Page 1

ΟΤΑΝ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΣΤΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΟΙΡΑ... Έχει περάσει ένας ολόκληρος μήνας από τις φοιτητικές εκλογές της ΕΦΕΚ Η.Β. και οι υπόλοιπες παρατάξεις με αρχιμαέστρο την ΦΠΚ Πρωτοπορία οδηγούν συνειδητά τη Φοιτητική μας Ένωση στο λήθαργο και στην αδράνεια. Το γέννημα θρέμμα του ΔΗΣΥ, ΦΠΚ Πρωτοπορία, έχει ξεγελάσει τους φοιτητές που τη ψήφισαν αφού δεν έχει κάνει το ελάχιστο για να καταρτίσει το Δ.Σ. της ΕΦΕΚ Η.Β για δεύτερη συνεχή χρονιά. Σαν ΔΗ.Κ.Φ.Α. Προοδευτική νοιώθουμε την ανάγκη να ξεκαθαρίσουμε ότι ουδεμία ευθύνη φέρουμε για την κατάντια, που κάποιοι οδήγησαν και διατηρούν, της ΕΦΕΚ Η.Β. Για να καταρτιστεί το 9μελές Δ.Σ. πρέπει να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των παρατάξεων που κατέχουν την πλειοψηφία των εδρών. Για θέσεις αρχών, η μοναδική παράταξη με την οποία θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε είναι η Αναγέννηση αφού αφενός αποτελεί επιδίωξή μας η συνεργασία με δημοκρατικές παρατάξεις και αφετέρου δεν μπορούμε να συνεργαστούμε με παρατάξεις με τις οποίες είμαστε διαμετρικά αντίθετοι σε ιδεολογικοπολιτικό επίπεδο. Προοδευτική και Αναγέννηση δεν μπορούν να καταρτίσουν μαζί το Σύλλογο αφού δεν έχουν πλειοψηφία εδρών. Αντίθετα τα δίδυμα αδερφάκια Πρωτοπορία-Μέτωπο έχουν την ακροδεξιά πλειοψηφία αλλά αποφεύγουν να καταρτίσουν το Σύλλογο για να μην ξεσκεπαστούν στα μάτια των φοιτητών αφού στα πλείστα θέματα ταυτίζονται! Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί δυο συνεδρίες της ΕΦΕΚ με θέμα τον καταρτισμό του Δ.Σ. και δυστυχώς οι υπόλοιπες παρατάξεις σκοπίμως αφήνουν το σύλλογο ακατάρτιστο. Είμαστε η ΜΟΝΗ παράταξη που έχουμε καταθέσει τις αρχές τις οποίες θέλουμε να έχει ο Σύλλογος, αρχές όπως η δημοκρατία, αλλά και προγραμματισμό δράσης με στόχο να γίνει η Ε.Φ.Ε.Κ ξανά πόλος αγώνα και διεκδικήσεων. Έπεσαν οι μάσκες λοιπόν! Οι κομματικές, μικροπολιτικές και προσωπικές σκοπιμότητες μπαίνουν για πολλοστή φορά πάνω από το καλό των φοιτητών. Οι προεκλογικές «δεσμεύσεις» της Πρωτοπορίας έχουν ήδη πάει περίπατο. Την ίδια ώρα που άλλες φοιτητικές ενώσεις διοργανώνουν εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις και πορείες ενάντια στις επιθέσεις που δέχεται το μέλλον μας για το δικαίωμα στη μόρφωση και στη δουλειά αλλά και για δουλειά με δικαιώματα, η φοιτητική ένωση που εκπροσωπεί χιλιάδες φοιτητές στο Η.Β. παίρνει ακροδεξιά στροφή. Τα φερέφωνα του ΔΗΣΥ, Πρωτοπορία και Μέτωπο βάζουν τις καρέκλες και την προεδρία της ΕΦΕΚ πάνω από την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και την προστασία των κεκτημένων μας.

Πρωτοπορία και Μέτωπο συνειδητά οδηγείτε την ΕΦΕΚ ΗΒ σε πισωγύρισμα ξανά...     

ΠΩΣ θα δημιουργηθεί ένα μαζικό, διεκδικητικό, ενωμένο Φοιτητικό Κίνημα; ΠΩΣ θα παλέψουμε για τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας; ΠΩΣ θα αντιπαλέψουμε την αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης στην Κύπρο; ΠΩΣ θα αντιταχθούμε στις ιδιωτικοποιήσεις των πανεπιστημίων και στις αυξήσεις στα δίδακτρα; ΠΩΣ θα εναντιωθούμε στο ξεπούλημα της παιδείας και στις εφαρμογές της διαδικασίας της Μπολόνια σε Κύπρο και Αγγλία;

ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΑΝΤΙΝΕΑΝΙΚΕΣ - ΑΝΤΙΛΑΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ; Η αλήθεια βέβαια είναι ότι πέραν από τον καταρτισμό του συλλόγου, η Ε.Φ.Ε.Κ. Η.Β. δυστυχώς έχει περάσει στα χέρια τις ακροδεξιάς για ακόμα μια φορά, αφού Πρωτοπορία-Μέτωπο έχουν ξεκινήσει τα όργανα της Γριβολογίας, της ενωσιολογίας της εξύμνησης του εθνικισμού-σοβινισμού... «Ο στρατηγός Γεώργιος Γρίβας Διγενής είναι ήρωας, αξίζει την εξύμνηση του από εμάς, το σεβασμό μας και δίκαια έχει κατακτήσει την πιο ψηλή θέση στο πάνθεο των ηρώων!»... «Κατά τη διάρκεια ενός ένοπλου αγώνα, η προδοσία τιμωρείτε με την εσχάτη των ποινών.» (Σε σχέση με τις δολοφονίες αριστερών από το Γρίβα) Εκπρόσωπος ΦΠΚ η Πρωτοπορίας στην τοποθέτηση του στη συνεδρία της ΕΦΕΚ για το θέμα της 1 Απριλίου λίγο πριν καταψηφίσει (μαζί με το Μέτωπο) την κατάθεση στεφάνου στο μνημόσυνο των ηρωομαρτύρων της ελληνοτουρκικής φιλίας Καβάζογλου-Μισιαούλη... Η Προοδευτική προειδοποιούσε πολύ πριν τις εκλογές του Φεβράρη ότι ενδεχόμενη νέα ακροδεξιά πλειοψηφία ΠρωτοπορίαςΜετώπου θα οδηγούσε την Ε.Φ.Ε.Κ. Η.Β. σε μαύρες εποχές. Δυστυχώς για άλλη μια φορά έχουμε επιβεβαιωθεί αφού τα δίδυμα αδέρφια έχουν πετάξει όσα «δήθεν» τους χωρίζουν και με ένα στόμα-μιά φωνή εξαπολύουν το αντιακελικό του μίσος. Εμείς ένα θα τους πούμε! Απέναντι θα βρούνε τα τιμημένα λάβαρα της Αριστεράς! Θα σταθούμε «σαν τα δέντρα που μάχεται ο άνεμος, που τα δέρνουν οι μπόρες μα ασάλευτα, τον καρπό ετοιμάζουν στα κλώνια»

Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΦΕΚ ΗΒ ΣΕ ΑΜΒΩΝΑ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ-ΣΟΒΙΝΙΣΜΟΥ ΔΕ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΦΕΚ Η.Β.  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΦΕΚ Η.Β

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you