Page 1

Σιδηρόδρομος, Αεροδρόμιο, Σχέδιο Ανασυγκρότησης, Λιμάνια, Ολυμπία Οδός,Ταμείο Μολυβιάτη...Πόσες ακόμη ήττες;

ÐAÑÁÓÊÅÕÇ 5 ÁÐÑÉËÉÏÕ 2013

Ετος 11o

/

ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ: 3302 / Τιμή: 50λ. / (Eκτός Νομού 1 Ευρώ)

ΜΟΛΙΣ 2.136.000 ΔΕΝΤΡΑ ΘΑ ΡΑΝΤΙΣΤΟΥΝ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ

ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ για … κλάματα!

Ορατός ο κίνδυνος ο δάκος να “φάει’ την παραγωγή των ελαιόδεντρων στο μεγαλύτερο μέρος του νομού

“Ε

πισφαλές" χαρακτηρίστηκε το φετινό πρόγραμμα της δακοκτονίας κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί. Όπως επισημάνθηκε "για μία ακόμα χρονιά το πρόγραμμα της δακοκτονίας ξεκινά με τις χειρότερες προϋποθέσεις" ενώ υποστήριξε ότι ή θα έπρεπε να γίνει ένας και μόνο ψεκασμός σε όλο τον Νομό ή να επιλεγούν οι ποιο επικίνδυνες περιοχές

>>

ΣΕ ΙΑΡΔΑΝΟ ΚΑΙ ΒΩΛΑΚΑ

Νερό από τον Ερύμανθο >>

Ó.5

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ

Ηλείος ο Β' Υπαρχηγός

>>

Ó. 24

ΑΝΔΡΑΒΙΔΑ

Επαναστάτησαν για τη μετακίνηση γιατρού >>

Ó. 6

Ó. 9

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ìå ôçí áíáêïßíùóç ìáò áõôÞ èá èÝëáìå íá åíçìåñþóïõìå ôïõò óõíáäÝëöïõò åìðüñïõò - äáíåéïëÞðôåò, ðïõ áäõíáôïýí íá áíôáðåîÝëèïõí óôçí áðïðëçñùìÞ ôùí ïöåéëþí ôïõò ðñïò ôéò ÔñÜðåæåò, ïôé áíáëáìâÜíïõìå ôçí ðñùôïâïõëßá ìÝóá áðü äéêáóôéêÞ äéáäéêáóßá íá ðñïâïýìå óå êïýñåìá ôùí ïöåéëþí êáé äéÜóùóç ôçò ðñþôçò êáôïéêßáò áðü ðëåéóôçñéáóìü ëüãù áäõíáìßáò ðëçñùìÞò. Ðåñéóóüôåñåò ðëçñïöïñßåò óôï ôçë. 6944772997 (Äéïíýóéïò Ìðïõëïýôáò)


2

w w w . p r o t i n e w s . g r

Σχόλια / Παραπολιτικά

/ ÐáñáóêåõÞ 5 Áðñéëßïõ 2013

Από πού;

Προβλήματα στις τράπεζες κρίση στην οικονομία ! Ενώ τα βαριά σύννεφα της οικονομικής ύφεσης δεν φαίνεται να απομακρύνονται από τον ευρωπαϊκό ουρανό, ο ορίζοντας παραμένει σκοτεινός και για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της ευρωζώνης. Οι τράπεζες καλούνται να προσαρμοστούν στις αυστηρότερες απαιτήσεις κεφαλαιακής επάρκειας της Εποπτικής Επιτροπής της Βασιλείας περιορίζοντας την έκθεσή τους σε επισφαλή δάνεια καθώς και άλλες επιζήμιες δραστηριότητές τους εκτός από την παροχή πίστωσης. Όμως η συρρίκνωση του τραπεζικού κλάδου δεν αποτελεί πρόβλημα μόνο για τους τραπεζίτες, οι οποίοι άλλωστε μπορούν να περιμένουν... καλύτερες μέρες για να αυξήσουν τις περιουσίες τους. Το κλείσιμο της στρόφιγγας χρηματοδότησης επιχειρήσεων (αλλά και νοικοκυριών) από τις τράπεζες προϊδεάζει για μια "χαμένη δεκαετία" ύφεσης στην ευρωζώνη καθώς η πίστωση αποτελεί το καύσιμο της πραγματικής οικονομίας και κυρίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Πολλές από τις ευρωπαϊκές τράπεζες παραμένουν ακόμη ζωντανές χάρη στον φθηνό δανεισμό από την ΕΚΤ. Τα "κοράκια" των αγορών έχουν μυριστεί το φρέσκο αίμα που αφήνει πίσω της η χρηματοπιστωτική φούσκα και αδημονούν να κατασπαράξουν τα τελευταία κουφάρια. Τα τελευταία στοιχεία της PriceWaterhouseCoopers (PWC) δείχνουν ότι τα προβλήματα των ευρωπαϊκών τραπεζών είναι πολύ μεγαλύτερα από όσο είχε εκτιμηθεί την περασμένη χρονιά. Ετσι υπολογίζεται ότι τα επόμενα χρόνια θα πρέπει να "σβηστούν" ακόμη 3,4 τρισ. ευρώ από τους ισολογισμούς των τραπεζών είτε μέσω μείωσης των παρεχόμενων δανείων είτε μέσω πώλησης άλλων περιουσιακών στοιχείων Αν όμως η συρρίκνωση των τραπεζών εγκυμονεί κινδύνους για την ανάπτυξη των οικονομιών της ευρωζώνης, δεν ισχύει το ίδιο για τους επενδυτές και τους διαχειριστές ιδιωτικών κεφαλαίων. Για τους επίδοξους αγοραστές η πώληση περιουσιακών στοιχείων από τις τράπεζες αποτελεί μια έξοχη ευκαιρία επέκτασης ή διαφοροποίησης του επενδυτικού χαρτοφυλακίου. Η βιασύνη των τραπεζών στη θωράκισή τους έναντι μελλοντικών πιστωτικών κινδύνων δεν οφείλεται μόνο στη συμβατική υποχρέωσή τους για "συμμόρφωση" με τους κανόνες της κεντρικής τράπεζας, αλλά και στην πίεση που δέχονται από τον πολιτικό κόσμο προκειμένου να δοθεί το μήνυμα στους φορολογουμένους ότι τα χρήματα (που έδωσαν για τη διάσωση των τραπεζών) δεν σπαταλήθηκαν αλόγιστα από τους "άφρονες τραπεζίτες". Πύρρων

Θλιβερή "πρωτιά" και με επίσημα στοιχεία για την Ελλάδα. Η οποία καταγράφει τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Συγκεκριμένα η ανεργία ανήλθε στο 26,4% τον Δεκέμβριο του 2012, από 21,4% τον αντίστοιχο μήνα του 2011. Στη δεύτερη και τρίτη θέση η Ισπανία και η Πορτογαλία με 26,3% και 17,5% αντίστοιχα, ενώ ακολουθούν η Σλοβακία (14,6%), Λεττονία (14,3%), Ιρλανδία (14,2%) και Κύπρος (14%) πριν "χτυπηθεί" από το "κούρεμα" στις καταθέσεις. Κι επειδή ο κ. Μπαρόζο σε συνέντευξή του είπε χθες ότι το ευρώ σώθηκε, ρωτάμε: οι άνεργοι της Ευρώπης πότε- και πως- θα σωθούν; Δ.Ζιάκ.

Ιδιοκτησία: ΠΡΩΤΗ Εκδοτική ΑΕ Εκδότης: Περικλής Μεταξάς Διευθυντής: Δημήτρης Ζιάκας Δημοσιογράφοι: Αννα Αγγελίδου, Κώστας Γιάλπας, Βάσω Κοκκινογένη, Θοδωρής Λάμπρος Αθλητικό: Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Σοφοκλής Φραγκογιαννόπουλος Διεύθυνση Eμπορικού Τμήματος: Γιάννης Βενιζέλος Πύργος - Ρήγα Φεραίου 113 (έναντι Δ.Ο.Υ. Πύργου-Πάροδος Forum) ΤΚ: 27100 - Κωδικός:6603 Τηλ.: 26210-40100, Fax: 26210-40107 Fax Συντακτών: 26210-40106 E-M Mail: protinews@otenet.gr, protisales@protinews.gr website:www.protinews.gr Αμαλιάδα - Ελ. Βενιζέλου 19, ΤΚ: 27200 Τηλ.: 26220-38290-1, Fax: 26220-38292 E-M Mail: protiama@otenet.gr Στο λογότυπο της εφημερίδας απεικονίζεται ο Δίας του Φειδία, από νόμισμα των Ηλείων. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα. Χειρόγραφα συνεργατών και επιστολές που δημοσιεύτηκαν ή όχι, δεν επιστρέφονται.

Φρούτα στα σχολεία και της Ηλείας δίνει το Υπουργείο. Από πού όμως τα προμηθεύεται; Μήπως για τα σχολεία του νομού θα έπρεπε τα φρούτα να είναι από την Ηλεία;. Έτσι βρε αδελφέ για να στηριχτεί και ο αγροτικός κόσμος του νομού. Τι λέω όμως τώρα… Κ. Γιάλπ.

Απαξίωση "Επισφαλές" χαρακτηρίστηκε το πρόγραμμα της νέας δακοκτονίας, καθώς τα 2/3 των ελαιοδέντρων της Ηλείας φέτος δεν θα ραντιστούν για το δάκο. Την στιγμή που σε άλλους νομούς της χώρας με τον ίδιο αριθμό ελαιόδεντρων, η χρηματοδότηση για την δακοκτονία έχει αυξηθεί, στην Ηλεία έχει μειωθεί κατά πολύ. Αυτό βέβαια θα οδηγήσει στην υποβάθμιση της ποιότητας του ελαιολάδου της Ηλείας και θα ζημιώσει σημαντικά την οικονομία όλου του Νομού. Α. Αγγελ.

Tou Πάνου Μαραγκού από το “Εθνος”’

Kαθαρές κουβέντες

Νάτος πάλι ο Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της Ε.Ε. Γιοχάνες Χαν! Μετά την επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει τον περασμένο Φεβρουάριο σε Πάτρα και Αρχαία Ολυμπία, όπου κάποιοι τον ανέμεναν ως άλλο Μεσσία να δώσει λύση στο πρόβλημα με το "κούρεμα" της Ολυμπίας Οδού, επέστρεψε στην Ελλάδα και μίλησε στο συνέδριο για την αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων της προγραμματικής περιόδου 2014 - 2020. Ο κ. Χαν προέβλεψε λύση και εφαρμογή του χρονοδιαγράμματος ώστε να αρχίσουν οι κατασκευές των αυτοκινητοδρόμων - μεταξύ αυτών

Έχει παραγίνει το κακό με ορισμένους δρόμους στην πόλη της Αμαλιάδας που αν και έχει προβλεφθεί να εξυπηρετούν δύο κατευθύνσεις, ωστόσο αυτό δεν είναι δυνατόν εξαιτίας των σταθμευμένων οχημάτων και στις δύο πλευρές του δρόμου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η οδός Ιπποκράτους (ο δρόμος στο πλάι του κτιρίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας) στον οποίο αν συναντηθούν δύο αυτοκίνητα με διαφορετική κατεύθυνση δε μπορούν να κινηθούν εάν ένας από τους δύο οδηγούς δεν φιλοτιμηθεί να κάνει

η Ολυμπίας Οδός - εντός του μήνα. Φυσικά δεν είπε άλλες λεπτομέρειες. Άλλωστε και στην Πάτρα δεν είχε δώσει συγκεκριμένη απάντηση παρά τις επίμονες ερωτήσεις των αυτοδιοικητικών της Ηλείας. Το μόνο που είχε κάνει τότε ήταν να ρίξει το μπαλάκι για την Ολυμπία Οδό στην κυβέρνηση, τον αρμόδιο Υπουργό Κωστή Χατζηδάκη και φυσικά τον Πρωθυπουργό Τα υπενθυμίζουμε γιατί πράγματι ο δρόμος έχει πλέον τη δική του ιστορία. Την οποία σε καμία περίπτωση οι πολίτες της Ηλείας δεν πρέπει να λησμονούν… Δ. Ζιάκ.

Xωρίς περιστροφές όπισθεν. Προφανώς σε μια πόλη όπως η Αμαλιάδα στην οποία το πρόβλημα στάθμευσης στο κέντρο είναι μεγάλο θα πρέπει η δημοτική αρχή να προβλέψει και να προχωρήσει στη μονοδρόμηση της Ιπποκράτους ή έστω να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες και μετά από λίγες ημέρες να σταθμεύουν τα οχήματά τους μόνο στη μία πλευρά του δρόμου για να παραμείνει ως δρόμος διπλής κατεύθυνσης. Βασ. Κ.


Σχόλια / Παραπολιτικά

Δρόμο που έχει χτυπηθεί από οβίδες θυμίζει αυτός από την Φρίξα μέχρι τις παιδικές κατασκηνώσεις. Συγκεκριμένα από τις 18 Ιανουαρίου ο δρόμος ήταν αποκομμένος αφού οι κατολισθήσεις είχαν προκαλέσει σοβαρές ζημιές στο οδόστρωμα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να διέλθουν τα οχήματα που κατευθύνονταν από και προς την κατασκήνωση με την τελευταία να έχει αργήσει σημαντικά στην προετοιμασία της. Ευχή όλων οι εργασίες αποκατάστασης να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν ώστε οι κάτοικοι της περιοχής να μπορούν να μετακινούνται άνετα και χωρίς δυσκολίες. Ο καιρός άλλωστε βοηθά αυτή την περίοδο για εργασίες… Θ. Λαμπ.

Το χαράτσι ήρθε για να μείνει, έστω και με άλλο όνομα. Μετά την συμφωνία των τριών πολιτικών αρχηγών, η κυβέρνηση θα παρουσιάσει ενιαία πρόταση στην τρόικα για Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, που δεν θα είναι το χαράτσι, ωστόσο θα εισπράττεται από τη ΔΕΗ και το 2013. Με άλλα λόγια, πρόκειται για χαράτσι με διαφορετικό όνομα. Έτσι, το Ενιαίο Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων (ΕΤΗΔΕ), θα ονομάζεται πλέον Ενιαίος Φόρος και θα εμπεριέχει έναν μειωμένο συντελεστή για τα μικρά σπίτια. Το μάρμαρο θα κληθεί πάλι να το πληρώσει ο απλός Έλληνας πολίτης. Με άλλα λόγια άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς… Θ. Λαμπ.

w w w . p r o t i n e w s . g r

Πάει και αυτό. Πέταξε το έργο. Χάθηκε πιθανότατα οριστικά. Η Ολυμπία Οδός που μάλλον θα μετονομαστεί - τουλάχιστον οι … υπεύθυνοι έχουν την ευθιξία να το πράξουν- σε Κορίνθου - Πατρών, δεν θα φτάσει στην Ηλεία. Γράφει

3

στην άκρη τα όποια μικροπολιτικά παιχνίδια και να δούμε την κατάσταση όπως πραγματικά είναι; Θα μάθουμε επιτέλους να βλέπουμε το δάσος και όχι το δέντρο; Θέλω να πιστεύω πως μετά τα όσα έζησε τούτος ο νομός, θα βάλουμε όλοι μυαλό και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας παρασύρει σε περίεργες ατραπούς.

Ευθύνες για αυτή την καο Κώστας Γιάλπας gialpk@yahoo.gr τάληξη υπάρχουν πολλές και σε πολλούς, μα πάνω από όλα σε εμάς. Τους απλούς Ηλεί- Θα αφήσουμε οριστικά πίσω όλους όους που πιστέψαμε πως κάποιοι θα σοι μας πίκραναν καθώς και τους συσώσουν το νομό. Σίγουρα υπάρχουν νεχιστές των μικροπολιτικών παιχνιαιρετοί σε όλα τα επίπεδα - αυτοδιοί- διών που τόσα χρόνια κυριαρχούσαν κηση και Βουλή- που πάλεψαν για την στο πολιτικό σκηνικό του νομού. Οι εΟλυμπία Οδό και συνεχίζουν να πα- ποχές των κομματαρχών και των θείλεύουν για τον τόπο τους. Υπάρχουν ων στην Κορώνη έφυγαν ανεπιστρεόμως και αρκετοί που δεν αγωνίστη- πτί. Και είναι ουτοπία να θεωρούμε καν όσο έπρεπε. πως σύντομα η χώρα και βέβαια η Ηλεία θα γυρίσει στους καιρούς του Αυτούς τους ανθρώπους η Ηλεία σή- χρηματιστηρίου που όλοι κέρδιζαν μερα τους πληρώνει. Και θα συνεχίσει και κανείς δεν έχανε, άσχετα αν στο να τους πληρώνει μέχρι το τέλος της τέλος όλοι πληρώσαμε. θητείας τους. Βέβαια το ερώτημα που τίθεται είναι εάν τελικά βάλαμε μυαλό Άλλη λύση πιστεύω πως δεν υπάρχει. που λένε στο χωριό μου εκεί στην Πη- Αν βέβαια θέλουμε να προχωρήσουνεία. Βάλαμε άραγε; Θα μάθουμε να με. Εάν θέλουμε να μην μιζεριάσουμε ψηφίζουμε με γνώμονα το συλλογικό ακόμα περισσότερο. Οι επιλογές είναι συμφέρον και το καλό του τόπου και αποκλειστικά δικές μας. Κανενός άλόχι το ατομικό; Μάθαμε να αφήνουμε λου.

Στο κόψιμο των δένδρων ένθεν και ένθεν του δρόμου προχώρησαν χθες συνεργεία της ΔΕΣΕ Πατρών περίπου στο ύψος των Σαβαλίων. Ευτυχώς φέτος προχώρησαν στην ενέργεια αυτή χωρίς να έχει προηγηθεί ατύχημα γιατί πέρσι για να κόψουν τα δένδρα και να καθαρίσουν τις τάφρους χρειάστηκε πρώτα να χάσει τη ζωή του ένας συνάνθρωπός μας από τροχαίο ατύχημα που έγινε αντιληπτό μετά από 24 και πλέον ώρες. Βέβαια αρκετές φορές χθες στο σημείο σχηματίστηκαν ουρές αυτοκινήτων με αποτέλεσμα τα νεύρα αρκετών οδηγών να "χτυπούν κόκκινο". Βασ. Κ.

ΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΓΡΑΦΟΥΝ...

/ ÐáñáóêåõÞ 5 Áðñéëßïõ 2013

Άγνωστο χρονοδιάγραμμα Καλή είναι η επέκταση του δικτύου για την ύδρευση από Ερύμανθο, σε Βώλακα και Ιάρδανο, αλλά θα πρέπει να δούμε και τι γίνεται με το θέμα της υδροδότησης, γενικότερα. Στις βρύσες των δήμων Πύργου και Αρχ. Ολυμπίας η ύδρευση από τον Ερύμανθο έχει σταματήσει εδώ και καιρό και όσοι ερωτούν για το τι ακριβώς γίνεται με το συγκεκριμένο θέμα, ουσιαστική απάντηση δεν παίρνουν. Ακόμα και οι πρώτες ενημερωτικές συσκέψεις για τον Ερύμανθο έγιναν κεκλεισμένων των θυρών, ενώ οι δηλώσεις για άμεση επαναλειτουργία του έργου, δεν προκαλούν εφησυχασμό καθώς κανείς δεν μπορεί να μας πει με βεβαιότητα πότε θα τρέξει και πάλι καθαρό νερό στις βρύσες των σπιτιών. Α. Αγγελ.


4

Ειδήσεις

w w w . p r o t i n e w s . g r

Ο αναπληρωτής Υπουργός ΠΑΙΘΠΑ κ Κ. Τζαβάρας

Με τους Ισπανούς του βίντεο “Ευχαριστούμε Ελλάδα” Ο Αναπληρωτής Υπουργός ΠΑΙΘΠΑ αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού κ. Κώστας Τζαβάρας σήμερα Τετάρτη 3 Απριλίου υποδέχθηκε στο Υπουργείο τους Ισπανούς καθηγητές που δημιούργησαν το βίντεο με τίτλο "Ευχαριστούμε Ελλάδα" και τους βράβευσε σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ροταριανό Όμιλο Αγίας Παρασκευής, στο αμφιθέατρο της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού. Στο βίντεο διάρκειας 7 λεπτών, καθηγητές και μαθητές ενός ισπανικού σχολείου ευχαριστούν την Ελλάδα για την πολιτισμική κληρονομιά που άφησε στην ανθρωπότητα σε όλους τους τομείς της καθημερινής ζωής από την αλφάβητο και τη φιλοσοφία μέχρι την ιατρική και τον αθλητισμό. Οι καθηγητές που βραβεύτηκαν είναι οι : Aristides Minguez Banos, Pedro Prunera Conejero, Jose Miguel Martinez Vaquer, Alfredo Lopez, Paty Lopez Davalos και Marien Perez Zarauz. Ο Υπουργός στην ομιλία του ευχαρίστησε τους Ισπανούς καθηγητές για τη συγκινητική τους πρωτοβουλία και τόνισε χαρακτηριστικά : "Καιροί δύσκολοι τα έφεραν έτσι ώστε οι ισχυροί να κατατάξουν στην ίδια κατηγορία θυμάτων της οικονομικής κρίσης τους Ισπανούς και τους Έλληνες. Να μας ονομάσουν "χώρες του Νότου" απαξιωτικά. Αυτό όμως που δεν γνώριζαν είναι ότι οι Έλληνες και οι Ισπανοί είναι αδέλφια. Είναι παιδιά του ίδιου πολιτισμού. Είναι αδέλφια γιατί υπερασπίζονται τα θεμέλια της ευρωπαϊκής ένωσης, τα πολιτισμικά βάθρα στα οποία οικοδομήθηκε αυτό που όλοι σήμερα απολαμβάνουν. Σας καλώ να δυναμώσουμε την αγάπη και την αλληλεγγύη μας στο επίπεδο του πολιτισμού γιατί ο πολιτισμός μας ενώνει. Και αν η κρίση μας έχει φέρει σ' αυτήν τη δύσκολη θέση, αυτό είναι κάτι που θα περάσει" Από την πλευρά του ο Ισπανός καθηγητής και εμπνευστής της δημιουργίας του βίντεο κ. Aristides Minguez Banos απευθύνοντας την ομιλία του στα ελληνικά τόνισε μεταξύ άλλων "Χωρίς την Ελλάδα δεν θα υπήρχαν ούτε η πολιτική, ούτε η δημοκρατία. Χωρίς τους Έλληνες δεν θα είχαν αναπτυχθεί οι επιστήμες. Δεν θα ήμασταν αυτό που είμαστε χωρίς τους στίχους του Καβάφη και του Ελύτη, χωρίς τη φωνή της Κάλλας, χωρίς τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη και του Μάνου Χατζηδάκη, χωρίς το φως του Αιγαίου. Ευχαριστούμε για όλα την Ελλάδα μάνα μας. Η Ελλάδα ρίζωσε στις καρδιές μας για πάντα. Νιώθουμε αδέλφια και είμαστε υπερήφανοι για αυτό που είστε και θα είστε".

/ ÐáñáóêåõÞ 5 Áðñéëßïõ 2013

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΓΕΝΟΠ

Κατάργηση 35 ειδικών επιδομάτων στη ΔΕΗ Τ

ην κατάργηση 35 ειδικών επιδομάτων που προβλέπουν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στη ΔΕΗ και τη διατήρηση μόνο τριών (επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, απομακρυσμένων παραμεθορίων περιοχών και θέσης ευθύνης) προτείνει η κοινή επιτροπή διοίκησης και ΓΕΝΟΠ που συγκροτήθηκε με το συγκεκριμένο αντικείμενο. Εντύπωση προκαλεί ωστόσο και η πρόταση που κατατέθηκε στην Επιτροπή, να προβλεφθεί ειδική αποζημίωση (5 ευρώ την ημέρα) και για τους εργαζόμενους στα κα-

ταστήματα της επιχείρησης, που έρχονται σε επαφή με τους καταναλωτές με το αιτιολογικό ότι εργάζονται σε περιβάλλον υπερβάλλουσας πίεσης και φόρτισης και σε συνθήκες "με έντονα στοιχεία επικινδυνότητας". Η επιτροπή συγκροτήθηκε πέρυσι το καλοκαίρι μετά την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Σύμφωνα με την πρόταση, στους εργαζόμενους που σήμερα λαμβάνουν τα επιδόματα που καταργούνται θα δοθεί διορθωτικό ποσό προκειμένου να μην υποστούν περαιτέρω μείωση αποδοχών. Το επίδομα επικίνδυνης και

ανθυγιεινής εργασίας θα είναι ποσοστό επί του μισθού και θα χορηγείται κλιμακωτά, ανάλογα με τη φύση της εργασίας και το βαθμό επικινδυνότητας. Στα υπό κατάργηση περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων

Νομαρχιακή Επιτροπή ΔΗΜΑΡ

Το Σάββατο η συνάντηση διαλόγου για την αγροτική οικονομία Η νομαρχιακή επιτροπή Ηλείας της Δημοκρατικής Αριστεράς σας προσκαλεί να λάβετε μέρος στη συνάντηση διαλόγου για την αγροτική οικονομία, τη σημασία και το ρόλο της στην παραγωγική διαδικασία και στην ανάπτυξη της περιοχής και της χώρας το Σάββατο 6 Απριλίου 2013 και ώρα 18:30 στο δημαρχείο Πύργου ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ:  Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ειδικός γραμματέας Κοινοτικών Πόρων & Υποδο-

μών υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων: Αγροτική ανάπτυξη 2014-2020  Λέλα Παπαγιαννοπούλου, αγροοικονομολόγος: Η νέα ΚΑΠ προ των πυλών  Τάκης Λαϊνάς, γεωπόνος: Παραγωγική διaδικασία - Εμπορία - Συνεργατισμός ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ:  Γεράσιμος Γεωργάτος, μέλος Ε.Ε. της ΔΗΜΑΡ Τη συνάντηση ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΙ ο  Πέτρος Παπαπετρόπουλος, μέλος ΝΕ Ηλείας της ΔΗΜΑΡ.

τα επιδόματα μέσου όρου ενδείξεων, απομόνωσης, κατοικίας, οδήγησης υπηρεσιακών οχημάτων, φύσεως εργασίας καταμετρητών, ιατρών, δυτών, επιφυλακής κατ' οίκον, διαχειριστικών λαθών, ταμιών κ.ά.

Ενισχύσεις 7,4 εκ. ευρώ στις περιφέρειες Με 7.419.421 ευρώ ενισχύει το υπουργείο Εσωτερικών τις περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης. Όπως αναφέρεται στην απόφαση, το παραπάνω ποσό διατίθεται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) αποκλειστικά για την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών δαπανών των περιφερειών.


Ειδήσεις

/ ÐáñáóêåõÞ 5 Áðñéëßïõ 2013

w w w . p r o t i n e w s . g r

5

Υπογράφηκαν οι συμβάσεις επέκτασης του δικτύου ύδρευσης

Νερό από τον Ερύμανθο σε Ιάρδανο και Βώλακα

Ν

ερό από τον Ερύμανθο αναμένεται να φτάσει και στις βρύσες των κατοίκων των Δημοτικών Ενοτήτων Ιάρδανου και Βώλακα εντός των επόμενων 18 μηνών. Χθες το πρωί στο χώρο του Λάτσειου Δημοτικού Μεγάρου ο δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος υπέγραψε με τους αναδόχους του έργου, τις σχετικές συμβάσεις προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες επέκτασης των δικτύων ύδρευσης.Αναφερόμενος στην έναρξη των εργασιών ο Μ. Παρασκευόπουλος τόνισε "Υπογράφουμε τις συμβάσεις, για δυο πολύ μεγάλα έργα, που γυρίζουν σελίδα για το δήμο του Πύργου. Το πρώτο αφορά την επέκταση της ύδρευσης από τους αγωγούς του Ερύμανθου στις Ενότητες του Ιάρδανου και του Βωλακα. Δεν είναι υπερβολή, αν πούμε ότι όνειρο δεκαετιών γίνεται πραγματικότητα. Το δίκτυο επεκτείνεται και καλύπτει τα διαμερίσματα του Ιαρδανου και του Βώλακα και οι δυο αυτές περιοχές πολύ σύντομα θα έ-

χουν νερό από τον Ερύμανθο. Η δεύτερη εργολαβία, αφορά την ολοκλήρωση του δικτύου στα τοπικά διαμερίσματα του πρώην Καποδιστριακού Δήμου Πύργου και συγκεκριμένα στον Άγιο Γεώργιο, τον Αμπελώνα, τον Ελαιώνα, στους Αγ. Αποστόλους, την Μυρτιά και τον Αγ. Ηλία. Με την επέκταση αυτή όλος ο δήμος Πύργου- μένει μόνο η ενότη-

Το δρόμο της ομαλότητας επέλεξαν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση, έπειτα από την ένταση που προκάλεσαν οι άκαιρες διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου, οι οποίες άφηναν ανοικτό το ενδεχόμενο εκλογών και την έντονη δυσφορία που εκφράστηκε από την πλευρά του ΠαΣοΚ. Μάλιστα, στην έναρξη της συζήτησης ο Πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς διαβεβαίωσε τους κκ. Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη ότι ποτέ δεν σκέφθηκε να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Όπως φάνηκε στην πορεία της συζήτησης ο κ. Σαμαράς δεν ήταν διατεθειμένος _όπως είχε προαναγγείλει το Βήμα_ να διακινδυνεύσει τη συνοχή της κυβέρνησης. "Ας μιλήσουμε για τα μεγάλα και σημαντικά" φέρεται να είπε ο Πρωθυπουργός. Φρόντισε μάλιστα να κατευνάσει τα πνεύματα, όταν ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ του έθεσε την απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου, στην οποία γινόταν αναφορά για τη λειτουρ-

Óôï ÷þñï ôïõ ËÜôóåéïõ Äçìïôéêïý ÌåãÜñïõ ðñáãìáôïðïéÞèçêå ç õðïãñáöÞ ôùí óõìâÜóåùí ãéá ôçí åðÝêôáóç ôïõ äéêôýïõ ýäñåõóçò óå ÉÜñäáíï êáé Âþëáêá τα της Ωλένης- θα έχει νερό από τον Ερύμανθο". Όπως επισήμανε ο Μ. Παρασκευόπουλος πρόκειται για ένα έργο το οποίο χρηματοδοτείται

από το ΕΣΠΑ και έχει συνολικό προϋπολογισμό 8.650.000 ευρώ "Πολύ γρήγορα θα ακούσουμε τον ήχο των χωματουργικών μηχανημάτων και

πάλι στην περιοχή. Νομίζω ότι είναι ένας λόγος που μας κάνει να αισθανόμαστε και πάλι αισιόδοξοι, ένας λόγος που κρατάει την ελπίδα ζω-

Την πίπα της ειρήνης κάπνισαν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί

Χαράτσι και το 2013 γία του κυβερνητικού σχήματος και την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας. Μέχρι και λίγες ώρες πριν από τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επέμεινε ότι δεν πρόκειται να δεχθεί να επεκταθεί το χαράτσι στα ακίνητα το 2013. Στο ΠαΣοΚ επίσης επικρατούσε εκνευρισμός για τις πιέσεις που δεχόταν, τόσο από την πλευρά της ΝΔ, όσο και από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ, σε σημείο που ο κ. Βενιζέλος συγκάλεσε εκτάκτως το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος. Στη δήλωσή του, έπειτα από τη σύσκεψη, ο κ. Βενιζέλος είπε, ότι "αυτή την κυβέρνηση

δεν την χαρίζουμε σε κανέναν, ούτε στη ΝΔ, ούτε σε κανέναν άλλον, γιατί για μας είναι ιστορικό ζήτημα να πετύχει η χώρα". Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ χαρακτήρισε τον ανασχηματισμό τυπικό θέμα που αφορά τον Πρωθυπουργό και πρόσθεσε ότι θεωρεί αστείο και προσβλητικό να τίθεται ζήτημα δικής μου συμμετοχής, "λες και το να γίνω ξανά αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, σημαίνει κάτι. Εμένα με ενδιαφέρει να τα βγάλει πέρα η χώρα". Με τον τρόπο αυτό ο κ. Βενιζέλος έκλεισε τη συζήτηση για πιθανή συμμετοχή του στην κυβέρνηση ως αντιπρόεδρος. Ε-

ντανή". Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των έργων αυτών είναι 18 μήνες. Α. Αγγελίδου

πιπλέον, έστειλε σαφές μήνυμα στους άλλους δυο εταίρους, επισημαίνοντας ότι το ΠαΣοΚ, λειτουργεί ως εγγυητής της ενότητας, αλλά δεν μπορεί να μην γίνεται αντιληπτό, "ότι πιέσεις μέχρι ενός σημείου, μπορούμε να δεχθούμε". Από την εξέλιξη της σύσκεψης, προέκυψε ότι, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ μετέβαλλε την αρχική του στάση και μπροστά στο ενδεχόμενο να μην βρεθεί άλλος αξιόπιστος τρόπος είσπραξης του τέλους ακινήτων, αποδέχθηκε να συνεχιστεί και το 2013 η καταβολή του μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Ενδεικτική της προσαρμογής στην πραγματικότητα, ήταν η επιμονή του, ότι η απόφαση της σύσκεψης, αποτελούσε κοινή θέση των τριών κυβερνητικών εταίρων και επέμεινε στον προοδευτικό χαρακτήρα του τέλους.


6

w w w . p r o t i n e w s . g r

Ειδήσεις

/ ÐáñáóêåõÞ 5 Áðñéëßïõ 2013

Ανδραβίδα

Επαναστάτησαν για τη μετακίνηση του γιατρού στην Κυλλήνη

Α

ναστάτωση και ανησυχία επικρατεί στην τοπική κοινωνία της Ανδραβίδας μετά την ανακοίνωση των αποφάσεων του "Ανδρέας Παπανδρέου" που ουσιαστικά αφήνει τους 4.000 κατοίκους της πόλης με κάλυψη γιατρού μόλις δύο φορές την εβδομάδα. Κάτοικοι της Ανδραβίδας συγκεντρώθηκαν χθες έξω από το Περιφερειακό Ιατρείο προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για αυτές τις αλλαγές που υποβαθμίζουν όπως τόνισαν τις παρεχόμενες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης, ενώ χαρακτήρισαν αυθαίρετες τις αλλαγές στο χάρτη υγείας του νομού, τονίζοντας ότι θα προσπαθήσουν να εμποδίσουν την υλοποίηση αυτών των αποφάσεων.

Ãéþñãïò ×áôæçðáíôáæÞò Ðñüåäñïò Ä.Ê Áíäñáâßäáò "ÏõóéáóôéêÜ "îçëþíåôáé" ï ðñùôïâÜèìéïò ôïìÝáò õãåßáò ìå ôéò áðïöÜóåéò ðïõ ðÞñáí êÜðïéïé ðïõ âñßóêïíôáé óôéò èÝóåéò ðïõ áðïöáóßæïõí ãéá åìÜò. Åßíáé áäýíáôïí íá åîõðçñåôçèåß ç Áíäñáâßäá ìüíï áõôÝò ôéò 2 çìÝñåò. Ôï ðñüâëçìá èá ãßíåé åêñçêôéêü, èá ðåèÜíïõí Üíèñùðïé Üäéêá."

Åëåõèåñßá Áãñáðßäç "Ìáò Ý÷ïõí õðïâáèìßóåé ôüóï ðïëý ãéáôß äåí õðÜñ÷ïõí Üíèñùðïé íá äéåêäéêïýí áõôÜ ðïõ ìáò áíÞêïõí. Íá ðåèáßíïõìå; ÖÝñåôñá èá Ýñèïõí íá ðÜñïõí áðü åäþ; Ïé ðåñéóóüôåñïé åäþ åßíáé çëéêéùìÝíïé êáé Ý÷ïõí ðñïâëÞìáôá ôé èá êÜíïõí;"

ÄçìÞôñçò ËåìðïôÝóçò "Ç õãåßá åßíáé êïéíùíéêü áãáèü êáé èá Ýðñåðå íá ðñïóöÝñåôáé äùñåÜí. Áíôßèåôá áõôÞ ôç óôéãìÞ èÝëïõí íá ôá äþóïõí üëá óå éäéþôåò, áõôÞ åßíáé ç ðïëéôéêÞ ôçò êõâÝñíçóçò. Ôï ðñüâëçìá åßíáé ðáíåëëáäéêü êáé èåùñþ üôé ãéá íá éäéùôéêïðïéçèåß ç õãåßá ãßíïíôáé üëåò áõôÝò ïé áëëáãÝò."

Íßêïò Öïõóêáñßíçò "Êéíäõíåýïõí áíèñþðéíåò æùÝò. Ïé ðïëéôéêïß üôáí áññùóôáßíïõí ðçãáßíïõí óôï åîùôåñéêü, áò Ýñèïõí åäþ. Ðïõ åßíáé ïé äÞìáñ÷ïé ðïõ åßíáé ïé öïñåßò; Íá ðÜíå óðßôéá ôïõò áí äå ìðïñïýí íá ðáñáéôçèïýí."

Με τις αποφάσεις της διοίκησης του Νοσοκομείου Πύργου η μία γενική ιατρός του Περιφερειακού Ιατρείου Ανδραβίδας μετακινήθηκε από τη Δευτέρα 1η Απριλίου προκειμένου να προσφέρει τις υπηρεσίες της στο Περιφερειακό Ιατρείο της Κυλλήνης αφού

από εκεί η γενική ιατρός μετακινείται προς το νοσηλευτικό ίδρυμα του Πύργου. Επομένως παραμένει στο Περιφερειακό Ιατρείο Ανδραβίδας η έτερη Γενική Ιατρός, η οποία όμως δε μπορεί να εξυπηρετεί καθημερινά τους κατοίκους, αφού καλύπτει επίσης τους

Μένουν με κάλυψη γιατρού μόλις δύο φορές την εβδομάδα πληθυσμούς των Καβασίλων, του Καρδιακαυτίου, του Στρουσίου και του Σταφιδοκάμπου. Οι κάτοικοι της Ανδραβίδας θεωρούν ότι η απόφαση αυτή υποβαθμίζει το Περιφερειακό Ιατρείο της πόλης, τη στιγμή μάλιστα που πριν λίγους μήνες είχαν μείνει χωρίς γιατρό και διεκδικούσαν την προκήρυξη και κάλυψη των δύο οργανικών θέσεων γενικών ιατρών που προβλέπονταν. Ο πληθυσμός της Ανδραβίδας δήλωσε με τη χθεσινή διαμαρτυρία ότι δε θα υπάρξουν στο ίδιο έργο θεατές και θα διεκδικήσουν την ανάκληση της απόφασης.

Το πρόβλημα όπως επεσήμαναν αναμένεται να ενταθεί εν όψει της θερινής περιόδου που πλησιάζει, οπότε στον πληθυσμό που εξυπηρετείται από το Περιφερειακό Ιατρείο Ανδραβίδας προστίθενται 3.000 επιπλέον άτομα. Στη νοσηλευτική αυτή δομή οι κάτοικοι περιμένουν να αντιμετωπίσουν ουρές πολλών μέτρων για να εξυπηρετηθούν τις δύο ημέρες που γιατρός θα βρίσκεται εκεί για να τους εξυπηρετήσει. Ο κόσμος της Ανδραβίδας επαναστάτησε χθες δηλώνοντας ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες κινητοποιήσεις προκειμένου να διεκδικήσουν το δικαίωμα στη δωρεάν περίθαλψη και υγεία, ενώ επέρριψαν ευθύνες στους τοπικούς φορείς που όπως ανέφεραν δεν αγωνίστηκαν για αυτό τους το δικαίωμα αλλά και στην κεντρική εξουσία που οδηγεί την υγεία στην ιδιωτικοποίηση. Βάσω Κοκκινογένη

Íßêç ÊáðñÜëïõ "Åßíáé óïâáñü ôï ðñüâëçìá êáé ðñÝðåé íá äïèåß ëýóç þóôå íá Ý÷ïõìå êáèçìåñéíÜ ãéáôñü."

Ãåùñãßá ÊïñïìçëÜ Ôïðéêüò Óýìâïõëïò Áíäñáâßäáò "Ç ìüíç ðïõ ìáò Ý÷åé ìåßíåé åßíáé ç õãåßá ôïõëÜ÷éóôïí ðñÝðåé íá Ý÷ïõìå áîéïðñåðÞ ðåñßèáëøç ãéá íá ìçí ðåèáßíåé ï êüóìïò”.

Äéïíýóçò ËåìðïôÝóçò Äçìïôéêüò Óýìâïõëïò Áíäñáâßäáò- ÊõëëÞíçò "Äå ìðïñþ íá êáôáëÜâù ðüóï áíåãêÝöáëïé åßíáé áõôïß ðïõ âãÜæïõí áõôÝò ôéò áðïöÜóåéò êáé èåùñïýí üôé ìðïñåß íá åîõðçñåôçèåß Ýíáò ìåãÜëïò ðëçèõóìüò ìå ìéóü ãéáôñü."

Áíáóôáóßá Ôóßñïõ ÃåíéêÞ Éáôñüò Ðåñéöåñåéáêïý Éáôñåßïõ Áíäñáâßäáò "¸÷ïõìå íá êáëýøïõìå êÜðïéá ÷ùñéÜ ðïõ âñßóêïíôáé ðåñéöåñåéáêÜ åðïìÝíùò ç ðüëç èá Ý÷åé ãéáôñü äýï öïñÝò ôçí åâäïìÜäá áöïý ç óõíÜäåëöïò ìåôáêéíåßôáé óôï éáôñåßï ôçò ÊõëëÞíçò."


Ειδήσεις

/ ÐáñáóêåõÞ 5 Áðñéëßïõ 2013

Ξεκίνησαν οι φυτεύσεις βιομηχανικής τομάτας σε Ηλεία

w w w . p r o t i n e w s . g r

7

Ανθρώπινη Αλληλεγγύη

Εκτιμήσεις για μικρή Επισκέπτεται στο Σάββατο τον Πανούλη στον Πύργο Τ αύξηση των στρεμμάτων ο Σάββατο και ώρα 12η μεσημβρινή κλιμάκιο της ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ θα επισκεφτεί το σπίτι του [Πανούλη στον Πύργο] γιατί πολλοί γείτονες μας ζήτησαν να τον βοηθήσουμε . Θα επικοινωνήσουμε με τις αρμόδιες υπη-

Ξ

εκίνησαν οι πρώτες φυτεύσεις βιομηχανικής τομάτας στην Ηλεία με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για μικρή αύξηση των στρεμμάτων σε σχέση με το 2012.

Ο τοματοπαραγωγός και μέλος της Ομάδας Παραγωγών Βιομηχανικής Τομάτας Αμαλιάδας, κ. Χρήστος Βαλλιανάτος μας αναφέρει: "Έχουμε ξεκινήσει τις φυτεύσεις και από την αίσθηση που έχουμε

είναι ότι θα υπάρχει μια αυξητική τάση. Οι τιμές τουλάχιστον από το εργοστάσιο του Κύκνου μας έχουν ενημερώσει ότι θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα".

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ

Το Σάββατο 6 Απριλίου στην Αμαλιάδα Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ημέρα του Παιδικού βιβλίου (2 Απριλίου) το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδος πραγματοποιεί σχετική εκδήλωση το Σάββατο 6 Απριλίου 2013 στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδος. Με κέντρο αναφοράς την συλλογή παιδικών διηγημάτων του αειμνήστου Ηλείου πνευματικού δημιουργού Κώστα Σμυρνή με τίτλο "Λαϊκά Παραμύθια" Νομού Ηλείας και Δυτικής Πελοποννήσου, η Ε' Τάξη του 3ου Δημοτικού με την καθοδήγηση των δασκάλων της, Αναστασίας Γιαννοπούλου και Ανδρέα Γκρουμούσα, και του Διευθυντή του Σχολείου Αλ. Γεωργόπου-

λου θα παρουσιάσει θέματα από την παραπάνω παιδική συλλογή στο Λαζαράκειο το Σάββατο 6 Απριλίου στις 7.30 μμ. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Ήλιδας, το Ν.Π.Δ.Δ. "Ο Ηλείος", την Παπαχριστοπούλειο Βιβλιοθήκη και το Σωματείο της Παπαχριστοπουλείου, ενώ την παρουσίαση θα κάνει η Υπεύθυνη της Παπαχριστοπούλειου Βιβλιοθήκης κ. Εύη Πάλλα-Χρονοπούλου .Τα σκηνικά της όλης εκδηλώσεως έχει αναλάβει το εργαστήρι Ζωγραφικής της Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκης, ενώ την ηχητική κάλυψη προσφέρει ο κ.Θεόδωρος Τριγωνίδης.

ρεσίες για να μάθουμε πως έχουν εξελιχθεί τα γεγονότα μέχρι σήμερα και θα σας ενημερώσουμε επιτόπου , στο σπίτι της κας Διαμάντως Βλαστού Παυσανίου και Πυθείας στον Πύργο η οποία και τον φροντίζει...


8

Άρθρα

w w w . p r o t i n e w s . g r

Λογοτεχνικά και άλλα

Μαξίμου, ενταύθα

Καλημέρα κ. Πρόεδρε

Η Ελλάδα είναι Το κοτόπουλο Έγινε …ιχθύς Αποφασισμένοι υποτίθεται ότι προσήλθαν στην συνάντηση με τον πρωθυπουργό οι αρχηγοί των δυο άλλων κομμάτων που συγκυβερνούν. Επί ημέρες, τόσο ο κ. Βενιζέλος του ΠΑΣΟΚ, όσο και ο κ. Κουβέλης της ΔΗΜΑΡ, μας ειχαν φλομώσει, πότε με ευθείες δηλώσεις και πότε με την μέθοδο των "διαρροών", ότι δεν πρόκειται με τίποτε να δεχθούν την απόφαση για παράταση της έκτακτης εισφοράς, Επί παντός ακινήτου, της γνωστής ως "χαράτσι". Και εξήλθαν εξίσου αποφασισμένοι. Αλλα αποφασισμένοι να το καταπιούν και αυτό. Τελικώς το χαράτσι παρέμεινε. Απλώς επιστρατεύθηκε η τακτική των πονηρών καλογήρων που βαπτίζουν το κοτόπουλο ψάρι. Πήρε άλλο όνομα. Και ούτε γάτα, ούτε ζημιά στην συνοχή του τρικομματικού συνασπισμού. Όσο για την αξιοπιστία των πολιτικών αρχηγών που άλλα δήλωναν, υψώνοντας ….αντιστασιακές σημαίες επί τόσες ημέρες, …σιγά μη στάξει η ουρά του γαιδάρου. Τι είχανε, τι χάσανε. Την ίδια ώρα ο νέος Γενικός Γραμματέας Εσόδων κ. Θεοχάρης τρομοκρατεί όλους τους μικροοφειλέτες με τα ραβασάκια του, δια των οποίων απειλεί με κατασχέσεις. Όχι μόνον ακινήτων ή αυτοκινήτων, Αλλα ακόμη και μισθών και συντάξεων. Χωρίς κανένα κοινωνικό κριτήριο. Την ίδια ώρα, η "Διεθνής Κοινοπραξία Δημοσιογράφων", σε συνεργασία με τον βρετανικό "Guardian" και άλλα διεθνή μέσα ενημέρωσης αποκαλύπτει ότι ανάμεσα στα τριάντα δυο τρισεκατομμύρια δολάρια που "σταθμεύουν" στις Παρθένες Νήσους και άλλους φορολογικούς παραδείσους, περιβεβλημένα τον περίπλοκο ιστό από αλυσίδες εξωχώριων εταιριών, βρίσκονται και αρκετά δισεκατομμύρια "ελληνικών συμφερόντων". Και ο πολύφερνος κ. Θεοχάρης περιορίζεται απλώς να εκφράσει την έκπληξη του στα χθεσινά "ΝΕΑ". Για την ώρα έχουμε μάθει μόνο δύο ελληνικά ονόματα. Του ιδιοκτήτη μεγάλης αλυσίδας παιγνιδιών και άλλων προϊόντων οικιακής κατανάλωσης και ενός κτηματομεσίτη του Λονδίνου που βρίσκεται ήδη στη φυλακή -εκεί, όχι εδώ- για μεγάλες απατές. Αφού δεν μπορούν να βάλουν στο χέρι όλους αυτούς με τις εξωχώριες εταιρίες, στις οποίες ανήκουν οι προκλητικότερες βίλες των Βορείων Προαστίων και τα πολυτελέστερα ιδιωτικά σκάφη που ελλιμενίζονται ανά τις μαρίνες της Αττικής και πάσης Ελλάδος, βαφτίζουν φορολογική δικαιοσύνη την επιδρομή σε ό,τι έχει απομείνει από την περιούσια του βιοτέχνη που φαλίρισε, το ανεξόφλητο δυαράκι του άνεργου και φυσικά τα απομεινάρια από την σύνταξη του συνταξιούχου. Και με την συνυπογραφή των "αποφασισμένων" και έμπλεων "κοινωνικής ευαισθησίας" συναρχηγών.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ www.massavetas.gr

/ ÐáñáóêåõÞ 5 Áðñéëßïõ 2013

“H Εξάρτηση” που ήθελε να γίνει “Απεξάρτηση” Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν μια "Εξάρτηση" που ήθελε να γίνει "Απεξάρτηση". Μια "Εξάρτηση" στολισμένη, χαμογελαστή, γεμάτη υποσχέσεις, που την έφεραν κάποιοι στον κόσμο με σκοπό να γίνουν πλούσιοι. Την έκαναν όργανο τους κι αυτή τυφλή πια δεν έκανε διακρίσεις. Της έμαθαν να πλέκει με μεγάλη τέχνη και μαεστρία ένα αόρατο δίχτυ και να το απλώνει όπου περνούσαν ανύποπτοι απλοί άνθρωποι. Ένα δίχτυ που κάθε μέρα μεγάλωνε, απλωνόταν παντού και παγίδευε τα όμορφα δρομάκια της ζωής. Κι εκείνη περίμενε υπομονετικά να πέσουν πάνω του και να πιαστούν οι πιο αδύναμοι. Η αποστολή που της ανέθεταν ήταν να μπαίνει στις φλέβες τους, να κυκλοφορεί στο αίμα τους, να φτάνει ως τον εγκέφαλο τους, να τους ξεγελά, ώσπου στο τέλος να γίνουν δούλοι της. Δούλοι μιας εξάρτησης που σιγά-σιγά σκότωνε, αφού πρώτα τους έπαιρνε όλα τα χρήματα πουλώντας ψεύτικα όνειρα, ψεύτικη ελπίδα, ψεύτικη ξεγνοιασιά, ψεύτικη ευτυχία, όλα όσα μπορεί να γεννήσει μια τεχνική φαντασία, πληρωμένη ακριβά με χρήμα και με θάνατο. Διάλεγε αδύναμους χαρακτήρες, διάλεγε προβληματισμένους, απογοητευμένους, διάλεγε ε-

Γράφει ο Αγησίλαος Γεωργούλιας Συνταξιούχος Δάσκαλος πιπόλαιους, άβγαλτους, διάλεγε παιδιά! Και είχε τέτοια πειθώ που έκανε να την πιστεύουν ακλόνητα. Οι πιστοί της, τα θύματα της, έκαναν ότι μπορούσαν για να την εξασφαλίσουν, Σκορπούσαν περιουσίες ολόκληρες, κατέστρεφαν οικογένειες, λήστευαν όποιον μπορούσαν αρκεί να εξασφάλιζαν την αγκαλιά της, μια αγκαλιά όμως που έσφιγγε θανάσιμα. Μια μέρα την έστειλαν έξω από ένα σχολείο! Εστησε πολύ προσεκτικά το δίχτυ της και περίμενε με υπομονή το επόμενο αθώο θύμα της. Ήταν καλά μεταμφιεσμένη για να μη την αναγνωρίζουν. Ομως, κάποιοι τη γνώρισαν! -Πρέπει να ντρέπεσαι γι αυτό που κάνεις! ακούστηκε δυνατά μια φωνή! Είναι έγκλημα! Αυτά είναι παιδιά ακόμη, ανυπεράσπιστα! Γιατί το κάνεις; Γιατί θέλεις να σκοτώνεις αθώα, ανύποπτα πλάσματα; Γιατί; ρώτησε με αγωνία. Η "Εξάρτηση" αιφνιδιάστηκε, για λίγο τα 'χασε... Αλλοι με βάζουν και το κάνω, απάντησε φοβισμένη κάνοντας δύο τρία βήματα πίσω. Με στέλνουν τ' αφεντικά μου χωρίς να με ρωτούν. Έτσι μου έμαθαν. Δεν ξέρω να ξεχωρίζω μικρούς

ή μεγάλους. Πρέπει να τους πηγαίνω χρήματα κάθε μέρα. Πολλά χρήματα, δεν χορταίνουν! Μου έχουν και βοηθούς, τα "βαποράκια". Εγώ δεν .... ε ήξερα ότι..., μάσησε τα λόγια της. -Είσαι ότι χειρότερο υπάρχει σήμερα στην πολιτισμένη κοινωνία μας! Είσαι το σκοτάδι του νου, είσαι ντροπή και κατάρα. Είσαι ο θάνατος μέσα από μια ψεύτικη υπόσχεση. -Εσύ ποιά είσαι; Γιατί αντιδράς τόσο έντονα, γιατί ενδιαφέρεσαι; ρώτησε η "Εξάρτηση" με απορία. -Εγώ είμαι η "Απεξάρτηση", είμαι αυτή που θα σε κάνω να νοιώσεις τη δύναμη μου. Είμαι αυτή που θα σου μάθει πως η ζωή δεν κτίζεται με ψεύτικη ελπίδα. Αυτή που θα σου μάθει πως οι αδυναμίες των ανθρώπων δεν είναι για εκμετάλλευση, δεν είναι για εμπόριο. Είμαι αυτή που θα σου μάθει πως η ζωή σου δεν θα γίνει ο θάνατος μου! Αντίθετα θα κάνω ότι μπορώ να καταλάβεις, πως ο δικός σου θάνατος είναι η ζωή μου. Θα πάρω στην αγκαλιά μου όλους αυτούς που ξεγέλασες να τους κρατήσω σφιχτά, θα είμαι μπροστά σου να σε προλάβω μην ξεγελάσεις κι άλλους. Το ξέρω, σε βάζουν άλλοι που έ-

χουν δύναμη, θέλω όμως να τους πας το μήνυμα: είμαι και εγώ εδώ! θα πολεμήσω με νύχια και με δόντια, θα φωνάζω παντού με όλη μου τη δύναμη για ν' ακουστώ στα πέρατα του κόσμου πόσο ψεύτικη είσαι, πόσο ακριβά πουλάς ψεύτικα όνειρα, χάρτινη ευτυχία, ψεύτικο αύριο! -Δεν μου μίλησε ποτέ κανείς για σένα, απάντησε η "Εξάρτηση" ντροπιασμένη. Τώρα που σε γνωρίζω κι ακούω να μιλάς, με κάνεις και προβληματίζομαι. Σκέφτομαι αυτά που με βάζουν να κάνω και μετανιώνω πραγματικά. Βοήθησε με να ξεφύγω απ' αυτούς που με κάναν όργανο τους. Το ξέρω πως είναι δύσκολο, αλλά νομίζω πως μαζί σου θα τα καταφέρω! Συνέχισε η "Εξάρτηση" κι απλώνοντας τα χέρια της, παρέδωσε το σακουλάκι με την άσπρη σκόνη. Η "Απεξάρτηση" το πήρε και το 'ριξε στη φωτιά! Μια φωτιά που έκαψε την ψευτιά και το θάνατο. Μια φωτιά που θα μεγάλωνε σιγά σιγά να κάψει κι εκείνους που έστελναν την "Εξάρτηση" έξω από τις πόρτες των σχολείων, των σπιτιών, των μαγαζιών, έξω από τις πόρτες της Ζωής! ....μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια "Εξάρτηση" που αγωνιζόταν να γίνει "Απεξάρτηση".


/ ÐáñáóêåõÞ 5 Áðñéëßïõ 2013

Eπικαιρότητα

w w w . p r o t i n e w s . g r

9

Μόλις 2.136.000 ελαιόδεντρα θα ραντιστούν φέτος

Έφη Γεωργοπούλου - Σαλτάρη

“Επισφαλές” το φετινό πρόγραμμα της δακοκτονίας

Επίκαιρη ερώτηση για την Ολυμπία Οδός

Óôéãìéüôõðï áðü ôç ÷èåóéíÞ óýóêåøç

πισφαλές" χαρακτηρίστηκε το φετινό πρόγραμμα της δακοκτονίας κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, στο μικρό συνεδριακό της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας. Όπως επισήμανε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νίκος Μιχαλόπουλος "για μία ακόμα χρονιά το πρόγραμμα της δακοκτονίας ξεκινά με τις χειρότερες προϋποθέσεις" ενώ υποστήριξε ότι ή θα έπρεπε να γίνει ένας και μόνο ψεκασμός σε όλο τον Νομό ή να επιλεγούν οι ποιο επικίνδυνες περιοχές βάση της εμπειρίας των προηγούμενος χρόνων "Όλοι γνωρίζουν ότι η δακοκτονία είναι ένα συλλογικό σύστημα, ολοκληρωμένης καταπολέμησης του

δάκου, η αποτελεσματικότητα της οποίας, βασίζεται στην μελέτη του πληθυσμού του εντόμου, στην παρακολούθηση του βιολογικού κύκλου και στην ταυτόχρονη παρακολούθηση και της παραγωγής και του καιρού. Έχει μειωθεί στο φετινό πρόγραμμα και οι πιστώσεις και ο αριθμός των παγιδοθετών που είναι οι κύριοι υπεύθυνοι ανάπτυξης των παγίδων και ενημέρωσης για το εάν υπάρχει πληθυσμός και πότε πρέπει να παρέμβουμε. Παλιά είχαμε 250-300 άτομα παγιδοθέτες και τώρα έχουμε φτάσει στα 28. Κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις δακοκτονία δεν μπορεί να γίνει" υπογράμμισε ο Ν. Μιχαλόπουλος ο οποίος συμπλήρωσε ότι βάση νόμου αλλάζει και ο τρόπος πρόσληψης παγιδοθετών οι οποίοι θα προσληφθούν μέσω διακήρυξης "Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε, πως άλλοι ε-

λαιοκομικοί Νομοί, με ίσο αριθμό δέντρων και παρόμοιες κλιματικές συνθήκες έχουν αυξημένο προϋπολογισμό δαπάνης. Με αυτές τις πιστώσεις το πρόγραμμα είναι επισφαλές και αυτό θα έχει συνέπειες στην ποιοτική και ποσοτική παραγωγή λαδιού. Εμείς ως υπηρεσία είμαστε υποχρεωμένοι να κινηθούμε βάση αυτών που μας δίνουν να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα". Από τη πλευρά τους, οι εργαζόμενοι στο έργο της δακοκτονίας και όλοι οι φορείς οι οποίοι παρευρέθηκαν στη συνέλευση, αποφάσισαν να εκδώσουν κοινό ψήφισμα με τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν και τα αιτήματα τους και να το αποστείλουν στα συναρμόδια υπουργεία. Οι περιοχές δακοκτονίας Συνολικά 2.136.000 ελαιόδεντρα θα ραντιστούν για το δάκο, σύμφωνα με το προ-

σχέδιο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας. Ειδικότερα στον πρώτο τομέα έχουν ενταχθεί οι περιοχές Κάστρο, Κυλλήνη, Κ. Παναγιά και Νεοχώρι, στο δεύτερο τομές, Δουνέικα, Καρδαμάς, Αλποχώρι, Κατάκολο, Κορακοχώρι, Λεβεντοχώρι, Μυρτιά και Αγ. Ηλία, στον τρίτο τομέα Βούναργο, Ξυλοκέρα, Φωναϊτικά, Πράσινο και Κατσαρού, στον τέταρτο τομέα Αγ. Γεώργιος, Λάστέικα, Αμπελώνα, Ελαιώνα, Βροχίτσα, Αγ. Απόστολοι και Κορυφή, στο πέμπτο τομέα Αγ. Ιωάννης, Βυτινέικα, Γρανιτσέικα, Σκουροχώρι και Πύργος, έκτος τομέας Κολύρι, Βαρβάσαινα, Παλαιοβαρβάσαινα και Σαλμώνη, έβδομος τομέας Ζαχάρω, Σχίνοι και Ξηροχώρι και στον όγδοο τομέα οι περιοχές Κακόβατου, Νεοχώρι, Ταξιάρχες Αρήνη και Ροδινα. Α. Αγγελίδου

Ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με θέμα: Αξιοποίηση των πόρων της χρηματοδοτικής συμβολής του Δημοσίου και των εισπραχθέντων διοδίων για την Ιόνια και Ολυμπία Οδό κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ αυτών και η κ Έφη Γεωργοπούλου. Στην ερώτησή τους μεταξύ άλλων αναφέρουν " Σε ποιους τομείς έχουν διοχετευθεί τα ποσά των 140 (ή 170 ) εκ. ευρώ των διοδίων, αφού οι οικονομικές απαιτήσεις για τη λειτουργία και συντήρηση των έργων αυτών,- δεδομένου ότι έχουν διακοπεί από διετίας και πλέον οι εργασίες κατασκευής νέων τμημάτων και βελτίωσης των υφισταμένων- είναι σαφώς υποδεέστερες από εκείνες της κατασκευής; Γιατί διεκόπησαν οι εργασίες; Ποια είναι η χρήση των Κεφαλαίων αυτών και σε ποιους άλλους τομείς διοχετεύθηκαν τα κεφάλαια αυτά; Ποια είναι η ειδοποιός διαφορά μεταξύ των Συμβάσεων Παραχώρησης και των συμβάσεων εκτέλεσης κλασσικών Δημοσίων Έργων όταν δεν αναλαμβάνεται το επιχειρηματικό ρίσκο από τον Παραχωρησιούχο; Θα προχωρούσαν στη διακοπή των εργασιών, εάν γνώριζαν ότι δεν θα εισέπρατταν και κατά τη διάρκεια αυτής, το ζεστό χρήμα των εσόδων από τα διόδια; Η εξασφαλισμένη με οποιεσδήποτε συνθήκες (ακόμη και με διακοπή των εργασιών) αυτή χρηματοδότηση, χωρίς μάλιστα την υποχρέωση να παραδώσουν ολοκληρωμένο έργο για εκμετάλλευση, τους οδήγησε στην αντισυμβατική ενέργεια της διακοπής των εργασιών;"

ÐÑÏÓÊËÇÓÇ Ôï ÅðéìåëçôÞñéï Çëåßáò,óå óõíåñãáóßá ìå ôï Åëëçíïñùóéêü Åìðïñéêü ÅðéìåëçôÞñéï åðéäéþêïíôáò ôçí ôüíùóç ôùí åëëçíïñùóéêþí åìðïñéêþí êáé ïéêïíïìéêþí ó÷Ýóåùí, ôçí óôÞñéîç ôùí åëëçíéêþí åðé÷åéñÞóåùí áëëÜ êáé ôçí áíÜðôõîç êïéíþí ðñùôïâïõëéþí ìåôáîý ôùí ÖïñÝùí ìáò,äéïñãáíþíåé Åðé÷åéñçìáôéêÞ ÓõíÜíôçóç ìå èÝìá åîáãùãÝò óôçí ÑùóéêÞ áãïñÜ, ôçí ÐáñáóêåõÞ 5 Áðñéëßïõ 2013 êáé þñá 17:30 ì.ì. óôï îåíïäï÷åßï AMALIAS HOTEL óôçí Êïõñïýôá ÁìáëéÜäáò. Âáóéêïß ïìéëçôÝò ôïõ Óåìéíáñßïõ èá åßíáé : 1.Ãåíéêüò ÄéåõèõíôÞò ôïõ "Moscow Investment & Export Promotion Agency" ôïõ Åðéìåëçôçñßïõ ôçò Ìüó÷áò ê. Vardanyan Suren, 2.Íïìéêüò Óýìâïõëïò ôïõ Moscow CCI / ê. Konstantin Semenko 3.Åêðñüóùðïò European Industrial Bank (Moscow, RF) / ê. Tatiana Pavlova 4.Ïéêïíïìéêüò ÄéåõèõíôÞò ôçò áëõóßäáò supermarket "SPAR" ê. Sergey Iluha 5.Head of Sales Department ôçò åôáéñåßáò "HOROSHY VKUS" ê.Sergey Bakushin 6.Äéåõèýíôñéá ôçò åôáéñåßáò "Solfro" ( Tula, RF ) êá. Shiskina Olga 7.Ðñüåäñïò Åëëçíïñùóéêïý Åìðïñéêïý Åðéìåëçôçñßïõ (ÅÑÅÅ) ê. ×ñÞóôïò ÄÞìáò 8.Ãåíéêüò ÃñáììáôÝáò ÅÑÅÅ ê. Íáïýì Ìáñêüðïõëïò 9.ÃåíéêÞ Äéåõèýíôñéá ÅÑÅÅ êá. ÊïíôñÜôïâá ¸ëåíá


10

Με επιστολές επικοινωνούν περιφερειακά όργανα της Ηλείας με το “δικό” τους Περιφερειάρχη!

Όλα για το θεαθήναι… Για το πρόβλημα της Ε.Ο. Πύργου -Αρχ. Ολυμπίας-Βυτίνας-Τρίπολης

Ό

Ειδήσεις

w w w . p r o t i n e w s . g r

λα μπορείίνα τα έχουμε ακούσει σ' αυτό τον τόπο, δεν είχαμε όμως ακούσει ότι οι περιφερειακοίίεκπρόσωποι του Νομού μας, Αντιπεριφερειάρχες, ΠεριφερειακοίίΣύμβουλοι κ.α., προτιμούν να επικοινωνούν με επιστολές για σοβαρά θέματα που ταλανίζουν την Ηλεία με το "δικό" τους Περιφερειάρχη, αντίίνα τα θέτουν στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου που θεσμικά ανήκουν, ή σε κατ' ιδίαν συναντήσεις που έχουν. Είναι επικίνδυνος αυτός ο παραδειγματισμός εφόσον υιοθετηθεί και από τους αυτοδιοικητικούς Α' βαθμού, δηλαδή Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι κοινοτήτων κ.α., αντί να θέτουν προς συζήτηση τα προβλήματα στο Δ.Σ., να επικοινωνούν κατόπιν επιΤου Παναγιώτη στολών με το Δήμαρχο για θέματα που Σκαρτσιάρη Δημοτικού Συμβούλου χρήσουν λύσεις… Οι περιφερειακοίίεκπρόσωποι της Ηλείας αντίίνα χαϊδεύουν τα αυτιά και αντίίνα "ψελλίζουν" , οφείλουν να ορθώσουν το ανάστημά τους απέναντι σε κατάφωρες αδικίες που συντελούνται σε βάρος του Νομούς μας. Αν η φωνή τους δεν ακούγεται , ή αν ο λόγος τους δεν περνάει, να βγουν και να καταγγείλουν επίσημα τα σκοτεινά παιχνίδια που γίνονται και όχι να προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από το δάχτυλό τους διότι έτσι τους βολεύει. Άλλωστε δεν είναι τα ίδια πρόσωπα που μέχρι χθες ήταν Αντιπεριφερειάρχες και σήμερα ΠεριφερειακοίίΣύμβουλοι;Τι έκαναν, με επιστολές επικοινωνούσαν ή όλα αυτά γίνονται σήμερα για το θεαθήναι; Ο λόγος που δεν έχουν δημοπρατηθεί οι μελέτες του τμήματος από ΛΟΥΒΡΟ έως ΕΡΥΜΑΝΘΟ, είναι γιατί έχουμε "άφωνη" περιφερειακή εκπροσώπηση, και αυτό εκμεταλλεύεται ο κ. Περιφερειάρχης με την παρέα του και συνεχίζει τα ανοσιουργήματα ενάντια στην Ηλεία… Η Εθνική Οδός ΠΥΡΓΟΥ-ΑΡΧ. ΟΛΥΜΠΙΑΣ-ΒΥΤΙΝΑΣ-ΤΡΙΠΟΛΗΣ έχει βαλτώσει για αρκετά χρόνια και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος με τους ανύπαρκτους εκπροσώπους της Ηλείας, έχουν μεγάλη ευθύνη. Όλοι γνωρίζουμε την ιδιαίτερη αναπτυξιακή σημασία που έχει το έργο αυτό για την Ηλεία και ιδιαίτερα για την Αρχ. Ολυμπία. Ας παραδειγματιστούμε από τους Αρκάδες που ξέρουν να αξιοποιούν τις δυνατότητες που τους δίνονται, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι οι μελέτες εντός των ορίων της Αρκαδίας για το συγκεκριμένο οδικό άξονα, πλησιάζουν σε τελικό στάδιο. Ωστόσο αν οι μελέτες δεν προχωρήσουν τάχιστα από μέρους της Περιφέρειας δε θα μπορέσει το έργο αυτό να ενταχτείίγια χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ 2014-2 2020, με αποτέλεσμα να χαθείίάλλον ένα σπουδαίο έργο. Το λόγο οφείλουν πλέον να πάρουν τα αιρετά πρόσωπα Α' βαθμού της Ηλείας και ιδιαίτερα της Αρχ. Ολυμπίας -Πύργου και το Επιμελητήριο Ηλείας, προκειμένου να αντιδράσουμε στον εμπαιγμό και στη συνεχιζόμενη αδικία που συντελείται στο Νομό μας από πλευράς Περιφέρειας.

/ ÐáñáóêåõÞ 5 Áðñéëßïõ 2013

Τα ναρκωτικά του Λιμεναρχείου Ηγ/τσας

Ο Πυργιώτης έδωσε στον Βούλγαρο 577 κιλά χασίς το πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών, που πραγματοποιούν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας, συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού της Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, 43χρονος Βούλγαρος οδη-

Σ

γός φορτηγού οχήματος με επικαθήμενο, διότι εντοπίστηκε εντός του φορτίου του

επικαθήμενου ανάμεσα σε καυσόξυλα, ποσότητα, πιθανόν, ακατέργαστης ινδικής

Γιώργος Κοντογιάννης

Να δοθεί έκτακτη χρηματοδότηση στο Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων Την έκτακτη χρηματοδότηση του Δήμου ΑνδρίτσαιναςΚρεστένων προκειμένου να επιλυθούν σημαντικά προβλήματα αναφορικά τόσο με τα υφιστάμενα χρέη (που προέρχονται από τον Δήμο Αλιφείρας) όσο και με τις ανάγκες της περιοχής, ειδικά μετά την υπερχείλιση του Αλφειού ποταμού, ζητεί με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Εσωτερικών ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης. Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής: "Το Υπουργείο Εσωτερικών έχει κατανείμει μέσω της Συλλογικής Απόφασης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Σ.Α.Τ.Α.) στο Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων του Νομού Ηλείας για το έτος 2012 το ποσό των 548.840 ευρώ και για το έτος 2013 έως σήμερα το ποσό των

84.420 ευρώ για την κάλυψη έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων.Ωστόσο ο Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, προέρχεται από τρεις πρώην Δήμους, εκ των οποίων ο πρώην Δήμος Αλιφείρας, ο οποίος είχε οφειλές ύψους 3.500.000 ευρώ που ακόμα και σήμερα αυξάνονται. Το μεγαλύτερο δε μέρος τους προέρχεται από τελεσίδικές δικαστικές αποφάσεις. Μέχρι σήμερα έχουν καταβληθεί άνω των 1.700.000 ευρώ για εξόφληση χρεών, με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο

μέρος των χρηματοδοτήσεων να διοχετευθεί προς αυτή την κατεύθυνση. Παράλληλα, παρά τη δεινή οικονομική του κατάσταση, ο Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, αναγκάστηκε να προχωρήσει σε χρηματοδότηση έργων αναγκαίων για την περιοχή, ύψους 600.000 ευρώ. Ωστόσο και οι παρεμβάσεις αυτές δεν καλύπτουν τις ανάγκες της περιοχής, οι οποίες είναι μεγάλες, ιδιαίτερα μετά την καταστροφή λόγω της υπερχείλισης του Αλφειού. Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός: Θα δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση στο Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων για την επίλυση των οξέων προβλημάτων αναφορικά τόσο με τα υφιστάμενα χρέη όσο και με τις ανάγκες της περιοχής, ειδικά μετά την υπερχείλιση του Αλφειού ποταμού";

κάνναβης συνολικού μικτού βάρους πεντακοσίων εβδομήντα επτά κιλών και τετρακοσίων ογδόντα γραμμαρίων (577.480 κιλών), επιμελώς συσκευασμένη σε τετρακόσια ογδόντα δύο (482) πακέτα. Επίσης, συνελήφθη και ένας 57χρονος από τον Πύργο μετά από υπόδειξη του 43χρονου αλλοδαπού, ως το άτομο που τον μετέφερε στην Ηγουμενίτσα προκειμένου να παραλάβει το ανωτέρω όχημα. Το φορτίο θα κατέληγε στο Μπάρι της Ιταλίας.

Ανδρέας Μαρίνος:

Εγκύκλιος για τις μεταγραφές των φοιτητών

"Σύμφωνα με έγκυρες πηγές άμεσα θα δημοσιευθεί η εγκύκλιος του Υπ. Παιδείας όσον αφορά στις μεταγραφές των φοιτητών, στην οποία θα προσδιοριστεί ακριβώς η διαδικασία που θα ακολουθήσουν οι φοιτητές που επιθυμούν την μετακίνησή τους. Αποτελεί μία πρωτοβουλία του Υπουργού (είχε καταργηθεί) εξόχως σημαντική με άμεσους αποδέκτες, όχι μόνο τους φοιτητές αλλά και τις οικογένειες τους, οι οποίες θα ανακουφιστούν από τα υπερβολικά έξοδα τα οποία δαπανούν λόγω απόστασης (ενοίκια, έξοδα κίνησης κ.α.)"


Eπικαιρότητα

/ ÐáñáóêåõÞ 5 Áðñéëßïõ 2013

Ενώπιον της δικαιοσύνης οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Αγ. Αγγελόπουλου

“Σκληρή και σπάνιου προηγουμένου ανθρωποκτονία” Απορρίφθηκαν οι ενστάσεις των κατηγορουμένων

"Ç ïéêïãÝíåéá ôïõ, Áã. Áããåëüðïõëïõ, åßíáé ðáñïýóá åäþ ãéá íá âïçèÞóïõìå ôï äéêáóôÞñéï íá åêäþóåé ìßá äßêáéç áðüöáóç" ôüíéóå ï äéêçãüñïò Áë. Êïýãéáò προηγουμένου ανθρωποκτονία" ενώ σημείωσε "Η οικογένεια του, Αγ. Αγγελόπουλου, είναι παρούσα εδώ, μαζί με εμάς -τους συνηγόρους Κούγια και Μανωλόπουλο- για να βοηθήσουμε το δικαστήριο να εκδώσει μία δίκαιη απόφαση. Η πλευρά των κατηγορουμένων, έχει αναλώσει τις δύο αυτές δικασίμους με ενστάσεις που αφορούν δικονομικά θέματα, τα οποία θα απορριφθούν όλα. Κατά την άποψη

Óõíå÷ßóôçêå ç åêäßêáóç ôçò õðüèåóçò ðïõ áöïñÜ óôçí õðüèåóç ôçò äïëïöïíßáò ôïõ Áã. Áããåëüðïõëïõ μου, ο μόνος λόγος που γίνονται ενστάσεις είναι για να υπάρξει καθυστέρηση, της εισαγωγής της δίκης, με δεδομένο ότι υπάρχει κίνδυνος συμπλήρωσης του 18μηνου, το οποίο συμπληρώνεται στις 17 Μάη. Μεσολαβεί το Πάσχα και τα δικαστήρια κλείνουν μία εβδομάδα πριν τις 5 Μάη και μία εβδομάδα μετά. Ήδη έχουμε χάσει, μέρες των διαδικασιών και πιστεύω ότι αυτή η ταλαιπωρία της οικογέ-

νειας του θύματος θα τελειώσει σύντομα. Οι κατηγορούμενοι γνωρίζουν ότι δεν έχουν καμία ελπίδα, καθώς στο σύνολο τους σχεδόν -με μία εξαίρεση- έχουν ομολογήσει τις πράξεις τους και προσπαθούν να κωλυσιεργήσουν την έναρξη της δίκης, έτσι ώστε να πετύχουν την αποφυλάκιση τους, με την συμπλήρωση των 18 μηνών προσωρινής κράτησης". Α. Αγγελίδου

Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί για πλαστά χαρτονομίσματα

Κατασχέθηκαν 2.000 ευρώ σε πλαστά 20ευρα Συνελήφθησαν το απόγευμα της Τετάρτης, στα Καβάσιλα Ηλείας, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, τρεις ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 44, 40 και 31 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων. Ειδικότερα οι αστυνομικοί, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες, ενήργησαν έ-

11

Συνεχίζονται οι έρευνες σχετικά με τη δράση εγκληματικής ομάδας

Εξιχνιάστηκαν δεκαοχτώ ακόμα περιπτώσεις κλοπών φορτηγών Συνεχίζονται οι έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, σχετικά με τη δράση εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε ληστείες, διαρρήξεις και κλοπές φορτηγών οχημάτων σε επτά Περιφέρειες της Χώρας. Από την μεθοδική έρευνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, έως σήμερα έχουν εξιχνιαστεί συνολικά τρεις ληστείες, πενήντα πέντε κλοπές οχημάτων και πέντε διαρρήξεις σε οικίες.Το προανακριτικό υλικό που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί συμπληρωματικά στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πατρών.

Έ

νταση επικράτησε χθες το πρωί, στο Δικαστικό Μέγαρο Πύργου λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η εκδίκαση της υπόθεσης της δολοφονίας του Αιγιώτη επιχειρηματία Άγγελου Αγγελόπουλου. Η διαδικασία, συνεχίστηκε χθες, με τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων, να καταθέτουν νέες ενστάσεις, που αφορούσαν δικονομικά θέματα, οι οποίες απορρίφτηκαν. Έτσι ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία, με τα παιδιά του άτυχου Α. Αγγελόπουλου να καταθέτουν όλα όσα γνωρίζουν για την υπόθεση. Λόγω ωραρίου, η συνεδρίαση θα συνεχιστεί το πρωί της Δευτέρας. Ο δικηγόρος της οικογένειας Αγγελόπουλου, Αλέξης Κούγιας αναφερόμενος στην υπόθεση τόνισε ότι πρόκειται για μία "σκληρή και σπάνιου

w w w . p r o t i n e w s . g r

Οι δράστες θα τα προωθούσαν στην περιοχή της Ηλείας λεγχο στο όχημα των τριών δραστών, τη στιγμή που εφοδιάζονταν με καύσιμα σε πρατήριο, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν 100 πλαστά χαρτονομίσματα των 20 ευρώ.

Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι, οι τρεις ημεδαποί είχαν προμηθευτεί τα πλαστά χαρτονομίσματα από την Αθήνα, έναντι του χρηματικού ποσού των πέντε ευρώ το καθένα και σκόπευαν να τα προωθήσουν στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.

ÄÇÌÏÓ ÆÁ×ÁÑÙÓ Áñéè. Ðñùô.: 4093

ÐÅÑÉËÇØÇ ÄÉÁÊÇÑÕÎÇÓ ÄÇÌÏÐÑÁÓÉÁÓ

Ï ÄÞìáñ÷ïò Æá÷Üñùò ðñïêçñýóóåé áíïéêôü äçìüóéï ìåéïäïôéêü äéáãùíéóìü, ìå óöñáãéóìÝíåò ðñïóöïñÝò, ãéá ôçí áíÜäåéîç áíáäü÷ïõ êáôáóêåõÞò ôïõ Ýñãïõ "ÅóùôåñéêÞ-áãñïôéêÞ ïäïðïéßá Óôïìßïõ-Ôóéìåíôüóôñùóç äñüìïõ áðü Óôüìéï ðñïò íåêñïôáöåßï Óôïìßïõ" ðñïûðïëïãéóìïý äáðÜíçò ìå ÖÐÁ 63.287,00 Åõñþ áðü ðéóôþóåéò ÓÁÔÁ êáé ëïéðÝò åðé÷ïñçãÞóåéò. Ôï Ýñãï óõíôßèåôáé áðü ôéò áêüëïõèåò êáôçãïñßåò åñãáóéþí ìå áíôßóôïé÷ï ðñïûðïëïãéóìü (ìå ÅÏ & ø, áðñüâëåðôá): êáôçãïñßá ÏÄÏÐÏÉÉÁ ðñïõð/óìïý 51.115,20 Åõñþ Ç õðïâïëÞ ðñïóöïñþí èá ãßíåé ìå åíéáßï ðïóïóôü Ýêðôùóçò (Üñèñï 5 Í.3669/08 (ÊÄÅ)) Ç äçìïðñáóßá èá ãßíåé ôçí 30/04/2013 çìÝñá Ôñßôç êáé þñá 10.00 ð.ì. (ëÞîç åðßäïóçò ðñïóöïñþí) óôçí Ýäñá ôïõ ÖïñÝá åíþðéïí ôçò áñìüäéáò åðéôñïðÞò. Ãßíïíôáé äåêôÝò åñãïëçðôéêÝò åðé÷åéñÞóåéò-êïéíïðñáîßåò åñãïëçðôéêþí åðé÷åéñÞóåùí ÄÅ Á1 ôÜîçò êáé Üíù ãéá Ýñãá ÏÄÏÐÏÉÉÁÓ. Åðßóçò ãßíïíôáé äåêôÝò êáé Åðé÷åéñÞóåéò åããåãñáììÝíåò óôá Íïìáñ÷éáêÜ Ìçôñþá ãéá áíôßóôïé÷á Ýñãá, ðïõ áóêïýíôáé áðü ðñüóùðá ðïõ ðëçñïýí ôéò ðñïûðïèÝóåéò óõììåôï÷Þò, óýìöùíá ìå ôéò äéáôÜîåéò ôïõ ÐÄ. 225/93 (ÖÅÊ Á'91). Ãéá ôïí äéáãùíéóìü êáé ôçí åêôÝëåóç ôïõ Ýñãïõ éó÷ýïõí ïé äéáôÜîåéò ôùí Í. 1418/84, Í.3263/2004, Ð.Ä.609/85, Ð.Ä.410/95, Ð.Ä.171/87, Í.3669/08 üðùò ôñïðïðïéÞèçêáí êáé éó÷ýïõí óÞìåñá. Ç åããýçóç óõììåôï÷Þò óôï äéáãùíéóìü ïñßæåôáé óôï ðïóü ôùí 1.022,30 Åõñþ, ìå ÷ñüíï éó÷ýïò ìåãáëýôåñï ôùí ÅÎÉ (6) ìçíþí êáé 30 çìåñþí, áðü ôçí çìåñïìçíßá äçìïðñÜôçóçò. Óôçí ðåñßðôùóç ðïõ ôï ðñïóöåñüìåíï ðïóïóôü Ýêðôùóçò ôïõ áíáäü÷ïõ åßíáé ìåãáëýôåñï ôïõ ïñßïõ ôïõ 12%, êáôÜ ôçí õðïãñáöÞ ôçò óýìâáóçò, ï áíÜäï÷ïò õðï÷ñåïýôáé íá ðñïóêïìßóåé åðéðëÝïí ðñüóèåôç åããýçóç êáëÞò åêôÝëåóçò, óýìöùíá ìå ôá ïñéæüìåíá óôçí ðáñÜãñáöï 2 ôïõ Üñèñïõ 35 ôïõ Í.3669/2008. ÓõíïëéêÞ ðñïèåóìßá ðåñáßùóçò ôïõ Ýñãïõ ôñåéò ( 3) ìÞíåò. ¸íôõðï ÏéêïíïìéêÞò ÐñïóöïñÜò ãéá óõìðëÞñùóç êáèþò êáé ôåý÷ç äçìïðñÜôçóçò, äéáôßèåíôáé áðü ôá ãñáöåßá ôïõ ÖïñÝá ìÝ÷ñé ôçí ðñïçãïýìåíç ÐÝìðôç ðñéí ôçí çìÝñá õðïâïëÞò ôùí ðñïóöïñþí êáé ÷ïñçãïýíôáé ôï áñãüôåñï åíôüò ôçò åðïìÝíçò åñãÜóéìçò çìÝñáò áðü ôçí õðïâïëÞ ôçò áßôçóçò ÷ïñÞãçóçò. Ðëçñïöïñßåò óôá ãñáöåßá ôïõ ÖïñÝá (ôçë. 2625360316 áñìüäéïò ê. ÁñôïõìÜò ÌéëôéÜäçò) ôéò åñãÜóéìåò Þìåñåò êáé þñåò. Æá÷Üñù 3/4/2013 Ï ÄÇÌÁÑ×ÏÓ Ãåþñãéïò ÌðÜìçò


12

w w w . p r o t i n e w s . g r

Επικαιρότητα

/ ÐáñáóêåõÞ 5 Áðñéëßïõ 2013

Συνέντευξη τύπου από τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιο Κοτζιά

Ανάδειξη του Πολιτισμού και του Ολυμπισμού Μ

ια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη τύπου παραχώρησε χθες το μεσημέρι στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς παρουσία των τριών αντιδημάρχων κ.κ Γιώργου Δεββέ, Πέτρου Γιαννακόπουλου και Γιώργου Γεωργακόπουλου. Ο κ. Κοτζιάς αναφέρθηκε διεξοδικά για την πρώτη θεσμική συμμετοχή του Δήμου στην εφορεία Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, στο βασικό στόχο του Δήμου που είναι η επαναλειτουργία του Μουσείου Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην Ολυμπία, στην προετοιμασία του Δήμου ενόψει των χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων που θα γίνουν στα τέλη Σεπτεμβρίου στο Σότσι της Ρωσίας καθώς και για σημαντικά έργα αναπλάσεων στην Ολυμπία.

Βασικός στόχος η επαναλειτουργία των Μουσείου Ολυμπιακών Αγώνων

Εντατική προετοιμασία για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι της Ρωσίας

Σημαντικά έργα αναπλάσεων στην Ολυμπία και στον οικισμό "Δρούβα"

Áðü ôçí óõíÜíôçóç ôçò áíôéðñïóùðåßáò ôïõ ÄÞìïõ Áñ÷áßáò Ïëõìðßáò ìå ôïí ðñüåäñï ôçò Äéåèíïýò ÏëõìðéáêÞò Áêáäçìßáò Éóßäùñï Êïýâåëï. Όπως τόνισε η νυν Δημοτική αρχή και ο ίδιος προσωπικά ήρθαν για να προσφέρουν στον Δήμο και όχι για να πάρουν απαντώντας με αυτό τον τρόπο σε αυτούς που κατηγορούν τον Δήμο για αδιαφάνεια σε θέματα που άπτονται του δήμου. Ο κ. Κοτζιάς στη συνέντευξή του αρχικά αναφέρθηκε στην "συμμετοχή του στην εφορεία της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας σαν νέο μέλος" μετά από απόφαση που ελήφθη από την ολομέλεια της Ε.Ο.Ε. σύμφωνα με την οποία "ο εκάστοτε δήμαρχος Ολυμπίας θεσμικά πλέον θα συμμετέχει". Στη συνέχεια αναφερόμενος "στην συνεργασία που είχε κατά την "πρώτη" ημέρα με τα μέλη της εφορείας σχετικά με την επαναλειτουργία του Μουσείου των Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων", τόνισε: "Νωρίτερα είχε προηγηθεί συνάντηση με τον Σπύρο Καπράλο με

την συμμετοχή και του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Χαράλαμπου Καφύρα καθώς και του αντιδημάρχου Γιώργου Δεββέ και του γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου Παντελή Παντελάκου. Σκοπός είναι πλέον η συνεχής συνεργασία με την ΔΟΑ προκειμένου να αναδείξουμε ακόμα περισσότερο τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η ευρύτερη περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας στο παγκόσμιο Ολυμπιακό κίνημα. Η δέσμευση που λάβαμε ήταν η στενή συνεργασία προκειμένου να επαναλειτουργήσει και πάλι το μουσείο Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Το μουσείο έχει παραμείνει σχεδόν τέσσερα χρόνια κλειστό. Στόχος του δήμου είναι η δημιουργία ενός θεματικού μουσείου της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας με τα οφέλη που αυτό θα συνεπάγεται για την πόλη. Μοναδικό συγκριτικό πλεονέκτημα για την Ολυ-

Áðü ôçí ÷èåóéíÞ óõíÝíôåõîç ôýðïõ óôï Äçìáñ÷åßï Áñ÷áßáò Ïëõìðßáò.

μπία. Αναφερθήκαμε τόσο στην συνάντηση με τον κ. Καπράλο όσο και στην ΔΟΑ, στον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσουν οι εγκαταστάσεις της ΔΟΑ στην Αρχαία Ολυμπία ως ένα Διεθνές Ολυμπιακό Πανεπιστήμιο μοναδικό σε όλο τον κόσμο. Από την πλευρά μας όμως θέσαμε ως μείζον ζήτημα ότι η λειτουργία των εγκαταστάσεων θα λειτουργήσει ως ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και της αύξησης της επισκεψιμότητας και διαμονής των επισκεπτών ή συνέδρων. Θέσαμε και το αίτημα του συλλόγου ξενοδόχων για καλή συνεργασία με την ΔΟΑ."

Ουσιαστική προετοιμασία για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες στο Σότσι Συνεχίζοντας ο δήμαρχος αναφέρ-

"Είμαστε εδώ για να προσφέρουμε και όχι για να πάρουμε"

Ôá äõï íÝá ìÝëç ôçò Åöïñåßáò ôçò Äéåèíïýò ÏëõìðéáêÞò Áêáäçìßáò Èýìéïò ÊïôæéÜò êáé Íôüñá ÐÜëëç ÐåôñáëéÜ óå áíáìíçóôéêÞ öùôïãñáößá. θηκε στην προετοιμασία που απαιτείται να γίνει κυρίως από πλευράς δήμου για την τελετή της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, στις 29 Σεπτεμβρίου, για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι της Ρωσίας. Όπως ανέφερε "Ξεκινάμε από αύριο (σ.σ. σήμερα) με την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσουν εκπρόσωποι της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας και της Οργανωτικής Επιτροπής των Χειμερινών Αγώνων του Σότσι την προετοιμασία για την τελετή αφής. Βέβαια όταν κάναμε την αντίστοιχη αφή της Ολυμπιακής φλόγας ο Δήμος διοργάνωσε διάφορες δραστηριότητες, διάφορες εορταστικές εκδηλώσεις και θα θέλαμε και αυτή η διοργάνωση της αφής της φλόγας για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες στο Σότσι να συνοδεύεται από τέτοιες δράσεις. Βέβαια εδώ υπάρχει ο οι-

κονομικός παράγοντας και θα πρέπει να αναζητήσουμε πόρους για να εξασφαλίσουμε αυτά που θέλουμε να κάνουμε".

Σημαντικά έργα αναπλάσεων Επίσης ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στα δύο μεγάλα έργα : "της ανάπλασης της πόλης της Ολυμπίας" (το έργο έχει δημοπρατηθεί και είναι προϋπολογισμού 1,5 εκ ευρώ) και το έργο "της ανάπλασης του οικισμού Δρούβα" (προϋπολογισμού 480.000 ευρώ, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της εκτέλεσης). Όπως ανέφερε "θα ήθελα να αναφερθώ στην μεγάλη προσπάθεια που κάνει ο δήμος για την προώθηση έργων συνολικού προϋπολογισμού 10 εκ. ευρώ από διάφορους πόρους όπως το ταμείο Μολυβιάτη -ΕΣΠΑ- Εθνικούς Πόρους".

Ακολούθως ο κ. Κοτζιάς αναφέρθηκε και σε όσους κατηγορούν την Δημοτική αρχή για αδιαφάνεια στα θέματα του Δήμου τονίζοντας τα εξής: "Κάποιοι μας έχουν βάλει στόχο. Μας έχουν βάλει στόχο με σκοπό να υποβαθμίσουν την γενικότερη λειτουργία του Δήμου και ειδικότερα σε ότι αφορά τα θέματα διαφάνειας. Εμείς εδώ ήρθαμε όπως έχω τονίσει για να προσφέρουμε, να δώσουμε στο Δήμο και όχι για να πάρουμε. Αυτό είναι τελικά που μας κάνει να είμαστε ανοιχτοί στην κοινωνία, ανοιχτοί στους πολίτες και σε όσους θέλουν τελικά να ενημερωθούν. Είμαστε εδώ, τους προκαλούμε για να απαντήσουμε σε όποιο ζήτημα μας θέσουν και έχει σχέση με την λειτουργία αλλά και με την διαφάνεια του Δήμου. Εκτενής τέλος ήταν η αναφορά του αναπληρωτή δημάρχου Γιώργου Δεββέ για την τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Μάλιστα για το λόγο αυτό από πλευράς δήμου μοιράστηκε πολυσέλιδη έκθεση με τις δράσεις που έλαβαν χώρα καθ' όλο το διάστημα των εκδηλώσεων του Μαΐου του 2012 και τα αντίστοιχα έξοδα για κάθε μια ξεχωριστά. Θοδωρής Λάμπρος thlabros@hotmail.com


/ ÐáñáóêåõÞ 5 Áðñéëßïõ 2013

Επικαιρότητα

w w w . p r o t i n e w s . g r

13

Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) Ηλείας

Επίσκεψη μαθητών από Αρχαία Ολυμπία και Πύργο Τ

ο Κέντρο Συμβουλευτικής & Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) Ηλείας, επισκέφτηκαν σήμερα οι μαθητές του Γυμνασίου Αρχαίας Ολυμπίας συνοδευόμενοι από την καθηγήτρια του ΣΕΠ κ. Σοφία Θανοπούλου και την καθηγήτρια του σχολείου κ. Ευφροσύνη Ζαχαροπούλου, όπου οι Υπεύθυνοι ΣΕΠ κ. Διονύσιος Κάσσαρης και Αντώνιος Μαρίτσας παρουσίασαν το βιωματικό εργαστήρι "Ασκήσεις Επαγγελματικού Προσανατολισμού" που στηρίζεται στο εξαγωνικό μοντέλο του Holland. Το μοντέλο αυτό αναφέρεται ουσιαστικά στο τυπικό ταίριασμα ατόμου-περιβάλλοντος. Πιο συγκεκριμένα ο Holland βασίστηκε στην υπόθεση ότι τα επαγγελματικά ενδιαφέροντα είναι μια όψη αυτού που ονομάζουμε προσωπικότητα, επομένως τα επαγγελματικά ενδιαφέροντα ενός ατόμου περιγράφουν την προσωπικότητά του. Στη συνέχεια οι Υπεύθυνοι ΣΕΠ επισκέφτηκαν το 3ο ΓΕΛ Πύρ-

γου μετά από πρόσκληση του Δ/ντη κ. Παναγιώτη Παρρά προκειμένου να ενημερώσουν τους μαθητές της A' τάξης για το εκπαιδευτικό σύστημα και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται προκειμένου ο μαθητής να κάνει σωστή επιλογή κατεύθυνσης - επιστημονικού πεδίου για την εισαγωγή του στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μαρίτσας ανέλυσε θέματα σχετικά με

τις Πανελλαδικές Εξετάσεις όπως κατευθύνσεις, επιστημονικά πεδία, μηχανογραφικό δελτίο, ειδικά μαθήματα, υπολογι-

σμός μορίων κ.α. ενώ απάντησε και σε πλήθος ερωτήσεων από τους μαθητές. Κλείνοντας, αναφέρθηκε στην πληροφόρηση

τονίζοντας ότι "είναι μεγίστης σημασίας για τον καθένα, η πρόσβαση σε καλής ποιότητας πληροφορίες, οι οποίες πρέπει

να είναι έγκαιρες και έγκυρες, σχετικά με τις σπουδές του στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση". Ο κ. Κάσσαρης μίλησε στους μαθητές για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν ώστε να επιλέξουν τη σωστή κατεύθυνση. Μεταξύ άλλων τόνισε: "Η επιλογή κατεύθυνσης, επιστημονικού πεδίου, προϋποθέτει να έχεις κατανοήσει τον εαυτό σου και να έχεις αποκτήσει σωστές πληροφορίες για το εκπαιδευτικό σύστημα, τις σχολές που σε ενδιαφέρουν, τα προγράμματα σπουδών αλλά και την αγορά εργασίας. Να έχεις δηλαδή ενημερωθεί για τα επαγγέλματα και το μέλλον τους".


14

w w w . p r o t i n e w s . g r

Ανακοινώσεις - Κοινωνικά

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΙ Orfeas "Τζακ ο Κυνηγός Γιγάντων" 19:50-22:00 Zero Dark Thirty 19:3021:30 TAD: Ο ΧΑΜΕΝΟΣ ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΗΣ (Παιδικό) Παρ.-Σαββ.-Κυρ. 18:15

Cine Cinema "ΟΜΟΡΦΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ" 19:45 "LINCOLN 22:00 "Ο ΟΛΥΜΠΟΣ ΕΠΕΣΕ 19:45 & 22:00

/ ÐáñáóêåõÞ 5 Áðñéëßïõ 2013

ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ 14 35 36 40 44 16

ÓÜââáôï 6/04/2013 êáé þñá 08.30 ð.ì. åê ôïõ Éåñïý Íáïý Áãßùí ÐÜíôùí ( Á' ÊïéìçôÞñéï) Ðýñãïõ, ÅôÞóéï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ ðïëõáãáðçìÝíïõ ìáò

ΕΥΘΥΜΙΟΥ του Σπυρίδωνος ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ 3 2 0 1 9 5 3

ΚΗΔΕΙΕΣ

Åôþí 91 Êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé åíþóïõí ìáæß ìáò ôéò ðñïò ôïí Õøéóôïí äåÞóåéò ôùí. Ðýñãïò 6/04/2013 Ç ÓÕÆÕÃÏÓ: Êáëëþðç. ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ: Óðýñïò & ÂáóéëéêÞ Ðåôñïðïýëïõ, Âáóßëçò & Ìáôßíá Ðåôñïðïýëïõ. ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ: Áëßêç & Áíôþíéïò ÓôáññÜò, Æá÷Üñù ÷á ÐáñáóêåõÜ Ðåôñïðïýëïõ, Ìáñßá ÷á Íéê. Ðáñáóêåõüðïõëïõ. ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ, ÔÁ ÁÍÉØÉÁ & ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ, Ìáíùëïðïýëïõ 58, Ôçë. üëï ôï 24ùñï: 26210-34017, 30730, 34217, 27158, 25223, ÐÕÑÃÏÓ, Êéíçôü 6944342471 Ïéêßáò: 25223

Ôïí ðïëõáãáðçìÝíï ìáò

ΑΣΗΜΑΚΗ του Βασιλείου ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟ Åôþí 78 Èáíüíôá êçäåýïìå óÞìåñá ÐáñáóêåõÞ 05/04/2013 êáé þñá 10:30ð.ì. åê ôïõ Éåñïý Íáïý Áãßïõ Ãåùñãßïõ ÐñÜóéíïõ, êáé ðáñáêáëïýìå óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðáñáêïëïõèÞóïõí ôçí åêöïñÜ ôïõ. ÐñÜóéíï 05/04/2013 Ç ÓÕÆÕÃÏÓ :Óïößá. ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ : Âáóßëåéïò & Ãéþôá Íéêïëáêïðïýëïõ, ÁããåëéêÞ & Êùíóôáíôßíïò Áóçìáêüðïõëïò, Ëåùíßäáò Íéêïëáêüðïõëïò. ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ, ÔÁ ÁÍÉØÉÁ, ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ, Ìáíùëïðïýëïõ 58, Ôçë. üëï ôï 24ùñï: 26210-34017, 30730, 34217, 27158, 25223, ÐÕÑÃÏÓ, Êéíçôü 6944342471 Ïéêßáò: 25223 Ôïí ðïëõáãáðçìÝíï ìáò

ΧΡΗΣΤΟ του Δημητρίου ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟ Åôþí 28 Èáíüíôá êçäåýïìå óÞìåñá ÐáñáóêåõÞ 5/04/2013 êáé þñá 3:00ì.ì. åê ôïõ Éåñïý Íáïý ÃåííÝóéï ôçò Èåïôüêïõ Ä.Ä. Áã. Ãåùñãßïõ Ðýñãïõ êáé ðáñáêáëïýìå óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðáñáêïëïõèÞóïõí ôçí åêöïñÜ ôïõ. ¢ãéïò Ãåþñãéïò 5/04/2013 ÏÉ ÃÏÍÅÉÓ: ÄçìÞôñçò & Ðáíáãéþôá. Ï ÁÄÅËÖÏÓ: Íßêïò. Ç ÃÉÁÃÉÁ: ÌçëéÜ ÁðïóôïëÜôïõ. Ï ÐÁÐÐÏÕÓ & Ç ÃÉÁÃÉÁ: Íéêüëáïò & Åõáããåëßá Êáôóéþíç. ÏÉ Ë. ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. ÐÁÑÁÊËÇÓÇ ÓÔÅÖÁÍÁ ÍÁ ÌÇÍ ÊÁÔÁÔÅÈÏÕÍ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ, Ìáíùëïðïýëïõ 58, Ôçë. üëï ôï 24ùñï: 26210-34017, 30730, 34217, 27158, 25223, ÐÕÑÃÏÓ, Êéíçôü 6944342471 Ïéêßáò: 25223

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Διον. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (Ç ÍÔÉÑËÁÍÔÁÓ) Åôþí 66 Èáíüíôá êáé êçäåýïìå óÞìåñá ÐáñáóêåõÞ 5/4/2013 & þñá 16.30 ì.ì. åê ôïõ Éåñïý Íáïý Áãßïõ ÍéêïëÜïõ Ëáìðåôßïõ ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò & ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé ðáñáêïëïõèÞóïõí ôçí åêöïñÜ ôïõ. ËÁÌÐÅÔÉ 5/4/2013 Ç ÁÄÅËÖÇ. ÔÁÓÉÁ ×á ÊÙÍ/ÍÏÕ ÊÁØÁÓÊÇ. ÔÁ ÁÍÉØÉÁ. ÃÉÁÍÍÇÓ , ÅËÅÍÇ. ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ & ÌÍÇÌÏÓÕÍÙÍ: ÊÙÍ/ÍÏÓ Óð. ÔÓÁÐÅÊÇÓ, Êïêêßíïõ 9 Ðýñãïò, ÔÇË: 26210 26906-22116 ÊÉÍ: 6938965585 Ôïí ðïëõáãáðçìÝíï ìáò

ΕΛΙΣΣΑΙΟ του Πέτρου ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ Åôþí 85 Èáíüíôá êçäåýïìå ÓÜââáôï 6/04/2013 êáé þñá 12:00ì. åê ôïõ Éåñïý Íáïý Áãßïõ Äçìçôñßïõ Ëáíôæüú, êáé ðáñáêáëïýìå óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðáñáêïëïõèÞóïõí ôçí åêöïñÜ ôïõ. Ëáôæüú 6/04/2013 Ç ÊÏÑÇ: Äéïíõóßá. ÔÁ ÁÄÅÑÖÉÁ: Áóðáóßá ÷á ÍéêïëÜïõ ËÜëå, ×ñÞóôïò & Óïößá Ìé÷áëïðïýëïõ, ÉùÜííá & ÄéáìáíôÞò Ìé÷áëüðïõëïò. ÔÁ ÁÍÉØÉÁ, ÏÉ Ë. ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ, Ìáíùëïðïýëïõ 58, Ôçë. üëï ôï 24ùñï: 26210-34017, 30730, 34217, 27158, 25223, ÐÕÑÃÏÓ, Êéíçôü 6944342471 Ïéêßáò: 25223

ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ Ôçí ÊõñéáêÞ 7 Áðñéëßïõ 2013 êáé þñá 8:30 ð.ì. óôïí Éåñü Íáü Áãßïõ Óðõñßäùíïò Ðýñãïõ Ôåëïýìå Áñ÷éåñáôéêü 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ áãáðçìÝíïõ ìáò

ΓΡΗΓΟΡΗ ΔΗΜ. ΜΠΕΚΙΟΥ ÅÔÙÍ 79 Ðáñáêáëïýìå óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé ðñïóåõ÷çèïýìå ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ. Ðýñãïò 7 Áðñéëßïõ 2013 Ç ÓÕÆÕÃÏÓ: ÅëÝíç. ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ: ÂáóéëéêÞ & Êùíóôáíôßíïò Âõèïýëêáò, Ìáñßá ÌðÝêéïõ. ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ: Ìáñßá-ÅëÝíç, Äéïíýóéïò, Ãñçãüñçò. ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ: Ðéðßíá ÌðÝêéïõ, ÂáóéëéêÞ ÷á Óð. ÌðÝêéïõ. ÔÁ ÁÍÉØÉÁ ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ Á. ÁÓÇÌÁÊÏÐÏÕËÏÓ Þ ÆÅÕÊÁÓ, ÔÇË. ÃÑÁÖÅÉÏÕ: 26210 28361 - 33119, ÏÉÊ. ÄÉÁÍÕÊÔ. 22283, ÊÉÍÇÔÏ: 6944296706 & 6932234896, ÊÏËÏÊÏÔÑÙÍÇ 11 - ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ Ôåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 6/4/2013 êáé þñá 08.30 ð.ì. åê ôïõ Éåñïý Íáïý Áãßïõ ÐáíôåëåÞìïíá Ðýñãïõ , 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ ðïëõáãáðçìÝíïõ ìáò

ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ του Θεοδώρου ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ Åôþí 88 Êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé åíþóïõí ìáæß ìáò ôéò ðñïò ôïí Õøéóôïí äåÞóåéò ôùí. Ðýñãïò 7/04/2013 Ç ÓÕÆÕÃÏÓ: Ãåùñãßá. ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ: ÈïäùñÞò ÌáõñïìÜôçò, Âáóßëçò ÌáõñïìÜôçò, ÐÜíïò & ÃéÜííá ÌáõñïìÜôç, ËÜìðçò ÌáõñïìÜôçò. ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ: ÓôÝëéïò, Ãåùñãßá. ÔÁ ÁÍÉØÉÁ, ÏÉ Ë. ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ, Ìáíùëïðïýëïõ 58, Ôçë. üëï ôï 24ùñï: 26210-34017, 30730, 34217, 27158, 25223, ÐÕÑÃÏÓ, Êéíçôü 6944342471 Ïéêßáò: 25223

Ôåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 7/04/2013 êáé þñá 08.30 ð.ì. åê ôïõ Éåñïý Íáïý Áãßïõ Óðõñßäùíïò ËáóôÝúêá, 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò ðïëõáãáðçìÝíçò ìáò

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ- ΧΑΡΜΠΑΛΗ Åôþí 50 Êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé åíþóïõí ìáæß ìáò ôéò ðñïò ôïí Õøéóôïí äåÞóåéò ôùí. ËáóôÝúêá 7/04/13 Ï ÓÕÆÕÃÏÓ: ÁíäñÝáò. ÔÁ ÔÅÊÍÁ: Äéïíõóßá & Âáóßëçò Ðáðáäüðïõëïò, ÊõñéÜêïò Êïëëýñçò, Ìáñßá & ÐÜíïò ÆÜãêëçò. ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ, ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ & ÏÉ Ë. ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ, Ìáíùëïðïýëïõ 58, Ôçë. üëï ôï 24ùñï: 26210-34017, 30730, 34217, 27158, 25223, ÐÕÑÃÏÓ, Êéíçôü 6944342471 Ïéêßáò: 25223 Ôåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 7/4/2013 êáé þñá 8:30 ð. ì. óôïí ÉÅÑÏ ÍÁÏ ÁÃ. Êùíóôáíôßíïõ ÊÜôù Îçñï÷þñé Æá÷Üñùò. Ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò áãáðçìÝíçò ìáò ìçôÝñáò, áäåëöÞò èåßáò & ãéáãéÜò.

ΕΥΣΤΑΘΙΑ ΧΗΡΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΠΕΚΡΗ ÅÔÙÍ 84 Êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé åíþóïõí ìáæß ìáò ôéò ðñïò ôïí ¾øéóôï äåÞóåéò ôïí. ÔÁ ÔÅÊÍÁ. ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ. ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ. ÔÁ ÁÍÉØÉÁ ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ ÊÁÉ ÌÍÇÌÏÓÕÍÙÍ: ÃÊÏÔÓÇÓ ÄÉÏÍÕÓÉÏÓ, ÊÁËËÉÊÙÌÏ ÇËÅÉÁÓ - Ôçë. üëï ôï 24ùñï 26250-22737, Êéí. 6947583542 - 6976906302. Ôçí ÊõñéáêÞ 7 Áðñéëßïõ 2013 & þñá 8.30 ð. ì óôïí Éåñü Íáü Áãßáò ÔñéÜäïò Ðýñãïõ Ôåëïýìå ÅôÞóéï Ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò áãáðçìÝíçò ìáò

ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΦΩΤ. ΒΑΓΓΟΠΟΥΛΟΥ Ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò & ößëïõò üðùò ðñïóåõ÷çèïýí ìáæß ìáò ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò. Ðýñãïò 7 Áðñéëßïõ 2013 Ï ÓÕÆÕÃÏÓ: Öþôçò. ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ: Áéêáôåñßíç & Ðáíáãéþôçò ÁñâáíéôÜêçò, ÂáóéëéêÞ & ÁèáíÜóéïò ÊáëáíôæÞò. ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ. ÔÁ ÁÍÉØÉÁ. ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ Á. ÁÓÇÌÁÊÏÐÏÕËÏÓ Þ ÆÅÕÊÁÓ, ÔÇË. ÃÑÁÖÅÉÏÕ: 26210 28361 - 33119, ÏÉÊ. ÄÉÁÍÕÊÔ. 22283, ÊÉÍÇÔÏ: 6944296706 & 6932234896, ÊÏËÏÊÏÔÑÙÍÇ 11 - ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ Ôåëïýìå ôï ÓÜââáôï 6/04/2013 êáé þñá 08.30 ð.ì. åê ôïõ Éåñïý Íáïý Áãßïõ ÐÝôñïõ (ÊïéìçôÞñéï) ÊáñÜôïõëá, 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ ðïëõáãáðçìÝíïõ ìáò

ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ του Χρήστου ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé åíþóïõí ìáæß ìáò ôéò ðñïò ôïí Õøéóôïí äåÞóåéò ôùí. ÊáñÜôïõëá 6/04/2013 ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ, ÔÁ ÁÍÉØÉÁ, ÏÉ Ë. ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ, Ìáíùëïðïýëïõ 58, Ôçë. üëï ôï 24ùñï: 26210-34017, 30730, 34217, 27158, 25223, ÐÕÑÃÏÓ, Êéíçôü 6944342471 Ïéêßáò: 25223 Ôï ÓÜââáôï 6 Áðñéëßïõ 2013 êáé þñá 9:00 ð.ì. óôïí Éåñü Íáü Áãßïõ Óðõñßäùíïò Óêïõñï÷ùñßïõ Ôåëïýìå 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò ðïëõáãáðçìÝíçò ìáò

ΓΡΑΜΜΑΤΟΥΛΑΣ χας ΔΗΜ. ΣΚΟΥΡΑ

ÅÔÙÍ 87 Êáé ðáñáêáëïýìå óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò Ýëèïõí êáé ðñïóåõ÷çèïýí ìáæß ìáò ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò. Óêïõñï÷þñé 6 Áðñéëßïõ 2013 ÔÁ ÔÅÊÍÁ: Èåïäþñá Óêïýñá, ÁèáíÜóéïò & Ìáñßíá Óêïýñá, Äéïíõóßá & ÁíäñÝáò Ëýãêáò, Óðýñïò Óêïýñáò. ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ: Áíôùíßá & Áíôþíçò Äçìáêüðïõëïò, Ìáñßá & ÄçìÞôñéïò Êáññáò. ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ: Ãéþñãïò, ÄçìÞôñçò, ×ñéóôßíá, ÄçìÞôñçò. ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ Á. ÁÓÇÌÁÊÏÐÏÕËÏÓ Þ ÆÅÕÊÁÓ, ÔÇË. ÃÑÁÖÅÉÏÕ: 26210 28361 - 33119, ÏÉÊ. ÄÉÁÍÕÊÔ. 22283, ÊÉÍÇÔÏ: 6944296706 & 6932234896, ÊÏËÏÊÏÔÑÙÍÇ 11 - ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ Ôï ÓÜââáôï 6 Áðñéëßïõ 2013 êáé þñá 9:00 ð.ì. óôïí Éåñü Íáü Áãßïõ Áèáíáóßïõ Ðýñãïõ Ôåëïýìå 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò ðïëõáãáðçìÝíçò ìáò

ΕΛΕΝΗΣ χας ΒΑΣΙΛ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ

ÔÏ ÃÅÍÏÓ ÄÇÌÏÕËÉÁ Ðýñãïò 6 Áðñéëßïõ 2013 ÔÁ ÔÅÊÍÁ: Êßñêç & ÃéÜííçò Øõ÷ïãéüò,ÄçìÞôñçò & ÆùÞ Ëáìðñïðïýëïõ.ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ: ÐÝãêõ & ÐÜíïò, Åëßíá & Íßêïò, ÅëÝíç, Âáóßëçò.ÔÁ ÄÉÓÅÃÃÏÍÁ: Ìõñôþ, ÉùÜííá, ÁâÜðôéóôï.ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ: ÔéôÞ ÷á Äçì. ÄçìïõëéÜ, Ìáñßá ÷á Êùí. Ëáìðñïðïýëïõ.ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ Á. ÁÓÇÌÁÊÏÐÏÕËÏÓ Þ ÆÅÕÊÁÓ, ÔÇË. ÃÑÁÖÅÉÏÕ: 26210 28361 - 33119, ÏÉÊ. ÄÉÁÍÕÊÔ. 22283, ÊÉÍÇÔÏ: 6944296706 & 6932234896, ÊÏËÏÊÏÔÑÙÍÇ 11 - ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ


Ανακοινώσεις

/ ÐáñáóêåõÞ 5 Áðñéëßïõ 2013

ÅËËÇÍÉÊÇ ÄÇÌÏÊÑÁÔÉÁ ÍÏÌÏÓ ÇËÅÉÁÓ ÄÇÌÏÓ ÁÑ×ÁÉÁÓ ÏËÕÌÐÉÁÓ

ÇÌÅÑÏÌÇÍÉÁ: 04/04/2013 Áñéèì. Ðñùô.: 4203

ÐÅÑÉËÇØÇ ÁÍÁÊÏÉÍÙÓÇÓ õð' áñéèì. ÓÏ× 1/2013

Ðñüóëçøçò äýï (2) áôüìùí ìå óýìâáóç åñãáóßáò éäéùôéêïý äéêáßïõ ïñéóìÝíïõ ÷ñüíïõ ôïõ ÄÞìïõ Áñ÷áßáò Ïëõìðßáò . Ï ÄÇÌÁÑ×ÏÓ ÁÑ×ÁÉÁÓ ÏËÕÌÐÉÁÓ ¸÷ïíôáò õðüøç: 1.Ôéò äéáôÜîåéò ôïõ Üñèñïõ 21 ôïõ Í. 2190/1994 "Óýóôáóç áíåîÜñôçôçò áñ÷Þò ãéá ôçí åðéëïãÞ ðñïóùðéêïý êáé ñýèìéóç èåìÜôùí äéïßêçóçò" (ÖÅÊ 28 Á), üðùò Ý÷ïõí ôñïðïðïéçèåß êáé éó÷ýïõí. 2.Ôéò äéáôÜîåéò ôïõ Í. 3852/2010 "ÍÝá Áñ÷éôåêôïíéêÞ ôçò Áõôïäéïßêçóçò êáé ôçò ÁðïêåíôñùìÝíçò ÄéïßêçóçòÐñüãñáììá ÊáëëéêñÜôçò" (ÖÅÊ 87 Á), üðùò Ý÷ïõí ôñïðïðïéçèåß êáé éó÷ýïõí. 3.Ôéò äéáôÜîåéò ôïõ Üñèñïõ Ýíáôïõ ôïõ Í. 4057/2012 "Ðåéèáñ÷éêü Äßêáéï Äçìïóßùí Ðïëéôéêþí Äéïéêçôéêþí ÕðáëëÞëùí êáé ÕðáëëÞëùí Íïìéêþí Ðñïóþðùí Äçìïóßïõ Äéêáßïõ" (ÖÅÊ 54 Á). 4.Ôçí õð' áñéèì. 177/30.07.2012 áðüöáóç ôïõ Äçìïôéêïý Óõìâïõëßïõ ôïõ ÄÞìïõ Añ÷áßáò Ïëõìðßáò ðåñß ðñïãñáììáôéóìïý ðñïóëÞøåùí Ýêôáêôïõ ðñïóùðéêïý Ýôïõò 2012 5.Ôï õð' áñéèì. ïéê. 78680/14973/24-09-2012 Ýããñáöï ôïõ Ã.Ã. ôçò ÁðïêåíôñùìÝíçò Äéïßêçóçò ÐåëïðïííÞóïõ, ÄõôéêÞò ÅëëÜäáò êáé Éïíßïõ ãéá ôçí õðïâïëÞ áéôÞìáôïò ãéá ðñüóëçøç ðñïóùðéêïý éäéùôéêïý äéêáßïõ ïñéóìÝíïõ ÷ñüíïõ äéÜñêåéáò ïêôþ ìçíþí ðñïò ôï Õðïõñãåßï Åóùôåñéêþí 6.Ôçí õð' áñéèì. ÄÉÐÐ/Ö.ÅÃÊÑ.1/118/26314/18-12-2012 ÅãêñéôéêÞ Áðüöáóç ôçò ÅðéôñïðÞò ôçò ðáñ. 1 ôïõ Üñèñïõ 2 ôçò ÐÕÓ: 33/2006 (ÁíáóôïëÞ äéïñéóìþí êáé ðñïóëÞøåùí óôï Äçìüóéï ÔïìÝá, ÖÅÊ 280 Á), üðùò éó÷ýåé. 7.Ôï õð´ áñéèì. ïéê. 47971/21.12.2012 Ýããñáöï ôïõ Õðïõñãåßïõ Åóùôåñéêþí ðåñß Ýãêñéóçò ðñüóëçøçò ðñïóùðéêïý ìå ó÷Ýóç åñãáóßáò éäéùôéêïý äéêáßïõ ïñéóìÝíïõ ÷ñüíïõ 8.Ôçí ðáñ. 3 ôïõ Üñèñïõ 2 ôçò ÐñÜîçò Íïìïèåôéêïý Ðåñéå÷ïìÝíïõ (ÖÅÊ ô. Á', 256, 31.12.2012) 9.Ôçí õð´ áñéèì. 289/22-12-2012 áðüöáóç ôïõ Äçìïôéêïý Óõìâïõëßïõ ìå èÝìá ôçí åðéêáéñïðïßçóç ôçò áñéè. 177/2012 ÁÄÓ ãéá ôçí ðñüóëçøç ïêôþ (8) áôüìùí ìå ó÷Ýóç åñãáóßáò éäéùôéêïý äéêáßïõ ïñéóìÝíïõ ÷ñüíïõ 10.Ôï õð' áñéèì. ïéê. 11338/1505/15-02-2013 Ýããñáöï ôïõ Ã.Ã. ôçò ÁðïêåíôñùìÝíçò Äéïßêçóçò ÐåëïðïííÞóïõ, ÄõôéêÞò ÅëëÜäáò êáé Éïíßïõ ðåñß êáèïñéóìïý åéäéêïôÞôùí ðñïóùðéêïý éäéùôéêïý äéêáßïõ ïñéóìÝíïõ ÷ñüíïõ 11.Ôïí Ïñãáíéóìü ÅóùôåñéêÞò Õðçñåóßáò ôïõ ÄÞìïõ Áñ÷áßáò Ïëõìðßáò (ÖÅÊ Â' 231/9-02-2012) 12.Ôçí õð' áñéèì. ðñùô. 3435/19.03.2013 âåâáßùóç ôïõ ÄçìÜñ÷ïõ ðåñß ýðáñîçò ðéóôþóåùí ãéá ôçí êÜëõøç ôçò äáðÜíçò ìéóèïäïóßáò Áíáêïéíþíåé Ôçí ðñüóëçøç, ìå óýìâáóç åñãáóßáò éäéùôéêïý äéêáßïõ ïñéóìÝíïõ ÷ñüíïõ, óõíïëéêÜ äýï (2) áôüìùí ãéá ôçí êÜëõøç åðï÷éêþí Þ ðáñïäéêþí áíáãêþí ôïõ ÄÞìïõ Áñ÷áßáò Ïëõìðßáò, ðïõ åäñåýåé óôçí Áñ÷áßá Ïëõìðßá êáé óõãêåêñéìÝíá ôïõ åîÞò, áíÜ õðçñåóßá, Ýäñá, åéäéêüôçôá êáé äéÜñêåéá óýìâáóçò, áñéèìïý áôüìùí (âë. ÐÉÍÁÊÁ Á), ìå ôá áíôßóôïé÷á áðáéôïýìåíá (ôõðéêÜ êáé ôõ÷üí ðñüóèåôá) ðñïóüíôá (âë. ÐÉÍÁÊÁ Â): ÐÉÍÁÊÁÓ Á: ÈÅÓÅÉÓ ÅÐÏ×ÉÊÏÕ ÐÑÏÓÙÐÉÊÏÕ (áíÜ êùäéêü èÝóçò) Êùäéêüò èÝóçò

Õðçñåóßá

¸äñá õðçñåóßáò

Åéäéêüôçôá

103

ÄÇÌÏÓ ÁÑ×ÁÉÁÓ ÏËÕÌÐÉÁÓ

ÁÑ×ÁÉÁ ÏËÕÌÐÉÁ

ÄÅ ×ÅÉÑÉÓÔÙÍ ÌÇ×ÁÍÇÌÁÔÙÍ ÅÑÃÙÍ (ÃêñÝúíôåñ)

104

ÄÇÌÏÓ ÁÑ×ÁÉÁÓ ÏËÕÌÐÉÁÓ

ÁÑ×ÁÉÁ ÏËÕÌÐÉÁ

ÄÅ ×ÅÉÑÉÓÔÙÍ ÌÇ×ÁÍÇÌÁÔÙÍ ÅÑÃÙÍ (åêóêáöÝáòöïñôùôÞò)

ÄéÜñêåéá óýìâáóçò

Áñéèìüò áôüìùí

8

1

8

1

ÐÉÍÁÊÁÓ Â: ÁÐÁÉÔÏÕÌÅÍÁ ÐÑÏÓÏÍÔÁ (áíÜ êùäéêü èÝóçò) Êùäéêüò èÝóçò 103

Ôßôëïò óðïõäþí êáé ëïéðÜ áðáéôïýìåíá (ôõðéêÜ & ôõ÷üí ðñüóèåôá) ðñïóüíôá áíùôÝñù Üäåéá ìç÷áíïäçãïý- ÷åéñéóôÞ ÷ïñçãÞèçêå âÜóåé ôïõ óõãêåêñéìÝíïõ ôßôëïõ åßôå áõôïôåëþò åßôå ìå óõíõðïëïãéóìü êáé åìðåéñßáò. ÐÑÏÓÏÍÔÁ ´ ÅÐÉÊÏÕÑÉÁÓ: (Åöüóïí ç èÝóç äåí êáëõöèåß áðü õðïøçößïõò ìå ôá áíùôÝñù ðñïóüíôá) á) ¢äåéá ìç÷áíïäçãïý-÷åéñéóôÞ ìç÷áíçìÜôùí åêôÝëåóçò ôå÷íéêþí Ýñãùí ïìÜäáò Æ' ôÜîçò Â'. â) ¢äåéá ïäÞãçóçò áõôïêéíÞôïõ åñáóéôå÷íéêÞ Þ åðáããåëìáôéêÞ, ã) ÁðïëõôÞñéïò ôßôëïò ôïõëÜ÷éóôïí Õðï÷ñåùôéêÞò Åêðáßäåõóçò (äçë. áðïëõôÞñéï ôñéôáîßïõ ãõìíáóßïõ Þ ãéá õðïøçößïõò ðïõ Ý÷ïõí áðïöïéôÞóåé ìÝ÷ñé êáé ôï 1980 áðïëõôÞñéï Äçìïôéêïý Ó÷ïëåßïõ), Þ éóïäýíáìïò áðïëõôÞñéïò ôßôëïò êáôþôåñçò Ôå÷íéêÞò Ó÷ïëÞò ôïõ Í.Ä. 580/1970 Þ áðïëõôÞñéïò ôßôëïò Åñãáóôçñßùí ÅéäéêÞò ÅðáããåëìáôéêÞò Åêðáßäåõóçò êáé ÊáôÜñôéóçò, ôïõ Üñèñïõ 1 ôïõ Í. 2817/2000 ôçò çìåäáðÞò Þ Üëëïò éóüôéìïò ôßôëïò ôçò áëëïäáðÞò êáé áíôßóôïé÷ç åìðåéñßá ôïõëÜ÷éóôïí ôñéþí (3) åôþí, ìåôÜ ôçí áðüêôçóç ôçò ðáñáðÜíù Üäåéáò ìç÷áíïäçãïý-÷åéñéóôÞ. ÐÑÏÓÏÍÔÁ ô ÅÐÉÊÏÕÑÉÁÓ: (Åöüóïí ç èÝóç äåí êáëõöèåß áðü õðïøçößïõò ìå ôá áíùôÝñù ðñïóüíôá) á) ¢äåéá ìç÷áíïäçãïý-÷åéñéóôÞ ìç÷áíçìÜôùí åêôÝëåóçò ôå÷íéêþí Ýñãùí ïìÜäáò Æ' ôÜîçò Â'. â) ¢äåéá ïäÞãçóçò áõôïêéíÞôïõ åñáóéôå÷íéêÞ Þ åðáããåëìáôéêÞ, ã) ÁðïëõôÞñéïò ôßôëïò ôïõëÜ÷éóôïí Õðï÷ñåùôéêÞò Åêðáßäåõóçò (äçë. áðïëõôÞñéï ôñéôáîßïõ ãõìíáóßïõ Þ ãéá õðïøçößïõò ðïõ Ý÷ïõí áðïöïéôÞóåé ìÝ÷ñé êáé ôï 1980 áðïëõôÞñéï Äçìïôéêïý Ó÷ïëåßïõ),Þ éóïäýíáìïò áðïëõôÞñéïò ôßôëïò êáôþôåñçò Ôå÷íéêÞò Ó÷ïëÞò ôïõ Í.Ä. 580/1970 Þ áðïëõôÞñéïò ôßôëïò Åñãáóôçñßùí ÅéäéêÞò ÅðáããåëìáôéêÞò Åêðáßäåõóçò êáé ÊáôÜñôéóçò, ôïõ Üñèñïõ 1 ôïõ Í. 2817/2000 ôçò çìåäáðÞò Þ Üëëïò éóüôéìïò ôßôëïò ôçò áëëïäáðÞò êáé áíôßóôïé÷ç åìðåéñßá ôïõëÜ÷éóôïí Ýîé (6) ìçíþí, ìåôÜ ôçí áðüêôçóç ôçò ðáñáðÜíù Üäåéáò ìç÷áíïäçãïý-÷åéñéóôÞ. ÓÕÌÐËÇÑÙÌÁÔÉÊÅÓ ÄÉÅÕÊÑÉÍÉÓÅÉÓ Ãéá ôá èåñìéêÜ ìç÷áíÞìáôá ãßíïíôáé äåêôÝò êáé ïé Üäåéåò ìç÷áíïäçãþí ÷åéñéóôþí ìç÷áíçìÜôùí åêôÝëåóçò ôå÷íéêþí Ýñãùí, ðïõ ÷ïñçãÞèçêáí âÜóåé ôïõ ð.ä. 22/1976, õðü ôçí ðñïûðüèåóç üôé ï õðïøÞöéïò ðñïóêïìßæåé âåâáßùóç ôçò áñìüäéáò ãéá ôçí Ýêäïóç ôçò Üäåéáò õðçñåóßáò ãéá ôçí áíôéóôïé÷ßá ôçò Üäåéáò ìç÷áíïäçãïý ÷åéñéóôÞ ìç÷áíçìÜôùí ôå÷íéêþí Ýñãùí ôïõ ð.ä. 22/1976, ìå ôéò ïìÜäåò ìç÷áíçìÜôùí ôïõ ð.ä. 31/1990. Óôçí ðåñßðôùóç ðïõ ïé õðïøÞöéïé åßíáé êÜôï÷ïé åðáããåëìáôéêÞò Üäåéáò ïäÞãçóçò áëëïäáðÞò, ãéá íá ãßíïõí äåêôïß ðñÝðåé íá ðñïóêïìßóïõí âåâáßùóç ôçò áñìüäéáò õðçñåóßáò ôïõ Õðïõñãåßïõ ÁíÜðôõîçò, Áíôáãùíéóôéêüôçôáò, Õðïäïìþí, Ìåôáöïñþí êáé Äéêôýùí "ðåñß éóïäõíáìßáò êáé áíôéóôïé÷ßáò ôçò Üäåéáò ïäÞãçóçò áëëïäáðÞò ìå ôéò åðáããåëìáôéêÝò Üäåéåò ïäÞãçóçò çìåäáðÞò". ÐÉÍÁÊÁÓ Â: ÁÐÁÉÔÏÕÌÅÍÁ ÐÑÏÓÏÍÔÁ (áíÜ êùäéêü èÝóçò)

Êùäéêüò èÝóçò 104

Ôßôëïò óðïõäþí êáé ëïéðÜ áðáéôïýìåíá (ôõðéêÜ & ôõ÷üí ðñüóèåôá) ðñïóüíôá ÊÕÑÉÁ ÐÑÏÓÏÍÔÁ á) ¢äåéá ìç÷áíïäçãïý-÷åéñéóôÞ ìç÷áíçìÜôùí åêôÝëåóçò ôå÷íéêþí Ýñãùí ïìÜäáò Â' ôÜîçò Ä'. â) ¢äåéá ïäÞãçóçò áõôïêéíÞôïõ åñáóéôå÷íéêÞ Þ åðáããåëìáôéêÞ, ã) Ï ïìþíõìïò Þ áíôßóôïé÷ïò ôßôëïò ÉÅÊ Þ Ôå÷íéêïý Åðáããåëìáôéêïý Åêðáéäåõôçñßïõ Á´ Þ Â' êýêëïõ óðïõäþí Þ Åíéáßïõ Ðïëõêëáäéêïý Ëõêåßïõ Þ Ôå÷íéêïý Åðáããåëìáôéêïý Ëõêåßïõ Þ Ôå÷íéêþí Åðáããåëìáôéêþí Ó÷ïëþí ÄåõôåñïâÜèìéáò Åêðáßäåõóçò Þ Ó÷ïëþí Ìáèçôåßáò ôïõ ÏÁÅÄ ôïõ Í.1346/83 Þ Üëëïò éóüôéìïò ôßôëïò ó÷ïëéêþí ìïíÜäùí ôçò çìåäáðÞò Þ áëëïäáðÞò, áíôßóôïé÷çò åéäéêüôçôáò.

w w w . p r o t i n e w s . g r

15

Ãßíåôáé åðßóçò äåêôüò ïðïéïóäÞðïôå ôßôëïò ÉÅÊ Þ äåõôåñïâÜèìéáò åêðáßäåõóçò Þ Üëëïò éóüôéìïò êáé áíôßóôïé÷ïò ôßôëïò ó÷ïëéêþí ìïíÜäùí ôçò çìåäáðÞò Þ áëëïäáðÞò õðü ôçí ðñïûðüèåóç üôé ï õðïøÞöéïò õðïâÜëåé âåâáßùóç ôçò áñìüäéáò ãéá ôçí Ýêäïóç ôçò Üäåéáò õðçñåóßáò, üôé ç áíùôÝñù Üäåéá ìç÷áíïäçãïý -÷åéñéóôÞ ÷ïñçãÞèçêå âÜóåé ôïõ óõãêåêñéìÝíïõ ôßôëïõ åßôå áõôïôåëþò åßôå ìå óõíõðïëïãéóìü êáé åìðåéñßáò. ÐÑÏÓÏÍÔÁ Á´ ÅÐÉÊÏÕÑÉÁÓ: (Åöüóïí ç èÝóç äåí êáëõöèåß áðü õðïøçößïõò ìå ôá áíùôÝñù ðñïóüíôá) á) ¢äåéá ìç÷áíïäçãïý-÷åéñéóôÞ ìç÷áíçìÜôùí åêôÝëåóçò ôå÷íéêþí Ýñãùí ïìÜäáò Â' ôÜîçò Ä'. â) ¢äåéá ïäÞãçóçò áõôïêéíÞôïõ åñáóéôå÷íéêÞ Þ åðáããåëìáôéêÞ, ã) Ï ïìþíõìïò Þ áíôßóôïé÷ïò, áðïëõôÞñéïò ôßôëïò áíáãíùñéóìÝíçò êáôþôåñçò ôå÷íéêÞò ó÷ïëÞò ôçò çìåäáðÞò Þ éóüôéìïò êáé áíôßóôïé÷ïò ôßôëïò ó÷ïëÞò ôçò áëëïäáðÞò. Ãßíåôáé åðßóçò äåêôüò ïðïéïóäÞðïôå ôßôëïò áíáãíùñéóìÝíçò êáôþôåñçò ôå÷íéêÞò ó÷ïëÞò ôçò çìåäáðÞò Þ áëëïäáðÞò, õðü ôçí ðñïûðüèåóç üôé ï õðïøÞöéïò õðïâÜëåé âåâáßùóç ôçò áñìüäéáò ãéá ôçí Ýêäïóç ôçò Üäåéáò õðçñåóßáò, üôé ç áíùôÝñù Üäåéá ìç÷áíïäçãïý- ÷åéñéóôÞ ÷ïñçãÞèçêå âÜóåé ôïõ óõãêåêñéìÝíïõ ôßôëïõ åßôå áõôïôåëþò åßôå ìå óõíõðïëïãéóìü êáé åìðåéñßáò. ÐÑÏÓÏÍÔÁ ´ ÅÐÉÊÏÕÑÉÁÓ: (Åöüóïí ç èÝóç äåí êáëõöèåß áðü õðïøçößïõò ìå ôá áíùôÝñù ðñïóüíôá) á) ¢äåéá ìç÷áíïäçãïý-÷åéñéóôÞ ìç÷áíçìÜôùí åêôÝëåóçò ôå÷íéêþí Ýñãùí ïìÜäáò Â' ôÜîçò Ä'. â) ¢äåéá ïäÞãçóçò áõôïêéíÞôïõ åñáóéôå÷íéêÞ Þ åðáããåëìáôéêÞ, ã) ÁðïëõôÞñéïò ôßôëïò ôïõëÜ÷éóôïí Õðï÷ñåùôéêÞò Åêðáßäåõóçò (äçë. áðïëõôÞñéï ôñéôáîßïõ ãõìíáóßïõ Þ ãéá õðïøçößïõò ðïõ Ý÷ïõí áðïöïéôÞóåé ìÝ÷ñé êáé ôï 1980 áðïëõôÞñéï Äçìïôéêïý Ó÷ïëåßïõ), Þ éóïäýíáìïò áðïëõôÞñéïò ôßôëïò êáôþôåñçò Ôå÷íéêÞò Ó÷ïëÞò ôïõ Í.Ä. 580/1970 Þ áðïëõôÞñéïò ôßôëïò Åñãáóôçñßùí ÅéäéêÞò ÅðáããåëìáôéêÞò Åêðáßäåõóçò êáé ÊáôÜñôéóçò, ôïõ Üñèñïõ 1 ôïõ Í. 2817/2000 ôçò çìåäáðÞò Þ Üëëïò éóüôéìïò ôßôëïò ôçò áëëïäáðÞò êáé áíôßóôïé÷ç åìðåéñßá ôïõëÜ÷éóôïí ôñéþí (3) åôþí, ìåôÜ ôçí áðüêôçóç ôçò ðáñáðÜíù Üäåéáò ìç÷áíïäçãïý-÷åéñéóôÞ. ÐÑÏÓÏÍÔÁ ô ÅÐÉÊÏÕÑÉÁÓ: (Åöüóïí ç èÝóç äåí êáëõöèåß áðü õðïøçößïõò ìå ôá áíùôÝñù ðñïóüíôá) á) ¢äåéá ìç÷áíïäçãïý-÷åéñéóôÞ ìç÷áíçìÜôùí åêôÝëåóçò ôå÷íéêþí Ýñãùí ïìÜäáò Â' ôÜîçò Ä'. â) ¢äåéá ïäÞãçóçò áõôïêéíÞôïõ åñáóéôå÷íéêÞ Þ åðáããåëìáôéêÞ, ã) ÁðïëõôÞñéïò ôßôëïò ôïõëÜ÷éóôïí Õðï÷ñåùôéêÞò Åêðáßäåõóçò (äçë. áðïëõôÞñéï ôñéôáîßïõ ãõìíáóßïõ Þ ãéá õðïøçößïõò ðïõ Ý÷ïõí áðïöïéôÞóåé ìÝ÷ñé êáé ôï 1980 áðïëõôÞñéï Äçìïôéêïý Ó÷ïëåßïõ),Þ éóïäýíáìïò áðïëõôÞñéïò ôßôëïò êáôþôåñçò Ôå÷íéêÞò Ó÷ïëÞò ôïõ Í.Ä. 580/1970 Þ áðïëõôÞñéïò ôßôëïò Åñãáóôçñßùí ÅéäéêÞò ÅðáããåëìáôéêÞò Åêðáßäåõóçò êáé ÊáôÜñôéóçò, ôïõ Üñèñïõ 1 ôïõ Í. 2817/2000 ôçò çìåäáðÞò Þ Üëëïò éóüôéìïò ôßôëïò ôçò áëëïäáðÞò êáé áíôßóôïé÷ç åìðåéñßá ôïõëÜ÷éóôïí Ýîé (6) ìçíþí, ìåôÜ ôçí áðüêôçóç ôçò ðáñáðÜíù Üäåéáò ìç÷áíïäçãïý-÷åéñéóôÞ. ÓÕÌÐËÇÑÙÌÁÔÉÊÅÓ ÄÉÅÕÊÑÉÍÉÓÅÉÓ Ãéá ôá èåñìéêÜ ìç÷áíÞìáôá ãßíïíôáé äåêôÝò êáé ïé Üäåéåò ìç÷áíïäçãþí ÷åéñéóôþí ìç÷áíçìÜôùí åêôÝëåóçò ôå÷íéêþí Ýñãùí, ðïõ ÷ïñçãÞèçêáí âÜóåé ôïõ ð.ä. 22/1976, õðü ôçí ðñïûðüèåóç üôé ï õðïøÞöéïò ðñïóêïìßæåé âåâáßùóç ôçò áñìüäéáò ãéá ôçí Ýêäïóç ôçò Üäåéáò õðçñåóßáò ãéá ôçí áíôéóôïé÷ßá ôçò Üäåéáò ìç÷áíïäçãïý ÷åéñéóôÞ ìç÷áíçìÜôùí ôå÷íéêþí Ýñãùí ôïõ ð.ä. 22/1976, ìå ôéò ïìÜäåò ìç÷áíçìÜôùí ôïõ ð.ä. 31/1990. Óôçí ðåñßðôùóç ðïõ ïé õðïøÞöéïé åßíáé êÜôï÷ïé åðáããåëìáôéêÞò Üäåéáò ïäÞãçóçò áëëïäáðÞò, ãéá íá ãßíïõí äåêôïß ðñÝðåé íá ðñïóêïìßóïõí âåâáßùóç ôçò áñìüäéáò õðçñåóßáò ôïõ Õðïõñãåßïõ ÁíÜðôõîçò, Áíôáãùíéóôéêüôçôáò, Õðïäïìþí, Ìåôáöïñþí êáé Äéêôýùí "ðåñß éóïäõíáìßáò êáé áíôéóôïé÷ßáò ôçò Üäåéáò ïäÞãçóçò áëëïäáðÞò ìå ôéò åðáããåëìáôéêÝò Üäåéåò ïäÞãçóçò çìåäáðÞò". Ïé õðïøÞöéïé ðñÝðåé íá åßíáé çëéêßáò áðü 18 Ýùò 65 åôþí. ÁÐÁÑÁÉÔÇÔÁ ÄÉÊÁÉÏËÏÃÇÔÉÊÁ Ïé õðïøÞöéïé ãéá ôçí áðüäåéîç ôùí ÁÐÁÉÔÏÕÌÅÍÙÍ ÐÑÏÓÏÍÔÙÍ (âë. ÐÉÍÁÊÁ Â), ôùí ëïéðþí éäéïôÞôùí ôïõò êáé ôçò åìðåéñßáò ôïõò ïöåßëïõí íá ðñïóêïìßóïõí, íïìßìùò åðéêõñùìÝíá, üëá ôá áðáéôïýìåíá áðü ôçí ðáñïýóá áíáêïßíùóç êáé ôï "ÐáñÜñôçìá áíáêïéíþóåùí ÓõìâÜóåùí åñãáóßáò ÏñéóìÝíïõ ×ñüíïõ (ÓÏ×)" äéêáéïëïãçôéêÜ. ÊáôÜ ôá ëïéðÜ éó÷ýïõí ôá ïñéæüìåíá óôï "ÐáñÜñôçìá áíáêïéíþóåùí ÓõìâÜóåùí åñãáóßáò ÏñéóìÝíïõ ×ñüíïõ (ÓÏ×)". ÊÅÖÁËÁÉÏ ÐÑÙÔÏ: Äçìïóßåõóç ôçò áíáêïßíùóçò Ðåñßëçøç ôçò ðáñïýóáò áíáêïßíùóçò, ç ïðïßá ðñÝðåé íá ðåñéÝ÷åé õðï÷ñåùôéêÜ ôá üñéá çëéêßáò êáé üëá ôá óôïé÷åßá ôïõ Üñèñïõ 21 ðáñ. 8 ôïõ Í. 2190/1994 (üðùò éó÷ýåé), íá äçìïóéåõèåß óå äýï (2) çìåñÞóéåò Þ åâäïìáäéáßåò ôïðéêÝò åöçìåñßäåò ôïõ íïìïý Çëåßáò, åöüóïí åêäßäïíôáé. Óå ðåñßðôùóç ðïõ åêäßäåôáé ìßá åöçìåñßäá (çìåñÞóéá Þ åâäïìáäéáßá) ç äçìïóßåõóç èá ãßíåé óôçí åöçìåñßäá áõôÞ äýï (2) öïñÝò. ÁíÜñôçóç ïëüêëçñçò ôçò áíáêïßíùóçò ìáæß ìå ôï "ÐáñÜñôçìá áíáêïéíþóåùí ÓõìâÜóåùí åñãáóßáò ÏñéóìÝíïõ ×ñüíïõ (ÓÏ×)" ìå óÞìáíóç Ýêäïóçò "21-3-2012" íá ãßíåé óôï ÷þñï ôùí áíáêïéíþóåùí ôïõ äçìïôéêïý êáôáóôÞìáôïò ôïõ äÞìïõ Añ÷áßáò Ïëõìðßáò óôïí ïðïßï åäñåýåé ç õðçñåóßá. Èá óõíôá÷èåß êáé ó÷åôéêü ðñáêôéêü áíÜñôçóçò óôï öïñÝá (óýìöùíá ìå ôï Üñèñï 21 ðáñ. 9 ôïõ Í. 2190/1994 üðùò éó÷ýåé), ôï ïðïßï èá áðïóôáëåß áõèçìåñüí óôï ÁÓÅÐ åßôå óôï e-mail: sox @asep.gr åßôå óôï fax: 210 6467728 Þ 213 1319188. ÊÅÖÁËÁÉÏ ÄÅÕÔÅÑÏ: ÕðïâïëÞ áéôÞóåùí óõììåôï÷Þò Ïé åíäéáöåñüìåíïé êáëïýíôáé íá óõìðëçñþóïõí ôçí áßôçóç ìå êùäéêü ÅÍÔÕÐÏ ÁÓÅÐ ÓÏ×.2 êáé íá ôçí õðïâÜëïõí, åßôå áõôïðñïóþðùò, åßôå ìå Üëëï åîïõóéïäïôçìÝíï áðü áõôïýò ðñüóùðï, åöüóïí ç åîïõóéïäüôçóç öÝñåé ôçí õðïãñáöÞ ôïõò èåùñçìÝíç áðü äçìüóéá áñ÷Þ, åßôå ôá÷õäñïìéêÜ ìå óõóôçìÝíç åðéóôïëÞ, óôá ãñáöåßá ôçò õðçñåóßáò ìáò óôçí áêüëïõèç äéåýèõíóç: ÐñáîéôÝëïõò Êïíäýëç êáé Êïóìïðïýëïõ 1, Ô.Ê. 27065 áðåõèýíïíôáò ôçí óôï ÔìÞìá Ðñùôïêüëëïõ õðüøéí ê. ×ñéóôïðïýëïõ ÓôõëéáíÞò (ôçë. åðéêïéíùíßáò: 26240 23465). Óôçí ðåñßðôùóç áðïóôïëÞò ôùí áéôÞóåùí ôá÷õäñïìéêþò ôï åìðñüèåóìï ôùí áéôÞóåùí êñßíåôáé ìå âÜóç ôçí çìåñïìçíßá ðïõ öÝñåé ï öÜêåëïò áðïóôïëÞò, ï ïðïßïò ìåôÜ ôçí áðïóöñÜãéóÞ ôïõ åðéóõíÜðôåôáé óôçí áßôçóç ôùí õðïøçößùí. Ç ðñïèåóìßá õðïâïëÞò ôùí áéôÞóåùí åßíáé äÝêá (10) çìÝñåò (õðïëïãéæüìåíåò çìåñïëïãéáêÜ) êáé áñ÷ßæåé áðü ôçí åðüìåíç çìÝñá ôçò ôåëåõôáßáò äçìïóßåõóçò ôçò ðáñïýóáò óå ôïðéêÝò åöçìåñßäåò Þ ôçò áíÜñôçóÞò ôçò óôï ÷þñï áíáêïéíþóåùí ôïõ äçìïôéêïý êáôáóôÞìáôïò, åöüóïí ç áíÜñôçóç åßíáé ôõ÷üí ìåôáãåíÝóôåñç ôçò äçìïóßåõóçò óôéò åöçìåñßäåò. Ïé õðïøÞöéïé ìðïñïýí íá áíáæçôÞóïõí ôá Ýíôõðá ôùí áéôÞóåùí: á) óôçí õðçñåóßá ìáò óôçí áíùôÝñù äéåýèõíóç· â) óôï äéêôõáêü ôüðï ôïõ ÁÓÅÐ (www.asep.gr) êáé óõãêåêñéìÝíá áêïëïõèþíôáò áðü ôçí êåíôñéêÞ óåëßäá ôç äéáäñïìÞ: ¸íôõðá áéôÞóåùí ' Äéáãùíéóìþí ÖïñÝùí ' Åðï÷éêïý (ÓÏ×)· ã) óôá êáôÜ ôüðïõò ÊÝíôñá ÅîõðçñÝôçóçò Ðïëéôþí (ÊÅÐ) áëëÜ êáé óôçí çëåêôñïíéêÞ ôïõò äéåýèõíóç (www.kep.gov.gr), áð' üðïõ ìÝóù ôçò äéáäñïìÞò: Óýíäåóìïé ' ÁíåîÜñôçôåò êáé Üëëåò áñ÷Ýò ' ÁÓÅÐ èá ïäçãçèïýí óôçí êåíôñéêÞ óåëßäá ôïõ äéêôõáêïý ôüðïõ ôïõ ÁÓÅÐ êáé áðü åêåß èá Ý÷ïõí ðñüóâáóç óôá Ýíôõðá ìÝóù ôçò äéáäñïìÞò: ¸íôõðá áéôÞóåùí ' Äéáãùíéóìþí ÖïñÝùí ' Åðï÷éêïý (ÓÏ×). ÊÅÖÁËÁÉÏ ÔÑÉÔÏ : ÁíÜñôçóç ðéíÜêùí êáé õðïâïëÞ åíóôÜóåùí ÌåôÜ ôçí êáôÜñôéóç ôùí ðéíÜêùí, ç õðçñåóßá ìáò èá áíáñôÞóåé, ôï áñãüôåñï ìÝóá óå åßêïóé (20) çìÝñåò áðü ôç ëÞîç ôçò ðñïèåóìßáò õðïâïëÞò ôùí áéôÞóåùí óõììåôï÷Þò, ôïõò ðßíáêåò êáôÜôáîçò ôùí õðïøçößùí óôï êáôÜóôçìá ôùí ãñáöåßùí ìáò, ôïõò ïðïßïõò ðñÝðåé íá áðïóôåßëåé Üìåóá ãéá Ýëåã÷ï óôï ÁÓÅÐ, åíþ èá óõíôá÷èåß êáé ó÷åôéêü ðñáêôéêü áíÜñôçóçò (óýìöùíá ìå ôï Üñèñï 21 ðáñ. 11 ôïõ Í. 2190/1994 üðùò éó÷ýåé) ôï ïðïßï èá õðïãñáöåß áðü äýï (2) õðáëëÞëïõò ôçò õðçñåóßáò. Ôï ðñáêôéêü áõôü èá áðïóôáëåß áõèçìåñüí óôï ÁÓÅÐ åßôå óôï e-mail: sox@asep.gr åßôå óôï fax: 210 6467728 Þ 213 1319188. ÊáôÜ ôùí ðéíÜêùí áõôþí åðéôñÝðåôáé óôïõò åíäéáöåñüìåíïõò ç Üóêçóç Ýíóôáóçò ìÝóá óå áðïêëåéóôéêÞ ðñïèåóìßá äÝêá (10) çìåñþí (õðïëïãéæüìåíåò çìåñïëïãéáêÜ) ç ïðïßá áñ÷ßæåé áðü ôçí åðüìåíç çìÝñá ôçò áíÜñôçóÞò ôïõò. Ç Ýíóôáóç êáôáôßèåôáé Þ áðïóôÝëëåôáé ìå óõóôçìÝíç åðéóôïëÞ áðåõèåßáò óôï ÁÓÅÐ (Ðïõëßïõ 6, ÁèÞíá, Ô.È. 14307, Ô.Ê. 11510) êáé, ãéá íá åîåôáóôåß, ðñÝðåé íá óõíïäåýåôáé áðü áðïäåéêôéêü êáôáâïëÞò ðáñáâüëïõ ðåíÞíôá åõñþ (50 ) ðïõ åêäßäåôáé áðü Äçìüóéá ÏéêïíïìéêÞ Õðçñåóßá (Ä.Ï.Õ.). Óå ðåñßðôùóç ðïõ ç õðïâëçèåßóá Ýíóôáóç ãßíåé äåêôÞ, ôï êáôáâëçèÝí ðïóü åðéóôñÝöåôáé óôïí åíéóôÜìåíï. Ç õðçñåóßá ïöåßëåé íá áðïóôåßëåé óôï ÁÓÅÐ åíôüò ôñéþí (3) åñãÜóéìùí çìåñþí öùôïáíôßãñáöá ôùí áéôÞóåùí êáé ôùí äéêáéïëïãçôéêþí ôùí õðïøçößùí ðïõ Ý÷ïõí õðïâÜëåé Ýíóôáóç êáôÜ ôùí ðéíÜêùí êáôÜôáîçò. Ï ÄÇÌÁÑ×ÏÓ ÅÕÈÕÌÉÏÓ ÊÏÔÆÁÓ


Η

επόμενη μέρα της μεγάλης νίκης του Πανηλειακού σε βάρος του Παναιγιαλείου, βρίσκει τους ερυθρόλευκους να ψάχνουν προπονητή. Για την ακρίβεια, να κάνουν όπως φαίνεται μια κίνηση προσέγγισης στον Ηλία Φυντάνη, ωστόσο αυτός να καταλήγει στον μεγάλο του… έρωτα, την Παναχαϊκή, ομάδα στην οποία προσλαμβάνεται για τρίτη φορά μέσα σε μια διετία από την πατρινή ομάδα. Έτσι, στο τιμόνι του Πανηλειακού παραμένει μέχρι νεοτέρας ο Θοδωρής Βαγγόπουλος. Και λέμε μέχρι νεοτέρας, επειδή όλο αυτό το διάστημα ο Βαγγόπουλος έχει διασαφηνίσει σε όλους τους τόνους ότι δεν επιθυμεί να είναι πρώτος προπονητής του Πανηλειακού. Θα παραμείνει στον τεχνικό επιτελείο και θα βοηθάει όσο μπορεί, χωρίς όμως να δέχεται να αναλάβει τις τύχες της ομάδας.

Πανηλειακός

¸öôáóå óôçí ðçãÞ… Ο Πανηλειακός πολύ κοντά στη Β΄ Εθνική-Βαγγόπουλος μέχρι νεοτέρας στο τιμόνι Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου

ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ 5 ÁÐÑÉËÉÏÕ 2013

Art Of Speed

“Επιτέλους αγώνες…” Έπειτα από αρκετούς μήνες αναμονή, επιτέλους υπήρξε αίσιο τελος με το γνωστό πρόβλημα με το "ασφαλιστήριο συμβόλαιο" των αγώνων αυτοκινήτου. Όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρο της λέσχης μηχανοκίνητου αθλητισμού νομού Ηλείας Art Of Speed, Τσέλος Λάμπρος υπήρξε σχετική ενημέρωση από την ΟΜΑΕ για την υπογραφή ασφαλιστικού συμβολαίου με την ασφαλιστική εταιρία για την κάλυψη των αγώνων και με ισχύ για ένα χρόνο ξεκινώντας από 5/4/2013. Έπειτα από αυτήν την εξέλιξη το Δ.Σ της Art Of Speed θα αποφασίσει για την διεξαγωγή των επόμενων αγώνων της για το αγωνιστικό έτος 2013.

Τις τελευταίες ώρες πάντως, υπάρχει από μερίδα των οπαδών η βούληση να κάνουν μια κίνηση τέτοια ώστε να συζητήσουν με τον Βαγγόπουλο και να του ζητήσουν να παραμείνει στην ομάδα σε αυτά τα τέσσερα παιχνίδια που απομένουν μέχρι το φινάλε. Μέχρι χθες δεν είχε σημειωθεί κάποια εξέλιξη, ενώ με τη σειρά του και ο Βαγγόπουλος, δεν είχε κάνει καμία συζήτηση με τη διοίκηση πάνω στο θέμα αυτό. Πάντως μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναιγιάλειο και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, απαντώντας σε επίμονες ερωτήσεις για το ενδεχόμενο να του ζητηθεί να παραμείνει, αυτός απάντησε: "Συζητάω συχνά με τη διοίκηση. Το ίδιο θα γίνει και τώρα και θα βρεθεί η καταλληλότερη λύση, ο κατάλληλος προπονητής για να οδηγήσει τον Πανηλειακό". Τα ίδια επανέλαβε και χθες, λέγοντας ότι είναι δυνατόν να βρεθεί ο πιο κατάλληλος προπονητής, αυτός ο οποίος θα οδηγήσει τον Πανηλειακό σε αυτά τα τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος.

Έφτασε στην πηγή Στον Πανηλειακό τα αποτελέσματα της τεταρτιάτικης αγωνιστικής, επιφύλασσαν μια ευχάριστη είδηση. Η ερυθρόλευκη ομάδα, βρίσκεται πλέον ξανά στην έκτη προνομιούχο θέση, καθώς έχει το "πάνω-χέρι" στην ισοβαθμία με τη Γλυφάδα. Ο Πανηλειακός, μετά τη μεγάλη νίκη

που σημείωσε σε βάρος του Παναιγιαλείου, έχει φτάσει πλέον στην πηγή και θα είναι κρίμα να μην καταφέρει να "ξεδιψάσει". Όλες οι ομάδες που διεκδικούν την άνοδο βρίσκονται κάτω από την ομάδα της Ηλείας, ενώ το πρόγραμμα είναι τέτοιο, που επιτρέπει στον Πανηλειακό να αισιοδοξεί, ότι με προσοχή, μπορεί να φτάσει στο μεγάλο του στόχο.

Οι ομάδες της Κρήτης Έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, αυτή τη στιγμή, οι πιο επικίνδυνες για τον Πανηλειακό ομάδες, είναι οι ομάδες της Κρήτης. Τα Χανιά και ο Ρούβας. Το ευχάριστο για τον Πανηλειακό είναι ότι αυτές οι δυο ομάδες έχουν να παίξουν μεταξύ τους, ενώ το παιχνίδι του Πανηλειακού με τα Χανιά, παιχνίδι το οποίος ίσως αποτελέσει και "τελικό" για την άνοδο στη Β΄ Εθνική, πρόκειται να γίνει στον Πύργο.

Τρεις εβδομάδες ανασύνταξη Ο Πανηλειακός θα έχει μπροστά του πλέον τρεις ολόκληρες εβδομάδες, προκειμένου να ανασυντάξει τις δυνάμεις του. Την προσεχή Κυριακή, έχουν διακοπή του πρωταθλήματος, ενώ τη μεθεπόμενη, θα έχουμε τον Πανηλειακό να κάνει ρεπό. Έτσι οι ερυθρόλευκοι θα μπουν ξανά στο γήπεδο για να παίξουν στις 21 Απριλίου εκτός έδρας απέναντι στην Επισκοπή. Και στις 28 Απριλίου, Κυριακή των Βαΐων, θα υποδεχθούν στον Πύργο την Επισκοπή, στο παιχνίδι το οποίο θα είναι και το τελευταίο πριν το Πάσχα. Ακολουθεί το Πάσχα στις 5 Μαΐου και το ματς στα χαρτιά με τον Εθνικό Αστέρα στις 12 Μαΐου, οπότε ο Πανηλειακός θα μπει και πάλι στο γήπεδο στις 15 Μαΐου (Τετάρτη) για να παίξει με τα Χανιά στον Πύργο και να τελειώσει το πρωτάθλημα την Κυριακή 19 Μαΐου στον Ταύρο με τον Φωστήρα.

ΕΠΣΗ

“Κανένα θέμα με το γήπεδο Γαστούνης” Κατηγορηματικός ήταν ο πρόεδρος της επιτροπής πρωταθλήματος της ΕΠΣΗ Σάκης Καραλάγας, ότι η επιτροπή δεν έχει κανένα επίσημο έγγραφο που θα εμποδίζει τον ορισμό του αγώνα Αίας-Αστέρας στο δημοτικό στάδιο Γαστούνης. Κατά συνέπεια, το παιχνίδι θα διεξαχθεί κανονικά εκεί, την προσεχή Κυριακή. Η φιλολογία που αναπτύχθηκε γύρω από αυτό το θέμα, κλείνει, δεδομένου ότι η ΕΠΣΗ δεν μπορεί από δω και πέρα να αλλάξει την έδρα τέλεσης του αγώνα. Σ.Φ.

Γ΄ Εθνική

Κριτήρια συμμετοχής τη νέα σεζόν Στο πρόσφατο Δ.Σ. της ΕΠΟ αποφασίστηκε ότι θα θεσπιστούν κριτήρια, όσον αφορά την συμμετοχή των ομάδων στη νέα Γ' Εθνική. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Πελοπόννησος", τα κριτήρια αυτά θα είναι μεν ελαστικά, αλλά ακόμα κι αυτά ενδεχομένως να δημιουργήσουν πρόβλημα σε κάποιες ομάδες σε σημείο που ίσως να μην καταφέρουν να δηλώσουν συμμετοχή. Τα κριτήρια αυτά θα συζητηθούν αναλυτικά στο επόμενο Δ.Σ. της ΕΠΟ και θα ληφθούν αποφάσεις, αφού είναι σίγουρο ότι θα μπουν κάποιες δικλείδες, που για πολ-

λά σωματεία θα είναι ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο. Η ΕΠΟ θέλει να γνωρίζει αναλυτικά τα έσοδα και τα έξοδα κάθε σωματείου, αφού στόχος είναι να δώσει τέλος σε παχυλά μπάτζετ, τα οποία στο τέλος πέφτουν έξω με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα. Επίσης, το πιθανότερο είναι ότι δε θα υπάρχει περιορισμός στους "μικρούς". Η Ομοσπονδία δεν θα αναγκάζει τις ομάδες να χρησιμοποιούν 2 ή 3 "μικρούς" σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και μάλλον θα το αφήσει στη διακριτικότητά τους. Ακόμα, απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή των σωμα-

τείων στη Γ' Εθνική, θα είναι η ύπαρξη τμημάτων υποδομής, ειδικά στην Κατηγορία των Παίδων, αφού οι Νέοι πιθανότατα θα καταργηθούν από την ΕΠΟ.Όσον αφορά τους ξένους, η Ομοσπονδία θα απαγορεύσει την συμμετοχή τους, καθώς θέλει να αγωνίζονται μόνο Έλληνες στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα. Υπάρχει και ένα ζήτημα που θα τεθεί και έχει να κάνει με τα γήπεδα. Πληροφορίες λένε ότι μία από τις προϋποθέσεις για να δηλώσει μια ομάδα συμμετοχή, θα πρέπει το γήπεδό της να έχει μια κερκίδα τουλάχιστον 300 θέσεων και να πληροί όλους

τους κανόνες ασφάλειας (το αρχικό σχέδιο Πιλάβιου έκανε λόγο για 400 θέσεις και μίνιμουμ αριθμό μελών). Αυτό είναι περίπου το πλαίσιο που θα υπάρχει στη νέα Κατηγορία, χωρίς να αποκλείονται επιπρόσθετα κριτήρια που θα έχουν σχέση με το οικονομικό κομμάτι, αλλά και το ενδεχόμενο να μπει υποχρεωτική ασφάλιση στους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι πάντως δεν θα είναι αμειβόμενοι. Σ. Φραγκογιαννόπουλος


17 ÐáñáóêåõÞ 5 Áðñéëßïõ 2013

ΠΑΟ Βάρδας

ÁðïöáóéóìÝíïò ãéá ôï ôñßðïíôï Κλίμα αισιοδοξίας στους "πράσινους" της Βουπρασίας Του Πάνου Ηλιόπουλου κυριακάτικος εκτός έδρας αγώνας στην Ανδραβίδα με τη Δάφνη μονοπωλεί το ενδιαφέρον στις τάξεις του ΠΑΟ Βάρδας, καθώς πρόκειται για μια αναμέτρηση κατά τη διάρκεια της οποίας κρίνονται πάρα πολλά ενόψει της συνέχειας. Πιο συγκεκριμένα και έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία, οι "πράσινοι" της Βουπρασίας θέλουν μόνο τους βαθμούς της νίκης καθώς με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα ακόμα και αυτό της ισοπαλίας κινδυνεύουν άμεσα να μην πάρουν μέρος στα μπαράζ ανόδου. Το κλίμα στις τάξεις του συλλόγου βρίσκεται σε καλά επίπεδα και αυτό βοήθησε και η νίκη κόντρα στο Χάβαρι, με τους "πράσινους" πλέον να καλούνται να δείξουν χαρακτήρα σε ένα παιχνίδι άκρως σημαντικό για τη μετέπειτα πορεία τους. Όλα τα παραπάνω τα έχουν συνειδητοποιήσει πολύ καλά στο "πράσινο" στρατόπεδο, γνωρίζοντας ξεκάθαρα πως η κατάκτηση της νίκης και των τριών

Ο

ÅîÝôéóå êáé åðéóôñÝöåé ï ÃéÜííçò ÂáñâáñÝóïò óôïí ÐÁÏ ÂÜñäáò. βαθμών αποτελεί μονόδρομο. "Αν δεν κερδίσουμε δεν κάνουμε τίποτα. Για εμάς υπάρχει μόνο η νίκη", επεσήμανε χαρακτηριστικά χθες βασικό παίκτης της ομάδας. Φυσικά για να επιτευχθεί ο στόχος της νίκης θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια, απέναντι σε μια Δάφνη που ειδικά στο δεύτερο γύρο δείχνει αξιόλογη εικόνα. Λευκό το απουσιολόγιο Ενόψει του ματς της Κυριακής, ο Χρή-

στος Καραπίτσος θα γυμνάσει τους παίκτες του για τελευταία φορά σήμερα το απόγευμα, ενώ στα υπέρ για τη Βάρδα είναι το ότι θα παραταχθεί χωρίς προβλήματα καθώς εξέτισε και επιστρέφει ο Γιάννης Βαρβαρέσος που είχε αποβληθεί στο ντέρμπι με τον Αστέρα. Το γεγονός αυτό επιτρέπει στον αχαιό να παρατάξει το καλύτερο δυνατό σχήμα, ενώ στην αναμέτρηση της Κυριακής οι "πράσινοι" αναμένεται να έχουν και τη συμπαράσταση αρκετών οπαδών τους.

Αίας Γαστούνης

Έ

Με ανεβασμένη την ψυχολογία

να πολύ δύσκολο αλλά και συνάμα σημαντικό παιχνίδι καλείται να δώσει μεθαύριο Κυριακή ο Αίας Γαστούνης, καθώς στα πλαίσια της 27ης αγωνιστικής της Α1 Βέρροιος αναμετράται στην έδρα του με τον πρωτοπόρο Αίαντα Γαστούνης. Το διπλό τις προάλλες μέσα στο Παλαιοχώρι κόντρα στην τοπική Αναγέννηση κρατά ζωντανούς τους "κόκκινους" στη μάχη της παραμονής, αλλά θα χρειαστεί τεράστια προσπάθεια στα εναπομείναντα τέσσερα παιχνίδια προκειμένου να επιτευχθεί ένας στόχος που μέχρι πριν από λίγες μέρες έδειχνε ακατόρθωτος. Ενόψει της κυριακάτικης αναμέτρησης, σοβαρός και

προσγειωμένος παρουσιάστηκε στις δηλώσεις του ο τεχνικός της ομάδας της Γαστούνης Ζώης Ανδριόλας. "Το διπλό μέσα στο Παλαιοχώρι ασφαλώς και βοήθησε αρκετά στο κομμάτι της ψυχολογίας. Από κει και πέρα μπροστά μας έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι κόντρα στον Αστέρα που προπορεύεται στη βαθμολογία. Εμείς από τη μεριά μας θα τα δώσουμε όλα στην προσπάθεια που κάνουμε για να παραμείνουμε στην κατηγορία και ότι κατακτήσουμε από αυτό το παιχνίδι ασφαλώς και θα είναι θετικό", επεσήμανε από τη σκοπιά του ο έμπειρος προπονητής.

Πολύς κόσμος στο γήπεδο Όσον αφορά την προετοιμασία, αυτή συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας χωρίς ιδιαίτερα απρόοπτα ενώ μια τελευταία προπόνηση έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί σήμερα, με τον κ. Ανδριόλα να βρίσκεται στην ευχάρι-

στη θέση να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του. Στο μεταξύ η κρισιμότητα της αναμέτρησης έχει "ζωηρέψει" και το ενδιαφέρον των φιλάθλων και όλα δείχνουν πως στο Δημοτικό Στάδιο Γαστούνης μεθαύριο Κυριακή θα βρεθεί πολύς κόσμος.

Κένταυρος Μαγούλας

Ìå äõï áðïõóßåò Με τις γνωστές δυο απουσίες αυτές των τιμωρημένων Ντέγιαν Μιλοσέσκι και Θοδωρή Θεοδωρακόπουλου, θα παραταχθεί ο Κένταυρος Μαγούλας στο μεθαυριανό εντός έδρας ματς με την Αναγέννηση Παλαιοχωρίου. Σε μια από τις τε- Ëüãù êáñôþí äåí õðïëïãßæåôáé óôç λευταίες φετινές τους Ìáãïýëá ï ÍôÝãéáí ÌéëïóÝóêé υποχρεώσεις οι "πράσινοι" της Ωλένης θα κυνηγήσουν το τρίποντο, καθώς στις προθέσεις τους είναι να τερματίσουν στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Όσον αφορά το ματς της περασμένης αγωνιστικής στο Τραγανό κόντρα στην τοπική Νίκη στο οποίο ο Κένταυρος ηττήθηκε με σκορ 20, στη Μαγούλα κάνουν λόγο για ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο στο οποίο ο σύλλογος θα μπορούσε άνετα να είχε προηγηθεί στο σκορ. Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα δεν ήταν τόσο καλή και σε συνδυασμό με την άνοδο των γηπεδούχων ήρθε η ήττα. Σε ότι έχει να κάνει με την αναμέτρηση κόντρα στην ομάδα του Παλαιοχωρίου πέρα από τα δυο γνωστά προβλήματα άλλες απουσίες δεν υπάρχουν, με τον Άρη Ρουμελιώτη να καταστρώνει τα πλάνα του για τη νίκη και την κατάκτηση των τριών βαθμών. Στο πλαίσιο αυτό, οι "πράσινοι" γυμνάστηκαν κανονικά χθες το απόγευμα, ενώ μια τελευταία προπόνηση θα διεξαχθεί σήμερα ημέρα Παρασκευή.

Λευκός Αστέρας Σκουροχωρίου

×ùñßò Üã÷ïò óôï ×Üâáñé Δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι για τον Λευκό Αστέρα Σκουροχωρίου, καθώς το συγκρότημα του διευρυμένου Δήμου Πύργου αναμετράται στο Χάβαρι με την ομώνυμη τοπική ομάδα σε μια από τις τελευταίες του φετινές εξόδους για φέτος. Ο Λευκός Αστέρας χωρίς ιδιαίτερο άγχος καθώς το εισιτήριο της παραμονής έχει ανανεωθεί, θα προσπαθήσει για το καλύτερο διεκδικώντας βαθμό η βαθμούς όπως κάνει άλλωστε σε όλα τα παιχνίδια. "Χωρίς ιδιαίτερο άγχος θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Θέλουμε να κλείσουμε όσο το δυνατόν πιο πετυχημένα γίνεται τη χρονιά και πάνω σε αυτό το πλαίσιο δουλεύουμε", επεσήμανε από τη σκοπιά του ο τεχνικός Ντίνος Ράπτης. Στα ευχάριστα για τον έμπειρο προπονητή το ότι θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, γεγονός που του επιτρέπει να παρατάξει το καλύτερο δυνατό σχήμα.


18 ÐáñáóêåõÞ 5 Áðñéëßïõ 2013

Γύρος Πύργου 2013

"Ï Ðýñãïò äéåêäéêåß ôï äéêáßùìá óôç ÷áñÜ"

Ένας λαϊκός αγώνας δρόμου, με την επωνυμία Γύρος Πύργου, θα λάβει χώρα την Κυριακή στις 10:30. Για τον αγώνα αυτό, οι διοργανωτές παραχώρησαν χθες το πρωί συνέντευξη Τύπου. Ο Δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος, ανέφερε: "Την Κυριακή 7 Απριλίου 2013 και ώρα 10:30 στο Πύργο ξεκινά ο γύρος του Πύργου, ένας λαϊκός αγώνας δρόμου για τον οποίο ήδη έχουμε 600 συμμετοχές. Ο δήμος Πύργου, η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, η εθελοντική ομάδα κλασσικού αθλητισμού Πύργου, ένα ευρύ δίκτυο εθελοντισμού όπως η πολιτική προστασία του δήμου, ο ερυθρός σταυρός, οι διασώστες όλοι μαζί θα είναι εκεί για να δώσουν την άλλη όψη του Πύργου. Ενός Πύργου που εξακολουθεί να διεκδικεί το δικαίωμα στην χαρά, στην άθληση στην ευτυχία. Καλώ όλους όσους μπορούν από 2 χρονών έως 90 να είναι εκεί και να πάρουν μέρος σε αυτή τη προσπάθεια που στόχος μας είναι να την καθιερώσουμε ως θεσμό". Με τη σειρά του ο Δημήτρης Βαλαρης- εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος ανέφερε ότι η Περιφέρεια δυτικής Ελλάδας ανταποκρίθηκε ευχάριστα στο αίτημα της κλασικής ακαδημίας αθλητισμού για να συνδιοργανώσει μαζί με το δήμο Πύργου το πρώτο γύρο Πύργου με την ονομασία Ολυμπιακές διαδρομές: "Η ανταπόκριση της περιφέρειας ήταν άμεση και συμβάλαμε και εμείς έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι απαιτούμενες προϋποθέσεις για να διοργανωθεί ο πρώτος αγώνας που πιστεύουμε ότι η συμμετοχή θα είναι μεγάλη καθώς ήδη σύμφωνα με το δήμαρχο έχει ξεπεράσει τις 600 συμμετοχές και είναι η πρώτη φορά και μας δίνει την δύναμη να καθιερωθεί ως θεσμός αυτός στην πόλη μας κάτι που λείπει από το Πύργο και είναι μίας πρώτης τάξης ευκαιρία στο να αλλάξει η εικόνα της πόλης μας". Ο Γιάννης Αργυρόπουλος, υπεύθυνος δημοτικού σταδίου Πύργου τόνισε: "Εμείς είμαστε έτοιμοι όσο αφορά την οργάνωση, εμείς έχουμε μαζί μας τους εθελοντές, την δημοτική αστυνομία, την πολιτική προστασία, την τροχαία του Πύργου τον Ερυθρό Σταυρό και τα ασθενοφόρα (που τελικά δεν θα υπάρχουν) του Νοσοκομείου, τους ιδιώτες γιατρούς εθελοντές οι οποίοι θα βρίσκονται δίπλα μας από τη πρώτη στιγμή και δύο βανάκια της πολιτικής προστασίας τα οποία θα είναι κοντά στα παιδιά. Είναι 3 διαδρομές. Είναι η πρώτη των μαθητών των δημοτικών σχολείων 1000 μέτρα, η δεύτερη τον γυμνασίων λυκείων στα 2000 μέτρα και η τρίτη θα είναι των μεγάλων στα 4000 μέτρα. Είναι ήδη μεγάλη η συμμετοχή είναι 600 άτομα δηλωμένα ως τώρα και από ότι λένε τα παιδιά θα έχουμε ακόμα άλλες 200 συμμετοχές. Πιστεύουμε ότι θα έχουμε μεγάλη επιτυχία και καλούμε τον κόσμο να είναι κοντά μας και όσοι από τους μεγάλους μπορούν θα πρέπει να είναι κοντά στην διοργάνωση. Τέλος, ο Γιάννης Παλαιολόγος ανέφερε: "Από τη πλευρά μας σαν Ακαδημία Κλασικού Αθλητισμού Πύργου η ιδέα ήταν απλή. Ερέθισμα προς τον αθλητισμό. Ο σκοπός είναι και αυτός απλός, να μάθουνε να γνωρίσουν όλοι την άθληση. Η ανταπόκριση και από το δήμο και από την περιφέρεια ήταν άμεση και το ξεκίνημα ήταν πάνω από τα προσδοκώμενα. Μέχρι χθες στα σχολεία και μόνο δόθηκαν 600 νούμερα και μας ζητάνε και άλλα νούμερα άρα μπορούμε να πούμε ότι και ο στόχος και ο σκοπός έχει πετύχει. Και το τελικά αποτέλεσμα να το ευχαριστηθούμε και πιστεύω ότι όλος ο κόσμος θα το ευχαριστηθεί". Το μόνο που θέλουμε σαν καθηγητές φυσικής αγωγής και σαν προπονητές είναι να καταλάβουν και να νοιώσουν ότι η άθληση είναι και τρόπος σκέψης και τρόπος ζωής. Αυτό εάν καταφέρουμε και το περάσουμε θα είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι. Από τη πλευρά μας σαν καθηγητές φυσικής αγωγής θα ήθελα να τονίσω ιδιαίτερα τη συμμετοχή και τη συμπαράσταση της Πολιτικής προστασίας του δήμου Πύργου με την επικεφαλή του τμήματος κ. Διονυσοπούλου που συνεισέφερε τα μέγιστα. Χωρίς να θέλω να μειώσω τους συνδιοργανωτές που ήταν οι πρώτοι οι οποίοι μας κίνησαν για να γίνει αυτός ο λαϊκός αγώνας".

Κόροιβος

Ìå óïâáñüôçôá óôï ÐáãêñÜôé Οι κυανόλευκοι σέβονται και υπολογίζουν τη μόνη ομάδα που πέρασε από την Αμαλιάδα Ο στόχος είναι η νίκη σε κάθε παιχνίδι. Οι υπολογισμοί και τα σενάρια έχουν αυτή τη στιγμή δώσει τη θέση τους σε χαμηλούς τόνους, σε συγκέντρωση και προσήλωση στο παιχνίδι απέναντι στο Παγκράτι. Ένα παιχνίδι εκτός έδρας, με ιστορική ομάδα των Αθηνών, με εμπειρίες από την Α1, μια ομάδα στην οποία ο Κόροιβος αποδίδει τον δέοντα σεβασμό, δεδομένου ότι είναι και η μοναδική ομάδα που πέρασε φέτος νικήτρια μέσα από την Αμαλιάδα. Γι' αυτό και η ομάδα του Βασίλη Νιπεργιάλη, προετοιμάζεται με στόχο τη νίκη σε αυτό το παιχνίδι, αλλά και να κάνει μια καλή εμφάνιση, δεδομένου ότι γνωρίζει πολύ καλά, ότι αυτός θα είναι ο μοναδικός τρόπος για να φύγει αύριο με το ροζ φύλλο αγώνα από το γήπεδο. Ο Κόροιβος δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα και πηγαίνει σε αυτό το παιχνίδι ήρεμος, αλλά και έτοιμος να παλέψει. Και να επαναλάβει την ίδια καλή εμφάνιση, να βγάλει την ίδια μαχητική εικόνα στο παρκέ, όπως έκανε και στο παιχνίδι απέναντι στα Τρίκαλα.

Νέα διάκριση για Τόμιτς Νέα διάκριση για τον Μπάνε Τόμιτς είχαμε αυτή την εβδομάδα. Ο Σέρβος σέντερ του Κοροίβου, συγκαταλέγεται στην κορυφαία πεντάδα της αγωνιστικής του έγκυρου μπασκετικού πόρταλ basketblog.gr. "Σε ένα ματς που οι σκληρές άμυνες και η δύναμη είχαν τον πρώτο

λόγο, ο σέντερ του Κοροίβου είχε τις λύσεις για να βοηθήσει την ομάδα του στη σπουδαία νίκη επί των ισχυρών Τρικάλων. (17 π., 2/4 β., 6/8 διπ., 1/2 τριπ., 6 ριμπ,μ 2 ασ)", είναι το σχόλιο που κάνει ο συντάκτης για την εμφάνιση του Τόμιτς στο παιχνίδι της περασμένης αγωνιστικής στην Αμαλιάδα.

Α2 ΕΣΚΑΗ

Εύκολη επικράτηση της ΑΕΛ Με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο στο οποίο η ΑΕΛ ήταν μέτρια, η συνέχεια για την ομάδα του Ανδρέα Δαμιανού ήταν ξεκάθαρα υπέρ της. Βρήκε το ρυθμό της και κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της απέναντι στην ουραγό Γαλήνη. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η ΑΕΛ βασιζόμενη στην καλή της άμυνα, κατάφερε να πάρει και μια πολύ μεγάλη διαφορά. Μάρκου και Παπαδόπου24η αγωνιστική ΑΕΛ-Γαλήνη 78-53 Ιτιές-ΣΦΗΚΑ 57-68 Πυρσός-Δικέφαλος 65-46 Σπόρτινγκ-ΕΑΠ 72-52 Πύργος-Αχαιός 58-65 Πατρέας-Ληξούρι (7/4) Αραχωβίτικα-Αχαιός 82-51 Επόμενη Γαλήνη-Ιτιές Δικέφαλος-ΣΦΗΚΑ ΕΑΠ-ΑΕΛ Αχαιός-Σπόρτινγκ Ληξούρι-Πύργος Αχαιός Σ.-Πατρέας Πυρσός-Αραχωβίτικα

λος προσέθεσαν τις συνήθεις… εικοσάρες και τα υπόλοιπα ήταν καθαρά διαδικαστικού περιεχομένου. Τα δεκάλεπτα 15-13, 22-14, 1314, 28-12 ΑΕΛ: Τσακουμάκος 7 (1), Παπαδόπουλος 20 (2), Στεφανίδης 14, Μάρκου 20, Γ. Τσακουμάκος 2, Κολλιόπουλος 10, Καράμπαλης 5, Βασιλόπουλος, Μελάς. Βαθμολογία Σπόρτινγκ 46 Αχαιός 45 ΕΑΠ 40 ΣΦΗΚΑ 40 Αραχωβίτικα 39 Πατρέας 38 ΑΕΚ 36 Ιτιές 34 Δικέφαλος 34 33 Πύργος Αχαιός Σ. 30 Ληξούρι 30 Πυρσός 29 Γαλήνη 27

Ήττα με παράπονα για Πύργο Δεν μπόρεσε ο Πύργος να τα βγάλει πέρα με τον Αχαιό, ομάδα η οποία πρωταγωνιστεί στο φετινό πρωτάθλημα. Παρά την ήττα της πάντως η ομάδα του Πύργου, κρατάει τη μεγάλη προσπάθεια, αλλά και έχει πολλά παράπονα α-

πό τον διαιτητή Κρεσταινίτη. Τα δεκάλεπτα: 7-18, 20-32, 3545, 58-65 Πύργος: Στεφανόπουλος, Μάρκος 14 (2), Μαντάς 4, Μάρρας 1, Παπαδόπουλος 17, Κόλλιας 2, Διαμαντόπουλος 17, Τριανταφύλλης 3 (1).


19 ÐáñáóêåõÞ 5 Áðñéëßïõ 2013

"×ôýðá ðÝíáëôé…" Λες και είχε ένα προαίσθημα ο Θοδωρής Βαγγόπουλος, λες και γνώριζε κάτι παραπάνω, στην τελευταία προπόνηση πριν το παιχνίδι του Πανηλειακού με τον Παναιγιάλειο, ζήτησε από τον Γιάννη Κατσαρό να χτυπήσει πέναλτι. Ο Κατσαρός απόρησε με αυτή την απόφαση του Βαγγόπουλου, πιστεύοντας ότι είναι εκτός ομάδας. Ιδού λοιπόν ποια είναι η ζωή. Ήρθε το καθοριστικότερο πέναλτι της χρονιάς, να περάσει από τα πόδια του Κατσαρού. Ο οποίος το έκανε γκολ και βέβαια χάρισε την πολύτιμη αυτή νίκη στον Πανηλειακό. Σο.Φ.

Σε 20 διαφορετικές πόλεις σκόραρε ο Μέσι. Και ο Τοτσέ σ' όλες τις μονοεδρικές… "Øçößæïõí" Âáããüðïõëï Σε αναζήτηση τεχνικού βρίσκεται ο Πανηλειακός και ήδη έχει ακουστεί το όνομα του Ηλία Φυντάνη. Ο δε Βαγγόπουλος έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θέλει να συνεχίσει πρώτος προπονητής. Η γνώμη των οπαδών πάντως είναι αντίθετη. Τον θέλουν να κάτσει μέχρι το τέλος και μάλιστα σχεδιάζουν να τον καλέσουν και στο Σύνδεσμο για να συζητήσουν. Σο.Φ.

Ï äéáâáóìÝíïò ×åñ ×Üéíêåò

Πολύ καλά διαβασμένη ήταν η Μπάγερν Μονάχου στο παιχνίδι με τη Γιουβέντους. Το πιο σημαντικό από τα τέσσερα παιχνίδια της προημιτελικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ, ανέδειξε την εξαιρετική κατάσταση και την αρτιότητα του ποδοσφαίρου των Βαυαρών, απέναντι στους πρωταθλητές Ιταλίας. Παράλληλα ανέδειξε όμως και ένα τεράστιο τακτικό μάθημα για τους μύστες της τακτικής. Το πρέσινγκ ψηλά της Μπάγερν με τέσσερις παίκτες, δημιούργησε τεράστιο πρόβλημα ανάπτυξης στην τριάδα των αμυντικών της Γιουβέντους. Μόνη λύση για την ιταλική ομάδα ήταν οι βαθιές μπαλιές για τους δυο επιθετικούς, οι οποίοι έκαναν θραύση στο 2 εναντίον 2 (τα σέντερ μπακ) κόντρα στη Σέλτικ. Με τη μόνη διαφορά ότι ο διαβασμένος Χάινκες, είχε και σε αυτό το κομμάτι το αντίδοτο. Πίεση ασφυκτική πάνω στον Πίρλο, με αποτέλεσμα να εξουδετερωθεί ο κινητήριος μοχλός της Γιούβε. Ο σημαιοφόρος της μεσαίας γραμμής των Ιταλών, έχασε τη μακρινή κάθετη πάσα και αναλώθηκε σε παράλληλες μεταβιβάσεις, επιτρέποντας στη Μπάγερν η οποία έχει το καλύτερο αμυντικό τρανζίσιον στην Ευρώπη, να οργανώνεται γρήγορα πίσω από τη μπάλα! Σο.Φ.

Δίδαξε πράγματα και εκτός γηπέδου! Ο Γιάννης Κατσαρός άφησε τους πάντες στην αίθουσα Τύπου άναυδους με τις δηλώσεις του. Ο γεννημένος στις 6 Ιουλίου του 1978, στα 35 του χρόνια, ανακοίνωσε ότι σταματάει το ποδόσφαιρο. Το κυριότερο όλων όμως, είΜε τον ναι ότι η απόφασή του αυτή θα υλοποιηθεί νωρίτεΣοφοκλή ρα απ' ό,τι περίμενε και ο ίδιος, καθώς σταματάει άμεσα από τον Πανηλειακό. Αν ο ίδιος επέλεξε ένα Φραγκογιαννόπουλο τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα με αυτό τον τρόπο, μετά από ένα τέτοιο παιχνίδι, τότε πρέπει να γραφτεί βιβλίο. Ένα βιβλίο το οποίο θα περιλαμβάνει μέσα γεγονότα και καταστάσεις, οι οποίες αποτελούν επιτομή της ελληνικής πραγματικότητας, του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Γιάννης Κατσαρός, στα 35 του χρόνια, έχει ακόμα κάποια χρονάκια μπάλας. Τουλάχιστον για τα ελληνικά μέτρα και σταθμά, όπου έχουμε συνηθίσει οι παίκτες να φεύγουν κυνηγημένοι. Αυτός δείχνει ότι θέλει να φύγει με το κεφάλι ψηλά, με αξιοπρέπεια. Και το κυριότερο, μιλώντας και λέγοντας αυτά που νιώθει, πράγμα ασυνήθιστο, καθώς έχουμε μάθει ο ποδοσφαιριστής να είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης! Ο Κατσαρός μίλησε τη γλώσσα της αλήθειας και είπε κάτι που άλλοι συνάδελφοί του δεν τολμούν να πουν. Είπε "δεν ξέρω αν αγαπάω τον Πανηλειακό". Δηλαδή το αυτονόητο. Γιατί είναι αδύνατον όταν ξεκινούσε το ποδόσφαιρο από τη Θεσσαλονίκη σε ηλικία είκοσι χρονών να αγαπούσε τον Πανηλειακό. Έδωσε σε όλους μας να καταλάβουμε ότι αυτό με το οποίο τον ευλόγησε ο Θεός, να ξέρει λίγη μπάλα παραπάνω από εμάς, το αξιοποιεί για να βγάλει τα προς το ζην. Αναγνώρισε το δικαίωμα να αγαπούν την ομάδα οι οπαδοί, εκείνοι οι οποίοι το μόνο που κάνουν είναι να προσφέρουν. Ανέδειξε το σεβασμό του στη διοίκηση και τον Κώστα Ντάβαρη (καθώς και αυτός τελικά όπως φαίνεται κανένα όφελος δεν έχει παρά μόνο χασούρα). Απέφυγε να σχολιάσει το νόημα να πετάξει τη φανέλα! Κίνηση με την οποία περισσότερο ήθελε να δείξει ότι πλέον δεν έχει τίποτα άλλο να προσφέρει στην ομάδα, παρά να προσβάλλει ή να υποτιμήσει κάποιον. Κατέδειξε καταστάσεις και συμπεριφορές που πρέπει να προβληματίσουν (απέφυγε να πει από ποιους και προς ποιους πάντως). Έβαλε ένα τέλος (αν τελειώσει οριστικά εδώ), μέσα από την προσωπική του σφραγίδα. Ίσως όμως να έβαλε ένα γκολ που θα μείνει στην ιστορία σαν το γκολ που χάρισε μια κατηγορία. Και το κυριότερο, με την αποχώρησή του, μας δίδαξε κάποια πράγματα για το ποδόσφαιρο, πέρα από τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Όχι, δεν έκανε μεγάλη καριέρα στον Πανηλειακό, αλλά σε αυτή τη μικρή καριέρα που έκανε, πέτυχε να βάλει το όνομά του ανάμεσα στη λίστα των σημαντικών παικτών που πέρασαν από την ομάδα. Έστω και αν το δικό του όνομα βρίσκεται στην ουρά, όχι στις πρώτες θέσεις!

êÝñäéóå "¹ñèá êáé êüò!!" ï Ðáíçëåéá κλίμα προχθές

αν το Χαρούμενος ήτ καθώς άδιο Πύργου, Στ ό τικ μο Δη στο πέτυυ πο κη με τη νί ο Πανηλειακός αναιγιάκόντρα στον Π χε στο φινάλε πίδες τά πολύ τις ελ λειο αύξησε κα ιχαερ Π . κή νι στη Β' Εθ του για άνοδο που ιπ ίλ Φ υ το ας γοντ ρής και ο παρά που , ας ι κέρδιάννης Ζύγουρ ώ στο γήπεδο κα Ανδραβίδας Γι εγ α ρθ "Ή ε: ερ έφ αν ν μεταξύ άλλω Π.Η. ός!!". σε ο Πανηλειακ

. Óå Þñåìïõò ôüíïςõτόνò.ους, διε-

α σε ήρεμου Μικρής διάρκειας και μέσ στο ίαση του Δ.Σ. της ΕΠΣΗ ξήχθη προχθές η συνεδρ βού ιά από τους έντεκα συμ οποίο παρών έδωσαν ενν να τως ρξαν με το κλίμα πάν λους. Κάποιες ατάκες υπή ς το θέμα της ημερομηνία ορά είναι ήπιο, ενώ όσον αφ δέες αντ ήταν ομόφωνη. Άπ των εκλογών η απόφαση έδρου Άρη Κουλούρη προ του χθηκαν την πρόταση ογές θα διεξαχθούν το Σάβ βάσει της οποίας οι εκλ βατο 27 Απριλίου. Π.Η.


ψάχνετε για... ÆÇÔÏÕÍÔÁÉ Ζητείται από Επιχείρηση Παροχής Οικονομικών και Ελεγκτικών Εργασιών Πτυχιούχος Ανωτάτης Σχολής με κατεύθυνση Λογιστική, Ελεγκτική, Φοροτεχνική. Πληρ . 6976869569. Και βιογραφικά στο e-m mail: klampros@mhx.gr (ΜΑ 8235) Από την εταιρεία NEWTHERM με έδρα την Καλαμάτα, ζητούνται υπεύθυνοι πωλήσεων, για κάλυψη των Νομών Λακωνίας, Αρκαδίας & Ηλείας. Απαραίτητα προσόντα: δίπλωμα οδήγησης, άνεση στην επικοινωνία, άριστη χρήση της Ελληνικής γλώσσας, άριστος χειρισμός προγραμμάτων Microsoft Office, καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας. Σχετική προϋπηρεσία απαραίτητη. Αποστολή βιογραφικών: Φαρών 79 24100 ΚΑΛΑΜΑΤΑ ή στο e-mail: ilektrotekniki@ymail.com (ΜΑ8247) Ζητείται νέος ή νέα για απασχόληση ως υπάλληλος γραφείου. Τηλ. 2621031805806. Κιν. 6944782192 (ΜΑ8196)

Ζητούνται νέοι ή νέες πτυχιούχοι ΑΕΙ/ΤΕΙ για την προώθηση προϊόντων. Τηλ. 2621031805-806. Κιν. 6944782192 (ΜΑ8197) ΖΗΤΗΕΙΤΑΙ κοπέλα με γνώσεις Μπουφέ για καφέ Πατρών 24 Πύργος. Τηλ: 6974807041 (ΜΑ8213) VODAFONΕ ΖΑΧΑΡΩΣ: Ζητείται πωλητής ή πωλήτρια με γνώσεις Η/Υ για απασχόληση. Θα θεωρηθεί προσόν η καλή γνώση Αγγλικών και η εμπειρία στις πωλήσεις. Αποστείλατε βιογραφικό στο antonis.nikolakopoulos1@vodafone.net.gr (ΜΑ8242) Ζητείται έμπειρη κυρία για εργασία σε κουζίνα. ΤΗΛ. 2622023408 (ΜΑ 8236) ΖΗΤΕΙΤΑΙ κοπέλα εμφανίσιμη ηλικίας 30 έως 45 ετών για εργασία σε καφέ μπαρ. Περιοχή Στρεφίου. Τηλ: 6945872215. Απαραίτητη προϋπηρεσία. (ΜΑ8229) ΖΗΤΕΙΤΑΙ κοπέλα για cafe στην περιοχή Αρχ.Ολυμπίας. Τηλ: 6984116517(ΜΑ8225) Η κρίση έχει πολλές δυσκολίες, έχει όμως και μοναδικές ευκαιρίες! Μια ευκαιρία, που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση! Μια ευκαιρία, που όμοια της δεν υπάρχει! Μια πρόταση απλή, σαφή και συγκεκριμένη! ΧΩΡΙΣ ΡΙΣΚΟ. Μια πρόταση για όλους μας! Μόλις δραστηριοποιήθηκε στην Ηλεία!!Παρουσίαση πρότασης στον Πύργο: κάθε Τρίτη 11:00-13:00 και κάθε Παρασκευή 18:00-20:00 στο CAFE LATOUR. Τηλ. Επικ: 6934604509, e-mail:

δουλειά/σπίτι/οικόπεδο/αγροτεμάχιο/επαγγελματικό χώρο/μοτοσικλέτα/έπιπλα /ηλεκτρικές συσκευές/τεχνίτη/το χαμένο σας ζωάκι/το μελλοντικό σας σύντροφο  Åñãáóßá alsyas@yahoo.gr (MA8219) ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ κοπέλες εμφανίσιμες μέχρι 30 ετών με όρεξη για δουλειά για να εργαστούν στον πολυχώρο του cafe LIQUED διασταύρωση Κρεστένων για τη σεζόν 2013. Αποστολή βιογραφικού με φωτογραφία στο e-mail: grecafm1@otenet.gr (MA8214) ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ να αποκτήσεις, να συμπληρώσεις ή να αυξήσεις τα εισοδήματά σου; Με έξυπνο και δυναμικό τρόπο; Η εταιρεία μας αναπτύσσεται στην περιοχή σου και χρειάζεται δραστήρια άτομα που έχουν όνειρα και φιλοδοξίες για καριέρα και υψηλές μηνιαίες αποδοχές. ΤΗΛ. επικοινωνίας 6986798801 (ΜΑ 8208) ΖΗΤΕΙΤΑΙ κοπέλα για καφενείο στον Πύργο έως 35 ετών. Τηλ. 6975641974 (ΜΑ8205) ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ άτομα για εργασία από το χώρο τους για καινούργια εταιρεία στο χώρο των αρωμάτων και των καλλυντικών. Πληροφορίες στο κο. Γιάννη. Τηλ. 6983753388 (ΜΑ8202)

ÆÇÔÏÕÍ ΚΥΡΙΑ ελληνίδα ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων ή παιδιών. Πρωί - βράδυ, φύλαξη αρρώστων σε νοσοκομείο. Τηλ: 6976317279 (ΜΑ8245) Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων πρωινές και απογευματινές ώρες ή καθαρισμό σπιτιών. Μόνο σοβαρές προτάσεις. Τηλ: 6975543208 (ΜΑ8239) Κύριος αναλαμβάνει κοπή χορταριών με δικό

του θαμνοκοπτικό, εργασίες κήπου και άλλες συναφή εργασίες. Κος Σάκης. Τηλ: 6979391776 (ΜΑ8240) ΣΟΒΑΡΗ οικογενειάρχης νέα κοπέλα ψάχνει για δουλειά (ξενοδοχοϋπάλληλος, σερβιτόρα, πωλήτρια, καθαρισμό σπιτιών, φύλαξη ηλικιωμένων) παρακαλώ μόνο σοβαρές προτάσεις ΤΗΛ: 6984560054 (ΜΑ 8233) ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ δομικών έργων μέσω Η/Υ γνώστης autocad, cadware και archicad με 5 χρόνια προϋπηρεσία και συμμετοχή σε μεγάλα υλοποιήσιμα έργα ζητά εργασία η συνεργασία με τεχνικό γραφείο, πολιτικούς μηχανικούς, αρχιτέκτονες, τοπογράφους μηχανικούς…. αναλαμβάνει σχέδια (αρχιτεκτονικά, τοπογραφικά, 3d παρουσίαση - απεικόνιση, 3d φωτορεαλιστική κίνηση ) προετοιμασία πολεοδομικού φακέλου. ΤΗΛ: 6946969860 (ΜΑ 8232) Τεχνολόγος πολιτικός μηχανικός, (απόφοιτη ΤΕΙ Αθήνας - Πολιτικών Έργων Υποδομής) με μεταπτυχιακό στη διοίκηση και διαχείριση έργου, 8ετή εμπειρία στο σχεδιασμό ιδιωτικών και δημοσίων έργων - σύνταξη προμετρήσεων, πολύ καλή γνώση Η/Υ (Αutocad 2010,Autocad Architecture 2012,MSoffice,Internet) και Aγγλικών ζητά πλήρη ή μερική απασχόληση τηλ: 6939.242400, e-mail:deleni1@yahoo.gr (ΜΑ 8217) Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων και παιδιών τις πρωινές ώρες. ΤΗΛ: 6985835658 (ΜΑ 8216)

ÌáèÞìáôá Παραδίδονται ιδιαίτερα μαθήματα Ισπανικών σε πολύ χαμηλές τιμές. Στην περιοχή Πύργου-Αμαλιάδας. Τηλ: 6987396723 (ΜΑ8238) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Αγγλικών, Κοινωνική Λειτουργός παραδίδει μαθήματα για όλα τα επίπεδα σε προσιτές τιμές. Τηλ: 6937080543 (ΜΑ8234) ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου και προετοιμασία για ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών. Γνωστικό αντικείμενο ειδική διδακτική. Χαμηλές τιμές. ΤΗΛ: 6972976752 (ΜΑ 8177) Παρέχονται έγκυρες σημειώσεις σε όλα τα φιλολογικά μαθήματα Γυμνασίου και Λυκείου από εκπαιδευτικό κλασικής φιλολογίας. Ακόμα, δέχομαι να δημιουργήσω οποιαδήποτε εργασία πάνω στα συγκεκριμένα μαθήματα. Τιμές προσιτές. Τηλ. 6976874167 (ΜΑ8170) Κοπέλα απόφοιτη Παιδαγωγικού Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα ισπανικών και αναλαμβάνει την προετοιμασία παιδιών του Δημοτικού με 7€/ώρα. Το πρώτο μάθημα δωρεάν. Περιοχή

Πύργου-Αμαλιάδα. ΤΗΛ. 6975600263 (ΜΑ8161) Ιταλίδα με πείρα αναλαμβάνει να δίνει μαθήματα Ιταλικής Γλώσσας. Μόνο σοβαρές προτάσεις. Τηλ. 6945846859 (ΜΑ8139) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ (κλασικής φιλολογίας) με 5ετή διδακτική εμπειρία σε ιδιαίτερα μαθήματα (Γυμνάσιο-Λύκειο) ζητά εργασία σε φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης, εντός της πόλης του Πύργου. Τηλ. 6976874167 (ΜΑ 8129) ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ Αριστοτελείου Πανεπιστημίου καθηγήτρια ΤΕΙ, κάτοχος Μεταπτυχιακού παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα Αρχών Οικονομικής Θεωρίας και ΑΟΔΕ. Φροντιστηριακή και διδακτική πείρα-τεστ και σημειώσεις. Φιλική τιμή. Τηλ. 6986618882 (ΜΑ8119) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ κλασικής φιλολογίας παραδίδει ιδιαίτερα σε μαθητές Δημοτικού (μόνο Γλώσσα), Γυμνασίου και Λυκείου. Παρέχονται σημειώσεις. Πραγματοποιούνται μαθήματα και σε γκρουπ (2 μαθητές). Τιμές λογικές. Τηλ.6938849132. (ΜΑ8118)


/ ÐáñáóêåõÞ 5 Áðñéëßïõ 2013

Μικρές Αγγελίες

w w w . p r o t i n e w s . g r

21

Áêßíçôá ÐÙËÇÓÅÉÓ ÁÊÉÍÇÔÙÍ ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα τριάρι διαμπερές 89τμ 3ου ορόφου κεντρικό Κοκκίνου 1. Τηλ: 26210 25355 (ΜΑ8091) Πωλείται έκταση 9 στρ. στην ΝΕΟ Πατρών-Πύργου στο ύψος της Βάρδας κατάλληλο για επαγγελματική χρήση. Τηλ. 6977413105 (ΜΑ8147) ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικοδομή με ημιτελές οροφοδιαμερίσματα 2 ορόφους και ρετιρέ, κατάστημα ισόγειο μετά του υπογείου ενοικιαζόμενο στην περιοχή Αγ. Σοφίας Πατρών. Παρακαλώ μόνο σοβαρές προτάσεις. Τιμή συζητήσιμη. Τηλ: 6978596781 (ΜΑ8249) ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο στη περιοχή Αλφειούσα-Πύργου 5112m2, με άδεια οικοδομής για

κατοικία με υπόγειο (ισχύει μέχρι 2015 + 4 χρόνια, νέα περίφραξη και γεώτρηση. Τιμή 32.000 ευρώ (συζητήσιμη). Τηλ: 6978890238 (ΜΑ8241) ΚΑΡΥΔΕΩΝΑΣ 30 στρ με υπόγειο αγωγό πωλείται στα Δουνέϊκα. ΤΗΛ: 2622092008 και 6977151900 (ΜΑ 8165)

ÅÍÏÉÊÉÁÓÅÉÓ ÁÊÉÍÇÔÙÍ Διαμέρισμα 63 τμ σε πολυκατοικία επί της οδού Σμύρνης 29 και Ναυαρίνου, υπερυψωμένο ισόγειο, σχεδόν 1ος όροφος, με ελάχιστα κοινόχρηστα, σε άριστη κατάσταση και σε πολύ καλή τιμή. Τηλ. Επικοινωνίας : 2610.270613, και κιν. 6945330595. (MA8152) Πωλείται οικόπεδο 4,5 στρ. στη περιοχή Λιβαδάκια Αμαλιάδας, οικοδομήσιμο, Τιμή ευκαιρίας. Τηλ. 26220-26800 και 6972327628. (ΜΑ 8039) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ δυάρι επιπλωμένο χωρίς κοινόχρηστα οδός Μανωλοπούλου. Τιμή 220 ευρώ. Τηλ: 6944745544 (ΜΑ8246)

ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ τρία διαμερίσματα 35,45,55 τμ. καινούργια πολυτελούς κατασκευής με ψύξη θέρμανση, δομημένη καλωδίωση, ιντερνετ, δορυφορική, στο κέντρο της Αμαλιάδας κατάλληλα για γραφεία οδός Πολυτεχνείου 10 κοντά στο Δημαρχείο Τηλ: 2622038123-6976866240 (κ. Γιάννη). (ΜΑ8233) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ επιπλωμένο διαμέρισμα με ηλεκτρικές συσκευές πλησίον Ταχυδρομείου Πύργου επί της Μανωλοπούλου. Τηλ: 6977661970 (ΜΑ8226) ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ τρία δυάρια διαμερίσματα σε νεόκτιστη οικοδομή, με αυτόνομη θέρμανση, προσόψεως, μεγάλες βεράντες, φωτεινότατα, χωρίς κοινόχρηστα, κοντά στο κέντρο του Πύργου. Τηλ: 6936436070 (ΜΑ8215) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα 30τμ. επιπλωμένη στο κέντρο του Πύργου πλησίον επαρχείου χωρίς κοινόχρηστα. Τηλ: 6944755055 (ΜΑ8207) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ μονοκατοικία 120τ.μ. 4 χιλ. από τον Πύργο, περιφραγμένη με κήπο, αυτόνομη θέρμανση. Τηλ. 6972602786 (ΜΑ8201) ΠΥΡΓΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι με 2 κρεβατοκάμαρες - κουζινοσαλοτραπεζαρία, γωνιακό ηλιόλου-

στο, 1ος όροφος σε διώροφη οικοδομή με οικολογικά ανακλεινόμενα κουφώματα και αυτόνομη θέρμανση. Νέας Αρτάκης 12 πλησίον 3ου Λυκείου Πύργου. ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ 8181)

μένη, φρεσκοβαμένη, μεγάλη βεράντα στο κέντρο του Πύργου, Πλησίον Εμπορικής Τράπεζας, ενοίκιο 220€. Τηλ.: 2621025011,6938 990613,6932924343. (ΜΑ8068)

Ενοικιάζεται χώρος στεγασμένος στο 3,5 Πύργου Αρχ. Ολυμπίας Βαρβάσαινα, 1838τμ. Πληροφορίες Κακαλής Κώστας 26210-44966, 6932-233357 (ΜΑ 8146)

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 2ου ορόφου 110τμ. διαμπερές, τριών υπνοδωματίων, αυτόνομη θέρμανση. Τάκη Πετροπούλου 50Α. Τηλ. 2621071181-6976476379 (ΜΑ8173)

ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ 2 δυάρια καινούρια Αγ. Σπυρίδωνος και Χαριλάου Τρικούπη στον Πύργο χωρίς κοινόχρηστα. ΤΗΛ. 6937150208. (ΜΑ8069)

ΛΕΧΑΙΝΑ - Ενοικιάζεται κατάστημα 85 τ.μ. αυτόνομη θέρμανση, WC, τρίφατσο, κατάλληλο για γραφείο, ιατρείο, φροντιστήριο, γυμναστήριο, πιτσαρία κλπ., οδός Ελ. Δημάκη 27, πλησίον ΙΚΑ. ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ 8222)

EΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στην Γαστούνη 3άρι διαμέρισμα με 2 υπνοδωμάτια ευήλιο και ευάερο. ΤΗΛ. 6932470435 (ΜΑ8174)ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στην Γαστούνη 2άρι διαμέρισμα ΤΗΛ.6932470435 (ΜΑ8175) EΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στην παραλία Γαστούνης οικία 1ου ορόφου με 3 υπνοδωμάτια 50μ. από τη θάλασσα, μεγάλη βεράντα με απέραντη θέα στο Ιόνιο. ΤΗΛ. 6932470435 (ΜΑ8176) Ενοικιάζεται οροφοδιαμέρισμα 2άρι 61τμ. Στην οδό Διάκου 2-Πύργος. Τηλ. 6938886579(ΜΑ8148) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στο 10χιλ. Πύργου - Κατακόλου αποθήκη 70τμ. και ελεύθερος χώρος 200τμ. Τηλ. 2621041877-6974832039 (ΜΑ8171) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα 4ος όροφος επιπλω-

ÅÐÁÃÃÅËÌÁÔÉÊÇ ÓÔÅÃÇ ΠΩΛΕΙΤΑΙ κατάστημα γωνιακό 70τμ. μετά του υπογείου 68τμ. ενοικιασμένο που βρίσκεται στην περιοχή Αγ. Σοφίας Πατρών. Παρακαλώ μόνο σοβαρές προτάσεις. Τιμή συζητήσιμη. Τηλ: 6978596781 (ΜΑ8248)

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Επιχείρηση CAFΕ-BAR στην κεντρική Πλατεία Γαστούνης, τριετούς λειτουργίας, με σταθερή πελατεία. Τιμή συζητήσιμη Μόνο σοβαρές προτάσεις. Τηλ.: 6978820196 (ΜΑ8067)

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στο κέντρο της Αμαλιάδας μεγάλο διαμπερές κατάστημα, δίπλα απο το Δημαρχείο, με δύο εισόδους, μία σε κεντρικό δρόμο και μία στην πλατεία που βρίσκεται το ΚΕΠ. ΤΗΛ. 2622028540, 6972807180, 6932398760 (ΜΑ 8237)

ΠΩΛΕΙΤΑΙ περίπτερο στις εργατικές κατοικίες Πατρών. ΤΗΛ: 6984897180 (ΜΑ 8050)

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ κατάστημα 40τμ. επί της Ρήγα Φεραίου στον Πύργο με αποθηκευτικό χώρο 70τμ.Τηλ: 2621028307-6977930724 (ΜΑ8231)

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ επαγγελματικός χώρος 170 τ.μ. συν πατάρι, σε κεντρικό σημείο στα Λεχαινά, οδός Πολυτεχνείου. ΤΗΛ: 6977601313 (ΜΑ 8029) ΛΕΧΑΙΝΑ: Ενοικιάζεται στην κεντρική πλατεία κατάστημα 30 τ.μ. ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ 7954)


22

w w w . p r o t i n e w s . g r

Μικρές Αγγελίες

/ ÐáñáóêåõÞ 5 Áðñéëßïõ 2013

ÄéÜöïñá ÁÕÔÏÊÉÍÇÔÁ ΠΩΛΕΙΤΑΙ Peugeot Rally 106, χρώμα μπλε, full extra, άριστη κατάσταση, μοντέλο 2002. Τιμή 5.000 ευρώ. ΤΗΛ: 6942616365 (ΜΑ 8106) ΠΩΛΕΙΤΑΙ NISSAN ALMERA , 1998, 45.000 χλμ, (έχει νέα μηχανή) , τρίπορτο, 1400 cc, 1.400 ευρώ. Πληρ. 6946200460 (ΜΑ 8228) ΠΩΛΕΙΤΑΙ NISSAN αγροτικό 4x4 D21, μοντέλο 1993, χρώμα μολυβί, καύσιμο βενζίνη και υγραέριο, 135.000χιλ. τιμή 5.300 ευρώ συζητήσιμη. Τηλ:

6978949165 (ΜΑ8220)

6946874959(ΜΑ8162)

ΠΩΛΕΙΑΤΙ BMW X3 μοντέλο 2007 (μαύρο με μπεζ σαλόνι) 2000cc πρ'ωτο χέρι. Τηλ: 6984523741 (ΜΑ 8221)

Πωλείται Audi Turbo 1.796cc, λόγο θανάτου 14.000 χιλ., ατρακάριστο, μοντέλο 2008. Τιμή 20.000€. Τηλ. 6944989840-26210292496932233357-2621044966 (ΜΑ8181)

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Opel Astra Στεϊσον Disel 1.700cc. ΤΗΛ. 6979020651 (ΜΑ8190) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ALFA ROMEO μοντέλο 2002 φουλ-έξτρα, μαύρο χρώμα, αγρατζούνιστο, φυλασσόμενο σε κλειστό γκαράζ. Μόνιμος 1600cc ΤΙΜΗ 3.350 ευρώ, ιδιώτης. ΤΗΛ. 6973424925 (ΜΑ8179) Πωλείται κλούβα VW TRANSPORT '94 μοντέλο, 2400cc DIESEL μακριά καρότσα. ΤΙΜΗ 2.500€. Τηλ.

ΠΩΛEIΤΑΙ Mercedes E200 106.000χιλ. ατρακάριστο. Τιμή 15.000€ Δεκτός έλεγχος από τη Mercedes. Τηλ. 2621044966-29249-69322333576944989840 (ΜΑ8142) ΠΩΛEIΤΑΙ Ford Maveric, μοντέλο 2005, 2261cc ατρακάριστο. Δεκτός έλεγχος από την Ford τιμή 7.000€. Τηλ: 2621044966-29249-69322333576944 989840 (ΜΑ8084)

AUTO SAME ΛΑΜΠΡΟΠ0ΥΛΟΣ

NISSAN NAVARA 2004 μοντέλο DIESEL , AIRCONTITION, ABS , όλα λεκτρικά λάστιχα καινούργια, 1μιση καμπίνα, 10,000E.

TOYOTA AYRIS 1600cc , υγραέριο-βενζίνη , 10/2007 , full extra ΠΡΟΣΦΟΡΑ 7700Ε

CITROEN C1 , 1100cc , 2006 μοντέλο , ΑΒS A/C FULL EXTRA, ζάντες αλουμινίου 4.990E

OPEL CORSA 1400cc , 2004, a/c , υδραυλικό τιμόνι , ζάντες αλουμινίου, abs , αερόσακους bbs , 3800E

MERCENTES SPORTSCOUPE C200 1800cc , 2004 μοντέλο , αυτόματο σειριακό,πανοραμική οροφή δερμάτινο σαλόνι, 8.500E

CITROEN C2 1600cc , 140HP , ανάρτηση , εξάτμιση , σκούπα , full extra , προσφορά 5000Ε

FORD FIESTA DIESEL, 2008 μοντέλο , επαγ/κό αγροτικό, 1300cc A/C , Y/T, ABS 6800E

BEST MOTORS ΛΟΥΤΑΣ ÁËÖÅÉÏÕ 38, Ýíáíôé Lidl

HYUNDAY ATOS χρώμα γκρί, full extrα, a/c 3500E

ΤΟΥΟΤΑ ΥΑRIS DIESEL TURBO 2006 1400 cc υδραυλικό τιμόνι, a/c , ηλεκτρικά παράθυρα και κλειδαριές , αερόσακους , ζάντες αλουμινίου , full extra 7500Ε

FIAT STRADA 2006 TURBO DIESEL ηλ.παράθυρα και κλειδαριές, ζάντες αλουμινίου a/c 6900E

“Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ”

ÐÙËÏÕÍÔÁÉ ÓÅ ÐÑÁÃÌÁÔÉÊÇ ÕÐÅÑÐÏÓÖÏÑÁ:

1. Ψυγείο Self - Service Costans, συντήρηση, μήκος 6,40 Χ 90 Χ 2,00 ύψος και ετερον 3,85 Χ 90 Χ 2,00 με κουρτίνες νυκτός, φωτισμό, ράφια και σύστημα ψύξης multi ( 1 μηχάνημα) Τιμή 17.000 Ε (+ ΦΠΑ) 2. Καταψύκτης τοίχου Costans μήκος 2,00 Χ 1,00 Χ 2,00, 2 Ε/Μ τεμάχια 3 Τιμή 2.500 Ε (+ ΦΠΑ) με σχάρες και φωτισμό 3. Βιτρίνα συντήρησης αλλαντικών - τυροκομικών Costans με ανοιγόμενα τζάμια με αμορτισέρ, φωτισμός, ψυχόμενη αποθήκη φέτας, Ε/Μ 2,85 Χ 1,05 Χ 1,20 Τιμή 2.500Ε(+ ΦΠΑ) ¼ëá ôá øõãåßá Costans Ý÷ïõí ÷ñÞóç 16 ìçíþí áðü åðþíõìï S/M ôçò åõñýôåñçò ðåñéï÷Þò ìáò ðïõ äéÝêïøå ôç ëåéôïõñãßá ôïõ. ÕðÜñ÷ïõí õðåñðñïóöïñÝò óå ðïëëÜ áêüìç åßäç åíôüò ôïõ êáôáóôÞìáôïò ìáò.

ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 27 - 29 ΤΗΛ: 26210-2 27720 ΚΙΝ: 6947077483

Citroen Saxo 1100 cc,2001 μοντέλο,Α C,Υδραυλικο, 120 000 χλμ.1990 ευρω προσφορα

Fiat strada, πετρέλαιο 1,9, multijet 07 adventur, σκαλοπάτια, μπάρες οροφής, προβολείς

Fiat Panda 1250 cc,(2)20052007 full extra 3450-4350 ευρω προσφορα

Mitsubishi L200 Magnum (2),2004-2005Clima,μιαμιση καμπινα,full extra,9990 ευρω,10450 ευρω

Toyota Yaris Verso 1300 vvti 2003, full extra,4990 ευρω προσφορα

Daihatsu Piaggio Kipper, Diesel,1250 cc,1997,ανατροπη 3 πλευρων,4990 ευρω προσφορα

Fiat Doblo Diesel,1250 cc,2007,full extra,εγγυηση 12 μηνες,6990 ευρω προσφορα

Toyota Corolla,1400 CC, 2004,FULL EXTRA,5ΘΥΡΟ, 4990 ευρω προσφορα

FORD C-MAX 2005 1.8 clima, ABS, αερόσακου ηλ..παράθυρα και κλειδαριές cd, χειριστήρια τιμονιού full extra 4800Ε

KENTΡΙΚΟ: ΑΛΦΕΙΟΥ 69, ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ (έναντι EXPRESS SERVICE) YΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ: ΑΛΦΕΙΟΥ 23 έναντι S.M. LIDL, Τηλ.: 262104 00389, κιν.: 6976-6420046979-677766– glampropoulospyrgos@yaho o.grΠλήρης γκάμα των αυτοκινήτων θα βρείτε στo www.auto-same.gr

ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΡΑΚΤΕΡ - ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Όλες οι τιμές διαπραγματεύσιμες… ÅÐÁÃÃÅËÌÁÔÉÊÏÉ ÅÎÏÐËÉÓÌÏÉ - ÐÕÑÃÏÓ

BMW E46 316, full extra, δερμάτινα, κλίμα, 2002 μοντέλο, 1587cc, 4990ευρω

ΤΗΛ.: 26210 30116, 6945227761 - ΟΛΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟ SITE: www.car.gr/bestmotors

FIAT grande punto 1950cc , 2007 μοντέλο , diesel , full extra 5θυρο 7990€


Μικρές Αγγελίες

/ ÐáñáóêåõÞ 5 Áðñéëßïõ 2013

w w w . p r o t i n e w s . g r

23

ÉáôñéêÜ - ÐáñáúáôñéêÜ ÅðáããÝëìáôá ΜΑΙΕΥΤΗΡΕΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΙ ÐÅÔÑÏÐÏÕËÏÓ ×Ñ. ÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÏÓ

ÌÁÉÅÕÔÇÑÁÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÃÕÍÁÉÊÏËÏÃÏÓ ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ Ðñùß: 9.00 Ýùò 1.30 Áðüãåõìá: 17.30 Ýùò 20.30 (Åêôüò ÔåôÜñôçò áðüãåõìá) Ìáíùëïðïýëïõ 46 / 2ïò Ïñïöïò Ðýñãïò Ôçë./Fax.: 26210 32010, êéí.: 6972 857 557 ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÃÕÍÁÉÊÏËÏÃÉÊÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΙ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÖÙÔÇÓ ÁÍ. ÌÐÁ×ÏÕÑÏÓ

Eéäéêüò Oñèïäïíôéêüò D.D.S, MED, Dent , Dipl. Orth. ÏÑÈÏÄÏÍÔÉÊÇ ÃÉÁ ÐÁÉÄÉÁ ÊÁÉ ÅÍÇËÉÊÅÓ ÙÑÅÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁÓ ÉÁÔÑÅÉÏÕ ÄÅÕÔÅÑÁ Ýùò ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ ÐÑÙÉ 9.00 -13.00 ÁÐÏÃÅÕÌÁ 16.00- 20.30 ÓÁÂÂÁÔÏ ÊÁÔÏÐÉÍ ÑÁÍÔÅÂÏÕ ÌÁÍÙËÏÐÏÕËÏÕ ê' ÃÊÏÔÓÉÍÁ 12 ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ Ôçë. Fax.: Éáôñåßïõ 26210-25959 Êéíçôü ôçë.: 6978222848 e- mail: fotismpaxouros@yahoo.com *****

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÓÐÕÑÏÐÏÕËÏÓ ×. ÍÉÊÏËÁÏÓ

Aðüóôïëïò Ã. Ðáôñßêéïò ÌáéåõôÞñáò - ÷åéñïõñãüò Ãõíáéêïëüãïò (ô. éáôñüò Á´ÌáéåõôéêÞò êáé ÃõíáéêïëïãéêÞò ÊëéíéêÞò Ðáíåðéóôçìßïõ Áèçíþí Íïó. ÁëåîÜíäñá) Êéí.: 6936 086168

Ãåþñãéïò Í. ÐëÜêáò ÌáéåõôÞñáò - ×åéñïõñãüò Ãõíáéêïëüãïò (ô. éáôñüò Á´ÌáéåõôéêÞò êáé ÃõíáéêïëïãéêÞò ÊëéíéêÞò Ðáíåðéóôçìßïõ Áèçíþí Íïó. ÁëåîÜíäñá) Kéí.: 6975 618740  Ðáñáêïëïýèçóç êõÞóåùí õøçëïý êéíäýíïõ

Õðïãïíéìüôçôá - ÉVF Ðáèïëïãßá ôñá÷Þëïõ, êïëðïóêüðçóç Åììçíüðáõóç - ïóôåïðüñùóç Ëáðáñïóêüðçóç ñïìðïôéêÞ ÷åéñïõñãéêÞ Ðáèïëïãßá ìáóôïý ÐáéäéêÞ / ÅöçâéêÞ Ãõíáéêïëïãßá ÄÝ÷ïíôáé êáôüðéí ñáíôåâïý. ÙñÜñéï: ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ 9.00-13.30ì.ì., 17.00-21.00 Äéåýèõíóç: Êáóôüñ÷ç 1 êáé 28çò Ïêôùâñßïõ (ÊåíôñéêÞ Ðëáôåßá) Ô.Ê. 27100 ÐýñãïòÔçë.: 26210.32016, fax: 26210.32017, email: info@2care.gr

Eéäéêüò Oñèïäïíôéêüò D.D.S, MED, Dent , Dipl. Orth. Åéäéêåõèåßò Ðáíåðéóôçìßïõ Frankfurt Ì. Ãåñìáíßáò Ðôõ÷éïý÷ïò Ðáíåðéóôçìßïõ Giessen Ãåñìáíßáò ÈåìéóôïêëÝïõò & Ì. ÁëåîÜíäñïõ 1 (Ýíáíôé ÏÔÅ) Ðýñãïò Çëåßáò Ôçë.: 26210 30004 fax: 26210 30024 e-mail: nspyrospoulos@hotmail.com

ΦΥΣΙΑΤΡΟΙ ÈÅÏÄÙÑÏÓ ÄÇÌ. ÁËÔÁÍÇÓ

ÉÁÔÑÏÓ ÖÕÓÉÊÇÓ ÉÁÔÑÉÊÇÓ & ÁÐÏÊÁÔÁÓÔÁÓÇÓ (ÖÕÓÉÁÔÑÏÓ) ÄÉÐËÙÌÁÔÏÕ×ÏÓ ÔÏÕ ÅÕÑÙÐÁÚÊÏÕ ÓÕÌÂÏÕËÉÏÕ ÖÕÓÉÊÇÓ ÉÁÔÑÉÊÇÓ & ÁÐÏÊÁÔÁÓÔÁÓÔÁÓÇÓ (EUROPEAN BOARD OF PHYSICAL & REHABILITATION MEDICINE) ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý Ôçë.: Éáôñåßïõ 26210 20090 Ôçë. Êéí.: 6977403015 Ìáíùëïðïýëïõ 46, (Ýíáíôé Íïìáñ÷ßáò), Ðýñãïò

ΟΥΡΟΛΟΓΟΙ

ËÅÏÍÁÑÄOÐÏÕËÏÓ ÉÙÁÍ. ËÅÙÍIÄÁÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÏÕÑÏËÏÃÏÓ ÙÑÅÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁÓ: 10:00 - 14:00, 18:00 - 20:00 ÔÅÔÁÑÔÇ ÁÐÏÃÅÕÌÁ ÊÁÉ ÓÁÂÂÁÔÏ ÐÑÙÉ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ ÄÅÊÔÁ ÔÁÌÅÉÁ Ìáíùëïðïýëïõ & Ðñïýóóçò 2 (1ïò üñïöïò-Üíùèåí ÄÏÕ) Ðýñãïò Çëåßáò 27100 ôçë./fax 2621300481, êéí. 6974149524 e-mail: leoleonardopoulos@yahoo.com

ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΙ ÍÅÏ ÏÖÈÁËÌÉÁÔÑÅÉÏ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÏÄÏÍÔÉÁÔÑÅÉÏÕ ÓÔÏ ÊÁÑÁÔÏÕËÁ

ÄÉÏÍÕÓÉÏÓ ÂÁÓÉËÅÉÏÕ ÓÔÁÓÉÍÏÐÏÕËÏÓ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÏÕ ÁÈÇÍÙÍ ÄÅ×ÅÔÁÉ: ÊáñÜôïõëá ðñùß 9.00-13.00ì.ì. êáé áðüãåõìá ìå ñáíôåâïý Ôçë.: 26210 -61182, êéí. 6980-619614 Ðåëüðéï: ÄÝ÷åôáé ìüíï ìå ñáíôåâïý

ÄÇÌÇÔÑÉÏÓ ×. ÌÉÊÅËÏÐÏÕËÏÓ

ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÐÁÍÅÐ. ÁÈÇÍÙÍ 28çò ÏÊÔÙÂÑÉÏÕ 5 - ÐÕÑÃÏÓ (Êåíôñ. Ðëáôåßá) ÐÑÙÉ: ÄÅÕÔÅÑÁ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ 9-2 ì.ì. ÁÐÏÃÅÕÌÁ: ÊÁÈÇÌÅÑÉÍÁ 6-8 ì.ì. (ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ ÁÐÏÃÅÕÌÁ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ) ÔÇË. 26210-33990, êéí. 6942217262

MIKΡΟΒΙΟΛΟΓΟΙ

ÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÏÓ ÈÅÏÄ. ÓÁÌÁÍÔÁÓ

Ôçë.: 26240-31472, 6976-023365

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

ÐÅÔÑÏÓ ÊÙÍ ÓÐÉÍÏÓ ×åéñïõñãüò Óôüìáôïò

Ðôõ÷éïý÷ïò Ðáí/ìßïõ Èåóóáëïíßêçò

DDS, MSc ×ÅÉÑÏÕÑÃÉÊÇ ÓÔÏÌÁÔÏÓ ÅÌÖÕÔÅYÌÁÔÁ, ÁÊÔÉÍÏËÏÃÉÁ Ô. Ðåôñïðïýëïõ 12 & Êïêêßíïõ, 2ïò üñïöïò Ðýñãïò Çëåßáò, Ôçë. 26210 34600 Fax: 26210 34166

ÉÁÔÑÏÓ ÌÉÊÑÏÂÉÏËÏÃÏÓ (ÂÉÏÐÁÈÏËÏÃÏÓ) ô. Éáôñüò Íïóïêïìåßïõ Ðáßäùí "Ç ÁÃÉÁ ÓÏÖÉÁ" *Áíáëýóåéò - ÁéìáôïëïãéêÝò, Âéï÷çìéêÝò -ÁíïóïëïãéêÝò, ÏñìïíïëïãéêÝò Áéìïëçøßåò - Íåïãíþí, Âñåöþí - Ðáßäùí, Åíçëßêùí *ÓðåñìïäéÜãñáììá *Åëåã÷ïò õðïãïíéìüôçôáò Ôçë. Éáôñåßïõ: 26211 01379 - Êéíçôü: 6944 637365

Πύργος Αγγελίδης Παναγιώτης, 28ης Οκτωβρίου (εφημερεύει-διανυκτερεύει 26210-29279) Αμαλιάδα Μανιάτης Κων., Καλαβρύτων 19 (26220-24077, 08.00 - 14.30 & 17.30 - όλη νύχτα), Σταυλιώτη Χαρά Καλαβρύτων 36, (26220-21141 08.00 - 21:00)

ΨΥΧΙΑΤΡΟΙ - ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ Dr. ÊÙÓÔÁÓ É. ÁËÅÎÁÍÄÑÏÐÏÕËÏÓ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ - ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

τ. Συντονιστής Διευθυντής Ψυχιατρικού Τομέα ΓΝΑ “Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ” Μανωλοπούλου & Γκοτσίνα 10 άνωθεν “ΓΕΡΜΑΝΟΣ” Δέχεται με ραντεβού: 10π.μ.-55μ.μ Τηλ.: 26210-331410, & 6970 019031

ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΙ NIKOËÁÏÓ Ð. ÓÁÑÁÍÔÇÓ

×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÙÔÏÑÉÍÏËÁÑÕÃÃÏËÏÃÏÓ ÓÔÑ. ÓÉÓÉÍÇ & ÅË. ÂÅÍÉÆÅËÏÕ 1 ÃÁÓÔÏÕÍÇ ÇËÅÉÁÓ Ô.Ê. 27300 ÔÇË.: 2623400580 - ÊÉÍ.: 6979784020

ÍÉÊÏËÁÏÓ ×ÁÑÄÁÓ

×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ Ù.Ñ.Ë. ÄÝ÷åôáé êáèçìåñéíÜ áðü 8 ð.ì. - 1.30 ì.ì. êáé 6.00 ì.ì. 8.00 ì.ì. áðüãåõìá ðëçí ÔåôÜñôçò êáé ÓáââÜôïõ Åñìïý 5, ôçë. 26210 29239, Êéí.: 6945232529

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚαΟΙ

Äñ. ÃÅÙÑÃÉÏÓ Ð. ÊÏÕÑÅÁÓ

ÏÑÈÏÐÅÄÉÊÏÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÄéäÜêôùñ Ðáíåðéóôçìßïõ Ðáôñþí Êïêêßíïõ 12-14 & ÆáÀìç 1ïò üñïöïò (ðëçóßïí Äçì. ÐÜñêïõ), Ðýñãïò ôçë: 26210 35800 Êéí.: 6932566996 ¿ñåò ëåéôïõñãßáò ÊáèçìåñéíÜ Ðñùß: 8:30 - 13:30 Áðüãåõìá: Êáôüðéí ñáíôåâïý 18:00 - 20:30 Ðëçí ÔåôÜñôçò

ÅÁÃÃÅËÏÓ Ã. ÖÙÔÅÉÍÏÐÏÕËÏÓ

×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÏÑÈÏÐÅÄÉÊÏÓ ô.Åð. Åðéìåë. Ã.Í. Ðáßäùí “ÊáñáìáíäÜíåéï” ÐáéäïïñèïðáéäéêÞ ÁèëçôéêÝò êáêþóåéò Ôñáõìáôïëïãßá ÐáèÞóåéò óðïíäõëéêÞò óôÞëçò Ïóôåïðüñùóç ÅêöõëéóôéêÝò ÐáèÞóåéò Óéóßíç 165 - Ãáóôïýíç (Ýíáíôé ÊÝíôñïõ Õãåßáò) ÔÞë.:(26230) 35336 êéí.:693 2304243

ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΙ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÍÅÕÑÏËÏÃÉÊÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÌÁËÁÌÙ (ÔÅÍÉÁ) Äçì. ÖÑÉÌÁ Éáôñüò - Íåõñïëüãïò ÄÝ÷åôáé êáèçìåñéíÜ ÐÑÙÉ: 8.30 - 13.30 ÁÐÏÃÅÕÌÁ: 17.30 - 20.30 (ðëÞí ÔÅÔÁÑÔÇ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ áðüãåõìá ìüíï ìå ñáíôåâïý) Ìáíùëïðïýëïõ 63 - Ðýñãïò Ôçë. 26210 30918, Êéí.: 6944735548 e-mail:malfri@otenet.gr

ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤEΣ

Ó×ÉÆÁ ×. ÌÁÑÉÁ

Πτυχιούχος ΑΤΕΙ ΠΑΤΡΩΝ Κινητοποίηση σπονδυλικής στήλης και άκρων Myofascial therapy Αθλητικές κακώσεις Νευρολογικές παθήσεις Αναπνευστική και ορθοπεδική Φ/Θ Κατ’ οίκον θεραπείες Δεχόμαστε ασθενείς του ταμείου ΕΟΠΥΥ (δηλ. ΙΚΑ, ΟΠ ΑΔ- ΤΥΔΚΥ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ) Ωράριο λειτουργίας: Πρωί: 8.30 - 13.30 Απογ.: 17.30 - 20.30 Κοκκίνου 12-14 2ος όροφος ΠΥΡΓΟΣ Τηλ.: 26210 33730, κιν.: 6939369774 e-mail: mariasxiza@yahoo.gr

ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ ÍÉ×ÙÑÉÔÇ ÅËÅÍÇ

Øõ÷ïëüãïò Ðáíåðéóôçìßïõ Áèçíþí *ÓõìâïõëåõôéêÞ óôÞñéîç ðáéäéþí êáé åíçëßêùí *ÁôïìéêÞ øõ÷ïèåñáðåßá äéáôáñá÷þí Üã÷ïõò, êáôÜèëéøçò, öïâéþí *ÐñïâëÞìáôá óõìðåñéöïñÜò ðáéäéþí êáé åöÞâùí

Βάρδα Γράψα Αμαλία (26230-71601) Κρέστενα Μαρκοπούλου Όλγα (26250-22765) Ανδραβίδα Κορομηλάς Νικόλαος (26230-54714) Πελόπιο Διαμαντόπουλος Βασίλειος (26240-31489) Γαστούνη Τσουκαλά Αφροδίτη (26230-32584) Λεχαινά Λευκαδίτη Γεωργία (26230-22686) Τραγανό Κωνσταντίνου Διονύσιος (26230-61006) Αρχαία Ολυμπία Παπαβασιλείου Δημήτριος (26240-22000) Βαρθολομιό Μακρυδήμα Χαραλαμπία (26230-41241)

*ÁðïêáôÜóôáóç ìáèçóéáêþí äõóêïëéþí *ÅíçìÝñùóç êáé åðáããåëìáôéêüò ðñïóáíáôïëéóìüò Ôçë. Ãñáöåßïõ: 26220 24822 Êéí.: 6937 146439 Äéåýèõíóç ãñáöåßïõ: ÊáñáúóêÜêç 6, ÁìáëéÜäá

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ÆÁ×ÁÑÏÕËÁ ÄÉÏÍ. ÁÂÑÁÌÏÐÏÕËÏÕ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÔÌÇÌ. ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ Á.Ô.Å.É. ÐÁÔÑÙÍ ÌÅËÏÓ ÓÕËËÏÃÏÕ ÅÐÉÓÔÇÌÏÍÙÍ ËÏÃÏÐÁÈÏËÏÃÙÍ ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÕÔÙÍ ÅËËÁÄÏÓ ÅÐÉÓÔÇÌÏÍÉÊÏÓ ÓÕÍÅÑÃÁÔÇÓ ÊÅÊÕÊÁÌÅÁ ÍÏÌÏÕ ÇËÅÉÁÓ ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý ÍÅÁ ÄÉÅÕÈÕÍÓÇ - Ìáèéïý 5, Ðýñãïò ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ, ôçë.: 26210 34610 / 6971 993126 Óýìâáóç ìå üëá ôá ôáìåßá

ΛΟΓΟΠΕΔΙΚΟΙ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÁÊÇÓ ÅÊÐÁÉÄÅÕÓÇÓ

ÊÝíôñï ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ ðáéäéþí, åöÞâùí, åíçëßêùí ÅÑÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁ - ÅÉÄÉÊÇ ÁÃÙÃÇ - ØÕ×ÏËÏÃÉÊÇ ÕÐÏÓÔÇÑÉÎÇ ÓÕÌÂÏÕËÅÕÔÉÊÇ ÏÉÊÏÃÅÍÅÉÁÓ - ÌÁÈÇÓÉÁÊÇ ÕÐÏÓÔÇÑÉÎÇ

ÐÁÍÁÃÉÙÔÇÓ ×Ñ. ÓÔÁÈÏÐÏÕËÏÓ

ËÏÃÏÐÅÄÉÊÏÓ - ËÏÃÏÐÁÈÏËÏÃÏÓ Ð.Å. DIPLOMA ÅÉÄÉÊÇÓ ÁÃÙÃÇÓ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÈÅÑÁÐÅÕÔÇÓ ÃÉÁ ÁÔÏÌÁ ÌÅ ÅÉÄÉÊÅÓ ÁÍÁÃÊÅÓ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÏÕ ÅÎÙÔÅÑÉÊÏÕ (Speech and Language Pathologist) ÌÝëïò ôïõ Ðáíåëëçíßïõ Óõëëüãïõ Ëïãïðåäéêþí ÌÝëïò ôïõ Åëëçíéêïý Óõëëüãïõ ãéá ôçí Áöáóßá ÌÝëïò ôçò ÅëëçíéêÞò åôáéñåßáò Äõóëåîßáò ð. Åðéóôçìïíéêüò ÓõíåñãÜôçò ÊÅÊÕÊÁÌÅÁ Í. ÇËÅÉÁÓ ÅÑÃÁÓÉÁÊÇ ÅÌÐÅÉÑÉÁ ÓÅ ÊËÉÍÉÊÅÓ ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ ÔÏÕ ÅÎÙÔÅÑÉÊÏÕ ÊÁÉ ÊÅÐÅÐ ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇÓ Åéäéêüò óôç äéÜãíùóç èåñáðåßá äéáôáñá÷þí Ëüãïõ, ÖùíÞò, Ïìéëßáò, ÁêïÞò, Åðéêïéíùíßáò, ÃñáöÞò, ÁíÜãíùóçò ÄÅ×ÅÔÁÉ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ Óýìâáóç ìå üëá ôá ôáìåßá Óõíåñãáóßá ìå üëåò ôéò éáôñéêÝò åéäéêüôçôåò 28çò Ïêôùâñßïõ êáé Ìéáïýëç 1 Ðýñãïò (Â' Ïñïöïò) Ôçë./fax: 2621033880, 2625022285, Êéíçôü: 6977905430

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΙ

ÁÐÏÓÔÏËÏÐÏÕËÏÕ ÁËÅÎÁÍÄÑÁ

ÄÉÁÉÔÏËÏÃÏÓ-ÄÉÁÔÑÏÖÏËÏÃÏÓ -Ðôõ÷éïý÷ïò Á.Ô.Å.É. Èåó/íßêçò - ÅîåéäéêåõìÝíç óôéò äéáôñïöéêÝò äéáôáñá÷Ýò êáé ôçí ðá÷õóáñêßá (NCFED) - ÅðéóôçìïíéêÞ óõíåñãÜôçò ôçò ïìÜäáò Ìed-Nutrition - ÌÝëïò ôçò ¸íùóçò Äéáéôïëüãùí/Äéáôñïöïëüãùí ÅëëÜäïò ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý Ðñùß: êáèçìåñéíÜ Áðüãåõìá: Ôñßôç, ÐÝìðôç,ÐáñáóêåõÞ Äéåýèõíóç: Êïõñïãéáííïðïýëïõ 33 (ÁìáëéÜäá) Ôçë: 26220 38380 Êéí: 6937239362 www.apostolopoulou.gr, alnutric@gmail.com

KYTTAΡΟΛΟΓΟΙ ÓÏÖÉÁ ÊÁÔÓÁÑÏÕ - ÁËÔÁÍÇ

ÉÁÔÑÏÓ ÊÕÔÔÁÑÏËÏÃÏÓ ô. Éáôñüò Áíôéêáñêéíéêïý Íïóïêïìåßïõ Áèçíþí «ÁÃÉÏÓ ÓÁÂÂÁÓ»  Ôåóô ÐáðáíéêïëÜïõ ÊõôôáñïëïãéêÝò åîåôÜóåéò ðôõÝëùí, ïýñùí & õãñþí ÐáñáêåíôÞóåéò ïñãÜíùí (èõñåïåéäïýò, ìáóôïý, ëåìöáäÝíùí, óéåëïãüíùí ê.ë.ð.) ÉÁÔÑÅÉÏ ÄåëçãéÜííç 17, ÁÌÁËÉÁÄÁ Ôçë. éáôñ.: 26220-38360, Êéíçôü: 697-2305520 Η σειρά είναι αλφαβητική


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

5

Τέλος έχει αυτός ο κατήφορος;

ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

Ανέλαβε καθήκοντα ο Αθ. Στυλιανόπουλος

Ηλείος ο Β' Υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού

Έ

να γνήσιο τέκνο της Ηλείας, ο Αντιστράτηγος Αθανάσιος Στυλιανόπουλος, ανέλαβε επάξια μετά τις πρόσφατες κρίσεις που έγιναν στο Γενικό Επιτελείου Στρατού, τη θέση του Β' Υπαρχηγού. Ο Αθ. Στυλιανόπουλος, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σαλ-

μώνη, είναι γιος του Στέλιου -πρώην διευθυντή του ΓΟΕΒ- και της Φανής Στυλιανοπούλου, που διαμένουν μόνιμα στο Νομό Ηλείας, έχει δύο αδερφές την Ρουμπίνη και την Ευαγγελία, είναι παντρεμένος και έχει μία κόρη την Φένια. Ο ίδιος επισκέπτεται ανά μεγάλο μέρος των παιδικών τακτά χρονικά διαστήματα και εφηβικών του χρόνων το Νομό προκειμένου να στο Πύργο και έχει άρρηδει συγγενείς αλλά και φί- κτους δεσμούς με την πελους, καθώς έχει ζήσει ένα ριοχή και τους ανθρώπους.

Ï Çëåßïò ÁíôéóôñÜôçãïò Áè. Óôõëéáíüðïõëïò áíÝëáâå ðñüóöáôá ôç èÝóç ôïõ Â' Õðáñ÷çãïý óôï Ãåíéêü Åðéôåëåßï Óôñáôïý

Ο 55χρονος Αθ. Στυλιανόπουλος τελείωσε το δημοτικό σχολείο στη Σαλμώνη

και στη συνέχεια φοίτησε στο 1ο Γυμνάσιο του Πύργου. Στην συνέχεια σπούδασε στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, παρακολούθησε το Σχολείο Βασικής και Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης της Σχολής Τεθωρακισμένων, τα Σχολεία Εκπαίδευσης Αξιωματικών Τεθωρακισμένων, Αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Πολέμου και από τη Σχολή Εθνικής Αμύνης ενώ είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών "Διπλωματικών και Στρατηγικών Σπουδών". Δεν είναι τυχαίο ότι του έχουν απονεμηθεί όλα τα προβλεπόμενα για το βαθμό του παράσημα, μετάλλια και διαμνημονεύσεις. Α. Αγγελίδου

proti 5 Aprilioy 2013  

proti tis ilias

Advertisement