Page 1

Iδιοκτησία: Ι. & Ε. KOYTΣOΛIONTOΥ Ο.Ε. Γραφεία: Φ. Tζαβέλλα 11 - IΩANNINA 453 33

G

G

Έτος 56ο - Aρ. φύλλου 15.939

G

Tιμή 0,60 €

Tηλ. Kέντρο 26510 25.677, 33.791 - Fax: 26510 30.350

G

G

Σάββατο - Κυριακή 29 - 30 Δεκεμβρίου 2012

http://www.proinoslogos.gr

G

email:info@proinoslogos.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Για να αντιστραφεί, επιτέλους, το κλίμα και να έλθει η ανάπτυξη…

ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΩΡΑ!

 Άμεση η ανάγκη για στοχευμένες κινήσεις και λήψη μέτρων Συμφωνούν οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά… Συγκρατημένη αισιοδοξία του Υπ. Οικονομικών για ανάκαμψη Όροι και προϋποθέσεις για τη

δημιουργία ΕΟΖ στο Πωγώνι

• Λίγες ημέρες πριν το 2012 μας αποχαιρετήσει, εντείνονται οι συζητήσεις, αλλά και οι προβληματισμοί για το τι επιφυλάσσει στον καθένα και βεβαίως σε όλη τη χώρα, το νέο έτος, το 2013, που έχει χαρακτηριστεί ως το πιο κρίσιμο για την πορεία της χώρας.

° Στην τελική ευθεία η εκπόνηση της προμελέτης

° Συνεχίζει να αντιδρά η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία • Στην απόφαση υπογραφής προγραμματικής σύμβασης με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου και την Περιφέρεια για εκπόνηση προμελέτης για την Ει-

Ρ Ε Π Ο Ρ Τ Α Ζ Με την οικονομία να βρίσκεται σε οριακό σημείο και τα σενάρια για βελτίωση του κλίματος να είναι μόνο θεωρητικά έως τώρα, αυτό στο οποίο όλοι προσδοκούν για το νέο έτος είναι να γεννηθεί η ελπίδα, ότι κάτι μπορεί να γίνει, να φανεί δηλαδή κάποιο «φως» στην άκρη του τούνελ. Άλλωστε, όλοι έχουν την ανάγκη να πιστέψουν σε κάτι που θα βελτιώσει όχι μόνο την οικονομία της χώρας, αλλά και του κάθε νοικοκυριού.

«Στοπ» στο Καλπάκι σε 65 δέματα χασίς σελ. 16

PEΠOPTAZ Η ενίσχυση της ρευστότητας και των ασθενέστερων ομάδων, πρέπει να είναι στην πρώτη θέση της ατζέντας των κυβερνητικών προτεραιοτήτων το 2013.

Απαραίτητη προϋπόθεση για όλα αυτά είναι να διορθωθούν τα λάθη που έχει κάνει η Κυβέρνηση, ορισμένα εκ των οποίων είναι… τρανταχτά και έχουν προκαλέσει την οργή των πολιτών, όπως η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης.

Αισιοδοξία… Πάντως, η συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί και στο Υπουργείο Οικονομικών, αν και

Βαθαίνει το χάσμα και η διάσταση απόψεων

Κυβέρνηση και αγορά στα «μαχαίρια» για τις Κυριακές

 Αύριο (9:30 π.μ.) συγκέντρωση εμποροϋπαλλήλων στα Γιάννινα • Βαθαίνει το χάσμα μεταξύ του Υπουργείου Ανάπτυξης, των καταστηματαρχών και των εμποροϋπάλληλων, με αφορμή τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, όπως έχει ανακοινώσει η Κυβέρνηση. Αύριο Κυριακή τα καταστήματα θα λειτουργήσουν στα Γιάννινα και σε όλη τη χώρα, με τους εμποροϋπαλλήλους πάντως να έχουν κηρύξει

Συνεχίζεται η δωρεάν φιλοξενία 60.000 παιδιών σε παιδικούς σταθμούς Δήμων ® στη σελιδα

5

απεργία, υποστηρίζοντας, ότι η αυριανή λειτουργία των καταστημάτων, αποτελεί τον «Δούρειο Ίππο» για το άνοιγμά τους όλες τις Κυριακές του έτους. Στα Γιάννινα, οι εμποροϋπάλληλοι θα συγκεντρωθούν στις 9:30 το πρωί της Κυριακής στην γωνία Χαριλάου Τρικούπη και Μιχαήλ Αγγέλου.

Η ΕΣΕΕ… Σε χθεσινή ανακοίνωσή της, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) ¯ 15η σελ.

Εύθυμα & σοβαρά...

Ο λαδάς ο «Ζάζαλος»

® Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ

G Από τα Γραμμενοχώρια η καταγωγή του. Το όνομα Ζάζαλος είναι παρατσούκλι που του κόλλησε από μικρό παιδί. Το πραγματικό του όνομα δεν το γνωρίζω. Για το όνομα Ζάζαλος υπάρχουν δύο εκδοχές. Η πρώτη ότι το πήρε από το ζαβολιάρης, ζιζάνιο, πειρακτήριο. Η δεύτερη εκδοχή – και πιο σίγουρη – μικρός είχε βιολί και το ζαγκάναγε όλη μέρα χωρίς να μάθει ποτέ του να το παίζει και ζάζα ζάζα συνέχεια, του κόλλησε το όνομα Ζάζαλος. Γερός άνδρας, έξυπνος και καλός νοικοκύρης. Η δουλειά του, αγωγιάτης, κερατζής, λαδάς. Δασκαλοπαίδι ήμουνα όταν περνούσε από το χωριό μου πουλώντας λάδι και ελιές. Πολλά χρόνια πέρασαν από τότε. Είχε δύο μουλάρια γερά και περιποιημένα. Τα ¯ 11η σελ.

ακόμη δεν έχει περάσει προς τα έξω. Δεν παραλείπει κανείς βέβαια το ότι ακόμη τα δύσκολα είναι μπροστά μας και ότι η κοινωνία έχει ξεπεράσει τα όριά της, αλλά τα βήματα ¯ 15η σελ.

ΜΙΧ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ δική Οικονομική Ζώνη, προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Πωγωνίου. Στην τελευταία συνεδρίασή του, το βράδυ της Πέμπτης, αποφασίστηκε να υπογραφεί η σύμβαση για να εκπονηθεί η μελέτη που θα καθορίσει ουσιαστικά το τι εί-

Χθες σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ

Αλήθειες που «πονάνε» από τον Κώστα Τασούλα

® Έντονη αυτοκριτική από το Γιαννιώτη βουλευτή, που τόνισε ότι ο Αντ. Σαμαράς αλλάζει την εικόνα της Ελλάδος

• Αλήθειες που πονάνε, με ισχυρή δόση αυτοκριτικής, έκανε χθες μιλώντας στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τασούλας, σε μια συνέντευξη που συζητήθηκε ιδιαίτερα έντονα χθες, τόσο στην Αθήνα, όσο και στα Γιάννινα. Ο κ. Κ. Τασούλας, περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση που υπήρχε μέχρι πρόσφατα στην Ελλάδα και στις αδυναμίες του πολιτικού συστήματος να ανταποκριθεί στις ανάγκες των καιρών.

Πλειοψηφία… Η πρόταση πέρασε με ευρύτατη πλειοψηφία, που όμως με τους δημοτικούς συμβού- ¯ 15η σελ.

336.856 άτομα ο μόνιμος πληθυσμός της Ηπείρου • Στη σελίδα 16

Εμπόδιο για την επανεκκίνηση των οδικών αξόνων

® Σημαντική πτώση της κίνησης και στην Εγνατία

Ωστόσο εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον: «με εντολή του ελληνικού λαού ο Σαμαράς αλλάζει την εικόνα της Ελλά- ¯ 15η σελ.

Όσο θα υπάρχει φτώχεια η «μαύρη εργασία» θα οργιάζει!

 Συνεχώς αυξάνεται η εκ περιτροπής απασχόληση χρόνια θα είχε ως άμεση συνέπεια και την εκτίναξη της αδήλωτης εργασίας. Και εδώ στην Ήπειρο που η αναδουλειά έχει «χτυπήσει» περισσότερο, από οποιαδήποτε άλλη περιοχή, το πιο παραγωγικό κομμάτι της κοινωνίας, πλέον ¯ 4η σελ.

Άλλα 60 εκατ. ευρώ για το «Βοήθεια στο Σπίτι»

° Πολύτιμες οι υπηρεσίες του σε άτομα της τρίτης ηλικίας • Δεν πέρασε μία εβδομάδα από την είδηση που έκανε λόγο για παράταση ενός έτους της λειτουργίας των «Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων» (ΚΗΦΗ) και των «Κέντρων Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας» και χθες ο Υπουργός Εργασίας Ι. Βρούτσης ανακοίνωσε την αποδέσμευση από την Κο- ¯ 15η σελ.

δους ΕΟΖ θα γίνει στην ακριτική αυτή περιοχή.

«Πονοκέφαλος» η μείωση έως 45% των εσόδων από τα διόδια

Εκτοξεύθηκε στο 35% το 2012

• Έκπληξη προκάλεσαν τα στοιχεία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας για την έκρηξη της «μαύρης» εργασίας στην χώρα μας το 2012, λες και οι οικονομικοί αναλυτές και οι κυβερνώντες δεν γνωρίζουν ότι η ραγδαία αύξηση της ανεργίας τα τελευταία

«Θέλουμε η ΕΟΖ να μην μολύνει το περιβάλλον και βέβαια όσοι απασχοληθούν να είναι άνθρωποι από τη γύρω περιοχή, Έλληνες και μόνιμοι κάτοικοι της χώρας μας» είπε χθες στον «Π.Λ.» ο δήμαρχος Πωγωνίου Κ. Καψάλης.

• Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση -αναφορικά με την χρηματοδότηση των υπό κατασκευή οδικών αξόνων, αλλά και την συντήρηση του υπάρχοντος οδικού δικτύου- έχει φέρει την Κυβέρνηση η μείωση των εσόδων από τα διόδια που φθάνει και το 45%!

Ολοταχώς για δομή του ΚΕΘΕΑ και στην Πρέβεζα ® στη σελιδα

2

Είναι χαρακτηριστικό, ότι μόνο στην Εγνατία Οδό, εξαιτίας και της επιβολής διοδίων (εκτός δηλαδή του υψηλού κόστους της αμόλυβδης), η κίνηση έχει μειωθεί σημαντικά. Ακόμη, τα χρήματα από τα διόδια που προβλέπονται για την Ιόνια Οδό, έχουν μειωθεί κατά 28,29% και στην Κεντρική Οδό, τον γνωστό μας Ε65 δηλαδή, κατά 31,40%! Ανάλογη εί- ¯ 15η σελ.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Τώρα να γίνει πράξη η μηδενική ανοχή! ® Του ΠΑΝΑΓ. ΚΑΡΑΚΑΤΣΟΥΛΗ,

Ομοτ. Καθηγητή Γεωπονικού Παν/μίου Αθηνών G Ο γράφων θέλει να βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο. Δεν μπορεί όμως να μην βλέπει την ωμή πραγματικότητα. Η αντιμετώπιση της κρίσης απαιτεί ανασκούμπωμα όλων των Ελλήνων χωρίς διακρίσεις, χωρίς ατιμωρησία των ενόχων, χωρίς προνόμια (βουλευτές, συνδικαλιστές, «golden boys», υπάλληλοι Βουλής κ.ά.) και τέλος πρόθυμη και ευρεία λαϊκή συναίνεση που προϋποθέτει καταπολέμηση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής και δίκαια φορολογικά μέτρα. Βλέπει κανείς να υπάρχει κάτι από τα ανωτέρω; Βλέπει κανείς ουσιαστική πολιτική βούληση; Ατέρμονες οικονομικές αναλύσεις, ατέρμονες και επαναλαμβανόμενες δηλώσεις ανερμά¯ 9η σελ.


Σελ. 2η

 Eκδηλώσεις Γεγονότα Επίτιμος Δημότης Τεπελενίου ο Δήμαρχος Ιωαννίνων

Τιμή στον… Αλή Πασά (και) από τον Φίλιππα Φίλιο!

 Παραμονές των 100ων Ελευθερίων, υπόσχεται συνδρομή για τη δημιουργία μουσείου του τύραννου της Ηπείρου • Ο Αλή Πασάς, ο τύραννος της Ηπείρου, με την … υπογραφή του Δημάρχου Φίλιππα Φίλιου, εντάσσεται όπως φαίνεται στο κάδρο των εορταστικών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης των Ιωαννίνων από τον τουρκικό ζυγό. Η επισήμανση αυτή έγινε χθες από αρκετούς αναγνώστες μας,

που είχαν ενημερωθεί για - την άστοχη και άτοπη όπως την χαρακτήριζαν – κίνησή του να συμμετάσχει στη διαδικασία ανακήρυξής του ως επίτιμου δημότη του Δήμου Τεπελενίου, που είναι η γενέτειρα του Αλή Πασά, παραμονές – σχεδόν – του πανηγυρικού εορτασμού των 100ων Ελευθέριων της πόλης. Ο Φίλιππας Φίλιος, ζει και να απολαμβάνει τις «τιμές» που του γίνονται μακριά από τα Γιάννινα, καθώς στο εσωτερικό του Δήμου, τα «μαύρα σύννεφα» αυξάνονται και πληθύνονται. Φαίνεται μάλιστα να έλκεται από χώρες που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην σκλαβιά και καταπίεση των Γιαννιωτών και γενικότερα των Ηπειρωτών για εκατοντάδες χρόνια, καθώς μόλις πρόσφατα- όπως θύμιζαν άλλοι αναγνώστες μας- είχε επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη από την οποία προσδοκά την προσέλκυση Τούρκων τουριστών. Όπως τότε, έτσι και τώρα η Δημοτική Αρχή συνοδεύει το ταξίδι του κ. Φίλιου και την ανακήρυξή του σε επίτιμο δημότη Τεπελενίου, με διθυραμβική ανακοίνωση. Από τα όσα αναφέρονται στην

ανακοίνωσή του Δήμου, εκείνο που γίνεται σαφές, είναι η ανάδειξη του ρόλου (μήπως και … αγιοποίηση;) του Αλή Πασά, που επιθυμούν σφόδρα οι Αλβανοί του Τεπελενίου, προωθώντας τη δημιουργία μουσείου, παράλληλα με τη συντήρηση και ανάδειξη του κάστρου, όπως το έθεσαν σε συνάντηση που είχαν στο Δημαρχείο. Ο δήμαρχος δεν δίστασε να μοιράσει διαβεβαιώσεις ότι θα αναζητηθεί κάθε τρόπος συνεργασίας για την ανάδειξη μνημείων και ιστορικών στοιχείων που ενώνουν τις δύο περιοχές! Ο Φ. Φίλιος, στην προσπάθειά του να εμφανιστεί ως ένας «μικρός υπουργός εξωτερικών», όπως επεσήμανε Βορειοηπειρώτης αναγνώστης μας, υπέπεσε σε αλλεπάλληλα «φάουλ». Και αυτό γιατί επανέλαβε το τετριμμένο κλισέ περί της Ελληνικής Μειονότητας που πρέπει να αποτελεί τη γέφυρα φιλίας ανάμεσα στις δύο χώρες, αδιαφορώντας ή αποσιωπώντας ωστόσο ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει ενόσω οι Αλβανικές Αρχές, συνεχίζουν τις σε βάρος της Ελλάδος διακρίσεις. Το δεύτερο σημείο που επεσήμανε ο ίδιος αναγνώστης του «Π.Λ.» είναι γενικά η αναφορά σε «εκφραστές ακραίων ιδεοληψιών» που αναπαράγουν ξεπερασμένα αρνητικά στερεότυπα. «Πρέπει να εξηγήσει ο κ. Φίλιος γιατί με τα λεγόμενά του αυτά εξισώνει τους Τσάμηδες και τους κάθε λογής ανιστόρητους εθνικιστές Αλβανούς που ονειρεύονται μέσα στην αλβανική επικράτεια τα Γιάννινα και την Πρέβεζα, με τους δίκαιους αγώνες του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού για ίσα δικαιώματα», πρόσθεσε και κατέληξε: «Καλές οι δημόσιες σχέσεις, αλλά ο κ. Φίλιππας Φίλιος, πρέπει να γνωρίζει ότι εκπροσωπεί την πρωτεύουσα της Ηπείρου και ότι πρέπει να έχει μέτρο, ειδικά σε εθνικά θέματα που αγγίζουν ένα ευαίσθητο κομμάτι του ελληνισμού…».

Στα Γιάννινα χθες ο Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε:

Η γραφειοκρατία στερεί πόρους από την ανάπτυξη • Την άποψη, ότι η γραφειοκρατία στερεί από την Ελλάδα τις δυνατότητες ανάπτυξης εξέφρασε ο ιδρυτής της ΡΙΚΣΣΥ και ανεξάρτητος βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος, που βρέθηκε χθες στα Γιάννινα, για να παρουσιάσει το βιβλίο του με τίτλο «Θέσεις για τη νέα ελληνική ανόρθωση». «Για την πάταξη της γραφειοκρατίας δεν έχει γίνει τίποτα, με αποτέλεσμα η γραφειοκρατία να στερεί από την Ελλάδα τις προϋποθέσεις ανάπτυξης ακόμη και στον πρωτογενή τομέα» είπε, μεταξύ άλλων. Σημείωσε ακόμη, ότι το παράταξή του θα ανακοινώσει εντός 20 ημερών προτάσεις για τα «καυτά» προβλήματα της χώρας, ενώ ξεκαθάρισε, ότι στηρί-

ζει την Κυβέρνηση, αλλά θα συνεχίσει να λέει τη γνώμη του. Για το θέμα της λίστας Λαγκάρντ ο κ. Λοβέρδος σημείωσε ότι «κάθε

KAI AΛΛA ΠOY ENΔIAΦEPOYN

 Eκδηλώσεις Γεγονότα

Σύσκεψη χθες στην Περιφερειακή Ενότητα

Ολοταχώς για δομή του ΚΕΘΕΑ και στην Πρέβεζα • Με τη σύσκεψη που έγινε χθες στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας ολοκληρώθηκε ο κύκλος διαβουλεύσεων για την επέκταση των δομών του ΚΕΘΕΑ σ’ όλες τις περιφερειακές ενότητες της Ηπείρου. Εκτός της λειτουργίας του κεντρικού ΚΕΘΕΑ στα Ιωάννινα,

ήδη πριν λίγες εβδομάδες τέθηκε σε λειτουργία το παράρτημα της Ηγουμενίτσας, ενώ προχθές Πέμπτη ακολούθησε σύσκεψη στην Άρτα, όπου επίσης αναμένεται σύντομα να λειτουργήσει δομή του Κέντρου. Ο κ. Ιωάννου αναφέρθηκε στη σημασία του έργου του ΚΕΘΕΑ αλλά και όλων των δομών που προσφέρουν υπηρεσίες στους εξαρτημένους και τις

οικογένειές τους, προσθέτοντας και τα εξής: «Το πρόβλημα των ναρκωτικών αλλά και των άλλων εξαρτήσεων έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις και οφείλουμε να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για την αντιμετώπισή του και την υποστήριξη αυτών που υποφέρουν». Από την πλευρά του ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Οδ. Πότσης, ο οποίος παρίστατο στη σύσκεψη, αναφέρθηκε στα πεπραγμένα σχετικά με τις μονάδες ΚΕΘΕΑ στην λέγοΉπειρο, ντας ότι σταδιακά δημιουργείται ένα πλήρες δίκτυο για την υποστήριξη των εξαρτημένων ατόμων σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, που προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες. «Υπάρχει η βούληση να ενδυναμωθεί αυτό το δίκτυο και να ενισχυθούν οι δομές για να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικότερα οι ολοένα αυξανόμενες ανάγκες», πρόσθεσε.

Μέχρι 31 Ιανουαρίου η υποβολή αιτήσεων

Παρατείνεται η προθεσμία για τις δράσεις απασχόλησης στην Πίνδο • Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Ορεινή Συμπολιτεία Πίνδου», όπως ανακοίνωσε χθες, παρατείνει έως 31 Ιανουαρίου 2013 την προθεσμία υποβολής αιτήσεων των ωφελουμένων για την Πράξη «Τοπικές Δράσεις Κοινωνικής Ένταξης Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων στην Πίνδο», που περιοχές παρέμβασης έχει τους δήμους Β. Τζουμέρκων, Πωγωνίου, Κόνιτσας, Μετσόβου, Ζαγορίου. Οι ενδιαφερόμενοι/ες για πρόσθετη ενημέρωση και αναζήτηση

των εντύπων των αιτήσεων και των σχετικών εντύπων εκδήλωσης ενδιαφέροντος μπορούν να απευθυνθούν στα γραφεία της Αναπτυξιακής Σύμπραξης έως 31/12/2012, στο BIC ΗΠΕΙΡΟΥ κα Κωνσταντίνα Οικονόμου , από Δευτέρα – Παρασκευή, Ώρες 09:00-14:00, Διεύθυνση: Επιστημονικό & Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου (Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων), τηλ:26510-44447, φαξ: 26510-44457, email: bicepirus@ ioa.forthnet.gr.

Σήμερα το μεσημέρι

Εορταστικό μουσικό ταξίδι με το τρενάκι του Αη – Βασίλη • Εορταστική εκδήλωση οργανώνουν σήμερα στην πόλη των Ιωαννίνων το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δροσιάς – Πεντέλης. Πρόκειται για ένα μουσικό ταξίδι που θα γίνει με το τρενάκι

του Αη – Βασίλη. Το δρομολόγιο θα ξεκινήσει από την κεντρική πλατεία στις 12 το μεσημέρι με προορισμό την πλατεία στο περίπτερο της Πεντέλης, κάτω από το σχολείο, όπου μικροί και μεγάλοι θα διασκεδάσουν με μελωδίες των ημερών.

KOINΩNIKA ΔΕΝ ΔΕΧEΤΑΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ • Την Τρίτη, 1 Ιανουαρίου εορτή του Αγίου Βασιλείου, δεν δέχεται επισκέψεις: - Η κα Βασιλεία Πετσαλίτη

Στα Γιάννινα

Με επιτυχία έγινε χθες ο «μαραθώνιος αγάπης» • Με επιτυχία και παρουσία πλήθους κόσμου, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, έγινε χθες ο «μαραθώνιος αγάπης»,

Στο θεατράκι στα παλιά Σφαγεία πέρασαν πολλοί καλεσμένοι από όλο το φάσμα της τοπικής κοινωνίας, όπως πολιτικοί, αθλη-

ΦΩTO «Π.Λ.»

Στη φωτό οι δυο Γιαννιώτες κωπηλάτες Γιάννης Τσίλης και Γιώργος Τζιάλλας και παράγοντες του μπασκετικού ΑΓΣΙ για τη στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Ιωαννιτών, που διοργάνωσε το τηλεοπτικό κανάλι «Ήπειρος TV1».

τές, άνθρωποι των τεχνών κ.α., ενώ ο κόσμος έφερνε ό, τι επιθυμούσε για την στήριξη των απόρων συμπολιτών, που προμηθεύονται τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης από το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Ιωαννιτών.

Μονοδρόμηση κεντρικής οδού στο Μέτσοβο • Σε μονοδρόμηση του κεντρικού άξονα εισόδου – εξόδου από την κωμόπολη του Μετσό-

βου μέχρι και την Κυριακή των Φώτων, προχώρησε η Αστυνομι-

κή Διεύθυνση Ιωαννίνων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αυξημένη κυκλοφοριακή κίνηση της εορταστικής περιόδου. Συγκεκριμένα η απόφαση προβλέπει την μονοδρόμηση της οδού Τζουμάκα, με κατεύθυνση κυκλοφορίας από την πλατεία Μετσόβου- οδό Τζουμάκα έως και Άγιο Αθανάσιο. Τα οχήματα θα κινούνται μόνο στη συγκεκριμένη κατεύθυνση και θα εξέρχονται προς την Εγνατία οδό, ενώ η είσοδος θα γίνεται από την Κεντρική είσοδο (παλαιά Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Τρικάλων).

Επιστολή προς το Υπ. Οικονομικών

ΠΟΜΙΔΑ: Αναστολή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας για τα έτη 2011 και 2012 • Την αναστολή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας ΦΑΠ για τα έτη 2011 και 2012, αφού για τα έτη αυτά οι ιδιοκτήτες καταβάλλουν το τέλος ακινήτων μέσω της ΔΕΗ ζητά η ΠΟΜΙΔΑ, επισημαίνοντας ότι η μηνιαία παράταση της προθεσμίας πληρωμής της πρώτης δόσης του ΦΑΠ 2010, που έδωσε προχθές το Υπουργείο Οικονομικών δεν λύνει κανένα πρόβλημα, καθώς θα ακολουθήσουν τα εκκαθαριστικά για τα έτη 2011

και 2012 με τα ίδια ποσά. Με επιστολή προς την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών η ΠΟΜΙΔΑ υποβάλει επτά προτάσεις για τη φορολογία ακινήτων, ζητώντας μεταξύ άλλων τα ετήσια ποσά ΦΑΠ να μην υπερβαίνουν το 75 % των ετήσιων εισοδημάτων, μείωση των αντικειμενικών αξιών στις υποβαθμισμένες περιοχές και τα παλαιά κτίρια, μείωση του ΦΑΠ για τα ξενοίκιαστα ακίνητα, κ.α.

Ελαφρύνσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ ζητάει η ΔΗΜΑΡ ώρα που χάνεται, χωρίς να υπάρχει επίσημη και αναλυτική ενημέρωση, ευνοεί τους προβοκάτορες και τους λασπολόγους».

Προετοιμασία για τις προσυνεδριακές εκδηλώσεις

Ολοκληρώθηκε η περιοδεία στην Ήπειρο του Τέρενς Κουίκ • Ολοκληρώθηκε χθες η περιοδεία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Τέρενς Κουίκ σε Γιάννινα, Άρτα και Πρέβεζα. Χθες ο κ. Κουϊκ, συνοδευόμενος από το βουλευτή Αχαϊας Γιώργο Νταβρή, ο οποίος ανέλαβε την ευθύνη της εκλογικής περιφέρειας Ηπείρου, είχε συναντήσεις με το Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου της Άρτας και στη συνέχεια επισκέφτηκε τη λαϊκή αγορά της πόλης. Ακολούθησε επίσκεψη

ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

Σάββατο - Κυριακή 29 - 30 Δεκεμβρίου 2012

στη Φιλιππιάδα, όπου αντάλλαξαν ευχές με το Δήμαρχο και τους αστυνομικούς του Τμήματος για να ολοκληρωθεί η περιοδεία με επίσκεψη και σύσκεψη στελεχών στην Πρέβεζα. Την Πέμπτη το βράδυ στα Γιάννινα, είχε πραγματοποιηθεί σύσκεψη των πολιτευτών του Νομού, αλλά και αυτών της Θεσπρωτίας. Εξετάστηκαν οργανωτικά ζητήματα ενόψει της προσυνεδριακής εκδήλωσης που θα γίνει στα Ιωάννινα με θέμα «Παιδεία και Υγεία».

• Ελαφρύνσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ ζητά η ΔΗΜΑΡ η οποία σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι η προσαρμογή «πρέπει να γίνει με βάση τα βάρη που σηκώνει η κοινωνία». Εν όψει των ανακοινώσεων των αυξήσεων για το 2013, η Δημοκρατική Αριστερά αναφέρει ότι το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο πρέπει να επεκταθεί προκειμένου να συμπεριλάβει όλους τους ανέργους, ανεξαρτήτως του χρόνου ανεργίας και ιδιαίτερα τις οικογένειες που δεν έχουν εργαζόμενο μέλος. Υποστηρίζει επίσης ότι το νυκτε-

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ – Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία - Παράρτημα Ιωαννίνων, ευχαριστεί την οικογένεια κ. Θωμά Μπαϊρακτάρη, για το χρηματικό ποσό που προσέφερε, στη μνήμη Ειρήνης Σιάχαλου - Αρταβάνη Πάτρα. Το Δ.Σ. της Ε.Α.Ε.

ρινό τιμολόγιο πρέπει να επεκταθεί σε όλους χωρίς περιορισμούς και συμπληρώνει ότι η ορθολογική κατανάλωση που συνεπάγεται μειωμένη κατανάλωση πρέπει να υποστηρίζεται με μειωμένο τιμολόγιο.

Σύλληψη 58χρονου για οφειλές στην Άρτα 58χρονος ημεδαπός συνελήφθη στην Άρτα από αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας, για οφειλές προς το Δημόσιο, ύψους 76.568,95 ευρώ.

Λόγω της αργίας της Πρωτοχρονιάς μεθαύριο Δευτέρα δεν θα εκδοθεί ο «Πρωινός Λόγος της Δευτέρας». Θα είναι και πάλι κανονικά κοντά σας το πρωί της Δευτέρας 7 Ιανουαρίου 2013.


ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

Σάββατο - Κυριακή 29 - 30 Δεκεμβρίου 2012

Σελ. 3η

διαδόσεις... Παλιά μου τέχνη κόσκινο…

Συνάντηση με νόημα...

 Μια χειραψία με... βαθύ πολιτικό νόημα ήταν η χθεσινή στο Public Ιωαννίνων, ανάμεσα σε Ανδρέα Λοβέρδο και Σάκη Οικονόμου. Ο ιδρυτής της ΡΙΚΣΣΥ, πρώην υπουργός, βρέθηκε στα Γιάννινα και χθες παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, στην οποία το «παρών» έδωσε και ο πρώην βουλευΦΩTO «Π.Λ.» τής του ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων. Οι φήμες περί συνεργασίας των δυο αντρών είναι μεγάλες. Μένει να δούμε, εάν η πραγματικότητα τις επιβεβαιώσει ή θα τις διαψεύσει, για τους, κατά τ’ άλλα δυο καλούς φίλους… Μιχ. Π.

Με κοινωνικό πρόσωπο η «Δωδώνη» Μπορεί ο Δήμαρχος των Ιωαννίνων να αρνήθηκε να συναντήσει τους νέους ιδιοκτήτες της «Δωδώνης», εκείνοι όμως συμμετείχαν στην προσπάθεια στήριξης του κοινωνικού παντοπωλείου μέσω του τηλεμαραθωνίου που οργανώθηκε χθες. Έδωσαν συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία και διέθεσαν μεγάλες ποσότητες προϊόντων της «Δωδώνης». Ας σημειωθεί ότι η νέα Διοίκηση έχει ικανοποιήσει σχεδόν όλα τα αιτήματα Δήμων και φορέων για την ενίσχυση και τη στήριξη απόρων και οικονομικά αδύνατων συμπολιτών μας. Άλλη φιλοσοφία, άλλη πρακτική! Α.

Τρομάζουν τα αδέσποτα!..

 Άλυτο παραμένει το πρόβλημα με τα αδέσποτα στα Γιάννινα. Παρά τις εκκλήσεις πολιτών και παρά το γεγονός, ότι το θέμα έχει έρθει στο «φως» της δημοσιότητας αρκετές φορές (και από τον «Π.Λ.»), καμία λύση δεν έχει δοθεί ακόμη. Και όχι μόνο αυτό, αλλά τα αδέσποτα συνεχίζουν να επιτίθενται σε συμπολίτες, όπως έγινε προχθές το βράδυ έξω από το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων. Όπως μάθαμε, δυο σκυλιά επιτέθηκαν σε έναν άνδρα και τον δάγκωσαν! Η περιοχή του Κουρμανιού και του Κάστρου είναι ανάστατη, από την παρουσία δεκάδων σκυλιών που τρομάζουν περαστικούς, αλλά και επισκέπτες. Θα ενδιαφερθεί κανείς επιτέλους; Μιχ. Π.

Φάρσα για βόμβα...

 Χριστουγεννιάτικη… φάρσα αποδείχθηκε τελικά το χθεσινό τηλεφώνημα για βόμβα στην Εφορία Ιωαννίνων, που έγινε στον «Π.Λ.». Ήταν λίγο μετά τις 9 το πρωί, όταν μια γυναικεία φωνή τηλεφώνησε στον «Π.Λ.» και προειδοποίησε για βόμβα στην Δ.Ο.Υ. Μάλιστα, είπε ότι θα εκραγεί ως τις 11 το πρωί! Η Αστυνομία που ειδοποιήθηκε πάραυτα, έσπευσε, ερεύνησε το χώρο και βέβαια διαπίστωσε την… παντελή απουσία εκρηκτικού μηχανισμού. Πού να ξέρεις όμως... Μιχ. Π.

Πρωτότυπη εκδήλωση...

 Μια ξεχωριστή εκδήλωση έγινε χθες το πρωί έξω από το ξενοδοχείο Olympic στα Ιωάννινα, όπου ο εκπαιδευτικός όμιλος «Ξυνή» προσέφερε μαθήματα αισθητικής και μακιγιάζ σε ενδιαφερόμενες Γιαννιώτισσες. Μάλιστα, υπήρχαν και πολλές άλλες παράλληλες εκδηλώσεις, όπως χορευτικοί όμιλοι, αλλά και έκθεση ιστορικών αυτοκινήτων! Αν μη τι άλλο, ήταν κάτι πρωτότυπο και άκρως ενδιαφέρον!

 Όχι, θα ξεχνούσαν τα αρπακτικά μας την παλιά τους τέχνη! Κάποιοι νόμιζαν ότι η κρίση θ’ αλλάξει και τις νοοτροπίες! Αλλά μάταια! Φρέσκια η αποκάλυψη! Στη Γραμματεία Τουρισμού έπεσε στα χέρια του …Ειδικού της Συμβούλου το μπλοκ των επιταγών κι αυτός έδωσε τις …ειδικές συμβουλές του! Υπέγραφαν επιταγές βοηθώντας τους …απόρους που έκλεισαν το ξενοδοχείο τους και κάνουν διακοπές στο εξωτερικό! Πολύ πονόψυχα τα πολιτικά στελέχη του ΕΟΤ! Και η υπηρεσία αντί να τους δώσει εύφημο μνεία για την καλή τους πράξη, τους ζητάει και το λόγο! Κι όταν το …μυστικό αποκαλύφθηκε η Υπουργός διέταξε ΕΔΕ! Τώρα ησυχάσαμε…

Για τα μάτια του κόσμου...

 Κανένας δεν τιμωρήθηκε ποτέ μετά από μία ΕΔΕ! Είτε ήταν πολύ πονόψυχοι οι συνδικαλιστές που συμμετείχαν στα υπηρεσιακά όργανα, είτε έβαζαν τα στήθη τους οι πολιτικοί και τα κόμματα. Κι έτσι όλοι επανέρχονταν στη δουλειά τους με τιμές και δόξες και διεκδικούσαν και τα χρήματα που τους στέρησαν κατά την περίοδο της διαθεσιμότητας για να μη πούμε ότι τους έδιναν και προαγωγή! Ακόμη και εκείνοι που συνελήφθησαν επ’ αυτοφόρω να κλέβουν πορτοφόλια ασθενών επανήλθαν στη δουλειά τους και …αποζημιώθηκαν για την ταλαιπωρία την οποία τους προκάλεσε η άσπλαχνη υπηρεσία που δεν καταλάβαινε ότι όσοι έχουν ανάγκες ή θέλουν περισσότερα μπορούν να απλώνουν το χέρι πότε στην τσέπη του διπλανού τους και πότε στα δημόσια ταμεία…

Κόπιαζαν τα βιολιά στου εορτάζοντος το κατώφλι!.. I Σ’ πολλά τ’ έτ’ τς αφεντιά σας... Εύχομαι, σε πολλά έτη της αφεντιάς σας... θα πει... Χρόνια σας πολλά θα πει!.. Τότες... τότες, που γυρνώ νύχτα και μέρα, αυτό άκουγα, τέτοιες μέρες χρονιάρες... σ’ πολλά τ’ έτ’ τς αφεντιάς σ’... Για το πολλά τα έτη, γύρναγαν τα βολιά... απόμεσα... Εκεί, κατά τις 12 του μισμέρ’, κόπιαζαν τα βιολιά στου εορτάζοντος το κατώφλι... κι αρχίναγαν να λέγουν κάποιο σκοπό επίκαιρο... Αν ο εορτάζων ήταν χ’σούης (γρουσούζης)... έβγαινε με κάνα φοντάν και τα κέρναγε... κι έλεγε εκείνο το συνηθισμένο... «παρακάτ’... παρακάτ’... μας τάειπαν κι άλλ’...». Αν πάλι, ήταν κάνας μπερικετλής... τα καρτέραγε!.. Κι ήταν η ώρα που θα κόπιαζαν ...τα παιδιά!.. Η παρέα του ζανατιού ή του καφενέ του μαχαλά... κι όλο άντρες... για να ξέρετε... (Ποιον να σας νοιάξει τώρα για το τότε το δικό μου; Πόσοι υπάρχουμε;..). Μια φορά, εγώ, σήμερα, δεν έχω καμιά διάθεση να καταπιαστώ με το μπάχαλο του τόπου μας...

Τα... στρείδια

 Και οι έρποντες κολλάνε σαν τα στρείδια επάνω σ’ εκείνους που έχουν την εξουσία να μοιράζουν οφίκια! Ουδέποτε λειτούργησε η αξιοκρατία και ουδέποτε συγκρίθηκαν εκείνοι που είχαν τα ίδια ή περισσότερα προσόντα για μια θέση ευθύνης. Έτσι παρατηρούμε, διαχρονικά, να μοιράζουν τις πολιτικές θέσεις στους «κολλητούς» τους που κατά κανόνα δεν είναι πάντα οι καλύτεροι. Ίσως να μην ήθελαν να δώσουν την ευκαιρία στους άριστους να αναδειχθούν και να προσφέρουν σημαντικό έργο γιατί φοβόταν τη σύγκριση. Βλέπεις, αν έβγαιναν ικανά στελέχη από τις διάφορες διοικήσεις και αποκτούσαν εμπειρίες και κοινωνική καταξίωση μπορεί και να γινόταν συγκρίσεις που δεν τις ήθελαν όλες αυτές οι μετριότητες που μεσουρανούν στο στερέωμα και τους βολεύουν οι καταστάσεις έτσι όπως τις διαμόρφωσαν οι ίδιοι.

Η εικόνα του περίγυρου...

 Πόσοι πολιτικοί μπορούν να υπερηφανεύονται ότι έδωσαν την ευκαιρία στους άριστους και τίμιους να δείξουν την αξία τους; Από τους ανθρώπους που κάθε πολιτικός επέλεγε ως άμεσους συνεργάτες του κρίνονταν και η ποιότητα του ιδίου. Και αν ο πολιτικός είναι του ίδιου επιπέδου με τους συνεργάτες του τότε όλοι βράζουν στο ίδιο καζάνι. Όταν όμως έχει ξεχωριστές ικανότητες και έχει επίγνωση των ευθυνών που αναλαμβάνει και θέλει να κάνει το καλύτερο τότε ας προσέξει πολύ γιατί οι συνεργάτες του μπορεί με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους να αποδομήσουν όλη την προσπάθεια που κάνει και να αμαυρώσουν την εικόνα του. Η ευθύνη εκείνων που επιλέγουν τα πολιτικά στελέχη για τις θέσεις ευθύνης είναι τεράστια. Και πρέπει να ξέρουν ότι θα χρεωθούν και την επιτυχία και την αποτυχία του έργου που θα προσφέρουν… Θεανώ Βλάχου

Πρόγραμμα «Αριάδνη»...

 Βρέθηκαν κάπου 50.000 παράνομες συντάξεις! Tο πρόγραμμα «Αριάδνη» θα σταματήσει, άραγε, την παραβατικότητα; Και τελικά τι θα γίνει; Η κυρία που παίρνει σύνταξη από τον μακαρίτη σύζυγο αν ξαναπαντρευτεί αλλά δεν πάει να δηλώσει το νέο γάμο τι θα γίνει; Κι αν επιλέξει την απλή συμβίωση τότε τι γίνεται; Αν οι κυρίες που συνταξιοδοτούνται ως ανύπαντρες θυγατέρες παντρευτούν και δεν δηλώσουν το γάμο θα συνεχίζουν να παίρνουν τη σύνταξη του πατέρα; Κι αν οι συγγενείς των αποθανόντων δεν δηλώσουν το θάνατο, πώς θα τους ανακαλέσουν στην τάξη; Όσο για εκείνους που πεθαίνουν χωρίς να αφήσουν πίσω τους συγγενείς ποιος θα τους….διαγράφει από το σύστημα; O κ. Βρούτσης το παλεύει. Εμείς περιμένουμε για να μάθουμε πώς θα προστατεύσουν τους φόρους μας... ...οι διαδοσίες Θ.

Από βδομάδα ...από βδομάδα τα σπουδαία!.. Θέλω να γυρίσω στα λίγα χρόνια που διάβηκαν από την καταστροφή στη Μικρασία... ως το 40!.. Όχι πως δεν είχαμαν αγκούσες πολιτικές!.. Πρώτα-πρώτα είχαμαν το ρεύμα το αριστερό... που είχε κατηφορίσει κι άρχισε να ριζώνει... Ξαδέρφια της μάνας μας και δικά μας, μαθητές της Ζωσιμαίας.. αρχίνσαν το κυνηγαριό πάνω στο βνό τς Καραβατιάς... Μαζεύονταν τα μαύρα, ν’ ακούσουν κάνα σοφό του νέου κύματος κι η ασφάλεια δεν τ’ άφηνε σε χλωρό κλαρί... Αυτά, απ’ το σόι της μάνας... γιατί απ’ του πατέρα ...είχαμαν σχέσεις μ’ όλους τους βασιλικούς οίκους της Ευρώπης!.. Όσο κι αν ήταν αυτές οι αγκούσες στα σπίτια, στα σκολειά... στην κοινωνία ντε... είμασταν και νοικοκυρεμένοι άνθρωποι.. Υπήρχε το ...σέβας ρε γαμώτο!.. Έπρεπε νάναι στο σπίτι, οι βλαστοί της εφηβείας... την ώρα του φαγιού... και να μη βγάλουν κιχ, αν τς αρέει ή δεν τς αρέει το φαΐ της Σαρακοστής!.. Άσε που ίσια, με τις διακοπές των εορτών... τα τσάκωναν οι μουστακαλήδες πάπδις και πατεράδες, και τάστηναν παλούκι στην πόρτα απ’ τ’ αγαστήρ’... Λίγα είχαν την τύχη νάχουν πατεράδες δημόσιους υπάλληλους και να μπορούν να κάνουν και παιδιά, τσάρκα απ’ το μαχαλά της σκορδόπιστης!.. αυτοί όμως οι νεανίες, είχαν και την ατυχία... νάχουν πανταλόνια που γυάλιζαν από την παλαιότητα (θάταν από αποφόρι παππού, πατέρα ή θείου... ενώ, τ’ άλλα... που τάστηναν ορθά στις ορθάνοιχτες πόρτες των μαγαζιών τους... μπορεί να γλέπαν και κάνα καινούργιο τις χρονιάρες μέρες!.. Παλιοζωή, παλιόκοσμε και παλιοκοινωνία! Όσο για μας, τις έρμες τις τσιούπρες... Της εφηβείας... σα χαλασιά μας και σα φουρτούνα μας!.. Πήγαινε το βούρτσισμα των πατωμάτων βρόντος... Εκείνες οι μούλες οι γιουμστές;.. Εκείνα τα γιαπράκια στη καζανοτέντζερη; Το πηγαινέλα στο φούρνο... με τον πατσιά... Το γκανταΐφ και τις σκατόπιτες τις λογιαστές; Παναϊά μ’... πόσες λίγες αγκούσες είχαμαν; Ας παλεύαμαν και με κάρνα και ξύλα σε μασιήνες!... Θα γιόρταζαν οι Χ’στάκιδις, οι Μανώλδις (που ήταν σχετικώς λίγοι – εδώ δεν είναι Κρήτη...). Στεφανήδες και Βασλάκ’δις, κι Φώτ’δις κι Γιάννδις... θ’ άνοιγαν τα σαλόνια μας και θα κερνιώνταν το σκυλοπρέκ μας το λιμπιστό και θα ρουφιώνταν το βυσιύ το μερακλίτ’κο και το τσιπράκ’ το ματαβγαλμένο... και θάταν σκέτη ευτυχία... όλα εκείνα τα λίγα του τότε!.. παιδιά... ες μεθαύριο τα σπουδαία... σ’ πολλά τ’ ετ’ τς αφεντιά σας... κι τ’ χρόν’ καλύτερα...

email: koula.xatzigianni@yahoo.gr

ΦΩTO «Π.Λ.»

Μιχ. Π.

ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Κάθε μέρα με ζωντανή μουσική (λαϊκά-ρεμπέτικα)

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ από Ιωάννινα 2/1 6 ημέρες ΜΠΑΝΣΚΟ 3 ημερ. από ΣΟΦΙΑ 4 ημερ. από ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ 5 ημερ. από ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ 5 ημερ. από ΙΤΑΛΙΑ 7 ημερ. από ΕΛΒΕΤΙΑ 7 ημερ. από ΒΙΕΝΝΗ 4 ημερ. από ΠΡΑΓΑ 4 ημερ. από ΡΩΜΗ 4 ημερ. από ΠΑΡΙΣΙ 5 ημερ. από ΚΩΝ/ΠΟΛΗ 4 ημερ. από ΒΙΕΝΝΗ-ΠΡΑΓΑ-ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ 7 ημερ. από

235 € 80 € 119 € 199 € 199 € 399 € 439 € 329 € 309 € 279 € 469 € 119 € 329 €

...και πολλές ακόμη προσφορές, ζητήστε μας δωρεάν το έντυπο εκδρομών

Ανοιχτά από 12 το μεσημέρι

ΝΕΑ ∆ΙΕΥΘΥΝΣΗ: 28ης Οκτωβρίου 6 1ος όροφος (δίπλα στον ΟΤΕ)


Σελ. 4η

ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

Σάββατο - Κυριακή 29 - 30 Δεκεμβρίου 2012 • Επιχορηγήσεις • Εκπόνηση μελετών • Αναδιοργάνωση επιχειρήσεων

ΙΩΑΝΝΙΝΑ: ΖΥΓΟΜΑΛΗ 21, ΤΗΛ. 26510 71004 - FAX 26510 71008 ΑΘΗΝΑ: Β.ΣΟΦΙΑΣ & ΣΕΜΙΤΕΛΟΥ 5, ΤΗΛ. 213.0354467 - FAX. 213.0354469

Σε δυσχερή θέση βιοτέχνες και επαγγελματίες

Διευκολύνσεις για τις ασφαλιστικές εισφορές ζητά από τον ΟΑΕΕ το ΒΕΑ

® Σειρά μέτρων για τακτοποίηση των οφειλών

Υ

πό το πρίσμα της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας που έχει επιφέρει ισχυρό πλήγμα στους βιοτέχνες και επαγγελματίες, η διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, ζητεί διευκολύνσεις για την πολυπληθή ομάδα των βιοτεχνών και των επαγγελματιών που αντιμετωπίζουν οικονομικά δυσχερείς συνθήκες από τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών. Το ΒΕΑ ζητά από τον ΟΑΕΕ να διευκολύνει τους επαγγελματίες ενδεικτικά με τους ακόλουθους τρόπους: Πάγωμα των οφειλομένων ασφαλιστικών εισφορών χωρίς προσαυξήσεις και δικαίωμα πληρωμής των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών με δυνατότητα επιλογής μέχρι δύο κατώτερες

ασφαλιστικές κατηγορίες. Στην περίπτωση συνταξιοδότησης η εξαγορά να γίνεται με τρέχουσες εισφορές. Δυνατότητα πληρωμής δυο διμήνων (120 εργάσιμες ημέρες) για να υπάρχει ετήσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (για την εφαρμογή ίσων δικαιωμάτων

ΕΕΑ: Να καταβληθεί το επίδομα ανεργίας στους αυτοαπασχολούμενους • Την πρακτική του Υπουργείου Εργασίας να χρησιμοποιεί τα χρήματα του Ειδικού Λογαριασμού Ανεργίας που δημιουργήθηκε από τις εισφορές των εμπόρων και επαγγελματιών για πληρωμή συντάξεων του ΟΑΕΕ και όχι για επίδομα ανεργίας προς αυτοαπασχολούμενους επικρίνει με χθεσινή του ανακοίνωση το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών. Το ΕΕΑ κάνει λόγο για «κατάφωρη αδικία» σε βάρος των ανέργων αυτοαπασχολούμενων και σημειώνει πως η προαναγγελία του Υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση ότι τον Ιανουάριο θα εκδοθεί Υπουργική Απόφαση για την καταβολή του Επιδόματος Ανεργίας προκαλεί ικανοποίηση στο Επιμελητήριο όχι όμως και εφησυχασμό. Ακόμη, καλεί την κυβέρνηση να παράσχει στους εμπόρους και τους επαγγελματίες αναλυτική και δημόσια ενημέρωση για το ακριβές ποσό που έχει ως σήμερα συγκεντρωθεί από την εισφορά των 10 ευρώ ανά μήνα στον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας, και για το ποιο ακριβώς τμήμα αυτού του ποσού δόθηκε για την πληρωμή συντάξεων.

προς όλους τους ασφαλισμένους της χώρας). Διακανονισμός σε δόσεις των οφειλών υπολογιζόμενες στο ποσό που αντιστοιχεί σε δυο κατώτερες ασφαλιστικές κατηγορίες. Διαχωρισμός του ασφαλίστρου υγείας από αυτό της σύνταξης, ώστε ο ασφαλισμένος αν δεν μπορεί να καταβάλλει το σύνολο της ασφαλιστικής εισφοράς, να καταβάλλει το ποσό που αντιστοιχεί για την υγεία. Μείωση κατά 20% τουλάχιστον των εισφορών για μια 5ετία, λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών που επικρατούν στην ελληνική οικονομία και πλήττουν κυρίως τις ΜΜΕ. Αποποινικοποίηση των οφειλών στον ΟΑΕΕ διότι πρόκειται για αυτασφάλιση και το σημαντικότερο αυτό ισχύει στα περισσότερα ασφαλιστικά ταμεία (π.χ. Νομικών, Μηχανικών κτλ.).

Δεν τα βγάζουν πέρα οικονομικά πολλοί ιδιοκτήτες Ι.Χ.

Περί τις 500.000 πινακίδες έχουν κατατεθεί από το 2009 • Πάνω από 70.000 πινακίδες κυκλοφορίας είχαν κατατεθεί μέχρι πρότινος στις Εφορίες της χώρας, φέρνοντας τον συνολικό αριθμό από το 2009 κοντά στις 500.000. Και ενώ τα προηγούμενα χρόνια οι περισσότερες περιπτώσεις αφορούσαν «δεύτερα» αυτοκίνητα μίας οικογένειας, πλέον χιλιάδες είναι αυτοί που αναγκάζονται να ακινητοποιήσουν το μοναδικό όχημα του νοικοκυριού, πολλές φορές ακόμα και αν είναι μικρού κυβισμού, χαμηλών ρύπων και με σχετικά χαμηλά τέλη κυκλοφορίας. Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε προ ημερών στη Βουλή ο Υφυπουργός Οικονομικών, Γιάννης Μαυραγάνης, την τριετία 20092011, τις πινακίδες των οχημάτων τους κατέθεσαν 491.875 φορολογούμενοι. Ανάμεσα σε αυτούς περιλαμβάνονται και εκατοντάδες έμποροι μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Η προθεσμία κατάθεσης πινακίδων, εκπνέει (αν δεν δοθεί κάποια παράταση), μεθαύριο Δευτέρα 31 Δε-

Όσο θα υπάρχει φτώχεια η «μαύρη εργασία» θα οργιάζει! ¯ από 1η σελ.

οι αναζητούντες εργασία, δεν πολυενδιαφέρονται για το εάν αυτή θα είναι… μαύρη ή όχι. Αρκεί να υπάρχει μεροκάματο, να παίρνουν κάποια χρήματα στο χέρι για να καλύψουν άμεσα βασικές ανάγκες, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα την ασφάλεια.

Έφτασε το 35% Τα στοιχεία για το 2012 που φεύγει, είναι αναμφίβολα δυσάρεστα και κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου: όσο θα υπάρχει φτώχεια και ανέχεια και θέσεις εργασίας δεν θα βρίσκει κανείς

ούτε με… κυάλια, τόσο αυτή η κατάσταση θα διαιωνίζεται! Σύμφωνα με το Σ.ΕΠ.Ε., φέτος η «μαύρη» εργασία άγγιξε το δυσθεώρητο 35%, από τα ήδη υψηλά 29% το 2011 και 25% το 2010. Μιλώντας χθες στον Σκάι, ο νέος ειδικός γραμματέας του Σ.ΕΠ.Ε. κ. Μιχ. Κανδαράκης έκανε λόγο για υπερδιπλασιασμό της μετατροπής των συμβάσεων από πλήρους απασχόλησης σε εκ περιτροπής εργασίας, μονομερώς από τον εργοδότη. Ο ίδιος εκτίμησε ότι οι μεγάλες μειώσεις στις αποδοχές ίσως έχουν συντελεστεί πριν το 2012. Φέτος ο ΣΕΠΕ διεξήγαγε 19.000 ελέγχους, επιβάλλοντας στους εργοδότες πρόστιμα από 500 ευρώ έως και μεγαλύτερα των 50.000 ευρώ αναλόγως της παράβασης. Ο επικεφαλής του Σώματος υπογράμμισε ότι «το Ελληνικό Δημόσιο έχει ανάγκη αναδιάρθρωσης και εξορθολογισμού της χρήσης των πόρων, όχι μόνο των οικονομικών αλλά και του ανθρώπινου δυναμικού».

κεμβρίου, όπως και η αντίστοιχη για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας. Για την κατάθεση πινακίδων απαιτούνται: Άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου Πινακίδες Φωτοτυπία της δήλωσης εισοδήματος του ιδιοκτήτη του οχήματος Απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του τρέχοντος έτους. Υπεύθυνη δήλωση ότι το αυτοκίνητο θα σταθμεύσει σε κλειστό ιδιόκτητο χώρο Εξουσιοδότηση από τον νόμιμο

ιδιοκτήτη, εάν δεν παρίσταται ο ίδιος Για την επαναφορά οχημάτων στην κυκλοφορία: Εάν η επανακυκλοφορία του αυτοκινήτου γίνεται στη διάρκεια του έτους για το οποίο έχουν κατατεθεί οι πινακίδες, απαιτείται η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας. Εάν η επαναφορά γίνει το επόμενο έτος, καταβάλλονται τα τέλη της χρονιάς, πλέον 30 ευρώ για την έκδοση νέων αριθμών κυκλοφορίας.

Το Νοέμβριο

Αύξηση 2,4% στις τιμές παραγωγού στη βιομηχανία • Αύξηση 2,4% κατέγραψε ο Γενικός Δείκτης Τιμών Παραγωγού στη Βιομηχανία (σύνολο Εγχώριας και Εξωτερικής Αγοράς) το Νοέμβριο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Νοεμβρίου 2011, έναντι αύξησης 7,4% που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση των δεικτών του έτους 2011 προς το 2010. Ο μέσος Δείκτης του δωδεκάμηνου Δεκεμβρίου 2011 - Νοεμβρίου 2012, σε σύγκριση προς τον ίδιο δείκτη του δωδεκάμηνου Δεκεμβρίου 2010 - Νοεμβρίου 2011, παρουσίασε αύξηση 5,1%, έναντι αύξησης 7,9%, που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκάμηνων.


ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

Σελ. 5η

Σάββατο - Κυριακή 29 - 30 Δεκεμβρίου 2012

• Επιχορηγήσεις • Εκπόνηση μελετών • Αναδιοργάνωση επιχειρήσεων ΙΩΑΝΝΙΝΑ: ΖΥΓΟΜΑΛΗ 21, ΤΗΛ. 26510 71004 - FAX 26510 71008 ΑΘΗΝΑ: Β.ΣΟΦΙΑΣ & ΣΕΜΙΤΕΛΟΥ 5, ΤΗΛ. 213.0354467 - FAX. 213.0354469

Αγωνία τέλος για χιλιάδες γονείς…

Συνεχίζεται η δωρεάν φιλοξενία 60.000 παιδιών σε παιδικούς σταθμούς των Δήμων

® Θετική η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου

A

γωνία τέλος για χιλιάδες γονείς σε όλη την Ελλάδα, αφού μετά την χθεσινή απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, συνεχίζεται κανονικά το πρόγραμμα δωρεάν φιλοξενίας 60.000 παιδιών σε δημοτικούς και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, καθώς και στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών των Δήμων. Με αυτή την απόφαση, 60.000 παιδιά προσχολικής αγωγής που καλύπτονταν από το πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», δεν κινδυνεύουν πλέον να μείνουν στον «αέρα». Το Ελεγκτικό Συνέδριο άναψε το «πράσινο φως» για την υπογραφή των συμβάσεων με όλους τους δημοτικούς και ιδιωτικούς σταθμούς που μετέχουν στο πρόγραμμα, δικαιώνοντας το Υπουργείο Εργασίας, για τους χειρισμούς του

και τη διαπραγμάτευση που είχε κάνει το περασμένο καλοκαίρι με τους εκπροσώπους της ΚΕΔΕ και της Ομοσπονδίας των Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών. Το υπουργείο Εργασίας και η ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης), που είχε αναλάβει την υλοποίηση του προγράμματος, μπροστά στο κίνδυνο να ματαιωθεί το πρόγραμμα και να δημιουργηθεί ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα, αλλά και

Εξακολουθούν να εξοφλούνται μέσω τραπεζών οι αγορές άνω των 1.500 ευρώ • Δεν αλλάζει με το νέο Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών (ΚΦΑΣ) που θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2013 το όριο των 3.000 που αφορά σε εξόφληση με μετρητά για επιτηδευματίες και το όριο των 1.500 ευρώ για τους ιδιώτες. Τα όρια αυτά θεσπίσθηκαν το 2011 και ισχύσαν από την 1η Απριλίου 2011. Έκτοτε αγορές άνω των 3.000 ευρώ, που αφορούν σε πώληση αγαθών ή την παροχή υπηρεσιών σε ιδιώτες, εξοφλούνται αποκλειστικά μέσω τραπεζών, με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες και με επιταγές. Ομοίως, φορολογικά στοιχεία, που εκδίδονται από επιτηδευματίες, για πώληση αγαθών ή παροχή υπηρεσιών σε ιδιώτες, εξοφλούνται από τους λήπτες αυτών αποκλειστικά μέσω τράπεζας, με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες του αγοραστή των αγαθών ή λήπτη των υπηρεσιών ή μέσω τραπεζικού λογαριασμού ή με επιταγές, καθώς απαγορεύεται η εξόφληση των συγκεκριμένων στοιχείων με μετρητά.

η χώρα μας να απωλέσει πόρους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, είχαν προσφύγει στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Στην προσφυγή τους, ζητούσαν την ακύρωση της πρωτόδικης απόφασης του Ζ’ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κάτι που τελικώς έγινε, καθώς η Ολομέλεια αποφάσισε θετικά, υπέρ της εγκυρότητας του προγράμματος. Υπενθυμίζεται ότι το Ζ' Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, μετά από προσφυγή τεσσάρων ιδιωτικών παιδικών σταθμών, είχε αποφασίσει την ακύρωση της σύμβασης για χρηματοδότηση των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών από το ΕΣΠΑ για τη δωρεάν φιλοξενία παιδιών. Έτσι, στον «αέρα» βρέθηκαν κονδύλια ύψους 140 εκατ. ευρώ για τους δημοτικούς και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς και δεδομένου ότι οι δήμοι δεν μπορούν να καλύψουν τις αναγκαίες δαπάνες, οι γονείς θα αναγκάζονταν είτε να πληρώσουν εξ ολοκλήρου το κόστος φιλοξενίας των παιδιών τους, είτε να πάρουν τα παιδιά τους από τους παιδικούς σταθμούς.

Πτωτικές τάσεις χθες στην αγορά

Με απώλειες 1,24% έκλεισε το Χρηματιστήριο

® Στις 901,36 μονάδες διαμορφώθηκε ο Γενικός Δείκτης Τιμών

• Πτωτικές τάσεις επικράτησαν χθες στο Χρηματιστήριο, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις στους περισσότερους κλάδους της αγοράς για να κατοχυρώσουν βραχυχρόνια κέρδη. Ο γενικός δείκτης υποχώρησε κατά 1,24% στις 901,36 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 35,7 εκατ. ευρώ περίπου. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 1,99% και ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε κατά 0,31%. Από τους επιμέρους δείκτες

Το 2014 η ιδιωτική ασφάλιση στα επαγγελματικά ταμεία • Για το δεύτερο τρίμηνο του 2014 έχει μετατεθεί η υιοθέτηση νομοθεσίας σχετικά με τη συμμετοχή της ιδιωτικής ασφάλισης στα επαγγελματικά ταμεία, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Κομισιόν. Όπως αναφέρεται στο χρονοδιάγραμμα των ενεργειών, εντός του πρώτου τριμήνου του 2013 η Τράπεζα της Ελλάδος θα αξιολογήσει την ικανότητα του ασφαλιστικού τομέα να αναλάβει ρόλο στην κοινωνική ασφάλιση και τα συνταξιοδοτικά συστήματα και ειδικότερα στα ιδιωτικά επαγγελματικά ταμεία λαμβάνοντας υπόψη την υπό διαμόρφωση οδηγία Solvency II (υπηρεσίες επαγγελματικών συνταξιοδοτικών παροχών-οδηγία ΙΕΣΠ). Στη βάση αυτής της αξιολόγησης η ΤτΕ θα σχηματίσει λίστα πρόσθετων αλλαγών στη νομοθεσία και την δομή του ελληνικού ασφαλιστικού κλάδου, που θα δοθεί προς έγκριση το δεύτερο τρίμηνο πληρωμή μόνο στην αρμόδια Δητου 2014. μόσια Οικονομική Υπηρεσία.

Παράταση έως 31 Ιανουαρίου για την πρώτη δόση του ΦΑΠ 2010 • Μέχρι και την 31η Ιανουαρίου 2013 μπορεί να καταβληθεί, η πρώτη δόση του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας φυσικών προσώπων έτους 2010, ο οποίος βεβαιώθηκε μέχρι και την 30η Νοεμβρίου 2012 και λήγει την 31/12/2012. Η παράταση δόθηκε με απόφαση του υφυπουργού Γιώργου Μαυραγάνη ενώ ισχύει χωρίς την επιβολή προσαύξησης, για

Με τους ίδιους κωδικούς έως τον Απρίλιο η πρόσβαση στο TaxisNet • Με απόφαση του Yφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη, παρατείνεται η ισχύς των κωδικών πρόσβασης των χρηστών των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που ήταν εγγεγραμμένοι πριν την έναρξη λειτουργίας του νέου TaxisNet, που λήγει την 31η Δεκεμβρίου, μέχρι και την 30η Απριλίου 2013. Συνεπώς, οι υφιστάμενοι κωδικοί πρόσβασης των χρηστών των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του TaxisNet, διατηρούνται σε ισχύ και με αυτούς θα μπορούν να υποβάλλονται κάθε είδους δηλώσεις.

τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες της Τεχνολογίας (+3,76%), της Υγείας (+2,50%) και των Πρώτων Υλών (+1,08%). Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Τραπεζών (5,44%), των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-2,99%) και των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (-2,20%). Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της ΜΕΤΚΑ (+2,07%), της Eurobank Properties (+1,23%), της Τέρνα Ενεργειακή (+0,62%) και των ΕΛΠΕ (+0,41%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Εθνικής (-6,25%), της Eurobank (5,97%), της Πειραιώς (-5,88%), της MIG (-4,98%) και της Alpha Bank (4,58%). Ανοδικά κινήθηκαν 83 μετοχές, 72 πτωτικά και 33 παρέμειναν σταθερές.

Σε ισχύ από 1η Ιανουαρίου το ευρωπαϊκό δημοσιονομικό σύμφωνο Το ευρωπαϊκό δημοσιονομικό σύμφωνο, το οποίο εισάγει τον «χρυσό κανόνα» και προβλέπει κυρώσεις στην περίπτωση δημοσιονομικού εκτροχιασμού, θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου χάρη στην επικύρωσή του και από την Φινλανδία, ανακοίνωσε χθες το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. «Για να τεθεί σε ισχύ η συνθήκη, έπρεπε να επικυρωθεί από τουλάχιστον12 κράτη-μέλη της ευρωζώνης. Ο όρος αυτός εκπληρώθηκε με την επικύρωση της συνθήκης από την Φινλανδία, στις 21 Δεκεμβρίου», τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση. Το νέο ευρωπαϊκό δημοσιονομικό σύμφωνο υπεγράφη στις 2 Μαρτίου στις Βρυξέλλες από 25 κράτη μέλη της Ε.Ε. Η Βρετανία και η Τσεχική Δημοκρατία αποφάσισαν να μην το υπογράψουν.


Σελ. 6η

ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

Σάββατο - Κυριακή 29 - 30 Δεκεμβρίου 2012

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ... ΓΕΓΟΝΟΤΑ... ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ... ΓΕΓΟΝΟΤΑ... ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ... ΓΕΓΟ Αύριο, Κυριακή (5.30 μ.μ.) Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παράσταση της Ταμίλλας Κουλίεβα Ο μυθικός «Αλαντίν» έρχεται Ο Σάββας Σιάτρας στο Πρωτοχρονιάς στην Περιφέρεια στο Πνευμ. Κέντρο Ιωαννίνων

• Οι καθιερωμένες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς θα γίνουν και φέτος από την Περιφέρεια Ηπείρου. Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, στις 8 π.μ. θα γίνει γενικός σημαιοστολισμός όλων των δημόσιων και δημοτικών καταστημάτων έως τη δύση του ηλίου. Στις 10.30 π.μ. θα τελεστεί επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου και στις 11 π.μ. θα ακολουθήσει δεξίωση στο χώρο εκδηλώσεων της Περιφέρειας.

Και κανονιοβολισμοί Εθιμοτυπικοί χαιρετιστήριοι κανονιοβολισμοί θα γίνουν την Τρίτη της Πρωτοχρονιάς και την Κυ-

ριακή των Θεοφανείων, στην παραλίμνιο περιοχή κοντά στο Du lac, όπως ανακοίνωσε η Στρατιωτική Υπηρεσία. Την Πρωτοχρονιά οι κανονιοβολισμοί θα εκτελεσθούν κατά την έναρξη της Δοξολογίας και την ημέρα των Θεοφανείων κατά την τελετή καθαγιασμού των υδάτων στο παραλίμνιο.

Mε ροκ και πυροτεχνήματα η υποδοχή του νέου χρόνου • Με ροκ μουσική και πυροτεχνήματα θα υποδεχτεί την

Πρωτοχρονιά ο Δήμος Ιωαννιτών στην Κεντρική πλατεία. Το πρόγραμμα θα αρχίσει, στις 10 μ.μ. της Δευτέρας και όπως ενημερώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού Περιβάλλοντος Νεολαίας και Άθλησης, τα μουσικά σχήματα που θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση είναι τα εξής: Μelroad, Sindewinders, Traffic, Jam και Rock Qualification Band.

Από μεθαύριο, Δευτέρα ξεκινά στα Σεισμόπληκτα η Λαϊκή Αγορά Aπό μεθαύριο, Δευτέρα, Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, θα λειτουργήσει η Λαϊκή Αγορά στα Σεισμόπληκτα, όπως ενημερώνει με χθεσινή του ανακοίνωση ο Σύλλογος του οικισμού Σει-

σμοπλήκτων και μετά από σχετική απόφαση του Δήμου Ιωαννιτών. Η Λαϊκή θα λειτουργήσει στις οδούς Ευζώνων και Σπύρου Λούη.

Κόβουν πίτα και βραβεύουν οι Ηπειρώτες Ζωγράφου • Την πίτα του θα κόψει ο Σύνδεσμος Ηπειρωτών Ζωγράφου την Κυριακή, 13 Ιανουαρίου και ώρα 10:45 π.μ. στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Ζωγράφου. Με την ευκαιρία ο Σύνδεσμος θα τιμήσει τους Ηπειρώτες Τάσο

Κώτση, Εκδότη της εφημερίδας «Τα Γιάννενα», Σπύρο Ζήκο, Παναγιώτη Καρακατσούλη και Λάζαρο Κυρίτση. Την ομιλία στη γιορτή θα κάνει ο Ομότ. Καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγ. Καρακατσούλης.

Στην Άρτα η «Πομπή» του Θεοδ. Παπαγιάννη • H Έκθεση Γλυπτικής με τίτλο "Η Πομπή" του διακεκριμένου Ηπειρώτη καλλιτέχνη και καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών, Θεόδωρου Παπαγιάννη, θα φιλοξενείται στη Δημοτική Πινακοθήκη Άρτας «Γ. Μόραλης», μέχρι την 31 Ιανουαρίου 2013, με έργα που εξασφάλισαν οι Φίλοι Πινακοθήκης Άρτας. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση πρόκειται για μια έκθεση πολύ σημαντική για την Ήπειρο, που οφείλεται αποκλειστικά στο σημαντικό έργο και τις προσπάθειες των μελών του Δ.Σ της Πινακοθήκης.

• Η θεατρική μουσική παράσταση «Αλαντίν», βασισμένη στα παραμύθια της Ανατολής «Χίλιες και μια Νύχτες» θα παρουσιαστεί το Σάββατο, 5 Ιανουαρίου και ώρα 6:15 μ.μ. στην αίθουσα «Βασ. Πυρσινέλλα» του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων. Τη μαγευτική εκδοχή της ιστορίας αυτής σκηνοθετεί η καταξιωμένη ηθοποιός Ταμίλλα Κουλίεβα, ενώ η μετάφραση και διασκευή είναι του επίσης γνωστού ηθοποιού Φώτη Σπύρου. Τα σκηνικά – κοστούμια είναι των Αλεξάνδρας Μπουσουλέγκα και Ράνιας Υφαντίδου, η χορογραφία της Μαριάνθης Ψωματάκη, η μουσική επιμέλεια του Παναγιώτη Αργυριάδη, η μουσική σύνθεση του Δημήτρη Οικονόμου και οι φωτισμοί του Γιώργου Ζήγκα. Παίζουν οι ηθοποιοί Βαγγέλης Δαλλές, Σε-

Γηροκομείο Ζωσιμάδων

• Το Γηροκομείο Ζωσιμάδων Ιωαννίνων θα επισκεφθεί και φέτος αύριο, Κυριακή και ώρα 5.30 μ.μ., όπως συνηθίζει, ο σπουδαίος ερμηνευτής της δημοτικής μουσικής μας παράδοσης Σάββας Σιάτρας. Μαζί με το συγκρότημά του ο κ. Σιάτρας θα χαρίσει με τα τραγούδια του χαρά και ανακούφιση σε όλους τους φιλοξενούμενους του Ιδρύματος, βαστή Δονσούζη, Κωνσταντίνος Κοτρότσιος, Στέλλα Κοπάνου, Έλενα Παντελίδου, Περικλής Σταύρου και Θεοδόσης Φυλακτός. • Εισιτήρια προπωλούνται στο Βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου (Μιχ. Αγγέλου 6). Τιμή εισιτηρίου 12 ευρώ. Τιμή προπώλησης, εισιτήρια για άνεργους, πολύτεκνους και φοιτητικά 10 ευρώ.

Με ελεύθερη είσοδο για τους επισκέπτες

Η «Λιμνούπουλη» γιορτάζει στο πάρκο Λιθαρίτσια • Στο Πάρκο Λιθαρίτσια φιλοξενείται μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό», που γίνεται με πρωτοβουλία του Δήμου Ιωαννιτών και της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής. Το Χριστουγεννιάτικο πάρκο διαθέτει: Σπίτι του Άι Βασίλη με ταχυδρομείο Βόρειου Πόλου Φάτνη και Χριστουγεννιάτικο Δέντρο Στεγασμένο Χώρο για Χριστουγεννιάτικα Δρώμενα όπως μουσικές χορευτικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, εξοπλισμένο με τον ανάλογο ηχητικό σύστημα Εορταστικό φωτισμό και στολισμό που θα καλύπτει όλο το πάρκο. Παγοδρόμιο η πίστα του οποίου είναι τουλάχιστον 300 τ.μ. και συνάδει πλήρως με τις απαιτούμενες

Εκδήλωση στον Ζωγράφειο Οίκο Ευγηρίας • Τελευταία εκδήλωση σήμερα, 6.30 μ.μ. στον Ζωγράφειο Οίκο Ευγηρίας που είναι αφιερωμένη στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας και η οποία πραγματοποιείται από το Δήμο Ιωαννιτών και με την εθελοντική συμμετοχή ντόπιων καλλιτεχνών. Ο Ζωγράφειος Οίκος Ευγηρίας θα πλημμυρίσει από μελωδίες, που θα χαρίσουν στιγμές χαράς και απόλαυσης στους φιλοξενούμενους του. Η εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό.

Κοπή πίτας στο Μαντείο Δωδώνης • Την ημέρα των Θεοφανείων, δηλαδή την Κυριακή, 6 Ιανουαρίου και ώρα 11 π.μ. θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο Μαντείου Δωδώνης η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας και η βράβευση των πρωτοετών νεοεισερχόμενων φοιτητών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Την εκδήλωση διοργανώνει η Αδελφότητα Μαντείου.

Μηνύματα ελπίδας με τις κάρτες της «Φλόγας» • Mηνύματα αγάπης και ελπίδας στέλνουν μαθητές απ’ όλη την Ελλάδα μαζί με τα παιδιά του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα», με τις ζωγραφιές τους στις ευχετήριες κάρτες 2013 της «Φλόγας». Για πληροφορίες και παραγγελίες οι ενδιαφερόμενοι στα Γιάννινα μπορούν να απευθύνονται στην διεύθυνση Ν. Μπότσαρη 2Α και στο τηλ.: 26510 – 34533 και 26510 – 92823.

Κλειστή η Βιβλιοθήκη παραμονές των εορτών • Η Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων θα παραμείνει κλειστή για το κοινό μεθαύριο, Δευτέρα (παραμονή Πρωτοχρονιάς), καθώς και σήμερα, Σάββατο και στις 05/01/ 2013 (παραμονή Θεοφανίων).

τους συγγενείς και τους φίλους τους.

Παρουσιάζονται στα Γιάννινα

Τα «Απειρωτάν» του Κ. Ρόκου στα Κοσμήματα «Νέσσης» • Τα δύο μικρογλυπτά που φιλοτέχνησε ο γνωστός Ηπειρώτης γλύπτης Κυριάκος Ρόκος, τιμώντας τα 100 χρόνια απ’ την απελευθέρωση της Ηπείρου και σαν ακόμη μια ανάμνηση για τις ερχόμενες γενιές παρουσιάζονται στο κοσμηματοπωλείο «Νέσσης» (Αβέρωφ 6Α, τηλ.: 2651027585). Και τα δύο μικρογλυπτά φέρουν τον τίτλο «Απειρωτάν».

Καθημερινά στο ΚΕΠΑΒΙ

Διανομή ρούχων, βιβλίων και παιχνιδιών σε άπορους Γιαννιώτες προδιαγραφές λειτουργίας - ασφάλειας που προβλέπονται. Carousel Bunjee Τραμπολίνο Πίστα με συγκρουόμενα Ξύλινα σπιτάκια για την λειτουργία χριστουγεννιάτικης αγοράς. Η είσοδος στο θεματικό πάρκο είναι ελεύθερη για το κοινό.

• Δωρεάν ρούχα, παπούτσια, βιβλία και παιχνίδια σε όσους συμπολίτες μας τα έχουν απόλυτη ανάγκη διαθέτει τις ημέρες των γιορτών ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Ιωαννιτών. Τα είδη διανέμονται καθημερινά, ώρες 10 π.μ. με 1 μ.μ. στο κα-

τάστημα 128 του ΚΕΠΑΒΙ 9 (Αρχιεπ. Μακαρίου 11, τηλ.: 26510 – 77077). Από την προσφορά εξαιρούνται οι δικαιούχοι κάρτας δωρεάν τροφίμων και ρούχων του δημοτικού Καταστήματος Αλληλεγγύης, παλαιοί και νέοι. Απαραίτητη είναι ο προσκόμιση αστυνομικής ταυτότητας ή άλλου νόμιμου εγγράφου.


ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

Σάββατο - Κυριακή 29 - 30 Δεκεμβρίου 2012

Σελ. 7η


Σελ. 8η

αν ψάχνετε για...

 ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ Τηλ. 26510 23333 

ΣΑΒΒΑΤΟ 29/12/2012 8.30 το πρωί έως 2.30 το μεσημέρι & 5.30 το απόγευμα έως το πρωί: ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Κουγκίου & Μπιζανίου γωνία, τηλ. 22100 • KAΛΙΑΜΟΥΡΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, Λεωφόρος Γράμμου 34, τηλ. 20567 • 8.30 το πρωί έως 11 το βράδυ: ΚΑΪΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, 28ης Οκτωβρίου 24Β, τηλ. 27678 • ΜΠΡΑΧΑΝΤΙΝΗΣ ΙΑΣΩΝ, Σταυρακίου 8 & Ελευθερίας, τηλ. 03516 • ΦΙΛΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Ρ. Φεραίου 5 & Ανεξαρτησίας, τηλ. 34966 • ΒΛΑΧΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Αβέρωφ 26, τηλ. 35887 • ΜΟΥΛΙΑ ΜΑΡΙΑ, Βηλαρά 84, τηλ. 22329 • Σ/Φ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ - ΣΥΡΜΑΚΕΣΗ, Βλαχλείδη 7, τηλ. 24330 ΚΥΡΙΑΚΗ 30/12/2012 8.30 το πρωί έως 2 το μεσημέρι & 5.30 το απόγευμα έως το πρωί: ΚΑΪΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, 28ης Οκτωβρίου 24Β, τηλ. 27678 • ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, Βλαχλείδη 7, τηλ. 24330 • 8.30 το πρωί έως 11 το βράδυ: ΜΟΥΤΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Γερακάρη 1 & Σακελλαρίου, τηλ. 79106 ∆ΕΥΤΕΡΑ 31/12/2012 8.30 το πρωί έως 2.30 το μεσημέρι & 5.30 το απόγευμα έως το πρωί: ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, Πέτρου Ευαγγελίδη & Τοσίτσα 1, τηλ. 26953 • ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Δωδώνης 45-47, τηλ. 49296 • 8.30 το πρωί έως 11 το βράδυ: ΤΣΑΚΑ ΝΕΚΤΑΡΙΑ, Καρδαμήτσια, τηλ. 28215 • ΚΟΝΤΟΧΡΗΣΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, Πλατεία Πάργης 3, τηλ. 23212 • ΚΟΥΛΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, Βαλαωρίτου 33, τηλ. 36976 • Σ/Φ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΥΛΟΥ-ΣΥΡΜΑΚΕΣΗ, Βλαχλείδη 7, τηλ. 24330 • ΜΟΥΛΙΑ ΜΑΡΙΑ, Βηλαρά 84, τηλ. 22329 • ΤΣΙΑΜΠΟΥΣΗ ΕΙΡΗΝΗ, Στ. Νιάρχου και Δήλου 1, τηλ. 02414

 Κ.Τ.Ε.Ο. Τηλ. επικοινωνίας (ραντεβού) 93333. 

«ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ» KAΘHMEPINH ΠOΛITIKH-OIKONOMIKH EΦHMEPIΔA THΣ HΠEIPOY Φ.Tζαβέλλα 11β-ΓIANNINA 453 33 • Διαφημίσεις-Συνδρομές-Λογιστήριο: Τηλ. 2651025677 Σύνταξη: Τηλ. 26510 33791 - FAX: 26510 30350 • ΚΩΔΙΚΟΣ: 1823 http://www.proinoslogos.gr • e-mail: info@proinoslogos.gr Ιδιοκτησία: Ι. & Ε. ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ Ο.Ε. Έκδοση-Διεύθυνση: ΙΩΑΝΝΗΣ Β. ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΣ Οικονομική Διεύθυνση: ΜΑΡΙΑ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ Διεύθυνση Σύνταξης: ΕΥΔΟΞΙΑ Β. ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ Ειδικός συνεργάτης: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΪΣΟΓΛΟΥ Σύνταξη: Κ. ΑΓΟΡΗΣ - Ν. ΜΑΝΟΥΡΗΣ - Μ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Υπεύθυνος Διαφημιστικού: ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Nομικός Σύμβουλος: ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΠΕΠΟΝΗ-ΝΤΑΚΑΛΕΤΣΗ Προϊστάμενος Τυπογραφείου: ΣΠΥΡΟΣ Π. ΖΑΧΑΡΗΣ

Σύμβουλος Έκδοσης: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΣ Γρ. Aθηνών: Καρόλου 24 Πλ.Καραϊσκάκη 10437 • Tηλ.: 210-5231636 και 210-5234647 Tιμή Φύλλου 0,60 • ETHΣIEΣ ΣYNΔPOMEΣ: Iδιωτών: 150,00 - Tραπεζών, Oργανισμών, Δήμων, Kοινοτήτων, Nομ. Προσώπων: 180,00 - Eξωτερικού: Δολλάρια 280,00 EKTYΠΩΣH: TYΠOEKΔOTIKH HΠEIPOY E.Π.E. - Πέραμα Iωαννίνων - Tηλ.: 2651081750

ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

Σάββατο - Κυριακή 29 - 30 Δεκεμβρίου 2012

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ... ΓΕΓΟΝΟΤΑ... ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ... ΓΕΓΟ Το πρόγραμμα Ακολουθιών για την Πρωτοχρονιά • Όπως ανακοινώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών στους ναούς της πόλης κατά το Άγιο Δωδεκαήμερο έχει ως εξής: Σήμερα, Σάββατο: Μετά την Χριστού Γέννηση. Όρθρος – Θεία Λειτουργία. Ώρα έναρξης 7.30 π.μ.. Αύριο, Κυριακή: Κυριακή, Μετά την Χριστού Γέννηση. Όρθρος – Θεία Λειτουργία. Ώρα έναρξης 7.30 π.μ.. Μεθαύριο, Δευτέρα: Απόδοση Εορτής Χριστουγέννων. Όρθρος – Θεία Λειτουργία. Ώρα έναρξης 7.30 π.μ.. Τρίτη, 1 Ιανουαρίου: Η κατά σάρκα περιτομή του Χριστού. Βασιλείου Καισαρείας. Θεία Λειτουργία Μ. Βασιλείου, ώρα έναρ-

ξης 7.30 π.μ.. - Δοξολογία για το νέο έτος 10.30 π.μ. Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου: Προεόρτια Θεοφανείων. Όρθρος – Μεγάλαι ώραι, ώρα έναρξης 7.30 π.μ. Σάββατο, 5 Ιανουαρίου: Σάββατο προ των Φώτων. ΌρθροςΘεία Λειτουργία - Αγιασμός Υδάτων, ώρα έναρξης 7.30 π.μ. Κυριακή, 6 Ιανουαρίου: Τα Άγια Θεοφάνεια- Όρθρος Θεία Λειτουργία, ώρα έναρξης 7.30 π.μ..Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού ώρα 10.00 π.μ. - Μετάβαση στη Λίμνη για την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, ώρα 11.00 π.μ.. Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου: Σύναξις του Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννη. Όρθρος – Θεία Λειτουργία, ώρα έναρξης 7.30 π.μ.

Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων στα Γιάννινα • Το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων της πόλης, τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς που θα διαρκέσει έως τη Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου, έχει ως εξής. Σήμερα, Σάββατο τα μαγαζιά θα μείνουν ανοιχτά από τις 9 το πρωί έως τις 3:30 το μεσημέρι, μεθαύριο, Δευτέρα από τις 9 το πρωί έως τις 4 το μεσημέρι. Αύριο, Κυριακή, οι έμποροι θα ανοίξουν κανονικά τα καταστήματά τους, ενώ την Τρίτη και την Τετάρτη, 1 και 2 Ιανουαρί-

«Μας ψεκάζουν!» στο Πολυθέαμα • Συνεχίζεται στο Πολυθέαμα η παράσταση, σε μορφή κόμικ, «Μας Ψεκάζουν!», βασισμένη σε κείμενα του δημοσιογράφου Γιώργου Τσαντίκου. Κάπου μεταξύ πραγματικότητας, κόμικ και φαντασίας, 13 επεισόδια που όλο και κάτι θυμίζουν στον καθένα από την καθημερινότητά του, μπαίνουν στο ψεκαστήρι και εξαπολύονται ελεύθερα, από το Politheatro. Όσο για τους συντελεστές αυτού υπόσχονται ότι το «Μας ψεκάζουν» είναι το πιο αληθοφανές σενάριο που θα συζητηθεί στην πόλη. Η σκηνοθεσία είναι του Θοδωρή Γκόγκου, η μουσική του Pit Teilor, τα σκηνικά της Δήμητρας Γούση, η φωτογραφία του Χρήστου Γκλίβα, τα video του Κωστή Εμμανουηλίδη και τη ζωγραφική σκηνικού

Η Ελληνική

ου 2013 τα μαγαζιά θα παραμείνουν κλειστά. Από τις 3 Ιανουαρίου επανέρχεται το κανονικό ωράριο.

• Αύριο, Κυριακή, τα κομμωτήρια θα παραμείνουν κλειστά. Επίσης η Συντεχνία τους κάνει γνωστό ότι δεν υφίσταται δώρο Χριστουγέννων.

έχει κάνει η Σοφία Στεφανίδη. Παίζουν οι ηθοποιοί Θοδωρής Γκόγκος, Στέλλα Κατσαρού, Χριστόδουλος Κωτσίνας και Ράνια Λαγού. Οι παραστάσεις δίνονται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, ώρα 9.15 μ.μ. στην αίθουσα 2 του Πολυθεάματος. Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ και 5 ευρώ για φοιτητές και ανέργους.

Πότε θα λειτουργήσουν Αρχ/κό Μουσείο - Δωδώνη • Κλειστά θα παραμείνουν για το κοινό το Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων και ο αρχαιολογικός χώρος της Δωδώνης αύριο, Κυριακή, καθώς και ανήμερα την Πρωτοχρονιά. Τις υπόλοιπες ημέρες Μουσείο και Δωδώνη θα λει-

Το εορταστικό ωράριο κουρείων - κομμωτηρίων Το εορταστικό ωράριο των κομμωτηρίων έχει ως εξής: • Σήμερα, Σάββατο: 8:30 π.μ. με 3.30 μ.μ. • Μεθαύριο, Δευτέρα, 8.30 π.μ. - 3 μ.μ.

Από Παρασκευή έως Κυριακή

τουργούν ώρες 9 π.μ. με 4 μ.μ., ενώ ανοιχτά θα είναι την Κυριακή των Φώτων με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Η έκθεση «Μύρτις» θα παραμείνει στο Αρχαιολογικό Μουσείο μέχρι τις 31 Ιανουαρίου.

Αντικαρκινική Εταιρεία - Παράρτηµα Ιωαννίνων

ε ύ χ ε τ α ι

στα Μέλη και τους φίλους της Ε.Α.Ε. Καλά Χριστούγεννα και ο Καινούργιος Χρόνος με ΥΓΕΙΑ Το Δ.Σ. της Ε.Α.Ε.


ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ ¯ από 1η σελ.

τιστων πολιτικών, ουχί απηλλαγμένων προκλητικών, ακόμα και σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, ταπεινών μικροκομματικών ή προσωπικών σκοπιμοτήτων που έχουν κουράσει τον ελληνικό λαό και τον πλημμύρισαν από αποστροφή για όλο αυτό το θλιβερό σκηνικό που του δημιούργησαν οι κυβερνήσεις από το 1981 και εντεύθεν, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν έχει κι ο ίδιος τις ευθύνες του. Πώς όμως τώρα να μην είναι απογοητευμένος για το μέλλον του όταν μπροστά του βλέπει: • Μία αδύναμη και διχασμένη κυβέρνηση με τρεις εταίρους, εκ των οποίων μόνο ο ένας τραβάει το κουπί μέσα σε ταραγμένα νερά και οι άλλοι δύο το πρώτο που σκέφτονται είναι να μην πνιγούν; Η βάρκα μπάζει από παντού νερά κι αντί ν’ αρπάξουν κουβάδες και να τ’ αδειάζουν για να μην βουλιάξει, ώστε ο καταϊδρωμένος βαρκάρης να την οδηγήσει σε όρμο με ήσυχα και ασφαλή νερά, του δημιουργούν πρόσθετα προβλήματα μετατοπίζοντας το κέντρο βάρους της βάρκας μία προς τα εμπρός, μία προς τα οπίσω, γεγονός που παρεμβάλλει εμπόδια στην πορεία της, αφού διαταράσσει επικίνδυνα την ισορροπία της. Επιτέλους ας βάλουν τέρμα στα ήξεις και αφήξεις τους, ας προτάξουν πάνω απ’ όλα τη σωτηρία της πατρίδος, ας ξεχάσουν τη μικροπελατειακή πολιτική τους και τις προσωπικές τους πολιτικές φιλοδοξίες κι ας αποδείξουν «πειστικά» αυτό που λένε, ότι δηλαδή «όλοι είμαστε στην ίδια βάρκα». Ο κ. Πρωθυπουργός έδωσε πειστικά δείγματα τόλμης και αποφασιστικότητος να οδηγήσει τη χώρα προς τα εμπρός. Αποκαθιστά προοδευτικά και σταθερά τη χαμένη αξιοπιστία της χώρας μας στο εξωτερικό, όλοι οι εταίροι μας στην Ε.Ε. επικροτούν τη σοβαρή και υπεύθυνη προσπάθειά του, κάποια ΜΜΕ του εξωτερικού του πλέκουν και εγκώμια ενώ, έστω και δειλά, διεθνείς οίκοι αξιολόγησης την αναβαθμίζουν και εκτιμούν ότι στο μέλλον τα πράγματα θα πάνε καλύτερα. Το πρόβλημα, κ.κ. Εταίροι του κ. Σαμαρά δεν είναι τώρα έξω από τη χώρα, αλλά μέσα. Η βάρκα μπάζει και θέλει δουλειά. Οι τρύπες θέλουν όλες βούλωμα, ανεξαιρέτως και όχι επιλεκτικά και στη συνέχεια επιμελημένο καλαφάτισμα και συμπαγή ελαιοχρωματισμό, ώστε να εξαφανισθούν οριστικά και αμετάκλητα για να μπορέσουμε, επιτέλους, ν’ αναφωνήσουμε ότι «η βάρκα επανιδρύθηκε». Τολμήστε το και αποδείξτε ότι δεν είστε κατώτεροι των περιστάσεων, όπως η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πιστεύει, αφού τα άδικα κοινωνικά μέτρα προσπαθείτε να τα εφαρμόσετε πιο δίκαια μόνο στη δική τους πλάτη και όχι στις πλάτες όλων των Ελλήνων. Το 80% και πλέον δεν σας εμπιστεύεται. Τι

Σελ. 9η

Σάββατο - Κυριακή 29 - 30 Δεκεμβρίου 2012

Α ΠΟΨΕΙΣ

Τώρα να γίνει πράξη η μηδενική ανοχή

® Του Παναγιώτη Καρακατσούλη

Ο κ. Σαμαράς, για τη σωτηρία της χώρας, επέλεξε την οδό διά της Ε.Ε. Προς την κατεύθυνση αυτή επικέντρωσε τις προσπάθειες και την πολιτική του, και όπως φαίνεται, η πολιτική αυτή απέδωσε καρπούς και επικροτείται από τις χώρες-μέλη της Ε.Ε. πταίει; • Μια ανεύθυνη αξιωματική αντιπολίτευση και άλλα ανερμάτιστα μικρά κόμματα, όλα προϊόντα συγκυριακά και ευκαιριακά της οργής και του θυμού, χωρίς πεπειραμένα στελέχη, χωρίς κάποιο συνεκτικό και ολοκληρωμένο πρόγραμμα, χωρίς ρεαλιστικές προτάσεις με ορίζοντα εφαρμογής, χωρίς αίσθηση του σκληρού και ανελέητου οικονομικού στραγγαλισμού που μας επιβάλλουν τα χρέη (πραγματικά ή επαχθή) και τέλος, το πλέον επικίνδυνο, χωρίς αντίληψη του κινδύνου της απομόνωσής μας από την Ε.Ε. αν αυτά κυβερνήσουν τη χώρα με αυτές τις ιδέες που πρεσβεύουν, καλύπτοντας όλες τις βαθμίδες από τον σουπερ-λαϊκισμό (ιδέ ΣΥΡΙΖΑ) μέχρι τον σουπερεθνικισμό (ιδέ Χρυσή Αυγή). Αλλά ενώ είναι αυτονόητο πως ούτε με το ένα ούτε με το άλλο βγαίνει η χώρα από την κρίση, εν τούτοις, επιμένουν προκλητικά να ψηφοθηρούν εκμεταλλευόμενοι συν-

O Πρόεδρος, η Διοικητική Επιτροπή, το Διοικητικό Συμβούλιο και το Προσωπικό του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων σ α ς ε ύ χ ε τ α ι :

Καλές Γιορτές δημιουργικό και παραγωγικό το 2013

αισθήματα οργής και εθνικής ευαισθησίας. Γιατί δεν προσγειώνονται και αγνοούν, ηθελημένα, προφανώς, την πραγματικότητα; Πού θα ήταν σήμερα η χώρα με τη μονομερή καταγγελία του μνημονίου και την αναστολή πληρωμών των χρεών (κ. Τσίπρας), ή με την τιμωρία μόνον των ενόχων (όλοι οι Έλληνες τη θέλουν), χωρίς κάτι άλλο χειροπιαστό και κατανοητό (κ. Καμμένος) ή με την super εθνικοφροσύνη (όλοι οι Έλληνες είναι εθνικόφρονες με την ορθή έννοια του όρου) και την εθνική κυριαρχία (κ. Μιχαλολιάκος); Ο κ. Σαμαράς, για τη σωτηρία της χώρας, επέλεξε την οδό διά της Ε.Ε. Ο λαός θέλει να μείνουμε στην ευρωζώνη και η Βουλή του έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης. Προς την κατεύθυνση αυτή επικέντρωσε τις προσπάθειες και την πολιτική του, και όπως φαίνεται, η πολιτική αυτή απέδωσε καρπούς και επικροτείται από τις χώρες-μέλη της Ε.Ε. (μείωση του χρέους, χαμηλότοκα δάνεια, επιμηκύνσεις, περίοδοι χάριτος, ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών, πρόβλεψη

πρόσθετων δανείων εφ’ όσον χρειασθούμε ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων κ.ά). Πώς μπορεί, να θεωρήσει υπεύθυνα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με πρώτο το ΣΥΡΙΖΑ, όταν δεν βρήκαν τίποτε, μα τίποτε, καλό και ορθό απ’ όλα αυτά και να πουν ΝΑΙ με μπράβο σ’ αυτά και ΟΧΙ, με αρνητική κριτική, στα άλλα; Πώς νομίζουν ότι βοηθούν τη χώρα δημιουργώντας κλίμα πολιτικής ασταθείας; Ποιος επενδυτής, αν δεν είναι τρελός, τοποθετεί τα λεφτά του σε μια χώρα που δεν θα ξέρει τι τον περιμένει την επόμενη μέρα; Έλεος πια. Απαλλαγείτε από την μικροκομματική και πελατειακή πολιτική της προσωπικής σας πολιτικής επιβίωσης και ικανοποίησης των προσωπικών σας φιλοδοξιών. Αντιληφθείτε ότι στη συντριπτική σας πλειοψηφία αποδειχθήκατε πολύ κατώτεροι των περιστάσεων. Η αυτοκριτική θα οφελήσει κι εσάς και τον τόπο. Κανείς λογικός εκτιμητής δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι με τη δόση αυτή βγαίνει η χώρα από την κρίση. Το επαναλαμβάνει άλλωστε ο κ. Πρωθυπουργός και ζητάει «ανασκούμπωμα» όλων των Ελλήνων, γιατί μόνη η δανειακή συμφωνία, χωρίς αύξηση της παραγωγής και ανάπτυξη, δεν μας απομακρύνει από τη χρεωκοπία. • Με συνδικάτα ασύδοτα (ίδε ΔΕΗ, ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ, ΟΣΕ κ.ά.) με συλλόγους που προκαλούν με το αζημίωτο το κοινωνικό αίσθημα δικαιοσύνης και ισονομίας (ιδέ ΔΣΑ, Δικαστές, υπάλληλοι Βουλής κ.ά.) ποιο πρόγραμμα ανόρθωσης της χώρας μπορεί να καρποφορήσει; Βέβαια, μέσα στο κλίμα του ατομικισμού που δημιούργησε και εγκαθίδρυσε το σαθρό μας πολιτικό σύστημα, η συμπεριφορά τους αυτή δεν πρέπει να εκπλήσσει κανένα, γιατί, ποντάροντας στην ανικανότητα και τον καιροσκοπισμό των πολιτικών εκπροσώπων, ξέρουν ότι, τελικά, θα επιβάλουν, εκβιαστικά, τις απόψεις τους. Ποιος είναι ο ηθικός αυτουργός; Να, λοιπόν, γιατί με αυτά τα δεδομένα και άλλα χειρότερα που θα εμφανισθούν μέσα στο 2013, ως συνέπεια των σκληρών μέτρων που προβλέπεται να ληφθούν, κάθε συνετός και υπεύθυνος πολίτης προβληματίζεται αν θα καταστεί δυνατή η έξοδος της χώρας από την δεινή κρίση (οικονομική, ηθική, πολιτική, κοινωνική) που την ταλανίζει. Εφ’ όσον όλοι οι Έλληνες συνειδητοποίησαν ότι η χώρα τελεί εν κινδύνω πλήρους χρεωκοπίας και όλοι οι πολιτικοί δηλώνουν ότι ευρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εναπόκειται σ’ αυτούς να εκδώσουν αντίστοιχους νόμους και να λάβουν τα αντίστοιχα μέτρα, όσο σκληρά κι αν είναι αυτά, τόσο για τους ίδιους, που πρέπει, επιτέλους, να δώσουν πρώτοι το παράδειγμα, όσο και για όλους τους άλλους, χωρίς καμμία απολύτως εξαίρεση. Η μηδενική ανοχή ας γίνει πραγματικότητα. Ναι, η κρίση παρατείνει την αναζήτηση και τιμωρία των ενόχων. Όλοι την απαιτούμε μετά μανίας. Προέχει το σβύσιμο της πυρκαϊάς. Φροντίστε μόνο να μην παραγραφούν.


Σελ. 10η

Q ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ

Μπαλίτας Αστέριος

Αγγειοχειρουργός - Αγγειολόγος.

Μετεκπαιδευθείς στη Γερμανία, εξειδικευθείς στην Ενδαγγειακή Χειρουργική. Αντιμετώπιση φλεβικών παθήσεων και κιρσών με Laser, Σκληροθεραπεία - Laser ευρυαγγειών, Ενδαγγειακή θεραπεία ανευρυσμάτων, Αγγειοπλαστική περιφερικών αγγείων, Πλήρης προληπτικός διαγνωστικός έλεγχος αγγείων. Δέχεται κατόπιν Ραντεβού. Δαγκλή 1, Α Κτίριο 1ος όροφος, Ιωάννινα. Τηλ. Ιατρείου 26510 70007, Κιν.: 6946 981282 www.vein.gr - email: abalitas@otenet.gr

Q ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΟΙ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Δ. ΑΛΥΜΑΡΑ

Διερεύνηση και αντιμετώπιση: παθολογικών τιμών γενικής αίματος (αιματοκρίτη, λευκών αιμοσφαιρίων και αιμοπεταλίων) • διαταραχών πήξης αίματος • λεμφαδενοπάθειας και σπληνομεγαλίας. Ώρες λειτουργίας ιατρείου: Καθημερινά 9.00-13.00 και κάθε Πέμπτη απόγευμα 17.30-20.30. Απογεύματα Δευτέρας και Τετάρτης δέχεται με ραντεβού. Χαρ. Τρικούπη 16, 1ος όροφος. Τηλ. Ιατρείου: 26510 34700 - κινητό: 6948 574225

ΚΩΣΤΑΣ Λ. ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ

Καθηγητής Παθολογίας - Αιματολογίας Δέχεται με ραντεβού Τηλ.: 6974-929764

Q ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΕΣ

Q ΓΝΑΘΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΤΣΟΒΑ

Ιατρός - Οδοντίατρος Στοματική & Γναθοπροσωπική Χειρουργός Κοραή 4, 2ος όροφος, Ιωάννινα Τηλ. ιατρ.: 26510-33443, Κιν.: 6948-527379 e-mail: s.tsova@gmail.com

Q ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΙ-ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΙ ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΓΑΜΒΡΟΥΛΙΑ-ΝΤΑΤΣΗ

Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος laser αποτρίχωσης • laser αγγείων • Κηλίδες προσώπου - χεριών • Χημικό peeling • Δερμοαπόξεση • Botox • Χαρτογράφηση σπίλων. Μιχαήλ Αγγέλου 15 (είσοδος εντός στοάς) 3ος όροφος, Ιωάννινα. Τηλ. Ιατρείου - Fax 26510-76700, κινητό 6948044450. Δέχεται με ραντεβού. e-mail:cgamvroulia@yahoo.gr.

Dr.OYPANIA ZΩH - TOΛH

ΔiΔaKTΩp iaTpiKHΣ ΣXOΛHΣ ΠaNεΠΙΣΤΗMiOY ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ. Γρηγορίου Σακκά 7, Ιωάννινα. Το ιατρείο λειτουργεί με ραντεβού. Tηλ/Fax: 2651 0 32902 - E-mail: ozoi@otenet.gr

Dr.ΣΠYPIΔΩN Π. ΠPINTZHΣ

ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΒΑΣ. ΧΑΒΕΛΑΣ

Μιχ. Αγγέλου 5, Ιωάννινα. Tηλ./Fax: 26510-33169 • κιν. 6944-220873. www.charrychavel.gr, email: charrychavel@gmail.com. Δέχεται καθημερινά εκτός ΣαΚυ, από 9.30-14.00 και 6.00-8.30. Τετάρτη και Παρασκευή απόγευμα μόνο ραντεβού.

• ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΣ ΑΚΡΩΝ (ανοικτού τύπου) • ΑξΟΝΙΚΗ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ (Spiral CT) - ΑξΟΝΙΚΗ ΣΩΜΑΤΟΣ - CT ΑΓΓεΙΟΓΡΑΦΙΑ • ΤriplEX ΑΓΓεΙΩΝ • YΠεΡΗΧOΙ• ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ Συμβάσεις με όλα τα ταμεία • Δωδώνης 68 - Ιωάννινα, Τηλ.: 26510-85721, 26510-85731, FaX: 26510-85731, e-mail: diagnosh@otenet.gr • Ώρες λειτουργίας: 8:30-14.30, 17.30-21.00 καθημερινά. Σάββατο κατόπιν ραντεβού

Q ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΙ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑ ΓΡΥΠΑΙΟΥ

Ώρες λειτουργίας ιατρείου: Δευτέρα 6-9 μ.μ. • Τρίτη 10 π.μ. - 1.30 μ.μ., 6-9 μ.μ. • Τετάρτη 10 π.μ. - 14 μ.μ. • Πέμπτη 10 π.μ. - 1.30 μ.μ., 6-9 μ.μ. • Παρασκευή 10 π.μ. - 1.30 μ.μ. Ιατρείο: 28ης Οκτωβρίου & Φ. Τζαβέλλα 2. Tηλ. iατρείου 26510-36060 - κινητό: 6932 736306

Δρ ΔHMHTPIOΣ KIOPTΣHΣ

Eιδικός Mεταβολισμού - Παχυσαρκίας Παν/μίου Παρισίων. Αναπληρωτής Kαθηγητής Πανεπιστημίου iωαννίνων Δέχεται Tρίτη και Tετάρτη 6-9 μ.μ. Xαρ. Tρικούπη 2 (3ος όροφος). Tηλ. 26510-30265 • κιν. 6974-662299

Dr. ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΞΗΤΑ-ΚΛΕΦΤΑΚΗ

Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Ιωαννίνων Ώρες λειτουργίας (με ραντεβού): Δευτέρα-ΤετάρτηΠαρασκευή: 9 π.μ. - 3.30 μ.μ., Τρίτη-Πέμπτη: 9 π.μ. - 2 μ.μ., 6 μ.μ.- 9 μ.μ. Χαριλάου Τρικούπη 4 (2ος όροφος) Τηλ./fax: 26510-65130, κιν.: 6974-890765

Q ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΙ

Dr ΙΩΑΝΝΗΣ Ν. ΒΑΚΑΛΗΣ

Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Δέχεται καθημερινά πλην Τετάρτης απόγευμα, πρωί 9-13.30, απόγευμα 17.30-21.00 Δ. Σαλαμάγκα 10 ισόγειο (παραπλεύρως Ακαδημίας) Τηλ. 26510-70765 - Κινητό: 6945-267874

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Ι. ΚΑΤΣΑΡΟΥ

Καθημερινά από 9-12 και 6-9 το βράδυ. Τετάρτη απόγευμα και Σάββατο με ραντεβού • 28ης Οκτωβρίου 36 & Κοραή, 1ος όροφος, τηλ.: 26510-20344, κιν.: 6974-190171 (πάνω

από την COMpUTEr praCTiCa)

ΓΙΑΝΝΗΣ Π. ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗΣ

Υπέρηχοι Καρδιάς - Triplex - Δοκιμασία Κόπωσης - Holter ρυθμού - Holter πίεσης - Ρύθμιση υπέρτασης και υπερλιπιδαιμίας. Δέχεται καθημερινά από 9 - 13.30 και από 17.30 20.30. Σάββατο με ραντεβού. Χαρ. Τρικούπη 16 - 1ος όροφ. - Τηλ. Ιατρείου: 26510 72200 κιν. 6944 624190

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Α. ΝΤΟΥΚΑΣ ΑΡΕΤΗ Γ. ΧΑΡΙΣΙΑΔΗ-ΚΑΤΣΕΝΟΥ

Ιατρός Ακτινοδιαγνώστης εξειδικευθείσα στην Παιδιατρική Ακτινολογία στο Παν/κό Νοσοκομείο Αrmand Trousseau Παρίσι, πρ. επ. Ακτινολογικού εργαστηρίου ΠΓΝΙ - ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΕΡΗΧΩΝ ΝΕΟΓΝΩΝ, ΠΑΙΔΩΝ & ΕΝΗΛΙΚΩΝ – ΥΠΕΡΗΧΟΙ (εγκεφάλου, ισχίων, τραχήλου, μαλακών μορίων, κοιλίας ) – Triplex αγγείων - ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΚΥΣΤΕΟΓΡΑΦΙΕΣ VUS. Δαγκλή 5 (3ος όροφος) Ιωάννινα - Τηλ & Fax: 2651022911, Κιν: 6972698154 Δέχεται καθημερινά 9:30-13:30 - Απογεύματα Δευτέρας και Πέμπτης 18:00-21:00 - Υπόλοιπες μέρες κατόπιν τηλ. ραντεβού – εξυπηρέτηση επειγόντων Περιστατικών - www.charisiadi.gr email: info@charisiadi.gr

Q ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΙ

AΘANAΣIOΣ E. BΛAXOΠOYΛOΣ

EIΔIKOΣ ΓAΣTPENTEPOΛOΓOΣ Δέχεται: Καθημερινά το πρωΐ με ραντεβού - Απόγευμα 6 - 8.30 χωρίς ραντεβού - Τετάρτη απόγευμα και Σάββατο πρωί κλειστό. 28ης Oκτωβρίου 49 iΩaNNiNa THΛ.: 26510-76975 Kινητό: 6932-490211

ΧΡΗΣΤΟΣ Δ. ΖΩΗΣ

ΓAΣTPENTEPOΛOΓOΣ - Διδάκτωρ Παν/μίου Ιωαννίνων 28ης Οκτωβρίου 17α, 1ος όροφος, Ιωάννινα • Τηλ. Ιατρείου 26510-75622, fax: 26510-75633, κινητό: 6946500405, e-mail: chzois@otenet.gr • Δέχεται καθημερινά 09:00-14:00 το πρωί και 18:00-21.00 το απόγευμα. Τετάρτη και Παρασκευή το απόγευμα, μόνο με ραντεβού

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΓAΣTPENTEPOΛOΓOΣ - Διδάκτωρ Παν/μίου Ιωαννίνων Μετεκπαιδευθείς εις MAYO CLINIC, Rochester, ΗΠΑ & Παν/κό Νοσ/μείο Gasthuisberg, Λουβένη, ΒΕΛΓΙΟ Κάτοχος Ευρ. Τίτλου Γαστρεντερολογίας (EBGH) Πλήρης ενδοσκοπικός έλεγχος, 24ωρη φορητή πεχαμετρία οισοφάγου. Δέχεται: πρωΐ 9-2, απογεύματα 6-9 πλην Τετάρτης, Σάββατο κλειστά. Το απόγευμα Δευτέρας και το πρωΐ Τρίτης και Πέμπτης κατόπιν ραντεβού. Παπάζογλου 4, 2ος όροφος, τηλ. & φαξ: 2651304733, κινητό: 6944654048

Q ΓΕΝ. ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΣ

Δέχεται καθημερινά 10.00 - 13.00 (πρωί) και 19.00 - 21.00 (απόγευμα). Δαγκλή 5 - Ιωάννινα. Τηλ. 26510 74900 • κιν. 6945 797908

Q ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΙ

Γιατροί και Κλινικές των Ιωαννίνων

Eιδικός Δερματολόγος - Διδάκτωρ A.Π.Θ. Δέχεται ώρες: 10:30-12:30 και 6 - 8:30. iατρείο: 28ης Oκτωβρίου 49. Tηλ. iατρείου: 26510-78068 - Oικίας: 26510-23437

ΓΕΩΡΓΙΑ Π. ΓΕΙΤΟΝΑ

ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

Σάββατο - Κυριακή 29 - 30 Δεκεμβρίου 2012

Α.Μ.Ι.Σ.Ι. 2293 Δέχεται καθημερινά 8:30 - 1:30 και 5:30 - 8:30. Τετάρτη απόγευμα και Σάββατο πρωί με ραντεβού. Κ. Φρόντζου 8. Τηλ. ιατρείου: 26510 24040 - κιν.: 6945 552278, οικίας: 26510 74843

Q ΜΑΙΕΥΤΗΡΕΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ

ΕΛΕΝΑ Ι. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ-ΓΚΟΛΙΑ Μ.D.

τ. Ιατρός Νοσοκομείου - Μαιευτηρίου «Έλενα Βενιζέλου» Αθηνών • Πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο. Κοραή 5 Ιωάννινα 45444 (2ος όροφος), Τηλ./Fax: 26510-38110, κιν.: 6944-147758 • e-mail: elena_ georgopoulou@yahoo.com. Καθημερινά 08:30-14:00 και 17:30-21:00, Σαββατο 09:00-13:00 χωρίς ραντεβού.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Β. ΤΑΣΙΟΥΛΑΣ M.D.

• Γυναικολογικός-Υπερηχογραφικός έλεγχος-NST • Μαιευτικός - Υπερηχογραφικός έλεγχος • Koλποσκοπικός έλεγχος τραχήλου μήτρας Δέχεται καθημερινά: 9.00-13.30 (πρωΐ) - 18.00 - 20.30 (απόγευμα) εκτός Tετάρτης απόγευμα - Σάββατο πρωί με ραντεβού. iατρείο: Ι. Γούναρη 2 - 2ος όροφος. Τηλ. ιατρείου: 26510-31016 - κιν.: 6945 - 594292 - οικίας: 26510-57706

Q ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΙ-ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Ε. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Πλατεία Νότη Μπότσαρη 5 & Δαγκλή (έναντι ξενοδοχείου εγνατία). Τηλ. 26510-20632

KΩNΣTANTINOΣ X. ΔHMOΣ

EPΓAΣTHPIO: aιματολογικό - Bιοχημικό, Mικροβιολογικό - Oρμονολογικό. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 08.00 έως 13.00 και 18.00 έως 20.00 (εκτός Tετάρτης απόγευμα), Σάββατο με ραντεβού. Πλατεία aγ. aποστόλων 4 (Πάνω από Πλατεία XaTZH), aμπελόκηποι, iωάννινα. Tηλ. 26510-72965 - Fax: 26510-72835, κιν.: 6947-937102

ΑΙΜΟΔΙΑΓΝΩΣΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α.Ε.

28ης Oκτωβρίου 20 1ος όροφος Τηλ. ιατρείου: 26510-70800. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 08.00 π.μ.- 14.00 μ.μ., απόγευμα 18.00 - 21.00 μ.μ. - Σάββατο: 09.00 π.μ. έως 14.00 μ.μ.

ΛΑΜΠΡΟΣ Π. ΛΩΛΑΣ

Κ. Φρόντζου 7, Ιωάννινα, 1ος όροφος, τηλ. / fax. 2651039002, κιν. 6945-375317. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00 έως 14:00 και 18:00 έως 20:30 (εκτός Τετάρτης απόγευμα). Σάββατο 09:00 έως 11:00

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ

Φώτου Τζαβέλλα 2 & 28ης Οκτωβρίου, 2ος όροφος. Δέχεται καθημερινά 08:00 14:00 & 18:00 - 20:30, εκτός Τετάρτης απόγευμα. Σάββατο 09:00 - 13:00. Τηλέφωνο & Fax: 2651070870, Κινητό: 6942-988549

Q ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΙ

Dr. ΓPHΓOPIOΣ Δ. NAΣIOΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ι. ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ε. ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ

Το ιατρείο λειτουργεί καθημερινά 9-13.30 το πρωί και 18.00-20.30 το απόγευμα εκτός απογεύματος Τετάρτης. Θεραπεία δευτερογενούς καταρράκτη με YaG-laSEr. Καθημερινά γίνονται οπτικά πεδία με ραντεβού. Χαρ. Τρικούπη 11. Τηλ. (26510) 70.315 Κινητό: 6937-109101 - email: gblme@otenet.gr.

Διδάκτωρ Ιατρικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Το Ιατρείο και το Νευροφυσιολογικό εργαστήριο λειτουργούν με ραντεβού • ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ 6 ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΟΥ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 26510-25486, 26510-65238, 6944-435777

ΛΗΔΑ Β. ΚΩΣΤΑΔΗΜΑ

Πυρσινέλλα 10, 3ος όροφος, Ιωάννινα Δέχεται καθημερινά (Δευτ. - Παρ.): 10.30-13.30 και 18.00-20.00. Τετάρτη μόνο με ραντεβού Τηλ. Ιατρείου: 2651-400679, κιν.: 6972-205889

Q ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΠΑΞΕΒΑΝΙΔΟΥ ΓΚΡΙΜΟΤΣΗ

•Λεύκανση με το σύστημα ZOOM 2 (USa) •Ψηφιακή ακτινογραφία • Αισθητική οδοντιατρική Ιατρείο: Δαγκλή 7 (Δίπλα από ΑΤε). Τηλ.: 26510 29328 - Κιν.: 6972 900853

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Ν. ΓΕΩΡΓΙΟΣ DDS, MSc

Περιοδοντολόγος – Εμφυτευματολόγος - Χειρ. Οδοντίατρος ειδικευθείς στο Πανεπιστήμιο Γκέτεμποργκ Σουηδίας, αναγνωρισμένο από την ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Περιοδοντολογίας (EFp). Απόφοιτος Πανεπιστημίου Αθηνών. Δέχεται με ραντεβού: Κάνιγγος 16, 1ος όροφος, 45444, Ιωάννινα. Τηλ: 26510 23395, Fax: 26510 76680, κιν:6948537671, email: georgios.papanikolaou@hotmail.com

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΡΕΝΤΖΟΣ

Κοραή 8, 1ος όροφος, Ιωάννινα Τηλ. 26510-39618 - 39817 κιν.: 697 4959732

Q ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΓΚΑΡΤΖΟΝΙΚΑΣ Ν. ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μετεκπαίδευση στο University Hospital al. Manzoni – lecco – italy • Πελματογράφος για ανάλυση βάδισης και παθήσεις κάτω άκρων. Δέχεται καθημερινά 09:00-14:00 και 17:30-20:30 εκτός Τετάρτης απόγευμα. Χαριλάου Τρικούπη 4. Ιωάννινα. Τηλ/Fax:2651401131. Κιν:6974398839. E-mail:dimgartz@yahoo.com

Q ΟΥΡΟΛΟΓΟΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Α. ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΝΔΟΟΥΡΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

28ης Οκτωβρίου 59, έναντι Κοραή, 1ος Όροφος. Δευτέρα - Παρασκευή 08.30 13.30 και 18.00 - 21.00. Τετάρτη απόγευμα και Σάββατο πρωί με ραντεβού. Τηλ. 2651039222 (ιατρείου), 6947-271713 (κινητό 24 ώρες). Ιστοσελίδα: www.urologyioannina.com, E-mail: dimikalo@gmail.com

ZHKOΣ Δ. ΛIAMHΣ

28ης Oκτωβρίου 32 - 1ος όροφος (πρώην Kλινική Δογορίτη). Τηλ: Ιατρείο: 2651039210. Σπίτι: 26510-39478. Κιν: 6937-222900. Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00-13:30 & 18:0021:00 - Σάββατο: Δέχεται με ραντεβού.

ANAΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΣΥΛΑΚΟΣ

Δέχεται καθημερινά: 09:00 - 13:30 και 17.00 - 20.00 εκτός Τετάρτης απογεύματος 17.00 - 19.00 Κοραή 8 (3ος όροφος) Ιωάννινα Τηλ. - Fax: 26510-75276 - Kιν. 6934 300303 e-mail: anasylakos@yahoo.gr

KIMΩN TΣOYKANEΛHΣ

Παπάζογλου 3 (1ος όροφος) 453 32 - iΩaNNiNa. Tηλ. ιατρείου: 26510-33326 - Kινητό: 6942-056871. Tηλ. οικίας: 26510-44921

Q ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΜΙΧΑΗΛ-ΗΛΙΑΣ Ν. ΓΚΑΤΖΟΓΙΑΣ

Χειρουργική προσθίου ημιμορίου (καταρράκτης, πτερύγια), laser αμφιβληστροειδή, Οπτικά πεδία, Παχυμετρία Κερατοειδούς, Παιδιατρικός εξοπλισμός, Ψηφιακή απεικόνιση βυθού. Δέχεται καθημερινά Δευτέρα - Παρασκευή από τις 09.00-14.00 και 18.00-21.00. Τετάρτη απόγευμα - Σάββατο με ραντεβού. 28ης Οκτωβρίου 6 (δίπλα στον ΟΤΕ) 3ος όροφος, Ιωάννινα. • Τηλ. 26510-65060, κιν.: 6944-654377.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Γ. ΔΡΙΜΤΖΙΑΣ

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ Διδάκτωρ Ιατρικής Πανεπ. Πατρών Μετεκπαιδευθείς στην Παιδοοφθαλμολογία: Cambridge University Hospitals, Cambridge / Μ.Βρετανία, Moorfields Eye Hospital / Λονδίνο, Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών Αγία Σοφία. Καθημερινά με ραντεβού 09.00-14.00 και 18.0020.30, Χαριλάου Τρικούπη 39, 3ος Όροφος, τηλ/fax 2651034343, κιν. 6972661891, email: evangelos.drimtzias@gmail.com

ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ - ΦΥΜΑΤΙΟΛΟΓΟΣ Ιατρείο διακοπής καπνίσματος Έλεγχος αναπνευστικής λειτουργίας, Μέτρηση διαχυτικής ικανότητας, Αέρια αίματος, Προεγχειρητική εκτίμηση ασθενούς, Μελέτη ύπνου Δέχεται καθημερινά: 9.00 - 17.00. Δωδώνης 24, 2ος όροφος, Ιωάννινα. Τηλ. 26510-03978, Κιν.: 6944528253 e-mail:gchristidi@yahoo.gr

Dr. ΓΕΩΡΓΙAΔΗΣ Ν. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ώρες λειτουργίας ιατρείου: Δευτέρα – Παρασκευή (9.00 – 14.00), απόγευμα (6-8 μ.μ.) Χαρ. Τρικούπη 24. Τηλ. 26510 26006, κιν.: 6932918877.

ΕΛΛΗ ΚΟΛΙΟΥΣΗ - ΣΙΑΚΑ

Q ΟΓΚΟΛΟΓΟΙ

ΤΖΙΝΑ Δ. ΧΡΗΣΤΙΔΗ-ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, MD

Q ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΟΙ

Q ΝΕΦΡΟΛΟΓΟΙ

Ιατρείο Νεφρολογίας και Υπέρτασης, HOlTEr πίεσης και μικροσκοπική εξέταση ούρων αντίθετης φάσης. Δέχεται καθημερινά με ραντεβού, 9:30 - 13:30 και 17:30 - 20:00. Συμβεβλημένη με ε.Ο.Π.Υ.Υ. 28ης Oκτωβρίου 36 κ’ Κοραή (γωνία) (1ος όροφος), τηλ. 26510 39339, κιν.: 6947-819083

ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ – ΦΥΜΑΤΙΟΛΟΓΟΣ • Πλήρης Λειτουργικός Έλεγχος Αναπνοής • Πληθυσμογραφία • Ανάλυση Αερίων Αίματος • Προεγχειρητικός Έλεγχος • Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος Καθημερινά: Πρωί 09:00 - 13:30, Απόγευμα 18:00 - 20:30. Τετάρτη απόγευμα και Σάββατο πρωί με ραντεβού. Βλαχλείδη 9 – Ιωάννινα. e-mail: thanoskostoulas78@gmail.com. Τηλ.: 26510 64777, κιν. 6945 267006

Q ΨΥΧΙΑΤΡΟΙ

ΕΥΑΝΘΙΑ Μ. ΛΑΥΡΕΝΤΖΟΥ ΝΙΚΑΣ ΑΛΕΞΙΟΣ, FEBO, MSc

ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΑΣ (Fellow of European Board of Ophthalmology) • MASTER in Health Care Management (MSc) • Μετεκπαιδευθείς στο Moorfields Eye Hospital, Λονδίνο, Αγγλία Χαριλάου Τρικούπη 13, 3ος όροφος, τηλ. 26510-30500. Το ιατρείο λειτουργεί: Δευτέρα-Παρασκευή: 08.30 - 13.30 και 18.00 - 21.00. Σάββατο πρωί: ειδικές Διαγνωστικές εξετάσεις (ραντεβού).

ΣOYZANA ΠOΛITOΠOYΛOY - ΜΠΕΓΚΑ

Xαρ. Tρικούπη 2 (3ος όροφος). Το ιατρείο λειτουργεί: ΔεΥΤεΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚεΥΗ 9.00 - 13.00 & 18.00 - 20.30 (τα απογεύματα: Δευτέρας και Τετάρτης κλειστό) Τηλ. επικ. (fax.) 26510 35102 - Kιν: 6942-860182

Q ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΑΘΟΛΟΓΟΙ

ΕΙΡΗΝΗ Φ. ΓΑΖΗ-ΣΑΟΥΓΚΟΥ, MD, PhD

Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ΚΑ’ Φεβρουαρίου 192, Ιωάννινα Τηλ.: 26511-11319 • κιν.: 6972-553022 e-mail: irenegazi2002@yahoo.com

ΓΕΩΡΓΟΓΙΑΝΝΗΣ Ι. ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Συμβεβλημένος με ε.Ο.Π.Υ.Υ. Δαγκλή 4 Τηλ.: 26510-77216 - κιν.: 6932-845662 Δέχεται: πρωί 9.30-1.30 απόγευμα 6-8 (εκτός Τετάρτης)

IΩΑΝΝΗΣ Α. ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ

Δέχεται Δευτέρα έως Παρασκευή. Πρωί: 11 π.μ. 1.30 μ.μ. - Απόγευμα (με ραντεβού): 6 μ.μ. - 8 μ.μ. Ιατρείο: 28ης Oκτωβρίου 49 (1ος όροφος). Τηλ. Ιατρείου: 26510-36039 • κινητό: 6945-399755

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α. ΔΗΜΟΣ

Δέχεται καθημερινά: Πρωΐ: 9:00 π.μ. - 13.30 μ.μ. Απόγευμα: 6 - 8.30 το βράδυ (εκτός απόγευμα Τετάρτης) • Σάββατο πρωί με ραντεβού. Δ/νση: 28ης Oκτωβρίου 32 (πρώην Κλινική Δογορίτη). Τηλ. Ιατρείου: 26510-74470, Κινητό: 6973691599

ΗΛΙΑΣ Π. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Δέχεται καθημερινά: Πρωί 9.00 π.μ. - 1.30 μ.μ. - Απόγευμα 6.00 μ.μ. - 9.00 μ.μ. εκτός Τετάρτης απογεύματος (μόνο ραντεβού) Συμβεβλημένος με ΔΗΜΟΣΙΟ, ΤΥΔΚΥ, ΟΑεε(ΤεΒε), ΔεΗ, ΟΤε. Δ/νση: Σακελλαρίου 1-3 (Πλ. Πάργης) 3ος όροφος • Τηλ. Ιατρείου: 26510-74477, κιν. 6937 309908

Q ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΙ

ΚΑΙΤΗ Α. ΔΡΙΜΤΖΙΑ-ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΟΥ

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 8.30-13.30 κ’ 17.30-20.30 (Τετάρτη απόγευμα και Σάββατο με ραντεβού). Χαριλάου Τρικούπη 28 (3ος Όροφος) (άνωθεν καταστημάτων Ζάρα) Ιωάννινα. Τηλ. 265130051 κιν. 6944-856594, Fax: 26510-30061, email: kdrimtzia@yahoo.gr

ΑΚΗΣ Κ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

• Ώρες λειτουργίας ιατρείου: Δευτέρα - Παρασκευή 9.00 14.00 και 5.30 - 8.30, Σάββατο πρωί με ραντεβού. • Βαλαωρίτου 12 (μεταξύ Άλσους και Λυκείου Ζωσιμαίας) - Ιωάννινα • Τηλ. 2651027116, κιν.: 6946-468778 • email: akisoikono@yahoo.gr

ΠΑΠΠΑΣ Η. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

τ. Ιατρός Α’ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» Μετεκπαιδευθείς στην Παιδοπνευμολογία - Σπιρομετρία Ι. Γούναρη 3 (απέναντι από το ρολόι), Τ.Κ. 45444, Ιωάννινα • Τηλ.: 26510-25545, 6976436489 • thanospapp@gmail.com

Q ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΟΙ

ΚΑΡΑΤΖΕΝΗΣ Ε. ΔΗΜΗΤΡΗΣ

M.Sc. Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Παιδοψυχιατρικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Επιστημονικός Συνεργάτης Γ’ Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ 28ης Οκτωβρίου 25, Ιωάννινα, 45332 Τηλ./Fax: 26510-25029, Κιν.: 6972-034331 e-mail: dimkaratzenis@yahoo.com Δέχεται με ραντεβού

ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ-ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ τ. Διευθύντρια εΣΥ Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής Ιωαννίνων. Εξειδικευμένη Συστημική Ψυχοθεραπεία ατομική - ομάδος - ζεύγους - γονέων. Δέχεται με ραντεβού. Αραβαντινού 18, Ιωάννινα, τηλ.: 26510-44838, κιν.: 6909-187262, e-mail: evlavrentzou@yahoo.com

ΓEΩPΓIA MOIPOΠOYΛOY- ΛENTZAPH

ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ-ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ Μιχ. Αγγέλου 26 (έναντι βιβλιοπωλείου “Δωδώνη”) 1ος όροφος. Tηλ. 26510-75487 - iΩaNNiNa Δέχεται με ραντεβού

Δρ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Η. ΠΑΠΠΑΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ-ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Σταδίου 10 (1ος όροφος), Ιωάννινα • Τηλ. 2651027270 • email:pappavangelis@htomail.com • Δέχεται με ραντεβού.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Τ. ΧΡΗΣΤΟΥ

ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ-MSc Κοινωνικής Ψυχιατρικής Παν/μίου Ιωαννίνων Κοραή 13, 2ος όροφος, Ιωάννινα • ΔεΧεΤΑΙ Με ΡΑΝΤεΒΟΥ • Τηλ. ιατρείου 2651025722 • Κινητό: 6973-029901.

Q ΩΡΛ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΕΪΝΤ Ι. ΑΝΤΑΜ

επεμβάσεις με υπερήχους - (Ανώδυνα, αναίμακτα και χωρίς νάρκωση) • Δέχεται καθημερινά πρωΐ: 9 - 13.00 & απόγευμα: 6 - 20.30. 28ης Οκτωβρίου 21 - 1ος όροφος - ΙΩΑΝΝΙΝΑ. Τηλ. ιατρείου: 75532, οικίας: 20577 - Κινητό: 6932-521398

AΘANAΣIOΣ EYAΓΓEΛOY

ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ Xειρουργεί με υπερήχους. 28ης Oκτωβρίου 45 Tηλ. ιατρ. 26510-20.258, οικ. 26510-45.006. Δέχεται καθημερινά 9-1 πρωί και 6-8.30 απόγευμα.

Dr. ΝΑΥΣΙΚΑ Β. ΖΙΑΒΡΑ-ΚΑΣΤΑΝΙΟΥΔΑΚΗ

Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Μετεκπαιδευθείσα στο Charing Cross Hospital - imperial College του Λονδίνου • Ν. Δοσίου 8, Ιωάννινα - Τηλ.: (26510) 73528 - Κινητό: 6974 498585 - e-mail: nziavra@ioa.teiep.gr

ΚΑΤΣΕΝΟΣ ΕΛ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος. ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΝΗΛΙΚΩΝ - ΠΑΙΔΩΝ. Μετεκπαιδευθείς στην ΩΡΛ Κλινική του Παιδιατρικού Παν/κού Νοσοκομείου armand - Trousseau, Παρίσι•εργαστήριο Νευροωτολογίας - Ακοολογίας • Τμήμα ενδοσκοπήσεων • Ιατρείο ΩΡΛ αλλεργίας • επεμβάσεις με ραδιοσυχνότητες. Δέχεται Καθημερινά από 9:00 - 14:00 & 17:30 - 20:30, Σάββατο μόνο με ραντεβού. Πλατεία Πάργης & Σμύρνης 2 (2ος όροφος), Ιωάννινα. Τηλ & Fax: 2651030006, κιν.: 6944 474555, e-mail: info@katsenos.gr

ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ Α. ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Παπάζογλου 8 Δέχεται καθημερινά: πρωΐ 9.00 13.00, απόγευμα: 6.00 - 8.00, εκτός απογεύματος Τετάρτης • Τηλ.: 26510-37747, κινητό 6945-296606

Dr ΝΟΥΣΙΑ Ε. ΧΡΙΣΤΙΝΑ-ΣΟΦΙΑ

Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Δημοκριτείου Παν/μίου Θράκης, τ. Επιμελήτρια Γ.Ν.Ι. «Γ. Χατζηκώστα» Χαριλάου Τρικούπη 13 - Ιωάννινα • Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή: 09.00 13.30, & 18.00-20.30 Τετάρτη απόγευμα: με ραντεβού για ειδικές διαγνωστικές και χειρουργικές πράξεις • Τηλ.-Fax: 26510-25696, κινητό 6946-460318 • email: csenousia@yahoo.gr.

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ N. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 09:0014:00 & 17:30-20:30, Τετάρτη & Παρασκευή απόγευμα με ραντεβού. Δωδώνης 24, Ιωάννινα. Τηλ., Φαξ: 2651003991, Κιν.: 6944533787, e-mail: info@ppapanikolaou.gr

Q ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ

ΛΑΠΠΑ Χ. ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Ειδ. Αναλυτική κ’ Συστημική Παιδιών-ΕφήβωνΕνηλίκων Δέχεται με ραντεβού, Χ. Τρικούπη 10, 1ος όροφος. Τηλ. επικοινωνίας 6986-701233

ΓΕΡΑΣΙΜΟΥΛΑ (ΜΙΝΑ) ΜΠΡΟΥΜΟΥ

Συμβουλευτική Ψυχολόγος, M.Sc. Ομάδες Σχολών Γονέων. Δέχεται με ραντεβού. 28ης Οκτωβρίου 19 (ισόγειο) (έναντι ΟΤε) Ιωάννινα. Τηλ.: 6938-900415. e-mail: broumou_mina@hotmail.gr

ΠΑΝΤΟΥΛΑ ΕΛΕΟΝΩΡΑ

Σύμβουλος ζευγαριών - Συντονίστρια - εκπαιδεύτρια Σχολών Γονέων (εξελικτικό Σύστημα Μαρίας Χουρδάκη). Διαταραχές Άγχους, Πουλίτσα 3 κ’ Κουγκίου (πίσω από τα Δικαστήρια). Τηλ.: 6974-022088 e-mail: mercytime@gmail.com Δέχεται με ραντεβού


ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ ¯ από 1η σελ.

πρόσεχε σαν τα παιδιά του γιατί ήταν η ζωή της φαμίλιας του. Με καινούργια σαμάρια κεντημένα στα σκαρβέλια και στην πλάτη με πούλιες χρωματιστές. Τα καπίστρια φτιαγμένα παραγγελιά στον καλύτερο τεχνίτη στο κατάστημα του Φρίγγα στο κριθαροπάζαρο, και μπροστά στο μέτωπο κεντημένος χρωματιστός σταυρός. Κάτω από τα σαμάρια λεπτό ύφασμα μάλλινο για προστασία από το κρύο το χειμώνα και τον ιδρώτα το καλοκαίρι. Μεγάλη προσοχή έδινε στο πετάλωμα των μουλαριών, να πατούν στέρεα στο έδαφος, στους δύσβατους δρόμους και τα κατσάβραχα που περνούσε όλες τις εποχές. Το καλό πετάλωμα είναι σαν το καλό γερό παπούτσι στον άνθρωπο. Μια δυο φορές την εβδομάδα πήγαινε στα λαδοχώρια και Παραμυθιά για ελιές και λάδι. Στο ένα μουλάρι δύο καλάθες για ελιές και στο άλλο δύο λάδο ασκιά από γιδίσιο δέρμα καλοξυρισμένα, καθαρά και καλά κατεργασμένα. Μια παλάντζα να ζυγίζει τις ελιές και για το λάδι δύο δοχεία από χονδρό χαλκό το ένα να παίρνει οκά και το άλλο μισή. Τα ίδια με αυτά που έχουν σήμερα οι ταβέρνες και τα κρασοπωλιά που τα γεμίζουν απ’ ευθείας από το βαρέλι. Τα δοχεία αυτά τάκαμε παραγγελιά στο χαλκουργείο του Χρήστου Ζαφειρόπουλου που ήταν – τότε – κοντά στο χάνι του Ματσάγγα και το φαρμακείο του Στεφάνου στο Γυαλί Καφενέ. Έδωσε όμως εντολή στον τεχνίτη τα δοχεία να γίνουν λίγο λειψά (σκάρτα μικρά). Με τον τρόπο αυτό κέρδιζε μια μικρή ποσότητα λαδιού. Άλλωστε ποιος θα το πρόσεχε; Τα δρομολόγια που έκαμε ήταν πότε από το μεγαλόγγο μέσω Κουρέντων, Βροσίνα, και γύριζε πίσω στα λαδοχώργια Πλακωτή και Ουστίνα – και τα δυο χωριά έχουν αλλάξει όνομα που δεν γνωρίζω – και πότε μέσω Τύριας, Λάκκας Σούλι, Παραμυθιά, περνώντας από τη θέση σκάλα που ήταν ο φόβος και τρόμος των περαστικών από τους κλέφτες. Δυστυχώς δεν υπήρχε άλλο πέρασμα, θα περνούσες οπωσδήποτε από εκεί. Η σκάλα της Παραμυθιάς – που ήταν πρόσφατα η ταλαιπωρία της εγνατίας οδού λόγω του εδάφους – και η σκάλα του μέγα λόγγου Χίνκας Κουρέντων, ήταν τα λημέρια των κλεφτών. Κάθε βδομάδα στην Παραμυθιά γινόταν παζάρι και εκεί διάλεγε καλό πράμα από λάδι και ελιές. ελιές αλατισμένες σε καλάθες, σουφρωμένες, ζαρωμένες, αλλά

ΙΩΑΝΝΗΣ Χ. ΑΣΠΡΟΥ∆ΗΣ

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ Αν. Καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Μετεκπαιδευθείς στην Αμερική Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Παιδοοφθαλμολογίας & Στραβισμού Χειρουργική δραστηριότητα

• καταρράκτης • Στραβισµός (παιδιών και ενηλίκων) • Παιδοοφθαλµολογία • Παθήσεις βλεφάρων - δακρυϊκών πόρων - οφθαλµικού κόγχου • γλαύκωµα

Σελ. 11η

Σάββατο - Κυριακή 29 - 30 Δεκεμβρίου 2012

Θεραπεία ειδικών παθήσεων

Εύθυμα & σοβαρά...

Ο λαδάς ο «Ζάζαλος»

® Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ

νοστιμότατες. (Από αυτές μούβαζε η μακαρίτισσα η γιαγιά μου όταν πήγαινα μικρός τα πρόβατα για βοσκή 8 έως 10 μετρημένες στο σακούλι με ένα κομμάτι κουλούρα μπομποτίσια και παγούρι με νερό τρώγοντας και πίνοντας μια γουλιά για ξεκούμπιασμα). επειδή είχε πολλά έξοδα με τα μουλάρια έπρεπε να τα ταΐζει καλά – φρόντιζε το κάθε δρομολόγιο να έχει διπλό κέρδος. Γι’ αυτό προς τα εκεί προμηθεύονται καλό καπνό από το Μπιστούνι και πωλούσε στα

Μια δυο φορές την εβδομάδα πήγαινε στα λαδοχώρια και Παραμυθιά για ελιές και λάδι. Στο ένα μουλάρι δύο καλάθες για ελιές και στο άλλο δύο λάδο ασκιά από γιδίσιο δέρμα καλοξυρισμένα, καθαρά και καλά κατεργασμένα... χωριά κρυφά, σε ανθρώπους της απολύτου εμπιστοσύνης του. Σ’ έπιανε η αστυνομία με ποσότητα καπνού, χάθηκες, γραμμή εξορία. Φόβο και τρόμο είχε από το σταθμό Χωροφυλακής Κουρέντων και Τύριας. Καρτέρι τούκανε ο Σταθμός Χωρ/κής Κουρέντων στη θέση σκάλα στο μεγαλόγγο. Νύχτα μεσάνυχτα, το φεγγάρι στο πυκνό δάσος με τα πανύψηλα δένδρα σχεδόν ανύπαρκτο. Καβάλα στο ένα μουλάρι και το άλλο φορτωμένο με καπνό. Για μια στιγμή το μουλάρι που ήταν καβάλα δεν προχωρούσε κάμοντας συνέχεια ένα φρ, φρ, Ντε, ντε, πουθενά να κάμει βήμα. Κατάλαβε αμέσως ότι κάποιοι τούκαναν καρτέρι, αλλά, δεν ήξερε τι είναι, αστυνομία ή οι κλέφτες; Τα ζώα τη νύχτα βλέ-

• αµβλυωπία • διπλωπία • αµφιβληστροειδοπάθεια των προώρων νεογνών • παθήσεις οπτικού νεύρου • θυρεοειδική οφθαλµοπάθεια

Δ/νση Ιατρείου: Πυρσινέλλα 4, 2ος όροφος e-mail: asproudisi@yahoo.gr Ραντεβού στο τηλέφωνο: 690 8571773

NIKOΣ Γ. TΣOMΠIKOΣ MIKPOBIOΛOΓOΣ Xαρ. Tρικούπη 6

πουν, ακούνε και οσφρίζονται καλά. Πρώτη του δουλειά να ξεφορτώσει τον καπνό παραμερίζοντας από το δρόμο σε φουντωτό και τραβώντας τα μουλάρια πιο πέρα ακούει τη λέξη αλτ. Τότε τους λέει: Τι είστε βρε παιδιά; εγώ είμαι ο Ζάζαλος ο λαδάς, πάω στα λαδοχώρια για λάδι. Τον καπνό θέλουμε που έχεις φορτωμένο να μας φέρεις. Ποιον καπνό βρε παιδιά, καλάθες αδειανές έχω και ασκιά για λάδι. ερευνήσαν τα δυο μουλάρια αλλά μάταια. Κακώς μας πληροφόρησαν είπαν και έφυγαν. Σαν πήρε ημέρα γύρισε, το φόρτωσε και το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι. Αφού πωλούσε τον καπνό στους ανθρώπους που τούχε παραγγελιά φόρτωνε το καινούργιο εμπόρευμα και γυρνούσε τα χωριά με τη σειρά, έβαζε τη μεγάλη φωνάρα του, λάδι, καλό λάδι, ο λαδάς. Αμέσως οι γυναίκες με τις γαράφες τις μισοκάρες στις αργαλίσες τσάντες – σπάνια έβλεπες καμιά εχούμενη γυναίκα με πλόσκα – γέμιζε η πλατεία του χωριού. Στο κάθε χωριό είχε και από ένα φίλο να τ’ όχι γύρισμα. Στο χωριό μου Χίνκα είχε γύρισμα για διανυκτέρευση το σπίτι του γείτονά μου Δημήτρη Δάλλιου, καλός νοικοκύρης, χρόνια αρτεργάτης στα Γιάννινα. Μεσάνυχτα χειμώνα-καλοκαίρι, ο θόρυβος από τα πέταλα των μουλαριών ξεσήκωνε τα σκυλιά της γειτονιάς γαυγίζοντας, και όλοι έλεγαν, α, θα ήλθε ο λαδάς ο Ζάζαλος. Σε ένα χωριό των Κουρέντων – κατά ομολογία του μακαρίτη του γιατρού Παπαγγέλη – εκεί που ζύγιζε ελιές και έβαζε λάδι στις γαράφες – μπουκάλες – μια χήρα που είχε χάσει πρόσφατα τον άνδρα της τον πήρε χαμπάρι ότι η οκά ήταν σκάρτη, μικρή. εκτός αυτού παρακολούθησε και κάτι άλλο: το δοχείο δεν το γέμιζε μέχρι την κορυφή, και στο γύρισμα δεν άφηνε το δοχείο να στραγγίσει καλά το λάδι. Όταν το λάδι είναι παχύ και είναι και χειμώνας, μια ποσότητα λαδιού μένει στο δοχείο. Την πήρε χαμπάρι ο λαδάς που τα παρακολουθούσε όλα αυτά η χήρα και φίδια άρχισαν να τον ζώνουν. Τελευταία έμεινε η χήρα. Δυο γαράφες είχε. Έπρεπε να γεμίσουν με την οκά και οι δύο. Γέμισε η μία και η άλλη πήγε λίγο πιο πάνω από τη μέση. Σκούρο ήταν το γυαλί από τις μπουκάλες, αλλά το μάτι της χήρας δεν γελιέται. Τότε δεν άντεξε και του λέει: Αμ’ μωρέ προκομένε, δεν φτάνει που την έχεις μικρή, την βάζεις και λειψή, αλλά δεν την αφήνεις και να στραγγίσει. Κοκκίνησε ξανακοκκίνησε ο λαδάς, έγινε παπαρούνα αλλά, τι νάλεγε; είπε μόνο μουρμουριστά χωρίς να ακουστεί: Αχ τι σούνε αυτές οι γυναίκες!..

Μελίνα Κων. Ζάκκα Ψυχολόγος

 Ψυχολογική αξιολόγηση παιδιών, εφήβων, ενηλίκων. Διάγνωση - αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών. Επαγγελματικός προσανατολισμός. Συμβουλευτ.-Ψυχοθεραπεία. (Δέχεται με ραντεβού) Iωάννινα, Ναπ. Ζέρβα 2 Τηλ.: 26510 26560 κιν.: 6972897763

Tηλ: Iατρείου 22.657 Oικίας: 74.186

ΣYMBEBΛHMENΟΣ ME OΛA TA TAMEIA

ΚΩΣΤΑΝΤΗΣ Σ. ΣΙΑΦΑΚΑΣ Πλαστικός Χειρουργός

πρότυπο μικροβιολογικό εργαστήριο ΔΟΛΙΩΤΗΣ Α. ΧΑΡΗΣ ΙΑΤΡΟΣ βιοπαθολόγος - μικροβιολόγος Πυρσινέλλα 10, 3ος όροφος, Ιωάννινα Τηλ./Fax: 26510-64141 • Κιν.: 6974 427559 • Email: biotest@in.com Συμβεβλημένος με Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και όλα τα ταμεία

Q ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ-ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΙ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Ν. ΣΑΒΒΑΣ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος. Προγράμματα Διατροφής για Παχυσαρκία. Παθολογικές καταστάσεις (Αναιμίες - Υπέρταση Διαβήτης - Ανορεξία), Υπερλιπιδαιμίες. Αθλητές. εγκυμοσύνη. Διαθέτει μηχάνημα λιπομέτρησης. Δευτ-Παρ.: 9:30-3:00 και 6:00-8:30. Τετάρτη απόγευμα κλειστά. Σάββατο με ραντεβού. 28ης Οκτωβρίου 49, 1ος όροφος. Τηλ. 26510 34534, Κιν.: 6936 952163, Email: georgiousavvas@gmail.com

ΖΑΜΠΙΡΑ ΧΡ. ΜΕΛΙΝΑ, MSc, pGDip

Πτυχιούχος ΑεΙ του Μητροπολιτικού Πανεπιστημίου του Λονδίνου (lONDON METrOpOliTaN UNiVErSiTY). Μεταπτυχιακό στην Αθλητική Διατροφολογία και ειδική στον ΖΑΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ. Διαθέτει τα πιο εξελιγμένα μηχανήματα ΛΙΠΟΜεΤΡΗΣΗΣ και ΑξΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΜεΤΑΒΟΛΙΣΜΟΥ. Αναλαμβάνει παιδική και ενήλικη ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ, καθώς και δίαιτες για κάθε περίπτωση. Βλαχλείδη 5, Ιωάννινα. Τηλ. 26510-71119.

ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

εφαρμοσμένα Προγράμματα Διατροφικής Αγωγής & Υποστήριξης Προγράμματα διατροφής για: • Υγιεινή διατροφή • Παχυσαρκία • Ανορεξία • Αθλητές • εγκυμοσύνη - Θηλασμό • Παθολογικές καταστάσεις (υπερλιπιδαιμίες, διαβήτης, ανορεξία) • Έλεγχος σωματομετρήσεων (λιπομέτρηση, έλεγχος βασικού μεταβολισμού μυικής μάζας, έλεγχος υγρών σώματος). Χαρ. Τρικούπη 4, 2ος όροφος, Ιωάννινα • Τηλ. / Fax: 26510-20380, Κιν.: 6944-632466 • email: apostolis_theoharous@hotmail.com

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Φ. ΚΑΤΣΑΜΑΝΗ, M.Sc (Med.Sc)

Πτυχιούχος ΑεΙ • Μεταπτυχιακό στην Κλινική Διατροφή • Πανεπιστήμιο Γλασκώβης – Σκωτία. Member of Nutrition Society UK. Μέλος Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων. εξεΤΑΣΗ ΜεΤΑΒΟΛΙΣΜΟΥ • ΛΙΠΟΜεΤΡΗΣΗ • ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΙΚΟΥ ΒΑΡΟΥΣ • ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΟΛεΣ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙεΣ • εΓΚΥΜΟΣΥΝΗ • ΘΗΛΑΣΜΟΣ • ΠΑΘΗΣεΙΣ. Δευτέρα έως Παρασκευή: 9:30 – 13:30 και 17:00 – 20:00. Πυρσινέλλα 6 Ιωάννινα, τηλ. 26510-20210 και κιν. 6941-585838. Σε ειδικές περιπτώσεις επισκέψεις κατ’ οίκον, www.diaitologos.gr.

ΕΥΓΕΝΙΑ Η. ΠΕΤΡΙΔΗ Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Μεταβολισμό NUMESI-PARIS 7

• Φυσιολογικές Παθολογικές Καταστάσεις • Παχυσαρκία • Νευρική Ανορεξία • Παιδική - εφηβική Διατροφή • εγκυμοσύνη • Αθλητισμός. Φ. Τζαβέλλα 2 - Ιωάννινα - Τηλ. & Fax: 26510-76211, Κιν.: 6984-046488 - e-mail: evipetridi@hotmail.com

ΣΥΜΠΑ ΡΕΝΑ

Test τροφικής δυσανεξίας • Διαγνωστικά test μεταβολισμού • Υγεινή διατροφή • Παχυσαρκία (ενηλίκων – παιδιών) • εγκυμοσύνη – θηλασμός • Αθλητές (Προετοιμασία – Αγώνες – Αύξηση Μυικής μάζας) • Παθολογικές καταστάσεις (Υπερλιπιδαιμίες, Σακχαρώδη Διαβήτη, Υπέρταση, αναιμίες, Παθήσεις Πεπτικού Συστήματος κ.τ.λ.) • Νευρική ανορεξία. Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο , Ιωάννινα. Τηλ. 26510 36297 κιν. 693 263 1747

• Face lift, βλεφαροπλαστική, ρινοπλαστική, ωτοπλαστική • Αυξητική - µειωτική - ανόρθωση µαστών - γυναικοµαστία, αποκατάσταση µαστού • Κοιλιοπλαστική, λιπογλυπτική, λιποαναρρόφηση, ανόρθωση µηρών, αφαίρεση σπίλων • Αnti-Ageing, Botox, υαλουρονικό οξύ, µεσοθεραπεία, δερµοαπόξεση • Εφαρµογές Laser, κηλίδες, ευρυαγγείες, ανάπλαση προσώπου, αποτρίχωση µε Laser • Κυτταρίτιδα, σύσφιξη, ραγάδες, ουλές

Επίσκεψη κατόπιν ραντεβού Λεωφόρος Δωδώνης 18 (έναντι ξενοδοχείου Grand Serai - Ξενία) Τηλ. 26510-46941 - κιν.: 697 7271 288 e-mail: kostantissiafakas@gmail.com

Γιατροί και Κλινικές των Ιωαννίνων

ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΟΥ ΟΛΓΑ

Q ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ

Q ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ

ΚENTΡΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ MAΛΛIOY XPIΣTINA – Εργοθεραπεία – Λογοθεραπεία – Ειδικό Παιδαγωγικό Δέχεται καθημερινά έναντι Αεροδρομίου Τηλ. κέντρου: 26510 63985 - κιν. 6937 814113

ΜΕΘΕΞΗ - Πρότυπο Κέντρο Εργοθεραπείας Λογοθεραπείας Μαθησιακών δυσκολιών ψυχολογικής υποστήριξης ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΝΤΟΔΗΜΟΥ Τηλ.: 6941-509757

ΤΑΤΙΑΝΑ ΣΑΪΝΗ

Τηλ.: 6941-476855, Νέα Ζωή, Μέλανδρα Τηλ.-Fax: 26510-25508 - Κιν.: 6941-474677

Q ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΙΠΠΑΣΙΑ

ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ – ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥ MSc

Καθηγήτρια Ειδικής Φυσικής Αγωγής, Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Ειδική Αγωγή, Υπ. Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Ιωαννίνων, Μετεκπαιδευθείσα στην Θεραπευτική Εκπαιδευτική Ιππασία και στην Ιπποθεραπεία στο BadWildungen Γερμανίας • Απευθύνεται σε άτομα με εγκεφαλική παράλυση, πολλαπλή σκλήρυνση, βλάβες νωτιαίου μυελού, ορθοπεδικές παθήσεις, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, παθήσεις ΚΝΣ, αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, μυικές παθήσεις αλλά και σε άτομα με αυτισμό, νοητική υστέρηση, προβλήματα συμπεριφοράς, μαθησιακές δυσκολίες, ψυχικές διαταραχές, σύνδρομο Down, υπερκινητικότητα, τύφλωση – κώφωση. εθνικής Αντίστασης 1, Κατσικάς Ιωαννίνων, Τηλ. 6936-892931

Q ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ

ΕΛΕΑΝΝΑ ΒΙΡΒΙΔΑΚΗ, M.S., CCC-Slp Πτυχιούχος Παν/μίου Βοστώνης, ΗΠΑ Master - Παθολογία Λόγου & Ομιλίας • ειδικός στις Διαταραχές Λόγου, Ομιλίας, Σίτισης Κατάποσης (Δυσφαγία) • Μέλος Αμερικάνικου (Α.S.H.a.) & Πανελληνίου Συλλόγου Λογοθεραπευτών • Διδάσκουσα Σχολής Λογοθεραπείας ΤεΙ Ιωαννίνων. Δέχεται με ραντεβού. Χαρ. Τρικούπη 5, 1ος όροφος • Τηλ. 26510-32467, κιν: 6978-777297 • e-mail: info@virvidaki.gr.

ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΠΕΙΡΟΥ

Λογοθεραπεία - εργοθεραπεία - Ψυχολογική Στήριξη για παιδιά και ενήλικες ΜΑΡΙΑ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, M.Sc, MrCSlT, επιστημονική Υπεύθυνη Μετεκπαιδευθείσα στην Αγγλία, City University london ειδικός στις διαταραχές Λόγου, Φωνής, Ομιλίας και Κατάποσης. Κερκύρας 5, Ιωάννινα, τηλ.26510-67320, κιν.6986180630. Δεκτά όλα τα ταμεία

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΛΩΛΗ

εκπαιδευθείσα στο pECS Γνώστης ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας • Μαθησιακές δυσκολίες • Δυσλεξία • Διαταραχές Φώνησης & Ροής της ομιλίας • Διάχυτες Αναπτυξιακές Δια/χές • Αυτισμός • εξελεκτικές Αρθρωτικές, Φωνολογικές και Γλωσσικές Δια/χές • Βαρηκοΐα - Κώφωση • Νοητική Υστέρηση • Νευρολογικές Παθήσεις • Σύνδρομα. Συνεδρίες κατ’ οίκον, κιν. 6944-558596

ΓΙΟΥΛΗ ΠΑΠΑΤΟΛΗ - ΑΛΕΞΙΟΥ

Eιδικός στις διαταραχές Λόγου, Φωνής και Ομιλίας. Μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Λογοπεδικών, Μέλος του Διεθνούς Συλλόγου Λογοπεδικών και Φωνιάτρων. Πυρσινέλλα 21, τηλ. γραφείου 2651020720, κινητό 6944-728974

ΠΡΟΤΥΠΟ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Ρήνα Χριστιάνα-Λιβέρης Διονύσης

• Πρόληψη-Διάγνωση-Αποκατάσταση Διαταραχών Λόγου-Ομιλίας-επικοινωνίας & Κατάποσης (Δυσφαγία) σε παιδιά & ενήλικες (Αρθρωση, Μαθησιακές δυσκολίες, Τραυλισμός, Βαρηκοΐα - Κώφωση, Διάφορα Σύνδρομα, εγκεφαλικές βλάβες & αποκατάσταση έπειτα από ατύχημα). • εκπαιδευμένοι στη μέθοδο pecs. Μέλλος Συλλόγου Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών ελλάδος. • Χρήση διαγνωστικών μέσων κατάλληλων για την έγκαιρη αξιολόγηση καθώς και επιστημονικού θεραπευτικού υλικού για τη σωστή αποκατάσταση. • Συμβουλευτική γονέων. Συνεργασία με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Χ. Κάτσαρη 31, Ιωάννινα, τηλ. 2651301832, κιν. 6955027860-6955869393

Απόφοιτος ΤεΙ Ηπείρου. Αναλαμβάνει: αξιολόγηση και αποκατάσταση ατόμων με διαταραχές λόγουγλώσσας όπως αρθρωτικά, δυσλεξια, μαθησιακές δυσκολίες, τραυλισμός, νοητική υστέρηση και άλλα, όπως και διάφορα σύνδρομα. Συνεδρίες κατ’ οίκον. Τηλ. 6978-188864

ΓΚΑΖΙΑΝΗ Α. ΕΛΕΝΗ, ΜSC

ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ ΑΘΗΝΩΝ, MASTER ΣΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

• ΠΡΟΤΥΠΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΧΕΝΑ-ΑΠΟΣΥΜΠΙΕΣΗ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ DOC DECOMPRESSION ενδείκνυται για παθήσεις: κήλες μεσοσπονδύλιων δίσκων, εκφυλισμένοι δίσκοι, κυκλοτερή προβολή δίσκων, λέπτυνση δίσκων, εκφυλισμένες αρθρικές επιφάνειες, οσφυαλγία, αυχεναλγία, ισχιαλγία • ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΠΟΝΟΥ HILTERAPIA® Θεραπεία HILT®: ΝΕΑ θεραπευτική προσέγγιση του πόνου με τη θεραπεία HILT®(Υψηλής ενέργειας Θεραπεία laser). Ασφαλής και ανώδυνη θεραπεία, που εγγυάται βέλτιστα και μακροχρόνια αποτελέσματα από το πρώτο 15λεπτο της θεραπείας. Απευθύνεται στις περισσότερες επώδυνες καταστάσεις και αθλητικά τραύματα, όπως: οσφυαλγία, αυχεναλγία, ισχιαλγία, παθολογίες αρθρώσεων, οστεοαρθρίτιδα γόνατος, διαστρέμματα, τενοντοπάθειες, κακώσεις μηνίσκων και συνδέσμων, μυϊκές θλάσεις, χονδροπάθειες κ.α. • ΚΡΟΥΣΤΙΚΟΣ ΥΠΕΡΗΧΟΣ (επικονδυλίτιδα, τενοντώδεις ασβεστοποιήσεις, άκανθα πτέρνας, πελματιαία απονευρωσίτιδα, τροχαντηρίτιδα κ.λ.) Χρησιμοποιούνται παράλληλα ηλεκτ/πεία, υπέρηχος, διαθερμία, μαγνητικά πεδία, CpM κ.α. Σύμβαση με όλα τα ταμεία. • Διεύθυνση: Αγίας Μαρίνας 12 (δίπλα στην Αγροτική Τράπεζα Καλούτσιανης). Τηλ.:2651024111,6976493035

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΥΤΣΑΜΑΝΗΣ

ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ, Cert MDT Μηχανική διάγνωση και θεραπεία σπονδυλικής στήλης (μέθοδος McKENZiE) Δέχεται καθημερινά από 9.00-13.00 και 17.30-21.30 (Σάββατο με ραντεβού). Μανάρη 5 (3ος όροφος) - πάνω από το Άλσος. Τηλ. 26510-33377, Κινητό: 6944-467572

ΠETPOΣ B. KΩΣTOYΛAΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ-ΚΑΘΗΓ. ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Mετεκπαιδευθείς στο North Jees Hospital aγγλίας Διεύθυνση: Γερακάρη 2 (πλατ. Πάργης). Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 9-1 (πρωί) - 6-9 απόγευμα. Σάββατο πρωί κατόπιν ραντεβού. Tηλ. Φυσικ/ρίου: 26510-77304, Oικίας: 26510-30328, Kινητό: 6945-890366

ΜΑΝΤΖΙOΣ Κ. ΘΕOΔΩΡOΣ

ΦΥΣΙΚOΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ, Cert. MDT Μηχανική διάγνωση και θεραπεία οσφύος / αυχένα, μυοσκελετικών παθήσεων, μέθοδος McKENZiE. Ώρες λειτουργίας καθημερινά 9-13.30 και 17.3021.00 (Σάββατο με ραντεβού), 28ης Οκτωβρίου 45, 1ος όροφος. Τηλ. 26510-38355 & κιν. 6932-158566 www.mckenziemdt.org

NΑΝΤΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ ΑΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ

Σύγχρονοι μέθοδοι θεραπείας: • Αυχενικό Σύνδρομο • Οστεοαρθρίτιδα - Αρθρίτιδες • Οσφυαλγία - Ισχιαλγία • Ημικρανία • Μηνίσκοι - Κακώσεις Συνδέσμων • Διαστρέμματα - Θλάσεις • επικονδυλίτιδα • Κύφωση - Σκολίωση • Νευραλγίες - Παρέσεις - Παραλύσεις • Μεταγχειρητικές Δυσκαμψίες. Χρησιμοποιούνται: Ηλεκτροθεραπείες, Υπέρηχοι, Διαθερμίες, laser, Ηλεκτρομαγνητικά πεδία, CpM, POWER PLATE (Όργανο σύγχρονης γυμναστικής). CΥBEX (ΝεΟ). DEEP OSCILLATION (ΝεΟ - μηχάνημα αποκατάστασης αθλητικών κακώσεων). Φυσικοθεραπεία, Κινητική Αποκατάσταση. Ώρες Λειτουργίας Καθημερινά: 09.00 - 14.30 & 16.30 21.00 Σάββατο κατόπιν ραντεβού Θεραπείες κατ’ οίκον. Βαλαωρίτου 4 (πλησίον Άλσους) Ιωάννινα Τηλ.: 26510-22338 Κιν.: 6945 593717

ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΤΣΕΠΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ • Φυσικοθεραπείες • Ηλεκτροθεραπεία /

laser / Υπέρηχοι • εξειδικευμένος σε αθλητικές κακώσεις • Θεραπεία με την μέθοδο pNF για νευρολογικές παθήσεις • Μυοχαλαρωτικά μασάζ • Fango Massage • Medical Hot Stone • Σύγχρονα όργανα για ευεργετική γυμναστική • ειδικά προγράμματα για μυϊκή ενδυνάμωση • Δευτέρα - Παρασκευή: 8.30 - 14.00 & 17.30 - 21.30 Μαρίκας Κοτοπούλη 64 (Ριζάρειος Πολιτεία - ισόγειο) Τηλ. - Fax: 26510-72120 - κιν. 6947456737

ΤΣΟΥΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Φυσικοθεραπευτής - Καθ. Φυσικής Αγωγής Υπερσύγχρονο φυσικοθεραπευτικό κέντρο

Αντιμετωπίζονται άμεσα μυοσκελετικά προβλήματα και αποκατάσταση μεταχειρουργικών καταστάσεων: Όπως: Ολική αρθροπλαστική γόνατος - ισχύου • στροφέων ώμου • πρόσθιος χιαστός - μηνίσκος • κατάγματα - διαστρέμματα - μεταταρσαλγίες (διόρθωση στάση σώματος κατόπιν ειδικών πάτων) • προβλήματα μέσης - αυχένα • επικονδυλίτιδες - τενοντίτιδες - περιαρθρίτιδες • θλάσεις • ημικρανίες • όλες οι νευρολογικές παθήσεις Θεραπείες κατ’ οίκον - Σύμβαση με ΕΟΠΥΥ Καθημερινά: 9-1 και 5-9. Λαμπρίδου 9, ισόγειο. Τηλ.: 26510-42288 - email: pplatioannina@yahoo.gr

BAΣ. XATZHEΦPAIMIΔHΣ

KENTPO ΦYΣIKOΘEPAΠEIAΣKINHΣIOΘEPAΠEIAΣ ΦYΣIKOΘEPAΠEYTHΣ

Πτυχιούχος Πανεπιστημίου Σόφιας. Δέχεται καθημερινά: πρωί 9-1.30, απόγευμα 5.30-9, Δωδώνης 5 - Ισόγειο - Tηλ.: 26510-72220 και 6937597332


Σελ. 12η

ΕΛΕΟΥΣΑ θέση Αμπέλια. Πωλούνται: α) έκταση δύο στρεμμάτων, 500 μέτρα από το παλιό Δημοτικό Σχολείο, β) θέση Βακούφικα οικόπεδο 652 τ.μ. απέναντι από το νέο Δημαρχείο (200 μ. από την είσοδο). Πληρ. τηλ.: 26510-61752, κιν.: 6936-643458. ΟΙΚ/12442 ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ στο Σουλόπουλο 6 αγροτεμάχια συνολικής έκτασης 22 στρεμμάτων. Πληρ. τηλ.: 6941461026 και 26510-45584. ΟΙΚ/12549 ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο 3 στρεμμάτων στην περιοχή Παπίργια Κουτσελιού. Πληρ. τηλ. 26510-55648 και 6945-190853. ΟΙΚ/12698 ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 1.700 τ.μ. περίπου, άρτιο και οικοδομήσιμο, με παλιό πέτρινο σπίτι 68 τ.μ. σε κεντρικό δρόμο στον οικισμό ΜΟΛΥΒΑΔΙΑ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ Δήμου Δωδώνης. Πληρ. τηλ. 6977-478519 και 210-6026370. ΟΙΚ/12749 ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο 413 τ.μ. περιοχή Μέλανδρα με συντελεστή δόμησης 0,50. Πληρ. τηλ. 6938-919791 και 6936569710. ΟΙΚ/12761 ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 1.100 τ.μ., με παλαιά πέτρινη διώροφη οικοδομή, στην Πλατανιά Ιωαννίνων. Πληρ. τηλ. 6972-769665. ΟΙΚ/12779 ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ τρία (3) οικόπεδα στα Καρδαμίτσια 600, 740 και 580 τ.μ. αντίστοιχα, άρτα και οικοδομήσιμα με σ.δ. 0,5. Πληρ. τηλ. 6945 354363. ΟΙΚ/12788 ΠΕΔΙΝΗ Ιωαννίνων. ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγρόκτημα 3.500 τ.μ. σε προνομιακή θέση, περιφραγμένο, πολλά δέντρα,

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Κατάστημα 174 τ.μ. περίπου με υπόγειο και πατάρι, Ανεξαρτησίας 14 Πληροφ. τηλ.

6951-818176

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο 9,35 στρεμ. επί της Ε.Ο. Ιωαννίνων - Αθηνών με φάτσα 95 m, πριν από το Εμπορικό Πάρκο και τα ΕΠΙΠΛΑ ΠΑΠΠΑΣ. Πληροφ. τηλ.

6932-396397

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ σε τιμή ευκαιρίας, λόγω αναχωρήσεως, τρία ποτιστικά αγροκτήματα, 5,5 - 4,2 και 3,5 στρεμμάτων, στον κάμπο της Λαψίστας, κατάλληλα για πτηνοτροφεία. Πληροφορίες τηλ. 26510-25443.

αγροτική αποθήκη, κοινοτικό νερό, μεταξύ Πεδινής - Αμπελιάς, μόνο σοβαρές προτάσεις. Τηλ. 6974-016647. ΟΙΚ/12806 ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο στον Κατσικά, κοντά στην Αγία Σοφία, με σ.δ. 0,6. Τιμή 65.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6936136697. ΟΙΚ/12814

ΠΩΛOYNTAI διαμερίσματα, δυάρια, τριάρια, τεσσάρια, στην Eλεούσα Iωαννίνων. Πληρ. τηλ. 6944792801. AK/5962 ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ τρεις ανεξάρτητες μεζονέτες, υπό κατασκευή, στα Καρδαμίτσια, κοντά στο Δημοτικό Σχολείο (πρώην μεταφορική Λακιώτη), 110 τ.μ. έκαστη, με οικόπεδο 200 τ.μ. έκαστη. Πληρ. τηλ.: 6977-398023 και 26510-68020 κ. Βασίλη Φ. Γκαρτζονίκα. ΑΚ/12524 ΚΑΡΑΒΑΤΙΑ: σε τριώροφη οικοδομή 6 διαμερισμάτων ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα 99 τ.μ., 2ου ορόφου σχεδόν καινούργιο. Έχει 2 υπνοδωμάτια, κουζινοτραπεζαρία, σαλονοτραπεζαρία, αποθήκη. Αυτόνομη θέρμανση, Parking, κέντρο-απόκεντρο. Τηλ. 26510-22048, 210-6918945, κιν. 6938-438188. ΑΚ/12579 ΠΩΛΕΙΤΑΙ δυάρι 77 τ.μ. ημιυπόγειο με ράμπα στο Κ. Νεοχωρόπουλο. Πληρ. τηλ. 6947 221309. ΑΚ/12609 ΠΩΛΕΙΤΑΙ 4άρι 96 τ.μ. στην οδό Δεσποτάτου Ηπείρου 14, στον 3ο όροφο. 3 υπνοδωμάτια, σαλόνι, κουζίνα, λουτρό, WC και μικρή αποθήκη. Είναι διαμπερές και είναι κέντρο-από-

27,5 τ.μ στον 1o όροφο πολυκατοικίας με αποθήκη επί της οδού Ευεργετών περιοχή Αρχιμανδρειού - Ζωσιμαίας και 38 τ.μ στον 1o όροφο πολυκατοικίας με αποθήκη επί της παρόδου Καστρισόια πλησίον Ζωσιμαίας Σχολής

Πληρ. τηλ. 6974-498668 (Τεχνικό Γραφείο)

κεντρο. Πληρ. 6937 255632 και 6937 999127. ΑΚ/12616 Στην ΠΡΕΒΕΖΑ, πωλείται δυάρι 50 τ.μ., ισόγειο υπερυψωμένο, διαμπερές με αυτόνομη θέρμανση σε πολύ καλή κατάσταση στην οδό Κων/νου Κονοφάγου 18. Πληρ. 6973-040970 και 6932-367389. ΑΚ/12704 ΠΩΛΕΙΤΑΙ μεζονέτα στην Ηγουμενίτσα 70 τ.μ. διαμπερής 3ος και 4ος όροφος. Πλήρης ανακαίνιση με έτοιμη κουζίνα, σε κεντρικό σημείο της πόλης κοντά στο Ταχυδρομείο. Πληρ. κ. Τσούρης τηλ. 6974-422781. ΑΚ/12757 ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα 80 τ.μ., 1ου ορόφου, στο κέντρο της πόλης, ανακαινισμένο, με πάρκινγκ. Πληρ. τηλ. 26510-66243. ΑΚ/12780 ΠΩΛΕΙΤΑΙ επαγγελματική στέγη, Ισόγειο κατάστημα 46 τ.μ., ανακαινισμένο, διαμπερές επί της Κουγκίου, Ανατολή, Ιωάννινα. Είναι μισθωμένο ως επαγγελματική στέγη με ενοίκιο 200 Ευρώ το μήνα, με την δυνατότητα αναπροσαρμογής σε 22 μήνες. Το κατάστημα διαθέτει δύο ξεχωριστά δωμάτια, WC με μπάνιο, κουζίνα, πατάρι και καινούργια πρόσοψη. Τιμή 57.000 Ευρώ. Παρακαλώ σοβαρές προτάσεις. Πληροφορίες στα τηλ. 210-6722959 και 6979-671397 κ. Χρήστος. ΑΚ/12803 ΠΩΛΕΙΤΑΙ παραθαλάσσια μεζονέτα στο Κανάλι Πρέβεζας, δίπλα στον οικισμό των γιατρών, ανεξάρτητη, μέσα σε συγκρότημα (με τακτοποιημένο το ημιυπόγειο 44 τ.μ.). Τηλ. 26510 25190, 6947 183174. ΑΚ/12804

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

κτήμα 8,5 στρεμμάτων πίσω από την EXPRESS SERVICE, 150 μέτρα από τον κόμβο της Εγνατίας Οδού. Πληροφορίες τηλ.

6945-151866

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

κτήμα εκτάσεως 11 στρεμ. εξ αδιαιρέτου ομαλό και τετραγωνισμένο στη θέση «Χατζήμπεη» δίπλα από το πολυκατάστημα «ΜΕΤΡΟ» και με άμεση πρόσβαση στην περιφερειακή οδό.

Πληροφορίες στα τηλ. 26510-49787 & 26510-25733

ΠΩΛΕΙΤΑΙ κτήμα 5 στρεμ. απέναντι από το Πανεπιστήμιο, γωνιακό πλησίον του parking Αστικών Λεωφορείων. Πληρ. τηλ.: 26510-91864

6948-081589

ENOIKIAZONTAI: α) Διαμέρισμα 100 τ.μ. επί της οδού Βηλαρά 73, 2ος όροφος, ανακαινισμένο, με τζάκι, β) Δυάρι καινούργιο 60 τ.μ., με πλήρη αυτονο-

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΟ 200 τ.μ., άρτιο και οικοδομήσιμο, με Σ.Δ. 0,4, οδός Αρσ. Γεροντικού (δίπλα από τον ΟΤΕ, πίσω από την εκκλησία της Περιβλέπτου) Τιμή: 45.000 Ευρώ Πληρ. τηλ. 6937281162 ΠΩΛΕΙΤΑΙ Βιομηχανικό κτίριο με έτοιμους χώρους γραφείων μεταλλικής κατασκευής εμβαδού 1815,00 τ.μ. σε οικόπεδο 6 στρεμμάτων στον Κόμβο Εγνατίας. Κατάλληλο για πολλές χρήσεις

Πληρ. τηλ. 26510-35311

6948-394199

ΗΠΕΙΡΟΚΑΤ Α.Ε.

Πωλούνται ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΕΣ – STUDIOS

ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

Σάββατο - Κυριακή 29 - 30 Δεκεμβρίου 2012

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ

 Πολυτελείς μονοκατοικίες στην Αγία Σοφία με θέα τη λίμνη Μεζονέτες και διαμερίσματα στην Ανατολή Κεντρικά διαμερίσματα Διαμερίσματα και καταστήματα στο ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΟΠΛ. ΠΟΥΤΕΤΣΗ 12 Τηλ: 26510-32210 Fax: 26510-33210 E-mail: sales@cosmotechniki.co.hol.gr

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ α. Πωλείται οικόπεδο αμφιθεατρικό στην Πλαταριά Θεσπρωτίας 600 τ.μ. με Σ.Δ. 0,5. β. Πωλούνται μεζονέτες, καταστήματα, διαμερίσματα τριάρια και δυάρια 90 τ.μ. και 50 τ.μ. αντίστοιχα στην Πλαταριά Ηγουμενίτσας. γ. Πωλείται μεζονέτα 75 τ.μ. με 40 τ.μ. υπόγειο διαμορφωμένο σε διαμέρισμα με πάρκινγκ και 80 τ.μ. κήπο στην Πάργα. δ. Πωλείται μεζονέτα στην παραλία Βράχου, 80 τ.μ. και 40 τ.μ. υπόγειο νόμιμο. ε. Πωλούνται νεόδμητα διαμερίσματα 87 τ.μ. στο Κάτω Νεοχωρόπουλο και μεζονέτα ανεξάρτητη 125 τ.μ. με κήπο 200 τ.μ. ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΩΔΩΝΗΣ 21 - ΙΩΑΝΝΙΝΑ Τηλ. 26510-75515

6944-424110

μία θέρμανσης, στην οδό Νάξου (Παρ. Δωδώνης). Πληρ. τηλ. 26510-29105, 26510-51629 και 6946-285823. EN/52 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στον 3ο όροφο, πλήρως ανακαινισμένο γραφείο 56 τ.μ. με αποθήκη 6 τ.μ. στο υπόγειο επί της 28ης Οκτωβρίου 19, έναντι ΟΤΕ. Θέρμανση κεντρική και ασανσέρ. Πληρ. τηλ.: 26510-44769. ΕΝ/12081 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ κλειστό γκαράζ εντός προαυλίου χώρου οικοδομής, επί της οδού Χρηστοβασίλη 13. Πληρ. τηλ.: 26510-44769. ΕΝ/12319 ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ: α) ισόγειο διαμέρισμα τεσσάρι χωρίς κοινόχρηστα, αυτόνομη θέρμανση στη Νέα Ζωή. β) Διαμέρισμα τριάρι 87 τ.μ. με υπόγειο πάρκινγκ στην πυλωτή με πλήρη αυτονομία θέρμανσης στο Κάτω Νεοχωρόπουλο. Πληρ. τηλ.: 2651075515 - 6944-424110. ΕΝ/12374 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ κατάστημα στην οδό Αγίας Μαρίνης 54, έναντι Πνευματικού Κέντρου, κοντά στην Λαϊκή Αγορά, 25 τ.μ., ισόγειο, 25 πατάρι, 25 υπόγειο, σε πολύ καλή τιμή. Πλ. τηλ.: 26510-28050, κιν.: 6974-718390. ΕΝ/12450 ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ τριάρι, 1ος όροφος, Μητροπόλεως και Άννης Κομνηνής 4. Πληροφορίες τηλ.: 6943 - 404704, 26510 - 32626, 26510 27334. ΕΝ/12456 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ή ΠΩΛΕΙΤΑΙ κατάστημα 350 τ.μ. στη Θ. Πασχίδη Αμπελόκηπους. Πληρ. τηλ.: 6945239886. ΕΝ/12472 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι άνετο με μεγάλο μπαλκόνι στην πρόσοψη, 2ος όροφος επί της Καποδιστρίου 50 (έναντι Στρατολογίας) με κεντρική θέρμανση, για φοιτήτριες. Πληροφορίες τηλ. 26510 44769. ΕΝ/12498 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ κοντά στη Ζωσιμαία, στην οδό Βλαχάβα 26 (Καραβατιά), διαμπερές ηλιόλουστο οροφοδιαμέρισμα, 2ου ορόφου, 85 τ.μ. Πληρ.

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα επιπλωμένη Μεγάλου Αλεξάνδρου 68. Πληρ. τηλ. 26510-33108

6939-882491

τηλ. 26510-72985 και 6934-402996. ΕΝ/12541 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ μεζονέτα παραθαλάσσια επιπλωμένη για όλο το χρόνο στο Κανάλι Πρέβεζας στον οικισμό των γιατρών. Πληρ. τηλ.: 6956423686. ΕΝ/12557 ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ δύο μεζονέτες 100 τ.μ. με τρία υπνοδωμάτια η κάθε μία και χώρο στάθμευσης αυτοκινήτου, στο Άνω Νεοχωρόπουλο. Πληρ. τηλ. 26510-41541 και 6980-642810. ΕΝ/12685 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στην γωνία 28ης Οκτωβρίου και Φ. Τζαβέλλα, κατάστημα με υπόγειο ευρύχωρο με αυτονομία. Πληρ. τηλ. 26510 24050. ΕΝ/12689 ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ γκαρσονιέρες στη Λεωφ. Στ. Νιάρχου, κοντά στο Πανεπιστήμιο, χωρίς κοινόχρηστα, με πάρκινγκ. Πληρ. τηλ. 26510-91605 (ώρες 10:00 - 4:00). ΕΝ/12694 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι στην Κρύα, με αυτόνομη θέρμανση, στον 1ο όροφο. Πληρ. τηλ. 6932-777955. ΕΝ/12700 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τεσσάρι διαμέρισμα στον 4ο όροφο στην οδό Μοσχοπόλεως 18, με υπέροχη θέα, κεντρική θέρμανση. Τιμή ενοικίου 320 ευρώ συζητήσιμη. Τηλ. 6975-814152. ΕΝ/12703 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι 72 τ.μ. στο Νεοχωρόπουλο, πλησίον Πανεπιστημίου, με αυτόνομη θέρμανση, πάρκινγκ, τζάκι, με ηλεκτρικές συσκευές, χωρίς κοινόχρηστα. Πληρ. τηλ. 6983-720797. ΕΝ/12712 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 67 τ.μ. στο κέντρο της πόλης, Καπλάνη 4-6, στον πρώτο όροφο, ένα λεπτό από το Δημαρχείο. Ελεύθερο από 1η

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ

τεσσάρι διαμέρισμα 1ος όροφος στο κέντρο της πόλης (κοντά στο ΠΑΛΛΑΔΙΟ) με πάρκινγκ, κατάλληλο και για 2-3 φοιτητές -τριες και για οικογένεια. Τιμή ενοικίου πολύ προσιτή. Πληρ. τηλ. 6933-000477

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ

κατάστημα 100 τ.μ. περίπου, με πατάρι 60 τ.μ., γωνιακό, επί της οδού Δωδώνης 14 και Ελένης Ζωγράφου 1, έναντι Ξενοδοχείου GRAND SERAIXENIA (πρώην κατάστημα επίπλων «ΒΑΡΑΓΚΗΣ»). Τηλ. επικ.

6945-392113 26510-45706

ώρες 18.00-20.00

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ Δύο συνεχόμενα ισόγεια καταστήματα, με υπόγειο -και με πλαϊνή είσοδο- με πατάρι, στην οδό Κάνιγγος 2, έναντι Εμπορικής Τράπεζας. Εμβαδόν 60 τ.μ. περίπου. Επίσης ΠΩΛΕΙΤΑΙ (μαζί με τα μαγαζιά ή χωριστά) και το 1/4 του ανωγείου των καταστημάτων, ως και του ακάλυπτου χώρου. Εμβαδόν του γωνιακού οικοπέδου 385 τ.μ. περίπου. Πληρ. τηλ. 6986605660

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟ 3αρι ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 82 τ.μ στον πέμπτο όροφο πολυκατοικίας με πάρκινγκ και αποθήκη επί της παρόδου Καστρισόια πλησίον Ζωσιμαίας Σχολής.

Πληρ. τηλ.: 6974-498668 (Τεχνικό Γραφείο)

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Μονοκατοικία νεόδμητη έτοιμη προς κατοίκηση 80 μ2 επί ορόφου με: - ιδιωτικό καυστήρα - ιδιωτικό ρεύμα και νερό - τζάκι, κουζινοϋποδοχή, 2 δωμάτια και 2 WC - αποθήκη και κλειστό πάρκινγκ στο ισόγειο - ελεύθερο χώρο περιμετρικά Πληροφορίες: Τεχνικό Γραφείο Σ. Κωνσταντόπουλος τηλ. 6944-297472

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟ 4αρι ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 111,50 τ.μ στον πέμπτο όροφο πολυκατοικίας με πάρκινγκ και αποθήκη 19 τ.μ επί της παρόδου Καστρισόϊα πλησίον Ζωσιμαίας Σχολής.

Πληρ. τηλ. 6974-498668 (Τεχνικό Γραφείο)

Οκτωβρίου. Πληρ. τηλ. 26510-81549. ΕΝ/12715 ΠΕΡΑΜΑ ενοικιάζεται τριάρι διαμέρισμα σε οικοδομή οκταετίας, με μεγάλες βεράντες, αυτονομία, οικογενειακό περιβάλλον, στον πρώτο όροφο, στο Πέραμα Στρατηγού Κατσιμήτρου 64, τετρακόσια μέτρα μετά την είσοδο του Σπηλαίου. Ελεύθερο από 10 Οκτωβρίου. Πληρ. τηλ. 26510-81549 κ. Δημήτρης. ΕΝ/12716 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ισόγεια δίχωρη γκαρσονιέρα στην διασταύρωση Βλαχόστρας-Νεοχωροπούλου με αυτονομία θέρμανσης, θέση πάρκιγκ και ΧΩΡΙΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ. Πληρ. 6945343679. ΕΝ/12719 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΛΟΥΞ διαμέρισμα 85 τ.μ. με 3 υπνοδωμάτια, κουζίνα, τραπεζαρία, με αυτόνομη θέρμανση και κήπο στη Νεοκαισάρεια Ιωαννίνων. Πληρ. 2651092971. ΕΝ/12721 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 70 τ.μ. στο κέντρο των Ιωαννίνων (Αρχιμανδρειό). Θέρμανση με θερμοπομπούς. Πληρ. τηλ. 6977-628753. ΕΝ.12751 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γραφείο 40 τ.μ. δίχωρο, 1ος όροφος Στοά Ορφέα (είσοδος από πλατεία, απέναντι από ΟΑΣΗ), με κουζινάκι και WC, για οποιαδήποτε επαγγελματική χρήση. Τιμή λογική. Πληρ. τηλ. 6944704762. ΕΝ/12753 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ή ΠΩΛΕΙΤΑΙ τριάρι 3ου ορόφου, με ηλιακό και χωρίς κοινόχρηστα, Αγίου Κοσμά 66. Πληρ. τηλ. 26510-67829, κιν. 6939-027570. ΕΝ/12756 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι 90 τ.μ. στον 1ο όροφο στην οδό Μαρίκας Κοτοπούλη 49, με σαλόνι, τραπεζαρία, κουζίνα, σε ενιαίο χώρο, με αυτόνομη θέρμανση, σε ιδιωτική ήσυχη πολυκατοικία. Πληρ. τηλ. 26510-30594, 6973-759350 και 6972-514918. ΕΝ/12767 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ οροφοδιαμέρισμα 114 τ.μ. 1ου ορόφου, με αυτονομία θέρμανσης, ηλιακό θερμοσίφωνα και μεγάλα μπαλκόνια, Κλεισούρας 19 και Πετροτσοπούλου γωνία. Τηλ. 26510-77025 και 6932-419519. ΕΝ/12774 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ κατάστημα 145 τ.μ. επί της οδού Κενάν Μεσσαρέ 24, Πληρ. τηλ. 6972-769665. ΕΝ/12778

ΠΩΛΕΙΤΑΙ στην ΑΘΗΝΑ (Παγκράτι, πλατεία Πλαστήρα) 3ος όροφος 100 τ.μ. οροφοδιαμέρισμα, ιδανικό και για επαγγελματική στέγη. 1ος και 2ος όροφος είναι ιατρεία.

Πληρ. 6942-456100

ΠΡΟΒΟΛΗ Α.Ε.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΛΕΤΩΝ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ ΜΕΖΟΝΕΤΕΣ ΑΡΙΣΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ με κλειστό γκαράζ και βοηθητικούς χώρους ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΑΝΟΠΟΥΛΟΣ Πολιτικός Μηχανικός ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΑ ΜΑΝΟΠΟΥΛΟΥ Αρχιτέκτων Μηχανικός ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

ΚΡΗΤΗΣ 17, ΙΩΑΝΝΙΝΑ τηλ. 2651041041, 2651043991 κιν. 6977981678, 6947565462


ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα τριάρι διαμπερές, 4ος όροφος, επί της οδού Ν. Ζέρβα 39. Πληρ. τηλ. 6942933810. ΕΝ.12781 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ιατρείο επί της 28ης Οκτωβρίου, 54 τ.μ., στον 1ο όροφο, χωρίς κοινόχρηστα, βλέπει σε πλατεία. Τηλ. 6945 553653. ΕΝ/12786 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ δυαράκι στα Καρδαμίτσια, Φιλικής Εταιρείας 41, με αυτονομία θέρμανσης. Τηλ. 26510 74062. ΕΝ/12789 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τεσσάρι στην ΔΡΟΣΙΑ, χωρίς κοινόχρηστα, με αυτόνομη θέρμανση, ενεργειακό τζάκι και ηλιακό θερμοσίφωνα. Πληρ. 26510 46121, 6973 547865. ΕΝ/12795 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι 88 τ.μ. διαμπερές 3ος όροφος, με WC και μπάνιο. Πληρ. τηλ. 26510-28177 και 6978220424. ΕΝ/12797 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα διαμπερές, 1ου ορόφου 74 τ.μ., επί της πλατείας Νότη Μπότσαρη 5 (βλέπει πλατεία), παραπλεύρως Ξεν. «Παλλάδιον», πρώην Οδοντιατρείο. Τηλ. 26510-25306 και 26510-70772. ΕΝ/12801 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα νεόδμητο 85 τ.μ. Α’ ορόφου, με αυτόνομη θέρμανση και boiler, 2 υπνοδωμάτια, σαλονοτραπεζαρία, ξεχωριστή κουζίνα με αποθήκη 12 τ.μ. και parking, επί της Κενάν Μεσαρέ, Κιάφα Ιωαννίνων. Τηλ. 6948-468632. ΕΝ/12802 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα (ενιαίος χώρος κάτω, υπνοδωμάτιο πάνω), νεόκτιστη, αυτονομία θέρμανσης. Βρίσκεται 100 μέτρα από το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα». Τηλ. 2651079823 και 6977-990513. ΕΝ/12807 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα στην Δεσπ. Ηπείρου 14 (κέντρο) 3ος όροφος. Τιμή ενοικίου 280 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6937-255632. ΕΝ/12808 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ κατάστημα στην οδό Τσιριγώτη 19, με ισόγειο 25 τ.μ. και υπόγειο 35 τ.μ., επικοινωνούν με εσωτερική σκάλα, σε νεόδμητη οικοδομή, με αυτόνομη θέρμανση και τουαλέτα στο ισόγειο. Πληρ. τηλ. 6977-896981 και 26510-72043. ΕΝ/12809 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ καινούργιο διαμέρισμα με 3 κρεβατοκάμαρες, ενιαίο χώρο σαλόνι - τραπεζαρία, κουζίνα με ηλεκτρικές συσκευές (εστία κουζίνας - φούρνος, πλυντήριο

Κεντρικό Κομμωτήριο ζητά κομμωτή και κομμώτρια για συνεργασία. ΜΟΝΟ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ. Πληρ. τηλ. 6944-251944

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Ισόγειο κατάστημα 105 τ.μ. στην οδό Μαρίκας Κοτοπούλη. Πληρ. τηλ.: 26510-29768, ώρες καταστημάτων και 6944-298816 Eπισκευάζονται παλιά ρολλά και συναρμολογούνται παντός είδους έπιπλα (ντουλάπια, ντουλάπες, κουζίνες), τοποθέτηση πατωμάτων laminate και αναπαλαίωση επίπλων.

Πληροφορίες - τηλέφωνα:

26510-37415 και 6977-508049 κ. Κώστας

Σελ. 13η

Σάββατο - Κυριακή 29 - 30 Δεκεμβρίου 2012

πιάτων), τζάκι, αυτονομία θέρμανσης και πάρκινγκ, περιοχή Καρδαμίτσια. Πληρ. τηλ. 6972-408779. ΕΝ/12813 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ σύγχρονος επαγγελματικός χώρος 600 τ.μ. σε οικόπεδο 7 στρεμμάτων, ασφαλτοστρωμένο, στα Κάτω Μάρμαρα, δίπλα στην Βλαχόστρατα. Πληρ. τηλ. 26510-44425. ΕΝ/12816

ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ Βρεφονηπιοκομίας, με προϋπηρεσία στην φύλαξη νηπίων, αναλαμβάνει την φύλαξη παιδιών. Τιμές προσιτές. Πληρ. τηλ. 6989456871. ΖΗΤ/12736 ΖΗΤΕΙΤΑΙ ηλεκτρολόγος με βασικές γνώσεις σχεδιασμού σε e-plan και βιομηχανικού σχεδιασμού, από τεχνική εταιρεία στα Ιωάννινα. Τηλ. επικοινωνίας 26510-26369 και 6937323101. ΖΗΤ/12741 ΖΗΤΕΙΤΑΙ κυρία για λάντζα και μπουφέ σε μεζεδοπωλείο. Πληρ. τηλ. 6977-044399. ΖΗΤ/12762 ΝΕΑ ΕΤΑΙΡΙΑ Marketing στην πόλη των Ιωαννίνων ζητά νέους/ες έως 30 ετών, για απασχόληση και παράλληλη εκπαίδευση στους παρακάτω τομείς: Διαχείριση διαφημιστικής καμπάνιας - Συντονισμός ομάδων Αντιπροσώπευση μεγάλων πελατών. Εάν είσαι άμεσα διαθέσιμος στείλε μας το βιογραφικό σου στο mail: career@abdgroup.gr. ΖΗΤ/12783 ΕΛΛΗΝΙΔΑ πεπειραμένη ζητά να φροντίζει ηλικιωμένα άτομα και να καθαρίζει σπίτια. Τηλ. 6949-110799. ΖΗΤ/12784 ΖΗΤΕΙΤΑΙ ψήστης για το εξοχικό κέντρο «Ο ΒΟΪΔΟΜΑΤΗΣ». Μισθός και Ασφάλεια (δυνατότητα μεταφοράς). Τηλ. 6947 201118, κα Ελένη. ΖΗΤ/12787 ΚΥΡΙΑ ζητά να εργαστεί ως οικιακή βοηθός ή να φροντίζει ηλικιωμένες κυρίες. Πληρ. τηλ. 26510-77730. ΖΗΤ/12805 ΖΗΤΕΙΤΑΙ κοπέλα για εργασία σε μπουφέ, από 8:00 - 4:00, μισθός ικανοποιητικός, Χρ. Πάτση 3, Πλ. Πάργης. Πληρ. τηλ. 6936-949029. ΖΗΤ/12812 ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ Νοσηλευτικής - Βρεφονηπιοκομίας αναλαμβάνει τη φύλαξη νηπίων και ηλικιωμένων ατόμων. Τιμές προσιτές. Πληρ. τηλ. 6945475353 και 6944-873126. ΖΗΤ/12817 ΚΥΡΙΑ ζητά να εργαστεί ως οικιακή βοηθός, φύλαξη ηλικιωμένων ατό-

Μεγάλη Τραπεζοασφαλιστική Εταιρία

ζητά 3 άτομα για το τμήμα πωλήσεων Eξασφαλισμένες πολύ καλές αμοιβές, καθώς και δυνατότητες εξέλιξης. Απαραίτητο βιογραφικό και απολυτήριο Λυκείου. Προαιρετικά πτυχίο ΑΕΙ, ΤΕΙ και Υπολογιστών. Ηλικία άνω των 25. Υπεύθ. επικ/νίας κα Βρακότα Μαρία email: mariabrakota@gmail.com Τηλ. Γραμματείας: 6972-329432

Από εταιρεία κουφωμάτων

Ζ Η Τ ΕΙ Τ ΑΙ μηχανικός πωλήσεων, απόφοιτος Α.Ε.Ι. - Τ.Ε.Ι., επικοινωνιακός, για πλήρη απασχόληση στην έκθεσή της στα Ιωάννινα. Απαραίτητη η γνώση ιταλικών, ή και γερμανικών.

Αποστολή βιογραφικών: kataskevastikisgf@yahoo.gr

ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

ΣΠΥΡΟΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

Τηλ. επικοινωνίας: 2651025781 – 6947086762 – 6944297472 Fax: 2651076707 Δ/νση: Σπ. Κατσαδήμα 7 email: skonst@newhome.gr - site: www.newhome.gr Το γραφείο μας αναλαμβάνει:

 Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (απαραίτητο για μεταβιβάσεις, ενοικιάσεις ακινήτων) Βεβαίωση Μηχανικού (για μεταβίβαση, αγορά, πώληση, γονική παροχή, δωρεά εν ζωή ακινήτου) Νομιμοποίηση αυθαιρέτων εντός ή εκτός σχεδίου πόλης χωρίς οικοδομική άδεια ή καθ’ υπέρβαση αυτής Ν.4014/11 Μελέτη – Κατασκευή – Επίβλεψη Ιδιωτικών Έργων Κατασκευές οικοδομών - αντιπαροχές Ανακαινίσεις - Αναπαλαιώσεις Ιστορικού κέντρου Τοπογραφικά Διαγράμματα

μων και καθαρισμό σπιτιών. Πληρ. 699 6092582. ΖΗΤ/12818

ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΗΤΑ!! Με αγορά ή ενέχυρο χρυσών, ασημένιων κοσμημάτων, νομισμάτων, λιρών και άλλων πολύτιμων. Φύλαξη με ασφάλεια σε τραπεζική θυρίδα (με κρατική άδεια). Ξεχασμένα χρυσαφικά στο συρτάρι; Εκμεταλλευτείτε το άμεσα. Πληρ. κ. Βασίλης, 6987-554105 και 2651402097. ΔΙΑ/12043 ΕΠΕΝΔΥΣΗ σε ακίνητο, πωλείται στο κέντρο της πόλης, 150 τ.μ. με σ.δ. 2,4. Πληρ. τηλ.: 6944-348574. ΔΙΑ/12385 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ή ΠΩΛΕΙΤΑΙ κεντρικό καφέ σε λειτουργία με μόνιμη πελατεία, πλήρως ανακαινισμένο. Πληρ. τηλ.: 694-3555659. ΔΙΑ/12481 ΠΩΛΕΙΤΑΙ μικροφωνική εντελώς καινούργια σε τιμή ευκαιρίας. Πληρ. 6945-681003. ΔΙΑ/12752 ΑΜΕΣΕΣ επαναφορές προσώπων σε 10 μέρες. 100% επιτυχία. Αποδέσμευση μαγείας και προστασίας, μαγνητισμός χρημάτων, άνοιγμα τύχης, οικογενειακά, επαγγελματικά. Τηλ. 6945-884376. ΔΙΑ/12776 ΠΩΛΕΙΤΑΙ άδεια ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΟΠΑΠ σε κεντρικό σημείο της πόλης (χωρίς οικονομικά βάρη προς τρίτους). Πληρ. τηλ. 6944-415047. ΔΙΑ/12792 ΔΑΝΕΙΑ άμεσα ανεξάρτητα από Τειρεσία επαγγελματικά, προσωπικά, κάρτες από Ευρωπαϊκές Τράπεζες, χρηματοδοτήσεις, ευρωπαϊκά προγράμματα, ρυθμίσεις δανείων για ιδιώτες και επαγγελματίες. Πληρ. τηλ. 6945-884376. ΔΙΑ/12800 ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγνό πρωτόλαδο Αχαΐας. Γεύση αξέχαστη. Τιμή που θα θυμάστε. Τηλ. 6974-310010. ΔΙΑ/12810 ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 40 κομμάτια χρυσές λίρες Αγγλίας. Τιμή 250 ευρώ έκαστη. Πληρ. τηλ. 6946-513780. ΔΙΑ/12811

ΒΡΕΤΑΝΟΣ με 7ετή φροντιστηριακή πείρα, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα Αγγλικών όλων των επιπέδων. Τιμές προσιτές. ΠΡΩΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΔΩΡΕΑΝ. Πληρ. τηλεφ.: 26510-71375 και 6946-136695. ΜΑΘ/11495 ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ φιλόλογος με ειδίκευση στη νοηματική γλώσσα και σε μαθησιακές δυσκολίες, παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού - Γυμνασίου - Λυκείου. Υπεύθυνη προετοιμασία. Τιμές προσιτές. Πληρ.: 695-6994367. ΜΑΘ/12318

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ νάυλον κατεβατά με αυτόματα μοτέρ εξωτερικού χώρου, κατάλληλα για Καφέ, καθώς και συσκευές θέρμανσης υγραερίου. Πληρ. τηλ. 6986-731841

ΚΑΤΟΧΟΣ Proficiency των Πανεπιστημίων Cambridge και Michigan, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα Αγγλικών σε χαμηλές τιμές. Πρώτο μάθημα ΔΩΡΕΑΝ. Τηλέφωνο επικοιν.: 6974154692. ΜΑΘ/12556 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ με 15χρονη εμπειρία στην δευτεροβάθμια & τριτοβάθμια εκπαίδευση, αναλαμβάνει την προετοιμασία μαθητών για ενδοσχολικές εξετάσεις, μαθηματικούς διαγωνισμούς και πανελλήνιες εξετάσεις. Επίσης, την προετοιμασία φοιτητών για εξετάσεις σε μαθήματα μαθηματικών των ΑΕΙ & ΤΕΙ. Παρέχονται προσωπικές σημειώσεις και μεγάλη συλλογή θεμάτων από εξετάσεις προηγούμενων ετών. Τηλ. επικοινωνίας: 6944-380346. ΜΑΘ/12645 ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ με μεταπτυχιακό και φροντιστηριακή πείρα, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γ Λυκείου, στα μαθήματα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας και Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων. Τιμές προσιτές. Πληρ. τηλ. 6974-895012. ΜΑΘ/12660 ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ κλασικής ειδίκευσης (αρχαία, λατινικά) με εμπειρία, καταρτισμένη σε θέματα ειδικής αγωγής (μαθησιακές δυσκολίες) και με μεταπτυχιακό τίτλο στη νεοελληνική γλώσσα, παραδίδει μαθήματα σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου και ΕΠΑΛ. Τιμές από 6 ευρώ. Τηλ. 6981-120326. ΑΠΟΦΟΙΤΗ μαθηματικός του Πανεπ. Ιωαννίνων με εμπειρία, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου και ΕΠΑΛ. Τιμές από 6 ευρώ. Τηλ. 6982-071375. ΜΑΘ/12684 ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Χημείας, με μεταπτυχιακές σπουδές και φροντιστηριακή εμπειρία, παραδίδει μαθήματα χημείας, φυσικής, βιολογίας και μαθηματικών, σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Τιμές χαμηλές. Πληρ. τηλ. 6972-906417. ΜΑΘ/12697 ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ απόφοιτος του Τμήματος Φιλολογίας Ιωαννίνων, αναλαμβάνει φύλαξη παιδιού και ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου. Τιμές συζητήσιμες. Τηλ. 6945-040478, e-mail: itsambala@ yahoo.gr. ΜΑΘ/12709 ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ πληροφορικής με MASTER και διδακτική πείρα παραδί-

Καθηγήτρια Αγγλικών, με πολυετή φροντιστηριακή πείρα παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα Αγγλικής Γλώσσας όλων των επιπέδων. Τιμές προσιτές.

δει μαθήματα εκμάθησης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, ανεξαρτήτου ηλικίας και αναλαμβάνει προετοιμασία μαθητών Γυμνασίου - Λυκείου ΕΠΑΛ καθώς και για ECDL. Τιμές από 6 ευρώ. Πληρ. 6938-850759. ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ Οικονομικού Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με άριστες γνώσεις και διδακτική πείρα στο μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας παραδίδει ιδιαίτερα μαθήμτα με 7 ευρώ την ώρα. Πληρ. 6948-573408. ΜΑΘ/12720 ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ: α) ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ με μεταπτυχιακό στο Τμήμα Φυσικής παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου. Τιμές προσιτές. Πληρ. τηλ. 6987-566412. β) ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ με κλασική ειδίκευση και μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή, γνώση της γραφής braill, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου. Τιμές προσιτές. Πληρ. τηλ. 6946-981017. ΜΑΘ/12726 ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ αγγλικών, απόφοιτη του ΑΠΘ με πολυετή πείρα παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα αγγλικών όλων των επιπέδων, ατομικά έως και δύο ατόμων. Ειδίκευση στις μαθησιακές δυσκολίες, τιμές προσιτές. Πληρ. τηλ. 6987-564799. ΜΑΘ/12733 ΕΜΠΕΙΡΗ Καθηγήτρια Χημείας, υποψήφια διδάκτωρ του Παν/μιου Ιωαννίνων, παραδίδει κατ’ οίκον μαθήματα Χημείας, Φυσικής, Μαθηματικών σε μαθητές Γυμνασίου, Λυκείου, ΕΠΑΛ και Πανεπιστημίου. Παρέχονται δωρεάν σημειώσεις. Τιμές προσιτές. Τηλ. 6980979245. ΜΑΘ/12731 ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ της Φιλοσοφικής Σχολής (Τμήμα Φιλολογίας) του Πανεπιστημίου της πόλης μας παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου. Τιμές προσιτές. Πληρ. τηλ. 2651055039, 6979-293120. ΜΑΘ/12745 ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ με πολυετή πείρα πα-

ΠΩΛΕΙΤΑΙ WW POLO classic 1.400 κυβικά φουλ έξτρα. Τιμή 1.700 ευρώ. Πληρ. τηλ.: 6942-508746

ραδίδει μαθήματα σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου. Τηλ. 6948200398. ΜΑΘ/12760

ΠΩΛΕΙΤΑΙ KIA SORENTO Premium TOD 3.298 cc 241 HP, μοντ. 1/08, άριστη κατάσταση, μπλε μολυβί χρώμα, 36.000 χλμ. 5θυρο, υδρ. τιμόνι, ABS, αερόσακοι οδηγού-συνοδηγού, ηλ. παράθυρα-καθρέπτες, ηλ. ηλιοροφή, κλιματισμός 2 ζωνών, immobilizer, GPS, καταλυτικό, βενζίνη, service αντιπροσωπείας. Τιμή 13.500 ευρώ. Πληροφορίες τηλ. 6978 -777299. ΑΥΤ/12502 ΠΩΛΕΙΤΑΙ RENAULT CLIO 1200 κυβικά, πεντάθυρο, μεταλλικό, β’ 2005, 67.000 χλμ., πρώτο χέρι αντιπροσωπείας, με κλιματισμό, υδραυλικό τιμόνι, ηλεκτρικά παράθυρα, κεντρικό κλείδωμα, συναγερμό, πολλά extra, φυλασσόμενο σε γκαράζ. Ευκαιρία 3.450 ευρώ. Τηλ. 6937-989280. ΑΥΤ/12815

ΗΠΕΙΡΩΤΗΣ πτυχιούχος Πανεπιστημίων, πρώην δικηγόρος, με ψυχικά και ηθικά χαρίσματα, ζητά για σύντροφό του κυρία ανάλογων αρχών, εμφανίσιμη, ηλικίας 65 έως 75 ετών. Τ.Θ. 1273 Τ.Κ. 45221. ΓΝ/12528 ΚΥΡΙΟΣ ετών 54, ελεύθερος, μοναχογιός, από καλή οικογένεια, ιδιωτικός υπάλληλος, ζητά σοβαρή γνωριμία με κοπέλα 40 - 45 ετών, με προοπτική το γάμο. Μόνο σοβαρές προτάσεις. Τηλ. 6944-398085, κ. Δημήτρης. ΓΝ/12765 ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ πενηντάρης αναζητά γνωριμία με κυρία 35-40 ετών και ό,τι προκύψει. Τηλ. 6946-252770. ΓΝ/12798

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Σε άριστη κατάσταση: • Mercedes 1800 κ.κ., χρώμα πράσινο, μοντέλο 1996, με πλήρη εξοπλισμό Τηλ. Επικοινωνίας: 6947-086762 και 6944-297472

Τηλέφωνα επικοινωνίας 6947-418115 & 26510-30509

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ φιλόλογος

με φροντιστηριακή πείρα, παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου Τιμές χαμηλές και συζητήσιμες. Πληροφ. τηλ.: 6950-047614

ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΗΤΑ! ΑΓΟΡΑ - ΕΝΕΧΥΡΟ ΧΡΥΣΩΝ & ΑΣΗΜΕΝΙΩΝ ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ, ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ, ΛΙΡΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΟΛΥΤΙΜΩΝ (Με κρατική άδεια) Πληροφορίες κ. Βασίλης Πλατεία Δημοκρατίας και Γούναρη 2 (Έναντι ρολογιού) Τηλ. 6987-554105 και 2651-402097

ΜΠΕΣΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Ν. ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ Εµπόριο Οικοδοµικών - Υδραυλικών Υλικών

5ο χλμ. Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Ηγουμενίτσας, Ιωάννινα, 45500 Τηλ.: 26510-25258 Τηλ.-Fax: 26510-75163

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΥΝΑΜΗ! AKHΣ PENTZEΠHΣ υ ες τ ο ιτυχί ο ν δυ ις επ Για τ ΤΤΟ έγινα Τ1 ΑΝ Ο στο Λ πές στον μ εκπο

ΜΕΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΣ

Για τα ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Η οικογένεια Ρεντζέπη από το 1950 έχει δημιουργήσει το πανίσχυρο ΦΥΛΑΧΤΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ φέρνοντας την ευτυχία σε χιλιάδες ανθρώπους. ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ!!! ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΕΤΑΞΑΝ ΠΡΩΤΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

Ο Διάσημος Μελλοντολόγος επισκέπτεται τα Ιωάννινα και δέχεται προσωπικά ραντεβού.

Τηλ. Επικ.: 6932-973197 Γραφείο Αθηνών: 210-8813945 www.rentzepis.gr


Σάββατο - Κυριακή 29 - 30 Δεκεμβρίου 2012

Σελ. 14η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ 2013

ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ Μ Ν Η Μ Ο Σ Υ Ν Ο Τελούμε την Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2012, 40ήμερο μνημόσυνο, στον Ιερό Ναό Περιβλέπτου Ιωαννίνων, υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του λατρευτού μας συζύγου, πατέρα, παππού, προπάππου, αδελφού και θείου

ΙΩΑΝΝΗ ΜΙΧ. ΑΓΓΕΛΗ Συνταξιούχου Εργολάβου Κηδειών Η σύζυγος: Ελένη Τα παιδιά: Βασιλική και Γεώργιος Μπαγιάτης, Θεοδώρα και Βασίλειος Στεργίου, Ζωή και Γεώργιος Δρεπανάς, Μιχάλης Αγγέλης Τα εγγόνια: Ζωή, Απόστολος, Ιωάννης, Κωνσταντίνος, Ζαχαρίας, Έλενα, Κωνσταντίνα, Αθανασία Το δισέγγονο: Βασίλειος Τα αδέλφια: Κλεοπάτρα Ράπου, Νιόβη Χατζήνα, Ειρήνη Αγγέλη Οι λοιποί συγγενείς • Συλλυπητήρια θα δεχθούμε στην αίθουσα τελετών της εκκλησίας. Γραφείο Tελετών και Mνημοσύνων MIXAHΛ ΑΓΓΕΛΗ, Αβέρωφ 87, Iωάννινα. Tηλ. Γραφείου: 26510-22918, Kιν. 6946382669.

Μ Ν Η Μ Ο Σ Υ Ν Ο Τελούμε την Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2012, ετήσιο μνημόσυνο, στον Ιερό Ναό Αγ. Ιωάννου Ανατολής Ιωαννίνων, υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του λατρευτού μας συζύγου, πατέρα, παππού, αδελφού και θείου

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΚΡΙΒΑΝΟΥ Συνταξιούχου Δημοτικού Υπαλλήλου Η σύζυγος: Αριστούλα Τα παιδιά: Βασιλική και Γεώργιος Τα εγγόνια: Εριφύλη, Ελευθέριος Τα αδέλφια - Τα ανίψια - Οι λοιποί συγγενείς • Συλλυπητήρια θα δεχθούμε στην αίθουσα τελετών της εκκλησίας. Γραφείο Tελετών και Mνημοσύνων ΣΠ. ΣOYKOBEΛOΣ, Aνεξαρτησίας 90, τηλ. Γραφείου: 26510-27134, Oικίας: 26510-49754 - Kιν.: 6932-277511 και 6944-166815, Iωάννινα.

Μ Ν Η Μ Ο Σ Υ Ν Ο Τελούμε την Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2012, 40ήμερο μνημόσυνο, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κοπάνων Ιωαννίνων, υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της λατρευτής μας μητέρας, γιαγιάς και αδελφής

ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΔΗΜ. ΚΩΣΤΑΚΗ ΖΙΑΓΚΟΥ Συνταξιούχο Νηπιαγωγό Από Ιωάννινα Τα παιδιά: Γιώργος, Δημήτρης, Γιάννης & Χριστίνα Τα αδέλφια: Παρασκευή & Λεωνίδας Ντάσης, Ασπασία ΚωστάκηΓκόρου, Ελευθέριος Κωστάκης Τα εγγόνια: Χρήστος & Μιλτιάδης Οι λοιποί συγγενείς • Συλλυπητήρια θα δεχθούμε στην αίθουσα τελετών της εκκλησίας. Γραφείο Tελετών και Mνημοσύνων ΣΙΣΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Μεγ. Αλεξάνδρου 13, Ιωάννινα - Τηλ. 26510-27064, Kιν.: 6932817653 και 6949447309

Μ Ν Η Μ Ο Σ Υ Ν Ο

Τελούμε την Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2012, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σκλίβανης, 40νθήμερο μνημόσυνο, υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του λατρευτού μας πατέρα, αδελφού, παππού, προπάππου και θείου

ΧΡΗΣΤΟΥ Κ. ΜΠΑΤΣΟΥ Από Σκλίβανη Ιωαννίνων Τα παιδιά: Λαμπρινή & Κων/νος Κόντος, Αναστασία & Δημήτριος Διαμάντης, Κων/νος & Βαΐτσα Μπάτσου, Ναυσικά Πανάτση, Νικόλαος & Ειρήνη Μπάτσου Τα αδέλφια. Τα εγγόνια. Τα δισέγγονα. Τα ανίψια. Οι λοιποί συγγενείς

Γραφεία Tελετών: ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ κ’ ΓΕΩΡΓΙΟΥ KATPAXOYPA, Δ. Πατατούκου 9, τηλ. 26510-38148. Κινητό: 6977-430460. Fax: 26510-28836 - Iωάννινα.

Μ Ν Η Μ Ο Σ Υ Ν Ο Την Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2012, εις τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Δεματίου, η στρατευομένη Εκκλησία τελεί τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του επ’ ελπίδι αναστάσεως κεκοιμημένου αδελφού ημών

ΙΕΡΕΩΣ ΠΕΤΡΟΥ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΕΦΗΜΕΡΙΟΥ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΝΟΡΙΑΣ ΔΕΜΑΤΙΟΥ Η Πρεσβυτέρα: Αικατερίνη Τα παιδιά: Χρήστος & Κυριακή Παπαχρήστου, Δημήτριος Παπαχρήστος & Βασιλική Νταλαμπάκου, Βασιλική & Ιωάννης Χαραλάμπους Τα αδέλφια: Δέσποινα Σκέντου, Γιαννούλα & Λεωνίδας Αγγέλης, Ιωάννης Μπαρμπαλιός, Ευθύμιος & Ευγενία Μπαρμπαλιού, Κων/νος & Διαμαντούλα Μπαρμπαλιού, Ελένη & Γεώργιος Οικονόμου Τα εγγόνια. Τα ανήψια. Οι λοιποί συγγενείς Γραφεία Tελετών: ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ κ’ ΓΕΩΡΓΙΟΥ KATPAXOYPA, Δ. Πατατούκου 9, τηλ. 26510-38148. Κινητό: 6977-430460. Fax: 26510-28836 - Iωάννινα.

Μ Ν Η Μ Ο Σ Υ Ν Ο

Τελούμε την Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2012, στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Περάματος Ιωαννίνων, 40ήμερο μνημόσυνο, υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα, υιού, αδελφού, θείου, ανηψιού, εξάδελφου και φίλου

ΙΩΑΝΝΗ ΛΕΩΝ. ΖΑΛΑΒΡΑ Ετών 35 - Από Πέραμα Ιωαννίνων Υπαλλήλου Οργανισμού Σπηλαίου Περάματος Ιωαννίνων Η σύζυγος: Μαρίνα Μίχου Ο υιός: Χαράλαμπος Οι γονείς: Λεωνίδας & Βασιλική Ζαλαβρά, Χαράλαμπος & Βασιλική Μίχου Τα αδέλφια: Χαράλαμπος Ζαλαβράς & Βασιλική Παππά, Κων/νος Ζαλαβράς, Αλεξάνδρα Ζαλαβρά & Παναγιώτης Μάτσικας, Θεόδωρος Μίχος. Τα ανίψια - Οι Θείοι - Τα εξαδέλφια - Οι φίλοι - Οι λοιποί συγγενείς • Συλλυπητήρια θα δεχθούμε στην αίθουσα τελετών της εκκλησίας.

Γραφεία Tελετών και Mνημοσύνων και Aνθοπωλείο: ΠETPOY KOKOPH κ’ ΧΑΡΟΥΛΑΣ ΚΟΚΟΡΗ, Μ. Αλεξάνδρου 66, υποκαταστ.: KA’ Φεβρουαρίου 114, και Λεωφ. Πανεπιστημίου (Δουρούτη). τηλ. γραφείου και οικίας: 26510-71143, κινητά: 6932-777955 και 6932-506861


ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

® Διαφέρουν κι ενδιαφέρουν... K H Δ E I A Την πολυαγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά, προγιαγιά και θεία

ΕΥΘΥΜΙΑ χηρ. ΚΩΝ. ΣΟΥΡΛΑ Ετών 90 Συνταξιούχος ΤΕΒΕ Από Πυρσόγιαννη Κονίτσης Θανούσα, κηδεύουμε σήμερα Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 11 π.μ., εκ της οικίας μας, Μελετίου Γεωγράφου 34, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κοπάνων Ιωαννίνων Τα παιδιά: Ουρανία χήρ. Γρηγ. Σούρλα, Δημήτριος κ’ Γεωργία Σούρλα, Βασίλειος κ’ Βασιλεία Σούρλα, Επαμεινώνδας κ’ Ρίτα Σούρλα Τα εγγόνια: Παναγιώτα - Κωνσταντίνος, Κωνσταντίνος - Παναγιώτα, Σταματία - Κωνσταντίνος, Ευθυμία - Ευθυμία, Τάσσος Τα δισέγγονα Τα ανίψια - Οι λοιποί συγγενείς • Συλλυπητήρια θα δεχτούμε στην αίθουσα τελετών της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου Κοπάνων Ιωαννίνων. Γραφεία Tελετών και Mνημοσύνων και Aνθοπωλείο: ΠETPOY KOKOPH κ’ ΧΑΡΟΥΛΑΣ ΚΟΚΟΡΗ, Μ. Αλεξάνδρου 66, υποκαταστ.: KA’ Φεβρουαρίου 114, και Λεωφ. Πανεπιστημίου (Δουρούτη). Τηλ. γραφείου και οικίας: 26510-71143, κινητά: 6932-777955 και 6932-506861

K H Δ E I A Τον λατρευτό μας σύζυγο, αδελφό και θείο

ΛΑΜΠΡΟ ΚΑΤΣΙΚΟΥΜΠΑ Ετών 91 Θανόντα, κηδεύουμε σήμερα Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 11 π.μ., στον Ιερό Ναό Περιβλέπτου Ιωαννίνων. Δ/νση οικίας Σταυρακίου 16, Ιωάννινα Η σύζυγος: Μαρίνα Τα αδέλφια Τα ανίψια Οι λοιποί συγγενείς • Συλλυπητήρια θα δεχτούμε στην αίθουσα τελετών της εκκλησίας.. Γραφείο Tελετών & Mνημοσύνων & Ανθοπωλείο ΔΟΓΟΡΙΤΗ, Παπαφίλου 6Α, Iωάννινα, τηλ. Γραφείου: 36900, Οικίας 85598, κινητά: 6944-692438, 6948-542954, Iωάννινα.

Μ Ν Η Μ Ο Σ Υ Ν Ο Τελούμε το Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2012, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κοπάνων, 40ήμερο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής

ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΑΚΗ Ετών 17 Οι γονείς: Σπυρίδων Γάκης - Μαρία Γιάκου-Γάκη Οι αδελφές: Γεωργία - Λαμπρινή, Δανάη Η γιαγιά: Γεωργία Φίλοι και συγγενείς

Διευρύνεται ο κύκλος των ελεγχόμενων προσώπων

Νέα επιβαρυντικά στοιχεία για Λαυρεντιάδη • Στοιχεία, τα οποία ενδέχεται να διευρύνουν τον κύκλο των ελεγχομένων προσώπων στα δάνεια της Proton Bank, που εξασφάλισε για εταιρείες συμφερόντων του ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, προσκόμισε στη 2η ειδική ανακρίτρια, Ιωάννα Χατζάκη, κατηγορούμενος στην υπόθεση.

Ο κατηγορούμενος, με την αυτόβουλη εμφάνισή του στο ανακριτικό γραφείο, φέρεται να έθεσε υπόψη της 2ης ειδικής ανακρίτριας νέα δεδομένα για την πορεία των χρημάτων, αλλά και στοιχεία για νέα πρόσωπα. Πιο συγκεκριμένα, στην κυρία Χατζάκη εμφανίστηκε το μεσημέρι ο εκ των 30 κατηγορουμένων,

Κωνσταντίνος Μπαλής, ο οποίος, όπως τόνισε ο συνήγορός του, Θέμης Σοφός, παρέδωσε στοιχεία για τη δανειοδότηση των εταιρειών συμφερόντων Λαυρεντιάδη. Ο Κ. Μπαλής, σύμφωνα με τη δικογραφία, εμπλέκεται σε δύο δάνεια, 20 και 70 εκατομμυρίων, αντίστοιχα, προς εταιρεία ενδιαφέροντος του προφυλακισμένου επιχειρηματία. Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, κατονόμασε το πρόσωπο που υπέγραψε για τη λήψη των συγκεκριμένων ποσών. Επίσης, φέρεται να αποκάλυψε την εμπλοκή δύο προσώπων, μιας γυναίκας και ενός άντρα, συνεργάτη του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, οι οποίοι δεν είχαν απασχολήσει έως τώρα την ανάκριση. Ο κατηγορούμενος, πάντως, αρνήθηκε όσα του αποδίδονται και επέρριψε την πλήρη ευθύνη για τις επίμαχες δανειοδοτήσεις στο βασικό κατηγορούμενο, Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Προφυλακίστηκε ο βιαστής και φονιάς της Ξάνθης • Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο 27χρονος Χρήστος Παπάζογλου, ο οποίος κατηγορείται για το βιασμό, τη δολοφονία και τον εμπρησμό της 34χρονης Ζωής Δαλακλίδου, που συγκλονίζει το πανελλήνιο, κρίθηκε χθες προφυλακιστέος. Ο μεγάλος αριθμός συγκεντρωμένων πολιτών και η εκρηκτική ατμόσφαιρα που επικρατούσε, με συνθήματα που φώναζαν εναντίον του κατηγορουμένου έξω από το δικαστικό μέγαρο, καθυστέρησε για αρκετή ώρα τη μετα-

Σελ. 15η

Σάββατο - Κυριακή 29 - 30 Δεκεμβρίου 2012

γωγή του από το δικαστικό μέγαρο στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης. Τελικά, οι αστυνομικές αρχές κατάφεραν με μια γρήγορη και αιφνιδιαστική επιχείρηση να τον απομακρύνουν από την πίσω πόρτα του δικαστικού μεγάρου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι συγκεντρωθέντες να εξαγριωθούν, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Ξάνθης, με κατάληξη έξω από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Η ΔEKATH ΠΕΜΠΤΗ ΣEΛIΔA Eνδιαφέρουν και διαφέρουν !... ¯ από 1η σελ.

προόδου έως τώρα δημιουργούν βάσιμες ελπίδες, ότι η ανάπτυξη μπορεί να ξεκινήσει από τα τέλη του 2013. Φθάνει βέβαια, να γίνουν ορισμένες πολύ βασικές κινήσεις, που θεωρούνται απαραίτητες, για να συνεχίσει η χώρα να …αναπνέει. Σύμφωνα με χθεσινές πληροφορίες, λοιπόν, το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης εκφράζει την σιωπηλή αισιοδοξία του ότι από το β’ εξάμηνο του 2013 θα αρχίσει η αντιστροφή του κλίματος στην ελληνική οικονομία και θα περάσει σε φάση ανάπτυξης, για πρώτη φορά, μετά από έξι χρόνια. Από το Σεπτέμβριο του επόμενου έτους και μετά, ο δείκτης της ανάπτυξης στην χώρα μας αναμένεται να έχει θετικό πρόσημο, ενώ ως πρώτα σημάδια μπορούν να θεωρηθούν ορισμένα στοιχεία, όπως η μείωση των εισαγωγών, η αύξηση των εξαγωγών μας και γενικότερα η βελτίωση του οικονομικού κλίματος σε ορισμένους τομείς.

Στην πράξη… Βέβαια, όλα αυτά είναι στη θεωρία. Γιατί στην πράξη τα πράγματα είναι ακόμη διαφορετικά. Η ανασφάλεια συνεχίζει να

ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΩΡΑ! μαστίζει τους περισσότερους, η ανεργία είναι στα ύψη και η κατανάλωση ακόμη και στα βασικά έχει μειωθεί σε πρωτοφανή επίπεδα. Χαρακτηριστικό της άπνοιας και της αβεβαιότητας που υπάρχει είναι το γεγονός, ότι όλο και περισσότεροι νέοι και μάλιστα πολλοί από την Ήπειρο, συνεχίζουν να τα… μαζεύουν για άλλες πολιτείες, όπου και δουλειά μπορούν να βρουν και να ζήσουν αξιοπρεπώς, σε αντίθεση με την Ελλάδα, στην οποία δεν πιστεύουν, ότι άμεσα μπορεί να αλλάξει κάτι. Έτσι, σε κανέναν δεν πρέπει να φαίνονται παράξενα τα ευρήματα ερευνών που δείχνουν, ότι οι Έλληνες είναι ακόμη πολύ απαισιόδοξοι για την πορεία της χώρας. Σύμφωνα με έρευνα της Alco, 7 στους 10 Έλληνες πιστεύουν ότι η Ελλάδα κινείται σε λάθος κατεύθυνση και μόλις το 18% σε σωστή. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η Πανελλαδική έρευνα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), στην οποία επίσης 7 στους 10 πολίτες δηλώνουν απαισιόδοξοι σε ότι αφορά την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

«Πονοκέφαλος» η μείωση έως 45% των εσόδων από τα διόδια ναι η εικόνα και στους άλλους αυτοκινητοδρόμους. ¯ από 1η σελ.

Πιο δύσκολη… Υπό αυτές τις συνθήκες, η επαναδιαπραγμάτευση της Κυβέρνησης με τις Τράπεζες για την επανεκκίνηση των μεγάλων οδικών αξόνων γίνεται ακόμη πιο δύσκολη, αφού οι σχεδόν 40 τράπεζες που θα μπουν στο διάλογο, θα θελήσουν να προασπίσουν τα συμφέροντά τους και να έχουν αποδείξεις, ότι θα υπάρχουν έσοδα από τους αυτοκινητόδρομους. Πάντως, να σημειωθεί, ότι και με τις νέες συμβάσεις που θα γίνουν (εάν ολοκληρωθεί επιτυχώς η επαναδιαπραγμάτευση), δεν προβλέπονται μειώσεις διοδίων, ούτε

και διευκολύνσεις (εκπτώσεις).

Άλλαξε άρδην… Τέλος, να σημειωθεί πως όταν υπογράφονταν οι 5 συμβάσεις παραχώρησης των οδικών αξόνων (Νέα Οδός - Ιόνια, Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, Ολυμπία Οδός, Μορέας) τη διετία 2007-08, κανένας δεν μπορούσε να προβλέψει ότι σχεδόν 4 χρόνια μετά, τα έσοδα από τα διόδια θα είναι μειωμένα κατά 45%, σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις! Τα συνολικά έσοδα Δημοσίου και ιδιωτών, από τους 5 οδικούς άξονες, σε βάθος 30ετίας, είχαν προϋπολογιστεί στα 60 δισ. ευρώ! Κάτι βέβαια που τώρα θεωρείται και είναι ανέφικτο…

Κυβέρνηση και αγορά στα «μαχαίρια» για τις Κυριακές ¯ από 1η σελ.

προσπαθεί να παίξει το… ρόλο του Πυροσβέστη, ανάμεσα σε Υπουργείο και εμποροϋπαλλήλους. «Είναι φυσικό ότι κανένας από εμάς δεν μπορεί να απαγορεύσει στους εργαζόμενους το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους στην απεργία. Ωστόσο, είναι πραγματικά κρίμα να εντείνεται τελικά η ανισορροπία στην αγορά μέσα σε ημέρες γιορτών, και μάλιστα μέσα σε περιβάλλον ύφεσης και οικονομικής δυσπραγίας, που όλοι θέλουμε να δουλέψουμε» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ΕΣΕΕ. Παράλληλα, καλεί το Υπουργείο Ανάπτυξης να ξεκινήσει έναν ειλικρινή και εξαντλητικό διάλογο για το συνολικό πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς, όπου θα εντάσσεται και το θέμα των Κυριακών. «Είναι απαραίτητο σε μια περίοδο ισχυρών οικονομικών πιέσεων σε κάθε επιχείρηση και ιδιαίτερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να υπάρχει μια αλληλοκατανόηση μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων, διότι σε τελευταία ανάλυση ο συ-

γκεκριμένος οικονομικός αγώνας αφορά όλους μας» καταλήγει η ΕΣΕΕ.

Οι αντιδράσεις… Τις αντιδράσεις τους για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές εκφράζουν και σύλλογοι της Ηπείρου, αλλά και της Δυτικής Ελλάδας. Το Σωματείο Εμποροϋπάλληλων και λοιπών ιδιωτικών υπαλλήλων και η ΠΑΣΕΒΕ Ιωαννίνων καταγγέλλουν την απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων για το άνοιγμα των καταστημάτων αύριο και καλούν τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρομεσαίους να στείλουν «το μήνυμα, ότι η κατάργηση της Κυριακής αργίας δεν θα περάσει». Τέλος, η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων βάλλουν κατά των ΜΜΕ, που «επιμένουν να προβάλουν σαν καθολικό πανελλαδικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, το συγκεκριμένο μνημονιακό ωράριο»…

Άλλα 60 εκατ. ευρώ για το «Βοήθεια στο Σπίτι» μισιόν, πόρων ύψους 60 εκατ. ευρώ, για την κάλυψη του κόστους λειτουργίας του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»! Ως γνωστόν πρόκειται για έναν πολύ σημαντικό θεσμό που λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία και στην Ήπειρο, δίνοντας χαρά και ανακούφιση στα άτομα της τρίτης ηλικίας, που δεν έχουν την τύχη να τους φροντίζει κάποιος δικός τους άνθρωπος. Το εν λόγω πρόγραμμα τους παρέχει στο σπίτι συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη, νοσηλευτική φροντίδα, οικογενειακή βοήθεια και συντροφιά. «Η έγκριση πληρωμής επιβεβαιώνει την τήρηση των δεσμεύσεων ¯ από 1η σελ.

που είχε αναλάβει το υπουργείο, για τη μετάβαση σε ένα βιώσιμο σύστημα "Κατ' οίκον φροντίδας συνταξιούχων", το οποίο βρίσκεται ήδη σε λειτουργία», δήλωσε μεταξύ άλλων, ο υπουργός κ. Βρούτσης, με αφορμή της θετική έκβαση για ένα τόσο σημαντικό κοινωνικό πρόγραμμα. Και τόνισε ότι: «Το Υπουργείο Εργασίας, μέσα από τη Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, επικεντρώνει τις προσπάθειές του προς την κατεύθυνση της βέλτιστης αξιοποίησης των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας, τη στήριξη της απασχόλησης και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής».

Τα λάθη…

Στοχευμένες κινήσεις…

Είναι βέβαιο, ότι για να αλλάξει ριζικά το παραπάνω κλίμα και να ενταθούν τα έως τώρα ψήγματα αισιοδοξίας το 2013, η Κυβέρνηση οφείλει να διορθώσει κάποια από τα σοβαρά λάθη της, πολλά από τα οποία μπορούν να χαρακτηριστούν και ως… γκάφες ολκής! Και αυτό, γιατί από μια λάθος κίνησή της, υπάρχουν αλυσιδωτές επιπτώσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το αλαλούμ με το πετρέλαιο θέρμανσης, η τιμή του οποίου είναι απαγορευτική και ως εκ τούτου πολλοί οδηγούνται σε άλλες λύσεις, όπως τα καυσόξυλα. Όμως, η έξαρση της χρήσης καυσόξυλων δημιουργεί μόλυνση σε όλη τη χώρα, κάτι που επιβαρύνει το περιβάλλον, ενώ τα δάση μας κινδυνεύουν να αποψιλωθούν εντελώς, μιας και η ζήτηση είναι μεγάλη. Σε όλα αυτά, πρέπει να υπολογίσει κανείς και τα ενδεχόμενα προβλήματα υγείας που μπορεί να προκύψουν για τον καθένα, τα οποία θα κληθεί ουσιαστικά να πληρώσει το δημόσιο σύστημα, το οποίο όμως ακροβατεί μεταξύ σωτηρίας και κατάρρευσης!

Γίνεται αντιληπτό, λοιπόν, ότι για να έρθει η ανάπτυξη και να αλλάξει στην πράξη η εικόνα, χρειάζονται στοχευμένες κινήσεις σε όλους τους τομείς και άμεση διόρθωση των λαθών, που ταλαιπωρούν τους πολίτες και αυξάνουν, εν πολλοίς, την απαισιοδοξία τους. Ακόμη σε επίπεδο Ηπείρου χρειάζονται κινήσεις με στόχο την γενική ανάπτυξη και όχι την ατομική. Για παράδειγμα, στον Τουρισμό, που μπορεί να πήγε καλά τα Χριστούγεννα (εξαιτίας και του νέου χιονοδρομικού στο Ανήλιο), πρέπει να υπάρξει ενιαία Ηπειρωτική φωνή και η διεκδίκηση να είναι κοινή. Αυτό που έχει μεγάλη ανάγκη η Ελλάδα και κατ’ επέκταση η Ήπειρος είναι να βγει η χώρα από τον φαύλο κύκλο των λαθών και των αποφάσεων που λαμβάνονται στο γόνατο (όπως π.χ. το πετρέλαιο). Μόνο τότε, σε συνδυασμό με την προσπάθεια για μείωση της γραφειοκρατίας στις επενδύσεις, θα μπορεί να πει κανείς, ότι θα έχουν μπει οι βάσεις ανάπτυξης. Ελπίδα όλων, βέβαια, είναι αυτά να γίνουν το 2013...

Αλήθειες που «πονάνε» από τον Κώστα Τασούλα

¯ από 1η σελ.

δος» υπογράμμισε.

Δεν ειπώθηκε η αλήθεια Ο Γιαννιώτης βουλευτής, αναφερόμενος στο πολιτικό προσωπικό είπε ότι δεν άσκησε την ηγετική του ευθύνη. Ιδιαίτερα σκληρός ήταν όμως και με το κόμμα του, τη Νέα Δημοκρατία: «Δεν αντέξαμε να συντριβούμε για αυτό και δεν είπαμε την αλήθεια, μετά το 81 γίναμε ένα είδος ΠΑΣΟΚ», δήλωσε και πρόσθεσε ότι «ένα ποσοστό από τη μαγεία του λαϊκισμού και της κολακείας, της γενίκευσης, του χαϊδέματος υπάρχει ακόμα και σε άλλα κόμματα», ενώ παράλληλα έκανε έκκληση να φύγουμε από τη μαγεία του λαϊκισμού και να περάσουμε στη μαγεία της ευθύνης.

Έντονη αυτοκριτική Ο Κώστας Τασούλας, δεν «μάσησε τα λόγια του» και για τις δικές του πολιτικές ευθύνες: «Ήμουν ανθρωπάκι για αυτό δεν αντέδρασα με όσα συνέβαιναν στο παρελθόν», δήλωσε αφοπλιστικά και συνεχίζοντας έδωσε το περίγραμμα της ση-

μερινής θεώρησης των πραγμάτων: «Αποφάσισα – είπε - να αντιμετωπίσω όσα εκ πρώτης όψης δεν παλεύονται, για αυτό αποφάσισα να μην είμαι ανθρωπάκι πιά, κι ας είμαι αντιπαθής. Αυτά που έλεγα ότι δεν παλεύονται τρία χρόνια πριν, δεν καταδέχομαι πια να μη τα παλεύω και να κολακεύω».

Περί λαϊκισμού Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του απηύθυνε ένα γενικό κάλεσμα, και έμμεσα παρότρυνε την πολιτική ηγεσία, λέγοντας και τα εξής: «Να αλλάξουμε όμως και στο εσωτερικό της χώρας, να μην φοβόμαστε τα πράγματα που δεν παλεύονται, όπως ο λαϊκισμός πριν τρία χρόνια». • Στην ίδια εκπομπή φιλοξενούμενος ήταν και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος, που εμφανώς αιφνιδιασμένος από τα όσα είπε ο Κώστας Τασούλας, δήλωσε ότι αποτελεί ύβρη να παριστάνουν τώρα τους σωτήρες, όσοι υπηρέτησαν το σύστημα που λειτούργησε….

Όροι και προϋποθέσεις για τη δημιουργία ΕΟΖ στο Πωγώνι ¯ από 1η σελ.

λους όλων των παρατάξεων, και με πρώτο τον ίδιο το δήμαρχο Κώστα Καψάλη, να θέτουν όρους και προϋποθέσεις για το πώς θα δημιουργηθεί και θα λειτουργήσει η ΕΟΖ μιας και δεν συμφέρει κανέναν, εάν τελικά γίνει, να θυμίζει τις οικονομικές Ζώνες της Κίνας ή της Κορέας. «Καθορίσαμε το τι ΕΟΖ θέλουμε. Δεν επιθυμούμε μια σαν και αυτές που γίνονται σε τριτοκοσμικές χώρες» είπε χθες, μιλώντας στον «Π.Λ.» ο δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης.

Η διαδικασία… Πλέον, ο Δήμος, μαζί με την Περιφέρεια Ηπείρου και την ΠΕΔ, που έχουν δώσει από 5000 ευρώ η κάθε μια για την προμελέτη, θα εκπονήσουν το συγκεκριμένο σχέδιο που θα υποβληθεί στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Αν και το κλίμα στην Ε.Ε. είναι θετικό για τη δημιουργία ΕΟΖ στην Ελλάδα, όπως φάνηκε και από πρόσφατη τοποθέτηση του Όλι Ρεν (το θέμα είχε αποκαλύψει ο «Π.Λ.»), άπαντες αναμένουν το επίσημο «πράσινο φως» από την Ε.Ε.. «Από την πλευρά μας, επιμένουμε στους όρους μας. Θέλουμε η ΕΟΖ να μην μολύνει το περιβάλλον και βέβαια όσοι απασχοληθούν να είναι άνθρωποι από τη γύρω περιοχή, Έλληνες και μόνιμοι κάτοικοι της χώρας μας» σημείωσε, μεταξύ άλλων, στον «Π.Λ.» ο κ. Καψάλης και τόνισε ότι βασική προϋπόθεση είναι να ισχύουν οι εργασιακές σχέσεις που ισχύουν στην Ε.Ε. και όχι σε τριτοκοσμικές χώρες. Να σημειωθεί, ότι επιθυμία του Δήμου Πωγωνίου είναι το 51% των μετοχών να βρίσκονται στην κατοχή του Δημοσίου και μέσα σε αυτό

το ποσοστό να συμμετέχει και ο ίδιος ο Δήμος, ενώ υπενθυμίζεται ότι και το Επιμελητήριο Ιωαννίνων έχει ζητήσει να έχει λόγο στη Διοίκηση της ΕΟΖ, εφόσον αυτή γίνει.

Οι αντιδράσεις… Βέβαια, αν και η στήριξη του εγχειρήματος από το Δήμο Πωγωνίου είναι σχεδόν καθολική (όχι μόνο στην Ήπειρο, αλλά και στην Αθήνα), υπάρχουν ορισμένες φωνές αντίδρασης. Η πλέον χαρακτηριστική είναι της διοίκησης της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας, η οποία έδωσε το «παρών» στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πωγωνίου, με τον εκπρόσωπό της κ. Α. Λαμπρίδη. «Οι σχεδιασμοί για την δημιουργία Ε.Ο.Ζ. προχωρούν κατ' απαίτηση τόσο των διεθνών όσο και των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων, που σε συνθήκες οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης θέλουν να επενδύσουν τα υπερσυσωρευμένα κεφάλαια για να αποκτήσουν περισσότερα κέρδη» είπε, μεταξύ άλλων ο κ. Λαμπρίδης. Και διερωτήθηκε: «Ας μας απαντήσουν οι υποστηρικτές, σε ποια άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης προωθούνται οι Ε.Ο.Ζ.;».

Η ημερίδα… Τέλος, να σημειωθεί, ότι η αριστερών αποκλίσεων Διοίκηση της Π.Σ.Ε ετοιμάζει στο επόμενο διάστημα ειδική ημερίδα για το θέμα των ΕΟΖ στην Ήπειρο, με την συμμετοχή ειδικών επιστημόνων και με την συμμετοχή όλων των φορέων. Ο κ. Λαμπρίδης κάλεσε και τον Δήμο Πωγωνίου να συμμετέχει, ενώ θα σταλεί πρόσκληση και στο Υπουργείο Ανάπτυξης, το Υπουργείο Οικονομικών και την Περιφέρεια Ηπείρου, μεταξύ άλλων.


αργίας της άς μεθαύριο ν θα εκδοθεί Λόγος της Θα είναι και κά κοντά σας Δευτέρας 7 2013.

Σελ. 16η

ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

Σάββατο - Κυριακή 29 - 30 Δεκεμβρίου 2012

O «ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ» στον παλμό των γεγονότων... Σύμφωνα με τα στοιχεία της απογραφής του 2011

336.856 άτομα ο μόνιμος πληθυσμός της Ηπείρου

 Ποια η κατανομή στους οκτώ Δήμους της Περιφ. Ενότητας Ιωαννίνων • Στα 336.856 άτομα ανήλθε ο μόνιμος πληθυσμός της Ηπείρου, όπως αυτός προέκυψε από την Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ). Ο πληθυσμός στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων ανήλθε σε 167.901 άτομα και ανά Δήμο μεταφράζεται σε: Δήμος Ιωαννιτών ...........112.486 Δήμος Ζίτσας: ................14.766 Δήμος Δωδώνης: .............9.693 Δήμος Πωγωνίου: ............8.960 Δήμος Κόνιτσας: ..............6.362 Δήμος Μετσόβου: ............6.196 Δήμος Β.Τζουμέρκων:.......5.714 Δήμος Ζαγορίου: .............3.724

Στις άλλες τρεις Περιφερειακές Ενότητες της Ηπείρου συγκεντρωτικά ο πληθυσμός έχει ως εξής: Άρτα: 67.877, Πρέβεζα: 57.491 και Θεσπρωτία: 43.587.

*** • Σε 10.815.197 άτομα ανήλθε ο μόνιμος πληθυσμός της χώρας και από τα αποτελέσματα προκύπτει ότι οι πέντε Δήμοι με τη μεγαλύτερη πληθυσμιακή πυκνότητα (μόνιμοι κάτοικοι ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο) είναι οι Δήμοι Καλλιθέας, Ν. Σμύρνης, Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, και Νέας Ιωνίας, ενώ οι πέντε Δήμοι με τη μικρότερη πληθυσμιακή πυκνότητα είναι οι Δήμοι Πρεσπών, Ζαγορίου, Παρανεστίου, Σφακιών και Νεστορίου.

Συνεργασία Εκκλησίας – Πολιτείας για την παραχώρηση καλλιεργήσιμης γης • Τις θέσεις του για την παραχώρηση γης, απ' ό,τι έχει απομείνει στην Εκκλησία, σε όποιους νέους ανέργους επιθυμούν να την καλλιεργήσουν, επανέλαβε χθες ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, ενώ αναφέρθηκε και στην αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, προς όφελος του λαού.

Μετά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στη Μονή Πετράκη και στην αίθουσα της Ιεράς Συνόδου, ο αρχιεπίσκοπος είπε ότι η Εκκλησία επιθυμεί τη βοήθεια της Πολιτείας σ’ αυτή την πρωτοβουλία, έτσι ώστε να γίνει δυνατή η παραχώρηση της εκκλησιαστικής γης, με διαφάνεια.

Αν επαληθευτούν οι προβλέψεις της ΕΜΥ

Χιόνια σήμερα και σε ημιορεινές περιοχές • Μέχρι αργά το απόγευμα ισχύει για την περιοχή μας το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε χθες το μεσημέρι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Σύμφωνα με την πρόβλεψη θα σημειωθούν χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Με ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, ζήτησε από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να είναι σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση προβλημάτων που ενδεχομένως παρουσιαστούν. Ένα άλλο χαρακτηριστικό του καιρού σήμερα και αύριο θα είναι οι ισχυροί Βορειοανατολικοί άνεμοι που θα πνέουν με ένταση από 4 μέχρι 6 μποφόρ, με τη θερμο-

κρασία να φτάνει μέχρι και τους 11 βαθμούς. Την παραμονή της πρωτοχρο-

νιάς θα υπάρξει σχετική βελτίωση με τη θερμοκρασία να κινείται μεταξύ 7 και 13 βαθμών, ενώ η πρώτη ημέρα του χρόνου θα συνοδευτεί από αρκετό κρύο τις πρωινές ώρες, καθώς το θερμόμετρο θα πέσει ακόμη και κάτω του μηδενός, αλλά σταδιακά να ανεβαίνει τις μεσημεριανές ώρες.

Μετά από περιπετειώδη καταδίωξη

«Στοπ» στο Καλπάκι σε 65 δέματα χασίς

• Μια ακόμη μεγάλη επιτυχία στον πόλεμο κατά των ναρκωτικών είχε χθες η Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων, η οποία επιβεβαίωσε την αυξημένη ετοιμότητα των υπηρεσιών της και κατά την εορταστική περίοδο. Χθες βράδυ, μετά από περιπετειώδη καταδίωξη, κατά την οποία απειλήθηκε η ζωή αστυνομικών που μετείχαν στην επιχεί-

ρηση στο Καλπάκι συνελήφθησαν δύο ζευγάρια και κατασχέθηκαν 65 δέματα χασίς. Το ένα ζευγάρι επέβαινε σε αυτοκίνητο που λειτουργούσε ως προπομπός και το άλλο σε άλλο αυτοκίνητο που μετέφερε το χασίς. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων, όπου αργά το βράδυ θα γινόταν και η ζύγισή του.

φλας

AΘΛHTIKA ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ • Δυο κορίτσια απ’ την πόλη μας κλήθηκαν στην Εθνική ομάδα Κορασίδων, ενόψει της διεξαγωγής του αντίστοιχου Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Βόλλεϋ που θα διεξαχθεί από 3 μέχρι 7 Ιανουαρί-

ου στο Βόλο. Πρόκειται για την Χαρά Παπαδοπούλου της Φ.Ε. Ιωαννίνων και την Αλεξάνδρα Χαμπηλομάτη του Ηρακλή Ιωαννίνων. Και οι δύο αθλήτριες βρίσκονται για προετοιμασία στην όμορφη πόλη του Παγασητικού.

Πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής κατηγορίας

«13αρι» έπιασαν οι «Ελπίδες» γυναικών! • Με σκορ 13-0 κέρδισε η γυναικεία ομάδα των «Ελπίδων» την ομάδα των «Αμαζόνων» Θεσπρωτίας στο παιχνίδι που έγινε στο γήπεδο της Παραμυθιάς, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος γυναικών της Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Τα γκολ σημείωσαν οι: Βαΐτση 4, Λισγάρα 4, Τσάγκα 3, Ζώτου και Ασλανίδου. Οι ΕΛΠΙΔΕΣ αγωνίστηκαν με τις: Σωτηρίου, Παπαδημητρίου, Κοκώνη (Γιώτη), Διαμάντη, Τσα-

γκογιάννη (Γούσια), Μάστορα (Ασλανίδου), Ζώτου, Βαΐτση, Κώτση, Λισγάρα, Τσάγκα. Τα άλλα αποτελέσματα: Θεσπρωτός Ηγουμ. – Μεσολόγγι 2008: 4-0 Ολυμπιακός Μανδουκίου Άρτας Α.Ο.: 3-2 Η βαθμολογία διαμορφώθηκε ως εξής: Θεσπρωτός Ηγουμ.12, Μεσολόγγι 7, Ολυμπιακός Μαντουκίου 7, Ελπίδες Ιωαννίνων 4 , Άρτας Α.Ο. 4, Αμαζόνες Παραμυθιάς 0.

Περιφερειακό Εφηβικό Πρωτάθλημα

Νίκη 3-0 των «Ελπίδων» επί του ΠΑΣ Γιάννινα • Οι Ελπίδες Ιωαννίνων ήταν οι νικήτριες στο πρώτο τοπικό ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής του Περιφερειακού Εφηβικού Πρωταθλήματος, καθώς επικράτησε με 0-3 του ΠΑΣ Γιάννινα στο γήπεδο του Ερασιτέχνη ΠΑΣ στο Σταυράκι. Στο 7' ο Σιουκουλάνι το 0-1 με σουτ άνοιξε το σκορ, για να διπλασιάσει τα τέρματά του στο 64’ με κεφαλιά. Το τελικό 3-0 έγραψε επίσης με κεφαλιά ο Ζιώγας στο 77’. Οι συνθέσεις των ομάδων: ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Δημ. Στούκας): Οικονόμου Μ. (85' Θώμος), Πότσης (72' Νίνης), Βασιλείου (52' Γιώτης), Παπαγεωργίου, Οικονόμου Ν., Νταϊλάνι, Περβανάς, Γκόντζος (8Γ Παπακώστας), Γκεσούλης (81' Πάντος), Καλιαρέκος (52'

Δρόσος), Παππάς. ΕΛΠΙΔΕΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (Κ. Νάτσης): Πέτρου (Δήμος), Κύρκος, Καλές, Παππάς, Τσιέπας, Μούτσιος (89' Τσόλκας), Τσουμάνης (90' Τριάντος), Μασούρας, Ζιώγας, Σιουκουλάνι. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: ΠΑΣ Γιάννινα-Ελπίδες Ιωαννίνων: 0-3 Κ. Δαβουρλής-Μεσολόγγι: 3-1 Ελπίδες Αγρινίου-Α.Ε. Πρέβεζας: 1-0 Η βαθμολογία έχει διαμορφωθεί ως εξής: Ελπίδες Ιωαννίνων* 10 Ακ. Δαβουρλής 8 ΠΑΣ Γιάννινα 7 Α.Ο. Καλαμιτσίου* 7 Α.Ε. Πρέβεζα 3 Ελπίδες Αγρινίου 3 Μεσολόγγι 1

Για «διαγραφές» από τη λίστα Λαγκάρντ

Φωτεινές εξαιρέσεις… Και όμως αληθινό! Μ’ αυτό τον τίτλο έφτασε στα γραφεία του «Π.Λ.» ένα fax από τον συμπολίτη μας κ. Βασίλη Κοντονάσιο, ο οποίος αναφέρεται σ’’ ένα γεγονός, το οποίο αν και σ’ άλλη χώρα μπορεί να θεωρείται αυτονόητο, στην Ελλάδα όμως αξίζει ειδικής αναφοράς. Όπως γράφει: «Πριν λίγο χρονικό διάστημα, έπρεπε να πάρω μια βεβαίωση από την Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου. Τηλεφώνησα στο εδώ γραφείο για πληροφορίες. Μου απάντησε ο αρμόδιος υπάλληλος, μου είπε πού είναι το γραφείο και: «Για να μη σε ταλαιπωρώ, πες μου τα στοιχεία που χρειάζονται τηλεφωνικώς, για να μου στείλουν το χαρτί σου από την Αθήνα. Την αίτηση και ένα έγγραφο που χρειάζεται, μου τα φέρνεις όταν θα παραλάβεις το χαρτί σου, μια και καλή». Σε δυο μέρες μου ζήτησε τηλεφωνικά και μερικά επιπλέον στοιχεία. Σε μερικές μέρες μου ξανατηλεφώνησε να πάω την αίτηση και το έγγραφο και να πάρω την βεβαίωσή μου. Να σημειώσω δε ότι στην υπηρεσία ήταν μόνος του, οι άλλοι έλειπαν για υπηρεσιακούς λόγους. Αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Νικόλαο Κούσιο και ένα μεγάλο μπράβο…»! Σε μια περίοδο που ο κλάδος των δημοσιών υπαλλήλων συνολι… υπαίτιος για όλα κά έχει στοχοποιηθεί, σαν να είναι ο μοναδικός… τα δεινά που έχουν βρει την Ελλάδα, τέτοια παραδείγματα υπαλλήλων δείχνουν ότι υπάρχουν και κάποιοι – μπορεί όχι πολλοί, αλλά υπάρχουν – που δεν τους λείπει η εργατικότητα και η ευσυνειδησία…Εκτός ΠΑΣΟΚ τέθηκε ο Γ. Παπακωνσταντίνου

Προανακριτική επιτροπή ζητούν ΔΗΜΑΡ και ΝΔ

• Εκτός ΠΑΣΟΚ τέθηκε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μετά τις τελευταίες εξελίξεις με την αυθεντική λίστα Λαγκάρντ, αν και ο ίδιος αρνήθηκε κατηγορηματικά τα περί παρέμβασής του στα στοιχεία της λίστας. Σε ανακοίνωση του κόμματος χαρακτηρίζεται «λυπηρό ότι σύμφωνα με την έρευνα της εισαγγελίας προκύπτουν σαφείς ενδείξεις ότι υπήρξε αλλοίωση της λίστας, όσον αφορά συγγενικά πρόσωπα του πρώην Υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου». «Προκύπτει συνεπώς προφανές και τεράστιο ζήτημα ευθύνης του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, καθώς ήταν αυτός που χειρίστηκε το θέμα με τον χειρότερο δυνατό τρόπο και επιπλέον μετά από δυο χρόνια δήλωσε ότι έχασε το πρωτότυπο CD» σημειώνεται και προστίθεται πως «είναι σαφές ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν ανήκει πλέον στο

ΠΑΣΟΚ». Το ΠΑΣΟΚ ζητεί «να κινηθούν όλες εκείνες οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες που κατά το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής θα οδηγήσουν, με τον πιο πρόσφορο τρόπο, στην απόδοση όλων των ευθυνών» ενώ σημειώνει πως πλέον «είναι εμφανές ότι όχι μόνο πέφτει στο κενό η επιχείρηση συκοφάντησης και στοχοποίησης του Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά και ότι οι εμπνευστές και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ, οφείλουν να ζητήσουν συγγνώμη από το ΠΑΣΟΚ και τον Πρόεδρό του». Η υπόθεση αναμένεται να έχει και συνέχεια καθώς, με την πρόταση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη για τη διενέργεια προανακριτικής εξέτασης στη Βουλή για τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου συμφωνεί η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Έφυγε στα 91 του ο Λάμπρος Κατσικούμπας

Οι τυροκόμοι της Ηπείρου έχασαν τον «πατριάρχη» τους! 

Κηδεύεται σήμερα στις 11 π.μ. στην Περίβλεπτο

• «Έφυγε» χθες από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών ο πρωτοπόρος Ηπειρώτης τυροκόμος Λάμπρος Κατσικούμπας, από τους πρωτεργάτες στη λειτουργία της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη», αφού ήταν αυτός που πρώτος τυποποίησε το τυρί φέτα (έως τότε υπήρχε μόνο σε βαρέλια) η οποία έκτοτε αναδείχθηκε «βασίλισσα των τυριών»! Ο «Π.Λ.» φέτος το Μάιο είχε παρουσιάσει την λαμπρή επαγγελματική πορεία του Λάμπρου Κατσικούμπα, ο οποίος διακρίθηκε στο χώρο για περίπου 60 χρόνια και έγινε γνωστός στο Πανελλήνιο από τις γνώσεις του περί τα τυροκομικά, ενώ πρωταγωνίστησε και στον αγροτοσυνδικαλιστικό τομέα. Ήταν από τους αριστερούς...

παλαιάς κοπής και πρωτοστάτησε στους αγώνες των εργαζομένων, αφού ήταν αυτός που δημιούργησε το Σωματείο Eργαζομένων στη «Δωδώνη» και αργότερα έφτασε να είναι Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών και Υπαλλήλων Γάλακτος Ποτών και Τροφίμων. Επι προεδρίας του ο κλάδος εντάχθηκε στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα. Για χρόνια θήτευσε και στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων. Η κηδεία του Λάμπρου Κατσικούμπα θα γίνει σήμερα Σάββατο και ώρα 11 το πρωί στο Ναό Περιβλέπτου Ιωαννίνων. Ο «Π.Λ.» εκφράζει στους οικείους του και στην σύζυγό του Μαρίνα τα πιο θερμά συλλυπητήρια.

Tου BAΓΓEΛH ΛEKKOY

ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ Τις παθογένειες των πρώτων αγωνιστικών στις Ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις «έβγαλε» προχθές βράδυ απ’ το… ντουλάπι η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού. Στη Βιτόρια οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν 82-74 απ’ την Κάχα Λαμποράλ και μπήκαν με το… αριστερό στον μαραθώνιο των 14 αγώνων του «TOP-16». Στο πρώτο ημίχρονο οι Πρωταθλητές Ευρώπης έδειξαν ικανοποιητικά στοιχεία, απέναντι στους πεισματάρηδες Βάσκους. Δυστυχώς στις δύο περιόδους της επανάληψης ήταν έντονα μπόσικοι και σε καμιά περίπτωση δεν θύμιζαν το «τιμ» που απ’ τα τέλη Οκτωβρίου «σκόρπαγε» μέσα-έξω τους αντιπάλους σε επτά συνεχόμενα ματς. Θα λέγαμε ότι αποχαιρέτισαν άδοξα μια χρονιά εκθαμβωτική, μεστή από αστέρια και επιτυχίες, αφού κανένας δεν ξεχνάει ότι το 2012 η ομάδα του Λιμανιού σήκωσε την Ευρωπαϊκή Κούπα και κατέκτησε το εγχώριο πρωτάθλημα. Η τρίτη περίοδος (27-11) είχε μεγάλο κόστος για τους «ερθρόλευκους» στη διαμόρφωση του αποτελέσματος. Η εμφάνιση στη «Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα» πρέπει ν’ αποτελέσει «οδηγό» προς… αποφυγή για τη συνέχεια των αγωνιστικών

λίας και η διαχείριση πρέπει να είναι ανάλογη. Δεν βλέπονταν ο Πάουελ ενώ λείψανε απ’ τους «ερυθρόλευκους» τα τρίποντα του Μάντζαρη (0/2). Χθες βράδυ θέση στο… παρκέ πήρε ο Παναθηναϊκός που αντιμετώπιζε στο ΟΑΚΑ την Ζαλγκίρις Κάουνας. Και για τους Αθηναίους θα ήταν έντονη η πρώτη δοκιμασία στο ΤΟΡ-16.

του υποχρεώσεων στο «ΤΟΡ-16». Η Κάχα Λαμποράλ είναι μια καλή ομάδα, όμως περισσότερο απ’ την ήττα «ενόχλησε» ο τρόπος που έχασε το Ελληνικό συγκρότημα. Η απώλεια του αγώνα μπορεί νάχει και τα θετικά της επακόλουθα για τον Ολυμπιακό, οι παίκτες και ο προπονητής του οποίου πρέπει να «συνέλθουν» έγκαιρα. Τα λάθη γίνονται για να διορθώνονται και μέσα από αυτά ακολουθούν οι μεγάλες αγωνιστικές επιστροφές. Για τον Γιώργο Μπαρτζώκα το «στοίχημα» της Ευρώπης έχει αυξημένο βαθμό δυσκο-

Υ.Γ. Μας τηλεφώνησε χθες παλιά «καραβάνα» του γιαννιώτικου αθλητισμού για να εκφράσει τις ενστάσεις για την βράβευση του Γιάννη Ιωαννίδη απ’ το τμήμα μπάσκετ του ΠΑΣ Γιάννινα. Πολλαπλά ο τωρινός Υφυπουργός Αθλητισμού έχει αποδειχτεί «πολέμιος» του γιαννιώτικου αθλητισμού και δεν έχει βάλει «λιθαράκι» για την πρόοδο του. Η κατασκευή του «Β’ κλειστού γυμναστηρίου» στοίχειωσε, ενώ στην αναβάθμιση του «Ζωσιμάδες» κορόϊδευε ασύστολα. Την ίδια περίοδο «γυρόφερνε» στη Θεσ/νικη τον Μπόλτ και φωτογραφίζονταν σαν «γύφτικο σκεπάρνι», ενώ συζητάμε (αν χρειαστεί) για τις… μεγάλες «προπονητικές του δυνατότητες» και διάφορα άλλα ευτράπελα που τον «χρωματίζουν».

proinoslogos29_12_2012  

newspapers

proinoslogos29_12_2012  

newspapers

Advertisement