Page 1

Σιδηρόδρομος, Αεροδρόμιο, Σχέδιο Ανασυγκρότησης, Λιμάνια, Ολυμπία Οδός,Ταμείο Μολυβιάτη...Πόσες ακόμη ήττες;

ÓÁÂÂÁÔÏ 12 ÏÊÔÙÂÑÉÏÕ 2013

Ετος 12o

/

ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ: 3458

/ Τιμή: 50λ. / (Eκτός Νομού 1 Ευρώ)

ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΧΘΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ σήμερα ο Πύργος Προσωρινά στις “Λίμνες”

η εναπόθεση των απορριμμάτων μέχρι την εύρεση άλλου χώρου Δεν τοποθετείται

>>

Ó. 7

Xαμηλότερος φόρος ακινήτων στα χωριά ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

ΑΜΑΛΙΑΔΑ

Προχωρά η βιοκλιματική αναβάθμιση

>> Ó. 14

ο δεματοποιητής μέχρι την εκδίκαση της προσφυγής στο Υπουργείο Περιβάλλοντος

>>

Ó. 6

Ανάσα για δανειολήπτες του πρώην ΟΕΚ >> Ó. 11

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ

Για το “τρία στα τρία” με τη στήριξη του κόσμου >> Ó. 24


2

w w w . p r o t i n e w s . g r

“στάσις διανοίας”

Σχόλια-Άρθρα

/ ÓÜââáôï 12 Ïêôùâñßïõ 2013

Στις γειτονιές της Ηλείας ΠΥΡΓΟΣ

ΠΥΡΓΟΣ

Πόσο ακόμα να αντέξουν οι κάτοικοι της οδού Στεφανοπούλου στον Πύργο που στη μικρή πλατεία, σε καθημερινή βάση, βλέπουν να στοιβάζονται δεκάδες τόνοι απορριμμάτων; Η βροχή μπορεί να παρέσυρε τις σακούλες, ωστόσο, πολλές από αυτές επέστρεψαν στην "πρότερη" θέση τους εντός μεγάλων μαύρων σάκων απορριμμάτων.

Μπάρα …εξ ουρανού για τους διερχόμενους οδηγούς στην κεντρική διασταύρωση του ΟΣΕ στην οδό Αγίου Γεωργίου.Με δεδομένες τις βλάβες που σημειώνονται και σε άλλες διαβάσεις, αν και τα τρένα έχουν συρρικνωθεί στην Ηλεία, καλό θα είναι να γίνεται πιο συχνά συντήρηση για την ασφάλεια όλων μας.

ΑΜΑΛΙΑΔΑ

ΝΕΑ ΜΑΝΩΛΑΔΑ

Η σημερινή μας φωτογραφία δεν έχει να κάνει μόνο με μία γειτονιά της Αμαλιάδας αλλά με πολλές. Φαίνεται πως οι υπεύθυνοι στον Δήμο Ήλιδας, διαβάζουν τη διπλανή στήλη με τα "παράπονα". Έτσι, μετά από επανειλημμένα δημοσιεύματά μας για την κατάσταση με τον δημοτικό φωτισμό και τις καμένες λάμπες, ο Δήμος έβγαλε από νωρίς το πρωί συνεργείο και ξεκίνησε την αντικατάστασή τους.

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί φράουλας και οι καλλιεργητές, που για να φθάσουν στα χωράφια τους πρέπει να περάσουν από τον αγροτικό δρόμο από περνά και ο Μαυροπόταμος. Οι ακαθάριστες όχθες του ποταμού επηρεάζουν τη γέφυρα με αποτέλεσμα οι καλλιεργητές να διασχίζουν μετ' εμποδίων τον δρόμο, ο οποίος, όταν βρέχει, γίνεται απροσπέλαστος αφού το ποτάμι ξεχειλίζει.

Γράφει ο Πύρρων

Ποιος πραγματικά θέλει τα σκουπίδια του γείτονα στην αυλή του; Η διάρκεια ζωής των ΧΥΤΑ είναι περιορισμένη και η δημιουργία νέων δεν είναι εύκολη, καθώς υπάρχει έντονη αντίδραση από τους κατοίκους των περιοχών. Ποιος πραγματικά θέλει τα σκουπίδια του γείτονα στην αυλή του; Η δυσκολία χωροθέτησης νέων ΧΥΤΑ καθώς και το αυξημένο κόστος κατασκευής τους, προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος, αυξάνουν δραματικά το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων. Μεγάλη ευκαιρία πάντως αποτελεί η εφαρμογή της Κοινοτικής Οδηγίας που προβλέπει τη μετάβαση από ΧΥΤΑ σε ΧΥΤΥ (Χώροι Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων). Ποια είναι η διαφορά; Τα Απόβλητα γίνονται Υπολείμματα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, με άλλες τεχνολογίες, στο έδαφος προς ταφή θα καταλήγουν μόνο ελάχιστα υπολείμματα, αυτά που δε μπορούμε να αξιοποιήσουμε ή να επεξεργαστούμε περαιτέρω, περίπου δηλαδή ένα 10% του συνόλου. Αυτό είναι το απόλυτο ζητούμενο. "Κάτι που δεν αναφέρει κανείς στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι τι γίνεται με το παραγόμενο υποπροϊόν μετά την ανακύκλωση. Τα ανακυκλωμένα υλικά, μετά την επεξεργασία τους, αφήνουν ένα υπόλειμμα (το λεγόμενο RDF). Σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΕ, αυτό δεν πρέπει να θάβεται στο ΧΥΤΑ. "Από τη στιγμή που δεν αξιοποιείται το RDF δε μπορούμε να μιλάμε για ΧΥΤΥ". Αν δεν καταφέρουμε να καταλήγουν στο έδαφος μόνο τα αδρανή υπολείμματα -αυτά που δεν μπορούμε να επεξεργαστούμε περαιτέρω- δεν έχουμε φτάσει στο επίπεδο της ΧΥΤΥ." Όσον αφορά στο πέρασμα σε εναλλακτικές τεχνολογίες, τα πράγματα δεν είναι καλά... Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Hellastat, το 2008 η υγειονομική ταφή απέσπασε μερίδιο 77% (έναντι 40% στην ΕΕ). Ακολούθησε η ανακύκλωση με 21% (κοντά στον κοινοτικό μέσο όρο) και η κομποστοποίηση με 2% (έναντι 17% στην ΕΕ). Θερμική επεξεργασία αποβλήτων δεν εφαρμόζεται στη χώρα (έναντι 20% στην ΕΕ).

Ιδιοκτησία: ΠΡΩΤΗ Εκδοτική ΑΕ Εκδότης: Περικλής Μεταξάς Διευθυντής: Δημήτρης Ζιάκας Δημοσιογράφοι: Αννα Αγγελίδου, Κώστας Γιάλπας, Βάσω Κοκκινογένη, Θοδωρής Λάμπρος Αθλητικό: Μιχάλης Δημητρόπουλος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Σοφοκλής Φραγκογιαννόπουλος Διεύθυνση Eμπορικού Τμήματος: Γιάννης Βενιζέλος Πύργος - Ρήγα Φεραίου 113 (έναντι Δ.Ο.Υ. Πύργου-Πάροδος Forum) ΤΚ: 27100 - Κωδικός:6603 Τηλ.: 26210-40100, Fax: 26210-40107 Fax Συντακτών: 26210-40106 E-M Mail: protinews@otenet.gr, protisales@protinews.gr website:www.protinews.gr Αμαλιάδα - Καποδιστρίου 2, ΤΚ: 27200 Τηλ.: 26220-38290-1, Fax: 26220-38291 E-M Mail: protiama@otenet.gr Στο λογότυπο της εφημερίδας απεικονίζεται ο Δίας του Φειδία, από νόμισμα των Ηλείων. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα. Χειρόγραφα συνεργατών και επιστολές που δημοσιεύτηκαν ή όχι, δεν επιστρέφονται.

-ολογήματα "Ο μόνος άνθρωπος που δεν κάνει λάθη, είναι ο άνθρωπος που δεν κάνει τίποτα." Θεόδωρος Ρούζβελτ (Αμερικανός Πρόεδρος ) 1858-1919

Πάνω Βασίλης Σεϊντής - δημοτικός σύμβουλος Πύργου Γιατί μετά από όλα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για την κατάσταση του Κοινωνικού Παντοπωλείου είχε την ευθιξία να υποβάλει την παραίτησή του, από τακτικό μέλος της επιτροπής

Κάτω Παναγιώτης Φραγκαντώνης -αντιδήμαρχος Πύργου Γιατί, αν και υπεύθυνος καθαριότητας, όλες αυτές τις μέρες που η πόλη έχει "πήξει" στο σκουπίδι -αλλά και κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου- δεν έχει πει λέξη για το θέμα.


/ ÓÜââáôï 12 Ïêôùâñßïõ 2013

Σχόλια-Άρθρα

Το Βήμα του ΠΟΛΙΤΗ Τι λένε για:

Την Ολυμπία οδό που θέλουν να την φτάσουν μέχρι την Πάτρα. Αφήνουν πάλι εκτός την Ηλεία. Πρέπει να αντιδράσουμε; Και πώς;

Γιάννης Παπαδόπουλος

Β.Διαμαντόπουλος

Ανδρέας Κολόκας

Γιώργος Μπούρας

"Η Ολυμπία Οδός είναι απαραίτητη για τον Νομό. Θα πρέπει να αντιδράσουμε όλοι οι Ηλείοι και να κατέβουμε σε μία καλά οργανωμένη διαδήλωση, να κλείσουμε τους δρόμους στα όρια του νομού και να μην αφήσουμε κανέναν ούτε να μπει ούτε να βγει εκτός."

"Τον δρόμο ο Νομός τον έχει ανάγκη αλλά δε θεωρώ ότι υπάρχει κάποια λύση. Τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα και το πιο πιθανό είναι άλλο ένα μεγάλο έργο να μη γίνει στον Νομό Ηλείας, παρά τις όποιες αντιδράσεις έχει ο κόσμος."

"Στην Ηλεία οι τοπικοί άρχοντες νοιάζονται μόνο για τα προσωπικά τους οφέλη. Γι' αυτό και ο Νομός έχει μείνει πίσω σε ανάπτυξη. Βέβαια είναι και δική μας ευθύνη. Σε αυτή τη φάση εκείνοι οι οποίοι θα πρέπει να αντιδράσουν είναι οι ίδιοι οι φορείς."

"Θα πρέπει να παραιτηθούν έστω και τώρα όλοι οι πολιτικοί "άρχοντες" του Νομού, Δήμαρχοι, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Αντιπεριφερειάρχης και Βουλευτές. Μετά θα πρέπει να κατέβει όλος ο κόσμος σε γενική απεργία για να καταλάβουν ότι διεκδικούμε αυτό που μας ανήκει."

Τα παράπονα στον Δήμαρχο και όχι μόνο... ΠΥΡΓΟΣ: Λακκούβες στο 5ο Δημοτικό Κοντά στο 5ο δημοτικό σχολείο του Πύργου, μπροστά από το νέο νηπιαγωγείο της πόλης, υπάρχει ένας δρόμος που εδώ και χρόνια παραμένει χωρίς άσφαλτο. Έτσι, κάθε φορά που βρέχει, δημιουργούνται "κρατήρες" με νερό, στους οποίους μπορεί εύκολα να πέσει κανείς και να τραυματιστεί. Λίγη άσφαλτο δε μπορεί να ρίξει ο Δήμος Πύργου για να κάνει τη ζωή των κατοίκων καλύτερη;

ΚΕΡΑΙΑ ΠΥΡΓΟΥ : Πολίτες 2ης κατηγορίας… Εκτός από τα αποχετευτικά δίκτυα που έχουν φρακάρει στην περιοχή της Κεραίας Πύργου, το τελευταίο διάστημα ήλθε να προστεθεί ένας ακόμη βραχνάς για τους κα-

τοίκους, που δεν είναι άλλος από τις στοίβες μπάζα που εναποτέθηκαν από το πρώην εργοστάσιο Ξυστρή. Έτσι, οι κάτοικοι έχουν έναν ακόμη λόγο να είναι αγανακτισμένοι, αφού αισθάνονται πως είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας…

ΑΜΑΛΙΑΔΑ : Χωρίς φανάρια η πόλη Για το μεγαλύτερο κομμάτι της ημέρας, δε λειτουργούσαν οι φωτεινοί σηματοδότες στην είσοδο της Αμαλιάδας. Βέβαια, η ευθύνη δεν είναι του Δήμου αλλά της ΔΕΣΕ. Το γεγονός ότι μέχρι το απόγευμα δε λειτουργούσαν τα φανάρια δείχνει πως οι αρμόδιοι από την Πάτρα, είτε δεν ενδιαφέρθηκαν είτε δεν πιέστηκαν ώστε άμεσα να λύσουν το πρόβλημα.

Στείλτε και εσείς τα παράπονά σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση paraponadimarxos@gmail.com ή τηλεφωνείστε μας στα τηλ. 26210-40100 (ΠΥΡΓΟΣ), 26220-38290 (ΑΜΑΛΙΑΔΑ-ΚΑΜΠΟΣ) και η “ΠΡΩΤΗ” θα τα δημοσιεύσει

w w w . p r o t i n e w s . g r

3

Μαξίμου, ενταύθα

Καλημέρα κ. Πρόεδρε Θα μας αποτρελάνουν Ορίστε που φτάσαμε. Να επαφίενται οι ελπίδες μας, ότι δε θα υπάρξει νέα οριζόντια περικοπή στους μισθούς και τις συντάξεις μας (σε ό,τι έχει απομείνει, μετά από τόσες επιδρομές) στο …ΔΝΤ. Μας έχουν ήδη τρελάνει, πάνε να μας αποτρελάνουν τελείως με τα καμώματά τους. Βλέπετε, στο εσωτερικό της χώρας, μετά την παταγώδη αποτυχία να "πιάσουν τον ταύρο από τα κέρατα", δηλαδή να εισπράξουν από τους μεγάλους φοροφυγάδες, όλο και περισσότερο, όλο και εντονότερα, συζητούν την "ανάγκη" να πέσει και νέο ψαλίδι στις αποδοχές των πολιτών. Πρωτίστως στις συντάξεις. Και εν συνεχεία στους μισθούς. Με τη Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ να παίρνει κατηγορηματικώς αντίθετη θέση, κατά την επίσημη συνέντευξη με αφορμή την ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ. Και να τονίζει ότι διαφωνεί με την προοπτική νέων οριζόντιων περικοπών, προκρίνοντας τα διαρθρωτικά μέτρα. Μικρό, αλλα άκρως χαρακτηριστικό στοιχείο της αποτυχίας να βρεθούν χρήματα εκεί που πραγματι "λεφτά υπάρχουν" είναι η χθεσινή αποκάλυψη: Από τις περίπου εικοσιπέντε χιλιάδες υποθέσεις εκείνων που έσπευσαν να βγάλουν μεγάλα ποσά στο εξωτερικό, κατά την πρώτη τριετία της κρίσης, μόνον δύο -ναι μόνο δύο- έχουν φτάσει σε οριστική ολοκλήρωση ελέγχου. Και τα ποσά που εισέπραξε το ελληνικό δημόσιο, ως τώρα, από τις περιπτώσεις αυτές, δεν ξεπερνούν τα πέντε εκατομμύρια ευρώ. Εξού και παρακολουθούμε, στο εξωτερικό, την αποθέωση της σύγχυσης ως προς το τι μέλει αλλά και τι δέον γενέσθαι με την ελληνική οικονομία και ειδικότερα του ελληνικού χρέους. Σύγχυση που φτάνει στα όρια της κωμικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στο ΔΝΤ και τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς. Με την κ. Λαγκάρντ να καλεί τους Ευρωπαίους δανειστές μας να παραιτηθούν από ενα μέρος των αξιώσεών τους, με "κούρεμα του δημόσιου τομέα", ώστε να καταστεί το ελληνικό χρέος "βιώσιμο". Και τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Ασμουσεν να απαντά με επίθεση στην κ. Λαγκαρντ, κατηγορώντας την ότι κάνει την …ανοιχτοχέρα με ξένα κόλλυβα. Η μαύρη αλήθεια είναι ότι δε φτάνουν οι συντάξεις μας για να μειωθεί το χρέος. Και ίσως έχει δίκιο ο περίφημος Τζορτζ Σόρος, όταν δηλώνει ότι, χωρίς γενναιόδωρη απομείωση, από τους δανειστές, "η Ελλάδα δε θα μπορέσει ποτέ να ξεπληρώσει το χρέος της". Λέτε να μας σώσει το πλεόνασμα μερικών εκατοντάδων εκατομμυρίων, με ένα χρέος εκατοντάδων δισεκατομμυρίων; Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ www.massavetas.gr


4

w w w . p r o t i n e w s . g r

Σχόλια / Παραπολιτικά

/ ÓÜââáôï 12 Ïêôùâñßïõ 2013

Της Βαβέλ Του Δημήτρη Ζιάκα dimziak@gmail.com Πονοκέφαλο στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ προκαλεί η κίνηση του ΟΓΑ να προβεί σε συμψηφισμό των κοινοτικών επιδοτήσεων με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των αγροτών προς τον Οργανισμό Κι αυτό διότι φοβούνται ότι οι αγρότες στην Ηλεία και στις υπόλοιπες αγροτικές περιοχές της Ελλάδας θα "τιμωρήσουν" στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές τους υποψηφίους και των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης. Η "ΠΡΩΤΗ" είχε γράψει πρόσφατα για τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, οι οποίοι λαμβάνουν πλέον σάρκα και οστά - με εντολή που έδωσε η Τρόικα φυσικά- και με στόχο να καλυφθούν οι "τρύπες" των ασφαλιστικών ταμείων. Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι "κλειδώνει στα 80 εκατ. ευρώ το ποσό που πρόκειται να συμψηφιστεί. Οι επιδοτήσεις θα αποχαρακτηριστούν από "κοινοτικοί πόροι" και θα μετονομαστούν σε "ατομικά κεφάλαια" του κάθε ασφαλισμένου αγρότη. Έτσι όμως θα ανοίξουν οι Ασκοί του Αιόλου καθώς και ο δρόμος να καλύπτονται από τις επιδοτήσεις και άλλες ληξιπρόθεσμες ή μη οφειλές των αγροτών προς το Δημόσιο ( π.χ. Εφορία), τις τράπεζες ή ενδεχομένως και οποιονδήποτε τρίτο. Για να επανέλθουμε όμως στις εκλογές… Υπάρχει κανείς Νεοδημοκράτης ή Πασοκτζής στην Ηλεία που θέλει να γίνει Δήμαρχος και πιστεύει ότι θα πάρει έστω και μία ψήφο από τους αγρότες εκείνους που θα τους "κοπούν" οι επιδοτήσεις ; Υπάρχουν κάποιοι στο κυβερνητικό επιτελείο που θεωρούν ότι το συγκεκριμένο θέμα -μαζί με τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων- δε θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος στις αγροτικές κινητοποιήσεις του χειμώνα και - κυρίως - επηρεάζοντας αυτοδιοικητικές εκλογές του προσεχούς Μαΐου στις αγροτικές περιφέρειες και Δήμους; Αν υπάρχουν ας …σηκώσουν το χέρι

Το ερώτημα θέτουν μέσω της "ΠΡΩΤΗΣ" αρκετοί πολίτες που διαμένουν στην πόλη του Πύργου και όχι μόνο:"Γιατί σε τούτο τον Νομό ο οποίος συνεχώς πνίγεται, πλημμυρίζει, καίγεται και γενικώς υφίσταται τη μία ζημιά μετά την άλλη δε φταίει ποτέ κανένας από τους αποκαλούμενους "αρμόδιους"; Και γιατί στην περίπτωση των εκλεγμένων να μην ισχύει αυτό που ισχύει οπουδήποτε αλλού, ότι δηλαδή ο καθένας κρίνεται από το αποτέλεσμα; Δ.Ζιακ.

Στον Πύργο της Βαβέλ κανείς δε μπορούσε να συνεννοηθεί με τον άλλο. Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στην πόλη του Πύργου. Δεν είναι μόνο οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου αλλά και το γεγονός ότι ακόμα και οι πολίτες δε μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους. Επί της ουσίας όλοι συμφωνούν για το ότι θα πρέπει να μαζευτούν τα σκουπίδια και όλοι διαφωνούν ως προς το θέμα των σκουπιδιών… Α. Αγγελ.

Ανοχύρωτη πόλη… Το απίστευτο μποτιλιάρισμα που υπήρξε κατά τη διάρκεια της έντονης νεροποντής στον Πύργο εξόργισε πολλούς οδηγούς που προσπαθούσαν μάταια ν' απεγκλωβιστούν και να πάνε στις δουλειές τους.Ωστόσο, οι πλημμύρες ήταν τόσες πολλές σε κεντρικά και μη σημεία, που αποδείχτηκε ότι πρόκειται για ανοχύρωτη πόλη, ειδικά στα ακραία καιρικά φαινόμενα… Κ.Αντ.

Tou Γιάννη Ιωάννου από το “Εθνος”’

Καθαρές κουβέντες

Ανάστατοι είναι οι αγρότες της πεδινής Ηλείας αφού χθες πιστώθηκαν τα χρήματα της δεύτερης δόσης της επιστροφής του φόρου του πετρελαίου, αλλά κατά πολύ μειωμένα από ότι τα περίμεναν. Ο αγροτικός κόσμος έλαβε το 50% -δηλαδή την πρώτη δόση- της επιστροφής του φόρου πετρελαίου τον Φεβρουάριο και ανέμεναν το υπόλοιπο 50% τον Σεπτέμβριο. Τα έλαβαν με ένα μήνα καθυστέρηση, αλλά αυτό που τους εξόργισε ήταν ότι δεν πήραν, όπως έπρεπε, το ίδιο ποσό με αυτό του Φεβρουαρίου, αφού τα χρήματα της δεύτερης δόσης είναι κατά 35% περίπου μειωμένα. Χωρίς καμία εξήγηση τα χρήματα που δικαιούνταν μειώθηκαν, ενώ προβληματισμό προκαλεί και το γεγονός ότι στην ενημέρωση των βιβλιαρίων τους δεν αναφέρεται ότι πρόκειται για την επιστροφή του φόρου. Το πιο τραγικό όμως είναι ότι ο αγροτικός κόσμος είναι αυτός που καλείται για ακόμη μία φορά να πληρώσει τα "σπασμένα", την ίδια στιγμή μάλιστα που όλοι υποστηρίζουν ότι αυτή την εποχή περισσότερο από ποτέ πρέπει να στηριχτεί ο πρωτογενής τομέας παραγωγής. Βασ. Κ.

Χωρίς περιστροφές

Εκείνοι οι οποίοι έχουν τις ευθύνες θα πρέπει να τις αναλαμβάνουν. Είναι φύση αδύνατο κάθε χρόνο οι κάτοικοι συγκεκριμένων περιοχών της πόλης του Πύργου να δίνουν τη μάχη με τα νερά της βροχής καθώς δεν έχουν γίνει έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης. Δεν είναι δυνατό οι κάτοικοι να ψάχνουν την υπηρεσία, η οποία είναι υπεύθυνη για τον καθαρισμό την κοίτης του Ιάρδανου ποταμού, και όλοι να πετούν το "μπαλάκι" των ευθυνών ο ένας στον άλλο. Δε γίνεται οι κάτοικοι να βλέπουν

τις περιουσίες τους να καταστρέφονται και οι αρμόδιοι να κοιτούν τον ουρανό και να σκέφτονται ότι δε θα βρέξει σήμερα. Οι εθελοντές της πολιτικής προστασίας του Δήμου Πύργου δε μπορούν να κάνουν παντού και πάντα το "θαύμα" τους. Θα πρέπει και όλες οι συναρμόδιες υπηρεσίες, αντί να κρύβονται να μεριμνούν, πριν έρθουν τα δύσκολα. Εξάλλου, όπως λέει μία λαϊκή ρήση "Των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν". Α. Αγγελ.


/ ÓÜââáôï 12 Ïêôùâñßïõ 2013

Σχόλια / Παραπολιτικά

w w w . p r o t i n e w s . g r

5

Ψιθυριστά ...και άλλα "Έσπασε" η Πηνεία… Αυτό που πρέπει να αναφέρω, πάντα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, είναι πως έχουν καταγραφεί αρκετές διαρροές από την ομάδα φερόμενου υποψηφίου δημάρχου, από την περιοχή της Πηνείας. Η ομάδα, που μέχρι το 2010 ήταν συσπειρωμένη γύρω από τον από το 2002 "αρχηγό" της, έσπασε. Ο μόνος που έμεινε είναι ο πολύ κοντινός φίλος και συνονόματός του.

Δύο σε ένα! Σε νέο και ενιαίο σχηματισμό οδεύουν, όπως μαθαίνουμε, οι δύο παρατάξεις της μειοψηφίας του Δήμου ΑνδραβίδαςΚυλλήνης. Μετά από την "αποχώρηση" Παναγιωτόπουλου, κορυφαία στελέχη της παράταξης κάνουν συζητήσεις με την παράταξη Δημητρόπουλου για να βρουν τη φόρμουλα και να προχωρήσουν μαζί

Επειδή Δήμαρχοι, εν δυνάμει Δήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και απλοί πολίτες ρωτούν αν θα αλλάξει τελικά ο τρόπος εκλογής στις Περιφερειακές & Δημοτικές Εκλογές του προσεχούς Μαΐου, να τους πούμε ότι η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω. Αυτό το συμπέρασμα βγαίνει από όσα είπε ο Υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης ο οποίος τόνισε : "Αλλάζουμε τον νόμο για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για να μπορούν οι πολίτες να επιλέγουν τους πιο ικανούς και τους πιο άξιους, χωρίς περιορισμούς. Για να μπορεί ο δημότης να επιλέγει τους καταξιωμένους σε κάθε τοπική κοινωνία, ακόμη κι εάν αυτοί προέρχονται από διαφορετικούς συνδυασμούς". Οπότε, ο κύβος ερρίφθη και όποιος αντέξει! Δ.Ζιακ.

Η διαχείριση των απορριμμάτων, πρωτίστως είναι ευθύνη των Δήμων, οι οποίοι έπρεπε να έχουν βρει τη λύση εδώ και αρκετά χρόνια. Κάτι που αναφέρεται και στην πρόσφατη ανακοίνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Όμως ο κ Κατσιφάρας, ξέχασε να πει πως μέχρι πέρσι την ευθύνη είχε η Περιφέρεια . "Ξέχασε" πως ακόμα και σήμερα η έγκριση των χρημάτων, που απαιτούνται για την κατασκευή του εργοστασίου, περνά από την περιφέρεια. Και μην ξεχνά κανείς πως το πρόβλημα των απορριμμάτων δεν εμφανίστηκε σήμερα. Υπήρχε και πριν 4 χρόνια. Κ. Γιαλπ.

Δεν τραβάει… Ρίχνει άδεια για να πιάσει … γεμάτα αυτή την εποχή πρ. κοινοβουλευτικό πρόσωπο σε ορεινό Δήμο του νομού, για μια πιθανή κάθοδο στις προσεχείς εκλογές. Ωστόσο, οι πληροφορίες που υπάρχουν λένε ότι το πρόσωπο αυτό, αν και ιδιαίτερα γνωστό, δεν "τραβάει" αφού η θητεία του στα έδρανα της Βουλής δεν ήταν και τόσο επιτυχημένη… Ο Ωτακουστής

Μέχρι πότε θα πληρώνουν; Όλοι γνωρίζουμε πλέον ότι οι συνταξιούχοι είναι εκείνοι που κρατούν την οικονομία σε πολλά νοικοκυριά, αφού κάθε μήνα λαμβάνουν -έστω και κουτσουρεμένες- τις συντάξεις τους.Αυτό κυρίως το διαπιστώνουν καθημερινά οι καταστηματάρχες της Ηλείας, που οι απόμαχοι της δουλειάς πάνε και ψωνίζουν όχι μόνο για τον εαυτό τους, αλλά και για τα παιδιά και τα εγγόνια τους!Η ανεργία που έχει χτυπήσει την πόρτα πολλών νέων ανθρώπων, οι οποίοι έχουν και μεγάλες υποχρεώσεις, δε μπορεί να αφήσει αδιάφορους τους συνταξιούχους, που στερούνται οι ίδιοι για να μη δυστυχήσουν τα δικά τους πρόσωπα.Όπως έλεγε επαγγελματίας σε μικρή πόλη του νομού, είναι τόσες πλέον οι υποχρεώσεις των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας, που οι ίδιοι δεν αγοράζουν βασικά αγαθά για τον εαυτό τους…Σε αρκετές άλλες περιπτώσεις πληρώνουν δάνεια και χαράτσια για τα παιδιά τους, για να μην τους κάνουν εξώσεις και κατασχέσεις!Για όλα τα παραπάνω το ερώτημα που πλανάται είναι, γιατί; Δεν δικαιούνται στη δύση του βίου τους να ξοδέψουν κάτι παραπάνω για τον εαυτό τους;Δυστυχώς γι' αυτά δεν υπάρχουν απαντήσεις και ευτυχώς που υπάρχουν οι συνταξιούχοι! Κ.Αντ.

Επισημάνσεις

Εικόνες ντροπής στη στρογγυλή πλατεία η οποία περιστοιχίζεται από τις οδούς Αγ. Γεωργίου, Γερμανού και Βύρωνος. Τα σκουπίδια έχουν σχηματίσει βουνά και κανείς δε δείχνει να νοιάζεται, προκειμένου ο άδειος χώρος να μην μετατραπεί σε έναν ακόμα ΧΑΔΑ στην "καρδιά" της πόλης.

στην εκλογική μάχη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πάνος Δημητρόπουλος είναι ο επικρατέστερος για επικεφαλής της νέας αυτής παράταξης, χωρίς ωστόσο να αποκλείονται κι άλλα πρόσωπα. Εντός των ημερών αναμένεται και νέα συνάντηση στελεχών των δύο παρατάξεων για να τεθούν τα δεδομένα και να αποφασίσουν την πορεία που θα ακολουθήσουν.

Αποφασισμένοι να διεκδικήσουν την ακύρωση της σύμβασης παραχώρησης του πρώην Γηροκομείου Βάρδας σε ιδιώτη -για να το εκμεταλλευτεί ενοικιάζοντας δωμάτια σε αλλοδαπούς εργάτες γης- δηλώνουν κάτοικοι της περιοχής και ήδη προγραμματίζουν επαφές και κινητοποιήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες της "ΠΡΩΤΗΣ", το πρωί της Κυριακής προγραμματίζεται η πρώτη δράση των κατοίκων και αναμένεται να κλείσουν εις ένδειξη διαμαρτυρίας δύο εκκλησίες της Βάρδας και να μην τελεστεί εκεί η Θεία Λειτουργία. Βασ. Κ.


6

w w w . p r o t i n e w s . g r

Επικαιρότητα

/ ÓÜââáôï 12 Ïêôùâñßïõ 2013

Την ένταξή τους στο πρόγραμμα “Εξοικονομώ ΙΙ” ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Ήλιδας Γ. Λυμπέρης

Προχωρά η βιοκλιματική αναβάθμιση Λαζαράκειου και Βιβλιοθήκης

Ç üøç ôïõ ËáæáñÜêåéïõ Äçìïôéêïý ÌåãÜñïõ ÁìáëéÜäáò áíáìÝíåôáé íá áëëÜîåé ìåôÜ êáé ôçí ïëïêëÞñùóç ôùí Ýñãùí ôçò âéïêëéìáôéêÞò áíáâÜèìéóçò

Η

βιοκλιματική αναβάθμιση του Λαζαράκειου Δημοτικού Μεγάρου Αμαλιάδας και της Παπαχριστοπούλειου Δημοτικής Βιβλιοθήκης προχωρά με την ένταξή τους στο πρόγραμμα "Εξοικονομώ ΙΙ". Όπως ανακοίνωσε χθες ο Δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης με την ολοκλήρωση της αλλαγής στα δύο αυτά κτίρια από τη μία θα επιτευχθεί η εξοικονόμηση ενέργειας και από την άλλη θα αποκατασταθούν οι ζημιές, που υπέστησαν από τον σεισμό του 2008.

O ÄÞìáñ÷ïò ¹ëéäáò ÃéÜííçò ËõìðÝñçò áíáêïßíùóç ôçí Ýíôáîç óôï ðñüãñáììá "Åîïéêïíïìþ ÉÉ" ôùí Ýñãùí ðïõ èá ãßíïõí óôï äçìáñ÷åßï êáé ôç ÂéâëéïèÞêç ÁìáëéÜäáò

Με τα δύο αυτά κτίρια ολοκληρώνεται η θωράκιση και η αναβάθμιση των δημοτικών κτιρίων, αφού ήδη ανάλογες εργασίες έχουν πραγματοποιηθεί στο κτίριο του Ραδιοφωνικού Σταθμού Αμαλιάδας. Τα δύο έργα με προϋπολογισμό 250.000 ευρώ το καθένα χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ αλλά και πόρους του Δήμου Ήλιδας και όπως τόνισε ο κ.

Λυμπέρης, σε συνδυασμό με την παρέμβαση που θα γίνει σε 25 στρέμματα από το πάρκο Μπελογιάννη έως το πάρκο του ΟΣΕ, θα συμβάλλουν στην αλλαγή της εικόνας όλης της πόλης. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ήλιδας έως την άλλη εβδομάδα αναμένεται να υπογραφεί και η ένταξη για την παρέμβαση των 25 στρεμμάτων, γεγονός που ουσιαστικά θα αλλάξει και το μι-

κροκλίμα της πόλης, επιτυγχάνοντας τη μείωση κατά 2,5ο C της θερμοκρασίας στο κέντρο της Αμαλιάδας. Όπως επεσήμανε ο κ. Λυμπέρης "Το Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο με την ολοκλήρωση της κατασκευής του νέου Διοικητηρίου θα εξυπηρετεί μόνο τις δράσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και οι υπηρεσίες θα μεταφερθούν στο νέο κτίριο. Ο Δήμαρχος Ή-

Υδρογονάνθρακες Κατακόλου

Στο 80% η επεξεργασία των δεδομένων Στο στάδιο της ολοκλήρωσης βρίσκεται η επεξεργασία των δεδομένων που προέκυψαν από τις σεισμικές έρευνες για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο, καθώς η νορβηγική εταιρεία PGS, που ανέλαβε τη διεξαγωγή των ερευνών, έχει ολοκληρώσει κατά 80% τη σχετική εργασία.Η επεξεργασία αναμένεται να ολοκληρωθεί ως το τέλος του έτους, θα ακολουθήσει ένα δίμηνο ερμηνείας των δεδομένων και στο πρώτο εξάμηνο του 2014 θα προκηρυχθεί ο γύρος παραχωρήσεων, δηλαδή ο διαγωνισμός για την παραχώρηση θαλάσσιων περιοχών προς έρευνα.Αυτά ανέφερε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης, μιλώντας στο υπουργείο Εξωτερικών, σε συ-

νέδριο που διοργάνωσε το Ελληνικό Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών και Ερευνών, ενόψει της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014. Στο τελικό στάδιο βρίσκεται επίσης, όπως ανέφερε ο υπουργός, η διαπραγμάτευση του Δημοσίου με τους αναδόχους για τις περιοχές σε Ιωάννινα και Πατραϊκό Κόλπο που προκηρύχθηκαν για έρευ-

νες υδρογονανθράκων.Πηγές του ΥΠΕΚΑ, που έχουν γνώση του θέματος, τόνιζαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η διαπραγμάτευση γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή, γιατί αφενός τα οικονομικά μεγέθη που διακυβεύονται είναι τεράστια και αφετέρου οι αποφάσεις που θα ληφθούν τώρα θα δεσμεύσουν τις εξελίξεις για τα επόμενα 40 χρόνια.Συνεπώς για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος, τόνιζαν οι ίδιες πηγές, οι διαπραγματεύσεις δεν μπορούν να γίνουν σε συνθήκες χρονικής πίεσης.Ο κ. Μανιάτης υπογράμμισε επίσης ότι όλες οι συμβάσεις που αφορούν εκμετάλλευση υδρογονανθράκων θα κατατεθούν για κύρωση στη Βουλή, για λόγους διαφάνειας, αλλά και για την προστασία των επενδυτών.

λιδας αναφέρθηκε τέλος σε παρεμβάσεις που έχουν γίνει στην πόλη αλλά και στην παραλιακή ζώνη με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, όπως το γεωθερμικό πάρκο στο Κολυμβητήριο αλλά και τα έργα απορρύπανσης του Χελωνίτη Κόλπου. Τόνισε δε ότι "Δουλέψαμε πρωτοποριακά

για το μέλλον με εργαλείο την αειφορία στην ανάπτυξη, φροντίζοντας για την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς εφαρμόσαμε κατά γράμμα το πρόγραμμα που είχαμε από το 1998, τα οποίο βήμα-βήμα μελετήσαμε, επιμείναμε και εφαρμόζουμε μέχρι σήμερα". Βάσω Κοκκινογένη

Σύσκεψη την Τρίτη για το εργοστάσιο στην Τριανταφυλλιά Η "Εξέλιξη του έργου "Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Ν. Ηλείας και ΧΥΤΥ στην περιοχή της Τριανταφυλλιάς" θα είναι το θέμα της ευρείας σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Ήλιδας στην Αμαλιάδα. Τη σύσκεψη προκαλεί ο Δήμαρχος Ήλιδας και Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ν. Ηλείας Γιάννης Λυμπέρης, ο οποίος καλεί τους Δημάρχους του νομού, τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου καθώς και τα μέλη του πρώην Διοικητικού Συμβουλίου καθώς τις απόψεις τους καλούνται να καταθέσουν και οι πολίτες.


Θέμα

/ ÓÜââáôï 12 Ïêôùâñßïõ 2013

w w w . p r o t i n e w s . g r

7

ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΙ

Καθαρίζει από σήμερα η πόλη του Πύργου Ξ

εκινά από σήμερα, η ανακομιδή των απορριμμάτων από την πόλη του Πύργου αφού χθες αργά το βράδυ ήρθαν σε συμφωνία δήμος και κάτοικοι της περιοχής Λίμνες. Σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν οι δήμοι Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας θα μπορούν και για ένα μικρό χρονικό διάστημα να προχωρούν σε ρίψη απορριμμάτων στην περιοχή. Στο ίδιο διάστημα οι δυο δήμοι θα ψάχνουν για άλλους χώρους όπου θα μπορούσε να τοποθετηθεί ο δεματοποιητής και βέβαια τα δέματα. Ωστόσο ο δήμος Πύργου δεσμεύτηκε πως δεν θα προχωρήσει σε τοποθέτηση του δεματοποιητή στις Λίμνες μέχρι εκδίκαση της προσφυγής που έχουν υποβάλλει οι κάτοικοι στο Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Καταδίκη στο αυτόφωρο υπαλλήλου του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων! Θρίλερ Σε "θρίλερ" εξελίχθηκε μέχρι χθες το βράδυ το θέμα της συνέχισης της ρίψης απορριμμάτων στη θέση "Λίμνες", καθώς οι κάτοικοι και φορείς της περιοχής ανέμεναν την αποδοχή των αιτημάτων τους, προκειμένου να επιτρέψουν τη διέλευση των απορριμματοφόρων. Νωρίτερα είχε προηγηθεί πολύωρη γενική συνέλευση στην περιοχή με τη συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών , οι οποίοι ζήτησαν να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που έχει

ÅêáôïíôÜäåò êÜôïéêïé êáé öïñåßò ôçò ðåñéï÷Þò óôç èÝóç "Ëßìíåò", üðïõ ç Ó.Å. Ýèåóå âáóéêÜ áéôÞìáôá ãéá ôç óõíÝ÷éóç ôçò ñßøçò áðïññéììÜôùí ìÝ÷ñé ôçí 1ç Íïåìâñßïõ.

προκύψει γύρω από τη διάθεση των σκουπιδιών.Μεταξύ άλλων τα αιτήματα που έθεσε η συντονιστική επιτροπή αγώνα στους εμπλεκόμενους δημάρχους είναι η προσωρινή ρίψη στο χώρο μέχρι την 1η Νοεμβρίου , η αναστολή της εγκατάστασης του δεματοποιητή καθώς και η πλήρης αποκατάσταση του σημείου που έχουν εναποτεθεί τα απορρίμματα. Έτσι τα μέλη της Σ.Ε. υπογράμμισαν πως εφόσον γίνουν δεκτά τα αρχικά αιτήματά τους με υπογραφές παρουσία δικηγόρου, τότε θα επιτρέψουν την προσωρινή ρίψη στη θέση "Λίμνες".

Καταδίκη Στο μεταξύ σε τέσσερις μήνες φυλάκιση δικάστηκε στο αυτόφωρο υπάλληλος του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων ο οποίος προσπάθησε να ρίξει σκουπίδια στην περιοχή, χωρίς να έχει σχετική άδεια. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες με την απόφαση αυτή δόθηκε το "μήνυμα" εκ μέρους της δικαιοσύνης, ότι δεν θα επιτραπούν παρανομίες από καμιά πλευρά, για το σοβαρό αυτό πρόβλημα που τις τελευταίες ημέρες ταλανίζει χιλιάδες ανθρώπους … ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ετοιμάζουν οι Τράπεζες

Κούρεμα στα “κόκκινα” δάνεια Οι εγχώριες τράπεζες εντείνουν τις προσπάθειές τους για να συγκρατήσουν την αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων που θα μπορούσε να απειλήσει την βιωσιμότητά τους. Κορυφαίος τραπεζίτης τον οποίο επικαλείται το Reuters, παραδέχεται ότι παρά τις μεγάλες προσπάθειές που κάνουν, οι τράπεζες θα πρέπει να προχωρήσουν σε κάποιες διαγραφές χρεών επιχειρήσεων και νοικοκυριών. Οι ελληνικές τράπεζες, με δεκάδες

δισ. ευρώ μη εξυπηρετούμενων δανείων, έλαβαν ενίσχυση 28 δισ. ευρώ το καλοκαίρι εκ των οποίων 25 δισ. ευρώ από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ). Το ΤΧΣ αυτή τη στιγμή κατέχει πλειοψηφικό ποσοστό στην Εθνική Τράπεζα, την Πειραιώς , την Alpha Bank και την Eurobank. Ωστόσο, η επάρκεια της κεφαλαιακής αυτής ενίσχυσης αξιολογείται αυτή τη στιγμή στα πλαίσια του νέου γύρου των τεστ αντοχής για να διαπι-

στωθεί αν οι οι τέσσερις τράπεζες θα μπορούσαν να ανταπεξέλθουν σε νέα οικονομικά και χρηματοπιστωτικά σοκ. Υψηλόβαθμος τραπεζίτης είπε ότι αναμένει τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, που ανήλθαν στο 28% στα τέλη Ιουνίου, να ξεπεράσουν το 30% το 2014 πριν αρχίσουν να υποχωρούν σταδιακά. Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργος Προβόπουλος είπε ότι ο ρυθμός των μη εξυπηρετούμενων δανείων ήδη επιβραδύνεται. Ήδη

πριν από την όποια αύξηση στα εξυπηρετούμενα δάνεια, οι εγχώριες τράπεζες αντιμετωπίζουν μια μεγάλη πρόκληση με τα επισφαλή δάνεια που έχουν ήδη στα βιβλία τους. Ένα μεγάλο μέρος του προβλήματος αφορά δάνεια μικρών επιχειρήσεων, πολλές από τις οποίες είναι βιώσιμες αλλά επιβαρύνονται από τα χρέη τους, καθώς δεν πρόκειται να φθάσουν ποτέ στην κατάσταση που ήταν όταν έλαβαν τα δάνεια. "Η δανειακή επιβάρυνση για κά-

ποιους κλάδους δεν είναι η κατάλληλη δεδομένης της κατάστασης", είπε ο τραπεζίτης, προσθέτοντας ότι οι διαγραφές είναι αναπόφευκτες. Αν και είναι πολύ νωρίς για να ξεκινήσει μια συζήτηση για διαγραφή χρεών στα νοικοκυριά, τελικά φαίνεται ότι θα χρειαστεί να γίνουν σε κάποιες περιπτώσεις. Ένας άλ-

λος τομέας ανησυχίας για τους τραπεζίτες είναι η μέθοδος της "επιλεκτικής χρεοκοπίας" στα πλαίσια της οποίας, νοικοκυριά που μπορούν να αποπληρώσουν ένα στεγαστικό δάνειο επιλέγουν να μην το κάνουν, επωφελούμενα της ρύθμισης του 2010 που απαγορεύει τις κατασχέσεις ακινήτων.


8

Eιδήσεις

w w w . p r o t i n e w s . g r

Παραιτήθηκε ο Β. Σεϊντής από τακτικό μέλος της επιτροπής του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Έφυγε για λόγους ευθιξίας Σαν "κεραυνός εν αιθρία" έπεσε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου η απόφαση του Δημοτικού Συμβού- Ôçí ðáñáßôçóÞ ôïõ áðü ôáêôéêü ìÝëïò ôçò λου Βασίλη Σεϊντή να παραιτηθεί åðéôñïðÞò ôïõ από τακτικό μέλος της επιτροπής Êïéíùíéêïý του Κοινωνικού Παντοπωλείου Ðáíôïðùëåßïõ του Δήμου Πύργου. Πριν από έõðÝâáëå ï Â. ÓåúíôÞò ναν περίπου χρόνο, ιδρύθηκε το Κοινωνικό Παντοπωλείο και ως τακτικός μέλος της επιτροπής που συστήθηκε ήταν ο Β. Σεϊντής. Όταν ξεκίνησε τη λειτουργία του το Κοινωνικό Παντοπωλείο και κατατέθηκαν οι πρώτες αιτήσεις, η επιτροπή είχε συνεδριάσει και είχε κρίνει τους πρώτους δικαιούχους. Στις αρχές της άνοιξης παρά το γεγονός ότι είχε κληθεί για συνεδρίαση η επιτροπή, οι αιτήσεις των δικαιούχων δεν εξετάστηκαν, αντίθετα κλήθηκε να υπογράψει με διαδικασία "εξπρές" την παραλαβή τροφίμων από τους δικαιούχους. Πριν από μερικές εβδομάδες κατατέθηκαν και πάλι αιτήσεις δικαιούχων για το κοινωνικό παντοπωλείο χωρίς να υπάρχει καμία ενημέρωση, όπως υπογράμμισε μιλώντας στην "Πρώτη" ο Βασίλης Σεϊντής. Η "σταγόνα" όμως που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το αποκλειστικό δημοσίευμα της "Πρώτης" για τα ληγμένα τρόφιμα. "Στην αρχή της λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου είχε γίνει μία πολύ σωστή δουλειά. Όλοι γνωρίζαμε το τι γίνεται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, είχαμε εξετάσει τα δικαιολογητικά των δικαιούχων, Κοινωνικοί λειτουργοί είχαν πάει και είχαν δει την κατάσταση των ανθρώπων αυτών και όλοι προσπαθούσαμε για το καλύτερο σε συνεργασία με την πρόνοια του Δήμου Πύργου και τον τότε αντιδήμαρχο Λ. Δημουλιά. Μετά την αποχώρησή του όμως τα πράγματα άλλαξαν. Ο Κ. Μποσμής είναι φίλος και τον σέβομαι, αλλά η επιτροπή δεν είχε καμία απολύτως ενημέρωση για το τι γίνεται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο. Αποκορύφωμα όλων αυτών ήταν το δημοσίευμα για τα ληγμένα προϊόντα, τα οποία βρίσκονταν στο ράφι του Παντοπωλείου. Παρά τις όποιες πιέσεις έχω δεχτεί, έχω αποφασίσει να μην αναιρέσω την παραίτησή μου, με συναίσθημα ευθύνης στους συμπολίτες μου, οι οποίοι με ψήφισαν για να βρίσκομαι σε αυτή τη θέση". Α. Αγγελίδου

/ ÓÜââáôï 12 Ïêôùâñßïõ 2013

Αθλητικό Κέντρο Αγίας Βαρβάρας

Η αδιαφορία “σκοτώνει” την προσπάθεια των εθελοντών

Σ

τα τέλη του Ιουνίου εθελοντές του Δήμου Πύργου προσπάθησαν και κατάφεραν να δώσουν μία νέα πνοή στον αθλητικό χώρο της Αγίας Βαρβάρας, εκεί όπου καθημερινά συγκεντρώνονται δεκάδες νέοι άνθρωποι και πολλά μι-

κρά παιδιά. Αν και τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο χώρος είναι πολλά, όλοι θεώρησαν ότι έγινε ένα πρώτο "βήμα" και ότι μπορεί ο χώρος με την καλή διάθεση και την προσπάθεια όλων να αλλάξει μορφή.

Ï ÷þñïò ôïõ ãçðÝäïõ óôçí Áã. ÂáñâÜñá óôéò áñ÷Ýò Éïõëßïõ êáé óÞìåñá

Όλα όσα κατάφεραν με κόπο να φτιάξουν οι εθελοντές, ήρθε ο χρόνος και η αδιαφορία να τα καταστρέψουν. Στον χώρο υπάρχουν δεκάδες σκουπίδια πεταμένα, ενώ όλοι οι τοίχοι έχουν γεμίσει με γκράφιτι. Παράλληλα, ενώ αντικαταστήθηκαν πολλά τμήματα από τις μπασκέ-

τες ήδη έχουν ξεκινήσει οι φθορές. Τα καπάκια των φρεατίων έχουν αφαιρεθεί με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να τραυματιστούν παιδιά, ενώ στον χώρο "προσωρινά" στερεωμένα στον τοίχο είναι κάγκελα που έχουν αφαιρεθεί από τη θέση τους. Την ίδια στιγμή τα κομμένα και σκουριασμένα συρματοπλέγματα δεν αντικαταστά-

θηκαν, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να τραυματιστούν τα παιδιά που παίζουν στον χώρο. Η εικόνα εγκατάλειψης είναι εμφανής, ενώ το κυριότερο πρόβλημα είναι εκείνο της καθαριότητας του χώρου. Α. Αγγελίδου

Ï ÷þñïò ðïõ ðåñéâÜëëåé ôá ãÞðåäá ôçò Áã. ÂáñâÜñáò åß÷å êáèáñéóôåß áðü åèåëïíôÝò åíþ óÞìåñá Ý÷åé åãêáôáëåéöôåß

Ç áäéáöïñßá Ý÷åé ðñïêáëÝóåé ôç öèïñÜ ôùí ìðáóêåôþí ðïõ ÷ñçóéìïðïéïýí ïé íÝïé ôçò ðåñéï÷Þò


Ειδήσεις

/ ÓÜââáôï 12 Ïêôùâñßïõ 2013

ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ

“Οι αγγελιοφόροι της Ειρήνης”

Τ

ην Αρχαία Ολυμπία επισκέφτηκαν την Πέμπτη το μεσημέρι , τα μέλη της διεθνούς οργάνωσης "Πόλεις Αγγελιοφόροι της Ειρήνης", που από τις 7 έως τις 10 Οκτωβρίου 2013, πραγματοποίησαν την 26η τακτική γενική συνέλευση στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου. Η οργάνωση ιδρύθηκε το 1987 με πρωτοβουλία του τότε Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών κ. Javier Perez de Cuellar και σήμερα αριθμεί 106 πόλεις μέλη από όλες τις ηπείρους. Η οργάνωση έχει σαν κύριο μέλημα την διάδοση της ειρήνης τόσο σε διεθνές όσο και σε τοπικό επίπεδο. Η 26η Συνέλευση αποτελεί ορόσημο για την Διεθνή Ένωση Πόλεων αγγελιοφόρων της Ειρήνης, καθώς η οργάνωση συμπληρώνει 25 χρόνια ζωής. Τα μέλη της διεθνούς οργάνωσης "Πόλεις Αγγελιοφόροι της Ειρήνης" επισκέφτηκαν αρχικά το δημαρχείο Αρχαίας Ολυ-

μπίας και μετά τον Αρχαιολογικό χώρο. Στο δημαρχείο τους υποδέχτηκε ο αναπληρωτής δήμαρχος Γιώργος Δεββές ο οποίος αναφέρθηκε "στα πανανθρώπινα ιδανικά και ιδεώδη του ολυμπισμού που γεννήθηκαν πριν χιλιάδες χρόνια σε αυτό τον τόπο που ως στόχο είχαν την ειρήνη, την ευγενή άμυλα και την αλληλεγγύη των λαών ". Ο κ Δεββές αναφέρθηκε ακόμα " στην διαχρονικότητα των παράπονων που είναι επίκαιρα παρά ποτέ και ουσιαστικά αποτελούν κοινό

στόχο πια και της Διεθνούς Ένωσης Πόλεων Αγγελιοφόρων της Ειρήνης". Η διεθνής οργάνωση "Πό-

λεις Αγγελιοφόροι της Ειρήνης" αποτελείται κυρίως από δημάρχους από τις πόλεις -μέλη.

w w w . p r o t i n e w s . g r

9

28η ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΣΤΡΕΦΙΟΥ Άνοιξε τις πύλες της και φέτος η 28η εμποροπανήγυρις Στρεφίου στο γνωστό χώρο στο Στρέφι Αρχαίας Ολυμπίας επί της Εθνικής Οδού Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας. Όπως κάθε χρόνο, μεγάλο πλήθος εκθετών από όλη την Ελλάδα, συμμετέχουν παρουσιάζοντας μεγάλη ποικιλία προϊόντων, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες του καταναλωτικού κοινού, που αναμένεται να κατακλύσει για άλλη μια χρονιά τον χώρο του παζαριού ως και τις 20 Οκτωβρίου που διαρκεί η εμποροπανήγυρις. Εκτός από την πληθώρα των ειδών που μπορεί να αγοράσει κάποιος από τους πολλούς πάγκους που έχουν στηθεί στο εκθεσιακό χώρο του πανηγυριού, μπορεί επίσης το καταναλωτικό κοινό να βρεί από τους πιο γνωστούς σε όλη την Ελλάδα πωλητές , τους περίφημους λουκουμάδες , χαλβάδες, και όλα τα ξακουστά γλυκά που πωλούν οι γνωστοί σε όλους πωλητές.Στον χώρο του πανηγυριού θα σερβίρονται γουρουνοπούλα σούβλας και όλα τα ψητά καθώς κάθε βράδυ θα υπάρχει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα του δημοτικού και λαϊκού τραγουδιού. Απόψε Σάββατο ξεκινάει δυναμικά τις μουσικές βραδιές η διάσημη σε όλους Έφη Θώδη, ενώ τις επόμενες βραδιές θα παρελάσουν από το Στρέφι ονόματα όπως: Γιώργος Βελισσάρης, Μαρία Σαμίου, Βασίλης Αγραφιώτης, Ξένια Βέρρα, Μαρίνα Παναγιωτοπούλου, Μαρίνα Λαζαράκη, Χρήστος Μετζελόπουλος, Παναγιώτης Ανδρουτσόπουλος, Τζένη Κατσίγιαννη, Γιάννης Σιέτας, Χαρά Βέρρα, Έλενα Χαραμή, Γιώργος Μπέκιος, Κώστας Σαφέτης, Φιλιώ Πυργάκη, Γιάννης Κόλλιας και κάποιοι μεγάλοι δεξιοτέχνες του κλαρίνου όπως ο Κ.Αριστόπουλος, ο Άρης Μουγκοπέτρος, ο Ν. Κοκκώνης και ο Παναγιώτης Πλακιάς. Στο χώρο λειτουργεί και το μεγαλύτερο λούνα-πάρκ και για πρώτη φορά στην Ηλεία οι διοργανωτές έχουν φέρει το διάσημο " Χαλί' , όπου αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους! Βασίλης Σμαρνάκης


10

Ειδήσεις

w w w . p r o t i n e w s . g r

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης

“Έφυγε” ο πρώην Δήμαρχος Ανδραβίδας Δ. Καγκελάρης "Έφυγε" χθες από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών ο πρώην Δήμαρχος Ανδραβίδας Δημήτρης Καγκελάρης. Ο πρώην δήμαρχος έδινε πολύμηνη μάχη με την επάρατη νόσο, αλλά δεν τα κατάφερε και χθες άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στην Ανδραβίδα. Πρόσφατα ο Δημήτρης Καγκελάρης είχε χειρουργηθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας και το τελευταίο διάστημα είχε επιστρέψει στο σπίτι του. Ο Δημήτρης Καγκελάρης είχε διατελέσει Δήμαρχος Ανδραβίδας για δύο τετραετίες από το 1999 έως και το 2006 και παρέδωσε το 2007 τνο Δήμο στον Γιάννη Παπανδρέου. Ο πρώην Δήμαρχος, που διατηρούσε και επιχείρηση τυροκομικών προϊόντων με τον γιο του Κώστα, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία και η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στους κατοίκους της Ανδραβίδας. Φίλοι και συγγενείς θα τον αποχαιρετήσουν σήμερα στις 11 το πρωί από τον Ι.Ν Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Ανδραβίδας. Βάσω Κοκκινογένη

/ ÓÜââáôï 12 Ïêôùâñßïõ 2013

Εργασίες στο γήπεδο της Μανολάδας Ε

ργασίες για την αποκατάσταση και την αναβάθμιση του γηπέδου της Μανολάδας αναμένεται να λάβουν χώρα σε σύντομο χρονικό διάστημα με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση του αγωνιστικού χώρου της περιοχής. Με εντολή του Δημάρχου Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Δημητρίου Αρβανίτη στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, "άναψε" το πράσινο φως για την εκτέλεση έργου που αφορά στην κατασκευή περίφραξης στο γήπεδο της Μανολάδας, η οποία θα αναβαθμίσει τον αγωνιστικό χώρο και θα τον καταστήσει ασφαλέστερο. "Μέσα σε ένα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον ξεπερνάμε τους εαυτούς μας για την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των πολιτών", σχολίασε ο Δήμαρχος Ανδραβίδας- Κυλλήνης

κ. Δημήτριος Αρβανίτης με αφορμή την επικείμενη δημοπράτηση του έργου που αφορά στην κατασκευή της περίφραξης του γηπέδου της Μανολάδας.Για το έργο, ο προϋπολογισμός του ο-

ποίου ανέρχεται στις 30.000 ευρώ, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καταθέτουν τις προσφορές τους μέχρι τις 10:00 το πρωί στην αρμόδια επιτροπή, στα πλαίσια της δημοπρασίας που θα γίνει την προσεχή Τρίτη , η οποία και θα αναδείξει τον ανάδοχο του έργου. Η δημοπρασία θα λάβει χώρα στην έδρα του Δήμου. Όσοι λάβουν μέρος στο διαγωνισμό μπορούν να προμηθεύονται τα σχετικά τεύ-

χη απ' τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου μέχρι και την προηγούμενη ημέρα της υποβολής των προσφορών. Στο ενδεχόμενο που ο διαγωνισμός για οποιονδήποτε λόγο δεν πραγματοποιηθεί ή αποβεί άγονος, θα επαναληφθεί την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013 στον ίδιο χώρο.Περισσότερες πληροφορίες δίδονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στα τηλέφωνα 2623.360.841 και 2623.360.831.

Πύργος

Κλειστό τη Δευτέρα το Αρχαιολογικό Μουσείο Συνεχίζονται οι εργασίες εντός του Αρχαιολογικού Μουσείου Πύργου με στόχο την ολοκλήρω-

ση - λειτουργία και της δεύτερης πτέρυγας. Ειδικότερα τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου το Αρχαιολο-

γικό Μουσείο Πύργου θα παραμείνει κλειστό λόγω προγραμματισμένων εργασιών. Το Μου-

σείο θα ανοίξει και πάλι τις πύλες του για το κοινό την Τρίτη 15 Οκτωβρίου.


/ ÓÜââáôï 12 Ïêôùâñßïõ 2013

Ειδήσεις

“Ανάσα” για χιλιάδες δανειολήπτες του πρώην ΟΕΚ

Επιμήκυνση δανείων χωρίς να χάνεται η επιδότηση επιτοκίου

Ε

πιμήκυνση των δανείων κατά μέγιστο 10 έτη, χωρίς να χάνεται η επιδότηση επιτοκίου προβλέπει μεταξύ άλλων η συμφωνία που επιτεύχθηκε για τους δανειολήπτες του πρώην ΟΕΚ. Οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη ρύθμιση των στεγαστικών δανείων με επιδοτούμενο επιτόκιο που είχαν χορηγηθεί σε δικαιούχους του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας οριστικοποιήθηκαν σήμερα, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας. Ωστόσο, η ρύθμιση αυτή δεν περιλαμβάνει τα δάνεια που είχαν χορηγηθεί απευθείας από τον ΟΕΚ, για τα οποία θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία το επόμενο διάστημα. Τη ρύθμιση ανάσα, η οποία αφορά 97.343 ενεργά δάνεια συνολικού ποσού 2,8 δισ. και όλες τις συμβεβλημένες με τον πρώην ΟΕΚ τράπεζες, παρουσίασε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης. Βάσει της ρύθμισης οι τράπεζες θα δέχονται επιμήκυνση των δανείων κατά μέγιστο 10 έτη, χωρίς να χάνεται η επιδότηση επιτοκίου και έτσι θα επιτυγχάνεται μια σημαντική μείωση στη μηνιαία καταβαλλόμενη τοκοχρεολυτική δόση που -κατ' εκτίμηση- θα κινηθεί μεσοσταθμικά στο 50% (ανάλογα και σε ποιο έτος ζωής του δανείου βρίσκεται). Έτσι, ανάλογα το δάνειο, η μείωση θα ξεκινά από 38% και θα φθάνει για δάνεια

που βρίσκονται κοντά στην εξόφληση το 90%. Δικαιούχοι ένταξης στη ρύθμιση είναι όλοι οι δανειολήπτες οι οποίοι δεν έχουν υπερβεί το συμβατικό χρόνο διακοπής των 180 ημερών. Διευκρινίστηκε, πάντως, ότι ο χρόνος των 180 ημερών υπολογίζεται από τη δημοσίευση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης και κατά συνέπεια οι δανειολήπτες θα πρέπει να συνεχίσουν να πληρώνουν. Όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Χρήστος Γκόρτσος, μόλις 2.000 δάνεια έχουν υπερβεί σε καθυστέρηση τους έξι μήνες.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ Το υπουργείο Εργασίας έδωσε χαρακτηριστικά παραδείγματα για το περιεχόμενο της ρύθμισης: 1. Οικογένεια η οποία έχει πάρει 15ετές δάνειο 150.000 ευρώ, με επιδότηση επιτοκίου και βρίσκεται στην αρχή του 4ου έτους (μένουν δηλαδή 6 επιδοτούμενα έτη/12 συνολικά), έχει κατά προσέγγιση υ-

πόλοιπο δανείου 125.138 ευρώ. Με τη σχεδιαζόμενη ρύθμιση, η μηνιαία δόση θα μειωθεί από 985 ευρώ σε 594 ευρώ (-40%). 2. Οικογένεια η οποία έχει πάρει 15ετές δάνειο 150.000 ευρώ με επιδότηση επιτοκίου και βρίσκεται στην αρχή του 5ου έτους (μένουν δηλαδή 5 επιδοτούμενα έτη/11 συνολικά), έχει κατά προσέγγιση υπόλοιπο δανείου 116.341 ευρώ. Με τη σχεδιαζόμενη ρύθμιση, η μηνιαία δόση θα μειωθεί από 989 ευρώ σε 572 ευρώ (-42%). 3. Οικογένεια η οποία έχει πάρει 15ετές δάνειο 150.000 ευρώ με επιδότηση επιτοκίου και βρίσκεται στην αρχή του 7ου έτους (μένουν δηλαδή 3 επιδοτούμενα έτη/9 συνολικά), έχει κατά προσέγγιση υπόλοιπο δανείου 97.937 ευρώ. Με τη σχεδιαζόμενη ρύθμιση, η μηνιαία δόση θα μειωθεί από 997 ευρώ σε 522 ευρώ (-48%). 4. Οικογένεια η οποία έχει πάρει 15ετές δάνειο 150.000 ευρώ με επιδότηση επιτοκίου και βρίσκεται στην αρχή του 8ου έτους (μένουν δηλαδή 2 επιδοτούμενα έτη/8 συ-

νολικά), έχει κατά προσέγγιση υπόλοιπο δανείου 88.313 ευρώ. Με τη σχεδιαζόμενη ρύθμιση, η μηνιαία δόση θα μειωθεί από 1.001 ευρώ σε 492 ευρώ (-51%). Τα δάνεια που ρυθμίζονται ήταν 15ετούς διάρκειας, χορηγούμενα από συμβεβλημένες με τον πρώην ΟΕΚ τράπεζες, με επιδότηση επιτοκίου από τον τ. ΟΕΚ για τα πρώτα 9 έτη. Τα τελευταία δάνεια αυτού του προγράμματος χορηγήθηκαν το 2011. Ως γνωστόν, διάδοχος του ΟΕΚ, που καταργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2012, κατέστη καθολικώς ο ΟΑΕΔ, ο οποίος σήμερα έχει και την αρμοδιότητα. Η ρύθμιση δεν περιλαμβάνει τα δάνεια που έχουν χορηγηθεί απευθείας από τον πρώην ΟΕΚ, ενώ η σχετική νομοθετική ρύθμιση θα θεσπιστεί εντός του Οκτωβρίου και θα ακολουθήσει η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης των υπουργών Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, και Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. "Με παρότρυνση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, εργαστήκαμε αθόρυβα, αλλά εντατικά και παρουσιάζουμε σήμερα μια ακόμη σημαντική κοινωνική πρωτοβουλία που δίνει βαθιά ανάσα σε 97.343 οικογένειες εργαζομένων που έχουν λάβει στεγαστικά τραπεζικά δάνεια με επιδότηση επιτοκίου από τον πρώην Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας" δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εργασίας.

w w w . p r o t i n e w s . g r

11

ΟΑΕΔ

Από τη Δευτέρα τα ειδικά εποχικά βοηθήματα

Αρχίζει από τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως τις 2 Δεκεμβρίου, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων στον ΟΑΕΔ για την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος που χορηγείται σε συγκεκριμένα επαγγέλματα. Το ειδικό εποχικό επίδομα δικαιούνται εργαζόμενοι των παρακάτω κατηγοριών: Οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, πλινθοποιοί, αγγειοπλάστες, δασεργάτες, ρητινοσυλλέκτες, καπνεργάτες, μουσικοί μέλη των οικείων επαγγελματικών σωματείων, υποδηματεργάτες, μισθωτοί ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, χειριστές εκσκαπτικών - ανυψωτικών- οδοποιητικών - γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιοί, τεχνικοί κινηματογράφου και τηλεόρασης, ταξιθέτες θεάτρου - κινηματογράφου, χειριστές και βοηθοί χειριστών κινηματογράφου, ελεγκτές κινηματογράφου και θεάτρου, ταμίες κινηματογράφου και θεάτρου, μισθωτοί τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και σμυριδεργάτες. Το ίδιο βοήθημα χορηγείται επίσης και στους μισθωτούς της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, εφόσον είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ και παρέχουν την εργασία τους σε επιχειρήσεις με έδρα στην Ελλάδα και δραστηριότητες σε μία ή περισσότερες χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δικαιούχοι είναι και συνταξιούχοι των παραπάνω επαγγελμάτων, οι οποίοι έχουν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους και η σύνταξή τους δεν υπερβαίνει τα 486,84 ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις και μέσω ΚΕΠ, από τις 21 Οκτωβρίου και μετά, ενώ το ποσόν του επιδόματος κυμαίνεται από 458,15 ευρώ έως και 916,3 ευρώ, ανάλογα με το επάγγελμα και προκύπτει ως ποσοστό επί του ημερομίσθιου του ανειδίκευτου εργάτη.


12

Ειδήσεις

w w w . p r o t i n e w s . g r

/ ÓÜââáôï 12 Ïêôùâñßïõ 2013

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΠΥΡΓΟΥ

Αγανάκτηση για τα πλημμυρισμένα σχολεία του Πύργου Το Δ.Σ του Συλλόγου μας εκφράζει την αγανάκτησή του για τις πρχθεσινές πλημμύρες των Δημοτικών Σχολείων της πόλης του Πύργου καθώς και για την επικινδυνότητα σε πολλά από αυτά, λόγω έλλειψης των απαραίτητων επισκευών οι οποίες εκθέτουν σε κίνδυνο καθημερινά ακόμα και τη ζωή μαθητών αλλά και των εκπαιδευτικών. Ενημερώνουμε την τοπική κοινή γνώμη πως το Δ.Σ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών, Εκπαιδευτικών Περιφερειών Πύργου κατόπιν σχετικών καταγγελιών που είχαμε από διευθυντές σχολείων του Δήμου Πύργου, έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να πληροφορηθεί για ποιο λόγο υπάρχουν μακροχρόνια και συνεχή αιτήματα επισκευών προς τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Πύργου τα οποία όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι διευθυντές ούτε απαντώνται, παρά τα έγγραφα που έχουν στείλει, ούτε ικανοποιούνται. Εξαιτίας των καταγγελιών αυτών το Δ.Σ του Συλλόγου μας συναντήθηκε στις 15 Ιανουαρίου 2013 σύσσωμο, με τον Δήμαρχο Πύργου κ. Μάκη Παρασκευόπουλο και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ.Βασίλειο Παναγόπουλο και έθεσε το θέμα. Την επομένη της συνάντησης ζητήσαμε από τους διευθυντές των σχολείων του Δήμου Πύργου να μας κοινοποιήσουν, ό,τι τρέχοντα επισκευαστικά αιτήματα είχαν. Στη συνέχεια το Δ.Σ όπως είχε συμφωνηθεί στην προαναφερθείσα συνάντηση προωθήσαμε εγγράφως το φάκελο με όλα τα αιτήματα στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ.Βασίλειο Παναγόπουλο και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Πύργου με σκοπό όπως είχε δεσμευτεί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, να προβεί σε αυτοψίες και σε συνεργασία με το Δ.Σ του Συλλόγου μας να ιεραρχήσει τα προβλήματα έτσι ώστε ανάλογα με τα διαθέσιμα ποσά που διαθέτει ο Δήμος να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατόν οι εργασίες. Παράλληλα το Δ.Σ του Συλλόγου μας, ζήτησε εγγράφως (δείτε το συνημμένο έγγραφο 1) να μας δοθούν αναλυτικά τα ποσά που διατέθηκαν για επισκευές των σχολικών κτηρίων το 2012. Ουδέποτε ζητήθηκε μέχρι στιγμής η συνεργασία μας για την ιεράρχηση των απαραίτητων επισκευών και ως απάντηση στο αίτημά μας να μας δοθούν αναλυτικά τα ποσά που διατέθηκαν για επισκευές των σχολικών κτηρίων το 2012, λάβαμε το έγγραφο το οποίο και σας κοινοποιούμε (δείτε το συνημμένο έγγραφο 2) και το οποίο αναφέρεται στα διαθέσιμα το φετινό έτος, ποσά του Δήμου Πύργου, από τη χρήση του 2012, για τις ανάγκες των επισκευών των σχολείων!! Ζητάμε από το Δήμο Πύργου και τις αρμόδιες υπηρεσίας να δοθούν ΑΜΕΣΑ οι λύσεις που απαιτούνται, από τη στιγμή μάλιστα που όπως μας διαβεβαιώνει ο Δήμος Πύργου υπάρχουν και τα διαθέσιμα τα ποσά.

4ο Γυμνάσιο Πύργου

Tεχνικές κατάσβεσης πυρκαγιάς Σ

τα πλαίσια της Διεθνούς ημέρας μείωσης των επιπτώσεων των Φυσικών Καταστροφών (13 Οκτωβρίου), καλέσαμε στο 4ο Γυμνάσιο Πύργου κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (Π.Υ.) Πύργου να μας επιδείξει τεχνικές κατάσβεσης πυρκαγιάς σε αστικό και ημιαγροτικό περιβάλλον. Ο Δ/κτής της Π.Υ. κ. Ν. Νικολακόπουλος ανταποκρίθηκε και έστειλε τους αξιωματικούς κ. Σμαρνάκη Νικόλαο και Κοτσώνη Αναστάσιο, Πυραγούς, τον κ. Τσαπάρα Αντώνιο, Αρχιπυροσβέστη και τον κ. Μπαλάσκα Ιωάννη, Πυροσβέστη. Στο αμφιθέατρο του σχολείου έγινε προβολή διαφανειών και εισήγηση αναφορικά με το θέμα από τον Πυραγό Σμαρνάκη. Στη συνέχεια έγινε στο υπαίθριο αμφιθέατρο επίδειξη κατάσβεσης από όχημα της Π.Υ. και από το Πυραγό κ. Κοτσώνη. Ακολούθως έγινε βιωματική επίδειξη χρήσης πυροσβεστικών μέσων σε καθηγητές. Ο Δ/ντής κ. Γ. Κομιώτης ευχαρίστησε για την ανταπόκριση

τον Δ/κτή κ. Νικολακόπουλο και για την πληρότητα των παρουσιάσεων και των επιδείξεων του κλιμακίου.

5,6 εκατ. ευρώ σε 148 Δήμους για τα σχολεία Την επιχορήγηση των Δήμων, με συνολικό ποσό 5.677.570,42 € από τους Κεντρικούς Αυτοτελής Πόρους, έτους 2013, προς κάλυψη οικονομικής υποχρέωσής τους, χρονικής περιόδου Μαΐου - Αυγούστου 2013, για την καταβολή μισθωμάτων των σχολικών μονάδων τους, καθώς και των υπηρεσιών, που τους μεταφέρθηκαν, σύμφωνα με το ν. 3852/2010, διένειμε με απόφασή του, ο Υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης.Η συγκεκριμένη κατανομή αφορά κατ' αρχάς 148 δήμους, ενώ, όπως διευκρινίζεται, οι λοιποί δικαιούχοι θα επιχορηγηθούν με νεότερη απόφαση του Υπουργείου, αμέσως μόλις περιέλθουν στο ΥΠ.ΕΣ. τα στοιχεία που ζητήθηκαν με σχετικό έγγραφο. Στην Ηλεία χρηματοδοτούνται οι Δήμοι Πύργου, Πηνειού, Ανδραβίδας Κυλλήνης και Ζαχάρως.


/ ÓÜââáôï 12 Ïêôùâñßïõ 2013

Επικαιρότητα

Προχωρά η τοποθέτηση δέκα ειδικών ηλεκτρονικών τεχνικών συσκευών στους οδικούς άξονες

Γεμίζει με radar η Ηλεία Σ

την τοποθέτηση δέκα ειδικών ηλεκτρονικών τεχνικών συσκευών "radar" για βεβαίωση παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, προχωρά το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Ειδικότερα στον οδικό άξονα ΠατρώνΠύργου θα τοποθετηθούν "Radar" δύο στον ισόπεδο κόμβο της Βάρδας, ένα στην είσοδο του Κουρτεσίου, ένα στον ισόπεδο κόμβο των Λεχαινών, δύο στον ισόπεδο κόμβο της Ανδραβίδας, ένα στον ισόπεδο κόμβο της Μαραθιάς και έναν στον κόμβο ΧανάκιαΣκαφιδιά. Στον οδικό άξονα Πύργου-

Ολυμπίας θα τοποθετηθούν δύο συσκευές radar ένα στον κόμβο της

Βαρβάσαινας και ένα στον κόμβο της Ζαχάρως.

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας

Δεν υπάρχει πρόσφορο έδαφος για εγκληματικές οργανώσεις Πρόσφατα δημοσιεύματα του τοπικού και Αθηναϊκού τύπου έκαναν λόγο για έρευνες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ σε διάφορες αστυνομικές υπηρεσίες, προκειμένου να διαπιστωθεί αν αστυνομικοί έχουν ενεργό συμμετοχή στη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ .Μεταξύ των υπηρεσιών αυτών, σύμφωνα με τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα, είναι και το Α.Τ.ΒΑΡΔΑΣ . Για την αποκατάσταση της αλήθειας και τη σωστή ενημέρωση των πολιτών της Ηλείας κρίνουμε σκόπιμο να επισημάνουμε τα παρακάτω… 1...Το προσωπικό της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ εξετάζει-ερευνά την κάθε καταγγελία με μεγάλη προσοχή, χωρίς ποτέ να ενημερώνει από πριν τον οποιονδή-

ποτε για τις ενέργειές του, πολύ δε περισσότερο τον τύπο. 2...Η συγκεκριμένη Υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ ουδέποτε έως σήμερα ασχολήθηκε με το προσωπικό του Α.Τ.ΒΑΡΔΑΣ καθ' οιονδήποτε τρόπο και για οποιοδήποτε λόγο. 3...Το προσωπικό του Α.Τ. ΒΑΡΔΑΣ ουδεμία εμπλοκή έχει σε ενέργειες της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ουδεμία σχέση έχει με την οργάνωση αυτή. 4...Σε όλες τις περιπτώσεις ρατσιστικής βίας εις βάρος αλλοδαπών, που έγιναν κατά το παρελθόν στην περιοχή της Βουπρασίας, το προσωπικό του Α.Τ ΒΑΡΔΑΣ ενήργησε άμεσα συλλαμβάνοντας τους δράστες ,παραπέμποντάς τους , με τις σχηματισθείσες δικογραφίες, ενώπιον της Δικαιοσύνης.

5...Το Προσωπικό του Α.Τ.ΒΑΡΔΑΣ έχει να επιδείξει μόνον πολλές και μεγάλες επιτυχίες στη δίωξη και την πάταξη του εγκλήματος. Διαβεβαιώνουμε τους πάντες ότι αυτό θα συνεχίσουν να κάνουν παρά τις αντίξοες συνθήκες υπό τις οποίες είναι αναγκασμένο να εργάζεται. 6...Οποιαδήποτε Εγκληματική οργάνωση δε θα βρει ποτέ πρόσφορο έδαφος ανάμεσα στο προσωπικό της Α.Δ.ΗΛΕΙΑΣ. Κατά τα λοιπά, στις κρίσιμες για την πατρίδα τούτες ώρες χρήσιμο είναι να είμαστε όλοι μας εξαιρετικά προσεχτικοί σε όσα λέμε, όσα γράφουμε και όσα κάνουμε. Η ανθρωποφαγία και μάλιστα, προς χάριν εντυπωσιασμού είναι εξ ορισμού, βαρβαρότητα!

w w w . p r o t i n e w s . g r

13

Η Κοινωνία των Αγίων Πρεσβυτέρου Γεωργίου Χαρδαβέλλα, Θεολόγου Εφημερίου Ί.Ν. Άγ.Νικολάου Γαστούνης Η παραβολή του σπορέα που θα ακουστεί αύριο στους ναούς (Λουκά 8, 4-15) είναι ιδιαίτερα γνωστή στους Ηλείους, καθότι είναι διδασκαλία του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού με στοιχεία αγροτικών εικόνων. Κεντρικό πρόσωπο αυτής είναι ο σπορέας, ο αγρότης δηλαδή που καταπιάνεται με τη σπορά. Στα χέρια του κρατά καλή ποιότητα σπόρων, εκ των οποίων κάποιοι έπεσαν στην οδό και καταπατούνται ή τρώγονται από τα πτηνά του ουρανού. Άλλοι έπεσαν σε πετρώδες έδαφος και μετά από μία προσωρινή ανάπτυξή τους ξεράθηκαν. Μερικοί έπεσαν μέσα στα αγκάθια και ενώ αναπτύσσονταν καταστράφηκαν από την ταυτόχρονη ανάπτυξη των αγκαθιών. Τέλος κάποιοι άλλοι έπεσαν σε καλά καλλιεργημένο έδαφος και αυτοί μόνον αναπτύχθηκαν και εκαρποφόρησαν πολύ. Η ερμηνεία των παραβολικών στοιχείων έχει ως εξής: Σπορέας αγρότης είναι ο Χριστός, χωράφι της εργασίας του είναι η ψυχή κάθε ανθρώπου και σπόρος είναι ο λόγος που εκπηγάζει από τις αλήθειες του Ευαγγελίου. Η ψυχή κάθε ανθρώπου, ανάλογα με την ποιότητα συμμετοχής του στην Εκκλησία του Χριστού, αποβαίνει: 1. ΟΔΟΣ, δηλαδή εντελώς σκληρή και δίχως δυνατότητα της παραμικρής ευδοκίμησης του λόγου του Θεού. 2. ΠΕΤΡΩΔΕΣ ΕΔΑΦΟΣ, δηλαδή χώρος που έχει μεν μερικά στοιχεία ευαγγελικής συνείδησης, αλλά στο μεγαλύτερο ποσοστό του παραμένει αδύνατος προς καλλιέργεια του θείου θελήματος. 3. ΑΚΑΝΘΩΔΕΣ ΕΔΑΦΟΣ. Εδώ υπάρχει προοπτική για ανάπτυξη της πλήρους εφαρμογής των εντολών του Ιησού Χριστού, αλλά οι βιοτικές μέριμνες πνίγουν σαν αγκάθια αυτήν την προοπτική και δεν επιτρέπουν την ανάπτυξη του ορθοδόξου βιώματος. Είναι γνωστό άλλωστε από την πρακτική ζωή των αγροτών ότι καμία καλλιέργεια δεν μπορεί να αναπτυχθεί σε χωράφι που είναι γεμάτο από αγκάθια. Καί 4. ΓΗ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΑΓΑΘΗ. Πρόκειται για την ψυχή του ανθρώπου, ο οποίος είναι κατά πάντα συντεταγμένος με το θέλημα του Θεού και δεν επιτρέπει στον εαυτό του καμία παραχώρηση η οποία τον καθιστά αρνητή του θελήματος του Ιησού Χριστού. Ο σπόρος, δηλαδή ο λόγος του Θεού (όπως έχει γίνει ήδη κατανοητό από τα ανωτέρω) φέρει καρπό, δηλαδή πολλαπλάσιο αποτέλεσμα, μόνο όταν καλλιεργηθεί σε γη καλή και αγαθή. Ποιος είναι, αδελφοί μου, ο λόγος του Θεού στη ζωή μας; Η απάντηση είναι απλή: Ο Ιησούς Χριστός, ο οποίος θέλει "πάντας ?νθρώπους σωθη?ναι κα? ει?ς ε?πίγνωσιν α?ληθείας ε?λθει?ν". Το να γνωρίζει κάποιος φιλαλήθης την κατ΄ εξοχήν αλήθεια, που είναι η βίωση του ευαγγελικού λόγου, τον οδηγεί στη σωτηρία. Ο ευαγγελικός λόγος , στην αυθεντική του έκφραση, δεν μπορεί να συναντηθεί πουθενά αλλού παρά μόνο στο χώρο (στο χωράφι κατά την ευαγγελική περικοπή του σπορέως) της ορθόδοξης Εκκλησίας . Ζωντανή παρουσία του Χριστού στη ζωή μας σημαίνει, ότι γνωρίζουμε και ταυτόχρονα πράττουμε τις εντολές του Θεού. Τα ιερά μυστήρια, με αποκορύφωμα το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, είναι αυτά που μας καθιστούν κατόχους του ευαγγελικού σπόρου. Εν συνεχεία δια των ιερών μυστηρίων καθαρίζεται η ψυχή μας και είναι έτοιμη για να αφήσει αυτόν το σπόρο να καρποφορήσει. Τέλος η παντοιότροπη προσφορά μας (όταν είναι άδολη και ανυστερόβουλη) προς το συνάνθρωπο είναι η πρακτική διάσταση της εκατονταπλάσιας καρποφορίας του ευαγγελικού λόγου στη ζωή μας. Αδελφοί μου, ως μέλη της ορθοδόξου Εκκλησίας είμαστε εκ των πραγμάτων μιμητές του Ιησού Χριστού κατά πάντα. Δηλαδή ο καθένας μας πρέπει να διακατέχεται από ορθόδοξο τρόπο σκέψης, πράξης και γενικότερα βιώματος. Αυτός άλλωστε ήταν και ο τρόπος που έδρασαν οι άγιοι Πατέρες της Ζ΄ Οικουμενικής Συνόδου, τους οποίους αύριο τιμά η Εκκλησία μας. Αυτοί οι Άγιοι Πατέρες, πριν ακόμα (δια ειδικού θεσπίσματος της Ζ΄ Οικουμενικής Συνόδου) αποδώσουν τη λατρεία στο Θεό διά της τιμητικής προσκύνησης των ιερών εικόνων και λειψάνων, διά του βιώματος και της ορθοπραξίας τους απεδείχθησαν υιοί του Θεού, κληρονόμοι της Βασιλείας Του και μέλη της κοινωνίας των αγίων. Μακάρι άπαντες να καταστούμε συγκληρονόμοι αυτών και να γίνουμε κοινωνία αγίων. ΑΜΗΝ.


14

Αγροτικά

w w w . p r o t i n e w s . g r

Σκέψεις για εξαίρεση μικρών αγροτών

Η κατάργηση των κοινοτικών προέδρων θα σημάνει “ταφόπλακα” για την ύπαιθρο… Του Παναγιώτη Σκαρτσιάρη υπ. Δήμαρχου Αρχ. Ολυμπίας Μεγάλες αντιδράσεις στους αιρετούς έχουν προκαλέσει οι πληροφορίες που κυκλοφορούν σχετικά με την κατάργηση των προέδρων δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων. Ένας θεσμός που είναι απαραίτητος για τις τοπικές κοινωνίες, διότι ο πρόεδρος είναι αυτός που έρχεται πρώτος σε επαφή με τους πολίτες για την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων που προκύπτουν στη μικρή κοινωνία του χωριού του. Ο ρόλος του προέδρου και του τοπικού συμβουλίου είναι καθοριστικός, αφού με θεσμικές αρμοδιότητες αντιμετωπίζονται αντιξοότητες και προβλήματα που χρήζουν άμεσης επέμβασης (λ.χ. αποκατάσταση ζημιών ύδρευσης, φωτισμού, πυρασφάλειας, προστασίας της δημόσιας περιουσίας κλπ.) Είναι με λίγα λόγια οι άνθρωποι "κλειδί" οι οποίοι θα μεταφέρουν στη δημοτική αρχή όλες τις αναγκαίες πληροφορίες και θα συνεισφέρουν στο να επιλυθούν θέματα σχετικά με τις υποδομές του χωριού τους. Σε μια διαφορετική περίπτωση θα αποδυναμωθούν τα χωριά και θα ερημώσει περαιτέρω η ύπαιθρος, σε μια κρίσιμη οικονομική περίοδο, που χρειάζονται όλες οι παραγωγικές δυνάμεις του τόπου μας.

/ ÓÜââáôï 12 Ïêôùâñßïõ 2013

Xαμηλότερος φόρος ακινήτων στα χωριά Τ

ην επιβολή χαμηλότερου συντελεστή για τα κτίσματα και τα εντός σχεδίου οικόπεδα στα χωριά και τις αγροτικές περιοχές στο πλαίσιο του ενιαίου φόρου ακινήτων αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Μαξίμου. Παράλληλα, από το οικονομικό επιτελείο αφήνουν να διαρρεύσει ότι αναζητείται τρόπος ώστε να εξαιρεθούν από το φόρο αγροτεμαχίων οι αγρότες που καλλιεργούν μικρές εκτάσεις. Κατά τα άλλα, τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του νέου φόρου στα αγροτεμάχια φαίνεται ότι παραμένουν ως έχει. Δηλαδή φορολογία θα προσαυξάνεται (ή θα μειώνεται) αναλόγως της

Συζητούνται τη Δευτέρα στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Σημαντικά οδικά έργα στην Ηλεία Tην ερχόμενη Δευτέρα στις 3.30 στην Πάτρα, θα συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, με σημαντικά θέματα στην ημερήσια διάταξή του. Από τα θέματα ξεχωρίζει η ένταξη στο Τεχνικό Πρόγραμμα της ΠΔΕ με διασφαλισμένους πόρους και η παράλληλη έναρξη των διαγωνιστικών διαδικασιών της Συντήρησης, Βελτίωσης, Αποκατάστασης και Άρσης της Επικινδυνότητας 3 σημαντικών οδικών αξόνων: της Εθνικής Οδού "Πάτρα - Λεβίδι" στα τμήματα αρμοδιότητας της ΠΔΕ της διαδρομής "Πάτρα - Τριπόταμα - Διασταύρωση με Ε.Ο. Πύργου - Τρίπολης" (Ε.Ο.111), συνολικού προϋπολογισμού 4,5 εκ. ευρώ, και τμημάτων της Ευρωπαϊκής Οδού 55 που ξεκινά από την Πάτρα και καταλήγει στη Νότια Μεσσηνία, αυτών της Εθνικής Οδού "Πύργος - Καλό Νερό" και της Νέας Εθνικής Οδού "Πάτρα - Πύργος", συνολικού προϋπολογισμού 4 εκ. ευρώ. Πρόκειται για οδικά έργα εξαιρετικής σημασίας για τη Δυτική Ελλάδα, τα οποία προετοίμασε τάχιστα η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΔΕ, τα Τεχνικά Δελτία απεστάλησαν στις 22 Αυγούστου προς το Υπουργείο, το οποίο έδωσε την έγκρισή του στις 19 Σεπτεμβρίου και πλέον τα έργα εντάσσονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα της ΠΔΕ με διασφαλισμένους πόρους, ενώ παράλληλα ξεκινούν οι διαγωνιστικές διαδικασίες.

χρήσης του αγροτεμαχίου, της περιοχής στην οποία βρίσκεται, της απόστασης από τη θάλασσα και το είδος της καλλιέργειας που πραγματοποιείται σε αυτό. Πιο αναλυτικά, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Μαξίμου αποφασίστηκε:  Nα υπάρξει μείωση του φόρου για τις εντός σχεδίου και οικισμού εκτάσεις στην περιφέρεια. Στην πράξη τα εντός οικισμού οικόπεδα στα χωριά ουσιαστικά θα φορολογούνται σαν αγροτεμάχια, δηλαδή με πολύ χαμηλούς συντελεστές ανά τετραγωνικό μέτρο. Με βάση το τελικό σενάριο που έπεσε στο τραπέζι της κυβέρνησης σε ένα στρέμμα εντός οικισμού έκτασης στο χωριό ο φόρος δεν θα ξεπερνά τα

20 ευρώ ενώ με το αρχικό σχέδιο ήταν μεγαλύτερος των 200 ευρώ.  Να υπάρξει μείωση του φόρου για τα κτίσματα που βρίσκονται στα χωριά. Έτσι, ενώ με το αρχικό σενάριο όλα τα κτίσματα θα επιβαρύνονταν με ετήσιο φόρο τουλάχιστον 2,3 ευρώ ανά τετραγωνικό, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξει και μικρότερος συντελεστής. Με το αρχικό σχέδιο μια κατοικία 80 τετραγωνικών σε ένα χωριό επιβαρυνόταν με φόρο 184 ευρώ. Με το νέο σχέδιο ο φόρος θα υποχωρήσει σημαντικά προς τα επίπεδο των 100-120 ευρώ.

Προς εξαίρεση οι παραγωγοί με μικρές εκτάσεις; Παράλληλα, το τελευταίο

σενάριο θέλει την κυβέρνηση να αναζητά τρόπους ώστε να εξαιρεθούν από το φόρο αγροτεμαχίων κατά κύριο επάγγελμα αγρότες οι οποίοι καλλιεργούν μικρές εκτάσεις γης. Έτσι, σε ό,τι αφορά τους αγρότες υπάρχουν σκέψεις να "επιστρατευθούν" αντικειμενικά κριτήρια όπως η εφαρμογή κλίμακας ανάλογα με τον αριθμό των στρεμμάτων που καλλιεργούν. Παράλληλα, Το σενάριο προβλέπει ότι δεν θα εξαιρεθούν όλοι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες αλλά θα ισχύσουν συγκεκριμένα αντικειμενικά κριτήρια για τη φορολόγηση τους όπως η εφαρμογή κλίμακας ανάλογα με τον αριθμό των στρεμμάτων που καλλιεργούν.


Ειδήσεις

/ ÓÜââáôï 12 Ïêôùâñßïõ 2013

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 3ου Γεν. Λυκείου Πύργου Pierre de Coubertin

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ Εκφράζουμε την αγανάκτηση μας για την απόφαση της Διεύθυνσης Δθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας να προβεί σε σύμπτυξη τμημάτων στο σχολείο μας. Θεωρούμε την απόφαση αυτή άδικη και αντιπαιδαγωγική, καθώς: Το σχολείο λειτουργεί ως ΣΕΠΕ (Σχολείο Εφαρμογής Πειραματικών Προγραμμάτων Εκπαίδευσης) και γι αυτό οι μαθητές μεταφέρονται από αίθουσα σε αίθουσα κατά την εκπαιδευτική διαδικασία κάθε μαθήματος. Ως εκ τούτου οι μαθητές παρακολουθούν μαθήματα σε όλες τις αίθουσες του σχολείου (π.χ. στις αίθουσες Μαθηματικών, Φυσικής, Εργαστήριο Χημείας, Εργαστήριο Φυσικής, Εργαστήριο Πληροφορικής). Το πρόγραμμα μαθημάτων προσαρμόστηκε σε αυτό το δεδομένο καθώς και ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα. Υπάρχει πρόβλημα χωρητικότητας στις παρακάτω αίθουσες: Το Εργαστήρι Χημείας έχει χωρητικότητα 18 μαθητών Το Εργαστήρι Φυσικής έχει χωρητικότητα 16 μαθητών Η αίθουσα Πληροφορικής έχει χωρητικότητα 12 μαθητών. Στις παραπάνω αίθουσες γίνονται μαθήματα κατεύθυνσης και μαθήματα γενικής παιδείας και γι αυτό το λόγο τα τμήματα πρέπει να έχουν αριθμό μαθητών ανάλογο με την χωρητικότητα των αιθουσών. Επίσης στο σχολείο φοιτούν μαθητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και σύμφωνα με το νόμο 4186/2013 άρθρο 28 μειώνεται ο αριθμός των μαθητών κατά τρεις μαθητές στο τμήμα. Οι διαρροές μαθητών στην αρχή κάθε σχολικού έτους από το σχολείο μας, έχουν αλλοιώσει κατά πολύ την μαθητική δυναμικότητα του σχολείου. Κανείς αρμόδιος διαχρονικά δεν έδωσε ουσιαστική λύση στο πρόβλημα, παρότι το κατανοούσαν και γνώριζαν τους λόγους. Τώρα έτσι απλά, στο όνομα της εφαρμογής των νόμων, πρέπει να υποστούμε τις συνέπειες!! Ανατρέπει τον ήδη υπάρχοντα προγραμματισμό στη λειτουργία του σχολείου και αδικεί έτσι τους μαθητές μας (συγκριτικά με τους μαθητές άλλων σχολείων) καθώς στην Α΄ Λυκείου πρέπει να προετοιμαστούν σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νέου νόμου για το Λύκειο ενώ στη Β΄ και ειδικά στη Γ΄ Λυκείου για τις ήδη υπάρχουσες Πανελλήνιες εξετάσεις. Θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη υποβάθμιση το σχολείο μας, καθότι προσθέτει στα υπάρχοντα προβλήματα και τις αφόρητες παιδαγωγικές συνθήκες που αυτή δημιουργεί. Απαιτούμε λοιπόν να ανακληθεί άμεσα η απόφαση σύμπτυξης των τμημάτων. Δεν θέλουμε τα παιδιά μας να γίνουν θύματα των αριθμών, που καθορίζουν άψυχα λογισμικά. Καλούμε κάθε εμπλεκόμενο παράγοντα να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των μαθητών και να εξασφαλίσει για τα παιδιά μας κατάλληλες παιδαγωγικές και εκπαιδευτικές συνθήκες. Για το Δ.Σ Ο πρόεδρος Αθανασιάδης Ανδρέας

w w w . p r o t i n e w s . g r

15

Για το θάνατο του 72χρονου από την Μανωλάδα

Ευθύνες στο ΠΠΝΠ και την Aγγειοχειρουργική Kλινική Στον Υπουργό Υγείας το πόρισμα

Τ

ο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας και το Τμήμα Αγγειοχειρουργικής του ίδιου Νοσοκομείου, φέρουν την ευθύνη για την έκβαση του περιστατικού που κατέληξε στο θάνατου 73χρονου από την Νέα Μανωλάδα που ξεψύχησε στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας. Σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΔΕ που παραδόθηκε επισήμως σήμερα στον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, διαπιστώνονται ευθύνες για τον χειρισμό της υπόθεσης οι οποίες αναμένεται να προσωποποιηθούν στους διοικούντες τόσο του

ΠΠΝΠ όσο και της συγκεκριμένης κλινικής, όπως αποκάλυψε το thebest.gr πριν από ημέρες. Η γραφειοκρατία, οι ελλείψεις και ο κακός συντονισμός υπενθυμίζεται οτι στοίχισαν τη ζωή για τον 73χρονο από τη Μανωλάδα, ο οποίος άφησε την τελευταία του

πνοή Νοσοκομείο Αμαλιάδας, ενώ περίμενε να... μεταφερθεί σε κάποιο νοσοκομείο που διαθέτει αγγειοχειρουργική μονάδα, μετά την άρνηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου να δεχθεί το περιστατικό εξαιτίας της λήξης της εφημερίας. Την ευθύνη

για τη σύνταξη του πορίσματος είχε ο αναπληρωτής διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ Τάκης Αντωνακόπουλος ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες είχε επισκεφτεί και το νοσοκομείο της Αμαλιάδας όπου συναντήθηκε με τη διοίκηση για το συγκεκριμένο θέμα.

Συνάντηση Κοντογιάννη - Γκιουλέκα στο Υπουργείο Παιδείας

Ειδικά Σχολεία και Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού Συνάντηση με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γκιουλέκα στο Υπουργείο είχε την Πέμπτη 10/10 ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης. Ο Γιώργος Κοντογιάννης συνομίλησε με τον κ. Γκιουλέκα και τον ενημέρωσε για θέματα παιδείας που αφορούν στο Νομό Ηλείας. Στη συνέχεια ο Ηλείος Βουλευτής συναντήθηκε με συνεργάτες του Υφυπουργού Παιδείας κ.

Συμεών Κεδίκογλου, στους οποίους ο Γιώργος Κοντογιάννης έθεσε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού (στέγαση, ελλείψεις καθηγητών και μουσικών οργάνων κ.α).

Σύμφωνα με την απάντηση που έλαβε ο Γιώργος Κοντογιάννης, έχουν ήδη πληρωθεί θέσεις καθηγητών, ενώ εντός των επόμενων ημερών θα κλείσουν όλα τα κενά που παρουσιάζονται. Ως προς το

πρόβλημα στέγασης του Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού, θα υπάρξει συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών ώστε το ζήτημα να προωθηθεί στο αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος και να δρομολογηθούν οι απαραίτητες ενέργειες. Τέλος, ως προς τις ελλείψεις μουσικών οργάνων, υπήρξε δέσμευση πως θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να σταλούν νέα όργανα στους μαθητές που φοιτούν στο Μουσικό Σχολείο.


16

Ρεπορτάζ

w w w . p r o t i n e w s . g r

/ ÓÜââáôï 12 Ïêôùâñßïõ 2013

Αυξημένα κρούσματα σε περιοχές της Ηλείας

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Ζαχάρως

Χαράζουν τα δέντρα για να ξεραθούν! Α

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαχάρως έχει προ-γραμματιστεί να γίνει την ερχ. Τρίτη 15 Οκτωβρίου και ώρα 8 μ.μ., με σημαντικότερα θέματα την έγκριση μελετών για αντι-πλημμυρικά έργα στην ευρύτερη περιοχή. Μεταξύ άλλων τα θέματα που θα συζητηθούν έχουν ως εξής: Παραλαβή μελέτης με τίτλο "Ανάπλαση πεζοδρομίων εντός πόλε-ως Ζαχάρως" αναδόχου Χ. Χιώνης Σύμβουλοι Μηχανικοί Α.Ε- έ-νταξη έργου σε πρόγραμμα της Ε.Ε.Τ.Α.Α.  Παραλαβή μελέτης με τίτλο "Ανάπλαση Νέας Φιγαλείας" αναδόχου Χ. Χιώνης Σύμβουλοι Μηχανικοί Α.Εένταξη έργου σε πρόγραμμα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Παραλαβή μελέτης με τίτλο "Περιβαλλοντική αξιοποίηση και α-ποκατάσταση της βλάστησης και του περιβάλλοντα χώρου της παραχωρηθείσας έκτασης από το Δασαρχείο Ολυμπίας στον Προφήτη Ηλία Ζαχάρως". Έγκριση μελέτης με τίτλο "Καθαρισμός ρέματος Θολού Τ.Κ. Τα-ξιαρχών" και καθορισμός τρόπου εκτέλεσης του έργου. Έγκριση μελέτης με τίτλο "Αντιπλημμυρικά έργα Νεοχωρίου" και καθορισμός τρόπου εκτέλεσης του έργου. Έγκριση μελέτης με τίτλο "Αντιπλημμυρικά έργαΚαθαρισμός ρεμάτων Ξηροχωρίου" και καθορισμός τρόπου εκτέλεσης του έρ-γου κ.α.

υστηρά μέτρα λαμβάνει το τελευταίο διάστημα το Δασαρχείο Πύργου για την αποφυγή κρουσμάτων χάραξης δέντρων, προκειμένου αυτά να ξεραθούν, για να γίνει στη συνέχεια υλοτόμησή τους για καυσόξυλα. Τέτοια κρούσματα έχουν παρατηρηθεί στο δρυοδάσος της Φολόης, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αρχ. Ολυμπίας, όπου σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν από κατοίκους στην "ΠΡΩΤΗ", υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις ξεραμένων δέντρων που χαράχτηκαν από επιτήδειους… Το γεγονός της χάραξης των δέντρων με σκοπό εν συνεχεία την υλοτόμησή τους επιβεβαίωσε και ο Δασάρχης Πύργου κ. Παναγιώτης Λάττας, ο οποίος, ωστόσο, τόνισε πως τα δέντρα αυτά βάφονται από τη δασική υπηρεσία με έντονο κόκκινο χρώμα, προκειμένου ν' απαγορευτεί η υλοτομία τους!

Ï ÄáóÜñ÷çò Ðýñãïõ ê. Ðáí. ËÜôôáò.

Δασάρχης Πύργου: "Σημαδεύονται με κόκκινο και απαγορεύεται η υλοτόμησή τους" ×áñáãìÝíï äÝíôñï ðïõ îåñÜèçêå!

Στη Φολόη "Η συγκεκριμένη υλοτομία, αφού προηγηθεί το παράνομο χάραγμα των δέντρων, έχει παρατηρηθεί κυρίως στη Φολόη, όπου στη συνέχεια γίνεται αλισβερίσι με την κοπή των ξεραμένων δέντρων. Για τις περιπτώσεις αυτές οι νόμοι είναι ιδιαίτερα αυστηροί και εφόσον τα δέντρα έχουν τομές, δε θα δίνονται για υλοτομία με άδεια στους κατοίκους" ανάφερε ο κ. Λάττας. Να σημειωθεί ότι παρόμοια κρούσματα χάραξης

Ç öùôïãñáößá ìéëÜåé áðü ìüíç ôçò! Ôï ÷áñáãìÝíï äÝíôñï Ý÷åé "êáôáäéêáóôåß" íá îåñáèåß…

δέντρων είχαν σημειωθεί πέρυσι και στο δάσος της Στροφυλιάς, όπου υπήρξαν καταγγελίες από κυ-

νηγετικές οργανώσεις για παράνομη υλοτομία με τον τρόπο αυτό… ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ


Ρεπορτάζ

/ ÓÜââáôï 12 Ïêôùâñßïõ 2013

w w w . p r o t i n e w s . g r

Είναι περιζήτητα σε πολλές περιοχές της Ηλείας

Σε λάθος εποχή μαζεύουν σαλιγκάρια!

17

Συνεχίζεται και τον Οκτώβριο η λειτουργία των λουτρών

Μεγαλύτερη φέτος η κίνηση στις ιαματικές πηγές Καϊάφα

Α

υξημένες είναι αυτή την εποχή οι εξορμήσεις για τη συλλογή σαλιγκαριών σε διάφορες περιοχές της Ηλείας, ειδικά μετά τις πρώτες βροχές που σημειώθηκαν τον Οκτώβριο. Σύμφωνα με καταγγελίες που υπάρχουν στην "ΠΡΩΤΗ", ήδη πολλοί κάτοικοι κυρίως σε περιοχές της κεντρικής Ηλείας, επιδίδονται στη συλλογή των σαλιγκαριών η οποία, ωστόσο, απαγορεύεται αυτή την εποχή που βρίσκονται στο στάδιο της αναπαραγωγής. Σε αρκετές περιπτώσεις εξάλλου, εκτός από τις οικιακές ανάγκες παρατηρείται και το φαινόμενο της υπέρμετρης συλλογής σαλιγκαριών από τη φύση, προκειμένου στη συνέχεια να πωληθούν σε λαϊκές αγορές ή να τοποθετηθούν σε ιδιωτικά εκτροφεία, για την ενίσχυση της παραγωγής τους! Εξάλλου η απαγόρευση του μαζέματος των σαλιγκαριών στην Ε.Ε. είναι από τον Οκτώβριο μέχρι τον Ιανουάριο (όσο διαρκεί η αναπαραγωγική περίοδος) και η συλλογή τους γίνεται 40 ημέρες από το Πάσχα, οπότε είναι κατάλληλα προς κατανάλωση.

Δηλητηρίαση Μάλιστα, σύμφωνα με επιστήμονες, "τα σαλιγκάρια με τη βροχή βγαίνουν, αλλά δεν είναι η ώρα για να μα-

ÁõîçìÝíç óå ó÷Ýóç ìå ðÝñõóé åßíáé öÝôïò ç êßíçóç óôá ëïõôñÜ ÊáúÜöá êé åíþ ç ëåéôïõñãßá ôïõò óõíå÷ßæåôáé. "Äåí åðéôñÝðåôáé ôþñá ç óõëëïãÞ ôïõò äéüôé óå ëßãï èá ãåííÞóïõí" áíÝöåñå ï ÄáóÜñ÷çò Ïëõìðßáò ê.Âáóßëçò ÃéáêïõìÞò.

ζευτούν και να φαγωθούν. Τώρα βγαίνουν γιατί ζευγαρώνουν και δεν τα μαζεύουμε, γιατί υπάρχει κίνδυνος να πάθουμε δηλητηρίαση και πολλή σοβαρή μάλιστα". Για το θέμα αυτό, που έχει να κάνει άμεσα με την προστασία του περιβάλλοντος και των ειδών της, ο Δασάρχης Ολυμπίας κ. Βασίλης Γιακουμής δήλωσε πως

Ç åíôáôéêÞ óõëëïãÞ óáëéãêáñéþí áõôÞ ôçí ðåñßïäï ðïõ áíáðáñÜãïíôáé, ðñïêáëåß æçìéÜ óôç öýóç áëëÜ êáé êéíäýíïõò óôïõò áíèñþðïõò áðü ôçí êáôáíÜëùóÞ ôïõò…

ή Δεν επιτρέπεται η συλλογή τους αυτ την περίοδο λόγω αναπαραγωγής… πράγματι "δεν επιτρέπεται αυτή την περίοδο η συλλογή τους, διότι σε λίγο θα γεννήσουν, με αποτέλεσμα

να μειώνεται ο πληθυσμός τους και να διαταράσσεται η ισορροπία της φύσης". ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

Αυξημένη σε σχέση με πέρυσι είναι η κίνηση που παρατηρείται από λουόμενους στα λουτρά τα Καϊάφα, τα οποία θα λειτουργήσουν και τον Οκτώβριο. Μέχρι τα τέλη του Σεπτεμβρίου ο αριθμός των ατόμων που πέρασαν από τις ιαματικές πηγές του Καϊάφα ανήλθε σε 1500, ενώ σύμφωνα με τους αρμοδίους των λουτρών το νούμερο αυτό αφορούσε όλη την περυσινή σαιζόν. Ωστόσο η κίνηση στην περιοχή συνεχίζεται ακόμη , από τους ανθρώπους που επιθυμούν τις ευεργετικές ιδιότητες των λουτρών. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία , ικανοποιητική ήταν η κίνηση από επισκέπτες και το ξενοδοχείο "Ολύμπια" που βρίσκεται εντός των εγκαταστάσεων της λίμνης, ενώ κατά την τουριστική περίοδο που ολοκληρώνεται δε σημειώθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα. Κώστας Αντωνόπουλος

Μετά το πετρέλαιο, με την εξισωτική

Συνεχίζεται το μαρτύριο της σταγόνας Ολοκληρώθηκε με το ποσό των 55.732.160 ευρώ σε 443.166 δικαιούχους αγρότες η πίστωση των λογαριασμών για την επιστροφή του ΕΦΚ πετρελαίου για το 2013, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ σειρά έχει να πιστωθούν τα χρήματα για την εξισωτική αποζημίωση. Τα ποσά για το πετρέλαιο είναι μειωμένα κατά 30-50% σε σχέση

με την προκαταβολή που είχε δοθεί στις αρχές της άνοιξης.Τα ποσά για το πετρέλαιο είναι μειωμένα κατά 30-50% σε σχέση με την προκαταβολή που είχε δοθεί στις αρχές της άνοιξης. Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, μειωμένα κατά 15-30% βρίσκουν τα χρήματα που πιστώθηκαν στους λογαριασμούς τους οι αγρότες για την επιστροφή του

ΕΦΚ πετρελαίου, ενώ αντίστοιχες περικοπές αναμένονται και στην εξισωτική αποζημίωση, που καθυστέρησε κι άλλο η πληρωμή της. Σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχουν αγρότες δεν έχουν πληρωθεί καθόλου την επιστροφή του ΕΦΚ. Η απάντηση του υπουργείου είναι ότι μπαίνει από σήμερα σε εφαρμογή το μέτρο των συμψηφισμών

με τις οφειλές στον ΟΓΑ, οπότε όποιος δεν έχει ασφαλιστική ενημερότητα, δεν παίρνει επιστροφή πετρελαίου.


18

w w w . p r o t i n e w s . g r

ÁÐÏÓÐÁÓÌÁ Ôçò õð'áñéè. 1825/2013 ´ ÅðáíáëçðôéêÞò-ÄéïñèùôéêÞò Ðåñßëçøçò ìïõ ôçò ìå áñéèìü 1.815/21-2-2013 Ýêèåóçò ìïõ áíáãêáóôéêÞò êáôÜó÷åóçò åíõðüèçêùí áêéíÞôùí. Óôéò ôñéÜíôá (30), ôïõ ìçíüò Ïêôùâñßïõ, ôïõ Ýôïõò äýï ÷éëéÜäåò äåêáôñßá (2013), çìÝñá ÔåôÜñôç êáé áðü ôéò 4.00 ì.ì. ìÝ÷ñé ôéò 5.00 ì.ì., óôïí Ðýñãï Çëåßáò êáé óôï ÊáôÜóôçìá ôïõ Åéñçíïäéêåßïõ Ðýñãïõ, êáé åéäéêüôåñá óôçí áßèïõóá ôïõ Ðôáéóìáôïäéêåßïõ Ðýñãïõ (åßóïäïò áðü ïäü Áã. ÊõñéáêÞò), ôçò Óõì/öïõ Ðýñãïõ, ÄÞìçôñáò Èåïäùñïðïýëïõ, Þ ôïõ íüìéìïõ áíáðëçñùôÞ ôçò, åêôßèåôáé óå äçìüóéï áíáãêáóôéêü ðëåéóôçñéáóìü, ôï ðáñáêÜôù áêßíçôï óõíéäéïêôçóßáò ôùí : 1) ôçò åôáéñåßáò ìå ôçí åðùíõìßá ´´ÄÁÍÉÄÇÓ ÁÍÙÍÕÌÇ ÅÔÁÉÑÅÉÁ´´ êáé ôïí äéáêñéôéêü ôßôëï ´´ÄÁÍÉÄÇÓ Á.Å.´´, ðïõ åäñåýåé óôïí Ðýñãï Çëåßáò (ðåñéï÷Þ ÓõíôñéÜäáò) êáé åêðñïóùðåßôáé íüìéìá êáé 2) ôïõ Êùíóôáíôßíïõ Äáíßäç ôïõ ÐÝôñïõ êáé ôçò Ãåùñãßáò, êáôïßêïõ Ðýñãïõ Çëåßáò, ýóôåñá áðü åðßóðåõóç ôçò Áíùíýìïõ ÔñáðåæéêÞò Åôáéñßáò ìå ôçí åðùíõìßá "ATTICA BANK Áíþíõìç ÔñáðåæéêÞ Åôáéñåßá" (ðñþçí ÔÑÁÐÅÆÁ ÁÔÔÉÊÇÓ Á.Å.), ðïõ åäñåýåé óôçí ÁèÞíá (ÏìÞñïõ 23) êáé åêðñïóùðåßôáé íüìéìá, óå åêôÝëåóç ôïõ õð'áñéè. 191/2012 ðñþôïõ åêôåëåóôïý áðïãñÜöïõ ôçò õð'áñéè. 188/2012 äéáôáãÞò ðëçñùìÞò ôçò ÄéêáóôÞ ôïõ Ìïí. Ðñùô. Çëåßáò, Ìáñßáò ÊñéôóéíÝëéá êáé óõãêåêñéìÝíá : Ýíá ðïôéóôéêü, Üñôéï êáé ïéêïäïìÞóéìï áãñïôåìÜ÷éï, ðïõ âñßóêåôáé óôç èÝóç "ÑÏÕÐÁÊÉ" Þ "ÌÁÍÔÆÁÊÏÕÑÁ" ôçò êôçìáôéêÞò ðåñéöÝñåéáò ôïõ Äçìïôéêïý Äéáìåñßóìáôïò Êïñáêï÷ùñßïõ ôïõ ÄÞìïõ Ðýñãïõ ôïõ Í. Çëåßáò, åêôÜóåùò 4.657 ôåôñáãùíéêþí ìÝôñùí, åíôüò áõôïý õðÞñ÷å ðåðáëáéùìÝíç éóüãåéá êåñáìïóêåðÞ ïéêßá, åìâáäïý 58,50 ôåôñáãùíéêþí ìÝôñùí, ç ïðïßá êáôÜ ôçí åðéôüðéá ìåôÜâáóç ìïõ äåí õößóôáôáé ôï ïðïßï áãñïôåìÜ÷éï, ðïõ óçìåéùôÝïí áðïôåëåß äéáêåêñéìÝíï ôìÞìá ôïõ õð' áñéèì. (123) ôåìá÷ßïõ áíáäáóìïý ôïõ áãñïêôÞìáôïò Êïñáêï÷ùñßïõ Çëåßáò, áðåéêïíßæåôáé ðåñéìåôñéêÜ óôï ôïðïãñáöéêü äéÜãñáììá ôïõ ðïëéôéêïý ìç÷áíéêïý Ðýñãïõ Äçìçôñßïõ Áðïóôïëüðïõëïõ, ðïõ íüìéìá õðïãåãñáììÝíï Ý÷åé ðñïóáñôçèåß óôï õð' áñéèì. 46.393/21-05-2003 óõìâüëáéï ãïíéêÞò ðáñï÷Þò ôçò óõìâïëáéïãñÜöïõ Ðýñãïõ Ìáñßáò Áíôùíïðïýëïõ, ìå ôá êåöáëáßá áëöáâçôéêÜ óôïé÷åßá (Á-Â-Ã-Ä-Å-Æ-Á) êáé óõíïñåýåé ãýñùèåí óå ðëåõñÜ Á- ìÞêïõò 111,60 ìÝôñùí, ìå éäéïêôçóßá Ðáíáãéþôç ÔæáâÜñá êáé Þäç ÍéêïëÜïõ ÔæáâÜñá êáé åí ìÝñåé ìå éäéïêôçóßá Ãåùñãßïõ Óðçëéüðïõëïõ, óå ðëåõñÜ Â-à ìÞêïõò 34,70 ìÝôñùí ìå éäéïêôçóßá Äçìçôñßïõ ÔæáâÜñá ôïõ ÍéêïëÜïõ óå ðëåõñÜ Ã-Ä ìÞêïõò 30,50 ìÝôñùí ìå áãñïôéêü äñüìï, óå ðëåõñÝò Ä-Å ìÞêïõò 10,20 ìÝôñùí êáé Å-Æ- ìÞêïõò 74,30 ìÝôñùí ìå éäéïêôçóßá Ðáíáãéþôç ÔæáâÜñá êáé Þäç ÍéêïëÜïõ ÔæáâÜñá êáé óå ðëåõñÜ Æ-Á ìÞêïõò 47,20 ìÝôñùí ìå éäéïêôçóßá Ðáíáãéþôç ÔæáâÜñá êáôÜ ôá áíáãñáöüìåíá óôï Üíù ôïðïãñáöéêü äéÜãñáììá êáé Þäç óÞìåñá ìå éäéïêôçóßá ÔæáíÝôïõ. Ùò åããýçóç èá ðñÝðåé íá êáôáâëçèåß ç ôéìÞ ðñþôçò ðñïóöïñÜò, Þôïé ôï ðïóü ôùí äéáêïóßùí åâäïìÞíôá ÷éëéÜäùí #270.000# åõñþ. ÊáôÜ ôïõ Üíù ïöåéëÝôç êáé ôïõ Üíù åêðëåéóôçñéáæïìÝíïõ áêéíÞôïõ Ý÷ïõí ãñáöôåß óôá âéâëßá õðïèçêþí êáé êáôáó÷Ýóåùí ôïõ Õðïèçêïöõëáêåßïõ Ðýñãïõ, äýï (2) êáôáó÷Ýóåéò êáé ìßá (1) ðñïóçìåßùóç õðïèÞêçò. Êáëïýíôáé üóïé èÝëïõí íá ãßíïõí áãïñáóôÝò íá ðñïóÝëèïõí ôçí Üíù çìåñïìçíßá êáé þñá óôïí ôüðï ôïõ ðëåéóôçñéáóìïý ãéá íá ðëåéïäïôÞóïõí. Ðýñãïò 11-10-2013 Ï Äéêáóôéêüò ÅðéìåëçôÞò ÁÍÔÙÍÉÏÓ Ê. ÁÍÔÙÍÏÐÏÕËÏÓ

Aνακοινώσεις ÄÅÄÄÇÅ Äéåýèõíóç ÐåñéöÝñåéáò ÐåëïðïííÞóïõ - Çðåßñïõ Ðåñéï÷Þ Ðýñãïõ Ðáðáãåùñãßïõ & Áñ÷éìÞäïõò, 27100, ÐÕÑÃÏÓ

ÄÉÁÊÏÐÇ ÇËÅÊÔÑÉÊÏÕ ÑÅÕÌÁÔÏÓ Åéäïðïéïýíôáé ïé åíäéáöåñüìåíïé êÜôïéêïé üôé ãéá íá åêôåëåóôïýí áðáñáßôçôåò Ôå÷íéêÝò åñãáóßåò ôçò ÄÅÄÄÇÅ èá ãßíïõí ïé åîÞò äéáêïðÝò çëåêôñéêïý ñåýìáôïò: 1. Ôçí ÊõñéáêÞ 13-10-13 êáé áðü þñá 13.30 Ýùò 14.30 óôéò ðåñéï÷Ýò ÂÜñäáò, óôáèìüò ÏÓÅ , ãÞðåäï, Íåá ÌáíùëÜäá, ÌáíùëÜäá ìåôÜ ôùí áñäåõôéêþí êáé âéïìç÷áíéêþí ðåñéï÷þí áõôþí ôïõ ÄÞìïõ ÁíäñáâßäáòÊõëëÞíçò. 2. Ôçí ßäéá çìåñïìçíßá 13-10-13 êáé áðü þñá 08.30 Ýùò 15.00 óôéò ðåñéï÷Ýò Ëå÷áéíþí óôïí É.Í. ÐÁÍÁÃÉÁÓ, ðëáôåßá ×áôæçãéáííç, ðëáôåßá Óáñáíôüðïõëïò ïäüò Ìõñóßíçò ìåôÜ ôùí áñäåõôéêþí êáé âéïìç÷áíéêþí ðåñéï÷þí áõôþí ôïõ ÄÞìïõ Áíäñáâßäáò- ÊõëëÞíç. 3. Ôçí ÄåõôÝñá 14/10/13 êáé áðü þñá 08.30 Ýùò 11.30 óôï Êïýìáíé êáé Öïëüç ìåôÜ ôùí áãñïôéêþí ðåñéï÷þí áõôþí ôïõ ÄÞìïõ Áñ÷. Ïëõìðßáò. 4. Ôçí ßäéá çìåñïìçíßá 14/10/13 êáé áðü þñá 12.00 Ýùò 14.30 óôçí ÐÝñóáéíá ôïõ ÄÞìïõ Áñ÷. Ïëõìðßáò. Áí ïé åñãáóßåò ôåëåéþóïõí íùñßôåñá, ôï ñåýìá èá îáíáäïèåß ðñéí áðü ôï ÷ñüíï ëÞîçò ôçò äéáêïðÞò ðïõ áíáöÝñåôáé ðéï ðÜíù. Ãé' áõôü ôï ëüãï ïé çëåêôñéêÝò åãêáôáóôÜóåéò êáé ôá äßêôõá ôçò ÄÅÄÄÇÅ èá ðñÝðåé íá èåùñïýíôáé üôé Ý÷ïõí óõíÝ÷åéá ñåýìá. ¸ôóé ãéá ëüãïõò áóöáëåßáò, áðáãïñåýåôáé ç ðñïóÝããéóç óå áãùãïýò Þ Üëëá óôïé÷åßá ôïõ äéêôýïõ áêüìá êé áí âñßóêïíôáé êáôáãÞò, ãéáôß õðÜñ÷åé óïâáñüò êßíäõíïò áôõ÷Þìáôïò. O ÄÅÄÄÇÅ åßíáé ç 100% èõãáôñéêÞ åôáéñßá ôçò ÄÅÇ Á.Å. ðïõ äéá÷åéñßæåôáé ôï Åëëçíéêü Äßêôõï ÄéáíïìÞò ÇëåêôñéêÞò ÅíÝñãåéáò. Ðëçñïöïñßåò ãéá ôéò ðñïãñáììáôéóìÝíåò äéáêïðÝò áíÜ Ðåñéï÷Þ, êáèçìåñéíÜ, áíáñôþíôáé óôï site ôïõ ÄÅÄÄÇÅ, www.deddie.gr. Äéåýèõíóç Ðåñéï÷Þò Ðýñãïõ

ÁÐÏÓÐÁÓÌÁ Ôçò õð'áñéè. 1826/2013 Á´ ÅðáíáëçðôéêÞò-ÄéïñèùôéêÞò Ðåñßëçøçò ìïõ ôçò ìå áñéèìü 1.821/8-7-2013 Ýêèåóçò ìïõ áíáãêáóôéêÞò êáôÜó÷åóçò åíõðüèçêïõ áêéíÞôïõ. Óôéò ôñéÜíôá (30), ôïõ ìçíüò Ïêôùâñßïõ, ôïõ Ýôïõò äýï ÷éëéÜäåò äåêáôñßá (2013), çìÝñá ÔåôÜñôç êáé áðü ôéò 4.00 ì.ì. ìÝ÷ñé ôéò 5.00 ì.ì., óôïí Ðýñãï Çëåßáò êáé óôï ÊáôÜóôçìá ôïõ Åéñçíïäéêåßïõ Ðýñãïõ, êáé åéäéêüôåñá óôçí áßèïõóá ôïõ Ðôáéóìáôïäéêåßïõ Ðýñãïõ (åßóïäïò áðü ïäü Áã. ÊõñéáêÞò), ôçò Óõì/öïõ Ðýñãïõ, ÄÞìçôñáò Èåïäùñïðïýëïõ, Þ ôïõ íüìéìïõ áíáðëçñùôÞ ôçò, åêôßèåôáé óå äçìüóéï áíáãêáóôéêü ðëåéóôçñéáóìü, ôï ðáñáêÜôù áêßíçôï ôïõ ïöåéëÝôç Êùíóôáíôßíïõ Äáíßäç ôïõ ÐÝôñïõ êáé ôçò Ãåùñãßáò, êáôïßêïõ Ðýñãïõ Çëåßáò, ýóôåñá áðü åðßóðåõóç ôçò Áíùíýìïõ ÔñáðåæéêÞò Åôáéñßáò ìå ôçí åðùíõìßá "ATTICA BANK Áíþíõìç ÔñáðåæéêÞ Åôáéñåßá" (ðñþçí ÔÑÁÐÅÆÁ ÁÔÔÉÊÇÓ Á.Å.), ðïõ åäñåýåé óôçí ÁèÞíá (ÏìÞñïõ 23) êáé åêðñïóùðåßôáé íüìéìá, óå åêôÝëåóç ôïõ õð'áñéè. 181/2012 ðñþôïõ åêôåëåóôïý áðïãñÜöïõ ôçò õð'áñéè. 176/2012 äéáôáãÞò ðëçñùìÞò ôçò ÄéêáóôÞ ôïõ Ìïí.Ðñùô.Çëåßáò, ÁíèÞò Êßôóïõ êáé óõãêåêñéìÝíá : ç ìå áñéèìü ÅÍÁ (1) êÜèåôç éäéïêôçóßá, ðïõ åìöáßíåôáé óôï ôïðïãñáöéêü äéÜãñáììá ôïõ ðïëéôéêïý ìç÷áíéêïý Ðáíáãéþôç ÔåñæÞ ðåñéìåôñéêÜ ìå ôá óôïé÷åßá Á.Â.Ã.Ä.Å.Æ.Ç.È.É.Ê.Ë.Á, ôï ïðïßï ôïðïãñáöéêü ðñïóáñôÜôáé óôçí õð' áñéèì. 42.286/1999 ðñÜîç óõóôÜóåùò êÜèåôùí êáé ïñéæïíôßùí éäéïêôçóéþí êáé êáôáíïìÞò ôçò Óõì/öïõ Ðýñãïõ Ìáñßáò Áíôùíïðïýëïõ. Ç áíùôÝñù êÜèåôç éäéïêôçóßá, ãéá ôçí ïðïßá Ý÷åé åêäïèåß ç õð' áñéèì. 256/20-09-1999 Üäåéá ïéêïäïìÞò ôçò ÐïëåïäïìéêÞò Áñ÷Þò Çëåßáò, Ý÷åé åìâáäü êÜëõøçò 724,16 ôåôñáãùíéêÜ ìÝôñá, ðïóïóôü óõíéäéïêôçóßáò åðß ôïõ üëïõ ïéêïðÝäïõ 580/1000 óôï ïðïßï áíôéóôïé÷ïýí åî áäéáéñÝôïõ ìÝôñá ôåôñáãùíéêÜ ïéêïðÝäïõ 1.447,68 êáé áðïôåëåßôáé áðü: 1) ôï õðüãåéï, åðéöÜíåéáò 394,16 ôåôñáãùíéêþí ìÝôñùí, ðïõ ðåñéëáìâÜíåé, êáôÜ ôç óõíçììÝíç óôçí õð' áñéèì. 42.286/1999 ðñÜîç óõóôÜóåùò êÜèåôùí êáé ïñéæïíôßùí éäéïêôçóéþí êáé êáôáíïìÞò ôçò Óõì/öïõ Ðýñãïõ Ìáñßáò Áíôùíïðïýëïõ, êÜôïøç áõôïý, ôï êëéìáêïóôÜóéï, ôïí êïéíü÷ñçóôï äéÜäñïìï êáé ïêôþ áðïèÞêåò êáé ôï éóüãåéï, åðéöÜíåéáò 330 ôåôñáãùíéêþí ìÝôñùí, ðïõ ðåñéëáìâÜíåé êáôÜ ôçí êÜôïøç áõôïý (éóïãåßïõ - õðïãåßïõ) ÷þñïõò êõñßáò ÷ñÞóåùò (äýï ÷þñïõò åêèÝóåùò áõôïêéíÞôùí, çëåêôñïëïãåßï, W.C., áðïèÞêç) êáé óõíïñåýåé êáôÜ ôï üëï ãýñùèåí (éóüãåéï êáé õðüãåéï) ìå ôïí áêÜëõðôï ÷þñï ôçò ïéêïäïìÞò êáé êáôÜ ôï Ýíá ôìÞìá ôïõ õðïãåßïõ ìå Üóêáðôï ôìÞìá êáé 2) ôïí ðñþôï ðÜíù áðü ôï éóüãåéï üñïöï ï ïðïßïò êáôÜ ôçí êÜôïøç áõôïý ðåñéëáìâÜíåé ÷þñïõò êõñßáò ÷ñÞóåùò (äýï áßèïõóåò åêèÝóåùò áõôïêéíÞôùí, áßèïõóåò áíôáëëáêôéêþí áõôïêéíÞôùí, äýï ãñáöåßá, äéÜäñïìï, W.C. êáé ÷þñï áíåëêõóôÞñá) óõíïëéêÞò åðéöÜíåéáò 579 ôåôñáãùíéêþí ìÝôñùí êáé çìéõðáßèñéïõò ÷þñïõò, óõíïëéêïý åìâáäïý 145,16 ôåôñáãùíéêþí ìÝôñùí êáé óõíïñåýåé óå üëåò áõôïý ôéò ðëåõñÝò ìå ôïí áêÜëõðôï ÷þñï. Ç áíùôÝñù êÜèåôç éäéïêôçóßá åßíáé êôéóìÝíç óå ïéêüðåäï, êåßìåíï óôç èÝóç ÓõíôñéÜäá Ðýñãïõ, ìÝóá óôïí ïéêéóìü "ÁÍÈÏÐÕÑÃÏÓ" ôïõ äÞìïõ Ðýñãïõ, óõíïëéêÞò åêôÜóåùò 2.496 ôåôñáãùíéêþí ìÝôñùí, áðåéêïíéæüìåíï óôï ðñïáíáöåñüìåíï ôïðïãñáöéêü äéÜãñáììá ìå ôá óôïé÷åßá 77-78-Ø-6á-11á-1314-15-16-77, Üñôéï êáé ïéêïäïìÞóéìï, ðïõ óõíïñåýåé: âïñåéïáíáôïëéêÜ ìå äçìïôéêü äñüìï, íüôéá ìå éäéïêôçóßá Êùíóôáíôßíïõ Äáíßäç, íïôéïáíáôïëéêÜ ìå éäéïêôçóßá Ãåùñãßïõ Ðáðáãåùñãßïõ, âïñåéïäõôéêÜ ìå äçìïôéêü äñüìï êáé äõôéêÜ ìå éäéïêôçóßá Êùíóôáíôßíïõ Äáíßäç êáé ôï ôìÞìá óôçí ïðïßá áíÞêåé ç áðïêëåéóôéêÞ ÷ñÞóç ôçò Üíù êÜèåôçò éäéïêôçóßáò Ý÷åé Ýêôáóç 1.308,20 ô.ì. êáé óõíïñåýåé : âïñåéïáíáôïëéêÜ ìå ôï ÷þñï ôçò áðïêëåéóôéêÞò ÷ñÞóçò ôçò ìå áñéèìü ÄÕÏ (2) êÜèåôçò éäéïêôçóßáò, íüôéá ìå óõíå÷üìåíï ïéêüðåäï éäéïêôçóßáò Êùí/íïõ Äáíßäç, íïôéïáíáôïëéêÜ ìå éäéïêôçóßá Ãåùñãßïõ Ðáðáãåùñãßïõ, äõôéêÜ ìå éäéïêôçóßá Êùí/íïõ Äáíßäç êáé âïñåéïäõôéêÜ ìå äçìïôéêü äñüìï. Ùò åããýçóç èá ðñÝðåé íá êáôáâëçèåß ç ôéìÞ ðñþôçò ðñïóöïñÜò, Þôïé ôï ðïóü ôùí ïêôáêïóßùí ÷éëéÜäùí #800.000# åõñþ ÊáôÜ ôïõ Üíù ïöåéëÝôç êáé ôïõ Üíù åêðëåéóôçñéáæïìÝíïõ áêéíÞôïõ Ý÷ïõí ãñáöôåß óôá âéâëßá õðïèçêþí êáé êáôáó÷Ýóåùí ôïõ Õðïèçêïöõëáêåßïõ Ðýñãïõ, ìßá (1) êáôÜó÷åóç, ôÝóóåñéò (4) ðñïóçìåéþóåéò õðïèçêþí êáé ìßá (1) õðïèÞêç. Êáëïýíôáé üóïé èÝëïõí íá ãßíïõí áãïñáóôÝò íá ðñïóÝëèïõí ôçí Üíù çìåñïìçíßá êáé þñá óôïí ôüðï ôïõ ðëåéóôçñéáóìïý ãéá íá ðëåéïäïôÞóïõí. Ðýñãïò 11-10-2013 Ï Äéêáóôéêüò ÅðéìåëçôÞò ÁÍÔÙÍÉÏÓ Ê. ÁÍÔÙÍÏÐÏÕËÏÓ

/ ÓÜââáôï 12 Ïêôùâñßïõ 2013 ÁÐÏÓÐÁÓÌÁ Ôçò ìå áñéèìü 388/2013 Ã' ÅðáíáëçðôéêÞò Ðåñßëçøçò Ýêèåóçò áíáãêáóôéêÞò êáôÜó÷åóçò áêßíçôçò ðåñéïõóßáò åê ôçò ìå áñéèìü 351/2012 Ýêèåóçò áíáãêáóôéêÞò êáôÜó÷åóçò áêßíçôçò ðåñéïõóßáò ôçò ×ñéóôßíáò Êùí. ÅõáããÝëïõ ÄéêáóôéêÞò ÅðéìåëÞôñéáò ôïõ Ðñùôïäéêåßïõ Çëåßáò, ðïõ åäñåýåé óôïí Ðýñãï êáé óôçí ïäü Ãñçãïñßïõ Å' áñ.5. Óôéò ôñéÜíôá ôïõ ìçíüò Ïêôùâñßïõ ôïõ Ýôïõò Äýï ÷éëéÜäåò äÝêá ôñßá (3010-2013), çìÝñá ÔåôÜñôç áðü ôçí 16.00 Ýùò 17.00 ôï áðüãåõìá ôçò ßäéáò ìÝñáò, åíþðéïí ôçò Óõìâ/öïõ Ðýñãïõ ê. Ìáñßáò Óôáóéíïðïýëïõ, êáôïßêïõ Ðýñãïõ, ïäüò Ãêïôóßíá áñ. 5, ùò õðáëëÞëïõ ôïõ ðëåéóôçñéáóìïý, Þ óå ðåñßðôùóç êùëýìáôïò ôçò åíþðéïí ôïõ íïìßìïõ áíáðëçñùôÞ ôçò, óôï êáôÜóôçìá ôïõ Åéñçíïäéêåßïõ Ðýñãïõ êáé óõãêåêñéìÝíá óôçí áßèïõóá - áêñïáôÞñéï ôïõ Ðôáéóìáôïäéêåßïõ Ðýñãïõ, (åßóïäïò áðü ïäü Áã. ÊõñéáêÞò), åêôßèåíôáé óå äçìüóéï áíáãêáóôéêü ðëåéóôçñéáóìü, ìå åðßóðåõóç ôçò áíþíõìçò ôñáðåæéêÞò åôáéñåßáò ìå ôçí åðùíõìßá "ÁÔÔÉCÁ ÂÁÍÊ ÁÍÙÍÕÌÇ ÔÑÁÐÅÆÉÊÇ ÅÔÁÉÑÅÉÁ", ìå äéáêñéôéêü ôßôëï "ÁÔÔÉCÁ ÂÁÍÊ", åäñåýïõóáò óôçí ÁèÞíá (ÏìÞñïõ áñ. 23), íüìéìá åêðñïóùðïýìåíçò, ôá áêßíçôá ôçò ïöåéëÝôéäáò áõôÞò ê. ÓÉÌÏÍÁÓ - ÃÊÅÏÑÃÊÅTÁ (SÉÌÏÍÁ - GEORGÅÔÁ) ×ÑÉÓÔÁÊÏÐÏÕËÏÓ (CÇRÉSÔÁÊÏÑÏYLOS), óõæ. Áíáóôáóßïõ ×ñéóôáêüðïõëïõ, èõãáôÝñá VALERIU (ÂÁËÅÑÉÏÕ) êáé LUMINITA (ËÏÕÌÉÍÉÔÁ) CHIRICIOIU (ÊÉÑÉÔÓÉÏÉÏÕ), êáôïßêïõ Ðýñãïõ Çëåßáò, ïäüò Ãñçãïñßïõ Å' áñ. 6, ôá ïðïßá ðåñéãñÜöïíôáé ðáñáêÜôù: 1)Ç õðü óôïé÷åßá "Ó-1" ìåëëïíôéêÞ áõôïôåëÞ, áíåîÜñôçôç êáé äéáêåêñéìÝíç ïñéæüíôéá éäéïêôçóßá - êëåéóôü ãêáñÜæ ôïõ éóïãåßïõ ïñüöïõ, ç ïðïßá èá Ý÷åé åìâáäüí 25,45 ô.ì., ýøïò 2,55 ì., üãêï éäéüêôçôï 64,90 ê.ì., áíáëïãßá üãêïõ êïéíï÷ñÞóôùí 7,98 ê.ì., óõíïëéêü üãêï 72,88 ê.ì., èá Ý÷åé ðïóïóôü óõíéäéïêôçóßáò åðß ôïõ üëïõ ïéêïðÝäïõ, êáèþò êáé åðß ôùí êïéíïêôÞôùí ÷þñùí, ìåñþí, ðñáãìÜôùí êáé åãêáôáóôÜóåùí ôçò üëçò ïéêïäïìÞò 50/1000 åî áäéáéñÝôïõ, ðïõ èá áíôéóôïé÷ïýí óå 5,89 ô.ì. åî áäéáéñÝôïõ åðß ôïõ üëïõ ïéêïðÝäïõ, áíáëïãßá êïéíï÷ñÞóôùí äáðáíþí êáé øÞöïõò (50/1000), èá áðïôåëåßôáé áðü Ýíáí åíéáßï ÷þñï êáé èá óõíïñåýåé ãýñùèåí, âüñåéá ìå áêÜëõðôï ÷þñï ôçò ðõëùôÞò êáé ðÝñáí áõôïý ìå áêÜëõðôï ÷þñï ïéêïðÝäïõ êáé ðÝñáí áõôïý ìå ôç äçìïôéêÞ ïäü ÐáðáöëÝóóá, íüôéá ìå ôçí êåíôñéêÞ åßóïäï ôçò ïéêïäïìÞò, áíáôïëéêÜ ìå áêÜëõðôï ÷þñï ôçò ðõëùôÞò êáé ôÝëïò äõôéêÜ ìå áêÜëõðôï ÷þñï ïéêïðÝäïõ êáé ðÝñáí áõôïý ìå éäéïêôçóßá Äéïíõóßïõ Çëéüðïõëïõ. 2) Ç õðü óôïé÷åßá ÄÝëôá êåöáëáßï áñéèìüò Ýíá "Ä-1" ìåëëïíôéêÞ áõôïôåëÞ, áíåîÜñôçôç êáé äéáêåêñéìÝíç ïñéæüíôéá éäéïêôçóßá äéáìÝñéóìá ôïõ ôÝôáñôïõ ðÜíù áðü ôï éóüãåéï - ðõëùôÞ ïñüöïõ, ç ïðïßá èá Ý÷åé åðéöÜíåéá 74,12 ô.ì., ýøïò 3,00 ì., üãêï éäéüêôçôï 222,36 ê.ì., áíáëïãßá üãêïõ êïéíï÷ñÞóôùí 27,25 ê.ì., óõíïëéêü üãêï 249,61 ê.ì., èá Ý÷åé ðïóïóôü óõíéäéïêôçóßáò åðß ôïõ üëïõ ïéêïðÝäïõ, êáèþò êáé åðß ôùí êïéíïêôÞôùí ÷þñùí, ìåñþí, ðñáãìÜôùí êáé åãêáôáóôÜóåùí ôçò üëçò ïéêïäïìÞò 180/1000 åî áäéáéñÝôïõ, ðïõ èá áíôéóôïé÷ïýí óå 44,67 ô.ì. åî áäéáéñÝôïõ åðß ôïõ üëïõ ïéêïðÝäïõ, áíáëïãßá êïéíï÷ñÞóôùí äáðáíþí êáé øÞöïõò (180/1000), êáé èá áðïôåëåßôáé áðü ôñßá õðíïäùìÜôéá, äéÜäñïìï, ÷ùë, ëïõôñü, åóùôåñéêÞ êëßìáêá (ðïõ èá ïäçãåß óôçí õðü óôïé÷åßá Å-1 ïñéæüíôéá éäéïêôçóßá - äéáìÝñéóìá), ëïéðïýò ÷þñïõò, çìéõðáßèñéï ÷þñï 13,91 ô.ì. êáé åîþóôåò êáé èá óõíïñåýåé ãýñùèåí âüñåéá, üðïõ èá Ý÷åé ôïí ùò Üíù áíáöåñüìåíï çìéõðáßèñéï ÷þñï êáé åîþóôç ìå áêÜëõðôï ÷þñï ïéêïðÝäïõ êáé ðÝñáí áõôïý ìå ôç äçìïôéêÞ ïäü ÐáðáöëÝóóá, íüôéá, üðïõ èá Ý÷åé åîþóôç, ìå áêÜëõðôï ÷þñï ïéêïðÝäïõ, áíáôïëéêÜ ìå áêÜëõðôï ÷þñï ïéêïðÝäïõ êáé ðÝñáí áõôïý ìå éäéïêôçóßá áäåëöþí Ó÷ßæá êáé äõôéêÜ ìå áêÜëõðôï ÷þñï ïéêïðÝäïõ êáé ðÝñáí áõôïý ìå éäéïêôçóßá Äéïíõóßïõ Çëéüðïõëïõ. 3) Ç õðü óôïé÷åßá ¸øéëïí êåöáëáßï áñéèìüò Ýíá "Å-1" ìåëëïíôéêÞ áõôïôåëÞ, áíåîÜñôçôç êáé äéáêåêñéìÝíç ïñéæüíôéá éäéïêôçóßá äéáìÝñéóìá ôïõ ðÝìðôïõ ðÜíù áðü ôï éóüãåéï - ðõëùôÞ ïñüöïõ, ç ïðïßá èá Ý÷åé åðéöÜíåéá 74,12 ô.ì., ýøïò 3,00 ì., üãêï éäéüêôçôï 222,36 ê.ì., áíáëïãßá üãêïõ êïéíï÷ñÞóôùí 27,25 ê.ì., óõíïëéêü üãêï 249,61 ê.ì., èá Ý÷åé ðïóïóôü óõíéäéïêôçóßáò åðß ôïõ üëïõ ïéêïðÝäïõ, êáèþò êáé åðß ôùí êïéíïêôÞôùí ÷þñùí, ìåñþí, ðñáãìÜôùí êáé åãêáôáóôÜóåùí ôçò üëçò ïéêïäïìÞò 180/1000 åî áäéáéñÝôïõ, ðïõ èá áíôéóôïé÷ïýí óå 44,67 ô.ì. åî áäéáéñÝôïõ åðß ôïõ üëïõ ïéêïðÝäïõ áíáëïãßá êïéíï÷ñÞóôùí äáðáíþí êáé øÞöïõò (180/1000), êáé èá áðïôåëåßôáé áðü êáèéóôéêü, êïõæßíá, äéÜäñïìï, ëïõôñü, áðüëçîç ôçò åóùôåñéêÞò êëßìáêáò ìå ôçí ïðïßá èá åðéêïéíùíåß ìå ôçí õðü óôïé÷åßá Ä-1 ïñéæüíôéá éäéïêôçóßá ôïõ ôÝôáñôïõ ïñüöïõ, ëïéðïýò ÷þñïõò, çìéõðáßèñéï ÷þñï 13,91 ô.ì. êáé åîþóôåò êáé èá óõíïñåýåé ãýñùèåí âüñåéá, üðïõ èá Ý÷åé ôïí ùò Üíù áíáöåñüìåíï çìéõðáßèñéï ÷þñï êáé åîþóôç ìå áêÜëõðôï ÷þñï ïéêïðÝäïõ êáé ðÝñáí áõôïý ìå ôç äçìïôéêÞ ïäü ÐáðáöëÝóóá, íüôéá, üðïõ èá Ý÷åé åîþóôç, ìå áêÜëõðôï ÷þñï ïéêïðÝäïõ, áíáôïëéêÜ ìå áêÜëõðôï ÷þñï ïéêïðÝäïõ êáé ðåñÜí áõôïý ìå óéäéïêôçóßá áäåëöþí Ó÷ßæá êáé äõôéêÜ ìå áêÜëõðôï ÷þñï ïéêïðÝäïõ êáé ðÝñáí áõôïý ìå éäéïêôçóßá Äéïíõóßïõ Çëéüðïõëïõ. Ïé áíùôÝñù áíáöåñüìåíåò êáé ðåñéãñáöüìåíåò áõôïôåëåßò, áíåîÜñôçôåò êáé äéáêåêñéìÝíåò ìåëëïíôéêÝò ïñéæüíôéåò éäéïêôçóßåò Ý÷ïõí óõóôáèåß åðß ïéêïäïìÞò, ç ïðïßá èá áíåãåñèåß åðß åíüò ïéêïðÝäïõ, Üñôéïõ êáé ïéêïäïìÞóéìïõ, ðïõ âñßóêåôáé åíôüò ôïõ åãêåêñéìÝíïõ ñõìïôïìéêïý ó÷åäßïõ ôçò ðüëåùò ôïõ Ä.Ä. Ðýñãïõ ôïõ ïìþíõìïõ ÄÞìïõ ôïõ Í. Çëåßáò, óôï õð' áñéèì. 415 Ï.Ô., êáé ìå ðñüóùðï åðß äýï (2) äçìïôéêþí ïäþí, Þôïé åðß ôùí ïäþí Ìáãíçóßáò êáé ÐáðáöëÝóóá. Ôï Üíù ïéêüðåäï Ý÷åé åìâáäüí (235,13 ô.ì.) êáé óõíïñåýåé ãýñùèåí âüñåéá åí ìÝñåé ìå ôç äçìïôéêÞ ïäü ÐáðáöëÝóóá êáé åí ìÝñåé ìå éäéïêôçóßá áäåëöþí Ó÷ßæá, íüôéá ìå éäéïêôçóßá ÍéêïëÜïõ ÊáñáèáíÜóç, áíáôïëéêÜ åí ìÝñåé ìå ôç äçìïôéêÞ ïäü Ìáãíçóßáò êáé ìå éäéïêôçóßá áäåëöþí Ó÷ßæá êáé ôÝëïò äõôéêÜ ìå éäéïêôçóßá Äéïíõóßïõ Çëéüðïõëïõ. Ç åí ëüãù ïéêïäïìÞ Ý÷åé áíåãåñèåß, åßíáé çìéôåëÞò êáé âñßóêåôáé óôï óôÜäéï ôùí åðé÷ñéóìÜôùí, ÷ùñßò íá öÝñåé ðïñôïðáñÜèõñá. ÔéìÞ ðñþôçò ðñïóöïñÜò ãéá ôï õðü óôïé÷åßá "Ó-1" êëåéóôü ãêáñÜæ ôïõ éóïãåßïõ, ôï ðïóü ôùí (12.000) Åõñþ. ÔéìÞ ðñþôçò ðñïóöïñÜò ãéá ôçí õðü óôïé÷åßá "Ä-1" ïñéæüíôéá éäéïêôçóßá - äéáìÝñéóìá, ôï ðïóïý ôùí 70.000 åõñþ, üðùò áõôü ïñßóèçêå ìå ôçí õð' áñéèì. 230/2013 Áðüöáóç ôïõ Ìïíïìåëïýò Ðñùôïäéêåßïõ Çëåßáò êáé ôéìÞ ðñþôçò ðñïóöïñÜò ãéá ôçí õðü óôïé÷åßá "Å-1" ïñéæüíôéá éäéïêôçóßá - äéáìÝñéóìá, ôï ðïóïý ôùí 70.000 åõñþ üðùò áõôü ïñßóèçêå ìå ôçí õð' áñéèì. 230/2013 Áðüöáóç ôïõ Ìïíïìåëïýò Ðñùôïäéêåßïõ Çëåßáò. Ãßíåôáé ìíåßá üôé åðß ôùí ðáñáðÜíù áêéíÞôùí õðÜñ÷ïõí ôá åîÞò âÜñç: äýï õðïèÞêåò åðß üëùí, ìßá õðïèÞêç åðß ôïõ õð' áñéèì. 2 áêéíÞôïõ êáé ìßá åðß ôïõ õð' áñéèì. 3 áêéíÞôïõ. Ðñïóêáëïýíôáé üóïé èÝëïõí íá ãßíïõí áãïñáóôÝò íá ðñïóÝëèïõí íá ðëåéïäïôÞóïõí. Ôï ðáñüí óõíôÜ÷èçêå óôï ãñáöåßï ìïõ óôéò 11-10-2013. Ç ÄÉÊÁÓÔÉÊÇ ÅÐÉÌÅËÇÔÑÉÁ ×ÑÉÓÔÉÍÁ Ê. ÅÕÁÃÃÅËÏÕ


Για την πρόκριση στην Ήπειρο

Η “ΠΡΩΤΗ” και ο “Life Radio 91,6” σας στέλνουν γήπεδο!

Με πίστη στην Πάτρα ΠΑΟ Βάρδας

Αστέρας Aμ/Πανόπουλου

Ã’ ÅÈÍÉÊÇ - 4 ïò ÏÌÉËÏÓ

>> Ó. 20

>> Ó. 20

>> ËÅÐÔÏÌÅÑÅÉÅÓ ÓÅË. 24 w w w . p r o t i n e w s . g r

ÓÜââáôï 12 Ïêôùâñßïõ 2013

ÐÑÙÔÇ Ερμής - Κόροιβος (Σήμερα, 17:00)

Πανηλειακός

Ãéá ôï "ôñßá óôá ôñßá"

Πρεμιέρα με πολλά όνειρα! Κόντρα στη νεανική ομάδα του Ερμή Λαγκαδά θα τεθεί σήμερα το απόγευμα στις 5μ.μ. ο Κόροιβος. Η ομάδα της Αμαλιάδας, θέλει τη νίκη, όπως ακριβώς ζήτησε και στις δηλώσεις του γι' αυτή την αναμέτρηση ο Βασίλης Νιπεργιάλης.

 Αύριο στις 16:00 ο αγώνας

”Ποντάρουν” πολλά στη στήριξη

απέναντι στον Αστέρα Μαγούλας

των φιλάθλων τους οι "ερυθρόλευκοι" >> Ó. 24

Τοπικό Ποδόσφαιρο

Τα βλέμματα σε Γαστούνη και Σαβάλια Οι

διαιτητές του Σαββατοκύριακου

>> Ó. 21

Μεγάλο αφιέρωμα στο πρωτάθλημα της Α2 που ξεκινάει σήμερα >> Ó. 22-23


p r o t i s p o r t @ p r o t i n e w s . g r

Στην Άρτα με στόχο την πρόκριση

Με πίστη για την πρόκριση Του Πάνου Ηλιόπουλου μέρα κυπέλλου αυριανή για τον ΠΑΟ Βάρδας, με τους "πράσινους" της Βουπρασίας ν' αντιμετωπίζουν στις 3 το μεσημέρι για τη δεύτερη φάση στην Πάτρα τον Ατρόμητο Αχαΐας στοχεύοντας στη νίκη, που θα τους δώσει το δικαίωμα να προχωρήσουν στην επόμενη φάση. Το έργο φυσικά των "πράσινων" σε καμιά περίπτωση δεν είναι εύκολο, καθώς οι Αχαιοί είναι ένα πολύ δυνατό σύνολο, με τη "Μπάρτσα" να αισιοδοξεί πως θα τα καταφέρει αν παρουσιαστεί σοβαρή και πειθαρχημένη, όπως έχει κάνει άλλωστε στη συντριπτική πλειοψηφία των μέχρι τώρα αγώνων.

ÓÜââáôï 12 Ïêôùâñßïõ 2013

Καραϊσκάκης-Αστέρας Αμ./Παν.

Ατρόμητος -ΠΑΟ Βάρδας

Ηη

20

Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου

Μ

ε το μυαλό στο… παιχνίδι της άλλης Κυριακής στην Αμαλιάδα με το Μεσολόγγι, ο Αστέρας Αμαλιάδας-Πανόπουλου κάνει αύριο ένα διάλειμμα Κυπέλλου, με το παιχνίδι της προημιτελικής φάσης του τέταρτου ομίλου. Αύριο το μεσημέρι στις 3μ.μ. στην Άρτα, αντιμετωπίζει τον Καραϊσκάκη, ομάδα η οποία με τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, βρίσκεται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος.

Στο παιχνίδι αυτό θα κάνει ντεμπούτο στον πάγκο της ομάδας ο Αλέξης Γαβριλόπουλος, για τον οποίο παρουσιάζεται μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να γνωρίσει την ομάδα με την οποία δουλεύει εδώ και σχεδόν μια βδοΔύο τα προβλήματα μάδα. Και παράλληλα θα μπορέσει να Στα της προετοιμασίας, οι "πράσινοι" υπό τις οδηγίες του τεχνικού Ανδρέα δοκιμάσει πρόσωπα και σχήματα, ενόΖήκου και των συνεργατών του Γιώργου Γκουβίτσα και Παναγιώτη Παυλόψει του μεγάλου παιχνιδιού της τέπουλου γυμνάστηκαν για τελευταία φορά χθες το απόγευμα, ενώ για το αυριαταρτης αγωνιστικής με τους "Κανό παιχνίδι δεν υπολογίζονται δύο ποδοσφαιριστές. Ο λόγος για τον Παναγιώτη νονιέρηδες" του Μεσολογγίου. Ντεντόπουλο που θα εκτίσει τη δεύτερη από τις τρεις αγωνιστικές που του έχουν επιβληθεί, ενώ θα λείψει και ο Φώτης Σκοτζάι που είναι τραυματίας. Από κει και πέρα άλλες απουσίες δεν υπάρχουν, ενώ σίγουρο φαντάζει πως θα υπάρξουν ορισμένες αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα του πρωταθλήματος. Πιθανό φαντάζει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί βασικός ο Γιάννης Καπετανάκης κάτω από τα δοκάρια, ενώ θέση στην ενδεκάδα διεκδικούν και οι Πασπαλιάρης, Μπισμπάρδης. Διαιτητεύει ο Γιαννόπουλος από την Αρκαδία.

Φυσικά, το γεγονός ότι οι βυσσινί ρίχνουν το βάρος στο πρωτάθλημα, δεν σημαίνει ότι πηγαίνουν αύριο στην Άρτα για να χάσουν. Το αντίθετο, πηγαίνουν με στόχο την πρόκριση, κάτι άλλωστε που είναι μέσα στις δυνατότητές τους. Ο Αλέξης Γαβριλόπουλος, ο οποίος δούλεψε χθες αρκετή ώρα πάνω στις στημένες φάσεις, θα έχει ξανά στη διάθεσή του τον Σπύρο Παπακωνσταντίνου. Αντίθετα, θα απουσιάσει ο Μπουτσικάκης, ο οποίος ως γνωστόν έχει υποστεί κάταγμα περόνης. Οι προβλέψεις για την επάνοδό του τις τελευταίες μέρες είναι ιδιαίτερα φιλόδοξες και αναφέρουν ότι, αν όλα πάνε καλά, ο έμπειρος μεσοαμυντικός, μπορεί να πατήσει ξανά το γήπεδο ακόμα και πριν το φινάλε του πρώτου γύρου. *Το αυριανό παιχνίδι της Άρτας αρχίζει στις 15:00 και διαιτητής θα είναι ο Γκιάφης από την Αιτωλοακαρνανία.

Ακαδημίες Αστέρα Την έναρξη της νέας σεζόν θα έχουμε και επίσημα αύριο το πρωί στις 11 στο δημοτικό στάδιο Αμαλιάδας για τις Ακαδημίες του Αστέρα Αμαλιάδας-Πανόπουλου. Θα υπάρξει ο καθιερωμένος αγιασμός και βέβαια θα δοθούν οι πρώτες οδηγίες στους νεαρούς αθλητές.

Κύπελλο Γ΄ Εθνικής

Το πρόγραμμα της Β΄ φάσης Η β΄ φάση του Κυπέλλου Γ΄ Εθνικής διεξάγεται αύριο Κυριακή. Τα παιχνίδια είναι τα εξής: Ορφέας-ΠΑΟ Κοσμίου, Διγενής Λ-Δόξα Π, Άρης Ακρ.- Κιλκισιακός, Εθνικός Σ-Αγροτικός Αστέρας, Οδυσσέας Κ-Κοζάνη, Εθνικός Φ-Οικονόμος, Καμπανιακός-Καστοριά, Δόξα Π-Λάρισα, Τρίκαλα-Χαλκίδα, Αχιλλέας Ν-Μαχητής, Λευκαδία-Κύμη, Αμπελωνιακός-Ρήγας Φερραίος, ΜεσολόγγιΚαλαμάτα, Καραϊσκάκης-Αστέρας, Ατρόμητος-Βάρδα, ΣαγέικαΜεσσηνιακός, Κισσαμικός-Ατσαλένιος, Ολυμπιακός Λ-Νέα Ιωνία, Τράχωνες-Πανελευσιανιακός, Ιωνικός-Ρούβας, ΜανδραϊκόςΑστέρας Βάρης, Τριγλία Ραφήνας-Θύελλά Ραφήνας, Άγιος Νικόλαος-Κηφισιά, Ηλυσιακός-ΑΕΚ.


21

p r o t i s p o r t @ p r o t i n e w s . g r

ÓÜââáôï 12 Ïêôùâñßïõ 2013

Α1 Βέρροιος

Ôá âëÝììáôá óå Ãáóôïýíç, ÓáâÜëéá Του Πάνου Ηλιόπουλου

Σ

τροφή τέταρτη στο μεγάλο τοπικό πρωτάθλημα το Σαββατοκύριακο που διανύουμε, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται κυρίως στα δύο αυριανά παιχνίδια. Ειδικότερα, στο Δημοτικό Στάδιο Γαστούνης αναμετράται ο δυνατός Αίας με την πρωτοπόρο Νίκη Τραγανού, ενώ στα Σαβάλια στα εγκαίνια του γηπέδου ο τοπικός Ολυμπιακός αναμετράται με τον Άρη Αρχαίας Ολυμπίας. Όλες οι αναμετρήσεις, που παρουσιάζουν το δικό τους ξεχωριστό ενδιαφέρον, ξεκινούν στις 4 το απόγευμα. Πιο αναλυτικά:

Σήμερα Ξενοφών- Ολυμπιάδα Με την ψυχολογία αρκετά ανεβασμένη λόγω των τελευταίων επιτυχημένων αποτελεσμάτων, ο Ξενοφώντας στοχεύει στο δεύτερο τρίποντο στο πρωτάθλημα με το οποίο θ' ανέβει ακόμα περισσότερο στη βαθμολογία. Απέναντί του θα βρει τη νεοφώτιστη ομάδα του Γούμερου, που θα παλέψει

Αύριο

για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα το οποίο έχει και ανάγκη.

Αίας - Νίκη Τρ. Παιχνίδι ανάμεσα σε δύο γειτονικές ομάδες, το αποτέλεσμα της οποίας θα παίξει καθοριστικό ρόλο ενόψει της συνέχειας. Για την τρίτη του νίκη στον μαραθώνιο θα παραταχθεί ο γηπεδούχος Αίαντας θέλοντας να πιστοποιήσει την εξαιρετική κατάσταση που βρίσκεται. Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για την ομάδα του Τραγανού, που μετά τη διεξαγωγή των τριών πρώτων αγωνιστικών, οδηγεί την κούρσα.

Μαγούλα - Χάβαρι Να επιστρέψει στις νίκες θέλει ο Κένταυρος Μαγούλας, γεγονός που αν συμβεί θα τον σταθεροποιήσει στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Το έργο του όμως δεν είναι και το πιο εύκολο κόντρα στην αήττητη ομάδα του Χαβαρίου, που θα επιδιώξει να φύγει αλώβητη από τη Μαγούλα.

Σκουροχώρι- Παλαιοχώρι Δυο ομάδες που δεν έκαναν το καλύτερο ξεκίνημα διασταυρώνουν τα ξίφη τους σε ένα σημαντικό ματς. Ο γηπεδούχος Λευκός Αστέρας στο ντεμπούτο του Αλέκου Τομαρόπουλου στοχεύει μόνο στη νίκη, με το θετικό αποτέλεσμα ν' αναζητά και η φιλοξενούμενη ομάδα του διευρυμένου Δήμου Πηνειού.

Δάφνη - ΠΑΟΚ Συνέχεια στο πολύ καλό της πρόσωπο θέλει να δώσει η δεύτερη της βαθμολογίας Δάφνη Ανδραβί-

Ãéá ôï ôñßðïíôï èá ðáñáôá÷èïýí Íßêç Ôñáãáíïý êáé ÊÝíôáõñïò Ìáãïýëáò.

δας, σε μια αναμέτρηση που θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Ν. Μανολάδας. Η νεοφώτιστη ομάδα του Κακόβατου, που μετρά τρεις ισοπαλίες σε ισάριθμα ματς, θα παλέψει για το καλύτερο δυνατό.

Κουρτέσι - Ενιπέας Ντέρμπι νεοφώτιστων στο Κουρτέσι, με τον τοπικό ΑΠΟΚ να ψάχνει πάση θυσία την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα. Όσον αφορά στην ομάδα του Λα-

ντζοΐου, που εκτός έδρας δείχνει να τα καταφέρνει, θα επιδιώξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Προοδευτική - Χειμαδιό Για την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα και μόνο για αυτή θα παραταχθεί η Προοδευτική Μανολάδας, καθώς με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα σταθεροποιηθεί στις τελευταίες θέσεις. Απέναντί της πάντως θα βρει τον ανεβασμένο και αήττητο Κεραυνό που θα επιδιώξει το καλύτερο δυνατό.

Ολυμπιακός Σαβαλίων - Άρης Αρχ. Ολυμπίας Ποδαρικό με το δεξί στο γήπεδό του θέλει να κάνει ο Ολυμπιακός, καθώς ως γνωστόν το ματς συνδυάζεται με τα εγκαίνια του ανακαινισμένου γηπέδου. Για τους βαθμούς της νίκης θα παραταχθεί και ο Άρης Αρχαίας Ολυμπίας που έχει καθαρά πρωταγωνιστικούς στόχους, αλλά τις τελευταίες δύο αγωνιστικές έχει να επιδείξει απανωτές ισοπαλίες. Αναμέτρηση που αναμένεται να συγκεντρώσει τα βλέμματα πολλών θεατών.


p r o t i s p o r t @ p r o t i n e w s . g r

22 ÓÜââáôï 12 Ïêôùâñßïõ 2013

Αφιέρωμα στην Α2 Εθνική

ÐñùôÜèëçìá ÷ùñßò öáâïñß Έ

ναρξη της νέας σεζόν για την Α2 έχουμε σήμερα. Ενός πρωταθλήματος που αναμένεται να είναι αρκετά διαφοροποιημένο σε σχέση με πέρσι σε αγωνιστικό επίπεδο. Η ποιότητα με την άφιξη αρκετών αθλητών από την Α1 έχει ανέβει, ενώ έντονο είναι για ακόμη μια χρονιά το νεανικό στοιχείο, που προσδίδει δύναμη και ενθουσιασμό. Φαβορί και αουτσάιντερ για την άνοδο υπάρχουν κάθε φορά, όμως μεγάλη μάχη θα δοθεί και για την αποφυγή του υποβιβασμού. Σήμερα σας παρουσιάζουμε αναλυτικά το "πάρε-δώσε" της κάθε ομάδας.

ΚΟΡΟΙΒΟΣ Προπονητής: Βασίλης Νιπεργιάλης Παρέμειναν: Πέτρος Νοέας, Πέταρ Τσόσιτς, Σάκης Καρύδας, Νίκος Δημάκος, Σπύρος Θεοδωρόπουλος, Φώτης Κλάδης Πήρε: Γιάννης Θανόπουλος (Απόλλων Πατρών), Σωτήρης Γκιουλέκας (Τρίκαλα), Τάσος Χαρισμίδης (Τρίκαλα), Νίκος Κακλαμάνος (Τρίκαλα), Νίκος Στυλιανού (Καβάλα). Έφυγαν: Βαγγέλης Γκέρος (Ένωση Ιλίου), Μπράνισλαβ Τόμιτς (Φίλιππος Βέροιας), Παναγιώτης Μαγιντόμπε, Νίκος Κούρτης (Φίλιππος Βέροιας), Μιχάλης Χατζόπουλος (Λαύριο), Γιάννης Αντωνιάδης (Αρκαδικός).

ΚΑΒΑΛΑ Προπονητής: Θωμάς Νίκου Παρέμειναν: Θωμάς Αράπης, Σωτήρης Μανωλόπουλος, Μπόγιαν Κρστέβσκι, Πέτρος Βελισσαρίου, Νικόλαος Πιεβάλιτσα Πήρε: Κώστας Τότσιος (Ίκαροι Σερρών), Δημήτρης Καλαϊτζίδης (ΚΑΟΔ, Σωτήρης Καραποστόλου (Άρης), Βασίλης Αγγελακόπουλος (Τρίκαλα), Νίκος Κατσαρές (Τρίκαλα) Έφυγαν: Βαγγέλης Αλεξανδρής (προπονητής), Ουίλιαμ Κόλεμαν, Νεμάνια Μίτροβιτς,

Γκρεγόρ Άρμπετ, Κιερόν Ατσάρα, Ντέιβιντ Ταϊρού, Ιγκορ Μιλόσεβιτς, Νίκος Στυλιανού (Κόροιβος Αμαλιάδας), Γιάννης Δεμερτζής, Τζέιμς Νάναλι, Τζέρεμι Φίαρς, Σιμεόν Ίλιεφ, Χριστόφορος Στεφανίδης (Κολοσσός Ρόδου).

ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ Προπονητής: Τάκης Ζήβας Παρέμειναν: Άρθουρ Πέρβι, Άρης Κουρέπης, Χριστόφορος Κελαϊδής, Δημήτρης Χείλαρης, Μιχάλης Καμπερίδης, Θανάσης Αντεντοκούμπο, Ευγένιος Σιριγιένκο Πήρε: Άλφα Ντιαλό (Ρέθυμνο), Γιώργος Πολιτόπουλος (Καλαμάτα 1980), Χρήστος Λάκκας (Περιστέρι), Γιώργος Μουρίκης (ΑΕΝΚ), Μάριος Δόξας (Χολαργός), Χρήστος Σκάνδαλος (Εργοτέλης), Βαγγέλης Τζόλος (ΑΕΚ), Τρύφωνας Πρέκας (Περιστέρι), Στέλιος Χάλαρης (Δούκας), Γιώργος Παπαδιονυσίου (Δούκας) Έφυγαν: Νίκος Γκίκας (Άρης), Γιάννης Αντεντοκούμπο (Μιλγουόκι Μπακς), Κώστας Ανδρεόπουλος (Πανερυθραϊκός), Χρήστος Σαλούστρος (Πανιώνιος), Αλέξης Τσαμάτος (σταμάτησε), Σωκράτης Ψαρόπουλος (Παγκράτι), Μπάμπης Σαμοθράκης (Ψυχικό), Βασίλης Γιαννουλάκος (Αρκαδικός), Όλεγκ Πόπιβτσακ (ΑΓΕΖ).

ΛΑΥΡΙΟ Προπονητής: Χρήστος Σερέλης Παρέμειναν: Σάκης Γιαννακόπουλος, Μιχάλης Περράκης, Γιώργος Ψωμαδέρης, Γιάννης Κακιούζης, Μιχάλης Φρατζέσκος, Παναγιώτης Τσίρος, Φίλιππος Κεσκινίδης. Πήρε: Σάββας Μανούσος (Δόξα Λευκάδας), Βαγγέλης Σακελλαρίου (ΑΕΝΚ), Κώστας Μουμπάρακ (Αιγάλεω), Μιχάλης Χατζόπουλος (Κόροιβος Αμαλιάδας), Δημήτρης Βανδώρος (Πέραμα) Έφυγαν: Νίκος Μακρομιχάλης (Πεντέλη), Χρήστος Λυμπερόπουλος (Ίκαροι Σερρών), Σταύρος Τρικαλιώτης (Μαρκόπουλο), Κώστας Πασχάλης (αποσύρθηκε), Φαίδωνας Παγώνης (Εθνικός), Χρήστος Κεσκενίδης (Μαρκόπουλο), Μιχάλης Δελίδης (Στρατώνι).

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Προπονητής: Νίκος Χατζηπανηγύρης Παρέμειναν: Γιώργος Ζερβός, Αναστάσιος Καρτέρης Πήρε: Σωτήρης Μπουρδάνος (Δούκας), Παύλος Καρβούνης (Χολαργός), Στέφανος Άρχος (Χολαργός), Νίκος Μαντζώρης (Πανελευσινιακός), Γιάννης Αναγνωστόπουλος (Ίκαρος Καλλιθέας), Ανδρέας Ψαρόπουλος (Περιστέρι), Θοδωρής

Βασιλόπουλος (Παγκράτι), Νίκο Γκολούποβιτς. Έφυγαν: Ντίνος Σβερκούνος (Πεύκη), Βαγγέλης Τσιάκας (Παπάγου), Ανέστης Μάτος, Μιχάλης Κουρής (Κορωπί), Κώστας Βαρδαβάς (Πρωτέας Βούλας), Νίκος Ψυλέας (Εθνικός), Άρης Κορωνίδης (Πόλις), Ισίδωρος Κουτσός (σταμάτησε), Αναστάσιος Πρισκομάτης, Ντίνος Σίννης (Μίλωνας), Σωκράτης Μαναβόπουλος (Προμηθέας Πατρών).

ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ Προπονητής: Νίκος Οικονόμου Παρέμειναν: Φίλιππος Συμεωνίδης, Παντελής Γεωργιανός, Δημήτρης Χατζηανδρέου, Πέτρος Γρίψιος, Κωνσταντίνος Παπαζαριάς, Στέργιος Χορτομάρης.

Πήρε: Νίκος Μποχωρίδης (Αρης - δανεικός), Γιάννης Σταμπουλής (Ηρακλής), Αργυρης Σιώπης (ΟΦΗ), Τάσος Δήμας (Άρης - δανεικός), Σάκης Κουτίνας (Νίκη Βόλου), Αποστόλης Ναούμης (Δόξα Λευκάδας), Γκιόργκι Κίντερ (ΖΤΕ - Ουγγαρία), Τάσος Μαυροκεφαλίδης (Ερμής Λαγκαδά), Χρήστος Λυμπερόπουλος (Λαύριο). Έφυγαν: Στάθης Καμαράκης (προπονητής), Μάρκο Μιλίσεβιτς, Διονύσης Καπινιάρης (Ψυχικό), Γιώργος Κουκάς (Εθνικός), Σταύρος Ιωσηφίδης, Κώστας Τότσιος (Καβάλα), Χάρης Βοϊβατόπουλος (Ελευθερούπολη), Κώστας Πεχλιβάνης, Γιάννης Λαφτσής (Ελευθερούπολη), Άρης Νικολούδης.

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ Προπονητής: Γιάννης Καστρίτης Παρέμειναν: Θεοδόσης Γκόβας, Σπύρος Πετσούνης, Μιχάλης Μουστογιάννης, Διαμαντής Μπουρής , Δημήτρης Πίνης, Γιώργος Σακελλαράκος , Σπύρος Πάνου, Χρήστος Βερβαινιώτης , Βαγγέλης Σταματόπουλος. Πήρε: Βασίλης Γιαννουλάκος (Φιλαθλητικός), Γιώργος Κοψαύτης (ΑΕΚ), Μάρκο Πόπαντιτς, Γιάννης Καραμαλέγκος (Αμύντας), Μίλος Σάκοτα, Γιάννης Αντωνιάδης (Κόροιβος Αμαλιάδας). Έφυγαν: Νέναντ Τζούρτζεβιτς, Θοδωρής Τσιότρας (ΑΕΚ), Μίροσλαβ Τσουμπρίλο (Ηρακλής), Σωκράτης Γκιζόγιαννης (Ηράκλειο), Αλέξανδρος Σι-


p r o t i s p o r t @ p r o t i n e w s . g r

23 ÓÜââáôï 12 Ïêôùâñßïõ 2013

Ερμής - Κόροιβος

êé áïõôóÜéíôåñ… γκούνας (Ερμής Λαγκαδά).

ΟΦΗ Προπονητής: Φώτης Τακιανός Παρέμειναν: Τάσος Τραϊανός Πήρε: Θεοχάρης Πλιούκας (Ερμής Λαγκαδά), Στέφαν Τζόρτζεβιτς (Σμετέρεβο), Σπύρος Γρύλλης (Λιβαδειά ), Γιάννης Καραγκιολίδης (Νίκη Βόλου), Χριστόφος Ραζής (Κεραυνός Στροβόλου), Βασίλης Βαγενάς (Δόξα Λευκάδας). Έφυγαν: Αργύρης Σιώπης (Ίκαροι Σερρών), Αλέξης Πετράκης (Ηράκλειο), Βασίλης Κιτσούλης (Φίλιππος Βέροιας), Κρουμ Ντοϊτσίνοφ (Φίαρς, Γαλλία), Ιβάν Βουκαντίνοφ (OKK Μπέογκραντ), Πρόδρομος Τσερκιτζόγλου (Ηρόδοτος), Μύρων Παπαδάκης, Μάριος Ματαλόν (Τρίκαλα), Κώστας Μπαλάφας (Ηράκλειο), Δημήτρης Καραδολάμης (Δόξα Λευκάδας).

ΠΑΓΚΡΑΤΙ Προπονητής: Ντίνος Καλαμπάκος Παρέμειναν: Αποστόλης Κουτρούλιας, Φώτης Βασιλόπουλος, Μπρέντον Φερετάϊ, Μάριος Δερμιτζάκης, Άγγελος Καραϊνδρος, Αντώνης Μιχάλογλου, Άγγελος Φιλιπόπουλος, Άρης Δημητράτος. Πήρε: Σωκράτης Ψαρόπουλος (Φιλαθλητικός), Παναγιώτης Νικολακόπουλος (εφηβικό Παναθηναϊκού), Κώστας Δέδες (Χολαργός), Δήμος Αγγελόπουλος (ελεύθερος), Θάνος Θώδος (Πέραμα), Ανδρέας Μπουραζάνης (Πέραμα), Κώστας Κακαργιάς (ΑΕΝΚ), Μιχάλης Καλής (Κρόνος Αγίου Δημήτριου), Αλέξης Ράπτης (Φίλιππος Βέροιας), Ανδρέας Πετρόπουλος (Πανιώνιος - δανεικός)

Έφυγαν: Δημήτρης Λιόγας (προπονητής - Ηλυσιακός), Θοδωρής Βασιλόπουλος (ΚΑΠ), Γιώργος Δρακόπουλος (Ιωνικός ΝΦ), Τάσος Κοκορόγιαννης (Γαλάτσι), Δήμος Φωτίου (Αετός), Βαγγέλης Σκλάβος (Δόξα Λευκάδας), Νεμάνια Βράνιες (Κουμάνοβο Σκόπια), Δημήτρης Γεώργαρος (Πρωτέας Βούλας), Μάρκο Πάβλοβιτς, Χρήστος Μαρίνος (Ίκαροι Σερρών).

ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ Προπονητής: Τάκης Ξουρίδας Παρέμειναν: Φίλιππος Καλογιαννίδης, Γιάννης Καϊκλής, Ηλίας Τσιόγκας, Μπάμπης Παρίτσης , Αναστάσιος Πιλικούδης, Άρης Στεφανίδης, Γιώργος Βράγγας, Θανάσης Ιωακειμίδης, Πέτρος Μίτροβιτς, Θανάσης Καμαριώτης. Πήρε: Μπάμπης Σικαλίδης (Ηρακλής), Σάββας Ηλιάδης (Αίας Ευόσμου), Αλέξανδρος Σιγκούνας (Αρκαδικός), Μίλαν Τρτιτς, Σίμος Ιωακειμίδης (ΜΕΝΤ) Έφυγαν: Γιώργος Αναγνωστόπουλος, Θεόδωρος Γεωργίτσης (Πευκοχώρι), Γιάννης Κασούρας, Θοδωρής Ονάσογλου (Αριστοτέλης Φλώρινας), Θανάσης Τιλλ, Θεοχάρης Πλιούκας (ΟΦΗ),), Σταύρος Ζησόπουλος (Ευκαρπία), Μιχάλης Γκόνος (Αστέρια),Τάσος Μαυροκεφαλίδης (Ίκαροι Σερρών).

ΨΥΧΙΚΟ Προπονητής: Γιώργος Ρεμεντέλας Παρέμειναν: Ντίνος Αχής, Νίκος Πέττας, Μάρκος Κολώκας, Γρηγόρης Παππάς Πήρε: Διονύσης Καπινιάρης (Ίκαροι Σερρών), Αλέκος Πέτρουλος (Περιστέρι), Νίκος

Παπανικολάου (Πανελευσινιακός), Μπάμπης Σαμοθράκης (Φιλαθλητικός), Παύλος Αχής (Δούκας), Φίλιππος Μοσχοβίτης (ΑΕΝΚ), Πάνος Φιλιππάκος (Δούκας), Στέφανος Σκουλούδης (Ευρυάλη) Έφυγαν: Χρήστος Μπάρμπας, Βασίλης Μιχόπουλος, Μάρκος Κορίζης (Πόλις), Νίκος Κουγιανός, Μάριος Βαθρακοκοίλης (Εθνικός), Χρήστος Βιδάλης (Ιωνικός Νικαίας), Κώστας Βογιατζής (Αμύντας), Κώστας Μπασδέκης, Παναγιώτης Κουκάκης.

ΑΕΚ Προπονητής: Βαγγέλης Ζιάγκος Παρέμειναν: Αλέξης Φαλέκας, Δημήτρης Δέσπος, Ανδρόνικος Γκιζόγιαννης, Μιχάλης Πολυτάρχου, Γιάννης Στούκας. Πήρε: Βαγγέλης Καράμπουλας (ΑΕΝΚ), Κώστας Παπαντωνάκος (Πανερυθραϊκός), Στάθης Παπαδιονυσίου (Δούκας) Γιώργος Τσιάκος (Πανελευσινιακός), Θοδωρής Τσιότρας (Αρκαδικός), Σπύρος Παναγιωταράς (Χαλκίδα), Βαγγέλης Δρόσος (Ιωνικός ΝΦ), Στέφαν Νίκολιτς (Ροβινάρι - Ρουμανία), Νικός Ζεκίνογλου (Κεραυνός Αιγίου) Έφυγαν: Άγγελος Σιαμανδούρας (Κύμη), Βαγγέλης Τζόλος (Φιλαθλητικός), Βαγγέλης Κουκουράβας (Mαρούσι), Σάκη Βεσκούκης (Ιωνικός Νικαίας), Κώστας Τσαπρούνης, Νίκος Καπετζόγλου (Νήαρ Ήστ), Γιάννης Βαβάτσικος (Ηλυσιακός), Γιώργος Κοψαύτης (Αρκαδικός)

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ Προπονητής: Δημήτρης Γκίμας Παρέμειναν: Γιώργος Τριχόπουλος, Τάσος Κασαμπαλής,

Νίκος Τσιόγκας, Δημήτρης Τσεσμετζής, Γιώργος Μπρόζος Πήρε: Μπάνε Τόμιτς (Κόροιβος Αμαλιάδας), Ανδρέας Σιζόπουλος (Ρέθυμνο), Γιώργος Μαυρογιάννης (Νίκη Βόλου), Βασίλης Κιτσούλης (ΟΦΗ), Λευτέρης Ακεψιμαίδης (ΚΑΟΔ), Νίκος Κούρτης (Κόροιβος Αμαλιάδας), Δημήτρης Σαμαράς (Ηρακλής), Αλέξανδρος Βαρυτιμιάδης (ΠΑΟΚ) Έφυγαν: Γιάννης Παπαπέτρου, Ευθύμης Κοθράς (Ηρακλής), Σάββας Χρυσόπουλος (Ηρακλής), Νίκος Ορφανός, Σπύρος Κουτάντζης, Κώστας Πάλλης (Ηράκλειο), Αλέξης Ράπτης (Παγκράτι)

ΗΡΑΚΛΗΣ Προπονητής: Στέφανος Πέρκος - Θωμάς Κωστόπουλος Παρέμειναν: Κώστας Μπεχλιβάνης, Μιχάλης Καζάκος, Απόστολος Αποστολίδης, Πήρε: Ευθύμης Κοθράς (Φίλιππος Βέροιας), Γιάννης Μαλτέσιος (Νίκη Βόλου), Δημήτρης Σιόλογκας (Μαντουλίδης), Σάββας Χρυσόπουλος (Φίλιππος Βέροιας), Κώστας Τσότσος (Ένωση Ιλίου), Μίροσλαβ Τσουμπρίλο (Αρκαδικός), Αλέξανδρος Μήτσιαλος (Ίκαρος Χαλκίδας - δανεικός), Θανάσης Τοπούζης. Έφυγαν: Δημήτρης Τσολάκης (προπονητής), Μπάμπης Σικαλίδης (Ερμής Λαγκαδά), Αντώνης Κυρίτσης, Γιάννης Σταμπουλής (Ίκαροι Σερρών), Δημήτρης Μασλαρινός (Κομοτηνή), Γιώργος Πασσαλίδης, Γιάννης Δαμαλής (αποσύρθηκε), Χρήστος Κονόμι, Λευτέρης Νεοφυτίδης (Αρίων Πτολεμαΐδας), Δημήτρης Σαμαράς (Φίλιππος Βέροιας), Σπύρος Ζεχερλής (ΒΑΟΛ).

Νιάτα εναντίον εμπειρίας

Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου Κόντρα στη νεανική ομάδα του Ερμή Λαγκαδά θα τεθεί σήμερα το απόγευμα στις 5μ.μ. ο Κόροιβος. Η ομάδα της Αμαλιάδας, θέλει τη νίκη, όπως ακριβώς ζήτησε και στις δηλώσεις του γι' αυτή την αναμέτρηση ο Βασίλης Νιπεργιάλης. Στην προσπάθεια αυτή, οι κυανόλευκοι θα έχουν σαν όπλο την εμπειρία, η οποία προέρχεται τόσο από την περσινή σεζόν, όσο και από το ρόστερ που διαθέτει στα χέρια του ο Αμαλιαδίτης προπονητής. Ακριβώς πάνω σε αυτό, δηλαδή το θέμα της εμπειρίας, στάθηκε και ο προπονητής του Ερμή Λαγκαδά στις αρχές της εβδομάδας. Ο Τάκης Ξουρίδας, επισήμανε ότι η δική του ομάδα, καλείται να αντιπαρατάξει ενθουσιασμό και προσήλωση, σε ένα παιχνίδι πρεμιέρας όπου όλα τα αποτελέσματα είναι πιθανά, πόσο μάλλον όταν ο Ερμής θα έχει σαν όπλο του και την έδρα. Ο Κόροιβος, ταξίδεψε πάνοπλος στη Θεσσαλονίκη γι' αυτό το παιχνίδι, έχοντας στη διάθεσή του και τον Χαρισμίδη ο οποίος ταλαιπωρήθηκε από ένα διάστρεμμα τις τελευταίες βδομάδες, ωστόσο τις τελευταίες μέρες έχει ανακάμψει και προπονείται κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα. Από την άλλη πλευρά, ο γηπεδούχος Ερμής, με μέσο όσο ηλικίας τα 21 χρόνια, διαθέτει την πιο νεανική ομάδα της Α2 και σκοπεύει να μείνει και φέτος σε αυτή, θέλοντας να αξιοποιήσει την έδρα του, από την οποία ελάχιστες ομάδες θα περάσουν. Και ακριβώς εκεί βρίσκεται το μεγάλο στοίχημα σήμερα για τον Κόροιβο. Να μπορέσει να γίνει μια από αυτές τις λίγες ομάδες οι οποίες θα φύγουν με το ροζ φύλλο αγώνα από τον Λαγκαδά. Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής Ίκαροι Σερρών - ΑΕ Ψυχικού Αρκαδικός - ΓΣ Λαυρίου Ερμής Λαγκαδά - Κόροιβος Αμαλιάδας ΚΑΠ - Φιλαθλητικός ΕΚ Καβάλας - Ηρακλής Παγκράτι - Φίλιππος Βέροιας ΟΦΗ - ΑΕΚ


p r o t i s p o r t @ p r o t i n e w s . g r

24 ÓÜââáôï 12 Ïêôùâñßïõ 2013

Πανηλειακός

Ï êüóìïò èá ôï ðÜñåé! Αύριο στις 16:0 0 ο αγώνας

Για το "τρία στα τρία" απέναντι στον Αστέρα Μαγούλας με τη στήριξη των φιλάθλων τους οι "ερυθρόλευκοι" Του Μιχάλη Δημητρόπουλου

Τ

ην προετοιμασία τους για τον αυριανό αγώνα με τον Αστέρα Μαγούλας, ολοκληρώνουν σήμερα στον Πανηλειακό, με την καθιερωμένη ανάλυση του αντιπάλου μέσω βίντεο και με ασκήσεις τακτικής. Στη χθεσινή προπόνηση υπήρξαν κάποιες ανησυχίες για τις ενοχλήσεις που ένιωσε στο πόδι του ο Ανδρέας Σταματής, αλλά η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία. Ο Πέτρος Δημητρίου μάλιστα, προορίζει για βασικό, δίπλα στον Πίγκλα, τον 20χρονο επιθετικό. Ο τεχνικός του Πανηλειακού δεν υπολογίζει σίγουρα στην παρουσία του τραυματία Κωνσταντινίδη, του τιμωρημένου Μαρτίνου, αλλά και τον Εντζιοντό που δεν έχει εκδοθεί το δελτίο του. Αντίθετα ετοιμοπόλεμος είναι ο Κασνέτσης, ενώ αμφιβολίες υπάρχουν για τον Καραπέτσα, που προέρχεται από τραυματισμό.

Συγχαρητήρια στους οργανωμένους

Ðáßêôåò ôïõ Ðáíçëåéáêïý ìáæß ìå ôïí È. Âáããüðïõëï êáôÜ ôçí åðßóêåøÞ ôïõò óôá ÄçìïôéêÜ ó÷ïëåßá ôïõ Ðýñãïõ.

Ο στόχος για τους "ερυθρόλευκους" στο παιχνίδι με τη Μαγούλα είναι μόνο η νίκη και το εντυπωσιακό "τρία στα τρία". Στην προσπάθεια αυτή μεγάλο ρόλο θα παίξει και η παρουσία των φιλάθλων, στην οποία η ΠΑΕ "ποντάρει" πολλά. Και οι κινήσεις της ΠΑΕ άλλωστε, δείχνουν ότι προσπαθεί να φέρει όσο περισσότερο κόσμο γίνεται κοντά στην ομάδα. Το φτηνό ει-

σιτήριο των 5 ευρώ, καθώς και κινήσεις όπως η προσφορά δωρεάν προσκλήσεων στο 1ο και στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου καθώς και το 4ο Λύκειο Πύργου από παίχτες του Πανηλειακού με τη συνοδεία του κ. Θ. Βαγγόπουλου και της υπεύθυνης Δημοσίων Σχέσεων του Πανηλειακού κ. Μίτσας Αμπατζή, αξίζουν συγχαρητήρια.

“Θερμά συλλυπητήρια κόουτς” Με ανακοίνωσή τους οι RED BOYS εξέφρασαν τα θερμά τους συλλυπητήρια για το θάνατο του αδερφού του Σάκη Τσιώλη:"Στον πρώην προπονητή της ομάδας μας και αγαπητό φίλο Σάκη Τσιώλη ο Σ.Φ Πανηλειακού εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για τον θάνατο του αδερφού του. Καλό κουράγιο και να ξέρεις πως είμαστε δίπλα σου".

Συγχαρητήρια από την πλευρά της έδωσε και οι ΠΑΕ στους οργανωμένους φίλους του Πανηλειακού με ανοικτή επιστολή στην οποία τους ευχαριστεί για τη στήριξή τους στην ομάδα. Η επιστολή μεταξύ άλλων, αναφέρει: "Ο Πανηλειακός αισθάνεται την βαθιά υποχρέωση να απευθύνει ένα μεγάλο ευχαριστώ για την μέχρι τώρα συμπαράσταση σας, αλλά και την στήριξη που παρέχετε στην ομάδα μας, με όλες σας τις δυνάμεις σας. Η παρουσία σας, τόσο στα Μέγαρα στην πρεμιέρα του πρω-

ταθλήματος, όσο και στην συνέχεια στον αγώνα με την Γλυφάδα, με δύσκολες καιρικές συνθήκες, ήταν εντυπωσιακή και μας δίνει κουράγιο και δύναμη για να συνεχίσουμε από την δική μας πλευρά, προκειμένου να δούμε την αγαπημένη μας ομάδα να προχωρά και να έρθουν και άλλες επιτυχίες". Τέλος, αξίζει να τονισθεί ότι για τον Κυριακάτικο αγώνα με τη Μαγούλα, θα υπάρξει μετακίνηση φιλάθλων από την Γαστούνη και την Ζαχάρω. Τα πούλμαν θα ξεκινήσουν στις 15:00 το μεσημέρι της Κυριακής το πρώτο από τη Ζαχάρω και το δεύτερο α-

πό τη Γαστούνη και μισή ώρα μετά τη λήξη του αγώνα θα αναχωρήσουν από το γήπεδο. Στη συνέχεια θα επεκταθεί το μέτρο και σε όλο το νομό Ηλείας. Μάλιστα η ΠΑΕ, με επί-

σημη ανακοίνωση της, ευχαριστεί την εταιρεία "Promotion Travel", που βάζει δύο πούλμαν για την μετακίνηση των φιλάθλων από τις παραπάνω περιοχές.

ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΕ ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ

Η “ΠΡΩΤΗ” και ο “Life Radio 91,6” σας στέλνουν γήπεδο! Η "ΠΡΩΤΗ" σε συνεργασία με την ΠΑΕ ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ και τον Life Radio 91,6 σας στέλνει γήπεδο! Μέσα από την αθλητική εκπομπή του Life, το "Sport Insider" (Δευτέρα-ΤετάρτηΠαρασκευή και ώρα 22.00- 24.00) θα κληρώνονται κάθε Παρασκευή για κάθε εντός έδρας αγώνα των "ερυθρολεύκων" 5 προσκλήσεις. Η αρχή έ-

γινε ήδη από χθες. Οι 5 πρώτοι τυχεροί μπορούν να περάσουν σήμερα από τις 10:00 έως και τις 13:00 από τα γραφεία της Εφημερίδας μας για να παραλάβουν τις προσκλήσεις τους!

*Διεύθυνση "ΠΡΩΤΗΣ" Ρήγα Φεραίου 113, έναντι ΔΟ Υ Πύργου - πάροδος forum


25

p r o t i s p o r t @ p r o t i n e w s . g r

Åðßóçìç ðñþôç Ε

πίσημη πρώτη για τον Αλέκο Τομαρόπουλο σήμερα με τον Λευκό Αστέρα Σκουροχωρίου, καθώς στις 4 το απόγευμα υπάρχει η αναμέτρηση με την Αναγέννηση Παλαιοχωρίου. Αναμέτρηση αρκετά σημαντική για τους "κυανόλευκους" του διευρυμένου Δήμου Πύργου, με τον έμπειρο τεχνικό να επισημαίνει πως απαιτείται προσοχή και σοβαρότητα προκειμένου να κατακτηθεί η νίκη και οι τρεις βαθμοί. Π.Η.

“Μπουμπούνισε” την Πέμπτη… Αύριο θα “ξαναμπουμπουνίσει”;

ÓÜââáôï 12 Ïêôùâñßïõ 2013

“Βλέπει δίχτυα” Με δύο γκολ στα μέχρι τώρα δύο παιχνίδια του Πανηλειακού, ο Μίλτος Καλαϊτζίδης, είναι ο παίκτης που δίχως άλλο έχει κλέψει την παράσταση. Και αν σε όλα αυτά, προσθέσουμε και το γκολ που σημείωσε στο παιχνίδι Κυπέλλου σε βάρος του Φωστήρα, τότε έχουμε στον λογαριασμό τρία γκολ σε τρία επίσημα παιχνίδια, από έναν παίκτη ο οποίος δεν είναι επιθετικός, αλλά μέσος. Είναι όμως ένας Με τον Σοφοκλή μέσος ο οποίος, όπως αποδεικνύεται, Φραγκογιαννόπουλο πατάει την αντίπαλη περιοχή και έχει καλά τελειώματα. Είτε πρόκειται με το κεφάλι, όπως έγινε στο Κύπελλο με τον Φωστήρα, είτε πρόκειται με πλασέ, όπως έγινε στα Μέγαρα με τον Βύζαντα, η ουσία είναι η ίδια. Βλέπει δίχτυα και βοηθάει τα μέγιστα τον Πανηλειακό να σημειώνει γκολ, πράγμα το οποίο είναι πολύ σημαντικό για το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής, πρωτάθλημα όπου κυριαρχούν οι άμυνες και η σκοπιμότητα. Ο Καλαϊτζίδης ήταν ένας παίκτης από τους πρώτους που ήρθαν στον Πανηλειακό, λίγο αφότου ολοκληρώθηκε ο προβιβασμός της ομάδας στη Β΄ Εθνική και ξεκίνησε ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν. Παίκτης χαμηλών τόνων, τον οποίο ο Πέτρος Δημητρίου φανέρωσε ότι υπολογίζει από το πρώτο κιόλας φιλικό της ομάδας απέναντι στην Καλαμάτα, γνωρίζοντας, προφανώς, περισσότερα από εμάς για το τι θα μπορούσε να του προσφέρει. Και μάλιστα, τον έβαλε δεξί χαφ, παίκτης που μέχρι τώρα δήλωνε αριστερός μπακ. Την Κυριακή, ο Πανηλειακός υποδέχεται τον Αστέρα Μαγούλας και στόχος δε μπορεί να είναι άλλος από τη νίκη και το τρία στα τρία στο πρωτάθλημα. Χρόνο με τον χρόνο, η ομάδα θα βελτιώνεται και αυτό είναι σίγουρο από τη στιγμή που τα πόδια των παικτών θα λύνονται, θα εμφανίζονται όλο και πιο φρέσκοι και η εξαιρετική προετοιμασία στο Καρπενήσι θα αρχίσει να πιάνει τόπο. Μην ξεχνάμε δε, ότι ο Πανηλειακός είναι και μια νέα ομάδα και φυσιολογικά χρειάζεται χρόνο μέχρι να δέσει σαν σύνολο. Μια ομάδα, η οποία στο πρώτο φιλικό απέναντι στην Καλαμάτα του μηδέν στα τρία στη Γ΄ Εθνική, προβλημάτισε αρνητικά. Κι όμως, ο Πανηλειακός του δύο στα δύο στη Β΄ Εθνική, δυο μήνες μετά, αποδεικνύει με την παρουσία του αυτό που στο ποδόσφαιρο αποτελεί αξίωμα. Ότι δηλαδή τα φιλικά του Αυγούστου, είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεγελαστεί ένας φίλαθλος.

Για την αναβίωση των Νεμέων Αγώνες Παγκρατίου θα διεξαχθούν το Σάββατο 12 Οκτωβρίου στο αρχαίο Στάδιο της Νεμέας, κατόπιν σχετικής αδείας του Υπουργείου Πολιτισμού. Η διοργάνωση γίνεται σε συνεργασία με τον Σύλλογο για την Αναβίωση των Νεμέων Αγώνων. Το αρχαίο Παγκράτιο ήταν ένα από τα αθλήματα στα οποία αγωνίζονταν οι αθλητές των Νεμέων. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 12.00 και θα ολοκληρωθούν στις 14.00. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: 1.Σκιαμαχία (μάχη εναντίον φανταστικού αντιπάλου), 2.Παλαίσματα, 3.Πολυδάμαντα (Ένας εξουδετερώνει 3 οπλισμένους με μαχαίρι, σπαθί, κοντάρι), 4.Αγώνες Παγκρατίου. M.Δ.

Συζητούσαν τα τεκταινόμενα Πριν την κλήρωση του κυπέλλου το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, για αρκετή ώρα συζητούσαν τα μέλη της επιτροπής πρωταθλήματος Σάκης Καραλάγας και Κυριάκος Κυριακόπουλος. Στο επίκεντρο το τοπικό ποδόσφαιρο, το οποίο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, καθώς έχουν ξεκινήσει τα πρωταθλήματα σε Α1, Α2 και Β' κατηγορία, ενώ άμεσα ξεκινά και αυτό της Γ' . Π.Η.

Δυνατό ξεκίνημηαΔήμητρας

από τον Άρ Δυνατό ξεκίνημα ς η οτική χρονιά, καθώ για τη νέα αγωνισ λημα, άθ ωτ το δεξί στο πρ μάδα ξεκίνησε με κι, ενώ ως ρά η κόντρα στο Γε αφήνουν υποόπου υπήρχε η νίκ κύπελλο. Όλα αυτά ο στ ι κα ι ζε χί νε ος συ υν σοβαγνωστόν ο σύλλογ οντες να παραμένο ύν ιθ υς το με ς, ια ς συνέχε κίνησε. σχέσεις ενόψει τη ραθώνιος τώρα ξε μα ο ς θώ κα ι Π.Η. νο μέ ροί και προσγειω

Ντεμπούτο Γκόφίλταος Γκόφας το

ρακολούθησε ο Μ Από την εξέδρα πα της Καλαμάτας ένης αγωνιστικής σμ ρα πε ς τη ι νίδ ιχ πα Ο Αθηναίος ση Ερμιονίδας. νω Έ ην στ τι αν απέν γκο της ντεμπούτο στον πά ι νε κά θα , ής ητ προπον ή, στο παιχνίδι ς αύριο Κυριακ Μαύρης Θύελλα ην τοπική ομάδα. ολόγγι απέναντι στ Σο.Φ. Κυπέλλου στο Μεσ


26

w w w . p r o t i n e w s . g r

Κοινωνικά

ΚΗΔΕΙEΣ Ôïí ðïëõáãáðçìÝíï ìáò

ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΚΑΓΚΕΛΑΡΗ Åôþí 73 Èáíüíôá êçäåýïõìå óÞìåñá ÓÜââáôï 12 /10/2013 êáé þñá 11 ð.ì., åê ôïõ Éåñïý Íáïý Áã. Êùí/íïõ Áíäñáâßäáò,ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðáñáêïëïõèÞóïõí ôçí åêöïñÜ ôïõ . ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ, ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ ÊÁÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ ÊËÁÌÐÁÍÏÓ ÃÅÙÑÃÉÏÓ ÁÍÄÑÁÂÉÄÁ ÔÇË ÃÑÁÖÅÉÏÕ: 2623055255 ÊÉÍÇÔÏ : 6977011926 Ôïí ðïëõáãáðçìÝíï ìáò

ΗΡΑΚΛΗ ΠΑΝ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ÐÏËÉÔÉÊÏ ÌÇ×ÁÍÉÊÏ ÐÑÙÇÍ ÍÏÌÁÑ×Ç, ÐÑÙÇÍ ÐÑÏÅÄÑÏ ÄÅÕÁÐ Êçäåýïõìå óÞìåñá ÓÜââáôï 12/10/2013 êáé þñá 11.30ð.ì. áðü ôïí Éåñü Íáü Áãßïõ Âáóéëåßïõ åéò ¢ãéï Âáóßëåéï Ðáôñþí. Ç ÓÕÆÕÃÏÓ ÔÏÕ: ÅëÝíç Ï ÃÉÏÓ ÔÏÕ: ÅñíÝóôïò, ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ ÔÏÕ Ìé÷áÞë Ðáðáäüðïõëïò, Åõãåíßá êáé ÓùôÞñçò ÐëÝóóáò, Ðçíåëüðç ÷Þñá Ãåùñã. ÂáóéëÜêç, ÄçìÞôñéïò êáé Óôáõñïýëá Êïõôóïýêïõ, Óðýñïò êáé Êùí/íá Êïõôóïýêïõ. ÔÁ ÁÍÉØÉÁ ÔÏÕ, ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÔÓÁÍÔÁÑËÉÙÔÇÓ Êáëáâñýôùí 18 & Öùêáßáò, ÐÜôñá - Ôçë.: 2610 324855, 2610 324838, Áèçíþí - Ñßïõ 5Á , Ñßïí - Ôçë.: 2610 326842

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ¼ëïõò üóïé ìáò óõìðáñáóôÜèçêáí óôï ðÝíèïò ìáò ãéá ôï ÷áìü ôïõ ðïëõáãáðçìÝíïõ ìáò

ΙΩΑΝΝΗ του Νικολάου ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

Åôþí 55 Èåñìüôáôá åõ÷áñéóôïýìå Ç ÓÕÆÕÃÏÓ: Ìáñãáñßôá Ç ÊÏÑÇ: Ñüç Ç ÌÇÔÅÑÁ ÔÏÕ: Ñïúäïýëá ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ ÔÏÕ, ÔÁ ÁÍÉØÉÁ ÔÏÕ,ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ, Ìáíùëïðïýëïõ 58, Ôçë. üëï ôï 24ùñï: 26210-34017, 30730, 34217, 27158, 25223, ÐÕÑÃÏÓ, Êéíçôü 6944342471 Ïéêßáò: 25223 ¼ëïõò üóïé ìáò óõìðáñáóôÜèçêáí óôï ðÝíèïò ìáò ãéá ôï ÷áìü ôïõ ðïëõáãáðçìÝíïõ ìáò

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ του Ιωσήφ ΑΡΓΥΡΙΟΥ

Åôþí 77 Èåñìüôáôá åõ÷áñéóôïýìå Ç ÓÕÆÕÃÏÓ: Êùíóôáíôßíá ÔÁ ÔÅÊÍÁ: ¢ííá & Íßêïò Ãáëáíüðïõëïò, Êþóôáò & ÅëÝíç Áñãõñßïõ, ÉùóÞö Áñãõñßïõ, Ãåùñãßá Áñãõñßïõ, Ìáñßá & Áñéóôåßäçò ×ñïíüðïõëïò. ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ, ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ ,ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ, Ìáíùëïðïýëïõ 58, Ôçë. üëï ôï 24ùñï: 26210-34017, 30730, 34217, 27158, 25223, ÐÕÑÃÏÓ, Êéíçôü 6944342471 Ïéêßáò: 25223

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ Ôçí ÊÕÑÉÁʹ 13 ÏÊÔÙÂÑÉÏÕ 2013 êáé þñá. 8.30 ðì ôåëïýìå óôïí Éåñü Íáü ôïõ ÁÃÉÏÕ ÁÈÁÍÁÓÉÏÕ óôçí ÁìáëéÜäá ÅÔÇÓÉÏ ÁÑ×ÉÅÑÁÔºÊÏ ìíçìüóõíï õðÝñ áíáðáýóåùò ôçò øõ÷Þò ôïí ðïëõáãáðçìÝíïõ ìáò óõæýãïõ êáé ðáôÝñá

ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ÅÊÐÁÉÄÅÕÔÉÊÏÕ ÐÑÙÇÍ "ÅÊÐÁÉÄÅÕÔÇÑÉÁ ÐÁÐÁÃÅÙÑÃÉÏÕ" ÅÔÙÍ 93 Ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò êñïóÝëèïõí êáé ðñïóåõ÷çèïýí ìáæß ìáò ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ, Ç ÓÕÆÕÃÏÓ: ÁÍÄÑÏÌÁ×Ç, ÔÁ ÔÅÊÍÁ: Ãåþñãéïò & ÂáóéëéêÞ Ðáðáãåùñãßïõ, Ïé ëïéðïß óõããåíåßò ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ ÍÔÏÕÌÁÑÁ ÁÑ×. ÇËÉÄÏÓ & ÂÕÑÙÍÏÓ ÁÌÁËÉÁÄÁ ÔÇË.ÃÑÁÖÅÉÏÕ: 26220-27 711 & 27 383

ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ Ôçí ÊõñéáêÞ 13 Ïêôùâñßïõ 2013 êáé þñá 8:30 ð.ì. óôïí Éåñü Íáü Áãßïõ Ôñýöùíá ÂõôéíåÀêùí Ôåëïýìå 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ áãáðçìÝíïõ ìáò

ΖΩΗ ΔΙΟΝ. ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ÅÔÙÍ 70 Ðáñáêáëïýìå óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé ðñïóåõ÷çèïýìå ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ. ÂõôéíÝéêá 13 Ïêôùâñßïõ 2013 ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ: Áíôùíßá ÷á Áíäñ. ÊáëõãÜ, Ðáíáãéþôçò ×ñïíüðïõëïòÔÁ ÁÍÉØÉÁ ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ Á. ÁÓÇÌÁÊÏÐÏÕËÏÓ Þ ÆÅÕÊÁÓ, ÔÇË. ÃÑÁÖÅÉÏÕ: 26210 28361 33119, ÏÉÊ. ÄÉÁÍÕÊÔ. 22283, ÊÉÍÇÔÏ: 6944296706 & 6932234896, ÊÏËÏÊÏÔÑÙÍÇ 11 - ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ Ôçí ÊõñéáêÞ 13 Ïêôùâñßïõ 2013 & þñá 8:30 ð .ì. óôïí Éåñü Íáü Áãßïõ Âáóéëåßïõ ÌïõñéÜò Ôåëïýìå ÅôÞóéï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ áãáðçìÝíïõ ìáò

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΩΝ.ΜΑΤΖΩΡΟΥ

ÅÔÙÍ 85 Êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé ðñïóåõ÷çèïýí ìáæß ìáò ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ. ÌïõñéÜ 13 Ïêôùâñßïõ 2013 Ç ÓÕÆÕÃÏÓ: ÄÞìçôñá.ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ: Êùí/íïò & Áöñïäßôç Ìáôæþñïõ,ÄÝóðù & & Ðáíáãéþôçò Âëá÷ïãéáííüðïõëïò, ÃéÜííçò Ìáôæþñïò. ÏÉ ÁÄÅËÖÅÓ ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ Á. ÁÓÇÌÁÊÏÐÏÕËÏÓ Þ ÆÅÕÊÁÓ, ÔÇË. ÃÑÁÖÅÉÏÕ: 26210 28361 33119, ÏÉÊ. ÄÉÁÍÕÊÔ. 22283, ÊÉÍÇÔÏ: 6944296706 & 6932234896, ÊÏËÏÊÏÔÑÙÍÇ 11 - ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ Tçí ÊõñéáêÞ 13 Ïêôùâñßïõ 2013 êáé þñá 8.30ð.ì. ôåëïýìå 40Þìåñï ìíçìüóõíï óôïí Éåñü Íáü Áãßùí Êùí/íïõ êáé ÅëÝíçò Ãáóôïýíçò ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ ðïëõáãáðçìÝíïõ ìáò óõæýãïõ, ðáôÝñá êáé ðáððïý

ΤΙΤΟΥ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΟΥΡΤΑΚΗ

ÅÔÙÍ 89 Ç ÓÕÆÕÃÏÓ: Ãåùñãßá, ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ: Íéêüëáïò êáé ÁããåëéêÞ, ÃéÜííçò êáé ÅéñÞíç, ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. ÏÉÊÏÓ ÔÅËÅÔÙÍ: ÉÙÁÍÍÇ ÓÐ. ÁÍÄÑÉÊÁÊÇ ÃÁÓÔÏÕÍÇ - ÂÁÑÈÏËÏÌÉÏ, Ôçë.: 2623023925, 32289 Êéí. 6944507734

/ ÓÜââáôï 12 Ïêôùâñßïõ 2013

ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ Ôåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 13 Ïêôùâñßïõ 2013 êáé þñá 8.30 ð.ì. Óôïí Éåñü Íáü ÊïéìÞóåùò ôçò Èåïôüêïõ ÊñõïíÝñé - Áñ÷. Ïëõìðßáò 40ÇÌÅÑÏ Ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ áãáðçìÝíïõ ìáò Õéïý & Áäåëöïý

ΔΗΜΗΤΡΙΟY ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟY του ΑΝΤΩΝΙΟΥ ÅÔÙÍ 50 Êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé åíþóïõí ìáæß ìáò ôéò ðñïò ôïí ¾øéóôïí äåÞóåéò ôùí ÊñõïíÝñé - Áñ÷. Ïëõìðßáò 13/10/2013 Ç ÌÇÔÅÑÁ: ÐÁÍÁÃÉÙÔÁ, ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ: ÃÉÙÑÃÏÓ, ×ÑÇÓÔÏÓ, ÊÙÓÔÁÓ, ÍÅÊÔÁÑÉÏÓ ÂÁÃÃÅËÇÓ, ÂÁÓÙ & ÅËÅÍÇ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ ÃÑÇÃÏÑÇÓ ÍÉÊ. ÃÉÁÍÍÏÐÏÕËÏÓ Ì. ÁËÅÎÁÍÄÑÏÕ 15 & ÐÁÍ. ÔÓÁËÄÁÑÇ ÐÕÑÃÏÓ (ÏÐÉÓÈÅÍ ÏÔÅ) ÔÇË.: 2621 400522 - ÊÉÍ.6936 763942 - 6971 580109 üëï ôï 24ùñï Ôåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 13 Ïêôùâñßïõ 2013 êáé þñá 8.30 ð.ì. óôïí Éåñü Íáü Áã. ÐÜíôùí (Á' Êïéì. Ðýñãïõ)40Þìåñï Ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò áãáðçìÝíçò ìáò ÌçôÝñáò, ÃéáãéÜò & Èåßáò

ΓΕΩΡΓΙΑΣ χα ΣΑΒΒΑ ΡΑΔΑΙΟΥ ÅÔÙÍ 87 Êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé åíþóïõí ìáæß ìáò ôéò ðñïò ôïí ¾øéóôïí äåÞóåéò ôùí Ðýñãïò Çëåßáò 13 Ïêôùâñßïõ 2013 ÔÁ ÔÅÊÍÁ: ÄÇÌÇÔÑÁ & ÌÅËÔÇÓ ÂÁÓÉËÏÐÏÕËÏÓ ÈÅÏÄÙÑÁ ÷á ÅÕÓÔÁÈÉÏÕ ×ÑÏÍÏÐÏÕËÏÕ ËÉÔÓÁ & ÃÉÁÍÍÇÓ ÆÁÂÏÓ ÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÁ & ÁÍÁÓÔÁÓÉÏÓ ÐÁÐÁÃÊÉÍÇÓ ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ, ÔÁ ÄÉÓÅÃÃÏÍÁ, ÔÁ ÁÍÇØÉÁ ÊÁÉ Ë. ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ ÃÑÇÃÏÑÇÓ ÍÉÊ. ÃÉÁÍÍÏÐÏÕËÏÓ Ì. ÁËÅÎÁÍÄÑÏÕ 15 & ÐÁÍ. ÔÓÁËÄÁÑÇ ÐÕÑÃÏÓ (ÏÐÉÓÈÅÍ ÏÔÅ) ÔÇË.: 2621 400522 - ÊÉÍ.6936 763942 - 6971 580109 üëï ôï 24ùñï Ôåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 13/10/2013 êáé þñá 08.30 ð.ì. åê ôïõ Éåñïý Íáïý Áãßïõ Óðõñßäùíïò ÎõëïêÝñáò, 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò ðïëõáãáðçìÝíçò ìáò

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ του Γεωργίου ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ (ãÝíïò Ìðïýóìðïõñá) Êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé åíþóïõí ìáæß ìáò ôéò ðñïò ôïí Õøéóôïí äåÞóåéò ôùí. Îõëï÷Ýñá 13/10/2013 Ï ÓÕÆÕÃÏÓ: Ãåþñãéïò.ÏÉ ÁÄÅËÖÅÓ, ÔÁ ÁÍÉØÉÁ & ÏÉ Ë. ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ, Ìáíùëïðïýëïõ 58, Ôçë. üëï ôï 24ùñï: 26210-34017, 30730, 34217, 27158, 25223, ÐÕÑÃÏÓ, Êéíçôü 6944342471 Ïéêßáò: 25223 Ôåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 13/10/2013 êáé þñá 08.30 ð.ì. åê ôïõ Éåñïý Íáïý Áãßùí ÐÜíôùí (Á' Êïéìçôçñßïõ) Ðýñãïõ, 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ ðïëõáãáðçìÝíïõ ìáò

ΘΕΟΔΩΡΟΥ του Γεωργίου ΠΡΟΚΟΠΗ Åôþí 86 Ðáñáêáëïýìå óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé åíþóïõí ìáæß ìáò ôéò ðñïò ôïí Õøéóôïí äåÞóåéò ôùí. Ðýñãïò 13/10/2013 ÔÁ ÔÅÊÍÁ: Êáôåñßíá Ðñïêüðç, ¢ííá ÷á Áíáóôáóßïõ Ãêáìïýñá, Ãåþñãéïò Ðñïêüðçò. ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ: Ðáíáãéþôçò, Ôæßíá, ÍÝëëç, ÈïäùñÞò. ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ, ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ, Ìáíùëïðïýëïõ 58, Ôçë. üëï ôï 24ùñï: 26210-34017, 30730, 34217, 27158, 25223, ÐÕÑÃÏÓ, Êéíçôü 6944342471 Ïéêßáò: 25223 Ôåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 13/10/2013 êáé þñá 08.30 ð.ì. åê ôïõ Éåñïý Íáïý Áãßïõ Áèáíáóßïõ ÂïõíÜñãïõ, 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ ðïëõáãáðçìÝíïõ ìáò

ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ του Δημητρίου ΤΟΜΑΡΟΠΟΥΛΟΥ Åôþí 75 Ðáñáêáëïýìå óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé åíþóïõí ìáæß ìáò ôéò ðñïò ôïí Õøéóôïí äåÞóåéò ôùí. Âïýíáñãï 13/10/2013 Ç ÓÕÆÕÃÏÓ: Èåþíç ÔÁ ÔÅÊÍÁ: ÁããåëéêÞ & ÄçìÞôñçò, Áíôùíßá & èýìéïò, ÃéÜííá & ÃéÜííçò, ÄÞìçôñá & ×ñÞóôïò.ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ: Êùíóôáíôßíïò, Ãéþñãïò, Èåþíç, Êùíóôáíôßíïò, ÐÝãêõ, ÓôÜèçò, Áíôþíçò.ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ, Ìáíùëïðïýëïõ 58, Ôçë. üëï ôï 24ùñï: 26210-34017, 30730, 34217, 27158, 25223, ÐÕÑÃÏÓ, Êéíçôü 6944342471 Ïéêßáò: 25223 Ôåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 13/10/2013 êáé þñá 08.30 ð.ì. åê ôïõ Éåñïý Íáïý Áãßïõ Óðõñßäùíïò Óêïõñï÷ùñßïõ, 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ ðïëõáãáðçìÝíïõ ìáò

ΣΩΤΗΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΝΗ

Åôþí 58 Ðáñáêáëïýìå óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé åíþóïõí ìáæß ìáò ôéò ðñïò ôïí Õøéóôïí äåÞóåéò ôùí. Ðýñãïò 13/10/2013 Ç ÓÕÆÕÃÏÓ: Ìáñßá ÔÁ ÔÅÊÍÁ: ÃéÜííá & ÌÜñéïò Êáñáãêïýíçò, Ðáíáãéþôçò & Êáôåñßíá Êïõôóïýíç ÔÁ ÁÄÅÑÖÉÁ: Ãëõêåñßá êáé Ãåþñãéïò ÂÝíäñáò Ï ÅÃÃÏÍÏÓ, ÔÁ ÁÍÉØÉÁ, ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ, Ìáíùëïðïýëïõ 58, Ôçë. üëï ôï 24ùñï: 26210-34017, 30730, 34217, 27158, 25223, ÐÕÑÃÏÓ, Êéíçôü 6944342471 Ïéêßáò: 25223 Ôçí ÊõñéáêÞ 13 Ïêôùâñßïõ 2013 êáé þñá 8:30 ð.ì. óôïí Éåñü Íáü Áãßïõ ÍéêïëÜïõ Ðýñãïõ Ôåëïýìå 40Þìåñïìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò áãáðçìÝíçòìáò

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΑΝΔΡ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

ÅÔÙÍ 65 Ðáñáêáëïýìå óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé ðñïóåõ÷çèïýìå ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò. Ðýñãïò 23 Ïêôùâñßïõ 2013 Ï ÓÕÆÕÃÏÓ: ÁíáóôÜóéïò Ãéáííüðïõëïò, ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ: Ñïýëá & ÃéÜííçò Áèáíáóüðïõëïò, ÁíäñÝáò & Ãåùñãßá Ãéáííïðïýëïõ. Ï ÅÃÃÏÍÏÓ: Ãéþñãïò. ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ: Âéñãéíßá & ÐÝôñïò Êïõêïõëüðïõëïò, ÃéÜííçò & Âïýëá Äñáêïðïýëïõ, ÔÜêçò & Ãùãþ Ãéáííïðïýëïõ,Ãéþôá ÷á Óðõñ. Êáëëßíéêïõ.ÔÁ ÁÍÉØÉÁ ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ Á. ÁÓÇÌÁÊÏÐÏÕËÏÓ Þ ÆÅÕÊÁÓ, ÔÇË. ÃÑÁÖÅÉÏÕ: 26210 28361 33119, ÏÉÊ. ÄÉÁÍÕÊÔ. 22283, ÊÉÍÇÔÏ: 6944296706 & 6932234896, ÊÏËÏÊÏÔÑÙÍÇ 11 - ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ


ψάχνετε για... δουλειά/σπίτι/οικόπεδο/αγροτεμάχιο/επαγγελματικό χώρο/μοτοσικλέτα/έπιπλα/ηλεκτρικές συσκευές/τεχνίτη/το χαμένο σας ζωάκι/το μελλοντικό σας σύντροφο ÐÙËÇÓÅÉÓ ÁÊÉÍÇÔÙÍ Πωλείται αγροτεμάχιο 6.100 τ.μ. άρτιο και οικοδομήσιμο, αμφιθεατρικό, με θέα το πέλαγος του ιονίου,500 μ από τη θάλασσα. Περιοχή Κάστρο Κυλλήνης. τηλ: 6936 699137, 6944566837 (ΜΑ8574) Πωλείται κτήμα στο Σκουροχώριον, θέση Μαραθιά, 10 στρεμ. Των 250 μέτρων.Τιμή:75000Ε. Τηλ.:6937539118 (8521) Πωλείται οικεία στον Άγιο Ηλία παραθαλάσσια σε απόσταση 500μ. απο τη θάλασσα, σε τιμή ευκαιρίας.Τηλ.:6977013128, 6979 352471 (8433) Πωλείται οικόπεδο 275τ.μ επι του κεντρικού δρόμου στην Αλφειούσα άρτιο και οικοδομίσιμο. Τηλ.:6947 603003 (8429) Ζαχάρω:Πωλείται στην παραλία ΖΑΧΑΡΩΣ οικία 100 τ.μ. σε οικόπεδο320 τ.μ. με πλήρη και μοντέρνο εξοπλισμό εσωτερικού και εξωτερικού χώρου σε λειτουργεία λόγω αναχώρησης.120.000 Ε.Τηλ.:6981 705054 (8413) Πωλούνται δυο διαμερίσματα 90 τμ. στη Γαστούνη 200 μέτρα από το κέντρο .Τηλ.:26230 54767 (8404) Πωλείται οικόπεδο 5,746 τ.μ. στο Κολύρι εντός οικισμού όπισθεν Δημοτικού Σχολείου. Με οικοδομησιμότητα στα 800 τ.μ. με δικό του αρτεσιανό με άδεια, περίφραξη, ελαιόδεντρα και πολλά καλλωπιστικά φυτά. Πωλείται ολόκληρο ή τμηματικά. Πληροφορίες:6930 838087 (8387) Πωλούνται: αγροτεμάχιο 3.620 τ.μ. εντός οικισμού και αναδασμού στο 7ο χλμ. της Ε.Ο. Πύργου - Αρχ. Ολυμπίας. και ελαιοστάσιο 3 στρεμμάτων δίπλα στον Άγιο Δημήτριο Παλαιοβαρβάσαινας. Τηλ.: 6973 0522133 (8334)

ÅÍÏÉÊÉÁÓÅÉÓ ÁÊÉÍÇÔÙÍ Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 30 τμ πλησίον Επαρχείου ,επιπλωμένη , χωρίς κοινόχρηστα. τηλ 6944 755055 (ΜΑ8578) Ενοικιάζεται διαμέρισμα δυάρι

Ενοικιάζεται δυάρι , φρεσκοβαμμένο επιπλωμένο με κουζίνα, ψυγείο και κλιματιστικό με μεγάλη βεράντα, ηλιόλουστο στο κέντρο του Πύργου, πλησίον Εμπορικής τράπεζας και β)γκαρσονιέρα 4ου ορόφου φρεσκοβαμμένη και κλιματιστικό Τηλ.: 6932 924343, 6938 990613 (8307) Ενοικιάζονται δυάρια 50 και 70 τ.μ. αντίστοιχα επιπλωμένα με ηλεκτρικές συσκευές και χωρίς κοινόχρηστα κατάλληλα για φοιτητές και όχι μόνο.Αξίζει να τα δεις.Τηλ,:6937144851(8401) Ενοικιάζεται τριάρι 100 τ.μ. σε νεόκτιστη οικοδομή, αυτόνομη θέρμανση, 3ος όροφος, Πέλοπος και Γορτυνίας γωνία. Τηλ.: 6946 272479 (8470) Ενοικιάζεται καινούργιο διαμέρισμα 90 τ.μ. απέναντι από τη ΔΟΥ Πύργου. Τηλ.: 6934 038183 (8572) Ενοικιάζεται διαμέρισμα διαμπερές 110τ.μ. με αυτόνομη θέρμανση. Αποτελείται από καθιστικό με κουζίνα, δύο κύρια υπνοδωμάτια με μεγάλες ντουλάπες, μεγάλες βεράντες, δύο τουαλέτες και βοηθητικό χώρο (αποθήκη), στην οδό Μπελούση αρ. 6Α 1oς όροφος. Τηλ. 6936 547900 (8583) στον Πύργο Ηλείας οδός Ελλήνων Ολυμπιονικών 19.Τηλ.:26210 29029, 6988 233011 (8531) Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα πλήρως επιπλωμένη Παπαφλέσσα 27Β ΠΥΡΓΟΣ. Τηλ.:6974 956040 (8519) ΠΥΡΓΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΔΥΑΡΙ (μια κρεβατοκάμαρα, κουζινοσαλονοτραπεζαρία) διώροφης οικοδομής, ισόγειο,πλήρης εξοπλισμένο (ψυγείο, κουζίνα, πλυντήριο) αυτόνομη θέρμανση, διπλά οικολογικά κουφώματα, τζάκι, βεράντα

Ενοικιάζεται δυάρι στον 2ο όροφο επιπλωμένο με κλιματιστικά,μεγάλη βεράντα,ηλιόλουστο.Κατά προτίμηση εκπαιδευτικούς,φοιτηυές,στρατιωτικούς.Στο κέντρο του Πύργου πλησίον εμπορικής τράπεζας.Τιμή λογική.Τηλ.:2621025011, 6938990613,6932924343(8435) Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 4σος όροφος επιπλωμένη,μεγάλη βεράντα,κλιματιστικό,ηλιόλουστο.Κατά προτίμηση εκπαιδευτικούς,φοιτηυές,στρατιωτικούς.Στο κέντρο του Πύργου πλησίον εμπορικής τράπεζας.Τιμή λογική. Τηλ.: 26210 25011, 6938 990613, 6932 924343 (8436) Ενοικιάζεται δυάρι ημιόροφος για επαγγελματική στέγη στο κέντρο του Πύργου . Τηλ.:2621025011, 6938990613,6932924343(8437) Ενοικιάζεται δυάρι 60 τ.μ. στη πάροδο Μπελούση απέναντι απο τα ΚΕΚ consul με αυτόνομη θέρμανση και λίγα κοινόχρηστα, σε χαμηλή τιμή. Τηλ.: 26210 32973, 6997 794912, 26210 61403, 6977 403843 (8453) Ενοιάζεται 4άρι με δύο μπάνια,διαμπερές, αυτόνομη θέρμανση στη πάροδο Μπελούση (περιοχή Πύργου) , λίγα κοινόχρηστα,χαμηλό ενοίκιο. Τηλ.:26210 32973, 6997 794912, 26210 61403, 6977 403843 (8453) Ενοικιάζεται δυάρι 50 τ.μ. στη πάροδο Μπελούση απέναντι απο τα ΚΕΚ consul με αυτόνομη θέρμανση και λίγα κοινόχρηστα, πλήρως επιπλωμένο σε χαμηλή τιμή, από 1η Νοεμβρίου. Τηλ.: 26210 32973, 6997 794912, 26210 61403, 6977 403843 (8453) με τέντα χωρίς κοινόχρηστα. Νέας Αρτάκης 12 πλησίον 3ου Λυκείου . Τηλ.:6971 698962 (8491) Στη Ζάκυνθο κοντά στα ΤΕΙ ενοικιάζονται γκαρσονιέρες για εκπαιδευτικούς και φοιτητές.Τηλ.:6936 327447 (8489) Eνοικιάζεται στο Κάτω Σαμικό σε κεντρικό σημείο 45τ.μ. ισόγειο διαμέρισμα,επιπλωμένο, υπνοδωμάτιο, μπάνιο , κουζίνα. Τηλ.:6974 502409 (8486) ΠΥΡΓΟΣ ενοικιάζεται τριάρι στο με 2 κρεβατοκάμαρες κουζινο-σαλονοτραπεζαρία , γωνιακό ηλιόλουστο, 1ος όροφος σε διώροφη οικοδομή με οικολογικά ανακλεινόμενα κουφώματα και αυτόνομη θέρμανση. χωρίς κοινόχρηστα, Νέας Αρτάκης 12 πλησίον 3ου Λυκείου Πύργου.Τηλ.:6971 698962 (8480) Ενοικιάζεται στη Πάτρα γκαρσονιέρα επιπλωμένη δίπλα στα ΤΕΙ. Τηλ.:6946 200460 (8472) Ενοικιάζεται τριάρι στην Αθήνα

(πλατεία Βικτώριας) 5ος όροφος, διαμπερές πλήρες επιπλωμένο, κατάλληλο για φοιτητές.Τηλ.:26215 00328, 6930 686506 (8465) Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα σε νέα οικοδομή 30τ.μ. 2ος όροφος , δίχωρη, επιπλωμένη, με αυτόνομη θέρμανση, κλιματιστικά, στη Πάτρα. Περιοχή Έξω Αγιά (πλησίον πανεπιστημίου) .Τηλ.:6973339194. Τιμή συζητίσιμη. (8466) Eνοικιάζεται διαμέρισμα 75 τ.μ. (1ος όροφος) επιπλωμένο,Δραγατσανίου 24 (έναντι Νομαρχίας) Τηλ.:6974 796644 (8438) Ενοικάζεται δυάρι στην Μανωλοπούλου πλησίον διοικητηρίου και ΤΕΙ ανακαινισμένο με αυτόνομη θέρμανση χωρίς κοινόχρηστα με αυλή. Τηλ.:6950907600 (8452) Ενοικιάζεται ένα οροφοδιαμέρισμα 75 τμ. επί της οδού Σταχτούρη 91 με τζάκι.Τηλ.:26210 34670 (8434) Ενοικιάζεται στην Αθήνα δυάρι 52 τ.μ. 4ου ορόφου , έναντι δικαστη-

ρίων Ευελπίδων, πλησίον ΑΣΟΕ , Πλήρως επιπλωμένο, φρεσκοβαμμένο, (με λίγα κοινόχρηστα). Τηλ.: 6977 407352 (8425) Ενοικιάζεται τριάρι στην Αθήνα(πλατεία Βικτώριας) 5ος όροφος, διαμπερές πλήρες επιπλωμένο, κατάλληλο για φοιτητές. Τηλ:2105154862 και 6930 686506 (8399) Ενοικιάζεται δυάρι 50 τ.μ. σε καινούργια οικοδομή, με αυτόνομη θέρμανση στην οδό Σαρανταπόρου 4, Πύργος. Τηλ. 6936 985212 (8384) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΓΡΑΦΕΙΟ,στον Πύργο, 42 τμ, 1ου ορόφου, 2 αίθουσες, πλησιον κεντρικης πλατειας, οδος Μιαουλη 1.ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 6970863245 (μονο πρωινές ώρες 9 - 12) (MA8357) Ενοικιάζεται τριάρι καινούργιας κατασκευής στην οδό πολυτεχνείου 7 στον 1ο όροφο στον Πύργο. Τηλ.:6974 998946 Ενοικιάζεται επιπλωμένο τριάρι χωρίς κοινόχρηστα δίπλα στο ΤΕΙ Πύργου. Δεκτή η συγκατοίκηση. Τηλ.:6976 802842 (8014)

ÅÐÁÃÃÅËÌÁÔÉÊÇ ÓÔÅÃÇ Ενοικιάζονται καταστήματα α) 36 τ.μ. με wc. Τιμή: 300 ευρώ, β) 29 τ.μ. Τιμή: 220 ευρώ γ) 28 τ.μ. Τιμή: 200 ευρώ. Τηλέφωνα για πληροφορίες: 6972 871518 και 6993 095327 Eνοικιάζεται στα Λεχαινά κτίριο 180 τ.μ και πατάρια, σε κεντρικό σημείο στα Λεχαινά (ΟΔΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΝ ΛΕΧΑΙΝΩΝ) Τηλ.:6977 601313 (8309) Λεχαινά: ενοικιάζεται στην κεντρική πλατεία κατάστημα 30τ.μ Τηλ.: 6971 698962 (8283) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στο κέντρο της Αμαλιάδας μεγάλο διαμπερές κατάστημα, δίπλα απο το Δημαρχείο, με δύο εισόδους, μία σε κεντρικό δρόμο και μία στην πλατεία που βρίσκεται το ΚΕΠ. ΤΗΛ. 26220 28540, 6972 807180, 6932 398760 (ΜΑ 8237) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ κατάστημα 40τμ. ε-

Ενοικιάζεται κατάστημα 55 τ.μ. με πατάρι 55 τ.μ και wc. σε κεντρικό σημείο στην οδό Ερμού. Τιμή: 750 ευρώ. Ενοικιάζεται γωνιακό κατάστημα 56 τ.μ. με πατάρι 56 τ.μ και wc σε κεντρικό σημείο στην οδό Ερμού. Τιμή: 850 ευρώ. Τηλέφωνα για πληροφορίες: 6972 871518 και 6993 095327 Πωλείται καφέ-ουζερίί(Το Μεζεδάκι), λόγω συνταξιοδότησης.Αλφειού 29 , τηλ 6980 251588 (ΜΑ8545) Ενοικιάζεται χώρος στεγασμένος στο 3,5 χλμ Πύργου Αρχαίας Ολυμπίας Βαρβάσαινα, 1838 τ.μ. Πληροφορίες Κακαλής Κώστας.Τηλ.: 26210 44966, 6932 233357 (8490)

Ενοικιάζονται στη Ζάκυνθο σε τουριστική περιοχή 2 καφετέριες και 2 γκαρσονιέρες,όλα εξοπλισμένα με τα απαραίτητα για να λειτουργήσουν.Τηλ.: 6936 327447 (8293) Ενοικιάζεται στη Ζάκυνθο ένας όροφος εμπορικού κέντρου που λειτ ο υ ρ γ ο ύ σ ε σ α ν εσ τ ι α τ ό ρ ι ο . Τ η λ . : 6936 327447 (8294)

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ επιπλωμένο διαμέρισμα με ηλεκτρικές συσκευές πλησίον Ταχυδρομείου Πύργου επίί της Μανωλοπούλου. Κατάλληλο και για γραφείο Τηλ: 6977 661970 (ΜΑ8226) πί της Ρήγα Φεραίου στον Πύργο με αποθηκευτικό χώρο 70τμ.Τηλ: 26210 28307-6977 930724 (ΜΑ8231) ΛΕΧΑΙΝΑ - Ενοικιάζεται κατάστημα 85 τ.μ. αυτόνομη θέρμανση, WC, τρίφατσο, κατάλληλο για γραφείο, ιατρείο, φροντιστήριο, γυμναστήριο, πιτσαρία κλπ., οδός Ελ. Δημάκη 27, πλησίον ΙΚΑ. ΤΗΛ: 6971 698962 (ΜΑ 8222)

ÌáèÞìáôá Φιλόλογος με πολυετή εμπειρία, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού (όλα τα μαθήματα), Γυμνασίου, Λυκείου (Αρχαία Ελληνικά, Νεοελληνική Γλώσσα-Έκθεση, Λογοτεχνία, Ιστορία). Εγγυημένα αποτελέσματα στην αφομοίωση της διδακτέας ύλης. Τιμές χαμηλές. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6946537089

Καθηγήτρια κλασικής φιλολογίας,με 5ετή διδακτική εμπερία παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου μεμονωμένα ή σε γκρούπ στις περιοχές: Πύργος, Λαστέικα, Βούναργο.Αναλαμβάνει φυσικά και την προετοιμασία των μαθητών για τις Πανελλήνιες. Παρέχονται σημειώσεις. Τιμές λογικές.Τηλ.:6938849132(8374)

Μαθήματα Γερμανικών, παραδίδει έμπειρος καθηγητής, όλα τα επίπεδα, τιμές προσιτές. Τηλ. 6947776058 / 6983-468489.(ΜΑ 8575) Φυσικομαθηματικός παραδίδει μαθήματα σε μαθητές γυμνασίουΛυκείου. Τιμή 10 Ε την ώρα και το πρώτο δίωρο διδασκαλίας δωρεάν. Τηλ.:6979 055712 (8510) Πτυχιούχος Φιλοσοφικής Σχολής παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου .Τιμές Προσιτές τηλ.6979 132515 (ΜΑ 8568) Καθηγήτρια Φιλόλογος με πολυετή διδακτική εμπειρία παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου. Παρέχονται προσωπικές σημειώσεις. Τιμές προσιτές τηλ. 6980 325696 (ΜΑ 8560) Καθηγήτρια Βιολογίας Απόφοιτος Σχολής Θετικών Επιστημών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα Μαθηματικά-Βιολογία Χημεία .10ετη Εμπειρία,Τιμές προσιτές .τηλ 6976 662375 (ΜΑ 8553) ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ-ΦΥΣΙΚΗ-ΧΗΜΕΙΑ παραδίδονται από καθηγήτρια με αρκετή φροντιστηριακή πείρα και μεταπτυχιακό σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Επίσης παραδί-

δονται μαθήματα και σε μαθητές με εκπαιδευτικές ανάγκες λόγω εξειδίκευσης και εμπειρίας και στην ειδική αγωγή. Τιμές προσιτές και συζητήσιμες. Τηλ. 6980 721370 (ΜΑ8540). Καθηγήτρια μαθηματικός παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου . Σε προσιτές τιμές. Τηλ. 6973 796710 (ΜΑ 8544). Απόφοιτη Παιδαγωγικού παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά Δημοτικού. Επίσης παραδίδονται μαθήματα Ισπανικών σε πολύ χαμηλές τιμές. Το πρώτο μάθημα ΔΩΡΕΑΝ!! Τηλ.6975 600263 (ΜΑ 8538) Μαθηματικός παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα. Τιμές προσιτές. Τηλ.:6934262131, 6981 136330 (8536) Καθηγήτρια Αγγλικών, Πτυχιούχος του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών με φροντιστηριακή εμπειρία, παραδίδει μαθήματα Αγγλικών σε παιδιά και ενήλικες.(όλα τα επίπεδα) Τιμές προσιτές. Τηλ.6981 472568 (8528) Καθηγήτρια Ιταλικής φιλολογίας απόφοιτη του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα. Τηλ.:6986 113023 (8528)

Καθηγήτρια Αγγλικών με μεγάλη φροντιστηριακή πείρα παραδίδει μαθήματα σε όλα τα επίπεδα με επιτυχίες σε όλα τα πτυχία.Cambridge,Μichigan, ESD, EDI, Edexcel. Ειδικές τιμές σε αδέρφια και πολύτεκνους.Τηλ.:6979 865756(8494)

Καθηγήτρια φιλόλογος αναλαμβάνει την προετοιμασία μαθητών Γυμνασίου-Λυκείου στα φιλολογικά μαθήματα στη περιοχή της Αμαλιάδας. Τιμές προσιτές. Τηλ.:6974 327887 (8503)

Καθηγήτρια Φιλόλογος απόφοιτος Πανεπιστημίου Πατρών παραδίδει μαθήματα σε μαθητές ΔημοτικούΓυμνασίου-Λυκείου. Τιμές προσιτές. Τηλ.:6986 834517 (8526) Καθηγήτρια Γαλλικών παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου. Τιμές προσιτές. Τηλ 6988 205588 (8520) Καθηγήτρια φιλόλογος Αγγλικής Γλώσσας απόφοιτη του ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ με φροντιστηριακή πείρα, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού Γυμνασίου Λυκείου και φοιτητές. Τιμές προσιτές και συζητήσιμες ιδιαίτερα σε τρίτεκνους και πολύτεκνους. Τηλ.:6983 949504, 26210 37235 (8516) Καθηγήτρια μαθηματικός με φροντιστηριακή πείρα παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου. Τιμές προσιτές. Τηλ.:6970 739384(8511) Καθηγήτρια κλασσικής φιλολογίας, απόφοιτη του Πανεπιστημίου Πατρών παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές ΓυμνασίουΛυκείου. Τιμές προσιτές. Τηλ.:6944 983744 (8508) Καθηγήτρια φιλόλογος πτυχιούχος Πανεπιστημίου Αθηνών παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου-ΕΠΑΛ. Τιμές προσιτές. Πε-

ριοχή Αμαλιάδας. Τηλ 6972 153993 (8505) Φυσικός αναλαμβάνει την προετοιμασία μαθητών Λυκείου με το νέο σύστημα σε Φυσική-Χημεία. Τηλ.:6942281948(8496) Φιλόλογος πτυχιούχος Πανεπιστημίου Πατρών με φροντιστηριακή εμπειρία, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές ΔημοτικούΓυμνασίου-Λυκείου.Τιμές λογικές. Ειδικές τιμές για γκρουπ και αδέρφια.Παροχή σημειώσεων. Τηλ.:6944243549 (8500) Φυσικός αναλαμβάνει την προετοιμασία μαθητών Λυκείου με το νέο σύστημα σε Φυσική-Χημεία. Τηλ. 6942281948 Καθηγήτρια φιλόλογος παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα, σε μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου. Αναλαμβάνονται και γκρουπ 2-3 ατόμων, τιμές πολύ χαμηλές. Τηλ.:6934 265950 (8492) Παραδίδονται ιδιαίτερα μαθήματα στα μαθηματικά-φυσική-χημεία από απόφοιτο Α.Π.Θ. σε μαθητές γυμνασίου-λύκειο-ΕΠΑΛ σε λογικές τιμές. Δυνατότητα δημιουργίας γκρουπ. Τηλ.:6983 516638(8493) Μεταπτυχιακή απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδικότητα στην ιστορία και φιλοσοφία των επιστημών και της τεχνολογίας, παραδίδει μαθήματα σε μαθητές όλων των επιπέδων καθώς και σε

Καθηγήτρια Αγγλικών με φροντιστηριακή πείρα αναλαμβάνει μαθητές και ενήλικες όλων των επιπέδων. Τιμές προσιτές.Επίσης αναλαμβάνει μεταφράσεις κειμένων. Τηλ. επικοινωνίας: 6979003850 (8472)

φοιτητές ΑΕΙ, ΕΑΠ, ΤΕΙ. Επιπλέον παρέχεται συμβουλευτική υποστήριξη και συγγραφή πρωτότυπων πτυχιακών και διπλωματικών εργασιών. Τηλ.:6946 044304 (8482) Απόφοιτος ΑΤΕΙ Αθηνών παραδίδει μαθήματα Χημείας και Βιολογίας σε μαθητές Γυμνασίου Λυκείου. Τιμές συζητήσιμες. Τηλ.:6972716785 (8483) Φιλόλογος παραδίδει μαθήματα σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου καθώς αναλαμβάνει και την προετοιμασία μαθητών του Λυκείου. Τιμές προσιτές και κατόπιν συνεννοήσεως. Τηλ.: 6976 017837 (8476) Καθηγήτρια Γαλλικών παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα και σε γκρουπ 2 ατόμων και προετοιμάζει για εξετάσεις όλων των πτυχίων στον Πύργο.Τηλ.:6932 266843 (8479) Φιλόλογος με 15ετή φροντιστηριακή εμπειρία παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου (Αρχαία, Έκθεση, Ιστορία, Λατινικά, Λογοτεχνία). Δωρεάν παροχή σημειώσεων και επαναληπτικών διαγωνισμάτων στη περιοχή Πύργου Αμαλιάδας.Tηλ.:6932 266843 (8479) Kαθηγήτρια φιλόλογος με φροντιστηριακή πείρα παραδίδει μαθήματα σε παιδιά δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου. Παρέχονται προσωπικές σημειώσεις σε όλα τα μαθήματα. Προετοιμασία Πανελ-

ληνίων. Τηλ.:6973 793774 (8471) Καθηγήτρια Αγγλικών με μητρική γλώσσα την Αγγλική, παραδίδει μαθήματα σε όλα τα επίπεδα. Τηλ.:6932 043162 (8469) Φυσικομαθηματικός παραδίδει μαθήματα φυσικής-μαθηματικώνχημείας σε μαθητές γυμνασίουλυκείου..Τιμές προσιτές.Τηλ.:6978 550387 (8459) Δασκάλα με εμπειρία παραδίδει μαθήματα σε παιδιά δημοτικού όλων των τάξεων. Το πρώτο μάθημα δωρεάν. Τιμές λογικές. Τηλ.:6986857327(8460) Πτυχιούχος κλασικής φιλολογίας απόφοιτος πανεπιστημίου Αθηνών παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Τηλ.:6987 706364 (8457) Καθηγήτρια Αγγλικών-κοινωνική λειτουργός παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα αγγλικών για όλα τα επίπεδα σε πολύ προσιτές τιμές. Τηλ.:6937080543(8442) Καθηγητής φιλόλογος παραδίδει μαθήματα σε μαθητές δημοτικού , γυμνασίου , Λυκείου. Τηλ.:6942 530185 (8439) Πτυχιούχος καθηγήτρια με εμπειρία, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα αγγλικών και γαλλικών σε νήπια, παιδιά και ενήλικες. Τιμές προσιτές. Προσφορές: 50% έκπτωση στη δεύτερη ξένη γλώσσα, 50% έκπτωση για το δεύτερο παιδί και 80% έκπτωση για το τρίτο. Επίσης συνεργάζεται με ειδικό λογοθεραπευτή - αναλαμβάνει παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες. Τηλ. Επικοινωνίας: 6979 781335 (8420) Παραδίδονται ιδιαίτερα μαθήματα Ισπανικών όλων των επιπέδων,είτε μεμονομένα σε κάθε άτομο είτε σε ολιγομελή τμήματα με ειδικές τιμές.Τηλ.:6975 600263 (8414)


28

w w w . p r o t i n e w s . g r

ÆÇÔÏÕÍÔÁÉ Ζητείται ελεγκτικό προσωπικό για το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Απαιτούμενα προσόντα : -Απόφοιτος ΑΤΕΙ/ΑΕΙ Μηχανολογίας /Ηλεκτρολογίας -Άδεια οδήγησης στις κατηγορίες Α,Β,Γ -Πιστοποιητικό ελεγκτή ελαφρών, βαρέων και δικύκλων -Πιστοποιητικό ελεγκτή ADR και ΑΤΡ. Ι.ΚΤΕΟ ΚΑΡΑΠΑΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ στην περιοχή στην Ανδραβίδα - Κυλλήνη. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 26230 54071 , 6932 589812Email:ikteokarapanos@gmail.com (8446)

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ Ζητούνται από μεγάλη τραπεζοασφαλιστική εταιρεία άτομα επικοινωνιακά για την προώθηση ασφαλιστικών προϊόντων (νοσοκομειακών, συνταξιοδοτικών, ασφαλειών κατοικίας κ. α ) Παρέχεται συνδυασμός χρηματοδότησης προμηθειών και μπόνους. Γραφείο πωλήσεων Βάρδας τηλ. 26230 72145 e-mail : varda8706 @yahoo.gr (ΜΑ8561)

Ζητούνται:

Νέοι και νέες που έχουν επιλεγεί στο πρόγραμμα 18-29 ετών(voucher) ειδικότητας οικονομολόγος (ΑΕΙ ή ΤΕΙ) και κοινωνικοί λειτουργοί ή κοινωνιολόγοι για την πρακτική τους άσκηση με προοπτική μελλοντικής μόνιμης απασχόλησης. Πληροφορίες: 6944782192 (ΜΑ8341) Θέλετε επιπλέον εισόδημα άμεσα και με προοπτικές εξέλιξης; Είστε δυναμικό άτομο με θέληση να πετύχεις; Εμείς σας παρέχουμε τη λύση.Εσείς παρέχετε ευκαιρία στη ζωή σας.Τηλ.:6981 750804 (8405)

Ζητείται από Επιχείρηση Παροχής Οικονομικών και Ελεγκτικών Εργασιών Πτυχιούχος Ανωτάτης Σχολής με κατεύθυνση Λογιστική, Ελεγκτική, Φοροτεχνική. Πληρ . 6976 869569. Και βιογραφικά στο e-mail: klampros@mhx.gr (ΜΑ 8235) Ζητείται κοπέλα για καφετέρια Πατρών 24 Πύργος. CAFE ΑΠΑΓΚΙΟ Κιν.:6974 807041, 26210 28863 (8463) Ζητείται ΟΔΗΓΟΣ με απαραίτητη επαγγελματική άδεια ο-

Μικρές Αγγελίες

δήγησης Δ'-Ε΄ Κατηγορίας, απόφοιτος Λυκείου, με υπευθυνότητα και αγάπη για τα παιδιά για πλήρη απασχόληση. Απαραίτητη προϋπηρεσία σε αντίστοιχη θέση και συστάσεις. Αποστείλατε βιογραφικό στο Fax 2103843038 ή με email: ergasia.smile @yahoo.gr αναγράφοντας τον κωδικό 84. Περιοχή Κυλλήνη Ηλείας.(ΜΑ8576) Ζητείται κοπέλα να εργαστεί ως τυλίχτρια από το “ΕΛΑ ΣΤΟ ΨΗΤΟ” στην Αμαλιάδα.Τηλ.:6975 574851 (8547) Ζητείται Ειδική παιδαγωγός.Πτυχιούχος Σχολής Ειδικής Αγωγής, με υπευθυνότητα και αγάπη για τα παιδιά, ικανότητα να διαμορφώνει σχέσεις ασφάλειας και εμπιστοσύνης με τα παιδιά και συνεργασίας -επικοινωνίας, Γνώσεις Αγγλικών, Γνώσεις Η/Υ, Κάτοχος άδειας οδήγησης. Απαραίτητες συστάσεις.Αποστείλατε βιογραφικό με mail: ergasia.smile @yahoo.gr αναγράφοντας τον κωδικό 105. Περιοχή Κυλλήνη.(MA 8534) Ζητείται παιδαγωγός.Πτυχιού-

χος Σχολής Αγωγής Προσχολικής Ηλικίας, με υπευθυνότητα και αγάπη για τα παιδιά, ικανότητα να διαμορφώνει σχέσεις ασφάλειας και εμπιστοσύνης με τα παιδιά και συνεργασίας -επικοινωνίας, Γνώσεις Αγγλικών, Γνώσεις Η/Υ, Κάτοχος άδειας οδήγησης. Απαραίτητες συστάσεις.Αποστείλατε βιογραφικό με mail: ergasia.smile@ yahoo.gr \ αναγράφοντας τον κωδικό 104. Περιοχή Κυλλήνη.(ΜΑ 8535) Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων γυναικών τις βραδινές ώρες φύλαξη παιδιών και οικιακές δουλειές. Τηλ.:6934395721 (8532) Ζητείται κοπέλα με γνώσεις Λογιστικής και υπολογιστή και νεαρός με τεχνικές γνώσεις για επισκευές μηχανημάτων μαζικής εστίασης.Τηλ.: 26210 22380 (8509) Ζητούνται άτομα για ανάπτυξη δικτύου-πωλήσεων σε νέα καινοτόμα προϊόντα. Χωρίς κόστος εγγραφής, χωρίς κεφάλαιο. Προσφέρουμε πλήρη υποστήριξη-συνεχής εκπαί-

/ ÓÜââáôï 12 Ïêôùâñßïõ 2013

δευση. Τηλ.:6986 798801 (8513) Ζητείται πιστοποιημένος-η ασφαλιστικός σύμβουλος, για ασφαλιστικό γραφείο. Πληρ. τηλ. 6978 800381 (8417) Χρειάζεστε γυναίκα για βοήθεια στο σπίτι, για ανάπηρα άτομα (γιαγιά-παππού), για άτομα με προβλάματα στη κίνηση, κλπΤηλεφωνήστε στο γραφείο της κας ΝΤΟΝΑΣ να σας στείλει το κατάλληλο άτομο.Επίσης σερβιτόρες,καμαριέρες, λατζιέρες, καθαρίστριες ολοήμερες ή ωρομίσθιες.Τηλ.: 26220 40041, 6936 529012, 6988 800814 (8406) ΖΗΤΕΙΤΑΙ κοπέλα για σέρβις από καφετέρια στην Αμαλιάδα. Πληρ. 6980 671054 (ΜΑ 8359) Zητείται κοπέλα ευπαρουσίαστη για βράδυ στο ΚΑΦΕ-ΜΠΑΡ-ΑΡΓΩ στα Μακρίσια. Τηλ.:26250 24411 (8369) Ζητείται κοπέλα ευπαρουσίαστη άνω των 18 ετών, με εμπειρία για μπουφέ στο coupa cafe στον Πύργο για απογευματινή εργασία .Τηλ.:6986

954000 (8295) Ζητείται κοπέλα εμφανίσιμη να εργαστεί σε cafe-bar στη Βάρδα.Προυπηρεσία θα εκτιμηθεί. Απαραίτητη γνώση coctail.Αποδοχές ικανοποιητικές.Τηλ.:26230 72284, 6971 552909 (8347) Μεγάλος ασφαλιστικός όμιλος που δραστηριοποιείται στις ασφαλιστικές τραπεζικές και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες λόγω της συνεχούς ανάπτυξης στο νομό Ηλείας ζητά συνεργάτες 25-40 ετών με προϋπηρεσία στις πωλήσεις. Τηλ.: 26210 29192 και 26210 34926(8275) Ζητείται κοπέλα για απογευματινή εργασία σε καφέ στον Πύργο. Τηλ.:6986 876014 (8303) Ζητείται σερβιτόρα για καφενείο. Τηλ.:6983 162555(8274) Από πρότυπο εκπαιδευτήριο ξένων γλωσσών ζητούνται καθηγήτριες /ες ξένων γλωσσών :γερμανικών, ιταλικών, γαλλικών, ρώσικων, με ωρομίσθια απασχόληση. τηλ 6975959162 (ΜΑ 8557)


/ ÓÜââáôï 12 Ïêôùâñßïõ 2013

ÆÇÔÏÕÍ Οικονομολόγος με μεταπτυχιακό στο strategic management και με πείρα 8+ χρόνων παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης περιουσίας ιδιωτών και επιχειρήσεων, στρατηγικές υποδείξεις για την διαχείριση και τη διατήρηση της περιουσίας σας, συστάσεις σχετικά με τον περιουσιακό σχεδιασμό, τη μεταβίβαση περιουσίας με εύτακτο και φορολογικά αποδοτικό τρόπο, το ατομικό και οικογενειακό εισόδημα, τα επενδυτικά κεφάλαια, καθώς και προσωπικό φορολογικό σχεδιασμό. Τηλ επικοινωνίας 6948370012(8447) Κυρία Ελληνίδα ζητάει εργασία για φύλαξη ηλικιωμένης ,καθώς και παιδιών. Πρωινές ώρες, στην περιοχή του Πύργου και των γύρω χωριών. τηλ 6985 970264 (ΜΑ 8582) Κυρία ζητάει εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων ,παιδιών και καθαρισμό οικιών στην περιοχή του Πύργου και των γύρω χωριών.τηλ 6994 010870 (ΜΑ8581) Κυρία από Βουλγαρία ζητάει εργασία ως εσωτερική ή μη για φύλαξη ηλικιωμένων στην περιοχή της Αμαλιάδας και γύρω χωριών Πύργου. τηλ 6993 037376 (ΜΑ8580) Κυρία ζητάει εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων. Περιοχές Αχαΐα μέχρι Βάρδα. τηλ 6999 407165

(ΜΑ8577) Κυρία από Βουλγαρία ζητάει εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων (ως εσωτερική) στην περιοχή της Βάρδας και των Λεχαινών. τηλ 6997 517197 (ΜΑ8573) Νοσηλεύτρια αποκλειστική ζητάει εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων κατάκοιτων ή μη. τηλ 6943 050759 (ΜΑ8571) Ζητώ εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων και οικιακά. τηλ 6980 379048( ΜΑ8569) Ζητώ εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων και παιδιών τηλ 6997 4361589 (ΜΑ8570) Κυρία ζητάει τετράωρη εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων εντός περιοχής Πύργου και γύρο περιχώρων, καθώς επίσης αναλαμβάνει και καθαρισμό μαγαζιών και γραφείων. τηλ 6978 382711 (ΜΑ8546) Κυρία ζητάει εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων και οικιακές εργασίες. τηλ 6999 745793, 69472 25597 (ΜΑ 8565) Κυρία ζητάει εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων και οικιακές εργασίες.τηλ 6996 715263(ΜΑ 8566) Ζητώ εργασία σε εστιατόριο, ταβέρνα, ψησταριά, ξενοδοχείο. Μόνο σοβαρές προτάσεις. τηλ 6972 261508 (ΜΑ 8567) Σοβαρή κοπέλα ψάχνει για δουλειά (σερβιτόρα ,καθαρισμό σπιτιών, φύλαξη ηλικιωμένων )στον Πύργο. Παρακαλώ μόνο σοβαρές προτάσεις τηλ.6978176449 (ΜΑ8555) Κυρία από Βουλγαρία ζητάει εργα-

Μικρές Αγγελίες

σία για οικιακές εργασίες και φύλαξη ηλικιωμένων στην περιοχή του Πύργου, από 8 -14:30 το μεσημέρι. τηλ.6981 029654 (ΜΑ8548) Κυρία από Βουλγαρία ζητά εργασία ως εσωτερική τηλ 6939 007181, 6999 898113 (ΜΑ8550) Κυρία ζητά εργασία ως εσωτερική τηλ.6940734959 (ΜΑ8551) Κυρία ζητάει τετράωρη εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων εντός περιοχής Πύργου και γύρω χωριών, καθώς επίσης αναλαμβάνει και καθαρισμό μαγαζιών και γραφείων. Τηλ 6978382711(ΜΑ8546) Κυρία Ελληνίδα έμπειρη, αποκλειστική ζητεί εργασία για 2ωρο πρωινές ώρες 8 -10 ή βραδινές 7 -11, για φύλαξη ηλικιωμένων στην περιοχή του Πύργου. τηλ 6975 707157(ΜΑ8539) Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων ως εσωτερική στην περιοχή του Ν. Ηλείας. τηλ 6984 965618 (ΜΑ8541) Κυρία Ελληνίδα ζητά εργασία για φύλαξη παιδιών σε περιοχές μεταξύ Βάρδας έως Αμαλιάδα. τηλ 6994258736(ΜΑ8543) Κυρία ζητά εργασία περιοχή Πύργου για φύλαξη ηλικιωμένων. Τηλ.:6980 863555 (8530) Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη παιδιών , καθαρισμό μνημείων ,οικιακές εργασίες, καθαρισμό γραφείων και ότι άλλο χρειαστεί. Στη Βάρδα. Τηλ.: 6971 581388 (8523) Κυρία αναλαμβάνει τη φύλαξη ηλικιωμένων ως εσωτερική και

οικιακή. Τηλ.:6971505676 (8497) Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων , περιοχή: Λεχαινά και περίχωρα.Τηλ.:6977027054 (8524) Κυρία από Βουλγαρία ζητάει εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων στην περιοχή του Πύργου. Τηλ.:6993 585490 (8498) Ελληνίδα κυρία αναλαμβάνει τη φύλαξη παιδιών και ηλικιωμένων με εμπειρία στο χώρο.Τηλ.:6937 980738 (8502) Υπάλληλος τουριστικών επαγγελμάτων (ρεσεψιον, σερβιτόρος κλπ) ζητώ εργασία 3-4 φορές τη βδομάδα, από τέλος Σεπτέμβρη. Γνωρίζω Αγγλικά, Γερμανικά, Ιταλικά. Τηλ.:6976 079219 (8478) Καθηγήτρια αγγλικών με μεταπτ/κό & πολυετή πείρα στις τάξεις πτυχίων αναζητά εργασία σε ΚΞΓ. Κιν. 6980 420705. (8458) Qualified teacher of English with PG degree and long experience in teaching exam courses is seeking a position at a Centre of Foreign Languages. Pls call 6980 420705 (8458) Σοβαρή κυρία, από καλή οικογένεια και με προυπηρεσια σε παιδικό σταθμό αναλαμβάνει τη φύλαξη παιδιών, καθώς και τις οικιακές δουλειές.Μόνο σοβαρές προτάσεις.Τηλ.:6934395721(8455) Κυρία αναλαμβάνει φύλαξη ηλικιωμένων και παιδιών. Τηλ.:6949 711761(8440) Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη

w w w . p r o t i n e w s . g r

ηλικιωμένων(όχι κατάκοιτους) στις περιοχές:Πύργου, Ζαχάρω, Κρέστενα, Αρχ. λυμπίας. Τηλ.: 6944 853360 (8432) Κυρία αναλαμβάνει τη φύλαξη ηλικιωμένων ατόμων μόνο στη περιοχή του Πύργου.Τηλ.:6979 681984 (8448) Ζητώ εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων , παιδιών και καθάρισμα.Τηλ.:6982 413156 (8450) Τεχνολόγος πολιτικός μηχανικός, (απόφοιτη ΤΕΙ Αθήνας - Πολιτικών Έργων Υποδομής) με μεταπτυχιακό στη διοίκηση και διαχείριση έργου, 8ετή εμπειρία στο σχεδιασμό ιδιωτικών και δημοσίων έργων - σύνταξη προμετρήσεων, πολύ καλή γνώση Η/Υ (Αutocad 2010,Autocad Architecture 2012, MSoffice, Internet) και Aγγλικών ζητά πλήρη ή μερική απασχόληση τηλ: 6939.242400, e-mail: deleni1 @yahoo.gr (8415) Νεαρός κάτοχος διπλώματος Ι.Χ. και μοτοσυκλέτας ζητά εργασία σε επιχειρήσεις ή ξενοδοχεία,ως ντελιβεράς,ψήστης, αποθηκάριος ή διανομέας. Τηλ.:6980 654632 (8402) Κυρία ζητά εργασία για σερβιτόρα ή λατζέρισα και φύλαξη ηλικιωμένων Πύργου και γύρω χωριών. Τηλ.:6978 382741(8412) Δεν έχετε χρόνο με την καθαριότητα του σπιτιού σας;Κανένα πρόβλημα...αφήστε τη λύση στα ελληνικά χέρια.Τα κορίτσια σίφουνας βγάζουν 8ωρο σε 3ωρο χωρίς να χάνετε την μέρα σας και προπαντός οικονομικά...Τηλ.:6983 705941 (8403)

29

Νέος ζητά εργασία ως ψήστης καθώς και για ντελίβερι με δίπλωμα αυτοκινήτου και μοτοποδηλάτου με πενταετή εμπειρία.Τηλ.:6984 348380 (8388) Νεαρός αναλαμβάνει κόψιμο χορταριών με μηχανάκι δικό του, εκτός βενζίνης δικής του με 5 ευρω την ώρα.:Τηλ.:6976 873376 (8380) Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων ατόμων. Τηλ.:6994 356828 (8379) Σοβαρή οικογενειάρχης νέα κοπέλα ψάχνει για δουλειά ( ξενοδοχοϋπάλληλος, σερβιτόρα πωλήτρια, καθαρισμό σπιτιών, φύλαξη ηλικιωμένων)στη περιοχή του Πύργου. Παρακαλώ μόνο σοβαρές προτάσεις.Τηλ.:6984560054 (8360) Κυρία ελληνίδα ζητά εργασία για οικιακές δουλειές.Τηλ.:6934 395725 (8353) Κυρία ζητά εργασία για εσωτερική και μη ,φύλαξη ηλικιωμένων. Παράκληση μόνο σοβαρέςπροτάσεις.Τηλ.:6940 734959, 6980 863555 (8362) Κυρία ζητά εργασία για εσωτερική και μη ,φύλαξη ηλικιωμένων. Παράκληση μόνο σοβαρές προτάσεις.Τηλ.:6946 163487, 6977785137 (8363) Αναλαμβάνω καθαρισμό κήπων και χωραφιών Τηλ.:6947 891053 (8367) Αναλαμβάνω στεγανοποίηση ταρατσών: 1) με πολυουροθενικά υλικά 2) με τσιμεντοειδή, 3) με ελαστομερές υλικά, 4)βαφές οικιών. Εγγύηση 15-20 χρόνια με πείρα 35 ετών. Τηλ. 6977 601416 (ΜΑ8337)


30

w w w . p r o t i n e w s . g r

Μικρές Αγγελίες

/ ÓÜââáôï 12 Ïêôùâñßïõ 2013

ÄéÜöïñá

Για να ζεστάνετε όλο το σπίτι με καλοριφέρ χωρίς σταγόνα πετρελαίου, υπάρχει λύση. Πωλούνται : - Ξυλολέβητες 40 χιλ. θερμ. μόνο 1.200 €, 60 χιλ. θερμ. μόνο 1.300 €. - Πυρονολέβητες 40 χιλ. θερμ. μόνο 1.800 €, 60 χιλ. θερμ. μόνο 2.000 €. -Αν επιθυμείτε κάνουμε την υδραυλική του εγκατάσταση με 150 € μόνο. Τηλ. Επικοινωνίας 6981 297218, 6930 739733 (ΜΑ 8562)

Πωλούνται καθαρόαιμοι ελληνικοί ποιμενικοί με γονείς αξιολογημένους από τον ΟΦΕΠ.τηλ.6951 802241 (ΜΑ8579) Χαρίζονται 3 σκυλάκια (4 μηνών). Είναι διασταύρωση λυκόσκυλου με τσοπανόσκυλου κατάλληλα για φύλαξη και προστασία σπιτιών. Τηλ. Επικοινωνίας 6981 297218.(ΜΑ 8564) Πωλούνται κουτάβια 50 ημερών Λαμπραντόρ μαύρα-γνήσιασπάνια τηλ 6980 295703 (ΜΑ8553) ΠΩΛΕΙΤΑΙ TABLET SAMSUNG 9 ίντσες, σχεδόν καινούριο, μαζί με τη θήκη και το πληκτρολόγιο 300 Ε. Τηλ.:6946 200460 (8556) ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΑ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΑΛΟΙΦΕΣ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ: Ψωρίαση ,ακμή, ρυτίδες προσώπου, χοληστερίνη, παχυσαρκία, πονοκε-

Πωλείται μεταχειρισμένος εξοπλισμός σουβλατζίδικου: ένα ψυγείο βιτρίνα, παλιό, 2 μέτρα με μοτέρ, μια φριτέζα διπλή, ένα πλατό για πίτες, ένα ντόνερ για γύρο, καινούργια, μια φούσκα 2 μέτρα με τέσσερα φίλτρα, ένας απορροφητήρας 1 HΠ, μια ψησταριά μονή, με 4 σούβλες, ένας καταψύκτης 400 λίτρα, μια μπάρα 5 μέτρα, λίγες καρέκλες και τραπέζια.Τηλ. Επικοινωνίας κ. Γιώργος 6984880773. (ΜΑ 8563)

φάλους, υπερπλασία προστάτη,αιμορροιδες,δυσκοιλιότητα,διάρροια,κατάθλιψη,αυπνία,πέτρες χολής και νεφρών. ΠΟΝΟΥΣ: αυχένα, ώμου-χειρός, μέσης ,γονάτου. Με γρήγορα αποτελέσματα από έμπειρη βοτανολόγο .τηλ 6976 855625 (ΜΑ8542) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ απορροφητικά μεγάλης Hp σε χαμηλές τιμές.Τηλ. 26210 44966, 6932 233357 (ΜΑ 8537) Πωλείται δάδα Ολυμπιακών Αγώνων Μοναχό 1972 σε άριστη κατάσταση. Τηλ.:6942210079 (8533) ΛΕΧΑΙΝΑ: Πωλούνται αυτόματη ζυγαριά νέα κιλών , ζαμπονομηχανή, δύο γόρδολες τρία μέτρα η καθεμία, ράφια τοίχου 18μ Χ 2,30. Τηλ.:6971 698962 (8529) Πωλούνται κουτάβια Τζάκ Ράσελ μίνι καθαρόαιμα από εξαιρετικά μορφολογικά γονείς, καθώς επίσης και κουτάβια πίτμπουλ, ποικιλία χρωμάτων, καθαρόαιμα και εμβολιασμένα. Τηλ.:6984 547823 (8525) Πωλούνται δύο σκύλες κυνηγιάρικες, ξεκινημένες.Τηλ.: 6987 9403001 (8522) Πωλείται πόνυ λευκό, αρσενικό. Τηλ.:6973 723430. (8515) Πωλείται ηλεκτροκίνητο αμαξί-

ÁÕÔÏÊÉÍÇÔÁ Πωλούνται σκυλιά ράτσας Λαμπραντόρ. Τηλ.: 6984 504154 (8514)

διο κατάλληλο για άτομα με ειδικές ανάγκες, άριστης ποιότητας, καινούριο. Τιμή προσιτή. Τηλ. επικοινωνίας :πρωί 9 με 2 και απόγευμα -10. 26210 23382 (8504) Πωλείται κουκούλα πολυεστερική με παράθυρα και πόρτα για ΝΙSSAN D21 και D22 κατάλληλο για κυνηγούς, ψαράδες και αγρότες. Τηλ.:6978 949165 (8488) Πωλείται εξοπλισμός επιχείρησης με τουριστικά είδη στην Αρχαία Ολυμπία κάτω από το ξενοδοχείο ILIS. Παναγιώτης. Τηλ.:6974133527 (8487) Πωλείται πλήρης σειρά ελαιωργικών μηχανημάτων δύο και τριών φάσεων από πρώτο χέρι.Πωλούνται όλα ή και ξεχωριστά.Τηλ.:6977 637598 (8462) Πωλείται αγγλικό σέτερ 6 μηνών λευκό-πορτοκαλί.100Ε. Τηλ.: 6936 868645 (8456) Πωλείται πλατφόρμα 4 μέτρων για τρακτερ με ανατροπή. Τηλ:6944 418676 (8445) Χάθηκε δίπλωμα γεωργικού ανελκυστήρα στν περιοχή Ανεμοχωρίου.Όποιος το βρεί να επικοινωνήσει στο τηλ.:6984 455928 (8416) Πωλείται μέλι γνήσιο παραγωγής μας. Τηλ.:6972 864270 (8355) Πωλείται ρυμουλκούμενη καντίνα. Τηλ.: 6973 383980 (ΜΑ8340) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ μεταχειρισμένα ελαστικά όλων των τύπων σε τιμή ευκαιρίας. Τηλ: 6939 854628-6977 647059 (ΜΑ8250) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ λυκόσκυλα από εξαιρετικά μορφολογικά γονείς με τα PEDIGREE. Πληρ. Τηλ. 6972 034076 (ΜΑ 8227)

Πωλείται peugeot scooter jet force 125 με όλα τα service.Τιμή συζητήσιμηΤηλ. :6945661936 (8265) Πωλείται MERCEDES μοντέλο 123, χρονολογίας 1985 ,2000cc ,extra μηχανή 123/2000cc τηλ 6974 905646(ΜΑ8559) Πωλείται VW Γκόλφ Μανχάταν Μοντέλο 1992,1600 cc ,τιμή 650€ τηλ.6977 659672 (ΜΑ 8554) Πωλείται ΤΟΥΟΤΑ AURIS 1,6-124ΗΡ μοντέλο 2008, FULL EXTRA. Τηλ.:6947891058(8517) Πωλούνται μηχανή deutz turbo

ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΚΗΠΟΥΣ ΚΑΙ ΧΩΡΑΦΙΑ. ΤΗΛ. 6984768540, (ΜΑ 8268)

intercooler κατάλληλη για τρακτέρ και θεριζοαλωνιστικές μηχανές και I.X Suzuki atos, 1000 cc, σε τιμές προσιτές. Τηλ 6937094199 Πωλείται μηχανή δρόμου - YAMAHA FZR-600-100HP σε υπεράριστη κατάσταση με foul service και full extra. Τιμή 1,250 Ε, ευκαιρία. Τηλ.:6980295703 (8467) Πωλείται αυτοκίνητο BMW-316175HP υπεράριστο - χρώμα άσπροπέρλα - 6 κύλιδρο - πολλά extra,super ευκαιρία.Τιμή 3,000 Ε. Τηλ.: 6980 295703 (8468) Πωλείται OPEL VECTRA 1998 υδραυλικό τιμόνι αερόσακος οδηγού ηλεκτρικά παράθυρα ABS ηλεκτρομαγνητικές κλειδαριές A/C 167,500κμ 800 Ε. Πωλείται MAZDA 323 F 1998 υδραυλικό τιμόνι, ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικές κλειδαριές αερόσακος οδηγού συνοδηγού 1000 Ε. Τηλ.:2621036806(8368) Πωλείται Peugeot 307 cc cambrio 1.600 2005 μοντέλο σε άριστη κατάσταση, χρώμα ανθρακί, service αντιπροσωπεία , φυλλάσεται σε γκαράζ. Τιμή 5,800 συζητίσημη. Τηλ.:6978949165(8306) ΠΩΛΕΙΑΤΙ BMW X3 μοντέλο 2007

(μαύρο με μπεζ σαλόνι) 2000cc πρ'ωτο χέρι. Τηλ: 6984523741 (ΜΑ 8221) ΠΩΛOYNTAI Renault kangoo και peugeot 106 και Opel Astra station Diesel 1.700cc. ΤΗΛ. 6979020651 (ΜΑ8190) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ALFA ROMEO μοντέλο 2002 φουλ-έξτρα, μαύρο χρώμα, αγρατζούνιστο, φυλασσόμενο σε κλειστό γκαράζ. Μόνιμος 1600cc ΤΙΜΗ 3.350 ευρώ, ιδιώτης. ΤΗΛ. 6973424925 (ΜΑ8179) Πωλείται κλούβα VW TRANSPORT '94 μοντέλο, 2400cc DIESEL μακριά καρότσα. ΤΙΜΗ 2.500€. Τηλ. 6946874959(ΜΑ8162) ΠΩΛEIΤΑΙ Ford Maveric, μοντέλο 2005, 2261cc ατρακάριστο. Δεκτός έλεγχος από την Ford τιμή 7.000€. Τηλ: 2621044966-292496932233357-6944 989840 (ΜΑ8084) Πωλείται TOYOTA AVENSIS 2005 μοντέλο, 120.000 χιλιόμετρα, 1600 κυβικά, φουλ εξοπλισμό σε αρίστη κατάσταση.Τηλ 6945582556(8392) Πωλείται CITROEN C3 μοντέλο 2002,μεταχειρισμένο,δεκτός έλεγχος, τιμή.:3000Ε (συζητήσιμη). 6806(8441)

BEST MOTORS ΛΟΥΤΑΣ ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ ΜΕΤΑXΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ÁËÖÅÉÏÕ 38, Ýíáíôé Lidl

SCODA OCTAVIA 1.4 16V 2007 με 35000 χλμ πρώτο χέρι αντιπροσωπείας 5θυρο, με 12μηνη εγγύηση σα καινούριο προσφορά.

GRANDE PUNTO MAYΡO ΤΟΥ

HYUNDAI ACENT 1300CC 1996 με ac Υδρ. - τιμόνι, ηλεκτρικά παράθυρα 104,000 χλμ πρώτο χέρι άριστη κατάσταση, ατρακάριστο 1990Ε

OPEL CORSA 1245 DIESEL 18-607 91.000 χμ book service 5πορτο full extra 6990ευρώ

FIAT FIORINO ΜΕ ΨΥΚΤΙΚΟ ΘΑΛΑΜΟ 1997, 1400 CC 1.750E

2008 ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ 98000 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ 5 ΘΥΡΟ ΠΛΗΡΗΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΙΜΗ 6990 ΕΥΡΟ

AUTO SAME ΛΑΜΠΡΟΠ0ΥΛΟΣ

ÁÃÑÏÔÉÊÁ ÅÔÏÉÌÏÐÁÑÁÄÏÔÁ ÓÅ ÊÁËÅÓ ÔÉÌÅÓ 1) MAZDA 4X4 1 ½ CAB ´99 diesel 7.300E 2) FORD RANGER 2008 åëëçíéêü 1 ½ CAB

3) MITSUBISHI L200 2000 4X4 4ðïñôï 4) ÍÉSSAN NAVARA 4X4 1 ½ CABINA 2007 5) NISSAN NAVARA 4X4 4ðïñôï 2000 7.300 Å

FIAT PUNTO SPORTING 1240CC , A/C, Υ/Τ 2ΠΟΡΤΟ, ΖΑΝΤΕΣ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ 1,990Ε

L 200 2004 TDI 4X4 MΙΑΜΙΣΗ ΚΑΜΠΙΝΑ ΠΛΗΡΕΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

SEAT CORDOBA 1996 1.400CC ΜΕ ΚΤΕΟ ΚΑΙ ΤΕΛΗ 450Ε

Hyundai 100 2001 πετρέλαιο διπλά λάστιχα MITSUBISHI μηχανικά 110000χμ 330 καρότσα 5450 ΕΥΡΟ

BEST MOTORS ΛΟΥΤΑΣ RENAULT KANG00 1200cc, μοντ. 2006 full extra, ανοιγόμενες πλαϊνές συρόμενες πόρτες.

SMART CABRIO 600CC ,2004 μοντέλο, δερμάτινα θερμαινόμενα καθίσματα, αυτόματο σειριακό, f1 (υπάρχουν 3 αυτοκίνητα)

FIAT PUNTO ΄08 1.400 STARJET 5πορτο full extra άριστη κατάσταση, 6.000 Ε

ΤΗΛ.: 26210 30116, 6945227761

ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΣΗ 6 -12 μηνες ΟΛΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟ SITE: www.car.gr/bestmotors

SMART DIESEL 799CC 44.000KM, 2009 ΜΑΙΟΣ,ABS, AIR BAGS,ΑΥΤΟΜΑΤΟ, ΖΑΝΤΕΣ ΑΛΟΥΜΙΝΟΥ, 7,450Ε

ΛΑΪΚΕΣ

Cinema

Νέα Μανωλάδα Πύργος (Πλ. Ανδριάρα) SKODA FABIA 1200cc μοντ. 2009 full extra

MINI COOPER 1600cc, μοντ. 2007 CHILI - PACKET, πανοραμική οροφή, ζάντες αλουμινίου, start - stoρsystem.

BMW 330i 2900cc, μοντ. 2008, full extra, δερμάτινο ηλεκτρικό σαλόνι ελληνικής αντιπροσωπείας , 24.000χλμ., βιβλίο σέρβις, 19άρες ζάντες. KENTΡΙΚΟ: ΑΛΦΕΙΟΥ 69, ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ (έναντι EXPRESS SERVICE)YΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ: ΑΛΦΕΙΟΥ 23 έναντι S.M. LIDL, Τηλ.: 262104 00389, κιν.: 6976-6420046979-677766 –glampropoulospyrgos@yahoo.grΠλήρης γκάμα των αυτοκινήτων θα βρείτε στo www.auto-same.gr

ΟΡΦΕΑΣ ΠΥΡΓΟΣ

ALFA ROMEO GT 1800cc, μοντ. 2005 ΑLCANTARA σαλόνι, full extra, καινούργια λάστιχα, φιμέ παράθυρα, ζάντες αλουμινίου.

ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΡΑΚΤΕΡ - ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Όλες οι τιμές διαπραγματεύσιμες…

Καιρός ελαφρώς νεφελώδης. 20°C έως 28°C. Άνεμοι ασθενείς ανατολικοί και στη συνέχεια ασθενείς νοτιοδυτικοί έως 2 m/s (2 μποφόρ).

TERRIOS 1999, 1300CC, A/C, Υ/Τ, 3,450 ε

“ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ” ΩΡEΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ:20:10, 22:10 “ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ” ΩΡEΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣq 21:45 “RUSH “ ΩΡEΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ: 19:45, 10:00 “ΘΛΙΜΜΕΝΗ ΤΖΑΣΜΙΝ” ΩΡEΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ: 19:50 “ΕΓΩ Ο ΑΠΑΙΣΙΟΤΑΤΟΣ” ΩΡEΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ: 18:30 3D

CINEMA AMAΛΙΑΔΑ ΕΓΩ, Ο ΑΠΑΙΣΙΟΤΑΤΟΣ 2" (ΜΕΤΑΓΛ - 3D) ΩΡΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ 18:00 "Ο ΠΕΡΣΙ ΤΖΑΚΣΟΝ & Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΩΝ ΤΕΡΑΤΩΝ" ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ 18:00 & 20:00 (3D ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ 20:00) "ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ (MALAVITA)" --> ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ 20:00 & 22:00 "ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ" ΩΡΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ 22:00


Ιατροί

/ ÓÜââáôï 12 Ïêôùâñßïõ 2013

w w w . p r o t i n e w s . g r

31

ÉáôñéêÜ - ÐáñáúáôñéêÜ ÅðáããÝëìáôá ΜΑΙΕΥΤΗΡΕΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΙ ÐÅÔÑÏÐÏÕËÏÓ ×Ñ. ÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÏÓ

ÌÁÉÅÕÔÇÑÁÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÃÕÍÁÉÊÏËÏÃÏÓ ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ Ðñùß: 9.00 Ýùò 1.30 Áðüãåõìá: 17.30 Ýùò 20.30 (Åêôüò ÔåôÜñôçò áðüãåõìá) Ìáíùëïðïýëïõ 46 / 2ïò Ïñïöïò Ðýñãïò Ôçë./Fax.: 26210 32010, êéí.: 6972 857 557 ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÃÕÍÁÉÊÏËÏÃÉÊÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

Aðüóôïëïò Ã. Ðáôñßêéïò ÌáéåõôÞñáò - ÷åéñïõñãüò Ãõíáéêïëüãïò (ô. éáôñüò Á´ÌáéåõôéêÞò êáé ÃõíáéêïëïãéêÞò ÊëéíéêÞò Ðáíåðéóôçìßïõ Áèçíþí Íïó. ÁëåîÜíäñá) Êéí.: 6936 086168

Ãåþñãéïò Í. ÐëÜêáò ÌáéåõôÞñáò - ×åéñïõñãüò Ãõíáéêïëüãïò (ô. éáôñüò Á´ÌáéåõôéêÞò êáé ÃõíáéêïëïãéêÞò ÊëéíéêÞò Ðáíåðéóôçìßïõ Áèçíþí Íïó. ÁëåîÜíäñá) Kéí.: 6975 618740  Ðáñáêïëïýèçóç êõÞóåùí õøçëïý êéíäýíïõ

Õðïãïíéìüôçôá - ÉVF Ðáèïëïãßá ôñá÷Þëïõ, êïëðïóêüðçóç Åììçíüðáõóç - ïóôåïðüñùóç Ëáðáñïóêüðçóç ñïìðïôéêÞ ÷åéñïõñãéêÞ Ðáèïëïãßá ìáóôïý ÐáéäéêÞ / ÅöçâéêÞ Ãõíáéêïëïãßá ÄÝ÷ïíôáé êáôüðéí ñáíôåâïý. ÙñÜñéï: ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ 9.00-13.30ì.ì., 17.00-21.00 Äéåýèõíóç: Êáóôüñ÷ç 1 êáé 28çò Ïêôùâñßïõ (ÊåíôñéêÞ Ðëáôåßá) Ô.Ê. 27100 ÐýñãïòÔçë.: 26210.32016, fax: 26210.32017, email: info@2care.gr

ÏÑÈÏÄÏÍÔÉÊÇ ÃÉÁ ÐÁÉÄÉÁ ÊÁÉ ÅÍÇËÉÊÅÓ ÙÑÅÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁÓ ÉÁÔÑÅÉÏÕ ÄÅÕÔÅÑÁ Ýùò ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ ÐÑÙÉ 9.00 -13.00 ÁÐÏÃÅÕÌÁ 16.00- 20.30 ÓÁÂÂÁÔÏ ÊÁÔÏÐÉÍ ÑÁÍÔÅÂÏÕ ÌÁÍÙËÏÐÏÕËÏÕ ê' ÃÊÏÔÓÉÍÁ 12 ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ Ôçë. Fax.: Éáôñåßïõ 26210-25959 Êéíçôü ôçë.: 6978222848 e- mail: fotismpaxouros@yahoo.com

ΨΥΧΙΑΤΡΟΙ - ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ Dr. ÊÙÓÔÁÓ É. ÁËÅÎÁÍÄÑÏÐÏÕËÏÓ

*****

Δέχεται με ραντεβού: 10π.μ.-55μ.μ Τηλ.: 26210-331410, & 6970 019031

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÓÐÕÑÏÐÏÕËÏÓ ×. ÍÉÊÏËÁÏÓ

Eéäéêüò Oñèïäïíôéêüò D.D.S, MED, Dent , Dipl. Orth. Åéäéêåõèåßò Ðáíåðéóôçìßïõ Frankfurt Ì. Ãåñìáíßáò Ðôõ÷éïý÷ïò Ðáíåðéóôçìßïõ Giessen Ãåñìáíßáò ÈåìéóôïêëÝïõò & Ì. ÁëåîÜíäñïõ 1 (Ýíáíôé ÏÔÅ) Ðýñãïò Çëåßáò Ôçë.: 26210 30004 fax: 26210 30024 e-mail: nspyrospoulos@hotmail.com

ΓΝΑΘΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÊÁÍÅËËÁ Ä. ÊÑÁÍÉÔÇ

ÃÍÁÈÏ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ Ðôõ÷éïý÷ïò ÉáôñéêÞò & ÏäïíôéáôñéêÞò Ó÷ïëÞò Á.Ð.È. Åéäéêåõèåßóá óôç ÓôïìáôéêÞ & ÃíáèïðñïóùðéêÞ ×åéñ/êÞ óôï Ã.Í.Á. “Ï Åõáããåëéóìüò”  ÓôïìáôéêÞ ×åéñïõñãéêÞ - Åìöõôåýìáôá  Ôñáýìá ðñïóþðïõ  ×åéñïõñãéêÞ ðñïóþðïõ êáé ôñá÷Þëïõ Ìáíùëïðïýëïõ & Ãêïôóßíá 10, Ðýñãïò Çëåßáò Ôçë. 26213 01410, 6940 409071 e-mail:nkraniti@yahoo.gr

ΟΥΡΟΛΟΓΟΙ

ËÅÏÍÁÑÄOÐÏÕËÏÓ ÉÙÁÍ. ËÅÙÍIÄÁÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÏÕÑÏËÏÃÏÓ ÙÑÅÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁÓ: 10:00 - 14:00, 18:00 - 20:00 ÔÅÔÁÑÔÇ ÁÐÏÃÅÕÌÁ ÊÁÉ ÓÁÂÂÁÔÏ ÐÑÙÉ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ ÄÅÊÔÁ ÔÁÌÅÉÁ Ìáíùëïðïýëïõ & Ðñïýóóçò 2 (1ïò üñïöïò-Üíùèåí ÄÏÕ) Ðýñãïò Çëåßáò 27100 ôçë./fax 2621300481, êéí. 6974149524 e-mail: leoleonardopoulos@yahoo.com

ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΙ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÏÄÏÍÔÉÁÔÑÅÉÏÕ ÓÔÏ ÊÁÑÁÔÏÕËÁ

ÄÉÏÍÕÓÉÏÓ ÂÁÓÉËÅÉÏÕ ÓÔÁÓÉÍÏÐÏÕËÏÓ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÏÕ ÁÈÇÍÙÍ ÄÅ×ÅÔÁÉ: ÊáñÜôïõëá ðñùß 9.00-13.00ì.ì. êáé áðüãåõìá ìå ñáíôåâïý Ôçë.: 26210 -61182, êéí. 6980-619614 Ðåëüðéï: ÄÝ÷åôáé ìüíï ìå ñáíôåâïý

ÍÅÏ ÏÖÈÁËÌÉÁÔÑÅÉÏ

ÄÇÌÇÔÑÉÏÓ ×. ÌÉÊÅËÏÐÏÕËÏÓ

ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÐÁÍÅÐ. ÁÈÇÍÙÍ 28çò ÏÊÔÙÂÑÉÏÕ 5 - ÐÕÑÃÏÓ (Êåíôñ. Ðëáôåßá) ÐÑÙÉ: ÄÅÕÔÅÑÁ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ 9-2 ì.ì. ÁÐÏÃÅÕÌÁ: ÊÁÈÇÌÅÑÉÍÁ 6-8 ì.ì. (ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ ÁÐÏÃÅÕÌÁ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ) ÔÇË. 26210-33990, êéí. 6942217262

Ôçë.: 26240-31472, 6976-023365

MIKΡΟΒΙΟΛΟΓΟΙ

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

ÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÏÓ ÈÅÏÄ. ÓÁÌÁÍÔÁÓ

ÐÅÔÑÏÓ ÊÙÍ ÓÐÉÍÏÓ ×åéñïõñãüò Óôüìáôïò

Ðôõ÷éïý÷ïò Ðáí/ìßïõ Èåóóáëïíßêçò

DDS, MSc ×ÅÉÑÏÕÑÃÉÊÇ ÓÔÏÌÁÔÏÓ ÅÌÖÕÔÅYÌÁÔÁ, ÁÊÔÉÍÏËÏÃÉÁ Ô. Ðåôñïðïýëïõ 12 & Êïêêßíïõ, 2ïò üñïöïò Ðýñãïò Çëåßáò, Ôçë. 26210 34600 Fax: 26210 34166

ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΙ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÖÙÔÇÓ ÁÍ. ÌÐÁ×ÏÕÑÏÓ

Eéäéêüò Oñèïäïíôéêüò D.D.S, MED, Dent , Dipl. Orth. Πύργος Σάββατο: Στυλιανίδη Ελισσάβετ Ρ. Φεραίου 46 & Αραχώβης , 26210 61535 (εφημερεύει-διανυκτερεύει), Καραμάνης Δημήτριος Κοκκίνου 6, 26210 28166 (εφημερεύει-διανυκτερεύει) Κυριακή:Σπυρόπουλος Φώτιος Κοκκίνου 17, 26210 23584 (εφη-

ÉÁÔÑÏÓ ÌÉÊÑÏÂÉÏËÏÃÏÓ (ÂÉÏÐÁÈÏËÏÃÏÓ) ô. Éáôñüò Íïóïêïìåßïõ Ðáßäùí "Ç ÁÃÉÁ ÓÏÖÉÁ" *Áíáëýóåéò - ÁéìáôïëïãéêÝò, Âéï÷çìéêÝò -ÁíïóïëïãéêÝò, ÏñìïíïëïãéêÝò Áéìïëçøßåò - Íåïãíþí, Âñåöþí - Ðáßäùí, Åíçëßêùí *ÓðåñìïäéÜãñáììá *Åëåã÷ïò õðïãïíéìüôçôáò Ôçë. Éáôñåßïõ: 26211 01379 - Êéíçôü: 6944 637365

μερεύει-διανυκτερεύει) Αμαλιάδα Σάββατο: Βλαγκούλη Ιωάννα (εφημερεύει-διανυκτερεύει) Χριστοφίδη Αγγελική Ξυδιά 2, 26220 21543 (εφημερεύειδιανυκτερεύει) Κυριακή: Μελιτσοπούλου Παρασκευή Ελ. Βενιζέλου 8, 26220 2304626220 23046 , Ρουμελιώτη Μαρία Ελ. Βενιζέλου 22, 26220 21621 (εφημερεύει-διανυκτερεύει) Βάρδα Σάββατο: Μάρκος Αλέξαν-

ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ - ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

τ. Συντονιστής Διευθυντής Ψυχιατρικού Τομέα ΓΝΑ “Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ” Μανωλοπούλου & Γκοτσίνα 10 άνωθεν “ΓΕΡΜΑΝΟΣ”

ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΙ NIKOËÁÏÓ Ð. ÓÁÑÁÍÔÇÓ

×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÙÔÏÑÉÍÏËÁÑÕÃÃÏËÏÃÏÓ ÓÔÑ. ÓÉÓÉÍÇ & ÅË. ÂÅÍÉÆÅËÏÕ 1 ÃÁÓÔÏÕÍÇ ÇËÅÉÁÓ Ô.Ê. 27300 ÔÇË.: 2623400580 - ÊÉÍ.: 6979784020

ÍÉÊÏËÁÏÓ ×ÁÑÄÁÓ

×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ Ù.Ñ.Ë. ÄÝ÷åôáé êáèçìåñéíÜ áðü 8 ð.ì. - 1.30 ì.ì. êáé 6.00 ì.ì. 8.00 ì.ì. áðüãåõìá ðëçí ÔåôÜñôçò êáé ÓáââÜôïõ Åñìïý 5, ôçë. 26210 29239, Êéí.: 6945232529

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΙ

Äñ. ÃÅÙÑÃÉÏÓ Ð. ÊÏÕÑÅÁÓ

ÏÑÈÏÐÅÄÉÊÏÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÄéäÜêôùñ Ðáíåðéóôçìßïõ Ðáôñþí Êïêêßíïõ 12-14 & ÆáÀìç 1ïò üñïöïò (ðëçóßïí Äçì. ÐÜñêïõ), Ðýñãïò ôçë: 26210 35800 Êéí.: 6932566996 ¿ñåò ëåéôïõñãßáò ÊáèçìåñéíÜ Ðñùß: 8:30 - 13:30 Áðüãåõìá: Êáôüðéí ñáíôåâïý 18:00 - 20:30 Ðëçí ÔåôÜñôçò

ÅÕÁÃÃÅËÏÓ Ã. ÖÙÔÅÉÍÏÐÏÕËÏÓ

×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÏÑÈÏÐÅÄÉÊÏÓ ô.Åð. Åðéìåë. Ã.Í. Ðáßäùí “ÊáñáìáíäÜíåéï” ÐáéäïïñèïðáéäéêÞ ÁèëçôéêÝò êáêþóåéò Ôñáõìáôïëïãßá ÐáèÞóåéò óðïíäõëéêÞò óôÞëçò Ïóôåïðüñùóç ÅêöõëéóôéêÝò ÐáèÞóåéò Óéóßíç 165 - Ãáóôïýíç (Ýíáíôé ÊÝíôñïõ Õãåßáò) ÔÞë.:(26230) 35336 êéí.:693 2304243

ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΙ ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÍÅÕÑÏËÏÃÉÊÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÌÁËÁÌÙ (ÔÅÍÉÁ) Äçì. ÖÑÉÌÁ Éáôñüò - Íåõñïëüãïò ÄÝ÷åôáé êáèçìåñéíÜ ÐÑÙÉ: 8.30 - 13.30 ÁÐÏÃÅÕÌÁ: 17.30 - 20.30 (ðëÞí ÔÅÔÁÑÔÇ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ áðüãåõìá ìüíï ìå ñáíôåâïý) Ìáíùëïðïýëïõ 63 - Ðýñãïò Ôçë. 26210 30918, Êéí.: 6944735548 e-mail:malfri@otenet.gr

ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤEΣ

Ó×ÉÆÁ ×. ÌÁÑÉÁ

Πτυχιούχος ΑΤΕΙ ΠΑΤΡΩΝ Κινητοποίηση σπονδυλικής στήλης και άκρων Myofascial therapy Αθλητικές κακώσεις Νευρολογικές παθήσεις Αναπνευστική και ορθοπεδική Φ/Θ Κατ’ οίκον θεραπείες Δεχόμαστε ασθενείς του ταμείου ΕΟΠΥΥ (δηλ. ΙΚΑ, ΟΠ ΑΔ- ΤΥΔΚΥ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ) Ωράριο λειτουργίας: Πρωί: 8.30 - 13.30 Απογ.: 17.30 - 20.30 Κοκκίνου 12-14 2ος όροφος ΠΥΡΓΟΣ Τηλ.: 26210 33730, κιν.: 6939369774 e-mail: mariasxiza@yahoo.gr

ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ ÍÉ×ÙÑÉÔÇ ÅËÅÍÇ

Øõ÷ïëüãïò Ðáíåðéóôçìßïõ Áèçíþí *ÓõìâïõëåõôéêÞ óôÞñéîç ðáéäéþí êáé åíçëßêùí *ÁôïìéêÞ øõ÷ïèåñáðåßá äéáôáñá÷þí Üã÷ïõò, êáôÜèëéøçò, öïâéþí *ÐñïâëÞìáôá óõìðåñéöïñÜò ðáéäéþí êáé åöÞâùí

*ÁðïêáôÜóôáóç ìáèçóéáêþí äõóêïëéþí *ÅíçìÝñùóç êáé åðáããåëìáôéêüò ðñïóáíáôïëéóìüò Ôçë. Ãñáöåßïõ: 26220 24822 Êéí.: 6937 146439 Äéåýèõíóç ãñáöåßïõ: ÊáñáúóêÜêç 6, ÁìáëéÜäá

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ÆÁ×ÁÑÏÕËÁ ÄÉÏÍ. ÁÂÑÁÌÏÐÏÕËÏÕ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÔÌÇÌ. ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ Á.Ô.Å.É. ÐÁÔÑÙÍ ÌÅËÏÓ ÓÕËËÏÃÏÕ ÅÐÉÓÔÇÌÏÍÙÍ ËÏÃÏÐÁÈÏËÏÃÙÍ ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÕÔÙÍ ÅËËÁÄÏÓ ÅÐÉÓÔÇÌÏÍÉÊÏÓ ÓÕÍÅÑÃÁÔÇÓ ÊÅÊÕÊÁÌÅÁ ÍÏÌÏÕ ÇËÅÉÁÓ ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý ÍÅÁ ÄÉÅÕÈÕÍÓÇ - Ìáèéïý 5, Ðýñãïò ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ, ôçë.: 26210 34610 / 6971 993126 Óýìâáóç ìå üëá ôá ôáìåßá

ΛΟΓΟΠΕΔΙΚΟΙ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÁÊÇÓ ÅÊÐÁÉÄÅÕÓÇÓ

ÊÝíôñï ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ ðáéäéþí, åöÞâùí, åíçëßêùí ÅÑÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁ - ÅÉÄÉÊÇ ÁÃÙÃÇ - ØÕ×ÏËÏÃÉÊÇ ÕÐÏÓÔÇÑÉÎÇ ÓÕÌÂÏÕËÅÕÔÉÊÇ ÏÉÊÏÃÅÍÅÉÁÓ - ÌÁÈÇÓÉÁÊÇ ÕÐÏÓÔÇÑÉÎÇ

ÐÁÍÁÃÉÙÔÇÓ ×Ñ. ÓÔÁÈÏÐÏÕËÏÓ

ËÏÃÏÐÅÄÉÊÏÓ - ËÏÃÏÐÁÈÏËÏÃÏÓ Ð.Å. DIPLOMA ÅÉÄÉÊÇÓ ÁÃÙÃÇÓ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÈÅÑÁÐÅÕÔÇÓ ÃÉÁ ÁÔÏÌÁ ÌÅ ÅÉÄÉÊÅÓ ÁÍÁÃÊÅÓ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÏÕ ÅÎÙÔÅÑÉÊÏÕ (Speech and Language Pathologist) ÌÝëïò ôïõ Ðáíåëëçíßïõ Óõëëüãïõ Ëïãïðåäéêþí ÌÝëïò ôïõ Åëëçíéêïý Óõëëüãïõ ãéá ôçí Áöáóßá ÌÝëïò ôçò ÅëëçíéêÞò åôáéñåßáò Äõóëåîßáò ð. Åðéóôçìïíéêüò ÓõíåñãÜôçò ÊÅÊÕÊÁÌÅÁ Í. ÇËÅÉÁÓ ÅÑÃÁÓÉÁÊÇ ÅÌÐÅÉÑÉÁ ÓÅ ÊËÉÍÉÊÅÓ ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ ÔÏÕ ÅÎÙÔÅÑÉÊÏÕ ÊÁÉ ÊÅÐÅÐ ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇÓ Åéäéêüò óôç äéÜãíùóç èåñáðåßá äéáôáñá÷þí Ëüãïõ, ÖùíÞò, Ïìéëßáò, ÁêïÞò, Åðéêïéíùíßáò, ÃñáöÞò, ÁíÜãíùóçò ÄÅ×ÅÔÁÉ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ Óýìâáóç ìå üëá ôá ôáìåßá Óõíåñãáóßá ìå üëåò ôéò éáôñéêÝò åéäéêüôçôåò 28çò Ïêôùâñßïõ êáé Ìéáïýëç 1 Ðýñãïò (Â' Ïñïöïò) Ôçë./fax: 2621033880, 2625022285, Êéíçôü: 6977905430

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΙ

ÁÐÏÓÔÏËÏÐÏÕËÏÕ ÁËÅÎÁÍÄÑÁ

ÄÉÁÉÔÏËÏÃÏÓ-ÄÉÁÔÑÏÖÏËÏÃÏÓ -Ðôõ÷éïý÷ïò Á.Ô.Å.É. Èåó/íßêçò - ÅîåéäéêåõìÝíç óôéò äéáôñïöéêÝò äéáôáñá÷Ýò êáé ôçí ðá÷õóáñêßá (NCFED) - ÅðéóôçìïíéêÞ óõíåñãÜôçò ôçò ïìÜäáò Ìed-Nutrition - ÌÝëïò ôçò ¸íùóçò Äéáéôïëüãùí/Äéáôñïöïëüãùí ÅëëÜäïò ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý Ðñùß: êáèçìåñéíÜ Áðüãåõìá: Ôñßôç, ÐÝìðôç,ÐáñáóêåõÞ Äéåýèõíóç: Êïõñïãéáííïðïýëïõ 33 (ÁìáëéÜäá) Ôçë: 26220 38380 Êéí: 6937239362 www.apostolopoulou.gr, alnutric@gmail.com

KYTTAΡΟΛΟΓΟΙ ÓÏÖÉÁ ÊÁÔÓÁÑÏÕ - ÁËÔÁÍÇ

ÉÁÔÑÏÓ ÊÕÔÔÁÑÏËÏÃÏÓ ô. Éáôñüò Áíôéêáñêéíéêïý Íïóïêïìåßïõ Áèçíþí «ÁÃÉÏÓ ÓÁÂÂÁÓ»  Ôåóô ÐáðáíéêïëÜïõ ÊõôôáñïëïãéêÝò åîåôÜóåéò ðôõÝëùí, ïýñùí & õãñþí ÐáñáêåíôÞóåéò ïñãÜíùí (èõñåïåéäïýò, ìáóôïý, ëåìöáäÝíùí, óéåëïãüíùí ê.ë.ð.) ÉÁÔÑÅÉÏ ÄåëçãéÜííç 17, ÁÌÁËÉÁÄÁ Ôçë. éáôñ.: 26220-38360, Êéíçôü: 697-2305520 Η σειρά είναι αλφαβητική

δρος 26230-71988 Κυριακή: Σπυρόπουλος Σπύρος 26230-71222 Κρέστενα Σκουφής Χρήστος 26250 24131 Ανδραβίδα Κορομηλάς Νικόλαος 26230 54714 Πελόπιο Μυλωνόπουλος Παναγιώτης 26240 31500 Γαστούνη Κυπριώτη Δήμητρα 26230 32815 Λεχαινά Λευκαδίτη Γεωργία (26230 22686)

Τραγανό Αρλέτη Ευφροσύνη 26230 61525 Αρχαία Ολυμπία Μίτεβα Ίβανκα Πολίτη(26240-23306) Βαρθολομιό Μακρυδήμα Χαραλαμπία Α. Παπανδρέου 28, 26230 41241 Εφημερίες οδοντιάτρων Παπαδοπούλου Αλεξάνδρα 26210 81110, 6938 142890 Ρήγα Φεραίου 109 - Πύργος


ΣΑΒΒΑΤΟ

12

Μια άσπρη μέρα βρε παιδί μου. Και ας έρθει από τα λιμάνια...

ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013

Υπέγραψε την απόφαση περιβαλλοντικών όρων ο Γ. Μανιάτης

“Πράσινο” για έργα ενίσχυσης της κρουαζιέρας στο Κατάκολο

Τ

ην απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για έργα επέκτασης του λιμανιού στο Κατάκολο της Ηλείας, με στόχο την ενίσχυση της κρουαζιέρας, υπέγραψε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης.

Ειδικότερα, η αύξηση της δυναμικότητας του λιμανιού με προσθήκη δύο νέων θέσεων παραβολής μεγάλων κρουαζιερόπλοιων, καθώς και η βελτίωση των κυματικών συνθηκών εντός της λιμενολεκάνης για τον ασφαλή ελλιμενισμό των σκαφών, σε συνδυασμό και με τη βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας των πεζών στην χερσαία ζώνη του λιμένα με κατάλληλη επέκταση των παραλιακών κρηπιδωμάτων. Όπως επι-

σημαίνει το ΥΠΕΚΑ, ο λιμένας Κατακόλου έχει καταστεί ένας από τους σημαντικότερους λιμένες εξυπηρέτησης κρουαζιεροπλοίων, με συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση, όπως διαπιστώνεται από τα στατιστικά στοιχεία της τελευταίας τριετίας (2010-2012), ξεπερνώντας και το αισιόδοξο σενάριο προβλέψεων του μεταφορικού του έργου, όπως είχε αναλυθεί στο εγκεκριμένο Προγραμματικό Σχέδιο του λιμένα

¼ðùò åðéóçìáßíåé ôï ÕÐÅÊÁ, ï ëéìÝíáò Êáôáêüëïõ Ý÷åé êáôáóôåß Ýíáò áðü ôïõò óçìáíôéêüôåñïõò ëéìÝíåò åîõðçñÝôçóçò êñïõáæéåñïðëïßùí, ìå óõíå÷þò áõîáíüìåíç æÞôçóç, üðùò äéáðéóôþíåôáé áðü ôá óôáôéóôéêÜ óôïé÷åßá ôçò ôåëåõôáßáò ôñéåôßáò.

του έτους 2009. Το υπουργείο διαβεβαιώνει πως το έργο έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε τόσο κατά την κατασκευή όσο κατά την λειτουργία του να διασφαλίζεται η προστασία του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος της περιοχής. Επίσης επεβλήθηκαν με την υπογραφείσα ΑΕΠΟ κατάλληλοι περιβαλλοντικοί όροι για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος της περιοχής,

(το οποίο ανήκει σε προστατευόμενη περιοχή του Δικτύου NATURA 2000), καθώς και του χερσαίου χώρου που επηρεάζεται από το έργο. Σύμφωνα με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εγκρίνει το σύνολο των έργων του λιμένα, ενώ έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, για τμήμα του έργου, ύψους 14.000.000 ευρώ περίπου.

12 Οκτωβρίου 2013  
12 Οκτωβρίου 2013  

Proti ths Hleias

Advertisement