Page 1

Set.- Des. 2011

FUNDACIÓ PROJECTE AURA Durant el tercer trimestre, les activitats que s’han dut a terme des del Projecte Aura han estat: - Intercanvi de tècnics- ACTAS (13-09) en aquesta trobada s’han intercanviat aspectes relacionats amb els suports naturals i s’ha explicat el projecte IBB2. - Pilates i AURA: un grup de participants d’AURA ha iniciat un curs de Pilates, gràcies a Fund. Pilates junt amb Pilates Wellness and Energy

- Curs “Parlem de sexualitat. Eines per promoure una sexualitat saludables en persones amb discapacitat intel·lectual”: Sara Plaza assisteix a aquest curs. - 2 ciutats, 1 somriure (6-10): El Projecte AURA va assistir a aquest sopar benèfic organitzat per Invest for Children amb la Fund. Theodora i la Fund. Futbol Club Barcelona. - III Trobada Down Catalunya a Port Aventura (15-10): un any més, el Projecte AURA ha participat en aquesta iniciativa

- Dia de Portes Obertes a Humana: “Food is all” (23-09): van participar 2 preparadors laborals i 3 participants i va constar d’una ruta guiada pel magatzem i la botiga, a més d’una xerrada i un concert amb música africana. - Acte empresa inclusiva a Reus (29-09) ACTAS (Glòria Canals és la Presidenta), ACAPPS, AMMFEINA, ECOM i FSC Inserta han organitzat aquest acte a Reus. Les empreses premiades han estat: - Autòdrom del Baix Penedès SL: - Siro Montblanc -Sinterizados Montblanc SA: p

- II Jornadas de Empleo con Apoyo- CRM Albacete (20-10): Glòria Canals ha participat en aquestes jornades amb el tema de suport a les famílies - Trobada de Famílies de Down España (2810) a Menorca: La Rosa hi participa amb la seva experiència de 10 anys de vida independent.


Fund. Projecte Aura - Formació Fund. Pere Tarrés: el grup A ha pogut participar en el curs de Formació IO-Disgital

- Jornada de Voluntariat (18-10): el Projecte AURA participa en aquesta jornada organitzada per Down Catalunya, on s’explica l’experiència del voluntariat fent el Camí de Santiago.

- UAB “Donant veus als alumnes” (23-11): La Montse va participar en aquesta taula rodona organitzada pel Màster en suports per a la inclusió educativa.

- Presentació del Llibre “Fund, Projecte AURA... Des de 1989” (14-12): el Projecte AURA va organitzar aquest acte e Random House Mondadori on van assistir quasi 300 persones.

- Projecte IBB2: en el mes de novembre el Projecte AURA ha acollit el grup IBB2, del grup Leonardo europeu. - Concert organitzat per “Nuestros Pequeños Hermanos: participants del Projecte AURA assisteixen a aquest concert benèfic. Jornada de Bones pràctiques empresarials i acte de reconeixement a l’empresa inclusiva de Barcelona (24-10). La Xarxa FIL ha organitzat aquestes jornades on ha participat el Projecte AURA. Les empreses premiades han estat: - Cárnicas Merche - Unipost - Hotel Hilton

- UAB- màster en drets sociolaborals (1912): La Carme participa en aquest màster amb la ponència “Inclusió laboral i igualtat d’oportunitats”

- Junts per la integració(15-12): el Projecte AURA va assistir al sopar benèfic a favor de la Fundació Rafa Nadal organitzat per Invest for Children. - Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat: el Projecte AURA assisteix a l’acte organitzat pel Departament de Benestar Social i Família juntament amb el Cocarmi.

- Trobada de Preparadors Laborals: La Mar Caparrós assisteix a aquesta trobada organitzada per l’AESE i Fundación Emplea.


Fund. Projecte Aura

PROGRAMA D’INSERCIÓ LABORAL: Durant aquest període s’han realitzat pràctiques laborals a les següents empreses: •

La Raquel i la Montse a NIKe Merchandising FBC

El Francisco a CETT

El Francesc al Casal dels IInfants del Raval.

El Pablo i la Maria a l’hotel ME.

A més, s’han signat els següents contractes. •

La Sara a Starbucks

La Letizia a Cerveseria Catalana

El José Maria a Privalia

L’Albert a Stucom

L’Anna a CBRE


Fund. Projecte Aura

PROGRAMA DE FORMACIÓ CONTINUADA: Durant aquests mesos han assistit 35 persones al programa i els mòduls que s’han impartit han estat: • Millora Cognitiva •

Estimulació Cognitiva- majors de 40 anys

Curs de vida saludable

Butlletí del Projecte AURA

Curs pràctic de cuina saludable

Curs pràctic de Primers Auxilis

A més, 19 persones participen en el programa de Comunicació Eficaç.

PROGRAMA DE VIDA INDEPENDENT: Durant aquest trimestre el Javi, el Jonny i l’Oriol han compartir pis a Aura HABITAT juntament amb la Tània, la Laura i la Susanna.

A més, la Fund. dóna Suport al Carles, al Yuri i a la Laia en el Pis Putxet i a la Rosa amb el programa de Suport a la pròpia llar.


Fund. Projecte Aura Fund. Projecte Aura

PROGRAMA DE NEUROPSICOLOGIA: Durant aquest trimestre s’ha celebrat la 4ª jornada de l’estudi multicèntric PAS-NPS a la que van assistir 11 institucions. La directora de la Fundació Projecte Aura i coordinadora de l’estudi, Gloria Canals, va inaugurar la jornada i va presentar a la Dra. Olga Bruna, com a coordinadora també del projecte des de la Universitat Ramon

Llull,

juntament amb

Roser

Fernández

(responsable

de

l’àrea de

Neuropsicologia) Es va presentar un llistat de documents i llibres de referència en relació al procés d’envelliment de les persones amb discapacitat intel·lectual. També es va destacar la variabilitat de les característiques d’aquesta població i els primers resultats a partir d’una mostra de 123 persones amb SD. Es va tractar el tema de l’estimulació cognitiva i cadascuna de les institucions va aportar, mostrar i informar dels programes de millora cognitiva que s’estan utilitzant i que resulten atractius, senzills i útils per les persones amb síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals. Per clausurar la jornada, el Dr. Roger Mercadé ens va parlar del tractament farmacològic en el diagnòstic dual en les persones amb discapacitat intel·lectual.

PROGRAMA D’AUTORREPRESENTACIÓ VOX NOSTRA: En aquest període Vox Nostra ha comptat amb la incorporació d’un nou participant, la Rosa. Entre d’altres activitats s’ha anat al Museu Blau i al Museu Egipci.

Butlletí 3er trimestre 2011  

Butlletí de les activitats dutes a terme en el 3er trimestre del 2011

Advertisement