Page 1

Σιδηρόδρομος, Αεροδρόμιο, Σχέδιο Ανασυγκρότησης, Λιμάνια, Ολυμπία Οδός,Ταμείο Μολυβιάτη...Πόσες ακόμη ήττες;

TÑÉÔÇ 9 ÁÐÑÉËÉÏÕ 2013

Ετος 11o

/

ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ: 3305 / Τιμή: 50λ. / (Eκτός Νομού 1 Ευρώ)

ΚΛΕΦΤΕΣ “ΜΠΟΥΚΑΡΑΝ” ΣΕ ΝΕΟΚΤΙΣΤΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗ

“ΣΗΚΩΣΑΝ” σπίτι στη Ροβιάτα

ΛΕΧΑΙΝΑ

Αδέσποτα σκυλιά κατασπάραξαν κοπάδι ζώων >>

Ó. 7

Ξήλωσαν από είδη υγιεινής, ντουλάπες έως και τα κουφώματα αλουμινίου 

“Φ

ύλλο και φτερό" έκαναν άγνωστοι το υπό κατασκευή σπίτι του Άγγελου Μπενέτου στη Ροβιάτα, οι οποίοι αφού έσπασαν το λουκέτο της περίφραξης κατάφεραν να μπουν στο εσωτερικό του σπιτιού και να τα κάνουν όλα γυαλιά καρφιά. Οι εργασίες που απέμεναν για την ολοκλήρωσή του ήταν μόνο η κεραμοσκεπή και η ηλεκτροδότηση όπως εξήγησε μιλώντας στην "ΠΡΩΤΗ" ο ιδιοκτήτης, ωστόσο τώρα η ολοκλήρωσή του "πάει πίσω", αφού οι δράστες το λεηλάτησαν στην κυριολεξία.

>> Ó. 6

Χ. ΚΑΦΥΡΑΣ

Άνισος ο καταμερισμός του ταμείου Μολυβιάτη

>> Ó. 5

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ

Κρίσιμη μέρα για προπονητή

Το θέμα της τεχνικής ηγεσίας θα ξεκαθαρίσει σήμερα, προκειμένου να δούμε αν θα προσληφθεί προπονητής, ή θα συνεχίσει ο Θοδωρής Βαγγόπουλος μέχρι το τέλος.

>> Ó.16


2

w w w . p r o t i n e w s . g r

Σχόλια / Παραπολιτικά

/ Ôñßôç 9 Áðñéëßïõ 2013

Κάνουν “φτερά”

Σενάρια μετά το “πείραμα” Είναι φυσικό να υπάρχει ανησυχία και στην Ελλάδα σχετικά με τις καταθέσεις μετά το "πείραμα" της Κύπρου. Ο τρόπος ωστόσο που υποδαυλίζεται αυτή η ανησυχία μέσω δηλώσεων, διαρροών και δημοσιευμάτων, παραπέμπει σε μία επιλογή που δείχνει να κινείται βάσει σχεδίου. Δεν έχει περάσει καιρός από την περίοδο που η τρόικα διατυμπάνιζε ότι με την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, το τραπεζικό σύστημα είναι πλήρως διασφαλισμένο. Το τοπίο όμως ακόμη παραμένει θολό. Έτσι σε πρώτη φάση, δίνεται η εντύπωση ότι οι καταθέτες μπορεί να χρειαστεί να πληρώσουν για τα ελλείμματα ή και το χρέος μιας χώρας. Ότι αν δηλαδή η Ελλάδα χρειαστεί νέο πακέτο βοήθειας, θα το λάβει από τους …καταθέτες των τραπεζών της. Το γεγονός αυτό από μόνο του προκαλεί τεράστιο πρόβλημα στο ήδη τραυματισμένο τραπεζικό σύστημα σπέρνοντας την αμφιβολία στην ελληνική κοινωνία. Όσο η ανασφάλεια παραμένει, οι καταθέσεις θα πάρουν ξανά το δρόμο της μετανάστευσης με ότι αυτό συνεπάγεται Ταυτόχρονα έχει αρχίσει να ακούγεται ένα ακόμη σενάριο σχετικά με τις νέες κεφαλαιακές ανάγκες που θα προκύψουν και που μπορεί και αυτές να καλυφθούν από τη φορολόγηση καταθέσεων. Προφανώς όσοι τα διαρρέουν αυτά έχουν κατά νου για λάθη και παραλείψεις δικές τους να επιρρίψουν τις ευθύνες στον απλό πολίτη. Η βελτίωση της οικονομίας όμως δεν πρόκειται να έρθει ποτέ όσο οι τράπεζες βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση. Όσοι τραυματίζουν με διαρκή φημολογία την ελληνική τραπεζική αγορά στην ουσία βάλλουν κατά της ίδιας της χώρας. Το τραπεζικό σύστημα πρέπει να ανακτήσει τη χαμένη του αξιοπιστία και η διασπορά φημών- όποια κίνητρα και αν έχει- σίγουρα δεν βοηθά.

Τι κι αν οι καταστηματάρχες της Ηλείας στολίζουν τις βιτρίνες τους για το Πάσχα; Τι κι αν σε λίγο θα αρχίσουμε τα ρεπορτάζ για την τιμή του οβελία και το δώρο που θα έχει η λαμπάδα που πρέπει να πάρουμε στα βαφτιστήρια μας; Ο καιρός αντιστέκεται και αρνείται να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι ήρθε η Άνοιξη. Από τη μια οι βροχές και από την άλλη η πτώση της θερμοκρασίας δημιούργησαν ένα σκηνικό άκρως Φθινοπωρινό (για να μην το χαρακτηρίσουμε Χειμωνιάτικο). Μέχρι πότε όμως ο καιρός θα μας κάνει κόλπα; Είτε το θέλει είτε όχι θα "στρώσει" και μαζί του θα βελτιωθεί η διάθεσή μας. Βγάλαμε το δυσκολότερο Χειμώνα των τελευταίων ετών θα …μασήσουμε τώρα που καλοκαιριάζει; Δ.Ζιάκ.

Ιδιοκτησία: ΠΡΩΤΗ Εκδοτική ΑΕ Εκδότης: Περικλής Μεταξάς Διευθυντής: Δημήτρης Ζιάκας Δημοσιογράφοι: Αννα Αγγελίδου, Κώστας Γιάλπας, Βάσω Κοκκινογένη, Θοδωρής Λάμπρος Αθλητικό: Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Σοφοκλής Φραγκογιαννόπουλος Διεύθυνση Eμπορικού Τμήματος: Γιάννης Βενιζέλος Πύργος - Ρήγα Φεραίου 113 (έναντι Δ.Ο.Υ. Πύργου-Πάροδος Forum) ΤΚ: 27100 - Κωδικός:6603 Τηλ.: 26210-40100, Fax: 26210-40107 Fax Συντακτών: 26210-40106 E-M Mail: protinews@otenet.gr, protisales@protinews.gr website:www.protinews.gr Αμαλιάδα - Ελ. Βενιζέλου 19, ΤΚ: 27200 Τηλ.: 26220-38290-1, Fax: 26220-38292 E-M Mail: protiama@otenet.gr Στο λογότυπο της εφημερίδας απεικονίζεται ο Δίας του Φειδία, από νόμισμα των Ηλείων. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα. Χειρόγραφα συνεργατών και επιστολές που δημοσιεύτηκαν ή όχι, δεν επιστρέφονται.

Από το ταμείο Μολυβιάτη, η πυρόπληκτη Ηλεία με τη μεγαλύτερη καταστροφή σε σύγκριση με όλους τους άλλους Νομού της Ελλάδας, διεκδίκησε και αναλογικά κατάφερε να πάρει τα λιγότερα χρήματα. Έξι χρόνια μετά, κάποιοι είδαν τα χρήματα από το ταμείο Μολυβιάτη να κάνουν σταδιακά "φτερά" και αποφάσισαν να δραστηριοποιηθούν. Εάν η Ηλεία είχε εξ' αρχής διεκδικήσεις το μερίδιο των χρημάτων που της αντιστοιχούσε βάση της καταστροφής που υπέστη τότε τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα… τώρα μάλλον είναι αργά. Α. Αγγελ.

Η υγεία στην "εντατική"… Στους δρόμους βγαίνουν από σήμερα εργαζόμενοι στον χώρο της Υγείας. Κύρια αιτήματα οι περικοπές στον χώρο της δημόσιας υγείας, η μείωση των θέσεων νοσηλείας, η εντατικοποίηση της εργασίας με μειωμένο προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία, οι ελλείψεις σε υλικό και εξοπλισμό, οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων, μονάδων και θέσεων ευθύνης στο ΕΣΥ, κ.α. Θα υπάρξουν λύσεις; Ο καιρός θα δείξει… Θ. Λαμπ.

Tou Γιάννη Ιωάννου από το “Εθνος”’

Kαθαρές κουβέντες

Το επερχόμενο "τσουνάμι" στην εκπαίδευση ανέδειξε η "ΠΡΩΤΗ" με πρόσφατο δημοσίευμά της το οποίο αφορούσε στις σχεδιαζόμενες συγχωνεύσεις σχολείων και στις υποχρεωτικές μεταθέσεις εκπαιδευτικών. Όπως πληροφορούμαστε η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας με την οποία ζητήθηκε από τους περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης να αιτιολογήσουν στοιχεία των σχολείων αρμοδιότητάς τους ενόψει της έκδοσης υπουργικών αποφάσεων σχολικών μεταβολών, άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου και στους εκπαιδευτικούς κύκλους της Ηλείας. Οι εκπαιδευτικοί του Νομού εκφράζουν έντονες ανησυχίες καθώς πίσω από την εγκύκλιο βλέπουν κύμα συγχωνεύσεων στην εκ-

παίδευση και "κούρεμα" μεγάλου αριθμού οργανικών θέσεων με ότι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία των σχολείων. Αρκετοί ήταν οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι επικοινώνησαν με την εφημερίδα μας για να εκφράσουν την ανησυχία και τον προβληματισμό τους. Τι φοβούνται; Ότι μπορεί να γίνουν …σιωπηρές συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων με κατάργηση εκατοντάδων θέσεων εκπαιδευτικών. Το σίγουρο πάντως είναι ότι οι προτάσεις της Περιφερειακής Διεύθυνσης πρέπει να συνδιαμορφωθούν σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε… Δ.Ζιάκ.

Xωρίς περιστροφές

Είναι αργά για δάκρυα Στέλλα. Τώρα που χάσαμε τα πάντα τώρα βγήκαν όλοι με καταγγελτικό λόγο. Με κορώνες κατηγορούν όχι άδικα βέβαια - την πολιτεία που δεν ήταν δίπλα μας και μας άφησαν στο έλεος της μοίρας μας. Που δεν μας στήριξαν όταν η Ηλεία το 2007 πέρασε τη μεγαλύτερη καταστροφή της ιστορίας της. Τώρα λένε πως ο νομό μας, ο οποίος καταστράφηκε όσο κανένας άλλος, πήρε τα λιγότερα χρήματα από το Ταμείο Μολυβιάτη. Δηλαδή το ταμείο που δημιουργήθηκε από Έλληνες οι οποίοι έδωσαν χρήματα κυρίως για την Ηλεία. Μα, θα ρωτήσω εγώ αλλά σίγουρα και χιλιάδες άλλοι κάτοικοι αυτού του νομού, πέντε χρόνια τώρα που ήταν όλοι όσοι σήμερα καταγγέλλουν τα κακώς κείμενα; Γιατί δεν απαίτησαν, ως όφειλαν, τα χρήματα; Γιατί δεν κινήθηκαν διαφορετικά, ίσως ακόμα και νομικά, κατά αυτών που τα μοίρασαν; Γιατί αρκέστηκαν μόνο στις δηλώσεις

μέσω του τύπου, - όπως έγινε και χθες- και δεν πήγαν ένα βήμα παραπέρα; Γιατί Λάμπη, γιατί; Κ. Γιάλπ.


Σχόλια / Παραπολιτικά

Την αγωνία των σπουδαστών του ΤΕΙ Πύργου για το μέλλον τους, μπορώ να την κατανοήσω. Αυτό το οποίο βλέπω και αρνούμαι να καταλάβω, είναι το πώς επιτρέπουν σε κάποιους να χρησιμοποιούν το δικό τους αγώνα και τις δικές τους ανησυχίες για "ίδιον όφελος". Οι κινητοποιήσεις των σπουδαστών έπρεπε εξ' αρχής να στηριχθούν από όλους ανεξάρτητα τους φορείς και μαζί με τους εκπαιδευτικούς, ενωμένοι να βρεθούν στην "πρώτη γραμμή" των αγώνων. Το να θυμηθούν κάποιοι με δύο μήνες καθυστέρηση, να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις, μόνο ερωτηματικά προκαλεί για τις "καλές" τους προθέσεις. Α. Αγγελ.

Τη στιγμή που τα κενά που προκύπτουν στο πρόγραμμα εφημεριών του Νοσοκομείου Πύργου καλύπτονται με τρόπο που προκαλούν προβλήματα στην πρωτοβάθμια περίθαλψη χιλιάδων κατοίκων της Ηλείας, πληροφορούμαστε ότι αρκετοί γιατροί με οργανική θέση στο "Ανδρέας Παπανδρέου" λείπουν λόγω εξειδίκευσης. Αναρωτιέμαι σε μια περίοδο που το πρόγραμμα εφημεριών "δε βγαίνει" και οι τοπικές κοινωνίες είναι ανάστατες με τις μετακινήσεις που αποφασίστηκαν δε θα έπρεπε και αυτοί οι γιατροί να επιστρέψουν μέχρις ότου διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος; Βασ. Κ.

w w w . p r o t i n e w s . g r

3

Αξιέπαινη υπήρξε η πρωτοτα, παραβίαση του Κ.Ο.Κ. και βουλία του Ομίλου Ήλιδας φωτεινών σηματοδοτών, χρήση Ολυμπίας στην διεξαγωγή του κινητού εν ώρα οδήγησης της ενημερωτικής εκδήλωείναι μερικές από τις αιτίες που σης που πραγματοποιήθηκε προκαλούν στην χώρα μας τα στην Βάρδα. Στην εκδήλωτροχαία ατυχήματα που αρκεση μίλησαν εκπρόσωποι της τές φορές είναι και θανατηφόΑστυνομίας, της Περιφερα. ρειακής Ενότητας Ηλείας Τι πρέπει να αλλάξει ώστε να και της Περιφερειακής ελαχιστοποιήσουμε την συΓράφει Διεύθυνσης Εκπαίδευσης χνότητα των τροχαίων ατυχηο Θοδωρής Λάμπρος Δυτικής Ελλάδας που τόνιμάτων; thlabros@hotmail.com σαν την επιτακτική ανάγκη για την διδασκαλία ειδικού Θα πρέπει η οδική συμπεριφοπρογράμματος οδικής ασφάλειας στα ρά και ασφάλεια να αρχίσει να διδάσκεσχολεία. ται στα σχολεία. Να αρχίσουν τα μικρά παιδιά που θα είναι οι αυριανοί Έλληνες Μια πρόταση η οποία θα έπρεπε ήδη να οδηγοί να μαθαίνουν για την σωστή οδιείχε τεθεί σε εφαρμογή στα σχολεία της κή ασφάλεια από εξειδικευμένους καχώρας αλλά που δυστυχώς το Υπουργεί- θηγητές και γνώστες του αυτοκινήτου ο Παιδείας ολιγώρησε ως προς την υλο- για το πώς πρέπει να συμπεριφέρονται ποίηση του προγράμματος. σωστά στον δρόμο. Βεβαίως για τα δεκάδες τροχαία που γίνονται στην δρόμο "καρμανιόλα" Πάτρα Αφενός θα πρέπει να υπάρχουν δρόμοι Πύργος δεν ευθύνεται μόνο το κακό οδι- ασφαλείς και Ευρωπαϊκών προδιαγρακό δίκτυο που θυμίζει σε αρκετά σημεία φών στην Ελλάδα αλλά αφετέρου θα του "βομβαρδισμένο" στην κυριολεξία πρέπει να μας γίνει κτήμα ότι η οδική δρόμο με τις αμέτρητες και αφύλακτες συμπεριφορά και ασφάλεια θα πρέπει διαβάσεις και με τα 112 περίπου εικονο- να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι στα σχοστάσια να μας θυμίζουν τον τραγικό απο- λειά μας. λογισμό σε θανατηφόρα δυστυχήματα. Μόνο έτσι θα αλλάξουμε την νοοτροπία Φταίνε και οι ίδιοι οι οδηγοί που με την του "μάγκα" οδηγού που κάνει ότι θέλει οδική τους συμπεριφορά προκαλούν οι στο δρόμο με κίνδυνο τόσο την δική του ίδιοι τα ατυχήματα. Υπερβολική ταχύτη- την ζωή όσο και των υπολοίπων…

Η φωτογραφία τραβήχτηκε την περασμένη Παρασκευή. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί στο μέλλον δυο από τους εικονιζόμενους θα απασχολήσουν έντονα την πρωτεύουσα το νομού. Και όταν λέμε απασχολήσουν εννοούμε αυτοδιοικητικά βεβαίως βεβαίως. Την πόλη του Πύργου όπως καταλαβαίνετε. Στο άμεσο μέλλον. Κ. Γιάλπ.

ΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΓΡΑΦΟΥΝ...

/ Ôñßôç 9 Áðñéëßïõ 2013

Εφημερίες διαφόρων ειδικοτήτων! Κανονικά εφαρμόζονται από 1η Απριλίου οι αποφάσεις για μετακινήσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού από τα Κέντρα Υγείας της πεδινής Ηλείας προς το Νοσοκομείο Πύργου. Αρκετοί από τους γιατρούς ξεκαθάρισαν ότι δεν έχουν πρόβλημα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και στο νοσηλευτικό ίδρυμα του Πύργου, χωρίς ωστόσο να καλούνται να αλλάξουν ειδικότητα. "Δεν είναι δυνατόν Γενικοί Ιατροί να καλούνται να εφημερεύουν ως παθολόγοι, καρδιολόγοι ή ακόμη και νεφρολόγοι", είπε μιλώντας στην "ΠΡΩΤΗ" γιατρός που υπηρετεί σε δομή υγείας του κάμπου. Σίγουρα όπως έχει ξαναγραφεί θέλουμε σωστή υγεία και περίθαλψη αρκεί να παρέχεται από τους ειδικούς γιατί όταν ένας Ηλείος θα πάει στο "Ανδρέας Παπανδρέου" με πρόβλημα στην καρδιά σίγουρα απαιτεί να τον δει καρδιολόγος και όχι γενικός ιατρός, αφού ειδικεύεται για άλλα περισταΒασ. Κ. τικά.


4

Ειδήσεις

w w w . p r o t i n e w s . g r

/ Ôñßôç 9 Áðñéëßïõ 2013

ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ

Σωματείο Εργαζομένων Κέντρων Υγείας

Δημοπρατείται σήμερα ο Βιολογικός Καθαρισμός Ζαχάρως

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους

Ένα από τα σημαντικότερα έργα για τον Δήμο Ζαχάρως - Φιγαλείας πρόκειται να δημοπρατηθεί σήμερα το πρωί. Πρόκειται για τον βιολογικό καθαρισμό Ζαχάρως, η δημοπράτηση του οποίου θα γίνει όπως ορίζει η νομοθεσία με μειοδοτικό διαγωνισμό όπως ανέφερε χθες ο Δήμαρχος Γιώργος Μπάμης. Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ζαχάρως ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής πρόκειται να λάβει σάρκα και οστά αφού η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου θα ανακουφίσει σε μεγάλο βαθμό την περιοχή της Ζαχάρως. Στα σκαριά η μελέτη για Φιγαλεία Στα σκαριά βρίσκονται σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες μελέτες που αφορούν την κατασκευή δυο βιολογικών καθαρισμών στον Δήμο Ζαχάρως - Φιγαλείας.Συγκεκριμένα η πρώτη μελέτη αφορά την κατασκευή βιολογικού καθαρισμού στη Φιγαλεία και η δεύτερη αφορά πάλι την κατασκευή βιολογικού καθαρισμού στα κάτω χωριά της Ζαχάρως όπως Κακόβατος, Νεοχώρι, κ.α. Επίσης σύμφωνα πάλι με δημοσιογραφικές πληροφορίες σε πολύ καλό δρόμο να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ είναι η κατασκευή γηροκομείου στην περιοχή της Φιγαλείας.

Θ.Λ.

Σύσκεψη χθες στο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

Εύρυθμη λειτουργία της αγοράς αμνοεριφίων Υπό την προεδρία του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου πραγματοποιήθηκε διευρυμένη σύσκεψη με θέμα την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς αμνοεριφίων ενόψει του Πάσχα. Όπως αποφασίστηκε συστήνεται Διυπουργική Ομάδα Συντονισμού Ελέγχων, η οποία και συνεδρίασε μετά το πέρας της σύσκεψης.Ενεργοποιείται σύστημα άμεσης προειδοποίησης του ακριβούς τόπου παράδοσης των διακινούμενων σφαγίων.Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα εισαγόμενα από τρίτες χώρες αμνοερίφια στους Σταθμούς Υγειονομικού και Κτηνιατρικού Ελέγχου (ΣΥΚΕ) στα σύνορα.Παράλληλα, εντείνονται οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι για την προέλευση των αμνοεριφίων σε όλο το μήκος της αλυσίδας τροφοδοσίας, από παραγωγούς έως και Με πρωτοβουλία του Γ.Γ. Εμπορίου κ. Κομνηνού θα υπάρξει σύσκεψη της ΠΟΚΚ με την Επιτροπή Ανταγωνισμού, προκειμένου να συζητηθούν θέματα αρμοδιότητάς της.

Συγκέντρωση στο Κ.Υ Γαστούνης και πορεία στην πόλη την Τετάρτη το πρωί

Μ

ε βασικό αίτημα την ανάκληση όλων των μετακινήσεων του προσωπικού οι εργαζόμενοι των Κέντρων Υγείας Γαστούνης και Βάρδας συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις με επαναλαμβανόμενες 4ωρες στάσεις εργασίας που ξεκίνησαν από την Παρασκευή. Ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Γαστούνης βρέθηκε χθες στους δρόμους της Γαστούνης όπου ενημέρωσε τους πολίτες για τη σοβαρότητα των ζητημάτων και των προβλημάτων που προκύπτουν

από τις αποφάσεις μετακίνησης του προσωπικού και τους κάλεσε να συμμετέχουν στον αγώνα που γίνεται ώστε να μην υποβαθμιστεί και απαξιωθεί τόσο το Κέντρο Υγείας όσο και τα Περιφερειακά Ιατρεία.Οι εργαζόμενοι του Πρωτοβάθμιου Νοσηλευτικού Ιδρύματος της Γαστούνης επεσήμαναν την ανάγκη και οι πολίτες να συμπαρασταθούν στον αγώνα

που οι ίδιοι κάνουν τονίζοντας ότι η δημόσια δωρεάν υγεία είναι υπόθεση όλων και τους κάλεσαν να συμμετέχουν στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους δίνοντας το παρόν στη συγκέντρωση που θα γίνει στις 10 αύριο το πρωί στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης και στην πορεία που θα ακολουθήσει. Βάσω Κοκκινογένη

Συνάντηση Αυγερινοπούλου με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης

ΕΣΠΑ και διαχείριση απορριμμάτων Συνάντηση με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Κυριάκο Βιρβιδάκη είχε η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου (φωτό). Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η Βουλευτής Ηλείας ενημέρωσε τον κ. Υπουργό για τα αποτελέσματα των συνεδριάσεων της Επιτροπής Περιβάλλοντος και συνομίλησε με τον κ. Βιρβιδάκη για εκκρεμή ζητήματα που αφορούν στη διαχείριση των απορριμμάτων, των αστικών λυμάτων, καθώς και για την καλύτερη και ταχύτερη αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων μέσω του νέου ΕΣΠΑ, με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση χρόνιων περιβαλλοντικών προβλημάτων στη χώρα

μας. Η Πρόεδρος κάλεσε τον κ. Βιρβιδάκη, που έχει συντονιστικό ρόλο για την αντιμετώπιση του δύσκολου προβλήματος των απορριμμάτων, αλλά και την αποφυγή νέων προστίμων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να ενημερώσει την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής για τις δράσεις των αρμόδιων υπουργείων. Η κα. Αυγερινοπούλου ενημερώθηκε επίσης, για τους στόχους και τις ενέργειες του Υπουργείου σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Ηλεία, σημειώνοντας ότι η συνεργασία των αρμόδιων φορέων (Υπουργείων, Περιφέρειας και Δήμων) είναι επιβεβλημένη καθώς πρόκειται για ζήτημα ύψιστης σημασίας

που θα βάλει τις βάσεις για βιώσιμη ανάπτυξη στο Νομό.


Ειδήσεις

/ Ôñßôç 9 Áðñéëßïõ 2013

w w w . p r o t i n e w s . g r

5

Κατανομή βάση των πραγματικών ζημιών ζητά ο Χ. Καφύρας

Από τα δημόσια ΚΤΕΟ

Άνισος ο καταμερισμός του ταμείου Μολυβιάτη

ΝΕΑ ΤΕΛΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

Ο

άνισος καταμερισμός του ταμείου Μολυβιάτη, στις περιοχές που πληγήκαν, από τις καταστροφικές φωτιές του 2007 και είχαν σα συνέπεια την καταστροφή του μεγαλύτερου μέρους του Νομού Ηλείας, απασχόλησε τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Χαράλαμπο Καφύρα. Όπως επισήμανε ο κ. Καφύρας, από τις πυρκαγιές του 2007 η Ηλεία είχε το 53% των πανελλαδικών καταστροφών, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος -Π.Δ.Ε.- είχε το 61,6% των πανελλαδικών καταστροφών, ενώ ο Νομός Ηλείας υπέστη το 86,24% των καταστροφών στο σύνολο της Περιφέρειας. Οι καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 πλην των άμεσων συνεπειών, σε ανθρώπινες ζωές, καμένες εκτάσεις, περιουσίες είχε και έμμεσες συνέπειες "Η κατάσταση τώρα στην Ηλεία είναι τραγική. Με βάση την απογραφή του 2011, είχαμε στον Νομό Ηλείας μείωση 17% του πληθυσμού (η Αχαΐα 3,8%, η Αιτωλοακαρνανία 6,7%) και ότι στον Δήμο Ζαχάρως η μείωση του πληθυσμού ήταν στο 41,9%, στον Δήμο Ανδρίτσαινας Κρεστένων 35,2% και στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας 32,5%. Υπάρχουν χωριά, ιδιαίτερα στην περιοχή της Ζαχάρως, που κυριολεκτικά ερήμωσαν" επισήμανε ο κ. Καφύρας ο οποίος υπενθύμισε τις μετέπειτα εξαγγελίες οι οποίες δεν έγιναν πράξη, όπως από τα 97εκατομμύρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ταμείο Αλληλεγγύης) ελάχιστα ήρθαν στην Ηλεία, δεν έχει αξιοποιηθεί το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων" του ΕΣΠΑ με διαθέσιμα ποσά 160.000.000 ευρώ, ενώ τα χρήματα από το ταμείο Μολυβιάτη -όσα έχουν κατανεμηθεί μέχρι τώρα- δεν διατέθηκαν σωστά. "Η Ηλεία με βάση τα στοιχεία, έχει λάβει, μέσω της ΣΑΕΠ 269 (αποκατάσταση πυρόπληκτων κτισμάτων ΤΑΣ) το ποσό των 28.300.000 ευρώ, μέσω της ΣΑΕΠ 401 (έργα στις πυρόπληκτες περιοχές) το ποσό των 3.700.000 ευρώ ενώ το σύνολο μέχρι τώρα εισροών στην Ηλεία από Ταμείο Μολυβιάτη είναι 32.000.000 ευρώ, ποσό που είναι το 14,7% των εσόδων του Ταμείου Μολυβιάτη, το οποίο ανέρχεται συνολικά στα 218.000.000 ευρώ. Ακόμα και αν υποθε-

τικά δοθούν στην Ηλεία το υπόλοιπο των ενταγμένων έργων που αφορούν το Νομό μας στη ΣΑΕΠ 401, τα οποία είναι 12.000.000€ περίπου, θα φτάσει η συμμετοχή της Ηλείας στο 26% των πόρων του Ταμείου Μολυβιάτη" υπογράμμισε ο Χ. Καφύρας. "Για το θέμα του Ταμείου Μολυβιάτη έχω μεγάλες αμφιβολίες για το αν χρησιμοποιήθηκε σωστά και προς τα πού πήγαν οι πόροι του και μάλιστα για αυτό το θέμα έχω κάνει και έγγραφο στον κ. Σταϊκούρα και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προκειμένου να με ενημερώσουν αναλυτικά".

Επισκευές ανακατασκευές Όσο αφορά το κομμάτι της επισκευής και ανακατασκευής όπως τόνισε ο Χ. Καφύρας υπάρχουν μεγάλες αντιφάσεις "Υπάρχουν διάφοροι μεγάλοι προϋπολογισμοί επισκευής και ανακατασκευής ανά κτίσμα και ανά Νομό, στις επισκευές στην Ηλεία ο Μέσος Όρος είναι 19.600 ευρώ ανά κατοικία, στην Εύβοια 16.480 ευρώ ανά κατοικία, στην Αχαΐα 30.686 ευρώ ανά κατοικία, στην Μεσσηνία 23.036 ευρώ ανά κατοικία και στην Αρκαδία 45.213 ευρώ ανά κατοικία, ανάλογα πόσο έχουμε και στα λοιπά κτίσματα. Στις ανακατασκευές έχουμε μέσο όρο στην Ηλεία 73.900 ευρώ ανά κατοικία, στην Αχαΐα 74.576 ευρώ ανά κατοικία, στην Μεσσηνία 74.694 ευρώ ανά κατοικία και στην Αρκαδία 88.398 ευρώ ανά κατοικία. Ανάλογο ποσό έχουμε και στις λοιπές κατοικίες. Η δια-

Ôçí áíÜãêç áíáêáôáíïìÞò ôùí ÷ñçìÜôùí ôïõ Ôáìåßïõ ÌïëõâéÜôç âÜóç ôùí ðñáãìáôéêþí æçìéþí ðïõ õðÝóôç êÜèå ðåñéï÷Þ æçôÜ ï ×. Êáöýñáò φοροποίηση του μέσου όρου επισκευών και ανακατασκευών ανά κατοικία και λοιπά κτίσματα, δηλαδή του κόστους σε κάθε κτίσμα, ότι κάθε φορά ανά Νομό πρέπει να δημιουργηθεί γιατί προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα".

Οι διεκδικήσεις Όπως υπογράμμισε ο Χ. Καφύρας θα πρέπει άμεσα να χρηματοδοτηθούν τα έργα που είναι ενταγμένα στην ΣΑΕΠ 401 και να ολοκληρωθούν με προτεραιότητα τις πυρόπληκτες περιοχές Ηλείας, Εύβοιας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αχαϊας, Αρκαδίας, όπως με βάση το ποσοστό ζημιών, να αλλάξει η κατανομή που έχει αποφασίσει το Υπουργείο (τα 47.500.000 ευρώ) με βάση των πραγματικών ζημιών των περιοχών, να δοθεί πλήρης ανάλυση της κατανομής ανά Νομό των πιστώσεων του ΕΤΑΕΑ, να υπάρξουν πιστώσεις για βεβαρυμμένους Δήμους της Ηλείας (Ζαχάρω, Κρέστενα - Ανδρίτσαινα, Ολύμπια, Πύργος, Ήλιδα) καθώς και η κατανομή στους Δήμους να γίνει με αντικειμενικό κριτήριο, που δεν είναι άλλο από το μέγεθος της ζημιάς που υπέστησαν και προς τούτο δεσμεύομαι να κάνω πλήρη πρόταση.

Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι από την Δευτέρα 84-2013 ισχύουν νέες τιμές διενέργειας τεχνικού έλεγχου στα Δημόσια ΚΤΕΟ. Πιο συγκεκριμένα εφαρμόζονται μειωμένα τέλη για το τεχνικό έλεγχο των Επιβατικών Δημοσίας Χρήσης Αυτοκίνητων (ταξί), επιβατικών εκπαιδευτικών οχημάτων του και των ελαφρών φορτηγών έως 3,5 τόνων μεικτού φορτίου ενώ μειώνονται κατά 50% και τα τέλη διενέργειας επανελέγχου. Επίσης μειώνονται τα τέλη διενέργειας τεχνικού έλεγχου κατά : Α. Εικοσιπέντε τοις εκατό (25%) για οχήματα φυσικών προσώπων κατόχων ισχύοντος Δελτίου Ανεργίας του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ). Β. Δεκαπέντε τοις εκατό (15%) για οχήματα του Δημοσίου, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) πρώτου και δεύτερου βαθμού και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ). Γ. Δέκα τοις εκατό (10%) προκειμένου για οχήματα φυσικών ή νομικών προσώπων τα οποία είναι κύριοι ή κάτοχοι άνω των δέκα (10) και έως πενήντα (50) οχημάτων, ανεξαρτήτως κατηγορίας, και είκοσι τοις εκατό (20%) προκειμένου για οχήματα φυσικών ή νομικών προσώπων τα οποία είναι κύριοι ή κάτοχοι άνω των πενήντα (50) οχημάτων, και δηλώνουν ότι θα τα ελέγξουν στα Δημόσια ΚΤΕΟ ορισμένης Περιφέρειας της χώρας. Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται τα τέλη διενέργειας αρχικού ή περιοδικού τεχνικού και τα τέλη εμπρόθεσμου επανελέγχου :


6

Αστυνομικά

w w w . p r o t i n e w s . g r

Απολογήθηκαν χθες οι δυο συλληφθέντες στην Αμαλιάδα

Ελεύθεροι για τις ζωοκλοπές

Ελεύθεροι αφέθηκαν χθες το μεσημέρι οι δυο άντρες ηλικίας 45 και 26 ετών οι οποίοι κατηγορούνταν για την κλοπή 31 προβάτων από την ευρύτερη περιοχή του δήμου Ήλιδας. Οι δυο άντρες συνοδευόμενοι από τον δικηγόρο τους Γεράσιμο Παπαγιαννόπουλο απολογήθηκαν χθες ενώπιο Ανακριτή και Εισαγγελέα Αμαλιάδας και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι . Υπενθυμίζεται πως οι δυο τους συνελήφθησαν το απόγευμα της Πέμπτης , στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αμαλιάδας, και σε βάρος των όποιων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη ζωοκλοπών κατά συναυτουργία. Ειδικότερα τα ξημερώματα, της ίδιας μέρας σύμφωνα με τη δικογραφία, οι δυο δράστες μετέβησαν σε στάβλο, 54χρονου ημεδαπού στη περιοχή " Κουρτίκι " Αμαλιάδας, όπου αφαίρεσαν είκοσι τρία συνολικά πρόβατα. Για τη διερεύνηση του περιστατικού και την ανεύρεση των δραστών ενεργήθηκαν άμεσα αναζητήσεις από τους Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αμαλιάδας, όπου μετά από την αξιοποίηση πληροφοριών εντοπίστηκε την επόμενη μέρα το μεσημέρι ο 28χρονος. Ο δράστης παρέδωσε στους αστυνομικούς τα 23 πρόβατα που είχαν αφαιρεθεί από το στάβλο του 54χρονου από τα οποία τα τέσσερα ήταν ήδη σφαγιασμένα. Από την αστυνομική ερευνά που ακολούθησε όπως πάντα αναφέρει η δικογραφία, προέκυψε ότι οι δυο δράστες πριν ένα μήνα περίπου είχαν αφαιρέσει άλλα εννέα πρόβατα από κτήμα 63χρονης ημεδαπής στον Αμπελόκαμπο Ηλείας τα οποία βρέθηκαν και κατασχεθήκαν στο στάβλο του δεύτερου συλληφθέντα. Όλα τα ζώα αποδόθηκαν στους παθόντες ενώ από τις έρευνες των αστυνομικών κατασχεθήκαν επίσης το φορτηγό αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για την διάπραξη των ζωοκλοπών καθώς και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία. Κ. Γιάλπας

/ Ôñßôç 9 Áðñéëßïõ 2013

Διαρρήκτες “μπούκαραν” σε νεόκτιστη οικοδομή στη Ροβιάτα

Έκαναν το σπίτι “καλοκαιρινό”

Ξήλωσαν από είδη υγιεινής, ντουλάπες έως και τα κουφώματα αλουμινίου

ύλλο και φτερό" έκαναν άγνωστοι το υπό κατασκευή σπίτι του Άγγελου Μπενέτου στη Ροβιάτα, οι οποίοι αφού έσπασαν το λουκέτο της περίφραξης κατάφεραν να μπουν στο εσωτερικό του σπιτιού και να τα κάνουν όλα γυαλιά καρφιά. Οι εργασίες που απέμεναν για την ολοκλήρωσή του ήταν μόνο η κεραμοσκεπή και η ηλεκτροδότηση όπως εξήγησε μιλώντας στην "ΠΡΩΤΗ" ο ιδιοκτήτης, ωστόσο τώρα η ολοκλήρωσή του "πάει πίσω", αφού οι δράστες το λεηλάτησαν στην κυριολεξία. Ο ιδιοκτήτης συνειδητοποίησε χθες ότι από το σπίτι που βρίσκεται σε αγροτική περιοχή της Ροβιάτας λείπουν τα σώματα θέρμανσης μαζί με τις βάσεις τους, τα είδη υγιεινής, οι ντουλάπες, οι εσωτερικές πόρτες, οι διακόπτες και ότι υπήρχε σε καλωδίωση και ηλεκτρικό πίνακα, ενώ οι κλέφτες πήραν ακόμη και τα κουφώματα αλουμινίου σπάζοντας πριν φύγουν τα τζάμια προφανώς για να είναι ελαφριά κατά τη μεταφορά τους!Οι κλέφτες φαίνεται πως έδρασαν ανενόχλητοι αφού το σπίτι βρίσκεται σε ερημική το-

Ïé äñÜóôåò Ýêáíáí "öýëëï êáé öôåñü" ôï íåüêôéóôï óðßôé ôïõ ¢ããåëïõ ÌðåíÝôïõ óôç ÑïâéÜôá

Ïé êëÝöôåò áöáßñåóáí ôá åßäç õãéåéíÞò êáé áðü ôá äýï ìðÜíéá ôïõ óðéôéïý Ï éäéïêôÞôçò ìéëþíôáò óôçí "ÐÑÙÔÇ" äå ìðïñïýóå íá óõíåéäçôïðïéÞóåé üôé ïé äéáññÞêôåò áöáßñåóáí áêüìç êáé ôá êïõöþìáôá áëïõìéíßïõ ποθεσία, ενώ πριν λίγες ημέρες ο ιδιοκτήτης είχε εντοπίσει μία τρύπα στην περίφραξη την οποία και επιδιόρθωσε. Οι δράστες όμως φαίνεται πως επέστρεψαν και μπήκαν στην αυλή από την πόρτα της περίφραξης κάνοντας το στη συνέχεια "καλοκαιρινό". Σύμφωνα με εκτιμήσεις αλλά και με όσα άφη-

σαν πίσω τους οι διαρρήκτες πιθανότατα έμειναν αρκετοί ώρα στο χώρο αφού στο τζάκι βρέθηκαν καμένα ξύλα όπως και πλαστικά ποτήρια με καφέ. Ο Άγγελος Μπενέτος είδε τους κόπους μια ζωής και το όνειρο για το δικό του σπίτι να καταστρέφονται αφού οι ζημιές που προκάλεσαν οι δράστες φαίνε-

ται να ξεπερνούν τις 15.000 ευρώ, σε μια εποχή που η αντικατάσταση αυτών που αφαιρέθηκαν είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Η τοπική κοινωνία της Ροβιάτας αλλά και της ευρύτερης περιοχής είναι ιδιαίτερα ανήσυχη από το γεγονός με τους κατοίκους να ψάχνουν τρόπους για να προστατευτούν από τους κακοποιούς που δρουν στην περιοχή. Βάσω Κοκκινογένη


Επικαιρότητα

/ Ôñßôç 9 Áðñéëßïõ 2013

Πιθανότατα από αδέσποτα σκυλιά τα οποία αναζητούν τροφή…

Κατασπαράχθηκαν 40 πρόβατα στα Λεχαινά!

ÄåêÜäåò ðñüâáôá êáôáóðáñÜ÷èçêáí ôï ôåëåõôáßï äéÜóôçìá óôçí åõñýôåñç ðåñéï÷Þ Ëå÷áéíþí, ãåãïíüò ðïõ ïé êôçíïôñüöïé áðïäßäïõí óôç ìåãÜëç ðáñïõóßá áäÝóðïôùí óêõëéþí, ôá ïðïßá Ý÷ïõí áãñéÝøåé…

Σ

ε αναστάτωση βρίσκονται κτηνοτρόφοι στην ευρύτερη περιοχή των Λεχαινών, από την κατασπάραξη δεκάδων προβάτων τους, πιθανότατα από άγρια σκυλιά!Σύμφωνα με τους κτηνοτρόφους της περιοχής , ο αριθμός των προβάτων που βρέθηκαν κατασπαραγμένα ανέρχεται σε 40 (!), γεγονός που τους προκαλεί έντονη ανησυχία και για τα υπόλοιπα ζώα τους , από τα οποία συντηρούν τις οικογένειές τους.

ÁõîÜíåôáé äéáñêþò ï áñéèìüò ôùí áäÝóðïôùí óêýëùí óå ðåñéï÷Ýò ôçò Çëåßá, ìåôÜ ôçí åãêáôÜëåéøç ðïõ ãßíåôáé áðü áóõíÞäåéôïõò… "Ç ðáñïõóßá ôùí áäÝóðïôùí óêýëùí ïöåßëåôáé óôï ãåãïíüò ðùò êÜðïéïé äå ôá èÝëïõí êáé ôá áöÞíïõí" äÞëùóå ï ðñüåäñïò ôïõ Êõíçãåôéêïý Óõëëüãïõ Ëå÷áéíþí ê. ÃéÜí. Ìáããßíáò.

νουν ασυνήδειτοι και στη συνέχεια αγριεύουν και επιτίθενται σε οικόσιτα ζώα, στην προσπάθειά τους για εξεύρεση τροφής.

Τις μεγαλύτερες ζημιές στο ζωικό τους κεφάλαιο έχουν υποστεί οι Γιώργος και Γιάννης Μαγγίνας στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου με 19 πρόβατα, οι Χαράλαμπος και Δημήτριος Κότσαλης στην περιοχή Τραγανού με 13 συνολικά ζώα , ο Γεώργιος Ταρνάρας στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων με 4 κατασπαραγμένα πρόβατα, καθώς και ο Γεώργιος Μητρακόπουλος επίσης στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Λεχαινών.Τον αφανισμό των προβάτων τους οι κτηνοτρόφοι αποδίδουν σε αδέσποτα άγρια σκυλιά, τα οποία απελευθερώ-

Ωστόσο οι κτηνοτρόφοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η κατασπάραξη των προβάτων να έχει γίνει από αγρίμια (τσακάλια) ή άλλα επιβλαβή, ο αριθμός των οποίων αυξάνεται σημαντικά και σε περιοχές της Ηλείας. Το τελευταίο διάστημα πάντως έχουν εντοπιστεί αρκετά αδέσποτα σκυλιά, που περιφέρονται κατά μικρές ομάδες στην παραπάνω περιοχή. "Η παρουσία των αδέσποτων σκύλων οφείλεται στο γεγονός πως κάποιοι δε τα θέλουν και τα αφήνουν, με αποτέλεσμα στη συνέχεια να πεινούν και

Από αγρίμια;

να γυρνούν σε αγέλες προκαλώντας ζημιές στα ζώα. Από την άλλη πλευρά υπάρχουν και τα αγρίμια που πολλαπλασιάζονται και κάνουν επιθέσεις προκειμένου να επιβιώσουν. Από τότε που σταμάτησε η ελεγχόμενη τοποθέτηση δολωμάτων έχουν αυξηθεί υπέρμετρα τα επιβλαβή, που επίσης προκαλούν καταστροφές στην οικιακή οικονομία" δήλωσε ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Λεχαινών κ. Γιάν. Μαγγίνας. Να σημειωθεί πως τα τσακάλια είναι προστατεύομενο είδος και εφόσον προκαλούν ζημιές οι κτηνοτρόφοι μπορούν να κάνουν δηλώσεις για αποζημιώσεις από τα ΠΣΕΑ, χωρίς ωστόσο να μπορούν να καλυφθούν πλήρως οι καταστροφές στο ζωικό τους κεφάλαιο. ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

w w w . p r o t i n e w s . g r

7


8

w w w . p r o t i n e w s . g r

Επικαιρότητα

/ Ôñßôç 9 Áðñéëßïõ 2013

ÄåêÜäåò óôñÝììáôá êáëëéåñãåéþí öñÜïõëáò Ýìåéíáí åêôåèåéìÝíåò óå ðåñéï÷Ýò ôçò Âüñåéáò Çëåßáò

ÓïâáñÝò æçìéÝò áðü ôï äõíáôü Üíåìï ðñïêëÞèçêáí êáé óå èåñìïêçðéáêÝò åãêáôáóôÜóåéò óôï Ëåõêï÷þñé Ãáóôïýíçò

Δυνατοί άνεμοι κατέστρεψαν θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις αφήνοντας εκτεθειμένες καλλιέργειες φράουλας και οπωροκηπευτικών

Στο έλεος του καιρού η πεδινή Ηλεία Σ

το έλεος του καιρού βρίσκονται από την Παρασκευή παραγωγοί φράουλας όπως και οπωροκηπευτικών στην πεδινή Ηλεία μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επικράτησαν σε αρκετές περιοχές του κάμπου από την Παρασκευή.

Η ένταση του αέρα ήταν τέτοια που όπως αναφέρουν παραγωγοί των οποίων οι καλλιέργειες και οι θερμο-

κηπιακές εγκαταστάσεις επλήγησαν, τοπικά ξεπέρασαν κατά πολύ τα 10 μποφόρ.

Παραγωγοί φράουλας σε Κουρτέσι και Νέα Μανολάδα είδαν τα νάιλον από τα θερμοκήπιά τους να παρασύρονται από τον άνεμο και σε ορισμένες περιπτώσεις λύγισαν ακόμη και οι σιδερένιοι σκελετοί από γερές κατασκευές. "Το κόστος της ζη-

μιάς είναι δύσκολο να εκτιμηθεί", τόνισε ο Τάκης Λαϊνάς που οι καλλιέργειες φράουλας που έχει στο Κουρτέσι "χτυπήθηκαν" από το δυνατό αέρα. Όπως εξήγησε μιλώντας στην "ΠΡΩΤΗ" είναι πολύ νωρίς για να μείνει εκτεθειμένο το προϊόν

Γιώργος Κοντογιάννης

Να παρέμβει η πολιτεία για τις ζημιές από τους θυελλώδεις ανέμους Να παρέμβει η πολιτεία για την άμεση καταγραφεί των ζημιών από τους θυελλώδεις ανέμους που έπληξαν την Ηλεία, ώστε να προχωρήσει η αποζημίωση των πληγέντων και η αποκατάσταση των αγροτικών εγκαταστάσεων, ζητεί με Επιστολή που απέστειλε προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Α. Τσαυτάρη ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης. Ο Γιώργος Κοντογιάννης, αφού επεσήμανε για άλλη μια φορά τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι κάτοικοι της Ηλείας και ειδικά οι αγρότες, οι οποί-

οι έχουν δεχτεί αλλεπάλληλα πλήγματα από φυσικά φαινόμενα, ζήτησε να ενεργοποιηθούν άμεσα όλες τις αναγκαίες διαδικασίες ώστε να καταγραφούν οι ζημιές και να ξεκινήσει η διαδικασία αποκατάστασης και αποζημίωσης των πληγέντων, οι οποίοι για να έχουν παραγωγή πρέπει άμεσα να ξαναστήσουν τα θερμοκήπια που υπέστησαν ζημιές.

Στο πλευρό των δακοκτόνων Στο πλευρό των δακοκτόνων της Ηλείας βρίσκεται για άλλη μια φορά ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Α-

πασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης, ο οποίος κατέθεσε Αναφορά στη Βουλή για τα αιτήματά τους προς τον Υπουργό Οικονομικών. Ο Γιώργος Κοντογιάννης στην Αναφορά του διαβίβασε την επιστολή των δακοκτόνων μελών της "Πρωτοβουλίας για την ποιοτική παραγωγή ελαιολάδου Ηλείας", με την οποία ζητείται μεταξύ άλλων να αυξηθεί ο προϋπολογισμός της δαπάνης για τη δολωματική δακοκτονία, καθώς ο αριθμός των ελαιόδεντρων έχει επανέλθει στα επίπεδα του 2006.

O ÔÜêçò ËáúíÜò ôåîÞãçóå üôé èá åðçñåáóôåß ôï 15% ôçò ðáñáãùãÞò ðïõ Ý÷åé áðïìåßíåé ãéá óõãêïìéäÞ

"Oé êáëëéÝñãåéåò åßíáé óôï Ýëåïò ôïõ èåïý" áíÝöåñå ï Ãéþñãïò Êïëïêáôßíçò ðáñáãùãüò áðü ôï Ëåõêï÷þñé

και τόνισε μεταξύ άλλων ότι "Μέχρι να αποκαταστήσουμε τις ζημιές υπολογίζουμε ότι θα επηρεαστεί το 15% της παραγωγής που έχει απομείνει τη στιγμή που η συγκομιδή βρίσκεται μόλις το 20% του προϊόντος". Σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν σε καλλιέργειες πεπονιού, καρπουζιού αλλά και οπωροκηπευτικών στην ευρύτερη περιοχή της Γαστούνης με το Γιώργο Κολοκατίνη παραγωγό από το Λευκοχώρι να μιλά για μεγάλη ζημιά

σε θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις, ενώ όπως επεσήμανε "και οι καλλιέργειες είναι στο έλεος του θεού αφού μετά το δυνατό αέρα που άφησε εκτεθειμένα τα προϊόντα έβρεξε με αποτέλεσμα να προκληθεί επιπλέον ζημιά". Ο Δήμος Πηνειού προχώρησε σε αναγγελία και ο κ. Κολοκατίνης επεσήμανε την ανάγκη να στηριχτούν οι αγρότες προκειμένου να καταφέρουν να συνεχιστούν οι καλλιέργειες. Βάσω Κοκκινογένη


/ Ôñßôç 9 Áðñéëßïõ 2013

Eπικαιρότητα

w w w . p r o t i n e w s . g r

9

O αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων Γιάννης Δάγκαρης σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην “ΠΡΩΤΗ”

“Να δώσουμε προοπτική στη περιοχή μας” Ε

ίναι ένα από τα ενεργά και δραστήρια άτομα που ασχολούνται με τα κοινά αρκετά χρόνια και έχει αφήσει το δικό του λιθαράκι στην ανάπτυξη της περιοχής. Ο λόγος για τον αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων Γιάννη Δάγκαρη. Ο κ. Δάγκαρης παραχώρησε στην "ΠΡΩΤΗ" μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη για τον νέο Καλλικρατικό Δήμο Αν-

Συνέντευξη στον Θοδωρή Λάμπρο thlabros@hotmail.com Κύριε Δάγκαρη θα ήθελα να μου πείτε τους στόχους που έχετε θέσει ως αντιδήμαρχος για το υπόλοιπο της δημοτικής θητείας. "Κατ' αρχήν θέλω να σας ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου δίνετε να εκφράσω τις απόψεις μου μέσω της έγκριτης εφημερίδας σας. Η περίοδος που διανύουμε είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Η ανεργία βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο και οι οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων, ακόμη και των αγροτικών, έσπειραν την ανησυχία και την αβεβαιότητα. Βιώνουμε μια άκρατη φορομπηχτική οικονομική πολιτική που δεν οδηγεί πουθενά. Η ύφεση της εθνικής οικονομίας μεγαλώνει, η αγοραστική δυνατότητα του πολίτη μειώνεται και το αποτέλεσμα είναι να κλείνουν κάθε μέρα καταστήματα και επιχειρήσεις και να χάνονται θέσεις εργασί-

δρίτσαινας - Κρεστένων τονίζοντας οτι ο βασικός στόχος της Δημοτικής αρχής είναι να δώσει προοπτική στην περιοχή, να αναπτύξει όλους τους τομείς της καθημερινότητας και να δώσει λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

ας. Σ' αυτή τη ζοφερή πραγματικό- μας για το έτος 2013 υπάρχουν λειτουργία του φράγματος έχει τητα η πρώτη μας προτεραιότητα δυο κατηγορίες έργων. Τα έργα προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση είναι να παραμείνει ο Δήμος μας που χρηματοδοτούνται από το Ε- γιατί όταν τα θυροφράγματα είναι βιώσιμος. Από την βιωσιμότητά ΣΠΑ και τα έργα που χρηματοδο- κλειστά η στάθμη ανεβαίνει και τα του εξαρτάται η βελτίωση των υπο- τούνται από ιδίους πόρους. Στην νερά διοχετεύονται στις καλλιέρπρώτη κατηγορία γειες. Η ΔΕΚΕ που ευθύνεται για το δομών, η αξιοποίηση κάθε χρη- “Προτεραιότητα είναι έχουν προγραμ- φράγμα και η εταιρεία που διαχειέργα α- ρίζεται το Υδροηλεκτρικό εργοστάματοδοτικής ευνα παραμείνει ο Δήμος ματιστεί ποχέτευσης λυ- σιο πρέπει να αναλάβουν τις ευθύκαιρίας σε εθνικό μας βιώσιμος” μάτων, οδοποιί- νες τους. επίπεδο, η ένταΟι πλημύρες του Αλφειού κατέας, ύδρευσης και ξη στα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ε- στις 9 Απριλίου δημοπρατείται το στρεψαν και το Αρδευτικό έργο και πίλυση των καθημερινών προβλη- έργο της προστασίας της καλλιερ- το οδικό δίκτυο σε όλο το μήκος μάτων σε όλους τους τομείς που α- γήσιμης έκτασης του Αλφειού πο- της παραποτάμιας έκτασης του ντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας , ταμού. Το έργο αυτό θα συμβάλει Δήμου μας. Οι καθιζήσεις, κυρίως η εύρυθμη λειτουργία των Σχολι- αποτελεσματικά στην βελτίωση στη Φρίξα αλλά και αλλού, κατέκών μας μονάδων όλων των βαθμί- και την ενίσχυση της παραγωγικής στρεψαν τους σημαντικότερους οδων και η Διοικητική εξυπηρέτηση διαδικασίας της περιοχής. Μην ξε- δικούς άξονες. Ενημερώθηκαν άτων συμπολιτών μας. Η διαχείριση χνάτε ότι κριθήκαμε σε κατάσταση παντες από τον Δήμαρχο γι αυτή των διαθέσιμων πόρων του Δήμου έκτακτης ανάγκης γι αυτό τον λό- την κατάσταση αλλά η πολιτεία μας βασίζεται στους κανόνες και γο. Τον χειμώνα που πέρασε ζήσα- μας δεν συγκινείται και δεν ευαιτις αρχές που υπαγορεύονται από με ακραίες καταστάσεις από τις σθητοποιείται, είναι αδιάφορη και ανάλγητην ισχύουσα νομοθεσία, τον σε- π λ η μ μ ύ τη. Αυτή βασμό της διαφάνειας και την κα- ρες του “Η οικονομική ζημιά κάθε την περίλύτερη αξιοποίηση για κάθε Ευρώ Α λ φ ε ι ο ύ φορά που ο Αλφειός οδο προπου διαχειριζόμαστε. Ανασταλτι- που κατέπλημυρίζει είναι τεράστια” σπαθούκός παράγοντας σ΄ αυτήν την επί- σ τ ρ ε ψ α ν με με διπονη προσπάθεια είναι οι δυσβά- υποδομές στακτες οικονομικές υποχρεώσεις και καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Στα κά μας μέσα να βελτιώσουμε τις υπου παραλάβαμε κυρίως από τον Μακρίσια υπάρχουν ακόμη και σή- ποδομές στις πληγείσες περιοχές, πρώην Δήμο Αλιφείρας και οι περι- μερα καλλιέργειες που είναι ακό- χωρίς χρηματοδότηση και με ίκοπές που επιβάλλονται αυθαίρε- μη κάτω από το νερό και οι ιδιο- διους πόρους. Τα έργα από ίδιους τα στους θεσμοθετημένους πό- κτήτες τους είναι αδύνατο να τις πόρους είναι εξ ίσου σημαντικά γιατί στόχος μας είναι να βελτιώρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης". καλλιεργήσουν. Η οικονομική ζημιά κάθε φορά σουμε τις υποδομές , το βιοτικό εΠοιά είναι τα έργα που έχετε θέσει που ο Αλφειός πλημυρίζει είναι τε- πίπεδο και την ποιότητα ζωής των σε άμεση προτεραιότητα προς υ- ράστια. Η λειτουργία του Υδροηλε- συμπολιτών μας". λοποίηση ; κτρικού εργοστασίου στο φράγμα "Στο πρόγραμμα έργων του Δήμου του Αλφειού και κατ' επέκταση η Θα ασχοληθείτε ξανά μετά το πέ-

ρας αυτής της Δημοτικής θητείας μου και το μήνυμά με τα κοινά; Και αν ναι για ποιους σας προς τους συμπολίτες σας. λόγους; "Στους συμπολίτες μου θέλω να "Στο τέλος της θητείας μας πρέπει απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ να κάνουμε έναν πολυεπίπεδο α- για την εμπιστοσύνη που με περιπολογισμό. Το αποτέλεσμα του α- βάλλουν όλα αυτά τα χρόνια. Με πολογισμού θα καθορίσει και την τις δυνάμεις που διαθέτω προσπαθώ δική μου υνα ανταπ ο ψ ηφιό“Είμαστε αποφασισμένοι ποκριθώ τητα. Με να αξιοποιήσουμε κάθε σ' αυτή την ευκαιρία θέλω να ευκαιρία σ' όλους τους τομείς” τη δύσκολη ευχαριστήσω τον Δήμαρχο, τον Σάκη τον περίοδο που διανύουμε. Είμαστε Μπαλιούκο, γιατί με εμπιστεύεται, αποφασισμένοι να αξιοποιήσουτους συναδέλφους μου για την ε- με κάθε ευκαιρία σ' όλους τους ποικοδομητική συνεργασία και τομείς. Στην απασχόληση , στη τους εργαζόμενους στο Δήμο για βελτίωση των υποδομών στα κατη συνεισφορά τους στην κοινή θημερινά προβλήματα που αντιπροσπάθεια που είναι δύσκολη μετωπίζουν. Θέλουμε να νιώθουν και επίπονη, στο τέλος όμως, εί- σιγουριά, θέλουμε να δώσουμε μαι σίγουρος ότι θα είναι πετυχη- προοπτική στην περιοχή μας. Θέλουμε η περιοχή μας να αναπτυμένη". χθεί σε όλους τους τομείς. ΖητάΠώς βλέπετ ε το μέλλον του Δή- με να μας αφήσουν".


10

w w w . p r o t i n e w s . g r

Μαξίμου, ενταύθα

Καλημέρα κ. Πρόεδρε

Γιατί “σκόλασε ο γάμος”; Τι ακριβώς συμβαίνει με τις τράπεζες; Γιατί η τρόικα ματαίωσε τη συγχώνευση "Εθνικής" και "Eurobank"; Γιατί, αντί να τους δώσουν μια προθεσμία περίπου δυο μηνών, που ζητούσαν, ώστε να ολοκληρώσουν τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου τους, τις υπαγάγουν, εδώ και τώρα στο "Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας"; Η "Εθνική" ήταν πάντα ο κυρίαρχος του τραπεζικού μας συστήματος. Για την οποία ήδη από το 1987, με πολυήμερη έρευνα μου στην "Ελευθεροτυπία", είχα αποδείξει ότι είναι "Ο Γίγας με τα …πήλινα πόδια", όπως ήταν και ο τίτλος της έρευνας. Ένας "γίγας" που επέμενε να παρουσιάζει με θετικό πρόσημο εκείνα που ήταν αρνητικά. Όπως και οι υπόλοιπες υπό κρατικό έλεγχο τράπεζες. Επέμεναν να εμφανίζουν ως ενεργητικό τα τεράστια ποσά επισφαλών δανείων -που χορηγούνταν συνήθως μέσα από το πλέγμα των κομματικών πελατειακών σχέσεων- αν και γνώριζαν ότι ποτέ δεν θα τα εισπράξουν. Παρά ταύτα η "Εθνική" παρέμεινε η μεγαλύτερη ελληνική τράπεζα. Αλλα δεν έπαυσε να είναι και "προβληματική". Κάτι που έγινε ακόμη πιο έντονο με το ξέσπασμα της πιστωτικής και νομισματικής κρίσης. Στα χρόνια της πρώτης διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ εφαρμόσθηκε η "κοινωνικοποίηση των προβληματικών". Με απλά λόγια το κράτος πήρε από τους ιδιώτες της προβληματικές επιχειρήσεις (ΙΖΟΛΑ, ΕΣΚΙΜΟ, ΑΙΓΑΙΟΝ, ΤΙΤΑΝ κλπ) και ανέλαβε να τις …εξυγιάνει. Όπερ είχε ως αποτέλεσμα να πληρώνουν οι φορολογούμενοι τα σπασμένα. Τα χρέη που ειχαν αφήσει οι ιδιώτες. Και τα οποία αντί να μειώνονται αυξήθηκαν σε εφιαλτικό βαθμό καθώς οι "προβληματικές" έγιναν πεδίο ακατάσχετων διορισμών από το ΠΑΣΟΚ και λεηλασίας από τις παχυλά αμειβόμενες νέες διοικήσεις τους. Τώρα το κράτος δεν έχει την πολυτέλεια να επαναλάβει το ίδιο με τις τράπεζες. Θα μπορούσαν ίσως να πετύχουν μόνες τους, τις αναγκαίες αυξήσεις των κεφαλαίων τους, αν τους έδιναν τον λίγο χρόνο που ζητούσαν, καθώς δεν παύουν να είναι δυο τράπεζες με ευρύτερη αποδοχή από το αποταμιευτικό και επενδυτικό κοινό. Αλλα ο στόχος είναι να περάσουν σε ξένο έλεγχο. Τα δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου κραυγάζουν για το έντονο ενδιαφέρον της "Deutsche Bank" να αποκτήσει τον έλεγχο της "Εθνικής". Αυτό ακριβώς εξασφαλίζει η υπαγωγή τους στο ΤΧΣ, το οποίο δεν διοικείται από την ελληνική κυβέρνηση αλλά από εκπροσώπους των δανειστών μας. Διό και …έκλασε η τρόικα και σκόλασε ο γάμος. Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ www.massavetas .gr

Άρθρα

/ Ôñßôç 9 Áðñéëßïõ 2013

Το ιδανικό της οικονομικής ανάπτυξης Συνηθίζεται στην εποχή μας να λέγεται ότι ιδανικά δεν υπάρχουν. Η διαπίστωση αυτή εν μέρει κρίνεται ορθή, γιατί μέσα από την εξαφάνιση των ιδανικών του παρελθόντος αναδεικνύεται αυτό της οικονομικής ανάπτυξης ή καλύτερα της προσωπικής, ατομικής οικονομικής άνεσης. Το ιδανικό της οικονομικής ευημερίας προσδιορίζεται με δείκτες όπως την αύξηση του κατά κεφαλήν εισοδήματος. Ο σύγχρονος άνθρωπος επιστρατεύεται για την εξασφάλιση του σε προοδευτική διάρκεια. Βέβαια στην εποχή της οικονομικής κρίσης η αύξηση του ατομικού εισοδήματος κλονίζεται ισχυρά, δέχεται εκπτώσεις απρόβλεπτες. Και κοντά στον κλονισμό του σύγχρονου ιδανικού υποτιμούνται όλες εκείνες οι παράμετροι που τάχθηκαν στην επιδίωξή του: Διαβάλ-

λεται ο θεσμός της οικογένεια, αποτυγχάνει το εκπαιδευτικό σύστημα, ακινητοποιείται η τεχνολογία και η επιστήμη, δημοκολακεύει η πολιτική, χειραγωγείται η δικαιοσύνη, δημοπιθηνίζει ο πνευματικός ταγός, γκρεμίζεται η πνευματική πίστη, βιάζεται το φυσικό περιβάλλον και ο άνθρωπος του κατά κεφαλήν εισοδήματος εγκληματεί στον εαυτό του και στο συνάνθρωπό του. Γιατί; Διότι ο άνθρωπος περιχαρακώθηκε στο εγώ του και υποτίμησε το σύνολο, το ομαδικό πνεύμα, την κοινωνία του, το "εμείς". Γι' αυτό οι παράμετροι που προαναφέρθηκαν θνήσκουν και αστοχούν. Είναι σύνολα, έχουν να κάμουν με ομάδες. Όμως το ιδανικό της οικονομικής ανάπτυξης από κοινωνικό έγινε ατομικό στα χέρια του σύγχρονου τεχνοκρατούμενου ανθρώ-

που. Παλεύει για την οικονομική του προβολή σε βάρος του συνόλου. Ο οικονομικός του κλυδωνισμός δεν είναι το άδειο βαλάντιον αλλά η κενή πνευματική ηθική ψυχική του δεξαμενή. Να λοιπόν που ο Αριστοτέλης επιβεβαιώνεται εδώ και χρόνια: "Προεισι γαρ ούτω εις άπειρον ώστε είναι κενήν και ματαίαν την όρεξη". Όρεξη για το έχειν και όχι για το είναι, αξιολογείται ο πόθος της οικονομικής ανάπτυξης. Διδάσκω στους σπουδαστές μου : "σκέφτομαι άρα υπάρχω". Μου απαντούν : "Δάσκαλε, Κατέχω άρα υπάρχω". Και έρχεται π συλλογισμός εκείνος που είναι μια κοινωνική φρενίτιδα: Εφόσον έχω, κατέχω είμαι άνθρωπος. Ταυτίστηκε δηλαδή το έχειν του ανθρώπου με το είναι. Ας σκεφτούμε με τι κριτή-

Γράφει ο

Ειρηναίος Σταματόπουλος Ιστορικός Ιονίου Πανεπιστημίου ρια χαρακτηρίζουμε σήμερα έναν άνθρωπο, έναν λαό αναπτυγμένο ή υποανάπτυκτο. Το φαινόμενο όμως αυτό δεν αποτελεί μονόπλευρη αλλά και απάνθρωπη θεώρηση του ανθρώπου. Και ένα τέτοιο ιδανικό δεν αποτελεί σε τελευταία ανάλυση τίποτα άλλο, παρά εξιδανίκευση της ίδιας της αλλοτρίωσής μας.ΦΕΥ.

Ζ' ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

“ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ” Έως πού φθάνει το δικαίωμα καθενός μας πάνω στη ζωή; στην ανθρώπινη ζωή; στη δική του ζωή; Ποια η στάση της ορθοδοξίας πάνω στο τεράστιο θέμα της αυτοκτονίας; Πώς εξηγείται το φαινόμενο εκατοντάδων ατόμων προσερχομένων σε αιρέσεις να αυτοκτονούν ομαδικά, ή να τους "αυτοκτονούν"; Απαντά στα ερωτήματα αυτά ο εφημέριος του μητροπολιτικού ναού Αγίου

Βασιλείου Τριπόλεως, της Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας, πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης κ. Σωτήριος Αθανασούλιας, θεολόγος- φιλόλογος, στην ομιλία του με θέμα: "ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ" η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό- Εκθεσιακό Κέντρο ΣΠΑΠ της Ολυμπίας, το Σάββατο 13 Απριλίου 2013 και ώρα 7.00 μ. μ.

Η Εφορεία μας ευχαριστεί θερμά τους υποστηρικτές και ευγενικούς χορηγούς της: -"ΜΥΛΩΝΑ" - ποτοποιία- Πύργος. -"ΚΟΥΝΕΛΗΣ ΙΩ."- κηπευτικά- Επιτάλιον. Την εκδήλωση προλογίζει η Διευθύντρια της Εφορείας κ. Γεωργία ΧατζήΣπηλιοπούλου. Η παρουσία σας θα μας τιμήσει.


Ειδήσεις

/ Ôñßôç 9 Áðñéëßïõ 2013

Από τους μαθητές του Λυκείου Γαστούνης και του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού

Ταξίδι στη ζωή και το έργο του Οδυσσέα Ελύτη

w w w . p r o t i n e w s . g r

11

Δημοτικό Ωδείο Αμαλιάδας

Οι σπουδαστές παρουσίασαν δείγματα της δουλειάς τους

Έ

να μαγευτικό ταξίδι στη ζωή και το έργο του Οδυσσέα Ελύτη χάρισαν στο κοινό που γέμισε το Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο Γαστούνης οι μαθητές του Λυκείου Γαστούνης και του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στο νομπελίστα Έλληνα ποιητή που πραγματοποίησαν το απόγευμα του Σαββάτου. Οι μαθητές των δύο σχολείων προετοίμαζαν αρκετό καιρό την εκδήλωση και μέσα από αυτή τη διαδικασία είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να μελετήσουν το έργο του Οδυσσέα Ελύτη, με τη σημαντική βοήθεια των εκπαιδευτικών που είχαν και την εποπτεία της διοργάνωσης. Την εκδήλωση προλόγισε η φιλόλογος του ΓΕΛ Γαστούνης Ελένη Διαμαντοπούλου καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους και τονίζοντας τη σημασία των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων στη διάπλαση της προσωπικότητας των νέων . Ακολούθησε χαιρετισμός από τη Διευθύντρια του ΓΕΛ Γαστούνης Χρυσάνθη Περιβολάρη και το Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού Παρασκευά Γκίβαλο. Οι μαθητές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό Ο χώρος της Δεξαμενής έχει μετατραπείί το τελευταίο διάστημα σε κέντρο δραστηριοτήτων για μικρούς και μεγάλους. Το πρόγραμμα δράσεων αλλάζει ενώ συνεχίζει να περιλαμβάνει παραδοσιακούς και ποντιακούς χορούς, δημιουργική απασχόληση παιδιών, μαθήματα σκάκι και εργαστήρι θεάτρου σκιών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητούν πληροφορίες στο http://dexamenipyrgoy.wordpress.com. Ειδικότερα το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής: Δευτέρα:

Ïé ìáèçôÝò ôùí äýï ó÷ïëåßùí áðÞããåéëáí ðïéÞìáôá êáé ôñáãïýäçóáí ìåëïðïéçìÝíá Ýñãá ôïõ ÏäõóóÝá Åëýôç τους, απαγγέλλοντας στίχους του μεγάλου ποιητή και ερμηνεύοντας μελοποιημένα έργα του . παρασύροντας το κοινό που θερμά χειροκροτούσε. Την εκδήλωση έκλεισε ο φιλόλογος του ΓΕΛ Γαστούνης Θεόδωρος Φανός κάνοντας μια σύντομη αποτίμηση του έργου του Νομπελίστα ποιητή. Την επιμέλεια του μουσικού προγράμματος του αφιερώματος είχαν οι καθηγητές

του Μουσικού Σχολείου Χρυσόστομος Αντωνιάδης, Ηρώ Θανοπούλου και Γιώργος Μπούρας, Βασίλειος Γιαννούλης και Ευστράτιος Κοντέλης. Την επιλογή των κειμένων και των ποιημάτων επιμελήθηκαν οι καθηγητές Θεόδωρος Φανός και Ελένη Διαμαντοπούλου , ενώ το ψηφιακό υλικό επεξεργάστηκε και παρουσίασε ο καθηγητής του ΓΕΛ Γαστούνης Ανδρέας Περιβολάρης.

Πολιτιστικός σύλλογος “Δεξαμενή”

Πολυχώρος πολιτισμού και αλληλεγγύης 4:00-55:00μ.μ.: παραδοσιακοί χοροί (τμήμα ενηλίκων) 8:00-99:00μ.μ.: ποντιακοί χοροί (τμήμα ενηλίκων) 9:00-110:00μ.μ.: παραδοσιακοί χοροί (τμήμα προχωρημένων) Τετάρτη: 5:30-77:00μ.μ.: ομάδα δημιουργι-

κής απασχόλησης παιδιών προσχολικής ηλικίας 3-6 ετών Πέμπτη: 4:30-55:30 μ.μ.: μαθήματα σκάκι για παιδια δημοτικού 7:00-8:00 μ.μ.: παραδοσιακοί χοροί (τμήμα ενηλίκων) 8:00-9 9:00 μ.μ. : ποντιακοί χοροί

9:00-110:00μ.μ.: παραδοσιακοί χοροί (τμήμα ενηλίκων) Παρασκευή: 6:30μ.μ. εργαστήρι Θεάτρου Σκιών Σάββατο: 10:30-1 12:00μ.μ.: ομάδα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών προσχολικής ηλικίας 3-6 ετών 12:00-1 13:00 μ.μ.: παραδοσιακοί χοροί (τμήμα παιδικό) 6:30-88:30μ.μ. : ποντιακοί χοροί 8:30-99:00μ.μ. : ποντιακοί χοροί(χορευτική ομάδα)

Μελωδικές φωνές γέμισε το βράδυ της Κυριακής το Λαζαράκειο στη συναυλία των σπουδαστών του τμήματος Φωνητικής του Δημοτικού Ωδείου. Σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα οι σπουδαστές, υπό την καθοδήγηση της δασκάλας τους Βασιλικής Κεφάλα, παρουσίασαν δείγματα της δουλειάς που κάνουν στο Ωδείο και ερμήνευσαν τραγούδια Ελλήνων και ξένων συνθετών δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους, αποσπώντας τα ενθουσιώδη και παρατεταμένα χειροκροτήματα του κοινού. Παρέστησαν η βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ κα Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη,ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. ¨Ο ΗΛΕΙΟΣ¨ κ. Γιώργος Παρασκευόπουλος και πλήθος κόσμου. Οι επιδείξεις του Δημοτικού Ωδείου Αμαλιάδας θα συνεχιστούν το Μάϊο με τους σπουδαστές των υπόλοιπων οργάνων.

"Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Δήμου Ήλιδας-ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΟΥΒΙΤΣΑΣ"

Συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο Δ.Σ. Μετά τις εκλογές του Συλλόγου "Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Δήμου Ήλιδας-ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΟΥΒΙΤΣΑΣ" που διεξήχθησαν στις 30-3-2013 εκλέχθηκαν για το Δ.Σ. οι κάτωθι: Νικόλαος Ζαχαρόπουλος, Κυριάκος-Αριστοτέλης Κλώνης, Γεράσιμος Λάβδας, Διονύσιος Μαρκεσίνης και Ιωάννης Χαλδής. Τα εκλεγμένα μέλη του Συλλόγου συνεδρίασαν το Σάββατο 6-4-2013, προκειμένου να συγκροτηθούν σε Σώμα και εξελέγησαν ομόφωνα οι: Πρόεδρος Ιωάννης Χαλδής, Αντιπρόεδρος Διονύσιος Μαρκεσίνης, Γραμματέας Κυριάκος-Αριστοτέλης Κλώνης, Ταμίας Γεράσιμος Λάβδας και Μέλος Νίκος Ζαχαρόπουλος.


12

Ειδήσεις

w w w . p r o t i n e w s . g r

Από το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού Ηλείας

2ο ΕΠΑΛ Πύργου

Μάθημα ανθρωπιάς και αγάπης για τη ζωή Το 2° ΕΠΑ.Λ Πύργου, διοργανώνει την Τρίτη 23 Απριλίου, στις 9:00 το πρωί, εθελοντική αιμοδοσία με τίτλο "Έλα κι εσύ να δώσεις το δικό σου μάθημα ανθρωπιάς και αγάπης για τη ζωή". Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές " Όλοι γνωρίζουμε ότι οι ανάγκες σε αίμα στη χώρα μας είναι πολύ μεγάλες, ο αριθμός όμως των αιμοδοτών μικρός. Έτσι για να καλύψουμε τις ανάγκες μας "εισάγουμε" αίμα από άλλες χώρες, με όλες τις συνέπειες που αυτό συνεπάγεται. Γι' αυτό ας ευαισθητοποιηθούμε περισσότερο ως Έλληνες πολίτες και ας συμμετέχουμε σ' αυτή την πρωτοβουλία. Για την καλύτερη οργάνωση παρακαλούνται όσοι θέλουν να δώσουν αίμα να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 26210-20088. Κατά την προσέλευσή τους να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή την κάρτα αιμοδότη αν ήταν και παλαιότερα αιμοδότες. Το αίμα που ρέει στις φλέβες όλων των ανθρώπων, είναι ένας αναντικατάστατος ιστός σε ρευστή κατάσταση και μόνο ο άνθρωπος μπορεί να το προσφέρει σε άλλον άνθρωπο. Το αίμα λαμβάνεται και χορηγείται δωρεάν".

/ Ôñßôç 9 Áðñéëßïõ 2013

Ενημέρωση μαθητών των ΓΕΛ Γαστούνης και Ανδραβίδας Γαστούνη

Ανδραβίδα

Φίλοι Ποδηλάτου Ήλιδας

2η ποδηλατική διαδρομή Αρχαία Ήλιδα - Αρχαία Ολυμπία

Τ

Για όσους αγαπούν να κινούνται σε χωμάτινα μονοπάτια, με αρκετά μεγάλο βαθμό δυσκολίας, σχεδόν σε αγωνιστικό τερέν, προτείνουμε να δηλώσουν στην χωμάτινη διαδρομή και να διανύσουν μαζί με άλλους τολμηρούς ποδηλάτες τα 60 περίπου χιλιόμετρα της διαδρομής με την αδρεναλίνη τους σε υψηλά επίπεδα. Η 2η ποδηλατική διαδρομή Αρχαία Ήλιδα - Αρχαία Ολυμπία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Απριλίου.

α ΓΕΛ Γαστούνης και Ανδραβίδας επισκέφτηκαν την Παρασκευή οι υπεύθυνοι ΣΕΠ του Κέντρου Συμβουλευτικής & Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) Ηλείας, Δ. Κάσσαρης και Α. Μαρίτσας, μετά από πρόσκληση των Δ/ντων κ. Χ. Περιβολάρη και κ. Α. Ραμαντά αντίστοιχα, προκειμένου να ενημερώσουν τους μαθητές των ανωτέρω σχολείων για το εκπαιδευτικό σύστημα και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται προκειμένου ο μαθητής να κάνει σωστή επιλογή κατεύθυνσης - επιστημονικού πεδίου για την εισαγωγή του στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Οι υπεύθυνοι ΣΕΠ επισκέφτηκαν αρχικά το ΓΕΛ Γαστούνης όπου μίλησαν και στις τρεις τάξεις του σχολείου και στη συνέχεια το ΓΕΛ Ανδραβίδας όπου μίλησαν στη Β΄ και στη Γ΄ τάξη.

Αρχικά, αναφέρθηκαν στο ρόλο και την αποστολή του Κέντρου και τόνισαν ότι ο Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός (ΣΕΠ) "έχει σκοπό να βοηθήσει τους μαθητές να εκτιμήσουν τα χαρακτηριστικά του εαυτού τους, τις συνθήκες της ζωής τους, τις δυνατότητές τους, τις προτιμήσεις τους. Να ξεκαθαρίσουν και να θέσουν εκπαιδευτικούς και επαγγελματικούς στόχους. Να εκπαιδευτούν στο τρόπο λήψης αποφάσεων, σχετικά με την εκπαιδευτική και ακολούθως την επαγγελματική τους πορεία". Στη συνέχεια, ανέλυσαν θέματα σχετικά με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις όπως κατευθύνσεις, επιστημονικά πεδία, νέο μηχανογραφικό δελτίο, ειδικά μαθήματα, υπολογισμός μορίων κ.α. ενώ απάντησαν και σε πλήθος ερωτήσεων από τους μαθητές. Επίσης, μίλησαν στους μαθητές για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν ώ-

στε να επιλέξουν την σωστή κατεύθυνση. Μεταξύ άλλων τόνισαν: "Η επιλογή κατεύθυνσης, επιστημονικού πεδίου, προϋποθέτει να έχεις κατανοήσει τον εαυτό σου και να έχεις αποκτήσει σωστές πληροφορίες για το εκπαιδευτικό σύστημα, τις σχολές που σε ενδιαφέρουν, τα προγράμματα σπουδών αλλά και την αγορά εργασίας. Να έχεις δηλαδή ενημερωθεί για τα επαγγέλματα και το μέλλον τους". Την ενημέρωση παρακολούθησαν από το ΓΕΛ Ανδραβίδας η καθηγήτρια σύνδεσμος με το ΚΕΣΥΠ κ Ε. Παππά καθώς και οι καθηγητές του σχολείου: Η. Αποστολάτος, Γ. Γκιάφας, Μ. Διαμαντοπούλου, Δ. Δαμιανίδης και Γ. Πανιά. Από το ΓΕΛ Γαστούνης ο καθηγητής σύνδεσμος με το ΚΕΣΥΠ κ. Ι. Ρέτσης καθώς και οι καθηγητές του σχολείου: Δ. Ασβεστάς, Κ. Κλάδης, Θ. Ντάνου, Α. Περιβολάρης και Μ. Τριχιά.


/ Ôñßôç 9 Áðñéëßïõ 2013

Ειδήσεις

w w w . p r o t i n e w s . g r

13

Παγκόσμια ημέρα ΡΟΜΑ η χθεσινή

“Υπό διωγμό οι τσιγγάνοι”

Συνεργασία Ιατροκοινωνικού Κέντρου και 11ου Δημοτικού σχολείου Πύργου

Εκδήλωση για τα παιδιά - μαθητές ΡΟΜΑ Μ

ία ξεχωριστή γιορτή για τα παιδιά- μαθητές συνδιοργάνωσαν χθες το πρωί το 11ο δημοτικού σχολείου Πύργου και το Ιατροκοινωνικό Κέντρο Πύργου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΡΟΜΑ. Το 11ο δημοτικό Πύργου επιλέγει για την εκδήλωση με βάση του ότι εκεί φοιτούν οι περισσότεροι μαθητές ΡΟΜΑ. Η 8η Απριλίου αποτελεί μέρα γιορτής για τους τσιγγάνους όλου του κόσμου. Σε 150 πόλεις στην υφήλιο και εις ανάμνηση του πρώτου

Παγκόσμιου Συνεδρίου τους, που έγινε στο Λονδίνο στις 8 Απριλίου 1971, εορτάζεται η ημέρα αυτή με παρελάσεις, πορείες και συγκεντρώσεις. Ουσιαστικά, η ημερομηνία αυτή συνιστά ορόσημο διότι τότε ετέθησαν οι βάσεις για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους από τη διεθνή κοινότητα. Οι ΡΟΜΑ είναι ένα έθνος 15000000 ατόμων, χωρίς κρατική υπόσταση, με βαρύ φόρο αίματος στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης. Όπως επισήμανε η συντονίστρια - κοινωνιολόγος Βασιλική Παναγοπούλου "Το Ιατροκοινωνικό Κέντρο

ΡΟΜΑ και Ευπαθών ομάδων σε συνεργασία με το 11ο δημοτικό σχολείο διοργάνωσε εκδήλωση για τα παιδιά ΡΟΜΑ με παρουσία κλόουν και πολλές εκπλήξεις . Με έναυσμα την εκδήλωση αυτή, επισημαίνουμε ότι συνεχίζεται η προσπάθεια αφύπνισης της κοινωνίας για τα προβλήματα των ΡΟΜΑ, την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και την αρμονική ένταξη αυτών στο κοινωνικό σύνολο με πρώτο μέλημα να ανοίξει η πόρτα του σχολείου στα παιδιά ΡΟΜΑ. Να ευχαριστήσουμε θερμά για την βοήθεια στην οργάνωση της εκδήλωσης αυτής την διευθύντρια του 11ου δημοτικού σχολείου Γιώτα Μπαρτζοπούλου τους κλόουν Αθανάσιο Αποστόλου και την Ελευθερία Αλεξοπούλου -Sakito και Ritsi fantasy αντίστοιχα". Αναφερόμενη στην ξεχωριστή γιορτή που διοργανώθηκε η γυμνάστρια του Ιατροκοινωνικού Πούλια Κορίζη σημείωσε "Αποφασίσαμε σε

συνεργασία με το 11ο δημοτικό σχολείο που έχει το μεγαλύτερο πληθυσμό από τσιγγανάκια, να κάνουμε μία εορταστική εκδήλωση. Για να μην κάνουμε συνέχεια τα ίδια, αποφασίσαμε να φέρουμε ένα κλόουν να κάνουμε μία γιορτή με γλυκά και μουσική για να είναι καλύτερα τα πράγματα". Από τη πλευρά της η διευθύντρια τους 11ου δημοτικού σχολείου Πύργου Παναγιώτα Μπαρτζοπούλου υπογράμμισε "Λόγω της Παγκόσμιας ημέρας ΡΟΜΑ 8 Απρίλη σε συνεργασία με το Ιατροκοινωνικό Κέντρο του δήμου Πύργου αποφασίσαμε να κάνουμε αυτή τη μικρή εκδήλωση, αφού το σχολείο μας έχει μεγάλο αριθμό τσιγγανοπαίδων, να χαρούν τα παιδιά, όχι με κάτι ιδιαίτερο, αλλά με την εθελοντική προσφορά των κλόουν και τραγουδάκια για να περάσουν όμορφα και για να γίνει μία πολύ ωραία γιορτή". Α. Αγγελίδου

Τα προβλήματα τα οποία συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν στις μέρες μας οι τσιγγάνοι -ΡΟΜΑ- αλλά και όλα όσα θα πρέπει να έχουν γίνει από την Ελληνική πολιτεία προκειμένου να στηριχθούν ουσιαστικά, επισήμανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Τσιγγάνων Γιάννης Αναστασόπουλος (Χαλιλόπουλος) "8 Απριλίου είναι η Παγκόσμια ημέρα των τσιγγάνων και θα ήθελα να μην τελειώσει ποτέ η μέρα αυτή. Θα ήθελα να γίνει κάτι και να διορθωθούν τα πάντα, γιατί εμείς αγωνιζόμαστε διαρκώς για τα προβλήματα που υπάρχουν στους τσιγγάνους. Η παγκόσμια ημέρα των τσιγγάνων έχει γίνει θεσμός από το 1971 όταν στο Λονδίνο, συναντήθηκαν οι εκπρόσωποι των τσιγγάνων οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για την κατάσταση που υπάρχει στους τσιγγάνους, γιατί οι τσιγγάνοι μόνιμα διώκονται. Οι βάσεις μπήκαν στις 8 Απριλίου του 1971. Πιστεύω ότι όσοι περισσότεροι εκπρόσωποι τσιγγάνων υπάρχουν και σπρώχνουν τα πράγματα προς την σωστή κατεύθυνση, που είναι η υποστήριξη των τσιγγάνων, τόσο καλύτερα είναι για εμάς τους τσιγγάνους. Οι τσιγγάνοι θα πρέπει να υποστηριχθούν, να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, να κάνουν κάτι να βοηθηθούν και να μην γίνονται εμπόδιο στους άλλους τσιγγάνους. Δυστυχώς αυτό το έχει επιτρέψει από το 1996 και μετά η Ελληνική πολιτεία, που ζητά να γίνουν προτάσεις για να γίνουν πράγματα για εμάς. Η Ελληνική πολιτεία τα ξέρει και τα βλέπει όλα τα προβλήματα. Εάν γίνει ένας σεισμός η πολιτεία θα φέρει λυόμενα και θα ενδιαφερθεί αμέσως, για τους τσιγγάνους που μένουν άστεγοι γιατί δεν έχει ενδιαφερθεί. Υπάρχει ένα πελώριο γιατί" υπογράμμισε ο Γ. Αναστασόπουλος (Χαλιλόπουλος) ενώ σημείωσε ότι "Οι τσιγγάνοι έχουν διωχθεί πολλές φορές" ενώ υπογράμμισε ότι υπάρχουν και άνθρωποι οι οποίοι συμπεριφέρονται στους τσιγγάνους όπως πραγματικά πρέπει και για το λόγο αυτό θέλησε να ευχαριστήσεις τόσο το προσωπικό και την διοικήτρια του Νοσοκομείου Πύργου, όσο και τους εργαζόμενους στο Δικαστικό Μέγαρο Πύργου αλλά και τον δήμαρχο της πόλης του Πύργου καθώς επί των ημερών του δημιουργήθηκε το ιατροκοινωνικό κέντρο "Ο δήμαρχος έχει σκύψει πάνω από τα προβλήματα και χρειάζεται χρόνος για να φανούν κάποια αποτελέσματα" υποστήριξε ο Γ. Αναστασόπουλος (Χαλιλόπουλος) ενώ αναφερόμενος στα προβλήματα τα οποία έχουν προκύψει με τους τσιγγάνους στην είσοδο της πόλης του Πύργου δήλωσε "Στην Φιλοθέη όπου είναι κάποιοι τσιγγάνοι. Εν ανάγκη, εγώ ο ίδιος θα είμαι εκεί, προκειμένου το καλοκαίρι που θα έρθουν πολλοί τουρίστες στην περιοχή να μην ντροπιαστούμε και η ειΑ. Αγγελίδου κόνα της πόλης να είναι καλύτερη".


14

w w w . p r o t i n e w s . g r

Ανακοινώσεις -Ειδήσεις

/ Ôñßôç 9 Áðñéëßïõ 2013

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

22 και 26 Απριλίου οι πληρωμές de minimis στους ορεινούς κτηνοτρόφους Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοινώνει ότι μετά τους ελέγχους που πραγματοποίησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ σε όσους κτηνο-

τρόφους (αιγοπροβατοτρόφους και βοοτρόφους) των ορεινών περιοχών υπέβαλαν έγκαιρα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, θα καταβλη-

θεί πριν το Πάσχα και συγκεκριμένα την εβδομάδα από 22 έως 26 Απριλίου 2013. Οι ενισχύσεις αφορούν τους παραγωγούς ορεινών περιο-

χών για τις κατηγορίες: α) αιγοπρόβειου κρέατος, β) βοείου και μοσχαρίσιου κρέατος για τις θηλάζουσες αγελάδες και γ) μοσχίδων αναπαραγωγής. "Στους παραπάνω, πέραν των αρχικά προβλεπόμενων πο-

σών, περιλαμβάνονται, όπως έχει ανακοινωθεί από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Τσαυτάρη, και τα επιπλέον ποσά ενίσχυσης στο πλαίσιο του de minimis ύψους 7.500.000 €. Δηλαδή, το συνολικό ποσό

που θα καταβληθεί, για όσους πληρούν τις προϋποθέσεις επιλεξιμότητας και δεν παρουσιάζουν ελλείψεις στα δικαιολογητικά, θα ανέλθει στα 35.000.000 ευρώ", αναφέρει η ανακοίνωση του ΥπΑΑΤ.

ΚΗΔΕΙΕΣ Ôïí áãáðçìÝíï ìáò

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ Θ.ΔΕΛΛΟΠΟΥΛΟ ( Þ ÍÔÅËÏ) ÅÔÙÍ 82 Êçäåýïìå óÞìåñá Ôñßôç 9 Áðñéëßïõ 2013 êáé þñá 5.00 ì.ì. áðü ôçí ïéêßá ìáò êáé óôïí Éåñü Íáü Áãßùí ÐÜíôùí (Á êïéìçôÞñéï )Ðýñãïõ êáé ðáñáêáëïýìå óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðáñáâñåèïýí óôçí åêöïñÜ ôïõ. Ðýñãïò 9 Áðñéëßïõ 2013 Ç ÓÕÆÕÃÏÓ: ×áñßêëåéá ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ:Ãåþñãéïò & ÅëÝíç Äåëëüðïõëïõ,×ñÞóôïò & ÅëÝíç Äåëëïðïýëïõ,ÖáíÞ & Ãåþñãéïò ÓáñãÝíôçò. ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ: Êùíóôáíôßíá, Êùíóôáíôßíïò, Óïößá,×áñßêëåéá , Èåüäùñïò.ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ ÔÁ ÁÍÉØÉÁ ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ Á. ÁÓÇÌÁÊÏÐÏÕËÏÓ Þ ÆÅÕÊÁÓ, ÔÇË. ÃÑÁÖÅÉÏÕ: 26210 28361 - 33119, ÏÉÊ. ÄÉÁÍÕÊÔ. 22283, ÊÉÍÇÔÏ: 6944296706 & 6932234896, ÊÏËÏÊÏÔÑÙÍÇ 11 - ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ Ôçí ðïëõáãáðçìÝíç ìáò

ΓΕΩΡΓΙΑ χα ΝΙΚ.ΧΡΙΣΤΑΚΟΥ ÅÔÙÍ 85 Èáíïýóá êçäåýïõìå óÞìåñá Ôñßôç 9 Áðñéëßïõ 2013 êáé þñá 11:00 ð.ì. áðü ôçí ïéêßá ìáò êáé óôïí Éåñü Íáü Áãßïõ ÍéêïëÜïõ Áíäñßôóáéíáò êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí óôçí åêöïñÜ ôçò. Áíäñßôóáéíá 9 Áðñéëßïõ 2013 ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ : ÁããåëéêÞ, Êáëëéüðç & Ðáíáãéþôçò.ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ: ÍéêÞôáò, Íßêïò, Ãéþñãïò, Åõóôáèßá.ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ Á. ÁÓÇÌÁÊÏÐÏÕËÏÓ Þ ÆÅÕÊÁÓ, ÔÇË. ÃÑÁÖÅÉÏÕ: 26210 28361 - 33119, ÏÉÊ. ÄÉÁÍÕÊÔ. 22283, ÊÉÍÇÔÏ: 6944296706 & 6932234896, ÊÏËÏÊÏÔÑÙÍÇ 11 - ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ Ôïí áãáðçìÝíï ìáò

ΒΑΣΙΛΗ ΧΡΗΣΤ.ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟ ( Þ ÑÏÕËÅÌÁÍ) ÅÔÙÍ 69 ÓÕÍ/×ÏÓ Ê.Ô.Å.Ë Í. ÇËÅÉÁÓ Êçäåýïìå óÞìåñá Ôñßôç 9 Áðñéëßïõ 2013 êáé þñá 4.30 ì.ì. áðü ôçí ïéêßá ìáò êáé óôïí Éåñü Íáü Áãßïõ ÉùÜííïõ Èåïëüãïõ ÐëáôÜíïõ êáé ðáñáêáëïýìå óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðáñáâñåèïýí óôçí åêöïñÜ ôïõ. ÐëÜôáíïò 9 Áðñéëßïõ 2013 Ç ÓÕÆÕÃÏÓ:Ãåùñãßá,ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ:ÖùôåéíÞ Óôáìáôïðïýëïõ,ÁããåëéêÞ & Ãåþñãéïò ÊáøéìÜëçò,ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ: Íßêïò & ×ñõóïýëá Óôáìáôïðïýëïõ,ÉùÜííçò & Ìáñßá Óôáìáôïðïýëïõ, Êþóôáò & ÄÝóðïéíá,Óôáìáôïðïýëïõ, ÅëÝíç ÷á Ã. ÊáâáëéíÝá Ãéþôá ÷á Áíä. ÊùóôïãéÜííç,ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ ÔÁ ÁÍÉØÉÁ ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ Á. ÁÓÇÌÁÊÏÐÏÕËÏÓ Þ ÆÅÕÊÁÓ, ÔÇË. ÃÑÁÖÅÉÏÕ: 26210 28361 - 33119, ÏÉÊ. ÄÉÁÍÕÊÔ. 22283, ÊÉÍÇÔÏ: 6944296706 & 6932234896, ÊÏËÏÊÏÔÑÙÍÇ 11 - ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΙ Orfeas "Τζακ ο Κυνηγός Γιγάντων" 19:50-22:00 Zero Dark Thirty 19:3021:30 TAD: Ο ΧΑΜΕΝΟΣ ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΗΣ (Παιδικό) Παρ.-Σαββ.-Κυρ. 18:15

Cine Cinema "ΟΜΟΡΦΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ" 19:45 "LINCOLN 22:00 "Ο ΟΛΥΜΠΟΣ ΕΠΕΣΕ 19:45 & 22:00

ΛΑΙΚΕΣ Ζαχάρω

Καιρός αρκετά νεφελώδης που αργότερα θα γίνει ελαφρώς νεφελώδης. 9°C έως 16°C.Άνεμοι ασθενείς νότιοι και στη συνέχεια ασθενείς νοτιοδυτικοί έως 3 μποφόρ.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ - ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΕΚΑΒ: 166 Κέντρο Δηλητηριάσεων: 210-7793777 Νοσοκομείο Πύργου: 26210-82300, 82360 Νοσοκομείο Αμαλιάδας: 26223 60100 Κέντρο Υ γείας Κρεστένων: 26250 22222 Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας: 26260 22222 Κέντρο Υγείας Βάρδας: 26233 60000 Κέντρο Υγείας Γαστούνης: 26233 60300 Κέντρο Υγείας Σιμόπουλου: 26223 60400 ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Άμεση δράση Πύργου: 100 Αστ. Δ/νση Ηλείας: 2621081730, 81731 Τμήμα Τροχαίας Πύργου: 2621081742 Αστυνομικό τμήμα Πύργου: 26210-81734 Ασφάλεια Πύργου: 26210-81740

Τροχαία Πύργου: 26210-22100 Αστυνομία Αμαλιάδας: 2622038210 Ασφάλεια Αμαλιάδας: 2622038232 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ Πυροσβεστική Πύργου: 199 Πυροσβεστική Αμαλιάδας: 26220-22199 Πυροσβεστική Λεχαινών: 2623022199 Πυροσβεστική Κρεστένων: 26250-22199 ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ Κατάκολο: 26210-41206, 41500 Κυλλήνη: 26230-26230, 92211 Πάτρα: 2610-341204 ΒΛΑΒΕΣ ΟΤΕ: 13888

ΔΕΗ: 1050 ΔΕΥΑΠ Πύργου: 26210-33702 ΔΕΥΑΠ Αμαλιάδας: 2622023923 Επιμελητήριο Ηλείας: 2621034154, 22541, 32225 Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πύρ γου: 26210-22707, 81117, 22088 Οργανισμός Εργατικής Εστίας: 26210-34797 Μητρόπολη Ηλείας: 2621022527 ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΤΕΛ Πύργου: 26210-20600 έως 20608 Αμαλιάδας: 26220-28892 Αθηνών: 210-5134110-1 Θεσσαλονίκης: 2310-595406 Ιωαννίνων: 26510-41248

Λεχαινών: 26230-22219 Κρεστένων: 26250-22228 Σαβαλίων: 26220-61211 Λάλα: 26240-41213 Βασιλακίου: 26240-71300 Κάμενας: 26240-71330 Γούμερου: 26210-93521 Κουτσοχέρας: 26210-61024 Μουζακίου: 26210-61220 Καράτουλα: 26210-61458 Μαγούλα: 26210-61266 Χελιδόνι: 26240-51204 Λαντζόι: 26240-69049 Νεράιδα: 26240-51350 Πελόπιο: 26240-31405 Ανδραβίδα: 26230-54225 Καβάσιλα: 26230-33202 Νέα Μανωλάδα: 26230-71374 Καρδαμάς: 26220-29560 Επιτάλιο: 26210-71448 Κυπαρισσία: 27610-22260 Ανδρίτσαινα: 26260-22239 Ζαχάρω: 26250-31219 Γιαννιτσοχώρι: 26250-61468 Φιγαλεία: 26250-41696 Βάρδα: 26230-73014 Γαστούνη: 26230-35115


/ Ôñßôç 9 Áðñéëßïõ 2013

Ανακοινώσεις -Ειδήσεις

w w w . p r o t i n e w s . g r

15

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΛΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

Καταβολή έως 100% της επιδότησης με την έναρξη της επένδυσης! Η εισήγηση του κ. Χατζηδάκη σε πλήρη ταύτιση με το αίτημα του προέδρου του ΕΒΕ Κ. Νικολούτσου που είχε διατυπωθεί από τον περ. Οκτώβριο

Μ

ε ιδιαίτερο αίσθημα ικανοποίησης, το Επιμελητήριο Ηλείας πληροφορήθηκε την τοποθέτηση του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωστή Χατζηδάκη, σχετικά με τις αλλαγές στον Επενδυτικό Νόμο. Ο κ. Χατζηδάκης ειδικότερα, κατά την εισήγησή του στη Βουλή για τις τροποποιήσεις του Επενδυτικού Νόμου 3299/2004 και 3908/2011 τόνισε, ότι μπορεί πλέον να κατα-

βάλεται, έως και το 100% του ποσού επιδότησης με την έναρξη της επένδυσης και με κατάθεση εγγυητικής επιστολής για να αντιμετωπιστεί έτσι, το ζήτημα της ρευστότητας. Η εισήγησή του αυτή έρχεται σε απόλυτη ταύτιση με την πρόταση που ήδη έχει καταθέσει εδώ και αρκετό καιρό το Επιμελητήριο Ηλείας, με επιστολή του Προέδρου του κ. Κώστα Νικολούτσου, τόσο στον ίδιο τον κ. Χατζηδάκη, όσο και στους αρμόδιους Υφυπουργούς και άλλους εμπλε-

ÅËËÇÍÉÊÇ ÄÇÌÏÊÑÁÔÉÁ ÍÏÌÏÓ ÇËÅÉÁÓ ÄÇÌÏÓ ÐÕÑÃÏÕ Ä/ÍÓÇ Ä/ÊÙÍ ÕÐÇÑÅÓÉÙÍ Ä/ÍÓÇ: Ðáôñþí & Ô. Ðåôñïðïýëïõ Ãùíßá Ô.Ê: 27100 ÐËÇÑ.: êá Êùóôïðïýëïõ ÔÇË.: 2621 3 62603 FAX.: 2621 0 62670 ÁÑ. ÐÑÙÔ.: 13967 Ðñïò Ôçí ÅîåôáóôéêÞ ÅðéôñïðÞ Áäåßáò Üóêçóçò åðáããÝëìáôïò ÊïõñÝá-ÊïììùôÞ-Ôå÷íßôç ðåñéðïßçóçò ÷åñéþí & ðïäéþí ùò ðßíáêáò áðïäåêôþí Ðáñáêáëïýìå íá ðñïóÝëèåôå óôç óõíåäñßáóç ôçò åîåôáóôéêÞò ÅðéôñïðÞò ¢äåéáò Üóêçóçò åðáããÝëìáôïò ÊïõñÝá-ÊïììùôÞ -Ôå÷íßôçðåñéðïßçóçò ÷åñéþí & ðïäéþí ôïõ ÄÞìïõ Ðýñãïõ ç ïðïßá óõãêñïôÞèçêå ìå ôçí õð' áñéèì. 228Ä/3-4-2013 áðüöáóç ÄçìÜñ÷ïõ êáé èá óõíåäñéÜóåé óôéò Ó÷ïëÝò ÏÁÅÄ , ôçí 15ç ôïõ ìçíüò Áðñéëßïõ Ýôïõò 2013, çìÝñá ÄåõôÝñá êáé þñá 9.00 ð ì.. Óå ðåñßðôùóç êùëýìáôïò Þ áðïõóßá óáò êáôÜ ôçí ðáñáðÜíù çìÝñá ôçò óõíåäñßáóçò ôïõ Óõìâïõëßïõ, ðáñáêáëþ üðùò åéäïðïéÞóåôå ôïí áíáðëçñùôÞ óáò, óôïí ïðïßï åðßóçò Ý÷åé êïéíïðïéçèåß ç ðáñïýóá ðñüóêëçóç. ÐÕÑÃÏÓ 3/4/2013 Ï ÁíáðëçñùôÞò Ä/íôçò Ä/êùí Õðçñåóéþí ÄÞìïõ Ðýñãïõ á.á ÊÁÔÅÂÁ ÐÁÍÁÃÉÙÔÁ

ÅËËÇÍÉÊÇ ÄÇÌÏÊÑÁÔÉÁ ÍÏÌÏÓ ÇËÅÉÁÓ ÄÇÌÏÓ ÇËÉÄÁÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÄÁÐÁÍÙÍ & ÄÉÁ×ÅÉÑÉÓÇÓ ÕËÉÊÙÍ Äéåýèõíóç : ÖéëéêÞò Åôáéñåßáò 6 272 00 ÁìáëéÜäá Ðëçñïöïñßåò : Ãêñßëëáò Óùô. ÔçëÝöùíï : 2622 360 562 Öáî : 2622 038 594

ÁìáëéÜäá 08/04/2013 Áñ. Ðñùô. : 11587

ÐÑÏÌÇÈÅÉÁ: "ÅËÁÓÔÉÊÙÍ - ÅÐÉÓÙÔÑÙÍ" ÐÅÑÉËÇØÇ ÄÉÁÊÕÑÇÎÇÓ

Áíáêïéíþíïõìå üôé ï ÄÞìïò ÇËÉÄÁÓ äéåíåñãåß 2° ÐÑÏ×ÅÉÑÏ ìåéïäïôéêü äéáãùíéóìü, ìå óöñáãéóìÝíåò ðñïóöïñÝò êáé ìå êñéôÞñéï êáôáêýñùóçò ôçí óõìöåñüôåñç ðñïóöïñÜ, ãéá ôçí ðñïìÞèåéá ìå ôßôëï: "ÐÑÏÌÇÈÅÉÁ ÅËÁÓÔÉÊÙÍ - ÅÐÉÓÙÔÑÙÍ" ôùí ï÷çìÜôùí ôïõ ÄÇÌÏÕ ÇËÉÄÁÓ, óýìöùíá ìå ôçí éó÷ýïõóá íïìïèåóßá êáé óýìöùíá ìå ôïõò üñïõò ðïõ óõíÝôáîå ç ÏéêïíïìéêÞ ÅðéôñïðÞ ìå ôçí 94/2013 áðüöáóç ôçò. Óõíïëéêüò ðñïûðïëïãéóìüò : E 40.959 ìå ôï Ö.Ð.Á. ÄéáôÜîåéò ðñïìÞèåéáò : ÅÊÐÏÔÁ Ôüðïò ðáñÜäïóçò : ÁìáîïóôÜóéï ÄÞìïõ ÇËÉÄÁÓ ×ñüíïò ðáñÜäïóçò : óýìöùíá ìå ôçí óýìâáóç. Åããýçóç óõììåôï÷Þò : Ðïóïóôïý 5% ôçò ðñïûðïëïãéæüìåíçò äáðÜíçò ôçò ðñïìÞèåéáò (÷ùñßò ôï Ö.Ð.Á.). Ãëþóóá ðñïóöïñþí : ÅëëçíéêÞ Çìåñïìçíßá ëÞîçò õðïâïëÞò ðñïóöïñþí : 18/04/ 2013, çìÝñá ÐÅÌÐÔÇ êáé þñá 14:00 óôï ËáæáñÜêåéï Äçìïôéêü ÌÝãáñï ÁìáëéÜäáò êáé óôçí áßèïõóá óõíåäñéÜóåùí ôïõ Äçìïôéêïý Óõìâïõëßïõ, åíþðéïí ôçò åðéôñïðÞò ÅÊÐÏÔÁ. Ðëçñïöïñßåò : Äéåýèõíóç Ïéêïíïìéêþí Õðçñåóéþí ôïõ ÄÞìïõ ÇËÉÄÁÓ, ôçë. 26220 360 564 üëåò ôéò åñãÜóéìåò çìÝñåò êáé þñåò. Óôï äéáãùíéóìü ãßíïíôáé äåêôïß ìüíï áíáãíùñéóìÝíïé êáôáóêåõáóôÝò, ðñïìçèåõôÝò Þ áíôéðñüóùðïé ôïõ äçìïðñáôïýìåíïý áíôéêåéìÝíïõ. ÁðïäåêôÝò ãßíïíôáé ðñïóöïñÝò ðïõ áöïñïýí áðïêëåéóôéêÜ êáé ìüíï ÅËÁÓÔÉÊÁ - ÅÐÉÓÙÔÑÁ óýìöùíá ìå ôï 15/2013 Ô.Ô.Ð. ôïõ ÄÞìïõ ÇËÉÄÁÓ. Ï ÁÍÔÉÄÇÌÁÑ×ÏÓ ÂÁÓÉËÅÉÏÓ ÆÁ×ÁÑÏÐÏÕËÏÓ

κόμενους με το θέμα, κυβερνητικούς παράγοντες. Η επιστολή του κ. Νικολούτσου που είχε σταλεί στις 11 Οκτωβρίου του 2012.

Μεγαλύτερη κινητικότητα Την παραπάνω διάσταση για την επίλυση του μεγάλου προβλήματος με τη ρευστότητα έδωσε κατά τη διάρκεια της εισήγησής του και ο υπουργός

Ανάπτυξης, λέγοντας επιπροσθέτως τα εξής: Δίνουμε τη δυνατότητα αυτής της ευέλικτης ρύθμισης προκειμένου να υπάρχει μεγαλύτερη κινητικότητα, μεγαλύτερη ευελιξία και για τους επενδυτές και για τις τράπεζες. Και παράλληλα, για να μην είναι μόνο η δημόσια διοίκηση, η οποία θα διαχειρίζεται τις επενδύσεις, για να κόψουμε δρόμο και να πάμε πιο γρήγορα, δίνουμε τη δυνατότητα ελέγχων

ÄÅÄÄÇÅ Äéåýèõíóç ÐåñéöÝñåéáò ÐåëïðïííÞóïõ - Çðåßñïõ Ðåñéï÷Þ Ðýñãïõ Ðáðáãåùñãßïõ & Áñ÷éìÞäïõò, 27100, ÐÕÑÃÏÓ

ÄÉÁÊÏÐÇ ÇËÅÊÔÑÉÊÏÕ ÑÅÕÌÁÔÏÓ Åéäïðïéïýíôáé ïé åíäéáöåñüìåíïé êÜôïéêïé üôé ãéá íá åêôåëåóôïýí áðáñáßôçôåò Ôå÷íéêÝò åñãáóßåò ôçò ÄÅÄÄÇÅ èá ãßíïõí ïé åîÞò äéáêïðÝò çëåêôñéêïý ñåýìáôïò: 1.Ôçí ÔåôÜñôç 10/04/2013 êáé áðü þñá 08.30 Ýùò 10.30 óôçí ðåñéï÷Þ Èïëïý ìåôÜ ôùí áñäåõôéêþí ðåñéï÷þí ôïõ ÄÞìïõ Æá÷Üñùò. 2.Ôçí ßäéá çìåñïìçíßá (10/04/2013) êáé áðü þñá 11.00 Ýùò 15.00 ôìçìáôéêÜ óôï ÁíÞëéï ìåôÜ ôùí áñäåõôéêþí ðåñéï÷þí ôïõ ÄÞìïõ Æá÷Üñùò. 3.Ôçí ÐÝìðôç 11/04/2013 êáé áðü þñá 09.00 Ýùò 14.30 óôï áíáôïëéêü ôìÞìá ôïõ Ä.Ä Åöýñáò êáé óôïí ïéêéóìü Ðõñß ôïõ ÄÞìïõ ¹ëéäáò. Áí ïé åñãáóßåò ôåëåéþóïõí íùñßôåñá, ôï ñåýìá èá îáíáäïèåß ðñéí áðü ôï ÷ñüíï ëÞîçò ôçò äéáêïðÞò ðïõ áíáöÝñåôáé ðéï ðÜíù. Ãé' áõôü ôï ëüãï ïé çëåêôñéêÝò åãêáôáóôÜóåéò êáé ôá äßêôõá ôçò ÄÅÄÄÇÅ èá ðñÝðåé íá èåùñïýíôáé üôé Ý÷ïõí óõíÝ÷åéá ñåýìá. ¸ôóé ãéá ëüãïõò áóöáëåßáò, áðáãïñåýåôáé ç ðñïóÝããéóç óå áãùãïýò Þ Üëëá óôïé÷åßá ôïõ äéêôýïõ áêüìá êé áí âñßóêïíôáé êáôáãÞò, ãéáôß õðÜñ÷åé óïâáñüò êßíäõíïò áôõ÷Þìáôïò. Ï ÄÅÄÄÇÅ åßíáé ç 100% èõãáôñéêÞ åôáéñßá ôçò ÄÅÇ Á.Å. ðïõ äéá÷åéñßæåôáé ôï Åëëçíéêü Äßêôõï ÄéáíïìÞò ÇëåêôñéêÞò ÅíÝñãåéáò. Ðëçñïöïñßåò ãéá ôéò ðñïãñáììáôéóìÝíåò äéáêïðÝò áíÜ Ðåñéï÷Þ, êáèçìåñéíÜ, áíáñôþíôáé óôï site ôïõ ÄÅÄÄÇÅ, www.deddie.gr. Äéåýèõíóç Ðåñéï÷Þò Ðýñãïõ ÅËËÇÍÉÊÇ ÄÇÌÏÊÑÁÔÉÁ ÄÇÌÏÓ ÐÕÑÃÏÕ ÄÇÌÏÔÉÊÏ ËÉÌÅÍÉÊÏ ÔÁÌÅÉÏ ÐÕÑÃÏÕ

ÐÅÑÉËÇØÇ ÄÉÁÊÇÑÕÎÇÓ ÐÑÏ×ÅÉÑÏÕ ÄÉÁÃÙÍÉÓÌÏÕ Ï Ðñüåäñïò ôïõ Äçìïôéêïý Ëéìåíéêïý Ôáìåßïõ Êáôáêüëïõ ðñïêçñýóóåé ðñü÷åéñï äçìüóéï ìåéïäïôéêü äéáãùíéóìü, ìå óöñáãéóìÝíåò ðñïóöïñÝò, ãéá ôçí áíÜäåéîç áíáäü÷ïõ êáôáóêåõÞò ôïõ Ýñãïõ : ÅÐÉÓÊÅÕÇ ÔÌÇÌÁÔÏÓ ÊÑÇÐÉÄÙÌÁÔÙÍ ËÉÌÅÍÁ ÊÁÔÁÊÏËÏÕ ðñïûðïëïãéóìïý äáðÜíçò ìå ÖÐÁ 34.000,00 E áðü ðéóôþóåéò ôïõ ðñïãñÜììáôïò ÅÓÏÄÁ ÄÇÌÏÔÉÊÏÕ ËÉÌÅÍÉÊÏÕ ÔÁÌÅÉÏÕ Ôï Ýñãï óõíôßèåôáé áðü ôéò áêüëïõèåò êáôçãïñßåò åñãáóéþí ìå áíôßóôïé÷ï ðñïûðïëïãéóìü (ìå ÅÏ & ÃÅ & áðñüâëåðôá): 1. êáôçãïñßá ËÉÌÅÍÉÊÁ ðñïõð/óìïý 26.945,81 E Ç õðïâïëÞ ðñïóöïñþí èá ãßíåé ìå åíéáßï ðïóïóôü Ýêðôùóçò (áñèñï 5 ôïõ Í3669/2008) H äçìïðñáóßá èá ãßíåé ôçí 16/ 04 / 2013 çìÝñá Ôñßôç êáé þñá 10.00 ð.ì. (ëÞîç åðßäïóçò ðñïóöïñþí) óôçí Ýäñá ôïõ ÖïñÝá åíþðéïí ôçò áñìüäéáò åðéôñïðÞò. Ãßíïíôáé äåêôÝò åñãïëçðôéêÝò åðé÷åéñÞóåéò-êïéíïðñáîßåò åñãïëçðôéêþí åðé÷åéñÞóåùí ÄÅ Á1 ôÜîçò êáé Üíù ãéá Ýñãá ËÉÌÅÍÉÊÁ , êáèþò êáé åìðåéñïôÝ÷íåò åããåãñáììÝíïé óôá Ìçôñþá Ðåñéöåñåéáêþí åíïôÞôùí ãéá áíôßóôïé÷á Ýñãá. Ãéá ôïí äéáãùíéóìü êáé ôçí åêôÝëåóç ôïõ Ýñãïõ éó÷ýïõí ïé äéáôÜîåéò ôùí Í.1418/84, Í.3263/2004, Í3669/2008 , Ð.Ä.609/85, Ð.Ä.410/95, Ð.Ä.171/87 üðùò ôñïðïðïéÞèçêáí êáé éó÷ýïõí óÞìåñá. Ç åããýçóç óõììåôï÷Þò óôï äéáãùíéóìü ïñßæåôáé óôï ðïóü ôùí 538,91 E, ìå ÷ñüíï éó÷ýïò ìåãáëýôåñï ôùí ÔÑÉÙÍ ( 3 ) ìçíþí, áðü ôçí çìåñïìçíßá äçìïðñÜôçóçò. Óôçí ðåñßðôùóç ðïõ ôï ðñïóöåñüìåíï ðïóïóôü Ýêðôùóçò ôïõ áíáäü÷ïõ åßíáé ìåãáëýôåñï ôïõ ïñßïõ ôïõ 12%, êáôÜ ôçí õðïãñáöÞ ôçò óýìâáóçò, ï áíÜäï÷ïò õðï÷ñåïýôáé íá ðñïóêïìßóåé åðéðëÝïí ðñüóèåôç åããýçóç êáëÞò åêôÝëåóçò, óýìöùíá ìå ôá ïñéæüìåíá óôçí ðáñÜãñáöï 2 ôïõ Üñèñïõ 4 ôïõ Í.3263/2004. ÓõíïëéêÞ ðñïèåóìßá ðåñáßùóçò ôïõ Ýñãïõ ÄÕÏ ( 2 ) ìÞíåò. ¸íôõðï ÏéêïíïìéêÞò ÐñïóöïñÜò ãéá óõìðëÞñùóç êáèþò êáé ôåý÷ç äçìïðñÜôçóçò, äéáôßèåíôáé áðü ôá ãñáöåßá ôïõ ÖïñÝá ìÝ÷ñé ôçí ðñïçãïýìåíç ÐÝìðôç ðñéí ôçí çìÝñá õðïâïëÞò ôùí ðñïóöïñþí êáé ÷ïñçãïýíôáé ôï áñãüôåñï åíôüò ôçò åðïìÝíçò åñãÜóéìçò çìÝñáò áðü ôçí õðïâïëÞ ôçò áßôçóçò ÷ïñÞãçóçò. Ðëçñïöïñßåò óôá ãñáöåßá ôïõ ÖïñÝá (ôçë. : 2621-0-42000 áñìüäéïò ê. Áðïóôïëüðïõëïò Ä. & ôçë : 2621-3-62656 áñìüäéïò Ôóßêáò Áããåëïò ) ôéò åñãÜóéìåò çìÝñåò êáé þñåò. Ðýñãïò, 09 / 04 / 2013 Ï ÐÑÏÅÄÑÏÓ ÔÏÕ ÄÇÌÏÔÉÊÏÕ ËÉÌÅÍÉÊÏÕ ÔÁÌÅÉÏÕ

των επενδυτικών σχεδίων σε πιστοποιημένους φορείς υπό προϋποθέσεις και με διαδικασία που θα καθοριστεί σε υπουργική απόφαση ώστε να υποστηριχτούν οι αρμόδιες υπηρεσίες. Αν δε θες να πας με το δημόσιο, αν φοβάσαι ότι θα

μπλέξεις με το δημόσιο, για τον "α" ή "β" λόγο μπορείς να πας και αλλού σε πιστοποιημένο φορέα, να προχωρήσεις γρηγορότερα και να τελειώσεις την επένδυσή σου. Κινήσεις, νομίζω απλής λογικής.

ÁÍÁÊÏÉÍÙÓÇ-ØÇÖÉÓÌÁ Ï ðñüåäñïò ôçò Ô.Ê. ÌïõñéÜò ìåôÜ ôçí åßäçóç ôïõ áäüêçôïõ èáíÜôïõ ôïõ ÂÁÓÉËÇ ×Ñ. ÓÔÁÌÁÔÏÐÏÕËÏÕ (ðñþçí ðñïÝäñïõ ôçò Ô.Ê. ÌïõñéÜò) åêöñÜæåé ôç âáèéÜ ôïõ èëßøç ãéá ôçí áðþëåéá ôïõ. ÔÝëïò åêöñÜæåé ôá èåñìÜ ôïõ óõëëõðçôÞñéá óôïõò ïéêåßïõò ôïõ åêëéðüíôïò . Êþóôáò ×ñïíüðïõëïò ðñüåäñïò Ô.Ê. ÌïõñéÜò äÞìïõ Áñ÷áßáò Ïëõìðßáò ÁÍÈÑÙÐÉÍÇ ÁËËÇËÅÃÃÕÇ ÁÓÔÉÊÇ ÌÇ ÊÅÑÄÏÓÊÏÐÉÊÇ ÅÔÁÉÑÅÉÁ ÅÍÁÍÔÉÁ ÓÔÇ ÖÔÙ×ÅÉÁ & ÔÏÍ ÊÏÉÍÙÍÉÊÏ ÁÐÏÊËÅÉÓÌÏ ÅÄÑÁ: ÇËÅÉÁ Ã. ÐÁÐÁÍÄÑÅÏÕ 50 ÔÊ 27200 ÁÌÁËÉÁÄÁ ÌÇÔÑÙÏ Ì.ÊÏ 0577 Á.Ö.Ì. 800061763 ÄÏÕ: ÁÌÁËÉÁÄÏÓ ÔÇË: 26220 38144 - FAX: 26220 38145 http://www.human-solidarity.gr e-mail: info@human-solidarity.gr facebook Áíèñþðéíç Áëëçëåããýç google Áíèñþðéíç Áëëçëåããýç êéí: 697-4717100 Çëåßá 8-4-20213

ÅÕ×ÁÑÉÓÔÇÑÉÏ

Åõ÷áñéóôïýìå ôá öáñìáêåßá Ôñéóåýãåíçò Ðáðáãåùñãßïõ Åñìïý 13 ÁìáëéÜäá, Åëåíá Ìðïõóäïýêïõ Áñ÷. Çëéäáò 7 ÁìáëéÜäá, ÂáóéëéêÞò Êáñáêßôóïõ Ãåñìáíïý 16 Ðýñãïò ðïõ äéÝèåóáí áðáñáßôçôá öÜñìáêá óå áóèåíåßò êáñêéíïðáèåßò ðïõ Üíçêáí óå åõðáèåßò êïéíùíéêÝò ïìÜäåò. Åõ÷áñéóôïýìå ÈåñìÜ ÁÍÈÑÙÐÉÍÇ ÁËËÇËÅÃÃÕÇ

ÁÐÏ×ÁÉÑÅÔÉÓÌÏÓ ÓÔÏ ÌÅÃÁËÏ ÐÕÑÃÉÙÔÇ ÁÑÃÕÑÇ ÌÉ×ÁËÏÐÏÕËÏ -Åßìáé ðéêñáìÝíïò ãéá ôïí ôüðï ìáò. ÐñÝðåé íá óùèåß. Èá åßìáé ìáæß óáò-, Þôáí ç áðÜíôçóÞ óïõ óôï êÜëåóìÜ ìáò íá óõììåôÝ÷åéò óôçí êßíçóç " ÃÉÁ ÔÇÍ ÇËÅÉÁ ÌÁÓ" Êáé äåí Þëèåò áðëþò ìáæß ìáò. ¸ãéíåò Ýíá ìåãÜëï êïììÜôé ôçò øõ÷Þò áõôÞò ôçò ïìÜäáò, áíáëáìâÜíïíôáò äñáóôçñéüôçôåò ðïõ óïõ áöáéñïýóáí þñåò âñáäéíïý ýðíïõ ëüãù ôùí ðïëëáðëþí óïõ õðï÷ñåþóåùí. Âñßóêáìå ôá e-mails óïõ ôï ðñùß… êáé ôï 'êáíåò ìå ôï ðÜèïò åíüò ìåãÜëïõ ðáôñéþôç üðùò áðÝäåéîåò üôé Þóïõí, ðáñÜëëçëá ìå ôá ôüóá Üëëá óôïé÷åßá ôçò ðñïóùðéêüôçôáò êáé ôïõ ÷áñáêôÞñá óïõ ðïõ äåí ìáò ôá åß÷åò áðïêáëýøåé ëüãù ôçò óåìíüôçôáò êáé ôçò áðëüôçôáò óïõ. Ãéáôß öáßíåôáé üôé Ý÷åéò êáôáãñáöåß óôç óõíåßäçóç ü÷é ìüíï ôùí åêáôïíôÜäùí Þ êáé ÷éëéÜäùí áóèåíþí óïõ ðïõ ÷ùñßò "ðñïáðáéôïýìåíá" Ýôñå÷åò êáé óôï ðåæïäñüìéï ôïõ Íïóïêïìåßïõ üôáí ÷ñåéáæüôáí ãéá íá ðñïëÜâåéò íá ôïõò "ôñáâÞîåéò" áðü ôïõ ÷Üñïõ ôá äüíôéá, áëëÜ ðñÜãìá óðÜíéï- êáé ôùí óõíáäÝëöùí óïõ, óáí Ýíáò åîü÷ùò êáôáîéùìÝíïò åñåõíçôÞò óôéò åéäéêüôçôÝò óïõ, êáé Ýíáò ãéáôñüò ÁÍÈÑÙÐÏÓ ðïõ ôéìïýóå ôï ÷þñï ôçò õãåßáò. Êáé ìüíï ãéá ôï ëüãï áõôü ï èÜíáôüò óïõ åßíáé ìåãÜëç áðþëåéá ãéá ôçí êïéíùíßá, áëëÜ êáé ãéá ôçí Çëåßá ðïõ ôçí ôéìïýóåò ùò ï äéáêåêñéìÝíïò Ðõñãéþôçò ãéáôñüò ìå ôï áíèñþðéíï ðñüóùðï. Êáé ó´ üëï áõôü ôï öïñôßï ðïõ êïõâáëïýóåò ðñüóèåôåò ìå áðßóôåõôç ðñïèõìßá óôéò ìåôáìåóïíýêôéåò þñåò óïõ, äïõëåéÜ ôçò ïìÜäáò áêüìá êáé ãñáöåéïêñáôéêÞ, ðñïóöÝñïíôáò ìáò ôï åðüìåíï ðñùß óôïõò õðïëïãéóôÝò ôçí ðñþôç ÊÁËÇÌÅÑÁ ìáæß ìå üôé åß÷åò äéåêðåñáéþóåé. ÁãáðçôÝ ìáò Áñãýñç åß÷åò üëá üóá ÷áñáêôçñßæïõí Ýíáí Üíèñùðï ÌÅÃÁËÏ. Ðáñ' üôé ç ãíùñéìßá ìáò Þôáí óýíôïìç ï ÷áìüò óïõ ìáò ðëÞãùóå. Êáé èá ìáò ëåßøåéò ðïëý! Ãéá ôçí êáëÞ óïõ ðÜíôá ðñïáßñåóç, ôï óõãêáôáâáôéêü óïõ ÷áìüãåëï áêüìá êáé ãéá ôéò Üó÷çìåò ðëçñïöïñßåò, ôçí õðåõèõíüôçôá óïõ, ôçí ðëçèùñéêÞ ðñïóöïñÜ óïõ óôçí ïìÜäá, ôçí êáëïóýíç, ôçí åõãÝíåéÜ óïõ. ÓÞìåñá óôï êáôåõüäéü óïõ , ôï ìüíï ðïõ ìðïñïýìå, åßíáé íá óïõ äþóïõìå õðüó÷åóç ôéìÞò üôé, üðùò ìáæß áðïöáóßóáìå, èá åîáíôëÞóïõìå üëåò ôéò äõíáôüôçôåò ðïõ ìáò ðáñÝ÷ïíôáé ãéá í' áíáóôçèåß ï Íïìüò ìáò. Ôþñá êáé ãéá Ýíáí åðéðëÝïí ëüãï. Ãéá íá ôéìÞóïõìå ôçí ÌÍÇÌÇ ÓÏÕ. ÅêöñÜæïõìå ôá èåñìÜ ìáò óõëëõðçôÞñéá óôçí åõãåíÞ óýæõãü óïõ, óôá ðáéäéÜ óïõ, óå üëïõò ôïõò ïéêåßïõò óïõ. ÊÁËÏ ÓÏÕ ÔÁÎÉÄÉ óôçí ÁÉÙÍÉÏÔÇÔÁ, åêëåêôÝ ìáò óõìðáôñéþôç.

ÄÅÍ ÈÁ ÓÅ ÎÅ×ÁÓÏÕÌÅ ÐÏÔÅ! Ç ÊÉÍÇÓÇ "ÃÉÁ ÔÇÍ ÇËÅÉÁ ÌÁÓ"


Δ

ιεργασίες για την πρόσληψη προπονητή στον Πανηλειακό φαίνεται ότι βρίσκονται σε εξέλιξη, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες. Και έχει σημασία αυτό το "ανεπίσημες" πληροφορίες, δεδομένου ότι χθες δεν υπήρξε καμία επίσημη τοποθέτηση για το θέμα της τεχνικής ηγεσίας. Σύμφωνα με αυτές τις ανεπίσημες πληροφορίες, σήμερα το θέμα της τεχνικής ηγεσίας θα ξεκαθαρίσει. Φήμες χθεσινοβραδινές, έκαναν λόγο για τον Σωτήρη Αντωνίου, πρώην τεχνικό της ομάδας, κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν.

Óôï ðëåõñü ôçò ïìÜäáò êáëåßôáé íá âñåèåß áõôÞ ôçí êñßóéìç óôéãìÞ ï êüóìïò ôïõ Ðáíçëåéáêïý.

Äéåñãáóßåò ãéá ðñïðïíçôÞ Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου

ÔÑÉÔÇ 9 ÁÐÑÉËÉÏÕ 2013

Αίας Γαστούνης

Συγχαρητήρια στο διαιτητή Συγχαρητήρια ανακοίνωση εξέδωσε στον διαιτητή Μαρκαντωνάτο, ο Αίας Γαστούνης. Με τον τρόπο αυτό, τον συνεχάρη για τη διαιτησία του στο προχθεσινό παιχνίδι απέναντι στον Αστέρα Αμαλιάδας. Στις τάξεις του Αίαντα επικρατεί ικανοποίηση για το αποτέλεσμα και πλέον βλέπουν με άλλο μάτι τη συνέχεια, στην οποίο θα προσπαθήσουν να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Σ.Φ.

Βεβαίως οι φήμες από τις συγκεκριμένες πληροφορίες απέχουν. Γι' αυτό και μιλάμε με μεγάλη επιφύλαξη, καθώς το μόνο που ενέχει την ιδιότητα της διασταυρωμένης πληροφορίας, είναι αυτό το οποίο προαναφέραμε. Ότι δηλαδή σήμερα ξεκαθαρίζει το τοπίο αναφορικά με την τεχνική ηγεσία της ομάδας του Πανηλειακού. Ποια σύνθεση θα έχει και με ποιο τρόπο θα πορευτεί. Το βέβαιο είναι ότι σε αυτή (την τεχνική ηγεσία), θα μετέχει ο Θοδωρής Βαγγόπουλος, ο οποίος έχει δηλώσει "στρατιώτης" του Πανηλειακού, δεν τον ενδιαφέρουν οι τίτλοι ή τα αξιώματα, αλλά εκείνο το οποίο τον ενδιαφέρει είναι το καλό της ομάδας. Το ίδιο επανέλαβε και χθες, τονίζοντας ότι δεν έχει πρόβλημα να είναι βοηθός κανενός και ποτέ δεν θα φύγει από τον Πανηλειακό. Ωστόσο για προσωπικούς λόγους, τους οποίους δεν εκφράζει τώρα, αλλά τους έχει εκφράσει εδώ και τρία χρόνια, δεν επιθυμεί να είναι πρώτος προπονητής στον Πανηλειακό.

Έχει τη στήριξη ο Βαγγόπουλος Βεβαίως ο Θοδωρής Βαγγόπουλος τυγχάνει της στήριξης, τόσο της διοίκησης, όσο και των οπαδών του Πανηλειακού. Και πάνω σε αυτό το θέμα, δηλαδή αν η διοίκηση του Πανηλειακού του ζητήσει να συνεχίσει, απέφυγε να απαντήσει, τονίζοντας και πάλι ότι θα κάνει ό,τι είναι καλύτερο για τον Πανηλειακό, με ο-

ποιονδήποτε τρόπο και από οποιοδήποτε πόστο. Μάλιστα θα είναι και αυτός ο οποίος σήμερα θα έχει την ευθύνη της προπόνησης, η οποία θα είναι η πρώτη μετά το τριήμερο ρεπό και η οποία θα λάβει χώρα στις έξι το απόγευμα, προκειμένου να προλάβουν να επιστρέψουν οι ποδοσφαιριστές από τις ιδιαίτερες πατρίδες τους.

Κανονικά ο Γιάννης Κατσαρός Μια είδηση με πολύ μεγάλη σημασία, μετά και τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, έχει να κάνει με τον Γιάννη Κατσαρό. Ο 25χρονος επιθετικός, ο οποίος είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει, βρίσκεται στον Πύργο και μετέχει κανονικά στις προπονήσεις της ομάδας.

Ξεκινάει ο Βλαχόπουλος

Φημολογία για τον Σωτήρη Αντωνίου αναπτύχθηκε αργά χθες το βράδυ

χάλιου, ο οποίος προέρχεται από έναν τραυματισμό στον προσαγωγό. Και αυτό, θα δώσει τη δική του "μάχη" προκειμένου να μπορέσει να είναι παρών στο ξεκίνημα των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας.

Φιλικό στο ενωσιακό Ο Πανηλειακός, σχεδιάζει αυτή τη στιγμή να δώσει ένα φιλικό παιχνίδι. Πρόκειται για ένα φιλικό, απέναντι στον Ατρόμητο Λάππα το προσεχές Σάββατο. Το ματς αυτό θα γίνει πιθανότατα στο ενωσιακό γήπεδο της Ηλείας, προκειμένου να εξοικειωθούν οι ποδοσφαιριστές με τον συνθετικό χλοοτάπητα και τις συνθήκες που θα αντιμετωπίσουν στο ματς της Κρήτης απέναντι στην Επισκοπή Ρεθύμνου.

Εκλογές στον Σ.Φ. Πανηλειακού

Μια άλλη πολύ σημαντική είδηση, είναι η επιστροφή του Κώστα Βλαχόπουλου στις προπονήσεις. Εκτός απροόπτου, ο έμπειρος μέσος, θα έχει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει σήμερα την πρώτη του προπόνηση. Εάν όλα πάνε καλά και δεν νιώσει ενοχλήσεις, τότε ο Βλαχόπουλος θα μπορέσει να αξιοποιήσει το διάστημα αυτών των δύο εβδομάδων, ώστε να είναι κανονικά παρών στο επόμενο παιχνίδι της ομάδας του. Παράλληλα με τον Βλαχόπουλο, με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένει η τεχνική ηγεσία την πορεία και του Παναγιώτη Καρα-

Ο Σύλλογος Φίλων Πανηλειακού, πραγματοποιεί αύριο Τετάρτη τις εκλογές του για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. Γι' αυτό και καλεί τα μέλη του για αύριο στις 7.30 το απόγευμα, σε συνέλευση που θα γίνει στα γραφεία του συλλόγου (Πύργος, οδός Μπιζανίου 1). Υποψηφιότητες για το Δ.Σ. θα κατατεθούν εντός της Συνέλευσης, ενώ όπως ανακοινώθηκε, καλούνται όσοι ακόμα δεν το έχουν κάνει, να δώσουν τη συνδρομή του μήνα (ή και των προηγούμενων μηνών), όπως και γενικότερα τη βοήθεια στα άλλα θέματα, όσοι έχουν πει ότι θα το κάνουν.

Δόξα Νέας Μανολάδας

Στα σκαριά διοικητικές εξελίξεις Του Σοφοκκλή Φραγκογιαννόπουλου Μπορεί ακόμα να είναι πάρα πολύ νωρίς, μπορεί ακόμα να μην έχει ολοκληρωθεί τυπικά ούτε η τρέχουσα ποδοσφαιρική σεζόν, όμως η παροιμία λέει ότι "των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν". Η παροιμία αυτή ταιριάζει απόλυτα στη Δόξα Νέας Μανωλάδας, η οποία μέσα στην επόμενη βδομάδα, ή το αργότερο μέσα στο επό-

μενο δεκαήμερο, θα ξεκινήσει τις πρώτες διεργασίες της, οι οποίες θα έχουν σαν στόχο σε πρώτη φάση τη διεύρυνση και ισχυροποίηση του διοικητικού της συμβουλίου. Μπορεί ακόμα να είναι νωρίς για μεταγραφές, νωρίς για σχεδιασμό, ωστόσο στη Δόξα γνωρίζουν ότι για να έρθουν αυτά στην ώρα τους, θα πρέπει να υπάρχει μια ισχυρή διοίκηση από πίσω, με το όπλο παρά πόδας, έτοιμη να ξεκινήσει να τρέχει τα θέματα της ομάδας. Και το κυριότερο, η

διοίκηση αυτή θα πρέπει να διαθέτει το χρήμα. Να εξασφαλίσει τους πόρους, αλλά να τρέξει και τις διάφορες προσπάθειες εσόδων, μέσα από τις οποίες θα χαράξει τον προϋπολογισμό της. Το πρόωρο φινάλε του πρωταθλήματος και η αγωνιστική απραξία της ομάδας, τουλάχιστον χαρίζει το χρόνο σύμμαχο για να ισχυροποιηθεί η Δόξα στο διοικητικό κομμάτι. Επιπλέον η νέα διοίκηση της ομάδας, θα έχει και διάφορα εξωαγωνιστικά θέματα να τρέξει, όπως κά-

ποιες εργασίες στο γήπεδο της Νέας Μανωλάδας, βελτίωση στις εγκαταστάσεις και τις συνθήκες για την παρακολούθηση ενός ποδοσφαιρικού αγώνα από τους φιλάθλους: "Το βέβαιο είναι ότι τη νέα σεζόν η διοίκηση της Δόξας θα είναι πιο έμπειρη", ανέφερε χθες ο υπεύθυνος Τύπου του συλλόγου Αντώνης Λάζαρης.


17 Ôñßôç 9 Áðñéëßïõ 2013

Ηλειακός Λεχαινών

Óå äåéíÞ èÝóç ïé "ãáëÜæéïé" Πρόβλημα στο γκολ εντόπισε ο Λούσκος ρόβλημα στο γκολ έχει εντοπίσει ο Κώστας Λούσκος στον Ηλειακό Λεχαινών και καλείται άμεσα να δώσει λύση, καθώς απέμειναν μόνο τρία παιχνίδια με τους "γαλάζιους" να βρίσκονται σε δεινή θέση ειδικά μετά την ήττα στο Λαμπέτι. "Κάνουμε φάσεις, δημιουργούμε ευκαιρίες αλλά από την στιγμή που δεν τις κάνουμε γκολ είναι φυσιολογικό να έχουμε πρόβλημα, επεσήμανε χθες το πρωί ο τεχνικός της ομάδας των Λεχαινών με τα σημάδια του προβληματισμού να είναι εμφανής. Αυτό γιατί ο Ηλειακός βρίσκεται στην προτελευταία θέση και πλέον καλείται ν' ανασυνταχθεί άμεσα, αν θέλει να προλάβει τα πλέι -οφ παραμονής. Παράλληλα στα Λεχαινά εκφράζουν παράπονα και για τη διαιτησία στο ματς με το Λαμπέτι, κάνοντας λόγο για ένα κανονικό τέρμα που ακυρώθηκε στον Παναγόπουλο στο 24'. Όσον αφορά τη συ-

Π

Ολυμπιακός Λαμπετίου

Ôá äßíåé üëá ãéá ôçí ðáñáìïíÞ Εμφανής είναι η ικανοποίηση στις τάξεις του Ολυμπιακού Λαμπετίου μετά τη σπουδαία νίκη που σημείωσε προχθές η ομάδα κόντρα στον Ηλειακό Λεχαινών. Επιτυχία που αποκτά ιδιαίτερη αξία καθώς επιτεύχθηκε επί ενός αντιπάλου που έχει τους ίδιους στόχους με τον Ολυμπιακό. Όσον αφορά τη συνέχεια, στο Λαμπέτι παραμένουν σοβαροί και προσγειωμένοι γνωρίζοντας πως θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της απευθείας παραμονής. "Έχουμε μπροστά μας τρεις τελικούς. Είμαστε σε καλή κατάσταση και πιστεύουμε ακράδαντα πως θα τα καταφέρουμε", επεσήμανε από τη μεριά του ο προπονητής της ομάδας Τάσος Τσαντίλης. Ως γνωστόν οι "ερυθρόλευκοι" αύριο μάχονται στο Σκουροχώρι με τον Λευκό Αστέρα, στη συνέχεια υπάρχει και άλλο εκτός έδρας στο Χάβαρι αυτή τη φορά και στο φινάλε το Λαμπέτι παίζει στην έδρα του με τα Σαβάλια. Όσον αφορά την αυριανή αναμέτρηση στην οποία στόχος είναι η νίκη, κανονικά υπολογίζεται και ο Γιάννης Ντάβαρης που εξέτισε την ποινή της μιας αγωνιστικής που του είχε επιβληθεί.

Γ' κατηγορία Κουτσοχέρα - Κ. Θύελλα 3-0 νέχεια, οι "γαλάζιοι" εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στο αυριανό εντός έδρας ματς με τον Ολυμπιακό Σαβαλίων στο οποίο η νίκη είναι μονόδρομος, καθώς με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα οι συνέπειες θα

είναι οδυνηρές. Στα ευχάριστα το ότι δεν υπάρχουν ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα, γεγονός που επιτρέπει στον Κώστα Λούσκο να παρατάξει το καλύτερο δυνατό σχήμα.

Óðïõäáßá íßêç

Β' κατηγορία Αγ. Γεώργιος - Δόξα Ελαιώνα 0-2

Μεγάλο διπλό Του Πάνου Ηλιόπουλου

Μ

ε μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τάσο Φερεκίδη που πέτυχε το πρώτο τέρμα και "σέρβιρε" το δεύτερο, η Δόξα Ελαιώνα το περασμένο Σάββατο σημείωσε μεγάλη εκτός έδρας νίκη επικρατώντας του ΑΟ Αγ. Γεωργίου με σκορ 2-0. Όσον αφορά τους "Άγιους" το πρόσωπο που παρουσίασαν ήταν μέτριο και σίγουρα θα πρέπει στα εναπομείναντα τέσσερα παιχνίδια να ανεβάσουν στροφές, αν θέλουν να προλάβουν τα πλέι - οφ ανόδου. Γκολ με το καλημέρα Στην αναμέτρηση της Σπιάντζας, η Δόξα προηγήθηκε μόλις στο 2' με δυνατό σουτ του Φερεκίδη 0-1 το οποίο δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Κωνσταντόπουλο. Δυο λεπτά αργότερα η ομάδα του Αγ. Γεωργίου είχε ένα

καλό σουτ με τον Μπούκη που έφυγε άουτ, ενώ στο 13' μετά από σέντρα του Φερεκίδη ο Νικολακόπουλος είχε κεφαλιά - ψαράκι που έφυγε άουτ. Στο 21' μετά από κάθετη πάσα του Πλατή ο Αλεξόπουλος έχασε το κοντρόλ και μαζί μεγάλη ευκαιρία για το 1-1, ενώ στο 32' σε σουτ του Αλεξόπουλου ο τερματοφύλακας της Δόξας Καραντώνης αντέδρασε σωτήρια. Δέκα λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι πάνω στον Φερεκίδη από τον Δρακούλη. Όσον αφορά την επανάληψη στο 55' ο Μαραγκός για τη Δόξα είχε ένα πλασέ που έφυγε άουτ, ενώ αρκετές φάσεις σημειώθηκαν στο τελευταίο εικοσάλεπτο. Στο 71' η Δόξα "άγγιξε" το 0-2 αλλά το σουτ του Νικολακόπουλου βρήκε το δοκάρι του Κωνσταντόπουλου, ενώ στο 78' ο Λάππας είχε κεφαλιά άουτ από καλή θέση. Στο 83' ο Αγ.

ÖÜóç áðü ôï ìáôò ôçò ÊõñéáêÞò.

ÖÜóç áðü ôçí áíáìÝôñçóç ôïõ ÓáââÜôïõ Γεώργιος έφτασε πολύ κοντά στο 1-1 αλλά το πλασέ του Παργινού έσωσε ο Καραντώνης, ενώ στο 84' ο Νικολακόπουλος είχε κεφαλιά την οποία έσωσε ο Ψάρρης πάνω στη γραμμή. Το τελικό 0-2 διαμορφώθηκε στο 89' όταν ο Φερεκίδης μετά από ωραία προσπάθεια πάσαρε στον Νικολακόπουλο, ο οποίος με πλάσε έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Αγ. Γεώργιος: Κωνσταντόπουλος,

Μπότσας(65' Αλεξανδρόπουλος), Παπαντώνης, Πλατής, Δρακούλης, Ψάρρης, Αράπης(57' Γεωργόπουλος), Αθανασόπουλος, Παργινός, Μπούκης, Αλεξόπουλος(81' Αντράντε) Δόξα Ελ: Καραντώνης, Λιαλιάι, Λ. Γιαννόπουλος, Μαχαίρας, Νταρζάνος, Τσάμης, Φερεκίδης, Μαρκόπουλος(46' Μαραγκός), Ιρίμια, Νικολακόπουλος(90' Μ. Γιαννόπουλος), Λάππας

Σπουδαία νίκη σημείωσε προχθές Κυριακή ο ΑΟ Κουτσοχέρας που επικράτησε της πρωτοπόρου Κ. Θύελλας Ζαχάρως με σκορ 3-0 και πλέον θέλει ένα βαθμό την προσεχή τελευταία αγωνιστική, προκειμένου να πάρει μέρος στα μπαράζ ανόδου προς τη Β' τοπική. Στην αναμέτρηση της Κυριακής για την ομάδα του ΑΟΚ το σκορ άνοιξε ο Κλειδέρης στο 5', ενώ με τη συμπλήρωση μια ώρας αγώνας ο Η. Ντοάς διεύρυνε το δείκτη του σκορ στο 2-0. Ένα λεπτό αργότερα η ομάδα της Ζαχάρως έχασε τεράστια ευκαιρία να ξαναμπεί στο ματς καθώς ο Χωρέμης απώλεσε πέναλτι, ενώ στη φάση αυτή αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα ο Γ. Ντοάς των γηπεδούχων. Το τελικό 3-0 για την Κουτσοχέρα διαμόρφωσε ο Δούλος στο 70'. Η ομάδα της Κ. Θύελλας που έχει "κλειδώσει" την πρώτη θέση, διαμαρτύρεται για τη διαιτησία, ενώ στο ματς είχε και τρία δοκάρια με τους Νικολόπουλο, Φαμπιόλ και Δημόπουλο. Κουτσοχέρα: Αλεξόπουλος, Μητρόπουλος, Ντοάς Η, Ντοάς Γ., Σοφιανός Ι, Δημητράτος, Δούλος, Αθανασόπουλος Β, Κλειδέρης(70' Αθανασόπουλος Τ), Σοφιανός Γ(80' Μπακάλης), Λύκουρας(90' Μαυρομιχάλης) Κ. Θύελλα: Τζαβάρας, Ασημακόπουλος, Κουσκουλής, Κόσσυφας Γ, Νικολόπουλος, Πατσούρης(60' Στολάκης), Π. Κόσσυφας(55' Α. Αδαμόπουλος), Ρουμελιώτης, Δημόπουλος(55' Πλέκι), Χωρέμης, Φαμπιόλ


18 Ôñßôç 9 Áðñéëßïõ 2013

Ðñüãñáììá Å.Õ.ÆÇ.Í

Με στόχο τη μείωση της παιδικής παχυσαρκίας, αλλά και την πρόληψη ή αντιμετώπιση παραγόντων κινδύνου για την υγεία των παιδιών και των εφήβων το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Γιάννη Ιωαννίδη, υλοποιεί από φέτος το πρόγραμμα Ε.Υ.ΖΗ.Ν. Το Ε.Υ.ΖΗ.Ν. απευθύνεται σε όλους τους μαθητές των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Γυμνασίων της χώρας, και περιλαμβάνει δράσεις που σχετίζονται με την αξιολόγηση του ρυθμού ανάπτυξης (ύψος - βάρος), των διατροφικών συνηθειών, της σωματικής δραστηριότητας και της φυσικής κατάστασης των μαθητών. Τα στοιχεία αυτά για κάθε μαθητή θα ενσωματώνονται στην Ατομική του Αναφορά, η οποία θα στέλνετε στους γονείς/κηδεμόνες του, μαζί με κατάλληλες συστάσεις. Η διαδικασία των αξιολογήσεων και της δημιουργίας Ατομικών Αναφορών θα γίνεται ηλεκτρονικά στο χώρο του σχολείου, χωρίς την παρέμβαση τρίτων. Για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των μαθητών ΔΕΝ χρησιμοποιούνται τα ονόματά τους, αλλά κωδικοί, γνωστοί μόνο στο σχολείο τους. Μέσω της συνεχόμενης, σε ετήσια βάση, παρακολούθησης των παραμέτρων αυτών της υγείας των παιδιών θα εξαχθούν σημαντικά συμπεράσματα, χρήσιμα για τα παιδιά, τους γονείς και την Πολιτεία γενικότερα. Ο καθολικός χαρακτήρας του προγράμματος θα επιτρέψει την πρόσβαση σε πολύτιμες υπηρεσίες που αφορούν την πρωτοβάθμια περίθαλψη υγείας για τα παιδιά και τους εφήβους, ακόμα και σε περιπτώσεις όπου αυτή δεν θα ήταν εφικτή λόγω γεωγραφικών, οικονομικών ή άλλων περιορισμών. Το Ε.Υ.ΖΗ.Ν. προσβλέπει να αποτελέσει οδηγό για την Πολιτεία για τον εμπεριστατωμένο σχεδιασμό δράσεων με στόχο τη βελτίωση των διατροφικών συνηθειών και της σωματικής δραστηριότητας των μαθητών της χώρας. Τους επόμενους μήνες το Ε.Υ.ΖΗ.Ν. θα συνεχίσει με την υλοποίηση νέων δράσεων υγείας στο πλαίσιο της υποστήριξης μαθητών και των οικογενειών τους εν καιρώ κρίσης.

Βόλεϊ/Εθνικό Περιφερειακό

Óôïí ôåëéêü ôùí ðëÝé ïö Μ

εγάλη νίκη και πρόκριση στον τελικό των play off πέτυχε την Κυριακή ο Κόροιβος μέσα στην Πάτρα απέναντι στον Απόλλωνα. Έπειτα από ένα συναρπαστικό αγώνα, επικράτησε του Απόλλωνα με 3-1 σετ. Η ομάδα της Αμαλιάδας ξεκίνησε νωθρά τον αγώνα και βρέθηκε να χάνει με 7-3. Με καλό σέρβις όμως προηγήθηκε με 10-8. Ο Απόλλωνας κατάφερε να ισοφαρίσει 17-17 αλλά ο Κόροιβος διαμόρφωσε το 24-22 και το τελικό 26-24. Στο δεύτερο σετ κι ενώ ο Κόροιβος έχανε με 14-8 αποβλήθηκε ο Νίκος Αριστόπουλος με κόκκινη κάρτα λόγω διαμαρτυρίας προς τον πρώτο διαιτητή του αγώνα και τη θέση του πήρε ο Γιάννης Ασημακόπουλος. Οι παίχτες του Ανδρέα Γκρουμούσα πείσμωσαν και πέτυχαν μια τεράστια ανατροπή κερδίζοντας 25-22. Στο τρίτο σετ επανήλθε ο Αριστόπουλος αλλά τα λάθη σε κρίσιμα σημεία στοίχισαν στον Κόροιβο και ηττήθηκε με 25-21. Στο τέταρτο και τελευταίο σετ ο Κόροιβος δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Απόλλωνα και κέρδισε πολύ άνετα με 25-14. Έτσι η ομάδα της Αμαλιάδας πήρε το εισιτή-

ριο που οδηγεί στον τελικό των play off όπου θα αντιμετωπίσει το ερχόμενο Σάββατο στην Καλαμάτα την ομώνυμη ομάδα. Η Καλαμάτα έχει το πλεονέκτημα της έδρας, καθώς τερμάτισε πρώτη στην κανονική περίοδο.

Τα σετ: 26-24, 25-22, 21-25, 25-14 Κόροιβος (Γκρουμούσας): Τσερεγκούνης, Αριστόπουλος, Παναγιωτάρας Φ., Παναγιωτάρας Σ., Βελιχάι, Αναγνώπουλος, Μιχόπουλος(λ), Ασημακόπουλος, Μπίκος, Παρασκευόπουλος Ορ., Στεργιώτης, Πα-

ρασκευόπουλος Μ. Απόλλωνας (Παπαδόπουλος): Χασάπης, Μπακούνης, Κοσμάς, Δασκαλόπουλος, Μητρογιάννης, Ζωντανός, Γιαννόπουλος(λ), Βαλουξής, Θεοδωράκης, Παπαδόπουλος, Καρανικολής

Α1 ΕΣΚΑΗ

Οι "μάχες" σε κορυφή και ουρά

Η

Νίκη Προαστείου έχασε από τον Γλαύκο στην έδρα της και πλέον απομακρύνθηκε ο στόχος της απευθείας ανόδου. Η Νίκη να είναι στο 1-1 νίκες από την κανονική περίοδο με Γλαύκο και Ηφαιστο, ενώ προηγείται με 2-0 νίκες επί της Παναχαϊκής και του Προμηθέα. Ο Γλαύκος είναι στο 1-1 νίκες με Νίκη και Προμηθέα, προηγείται με 2-0 νίκες επί του Ηφαιστου, ενώ εκκρεμεί και η δεύτερη συνάντηση με την Παναχαϊκή (οι "κοκκινόμαυροι" είχαν νικήσει στον αγώνα του α΄ γύρου στην έδρα τους). Η Παναχαϊκή, από την πλευρά της, χάνει με 2-0 από τη Νίκη, είναι ισόπαλη 1-1 νίκες με τον Προμηθέα, ενώ προηγείται με 1-0 νίκες επί του Ηφαιστου/Αχιλλέα (τον είχε κερδίσει στο Αίγιο στον α΄ γύρο). Τέλος, σε περίπτωση ισοβαθμίας Προμηθέα και Ηφαιστου/Αχιλλέα, υπερτερούν για την ώρα οι Αιγιώτες (1-0 οι νίκες), με το προσεχές ντέρμπι των δυο ομάδων να είναι "τελικός". Το πρόγραμμα στις τελευταίες α-

γωνιστικές: ΝΙΚΗ (44β.): Με Ολυμπιάδα (εκτός), Ακράτα (εντός) και Προφήτη Ηλία/ΠΑΟΚ (εκτός). ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (42β.): Με Απολλωνιάδα (εκτός), Ηφαιστο/Αχιλλέα (εντός) και Γλαύκο (εκτός). ΓΛΑΥΚΟΣ (42β.): Με Υπερίωνα (εντός), Απολλωνιάδα (εκτός) και Παναχαϊκή (εντός). ΗΦΑΙΣΤΟΣ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ (41β.): Με Προμηθέα (εκτός), Παναχαϊκή (εκτός) και Αχαγιά ΄82 (εντός). ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (40β.): Με Ηφαιστο/Αχιλλέα (εντός), Αχαγιά ΄82 (εκτός) και Πανηλειακό (εντός). Η "μάχη" της παραμονής Στη μάχη της παραμονής, έχουμε αυτή τη στιγμή μια ηλειακή ομάδα, τον Υπερίωνα Αμαλιάδας να βρίσκεται στην… κόψη του ξυραφιού! Ο Πανηλειακός, φαίνεται ότι έχει όλα τα χαρτιά να παραμείνει στην Α1 ΕΣΚΑΗ χωρίς προβλήματα. Η βαθμολογία αυτή τη στιγμή βρίσκει τον Πανηλειακό στους 31 βαθμούς, τον Υπερίωνα και την Ολυμπιάδα στους 30 και την Απολλωνιάδα με την Αχαγιά κάτω

από τη ζώνη, με 27 και 25 βαθμούς αντίστοιχα, να έχουν αποχαιρετίσει την κατηγορία. Ουσιαστικά δηλαδή παίζεται μια θέση, η τρίτη από το τέλος. Ο Πανηλειακός, έχει ακόμα να παίξει με εκτός με Προφήτη Ηλία, εντός με Κρήνη και εκτός με Προμηθέα. Με άλλα λόγια, κρατάει απολύτως την τύχη στα χέρια του. Ο Υπερίων με τη σειρά του, παίζει εκτός έδρας με τον Γλαύκο, εντός με Ολυμπιάδα και εκτός με Ακράτα. Ουσιαστικά για τον Υπερίωνα, όλη η χρονιά παίζεται στο εντός έδρας παιχνίδι με την Ολυμπιάδα. Εάν κερδίσει το ματς αυτό στην Αμαλιάδα, τότε

κατά 99% έχει παραμείνει στην κατηγορία, δεδομένου ότι θα υπερτερεί και σε περίπτωση ισοβαθμίας με την Ολυμπιάδα, στο ενδεχόμενο που θα κερδίσει αυτή την τελευταία αγωνιστική. Για να επιβεβαιωθεί αυτό το "καλό" σενάριο για τον Υπερίωνα, πρέπει

την επόμενη αγωνιστική να γίνει το αυτονόητο και η Ολυμπιάδα να χάσει από την πρωτοπόρο Νίκη Προαστείου. *Εδώ δεν υπολογίζονται τα χθεσινοβραδινά παιχνίδια, λεπτομέρειες για τα οποία θα έχουμε στο αυριανό φύλλο.


19 Ôñßôç 9 Áðñéëßïõ 2013

Óáí ôï ðáëéü êáëü êñáóß…

Το βαρύ φορτίο του φαβοριτισμού Και εκεί που η πρώτη θέση του πρωταθλήματος της

"Σαν το παλιό καλό κρασί" λέει μια λαϊκή ρήση και κάτι τέτοιο ταιριάζει γάντι στην περίπτωση του Θοδωρή Λούρμπα. Ειδικότερα ο έμπειρος φορ παρά το ότι σιγά - σιγά βαδίζει προς το τέλος της καριέρας του, φέτος είναι από τους μεγάλους πρωταγωνιστές του Αίαντα. Πιο συγκεκριμένα ο γνωστός επιθετικός έχει σημειώσει μέχρι τώρα 11 τέρματα, τα πιο πολλά εκ των οποίων σε κρίσιμα παιχνίδια, και σίγουρα βοηθά όσο λίγοι στην προσπάθεια που κάνει η ομάδα της Γαστούνης για παραμονή στην Α1 κατηγορία. Π.Η.

Στις εκλογές της ΕΠΣΗ, ποιος θα έχει πλεονέκτημα έδρας;

Βάζει τη σφραγίδα του… Άκρως σημαντική η προχθεσινή νίκη της ομάδας του Τραγανού μέσα στα Κρέστενα επί του τοπικού Ξενοφώντα, αποτέλεσμα που φέρνει την ομάδα του διευρυμένου Δήμου Πηνειού πολύ κοντά στην κατάκτηση της περίοπτης τρίτης θέσης. Επιτυχία ασφαλώς σημαντική, με τον τεχνικό Σπύρο Αντωνόπουλο να πιστώνεται σημαντικό μερίδιο της όλης προσπάθειας. Π.Η.

Αισθητά ανεβασμένος Αισθητά ανεβασμένος παρουσιάζεται ο Άντι Στρέπι του Ατρομήτου Βαρβάσαινας. Ο έμπειρος επιθετικός είναι από τους μεγάλους πρωταγωνιστές και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα και μέσα στο γήπεδο. Ειδικότερα η ομάδα της Βαρβάσαινας παρουσιάζει μια πολύ καλή εικόνα, βρισκόμενη πλέον περίπου στη μέση της βαθμολογίας αρκετά μακριά από τις επικίνδυνες θέσεις. Π.Η.

Α1 Βέρροιος ήταν "τελειωμένη", τώρα παίζεται και πάλι στα ίσα. Ο Αστέρας στραβοπάτησε στη Γαστούνη με τον Αίαντα που χαροπαλεύει και η ΒάρΜε τον δα έκανε ένα πολύ δύσκολο διπλό μέσα στην Σοφοκλή Ανδραβίδα, πιστή στην παράδοση των τελευταίων ετών που τη θέλει να φεύγει από εκεί με Φραγκογιαννόπουλο θετικό αποτέλεσμα, από τα χρόνια ακόμα των μεγάλων αναμετρήσεων της Δ΄ Εθνικής. Τρία παιχνίδια απέμειναν για Αστέρα και Βάρδα. Και οι πιθανότητες είναι ακριβώς ίδιες, όσον αφορά τους βαθμούς, με τον Αστέρα να έχει το πλεονέκτημα της ισοβαθμίας, πλεονέκτημα που αυτή τη στιγμή είναι πάρα πολύ σημαντικό, έστω και αυτό. Είναι και τα παιχνίδια παρόμοια, τέτοια στα οποία μπορούν να συμβούν νέα στραβοπατήματα. Όμως ο Αστέρας έχασε τη χρυσή ευκαιρία να νικήσει τον Αίαντα και να έχει σχεδόν κατοχυρωμένη την πρώτη θέση. Λύγισε υπό το βάρος του φαβοριτισμού, όπως το ίδιο έχει συμβεί εδώ και τόσες αγωνιστικές με τη Βάρδα, η οποία κυνηγάει τον Αστέρα, αν και θεωρητικά στο ξεκίνημα του μαραθωνίου ήταν η ομάδα που είχε το πάνω-χέρι. Για να πάει προχθές στην Ανδραβίδα, ξέροντας ότι ακόμα και να κέρδιζε δεν εξαρτιόταν από αυτήν η πρωτιά. Και να τα καταφέρει να κερδίσει με 2-1. Ο πρωταθλητισμός είναι μεγάλο κεφάλαιο και πολύ βαρύ φορτίο. Και ακόμα πιο βαρύ φορτίο είναι να φέρεις την ταμπέλα του φαβορί. Θυμίζω μια τετραετία πίσω, αυτό που είχε συμβεί με τον Αστέρα του Θοδωρή Ανδριόπουλου, όταν ήταν το φαβορί για τον τίτλο, με μια εξαιρετική ομάδα, που είχε χάσει έντεκα ολόκληρους βαθμούς. Και απέναντί του είχε μια Δάφνη επίσης εξαιρετική, η οποία με 14 συνεχόμενες νίκες τον είχε κάνει να βλέπει εφιάλτες κάθε Κυριακή, ακόμα και με τις πιο μικρές ομάδες. Ο Αστέρας φέτος μπήκε σαν το underdog της φετινής κούρσας. Με αυτό τον τίτλο ξεκίνησε ονειρικά και τερμάτισε ένα γύρο χωρίς να ηττηθεί, έχοντας παραχωρήσει μόνο μια ισοπαλία. Κάπου εκεί, όταν δηλαδή φάνηκε ότι έχει σοβαρές πιθανότητες, άρχισε να χάνει έδαφος. Η Βάρδα ξαφνικά βρέθηκε να έχει το πάνω-χέρι, αβαντάζ το οποίο πέταξε και αυτή στα σκουπίδια με τη δεύτερη ήττα της από τον Αστέρα. Οι βυσσινί ξαναπήραν το πλεονέκτημα με τις νίκες κόντρα σε Βάρδα και Δάφνη, αλλά το απεμπόλησαν προχθές στη Γαστούνη. Και φτάσαμε τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος, όπου κανένας εκ των δυο δεν έχει κατοχυρωμένο τίποτα. Η "μάχη" είναι σαν να ξεκινάει από την αρχή, σαν να μην έχουν παιχτεί μέχρι τώρα αυτές οι 27 αγωνιστικές. Είναι τόσες οι λακκούβες που έχουν πέσει και οι δύο σε αυτή την κούρσα, ώστε ένας τζογαδόρος που σέβεται τον εαυτό του, θα απέφευγε να ποντάρει έστω και μια δεκάρα για να μάθει σε ποιόν από τους δυο θα καταλήξει η πρώτη θέση.

υ δεύτερα! Ήρωας σε 18μπάσκετ. Ο λόγος για τον Λεωνίδα ΤριαΤρντίκαφαλύλαλοκαι

εσα σε μόνο στο ς της Α2, ανάμ Αυτά γίνονται έδωντέρμπι κορυφή ο στ οή του αγώνα ε πν αν εκ έκ υ ην στ θι λά κα και αυτό πο ο εναέρι και την άνοπληκτικό του, νίκη και ίσως ς τη ή τιν Κηφισιά. Το εκ φε η ότερ α την σημαντικ σε στα Τρίκαλ άσες όταν του ός και δίνει αν τικ μα ρω ν δο... λη απ ι αν παιχνίδι από το αρντ, που είνα σε το μεγάλο ού υθ Ο 26χρονος γκ λο νί ω κο αγ ρα όμως που νης Τζήμας, πα Στα 18 δεύτερα . τα ι το ζητά ο Γιάν επ κα όλ ν ώ ερ αλ υτ ν Θεσσ πτά και 42 δε τα "αστέρια" τω ό απ πάγκο για 39 λε ξα δό τη " ρε να "κλέψει στηκε, κατάφε στιγμής! της τελευταίας ας ω ήρ ο ι νε γί να

Ξεπέρασαν τα όρια!

Γαστούνη, με τα πυροτε θερμόαιμοι οπαδοί στη ι οιο κάπ α όρι Ατα του σαν κο Ξεπέρα ιδιαίτερα στον πάγ ν αγωνιστικό χώρο και χνήματα που έριξαν στο έντρομος να βγει έξω. Εκος ρές χρειάστηκε ο πάγ φο δυο ύ που ο Τόσ ρα. στέ σιογνωμία του παιχνιδιο δεν ταιριάζουν με τη φυ πικίνδυνα σπορ αυτά και Σο.Φ. που λέγεται ποδόσφαιρο!


ψάχνετε για... ÆÇÔÏÕÍÔÁÉ Ζητείται από Επιχείρηση Παροχής Οικονομικών και Ελεγκτικών Εργασιών Πτυχιούχος Ανωτάτης Σχολής με κατεύθυνση Λογιστική, Ελεγκτική, Φοροτεχνική. Πληρ . 6976869569. Και βιογραφικά στο e-m mail: klampros@mhx.gr (ΜΑ 8235) Από την εταιρεία NEWTHERM με έδρα την Καλαμάτα, ζητούνται υπεύθυνοι πωλήσεων, για κάλυψη των Νομών Λακωνίας, Αρκαδίας & Ηλείας. Απαραίτητα προσόντα: δίπλωμα οδήγησης, άνεση στην επικοινωνία, άριστη χρήση της Ελληνικής γλώσσας, άριστος χειρισμός προγραμμάτων Microsoft Office, καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας. Σχετική προϋπηρεσία απαραίτητη. Αποστολή βιογραφικών: Φαρών 79 24100 ΚΑΛΑΜΑΤΑ ή στο e-mail: ilektrotekniki@ymail.com (ΜΑ8247) Ζητείται νέος ή νέα για απασχόληση ως υπάλληλος γραφείου. Τηλ. 2621031805806. Κιν. 6944782192 (ΜΑ8196)

Ζητούνται νέοι ή νέες πτυχιούχοι ΑΕΙ/ΤΕΙ για την προώθηση προϊόντων. Τηλ. 2621031805-806. Κιν. 6944782192 (ΜΑ8197) ΖΗΤΗΕΙΤΑΙ κοπέλα με γνώσεις Μπουφέ για καφέ Πατρών 24 Πύργος. Τηλ: 6974807041 (ΜΑ8213)

ΖΗΤΕΙΤΑΙ κοπέλα χωρίς υποχρεώσεις για εμπορική επιχείρηση στον Πύργο. Τηλ: 6932228428 (ΜΑ8253) VODAFONΕ ΖΑΧΑΡΩΣ: Ζητείται πωλητής ή πωλήτρια με γνώσεις Η/Υ για απασχόληση. Θα θεωρηθεί προσόν η καλή γνώση Αγγλικών και η εμπειρία στις πωλήσεις. Αποστείλατε βιογραφικό στο antonis.nikolakopoulos1@vodafone.net.gr (ΜΑ8242) Ζητείται έμπειρη κυρία για εργασία σε κουζίνα. ΤΗΛ. 2622023408 (ΜΑ 8236) ΖΗΤΕΙΤΑΙ κοπέλα εμφανίσιμη ηλικίας 30 έως 45 ετών για εργασία σε καφέ μπαρ. Περιοχή Στρεφίου. Τηλ: 6945872215. Απαραίτητη προϋπηρεσία. (ΜΑ8229) ΖΗΤΕΙΤΑΙ κοπέλα για cafe στην περιοχή Αρχ.Ολυμπίας. Τηλ: 6984116517(ΜΑ8225) Η κρίση έχει πολλές δυσκολίες, έχει όμως και μοναδικές ευκαιρίες! Μια ευκαιρία, που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση! Μια ευκαιρία, που όμοια της δεν υπάρχει! Μια πρόταση απλή, σαφή και συγκεκριμένη! ΧΩΡΙΣ ΡΙΣΚΟ. Μια πρόταση για όλους μας! Μόλις δραστηριοποι-

δουλειά/σπίτι/οικόπεδο/αγροτεμάχιο/επαγγελματικό χώρο/μοτοσικλέτα/έπιπλα /ηλεκτρικές συσκευές/τεχνίτη/το χαμένο σας ζωάκι/το μελλοντικό σας σύντροφο  Åñãáóßá ήθηκε στην Ηλεία!!Παρουσίαση πρότασης στον Πύργο: κάθε Τρίτη 11:00-13:00 και κάθε Παρασκευή 18:00-20:00 στο CAFE LATOUR. Τηλ. Επικ: 6934604509, e-mail: alsyas@yahoo.gr (MA8219) ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ κοπέλες εμφανίσιμες μέχρι 30 ετών με όρεξη για δουλειά για να εργαστούν στον πολυχώρο του cafe LIQUED διασταύρωση Κρεστένων για τη σεζόν 2013. Αποστολή βιογραφικού με φωτογραφία στο e-mail: grecafm1@otenet.gr (MA8214) ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ να αποκτήσεις, να συμπληρώσεις ή να αυξήσεις τα εισοδήματά σου; Με έξυπνο και δυναμικό τρόπο; Η εταιρεία μας αναπτύσσεται στην περιοχή σου και χρειάζεται δραστήρια άτομα που έχουν όνειρα και φιλοδοξίες για καριέρα και υψηλές μηνιαίες αποδοχές. ΤΗΛ. επικοινωνίας 6986798801 (ΜΑ 8208)

ÆÇÔÏÕÍ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ το βάψιμο - φρεσκάρισμα κλπ. του σπιτιού σας σε λογικές τιμές. Τηλ: 6936272058 (ΜΑ8243) ΕΛΛΗΝΑΣ αναλαμβάνει την κοπή χορταριών, γκαζόν και το κλάδεμα φυτών. Άριστη δουλειά. Καλές τιμές. Τηλ: 6977439512 (ΜΑ8244) ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ μερεμέτια, οικοδομικά, βαψίματα, αγροτικές εργασίες (καθαρισμός -κλά-

δεμα κλπ.) Υπεύθυνη εργασία τιμές προσιτές. Τηλ: 6983360446 κ. Κώστας (ΜΑ8251) ΚΥΡΙΑ ελληνίδα ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων ή παιδιών. Πρωί - βράδυ, φύλαξη αρρώστων σε νοσοκομείο. Τηλ: 6976317279 (ΜΑ8245) Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων πρωινές και απογευματινές ώρες ή καθαρισμό σπιτιών. Μόνο σοβαρές προτάσεις. Τηλ: 6975543208 (ΜΑ8239) Κύριος αναλαμβάνει κοπή χορταριών με δικό του θαμνοκοπτικό, εργασίες κήπου και άλλες συναφή εργασίες. Κος Σάκης. Τηλ: 6979391776 (ΜΑ8240) ΣΟΒΑΡΗ οικογενειάρχης νέα κοπέλα ψάχνει για δουλειά (ξενοδοχοϋπάλληλος, σερβιτόρα, πωλήτρια, καθαρισμό σπιτιών, φύλαξη ηλικιωμένων) παρακαλώ μόνο σοβαρές προτάσεις ΤΗΛ: 6984560054 (ΜΑ 8233) ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ δομικών έργων μέσω Η/Υ γνώστης autocad, cadware και archicad με 5 χρόνια προϋπηρεσία και συμμετοχή σε μεγάλα υλοποιήσιμα έργα ζητά εργασία η συνεργασία με τεχνικό γραφείο, πολιτικούς μηχανικούς, αρχιτέκτονες, τοπογράφους μηχανικούς…. αναλαμβάνει σχέδια (αρχιτεκτονικά, τοπογραφικά, 3d παρουσίαση - απεικόνιση, 3d φωτορεαλιστική κίνηση ) προετοιμασία πολεοδομικού φακέλου. ΤΗΛ: 6946969860 (ΜΑ 8232)

ÌáèÞìáôá Παραδίδονται ιδιαίτερα μαθήματα Ισπανικών σε πολύ χαμηλές τιμές. Στην περιοχή Πύργου-Αμαλιάδας. Τηλ: 6987396723 (ΜΑ8238) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Αγγλικών, Κοινωνική Λειτουργός παραδίδει μαθήματα για όλα τα επίπεδα σε προσιτές τιμές. Τηλ: 6937080543 (ΜΑ8234) ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου και προετοιμασία για ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών. Γνωστικό αντικείμενο ειδική διδακτική. Χαμηλές τιμές. ΤΗΛ: 6972976752 (ΜΑ 8177) Παρέχονται έγκυρες σημειώσεις σε όλα τα φιλολογικά μαθήματα Γυμνασίου και Λυκείου από εκπαιδευτικό κλασικής φιλολογίας. Ακόμα, δέχομαι να δημιουργήσω οποιαδήποτε εργασία πάνω στα συγκεκριμένα μαθήματα. Τιμές προσιτές. Τηλ. 6976874167 (ΜΑ8170) Κοπέλα απόφοιτη Παιδαγωγικού Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα ισπανικών και αναλαμβάνει την προετοιμασία παιδιών του Δημοτικού με 7€/ώρα. Το πρώτο μάθημα δωρεάν. Περιοχή

Πύργου-Αμαλιάδα. ΤΗΛ. 6975600263 (ΜΑ8161) Ιταλίδα με πείρα αναλαμβάνει να δίνει μαθήματα Ιταλικής Γλώσσας. Μόνο σοβαρές προτάσεις. Τηλ. 6945846859 (ΜΑ8139) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ (κλασικής φιλολογίας) με 5ετή διδακτική εμπειρία σε ιδιαίτερα μαθήματα (Γυμνάσιο-Λύκειο) ζητά εργασία σε φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης, εντός της πόλης του Πύργου. Τηλ. 6976874167 (ΜΑ 8129) ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ Αριστοτελείου Πανεπιστημίου καθηγήτρια ΤΕΙ, κάτοχος Μεταπτυχιακού παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα Αρχών Οικονομικής Θεωρίας και ΑΟΔΕ. Φροντιστηριακή και διδακτική πείρα-τεστ και σημειώσεις. Φιλική τιμή. Τηλ. 6986618882 (ΜΑ8119) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ κλασικής φιλολογίας παραδίδει ιδιαίτερα σε μαθητές Δημοτικού (μόνο Γλώσσα), Γυμνασίου και Λυκείου. Παρέχονται σημειώσεις. Πραγματοποιούνται μαθήματα και σε γκρουπ (2 μαθητές). Τιμές λογικές. Τηλ.6938849132. (ΜΑ8118)


/ Ôñßôç 9 Áðñéëßïõ 2013

Μικρές Αγγελίες

w w w . p r o t i n e w s . g r

21

Áêßíçôá ÐÙËÇÓÅÉÓ ÁÊÉÍÇÔÙÍ ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα τριάρι διαμπερές 89τμ 3ου ορόφου κεντρικό Κοκκίνου 1. Τηλ: 26210 25355 (ΜΑ8091) Πωλείται έκταση 9 στρ. στην ΝΕΟ Πατρών-Πύργου στο ύψος της Βάρδας κατάλληλο για επαγγελματική χρήση. Τηλ. 6977413105 (ΜΑ8147) ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικοδομή με ημιτελές οροφοδιαμερίσματα 2 ορόφους και ρετιρέ, κατάστημα ισόγειο μετά του υπογείου ενοικιαζόμενο στην περιοχή Αγ. Σοφίας Πατρών. Παρακαλώ μόνο σοβαρές προτάσεις. Τιμή συζητήσιμη. Τηλ: 6978596781 (ΜΑ8249)

ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο στη περιοχή Αλφειούσα-Πύργου 5112m2, με άδεια οικοδομής για κατοικία με υπόγειο (ισχύει μέχρι 2015 + 4 χρόνια, νέα περίφραξη και γεώτρηση. Τιμή 32.000 ευρώ (συζητήσιμη). Τηλ: 6978890238 (ΜΑ8241) ΚΑΡΥΔΕΩΝΑΣ 30 στρ με υπόγειο αγωγό πωλείται στα Δουνέϊκα. ΤΗΛ: 2622092008 και 6977151900 (ΜΑ 8165)

ÅÍÏÉÊÉÁÓÅÉÓ ÁÊÉÍÇÔÙÍ Διαμέρισμα 63 τμ σε πολυκατοικία επί της οδού Σμύρνης 29 και Ναυαρίνου, υπερυψωμένο ισόγειο, σχεδόν 1ος όροφος, με ελάχιστα κοινόχρηστα, σε άριστη κατάσταση και σε πολύ καλή τιμή. Τηλ. Επικοινωνίας : 2610.270613, και κιν. 6945330595. (MA8152) Πωλείται οικόπεδο 4,5 στρ. στη περιοχή Λιβαδάκια Αμαλιάδας, οικοδομήσιμο, Τιμή ευκαιρίας. Τηλ. 26220-26800 και 6972327628. (ΜΑ 8039) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ δυάρι επιπλωμένο χωρίς κοινόχρηστα οδός Μανωλοπούλου. Τιμή 220 ευρώ. Τηλ: 6944745544 (ΜΑ8246)

ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ τρία διαμερίσματα 35,45,55 τμ. καινούργια πολυτελούς κατασκευής με ψύξη θέρμανση, δομημένη καλωδίωση, ιντερνετ, δορυφορική, στο κέντρο της Αμαλιάδας κατάλληλα για γραφεία οδός Πολυτεχνείου 10 κοντά στο Δημαρχείο Τηλ: 2622038123-6976866240 (κ. Γιάννη). (ΜΑ8233) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ επιπλωμένο διαμέρισμα με ηλεκτρικές συσκευές πλησίον Ταχυδρομείου Πύργου επί της Μανωλοπούλου. Τηλ: 6977661970 (ΜΑ8226) ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ τρία δυάρια διαμερίσματα σε νεόκτιστη οικοδομή, με αυτόνομη θέρμανση, προσόψεως, μεγάλες βεράντες, φωτεινότατα, χωρίς κοινόχρηστα, κοντά στο κέντρο του Πύργου. Τηλ: 6936436070 (ΜΑ8215)

λογικά ανακλεινόμενα κουφώματα και αυτόνομη θέρμανση. Νέας Αρτάκης 12 πλησίον 3ου Λυκείου Πύργου. ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ 8181)

ντρο του Πύργου, Πλησίον Εμπορικής Τράπεζας, ενοίκιο 220€. Τηλ.: 2621025011,6938 990613,6932924343. (ΜΑ8068)

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 2ου ορόφου 110τμ. διαμπερές, τριών υπνοδωματίων, αυτόνομη θέρμανση. Τάκη Πετροπούλου 50Α. Τηλ. 2621071181-6976476379 (ΜΑ8173)

ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ 2 δυάρια καινούρια Αγ. Σπυρίδωνος και Χαριλάου Τρικούπη στον Πύργο χωρίς κοινόχρηστα. ΤΗΛ. 6937150208. (ΜΑ8069)

EΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στην Γαστούνη 3άρι διαμέρισμα με 2 υπνοδωμάτια ευήλιο και ευάερο. ΤΗΛ. 6932470435 (ΜΑ8174)ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στην Γαστούνη 2άρι διαμέρισμα ΤΗΛ.6932470435 (ΜΑ8175) EΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στην παραλία Γαστούνης οικία 1ου ορόφου με 3 υπνοδωμάτια 50μ. από τη θάλασσα, μεγάλη βεράντα με απέραντη θέα στο Ιόνιο. ΤΗΛ. 6932470435 (ΜΑ8176)

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα 30τμ. επιπλωμένη στο κέντρο του Πύργου πλησίον επαρχείου χωρίς κοινόχρηστα. Τηλ: 6944755055 (ΜΑ8207)

Ενοικιάζεται οροφοδιαμέρισμα 2άρι 61τμ. Στην οδό Διάκου 2-Πύργος. Τηλ. 6938886579(ΜΑ8148)

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ μονοκατοικία 120τ.μ. 4 χιλ. από τον Πύργο, περιφραγμένη με κήπο, αυτόνομη θέρμανση. Τηλ. 6972602786 (ΜΑ8201)

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στο 10χιλ. Πύργου - Κατακόλου αποθήκη 70τμ. και ελεύθερος χώρος 200τμ. Τηλ. 2621041877-6974832039 (ΜΑ8171)

ΠΥΡΓΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι με 2 κρεβατοκάμαρες - κουζινοσαλοτραπεζαρία, γωνιακό ηλιόλουστο, 1ος όροφος σε διώροφη οικοδομή με οικο-

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα 4ος όροφος επιπλωμένη, φρεσκοβαμένη, μεγάλη βεράντα στο κέ-

ÅÐÁÃÃÅËÌÁÔÉÊÇ ÓÔÅÃÇ ΠΩΛΕΙΤΑΙ κατάστημα γωνιακό 70τμ. μετά του υπογείου 68τμ. ενοικιασμένο που βρίσκεται στην περιοχή Αγ. Σοφίας Πατρών. Παρακαλώ μόνο σοβαρές προτάσεις. Τιμή συζητήσιμη. Τηλ: 6978596781 (ΜΑ8248) ΠΩΛΕΙΤΑΙ καφέ-μπαρ-ουζερί στον Πύργο. Τηλ: 6996938935 (ΜΑ8252) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στο κέντρο της Αμαλιάδας μεγάλο διαμπερές κατάστημα, δίπλα απο το Δημαρχείο, με δύο εισόδους, μία σε κεντρικό δρόμο και μία στην πλατεία που βρίσκεται το ΚΕΠ. ΤΗΛ. 2622028540, 6972807180, 6932398760 (ΜΑ 8237)

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ κατάστημα 40τμ. επί της Ρήγα Φεραίου στον Πύργο με αποθηκευτικό χώρο 70τμ.Τηλ: 2621028307-6977930724 (ΜΑ8231) Ενοικιάζεται χώρος στεγασμένος στο 3,5 Πύργου Αρχ. Ολυμπίας Βαρβάσαινα, 1838τμ. Πληροφορίες Κακαλής Κώστας 26210-44966, 6932233357 (ΜΑ 8146) ΛΕΧΑΙΝΑ - Ενοικιάζεται κατάστημα 85 τ.μ. αυτόνομη θέρμανση, WC, τρίφατσο, κατάλληλο για γραφείο, ιατρείο, φροντιστήριο, γυμναστήριο, πιτσαρία κλπ., οδός Ελ. Δημάκη 27, πλησίον ΙΚΑ. ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ 8222) ΠΩΛΕΙΤΑΙ Επιχείρηση CAFΕ-BAR στην κεντρική Πλατεία Γαστούνης, τριετούς λειτουργίας, με σταθερή πελατεία. Τιμή συζητήσιμη Μόνο σοβαρές προτάσεις. Τηλ.: 6978820196 (ΜΑ8067) ΠΩΛΕΙΤΑΙ περίπτερο στις εργατικές κατοικίες Πατρών. ΤΗΛ: 6984897180 (ΜΑ 8050) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ επαγγελματικός χώρος 170 τ.μ. συν πατάρι, σε κεντρικό σημείο στα Λεχαινά, οδός Πολυτεχνείου. ΤΗΛ: 6977601313 (ΜΑ 8029) ΛΕΧΑΙΝΑ: Ενοικιάζεται στην κεντρική πλατεία κατάστημα 30 τ.μ. ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ 7954)


22

Μικρές Αγγελίες

w w w . p r o t i n e w s . g r

/ Ôñßôç 9 Áðñéëßïõ 2013

ÄéÜöïñá Πωλείται τριφύλλι Ά ποιότητας αράντιστο και σανός ΛΙΒΑΔΙ, Βρώμη και άχυρο. Αδραβίδα. Τηλ. 2623054767-6976975687 (ΜΑ8114)

ΠΩΛΕΙΤΑΙ σανός τριφύλλι μονοετές και βρώμη αρίστης ποιότητας και φετινής εσοδείας. ΤΗΛ: 6944862702 (ΜΑ 8199)

ΠΩΛΕΙΤΑΙ πυρηνολέβητας καινούργιος 40.000 θερμίδων τιμή 1.800€ και 60.000 θερμίδων τιμή 2.000€. Δωρεάν η υδραυλική εγκατάσταση. Πληρ. 6930739733 (ΜΑ8168)

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 80 πρόβατα & 100 αρνιά λόγω συνταξιοδότησης περιοχή Σταφιδόκαμπου Ηλείας. Τηλ.: 6979628077 (ΜΑ8254) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ μεταχειρισμένα ελαστικά όλων των τύπων σε τιμή ευκαιρίας. Τηλ: 6939854628-6977647059 (ΜΑ8250) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ απορροφητικά μεγάλης Hp σε χαμηλές τιμές. Τηλ. 26210 449666932233357(ΜΑ8230)

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ λυκόσκυλα από εξαιρετικά μορφολογικά γονείς με τα PEDIGREE. Πληρ. Τηλ. 6972034076 (ΜΑ 8227) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΝΤΟΠΕΡΜΑΝ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΑ ΜΑΥΡΑ ΠΥΡΙΝΑ ΕΝΟΣ ΜΗΝΟΣ ΜΕ ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΟΥΡΕΣ. ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΤΙΜΗ. ΤΗΛ. 6981907333. (ΜΑ8227) Πωλείται λαγόσκυλο σε κούτσι 4,5 ετών, εμβολιασμένο, πολύ καλός ιχνηλάτης. Τηλ 6937930795 (ΜΑ 8224) ΛΕΧΑΙΝΑ πωλούνται ψυγείο επαγγελματικό 2μ. μπακαλικής, μηχανή 3 ετών, 2 γόνδολες 3 μέτρων η κάθε μία, ράφια τοίχου 18μ. Χ 2,30μ. Τιμή όλων 1.800 € .ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ 8223

AUTO SAME ΛΑΜΠΡΟΠ0ΥΛΟΣ

NISSAN NAVARA 2004 μοντέλο DIESEL , AIRCONTITION, ABS , όλα λεκτρικά λάστιχα καινούργια, 1μιση καμπίνα, 10,000E.

TOYOTA AYRIS 1600cc , υγραέριο-βενζίνη , 10/2007 , full extra ΠΡΟΣΦΟΡΑ 7700Ε

CITROEN C1 , 1100cc , 2006 μοντέλο , ΑΒS A/C FULL EXTRA, ζάντες αλουμινίου 4.990E

OPEL CORSA 1400cc , 2004, a/c , υδραυλικό τιμόνι , ζάντες αλουμινίου, abs , αερόσακους bbs , 3800E

MERCENTES SPORTSCOUPE C200 1800cc , 2004 μοντέλο , αυτόματο σειριακό,πανοραμική οροφή δερμάτινο σαλόνι, 8.500E

CITROEN C2 1600cc , 140HP , ανάρτηση , εξάτμιση , σκούπα , full extra , προσφορά 5000Ε

FORD FIESTA DIESEL, 2008 μοντέλο , επαγ/κό αγροτικό, 1300cc A/C , Y/T, ABS 6800E

ÁÕÔÏÊÉÍÇÔÁ ) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ κουτάβια ΣΕΤΤΕΡ ημερ. Γένν. 5-2-2013.Πληροφορίες: 6936868645(Ν. Ηλέιας) (ΜΑ8210) ΠΩΛΕΙΤΑΙ φούρνος επαγγελματικός για πίτσες 1,00x1,20m Sergas.Τιμή 500 ευρώ. Τηλ: 6944755055 (ΜΑ8206) ΧΑΘΗΚΕ Πόιντερ λευκό-μαύρο θηλυκό 15 μηνών στην Πλατεία Κύπρου. Τηλ: 6940132366 (ΜΑ8203) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ κουτάβια πτίμπουλ ενός μηνός άριστη γενεαλογία και μορφολογία. Ποικιλία χρωμάτων. Βλέπετε γονείς. Σε τιμές προσιτές. Τηλ. 6984547823 (ΜΑ8200) ΠΩΛΕΙΤΑΙ εξοπλισμός μανάβικου σε άριστη κατάσταση σε τιμή ευκαιρίας. Πληροφορίες στο 6976701119(ΜΑ8190) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ξύλα ελιάς ξερά σε τιμή ευκαιρίας. Τηλ. 6977768506 (ΜΑ8188) Σοβαρός Κύριος 50 ετών ζητά γνωριμία με αξιόλογη κυρία ελληνίδα μέχρι 45 ετών για σοβαρό σκοπό. ΤΗΛ. 6972174301. Χωρίς απόκρυψη. (ΜΑ8186) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΤΙΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑ ΝΤΙΝΙΔΗΣ ΥΠΕΡΒΑΡΕΟΥ ΤΥΠΟΣ "ΤΚΣ"205" ΜΕΤΑΤΟΠΙΖΟΜΕΝΟΣ ΡΟΔΑ ΜΠΡΟΣ ΠΙΣΩ ΜΙΚΡΑ ΣΦΥΡΙΑ,ΣΕ ΥΠΕΡΑΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!!!!ΑΛΕΤΡΙ ΤΡΙΙΝΟ ΔΩΔΕΚΑΡΙ TERRA ΓΚΛΑΒΑΝΗΣ ΨΥΛΟΣΤΑΒΑΡΟ ΜΕ "ΑΚΡΟΜΗΤΕΣ" ΤΗΛ.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6988370473 (ΜΑ8187)

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Peugeot Rally 106, χρώμα μπλε, full extra, άριστη κατάσταση, μοντέλο 2002. Τιμή 5.000 ευρώ. ΤΗΛ: 6942616365 (ΜΑ 8106) ΠΩΛΕΙΤΑΙ NISSAN ALMERA , 1998, 45.000 χλμ, (έχει νέα μηχανή) , τρίπορτο, 1400 cc, 1.400 ευρώ. Πληρ. 6946200460 (ΜΑ 8228) ΠΩΛΕΙΤΑΙ NISSAN αγροτικό 4x4 D21, μοντέλο 1993, χρώμα μολυβί, καύσιμο βενζίνη και υγραέριο, 135.000χιλ. τιμή 5.300 ευρώ συζητήσιμη. Τηλ: 6978949165 (ΜΑ8220) ΠΩΛΕΙΑΤΙ BMW X3 μοντέλο 2007 (μαύρο με μπεζ σαλόνι) 2000cc πρ'ωτο χέρι. Τηλ: 6984523741 (ΜΑ 8221) ΠΩΛΕΙΤΑΙ Opel Astra Στεϊσον Disel 1.700cc. ΤΗΛ. 6979020651 (ΜΑ8190) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ALFA ROMEO μοντέλο 2002 φουλ-έξτρα, μαύρο χρώμα, αγρατζούνιστο, φυ-

λασσόμενο σε κλειστό γκαράζ. Μόνιμος 1600cc ΤΙΜΗ 3.350 ευρώ, ιδιώτης. ΤΗΛ. 6973424925 (ΜΑ8179) Πωλείται κλούβα VW TRANSPORT '94 μοντέλο, 2400cc DIESEL μακριά καρότσα. ΤΙΜΗ 2.500€. Τηλ. 6946874959(ΜΑ8162) Πωλείται Audi Turbo 1.796cc, λόγο θανάτου 14.000 χιλ., ατρακάριστο, μοντέλο 2008. Τιμή 20.000€. Τηλ. 6944989840-26210292496932233357-2621044966 (ΜΑ8181) ΠΩΛEIΤΑΙ Mercedes E200 106.000χιλ. ατρακάριστο. Τιμή 15.000€ Δεκτός έλεγχος από τη Mercedes. Τηλ. 2621044966-292496932233357-6944989840 (ΜΑ8142) ΠΩΛEIΤΑΙ Ford Maveric, μοντέλο 2005, 2261cc ατρακάριστο. Δεκτός έλεγχος από την Ford τιμή 7.000€. Τηλ: 2621044966-292496932233357-6944 989840 (ΜΑ8084)

BEST MOTORS ΛΟΥΤΑΣ ÁËÖÅÉÏÕ 38, Ýíáíôé Lidl

HYUNDAY ATOS χρώμα γκρί, full extrα, a/c 3500E

ΤΟΥΟΤΑ ΥΑRIS DIESEL TURBO 2006 1400 cc υδραυλικό τιμόνι, a/c , ηλεκτρικά παράθυρα και κλειδαριές , αερόσακους , ζάντες αλουμινίου , full extra 7500Ε

FIAT STRADA 2006 TURBO DIESEL ηλ.παράθυρα και κλειδαριές, ζάντες αλουμινίου a/c 6900E

“Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ”

ÐÙËÏÕÍÔÁÉ ÓÅ ÐÑÁÃÌÁÔÉÊÇ ÕÐÅÑÐÏÓÖÏÑÁ:

1. Ψυγείο Self - Service Costans, συντήρηση, μήκος 6,40 Χ 90 Χ 2,00 ύψος και ετερον 3,85 Χ 90 Χ 2,00 με κουρτίνες νυκτός, φωτισμό, ράφια και σύστημα ψύξης multi ( 1 μηχάνημα) Τιμή 17.000 Ε (+ ΦΠΑ) 2. Καταψύκτης τοίχου Costans μήκος 2,00 Χ 1,00 Χ 2,00, 2 Ε/Μ τεμάχια 3 Τιμή 2.500 Ε (+ ΦΠΑ) με σχάρες και φωτισμό 3. Βιτρίνα συντήρησης αλλαντικών - τυροκομικών Costans με ανοιγόμενα τζάμια με αμορτισέρ, φωτισμός, ψυχόμενη αποθήκη φέτας, Ε/Μ 2,85 Χ 1,05 Χ 1,20 Τιμή 2.500Ε(+ ΦΠΑ) ¼ëá ôá øõãåßá Costans Ý÷ïõí ÷ñÞóç 16 ìçíþí áðü åðþíõìï S/M ôçò åõñýôåñçò ðåñéï÷Þò ìáò ðïõ äéÝêïøå ôç ëåéôïõñãßá ôïõ. ÕðÜñ÷ïõí õðåñðñïóöïñÝò óå ðïëëÜ áêüìç åßäç åíôüò ôïõ êáôáóôÞìáôïò ìáò.

ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 27 - 29 ΤΗΛ: 26210-2 27720 ΚΙΝ: 6947077483

Citroen Saxo 1100 cc,2001 μοντέλο,Α C,Υδραυλικο, 120 000 χλμ.1990 ευρω προσφορα

Fiat strada, πετρέλαιο 1,9, multijet 07 adventur, σκαλοπάτια, μπάρες οροφής, προβολείς

Fiat Panda 1250 cc,(2)20052007 full extra 3450-4350 ευρω προσφορα

Mitsubishi L200 Magnum (2),2004-2005Clima,μιαμιση καμπινα,full extra,9990 ευρω,10450 ευρω

Toyota Yaris Verso 1300 vvti 2003, full extra,4990 ευρω προσφορα

Daihatsu Piaggio Kipper, Diesel,1250 cc,1997,ανατροπη 3 πλευρων,4990 ευρω προσφορα

Fiat Doblo Diesel,1250 cc,2007,full extra,εγγυηση 12 μηνες,6990 ευρω προσφορα

Toyota Corolla,1400 CC, 2004,FULL EXTRA,5ΘΥΡΟ, 4990 ευρω προσφορα

FORD C-MAX 2005 1.8 clima, ABS, αερόσακου ηλ..παράθυρα και κλειδαριές cd, χειριστήρια τιμονιού full extra 4800Ε

KENTΡΙΚΟ: ΑΛΦΕΙΟΥ 69, ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ (έναντι EXPRESS SERVICE) YΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ: ΑΛΦΕΙΟΥ 23 έναντι S.M. LIDL, Τηλ.: 262104 00389, κιν.: 6976-6420046979-677766– glampropoulospyrgos@yaho o.grΠλήρης γκάμα των αυτοκινήτων θα βρείτε στo www.auto-same.gr

ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΡΑΚΤΕΡ - ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Όλες οι τιμές διαπραγματεύσιμες… ÅÐÁÃÃÅËÌÁÔÉÊÏÉ ÅÎÏÐËÉÓÌÏÉ - ÐÕÑÃÏÓ

BMW E46 316, full extra, δερμάτινα, κλίμα, 2002 μοντέλο, 1587cc, 4990ευρω

ΤΗΛ.: 26210 30116, 6945227761 - ΟΛΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟ SITE: www.car.gr/bestmotors

FIAT grande punto 1950cc , 2007 μοντέλο , diesel , full extra 5θυρο 7990€


Μικρές Αγγελίες

/ Ôñßôç 9 Áðñéëßïõ 2013

w w w . p r o t i n e w s . g r

23

ÉáôñéêÜ - ÐáñáúáôñéêÜ ÅðáããÝëìáôá ΜΑΙΕΥΤΗΡΕΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΙ ÐÅÔÑÏÐÏÕËÏÓ ×Ñ. ÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÏÓ

ÌÁÉÅÕÔÇÑÁÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÃÕÍÁÉÊÏËÏÃÏÓ ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ Ðñùß: 9.00 Ýùò 1.30 Áðüãåõìá: 17.30 Ýùò 20.30 (Åêôüò ÔåôÜñôçò áðüãåõìá) Ìáíùëïðïýëïõ 46 / 2ïò Ïñïöïò Ðýñãïò Ôçë./Fax.: 26210 32010, êéí.: 6972 857 557 ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÃÕÍÁÉÊÏËÏÃÉÊÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΙ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÖÙÔÇÓ ÁÍ. ÌÐÁ×ÏÕÑÏÓ

Eéäéêüò Oñèïäïíôéêüò D.D.S, MED, Dent , Dipl. Orth. ÏÑÈÏÄÏÍÔÉÊÇ ÃÉÁ ÐÁÉÄÉÁ ÊÁÉ ÅÍÇËÉÊÅÓ ÙÑÅÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁÓ ÉÁÔÑÅÉÏÕ ÄÅÕÔÅÑÁ Ýùò ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ ÐÑÙÉ 9.00 -13.00 ÁÐÏÃÅÕÌÁ 16.00- 20.30 ÓÁÂÂÁÔÏ ÊÁÔÏÐÉÍ ÑÁÍÔÅÂÏÕ ÌÁÍÙËÏÐÏÕËÏÕ ê' ÃÊÏÔÓÉÍÁ 12 ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ Ôçë. Fax.: Éáôñåßïõ 26210-25959 Êéíçôü ôçë.: 6978222848 e- mail: fotismpaxouros@yahoo.com *****

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÓÐÕÑÏÐÏÕËÏÓ ×. ÍÉÊÏËÁÏÓ

Aðüóôïëïò Ã. Ðáôñßêéïò ÌáéåõôÞñáò - ÷åéñïõñãüò Ãõíáéêïëüãïò (ô. éáôñüò Á´ÌáéåõôéêÞò êáé ÃõíáéêïëïãéêÞò ÊëéíéêÞò Ðáíåðéóôçìßïõ Áèçíþí Íïó. ÁëåîÜíäñá) Êéí.: 6936 086168

Ãåþñãéïò Í. ÐëÜêáò ÌáéåõôÞñáò - ×åéñïõñãüò Ãõíáéêïëüãïò (ô. éáôñüò Á´ÌáéåõôéêÞò êáé ÃõíáéêïëïãéêÞò ÊëéíéêÞò Ðáíåðéóôçìßïõ Áèçíþí Íïó. ÁëåîÜíäñá) Kéí.: 6975 618740  Ðáñáêïëïýèçóç êõÞóåùí õøçëïý êéíäýíïõ

Õðïãïíéìüôçôá - ÉVF Ðáèïëïãßá ôñá÷Þëïõ, êïëðïóêüðçóç Åììçíüðáõóç - ïóôåïðüñùóç Ëáðáñïóêüðçóç ñïìðïôéêÞ ÷åéñïõñãéêÞ Ðáèïëïãßá ìáóôïý ÐáéäéêÞ / ÅöçâéêÞ Ãõíáéêïëïãßá ÄÝ÷ïíôáé êáôüðéí ñáíôåâïý. ÙñÜñéï: ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ 9.00-13.30ì.ì., 17.00-21.00 Äéåýèõíóç: Êáóôüñ÷ç 1 êáé 28çò Ïêôùâñßïõ (ÊåíôñéêÞ Ðëáôåßá) Ô.Ê. 27100 ÐýñãïòÔçë.: 26210.32016, fax: 26210.32017, email: info@2care.gr

Eéäéêüò Oñèïäïíôéêüò D.D.S, MED, Dent , Dipl. Orth. Åéäéêåõèåßò Ðáíåðéóôçìßïõ Frankfurt Ì. Ãåñìáíßáò Ðôõ÷éïý÷ïò Ðáíåðéóôçìßïõ Giessen Ãåñìáíßáò ÈåìéóôïêëÝïõò & Ì. ÁëåîÜíäñïõ 1 (Ýíáíôé ÏÔÅ) Ðýñãïò Çëåßáò Ôçë.: 26210 30004 fax: 26210 30024 e-mail: nspyrospoulos@hotmail.com

ΦΥΣΙΑΤΡΟΙ ÈÅÏÄÙÑÏÓ ÄÇÌ. ÁËÔÁÍÇÓ

ÉÁÔÑÏÓ ÖÕÓÉÊÇÓ ÉÁÔÑÉÊÇÓ & ÁÐÏÊÁÔÁÓÔÁÓÇÓ (ÖÕÓÉÁÔÑÏÓ) ÄÉÐËÙÌÁÔÏÕ×ÏÓ ÔÏÕ ÅÕÑÙÐÁÚÊÏÕ ÓÕÌÂÏÕËÉÏÕ ÖÕÓÉÊÇÓ ÉÁÔÑÉÊÇÓ & ÁÐÏÊÁÔÁÓÔÁÓÔÁÓÇÓ (EUROPEAN BOARD OF PHYSICAL & REHABILITATION MEDICINE) ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý Ôçë.: Éáôñåßïõ 26210 20090 Ôçë. Êéí.: 6977403015 Ìáíùëïðïýëïõ 46, (Ýíáíôé Íïìáñ÷ßáò), Ðýñãïò

ΟΥΡΟΛΟΓΟΙ

ËÅÏÍÁÑÄOÐÏÕËÏÓ ÉÙÁÍ. ËÅÙÍIÄÁÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÏÕÑÏËÏÃÏÓ ÙÑÅÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁÓ: 10:00 - 14:00, 18:00 - 20:00 ÔÅÔÁÑÔÇ ÁÐÏÃÅÕÌÁ ÊÁÉ ÓÁÂÂÁÔÏ ÐÑÙÉ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ ÄÅÊÔÁ ÔÁÌÅÉÁ Ìáíùëïðïýëïõ & Ðñïýóóçò 2 (1ïò üñïöïò-Üíùèåí ÄÏÕ) Ðýñãïò Çëåßáò 27100 ôçë./fax 2621300481, êéí. 6974149524 e-mail: leoleonardopoulos@yahoo.com

ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΙ ÍÅÏ ÏÖÈÁËÌÉÁÔÑÅÉÏ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÏÄÏÍÔÉÁÔÑÅÉÏÕ ÓÔÏ ÊÁÑÁÔÏÕËÁ

ÄÉÏÍÕÓÉÏÓ ÂÁÓÉËÅÉÏÕ ÓÔÁÓÉÍÏÐÏÕËÏÓ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÏÕ ÁÈÇÍÙÍ ÄÅ×ÅÔÁÉ: ÊáñÜôïõëá ðñùß 9.00-13.00ì.ì. êáé áðüãåõìá ìå ñáíôåâïý Ôçë.: 26210 -61182, êéí. 6980-619614 Ðåëüðéï: ÄÝ÷åôáé ìüíï ìå ñáíôåâïý

ÄÇÌÇÔÑÉÏÓ ×. ÌÉÊÅËÏÐÏÕËÏÓ

ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÐÁÍÅÐ. ÁÈÇÍÙÍ 28çò ÏÊÔÙÂÑÉÏÕ 5 - ÐÕÑÃÏÓ (Êåíôñ. Ðëáôåßá) ÐÑÙÉ: ÄÅÕÔÅÑÁ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ 9-2 ì.ì. ÁÐÏÃÅÕÌÁ: ÊÁÈÇÌÅÑÉÍÁ 6-8 ì.ì. (ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ ÁÐÏÃÅÕÌÁ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ) ÔÇË. 26210-33990, êéí. 6942217262

MIKΡΟΒΙΟΛΟΓΟΙ

ÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÏÓ ÈÅÏÄ. ÓÁÌÁÍÔÁÓ

Ôçë.: 26240-31472, 6976-023365

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

ÐÅÔÑÏÓ ÊÙÍ ÓÐÉÍÏÓ ×åéñïõñãüò Óôüìáôïò

Ðôõ÷éïý÷ïò Ðáí/ìßïõ Èåóóáëïíßêçò

DDS, MSc ×ÅÉÑÏÕÑÃÉÊÇ ÓÔÏÌÁÔÏÓ ÅÌÖÕÔÅYÌÁÔÁ, ÁÊÔÉÍÏËÏÃÉÁ Ô. Ðåôñïðïýëïõ 12 & Êïêêßíïõ, 2ïò üñïöïò Ðýñãïò Çëåßáò, Ôçë. 26210 34600 Fax: 26210 34166

ÉÁÔÑÏÓ ÌÉÊÑÏÂÉÏËÏÃÏÓ (ÂÉÏÐÁÈÏËÏÃÏÓ) ô. Éáôñüò Íïóïêïìåßïõ Ðáßäùí "Ç ÁÃÉÁ ÓÏÖÉÁ" *Áíáëýóåéò - ÁéìáôïëïãéêÝò, Âéï÷çìéêÝò -ÁíïóïëïãéêÝò, ÏñìïíïëïãéêÝò Áéìïëçøßåò - Íåïãíþí, Âñåöþí - Ðáßäùí, Åíçëßêùí *ÓðåñìïäéÜãñáììá *Åëåã÷ïò õðïãïíéìüôçôáò Ôçë. Éáôñåßïõ: 26211 01379 - Êéíçôü: 6944 637365

Πύργος Μπαχούρου Θεοδώρα, Μανωλοπούλου 5 (εφημερεύει-διανυκτερεύει 26210-26000) Αμαλιάδα Ρουμελιώτη Μαρία, Ελ. Βενιζέλου 22 (2622021621 08.00 - 14.30 & 17.30 - όλη νύχτα), Μελιτσοπούλου Παρασκευή, Ελ. Βενιζέλου 8 (26220-

ΨΥΧΙΑΤΡΟΙ - ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ Dr. ÊÙÓÔÁÓ É. ÁËÅÎÁÍÄÑÏÐÏÕËÏÓ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ - ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

τ. Συντονιστής Διευθυντής Ψυχιατρικού Τομέα ΓΝΑ “Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ” Μανωλοπούλου & Γκοτσίνα 10 άνωθεν “ΓΕΡΜΑΝΟΣ” Δέχεται με ραντεβού: 10π.μ.-55μ.μ Τηλ.: 26210-331410, & 6970 019031

ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΙ NIKOËÁÏÓ Ð. ÓÁÑÁÍÔÇÓ

×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÙÔÏÑÉÍÏËÁÑÕÃÃÏËÏÃÏÓ ÓÔÑ. ÓÉÓÉÍÇ & ÅË. ÂÅÍÉÆÅËÏÕ 1 ÃÁÓÔÏÕÍÇ ÇËÅÉÁÓ Ô.Ê. 27300 ÔÇË.: 2623400580 - ÊÉÍ.: 6979784020

ÍÉÊÏËÁÏÓ ×ÁÑÄÁÓ

×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ Ù.Ñ.Ë. ÄÝ÷åôáé êáèçìåñéíÜ áðü 8 ð.ì. - 1.30 ì.ì. êáé 6.00 ì.ì. 8.00 ì.ì. áðüãåõìá ðëçí ÔåôÜñôçò êáé ÓáââÜôïõ Åñìïý 5, ôçë. 26210 29239, Êéí.: 6945232529

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚαΟΙ

Äñ. ÃÅÙÑÃÉÏÓ Ð. ÊÏÕÑÅÁÓ

ÏÑÈÏÐÅÄÉÊÏÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÄéäÜêôùñ Ðáíåðéóôçìßïõ Ðáôñþí Êïêêßíïõ 12-14 & ÆáÀìç 1ïò üñïöïò (ðëçóßïí Äçì. ÐÜñêïõ), Ðýñãïò ôçë: 26210 35800 Êéí.: 6932566996 ¿ñåò ëåéôïõñãßáò ÊáèçìåñéíÜ Ðñùß: 8:30 - 13:30 Áðüãåõìá: Êáôüðéí ñáíôåâïý 18:00 - 20:30 Ðëçí ÔåôÜñôçò

ÅÁÃÃÅËÏÓ Ã. ÖÙÔÅÉÍÏÐÏÕËÏÓ

×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÏÑÈÏÐÅÄÉÊÏÓ ô.Åð. Åðéìåë. Ã.Í. Ðáßäùí “ÊáñáìáíäÜíåéï” ÐáéäïïñèïðáéäéêÞ ÁèëçôéêÝò êáêþóåéò Ôñáõìáôïëïãßá ÐáèÞóåéò óðïíäõëéêÞò óôÞëçò Ïóôåïðüñùóç ÅêöõëéóôéêÝò ÐáèÞóåéò Óéóßíç 165 - Ãáóôïýíç (Ýíáíôé ÊÝíôñïõ Õãåßáò) ÔÞë.:(26230) 35336 êéí.:693 2304243

ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΙ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÍÅÕÑÏËÏÃÉÊÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÌÁËÁÌÙ (ÔÅÍÉÁ) Äçì. ÖÑÉÌÁ Éáôñüò - Íåõñïëüãïò ÄÝ÷åôáé êáèçìåñéíÜ ÐÑÙÉ: 8.30 - 13.30 ÁÐÏÃÅÕÌÁ: 17.30 - 20.30 (ðëÞí ÔÅÔÁÑÔÇ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ áðüãåõìá ìüíï ìå ñáíôåâïý) Ìáíùëïðïýëïõ 63 - Ðýñãïò Ôçë. 26210 30918, Êéí.: 6944735548 e-mail:malfri@otenet.gr

ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤEΣ

Ó×ÉÆÁ ×. ÌÁÑÉÁ

Πτυχιούχος ΑΤΕΙ ΠΑΤΡΩΝ Κινητοποίηση σπονδυλικής στήλης και άκρων Myofascial therapy Αθλητικές κακώσεις Νευρολογικές παθήσεις Αναπνευστική και ορθοπεδική Φ/Θ Κατ’ οίκον θεραπείες Δεχόμαστε ασθενείς του ταμείου ΕΟΠΥΥ (δηλ. ΙΚΑ, ΟΠ ΑΔ- ΤΥΔΚΥ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ) Ωράριο λειτουργίας: Πρωί: 8.30 - 13.30 Απογ.: 17.30 - 20.30 Κοκκίνου 12-14 2ος όροφος ΠΥΡΓΟΣ Τηλ.: 26210 33730, κιν.: 6939369774 e-mail: mariasxiza@yahoo.gr

ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ ÍÉ×ÙÑÉÔÇ ÅËÅÍÇ

Øõ÷ïëüãïò Ðáíåðéóôçìßïõ Áèçíþí *ÓõìâïõëåõôéêÞ óôÞñéîç ðáéäéþí êáé åíçëßêùí *ÁôïìéêÞ øõ÷ïèåñáðåßá äéáôáñá÷þí Üã÷ïõò, êáôÜèëéøçò, öïâéþí *ÐñïâëÞìáôá óõìðåñéöïñÜò ðáéäéþí êáé åöÞâùí

23046 08.00 - 21:00) Βάρδα Γράψα Αμαλία (26230-71601) Κρέστενα Σκούφης Χρήστος (26250-24131) Ανδραβίδα Χαντζή Κων/να (26230-54444) Πελόπιο Μυλωνόπουλος Παναγιώτης (26240-31500) Γαστούνη Παρίσης Αλέξανδρος (26230-33003) Λεχαινά Παπαδόπουλος Νεόφυτος (26230-22742) Τραγανό Αρλετή Ευφροσύνη(26230-61525) Αρχαία Ολυμπία Μίτεβα Ιβάνκα Πολίτη(26240-23306) Βαρθολομιό Μανιακούρα Ιφιγένεια (26230-43890)

*ÁðïêáôÜóôáóç ìáèçóéáêþí äõóêïëéþí *ÅíçìÝñùóç êáé åðáããåëìáôéêüò ðñïóáíáôïëéóìüò Ôçë. Ãñáöåßïõ: 26220 24822 Êéí.: 6937 146439 Äéåýèõíóç ãñáöåßïõ: ÊáñáúóêÜêç 6, ÁìáëéÜäá

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ÆÁ×ÁÑÏÕËÁ ÄÉÏÍ. ÁÂÑÁÌÏÐÏÕËÏÕ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÔÌÇÌ. ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ Á.Ô.Å.É. ÐÁÔÑÙÍ ÌÅËÏÓ ÓÕËËÏÃÏÕ ÅÐÉÓÔÇÌÏÍÙÍ ËÏÃÏÐÁÈÏËÏÃÙÍ ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÕÔÙÍ ÅËËÁÄÏÓ ÅÐÉÓÔÇÌÏÍÉÊÏÓ ÓÕÍÅÑÃÁÔÇÓ ÊÅÊÕÊÁÌÅÁ ÍÏÌÏÕ ÇËÅÉÁÓ ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý ÍÅÁ ÄÉÅÕÈÕÍÓÇ - Ìáèéïý 5, Ðýñãïò ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ, ôçë.: 26210 34610 / 6971 993126 Óýìâáóç ìå üëá ôá ôáìåßá

ΛΟΓΟΠΕΔΙΚΟΙ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÁÊÇÓ ÅÊÐÁÉÄÅÕÓÇÓ

ÊÝíôñï ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ ðáéäéþí, åöÞâùí, åíçëßêùí ÅÑÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁ - ÅÉÄÉÊÇ ÁÃÙÃÇ - ØÕ×ÏËÏÃÉÊÇ ÕÐÏÓÔÇÑÉÎÇ ÓÕÌÂÏÕËÅÕÔÉÊÇ ÏÉÊÏÃÅÍÅÉÁÓ - ÌÁÈÇÓÉÁÊÇ ÕÐÏÓÔÇÑÉÎÇ

ÐÁÍÁÃÉÙÔÇÓ ×Ñ. ÓÔÁÈÏÐÏÕËÏÓ

ËÏÃÏÐÅÄÉÊÏÓ - ËÏÃÏÐÁÈÏËÏÃÏÓ Ð.Å. DIPLOMA ÅÉÄÉÊÇÓ ÁÃÙÃÇÓ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÈÅÑÁÐÅÕÔÇÓ ÃÉÁ ÁÔÏÌÁ ÌÅ ÅÉÄÉÊÅÓ ÁÍÁÃÊÅÓ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÏÕ ÅÎÙÔÅÑÉÊÏÕ (Speech and Language Pathologist) ÌÝëïò ôïõ Ðáíåëëçíßïõ Óõëëüãïõ Ëïãïðåäéêþí ÌÝëïò ôïõ Åëëçíéêïý Óõëëüãïõ ãéá ôçí Áöáóßá ÌÝëïò ôçò ÅëëçíéêÞò åôáéñåßáò Äõóëåîßáò ð. Åðéóôçìïíéêüò ÓõíåñãÜôçò ÊÅÊÕÊÁÌÅÁ Í. ÇËÅÉÁÓ ÅÑÃÁÓÉÁÊÇ ÅÌÐÅÉÑÉÁ ÓÅ ÊËÉÍÉÊÅÓ ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ ÔÏÕ ÅÎÙÔÅÑÉÊÏÕ ÊÁÉ ÊÅÐÅÐ ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇÓ Åéäéêüò óôç äéÜãíùóç èåñáðåßá äéáôáñá÷þí Ëüãïõ, ÖùíÞò, Ïìéëßáò, ÁêïÞò, Åðéêïéíùíßáò, ÃñáöÞò, ÁíÜãíùóçò ÄÅ×ÅÔÁÉ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ Óýìâáóç ìå üëá ôá ôáìåßá Óõíåñãáóßá ìå üëåò ôéò éáôñéêÝò åéäéêüôçôåò 28çò Ïêôùâñßïõ êáé Ìéáïýëç 1 Ðýñãïò (Â' Ïñïöïò) Ôçë./fax: 2621033880, 2625022285, Êéíçôü: 6977905430

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΙ

ÁÐÏÓÔÏËÏÐÏÕËÏÕ ÁËÅÎÁÍÄÑÁ

ÄÉÁÉÔÏËÏÃÏÓ-ÄÉÁÔÑÏÖÏËÏÃÏÓ -Ðôõ÷éïý÷ïò Á.Ô.Å.É. Èåó/íßêçò - ÅîåéäéêåõìÝíç óôéò äéáôñïöéêÝò äéáôáñá÷Ýò êáé ôçí ðá÷õóáñêßá (NCFED) - ÅðéóôçìïíéêÞ óõíåñãÜôçò ôçò ïìÜäáò Ìed-Nutrition - ÌÝëïò ôçò ¸íùóçò Äéáéôïëüãùí/Äéáôñïöïëüãùí ÅëëÜäïò ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý Ðñùß: êáèçìåñéíÜ Áðüãåõìá: Ôñßôç, ÐÝìðôç,ÐáñáóêåõÞ Äéåýèõíóç: Êïõñïãéáííïðïýëïõ 33 (ÁìáëéÜäá) Ôçë: 26220 38380 Êéí: 6937239362 www.apostolopoulou.gr, alnutric@gmail.com

KYTTAΡΟΛΟΓΟΙ ÓÏÖÉÁ ÊÁÔÓÁÑÏÕ - ÁËÔÁÍÇ

ÉÁÔÑÏÓ ÊÕÔÔÁÑÏËÏÃÏÓ ô. Éáôñüò Áíôéêáñêéíéêïý Íïóïêïìåßïõ Áèçíþí «ÁÃÉÏÓ ÓÁÂÂÁÓ»  Ôåóô ÐáðáíéêïëÜïõ ÊõôôáñïëïãéêÝò åîåôÜóåéò ðôõÝëùí, ïýñùí & õãñþí ÐáñáêåíôÞóåéò ïñãÜíùí (èõñåïåéäïýò, ìáóôïý, ëåìöáäÝíùí, óéåëïãüíùí ê.ë.ð.) ÉÁÔÑÅÉÏ ÄåëçãéÜííç 17, ÁÌÁËÉÁÄÁ Ôçë. éáôñ.: 26220-38360, Êéíçôü: 697-2305520 Η σειρά είναι αλφαβητική


ΤΡΙΤΗ

9

Είναι αργά για δάκρυα ηλέκτρα...

ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

Από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Βουπρασίας

Απελευθέρωση 200 φασιανών Σ

την απελευθέρωση περίπου 200 φασιανών προχώρησαν πριν λίγες ημέρες τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυνηγετικού Συλλόγου Βουπρασίας παρουσία και του Θυροφύλακα της Ομοσπονδίας Παναγιώτη Κορομηλά. Ο κυνηγετικός Σύλλογος Βουπρασίας προχωρά κάθε χρόνο σε τέτοιου είδους ενέργειες με την απελευθέρωση πτηνών, ώστε όπως εξήγησε μιλώντας στην "ΠΡΩΤΗ" ο πρόεδρος Χαρίλαος Κορφιάτης να συμβάλουν στον εμπλουτισμό του περιβάλλοντος .Τα πτηνά προέρχονταν από το εκτροφείο της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου, ενώ όπως επεσήμανε ο κ. Κορφιάτης οι απελευθερώσεις φασιανών αλλά και ορτυκιών θα συνεχιστούν προκειμένου να ενισχυθεί η φύση με θηράματα. Βασ. Κ.

proti 9 aprilioy 2013  

proti ths ilias

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you