Page 1

Nga Fritz RADOVANI:

EKLIPSI MA I MADH I EPOKËS MBAS KRISHTIT… Në 100 vjetorin e Pavarsisë…

2012… “HANA

DO ME ZANË DIELLIN PERGJITHMONË”…

2009… Dielli u zhduk për disa minuta në Azi Juglindore. Hana u vendos mes Tokës dhe Diellit, dhe eklipsoi yllin për 6’ e 39”. Koha e zgjatjes eklipsit varet nga distanca e Hanës me Token… Në vitin 1991, në Meksikë ka zgjatë 6’ e 53”, ndërsa në 1973, në Afriken Qendrore Errësina ka zgjatë rreth 7 minuta.

Në vitin 1468, me 17 Janar, në Shqipni, e pikërisht në Lezhë, ka fillue Eklipsi ma i madh i Epokës mbas Krishtit…dhe ka vazhdue Errësina e Hanës, deri me 28 Nandor 1912… Mbas pak, në 1944, Shqipnia ishte vendi ma i errti në Botë…

2012...Tashti, Hana asht çue peshë e “DO ME ZANË DIELLIN” !!! ●EKLIPSI NË SHQIPNI ASHT TUE ZGJATË 544 VJET PA NDËRPREMJE… OSE, 5 SHEKUJ, 44 VJET…E KUSHEDI SA SHEKUJ TË TJERË..?!! Melbourne, 2012.

Eklipsi ma i madh i epokes mbas Krishtit  

Nga Fritz Radovani

Eklipsi ma i madh i epokes mbas Krishtit  

Nga Fritz Radovani

Advertisement