Page 1

Vakantiepark Boomhiemke

Voorjaarsmagazine Nummer 2 - voorjaar 2013

Lammetjes tellen Lente, lammetjes & lieflijk Ameland! Nieuw in de verhuur: Duinlodges

Amelandse lekkernijen: Boffert!

Waddenzee: Werelderfgoed

En verder:

Fotowedstrijd: De mooiste Ameland foto?

B 2013, Rondje Ameland, • Evenementen op Ameland: MT bootwateren, beachvolleybal ke • Nieuw: ‘Glamping’ bij Boomhiem Duinlodges • Bungalowoverzicht met nieuwe ssvakantie • spAmeland, voor een echte wellne


Lente, lammetjes en lieflijk Ameland! De lente op Ameland bruist, dus in dit magazine allemaal leuk en sprankelend Amelands nieuws. Lentekriebels staan vaak gelijk aan vakantiekriebels en we denken dat u ze bij het doorbladeren van dit magazine vast weer krijgt. Op Vakantiepark Boomhiemke zijn we met ons hele team klaar voor een nieuw, zonnig en sportief seizoen. We mogen op ons park weer veel deelnemers van de verschillende sportevenementen ontvangen en onze eigen medewerkers lopen, zwemmen of fietsen ook regelmatig een sportief rondje mee. We merken dat ons eiland de afgelopen jaren uitgegroeid is tot een echt sporteiland, met een grote variatie aan evenementen. Wellicht voor u ook de moeite waard? Deelnemen kan al heel laagdrempelig, maar aanmoedigen mag natuurlijk altijd! We wensen u voor nu veel leesplezier en zien u graag persoonlijk op Ameland, bij Vakantiepark Boomhiemke! Familie Oenema & medewerkers

Nieuw in 2013: Duinlodges in de verhuur Vanaf 1 april 2013 (géén grap!) kunt u onze bijzondere spiksplinternieuwe Duinlodges huren. Wilt u écht het zand tussen de tenen voelen? Uitzicht op het helmgras? Luxe en comfortabel relaxen op de veranda? Dan zijn deze nieuwe, prachtig gelegen 4-persoons accommodaties, met 2 slaapkamers én twee badkamers perfect voor u!

2 |

Voorjaarsmagazine Boomhiemke


Lammetjes op Ameland Op de uitgestrekte dijken langs de Waddenzee zijn ze een kenmerkend beeld van Ameland: schapen én lammetjes. Lieflijk in de lente en bijna ontelbaar… Komt u ze weer tellen? Ons jaarlijkse lammetjes-arrangement is geldig van 1 tot 22 maart en van 5 tot 26 april 2013. U profiteert van 30% korting en leuke extra’s! www.boomhiemke.nl/lammetjestellen

e Prijsvraag: d te mooiste len foto! (lammetjes) a6 Kijk op pagin

‘De plek waar hemel en aarde het toneel delen’ Waddenzee: uniek op de Werelderfgoedlijst In juni 2009 kreeg de Waddenzee een plek op de Werelderfgoedlijst. En dat is bijzonder. Erg bijzonder zelfs. Terwijl wij dagelijks van het zicht op de Waddenzee genieten, staan we graag een keer extra stil bij deze unieke notering. De Waddenzee langs de kusten van Nederland, Duitsland en Denemarken is een ongeëvenaard dynamisch landschap. Nergens op de wereld kom je zo’n uitgestrekt en gevarieerd gebied tegen, ontstaan onder invloed van eb en vloed. Reden genoeg om de Waddenzee te bekijken door de ogen van de UNESCO ranking! Meer informatie www.werelderfgoed.nl of www.waddensea-worldheritage.org.

3 |

Voorjaarsmagazine Boomhiemke


Sportief of ? r e t r o p p u s

Ameland bruist ook in 2013 weer van de sportieve (én gezellige) activiteiten. U mag natuurlijk meedoen… en supporters zijn altijd welkom!

MTB Ameland

Beach Rugby Festival

Beach Volleybal Circuit

Hèt mountainbike evenement in de natuur van het Waddengebied. Een avontuur tussen het Oerd en de Vuurtoren, waar dit jaar een 90 km ‘Ameland Xtreme’ parcours aan toe is gevoegd. Boomhiemke is trotse hoofdsponsor van dit evenement. De start op zondag is op het vakantiepark en wordt gevierd met allerlei activiteiten. Komt u ook?

Deze 14e editie belooft weer een spektakel te worden, dat mag rekenen op veel Europese belangstelling. Het grootste beachrugby toernooi herbergt het officiële Open Nederlands Kampioenschap Beachrugby, zowel voor dames als heren. Spectaculaire sport om te zien!

Op het strand bij Hollum wordt voor de 9e keer het Beach Volleybal Circuit georganiseerd. Dit evenement is één van de grootste Beach Volleybal evenementen van de wereld! Meer dan 130 velden, ruim 3000 actieve sporters en nog veel meer supporters zorgen voor een happening waar u bij moet zijn!

9 en 10 maart 2013

www.mtbameland.nl

14-16 juni 2013

www.beachrugby.nl

Bootwateren 15 juni 2013

Een mooie traditie, ontstaan na de goede afloop van een reddingsactie. Na de demonstratie van de paardenreddingsboot wordt er in Hollum een feestje gevierd! Diverse dweilorkesten, (shanty)koren en leuke live optredens zorgen voor een sfeertje dat u niet mag missen. www.boomhiemke.nl/bootwateren

Rondje Ameland 1 juni 2013

Een prachtige wandeltocht van ongeveer 50 kilometer, leidt over het hele eiland, vanaf Hollum, langs de zeedijk aan de zuidkant naar Nes en Buren en over het strand terug naar Hollum. Dit evenement is in dertien jaar tijd uitgegroeid van een geintje aan de bar tot een fantastische wandeltocht met honderden deelnemers. Geen wedstrijd, maar gewoon wandelend genieten van Ameland! www.boomhiemke.nl/rondjeameland

4 |

Voorjaarsmagazine Boomhiemke

21-23 juni 2013

www.boomhiemke.nl/beachvolleybal


Hmmmmm… Boffert! Boffert is een typisch Fries gerecht dat in vroegere tijden eigenlijk uit armoede is ontstaan. Vroeger was de samenstelling dan ook heel eenvoudig. Meel, melk, krenten, eieren en gist. Dit toen al smakelijke gerecht werd gegeten met warme melk en suiker of stroop. Ook werd het wel gegeten met warme vanillesaus. Wat eertijds al een smakelijke maaltijd was, is nu veranderd in een bijzondere lekkernij. Aan de Boffert dus allemaal!

Ingrediënten:

Bereiding 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7.

Was de rozijnen en krenten en droog ze goed af. Zeef het zelfrijzend bakmeel in een beslagkom. Splits de eieren, er mag geen eidooier door het eiwit komen. Maak van het bakmeel, melk en eierdooiers een glad beslag. Roer de krenten en rozijnen hierdoor. Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf. Voeg de opgeslagen eiwitten, het zout en de gesmolten boter toe aan het beslag door het rustig door te roeren. 8. Bestrooi een broodvorm met paneermeel en doe daar het beslag in. 9. Zet de broodvorm in een grote pan met een laagje kokend water en laat daar de Boffert ongeveer 2 uur au bain-marie gaar koken (af en toe het water bijvullen). 10. Stort de Boffert op een platte schaal en bestrooi deze met kaneel.

5 |

Voorjaarsmagazine Boomhiemke

• • • • • • • •

125 gram rozijnen 125 gram krenten 150 gram zelfrijzend bakmeel 3 eieren 1 deciliter melk 40 gram gesmolten boter zout paneermeel


Mooi Ameland Nieuw: ‘Glamping’ bij Boomhiemke Het komende jaar heeft u de unieke mogelijkheid om de nieuwste trend ‘Glamping’ (glamoureus kamperen) te ervaren in de duinen van ons vakantiepark. In prachtige luxe tenten ervaart u het gevoel van kamperen, met nét dat beetje extra luxe. U hoeft uw kampeerspullen niet te pakken, want in deze mooie luxe tenten staat alles voor u klaar! Op onze website vindt u het laatste nieuws over de mogelijkheden en de tarieven. www.boomhiemke.nl/glamping

Fotowedstrijd:

Mooiste Ameland (lente) foto! We hebben weer een nieuwe wedstrijd: wie maakt de mooiste Ameland (lente) foto? Stuur jouw mooiste foto op en vertel waarom die foto de mooiste Ameland foto is. We zoeken de vier mooiste foto’s uit en belonen die! Insturen kan op facebook.com/boomhiemke of mailen naar info@boomhiemke.nl o.v.v. ‘Fotowedstrijd 2013’.

Hoofdprijs:

n

e n o s r e p 6 r o o v e i t Week vakan 3 extra prijzen:

Wellnessweekend voor 2 personen

6 |

Voorjaarsmagazine Boomhiemke


Bungalows

Op www.boomhiemke.nl vindt u een uitgebreid overzicht, met bijbehorende specificaties.

Duinlodge

Nieuw

4 personen Midden in de duinen met extra luxe

Vanaf €

249

Bornrif cottage

2 - 6 personen Vrijstaand met veel ruimte om de bungalows

Vanaf €

Finse bungalow

4 - 6 personen Geschakelde sfeervolle houten bungalows

Vanaf €

213

241

6 personen Vrijstaand aan de rand van een natuurgebied

Vanaf €

335

395

4-persoons Zeer luxe accommodatie met twee badkamers

Vanaf €

Duinchalet

Vanaf €

230

Voorjaarsmagazine Boomhiemke

335

Strandjutter Strandhuysen

4-persoons Zeer luxe met twee badkamers

Vanaf €

Beachvilla West End

4-persoons Luxe chalets met mooie veranda

249

6 personen Luxe vrijstaande bungalows met veel privacy

296

335

Weidevilla

Even buiten het park:

7 |

Vanaf € Bornrif villa

De Branding Strandhuysen

6- en 8-persoons Rietgedekte vrijstaande luxe villa’s

Vanaf €

4 - 6 personen Geschakeld met veel privacy

Duinvilla

Engelsmanduinvilla

Vanaf €

Duinbungalow

Even buiten het park:

6-persoons Op nog geen 100 meter van duinen en strand

Vanaf €

378

4- en 6-persoons Met uitzicht over de weilanden van Hollum

Vanaf €

335


Laat je lekker verwennen op Ameland en in spAmeland! Ameland is het ultieme eiland om je in de watten te laten leggen. Verwen jezelf of je partner met een heerlijke behandeling bij Wellnesscentrum spAmeland of boek gelijk een compleet verzorgd wellnessweekend. Daar maak je vrienden mee en wordt je blij van!

Vriendinnenarrangement | € 25,- p.p. Samen met 3 vriendinnen een leuke workshop over het gebruiken van make-up, terwijl je geniet van een heerlijke high-tea en een feestelijke cocktail.

Het Eiland-gevoel, voor mannen én vrouwen | € 95,- p.p. Een heerlijk dagarrangement, met diverse behandelingen. Wat dacht u van een massage van rug, nek en schouders, een gezichtsbehandeling, een peeling of een manicure? Een greep uit een echte verwendag in spAmeland!

Mer & Sens face en body | € 135,00 Een diep ontspannende behandeling van het spierweefsel, laat de spanning verdwijnen en werkt ontgiftend en stimulerend. Met onder andere reiniging, gezichtspakking, gelaatmassage, warme of koude stenen wordt dit bijzondere resultaat bereikt.

Yogaweekenden 2013 Heel regelmatig organiseren we speciale en unieke yogaweekenden. Tijdens deze weekenden (voor beginners & gevorderden) ervaart u de rustgevende werking van yoga in de atmosfeer van het prachtige Ameland. Actuele data vindt u op www.spameland.nl.

Vakantiepark Boomhiemke Jan Roepespad 4 9161 CT Hollum (Ameland) Telefoon: 0519 - 554052 E-mail: info@boomhiemke.nl www.boomhiemke.nl

www.spameland.nl 8 |

Voorjaarsmagazine Boomhiemke

Boomhiemke magazine voorjaar 2013  
Boomhiemke magazine voorjaar 2013  

Vakantiepark Boomhiemke is rustig gelegen op het prachtige eiland Ameland. Onder het wakende licht van de Amelander vuurtoren kunt u zich he...

Advertisement