Page 1

Ετος 14o

/

ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ: 4391 / Τιμή: 80λ. / (Eκτός Νομού 1 Ευρώ)

Εκδικάζεται στις 8 Δεκεμβρίου η εξ αναβολή υπόθεση στα δικαστήρια της Νάουσας

Σήριαλ με το «φέσι» σε εσπεριδοπαραγωγούς της Ηλείας! ΠΕΜΠΤΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

ÓÅË. 6

www.protinews.gr

ΤΙ ΕΔΕΙΞΕ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΔΙΕΞΗΧΘΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ

Ναι ή Όχι στην εξόρυξη πετρελαίου στο Κατάκολο;

ÅÐÉÊÁÉÑÏÔÇÔÁ

Το 80% και πλέον των ερωτώμενων της έρευνας απάντησε ότι οι επιπτώσεις του έργου για την περιοχή θα είναι θετικές

ÄÇÌÏÓ ÇËÉÄÁÓ

24

Óôï åðßêåíôñï ï ðñïûðïëïãéóìüò êáé ôï ôå÷íéêü ðñüãñáììá 2017 ÓÅË. 10

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ν.Ε. ΗΛΕΙΑΣ ΠΑΣΟΚ:

ÓÅË. 8-9

ÓÅË.

Óôï öõóéêü ôçò ÷þñï ç ëáúêÞ áãïñÜ ÁìáëéÜäáò ÓÅË.

Ποια τα οικονομικά οφέλη και οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις του όλου έργου

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ

18

Ðáíçëåéáêüò-Îåíïöþí

Ç (ìéêñÞ) ðñïúóôïñßá ôïõò

«Äåí èá ãßíïõìå äåêáíßêé ôçò Í.Ä. êáé ôïõ ÓÕÑÉÆÁ» ÓÅË. 24


2 ÐÝìðôç 1 Äåêåìâñßïõ 2016

 Κάθε πέτρα στον τόπο της είναι βαρύτερη (Στο τόπο σου σε ξέρουν καλύτερα και σε εκτιμούν περισσότερο)

Αντώνης Παρασκευόπουλος (Επικεφαλής του εξαγωγικού Τμήματος ΕΒΕ Ηλείας) "Γιατί λέει τα πράγματα με το όνομά τους και στηρίζει τον κλάδο στον οποίο και ο ίδιος κινείται. Γιατί δηλώνει πως μαζί με τους συναδέλφους του εξαγωγείς δεν αντέχουν άλλο την αβάσταχτη φορολογία και είτε θα παραδώσουν τα κλειδιά των επιχειρήσεών τους είτε θα γίνουν "μετανάστες" μεταφέροντας την έδρα τους στο εξωτερικό" .

Νώντας Παναγιωτόπουλος (Αντιδήμαρχος Ήλιδας ) "Γιατί δεν κατάφερε να βρει

 Μαζεύει τον άνεμο στο κολοκύθι (Για αυτούς που ματαιοπονούν)

Έτσι το λέει ο λαός μας!

 Να νογάς και να βλογάς (Δηλαδή να εκτιμάς αυτά που έχεις και να μην είσαι άπληστος)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Θοδωρής Λάμπρος

ÁÐÁÍÔÏÕÍ ÓÔÏ ÅÑÙÔÇÌÁ: Èåùñåßôå ðùò ïé åõÝëéêôåò óõìâÜóåéò åñãáóßáò ðïõ ðñïùèïýíôáé áðü ôïõò Èåóìïýò óôçí ÷þñá ìáò èá ôïíþóïõí ôçí åðé÷åéñçìáôéêüôçôá Þ èá ïäçãÞóïõí óå åñãáóéáêü ìåóáßùíá;

τον κατάλληλο "βηματισμό" και να κλείσει το θέμα της λαϊκής αγοράς Αμαλιάδας, πριν φτάσει στα άκρα με τους μικροπωλητές. Σίγουρα θα πρέπει να μπει επιτέλους τάξη στην λαϊκή της πόλης όμως αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί όταν η πλευρά του δήμου, δεν

Χρόνης Καραμαλίκης

Πάνος Χριστόπουλος

Γιάννης Θανόπουλος

Πέτρος Κακοταρίτης

βάζει "νερό στο κρασί της".

"To θέμα των ευέλικτων συμβάσεων εργασίας είναι πολύπλοκο. Πιστεύω ότι θα πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα τόσο στο κράτος και τις παροχές του όσο και στον ιδιωτικό τομέα για να μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι η συζήτηση για τις ευέλικτες συμβάσεις θα οδηγήσουν σε καλό ή σε κακό αποτέλεσμα. Πρέπει να δοθούν οι απαιτούμενες εγγυήσεις στον εργαζόμενο ότι δεν θα καταπατηθούν κατακτήσεις αιώνων".

"Η ανεργία στην χώρα δεν οφείλεται στο ότι υπάρχουν υψηλοί μισθοί, αλλά στο ότι οι μικρομεσαίες κυρίως επιχειρήσεις έχουν μειωμένα κέρδη. Εάν μειωθούν κι άλλο τα χρήματα των εργαζομένων ταυτόχρονα θα μειωθεί και η κατανάλωση κάτι που θα έχει πάλι συνέπειες στις επιχειρήσεις. Εάν ήθελαν να στηρίξουν τις επιχειρήσεις θα έπρεπε να μειώσουν την φορολογία ".

"Η τόνωση της επιχειρηματικότητας πιστεύω ότι θα γίνει πρωτίστως με την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που σήμερα στενάζουν λόγω της οικονομικής κρίσης. Από την άλλη πλευρά οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα, τα οποία θα ενταθούν περισσότερο εφόσον ανατραπούν τα βασικά τους δικαιώματα".

"Η κατάσταση στην αγορά εργασίας είναι χάλια. Οι προτάσεις των Θεσμών απλά θα την κάνουν χειρότερη και θα διαλύσουν ότι έχει απομείνει. Το πρόβλημα δεν είναι αυτό αλλά πως θα γίνει στην χώρα μας να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Πως θα μείνουν περισσότεροι νέοι στον τόπο τους."

Åïñ ñ ôÜæïõõ í ó Þìåñ ñá (Αγίου Θεοκλήτου επισκόπου Λακεδαιμονίας θαυματουργού, Προφήτου Ναούμ, Αγίου Φιλαρέτου ελεήμονος) Θεόκλητος, Ναούμ, Φιλάρετος, Φιλαρέτη

Ιδιοκτησία: ΠΡΩΤΗ Εκδοτική ΑΕ Εκδότης: Μιχάλης Δ. Μανιάτης Διευθυντής Σύνταξης: Θοδωρής Κ. Λάμπρος

Ç Çëåßá

ìéáò Üëëçò åðï÷Þò Μία συλλεκτική φωτογραφία από την Καλίδονα του Δήμου Ζαχάρως περασμένων δεκαετιών. Ο Ιωάννης Δ. Χριστόπουλος δίπλα σε πηγάδι με ανέμη. Για να θυμούνται οι παλαιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι.

Δημοσιογράφοι: Αννα Αγγελίδου, Κώστας Αντωνόπουλος, Κώστας Γιάλπας, Δημήτρης Ζιάκας Αθλητικό: Μιχάλης Δημητρόπουλος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Σοφοκλής Φραγκογιαννόπουλος Διεύθυνση Eμπορικού Τμήματος: Γιάννης Βενιζέλος Πύργος - Ρήγα Φεραίου 113 (έναντι Δ.Ο.Υ. Πύργου-Πάροδος Forum) ΤΚ: 27131 - Κωδικός:6603 Τηλ.: 26210-40100, Fax: 26210-40107 Fax Συντακτών: 26210-40107 E-M Mail: protinews@otenet.gr (κεντρικό), protisales@gmail.com (διαφήμιση) website:www.protinews.gr Αμαλιάδα - Καποδιστρίου 2, ΤΚ: 27200 Τηλ.: 26220-38290-1 Στο λογότυπο της εφημερίδας απεικονίζεται ο Δίας του Φειδία, από νόμισμα των Ηλείων. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα. Χειρόγραφα συνεργατών και επιστολές που δημοσιεύτηκαν ή όχι, δεν επιστρέφονται.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:Θοδωρής Λάμπρος

(Η φωτογραφία είναι από το λεύκωμα "Καλίδονα οδοιπορικό στο χώρο και στο χρόνο που επιμελήθηκε η κ. Τριανταφυλλιά Νιάρχου).


3 ÐÝìðôç 1 Äåêåìâñßïõ 2016

Ψιθυριστά και ...άλλα

Σχολιάζει ο Ωτακουστής

Κατόπιν ενεργειών μου

Μόνο για φωτογραφία Μαθαίνω τελικά ότι κάποιοι επιλέγουν να επισκέπτονται περιοχές που γίνονται έργα ή που πρόκειται να γίνουν έργα προκειμένου απλά να βγάλουν μία φωτογραφία και να φανούν μπας και κερδίσουν κάποιες ψήφους. Μαθαίνω μάλιστα ότι τώρα τελευταία έχει ξεκινήσει και ένας ιδιόμορφος ανταγωνισμός για το ποιος θα προλάβει να κάνει πρώτος ενημέρωση για τα τεκταινόμενα, λες και οι πολίτες της Ηλείας δεν κρίνουν εκ του αποτελέσματος αλλά από τα «ΘΑ» που ακούγονται.

Τελικά το «κατόπιν ενεργειών μου» που είχε πει Βουλευτής της Ηλείας έχει αρχίσει να γίνεται το σλόγκαν για πολλούς από τους αιρετούς. Όλοι θέλουν να λαμβάνουν τα εύσημα όταν γίνεται κάτι στην περιοχής τους -ακόμα και εάν δεν το έχουν υλοποιήσει οι ίδιοι- την ίδια στιγμή που διώχνουν τις ευθύνες από πάνω τους, όταν κάτι πάει στραβά… Κι εις ανώτερα.

Προσπαθεί … Το παλεύει πολύ δημοτικός σύμβουλος μεγάλου δήμου της Ηλείας, να διαγραφεί από την παράταξη με την οποία έχει εκλεχθεί. Τοποθετείται απέναντι από το δήμαρχο, κρίνει τις θέσεις και περιμένει την αντίδραση. Μέχρι και χθες αυτή δεν είχε έρθει. Όπως δε μαθαίνει ο Ωτακουστής ο δήμαρχος δεν πρόκειται να τον διαγράψει αλλά να πάρει μόνος του την απόφαση να αποχωρήσει…

Δεν ψήφισε

Για τα σκουπίδια

Με ενδιαφέρον

Είναι η πρώτη φορά, - εάν δεν κάνω λάθος - που δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφούσας παράταξης σε μεγάλο δήμο της Ηλείας, δεν ακολούθησε τις επιλογές του επικεφαλή της και ψήφισε αρνητικά σε πρότασή του. Όπως έλεγε αμέσως μετά την απόφασή του «εδώ δεν υπάρχουν χρήματα για απλά πράγματα και θα εγκρίνω με την ψήφο μου βόλτες». Ποιος….

Δικαστικές εκκρεμότητες από το παρελθόν μαθαίνω ότι υπάρχουν στο δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί το επόμενο χρονικό διάστημα. Δύο από αυτές αφορούν το πρόβλημα των σκουπιδιών κατά την προηγούμενη δημοτική θητεία, με μηνυτήριες αναφορές που έχουν γίνει τόσο από κατοίκους των Μακρισίων, όσο και από αιρετούς της (τότε) αντιπολίτευσης.

Επίσης σ’ εκκρεμότητα βρίσκεται στο Εφετείο το τραγικό συμβάν που έγινε σε τοπική κοινότητα του δήμου, με κάτοικο που είχε τραυματιστεί θανάσιμα με δημοτικό μηχάνημα έργων. Οι παραπάνω υποθέσεις αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αν και δεν είναι βέβαιο ότι θα γίνουν, κυρίως λόγω των πολλαπλών υποχρεώσεων των αρμοδίων του δήμου που εμπλέκονται σε αυτές.

Απορία Πώς γίνεται από τη μια να υμνείς τον επαναστάτη που αντιστάθηκε και από την άλλη να εφαρμόζεις μνημόνιο;

Τώρα που άρχισαν οι στολισμοί για τα Χριστούγεννα κάποιοι εδώ στην Ηλεία κοιτάνε ποιός έχει το πιο ψηλό δέντρο. Και έτσι έχασαν το δάσος...

Του Δημήτρη Ζιάκα dimziak@gmail.com

Οδηγούν σε αργό θάνατο την αγροτική οικονομία Μεγάλη κουβέντα άνοιξε το τελευταίο διάστημα σχετικά με τη φορολογική επιβάρυνση χιλιάδων κατά κύριο επάγγελμα αγροτών για τα φετινά εισοδήματα που θα δηλωθούν την Aνοιξη του 2017. Όπως διαβάζω σε Αθηναϊκές εφημερίδες η προκαταβολή υπολογίζεται επί του φόρου που αναλογεί στο ετήσιο δηλωθέν εισόδημα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η έκπτωση που έχουν οι αγρότες από το αφορολόγητο μέχρι τα 8650 ευρώ. Θέτω ευθέως το ερώτημα: Πως μπορείς να φορολογείς …προκαταβολικά έναν αγρότη όταν το αγροτικό επάγγελμα ουσιαστικά μοιάζει με …ξεσκέπαστο μαγαζί; Και το εισόδημα δεν είναι ποτέ σίγουρο; Πόσες φορές αλήθεια εδώ στην Ηλεία, και σε ολόκληρη την αγροτική Ελλάδα, οι παραγωγοί είδαν τις σοδειές τους να καταστρέφονται; Από τις πλημμύρες, τους ανεμοστρόβιλους, τον καύσωνα; Και πως θα μπορέσουν να πληρώσουν τους φόρους τους όταν λόγω της γνωστής κατάστασης που επικρατεί στον ΕΛΓΑ δεν γίνονται εκτιμήσεις, δεν προχωρά η διαδικασία και άρα δεν λαμβάνουν ούτε τις αποζημιώσεις; Εκτός και αν κάποιοι θέλουν να στρέψουν τους παραγωγούς σε άλλες τακτικές αναφορικά όπως η μη έκδοση τιμολογίων Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο φόρος στο κρασί που οι οινοποιοί ζητούν να καταργηθεί διότι το χύμα θριάμβευσε εις βάρος των νόμιμων οινοποιείων. Καλοί οι φόροι και πρέπει όλοι να τους πληρώνουμε αν θέλουμε να λειτουργεί το κράτος. Εδώ όμως δεν πρόκειται για την περιβόητη φορολογική συνείδηση που έχουν οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι αλλά για φόρους που σχεδιάζονται επί χάρτου, από ανθρώπους που δεν έχουν επαφή με την ελληνική πραγματικότητα της υπαίθρου, και οδηγούν σε αργό θάνατο την αγροτική οικονομία και την αγορά. Την πραγματική αγορά, που παραλύει όταν την ίδια ώρα θριαμβεύει η «μαύρη αγορά» των περισσοτέρων αγροτικών προϊόντων. Έτσι όμως απαξιώνουμε και σκοτώνουμε τον τομέα εκείνο που θα έπρεπε να παραμένει ζωντανός και να θεριεύει, μήπως μπορέσουμε κάποτε και βγούμε από την ύφεση. Το αντίθετο ακριβώς επιζητούν και επιδιώκουν οι δανειστές και …εταίροι μας. Εμείς όμως τι θέλουμε;


4 ÐÝìðôç 1 Äåêåìâñßïõ 2016

Μαξίμου, ενταύθα

Καλημέρα κ. Πρόεδρε Ποτέ χωρίς ελευθερία Κουράσθηκαν τα μάτια μου να διαβάζω, τα θυμωμένα μηνύματα των θαυμαστών του Κάστρο για το προχθεσινό κείμενο μου με τίτλο «Ποιος σκότωσε τον Κάστρο που αγαπήσαμε». Με βασική κατηγορία ότι σκόπιμος αγνοώ τα μεγάλα επιτεύγματα του αστρικού καθεστώτος, όπως η παροχή δωρεάν παιδείας και πρόσβασης στο σύστημα υγείας για όλους τους Κουβανούς. Και η εξάλειψη της ανεργίας. Καμία αντίρρηση ότι πράγματι αυτά ήταν επιτεύγματα του καθεστώτος. Θα θυμίσω απλώς ότι πολύ πριν από το καθεστώς Κάστρο, τα ίδια επιτεύγματα πρόβαλαν όλες οι ηγεσίες των χωρών όπου είχε επικρατήσει το κομμουνιστικό σύστημα. Το ίδιο πράγμα άκουγα είτε επισκεπτόμουν την τότε Σοβιετική Ένωση, είτε τη Λαϊκή Δημοκρατία της Βουλγαρίας του Ζίβκοφ, είτε και την «σοσιαλιστική» Ρουμανία του Τσαουσέσκου. Μόνο που την ίδια ώρα κάποιοι άλλοι λαοί απολάμβαναν επίσης ένα τέλειο και εντελώς δωρεάν εκπαιδευτικό σύστημα όπως και ένα υψηλού επιπέδου εθνικό σύστημα υγείας, με δωρεάν φροντίδα για όλους. Ακόμη και για τους …τεμπέληδες που δεν είχαν τα καθ’ ημάς προαπαιτούμενα ένσημα. Αλλά χωρίς να στερούνται την ελευθερία τους. Με πλήρη δημοκρατία. Ήταν οι λαοί των σοσιαλδημοκρατικών κατακτήσεων του ευρωπαϊκού Βορρά, κυρίως οι Σκανδιναβοί και οι Φιλανδοί. Όταν στο ίδιο αποτέλεσμα μπορείς να φθάσεις από τον δρόμο της ελευθερίας, του σεβασμού των δικαιωμάτων κάθε ανθρώπου, γιατί πρέπει να αποδεχτώ ότι τέτοια επιτεύγματα καθαγιάζουν και «ξεπλένουν» καθεστώτα τα όποια στηρίζονται στη βία και την αυθαιρεσία; Και αυτά δεν είναι τωρινές σκέψεις. Αλλά εδραίες παλιές πεποιθήσεις. Τις όποιες κληροδότησα στα παιδιά μου. Ακόμη και με τους στίχους μου. Όπως το ποίημα «Τα χοιρινά», που περιλαμβάνεται στα «Γράμματα στον Αλέξανδρο». Μικρό απόσπασμα αφιερώνω στους οργισμένους επιστολογράφους μου: Πρόθυμοι θα βρεθούν πολλοί να σου παινέψουν τις κοινωνίες των χοιρινών. Σ’ αυτές τις σύγχρονες μονάδες τα χοιρινά έχουν απόλυτη ισότητα και στο φαΐ και στην περίθαλψη ακόμη. ……… Μην τις ζηλέψεις τις σχολαστικά οργανωμένες κοινωνίες, των τετραπόδων και διπόδων χοιρινών, Εκεί που δια νόμου απαγορεύεται η νοσταλγία μιας εποχής αγριογούρουνων, εκεί που η αγάπη προς το δάσος και η λατρεία προς τις λόχμες λογαριάζονται ως πάθηση κι η κοινωνία δια νόμων προστατεύεται από τους «πάσχοντες» εγκλείοντάς τους σε θεραπευτήρια. Μακάρι στη ζωή σου να σταθείς αγριογούρουνο παρά να καταντήσεις χοιρινό. Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ www.massavetas.gr

ΕΝΙΠΕΑΣ Φόβους για πιθανή πρόκληση πλημμυρών εκφράζουν οι κάτοικοι πλησίον του ποταμού Ενιπέα, έχοντας ακόμη νωπές τις μνήμες καταστροφών που σημειώθηκαν στο παρελθόν. Για το λόγο αυτό ζητούν τη λήψη μέτρων στα σημεία που είναι ακαθάριστα και ενδέχεται ανά πάσα στιγμή να σημειωθούν πλημμύρες.

ΠΥΡΓΟΣ Μπορεί να μην δημιουργήθηκαν έντονα προβλήματα λόγω των βροχοπτώσεων εντός των οικισμών, ωστόσο αρκετές εκτάσεις μετατράπηκαν σε λίμνη. Βέβαια εάν τα φαινόμενα ήταν ακόμα εντονότερα, σίγουρα θα είχαν δημιουργηθεί προβλήματα κυρίως στις περιοχές που «πνίγονται» λόγω της έλλειψης αντιπλημμυρικών μέτρων.

ΒΑΡΔΑ

ΑΜΑΛΙΑΔΑ Δε λέω χειμώνας είναι και είναι δύσκολο να «πέσει άσφαλτος». Όμως κύριε αντιδήμαρχε Ήλιδας η «τρύπα» που έχει δημιουργηθεί στο δρόμο κάτω από την πλατεία Μεταξά είναι επικίνδυνη. Εάν δεν προσέξει ένας οδηγός ΙΧ και πέσει μέσα τότε είναι σίγουρο πως το αυτοκίνητο του θα υποστεί ζημιά.

Δικαιολογημένα τα παράπονα των επαγγελματιών στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Κάθε φορά που η ΕΜΥ εκδίδει έκτακτο δελτίο καιρού είναι αναγκασμένοι να «οχυρώνουν» τα μαγαζιά τους με σακιά γεμάτα άμμο για το φόβο της πλημμύρας! Που θα πάει αυτό; Γιατί πρέπει να παγιωθεί μiα κατάσταση όπου μια ολόκληρη πόλη διαρκώς θα βιώνει ώρες αγωνίας; Πως θα λυθεί το πρόβλημα και ποιος θα δώσει λύση;


5 ÐÝìðôç 1 Äåêåìâñßïõ 2016

Όχι άλλο εμφιαλωμένο! Τι να πουν και τι να απαντήσουν οι Υπουργοί για το διυλιστήριο; Γιατί δεν ρωτούσαν οι Βουλευτές απευθείας τους Δημάρχους; Τον πρώην και τον νυν; Αυτοί είναι οι καταλληλότεροι να μας διαφωτίσουν! Πάντως εδώ που τα λέμε το θέμα δεν είναι να μπούμε - για ακόμη μία φορά- σε ένα κυνήγι φαντασμάτων, αλλά να λειτουργήσει προς όφελος του πολίτη ένα από τα μεγαλύτερα έργα της Ηλείας. Ας μην απαξιώνουμε λοιπόν το έργο και ας δούμε ποια λύση μπορεί να βρεθεί. Διότι αν απαξιωθεί θα… πάει χαμένο. Ο κόσμος δεν πρόκειται ποτέ να το εμπιστευτεί και να πιει νερό. Να δοθεί λοιπόν λύση ώστε να μπορεί να πίνει η μισή Ηλεία νερό. Προσωπικά βαρέθηκα να αγοράζω εδώ και χρόνια εμφιαλωμένα. Αφήστε που δεν αντέχει άλλο και η τσέπη μου! Και πιστεύω ότι οι περισσότεροι βρίσκονται στην ίδια μοίρα με μένα… Ο Πετρίτης

Ενεργοποιηθείτε πριν γίνουμε Βενετία! Ο λόγος για τους τοπικούς «άρχοντες» της Ηλείας και την επιτακτική ανάγκη να υλοποιήσουν έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης στις περιοχές ευθύνης τους. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα κύριοι αιρετοί «άρχοντες» του νομού όπως έχουμε πει επανειλημμένα δεν προειδοποιούν. Χτυπούν αιφνιδιαστικά και φεύγουν. Είδατε τι έγινε στη Ζάκυνθο όπου ένας νέος άνθρωπος έχασε την ζωή του από τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα. Τι χρειάζεται να γίνει για να ενεργοποιηθείτε επιτέλους; Να θρηνήσουμε θέματα από τις Θεομηνίες και τις πλημμύρες; Ο χειμώνας έχει μπει πλέον για τα καλά και εσείς συνεχίζετε το χαβά σας. Η Ηλεία έχει ανάγκη από αντιπλημμυρικά έργα πριν γίνει Βενετία και κυκλοφορούμε όλοι με μονόξυλα! Ο Ντιλιβεράς

Κάτι μας είπαν Issue για να καταγράψει λέει ότι Και ήρθε η δημοσκόπηση της Public αρεστημένοι με την πορεία της 9 στους 10 Έλληνες πολίτες είναι δυσ Μητσοτάκη) καταλληλότειάκο (Κυρ χώρας και θεωρούν τον Κούλη (Τσίπρα). Πραγματικά δεν μπορώ ρο ως Πρωθυπουργό από τον Αλέξη μενόμενα δεν ήταν τα αποτελένα καταλάβω τι δείχνει η έρευνα. Ανα τες πόσο ικανοποιημένοι είναι οι πολί σματα τουλάχιστον όσο αφορά το ς είναι καταλποιο το για εντός του μνημονίου; Όσο τούτης της χώρας από την πορεία της «Στους στρα οιμί παρ ή σοφ μία ίσω αυτό που λέει ληλότερος για Πρωθυπουργός θα θυμ Περαστικά μας! αβούς, βασιλεύει ο μονόφθαλμος»… Αντί-λογος

Ζουν σε άθλιες συνθήκες Το να κρύβεις ένα πρόβλημα κάτω από το χαλί, αυτό δε σημαίνει ότι κάποια στιγμή δεν θα βγει στην επιφάνεια ακόμη πιο έντονο. Κάτι ανάλογο συνέβη και με τα σκουπίδια στον Πύργο, όπου τελικά την πλήρωσαν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με τους Ρομά, οι οποίοι στη μεγάλη τους πλειοψηφία ζουν σε άθλιες συνθήκες, αφού δεν έχει νοιαστεί κανείς αρμόδιος να βάλει τέλος σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση. Δυστυχώς όμως οι περισσότεροι φορείς αποφεύγουν να μιλούν ευθέως για το πρόβλημα, αφού πέρα από τις γνωστές «ευαισθησίες» υπάρχουν και… πολιτικές επιπτώσεις! Κάτι τέτοιο όμως δε συνέβη κατά τον πρόσφατο ερχομό του αρχηγού της Αστυνομίας στον Πύργο, όπου ο δήμαρχος τον ενημέρωσε για την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή. Το θέμα πάντως είναι εάν τελικά γίνει κάτι, ή αν το πρόβλημα διαιωνίζεται…

1η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1818: Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης μυείται στη Φιλική Εταιρεία.

1891: Ο Τζέιμς Νάισμιθ δημιουργεί ένα νέο παιχνίδι και το ονομάζει μπάσκετ-μπολ.

1913: Η Κρητική Πολιτεία ενσωματώνεται στη ελληνική επικράτεια.

1944: Οι υπουργοί που ανήκουν στο ΕΑΜ αποσύρονται από την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας του Γεωργίου Παπανδρέου. Δύο ημέρες αργότερα θα ξεσπάσουν τα λεγόμενα «Δεκεμβριανά».

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Θοδωρής Λάμπρος

Ελεύθερος σκοπευτής

Δελτία τύπου για εσωτερική κατανάλωση Με αμείωτη ένταση συνεχίζει τις προκλήσεις της η Άγκυρα κατά της Ελλάδας και της Κύπρου. Από τη μία πλευρά ο Ταγίπ Ερντογάν έθεσε θέμα για τη σημαία της Κύπρου, ενώ ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου επανέφερε σε ομιλία του το θέμα των βραχονησίδων υποστηρίζοντας ότι τα μικρά νησιά του Αιγαίου κατέχονται από την Ελλάδα. «Θα πάρετε πίσω τα 18 νησιά ή όχι;» είπε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του. Και εμείς τι απαντάμε; Τι λέμε σε όλες αυτές τις προκλήσεις; Τίποτα στην ουσία. Απλά το Υπουργείο Εξωτερικών βγάζει μια ανακοίνωση και κάπου εκεί τελειώνουν όλα. Σε ανάλογη περίπτωση, στο παρελθόν ο τότε Πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου είχε πάρει … σβάρνα όλους τους γείτονες, δίνοντας εμμέσως απάντηση. Τώρα απλά βγάζουμε δελτία τύπου για εσωτερική κατανάλωση. Αυτά… Δούρειος Ίππος

«Λίθοι και πλίνθοι και ξύλα και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα ουδέν εστι» (Ερμηνεία: Λίθοι κ.λπ. από μόνα τους δεν κάνουν ένα σπίτι. Χρειάζεται οργάνωση) Ξενοφών, Αρχαίος Έλληνας ιστορικός, (430-355 π.Χ)


6 ÐÝìðôç 1 Äåêåìâñßïõ 2016

Εκδικάζεται στις 8 Δεκεμβρίου η εξ αναβολή υπόθεση στα δικαστήρια της Νάουσας

Σήριαλ με το «φέσι» στους εσπεριδοπαραγωγούς! Ε

κδικάζεται στις 8 Δεκεμβρίου στα δικαστήρια της Νάουσας η υπόθεση για το "φέσι" που έβαλε σε πολλούς παραγωγούς της Ηλείας, γνωστή εξαγωγική εταιρεία της Βορείου Ελλάδος, η οποία αν και παρέλαβε σημαντικές ποσότητες εσπεριδοειδών πριν από τέσσερα περίπου χρόνια, εξακολουθεί να τους οφείλει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ! Πρόκειται για εξ αναβολής υπόθεση, αφού την προηγούμενη φορά δεν προσήλθαν στο δικαστήριο οι αρμόδιοι της επιχείρησης, παρά το γεγονός ότι από την Ηλεία είχαν μεταβεί στην παραπάνω περιοχή εκπρόσωποι των μηνυτών οι οποίοι ανέρχονται σε εκατοντάδες... Όπως έχει αναφέρει η "ΠΡΩΤΗ", το πρόβλημα είναι πιο έντονο σε

"Άφαντοι" οι εκπρόσωποι της εξαγωγικής εταιρείας, η οποία οφείλει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στους παραγωγούς της Ηλείας

παραγωγούς στους δήμους Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και Αρχαίας Ολυμπίας και ειδικότερα στις τοπικές κοινότητες Μακρισίων, Καλυβακίων, Πλουτοχωρίου, Φρίξας, Λιναριάς, ενώ ανάλογες περιπτώσεις υπάρχουν και σε άλλες περιοχές του νομού. Υπολογίζεται ότι οι αγρότες οι οποίοι μέχρι στιγμής έχουν εξαπα-

τηθεί από την ιδιαίτερα γνωστή εξαγωγική εταιρεία ανέρχονται σε περισσότερους από 200 στις παραπάνω περιοχές, με τα χρήματα που τους οφείλονται να φτάνουν σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ!

Άφαντοι… Από την άλλη πλευρά οι υπεύθυνοι της εξαγωγικής εταιρείας εξακολουθούν να μην ανταποκρίνονται, τόσο στις οχλήσεις όσο και στις απαιτήσεις των παραγωγών που τους έδωσαν τα προϊόντα τους, γεγονός που προκαλεί έντονη ανησυχία στους τελευταίους εάν θα μπορέσουν τελικά να πάρουν τα χρήματά τους. Την ανησυχία αυτή εντείνει το γεγονός ότι υπάρχουν σημαντικά χρέη της εταιρεία προς μεγάλη τράπεζα ενώ ακόμη και τα οχήματά της είναι με μίσθωση (λι-

ÅêäéêÜæåôáé-åî áíáâïëÞò- óôéò 8 ÄåêÝìâñç ç áãùãÞ ðïõ êáôÝèåóáí åóðåñéäïðáñáãùãïß ôçò Çëåßáò, êáôÜ åîáãùãéêÞò åôáéñåßáò ôçò Âïñåßïõ ÅëëÜäïò ðïõ äåí Ý÷åé êáôáâÜëëåé áêüìç ôá ÷ñÞìáôÜ ôïõò! ζινγκ), πράγμα που σημαίνει ότι δυσκολεύουν τα πράγματα όσον αφορά τις διάφορες αξιώσεις… Ν' αναφερθεί εξάλλου ότι πλέον οι εσπεριδοπαραγωγοί στις παραπάνω περιοχές είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όσον αφορά την παράδοση των προϊόντων τους, για τα

οποία επί το πλείστον αξιώνουν μετρητά, αφού εκτός από τη συγκεκριμένη υπόθεση και άλλες φορές στο παρελθόν πολλοί έχουν πέσει θύματα επιτήδειων, που τελικά τους "έφαγαν" τα χρήματά τους. Κώστας Αντωνόπουλος

Την ερχόμενη Κυριακή η ειδική εκδήλωση παρουσία του Αρχιεπισκόπου

«Άρωμα Αλληλεγγύης» για τα 5 χρόνια της «Αλφειός Ρόδι» Θα προσφερθούν 10.000 φιάλες φυσικού χυμού ροδιού σε σαράντα ιδρύματα της χώρας Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου και με "Άρωμα Αλληλεγγύης", η πολυ-συμμετοχική Κοινωνική Επιχείρηση "Αλφειός Ρόδι", θα γιορτάσει τα 5 χρόνια λειτουργίας της (2011 - 2016) παράγοντας και προσφέροντας σε 40 ιδρύματα της χώρας, 10.000 φιάλες 100% φυσικό χυμό ροδιού. Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016, οι άνθρωποι της "Αλφειός Ρόδι", σε ειδική εκδήλωση, υπό την αιγίδα του Αρχιεπισκόπου και με τον τίτλο "Άρωμα Αλληλεγγύης" που θα

πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι, στο χώρο του εργοστασίου, στον Πύργο Ηλείας, θα επεξεργασθούν 10 τόνους ροδιών, που προσφέρουν οι καλλιεργητές της εταιρίας. Ειδικά για την Επετειακή Εκδήλωση, το σύνολο της παραγωγής της ημέρας, θα εμφιαλωθεί σε ειδικές συλλεκτικές γυάλινες φιάλες των 250 ml, με την ένδειξη "Άρωμα Αλληλεγγύης". Στην Ημέρα Αλληλεγγύης, τόσο οι μέτοχοι όσο και οι εργαζόμενοι της εταιρίας, θα προσφέρουν την εργασία τους αφιλοκερδώς, ενώ στην

Ôá 5 ÷ñüíéá ëåéôïõñãßáò ôçò "Áëöåéüò Ñüäé" èá åïñôáóôïýí ðáñïõóßá ôïõ Áñ÷éåðéóêüðïõ Áèçíþí êáé ðÜóçò ÅëëÜäïò ê.ê. Éåñþíõìïõ. ίδια κατεύθυνση θα κινηθούν στη συνέχεια τα δίκτυα και τα σημεία πώλησης της εταιρίας, ώστε το αντίτιμο του προϊόντος με την ειδική σήμανση "Άρωμα Αλληλεγγύης", να αποδίδεται στο σύνολό του, στα ιδρύματα. Ο Αρχιεπίσκοπος, εγκαι-

νιάζοντας την Ημέρα Αλληλεγγύης, θα ρίξει το πρώτο τελάρο ροδιών στην γραμμή παραγωγής χυμού και στη συνέχεια θα φυτέψει μια ροδιά στο "Ροδώνα του Κόσμου" της "Αλφειός Ρόδι", ενώ μετά το τέλος της εκδήλωσης θα παρακαθίσει σε γεύμα με τους μετόχους της

εταιρίας, στο Κατάκολο. Στη Γιορτή Αλληλεγγύης, κλήθηκαν και θα παραστούν εκπρόσωποι της κυβέρνησης, των κομμάτων, της Εκκλησίας, της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης, επαγγελματίες του κλάδου, μέτοχοι και φίλοι της εταιρίας.


8 ÐÝìðôç 1 Äåêåìâñßïõ 2016

Τι έδειξε έρευνα που διεξήχθη για τον σκοπό αυτό στην Ηλεία

Ναι ή όχι στην εξόρυξη

πετρελαίου στο Κατάκολο;  Το 80% και πλέον των ερωτώμενων της έρευνας απάντησε ότι οι επιπτώσεις του έργου για την περιοχή θα είναι θετικές  Eπιλέχθηκαν νοικοκυριά από το Κατάκολο, τον Πύργο, την Αμαλιάδα, το Επιτάλιο, το Βαρθολομιό και τη Ζαχάρω Ποια τα οικονομικά οφέλη και οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις του όλου έργου Γράφει ο Θοδωρής Λάμπρος Διευθυντής Σύνταξης thlabros@hotmail.com

Μ

ία νέα σελίδα φαίνεται πως ανοίγει πλέον για το Κατάκολο αφού στο στάδιο της εκμετάλλευσης για το κοίτασμα πετρελαίου στην ευρύτερη περιοχή περνά η εταιρία Energean Oil & Gas. Στο προχθεσινό πρωτοσέλιδο της "ΠΡΩΤΗΣ" για το εν λόγω θέμα αναφέρονταν ότι το διαπιστωμένο κοίτασμα είναι της τάξης των 35 - 40 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου, ενώ στα επίπεδα του 30% εκτιμάται η αποληψιμότητα. Η "ΠΡΩΤΗ" σήμερα συνεχίζει το μείζον θέμα του κοιτάσματος πετρελαίου στο Κατάκολο και ανοίγει μια σειρά από καίρια ζητήματα που θα πρέπει να απασχολήσουν τόσο την τοπική μας κοινωνία όσο και τους αιρετούς μας "άρχοντες". Ερωτήματα όπως Ναι ή όχι στην εξόρυξη πετρελαίου στο Κατάκολο καθώς και οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην περιοχή είναι μερικά απ' αυτά που περιλαμβάνονται σε έρευνα που διεξήχθη το 2012 και που φέρνει στο φως σήμερα η "ΠΡΩΤΗ".

Το κοίτασμα του Κατάκολου Το κοίτασμα του Κατάκολου βρίσκεται 3,5 χλμ. νοτιοδυτικά του ακρωτηρίου του Κατάκολου, σε βάθος θάλασσας περίπου 250 μέτρα. Εντοπίσθηκε το 1982 από την κρατική ΔΕΠ και η ανακάλυψη και η επιβεβαίωσή του έγινε με τρεις θαλάσσιες γεωτρήσεις. Την εποχή της ανακάλυψής του θεωρήθηκε οικονομικά οριακό λόγω του μεγάλου βάθους θάλασσας, των τότε τιμών του πετρελαίου, αλλά και της παρουσίας H2S και CO2. Σήμερα, οι τιμές του αργού πετρελαίου και η τεχνολογία επιτρέπουν την εκμετάλλευσή του από την ξηρά με κεκλιμένη γεώτρηση από την περιοχή στην οποία βρίσκεται σήμερα ο βιολογικός καθαρι-

σμός του Κατάκολου. Το κοίτασμα εντοπίσθηκε σε βάθος περίπου 2500 μέτρων και οι δοκιμές παραγωγής έδειξαν δυναμικότητα παραγωγής ίση με 1500 βαρέλια/ ημέρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκτίμηση του ΥΠΕΚΑ για αποθέματα ύψους 3 εκατ. βαρελιών πετρελαίου θεωρείται εξαιρετικά συντηρητική.

Ναι ή όχι στην εξόρυξη; Το 2012 για πρώτη φορά στην Ελλάδα έγινε διερεύνηση των απόψεων της τοπικής κοινωνίας αναφορικά με την εξόρυξη υδρογονανθράκων στη χώρα μας. Η έρευνα διεξήχθη σε δείγμα τριακοσίων νοικοκυριών της ευρύτερης


9 ÐÝìðôç 1 Äåêåìâñßïõ 2016 περιοχής του Κατάκολου μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων την περίοδο Οκτωβρίου- Νοεμβρίου του 2012. Πιο συγκεκριμένα, επιλέχθηκαν νοικοκυριά από τις έξι μεγαλύτερες σε πληθυσμό πόλεις της περιοχής, δηλαδή από το Κατάκολο, τον Πύργο, την Αμαλιάδα, το Επιτάλιο, το Βαρθολομιό και τη Ζαχάρω. Τέλος, έγινε μια στρωμάτωση του δείγματος ανάλογα με τον πληθυσμό της κάθε περιοχής και ενίσχυση του δείγματος από το Κατάκολο λόγω της εγγύτητας του πληθυσμού του προς το κοίτασμα.

Σύμφωνα με την έρευνα η συντριπτική πλειοψηφία γνωρίζει το κοίτασμα πετρελαίου στο Κατάκολο, αλλά οι μισοί από αυτούς ξέρουν απλά ότι υπάρχει και τίποτα περισσότερο. Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι λόγω της εξόρυξης θα προκύψουν περιβαλλοντικά προβλήματα, αλλά υπάρχει και ένα σχετικά υψηλό ποσοστό, περίπου 1 στους 5, που θεωρεί ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα. Επίσης ένα 42% θεωρεί ως σημαντικότερο όφελος του έργου την μείωση της ανεργίας και ακολουθούν η ανάπτυξη της περιοχής και η συμβολή του έργου στην έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση.

Συνολικά, το 80% και πλέον των ερωτώμενων θεωρεί ότι οι επιπτώσεις του έργου για την περιοχή θα είναι θετικές. Δεν είναι λοιπόν παράξενο που ένα αντίστοιχο ποσοστό επιθυμεί την εξόρυξη του πετρελαίου. Η επιθυμία να γίνει το έργο εκφράζεται σε όλες τις περιοχές, ωστόσο στην περιοχή του Κατακόλου εμφανίζεται το υψηλότερο ποσοστό αρνητικών απαντήσεων, περίπου 1 στους 3.

Τέλος, το 80% εμφανίζεται θετικό προς την εκμετάλλευση του κοιτάσματος. Ωστόσο, η αποδοχή αυτή φαίνεται να σχετίζεται με την υπάρχουσα δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας, καθώς το 77,6% των ερωτώμενων που επιθυμούν την πραγματοποίηση του έργου θεωρούν ως σημαντικότερα προβλήματα της περιοχής την ανεργία και την φτώχεια, απόρροια της οικονομικής κρίσης. Πηγές: (1) P. Vergoulis and D. Damigos, "Oil development and social acceptance in Greece: The Katakolo field case", 6th International Conference on Sustainable Development in the Minerals Industry, 30 June - 3 July 2013, Milos island, Greece. (2) ΥΠΕΚΑ, 2012. Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, Τόμος β: Δυτικό Κατάκολο. Ανάδοχος: "Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ)", σε συνεργασία με την "APC Advanced Planning- Consulting Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Α.Ε.".

ΠΡΩΤΗ - ΑΠΟΨΗ

Κάποιοι θεωρούν μονόδρομο για την έξοδο από την κρίση την εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου, τον οποίο εκτιμούν σε εκατοντάδες δισ. χωρίς όμως στην πραγματικότητα να υπάρχουν στοι χεία που να αποδεικνύουν κάτι τέτοιο. Τίτλοι που παρ ομοιάζουν την Ελλάδα με Ελ Ντοράντο ή Σαουδική Αρα βία της Ευρώπης εμφανίζονται όλο και πιο συχνά σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Tο μεγάλο ερώτημα είναι εάν η εξόρυξη του ορυκτού μας πλούτου, και ειδικότερα του πετρελαίου, είναι μια μεγάλη ευκαιρί α, και ίσως η τελευταία μας ώστε να βγούμε ως χώρ α από το αδιέξοδο, ή αποτελεί την ολοκληρωτική καταστρο φή μας. Υπάρχει πλήθος υποστηρικτών και των δυο απόψεων. Αντιδρά σεις είναι αναμενόμενο να προκλη θούν από τους ανθρώπους που ζουν κοντά στις περ ιοχές στις οποίες θα γίνουν οι εξορύξεις πετρελαίου, ωστ όσο δε γνωρίζουμε πόσο έντονες θα είναι αυτές. Παρόλο που γειτονικές χώρες, όπω ς η Αλβανία, η Ιταλία και η Τουρκία, είναι πετρελαιοπα ραγωγές χώρες, η Ελλάδα δε μπορεί να χαρακτηριστ εί ως μια ερευνημένη περιοχή και έτσι σύμφωνα με τη διεθνή ορολογία κατατάσσεται σε frontier area (ωσ τόσο οι μέχρι σήμερα έρευνες δείχνουν ότι υπάρχει εν δυν άμει δυναμικό). Η περίπτωση δε που αφορά την περ ιοχή μας, το Κατάκολο μπορεί να αποφέρει σημαντι κά οφέλη για την τόνωση της τοπικής οικονομίας της περιοχής, αρκεί να τηρηθούν οι περιβαλλοντικοί όροι και να μην υπάρξουν δυσμενείς επιπτώσεις για το περιβάλ λον. Όλα αυτά βέβαια μένει να αποδειχ θούν στη πράξη με απαραίτητη προϋπόθεση την ουσ ιαστική ενημέρωση των τοπικών μας φορέων γύρω απ' το συγκεκριμένο θέμα και την συνεισφορά τους στην υλοποίηση του φιλόδοξου αυτού εγχειρήματος.

Οικονομικά οφέλη εξόρυξης Σύμφωνα με το Ν. 4001/2011 θα καταβάλλεται από την πετρελαϊκή εταιρεία 20% ειδικός φόρος εισοδήματος στο Ελληνικό Δημόσιο και 5% περιφερειακός φόρος στην Περιφέρεια. Επίσης, το 20% των δημοσίων εσόδων από την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων θα κατατίθεται σε ειδικό τραπεζικό λογαριασμό του Πράσινου Ταμείου. Με την παραδοχή ότι το εισόδημα της πετρελαϊκής εταιρείας ισούται με τα αναμενόμενα έσοδα από την εκμετάλλευση, υπολογίσθηκαν τα μέγιστα αναμενόμενα δυνητικά έσοδα. Τα Δυνητικά Ετήσια Έσοδα του Δημοσίου εκτιμώνται από 6,2 έως 12,5 εκατ. €/έτος (ανάλογα με την τιμή του πετρελαίου, από 50 έως 100$/βαρέλι). Τα Δυνητικά Ετήσια Έσοδα της Περιφέρειας εκτιμώνται από 1,2 έως 2,1 εκατ. €/έτος (ανάλογα με την τιμή του πετρελαίου, από 50 έως 100$/βαρέλι). Τα Δυνητικά Ετήσια Έσοδα του Πράσινου Ταμείου εκτιμώνται από 5 έως 10 εκατ. €/έτος (ανάλογα με την τιμή του πετρελαίου, από 50 έως 100$/βαρέλι). Εκτός των άλλων εκτιμάται ότι θα προκύψουν περίπου 300 άμεσες θέσεις εργασίας και 900 θέσεις έμμεσης απασχόλησης, ενώ για κάθε ευρώ άμεσο έσοδο αναλογούν άλλα δύο ευρώ έμμεσα έσοδα για τις τοπικές οικονομίες.

όρυξης Περιβαλλοντικές επιπτώσεις εξ τα για το φυσικό και ανθρω-

είναι μια οχλούσα δραστηριότη Παρόλο που η εξόρυξη πετρελαίου ήματος. Εφ' όσων κίνδυνος έγκειται στην περίπτωση ατυχ πογενές περιβάλλον, ο μεγαλύτερος νεται σημαντικά. ι από την ξηρά, ο κίνδυνος αυτός μειώ γίνε ατος άσμ κοιτ του η λευσ ετάλ εκμ η εις είναι: Οι κύριες περιβαλλοντικές επιπτώσ την παρουσία των σειτοκαλλιέργειες και τη ναυτιλία από  Επιπτώσεις στην αλιεία, τις υδα amers). (stre ρυμουλκούμενου εξοπλισμού σμικών ερευνητικών σκαφών και του δοκιμής των γεωίες και των υδάτων από τις διαδικασ  Επιπτώσεις στην ποιότητα του αέρα τρήσεων. ν πτηνών. οπτέρων εντός σημαντικών περιοχώ  Επιπτώσεις από την κίνηση ελικ αποξήλωσης και αά και στις χελώνες από τις εργασίες  Επιπτώσεις στα θαλάσσια θηλαστικ πομάκρυνσης των εγκαταστάσεων. ν. λον από τις διαρροές υδρογονανθράκω  Επιπτώσεις στο θαλάσσιο περιβάλ


10 ÐÝìðôç 1 Äåêåìâñßïõ 2016

Συνεδρίασε η δημοτική επιτροπή διαβούλευσης του δήμου Πύργου

Στο επίκεντρο ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα 2017 Αναφορά στο ζήτημα του εργοστασίου Ξυστρή και στη δυνατότητα αξιοποίησης των εγκαταστάσεων

Επιμέλεια: Κώστας Αντωνόπουλος

Τ

ο τεχνικό πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός του δήμου Πύργου οικονομικού έτους 2017, ήταν το αντικείμενο της συνεδρίασης της δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης που έγινε στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο. Η συζήτηση, πέραν του τεχνικού προγράμματος, το οποίο παρουσίασε ο Δ/ντης Προγραμματισμού του δήμου κ. Άρης Φιλιππόπουλος, επεκτάθηκε και σε διάφορα άλλα θέματα με τη συμμετοχή και τις εποικοδομητικές και ρεαλιστικές προτάσεις των παρευρισκομένων. Τις απόψεις τους εξάλ-

λου κατέθεσαν, μεταξύ άλλων, ο κ. Αργύρης Σαλπέας, ο κ. Νίκος Παναγιωτακόπουλος από το Επιμελητήριο Ηλείας, ο κ. Γεώργιος Βεργόπουλος από τη ΔΙΑΘΛΗΣΗ, ο κ. Κων/νος Πέππας, ο κ. Νίκος Διάκος από την Πανελλήνια Ένωση Συνδέσμων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων, ο κ. Σταύρος Τσιπολίτης από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 3ου Γενικού Λυκείου,

Áðü ôç óõíåäñßáóç ôçò äçìïôéêÞò åðéôñïðÞò äéáâïýëåõóçò ôïõ äÞìïõ Ðýñãïõ. ο κ. Διονύσιος Μαντάς από τον Ποδηλατικό Τριαθλητικό Σύλλογο Πύργου "ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΣ" κ.α. Επίσης ο επικεφαλής της "ΔΕΠ ΟΤΑ Α.Ε." κ.

Νίκος Δουφεξής, έκανε εκτενή αναφορά στο θέμα του εργοστασίου Ξυστρή και τη δυνατότητα των εγκαταστάσεων. Η συνεδρίαση έγινε υπό

Αρχαία Ολυμπία

Σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση προβλημάτων κατά την διάρκεια του χειμώνα Σε θέση "μάχης" βρίσκεται ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας προκειμένου να μπορέσει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που πιθανά θα προκύψουν κατά την διάρκεια του χειμώνα. Όπως επισήμανε ο αντιδήμαρχος υπεύθυνος για θέματα Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Γεωργακόπουλος ο δήμος Ολυμπίας έχει ήδη προμηθευτεί με 15 τόνους αλάτι, ενώ τα μηχανήματα του δήμου είναι σε ετοιμότητα. "Όλα τα μηχανήματα που διαθέτει ο δήμος,είναι έτοιμα για δράση. Αυτή τη στιγμή στη ΔΕ Λαμπείας υπάρχει ένα γκρέιντερ και ένα JCB. Στη ΔΕ Φολόης, ανεβαίνει το Unimog με την εκχιονιστική λεπίδα και παραμένει στη ΔΕ Αρχ. Ολυμπίας ένα γκρέιντερ και ένα JCB. Βέβαια για αυτά δεν υπάρχει και το ανάλογο προσωπικό για να επανδρωθούν όλα τα μηχανήματα αυτά. Στη Δίβρη υπάρχει ένας χειριστής και για τα δύο μηχανήματα, στη Φολόη δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί το Unimog χειρίζεται από οδηγό και υπάρχει καιστην Ολυμπία εδώ θα υπάρχει ένας χειριστής ο οποίος θα

λιτικής προστασίας του δήμου.

Πλημμυρικά φαινόμενα

"¼ëá ôá ìç÷áíÞìáôá ðïõ äéáèÝôåé ï äÞìïò, åßíáé Ýôïéìá ãéá äñÜóç" óçìåßùóå ï Ã. Ãåùñãáêüðïõëïò.

είναι για το JCB, αλλά και το υπόλοιπο προσωπικό. Υπάρχει και ο αλατοδιανομέας ο οποίος και αυτός έχει προετοιμαστεί" επισήμανε ο Γ. Γεωργακόπουλος τονίζοντας ότι το αλάτι έχει διαμοιραστεί σε Δίβρη, Πανόπουλο και Λάλα. Στο πλευρό του δήμου βρίσκεται και η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. που στηρίζει το έργο της πο-

Έντονο πρόβλημα αντιμετωπίζει η Δημοτική Ενότητα Ολυμπίας με τα πλημμυρικά φαινόμενα. Ο Αλφειός συνεχίζει να προβληματίζει κυρίως στα σημεία που έχει ήδη προκαλέσει ζημιές "τρώγοντας" καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Το πρόβλημα με τον Αλφειό είναι γνωστό. Οι δημοπρασίες έχουν γίνει και δεν έχουν προχωρήσει τα έργα. Και ο δήμος Ανδρίτσαινας - Κρεστένων και εμείς έχουμε το ίδιο πρόβλημα και προσπαθούμε με κάθε τρόπο να ξεμπλοκάρει και να αρχίσουν οι εργασίες. Φοβάμαι πως αν χρειαστεί φορά να ανοίξει και το φράγμα του Λάδωνα τότε, σίγουρα θα δούμε τον κάμπο από το Λούβρο, Μουριά, Λιναριά και Αρχ. Ολυμπία να γεμίσει πάλι νερά. Αυτό βέβαια εγκυμονούν κινδύνους και για το φυτικό κεφάλαιο και για το ζωϊκό" επισήμανε ο Γ. Γεωργακόπουλος. Α. Αγγελίδου

την προεδρεία του δημάρχου Πύργου κ. Γαβρίλη Λιατσή, ενώ παραβρέθηκε ο επικεφαλής της παράταξης "Ανα.Σ.Α." κ. Τάκης Αντωνακόπουλος και ο επικεφαλής της παράταξης "Αναγένεσις στο Δήμο Πύργου" κ. Χάρης Μιχαλακόπουλος. Επίσης συμμετείχαν, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πύργου κ. Χάρης Αντύπας, οι αντιδήμαρχοι κ. Ανδρέας Σκαρτσιάρης, κ. Βασίλειος Σεϊντής, κ. Διονύσιος Μπέλτσος και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτριος Μεσσαλάς. Ακόμη στη συνεδρίαση παρευρίσκονταν και οι διευθυντές αρμοδίων υπηρεσιών του δήμου Πύργου και συγκεκριμένα ο Δ/ντης Οικονομικών κ. Γιάννης Αλεξανδρόπουλος και η Δ/ντρια Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Σοφία Γούργουρα.

Στη Θεσσαλονίκη ο δήμαρχος Πύργου και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Συμμετοχές στο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ Στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ, που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, θα συμμετέχουν ο δήμαρχος Πύργου κ. Γαβρίλης Λιατσής ως αντιπρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Ελ- Óôç Èåóóáëïíßêç âñßóêïíôáé ï äÞìáñλάδας και ο πρόε- ÷ïò Ðýñãïõ Ã. ËéáôóÞò êáé ï ðñüåäñïò ôïõ Äçìïôéêïý Óõìâïõëßïõ δρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ä. ÌåóóáëÜò, ãéá ôï åôÞóéï ôáêôéêü óõíÝäñéï ôçò ÊÅÄÅ. Δημήτριος Μεσσαλάς, εκπροσωπώντας την ΠΕΔ Δ.Ε. ως μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου. Στο συνέδριο θα συζητηθούν θέματα όπως οι μεταρρυθμίσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και η υιοθέτηση ενός νέου μοντέλου οργάνωσης της δημόσιας διοίκησης και της αυτοδιοίκησης, τα οικονομικά των δήμων και η πρόσβαση στα ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα χρηματοδότησης. Επίσης θα εξεταστούν, η συμμετοχή της αυτοδιοίκησης Α' βαθμού στην τοπική ανάπτυξη, τα προγράμματα κοινωνικής πολιτικής που υλοποιούν οι δήμοι αλλά και η αναβάθμιση της καταστατικής θέσης και του ρόλου των αιρετών. Οι εργασίες του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν το τριήμερο από 1-3 Δεκεμβρίου στο συνεδριακό κέντρο "Ι. ΒΕΛΛΙΔΗΣ".


11 ÐÝìðôç 1 Äåêåìâñßïõ 2016

"ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ Ο κ. ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ ΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΙΚΙ ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΜΕΤΕΦΕΡΑ, ΑΛΛΙΩΣ ΨΕΥΔΕΤΑΙ"

Στην αντεπίθεση περνά ο Χρήστος Παλαιολόγος Του Δημήτρη Ζιάκα dimziak@gmail.com

"Το επίμαχο φορτηγό του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης ήταν σε αχρηστία και μετά από σχετικό έγγραφο του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων προς τον Δήμο επισκευάστηκε από τον ΤΟΕΒ με σκοπό να χρησιμοποιείται και από τον Οργανισμό"

Σ

την αντεπίθεση περνά ο Χρήστος Παλαιολόγος, αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης και Πρόεδρος στον ΤΟΕΒ Μυρτουντίων για το θέμα με τη μεταφορά χαλικιού που αποκάλυψε κατ' αποκλειστικότητα η "ΠΡΩΤΗ" με αφορμή τις καταγγελίες που έκανε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο ο αναπληρωτής Δήμαρχος Διονύσης Μάλλιαρης. Με χθεσινές δηλώσεις του στην "ΠΡΩΤΗ" ο κ. Παλαιολόγος ουσιαστικά ισχυρίζεται ότι είναι … άνθρακες ο θησαυρός που κάποιοι νομίζουν ότι ανακάλυψαν ενώ παραπέμπει σε παλαιότερη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης. " Σας ενημερώνω ότι επί Δημαρχίας Αρβανίτη και με Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου τον κ. Τσιρίκο ως ΤΟΕΒ είχαμε υποβάλλει έγγραφο στον Δήμο με το οποίο ζητούσαμε να μας επιτραπεί να επισκευάσουμε, με χρήματα του Οργανισμού, το επίμαχο φορτηγό, το οποίο ήταν παρατημένο και σε ακινησία. Το έγγραφο κατατέθηκε στο Δήμο στις 8-8 2013. Σε Δημοτικό Συμβούλιο που ακολούθησε έθεσα ο ίδιος προσωπικά το θέμα , εκτός ημερησίας διατάξεως, και ομόφωνα οι παριστάμενοι Δημοτικοί Σύμβουλοι το ενέκριναν. Ας ανατρέξουν όσοι θέ-

Ðñþôï èÝìá óõæÞôçóçò óôï ÄÞìï Áíäñáâßäáò-ÊõëëÞíçò, êáé ü÷é ìüíï, åîáêïëïõèåß íá ðáñáìÝíåé ôï èÝìá ðïõ áíÝäåéîå ç "ÐÑÙÔÇ". λουν στα μαγνητοφωνημένα πρακτικά. Πράγματι το εν λόγω φορτηγό με αριθμό κυκλοφορίας ΚΗΗ 4245 επισκευάστηκε με χρήματα του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων και χρησιμοποιείται και για λογαριασμό του Δήμου αλλά και για λογαριασμό του Οργανισμού στο πλαίσιο της συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ του Δήμου και του ΤΟΕΒ. Αν δεν το επισκευάζαμε τότε ακόμη θα ήταν παρατημένο" Απαντώντας σε ερωτήματα της "ΠΡΩΤΗΣ" ο κ. Παλαιολόγος επισήμανε και τα εξής: Το χαλίκι δεν έπεσε σε άλλο Δήμο αλλά στα σύνορα του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης με τον

Δήμο Πηνειού. Μάλιστα το χαλίκι δεν ανήκει ούτε στον Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης, ούτε στον ΤΟΕΒ Μυρτουντίων αλλά σε ιδιώτη ο οποίος είναι μέλος του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων και Δημότης του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης. Ο κ. Μάλλιαρης που παρουσίασε μόνο τα δελτία κίνησης και ισχυρίζεται ότι μετέφερα χαλίκι οφείλει να καταθέσει και όλα τα παραστατικά από το χαλίκι. Αλλιώς ψεύδεται. Αλήθεια γιατί ο κ. Μάλλιαρης ασχολείται τόσο πολύ με τον ΤΟΕΒ Μυρτουντίων ενώ δεν είναι μέλος του; Ας μας πει τι θέλει επιτέλους από τον ΤΟΕΒ;  Με απόφαση του Δημάρχου Ναμπίλ Μοράντ

ΘΑ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΥΓΡΟΤΟΠΟΥ

ΝΗΣΙ ΒΟΥΠΡΑΣΙΑΣ

Μεγάλες ζημιές στην αγροτική οδοποιία, στον…αέρα γεφύρι

Ξεκινά επιτέλους στο Κοτύχι η οριοθέτηση του αιγιαλού Μετά από επίμονη προσπάθεια ξεκινά επιτέλους η οριοθέτηση του αιγιαλού στο Κοτύχι, η οποία εκτιμάται ότι θα συμβάλει καθοριστικά στην προστασία του υγρότοπου που αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο για την περιοχή και ολόκληρη την Ηλεία. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και εφόσον ο καιρός το επιτρέψει σήμερα θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή του Κοτυχίου επίσκεψη της αρμόδιας επιτροπής αποτελούμενης από όλες τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες προκειμένου να λάβει χώρα η διαδικασία της οριοθέτησης. Όπως έχει γράψει η "ΠΡΩΤΗ" ένα σημαντικό βήμα για την οριοθέτηση του αιγιαλού στη λιμνοθάλασσα του Κοτυχίου είχε γίνει το καλοκαίρι με την έλευση στην περιοχή στελεχών της Κτηματικής Υπηρεσίας και την αυτοψία που διενεργήθηκε Ακολούθησε στο Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης η συνεδρίαση της Επιτροπής αποτελούμενης από τη Κτηματική Υπηρεσία Πατρών και τη Διευθύντρια της Κτηματικής Υπηρεσίας Πύργου και πλέον φτάνουμε στο δια ταύτα. Όπως έχει αναφέρει στην "ΠΡΩΤΗ" ο Διονύσης Μάλλιαρης, διευθύνων σύμβουλος του ιχθυοτροφείου και αναπληρωτής Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, εδώ και καιρό έχει κατατεθεί πλήρης φάκελος προς την Κτηματική Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία της οριοθέτησης του αιγιαλού και της λι-

στις 8-7-2016 ( αρ. πρωτ. 9290) και με θέμα την κατανομή των οχημάτων ορίστηκα εγώ (ο αντιδήμαρχος ο Χρ. Παλαιολόγος) ως υπεύθυνος για την εποπτεία και την κίνηση των οχημάτων του Δήμου μας, μεταξύ αυτών και του επίμαχου φορτηγού ΚΗΗ 4245. Άρα εγώ έχω την εποπτεία ενώ το φορτηγό κινήθηκε στην προκειμένη περίπτωση με οδηγό του Δήμου, στο πλαίσιο της συνεργασίας που υπάρχει με τον ΤΟΕΒ. Ο ΤΟΕΒ Μυρτουντίων συνεργάζεται και με τον Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης αλλά και με τον Δήμο Πηνειού, άλλωστε εισπράττει εισφορές και από τους δύο αυτούς Δήμους, ενώ έχει μέλη σε περιοχές και των δύο Δήμων. Καταλήγοντας ο κ. Παλαιολόγος επισήμανε τα εξής: "Όλοι γνωρίζουν ότι ο Χρήστος Παλαιολόγος 24 ώρες το 24ωρο τρέχει για να εξυπηρετήσει τον πολίτη, τον αγρότη, τον άνθρωπο. Σέβομαι τους πάντες και είμαι αγαπητός από τον κόσμο και αυτό φαίνεται ότι κάποιους τους ενοχλεί. Όταν η τσάπα του ΤΟΕΒ παρεμβαίνει οπουδήποτε παραστεί ανάγκη για να βοηθήσει, όταν παρεμβαίνουμε στο Κοτύχι ή όπου αλλού, ακόμη και με δικά μας μηχανήματα και αρκετές φορές με δικά μας έξοδα, κανείς δεν βγήκε να πει κάτι. Η αποστολή μας είναι να είμαστε δίπλα στον πολίτη, αυτό κάνουμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε".

Áðü ôçí áõôïøßá ðïõ åß÷áí äéåíåñãÞóåé óôï Êïôý÷é ôï êáëïêáßñé óôåëÝ÷ç ôçò ÊôçìáôéêÞò Õðçñåóßáò. μνοθάλασσας του Κοτυχίου. "H προσπάθεια που καταβάλλουμε είναι διαρκής και επίμονη. Θέλω να πιστεύω ότι μπαίνουμε πλέον σε πολύ καλό δρόμο για τη διευθέτηση του ζητήματος. Όπως έχω επισημάνει και στο παρελθόν, επιβάλλεται να γίνει η οριοθέτηση του αιγιαλού. Ο υγρότοπος τα τελευταία χρόνια καταστρέφεται διότι έχει διαβρωθεί η νησίδα που τον διαχωρίζει από τη θάλασσα, κυρίως στη βόρεια πλευρά, και εάν το πρόβλημα δεν αντιμετωπιστεί η λιμνοθάλασσα κινδυνεύει να χάσει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της." σημείωσε Δημήτρης Ζιάκας

Σε πραγματικό νησί κόντεψε να μετατραπεί το Νησί της Βιουπρασίας όπου οι ζημιές στην αγροτική οδοποιία και σε υποδομές είναι πολύ μεγάλες εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης. Όπως δήλωσε στην "ΠΡΩΤΗ" ο Πρόεδρος του χωριού Νίκος Αλετράς, η σφοδρή βροχόπτωση άφησε πίσω της κομμένους δρόμους ενώ ένα γεφύρι, στην περιοχή "Παλιοβόρια" κυριολεκτικά κρέμεται στον αέρα! " Ζητούμε από κάθε αρμόδιο να επισκεφτεί το χωριό μας και να ξεκινήσει άμεσα η αποκατάσταση των ζημιών. Οι κάτοικοι είναι κυριολεκτικά αποκομμένοι αλλά και αποκλεισμένοι από τα κτήματά τους. Δεν μπορούν να προσεγγίσουν ούτε τα ζώα τους αλλά ούτε και τις καλλιέργειές τους" σημείωσε χαρακτηριστικά. Δημήτρης Ζιάκας


12 ÐÝìðôç 1 Äåêåìâñßïõ 2016

Çìåñßäá ìå èÝìá "Ðáñáðëçãßá êáé ïõñïëïãéêÜ ðñïâëÞìáôá" óõíäéïñãÜíùóáí ï Óýëëïãïò Ðáñáðëçãéêþí êáé ÊéíçôéêÜ ÁíáðÞñùí, ç ÐåñéöÝñåéá ÄõôéêÞò ÅëëÜäáò êáé ôï Ãåíéêü Íïóïêïìåßï Çëåßáò.

Με επιτυχία η ημερίδα του Συλλόγου Παραπληγικών - Κινητικά Αναπήρων Ηλείας

«Παραπληγία και ουρολογικά προβλήματα» Μ

ε επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η ημερίδα με θέμα "Παραπληγία και ουρολογικά προβλήματα" που διοργάνωσε ο Σύλλογος Παραπληγικών - Κινητικά Αναπήρων Ηλείας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας. Η ημερίδα ξεκίνησε με χαιρετισμό του Αντιπεριφερειάρχη υπεύθυνου για θέματα πρόνοιας Αντώνη Χαροκόπου ο οποίος αναφέρθηκε στον αγώνα που γίνεται προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των ατόμων με αναπηρία ενώ παρουσίασε

και τους ομιλητές της ιδιαίτερα ενδιαφέρουσας εκδήλωσης. Στην συνέχεια ο πρόεδρος του Συλλόγου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Παντελής Παπαναγιώτου, αναφέρθηκε στην "μάχη" που δίνεται προκειμένου να βελτιωθεί η προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία, αλλά και στην προσπάθεια που έγινε το περσινό καλοκαίρι, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η Ηλεία για πρώτη φορά να αποκτήσει προσβάσιμη παραλία για τα άτομα με αναπηρία. Ο Καθηγητής ΟυρολόγοςΔιευθυντή Ουρολογικής Κλινικής ΠΝΠ Αναστάσιος Αθανασόπουλο α-

νέπτυξε το θέμα "Κακώσεις Νωτιαίου Μυελού και Ουρολογικά Προβλήματα" επισημαίνοντας "Το πρόβλημα των παραπληγικών, αποτελεί ένα αφανές πρόβλημα που δημιουργεί σημαντικά ζητήματα στους πάσχοντες τόσο όσο αφορά την ίδια την υπόσταση τους όσο και την ποιότητα ζωής του. Σήμερα έχουμε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα ουρολογικής φύσης που υπάρχουν αλλά και να έχουμε ένα προσδόκιμο επιβίωσης ίδιο με των άλλων ανθρώπων βελτιώνοντας σημαντικά και την ποιότητα ζωής των ανθρώπων αυτών". Από την πλευρά

του ο Ορθοπεδικός χειρούργος διευθυντής ορθοπεδικής κλινικής ΠΝΡΠ Ηλία Παναγιωτόπουλο με θέμα: "Ακρωτηριασμοί", σημειώνοντας "Εδώ και αρκετά χρόνια έχουμε ξεκινήσει μία προσπάθεια προκειμένου να μπορέσουμε να δώσουμε μία ποιότητα ζωής σε όλους τους ασθενείς με αναπηρία. Έχουμε ασχοληθεί κυρίως με τις παραπληγίες αλλά και με τα άλλα ζητήματα που έχουν να κάνουν κυρίως με τις αποκαταστάσεις μετά από ακρωτηριασμούς. Η τεχνολογία μας δίνει ευκαιρίες και δυνατότητες που δίνουν μεγάλη βοήθεια στους ασθενείς. Η

οικονομική συγκυρία δεν είναι πολύ καλή, αλλά με πολύ δουλειά και διάθεση από πλευράς των ασθενών τα αποτελέσματα μπορεί να είναι εκπληκτικά". Ακολούθησαν τοποθετήσεις από τον ιατρό ουρολόγο- επιμελητή Α' Ουρολογικής Κλινικής Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας ΠαναγιώτηςΑπαλίδηςο οποίος αναφέρθηκε στο ζήτημα "Νευρωγενείς Κύστες", ενώ ακολούθησε η τοποθέτηση του φυσίατρου Θεόδωρου Αλτάνη ο οποίος ανέπτυξε το ζήτημα "Επιπλοκές και αποκατάσταση κακώσεων νωτιαίου μυελού". Α. Αγγελίδου

ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ

Ìéêñïß êáé ìåãÜëïé «áãêáëéÜæïõí» ôï ÅñãáóôÞñé ÆùãñáöéêÞò Κύτταρο πολιτισμού, που ανταΔημήτρης Βασιλόπουλος, για Για τρίτη χρονιά οι εκπαιδευόμενοι νακλά σε ολόκληρη την Ηλεία τη Δημοτική Αρχή αποτελεί και προσελκύει κόσμο από διάβασική προτεραιότητα η υλοπερνούν όμορφες και δημιουργικές φορες περιοχές του Νομού, έχει ποίηση δράσεων που αφος του ή ζω στη μα στιγμές βάζοντας χρώ καταστεί το Εργαστήρι Ζωγραφιρούν στην τέχνη και στον ποκής που λειτουργεί για τρίτη συλιτισμό. " Έτσι αξιοποιήσαμε νεχόμενη χρονιά ο Δήμος Πηνειού στο Δημοτικό Σχολείο Πα- το παλιό σχολείο του Παλαιοχωρίου το οποίο μέσα από αυτό το λαιοχωρίου. Υπό τις οδηγίες του καταξιωμένου ζωγράφου Κρί- εργαστήρι ζωγραφικής ξαναζωντανεύει. Το ενθαρρυντικό της στο Χάσα, 16 εκπαιδευόμενοι δημιουργούν τα δικά τους έργα υπόθεσης είναι ότι εκδηλώνουν ενδιαφέρον παιδιά αλλά και εδίνοντας ένα ξεχωριστό στίγμα στα πολιτιστικά δρώμενα του νήλικες από διάφορες περιοχές του Νομού που σημαίνει ότι ο κάμπου. Όπως λέει στην "ΠΡΩΤΗ" ο Πρόεδρος του Νομικού πολιτισμός από τη μια διευρύνει τους ορίζοντές μας και από την Προσώπου Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Πηνειού άλλη μας φέρνει πιο κοντά." Το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας ο κ. Βασιλόπουλος επισκέφθηκε το Παλαιοχώρι όπου συνομίλησε με τον δάσκαλο ζωγραφικής Κρίστο Χάσα και τους εκπαιδευομένους στον τομέα της ζωγραφικής. Ο ίδιος ο ζωγράφος επισήμανε ότι οι εκπαιδευόμενοι με ένα γλυκό και

με καλή διάθεση υποδέχτηκαν τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου του Δήμου Πηνειού Δημήτρη Βασιλόπουλο. "Είδε από κοντά την προσπάθειά μας και διαπίστωσε ότι μέσα από τα έργα μας πρώτα θέλουμε να περάσουμε όμορφες και δημιουργικές στιγμές και εν συνεχεία να βάλουμε χρώμα στη ζωή μας, κάτι που είναι πολύ σημαντικό στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε" κατέληξε. Δημήτρης Ζιάκας


13 ÐÝìðôç 1 Äåêåìâñßïõ 2016

1 9 ο Φ ε σ τ ι β ά λ Ο λ υ μ π ί α ς κ α ι τ η ς 1 6 ης C a m e r a Z i z a n i o

Στήριξη στον σημαντικότερο θεσμό πολιτισμού Τ

ο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 19ου Φεστιβάλ Ολυμπίας και της 16ης Camera Zizanio είναι πλουσιότερο από κάθε προηγούμενη χρονιά. Το τμήμα "Kids&Docs" αναβαθμίζεται πλήρως καιαποκτά ξεχωριστή δομή εντός του πλαισίου του Φεστιβάλ, με έδρα την Αμαλιάδα. Ο αριθμός των κινηματογραφικών εργαστηρίων για μαθητές κι εκπαιδευτικούς αυξήθηκε αισθητά, αφού εκτός από τον Πύργο, πραγματοποιούνται πλέον αρκετά και στην Αμαλιάδα. Το διεθνές τμήμα της CameraZizanio που ως τώρα ήταν πληροφοριακό, αποκτά από φέτος διαγωνιστικό χαρακτήρα. Παράλληλα, εκδηλώσεις για το βιβλίο και τη λογοτεχνία, μουσικοθεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις πλαισιώνουν τη διοργάνωση του 19ου Φεστιβάλ και της 16ης CameraZizanio. Στην φετινή διοργάνωση, εξέχουσα σημασία έχει η συμμετοχή στην διοργάνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής των Ελλήνων και της Γενικής Γραμματείας Ισότητας Φύλων αλλά και η συνεργασία με τους Δήμους Πύργου και Ήλιδας και άλλων φορέων, πολιτιστικών οργανισμών, κινηματογραφικών λεσχών, συλλόγων εκπαιδευτικών και του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

Ταυτόχρονα, ξεχωρίζουν οι διεθνείς συνεργασίες του Φεστιβάλ με την Ευρωπαϊκή Ένωση Παιδικού Κινηματογράφου, το ZLIN FILM FESTIVAL, το KARELZEMANMUSEUM, την NATIONALFILMARCHIVECZECHREPUBLIC και το Διεθνές Κέντρο Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους.

Στήριξη από Λ. Κονιόρδου και Ν. Βούτση Στην ανάδειξη και την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και της αυτενέργειας αλλά και την ενίσχυση της ανάγκης του νέου ανθρώπου για την έκφραση της έμπνευσης και της δημιουργικότητάς του, αναφέρεται στον χαιρετισμό της η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου. Το 2015 χαρακτηρίστηκε από την θέσπιση, από τον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής των Ελλήνων ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, του Βραβείου Ανθρωπίνων Αξιών, που θα απονέμεται σε ταινία του διαγωνιστικού προγράμματος. Στον χαιρετισμό του για την φετινή διοργάνωση, ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, συγχαίρει το Διεθνές Φεστιβάλ Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους για τα 19 χρόνια αδιάλειπτης προσφοράς ποιοτικού κινηματογράφο.

Η ΕΡΤ στηρίζει το Φεστιβάλ Η ΕΡΤ, έχοντας αναγνωρίσει την μοναδικότητα

του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, μέσα από τον ρόλο της ως χορηγός και χορηγός επικοινωνίας της διοργάνωσης, έρχεται για μια ακόμη χρονιά να "ταξιδέψει" τις δράσεις και το εκπαιδευτικό του και καλλιτεχνικό έργο, μέσα από τα προγράμματά της, στηρίζοντας την μεγαλύτερη νεανική και παιδική γιορτή της χώρας, το μοναδικό κινηματογραφικό φεστιβάλ στην Ελλάδα με απο-

δέκτες παιδιά και νέους. Τόσο μέσα από τις τηλεοπτικές όσο και τις ραδιοφωνικές της συχνότητες, μεταδίδει τα σποτ προβολής του Φεστιβάλ, ενισχύοντας την δημοσιότητα του θεσμού ενώ καθ' όλη την διάρκειά του, καθημερινά θα προβάλει τις δράσεις και όλα όσα συμβαίνουν στους χώρους διεξαγωγής του, στο πλαίσιο ειδικής εκπομπής, που θα μεταδίδεται στις τηλεοπτικές της πλατφόρμες.

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Σεμινάριο Μαγειρικής στο REX Αξιοποιώντας μια από τις πλευρές του κανονιστικού πλαισίου που ορίζει την οργάνωση και λειτουργία των Σ.Δ.Ε., το σχολείο του Πύργου συμμετείχε σε Σεμινάριο Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής στην κεντρική πλατεία του Πύργου.Οι εκπαιδευόμενοι συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας έξω από την καφετέρια REX, προκειμένου ÏìÜäá ÅêðáéäåõïìÝíùí ôïõ Ó÷ïëåßïõ Äåýôåñçò Åõêáéñßáò να παρακολουθήσουν το Σεμινά- Ðýñãïõ, ðáñáêïëïýèçóå ôï ÓåìéíÜñéï. ριο που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός-Μορφωτι- βρασμένο κοπανισμένο σιτάρι, έχει μέλι αντί κός Σύλλογος "Πύργος-Όλοι Μαζί". Η συμμε- για ζάχαρη και περιέχει βότανα και ξηρούς τοχή ήταν ικανοποιητική, καθώς απουσίαζαν καρπούς. Σερβιριζόταν μετά από γάμους, συμόνο δύο ασθενείς από το Σ.Δ.Ε. Η αίθουσα μπόσια και μεγάλες νίκες. Τα πρώτα βιβλία του REX γέμισε γρήγορα, με τα μέλη του Συλ- μαγειρικής γράφτηκαν από τον Αρχέλαο. Η ελλόγου αλλά και με απλούς πολίτες που ήρθαν ληνική κουζίνα έδωσε τα φώτα στον υπόλοιπο να παρακολουθήσουν. Η αντιπρόεδρος του κόσμο", είπε ο κ. Χρυσανθόπουλος. Σε σχετική συλλόγου, κ. Ζαβέα, καλωσόρισε τους παρευ- ερώτηση, απάντησε ότι η Μεσογειακή κουζίνα ρισκόμενους, εξήγησε τη δομή των σεμιναρί- αποτελείται από υγιεινές τροφές, αποφεύγει ων και προλόγισε το βασικό εισηγητή κ. Νίκο τα ξενόφερτα είδη και φροντίζει ώστε να μεΧρυσανθόπουλο. "Τα πρώτα υλικά που χρησι- γαλώνουν σωστά οι νέες γενιές. Στη συνέχεια μοποίησαν οι αρχαίοι πρόγονοί μας για την πα- ο Μάστερ Σεφ παρουσίασε το μοσχάρι και το ραγωγή γλυκισμάτων ήταν το λάδι, τα σιτηρά χοιρινό, τις ονομασίες που έχουν τα μέρη του και το κρασί. Το πρώτο καταγεγραμμένο γλυκό σώματός του κάθε κρέατος, ενώ πρότεινε τους στην ιστορία, το αναφέρει ο Όμηρος και μοιά- καλύτερους τρόπους μαγειρέματος-ψησίμαζει με τα δικά μας τα κόλλυβα. Φτιάχνεται από τος για την κάθε μεριά κρέατος.


14 ÐÝìðôç 1 Äåêåìâñßïõ 2016

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΑΠΟ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΤΖΑΚΙΩΝ Του Κωνσταντίνου Ν. Χριπάτσιου Επιπυραγού – Δασολόγου Διοικητή Π.Υ. Αμαλιάδας Με την έλευση της χειμερινής περιόδου, αρχίζει και η έναρξη λειτουργίας όλων των συστημάτων θέρμανσης των χώρων και κυρίως των κατοικιών. Τα τελευταία χρόνια, με την άνοδο της τιμής του πετρελαίου, πολύς κόσμος στράφηκε στη θέρμανση των χώρων με διάφορα συστήματα θέρμανσης, όπως, ηλεκτρικά σώματα, κλιματιστικά, λέβητες και σόμπες με πέλλετ και τζάκια. Οι περισσότερες πυρκαγιές που συμβαίνουν τη χειμερινή περίοδο είναι πυρκαγιές από τζάκια, που έχουν ως σημείο έναρξης είτε την εστία, είτε κυρίως την καμινάδα του. Ανάλογα με τον τύπο της εστίας, τα τζάκια διακρίνονται σε δύο κύριες κατηγορίες, τα τζάκια ανοιχτού και τα τζάκια κλειστού τύπου. Αναλυτικότερα:Τα τζάκια ανοιχτού τύπου, μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από σπινθήρες που μπορεί να πεταχτούν από τα ξύλα που καίγονται, όπως και από κατρακύλισμα των καιόμενων ξύλων. Σπινθήρες πετάγονται κυρίως όταν τα καιόμενα ξύλα προέρχονται από κωνοφόρα δέντρα (ελάτη, πεύκη, κέδρος, κυπαρίσσι). Από κωνοφόρα δέντρα προέρχονται και τα υπολείμματα των πριστηρίων (ξακρίδια κλπ), τα οποία πολλοί χρησιμοποιούν για προσάναμμα όπως επίσης και ξυλεία που προέρχεται από αντικατάσταση στέγης ή κουφώματα. Για αυτό πρέπει, σε τέτοιου είδους τζάκια να υπάρχει πάντα τοποθετημένο το προστατευτικό κάλυμμα, και καλό θα ήταν να υπάρχει μπροστά ένα χαλί από ειδικό άκαυστο υλικό. Για μεγαλύτερη ασφάλεια, τα τζάκια αυτά πρέπει να λειτουργούν πάντα υπό επιτήρηση ενήλικα και ποτέ να μην κοιμούνται τα παιδιά μπροστά σε τέτοια αναμμένα τζάκια.Τα τζάκια κλειστού τύπου παρέχουν μεγαλύτερη ασφάλεια σε ότι αφορά το εσωτερικό της οικίας, αρκεί να είναι πάντα καλά κλεισμένη η πόρτα και να μην παραμένει λίγο ανοιχτή προκειμένου να εισέρχεται στο τζάκι, περισσότερος αέρας για καλύτερη καύση.Καμινάδες υπάρχουν διαφόρων τύπων, χτιστές, μεταλλικές απλές ή δύο τοιχωμάτων, αμιάντου, κλπ. Όλες οι καμινάδες, πρέπει να είναι καθαρές από αιθάλη (καπνιά) ώστε να λειτουργεί σωστά το τζάκι (να «τραβάει»), αλλά και να αποφευχθεί ο κίνδυνος ανάφλεξης της αιθάλης και της πρόκλησης πυρκαγιάς. Δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός για το πότε πρέπει να καθαριστεί μία καμινάδα, διότι η συγκέντρωση της αιθάλης εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως το μήκος της καμινάδας, τα υλικά κατασκευής της, τη χρήση του τζακιού, τα είδη και την υγρασία των καιόμενων ξύλων, τη μόνωσή της και κυρίως αν χρησιμοποιείται η εστία του τζακιού για ψήσιμο, που συντελεί στη επικόλληση λίπους στα τοιχώματα . Επίσης τα προσανάμματα όπως δαδί, χαρτόνια, φυτίλια από κηροπλαστεία, κλπ, δημιουργούν μεγάλη ποσότητα αιθάλης που επικάθεται στα τοιχώματα της καμινάδας.Όλες οι καμινάδες πρέπει να είναι κατασκευασμένες σωστά, ώστε ακόμη και στην περίπτωση που αναφλεγεί η αιθάλη να μην προκληθεί πυρκαγιά στη στέγη ή σε άλλους χώρους από τους οποίους διέρχεται. Όμως όταν αναφλεγεί μία καμινάδα, εξέρχονται από αυτή, φλεγόμενα κομμάτια αιθάλης, τα οποία, ανέρχονται και μόλις ψυχθούν, πέφτουν και μπορεί να προκαλέσουν ζημιές σε τέντες, οχήματα κλπ. Μία καμινάδα καίγεται μέσα σε 5-10 λεπτά και μέχρι να γίνει αντιληπτή, να ειδοποιηθεί η Πυροσβεστική και να φθάσει το όχημα στο χώρο, συνήθως η καμινάδα έχει σβήσει. Σε μία καμινάδα που έχει αναφλεγεί η αιθάλη, αναπτύσσονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες (άνω των 700 οC) και προκαλούνται πολλές φορές φθορές τόσο στην καμινάδα (θραύση ή ανοίγματα) όσο και σε διάφορα δομικά στοιχεία που βρίσκονται πέριξ αυτής (τοιχοποιία, ελαιοχρώματα, γυψοσανίδες). Για να περιορίσουμε την ένταση της καύσης, πρέπει να αφαιρέσουμε από την εστία την καύσιμη ύλη (καυσόξυλα). Επιπλέον στα κλειστά τζάκια, μπορούμε να κλείσουμε την πόρτα και το κλείστρο εισαγωγής αέρα. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να ανέβουμε στη στέγη και να ρίξουμε νερό μέσα στην καμινάδα.Δυστυχώς όμως, πολλές φορές δημιουργούνται πυρκαγιές σε στέγες και σε οικίες που οφείλονται κατά κύριο λόγο σε κακοτεχνίες των κατασκευαστών των καμινάδων. Υπάρχουν πολυκατοικίες όπου μία καμινάδα διαμέτρου 20 εκ. χρησιμοποιείται για 5 ή 6 τζάκια (κοινή καμινάδα). Τοποθετούνται στην αρχή από το τζάκι μέχρι την καμινάδα σπιράλ αλουμινίου και όχι ατσάλινα για μείωση του κόστους. Διέρχονται καμινάδες μέσα από φωταγωγούς. Καμινάδες μεταλλικές ή αμιάντου βρίσκονται σε επαφή με ξύλινα στοιχεία από στέγες ή βεράντες. Καμινάδες χωρίς μόνωση διέρχονται μέσα από ντουλάπες διαμερισμάτων ή υπνοδωμάτια. Καμινάδες χωρίς μόνωση διέρχονται μέσα από ξύλινες στέγες. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέριξ των καμινάδων και κυρίως όπου αυτές έχουν ελλιπή ή καθόλου μόνωση, δημιουργούνται από τα πουλιά φωλιές οι οποίες είμαι πολύ εύφλεκτες.Η στάχτη θα πρέπει να συγκεντρώνεται σε μεταλλικά δοχεία και να παραμένει εκτός του σπιτιού για δύο ημέρες, πριν την απόρριψή της στους πλαστικούς κάδους απορριμμάτων. Αν υπάρχει κήπος καλό είναι η στάχτη να απορρίπτεται εκεί, διότι περιέχει πολλά ανόργανα στοιχεία που χρειάζονται για την ανάπτυξη των λαχανικών. Θα πρέπει λοιπόν πριν την έναρξη λειτουργίας του τζακιού, να καθαριστούν οι καμινάδες από την αιθάλη και να ελεγχθεί η μόνωσή τους, ώστε να αποφύγουμε φαινόμενα ανάφλεξης της αιθάλης και πολύ περισσότερο πυρκαγιών οικιών.

Τελικά ...ποιός είναι ΑμΕΑ ; Γράφει η Τριάδα Καποτά, εκπαιδευτικός Τον βλέπουμε καθημερινά να κινείται γύρω μας. Είναι ο ίδιος που παρκάρει στη ράμπα, που κάνει ότι δεν βλέπει την θέση στο πάρκινγκ με το κίτρινο ανθρωπάκι...νταξ μωρέ έβρεχε !!! Παλιότερα το λέγαμε ωχαδερφισμό. Αδόκιμος ο όρος αλλά πολύ ταιριαστός στην αναφώνηση ‘ωχ αδερφέ!’Τόσο προσφιλής στον ελληνάρα. Όχι στον έλληνα συλλήβδην, αλλά σ’ αυτόν τον τυπάκο που μας χαλάει τη μαγιά και κυρίως γίνεται το κακό παράδειγμα στα δικά του παιδιά αλλά και σε όλα τα υπόλοιπα. Είναι αυτός που νομίζει ότι η υγεία και η αρτιμέλεια είναι αγαθό που μας δόθηκε ες αεί. Ότι αυτά συμβαίνουν στους άλλους. Είναι των άλλων αυτά τα παιδιά. Εμείς είμαστε υγιείς... φυσιολογικοί... Ποιος ορίζει το φυσιολογικό; Αυτό το ερώτημα ακούστηκε τις προάλλες σε μια ημερίδα για τα ΑμΕΑ. Όλοι μας έχουμε ανάγκες κοινές με τους υπόλοιπους ανθρώπους, αλλά υπάρχουν κι εκείνες οι ανάγκες που δεν φαίνονται με γυμνό μάτι . Αυτές που ο καθένας μοιράζεται μόνο με ένα καλό φίλο, με ένα ψυχοθεραπευτή ή μόνο με τη σκέψη του. Κι ακόμα χειρότερα, υπάρχουν αυτές οι ανάγκες που κάποιος αρνείται να τις δει ή κάνει ότι δεν υπάρχουν ή τις θάβει βαθιά στο υποσυνείδητο. Ένας άνθρωπος με αναπηρία ,οποιασδήποτε, μορφής, είναι πολύ ευθύς με την ιδιαιτερότητά του για τον απλούστατο λόγο ότι δεν μπορεί να την κρύψει. Ένας άνθρωπος όμως με μια κρυφή αναπηρία είναι πρόβλημα και για τον εαυτό του και για τους άλλους. Δεν ξέρεις ποτέ πώς θα εκδηλωθεί και πόσο καταπιεσμένη υπήρξε. Πού θα βρει διέξοδο και πόσο μεγάλο θα είναι το ξέσπασμα. Κι όμως αυτοί οι άνθρωποι δεν εισπράττουν βλέμματα οίκτου, κανείς δεν σκέφτεται όταν τους βλέπει: Ευτυχώς Παναγία μου δεν είναι το δικό μου το παιδί και κανένας δεν παρκάρει στη θέση τους. Ποιος τελικά έχει ειδικές ανάγκες; Το άτομο με σύνδρομο Down που χαμογελάει πλατιά ή το άτομο που τον κοιτάζει περίεργα ; Το άτομο στο αμαξίδιο ή το άτομο που καβαλάει το πεζοδρόμιο για να βλέπει το αυτοκίνητό του από την καφετέρια ; Η μάνα που βγάζει το γιο της με τις βακτηρίες για παγωτάκι ή η κυρία που σκέφτεται ‘την καημένη!’ Δεν είναι όλα δεδομένα σε τούτη τη ζωή, δεν υπάρχουν εγγυήσεις .Ποτέ δεν ξέρουμε πού θα μας φέρουν η ζωή η τύχη ή και η ατυχία. Όσοι ποντάρουμε στην υγεία που νομίζουμε πως κατέχουμε , στο φυσιολογικό που ευαγγελιζόμαστε ... στο νορμάλ ,στο συνηθισμένο... κοιτάξτε καλύτερα !


Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ι Κ Α - Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Ε Ι Σ 15

ÐÝìðôç 1 Äåêåìâñßïõ 2016

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ Ευχαριστώ πολύ τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Αμαλιάδας για την φροντίδα και ενδιαφέρον που έδειξαν στο πρόσωπο του πατέρα μου Αθανάσιου Σαψάλη κατά τη διάρκεια νοσηλείας του. Ιδιαιτέρως ευχαριστώ τον διευθυντή της χειρουργικής κλινικής κ. Νατάλε καθώς επίσης και τον χειρούργο επιμελητή Γιώργο Μπακέλα αλλά και την προϊσταμένη Αγγελική Σωτηροπούλου για τις υπηρεσίες που παρέχουν όχι μόνο στον πατέρα μου αλλά όλους τους νοσηλευόμενους στο νοσοκομείο. Για ακόμα μια φορά είναι φανερό πως το νοσοκομείο της Αμαλιάδας διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στον τομέα της υγείας των κατοίκων όλου του νομού. Νίκος Σαψάλης Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 8:30 π.μ. στην Ιερά Μονή Σκαφιδιάς Τελούμε 40ήμερο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής της αγαπημένης μας

ΚΑΝΕΛΛΑΣ χας ΙΩΑΝ.ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΤΩΝ 89 Παρακαλούμε συγγενείς και φίλους όπως προσέλθουν και προσευχηθούμε για την ανάπαυση της ψυχής της. Σκαφιδιά 3/12/2016 ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ: Δημήτρης & Πολυτίμη Χρονοπούλου, Ανδρέας & Ευφροσύνη Χρονοπούλου,Αγγελική Χρονοπούλου,Δέσποινα χα Διον. Χρονόπουλου. ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΑ ΑΝΙΨΙΑ ΤΑ ΔΙΣΕΓΓΟΝΑ ΟΙ Λ. ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΕΛΕΤΩΝ Απ. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ο.Ε. ΤΗΛ. ΓΡΑΦΕΙΟΥ: 26210 28361 – 33119, ΚΙΝΗΤΟ: 6944 296706 & 6947 608088 ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 11 – ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ

EYXAΡΙΣΤΗΡΙΟ Όλους όσοι συμπαραστάθηκαν στο πένθος μας για το χαμό της πολυαγαπημένης μας μας

ΦΙΛΗΣΙΑΣ ΑΝΤΩΝ. ΘΕΟΔΟΣΗ ΕΤΩΝ 70 Θερμότατα ευχαριστούμε ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΤΗΣ: Ευστάθιος & Ουρανία Θεοδόση,Αργυρή & Παναγιώτης Ντουντούμης,ΤΑ ΑΝΙΨΙΑ: Ελένη, Ντίνα & Γιώργος , Ελένη & Χαράλαμπος, Σπυριδούλα .ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΕΛΕΤΩΝ Απ. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ο.Ε. ΤΗΛ. ΓΡΑΦΕΙΟΥ: 26210 28361 – 33119, ΚΙΝΗΤΟ: 6944 296706 & 6947 608088 ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 11 – ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ 1986 2ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΥΡΓΟΥ

Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου γυρνάμε το χρόνο πίσω...Ξανά μαζί μετά από 30 ολόκληρα χρόνια! Για να μιλήσουμε, να θυμηθούμε, να νοσταλγήσουμε και να διασκεδάσουμε. Όπως κάναμε και τότε!!! Το ραντεβού στο εστιατόριο του ξενοδοχείου "Βρυνιώτης" στον Άγιο Ανδρέα (9.00 μ.μ) Θα είμαστε όλοι εκεί! ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Γιάννης Αργυρόπουλος (6974998933) Γιάννης Γεωργουλόπουλος (6944880405) Διονύσης Ζάγκλης (6972815140) Γιώργος Πετρόπουλος (6973025505)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΕΛ/ΝΗΣΟΥ, ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ & ΙΟΝΙΟΥ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΔΑΣΩΝ & ΑΓΡ. ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Δ/ΝΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ & ΕΠΙΘ. ΔΑΣΩΝ Δ/ΝΣΗ ΔΑΣΩΝ ΗΛΕΙΑΣ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ της με αριθμ. Πρωτ 226138/28-11-2016 Πράξης χαρακτηρισμού του Δασάρχη Πύργου Ο Δασάρχης Πύργου με την ανωτέρω Πράξη χαρακτηρισμού η οποία εκδόθηκε ύστερα από αίτηση του κ. Χρυσανθακόπουλου Δημήτριου του Ασημάκη δια του ορισθέντος ως πληρεξουσίου κ Γεωργακόπουλου Βασιλείου του Γεωργίου κατοίκου Πύργου Ηλείας, χαρακτήρισε την έκταση συνολικού ■εμβαδού 5510,61 τ.μ, που βρίσκεται στην θέση «Αγ. Γεώργιος» της Τ.Κ Καυκωνίας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας της ΠΕ Ηλείας ως μη δασικού χαρακτήρα έκταση κατά την έννοια των διατάξεων της παρ. 6 περίπτωση α του αρθρ. 3 του Ν. 998/79 όπως αυτή αντικαταστάθηκε με την παρ. 4 του αρθρ. 32 του Ν. 4280/14, μη υπαγόμενη στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας. Κατά της πράξης αυτής η οποία κοινοποιήθηκε στον Δήμο Πύργου για ανάρτηση επί ένα μήνα στο κατάστημα της Τ.Κ. Καυκωνίας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας , επιτρέπονται αντιρρήσεις από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελ/νήσου Δυτ. Ελλάδος & Ιονίου ατελώς, όπως και από κάθε άλλο φυσικό ή νομικό πρόσωπο που έχει έννομο συμφέρον κατόπιν καταβολής παραβόλου, εντός εξήντα (60) ημερών από τις επιδόσεως και κοινοποιήσεως ή σε κάθε άλλη περίπτωση από .την ανάρτηση στον ειδικό δικτυακό τόπο, ενώπιον της Α/βάθμιας Επιτροπής Επίλυσης Δασικών Αμφισβητήσεων ΠΕ Ηλείας. Η εν λόγω πράξη χαρακτηρισμού έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο με ΑΔΑ: 68ΒΝΟΡ1Φ-ΥΑΒ . Περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία του Δασαρχείου Πύργου στο τηλέφωνο 26210-26746, 22966 Πύργος 28-11-2016 Ο Δασάρχης Πύργου Παναγιώτης Λάττας Δασολόγος MSc


ÐÝìðôç 1 Äåêåìâñßïõ 2016

Ο Επειός στη Β΄ Εθνική Ανακοινώθηκε και επίσημα από την ΚΟΕ Στη Β΄ Εθνική Υδατοσφαίρισης ανεβαίνει ο Επειός, ο οποίος και επίσημα πλέον κερδίζει την ένσταση που έκανε και σε συνδυασμό με την προσφυγή της ΑΕ Λάρισας, η οποία δικαιώνεται, αλλάζει ο βαθμολογικός πίνακας, ο οποίος προκύπτει με τον Επειό στην 5η θέση, άρα και στη Β΄ Εθνική. Η ανακοίνωση της ΚΟΕ αναφέρει μεταξύ άλλων: «Μετά την απόφαση του Αθλητικού Δικαστή, σε προσφυγή της ΝΕ Λάρισας, επαναπροσδιορίζεται η βαθμολογία της τελικής φάσης του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Γ’ Εθνικής κατηγορίας Ανδρών περιόδου 2015-16 και αποφασίζεται: Ανέρχονται στην Β’ Εθνική κατηγορία, για την περίοδο 2016-17, οι 8 ακόλουθες ομάδες: ΟΦΘ, ΝΕ Λάρισας, Άρης Θεσσαλονίκης, ΝΟ Ιτέας, Άργης Καλαμάτας, ΝΟ Σύρου, Επειός Ίλιδας, ΚΟ Ξάνθης, χωρίς να επηρεάζεται ο συνολικός αριθμός (25) των ομάδων που θα μετάσχουν στο φετινό πρωτάθλημα Β’ Εθνικής κατηγορίας». Σ. Φραγκογιαννόπουλος

Μικτές Ηλείας

Ήττες στη Μεσσηνία Δεν τα κατάφεραν χθες στη Μεσσηνία οι Μικτές ομάδες μας, καθώς έχασαν από τις αντίστοιχες της Μεσσηνίας. Ειδικότερα οι Παίδες έχασαν 2-0, ενώ οι Νέοι ηττήθηκαν με το βαρύ 5-1.

19:30 COSMOTE SPORT 3 HD Χανιά - Ολυμπιακός Κύπελλο Ελλάδος

15:00 COSMOTE SPORT 3 HD Λεβαδειακός - Πανσερραϊκός Κύπελλο Ελλάδος 15:00 COSMOTE SPORT 1 HD Ξάνθη - ΑΕΛ Καλλονής Κύπελλο Ελλάδος 17:15 COSMOTE SPORT 3 HD Τρίκαλα - ΠΑΟΚ Κύπελλο Ελλάδος 17:15 COSMOTE SPORT 1 HD Καλλιθέα - Ατρόμητος Κύπελλο Ελλάδος 18:00 Novasports 3HD ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός Volley League 18:00 Novasports 1HD Ούνικς Καζάν - Αρμάνι Μιλάνο EuroLeague

19:45 Novasports 4HD Φενέρμπαχτσε - Ρεάλ Μαδρίτης EuroLeague 21:00 Novasports 3HD Μπάμπεργκ - ΤΣΣΚΑ Μόσχας EuroLeague 21:05 Novasports 2HD Μακάμπι Τελ Αβίβ - Αναντολού Εφές EuroLeague 22:00 Novasports 1HD Μπολόνια - Βερόνα Κύπελλο Ιταλίας 23:00 ΕΡΤ3 Ράθινγκ Σανταντέρ - Αθλέτικ Μπιλμπάο Κύπελλο Ισπανίας 03:00 COSMOTE SPORT 4 HD Κλίβελαντ Καβαλίερς - Λος Άντζελες Κλίπερς ΝΒΑ

Κόροιβος

Ο «κοντορεβυθούλης» σταρ! Πρώτος σκόρερ και πρώτος πασέρ στο Πρωτάθλημα ο Κεν Μπράουν Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου giannfranco_75@yahoo.gr

Α

ν ένας παίκτης μέχρι στιγμής στον Κόροιβο έχει κλέψει τα βλέμματα πάνω του, σε ατομικό επίπεδο, αυτός είναι ο Κεν Μπράουν. Και σίγουρα η εμπειρία του, αλλά και η απόδοσή του στα παιχνίδια αποτελεί βαρόμετρο. Βέβαια το περασμένο Σάββατο, δεν βρέθηκε σε καλή στιγμή, όταν και αποβλήθηκε με φάουλ σε ένα κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού, ωστόσο δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη η έως τώρα παρουσία του «κοντορεβυθούλη» αυτού όπως πρόσφατα τον είχε αποκαλέσει ο Ντίνος Καλαμπάκος σε μια συνέντευξη. Ένας Ντίνος Καλαμπάκος, ο οποίος θα έχει σίγουρα να του πει πολλά, καθότι έχει υπάρξει παίκτης και ο ίδιος και μάλιστα περιφερειακός.

Πάμε να δούμε λοιπόν και τα μέχρι στιγμής κατορθώματα του Μπράουν. Κατορθώματα βεβαίως σε απόλυτους αριθμούς, πράγμα που σημαίνει ότι έχοντας παίξει τρεις παρατάσεις, δηλαδή δεκαπέντε λεπτά περισσότερο από τους άλλους, έχει ένα αβαντάζ. Ο γκαρντ του Κοροίβου, είναι μέχρι στιγμής πρώτος σκόρερ της Basket League, έχοντας σημειώσει 142 πόντους, έχοντας πίσω του το «εξάσφαιρο» της Δόξας Λευκάδας Ντέζμιν Γουέλς (τον οποίο φρόντισε να… αφοπλίσει στην Αμαλιάδα ο Τόντρικ Γκότσερ και οι συμπαίκτες του), με 138 πόντους. Πιο κάτω, βρίσκεται ο Γουΐλ Κάμινγκς του Άρη με 126, ενώ στην πεντάδα συμπληρώνει ένα ακόμα «πιστόλι», ο Μπράντον Γιανγκ, ο οποίος παραλίγο να κάνει τη «ζημιά» το περασμένο Σάββατο στην Αμαλιάδα.

Πρώτος σκόρερ, αλλά και πρώτος πασέρ Η επιτυχία του Μπράουν να φιγουράρει πρώτος σκόρερ, αποκτά μεγαλύτερη αξία

καθώς δεν είναι ο κατ’ εξοχήν σουτέρ. Είναι ένας παίκτης που έχει οργανωτικά χαρακτηριστικά. Και η παρουσία του στην πρώτη θέση των ασίστ, με 59, λέει πάρα πολλά πράγματα, έχοντας αφήσει πίσω του τον Νικ Καλάθη με 48 και τον Βασίλη Σπανούλη με 46 (οι οποίοι ναι μεν υπόκεινται το… ροτέισον των προπονητών τους, αλλά δεν παύουν να έχουν πλάι τους μεγάλους σουτέρ).

Τρίτος στην αξιολόγηση Για όλα αυτά και για τους όποιους έχουν τις… αμφιβολίες τους, μιλούν και οι δείκτες αξιολόγησης. Μια στατιστική κατηγορία η οποία προκύπτει από τη γενικότερη παρουσία κάθε παίκτη. Εκεί λοιπόν ο Κεν Μπράουν, βρίσκεται στην τρίτη θέση με 126 μονάδες, πίσω από τον Ματ Λοτζέσκι με 133 και τον Μέλσαμ Μπασάμπε με 127 (ας όψεται εδώ που ο Καλαμπάκος δεν είχε προλάβει να πάρει ακόμα τον Πόλαρντ όταν έπαιξε με τη Δόξα Λευκάδας).


ÐÝìðôç 1 Äåêåìâñßïõ 2016

ΚΥΠΕΛΛΟ ΗΛΕΙΑΣ

17 Δόξα Ν. Μανολάδας-Ηλειακός Βαρθοιλομιού 4-0

Έκανε τα πράγματα εύκολα… Η Δόξα προκρίθηκε στην επόμενη φάση κόντρα στον υπολογίσιμο Ηλειακό

Ή

ταν εξ’ ορισμού ένα πονηρό και δύσκολο νοκάουτ παιχνίδι, απέναντι στον πάντα υπολογίσιμο Ηλειακό Βαρθολομιού. Η Δόξα ωστόσο ήταν εξαιρετική και κατόρθωσε με ένα γρήγορο γκολ στην επανάληψη, να απλοποιήσει τα πράγματα, αποδίδοντας αποτελεσματικό ποδόσφαιρο και κερδίζοντας με 40 να προκριθεί στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ηλείας. Η Δόξα προηγήθηκε με τον Σάββα Αντωνόπουλο, από κάθετη πάσα του Λιβάνη στο 57΄. Το 2-0 έγινε στο 61΄με προσωπική ενέργεια του Αυγερινού, ο οποίος έφυγε από το κέντρο και βγήκε τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα. Ο νεαρός Μηλαδόπουλος στο 73΄έκανε το 3-0 από κάθετη πάσα του Αυγερινού. Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε ο

Κ.Π. Δημητρόπουλος στο 87΄από παράλληλη πάσα του Μηλαδόπουλου. Ο Ηλειακός, πάλεψε το ματς και στάθηκε ανταγωνιστικός για μια ώρα, ωστόσο μετά το 2-0, ο Γιάννης Δανίκας έβαλε μέσα δυο νεαρούς, δείχνοντας ότι και σε συνδυασμό με τις απουσίες, δεν μπορούσε να βάλει δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη και φυσιολογικά στράφηκε στο παιχνίδι του Σαββάτου με τον Αίαντα. Δόξα: Κανελλόπουλος, Σιούλας,

Αυγερινός, Κολτσίδας, Αλ. Κανελλόπουλος, Λιβάνης (62΄Κ.Σ. Δημητρόπουλος), Κ.Π. Δημητρόπουλος, Καταβάτης (80΄Παρασκευόπουλος), Αντωνόπουλος (73΄Σωτηρόπουλος), Μπισμπάρδης, Μηλαδόπουλος. Ηλειακός Β: Δούρος, Α. Βούτος, Βαγγελάκος, Γκίνης, Σακκάτος, Κωνσταντακόπουλος, Κάσσας (65΄Ζωγόπουλος), Καλλιβωκάς, Ράλλης, Καρατζανίδης (68΄Πανόπουλος), Μπακογιάννης (68΄Γιούλης).

Θύελλα Πύργου

Με ανεβασμένη την ψυχολογία Ο σαββατιάτικος εκτός έδρας αγώνας με τον Ολυμπιακό Σαβαλίων στα πλαίσια της 12ης αγωνιστικής της Α1 κατηγορίας, βρίσκεται στο επίκεντρο στις τάξεις της Θύελλας Πύργου. Το κλίμα στις τάξεις των «κυανόλευκων» είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα, γεγονός που έχει να κάνει με το εξαιρετικό πρόσωπο που παρουσίασε η ομάδα στο ματς της περασμένης αγωνιστικής κόντρα στον Ατρόμητο Καβασίλων.

Αναμέτρηση που πέρα από τους βαθμούς της νίκης, συνδυάστηκε και από ένα εξαιρετικό πρόσωπο κάτι που επεσήμανε στις δηλώσεις του και ο τεχνικός Αλέκος Τομαρόπουλος. «Παρουσιάσαμε ένα πολύ καλό πρόσωπο και έμεινα ικανοποιημένος από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών μου. Εφησυχασμός και χαλάρωση δεν επιτρέπεται βέβαια, καθώς ο μαραθώνιος βρίσκεται σε εξέλιξη», δήλω-

σε ο έμπειρος τεχνικός της ομάδας του Πύργου. Ενόψει της αναμέτρησης του Σαββάτου στη Θύελλα γνωρίζουν πως έχουν μια δύσκολη αποστολή, αλλά από κει και πέρα εμφανίζονται αποφασισμένοι για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Μοναδικό πρόβλημα για τον κ. Τομαρόπουλο ο τραυματίας Μπουτσικάκης, ενώ από την αντίπερα εξέτισε και επιστρέφει ο Κατελούζος. Πάνος Ηλιόπουλος

Ενιππέας Λαντζοΐου

Κέρδος η εμφάνιση Η αναμέτρηση της περασμένης Κυριακής κόντρα στον Πανηλειακό μπορεί να μη συνοδεύτηκε από ένα θετικό αποτέλεσμα για τον Ενιππέα, στην ομάδα της Ωλένης πάντως κρατούν την εμφάνιση που κυμάνθηκε σε υψηλά στάνταρ. Ειδικότερα σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια ο Ενιππέας παρουσιάστηκε ξεκάθαρα πιο βελτιωμένος, γεγονός που αναφέρθηκε και επισημάνθηκε από όλους. Με οδηγό την εμφάνιση λοιπόν κόντρα στον Πανηλειακό, η ομάδα του Λαντζοΐου κοιτάζει τη συνέχεια. Στόχος ξεκάθαρα η κατάκτηση όσων περισσότερων βαθμών γίνεται προκειμένου η ομάδα να βελτιώσει άμεσα τη βαθμολογική της θέση. Επόμενο εμπόδιο στο Κουρτέσι κόντρα στον τοπικό ΑΠΟΚ, αναμέτρηση στην οποία ο Ενιππέας θα επιδιώξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Εκτός πλάνων για τον Λάκη Αθανασόπουλο, οι Τσαντίλης και Σταματελάτος που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών. Πάνος Ηλιόπουλος

Κένταυρος Μαγούλας

Παράπονα για τη διαιτησία Παράπονα για τη διαιτησία και μάλιστα έντονα εκφράζουν στην ομάδα του Κενταύρου Μαγούλας. Ειδικότερα οι «πράσινοι» της Ωλένης επισημαίνουν πως στα τελευταία τρία – τέσσερα παιχνίδια έχουν αδικηθεί σε καθοριστικές φάσεις, γεγονός που έχει επιπτώσεις άμεσες και στην κατάκτηση των βαθμών. Στα του καθαρά αγωνιστικού περιεχομένου, στον Κένταυρο έχουν αφήσει πίσω τους την αναμέτρηση κόντρα στον Κεραυνό Χειμαδιού με το ενδιαφέρον να εστιάζεται πλέον στο σαββατιάτικο νέο εντός έδρας ματς κόντρα στη Νίκη Τραγανού αυτή τη φορά. Παιχνίδι με σημαντικό βαθμό δυσκολίας απέναντι σε μια από τις πιο δυνατές ομάδες της κατηγορίας, με τους «πράσινους» να επιζητούν το βαθμό ή τους βαθμούς. Στα θετικά για τον τεχνικό Χρήστο Παπαζώη το ότι δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα, γεγονός που του επιτρέπει να παρατάξει το καλύτερο δυνατό σχήμα. Πάνος Ηλιόπουλος


ÐÝìðôç 1 Äåêåìâñßïõ 2016

18

Ξενοφών Κρεστένων

Πανηλειακός

Ένα ντέρμπι χωρίς μεγάλη προϊστορία… Τρεις φορές έχουν βρεθεί αντιμέτωποι στη σύγχρονη ιστορία τους, με τον Πανηλειακό να μετρά δύο νίκες και τον Ξενοφώντα μία επικράτηση στα πέναλτι σεζόν 2009-10 στο τότε πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής.

Στο Κύπελλο Ηλείας

Του Μιχάλη Δημητρόπουλου mixalisdimitro@hotmail.com

Π

ανηλειακός και Ξενοφών Κρεστένων αναμετρώνται την Κυριακή στις 17:30 στο Στάδιο Πύργου. Ντέρμπι κορυφής για την Α1, μιας και οι δύο ομάδες βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις τις βαθμολογίας με διαφορά 5 βαθμών η μία από την άλλη, αλλά όχι ντέρμπι με μεγάλη προϊστορία… Για την ακρίβεια οι δύο «ερυθρόλευκοι» σύλλογοι έχουν αναμετρηθεί 3 φορές στη σύγχρονη ιστορία τους: μία φορά σε μονό παιχνίδι το 1979 για το Κύπελλο Ηλείας και δύο φορές τη

Το 1979 ο Ξενοφών είχε προκριθεί στο Κύπελλο Ηλείας σε βάρος του Πανηλειακού σε ένα ματς-θρίλερ που έγινε στη Ζαχάρω. Ο κανονικός αγώνας είχε λήξει 1-1 και η ομάδα των Κρεστένων επικράτησε στα πέναλτι με 4-3, με το τελευταίο εύστοχο πέναλτι να το εκτελεί ο Βαγγέλης Χασομέρης. Ενώ, σε πέναλτι είχε ευστοχήσει και ο Τάσος Τσαντίλης, ο οποίος είχε φορέσει και την φανέλα του Πανηλειακού. Επίσης, στην τότε ομάδα των Κρεστένων έπαιζε και ο σπουδαίος τερματοφύλακας Νίκος Καπετανάκης, που επίσης είχε αγωνιστεί στον Πανηλειακό.

Στη Δ’ Εθνική Στη σεζόν 2009-10 οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες δύο φορές για το πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής. Σε ένα πρωτάθλημα που το τέλος του βρήκε τον Πανηλειακό πρωταθλητή και τον Ξενοφώντα υποβιβασμένο. Στις 26 Οκτωβρίου του 2009 ο Πανηλειακός υποδέχθηκε τον Ξενοφώντα στον Πύργο για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος και

επικράτησε με 4-0. Τα γκολ για τους γηπεδούχους είχαν πετύχει ο Μπουτσικάκης, ο Γκέρτσος, ο Παπαγεωργίου και ο νυν προπονητής του Ξενοφώντα Ντίνος Παναγιωτακόπουλος! Μάλιστα, στην τότε ενδεκάδα του Πανηλειακού έπαιζαν οι Γιάννης Καπετανάκης, Γιάννης Σωτηρόπουλος και Σάκης Τσουκαλάς, οι οποίοι πιθανότατα θα ξεκινήσουν και στο ματς της προσεχούς Κυριακής! Από την άλλη, από την τότε ενδεκάδα του Ξενοφώντα, στο παιχνίδι της Κυριακής πιθανότατα θα αγωνιστεί ο Γιάννης Μυλωνάς. Την 1η Μαρτίου του 2010 ο Ξενοφώντας υποδέχθηκε τον Πανηλειακό για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Δ’ Εθνικής. Ο Πανηλειακός κέρδισε στα Κρέστενα με σκορ 0-2. Τα γκολ είχαν πετύχει ο Ντένις Μενίκου και ο Ματθαίος Θωνιάτης. Σε εκείνο το ματς είχαν αγωνιστεί για τον Πανηλειακού οι «σημερινοί» Καπετανάκης και Τσουκαλάς και για τον Ξενοφώντα οι δύο «σημερινοί» αρχηγοί του Τάσος Κουτσογιαννάκης και Γιάννης Μυλωνάς. Επίσης, στην αρχική ενδεκάδα του Πανηλειακού βρισκόταν ο Ντίνος Παναγιωτακόπουλος.

Από τα ρεπορτάζ της «Πρώτης» για τις αναμετρήσεις της σεζόν 2009-10

Μεγάλα ονόματα Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι έχουν φορέσει τις φανέλες και των δύο ομάδων κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα του ηλειακού ποδοσφαίρου. Ενδεικτικά: Κώστας Μαρίνος, Σάκης Προβατάς, Νίκος Γιαννακόπουλος, Νίκος Καπετανάκης, Τάσος Τσαντίλης, Νίκος Σαρακίνης, Σωτήρης Κανελλόπουλος, Βασίλης Χατζηφώτης, Γιάννης Λαμπρόπουλος, Βασίλης Λυρής, Βασίλης (Μπίλης) Κωνσταντόπουλος, Ντίνος Παναγιωτακόπουλος, Ματθαίος Θωνιάτης, Ντέγιαν Μιλοσέσκι, Σάκης Θεοδωρακόπουλος κ.α.


Ð

í ù ä Ý ð ç ã í ù ÑÙÔÁÃÙÍÉÓÔÅÓô

ÐÝìðôç 1 Äåêåìâñßïõ 2016

Πηγαδάκι στη Ζαχάρω Ενδιαφέρον ποδοσφαιρικό πηγαδάκι χθες στη Ζαχάρω και ειδικότερα στο καφέ που διατηρεί ο Θάνος Αλεξανδρόπουλος, τερματοφύλακας των «ερυθρόλευκων» της πόλης. Ο φακός της «Πρώτης» εντόπισε τον τεχνικό του ΑΟ Μακρισίων Άρη Ρουμελιώτη, τον Φώτη Αλεξανδρόπουλο ποδοσφαιριστή του τοπικού Ολυμπιακού καθώς και τον Σάκη Σωτηρόπουλο που τώρα αγωνίζεται σε ομάδα της Αθήνας. Στο επίκεντρο φυσικά βρέθηκε το τοπικό ποδόσφαιρο, χωρίς φυσικά να λείπουν οι ατάκες και τα πειράγματα. Π.Η.

Παρακολουθεί και βόλεϊ

Κρίσιμο παιχνίδι με Χάβαρι

Φίλαθλος όλων των αθλημάτων είναι ο Τόντρικ Γκότσερ. Ο Αμερικανός, παρέμεινε τη Δευτέρα μετά το πέρας της προπόνησης και παρακολούθησε την επικράτηση του Κοροίβου σε βάρος του Θησέα στο βόλεϊ. Όπως μας εκμυστηρεύτηκε ο Γκότσερ, του αρέσει να παρακολουθεί όλα τα αθλήματα. Βεβαίως, πιο ψηλά στη λίστα των προτιμήσεών του (μετά το μπάσκετ φυσικά), βρίσκεται ένα άθλημα το οποίο δεν έχει την ευκαιρία να το παρακολουθήσει στα μέρη μας και είναι το American Football. Σο.Φ.

Μια τενοντίτιδα στον ιγνιακό τέντοντα ταλαιπωρεί τον Καραπάνο, ο οποίος δεν υπολογίζεται στα πλάνα του Μιχάλη Παπουτσή για το κρίσιμο εντός έδρας παιχνίδι απέναντι στο Χάβαρι. Επίσης, ο τεχνικός του Ατρομήτου, δεν έχει τη βδομάδα που κυλάει τον Μπαρλέτη στις προπονήσεις, ο οποίος ταλαιπωρείται από μια ίωση. Ο Ατρόμητος δεν είχε καλή παρουσία στο πρόσφατο παιχνίδι και προσπαθεί τη βδομάδα αυτή να ηρεμήσει και να αφοσιωθεί στο κρίσιμο εντός έδρας παιχνίδι απέναντι στο Χάβαρι. Σο.Φ.

Ικανοποιητική η πορεία του Έντεκα παιχνίδια έχουν παιχτεί μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα της Α2 ΕΞΑΡΧΟΣ και αναφοράς αξίζει η πολύ καλή πορεία του Λευκού Αστέρα Σκουροχωρίου. Ειδικότερα ο σύλλογος του διευρυμένου Δήμου Πύργου αποφεύγοντας τα μεγάλα λόγια βρίσκεται στην τέταρτη θέση και αν συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς έχει πολλές πιθανότητες να πάρει μέρος στα πλέι – οφ ανόδου. Π.Η.


ÐÙËÇÓÅÉÓ ÁÊÉÍÇÔÙÍ Πωλούνται 6 στρέμματα στο Κολύρι εντός οικισμού, με αρτεσιανό, περιφραγμένα, 90.000 ευρώ . Πληροφορίες: 6930838087 (ΜΑ 9449) ÅÕÊÁÉÑÉÁ ÐÙËÅÉÔÁÉ: íåïêëáóéêÞ ðÝôñéíç ìïíïêáôïéêßá 95 ô.ì. óå ïéêüðåäï 600ô.ì. óôï Ðåëüðéï Áñ÷. Ïëõìðßáò, Ýíáíôé óôáèìïý ÏÓÅ. ÔéìÞ 32.000 åõñþ óõæçôÞóéìç. ôçë. 6972 034680, 6977 212968 (ÌÁ9643) Πωλείται παραθαλάσσιο 85 τμ, στα Λέτρινα 3, τιμή 65.000 συζητήσιμη. Τηλ.: 6932233357 (ΜΑ 9738) Πωλούνται 2 παλιά παραθαλάσσια σπίτια στη Σπίαντζα. Πληροφορίες κος Πέτρος, Τηλ.: 6973670729 (ΜΑ 9739) ΠΩΛΕΙΤΑΙ έκταση 20 στρεμμάτων στην περιοχή Μυρσίνης επί του δημοσίου δρόμου. Πληροφορίες Τηλ.: 6937072623-24 (ΜΑ 9734) Στην Αμαλιάδα πωλείται οικόπεδο άρτιο & οικοδομήσιμο, οδός Τσε Γκεβάρα 4, τιμή 45.000 ευρώ. Τηλ.: 694 296 2678 ΠΩΛΕΙΤΑΙ: οικόπεδο 450τ.μ. άρτιο και οικοδομήσιμο σε κεντρικό σημείο του συνοικισμού χωριού Λαμπετίου Πύργου σε καλή τιμή. Τηλ. 6974 386417 (ΜΑ6996) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ: δύο ισόγειες μονοκατοικίες, παραδοσιακού τύπου μέσα σε παραδεισένιο περιβάλλον και στην ωραιότερη περιοχή 2,5 χιλιόμετρα έξω από τον Πύργο, λόγω γήρατος και άλλων αναγκών. Αξίας 150.000 ΜΟΝΟ 65.000 ευρώ. ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΛΑΒΕΙ.. Πληροφορίες από 1μ.μ. έως 6μ.μ. στο τηλ. 2621025182 και 6984294831 κος Ανδρέας.(ΜΑ9689) ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ: πωλείται ή ενοικιάζεται ανεξάρτητο οροφοδιαμέρισμα 130τ.μ. στο κέντρο της Αμαλιάδας οδός Ερμού. Ιδανικό για την συστέγαση

Πωλείται σπίτι στο Κατάκολο στην πρώτη σειρά, 73 τ.μ. σε λογική τιμή. Πληροφορίες: 6930838087 ΜΟΥΖΑΚΙ ΗΛΕΙΑΣ. Πωλούνται α) Ελαιώνας 6 στρ. περιοχή Προφήτη Ηλίας με 120 παραγωγικές ελιές, αρδευτικό δίκτυο και αρτεσιανό, υψηλή απόδοση σε λάδι, β) Ελαιώνας και χωράφι 4 στρ. στην περιοχή Αγ. Νικόλαος με 30 ελιές και αρδευτικό δίκτυο. Τηλ. 697 2406145 (ΜΑ 9699) δύο ιατρείων. Τηλ. 6942962678(ΜΑ9666) Πωλείται οικόπεδο στην Αμαλιάδα 320 τ.μ., άρτιο & οικοδομήσιμο . Τηλ. κος Γιώργος 2622025510 (ΜΑ 9657) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ στην Περιοχή της Αλφειούσας, έκτασης 5.118 τ.μ. με γεώτρηση, περίφραξη και άδεια οικοδομής για ισόγεια κατοικία. Τιμή 39.000 ευρώ. Τηλ.: 697 889 0238 (ΜΑ 9652) ΕΥΚΑΙΡΙΑ: Πωλείται στην Κουρούτα Αμαλιάδας οικόπεδο 500 τ.μ., άρτιο και οικοδομήσιμο, εντός οικισμού. Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 694 720 4363 (ΜΑ 9645) ΠΩΛΕΙΤΑΙ στην Αμαλιάδα δεντροπερίβολο, περιφραγμένο1800 τ.μ., στο δρόμο Γερακίου, λίγο έξω από την Αμαλιάδα. Δίπλα περνά νερό του Δήμου, τηλέφωνο και ΔΕΗ. Επίσης ενοικιάζεται στην Αμαλιάδα κατοικία 140 τμ. 1ου ορόφου, 3 Υ-Δ, 2 μπάνια, καλοριφέρ, κοντά στο 1ο Γυμνάσιο τηλ. 2622024747 ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα 130 τ.μ., 1ου ορόφου, στο κέντρο της Αμαλιάδας - οδός Ερμού. Τηλ. Επικοινωνίας 6942962678 (ΜΑ 9588) ΠΩΛΕΙΤΑΙ στην Αθήνα, Κάτω Πατήσια κοντά στις τρεις γέφυρες, Πανταζίδου 15 βιοτεχνικός χώρος 360 τ.μ. αποτελούμενο από ισόγειο, υπόγειο και 1ο όροφο με αέρα επάνω. Τιμή 170.000 συζητήσιμη. Πληροφορίες 6939798501 κα Βαγγελιώ.(ΜΑ9464)

Ενοικιάζονται καταστήματα στην οδό Σισίνη: Α)36 τμ τιμή 250 ευρω, Β) 29 τμ τιμή 200 ευρώ, Γ) 28 τμ τιμή 200 ευρώ. Τηλ.: 6930 838087 (ΜΑ 9425)

ÅÍÏÉÊÉÁÓÅÉÓ ÁÊÉÍÇÔÙÍ Ενοικιάζεται δυάρι διαμέρισμα 1ου ορόφου με αυτόνομη θέρμανση στην οδό Δαλιάνη στην Αμαλιάδα. Τηλ. 6985565306. (ΜΑ 9746) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΤΡΙΑΡΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΜΑΘΙΟΥ 7,ΠΥΡΓΟΣ ΣΤΟΝ 1ο ΟΡΟΦΟ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ: 26210 34683,2621026048,6983915745. (MA9730) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΓΡΑΦΕΙΟ 55m2 ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΓ.ΚΥΡΙΑΚΗΣ 4,ΠΥΡΓΟΣ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ: 26210 34683,2621026048,6983915745.(MA9731) ΠΥΡΓΟΣ: Ενοικιάζεται 2άρι, εσωτερικό, ισόγειο, διώροφης οικοδομής, χωρίς κοινόχρηστα, αυτόνομη θέρμανση, κλιματισμό, τέντα, τζάκι, μεγάλη βεράντα, σήτες, πλήρως εξοπλισμένο. Νέας Αρτάκης 12, πλησίον κλειστού Γυμναστηρίου Κούβελου. Τηλ.: 26210 34578, 698 450 8835 (ΜΑ 9697) ΛΕΧΑΙΝΑ: Ενοικιάζεται κατάστημα 85τ.μ., αυτόνομη θέρμανση, wc, τρίφατσο, κατάλληλο για γραφείο, ιατρείο, φροντιστήριο, γυμναστήριο, πιτσαρία κ.λ.π., οδός Ελ. Δημάκη 27, πλησίον πρώην ΙΚΑ. Τηλ.: 697 169 8962 (ΜΑ 9698) Ενοικιάζεται επιπλωμένη γκαρσονιέρα (ρετιρέ) και επιπλωμένο δυάρι (ρετιρέ) με ελάχιστα κοινόχρηστα με μεγάλες βεράντες με υπέροχη θέα στην κεντρική πλατεία του Πύργου κατάλληλο για φοιτητές και για εκπαιδευτικούς. Πληροφ. 6977 654060 (ΜΑ7001) Ενοικιάζεται δυάρι στο ισόγειο διώροφης οικοδομής 63 τ.μ. με αυτόνομη θέρμανση στην Αμαλιάδα κατάλληλο και για φοιτητές. Τηλ. 6946 166342 (ΜΑ7000) Ενοικιάζεται στο Πύργο, κοντά στο 1ο Γυ-

Ενοικιάζεται 3άρι, στο κέντρο του Πύργου, ανακαινισμένο, χωρίς κοινόχρηστα, σε αυτόνομη θέρμανση & air-condition. Τηλ. 693 287 9140 (ΜΑ 9610)

Ενοικιάζεται γωνιακό κατάστημα 56 τ.μ. με πατάρι 56 τ.μ και wc σε κεντρικό σημείο στην οδό Ερμού. Τιμή: 750 ευρώ. Τηλέφωνα για πληροφορίες: 6930838087 (ΜΑ 9041) μνάσιο διαμερίσματα 1ου ορόφου 65 τ.μ. με 1 υπνοδωμάτιο, σαλόνι, κουζίνα, αυτόνομη θέρμανση, air - condition, μπαλκόνι που βλέπει στην είσοδο, χωρίς κοινόχρηστα. Πληροφορίες κος Παύλος, Τηλ.: 6936637489 (ΜΑ 9668) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ: δυάρι στον Πύργο 1ος όροφος επιπλωμένο με αυτόνομη θέρμανση και χαμηλά κοινόχρηστα. Τιμή 200 ευρώ. Πληροφ.6997794912 και 6977403843, 2621032973(9664) ΛΕΧΑΙΝΑ: ενοικιάζεται κατάστημα 40τ.μ. με wc, σε νεόκτιστη οικοδομή στην παλιά αγορά απέναντι από την ALFA BANK. Τηλ. 6971 698962 (ΜΑ9660) Ενοικιάζεται Διαμέρισμα 140 τ.μ., 1ου ορόφου στα Λεχαινά, κατάλληλο για γραφεία & φροντιστήρια, έναντι Γυμναστηρίου & Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Τηλ.: 26230-23823, 6974 100278 (ΜΑ 9659) Ενοικιάζεται μονοκατοικία 120 τ.μ., 3 υπνοδωμάτια, κουζίνα, σαλόνι, τραπεζαρία, μπαλκόνια μεγάλα, πλήρως εντοιχισμένη κουζίνα με ηλεκτρικά, ηλιακό θερμοσίφωνα και αυτόνομη θέρμανση στο κέντρο στα Λασταιίκα. Τηλ. 698 236 9132 (ΜΑ 9658) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ: γκαρσονιέρα, 30 τ.μ. , επιπλωμένη, χωρίς κοινόχρηστα, πλησίον Επαρχείου. Τηλ.: 6944 755 055 (ΜΑ 9640) ΠΥΡΓΟΣ ενοικιάζεται διαμέρισμα 3άρι, 2 κρεβατοκάμαρες - ενιαία κουζινο-

ÅíïéêéÜæåôáé ðáëéÜ ïéêßá 117 ôì óôï êÝíôñï ôïõ Ðýñãïõ ãéá åðáããåëìáôéêÞ óôÝãç. Ôçë.: 6930 838087 (ÌÁ 9424) σαλονοτραπεζαρία - 1ος όροφος διώροφης οικοδομής - χωρίς κοινόχρηστα - αυτόνομη θέρμανση -κλιματιστικόμεγάλες βεράντες - οικολογικά ανακλεινόμενα κουφώματα - μπόιλερ. Νέας Αρτάκης 12, Πλησίον Κλειστού Γυμναστηρίου Κούβελου. Τηλ. 2621034578, 6984 508 835 (ΜΑ 9634)

ÅíïéêéÜæåôáé Ýêôáóç áðü 1 Ýùò 2 óôñÝììáôá óôïí Áíèüðõñãï (Áã. Ãåùñãßïõ & ÊÔÅÏ ãùíßá), êáôÜëëçëç ãéá áèëçôéêÝò åãêáôáóôÜóåéò, catering & ïðïéáäÞðïôå Üëëç óïâáñÞ åðé÷åßñçóç. Ôçë.: 693 899 0613, 693 292 4343 (ÌÁ 9654)

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 130 τ.μ., 1ου ορόφου, στο κέντρο της Αμαλιάδας - οδός Ερμού. Τηλ. Επικοινωνίας 6942962678 (ΜΑ 9589)

ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝ/ΝΑ

ΤΗΛ.2623035545 .ΚΙΝ. 6973200697 ΜΑΝΟΥΡΑ 7 ΓΑΣΤΟΥΝΗ ΗΛΕΙΑΣ, ΤΚ: 27300 ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΕΣ Πωλείται μεζονέτα στην Αμαλιάδα 130τμ σε οικόπεδο 80 τμ,65 τ.μ. ο κάθε όροφος και δυάρι στο ισόγειο 60 τ.μ. Τιμή 180.000 € Πωλείται στην Γαστούνη μονοκατοικία 90τμ σε οικόπεδο 560 τ.μ. τιμή 140.000 € Πωλείται το ισόγειο διπλοκατοικίας στο Βαρθολομιό 129τ,μ, σε οικόπεδο 500τμ τιμή 120.000 € Πωλείται διπλοκατοικία 75τ.μ. κάθε όροφος ο ένας όροφος ημιτελής σε οικόπεδο 350τμ. Τιμή 120.000 € Πωλείται στην Αμαλιάδα μονοκατοικία 100τμ σε 300 TM. οικόπεδο. Τιμή 80.000 € Μονοκατοικία στο Βαρθολομιό 120 τ.μ. σε οικόπεδο 350 τμ τιμή 50.000 € ΟΙΚΟΠΕΔΑ-ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ Πωλείται στην Αμαλιάδα οικόπεδο 900τμ.εντος σχεδίου με 0,8σδ. Τιμή 80.000 € Πωλείται στην Αγία Μαρίνα αγροτεμάχιο 30στρ. Τιμή 90.000€ Πωλούνται στην Γλύφα 10 στρ. με 130 ρίζες ελιές . Τιμή 70.000 € Πωλείται αγροτεμάχιο στο κάστρο Κυλλήνης 8,500τ.μ . Τιμή 70.000 € Πωλούνται 1 αγροτεμάχιαo 5.000τμ δίπλα στο ιδιωτικό ΚΤΕΟ στα Καβάσιλα με πρόσωπο και στην εθνική οδό. Τιμή 50.000 € Πωλείται ελαιώνας στον κάμπο Πηνείας 17 στρ. τιμή 40.000 € Πωλούνται 2 παραθαλάσσια αγροτεμάχια στο Λεβεντοχώρι 10 και 8 στρ. μόνο σοβαρές προτάσεις Πωλείται αγροτεμάχιο 72 στρ. στην Γαστούνη. Τιμή 100.000 € 4 στρέμματα στο Βαρθολομιό τιμή 16.000€ 4 στρέμματα στο Βαρθολομιό με ελιές τιμή 15.000 € Οικόπεδο στο Βαρθολομιό 400τ.μ. τιμή 30.000 € 15 στρέμματα στην Γαστούνη με 70 ρίζες ελιές τιμή 45.000 €


21 Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

ÆÇÔÏÕÍÔÁÉ Ζητούνται στελέχη δημοσιογραφίας για εργασία σε εταιρεία ΜΜΕ και δημοσιότητας. Για αποστολή βιογραφικών: marketing-hr@outlook.com Ζητείται Πωλητής_ Merchandiser από εμπορική επιχείρηση με έδρα τον Πύργο. Απαραίτητα προσόντα: Κάτοχος διπλώματος αυτοκινήτου, Εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις, Δυναμική και ευχάριστη προσωπικότητα με ικανότητα στην επίτευξη των επιθυμητών στόχων και αποτελεσμάτων.Τηλ επικ.26210 36149 (MA 9747) Ζητείται μηχανικός Η/Υ, απόφοιτος Πολυτεχνείου, με άριστη γνώση αγγλικών, για εργασία στον Πύργο. Αποστολή βιο-

Ζητούνται άτομα για να εργαστούν στο δημιουργικό τμήμα της εφημερίδας "ΠΡΩΤΗ". Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 26210 - 40100 και 6948 050134 ή στείλτε τα στοιχεία σας. Στο e-mail: thlabros @hotmail.com γραφικών μέχρι 11/11/2016 στο e-mail: niapanta@hotmail.com (ΜΑ 9743) Ζητείται κοπέλα με εμπειρία στο σέρβις για το καφέ De Greco στη πλατεία Δικαστηρίων στο Πύργο. Τηλ.: Επικοινωνίας: 26210 30503 (ΜΑ 9733) Ζητείται κοπέλα για εξωτερική εργασία. Τηλ.: 698 724 5770 (ΜΑ 9732) Από διαγνωστικό κέντρο, που δραστηριοποιείται στην Αμαλιάδα, ζητούνται ά-

Export Assistant Job description: -Assisting the Export Manager with export procedures and sales -Providing administrative support to the Export Manager -Supporting the sales Department in ongoing sales and export affairs -Market research for foreign distributors -Follow up on export-import procedures Skills: -Minimum of 1 year experience in the export food business -Degree in Economics, Foreign Trade or Internationai trade -Fluent in English -Good command in other language would be an advantage -Full proficiency in MS Office -Excellent organizational and interpersonal skills -Self-driven, customer-oriented and stress-resistant personality We offer: -Competitive salary package and benefits -Training and advancement opportunities -Excellent working environment within a dynamic international team of professionals Please send your CV by e-mail stasinopoulosmemo@gmail.com (ΜΑ 9747)

ΖΗΤΕΙΤΑΙ κυρία έμπειρη για κουζίνα σε γνωστό κατάστημα στο κέντρο της Αμαλιάδας. Πληροφορίες τηλέφωνο 2622023408 από 10 το πρωί έως 12 το μεσημέρι και από 5 το απόγευμα έως 8 το βράδυ. (ΜΑ 9678)

Δασκάλα, κάτοχος μεταπτυχιακού, με γνώσεις γαλλικών, αγγλικών, παραδίδει μαθήματα σε μαθητές όλων των τάξεων του δημοτικού και αναλαμβάνει και την καθημερινή προετοιμασία τους στα σχολικά μαθήματα. Τιμές πολύ προσιτές. Τηλ: 6907196647 (MA 7007)

Καθηγητής προετοιμάζει μαθητές ΕΠΑΛ για Πανελλαδικές εξετάσεις Α) Κύκλου Ηλεκτρολογικού (Ηλεκτρικές Μηχανές - Ηλεκτροτεχνία ΙΙ), Β) Κύκλου Ηλεκτρονικού (Σύστημα Εκπομπής & Λήψης - Ψηφιακά). Τηλ.: 6973543268 (ΜΑ 7004)

μεσα Τεχνικοί Ακτινολόγοι Απόφοιτοι ΤΕΙ. Αν έχετε : Εμπειρία στον χειρισμό πολυτομικού αξονικού τομογράφου, Διάθεση για δουλειά με έμφαση στο αποτέλεσμα, Πτυχίο Τ.Ε.Ι. Και θέλετε: Πλήρη απασχόληση, Σταθερό μισθό και παραγωγικότητας, Συνεχή εξέλιξη. Τότε στείλτε ΤΩΡΑ το βιογραφικό σας με email στο: thalassinou.maria@ gmail. com (MA 9728) Ζητείται παιδαγωγός , παιδοκόμος ή κοινωνικός φροντιστής για πενθήμερηοχτάωρη και σε βάρδιες εργασία που αφορά στην φροντίδα παιδιών και εφήβων σε χώρο παιδικής προστασία από μη κερδοσκοπικό οργανισμό: Απαραίτητες δεξιότητες: " Ικανότητα διαμόρφωσης σχέσεων ασφάλειας και εμπιστοσύνης με τα παιδιά " Ανεπτυγμένη παιδαγωγική αντίληψη " Υψηλή προσαρμοστικότητα " Σωματική αντοχή και δραστηριότητα " Συναισθηματική ανθεκτικότητα " Μεθοδικότητα " Ικανότητα σύναψης υγιών συνεργατικών σχέσεων Απαραίτητα προσόντα: " Πτυχίο παιδαγωγικών σπουδών ΑΕΙ , ΤΕΙ , ΙΕΚ ή πτυχίο Επαγγελματικού Λυκείου ειδικότητας Κοινωνικών Φροντι-

Άνεργη μητέρα 7 παιδιών, σε απόγνωση, παρακαλεί την πολιτεία του Πύργου για βοήθεια. Άμεση ανάγκη τροφίμων, καθώς και οικονομικής στήριξης για την αποφυγή διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος. Τηλέφωνο 6987712548 (ΜΑ 9669)

Καθηγήτρια κλασσικής φιλολογίας, με εξειδίκευση σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού - Γυμνασίου - Λυκείου. Τιμές προσιτές. Τηλ.: 26210 39952, 698 822 8323 (ΜΑ 9692)

στών ή άλλο συναφές με την φροντίδα παιδιών πτυχίο. " Άδεια άσκησης επαγγέλματος , όπου απαιτείται " Προϋπηρεσία σε χώρο παιδικής προστασίας " Άριστη ή πολύ καλή γνώση Αγγλικών "Άριστη ή πολύ καλή γνώση ηλεκτρονικών υπολογιστών Περιοχή εργασίας: Κυλλήνη.Αποστείλατε βιογραφικό στο e-mail: ergasia. smile@yahoo.gr αναγράφοντας τον κωδικό 224. (MA 9725) Ζητείται κοπέλα για 4 ημέρες την εβδομάδα για εργασία σε καφέ - ουζερί στο Πύργο. Τηλ.: 697 201 5016 (ΜΑ 9717) Ζητούνται κοπέλες για εργασία σε καφέ. Τηλ.: 694 422 4704 (ΜΑ 9702) Ζητείται πτυχιούχος βοηθός φαρμακείου να εργαστεί σε φαρμακείο του νομού Ηλείας. Προϋπηρεσία επιθυμητή. Τηλ.: 697 189 7029 (ΜΑ 9701) ΖΗΤΕΙΤΑΙ κοπέλα για καφέ στην περιοχή του Πύργου. Τηλ. 6987 104594 (ΜΑ 9686)

Ζητείται από Βιομηχανία της Ηλείας Ηλεκτρολόγος ή Μηχανολόγος Μηχανικός απόφοιτος Πολυτεχνείου ή ΤΕΙ κάτοικος Ηλείας. Απαραίτητη γνώση των Αγγλικών. Παρακαλούμε αποστείλατε το βιογραφικό σας στην ηλεκτρονική Δ/νση: worknow.ilia@yahoo.com (ΜΑ9630) Ζητείται προσωπικό ασφαλείας (security) για εργασία. Απαραίτητη προϋπόθεση να είναι κάτοχος της απαιτούμενης άδειας προσωπικού ασφαλείας. Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2621027835, 2621023075, fax:2621032901, email: kapnisis@ otenet.gr, διεύθυνση: Πατρών 111 στον Πύργο έναντι κλειστού σταδίου. (ΜΑ 9597)

Ζητούνται τεχνικοί για το τμήμα συστημάτων ασφαλείας της Κaπνίσης Security. Τίτλοι σπουδών κατά προτίμηση: Ηλεκτρονικοί, Ηλεκτρολόγοι, Μηχανικοί Η/Υπολογιστών. Δεν απαιτείται εμπειρία. Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 26210 27835, 26210 23075, fax:26210 32901, email: kapnisis@otenet.gr, διεύθυνση: Πατρών 111 στον Πύργο έναντι κλειστού σταδίου. (ΜΑ 9600)

Από τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Λαμπροπούλου ζητείται πτυχιούχος καθηγήτρια Αγγλικής γλώσσας με άδεια διδασκαλίας ,εμπειρία στη διδασκαλία όλων των επιπέδων της Αγγλικής, ζήλο για το λειτούργημα της και αγάπη για τα παιδιά. Πληροφορίες στο τηλ.6945336160 ή στο 26210 31009 ώρες γραφείου

ÆÇÔÏÕÍ Συνεργείο αναλαμβάνει το μάζεμα και κλάδεμα πορτοκαλιών και ελιών, διαθέτει και δικό του εξοπλισμό. Τηλ.: 698 771 2548 (ΜΑ 9748) Κυρία αναλαμβάνει τη φύλαξη και φροντίδα ηλικιωμένων. Τηλ.: 699 973 9718 (ΜΑ 9742) Βουλγάρα διαμένουσα στον Πύργο επί 20ετίας, δίχως οικογενειακές υποχρεώσεις και με προεργασία στον Πύργο και στην ευρύτερη περιοχή, αναλαμβάνει την φύλαξη και φροντίδα ηλικιωμένων ατόμων ή διάφορες οικιακές εργασίες. Πληροφορίες κ. Σουζάνα. Τηλ.: 699 670 7398, 697 650 0665 (ΜΑ 9741) Κυρία ζητά εργασία για μερικές ώρες ή όλο το 24ωρο για φύλαξη ηλικιωμένων,

Φιλόλογος με πολυετή εμπειρία, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού (όλα τα μαθήματα), Γυμνασίου-Λυκείου. Εγγυημένα αποτελέσματα στην αφομοίωση της διδακτέας ύλης. Τιμές χαμηλές. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6946-537089 ΔΑΣΚΑΛΑ απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πατρών, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού σε πολύ προσιτές τιμές. Τηλ. 6984572976 (ΜΑ6993) παιδιών ή άλλες οικιακές εργασίες. Τηλ.: 694 364 2290 (ΜΑ 9729) ΚΥΡΙΑ ζητεί εργασία για φροντίδα ηλικιωμένος, εσωτερική ή όχι, στην Αμαλιάδα και την ευρύτερη περιοχή. Τηλ 6987457203(ΜΑ9722) Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων και καθαριότητα σπιτιών. Κατά προτίμηση απογευματινές ώρες. Τηλ.: 6982862181(ΜΑ 9719) ΓΥΝΑΙΚΑ, 30 χρονών, με πιστοποιητικά ικανοτήτων για εργασία υγειονομικής περίθαλψης και για άτομα με ειδικές ανάγκες ζητά ανάλογη εργασία στην Αμαλιάδα και στη γύρω περιοχή. Τηλ. 6943936798 (ΜΑ9712) Κυρία αναλαμβάνει την φροντίδα ηλικιωμένων ατόμων (όχι κατάκοιτων) & οικιακές εργασίες, μόνο για πρωινές ώρες. Τηλ. 698 105 1632 (ΜΑ 9708) Κυρία με εμπειρία αναλαμβάνει την φροντίδα ηλικιωμένων ατόμων (όχι κατάκοιτων), οικιακές εργασίες και εργασίες κουζίνας και καθαριότητας καταστημάτων, μόνο για πρωινές ώρες. Τηλ. 698 037 8920 (ΜΑ 9709) Σοβαρό ζευγάρι ζητά εργασία για φύλαξη και καθαριότητα οικίας & φροντίδα κτήματος στην περιοχή Πύργου, Σκαφιδιάς , Πάτρας, Ζαχάρως. και Καλαμάτας καιΚυπαρισσίας Τηλ.: 698 154 1420 (ΜΑ 9707) Κυρία από την Βουλγαρία αναλαμβάνει την 24ωρη φροντίδα ηλικιωμένων στην περιοχή του Πύργου & της Αμαλιάδας. Τηλ.: 694 881 1174 (ΜΑ 9703) Κυρία από Βουλγαρία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένου ατόμου. Τηλ.: 699 789 5402 (ΜΑ 9700)


22 Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

ÄéÜöïñá Πωλείται επιχείρηση εστίασης στο Καταράχι με άδεια λειτουργίας μεταβιβάσιμη, φήμη και πελατεία σε κομψά διαμορφωμένο χώρο. Τιμή προσιτή. Τηλ. επικοινωνίας 6974 070629 (ΜΑ 9506) Χάθηκε στην περιοχή του Πύργου i-Phone 5, μαύρο, με κίτρινα προστατευτικά αυτοκόλλητα καθώς και αυτοκόλλητο με την Αγγλική σημαία και στις δύο όψεις του. Δίνεται αμοιβή 100 ευρώ. Τηλέφωνο Επικοινωνίας 697 380 1883 (ΜΑ 9641) Πωλείται ψυγείο ΒΙΤΡΙΝΑ διπλό σαν καινούργιο επαγγελματικό 650 ευρώ. Τηλ.: 698 882 0950 (ΜΑ 9749) Πωλείται φοράδα αραβάνι, 3 ετών μαζί με το πουλάρι της ή χωρίς (6 μηνών). Πληροφορίες όλο το 24ωρο στο τηλ.: 697 430 3122 (ΜΑ 9744) Πωλούνται 2 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ, 1850 τμ & 820 τμ, στο 35ο χλμ Πύργου Αρχ. Ολυμπίας. Τηλ.: 6932233357 (ΜΑ 9735) Πωλείται ΗΛΕΚΤΡΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑ 40KW, τιμή 3.000 ευρώ. Τηλ.: 6932233357 (ΜΑ 9736) Πωλείται ΚΛΑΡΚ 4 τόνων, καινούργια μηχανή Perkins, δεκτός έλεγχος, 3.000 ευρώ. Τηλ.: 6932233357 (ΜΑ 9737) Πωλούνται ΜΑΡΜΑΡΑ Καβάλας 600 τμ, 2 Χ 30 Χ 60. Τιμή συζητήσιμη. Τηλ.: 26210 31393, 26210 33816 (ΜΑ 9740) Πωλείται EPANIEL BRETON, αρσενικό, 2 χρόνων, μαθημένο. Τηλ.: 694 582 9415 (ΜΑ 9716) Πωλείται AMERICAN BULLDOG, θηλυκό, 3χρωμο, 1.5 έτους, εξαιρετικός φύλακας. Τιμή ευκαιρίας λόγω αποχώρησης. Τηλ.: 693 756 5782 (ΜΑ 9718) ΒΑΡΔΑ: Πωλείται περίπτερο σε καλή θέση. Πληροφορίες κ. Γιάννης. Τηλ.: 694 804 3952 (ΜΑ 9713) Πωλούνται ξύλα ελιάς για σόμπα & τζάκι. Αναλαμβάνουμε την μεταφορά τους. Τηλ.: 6980579695 (ΜΑ 9706) Πωλούνται: 3 σετ καφέ & γαλατιέρα πορσελάνης εισαγωγής Γερμανίας, 1 σετ επτά τεμαχίων Ουίσκι & 1 σετ πολλαπλών χρή-

ÁÕÔÏÊÉÍÇÔÁ

Πωλείται σιτάρι και αλεύρι “Ζέας” παραγωγής μας.Τηλ. 6946 343699 (ΜΑ 9580) Πωλείται σόμπα Kresky αερόθερμη. Τηλ.: 697 686 9569 (ΜΑ 9671)

Πωλείται διώροφο σιδερένιο κρεβάτι μαζί με τα στρώματα σε τιμή ευκαιρίας. Ο πάνω όροφος είναι εντελώς αχρησιμοποίητος. Πληροφορίες τηλ. 6976 602632(ΜΑ 9676) σεων κρυστάλλινα Βοημίας, 1 φωντανιέρα και άλλα τεμάχια πολλαπλών χρήσεων επίσης Βοημίας και άλλα μεμονωμένα επίσης κρυστάλλινα, 1 σετ τσαγιού 15 τεμαχίων εκλεκτικής πορσελάνης διακοσμημένο με χρυσό 22 καρατίων, 2 κρασοπότηρα & 2 φλιτζάνια με προσωπογραφίες συλλεκτικά άνω των 50 ετών, Τα κρυστάλλινα και το σετ τσαγιού είναι εισαγωγής από Γαλλία προ 52 ετών και όλα στα κουτιά τους αμεταχείριστα, καθώς και άλλα μεμονωμένα συλλεκτικά κρυστάλλινα ή γυάλινα, 1 ραπτομηχανή χειρός SHUTLE σε καινούργια κατάσταση μοναδική ίσως εν Ελλάδι άνω των 120 ετών εισαγωγής εξ Η.Π.Α., 1 ραδιοκασετόφωνο πολλαπλών χρήσεων με πρόβλημα τροφοδοσίας επίσης από Η.Π.Α. προ 45 ετών. Όλα τα ανωτέρω μαζί 1500 ευρώ. Για μεμονωμένα κομμάτια τιμή καλή ανά περίπτωση. Επίσης πωλούνται: 1 καραμπίνα μπραουνικ μαγκνουμ εξ Η.Π.Α. προ 45 ετών ελάχιστα χρησιμοποιημένη 1200 ευρώ, 2 βίντεο μεγάλης κασέτας αμεταχείριστα 80 ευρώ έκαστος και δύο μεταχειρισμένα 35 ευρώ, μια χειροποίητη βιτρίνα υαλικών 150 ετών 200 ευρώ. Πληροφορία κος Ανδρέας μόνο μεταμεσημβρινές ώρες στο Τηλ.: 2621025182 και όλες τις ώρες στο Κινητό Τηλ.: 6984294831 (ΜΑ 9695) Πωλείται ένα σέτερ αγγλικό τρικολόρε και δύο επανιέλ. Τηλ. 6945 829415 (ΜΑ7005) ΠΩΛΕΙΤΑΙ: γεννήτρια 8,5 kva τριφασική. Πληρ.6974 832039 (ΜΑ9690) ΛΟΓΩ αναχώρησης για το εξωτερικό πωλείται πλήρες σαλόνι, σύνθετο, τραπεζαρία, τετραθέσιος καναπές, τέσσερις πολυθρόνες σε πολύ καλή κατάσταση. Τηλ. 6983930233 κος Παναγιώτης.(ΜΑ9650) Πωλούνται δύο βιτρίνες επαγγελματικές σε τιμή ευκαιρίας. Τηλ. 6975813534(9651)

ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΚΗΠΟΥΣ ΚΑΙ ΧΩΡΑΦΙΑ. ΤΗΛ. 6984768540, (ΜΑ 8268) Πωλείται Πρατήριο Άρτου στον Πύργο στην οδό Ερμού, με χαμηλό ενοίκιο. Τηλ.: 697 189 4167 (ΜΑ 9745) Πωλείται σανός και βρώμη, με δυνατότητα μεταφοράς. Πληροφορίες στο Τηλ.: 6975 954 084 (ΜΑ 9639) Χαρίζεται ημίαιμο κοκόνι 7 μηνών αρσενικό πολύ ήσυχο και φιλικό αναζητά οικογένεια που θα το αγαπήσει. Τηλ 6945 229206 (ΜΑ9633) ΠΩΛΕΙΤΑΙ κριάρι (Γερμανικός), περιοχή Καρούτες. Πληροφορίες Τηλ.: 697 433 4862, 26210 44839 (ΜΑ 9619) Πωλείται το Video Club Hollywood στην Αμαλιάδα πληροφορίες στο τηλέφωνο 2622021230 9 με 1 πρωί (MA 9517) Πωλούνται κουτάβια Jack Rassell - Terrier ενός μηνός καθαρόαιμα. Πληροφορίες Τηλ.: 6985072216 (ΜΑ 9614) ΠΩΛΕΙΤΑΙ Επιχείρηση κερδοφόρα, εντός Νομού Ηλείας, σε κεντρικό δρόμο λόγω συνταξιοδότησης. Τηλ.: 6980281900 (ΜΑ 96185) ΠΩΛΕΙΤΑΙ: αλογάκι πόνυ λευκό (αρσενικό). Τιμή 600 ευρώ. Τηλ. 6984504154 (ΜΑ9605) Αγοράζω κυπαρίσσια και λεύκα μετρητοίς. Τηλ 6980317308 Πωλούνται καναπέδες ρατάν , σε άριστη κατάσταση λόγω ανακαίνισης από καφετέρια. Τηλ.: 693856819 (ΜΑ 9540) Πωλούνται κοτόπουλα ελευθέρας βοσκής. Καράτουλα Ηλείας. Τηλ.: 697 298 5765 (ΜΑ 9520) Πωλούνται: 1) Στρώμα μονό για κατάκοιτους που φουσκώνει & ξεφουσκώνει, αμεταχείριστο, αγορά 130 ευρώ & πωλείται στην τιμή 90 ευρώ. 2) Ψυγείο βιτρίνα για ζαχαροπλαστείο, 2 μέτρα 200 ευρώ, 3) Ντουλάπα τρίφυλλη , καφέ, σε καλή κατάσταση 150 ευρώ. Τηλ.: 698 882 0950 (ΜΑ 9491)

Πωλείται Smart for Two του 2002, 165.000 χιλιόμετρα, σε άριστη κατάσταση. 2.900 ευρώ. Τηλ.: 698 882 0950 (ΜΑ 9750) Πωλείται Fiat Cinquecento, 1000 cc, μοντέλο του 2002, χρώ μα κόκ κι νο, σε ά ρι στη κατάσταση, τιμή 1.500 ευρώ συ ζη τή σι μη. Τηλ.: 698 057 9695 (ΜΑ 9714) Πω λεί ται NISSAN MICRA 1000 κυβικών σε καινούργια κατάσταση 2.400 με όλα πλη-

FIAT STRADA 1.900cc diesel, ‘02, YT. 4.490 E

ρωμένα άπαντα υα ανωτέρω α πό ι διώ τη λό γω γή ρα τος. Πλη ρο φο ρί ες κος Αν δρέ ας μόνο μεταμεσημβρινές ώρες στο Τηλ.: 2621025182 και όλες τις ώρες στο Κινητό Τηλ.: 6984294831 (ΜΑ 9696) ΠΩ ΛΕΙ ΤΑΙ: LADA NIVA 1700cc μο ντ.98 injection 66.000 πραγματικά χιλιόμετρα, 85 ίππους. Τιμή 3.000 ευ ρώ τι μή 6987226270 και 6971 509191 (ΜΑ7003) ΠΩΛΕΙΤΑΙ: NISSAN NAVARA

CHEVROLET MATIZ '10, âåíæßíç, õãñáÝñéï, 800cc, full extra 4.450 E

VW GOLF '95, 1.360 cc, 5èõñï, Õ. Ô. Çë. ÐáñÜèõñá, êåíôñéêü êëåßäùìá 1.450 Å

4Χ4 Diesel 105 ίππους, 2001 μοντέλο, μπλε χρώμα, μιάμιση κα μπί να, θερ μαι νό με να κα θί σμα τα, η λιο ρο φή, full extra σε άριστη κατάσταση. Τιμή 8.000 ευρώ συζητήσιμη. Δεκτός κάθε έλεγχος. Τηλ. 6978 949165 (ΜΑ9587)

6.990 E

5.450 E

FORD FOCUS, diesel, 1.370cc, '05, full extra,ôÝëç 130 Å,. 5.550 Å

SUZUKI JIMNY, 4X4, 1.300cc, ‘08, A/C, YT 6.260 E

MAZDA B SERIES, '04, 2.400cc, 1 ½ êáìðßíá, 4×4, diesel, çë. ÐáñÜèõñá 8.450 Å

TOYOTA YARIS, diesel, 1.400cc, ‘07, full extra 6.490 E

CITROEN C3, diesel 1.400cc, ‘04, full extra, 4.650 E

MAZDA 2Cdi, turbo diesel, 1400cc, ‘05, full extra, 4.450 E

NISSAN NAVARA '03, 2.400cc,2 êáìðß íåò, diesel, full extra 7.990 E

8.990E

6.650E

Πωλείται OPEL VECTRA C, 1.8 cc, ασημί χρώμα, full extra, σε άριστη κατάσταση με εγγύηση αντιπροσωπείας. Τηλ.: 6936 774981 (ΜΑ 9564)

ΛΑΪΚΕΣ

Cinema

ΚΡΕΣΤΕΝΑ-ΓΑΣΤΟΥΝΗ

CINEMA AMAΛΙΑΔΑ "ΤΡΕΧΑΤΕ ΠΟΔΑΡΑΚΙΑ ΜΟΥ (OZZY)" --> 18:00 Καιρός αίθριος. 2°C έως 9°C. Άνεμοι ασθενείς βόρειοι έως 3 μποφόρ.

"THE BACHELOR" --> 19:45 & 22:00 "ΣΥΜΜΑΧΟΙ (ALLIED)" --> 19:45 & 22:00 (ΠΕ-ΠΑΡ-ΣΑΒ)

Πύργος:Σγαντζή Αντωνία Μανωλοπούλου 42, 26210 26165 (όλη μέρα - όλη νύχτα), Φαρμακείο Βασιλόπουλου Τ. Πετροπούλου 10, 26210 22212 (08:00 -20:30) Αμαλιάδα:Παπαγεωργίου Τρισεύγενη Ερμού 13, 2660 27216 (08:00-14:30 17:30 όλη νύχτα), Λάβδας Κωνσταντίνος Πύρρωνος 2, 2622023061(08:00-17:30) Βάρδα:Γράψα Αμαλία 26230-71601 Κρέστενα:Μαρκοπούλου Όλγα 26250 22765 Ζαχάρω:Λαμπροπούλου Νικολία 26250

ΕΚΤΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 22:15 (ΔΕ-ΤΡ-ΤΕ)

31650 Πελόπιο: Μυλωνόπουλος Παναγιώτης 26240 31500 Ολυμπία:Μίτεβα Ίβανκα Πολίτη 26240-23306 Γαστούνη:Καρναχωρίτη Βασιλική 26230 32815 Τραγανό: Μπακέλας Θάνος Ανδραβίδα:Κορομηλάς Νικόλαος 26230 54714 Λεχαινά:Λιβαδάς Σπύρος 26230 22204 Βαρθολομιό:Κολόκα Πολυξένη 26230-41521


AIMATOËÏÃÏI

MIKÑÏÂÉÏËÏÃÏÉ

ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝ. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΙΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

ΙΑΤΡΟΣ - ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΟΣ Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Τετάρτη και Παρασκευή πρωί 9:00-13:30 Τρίτη - Πέμπτη 9:00-17:30 Δέχεται με ραντεβού Μανωλοπούλου & Μυστρά (είσοδος από Μυστρά) Τηλ.: 26210 25962, Κιν.:6937 115111, Ε-mail: dimpavlop@yahoo.com

ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣ-ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: 7:00-2:30 μ.μ. ΚΑΡΑΙΣΚΟΥ 1(ΕΝΑΝΤΙ ΚΑΠΗ), ΓΑΣΤΟΥΝΗ ΤΗΛ & FAX :26230-35350 ΚΙΝ.:6937254557 email: fotiskatsalas@yahoo.gr *** ΝΕΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

ΚΑΤΣΑΛΑΣ ΦΩΤΗΣ

ΚΕΦΑΛΛΗΝΟΥ - ΤΖΙΝΙΕΡΗ Π. ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ÁÊÔÉÍÏËÏÃÏÉ ÁÊÔÉÍÏÄÉÁÃÍÙÓÔÅÓ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ ΠΑΝ. ΧΡΟΝΗΣ Ιατρός Ακτινοδιαγνώστης =Υπέρηχοι και Triplex Aγγείων=Ψηφιακή Μαστογραφία =Ψηφιακές Ακτινογραφίες=Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας (Έλεγχος Οστεοπόρωσης)=Ενδοφλέβιος Ουρογραφία (Πυελογραφία)=Ψηφιακές Ολόσωμες Ακτινογραφίες (F.L.F.S.) για έλεγχο Σκολίωσης και Ανισοσκελίας =Ψηφιακές Πανοραμικές και Κεφαλομετρικές Ακτινογραφίες Πύργος: Κοκκίνου 12/14 και Ζαΐμη Τηλ.: 26210-28080 Λεχαινά: Καπετάν Γ. Τζόρνα 21 (Παλαιά Εθνική Οδός Πύργου - Πατρών Είσοδος Λεχαινών από Ανδραβίδα). Τηλ.: 26230 23002, κιν.: 6977 588922

ÊÁÑÄÉÏËÏÃÏI ΝΕΟ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ

ΚΟΡΙΝΑ ΣΕΦΝΕ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ ΥΠ. ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΤΗΛ.: 26220-22820, ΚΙΝ.: 6970 380525 ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ 23, 1ος όροφος (άνωθεν ΚΤΕΛ) ΑΜΑΛΙΑΔΑ

KYTTAÑÏËÏÃÏÉ ΣΟΦΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΥ - ΑΛΤΑΝΗ ΙΑΤΡΟΣ ΚΥΤΤΑΡΟΛΟΓΟΣ τ. Ιατρός Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Αθηνών «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ» = Τεστ Παπανικολάου =Κυτταρολογικές εξετάσεις πτυέλων, ούρων & υγρών =Παρακεντήσεις οργάνων (θυρεοειδούς, μαστού, λεμφαδένων, σιελογόνων κ.λ.π.) ΙΑΤΡΕΙΟ Δεληγιάννη 17, ΑΜΑΛΙΑΔΑ Τηλ. ιατρ.: 26220-38360, Κινητό: 697-2305520

MAIEYTHÑÅÓ ÃÕÍÁÉÊÏËÏÃÏÉ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ Δέχεται με ραντεβού Δευτέρα - Παρασκευή Πρωί: 9.00 έως 1.30 Απόγευμα: 17.30 έως 20.30 (Εκτός Τετάρτης απόγευμα) Μανωλοπούλου 46 / 2ος Οροφος Πύργος Τηλ./Fax.: 26210 32010, κιν.: 6972 857 557 *** ΕΝΑΡΞΗ ΝΕΟΥ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

ΙΑΤΡΟΣ-ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ Τ. ΙΑΤΡΟΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΕΤΑΞΑ ΠΥΡΡΩΝΟΣ 13-15 ΑΜΑΛΙΑΔΑ ΤΗΛ./FAX:2622025002 KIN.:6971752148 6936703709 email:v.tzinieri@yahoo.gr ΩΡΑΡΙΟ: ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ :7 ΠΡΩΙ -2 ΜΕΣΗΜΕΡΙ - 6:30ΑΠΟΓΕΥΜΑ - 8 ΒΡΑΔΥ ***

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΘΕΟΔ. ΣΑΜΑΝΤΑΣ ΙΑΤΡΟΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ (ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣ) τ. Ιατρός Νοσοκομείου Παίδων "Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ" *Αναλύσεις - Αιματολογικές, Βιοχημικές -Ανοσολογικές, Ορμονολογικές Αιμοληψίες - Νεογνών, Βρεφών - Παίδων, Ενηλίκων *Σπερμοδιάγραμμα *Ελεγχος υπογονιμότητας Τηλ. Ιατρείου: 26211 01379 Κινητό: 6944 637365 *** ΕΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

ΣΟΦΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΣΤΟΥΚΑ ΜΑΡΙΑ Συμβεβλημένοι ιατροί με Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Πλ. Ηφαίστου 29, Χαλικιάτικα - Πύργος Τηλ.:26210-20918, κιν.:6936 560283, 6972 327771 e-mail:maria_stouka@yahoo.gr

ÍÅÕÑÏËÏÃÏÉ ΕΝΑΡΞΗ ΝΕΟΥ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 5 - ΠΥΡΓΟΣ (Κεντρ. Πλατεία) ΠΡΩΙ: 9-2 μ.μ. ΑΠΟΓΕΥΜΑ: 6-8 μ.μ. ΕΚΤΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ) ΤΗΛ: 26210-33990, κιν. 6942217262

ÖÕÓÉÁÔÑÏÉ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΗΜ. ΑΛΤΑΝΗΣ ΙΑΤΡΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ & ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ (ΦΥΣΙΑΤΡΟΣ) ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΕΥ1ΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ & ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕUROPEAN BOARD OF PHYSICAL & REHABLITATION MEDICINE Δέχεται με ραντεβού. Τηλ. ιατρείου: 26210 20090 Κιν.: 6977 403015 Μανωλοπούλου 46, (έναντι Νομαρχίας) Πύργος

ØÕ×ÉÁÔÑÏÉ Dr. ΚΩΣΤΑΣ Ι. AΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ - ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ τ. Συντονιστής Διευθυντής Ψυχιατρικού Τομέα ΓΝΑ “Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ” Μανωλοπούλου & Γκοτσίνα 10 άνωθεν “ΓΕΡΜΑΝΟΣ” Δέχεται με ραντεβού: 10π.μ.-5μ.μ Τηλ.: 26210-31410, & 6970 019031

ÙÔÏÑË/ÃÃÏÉ ΕΝΑΡΞΗ ΝΕΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

ΣΤΑΥΡΟΣ Ι. ΣΤΑΥΡΟΥ

Ιατρός - Νευρολόγος Δέχεται καθημερινάΠΡΩΙ: 8.30 - 13.30 ΑΠΟΓΕΥΜΑ: 17.30 - 20.30 (πλήν ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ απόγευμα μόνο με ραντεβού) Μανωλοπούλου 63 - Πύργος Τηλ. 26210 30918, Κιν.: 6944735548 email:malfri@otenet.gr

ÏÑÈÏÐÅÄÉÊÏÉ

Nικολαoς Δημ. Χριστοδουλοπουλος

ΜΑΛΑΜΩ (ΤΕΝΙΑ) Δημ. ΦΡΙΜΑ

Δρ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΚΟΥΡΕΑΣ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πατρών Κοκκίνου 12-14 & Ζαΐμη 1ος όροφος (πλησίον Δημ. Πάρκου), Πύργος τηλ: 26210 35800 Κιν.: 6932566996 Ώρες λειτουργίας Καθημερινά Πρωί: 8:30 - 13:30 Απόγευμα: Κατόπιν ραντεβού 18:00 - 20:30 Πλην Τετάρτης ***

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Γ. ΦΩΤΕΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ τ.Επ. Επιμελ. Γ.Ν. Παίδων “Καραμανδάνειο” =Παιδοορθοπαιδική =Αθλητικές κακώσεις =Τραυματολογία =Παθήσεις σπονδυλικής στήλης =Οστεοπόρωση =Εκφυλιστικές Παθήσεις Σισίνη 165 - Γαστούνη (έναντι Κέντρου Υγείας) Τήλ.:(26230) 35336 κιν.:693 2304243

Ωράριο: πρωί 9-13.30, απόγευμα 18.00-20.00 (εκτός Τετάρτης), Παρασκευή με ραντεβού ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ 23 (άνωθεν ΚΤΕΛ) 1ος όροφος ΑΜΑΛΙΑΔΑ - Τηλ.: 26220-22820, κιν.: 6977 071443

ÏÑÈÏÄÏÍÔÉÊÏÉ ÏÄÏÍÔÉÁÔÑÏÉ ΦΩΤΗΣ ΑΝ. ΜΠΑΧΟΥΡΟΣ Eιδικός Oρθοδοντικός D.D.S, MED, Dent , Dipl. Orth. ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΡΩΙ 9.00 -13.00 ΑΠΟΓΕΥΜΑ 16.00- 20.30 ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΤΟΠΙΝ

ÏÕÑÏËÏÃÏÉ ΝΕΟ ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

Aπόστολος Γ. Πατρίκιος

Kωστοπουλος Β. Αλκιβιαδης ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ - ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ Παθήσεις νεφρών - ουροδόχου κύστεως-προστάτη κυστεοσκόπηση - υπέρηχος - υπογονιμότητα ακράτεια ούρων - ανδρολογικές παθήσεις βιοψία προστάτη - διουρηθρικές επεμβάσεις Σισίνη & Ελ. Βενιζέλου 1, Γαστούνη Τ/F: 26230-35074, Κ: 6977 246422 e-mail:alkiskost@gmail.com ***

Μαιευτήρας - Χειρουργός Γυναικολόγος (τ. ιατρός Α΄Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών Νοσ. Αλεξάνδρα)Kιν.: 6975 618740 Δέχονται κατόπιν ραντεβού. Ωράριο: Δευτέρα - Παρασκευή 9.00-13.30μ.μ., 17.00-21.00 Διεύθυνση: Καστόρχη 1 και 28ης Οκτωβρίου (Κεντρική Πλατεία) Τ.Κ. 27100 ΠύργοςΤηλ.: 26210.32016, fax: 26210.32017, email: info@2care.gr

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Χ. ΜΙΚΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΚΕΦΑΛΗΣ & ΤΡΑΧΗΛΟΥ (ΕΝΗΛΙΚΩΝ - ΠΑΙΔΩΝ) Γαστούνη, Στρ. Σισίνη και Κοραή 1 (πλησίον Κέντρου Υγείας) Τηλ. 26230 32400, κιν.:6946 955559 e-mail: sstavru@yahoo.gr *** ΝΕΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ & ΠΑΙΔΩΝ

Μαιευτήρας - χειρουργός Γυναικολόγος (τ. ιατρός Α΄Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών Νοσ. Αλεξάνδρα)Κιν.: 6936 086168

Γεώργιος Ν. Πλάκας

ÏÖÈÁËÌÉÁÔÑÏÉ

ΛΕΟΝΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝ. ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ Δεκτά ταμεία. Μανωλοπούλου & Προύσσης 2 (1ος όροφος - άνωθεν ΔΟΥ), Πύργος Τηλ./Fax: 26213 00481, κιν.: 6974 149524 e-mail:LeoLeonardopoulos@yahoo.com

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΥ κ' ΓΚΟΤΣΙΝΑ 12 ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ Τηλ. Fax.: Ιατρείου 26210-25959 Κινητό τηλ.: 6978222848 e- mail: fotismpaxouros@yahoo.com *** EΝΑΡΞΗ ΝΕΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Χ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ Eιδικός Oρθοδοντικός D.D.S, MED, Dent , Dipl. Orth. Ειδικευθείς Πανεπιστημίου Frankfurt Μ. Γερμανίας Πτυχιούχος Πανεπιστημίου Giessen Γερμανίας Θεμιστοκλέους & Μ. Αλεξάνδρου 1 (έναντι ΟΤΕ) Πύργος Ηλείας Τηλ.: 26210 30004 fax: 26210 30024 e-mail: nspyrospoulos@hotmail.com

ÄÉÁÉÔÏËÏÃÏÉ ÄÉÁÔÑÏÖÏËÏÃÏÉ ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ, ΒSc Δέχεται κατόπιν επικοινωνίας με ραντεβού. 28ης Οκτωβρίου 16 - Πύργος Τηλ.: 26210-27272, κιν.: 6988 891045 e-mail:m.hristakopoyloy@yahoo.gr

ÅÑÃÏÈÅÑÁÐÅÕÔÅÓ ΦΩΤΕΙΝΗ ΒΑΡΑΜΠΟΥΤΗ

ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΑΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ ΑΥΤΙΣΜΟΣ - ΥΠΕΡΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ - ΔΥΣΠΡΑΞΙΑ ΝΟΗΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ - ΔΥΣΓΡΑΦΙΑ Δεληγιάννη 17-19 Πύργος Τηλ.: 6945 310101

ËÏÃÏÐÅÄÉÊÏÉ ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÕÔÅÓ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Κέντρο ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ παιδιών, εφήβων, ενηλίκων ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ - ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ - ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ - ΜΑΘΗΣΙΑΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΡ. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΛΟΓΟΠΕΔΙΚΟΣ - ΛΟΓΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣΠ.Ε. DIPLOMA ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ (Speech and Language Pathologist) ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΕ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΕΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΕΧΕΤΑΙ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ , Σύμβαση με όλα τα ταμεία, Συνεργασία με όλες τις ιατρικές ειδικότητες 28ης Οκτωβρίου και Μιαούλη 1 Πύργος (Β' Οροφος) Τηλ./fax: 2621033880, 2625022285, Κινητό: 6977905430 Ε-mail:stathopoulos_panagiotis@yahoo.gr ***

ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ ΔΙΟΝ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΤΜΗΜ. ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ Α.Τ.Ε.Ι. ΠΑΤΡΩΝ ΜΕΛΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΛΟΓΟΠΑΘΟΛΟΓΩΝ - ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣΚΕΚΥΚΑΜΕΑΝΟΜΟΥΗΛΕΙΑΣ Δέχεται με ραντεβού . ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : Μανωλοπούλου & Μπιζανίου 11-Πύργος Δευτέρα-Παρασκευή,τηλ.:2621034610/6971993126 Σύμβαση με όλα τα ταμεία ***

ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ ΙΩΑΝΝΑ

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ n ΑΡΘΡΩΤΙΚΕΣ & ΦΩΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ n ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΛΟΓΟΥ & ΟΜΙΛΙΑΣ n ΔΥΣΛΕΞΙΑ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ή ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΡΟΗΣ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ - ΤΡΑΥΛΙΣΜΟΣ ή ΔΙΑΧΥΤΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ - ΑΥΤΙΣΜΟΣ ή ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΠΡΟΣΟΧΗΣ ΥΠΕΡΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ή ΝΟΗΤΙΚΗ YΣΤΕΡΗΣΗ - ΣΥΝΔΡΟΜΑ ΚΡΕΣΤΕΝΑ ΗΛΕΙΑΣ, ΤΗΛ.: 6984 468760, email:giannalog19@yahoo.gr *** ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΣΙΑΚΩΝ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ

ΚΑΟΥΚΗ ΦΩΤΕΙΝΗ

Διαταραχές λόγου, ομιλίας και επικοινωνίας σε παιδιά και ενήλικες. Μαθησιακές δυσκολίες - δυσλεξία. Ειδικευμένη στη μέθοδο PHONEME TOUCH AND SAY. Μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Λογοπεδικών, σύμβαση με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, συνεργασία με όλες τις απαραίτητες ιατρικές ειδικότητες, με ειδικό παιδαγωγό καθώς και με ψυχολόγο. Κρέστενα Ηλείας - Ξενοφώντος 7, (2ος όροφος). Τηλ. 26250 22927, 26210 35263, κιν.: 6979 053605 ***

ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

Λογοπαθολόγος - Λογοθεραπεύτρια Μέλος του Συλλόγου Λογοθεραπευτών Ελλάδος Ειδίκευση: Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες - Δυσλεξία Δεκτά όλα τα ασφαλιστικά ταμεία Δέχεται κατόπιν ραντεβού Διεύθυνση: Mπιζανίου 4 Πύργος Τηλ.: 26210 20468 - Κιν.: 6977 454339 e-mail:midiaeva@yahoo.gr

ØÕ×ÏËÏÃÏÉ ΝΙΧΩΡΙΤΗ ΕΛΕΝΗ

Ψυχολόγος Πανεπιστημίου Αθηνών *Συμβουλευτική στήριξη παιδιών και ενηλίκων *Ατομική ψυχοθεραπεία διαταραχών άγχους, κατάθλιψης, φοβιών *Προβλήματα συμπεριφοράς παιδιών και εφήβων *Αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών *Ενημέρωση και επαγγελματικός προσανατολισμός Τηλ. Γραφείου: 26220 24822 Κιν.: 6937 146439 Διεύθυνση γραφείου: Καραϊσκάκη 6, Αμαλιάδα


ÐÝìðôç 1 Äåêåìâñßïõ 2016

ïðéóèüöõëëï

Γραμματέας της Ν.Ε Ηλείας του ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατικής Συμπαράταξης:

«Δεν θα γίνουμε δεκανίκι της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ» Συνέντευξη του Διον. Γιατρά για την ομιλία του Στέφανου Ξεκαλάκη στο Εργατικό Κέντρο Πύργου

Γ

ια αυτόνομη πολιτική πορεία στη χώρα μας, έκανε λόγο χθες ο γραμματέας της Ν.Ε Ηλείας του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Διον. Γιατράς, ο οποίος προανήγγειλε την ομιλία του γραμματέα της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ Στέφανου Ξεκαλάκη, που θα γίνει την ερχ. Κυριακή και ώρα 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πύργου. Αναφερόμενος στην εν λόγω συγκέντρωση, ο κ Γιατράς τόνισε ότι ο ομιλητής θα αναλύσει την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, την κινητικότητα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο Κίνημα και γενικά τις διεργασίες και ζυμώσεις που γίνονται στη Δημοκρατική Συμπαράταξη. «Σε αυτό το πλαίσιο εμείς κάνουμε μια πορεία στο λαό για να τον ενημερώσουμε για ότι συμβαίνει στην πατρίδα μας, στις δύσκολες στιγμές που αυτή περνάει και ταυτόχρονα για τις

Ελληνικό λαό» δήλωσε ο κ. Γιατράς. Ακόμη τόνισε ότι «πολλοί θα θέλαμε να είμαστε δεκανίκι της Ν.Δ. παρόλο την άβυσσο που μας χωρίζει, ενώ σε καμία περίπτωση δεν θα γίνουμε δεκανίκι και του ΣΥΡΙΖΑ. Η πολιτική που έχει ο καθένας ξεκινούν από διαφορετικές αφετηρίες και καταλήγουν στο ίδιο σημείο». Τέλος ο γραμματέας της ΝΕ διευκρίνισε ότι «η θέση μας για την Ελλάδα είναι διαφορετική, ξέρουμε ότι πρέπει να κυβερνηθεί η χώρα και με συναίσθημα ευθύνης λέμε ότι είναι ανάγκη να υπάρξει το κάτι άλλο. Χρειάζεται να ενισχυθεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη, να ενισχυθεί το ΠΑΣΟΚ και από θέση ευθύνης να επιβάλλει πράγματα». Στη συνέντευξη παρών ήταν ο αναπληρωτής γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Κώστας Φάμελος και το μέλος της Νομ/κης Επιτροπής και υπεύθυνος τύπου του ΠΑΣΟΚ κ. Κώστας Μιχαλόπουλος, Κώστας Αντωνόπουλος

Από τη συνέντευξη που δόθηκε χθες στο Εργατικό Κέντρο Πύργου για την ομιλία του γραμματέα της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ κ Στέφανου Ξεκαλάκη.

θέσεις του κινήματός μας . Έχουμε διαπιστώσει ότι υπάρχει μία άνοδος και συσπείρωση του κόσμου γύρω από αυτό, το οποίο βάλλεται από πολλές πλευρές και συμφέροντα. Για όλα αυτά θέλουμε να είναι γνώστης ο λαός . Η πρόεδρός μας Φώφη Γεννηματά το έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα γίνουμε δεκανίκι ούτε στον ένα ούτε στον άλλο μονομάχο. Έχουμε μία αυτόνομη πορεία και αυτόνομο πολιτικό λόγο που έρχεται με το στοίχημα που έχουμε βάλει, να λέμε την αλήθεια στον

ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ

Στο φυσικό της χώρο η λαϊκή αγορά Αμαλιάδας Σύμφωνα με την απόφαση 361/2016 του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας, αποφασίστηκε από όλες τις παρατάξεις του σώματος εκτός του ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου κ. Χρήστου Παναγόπουλου, η λαϊκή αγορά να συνεχίσει να λειτουργεί στον φυσικό της και περιφραγμένο χώρο, νότια του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Αμαλιάδας. Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε και πάλι όλους τους πωλητές της λαϊκής αγοράς οι οποίοι συμμετείχαν στην λαϊκή αγορά Αμαλιάδας και είχαν υποβάλλει αίτηση για χορήγηση θέσης, χωρίς να έχουν προσέλθει στην ημερομηνία που είχε αρχικά καθοριστεί, να προσέλθουν μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 02-11-2016 στην αρμόδια υπηρεσία (Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης Δήμου Ήλιδας, κτίριο ραδιοφωνικού σταθμού), δηλαδή την 1η και 2 Δεκεμβρίου 2016 τηρώντας το αντίστοιχο χρονοδιάγραμμα ως προς την ώρα προσέλευσης, που είχε τηρηθεί στις 21 έως 22 Νοεμβρίου του 2016. Επίσης, όσοι τυχόν δεν έχουν υποβάλλει αίτηση και κατέχουν νόμιμη άδεια, μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις στην ίδια υπηρεσία, εφόσον το επιθυμούν και πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου, προκειμένου να πάρουν τις θέσεις που προβλέπονται.

Κατατέθηκε στο ειρηνοδικείο ο νέος σύλλογος των σπουδαστών του ΤΕΙ Πύργου Στο Ειρηνοδικείο του Πύργου κατατέθηκε το πρωί της Τρίτης Σωματείο με την επωνυμία «Σύλλογος Σπουδαστών Διοίκησης Οικονομίας και Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας» με έδρα τον Πύργο και με 40 ιδρυτικά μέλη, ενώ ο νόμος ορίζει 21 άτομα και προσωρινή διοικούσα επιτροπή.

Μετά τις τελικές εγκρίσεις από το Ειρηνοδικείο θα προκηρυχθούν εκλογές. Τα ιδρυτικά μέλη όρισαν προσωρινή διοικούσα Επιτροπή που θα αναλάβει όλες τις διαδικασίες που αφορούν τις δικαστικές αρχές ύστερα από καταστατική συνέλευση την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου. Α. Αγγελίδου

Σύλληψη δύο αλλοδαπών για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα Συνελήφθησαν στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, στο ύψος της Νέας Μανωλάδας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, δύο αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι

Αλβανίας, ηλικίας 37 και 28 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι κατείχαν δύο συσκευασίες που περιείχαν λαθραίο καπνό, συνολικού βάρους ενός κιλού και πέντε γραμμαρίων.

Εφημερίδα 01 12 16  

protinews.gr

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you