Page 1

Κ ΑΛΗ ΑΡΧΗ Σ ΤΟ Ν Ε Ο ΕΞ ΑΜΗΝ Ο Η Προοδευτική K.Φ εύχεται σε όλους σας καλή αρχή και κάθε επιτυχία στις νέες προκλήσεις που έχετε να αντιμετωπίσετε κατά το νέο ακαδημαϊκό εξάμηνο. Παράλληλα κάνουμε κάλεσμα συστράτευσης σε όλους σας , με την Προοδευτική Κ.Φ , για τους νέους αγώνες που έχουμε να δώσουμε για επανένωση της μαρτυρικής μας πατρίδας αλλά και για την δημιουργία ενός ανθρώπινου πανεπιστημίου. Αγώνες οι οποίοι επιβάλλεται να μας βρουν νικητές!

*)- )$ + "- !$ # "%$&$.# #

*)-# )$# $*& #" ' ) % &$*#

Πραγματοποιήθηκε και φέτος με μεγάλη η επιτυχία εκδρομή της ΕΔΟΝ στο Τρόοδος κάτω από το σύνθημα «Ενωμένοι παλεύουμε για την επανένωση – ΚΟΝΤΡΑ στον εθνικισμό και στον σοβινισμό» Οι νέοι της Κύπρου Ε/Κ και Τ/Κ έστειλαν γι’ ακόμα μια φορά ηχηρό μήνυμα ότι δε συμβιβάζονται με την κατοχή και τη διχοτόμηση. Παράλληλα επαναδιατύπωσαν τη θέληση τους για επανένωση της πατρίδας μας στα πλαίσια των ψηφίσματα του Ο.Η.Ε και τις συμφωνίες κορυφής 77-79, στη βάση της λύσης Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας που θα κατοχυρώνει τη μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια και μια εδαφική ακεραιότητα. . Αυτές τις μέρες όπου ο εθνικισμός αναβιώνει και παρακολουθούμε καθημερινά φαινόμενα τα οποία μας θυμίζουν μαύρες εποχές του παρελθόντος, χιλιάδες νέοι έστειλαν μήνυμα ότι ο εθνικισμός σωβινισμός δεν θα περάσουν ξανά εις βάρος του λαού μας. Δεν θα επιτρέψουμε οι δύο σύμμαχοι ιμπεριαλισμός και εθνικισμός να καταστρέψουν ξανά τον λαό μας και την πατρίδα μας. Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι νέοι καταδίκασαν έντονα και αποφασιστικά τον εθνικισμό - φασισμό τόσο ανάμεσα στους Ελληνοκυπριούς όσο και ανάμεσα στους Τουρκοκυπρίους. Παράλληλα με τα πιο πάνω Ε/κ και Τ/Κ νέοι πραγματοποίησαν πορεία προς τις Βρετανικές βάσεις, στέλλοντας μήνυμα ότι ο λαός μας δεν ξεχνά ότι το έγκλημα κατά της Πατρίδας μας σχεδιάστηκε και συντελέστηκε κάτω από τις ευλογίες των Ιμπεριαλιστών του ΝΑΤΟ. Η επανένωση της πατρίδας μας αποτελεί υπόθεση όλων μας. Όλοι μαζί Ε/Κ και Τ/Κ ας ενώσουμε τις γροθιές μας , κι ας απομονώσουμε αυτούς τους κύκλους και στις δύο κοινότητες που προωθούν το μίσος και εξυπηρετούν τη διχοτόμηση . Όλοι μαζί αντιστεκόμαστε κόντρα στη διχοτόμηση του νησιού μας και ας στείλουμε το μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι:

Αυτό το χαμόγελο και αυτό τον ουρανό δεν μπορούν να μας τα πάρουν!


΄ Μετά από σχεδόν έξι μήνες συνεχούς διαλόγου, το θέμα της β’ εξεταστικής φαίνεται να έχει κατάληξη. Την περασμένη Τρίτη 1η Φεβρουαρίου συνεδρίασε για τελευταία φορά η επιτροπή η οποία συστάθηκε από την Σύγκλητο, για να εξετάσει την β’ εξεταστική. Η Προοδευτική Κ.Φ στην συγκεκριμένη συνεδρία κατέθεσε την τελική της πρόταση , έχοντας υπόψη τα δεδομένα τα οποία είχαμε μπροστά μας: α) την εμμονή του Πανεπιστημίου να χρεώνει 75 ευρώ το μάθημα στην β’ εξεταστική β) για να έχει δικαίωμα συμμέτοχης κάποιος στην β’ εξεταστική πρέπει ο βαθμός του στο coursework να είναι πάνω από 40/100 Προτείναμε όπως φοιτητές οι οποίοι το coursework τους είναι χαμηλότερο από 40/100 αλλά ο τε λικός τους βαθμός ( βαθμός coursework + βαθμός εξέτασης ) είναι μεταξύ 40% - 49 % να έχουν δι καίωμα να παρακαθίσουν στην β’ εξεταστική. Η πρόταση αυτή έγινε αποδεκτή από την επιτροπή. Δυστυχώς στο θέμα της καταβολής χρηματικού ποσού, τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής κράτησαν αδιάλλακτη στάση. Για το λόγο αυτό προτείναμε όπως η τελική πρόταση η οποία κατατέθηκε την επόμενη μέρα στην συνεδρία της Συγκλήτου, να περιλαμβάνει ότι στο θέμα της επιβολής ποσού οι φοιτητές διαφωνούν και να δοθεί η ευκαιρία στην Σύγκλητο να αποφασίσει ποια θα είναι η κατάληξη σ’ αυτή την πτυχή του ζητήματος. Η τελική πρόταση της επιτροπής κατατέθηκε στην Σύγκλητο και δόθηκε ένα μικρό περιθώριο στα μέλη της Συγκλήτου να την εξετάσουν. Αναμένεται ότι θα υπερψηφιστεί στην επόμενη συνεδρία της Συγκλήτου. Τονίζουμε ότι όποια κατάληξη και να έχει το θέμα της καταβολής χρηματικού ποσού, εμείς θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε δωρεάν εφαρμογή της. Ως Προοδευτική Κ.Φ αυτό το διάστημα των 6 μηνών κάναμε ότι περνούσε από το χέρι μας έτσι ώστε ο θεσμός της β’ εξεταστικής να πάρει σάρκα και οστά . Το όραμα μας για ένα ανθρώπινο Πανεπιστήμιο είναι και το συμβόλαιο μας με τους φοιτητές. Κι αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε!

ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΤΙΣ ΖΗΣΑΜΕ ΑΚΟΜΗ! Η Απουσία της Φ. Π .Κ Πρωτοπορία απο ΟΛΑ έγινε πλέον συνήθεια!


*

&# ( ) !$

$

(*+&$# $& ()

)$# ,#

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 7.2.2011  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 7.2.2011  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ