Page 1

ΜΑΣ ΚΛΕΒΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ ΣΕ 3 ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ Η Προοδευτική Κ.Φ καταγγέλει το πανεπιστήμιο Frederick για παρανομία αφού μέτα από έρευνα που πραγματοποιήσαμε, το πανεπιστήμιο παράνομα απαιτεί από τους φοιτητές να καταβάλουν το ποσό των 8700 ευρώ σε δίδακτρα.

Ο νόμος που διέπει τη λειτουργία των ιδιωτικών πανεπιστημίων είναι ξεκάθαρος. Τα πανεπιστήμια μετά την αρχική άδεια λειτουργίας τους που λήγει εντός των ημερών, για την ακαδημαϊκή χρονιά 2011-2012 έπρεπε να καταθέσουν αίτηση για αναθεώρηση των διδάκτρων τους, για να είχαν το δικαίωμα να τα αυξήσουν από πέρσι. Τι κάναμε; Μ ε τά απ ό συ νά ντη ση μ ε το Υπ ο υρ γε ί ο Πα ιδείας που πραγματοποίησε η ΠΟΦΕΝ (Παγκύπρια Ομοσπονδία Φοιτητικών Ενώσεων) για να καταγγείλουμε το θέμα το διδάκτρων, το Υπουργείο Παιδείας στις 2 Αυ γ ο ύ στο υ 2 0 11 μ ας α νάφερ ε το ε ξή ς:

”Καμία αίτηση για αύξηση των διδάκτρων δεν υποβλήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας.”

Δ ΙΔ ΑΚΤ ΡΑ  ΠΑ Ρ ΑΝΟ ΜΑ


Ο νόμος που διέπει τη λειτουργία των ιδιωτικών πανεπιστήμιων είναι ξεκάθαρος. Η όποια αίτηση αναθεώρησης των διδάκτρων από τα πανεπιστήμια στο Υπουργείο (υπενθυμίζουμε: δε κατατέθηκε ποτέ) για την ακαδημαϊκη χρονιά 2011-2012, έπρεπε να λάβει υπόψη της το πλαφόν που εξάγγειλε το Υπουργείο Παιδείας τον Ιούλιο του 2010. Το πλαφόν καθόριζε ότι η όποια αύξηση στα δίδακτρα δε μπορεί να υπερβαίνει το ύψος του 0,45% των διδάκτρων της ακαδημαϊκής χρονιάς 2010-2011. Τι κάναμε; Καταγγείλαμε στο Υπουργείο ότι οι ιδιοκτήτες δε σεβάστηκαν το πλαφόν και αύξησαν τα δίδακτρα τους, αντί 37 ευρώ περίπου ή 0,45% που δικαιούταν, 300 ευρώ 3,6% περισσότερα από πέρσι. Το υπουργείο μας απάντησε ότι όντως παραβιάζουν το πλαφόν αλλά δεν υπάρχει καμία αίτηση που να ζητούν τα πανεπιστήμια την όποια αναθεώρηση των διδάκτρων τους.

Δ ΙΔΑΚΤ ΡΑ ΠΑΡ ΑΝ Ο ΜΑ Ο νόμος που διέπει τη λειτουργία των ιδιωτικών πανεπιστημίων είναι ξεκάθαρος. Η όποια αύξηση στα δίδακτρα δεν αφορά υφιστάμενους φοιτητές, 2 έτος και πάνω, αλλά νεοεισερχόμενους φοιτητες. Το πανεπιστήμιο αναγκάζει τους φοιτητές, χωρίς αίτηση αναθεώρησης και χωρίς να λάβει υπόψη το πλαφόν να πληρώνουν όλοι το ποσό των 8700 ευρώ.

Δ ΙΔΑΚΤ ΡΑ ΠΑΡ ΑΝ Ο ΜΑ

ΜΑ Σ

Κ Λ Ε Β Ο Υ Ν


Η ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΜΑΣ ΕΝΩΣΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ Η Φοιτητική Ένωση του πανεπιστημίου με μπροστάρη την Προοδευτική δε θα μείνει με σταυρωμένα χέρια. Δε θα χαρίσουμε σε κανένα το δικαίωμα μας στη μόρφωση, το δικαίωμα μας στην αξιοπρέπεια. Το θέμα των διδάκτρων δεν είναι σημερινό αλλά μας απασχολεί εδώ και πολλά χρόνια. Καταγγέλαμε τα δίδακτρα από το καιρό που βρίσκονταν πιο κάτω από τις 8000. Δε μας άκουγαν ως τώρα; Φέτος θα μας ακούσουν! Στείλαμε επιστολή στη διεύθυνση του πανεπιστήμιου επισημένοντας του την παρανομία του και περιμένουμε την απάντηση του. Επιφυλασσόμαστε για δυναμικά μέτρα αν δεν μειωθούν τα ΠΑΡΑΝΟΜΑ δίδακτρα!!!

Απόσπασμα από την επιστολή της Φοιτητικής Ένωσης προς τη Διεύθυνσή του πανεπιστήμιου για τα δίδακτρα.

ΡΑΓΙΑΔΕΣ ‘ΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΕΣ ΠΑΜΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΕΙΝ’ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ.

ΚΑΤΩ Η ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΚΑΤΩ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ

Μαζί θα τα καταφέρουμε!

Καλούμε τους φοιτητές πρώτου έτους και όσους δεν είναι μέλη της Φ.Ε. F να γί νουν μέλη της Φοιτητικής Ένωσης όπως 1500 περίπου συμφοιτητές τους. ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Φ.Ε.F ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ.


Δεν μας λαμβάνει υπόψη η Ε.Α.Ι.Π; ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΜΕΙΣ!!! Η Φοιτητική Ένωση του πανεπιστημίου μέτα από πρόταση της Προοδευτικής, προχώρησε σε καταγγελία της Ε.Α.Ι.Π. Ο λόγος είναι ο εξής. Πέρσι, η Γενική Συνέλευση της Φοιτητικής ΄Ένωσης υιοθέτησε της συλλογή υπογραφών από τους φοιτητές για τα προβλήματα στα τμήματα και στις σχολές. Οι υπογραφές ήταν αρκετές εκατοντάδες και παραδόθηκαν στην Επιτροπή Αξιολόγησης Ιδιωτικών Πανεπιστήμιων για έρευνα, σε εκδήλωση στις 22.2.2011. Από τις 22 Φεβρουαρίου 2011 μέχρι σήμερα η Φοιτητική Ένωση δεν πήρε καμία απάντηση από την Ε.Α.Ι.Π. γι’ αυτό προχωρήσαμε σε καταγγελία της στο Υπουργείο Παιδείας. Θυμίζουμε ότι οι φοιτητές υπόγραφαν και πιστοποιούσαν τις πολλές ελλείψεις που παρουσίαζαν ή ακόμα παρουσιάζουν τα τμήματα και οι σχολές τους αλλά και γενικά προβλήματα του πανεπιστημίου, όπως το PARKING.

Ως Προοδευτική ξεκαθαρίζουμε ακόμα μια φορά ότι: Δε θα ανεχτούμε καμία συγκάληψη της εκμετάλλεσης μας στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Όποιος δε μας σέβεται ως ανθρώπους και μας αντιλαμβάνεται ως χρήμα, θα μας βρει μπροστά του..

Αποφασιστικά - Αγωνιστικά!

Απόσπασμα από την επιστόλη καταγγελίας της Ε.Α.Ι.Π στον Υπουργό Παιδείας.

Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΠΕΡΣΙ.... Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΗΣ, ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ Σε πρόσφατη ανακοίνωση της η ηγεσία της Πρωτοπορίας βλέπει παντού Κόκκινους φασίστες στο πανεπιστήμιο με το αιτιολογικό ότι δε καλέστηκε σε συνεδρία της Φοιτητικής Ένωσης... Εμείς θα της απαντήσουμε με μια πρόκληση: Να ρωτήσουν τις εκατοντάδες πρωτοετής και όχι μόνο φοιτητές που βοηθήσαμε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού για να βρουν σπίτι, αν εί μαστε κόκκινοι φασίστες, ενω έκαναν τα μπάνια τους στις θάλασσες.... Να ρωτήσουν τις εκατοντάδες συμφοιτητές μας που τους βοηθήσαμε να κάνουν την εγγραφή τους, αν είμαστε κόκκινοι φασίστες, ενώ αυτοί έπιναν τον καφέ τους...

Κό

κκι

Φα ς νο

τα σίσ

ς

Να ρωτήσουν τις δεκάδες των φοιτητών που υπερασπιστήκαμε στη δι εύθυνση του πανεπιστήμιου, γιατί δεν είχαν τα χρήματα να πληρώ σουν αυτή τη περίοδο, αν είμαστε κόκκινοι φασίστες, ενώ αυτοί έπαιζαν Super Mario στο τραπεζάκι τους... Να ρωτήσουν τους εκατοντάδες των φοιτητών, που έδωσαν στη Β΄ Εξε ταστική που κερδίσαμε πέρσι, να τους πουν αν είμαστε κόκκινοι φασί στες...

ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ ΛΟΙΠΟΝ...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 9.10.2011 - ΜΑΣ ΚΛΕΒΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ  

Η Προοδευτική Κ.Φ καταγγέλει το πανεπιστήμιο Frederick για παρανομία αφού μέτα από έρευνα που πραγματοποιήσαμε, το πανεπιστήμιο παράνομα απ...