Page 1

Iδιοκτησία: Ι. & Ε. KOYTΣOΛIONTOΥ Ο.Ε. Γραφεία: Φ. Tζαβέλλα 11 - IΩANNINA 453 33

G

G

Έτος 55ο - Aρ. φύλλου 15.808

Tηλ. Kέντρο 26510 25.677, 33.791 - Fax: 26510 30.350

G

G

Tιμή 0,60 €

G

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

http://www.proinoslogos.gr

G

email:info@proinoslogos.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Συμφώνησαν ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜ.ΑΡ. και με τη Ν.Δ. ετοιμάζουν το κυβερνητικό πλαίσιο

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣΘΑΕΙΝΑΙΟΑ.ΣΑΜΑΡΑΣ

 Ο «εμφύλιος» στο ΠΑΣΟΚ για τους υπουργικούς θώκους καθυστέρησε τις διαδικασίες

Q Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να ανακοινωθεί η νέα κυβέρνηση • Όλο και πιο κοντά στο σχηματισμό Κυβέρνησης βρίσκεται η Ελλάδα, αφού χθες ξεπεράστηκαν τα όποια εμπόδια ανάμεσα σε Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ ΔΗΜ.ΑΡ., που θα συμμετέχουν στο νέο σχήμα, το οποίο, κατά πάσα πιθανότητα, θα ανακοινωθεί σήμερα το μεσημέρι. Το βασικότερο στοιχείο από τις χθεσινές διαπραγματεύσεις ήταν πως τόσο ο Ευ. Βενιζέλος,

Μέτρα από το ΙΚΑ για άμεση είσπραξη οφειλών • Στη σελίδα 16

• Πολύ σημαντική ώθηση στην τελική επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της Κυριακής έδωσε η Ήπειρος. Το ποσοστό που πήρε η παράταξη στην περιοχή μας ήταν πολύ πιο πάνω από τον πανελλαδικό μέσο όρο, κάτι

Σε όλα σχεδόν τα βρήκαν οι αρχηγοί των Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ ΔΗΜ.ΑΡ., που θα συμμετέχουν στο νέο Κυβερνητικό σχήμα, το οποίο θα προσπαθήσει να οδηγήσει την Ελλάδα σε ήρεμα νερά… Χθες το απόγευμα, επιτροπή στελεχών από τα τρία κόμματα που θα στηρίξουν τη νέα Κυβέρνηση μετείχαν σε σύσκεψη στη Βουλή, όπου συνέταξαν το προγραμματικό πλαίσιο και τις προτεραιότητες της νέας Κυβέρνησης.

«Εμφύλιος…»

Πάντως, χθες στο ΠΑΣΟΚ …άναψαν τα αίματα, κατά τη διάρκεια συνάντησης του Βαγγέ-

Ανακαλύπτουν…προβλήματα για να μειώσουν την αξία της «Δωδώνης»!

 Διοίκηση και εργαζόμενοι να την προστατεύσουν…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ:

Tου Γ. ΓΙΑΝΝΑΚΗ

® σελ. 9

Οι έξι από τους 129 βουλευτές της Ν.Δ. είναι Ηπειρώτες: Κ. Τασούλας, Στ. Καλογιάννης, Δημ. Τσουμάνης, Αντ. Μπέζας, Α. Ασημακοπούλου και Γ. Στύλιος. Οι δύο τελευταίοι εκλέγονται για πρώτη φορά.

PEΠOPTAZ

Ενώ εκπνέει την Δευτέρα η προθεσμία υποβολής προτάσεων

• Και τι δεν σκαρφίζονται κάποιοι ενδιαφερόμενοι αγοραστές προκειμένου να… υπονομεύσουν την αξία της «Δωδώνης»! Με την προθεσμία για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών να εκπνέει σε λίγες ημέρες (την ερχόμενη Δευτέρα), φαίνεται πώς θέλουν να εμφανίσουν προβληματική την

Η Ήπειρος ώθησε σημαντικά τη Ν.Δ. να έρθει πρώτο κόμμα!

° «Χαοτική» η απόσταση (19,3 %) από το ΠΑΣΟΚ

Ρ Ε Π Ο Ρ Τ Α Ζ όσο και ο Φώτης Κουβέλης (κατά την πρωινή συνάντησή τους) συμφώνησαν στο να γίνει Πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς, βάζοντας έτσι τέλος στις φήμες, που είχε πυροδοτήσει η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, τη Δευτέρα, ότι δηλαδή και το όνομα του νέου Πρωθυπουργού είναι διαπραγματεύσιμο.

Τριπλάσια από τον μ.ο. η διαφορά της με ΣΥΡΙΖΑ

λη Βενιζέλου με τους νέους βουλευτές του κόμμα- ¯ 15η σελ.

ΜΙΧ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ που αποδεικνύει ότι οι Ηπειρώτες ψήφισαν κυρίως με βάση τη λογική, δίνοντας παράλληλα και ψήφο εμπιστοσύνης στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, για έξοδο από την κρίση.

Άρχισε να φθάνει η… λυπητερή της Εφορίας

1.450 ευρώ δείχνουν τα πρώτα εκκαθαριστικά ως μέσο φόρο!

® Προβλέπεται εξόφληση και μέχρι τρεις δόσεις

• «Πονοκέφαλος» έπιασε τους φορολογούμενος στους οποίους άρχισαν να φθάνουν ήδη τα πρώτα εκκαθαριστικά της Εφορίας, τα οποία περιλαμβάνουν τόσο το φόρο εισοδήματος, όσο και την έκτακτη εισφορά. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία προκύπτει ότι δυο στους τρεις θα πληρώσουν φόρο 1.450 ευρώ, αρκετά αυξημένο μάλιστα σε σχέση με άλλες χρονιές. Έτσι, όσοι υποβάλλουν αυτή την περίοδο ηλεκτρονικά τις δηλώ-

ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΙΚΑ

Το φίδι, το μπριάμ και η σκωραμίδα!..

® Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΚΡΗ

G Δεν είναι μόνο κρίμα κι άδικο, αλλά κι αμαρτία μαζί, όπως έλε… άσμα! Σκέτη αμαρτία το να καταδικάζεσαι σε… γε τo παλιό λαϊκό… σαραντάμερο ύπτιας καθήλωσης στο κρεβάτι, σαν τις παλιές λεχώνες, μόνο και μόνο επειδή έσκυψες να πιάσεις κάτι! Κι όταν λέω σαραντάμερο, εννοώ το… κυρίως πιάτο της καθήλωσης μόνο, αφού τα «επιδόρπια», που και σήμερα εξακολουθούν να «προσφέρονται», έστω και δίχως κρεβάτωμα, δεν αποκλείεται να πάρουν κι αυτά άλλο τόσο χρόνο! Και σαν να μην έφτανε η νίλα μου με την ακινησία και τα βογγητά από τους πόνους, «τσουπ» να ξεφυτρώνει κι εκείνη η ¯ 8η σελ.

Η διαφορά της Ν.Δ. με τον ΣΥΡΙΖΑ, σε επίπεδο Ηπείρου ήταν πολύ μεγάλη, σχεδόν 8% (34,1% έναντι 26,4%), σε αντίθεση βέβαια με την διαφορά πα- ¯ 15η σελ.

 Τι δήλωσε χθες ο Πρύτανης Ιωαννίνων Τρ. Αλμπάνης σεις τους, μπορούν να δουν άμεσα την… λυπητερή της Εφορίας, με το πάτημα ενός μόλις πλή- ¯ 4η σελ.

° Με απόφαση ΕΟΠΥΥ ισχύουν και όσες εκδόθηκαν από 1ης Ιουνίου μάκων, που έχουν πάρει οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της χώρας. Η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων γίνεται πλέον χωρίς ουσιαστικά προβλήματα, χορηγούνται δωρεάν ακόμη και εμβόλια, γεγονός που ανακουφίζει ¯ 15η σελ.

Λαθροθήρας στη Χρυσαυγή Σουλίου

Για αγριογούρουνα πήγε, αλλά πιάστηκε ο ίδιος στο… δόκανο!

® Η Θηροφυλακή επαγρυπνεί, προειδοποιεί η Ε’ Κ.Ο.Η.

• Ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι οι παράνομοι «κυνηγοί» δεν παραιτούνται απ’ το αγαπημένο τους… σπορ, προκαλώντας σημαντική ζημιά στην άγρια πανίδα της περιοχής μας. Ευτυχώς μόνο που οι θηροφύλακες της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση, κόβο-

Η διαφορά με ΣΥΡΙΖΑ…

Λύθηκε εν μέρει το αδιέξοδο με τη χρηματοδότηση στο Πανεπιστήμιο

Ομαλοποιείται η εκτέλεση συνταγών από τα φαρμακεία των Ιωαννίνων

• Ομαλοποιείται σταδιακά η κατάσταση με τη χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από τα φαρμακεία του Νομού Ιωαννίνων, μετά την απόφαση για άρση της αναστολής της επί πιστώσει χορήγησης φαρ-

ίδιες σκέψεις και αγωνίες για το παρόν και το μέλλον, για αυτό και επέλεξαν τη Ν.Δ. «ως τη δύναμη αυτή που μπορεί να διαμορφώσει καλύτερες συνθήκες στη χώρα, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο».

Με απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους…

Χωρίς προβλήματα η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων

εταιρία, προφανώς για να μειώσουν την αξία της και να την αγοράσουν στη συνέχεια… κοψοχρονιά. Μάλιστα, αναφέρουν ότι υπάρχουν δήθεν ανυπέρβλητα προβλήματα, όπως για παράδειγμα η απουσία επενδύσεων της εταιρίας το τελευταίο διάστημα, η απορρόφηση της «ζημιογόνου» ΕΛΒΙΖ, ορισμένα δάνεια που ¯ 15η σελ.

Η Ν.Δ. στην Ήπειρο, που πρώτευσε σε όλους τους Νομούς και εξέλεξε συνολικά 6 από τους 11 βουλευτές, έλαβε κατά μέσο όρο 34,1%, έναντι 29,66% Πανελλαδικά. Αναλυτικότερα, στα Γιάννινα, η Ν.Δ. πήρε 32,36%, στην Πρέβεζα 34,11, στην Άρτα 35,83% και στη Θεσπρωτία 34,23%. Όπως εκτιμούν πολιτικοί αναλυτές, τα ποσοστά της Ν.Δ. στην Ήπειρο, δείχνουν ότι στους περισσότερους πολίτες κυριαρχούν οι

ντας την… όρεξη στους λαθροκυνηγούς! Το τελευταίο περιστατικό λαθροθηρίας που καταγράφηκε στην περιοχή μας, αφορούσε έναν άνδρα ο οποίος είχε στήσει νυχτερινό καρτέρι για αγριογούρουνα σε περιοχή της Χρυσαυγής στο Δήμο Σουλίου, στην οποία απαγο¯ 15η σελ.

• Με… τεχνητές αναπνοές προσπάθησε η υπηρεσιακή Κυβέρνηση υπό τον Π. Πικραμμένο, να σώσει Πανεπιστήμια και ΤΕΙ και απ’ ότι φάνηκε μάλλον τα κατάφερε, αφού μετά από απόφαση της υπηρεσιακής υπουργού Παιδείας Φρόσως Κιάου, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους έδωσε παράταση δυο μηνών στη χρηματοδότηση των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, τα οποία θα αντιμε-

Μειωμένο 5,6 % το γεωργικό εισόδημα στην Ελλάδα το 2011 ® στη σελιδα

4

τώπιζαν πολύ σημαντικά προβλήματα με την επιβίωσή τους από τα τέλη αυτού του μήνα. Έτσι, η χρηματοδότηση επεκτάθηκε έως και το τέλος Αυγούστου, όπου όλοι ελπίζουν ότι με τη νέα Κυβέρνηση θα βρεθεί η «χρυσή τομή», για να αποδεσμευτεί πλήρως η χρηματοδότηση και να συνεχίσουν να… ζουν ¯ 15η σελ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

Διαρθρωτικές αλλαγές για να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της!

® Γράφει ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΝΤΑΣΚΑΣ*

G Είναι πολύ λυπηρό ότι η Χώρα μας βρίσκεται σήμερα στο επίκεντρο μιας σοβαρής οικονομικής, πολιτικής, πολιτισμικής και κοινωνικής κρίσης την οποία επιδεινώνουν επί πλέον έντονα φαινόμενα ανομίας, βίας και λαϊκισμού με απρόβλεπτες συνέπειες για την εθνική συνοχή και την ίδια τη δημοκρατία. Είναι ταυτόχρονα περίεργο αλλά και άδικο να βιώνουμε μία κατάσταση στα πρόθυρα της χρεωκοπίας ενώ η Ελλάδα έχει τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες, η διαχείριση των οποίων όχι μόνο θα απομάκρυνε τους ανωτέρω κινδύνους αλλά θα κατέτασσε την πατρίδα μας στην πρωτοπορία των προηγ- ¯ 14η σελ.


Σελ. 2η

 Eκδηλώσεις Γεγονότα Για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων

Δεκτές και εκπρόθεσμες αιτήσεις συνυπηρέτησης • Διευκρινίσεις και οδηγίες για τα θέματα της συνυπηρέτησης συζύγων στρατιωτικών και των εγγραφών των τέκνων τους το νέο σχολικό έτος, δίνει το ΓΕΕΘΑ.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, με το που έγινε γνωστή η αναβολή των μεταθέσεων, επικοινώνησε και ενημέρωσε τα αρμόδια τμήματα των υπουργείων Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Προστασίας

του Πολίτη για τα προβλήματα που δημιουργούνται, εξασφαλίζοντας τις απαιτούμενες σχετικές διαβεβαιώσεις προς επίλυσή τους.

Συνυπηρέτηση συζύγων στρατιωτικών Η σχετική εγκύκλιος, που έχει ήδη εκδώσει το υπουργείο Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, αναφέρει ότι οι αιτήσεις αποσπάσεως για συνυπηρέτηση μπορούν να υποβληθούν και μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής, έστω και χειρόγραφα, μόλις γνωστοποιηθεί ο τόπος μετακίνησης του στρατιωτικού. Επιπλέον, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διαβεβαιώνουν ότι όποτε υποβληθούν αιτήσεις συνυπηρέτησης θα εξετασθούν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα.

Εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις

Δύο συλλήψεις για ναρκωτικά • Δύο συλλήψεις ατόμων σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν αποφάσεις του Εφετείου Ιωαννίνων για παραβάσεις του νόμου για τα ναρκωτικά έγιναν χθες το πρωί στα Γιάννινα. Συγκεκριμένα συνελήφθη

ένας 32χρονος ημεδαπός, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε δίμηνη φυλάκιση και ένας άλλος επίσης ημεδαπός ο οποίος είχε καταδικαστεί σε τριετή φυλάκιση και σε χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ.

Φωτιά κοντά σε σπίτια στην Πρέβεζα • Φωτιά ξέσπασε χθες το απόγευμα στην περιοχή Μπάλτες Πρέβεζας, σε πολύ κοντινή απόσταση από κατοικίες και θερμοκήπια. Σύμφωνα με το PamePreveza, αμέσως σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική που έστειλε 3 οχήματα με 8 άντρες οι οποίοι ανέλαβαν το έργο της κατάσβεσης πριν αυτή επεκταθεί. Μάλιστα η φωτιά έφτασε πολύ κοντά σε ένα από τα σπίτια αλλά ευτυχώς χάρη στην γρήγορη επέμβαση της πυροσβεστικής

δεν προχώρησε στα δέντρα που υπήρχαν εκεί. Η φωτιά έκανε ζημιά σε ξύλινη κολόνα της ΔΕΗ καθώς και σε καλώδια παροχής ρεύματος...

Συνελήφθη έμπορος για μη απόδοση ΦΠΑ • 51χρονος έμπορος ηλεκτρικών ειδών συνελήφθη στην Άρτα, κατόπιν Παραγγελίας του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, για μη απόδοση Φ.Π.Α.

Νωρίς-νωρίς η διανομή των σχολικών βιβλίων • Για την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς διαβεβαιώνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας, μετά τα σοβαρότατα προβλήματα που υπήρξαν πέρυσι, όταν χιλιάδες μαθητές έμειναν χωρίς βιβλία. Ήδη οι υπηρεσίες προετοιμάζονται για τη διανομή των σχολικών βιβλίων. Όπως έχει ανακοινώσει η υπουργός Παιδείας, τα

βιβλία Γυμνασίων και Λυκείων προγραμματίζεται να διατεθούν από 1ης έως τέλος Ιουλίου. Στα Δημοτικά, τα Επαγγελματικά Λύκεια και τις Σχολές η διανομή των βιβλίων θα αρχίσει τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου και θα έχει ολοκληρωθεί ώς τις 10 Σεπτεμβρίου το αργότερο, ώστε να τα βρουν έτοιμα οι μαθητές, με την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Την Κυριακή

Πορεία Ορειβατικού στη Βάλια Κάλντα • Ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων θα πραγματοποιήσει πορεία στη περιοχή της Βωβούσας την Κυριακή 24 Ιουνίου. Η πορεία διάρκειας 7 ωρών (Β’ κατηγορία) θα ξεκινήσει από το κύριο φράγμα του Αώου (Πέντε Αλώνια) και μέσω του μονοπατιού Ρ5 θα καταλήξει στο καταφύγιο Βάλια Κάλντας στη Βωβούσα. Στην πορεία μπορούν να συμμετέχουν και αρχάριοι ορειβάτες με καλή φυσική

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ – Η Τοπική Διοικούσα Επιτροπή και τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων ευχαριστούν θερμότατα τα Εκπαιδευτήρια Όλγα Ντότη-Οικονόμου για την πολύχρονη και αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη του έργου της ΕΛΕΠΑΠ.

ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

KAI AΛΛA ΠOY ENΔIAΦEPOYN Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών

18, 4 εκ. στους Δήμους για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών • Με καθυστέρηση έλαβαν οι Δήμοι της χώρας τις πιστώσεις ύψους 18.400.000 ευρώ, για την κάλυψη δράσεων αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών, μετά την υπογραφή της σχετικής απόφασης από τον υπουργό Εσωτερικών Αντώνη Μανιτάκη. Έτσι, μετά και τις πρώτες καταστροφικές πυρκαγιές των προηγούμενων ημερών, οι ΟΤΑ μπορούν να χρηματοδοτήσουν με το παραπάνω ποσό, όπως αναφέρεται στην απόφαση, ενέργειες όπως ο καθαρισμός βλάστησης για τη μείωση του κινδύνου στα περιαστικά δάση, άλση κ.λπ., καθαρισμό-έλεγχο χωματερών, ενίσχυση εθελοντικών ομάδων σε επίπεδο δήμων, καθώς και θέματα εξοπλισμού (βυτιοφόρα, γεννήτριες,

ασύρματοι κ.λπ.) και λειτουργικά έξοδα (υπερωρίες μη μόνιμου προσωπικού, καύσιμα κ.λπ.). Σημειώνεται ότι η κατανομή πραγματοποιήθηκε με βάση την πρόταση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την κατάρτιση της οποίας λήφθηκαν υπόψη κριτήρια που συνδέονται με τον κίνδυνο πυρκαγιών, ποσοστό δασοκάλυψης, δημογραφικά στοιχεία, περιοχές δικτύου NATURA 2000 κ.λπ.

Για πρώτη φορά 60 γυναίκες μπαίνουν στην ελληνική Βουλή • Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αναδείχθηκαν 60 γυναίκες στην ελληνική Βουλή, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών της 17ης Ιουνίου, δηλαδή ποσοστό της τάξεως του 20%, συγκριτικά αυξημένο σε σχέση με τις εκλογές του 2009 κατά 2,7%. Ωστόσο, όπως σημειώνει η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων με ανακοίνωσή της, η συμμετοχή των γυναικών κατά 1/5 στη νέα Βουλή εξακολουθεί να βρίσκεται πολύ χαμηλότερα της θεσμοθετημένης ποσόστωσης του 1/3 στους εκλογικούς συνδυασμούς όλων των κομμάτων «και ακόμη χαμηλότερα από το στόχο της ισόρροπης συμμε-

τοχής ανδρών και γυναικών στα κέντρα λήψης πολιτικών αποφάσεων, στόχο που προωθούν οι πολιτικές του «Εθνικού Προγράμματος για την Ουσιαστική Ισότητα των Φύλων 2010-2013», της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων». *** Το ποσοστό των γυναικών στις κοινοβουλευτικές ομάδες έχει ως εξής: Νέα Δημοκρατία: 13,95% (18 γυναίκες), ΣΥΡΙΖΑ: 30,99% (22 γυναίκες), ΠΑΣΟΚ 9,09% (3 γυναίκες), Ανεξάρτητοι Έλληνες: 35,00% (7 γυναίκες), Χρυσή Αυγή: 5,56% (1 γυναίκα), Δημοκρατική Αριστερά: 29,41% (5 γυναίκες), ΚΚΕ 33,33% (4 γυναίκες).

Το 2011 οι χώρες της Ε.Ε. χορήγησαν άσυλο σε 84.100 άτομα

Στην Ελλάδα έγινε δεκτό μόλις το 6% των αιτήσεων για άσυλο

 Από τις 9.295 εγκρίθηκαν οι 585

• Τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρείχαν καθεστώς προστασίας σε 84.100 ανθρώπους που υπέβαλαν αίτημα να τους χορηγηθεί πολιτικό άσυλο το 2011, αλλά μόλις επτά χώρες ανέλαβαν την υποδοχή των περισσότερων, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Eurostat. Το 2011 εξετάστηκαν 365.600 αιτήσεις παροχής ασύλου από τα κράτη-μέλη της ΕΕ, εκ των οποίων απορρίφθηκαν οι 281.500. Τόσο σε απόλυτους όσο και σε σχετικούς αριθμούς η Ελλάδα βρίσκεται προς τις τελευταίες θέσεις του πίνακα. Η χώρα μας έκανε δεκτά 585 πρόσωπα από τα οποία 240 έλαβαν καθεστώς προσφύγων, 165 καθεστώς επικουρικής προστασίας και 180 δεκτούς για ανθρωπιστικούς λόγους.

Ο συνολικός αριθμός αιτήσεων στην Ελλάδα ήταν 9.295 άρα δεκτό έγινε περίπου το 6% την ώρα που σε άλλες χώρες μπορεί να φτάνει το 20% ακόμα και κοντά στο 50% (Τσεχία). Σε ό,τι αφορά την προέλευση, στην Ελλάδα έγιναν δεκτοί 155 Ιρακινοί και 140 Αφγανοί και 120 πρόσωπα με άγνωστη εθνικότητα, όπως αναφέρει η Eurostat. Οι υπόλοιποι είναι άλλων εθνικοτήτων. Η Βρετανία βρίσκεται στην πρώτη θέση σε ό,τι αφορά την υποδοχή προσφύγων με 14.400 πρόσωπα, ακολουθούμενη από τη Γερμανία (13.000), τη Γαλλία (10.700), τη Σουηδία (10.600), την Ολλανδία (8.400) και την Ιταλία (7.500). Οι χώρες αυτές καλύπτουν τα τρία τέταρτα των αιτήσεων που έγιναν δεκτές σε όλη την ΕΕ.

Νέο προεδρείο στην Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικής

κατάσταση και τον ανάλογο εξοπλισμό. Αναχώρηση 7:00 π.μ. από την Περιφέρεια Ηπείρου. Αρχηγός πορείας: Χρήστου Γιάννης • Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Ορειβατικού Συλλόγου, 28ης Οκτωβρίου 17Α (εντός στοάς) καθημερινά 7-9μμ. Τηλ. 26510-22138. http://www.orivatikos.gr.

• Συγκροτήθηκαν σε Σώμα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος που προέκυψε από τις πρόσφατες εκλογές. Πρόεδρος ανέλαβε ο κ. Ιωάννης Σταμούλης, Αντιπρόεδρος ο κ. Φίλιππος Παντελεάκος, Γεν. γραμματέας, ο κ. Απ. Μανιάτης,

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

• Μια σειρά καλοκαιρινών συναυλιών με γνωστά ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής έχουν ετοιμάσει οι υπεύθυνοι του Καφέ Μπαρ "ΤΟ ΚΑΣΤΡΙ" στο Θεσπρωτικό Πρέβεζας. Η αρχή θα γίνει την Παρασκευή 22 Ιουνίου (ώρα έναρξης 22:00) με τους Acoustic Trio Live. Το Σάββατο 7 Ιουλίου τη σκυτάλη παίρνει ο αγαπημένος τραγουδοποιός Λάκης Παπαδόπουλος (ώρα έναρξης 22:30).

– Η Στέγη Αυτιστικών Ατόμων «Ελένη Γύρα» ευχαριστεί θερμά τις οικογένειες Δημητρίου Αλεξίου, Αποστόλη Αλεξίου καθώς και Χρήστου και Χριστίνας Μανέγα για τη χρηματική προσφορά που κατέθεσαν σε μνήμη Παναγιώτας Αλεξίου και Βασιλικής Μπούκαλη.

 Eκδηλώσεις Γεγονότα

Συναυλίες στο Θεσπρωτικό

ταμίας ο κ. Γεώργιος Βιντζηλαίος και μέλη οι: Δημήτριος Σιμιτσής, Ιωάννης Αρτοποιός, Νικόλαος Τσόγκας. Ενημέρωση για τις παρεμβάσεις της Ένωσης δίνονται από την ιστοσελίδα www.eaps.gr από το Blog eapsgr.blogspot.com, από το twitter.com/eapsgr και από το Facebook στην ομάδα ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ.

Λουτροθεραπεία για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΠΥΥ • Ξεκίνησε η χορήγηση λουτροθεραπείας στους δικαιούχους του ΕΟΠΠΥΥ, όπως ανακοίνωσε το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ιωαννίνων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται σε μία από τις αντίστοιχες ειδικότητες Ρευματολόγων, Ορθοπεδικών και Δερματολόγων, προκειμένου να λάβουν τα απαραίτητα παραπεμπτικά.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΕΖΑΣ:

Δόθηκε σε όλους μας μια τελευταία ευκαιρία… • Σε όλους δόθηκε μια τελευταία ευκαιρία από τον Ελληνικό λαό, αναφέρει σε δήλωσή του για το εκλογικό αποτέλεσμα ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας κ Αντώνης Μπέζας, ο οποίος ζητά να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος και να σταθούν στο ύψος τους οι πολιτικές δυνάμεις. Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων τονίζει τα εξής: «Ο ελληνικός λαός παρά την οργή, την πικρία, την απογοήτευση και την αφάνταστη ταλαιπωρία του, κατόρθωσε να αντισταθεί στο λαϊκισμό, την υποσχεσιολογία και σ’ αυτούς που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την δικαιολογημένη αγανάκτησή του και έδωσε ξεκάθαρη εντολή. Για να διασφαλισθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και η παραμονή μας στο ευρώ. Για να αποκατασταθούν οι πρόσφατες αδικίες, να υπάρχει δικαιοσύνη, να ανοίξει ο δρόμος της ανάπτυξης και να βγούμε από το τέλμα της ανεργίας. Για να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα προβλήματα της ασφάλειας και της λαθρομετανάστευσης. Αντιλαμβάνομαι, ότι δόθηκε σε όλους μας μια τελευταία ευ-

καιρία. Δεν πρέπει επομένως να χαθεί πολύτιμος χρόνος, ούτε υπάρχουν περιθώρια για μικροκομματικά παιχνίδια». Ο βουλευτής Θεσπρωτίας δεν παραλείπει να ευχαριστήσει όσους τον τίμησαν με την ψήφο τους και προσθέτει: «Δεν δώσαμε ευκαιριακές υποσχέσεις, ούτε δημαγωγήσαμε. Είπαμε μόνο την αλήθεια και την ακούσατε. Με αυτή την αλήθεια, θα πορευτούμε και θα εργαστούμε με όλους συναινετικά. Για να πιάσουν τόπο οι θυσίες και να έλθουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, συγκεκριμένα αποτελέσματα και καλύτερες μέρες».

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο μητροπολίτης Άρτας • Επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο πραγματοποίησε ο μητροπολίτης Άρτας κ. Ιγνάτιος, επικεφαλής ομάδας προσκυνητών. Ο κ. Ιγνάτιος χοροστάτησε μάλιστα στον Πατριαρχικό Ναό, ευχαριστώντας για αυτό τον κ. Βαρθολομαίο. «Βρισκόμαστε στη Βασιλεύουσα για να ζωντανέψουν στις

καρδιές μας, τα μηνύματα που δίνει η ιστορία μας», είπε ο κ. Ιγνάτιος. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη των προσκυνητών από την Άρτα, ενώ αναφέρθηκε στο δύσκολο έργο του Πατριαρχείου, τονίζοντας ότι «αγωνιζόμεθα να επιβιώσουμε και να συνεχίσουμε την ιστορία της Μητέρας Εκκλησίας».

Διαδικασίες για την πιστοποίηση του ηλεκτρονικού τσιγάρου • Την δική του απάντηση επιχείρησε να δώσει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικού Τσιγάρου (ΣΕΕΗΤ) για το αν είναι επικίνδυνο ή όχι το προϊόν του. O πρόεδρος του ΣΕΕΗΤ κ. Δημήτρης Πετρόπουλος είπε ότι ο ΣΕΕΗΤ δεν θα αφήνει τίποτα αναπάντητο. «Στις φήμες που διάφοροι καλλιεργούν, απαντάμε με αδιάσειστα επιστημονικά στοιχεία, ώστε να γίνει πιστευτό και στον πλέον δύσπιστο ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι ασφαλές και οι ελληνικές εταιρείες του χώρου υπεύθυνες και σοβαρές».

Ανακοίνωσε ότι ξεκινούν σε συνεργασία με το Παν/μιο Κρήτης και το Παν/μιο Θεσσαλίας, ένα πρόγραμμα πιστοποίησης των υγρών αναπλήρωσης ηλεκτρονικού τσιγάρου. Θα πιστοποιούν και θα ελέγχουν όλα τα υγρά που χρησιμοποιούν ελληνικές επιχειρήσεις. Όπως υποστήριξε, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του προγράμματος, τα υγρά αναπλήρωσης των εταιριών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, είναι ακίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον και (φυσικά) δεν περιέχουν καμία καρκινογόνα ουσία.

Στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Διεθνής Διημερίδα για τα Εφαρμοσμένα Οικονομικά • Διεθνή διημερίδα στα Εφαρμοσμένα Οικονομικά και Χρηματοοικονομικά διοργανώνει το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αύριο, Πέμπτη και μεθαύριο, Παρασκευή στο Αμφι-

Συνεδριάζει αύριο το Γεν. Συμβούλιο της ΠΣΕ • Το Γενικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος θα συνεδριάσει αύριο, Πέμπτη και ώρα 7.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών. Η ημερήσια διαάταξη περιλαμβάνει στα θέματά της τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες και τις εκδηλώσεις του καλοκαιριού.

Το Μέτσοβο γιορτάζει την απελευθέρωσή του • Διήμερες εκδηλώσεις για την επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση του Μετσόβου διοργανώνει το Σάββατο 23 και την Κυριακή, 24 Ιουνίου ο Δήμος της ορεινής κωμόπολης. Στις εκδηλώσεις θα παραβρεθούν τιμητικά και 50 Κρήτες.

θέατρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Η διημερίδα πραγματοποιείται για τέταρτη χρονιά και στα πλαίσιά της θα παρουσιάσουν εργασίες διακεκριμένοι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η διημερίδα είναι ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο με σκοπό την επαφή την τοπικής κοινωνίας με τις σύγχρονες εξελίξεις στα οικονομικά και χρηματοοικονομικά θέματα. Η γλώσσα εργασίας της είναι η Αγγλική. • Περισσότερες πληροφορίες στον κ. Απ. Τσιούρη, τηλ.: 26510 05929.

Συνεδριάζουν Επιτροπές της Περιφέρειας Ηπείρου • Συνεδριάζει αύριο, Πέμπτη και ώρα 10 π.μ. η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με 30 συνολικά θέματα στην ημερήσια διάταξη. Αύριο, ώρα 10 π.μ. θα συνεδριάσει και η Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου, με 10 θέματα ημερήσιας διάταξης.


ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

ΠPOΣKHNIO-ΠAPAΣKHNIO

διαδόσεις... Κυβερνητική εκπροσώπηση…

 «Ψηνόταν» χθες το απόγευμα η νέα κυβέρνηση και ας ελπίσουμε πως αυτή τη φορά η Ήπειρος δε θα μείνει στην… απέξω, όπως συνέβη επί Γ. Παπανδρέου! Στα κυβερνητικά σχήματα της Νέας Δημοκρατίας πάντα συμπεριλαμβάνονταν και Ηπειρώτες πολιτικοί, οπότε κι αυτή τη φορά είναι πολύ πιθανό να συνεχιστεί η «παράδοση». Εξάλλου, έχουμε βουλευτές στα Γιάννενα και τους υπόλοιπους Νομούς που είναι αξιόλογοι και μπορούν να ανταπεξέλθουν με τον καλύτερο τρόπο σε όποιο καθήκον τους ανατεθεί!.. Κ.Α.

Σαμαρά ψήφισε το χωριό του Τσίπρα!..

 Τι κι αν από το Αθαμάνιο της Άρτας έλκει την καταγωγή του ο Αλέξης Τσίπρας. Οι συγχωριανοί του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ δεν έδειξαν να το… πολυεκτιμούν αυτό την περασμένη Κυριακή κι έδωσαν την πρωτιά στη Ν.Δ. και τον Αντώνη Σαμαρά! Συγκεκριμένα, το Αθαμάνιο ψήφισε Ν.Δ. σε ποσοστό 40,85%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσε το 28,7% των ψηφοδελτίων! Ήττα δηλαδή… εντός έδρας για τον Αλέξη! Κ.Α.

Θα νιώθει παράξενα!

 Μέχρι και τα ξημερώματα «παιζόταν» η 4η έδρα της Ν.Δ. στο Νομό Ιωαννίνων. Τελικά, ο Φιλ. Σιάκας δεν κατάφερε να συμπληρώσει το «καρέ» και η έδρα κατέληξε στον Μιχ. Κασσή, του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος με τόσο λίγους βουλευτές που εξέλεξε η παράταξή του, θα νιώθει μάλλον... παράξενα στη Βουλή... Μιχ.Π.

Δέκα ημέρες χωρίς Εγνατία! Για 10 ημέρες και όχι για τρεις (όπως εκ παραδρομής γράφτηκε στο χθεσινό φύλλο του «Π.Λ.») θα είναι κλειστή η Εγνατία Οδός, στο τμήμα Μέτσοβο - Παναγιά, εξαιτίας έργων! Είναι χαρακτηριστικό, ότι και άλλα ΜΜΕ των Ιωαννίνων, βλέποντας το σχετικό Δελτίο Τύπου, εκ παραδρομής έγραψαν ότι η Εγνατία θα κλείσει για τρεις ημέρες, από σήμερα έως την Παρασκευή, αφού προφανώς θεώρησαν αδιανόητο να κλείσει για 10! Τελικά, οι οδηγοί θα πρέπει να μετακινούνται από την αλήστου μνήμης παλαιά Εθνική Οδό Ιωαννίνων - Θεσσαλονίκης, από σήμερα Τετάρτη έως την άλλη Παρασκευή, 29 Ιουνίου. «Δεν μπόρεσαν να βρουν άλλες λύσεις οι αρμόδιοι, όπως το να κάνουν μονοδρομήσεις; Γιατί πρέπει να κλείσει για τόσο μεγάλο διάστημα ένας τόσο σημαντικός δρόμος;» ρωτούσαν χθες Γιαννιώτες. Δίκιο έχουν… Μιχ.Π.

Τα τρία Χ...

 Τα τρία Χ της οικογένειας Παπανδρέου που θα μείνουν στην ιστορία για να διδάσκουν τις επόμενες γενεές. Ο παππούς έφερε τη Χούντα, ο πατέρας έφερε το Χρέος και ο υιός έφερε το Χάος! Δεκτές αντιρρήσεις ή ενστάσεις… Θ.

Σελ. 3η

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Για την Ελλάδα ρε...

 Πλήθηναν οι φωνές των πολιτικών που ισχυρίζονταν ότι πάλευαν για το καλό της πατρίδας! Και η ασθένεια μεταδίδονταν όλο και σε περισσότερους αγωνιστές της δημοκρατίας και υπερασπιστές των συμφερόντων του λαού! Και κάθε φορά που το άκουγα οργιζόμουν περισσότερο! Με τόσες καλές προθέσεις πώς δεν σώθηκε αυτή η πατρίδα; Ως πότε θα μας σερβίρουν παραμύθια; Καταδίκαζαν, δήθεν, τις προηγούμενες πολιτικές και υπόσχονταν νέες ακόμη καλύτερες! Ο Γιώργος Παπανδρέου εξαφανίστηκε! Μας έβαλε σε μεγάλες περιπέτειες και τώρα βολεύτηκε πάλι με μια θεσούλα στο Κοινοβούλιο! Και μεις που ζούμε την πραγματικότητα δεν ξέρουμε πώς να τα βολέψουμε με τόσους φόρους που μας επιβάλλουν…

® Aπό τον ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΠΑ

ΑΓΑΠΗ - ΠΙΣΤΗ - ΕΛΠΙΔΑ!..

 Έχασαν τόσες ώρες σε τηλεοπτικές συζητήσεις γιατί δεν είχαν τίποτε πιο δημιουργικό να κάνουν! Καθένας έψαχνε να βρει πόσες εξυπνάδες θα πει για να φανεί ευφυέστερος των άλλων! Και για την ουσία κουβέντα! Πόσους φόρους τελικά θα πληρώνουμε; Τι θα γίνει τον Οκτώβρη με το πετρέλαιο; Πόσοι Έλληνες θα έχουν θέρμανση το χειμώνα; Θα αυξήσουν τις αντικειμενικές αξίες ισοπεδώνοντας κάθε επάγγελμα που στηρίζεται στην οικοδομική δραστηριότητα; Το έκτακτο χαράτσι μέσα στη ΔΕΗ θα το μονιμοποιήσουν; Πόσο θα αυξήσουν τα τιμολόγια των οργανισμών κοινής ωφέλειας; Ο φόρος ιδιοκατοίκησης για πόσο θα συνεχιστεί; Θα καταργηθεί ο 13ος και 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα και θα μειωθεί ο βασικός σε επίπεδα Βουλγαρίας;

G Είπε ο Καρατζαφέρης ότι ο φόβος τελικά νίκησε τον θυμό σ’ αυτές τις εκλογές! Μπορεί να έχει δίκιο, αλλά αυτός ο φόβος δεν ήταν φανταστικός ή φτιαχτός, όπως υπαινίχτηκε. Ήταν πραγματικός φόβος, ότι οι... επελαύνουσες «συνιστώσες» των απερίσκεπτων και των ανεπάντεχων δεκτών παντός «θυμού» εκ δεξιών και εξ αριστερών, ήταν έτοιμες να τινάξουν τα πάντα στον αέρα! Δεν ήταν μικρό πράγμα το ότι ακόμα και εκείνοι που ψήφιζαν «συνιστώσες» έτρεχαν την παραμονή των εκλογών να... «σηκώσουν» από τις τράπεζες τις όποιες μικρές οικονομίες τους! Οι πιο «μπασμένοι» όμως στα πράγματα είδαν τις κινήσεις των διάφορων σαλτιμπάγκων, που δεν έχουν ιερό και όσιο, να πυκνώνουν τις τάξεις των αμήχανων και ανέτοιμων, αρχηγίσκων των «συνιστωσών» και να είναι έτοιμοι να κατασπαράξουν το «πτώμα» της ημιθανούς Ελλάδας! Τελικά ευτυχώς δεν τα κατάφεραν. Εδώ ο «Θεός της Ελλάδας» του Κολοκοτρώνη, τον οποίο επικαλέστηκε ο πιο άσχετος με τα τεκταινόμενα «πολιτικίσκος», έδρασε πράγματι για την σωτηρία της... δίνοντας την «καρπαζιά» του πρώτα - πρώτα στον ίδιο για να τον... ξυπνήσει! Αλλά η «καρπαζιά» είχε τον αντίκτυπό της στους ψηφοφόρους του, όχι όμως και στον ίδιο! Τέλος πάντων, η κίνηση του Αντώνη Σαμαρά με το διαφαινόμενο διαχρονικό σύνθημα «ίτε παίδες Ελλήνων» έπιασε τόπο στον αντίποδα των «συνιστωσών» του αειθαλούς Γλέζου -μια και αυτός είναι που τις... κουμαντάρει- και είχαμε το ευνοϊκό για την Πατρίδα μας εκλογικό αποτέλεσμα! Πληροφορώ τους... λάτρεις των «συνιστωσών» ότι για πρώτη φορά στον αντίποδά τους μαζευτήκαμε και δράσαμε όλοι αδελφωμένοι -όσοι σκεπτόμενοι ορθολογισμένα- νεοδημοκράτες, πασόκοι, κουκουέδες κι αποδείχτηκε ότι είμαστε αρκετοί, περισσότεροι από τους φανατικούς και απερίσκεπτους, ώστε ποτέ να μην επιτρέψουμε να... «σκυλεύσουν» την πατρίδα μας τα διάφορα «ζαγάρια» που ήταν έτοιμα να το πράξουν. Τώρα εναποθέτουμε τις ελπίδες μας όχι μόνο στον Αντώνη Σαμαρά, που αποδείχτηκε άξιος της πατρίδας, αλλά και σ’ όλους τους άλλους νουνεχείς ηγέτες, οι οποίοι αντιλαμβάνονται με τι και με ποιους έχουμε να κάνουμε, ώστε να τους πείσουν για την πραγματική βοήθειά τους, η οποία δεν συνίσταται μόνο σε «δις» και σε μια άκαμπτη «Τρόικα». Συνίσταται στην αντίληψη ότι έχουν να κάνουν με υποφέροντες Ανθρώπους. Θα δούμε!

Χρειάζονται απαντήσεις...

ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ!..

Πώς προέκυψαν προβλήματα;

 Μας βομβάρδιζαν μήνες ολόκληρους με το κούρεμα του χρέους! Πανηγύριζαν και για το νέο δανεισμό που θα ήταν... καλύτερος για το λαό! Κι αφού μας έσωσαν με το κούρεμα, πώς προέκυψαν πάλι τόσα προβλήματα; Πώς άδειασαν τα ταμεία; Και τι θα γίνει τώρα με τα μέτρα του Ιουνίου; Θα προστεθούν στα παλιότερα για να γονατίσουν μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού; Θα επιτρέψουν στην Τρόικα να συνεχίσει με τις εμμονές της κι ας γνωρίζουν ότι οδηγήθηκε η χώρα σε κατάρρευση; Αυτή έχει προδιαγεγραμμένους σκοπούς. Οι δικοί μας τι θα κάνουν! Όλοι μαζί θα βρουν επιτέλους κοινές αρχές; Είναι αδύνατο να μη καταλαβαίνουν ότι για το εθνικό σχέδιο απαιτείται η συμμετοχή όλων ανεξαιρέτως. Τα παιγνίδια για ψηφοθηρία τέλειωσαν.

Δεν έγινε κουβέντα!..

 Τι υπέγραψαν και τι θα κάνουν τώρα; Με την ανεργία μειώθηκαν οι εισφορές των ταμείων τα οποία έχουν καταρρεύσει! Θα μειωθούν κι άλλο οι βασικές και επικουρικές συντάξεις; Θα μειωθούν οι προσαυξήσεις των Κυριακών και Αργιών; Θα καταργηθεί το εφάπαξ; Θα καταργηθούν όλες οι εκπτώσεις φόρου για δίδακτρα, νοσήλια κλπ; Θα καταργήσουν το χαμηλό φόρο στα νησιά αγνοώντας σε ποιους προσφέρουν υπηρεσίες; Κάποια δις από το νέο δάνειο πηγαίνουν για την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών! Αυτά ποιοι θα τα αποπληρώσουν; Δεν είναι ευθύνη των ιδιωτικών Τραπεζών; Δάνεια δικά τους δεν είναι; Γιατί πληρώνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό; Αυτές δεν πληρώνουν ούτε φόρο για τα κέρδη τους, γιατί τη χασούρα τους να την πληρώσει o λαός; Για τον ίδιο λόγο έβαλαν τη θηλιά στους Ισπανούς! Γιατί να μη παλέψουν μαζί οι λαοί του Νότου; Αναζητούνται ηγέτες! Θεανώ Βλάχου

Η γεωθερμία μπορεί να δώσει λύση...

 Οικονομικούς τρόπους για να ζεστάνει το –ανοιχτό- Κολυμβητήριο της Άρτας θα εξετάσει το Δημοτικό Συμβούλιο της γειτονικής πόλης σε συνεδρίαση που πραγματοποιεί σήμερα. Προκρίνεται, όπως όλα δείχνουν, η χρήση της ηλιακής ενέργειας. Με αφορμή το γεγονός αυτό δεν μπορεί κανείς να μην αναρωτηθεί, τι θα γίνει τελικά και με το δικό μας Κολυμβητήριο στη Λιμνοπούλα! Εδώ λύση για πιο φτηνή θέρμανση είναι η γεωθερμία, αρκεί φυσικά να προχωρήσει! Διαφορετικά, κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει και πόσο καιρό θα λειτουργήσουν οι πισίνες του τον ερχόμενο χειμώνα. Πάντως, το… μπαλάκι είναι στο Δήμο Ιωαννιτών για την έκδοση στατικής επάρκειας στο κτίριο. Όλα τα άλλα έπονται… ...οι διαδοσίες Κ.Α.

G Πολύς θόρυβος -δικαιολογημένα- γίνεται τελευταία για τα φάρμακα και τους φαρμακοποιούς, ο οποίος κατά έναν περίεργο τρόπο, γίνεται προσπάθεια να καταλήξει σε βάρος των τελευταίων, μια και οι πάσχοντες είναι καλό υλικό για εκμετάλλευση. Γίνεται προσπάθεια να λησμονηθεί ότι η εποχή που το «φαρμακείο» ήταν... γωνία το κατάστημα και οι φαρμακοποιοί, ανάλογα με την επιστημοσύνη τους και την συνείδησή τους εισέπρατταν ασύστολα και από τους ασθενείς και από τις φαρμακευτικές εταιρίες παρήλθε ανεπιστρεπτί! Τώρα τα φαρμακεία έχουν τελείως απελευθερωθεί και βρίσκονται παντού, σε κάθε γωνιά των πόλεων και των χωριών ακόμα, επανδρωμένα από νέους επιστήμονες που μόχθησαν για τις σπουδές τους και τις ουσιαστικές γνώσεις τους πάνω στο φάρμακο, ώστε κανένας να μην είναι σε θέση να τους... πασάρει φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Ούτε πια στα φαρμακεία μπορούν να συσσωρεύονται βιβλιάρια ασθενείας για χρήση... όπου δει, αρκεί να προμηθεύουν στους κατόχους καλλυντικά και... άλλα. Πρέπει να γίνει δε γνωστό στο ευρύτατο κοινό ότι τα φάρμακα πολλές φορές πανάκριβα, δεν τα βγάζουν οι φαρμακοποιοί από τα λιβάδια τους, αλλά τα προμηθεύονται από τις φαρμακευτικές εταιρίες τοις μετρητοίς και προκαταβολικά και δεν θα πρέπει να διαχωρίζονται οι φαρμακοποιοί σε «φιλάνθρωπους» και μη, ανάλογα με τα κεφάλαια που διαθέτουν από τους... πατεράδες τους. Τα Ταμεία πρέπει να εξοφλούν άμεσα! Γι - Πας


Σελ. 4η

ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012 • Επιχορηγήσεις • Εκπόνηση μελετών • Αναδιοργάνωση επιχειρήσεων

ΙΩΑΝΝΙΝΑ: ΖΥΓΟΜΑΛΗ 21, ΤΗΛ. 26510 71004 - FAX 26510 71008 ΑΘΗΝΑ: Β.ΣΟΦΙΑΣ & ΣΕΜΙΤΕΛΟΥ 5, ΤΗΛ. 213.0354467 - FAX. 213.0354469

Μειωμένο κατά 5,6% το γεωργικό εισόδημα στην Ελλάδα το 2011

 Αντίθετα στην Ευρώπη αυξήθηκε 7%!

Κ

ατά 5,6% συρρικνώθηκε το γεωργικό εισόδημα στην Ελλάδα το 2011 σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Eurostat, ενώ αντίθετα στην Ευρώπη αυξήθηκε κατά 7%. Τη δυσχερή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική γεωργική οικονομία επιβεβαίωσε η Κομισιόν απαντώντας στον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Γιώργο Παπαστάμκο. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η μείωση του γεωργικού εισοδήματος ανά εργαζόμενο στην Ελλάδα οφείλεται σε διάφορους παράγοντες όπως στο γεγονός ότι ο όγκος της γεωργικής παραγωγής το 2011 παρέμεινε σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με το προηγούμενο έτος (+0.3%), ενώ σημειώθηκε μικρή αύξηση της αξίας της γεωργικής παραγωγής σε πραγματικούς όρους, η οποία οφείλεται στην αύξηση κατά 1% στις τιμές εκροών, και στις αμετάβλητες

εισροές γεωργικής εργασίας. Την ίδια ώρα, η αξία της ενδιάμεσης ανάλωσης αυξήθηκε σε πραγματικούς όρους κατά 9%, λόγω της αύξησης κατά 11% στις τιμές, ενώ ο όγκος παρέμεινε σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με το 2010. Σημειώνεται ότι οι κυριότερες αυξήσεις τιμών παρατηρήθηκαν στις ζωοτροφές, την ενέργεια και τα λιπαντικά και τα λιπάσματα. Σε δηλώσεις του, ο κ. Παπαστάμκος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «βρισκόμαστε στην κορύφωση μιας διαπραγμάτευσης που αφορά στην επιβίωση της ελληνικής υπαίθρου», προσθέτοντας ότι δίνεται «μάχη οπισθοφυλακής για έναν ισχυρό προϋπολογισμό της Ε.Ε. υπέρ της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Τίποτε δεν είναι δεδομένο. Τη δοκιμαζόμενη ελληνική γεωργική οικονομία δεν την υποβοηθούν εξαγγελίες ποσοτικού περιεχομένου, προτού ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο και τη μεταρρύθμιση της ΚΑΠ».

Reuters: Επιστρέφουν σταδιακά οι καταθέσεις στις τράπεζες

• Επιστρέφουν οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες μετά το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, το οποίο επικαλείται τρα-

πεζικά στελέχη. Έτσι επιβεβαιώνεται και το χθεσινό δημοσίευμα του «Π.Λ.» που έκανε λόγο για επαναφορά της ηρεμίας στους μικροκαταθέτες. «Χθες (σ.σ. προχθές) είδαμε αντιστροφή της πορείας. Είχαμε περίπου 15 εκατ. μετρητά που οι καταθέτες επέστρεψαν» τόνισε μία από τις πηγές που μίλησαν στο Reuters. Αναφορικά με τα ποσά που επιστρέφονται στις ελληνικές τράπεζες, μία από τις τραπεζικές πηγές σημείωσε ότι τα ποσά αυτά φτάνουν

1.450 ευρώ δείχνουν τα πρώτα εκκαθαριστικά ως µέσο φόρο!

Άρχισε να φθάνει η… λυπητερή της Εφορίας

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat

έως τις 10.000, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν επανακατατεθεί μεγάλα ποσά πάνω από 50.000 ευρώ.

 από 1η σελ.

κτρου. Βέβαια το παρήγορο είναι ότι υπάρχει η δυνατότητα να εξοφληθεί ο φόρος έως και τρεις δόσεις, αλλά όπως έλεγε χθες στον «Π.Λ.» αναγνώστης «όταν το ταμείο είναι μείον, λίγη σημασία έχουν οι δόσεις. Εδώ δεν μπορούμε να πληρώσουμε τις καθημερινές υποχρεώσεις μας, πολύ δε περισσότερο αυτές τις έκτακτες».

Πενταπλάσια από πέρυσι!.. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Δημόσιο φέτος προσδοκά να εισπράξει περίπου 5,1 δισ. ευρώ (!), την στιγμή που πέρυσι το αντίστοιχο ποσό μόλις ξεπέρασε το 1,1 δισ. ευρώ. Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει παραλάβει μέχρι σήμερα, περίπου 980.000 φορολογικές δηλώσεις επί συνόλου 5,5 εκατομμυρίων και τα έως τώρα στοιχεία προκαλούν σοκ στα περισσότερα νοικοκυριά. Από το σύνολο των παραπάνω δηλώσεων προκύπτει για 650.000 χρεωστικό αποτέλεσμα εκκαθάρισης, με συνολικό ποσό πρόσθετου φόρου περίπου 945 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει πρόσθετος φόρος ανά δήλωση 1.450 ευρώ. Το αποδεικτικό είσπραξης στην περί-

αφίξεις Ρώσων τουρ νθαρρυντικές είναι οι ενδείξεις για τις στοιχεία έκδοσης θεωρήσεων ά ωτικ Ελλάδα, σύμφωνα με τα συγκεντρ ο εκδόθηκαν 84.469 βίζες, έναντι από το Γενικό Προξενείο Μόσχας. Το Μάι ιώνοντας αύξηση 21,5%. 69.526 τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, σημε ν 127.393 θεωρήσεις, έναντι θηκα Το πρώτο πεντάμηνο του έτους εκδό αύξηση 18,5%. Το ελληνικό προξενείο 107.480 πέρυσι στο αντίστοιχο διάστημα, ί και στο υπόλοιπο της τουριστικής πεεκτιμά ότι η αυξητική τάση θα συνεχιστε βίζες ημερησίως. ριόδου, καθώς εκδίδονται πλέον 4.500 - 5.000

Ε

ACCOUNTING & TAX

ΚΙΤΣΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣ Λογιστικά - Φοροτεχνικά

Αγίας Μαρίνας 18 Ιωάννινα - ΤΚ 45221 Τηλ.: 26510-20904, Κιν.: 6948-835758 Email: ikitsakis@gmail.com

Μέσω Taxisnet Όσοι έχουν κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet, θα μπορούν να εκτυπώνουν το Ενιαίο Εκκαθαριστικό Σημείωμα Φυσικών Προσώπων, στο οποίο αναγράφεται ότι αποτελεί ακριβές αντίγραφο του εκδοθέντος σημειώματος και φέρει ημερομηνία έκδοσης και ημερομηνία έκδοσης αντιγράφου και τη σήμανση έγκυρου εκκαθαριστικού σημειώματος μέσω του http://www.gsis.gr/. Επίσης, μπορούν να εκτυπώνονται τα αποδεικτικά είσπραξης για την τρέχουσα δόση κάθε μήνα, στην οποία συμπεριλαμβάνονται τυχόν μη καταβληθείσες προηγούμενες δόσεις και οι αναλογούσες για αυτές προσαυξήσεις. Οι φορολογούμενοι θα μπορούν να εκτυπώνουν την ειδοποίηση επιστροφής φόρου σε περίπτωση που δεν την παρέλαβαν ή την απώλεσαν. Η εκτύπωση των παραπάνω ειδοποιήσεων μπορεί να αντικαταστήσει την αντίστοιχη έντυπη ειδοποίηση που αποστέλλεται ταχυδρομικώς, και να χρησιμοποιηθεί στα πιστωτικά ιδρύματα για την εξόφλησή τους.

Κεφάλαια 1,3 δισ. ευρώ άντλησε χθες ο ΟΔΔΗΧ

Α

εφάλαια ύψους 1,3 δισ. ευρώ άντλησε χθες ο ΟΔΔΗΧ, Κ κατά τη δημοπρασία τρίμηνων εντόκων γραμ ματίων,

 Οριακή μείωση του επιτοκίου στο 4,31%

την πρώτη μετά τις εκλογές της 17ης Ιουν ίου. Το επιτόκιο σημείωσε οριακή πτώση στο 4,31% από 4,34% στην προηγούμενη αντίστοιχη δημο πρασία. Η έκδοση υπερκαλύφθηκε κατά 2,19 φορ ές, έναντι συντελεστή κάλυψης 2,32 στην προηγούμενη δημοπρασία.

Νέο φωτοβολταϊκό πάρκο από την ENGAIA A.E. στο Ν. Ιωαννίνων

Αυξάνονται οι Ρώσοι τουρίστες στην Ελλάδα ιστών στην

φες δηλώσεις, τελευταία προθεσμία είναι η 2η Ιουλίου.

Υποχωρεί η κατασκευαστική παραγωγή στην Ευρωζώνη

ρκετά παραμένουν τα προβλήματα και για την κατασκευαστική παραγωγή στην Ευρωζώνη καθώς η Eurostat ανακοίνωσε κάμψη 2,7% σε σχέση με το Μάρτιο και 5% σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2011. Η Eurostat μείωσε επίσης την εκτίμησή της για την αύην κατασκευή πάρκου ισχύος 352kW στο Νομό Ιωαννίνων για λογαριαξηση της κατασκευαστικής παραγωσμό της K&P ENERGY ανέλαβε το Μάιο η γής το Μάρτιο στο 11.4% από12.4%. εταιρεία ENGAIA Α.Ε.. Όπως αναφέρεται Η μείωση του Απριλίου ήταν εμσε σχετική ανακοίνωση με την τεχνογνωσία και φανής σε όλη την Ευρωζώνη με τη την εμπειρία που διαθέτει έχει πραγματοποιήσει Γερμανία να εμφανίζει πτώση 6%, την ήδη ένα σημαντικό αριθμό έργων στα Ιωάννινα, Ισπανία 2,3% και την Ιταλία 4,4%. Από συνολικής ισχύος 400kW. τις μεγαλύτερες οικονομίες μόνο η Η νέα φωτοβολταϊκή εγκατάσταση θα αποτελείται από πολυκρυσταλλικά φ/β πάνελ Canadian Solar Γαλλία εμφάνισε αύξηση η οποία CS6P-250P, ονομαστικής ισχύος 250Wp, τριφασιέφτασε το 2,3%. κούς μετατροπείς SMA Sunny Tripower 17000TL και βάσεις στήριξης της Alumil με πασσαλόμπηξη.

Τ

πτωση που το εκκαθαριστικό είναι χρεωστικό, είναι ενιαίο, δηλαδή ο φορολογούμενος πρέπει να πληρώσει και τους δυο φόρους. Εξόφληση με δόσεις προβλέπεται μόνο όταν η οφειλή ξεπερνά τα 300 ευρώ. Τότε στο εκκαθαριστικό σημείωμα ενσωματώνονται εκτός του αποδεικτικού είσπραξης ολικής εξόφλησης και αποδεικτικά είσπραξης (φόρου εισοδήματος, ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στα εισοδήματα των φυσικών προσώπων και του τέλους επιτηδεύματος) διακριτά για την εξόφληση, Α’ δόσης, Β’ δόσης, Γ’ δόσης. Από την άλλη πλευρά, 87.000 φορολογούμενοι θα έχουν επιστροφή φόρου (πιστωτικό εκκαθαριστικό) 574 ευρώ, ενώ 245.000 φορολογούμενοι ούτε θα λάβουν κάποια επιστροφή, αλλά ούτε θα πληρώσουν επιπλέον ποσό φόρου, καθώς το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης είναι μηδενικό. Ας σημειωθεί ότι τις επόμενες ημέρες θα σταλεί η δεύτερη παρτίδα με 480.000 εκκαθαριστικά σημειώματα. • Υπενθυμίζεται ότι τελευταία προθεσμία για ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων έχει οριστεί η 16η Ιουλίου. Για τις χειρόγρα-

Στο -16,9 τον Ιούνιο

«Βουτιά» ρεκόρ για το γερμανικό δείκτη οικονομικού κλίματος ο μεγαλύτερο ρυθμό πτώσης από τον Οκτώβριο του Τ 1998 κατέγραψε ο δείκτης οικονομικού κλίματος της Γερμανίας τον Ιούνιο, με φόντο την επι-

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ» Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και το συνεργαζόμενο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αναγγέλλουν τη συνέχιση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) που οδηγεί στην απονομή Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) στη Βιοτεχνολογία. Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο διδακτικά εξάμηνα και ένα έτος εκπόνησης διπλωματικής εργασίας για το Μ.Δ.Ε. και επιτρέπει, μετά την απόκτηση του Μ.Δ.Ε., συνέχιση των σπουδών για λήψη Διδακτορικού Διπλώματος στο ίδιο αντικείμενο. Ημερομηνία έναρξης του νέου κύκλου του προγράμματος (κύκλος 2012-2014) ορίζεται η 1η Οκτωβρίου 2012. Αναλυτικότερα στοιχεία μπορούν να ζητηθούν στους εξής δικτυακούς τόπους: http://www.uoi.gr/postgraduate/detail.php?pg_id=28 http://medlab.cs.uoi.gr/medicalschool/postgraduate_gr.htm http://www.med.uoi.gr/pdf/esoteriki_axiologisi.pdf Στο ΠMΣ γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Τμημάτων ΑΕΙ Ιατρικής, Φαρμακευτικής, Οδοντιατρικής, Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής, Ζωικής Παραγωγής, Γεωργικής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας, Χημικών Μηχανικών, Κτηνιατρικής, Χημείας, Βιοχημείας, Βιολογίας, Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών, ή άλλων τμημάτων με συναφές προς την βιοτεχνολογία γνωστικό αντικείμενο, των Πανεπιστημίων της ημεδαπής ή αντίστοιχων τμημάτων ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής. Για τους πτυχιούχους ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής απαιτείται αναγνώριση του τίτλου σπουδών από το ΔΟΑΤΑΠ (ΔΙΚΑΤΣΑ). Η επιλογή μεταξύ των υποψηφίων θα πραγματοποιηθεί εντός του Σεπτεμβρίου 2012. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν, το αργότερο μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου 2012, τα παρακάτω δικαιολογητικά: • Αίτηση υποψηφιότητας • Επικυρωμένο αντίγραφο πτυχίου • Βεβαίωση αναγνώρισης ισοτιμίας ή και αντιστοιχίας πτυχίου από το ΔΟΑΤΑΠ (οι απόφοιτοι ΑΕΙ του εξωτερικού). • Επικυρωμένο αντίγραφο αναλυτικής βαθμολογίας όλων των ετών. • Πιστοποιητικό γνώσης της Αγγλικής γλώσσας • Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα • Δύο (2) συστατικές επιστολές • Αποδεικτικά στοιχεία τυχόν ερευνητικής δραστηριότητας • Κάθε άλλο στοιχείο που κατά τη γνώμη των υποψηφίων θα συνέβαλε στην πληρέστερη αξιολόγησή τους. Οι αιτήσεις και τα λοιπά δικαιολογητικά θα πρέπει να υποβληθούν στη διεύθυνση: Ευστάθιος Φριλίγγος Αναπληρωτής Καθηγητής Επιστημονικός Υπεύθυνος του ΠΜΣ «Βιοτεχνολογία» Εργαστήριο Βιολογικής Χημείας Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Ιατρική Σχολή τηλ. 26510-07559 - fax: 26510-07868 email: efriligo@cc.uoi.gr. Ιωάννινα, Ιούνιος 2012 Ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του ΠΜΣ Ε. Φριλίγγος

δείνωση της κατάστασης στον ισπανικό τραπεζικό κλάδο και της αβεβαιότητας για το ελληνικό εκλογικό αποτέλεσμα. Ο δείκτης ZEW υποχώρησε στο -16,9 από 10,8 τον Μάιο έναντι προβλέψεων αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters για πτώση στο 4,0. «Οι προβλέψεις των εμπειρογνωμόνων της αγοράς αποτελούν μια αυστηρή προειδοποίηση για τις υπεραισιόδοξες εκτιμήσεις σχετικά με την οικονομία της Γερμανίας το τρέχον έτος» σχολίασε ο επικεφαλής του ZEW Βόλφγκανγκ Φραντς.

Αρτογλυκίσματα

ΣΠΥΡΟΣ ΕΞΑΡΧΟΣ

Ν. Ζέρβα 52


ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

Σελ. 5η

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

• Επιχορηγήσεις • Εκπόνηση μελετών • Αναδιοργάνωση επιχειρήσεων ΙΩΑΝΝΙΝΑ: ΖΥΓΟΜΑΛΗ 21, ΤΗΛ. 26510 71004 - FAX 26510 71008 ΑΘΗΝΑ: Β.ΣΟΦΙΑΣ & ΣΕΜΙΤΕΛΟΥ 5, ΤΗΛ. 213.0354467 - FAX. 213.0354469

Έκθεση για μείωση δαπανών ύψους 11,6 δισ. ευρώ

Προτάσεις ΚΕΠΕ για πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις

 Και περικοπές προνομίων βουλευτών

Σ

την τελική ευθεία έχει εισέλθει η ολοκλήρωση της έκθεσης του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) για τις περικοπές δαπανών της περιόδου 20132016. Μεταξύ άλλων, προτείνει πλαφόν 2.400 ευρώ στο σύνολο των συντάξεων και περικοπές σε προνόμια βουλευτών. Η μελέτη θα αποτελέσει τον κορμό των δημοσιονομικών παρεμβάσεων του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου και περιλαμβάνει περικοπές δαπανών ύψους 11,6 δισ. ευρώ. Τα στελέχη του ΚΕΠΕ, σε συνεργασία με τριμελή επιτροπή του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ολοκληρώνουν την επισκόπηση των δαπανών της Γενικής Κυβέρνησης για την περίοδο 2013-2016 προκειμένου να την καταθέσουν στην επόμενη κυβέρνηση. Από τα 11,6 δισ. ευρώ των απαιτούμενων περικοπών για τη διετία 2013-2014 τα 3,2 δισ. ευρώ θα προέλ-

θουν από τα κοινωνικά προγράμματα, τα 2,1 δισ. ευρώ από την αναδιάρθρωση των διοικητικών δομών και τα 6,3 δισ. από κάθε είδους περικοπή δαπανών της γενικής κυβέρνησης. Οι κοινωνικές και μισθολογικές δαπάνες αποτελούν τα 3/4 των συνολικών δαπανών της γενικής κυβέρνησης και ως εκ τούτου θα περιληφθούν στις περικοπές. Αυτές δε οι δαπάνες είναι στο μικροσκόπιο του ΚΕΠΕ. Μεταξύ άλλων το ΚΕΠΕ προτείνει πλαφόν 2.400 ευρώ στο σύνολο των συντάξεων και περικοπές σε προνόμια βουλευτών. Εκτιμά ότι από το πλαφόν στις συντάξεις θα εξοικονομηθεί 1 δισ. ευρώ, ενώ ανάλογο ποσό μπορεί να εξοικονομηθεί από λειτουργικές και άλλες δαπάνες στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και 1,2 δισ. ευρώ στην κεντρική διοίκηση. Εάν καταργηθούν οι θέσεις συμβούλων των αιρετών θα εξοικονομηθούν 130 εκατ. ευρώ, ενώ εάν μειωθούν κατά 50% τα επιδόματα γραφείων και κατοικίας των βουλευτών και καταργηθούν οι αποζημιώσεις για συμμετοχή σε επιτροπές, το όφελος υπολογίζεται σε 6,5 εκατ. ευρώ. ε εξαιρετικά χαμηλές τιμές προσφέρει η Οlympic Τέλος, το ΚΕΠΕ εκτιμά Air 35.000 θέσεις εσωτερικού και εξωτερικού για πως το κράτος μπορεί να ταξίδια από 1η Σεπτεμβρίου έως 31 Οκτωβρίου 2012. εξοικονομήσει 6 εκατ. ευΣυγκεκριμένα για απλή μετάβαση προς Αθήνα ο ναύρώ εάν κλείσει το κανάλι λος ξεκινά από 29 ευρώ και από Αθήνα προς όλους τους της Βουλής. προορισμούς εσωτερικού του δικτύου της από 60 ευρώ.

Olympic Air: Φθηνές πτήσεις για Σεπτέμβριο - Οκτώβριο

Σ

Αντίστοιχα για απλή μετάβαση εσωτερικού από/προς Θεσσαλονίκη ο ναύλος ξεκινάει από τα 29 ευρώ. Για απλή μετάβαση στο εξωτερικό, ο ναύλος προς Αθήνα ξεκινά από 43 ευρώ και από Αθήνα από 50 ευρώ. Η προσφορά ισχύει για απλή μετάβαση σε πτήσεις που εκτελούνται με αεροσκάφη της Olympic Air και περιλαμβάνει όλους τους φόρους και τις αντίστοιχες χρεώσεις συναλλαγής ανά επιβάτη. • Αφορά κρατήσεις από την ιστοσελίδα www.olympicair.com έως 27 Ιουνίου 2012. Εξαιρούνται οι άγονες γραμμές.

Ποιοι δημ. υπάλληλοι δικαιούνται μειωμένο ωράριο εργασίας δοχών,

ικοπή των απο ειωμένο ωράριο εργασίας, χωρίς περ και στον ευρύτερο όσιο Δημ στο νοι ζόμε δικαιούνται εργα 100% τον οποίο συία πηρ ανα δημόσιο τομέα που έχουν σύζυγο με ντηρούν. Συμβουλίου του Κράτους Σύμφωνα με γνωμοδότηση του Νομικού 1 ώρα την ημέρα ωράριο κατά μένο μειω δύναται να τύχει εφαρμογής αποδοχών, σε περιπτώσεις εργασίας, χωρίς ανάλογη περικοπή των ιδιωτικού δικαίου αορίσίας εργα η υπαλλήλων, τακτικών ή με σχέσ Δ.Δ. και των Ο.Τ.Α., οι οποίοι στου χρόνου, του Δημοσίου, των Ν.Π. ο συντηρούν. οποί τον έχουν σύζυγο με αναπηρία 100%

Μ

12ο χλμ. Ε.Ο. Ιωαννίνων - Αθηνών τηλ. (26510) 93713, 94225 FAX (26510) 93696

Συνεχίζεται το ανοδικό ξέσπασμα

Με κέρδη 3,34% έκλεισε χθες το Χρηματιστήριο

 Ξεπέρασε τις 600 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών

• Τις 600 μονάδες κατάφερε να ξεπεράσει μετά από δύο μήνες το Χρηματιστήριο Αθηνών συνεχίζοντας στο κλίμα της προεκλογικής και μετεκλογικής ευφορίας. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 600,07 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 3,34%. Ενδοσυνεδριακά ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 573,71 μονάδες, όταν σημείωνε απώλειες έως και 1,20% και ανώτερη τιμή στις 605,08 μονάδες, όταν σημείωνε άνοδο έως και 4,20%. Για τελευταία φορά η αγορά βρισκόταν πάνω από τα επίπεδα των 600 μονάδων στη συνεδρίαση της 11ης Μαΐου. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 71,357 εκατομμύρια ευρώ. Από τις μετοχές ανοδικά κινήθηκαν 87, πτωτικά 44 ενώ σταθερές έμειναν άλλες 22. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 3,21%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 4,71%. Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο

κατέγραψαν οι δείκτες των Ταξιδιών (+8,68%), των Τηλεπικοινωνιών (+6,99%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+6,51%). Αντιθέτως απώλειες παρουσίασε μόνο ο δείκτης των Κατασκευών (1,02%). Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές του ΟΠΑΠ (+8,95%), της Motor Oil(+7,45%), του ΟΤΕ (+6,99%), της Εθνικής (+6,67%) και της Folli Follie (+5,31%). Αντιθέτως πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Πειραιώς (-3,68%), της Τιτάν (-2,47%) και της Cyprus Popular Bank(-1,05%). Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: ΚΡΕΚΑ +24,79%, Paperpack +22,22%, Altec +20,00% και Τρία Αλφα(κο) +19,87%. Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Unibios -20,00%, Sciens 19,58%, ΣΕΛΜΑΝ (κο) -19,46% και ΑΕΓΕΚ(ΚΟ) 12,70%.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ

Αύξηση 14,1% του τζίρου στη βιομηχανία τον Απρίλιο

 Μείωση 15,6% όμως των νέων παραγγελιών

• Αύξηση 14,1% σηµείωσε ο γενικός δείκτης γελιών, αυτή οφείλεται στις εξής µεταβολές των δεικύκλου εργασιών στη βιοµηχανία (σύνολο εγχώ- κτών των επιµέρους: α) Στη µείωση του δείκτη νέων παραγγελιών εγριας και εξωτερικής αγοράς) τον Απρίλιο, ενώ οι νέες παραγγελίες, τον ίδιο µήνα, υποχώρησαν κα- χώριας αγοράς κατά 10,7% και β) στη µείωση του δείκτη νέων παραγγελιών εξωτά 15,6%, σύµφωνα µε τα στοιχεία που δηµοσιοτερικής αγοράς κατά 19,9%. ποίησε χθες η ΕΛΣΤΑΤ. Η αύξηση του τζίρου οφείλεται στις εξής µεταβολές των δεικτών των επιµέρους τοµέων βιοµηχανίας: α) Στη µείωση του δείκτη κύκλου εργασιών ορυχείων- λατοµείων κατά 13,2%. β) Στην αύξηση του δείκτη κύκλου εργασιών µεταποιητικών βιοµηχανιών κατά 14,5%. νοδικά κινήθηκε χθες το ευρώ έναντι Επίσης, οφείλεται στις εξής µεταβολές των ρίου, αν και βρέθηκε σε αρνητικό έδα του δολατίας των απογοητευτικών στοιχείων για φος εξαιδεικτών των επιµέρους αγορών: το οικονομικό κλίμα στη Γερμανία. α) Στην αύξηση του δείκτη κύκλου εργασιών Το ευρώ ενισχυόταν στα 1,2623 δολά εγχώριας αγοράς κατά 10,4% και υποχωρήσει μέχρι και τα 1,2578 δολάρια. ρια, έχοντας β) στην αύξηση του δείκτη κύκλου εργαλαρίου / γεν διαμορφωνόταν στα 78,92 γεν.Η ισοτιμία δοσιών εξωτερικής αγοράς κατά 21,3%. • Σε ό,τι αφορά τη µείωση των νέων παραγ-

Σε ανοδική τροχιά κινείται το ευρώ

Α


Σελ. 6η

Κατά τη διάρκεια των διακοπών

Προστατεύστε τον εαυτό σας από τροφικές δηλητηριάσεις

 Χρήσιμες συμβουλές από το ΙΝΚΑ Ηπείρου • Χρήσιμες συμβουλές για να αποφύγουμε τις τροφικές δηλητηριάσεις κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μας διακοπών, δίνει το ΙΝΚΑ Ηπείρου σε ανακοίνωσή του. Εξάλλου, το φαγητό σε εστιατόρια ή ταβέρνες που δεν έχει επισκεφθεί κανείς ξανά μπορεί να κρύβει κινδύνους, όπως τονίζει. Το ΙΝΚΑ λοιπόν απευθυνόμενο στους καταναλωτές, αναφέρει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά: Επειδή το καλοκαίρι κατά τη διάρκεια των διακοπών σας τρώτε συχνά έξω, πρέπει να προσέχετε ιδιαίτερα την ασφάλεια και την ποιότητα του φαγητού που καταναλώνετε. Η ζέστη, η πλημμελής υγιεινή, η μεγάλη ζήτηση και πολλές φορές η προσπάθεια για κέρδος

μπορούν να θέσουν την υγεία σας σε κίνδυνο. Γι’ αυτό, καλό είναι, όταν δεν έχετε ξαναεπισκεφτεί κάποιο εστιατόριο ή ταβέρνα, να ελέγχετε: Την καθαριότητα του μαγαζιού μέσα κι έξω. Επιλέγετε καταστήματα που φαίνεται ότι εφαρμόζουν τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής για την ασφάλεια των τροφίμων (καθαρά πατώματα, τοίχοι και τραπεζομάντιλα, καθαρές τουαλέτες, απουσία εντόμων). Τον τόπο και τρόπο φύλαξης και αποθήκευσης των νωπών λαχανικών και φρούτων. Όταν αυτά εκτίθενται στο δυνατό ήλιο έξω από το μαγαζί, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αλλοιωθούν. Όσον αφορά τώρα αυτά που θα παραγγείλετε, φροντίστε: Να είστε επιφυλακτικοί απέναντι στη γνώμη του σερβιτόρου, ο οποίος μπορεί να σας συστήσει κάποια πιάτα που δεν είναι πάντα τα πιο φρέσκα. Να μην παραγγέλνετε ορεκτικά που έχουν αλοιφές και σάλτσες αμφίβολης ποιότητας. Να αποφεύγετε την κατανάλωση κρέατος σε μορφή κιμά, όπως μπιφτέκια ή τηγανητά κεφτεδάκια, γιατί μπορεί εύκολα να νοθευτεί. Να προτιμάτε την κλασική αγγουροντομάτα ή χωριάτικη. Είναι σαφώς πιο καλή επιλογή από το μαρούλι, γιατί, ιδιαίτερα σε μέρη με πολύ κόσμο, είναι δύσκολο το προσωπικό να δείξει την απαιτούμενη προσοχή και σχολαστικότητα στο πλύσιμό τους. Να μην καταναλώνετε φαγητά που έχουν ύποπτο χρώμα, μυρωδιά και γεύση. Να ζητάτε πάντα το κρέας, το κοτόπουλο και τα ψάρια

ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

να είναι καλοψημένα. Να προτιμάτε φαγητά της ώρας, γιατί τα μαγειρευτά μπορεί να μην έχουν παρασκευαστεί την ίδια μέρα.

Να πάρω κάτι από το... δρόμο; Μέχρι να φτάσετε στον προορισμό των διακοπών σας, συχνά χρειάζεται να φάτε κάτι πρόχειρο από κυλικεία πλοίων, τρένων, καντίνες στο δρόμο κλπ. Οι παρακάτω συμβουλές θα σας φανούν χρήσιμες: Προσέχετε τα έτοιμα σάντουιτς που αγοράζετε να διατηρούνται στο ψυγείο. Έτοιμα σνακ (τυρόπιτες, σπανακόπιτες, πίτσες κλπ.) πρέπει να διατηρούνται σε

θερμοκρασία μεγαλύτερη των 60ο C και να σας δίνουν δηλαδή την εντύπωση ότι είναι πολύ ζεστά. Τα σουβλάκια (γύρος, καλαμάκια) πρέπει να είναι καλοψημένα. Σαλάτες που διατίθενται σε σάλαντ μπαρ πρέπει να διατηρούνται υπό ψύξη. Τα ψυγεία με αναψυκτικά και εμφιαλωμένα νερά να μην είναι εκτεθειμένα στον ήλιο και να έχουν την κατάλληλη θερμοκρασία (μικρότερη από 7ο C).

Aναγνωρίστε το αλλοιωμένο παγωτό Μην αγοράζετε παγωτά που εμφανίζουν ελαττώματα στη συσκευασία τους (π.χ. παραμορφωμένες ή διαρρηγμένες συσκευασίες), γιατί αυτό μπορεί να δηλώνει είτε προβλήματα στη λειτουργία του καταψύκτη, οπότε το παγωτό έχει εν μέρει αποψυχθεί και επανακαταψυχθεί, είτε λανθασμένους χειρισμούς από το προσωπικό στους τρόπους μεταφοράς, μεταχείρισης και διάθεσης των παγωτών στα σημεία πώλησης. Επίσης, πριν την κατανάλωση του παγωτού, παρατηρήστε αν υπάρχουν κρύσταλλοι στο εσωτερικό του. Οι μεγάλοι κρύσταλλοι πάγου αποτελούν ένδειξη ότι το παγωτό έχει λιώσει και ξαναπαγώσει, γεγονός που ευνοεί την ανάπτυξη μικροβίων. Όταν αγοράζετε χύμα παγωτό, ελέγξτε τις συνθήκες διατήρησής του στις βιτρίνες. Οι καταψύκτες θα πρέπει να λειτουργούν σε θερμοκρασίες μικρότερες από –18ο C, να μην είναι εκτεθειμένοι στον ήλιο και να κλείνουν ερμητικά. • Πληροφορίες - Παράπονα ή Καταγγελίες στο Ινστιτούτου Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου, τηλ.: 26510-65178.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ... ΓΕΓΟΝΟΤΑ... ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ... ΓΕΓΟ Εκδηλώσεις από το ΚΕΘΕΑ για την Εκλογές και στην Ήπειρο με το 3G δίκτυο της COSMOTE Παγκ. Ημέρα κατά των Ναρκωτικών Αύξηση πάνω από 100% στην κίνηση data

σε απομακρυσμένες περιοχές

• Πάνω από 100% αυξήθηκε η κίνηση δεδομένων που διαχειρίστηκε το δίκτυο 3G της COSMOTE σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας την Κυριακή των εκλογών, γεγονός που καταδεικνύει ότι το mobile broadband ήταν βασική πηγή ενημέρωσης για όσους μετακινήθηκαν μακριά από τα αστικά κέντρα για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Ο όγκος δεδομένων στο δίκτυο 3ης γενιάς της εταιρείας αυξήθηκε πάνω από 100% σε περιοχές όπως τα Βόρεια Ιωάννινα, η Βορειοδυτική Αιτωλοακαρνανία, η Θεσπρωτία και τα Ορεινά Τρίκαλα, ενώ σε περιοχές όπως η Καστοριά, η Πέλλα, η Φθιώτιδα και η Αρκαδία, η κίνηση data ενισχύθηκε έως και 50%. Ιδιαίτερα σημαντική αύξηση της χρήσης του δικτύου 3G, έως και 25%, σημειώθηκε και σε νησιωτικές περιοχές της χώρας, όπως στην Αμοργό, την Αστυπάλαια, τις Μικρές Κυκλάδες, τη Σέριφο, τη Σίφνο, τη Μήλο και την Κίμωλο.

Με πληθυσμιακή κάλυψη που ξεπερνά το 98%, το προηγμένο δίκτυο 3G της COSMOTE προσφέρει γρήγορο Mobile Internet σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, ενώ είναι σχεδιασμένο ώστε να καλύπτει τις τοπικά αυξημένες ανάγκες λόγω εποχικότητας. Παράλληλα, την αρτιότητα του δικτύου και στα μεγάλα αστικά κέντρα επιβεβαιώνει η αξιοποίηση του δικτύου 3ης γενιάς της εταιρείας την Κυριακή των εκλογών από εταιρεία ερευνών για τη διερεύνηση της δυνατότητας μελλοντικής αντικατάστασης των παραδοσιακών, γραπτών exit polls με ψηφιακά. Στόχος της πειραματικής αυτής προσπάθειας ήταν η συμπλήρωση των ερωτηματολογίων με τη χρήση υψηλής τεχνολογίας, για την ταχύτερη συγκέντρωση και επεξεργασία των στοιχείων. Το πιλοτικό digital exit poll της COSMOTE διεξήχθη παράλληλα με την παραδοσιακή κάλπη σε επιλεγμένα εκλογικά τμήματα.

Η Vodafone απλώνει…

Ένα… δίχτυ προστασίας για παιδιά και εφήβους • Τη νέα εφαρμογή (app) «Vodafone Safety Net», η οποία δίνει τη δυνατότητα στους γονείς, εύκολα και δωρεάν, να καθορίσουν τον τρόπο με τον οποίο το παιδί τους χρησιμοποιεί τις λειτουργίες ενός smartphone, διαθέτει η Vodafone. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για συσκευές με λειτουργικό Android. Στις ρυθμίσεις του «Vodafone Safety Net» περιλαμβάνονται -μεταξύ άλλων- ο ορισμός της διάρκειας εντός της ημέρας κατά την οποία το παιδί μπορεί να χρησιμοποιεί το τηλέφωνο για κλήσεις και πρόσβαση στο διαδίκτυο, αλλά και η ρύθμιση του smartphone, ώστε να δέχεται κλήσεις μόνο από επιλεγμένο κατάλογο επαφών. Σε περίπτωση που η εφαρμογή απενεργοποιηθεί από το παιδί, ο γονιός θα ενημερωθεί σχετικά μέσω γραπτού μηνύματος (SMS). Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη μέσα από τα Vodafone Updates και AppSelect, αλλά και μέσα από το Play Store για όλους τους συνδρομητές κινητής επικοινωνίας. Για τους χρήστες που λειτουργούν το κινητό τους με ρυθμίσεις στη αγγλική γλώσσα, η εφαρμογή είναι διαθέσιμη ως Vodafone Guardian.

• Εκδηλώσεις σ’ όλη την Ήπειρο θα πραγματοποιήσει το ΚΕΘΕΑ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών. Στα Γιάννινα έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου θα στηθεί μεθαύριο, Παρασκευή και στις 25 Ιουνίου περίπτερο που θα διανέμει ενημερωτικό υλικό (ώρες 10 π.μ. με 1 μ.μ.). Πα-

Με χειροποίητες δημιουργίες

Παζάρι του ΚΕΘΕΑ στο ισόγειο της Περιφέρειας • Καλοκαιρινό παζάρι με χειροποίητα δώρα, κοσμήματα, αρωματικά φυτά, καλοκαιρινά πλεκτά, γλυκά και διακοσμητικά, όλα δημιουργίες των μελών του Συλλόγου Οικογένειας, παρουσιάζει το ΚΕΘΕΑ Ηπείρου έως μεθαύριο, Παρασκευή, στο ισόγειο της Περιφέρειας Ηπείρου. Το παζάρι θα λειτουργεί ώρες 9 π.μ. με 2 μ.μ..

Εκδηλώσεις από το Λύκειο Ελληνίδων Ιωαννίνων • Εκδηλώσεις διοργανώνει και φέτος το Λύκειο Ελληνίδων Ιωαννίνων, οι οποίες φιλοξενούνται στο Υπαίθριο Θέατρο της ΕΗΜ.

Αφιέρωμα στη γυναίκα από την Επιτροπή Λόγου και Τέχνης • Αφιέρωμα στη γυναίκα νύφη και τη γυναίκα οδύσσεια διοργανώνει η Επιτροπή Λόγου και Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων με θέμα «Γυναίκα και Χρώμα». Το αφιέρωμα θα παρουσιαστεί την Κυριακή, 24 Ιουνίου και ώρα 8:30 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο «Κ. Παπούλιας». Στο πρώτο σκέλος της ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ο Νηλεύς» θα παρουσιάσει τη νυφική φορεσιά της Αγίας Άννας Ευβοίας με αυθεντικά κοστούμια και κοσμήματα του 19ου αιώνα. Στο δεύτερο μέρος θα γίνει σκηνική απόδοση μονολόγων γνωστών ηρωίδων του θεάτρου και της λογοτεχνίας.

Εργαστήρι ταινιών μικρού μήκους στα Γιάννινα ώρες 10 π.μ. με 2 μ.μ., στον Πολιτιστικό Πολυχώρο στα Παλιά Σφαγεία. Κόστος συμμετοχής 60 ευρώ για παιδιά και 80 ευρώ για ενήλικες. Δηλώσεις συμμετοχής στο email: mathimatastoskotadi@yahoo.com.

Στο Πνευματικό Κέντρο Δ. Ιωαννιτών

Έκθεση του Εργαστηρίου Αγιογραφίας Δ. Κόνιτσας • Έκθεση έργων του Εργαστηρίου Αγιογραφίας του Δήμου Κόνιτσας, παρουσιάζεται μέχρι τις 24 Ιουνίου στον εκθεσιακό χώρο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών.

Η έκθεση θα είναι ανοικτή τα πρωινά 10 με 1.30 και τα απογεύματα από 6 έως 8.00.

Μνημόσυνο για τα μέλη του Συλλόγου Δραμεσιτών • Ο Σύλλογος Δραμεσιτών Ιωαννίνων θα πραγματοποιήσει την Κυριακή, 24 Ιουνίου, μνημόσυνο υπέρ των μελών που έχουν αποβιώσει στην κεντρική εκκλησία των Αγίων Αναργύρων Δραμεσιών.

Την πρώτη Κυριακή του Ιουλίου

Εορτάζεται η Μνήμη της Επανάστασης των Καλαρρυτών • Με Προεδρικό Διάταγμα του 2007, η πρώτη Κυριακή του Ιουλίου έχει καθιερωθεί ως εορτή Μνήμης της Επανάστασης των Καλαρρυτών του 1821. Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα γίνουν στους Καλαρρύτες και ήδη από την Περιφέρεια Ηπείρου, που θα καταρτίσει το σχετικό πρόγραμμα έχουν απευθυνθεί προσκλήσεις για συμμετοχή και οργάνωση της εκδήλωσης, στην Ιερά Μητρόπολη Άρτας, την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων, το ΕΚΑΒ, το Δήμο Βορείων Τζουμέρκων, την 8η Μεραρχία και τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Ιωαννίνων.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν σήμερα, Τετάρτη και ώρα 8:30 μ.μ. με παράσταση που θα δώσουν οι Μεγάλες Χορευτικές Ομάδες του Λυκείου.

Την Κυριακή, στο Παν/μιο

Από 25 ως 29 Ιουνίου

• Πενθήμερο κινηματογραφικό εργαστήριο ταινιών μικρού μήκους για παιδιά και ενήλικες διοργανώνει το Νεανικό Πλάνο σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων. Το εργαστήριο θα διεξαχθεί από τις 25 ως τις 29 Ιουνίου,

ράλληλα, στις 24 Ιουνίου, ώρα 10:30 π.μ. θα γίνει ποδηλατικός γύρος της λίμνης, ενώ στις 25 και 26 του μήνα στην Κιάφα θα διοργανωθεί τουρνουά 5Χ5 με συμμετοχή σωματείων της πόλης μας. Τέλος, το ΚΕΘΕΑ θα λάβει μέρος και στην Έκθεση βιβλίου που θα παρουσιαστεί στην Κεντρική Πλατεία από την ερχόμενη Τετάρτη.

Στις 23 Ιουνίου

To 2o Epirus Vespa Tour έρχεται στα Γιάννινα • Το Epirus Vespa Tour διοργανώνει για δεύτερη φορά στην περιοχή μας το Vespa Club Ioannina, το οποίο υπόσχεται στους συμμετέχοντες «ένα ταξίδι αλλιώτικο γεμάτο χρώματα, μυρωδιές, πανέμορφα τοπία αλλά και παράδοση». Η εκκίνηση του 2ου Epirus Vespa Tour θα γίνει από την Κεντρική Πλατεία των Ιωαννίνων το Σάββατο, 23 Ιουνίου, ώρα 10 π.μ.. Ακολουθώντας την παλιά εθνική οδό και περνώντας από το Μέτσο-

Ενηµέρωση από το Σχολείο εύτερης Ευκαιρίας

• Εκδήλωση ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης διοργανώνει σήμερα, Τετάρτη και ώρα 7 μ.μ. το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στην Αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος (Ζωσιμαία Ακαδημία).

βο, τη βόρεια πλευρά της λίμνης του Αώου και από τα χωριά του Ανατολικού Ζαγορίου, οι συμμετέχοντες θα επιστρέψουν στα Γιάννινα γύρω στις 6:30 μ.μ., αφού θα έχουν καλύψει συνολική απόσταση 160 χιλιομέτρων. • Πληροφορίες στην ιστοσελίδα: vespaclubioannina@yahoo.gr

Έρανος για τον 25χρονο από το Κουτσελιό που έχασε το πόδι του

 Προκειμένου να αγοράσει τεχνητό μέλος

Χρήματα συγκεντρώνουν οι κάτοικοι του Κουτσελιού, προκειμένου 25χρονος συγχωριανός τους, πατέρας δύο παιδιών, να μπορέσει να αγοράσει τεχνητό μέλος για το πόδι του που έχασε πριν από έναν χρόνο περίπου σε αγροτικό ατύχημα. Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί 33.000 ευρώ, χρειάζονται όμως άλλες 17.000 ώστε να συγκεντρωθεί το ποσό που απαιτείται για το τεχνητό μέλος. • Όσοι ενδιαφέρονται να συνεισφέρουν οικονομικά στην προσπάθεια, μπορούν να καταθέσουν οποιοδήποτε χρηματικό ποσό επιθυμούν στην Εθνική Τράπεζα, αριθμός λογαριασμού: 26135707466 (στο όνομα Σπ. Αγγέλης).


ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

Σελ. 7η

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ... ΓΕΓΟΝΟΤΑ... ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ... ΓΕΓΟΝΟΤΑ... ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ... ΓΕΓΟ Στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη

Κλειστή η Εγνατία οδός από Μέτσοβο έως Παναγιά

® Διακοπή κυκλοφορίας μέχρι 29 Ιουνίου, λόγω εργασιών δεξιό κλάδο της Εγνατίας οδού (κατεύθυνση από Ιωάννινα προς Θεσσαλονίκη), από τον ανισόπεδο κόμβο Μετσόβου έως αυτόν της Παναγιάς, από τις 7:30 σήμερα το πρωί και έως τις 11:30 το βράδυ της Παρασκευής, 29 Ιουνίου. Η κυκλοφορία στο διάστημα αυτό θα διεξάγεται από την επαρχιακή οδό Μετσόβου – Μηλιάς – Κρανιάς – Γρεβενών.

• Λόγω εργασιών αποκατάστασης φθορών των ασφαλτικών, θα διακοπεί η κυκλοφορία στον

Από τον Ερασιτέχνη ΠΑΣ

Ποδοσφαιρικό Event για γονείς - κηδεμόνες ποδοσφαιρική αναμέτρηση μεταξύ των γονέων/κηδεμόνων των ομάδων U-8 και U-10, οι οποίοι θα αντιμετωπίσουν σε δύο εικοσάλεπτα την ομάδα που συγκροτούν οι γονείς/κηδεμόνες των κατηγοριών U-12 και U-14. Φίλαθλοι της αναμέτρησης θα είναι οι παίκτες των κατηγοριών U-8, U-10, U-12 U-14 και τον συντονισμό τους θα έχουν οι προπονητές.

• Ποδοσφαιρικό Event προς τιμή των γονέων και κηδεμόνων των αθλητών τους θα πραγματοποιήσουν σήμερα, Τετάρτη και ώρα 7 μ.μ. στις εγκαταστάσεις του ερασιτέχνη ΠΑΣ Γιάννινα οι προπονητές των τμημάτων υποδομής του ΠΑΣ, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να αναδείξουν τη συμβολή τους στην αγωνιστική προσπάθεια της φετινής χρονιάς. Η εκδήλωση περιλαμβάνει

Συνεδριάζει και εκλέγει νέο Δ.Σ. ο Πανζαγορισιακός φή νέων μελών, διεξαγωγή εκλογών για νέο Δ.Σ. και συζήτηση για τον προγραμματισμό της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου. Σε περίπτωση μη απαρτίας των μελών, η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο, την ίδια μέρα, ώρα 11:30 π.μ. με όσα μέλη είναι παρόντα.

• Συνεδρίαση θα πραγματοποιήσει το Δ.Σ. του Πανζαγορισιακού Α.Σ. το ερχόμενο Σάββατο, 23 Ιουνίου, ώρα 11 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου στους Ασπραγγέλους. Στα πλαίσια της συνεδρίασης θα γίνει απολογισμός πεπραγμένων του απερχόμενου Δ.Σ., εγγρα-

Το Σάββατο 30 Ιουνίου

Συνέλευση και εκλογές στον Α.Ο. Ποσειδώνα • Τακτική εκλογοαπολογιστική συνέλευση θα κάνει ο Α.Ο. Ποσειδών Ιωαννίνων το Σάββατο, 30 Ιουνίου και ώρα 10 π.μ. στο γραφείο του (8ης Μεραρχίας

Βαρκαρόλα θα κάνουν οι Τροβαδούροι Ιωαννίνων • Την ετήσια Βαρκαρόλα θα πραγματοποιήσει για μία ακόμη χρονιά φέτος, σήμερα, Τετάρτη το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Το Κάστρο». Οι Τροβαδούροι των Ιωαννίνων, υπό τη διεύθυνση του Θωμά Ζυγκόπουλου, θα ξεκινήσουν από το Μώλο στις 9 μ.μ. και θα τραγουδήσουν καντάδες «σεργιανίζοντας» πρώτα στην Παμβώτιδα και μετά στα στενά του Κάστρου.

24, στο Κολυμβητήριο). Σε περίπτωση μη απαρτίας η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί οριστικά στις 1 Ιουλίου και ώρα 5:30 μ.μ.. Έναρξη ψηφοφορίας για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. 7 μ.μ. και λήξη 9 μ.μ..

Ηπειρωτικό γλέντι από την Ένωση Χαλανδρίου • Γλέντι διοργανώνει η Ένωση Ηπειρωτών Χαλανδρίου το ερχόμενο Σάββατο, 23 Ιουνίου και ώρα 7 μ.μ. με την ηπειρώτικη παραδοσιακή ορχήστρα του Θοδωρή Γεωργόπουλου στην Πλαταιών και Ρούμελης (Συνοικισμός). Παραδοσιακούς χορούς θα χορέψουν τα τμήματα των Ηπειρώτικων Συλλόγων Χαλανδρίου και Ιλίου και το χορευτικό εργαστήρι του Δήμου Ν. Ιωνίας.

ΕΚΔΡΟΜΕΣ (Μάιος-Ιούνιος) • ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ • ΧΑΝΙΑ • ΡΟΔΟΣ • ΚΩΣ • ΕΛΟΥΝΤΑ

5 ημ. αεροπ. - ξενοδ. - εισιτ. 5 ημ. » » » 5 ημ. » » » 6 ημ. » » » 6 ημ. » » »

• ΙΤΑΛΙΑ • ΚΩΝ/ΠΟΛΗ • ΡΩΜΗ • ΠΑΡΙΣΙ • ΝΤΟΥΜΠΑΪ

7 ημ. 4 ημ. 4 ημ. 4 ημ. 5 ημ.

Οδικώς εκδρομή Οδικώς εκδρομή Αεροπορικώς από Αεροπορικώς από Αεροπορικώς από

280 € 199 € 238 € 239 € 236 €

379 € 139 € 289 € 289 € 310 €

Κρουαζιέρες 3, 4, 7 ημερ. Από 199 ευρώ Ακόμη ημερήσιες μεταφορές για μεμονωμένους

ΝΕΑ ΙΕΥΘΥΝΣΗ: 28ης Οκτωβρίου 6 1ος όροφος (δίπλα στον ΟΤΕ)

Σήμερα, στην Κεντρ. Πλατεία

Ανοίγει τις πύλες της η 18η Έκθεση Βιβλίου • Σήμερα, Τετάρτη και ώρα 8:30 μ.μ. θα ανοίξει επίσημα τις πύλες της για το κοινό που αγαπά το διάβασμα η 18η Έκθεση Βιβλίου που διοργανώνουν η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Ιωαννιτών και ο Σύλλογος Βιβλιοχαρτοπωλών Ιωαννίνων. Η Έκθεση θα φιλοξενηθεί στην Κεντρική Πλατεία μέχρι την 1η Ιουλίου.

ΦΩTO APXEIOY

Αύριο (8 μ.μ.)

Μουσική στο δρόμο από το Ωδείο «Φ. Νάκα»

• Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις με τίτλο «Μουσική στο δρόμο» που διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρας Μουσικής (21 Ιουνίου). Έτσι, αύριο, Πέμπτη, στις 8 μ.μ. οι μαθητές του Ωδείου «Φίλιππος Νάκας» θα εμφανιστούν στον πεζόδρομο της οδού Καπλάνη. Συμμετέχουν οι Κοσμάς Λάλας, Λευτέρης Καραγιάννης, Κωνσταντίνος Γιούνης, Αντώνης Μαρτσέκης, Σπύρος Μαρκεσίνης, Λευτέρης Παπαρούνας, Έλλη Παλιάγκα, Νίκος Κόκκος, Μάνος Ξενηκάκης, Θόδωρος Νάσιος, Μιχάλης Μπουγάς, Φαίδωνας Μαρ-

κούλας (κιθάρα), Κωνσταντίνος Καπελλίδης, Βασίλης Σγούρος, Άγγελος Μπότσιος, Σπύρος Ράπτης, Θανάσης Μήτσης, Σωτήρης Χριστοδούλου (μπάσο), Γιάννης Καραγιάννης, Θέμης Νίκας, Βάκης Χαρτζάβαλος, Παναγιώτης Κώνστας (ντραμς), Δημήτρης Μπασούκας, Θέμος Δούλης (κλασική κιθάρα) και Μαρία Καζάκου, Κατερίνα Πιπιλή, Ανδρέας Νάσογλου (φωνή). Επιμέλεια μουσικού συνόλου Βαγγέλης Μπουλουχτσής. Διδασκαλία Μάκης Σωτηρόπουλος (κιθάρα), Βαγγέλης Μπουλουχτσής (μπάσο), Χρήστος Τασούλας (κλασική κιθάρα) και Κώστας Γκλίναβος (ντραμς).

Την ερχόμενη Παρασκευή

Συναυλία για τους Beatles στο Θέατρο της Ε.Η.Μ. • Αφιερωμένη στους Beatles θα είναι η συναυλία που διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών μεθαύριο, Παρασκευή, ώρα 9 μ.μ., στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ. Συμμετέχουν η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Ιωαννιτών, ο Γιώργος Γάκης και οι Troublemakers και το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο Cantus. Μουσική Διεύθυνση: Φοίβος Παπαδόπουλος. Διδασκαλία Χορωδίας: Κωνσταντίνα Μήλια. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Διακοπή κυκλοφορίας στον κόμβο Νεοχωρόπουλου • Λόγω εργασιών κατασκευής του δικτύου ύδρευσης στον κόμβο Νεοχωρόπουλου και συγκεκριμένα από την Βλαχόστρατα προς Άνω Νεοχωρόπουλο και προς την πύλη του Πανεπιστημίου, απαγορεύεται και σήμερα,

Εκδήλωση στην Κιάφα με μουσική και χορό • Εκδήλωση με ζωντανή μουσική και τη συμμετοχή των χορευτικών του τμημάτων θα κάνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κιάφας σήμερα, Τετάρτη και ώρα 9 μ.μ. στον προαύλειο χώρο του 7ου Γυμνασίου Κιάφας. Ο χορός είναι ελεύθερος.

Τετάρτη η κίνηση των οχημάτων στον κόμβο Νεοχωρόπουλου, όπως επίσης και η στάση και στάθμευση κάθε τροχοφόρου. Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του έργου βελτίωση - ενίσχυση του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης στου Δήμου Ιωαννιτών.

Διακοπή ρεύματος σε χωριά του Νομού • Αύριο, Πέμπτη, από ώρα 8:30 έως 11:30 π.μ. θα γίνει διακοπή ρεύματος στις παρακάτω περιοχές: Μυροδάφνη, Πεστά, Αγ. Τριάδα, Βαρλαάμ, Τέροβο, Ραψαίοι, οικ. Πέντε Πηγάδια Κλεισούρας, Σκλίβανη.

Τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών ΦΑΤΕ

Εξακολουθούν να εφαρµόζουν την πάγια τακτική να µην λειτουργούν κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Πιστεύουν ότι η παράδοση µαθηµάτων γλωσσοµάθειας δεν είναι απαραίτητη, µε δεδοµένο ότι στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς έχει διδαχθεί η προβλεπόµενη ύλη. Οι µαθητές ολοκληρώνουν τον α’ Κύκλο σπουδών επιπέδου lower ακριβώς σε 6 χρόνια. Συµβουλεύουν δε τους γονείς, σε αυτή τη δύσκολη οικονοµική περίοδο, να µην παρασυρθούν σε άσκοπα έξοδα.

Για υποψηφίους ΑΕΙ - ΤΕΙ

Ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων • Mέχρι τις 5 Ιουλίου θα πρέπει οι υποψήφιοι για εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ να υποβάλουν τα μηχανογραφικά τους δελτία, με ηλεκτρονικό τρόπο μέσα από την ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας (exams. minedu.gov.gr). Για την εφαρμογή της διαδικασίας οι υποψήφιοι έχουν κληθεί να προσέλθουν μέχρι τις 22 Ιουνίου στα λύκεια για να πάρουν τον κωδικό ασφαλείας (password) για τα μηχανογραφικά τους δελτία, όπως επίσης και τα παιδιά πολυτέκνων, τριτέκνων κλπ. που δεν τα προμηθεύτηκαν τον Μάιο. Όσοι από τους υποψήφι-

ους εμπίπτουν σε ειδικές περιπτώσεις (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια) πρέπει μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, 22 Ιουνίου να πάνε στο λύκειό τους για να υποβάλουν τα αντίστοιχα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Το ΚΕΣΥΠ βοηθάει για σωστή συμπλήρωση μηχανογραφικών • Βοήθεια για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους δελτίου μπορούν να λαμβάνουν οι υποψήφιοι για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση από το Κέντρο Συμβουλευτικής και προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) της Διεύθυνσης Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων. Το Κέντρο βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου Γ. Σταύρου

(Ανεξαρτησίας 146Α) και λειτουργεί Δευτέρα, έως Παρασκευή, πρωινές ώρες. Για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον Σύμβουλο Προσανατολισμού του ΚΕΣΥΠΗ κ. Ευθ. Παπαγεωργίου στα τηλ.: 26510 – 65022 και 78720 και στο e-mail: kesypioa@sch.gr.

Στο 5ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων

Διήμερο εκδηλώσεων για τον κοινωνικό αποκλεισμό

• Διήμερο εκδηλώσεων με τίτλο «Κοινωνικός αποκλεισμός ή ένταξη; Κοινωνικός αυτοματισμός ή συνοχή; Ας συζητήσουμε (επιτέλους!)» διοργανώνει η Ε.Κ.ΠΟ.Σ.Π.Ο. «Νόστος» σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών μεθαύριο, Παρασκευή (11 π.μ. 12.30 μ.μ. και 7 - 8.30 μ.μ.) και το Σάββατο, 23 Ιουνίου (7 - 8 μ.μ.) στα Γιάννινα. Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στο 5ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων (Δημητρίου Κοσμά 20) και θα είναι ένα ενιαίο σύνολο, με κοινό επικοινωνιακό μήνυμα και θεματικό άξονα που αφο-

ρά την βαθύτερη γνώση και κατανόηση του μεταναστευτικού φαινομένου, την ενημέρωση για το θεσμικό πλαίσιο που ρυθμίζει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των μεταναστών και για τις αντίστοιχες πρακτικές, την ανάδειξη και προβολή πρακτικών λύσεων σε καθημερινά προβλήματα που απασχολούν όλους αλλά επίσης εμπλέκουν όλους. Περιλαμβάνει συζητήσειςστρογγυλά τραπέζια, διάλεξηπαρουσίαση, διαδραστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια που απευθύνονται στο σύνολο της τοπικής κοινωνίας.

Εργαστήριο με θέμα την κοινωνική φροντίδα • Mεταξύ των άλλων, οι εκδηλώσεις για τον κοινωνικό αποκλεισμό περιλαμβάνουν και τη διεξαγωγή εξειδικευμένου εργαστηρίου με θέμα την κοινωνική φροντίδα και με εισηγήτρια την κ. Φ. Μαρίνη, Νομικό, DEA Kοινωνικού Δικαίου. Το εργαστήριο απευθύνεται σε επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της κοινωνικής φροντίδας, ιδιαίτερα

των μεταναστών (κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, διαμεσολαβητές, υπάλληλοι κοινωνικών υπηρεσιών κ.α.), καθώς και σε κάθε δημότη που θέλει να αποκτήσει εξειδικευμένες γνώσεις και πληροφόρηση για τα ζητήματα αυτά. Θα λάβει χώρα στην Αίθουσα εκδηλώσεων του 5ου Γυμνασίου Ιωαννίνων μεθαύριο, Παρασκευή, ώρες 11 π.μ. με 12:30 μ.μ..


Σελ. 8η

ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ... ΓΕΓΟΝΟΤΑ... Στη Βασιλική Λευκάδας, από τις 28 Ιουνίου

Φεστιβάλ Θαλασσίων Αθλημάτων και Διεθνής Ιστιοπλοϊκή Ρεγκάτα • Tο 5ο Ετήσιο Φεστιβάλ Θαλασσίων Αθλημάτων και η Διεθνής Ιστιοπλοϊκή Ρεγκάτα θα διεξαχθεί και φέτος από τις 26 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου στη Βασιλική της Λευκάδας. Το φετινό πρόγραμμα των αγώνων ξεκινά την Πέμπτη, 28 Ιουνίου με αγώνες Ιστιοφόρων και Καταμαράν με διαδρομή 20 ναυτικά μίλια από τη Βασιλική γύρω από το νησί Αρκούδι και επιστροφή στο λιμάνι της Βασιλικής, όπου το απόγευμα θα γίνει η Απονομή των Βραβείων και με αγώνες Laser, OpenCatamaran, OpenDinghy και Windsurfing την Παρασκευή 29 και το Σάββατο, 30 Ιουνίου. Κάτι νέο στη σειρά εκδηλώσεων αποτελεί ο διαγωνισμός Σλάλομ Laser, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και το Σάββατο, αργά το απόγευμα. Αυτό είναι ένα νέο σχήμα που περιλαμβάνει αγώνες δύο σκαφών Laser τα ένα απέναντι στο άλλο σε παράλληλη προσήνεμη κούρσα. Ήδη έχουν επιβεβαιωθεί συμμετοχές από διεθνείς ομάδες από τη Μ. Βρετανία, την Ολλανδία, τη Σουηδία, την Αυστρία, την Ιταλία, την Αυστραλία και τις ΗΠΑ. Η Ρεγκάτα και το Φεστιβάλ Θαλασσίων αθλημάτων διοργανώνονται με την υποστήριξη και συμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, του Δήμου Λευκάδας, του Αθλητικού Συλλόγου «Δόξα Βασιλικής», του Ναυτικού Ομίλου Λευκάδας και του Συλλό-

γου Επαγγελματιών Νοτίου Λευκάδας.

Το πρόγραμμα Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ και της διεθνούς Ρεγκάτας αναλυτικά έχει ως εξής: • Τρίτη, 26 Ιουνίου, ώρα 9 μ.μ., πάρτι Χορηγών στην Παραλία. • Τετάρτη, 27 Ιουνίου, ώρα 4 μ.μ., προετοιμασία για Αγώνα Windsurf • Πέμπτη, 28 Ιουνίου, ώρα

11 π.μ. Αγώνας Ιστιοφόρων στη Βασιλική γύρω από το Αρκούδι και Αγώνας Καταμαράν Μακρινής απόστασης. Ώρα 9 μ.μ. τελετή έναρξης και απονομής βραβείων. • Παρασκευή, 29 Ιουνίου, ώρα 11 π.μ. Αγώνες Laser, Catamaran και Open Dinghy. Ώρα 5 μ.μ. Αγώνας Σλάλομ Νοκ άουτ Laser. Ώρα 9 μ.μ. πάρτι Χορηγών στην Παραλία • Σάββατο, 30 Ιουνίου, ώρα 11 π.μ. Αγώνες Laser, Catamaran και Open Dinghy. Ώρα 5 μ.μ. Αγώνας Σλάλομ Νοκάουτ Laser. Ώρα 9 μ.μ. τελική απονομή βραβείων και ελληνική παραδοσιακή βραδιά. • Κυριακή, 1 Ιουλίου, ώρα 9 π.μ. Αγώνες Ποδηλάτου Βουνού.

ΚΩΣΤΑΝΤΗΣ Σ. ΣΙΑΦΑΚΑΣ Πλαστικός Χειρουργός

• Face lift, βλεφαροπλαστική, ρινοπλαστική, ωτοπλαστική • Αυξητική - µειωτική - ανόρθωση µαστών - γυναικοµαστία, αποκατάσταση µαστού • Κοιλιοπλαστική, λιπογλυπτική, λιποαναρρόφηση, ανόρθωση µηρών, αφαίρεση σπίλων • Αnti-Ageing, Botox, υαλουρονικό οξύ, µεσοθεραπεία, δερµοαπόξεση • Εφαρµογές Laser, κηλίδες, ευρυαγγείες, ανάπλαση προσώπου, αποτρίχωση µε Laser • Κυτταρίτιδα, σύσφιξη, ραγάδες, ουλές

Επίσκεψη κατόπιν ραντεβού Λεωφόρος Δωδώνης 18 (έναντι ξενοδοχείου Grand Serai - Ξενία) Τηλ. 26510-46941 - κιν.: 697 7271 288 e-mail: kostantissiafakas@gmail.com

αν ψάχνετε για...

 ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ Τηλ. 26510 23333 

ΤΕΤΑΡΤΗ 20/6/2012 8.30 το πρωί έως 2.30 το μεσημέρι & 5.30 το απόγευμα έως το πρωί: ΤΣΑΚΑ ΝΕΚΤΑΡΙΑ, Καρδαμίτσια, τηλ. 28215 ΖΙΩΓΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Αβέρωφ 26, τηλ. 38580 8.30 το πρωί έως 11 το βράδυ: ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, 28ης Οκτωβρίου 59Β, τηλ. 39988 ΤΣΑΚΟΥΜΗ ΜΑΡΙΑ, Δωδώνης 52 & Αρύβα 1, τηλ. 45996 ΜΠΟΥΣΒΑΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Μ. Μπότσαρη 4, τηλ. 25655 ΤΣΙΑΜΠΟΥΣΗ ΕΙΡΗΝΗ, Στ. Νιάρχου & Δήλου 1, τηλ. 02414 ΜΟΥΛΙΑ ΜΑΡΙΑ, Βηλαρά 84, τηλ. 22329 Σ/Φ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ - ΣΥΡΜΑΚΕΣΗ, Βλαχλείδη 7, τηλ. 24330

 Κ.Τ.Ε.Ο. Τηλ. επικοινωνίας (ραντεβού) 93333. 

«ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ» KAΘHMEPINH ΠOΛITIKH-OIKONOMIKH EΦHMEPIΔA THΣ HΠEIPOY Φ.Tζαβέλλα 11β-ΓIANNINA 453 33 • Διαφημίσεις-Συνδρομές-Λογιστήριο: Τηλ. 2651025677 Σύνταξη: Τηλ. 26510 33791 - FAX: 26510 30350 • ΚΩΔΙΚΟΣ: 1823 http://www.proinoslogos.gr • e-mail: info@proinoslogos.gr Ιδιοκτησία: Ι. & Ε. ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ Ο.Ε. Έκδοση-Διεύθυνση: ΙΩΑΝΝΗΣ Β. ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΣ Οικονομική Διεύθυνση: ΜΑΡΙΑ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ Διεύθυνση Σύνταξης: ΕΥΔΟΞΙΑ Β. ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ Ειδικός συνεργάτης: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΪΣΟΓΛΟΥ Σύνταξη: Κ. ΑΓΟΡΗΣ - Ν. ΜΑΝΟΥΡΗΣ - Μ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Υπεύθυνος Διαφημιστικού: ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Nομικός Σύμβουλος: ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΠΕΠΟΝΗ-ΝΤΑΚΑΛΕΤΣΗ Προϊστάμενος Τυπογραφείου: ΣΠΥΡΟΣ Π. ΖΑΧΑΡΗΣ

Σύμβουλος Έκδοσης: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΣ Γρ. Aθηνών: Καρόλου 24 Πλ.Καραϊσκάκη 10437 • Tηλ.: 210-5231636 και 210-5234647 Tιμή Φύλλου 0,60 • ETHΣIEΣ ΣYNΔPOMEΣ: Iδιωτών: 150,00 - Tραπεζών, Oργανισμών, Δήμων, Kοινοτήτων, Nομ. Προσώπων: 180,00 - Eξωτερικού: Δολλάρια 280,00 EKTYΠΩΣH: TYΠOEKΔOTIKH HΠEIPOY E.Π.E. - Πέραμα Iωαννίνων - Tηλ.: 2651081750

¯ από 1η σελ.

αναθεματισμένη φωνή εσώψυχη και να περιγελάει με σαρκασμό: «Πού πάς ρε Καραμήτρο, πού; Ψυχανεμίζεσαι ότι είσαι ακόμη τζόβενο σχολιαρόπαιδο, τότε που στα παραγγέλματα του γυμναστή σου, του Θύμιου, μπορούσες να κάνεις άνετα επικύψεις και διπλώσεις στο κορμί, δίχως… ανατομικά παρατράγουδα;» Διαμαρτυρήθηκα, για το ότι αν και τα πράγματα είχαν όπως ακριβώς τα έλεγε η φωνή, εντούτοις, χρόνια τώρα, ποτέ δεν μου είχε συμβεί τέτοιο ατύχημα. Καρφί η απάντηση: Είχες ποτέ, ρε βλάκα, ζαλικωμένα στην πλάτη τόσα χρόνια, όσα έχεις σήμερα; Κοίτα να ιδείς που αυτή τη «λεπτομέρεια» δεν την είχα λογαριάσει!

Χ ΡΟΝΟΓΡΑΦΙΚΑ Το φίδι, το μπριάμ και η σκωραμίδα!..

® Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΚΡΗ

///

Πρωί - πρωί, επόμενη της Πρωτομαγιάς ήταν, που η σύζυγος μού κόλλησε για τα καλά: Καιρός να συντηρήσουμε το καλοριφέρ, μια και δεν πρόκειται να το ξανανάψουμε φέτος. Ξεκινήσαμε τη συντήρηση και κοντεύαμε να τελειώσουμε, όταν, με κατσαβίδι στο χέρι, πήγα κάτι να ρυθμίσω στον καυστήρα. Όμως το συφοριασμένο γλίστρησε και κύλισε κάτω στο δάπεδο, κάπου τριάντα πόντους χαμηλότερα. Έσκυψα λίγο για να το πιάσω, όμως δεν πρόλαβα, μια και με πρόλαβαν δύο απανωτά χτυπήματα: Στη ραχοκοκαλιά ήταν το πρώτο, όπου ένιωσα δυνατό «τσίμπημα», σαν να έσπαγε κλωστή, ενώ ταυτόχρονα, στο δεξί καπούλι, αισθάνθηκα… θανατερή μαχαιριά, που με έκανε να βγάλω μουγκρητό… βοδιού, πριν σωριαστώ ακαριαία κάτω. Κακήν - κακώς μεταφέρθηκα στο κρεβάτι, σφαδάζοντας από τον πόνο, ανίκανος να κάνω έστω και την παραμικρή κίνηση! Εκείνη την αδυναμία, αρχικά δεν την αξιολόγησα. Δεν πέρασε όμως περισσότε-

«Αν το κάνεις αυτό, άσπρη "πάπια" σ' έφαγε καψερέ μου»...

ρο από ώρα, για να συνειδητοποιήσω καλά - καλά την ψυχολογικά καταλυτική πραγματικότητα, το ότι δηλαδή δεν μπορούσα πλέον έστω κι ελάχιστα να αυτοεξυπηρετούμαι. Ήμουνα υποχρεωμένος να ζητώ τα πάντα από τους δικούς μου, αρχίζοντας από τη λεπτή οδοντογλυφίδα και φτάνοντας στη λευκή τη… σκωραμίδα, όπως είναι το «επίσημο» όνομα της γνωστής «πάπιας» του κατάκοιτου αρρώστου! Πόσο «νοσταλγούσα», ειδικά κάτι τέτοιες στιγμές, τη σημερινή «τουαλέτα»! Και τι δεν θα έδινα

Μελίνα Κων. Ζάκκα Ψυχολόγος

για να βρεθώ στο «μέρος», δηλαδή στη… «χρεία», δηλαδή στον «απόπατο», που λέγανε οι παλιότεροι! Όνειρα... όνειρα… όνειρα! Όνειρα απατηλά, όνειρα καλοκαιριάτικης νύχτας! Δεν ξέρω αν ποτέ σας έλαχε να… ξαπλώσετε σε «πάπια», επάνω σε κρεβάτι (!), για να «ανακουφιστείτε»! Εμένα πάντως, μέχρι το ατύχημα, δεν…! Πάντως ένα πράγμα μπορώ να συμβουλέψω τους τυχόν μελλοντικούς αδαείς: Προσέξτε για το πώς θα ξαπλώσετε σ’ αυτή, προσέξτε, αφού η ελάχιστη αβλεψία μπορεί ίσως να σας κοστίσει ένα γερό… «πασάλειμμα»! Σας το λέει αυτό από προσωπική πείρα ένας… άπειρος σκωραμιδόπληκτος! Συνθήκες επιβίωσης ψυχοπλακωτικές, ψυχοφθόρες, καταθλιπτικές, όπως συμφώνησε κι ο ορθοπεδικός, που ειδικά για την

 Ψυχολογική αξιολόγηση παιδιών, εφήβων, ενηλίκων. Διάγνωση - αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών. Επαγγελματικός προσανατολισμός. Συμβουλευτ.-Ψυχοθεραπεία.

 ΣΥΓΚΟΙΝΩ ΝΙΕΣ 

ΦΕΡΥ ΜΠΟΟΥΤ HΓOYMENITΣA - KEPKYPA 26650 99400 ΚΤΕΛ ΑΣΤΙΚΟ (πληροφορίες) 22239 ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ (Γ. Παπανδρέου 45) Τηλ. Δρομολογίων 14505 Eκδοτήρια Aθηνών: 26286 Θεσσαλονίκης: 27442 Kόνιτσα-Kακαβιά-Πωγώνι: 26211 25014 • ΠΑΤΡΑ - ΑΓΡΙΝΙΟ - ΚΑΤΣΑΝΟΧΩΡΙΑ • ΛΑΡΙΣΗΣ - ΕΥΒΟΙΑΣ - ΗΛΕΙΑΣ & ΧΑΝΙΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ - ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 41248 «OLYMPIC AIR» AEPOΔPOMIO: Τηλ. 26510-26218 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ: AΘHNA-IΩANNINA IΩANNINA-AΘHNA Δευτέρα έως Σάββατο 12:55-19:15 14:25-20:45 Κυριακή

8:35

 ΡΑΔΙΟ-ΤΑΞΙ 

14:25-22:05

Τηλ: 46.777, 46.778, 46.779

 ΣΙΝΕΜΑ 

ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ (ODEON) Tηλ. 26510-83105 • AMERICAN PIE REUNION • ΛΟΡΑΞ • ΠΕΙΡΑΤΕΣ • Η ΧΙΟΝΑΤΗ ΚΑΙ Ο ΚΥΝΗΓΟΣ • ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

///

Όλη πάντως η εμπειρία που αποκόμισα από το πάθημά μου, τελικά και πέρα από καλαμπούρι, με τρομοκράτησε για τα καλά. Κι αυτό όχι στη σκέψη του θανάτου, όσο του τρόπου που θα έρθει, οποτεδήποτε κι αν συμβεί ο ερχομός αυτός. Βασανιστικό το ερώτημα: Θα είναι άραγε τα τέλη της ζωής μας «…ανώδυνα, ανεπαίσχυντα, ειρηνικά…», όπως εύχεται η εκκλησία μας, ή θα «αναχωρήσουμε» αγκαλιά με την "πάπια";

MIKPOBIOΛOΓOΣ Xαρ. Tρικούπη 6 Tηλ: Iατρείου 22.657 Oικίας: 74.186

Iωάννινα, Ναπ. Ζέρβα 2 Τηλ.: 26510 26560 κιν.: 6972897763

Άμεση Δράση: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .100 Πυροσβεστική Yπηρεσία: . . . . . . . . . . . . .199 Δασοπυρόσβεση: . . . . . . . . . . . . . . . . . . .191 Γενικό Kρατ. Nοσ/μείο «Xατζηκώστα»: .80111 Eξωτερικά ιατρεία: . . . . . . . . . . . .80444 Παν/κό Nοσοκομείο (Δουρούτη): . . . . .99.111 Eξωτ. ιατρεία: . . . . . . . . . .99504-99505 Eπείγοντα - ασθενοφόρα: . . . . . . . . . . . . .166 ΙΚΑ (Ραντεβού) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .184 Κέντρο Δηλητηριάσεων: . . . . . . . . . .7793777 Bλάβες: ΔEH: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1050 OTE: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .121 ΔEYAI: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .54500 EΛΠA: . . . . . . . . . . .49695 - 49643 και 10400 HELLAS SERVICE . . . . . . . . . . . . . . . . . .1057 EXPRESS SERVICE . . . . . . . . . . . . . . . . .1154 ΟΔ. ΒΟΗΘΕΙΑ INTERAMERICAN . . . . . . .1168 ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ (24 ώρες) . . .31600, 6946-333335 Πληρ. Καταλόγου (ΟΤΕ) . . . . . . . . . . . .11888

///

Οι παλιοί Γιαννιώτες όταν ήθελαν να απαξιώσουν τη σημασία μιας σκέψης, ενός γεγονότος, μιας πράξης, εκφράζονταν με το γνωστό «κολοκύθια με ρίγανη…»! Προφανώς ήθελαν με αυτή την κουβέντα να εξομοιώσουν την ασημαντότητα του γεγονότος, με την αντίστοιχη του καλοκαιριάτικου φτωχικού φαγητού, του γνωστού «μπριάμ» ! Αυτό το «μπριάμ» ήρθε στο νου, σε μια γνωστή γιαννιώτικη απειλή: «Αν το κάνεις αυτό, μαύρο φίδι σ' έφαγε καψερέ μου…»! «Κολοκύθια με ρίγανη», σκέφτηκα. Άντε τώρα να βρεις μαύρο φίδι, μέσα από τα παντοειδή ερπετά και στη συνέχεια να το… πείσεις να σε φάει! Ακόμη όμως κι αυτό να γίνει, εύκολο είναι να τρέξεις για έναν ορό και τέρμα. Πέρα όμως από αυτό, είναι πρωτόγονος και βάρβαρος αυτός ο τρόπος της τιμωρίας. Τι τα θέλεις τα φίδια και τους κροταλίες, όταν κοντά σου βρίσκεται η… σκωραμίδα, που σε τιμωρεί εντελώς «πολιτισμένα», αλλά πολύ σκληρότερα και πιο αποτελεσματικά; Τράβηξε μια φοβέρα του τύπου «Αν το κάνεις αυτό, άσπρη "πάπια" σ' έφαγε καψερέ μου…» και τότε θα δούμε αν δε θα τα «κάνει πάνω του» ο απειλούμενος!

NIKOΣ Γ. TΣOMΠIKOΣ

(Δέχεται με ραντεβού)

 ΤΗΛΕΦΩ ΝΑ S.O.S. 

«πάπια» αποφάνθηκε: «…να μη την ευχηθείς ούτε στον εχθρό σου»!

ΣYMBEBΛHMENΟΣ ME OΛA TA TAMEIA

Αναπολώντας τα παλιά…

• Η φωτογραφία αυτή μας μεταφέρει στην εποχή που η παραλία της λίμνης μας ήταν πόλος έλξης των Γιαννιωτών, θα το θυμούνται οι παλιότεροι. Στη φωτό η Καλυψώ -2η από αριστερά- η Νίτσα, η Κατερίνα και οι φίλες τους στην όχθη, σε αναμνηστική φωτογραφία, όπως συνηθιζόταν. Πίσω δεξιά διακρίνεται η βενζίνα (καραβάκι) του καιρού εκείνου. (Αρχείο Γιώργου Σιομπότη)

σήμερα Τ Ε Τ Α Ρ Τ Η Ανατολή: 05.03’ Δύση: 19.51’ Σελήνη 1 ημ.

20

ΕΤΟΣ: 2012 Μήνας: 6ος Εβδ.: 25

Ι Ο Υ Ν Ι Ο Υ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΟΡΤΗ:

† Μεθοδίου επισκ. Πατάρων, Νικολάου Καβάσιλα ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ: ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ:

20-6-1824 – Οι Τούρκοι καταστρέφουν ολοσχερώς τα Ψαρά.

σαν σήμερα Ο ΠΡΩΪΝΟΣ ΛΟΓΟΣ 20 Ιουνίου 1987

20-6-1995 – Έλληνες επιστήμονες επινοούν φίλτρο τσιγάρων, που μειώνει κατά πολύ τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος.

χρόνια πριν

(Η πρώτη σελίδα σε τίτλους)

 Το δράμα του Νοσοκομείου έφθασε… Στο απροχώ 

20-6-1978 – Καταστροφικός σεισμός, μεγέθους 6,5 βαθμών Ρίχτερ, πλήττει τη Θεσσαλονίκη. 35 νεκροί ο απολογισμός.

25

 

ρητο. Συσσωρεύθηκαν τα προβλήματα και οι γιατροί κρούουν τον κώδωνα. Ο γνωστός συμπολίτης Τάσος Λάμαρης. Έπεσε από σκαλωσιά και σκοτώθηκε… Παλαιός ποδοσφαιριστής του «Αβέρωφ». Νεκρώνουν οι οικοδομές στα Γιάννινα. Έντονη διαμαρτυρία των κατασκευαστών. Για την αυθαίρετη Νομαρχιακή απόφαση που μειώνει τα ύψη οικοδομών. Φοιτητές και ΕΔΠ τονίζουν: Σε κρίση η Ιατρική Σχολή Ιωαννίνων. Οι σπουδές υποβαθμίζονται. Καθυστερεί δύο χρόνια Π.Δ. για μείωση ορίου ηλικίας. Διαμαρτύρεται η ΑΔΕΔΥ.


ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ... Δυο πολιτικά πρόσωπα ήταν τα «χαμένα» σ’ αυτή την εκλογή. Ο Βασίλης Ιωάννου στην Πρέβεζα και ο Νίκος Έξαρχος στα Γιάννινα, που έχασαν τις έδρες τους. Ο μεν πρώτος την έχασε από τον Μπάρκα του ΣΥΡΙΖΑ και από την Άννα Ασημακοπούλου ο δεύτερος στα Ιωάννινα. Επίσης μεγάλος κερδισμένος ο Α. Μπέζας στη Θεσπρωτία, ο οποίος έφτασε τα ποσοστά της Ν.Δ. στα ύψη, παρά τις αντιρρήσεις του γνωστού «δεξιού» ψάλτη της περιοχής που δεν άφησε ήχο που να μη τον έψαλε τα δυόμισι τελευταία χρόνια...

ΗΤΑΝ ...ΜΟΥΦΑ! Με τον ΓΙΩΡΓΟ ΓΙΑΝΝΑΚΗ

 ΕΛΑ ΜΩΡΗ ΕΛΛΑΔΑΡΑΑΑ! Έλα μωρή Ελλαδάρααα! Πάλι τα κατάφερες στις καθυστερήσεις. Ο Γ. Καραγκούνης, ο θεός της μπάλας, έβαλε το χρυσό γκολ της πρόκρισης στα προημιτελικά κι έστειλε τους Έλληνες στα ουράνια. Έλα μωρή Ελλαδάρααα...

 ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΓΚΟΛ!..

Εκεί που ήταν όλα χαμένα κι εκεί που οι Ρώσοι έβγαιναν με την νίκη στα παντελονάκια τους, ήλθε η βλογημένη παράταση και εκεί, στο τρίτο της λεπτό, έβαλε το χρυσό γκολ και έγινε το θαύμα. Η Ελλάδα τελικά ανήκει στους Έλληνες που έμαθαν να περιμένουν και να υπομένουν. Τα δύσκολα τα μυρίζονται και πράττουν ανάλογα.

 Ο ΘΕΟΣ...

Θεός ο Σάντος. Θεός στο στήσιμο της ομάδας, θεός και στις ελληνικές τοποθετήσεις του που θα ζήλευαν πολλοί αυτοαποκαλούμενοι Ελληνάρες. «Η Ελλάδα έχει ιστορία και πρέπει όλοι να την σεβόμαστε, πέταξε κατάμουτρα στον προβοκάτορα δημοσιογράφο που θέλησε να βάλει τρικλοποδιά στον Έλληνα προπονητή της Εθνικής Ομάδας, ο οποίος έχει την καταγωγή του από την Πορτογαλία.

 ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ...

Τελικά δεν ήταν Ντέρμπι ο αγώνας της Εθνικής περασμένου Σαββάτου. Ήταν ένα παιγνίδι που είχε ένα γλυκό σασπένς, αρκεί να μπορούσε να το διαχειριστεί κανείς μέχρι να σφυρίξει ο διαιτητής. Μια γροθιά τα ελληνόπουλα που έκλεισαν όλους τους διαδρόμους, κυρίως από τα αριστερά όπως επιτίθονταν οι Ρώσοι, που πριν την σέντρα μας έδειχναν το δάχτυλο μπροστά στη μούρη μας!

δηλώσεις των παικτών της «Εθνικής», ότι μια άλλη μέρα «ξεκινάει σήμερα», η «Ελλάδα δεν πρέπει να μείνει έξω από την Ευρώπη», «όλα για την Ελλάδα ρε γαμώτο» κι ένα σωρό άλλα τέτοια...

 ΟΙ ΦΟΒΕΡΕΣ...

Ακούστηκαν κι από την αντίπαλη πλευρά «εσείς θα μετανοιώσετε που βγάλατε τη γλώσσα στο λαό μας», «εμείς θα είμαστε απέναντί σας» κι άλλες φοβέρες ων ουκ έστι αριθμός...

 Η «ΚΑΤΑΡΑ»...

Εκεί ανάμεσα από ζητωκραυγές και «οιμωγές» ακούστηκε και μια κατάρα. Από το Θεό θα το βρείτε που σας έβαλε την «υπογραφή»! Κάτι ήθελε άλλο να πει αλλά δεν του έβγαινε του Πάνωφ Καμμένοβιτς, διότι εδώ είναι που το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη.

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ... Όνειρο ήταν και πάει, φίλοι αναγνώστες. Τώρα πάμε μπροστά, γερά για τον επόμενο αγώνα, για να σώσουμε παρτίδα και πατρίδα. Δεν είναι θέμα εγωισμού αλλά ζήτημα επιβίωσής μας ως λαού. Ένας Πορτογάλος μετανάστης στη χώρα, όπως είναι ο Σάντος, μίλησε με πατριωτική φλόγα, υπερασπιζόμενος τα όσια και τα ιερά της φυλής μας. Εμείς οι Ελληνάρες (!) απλά επαναπαυόμαστε στις ιστορικές δάφνες χωρίς να τις τιμούμε συνειδητά κι όπως πρέπει, διότι έχουμε σκάσει από τον οπαδισμό που γίνεται εμπόδιο στον πατριωτισμό.

 ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ...

 MHNYMATA XAΡΑΣ...

 ΑΝΕΤΟΙΜΟΙ!..

Άρχισαν να φτάνουν και τα μηνύματα χαράς από άλλους Ευρωπαίους για την επιτυχία της Εθνικής και το γαλάζιο ήταν το χρώμα που τους συνέπαιρνε. Μπράβο παιδιά! Έτσι σας θέλουμε, φώναζαν ακόμη και οι Κινέζοι που μάθαιναν τα χαμπέρια από την πλατεία Συντάγματος όπου γίνονταν της μουρλής από τους πανηγυρισμούς φιλάθλων και οπαδών.

Έκαναν λογαριασμούς οι Ρώσοι παρτιζάνοι χωρίς τους Έλληνες πατριώτες και θεωρούσαν πως εκείνοι θα ήταν οι τυχεροί του ματς, το οποίο όμως δεν τους έκατσε.

Δεν είχε γίνει η ανάλογη καλή προετοιμασία της ομάδας στον περασμένο αγώνα όπου από τα πρώτα λεπτά του ημιχρόνου βρίσκονταν πίσω στο σκορ. Έφταιγε ο άτυχος Καραγκούνης στο πέναλτυ και νάτην η ομάδα με την παλιά σοβιετία να δίνει αγώνα ζωής και θανάτου...

 ΟΙ ΤΡΙΠΛΕΣ...

Εκεί λοιπόν κατά το τρίτο λεπτό του ημιχρόνου τρίπλα - στην τρίπλα ο Γιώργαρος στέλνει την μπάλα στην δεξιά πλευρά των μπολσεβίκων κι ένα «Γκοοοολ», ακούστηκε σ’ όλη την Ελλάδα. Είχε γίνει το θαύμα και η Ελλαδάρα έμπαινε κι έμενε στο EURO με τα μπούνια. Γκοοολ φώναζαν και σε MEGA και ΑΝΤ1 οι Τρέμες, οι Πρετεντέρηδες και οι Χούκληδες.

 ΤΑ ΓΛΕΝΤΙΑ...

Άρχισαν μετά τα γλέντια και οι

Σελ. 9η

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

 ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΑΝ!..

Δεν πίστευαν στα μάτια τους και στ’ αυτιά τους οι νταβατζήδες της Αθηναϊκής ενημέρωσης. Είναι δυνατόν να βάλει γκολ μεγέθους 3 ρίχτερ ένας τοσοδά Καραγκούνης, έλεγαν και ξανάλεγαν. Το μετρούσαν από δω, το μετρούσαν αποκεί κι όλο τους «Ρώσους» έβρισκαν νικητές οι Σκαϊτζήδες που είχαν μείνει στων δραχμών τα γιασεμιά, ως νοσταλγός της στρογγυλής θεάς που είναι η δραχμή!

 ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ...

Όσο περνούσε η ώρα κι όσο έρχονταν το πρωί, εκεί στο μισοσκόταδο και χωρίς να τους ακούει και να

Άκουγα συνεχώς αυτό τον καιρό ότι κλιμάκια της Ν.Δ. σαρώνουν το Δήμο Ζίτσας και κάνουν έργο εις βάθος και ουσίας. Τ’ αποτελέσματα των εκλογών της Κυριακής δείχνουν ότι ο μόνος Δήμος που η Ν.Δ. έμεινε πολύ πίσω ήταν ο Δήμος Ζίτσας! Τι ακριβώς συνέβη; Τόσο πίσω ήταν η Ν.Δ. στην περιοχή ή ήταν ...μούφα τα κλιμάκια; Μιχάλη, Σάκη τι λέτε;

Η ΤΑΡΑΧΗ... Έμπα ψυχή, έβγα ψυχή για δεύτερη φορά έζησε ο Μιχ. Κασσής την προηγούμενη Κυριακή το βράδυ, όταν παίζονταν η έδρα μεταξύ τέταρτης της Ν.Δ. και πρώτης του ΠΑΣΟΚ. Την πρώτη φορά που ένοιωσε την ταραχή ο Μιχάλης ήταν το Μάιο, όταν η έδρα παίζονταν μεταξύ του ίδιου και του Σάκη Οικονόμου...

ΜΠΕΡΔΕΥΤΗΚΑΝ ΟΙ ΓΡΑΜΜΕΣ! Μαζί με το αντίδωρο μοίραζαν και ψηφοδέλτια γνωστοί ρασοφόροι στην περιοχή που έχουν κόψει προ πολλού ...γραμμές με τον Ύψιστο. Είπαν κι εκείνοι να κάνουν κανένα ...θαυματάκι, αλλά δεν τους παίρνει στα σοβαρά πλέον ο Μεγαλοδύναμος και τους ενοικιάζει θέσεις για την κόλαση! τους βλέπει κανείς, αποφάσισαν να παραδεχτούν ότι έχασαν το στοίχημα που έπαιζαν υπέρ των Λενινιστών Μαοϊστάν, Εγγλέζων Παπα-γαλέζων; Σκυφτούλικων, Γκουφοντίνηδων κι άλλων φυλών, 13 τον αριθμό, συμπεριλαμβανουμένης της Ρόζας από τον Κολωνό που έκανε ...πιάτσα δίπλα από την Κουμουνδούρου!

 ΤΟ «ΚΛΑΔΕΜΑ»...

Είπαν κι εκείνοι «για την Ελλάδα της δραχμής ρε γαμώτο» και περιμένουν στην μικρή περιοχή για «κλάδεμα», οφ σάιντ ή πέναλτι - παλιά τακτική και δουλειά τους. Εκεί θα περιμένουν έναν Καραγκούνη από την Μεσσηνία να τον βάλουν στα δίχτυα για να τον δέσουν χειροπόδαρα!

 ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ!!!

Και η Ελλάδα κύριε!!! Ποιος τη χ.....ει την Ελλάδα! Εμείς το πρωτάθλημα θέλουμε κι όλα τ’ άλλα είναι για το πόπολο. Και η πατρίδα μας, κύριε; Ποια πατρίδα; Πατρίδα μας η στρογγυλή θεά, συγγνώμη η στρογγυλή δραχμή για να αγοράσουμε και την υπόλοιπη Ελλάδα...

 ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ...

Προτού αρχίσουν τα συνθήματα «Μέρκελ πλύσου κι ερχόμαστε» εν όψει του ...πολέμου με την Γερμανία την επόμενη Παρασκευή, είχαν ακουστεί τα «Ελλάς - Ελλάς Αντώνη Σαμαράς» και «Νάτος - Νάτος ο πρωθυπουργός», δείχνοντας τον Γιώργαρο Καραγκούνη - Σαμαρά να τον αποθεώνουν φίλαθλοι - οπαδοί όλων των χρωμάτων. Εθνική νίκη ήταν αυτή να μη την χαρούν οι Ελληνάρες;

 ΣΤΑ ΞΕΡΑ!..

Στα ξερά γήπεδα των Κορυσχάδων η μεγάλη παικτούρα Δούρου ξαναφορώντας το δωδεκάποντο έτρεχε από ραχούλα σε ραχούλα αλλαλάζοντας με τ’ ασκέρι της ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ, Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ! Ένεκεν Κασιδιαρίστατος ούτε που είχε πάρει χαμπάρι για την νίκη της Εθνικής Ελλάδος και έκανε αντίσταση εναντίον των Γερμανών που ξανάρχονται. Δεν της έχουν μαρτυρήσει ακόμη για το σύμφωνο Ρίμπεντροπ - Μολότωφ που προέβλεπε την μη επίθεση μεταξύ των...

 ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ!

Πάμε τώρα στην πολιτική επικαιρότητα για να την σχολιάσουμε από την ορθή και την ανάποδη. Μέχρι αυτή τη στιγμή που γράφεται η στήλη δεν έχει σχηματιστεί κυβέρνηση και απλά γνωρίζουμε τον πρωθυπουργό που προέρχεται από το πρώτο κόμμα των εκλογών της περασμένης Κυριακής. Αντώνης Σμαράς είναι το όνομά του και προέρχεται από τη Μεσσηνία, του οποίου μέχρι τώρα οι Αλαφουζαίοι αμφισβητούν την πρωτιά! Τους ήλθε κάπως ανάποδα η πρωτιά της Ν.Δ., γιατί οι «καφετζούδες» της δημοσκοπίας τους άλλα προέβλεπαν!

 ΕΠΑΝΟΔΟΣ!..

Επανήλθε το γαλάζιο σχεδόν σ’ όλη τη χώρα, με κάτι θύλακες ροζ απόχρωσης. Εξαφανίστηκε εις άπασα την χώρα το πράσινο και μαζί μ’ αυτό τα πράσινα άλογα άλλαξαν χρώμα μέσα σε δυο μήνες κι έγιναν ροζακί. Χάθηκαν και τα σφυροδρέπανα κι αυτό κάποιοι το είπαν αλλαγή.

 Η ΓΑΛΑΖΙΑ ΑΝΗΦΟΡΑ...

Γαλάζια και η Ήπειρος με τα νούμερα να παίρνουν την ανηφόρα. Ανηφόρα και το ροζακί, αλλά από μακριά και αγαπημένα! Έμειναν πίσω οι «είμαστε πολλοί, είμαστε Έλληνες», παρά τις χρυσές μεταγραφές που στα Γιάννινα ήταν οι Σπ. Μούλιας και Κώστας Χαραλαμπόπουλος! Ο Λάκης δεν πιάνεται, γιατί αυτός άκουσε αγώνα και νόμισε ότι επρόκειτο για ποδοσφαιρικό κι έτρεξε να βάλει ένα ποδαράκι!

 ΧΑΜΕΝΟΙ ΟΙ ...ΚΑΜΜΕΝΟΙ!

Τρεις χιλιάδες ψηφοφόρους έχασαν στο Νομό οι ...Καμμένοι μετά τις χρυσές μεταγραφές που έτρεξαν να πιάσουν στασίδι εξουσίας με την σκέψη πρωτιάς ΣΥΡΙΖΑ και συνεργασίας μαζί του. Μάλιστα, ο παρ’ ολίγες χιλιάδες ψήφους βουλευτής Βασ. Χήτος διέρρεε και τη διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ - Ν.Δ. που από τις ...έγκυρες πηγές του έφτανε και τις 5 μονάδες. Κάτι σαν το Σκάι του Αλαφούζου δηλαδή...

 ΜΗΔΕΝ ΕΙΣ ΤΟ ...ΠΗΛΙΚΙΟΝ!

Το χωριό Κωστάνιανη είναι η γενέτειρα του Κ. Χαραλαμπόπουλου και οι συγχωριανοί του τον «τίμησαν» δεόντος και με το παραπάνω θα έλεγε κανείς. Τον ...φιλοδώρισαν με ένα μεγάλο ολοστρόγγυλο ΜΗΔΕΝ για να του αποδείξουν την τιμή και ευγνωμοσύνη που τρέφουν προς το πρόσωπό του μετά την μεταγραφή. Τον Μάϊο η Ν.Δ. είχε πάρει 40 ψήφους και τώρα 52, ο Χαραλαμπόπουλος 18 τότε και οι Α.Ε. τώρα 17! Έτσι, για την ιστορία τα νούμερα. Άμα δεν σε θέλουν στο χωριό σου τι ζητάς στο παζάρι;

 ΑΜΑ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ!..

Ο έτερος «Καππαδόκης» Σπ. Μούλιας, φίλος του Α. Σαμαρά από εικοσαετίας, κατά δήλωσή του, στο ΤV1 το βράδυ των εκλογών θεώρησε ότι «κακήν - κακώς» έγινε πρώτο κόμμα η Ν.Δ. και ήρθε η πρωτιά του Α. Σαμαρά. Φανταστείτε αν δεν ήταν φίλος του Α. Σαμαρά τι θα έλεγε...

 Η ΑΥΘΑΔΕΙΑ...

Φυσικά και δεν πέρασε απαραίτητη η αυθάδεια αυτή του Σπύρου από τον Υπογράφοντα που έδρασε κατά τον πρέποντα τρόπο. Τον παράτησε στο στούντιο να πουλάει τα ...φούμαρα των Α.Ε. Θυμίζοντάς του ότι πρέπει να πάψει να παριστάνει τον Λοχία σε μονάδα λόχου! Δεν πειράζει Σπύρο. Ίσως μια άλλη φορά σας έλθουν δεξιότερα τα πράγματα.

 ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ

Επ’ ευκαιρία, τα θερμά ...συλλυπητήρια στον Γ. Τράγκα για την «απώλεια» του αγαπημένου του συγγενή Αλ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο τολμηρός Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης ggtolmiros@hotmail.com

Α ΠΟ Α ΛΛΗ Σ ΚΟΠΙΑ Έχασαν γιατί πρότειναν ανεφάρμοστα προγράμματα! Γράφει ο ΒΑΣ. Α. ΚΟΚΚΙΝΟΣ, Επίτ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου

• Στην Ιστορία της Ελλάδος υπήρξαν κόμματα και αρχηγοί, που έθεσαν τα κομματικά ή ιδεολογικά συμφέροντά τους πάνω από αυτά της πατρίδος. Μεταξύ τούτων είναι το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ, με κάποιους αρχηγούς του. Το 1981 ανέλαβε την εξουσία ο χαρισματικός οικονομέτρης ως «οικονομολόγος» με ειδική αποστολή από τις Η.Π.Α.. Άρχισε αποδοκιμάζοντας το «μεγάλο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο». Τότε έκλεισαν όλες οι βιομηχανίες. Το ΑΕΠ από 10 και 3,5% έπεσε το 1,3%. Οι ιδιωτικές επενδύσεις μειώθηκαν στο 0,6%. Και το δημόσιο χρέος έως το 1990 έφτασε το 100% του ΑΕΠ. Τότε ακούσθηκε το ιστορικό «Τσοβόλα δώστα όλα!». Τα δανεικά σκορπίσθηκαν για καταναλωτικές δαπάνες.

των Σωμάτων Ασφαλείας και των αφοπλισμό των Αστυνομικών Μονάδων στην διάρκεια κινηματικών, συνδικαλιστικών και πολιτικών εκδηλώσεων. Και την κατάργηση των Ειδικών Μονάδων (ΜΑΤ, ΕΤΑΜ) και των Ειδικών Σωμάτων (Ειδικοί Φρουροί, Συνοριοφύλακες, Αγροφύλακες). Την κατάργηση του στρατού και της στρατιωτικής θητείας. Ερωτηθείς σχετικώς ο κ. Τσίπρας σε συνέντευξή του προς το περιοδικό Schooligans, είπε: «Συμφωνώ με την κατάργηση του στρατού. Να καταργηθούν όλοι οι στρατοί. Μέχρι να γίνει δε αυτό είμαι υπέρ της ισόχρονης κοινωνικής θητείας. Αντί να πηγαίνει στο στρατό να μπορείς να προσφέρεις κοινωνικές υπηρε-

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να δώσει δικαίωμα ψήφου στους μετανάστες, οι οποίοι, σημειωτέον, έχουν σχεδόν φορολογική ασυλία! Και τότε ο «οικονομολόγος» αποφάνθηκε: «Ή η Ελλάδα θα φάει το χρέος της ή το χρέος θα φάει την Ελλάδα»! Εξακολούθησε, όμως, να δανείζεται και να μοιράζει τα δανεικά για να διατηρήσει τους ψηφοφόρους του, ενώ εγνώριζε ότι με τον τρόπο αυτό η Ελλάδα χανόταν. Αλλά οι Έλληνες τον ψήφιζαν. Μετά όμως το «Τσοβόλα δώστα όλα!», έφθασε η Τρόικα, με το σύνθημα «Ελλάδα πλήρωσέ τα όλα!» Η χώρα γέμισε μουσουλμάνους, που γεννούν 5 και 6 παιδιά. Ενώ οι εναπομείναντες απελπισμένοι Έλληνες δεν έχουν διάθεση για γάμο και τεκνογονία. Μετά 10 χρόνια θα είναι μειοψηφία στην πατρίδα τους. Ο αείμνηστος Αθανάσιος Κανελλόπουλος, γνωστός για την οξυδέρκειά του, είχε πει στη Βουλή το επιτυχές ευφυολόγημα: «Δεν ισχυρίζομαι πως όλοι οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ είναι απατεώνες, αλλ' ότι όλοι οι απατεώνες είναι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ». Παραφράζοντας τα ανωτέρω, θα μπορούσε κανείς να πει σήμερα, ότι δεν είναι όλοι οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ μειωμένης φιλοπατρίας Έλληνες, αλλ' ότι υπάρχουν στα κόμματα αυτά όλες οι αποχρώσεις των ακραίων μαρξιστών και των ανθελλήνων. Ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς, που εκπροσωπείται σήμερα από τον Αρχηγό του, κατά καιρούς έχει υποστηρίξει τα εξής: Την αποποινικοποίηση της χρήσεως, της κατοχής και της προμηθείας όλων των ναρκωτικών ουσιών για προσωπική χρήση. Την κατάργηση των σημερινών Κέντρων Κράτησης Αλλοδαπών (προσφύγων και μεταναστών) και τη δημιουργία ανοικτών κέντρων διαβίωσης υπό αξιοπρεπείς όρους και απαγόρευση της απέλασης. Το δικαίωμα ψήφου των μεταναστών. Οι τελευταίοι έχουν σχεδόν φορολογική ασυλία. Εισπράττουν πάντοτε μαύρα χρήματα, τα οποία αποστέλλουν στις πατρίδες τους. Το ίδιο κάνουν και οι αλλοδαπές, που παντρεύονται Έλληνες συνταξιούχους και χηρεύουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε για φορολόγηση όλων των Ελλήνων, αλλά δεν έκανε λόγο για τη φορολογία των εισοδημάτων των μεταναστών. Την αποστρατιωτικοποίηση

σίες». Έχει αναγνωρίσει το τουρκικό κόμμα της Θράκης DEB του γνωστού εξτρεμιστή Αχμέτ Σαδίκ, που προωθεί την εθνική διάσταση των μελών της μουσουλμανικής κοινότητος στη Θράκη σε αγαστή συνεργασία με το τουρκικό κράτος. Στελέχη του δε προσπαθούν να προσελκύσουν μέλη του κόμματος αυτού. Υποστηρίζει φιλία, συνεργασία και αλληλεγγύη με την Δημοκρατία της Μακεδονίας (Οικολογική Παρέμβαση συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ). Η ΑΥΓΗ προτρέπει τους Ποντίους να ζητήσουν συγγνώμη από τους Τούρκους! Στις 19 Μαίου, ημέρα μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας από τους Τούρκους, η άνω εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ απεφάσισε να φιλοξενήσει άρθρο με την άποψη ότι «Είναι ανεπίτρεπτο να ζητούμε με θορυβώδη τρόπο από την Τουρκία να καταδικάσει τα δικά της εγκλήματα, χωρίς όμως να ζητάμε συγνώμη για παρόμοια εγκλήματα που έκανε η δική μας πλευρά». Αυτοί που αποπειράθηκαν να αναδομήσουν την ιστορία της Ελλάδος, για το ρόλο της Εκκλησίας κατά την Επανάσταση του 1821 και τον τρόπο της εξοντώσεως των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, έγιναν πολιτευτές της ΔΗΜΑΡ. Το ΠΑΣΟΚ, που επέτυχε να αυξήσει την ανεργία των νέων στο 50%,υποσχόταν μέχρι προχθές αντιμετώπιση της ανεργίας, που το ίδιο δημιούργησε. Το πρόγραμμά του ήταν εξ ορισμού αναξιόπιστο. Το μόνο σαφές πρόγραμμα υπήρξαν τα 18 σημεία της Νέας Δημοκρατίας, που ανεκοίνωσε ο Αρχηγός της στην ομιλία του στο ΕΒΕΑ. Οι Έλληνες δεν είναι δυνατόν να ζουν μόνον για να πληρώσουν τα δανεικά. Οι όροι που αποδέχθηκαν ο Γιώργος Παπανδρέου και οι ανίκανοι Υπουργοί του των Οικονομικών, είναι απάνθρωποι. Να βασανίζονται οι σύγχρονοι Έλληνες για να πληρώσουν τα χρέη, που δημιούργησε ο πατέρας του, ο κ. Σημίτης και ο ίδιος, για να διατηρήσουν την εκλογική τους βάση. Ας ελπίσουμε πως η νέα Κυβέρνηση με επικεφαλής τον κ. Σαμαρά θα εργαστεί σκληρά για την ελάφρυνση του λαού.


Σελ. 10η

Q ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΟΙ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Δ. ΑΛΥΜΑΡΑ

Διερεύνηση και αντιμετώπιση: παθολογικών τιμών γενικής αίματος (αιματοκρίτη, λευκών αιμοσφαιρίων και αιμοπεταλίων) • διαταραχών πήξης αίματος • λεμφαδενοπάθειας και σπληνομεγαλίας. Ώρες λειτουργίας ιατρείου: Καθημερινά 9.00-13.00 και κάθε Πέμπτη απόγευμα 17.30-20.30. Απογεύματα Δευτέρας και Τετάρτης δέχεται με ραντεβού. Χαρ. Τρικούπη 16, 1ος όροφος. Τηλ. Ιατρείου: 26510 34700 - κινητό: 6948 574225

Q ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΕΣ

• ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΣ ΑΚΡΩΝ (ανοικτού τύπου) • ΑξΟΝΙΚΗ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ (Spiral CT) - ΑξΟΝΙΚΗ ΣΩΜΑΤΟΣ - CT ΑΓΓεΙΟΓΡΑΦΙΑ • ΤriplEX ΑΓΓεΙΩΝ • YΠεΡΗΧOΙ• ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ Συμβάσεις με όλα τα ταμεία • Δωδώνης 68 - Ιωάννινα, Τηλ.: 26510-85721, 26510-85731, FaX: 26510-85731, email: diagnosh@otenet.gr • Ώρες λειτουργίας: 8:3014.30, 17.30-21.00 καθημερινά. Σάββατο κατόπιν ραντεβού

Q ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΙ-ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΙ

Q ΝΕΦΡΟΛΟΓΟΙ

ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΓΑΜΒΡΟΥΛΙΑ-ΝΤΑΤΣΗ

ΕΛΛΗ ΚΟΛΙΟΥΣΗ - ΣΙΑΚΑ

Dr.OYPANIA ZΩH - TOΛH

Q ΟΓΚΟΛΟΓΟΙ

ΔiΔaKTΩp iaTpiKHΣ ΣXOΛHΣ ΠaNεΠΙΣΤΗMiOY ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ. Γρηγορίου Σακκά 7, Ιωάννινα. Το ιατρείο λειτουργεί με ραντεβού. Tηλ/Fax: 2651 0 32902 - E-mail: ozoi@otenet.gr

Dr.ΣΠYPIΔΩN Π. ΠPINTZHΣ

Eιδικός Δερματολόγος - Διδάκτωρ A.Π.Θ. Δέχεται ώρες: 10:30-12:30 και 6 - 8:30. iατρείο: 28ης Oκτωβρίου 49. Tηλ. iατρείου: 26510-78068 - Oικίας: 26510-23437

ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΒΑΣ. ΧΑΒΕΛΑΣ

Μιχ. Αγγέλου 5, Ιωάννινα. Tηλ./Fax: 26510-33169 • κιν. 6944-220873. www.charrychavel.gr, email: charrychavel@gmail.com. Δέχεται καθημερινά εκτός ΣαΚυ, από 9.30-14.00 και 6.00-8.30. Τετάρτη και Παρασκευή απόγευμα μόνο ραντεβού.

Q ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΙ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑ ΓΡΥΠΑΙΟΥ

Ώρες λειτουργίας ιατρείου: Δευτέρα 6-9 μ.μ. • Τρίτη 10 π.μ. - 1.30 μ.μ., 6-9 μ.μ. • Τετάρτη 10 π.μ. - 14 μ.μ. • Πέμπτη 10 π.μ. - 1.30 μ.μ., 6-9 μ.μ. • Παρασκευή 10 π.μ. 1.30 μ.μ. Ιατρείο: 28ης Οκτωβρίου & Φ. Τζαβέλλα 2. Tηλ. iατρείου 26510-36060 - κινητό: 6932 73630

Δρ ΔHMHTPIOΣ KIOPTΣHΣ

Eιδικός Mεταβολισμού - Παχυσαρκίας Παν/μίου Παρισίων. Αναπληρωτής Kαθηγητής Πανεπιστημίου iωαννίνων Δέχεται Tρίτη και Tετάρτη 6-9 μ.μ. Xαρ. Tρικούπη 2 (3ος όροφος). Tηλ. 26510-30265 • κιν. 6974-662299

Dr. ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΞΗΤΑ-ΚΛΕΦΤΑΚΗ

Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Ιωαννίνων Ώρες λειτουργίας (με ραντεβού): Δευτέρα-ΤετάρτηΠαρασκευή: 9 π.μ. - 3.30 μ.μ., Τρίτη-Πέμπτη: 9 π.μ. - 2 μ.μ., 6 μ.μ.- 9 μ.μ. Χαριλάου Τρικούπη 4 (2ος όροφος) Τηλ./fax: 26510-65130, κιν.: 6974-890765

Q ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΙ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Ι. ΚΑΤΣΑΡΟΥ

Καθημερινά από 9-12 και 6-9 το βράδυ. Τετάρτη απόγευμα και Σάββατο με ραντεβού • 28ης Οκτωβρίου 36 & Κοραή, 1ος όροφος, τηλ.: 26510-20344, κιν.: 6974-190171 (πάνω από την COMpUTEr praCTiCa)

ΑΡΕΤΗ Γ. ΧΑΡΙΣΙΑΔΗ-ΚΑΤΣΕΝΟΥ

Ιατρός Ακτινοδιαγνώστης εξειδικευθείσα στην Παιδιατρική Ακτινολογία στο Παν/κό Νοσοκομείο Αrmand Trousseau Παρίσι, πρ. επ. Ακτινολογικού εργαστηρίου ΠΓΝΙ - ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΕΡΗΧΩΝ ΝΕΟΓΝΩΝ, ΠΑΙΔΩΝ & ΕΝΗΛΙΚΩΝ – ΥΠΕΡΗΧΟΙ (εγκεφάλου, ισχίων, τραχήλου, μαλακών μορίων, κοιλίας ) – Triplex αγγείων ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΚΥΣΤΕΟΓΡΑΦΙΕΣ VUS. Δαγκλή 5 (3ος όροφος) Ιωάννινα - Τηλ & Fax: 2651022911, Κιν: 6972698154 Δέχεται καθημερινά 9:30-13:30 - Απογεύματα Δευτέρας και Πέμπτης 18:00-21:00 - Υπόλοιπες μέρες κατόπιν τηλ. ραντεβού – εξυπηρέτηση επειγόντων Περιστατικών www.charisiadi.gr email: info@charisiadi.gr

Q ΑΛΛΕΡΓΙΟΛΟΓΟΙ

ΕΥΘΑΛΙΑ ΧΡ. ΣΤΕΦΑΝΑΚΗ

ΕΙΔΙΚΟΣ ΑΛΛΕΡΓΙΟΛΟΓΟΣ ΠΑΙΔΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ Δέχεται με ραντεβού • 28ης Οκτωβρίου 30, Ιωάννινα • Τηλ./Fax: 26510-75200 • stefanakithalia@gmail.com

Q ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ – ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ ΟΓΚΟΛΟΓΟΣ ΜΕΛΟΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΑξΗ ΒεΛΟΝΙΣΜΟΥ ΣΩΜΑΤΟΒεΛΟΝΙΣΜΟΣ – ΩΤΟΒεΛΟΝΙΣΜΟΣ - ΜΙΚΡΟΣΥΣΤΗΜΑΤΑ εΝΔεΙξεΙΣ ΒεΛΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ Με ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΥΓεΙΑΣ (WHO): • ΚεΦΑΛΑΛΓΙΑ - ΗΜΙΚΡΑΝΙΙΑ • ΟΣΦΥΑΛΓΙΑ - ΙΣΧΙΑΛΓΙΑ • ΑΥΧεΝΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ • ΤεΝΟΝΤΙΤΙΔεΣ ΠεΡΙΑΡΘΡΙΤΙΔεΣ • ΑΘΛΗΤΙΚεΣ ΚΑΚΩΣεΙΣ -ΜΥΑΛΓΙεΣ • ΧΡΟΝΙΟΣ ΠΟΝΟΣ • ΔΙΑΤΡΟΦΙΚεΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧεΣ • ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ , ΑΛΚΟΟΛ • Σ. εΥεΡεΘΙΣΤΟΥ εΝΤεΡΟΥ • ΔΙΑΤΑΡΑΧεΣ εΜΜΗΝΟΥ ΡΥΣεΩΣ • ΑΥΠΝΙΑ, ΚΟΠΩΣΗ, ΤΟΝΩΣΗ εΝΗΜεΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝεΔΡΙεΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤεΒΟΥ ΤΗΛ. εΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : 6939-535354

Q ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΙ

AΘANAΣIOΣ E. BΛAXOΠOYΛOΣ

EIΔIKOΣ ΓAΣTPENTEPOΛOΓOΣ Δέχεται: Καθημερινά το πρωΐ με ραντεβού - Απόγευμα 6 - 8.30 χωρίς ραντεβού - Τετάρτη απόγευμα και Σάββατο πρωί κλειστό. 28ης Oκτωβρίου 49 iΩaNNiNa THΛ.: 26510-76975 Kινητό: 6932-490211

ΧΡΗΣΤΟΣ Δ. ΖΩΗΣ

ΓAΣTPENTEPOΛOΓOΣ - Διδάκτωρ Παν/μίου Ιωαννίνων 28ης Οκτωβρίου 17α, 1ος όροφος, Ιωάννινα • Τηλ. Ιατρείου 26510-75622, fax: 26510-75633, κινητό: 6946-500405, e-mail: chzois@otenet.gr • Δέχεται καθημερινά 09:00-14:00 το πρωί και 18:00-21.00 το απόγευμα. Τετάρτη και Παρασκευή το απόγευμα, μόνο με ραντεβού.

Q ΓΕΝ. ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΣ

Δέχεται καθημερινά 10.00 - 13.00 (πρωί) και 19.00 21.00 (απόγευμα). Δαγκλή 5 - Ιωάννινα. Τηλ. 26510 74900 • κιν. 6945 797908

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΤΣΟΒΑ

Ιατρός - Οδοντίατρος Στοματική & Γναθοπροσωπική Χειρουργός Κοραή 4, 2ος όροφος, Ιωάννινα Τηλ. ιατρ.: 26510-33443, Κιν.: 6948-527379 e-mail: s.tsova@gmail.com

Q ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΙ

Γιατροί και Κλινικές των Ιωαννίνων Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος laser αποτρίχωσης • laser αγγείων • Κηλίδες προσώπου - χεριών • Χημικό peeling • Δερμοαπόξεση • Botox • Χαρτογράφηση σπίλων. Παπάζογλου 4 (προέκταση Χαριλάου Τρικούπη) 2ος όροφος, Ιωάννινα. Τηλ. Ιατρείου - Fax 26510-76700, κινητό 6948-044450. Δέχεται με ραντεβού. e-mail:cgamvroulia@yahoo.gr.

ΓΕΩΡΓΙΑ Π. ΓΕΙΤΟΝΑ

ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

ΓΙΑΝΝΗΣ Π. ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗΣ

Υπέρηχοι Καρδιάς - Triplex - Δοκιμασία Κόπωσης - Holter ρυθμού - Holter πίεσης - Ρύθμιση υπέρτασης και υπερλιπιδαιμίας. Δέχεται καθημερινά από 9 - 13.30 και από 17.30 20.30. Σάββατο με ραντεβού. Χαρ. Τρικούπη 16 - 1ος όροφ. - Τηλ. Ιατρείου: 26510 72200 κιν. 6944 624190

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Α. ΝΤΟΥΚΑΣ

Α.Μ.Ι.Σ.Ι. 2293 Δέχεται καθημερινά 8:30 - 1:30 και 5:30 - 8:30. Τετάρτη απόγευμα και Σάββατο πρωί με ραντεβού. Κ. Φρόντζου 8. Τηλ. ιατρείου: 26510 24040 - κιν.: 6945 552278, οικίας: 26510 74843

Q ΜΑΙΕΥΤΗΡΕΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Β. ΤΑΣΙΟΥΛΑΣ M.D.

• Γυναικολογικός-Υπερηχογραφικός έλεγχος-NST • Μαιευτικός - Υπερηχογραφικός έλεγχος • Koλποσκοπικός έλεγχος τραχήλου μήτρας Δέχεται καθημερινά: 9.00-13.30 (πρωΐ) - 18.00 - 20.30 (απόγευμα) εκτός Tετάρτης απόγευμα - Σάββατο πρωί με ραντεβού. iατρείο: Ι. Γούναρη 2 - 2ος όροφος. Τηλ. ιατρείου: 26510-31016 - κιν.: 6945 - 594292 - οικίας: 26510-57706

Q ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΙ-ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Ε. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Πλατεία Νότη Μπότσαρη 5 & Δαγκλή (έναντι ξενοδοχείου εγνατία). Τηλ. 26510-20632

KΩNΣTANTINOΣ X. ΔHMOΣ

EPΓAΣTHPIO: aιματολογικό - Bιοχημικό, Mικροβιολογικό - Oρμονολογικό. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 08.00 έως 13.00 και 18.00 έως 20.00 (εκτός Tετάρτης απόγευμα), Σάββατο με ραντεβού. Πλατεία aγ. aποστόλων 4 (Πάνω από Πλατεία XaTZH), aμπελόκηποι, iωάννινα. Tηλ. 26510-72965 - Fax: 26510-72835, κιν.: 6947-937102

ΑΙΜΟΔΙΑΓΝΩΣΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α.Ε.

28ης Oκτωβρίου 20 1ος όροφος Τηλ. ιατρείου: 26510-70800. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 08.00 π.μ.- 14.00 μ.μ., απόγευμα 18.00 - 21.00 μ.μ. - Σάββατο: 09.00 π.μ. έως 14.00 μ.μ.

ΛΑΜΠΡΟΣ Π. ΛΩΛΑΣ

Κ. Φρόντζου 7, Ιωάννινα, 1ος όροφος, τηλ. / fax. 2651039002, κιν. 6945-375317. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00 έως 14:00 και 18:00 έως 20:30 (εκτός Τετάρτης απόγευμα). Σάββατο 09:00 έως 11:00

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ

Φώτου Τζαβέλλα 2 & 28ης Οκτωβρίου, 2ος όροφος. Δέχεται καθημερινά 08:00 14:00 & 18:00 - 20:30, εκτός Τετάρτης απόγευμα. Σάββατο 09:00 - 13:00. Τηλέφωνο & Fax: 2651070870, Κινητό: 6942-988549

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΡΗΣΤΑΚΗ-ΤΖΟΥΜΗ

Δέχεται καθημερινά: 08:00-13:30 και 18:00-20:30 (εκτός Τετάρτης απόγευμα), Σάββατο με ραντεβού. Συμβεβλημένη με τον ε.Ο.Π.Υ.Υ. (ΔΗΜΟΣΙΟ, ΤΥΔΚΥ, ΟΓΑ, ΟΑεε, ΙΚΑ). Νότη Μπότσαρη 2, 1ος όροφος. Τηλ. & Fax: 26510 71077, κιν. 6944-989836.

Q ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΙ

Dr. ΓPHΓOPIOΣ Δ. NAΣIOΣ

Διδάκτωρ Ιατρικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Το Ιατρείο και το Νευροφυσιολογικό εργαστήριο λειτουργούν με ραντεβού • ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ 6 ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΟΥ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 26510-25486, 26510-65238, 6944-435777

Ιατρείο Νεφρολογίας και Υπέρτασης, HOlTEr πίεσης και μικροσκοπική εξέταση ούρων αντίθετης φάσης. Δέχεται καθημερινά το πρωί με ραντεβού, το απόγευμα από 17.30 - 20.00 (εκτός Τετάρτης). Συμβεβλημένη με ε.Ο.Π.Υ.Υ. 28ης Oκτωβρίου 36 κ’ Κοραή (γωνία) (1ος όροφος), τηλ. 26510 39339, κιν.: 6947-819083

ΛΗΔΑ Β. ΚΩΣΤΑΔΗΜΑ

Πυρσινέλλα 10, 3ος όροφος, Ιωάννινα Δέχεται καθημερινά (Δευτ. - Παρ.): 10.30-13.30 και 18.00-20.00. Τετάρτη μόνο με ραντεβού Τηλ. Ιατρείου: 2651-400679, κιν.: 6972-205889

Q ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΠΑΞΕΒΑΝΙΔΟΥ ΓΚΡΙΜΟΤΣΗ •Λεύκανση με το σύστημα ZOOM 2 (USa) •Ψηφιακή ακτινογραφία •Αισθητική οδοντιατρική Ιατρείο: Δαγκλή 7 (Δίπλα από ΑΤε) Τηλ.: 26510 29328 - Κιν.: 6972 900853

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Ν. ΓΕΩΡΓΙΟΣ DDS, MSc

Περιοδοντολόγος – Εμφυτευματολόγος - Χειρ. Οδοντίατρος ειδικευθείς στο Πανεπιστήμιο Γκέτεμποργκ Σουηδίας, αναγνωρισμένο από την ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Περιοδοντολογίας (EFp). Απόφοιτος Πανεπιστημίου Αθηνών. Δέχεται με ραντεβού: Κάνιγγος 16, 1ος όροφος, 45444, Ιωάννινα. Τηλ: 26510 23395, Fax: 26510 76680, κιν:6948537671, e-mail: georgios.papanikolaou@hotmail.com

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΡΕΝΤΖΟΣ

Κοραή 8, 1ος όροφος, Ιωάννινα Τηλ. 26510-39618 - 39817 κιν.: 697 4959732

Q ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΓΚΑΡΤΖΟΝΙΚΑΣ Ν. ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μετεκπαίδευση στο University Hospital al. Manzoni – lecco – italy • Πελματογράφος για ανάλυση βάδισης και παθήσεις κάτω άκρων. Δέχεται καθημερινά 09:00-14:00 και 17:30-20:30 εκτός Τετάρτης απόγευμα. Χαριλάου Τρικούπη 4. Ιωάννινα. Τηλ/Fax:2651401131. Κιν:6974398839. E-mail:dimgartz@yahoo.com

Q ΟΥΡΟΛΟΓΟΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΑΝΝΑ Π. ΓΡΙΒΑ

•Ώρες λειτουργίας ιατρείου Καθημερινά: Πρωί και απόγευμα με ραντεβού • Χαρ. Τρικούπη 6 (2ος όροφος) Ιωάννινα • Τηλ. ιατρείου: 26510 25473 - Τηλ. κινητό: 6945 297779, τηλ. οικίας: 26510-79910

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Α. ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΝΔΟΟΥΡΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ 28ης Οκτωβρίου 59, έναντι Κοραή, 1ος Όροφος. Δευτέρα - Παρασκευή 08.30 - 13.30 και 18.00 21.00. Τετάρτη και Παρασκευή απόγευμα με ραντεβού. Τηλ. 26510-39222 (ιατρείου), 6947-271713 (κινητό 24 ώρες). Ιστοσελίδα: www.urolab.gr, Email: dimikalo@gmail.com

ZHKOΣ Δ. ΛIAMHΣ

28ης Oκτωβρίου 32 - 1ος όροφος (πρώην Kλινική Δογορίτη). Τηλ: Ιατρείο: 2651039210. Σπίτι: 26510-39478. Κιν: 6937-222900. Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00-13:30 & 18:0021:00 - Σάββατο: Δέχεται με ραντεβού.

ANAΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΣΥΛΑΚΟΣ

Δέχεται καθημερινά: 09:00 - 13:30 και 17.00 - 20.00 εκτός Τετάρτης απογεύματος 17.00 - 19.00 Κοραή 8 (3ος όροφος) Ιωάννινα Τηλ. - Fax: 26510-75276 - Kιν. 6934 300303 e-mail: anasylakos@yahoo.gr

ΠΑΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΗΣ

Δέχεται καθημερινά 08:30 - 13:30 και 18:00 - 21:00 (πλην Τετάρτης απόγευμα) Σάββατο με ραντεβού. Νότη Μπότσαρη 2 & 28ης Οκτωβρίου (έναντι ξεν/χείου «Παλλάδιον»). Τηλ. Ιατρείου 26510-64363, Οικίας 2651020013 Κιν. 6976659779 - e-mail: ptzoumis72@yahoo.gr

KIMΩN TΣOYKANEΛHΣ

Παπάζογλου 3 (1ος όροφος) 453 32 - iΩaNNiNa Tηλ. ιατρείου: 26510-33326 - Kινητό: 6942-056871 Tηλ. οικίας: 26510-44921

Q ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΜΙΧΑΗΛ-ΗΛΙΑΣ Ν. ΓΚΑΤΖΟΓΙΑΣ

Χειρουργική προσθίου ημιμορίου (καταρράκτης, πτερύγια), laser αμφιβληστροειδή, Οπτικά πεδία, Παχυμετρία Κερατοειδούς, Παιδιατρικός εξοπλισμός, Ψηφιακή απεικόνιση βυθού. Δέχεται καθημερινά Δευτέρα - Παρασκευή από τις 09.00-14.00 και 18.00-21.00. Τετάρτη απόγευμα Σάββατο με ραντεβού. 28ης Οκτωβρίου 6 (δίπλα στον ΟΤΕ) 3ος όροφος, Ιωάννινα. • Τηλ. 2651065060, κιν.: 6944-654377. Συμβάσεις με ΤΑΜεΙΑ.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ι. ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Γ. ΔΡΙΜΤΖΙΑΣ

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ Μετεκπαιδευθείς στην Παιδοοφθαλμολογία: Cambridge University Hospitals, Cambridge / Μ.Βρετανία, Moorfields Eye Hospital / Λονδίνο, Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών Αγία Σοφία. Καθημερινά με ραντεβού 09.00-14.00 και 18.0020.30, Χαριλάου Τρικούπη 39, 3ος Όροφος, τηλ/fax 2651034343, κιν 6972661891, email: evangelos.drimtzias@gmail.com

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ε. ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ

Το ιατρείο λειτουργεί καθημερινά 9-13.30 το πρωί και 18.00-20.30 το απόγευμα εκτός απογεύματος Τετάρτης. Θεραπεία δευτερογενούς καταρράκτη με YaG-laSEr. Καθημερινά γίνονται οπτικά πεδία με ραντεβού. Χαρ. Τρικούπη 11. Τηλ. (26510) 70.315 Κινητό: 6937-109101 - email: gblme@otenet.gr.

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΛΩΛΗ - ΛΕΚΚΑ

Δέχεται: Δευτέρα -Τετάρτη μόνο πρωί 912:30. Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή πρωί 9.0011.00, απόγευμα 6-8:30. Πυρσινέλλα 21. (παραπλεύρως Στοάς Σάρκα) Τηλ-FaX: ιατρείου 26510-64110 - Τηλ. οικίας: 2651049586

ΜΟΥΣΤΑΚΛΗΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Δέχεται: καθημερινά 08:30-13:30 και 18:0021:00. Τετάρτη απόγευμα και Σάββατο πρωί με ραντεβού. Δ/νση: Στοά ορφέα - Κτίριο Γ’ - 2ος όροφος (δίπλα από το μέγαρο της Αστυνομίας). Τηλ. / Fax: 26510-79888, κιν. 6938-497497

ΝΙΚΑΣ ΑΛΕΞΙΟΣ, FEBO, MSc

ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΑΣ (Fellow of European Board of Ophthalmology) • MASTER in Health Care Management (MSc) • Μετεκπαιδευθείς στο Moorfields Eye Hospital, Λονδίνο, Αγγλία Χαριλάου Τρικούπη 13, 3ος όροφος, τηλ. 26510-30500. Το ιατρείο λειτουργεί: Δευτέρα – Παρασκευή: 08.30 - 13.30 και 18.00 - 21.00. Σάββατο πρωί: ειδικές Διαγνωστικές εξετάσεις (ραντεβού).

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ν. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

MBChB(Hons) MRCOphth εξειδικευθείς στη Διαθλαστική Χειρουργική. τ. επιμελητής Οφθαλμολογικής Κλινικής Παν/κού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Δουβλίνου Ιρλανδίας. ειδικευθείς & εξειδικευθείς στη Μ. Βρετανία & Ιρλανδία. Διπλωματούχος Βασιλικού Κολλεγίου Οφθαλμιάτρων Μ. Βρετανίας. Διόρθωση μυωπίας με laser. Οπτικά πεδία. Ώρες λειτουργίας από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-17:00. Σάββατο κλειστό. Xαρ. Tρικούπη 3, 1ος όροφος, 45444 Ιωάννινα. Tηλ./Fax: 26510-71122 Kιν: 6939-575750. email: info@eye-lasersurgery.gr

ΣOYZANA ΠOΛITOΠOYΛOY - ΜΠΕΓΚΑ

Xαρ. Tρικούπη 2 (3ος όροφος). Το ιατρείο λειτουργεί: ΔεΥΤεΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚεΥΗ 9.00 - 13.00 & 18.00 - 20.30 (τα απογεύματα: Δευτέρας και Τετάρτης κλειστό) Τηλ. επικ. (fax.) 26510 35102 - Kιν: 6942-860182

Q ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΑΘΟΛΟΓΟΙ

ΓΕΩΡΓΟΓΙΑΝΝΗΣ Ι. ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Δέχεται Δευτέρα έως Παρασκευή 9 π.μ. 1.30 μ.μ. και 6 μ.μ. - 8.30 μ.μ. Ιατρείο: Δαγκλή 4, 1ος όροφος (έναντι Electronet), Τηλ. ιατρείο: 26510-77216 κιν.: 6932845662 • E-mail: geo66@hotmail.com.

IΩΑΝΝΗΣ Α. ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ

Δέχεται Δευτέρα έως Παρασκευή. Πρωί: 11 π.μ. - 1.30 μ.μ. - Απόγευμα (με ραντεβού): 6 μ.μ. - 8 μ.μ. Ιατρείο: 28ης Oκτωβρίου 49 (1ος όροφος). Τηλ. Ιατρείου: 26510-36039 • κινητό: 6945-399755

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α. ΔΗΜΟΣ

Δέχεται καθημερινά: Πρωΐ: 9:00 π.μ. - 13.30 μ.μ. Απόγευμα: 6 - 8.30 το βράδυ (εκτός απόγευμα Τετάρτης) • Σάββατο πρωί με ραντεβού. Δ/νση: 28ης Oκτωβρίου 32 (πρώην Κλινική Δογορίτη). Τηλ. Ιατρείου: 26510-74470, Κινητό: 6973-691599

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Α. ΤΣΙΑΜΗ

Νότη Μπότσαρη 8 (έναντι ξενοδ. Παλλάδιο) Ιωάννινα Τηλ.: 26510-73997 Κιν.: 6972-774097

Dr. XPHΣTOΣ N. MΠAKAΛHΣ

Δέχεται: Δευτέρα έως Παρασκευή 8.30-2 μ.μ. και 6-8 μ.μ. εκτός απόγευμα Tετάρτης. • Δωδώνης 24 iωάννινα - Tηλ. ιατρείου: 26510-47477 Oικίας: 26510-93883

ΗΛΙΑΣ Π. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Δέχεται καθημερινά: Πρωί 9.00 π.μ. - 1.30 μ.μ. - Απόγευμα 6.00 μ.μ. - 9.00 μ.μ. εκτός Τετάρτης απογεύματος (μόνο ραντεβού) Συμβεβλημένος με ΔΗΜΟΣΙΟ, ΤΥΔΚΥ, ΟΑεε(ΤεΒε), ΔεΗ, ΟΤε. • Δ/νση: Σακελλαρίου 1-3 (Πλ. Πάργης) 3ος όροφος • Τηλ. Ιατρείου: 26510-74477, κιν. 6937 309908

Q ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΙ

ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ – ΦΥΜΑΤΙΟΛΟΓΟΣ • Πλήρης Λειτουργικός Έλεγχος Αναπνοής • Πληθυσμογραφία • Ανάλυση Αερίων Αίματος • Προεγχειρητικός Έλεγχος • Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος Καθημερινά: Πρωί 09:00 - 13:30, Απόγευμα 18:00 - 20:30. Τετάρτη απόγευμα και Σάββατο πρωί με ραντεβού. Βλαχλείδη 9 – Ιωάννινα. e-mail: thanoskostoulas78@gmail.com. Τηλ.: 26510 64777, κιν. 6945 267006

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Θ. ΛΕΚΚΟΣ

• Έλεγχος αναπνευστικής λειτουργίας • Μέτρηση διαχυτικής ικανότητας • Ανάλυση αερίων αίματος • Προεγχειρητική εκτίμηση • Ιατρείο διακοπής καπνίσματος. Ώρες λειτουργίας ιατρείου: Καθημερινά 09:00 14:00 & 18:00 - 20:30. Παπάζογλου 16 & Κάνιγγος - Ιωάννινα. Τηλ./fax: 26510-34234, κιν.: 6976-680725. www.lekkos.gr, email: info@lekkos.gr

ΤΖΙΝΑ Δ. ΧΡΗΣΤΙΔΗ-ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, MD

ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ - ΦΥΜΑΤΙΟΛΟΓΟΣ Ιατρείο διακοπής καπνίσματος Έλεγχος αναπνευστικής λειτουργίας, Μέτρηση διαχυτικής ικανότητας, Αέρια αίματος, Προεγχειρητική εκτίμηση ασθενούς, Μελέτη ύπνου Δέχεται καθημερινά: 9.00 - 17.00 Δωδώνης 24, 2ος όροφος, Ιωάννινα Τηλ. 26510-03978, Κιν.: 6944-528253 e-mail: gchristidi@yahoo.gr

Q ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΟΙ

Dr. ΓΕΩΡΓΙAΔΗΣ Ν. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ώρες λειτουργίας ιατρείου: Δευτέρα – Παρασκευή (9.00 – 14.00), απόγευμα (6-8 μ.μ.) Χαρ. Τρικούπη 24. Τηλ. 26510 26006, κιν.: 6932918877.

Q ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ

KYPIAKH MOYTEΣIΔOY

XEIPOYPΓOΣ Δέχεται καθημερινά πλην Σαββάτου και απογεύματα Tετάρτης. Χαρ. Τρικούπη 13 (3ος όροφος) iωάννινα Tηλ.: ιατρείο 26510-20373, οικία 2651086217

Q ΨΥΧΙΑΤΡΟΙ

ΕΥΑΝΘΙΑ Μ. ΛΑΥΡΕΝΤΖΟΥ

ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ-ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ τ. Διευθύντρια εΣΥ Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής Ιωαννίνων. Εξειδικευμένη Συστημική Ψυχοθεραπεία ατομική - ομάδος - ζεύγους - γονέων. Δέχεται με ραντεβού. Αραβαντινού 18, Ιωάννινα, τηλ.: 26510-44838, κιν.: 6909-187262, email: evlavrentzou@yahoo.com

ΓEΩPΓIA MOIPOΠOYΛOY - ΛENTZAPH

ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ-ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ Μιχ. Αγγέλου 26 (έναντι βιβλιοπωλείου “Δωδώνη”) 1ος όροφος. Tηλ. 26510-75487 - iΩaNNiNa Δέχεται με ραντεβού

ΧΡΙΣΤΙΝΑ Δ. ΠΑΠΠΑ

ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ-MSc Κοινωνικής Ψυχιατρικής-Παιδοψυχιατρικής Δέχεται με ραντεβού • Αραβαντινού 12, 1ος όροφος, Ιωάννινα • Τηλ. & Fax: 26510-39939, κιν: 6973-740504 • email: christinapp@hotmail.com

Δρ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Η. ΠΑΠΠΑΣ

ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ-ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Σταδίου 10 (1ος όροφος), Ιωάννινα • Τηλ. 26510-27270 • email:pappavangelis@htomail.com • Δέχεται με ραντεβού.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Τ. ΧΡΗΣΤΟΥ

ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ-MSc Κοινωνικής Ψυχιατρικής Παν/μίου Ιωαννίνων Κοραή 13, 2ος όροφος, Ιωάννινα • ΔεΧεΤΑΙ Με ΡΑΝΤεΒΟΥ • Τηλ. ιατρείου 26510-25722 • Κινητό: 6973-029901.

Q ΩΡΛ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΕΪΝΤ Ι. ΑΝΤΑΜ

επεμβάσεις με υπερήχους - (Ανώδυνα, αναίμακτα και χωρίς νάρκωση) • Δέχεται καθημερινά πρωΐ: 9 13.00 & απόγευμα: 6 - 20.30. 28ης Οκτωβρίου 21 1ος όροφος - ΙΩΑΝΝΙΝΑ. Τηλ. ιατρείου: 75532, οικίας: 20577 - Κινητό: 6932-521398

AΘANAΣIOΣ EYAΓΓEΛOY

ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ Xειρουργεί με υπερήχους. 28ης Oκτωβρίου 45 Tηλ. ιατρ. 26510-20.258, οικ. 26510-45.006 Δέχεται καθημερινά 9 - 1 πρωί και 6 - 8.30 απόγευμα.

Dr. ΝΑΥΣΙΚΑ Β. ΖΙΑΒΡΑ-ΚΑΣΤΑΝΙΟΥΔΑΚΗ

Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Μετεκπαιδευθείσα στο Charing Cross Hospital imperial College του Λονδίνου • Ν. Δοσίου 8, Ιωάννινα - Τηλ.: (26510) 73528 - Κινητό: 6974 - 498585 e-mail: nziavra@ioa.teiep.gr

ΚΑΤΣΕΝΟΣ ΕΛ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος. ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΩΝ. Μετεκπαιδευθείς στην ΩΡΛ Κλινική του Παιδιατρικού Παν/κού Νοσοκομείου armand Trousseau, Παρίσι•εργαστήριο Νευροωτολογίας Ακοολογίας • Τμήμα ενδοσκοπήσεων • Ιατρείο ΩΡΛ αλλεργίας • επεμβάσεις με ραδιοσυχνότητες. Δέχεται Καθημερινά από 9:00 - 14:00 & 17:30 20:30, Σάββατο μόνο με ραντεβού. Πλατεία Πάργης & Σμύρνης 2 (2ος όροφος), Ιωάννινα. Τηλ & Fax: 2651030006, κιν.: 6944 474555, e-mail: info@katsenos.gr

ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ Α. ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Παπάζογλου 8 Δέχεται καθημερινά: πρωΐ 9.00 13.00, απόγευμα: 6.00 - 8.00, εκτός απογεύματος Τετάρτης • Τηλ.: 26510-37747, κινητό 6945-296606

ΚΑΙΤΗ Α. ΔΡΙΜΤΖΙΑ-ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΟΥ

Dr ΝΟΥΣΙΑ Ε. ΧΡΙΣΤΙΝΑ-ΣΟΦΙΑ

ΑΚΗΣ Κ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ N. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 8.30-13.30 κ’ 17.30-20.30 (Τετάρτη απόγευμα και Σάββατο με ραντεβού). Χαριλάου Τρικούπη 28 (3ος Όροφος) (άνωθεν καταστημάτων Ζάρα) Ιωάννινα. Τηλ. 2651-30051 κιν. 6944-856594, Fax: 26510-30061, email: kdrimtzia@yahoo.gr • Ώρες λειτουργίας ιατρείου: Δευτέρα - Παρασκευή 9.00 - 14.00 και 5.30 8.30, Σάββατο πρωί με ραντεβού. • Βαλαωρίτου 12 (μεταξύ Άλσους και Λυκείου Ζωσιμαίας) - Ιωάννινα • Τηλ. 26510-27116, κιν.: 6946-468778 • email: akisoikono@yahoo.gr

Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Δημοκριτείου Παν/μίου Θράκης, τ. Επιμελήτρια Γ.Ν.Ι. «Γ. Χατζηκώστα» Χαριλάου Τρικούπη 13 - Ιωάννινα • Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή: 09.00 13.30, & 18.00-20.30 Τετάρτη απόγευμα: με ραντεβού για ειδικές διαγνωστικές και χειρουργικές πράξεις • Τηλ.-Fax: 26510-25696, κινητό 6946-460318 • email: csenousia@yahoo.gr.

Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-14:00 & 17:30-20:30, Τετάρτη & Παρασκευή απόγευμα με ραντεβού. Δωδώνης 24, Ιωάννινα. Τηλ., Φαξ: 2651003991, Κιν.: 6944533787, e-mail: info@ppapanikolaou.gr


ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

ΥΓΕΙΑ Εγκεφαλικές βλάβες, ημιπληγία και ποια είναι η θεραπεία τους...

® Της ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΜΑΛΛΙΟΥ*

Ο

ασθενής με εγκεφαλική βλάβη υποφέρει από έλλειψη ανασταλτικού ελέγχου στις κινήσεις του. Αυτή η έλλειψη ελέγχου επηρεάζει τον ασθενή φυσιολογικά και ψυχολογικά. Η σπαστικότητα αυξάνεται, οι κινήσεις γίνονται αργές, κοπιαστικές ή ο ασθενής γίνεται πολύ σφιχτός για να μπορέσει να κινηθεί. Φόβος, απογοήτευση, προβλήματα επικοινωνίας, ακόμη και μια συνάντηση με ξένο πρόσωπο, παίζουν ρόλο στο να φέρουν τον ασθενή σε υπερένταση και ν' αυξήσουν τη σπαστικότητά του. Το κύριο πρόβλημα του ασθενούς με ημιπληγία, είναι η ανικανότητά του να κατευθύνει τους νευρικούς ερεθισμούς στους μύες του με πολλούς και ποικίλους τρόπους και με διαφορετικούς συνδυασμούς προτύπων που χρησιμοποιούνται από άτομο με ακέραιο κεντρικό σύστημα. Ο κύριος σκοπός της θεραπείας είναι η βελτίωση του τόνου και συγχρονισμού με την απόκτηση φυσιολογικών ενεργητικών αντιδράσεων της προσβεβλημένης πλευράς σε απάντηση των κινήσεων του ασθενούς από την θεραπεύτρια. Οι φυσιολογικές αντιδράσεις του μετακινουμένου ασθενούς δείχνουν την ικανότητά του να εκτελεί τις ίδιες κινήσεις ανεξάρτητα και εκούσια. Η θεραπεία σκοπεύει στην αναστολή των απελευθερωμένων παθολογικών προτύπων συγχρονισμού και στη διευκόλυνση των ανωτέρων ενσωματωμένων αυτομάτων αντιδράσεων του φυσιολογικού στατικού ελέγχου κι εκείνων της περισσότερο εκούσιας δραστηριότητας. Η θεραπεία βοηθά τον ασθενή ν' αυξήσει και να αναπτύξει τον έλεγχό του πάνω στην απώλεια αναστολής της τονικής αντανακλαστικής δραστηριότητας, χρησιμοποιώντας πρότυπα κίνησης τα οποία αναστέλλουν τη σπαστικότητα. Μέσω αναστολής, οι κινήσεις του καθοδηγούνται σε

Σελ. 11η

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

πιο φυσιολογικά πρότυπα λειτουργίας. Με τη βοήθεια της θεραπεύτριας ο ασθενής κερδίζει τον έλεγχο πάνω στα απελευθερωμένα παθολογικά μη λειτουργικά κινητικά πρότυπα. Ο σκοπός της θεραπείας πρέπει να αναστείλει τα παθολογικά κινητικά πρότυπα του ασθενούς γιατί δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε φυσιολογικά πρότυπα πάνω σε παθολογικά. Δεν πρέπει να ενισχύονται και να διαιωνίζονται από την προσπάθεια που καταβάλλεται για την ενδυνάμωση των μυών. Οι κινήσεις τις οποίες κάνει ο ασθενής με ή χωρίς τη βοήθεια της θεραπεύτριας δεν πρέπει να γίνονται με υπέρμετρη προσπάθεια γιατί η προσπάθεια αυτή οδηγεί σε αύξηση της σπαστικότητας και προκαλεί εκτεταμένες εξαρτημένες αντιδράσεις. * Η κ. Χριστίνα Μάλλιου είναι πτυχιούχος εργοθεραπεύτρια ΤΕΙ Αθηνών, Μέλος του Συλλόγου Ψυχολογικών Μελετών για τη διάγνωση και αποκατάσταση δυσλεξικών παιδιών και εφήβων, πρώην υπεύθυνη Τμήματος Εργοθεραπείας στο «Ευθύμειο Κέντρο», πρώην προϊσταμένη του Τμήματος Εργοθεραπείας στο Κέντρο Αποκατάστασης ΑΜΕΑ ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων και εξειδικευμένη στη μέθοδο της αισθητηριακής ολοκλήρωσης, τηλ.: 26510-63985.

Q ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ-ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΙ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Ν. ΣΑΒΒΑΣ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος. Προγράμματα Διατροφής για Παχυσαρκία. Παθολογικές καταστάσεις (Αναιμίες - Υπέρταση - Διαβήτης - Ανορεξία), Υπερλιπιδαιμίες. Αθλητές. εγκυμοσύνη. Διαθέτει μηχάνημα λιπομέτρησης Δευτ-Παρ.: 9:30-3:00 και 6:00-8:30. Σάββατο με ραντεβού. 28ης Οκτωβρίου 49, 1ος όροφος. Τηλ. 26510 34534, Κιν.: 6936 952163, Email: georgiousavvas@gmail.com

ΖΑΜΠΙΡΑ ΧΡ. ΜΕΛΙΝΑ, MSc, pGDip

Πτυχιούχος ΑεΙ του Μητροπολιτικού Πανεπιστημίου του Λονδίνου (lONDON METrOpOliTaN UNiVErSiTY). Μεταπτυχιακό στην Αθλητική Διατροφολογία και ειδική στον ΖΑΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ. Διαθέτει τα πιο εξελιγμένα μηχανήματα ΛΙΠΟΜεΤΡΗΣΗΣ και ΑξΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΜεΤΑΒΟΛΙΣΜΟΥ. Αναλαμβάνει παιδική και ενήλικη ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ, καθώς και δίαιτες για κάθε περίπτωση. Βλαχλείδη 5, Ιωάννινα. Τηλ. 26510-71119.

ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

εφαρμοσμένα Προγράμματα Διατροφικής Αγωγής & Υποστήριξης Προγράμματα διατροφής για: • Υγιεινή διατροφή • Παχυσαρκία • Ανορεξία • Αθλητές • εγκυμοσύνη - Θηλασμό • Παθολογικές καταστάσεις (υπερλιπιδαιμίες, διαβήτης, ανορεξία) • Έλεγχος σωματομετρήσεων (λιπομέτρηση, έλεγχος βασικού μεταβολισμού μυικής μάζας, έλεγχος υγρών σώματος). Χαρ. Τρικούπη 4, 2ος όροφος, Ιωάννινα • Τηλ. / Fax: 26510-20380, Κιν.: 6944-632466 • email: apostolis_theoharous@hotmail.com

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Φ. ΚΑΤΣΑΜΑΝΗ, M.Sc (Med.Sc)

Πτυχιούχος ΑεΙ • Μεταπτυχιακό στην Κλινική Διατροφή • Πανεπιστήμιο Γλασκώβης – Σκωτία. Member of Nutrition Society UK. Μέλος Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων. εξεΤΑΣΗ ΜεΤΑΒΟΛΙΣΜΟΥ • ΛΙΠΟΜεΤΡΗΣΗ • ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΙΚΟΥ ΒΑΡΟΥΣ • ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΟΛεΣ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙεΣ • εΓΚΥΜΟΣΥΝΗ • ΘΗΛΑΣΜΟΣ • ΠΑΘΗΣεΙΣ. Δευτέρα έως Παρασκευή: 9:30 – 13:30 και 17:00 – 20:00. Πυρσινέλλα 6 Ιωάννινα, τηλ. 26510-20210 και κιν. 6941585838. Σε ειδικές περιπτώσεις επισκέψεις κατ’ οίκον, www.diaitologos.gr.

ΕΥΓΕΝΙΑ Η. ΠΕΤΡΙΔΗ Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Μεταβολισμό NUMESI-PARIS 7 • Φυσιολογικές Παθολογικές Καταστάσεις • Παχυσαρκία • Νευρική Ανορεξία • Παιδική - εφηβική Διατροφή • εγκυμοσύνη • Αθλητισμός. Φ. Τζαβέλλα 2 - Ιωάννινα - Τηλ. & Fax: 26510-76211, Κιν.: 6984-046488 - e-mail: evipetridi@hotmail.com

&

ΙΑΤΡΙΚΗ

• Το παιδί μέσα από τις αισθήσεις του γνωρίζει τον κόσμο στον οποίο θα ζήσει. Μαθαίνει να επικοινωνεί, να κινείται, να δραστηριοποιείται και να αναπτύσσει δεξιότητες. Το γεγονός ότι το 90% περίπου των πληροφοριών που φθάνουν στον παιδικό εγκέφαλο είναι οπτικές (δηλαδή εικόνες), φανερώνει το πόσο σημαντική είναι η αίσθηση της όρασης για τη γενικότερη ανάπτυξη και εξέλιξη ενός παιδιού. Η ανάπτυξη του οπτικού συστήματος ξεκινά ήδη από τον πρώτο μήνα της εγκυμοσύνης. Έτσι ο υγιεινός και σωστός τρόπος διαβίωσης (σωστή διατροφή, αποφυγή καπνίσματος και αλκοόλ), αλλά και η μη λήψη φαρμακευτικών ουσιών χωρίς ιατρική συμβουλή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για τη διάπλαση (πέραν των άλλων) ενός υγιούς ανατομικά και λειτουργικά οπτικού συστήματος. Πρέπει το φως να φθάνει ανεμπόδιστα στο εσωτερικό τμήμα του ματιού και στη συνέχεια, μέσω των οπτικών οδών, στο μέρος του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνο για την όραση. Η όραση ωστόσο κατά τη γέννηση δεν είναι τέλεια ανεπτυγμένη. Το νεογέννητο βλέπει θολά και άχρωμα σε κοντινές αποστάσεις, ενώ δεν έχει αρχικά την ικανότητα να προσηλώνει σε συγκεκριμένα αντικείμενα. Τους επόμενους μήνες η όραση βελτιώνεται θεαματικά, δίνοντάς του την ώθηση να εξερευνήσει τον κόσμο που το περιβάλλει. Όσο η όραση βελτιώνεται, τόσο το παιδί γίνεται πιο δραστήριο, οικοδομώντας έτσι τις δεξιότητές του. Η όραση συνεχίζει να βελτιώνεται και προοδευτικά ολοκληρώνεται (ωριμάζει) στα πρώτα σχολικά χρόνια. Θα πρέπει ασφαλώς να τονίσουμε ότι φυσιολογική όραση δε σημαίνει μόνο να βλέπει το παιδί καθαρά σε όλες τις αποστάσεις· πρέπει ταυτόχρονα τα μάτια να συνεργάζονται και να κινούνται αρμονικά μεταξύ τους (να μη στραβίζουν), να βλέπουν χρώματα, να αντιλαμβάνονται τη θέση των αντικειμένων στο χώρο. Έτσι σχηματίζεται στον εγκέφαλο μια πραγματική εικόνα του κόσμου. Η φυσιολογική ανάπτυξη της όρασης θεωρείται απαραίτητη για την απόκτηση δεξιοτήτων στην προσχολική ηλικία που με τη σειρά τους θα οδηγήσουν στη

Η ανάπτυξη της όρασης στα παιδιά!.. ® Του ΙΩΑΝΝΗ Χ. ΑΣΠΡΟΥΔΗ, Αναπληρωτή Καθηγητή

Οφθαλμολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σχολική ετοιμότητα. Αλλά ας δούμε πιο συγκεκριμένα πως βλέπουν τα βρέφη αλλά και τα μεγαλύτερα παιδιά. Κατά τους πρώτους δύο μήνες της ζωής τα μωρά κοιτάζουν γύρω τους με απλανές βλέμμα, ενώ κάποιες στιγμές προσηλώνουν σε κάποιο στόχο, κινούν τα μάτια μόνο οριζόντια ενώ κάποια απ’ αυτά στραβίζουν· το έντονο φως φαίνεται να τα ενοχλεί. Από τον τρίτο μήνα μέχρι τη συμπλήρωση του εξαμήνου αρχίζουν να προσηλώνουν το βλέμμα στο πρόσωπο των γονέων, παρακολουθούν κινούμενους στόχους, ενώ μετά τον τέταρτο μήνα παρατηρούν πιο μακρινά αντικείμενα, αρχίζουν να βλέπουν τρισδιάστατα. Με τη συμπλήρωση του εξαμήνου η ίριδα παίρνει συνήθως το τελικό της χρώμα. Από τον 7ο μήνα μέχρι και τον πρώτο χρόνο συγκλίνουν τα μάτια όταν κοιτάζουν κοντά, κινούν τα μάτια προς όλες τις κατευθύνσεις, εξερευνούν τα παιχνίδια που κρατούν στα χέρια τους, διερευνούν οπτικά το χώρο, πρόσωπα και αντικείμενα. Από το 12ο μήνα μέχρι και τον 18ο μήνα, χρησιμοποιούν ταυτόχρονα τα δύο χέρια όταν παρατηρούν αντικείμενα, αρχίζουν να κοιτούν ζωγραφιές, δείχνουν τα αντικείμενα που βλέπουν, ενώ εντοπίζουν και αναγνωρίζουν κάποιες εικόνες. Από το 2ο έως και τον 3ο χρόνο αναγνωρίζουν τα αντικείμενα κοιτάζοντάς τα χωρίς να τα αγγίζουν, ενθουσιάζονται με παιχνίδια που κινούνται ή με αγαπημένα πρόσωπα, χρωματίζουν σε χαρτί, παρακολουθούν τις κινήσεις τους όταν περπατούν, ενώ παρατηρούν και μιμούνται άλλα παιδιά.

Test τροφικής δυσανεξίας • Διαγνωστικά test μεταβολισμού • Υγεινή διατροφή • Παχυσαρκία (ενηλίκων – παιδιών) • εγκυμοσύνη – θηλασμός • Αθλητές (Προετοιμασία – Αγώνες – Αύξηση Μυικής μάζας) • Παθολογικές καταστάσεις (Υπερλιπιδαιμίες, Σακχαρώδη Διαβήτη, Υπέρταση, αναιμίες, Παθήσεις Πεπτικού Συστήματος κ.τ.λ.) • Νευρική ανορεξία. Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο , Ιωάννινα. Τηλ. 26510 36297 κιν. 693 263 1747

Q ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ

ΚENTΡΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ MAΛΛIOY XPIΣTINA – Εργοθεραπεία – Λογοθεραπεία – Ειδικό Παιδαγωγικό Δέχεται καθημερινά έναντι Αεροδρομίου Τηλ. κέντρου: 26510 63985 - κιν. 6937 814113

ΜΕΘΕΞΗ - Πρότυπο Κέντρο Εργοθεραπείας Λογοθεραπείας Μαθησιακών δυσκολιών ψυχολογικής υποστήριξης ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΝΤΟΔΗΜΟΥ Τηλ.: 6941-509757

ΤΑΤΙΑΝΑ ΣΑΪΝΗ

Τηλ.: 6941-476855, Νέα Ζωή, Μέλανδρα Τηλ.-Fax: 26510-25508 - Κιν.: 6941-474677

Q ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΙΠΠΑΣΙΑ

ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ – ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥ MSc

Καθηγήτρια Ειδικής Φυσικής Αγωγής, Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Ειδική Αγωγή, Υπ. Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Ιωαννίνων, Μετεκπαιδευθείσα στην Θεραπευτική Εκπαιδευτική Ιππασία και στην Ιπποθεραπεία στο BadWildungen Γερμανίας • Απευθύνεται σε άτομα με εγκεφαλική παράλυση, πολλαπλή σκλήρυνση, βλάβες νωτιαίου μυελού, ορθοπεδικές παθήσεις, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, παθήσεις ΚΝΣ, αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, μυικές παθήσεις αλλά και σε άτομα με αυτισμό, νοητική υστέρηση, προβλήματα συμπεριφοράς, μαθησιακές δυσκολίες, ψυχικές διαταραχές, σύνδρομο Down, υπερκινητικότητα, τύφλωση – κώφωση. εθνικής Αντίστασης 1, Κατσικάς Ιωαννίνων, Τηλ. 6936-892931

Άρθρα για τα μάτια…

• Έλειπαν μέχρι σήμερ με οφθαλμολογικά θέμ α άρθρα σχετικά α «Υγεία» που δημοσιεύει από την στήλη σε εβδομαδιαία ο «Π.Λ.». Γι’ αυτό και ζητ ήσαμε από τον διακεκριμένο οφθαλμίατρο – αναπλ. Καθηγητή Οφθαλμολογίας του Πα νεπιστημίου Ιωαννίνων Ιωάννη Χ. Ασπρού δη να γράφει σε μηνιαία βάση, αναπτύσσοντ ας ένα θέμα που άπτεται της ειδικότητάς του. Η συνεργασία μας ξεκινάει λοιπόν σή μερα με το πρώτο άρθρο, που έχει να κάνει με τα παιδιά.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη φυσιολογική ανάπτυξη της όρασης στα παιδιά (τα βασικά στοιχεία της οποίας ήδη περιγράψαμε έως τώρα) είναι η λήψη της σωστής οπτικής εμπειρίας, που με τη σειρά της θα ενεργοποιήσει – τελειοποιήσει τα τμήματα εκείνα του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνα για τη λειτουργία της αίσθησης της όρασης. Οφθαλμολογικές παθήσεις της νεογνικής, βρεφικής αλλά και της παιδικής ηλικίας, όπως μεγάλες διαθλαστικές ανωμαλίες, ο στραβισμός, ο συγγενής καταρράκτης, το συγγενές γλαύκωμα, παθήσεις του αμφιβληστροειδή, δυσπλασίες του οπτικού νεύρου κ.α. είναι δυΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ νατόν να εμποδίσουν τη φυσιολοΑν. Καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων γική εξέλιξη της όρασης και να Μετεκπαιδευθείς στην Αμερική οδηγήσουν σε προσωρινή ή σπαΠρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Παιδοοφθαλμολογίας & Στραβισμού νιότερα σε μόνιμη διαταραχή της. Οι συνηθέστερες οφθαλμολογικές Χειρουργική δραστηριότητα Θεραπεία ειδικών παθήσεων παθήσεις της παιδικής ηλικίας • καταρράκτης • Στραβισµός (παιδιών • αµβλυωπία • διπλωπία • αµφιβλη(διαθλαστικές ανωμαλίες, στραβικαι ενηλίκων) • Παιδοοφθαλµολογία στροειδοπάθεια των προώρων νεογνών σμός) εφόσον δεν εντοπιστούν και • Παθήσεις βλεφάρων - δακρυϊκών πό- • παθήσεις οπτικού νεύρου • θυρεοειδιθεραπευτούν έγκαιρα, είναι δυναρων - οφθαλµικού κόγχου • γλαύκωµα κή οφθαλµοπάθεια τόν να καταλήξουν σε αυτό που ονομάζουμε «τεμπέλικο μάτι» ή με Δ/νση Ιατρείου: Πυρσινέλλα 4, 2ος όροφος επιστημονικούς όρους αμβλυωe-mail: asproudisi@yahoo.gr πία. Αλλά αυτό θα αποτελέσει θέΡαντεβού στο τηλέφωνο: 690 8571773 μα επόμενης αρθρογραφίας.

ΙΩΑΝΝΗΣ Χ. ΑΣΠΡΟΥΗΣ

Γιατροί και Κλινικές των Ιωαννίνων ΣΥΜΠΑ ΡΕΝΑ

Τέλος, από τον 3ο έως και τον 5ο χρόνο η όραση τελειοποιείται και μέσω αυτής το παιδί εκτελεί πιο σύνθετες λειτουργίες. Έτσι, τώρα τα παιδιά ζωγραφίζουν, αναγνωρίζουν τον κύκλο, το σταυρό, σύνθετα σχήματα και εικόνες, χρωματίζουν χωρίς να βγαίνουν από τα περιγράμματα λόγω ανάπτυξης καλού οπτικοκινητικού συντονισμού (συντονισμός ματιού – χεριού). Ακόμη χρησιμοποιούν τα μάτια για να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, ενώ συνεχώς αυξάνουν το ενδιαφέρον τους για νέα αντικείμενα και μέρη.

Q ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ

ΕΛΕΑΝΝΑ ΒΙΡΒΙΔΑΚΗ, M.S., CCC-Slp Πτυχιούχος Παν/μίου Βοστώνης, ΗΠΑ Master - Παθολογία Λόγου & Ομιλίας • ειδικός στις Διαταραχές Λόγου, Ομιλίας, Σίτισης - Κατάποσης (Δυσφαγία) • Μέλος Αμερικάνικου (Α.S.H.a.) & Πανελληνίου Συλλόγου Λογοθεραπευτών • Διδάσκουσα Σχολής Λογοθεραπείας ΤεΙ Ιωαννίνων. Δέχεται με ραντεβού. Χαρ. Τρικούπη 5, 1ος όροφος • Τηλ. 26510-32467, κιν: 6978777297 • e-mail: info@virvidaki.gr.

ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΠΕΙΡΟΥ

Λογοθεραπεία - εργοθεραπεία - Ψυχολογική Στήριξη για παιδιά και ενήλικες ΜΑΡΙΑ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, M.Sc, MrCSlT, επιστημονική Υπεύθυνη Μετεκπαιδευθείσα στην Αγγλία, City University london ειδικός στις διαταραχές Λόγου, Φωνής, Ομιλίας και Κατάποσης Κερκύρας 5, Ιωάννινα, τηλ.26510-67320, κιν.6986180630 Δεκτά όλα τα ταμεία

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΛΩΛΗ

εκπαιδευθείσα στο pECS Γνώστης ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας • Μαθησιακές δυσκολίες • Δυσλεξία • Διαταραχές Φώνησης & Ροής της ομιλίας • Διάχυτες Αναπτυξιακές Δια/χές • Αυτισμός • εξελεκτικές Αρθρωτικές, Φωνολογικές και Γλωσσικές Δια/χές • Βαρηκοΐα - Κώφωση • Νοητική Υστέρηση • Νευρολογικές Παθήσεις • Σύνδρομα. Συνεδρίες κατ’ οίκον, κιν. 6944-558596

ΓΙΟΥΛΗ ΠΑΠΑΤΟΛΗ - ΑΛΕΞΙΟΥ

Eιδικός στις διαταραχές Λόγου, Φωνής και Ομιλίας. Μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Λογοπεδικών, Μέλος του Διεθνούς Συλλόγου Λογοπεδικών και Φωνιάτρων. Πυρσινέλλα 21, τηλ. γραφείου 2651020720, κινητό 6944-728974

ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΟΥ ΟΛΓΑ

Απόφοιτος ΤεΙ Ηπείρου. Αναλαμβάνει: αξιολόγηση και αποκατάσταση ατόμων με διαταραχές λόγου-γλώσσας όπως αρθρωτικά, δυσλεξια, μαθησιακές δυσκολίες, τραυλισμός, νοητική υστέρηση και άλλα, όπως και διάφορα σύνδρομα. Συνεδρίες κατ’ οίκον. Τηλ. 6978-188864

Q ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ

ΓΚΑΖΙΑΝΗ Α. ΕΛΕΝΗ, ΜSc

ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ ΑΘΗΝΩΝ, MASTER ΣΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

• ΠΡΟΤΥΠΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΧΕΝΑΑΠΟΣΥΜΠΙΕΣΗ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ DOc DEcOMPRESSION ενδείκνυται για παθήσεις: κήλες μεσοσπονδύλιων δίσκων, εκφυλισμένοι δίσκοι, κυκλοτερή προβολή δίσκων, λέπτυνση δίσκων, εκφυλισμένες αρθρικές επιφάνειες, οσφυαλγία, αυχεναλγία, ισχιαλγία • ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΠΟΝΟΥ HILTERAPIA® Θεραπεία HILT®: ΝΕΑ θεραπευτική προσέγγιση του πόνου με τη θεραπεία HILT®(Υψηλής ενέργειας Θεραπεία laser). Ασφαλής και ανώδυνη θεραπεία, που εγγυάται βέλτιστα και μακροχρόνια αποτελέσματα από το πρώτο 15λεπτο της θεραπείας. Απευθύνεται στις περισσότερες επώδυνες καταστάσεις και αθλητικά τραύματα, όπως: οσφυαλγία, αυχεναλγία, ισχιαλγία, παθολογίες αρθρώσεων, οστεοαρθρίτιδα γόνατος, διαστρέμματα, τενοντοπάθειες, κακώσεις μηνίσκων και συνδέσμων, μυϊκές θλάσεις, χονδροπάθειες κ.α. • ΚΡΟΥΣΤΙΚΟΣ ΥΠΕΡΗΧΟΣ (επικονδυλίτιδα, τενοντώδεις ασβεστοποιήσεις, άκανθα πτέρνας, πελματιαία απονευρωσίτιδα, τροχαντηρίτιδα κ.λ.) Χρησιμοποιούνται παράλληλα ηλεκτ/πεία, υπέρηχος, διαθερμία, μαγνητικά πεδία, CpM κ.α. Σύμβαση με όλα τα ταμεία. • Διεύθυνση: Αγίας Μαρίνας 12 (δίπλα στην Αγροτική Τράπεζα Καλούτσιανης). Τηλ.:26510-24111,6976493035

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΥΤΣΑΜΑΝΗΣ

ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ, Cert MDT Μηχανική διάγνωση και θεραπεία σπονδυλικής στήλης (μέθοδος McKENZiE) Δέχεται καθημερινά από 9.00-13.00 και 17.30-21.30 (Σάββατο με ραντεβού). Μανάρη 5 (3ος όροφος) - πάνω από το Άλσος. Τηλ. 26510-33377, Κινητό: 6944-467572

ΠETPOΣ B. KΩΣTOYΛAΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ-ΚΑΘΗΓ. ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Mετεκπαιδευθείς στο North Jees Hospital aγγλίας Διεύθυνση: Γερακάρη 2 (πλατ. Πάργης). Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 9-1 (πρωί) - 6-9 απόγευμα. Σάββατο πρωί κατόπιν ραντεβού. Tηλ. Φυσικ/ρίου: 26510-77304, Oικίας: 26510-30328, Kινητό: 6945-890366

ΜΑΝΤΖΙOΣ Κ. ΘΕOΔΩΡOΣ

ΦΥΣΙΚOΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ, Cert. MDT Μηχανική διάγνωση και θεραπεία οσφύος / αυχένα, μυοσκελετικών παθήσεων, μέθοδος McKENZiE. Ώρες λειτουργίας καθημερινά 9-13.30 και 17.3021.00 (Σάββατο με ραντεβού), 28ης Οκτωβρίου 45, 1ος όροφος. Τηλ. 26510-38355 & κιν. 6932-158566 www.mckenziemdt.org

NΑΝΤΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ ΑΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ

Σύγχρονοι μέθοδοι θεραπείας: • Αυχενικό Σύνδρομο • Οστεοαρθρίτιδα - Αρθρίτιδες • Οσφυαλγία - Ισχιαλγία • Ημικρανία • Μηνίσκοι - Κακώσεις Συνδέσμων • Διαστρέμματα - Θλάσεις • επικονδυλίτιδα • Κύφωση - Σκολίωση • Νευραλγίες - Παρέσεις - Παραλύσεις • Μεταγχειρητικές Δυσκαμψίες. Χρησιμοποιούνται: Ηλεκτροθεραπείες, Υπέρηχοι, Διαθερμίες, laser, Ηλεκτρομαγνητικά πεδία, CpM, POWER PLATE (Όργανο σύγχρονης γυμναστικής). CΥBEX (ΝεΟ). DEEP OSCILLATION (ΝεΟ - μηχάνημα αποκατάστασης αθλητικών κακώσεων). Φυσικοθεραπεία, Κινητική Αποκατάσταση. Ώρες Λειτουργίας Καθημερινά: 09.00 - 14.30 & 16.30 21.00 Σάββατο κατόπιν ραντεβού Θεραπείες κατ’ οίκον. Βαλαωρίτου 4 (πλησίον Άλσους) Ιωάννινα Τηλ.: 2651022338 Κιν.: 6945 593717

ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΤΣΕΠΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ • Φυσικοθεραπείες • Ηλεκτροθεραπεία / laser / Υπέρηχοι • εξειδικευμένος σε αθλητικές κακώσεις • Θεραπεία με την μέθοδο pNF για νευρολογικές παθήσεις • Μυοχαλαρωτικά μασάζ • Fango Massage • Medical Hot Stone • Σύγχρονα όργανα για ευεργετική γυμναστική • ειδικά προγράμματα για μυϊκή ενδυνάμωση • Δευτέρα - Παρασκευή: 8.30 - 14.00 & 17.30 - 21.30 Μαρίκας Κοτοπούλη 64 (Ριζάρειος Πολιτεία - ισόγειο) Τηλ. - Fax: 26510-72120 - κιν. 6947456737

BAΣ. XATZHEΦPAIMIΔHΣ

KENTPO ΦYΣIKOΘEPAΠEIAΣKINHΣIOΘEPAΠEIAΣ ΦYΣIKOΘEPAΠEYTHΣ

Πτυχιούχος Πανεπιστημίου Σόφιας. Δέχεται καθημερινά: πρωί 9-1.30, απόγευμα 5.30-9, Δωδώνης 5 - Ισόγειο - Tηλ.: 26510-72220 και 6937-597332

Q ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ

ΛΑΠΠΑ Χ. ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ειδ. Αναλυτική κ’ Συστημική Παιδιών-εφήβων-ενηλίκων Δέχεται με ραντεβού, Χ. Τρικούπη 10, 1ος όροφος. Τηλ. επικοινωνίας 6986-701233

ΓΕΡΑΣΙΜΟΥΛΑ (ΜΙΝΑ) ΜΠΡΟΥΜΟΥ

Συμβουλευτική Ψυχολόγος, M.Sc. Ομάδες Σχολών Γονέων. Δέχεται με ραντεβού. 28ης Οκτωβρίου 19 (ισόγειο) (έναντι ΟΤε) Ιωάννινα. Τηλ.: 6938-900415. e-mail: broumou_mina@hotmail.gr

ΠΑΝΤΟΥΛΑ ΕΛΕΟΝΩΡΑ

Σύμβουλος ζευγαριών - Συντονίστρια - εκπαιδεύτρια Σχολών Γονέων (εξελικτικό Σύστημα Μαρίας Χουρδάκη). Διαταραχές Άγχους, Πουλίτσα 3 κ’ Κουγκίου (πίσω από τα Δικαστήρια). Τηλ.: 6974-022088 e-mail: mercytime@gmail.com Δέχεται με ραντεβού


Σελ. 12η

OIKOΠEΔA ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγρόκτημα στην Κοσμηρά συνολικής έκτασης 5.200 τ.μ., πλησίον του οικισμού σε ψηλό μέρος. Πληρ. τηλ.: 6944-436233. ΟΙΚ/11876 ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγρόκτημα 8,5 στρεμμάτων στο Βουργαρέλι Άρτας στη θέση «Καλαμάς», κατάλληλο για οικοδόμηση και αγροτουριστική μονάδα ή άλλη σύγχρονη εκμετάλλευση. Πληρ. τηλ.: 6976-927756. ΟΙΚ/12032 ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ οικόπεδα στα Ιωάννινα στο 13ο χλμ. Ε.Ο. Ιωαννίνων-Αθηνών 1000 μ. μετά το ΙΚΕΑ. Η συνολική έκταση είναι 6.850 τ.μ. εκ των οποίων τα 2 των 900 τ.μ. και τα 5 των 700 τ.μ., Σ.Δ. 0,6. Πλ. τηλ.: 693-9318611. ΟΙΚ/12301 ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο στο Νεοχωρόπουλο εντός σχεδίου 970 τ.μ. κάτω από το γήπεδο. Πληρ. τηλ.: 26510-30025, κιν.: 6906-075797. ΟΙΚ/12433 ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο 5 στρεμ. στην Κόντσικα εντός οικισμού Ζευγαριού (περιοχή Αγίας Μαρίνας). Πληρ. τηλ.: 6932-625940 και 6974-328268. ΟΙΚ/12437 ΕΛΕΟΥΣΑ θέση Αμπέλια. Πωλείται έκταση δύο στρεμμάτων, 500 μέτρα από το παλιό Δημοτικό Σχολείο. Πληρ. τηλ.: 26510-61752, κιν.: 6936-643458. ΟΙΚ/12442

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο 9,35 στρεμ. επί της Ε.Ο. Ιωαννίνων - Αθηνών με φάτσα 95 m, πριν από το Εμπορικό Πάρκο και τα ΕΠΙΠΛΑ ΠΑΠΠΑΣ. Πληροφ. τηλ.

6932-396397

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο 7500 μ2 ή 3 τεμ. Χ 2.500 μ2 επί της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Κονίτσης, πλησίον Εργοστασίου «Δωδώνη» τετραγωνισμένο - φάτσα περίπου 100 μ. με αποθήκες 4.000 μ2 και γραφεία - οικία 200 μ2. Έχει πρόσοψη και σε πίσω κοινοτικό δρόμο. Τιμή 300.000 €/στρέμμα. Πληρ. τηλ.: 6932-234-304

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

ΟΙΚΟΠΕΔΟ 200 τ.μ., άρτιο και οικοδομήσιμο, πίσω από την εκκλησία της Περιβλέπτου (δίπλα από τον ΟΤΕ) Τιμή: 46.000 Ευρώ Πληρ. τηλ. 6937281162

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Κατάστημα 174 τ.μ. περίπου με υπόγειο και πατάρι, Ανεξαρτησίας 14 Πληροφ. τηλ.

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ στην Πεδινή δυο οικόπεδα 587 τ.μ. έκαστο, εντός σχεδίου, πάνω στο δρόμο, με φως και νερό, δίπλα στο Δημαρχείο Πεδινής. (Υπάρχει δυνατότητα για πώληση και ολοκλήρου του οικοπέδου 1174 τ.μ.). Πληρ. τηλ.: 2610-992317, κιν.: 6972-485163. ΟΙΚ/12488 ΠΩΛΕΙΤΑΙ στη ΒΙΠΕ Ιωαννίνων, Ο.Τ. 10, οικόπεδο 1.657 τ.μ. Επίπεδο, 25 Χ 67, 2 όψεων, πρόσοψη 25μ., οικοδομήσιμο, κτίζει 700 τ.μ., διαμπερές. Μεσίτες δεκτοί, ΒΙΠΕ Ιωαννίνων, τιμή 55.000 ευρώ. Πλ. τηλ. 6979 006348. ΟΙΚ/12496 ΠΩΛΕΙΤΑΙ στην Πλαταριά Συβότων, οικόπεδο γωνιακό 301 τ.μ. εντός σχεδίου, πρώτη ζώνη, 120 μέτρα από τη θάλασσα, περιφραγμένο, δόμηση 240 τ.μ. σε τιμή ευκαιρίας 60.000 Πλ. κ. Δήμου. Τηλ. 6942-050387. ΟΙΚ/12517 ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ α) οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο στην Ελεούσα Ιωαννίνων, απέναντι από το Γυμνάσιο - Λύκειο Ελεούσας, στον καινούργιο οικισμό, 834 τ.μ. με συντελεστή δόμησης 0,6. Πληρ. τηλ.: 6947-514010. β) Διαμέρισμα στο κέντρο των Ιωαννίνων στη Μιχ. Αγγέλου, 143 τ.μ., διαμπερές, στον 2ο όροφο (απέναντι από το ξενοδοχείο OLYMPIC) για οικιακή - επαγγελματική χρήση. Πληρ. τηλ.: 6947322928. ΟΙΚ/12523 ΣΤΟ ΔΕΜΑΤΙ Ανατ. Ζαγορίου στην κεντρική πλατεία του χωριού πωλούνται δύο οικόπεδα, το ένα με παλαιά κατοικία και ένα αγροτεμάχιο 2,5 στρεμ. περίπου. Πληρ. τηλ.: 6936-361368. ΟΙΚ/12529 ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ στο Σουλόπουλο 6 αγροτεμάχια συνολικής έκτασης 22 στρεμμάτων. Πληρ. τηλ.: 6941-461026 και 26510-45584. ΟΙΚ/12549

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ μερεμέτια ΣΟΦΑΤΙΣΜΑΤΑ σε πολύ καλές τιμές ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΜΥΤΑΡΗΣ Πληρ. τηλ. 6944-951640

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Ισόγειο κατάστημα 105 τ.μ. στην οδό Μαρίκας Κοτοπούλη. Πληρ. τηλ.: 26510-29768, ώρες καταστημάτων και 6944-298816

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ σε τιμή ευκαιρίας, λόγω αναχωρήσεως, τρία ποτιστικά αγροκτήματα, 5,5 - 4,2 και 3,5 στρεμμάτων, στον κάμπο της Λαψίστας, κατάλληλα για πτηνοτροφεία. Πληροφορίες τηλ. 26510-25443.

6951-818176

27,5 τ.μ στον 1o όροφο πολυκατοικίας με αποθήκη επί της οδού Ευεργετών περιοχή Αρχιμανδρειού - Ζωσιμαίας και 38 τ.μ στον 1o όροφο πολυκατοικίας με αποθήκη επί της παρόδου Καστρισόια πλησίον Ζωσιμαίας Σχολής

Πληρ. τηλ. 6974-498668 (Τεχνικό Γραφείο)

AKINHTA

ENOIKIAZΟΝTAI

ΠΩΛOYNTAI διαμερίσματα, δυάρια, τριάρια, τεσσάρια, στην Eλεούσα Iωαννίνων. Πληρ. τηλ. 6944-792801. AK/5962 ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα τεσσάρι 100 τ.μ. στον 2ο όροφο, στο κέντρο της πόλης, οδός Γιοσέφ Ελιγιά, τριακονταετίας, με αυτονομία θέρμανσης. Πληροφορίες τηλ. 6976-707778. ΑΚ/11855 ΠΩΛΕΙΤΑΙ πλήρως ανακαινισμένο διαμέρισμα 1ου ορόφου 70 τ.μ., επί της 28ης Οκτωβρίου, έναντι EUROBANK, κατάλληλο για επαγγελματική στέγη. Πληρ. τηλ.: 6936-501592. ΑΚ/12060 ΠΩΛΕΙΤΑΙ μονοκατοικία 90 τ.μ. σε οικόπεδο 127 τ.μ. στην οδό Κουρεμένου, πάροδος Σαμουήλ. Πληρ. τηλ. 2651055007 και 6977-784151 κ. Γιώργος Ευαγγελίδης. ΑΚ/12355 ΠΩΛΕΙΤΑΙ ανακαινισμένο διαμερίσμα 85 τ.μ., 1ος όροφος με αυτονομία θέρμανσης και τζάκι, ΧΩΡΙΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ, στην περιοχή Αγίου Νικολάου Αγοράς. Πληρ. τηλ. 6994591074. ΑΚ/12514 ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ τρεις ανεξάρτητες μεζονέτες, υπό κατασκευή, στα Καρδαμίτσια, κοντά στο Δημοτικό Σχολείο (πρώην μεταφορική Λακιώτη), 110 τ.μ. έκαστη, με οικόπεδο 200 τ.μ. έκαστη. Πληρ. τηλ.: 6977-398023 και 2651068020 κ. Βασίλη Φ. Γκαρτζονίκα. ΑΚ/12524 ΠΩΛΕΙΤΑΙ ισόγειο σπίτι με τρία μεγάλα υπνοδωμάτια, κουζίνα, τραπεζαρία και χωριστό σαλόνι, μπάνιο, αποθήκη, γκαράζ και μεγάλη αυλή με κήπο στη Νέα Ζωή, Κ. Χαρισιάδη 17. Τιμή ευκαιρίας. Πλ. τηλ.: 6945-882396. ΑΚ/12548

ENOIKIAZONTAI: α) Kατάστημα 230 τ.μ. που μπορεί να χωριστεί στα δύο, κατάλληλο για K. Eπ. Kατάρτισης ή Φροντιστήριο, στην οδό KA Φεβρουαρίου 11, στο Tζαμί Kαλούτσιανης, β) Kατάστημα 45 τ.μ. στην οδό KA’ Φεβρουαρίου 11. Πληρ. τηλ. 2651029105 ή 72689. EN/52 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στον 3ο όροφο, πλήρως ανακαινισμένο γραφείο 56 τ.μ. με αποθήκη 6 τ.μ. στο υπόγειο επί της 28ης Οκτωβρίου 19, έναντι ΟΤΕ. Θέρμανση κεντρική και ασανσέρ. Πληρ. τηλ.: 26510-44769. ΕΝ/12081 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ σοφίτα 60 τ.μ. με αυτονομία θέρμανσης στην οδό Σωμάκου 34. Πλ. τηλ.: 6948-383660. ΕΝ/12150 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 140 τ.μ. στην Πετροτσοπούλου 8, μεταξύ Σπ. Λάμπρου και Δεξαμενής στο δρόμο προς Φρόντζου Πολιτεία. Τρεις κρεβατοκάμαρες, μπάνιο, WC, σαλόνι, καθιστικό, τζάκι, μεγάλες βεράντες, αποθηκούλα στην κουζίνα, ντουλάπες σε όλες τις κρεβατοκάμαρες, ασανσέρ, αυτονομία θέρμανσης. Πλ. τηλ.: 26510-33701, κιν.: 6973-787859. ΕΝ/12178 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ κατάστημα επί της Μιχ. Αγγέλου σε αρίστη κατάσταση 50 τ.μ., ισόγειο, 50 τ.μ. υπόγειο και μεγάλο πατάρι. Πληροφορίες τηλ.: 6979250259. ΕΝ/12300

ΠΩΛΕΙΤΑΙ κρεοπωλείο σε λειτουργία με εξασφαλισμένη πελατεία λόγω συνταξιοδότησης. Πληρ. 6976-715111

ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο γωνιακό 1 στρέμμα στην Γορίτσα εντός σχεδίου. Πληρ. τηλ.: 26510-56114

6974768543 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ κατάστημα επί της κεντρικής οδού Ιωαννίνων - Κόνιτσας (στον Αγ. Ιωάννη) 200 τ.μ. με υπόγειο και προαύλειο χώρο. Πληρ. τηλ. 26530-31236

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 75 τ.μ. κεντρικό κοντά στο Ξεν. ΠΑΛΛΑΔΙΟ Πληρ. τηλ.:

Πωλούνται ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΕΣ – STUDIOS

ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

6906-937111 ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ

 Πολυτελείς μονοκατοικίες στην Αγία Σοφία με θέα τη λίμνη Μεζονέτες και διαμερίσματα στην Ανατολή Κεντρικά διαμερίσματα Διαμερίσματα και καταστήματα στο ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΟΠΛ. ΠΟΥΤΕΤΣΗ 12 Τηλ: 26510-32210 Fax: 26510-33210 E-mail: sales@cosmotechniki.co.hol.gr

ΗΠΕΙΡΟΚΑΤ Α.Ε. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ α. Πωλούνται διαμερίσματα στο Κάτω Νεοχωρόπουλο τριάρια 87 τ.μ. με υπόγειο, πάρκινγκ στην πυλωτή, με κήπο 50 τ.μ. και πλήρη αυτονομία θέρμανσης. β. Πωλούνται μεζονέτες, καταστήματα, διαμερίσματα τριάρια και δυάρια 90 τ.μ. και 50 τ.μ. αντίστοιχα στην Πλαταριά Ηγουμενίτσας. γ. Πωλείται μεζονέτα 75 τ.μ. με 40 τ.μ. υπόγειο διαμορφωμένο σε διαμέρισμα με πάρκινγκ και 80 τ.μ. κήπο στην Πάργα. ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΩΔΩΝΗΣ 21 - ΙΩΑΝΝΙΝΑ Τηλ. 26510-75515

6944-424110

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ

Οροφοδιαμέρισμα τεσσάρων δωματίων με αυτονομία θέρμανσης στην οδό Ν. Ζέρβα 58 Πληρ. τηλ.: 26510-74600

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

κτήμα 8,5 στρεμμάτων πίσω από την EXPRESS SERVICE, 150 μέτρα από τον κόμβο της Εγνατίας Οδού. Πληροφορίες τηλ.

6945-151866

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟ 3αρι ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 82 τ.μ στον πέμπτο όροφο πολυκατοικίας με πάρκινγκ και αποθήκη επί της παρόδου Καστρισόια πλησίον Ζωσιμαίας Σχολής.

Πληρ. τηλ.: 6974-498668 (Τεχνικό Γραφείο)

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ κλειστό γκαράζ εντός προαυλίου χώρου οικοδομής, επί της οδού Χρηστοβασίλη 13. Πληρ. τηλ.: 26510-44769. ΕΝ/12319 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα στην Ανατολή επιπλωμένη, κοντά σε στάση αστικού. Πλ. τηλ.: 6939-318611. ΕΝ/12356 ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ: α) ισόγειο διαμέρισμα τεσσάρι χωρίς κοινόχρηστα, αυτόνομη θέρμανση στη Νέα Ζωή. β) Διαμέρισμα τριάρι 87 τ.μ. με υπόγειο πάρκινγκ στην πυλωτή με πλήρη αυτονομία θέρμανσης στο Κάτω Νεοχωρόπουλο. Πληρ. τηλ.: 26510-75515 6944-424110. ΕΝ/12374 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα επιπλωμένη με αυτονομία θέρμανσης απέναντι από τα JUMBO σε πολύ καλή τιμή. Πληρ. τηλ.: 24310-39051 και 6946214354. ΕΝ/12405 ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ Αισθητικής ενοικιάζεται, Ιωάννινα, κέντρο, Σμύρνης, Πλ. Πάργης, διαμέρισμα 82 τ.μ., 1ος όροφος, αυτονομία θέρμανσης, ανακαινισμένο, πάρκινγκ κλειστό, κατάλληλο και για ιατρείο. Πληρ. τηλ.: 6945-933875. ΕΝ/12421 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Ιωάννινα, στο κέντρο, οδός Κονίτσης, διαμέρισμα 105 τ.μ. 2 υ/δ, 1ος όροφος, κεντρική θέρμανση, ανακαινισμένο, διαμπερές, τιμή 400 ευρώ. Πληροφορίες τηλ.: 6945933875. ΕΝ/12422 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ καινούργιο τριάρι, τριετίας, με αυτόνομη θέρμανση, ισόγειο, στην Νέα Ζωή, σε πολύ καλή τιμή. Πλ. τηλ. 6974 955594. ΕΝ/12448 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ αποθηκευτικός χώρος 1200 τ.μ. δίπλα στην ΒΙΠΕ Ιωαννίνων, κατάλληλος και για Βιοτεχνία (ασφαλτόστρωση, ΔΕΗ, Νερό). Πληρ. τηλ. 6978 138224. ΕΝ/12449

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Βιομηχανικό κτίριο με έτοιμους χώρους γραφείων μεταλλικής κατασκευής εμβαδού 1815,00 τ.μ. σε οικόπεδο 6 στρεμμάτων στον Κόμβο Εγνατίας. Κατάλληλο για πολλές χρήσεις

Πληρ. τηλ. 26510-35311

6948-394199

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Επικερδής επιχείρηση σε λειτουργία με εξασφαλισμένη πελατεία ΜΙΝΙ ΜΑΡΚΕΤ - ΟΠΩΡΟΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ 150 τ.μ. και αίθριος χώρος στεγασμένος 30 τ.μ. σε κεντρικό σημείο στην Πρέβεζα για λόγους υγείας. Τιμή 30.000 ευρώ. Μόνο σοβαρές προτάσεις.

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ

Πληροφορίες

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ στην Μ. ΑΓΓΕΛΟΥ 15, 55 τ.μ. + Πατάρι Πληρ. Τηλ. 6942 420272

τηλ. 6996-412916

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Γραφείο 67 τ.μ., 2ος όροφος στην οδό Μιχ. Αγγέλου 15 (πάνω από ASPIS BANK - Ταμιευτήριο). Πληρ. τηλ. 6944 849895

ΠΩΛΕΙΤΑΙ στην Πρέβεζα θέση Πετρίτση 8 στρέμματα σε τιμή ευκαιρίας. Πληρ. τηλ.:

6944-348574

ΠΩΛΕΙΤΑΙ κατάστημα 52 τ.μ. με υπόγειο 10 τ.μ. στην οδό Μολοσσών 24. Πληρ. τηλ.: 26510-32830 κιν.: 6942-420272

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ: 1) Μονοκατοικία νεόδμητη έτοιμη προς κατοίκηση 75 μ2 επί ορόφου με: - ιδιωτικό καυστήρα - ιδιωτικό ρεύμα και νερό - τζάκι, κουζινοϋποδοχή, δύο δωμάτια και δύο W.C. - αποθήκη και κλειστό πάρκιγκ στο ισόγειο - ελεύθερο χώρο περιμετρικά 2) Οικόπεδο 1000 μ2 με Σ.Δ. 0,6 και έτοιμη οικοδομική άδεια 600μ2 3) Αποθήκη 100 μ2 στην Αγγέλου Φορέστη (περιοχή κέντρου «Σκορπιός») ετοιμοπαράδοτη σε νεόδμητη πολυκατοικία με άνετη πρόσβαση Πληροφορίες: Τεχνικό Γραφείο Κωνσταντόπουλος τηλ. 6944-297472

Eπισκευάζονται παλιά ρολλά και συναρμολογούνται παντός είδους έπιπλα (ντουλάπια, ντουλάπες, κουζίνες), τοποθέτηση πατωμάτων laminate και αναπαλαίωση επίπλων.

Πληροφορίες - τηλέφωνα: 26510-37415 και 6977-508049 κ. Κώστας

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ κατάστημα 100 τ.μ. περίπου, με πατάρι 60 τ.μ., γωνιακό, επί της οδού Δωδώνης 14 και Ελένης Ζωγράφου 1, έναντι Ξενοδοχείου GRAND SERAI-XENIA (πρώην κατάστημα επίπλων «ΒΑΡΑΓΚΗΣ»). Τηλ. επικ.

6945-392113 26510-45706

ώρες 18.00-20.00

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ κατάστημα στην οδό Αγίας Μαρίνης 54, έναντι Πνευματικού Κέντρου, κοντά στην Λαϊκή Αγορά, 25 τ.μ., ισόγειο, 25 πατάρι, 25 υπόγειο, σε πολύ καλή τιμή. Πλ. τηλ.: 26510-28050, κιν.: 6974-718390. ΕΝ/12450 ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ τριάρι 80 τ.μ. στην οδό Αγίας Μαρίνας 24, 3ος όροφος, β) τριάρι, 1ος όροφος, Μητροπόλεως και Άννης Κομνηνής 4. Πληροφορίες τηλ.: 6943 - 404704, 26510 - 32626, 26510 - 27334. ΕΝ/12456 ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ Γκαρσονιέρα ισόγεια 27 τ.μ. χωρίς κοινόχρηστα με αυλή, ανακαινισμένη. Μεγ. Αλεξάνδρου Βασιάδη 7 (40 Σκαλιά, λεωφ. 10). Πληροφορίες τηλ. 26510 39005 και 6945307340. ΕΝ/12460 ENOIKIAZETAI περίπτερο σε καλή θέση. Πληροφ. στο τηλέφωνο: 2651030025, κιν.: 6906-075797. ΕΝ/12461 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ αποθηκευτικός χώρος, Θ. Πασχίδη. Πληροφορίες τηλ.: 6945239886. ΕΝ/12472 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ κατάστημα με υπόγειο και πατάρι στην Ευεργετών 31, θέση Καραβατιά. Πληροφορίες τηλ.: 2653091416, κιν.: 6978-162429. ΕΝ/12484 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ-ΠΡΕΒΕΖΑ. Στην αγορά έναντι Αγ. Χαραλάμπους, ισόγειο κατάστημα 55 τ.μ. συν πατάρι 55 τ.μ., έτοιμο προς χρήση. Πληροφορίες τηλ. 6974 348116. ΕΝ/12495 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ επαγγελματική στέγη 85 τ.μ., 1ου ορόφου, με αυτονομία θέρμανσης και parking, Λ. Δωδώνης 68. Πλ. τηλ. 6944 728386. ΕΝ/12497 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι άνετο με μεγάλο μπαλκόνι στην πρόσοψη, 2ος όροφος επί της Καποδιστρίου 50 (έναντι Στρατολογίας) με κεντρική θέρμανση, για φοιτήτριες. Πληροφορίες τηλ. 26510 44769. ΕΝ/12498 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ δυάρι 68 τ.μ. σε νεόκτιστη οικοδομή, διαμπερές, 2ος όροφος με αποθήκη και αυτονομία θέρμανσης στο κέντρο της πόλης, Χριστοβασίλη 13, για φοιτήτριες. Πληροφ.τηλ. 26510 44769. ΕΝ/12499

ΠΩΛΕΙΤΑΙ βίλλα στον Οικισμό Αρίλα Πέρδικα Θεσπρωτίας σε γωνιακό οικόπεδο 500 τ.μ., με θέα όλο το Ιόνιο Πέλαγος. Η βίλλα είναι νεόκτιστη, τώρα τελειώνουν τα μπογιαντίσματα. Συνολικά είναι 287 τ.μ., συν 90 τ.μ. γκαράζ και σοφίτα, συν 90 τ.μ. βεράντες. Διαθέτει αίθουσα γυμναστηρίου, αίθουσα πληροφορικής, 3 υπνοδωμάτια με υδρομασάζ, 2 αποθήκες, γραφείο, 3 τουαλέτες με υδρομασάζ, προεγκατάσταση φωτοβολταικών, κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, συναγερμός, ηλιακό θερμοσίφωνα 300 lt με 3 πάνελ, θεμελιακή γείωση, εντοιχιζόμενα φωτιστικά ασφαλείας και επαναφορτιζόμενοι φορητοί εντοιχιζόμενοι φακοί, 8 κλιματιστικά daikin inverter με εντοιχιζόμενες καλωδιώσεις, σύστημα κεντρικού σκουπίσματος, τηλεφωνικό κέντρο, όλες οι πρίζες είναι ενισχυμένες, δικτυακή τηλεόραση, internet σε όλα τα δωμάτια και χώρους, μεγάλα παράθυρα για θέα στο Ιόνιο, τζάκι, πολύ καλή μόνωση, περίφραξη με πέτρα, 2 εισόδους. Εμβαδόν κάλυψης οικοδομής στο οικόπεδο 126 τ.μ., σε τιμή ευκαιρίας. Πληρ. στα τηλ. 26650-93568 και 6974-250074.

ΠΩΛΕΙΤΑΙ στην Αθήνα (οδός Ασκληπιού δίπλα στον Άγιο Νικόλαο) διαμέρισμα 75 τ.μ. σε πολύ καλή κατάσταση, στον πρώτο (Α’) όροφο - μετά τον ημιόροφο. Πληροφορίες τηλ. 6942-958877

ΠΡΟΒΟΛΗ Α.Ε.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΛΕΤΩΝ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ ΜΕΖΟΝΕΤΕΣ ΑΡΙΣΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ με κλειστό γκαράζ και βοηθητικούς χώρους ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΑΝΟΠΟΥΛΟΣ Πολιτικός Μηχανικός ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΑ ΜΑΝΟΠΟΥΛΟΥ Αρχιτέκτων Μηχανικός ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

ΚΡΗΤΗΣ 17, ΙΩΑΝΝΙΝΑ τηλ. 2651041041, 2651043991 κιν. 6977981678, 6947565462


ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

Σελ. 13η

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ δυάρι διαμέρισμα 50 τ.μ. στην οδό Χάρυ-Νιούβολδ 13, στους Αμπελόκηπους. Πληρ. τηλ. 6949 680301. ΕΝ/12503 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ: Μεζονέτα στην διασταύρωση. Βλαχόστρατας - Νεοχωρόπουλου. Πληροφορίες τηλ.: 6945343679. ΕΝ/12509 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 100 τ.μ. στην καλύτερη περιοχή της πόλης, με απεριόριστη θέα πολυτελούς κατασκευής, θέση πάρκινγκ, τζάκι, αποθήκη, διπλά τζάμια, οικονομία θέρμανσης, 2ος όροφος. ΜΟΝΟ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ. Πληροφορίες τηλ.: 6985567216. ΕΝ/12513 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα τριάρι, 3η πάροδος 25ης Μαρτίου, Καρδαμίτσια, με αυτονομία θέρμανσης και πάρκινγκ. Πληρ. τηλ.: 69580-43064. ΕΝ/12515 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 100 τ.μ. στον Άγιο Ιωάννη, με αυτόνομη θέρμανση, χωρίς άλλα κοινόχρηστα. Πληρ. τηλ.: 26510-63934. ΕΝ/12518 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι καινούργιο, έναντι Jumbo, με αυτονομία θέρμανσης από 1/6. Πλ. τηλ. 26510 42126, 6942066024. ΕΝ/12519 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ψησταριά με πλήρη εξοπλισμό στην Ανατολή. Πληροφορίες τηλ.: 26510-67727. ΕΝ/12522 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα επιπλωμένη με αυτονομία θέρμανσης, χωρίς κοινόχρηστα 30 τ.μ. με μπαλκόνι στην περιοχή Ανατολής. Πληροφορίες τηλ.: 6946-983522. ΕΝ/12525 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 100 τ.μ. στην πλατεία Πάργης, διαμπερές, ανακαινισμένο, με 2 WC. Τηλ. 6932490285. ΕΝ/12526 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι σε μονοκατοικία στην Ανατολή, απέναντι από τις Σχολές ΟΑΕΔ με γκαράζ και αυτόνομη θέρμανση. Πληροφορίες τηλ.: 6938824118. ΕΝ/12531 ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ α) ημι-ισόγειο δυάρι με κήπο και β) τριάρι 1ου ορόφου με αυτονομία θέρμανσης σε πολυκατοικία επί της οδού Σουλίου και Καραολή. Πληροφορίες τηλ. 6944-332726. ΕΝ/12533 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ δυάρι 55 τ.μ. στους Αμπελόκηπους, οδός Σιμπούγια 8. Πληρ. τηλ. 6984-848164. ΕΝ/12534

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στην οδό Κουντουριώτου 54, ισόγειο 146 τ.μ. και πρώτος όροφος 146 τ.μ. για επαγγελματική χρήση με αυτόνομη θέρμανση χωρίς κοινόχρηστα. Πληροφορίες τηλ.: 26510-63934. ΕΝ/12535 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ κατάστημα στη Νέα Ζωή, Φιλίππου Β’ 46. Πληροφορίες τηλ.: 26510-38892. ΕΝ/12537 ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ενοικιάζεται διαμέρισμα δυάρι (χωριστή κουζίνα) ανακαινισμένο, αυτόν. θέρμανση (αέριο), κλιματιστικό, κοντά στα Πανεπιστήμια. Πληροφορίες τηλ.: 6944-284520. ΕΝ/12539 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 115 τ.μ. στην Αιακιδών 59Α περιοχή Κιάφα, διαμπερές, με θέα στη Λίμνη, απέναντι από το δασύλλιο, ηλιόλουστο, 3 υπνοδωμάτια, τζάκι, αυτόνομη θέρμανση, 2 μπάνια, μπόιλερ, ασανσέρ και πάρκινγκ. Πληροφορίες τηλ.: 6976-162708. ΕΝ/12540 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ κοντά στη Ζωσιμαία στην οδό Βλαχάβα 26 (Καραβατιά), διαμπερές ηλιόλουστο οροφοδιαμέρισμα, 2ου ορόφου, 85 τ.μ. Πληροφορίες τηλ.: 26510-72985 και 6934402996. ΕΝ/12541 ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ γκαρσονιέρες στην Ευαγόρα Παλληκαρίδη 10 (Ανθούπολη), καινούριες με αυτονομία θέρμανσης και πάρκινγκ. Πλ. τηλ.: 6974106006. ΕΝ/12542 ENOIKIAZETAI γκαρσονιέρα 35 τ.μ. ρετιρέ στο Παγκράτι (Αθήνα) Ιοφώντος 17 και Βασιλέα Αλεξάνδρου, πλήρως επιπλωμένη. ΕΛΕΥΘΕΡΗ από 1/7/2012. Πληρ. τηλ.: 6945-459775. ΕΝ/12545

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Κέντρο Αισθητικής Μανικιούρ - Πεντικιούρ φουλ εξοπλισμένο στο κέντρο της πόλης Πλ. Πάργης (Ν. Δοσίου 1)

ΚΕΝΤΡΙΚΟ 4αρι ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 111,50 τ.μ στον πέμπτο όροφο πολυκατοικίας με πάρκινγκ και αποθήκη 19 τ.μ επί της παρόδου Καστρισόϊα πλησίον Ζωσιμαίας Σχολής.

Πληρ. τηλ.: 6942-868234 6972-307007

Πληρ. τηλ. 6974-498668 (Τεχνικό Γραφείο)

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ

Στην Αθήνα τριάρι για φοιτητές -τριες στην οδό Σκύρου κοντά στα Δικαστήρια Ευελπίδων. Πληρ. τηλ.: 26510-70485 κιν.: 6974-993897

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 50 τ.μ. στο κέντρο της πόλης, Πουλίτσα 2, δίπλα από το Δικαστικό Μέγαρο. Η πολυκατοικία έχει χαμηλά κοινόχρηστα και είναι ιδανικό για ΦΟΙΤΗΤΕΣ. Πληρ. τηλ.: 6977-403146 και 26510-55933. ΕΝ/12546 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα 40 τ.μ., 1ου ορόφου, φωτεινή με χωριστή κουζίνα, αυτονομία θέρμανσης και βεράντα, Μαρ. Κοτοπούλη 82-84, Αμπελόκηποι. Πληροφορίες τηλ.: 2651023055 και 6977-634813. ΕΝ/12547 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ δυάρι (κοντά στο Άλσος), 5ος όρ., με τζάκι και AC και θέση πάρκινγκ. Πληρ. τηλ.: 2651025703. ΕΝ/12550 ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ: α) Γκαρσονιέρα καινούργια, Σταδίου 5 με αυτόνομη θέρμανση, β) Γκαρσονιέρα-studio καινούργια στην Πλ. Πάργης, Χρ. Σούλη 16 με αυτόνομη θέρμανση και γ) Δυάρι-studio στην οδό Τσιριγώτη 4 με αυτόνομη θέρμανση. Πληρ. τηλ. 6934 306399. ΕΝ/12552 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ δυάρι 2ου ορόφου με αυτονομία θέρμανσης στην οδό Μαρ. Κοτοπούλη, Αμπελόκηποι. Πληροφορίες τηλ.: 6944-689274. ΕΝ/12555 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ μεζονέτα παραθαλάσσια επιπλωμένη για όλο το χρόνο στο Κανάλι Πρέβεζας στον οικισμό των γιατρών. Πληρ. τηλ.: 6956-423686. ΕΝ/12557 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ δυάρι 70 τ.μ. στο κέντρο της πόλης, πλήρως επιπλωμένο, ιδανικό για συγκατοίκηση. Πληρ. 6978646951. ΕΝ/12559

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ επί της οδού ΧΑΡ. ΤΡΙΚΟΥΠΗ 18 Πληρ. Τηλ. 26510 29142

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΒΑΨΙΜΑΤΑ ΜΕΡΕΜΕΤΙΑ Τηλ.: 6943-839525

ZHTOYNTAI

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ επεκτείνεται και ζητάει νεαρά άτομα όλων των ειδικοτήτων να στελεχώσουν τα παρακάτω τμήματα για την καλοκαιρινή περίοδο: ενημέρωση πελατών, δημόσιες σχέσεις, διοργάνωση διαφημιστικής καμπάνιας. Απαραίτητα προσόντα: συνέπεια, επαγγελματισμός, ομαδικό πνεύμα. Εάν είσαι άμεσα διαθέσιμος/η στείλε μας το βιογραφικό σου σημείωμα στο e-mail: career@abdgroup.gr ή κάλεσε μας στο 26510-26592. ΖΗΤ/11758 ΕΜΠΕΙΡΗ κυρία για φροντίδα ηλικιωμένου αναζητά εργασία. Άπταιστα ελληνικά, γνώσεις νοσηλείας και φαρμακευτικής φροντίδας, άριστη μαγειρική. Συστάσεις από την οικογένεια Μαλτέζου. Πληρ. τηλ.: 6994133372. ΖΗΤ/12490 ΖΗΤΕΙΤΑΙ ψήστης - πιτσαδόρος για κεντρική πιτσαρία της πόλης. Πληροφορίες τηλ.: 6939-318611. ΖΗΤ/12511 ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία (να φροντίζει ηλικιωμένες κυρίες ή να καθαρίζει σπίτια γραφεία κ.λπ.). Τιμές πολύ προσιτές. Πληροφορίες τηλ.: 2651077730. ΖΗΤ/12543 ΚΥΡΙΑ α) ζητεί εργασία για καθαρισμό σπιτιών - καταστημάτων (4 €/ώρα). β) ζητεί να εργαστεί ως σερβιτόρα (καφέ-ψησταριά) πρωινές ή απογευματινές ώρες. Πληροφορίες τηλ.: 6997-721889. ΖΗΤ/12544 ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ: 1) Απόφοιτη Οικονομικών Επιστημών ή ΤΕΙ λογιστικής για εργασία σε λογιστήριο επιχείρησης. 2) Απόφοιτη Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων ή άλλης Σχολής σχετικής με το χώρο της εστίασης για εργασία σε εστιατόριο - ψητοπωλείο. Προϋποθέσεις: Ηλικία έως 25 ετών χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις με δίπλωμα για αυτοκίνητο ή μηχανάκι και διάθεση για εργασία ακόμη και τα Σαββατοκύριακα. Αποστολή βιογραφικού στο: gmail.com. mrmassas.tsarpela@ ΖΗΤ/ 12553 ZHTEITAI πωλήτρια έως 30 ετών για πλήρη ή μερική απασχόληση σε κατάστημα αθλητικών ειδών. Βιογραφικό με φωτογραφία στο TUTTOSPORT έναντι στρατοπέδου Βελισσαρίου. ΖΗΤ/12558

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ζητά στα πλαίσια ανάπτυξής της: ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ

ΠΩΛΗΤΗ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Απαραίτητα προσόντα: • Aπολυτήριο Λυκείου τουλάχιστον • Ηλικία 25-40 ετών • Δίπλωμα Ι.Χ. αυτοκινήτου • Καλή γνώση Η/Υ • Τριετής τουλάχιστον προϋπηρεσία στις πωλήσεις καταναλωτικών προϊόντων • Ισχυρή προσωπικότητα με ικανότητα επικοινωνίας. Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ: • Aσφάλιση, ΙΧ αυτοκίνητο, εκπαίδευση • Ανταγωνιστικό πακέτο αποδοχών • Σύγχρονο περιβάλλον εργασίας • Προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

ΚΕΑ, Πέρα Μεριά (Ψιλή Άμμος), σε παραθαλάσσιο οικόπεδο 1000 τ.μ., ημιτελής μεζονέτα 130 τ.μ., 3 υπνοδωμάτια, 2 μπάνια, τζάκι. Απαιτούνται 75.000 ευρώ για ολοκλήρωση. Τακτοποιημένοι ημιυπαίθριοι χώροι και αυθαίρετη δόμηση τιμή 325.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6978 777299

ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΗΤΑ! ΑΓΟΡΑ - ΕΝΕΧΥΡΟ ΧΡΥΣΩΝ & ΑΣΗΜΕΝΙΩΝ ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ, ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ, ΛΙΡΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΟΛΥΤΙΜΩΝ (Με κρατική άδεια) Πληροφορίες κ. Βασίλης Πλατεία Δημοκρατίας και Γούναρη 2 (Έναντι ρολογιού) Τηλ. 6987-554105 και 2651-402097

Οι ενδιαφερόμενοι όπως αποστείλουν βιογραφικό σημείωμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: nomosioan.sales@hotmail.gr

ΖΗΤΕΙΤΑΙ κοπέλα που να γνωρίζει άψογα μανικιούρ-πεντικιούρ, ονυχοπλαστική, nail design, αποτρίχωση και μασάζ σώματος για εργασία σε ινστιτούτο αισθητικής. Πληρ. τηλ. 2651301133, 6944 726813. ΖΗΤ/12560

ΔIAΦOPA ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΗΤΑ!! Με αγορά ή ενέχυρο χρυσών, ασημένιων κοσμημάτων, νομισμάτων, λιρών και άλλων πολύτιμων. Φύλαξη με ασφάλεια σε τραπεζική θυρίδα (με κρατική άδεια). Ξεχασμένα χρυσαφικά στο συρτάρι; Εκμεταλλευτείτε το άμεσα. Πληροφορίες κ. Βασίλης, 6987-554105 και 2651402097. ΔΙΑ/12043 ΕΠΕΝΔΥΣΗ σε ακίνητο, πωλείται στο κέντρο της πόλης, 150 τ.μ. με σ.δ. 2,4. Πληροφορίες τηλ.: 6944-348574. ΔΙΑ/12385 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ή ΠΩΛΕΙΤΑΙ κεντρικό καφέ σε λειτουργία με μόνιμη πελατεία, πλήρως ανακαινισμένο. Πληρ. τηλ.: 694-3555659. ΔΙΑΦ/12481 ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ μοσχάρια ενός έτους και τεσσάρων μηνών. Πληροφορίες τηλ.: 6977-799446. ΔΙΑ/12527 ΠΩΛΕΙΤΑΙ Αναψυκτήριο - Τοστάδικο, Μιχ. Αγγέλου, απέναντι από το 4ο Γυμνάσιο, λόγω συνταξιοδότησης. Πληρ. τηλ.: 26510-79980. ΔΙΑ/12536 ΔΗΛΩΣΕΙΣ φορολογίας εισοδήματος, Μαθήματα Λογιστικής, Τήρηση βιβλίων. Τιμές κρίσης! Πληροφορίες τηλ.: 6945-597261, Λογιστής. ΔΙΑ/12551

MAΘHMATA ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ φυσικομαθηματικός με φροντιστηριακή πείρα παραδίδει μαθήματα όλων των βαθμίδων εκπ/σης (Δημοτικό - Γυμνάσιο - Λύκειο - Πανεπιστήμιο) προετοιμάζει μαθητές σε καλοκαιρινά τμήματα για πανελλήνιες, μεταξεταστέους, με ιδιαίτερα. Οικονομικές τιμές. Πλ. τηλέφ.: 2651094283, κιν.: 6995-278957. ΜΑΘ/11331 ΒΡΕΤΑΝΟΣ με 7ετή φροντιστηριακή πείρα, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα Αγγλικών όλων των επιπέδων. Τιμές προσιτές. ΠΡΩΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΔΩΡΕΑΝ. Πληρ. τηλεφ.: 26510-71375 και 6946-136695. ΜΑΘ/11495

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ φιλόλογος με φροντιστηριακή πείρα, παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου Τιμές χαμηλές και συζητήσιμες. Πληροφ. τηλ.: 6950-047614

ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ φιλόλογος με ειδίκευση στη νοηματική γλώσσα και σε μαθησιακές δυσκολίες, παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού - Γυμνασίου - Λυκείου. Υπεύθυνη προετοιμασία. Τιμές προσιτές. Πληροφ.: 695-6994367. ΜΑΘ/12318 ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ απόφοιτος του Πανεπιστημίου CITY του Λονδίνου, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα Αγγλικών όλων των επιπέδων. Τιμές προσιτές. Πληρ. τηλ.: 6978-380507. ΜΑΘ/12417 ΚΑΤΟΧΟΣ Proficiency των Πανεπιστημίων Cambridge και Michigan, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα Αγγλικών σε χαμηλές τιμές. Πρώτο μάθημα ΔΩΡΕΑΝ. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6974-154692. ΜΑΘ/12556 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

ΠΩΛΕΙΤΑΙ KIA SORENTO Premium TOD 3.298 cc 241 HP, μοντ. 1/08, άριστη κατάσταση, μπλε μολυβί χρώμα, 36.000 χλμ. 5θυρο, υδρ. τιμόνι, ABS, αερόσακοι οδηγού-συνοδηγού, ηλ. παράθυρα-καθρέπτες, ηλ. ηλιοροφή, κλιματισμός 2 ζωνών, immobilizer, GPS, καταλυτικό, βενζίνη, service αντιπροσωπείας. Τιμή 13.500 ευρώ. Πληροφορίες τηλ. 6978 -777299. ΑΥΤ/12502 ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ

ΗΠΕΙΡΩΤΗΣ πτυχιούχος Πανεπιστημίων, πρώην δικηγόρος, με ψυχικά και ηθικά χαρίσματα, ζητά για σύντροφό του κυρία ανάλογων αρχών, εμφανίσιμη, ηλικίας 60 έως 70 ετών. Τ.Θ. 1273 Τ.Κ. 45221. ΓΝ/12528

ΠΩΛΗΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ Πωλείται Πεζώ 207 (1400 κυβικά). Κυκλοφόρησε ένα χρόνο. Έχει 9.560 χιλιόμετρα. Πληροφορίες στο τηλ.: 6976927756.

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Σε άριστη κατάσταση: Mercedes 1800 κ.κ., χρώμα πράσινο, μοντέλο 1996, με πλήρη εξοπλισμό Τηλ. Επικοινωνίας: 6944-297472

ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

ΣΠΥΡΟΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : 2651025781 – 6947086762 – 6944297472 Fax: 2651076707 - email: skonst@newhome.gr site: www.newhome.gr

 Νομιμοποίηση αυθαιρέτων εντός ή εκτός σχεδίου πόλης χωρίς οικοδομική άδεια ή καθ’ υπέρβαση αυτής Ν.4014/11 Πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης (απαραίτητο για μεταβιβάσεις, ενοικιάσεις ακινήτων) Βεβαίωση Μηχανικού (για μεταβίβαση, αγορά, πώληση, γονική παροχή, δωρεά εν ζωή ακινήτου) Μελέτη-κατασκευή-επίβλεψη ιδιωτικών έργων Κατασκευές οικοδομών-αντιπαροχές Ανακαινίσεις-αναπαλαιώσεις ιστορικού κέντρου Τοπογραφικά διαγράμματα

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΥΝΑΜΗ! AKHΣ PENTZEΠHΣ υ ες τ ο ιτυχί ο ν δυ ι ς επ Για τ ΤΤΟ έγινα Τ1 ΑΝ Ο στο Λ πές στον μ εκπο

ΜΕΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΣ

Για τα ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Η οικογένεια Ρεντζέπη από το 1950 έχει δημιουργήσει το πανίσχυρο ΦΥΛΑΧΤΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ φέρνοντας την ευτυχία σε χιλιάδες ανθρώπους.

ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ!!! ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΕΤΑΞΑΝ ΠΡΩΤΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ! Ο Διάσημος Μελλοντολόγος επισκέπτεται τα Ιωάννινα και δέχεται προσωπικά ραντεβού.

Τηλ. Επικ.: 6932-973197 Γραφείο Αθηνών: 210-8813945 www.rentzepis.gr


Σελ. 14η από 1η σελ.

μένων λαών. Τέτοιες δυνατότητες είναι η πλουσιότερη και λαμπρότερη ιστορία, η κομβική γεωοικονομική και γεωπολιτική θέση, το υπέροχο κλίμα, η θάλασσα με το μεγάλο μήκος των ακτογραμμών και τα νησιά, η ναυτιλία (πρώτη στον κόσμο), ο τουρισμός σε συνδυασμό με την αξιοποίηση της σημαντικής και αξιοζήλευτης ομογένειας, η ενέργεια και ιδιαίτερα η ανανεώσιμη, η μοναδική βιοποικιλότητα της γεωργικής παραγωγής, ο τομέας των υπηρεσιών και ερευνών και ένας λαός που αν πιστέψει στις ικανότητές του και παραμερίσει τη «δολερή», κατά τον εθνικό μας ποιητή διχόνοια και ορισμένες άλλες όχι τιμητικές ιδιαιτερότητες (φιλαρχία, κομματισμός, έλλειψη συλλογικότητας, υπερβολικός συναισθηματισμός) μπορεί να κάνει θαύματα και να πετύχει την αναγέννηση της Χώρας όπως ο μυθικός φοίνικας και όπως πολλές φορές κατά το παρελθόν το έχει αποδείξει. Κατόπιν των ανωτέρω απαιτείται όλες οι υγιείς δυνάμεις του έθνους που αγωνιούν για το παρόν και το μέλλον του ελληνισμού και ιδιαίτερα η πολιτική ηγεσία, να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων να αφήσουν κατά μέρος τις στείρες κομματικές, συντεχνιακές και ιδεολογικοπολιτικές αντιπαραθέσεις και με ομοψυχία να ενώσουν τις προσπάθειες για τη σωτηρία της πατρίδας προβαίνοντας με τόλμη σε όλες τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές, την άρση των αδικιών και προνομίων και των πολλών στρεβλώσεων και αγκυλώσεων της οικονομίας και της κοινωνίας που επεσώρευσε στη Χώρα η κακοδιαχείριση των τελευταίων 30 χρόνων. Είναι ίσως παγκόσμιο «επίτευγμα» μία χώρα σαν την Ελλάδα να έχει ολισθήσει στη σημερινή τραγική κατάσταση. Γι’ αυτό και ο υπογράφων έχοντας ζήσει την ελληνική πραγματικότητα λόγω της μακράς του θητείας τόσο στο δημόσιο (30 χρόνια) όσο και στον ιδιωτικό (20 χρόνια) τομέα σε συνδυασμό με τα γνωστικά του αντικείμενα κρίνει σκόπιμο να παρουσιάσει κατωτέρω, τηλε-

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Ε ΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ Διαρθρωτικές αλλαγές για να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της!

 Γράφει ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΝΤΑΣΚΑΣ*

γραφικά και με παραρτήματα, μερικές προτάσεις από την εμπειρία του ως συμβολή στην προσπάθεια της Πολιτείας για αναγκαίες διαρθρωτικές μεταβολές.

κατ’επέκταση και της δημαρχιακής σύνταξης με επίδομα θητείας, περιορισμό της διάρκειας της βουλευτικής θητείας το πολύ σε 12 χρόνια και απαγόρευση κρατικών οργάνων συμπεριλαμβανομένων Προτεινόμενες αλλαγές και των Υπουργών-Υφυπουργών, Καθιέρωση Προεδρικής Δη- να θέτουν βουλευτική υποψηφιότημοκρατίας με Πρόεδρο εκλεγμένο τα πριν παρέλθει τριετία από τη λήαπό τη βάση (Γαλλία) ή μέσω περι- ξη της υπηρεσίας-θητείας τους. Καθιερώνεται μόνιμο εκλογιφερειακών εκλεκτόρων (ΗΠΑ) κό σύστημα με τροποποίηση – βελτίωση του ισχύοντος και συγκεκριμένα αντί του δώρου των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα (περίπτωση 300 βουλευτών) να ενισχύεται αυτό μέχρι κάποια λογική αυτοδυναμία του της τάξης των 5 εδρών με αναλογική μείωση των εδρών των εισερχόμενων στη βουλή λοιπών κομμάτων. Υπάλληλοι του δημοσίου ή του ευρύτερου Κατ’αντιστοιχία με τα δημόσιου τομέα με τα ίδια προσόντα πρέπει ανωτέρω για το εκλογικό να έχουν τις ίδιες οικονομικές απολαβές... σύστημα δηλαδή πριμοδότηση του πρώτου συνδυαπρος το σκοπό ελαχιστοποίησης σμού θα μπορούσε να ισχύσει και στις πάσης φύσεως εκλογές προς της κομματοκρατίας. Σαφής διάκριση των εξουσιών αποφυγή διαστρέβλωσης της δημε ανεξαρτητοποίηση της δικαιο- μοκρατικότητας. Κατά συνέπεια σύνης και με το ασυμβίβαστο βου- δεν είναι ανάγκη επαναληπτικών λευτών και Υπουργών-Υφυπουρ- εκλογών (συμβιβασμοί, εκβιασμοί, νόθευση της θέλησης, ανατροπή γών για τον ίδιο, ως άνω, σκοπό. Οι βουλευτικές εκλογές γί- της βούλησης της πλειοψηφίας νονται σε σταθερά χρονικά διαστή- κλπ.). Ως παράδειγμα της σημερινής ματα και ημερομηνία, οι δε βουλευτές περιορίζονται σε 150 ή έστω κατάστασης παραθέτω ότι επί σει200, αριθμός που κρίνεται επαρκής ρά ετών Πρόεδρος του Τεχνικού για τη διεκπεραίωση του νομοθετι- Επιμελητηρίου εκλέγεται από τον κού τους έργου αλλά και λογικός τρίτο ή και τέταρτο σε δύναμη συνγια ευθυγράμμιση με τις άλλες πο- δυασμό. Ο συνδικαλισμός και οι συλιτισμένες χώρες. Κατάργηση της ασυλίας των βουλευτών, της δια- ναφείς διεκδικήσεις και απεργίες φορετικής ποινικής μεταχείρισης ενώ είναι αναγκαία στον ιδιωτικό των Υπουργών-Υφυπουργών, αντι- τομέα προς αποφυγή εκμετάλλευκατάσταση της βουλευτικής και σης της εργασίας από την εργοδοσία δεν έχουν νόημα στο δημόσιο ή τον ευρύτερο δημόσιο τομέα καθόΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ σον το κράτος είναι εξ’ ορισμού ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ κράτος δικαίου. Και ναι μεν το σηΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ Α.Π. 44137/2327 μερινό Σύνταγμα θέτει πολλούς περιορισμούς στην πράξη όμως γίνεΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ται κατάχρηση και σχεδόν ποτέ δεν ΘΕΜΑ: Διενέργεια διαπραγμάτευσης για την προμήθεια τηρούνται οι δε απεργίες κατάντη«Προμήθεια καυσίμων κίνησης – θέρμανσης και λιπαντικών» σε να αφορούν μόνο το δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, Με την 269/2012 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ιωαννιτών αποτέλεσμα των οποίων έχουν επιαποφασίστηκε η Διενέργεια διαπραγμάτευσης για την προμήθεια «Προμήθεια τευχθεί διάφορα προνόμια (οικονοκαυσίμων κίνησης – θέρμανσης και λιπαντικών» λόγω του κατεπείγοντος με βάση τους όρους που καθορίστηκαν στην 2388/23-01-2012 Διακήρυξη Δημάρμικά κλπ.) σε βάρος του κοινωνικού χου. συνόλου. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν ενώπιον της αρμοδίας Υπάλληλοι του δημοσίου ή επιτροπής μέχρι την Τρίτη 26/06/2012 9η – 10η πρωινή ή στο πρωτόκολλο του του ευρύτερου δημόσιου τομέα με Δήμου έγγραφες σφραγισμένες προσφορές σύμφωνα με τα οριζόμενα στην τα ίδια προσόντα πρέπει να έχουν 2388/23-01-2012 Διακήρυξη Δημάρχου. Οι οικονομικές προσφορές θα ανοίξουν τις ίδιες οικονομικές απολαβές (συτην ίδια μέρα και ώρα 13.30 μ.μ. ενώπιον την Οικονομικής Επιτροπής. ντάξεις, αμοιβές κλπ.), σε αντίθεση Αντικείμενο της προμήθειας με τίτλο «Προμήθεια καυσίμων κίνησης – θέρμε τη σημερινή κατάσταση που εγμανσης και λιπαντικών» είναι κάλυψη των αναγκών Δήμου Ιωαννιτών- Ενιαίας γίζει τα όρια του παραλόγου. Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ιωαννιτών- Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Για την απλοποίηση και Δήμου Ιωαννιτών ,συνολικής ενδεικτικής προϋπολογιζόμενης δαπάνης αποτελεσματικότητα του φορολο2.821.200,00 €. Πιο συγκεκριμένα: γικού συστήματος, την οικονομία προσωπικού και κυρίως την τόνωΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ & ΛΙΠΑΝΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ση της επιχειρηματικότητας και την ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ προσέλκυση επενδύσεων προτείνεΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 1.016.200,00 ται η καθιέρωση χαμηλού (~15%) ΕΝΙΑΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ φορολογικού συντελεστή, ενιαίου ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 902.500,00 για όλες τις περιπτώσεις πέραν ενός ελαχίστου εισοδήματος και ΕΝΙΑΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ γενίκευση και αύξηση των τεκμηΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 902.500,00 ρίων διαβίωσης ως του μόνου αποΣΥΝΟΛΟ 2.821.200,00 τελεσματικού για την ελληνική πραγματικότητα μέσου φορολόγηΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ & ΛΙΠΑΝΤΙΚΩΝ 2012 σης. Τα διάφορα περί πόθεν έσχες ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ έχουν αποδειχθεί πρακτικά ατελέΕΙΔΟΣ Ποσότητα lit ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ σφορα, η δε ανάπτυξη της σωστής Πετρέλαιο θέρμανσης 225.000 222.764,23 φορολογικής συνείδησης υπολείπεται ακόμη στη Χώρα μας. Πετρέλαιο κίνησης 420.000 529.268,29 Βενζίνη super 3.000 4.390,24 Εξάλλου η πανθομολογούμενη τεράστια φοροδιαφυγή και η αδυΒενζίνη Αμόλυβδη 36.000 50.048,78 ναμία του εισπρακτικού μηχανιΕλαιολιπαντικά 1.620 19.698,00 σμού ίσως οδηγούν και στην περίΣΥΝΟΛΟ 826.169,54 πτωση ακόμα ανάθεσης της είΦΠΑ 190.018,99 σπραξης των φόρων σε ιδιωτική ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΠΟΙΗΣΗ 11,47 εταιρεία έναντι ποσοστού επί των ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ 1.016.200,00 αποκαλυπτόμενων περιπτώσεων φοροδιαφυγής. Ισχύουν ο Ν.2286/95, η Υπ. Απόφαση 11398/93 περί ΕΚΠΟΤΑ και οι λοιπές Βελτίωση του Καλλικράτη διατάξεις που αναφέρονται στην 2388/23-01-2012 Διακήρυξη Δημάρχου. χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα Τα απαραίτητα να υποβληθούν δικαιολογητικά αναφέρονται στην αναλυτική όρια των Περιφερειών και των τ. διακήρυξη. Κάθε προσφορά συνοδεύεται υποχρεωτικά από εγγύηση συμμετοχής υπέρ Νομαρχιών καθόσον με την τήρησή του συμμετέχοντος για ποσό που θα καλύπτει το 5% της συνολικής προϋπολοτους έχουν δημιουργηθεί αρκετές γισθείσης δαπάνης. παράλογες καταστάσεις. Όσοι συμμετείχαν στην προηγούμενη διαδικασία ισχύουν τα δικαιολογητικά Ενοποίηση του Δημοτικού που δεν απαιτούν επικαιροποίηση. και Γυμνασίου σε ενιαία εκπαιδευτιΗ προσφορά των ενδιαφερομένων δεσμεύει αυτούς για διάστημα τριών (3) κή βαθμίδα βασικής υποχρεωτικής μηνών από την επόμενη της διενέργειας του διαγωνισμού. εκπαίδευσης 10ετούς διάρκειας Για την παραλαβή αντιγράφων των τευχών δημοπράτησης απαιτείται η καόπου οι νέοι θα εφοδιάζονται με τάθεση 50€ στην ταμειακή υπηρεσία του Δήμου και προσκόμιση του διπλοτύπου είσπραξης στο Τμήμα Προμηθειών. Δεν υποχρεούνται σε πληρωμή παραβόλου όλες τις αναγκαίες βασικές γνώόσοι πλήρωσαν κατά την προηγούμενη διαδικασία. Πληροφορίες για το διαγωσεις για τη μετέπειτα ζωή τους. Στη νισμό παρέχονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από το Τμήμα Προμηθεισυνέχεια ακολουθεί ο χώρος της ών του Δήμου Ιωαννιτών (Κωνσταντινουπόλεως 6 /εργοτάξιο Δήμου – αρμόδιοι προαιρετικής εκπαίδευσης ήτοι οι κ. Σωτήριος Σπυριδάκης & Σεβαστή Κοσμά τηλ. 26510-25959). επαγγελματικές (1-2) και οι τεχνιΙωάννινα 19 – 06 - 2012 κές (2-3) χρόνια σχολές καθώς και Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ η προετοιμασία (Λύκεια – Κολέγια ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΤΗΣ 3ετούς φοίτησης) για την Πανεπι-

στημιακή εκπαίδευση και πάντοτε με εξετάσεις καθόσον η υπόψη εκπαίδευση είναι μία ελιτίστικη διαδικασία και μόνο για τα κατάλληλα για τη βαθμίδα αυτή άτομα. Στο ίδιο πνεύμα απαιτείται και η επανίδρυση των προτύπων δημόσιων σχολείων προς το σκοπό, πέραν των άλλων, δημιουργικής άμιλλας με τα κανονικά σχολεία, η ίδρυση ιδιωτικού πανεπιστημίου και επιπλέον δημιουργία και στη νότια Ελλάδα αγγλόφωνου πανεπιστημίου δημοσίου ή ιδιωτικού ενδεχομένως με τη μετατροπή ενός από τα πολλά υφιστάμενα. Τα πανεπιστήμια, τα μεγάλα νοσοκομεία και τα Εφετεία έχουν θέση το πολύ στις έδρες των περιφερειών με εξαίρεση ίσως τη νησιωτική Ελλάδα. Πλήρης κατάργηση του λεγόμενου ασύλου το οποίο έχει καταντήσει άντρο φασιστικών εκδηλώσεων, έκνομων καταστάσεων αλλά και σοβαρότατο εμπόδιο στην εκπαιδευτική διαδικασία, την ασφάλεια και την οικονομία. Επίσης αναγκαία είναι και η θεσμική σύνδεση των Πανεπιστημίων με την παραγωγή καθώς και η σύμπτυξή των σε λιγότερα. Στον τομέα της Δικαιοσύνης εκτός από το προαναφερόμενο αυτοδιοίκητο κρίνεται σκόπιμη η αποκέντρωση των αρμοδιοτήτων τουλάχιστον εκείνων του ΣτΕ σε συνδυασμό με την κατάλληλη στελέχωση ώστε η εκδίκαση των σχετικών υποθέσεων να μην χρονίζει με συνέπεια την καθυστέρηση ή και την ματαίωση σημαντικών επενδυτικών έργων. Επίσης είναι σκόπιμο να τεθούν κάποιοι περιορισμοί ή συνέπειες στην ευκολία με την οποία ο οποιοσδήποτε πολίτης ή Σύλλογος προσφεύγει στο ΣτΕ με τις ίδιες, ως ανωτέρω, δυσμενείς επιπτώσεις. Για την τόνωση της επιχειρηματικότητας και την προσέλκυση επενδύσεων πέραν του χαμηλού, ως άνω, συντελεστή φορολογίας πρέπει να μειωθούν ή και να εξαλειφθούν η πολυνομία, η γραφειοκρατία, οι άχρηστες διαδικασίες και οι διάφοροι άστοχοι περιορισμοί που εμποδίζουν την αντίστοιχη ανάπτυξη με τους οποίους η Πολιτεία αυτοπαγιδεύεται. Να αυτονομηθούν ή και ενοποιηθούν τα συνταξιοδοτικά και επικουρικά ταμεία με συνεχή αυτοέλεγχο της διαχείρισής τους (π.χ. οι «επενδύσεις» τους στο Χρηματιστήριο κλπ.). Το ίδιο να ισχύσει και με το τραπεζικό σύστημα προς αποφυγή παρεμβάσεων στη διοίκησή τους (π.χ. επισφαλή χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων). Στον αγροτικό τομέα και προς το σκοπό δημιουργίας βιώσιμων και ανταγωνιστικών αγροτικών εκμεταλλεύσεων ενός μίνιμουμ μεγέθους (στην Ελλάδα περίπου 30 στρ. ενώ στις άλλες χώρες πολλαπλάσια) κρίνεται σκόπιμο να επιβληθούν επιβαρύνσεις για τις εγκαταλειμμένες γεωργικές εκτάσεις (κίνητρα απαλλαγής) και επιδοτήσεις για την αγορά τους από ενδιαφερόμενους για την απόκτηση και εκμετάλλευσή των (κίνητρα αγοράς). Επίσης προσπάθειες παραγωγής αλλά και νομοθετικής κατοχύρωσης και επέκτασης βιολογικών αγροτικών προϊόντων καθώς και προϊόντων προέλευσης. Για το δημόσιο χρέος που έχει προσλάβει τελευταία εκρηκτικές διαστάσεις και το οποίο μόνο με ριζοσπαστικές μεταρυθμίσεις μπορεί να καταπολεμηθεί, προτείνονται, πέραν των ανωτέρω αναφερθέντων διοικητικών μέτρων (φορολογία, μείωση του ευρύτερου, κυρίως, δημόσιου τομέα κλπ.) και επενδυτικές δραστηριότητες και μεγάλα αναπτυξιακά έργα ύψους επένδυσης μεγαλύτερου των 100εκ. € (fast track) που θα δώσουν θέσεις εργασίας, δημόσια έσοδα και προοπτική για την οικονομία και την κοινωνία. Για το θέμα της αθρόας πλέον μετανάστευσης και για τη χάραξη σωστής σχετικής πολιτικής κρίνονται αναγκαία ο περιορισμός εισόδου μεταναστών, η δήλωση στον αντίστοιχο δήμο παραμονής των και ενδεχόμενα κάποιος φόρος διαμονής. Τέλος για την αντιμετώπιση του οξύτατου δημογραφικού προβλήματος και τον άμεσο κίνδυνο αλλοίωσης της σύνθεσης του πληθυσμού πέραν των υπαρχόντων μέτρων θα ήταν σκόπιμο να εξεταστεί και η περίπτωση ειδικής φορολόγησης των ευκατάστατων (π.χ. άνω των 50.000 €/χρόνο) μοναχικών προσώπων. * Ο Αθανάσιος Ν. Ντάσκας είναι Πολιτικός Μηχ/κός – Γεωπόνος – Περιβαλλοντολόγος.

ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ Μ Ν Η Μ Ο Σ Υ Ν Ο Τελούμε το Σάββατο 23 Ιουνίου 2012, ετήσιο μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Ανατολής Ιωαννίνων, υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του πολυαγαπημένου μας πατέρα, παππού, αδελφού και θείου

ΒΥΡΩΝ ΒΑΣ. ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗ

Συνταξιούχου Κουρέα Από Ανατολή Τα παιδιά: Κων/νος Ευσταθιάδης κ’ Αφροδίτη Ζιώρη, Φωτεινή Ρουσάκη-Ευσταθιάδη & Κων/νος Ρουσάκης Τα εγγόνια: Ουρανία Ρουσάκη, Σταματία Ρουσάκη, Βύρων Ευσταθιάδης, Ηρώ Ευσταθιάδη Τα αδέλφια: Σοφία Πλατή, Αναστασία Ευσταθιάδη Τα ανήψια Οι λοιποί συγγενείς • Συλλυπητήρια θα δεχθούμε στην αίθουσα της εκκλησίας. Γραφεία Tελετών και Mνημοσύνων και Aνθοπωλείο: ΠETPOY KOKOPH κ’ ΧΑΡΟΥΛΑΣ ΚΟΚΟΡΗ, Μ. Αλεξάνδρου 66, υποκαταστ.: KA’ Φεβρουαρίου 114, και Λεωφ. Πανεπιστημίου (Δουρούτη). Τηλ. γραφείου και οικίας: 26510-71143, κινητά: 6932-777955 και 6932-506861

Μ Ν Η Μ Ο Σ Υ Ν Ο Τελούμε την Κυριακή 24 Ιουνίου 2012, 40ήμερο μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Περιβλέπτου Ιωαννίνων, υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του λατρευτού μας συζύγου, αδελφού, θείου, ξαδέλφου και φίλου

ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΑΣ. ΣΜΠΗΛΙΑ

Ιατρού Δερματολόγου Από Παραμυθιά Θεσπρωτίας Η σύζυγος: Αλεξάνδρα Μάνου-Σμπήλια Τα αδέλφια Τα ανήψια Τα ξαδέλφια Οι φίλοι - Οι λοιποί συγγενείς

• Συλλυπητήρια θα δεχθούμε στην αίθουσα της εκκλησίας. Γραφεία Tελετών και Mνημοσύνων και Aνθοπωλείο: ΠETPOY KOKOPH κ’ ΧΑΡΟΥΛΑΣ ΚΟΚΟΡΗ, Μ. Αλεξάνδρου 66, υποκαταστ.: KA’ Φεβρουαρίου 114, και Λεωφ. Πανεπιστημίου (Δουρούτη). Τηλ. γραφείου και οικίας: 26510-71143, κινητά: 6932-777955 και 6932-506861

Μ Ν Η Μ Ο Σ Υ Ν Ο Τελούμε την Κυριακή 24 Ιουνίου 2012, 40ήμερο μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κοπάνων, υπέρ αναπαύσεως της μητέρας, γιαγιάς, αδελφής

ΑΘΗΝΑΣ ΘΕΟΧΑΡΗ

χήρας Χριστοφόρου Τα παιδιά: Ιωάννα - Δημήτρης Λούπας, Ευαγγελία - Σωτήρης Μπακαγιάννης Τα αδέλφια Τα εγγόνια Οι λοιποί συγγενείς • Συλλυπητήρια θα δεχθούμε στην αίθουσα τελετών της εκκλησίας.

Μ Ν Η Μ Ο Σ Υ Ν Ο Τελούμε την Κυριακή 24 Ιουνίου 2012, ετήσιο μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κοπάνων Ιωαννίνων, υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα, παππού, αδελφού και θείου

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡ. ΠΕΤΣΙΟΥ

Συνταξιούχου Αυτοκινητιστή Από Ζίτσα Η σύζυγος: Παναγιώτα Τα παιδιά: Χρήστος Πέτσιος, Ανθή Πέτσιου κ’ Τάσος Κατσουλάρης Τα αδέλφια: Αθανασία κ’ Χρήστος Μάνεσης, Αλεξάνδρα κ’ Νικόλαος Τσούκαλης, Βασίλειος κ’ Ελένη Τσίτου Τα εγγόνια: Μαρία - Χρήστος Τα ξαδέλφια Τα ανήψια - Οι λοιποί συγγενείς • Συλλυπητήρια θα δεχθούμε στην αίθουσα της εκκλησίας. Γραφεία Tελετών και Mνημοσύνων και Aνθοπωλείο: ΠETPOY KOKOPH κ’ ΧΑΡΟΥΛΑΣ ΚΟΚΟΡΗ, Μ. Αλεξάνδρου 66, υποκαταστ.: KA’ Φεβρουαρίου 114, και Λεωφ. Πανεπιστημίου (Δουρούτη). Τηλ. γραφείου και οικίας: 26510-71143, κινητά: 6932-777955 και 6932-506861

ΓΡΑΦ Ε ΙΟ ΤΕΛ Ε ΤΩΝ

ΣΠ. ΣΟΥΚΟΒΕΛΟΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ωρο Aνεξαρτησίας 90 - Iωάννινα Τηλ. Γραφείου: 27134 Oικίας: 49754 Kινητό: 693-277511


ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

® Διαφέρουν κι ενδιαφέρουν... Έπεσε η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας • Σημαντικά μειωμένη σε επίπεδο χαμηλότερο από αυτό του 2005 είναι η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία του Διαχειριστή του Συστήματος για το πρώτο πεντάμηνο του 2012. Συγκεκριμένα στο διάστημα Ιανουαρίου - Μαΐου η ζήτηση ρεύματος ανήλθε στα 20,2 εκατομμύρια μεγαβατώρες ενώ το αντίστοιχο διάστημα του 2005, για το οποίο υπάρχουν στοιχεία, ήταν 21,1 εκατ. Σε σύγκριση με πέρυσι η πτώση της κατανάλωσης στο πεντάμηνο είναι 1,77% ενώ το μήνα Μάιο διαμορφώθηκε στο 5,2%. Μεγαλύτερη πτώση που αγγί-

ζει το 6,4%, καταγράφεται στη ζήτηση από νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις ενώ οι μεγάλες βιομηχανίες που τροφοδοτούνται από το δίκτυο υψηλής τάσης αύξησαν οριακά την κατανάλωση ρεύματος το Μάιο κατά 0,16%. Σε επίπεδο παραγωγής ρεύματος από μονάδες φυσικού αερίου, αυτή μειώθηκε το Μάιο κατά 16% σε σχέση με το Μάιο του 2011 ενώ αυξήθηκε η χρήση των υδροηλεκτρικών κατά 28% και η συνεισφορά των ανανεώσιμων πηγών κατά 4,8%. Μικρή μείωση, κατά 27%, καταγράφεται και στη λιγνιτική παραγωγή.

Σχέδιο δράσης για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του ελαιολάδου • Στις επόμενες δύο εβδομάδες αναμένεται να οριστικοποιηθεί σειρά μέτρων στην κατεύθυνση ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας του ελαιολάδου, στη βάση πλάνου που έχει επεξεργαστεί ο Επίτροπος Dacian Ciolos. Το σχέδιο δράσης, περιλαμβάνει μέτρα, τα οποία αφορούν μεταξύ άλλων την ανάδειξη της ποιότητας του προϊόντος, τη διάρθρωση του τομέα, την προώθηση και την προστασία από τον ανταγωνισμό ελαιολάδου τρίτων χωρών. Συζητήθηκε, δε, χθες στο Λουξεμβούργο σε συνάντηση που είχε

ο Επίτροπος, με τους υπουργούς Γεωργίας της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Ιταλίας και των υπολοίπων παραγωγών-κρατών μελών. «Η ελαιοκαλλιέργεια», δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ν. Μαραβέγιας, «στηρίζει το εισόδημα σε περιοχές με μειονεκτήματα. Θα πρέπει λοιπόν να υπάρξει παρέμβαση της δημόσιας πολιτικής με δράσεις που θα ομαλοποιήσουν τα προβλήματα της αγοράς για ένα τέτοιο προϊόν και μάλιστα για τις καλύτερες ποιοτικές κατηγορίες του».

Ομαλοποιείται η εκτέλεση συνταγών από τα φαρμακεία των Ιωαννίνων ¯ από 1η σελ.

σε σημαντικό βαθμό τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς και μετριάζει την γραφειοκρατική ταλαιπωρία. Προς την κατεύθυνση αυτή συμβάλει και εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με την οποία όσες συνταγές έχουν εκδοθεί για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από 1η Ιουνίου 2012, θα μπορούν να εκτελεστούν στα ιδιωτικά φαρμακεία χωρίς να υπάρχει ο περιορισμός των πέντε ημερών από την ημέρα έκδοσης. Η ισχύς των συνταγών, διευκρινίζεται, παρατείνεται για πέντε εργάσιμες μέρες μετά τη λήξη της κινητοποίησης.

Η εγκύκλιος αυτή προκάλεσε τις αντιρρήσεις του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, που σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει την απόφαση του ΕΟΠΥΥ ουσιαστικά και τυπικά παράνομη και επαναλαμβάνει τη θέση του ότι δεν πρέπει να αποζημιωθούν οι συνταγές που εκτελέστηκαν κατά τον μήνα Ιούνιο από 1/6 έως 13/6. Στη βάση αυτή ο ΠΦΣ καλεί τους φαρμακοποιούς και για λόγους δεοντολογίας και για λόγους νομιμότητας κατά την εκτέλεση συνταγών προηγούμενων ημερών να ελέγχουν και να τηρούν το περιθώριο των πέντε εργασίμων ημερών.

Ανακαλύπτουν…προβλήματα για να μειώσουν την αξία της «Δωδώνης»! ¯ από 1η σελ.

«τρέχουν» από την ΑΤΕ, η δικαστική διαμάχη με τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών κ.α.

Είναι ήδη γνωστά… Μόνο που αυτά τα «προβλήματα» είναι τρεχούσης φύσεως και ήδη γνωστά, τόσο στην ίδια τη «Δωδώνη», όσο και στην κοινωνία της Ηπείρου (προφανώς και σε όλους τους επίδοξους μνηστήρες) και δεν αποτελούν ανυπέρβλητα εμπόδια, για το μέλλον της εταιρίας, που συνεχίζει να αποτελεί «διαμάντι» για την Ήπειρο, ενώ και φέτος έκλεισε με κέρδη τη χρονιά. «Όσοι τα ισχυρίζονται δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να επαναλαμβάνουν κάποια πράγματα, τα οποία όμως δεν μπορούν να αποτελέσουν εμπόδια στην πώληση της «Δωδώνης» σημειώνουν πηγές από τη γαλακτοβιομηχανία.

Η περίπτωση της ΕΛΒΙΖ… Ένα από τα προβλήματα που πολλοί προσάπτουν στη «Δωδώνη» είναι η γνωστή απορρόφηση της ΕΛΒΙΖ. Χαρακτηριστικό είναι πρόσφατο δημοσίευμα οικονομικής ιστοσελίδας, στο οποίο αναφέρεται, ότι η εν λόγω εξαγορά ζημίωσε πολλα-

O Kαιρός σ ή μ ε ρ α Προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 37°C.

Σελ. 15η

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

πλά τη «Δωδώνη» και την επιβάρυνε με πλεονάζον προσωπικό! Μάλιστα, η ιστοσελίδα επικαλείται λόγια επικεφαλής εταιρείας που είχε λάβει μέρος στην α’ φάση του διαγωνισμού, ο οποίος τόνισε, ότι «ο νέος επενδυτής θα πρέπει να βάλει πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη», ενώ αναφέρεται ακόμη και το ότι ο αγοραστής της «Δωδώνης» θα αναλάβει και τα δάνεια ύψους 40 εκατ. ευρώ προς την ATE με επιτόκιο 11%.

Κοψοχρονιά… Όμως, αλήθεια, κατά πόσο αυτά τα προβλήματα είναι πράγματι ικανά να βάλουν εμπόδια στο μέλλον της «Δωδώνης» και κυρίως να μειώσουν την αξία της; Δηλαδή, δεν μπορεί, για παράδειγμα, ο νέος επενδυτής, να κάνει ρυθμίσεις των δανείων, εάν το επιθυμεί; Όπως εκτιμούν πηγές, η αξία και το όνομα της «Δωδώνης» -ειδικά στη φέτα- είναι γνωστά τοις πάσι και δεν πρόκειται τώρα να αλλάξουν τα δεδομένα αυτά. «Κάποιοι προφανώς θέλουν να δημιουργήσουν κλίμα, για να μειώσουν την αξία της και να την πάρουν σε τιμή μικρότερη από την πραγματική αξία» αναφέρουν κύκλοι.

Να την προστατεύσουν… Μπροστά σε όλον αυτόν τον κυκεώνα «προβλημάτων» που προσπαθούν κάποιοι να αναδείξουν, θα πρέπει να παρέμβουν τόσο οι εργαζόμενοι, όσο και η Διοίκηση της βιομηχανίας, δηλαδή η ίδια η ΑΤΕ, για την οποία η «Δωδώνη» αποτελεί το μεγαλύτερο και ισχυρότερο «όπλο» στη… φαρέτρα της. «Οφείλουν να την προστατεύσουν και να διαφυλάξουν την αξία της» λένε παραγωγοί.

Η ΔEKATH ΠΕΜΠΤΗ ΣEΛIΔA Eνδιαφέρουν και διαφέρουν !... ¯ από 1η σελ.

τος. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι δεν επιθυμεί κανένα στέλεχος του κόμματος να μετάσχει στο νέο σχήμα, ενώ και ο ίδιος θα αρνηθεί την Αντιπροεδρία της Κυβέρνησης. Η στάση Βενιζέλου πυροδότησε αντιδράσεις κυρίως από τους Ανδρέα Λοβέρδο, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Πέτρο Ευθυμίου, που επιθυμούν να είναι υπουργοί. Το θέμα θα ξεκαθαρίσει σήμερα, κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, όμως όλες οι χθεσινές διαβουλεύσεις καθυστέρησαν σημαντικά τις διαδικασίες σχηματισμού Κυβέρνησης.

Η συνάντηση Βενιζέλου – Κουβέλη… Πάντως, η ημέρα χθες ξεκίνησε θετικά, αφού σε συνάντηση που είχαν το πρωί ο Βαγγέλης Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης συμφώνησαν σε βασικές αρχές, για τις προτεραιότητες και την πολιτική της νέας Κυβέρνησης. Οι δυο άνδρες, όπως δήλωσαν, προτάσσουν την προγραμματική συμφωνία αντί των προσώπων. «Η χώρα πρέπει να αποκτήσει και θα αποκτήσει κυ-

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο Α. ΣΑΜΑΡΑΣ βέρνηση το ταχύτερο δυνατό» είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που στάθηκε, μεταξύ άλλων, στην ανάγκη συγκρότησης μιας εθνικής διαπραγματευτικής ομάδας. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. Φώτης Κουβέλης, που τόνισε ότι η χώρα πρέπει να αποκτήσει Κυβέρνηση, που θα έχει συγκεκριμένες προγραμματικές δεσμεύσεις, με πρώτη τη σταδιακή αποδέσμευση απο το Μνημόνιο. «Η προγραμματική συμφωνία είναι το αποφασιστικό στοιχείο για τη συγκρότηση μιας κυβέρνησης με σταθερότητα, αποτελεσματικότητα και προφανέστατα με μια προοπτική η οποία είναι δυνατόν να οδηγεί σε δρόμους διεξόδου» είπε, μεταξύ άλλων, ο Φ. Κουβέλης.

Τα Υπουργεία… Πάντως, έχει ήδη ξεκινήσει η ονοματολογία για τα πρόσωπα της νέας Κυβέρνησης, όμως όλα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν έως και σήμερα το μεσημέρι. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ν.Δ. θέλει τα υπουργεία Οικονομικών, Εξωτερικών, Αμύνης Δη-

Η Ήπειρος ώθησε σημαντικά τη Ν.Δ. να έρθει πρώτο κόμμα! ¯ από 1η σελ.

νελλαδικά, που ήταν 2,7%. Πάντως, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα είχε σχεδόν τα ίδια ποσοστά, τόσο στην Ήπειρο, όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Συγκεκριμένα, το 26,4% που έλαβε στην περιοχή μας ήταν μικρότερο κατά 0,4 μονάδες από το πανελλαδικό 26,89%. Το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ήπειρο, ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε στην Άρτα (29,15%) και ακολούθησαν Γιάννινα (27,15%), Πρέβεζα (26,23%) και Θεσπρωτία (23,32%). «Τα συγκεκριμένα ποσοστά αποτελούν… ταβάνι για το κόμμα. Είναι τα μεγαλύτερα που θα μπορούσε να πάρει» σημειώνουν αναλυτές που τονίζουν, παράλληλα, πως «ο ΣΥΡΙΖΑ και στην Ήπειρο προσέλκυσε ως επί το πλείστον αγανακτισμένους ψηφοφόρους άλλων κομμάτων, κάτι που δεν έγινε με τη Ν.Δ.».

Απογοήτευση στο ΠΑΣΟΚ…

καν ανεφάρμοστες και ως εκ τούτου δεν τις ψήφισε ο λαός. Στην Ήπειρο, οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» έλαβαν μόλις 5% κατά μέσο όρο, ένα ποσοστό που είναι μικρότερο κατά 2,51% από το πανελλαδικό του (7,51%). Στα Γιάννινα συγκέντρωσαν 5,12%, στην Θεσπρωτία 5,36%, στην Άρτα 4,86% και στην Πρέβεζα 4,75%.

Η ΔΗΜ.ΑΡ. Στην Ήπειρο, η Δημοκρατική Αριστερά –που αποτελεί έναν εκ των πρωταγωνιστών τις τελευταίες ημέρες-, έλαβε κατά μέσο όρο 5,2%, ένα ποσοστό μικρότερο κατά 1,06% από τον πανελλαδικό μέσο όρο (6,26%). Όπως λένε στελέχη της στην περιοχή μας, τα ποσοστά κρίνονται ικανοποιητικά. Στα Γιάννινα, πήρε το μεγαλύτερο (6,32%) και ακολούθησε η Θεσπρωτία (5,58%), η Πρέβεζα (4,88%) και η Άρτα (4,23%).

Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ

Αισθητή ήταν και στην Ήπειρο Σε αντίθεση με άλλες περιοχές της χώρας, το ΠΑΣΟΚ στην Ήπει- η πτώση της δύναμης σε Χρυσή ρο κατάφερε να εκλέξει δυο βου- Αυγή και ΚΚΕ. Η πρώτη, πήρε κατά λευτές (τους Μ. Κασσή στα Γιάννι- μέσο όρο 4,9%, έναντι του 6,92% να και Χρ. Γκόκα στην Άρτα), όμως που έλαβε σε όλη την Ελλάδα (ποτα ποσοστά που έλαβε προκαλούν σοστό μειωμένο και σε σύγκριση έντονη απογοήτευση και προβλη- με τις εκλογές της 6ης Μαΐου, που είχε 6,97%). ματισμό στο κίνημα. Στα Γιάννινα, η Χρυσή Αυγή πήΣτην Ήπειρο, πήρε 14,8% κατά μέσο όρο (στα Γιάννινα 14,07%, ρε 4,59%, στην Πρέβεζα 5,55%, στην Άρτα 12,83%, στην Πρέβεζα στην Άρτα 4,43% και στην Θε14,81% και στην Θεσπρωτία σπρωτία 5,27%. Τέλος, το ΚΚΕ σημείωσε… 17,50%), έναντι 12,28% πανελλαδικά, όμως σύμφωνα με πηγές από ελεύθερη πτώση και στην περιοχή την Ιπποκράτους, «αυτό που προέ- μας, με τα ποσοστά του κόμματος χει είναι η ανασύνταξη του κόμμα- να είναι εντελώς απογοητευτικά. Κατά μέσο όρο στην Ήπειρο έλαβε τος». Πάντως, ακόμη μεγαλύτερο 4,65% (στα Γιάννινα 4,87%, στην προβληματισμό προκαλεί η διαφο- Πρέβεζα 5,44%, στην Άρτα 4,86% ρά του ΠΑΣΟΚ με τη Ν.Δ. στην και στη Θεσπρωτία 3,43%), ενώ Ήπειρο, η οποία ανέρχεται στο Πανελλαδικά συγκέντρωσε λίγο μι19,3% (!), ένα ποσοστό που λίγους κρότερο ποσοστό, 4,50%. μήνες πριν φαινόταν… αδιανόητο και δείχνει την ολοκληρωτική κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ. Αρκετοί είναι και οι νέοι βουλευτές στην Ήπειρο που άφησαν θέσεις και αξιώΞεφουσκώνουν!.. ματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, για να καΕνδιαφέροντα, από τέλθουν στην κεντρική πολιτική σκηνή. Στην κατηγορία αυτή υπάγονται 4 βουόλες τις απόψεις, ήταν και τα ποσοστά που πή- λευτές, οι: Άννα Ασημακοπούλου (ΝΔ), ραν όλα τα άλλα κόμμα- πρώην Αντιδήμαρχος και Δημοτική Σύμβουτα στην Ήπειρο, ενώ λος Ιωαννίνων, Μιχάλης Κασσής (ΠΑΣΟΚ), από τη σύγκριση με τον πρώην Δήμαρχος Περάματος και νυν Περιπανελλαδικό μέσο όρο, φερειακός Σύμβουλος Ηπείρου, Χρήστος μπορούν να εξαχθούν Μαντάς (ΣΥΡΙΖΑ), Δημοτικός Σύμβουλος χρήσιμα συμπεράσμα- Ιωαννίνων και Όλγα Γεροβασίλη (ΣΥΡΙΖΑ), τα, για την εικόνα τους Δημοτική Σύμβουλος Άρτας. Βέβαια, θητεία στην Αυτοδιοίκηση είχαν στην Ήπειρο και για το πώς αναμένεται να κινη- στο παρελθόν και άλλοι βουλευτές, όπως οι Κ. Τασούλας από τη Ν.Δ. (δήμαρχος Κηφιθούν στο εξής. Αισθητή πτώση εί- σιάς) και Χρ. Γκόκας του ΠΑΣΟΚ (Νομαρχαν οι «Ανεξάρτητοι χιακός Σύμβουλος Άρτας). Έλληνες» του Πάνου *** Καμμένου, πανελλαδι• Συνολικά, -όπως έγραψε χθες η κά, αλλά και πιο πολύ στην Ήπειρο. Από τα aftodioikisi.gr-, οι αυτοδιοικητικοί της νέας αποτελέσματα, φάνηκε Βουλής ανέρχονται στους 43, δηλαδή, ένας ότι και στην περιοχή μας στους 7 βουλευτές προέρχεται από την Αυτο κόμμα «ξεφούσκω- τοδιοίκηση! Οι 21 είναι βουλευτές Ν.Δ., 12 σε», κάτι που από πολ- του ΣΥΡΙΖΑ, 3 του ΠΑΣΟΚ, άλλοι 3 της Δηλούς κρίνεται αναμενό- μοκρατικής Αριστεράς, 2 από το ΚΚΕ και μενο, αφού πολλές από από έναν έχουν οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες», τις προτάσεις του κρίθη- «Χρυσή Αυγή».

Οι Αυτοδιοικητικοί…

μοσίας Τάξεως, Εσωτερικών, Ανάπτυξης, Τουρισμού και Ναυτιλίας, ενώ άπαντες συμφωνούν, ότι το νέο σχήμα θα πρέπει να είναι ευέλικτο –στα πρότυπα της Ιταλικής Κυβέρνησης Μόντι- και σε αυτό πιθανόν να συμμετέχουν 15 υπουργοί και το πολύ 20 υφυπουργοί. Σε ό,τι αφορά την ονοματολογία, μέχρι και χθες είχαν ακουστεί, τόσο ονόματα πολιτικών, όσο και τεχνοκρατών, με τους περισσότερους να ζητούν από τον Αντ. Σαμαρά να δημιουργήσει μια Κυβέρνηση, στην οποία θα μετέχουν άνθρωποι που γνωρίζουν καλά το αντικείμενό τους, όπως έγινε και με την υπηρεσιακή του Π. Πικραμμένου. Από τα ονόματα των πολιτικών που ακούγονται, είναι οι Δημήτρης Αβραμόπουλος, Σταύρος Δήμας, Κωστής Χατζηδάκης, Χρ. Σταϊκούρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νότης Μηταράκης κ.α. Όσο για τους τεχνοκράτες και εξωκοινοβουλευτικούς, ακούγονται τα ονόματα των Γ. Στουρνάρα (Προέδρου του ΙΟΒΕ και υπουργού Ανάπτυξης στην υπηρεσιακή του Π. Πικραμμένου), Βασίλη Κορκίδη (Προέδρου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου), Αντώνη Μανιτάκη (υπηρεσιακού υπουργού Εσωτερικών), Αντ. Ρουπακιώτης (υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας), κ.α.

Τέλος, μόλις ολοκληρωθούν σήμερα οι διαδικασίες και ανακοινωθεί η Κυβέρνηση, υπάρχει ενδεχόμενο να γίνει σύσκεψη αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Τα σημεία σύγκλισης… Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες κατά την διάρκεια της συνεδρίασης των εκπροσώπων των τριών κομμάτων, η οποία ξεκίνησε χθες το απόγευμα και συνεχιζόταν μέχρι αργά το βράδυ, υπήρξε συμφωνία, μεταξύ άλλων, στα εξής σημεία: Μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από φέτος το καλοκαίρι Μείωση φορολογίας επιχειρήσεων Σύνταξη νέου φορολογικού νομοσχεδίου που θα αποτελέσει και αντικείμενο συζήτησης στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο Ζητήματα αντιμετώπισης λαθρομετανάστευσης και εγκληματικότητας Πάγωμα σε μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα Το κείμενο με τα σημεία σύγκλισης θα παραδοθεί στους αρχηγούς και η τελική σύσκεψη αναμένεται να γίνει σήμερα, μετά την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, που θα πραγματοποιηθεί το πρωί.

Να οπλοφορούν ζητούν τρεις βουλευτές της Χ.Α. • Το κατώφλι της ΓΑΔΑ πέρασαν χθες οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, Γιώργος Γερμενής, (γνωστός ως "Καιάδας"), και Παναγιώτης Ηλιόπουλος. Ο πρώτος προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της αίτησης του για οπλοφορία που είχε καταθέσει μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου και οι υπόλοιποι δύο, προκειμένου να υποβάλλουν παρόμοιο αίτημα,

όπως δικαιούνται λόγω ιδιότητας εκ του νόμου. «Οι βουλευτές του κόμματος μας, κάνουν τη χρήση ενός δικαιώματος που εκ του νόμου έχουν άπαντες οι βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου», σχολίασε μέλος της Χρυσής Αυγής, εκφράζοντας την απορία του για την «έκταση» που έλαβε η κίνηση των τριών βουλευτών του κόμματος.

Λύθηκε εν μέρει το αδιέξοδο με τη χρηματοδότηση στο Πανεπιστήμιο ¯ από 1η σελ.

ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Ο Τρ. Αλμπάνης… Βέβαια, όπως είπε χθες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τρ. Αλμπάνης, «τα Πανεπιστήμια θα έχουν τον τακτικό τους προϋπολογισμό μέχρι το τέλος της χρονιάς, αλλά δεν θα μπορούν να έχουν επιπλέον χρηματοδότηση». Αυτό, σύμφωνα με τον κ. Αλμπάνη σημαίνει, ότι «θα υπάρχει πάντα στοιχειώδης χρηματοδότηση για να λειτουργούν τα Πανεπιστήμια. Αυτό που φοβόμασταν, κατάφερε η υπηρεσιακή υπουργός να το λύσει. Αυτό όμως λύνει εν μέρει το αδιέξοδο. Υπάρχουν όμως και άλλα ανοιχτά θέματα». Αυτά τα θέματα, σύμφωνα με τον Τρ. Αλμπάνη θα συζητηθούν στην Σύνοδο των Πρυτάνεων, που

θα γίνει στην Εύβοια από τις 29 έως τις 30 του μήνα.

Για την σίτιση… Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη σίτιση των φοιτητών του ΤΕΙ Ηπείρου (από την Παρασκευή έχει διακοπεί), ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων είπε δεν υπήρξε επικοινωνία με την διοίκηση του ΤΕΙ, ενώ σημείωσε ότι αναμένεται η χρηματοδότηση για τη λειτουργία του Ιδρύματος Νεότητας, η αρμοδιότητα του οποίου πέρασε στο Πανεπιστήμιο. «Έχουμε ζητήσει μια παράταση της ισχύουσας λειτουργίας, μέχρι να έρθει η χρηματοδότηση στο Πανεπιστήμιο. Εάν έρθει, τότε το ΤΕΙ θα πρέπει να δει πώς θα συνεχίσει τη σίτιση στους δικούς του φοιτητές».

Για αγριογούρουνα πήγε, αλλά πιάστηκε ο ίδιος στο… δόκανο! ρεύεται το κυνήγι. Τον παράνομο κυνηγό εντόπισαν επί τω… έργω μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα ομοσπονδιακοί θηροφύλακες, αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες και φυσικά τον συνέλαβαν, αφού η περιοχή όπου ο δράστης είχε στήσει καρτέρι έχει οριστεί ως καταφύγιο περιορισμένης χρονικής διάρκειας και απαγορεύεται το κυνήγι αγριογούρουνου σ’ αυτήν. ¯ από 1η σελ.

Όλα τα… σύνεργα! Ο λαθροθήρας με τη συνδρομή ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε κατάλληλα τροποποιημένο το κυνηγετικό του όπλο, στο οποίο είχε προσαρμόσει ένα φακό, για νυχτερινή σκόπευση! Η καραμπίνα και άλλα σύνεργα που είχε μαζί του ο κυνηγός κατασχέθηκαν και σε βάρος του υποβλήθηκε μήνυση για παράνομη άσκηση θήρας σε περίοδο καθολικής απαγόρευσής της και σε περιοχή όπου δεν επιτρέπεται, καθώς επίσης και για άσκηση θήρας κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Προειδοποίηση της Ε’ Κ.Ο.Η. Δεν πρόκειται να γίνουν εκπτώσεις σε οτιδήποτε σχετίζεται με το παράνομο κυνήγι, από όπου κι αν αυτό προέρχεται, προειδοποιεί με χθεσινή της ανακοίνωση η Ε’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου, σε μία προσπάθεια να αποθαρρύνει άλλους επίδοξους λαθροκυνηγούς. Παράλληλα, η Ε’ Κ.Ο.Η. χαρακτηρίζει ως εξαιρετικά σημαντικό το έργο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, κάτι που, όπως σημειώνει, αποδεικνύεται από τους 4.000 και πλέον ελέγχους, που έγιναν κατά τη διάρκεια της τελευταίας κυνηγετικής περιόδου και από τις δεκάδες μηνύσεις που υποβλήθηκαν σε παραβάτες. Τέλος, επισημαίνεται χαρακτηριστικά πως «η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή θα συνεχίσει να προσφέρει με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, με έργα και όχι με λόγια, με γνώμονα την προστασία της ίδιας της κυνηγετικής δραστηριότητας και φυσικά του θηραματικού πληθυσμού της περιοχής ευθύνης της». ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ


Σελ. 16η

ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

O «ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ» στον παλμό των γεγονότων... Μετά και τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις

AΘΛHTIKA Θλίψη στην ποδοσφαιρική Ελλάδα

«ΕΦΥΓΕ» Ο ΑΛΚΕΤΑΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΙΑΣ

 Του ΒΑΓΓΕΛΗ ΛΕΚΚΟΥ

• Ο Αλκέτας Παναγούλιας, ο Έλληνας σπουδαίος προπονητής των πρώτων μεγάλων επιτυχιών της Εθνικής ομάδος ποδοσφαίρου «έφυγε» χθες τα ξημερώματα σε ηλικία 78 ετών. Ο Αλκέτας Παναγούλιας που αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια, άφησε την τελευταία του πνοή στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ. Παλιός άσος του Άρη Θεσ/νίκης παρουσίασε πλούσιο

παρέσυρε τους διεθνείς που έπαιξαν επιθετικά και έχασαν 31 απ’ τους Τσέχους. Παρ’ ότι η πρόκριση χάθηκε, στο τρίτο ματς (Τορίνο) πήρε ισοπαλία (0-0) με τη Δυτική Γερμανία. Την Γερμανία του Σούστερ, του Χ. Μίλερ, του Καλτς, του Ρουμενίγκε, του Μπρίγκελ, του Στίλικε, του Χρούμπες κλπ. που κατέκτησε το Κύπελλο κερδίζοντας 2-1 στον τελικό το Βέλγιο.

ΦΩTO APXEIOY ΒΑΓΓΕΛΗ ΛΕΚΟΥ

Ο Αλκέτας Παναγούλιας (αριστερά) κάνει δηλώσεις μετά το φιλικό των Ερασιτεχνικών Εθνικών Ομάδων Ελλάδος - Ιταλίας 1-0 στους Βαγγέλη Λέκκο και Γιώργο Κυρούση. (Εθνικό Στάδιο 18 Απριλίου 1979).

προπονητικό έργο, κυρίως στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Ήταν προπονητής όταν η Εθνική μας έπαιξε για πρώτη φορά (1980) στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που έγινε στην Ιταλία. Η ομάδα μας είχε πάρει την μεγάλη πρόκριση μ’ εκείνο το αξέχαστο γκολ του Τάκη Νικολούδη στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας κερδίζοντας 1-0 την τότε Σοβιετική Ένωση. Στον Όμιλο του EURO βρέθηκε αντίπαλος με Ολλανδία, Δυτική Γερμανία και Τσεχοσλοβακία. Στο πρώτο ματς στη Νάπολη με ένα επιπόλαιο πέναλτι του Κωνσταντίνου έχασε 1-0 απ’ την Ολλανδία παρ’ ότι κεφαλιά του Καψή (88’) τράνταξε τα δοκάρια του Σράϊβερς. Στο δεύτερο ματς (Ρώμη) η ισοφάριση του Αναστόπουλου

 Το 1994 η «μικρή σταχτοπούτα» του Παγκόσμιου ποδοσφαίρου, η Ελλάδα, με τον Αλκέτα Παναγούλια στον πάγκο κέρδισε την πρώτη συμμετοχή στην τελική φάση (ΗΠΑ) του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ένα Μουντιάλ που εξελίχθηκε σε ...εφιάλτη, αφού η Εθνική μας συνετρίβη 4-0 από την Αργεντινή, 4-0 από τη Βουλγαρία και έχασε 2-0 απ’ τη Νιγηρία. Ο Παναγούλιας κέρδισε τρεις τίτλους με τον Ολυμπιακό, ενώ γενικά έδωσε διάσταση στο εγχώριο ποδόσφαιρο. Τη θλίψη του εξέφρασε ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος που ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στο ματς της Παρασκευής με τη Γερμανία, ενώ οι διεθνείς μας θα φοράνε μαύρα περιβραχιόνια. Καλό ταξίδι Αλκέτα...

Στα Γιάννινα, 23 και 24 Ιουνίου

Σεμινάριο για προπονητές Επιτραπ. Αντισφαίρισης • Σεμινάριο προπονητών Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης θα πραγματοποιηθεί στα Γιάννινα στις 23 και 24 Ιουνίου. Θέμα του σεμιναρίου είναι η «προπονητική της επιτραπέζιας αντισφαίρισης στην αναπτυξιακή ηλικία. Διδάσκοντες θα είναι οι Μιχάλης Κατσικαδέλης, Ομοσπονδιακός προπονητή και Νικόλαος Μαντζουράνης, διδάσκων τομέα προπονητικής ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, Δημοκρίτειο Πανεπ. Θράκης. Δικαίωμα συμμετοχής στο σεμινάριο έχουν όσοι επιθυμούν ν’ ασχοληθούν με την προπονητική της επιτραπέζιας αντισφαίρισης

και έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, όσοι ασκούν το επάγγελμα του προπονητή με άδεια άσκησης επαγγέλματος οποιασδήποτε βαθμίδας από την Γ.Γ.Α, πτυχιούχοι ΤΕΦΑΑ με ή χωρίς ειδικότητα Επιτρ. Αντισφαίρισης και οι έχοντες συμμετάσχει στα προπονητικά σεμινάρια Α’, Β’, και Γ’ επιπέδου που διοργάνωσε η Ε.Φ.Ο.Επ.Α καθώς και τα θεματικά του Β’ κύκλου. • Αιτήσεις κατατίθενται στο email της Ομοσπονδίας: info@httf.gr ή στον τοπικό σύλλογο πιγκ - πογκ (συγκρότημα Εφύρα), τηλ. Επικοινωνίας: 6942641519.

H κλήρωση του Λαϊκού Λαχείου Στη χθεσινή κλήρωση (τρίδυμος λαχνός) του Λαϊκού Λαχείου, σημειώθηκε τετραπλό TZAK ΠOT. Kληρώθηκαν οι παρακάτω αριθμοί που κερδίζουν αντίστοιχα ποσά:

A’ ΛAXNOΣ TPIΔYMOY MEΓAΛOΣ ΛAXNOΣ: O 48011 της 1ης σειράς, Α. YΠOΛOIΠA ΣTOIXEIA: O 48011 της 1ης σειράς, Β+Γ+Δ+Ε. B’ ΛAXNOΣ TPIΔYMOY: O 48011 της 2ης σειράς, A–E.

αριθμός στοιχείο αριθμός στοιχεία αριθμός στοιχεία

Γ’ ΛAXNOΣ TPIΔYMOY: O αριθμός 48011 της 10ης σειράς, στοιχεία A–E. O ίδιος αριθμός (48011) ανεξαρτήτως σειράς κερδίζει από 75.000 ευρώ. O αριθμός 7908 κερδίζει 10.000 ευρώ. O αριθμός 23824 κερδίζει 5.000 ευρώ. Aπό 1.000 ευρώ κερδίζουν οι αριθμοί: 3441 10809 15055 19817 30569 35908 39951 42735 52606 56984 58703 63881 70768 74985 78134

• • • •

Αυξάνονται οι κρατήσεις Γερμανών τουριστών 

Θετικές επιπτώσεις και για την Ήπειρο

• Αύξηση των κρατήσεων για Ελλάδα αναμένουν τα γερμανικά ταξιδιωτικά πρακτορεία μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 17ης Ιουνίου, εκτίμηση που αν επιβεβαιωθεί θα στηρίξει τον ελληνικό τουρισμό σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο για τον κλάδο και την οικονομία γενικότερα. Η εξέλιξη αυτή προμηνύεται να έχει θετικές επιπτώσεις και για τον τουρισμό της Ηπείρου, καθώς φέτος και μέχρι τώρα ήταν αισθητή η σχεδόν παντελής απουσία τουριστών από τη Γερμανία στα παράλια, σε αντίθεση με ο, τι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Τον Μάιο, τα ταξιδιωτικά πρακτορεία και οι αεροπορικές εταιρίες στη Γερμανία ανακοίνωσαν ότι οι κρατήσεις στην Ελλάδα μειώθηκαν κατά το ένα τρίτο, καθώς τα δημοσιεύματα για κλίμα επιθετικότητας απέναντι σε Γερμανούς ώθησαν τους τουρίστες σε ανταγωνιστικούς προορισμούς όπως η Ισπανία και η Τουρκία. Οι ξενοδόχοι, οι αεροπορικές εταιρίες και οι ταξιδιωτικοί πράκτορες μείωσαν τις τιμές τους κατά 30% προκειμένου να προσελκύσουν και πάλι τουρίστες στις ελληνικές παραλίες.

Όπως αναφέρει το Ρeuters, η Alltours, το πέμπτο μεγαλύτερο ταξιδιωτικό πρακτορείο στη Γερμανία, είπε ότι οι κρατήσεις για την Ελλάδα αυξήθηκαν 13% στο πρώτο μισό του Ιουνίου, χάρη στην αύξηση της διαφήμισης και των μεγάλων μειώσεων στις τιμές. Εκπρόσωπος της Thomas Cook είπε ότι το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών αποτελεί ένα βήμα προς την σταθερότητα και τη βελτίωση του κλίματος. Η TUI Germany ανέφερε ότι οι κρατήσεις στην Ελλάδα αυτή την σεζόν συνεχίζουν να παρουσιάζουν διψήφια μείωση, ωστόσο το κλίμα βελτιώνεται κάθε εβδομάδα. «Ελπίζουμε να έχουμε σημαντικές κρατήσεις της τελευταίας στιγμής και είμαστε αισιόδοξοι ότι η κατάσταση θα σταθεροποιηθεί», είπε εκπρόσωπος της TUI Germany.

Θ. Πάγκαλος:

Να αλλάξουν όλα στο ΠΑΣΟΚ • Υπέρ της αλλαγής προσώπων, καταστατικού και ονόματος του ΠΑΣΟΚ τάχθηκε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, προειδοποιώντας, ωστόσο, ότι τον ίδιο δεν πρόκειται κανείς να τον ρίξει στον Καιάδα πρόωρα. Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στον Real Fm και ερωτώμενος εάν η «παλαιά φρουρά» στων στελεχών του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να αποσυρθεί μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 17ης Ιουνίου ο Θεόδωρος Πάγκαλος απάντησε: «Την παλαιά φρουρά την αποστρατεύουν όταν εκτίθεται στη ψήφο του λαού οι πολίτες με την ψήφο τους. Εγώ επέλεξα να μην θέσω τον εαυτό μου σε αυτή τη διαδικασία και να αποσυρθώ. Γιατί θεωρούσα ότι μετά από τόσα χρόνια στη Βουλή και στην πρώτη γραμμή στην πολιτική ζωή έπρεπε κάποτε να αποσυρθώ. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ασχολούμαι με την πολιτική. Και δεν δέχομαι να με ρίξει κανείς στον Καιάδα προώρως. Όσο έχω νου και γλώσσα θα τα χρησιμοποιώ». Αναφορικά με τις εσωκομματικές αλλαγές που ετοιμάζει το ΠΑΣΟΚ ο Θεόδωρος Πάγκαλος τά-

χθηκε υπέρ της αλλαγής προσώπων, καταστατικού και ονόματος. «Ως μέλος του ΠΑΣΟΚ αισθάνομαι ότι αυτή τη στιγμή έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία εξέλιξη η οποία είναι προφανώς εξαιρετικά δυσάρεστη. Είμαστε ένα κόμμα του 40% που κυβερνούσε τη χώρα. Βρισκόμαστε τρίτο κόμμα. Νομίζω ότι πρέπει να κάτσουμε να σκεφθούμε τι έχει αλλάξει. Εάν έχει αλλάξει η κοινωνία. Εάν έχει αλλάξει η εποχή. Εάν πρέπει να αλλάξουμε εμείς» υπογράμμισε ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Βουλευτής Μεσσηνίας ο Αντώνης Σαμαράς • Επιστολή, με την οποία κάνει γνωστή την απόφασή του να επιλέξει την έδρα της Μεσσηνίας και όχι της Αττικής, απέστειλε στον πρόεδρο της Βουλής Βύρωνα Πολύδωρα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. Ως εκ τούτου την τέταρτη βουλευτική έδρα της ΝΔ στην Αττική καταλαμβάνει ο Θανάσης Μπούρας.

Επείγον έγγραφο της Διοίκησης προς τα υποκαταστήματα

Μέτρα από το ΙΚΑ για άμεση είσπραξη οφειλών • Την άμεση λήψη αναγκαστικών μέτρων, καθώς και την προσφυγή σε άλλες διαδικασίες είσπραξης σε βάρος όλων των οφειλετών που δεν έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης -ή που έχουν εκπέσει του δικαιώματος των ρυθμίσεων- ζητά από τις υπηρεσίες των Υποκαταστημάτων και των Ταμείων Είσπραξης Εσόδων με εξαιρετικά επείγον έγγραφό της η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Η διοίκηση του οργανισμού ζητά από τις υπηρεσίες, εφόσον διαπιστώνουν τη μη καταβολή των τρεχουσών απαιτητών εισφορών, με συνέπεια την απώλεια του δικαιώματος συνέχισης της ρύθμισης, να λαμβάνουν άμεσα όλα τα προβλεπόμενα αναγκαστικά μέτρα εις βάρος των επιχειρήσεων και των κατά νόμο υπευθύνων αυτών, χωρίς την προηγούμενη έγγραφη ειδοποίηση. Αναφέρεται επίσης, ότι από τα στοιχεία του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣΙΚΑ) προκύπτει ότι το 15% των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί στις μονάδες του Ιδρύματος για ρύθμιση των οφειλών, δεν έχουν διεκπεραιωθεί οι διαδικασίες ελέγχου

από τα αρμόδια Τμήματα Εσόδων, προκειμένου οι εργοδότες να καταβάλλουν την πρώτη δόση της ρύθμισης. Σύμφωνα με τη διοίκηση του Ιδρύματος, έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο, μεγάλος αριθμός οφειλετών, με σημαντικό ύψος οφειλής, να προχωρεί στην αλλεπάλληλη υποβολή αιτήσεων ρύθμισης, προκειμένου να αναστέλλεται η λήψη των αναγκαστικών μέτρων, τόσο μέχρι τη διεκπεραίωση του ελέγχου από τα Τμήματα Εσόδων όσο και μέχρι την παρεχόμενη ημερομηνία καταβολής της πρώτης δόσης, για την υπαγωγή στη ρύθμιση. Στις περιπτώσεις αυτές ζητείται, σύμφωνα με το έγγραφο, η αναστολή της αναγκαστικής εκτέλεσης, να μην υπερβαίνει τις 5 εργάσιμες ημέρες από την ημέρα της διεκπεραίωσης του ελέγχου.

Αλλαγές στα επιτελεία ΑΝ.ΕΛ. και ΛΑ.Ο.Σ. • Αλλαγές στα επικοινωνιακά επιτελεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του ΛΑ.Ο.Σ. καταγράφηκαν χθες. Με απόφαση του Πάνου Καμμένου ο βουλευτής Λάρισας Χρήστος Ζώης αναλαμβάνει καθήκοντα εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ο ως τώρα εκπρόσωπος του Κινήματος, βουλευτής Επικρατείας

Τέρενς Κουίκ, αναλαμβάνει καθήκοντα κοινοβουλευτικού εκπροσώπου. Την πρόθεσή του να αποχωρήσει από τον ΛΑΟΣ, και ως εκ τούτου και από την θέση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος ανακοίνωσε από την πλευρά του Γιώργος Κύρτσος, δύο μήνες μετά την προσχώρησή του στο κόμμα, λέγοντας ότι απέτυχε.

Παραίτηση Στ. Μάνου από την ηγεσία της «ΔΡΑΣΗΣ» • Την παραίτησή του από την ηγεσία της Δράσης, υπέβαλε χθες στην Κεντρική Επιστροπή του κόμματος, ο Στέφανος Μάνος. Σε επιστολή που έστειλε στα μέλη και του φίλους του κόμματός του, ο κ. Μάνος αναφέρει ότι η Δράση «είναι η παράπλευρη απώλεια» της συσπείρωσης των ψηφοφόρων του της 6ης Μαΐου, στη ΝΔ, προκειμένου να αποτραπεί η ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε πρώτο κόμμα. «Ήδη, πολύ πριν από τις εκλογές είχα καταστήσει σαφές ότι καθήκον μας είναι να στηρίξουμε την μετεκλογική κυβέρνηση. Διότι ο τόπος δεν αντέχει άλλες εκλογές. Έτσι, παρά τις όποιες διαφορές μας, θα στηρίξουμε - με τις λι-

γοστές μας δυνάμεις - την κυβέρνηση Σαμαρά. Όσο πιο μεταρρυθμιστική είναι η κυβέρνησή του, τόσο θερμότερη θα είναι η υποστήριξή μας» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο κ. Μάνος και προσθέτει: «Είχα την τιμή να ηγηθώ της Δράσης σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις. Στις ευρωεκλογές του 2009 και στις δύο εκλογές του 2012. Και στις τρεις με απογοητευτικές επιδόσεις. Αναλαμβάνω την ευθύνη για τα αποτελέσματα αυτά. Ζήτησα ήδη από την Κεντρική Επιτροπή της Δράσης να κινήσει τη διαδικασία για την ανάδειξη του διαδόχου μου. Θα παραμείνω βέβαια ενεργό μέλος του κόμματος».

Tου BAΓΓEΛH ΛEKKOY

ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ • Μπορεί οι μωροφιλόδοξοι του Ελληνικού μπάσκετ να βλέπουν «ελεύθερο» ...πεδίο, ωστόσο η αποχώρηση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και του Ντούσαν Ίβκοβιτς από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό αντίστοιχα, θάναι πλήγμα για το συναρπαστικό σπορ. Αμφότεροι «καθηγητές» του μπάσκετ, πρόσφεραν τεράστιες υπηρεσίες στα δύο κορυφαία Ελληνικά σωματεία. Για «μπάτσες» ήτανε ο Παναθηναϊκός, προτού καθήσει στον πάγκο της τεχνικής ηγεσίας ο δημοφιλής «Ζοτς». Δούλεψε συστηματικά και μελετημένα, δημιούργησε έναν κορμό αξιόπιστο και καθιέρωσε τους Αθηναίους στην κορυφή του Ευρωπαϊκού μπάσκετ, ενώ σε εγχώριο επίπεδο οι «Πράσινοι» έκαναν πάρτι... Ο Σέρβος πρώην κόουτς του ΠΑΟ υπήρξε σπουδαίος και στην καλλιέργεια αθλητικής νοοτροπίας, αφού πολλές φορές «τάχωσε» στη μισαλλόδοξη οπαδική συμπεριφορά της ομάδος. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς αγάπησε τον

ΠΑΟ και οι φίλοι της ομάδος ανταποκρίθηκαν έχοντάς τον «φωτοστέφανο» στον μακρύ χρόνο της προπονητικής του θητείας. Χωρίς τον Ομπράντοβιτς δεν ξέρουμε αν θα «έπιαναν τόπο» τα εκατομμύρια που βάλανε ο Παύλος και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος στην ομάδα. Αποτελεί τεράστιο ερωτηματικό η μετά Ομπράντοβιτς περίοδος του Παναθηναϊκού. «Κεραυνός εν αιθρία» ήταν για τον Ολυμπιακό η αποχώρηση του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Ο πρωταθλητής Ελλάδος και Ευρώπης

με την Πειραϊκή ομάδα, Σέρβος προπονητής, σε μία περίοδο που φάνταζε ιδανική, κυριολεκτικά προκάλεσε ρήγμα στην αισιοδοξία των φιλάθλων. Στο απόγειο της επιτυχίας και της δόξας, ο «Ντούντα» επέλεξε σε περίοδο δόξας να δώσει φινάλε στην καριέρα του σε συλλογικό επίπεδο. Συγκροτημένος τεχνικός ο Ίβκοβιτς, πρόταξε τον άνθρωπο, μπροστά στο δέλεαρ των χρημάτων της οικογένειας Αγγελόπουλοι. «Πατάει» τα 70 του χρόνια και ξέρει πολύ καλά τους εξοντωτικούς ρυθμούς ενός πρωταθλητή. Ακολούθησε το ένστικτο και με τη δική του λογική, προτίμησε τη θέση του Εθνικού προπονητή της Σερβίας. Είναι ΠΡΟΣΟΝ να ξέρει κάποιος πότε πρέπει να αποχωρήσει και πρωτίστως να μην είναι ΑΧΟΡΤΑΓΟΣ. Ίβκοβιτς και Ομπράντοβιτς άφησαν «ορφανές» τις δύο κορυφαίες Ελληνικές μπασκετικές ομάδες με την αποχώρησή τους. Θα μας λείψουν...

proinoslogos20_06_2012  

newspapers