Page 1

Nederlandse vrijwilliger Wouter Post gebruikt tussenjaar om surfles te geven aan kansarme kinderen in Kaapstad, Zuid-Afrika Wouter Post, 18 jaar oud, besloot als onderdeel van zijn tussenjaar drie maanden deel te nemen aan een vrijwilligersproject in Kaapstad, ZuidAfrika. Hij is een fervent surfer in eigen land en met Projects Abroad kon hij deelnemen aan een surfproject.

Ottery Care Centre het leukst,” vertelt Wouter. “Zij zijn een beetje ouder dan de rest en meer verlegen. Ze hebben een moeilijk leven en het is soms lastig om hun vertrouwen te winnen. Om ze dan iedere dag meer te zien lachen is de echte beloning.”

“Ik ben altijd gefascineerd geweest door de Afrikaanse cultuur. Aangezien Kaapstad als enige een surfproject heeft, was de keuze snel gemaakt!”, vertelt Wouter.

Door de aanwezigheid van veel andere vrijwilligers heeft Wouter over zijn vrijetijdsbesteding niets te klagen. “We hebben veel plezier in de stad, de hoofdstraat Long Street en op de marktjes. We hebben ook andere stranden bezocht en ik wil de Tafelberg nog beklimmen voordat ik terugga!”.

Op het surfproject hebben vrijwilligers de mogelijkheid om zelf te leren surfen, en als naschoolse activiteit lessen te geven aan lokale kinderen. Naast dat het de kinderen van de straat houdt, leren ze plezier te hebben door te sporten, samen te werken en fungeren de vrijwilligers als belangrijk rolmodel. Wouter heeft een geweldige betrokkenheid laten zien op het project. Vanwege zijn goede lessen aan de kinderen heeft hij van Ottery Care Centre, waar een deel van de kinderen vandaan komt, een certificaat van dankbaarheid gekregen. “Ik vond het werken met de jongens van

Naast de vriendschappen met veel andere internationale vrijwilligers heeft Wouter ook een sterke band kunnen opbouwen met het lokale gastgezin waar hij verblijft. “Ik ben uitgenodigd om met mijn gastgezin en hun familie een trip te maken voor Pasen. Ze hebben me verteld dat ik me moet voorbereiden op een uitgebreide lunch en een groot feest!”

uit het serieuze werk dat er gedaan kan worden, alsmede het plezier dat je kan beleven.

Wij hopen dat vrijwilligers als Wouter anderen inspireren om Projects Abroad

Ondanks de fijne pauze voor zijn studie heeft Wouter ook gerealiseerd dat deze ervaring meer is dan alleen een leuke tussenstap, en hij raadt toekomstige vrijwilligers aan om het uiterste te halen

WATERSPORT PROJECT IN KAAPSTAD

Meer info over Projects Abroad

te helpen met het maken van een verschil, en door dat te doen, zelf een onvergetelijke ervaring opdoen.

www. projects-abroad.nl

Vrijwilligerswerk Zuid Afrika surfing project  

Lees de ervaring van 1 van onze vrijwilligers op het vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika op ons sportproject. www.projects-abroad.nl

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you