίλαπα της οικονομικής ύφεσης.Και να παραμείνουμε ζωντανοί…

Προς την ίδια κατεύθυνση Προς την ίδια κατεύθυνση κοιτούν, ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης και ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Χριστοδουλόπουλος. Σε μια φωτογραφία βγαλμένη από τα παλιά, τότε που ο κ Λυμπέρης ήταν όπως και σήμερα - δήμαρχος και ο κ Χριστοδουλόπουλος αντιδήμαρχος, φαίνεται πως βρήκαν κοινό στόχο. Το φράγμα του Πηνειού και τα έργα που θα γίνουν για την αποκατάσταση των ζημιών. Αυτός είναι ο ένας στόχος. Ο δεύτερος όπως χαριτολογώντας είπαν χθες είναι ο ρόλος τους στην αυτοδιοίκηση. Ίσως να αλλάξουν θέσεις, ίσως ακόμα να βρεθούν στην ίδια ρότα. Πάντως όπως και να είναι οι δυο τους κοιτούν μπροστά… Κ. Γιάλπ.


4

Θέμα

w w w . p r o t i n e w s . g r

/ TåôÜñôç 17 Áðñéëßïõ 2013

121 φιλέτα του Δημοσίου οδεύουν προς αξιοποίηση…

Πωλείται όπως …είναι επιπλωμένη η Ηλεία! Π

ωλείται όπως είναι …επιπλωμένη η Ηλεία μαζί με τους κατοίκους της! Αυτό είναι το δόγμα της Κυβέρνησης, σύμφωνα με τη λίστα που χθες δόθηκε στη δημοσιότητα από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών και στην οποία αναφέρονται τα ακίνητα - φιλέτα που αξιολογούνται προς …αξιοποίηση.

Σε αυτή τη λίστα υπάρχουν 121 ακίνητα που ιδιοκτησιακά ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο και βρίσκονται στο νομό μας. Μεταξύ τους υπάρχουν τα μεγάλα παραλιακά "φιλέτα" σε όλο το μήκος του Ηλειακού αιγιαλού, κτίσματα και ακίνητα καθώς επίσης και τα Δικαστικά Μέγαρα σε Πύργο - Αμαλιάδα, τα Ειρηνοδικεία σε όλες τις πόλεις του νομού, μεγάλα αγροτεμάχια, οικόπεδα, πάρκα και κάθε λογής και αρκετά α-

Στα ακίνητα που παραχωρούνται τα Δικαστικά Μέγαρα Πύργου - Αμαλιάδας και όλη η παραλιακή ζώνη του νομού από την Μανωλάδα έως τη Ζαχάρω! Για … αξιοποίηση η έκταση της ΔΕΠΟΣ στις Θίνες Βαρθολομιού, τα κτίρια των Ειρηνοδικείων σε όλο το νομό ενώ παραχωρείται η ιδιοκτησία του Υπουργείου Υγείας στον Πύργο! κόμη ακίνητα. Επίσης στη λίστα βρίσκεται η έκταση της ΔΕΠΟΣ στις Θίνες και βέβαια η εκεί παραλία που μέχρι τώρα παραχωρούνταν στο δήμο Πηνειού. Η έκταση της ΕΤΑ στο δήμο Ήλιδας, πιθανότατα δηλαδή η περιοχή του δημοτικού κάμπινγκ της Κουρούτας, μεγάλες εκτάσεις στη Μουριά Αρχαίας Ολυμπίας, η παραλία της Ζαχάρως, των Δουνεϊκων κ.α. Βέβαια τα ακίνητα δεν είναι όλα "καθαρά". Πολλά είναι αυτά που δεν έχουν τίτλους. Άλλα είναι παραχωρημένα, άλλα αμφίβολα, κατεχόμενα, ειδικής φύσης, διεκδικούμενα δικαστικά κλπ. Αρκετά είναι εντός αλλά τα πιο πολλά βρίσκονται εκτός σχεδίου.

Αγροτεμάχια και ακίνητα Σε έκταση ανά την Ελλάδα τα μεγαλύτερα ακίνητα είναι κυρίως αγροτικής χρήσης (ΟΠΕΚΕΠΕ κυριότητας). Τα μεγαλύτερα κτήρια βρίσκονται κυρίως στην Αττική και είναι ολυμπιακά ακίνητα, στάδια και κτήρια του ΟΣΕ, του ΗΣΑΠ και δικαστήρια, ενώ στην ίδια λίστα βρίσκονται κτήρια ινστιτούτων αλλά και η εγκατάσταση της ΔΕΘ στην Θεσσαλονίκη. Βάσει Μνημονίου η Γενική Γραμματεία θα πρέπει να τα ετοιμάσει σε "πακέτα" για αξιοποίηση και μέσω του ΤΑΙΠΕΔ. Προς το παρόν η συνολική λίστα ακινήτων προς πιθανή αξιοποίηση φτάνει στα 3.150 σε όλη την Ελλάδα. Ήδη ένα μέ-

ρος τους έχει μεταφερθεί στο ΤΑΙΠΕΔ, και βάση Μνημονίου πρέπει να γίνονται 250 μεταφορές ανά τρίμηνο. Ο στόχος είναι πολύ υψηλός, έστω και στο μέλλον: η άντληση εσόδων

20 - 28 δισ. ευρώ έως και μετά το 2020. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που είχαν δοθεί στους δανειστές κατά την προηγούμενη αξιολόγηση (και ενδεχομένως

πλέον να έχουν τροποποιηθεί) στο άμεσο μέλλον, έως το τέλος του 2014 από ακίνητη περιουσία αναμενόταν έσοδα 1,67 δισ. ευρώ και μελλοντική απόδοση 2 δισ. ευρώ.


/ÔåôÜñôç 17 Áðñéëßïõ 2013

Θέμα

w w w . p r o t i n e w s . g r

5

Η λίστα των ακινήτων στην Ηλεία 1. ΕΤΑ ΚΑΣΤΡΟΥ - ΚΥΛΛΗΝΗΣ Ανδραβίδας - Κυλλήνης ΕΤΑ 2. ΤΑΧΔΙΚ Ζαχάρως 3. ΤΑ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ Αρχαίας Ολυμπίας ΕΤΑ 4. ΤΑΧΔΙΚ ΠΥΡΓΟΥ Πύργου 5. ΤΑΧΔΙΚ Βενιζέλου Ελευθέριου & Καλαβρύτων ΑΜΑΛΙΑΔΟΣ Ήλιδας 6 . ΕΤΑ Κάστρο Κυλλήνης . Ανδραβίδας - Κυλλήνης 7. ΕΤΑ ΖΑΧΑΡΩΣ Ζαχάρως ΕΤΑ 8. ΤΑΧΔΙΚ Γαστούνη ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ Πηνειού 9. ΤΑΧΔΙΚ Ζαχάρω ΖΑΧΑΡΩΣ Ζαχάρως 10. ΚΕΔ Δουναίικα ΑΜΑΛΙΑΔΟΣ Ήλιδας ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ Εκτός Σχεδίου 11. ΚΕΔ Σπιάντζα ΠΥΡΓΟΥ Πύργου ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΜΕΡΙΚ. ΕΛΕΥΘΕΡΟ Εντός Σχεδίου 12. ΚΕΔ Σπιάντζα ΠΥΡΓΟΥ Πύργου ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΜΕΡΙΚ. ΕΛΕΥΘΕΡΟ 13. ΚΕΔ Καλλιθέα ΠΥΡΓΟΥ Πύργου ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ Εκτός Σχεδίου 14. ΚΕΔ Παλαιοχώρι ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ Πηνειού ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΜΕΡΙΚ. ΕΛΕΥΘΕΡΟ Εκτός Σχεδίου 15. ΚΕΔ Αρχαία Ολυμπία ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ Αρχαίας Ολυμπίας ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΕΛΕΥΘΕΡΟ 16. ΚΕΔ Φλόκας ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ Αρχαίας Ολυμπίας ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΜΙΣΘΩΜΕΝΟ 17. ΚΕΔ ΒΩΛΑΚΟΣ Πύργου ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΕΛΕΥΘΕΡΟ Εντός Σχεδίου 18. ΚΕΔ Ράχες ΣΚΙΛΛΟΥΝΤΟΣ Ανδρίτσαινας - Κρεστένων ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΕΛΕΥΘΕΡΟ Εκτός Σχεδίου 19. ΚΕΔ Ταξιάρχες ΖΑΧΑΡΩΣ Ζαχάρως ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΜΕΡΙΚ. ΕΛΕΥΘΕΡΟ Εκτός Σχεδίου 20. ΚΕΔ Καρδαμάς ΑΜΑΛΙΑΔΟΣ Ήλιδας ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ Εκτός Σχεδίου 21. ΚΕΔ Επιτάλιο ΒΩΛΑΚΟΣ Πύργου ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΑΓΝΩΣΤΟ Εκτός Σχεδίου 22. ΚΕΔ Κάστρο ΚΑΣΤΡΟΥ - ΚΥΛΛΗΝΗΣ Ανδραβίδας - Κυλλήνης ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΜΕΡΙΚ. ΕΛΕΥΘΕΡΟ Εκτός Σχεδίου 23. ΚΕΔ Μακρίσια ΣΚΙΛΛΟΥΝΤΟΣ Ανδρίτσαινας - Κρεστένων ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ Εκτός Σχεδίου 24. ΚΕΔ Νεοχώρι ΖΑΧΑΡΩΣ Ζαχάρως ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ

ΜΕΡΙΚ. ΕΛΕΥΘΕΡΟ

45. ΚΕΔ Ζαχάρω ΖΑΧΑΡΩΣ Ζαχά-

ρως ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΜΕΡΙΚ. ΕΛΕΥΘΕΡΟ 26. ΚΕΔ Άγιος Ηλίας ΠΥΡΓΟΥ Πύργου ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΜΕΡΙΚ. ΕΛΕΥΘΕΡΟ Εκτός Σχεδίου 27. ΚΕΔ Λεχαινά ΛΕΧΑΙΝΩΝ Ανδραβίδας - Κυλλήνης ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΕΛΕΥΘΕΡΟ Εντός Σχεδίου 28. ΚΕΔ Λυγιά ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟΥ Πηνειού ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ Εκτός Σχεδίου 29. ΚΕΔ Λεχαινά ΛΕΧΑΙΝΩΝ Ανδραβίδας - Κυλλήνης ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ 30. ΥΠΟΙΚ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ Εκτός Σχεδίου 31. ΚΕΔ Λυγιά ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟΥ Πηνειού ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΠΑΡΑΧΩΡΗΜΕΝΟ Εντός Σχεδίου 32. ΚΕΔ Λυγιά ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟΥ Πηνειού ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ Εκτός Σχεδίου 33. ΚΕΔ Πύργος ΠΥΡΓΟΥ Πύργου ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΕΛΕΥΘΕΡΟ 34. ΚΕΔ Σχίνοι ΖΑΧΑΡΩΣ Ζαχάρως ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΕΙΔΙΚΗΣ ΦΥΣΗΣ Εκτός Σχεδίου 35. ΚΕΔ Επιτάλιο ΒΩΛΑΚΟΣ Πύργου ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΜΕΡΙΚ. ΕΛΕΥΘΕΡΟ 36. ΚΕΔ Κάτω Σαμικό ΣΚΙΛΛΟΥΝΤΟΣ Ανδρίτσαινας - Κρεστένων ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΜΙΣΘΩΜΕΝΟ Εκτός Σχεδίου 37. ΚΕΔ Λυγιά ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟΥ Πηνειού ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ Εκτός Σχεδίου 38. ΚΕΔ Λεχαινά ΛΕΧΑΙΝΩΝ Ανδραβίδας - Κυλλήνης ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ Εκτός Σχεδίου 39. ΚΕΔ Αρχαία Πίσα ή Μιράκα ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ Αρχαίας Ολυμπίας ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΕΛΕΥΘΕΡΟ Εκτός Σχεδίου 40. ΚΕΔ Κορακοχώρι ΠΥΡΓΟΥ Πύργου ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΠΑΡΑΧΩΡΗΜΕΝΟ Εκτός Σχεδίου 41. ΚΕΔ Σαβάλια ΑΜΑΛΙΑΔΟΣ Ήλιδας ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΑΓΝΩΣΤΟ Εκτός Σχεδίου 42. ΚΕΔ Μουριά ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ Αρχαίας Ολυμπίας ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ Εκτός Σχεδίου 43. ΚΕΔ Αλποχώρι ΑΜΑΛΙΑΔΟΣ Ήλιδας ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ Εκτός Σχεδίου 44. ΚΕΔ Λυγιά ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟΥ Πηνειού ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΑΓΝΩΣΤΟ Εκτός Σχεδίου

ρως ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΠΑΡΑΧΩΡΗΜΕΝΟ Εκτός Σχεδίου 46. ΚΕΔ Λυγιά ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟΥ Πηνειού ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ 47. ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ Εκτός Σχεδίου 48. ΚΕΔ Λυγιά ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟΥ Πηνειού ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ Εκτός Σχεδίου 49.ΚΕΔ Λυγιά ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟΥ Πηνειού ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ Εκτός Σχεδίου 50. ΚΕΔ Κάστρο ΚΑΣΤΡΟΥ - ΚΥΛΛΗΝΗΣ Ανδραβίδας - Κυλλήνης ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΠΑΡΑΧΩΡΗΜΕΝΟ 51. ΚΕΔ Λυγιά ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟΥ Πηνειού ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ Εκτός Σχεδίου 52. ΚΕΔ Αυγείο ΑΜΑΛΙΑΔΟΣ Ήλιδας ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΜΕΡΙΚ. ΕΛΕΥΘΕΡΟ Εκτός Σχεδίου 53. ΚΕΔ Σχίνοι ΖΑΧΑΡΩΣ Ζαχάρως ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ Εκτός Σχεδίου 54. ΚΕΔ Λυγιά ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟΥ Πηνειού ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ Εκτός Σχεδίου 55. ΚΕΔ Ράχες ΣΚΙΛΛΟΥΝΤΟΣ Ανδρίτσαινας - Κρεστένων ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΕΛΕΥΘΕΡΟ Εντός Σχεδίου 56. ΚΕΔ Αλποχώρι ΙΑΡΔΑΝΟΥ Πύργου ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ Εκτός Σχεδίου 57. ΚΕΔ Δουναίικα ΑΜΑΛΙΑΔΟΣ Ήλιδας ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ Εκτός Σχεδίου 58. ΚΕΔ Βάρδα ΒΟΥΠΡΑΣΙΑΣ Ανδραβίδας - Κυλλήνης ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ Εκτός Σχεδίου 59. ΚΕΔ Καρδαμάς ΑΜΑΛΙΑΔΟΣ Ήλιδας ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ Εκτός Σχεδίου 60. ΚΕΔ Άγιος Δημήτριος ΑΜΑΛΙΑΔΟΣ Ήλιδας ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ Εκτός Σχεδίου 61. ΚΕΔ Λυγιά ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟΥ Πηνειού ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ Εκτός Σχεδίου 62. ΚΕΔ Πύργος ΠΥΡΓΟΥ Πύργου ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΕΛΕΥΘΕΡΟ Εκτός Σχεδίου 63. ΚΕΔ Καρδαμάς ΑΜΑΛΙΑΔΟΣ Ήλιδας ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ Εκτός Σχεδίου 64. ΚΕΔ Δουναίικα ΑΜΑΛΙΑΔΟΣ Ήλιδας ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ Εκτός Σχεδίου 65. ΚΕΔ Ξηροχώρι ΖΑΧΑΡΩΣ Ζαχάρως ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΠΑΡΑΧΩΡΗΜΕΝΟ Εκτός Σχεδίου 66. ΚΕΔ Κυλλήνη ΚΑΣΤΡΟΥ - ΚΥΛ-

25. ΚΕΔ Ζαχάρω ΖΑΧΑΡΩΣ Ζαχά-

ΛΗΝΗΣ Ανδραβίδας - Κυλλήνης ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ Εκτός Σχεδίου 67. ΚΕΔ Καρδαμάς ΑΜΑΛΙΑΔΟΣ Ήλιδας ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ Εκτός Σχεδίου 68. ΚΕΔ Λυγιά ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟΥ Πηνειού ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ Εκτός Σχεδίου 69. ΚΕΔ Δουναίικα ΑΜΑΛΙΑΔΟΣ Ήλιδας ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ Εκτός Σχεδίου 70. ΚΕΔ Κορακοχώρι ΠΥΡΓΟΥ Πύργου ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ Εκτός Σχεδίου 71. ΚΕΔ Αρετή ΛΕΧΑΙΝΩΝ Ανδραβίδας - Κυλλήνης ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΕΛΕΥΘΕΡΟ Εκτός Σχεδίου 72. ΚΕΔ Λεχαινά ΛΕΧΑΙΝΩΝ Ανδραβίδας - Κυλλήνης ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΑΓΝΩΣΤΟ Εκτός Σχεδίου 73. ΚΕΔ Νεοχώρι ΚΑΣΤΡΟΥ - ΚΥΛΛΗΝΗΣ Ανδραβίδας - Κυλλήνης ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ Εκτός Σχεδίου 74. ΚΕΔ Κυλλήνη ΚΑΣΤΡΟΥ - ΚΥΛΛΗΝΗΣ Ανδραβίδας - Κυλλήνης ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΕΛΕΥΘΕΡΟ 75. ΚΕΔ Ανεμοχώρι ΒΩΛΑΚΟΣ Πύργου ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΠΑΡΑΧΩΡΗΜΕΝΟ Εκτός Σχεδίου 76. ΚΕΔ Καρδαμάς ΑΜΑΛΙΑΔΟΣ Ήλιδας ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ Εκτός Σχεδίου 77. ΚΕΔ Λεχαινά ΛΕΧΑΙΝΩΝ Ανδραβίδας - Κυλλήνης ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ Εκτός Σχεδίου 78. ΚΕΔ Λυγιά ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟΥ Πηνειού ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ Εκτός Σχεδίου 79. ΚΕΔ Αρχαία Ολυμπία ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ Αρχαίας Ολυμπίας ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ Εκτός Σχεδίου 80. ΚΕΔ Καρδαμάς ΑΜΑΛΙΑΔΟΣ Ήλιδας ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ Εκτός Σχεδίου 81. ΚΕΔ Μουριά ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ Αρχαίας Ολυμπίας ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ 82. ΚΕΔ Καρδαμάς ΙΑΡΔΑΝΟΥ Πύργου ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ Υ-

ΠΟΙΚ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ Εκτός Σχεδίου 83. ΚΕΔ Αμαλιάδα ΑΜΑΛΙΑΔΟΣ Ήλιδας ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ Εκτός Σχεδίου 84. ΚΕΔ Φρίξα ΣΚΙΛΛΟΥΝΤΟΣ Ανδρίτσαινας - Κρεστένων ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ Εκτός Σχεδίου 85. ΚΕΔ Σχίνοι ΖΑΧΑΡΩΣ Ζαχάρως ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ Εκτός Σχεδίου 86. ΚΕΔ Σχίνοι ΖΑΧΑΡΩΣ Ζαχάρως ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ Εκτός Σχεδίου 87. ΚΕΔ Καρδαμάς ΑΜΑΛΙΑΔΟΣ Ήλιδας ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ Εκτός Σχεδίου 88. ΚΕΔ Κακόβατος ΖΑΧΑΡΩΣ Ζαχάρως ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΜΕΡΙΚ. ΕΛΕΥΘΕΡΟ Εκτός Σχεδίου 89. ΚΕΔ Κακόβατος ΖΑΧΑΡΩΣ Ζαχάρως ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ Εκτός Σχεδίου 90. ΚΕΔ Κολίρι ΠΥΡΓΟΥ Πύργου ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΜΕΡΙΚ. ΕΛΕΥΘΕΡΟ 91. ΚΕΔ Κακόβατος ΖΑΧΑΡΩΣ Ζαχάρως ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ Εκτός Σχεδίου 92. ΚΕΔ Σχίνοι ΖΑΧΑΡΩΣ Ζαχάρως ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ Εκτός Σχεδίου 93. ΚΕΔ Κακόβατος ΖΑΧΑΡΩΣ Ζαχάρως ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ Εκτός Σχεδίου 94. ΚΕΔ Νεοχώρι ΖΑΧΑΡΩΣ Ζαχάρως ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ Εκτός Σχεδίου 95. ΚΕΔ Ταξιάρχες ΖΑΧΑΡΩΣ Ζαχάρως ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ Εκτός Σχεδίου 96. ΚΕΔ Αρκούδι ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟΥ Πηνειού ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΕΛΕΥΘΕΡΟ Εκτός Σχεδίου 97. ΚΕΔ Ζαχάρω ΖΑΧΑΡΩΣ Ζαχάρως ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ Εκτός Σχεδίου 98. ΚΕΔ Αμαλιάδα ΑΜΑΛΙΑΔΟΣ Ήλιδας ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΠΑΡΑΧΩΡΗΜΕΝΟ Εντός Σχεδίου 99. ΚΕΔ Γιαννιτσοχώρι ΖΑΧΑΡΩΣ Ζαχάρως ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ Εκτός Σχεδίου 100. ΚΕΔ Κακόβατος ΖΑΧΑΡΩΣ Ζαχάρως ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ Εντός Σχεδίου 101. ΚΕΔ Κακόβατος ΖΑΧΑΡΩΣ Ζαχάρως ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ Εντός Σχεδίου 102. ΚΕΔ Πύργος ΠΥΡΓΟΥ Πύργου ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΠΑΡΑ-

ΧΩΡΗΜΕΝΟ Εκτός Σχεδίου

103. ΚΕΔ Ταξιάρχες ΖΑΧΑΡΩΣ Ζαχάρως ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ Εντός Σχεδίου 104. ΚΕΔ Κρέστενα ΣΚΙΛΛΟΥΝΤΟΣ Ανδρίτσαινας - Κρεστένων ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΠΑΡΑΧΩΡΗΜΕΝΟ Εντός Σχεδίου 105. ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ Πύργος ΠΥΡΓΟΥ Πύργου 106. ΚΕΔ Νέα Μανολάδα ΒΟΥΠΡΑΣΙΑΣ Ανδραβίδας - Κυλλήνης ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΠΑΡΑΧΩΡΗΜΕΝΟ Εντός Σχεδίου 107. ΚΕΔ Γιαννιτσοχώρι ΖΑΧΑΡΩΣ Ζαχάρως ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ Εκτός Σχεδίου 108. ΚΕΔ Νεοχώρι ΖΑΧΑΡΩΣ Ζαχάρως ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ Εντός Σχεδίου 109. ΚΕΔ Νεοχώρι ΖΑΧΑΡΩΣ Ζαχάρως ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ Εντός Σχεδίου 110. ΚΕΔ Γιαννιτσοχώρι ΖΑΧΑΡΩΣ Ζαχάρως ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ Εκτός Σχεδίου 111. ΚΕΔ Γιαννιτσοχώρι ΖΑΧΑΡΩΣ Ζαχάρως ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ Εκτός Σχεδίου 112. ΚΕΔ Νεοχώρι ΖΑΧΑΡΩΣ Ζαχάρως ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ Εντός Σχεδίου 113. ΚΕΔ Νεοχώρι ΖΑΧΑΡΩΣ Ζαχάρως ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ Εντός Σχεδίου 114. ΚΕΔ Νεοχώρι ΖΑΧΑΡΩΣ Ζαχάρως ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ Εντός Σχεδίου 115. ΚΕΔ Γιαννιτσοχώρι ΖΑΧΑΡΩΣ Ζαχάρως ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ Εκτός Σχεδίου 116. ΚΕΔ Πύργος ΠΥΡΓΟΥ Πύργου ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ Εκτός Σχεδίου 117. ΚΕΔ Κατάκολο ΠΥΡΓΟΥ Πύργου ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΠΑΡΑΧΩΡΗΜΕΝΟ Εντός Σχεδίου 118. ΚΕΔ Λάλας ΦΟΛΟΗΣ Αρχαίας Ολυμπίας ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΠΑΡΑΧΩΡΗΜΕΝΟ Εντός Σχεδίου 119. ΚΕΔ Βούναργο ΙΑΡΔΑΝΟΥ Πύργου ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΠΑΡΑΧΩΡΗΜΕΝΟ Εντός Σχεδίου 120. ΔΕΠΟΣ Θίνες ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟΥ Πηνειού 121. ΕΤΑ Ανδραβίδας - Κυλλήνης Κώστας Γιάλπας gialpk@yahoo.gr


6

w w w . p r o t i n e w s . g r

Ειδήσεις

/ TåôÜñôç 17 Áðñéëßïõ 2013

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΔΡΑΣΗΣ KAI ΑΘΛΗΣΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ

Συμμετοχή στον μαραθώνιο της Μεσσήνης Σ

τον μαραθώνιο της Μεσσήνης συμμετείχε στο τέλος του περασμένου μήνα ο Σύλλογος Νεολαίας Δράσης και Άθλησης Ζαχάρως. Όπως ανέφερε το μέλος του συλλόγου Ζαχαρίας Αντωνόπουλος ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία όπου τα μέλη του συλλόγου συμμετείχαν μαζί με άλλα άτομα τόσο από την Μεσσήνη όσο και από την Αθήνα σε ένα αθλητικό γεγονός που έχει γίνει πλέον θεσμός για την Μεσσήνη και υποστηρίζεται από την τοπική κοινωνία. Μιλώντας στην "ΠΡΩΤΗ" για αυτή την εμπειρία ο κ. Αντωνόπουλος σημείωσε τα εξής: "Στα τέλη του περασμένου μήνα μέλη του Συλλόγου Νεολαίας και Άθλησης Ζαχάρως συμμετείχαν στον Μαραθώ-

νιο που διεξήχθη στη πόλη της Μεσσήνης. Συγκεκριμένα υπήρξαν τρεις αγώνες, ο μαραθώνιος 10 χιλιόμετρα και 3 χιλιόμετρα για αρχάριους και παιδιά. Η διοργάνωση στη Μεσσήνη ξεκίνησε πριν οκτώ χρόνια, είναι σε φοβερό επίπεδο όσον αφορά την οργάνωση γιατί το έχουν αναλάβει άτομα με μεγάλη εμπειρία που είναι γνώστες του αντικειμένου. Έχει γίνει θεσμός για την περιοχή, το υποστηρίζει ο δήμος, φορείς της περιοχής και εθελοντές. Έρχονται αθλητές από την Αθήνα όπου διανυκτερεύουν είτε στη Μεσσήνη είτε στη Καλαμάτα και συμμετέχουν στις εκδηλώσεις. Από την Ζαχάρω υπήρξε συμμετοχή περίπου 12 αθλητών, μεταξύ αυτών άτομα από τον Ναυτικό Όμιλο Ζαχάρως αλλά και απλοί κά-

"Ï óôü÷ïò ôçò óõãêåêñéìÝíçò åêäÞëùóçò óôçí ÌåóóÞíç Þôáí ç óõììåôï÷Þ ôçò ôïðéêÞò êïéíùíßáò êáé ôïõ áðëïý êüóìïõ" áíÝöåñå ôï ìÝëïò ôïõ Óõëëüãïõ Íåïëáßáò ÄñÜóçò êáé ¢èëçóçò Æá÷Üñùò Æá÷áñßáò Áíôùíüðïõëïò. τοικοι. Ο στόχος της συγκεκριμένης εκδήλωσης είναι να μαζέψει όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα, όχι μόνο αθλητές αλλά απλούς πολίτες.

Áðü ôçí óõììåôï÷Þ ôïõ Óõëëüãïõ Íåïëáßáò ÄñÜóçò êáé ¢èëçóçò Æá÷Üñùò óôïí Ìáñáèþíéï ðïõ äéåîÞ÷èç óôçí ðüëç ôçò ÌåóóÞíçò. Να συμμετέχει δηλαδή η τοπική κοινωνία και ο απλός κόσμος. Υπάρχει σκέψη κάτι ανάλογο να γίνει και στην πόλη της Ζαχάρως. Απλά αν το κάνουμε θα το κάνουμε καλά και όχι πρόχειρα". Θοδωρής Λάμπρος thlabros@hotmail.com


/ÔåôÜñôç 17 Áðñéëßïõ 2013

Εκδηλώσεις

Στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο Γαστούνης

“Λιλιπούτειοι και Έφηβοι μουσικοί ταξιδιώτες”

Μ

ε μελωδίες και τραγούδια από μικρούς αλλά και λίγο μεγαλύτερους μουσικούς "πλημμύρισε" το Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο Γαστούνης, οι οποίοι για περίπου δύο ώρες προσέφεραν ένα μοναδικό θέαμα στο κοινό στο πλαίσιο της Μουσικής Εκδήλωσης που διοργάνωσε για τους μαθητές της η διπλωματούχος καθηγήτρια σύνθεσης Γεωργία Κουτσούμπα. Οι μαθητές τριών έως πέντε ετών μάγεψαν το κοινό τόσο με την παρουσίαση της μου-

σικοκινητικής παράστασης όσο και με τα κομμάτια που έπαιξαν σε πιάνο και κιθάρα, ενώ ιδιαίτερη και ξεχωριστή ήταν και η παρουσίαση που έγινε και από τους υπόλοιπους μαθητές έως 16 χρόνων στο πλαίσιο του δεύτερου μέρους της εκδήλωσης "Λιλιπούτειοι και Έφηβοι Ταξιδιώτες". Περισσότερα από 60 παιδιά από τη Γαστούνη, το Βαρθολομιό, την Ανδραβίδα, την Κυλλήνης αλλά και την ευρύτερη περιοχή βρέθηκαν επί σκηνής παρουσιάζοντας όλα όσα έχουν μάθει, ενώ η

ίδια η κ. Κουτσούμπα εξήγησε ότι μέσω της μουσικής τα παιδιά αναπτύσσουν μία μη λεκτική μορφή επικοινωνίας, καταφέρνοντας να εκφραστούν συναισθηματικά ενώ εκμεταλλεύονται το χρόνο τους δημιουργικά. Η καλύτερη απόδειξη όσων ανέφερε η καθηγήτρια σύνθεσης ήταν η παρουσίαση των μαθητών της που με την ψυχή τους αλλά και την αγάπη τους για τη μουσική κατάφεραν να κερδίσουν το πιο θερμό χειροκρότημα του κοινού. Βάσω Κοκκινογένη

w w w . p r o t i n e w s . g r

7


8

Άρθρα

w w w . p r o t i n e w s . g r

ΑΣ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΝΙΚΙΑ…

Μαξίμου, ενταύθα

Καλημέρα κ. Πρόεδρε

Το 'φερε ο βλάχος το τυρί

Πήρα αρκετά ηλεκτρονικά μηνύματα εξοργισμένων αναγνωστών, με σχόλια για την πρόκληση που συνιστά το νέο νομοθέτημα υπέρ αμνηστεύσεως όσων έχουν αποδεχθεί ή και έχουν αξιώσει "απλή υλική παροχή προς έκφραση ευγνωμοσύνης" προκειμένου να "εξυπηρετήσουν" κάποιον πολίτη, όπως το αντιλαμβάνονται αυτοί. Η απλώς να κάνουν τη δουλειά τους, για την οποία έχουν εξασφαλίσει τον διορισμό και τον ανελλιπώς καταβαλλόμενο μισθό τους, όπως το αντιλαμβάνονται οι πολίτες. "Δηλαδή, με ρωτά αναγνώστρια από την Μυτιλήνη, όταν ο "αρμόδιος υπάλληλος", προκειμένου να βάλει την υπογραφή του και να μην καθυστερήσει άλλο μια υπόθεση μου, που εκκρεμεί εδώ και είκοσι μήνες, αρχίζει να με ρωτά …πως πήγε η παραγωγή μου και αν το λάδι μου έχει μηδενικά οξέα, τονίζοντας μου συνεχώς πώς στο σπίτι του δεν χρησιμοποιούν ποτέ βούτυρα αλλα μόνο αγνό ελαιόλαδο, αυτό τι είναι; Όταν εγώ "πάρω το μήνυμα" και του υποσχεθώ δυο τενεκέδες λάδι, για να κάνω τη δουλειά μου, αυτό δεν είναι δωροδοκία, αλλά "απλή υλική παροχή προς έκφραση ευγνωμοσύνης;". Και βέβαια, για να μην τα ρίχνουμε όλα μόνο στους επίορκους υπαλλήλους, πολλοί αναγνώστες μου θυμίζουν ότι ισχύει και εδώ η ρήση "το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι". Όταν οι πολιτικοί ως άτομα, αλλα και ως οργανωμένα κόμματα, όχι μόνον αποδέχονται αλλα και αξιώνουν, με κάθε τρόπο, "δώρα", από επιχειρηματίες, αυτό δεν είναι ανήθικη συναλλαγή; Μόνο τα εκατομμύρια που έστελνε ο Χριστοφοράκος στα κόμματα είναι προς ψόγον, ενώ τα ψυγεία, οι υπολογιστές, τα φαξ και οι ολόχρυσοι στυλογράφοι, είναι "απλή υλική παροχή προς έκφραση ευγνωμοσύνης"; Ελπίζω απλώς να έχουμε ξεφύγει πια από την εποχή όπου και οι εθνοπατέρες μας και οι κομματάρχες τους δωροδοκούνταν, από τους απελπισμένους χωρικούς με τον τρόπο που γλαφυρώς καταγράφει ο φίλος Δημήτρης Κ. : "Θυμάμαι γραφείο Βουλευτή στη Λάρισα με τον προθάλαμο γεμάτο ντενεκέδες με "Φέτα Ελασσόνος" και ζωντανές κότες (δεμένες από τα πόδια) που ήταν "ενδείξεις ευγνωμοσύνης" προς τον Εθνοπατέρα…". Από κει βγήκε και η φράση "τόφερε ο βλάχος το τυρί". Προφανώς επικρατεί η "λογική" και "ηθική" κατά την οποία αφού κανείς δεν τιμωρήθηκε για τα εκατομμύρια των Χριστοφοράκων, είναι ….άδικο να τιμωρείται όποιος πήρε δυο τενεκέδες λάδι ή φέτα, ή ένα αρνί για το Πάσχα. Τι άλλο θα ακούσουμε….

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ www.massavetas.gr

/ TåôÜñôç 17 Áðñéëßïõ 2013

Γράφει η Κων/να Θεοδόση Φοιτήτρια Νομικής Πανεπιστημίου Αθηνών ολιτικό Σύστημα: ένα οργανωμένο σύνολο που περιλαμβάνει θεσμούς και διαδικασίες διακυβέρνησης (π.χ. Βουλή, Κυβέρνηση), καθώς και φορείς σύνδεσης των θεσμών αυτών με την κοινωνία (π.χ. πολιτικά κόμματα). Διαβάζοντας τον ορισμό στέκομαι στην εξής φράση : "διαδικασίες διακυβέρνησης". Δεν έχω σκοπό ούτε να κρίνω την παρούσα πολιτική κατάσταση, ούτε να παραπονεθώ. Στόχος μου είναι μόνο να εκφράσω μια απορία, μια ερώτηση που περιτριγυρίζει το μυαλό μου. Η διαδικασία διακυβέρνησης ενός τόπου αναπόφευκτα επηρεάζεται, αν όχι καθορίζεται, από τον πολιτικό ηγέτη του, καθώς σε αυτόν δίνεται η εξουσία να κινήσει τα νήματα της πολιτικής πραγματικότητας και να εισφέρει αντίστοιχα εποικοδομητικά ή καταστροφικά σε αυτήν. Ποιος όμως είναι αντικειμενικά ικανός να διεκπεραιώσει τέτοιο δύσκολο έργο και

Π

να επηρεάσει συνεκδοχικά ολόκληρο το πολιτικό σύστημα στην ουσία του; Επίκαιρο όσο ποτέ, το έργο του Πλάτωνα έρχεται να λύσει ίσως την απορία μου και να ορίσει ήδη πριν από 2.400 χρόνια τον πολιτικό άνδρα. Ο αρχαίος φιλόσοφος θεωρεί πως ο πολιτικός είναι επιστήμονας -φιλόσοφος , είναι αυτός που "γνωρίζει" ότι η πολιτική είναι τέχνη, η τέχνη της διακυβέρνησης. Ο αληθινός πολιτικός αντλεί την εγκυρότητα της δράσης του από το προνόμιο που του παρέχει η γνώση της τέχνης του, ένα προνόμιο που ο Πλάτων δεν αναγνώρισε στον καθένα. Είμαι βέβαιη φυσικά πως αν κανείς ρωτούσε τους Έλληνες για την ικανότητα των πολιτικών αντιπροσώπων τους, οι περισσότεροι εξοργισμένοι θα γελούσαν περιπαικτικά, θα μιλούσαν υποτιμητικά και θα κατακεραύνωναν όσους αναμειγνύονται στα πολιτικώς κείμενα της χώρας. Είναι εύλογο αν σκεφτεί κανείς την εικόνα που παρουσιάζει η πολιτική σκηνή! Ιδιοτελείς και αρχομανείς φιλοδοξίες κυβέρνησαν τόσα

χρόνια αυτοϊκανοποιούμενοι από τον τίτλο και όχι από τη βασική αρχή του υπηρετείν το κοινωνικό σύνολο και την ευθύνη που αυτό απορρέει. Οι σημερινοί πολιτικοί δεν έχουν το απαιτούμενο φιλοσοφικό εφόδιο. Οι περισσότεροι εξ'αυτών φαίνονται να κληρονόμησαν τις θέσεις τους εξ αγχιστείας, με μοναδικό εφόδιο ένα πτυχίο εξειδίκευσης ή να τις απέκτησαν μέσω συγκυριακών συνθηκών και συμφερόντων… Από την άλλη μεριά, χωρίς να θέλω να εξωραΐσω την κατάσταση ή να άρω τα προλεγόμενά μου, οφείλω να επισημάνω, ότι κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις. Μήπως πρέπει να τεθούν κάποια όρια; Μήπως κι εγώ η ίδια κινδυνεύω να πέσω στην παγίδα μιας άδικης γενίκευσης; Δεν είναι δυνατόν όλοι όσοι πέρασαν και περνούν από το πολιτικό σύστημα να είναι ανάξιοι, αρχομανείς, υποχείρια των προσωπικών τους παθών και συμφερόντων. ΠΡΕΠΕΙ να υπάρχει και η εξαίρεση!! Σαφώς ο ρόλος εκείνου που κρίνει τα κακώς κείμενα εί-

ναι ευκολότερος από εκείνον που σηκώνει τα μανίκια , μπαίνει στη φωτιά και προσπαθεί να βρει λύσεις. Το μαύρο "φωνάζει" από μακριά. Δεν είναι δύσκολο να το δεις και να το πεις ή να το γράψεις. Κάποτε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε πει: " Δεν υπάρχει τίποτε δυσκολότερο από το να κυβερνήσεις Έλληνες. Και αυτό, γιατί όλοι νομίζουν ότι είναι ικανοί για όλα!". Δεν προτείνω φυσικά να κλείσουμε τα μάτια και να ακολουθήσουμε τυφλά, πειθήνια όντα, ξύλινα λόγια. Έχουμε όμως ανάγκη μια ελπίδα. Μια ελπίδα ότι κάποιοι άξιοι και ικανοί θα επιπλεύσουν και θα κυβερνήσουν τη ναυαρχίδα! Αυτοί σε συνδυασμό με το δικό μας δυναμισμό και τη δική μας συμπροσπάθεια θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στο πλατωνικό μοντέλο του ενάρετου πολιτικού άνδρα. Γιατί χωρίς την ελπίδα αυτή, πως θα συνεχίσουμε; Πώς θα προχωρήσουμε; Πώς θα τα καταφέρουμε;

Από τον Ορειβατικό Σύλλογο Πύργου

Ορεινή πεζοπορία στο Αρτεμίσιο Την Κυριακή, 21 Απριλίου 2013, ο Ορειβατικός Σύλλογος Πύργου πραγματοποιεί ορεινή πεζοπορία στο Αρτεμίσιο με ανάβαση στο Μαλεβό από το χωριό Καρυά (Κολοκοτρωνίτσι).Αναχώρηση 6:45 πμ από ΤΕΙ Πύργου. Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 697.30.24.801, 697.88.410.86 & 694.695.02.65. Ενημερώνονται επίσης τα μέ-

λη, που επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή στην 2ήμερη εκδρομή στον ΕΛΙΚΩΝΑ (διαμονή στη Λειβαδιά) στις 11 & 12 Μαίου ότι, για την τήρηση σειράς προτεραιότητας, οι κρατήσεις θα γίνονται Τρίτη 23 & Τετάρτη 24 Απριλίου, ώρες 10:30 ως 12:30 πρωί στην οδό Μανωλοπούλου 2, 1ος όροφος στον Πύργο.


Aυτοδιοίκηση

/ÔåôÜñôç 17 Áðñéëßïõ 2013

Συνεδρίασε το ΣΤΟ Αρχαίας Ολυμπίας

Παράταση “έκτακτης ανάγκης” και έκτακτη οικονομική ενίσχυση

Σ

υνεδρίασε χθες το πρωί στο δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο υπό την προεδρία του αρμόδιου αντιδημάρχου σε θέματα πολιτικής προστασίας Γιώργου Γεωργακόπουλου. Ανοίγοντας τον κύκλο των τοποθετήσεων ο κ Γεωργακόπουλος αφού καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στην σύσκεψη τόνισε μεταξύ άλλων: "Η συνεργασία που είχαμε τόσο κατά την περσινή θερινή περίοδο αλλά και το φετινό χειμώνα με την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης των πλημμυρών απέδειξε ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις αυτές. Για παράδειγμα αναφέρω τις παρεμβάσεις που κάναμε ώστε να απελευθερώσουμε καλλιεργήσιμες εκτάσεις σε Πλάτανο, Πελόπιο, Στρέφι κτλ. Κατορθώσαμε να προστατεύσουμε τον βιολογικό καθαρισμό Αρχαίας Ολυμπίας. Δεν μπορέσαμε να κάνουμε το ίδιο σε εκτάσεις στα παρόχθια του Αλφειού.( Λιναριά, Μουριά, Κάμμενα, Λούβρο, Ασπρα Σπίτια)".

Áðü ôçí ÷èåóéíÞ óõíåäñßáóç ôïõ ÓÔÏ Áñ÷áßáò Ïëõìðßáò. Συνεχίζοντας πρόσθεσε ότι "Οι αγροτικοί δρόμοι έχουν υποστεί μεγάλο πλήγμα. Χρειάζεται άμεση αποκατάσταση ώστε να υπάρχει βατότητα για την διέλευση των πυροσβεστικών οχημάτων το καλοκαίρι. Επειδή κατά την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών του χειμώνα η αρωγή της Π.Δ.Ε ήταν σχεδόν μηδενική και επειδή από την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας η μόνη βοήθεια που είχαμε ήταν η ανακήρυξη της "έκτακτης ανάγκης", ζητούμε από την Π.Δ.Ε και από την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας και την παράταση της έκτακτης ανάγκης αλλά και την έκτακτη οικονομική ενίσχυση του δήμου".

Με 37 θέματα στην ημερήσια διάταξη πρόκειται να συνεδριάσει την Παρασκευή 19 Απριλίου στις 19:00 το απόγευμα το Δ.Σ Αρχαίας Ολυμπίας. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την Αποδοχή και κατανομή πίστωσης 85.800,00€ για κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας έτους 2013. (Εισηγητής: Γ. Γεωργακόπουλος Αντιδήμαρχος), Συζήτηση και λήψη απόφασης για οριστικοποίηση προτάσεων στο "Ταμείο Μολυβιάτης". (Εισηγητής : Ε.

Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Ως προς τις πρωτοβουλίες που έχει ήδη αναλάβει ο ίδιος στον τομέα της πρόληψης ο κ Γεωργακόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων ότι "Πριν από τρεις μέρες στο δήμο ήρθε το ποσό των 85.000 ευρώ από τα οποία θα διαθέσουμε τα 60.000 ευρώ για την αποκατάσταση της βατότητας σε αποκλεισμένους αγροτικούς δρόμους. Θέλουμε να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατό γρηγορότερα την προσπέλαση των πυροσβεστικών οχημάτων. Στο πλαίσιο αυτό το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουμε σε συνάντηση με τους προέδρους των χωριών ώστε να

Συνεδριάζει το Δ.Σ. Αρχαίας Ολυμπίας Κοτζάς Δήμαρχος), Αποδοχή και κατανομή πίστωσης 523.620,00 ΣΑΤΑ έτους 2012. (Εισηγητής : Γ. Δεββές Αναπληρωτής Δήμαρχος), Αναμόρφωση προϋπολογισμού πίστωσης 96.093,17€ για κατανομή ΣΑΤΑ παρελθόντων ετών. (Εισηγητής : Γ. Δεββές Αναπληρωτής Δήμαρχος), Αναμόρφωση προϋπολογισμού πίστωσης

δούμε τους τόπους συγκέντρωσης αλλά και τους δρόμους διαφυγής σε περίπτωση μεγάλης πυρκαγιάς" . Κατά την συζήτηση που ακολούθησε οι εκπρόσωποι των φορέων τόνισαν την ανάγκη της έγκαιρης επέμβασης στην εκδήλωση του κάθε συμβάντος καθώς και την προτεραιότητα στην συντήρηση δρόμων στα δάση που δεν έχουν καεί. Ως στόχο έθεσαν τον περιορισμό του αριθμού των πυρκαγιών αλλά και την ενεργοποίηση των τοπικών κοινοτήτων τόσο στην πρόληψη όσο και στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών. Στην σύσκεψη έλαβαν μέρος από το Δασαρχείο Πύργου ο δασάρχης Παναγιώτης Λάττας, από το Αστυνομικό Τμήμα Αρχαίας Ολυμπίας ο διοικητής Κώστας Στεφανόπουλος, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία ο υποδιοικητής Πύργου Ηλίας Μανιάτης , ο επικεφαλής του Π.Κ. Αρχαίας Ολυμπίας Ανδρέας Μπονάτσος και Χρήστος Γιαννακόπουλος, από την 117 Π.Μ. ο επι/γος Ζήκας και από το Λιμενικό Κατακόλου ο κ. Παπαηλιού.

78.527,94 € για κατανομή εκπτώσεων ΣΑΤΑ 2011. (Εισηγητής : Γ. Δεββές Αναπληρωτής Δήμαρχος), Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με άλλους δήμους και φορείς για το πρόγραμμα "Τόποι-Μύθοι και Άθλοι του Ηρακλή". (Εισηγητής : Θ. Παπαηλίου Πρόεδρος ΔΣ), Συμμετοχή του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας στο πρόγραμμα interreg Ελλάδας -Ιταλίας. (Εισηγητής : Θ. Παπαηλίου Πρόεδρος ΔΣ), Αναμορφώσεις προϋπολογισμού, κ.α. Θ. Λαμπ.

w w w . p r o t i n e w s . g r

9

ΣΤΟ ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟ

Αντιπλημμυρικά έργα αξίας 25.000 ευρώΤο ποσό των 25.000 περίπου ευρώ εγκρίθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων στη Δημοτική Κοινότητα Βαρθολομιού. Στο έργο προβλέπονται χωματουργικές εργασίες, ασφαλτικά όπως και τεχνικά έργα τα οποία και θα θωρακίσουν την περιοχή από ενδεχόμενες πλημμύρες την ερχόμενη χειμερινή περίοδο. Η υποβολή προσφορών θα γίνει την Τρίτη 14 Μαΐου στα γραφεία των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πηνειού. Βασ. Κ.

Καταργούνται 1.304 οργανικές θέσεις σε ΟΤΑ Ακόμη 1.304 κενές οργανικές θέσεις μόνιμου προσωπικού σε 13 δήμους και 17 ΝΠΔΔ, καταργούνται με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη.Ο υπουργός Εσωτερικών υπέγραψε συνολικά 30 σχέδια Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων αναφορικά με την κατάργηση και διατήρηση κενών οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού στους ΟΤΑ α' και β' βαθμού και των ΝΠΔΔ αυτών, κατ' εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 1. του άρθρου 33 του Ν. 4024/2011, όπως ισχύει.Όπως επισημαίνεται, επί των ανωτέρω 30 συνολικά αποφάσεων, το ποσοστό κατάργησης ανέρχεται στο 57%, αφού καταργούνται 1.034 κενές οργανικές θέσεις, ενώ το ποσοστό διατήρησης ανέρχεται στο 43% καθότι διατηρούνται 966 θέσεις, κατόπιν ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολόγησης.

Ανεξάρτητοι Έλληνες

Αναδείχθηκαν οι Ηλείοι που θα συμμετέχουν στο Ιδρυτικό Συνέδριο Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για το 1ο Ιδρυτικό Συνέδριο του Κινήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 26 και 27 Απριλίου. Τα μέλη του κόμματος στην Ηλεία συμμετείχαν ενεργά στη διαδικασία για την ανάδειξη των συνέδρων που θα συμμετέχουν από το νομό. Στην πλειοψηφία τους δήλωσαν ότι οι αρχαιρεσίες αλλά και το συνέδριο που θα ακολουθήσει αποτελούν ένα μάθημα δημοκρατίας για το σύνολο του πολιτικού συστήματος. Από τη διαδικασία της Κυριακής αναδείχθηκαν 25 σύνεδροι οι οποίοι μαζί με τους 8 πολιτευτές του κινήματος και τους 2 συντονιστές των γραφείων Πύργου και Αμαλιάδας θα συμμετέχουν στις εργασίες του Ιδρυτικού Συνεδρίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων στα τέλη του Απριλίου. Βασ. Κ.


10

w w w . p r o t i n e w s . g r

Επικαιρότητα

/ TåôÜñôç 17 Áðñéëßïõ 2013

Σύλλογος Προστασίας της Φύσης "Ωλονός"

Στο πλευρό τους ο Δήμος Ανδραβίδας- Κυλλήνης

Αναπτυξιακή πρόταση με τα βότανα του τόπου

Γεύμα αγάπης για τους τροφίμους της Ι.Μ. Βλαχέρνας Σ

Οι "Εναλλακτικές Καλλιέργειες με Αρωματικά Φυτά και Βότανα της περιοχής μας" ήταν το θέμα της εκδήλωσης που συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Προστασίας της Φύσης και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ερυμάνθου και Φολόης "Ωλονός", η 'Ένωση Νέων Αγροτών Ηλείας, ο Συνεταιρισμός Βιοκαλλιεργητών Αμαλιάδας και Περιχώρων, το Κέντρο Τοπικής Ανάπτυξης Ορεινής Ηλείας "Διώνη" και τα Φυτώρια "Μιχάλας" το απόγευμα του Σαββάτου στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας. Αμέσως μετά τους χαιρετισμούς της συντονίστριας Κυριακής Τουτούνη και τoυ Δημάρχου Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη ακολούθησε η κατάθεση αναπτυξιακής πρότασης σε σχέση με τα βότανα προς τον κ. Λυμπέρη τον Πρόεδρο και την Ταμία του "Ωλονού" Ηλία Τουτούνη και Ευγενία Δρακοπούλου. Τους τρόπους αξιοποίησης των βοτάνων στην φαρμακοβιομηχανία, καθώς και τις δυνατότητες και προοπτικές των εναλλακτικών καλλιεργειών ανέλυσε η Μαντώ Λάζαρη, Επίκουρος Καθηγήτρια του τμήματος Φαρμακευτικής και Φαρμακογνωσίας του Α.Π.Θ., ενώ η γεωπόνος και Υπεύθυνη Εργαστηρίου ''ΓΕΩΑΝΑΛΥΣΗ ΗΛΕΙΑΣ'' Παναγιώτα Δημητροπούλου παρουσίασε μια ολοκληρωμένη πρόταση για τα αρωματικά φυτά και βότανα της περιοχής, περιλαμβάνοντας και γενικές συμβουλές για την καλλιέργειά τους. Την εκδήλωση έκλεισε ο Γεωπόνος και ιδιοκτήτης των φυτωρίων "Μιχάλας" Παντελής Μιχάλας, ο οποίος παρουσίασε τις δυνατότητες και την ποικιλία που έχουν τα φυτώριά του για την τροφοδότηση των καλλιεργητών αρωματικών φυτών και βοτάνων. Στο τέλος της ενημερωτικής συνάντησης πραγματοποιήθηκε ενδεικτική διανομή αρωματικών φυτών για την πρώτη γνωριμία και εξοικείωση του κοινού με το συγκεκριμένο είδος.

το πλευρό των τροφίμων της Ι.Μ. Βλαχέρνας βρίσκεται ο Δήμος Ανδραβίδας- Κυλλήνης και προσωπικά ο Δήμαρχος κ. Δημήτριος Αρβανίτης. Πρόσφατα και κατόπιν συνεργασίας με την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας και τον Μητροπολίτη κ.κ. Γερμανό, ο Δήμος, δια της προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Ανδραβίδας κ. Αγγέλας Τζιούμα και με τη συνεργασία των εθελοντριών του ΚΑΠΗ της Ανδραβίδας πρόσφερε γεύμα στους τροφίμους της Μονής. Ο Δήμαρχος εξήρε το έργο των εθελοντριών του ΚΑΠΗ της Ανδραβίδας ευχαριστώντας προσωπικά για την εθελοντική τους προ-

σφορά και για την άοκνη προσπάθεια την οποία καταβάλουν, ώστε να είναι στο πλευρό των δημοτών. Η πράξη αυτή αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει η Δημοτική Αρχή να συμπαρίσταται σε όλους τους Δημότες- και πρωτίστως στους αδύνα-

μους- με όλα τα μέσα και τις δυνατότητες τις οποίες έχει. "Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς είναι αναγκαίο να επιδεικνύουμε την αλληλεγγύη μας στους διπλανούς μας, στους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη" σχολίασε μεταξύ των άλλων ο Δήμαρχος κ. Δημήτριος Αρβα-

νίτης ευχαριστώντας παράλληλα τις εθελόντριες του ΚΑΠΗ της Ανδραβίδας για την δραστηριότητα που αναπτύσσουν και τη σημαντική εθελοντική προσφορά. Σημειώνεται ότι η επίσκεψη στους τροφίμους της Ι.Μ. Βλαχέρνας αποτελεί τη δεύτερη κατά σειρά που λαμβάνει χώρα με την πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής. Στο εγγύς μέλλον θ' ακολουθήσουν αντίστοιχες επισκέψεις δεδομένης την εκπεφρασμένης βούλησης του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής να είναι στο πλευρό των δημοτών και δη εκείνων, οι οποίοι έχουν ανάγκη από κάθε έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης και υποστήριξης.

Συνέλευση και εκλογές στην Κίνηση Ανεξάρτητων Νέων Την Τετάρτη 8 Μαΐου 2013 θα πραγματοποιηθούν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των πρώτων οργάνων διοίκησης της Κίνησης Ανεξάρτητων Νέων. Αυτό αποφάσισε η Διοικούσα Επιτροπή της συλλογικότητας μετά από εισήγηση της Πρωτοβουλίας Δραστηριοποίησης Ανεξάρτητων Νέων. Η αρχική πρόσκληση για την διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης αναφέρεται στην Κυριακή 21 Απριλίου, ωστόσο σε περίπτωση μη απαρτίας, η τακτική Γενική Συνέλευση της Κίνησης Ανεξάρτητων Νέων, θα πραγματοποιηθεί μία εβδομάδα αργότερα, δηλαδή την Κυριακή 28 Απριλίου 2013 και ώρα 19:00 το απόγευμα στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας, επί της πλατείας Ανεμόμυλου. Τα μέλη και οι φίλοι της Κ.Α.ΝΕ καλούνται

Áðü óõíåäñßáóç ìåëþí ôçò Ä.Å. ôçò óõëëïãéêüôçôáò. Äéáêñßíïíôáé áðü áñéóôåñÜ, ïé ÃåñÜóéìïò Óôïýìðáíïò, ÃéÜííçò Êßíôïò, Íßêïò Äéáìáíôüðïõëïò, Ãéþñãïò Ãïýíáñçò, Ößëéððïò Óùôçñüðïõëïò, Èåüäùñïò Óðõñüðïõëïò êáé ÁëÝîçò Æáöåéñüðïõëïò. να παραβρεθούν και να συμμετάσχουν στην συνέλευση της συλλογικότητας, με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης να είναι τα εξής: - Επί πολιτικού πλαισίου - Σχεδιασμός δράσεων

- Προτάσεις - Επί αρχαιρεσιών για την ανάδειξη των πρώτων οργάνων διοίκησης της Κίνησης Ανεξάρτητων Νέων - Ανάδειξη εφορευτικής επιτροπής για τις εκλογές τής Κ.Α.ΝΕ.


/ÔåôÜñôç 17 Áðñéëßïõ 2013

Ειδήσεις

Πανελλαδικές Εξετάσεις

w w w . p r o t i n e w s . g r

11

“Ελλάδα - Ιταλία 2007-2013”

Μέχρι τις 26 Απριλίου οι αιτήσεις για την υποβολή μηχανογραφικού

Μεγάλο ενδιαφέρον για τα “στρατηγικά έργα”

Μ

έχρι και τις 26 Απριλίου θα πρέπει να καταθέσουν αιτήσεις οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων, προκειμένου να αποκτήσουν κωδικό ασφαλείας για υποβολή μηχανογραφικού δελτίου και δελτίο εξεταζομένου, αλλά και να υπαχθούν, όσοι δικαιούνται, στις ειδικές κατηγορίες (τρίτεκνοι, πολύτεκνοι κ.ά.) ώστε να διεκδικήσουν τον πρόσθετο αριθμό θέσεων που τους αναλογεί. Με τις αιτήσεις για την υποβολή του μηχανογραφικού αρχίζει η μάχη των υποψηφίων για τις πανελλαδικές εξετάσεις Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, υλοποιείται και φέτος η ηλεκτρονική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων των υποψηφίων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Στο πρώτο στάδιο, όλοι οι υποψήφιοι είτε των Γενικών

Óôç öùôïãñáößá ôïõ ðÜíåë äéáêñßíïíôáé ï ÐåñéöåñåéÜñ÷çò Áðüóôïëïò ÊáôóéöÜñáò, ï áíôéðåñéöåñåéÜñ÷çò Ãéþñãïò Áããåëüðïõëïò, ï ÄéåõèõíôÞò ôçò ÐåñéöÝñåéáò Áðïõëßáò Bernardo Notarangelo êáé åê ìÝñïõò ôçò Äéá÷åéñéóôéêÞò ïé Ãéþñãïò ÅììáíïõÞë, ÅëÝíç ÊáôóéãéÜííç, ÌÜñêïò ÖùôéÜäçò.

Λυκείων (90% και 10%) είτε των Επαγγελματικών Λυκείων (ομάδες Α΄ και Β΄) πρέπει από 16-4-2013 ως και 26-4-2013 να προσέλθουν στο Λύκειό τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), που θα δημιουργήσουν οι ίδιοι. Με αυτόν τον κωδικό θα μπορούν σε επόμενη φάση τον Ιούνιο-, αφού μπουν στην ηλεκτρονική διεύθυν η http://exams.minedu.gov.g r, να επεξεργαστούν και τε-

λικά να υποβάλουν οριστικά το μηχανογραφικό τους δελτίο. Αναφορικά με τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, είναι τα εξής: Οι υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β΄για το 90% και οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ-Α΄ για να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), θα επιδεικνύουν στο Λύκειό τους το δελτίο εξεταζομένου ή την αστυνομική τους ταυτότητα. Σε περίπτωση εξουσιοδοτημένου από τον υποψήφιο εκπροσώπου, θα κατατίθεται στο Λύκειο η πρωτότυπη εξουσιοδότηση, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από αρμόδια Αρχή. Η διαδικασία για τις ειδικές κατηγορίες υποψηφίων Για την ένταξη σε κάποια ειδική περίπτωση, την ίδια περίοδο από 16-4-2013 έως και 26-4-2013, που όλοι οι υπο-

ψήφιοι θα προσέλθουν στο λύκειό τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), όσοι από αυτούς ανήκουν σε κάποια ειδική περίπτωση, θα προσκομίσουν στο λύκειό τους τα απαραίτητα δικαιολογητικά (μαζί με το πρότυπο ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ σχετικής αίτησης) και μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών, θα χαρακτηρίζονται από τον (Υπο)διευθυντή ως ειδική περίπτωση (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια). Για τα δικαιολογητικά και τη διαδικασία οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν είτε από το λύκειό τους είτε από την ιστοσελίδα του ΥΠΑΙΘΠΑ: www.minedu.gov.gr στον σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, όπου αναρτώνται όλα τα σχετικά έγγραφα, εγκύκλιοι, υποδείγματα αίτησης και υπεύθυνων δηλώσεων κ.λπ.

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή από διαφόρους επαγγελματικούς φορείς και άλλων δικαιούχων, οι οποίοι και ενημερώθηκαν για τις λεπτομέρειες και για την υποβολή προτάσεων, πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα (Info Day) ενόψει της δημοσίευσης της Πρόσκλησης Υποβολής Προτάσεων για στρατηγικά έργα, στο πλαίσιο του διασυνοριακού Προγράμματος "Ελλάδα - Ιταλία 2007-2013". H ημερίδα διοργανώθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Στόχου "Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία" και την Κοινή Τεχνική Γραμματεία του Προγράμματος ΕΕΣ "Ελλάδα - Ιταλία 2007-2013" χθες το πρωί στο ξενοδοχείο Patras Palace στην Πάτρα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα που έκανε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Η φιλοξενία αυτής της συνάντησης ήταν ιδιαιτέρως σημαντική για την περιοχή, καθώς δείχνει και την σοβαρότητα ουσιαστικά που η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος προσεγγίζει το ζήτημα και τη διάχυση που δίνει στη διεκδίκηση πόρων. "Η συνεχιζόμενη βαριά οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση, τόσο σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και σε εθνικό επίπεδο, καθιστούν για εμάς μονόδρομο την αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων, καθώς μόνο αυτοί θα μας διασφαλίσουν τα κονδύλια που είναι απαραίτητα για επενδύσεις και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ιδίως για τις περιφέρειές μας, δεδομένων των αυστηρών δημοσιονομικών περιορισμών" υπογράμμισε μεταξύ άλλων στον σύντομο χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας προσθέτοντας: "Όμως, για να το πετύχουμε αυτό, οι σημερινές συνθήκες απαιτούν ριζική αλλαγή στην συνεργατική νοοτροπία και ολική στροφή από τις μεμονωμένες συνεργασίες και τα χωριστά μικρά εγχειρήματα, προς την ενορχηστρωμένη συνεργασία, τον επιμερισμό της γνώσης και την κοινή χρήση των πόρων". Στόχος όπως τόνισε ο κ. Κατσιφάρας είναι "αφενός, να υλοποιήσουμε δράσεις στρατηγικού χαρακτήρα, που θα ανταποκρίνονται στους στόχους και τις προσδοκίες των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών, και αφετέρου, να αφήσουμε μια πολύτιμη παρακαταθήκη για τη συνέχιση του διαλόγου ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου". Εκπρόσωποι Επιμελητηρίων, Πανεπιστημίων, Δήμοι, Αναπτυξιακές Εταιρίες και άλλοι επαγγελματικοί φορείς συμμετείχαν στη συνάντηση και ενημερώθηκαν για θέματα που αφορούν την προκήρυξη και την υποβολή φακέλων προτάσεων, τα κριτήρια αξιολόγησης, τους κανόνες επιλεξιμότητας κ.λπ. Αρκετά μεγάλη ήταν και η συμμετοχή από την Ιταλία, ενώ μετά την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων, υπήρξε θετικό κλίμα και κατά τη διάρκεια της συζήτησης όπου αντηλλάγησαν απόψεις στο πλαίσιο της δικτύωσης των δικαιούχων.


12

w w w . p r o t i n e w s . g r

Ειδήσεις

/ TåôÜñôç 17 Áðñéëßïõ 2013

ΣΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΠΗΝΕΙΟΥ

Στα τέλη καλοκαιριού η λειτουργία του διυλιστηρίου Δόθηκε προσωρινή λύση στο πρόβλημα παροχής νερού από τον αγωγό άρδευσης Παραλήφθηκε από την Περιφέρεια η μελέτη που θα δώσει οριστική λύση στα προβλήματα των εγκαταστάσεων

Π

ροσωρινή λύση στο πρόβλημα παροχής νερού από το αγωγό ύδρευσης του φράγματος Πηνειού προς το διυλιστήριο, έδωσαν χθες ο δήμος Ήλιδας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η ΔΕΚΕ Πατρών. Με δεδομένο πως το εργοστάσιο διύλισης παραδίδεται εντός του Ιουνίου και ο αγωγός στα τέλη του Αυγούστου, καθώς επίσης και το γεγονός ότι η οριστική λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εγκαταστάσεις του φράγματος αργεί ακόμα αποφασίστηκε να βρεθεί αυτή η προσωρινή που θα επιτρέψει στον ανάδοχο να κάνει όλες τις απαιτούμενες δοκιμές και να παραδώσει το έργο στην ώρα του. Η λύση

×èåò óôï öñÜãìá ôïõ Ðçíåéïý âñÝèçêáí ï äÞìáñ÷ïò ¹ëéäáò ê ÃéÜííçò ËõìðÝñçò, êáé ï áíôéðåñéöåñåéÜñ÷çò ×ñÞóôïò ×ñéóôïäïõëüðïõëïò καιριού. Ï áãùãüò ðáñï÷Þò íåñïý ðñïò ôï äéõëéóôÞñéï åëÝã÷èçêå áðü ôïõò ìç÷áíéêïýò που προκρίθηκε θα επιτρέψει όχι μόνο στον ανάδοχο

να κάνει τις δοκιμές αλλά και να δώσει καθαρό νερό

στην Αμαλιάδα και τον Κάμπο από τα τέλη του καλο-

Προσωρινή λύση Χθες στο φράγμα του Πηνειού βρέθηκε ο δήμαρχος

Ήλιδας κ Γιάννης Λυμπέρης, ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Χριστοδουλόπουλος ο διευθυντής της ΔΕΚΕ Χρήστος Καραγιάννης και


/ÔåôÜñôç 17 Áðñéëßïõ 2013

Ειδήσεις

w w w . p r o t i n e w s . g r

13

Γιάννης Λυμπέρης για δεματοποιητή

“Κάναμε το καθήκον μας”

Óôá ôÝëç ôïõ êáëïêáéñéïý èá äïèåß êáèáñü íåñü óôçí ÁìáëéÜäá êáé ôïí ÊÜìðï áðü ôï äéõëéóôÞñéï óôï öñÜãìá ôïõ Ðçíåéïý μηχανικοί των υπηρεσιών. Όπως δήλωσε ο κ Λυμπέρης "σήμερα ήρθαμε σε προγραμματισμένη επίσκεψη στο Φράγμα Πηνειού για να εξετάσουμε το πρόβλημα που έχουμε ούτως ώστε να πάρουμε νερό από τον αγωγό για το διυλιστήριο. Της υδροληψίας δηλαδή από τον αγωγό άρδευσης έτσι ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει το εργοστάσιο διύλισης, που παραδίδεται τέλος του καλοκαιριού και να δώσει νερό στην Αμαλιάδα και όλες τις πόλεις του Ηλειακού Κάμπου. Έχουμε ένα μεγάλο πρόβλημα που είναι η μη λειτουργία του εσωτερικού θυροφράγματος στη λίμνη. Δηλαδή στον πύργο ελέγχου, υπάρχει ένα εσωτερικό θυρόφραγμα, μια πόρτα δη-

λαδή, που επιτρέπει να περάσει νερό στον κεντρικό αγωγό της ύδρευσης. Αυτή η πόρτα έχει να λειτουργήσει δεκαετίες και είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα". Αφήνω, συνέχισε "τις αντεγκλήσεις που υπήρχαν στο παρελθόν με την Περιφέρεια και ερχόμαστε σήμερα με την κατασκευάστρια εταιρεία τον αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Χριστοδουλόπουλο και τον διευθυντή της ΔΕΚΕ για να δούμε μια πρώτη λύση ώστε να πάρουμε νερό για το διυλιστήριο μέχρι να δοθεί η οριστική. Φανταστείτε τι θα γίνει εάν χαλάσει το μοναδικό θυρόφραγμα που λειτουργεί τι θα γίνει στην περιοχή. Σήμερα ένα μεγάλο έργο 20 εκ ευρώ έρχεται στο τέλος του και σε λίγο 80 χι-

λιάδες άνθρωποι θα πίνουν καθαρό νερό χωρίς το κόστος των εμφιαλωμένων. Ευχαριστώ τους τότε δημάρχους του Κάμπου που όλοι μαζί δεσμεύσαμε τα απαιτούμενα ποσά για να προχωρήσει αυτό το έργο". Αναφερόμενος στην οριστική λύση του προβλήματος ο δήμαρχος είπε πως η μελέτη που είχε αναλάβει η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει ήδη παραληφθεί. Υπάρχουν κάποια τεχνικά προβλήματα που θα επιλυθούν άμεσα ώστε να προχωρήσουμε τις διαδικασίες χρηματοδότησης που θα προέρχεται από το ΕΠΠΕΡΑΑ.

“Δεν θα το αφήσουμε στην τύχη του” Για τις προσπάθειες της πε-

ριφέρειας ώστε άμεσα να λειτουργήσει το διυλιστήριο αλλά και αυτές για την οριστική επίλυση των προβλημάτων μίλησε ο αντοπεριφερειάρχης Χρήστος Χριστοδουλόπουλος. Όπως επεσήμανε "ήρθαμε σήμερα για να δρομολογήσουμε μια οριστική λύση ώστε το διυλιστήριο να πάρει νερό. Ο εργολάβος θέλει να παραδώσει το έργο και χρειάζεται την παροχή για τις δοκιμές. Η μελέτη για την επισκευή των εγκαταστάσεων του φράγματος έχει παραδοθεί ενώ παράλληλα έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες χρηματοδότησης. Το σίγουρο είναι πως σήμερα θα βρούμε την προσωρινή λύση για να μπορέσει να δοθεί νερό στο διυλιστήριο. Σε ότι αφορά τη μελέτη που έχουμε στα χέρια μας, αυτή προβλέπει την επισκευή όλων των εγκαταστάσεων της βαλβίδας υδροληψίας του θυροφράγματος και βέβαια του υπερχειλιστή, ώστε ένα έργα που έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του να συντηρηθεί και να μην κινδυνεύει". Κώστας Γιάλπας gialpk@yahoo.gr

Καθήκον του δήμου Ήλιδας είναι να συνδράμει τους όμορους του δήμους προκειμένου στο κομμάτι αυτό της Ηλείας να υπάρχει σωστή διαχείριση των απορριμμάτων, δήλωσε χθες το πρωί ο Γιάννης Λυμπέρης σχολιάζοντας την απόφαση του δημοτικού του συμβουλίου να εγκρίνει τις προγραμματικές συμβάσεις για την τοποθέτηση δεματοποιητή στα Κονιδέικα που εξυπηρετεί με τους δήμους του Κάμπου. Θα έκανε εντύπωση σε κάποιους, επεσήμανε ο δήμαρχος "η α- Ç ëïãéêÞ åßíáé áðëÞ πόφαση του δημοτικού συμβουλίου ðùò èá Ý÷ïõìå της Ήλιδας πως με το δεματοποιητή êáèáñü ôïí ôüðï που θα προμηθευτεί ο δήμος μέσω ìáò üôáí ï äßðëá του ΕΠΠΕΡΑΑ εμείς θα δεματοποιή- ìáò åßíáé âñüìéêïò σουμε και τα σκουπίδια των δήμων êáé ôï áíôßóôñïöï" του Κάμπου. Η λογική είναι απλή Πως äÞëùóå ï ê θα έχουμε καθαρό τον τόπο μας όταν ο ËõìðÝñçò δίπλα μας είναι βρόμικος και το αντίστροφο; Εκείνο που έπρεπε και πρέπει να κάνουμε το κάναμε κόντρα σε κάποιες αντιλήψεις που λέγανε και λένε χρόνια πως θα πάρουμε να σκουπίδια των άλλων. Πόσω μάλλον όταν εμείς δεν παίρνουμε τα σκουπίδια των γειτόνων απλά τα συσκευάζουμε και οι όμοροι δήμοι θα τα αποθηκεύουν σε δικούς τους χώρους. Και όλα αυτά για το διάστημα που θα χρειαστεί να κατασκευαστεί το εργοστάσιο. Ο δήμος Πηνειού προχωρά για την αδειοδότηση του χώρου αποθήκευσης όπως και ο δήμος Ανδραβίδας - Κυλλήνης".


14

Ειδήσεις

w w w . p r o t i n e w s . g r

Υποβολή αιτήσεων για κοινωνικό τουρισμό Για δύο προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων και του Τομέα Ασφάλισης Νομικών του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων, "τρέχουν" οι προθεσμίες εντός των οποίων οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους προκειμένου να δηλώσουν συμμετοχή. Ειδικότερα, το πρόγραμμα του ΟΓΑ θα διαρκέσει από την 1η Ιουνίου 2013 έως τις 31 Μαρτίου 2014 και οι 120.000 κληρωθέντες δικαιούχοι του προγράμματος

θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν 5 διανυκτερεύσεις σε τουριστικά καταλύματα. Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, επιπλωμένες κατοικίες και κάμπινγκ. Οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους μέχρι τις 2 Μαΐου. Ο κατάλογος των συμβεβλημένων καταλυμάτων θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ, www.oga.gr. Ο Τομέας Ασφάλισης Νομικών του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμε-

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΙ Orfeas Πύργου Tad, ο Χαμένος Εξερευνητής (Μεταγλωττισμένο) Σάβ, Κυρ: 18.15 Zero Dark Thirty : 20.0021.30 Τζακ, ο Κυνηγός Γιγάντων 20.00 Το Σώμα 22.00

Cine cinema Αμαλιάδα "ΤΖΑΚ Ο ΚΥΝΗΓΟΣ ΓΙΓΑΝΤΩΝ (3D)" 19:45 & 22:00 "PASSION" 20:00 & 22:00

ΛΑΙΚΕΣ Πύργος Δεξαμενή

Άνεμοι ασθενείς βόρειοι και στη συνέχεια ασθενείς βορειοανατολικοί έως 2 μποφόρ.

νων απηύθυνε πρόσκληση συμμετοχής σε ιδιοκτήτες ξενοδοχείων από 2 έως 5 αστέρων και ενοικιαζόμενων δωματίων 3 και 4 κλειδιών στο πρόγραμμα παραθεριστικών διακοπών των συνταξιούχων κύριας ασφάλισης του Ταμείου. Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί φέτος για αριθμό μέχρι 2.000 ατόμων και αφορά 6 διανυκτερεύσεις με ημιδιατροφή. Οι ιδιοκτήτες των καταλυμάτων για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους έως τις 22 Απριλίου.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ - ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΕΚΑΒ: 166 Κέντρο Δηλητηριάσεων: 210-7793777 Νοσοκομείο Πύργου: 26210-82300, 82360 Νοσοκομείο Αμαλιάδας: 26223 60100 Κέντρο Υ γείας Κρεστένων: 26250 22222 Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας: 26260 22222 Κέντρο Υγείας Βάρδας: 26233 60000 Κέντρο Υγείας Γαστούνης: 26233 60300 Κέντρο Υγείας Σιμόπουλου: 26223 60400 ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Άμεση δράση Πύργου: 100 Αστ. Δ/νση Ηλείας: 26210-81730, 81731 Τμήμα Τροχαίας Πύργου: 26210-81742 Αστυνομικό τμήμα Πύργου: 26210-81734

/ ÔåôÜñôç 17 Áðñéëßïõ 2013

Το νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα Πέντε κατηγορίες πολεοδομικών αυθαιρεσιών και παραβάσεων, οριστική αποφυγή της κατεδάφισης ακινήτου με εξαίρεση τη μία από τις πέντε κατηγορίες (στην οποία εντάσσονται οι μεγάλες αυθαιρεσίες που θα τακτοποιούνται για 30 χρόνια), καθώς και αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού του προστίμου, περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος για τα αυθαίρετα που τίθεται σε δημόσια διαβούλευση.Για αρκετά παλαιά ακίνητα που υφίστανται προ του 1975 οι πολίτες μπορούν μόνο με το παράβολο να αποφύγουν οριστικά το φόβο κατεδάφισης της κατοικίας τους.Επιπλέον, όσοι σήμερα έχουν "τακτοποιήσει" το ακίνητό τους, με βάση τον προηγούμενο νόμο, επωφελούνται από το νέο καθεστώς και στην ουσία αποφεύγουν οριστικά την κατεδάφισή του. Ακόμα και αν ανήκει στα ακίνητα που δεν νομιμοποιούνται οριστικά, πετυχαίνουν τη νομιμοποίησή του για 30 χρόνια.Οι δόσεις για την πληρωμή του προστίμου αυξάνονται από σαρανταοκτώ σε εξήντα. Ο υπόχρεος πληρώνει με ελαστικό τρόπο κάθε εξάμηνο τουλάχιστον το 5% του συνολικού προστίμου, ενώ διευκολύνονται με εκπτώσεις επί του εναπομείναντος ποσού όσοι πληρώσουν 30% του προστίμου εντός 6 μηνών. Παρέχονται, επίσης, εκπτώσεις για ανθρώπους με ειδικές ανάγκες, πολυτέκνους, τριτέκνους, παλλινοστούντες και μουσουλμάνους της μειονότητας.

Ασφάλεια Πύργου: 26210-81740 Τροχαία Πύργου: 26210-22100 Αστυνομία Αμαλιάδας: 26220-38210 Ασφάλεια Αμαλιάδας: 26220-38232 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ Πυροσβεστική Πύργου: 199 Πυροσβεστική Αμαλιάδας: 26220-22199 Πυροσβεστική Λεχαινών: 26230-22199 Πυροσβεστική Κρεστένων: 26250-22199 ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ Κατάκολο: 26210-41206, 41500 Κυλλήνη: 26230-26230, 92211 Πάτρα: 2610-341204

ΒΛΑΒΕΣ ΟΤΕ: 13888 ΔΕΗ: 1050 ΔΕΥΑΠ Πύργου: 26210-33702 ΔΕΥΑΠ Αμαλιάδας: 26220-23923 Επιμελητήριο Ηλείας: 26210-34154, 22541, 32225 Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πύργου: 26210-22707, 81117, 22088 Οργανισμός Εργατικής Εστίας: 26210-34797 Μητρόπολη Ηλείας: 26210-22527 ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΤΕΛ Πύργου: 26210-20600 έως 20608 Αμαλιάδας: 26220-28892 Αθηνών: 210-5134110-1 Θεσσαλονίκης: 2310-595406 Ιωαννίνων: 26510-41248 Λεχαινών: 26230-22219

Κρεστένων: 26250-22228 Σαβαλίων: 26220-61211 Λάλα: 26240-41213 Βασιλακίου: 26240-71300 Κάμενας: 26240-71330 Γούμερου: 26210-93521 Κουτσοχέρας: 26210-61024 Μουζακίου: 26210-61220 Καράτουλα: 26210-61458 Μαγούλα: 26210-61266 Χελιδόνι: 26240-51204 Λαντζόι: 26240-69049 Νεράιδα: 26240-51350 Πελόπιο: 26240-31405 Ανδραβίδα: 26230-54225 Καβάσιλα: 26230-33202 Νέα Μανωλάδα: 26230-71374 Καρδαμάς: 26220-29560 Επιτάλιο: 26210-71448 Κυπαρισσία: 27610-22260 Ανδρίτσαινα: 26260-22239 Ζαχάρω: 26250-31219 Γιαννιτσοχώρι: 26250-61468 Φιγαλεία: 26250-41696 Βάρδα: 26230-73014 Γαστούνη: 26230-35115


Ειδήσεις-Aνακοινώσεις

/ ÔåôÜñôç 17 Áðñéëßïõ 2013

In Memoriam

Εις μνήμην Χρήστου Μποζίκη Τ

ην Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013, έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο Κερκυραίος μουσουργός Χρήστος Μποζίκης. Γεννημένος στην Κέρκυρα το 1933, ξεκίνησε τη μύηση του στον κόσμο της μουσικής στις αίθουσες της ιστορικής Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας και συνέχισε τις σπουδές του στο Ελληνικό και Εθνικό Ωδείο, δίπλα στον ιδρυτή της Εθνικής Μουσικής Σχολής Μανώλη Καλομοίρη και άλλους ιστορικούς δασκάλους. Η ζωή τον έφερε στην Αμαλιάδα ως μαέστρο της Φιλαρμονικής της, την οποία και αναδιαμόρφωσε κατά τα Κερκυραϊκά μουσικά πρότυπα. Παράλληλα ανέλαβε τη Διεύθυνση Προγράμματος του Ραδιοφωνικού Σταθμού της πόλης. Όπου και γνώρισε τη μετέπειτα σύζυγο του Γεωργία. Από το γάμο τους απέκτησαν δύο γυιούς, το Γιάννη και τον Κώστα. Τη δεκαετία του 60 αναλαμβάνει διαδοχικά τη διεύθυνση της Φιλαρμονικής Εταιρείας Πύργου, της Φιλαρμονικής Ληξουρίου και τη διεύθυνση της Μικτής Ληξουρίου και τη διεύθυνση της Μικτής Χορωδίας και Φιλαρμονικής του Δήμου Ιωαννίνων. Αργότερα αναλαμβάνει την οργάνωση και τη διεύθυνση του Μουσικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Δίδαξε σε πολυάριθμα Ωδεία και Μουσικές Σχολές σε διάφορες πόλεις, με σημαντικότερο σταθμό τη Θεσσαλονίκη και αργότερα την Άρτα, όπου και ανέλαβε τη διεύθυνση του Ωδείου της πόλης.Το 1985 επανέρχεται στην Αμαλιάδα, όπου μαζί με τη σύζυγο του Γεωργία, ιδρύουν και λειτουργούν το Ηλειακό Ωδείο. Παράλληλα αναλαμβάνει την καλλιτεχνική διεύθυνση και τις τάξεις Ανωτέρων Θεωρητικών και Σύνθεσης σε ωδεία των Πατρών, της Ναυπάκτου και του Αγρινίου.Ως Διευθυντής Ορχήστρας υπήρξε ακούραστος αναζητητής της τελειότητας, με την ορμή, την ευαισθησία και το πάθος που χαρακτηρίζει τους μεγάλους του είδους. Όσο για το συγγραφικό του έργο, υπήρξε τρίπτυχο: συνθετικό, διδακτικό και ποιηματικόπεζογραφικό-θεατρικό.Πολυγραφότατος ως μουσουργός, το συνθετικό του έργο περιλαμβάνει 300 και πλέον έργα για σόλο πιάνο, βιολί, κιθάρα και άλλα όργανα, αλλά και πολυάριθμα έργα για Ορχηστρικά Δωματίου, Συμφωνική Ορχήστρα, Χορωδία και τραγούδια για σόλο φωνή. Στο διδακτικό συγγραφικό του έργο περιλαμβάνονται συγγράμματα που καλύπτουν όλο το φάσμα των Θεωρητικών της μουσικής, από τα στοιχειώδη θεωρητικά, ως και της Σύνθεσης κα-

AÍÁÊÏÉÍÙÓÇ Ï Óýëëïãïò Åëáéïôñéâåßùí ç "ÁÈÇÍÁ" êáëåß ôá ìÝëç ôïõ - Åëáéïôñéâåßò óôçí óõãêÝíôñùóç ðïõ èá ðñáãìáôïðïéçèåß óôéò 17 Áðñéëßïõ, çìÝñá ÔåôÜñôç êáé þñá 7:30 óôçí áßèïõóá ôïõ îåíïäï÷åßïõ "ÉÏÍÉÏ", ìå èÝìá åíçìÝñùóç ãéá ôá áðüâëçôá. Ï ðñüåäñïò ôïõ óõëëüãïõ Âáóéëáêüðïõëïò Íéêüëáïò

θώς και σύντομη αναφορά στην Ιστορία της Μουσικής. Το έμφυτο ταλέντο του στον έμμετρο και πεζό λόγο τον οδήγησε να συγγράψει νουβέλες, θεατρικά έργα, μουσικά παραμύθια, διάφορες ηθογραφικές κυρίως κωμωδίες και πολλά ποιήματα. Υπήρξε για όλα του τα χρόνια άοκνος υπηρέτης της Γνώσης, διδάσκοντας δεκάδες μαθητές, στηρίζοντας τους ηθικά και πνευματικά και ωθώντας τους να υπηρετήσουν με τη σειρά τους την ύψιστη των Τεχνών, τη Μουσική. Ανάμεσα τους, πολλοί επιτυχημένοι σήμερα σολίστες, καθηγητές και μουσουργοί. Η διδασκαλία της αγαπημένης του τέχνης, η σύνθεση των έργων του και η μουσική επικοινωνία ήταν γι' αυτόν πηγή χαράς και δημιουργίας. Ποτέ δεν εστίασε στη ύλη.Η ανταμοιβή του ήταν η επικοινωνία των σκέψεων, των εικόνων και των συναισθημάτων του. Και το μολύβι πάνω από την παρτιτούρα ήταν η προέκταση του εαυτού του. Το βλέμμα, οι κινήσεις και τα λόγια του καθρέφτιζαν την ευγένεια της ψυχής του και η στάση ζωής του ήταν αυτή που χαρακτηρίζει τον

αυθεντικό καλλιτέχνη. Αγαπούσε κάθε έκφραση της φύσης, τα παιδιά, τα ζώα, τα φυτά, τα χρώματα και τους ήχους, αποτυπώνοντας στο χαρτί και στο πεντάγραμμο τα φιλτραρισμένα ερεθίσματα που η ανήσυχη σκέψη του αναζητούσε σε καθημερινή βάση. Ευτύχησε να φύγει μέσα στην αγκαλιά των αγαπημένων του, της γυναίκας, της αδελφής, των παιδιών, των εγγόνων, των συγγενών και των αγαπημένων φίλων. Η μνήμη του θα παραμείνει ανεξίτηλα χαραγμένοι στις καρδιές όσων τον γνωρίσουν και τον αγάπησαν και η θύμηση του θα τους συνοδεύει για πάντα. Καλό ταξίδι Μαέστρο, στους μουσικούς δρόμους του σύμπαντος!

ÅÕ×ÁÑÉÓÔÇÑÉÏ Åõ÷áñéóôïýìå ôïõò óõíáäÝëöïõò êõíçãïýò ðïõ Þñèáí áõèüñìçôá êáé ìáò óôÞñéîáí êáé ôïõò äéáâåâáéþíïõìå üôé ç ðñïóðÜèåéÜ ìáò èá óõíå÷éóôåß ðñïò üöåëïò ôùí êõíçãþí êáé ôïõ èçñÜìáôïò.Ç óõììåôï÷Þ ìáò óôéò åêëïãÝò êáé ïé áðüøåéò ðïõ êáôáèÝóáìå ðéóôåýïõìå íá óõìâÜëëïõí óôç êáëýôåñç äñáóôçñéïðïßçóç ôïõ íÝïõ Ä.Ó. ôïõ óõëëüãïõ ìáò ãéá ôç âåëôßùóç ôïõ êõíçãéïý ðïõ åßíáé êáé ï óêïðüò ìáò. ÐÅÔÑÏÐÏÕËÏÓ ÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÏÓ ÌÐËÁÈÑÁÓ ÁÍÔÙÍÉÏÓ ÐÅÔÑÏÐÏÕËÏÓ ÐÁÍÁÃÉÙÔÇÓ ÃÉÁÍÍÁÊÁÑÁÓ ×ÁÑÁËÁÌÐÏÓ ÓÔÁÈÏÐÏÕËÏÓ ÁÍÁÓÔÁÓÉÏÓ ÆÏÕÌÐÁÊÇÓ ÁÕÃÅÑÉÍÏÓ ÐÁÐÁÄÏÐÏÕËÏÓ ÌÉ×ÁËÇÓ ÃÉÁÍÍÁÊÏÐÏÕËÏÓ ÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÏÓ ÔÓÁÍÔÉËÇÓ ÁÍÁÓÔÁÓÉÏÓ ÊÏËÂÅÑÇÓ ÃÅÙÑÃÉÏÓ

ÄÅÄÄÇÅ Äéåýèõíóç ÐåñéöÝñåéáò ÐåëïðïííÞóïõ - Çðåßñïõ Ðåñéï÷Þ Ðýñãïõ Ðáðáãåùñãßïõ & Áñ÷éìÞäïõò, 27100, ÐÕÑÃÏÓ

ÄÉÁÊÏÐÇ ÇËÅÊÔÑÉÊÏÕ ÑÅÕÌÁÔÏÓ Åéäïðïéïýíôáé ïé åíäéáöåñüìåíïé êÜôïéêïé üôé ãéá íá åêôåëåóôïýí áðáñáßôçôåò Ôå÷íéêÝò åñãáóßåò ôçò ÄÅÄÄÇÅ èá ãßíïõí ïé åîÞò äéáêïðÝò çëåêôñéêïý ñåýìáôïò: 1.Ôçí ÐÝìðôç 18/04/2013 êáé áðü þñá 08.30 Ýùò 15.00 ôìçìáôéêÜ óôï Êáêüâáôï ôïõ ÄÞìïõ Æá÷Üñùò. 2.Ôçí ßäéá çìåñïìçíßá 18/04/13 êáé ïðü þñá 08.00 Ýùò 09.30 óôéò ïäïýò ôïõ Ðýñãïõ Êéëêßò , Éðïäáìåßáò, ÍïôáñÜ, Âáëôåôóßïõ ôïõ ÄÞìïõ Ðýñãïõ. 3.Ôçí ÐáñáóêåõÞ 19/04/2013 êáé áðü þñá 08.30 Ýùò 15.00 ôìçìáôéêÜ óôï Êáêüâáôï ôïõ ÄÞìïõ Æá÷Üñùò. 4.Ôçí ÐáñáóêåõÞ 19/04/2013 êáé áðü þñá 10.00 Ýùò 15.00 óôï ÷ùñéü ÄÜöíç êáé óôç ðåñéï÷Þ ×áâáñüâñõóç rou ÄÞìïõ ¹ëéäïò. Áí ïé åñãáóßåò ôåëåéþóïõí íùñßôåñá, ôï ñåýìá èá îáíáäïèåß ðñéí áðü ôï ÷ñüíï ëÞîçò ôçò äéáêïðÞò ðïõ áíáöÝñåôáé ðéï ðÜíù. Ãé' áõôü ôï ëüãï ïé çëåêôñéêÝò åãêáôáóôÜóåéò êáé ôá äßêôõá ôçò ÄÅÄÄÇÅ èá ðñÝðåé íá èåùñïýíôáé üôé Ý÷ïõí óõíÝ÷åéá ñåýìá. ¸ôóé ãéá ëüãïõò áóöáëåßáò, áðáãïñåýåôáé ç ðñïóÝããéóç óå áãùãïýò Þ Üëëá óôïé÷åßá ôïõ äéêôýïõ áêüìá êé áí âñßóêïíôáé êáôáãÞò, ãéáôß õðÜñ÷åé óïâáñüò êßíäõíïò áôõ÷Þìáôïò. Ï ÄÅÄÄÇÅ åßíáé ç 100% èõãáôñéêÞ åôáéñßá ôçò ÄÅÇ Á.Å. ðïõ äéá÷åéñßæåôáé ôï Åëëçíéêü Äßêôõï ÄéáíïìÞò ÇëåêôñéêÞò ÅíÝñãåéáò. Ðëçñïöïñßåò ãéá ôéò ðñïãñáììáôéóìÝíåò äéáêïðÝò áíÜ Ðåñéï÷Þ, êáèçìåñéíÜ, áíáñôþíôáé óôï site ôïõ ÄÅÄÄÇÅ, www.deddie.gr. Äéåýèõíóç Ðåñéï÷Þò Ðýñãïõ

ØÇÖÉÓÌÁ

Ðýñãïò, 16/04/2013

Ç ÄéïéêçôéêÞ ÅðéôñïðÞ ôïõ Åðéìåëçôçñßïõ Çëåßáò óõíÞëèå åêôÜêôùò óÞìåñá ôçí 16ç Áðñéëßïõ 2013 çìÝñá Ôñßôç ìå áöïñìÞ ôçí áíáããåëßá èáíÜôïõ ôïõ Åðßôéìïõ ÐñïÝäñïõ ôçò ÊåíôñéêÞò ¸íùóçò Åðéìåëçôçñßùí ÅëëÜäáò, êáé ÐñïÝäñïõ ôïõ ÅÂÅ Ðåéñáéþò , áíáãíùñßæïíôáò ôçí ðïëõåôÞ ðñïóöïñÜ ôïõ ôüóï áðü ôçí èÝóç ôïõ ðñïÝäñïõ ôçò ÊÅÅÅ üóï êáé ôçí ðñïóöïñÜ ôïõ ùò áíôéðñüåäñïõ ôçò ¸íùóçò Åõñùðáúêþí Åðéìåëçôçñßùí, ãéá ôçí áíáâÜèìéóç êáé ôïí åêóõã÷ñïíéóìü ôïõ Åðéìåëçôçñéáêïý èåóìïý - ÃÅÙÑÃÉÏÕ ÍÉÊÏËÁÏÕ ÊÁÓÉÌÁÔÇáðïöÜóéóå ïìüöùíá ôá åîÞò : 1) Íá åêðñïóùðçèåß óôçí êçäåßá ôïõ åêëéðüíôïò êáé íá åêöñÜóåé ôá åéëéêñéíÞ óõëëõðçôÞñéá ôïõ Åðéìåëçôçñßïõ ìáò óôçí ïéêïãÝíåéá ôïõ 2) Íá êáôáèÝóåé ÷ñçìáôéêü ðïóü áíôß óôåöÜíïõ óôïí Éåñü Íáü Áãßïõ ÍéêïëÜïõ Ðåéñáéþò, ìåôÜ áðü åðéèõìßá ôçò ïéêïãÝíåéÜò ôïõ 3) Íá ôçñçèåß åíüò ëåðôïý óéãÞ óôçí ìíÞìç ôïõ åêëéðüíôïò óôçí ðñïóå÷Þ óõíåäñßáóç ôïõ Äéïéêçôéêïý Óõìâïõëßïõ 4)Íá áðïóôáëåß ôï ðáñüí øÞöéóìá óôïõò ïéêåßïõò ôïõ êáé íá äçìïóéåõèåß óôïí ôýðï Ôïí ôéìïýìå ãéá ôçí ðñïóöïñÜ ôïõ êáé ç ìíÞìç ôïõ íá åßíáé áéþíéá. Ç ÄéïéêçôéêÞ ÅðéôñïðÞ ôïõ Åðéìåëçôçñßïõ Çëåßáò

w w w . p r o t i n e w s . g r

15

ÁÄÁ: ÂÅÁ20Ñ1Ö-Â8Ù ÅËËÇÍÉÊÇ ÄÇÌÏÊÑÁÔÉÁ ÁÍÁÑÔÇÔÅÁ ÁÐÏÊÅÍÔÑÙÌÅÍÇ ÄÉÏÉÊÇÓÇ ÓÔÏ ÄÉÁÄÉÊÔÕÏ ÐÅË/ÍÇÓÏÕ-ÄÕÔÉÊÇÓ ÅËËÁÄÁÓ & ÉÏÍÉÏÕ ÃÅÍÉÊÇ ÄÉÅÕÈÕÍÓÇ ÄÁÓÙÍ & ÁÃÑÏÔÉÊÙÍ ÕÐÏÈÅÓÅÙÍ Ä/ÍÓÇ ÓÕÍÔÏÍÉÓÌÏÕ & ÅÐÉÈÅÙÑÇÓÇÓ ÄÁÓÙÍ ÄÉÅÕÈÕÍÓÇ ÄÁÓÙÍ Ð.Å. ÇËÅÉÁÓ ÄÁÓÁÑ×ÅÉÏ ÁÌÁËÉÁÄÁÓ

ÁÍÁÊÏÉÍÙÓÇ

Ðåñßëçøç ôçò ìå áñéèìü 1480 / 15-4-2013 ÐñÜîçò ×áñáêôçñéóìïý ôïõ Äáóáñ÷åßïõ ÁìáëéÜäáò Ï ÐñïúóôÜìåíïò Äáóáñ÷åßïõ ÁìáëéÜäáò ìå ôçí ðáñáðÜíù ÐñÜîç ×áñáêôçñéóìïý, ç ïðïßá åêäüèçêå ýóôåñá áðü áßôçóç ôïõ ÍÉÊÏËÁÏÕ ÁÍÄÑÏÕÔÓÏÐÏÕËÏÕ ôïõ ÃÊÏËÖÉÍÏÕ, ÷áñáêôÞñéóå ôçí Ýêôáóç ðïõ âñßóêåôáé óôçí èÝóç "ÊÁÑÁÌÐÁÔÁ" ðåñéöÝñåéáò Ô.Ê. ÄïõíÝúêá ôçò Ä. Å. ÁìáëéÜäáò ôïõ ÄÞìïõ ¹ëéäáò óõíïëéêïý åìâáäïý 25.030,36ô.ì. ùò åîÞò : Ôï ôìÞìá Å1 åìâáäïý 21.644,8ô.ì., ùò Ýêôáóç ðïõ äåí åßíáé ÁËÓÏÓ Þ ÄÁÓÉÊÇ ÅÊÔÁÓÇ, åìðßðôïõóá óôéò äéáôÜîåéò ôïõ Üñèñïõ 3 ðáñ. 6á ôïõ Í.998/79, ìç äéåðüìåíç êáè' ïéïíäÞðïôå ôñüðï áð' ôéò äéáôÜîåéò ôçò äáóéêÞò íïìïèåóßáò. Ôï ôìÞìá Å2 åìâáäïý 3.385,56ô.ì. ùò äÜóïò ôïõ Üñèñïõ 3 ðáñ. 1 ôïõ Í.998/79, ùò ðñïò ôçí êáôçãïñßá áíÜëïãá ìå ôçí ùöåëéìüôçôá êáé ôéò ëåéôïõñãßåò ôéò ïðïßåò åîõðçñåôåß êáé áðü Üðïøçò èÝóçò ôçò Ýêôáóçò åíôÜóóåôáé óôéò ðáñ. 1å êáé ðáñ. 2â ôïõ Üñèñïõ 4 ôïõ Í.998/79. ÊáôÜ ôçò ÐñÜîçò áõôÞò, ç ïðïßá êïéíïðïéÞèçêå óôïí ÄÞìï ¹ëéäáò ãéá áíÜñôçóç åðß Ýíá ìÞíá óôï ÊáôÜóôçìá ôçò Ô.Ê. ÄïõíÝúêùí Ä.Å. ÁìáëéÜäáò, åðéôñÝðïíôáé áíôéññÞóåéò åíþðéïí ôçò Á/èìéáò ÅðéôñïðÞò Åðßëõóçò Äáóéêþí ÁìöéóâçôÞóåùí Í. Çëåßáò áðü êÜèå åíäéáöåñüìåíï öõóéêü Þ íïìéêü ðñüóùðï åíôüò äýï ìçíþí áðü ôçí ôåëåõôáßá äçìïóéïðïßçóÞ ôçò. Ðåñéóóüôåñåò ðëçñïöïñßåò óôá Ãñáöåßá ôïõ Äáóáñ÷åßïõ ôéò åñãÜóéìåò ìÝñåò êáé þñåò óôï ôçëÝöùíï 26220-26231. Áìáëßáäá 15-4-2013 Ï ðñïéóôÜìåíïò Äáóáñ÷åßïõ ÁìáëéÜäáò Ëõêïýñãïò Ðïëõ÷ñïíüðïõëïò Äáóïëüãïò ìå ´ Âáèìü ÅËËÇÍÉÊÇ ÄÇÌÏÊÑÁÔÉÁ Ãáóôïýíç 16 Áðñéëßïõ 2013 ÍÏÌÏÓ ÇËÅÉÁÓ Áñ. Ðñùô.5373 ÄÇÌÏÓ ÐÇÍÅÉÏÕ

ÐÅÑÉËÇØÇ ÄÉÁÊÇÑÕÎÇÓ ÄÇÌÏÐÑÁÓÉÁÓ

Ï ÄÞìáñ÷ïò Ðçíåéïý ðñïêçñýóóåé áíïéêôü äçìüóéï ìåéïäïôéêü äéáãùíéóìü, ìå óöñáãéóìÝíåò ðñïóöïñÝò, ãéá ôçí áíÜäåéîç áíáäü÷ïõ êáôáóêåõÞò ôïõ Ýñãïõ : "ÁÍÔÉÐËÇÌÌÕÑÉÊÁ ÅÑÃÁ Ä.Ê.ÂÁÑÈÏËÏÌÉÏÕ" Ðñïûðïëïãéóìïý äáðÜíçò ìå ÖÐÁ 24.514,25 Åõñþ Ìå ðßóôùóç 20.000,00 Å áðü ÕÐ.ÅÓ.(ÓÁÅ-055 Ðñüãñáììá ðñüëçøçò êáé áíôéìåôþðéóçò æçìéþí êáé êáôáóôñïöþí ðïõ ðñïêáëïýíôáé áðü èåïìçíßåò óôïõò ÏÔÁ Á êáé  âáèìïý ôçò ÷þñáò) êáé 4.514,25 Å áðü ÕÐ.ÅÓ. (ÐáñáêñáôçèÝíôá-åðåíäýóåéò). Ôï Ýñãï óõíôßèåôáé áðü ôéò áêüëïõèåò êáôçãïñßåò åñãáóéþí ìå áíôß1.×ÙÌÁÔÏÕÑÃÉÊÁ 2.ÔÅ×ÍÉÊÁ ÅÑÃÁ 3.ÏÄÏÓÔÑÙÓÉÁ-ÁÓÖÁËÔÉÊÁ

853,55 Å 15.664,67 Å 3.412,07 Å

óôïé÷ï ðñïûðïëïãéóìü (ìå ÅÏ & ÃÅ & áðñüâëåðôá): Ç õðïâïëÞ ðñïóöïñþí èá ãßíåé ìå ôï óýóôçìá ìå åðß ìÝñïõò ðïóïóôÜ Ýêðôùóçò ôïõ Üñèñïõ 6 ôïõ Í.3669/08 H äçìïðñáóßá èá ãßíåé ôçí 14ç / 5 / 2013 çìÝñá Ôñßôç êáé þñá 10.00 ð.ì. (ëÞîç åðßäïóçò ðñïóöïñþí) óôçí Ãáóôïýíç óôá íÝá ãñáöåßá ôïõ ÔìÞìáôïò Ôå÷íéêþí Õðçñåóéþí (Ä/íóç : ÃéáííÜêïõ. Ãéáííáêïðïýëïõ 30) åíþðéïí ôçò áñìüäéáò åðéôñïðÞò. Óôï äéáãùíéóìü äéêáéïýíôáé íá óõììåôÜó÷ïõí: ÌåìïíùìÝíåò åñãïëçðôéêÝò åðé÷åéñÞóåéò - êïéíïðñáîßåò åñãïëçðôéêþí åðé÷åéñÞóåùí ÅããåãñáììÝíåò óôï Ìçôñþï Åñãïëçðôéêþí Åðé÷åéñÞóåùí (Ì.Å.ÅÐ.) ðïõ ôçñåßôáé óôç Ã.Ã.Ä.Å. ôïõ Õð. ÁíÜðôõîçò êáé ÕÐÏ.ÌÅ.ÄÉ., åöüóïí áíÞêïõí óôçí Á1,Á2 êáé 1ç, ôÜîç áíåîáñôÞôùò Ýäñáò ãéá Ýñãá êáôçãïñßáò ÕÄÑÁÕËÉÊÁ. Åðßóçò ãßíïíôáé äåêôÝò êáé Åðé÷åéñÞóåéò åããåãñáììÝíåò óôá Íïìáñ÷éáêÜ Ìçôñþá ãéá áíôßóôïé÷á Ýñãá, ðïõ áóêïýíôáé áðü ðñüóùðá ðïõ ðëçñïýí ôéò ðñïûðïèÝóåéò óõììåôï÷Þò, óýìöùíá ìå ôéò äéáôÜîåéò ôïõ Ð.Ä. 225/93 (ÖÅÊ Á' 91). Ãéá ôïí äéáãùíéóìü êáé ôçí åêôÝëåóç ôïõ Ýñãïõ éó÷ýïõí ïé äéáôÜîåéò ôïõ Í. 3669/2008 (ÖÅÊ Á´116/18-6-2008), "Êýñùóç ôçò êùäéêïðïßçóçò ôçò Íïìïèåóßáò ÊáôáóêåõÞò Äçìïóßùí ¸ñãùí", üðùò éó÷ýåé óÞìåñá. Ç åããýçóç óõììåôï÷Þò óôï äéáãùíéóìü ïñßæåôáé óôï ðïóü ôùí 398,61 ÅÕÑÙ, ìå ÷ñüíï éó÷ýïò ìåãáëýôåñï ôùí ÅÐÔÁ (7) ìçíþí, áðü ôçí çìåñïìçíßá äçìïðñÜôçóçò. Óôçí ðåñßðôùóç ðïõ ôï ðñïóöåñüìåíï ðïóïóôü Ýêðôùóçò ôïõ áíáäü÷ïõ åßíáé ìåãáëýôåñï ôïõ ïñßïõ ôïõ 12%, êáôÜ ôçí õðïãñáöÞ ôçò óýìâáóçò, ï áíÜäï÷ïò õðï÷ñåïýôáé íá ðñïóêïìßóåé åðéðëÝïí ðñüóèåôç åããýçóç êáëÞò åêôÝëåóçò, óýìöùíá ìå ôá ïñéæüìåíá óôçí ðáñÜãñáöï 2 ôïõ Üñèñïõ 4 ôïõ Í.3263/2004. ÓõíïëéêÞ ðñïèåóìßá ðåñáßùóçò ôïõ Ýñãïõ ôÝóóåñéò(4) ìÞíåò. ¸íôõðï ÏéêïíïìéêÞò ÐñïóöïñÜò ãéá óõìðëÞñùóç êáèþò êáé ôåý÷ç äçìïðñÜôçóçò, äéáôßèåíôáé áðü ôá ãñáöåßá ôïõ ÖïñÝá ìÝ÷ñé ôçí ðñïçãïýìåíç ÐÝìðôç ðñéí ôçí çìÝñá õðïâïëÞò ôùí ðñïóöïñþí êáé ÷ïñçãïýíôáé ôï áñãüôåñï åíôüò ôçò åðïìÝíçò åñãÜóéìçò çìÝñáò áðü ôçí õðïâïëÞ ôçò áßôçóçò ÷ïñÞãçóçò. Ðëçñïöïñßåò óôá ãñáöåßá ôïõ ÖïñÝá (ôçë. 2623-360729, fax 26230-35897 áñìüäéïò êïò Ìé÷Üëçò ÃåùñãéÜäçò) ôéò åñãÜóéìåò çìÝñåò êáé þñåò. ÃÁÓÔÏÕÍÇ 16/04/2013 Ï ÄÇÌÁÑ×ÏÓ ÁËÅÎÉÏÓ ÊÁÓÔÑÉÍÏÓ

Αναγγελία γάμου Ï Ãéáííáêüðïõëïò ÃåñÜóéìïò ôïõ Êùíóôáíôßíïõ êáé ôçò Ðáíáãéþôáò ôï ãÝíïò Óðáããïýñïõ ðïõ ãåííÞèçêå óôçí ¿ëåíá Çëåßáò êáé êáôïéêåß óôï Ëáôæüé Çëåßáò êáé ç ÂëÜ÷ïõ ÂáóéëéêÞ ôïõ Êùíóôáíôßíïõ êáé ôçò Ìáñßáò ôï ãÝíïò Íôïýíá ðïõ ãåííÞèçêå óôï Ðýñãï Çëåßáò êáé êáôïéêåß óôï Ðýñãï Çëåßáò ðñüêåéôáé íá ðáíôñåõôïýí óôï Ðýñãï.


Ο

Σωτήρης Αντωνίου έχει σηκώσει τα μανίκια και έχει πιάσει δουλειά για τα καλά. Εκτός από τα αγωνιστικά όμως, φροντίζει να φτιάξει και το κλίμα στα αποδυτήρια. Να δημιουργήσει κλίμα νίκης, κλίμα ενότητας και να οδηγήσει την ομάδα ήρεμη για το πολύ κρίσιμο παιχνίδι της Κυριακής στο Ρέθυμνο απέναντι στην Επισκοπή. Κοντά στον προπονητή και η διοίκηση, η οποία μιλάει με τους παίκτες, βρίσκεται διαρκώς κοντά τους και φροντίζει για να μπορέσουν να ξεπεραστούν όλα τα προβλήματα. Χαρακτηριστικό είναι το θέμα που προέκυψε με τον Μπιταξή, το οποίο η διοίκηση το χαρακτήρισε μεμονωμένο, μίλησε με τον παίκτη και όλα τελειώνουν εδώ. Πλέον, το ζητούμενο είναι η νίκη την Κυριακή και μόνο αυτό υπάρχει στο μυαλό των ποδοσφαιριστών του Πανηλειακού.

Πανηλειακός

ÔÅÔÁÑÔÇ 17 ÁÐÑÉËÉÏÕ 2013

Êëßìá íßêçò óôçí ïìÜäá!

"Êïýñåìá" óôá ôçëåïðôéêÜ Ορατό είναι το ενδεχόμενο αλλαγής των δεδομένων στο τηλεοπτικό συμβόλαιο της Super League με τη Nova για τα δικαιώματα των αγώνων του πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα, στην συμφωνία που έχει υπογραφεί μεταξύ του συνδρομητικού καναλιού και της διοργανώτριας αρχής αναφέρεται πως η Nova έχει το δικαίωμα μείωσης του χορηγικού πακέτου προς τις υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας, σε περίπτωση που υποβαθμιστεί το προϊόν, κάτι που μπορεί να ισχύει και από τον υποβιβασμό μίας από τις πλέον εμπορικές ομάδες του πρωταθλήματος, όπως είναι η ΑΕΚ.

Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου

που έχει μέσα από το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα, ότι ο Πανηλειακός την Κυριακή θα πανηγυρίσει στο Ρέθυμνο τη νίκη.

Οι ερυθρόλευκοι ετοιμάζονται για ένα από τα πλέον κρίσιμα παιχνίδια της σεζόν, με τους ιθύνοντες να πιστεύουν ότι αν η ομάδα καταφέρει και συγκεντρώσει πάνω από δέκα βαθμούς, θα έχει κάνει και το αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση της ανόδου στη Β΄ Εθνική. Ήδη οι ερυθρόλευκοι θα πάρουν άνευ αγώνα το παιχνίδι με τον Εθνικό Αστέρα. Κατά συνέπεια, με μια νίκη την Κυριακή και σε συνδυασμό με τα δυο παιχνίδια που υπάρχουν στον Πύργο με Χανιά και Αστέρα Μαγούλας, ο Πανηλειακός θα βρίσκεται πάρα πού κοντά στο στόχο, ανεξάρτητα με τα αποτελέσματα στα υπόλοιπα παιχνίδια.

Πίστη για την άνοδο Τη συγκεκριμένη πίστη για την άνοδο της ομάδας, εξέφρασε προχθές ο πρόεδρος του Πανηλειακού Κώστας Ντάβαρης, σε δηλώσεις του στο κανάλι Cosmos. Μάλιστα, ήταν χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του ότι θεωρεί δεδομένο ότι ο Πανηλειακός την Κυριακή θα φύγει από

Η ομάδα ενωμένη και ήρεμη, ετοιμάζεται για το κρίσιμο παιχνίδι στο Ρέθυμνο

Αναχώρηση την Παρασκευή Η αναχώρηση του Πανηλειακού για την Κρήτη, θα γίνει την Παρασκευή. Η ομάδα θα μεταβεί στην Κρήτη ακτοπλοϊκώς, όπως ακριβώς έκανε δηλαδή και στα προηγούμενα δυο παιχνίδια με Ρούβα και Χανιά. Επί ηλιακού εδάφους, η ομάδα θα προπνονηθεί σήμερα, αύριο και μεθαύριο. Οι προπονήσεις αυτές τις μέρες γίνονται στο ενωσιακό γήπεδο της Σπιάντζας, λόγω του γεγονότος ότι το ματς με την Επισκοπή θα γίνει σε γήπεδο με συνθετικό χλοοτάπητα.

Ôçí ðßóôç ôïõ ãéá íßêç ôçí ÊõñéáêÞ åîÝöñáóå óå äçëþóåéò ôïõ ï Êþóôáò ÍôÜâáñçò. την Κρήτη με τους τρεις βαθμούς της νίκης, αφήνοντας ένα πολύ μικρό περιθώριο, επειδή μιλάμε για ποδόσφαιρο, να έχουμε αντίθετο αποτέλεσμα. Επανέλαβε όμως σε όλους τους τόνους, την πεποίθησή του και την αίσθηση

Δεν υπολογίζει σε τρεις παίκτες Εκτός πλάνων του Σωτήρη Αντωνίου για το παιχνίδι με την Επισκοπή, είναι ο τιμωρημένος Γιάννης Κατσαρός, ενώ πολύ δύσκολα θα αγωνιστούν οι τραυματίες Βλαχόπουλος και Καραχάλιος οι οποίοι τρέχουν να είναι έτοιμοι, αλλά έχουν τον τελευταίο καιρό χάσει σημαντικό έδαφος.

Αργοναύτης Κατακόλου

Ολυμπιακός Πύργου

"Ένθα γαρ άμιλλα, ενταύθα και νίκη"

Μιλάει για ύποπτα παιχνίδια

Επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την επίμαχη φάση της αναμέτρησης ανάμεσα σε Αργοναύτη και Αναγέννηση, εξέδωσε το Δ.Σ. της ομάδας του Κατακόλου: "Το fair play δε είναι τίποτε άλλο παρά μια φιλοσοφία που ξεκινά από την Ελλάδα, από τα αρχαία εκείνα χρόνια, όπου θεωρούσαν την προσπάθεια του αθλητή μέσα στον αγώνα και κατά τη διάρκειά του, ότι αναφύεται μέσα από τη ρήση του Αριστοτέλη "ένθα γαρ άμιλλα, ενταύθα και νίκη". Αναλύοντας ευρύτερα την ερμηνεία αυτού του γνωμικού μπορούμε να πούμε ότι όποιος αμιλλάται, έστω κι αν νικηθεί, είναι νικητής στο μέτρο που ξεπέρασε τις δυνατότητές του. Αντίθετο της άμιλλας είναι ο αθέμιτος ανταγωνισμός και διαφέρουν μεταξύ τους και στο σκοπό και στα μέσα. Με την άμιλλα επιδιώκεται η υπερτέρηση με θεμιτά και έντιμα μέσα. Με τον αθέμιτο ανταγωνισμό η εξόντωση του αντιπάλου με οποιοδήποτε μέσο. Μεγαλοπρεπής λοιπόν εκδήλωση η άμιλλα όταν βρίσκεσαι μέσα στα πλαίσια του "ευ αγωνίζεσθαι". Με άλλα λόγια, αγγλικά λόγια "fair play". Όλα αυτά τα αναφέρουμε γιατί πρέπει να προσδιορίσουμε στο μυαλό μας κάποιες λέξεις που είναι αποδοτικές σε όποιο κείμενο, ενωμένες μεταξύ τους (άμιλλα, ευ αγωνίζεσθαι κ.λπ) και συγχρόνως να τις οριοθετήσουμε μέσα στο χώρο και στην ομάδα που εμείς υπηρετούμε. Αυτά τα λίγα λόγια και δεν θα επανέλθουμε σχετικά με τη θεωρία τι είναι fair play". Σ. Φραγκογιαννόπουλος

Για ύποπτα παιχνίδια έκανε λόγο ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Πύργου Κώστας Ντάβαρης, ο οποίος σε τηλεφωνική του παρέμβαση τη Δευτέρα το βράδυ στο Cosmos TV, έκανε λόγο για παιχνίδια τα οποία ήταν γνωστό το αποτέλεσμά τους εδώ και καιρό, αλλά και για παιχνίδια τα οποία την προσεχή τελευταία αγωνιστική, πάλι δεν είναι αξιόπιστα. Ο Κώστας Ντάβαρης απέφυγε να κατονομάσει τα παιχνίδια αυτά, υποστηρίζοντας ότι είναι σε σκέψεις αν πρέπει να το κάνει. Μάλιστα, σκέφτεται να κινηθεί νομικά και να ζητήσει από την Εισαγγελία άρση του τηλεφωνικού απορρήτου παραγόντων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κώστας Ντάβαρης σκέφτεται να έχει συζήτηση με τον γνωστό ποινικολόγο Αλέξη Κούγια, προκειμένου να τον συμβουλευτεί για το πώς πρέπει να κινηθεί σε μια τέτοια περίπτωση. Σ. Φραγκογιαννόπουλος


17 ÔåôÜñôç 17 Áðñéëßïõ 2013

“Áíïé÷ôÜ ìÝôùðá” Με προβλήματα μπαίνει στην τελική ευθεία ο Αστέρας Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου τα πολλά προβλήματα που καλείται να διαχειριστεί στάθηκε ο προπονητής του Αστέρα Αλέξης Γαβριλόπουλος, ο οποίος για το παιχνίδι στα Κρέστενα, υπογράμμισε ότι δεν υπήρχε λόγος να ρισκάρει η ομάδα του την ήττα: "Από τη στιγμή που κέρδιζε η Βάρδα στη Μαγούλα, δεν υπήρχε κανένας λόγος να ρισκάρουμε. Η ισοπαλία ήταν αντικειμενικά το αποτέλεσμα που μας ενδιέφερε". Για τη συνέχεια, την τελευταία αγωνιστική αλλά και τα πλέι οφ, ανέφερε: "Έχουμε να κάνουμε με πολλά μέτωπα. Να προστατεύσουμε παίκτες από κούραση. Να βρουν ρυθμό κάποιοι παίκτες οι οποίοι δεν είχαν έως τώρα παιχνίδια. Και βέβαια να κερδίσουμε το ματς με τον Αργοναύτη. Να δικαιολογήσουμε ότι φτάσαμε δίκαια μέχρι εδώ. Η Βάρδα

ΕΠΣ Ηλείας

Κατατέθηκαν οι υποψηφιότητες Αναλυτικά τα ονόματα των υποψηφίων Του Πάνου Ηλιόπουλου Στην τελική ευθεία μπαίνουμε ενόψει των προσεχών εκλογών της ΕΠΣ Ηλείας, ενώ χθες έληξε και η υποβολή προθεσμίας υποψηφιοτήτων η οποία δεν έκρυβε ιδιαίτερες εκπλήξεις. Στις εκλογές που θα διεξαχθούν το Σάββατο 27 Απριλίου στο ξενοδοχείο "ΙΟΝΙΟΝ" θα πάρουν μέρος δυο παρατάξεις:

Σ

Παράταξη Κουλούρη

στο τελευταίο παιχνίδι θα μπορούσε να ξεκουράσει παίκτες, γιατί η πρώτη θέση δεν εξαρτάται από αυτή, αλλά από εμάς. Εμείς δεν έχουμε αυτό το προνόμιο να ξεκουράσουμε παίκτες. Ξέρουμε ότι πρέπει πάση θυσία να κερδίσουμε". Ο Γαβριλόπουλος δηλώνει πάντως σίγουρος για τη νίκη με τον Αργοναύτη, αποδει-

κνύοντας και ικανότητα στα παιχνίδια… μυαλού, καθώς σε ερώτησή μας αν η Βάρδα "μετανιώσει" το ενδεχόμενο να κάνει ροτέισον με τον Ξενοφώντα, μας απάντησε: "Δεν θα το μετανιώσει!". Ο Αλέξης Γαβριλόπουλος, φαίνεται ότι δεν θα μπορέσει τελικά να αγωνιστεί στα πλέι οφ και τούτο διότι το πρόβλημα που αντιμετωπί-

ζει από το παιχνίδι στο Τραγανό (όταν σημείωσε γκολ και βγήκε έξω), είναι πιο σοβαρό απ' ό,τι φάνηκε αρχικά. Ο Γαβριλόπουλος πίεσε τις καταστάσεις να μπει στο ματς της Βάρδας και αυτό αποδείχθηκε ότι ήταν λάθος, καθώς έχει υποστεί μερική ρήξη του ημιμενώδους τένοντα, στον δικέφαλο.

Ξενοφών Κρεστένων

Ανάμικτα συναισθήματα Ανάμικτα είναι τα συναισθήματα στις τάξεις του Ξενοφώντα Κρεστένων, μετά την ισοπαλία που έφερε η ομάδα στην αναμέτρηση της περασμένης Κυριακής κόντρα στον Αστέρα. Ειδικότερα στο σύλλογο εκφράζουν ικανοποίηση τόσο για την εμφάνιση όσο και για τη γενικότερη προσπάθεια, αλλά από κει και πέρα επισημαίνουν πως αν ήταν πιο τυχεροί σε ορισμένες φάσεις θα μπορούσαν να πάρουν και τη νίκη. Παράλληλα στον Ξενοφώντα έχουν παράπονα και από τη διαιτησία, τα οποία επικεντρώνονται περισσότερο στη φάση του πέναλτι με το οποίο προηγήθηκε ο Αστέρας, με την ομάδα των Κρεστένων να κάνει λόγο για ένα αυστηρό και

τραβηγμένο πέναλτι. Γενικότερα πάντως υπάρχει ικανοποίηση, καθώς η ομάδα έβγαλε θέληση και πάθος στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι, κόντρα σε έναν σύλλογο αρκετά δυνατό που κατακτά την πρώτη θέση όπως όλα δείχνουν. Από κει και πέρα στον Ξενοφώντα, εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στο σαββατιάτικο εκτός έδρας παιχνίδι στη Βάρδα στο φινάλε της σεζόν. Σε μια αναμέτρηση βαθμολογικά αδιάφορη ουσιαστικά, οι "κόκκινοι" των Κρεστένων θα προσπαθήσουν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, θέλοντας ν' αποδείξουν με αυτόν τον τρόπο πως η φετινή πολύ καλή πορεία και η κατάκτηση της τέταρτης θέσης μόνο τυχαία δεν ήταν.

Στη μια από τις δυο παρατάξεις ηγείται ο τωρινός πρόεδρος Άρης Κουλούρης , ενώ συμμετέχουν ακόμα και οι: Καπώνης Σπήλιος, Καριώρης Γιώργος, Κατσώλης Πάνος, Κόττας Γιώργος, Κυριακόπουλος Κυριάκος, Κωσταριάς Δημήτρης, Παρασκευόπουλος Ηλίας, Προκόπος Γιάννης, Σκαρτσιάρης Ανδρέας και Χαντζής Ανδρέας. Αναπληρωματικά Μέλη: Αγραπίδης Σπύρος, Διονυσόπουλος Θεόδωρος, Παναγιωτακόπουλος Γιώργος, Τσαβλής Γιώργος κα Φωτόπουλος Ευάγγελος. Εξελεγκτική Επιτροπή: Ασημακόπουλος Ανδρέας, Κλάδης Ευθύμης, Πατήρης Νίκος. Αναπληρ. Εξελεγκτική Επιτροπή: Πατσός Αριστομένης

Παράταξη Παναγόπουλου Όσον αφορά την παράταξη Παναγόπουλου πέρα από τον επικεφαλής τον Βασίλη Παναγόπουλο συμμετέχουν ακόμα και οι: Βουρτσάνης Διονύσης, Γκέτσιος Αθανάσιος, Δημόπουλος Χρήστος, Καρδιανός Σπύρος, Κοτσιλίμπας Γιώργος, Λέντζας Γιάννης, Λυμπέρης Νίκος, Μπράτης Άγγελος, Νικολόπουλος Δημήτρης και Πλευριάς Χρίστος. Αναπληρωματικά Μέλη: Γιαννακόπουλος Χρήστος, Νεοφώτιστος Σωτήρης, Παπαγεωργίου Επαμεινώνδας, Πετρόπουλος Ηλίας και Τσάμης Παύλος. Εξελεγκτική Επιτροπή: Μάζης Στυλιανός, Μαρνέρας Κωνσταντίνος, Τσαμπρινός Αθανάσιος. Αναπληρ. Εξελεγκτική Επιτροπή: Ροζής Αντώνης, Χατζηφώτης Βασίλης.

Δυο οι ανεξάρτητοι Τέλος ενόψει των εκλογών υπάρχουν και δυο ανεξάρτητες υποψηφιότητες. Ο λόγος για τους Καραλάγα Διονύση και Σταθόπουλο Πέτρο.


18 TåôÜñôç 17 Áðñéëßïõ 2013

Zumba Marathon στην Αμαλιάδα

Α1 ΕΣΚΑΗ

Ðéï êïíôÜ óôï üíåéñï ï Õðåñßùí ια μεγάλη νίκη στην παράταση σημείωσε ο Υπερίων σε βάρος της Ολυμπιάδας, η οποία ισοδυναμεί με μισή παραμονή, καθώς αν η ομάδα της Αμαλιάδας νικήσει στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής στην Ακράτα, τότε εξασφαλίζει την παραμονή της στην Α1 ΕΣΚΑΗ, ανεξάρτητα με τα υπόλοιπα αποτελέσματα. Νίκη σημείωσε και ο Πανηλειακός, ο οποίος ωστόσο είχε εξασφαλίσει την παραμονή του από την προηγούμενη αγωνιστική και απλά επιβεβαιώθηκε και μαθηματικά η ανανέωση της συμμετοχής του στη μεγάλη τοπική κατηγορία. Το ματς έγινε σε φανταστική ατμόσφαιρα (περίπου 400 άτομα) που είχαν δημιουργήσει οι φίλαθλοι (μικροί αθλητές των

Μ

Το Zumba Marathon, είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος, να βελτιώσει κανείς τη φυσική του κατάσταση χορεύοντας και διασκεδάζοντας. Το γυμναστήριο Αθλοκίνηση στην Αμαλιάδα, διοργανώνει στο κλειστό γήπεδο της πόλης μια πρωτοποριακή εκδήλωση Zumba, τρεις ώρες χορού, σε ένα φαντασμαγορικό event. Οι διοργανωτές εξέδωσαν και ανακοίνωση μέσα από την οποία καλούν μικρούς και μεγάλους να συμμετάσχουν: "Είστε έτοιμοι να περάσουμε τρεις ολόκληρες ώρες χορεύοντας, ξεφαντώνοντας, ξεφεύγοντας από τους ρυθμούς της καθημερινότητας σε ένα φαντασμαγορικό ΖUMBA® MARATHON; Περισσότεροι από 20 instructors από όλη την Ελλάδα θα δώσουν εθελοντικά το παρόν για να στηρίξουν τη διοργάνωση, της οποίας τα έσοδα θα διατεθούν στο "Χαμόγελο του Παιδιού" Το Ζumba® είναι για όλους, μικρούς μεγάλους, άνδρες και γυναίκες! Ελάτε να περάσουμε υπέροχα την Κυριακή 21 Απριλίου, στο κλειστό γήπεδο Αμαλιάδας!". Η είσοδος θα είναι πέντε ευρώ και τα έσοδα θα διατεθούν όλα στο στο "Χαμόγελο Του Παιδιού". Τηλ. επικοινωνίας : 6989169448 Καραγκούνης Βασίλης.

Α1 ΕΣΚΑΗ

25η αγωνιστική Νίκη Π.-Ακράτα 66-41 Παναχαϊκή-Ηφαιστος 39-44 Απολλωνιάδα-Γλαύκος 47-72 Αχαγιά-Προμηθέας 39-81 Αγυιά-Πρ. Ηλίας 92-95 (82-82) Πανηλειακός-Κρήνη 72-67 Υπερίων-Ολυμπιάδα 88-84 (75-75).

Βαθμολογία

ÖÜóç áðü ôï ðáé÷íßäé ôçò ÁìáëéÜäáò. ακαδημιών του Υπερίωνα και φίλοι από την Αμαλιάδα, τον κάμπο, τον Πύργο) στο κλειστό γυμναστήριο της Αμαλιάδας, ρεκόρ για κατηγορία της Α1. Ο Υπερίων ξεκίνησε δυνατά το παιγνίδι και έκλεισε το ημίχρονο με 45-37. Στο δεύτερο

μέρος όμως κάτι η κούραση, τα λάθη από μέρους των παικτών του Υπερίωνα και η εμπειρία των παικτών της Ολυμπιάδας ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί όμως μίλησε η ψυχή και η καρδιά των παικτών του Υπερίωνα, παρότι βγήκαν με πέντε φάουλ δυο παίκτες, η νίκη ήταν γεγονός και το σφύριγμα της λήξης από τους διαιτητές κ.ΤσούναΜπούσια οι οποίοι ήταν καλοί, βρήκε τον Υπερίωνα νικητή με 88-84. Δεκάλεπτα:25-14,20-13,1016,20-22,καν.αγών 75-75 ,(παραταση13-9)τελικό σκορ 88-84 Υπερίων (Κουκουζέλης): Κίντος 3(1), Ρουμάνι 33(3), Βασιλικιώτης 5, Παπαδόπουλος 3(1), Τατά-

Νίκη Π. Γλαύκος Παναχαϊκή Προμηθέας Ήφαιστος Πρ. Ηλίας Αγυιά Κρήνη Πανηλειακός Ακράτα Υπερίων Ολυμπιάδα Απολλωνιάδα Αχαγιά

48 46 45 44 44 37 36 35 35 34 33 32 29 27

Επόμενη Ήφαιστος-Αχαγιά Γλαύκος-Παναχαϊκή Προμηθέας-Πανηλειακός Κρήνη-Αγυιά Πρ. Ηλίας-ΠΑΟΚ Ακράτα-Υπερίων Ολυμπιάδα-Απολλωνιάδα νης 4, Αναστασόπουλος 15(2), Γεωργακάκος 20(3), Νικολόπουλος 5,Βισβάρδης, Αρβανίτης. Ολυμπιάδα: (Ροδόπουλος): Καπερώνης 32(3), Σωτηρόπουλος 5, Σύψας 12(1), Δημητρόπουλος 1, Παπαβασιλόπουλος 1, Αλεξόπουλος 15(3), Κατεβάτης 11, Μούτσιος 7(1), Ζαφειρόπουλος, Μπουμπούλης, Μαγουλάς, Αγγελακόπουλος.


19 ÔåôÜñôç 17 Áðñéëßïõ 2013

ÈõìÞèçêáí ôá ðáëéÜ…

Στο ποδόσφαιρο ζούμε με τα λάθη

Α

ρκετό κόσμο συγκέντρωσε η αναμέτρηση της περασμένης Κυριακής στο Καράτουλα ανάμεσα στον Πανωλενιακό και τον ΠΑΟ Κακοβάτου στα πλαίσια της 27ης αγωνιστικής της Α2 ACS. Στο γήπεδο μεταξύ άλλων παραβρέθηκε και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΚ Γρηγόρης Κανέλλης που στη φωτογραφία διακρίνεται με τον Κώστα Κολόσακα, παλιά μεγάλη δόξα του Πανωλενιακού. Όσον αφορά το φινάλε, άφησε ικανοποιημένο τον πρώτο καθώς η ομάδα του Κακοβάτου μετά το τεράστιο διπλό που πήρε μπαίνει πολύ δυναμικά στο κόλπο της ανόδου. Π.Η.

Μήπως στο ασανσέρ έπρεπε να κλείσουν τον Φιγκερόα;

Öïõíôþíåé ç ìÜ÷ç Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον για τη μάχη της ανόδου στην Α2 κατηγορία. Ο Άρης Στρεφίου ανεβαίνει όπως όλα δείχνουν απευθείας σαν πρωταθλητής, αλλά από κει και πέρα η μάχη προμηνύεται πολύ μεγάλη. Αυτό γιατί οι Ολυμπιάδα, Ενιπέας, ΑΠΟΚ και ΠΑΟΚ άλλοι με περισσότερες και άλλοι με λιγότερες πιθανότητες διεκδικούν την άνοδο στη μεγάλη τοπική κατηγορία. Σημαντικό στοιχείο στην όλη φάση θα παίξει και το τι θα κάνει ο πρωταθλητής Ηλείας καθώς αν αυτός ανέβει στη Γ' Εθνική, τότε από την Α2 στην Α1 θα προβιβαστούν τέσσερις ομάδες. Π.Η.

Óçìáíôéêü ðáé÷íßäé Πολύ σημαντικό είναι το παιχνίδι που διεξάγεται την προσεχή αγωνιστική στο Κατσαρού ανάμεσα στον τοπικό Ν. Κόροιβο και τον Αετό Αλποχωρίου. Αυτό γιατί οι γηπεδούχοι θέλουν μόνο νίκη, αν θέλουν να διατηρήσουν ζωντανές τις ελπίδες τους για συμμετοχή στα πλέι - οφ ανόδου. Π.Η.

Θα μπορούσα μέρες ολόκληρες να κάνω ανάλυση για το fair play, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα σχετικά με όσα συνέβησαν στο παιχνίδι του Αργοναύτη με την Αναγέννηση. Το θέμα είναι ότι δεν είναι το πρώτο λάθος που συμβαίνει στα γήπεδα. ΟύΜε τον τε η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά είναι που Σοφοκλή θα αδικηθεί μια ομάδα, που θα δεχτεί ένα γκολ κάλπικο, ένα γκολ από θέση οφσάιντ, α- Φραγκογιαννόπουλο πό ένα ανύπαρκτο πέναλτι. Πάντα θα συμβεί να κλωτσήσει στραβά τη μπάλα ένας ποδοσφαιριστής και να μην τη στείλει εκεί που θέλει, ή δεν θα μπορέσει να πιάσει τη μπάλα ένας τερματοφύλακας. Δεν είναι ασυνήθιστο να γίνονται λάθος πάσες ακόμα και στα δυο μέτρα, ακόμα και όταν θέλει να βρει συμπαίκτη του και βρίσκει αντίπαλο, όταν σουτάρει σε κενή εστία να βάλει τη μπάλα γκολ και τελικά τη βγάζει άουτ. Έτσι γίνεται και όταν θέλει σκοπίμως να βρει αντίπαλο και τελικά βρίσκει δίχτυα. Και ούτε βεβαίως είναι fair play, να κάτσει μια ομάδα να φάει γκολ. Γιατί είναι διπλό το κακό, όπως όταν ένας διαιτητής δίνει ένα λανθασμένο πέναλτι και δίνει αμέσως μετά άλλο ένα στον αντίπαλο προκειμένου να ρεφάρει. Το fair play είναι να τα δίνεις όλα για τη νίκη από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, μέσα από έντιμα μέσα, χωρίς να εξετάζεις αν έχει προηγηθεί κάποια αδικία ή λάθος σε βάρος σου ή υπέρ σου. Fair play είναι αυτό που έκανε η Σάλκε, η οποία αν και δέχθηκε γκολ στο οποίο δεν σταμάτησε ο αντίπαλος, έπαιξε μπάλα και μετέτρεψε το 0-2 σε 2-2 στο τέλος. Χωρίς να είμαι παρών στο γήπεδο του Κατακόλου, αντιλαμβάνομαι ότι μετά από αυτό που έγινε, επικράτησε μια αμηχανία. Ένα σοκ απ' όλες τις πλευρές. Άλλωστε το ποδόσφαιρο δεν παίζεται από έναν, αλλά από 22 ποδοσφαιριστές, από δυο προπονητές, από τον κόσμο που βρίσκεται στις εξέδρες και από τις διοικήσεις. Όλοι είχαν άποψη γι' αυτό που έγινε, σωστή ή λάθος δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι μετά απ' ό,τι έγινε, η μια πλευρά αναγνώρισε το λάθος της. Και σημασία έχει επίσης ότι η ομάδα που αδικήθηκε δεν εγκατέλειψε το γήπεδο. Κάπως έτσι πρέπει να εξελίσσονται τα παιχνίδια. Στο ποδόσφαιρο άλλωστε ζούμε μέσα από τα λάθη, γι' αυτό και είναι το πιο όμορφο παιχνίδι. Το fair play δεν είναι κάτι κατοχυρωμένο, αλλά κάτι επιδιωκόμενο, το οποίο περνάει μέσα από μια διαρκή εσωτερική αναζήτηση του καθενός ξεχωριστά. Η ομολογία του ίδιου του ποδοσφαιριστή που σημείωσε γκολ, ότι έκανε λάθος, είναι και όλη η ουσία της υπόθεσης. Είναι το σημείο στο οποίο η κατάσταση αποδραματοποιείται και στη συζήτηση μπαίνει μια τελεία.

ëôéùìÝíïòΕ ÁéóèçôÜ âåλτίωσης παρουσίασε

το δια βε μά ιση όμ ρα 1ο θα Ξεκά λών, στον μα ο ΑΟ Αμπε τη άσ δι θε ο ει αί έχ υτ τελε νός αυτό γορίας. Το γεγο τη κα κα , Β' ς κα τη λο ογικό πίνα ις στο βαθμολ σε τώ ύρ ιπ Π επ υ μο ές τικ μένου Δή ος του διευρυ ογ αί λλ υτ σύ λε ο τε ς ν θώ ίχνουν τη ι όπως όλα δε ς τα ον ίζ πα , γου αποφεύγε υποβιβασμό σε εί ηγ οδ υ α θέση πο α μπαράζ. ση" σωτηρία στ Π.Η. έτσι την "υπόθε


ψάχνετε για... ÆÇÔÏÕÍÔÁÉ Ζητείται από Επιχείρηση Παροχής Οικονομικών και Ελεγκτικών Εργασιών Πτυχιούχος Ανωτάτης Σχολής με κατεύθυνση Λογιστική, Ελεγκτική, Φοροτεχνική. Πληρ . 6976869569. Και βιογραφικά στο e-m mail: klampros@mhx.gr (ΜΑ 8235) Από την εταιρεία NEWTHERM με έδρα την Καλαμάτα, ζητούνται υπεύθυνοι πωλήσεων, για κάλυψη των Νομών Λακωνίας, Αρκαδίας & Ηλείας. Απαραίτητα προσόντα: δίπλωμα οδήγησης, άνεση στην επικοινωνία, άριστη χρήση της Ελληνικής γλώσσας, άριστος χειρισμός προγραμμάτων Microsoft Office, καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας. Σχετική προϋπηρεσία απαραίτητη. Αποστολή βιογραφικών: Φαρών 79 24100 ΚΑΛΑΜΑΤΑ ή στο e-mail: ilektrotekniki@ymail.com (ΜΑ8247) ΖΗΤΕΙΤΑΙ κοπέλα χωρίς υποχρεώσεις για εμπορική επιχείρηση στον Πύργο. Τηλ: 6932228428 (ΜΑ8253) VODAFONΕ ΖΑΧΑΡΩΣ: Ζητείται πωλητής ή πω-

Ζητούνται νέοι ή νέες πτυχιούχοι ΑΕΙ/ΤΕΙ για την προώθηση προϊόντων. Τηλ. 2621031805-806. Κιν. 6944782192 (ΜΑ8197) ΖΗΤΗΕΙΤΑΙ κοπέλα με γνώσεις Μπουφέ για καφέ Πατρών 24 Πύργος. Τηλ: 6974807041 (ΜΑ8213) λήτρια με γνώσεις Η/Υ για απασχόληση. Θα θεωρηθεί προσόν η καλή γνώση Αγγλικών και η εμπειρία στις πωλήσεις. Αποστείλατε βιογραφικό στο antonis.nikolakopoulos1@vodafone.net.gr (ΜΑ8242) Ζητείται έμπειρη κυρία για εργασία σε κουζίνα. ΤΗΛ. 2622023408 (ΜΑ 8236) ΖΗΤΕΙΤΑΙ κοπέλα εμφανίσιμη ηλικίας 30 έως 45 ετών για εργασία σε καφέ μπαρ. Περιοχή Στρεφίου. Τηλ: 6945872215. Απαραίτητη προϋπηρεσία. (ΜΑ8229) ΖΗΤΕΙΤΑΙ κοπέλα για cafe στην περιοχή Αρχ.Ολυμπίας. Τηλ: 6984116517(ΜΑ8225) Η κρίση έχει πολλές δυσκολίες, έχει όμως και μοναδικές ευκαιρίες! Μια ευκαιρία, που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση! Μια ευκαιρία, που όμοια της δεν υπάρχει! Μια πρόταση απλή, σαφή και συγκεκριμένη! ΧΩΡΙΣ ΡΙΣΚΟ. Μια πρόταση για όλους μας! Μόλις δραστηριοποιήθηκε στην Ηλεία!!Παρουσίαση πρότασης στον Πύργο: κάθε Τρίτη 11:00-13:00 και κάθε Παρασκευή 18:00-20:00 στο CAFE LATOUR. Τηλ. Επικ: 6934604509, e-mail: alsyas@yahoo.gr

δουλειά/σπίτι/οικόπεδο/αγροτεμάχιο/επαγγελματικό χώρο/μοτοσικλέτα/έπιπλα /ηλεκτρικές συσκευές/τεχνίτη/το χαμένο σας ζωάκι/το μελλοντικό σας σύντροφο  Åñãáóßá (MA8219) ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ κοπέλες εμφανίσιμες μέχρι 30 ετών με όρεξη για δουλειά για να εργαστούν στον πολυχώρο του cafe LIQUID διασταύρωση Κρεστένων για τη σεζόν 2013. Αποστολή βιογραφικού με φωτογραφία στο e-mail: grecafm1@otenet.gr Tηλ.:6941405918 (MA8214) ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ να αποκτήσεις, να συμπληρώσεις ή να αυξήσεις τα εισοδήματά σου; Με έξυπνο και δυναμικό τρόπο; Η εταιρεία μας αναπτύσσεται στην περιοχή σου και χρειάζεται δραστήρια άτομα που έχουν όνειρα και φιλοδοξίες για καριέρα και υψηλές μηνιαίες αποδοχές. ΤΗΛ. επικοινωνίας 6986798801 (ΜΑ 8208)

ÆÇÔÏÕÍ Ελληνίδα 43 ετών με προϋπηρεσία γραμματέας τέως υπάλληλος τουριστικών καταστημάτων , τρείς ξένες γλώσσες, χρήση Η/Υ αναζητά εργασία. Τηλ. 6988820922(ΜΑ8264) Νεαρός ζητά οποιαδήποτε εργασία με δίπλωμα οδήγησης, τελειωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις. Τηλ: 6975620066 (ΜΑ8260) Κυρία ελληνίδα ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων βραδινές ώρες από 10:00μμ έως 7:00π.μ. Τηλ: 6981142607 (ΜΑ8261) ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΣ πολιτικός μηχανικός, (απόφοιτη ΤΕΙ Αθήνας - Πολιτικών Έργων Υποδομής) με μεταπτυχιακό στη διοίκηση και διαχείριση έρ-

γου, 8ετή εμπειρία στο σχεδιασμό ιδιωτικών και δημοσίων έργων - σύνταξη προμετρήσεων, πολύ καλή γνώση Η/Υ (Αutocad 2010,Autocad Architecture 2012,MSoffice,Internet) και Aγγλικών ζητά πλήρη ή μερική απασχόληση τηλ: 6939.242400, e-mail:deleni1@yahoo.gr (ΜΑ 8256) ΚΥΡΙΑ ελληνίδα αναλαμβάνει την φύλαξη ηλικιωμένων εσωτερική. Τηλ: 6974080991 (ΜΑ8259) ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ το βάψιμο - φρεσκάρισμα κλπ. του σπιτιού σας σε λογικές τιμές. Τηλ: 6936272058 (ΜΑ8243) ΕΛΛΗΝΑΣ αναλαμβάνει την κοπή χορταριών, γκαζόν και το κλάδεμα φυτών. Άριστη δουλειά. Καλές τιμές. Τηλ: 6977439512 (ΜΑ8244) ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ μερεμέτια, οικοδομικά, βαψίματα, αγροτικές εργασίες (καθαρισμός -κλάδεμα κλπ.) Υπεύθυνη εργασία τιμές προσιτές. Τηλ: 6983360446 κ. Κώστας (ΜΑ8251) ΚΥΡΙΑ ελληνίδα ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων ή παιδιών. Πρωί - βράδυ, φύλαξη αρρώστων σε νοσοκομείο. Τηλ: 6976317279 (ΜΑ8245) Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων πρωινές και απογευματινές ώρες ή καθαρισμό σπιτιών. Μόνο σοβαρές προτάσεις. Τηλ: 6975543208 (ΜΑ8239) Κύριος αναλαμβάνει κοπή χορταριών με δικό του θαμνοκοπτικό, εργασίες κήπου και άλλες συναφή εργασίες. Κος Σάκης. Τηλ: 6979391776 (ΜΑ8240)

ÌáèÞìáôá Φιλόλογος παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου καθώς αναλαμβάνει και την προετοιμασία μαθητών του Λυκείου. Τιμές προσιτές. Τηλ: 6976017837 (ΜΑ8257) Παραδίδονται ιδιαίτερα μαθήματα Ισπανικών σε πολύ χαμηλές τιμές. Στην περιοχή Πύργου-Αμαλιάδας. Τηλ: 6987396723 (ΜΑ8238) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Αγγλικών, Κοινωνική Λειτουργός παραδίδει μαθήματα για όλα τα επίπεδα σε προσιτές τιμές. Τηλ: 6937080543 (ΜΑ8234) ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου και προετοιμασία για ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών. Γνωστικό αντικείμενο ειδική διδακτική. Χαμηλές τιμές. ΤΗΛ: 6972976752 (ΜΑ 8177) Παρέχονται έγκυρες σημειώσεις σε όλα τα φιλολογικά μαθήματα Γυμνασίου και Λυκείου από εκπαιδευτικό κλασικής φιλολογίας. Ακόμα, δέχομαι να δημιουργήσω οποιαδήποτε εργασία πάνω στα συγκεκριμένα μαθήματα. Τιμές προσιτές. Τηλ. 6976874167 (ΜΑ8170) Κοπέλα απόφοιτη Παιδαγωγικού Πανεπι-

στημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα ισπανικών και αναλαμβάνει την προετοιμασία παιδιών του Δημοτικού με 7€/ώρα. Το πρώτο μάθημα δωρεάν. Περιοχή ΠύργουΑμαλιάδα. ΤΗΛ. 6975600263 (ΜΑ8161) Ιταλίδα με πείρα αναλαμβάνει να δίνει μαθήματα Ιταλικής Γλώσσας. Μόνο σοβαρές προτάσεις. Τηλ. 6945846859 (ΜΑ8139) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ (κλασικής φιλολογίας) με 5ετή διδακτική εμπειρία σε ιδιαίτερα μαθήματα (Γυμνάσιο-Λύκειο) ζητά εργασία σε φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης, εντός της πόλης του Πύργου. Τηλ. 6976874167 (ΜΑ 8129) ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ Αριστοτελείου Πανεπιστημίου καθηγήτρια ΤΕΙ, κάτοχος Μεταπτυχιακού παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα Αρχών Οικονομικής Θεωρίας και ΑΟΔΕ. Φροντιστηριακή και διδακτική πείρα-τεστ και σημειώσεις. Φιλική τιμή. Τηλ. 6986618882 (ΜΑ8119) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ κλασικής φιλολογίας παραδίδει ιδιαίτερα σε μαθητές Δημοτικού (μόνο Γλώσσα), Γυμνασίου και Λυκείου. Παρέχονται σημειώσεις. Πραγματοποιούνται μαθήματα και σε γκρουπ (2 μαθητές). Τιμές λογικές. Τηλ.6938849132. (ΜΑ8118)


/ ÔåôÜñôç 17 Áðñéëßïõ 2013

Μικρές Αγγελίες

w w w . p r o t i n e w s . g r

21

Áêßíçôá ÐÙËÇÓÅÉÓ ÁÊÉÍÇÔÙÍ ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα τριάρι διαμπερές 89τμ 3ου ορόφου κεντρικό Κοκκίνου 1. Τηλ: 26210 25355 (ΜΑ8091) Πωλείται έκταση 9 στρ. στην ΝΕΟ Πατρών-Πύργου στο ύψος της Βάρδας κατάλληλο για επαγγελματική χρήση. Τηλ. 6977413105 (ΜΑ8147) ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικοδομή με ημιτελές οροφοδιαμερίσματα 2 ορόφους και ρετιρέ, κατάστημα ισόγειο μετά του υπογείου ενοικιαζόμενο στην περιοχή Αγ. Σοφίας Πατρών. Παρακαλώ μόνο σοβαρές προτάσεις. Τιμή συζητήσιμη. Τηλ: 6978596781 (ΜΑ8249)

Πωλείται αγροτεμάχιο 6.100 τ.μ. άρτιο και οικοδομήσιμο, αμφιθεατρικό, με θέα το πέλαγος του ιονίου,500 μ από τη θάλασσα. Περιοχή Κάστρο Κυλλήνης. τηλ: 69366991376944566837 (MA8258) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 3 αγροτεμάχια 30 στρεμμάτων εφαπτόμενα ασφάλτου κεντρικού δρόμου Αμαλιάδας-Περιστέρι στο Περιστέρι. ΤΗΛ: 6976125194 (ΜΑ 8255) ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο στη περιοχή ΑλφειούσαΠύργου 5112m2, με άδεια οικοδομής για κατοικία με υπόγειο (ισχύει μέχρι 2015 + 4 χρόνια, νέα περίφραξη και γεώτρηση. Τιμή 32.000 ευρώ (συζητήσιμη). Τηλ: 6978890238 (ΜΑ8241) ΚΑΡΥΔΕΩΝΑΣ 30 στρ με υπόγειο αγωγό πωλείται στα Δουνέϊκα. ΤΗΛ: 2622092008 και 6977151900 (ΜΑ 8165) Διαμέρισμα 63 τμ σε πολυκατοικία επί της οδού Σμύρνης 29 και Ναυαρίνου, υπερυψωμένο ισόγειο, σχεδόν 1ος όροφος, με ελάχιστα κοινόχρηστα, σε άριστη κατάσταση και σε πολύ καλή τιμή. Τηλ. Επικοινωνίας : 2610.270613, και κιν. 6945330595. (MA8152) Πωλείται οικόπεδο 4,5 στρ. στη περιοχή Λιβαδάκια Αμαλιάδας, οικοδομήσιμο, Τιμή ευκαιρίας. Τηλ. 26220-26800 και 6972327628. (ΜΑ 8039)

ÅÍÏÉÊÉÁÓÅÉÓ ÁÊÉÍÇÔÙÍ ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ δυάρι επιπλωμένο χωρίς κοινόχρηστα οδός Μανωλοπούλου. Τιμή 220 ευρώ. Τηλ: 6944745544 (ΜΑ8246) ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ τρία διαμερίσματα 35,45,55 τμ. καινούργια πολυτελούς κατασκευής με ψύξη θέρμανση, δομημένη καλωδίωση, ιντερνετ, δορυφορική, στο κέντρο της Αμαλιάδας κατάλληλα για γραφεία οδός Πολυτεχνείου 10 κοντά στο Δημαρχείο Τηλ: 2622038123-6976866240 (κ. Γιάννη). (ΜΑ8233) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ επιπλωμένο διαμέρισμα με ηλεκτρικές συσκευές πλησίον Ταχυδρομείου Πύργου επί της Μανωλοπούλου. Τηλ: 6977661970 (ΜΑ8226) ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ τρία δυάρια διαμερίσματα σε νεόκτιστη οικοδομή, με αυτόνομη θέρμανση, προσόψεως, μεγάλες βεράντες, φωτεινότατα, χωρίς κοινόχρηστα, κοντά στο κέντρο του Πύργου. Τηλ: 6936436070 (ΜΑ8215) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα 30τμ. επιπλωμένη στο κέντρο του Πύργου πλησίον επαρχείου χωρίς κοινόχρηστα. Τηλ: 6944755055 (ΜΑ8207) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ μονοκατοικία 120τ.μ. 4 χιλ. από τον Πύργο, περιφραγμένη με κήπο, αυτόνομη

θέρμανση. Τηλ. 6972602786 (ΜΑ8201) ΠΥΡΓΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι με 2 κρεβατοκάμαρες - κουζινοσαλοτραπεζαρία, γωνιακό ηλιόλουστο, 1ος όροφος σε διώροφη οικοδομή με οικολογικά ανακλεινόμενα κουφώματα και αυτόνομη θέρμανση. Νέας Αρτάκης 12 πλησίον 3ου Λυκείου Πύργου. ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ 8181) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 2ου ορόφου 110τμ. διαμπερές, τριών υπνοδωματίων, αυτόνομη θέρμανση. Τάκη Πετροπούλου 50Α. Τηλ. 2621071181-6976476379 (ΜΑ8173) EΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στην Γαστούνη 3άρι διαμέρισμα με 2 υπνοδωμάτια ευήλιο και ευάερο. ΤΗΛ. 6932470435 (ΜΑ8174)ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στην Γαστούνη 2άρι διαμέρισμα ΤΗΛ.6932470435 (ΜΑ8175) EΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στην παραλία Γαστούνης οικία 1ου ορόφου με 3 υπνοδωμάτια 50μ. από τη θάλασσα, μεγάλη βεράντα με απέραντη θέα στο Ιόνιο. ΤΗΛ. 6932470435 (ΜΑ8176) Ενοικιάζεται οροφοδιαμέρισμα 2άρι 61τμ. Στην οδό Διάκου 2-Πύργος. Τηλ. 6938886579(ΜΑ8148) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στο 10χιλ. Πύργου - Κατακόλου αποθήκη 70τμ. και ελεύθερος χώρος 200τμ. Τηλ. 2621041877-6974832039 (ΜΑ8171)

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα 4ος όροφος επιπλωμένη, φρεσκοβαμένη, μεγάλη βεράντα στο κέντρο του Πύργου, Πλησίον Εμπορικής Τράπεζας, ενοίκιο 220€. Τηλ.: 2621025011,6938 990613,6932924343. (ΜΑ8068) ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ 2 δυάρια καινούρια Αγ. Σπυρίδωνος και Χαριλάου Τρικούπη στον Πύργο χωρίς κοινόχρηστα. ΤΗΛ. 6937150208. (ΜΑ8069)

ÅÐÁÃÃÅËÌÁÔÉÊÇ ÓÔÅÃÇ ΠΩΛΕΙΤΑΙ κατάστημα γωνιακό 70τμ. μετά του υπογείου 68τμ. ενοικιασμένο που βρίσκεται στην περιοχή Αγ. Σοφίας Πατρών. Παρακαλώ μόνο σοβαρές προτάσεις. Τιμή συζητήσιμη. Τηλ: 6978596781 (ΜΑ8248) ΠΩΛΕΙΤΑΙ καφέ-μπαρ-ουζερί στον Πύργο. Τηλ: 6996938935 (ΜΑ8252) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στο κέντρο της Αμαλιάδας μεγάλο διαμπερές κατάστημα, δίπλα απο το Δημαρχείο, με δύο εισόδους, μία σε κεντρικό δρόμο και μία στην πλατεία που βρίσκεται το ΚΕΠ. ΤΗΛ. 2622028540, 6972807180, 6932398760 (ΜΑ 8237)

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ κατάστημα 40τμ. επί της Ρήγα Φεραίου στον Πύργο με αποθηκευτικό χώρο 70τμ.Τηλ: 2621028307-6977930724 (ΜΑ8231) Ενοικιάζεται χώρος στεγασμένος στο 3,5 Πύργου Αρχ. Ολυμπίας Βαρβάσαινα, 1838τμ. Πληροφορίες Κακαλής Κώστας 26210-44966, 6932233357 (ΜΑ 8146) ΛΕΧΑΙΝΑ - Ενοικιάζεται κατάστημα 85 τ.μ. αυτόνομη θέρμανση, WC, τρίφατσο, κατάλληλο για γραφείο, ιατρείο, φροντιστήριο, γυμναστήριο, πιτσαρία κλπ., οδός Ελ. Δημάκη 27, πλησίον ΙΚΑ. ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ 8222) ΠΩΛΕΙΤΑΙ Επιχείρηση CAFΕ-BAR στην κεντρική Πλατεία Γαστούνης, τριετούς λειτουργίας, με σταθερή πελατεία. Τιμή συζητήσιμη Μόνο σοβαρές προτάσεις. Τηλ.: 6978820196 (ΜΑ8067) ΠΩΛΕΙΤΑΙ περίπτερο στις εργατικές κατοικίες Πατρών. ΤΗΛ: 6984897180 (ΜΑ 8050) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ επαγγελματικός χώρος 170 τ.μ. συν πατάρι, σε κεντρικό σημείο στα Λεχαινά, οδός Πολυτεχνείου. ΤΗΛ: 6977601313 (ΜΑ 8029) ΛΕΧΑΙΝΑ: Ενοικιάζεται στην κεντρική πλατεία κατάστημα 30 τ.μ. ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ 7954)


22

Μικρές Αγγελίες

w w w . p r o t i n e w s . g r

/ ÔåôÜñôç 17 Áðñéëßïõ 2013

ÄéÜöïñá Πωλείται τριφύλλι Ά ποιότητας αράντιστο και σανός ΛΙΒΑΔΙ, Βρώμη και άχυρο. Αδραβίδα. Τηλ. 2623054767-6976975687 (ΜΑ8114)

ΠΩΛΕΙΤΑΙ πυρηνολέβητας καινούργιος 40.000 θερμίδων τιμή 1.800€ και 60.000 θερμίδων τιμή 2.000€. Δωρεάν η υδραυλική εγκατάσταση. Πληρ. 6930739733 (ΜΑ8168)

ΠΩΛΕΙΤΑΙ σανός τριφύλλι μονοετές και βρώμη αρίστης ποιότητας και φετινής εσοδείας. ΤΗΛ: 6944862702 (ΜΑ 8199)

6932233357(ΜΑ8230) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ λυκόσκυλα από εξαιρετικά μορφολογικά γονείς με τα PEDIGREE. Πληρ. Τηλ. 6972034076 (ΜΑ 8227)

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 80 πρόβατα & 100 αρνιά λόγω συνταξιοδότησης περιοχή Σταφιδόκαμπου Ηλείας. Τηλ.: 6979628077 (ΜΑ8254)

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΝΤΟΠΕΡΜΑΝ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΑ ΜΑΥΡΑ ΠΥΡΙΝΑ ΕΝΟΣ ΜΗΝΟΣ ΜΕ ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΟΥΡΕΣ. ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΤΙΜΗ. ΤΗΛ. 6981907333. (ΜΑ8227)

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ μεταχειρισμένα ελαστικά όλων των τύπων σε τιμή ευκαιρίας. Τηλ: 6939854628-6977647059 (ΜΑ8250)

Πωλείται λαγόσκυλο σε κούτσι 4,5 ετών, εμβολιασμένο, πολύ καλός ιχνηλάτης. Τηλ 6937930795 (ΜΑ 8224)

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ απορροφητικά μεγάλης Hp σε χαμηλές τιμές. Τηλ. 26210 44966-

ΛΕΧΑΙΝΑ πωλούνται ψυγείο επαγγελματικό 2μ. μπακαλικής, μηχανή 3 ετών, 2

AUTO SAME ΛΑΜΠΡΟΠ0ΥΛΟΣ

NISSAN NAVARA 2004 μοντέλο DIESEL , AIRCONTITION, ABS , όλα λεκτρικά λάστιχα καινούργια, 1μιση καμπίνα, 10,000E.

TOYOTA AYRIS 1600cc , υγραέριο-βενζίνη , 10/2007 , full extra ΠΡΟΣΦΟΡΑ 7700Ε

CITROEN C1 , 1100cc , 2006 μοντέλο , ΑΒS A/C FULL EXTRA, ζάντες αλουμινίου 4.990E

OPEL CORSA 1400cc , 2004, a/c , υδραυλικό τιμόνι , ζάντες αλουμινίου, abs , αερόσακους bbs , 3800E

MERCENTES SPORTSCOUPE C200 1800cc , 2004 μοντέλο , αυτόματο σειριακό,πανοραμική οροφή δερμάτινο σαλόνι, 8.500E

CITROEN C2 1600cc , 140HP , ανάρτηση , εξάτμιση , σκούπα , full extra , προσφορά 5000Ε

FORD FIESTA DIESEL, 2008 μοντέλο , επαγ/κό αγροτικό, 1300cc A/C , Y/T, ABS 6800E

ÁÕÔÏÊÉÍÇÔÁ γόνδολες 3 μέτρων η κάθε μία, ράφια τοίχου 18μ. Χ 2,30μ. Τιμή όλων 1.800 € .ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ 8223 ) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ κουτάβια ΣΕΤΤΕΡ ημερ. Γένν. 5-2-2013.Πληροφορίες: 6936868645(Ν. Ηλέιας) (ΜΑ8210) ΠΩΛΕΙΤΑΙ φούρνος επαγγελματικός για πίτσες 1,00x1,20m Sergas.Τιμή 500 ευρώ. Τηλ: 6944755055 (ΜΑ8206) ΧΑΘΗΚΕ Πόιντερ λευκό-μαύρο θηλυκό 15 μηνών στην Πλατεία Κύπρου. Τηλ: 6940132366 (ΜΑ8203) ΠΩΛΕΙΤΑΙ εξοπλισμός μανάβικου σε άριστη κατάσταση σε τιμή ευκαιρίας. Πληροφορίες στο 6976701119(ΜΑ8190) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ξύλα ελιάς ξερά σε τιμή ευκαιρίας. Τηλ. 6977768506 (ΜΑ8188) Σοβαρός Κύριος 50 ετών ζητά γνωριμία με αξιόλογη κυρία ελληνίδα μέχρι 45 ετών για σοβαρό σκοπό. ΤΗΛ. 6972174301. Χωρίς απόκρυψη. (ΜΑ8186) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΤΙΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑ ΝΤΙΝΙΔΗΣ ΥΠΕΡΒΑΡΕΟΥ ΤΥΠΟΣ "ΤΚΣ"205" ΜΕΤΑΤΟΠΙΖΟΜΕΝΟΣ ΡΟΔΑ ΜΠΡΟΣ ΠΙΣΩ ΜΙΚΡΑ ΣΦΥΡΙΑ,ΣΕ ΥΠΕΡΑΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!!!!ΑΛΕΤΡΙ ΤΡΙΙΝΟ ΔΩΔΕΚΑΡΙ TERRA ΓΚΛΑΒΑΝΗΣ ΨΥΛΟΣΤΑΒΑΡΟ ΜΕ "ΑΚΡΟΜΗΤΕΣ" ΤΗΛ.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6988370473 (ΜΑ8187)

Πωλείται peugeot scooter jet force 125 με όλα τα service.Τιμή συζητήσιμη Τηλ. :6945661936 (8265) ΠΩΛΕΙΤΑΙ Peugeot Rally 106, χρώμα μπλε, full extra, άριστη κατάσταση, μοντέλο 2002. Τιμή 5.000 ευρώ. ΤΗΛ: 6942616365 (ΜΑ 8106) ΠΩΛΕΙΤΑΙ NISSAN αγροτικό 4x4 D21, μοντέλο 1993, χρώμα μολυβί, καύσιμο βενζίνη και υγραέριο, 135.000χιλ. τιμή 5.300 ευρώ συζητήσιμη. Τηλ: 6978949165 (ΜΑ8220) ΠΩΛΕΙΑΤΙ BMW X3 μοντέλο 2007 (μαύρο με μπεζ σαλόνι) 2000cc πρ'ωτο χέρι. Τηλ: 6984523741 (ΜΑ 8221)

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Opel Astra Στεϊσον Disel 1.700cc. ΤΗΛ. 6979020651 (ΜΑ8190) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ALFA ROMEO μοντέλο 2002 φουλ-έξτρα, μαύρο χρώμα, αγρατζούνιστο, φυλασσόμενο σε κλειστό γκαράζ. Μόνιμος 1600cc ΤΙΜΗ 3.350 ευρώ, ιδιώτης. ΤΗΛ. 6973424925 (ΜΑ8179) Πωλείται κλούβα VW TRANSPORT '94 μοντέλο, 2400cc DIESEL μακριά καρότσα. ΤΙΜΗ 2.500€. Τηλ. 6946874959(ΜΑ8162) ΠΩΛEIΤΑΙ Ford Maveric, μοντέλο 2005, 2261cc ατρακάριστο. Δεκτός έλεγχος από την Ford τιμή 7.000€. Τηλ: 2621044966-292496932233357-6944 989840 (ΜΑ8084)

BEST MOTORS ΛΟΥΤΑΣ ÁËÖÅÉÏÕ 38, Ýíáíôé Lidl

HYUNDAY ATOS χρώμα γκρί, full extrα, a/c 3500E

ΤΟΥΟΤΑ ΥΑRIS DIESEL TURBO 2006 1400 cc υδραυλικό τιμόνι, a/c , ηλεκτρικά παράθυρα και κλειδαριές , αερόσακους , ζάντες αλουμινίου , full extra 7500Ε

FIAT STRADA 2006 TURBO DIESEL ηλ.παράθυρα και κλειδαριές, ζάντες αλουμινίου a/c 6900E

“Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ”

ÐÙËÏÕÍÔÁÉ ÓÅ ÐÑÁÃÌÁÔÉÊÇ ÕÐÅÑÐÏÓÖÏÑÁ:

1. Ψυγείο Self - Service Costans, συντήρηση, μήκος 6,40 Χ 90 Χ 2,00 ύψος και ετερον 3,85 Χ 90 Χ 2,00 με κουρτίνες νυκτός, φωτισμό, ράφια και σύστημα ψύξης multi ( 1 μηχάνημα) Τιμή 17.000 Ε (+ ΦΠΑ) 2. Καταψύκτης τοίχου Costans μήκος 2,00 Χ 1,00 Χ 2,00, 2 Ε/Μ τεμάχια 3 Τιμή 2.500 Ε (+ ΦΠΑ) με σχάρες και φωτισμό 3. Βιτρίνα συντήρησης αλλαντικών - τυροκομικών Costans με ανοιγόμενα τζάμια με αμορτισέρ, φωτισμός, ψυχόμενη αποθήκη φέτας, Ε/Μ 2,85 Χ 1,05 Χ 1,20 Τιμή 2.500Ε(+ ΦΠΑ) ¼ëá ôá øõãåßá Costans Ý÷ïõí ÷ñÞóç 16 ìçíþí áðü åðþíõìï S/M ôçò åõñýôåñçò ðåñéï÷Þò ìáò ðïõ äéÝêïøå ôç ëåéôïõñãßá ôïõ. ÕðÜñ÷ïõí õðåñðñïóöïñÝò óå ðïëëÜ áêüìç åßäç åíôüò ôïõ êáôáóôÞìáôïò ìáò.

ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 27 - 29 ΤΗΛ: 26210-2 27720 ΚΙΝ: 6947077483

Citroen Saxo 1100 cc,2001 μοντέλο,Α C,Υδραυλικο, 120 000 χλμ.1990 ευρω προσφορα

fiat stilo 2004 76000 km 1356 cc 5 πορτο μπλε πληρης εξοπλισμος 3250 ευρώ

Fiat Panda 1250 cc,(1) 2004-2007 full extra 3450 ευρω προσφορα

Mitsubishi L200 Magnum (1),2004-2005 Clima,,πράσινο μιαμιση καμπινα,full extra,9900 ευρω

nissan πετρελεο d22. 2400 cc .dti.4χ4 a/c μιαμιση καμπίνα 126000 χιλ βιβλίο σερβις εγγύηση 7750 ευρώ υπάρχει και πράσινο χωρις a/c με 7250 ευρώ

Daihatsu Piaggio Kipper, Diesel,1250 cc,1997,ανατροπη 3 πλευρων,4990 ευρω προσφορα

Fiat Doblo Diesel,1250 cc,2007,full extra,εγγυηση 12 μηνες,6990 ευρω προσφορα

Toyota Corolla,1400 CC, 2004,FULL EXTRA,5ΘΥΡΟ, 4990 ευρω προσφορα

FORD C-MAX 2005 1.8 clima, ABS, αερόσακου ηλ..παράθυρα και κλειδαριές cd, χειριστήρια τιμονιού full extra 4800Ε

KENTΡΙΚΟ: ΑΛΦΕΙΟΥ 69, ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ (έναντι EXPRESS SERVICE) YΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ: ΑΛΦΕΙΟΥ 23 έναντι S.M. LIDL, Τηλ.: 262104 00389, κιν.: 6976-6420046979-677766– glampropoulospyrgos@yaho o.grΠλήρης γκάμα των αυτοκινήτων θα βρείτε στo www.auto-same.gr

ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΡΑΚΤΕΡ - ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Όλες οι τιμές διαπραγματεύσιμες… ÅÐÁÃÃÅËÌÁÔÉÊÏÉ ÅÎÏÐËÉÓÌÏÉ - ÐÕÑÃÏÓ

BMW E46 316, full extra, δερμάτινα, κλίμα, 2002 μοντέλο, 1587cc, 4990ευρω

ΤΗΛ.: 26210 30116, 6945227761 - ΟΛΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟ SITE: www.car.gr/bestmotors

FIAT grande punto 1250cc , 2007 μοντέλο , diesel , full extra 5θυρο 7990€


Μικρές Αγγελίες

/ ÔåôÜñôç 17 Áðñéëßïõ 2013

w w w . p r o t i n e w s . g r

23

ÉáôñéêÜ - ÐáñáúáôñéêÜ ÅðáããÝëìáôá ΜΑΙΕΥΤΗΡΕΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΙ ÐÅÔÑÏÐÏÕËÏÓ ×Ñ. ÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÏÓ

ÌÁÉÅÕÔÇÑÁÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÃÕÍÁÉÊÏËÏÃÏÓ ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ Ðñùß: 9.00 Ýùò 1.30 Áðüãåõìá: 17.30 Ýùò 20.30 (Åêôüò ÔåôÜñôçò áðüãåõìá) Ìáíùëïðïýëïõ 46 / 2ïò Ïñïöïò Ðýñãïò Ôçë./Fax.: 26210 32010, êéí.: 6972 857 557 ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÃÕÍÁÉÊÏËÏÃÉÊÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΙ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÖÙÔÇÓ ÁÍ. ÌÐÁ×ÏÕÑÏÓ

Eéäéêüò Oñèïäïíôéêüò D.D.S, MED, Dent , Dipl. Orth. ÏÑÈÏÄÏÍÔÉÊÇ ÃÉÁ ÐÁÉÄÉÁ ÊÁÉ ÅÍÇËÉÊÅÓ ÙÑÅÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁÓ ÉÁÔÑÅÉÏÕ ÄÅÕÔÅÑÁ Ýùò ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ ÐÑÙÉ 9.00 -13.00 ÁÐÏÃÅÕÌÁ 16.00- 20.30 ÓÁÂÂÁÔÏ ÊÁÔÏÐÉÍ ÑÁÍÔÅÂÏÕ ÌÁÍÙËÏÐÏÕËÏÕ ê' ÃÊÏÔÓÉÍÁ 12 ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ Ôçë. Fax.: Éáôñåßïõ 26210-25959 Êéíçôü ôçë.: 6978222848 e- mail: fotismpaxouros@yahoo.com *****

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÓÐÕÑÏÐÏÕËÏÓ ×. ÍÉÊÏËÁÏÓ

Aðüóôïëïò Ã. Ðáôñßêéïò ÌáéåõôÞñáò - ÷åéñïõñãüò Ãõíáéêïëüãïò (ô. éáôñüò Á´ÌáéåõôéêÞò êáé ÃõíáéêïëïãéêÞò ÊëéíéêÞò Ðáíåðéóôçìßïõ Áèçíþí Íïó. ÁëåîÜíäñá) Êéí.: 6936 086168

Ãåþñãéïò Í. ÐëÜêáò ÌáéåõôÞñáò - ×åéñïõñãüò Ãõíáéêïëüãïò (ô. éáôñüò Á´ÌáéåõôéêÞò êáé ÃõíáéêïëïãéêÞò ÊëéíéêÞò Ðáíåðéóôçìßïõ Áèçíþí Íïó. ÁëåîÜíäñá) Kéí.: 6975 618740  Ðáñáêïëïýèçóç êõÞóåùí õøçëïý êéíäýíïõ

Õðïãïíéìüôçôá - ÉVF Ðáèïëïãßá ôñá÷Þëïõ, êïëðïóêüðçóç Åììçíüðáõóç - ïóôåïðüñùóç Ëáðáñïóêüðçóç ñïìðïôéêÞ ÷åéñïõñãéêÞ Ðáèïëïãßá ìáóôïý ÐáéäéêÞ / ÅöçâéêÞ Ãõíáéêïëïãßá ÄÝ÷ïíôáé êáôüðéí ñáíôåâïý. ÙñÜñéï: ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ 9.00-13.30ì.ì., 17.00-21.00 Äéåýèõíóç: Êáóôüñ÷ç 1 êáé 28çò Ïêôùâñßïõ (ÊåíôñéêÞ Ðëáôåßá) Ô.Ê. 27100 ÐýñãïòÔçë.: 26210.32016, fax: 26210.32017, email: info@2care.gr

Eéäéêüò Oñèïäïíôéêüò D.D.S, MED, Dent , Dipl. Orth. Åéäéêåõèåßò Ðáíåðéóôçìßïõ Frankfurt Ì. Ãåñìáíßáò Ðôõ÷éïý÷ïò Ðáíåðéóôçìßïõ Giessen Ãåñìáíßáò ÈåìéóôïêëÝïõò & Ì. ÁëåîÜíäñïõ 1 (Ýíáíôé ÏÔÅ) Ðýñãïò Çëåßáò Ôçë.: 26210 30004 fax: 26210 30024 e-mail: nspyrospoulos@hotmail.com

ΦΥΣΙΑΤΡΟΙ ÈÅÏÄÙÑÏÓ ÄÇÌ. ÁËÔÁÍÇÓ

ÉÁÔÑÏÓ ÖÕÓÉÊÇÓ ÉÁÔÑÉÊÇÓ & ÁÐÏÊÁÔÁÓÔÁÓÇÓ (ÖÕÓÉÁÔÑÏÓ) ÄÉÐËÙÌÁÔÏÕ×ÏÓ ÔÏÕ ÅÕÑÙÐÁÚÊÏÕ ÓÕÌÂÏÕËÉÏÕ ÖÕÓÉÊÇÓ ÉÁÔÑÉÊÇÓ & ÁÐÏÊÁÔÁÓÔÁÓÔÁÓÇÓ (EUROPEAN BOARD OF PHYSICAL & REHABILITATION MEDICINE) ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý Ôçë.: Éáôñåßïõ 26210 20090 Ôçë. Êéí.: 6977403015 Ìáíùëïðïýëïõ 46, (Ýíáíôé Íïìáñ÷ßáò), Ðýñãïò

ΟΥΡΟΛΟΓΟΙ

ËÅÏÍÁÑÄOÐÏÕËÏÓ ÉÙÁÍ. ËÅÙÍIÄÁÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÏÕÑÏËÏÃÏÓ ÙÑÅÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁÓ: 10:00 - 14:00, 18:00 - 20:00 ÔÅÔÁÑÔÇ ÁÐÏÃÅÕÌÁ ÊÁÉ ÓÁÂÂÁÔÏ ÐÑÙÉ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ ÄÅÊÔÁ ÔÁÌÅÉÁ Ìáíùëïðïýëïõ & Ðñïýóóçò 2 (1ïò üñïöïò-Üíùèåí ÄÏÕ) Ðýñãïò Çëåßáò 27100 ôçë./fax 2621300481, êéí. 6974149524 e-mail: leoleonardopoulos@yahoo.com

ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΙ ÍÅÏ ÏÖÈÁËÌÉÁÔÑÅÉÏ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÏÄÏÍÔÉÁÔÑÅÉÏÕ ÓÔÏ ÊÁÑÁÔÏÕËÁ

ÄÉÏÍÕÓÉÏÓ ÂÁÓÉËÅÉÏÕ ÓÔÁÓÉÍÏÐÏÕËÏÓ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÏÕ ÁÈÇÍÙÍ ÄÅ×ÅÔÁÉ: ÊáñÜôïõëá ðñùß 9.00-13.00ì.ì. êáé áðüãåõìá ìå ñáíôåâïý Ôçë.: 26210 -61182, êéí. 6980-619614 Ðåëüðéï: ÄÝ÷åôáé ìüíï ìå ñáíôåâïý

ÄÇÌÇÔÑÉÏÓ ×. ÌÉÊÅËÏÐÏÕËÏÓ

ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÐÁÍÅÐ. ÁÈÇÍÙÍ 28çò ÏÊÔÙÂÑÉÏÕ 5 - ÐÕÑÃÏÓ (Êåíôñ. Ðëáôåßá) ÐÑÙÉ: ÄÅÕÔÅÑÁ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ 9-2 ì.ì. ÁÐÏÃÅÕÌÁ: ÊÁÈÇÌÅÑÉÍÁ 6-8 ì.ì. (ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ ÁÐÏÃÅÕÌÁ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ) ÔÇË. 26210-33990, êéí. 6942217262

MIKΡΟΒΙΟΛΟΓΟΙ

ÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÏÓ ÈÅÏÄ. ÓÁÌÁÍÔÁÓ

Ôçë.: 26240-31472, 6976-023365

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

ÐÅÔÑÏÓ ÊÙÍ ÓÐÉÍÏÓ ×åéñïõñãüò Óôüìáôïò

Ðôõ÷éïý÷ïò Ðáí/ìßïõ Èåóóáëïíßêçò

DDS, MSc ×ÅÉÑÏÕÑÃÉÊÇ ÓÔÏÌÁÔÏÓ ÅÌÖÕÔÅYÌÁÔÁ, ÁÊÔÉÍÏËÏÃÉÁ Ô. Ðåôñïðïýëïõ 12 & Êïêêßíïõ, 2ïò üñïöïò Ðýñãïò Çëåßáò, Ôçë. 26210 34600 Fax: 26210 34166

ÉÁÔÑÏÓ ÌÉÊÑÏÂÉÏËÏÃÏÓ (ÂÉÏÐÁÈÏËÏÃÏÓ) ô. Éáôñüò Íïóïêïìåßïõ Ðáßäùí "Ç ÁÃÉÁ ÓÏÖÉÁ" *Áíáëýóåéò - ÁéìáôïëïãéêÝò, Âéï÷çìéêÝò -ÁíïóïëïãéêÝò, ÏñìïíïëïãéêÝò Áéìïëçøßåò - Íåïãíþí, Âñåöþí - Ðáßäùí, Åíçëßêùí *ÓðåñìïäéÜãñáììá *Åëåã÷ïò õðïãïíéìüôçôáò Ôçë. Éáôñåßïõ: 26211 01379 - Êéíçôü: 6944 637365

Πύργος Παναγοπούλου Κλεονίκη , Καλοκοτρώνη 13 (εφημερεύει-διανυκτερεύει 26210-21966) Σπυρόπουλος Φώτης, Κοκκίνου 17, (εφημερεύει 18:00 21:00, 26210-30408) Αμαλιάδα Λάβδας Κωνσταντίονος , Πύρρωνος 2 (26220-

ΨΥΧΙΑΤΡΟΙ - ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ Dr. ÊÙÓÔÁÓ É. ÁËÅÎÁÍÄÑÏÐÏÕËÏÓ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ - ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

τ. Συντονιστής Διευθυντής Ψυχιατρικού Τομέα ΓΝΑ “Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ” Μανωλοπούλου & Γκοτσίνα 10 άνωθεν “ΓΕΡΜΑΝΟΣ” Δέχεται με ραντεβού: 10π.μ.-55μ.μ Τηλ.: 26210-331410, & 6970 019031

ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΙ NIKOËÁÏÓ Ð. ÓÁÑÁÍÔÇÓ

×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÙÔÏÑÉÍÏËÁÑÕÃÃÏËÏÃÏÓ ÓÔÑ. ÓÉÓÉÍÇ & ÅË. ÂÅÍÉÆÅËÏÕ 1 ÃÁÓÔÏÕÍÇ ÇËÅÉÁÓ Ô.Ê. 27300 ÔÇË.: 2623400580 - ÊÉÍ.: 6979784020

ÍÉÊÏËÁÏÓ ×ÁÑÄÁÓ

×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ Ù.Ñ.Ë. ÄÝ÷åôáé êáèçìåñéíÜ áðü 8 ð.ì. - 1.30 ì.ì. êáé 6.00 ì.ì. 8.00 ì.ì. áðüãåõìá ðëçí ÔåôÜñôçò êáé ÓáââÜôïõ Åñìïý 5, ôçë. 26210 29239, Êéí.: 6945232529

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΙ

Äñ. ÃÅÙÑÃÉÏÓ Ð. ÊÏÕÑÅÁÓ

ÏÑÈÏÐÅÄÉÊÏÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÄéäÜêôùñ Ðáíåðéóôçìßïõ Ðáôñþí Êïêêßíïõ 12-14 & ÆáÀìç 1ïò üñïöïò (ðëçóßïí Äçì. ÐÜñêïõ), Ðýñãïò ôçë: 26210 35800 Êéí.: 6932566996 ¿ñåò ëåéôïõñãßáò ÊáèçìåñéíÜ Ðñùß: 8:30 - 13:30 Áðüãåõìá: Êáôüðéí ñáíôåâïý 18:00 - 20:30 Ðëçí ÔåôÜñôçò

ÅÁÃÃÅËÏÓ Ã. ÖÙÔÅÉÍÏÐÏÕËÏÓ

×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÏÑÈÏÐÅÄÉÊÏÓ ô.Åð. Åðéìåë. Ã.Í. Ðáßäùí “ÊáñáìáíäÜíåéï” ÐáéäïïñèïðáéäéêÞ ÁèëçôéêÝò êáêþóåéò Ôñáõìáôïëïãßá ÐáèÞóåéò óðïíäõëéêÞò óôÞëçò Ïóôåïðüñùóç ÅêöõëéóôéêÝò ÐáèÞóåéò Óéóßíç 165 - Ãáóôïýíç (Ýíáíôé ÊÝíôñïõ Õãåßáò) ÔÞë.:(26230) 35336 êéí.:693 2304243

ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΙ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÍÅÕÑÏËÏÃÉÊÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÌÁËÁÌÙ (ÔÅÍÉÁ) Äçì. ÖÑÉÌÁ Éáôñüò - Íåõñïëüãïò ÄÝ÷åôáé êáèçìåñéíÜ ÐÑÙÉ: 8.30 - 13.30 ÁÐÏÃÅÕÌÁ: 17.30 - 20.30 (ðëÞí ÔÅÔÁÑÔÇ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ áðüãåõìá ìüíï ìå ñáíôåâïý) Ìáíùëïðïýëïõ 63 - Ðýñãïò Ôçë. 26210 30918, Êéí.: 6944735548 e-mail:malfri@otenet.gr

ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤEΣ

Ó×ÉÆÁ ×. ÌÁÑÉÁ

Πτυχιούχος ΑΤΕΙ ΠΑΤΡΩΝ Κινητοποίηση σπονδυλικής στήλης και άκρων Myofascial therapy Αθλητικές κακώσεις Νευρολογικές παθήσεις Αναπνευστική και ορθοπεδική Φ/Θ Κατ’ οίκον θεραπείες Δεχόμαστε ασθενείς του ταμείου ΕΟΠΥΥ (δηλ. ΙΚΑ, ΟΠ ΑΔ- ΤΥΔΚΥ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ) Ωράριο λειτουργίας: Πρωί: 8.30 - 13.30 Απογ.: 17.30 - 20.30 Κοκκίνου 12-14 2ος όροφος ΠΥΡΓΟΣ Τηλ.: 26210 33730, κιν.: 6939369774 e-mail: mariasxiza@yahoo.gr

ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ ÍÉ×ÙÑÉÔÇ ÅËÅÍÇ

Øõ÷ïëüãïò Ðáíåðéóôçìßïõ Áèçíþí *ÓõìâïõëåõôéêÞ óôÞñéîç ðáéäéþí êáé åíçëßêùí *ÁôïìéêÞ øõ÷ïèåñáðåßá äéáôáñá÷þí Üã÷ïõò, êáôÜèëéøçò, öïâéþí *ÐñïâëÞìáôá óõìðåñéöïñÜò ðáéäéþí êáé åöÞâùí

23061 08.00 - 14.30 & 17.30 - όλη νύχτα), Παπαγεωργίου Τρισεύγενη , Ερμού 13 (26220-27216 08.00 - 21:00) Βάρδα Γράψα Αμαλία (26230-71601) Κρέστενα Μαρακοπούλου Όλγα (26250-22765) Ανδραβίδα Παπαναστασοπούλου Μαρία (26230-54202) Πελόπιο Διαμαντόπουλος Βασίλειος (26240-31489) Γαστούνη Κυπριώτης Παναγιώτης (26230-32715) Λεχαινά Λιβαδάς Σπύρος (26230-22204) Τραγανό Κωνσταντίνου Διονύσιος (26230-61006) Αρχαία Ολυμπία Παπαβασιλείου Δημήτριος (26240-22000) Βαρθολομιό Κολόκα Πολυξένη (26230-44521)

*ÁðïêáôÜóôáóç ìáèçóéáêþí äõóêïëéþí *ÅíçìÝñùóç êáé åðáããåëìáôéêüò ðñïóáíáôïëéóìüò Ôçë. Ãñáöåßïõ: 26220 24822 Êéí.: 6937 146439 Äéåýèõíóç ãñáöåßïõ: ÊáñáúóêÜêç 6, ÁìáëéÜäá

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ÆÁ×ÁÑÏÕËÁ ÄÉÏÍ. ÁÂÑÁÌÏÐÏÕËÏÕ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÔÌÇÌ. ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ Á.Ô.Å.É. ÐÁÔÑÙÍ ÌÅËÏÓ ÓÕËËÏÃÏÕ ÅÐÉÓÔÇÌÏÍÙÍ ËÏÃÏÐÁÈÏËÏÃÙÍ ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÕÔÙÍ ÅËËÁÄÏÓ ÅÐÉÓÔÇÌÏÍÉÊÏÓ ÓÕÍÅÑÃÁÔÇÓ ÊÅÊÕÊÁÌÅÁ ÍÏÌÏÕ ÇËÅÉÁÓ ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý ÍÅÁ ÄÉÅÕÈÕÍÓÇ - Ìáèéïý 5, Ðýñãïò ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ, ôçë.: 26210 34610 / 6971 993126 Óýìâáóç ìå üëá ôá ôáìåßá

ΛΟΓΟΠΕΔΙΚΟΙ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÁÊÇÓ ÅÊÐÁÉÄÅÕÓÇÓ

ÊÝíôñï ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ ðáéäéþí, åöÞâùí, åíçëßêùí ÅÑÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁ - ÅÉÄÉÊÇ ÁÃÙÃÇ - ØÕ×ÏËÏÃÉÊÇ ÕÐÏÓÔÇÑÉÎÇ ÓÕÌÂÏÕËÅÕÔÉÊÇ ÏÉÊÏÃÅÍÅÉÁÓ - ÌÁÈÇÓÉÁÊÇ ÕÐÏÓÔÇÑÉÎÇ

ÐÁÍÁÃÉÙÔÇÓ ×Ñ. ÓÔÁÈÏÐÏÕËÏÓ

ËÏÃÏÐÅÄÉÊÏÓ - ËÏÃÏÐÁÈÏËÏÃÏÓ Ð.Å. DIPLOMA ÅÉÄÉÊÇÓ ÁÃÙÃÇÓ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÈÅÑÁÐÅÕÔÇÓ ÃÉÁ ÁÔÏÌÁ ÌÅ ÅÉÄÉÊÅÓ ÁÍÁÃÊÅÓ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÏÕ ÅÎÙÔÅÑÉÊÏÕ (Speech and Language Pathologist) ÌÝëïò ôïõ Ðáíåëëçíßïõ Óõëëüãïõ Ëïãïðåäéêþí ÌÝëïò ôïõ Åëëçíéêïý Óõëëüãïõ ãéá ôçí Áöáóßá ÌÝëïò ôçò ÅëëçíéêÞò åôáéñåßáò Äõóëåîßáò ð. Åðéóôçìïíéêüò ÓõíåñãÜôçò ÊÅÊÕÊÁÌÅÁ Í. ÇËÅÉÁÓ ÅÑÃÁÓÉÁÊÇ ÅÌÐÅÉÑÉÁ ÓÅ ÊËÉÍÉÊÅÓ ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ ÔÏÕ ÅÎÙÔÅÑÉÊÏÕ ÊÁÉ ÊÅÐÅÐ ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇÓ Åéäéêüò óôç äéÜãíùóç èåñáðåßá äéáôáñá÷þí Ëüãïõ, ÖùíÞò, Ïìéëßáò, ÁêïÞò, Åðéêïéíùíßáò, ÃñáöÞò, ÁíÜãíùóçò ÄÅ×ÅÔÁÉ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ Óýìâáóç ìå üëá ôá ôáìåßá Óõíåñãáóßá ìå üëåò ôéò éáôñéêÝò åéäéêüôçôåò 28çò Ïêôùâñßïõ êáé Ìéáïýëç 1 Ðýñãïò (Â' Ïñïöïò) Ôçë./fax: 2621033880, 2625022285, Êéíçôü: 6977905430

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΙ

ÁÐÏÓÔÏËÏÐÏÕËÏÕ ÁËÅÎÁÍÄÑÁ

ÄÉÁÉÔÏËÏÃÏÓ-ÄÉÁÔÑÏÖÏËÏÃÏÓ -Ðôõ÷éïý÷ïò Á.Ô.Å.É. Èåó/íßêçò - ÅîåéäéêåõìÝíç óôéò äéáôñïöéêÝò äéáôáñá÷Ýò êáé ôçí ðá÷õóáñêßá (NCFED) - ÅðéóôçìïíéêÞ óõíåñãÜôçò ôçò ïìÜäáò Ìed-Nutrition - ÌÝëïò ôçò ¸íùóçò Äéáéôïëüãùí/Äéáôñïöïëüãùí ÅëëÜäïò ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý Ðñùß: êáèçìåñéíÜ Áðüãåõìá: Ôñßôç, ÐÝìðôç,ÐáñáóêåõÞ Äéåýèõíóç: Êïõñïãéáííïðïýëïõ 33 (ÁìáëéÜäá) Ôçë: 26220 38380 Êéí: 6937239362 www.apostolopoulou.gr, alnutric@gmail.com

KYTTAΡΟΛΟΓΟΙ ÓÏÖÉÁ ÊÁÔÓÁÑÏÕ - ÁËÔÁÍÇ

ÉÁÔÑÏÓ ÊÕÔÔÁÑÏËÏÃÏÓ ô. Éáôñüò Áíôéêáñêéíéêïý Íïóïêïìåßïõ Áèçíþí «ÁÃÉÏÓ ÓÁÂÂÁÓ»  Ôåóô ÐáðáíéêïëÜïõ ÊõôôáñïëïãéêÝò åîåôÜóåéò ðôõÝëùí, ïýñùí & õãñþí ÐáñáêåíôÞóåéò ïñãÜíùí (èõñåïåéäïýò, ìáóôïý, ëåìöáäÝíùí, óéåëïãüíùí ê.ë.ð.) ÉÁÔÑÅÉÏ ÄåëçãéÜííç 17, ÁÌÁËÉÁÄÁ Ôçë. éáôñ.: 26220-38360, Êéíçôü: 697-2305520 Η σειρά είναι αλφαβητική


ΤΕΤΑΡΤΗ

17

Πωλείται όπως είναι επιπλωμένη...

ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΟΚΑΜΠΟ

ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ

Συνελήφθη 40χρονος για ηρωίνη

Πέρασαν και από την Ηλεία οι Αλβανοί δραπέτες;

Συνελήφθη χθες το πρωί, στον Αμπελόκαμπο Ηλείας, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, ένας 40χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ναρκωτικά (ηρωίνη).Ειδικότερα σε έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου, στην οικία του 40χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής : * Μια συσκευασία ηρωίνης, σε μορφή βράχου, βάρους 18,5 γραμμαρίων. *Μια συσκευασία κάνναβης βάρους 2,3 γραμμαρίων. * Ένα κινητό τηλέφωνο. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Την περασμένη εβδομάδα εντοπίστηκε καμένο στην Παλαιά Εθνική Οδό Πατρών - Πύργου κλεμμένο Ι.Χ. τύπου βαν

Τ

ο ενδεχόμενο να πέρασαν και από την Ηλεία και εν συνεχεία από την Αχαΐα οι δύο Αλβανοί δραπέτες των Φυλακών Τρικάλων που εμπλέκονται στην δολοφονία της άτυχης 25χρονης Κατερίνας στην Κόρινθο στις 30 Μαρτίου εξετάζουν οι αστυνομικές Αρχές Την περασμένη εβδομάδα εντοπίστηκε καμένο στην Παλαιά Εθνική Οδό Πατρών Πύργου στο ύψος κοντά του Αλισσού ένα κλεμμένο Ι.Χ. τύπου βαν. Όπως ανέφεραν μάλιστα μαρτυρίες κατοίκων

από την περιοχή, το προηγούμενο βράδυ είχαν δει να περνούν με ιλιγγιώδη ταχύτητα από την περιοχή, δύο βαν (πιθανόν το ένα από αυτά να είναι αυτό το οποίο αποτεφρώθηκε), τα οποία και κίνη-

Θα τηρηθεί και φέτος το έθιμο

Ιππικοί Αγώνες Επιταλίου Τήρηση του εθίμου της κουλούρας που περιλαμβάνει και ιππικούς αγώνες, θα γίνει και φέτος τη Δευτέρα του Πάσχα 6 Μαΐου , στην τοπική κοινότητα Επιταλίου. Ήδη από τους αρμόδιους τοπικούς φορείς σ' εξέλιξη βρίσκονται οι προετοιμασίες για την άρτια διεξαγωγή των εκδηλώσεων που έχουν τη ρίζα τους αρκετές δεκαετίες πριν. Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ν' απευθύνονται στον πρόεδρο της Τ.Κ. Επιταλίου κ. Γιώργο Μπάρκα στο τηλ. 6976025981, καθώς και στην κοινότητα, τηλ. 26213-62218. Να σημειωθεί ότι στους νικητές των διαγωνισμών από την ευρύτερη περιοχή, θα απονεμηθούν αναμνηστικά μετάλλια.

σαν υποψίες γενικότερα στους κατοίκους. Οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο σε αυτά τα δυο βαν να βρίσκονταν οι δύο Αλβανοί μαζί με άλλους συνεργούς τους οι οποίοι έκαναν αλλαγή οχήματος στο συγκεκριμένο σημείο. Στη συνέχεια όπως αναφέρεται έβαλαν φωτιά στο ένα βαν, προκειμένου να εξαφανίσουν και το παραμικρό ίχνος το οποίο μπορεί και να πρόδιδε τις κινήσεις τους. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. πάντως θεωρούν πως οι Αλβα-

νοί δραπέτες δεν έχουν διαφύγει από τη χώρα και πως βρίσκονται κρυμμένοι πιθανόν είτε στην Πελοπόννησο είτε σε κάποιο σημείο της Αττικής. Μάλιστα είναι σίγουροι ότι οι επικίνδυνοι δραπέτες έχουν βγει στο… κυνήγι χρημάτων και θεωρούν πως για αυτό το λόγο και σίγουρα θα κάνουν και πάλι κάποια ληστεία ή κλοπή για να εξασφαλίσουν τόσο οχήματα που χρειάζεται να αλλάζουν συνεχώς όσο και χρήματα για τα έξοδά τους.

proti tis ilias  
proti tis ilias  

proti,ilia,news

Advertisement