Page 1

Ετος 14o

/

ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ: 4422 / Τιμή: 80λ. / (Eκτός Νομού 1 Ευρώ)

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πρωτοβουλία για τις ζημιές σε φυτική παραγωγή και ζωικό κεφάλαιο ΠΕΜΠΤΗ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

ÓÅË. 7

www.protinews.gr

ΑΥΡΙΟ ΕΚΤΟΣ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΠΡΟΟΠΤΟΥ

ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ

οι Δασικοί Χάρτες της Ηλείας

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΝΤΟΜΑΤΑ

ÁíáóôÜôùóç áðü ôéò öÞìåò ãéá ìåéùìÝíç ôéìÞ ÓÅË. 7

ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ ΣΤΑΦΙΔΑ

Ξεκινά η διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων και ενστάσεων οι οποίες θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά

ÐÜíù áðü 0,90 ëåðôÜ ôï êéëü ç ôéìÞ ÓÅË. 10

ΚΑΤΑΚΟΛΟ

ÅÐÉÊÁÉÑÏÔÇÔÁ

ÓÅË. 6

ÓÅË.

16

ÊÕÍÇÃÉ

Áðáãüñåõóç áðü ôéò 11 Ýùò êáé 18 Éáíïõáñßïõ ÓÅË.

ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΠΥΡΓΟΥ

Αστέρας-Αχαϊκή 0-2

Áéóéüäïîá ìçíýìáôá ãéá ôçí êñïõáæéÝñá ôï 2017 ÓÅË. 8

¢äïîï öéíÜëå…

6

ÓÅË.

13

Εκπαιδευτικές δράσεις για την ελληνική παραδοσιακή μουσική

ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ

ÓÅË.

11

Κινητοποιήσεις των εργολάβων για την υλοποίηση του έργου


2 ÐÝìðôç 12 Éáíïõáñßïõ 2017

 Μάτια λαίμαργα, ψυχή χαμένη (Ο φθόνος καταστρέφει την ψυχή του ανθρώπου)

Δημήτρης Κουτσούμπας (Γενικός Γραμματέας Κεντρικής Επιτροπής ΚΚΕ)

 Με συγγενή φάε και πιες και με ξένο

"Παρά το γεγονός ότι ως κόμμα είμαστε γενικά αισιόδοξοι και θέλουμε να δίνουμε στον λαό ελπίδα για να έχει κουράγιο και στήριγμα να αγωνιστεί, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι η εξέλιξη σειράς ζητημάτων προδιαγράφεται δυσμενής για τον λαό" ανέφερε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη του ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Η αλήθεια είναι ότι το ποσοστό των Ελλήνων πολιτών που θεωρούν ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα στο μέλλον, μάλλον περιορίζεται σε μονοψήφιους αριθμούς. Τουλάχιστον ο κ. Κουτσούμπας είχε το θάρρος να πει την αλήθεια στους πολίτες τούτου του έρημου τόπου.

Φώφη Γεννηματά (Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ)

πραματέψου (Να μην έχεις οικονομικές συναλλαγές με συγγενείς)

Έτσι το λέει ο λαός μας!

 Μου έγινε στενός κορσές (Για ανθρώπους τρομερά ενοχλητικούς. Δηλαδή είναι τόσο ενοχλητικός όσο ένας κορσές που σφίγγει το σώμα)

ÁÐÁÍÔÏÕÍ ÓÔÏ ÅÑÙÔÇÌÁ:

"Δεν έχει ο κ. Τσίπρας τη νομιμοποίηση να δεσμεύσει και να υποθηκεύσει το μέλλον της χώρας. Δεν έχει νομιμοποίηση ούτε για μνημόνιο 3 plus, ούτε για 4ο μνημόνιο, ούτε για μόνιμο κόφτη, ούτε για μόνιμη επιτροπεία, ούτε για κατάργηση του αφορολόγητου", δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά. Σίγουρα ο κ. Τσίπρας δεν έχει τη νομιμοποίηση από τον Ελληνικό λαό, όπως άλλωστε δεν την είχε και ο Γιώργος Παπανδρέου- πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ το 2010 όταν επέλεξε να υπογράψει το πρώτο μνημόνιο για την "σωτηρία" της χώρας.

Åïñ ñ ôÜæïõõ í ó Þìåñ ñá Τατιανός, Τατιανή, Τατιάνα

ÔáôéáíÞò ìÜñôõñïò

Ιδιοκτησία: ΠΡΩΤΗ Εκδοτική ΑΕ Εκδότης: Μιχάλης Δ. Μανιάτης Διευθυντής Σύνταξης: Θοδωρής Κ. Λάμπρος Δημοσιογράφοι: Αννα Αγγελίδου, Κώστας Αντωνόπουλος, Κώστας Γιάλπας, Δημήτρης Ζιάκας Αθλητικό: Μιχάλης Δημητρόπουλος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Σοφοκλής Φραγκογιαννόπουλος Διεύθυνση Eμπορικού Τμήματος: Γιάννης Βενιζέλος Πύργος - Ρήγα Φεραίου 113 (έναντι Δ.Ο.Υ. Πύργου-Πάροδος Forum) ΤΚ: 27131 - Κωδικός:6603 Τηλ.: 26210-40100, Fax: 26210-40107 Fax Συντακτών: 26210-40107 E-M Mail: protinews@otenet.gr (κεντρικό), protisales@gmail.com (διαφήμιση) website:www.protinews.gr Αμαλιάδα - Καποδιστρίου 2, ΤΚ: 27200 Τηλ.: 26220-38290-1 Στο λογότυπο της εφημερίδας απεικονίζεται ο Δίας του Φειδία, από νόμισμα των Ηλείων. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα. Χειρόγραφα συνεργατών και επιστολές που δημοσιεύτηκαν ή όχι, δεν επιστρέφονται.

Ðéóôåýåôå üôé ìåôÜ êáé ôéò ôåëåõôáßåò êáôáóôñïöÝò áðü ôïí ðáãåôü, ïé Çëåßïé áãñüôåò èá ìðïñÝóïõí íá áíôáðåîÝëèïõí óôéò áõîçìÝíåò õðï÷ñåþóåéò ôïõò; Èåùñåßôå äßêáéá ôá áéôÞìáôá ôùí êéíçôïðïéÞóåùí ôùí áãñïôþí, ðïõ áðü ôçí ÄåõôÝñá 23 ÃåíÜñç èá åßíáé êáé ðÜëé óôïõò äñüìïõò;

Γιάννης Καραφλός

Σωτ. Παναγιωτόπουλος

Αθανάσιος Δάγλαρης

Παν. Παπαγεωργίου

"Η φετινή βαρυχειμωνιά ήταν η χαριστική βολή για τούς αγρότες και κατ' επέκταση για τους επαγγελματίες της τοπικής αγοράς. Τωρα όσον αφορά τα αιτήματα που τους οδηγούν σε κινητοποιήσεις, ναι είναι δίκαια αλλά πρέπει να τα διεκδικήσουν με πραγματικούς αγώνες και με καθολική συμμετοχή των αγροτών, γιατί πλέον αυτό πού γίνεται μάλλον θυμίζει πανηγύρι πού γίνεται κάθε χρόνο τη την ίδια ημέρα, παρά αγώνα".

"Είναι βέβαιο πως η χιονόπτωση των τελευταίων ημερών, φέρνει τους αγρότες της Ηλείας, στα όρια της απόγνωσης. Τώρα η Κυβέρνηση οφείλει να είναι δίπλα τους και να τους στηρίξει και όχι να προσπαθεί με τους φόρους που επιβάλει, να τους εξοντώσει".

"Οι καταστροφές από τον παγετό είναι ολοκληρωτικές σε πολύ μεγάλη ακτίνα, γεγονός που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την επιβίωση των αγροτών. Θεωρώ ότι είναι δικαιολογημένες οι αντιδράσεις τους, μπροστά στις πολύ μεγάλες επιβαρύνσεις που ήδη δέχονται και πλέον οι αγροτικές κινητοποιήσεις είναι μονόδρομος".

"Η οικονομική κατάσταση στην χώρα είναι πάρα πολύ δύσκολη για την συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου. Οι αγρότες της Ηλείας στην πλειοψηφία τους, είδαν την σοδειά τους να χάνεται το προηγούμενο διάστημα και τώρα δεν έχουν να ζήσουν, πόσο μάλλον να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους".

Ç Çëåßá

ìéáò Üëëçò åðï÷Þò Ξένη Ν, Χριστοδουλοπούλου, Μάντω Σ. Μανώλη (Η φωτογραφία είναι από το λεύκωμα "Καλίδονα οδοιπορικό στο χώρο και στο χρόνο που επιμελήθηκε η κ. Τριανταφυλλιά Νιάρχου).


3 ÐÝìðôç 12 Éáíïõáñßïõ 2017

Ψιθυριστά και ...άλλα

Σχολιάζει ο Ωτακουστής

Μια ζωή σχέδια…

Αλλά τα σχέδια, σχέδια!

"Έξω από τα δόντια" έμαθα ότι τα είπε προχθές στη σύ-

Έτσι είναι φίλε Σπύρο… Σχέδια επί σχεδίων και μετά ξανά

σκεψη στον Πύργο ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας

από την αρχή. Και συσκέψεις επί συσκέψεων οι οποίες τις περισσότερες φορές γίνονται κατόπιν εορτής. Αποτέλεσμα;

του Δήμου Πηνειού Σπύρος Βασιλείου. Ο οποίος, όταν έ-

Μηδέν! Ο Νομός παραμένει ανοχύρωτος. Καίγεται τα καλο-

λαβε το λόγο, επισήμανε ότι έχει κουραστεί (μια ζωή …)

καίρια, πλημμυρίζει τους χειμώνες και αν κρίνω από την

να ακούει ότι εδώ στο Νομό Ηλείας οι αρμόδιοι σχεδιά-

πρόσφατη κακοκαιρία, οι δρόμοι του μετατρέπονται σε πα-

ζουν!

γοδρόμια, ιδίως στα ορεινά. Αλλά τα σχέδια, σχέδια! Μην μας πουν ότι δεν κάνουμε και τίποτε…

Η "ανανέωση"

πλειοψηφία στο Δ.Σ. του Δ.Λ.Τ. Πύργου, ως τακτικοί ορίστηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο οι κ.κ. Λεων. Βαρουξής, Διον. Αντωνόπουλος και Αικατερίνη Ζαχαροπούλου, με αναπληρωματικούς τους κ.κ. Δημ. Μιαούλη και Ανδριάνα Ντούση-Μπίρμπα, ενώ από την Τ.Κ. ορίστηκε ο κ. Γεράσιμος Ρομποτής με αναπληρωτή τον κ. Παν. Αποστολόπουλο.

Μετά …βαΐων και κλάδων έγινε από το δήμαρχο Πύργου η "ανανέωση" της στήριξης στο πρόσωπο του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου για τα επόμενα τρία χρόνια, η οποία (στήριξη) όμως ούτως ή άλλως θα έπρεπε να υπάρχει αφού η θητεία του Δ.Σ. του ΝΠΔΔ, σύμφωνα με την 328/2014 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ακολουθεί ολόκληρη τη δημοτική περίοδο!

γορώντας το σύνολο των συμβούλων, εκθειάζοντας συγχρόνως κάποιους άλλους"!

Από την πλειοψηφία Θα πρέπει να σημειωθεί ότι από την

"Το Ιόνιο και το Αιγαίο πέλαγος είναι εξαιρετικό περιβάλλον για κρουαζιέρα!" Δεν το λέμε εμείς εδώ στην "ΠΡΩΤΗ", το αποκάλυψε σε ρεπορτάζ της η βρετανική εφημερίδα Daily Mail. Η οποία μάλιστα προχώρησε και σε συγκεκριμένες προτάσεις προς τους χιλιάδες αναγνώστες της για τις καλύτερες (από

Όλοι γνωρίζουν…

θέμα ασφάλειας) κρουαζιέρες σε ελ-

Άρα όταν ο δήμαρχος Πύργου ανέφερε ότι "αυτή η διοίκηση δεν έκανε καλά τη δουλειά της", όλοι γνωρίζουν πλέον ποιους εννοεί από τη δική του την παράταξη, αφού -και να υπήρχε δυνατότητααπό τις υπόλοιπες παρατάξεις δεν θα μπορούσε να αλλάξει τα μέλη του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου… Ή μήπως εννοεί και άλλα πρόσωπα της διοίκησης του εν λόγω ΝΠΔΔ που δεν μπορεί ν' αγγίξει;

ληνικούς προορισμούς μέσα στο 2017.

Ερωτηματικά… Τα λεγόμενα του δημάρχου ωστόσο προκάλεσαν πολλά ερωτηματικά χθες σε τοπικό επίπεδο, αφού δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ανέφεραν πως "ή ο δήμαρχος δεν γνωρίζει ακριβώς τα όσα περιλαμβάνει η σχετική απόφαση ή προσπάθησε να προκαλέσει εντυπώσεις κατη-

Αυτό μας έχει απομείνει…

οικονομικής απόψεως αλλά και από

Δεν ευσταθεί… Από την άλλη πλευρά ωστόσο ο κ. Λιατσής ανέφερε ότι στα 2,5 χρόνια αλλάζουν τα πάντα, λέγοντας ότι "θα πρέπει να ανανεώσω την υποστήριξή μου σε κάποιους ανθρώπους και πρέπει να βάλω κάποιους άλλους"... Κάτι τέτοιο πάντως δεν ευσταθεί αφού η θητεία ολόκληρου του Δ.Σ. είναι 5ετής, όσο και η διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου.

Του Δημήτρη Ζιάκα dimziak@gmail.com

Τα γράφει όλα αυτά η στήλη διότι αυτό που φαίνεται να μας έχει απομείνει εδώ στην Ηλεία, των καταστροφών και της υπανάπτυξης, είναι η Κρουαζιέρα. Και τα εκατομμύρια των ξένων τουριστών που αποβιβάζονται τα τελευταία χρόνια στο Κατάκολο για να επισκεφτούν την Αρχαία Ολυμπία. Επιβάλλεται λοιπόν πλεονέκτημα

αυτό το ισχυρό

να το διαχειριστούμε

σωστά. Ειδικά τώρα που η κατάσταση στη γειτονική Τουρκία, η οποία καταΕγώ θα κάτσω στην γωνίτσα μου και θα κάνω ότι δεν βλέπω τον Φάμελο. Σιγά έγινε πρόεδρος του ΓΟΕΒ και νομίζει ότι κάτι κάνει.

λαμβάνει κάθε χρόνο σημαντικό κομΠρέπει να φύγω από την μέση πριν βουτηχτούν

Εγώ θα μείνω εδώ, κοντά στον Παλαιολόγο, έτσι για να του σπάσω τα νεύρα και να μπορώ να ακούω κι αυτά που ψιθυρίζει δεξιά και αριστερά.

μάτι της πίτας, δεν είναι καλή και αυτό μπορεί να αποβεί προς όφελος της Ελλάδας. Ας σπεύσουν λοιπόν οι αρμόδιοι σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε να προσελκύσουμε και άλλες εταιρείες που δρα-

Ποιος είναι ο αιρετός σε μεγάλο δήμο του Νομού, ο οποίος συνήθως ήταν λαλίστατος κατά της παρανομίας και διαπλοκής, αλλά όταν χρειάστηκε να καταψηφίσει απόφαση για νομικό πρόσωπο αποχώρησε θιγμένος από το Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να… ενισχυθεί η πλειοψηφία; Ερώτηση. Ποιος επικεφαλής παράταξης της αντιπολίτευσης μεγάλου δήμου της Ηλείας, "ψάχνεται" να είναι υποψήφιος άλλου ψηφοδελτίου, που σίγουρα θα διεκδικήσει το δήμο; Όπως δε λέγεται για την … μεταγραφή θα υπάρξουν και πολιτικά ανταλλάγματα. Ποιος;

στηριοποιούνται στην κρουαζιέρα.Και να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο

Μεγάλες αλήθειες

την τάση επιλογής του λιμένα του Κα-

Κατά την συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας κάποιοι εκ των αντιδημάρχων είπαν μεγάλες αλήθειες όσο αφορά τις ευθύνες των αιρετών για την κατάσταση του Νομού. Ο Σπύρος Βασιλείου, ήταν εκείνος που ουσιαστικά έκρουσε τον κώδωνα κινδύνου όσο αφορά το φράγμα του Πηνειού τονίζοντας ότι κάποιες περιοχές όπως το Βαρθολομιό θα "βουλιάξουν" έτσι και υπάρξει μεγάλος όγκος νερού…

τακόλου ως σημείο επιβίβασης επιβα-

Με πρόταση

να κάνουμε για να διαχυθούν τα οφέλη

Δεν ήταν μόνο η επισήμανση που έγινε για το κομμάτι του φράγματος Πηνειού από πλευράς του Σπ. Βασιλείου, αλλά ο αντιδήμαρχος Πηνειού κατέθεσε και πρόταση λέγοντας ότι θα πρέπει να γίνει σταδιακή εκτόνωση του φράγματος από τώρα για να αποφευχθούν ίσως τα χειρότερα αύριο. Μάλλον έχουν γνώση οι φύλακες!

από τους επισκέπτες των κρουαζιερό-

τών ( κάτι που είχε γίνει πέρυσι με επιτυχία) Και ας καθίσουμε επιτέλους όλοι σε ένα τραπέζι για να δούμε τι χρειάζεται

πλοιων σε ολόκληρο το Νομό. Ο οποίος, εκτός από τη γη που γέννησε του Ολυμπιακούς Αγώνες, διαθέτει πολλούς ακόμη αρχαιολογικούς και

Σύντομα οι ανακοινώσεις

θρησκευτικούς θησαυρούς, υπέροχα

Η πληροφορία του Ωτακουστή είναι "δεμένη". Λοιπόν, όπως έμαθα νεοσύστατο κόμμα έχει ήδη "κλείσει" αρκετούς υποψηφίους για το ψηφοδέλτιο στο νομό μας. Ο πρώτος μάλιστα προέρχεται από την περιοχή της Πηνείας. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν σύντομα…

μνημεία, αξιόλογα μουσεία, καθώς και εκπληκτικές παραλίες.


4 ÐÝìðôç 12 Éáíïõáñßïõ 2017

Μαξίμου, ενταύθα

Καλημέρα κ. Πρόεδρε

Είμαστε μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα

Δικαίως όλα τα κόμματα και οι δημοσιογραφικές οργανώσεις αποδοκιμάζουν την εισβολή μιας αστυνομικών στα γραφεία εκδοτικού ομίλου και την σύλληψη δύο στελεχών του, με την διαδικασία του αυτοφώρου, μετά από μήνυση του υπουργού Αμύνης Πάνου Καμμένου. Πρακτική που θυμίζει πράγματι τα κατορθώματα του Έρντογαν και της δικής μας χούντας. Αλλά πώς αλήθεια φτάσαμε σε αυτή την εξέλιξη; Όσοι μου κάνουν την τιμή να με διαβάζουν συστηματικώς, γνωρίζουν όσα έχω γράψει για την περίεργη διαπλοκή μεταξύ του εκδοτικού ομίλου, πραγματικό αφεντικό του οποίου είναι ο εφοπλιστής Ευάγγελος Μαρινάκης και της κυβέρνησης Συριζανέλ. Του ομίλου δηλαδή που περιλαμβάνει τα έντυπα και ραδιοφωνικά "Παραπολιτικά", την "Επένδυση", το "Καρφί", την "Κιβωτό της Ορθοδοξίας" και παραλίγο θα αποκτούσε και την άδεια για την τηλεόραση "Alter Ego". Έχω περιγράψει τις σχέσεις "κολλητών" μεταξύ του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, του έως πρότινος "δεξιού χεριού" του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και των Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένου, που είναι τα "χέρια" και τα "μάτια" του κ. Μαρινάκη στη φιλόδοξη προσπάθεια του να γίνει βαρόνος της ενημέρωσης. Μια διαπλοκή, για το στέρεο κτίσιμο της οποίας, ακολουθήθηκε ένας κανόνας της παράδοσης. Αυτός που θέλει μια θυσία, κατά την θεμελίωση, για να είναι γερό το κτίσμα. Παλιά, επί ιδιωτικών οικοδομών, θυσίαζαν ένα κοκόρι, με το αίμα του οποίου έραιναν τα θεμέλια. Επί ατυχών δημοσίων κτισμάτων, όπως το Γεφύρι της Άρτας, ο θρύλος έφτανε έως και το επίπεδο της ανθρωποθυσίας. Ε, και εδώ είχαμε ανθρωποθυσία. Φαγώθηκε, στον πρώτο ανασχηματισμό, ο μη κομματικός υπουργός κατά της διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης. Διότι τα ευρήματα του ενοχλούσαν το απρόσκοπτο κτίσιμο της γέφυρας επικοινωνίας μεταξύ Παππά και ομίλου Μαρινάκη. Τώρα συμβαίνει ο πολύς Παππάς να είναι "στην απέξω". Να έχει καιρό να μιλήσει με τον πρωθυπουργό του. Πράγματα που βεβαίως γνωρίζει καλώς ο Καμμένος. Όπως γνωρίζει ότι εκείνος, ακόμη και αν αποδειχθεί ότι συκοφάντησε τους δυο συλληφθέντες, όταν τους απέδωσε πρόθεση εκβιασμού, κανείς δεν πρόκειται να εισβάλει στο γραφείο του και να τον συλλάβει. Ας είναι καλά η ασυλία. Στις αληθείς δημοκρατίες, ο λόγος, ακόμη και ο κακόβουλος, με λόγο αντιμετωπίζεται. Με χειροπέδες, μόνο σε αυταρχικά καθεστώτα. Να τα χαίρεστε τα δημόσια ήθη που εισάγουν οι υπουργοί σας. Μας κάνουν "μια ωραία ατμόσφαιρα". Εξόχως …δημοκρατική. Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ www.massavetas.gr

E.O. ΠΥΡΓΟΥ - ΠΑΤΡΩΝ Το έχουμε επισημάνει κι άλλες φορές μέσα από τις στήλες της "ΠΡΩΤΗΣ" όμως αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε. Ανήμερα των Φώτων ακόμη μία λεύκα έσπασε στην ε.ο. Πύργου -Πατρών. Κάθε φορά που πνέουν ισχυροί άνεμοι τρέμει το φυλλοκάρδι των διερχόμενων οδηγών, και αναφέρομαι σε αυτούς που το γνωρίζουν το πρόβλημα γιατί οι υπόλοιποι ούτε που θα το καταλάβουν πως θα τους έρθει το δέντρο πάνω στο αυτοκίνητό τους! Έχουν συμβεί αρκετά τέτοια περιστατικά και από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα. Το πρόβλημα εντοπίζεται έξω από τα Σαβάλια και έξω από το Λευκοχώρι. Οι αρμόδιοι το γνωρίζουν. Θα αναλάβουν κάποια πρωτοβουλία;

ΑΜΑΛΙΑΔΑ Τα φρεάτια στο κέντρο της πόλης, καθάριζαν χθες όλη την ημέρα οι υπηρεσίες στο δήμο Ήλιδας. Το νερό πολύ και για να μην έχουμε προβλήματα, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Ζάρρας έβγαλε από νωρίς τα αποφρακτικά για να τακτοποιήσουν τα θέματα. Και σωστά έπραξε …

ΠΥΡΓΟΣ Κάποιοι μάλλον θεωρούν ότι το πεζοδρόμιο, μπορεί να αποτελεί και το ιδανικό μέρος στάσης και στάθμευσης για το όχημα τους. Βέβαια από την στιγμή που κανείς δεν επεμβαίνει όλοι μπορούν ανενόχλητοι να προχωρούν σε κατάληψη του πεζοδρομίου… όσο για τους πεζούς, τις μητέρες με παιδικά καροτσάκια και τα άτομα με αναπηρία, ας αναζητούν ελεύθερα πεζοδρόμια, εάν θέλουν να βγαίνουν από το σπίτι τους.

ΣΕΚΟΥΛΑ-ΜΑΤΕΣΙ Στα …αζήτητα εξακολουθεί να παραμένει ο δρόμος από Σέκουλα προς Μάτεσι, ο οποίος μπορεί να προσφέρει τεράστια εξυπηρέτηση στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Το έργο αυτό έχει εξαγγελθεί αλλεπάλληλες φορές, αλλά το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο με συνέπεια ο δρόμος να είναι σχεδόν απροσπέλαστος.


5 ÐÝìðôç 12 Éáíïõáñßïõ 2017

Έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα

Άλλο για εμπορία και άλλο για λίγη ζεστασιά! Κρούσματα παράνομης υλοτομίας σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή του Πύργου, που είχαν σαν συνέπεια τη σύλληψη δύο ατόμων. Η πάταξη της παρανομίας στην ευρύτερη περιοχή σίγουρα αποτελεί επιτυχία για το Δασαρχείο Πύργου, σε μια εποχή όμως που επικρατεί δριμύ ψύχος και η θέρμανση έχει γίνει είδος πολυτελείας. Η λαθροϋλοτομία για εμπορία είναι σοβαρό παράπτωμα το οποίο θα πρέπει να τιμωρείται με τις (υπάρχουσες) αυστηρές ποινές. Ωστόσο το να κόψει κάποιος ξερά ή εκριζωμένα από τον αέρα ξύλα για το τζάκι ή τη σόμπα του, είναι κάτι για το οποίο δεν θα πρέπει να εξαντλείται η αυστηρότητα των εμπλεκόμενων φορέων. Εκτός αν το κράτος θέλει να βλέπει τους πολίτες του να …τουρτουρίζουν από το κρύο! Ελεύθερος σκοπευτής

Διάβασα μια ανάλυση πολύ ενδιαφέρουσα. Αφορά στην πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών να επεκτείνει τη χρήση πλαστικού χρήματος η οποία στρέφεται κυρίως προς την κατεύθυνση των κλάδων όπου ανθεί η φοροδιαφυγή. Ξέρετε που εδράζεται η πεποίθηση των κυβερνώντων ότι η πρωτοβουλία αυτή θα έχει αποτέλεσμα; Πιστεύουν ότι το… άγχος των φορολογουμένων να "πιάσουν" τα όρια δαπανών με ηλεκτρονικές πληρωμές, προκειμένου να αποφύγουν την πληρωμή επιπλέον φόρου (22% επί του ποσού των αποδείξεων που… λείπουν), θα οδηγήσει στην αύξηση των αγορών και την παροχή υπηρεσιών με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες. Και ότι από τη στιγμή που θα συμβεί αυτό, οι πρώτοι κλάδοι που θα υποχρεωθούν να εγκαταστήσουν συσκευές ηλεκτρονικής χρέωσης (POS) είναι οι γιατροί, δικηγόροι, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, επιχειρήσεις εστίασης κ.ά. Ερώτηση: αν ένας από τους παραπάνω προτείνει στον πελάτη του ένα ποσό με κάρτα και πολύ χαμηλότερο αν τον πληρώσει χωρίς απόδειξη ( όπως γινόταν μέχρι τώρα) τι θα επιλέξει; Προφανώς το δεύτερο! Άρα; Άρα καλές είναι όλες αυτές οι σκέψεις μόνο που θα έπρεπε να έχουν υλοποιηθεί νωρίτερα. Τότε που ο πολίτης δεν είχε άδεια την τσέπη! Τώρα που εξαθλιώθηκε οικονομικά είναι πολύ δύσκολο να αντισταθεί στον πειρασμό… Ο Πετρίτης

12 ÉÁÍÏÕÁÑÉÏÕ

Λες να είναι; Εάν τελικά ισχύουν τα δημοσιεύματα του Αθηναϊκού τύπου τότε η Δικαιοσύνη είναι σίγουρα τυφλή. Σύμφωνα με τον "Βηματοδότη" ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, καταδικασθείς σε ισόβια για υπεξαίρεση, κατάφερε να αποφυλακιστεί λόγω προβλημάτων που αντιμετώπιζε με την καρδιά του. Το θέμα όμως δεν είναι αυτό… αλλά ότι ο πρώην δήμαρχος πέρασε το τριήμερο των Φώτων στο Καϊμακτσαλάν κάνοντας σκι ενώ τίμησε δέοντος και ταβέρνα του χωριού Άγιος Αθανάσιος όπου "χτύπησε" κι ένα γουρουνόπουλο… Καλά να είναι ο άνθρωπος, να διασκεδάζει, να τρώει ότι θέλει, αλλά όχι τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών. Αντί-λογος

Ξύλιασαν… Ψυγείο … θύμιζαν οι αίθουσες του δικαστικού μεγάρου Αμαλιάδας, όλες τις τελευταίες ημέρες, με το χιονιά και τις χαμηλές θερμοκρασίες. Τα κλιματιστικά δεν λειτουργούσαν, όπως και τα θερμαντικά σώματα. Και πώς να λειτουργήσουν αφού στις δεξαμενές δεν υπήρχε ούτε ένα λίτρο πετρέλαιο. Και βέβαια δεν έφταιγαν οι υπάλληλοι αλλά η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης που εγκρίνει τα κονδύλια για την προμήθεια καυσίμων. Πάντως ήταν μοναδική η εικόνα να βλέπεις δικηγόρους - δικαστές και αντίδικους να κυκλοφορούν στις αίθουσες ντυμένοι λες και ήταν σε κάποιο χιονισμένο βουνό έτοιμοι να φορέσουν τα σκι. Δούρειος Ίππος

1822 Μάχη εναντίον των Τούρκων στα Στύρα της Εύβοιας, κατά την οποία σκοτώνεται ο επικεφαλής των Ελλήνων, Ηλίας Μαυρομιχάλης.

1833 Η Αντιβασιλεία συνάπτει δάνειο 60 εκατομμυρίων φράγκων με την τράπεζα Ρότσιλντ των Παρισίων.

1899 Ο σύμβουλος του ΣΕΓΑΣ και μετέπειτα υπουργός οικονομικών στην κυβέρνηση Βενιζέλου, Μιλτιάδης Νεγρεπόντης, εισηγείται τη διοργάνωση "πρωταθλήματος αγώνων ποδοσφαίρου".

Έχω να διδάξω τρία πράγματα: απλότητα, υπομονή, συμπόνοια. Αυτοί είναι οι τρεις μεγαλύτεροι θησαυροί. Λάο Τσε, 6ος αιώνας π.Χ., Κινέζος φιλόσοφος


6 ÐÝìðôç 12 Éáíïõáñßïõ 2017

Ξεκινά και η διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων - ενστάσεων οι οποίες θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά

ΑΥΡΙΟ ΕΚΤΟΣ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΠΡΟΟΠΤΟΥ

Αναρτώνται οι Δασικοί Χάρτες του Νομού Ηλείας στούν σε ταινία με τον τίτλο «κλέφτες και αστυνόμοι», ή με τη διευθέτηση ιδιοκτησιακών θεμάτων. Σύμφωνα με τον κ. Κορισιάνο είναι πολύ σημαντικό να ενημερωθούν να σημαντικό εργαλείο για την πλήρως οι πολίτες για τους δασικούς άσκηση δασοπονίας και για την χάρτες και εντός της προβλεπόμενης επίλυση του χρόνιου προβλήματος ημερομηνίας να υποβάλλουν τυχόν των ιδιοκτησιακών αμφισβητήσεων θα έχουν ενστάσεις. Όπως εξηγεί οι αντιρρήσεις πλέον στα χέρια τους οι Δασιθα υποβάλλονται ηλεκτροκές Υπηρεσίες του Νομού νικά, μέσω ειδικής φόρκαθώς αύριο-εκτός συγκλονιμας, και μέσα σε διάστημα Σημεία στικού απροόπτου - ανα60 ημερών από την ημέρα Υποστήριξης ρτώνται οι δασικοί χάρτες που ανάρτησης των δασικών Δασικών Χαρτών χαρτών. «Για να βοηθήσοαφορούν στο υπόλοιπο τμήμα του Νομού Ηλείας. υμε τους πολίτες έχουμε συστήδημιουργούνται Όπως επισημαίνει στην σει Σημεία Υποστήριξης στα Δασαρχεία «ΠΡΩΤΗ» ο Διευθυντής Δασών Δασικών Χαρτών, με επικεφαλής Πύργου, Αμαλιά- Δασολόγους, και στα τρία ΔασαΠαναγιώτης Κορισιάνος, πρόδας και Ολυμπίας ρχεία του Νομού μας. Ενδεχομέκειται για μία διαδικασία η οποία θα έπρεπε να έχει ολοκνως πραγματοποιηθεί και μία ληρωθεί εδώ και χρόνια ώστε ενημερωτική εκδήλωση - παρνα έχουν μπει οι Δασικοί Υπάλληλοι στην παρ- ουσίαση. Στόχος μας είναι να επιλυθούν όλα αγωγική διαδικασία αντί να ασχολούνται δια- τα χρόνια προβλήματα και όχι να διαιωνίζονρκώς με την καταστολή, λες και πρωταγωνι- ται καταστάσεις» καταλήγει. Του Δημήτρη Ζιάκα dimziak@gmail.com

Έ

« Ο στόχος μας μέσα από τους Δασικούς Χάρτες είναι να επιλυθούν όλα τα χρόνια προβλήματα και όχι να διαιωνίζονται καταστάσεις» επισημαίνει στην «ΠΡΩΤΗ» ο Παναγιώτης Κορισιάνος, Διευθυντής Δασών Ηλείας Κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο, που έχει έννομο συμφέρον, μπορεί να υποβάλει αντιρρήσεις και ενστάσεις κατά του περιεχομένου του Δασικού Χάρτη, εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος από την ημέρα της ανάρτησής του. Να σημειώσουμε πάντως ότι με την ολοκλήρωση και ανάρτηση των Δασικών Χαρτών • Οριοθετείται και καταγράφεται με διαφάνεια τί είναι δάσος και τι δασική έκταση.

• «Θωρακίζεται» το δάσος και οι δασικές εκτάσεις από τις αυθαίρετες επεμβάσεις και την άναρχη δόμηση. • Διευκολύνεται η ολοκλήρωση του Κτηματολογίου διασφαλίζοντας την ιδιωτική αλλά και τη δημόσια περιουσία. • Ανοίγει ο δρόμος για τη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας, αφού οι δασικοί χάρτες συμβάλλουν στην κατάρτιση του σωστού χωροταξικού σχεδιασμού.

Από 11 έως και 18 Ιανουαρίου 2017

Απαγορεύθηκε το κυνήγι σε όλη τη χώρα Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξέδωσε σήμερα απόφαση απαγόρευσης της θήρας σε όλη την Ελληνική Επικράτεια, με ισχύ από 11 Ιανουαρίου 2017 έως και 18 Ιανουαρίου 2017, η οποία θα δημοσιευθεί άμεσα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Παράλληλα, από την αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΝ (Τμήμα Διαχείρισης Άγριας Ζωής και

Θήρας) εκδόθηκε εγκύκλιος προς τις κατά τόπους Διευθύνσεις Δασών και τα Δασαρχεία για άμεση έκδοση τοπικών απαγορευτικών διατάξεων. Οι χαμηλές θερμοκρασίες, όπως και η πυκνή χιονοκάλυψη και παγοκάλυψη έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στους κατοίκους πολλών περιοχών, αλλά και σε πολλά είδη της άγριας πανίδας, με αποτέλεσμα να απειλείται η πληθυσμιακή κατάσταση πολλών σπάνιων

και προστατευόμενων ειδών. Αναζητώντας τροφή, νερό και καταφύγιο σε καταλληλότερα ενδιαιτήματα, πολλά είδη ορνιθοπανίδας έχουν καταφύγει εξαντλημένα σε υγρότοπους και χερσαίες περιοχές της νότιας Ελλάδας, όπου οι καιρικές συνθήκες είναι σχετικά καλύτερες. Πολλά από αυτά τα είδη πουλιών προέρχονται από τη βόρεια Ευρώπη ή ακόμη και από αρκτικές περιοχές και σπανιότατα εμφανίζονται

σε τόσο χαμηλά γεωγραφικά πλάτη, με αποτέλεσμα να μην είναι εύκολη η αναγνώρισή τους και η διάκρισή τους σε σχέση με τυχόν θηρεύσιμα είδη. Η απόφαση καθολικής απαγόρευσης της θήρας ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη και τις πολλές διαμαρτυρίες πολιτών από όλη τη χώρα καθώς και καταγγελίες για αυξημένα περιστατικά λαθροθηρίας υπό συνθήκες που η θήρα, ούτως ή άλλως, απαγορεύεται.


7 ÐÝìðôç 12 Éáíïõáñßïõ 2017

ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΣΕ ΗΛΕΙΑ - ΑΧΑΪΑ

Πρωτοβουλία της Περιφέρειας για τις ζημιές σε φυτική παραγωγή και ζωικό κεφάλαιο Άμεσα πρόκειται να σταλεί σχετικό έγγραφο στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης το οποίο θα κοινοποιηθεί και στον ΕΛΓΑ.

Του Δημήτρη Ζιάκα dimziak@gmail.com

Κ

ινητικότητα παρατηρείται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αναφορικά με τις ζημιές από την κακοκαιρία σε φυτική παραγωγή και ζωικό κεφάλαιο. Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα πραγματοποιήθηκε χθες στην Πάτρα σύσκεψη με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Μητρόπουλου και Υπηρεσιακών παραγόντων όπου έγινε μια πρώτη εκτίμηση της κατάστασης.

Άμεσα πρόκειται να σταλεί σχετικό έγγραφο στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης το οποίο θα κοινοποιηθεί και στον ΕΛΓΑ. Όπως δήλωσε στην "ΠΡΩΤΗ" ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς τομέα Κώστας Μητρόπουλος, η Περιφέρεια θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια και θα ασκήσει πιέσεις προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον ΕΛΓΑ προκειμένου να καλυφθεί το χαμένο αγροτι-

κό εισόδημα. "Τις επόμενες μέρες θα φανεί πιο καθαρά το μέγεθος της ζημιάς. Το σίγουρο είναι ότι από την κακοκαιρία, το χιόνι , τον παγετό και τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες έχουμε μεγάλες καταστροφές σε εσπεριδοειδή και κηπευτικά σε Ηλεία και Αχαΐα. Σοβαρό πρόβλημα υπάρχει εξάλλου και με αρκετούς κτηνοτρόφους λόγω της έλλειψης ζωοτροφών , κυρίως στα πεδινά, όπου από τον παγετό καταστρά-

φηκαν οι καλλιέργειες μηδικής και άλλες καλλιέργειες που χρησιμοποιούνται για ζωοτροφές " σημείωσε χαρακτηριστικά. Ο κ. Μητρόπουλος επισήμανε ότι η Περιφέρεια θα σταθεί στο πλευρό των πληγέντων παραγωγών και θα κάνει ότι περνά από το χέρι της για να "τρέξουν" οι διαδικασίες και να δρομολογηθούν οι προβλεπόμενες ενέργειες προκειμένου να αποζημιωθούν όσοι έπαθαν πραγματικά ζημιά.

"Ç ÐåñéöÝñåéá èá êáôáâÜëåé êÜèå äõíáôÞ ðñïóðÜèåéá êáé èá áóêÞóåé ðéÝóåéò ðñïò ôï Õðïõñãåßï ÁãñïôéêÞò ÁíÜðôõîçò êáé ôïí ÅËÃÁ ðñïêåéìÝíïõ íá áðïæçìéùèïýí üóïé Ýðáèáí ðñáãìáôéêÞ æçìéÜ" äÞëùóå óôçí "ÐÑÙÔÇ" ï ÁíôéðåñéöåñåéÜñ÷çò Êþóôáò Ìçôñüðïõëïò.

Βιομηχανική ντομάτα

Αναστάτωση από τις φήμες για μειωμένη τιμή Αναστάτωση επικρατεί στις τάξεις των παραγωγών βιομηχανικής ντομάτας του νομού μας από τις φήμες που θέλουν η τιμή πώλησης του προϊόντος, στην ερχόμενη καλλιεργητική περίοδος, να είναι ιδιαίτερα χαμηλή. Όπως υποστηρίζουν, εάν οι φήμες έχουν βάση, τότε με τα χρήματα που θα δοθούν όχι απλά δεν καλύπτονται τα έξοδα, αλλά μπαίνουν κατά πολύ μέσα. Οι παραγωγοί δηλώνουν πως δεν πρόκειται να δεχθούν καμία μείωση της τιμής και φέρονται αποφασισμένοι να μην καλλιεργήσουν αυτή τη φορά, αφού κάτι τέτοιο θα σημάνει την οριστική τους οικονομική καταστροφή. Όπως δήλωσε χθες στην "ΠΡΩΤΗ" ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας κ Χρήστος Βαλλιανάτος "οι φήμες αυτές για μείωση στην τιμή της βιομηχανικής ντομάτας έχουν φτάσει στα αυτιά μας. Ήδη έχουν δρομολογηθεί κινήσεις

"Äåí ðñüêåéôáé íá äå÷èïýìå áõôÝò ôéò ôéìÝò" äÞëùóå ï ê ÂáëëéáíÜôïò. με πρώτη μια σειρά επαφών που θα έχουμε με τους εκπροσώπους των εργοστασίων για να δούμε εάν ισχύουν. Παράλληλα το πρωί της Παρασκευής θα συναντηθούμε με τους παραγωγούς στα γραφεία μας στην Αμαλιάδα με μοναδικό θέμα την καλλιέργεια της βιομηχανικής ντομάτας και τα νέα δεδομένα που

ÁíáóôÜôùóç åðéêñáôåß ìåôáîý ôùí áãñïôþí ãéá ôçí ôéìÞ ôçò âéïì. íôïìÜôáò. υπάρχουν". Σε κάθε περίπτωση, συνεχίζει ο κ Βαλλιανάτος "δεν πρόκειται να δεχθούμε αυτές τις τιμές αφού έτσι οι παραγωγοί υποχρεώνονται να πληρώνουν από την τσέπη τους. Η αποδοχή αυτών των τιμών θα σημά-

νει την οικονομική τους καταστροφή". Η συνάντηση των παραγωγών με την Ομάδα έχει οριστεί για τις 11 το πρωί της Παρασκευής στην Αμαλιάδα. Κώστας Γιάλπας


8 ÐÝìðôç 12 Éáíïõáñßïõ 2017

Αισιοδοξία για το 2017 εξέφρασε ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου

«Θα διατηρηθεί και θ’ αυξηθεί η επισκεψιμότητα στο λιμάνι» Διον. Αντωνόπουλος: «Ο κίνδυνος δεν παύει να ελλοχεύει και για το Κατάκολο …»

Τ

ην αισιοδοξία του ότι το 2017 θα διατηρηθεί και συγχρόνως θ’ αυξηθεί η επισκεψιμότητα στο λιμάνι Κατακόλου, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου κ. Διον. Αντωνόπουλος, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της δράσης του Δ.Λ.Τ. για το προηγούμενο έτος. Με δεδομένη την κατάσταση που επικρατεί στην Ανατολική Μεσόγειο και ιδιαίτερα στην Τουρκία, σύμφωνα με όσα ανάφερε ο κ. Αντωνόπου-

Την αισιοδοξία του ότι το 2017 θα αυξηθεί η επισκεψιμότητα στο λιμάνι Κατακόλου, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου κ. Διον. Αντωνόπουλος. λος, «αυτή τη στιγμή πιστεύω ότι είμαστε στο καλύτερο δυνατό σημείο που θα μπορούσε να υπάρξει για την περιοχή μας». «Το Ιόνιο παρουσιάζει μια ανάπτυξη διότι είμαστε πιο μακριά, αλλά ο κίνδυνος δεν παύει να ελλοχεύει. Το λιμάνι παραμένει εδώ και τρία τέσσερα χρόνια σταθερό στη θέση 3-5. Ανταγωνιζόμαστε τη Σαντορίνη και τη Μύκονο. Φέτος μας μπήκε σφήνα η Κέρκυρα , αλλά αυτό είναι συνέπεια των προβλημάτων του Ανατολικού Αιγαίου. Εμάς όμως δεν μας ανησυχεί το γεγονός , δεδομένου ότι με την Κέρκυρα και τη Νότια Ιταλία αναπτύσσουμε μια αμφικτιονία η οποία στο εγγύς μέλλον, θα αποδώσει πάρα πολύ σοβα-

ρούς καρπούς» είπε ο αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου. Εξάλλου αναφερόμενος στην απεικόνιση της κίνησης από το 2000 μέχρι σήμερα, επεσήμανε ότι υπήρξε καμπύλη κάμψης το 201213, αλλά από εκεί και μετά άρχισε να ισορροπεί το θέμα όσον αφορά τις αφίξεις των πλοίων αλλά και τον αριθμό των επιβατών. 254 πλοία Για το 2017 ο κ. Αντωνόπουλος δήλωσε ότι έχουν προγραμματιστεί μέχρι στιγμής 254 πλοία, αριθμός που, όπως διευκρίνισε , δεν έχει οριστικοποιηθεί διότι ακόμη δεν έχουν κλείσει τα προγράμματα των εταιρειών. Συγχρόνως δήλωσε ότι το 2016 αναμενόταν να έλθουν στο Κατάκολο 272 βαπόρια και τελικά παρά τις ακυρώσεις λόγω καιρικών συνθηκών η χρονιά έκλεισε με 274 κρουαζιερόπλοια τα οποία έφεραν 505 χιλιάδες τουρίστες και τοποθέτησαν το λιμάνι στην 5η σειρά επισκεψιμότητας στη χώρα μας. «Στόχος μας δεν είναι μόνο ο αριθμός των επιβατών που έρχονται δια θαλάσσης, αλλά θέλουμε να έλθουν και οι εγχώριοι για εσωτερικό τουρισμό. Μέσα στο 2017 θα έχουμε καταφέρει να φέρουμε τουρίστες στον Πύργο από το Κατάκολο και ήδη έχουμε πολύ καλή συνεργασία τόσο με το δήμο , αλλά και με τον Εμπορικό Σύλλογο για το θέμα αυτό» υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος του Δ.Λ.Τ., ο οποίος αναφερόμενος στις εκδηλώσεις και άλλες δραστηριότητες που έχουν προγραμματιστεί, τις προσδιόρισε σε διεθνείς εκθέσεις, στα Ποσειδώνια, στα καλοκαιρινά δρώμενα, στην έκθεση «Μύθοι και τέρατα» κ.α. Κώστας Αντωνόπουλος


9 ÐÝìðôç 12 Éáíïõáñßïõ 2017

Από τον τεχνικό σύμβουλο του Δ.Λ.Τ. Πύργου κ. Κώστας Μυλωνά

Παρουσίαση έργων που έχουν σχεδιαστεί ή εκτελούνται

Τ

α έργα που εκτελούνται ή θα πρέπει να είναι ασφαλές. Το έχουν σχεδιαστεί να έργο αυτό είναι προϋπολογισμού εκτελεστούν και είναι στη 10 εκατ. ευρώ. διαδικασία ένταξης ή αξιολόγ-Μέσα στο 2016 έγινε μεγάλη προησης, καθώς σε έργα ανασπάθεια για τα διακρατικά προπτυξιακού χαρακτήρα, παρουγράμματα Διασυνοριακής Συνερσίασε ο τεχνικός σύμβουλος γασίας Interreg όπου υποβλήθητου Δ.Λ.Τ. Πύργου κ. Κώστας καν τις προτάσεις που είναι στη Μυλωνάς. διαδικασία αξιολόγηση από τις Μεταξύ άλλων τα έργα αυτά αρμόδιες Ευρωπαϊκές αρχές. Ο τεχνικός σύμβουλος -Το άλλο χρηματοδοτικό εργαλείο έχουν ως εξής: -Έργα ανάπλασης στη χερσαία του Δ.Λ.Τ. Πύργου κ. που έχουμε είναι τα προγράμματα Κώστας Μυλωνάς. ζώνη Κατακόλου τα οποία leaderγια τα οποία υπάρχουν έχουν ξεκινήσει και περιλαμμελέτες που αφορούν τη δημιοβάνουν τις κατασκευές νέων κτιρίων υπο- υργία ενός καταδυτικού κέντρου, εκτεταμένη δοχής επιβατών, διοίκησης του λιμένα όπου ανάπλαση με τη δημιουργία οργανωμένων θα μεταφερθούν όλες οι υπάρχουσες υπηρ- χώρων άθλησης, δημιουργία μιας οργανωεσίες και στο μέλλον, αναπαλαίωση υπα- μένης παιδικής χαράς κ.α. ρχουσών αποθηκών απεντομωτηρίου, -Αναμένεται να προχωρήσει η αδειοδότηση παράλληλα με την προσθήκη μια νέας οικο- υποδομών του υδοτοδρομίου. Μέσα στο 2016 δομής. Προβλέπεται η αλλαγή της χρήσης είχε προχωρήσει η πρώτη φάση που αφορτους και η δημιουργία ενός πολυχώρου πολι- ούσε την μελέτης έγκρισης της αδειοδόττισμού που θα έχει την ευελιξία και θα μπο- ησης. ρούν να φιλοξενηθούν ακόμη και μουσειακά -Έργα με αναπτυξιακή στόχευση που είναι η εκθέματα. επικαιροποίηση του master plan , επέκταση -Αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του της χερσαίας ζώνης, διερεύνηση το κατά κεντρικού προβλήτα του λιμένα και τις παρ- πόσο επηρεάζεται η παράκτια ζώνη από το εμβάσεις στον περιβάλλοντα χώρο. Κλείνουν φαινόμενο του θερμοκηπίου και της μόλμε την υλοποίηση της κυκλοφοριακής μελέτ- υνσης γενικότερα και δυνατότητα δημιοης που δεν έχει τεθεί ακόμη σ’ εφαρμογή. υργίας ενός θαλάσσιου πάρκου με γνώμονα Μέχρι την ολοκλήρωση των έργων το λιμάνι τον πολιτισμό.

Τάκης Αντωνακόπουλος Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης Ανάσα

Θετική πρωτοβουλία για το ΤΕΙ Πύργου Σε πρόσφατη συνέντευξη στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, είχαμε εκφράσει ως παράταξη την έντονη ανησυχία μας για το μέλλον του ΤΕΙ Πύργου. Δώσαμε στην δημοσιότητα μια σειρά στοιχείων για τις παρεμβάσεις της πρώην υπουργού Παιδείας κας Αναγνωστοπούλου, βουλευτού Αχαΐας, μέσω των οποίων απειλείται η λειτουργιά του ΤΕΙ Πύργου. Τονίσαμε ότι ο αν. υπουργός ΠΑΙΔΕΙΑΣ κος Μπαξεβάνης πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες. Σήμερα κρίνουμε θετικά την συγκεκριμένη συνάντηση που έγινε στην Πάτρα με

παράγοντες του ΤΕΙ Πάτρας. Πρέπει όμως να υλοποιηθούν όσα προβλέπονται στο σχέδιο ΑΘΗΝΑ για το ΤΕΙ ΠΥΡΓΟΥ. Δηλαδή να μετακινηθούν στο ΤΕΙ Πύργου οι μόνιμοι καθηγητές και το λοιπό προσωπικό του ΤΕΙ Τουριστικών Επαγγελμάτων Πάτρας, που οδεύει προς κλείσιμο βάσει του σχεδίου ΑΘΗΝΑ. Επίσης να προβλεφτεί συγκεκριμένο κονδύλι για έργα συντήρησης του υπάρχοντος κτιρίου. Τέλος πρέπει να εξευρεθεί λύση οριστικής στέγασης του ΤΕΙ Πύργου.

Στην ασφάλεια του λιμανιού Κατακόλου αναφέρθηκε ο αρμόδιος κ. Άγγ. Παναγιωτακόπουλος

«Η αγωνία μας είναι διαρκής μετά τα γεγονότα στην Τουρκία» Στα ζητήματα ασφαλείας που Εμένα η αγωνία και η αφορούν το λιμάνι Κατακόλου ανησυχία μου θα είναι διαρκής , αναφέρθηκε κατά τον απολοπροκειμένου το 2017 να γισμό δράσης του Δ.Λ.Τ. Πύρβγούμε νικητές. γου, ο υπεύθυνος ασφαλείας Όσον αφορά την ασφάλεια στη λιμενικής εγκατάστασης κ. θάλασσα , όταν έρχεται ένα Άγγελος Παναγιωτακόπουλος. κρουαζιερόπλοιο πέριξ της Χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων περιβόλου της λιμενικής εγκαο κ. Παναγιωτακόπουλος ανάτάστασης, αυτή γίνεται από το Ο υπεύθυνος ασφαλείας ναυαγοσωστικό το ρυμουλκό φερε τα εξής: «Η λιμενική εγκατάσταση λιμενικής εγκατάστασης και τη λάντζα σε περίπτωση είναι ο χώρος σύνδεσης του Κατακόλου κ. Άγγελος που παρουσιαστεί κάποιος πλοίου με την ξηρά. Το Κατάκίνδυνος. Τα έργα που θα Παναγιωτακόπουλος. κολο είναι ένας ενδιάμεσος γίνουν άμεσα για καλύτερη λιμένας και εμείς εφαρμόζουμε το επίπεδο ασφάλεια, αφορούν την πρόσληψη ένα (επί συνόλου τριών) που είναι πιο ελα- σεκιούριτι, τις εφαρμογές δύο μελετών για στικό όσον αφορά τα μέτρα ασφάλειας. εγκαταστάσεις ηλεκτρονικών μηχανημάτων Συνεργαζόμαστε με τη λιμενική αρχή, την και την παραλαβή στερεών και υγρών αποβΑστυνομία , τα ΚΕΑ, την Π.Υ., το ΕΚΑΒ. και λήτων από άλλη εταιρεία. Στις λιμενικές το Δασαρχείο, έτσι ώστε όλοι μαζί να είμα- εγκαταστάσεις που είναι στον υπήνεμο μόλο στε παρόντες κατά την άφιξη του πλοίου και μπροστά από το Λιμεναρχείο και το και την παραμονή του μέχρι τον απόπλου Λιμενικό Ταμείο, είναι οι χώροι που απαγοτου. Προσπαθούμε να ελαττώσουμε τον ρεύεται να περάσει ο οποιοσδήποτε. κίνδυνο και την τρωτότητα που μπορεί να Υπάρχουν πινακίδες και θα εκδώσουμε παρουσιαστεί αν λάβουμε υπόψη μας την άμεσα κάρτες εισόδου για τον καθένα και έξαρση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη για τα οχήματα, με αποτέλεσμα ο τουρίστας γειτονική μας χώρα αλλά και πιο πάνω. να νιώθει και ο τουρίστας ασφάλεια».

ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΜΠΟΡΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΕΙ ΠΥΡΓΟΥ

Ç "Åíüôçôá Åìðüñùí" ôïíßæåé äçìüóéá ôçí óôáèåñÞ, îåêÜèáñç êáé Ýìðñáêôç èÝóç ôçò ãéá ôçí ðáñáìïíÞ ôïõ ÔìÞìáôïò Äéïßêçóçò, Ïéêïíïìßáò êáé Åðéêïéíùíßáò Ðïëéôéóôéêþí êáé Ôïõñéóôéêþí ÌïíÜäùí ôïõ ÔÅÉ óôçí ðüëç ôïõ Ðýñãïõ. ¢ëëùóôå, ãåíéêüôåñá, ôï ÔÅÉ åßíáé Ýíá óçìáíôéêü êïììÜôé ôçò êáèçìåñéíÞò æùÞò óôïí ôüðï ìáò, ü÷é ìüíï ïéêïíïìéêÜ, áëëÜ êáé åðéóôçìïíéêÜ êáé ðïëéôéóìéêÜ. ÅðïìÝíùò, áðáéôåßôáé, ü÷é ìüíï ç ðáñáìïíÞ ôïõ áëëÜ åðßóçò ç Üìåóç óôåëÝ÷ùóÞ ôïõ ìå ôï áðáñáßôçôï ìüíéìï êáé åðéêïõñéêü åðéóôçìïíéêü ðñïóùðéêü, ç åíßó÷õóç ìå äéïéêçôéêü ðñïóùðéêü ãéá ãñáììáôåéáêÞ õðïóôÞñéîç, ç âåëôßùóç ôùí õëéêïôå÷íéêþí õðïäïìþí, ìå óõíôÞñçóç ôùí êôéñéáêþí åãêáôáóôÜóåùí êáé ìå åãêáôÜóôáóç ðëÞñïõò åñãáóôçñéáêïý åîïðëéóìïý. Êé áêüìá, ç áíáâÜèìéóç êáé åîÝëéîç ôïõ ÔÅÉ Ðýñãïõ ðñïò óôáèåñü óôü÷ï ôçí äçìéïõñãßá áõôüíïìçò ó÷ïëÞò ìå êáéíïýñãéá ôìÞìáôá. Äåóìåõüìáóôå üôé, äéáìÝóïõ ôïõ èåóìéêïý ñüëïõ ôïõ Ä.Ó. ôïõ Åìðïñéêïý Óõëëüãïõ Ðýñãïõ, èá åßìáóôå áñùãüò ãéá ôçí åðßëõóç ôùí ðñïâëçìÜôùí, ôüóï ôùí öïéôçôþí üóï êáé ôùí êáèçãçôþí, ãéá ôçí åýñõèìç ëåéôïõñãßá áëëÜ êáé ãéá ôç ìåãáëýôåñç äõíáôÞ óýíäåóç ìå ôï êïéíùíéêü êáé ðáñáãùãéêü ðåñéâÜëëïí ôçò ðüëçò ìáò. Åßíáé áêëüíçôç ç ðñüèåóÞ ìáò íá óôçñßîïõìå ìå êÜèå ôñüðï êáé ìÝóï ôçí óõíïëéêÞ ýðáñîç ôïõ ÔÅÉ Ðýñãïõ êáé ôçí áíáâÜèìéóç ôïõ. Åîáíôëþíôáò ôá ðëáßóéá ôùí äõíáôïôÞôùí ìáò, èá óõìâÜëïõìå áðïöáóéóôéêÜ óôçí êáôåýèõíóç áõôÞ! ÓÊÏÕÔÅÑÇÓ ÄÉÏÍÕÓÉÏÓ ÍÔÏÁÓ ×ÑÇÓÔÏÓ ÐÁÍÄÇÓ ÄÇÌÇÔÑÉÏÓ ÊÙÔÓÁÊÇÓ ÁÃÁÈÏÊËÇÓ

Ï ÓÕÍÄÕÁÓÌÏÓ ÌÁÓ ÁÍÁÃÍÙÓÔÏÐÏÕËÏÓ ÃÅÙÑÃÉÏÓ ÂËÁ×ÁÍÔÙÍÇ ÏËÕÌÐÉÁ ÊËÏÕÊÉÍÁÓ ÃÅÙÑÃÉÏÓ ÍÅÏÖÙÔÉÓÔÏÓ ÓÙÔÇÑÉÏÓ ×ÑÏÍÏÐÏÕËÏÕ ÍÉÊÇ

ÁÃÃÅËÏÐÏÕËÏÓ ÓÐÇËÉÏÓ ÓÔÑÁÊÏÐÏÕËÏÓ ÁÍÁÓÔÁÓÉÏÓ ÄÇÌÇÔÑÏÕËÁÓ ÍÉÊÏËÁÏÓ ÄÏÕÍÉÁÓ ÁÃÇÓÉËÁÏÓ


10 ÐÝìðôç 12 Éáíïõáñßïõ 2017

Την άνοιξη πληρώνονται οι παραγωγοί Κορινθιακής Σταφίδας

Πάνω από 0,90 λεπτά το κιλό η τιμή

Στο 1,10 ευρώ το κιλό ορίστηκε από την Παναιγιάλειο Ένωση Συνεταιρισμών η τιμή της μαύρης κορινθιακής σταφίδας "Βοστίτσα". Σύμφωνα με την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης, η τιμή αυτή θα δοθεί από το πρώτο κιλό μέχρι και την ολοκλήρωση της παραλαβής. Από 15 έως 20 λεπτά χαμηλότερα θα καταβάλει η Ένωση στους παραγωγούς Κορινθιακής Σταφίδας στης Ηλείας για τις ποσότητες που ήδη έχει παραλάβει και επεξεργαστεί. Η διαφορά ήταν γνωστή αφού η "Βοστίτσα" πάντα πιάνει την ανώτερη τιμή στις αγορές του εξωτερικού. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οι Ηλείοι παραγωγοί θα πάρουν τα χρήματα που τους οφείλονται εντός του Μαΐου. Σημειώνεται ότι η ΠΕΣ, λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, κατέβαλε στους λογαριασμούς των συνεργαζόμενων παραγωγών, 1 ευρώ για κάθε κιλό σταφίδας που. Τα 0,10 ευρώ της εκκαθάρισης, θα καταβληθούν με την ολοκλήρωση των φορτώσεων και της είσπραξης της αξίας του προϊόντος από την πώληση στο εξωτερικό. Κ. Γιάλπας

Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής

Προϋποθέσεις εφαρμογής του προγράμματος δακοκτονίας Η

Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (Δ.Α.Ο.Κ.) της Π.Ε. Ηλείας ενόψει εφαρμογής του Προγράμματος Δακοκτονίας 2017, γνωστοποιεί προϋποθέσεις εφαρμογής του Προγράμματος, όπως αυτές απορρέουν από την ισχύουσα νομοθεσία και αποτελούν υποχρέωση για την εφαρμογή της: Α. Ένταξη Ελαιοκομικών Περιοχών στο Πρόγραμμα: α) Να υπάρχει απόφαση της αποδοχής του προγράμματος από τους Δήμους η οποία ανταποκρίνεται στην επιθυμία των ελαιοπαραγωγών που κατέχουν πάνω από το 50% των ελαιοδέντρων της υπό ένταξης περιοχής. β) Στην ίδια απόφαση να δηλώνεται η αποδοχή της πληρωμής της εισφοράς δακοκτονίας. γ) Το ποσοστό καρποφορίας των ελαιοδέντρων της υπό ένταξης ελαιοκομικής περιοχής να είναι ανώτερο του 25% και 20% μιας πλήρους εσοδείας για τις ελαιοποιήσιμες και βρώσιμες ελιές αντίστοιχα. Β. Οι ελαιώνες που εντάσσονται πρέπει: α) Να είναι συγκροτημένοι, συνεχόμενοι και αμιγείς. β) Μακριά από κατοικημένες περιοχές. γ) Χωρίς την παρεμβολή βιολογικής καλλιέργειας ελαιώνων ή ακαλλιέργητων και κλειστών ελαιώνων. δ) Για τις περιοχές που δεν θα συμπεριληφθούν στο Πρόγραμμα θα πρέπει να ενημερώνονται οι Δή-

μοι - Κοινότητες προκειμένου να μεριμνούν οι ίδιοι με δικές τους δαπάνες για την προστασία της ελαιοπαραγωγής υπό τεχνική καθοδήγηση της Υπηρεσίας μας. Γ. Στις περιπτώσεις όπου βάσει των ανωτέρω προϋποθέσεων, ο διαθέσιμος προϋπολογισμός της Περιφερειακής Ενότητας δεν επαρκεί, τότε η αρμόδια Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής εντάσσει στο πρόγραμμα μόνο περιοχές για τις οποίες μπορούν να τηρηθούν οι τεχνικές προδιαγραφές του Προγράμματος. Τα κριτήρια επιλογής είναι εκείνα που κρίνει η Δ.Α.Ο.Κ. της Π.Ε.. σημαντικότερα (π.χ. γεωγραφική ένδειξη, παραγωγή, γεωγραφική θέση, κλιματικές συνθήκες, ιστορικό δακοπροσβολής κ.λ.π.). Δ. Σε ελαιοκομικές περιοχές,

στις οποίες οι διαγωνισμοί παγιδοθεσίας καταλήξουν άγονοι και δεν υπάρχει διαθέσιμο εργατοτεχνικό προσωπικό για κατανομή, δεν υλοποιείται το Πρόγραμμα Δακοκτονίας. Ε. Στόχος της εφαρμογής του Προγράμματος είναι η ελαχιστοποίηση των ψεκασμών, στο ύψος των εντελώς απαραίτητων, στο σωστό χρόνο εφαρμογής, για την αποτελεσματική προστασία της ελαιοπαραγωγής. Ο πρώτος ψεκασμός καθορίζει σημαντικά την επιτυχία του προγράμματος και καθυστέρηση στην έναρξη του πρώτου ψεκασμού θα αξιολογείται. Η Δ.Α.Ο.Κ. θα πρέπει να τεκμηριώνει την καθυστέρηση της έναρξης (ενδεχόμενη έναρξη το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αύγουστου) και να αιτιολογεί την δυνατότητα διενέργειας τεχνικά σωστού Προγράμματος. Δεν υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής

Προγράμματος για ημερομηνία έναρξης του πρώτου ψεκασμού μετά τις 15 Αυγούστου. ΣΤ. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η κατοχή του πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων, τουλάχιστον από τον οδηγό κάθε ψεκαστικού συγκροτήματος (τρακτέρ) και σε περίπτωση που αυτός δε το διαθέτει από τον ψεκαστή. Ζ. Ο εξοπλισμός εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων πρέπει να φέρει Πιστοποιητικό Επιθεώρησης που εντάσσει τον εξοπλισμό στην Κατηγορία Ι ή ΙΙ και να συνοδεύεται από αυτοκόλλητο σήμα καταλληλότητας (sticker) (όπως προβλέπεται στην ΥΑ Ε8 1831/39763/2015 (ΦΕΚ Β' 671). Οι επινώτιοι ψεκαστήρες είναι εκτός πεδίου εφαρμογής και τα παραπάνω θεωρούνται προαιρετικά.


11 ÐÝìðôç 12 Éáíïõáñßïõ 2017

Ζητούν να υλοποιηθεί το έργο στο σύνολο του Νομού

Κινητοποίηση των εργαζομένων στο έργο της δακοκτονία Σ

ε κινητοποιήσεις προχωρούν την επόμενη Τρίτη 24 Ιανουαρίου οι εργολάβοι που αναλαμβάνουν τα τελευταία χρόνια το έργο της δακοκτονίας. Χθες οι εργολάβοι βρέθηκαν στον χώρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας προκειμένου όπως τόνισαν να ξεκαθαρίσουν ότι δεν ευθύνονται οι ίδιοι για τον τρόπο υλοποίησης του προγράμματος, ζητώντας παράλληλα στο πρόγραμμα να ενταχθεί το σύνολο των ελαιοδέντρων της Ηλείας αλλά και να γίνει ο αριθμός των ψεκασμών που απαιτείται προκειμένου να γίνει σωστά το έργο και να μην υπάρχουν προβλήματα. Ο Αντώνης Μπαλοδήμος -εργολάβος δακοκτονίας- αναφερόμενος στην χθεσινή διαμαρτυρία τόνισε "Τα προβλήματα αρχίσανε πάλι φέτος από νωρίς. Ήρθαμε να διαμαρτυρηθούμε γιατί ακούσαμε πέρυσι ότι οι εργολάβοι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους και κοιτάνε τον εαυτό τους. Φέτος, δίνουν τα ίδια κονδύλια για τους επτά τομείς. Έτσι όμως θα καταστραφεί όλη η παραγωγή στην Ηλεία. Εμείς ζητάμε και συνάντηση με τον Περιφερειάρχη και τους αρμόδιους, να τους εξηγήσουμε ότι θα πρέπει να μπει στην δακοκτονία όλος ο Νομός και όχι μόνο κάποιες περιοχές . Χρειάζεται να γίνουν 4 με 5 χέρια ψεκα-

σμών γιατί δεν ξέρουμε, φέτος τι δάκο θα έχουμε και τι θερμοκρασίες. Μπορεί οι ραντισμοί να αρχίσουν από πολύ νωρίς. Αν έχουν προγραμματίσει να γίνουν μόνο δύο ραντισμοί αυτό θα σημαίνει ότι μετά τον Αύγουστο η ελαιοκαλλιέργεια θα μείνει ακάλυπτη και ο δάκος θα κάνει πάρτι. Οι ελιές θα καταστραφούν όπως έγινε και φέτος, Δεν γίνεται με τα χρήματα αυτά να καλυφθεί ο νομός Ηλείας. Ζητάμε αύξηση των κονδυλίων. Η Ηλεία ζει από την ελιά". Η Μαρία Ζαφειράκη- εργολάβος δακοκοκτονίας και ελαιοπαραγωγός τόνισε: "Όλος ο Νομός Ηλείας πρέπει να μπει στο πρόγραμμα της δακοκτονίας και θα πρέπει να γίνουν τουλάχιστον τέσσερα ραντίσματα. Κάνουμε τον ψεκασμό τον Ιούνιο και μετά τον Οκτώβριο οι υπόλοιποι μήνες μένουν κενοί. Φέτος εμείς οι ελαιοπαραγωγοί ραντίσαμε μόνοι μας 5 και 6 χέρια. Τον αριθμό των ψεκασμών δεν τον ορίζουμε εμείς, εμείς εκτελούμε εντολές, εκτελούμε το έργο. Απλώς σαν παραγωγός γνωρίζω καλά πόσα ραντίσματα χρειάζονται για το δάκο".

Κάλεσμα σε κινητοποίηση Από την πλευρά του ο Μιχάλης Πλαστουργός- εργολάβος δακοκτονίας και

Ïé åñãáæüìåíïé óôçí äáêïêôïíßá ðñïãñáììáôßæïõí êéíçôïðïßçóç äéåêäéêþíôáò íá õëïðïéçèåß ôï óýíïëï ôïõ Ýñãïõ ôçí åñ÷üìåíç Ôñßôç 24 ÃåíÜñç.

πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πύργου τόνισε ότι με ομόφωνη απόφαση των εργαζομένων στο έργο της δακοκτονίας θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση, προκειμένου το έργο να υλοποιηθεί σωστά. "Θα κάνουμε μία διαμαρτυρία, με σκοπό να φέρουμε το αποτέλεσμα που θα πρέπει να υπάρχει στο έργο της δακοκτονίας. Από το 2014 έχουμε κάνει ανάλογες ενέργειες, προκειμένου να έρθει το ανάλογο πρόγραμμα- διακήρυξης στην δακοκτονία. Υπάρχει ένα μπέρδεμα μετά τις φωτιές καθώς τότε μειώθηκαν τα κονδύλια στην Ηλεία, αφού είχαν καεί τα δέντρα, αλλά τώρα δεν έχουν αυξήσει και πάλι τα κονδύλια. Εμείς ζητάμε, το πρόγραμμα της δακοκτονίας να το δουν όλοι από την αρχή και να πάρουν ως παράδειγμα το τι γινόταν το 2004-2005-2006 στις διακηρύξεις που οι ίδιοι είχαν βγάλει. Σύμφωνα με το πρόγραμμα για την διασφάλιση της δη-

μόσιας υγείας θα πρέπει να γίνουν έως έξι (6) ψεκασμοί όταν χρειάζεται. Για να γίνουν όμως οι ψεκασμοί θα πρέπει να προβλέπεται στην διακήρυξη και να υπάρχει προϋπολογισμός. Λένε ότι χρήματα δεν υπάρχουν, ωστόσο τα χρήματα τα πληρώνουν οι παραγωγοί που θέλουν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, άρα δεν θα έπρεπε να υπάρχει πρόβλημα. Φέτος είχαμε 80% απώλεια του ελαιοκάρπου λόγω της ζημιάς από το δάκο. Ζητάμε η διακήρυξη να λέει τον αριθμό των ψεκασμών, να μπορούν να γίνουν εάν χρειαστεί έως και έξι ψεκασμοί. Το λάδι με οξέα δεν είναι καλό για τον κόσμο και ειδικότερα για τα παιδιά" υποστήριξε ο κ. Πλαστουρός. Ο κ. Πλαστουργός κάλεσε τόσο τους βουλευτές όσο και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη να συμμετέχουν στην κινητοποίηση που θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη. Α. Αγγελίδου


12 ÐÝìðôç 12 Éáíïõáñßïõ 2017

Εθελοντική Κίνηση Πολιτών Καράτουλα

Πλούσιο πρόγραμμα δράσης Ο

Σύλλογος έχει έδρα την Τοπική Κοινότητα Καράτουλα, της Δημοτικής Ενότητας Ωλένης του Δήμου Πύργου Ηλείας. Ξεκίνησε από μια απλή σκέψη κάποιων συγχωριανών μας και έκανε την εμφάνισή του, έστω και ανεπίσημα, στις 24 Ιουνίου 2013, διοργανώνοντας μια απλή και λιτή εκδήλωση, στο Καράτουλα, στο ξωκλήσι του Άη Γιάννη του Ριγανά, την ημέρα της γιορτής του (Γενέσιον Ιωάννου Προδρόμου). Έτσι, λίγο αργότερα τον Ιούλιο του 2013 ο Σύλλογος παίρνει σάρκα και οστά από μία ομάδα νέων ανθρώπων, (Ιδρυτικά Μέλη), οι οποίοι θέλοντας να δείξουν έμπρακτα την αγάπη τους για το Καράτουλα συντάσσουν το Καταστατικό του Συλλόγου, επιλέγουν την ονομασία "ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΡΑΤΟΥΛΑ" και ορίζουν την προσωρινή Διοίκηση. Ακολουθούνται όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την αναγνώριση του Συλλόγου.

Σκοποί του Συλλόγου είναι: α) Η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελών του. β) Η καταγραφή των προβλημάτων και γενικά ζητημάτων που απασχολούν το Καράτουλα, επεξεργασία αυτών, υποβολή αιτημάτων και προτάσεων προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες και Αρχές για την επίλυσή τους, καθώς και η συμμετοχή του Συλλόγου στην αντιμετώπιση και επίλυση αυτών. γ) Η εθελοντική δράση σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα στους ευαίσθητους τομείς του περιβάλλοντος, του πολιτισμού, του αθλητισμού, του τουρισμού

δ) Η οργάνωση και υποστήριξη προγραμμάτων που αφορούν την προώθηση της ιδέας της ανακύκλωσης σε όλες τις ομάδες του πληθυσμού με προγράμματα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών.. ε) Η αξιοποίηση υφιστάμενων και μη χρησιμοποιούμενων χώρων (π.χ. σχολείο, γήπεδο) για τη διενέργεια εκδηλώσεων, αθλητικών αγώνων κ.λ.π. στ) Η αναβίωση και η ανάδειξη εθίμων του Καράτουλα, η συλλογή, καταγραφή και προβολή των ιστορικών - λαογραφικών στοιχείων της περιοχής, καθώς και η αναβίωση και διατήρηση της τοπικής λαϊκής χειροτεχνίας. ζ) Η προβολή των ιστορικών και θρησκευτικών μνημείων της περιοχής και γενικά της πολιτιστικής κληρονομιάς. η) Η διοργάνωση κάθε είδους μορφωτικής, πολιτιστικής ψυχαγωγικής και φιλανθρωπικής δραστηριότητας, όπως επιμορφωτικές συγκεντρώσεις, μουσικές, χορευτικές και θεατρικές εκδηλώσεις, εκδρομές κ.λ.π. θ) Η κατάθεση προτάσεων και η συνδρομή σε άλλους φορείς για δράσεις που έχουν σχέση με τη βιώσιμη διαχείριση του περιβάλλοντος και οτιδήποτε άλλο αφορά την ποιότητα ζωής των συγχωριανών μας Ο Σύλλογος διοικείται από επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο. Ο αριθμός των εγγεγραμμένων μελών σήμερα ανέρχεται σε πάνω από (60) συγχωριανούς μας αλλά και όσους αισθάνονται φίλοι της μικρής κοινωνίας του χωριού μας. Ο Σύλλογος έχει την δική του σελίδα κοινωνικής δικτύωσης στο facebook με την ονομασί-

α "Εθελοντική Κίνηση Πολιτών Καράτουλα" και την ομάδα "ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΡΑΤΟΥΛΑ", καθώς και το δικό του ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (ekip_k@yahoo.gr), τα οποία σήμερα αποτελούν σημείο αναμνήσεων και ηλεκτρονικής συνάντησης για όλα τα μέλη μας. Οι εκδηλώσεις που έχει καθιερώσει μέχρι σήμερα ο Σύλλογος, είναι: α) Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας την ημέρα των Θεοφανείων. β) Αποκριάτικες εκδηλώσεις την περίοδο των αποκριών. γ) Η δεξίωση με φαγητό και γλέντι στο τέλος των αποκριών. δ) Εκδηλώσεις για τις γιορτές του Πάσχα και η προσφορά κόκκινων αβγών μετά την Ανάσταση. ε) Η εκδήλωση-δεξίωση στο ξωκλήσι του Άη Γιάννη του Ριγανά, την ημέρα της γιορτής του Γενεσίου Ιωάννου Προδρόμου στις 24 Ιουνίου. στ) Η πεζοπορία για προσκύνημα στην Ι.Μ. Κρεμαστής την παραμονή της γιορτής του Τιμίου Σταυρού. ζ) Η δεξίωση στην πλατεία του χωριού την ημέρα του Αγίου Δημητρίου, πολιούχου του χωριού μας. η) Η εκδήλωση με τις παραδοσιακές τηγανίτες με φρέσκο λάδι στην πλατεία του χωριού μας την δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων. θ) Η διανομή τροφίμων σε κατοίκους του χωριού μας που έχουν ανάγκη τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Εκτός από τις παραπάνω καθιερωμένες εκδηλώσεις ο Σύλλογος, έχει διοργανώσεις και αρκετές άλλες εκδηλώσεις: ημερίδα για τον καρκίνο του μαστού των σε συνεργασία με το Σύλλογο Άλμα Ζωής Ν. Αχαίας, ημερίδα για τα προβλήματα των αγροτών, προβολή ταινιών για παιδιά και μεγάλους στην πλατεία του χωριού μας και στο κλειστό αθλητικό κέντρο σε συνεργασία με Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αρχαίας Ολυμπίας, με μέριμνα και δωρεές φίλων επισκευάστηκε το γήπεδο 5Χ5 του χωριού μας, έχει διοργανώσει αρκετές εκδρομές και έχει παρέμβει αρκετές φορές στην δημοτική αρχή για την επίλυση προβλημάτων του χωριού μας. Όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν και τα έξοδά τους καλύπτονται από δωρεές, προσφορές και προσωπική εργασία μελών και φίλων του Συλλόγου. Θερμή παράκληση του Συλλόγου είναι οι συγχωριανοί μας να συμμετέχουν στις διαδικασίες και στα δρώμενα, γιατί έτσι μόνο θα υπάρξει συνέχεια. Ο Σύλλογος δεν βρίσκεται απέναντι στην δημοτική αρχή, τοπική ή κεντρική και σε κανέναν φορέα του χωριού, προσπαθεί για τα όσα το καταστατικό προβλέπει και για το καλό του χωριού και κάθε καλόπιστη κριτική είναι δεκτή και φυσικά ευπρόσδεκτοι και όσοι την ασκούν να συμμετάσχουν στις αποφάσεις, στα δρώμενα, ακόμη και στο Δ.Σ. στις επερχόμενες εκλογές του Ιουλίου 2017.


13 ÐÝìðôç 12 Éáíïõáñßïõ 2017

Λύκειο Ελληνίδων Πύργου

Εκπαιδευτικές δράσεις για την ελληνική παραδοσιακή μουσική Έ

να ξεχωριστό εκπαιδευτικό τριήμερο δράσεων θα πραγματοποιηθεί στον Πύργο στις 13-14 και 15 Γενάρη. Το εκπαιδευτικό τριήμερο αφορά την έρευνα, την καταγραφή και διάσωση της ελληνικής μουσικής παράδοσης. Το τριήμερο δράσεων διοργανώνεται από το «Κέντρο Ελληνικής Μουσικής – Φοίβος Ανωγειανάκης» με την χορηγία του ιδρύματος Γεώργιου και Βικτωρίας Καρέλια (η κα Καρέλια είναι πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Καλαμάτας) σε συνεργασία με τα Λύκεια των Ελληνίδων Καλαμάτας, Πάτρας, Πύργου, Σπάρτης, Τρίπολης, Αργους και Κιάτου. Οι εκπαιδευτικές δράσεις υλοποιούνται σε κάθε πόλη της Πελοποννήσου, για τρεις ημέρες, για την περίοδο 2016 -2017. Στον Πύργο θα υλοποιηθούν δράσεις το τριήμερο 13-14-15 Ιανουαρίου 2017, με στόχο την ευαισθητοποίηση και τον προβληματισμό σε θέματα σχετικά με τις ιδιαιτερότητες και τις λειτουργίες της ελληνικής μουσικής παράδοσης στην εποχή της κρίσης.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα Την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου (ώρα 11:00-13:00) επίσκεψη στο Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού του καθηγητή Εθνομουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Λάμπρου Λιάβα και της μουσικοπαιδαγωγού Νάνσης Τουμπακάρη. Ομιλία στα παιδιά για τη σημασία της ελληνικής μουσικής παράδοσης και αναζήτηση με τον διευθυντή και τους καθηγητές κοινών δράσεων στο πλαίσιο του προγράμματος. Επίσης την Παρασκευή στο ΚΑΠΗ

Πύργου (περιοχή Αγ. Βαρβάρας) και ώρα 17:30-20:00, συνάντηση του καθ. Λάμπρου Λιάβα και μελών του τοπικού Λυκείου των Ελληνίδων με τους κοινωνικούς λειτουργούς και μέλη των ΚΑΠΗ της περιοχής. Συζήτηση για τις μνήμες τους από τα τραγούδια, τους χορούς και τα έθιμα της περιοχής. Συνεννόηση για την καταγραφή των προφορικών τους μαρτυριών και αναζήτηση τρόπων ενεργοποίησης τους σε μουσικές και χορευτικές δράσεις σε συνεργασία με άλλους τοπικούς φορείς (μουσικά σχολεία, σύλλογοι κλπ). Να σημειωθεί ότι θα συμμετέχουν μέλη και από ΚΑΠΗ άλλων Δήμων. Παράλληλα τη Παρασκευή, 14.3016.30 θα πραγματοποιηθεί το επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όλων των ειδικοτήτων, στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου (ώρα 14:30-16:30) με τη μουσικοπαιδαγωγό Νάνση Τουμπακάρη με τίτλο «Ένα βιολί διηγείται». Το σεμινάριο, με στόχο την εισαγωγή των μαθητών στην ελληνική μουσική παράδοση και τα λαϊκά όργανα, βασίζεται στο βραβευμένο βιβλίο «Ένα βιολί διηγείται» (Κρατικό Βραβείο Βιβλίου Γνώσεων για παιδιά 2014). Παρέχονται στους συμμετέχοντες σε ψηφιακή μορφή (DVD) οδηγίες και οπτικοακουστικό υλικό, καθώς και προτάσεις (αυτοσχέδιες κατασκευές, παιχνίδια, σταυρόλεξα, ακροστιχίδες κλπ) για σχετικές δημιουργικές δραστηριότητες στην τάξη. Στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης. Το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017, «Εισαγωγή στην Ελληνική Δημοτική Μουσική» (10:30-13:30), «Εισαγωγή

στην Ελληνική Αστική Λαϊκή Μουσική» (17:00-20:00). Επίσης το Σάββατο στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφέρειας Ηλείας (Μανωλοπούλου 31) και ώρα 10:30-13:30 και 17:00-20:00, ειδικό επιμορφωτικό σεμινάριο με τον καθηγητή Εθνομουσικολογίας του Παν/μίου Αθηνών Λάμπρο Λιάβα, με θέμα «Εισαγωγή στην Ελληνική Δημοτική Μουσική» (το πρωί) και «Εισαγωγή στην Ελληνική Αστική Λαϊκή Μουσική» (το απόγευμα). Στους συμμετέχοντες θα δοθεί πληροφοριακό υλικό σε ψηφιακή μορφή, η σχετική βιβλιογραφία καθώς και βεβαιώσεις παρακολούθησης, σε όσους παρακολουθήσουν και τα δύο σεμινάρια. Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου (ώρα 11:00-13:00) μουσική τιμητική εκδήλωση στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου, όπου θα βραβευτούν με ειδικό δίπλωμα από το Κέντρο Ελληνικής Μουσικής «Φοίβος Ανωγειανάκης» και το Λύκειο των Ελληνίδων οι παλαίμαχοι τοπικοί λαϊκοί οργανοπαίκτες και τραγουδιστές. Ανθρωποι που γα χρόνια υπήρξαν ενεργοί φορείς του λαϊκού μας πολιτισμού και με τα τραγούδια τους, το κλαρίνο το βιολί και το λαούτο τους συνόδεψαν τα γλέντια και τα πανηγύρια μας. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή. Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή μαθητών του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού και μελών των ΚΑΠΗ. την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους φορείς της πόλης μας.

ΠΥΡΓΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

Εκδήλωση για την κοπή της πίτας Ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος «ΠΥΡΓΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» καλεί τα μέλη και τους φίλους του, στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας που θα γίνει το Σάββατο 14 Γενάρη στις 8:00 το βράδυ στον χώρο της «Ταβέρνα του Νικόλα» με μουσικό πρόγραμμα από τον Χάρη και τον Σάκη.


14 ÐÝìðôç 12 Éáíïõáñßïõ 2017

Ενωτικός Συνδυασμός Δράσεων για τον Εμπορικό Σύλλογο Πύργου

Οι θέσεις του συνδυασμού Τ

ην ώρα που η οικονομική κρίση συρρικνώνει ολοένα και περισσότερο το εισόδημά μας, Την ώρα που χιλιάδες συνάδελφοί μας αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές τους(στον ΕΦΚΑ πλέον), και δεν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, Την ώρα που θέλουν να μας επιβάλουν εξοντωτικό ωράριο λειτουργίας με την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Την ώρα που ο έλεγχος της αγοράς από τα πολυκαταστήματα διογκώνεται, και τα λουκέτα στα μαγαζιά μας μπαίνουν το ένα μετά το άλλο, η μοναδική ελπίδα για τη χώρα είναι ο ιδιωτικός τομέας να αντιδράσει και με σύμπνοια και περηφάνια ο Εμπορικός κόσμος να πρωταγωνιστήσει στις εξελίξεις. Ο μικρομεσαίος έμπορος τα τελευταία χρόνια έχει υποστεί τεραστίων διαστάσεων πτώση του τζίρου του. Η πτώση αυτή δυστυχώς φτάνει το 50% έως 70%, ποσοστό που έχει οδηγήσει

χιλιάδες επιχειρήσεις πανελλαδικά στο κλείσιμο και εμπόρους και υπαλλήλους που εργάζονται σ’ αυτές στην ανεργία και στην απόγνωση.

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε - ΔΡΑΣΕΙΣ αντίστοιχες της ΛΕΥΚΗΣ ΝΥΧΤΑΣ που υλοποιήσαμε τον περασμένο Αύγουστο ως ΔΙΟΙΚΗΣΗ του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου δίνοντας πραγματικό αγώνα για να διασφαλίσουμε την επιτυχία, αφήνοντας τις επιχειρήσεις μας, ξεπερνώντας εμπόδια που σκόπιμα έβαζαν κάποιοι οι οποίοι και έχουν το θράσος να μιλάνε για το καλό των εμπόρων. Έχουμε ήδη προγραμματίσει εκπτωτικά γεγονότα με δράσεις προσέλκυσης των καταναλωτών. - Πάταξη της τοπικής παραοικονομίας και της φοροδιαφυγής, όπως λαϊκές αγορές και εμποροπανηγύρεις που στεγνώνουν την

αγορά μας. - Μέτρα ανάπτυξης και προώθησης της επιχειρηματικότητας του ΠΥΡΓΟΥ μέσω πρωτόκολλων συνεργασίας με άλλους συλλόγους , Δήμο, Φορείς. - Δίκαιο - Υλοποιήσιμο - Βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα κατά την έλευση του νέου ΕΦΚΑ. - Αξιοπρεπείς συνθήκες περίθαλψης και παροχών υγείας. - Πάγωμα όλων των οφειλών για τουλάχιστον 2 χρόνια. - Ήπια και βιώσιμη ρύθμιση των ασφαλιστικών μας οφειλών στον νέο ΕΦΚΑ. - Απαλλαγή μέρους των προσαυξήσεων που έχουν επιβληθεί στις ασφαλιστικές εισφορές κατά την μετάβαση στον ΕΦΚΑ. - Αφαίρεση του ποσοστού της εισφοράς που αφορά ιατροφαρμακευτική κάλυψη την οποία δεν είχαν το διάστημα της οφειλής τους οι

συνάδελφοι που όφειλαν λόγω οικονομικής κρίσης. - Αξιοπρεπείς συντάξεις με βάση τις καταβληθείσες εισφορές - Ενόψει ΕΦΚΑ και για όσους οφείλουν στον Ο.Α.Ε.Ε και βρίσκονται σε ηλικία συνταξιοδότησης, να αυξηθεί το ποσό που μπορεί να ρυθμιστεί μέσω της σύνταξής τους σε 30.000€. - Βελτίωση της εικόνας του Πύργου για καθαρή, φωτισμένη και ελκυστική αγορά. - Αξιοποίηση επισκεπτών - κρουαζιέρας. - Διεκδίκηση - Αναβάθμιση των Τ.Ε.Ι και μέτρα κατά της επίκαιρης αδράνειας των αρμοδίων. - Δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης για τα νοικοκυριά με προγράμματα ειδικών τιμών στοχεύοντας στην αύξηση των τζίρων μας. - Κατάργηση - Τροποποίηση εξωφρενικών προστίμων ΣΕΠΕ,ΙΚΑ

Φορολογική επιδρομή στα αγροτικά εισοδήματα Την αύξηση του συντελεστή φορολόγησης του αγροτικού εισοδήματος από το 13% στα επίπεδα του 22-45% για όσα φυσικά πρόσωπα δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες επιβεβαίωσε η υφυπουργός Οικονομικών, Αικατερίνη Παπανάτσιου, απαντώντας γραπτώς σε ερώτηση 38 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Θιγόμενοι από την εξέλιξη αυτή είναι περίπου 575.000 φορολογούμενοι οι οποίοι μαζί με εισοδήματα από αγροτικές δραστηριότητες αποκτούν ταυτόχρονα και εισοδήματα από μισθούς ή συντάξεις ή κι από επιχειρηματικές δραστηριότητες. Σύμφωνα με τις διευκρινήσεις που έδωσε η κ. Παπανάτσιου: • Για τα εισοδήματα (κέρδη) από αγροτική

επιχειρηματική δραστηριότητα τα οποία αποκτώνται από την 1η/1/2016 και μετά, η αυτοτελής φορολόγηση με 13% καταργήθηκε και προβλέπεται ότι θα φορολογούνται αυτοτελώς με βάση φορολογική κλίμακα φόρου 22% για τις πρώτες 20.000 ευρώ του ετήσιου εισοδήματος, 29% για τις επόμενες 10.000 ευρώ, 37% για τις επόμενες 10.000 ευρώ και 45% για το υπερβάλλον τμήμα εισοδήματος. • Τα εισοδήματα από αγροτικές επιχειρηματικές δραστηριότητες δεν θα αθροίζονται με τυχόν εισοδήματα από άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες κι από μισθούς και συντάξεις.

• Σε περίπτωση που το εισόδημα προκύπτει μόνο από ατομική αγροτική δραστηριότητα τότε ο φόρος θα μειώνεται κατά ένα ποσό που θα φθάνει μέχρι τα 1.900 – 2.100 ευρώ ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του φορολογουμένου. • Σε κάθε περίπτωση κατά την οποία αποκτάται εισόδημα από μισθούς και συντάξεις μαζί με εισόδημα από αγροτική δραστηριότητα, οι παραπάνω μειώσεις του φόρου υπολογίζονται μία φορά για το σύνολο των εισοδημάτων. • Η Διεύθυνση Εφαρμογής Άμεσης Φορολογίας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων βρίσκεται ήδη σε επικοινωνία με τη

Διεύθυνση Πληρωμών Αγροτικής Ενίσχυσης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ούτως ώστε οι βεβαιώσεις που θα χορηγεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα φέρουν τους απαραίτητους χαρακτηρισμούς για την ορθή φορολογική αντιμετώπιση των αγροτικών επιδοτήσεων σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 112 του νόμου 4387/2016. • Οι επιδοτήσεις - ενισχύσεις και αποζημιώσεις που αφορούν σε προγενέστερες χρήσεις συνοδεύονται με σχετικές βεβαιώσεις που πιστοποιούν σε ποια χρήση αντιστοιχούν και θα δηλωθούν με συμπληρωματικές δηλώσεις στα έτη που δημιουργήθηκε το δικαίωμα για αυτές τις επιδοτήσεις.


ÐÝìðôç 12 Éáíïõáñßïõ 2017

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Ε Ι Σ - Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ι Κ Α 15

ÓÕËËÏÃÏÓ ÅÑÃÁÆÏÌÅÍÙÍ ÄÇÌÙÍ ÐÕÑÃÏÕ/ÁÑ×ÁÉÁÓ ÏËÕÌÐÉÁÓ/ÆÁ×ÁÑÙÓ Óôïí Ðýñãï êáé óôï Äçìïôéêü ÊáôÜóôçìá (Ðïëýêåíôñï) óÞìåñá óôéò 11 Éáíïõáñßïõ ôïõ Ýôïõò 2017, çìÝñá ÔåôÜñôç êáé þñá 11:00 óõíÞëèáí åêôÜêôùò óå óõíåäñßáóç ôá ìÝëç ôïõ Äéïéêçôéêïý Óõìâïõëßïõ ôçò ÐñùôïâÜèìéáò ÓõíäéêáëéóôéêÞò ÏñãÜíùóçò ìå ôçí åðùíõìßá "Óýëëïãïò ÅñãáæïìÝíùí ÄÞìùí Ðýñãïõ / Áñ÷áßáò Ïëõìðßáò / Æá÷Üñùò" ìåôÜ ôï èëéâåñü Üããåëìá ôïõ áéöíßäéïõ èáíÜôïõ ôïõ óõíáäÝëöïõ õðáëëÞëïõ ôïõ ÄÞìïõ Ðýñãïõ Âáóéëåßïõ Óáúíç, êáé áöïý ï Ðñüåäñïò åîÞñå ôï Þèïò êáé ôçí åí ãÝíåé ðñïóöïñÜ ôïõ óôï ÄÞìï Ðýñãïõ, åîÝäùóå ïìüöùíá ôï áêüëïõèï 1.Íá 2.Íá 3.Íá 4.Íá

ΨΗΦΙΣΜΑ

êáôáôåèåß ðïóü áíôß óôåöÜíïõ óôç óïñü ôïõ åêëéðüíôïò. ðáñåõñåèåß áíôéðñïóùðåßá ôïõ Äéïéêçôéêïý Óõìâïõëßïõ ôïõ Óõëëüãïõ óôçí åêöïñÜ ôïõ. åêöñÜóåé ôá èåñìÜ ôïõ óõëëõðçôÞñéá óôçí ïéêïãÝíåéÜ ôïõ. äçìïóéåõèåß ôï ðáñüí øÞöéóìá óôïí ôïðéêü ôýðï. Ðýñãïò 11-01-2017 Ãéá ôï Äéïéêçôéêü Óõìâïýëéï Ï ÐÑÏÅÄÑÏÓ Ãáñýöáëëïò ×ñÞóôïò

ΚΗΔΕΙΕΣ Ôçí áãáðçìÝíç ìáò

ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ôï ãÝíïò ÃÉÁÍÍÏÐÏÕËÏÕ - ÅÔÙÍ 45 Èáíïýóá êçäåýïìå óÞìåñá ÐÝìðôç 12 Éáíïõáñßïõ 2017 & þñá 11:00 ð.ì. åê ôïõ Éåñïý Íáïý Áãßïõ Óðõñßäùíá Ðýñãïõ. Ï ÓÕÆÕÃÏÓ: Âáóßëåéïò ÔÁ ÔÅÊÍÁ: ÁããåëéêÞ & Ãåþñãéïò Ç ÌÇÔÅÑÁ: ÁããåëéêÞ Ç ÐÅÈÅÑÁ: Ìáñßá ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ: Äéïíõóßá & ÐåñéêëÞò Áèáíáóüðïõëïò, ¢ããåëïò Äçìçôñáêüðïõëïò, ÏÉ ÈÅÉÏÉ, ÔÁ ÅÎÁÄÅËÖÉÁ, ÔÁ ÁÍÉØÉÁ, ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÁ ÔÅËÅÔÙÍ: ÔÏÊÁÓ, ËÁËÁ- ÐËÁÔÁÍÏÓ - ÐÅËÏÐÉÏ Ôçë: 26240-22790, Êéí.: 6944208096, 24ÙÑÇ ÅÎÕÐÇÑÅÔÇÓÇ Ôçí ðïëõáãáðçìÝíç ìáò

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ χα Παναγιώτη ΔΡΑΝΑ Åôþí 88 Èáíïýóá êçäåýïõìå óÞìåñá ÐÝìðôç 12 Éáíïõáñßïõ 2017 & þñá 3:00ì.ì. åê ôïõ Éåñïý Íáïý Áãßáò Ìáñßíáò Êáôáñá÷ßïõ êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðáñáêïëïõèÞóïõí ôçí åêöïñÜ ôçò. ÊáôáñÜ÷é 12/01/2017 ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ: Ìáñßá & Óðýñïò Äñáêüðïõëïò, ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ: ÄçìÞôñçò, ÁëåîÜíäñá, Ðáíáãéþôçò. Ç ÁÄÅËÖÇ: ÌÜñù ÓôåöÜôïõ Ï ÊÏÕÍÉÁÄÏÓ: Ãåþñãéïò ÄñáíÜò ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ, Ìáíùëïðïýëïõ 70, Ôçë. üëï ôï 24ùñï: 26210 30730, 34217 Êéíçôü 6944342471 ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ ËÁËÁ ÇËÅÉÁÓ 26240 41000 Ôïí ðïëõáãáðçìÝíï ìáò

ΒΑΣΙΛΗ ΓΕΩΡ. ΣΑΪΝΗ ÄÇÌÏÔÉÊÏ ÕÐÁËËÇËÏ - ÅÔÙÍ 60 Êçäåýïõìå áýñéï ÐÝìðôç 12 Éáíïõáñßïõ 2017 & þñá 11.00 ð.ì. áðü ôïí Éåñü Íáü Áãßáò Ìáñßíáò Êáôáñá÷ßïõ Ðýñãïõ êáé ðáñáêáëïýìå óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðáñáâñåèïýí óôçí åîüäéï áêïëïõèßá ôïõ. ÊÁÔÁÑÁ×É 12 ÉÁÍÏÕÁÑÉÏÕ 2017 Ç ÓÕÆÕÃÏÓ: ÅëÝíç, Ç ÌÇÔÅÑÁ: ÁèçíÜ ÓôáèÜ, ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ ÔÏÕ: Ãåþñãéïò, ÁèçíÜ, ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ: ÅéñÞíç & ÓùôÞñçò ÌðñÞò, Èåüäùñïò ÓôáèÜò, ÓÜêçò & Äþñá, ×ñéóôïðïýëïõ, ÈÜëåéá & Áñãýñçò ÐáðáúùÜííïõ ÔÁ ÁÍÉØÉÁ ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ * Ç ÓÏÑÏÓ ÈÁ ÂÑÉÓÊÅÔÁÉ ÓÔÏÍ ÉÅÑÏ ÍÁÏ ÁÐÏ ÙÑÁ 10 ð.ì ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ Áð. ÁÓÇÌÁÊÏÐÏÕËÏÓ Ï.Å. ÔÇË. ÃÑÁÖÅÉÏÕ: 26210 28361 33119, ÊÉÍÇÔÏ: 6944 296706 & 6947 608088 ÊÏËÏÊÏÔÑÙÍÇ 11 - ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ Ôçí ðïëõáãáðçìÝíç ìáò

ΑΓΓΕΛΙΚΗ Χρήστου ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ÅÔÙÍ 74 Èáíïýóá êçäåýïìå óÞìåñá ÐÝìðôç 12 Éáíïõáñßïõ 2017 & þñá 11.00 ð.ì. áðü ôïí Éåñü Íáü ÐáììÝãéóôùí Ôáîéáñ÷þí Áëöåéïýóáò êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðáñåõñåèïýí óôçí åêöïñÜ ôçò. Áëöåéïýóá 12 Éáíïõáñßïõ 2017 Ï ÓÕÆÕÃÏÓ: ×ñÞóôïò Áóçìáêüðïõëïò, ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ ÔÇÓ: ÁíáóôÜóéïò & ÂéïëÝôá Áóçìáêïðïýëïõ, ÄÞìçôñá & Ãéþñãïò Êñåììýäáò. ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ: ÌÜñéïò , ÁããåëéêÞ - Ñáöáçëßá, ×ñÞóôïò, Ãéþñãïò. ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ Áð. ÁÓÇÌÁÊÏÐÏÕËÏÓ Ï.Å. ÔÇË. ÃÑÁÖÅÉÏÕ: 26210 28361 - 33119, ÊÉÍÇÔÏ: 6944 296706 & 6947 608088 ÊÏËÏÊÏÔÑÙÍÇ 11 - ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ Ôïí ðïëõáãáðçìÝíï ìáò

ΛΕΩΝΙΔΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΟ ÅÔÙÍ 86 Èáíüíôá êçäåýïìå óÞìåñá ÐÝìðôç 12/1/2017 & þñá 2:00 ì.ì. åê ôïõ Éåñïý Íáïý Áãßïõ ÍéêïëÜïõ Áíäñßôóáéíáò êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé ðáñáêïëïõèÞóïõí ôçí åêöïñÜ ôïõ. ÔÁ ÔÅÊÍÁ : Ãåþñãéïò , ËåìïíéÜ & Êùíóôáíôßíïò .TA ÅÃÃÏÍÉÁ : Ìáñßá-ÐçãÞ, ÌåëÝôéïò .ÔÁ ÁÍÉØÉÁ, ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ ÊÁÉ ÌÍÇÌÏÓÕÍÙÍ: ÃÊÏÔÓÇÓ ÄÉÏÍÕÓÉÏÓ, ÊÁËËÉÊÙÌÏ ÇËÅÉÁÓ Ôçë. üëï ôï 24ùñï 26250-22737, Êéí. 6947583542 - 6976906302.

ÄÞìïò Áíäñáâßäáò- ÊõëëÞíçò

Ψήφισμα για το θάνατο του Λεωνίδα Λεοντίου

Ôï Äçìïôéêü Óõìâïýëéï ôïõ ÄÞìïõ Áíäñáâßäáò- ÊõëëÞíçò óôçí áíáããåëßá ôïõ èáíÜôïõ ôïõ Ëåùíßäá Ëåïíôéïõ, ðïõ äéåôÝëåóå äçìïôéêüò óýìâïõëïò êáé áíôéäÞìáñ÷ïò ôïõ ÄÞìïõ Ëå÷áéíþí, óõíÞëèå åêôÜêôùò , ðñïêåéìÝíïõ íá áðïôßóåé öüñï ôéìÞò óôïí åêëéðüíôá, ëáìâÜíïíôáò õðüøç ôçí åêôßìçóç, ôï óåâáóìü, ôçí áðïäï÷Þ êáé ôçí áãÜðç, ìå ôçí ïðïßá ôïí áíôéìåôþðéæáí ïé äçìüôåò êáé üëïé üóïé ôïí ãíþñéæáí êáé åêôéìþíôáò ôçí ðñïóöïñÜ ôïõ óôçí ôïðéêÞ êïéíùíßá. Ôï Ä.Ó. Ø Ç Ö É Æ Å É Ï Ì Ï Ö Ù Í Á 1.Íá åêöñÜóåé ôá åéëéêñéíÞ óõëëõðçôÞñéá óôçí ïéêïãÝíåéá êáé óôïõò óõããåíåßò ôïõ ìåôáóôÜíôïò. 2.Íá ðáñáóôïýí åêðñüóùðïé ôïõ ÄÞìïõ ÁíäñáâßäáòÊõëëÞíçò óôçí åîüäéï áêïëïõèßá. 3.Íá êáôáôåèåß óôåöÜíé óôç óïñü ôïõ. 4. Íá åðéäïèåß ôï ðáñüí óôçí ïéêïãÝíåéá ôïõ åêëéðüíôïò, íá áíáñôçèåß óôçí éóôïóåëßäá ôïõ ÄÞìïõ êáé íá äçìïóéåõèåß óôïí ôïðéêü ôýðï.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Èá Þèåëá åê ìÝñïõò ôùí êáôïßêùí ôçò ðåñéï÷Þò ÃïõëéóóÜ íá åõ÷áñéóôÞóù ãéá ôïí êáèáñéóìü ôïõ ÷åßìáññïõ ôçò Óï÷éÜò ôïí äÞìáñ÷ï ¹ëéäáò ê ×ñÞóôï ×ñéóôïäïõëüðïõëï, ãéá ôçí Üìåóç áíôáðüêñéóç ôïõ êáé ôçí ëýóç åíüò ÷ñüíéïõ ðñïâëÞìáôïò ôçò ðåñéï÷Þ ìáò. Íá åõ÷áñéóôÞóù åðßóçò êáé ôïí åñãïëÜâï ê Èåüäùñï ÌáõñïìÜôç ãéá ôçí åðáããåëìáôéêüôçôÜ ôïõ. ÄçìÞôñéïò Èåïäùñüðïõëïò ÊÜôïéêïò ÃïõëéóóÜò Ôçë. 6972325188

40ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ Ôï ÓÜââáôï 14 Éáíïõáñßïõ 2017 êáé þñá 8.30 ð.ì. óôïí Éåñü Íáü Áãßïõ Ãåùñãßïõ (´Â ÊïéìçôÞñéï) Ðýñãïõ Ôåëïýìå 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ ðïëõáãáðçìÝíïõ ìáò

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΝΔΡ. ΛΑΛΙΩΤΗ ÅÔÙÍ 76 Êáëïýìå óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé ðñïóåõ÷çèïýí ìáæß ìáò ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ. Ðýñãïò 14/01/2017 Ç ÓÕÆÕÃÏÓ: Ìáñßá.ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ ÔÏÕ: ÅëÝíç Ëáëéþôç,ÁíäñÝáò & ÖùôåéíÞ Ëáëéþôç. Ç ÈÅÉÁ ÔÏÕ: Ãåùñãßá Æïíþñïõ. ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ Áð. ÁÓÇÌÁÊÏÐÏÕËÏÓ Ï.Å. ÔÇË. ÃÑÁÖÅÉÏÕ: 26210 28361 - 33119, ÊÉÍÇÔÏ: 6944 296706 & 6947 608088 ÊÏËÏÊÏÔÑÙÍÇ 11 - ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ Ôåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 15-1-2017 êáé þñá 8:30ð.ì. óôïí Éåñü Íáü Áãßïõ ÐáíôåëåÞìïíá Æá÷Üñùò 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ áãáðçìÝíïõ ìáò .

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟY ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟY ÅÔÙÍ 83 Êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé åíþóïõí ìáæß ìáò ôéò ðñïò ôïí Õøéóôïí äåÞóåéò ôùí Ç ÓÕÆÕÃÏÓ : ÁèçíÜ ÔÁ ÔÅÊÍÁ: Áëåîßá & Óôáýñïò ÌåíôÞò ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ : ÂáóéëéêÞ ÷Þñá Ãåùñãßïõ Ôáóóüðïõëïõ ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ: ÉùÜííá , ÓùôÞñçò ÔÁ ÁÍÇØÉÁ . ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ ÊÁÉ ÌÍÇÌÏÓÕÍÙÍ: ÃÊÏÔÓÇÓ ÄÉÏÍÕÓÉÏÓ, ÊÁËËÉÊÙÌÏ ÇËÅÉÁÓ Ôçë. üëï ôï 24ùñï 26250-22737, Êéí. 6947583542 - 6976906302. Ôåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 15 ÉÁÍÏÕÁÑÉÏÕ 2017 êáé þñá 8:30ð.ì. óôïí Éåñü Íáü Áã. ÔÑÉÁÄÁÓ ÓÊÉËËÏÕÍÔÉÁÓ 40Þìåñï Ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò áãáðçìÝíçò ìáò ÌÇÔÅÑÁÓ

ΔΗΜΗΤΡΑΣ χας ΜΙΧΑΗΛ ΤΟΥΡΗ ÅÔÙÍ 84 Êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé åíþóïõí ìáæß ìáò ôéò ðñïò ôïí Õøéóôïí äåÞóåéò ôùí. ÔÁ ÔÅÊÍÁ ÉÙÁÍÍÇÓ & ÂÁÓÙ ÏÉ Ë. ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÁ ÔÅËÅÔÙÍ ÃÉÁÍÍÏÐÏÕËÏÓ ÊÅÍÔÑÉÊÏ: ÐÁÔÑÙÍ 39 ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ / ÓÊÏÕÑÏ×ÙÑÉ üëï ôï 24ùñï ÔÇË: 2621 500710 - ÊÉÍ 6971 580109 www.teletesgiannopoulos.4ty.gr Ôåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 15/1/2017 & þñá 8:30ð.ì. åéò ôïí Éåñü Íáü Áã. ÉùÜííç Ðñïäñüìïõ Îçñï÷ùñßïõ, 40Þìåñï ìíçìüóõíï õðÝñ áíáðáýóåùò ôçò øõ÷Þò ôçò ðïëõáãáðçìÝíçò ìáò óõæýãïõ, ìçôÝñáò, ãéáãéÜò, áäåëöÞò & èåßáò

ΙΣΜΗΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ Ï ÓÕÆÕÃÏÓ:Áíôþíçò,ÔÁ ÔÅÊÍÁ: ÌéëôéÜäçò Ðáíáãéþôçò & ×ñéóôßíá Ï ÅÃÃÏÍÏÓ ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ ÔÁ ÁÍÉØÉÁ ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ Ôï ÓÜââáôï 14/1/2017 & þñá 4:00 ì.ì, èá ôåëÝóïõìå ôñéóÜãéï åéò óôï ÊïéìçôÞñéï Îçñï÷ùñßïõ. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÉÙÁÍÍÇÓ ËÁÌÐÑÏÐÏÕËÏÓ-ÆÁ×ÁÑÙ ÇËÅÉÁÓ, ÔÇË.: 26250.31555-ÊÉÍ.: 697-2557102, 6977-139994

ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ Ôåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 15 ÉÁÍÏÕÁÑÉÏÕ 2017 êáé þñá 8.30 ð.ì. óôïí Éåñü Íáü ÐñïöÞôïõ Çëßáò Êïõôóï÷Ýñáò åôÞóéï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ áãáðçìÝíïõ ìáò ÐáôÝñá & Ðáððïý

ΣΩΤΗΡΙΟΥ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ

ÅÔÙÍ 79 Êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé åíþóïõí ìáæß ìáò ôéò ðñïò ôïí Õøéóôïí äåÞóåéò ôùí ÔÁ ÔÅÊÍÁ: ÁÃÁÐÇ & ÉÙÁÍÍÇÓ ÊÁÊÉÁÓ ÄÇÌÇÔÑÉÏÓ & ×ÁÑÁËÁÌÐÉÁ ÌÁÊÑÕÃÉÁÍÍÇ ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ: ÃÅÙÑÃÉÏÓ & ÌÁÑÉÁ, ÓÙÔÇÑÉÏÓ & ÅËÅÍÇ ÊÁÉ Ë. ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÁ ÔÅËÅÔÙÍ ÃÉÁÍÍÏÐÏÕËÏÓ ÊÅÍÔÑÉÊÏ: ÐÁÔÑÙÍ 39 ÐÕÑÃÏÓÇËÅÉÁÓ / ÓÊÏÕÑÏ×ÙÑÉ üëï ôï 24ùñï ÔÇË: 2621 500710 - ÊÉÍ 6971 580109 www.teletesgiannopoulos.4ty.gr

Ôïí ðñïóöéëÞ ìáò

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ ÅÔÙÍ 61 Èáíüíôá êçäåýïìå óÞìåñá ÐÝìðôç 12/1/2017 & þñá 13:00 ì. ì. åê ôïõ Éåñïý Íáïý Áã. Êùíóôáíôßíïõ ¢íù Óáìéêïý êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé ðáñáêïëïõèÞóïõí ôçí åêöïñÜ ôïõ. Ç ÌÇÔÅÑÁ:ÐÁÍÁÃÉÙÔÁ, Ç ÓÕÆÕÃÏÓ :ÅËËÇ, ÔÁ ÔÅÊÍÁ : ÐÁÍÁÃÉÙÔÇÓ & ÌÁÑÉÁ, ×ÁÑÁËÁÌÐÏÓ & ÂÁÓÙ, ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ :ÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÏÓ , ÅËËÇ, ÔÁ ÁÍÉØÉÁ ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ ÊÁÉ ÌÍÇÌÏÓÕÍÙÍ: ÃÊÏÔÓÇÓ ÄÉÏÍÕÓÉÏÓ, ÊÁËËÉÊÙÌÏ ÇËÅÉÁÓ Ôçë. üëï ôï 24ùñï 26250-22737, Êéí. 6947583542 - 6976906302. Ôïí áãáðçìÝíï ìáò

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΟΥΣΙΝΙΩΡΗ ÅÔÙÍ 91 Èáíüíôá êçäåýïõìå óÞìåñá ÐÝìðôç 12 Éáíïõáñßïõ 2017 êáé þñá 11:00ð.ì. åê ôçò ïéêßáò ìáò êáé åê ôïõ Éåñïý Íáïý Áãßïõ ÍéêïëÜïõ ÄÞìçôñáò ÄÇÌÇÔÑÁ - ÐÅÌÐÔÇ 12/1/2016 Ç ÓÕÆÕÃÏÓ ÔÏÕ: ÐÏËÕÎÅÍÇ ÊÏÕÓÉÍÉÙÑÇ, ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ ÔÏÕ: ÃÅÙÑÃÉÏÓ & ÁÉÊÁÔÅÑÉÍÇ ÊÏÕÓÉÍÉÙÑÇ, ÄÇÌÇÔÑÁ & ×ÁÑÁËÁÌÐÏÓ ÊÏÕËÏÕÑÇÓ, ÉÙÁÍÍÁ & ÁÍÄÑÅÁÓ ÌÏÕÃÉÏÓ, ÐÁÍÁÃÉÙÔÁ & ÓÔÁÌÁÔÇÓ ÈÅÏÄÙÑÏÐÏÕËÏÓ, ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ ÔÏÕ, ÔÁ ÄÉÓÅÃÃÏÍÁ ÔÏÕ, ÔÁ ÁÍÉØÉÁ ÔÏÕ, ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÓÁÊÇ ÁÍÄÑÉÊÁÊÇ, ÃÁÓÔÏÕÍÇ, ôçë. 26230-32286, ïéê. 32791, êéí. 6932 357905

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ¼ëïõò üóïé ìáò óõìðáñáóôÜèçêáí óôï ðÝíèïò ìáò ãéá ôï ÷áìü ôçò ðïëõáãáðçìÝíçò ìáò

ΘΕΟΔΩΡΑΣ ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ÅÔÙÍ 90 Èåñìüôáôá åõ÷áñéóôïýìå ÊáõêáíéÜ 12/1/2017 ÔÁ ÔÅÊÍÁ:Êùíóôáíôßíïò, ÄçìÞôñçò, Âáóßëåéïò êáé Ìáñßá, ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ, ÔÁ ÁÍÉØÉÁ, ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ËÁÊÇÓ ÁÈÁÍÁÓÏÐÏÕËÏÓ 24ÙÑÇ ÅÎÕÐÇÑÅÔÇÓÇ ÐÅËÏÐÉÏ ÁÑ×. ÏËÕÌÐÉÁÓ e-mail: teleteslakis@gmail.com Ôçë 6978 724386 ¼ëïõò üóïé ìáò óõìðáñáóôÜèçêáí óôï ðÝíèïò ìáò ãéá ôï ÷áìü ôïõ ðïëõáãáðçìÝíïõ ìáò

ΓΕΩΡΓΙΟΥ του Δημητρίου ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ÅÔÙÍ 94 Èåñìüôáôá åõ÷áñéóôïýìå Áñâáíßôç 12/01/2017 ÔÁ ÁÍÉØÉÁ: ÄçìÞôñéïò, ÅëÝíç, Ðáíáãéþôá, ÅëÝíç. ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ, Ìáíùëïðïýëïõ 70, Ôçë. üëï ôï 24ùñï: 26210 30730, 34217 Êéíçôü 6944342471 ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ ËÁËÁ ÇËÅÉÁÓ 26240 41000


ÐÝìðôç 12 Éáíïõáñßïõ 2017

Αστέρας-Αχαϊκή 0-2

¢äïîï öéíÜëå óôï èåóìü Ένα άτυχο ξεκίνημα και μια άσχημη συνέχεια στοίχισαν την ήττα στους "βυσσινί" Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου giannfranco_75@yahoo.gr

ματς, καθώς ο Σέμος αποφάσισε να ρίξει τη μάχη τον Μελετίδη και να φορτώσει την αντίπαλη περιοχή. Μάλιστα με το ξεκίνημα της επανάληψης αντικατέστησε και τον Παρασκευόπουλο με τον Σταθάτο.

Ά

δοξο φινάλε στην πορεία του Αστέρα στο Κύπελλο Γ΄ Εθνικής είχαμε, καθώς ηττήθηκε με 2-0 από την Αχαϊκή στο γήπεδο της Νέας Μανολάδας. Ο Αστέρας, ο οποίος ήταν σε κακή μέρα, ήταν άτυχος στο γκολ που δέχθηκε στο ξεκίνημα του παιχνιδιού. Άτυχος όμως ήταν και ο διαιτητής Νικολόπουλος στις αποφάσεις του, καθώς στο δεύτερο γκολ της Αχαϊκής η φάση ξεκινάει από επιθετικό φάουλ, ενώ στην επανάληψη αρνήθηκε πεντακάθαρο πέναλτι του Αστέρα σε χέρι αμυνόμενου μέσα στη μεγάλη περιοχή. Παρά ταύτα, η Αχαϊκή ξεκίνησε πιο δυνατά το παιχνίδι, έδειξε από τα πρώτα λεπτά αποφασιστικότητα και με βάση την εικόνα του παιχνιδιού, έφτασε δίκαια στη νίκη, αν σκεφτούμε ότι έπαιζε και για σαράντα λεπτά με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μαντά. Μάλιστα, στο διάστημα που έπαιξε με παίκτη λιγότερο, κατάφερε να αμυνθεί άψογα στο χώρο και να μην κινδυνεύσει παρά μόνο σε μια περίπτωση, όταν ο Κλαδάκης από κοντά στο 70΄, δεν μπόρεσε να πλασάρει στο στόχο έπειτα από μια στημένη φάση. Θα έλεγε κανείς, ότι ο Αστέρας ήταν πιο επικίνδυνος στο πρώτο μέρος, παρά στο δεύτερο που είχε την αριθμητική υπεροχή. Διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ανούσια όμως, χωρίς κίνηση από τους παί-

Ανώδυνη η αποβολή του Μαντά

κτες του και δημιουργία καταστάσεων μπροστά στα καρέ του Δρακόπουλου. Γενικά ο Αστέρας δυσκολεύτηκε πολύ στο δημιουργικό κομμάτι. Στο 28΄δεν κατάφερε από κοντά ο Παρασκευόπουλος να κάνει το πλασέ και στη συνέχεια ο Κλαδάκης να βρει στόχο. Στο 30΄, ήταν μια κομπίνα του Αντωνόπουλου με τον Μπράβο σε κόρνερ από δεξιά, κατέληξε η μπάλα στον Αντωνόπουλο, ο οποίος έβγαλε καλοζυγισμένη σέντρα για τον Κλαδάκη, ο οποίος έκανε την κεφαλιά άουτ. Η φάση αυτή σημειώθηκε στο 30΄και ήταν το επιστέγασμα μιας υπεροχής του Αστέρα μετά το γρήγορο γκολ

της Αχαϊκής.

Γκολ με το “καλημέρα” η Αχαϊκή Η Αχαϊκή ξεκίνησε πιο δυνατά το παιχνίδι, πίεσε την εστία του Αστέρα και ευτύχησε στο 5΄, με διπλή προσπάθεια του Κωστούλα να ανοίξει το σκορ. Ήταν μια καλή ενέργεια από αριστερά, η μπάλα έφτασε μέσα στην περιοχή στον σέντερ φορ της Αχαϊκής ο οποίος έκανε εντελώς άστοχο πλασέ, η μπάλα όμως κόντραρε και του στρώθηκε ξανά στο καλό πόδι, το αριστερό, αυτός έπιασε το μονοκόμματο ξερό σουτ, αφήνοντας "άγαλμα" τον Τσάμη. Ο

Αστέρας άργησε λίγο, αλλά βρήκε τα πατήματά του στον αγωνιστικό χώρο. Όσο η ώρα περνούσε η Αχαϊκή οπισθοχωρούσε και έψαχνε το παιχνίδι των αντεπιθέσεων. Στο 34΄, βγήκε μια καλή αντεπίθεση, με τον Κωστούλα να δίνει την κατάλληλη στιγμή στον Ανανγωστόπουλο αριστερά, ο οποίος με σουτ στην κίνηση έγραψε το 0-2. Καλή αντεπίθεση, αλλά και φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης πάνω στον Μπουτσικάκη από παίκτη της Αχαϊκής. Το πρώτο μέρος έκλεισε ένα απευθείας φάουλ του Αντωνόπουλου λίγο άουτ στο 44΄. Αυτή ήταν και η τελευταία προσπάθεια του Αντωνόπουλου στο

Η Αχαϊκή έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μαντά για επικίνδυνο παιχνίδι πάνω στον Μπράβο στο 51΄. Αυτό όμως επηρέασε ελάχιστα την εξέλιξη του παιχνιδιού, καθώς η ομάδα του Αλέξη Γαβριλόπουλου αμύνθηκε οργανωμένα και δεν άφησε χώρους στον Αστέρα. Στο 64΄ο διαιτητής Νικολόπουλος δεν είδε παρατεταμένα τα χέρια αμυνόμενου να ανακόπτουν τη μπάλα μέσα στην περιοχή σε μονομαχία με τον Μπαρμπαρούση. Φάση η οποία θα μπορούσε να αλλάξει τη ροή του παιχνιδιού, χωρίς ωστόσο ο Αστέρας στο χρόνο που απέμεινε να κατορθώσει να γίνει απειλητικός. Αστέρας: Τσάμης, Μπουτσικάκης (60΄Παπουτσής), Αντωνόπουλος (44΄λ.τ. Μελετίδης), Μπαρδούσης, Νικολακόπουλος, Κλαδάκης, Μπουζούρας, Μπράβος, Μπαρμπαρούσης, Γκαντιαγκά, Παρασκευόπουλος (46΄Σταθάτος). Αχαϊκή: Δρακόπουλος, Ντάζος, Στεφανόπουλος, Πετρόπουλος, Σωτηρόπουλος, Κωνσταντινόπουλος, Αγγελόπουλος (78΄Αποστολόπουλος), Μαντάς, Κωστούλας, Μικελάτος (89΄Μεντζελόπουλος), Αναγνωστόπουλος (70΄Δριμάλας).


ÐÝìðôç 12 Éáíïõáñßïõ 2017

Αλέξης Γαβριλόπουλος

Λάζαρος Σέμος

“Êëåßóáìå êáëÜ ôïõò ÷þñïõò”

“Ìáò Ýëëåéøå ç ìåóïåðéèåôéêÞ êßíçóç”

Σ

το άσχημο ξεκίνημα, την κακή ανασταλτική λειτουργία και την αναποτελεσματικότητα στην επίθεση στάθηκε ο Λάζαρος Σέμος, μιλώντας μετά το παιχνίδι: "Δεν μπήκαμε καλά με αποτέλεσμα να βρεθούμε πολύ νωρίς πίσω στο σκορ. Στη συνέχεια προσπαθήσαμε και κάναμε ευκαιρίες, ό-

17

μως ήμασταν αναποτελεσματικοί. Το γκολ δεν ήρθε. Και σε μια αντεπίθεση της Αχαϊκής δεχθήκαμε το δεύτερο. Είχαμε ένα ημίχρονο μπροστά μας να γυρίσουμε το παιχνίδι. Κάναμε τις ευκαιρίες, όμως δεν ήμασταν αποτελεσματικοί όσον αφορά το δημιουργικό κομμάτι και δεν ήμασταν καλοί όσον αφορά στο ανασταλτικό. Όταν λοιπόν δεν είσαι καλός, δεν

Ο

παίρνεις το αποτέλεσμα που θέλεις. Είχαμε σε ολόκληρο το ματς την πρωτοβουλία, ωστόσο μας έλλειψε η μεσοεπιθετική κίνηση, ώστε να μπορέσουμε να ανοίξουμε τους χώρους. Σε αυτό το σημείο θέλω να πω ότι όσο πολύ θέλαμε το σημερινό ματς, τόσο πρέπει να φανούμε δυνατοί για τη συνέχεια, η οποία είναι εξίσου σημαντική".

Αλέξης Γαβριλόπουλος, τεχνικός της Αχαϊκής και για πρώτη φορά αντίπαλος του Αστέρα σε εθνικό επίπεδο, σχολίασε: "Για να μπορέσεις να πετύχεις κάτι καλό, χρειάζεσαι και τη βοήθεια της τύχης. Στην πρώτη μόλις καλή στιγμή του παιχνιδιού, σημειώσαμε γκολ. Το παιχνίδι αμέσως άλλαξε λογική. Ο Αστέρας είναι μια ομάδα που παίζει έτσι κι αλλιώς, οπότε ήταν λογικό έχοντας το σκορ εμείς, να μαζευτούμε και να παίξουμε με αντεπιθέσεις. Σημειώθηκε το δεύτερο γκολ, ωστόσο τα πράγματα δυσκόλεψαν όταν μείναμε με

Αλφειός Επιταλίου

ΕΠΣ Ηλείας

Σε ανοδική πορεία

Αναβολές… στα εξ αναβολής

Εφτά βαθμούς στα τελευταία τρία παιχνίδια για την ομάδα του Βώλακα Ανεβάζει στροφές ο Αλφειός Επιταλίου, με την ομάδα του Βώλακα να παρουσιάζει ξεκάθαρα σημάδια βελτίωσης κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα και από τους αριθμούς. Ειδικότερα ο Αλφειός στα τελευταία τρία παιχνίδια είναι αήττητος έχοντας να επιδείξει εφτά βαθμούς. Η αρχή έγινε την 15η αγωνιστική της Α1 DEDALOS SECURITY όταν η ομάδα του Επιταλίου αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 εκτός έδρας στο Βαρθολομιό, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν οι δυο συνεχόμενες εντός έδρας νίκες με Προοδευτική και Χειμαδιό. "Κάτι φαίνεται ν' αλλάζει στην ομάδα. Απαιτείται να συνεχίσουμε στους ίδιους ρυθμούς, οι ποδοσφαιριστές έχουν αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης και θα τα δώσουμε όλα για την ανανέωση του εισιτηρίου παραμονής", ανέφερε από τη μεριά του ο τεχνικός της ομάδας του Επιταλίου Κώστας Μπακάλης. Σε ότι έχει να κάνει με τη συνέχεια, το Σάββατο ξεκινά ο δεύτερος γύρος για τον Αλφειό με την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Κένταυρο Μαγούλας όπου στόχος είναι να συνεχιστεί το αήττητο σερί των τελευταίων τριών αγωνιστικών. Πάνος Ηλιόπουλος

Μπορεί να είχαν μπει στο πρόγραμμα δυο εξ αναβολής αγώνες της Α2 ΕΞΑΡΧΟΣ κατηγορίας κι ένας της Γ' COUNTERPAIN(2ος όμιλος) από την ΕΠΣΗ για να διεξαχθούν χθες, οι οποίοι δεν είχαν γίνει το Σ/Κ λόγω καιρικών και γηπεδικών συνθηκών, για την 15η αγωνιστική και την 9η αγωνιστική, των πρωταθλημάτων αυτών αντίστοιχα, αλλά οι κάκιστες γηπεδικές συνθήκες δεν επέτρεψαν διεξαγωγή τους ούτε χθες. Ειδικότερα αναβλήθηκαν και πάλι οι αγώνες: Α2 ΕΞΑΡΧΟΣ Ολυμπιακός Μυρτιάς - Δάφνη Ανδραβίδας ΑΕ Πηνείας - Δόξα Ελαιώνα Γ' COUNTERPAIN ΕΑΠ Λεχαινών - Κένταυρος Σωστίου * Έτσι λοιπόν, κι αυτοί, όπως και οι υπόλοιποι εξ αναβολής από το προηγούμενο Σ/Κ αγώνες της Β' και της Γ' θα γίνουν σε νεότερες ημερομηνίες, που πάντως δεν έχουν ακόμα οριστεί.

δέκα παίκτες. Τα παιδιά έκαναν υπερπροσπάθεια. Δεν θα εξετάσω αν ήταν αποβολή ή όχι. Κάναμε όμως υπερπροσπάθεια, καθώς ο Αστέρας είναι μια καλή ομάδα στο πά-

19:30 COSMOTE SPORT 1 HD Παναθηναϊκός - Κισσαμικός Κύπελλο Ελλάδος 22:00 ΕΡΤ2 Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός EuroLeague 22:00 Novasports 1HD

σινγκ γκέιμ, αλλά εμείς κλείσαμε καλά τους χώρους. Επιχείρησε κάποια στιγμή ανορθόδοξα, δεν κατάφερε να σκοράρει και τελείωσε το παιχνίδι εκεί". Μίλαν - Τορίνο Κύπελλο Ιταλίας 22:00 COSMOTE SPORT 4 HD Ντένβερ Νάγκετς Ιντιάνα Πέισερς ΝΒΑ 22:15 ΕΡΤ1 Σεβίλλη - Ρεάλ Μαδρίτης Κύπελλο Ισπανίας 03:00 COSMOTE SPORT 4 HD Νιου Γιορκ Νικς Σικάγο Μπουλς ΝΒΑ

Ξενοφών Κρεστένων

Συλλυπητήριο Σύσσωμη η ομάδα του Ξενοφώντα Κρεστένων, διοίκηση, τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια για την απώλεια του Κώστα Βασιλόπουλου. Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγο του Έλλη και στα παιδιά του Παναγιώτη και Χάρη.


ÐÝìðôç 12 Éáíïõáñßïõ 2017

18 Κόροιβος

Δόξα Ν.Μ.

ÌéëÜåé ìå Óìéè ÑéâÝñá Αποκτήθηκε χθες ο 27χρονος Σίμος Ιωακειμίδης

Η

περίπτωση του 23χρονου Ντεβόντες Σμιθ Ριβέρα απασχολεί τον Κόροιβο. Πρόκειται για έναν περιφερειακό παίκτη, ο οποίος στο παρελθόν έχει υπάρξει συμπαίκτης του Μαρκέλ Σταρκς στο Georgetown. Επισήμως τηρείται σιγή ιχθύος από τον Κόροιβο. Πληροφορίες από την ΚΑΕ αναφέρουν απλά ότι υπάρχει κινητικότητα, ο Σμιθ Ριβέρα είναι ένας από τους παίκτες που απασχολούν το τεχνικό επιτελείο, ωστόσο ακόμα δεν είναι τίποτα ανακοινώσιμο. Μάλιστα προκειμένου να αποκτηθεί ο Σμιθ Ριβέρα θα πρέπει να κοπεί κάποιος ξένος. Δημοσιεύματα στο διαδίκτυο έκαναν λόγο για απομάκρυνση του Βαν Όοστρουμ (εφόσον αποκτηθεί

Μετ' εμποδίων η προετοιμασία Μετ' εμποδίων διεξάγεται η προετοιμασία στη Δόξα Νέας Μανολάδας, η οποία το ερχόμενο Σάββατο αντιμετωπίζει εντός έδρας τον Πανηλειακό. Και λέμε μετ΄ εμποδίων, καθώς ο Γιώργος Λαγός αντιμετωπίζει προβλήματα με άρρωστους παίκτες. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι προπονήσεις να διεξάγονται με λίγους παίκτες και γι' αυτό το λόγο προχθές έγινε δίτερμα με τον Ατρόμητο Λάππα. Μαλιστα, λόγω της κακής κατάστασης του αγωνιστικού χώρου στο γήπεδο της Νέας Μανολάδας, η Δόξα πήγε έδωσε το παιχνίδι αυτό στο γήπεδο του Βουπρασίου. Οι Αετοί, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα επιστρέψουν στο γήπεδό τους σήμερα Πέμπτη για προπόνηση, καθώς χθες στις 2μ.μ. διεξήχθη το παιχνίδι ανάμεσα στον Αστέρα και την Αχαϊκή.

Θύελλα Πύργου O MáñêÝë Óôáñêò ìáæß ìå ôïí Óìéè ÑéâÝñá περιφερειακός είναι λογικό να αποχωρήσει περιφερειακός και σε καμία περίπτωση αυτός δεν μπορεί να είναι ο Τόντρικ Γκότσερ, εκτός κι αν "σκάσει" πρόταση από άλλη ομάδα για τον φορμαρισμένο

Αμερικανό παίκτη, οπότε πάμε σε ριζική αναθεώρηση). Μεταξύ άλλων, ολοκληρώθηκε χθες και η μεταγραφή ενός Έλληνα παίκτη. Επί της ουσίας, απέμενε μόνο η επίσημη ανακοίνωση. Ο παίκτης

είναι ο 27χρονος Έλληνας γκαρντ, Σίμος Ιωακειμίδης. Ο Ιωακειμίδης έχει αγωνιστεί σε Ερμή Λαγκαδά, Άρη, αλλά και στην Δ΄ κατηγορία της Γερμανίας. Σ. Φραγκογιαννόπουλος

Ηλειακός Λεχαινών

“Να προσεγγίσουμε χωρίς άγχος τη συνέχεια” Τα σημαντικά προβλήματα κόπωσης, επισημαίνει ο Αλέξης Γαλάνης, ο οποίος γνωρίζει ότι ο Ηλειακός διαθέτει ένα νεανικό ρόστερ με πολύ μέλλον, ωστόσο αυτά τα παιδιά είναι πολύ δύσκολο ακόμα να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις ενός ανδρικού Πρωταθλήματος και να έχουν διάρκεια στην απόδοσή τους. Ωστόσο δηλώνει πάρα πολύ ευχαριστημένος από τον τρόπο που ανταποκρίνονται και θεωρεί ότι τα νέα παιδιά της ομάδας αποτελούν μια πολύ σοβαρή επένδυση για το μέλλον της ομάδας. Πλάι σε αυτά, έρχεται να προστεθεί και ένας ακόμα ο Σώκκαλης. Ο Αλέξης Γαλάνης, εκείνο το οποίο ζητάει είναι να μην αγ-

Ενίσχυση με Παπαδάτο Σημαντική προσθήκη για τη Θύελλα Πύργου, καθώς ενέταξε στο έμψυχο δυναμικό της, τον Σπύρο Παπαδάτο ποδοσφαιριστή που αγωνιζόταν στον Ενιππέα Λαντζοϊου, ενώ πέρσι έπαιζε στον Κεραυνό Καλλικώμου. Οι "κυανόλευκοι" προσδοκούν σε ενίσχυση ενόψει της συνέχειας, ενώ βρίσκονται σε προχωρημένες επαφές και με άλλον έμπειρο μέσο που αγωνίζεται σε ομάδα της Α1 DEDALOS SECURITY και ίσως άμεσα να έχουμε εξελίξεις. Όσον αφορά τα του καθαρά αγωνιστικού περιεχομένου, στη Θύελλα κινούνται στους ρυθμούς του σαββατιάτικου εντός έδρας αγώνα με τον Ηλειακό Βαρθολομιού στην πρεμιέρα του δευτέρου γύρου. Στην ομάδα του Πύργου κάνουν λόγο για ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι, στο οποίο η κατάκτηση των τριών βαθμών είναι μονόδρομος. *Το Δ.Σ. και το ποδοσφαιρικό τμήμα της Θύελλας Πύργου, συλλυπούνται θερμά την οικογένεια του ποδοσφαιριστή τους Γιώργο Σαΐνη, για τον θάνατο του πατέρα του, Βασίλη Σαΐνη. Πάνος Ηλιόπουλος

Χάβαρι

Πήρε Δημήτρη Καραπάνο χωθεί η ομάδα του και να πάει στη συνέχεια παίζοντας ελεύθερα, ώστε να αποδώσει το μάξιμουμ των δυνατοτήτων της. Μπροστά του ο Ηλειακός έχει το εναρκτήριο παιχνίδι του δεύτερου γύρου, το εντός έδρας ματς απέναντι στον ΑΠΟ Κουρτεσίου. Σ. Φραγκογιαννόπουλος

Την απόκτηση του 33χρονου μεσοεπιθετικού Δημήτρη Καραπάνου, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τον Ατρόμητο Καβασίλων ανακοίνωσε το Χάβαρι. Οι μελανόλευκοι, προχώρησαν σε μια κίνηση ενίσχυσης, καθώς ο Καραπάνος, πρόκειται με την εμπειρία του να προσφέρει πολύτιμες λύσεις στα χέρια του Λύσανδρου Τζαβάρα. Το Χάβαρι, δεν σκοπεύει να σταματήσει εδώ, καθώς στα σχέδια της διοίκησης είναι να αναζητήσει και άλλους παίκτες προκειμένου να εμπλουτίσει το ρόστερ του. Σ. Φραγκογιαννόπουλος


Ð

í ù ä Ý ð ç ã í ù ÑÙÔÁÃÙÍÉÓÔÅÓô

ÐÝìðôç 12 Éáíïõáñßïõ 2017

Λίγο πριν το ματς Τα ξίφη τους διασταύρωσαν την περασμένη Τετάρτη Θύελλα Πύργου και Ενιπ πέας Λαντζοΐου σε μια αναμέτρηση που διεξήχθ η στο «Άγγελος Αναστασόπουλος» στη Σπιάντζα. Ελάχιστα λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα, οι δυο τεχνικοί Αλέκος Τομαρόπουλος και Λάκης Αθανασόπουλος δεν έχασαν την ευκαιρία να τα πουν έχοντας ένα γρήγορο και ενδιαφέρον τετ- ατετ. Π.Η.

Τσόκος και Λαμπρόπουλος στον Ολυμπιακό Λαμπετίου

Δύσκολες στιγμές για Παναγιώτη Βασιλόπουλο

Ο διεθνής Ηλείος μπασκετμπολίστας Παναγιώτης Βασιλόπουλος περνάει δύσκολες στιγμές, μιας και χθες έχασε τον αγαπημένο του πατέρα Κώστα. Η νεκρώσιμη ακολουθία θα γίνει σήμερα στο Σαμικό από όπου κατάγεται η οικογένεια Βασιλόπουλου. Το αθλητικό τμήμα της «Πρώτης» εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια.

Ο πρωτοπόρος της Α2 ΕΞΑΡΧΟΣ Ολυμπιακός Λαμπετίου ενίσχυσε κι άλλο το τιμ του, έχοντας ως στόχο το πρωτάθλημα και την άνοδο στην Α1 DEDALOS. Ο Παναγιώτης Τσόκος ανέλαβε γυμναστής της ομάδας, ενώ ο Γιώργος Λαμπρόπουλος είναι πλέον γενικός αρχηγός και διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος. Και οι δύο άνθρωποι με μεγάλη εμπειρία στο χώρο και μεγάλες ικανότητες. Μ.Δ.


ÐÙËÇÓÅÉÓ ÁÊÉÍÇÔÙÍ Πωλούνται 6 στρέμματα στο Κολύρι εντός οικισμού, με αρτεσιανό, περιφραγμένα, 90.000 ευρώ . Πληροφορίες: 6930838087 (ΜΑ 9449) ÅÕÊÁÉÑÉÁ ÐÙËÅÉÔÁÉ: íåïêëáóéêÞ ðÝôñéíç ìïíïêáôïéêßá 95 ô.ì. óå ïéêüðåäï 600ô.ì. óôï Ðåëüðéï Áñ÷. Ïëõìðßáò, Ýíáíôé óôáèìïý ÏÓÅ. ÔéìÞ 32.000 åõñþ óõæçôÞóéìç. ôçë. 6972 034680, 6977 212968 (ÌÁ9643) ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ: Πωλείται αυτοτελής κατοικία - μεζονέτα, 75τμ., σε συγκρότημα 4 κατοικιών, με πισίνα 100 τμ., μοναδική θέα, 7 στρεμ. Κήπο με πέτρινες κατασκευές, BBQ, γεώτρηση, κλ.π., 500 μέτρα από την πόλη. Πληροφορίες κος Μάκης, Τηλ.: 693 246 2291 (ΜΑ 9758) Πωλούνται 2 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ, 1850 τμ & 820 τμ, στο 3,5 χλμ Πύργου - Αρχ. Ολυμπίας. Τηλ.: 6932 233357 (ΜΑ 9735) Πωλείται μονοκατοικία 100 τ.μ. παραδοσιακού τύπου με μισό στρέμμα δευτοπερίβολο, πλήρως επιπλωμένη. Τιμή 40000 € (συζητήσιμη). Τηλ.: 26210 25182, 6984294831, κος Ανδρέας (ΜΑ 9760) Πωλείται παραθαλάσσιο 85 τμ, στα Λέτρινα 3, τιμή 65.000 συζητήσιμη. Τηλ.: 6932233357 (ΜΑ 9738) Πωλούνται 2 παλιά παραθαλάσσια σπίτια στη Σπίαντζα. Πληροφορίες κος Πέτρος, Τηλ.: 6973670729 (ΜΑ 9739) ΠΩΛΕΙΤΑΙ έκταση 20 στρεμμάτων στην περιοχή Μυρσίνης επί του δημοσίου δρόμου. Πληροφορίες Τηλ.: 6937072623-24 (ΜΑ 9734) Στην Αμαλιάδα πωλείται οικόπεδο άρτιο & οικοδομήσιμο, οδός Τσε Γκεβάρα 4, τιμή 45.000 ευρώ. Τηλ.: 694 296 2678

Πωλείται σπίτι στο Κατάκολο στην πρώτη σειρά, 73 τ.μ. σε λογική τιμή. Πληροφορίες: 6930838087

ΜΟΥΖΑΚΙ ΗΛΕΙΑΣ. Πωλούνται α) Ελαιώνας 6 στρ. περιοχή Προφήτη Ηλίας με 120 παραγωγικές ελιές, αρδευτικό δίκτυο και αρτεσιανό, υψηλή απόδοση σε λάδι, β) Ελαιώνας και χωράφι 4 στρ. στην περιοχή Αγ. Νικόλαος με 30 ελιές και αρδευτικό δίκτυο. Τηλ. 697 2406145 (ΜΑ 9699) ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ: πωλείται ή ενοικιάζεται ανεξάρτητο οροφοδιαμέρισμα 130τ.μ. στο κέντρο της Αμαλιάδας οδός Ερμού. Ιδανικό για την συστέγαση δύο ιατρείων. Τηλ. 6942962678(ΜΑ9666) Πωλείται οικόπεδο στην Αμαλιάδα 320 τ.μ., άρτιο & οικοδομήσιμο . Τηλ. κος Γιώργος 2622025510 (ΜΑ 9657) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ στην Περιοχή της Αλφειούσας, έκτασης 5.118 τ.μ. με γεώτρηση, περίφραξη και άδεια οικοδομής για ισόγεια κατοικία. Τιμή 39.000 ευρώ. Τηλ.: 697 889 0238 (ΜΑ 9652) ΕΥΚΑΙΡΙΑ: Πωλείται στην Κουρούτα Αμαλιάδας οικόπεδο 500 τ.μ., άρτιο και οικοδομήσιμο, εντός οικισμού. Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 694 720 4363 (ΜΑ 9645) ΠΩΛΕΙΤΑΙ στην Αμαλιάδα δεντροπερίβολο, περιφραγμένο1800 τ.μ., στο δρόμο Γερακίου, λίγο έξω από την Αμαλιάδα. Δίπλα περνά νερό του Δήμου, τηλέφωνο και ΔΕΗ. Επίσης ενοικιάζεται στην Αμαλιάδα κατοικία 140 τμ. 1ου ορόφου, 3 Υ-Δ, 2 μπάνια, καλοριφέρ, κοντά στο 1ο Γυμνάσιο τηλ. 2622024747 ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα 130 τ.μ., 1ου ορόφου, στο κέντρο της Αμαλιάδας - οδός Ερμού. Τηλ. Επικοινωνίας 6942962678 (ΜΑ 9588) ΠΩΛΕΙΤΑΙ στην Αθήνα, Κάτω Πατήσια κοντά στις τρεις γέφυρες, Πανταζίδου 15 βιοτεχνικός χώρος 360 τ.μ. αποτελούμενο από ισόγειο, υπόγειο και 1ο όροφο με αέρα επάνω. Τιμή 170.000 συ-

Ενοικιάζονται καταστήματα στην οδό Σισίνη: Α)36 τμ τιμή 250 ευρω, Β) 29 τμ τιμή 200 ευρώ, Γ) 28 τμ τιμή 200 ευρώ. Τηλ.: 6930 838087 (ΜΑ 9425) ζητήσιμη. Πληροφορίες 6939798501 κα Βαγγελιώ.(ΜΑ9464)

ÅÍÏÉÊÉÁÓÅÉÓ ÁÊÉÍÇÔÙÍ Ενοικιάζεται γραφείο 45 τ.μ., Πατρών & Μ. Αλεξάνδρου. Πληροφορίες κ. Θεόδωρος Ταπακόπουλος. Τηλ.: 210 935 7103, 697 725 2023 (ΜΑ 9770) Ενοικιάζεται διαμέρισμα 70 τ.μ., στη Ζαχάρω Ηλείας, 1ος όροφος, Πλησίο ΚΤΕΛ. Τηλ.: 693 648 8045 (ΜΑ 9762) Ενοικιάζεται δυάρι διαμέρισμα 1ου ορόφου με αυτόνομη θέρμανση στην οδό Δαλιάνη στην Αμαλιάδα. Τηλ. 6985565306. (ΜΑ 9746) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΓΡΑΦΕΙΟ 55m2 ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΓ.ΚΥΡΙΑΚΗΣ 4,ΠΥΡΓΟΣ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ: 26210 34683,2621026048,6983915745.(MA9731) ΠΥΡΓΟΣ: Ενοικιάζεται 2άρι, εσωτερικό, ισόγειο, διώροφης οικοδομής, χωρίς κοινόχρηστα, αυτόνομη θέρμανση, κλιματισμό, τέντα, τζάκι, μεγάλη βεράντα, σήτες, πλήρως εξοπλισμένο. Νέας Αρτάκης 12, πλησίον κλειστού Γυμναστηρίου Κούβελου. Τηλ.: 26210 34578, 698 450 8835 (ΜΑ 9697) ΛΕΧΑΙΝΑ: Ενοικιάζεται κατάστημα 85τ.μ., αυτόνομη θέρμανση, wc, τρίφατσο, κατάλληλο για γραφείο, ιατρείο, φροντιστήριο, γυμναστήριο, πιτσαρία κ.λ.π., οδός Ελ. Δημάκη 27, πλησίον πρώην ΙΚΑ. Τηλ.: 697 169 8962 (ΜΑ 9698) Ενοικιάζεται επιπλωμένη γκαρσονιέρα (ρετιρέ) και επιπλωμένο δυάρι (ρετιρέ) με ελάχιστα κοινόχρηστα με μεγάλες βεράντες με υπέροχη θέα στην κεντρική πλατεία του Πύργου κατάλληλο για φοιτητές και για εκπαιδευτικούς. Πληροφ. 6977 654060

Ενοικιάζεται 3άρι, στο κέντρο του Πύργου, ανακαινισμένο, χωρίς κοινόχρηστα, σε αυτόνομη θέρμανση & air-condition. Τηλ. 693 287 9140 (ΜΑ 9610)

Ενοικιάζεται γωνιακό κατάστημα 56 τ.μ. με πατάρι 56 τ.μ και wc σε κεντρικό σημείο στην οδό Ερμού. Τιμή: 750 ευρώ. Τηλέφωνα για πληροφορίες: 6930838087 (ΜΑ 9041) (ΜΑ7001) Ενοικιάζεται δυάρι στο ισόγειο διώροφης οικοδομής 63 τ.μ. με αυτόνομη θέρμανση στην Αμαλιάδα κατάλληλο και για φοιτητές. Τηλ. 6946 166342 (ΜΑ7000) Ενοικιάζεται στο Πύργο, κοντά στο 1ο Γυμνάσιο διαμερίσματα 1ου ορόφου 65 τ.μ. με 1 υπνοδωμάτιο, σαλόνι, κουζίνα, αυτόνομη θέρμανση, air - condition, μπαλκόνι που βλέπει στην είσοδο, χωρίς κοινόχρηστα. Πληροφορίες κος Παύλος, Τηλ.: 6936637489 (ΜΑ 9668) ΛΕΧΑΙΝΑ: ενοικιάζεται κατάστημα 40τ.μ. με wc, σε νεόκτιστη οικοδομή στην παλιά αγορά απέναντι από την ALFA BANK. Τηλ. 6971 698962 (ΜΑ9660) Ενοικιάζεται Διαμέρισμα 140 τ.μ., 1ου ορόφου στα Λεχαινά, κατάλληλο για γραφεία & φροντιστήρια, έναντι Γυμναστηρίου & Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Τηλ.: 26230-23823, 6974 100278 (ΜΑ 9659) Ενοικιάζεται μονοκατοικία 120 τ.μ., 3 υπνοδωμάτια, κουζίνα, σαλόνι, τραπεζαρία, μπαλκόνια μεγάλα, πλήρως εντοιχισμένη κουζίνα με ηλεκτρικά, ηλιακό θερμοσίφωνα και αυτόνομη θέρμανση στο κέντρο στα Λασταιίκα. Τηλ. 698 236 9132 (ΜΑ 9658) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ: γκαρσονιέρα, 30 τ.μ. , επιπλωμένη, χωρίς κοινόχρηστα, πλησίον Επαρχείου. Τηλ.: 6944 755 055 (ΜΑ 9640)

ÅíïéêéÜæåôáé ðáëéÜ ïéêßá 117 ôì óôï êÝíôñï ôïõ Ðýñãïõ ãéá åðáããåëìáôéêÞ óôÝãç. Ôçë.: 6930 838087 (ÌÁ 9424) ΠΥΡΓΟΣ ενοικιάζεται διαμέρισμα 3άρι, 2 κρεβατοκάμαρες - ενιαία κουζινοσαλονοτραπεζαρία - 1ος όροφος διώροφης οικοδομής - χωρίς κοινόχρηστα - αυτόνομη θέρμανση -κλιματιστικό- μεγάλες βεράντες - οικολογικά ανακλεινόμενα κουφώματα - μπόιλερ. Νέας Αρτάκης 12,

ÅíïéêéÜæåôáé Ýêôáóç áðü 1 Ýùò 2 óôñÝììáôá óôïí Áíèüðõñãï (Áã. Ãåùñãßïõ & ÊÔÅÏ ãùíßá), êáôÜëëçëç ãéá áèëçôéêÝò åãêáôáóôÜóåéò, catering & ïðïéáäÞðïôå Üëëç óïâáñÞ åðé÷åßñçóç. Ôçë.: 693 899 0613, 693 292 4343 (ÌÁ 9654) Πλησίον Κλειστού Γυμναστηρίου Κούβελου. Τηλ. 26210-34578, 6984 508 835 (ΜΑ 9634)

ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝ/ΝΑ

ΤΗΛ.2623035545 .ΚΙΝ. 6973200697 ΜΑΝΟΥΡΑ 7 ΓΑΣΤΟΥΝΗ ΗΛΕΙΑΣ, ΤΚ: 27300 ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΕΣ Πωλείται μεζονέτα στην Αμαλιάδα 130τμ σε οικόπεδο 80 τμ,65 τ.μ. ο κάθε όροφος και δυάρι στο ισόγειο 60 τ.μ. Τιμή 180.000 € Πωλείται στην Γαστούνη μονοκατοικία 90τμ σε οικόπεδο 560 τ.μ. τιμή 140.000 € Πωλείται το ισόγειο διπλοκατοικίας στο Βαρθολομιό 129τ,μ, σε οικόπεδο 500τμ τιμή 120.000 € Πωλείται διπλοκατοικία 75τ.μ. κάθε όροφος ο ένας όροφος ημιτελής σε οικόπεδο 350τμ. Τιμή 120.000 € Πωλείται στην Αμαλιάδα μονοκατοικία 100τμ σε 300 TM. οικόπεδο. Τιμή 80.000 € Μονοκατοικία στο Βαρθολομιό 120 τ.μ. σε οικόπεδο 350 τμ τιμή 50.000 € ΟΙΚΟΠΕΔΑ-ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ Πωλείται στην Αμαλιάδα οικόπεδο 900τμ.εντος σχεδίου με 0,8σδ. Τιμή 80.000 € Πωλείται στην Αγία Μαρίνα αγροτεμάχιο 30στρ. Τιμή 90.000€ Πωλούνται στην Γλύφα 10 στρ. με 130 ρίζες ελιές . Τιμή 70.000 € Πωλείται αγροτεμάχιο στο κάστρο Κυλλήνης 8,500τ.μ . Τιμή 70.000 € Πωλούνται 1 αγροτεμάχιαo 5.000τμ δίπλα στο ιδιωτικό ΚΤΕΟ στα Καβάσιλα με πρόσωπο και στην εθνική οδό. Τιμή 50.000 € Πωλείται ελαιώνας στον κάμπο Πηνείας 17 στρ. τιμή 40.000 € Πωλούνται 2 παραθαλάσσια αγροτεμάχια στο Λεβεντοχώρι 10 και 8 στρ. μόνο σοβαρές προτάσεις Πωλείται αγροτεμάχιο 72 στρ. στην Γαστούνη. Τιμή 100.000 € 4 στρέμματα στο Βαρθολομιό τιμή 16.000€ 4 στρέμματα στο Βαρθολομιό με ελιές τιμή 15.000 € Οικόπεδο στο Βαρθολομιό 400τ.μ. τιμή 30.000 € 15 στρέμματα στην Γαστούνη με 70 ρίζες ελιές τιμή 45.000 €


21 ÐÝìðôç 12 Éáíïõáñßïõ 2017

ÆÇÔÏÕÍÔÁÉ Ζητούνται στελέχη δημοσιογραφίας για εργασία σε εταιρεία ΜΜΕ και δημοσιότητας. Για αποστολή βιογραφικών: marketing-hr@outlook.com Εταιρεία συντήρησης Φ/Β πάρκων αναζητά Ηλεκτρολόγο απόφοιτο Τ.Ε.Ι ή Ι.Ε.Κ .Μόνιμη κατοικία υποψηφίου σε Λεχαινά ,Πελοπόννησο. Επιθυμητή σχετική προϋπηρεσία, γνώση αγγλικών και Η/Υ.Αποστολή βιογραφικών info@schellas.gr τηλ 2109595159 Κα Χριστοδουλάκη. (ΜΑ 9764) Ζητείται έμπειρη μαγείρισσα για εστιατόριο στην παραλία για Σαββατοκύριακο. Τηλ.:6936554584(ΜΑ 9758) Ζητείται κοπέλα για εργασία σε καφέ στον Πύργο. Τηλ. 6946 140971 (ΜΑ 9756) Ζητείται κοπέλα για εργασία σε κεντρικό εστιατόριο της Αμαλιάδας. Απαραίτητη η γνώση Αγγλικής γλώσσας. Πληροφορίες τηλέφωνο 26220 23408 κ Βίκυ. (MA 9752) Ζητείται Πωλητής_ Merchandiser από εμπορική επιχείρηση με έδρα τον Πύργο. Απαραίτητα προσόντα:

Ζητούνται τεχνικοί για το τμήμα συστημάτων ασφαλείας της Κaπνίσης Security. Τίτλοι σπουδών κατά προτίμηση: Ηλεκτρονικοί, Ηλεκτρολόγοι, Μηχανικοί Η/Υπολογιστών. Δεν απαιτείται εμπειρία. Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 26210 27835, 26210 23075, fax:26210 32901, email: kapnisis@otenet.gr, διεύθυνση: Πατρών 111 στον Πύργο έναντι κλειστού σταδίου. (ΜΑ 9600)

Ζητούνται άτομα για να εργαστούν στο δημιουργικό τμήμα της εφημερίδας "ΠΡΩΤΗ". Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 26210 - 40100 και 6948 050134 ή στείλτε τα στοιχεία σας. Στο e-mail: thlabros @hotmail.com Κάτοχος διπλώματος αυτοκινήτου, Εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις, Δυναμική και ευχάριστη προσωπικότητα με ικανότητα στην επίτευξη των επιθυμητών στόχων και αποτελεσμάτων.Τηλ επικ.26210 36149 (MA 9747) Ζητείται μηχανικός Η/Υ, απόφοιτος Πολυτεχνείου, με άριστη γνώση αγγλικών, για εργασία στον Πύργο. Αποστολή βιογραφικών μέχρι 11/11/2016 στο e-mail: niapanta@hotmail.com (ΜΑ 9743) Ζητείται κοπέλα με εμπειρία στο σέρβις για το καφέ De Greco στη πλατεία Δικαστηρίων στο Πύργο. Τηλ.: Επικοινωνίας: 26210 30503 (ΜΑ 9733) Ζητείται κοπέλα για εξωτερική εργασία. Τηλ.: 698 724 5770 (ΜΑ 9732) Από διαγνωστικό κέντρο, που δραστηριοποιείται στην Αμαλιάδα, ζητούνται άμεσα Τεχνικοί Ακτινολόγοι Απόφοιτοι ΤΕΙ. Αν έχετε : Εμπειρία στον χειρισμό πολυτομικού αξονικού τομογράφου, Διάθεση για δουλειά με έμφαση στο αποτέλεσμα, Πτυχίο

Από τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Λαμπροπούλου ζητείται πτυχιούχος καθηγήτρια Αγγλικής γλώσσας με άδεια διδασκαλίας ,εμπειρία στη διδασκαλία όλων των επιπέδων της Αγγλικής, ζήλο για το λειτούργημα της και αγάπη για τα παιδιά. Πληροφορίες στο τηλ.6945336160 ή στο 26210 31009 ώρες γραφείου

ΖΗΤΕΙΤΑΙ κυρία έμπειρη για κουζίνα σε γνωστό κατάστημα στο κέντρο της Αμαλιάδας. Πληροφορίες τηλέφωνο 2622023408 από 10 το πρωί έως 12 το μεσημέρι και από 5 το απόγευμα έως 8 το βράδυ. (ΜΑ 9678) Τ.Ε.Ι. Και θέλετε: Πλήρη απασχόληση, Σταθερό μισθό και παραγωγικότητας, Συνεχή εξέλιξη. Τότε στείλτε ΤΩΡΑ το βιογραφικό σας με e-mail στο: thalassinou.maria@ gmail. com (MA 9728) Ζητείται παιδαγωγός , παιδοκόμος ή κοινωνικός φροντιστής για πενθήμερη- οχτάωρη και σε βάρδιες εργασία που αφορά στην φροντίδα παιδιών και εφήβων σε χώρο παιδικής προστασία από μη κερδοσκοπικό οργανισμό: Απαραίτητες δεξιότητες: " Ικανότητα διαμόρφωσης σχέσεων ασφάλειας και εμπιστοσύνης με τα παιδιά " Ανεπτυγμένη παιδαγωγική αντίληψη " Υψηλή προσαρμοστικότητα " Σωματική αντοχή και δραστηριότητα " Συναισθηματική ανθεκτικότητα " Μεθοδικότητα " Ικανότητα σύναψης υγιών συνεργατικών σχέσεων Απαραίτητα προσόντα: " Πτυχίο παιδαγωγικών σπουδών ΑΕΙ , ΤΕΙ , ΙΕΚ ή πτυχίο Επαγγελματικού Λυκείου ειδικότητας Κοινωνικών Φροντιστών ή άλλο συναφές με την φροντίδα παιδιών πτυχίο. " Άδεια άσκησης επαγγέλματος , όπου απαιτείται " Προϋπηρεσία σε χώρο παιδικής προστασίας " Άριστη ή πολύ καλή γνώση Αγγλικών "Άριστη ή πολύ καλή γνώση ηλεκτρονικών υπολογιστών Περιοχή εργασίας: Κυλλήνη.Απο-

Δασκάλα, κάτοχος μεταπτυχιακού, με γνώσεις γαλλικών, αγγλικών, παραδίδει μαθήματα σε μαθητές όλων των τάξεων του δημοτικού και αναλαμβάνει και την καθημερινή προετοιμασία τους στα σχολικά μαθήματα. Τιμές πολύ προσιτές. Τηλ: 6907196647 (MA 7007)

Καθηγητής προετοιμάζει μαθητές ΕΠΑΛ για Πανελλαδικές εξετάσεις Α) Κύκλου Ηλεκτρολογικού (Ηλεκτρικές Μηχανές - Ηλεκτροτεχνία ΙΙ), Β) Κύκλου Ηλεκτρονικού (Σύστημα Εκπομπής & Λήψης - Ψηφιακά). Τηλ.: 6973543268 (ΜΑ 7004)

Άνεργη μητέρα 7 παιδιών, σε απόγνωση, παρακαλεί την πολιτεία του Πύργου για βοήθεια. Άμεση ανάγκη τροφίμων, καθώς και οικονομικής στήριξης για την αποφυγή διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος. Τηλέφωνο 6987712548 (ΜΑ 9669)

Καθηγήτρια κλασσικής φιλολογίας, με εξειδίκευση σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού - Γυμνασίου - Λυκείου. Τιμές προσιτές. Τηλ.: 26210 39952, 698 822 8323 (ΜΑ 9692)

στείλατε βιογραφικό στο e-mail: ergasia. smile@yahoo.gr αναγράφοντας τον κωδικό 224. (MA 9725) Ζητείται κοπέλα για 4 ημέρες την εβδομάδα για εργασία σε καφέ - ουζερί στο Πύργο. Τηλ.: 697 201 5016 (ΜΑ 9717) Ζητούνται κοπέλες για εργασία σε καφέ. Τηλ.: 694 422 4704 (ΜΑ 9702) Ζητείται πτυχιούχος βοηθός φαρμακείου να εργαστεί σε φαρμακείο του νομού Ηλείας. Προϋπηρεσία επιθυμητή. Τηλ.: 697 189 7029 (ΜΑ 9701) ΖΗΤΕΙΤΑΙ κοπέλα για καφέ στην περιοχή του Πύργου. Τηλ. 6987 104594 (ΜΑ 9686) Ζητείται από Βιομηχανία της Ηλείας Ηλεκτρολόγος ή Μηχανολόγος Μηχανικός απόφοιτος Πολυτεχνείου ή ΤΕΙ κάτοικος Ηλείας. Απαραίτητη γνώση των Αγγλικών. Παρακαλούμε αποστείλατε το βιογραφικό σας στην ηλεκτρονική Δ/νση: worknow.ilia@yahoo.com (ΜΑ9630) Ζητείται προσωπικό ασφαλείας (security) για εργασία. Απαραίτητη προϋπόθεση να είναι κάτοχος της απαιτούμενης άδειας προσωπικού ασφαλείας. Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2621027835, 2621023075, fax:2621032901, email: kapnisis@ otenet.gr, διεύθυνση: Πατρών 111 στον Πύργο έναντι κλειστού σταδίου. (ΜΑ 9597)

ÆÇÔÏÕÍ Κύριος με δίπλωμα Γ΄ κατηγορίας ζητά οποιαδήποτε εργασία. τηλ. 6988103793 (ΜΑ 9767) Νέος αναλαμβάνει οικοδομικές - ξυλουργικές εργασίες, φροντίδα κήπων, βάψιμο και άλλες εργασίες. Τηλ.: 698 819 6247 (ΜΑ 9773) Κυρία αναζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων και οικιακές εργασίες. Περιοχές Βάρδας - Αμαλιάδας Πύργου. Τηλ.: 697 740 5462, 699 603 5221 (ΜΑ 9772) Συνεργείο Ελλήνων ζητά εργασία για μάζεμα πορτοκαλιών ή οποιαδήποτε άλλη εργασία. Τηλ. 6980378920 (ΜΑ 9768) Κυρία αναλαμβάνει ασθενείς για όλο το βράδυ στο γενικό νοσοκομείο του Πύργου. Τηλ 6992890788 (ΜΑ 9766) Νέος Έλληνας ζητά εργασία για φροντίδα ηλικιωμένων & οικιακές εργασίες. Μόνο σοβαρές προτάσεις. Τηλ.: 697 766 4038 (ΜΑ 9751) Συνεργείο αναλαμβάνει το μάζεμα και κλάδεμα πορτοκαλιών και ελιών, διαθέτει και δικό του εξοπλισμό. Τηλ.: 698 771 2548 (ΜΑ 9748) Κυρία αναλαμβάνει τη φύλαξη και φροντίδα ηλικιωμένων. Τηλ.: 699 973 9718 (ΜΑ 9742) Βουλγάρα διαμένουσα στον Πύργο επί 20ετίας, δίχως οικογενειακές υποχρεώσεις και με προεργασία στον

Φιλόλογος με πολυετή εμπειρία, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού (όλα τα μαθήματα), Γυμνασίου-Λυκείου. Εγγυημένα αποτελέσματα στην αφομοίωση της διδακτέας ύλης. Τιμές χαμηλές. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6946-537089 ΔΑΣΚΑΛΑ απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πατρών, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού σε πολύ προσιτές τιμές. Τηλ. 6984572976 (ΜΑ6993) Πύργο και στην ευρύτερη περιοχή, αναλαμβάνει την φύλαξη και φροντίδα ηλικιωμένων ατόμων ή διάφορες οικιακές εργασίες. Πληροφορίες κ. Σουζάνα. Τηλ.: 699 670 7398, 697 650 0665 (ΜΑ 9741) Κυρία ζητά εργασία για μερικές ώρες ή όλο το 24ωρο για φύλαξη ηλικιωμένων, παιδιών ή άλλες οικιακές εργασίες. Τηλ.: 694 364 2290 (ΜΑ 9729) ΚΥΡΙΑ ζητεί εργασία για φροντίδα ηλικιωμένος, εσωτερική ή όχι, στην Αμαλιάδα και την ευρύτερη περιοχή. Τηλ 6987457203(ΜΑ9722) Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων και καθαριότητα σπιτιών. Κατά προτίμηση απογευματινές ώρες. Τηλ.: 6982862181(ΜΑ 9719) ΓΥΝΑΙΚΑ, 30 χρονών, με πιστοποιητικά ικανοτήτων για εργασία υγειονομικής περίθαλψης και για άτομα με ειδικές ανάγκες ζητά ανάλογη εργασία στην Αμαλιάδα και στη γύρω περιοχή. Τηλ. 6943936798 (ΜΑ9712) Κυρία αναλαμβάνει την φροντίδα ηλικιωμένων ατόμων (όχι κατάκοιτων) & οικιακές εργασίες, μόνο για πρωινές ώρες. Τηλ. 698 105 1632 (ΜΑ 9708) Κυρία με εμπειρία αναλαμβάνει την φροντίδα ηλικιωμένων ατόμων (όχι κατάκοιτων), οικιακές εργασίες και εργασίες κουζίνας και καθαριότητας καταστημάτων, μόνο για πρωινές ώρες. Τηλ. 698 037 8920 (ΜΑ 9709)


22 ÐÝìðôç 12 Éáíïõáñßïõ 2017

ÄéÜöïñá Πωλείται επιχείρηση εστίασης στο Καταράχι με άδεια λειτουργίας μεταβιβάσιμη, φήμη και πελατεία σε κομψά διαμορφωμένο χώρο. Τιμή προσιτή. Τηλ. επικοινωνίας 6974 070629 (ΜΑ 9506) Χάθηκε στην περιοχή του Πύργου i-Phone 5, μαύρο, με κίτρινα προστατευτικά αυτοκόλλητα καθώς και αυτοκόλλητο με την Αγγλική σημαία και στις δύο όψεις του. Δίνεται αμοιβή 100 ευρώ. Τηλέφωνο Επικοινωνίας 697 380 1883 (ΜΑ 9641) Πωλείται σανός - τριφύλλι πολυετές. τηλ. 6974646628 (ΜΑ 9771) Πενταμελή οικογένεια με άνεργους γονείς ζητά να της χαριστούν ξύλα για θέρμανση. Τηλ. 6986567401 (ΜΑ 9769) ΠΩΛΕΙΤΑΙ αλέτρι τετράυνο δεκάρι, ΣΛΑΒΑΝΗΣ, βαρέως τύπου σε καλή κατάσταση. Τηλ. 6976591372 (ΜΑ 9765) Πωλείται σόμπα πετρελαίου σαν καινούργια. Τιμή Ευκαιρίας 100 ευρώ. Τηλ.: 698 882 950 (ΜΑ 9761) 9μελής οικογένεια ζητά τη στήριξη σας για τις ημέρες των γιορτών με προσφορά τροφίμων . Τηλ. :6987712548(MA 9759) Αναπαλαιώσεις επίπλων. Αναλαμβάνω κάθε είδους αναπαλαίωση, λουστράρισμα, αποκατάσταση και συντήρηση παλαιών επίπλων. Τηλ. 6934 316739 και 6974 480112 (ΜΑ 9757) Πωλείται ψυγείο ΒΙΤΡΙΝΑ διπλό σαν καινούργιο επαγγελματικό 650 ευρώ. Τηλ.: 698 882 0950 (ΜΑ 9749) Πωλείται φοράδα αραβάνι, 3 ετών μαζί με το πουλάρι της ή χωρίς (6 μηνών).

ÁÕÔÏÊÉÍÇÔÁ

Πωλείται σιτάρι και αλεύρι “Ζέας” παραγωγής μας.Τηλ. 6946 343699 (ΜΑ 9580) Πωλείται σόμπα Kresky αερόθερμη. Τηλ.: 697 686 9569 (ΜΑ 9671) Πωλείται τριφύλλι, περιοχή Δουνέικα. Τηλ.: 697 764 5677, 693 708 0330 (ΜΑ 9754) Πληροφορίες όλο το 24ωρο στο τηλ.: 697 430 3122 (ΜΑ 9744) Πωλείται ΗΛΕΚΤΡΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑ 40KW, τιμή 3.000 ευρώ. Τηλ.: 6932 233357 (ΜΑ 9736) Πωλείται ΚΛΑΡΚ 4 τόνων, καινούργια μηχανή Perkins, δεκτός έλεγχος, 3.000 ευρώ. Τηλ.: 6932 233357 (ΜΑ 9737) Πωλούνται ΜΑΡΜΑΡΑ Καβάλας 600 τμ, 2 Χ 30 Χ 60. Τιμή συζητήσιμη. Τηλ.: 26210 31393, 26210 33816 (ΜΑ 9740) Πωλείται EPANIEL BRETON, αρσενικό, 2 χρόνων, μαθημένο. Τηλ.: 694 582 9415 (ΜΑ 9716) Πωλείται AMERICAN BULLDOG, θηλυκό, 3χρωμο, 1.5 έτους, εξαιρετικός φύλακας. Τιμή ευκαιρίας λόγω αποχώρησης. Τηλ.: 693 756 5782 (ΜΑ 9718) ΒΑΡΔΑ: Πωλείται περίπτερο σε καλή θέση. Πληροφορίες κ. Γιάννης. Τηλ.: 694 804 3952 (ΜΑ 9713) Πωλούνται ξύλα ελιάς για σόμπα & τζάκι. Αναλαμβάνουμε την μεταφορά τους. Τηλ.: 6980579695 (ΜΑ 9706) Πωλείται ένα σέτερ αγγλικό τρικολόρε και δύο επανιέλ. Τηλ. 6945 829415 (ΜΑ7005) Πωλείται σανός και βρώμη, με δυνατότητα μεταφοράς. Πληροφορίες στο Τηλ.: 6975 954 084 (ΜΑ 9639) Πωλείται το Video Club Hollywood στην

ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΚΗΠΟΥΣ ΚΑΙ ΧΩΡΑΦΙΑ. ΤΗΛ. 6984768540, (ΜΑ 8268) Πωλείται Πρατήριο Άρτου στον Πύργο στην οδό Ερμού, με χαμηλό ενοίκιο. Τηλ.: 697 189 4167 (ΜΑ 9745) Αμαλιάδα πληροφορίες στο τηλέφωνο 2622021230 9 με 1 πρωί (MA 9517) Πωλούνται κουτάβια Jack Rassell Terrier ενός μηνός καθαρόαιμα. Πληροφορίες Τηλ.: 6985072216 (ΜΑ 9614) ΠΩΛΕΙΤΑΙ Επιχείρηση κερδοφόρα, εντός Νομού Ηλείας, σε κεντρικό δρόμο λόγω συνταξιοδότησης. Τηλ.: 6980281900 (ΜΑ 96185) ΠΩΛΕΙΤΑΙ: αλογάκι πόνυ λευκό (αρσενικό). Τιμή 600 ευρώ. Τηλ. 6984504154 (ΜΑ9605) Αγοράζω κυπαρίσσια και λεύκα μετρητοίς. Τηλ 6980317308 Πωλούνται καναπέδες ρατάν , σε άριστη κατάσταση λόγω ανακαίνισης από καφετέρια. Τηλ.: 693856819 (ΜΑ 9540) Πωλούνται: 1) Στρώμα μονό για κατάκοιτους που φουσκώνει & ξεφουσκώνει, αμεταχείριστο, αγορά 130 ευρώ & πωλείται στην τιμή 90 ευρώ. 2) Ψυγείο βιτρίνα για ζαχαροπλαστείο, 2 μέτρα 200 ευρώ, 3) Ντουλάπα τρίφυλλη , καφέ, σε καλή κατάσταση 150 ευρώ. Τηλ.: 698 882 0950 (ΜΑ 9491)

Πωλείται Smart for Two του 2002, 165.000 χιλιόμετρα, σε άριστη κατάσταση. 2.900 ευρώ. Τηλ.: 698 882 0950 (ΜΑ 9750) Πωλείται Fiat Cinquecento, 1000 cc, μοντέλο του 2002, χρώμα κόκκινο, σε άριστη κατάσταση, τιμή 1.500 ευρώ συζητήσιμη. Τηλ.: 698 057 9695 (ΜΑ 9714) ΠΩΛΕΙΤΑΙ: LADA NIVA 1700cc μοντ.98 injection 66.000 πραγ-

ματικά χιλιόμετρα, 85 ίππους. Τιμή 3.000 ευρώ τιμή 6987226270 και 6971 509191 (ΜΑ7003) Πωλείται Ι.Χ. MERCEDES C230 compressor 1800cc 192 hp 151.000χλμ. χρώματος γκριμπλέ δερμάτινο σαλόνι, ηλιοροφή, ζάντες αλουμινίου καινούργιο φυλασσόμενο σε γκαράζ , πληρωμένα τέλη, ασφάλεια, Τηλ. 6944 435769 κ. Χρήστος (ΜΑ 9680)

CHEVROLET MATIZ '10, âåíæßíç, õãñáÝñéï, 800cc, full extra 4.450 E

FIAT STRADA 1.900cc diesel, ‘02, YT. 4.490 E

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: NISSAN NAVARA 4Χ4 Diesel 105 ίππους, 2001 μοντέλο, μπλε χρώμα, μιάμιση καμπίνα, θερμαινόμενα καθίσματα, ηλιοροφή, full extra σε άριστη κατάσταση. Τιμή 7.500 ευρώ συζητήσιμη. Δεκτός κάθε έλεγχος. Τηλ. 6978 949165 (ΜΑ9587)

6.990 E

5.450 E

FORD FOCUS, diesel, 1.370cc, '05, full extra,ôÝëç 130 Å,. 5.550 Å

SUZUKI JIMNY, 4X4, 1.300cc, ‘08, A/C, YT 6.260 E

MAZDA B SERIES, '04, 2.400cc, 1 ½ êáìðßíá, 4×4, diesel, çë. ÐáñÜèõñá 8.450 Å

TOYOTA YARIS, diesel, 1.400cc, ‘07, full extra 6.490 E

CITROEN C3, diesel 1.400cc, ‘04, full extra, 4.650 E

MAZDA 2Cdi, turbo diesel, 1400cc, ‘05, full extra, 4.450 E

NISSAN NAVARA '03, 2.400cc,2 êáìðß íåò, diesel, full extra 7.990 E

8.990E

6.650E

Πωλείται OPEL VECTRA C, 1.8 cc, ασημί χρώμα, full extra, σε άριστη κατάσταση με εγγύηση αντιπροσωπείας. Τηλ.: 6936 774981 (ΜΑ 9564)

VW GOLF '95, 1.360 cc, 5èõñï, Õ. Ô. Çë. ÐáñÜèõñá, êåíôñéêü êëåßäùìá 1.450 Å

ΛΑΪΚΕΣ

Cinema

Κρέστενα, Γαστούνη

CINEMA AMAΛΙΑΔΑ "H ΜΠΑΛΑΡΙΝΑ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΕΦΕΥΡΕΤΗΣ (3D)" 17:15 Καιρός αρκετά νεφελώδης με βροχόπτωση που αργότερα θα γίνει αίθριος. 2°C έως 7°C. Άνεμοι ασθενείς βόρειοι έως 4 μποφόρ.

"ΒΑΪΑΝΑ" (3D)" 17:45 "ΤΟ ΣΙΝΙΚΟ ΤΕΙΧΟΣ (3D)" 19:00 & 22:15 "Η ΡΟΖΑ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ" 20:40 "ASSASSIN'S CREED (3D)" 19:45 & 22:00

Πύργος: Σάμπαλος Δημήτριος 26210 36258

Κρέστενα: Μαρκοπούλου Όλγα 26250 22765

(08:00-14:30 17:30 όλη νύχτα)

Ζαχάρω: Λαμπροπούλου Νικολία 26250 31650

Αγγελίδης

Πελόπιο: Μυλωνόπουλος Παναγιώτης 26240

Παναγιώτης 28ης Οκτωβρίου ,

26210 29279 (08:00-20:30)

31500

Αμαλιάδα:Σταυλιώτη Χαρά Καλαβρύτων 36

Ολυμπία: Μίτεβα Ίβανκα Πολίτη 26240-23306

26220 21141 (08:00-14:30 17:30 - όλη νύχτα),

Τραγανό: Μπακέλας Θάνος

Μανιάτης Κων/νος Καλαβρύτων 19 26220

Ανδραβίδα: Βλαγκούλης Bασίλειος

24077 (08:00-21:00)

Λεχαινά: Λιβαδάς Σπύρος 26230 22204

Βάρδα: Λευκαδίτη Γεωργία 26230 71484

Βαρθολομιό: Κολόκα Πολυξένη 26230-41521


AIMATOËÏÃÏI ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝ. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΙΑΤΡΟΣ - ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΟΣ Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Τετάρτη και Παρασκευή πρωί 9:00-13:30 Τρίτη - Πέμπτη 9:00-17:30 Δέχεται με ραντεβού Μανωλοπούλου & Μυστρά (είσοδος από Μυστρά) Τηλ.: 26210 25962, Κιν.:6937 115111, Ε-mail: dimpavlop@yahoo.com

ÁÊÔÉÍÏËÏÃÏÉ ÁÊÔÉÍÏÄÉÁÃÍÙÓÔÅÓ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ ΠΑΝ. ΧΡΟΝΗΣ Ιατρός Ακτινοδιαγνώστης Υπέρηχοι και Triplex AγγείωνΨηφιακή Μαστογραφία Ψηφιακές ΑκτινογραφίεςΜέτρηση Οστικής Πυκνότητας (Έλεγχος Οστεοπόρωσης)Ενδοφλέβιος Ουρογραφία (Πυελογραφία)Ψηφιακές Ολόσωμες Ακτινογραφίες (F.L.F.S.) για έλεγχο Σκολίωσης και Ανισοσκελίας Ψηφιακές Πανοραμικές και Κεφαλομετρικές Ακτινογραφίες Πύργος: Κοκκίνου 12/14 και Ζαΐμη Τηλ.: 26210-28080 Λεχαινά: Καπετάν Γ. Τζόρνα 21 (Παλαιά Εθνική Οδός Πύργου - Πατρών Είσοδος Λεχαινών από Ανδραβίδα). Τηλ.: 26230 23002, κιν.: 6977 588922

MIKÑÏÂÉÏËÏÃÏÉ ΜΙΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

ΚΑΤΣΑΛΑΣ ΦΩΤΗΣ

ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣ-ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: 7:00-2:30 μ.μ. ΚΑΡΑΙΣΚΟΥ 1(ΕΝΑΝΤΙ ΚΑΠΗ), ΓΑΣΤΟΥΝΗ ΤΗΛ & FAX :26230-35350 ΚΙΝ.:6937254557 email: fotiskatsalas@yahoo.gr *** ΝΕΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

ΚΕΦΑΛΛΗΝΟΥ - ΤΖΙΝΙΕΡΗ Π. ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΙΑΤΡΟΣ-ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ Τ. ΙΑΤΡΟΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΕΤΑΞΑ ΠΥΡΡΩΝΟΣ 13-15 ΑΜΑΛΙΑΔΑ ΤΗΛ./FAX:2622025002 KIN.:6971752148 6936703709 email:v.tzinieri@yahoo.gr ΩΡΑΡΙΟ: ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ :7 ΠΡΩΙ -2 ΜΕΣΗΜΕΡΙ - 6:30ΑΠΟΓΕΥΜΑ - 8 ΒΡΑΔΥ ***

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΘΕΟΔ. ΣΑΜΑΝΤΑΣ

ΙΑΤΡΟΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ (ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣ) τ. Ιατρός Νοσοκομείου Παίδων "Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ" *Αναλύσεις - Αιματολογικές, Βιοχημικές -Ανοσολογικές, Ορμονολογικές Αιμοληψίες - Νεογνών, Βρεφών - Παίδων, Ενηλίκων *Σπερμοδιάγραμμα *Ελεγχος υπογονιμότητας Τηλ. Ιατρείου: 26211 01379 Κινητό: 6944 637365

ÍÅÕÑÏËÏÃÏÉ ΕΝΑΡΞΗ ΝΕΟΥ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

ÊÁÑÄÉÏËÏÃÏI ΝΕΟ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ

ΚΟΡΙΝΑ ΣΕΦΝΕ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ ΥΠ. ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΤΗΛ.: 26220-22820, ΚΙΝ.: 6970 380525 ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ 23, 1ος όροφος (άνωθεν ΚΤΕΛ) ΑΜΑΛΙΑΔΑ

KYTTAÑÏËÏÃÏÉ ΣΟΦΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΥ - ΑΛΤΑΝΗ

ΙΑΤΡΟΣ ΚΥΤΤΑΡΟΛΟΓΟΣ τ. Ιατρός Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Αθηνών «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ»  Τεστ Παπανικολάου Κυτταρολογικές εξετάσεις πτυέλων, ούρων & υγρών Παρακεντήσεις οργάνων (θυρεοειδούς, μαστού, λεμφαδένων, σιελογόνων κ.λ.π.) ΙΑΤΡΕΙΟ Δεληγιάννη 17, ΑΜΑΛΙΑΔΑ Τηλ. ιατρ.: 26220-38360, Κινητό: 697-2305520

MAIEYTHÑÅÓ ÃÕÍÁÉÊÏËÏÃÏÉ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ Δέχεται με ραντεβού Δευτέρα - Παρασκευή Πρωί: 9.00 έως 1.30 Απόγευμα: 17.30 έως 20.30 (Εκτός Τετάρτης απόγευμα) Μανωλοπούλου 46 / 2ος Οροφος Πύργος Τηλ./Fax.: 26210 32010, κιν.: 6972 857 557 *** ΕΝΑΡΞΗ ΝΕΟΥ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

Aπόστολος Γ. Πατρίκιος

Μαιευτήρας - χειρουργός Γυναικολόγος (τ. ιατρός Α΄Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών Νοσ. Αλεξάνδρα)Κιν.: 6936 086168

Γεώργιος Ν. Πλάκας

Μαιευτήρας - Χειρουργός Γυναικολόγος (τ. ιατρός Α΄Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών Νοσ. Αλεξάνδρα)Kιν.: 6975 618740 Δέχονται κατόπιν ραντεβού. Ωράριο: Δευτέρα - Παρασκευή 9.00-13.30μ.μ., 17.00-21.00 Διεύθυνση: Καστόρχη 1 και 28ης Οκτωβρίου (Κεντρική Πλατεία) Τ.Κ. 27100 ΠύργοςΤηλ.: 26210.32016, fax: 26210.32017, email: info@2care.gr

ΜΑΛΑΜΩ (ΤΕΝΙΑ) Δημ. ΦΡΙΜΑ

Ιατρός - Νευρολόγος Δέχεται καθημερινάΠΡΩΙ: 8.30 - 13.30 ΑΠΟΓΕΥΜΑ: 17.30 - 20.30 (πλήν ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ απόγευμα μόνο με ραντεβού) Μανωλοπούλου 63 - Πύργος Τηλ. 26210 30918, Κιν.: 6944735548 email:malfri@otenet.gr

ÏÑÈÏÐÅÄÉÊÏÉ Δρ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΚΟΥΡΕΑΣ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πατρών Κοκκίνου 12-14 & Ζαΐμη 1ος όροφος (πλησίον Δημ. Πάρκου), Πύργος τηλ: 26210 35800 Κιν.: 6932566996 Ώρες λειτουργίας Καθημερινά Πρωί: 8:30 - 13:30 Απόγευμα: Κατόπιν ραντεβού 18:00 - 20:30 Πλην Τετάρτης ***

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Γ. ΦΩΤΕΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ τ.Επ. Επιμελ. Γ.Ν. Παίδων “Καραμανδάνειο” Παιδοορθοπαιδική Αθλητικές κακώσεις Τραυματολογία Παθήσεις σπονδυλικής στήλης Οστεοπόρωση Εκφυλιστικές Παθήσεις Σισίνη 165 - Γαστούνη (έναντι Κέντρου Υγείας) Τήλ.:(26230) 35336 κιν.:693 2304243

ÏÕÑÏËÏÃÏÉ ΝΕΟ ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

Kωστοπουλος Β. Αλκιβιαδης ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ - ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ Παθήσεις νεφρών - ουροδόχου κύστεως-προστάτη κυστεοσκόπηση - υπέρηχος - υπογονιμότητα ακράτεια ούρων - ανδρολογικές παθήσεις βιοψία προστάτη - διουρηθρικές επεμβάσεις Σισίνη & Ελ. Βενιζέλου 1, Γαστούνη Τ/F: 26230-35074, Κ: 6977 246422 e-mail:alkiskost@gmail.com ***

ΛΕΟΝΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝ. ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ Δεκτά ταμεία. Μανωλοπούλου & Προύσσης 2 (1ος όροφος - άνωθεν ΔΟΥ), Πύργος Τηλ./Fax: 26213 00481, κιν.: 6974 149524 e-mail:LeoLeonardopoulos@yahoo.com

ÏÖÈÁËÌÉÁÔÑÏÉ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Χ. ΜΙΚΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 5 - ΠΥΡΓΟΣ (Κεντρ. Πλατεία) ΠΡΩΙ: 9-2 μ.μ. ΑΠΟΓΕΥΜΑ: 6-8 μ.μ. ΕΚΤΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ) ΤΗΛ: 26210-33990, κιν. 6942217262

ÖÕÓÉÁÔÑÏÉ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΗΜ. ΑΛΤΑΝΗΣ

ΙΑΤΡΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ & ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ (ΦΥΣΙΑΤΡΟΣ) ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΕΥ1ΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ & ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕUROPEAN BOARD OF PHYSICAL & REHABLITATION MEDICINE Δέχεται με ραντεβού. Τηλ. ιατρείου: 26210 20090 Κιν.: 6977 403015 Μανωλοπούλου 46, (έναντι Νομαρχίας) Πύργος

ØÕ×ÉÁÔÑÏÉ Dr. ΚΩΣΤΑΣ Ι. AΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ - ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ τ. Συντονιστής Διευθυντής Ψυχιατρικού Τομέα ΓΝΑ “Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ” Μανωλοπούλου & Γκοτσίνα 10 άνωθεν “ΓΕΡΜΑΝΟΣ” Δέχεται με ραντεβού: 10π.μ.-5μ.μ Τηλ.: 26210-31410, & 6970 019031

ÙÔÏÑË/ÃÃÏÉ ΕΝΑΡΞΗ ΝΕΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

ΣΤΑΥΡΟΣ Ι. ΣΤΑΥΡΟΥ

ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΚΕΦΑΛΗΣ & ΤΡΑΧΗΛΟΥ (ΕΝΗΛΙΚΩΝ - ΠΑΙΔΩΝ) Γαστούνη, Στρ. Σισίνη και Κοραή 1 (πλησίον Κέντρου Υγείας) Τηλ. 26230 32400, κιν.:6946 955559 e-mail: sstavru@yahoo.gr *** ΝΕΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ & ΠΑΙΔΩΝ

Nικολαoς Δημ. Χριστοδουλοπουλος Ωράριο: πρωί 9-13.30, απόγευμα 18.00-20.00 (εκτός Τετάρτης), Παρασκευή με ραντεβού ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ 23 (άνωθεν ΚΤΕΛ) 1ος όροφος ΑΜΑΛΙΑΔΑ - Τηλ.: 26220-22820, κιν.: 6977 071443

ÏÑÈÏÄÏÍÔÉÊÏÉ ÏÄÏÍÔÉÁÔÑÏÉ ΦΩΤΗΣ ΑΝ. ΜΠΑΧΟΥΡΟΣ Eιδικός Oρθοδοντικός D.D.S, MED, Dent , Dipl. Orth. ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΡΩΙ 9.00 -13.00 ΑΠΟΓΕΥΜΑ 16.00- 20.30 ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΥ κ' ΓΚΟΤΣΙΝΑ 12 ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ Τηλ. Fax.: Ιατρείου 26210-25959 Κινητό τηλ.: 6978222848 e- mail: fotismpaxouros@yahoo.com *** EΝΑΡΞΗ ΝΕΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Χ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Eιδικός Oρθοδοντικός D.D.S, MED, Dent , Dipl. Orth. Ειδικευθείς Πανεπιστημίου Frankfurt Μ. Γερμανίας Πτυχιούχος Πανεπιστημίου Giessen Γερμανίας Θεμιστοκλέους & Μ. Αλεξάνδρου 1 (έναντι ΟΤΕ) Πύργος Ηλείας Τηλ.: 26210 30004 fax: 26210 30024 e-mail: nspyrospoulos@hotmail.com ΝΕΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

ΓΡΙΒΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΧΕΙΡ. ΟΔ. ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΟΣ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΘΕΙΣ ΣΤΗΝ ΧΕΙΡ. ΣΤΟΜΑΤΟΣ

ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ Ραντεβού: ΔΕΥΤ.- ΤΕΤ.-ΠΑΡ.: 9:00π.μ.-4:00μ.μ. ΤΡΙΤ.-ΠΕΜΠΤ.: 9:00π.μ.-8:00μ.μ. έναντι ΟΤΕ, ΓΑΣΤΟΥΝΗ. Τηλ.: 26230-34008, Κιν.: 6977 397518

ÄÉÁÉÔÏËÏÃÏÉ ÄÉÁÔÑÏÖÏËÏÃÏÉ ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ, ΒSc Δέχεται κατόπιν επικοινωνίας με ραντεβού. 28ης Οκτωβρίου 16 - Πύργος Τηλ.: 26210-27272, κιν.: 6988 891045 e-mail:m.hristakopoyloy@yahoo.gr

ÅÑÃÏÈÅÑÁÐÅÕÔÅÓ ΦΩΤΕΙΝΗ ΒΑΡΑΜΠΟΥΤΗ

ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΑΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ ΑΥΤΙΣΜΟΣ - ΥΠΕΡΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ - ΔΥΣΠΡΑΞΙΑ ΝΟΗΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ - ΔΥΣΓΡΑΦΙΑ Δεληγιάννη 17-19 Πύργος Τηλ.: 6945 310101

ËÏÃÏÐÅÄÉÊÏÉ ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÕÔÅÓ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Κέντρο ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ παιδιών, εφήβων, ενηλίκων ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ - ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ - ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ - ΜΑΘΗΣΙΑΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΡ. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΛΟΓΟΠΕΔΙΚΟΣ - ΛΟΓΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣΠ.Ε. DIPLOMA ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ (Speech and Language Pathologist) ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΕ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΕΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΕΧΕΤΑΙ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ , Σύμβαση με όλα τα ταμεία, Συνεργασία με όλες τις ιατρικές ειδικότητες 28ης Οκτωβρίου και Μιαούλη 1 Πύργος (Β' Οροφος) Τηλ./fax: 2621033880, 2625022285, Κινητό: 6977905430 Ε-mail:stathopoulos_panagiotis@yahoo.gr ***

ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ ΔΙΟΝ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΤΜΗΜ. ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ Α.Τ.Ε.Ι. ΠΑΤΡΩΝ ΜΕΛΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΛΟΓΟΠΑΘΟΛΟΓΩΝ - ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣΚΕΚΥΚΑΜΕΑΝΟΜΟΥΗΛΕΙΑΣ Δέχεται με ραντεβού . ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : Μανωλοπούλου & Μπιζανίου 11-Πύργος Δευτέρα-Παρασκευή,τηλ.:2621034610/6971993126 Σύμβαση με όλα τα ταμεία ***

ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ ΙΩΑΝΝΑ

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ n ΑΡΘΡΩΤΙΚΕΣ & ΦΩΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ n ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΛΟΓΟΥ & ΟΜΙΛΙΑΣ n ΔΥΣΛΕΞΙΑ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ή ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΡΟΗΣ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ - ΤΡΑΥΛΙΣΜΟΣ ή ΔΙΑΧΥΤΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ - ΑΥΤΙΣΜΟΣ ή ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΠΡΟΣΟΧΗΣ ΥΠΕΡΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ή ΝΟΗΤΙΚΗ YΣΤΕΡΗΣΗ - ΣΥΝΔΡΟΜΑ ΚΡΕΣΤΕΝΑ ΗΛΕΙΑΣ, ΤΗΛ.: 6984 468760, email:giannalog19@yahoo.gr *** ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΣΙΑΚΩΝ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ

ΚΑΟΥΚΗ ΦΩΤΕΙΝΗ

Διαταραχές λόγου, ομιλίας και επικοινωνίας σε παιδιά και ενήλικες. Μαθησιακές δυσκολίες - δυσλεξία. Ειδικευμένη στη μέθοδο PHONEME TOUCH AND SAY. Μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Λογοπεδικών, σύμβαση με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, συνεργασία με όλες τις απαραίτητες ιατρικές ειδικότητες, με ειδικό παιδαγωγό καθώς και με ψυχολόγο. Κρέστενα Ηλείας - Ξενοφώντος 7, (2ος όροφος). Τηλ. 26250 22927, 26210 35263, κιν.: 6979 053605 ***

ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

Λογοπαθολόγος - Λογοθεραπεύτρια Μέλος του Συλλόγου Λογοθεραπευτών Ελλάδος Ειδίκευση: Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες - Δυσλεξία Δεκτά όλα τα ασφαλιστικά ταμεία Δέχεται κατόπιν ραντεβού Διεύθυνση: Mπιζανίου 4 Πύργος Τηλ.: 26210 20468 - Κιν.: 6977 454339 e-mail:midiaeva@yahoo.gr

ØÕ×ÏËÏÃÏÉ ΝΙΧΩΡΙΤΗ ΕΛΕΝΗ

Ψυχολόγος Πανεπιστημίου Αθηνών *Συμβουλευτική στήριξη παιδιών και ενηλίκων *Ατομική ψυχοθεραπεία διαταραχών άγχους, κατάθλιψης, φοβιών *Προβλήματα συμπεριφοράς παιδιών και εφήβων *Αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών *Ενημέρωση και επαγγελματικός προσανατολισμός Τηλ. Γραφείου: 26220 24822 Κιν.: 6937 146439 Διεύθυνση γραφείου: Καραϊσκάκη 6, Αμαλιάδα


ÐÝìðôç 12 Éáíïõáñßïõ 2017

ïðéóèüöõëëï

Στην ορεινή περιοχή του Επικούρειου Απόλλωνα

Θηροφύλακας απεγκλώβισε όχημα που είχε αποκλειστεί λόγω χιονιού Είχε επιβάτες δύο γυναίκες και ένα παιδί από τη Γερμανία…

Ο θηροφύλακα της Γ’ ΚΟΠ κ. Γεώργιος Παναγιώτου ο οποίος απεγκλώβισε το όχημα που επέβαιναν δύο γυναίκες και ένα παιδί από τη Γερμανία.

Σ

τον απεγκλωβισμό οχήματος το οποίο λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης είχε αποκλειστεί στην ορεινή περιοχή του Επικούρειου Απόλλωνα, με επιβάτες δύο γυναίκες και ένα παιδί από τη Γερμανία, προέβη πριν λίγες ημέρες θηροφύλακας της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου με περιοχή ευθύνης του Κυνηγετικού Συλλόγου Ανδρίτσαινας. Οι παραπάνω που είχαν εγκλωβιστεί ευχαρίστησαν θερμά τον θηροφύλακα κ. Γεώργιο Παναγιώτου που βρέθηκε σε μία τόσο απομονωμένη και πολύ δύσκολα προσβάσιμη περιοχή για να τους βοηθήσει. Αξίζει να σημειωθεί ότι η θηροφυλακή της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου, η οποία είναι ενταγμένη στην πολιτική προστασία, προσφέρει πάντα και παντού την βοήθειά της στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στις ορεινές περιοχές της χώρας μας. Να αναφερθεί εξάλλου ότι ανάλογη περιπέτεια

Αρχαία Ολυμπία

Κλειστά τα σχολεία

έζησαν προχθές σε κοντινή απόσταση δύο ακόμη αλλοδαποί τουρίστες, οι οποίοι τελικά εντοπίστηκαν χάρις στη μεγάλη κινητοποίηση που έγινε από τις αρχές καθώς και τοπικούς φορείς. Κ. Αντωνόπουλος

Κλειστά θα παραμείνουν λόγω του ολικού παγετού σήμερα Πέμπτη τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης λόγω ολικού παγετού στις Δημοτικές Ενότητας Λαμπείας και Λασιώνας, αλλά και το δημοτικό σχολείο Κούμανη με βασικό μέλημα την ασφάλεια των μαθητών.

«Έφυγε» χθες τα ξημερώματα ο δημοτικός υπάλληλος Πύργου

Θλίψη από το θάνατο του Βασίλη Σαΐνη Είχε σημαντική προσφορά σε διάφορες δραστηριότητες του δήμου Τη θλίψη σκόρπισε στον Πύργο ο θάνατος του δημοτικού υπαλλήλου Βασιλείου Σαΐνη, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή χθες τα ξημερώματα σε ηλικία 59 ετών. Ο εκλιπών αποτέλεσε επί σειρά ετών στενός συνεργάτης του δημάρχου Πύργου Γαβρ. Λιατσή, αλλά και οδηγός του κατά τα πρώτα χρόνια της θητείας του τελευταίου, ως επικεφαλής της Δ.Α. Μάλιστα σε δηλώσεις που έκανε ο δήμαρχο Πύργου κατά τις πρόσφατες εορτές των Χριστουγέννων, είχε εκθειάσει την προσφορά του στην πόλη, με τελευταία δραστηριότητα τη δημιουργία του δέντρΟ δημοτικός υπάλου στην κεντρική πλαληλος Βασίλης Σαΐνης τεία, παρά το γεγονός ο οποίος «έφυγε» πως αντιμετώπιζε από τη ζωή σε σοβαρά προβλήματα ηλικία 59 ετών. υγείας. Για το θάνατο του Βασίλη Σαΐνη ανακοίνωση εξέδωσε και ο σύλλογος εργαζομένων δήμων Πύργου, Αρχ. Ολυμπίας και Ζαχάρως, στην οποία γίνεται ιδιαίτερη μνεία στο ήθος και την εν γένει προσφορά του στο δήμο Πύργου και την Τεχνική Υπηρεσία όπου υπηρετούσε. Η κηδεία του 59χρονου θα γίνει σήμερα στις 11.00 π.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Πύργου στο Καταράχι. Η «ΠΡΩΤΗ» εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του πρόωρα εκλιπόντος Β. Σαΐνη.

Εφημερίδα 12 01 17  

protinews.gr

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you