Page 1

Έτος 59ο - Aρ. φύλλου 16.879

G

Tηλ. Kέντρο 26510 25.677, 33.791 - Fax: 26510 30.350

G

Iδιοκτησία: Ι. & Ε. KOYTΣOΛIONTOΥ Ο.Ε. Γραφεία: Φ. Tζαβέλλα 11 - IΩANNINA 453 33

G

G

Tιμή 0,60 €

G

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

http://www.proinoslogos.gr

G

email:info@proinoslogos.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Πλειστηριασμοί και κατασχέσεις καθημερινά πληθαίνουν

ΠΙΟ ΠΟΛΛΑΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΣΤΑ…ΚΑΓΚΕΛΑ! Η Κυβέρνηση απέρριψε τροπολογία της Ν.Δ. για προστασία α’ κατοικίας Νομικά «εργαλεία» κατά των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης…

• Ο εφιάλτης των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων από την Εφορία εξακολουθεί να ξεσηκώνει όλο και πιο πολλά νοικοκυριά και επιχειρήσεις, που βλέπουν να τους πνίγουν τα χρέη, αδυνατώντας να βγουν από το οικονομικό αδιέξοδο των τελευταίων χρόνων.

• Πιο ήρεμη ήταν η χθεσινή ημέρα στα Γιάννενα και τον υπόλοιπο Νομό από άποψη σεισμικών δονήσεων, οι οποίες αραιώνουν και γίνονται πιο ήπιες ως προς την έντασή τους.

Δεν πάει άλλο! Την κατάσταση στα χέρια τους έχουν πάρει πλέον οι συμβολαιογράφοι, οι οποίοι αποφάσισαν να απέχουν και σήμερα Τετάρτη από τη διενέργεια πλειστηριασμών…

Επίθεση Ν.Δ. Την ίδια ώρα η Κυβέρνηση δεν έκανε δεκτή τροπολογία της Ν.Δ. που κατέθεσε τη Δευτέρα για προστασία της α’ κατοικίας, με την δικαιολογία ότι ε- ¯ 11η σελ.

Ενόψει της αλλαγής του «Καλλικράτη»

Ενωμένοι οι Δήμοι διεκδικούν τον ρόλο που τους αρμόζει…

 Η Κυβέρνηση άνοιξε τη συζήτηση χωρίς να καταθέσει τις θέσεις της… • Κοινό κείμενο θέσεων διαμόρφωσε και ψήφισε η συντριπτική πλειονότητα των παρατάξεων του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), κατά την χθεσινή τελευταία μέρα του θεματικού συνεδρίου της στο Βόλο για το μέλλον της Αυτοδιοίκησης ενόψει της αλλαγής του «Καλλικράτη» και της διοικητικής μεταρρύθμισης στο κράτος. Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης κλείνοντας τις εργασίες

του συνεδρίου επισήμανε ότι η Αυτοδιοίκηση δεν έχει κομματικά χρώματα. «Κοινή μας στόχευση είναι η αναβάθμιση των ¯ 11η σελ.

Κυνήγι και όπλα… ΣΤΟΠ για όλους τους ιερείς! ® Τα απαγορεύει με εγκύκλιό της η Ιερά Σύνοδος

• Όσοι ιερείς –και είναι πολλοί- έχουν ως «χόμπυ» το κυνήγι, ας το ξεχάσουν. Το ίδιο ισχύει και για τους συνταξιούχους ιερείς! Η Ιερά Σύνοδος το απαγορεύει αυστηρά, επικαλούμενη τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας. Το «Εγκύκλιον Σημείωμα» της Ιεράς Συνοδου (αρ. Πρωτ. 244), το

O Πρόεδρος της ΕΣΕΕ προειδοποιεί:

Μεγάλη κάμψη στα έσοδα με το νέο σύστημα εισφορών • Στη σελίδα 12

PEΠOPTAZ ΚΩΣΤΑ ΑΓΟΡΗ Πάντως, οι πρόσφατοι απανωτοί σεισμοί που αναστάτωσαν τη ζωή μας αναμένεται να απασχολήσουν για αρκετό καιρό τους ειδικούς επιστήμονες, οι οποίοι κάνουν λόγο για ένα φαινόμενο ιδιαίτερο και ένα ρήγμα διαφορετικό από όλα τα προηγούμενα που χρήζει ιδιαίτερης μελέτης. Χαρακτηριστική

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα στη Βροσίνα

Με ανήλικους οι μαφιόζοι διακινούσαν 131 κιλά χασίς!

® Αυξάνονται οι εκτάσεις που καλλιεργούνται στην Αλβανία

Όσοι το έχουν χόμπυ ας το ξεχάσουν

Τι λέει η Εγκύκλιος

Οι σεισμοί στα Γιάννενα αραιώνουν και οι ερευνητές πιάνουν δουλειά! Γεωλόγοι του Α.Π.Θ. μιλούν για ένα ιδιόμορφο και πολύπλοκο φαινόμενο που χρήζει μελέτης • Ξεκινούν οι αιτήσεις στους Δήμους για αυτοψίες και αποζημιώσεις Κλειστά σήμερα μόνο το 10ο Δημοτ. Σχολείο και 4 Παιδικοί Σταθμοί στα Γιάννενα

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ Το κύμα με τους πλειστηριασμούς τις τελευταίες εβδομάδες και τις ακραίες καταστάσεις που έβλεπαν το φως της δημοσιότητας, έκαναν την Κυβέρνηση να μιλήσει για τροπολογία που προτίθεται να προχωρήσει, σύμφωνα με την οποία θα «παγώσουν» οι πλειστηριασμοί α’ κατοικίας για χρέη προς το Δημόσιο έως το τέλος του 2017. Ωστόσο μέχρι στιγμής η πρωτοβουλία αυτή βρίσκεται στον «αέρα» και η τύχη της είναι αβέβαιη, αφού οι θεσμοί δεν φαίνεται να έχουν πληροφορηθεί γι’ αυτή.

Λιγότερες οι δονήσεις χθες και με πιο ήπια ένταση

• Επαναδραστηριοποιούνται τα κυκλώματα μεταφοράς μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών από την Αλβανία προς την Ελλάδα. Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει από τη σύλληψη τεσσάρων νεαρών ατόμων χθες τα ξημερώματα στη Γέφυρα Βροσίνας, τα οποία μετέφεραν 131 κιλά χασίς!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ:

Tου Γ. ΓΙΑΝΝΑΚΗ

® σελ. 7

Ο Στρατηγός…

Η δράση των «μεγαλεμπόρων» είχε ελαττωθεί μετά την επιχείρηση των Αλβανικών Αρχών (για τα … μάτια της Ευρωπαϊκής Ένωσης) εκρίζωσης των φυτειών χασίς στους Λαζαράτες του Αργυροκάστρου. Ωστόσο στο διάστημα που μεσολάβησε οι καλλιέργειες αναπτύχθηκαν και γιγαντώθηκαν σε άλλες περιοχές της Αλβανίας, ορισμένες εκ των οποίων ¯ 12η σελ.

® Του ΦΩΚΙΩΝΑ Ι. ΚΑΨΑΛΗ

G Έμπλαξα (συνάντησα) τον Τούρκο «στρατηγό» Ταχήρ Οσμάν Καραντάν στα περίχωρα της πλατείας Ταξίμ Κωνσταντινουπόλεως, καθώς ήταν πατόκορφα κι εντυπωσιακά παρασημοφορημένοςœ με λίγα ελληνικά και νοήματα, του ’δωσα να καταλάβει, πως θα ’θελα να τον φωτογραφίσω. Προφανώς, από τα λίγα ελληνικά αντελήφθη την εθνικότητά μου, αλλά, κρατώντας τα προσχήματα, με ρώτησε σε άπταιστα ελληνικά για την εθνικότητά μου και τον ακριβή τόπο καταγωγής. «Από τα Γιάννινα», απάντησα. Το πρό- ¯ 7η σελ.

Ξεκίνησε η προετοιμασία του ΠΑΣ για τη Λάρισα Σε κυκλοφορία τα εισιτήρια της συνάντησης

• Στις προπονήσεις επέστρεψαν χτες οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα μετά το ρεπό που τους έδωσε τη Δευτέρα ο Γιάννης Πετράκης και ξεκίνησε η προετοιμασία της ομάδας της Ηπείρου για το παιχνίδι της Κυριακής με αντίπαλο τη Λάρισα στους "Ζωσιμάδες". Το χτεσινό πρόγραμμα περιελάμβανε προπόνηση δύναμης και υψηλής αερόβιας ικανότητας με αγωνιστικά παιχνίδια ενώ ακολούθησαν και ασκήσεις τελικής

Η EUROBANK βραβεύει 54 αριστούχους από Ήπειρο, Κέρκυρα και Λευκάδα σελ. 2

Αιτήσεις από 31 Οκτωβρίου έως 30 Νοεμβρίου

® Θα υλοποιήσουν τετραετές επιχειρηματικό σχέδιο

Ατομικό πρόγραμμα από Ακόστα-Βιδάλ

Μεταξύ σοβαρού & αστείου

για το θέμα είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε η ερευνητική ομάδα Γεωλογίας των Σεισμών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μέλη της οποίας βρίσκονται ήδη στα Γιάννενα για να παρακολουθήσουν τα τεκταινό- ¯ 11η σελ.

Οικονομική ενίσχυση για 12.000 νέους αγρότες

ΑΘΛΗΤΙΚOΣ «Π.Λ.» οποίο η Μητρόπολη Ιωαννίνων κοινοποίησε στους ιερείς της περιοχής, αναφέρει, μετα- ¯ 11η σελ.

Τα στρώματα πετρωμάτων κάτω από την Πίνδο «καβαλούν» το ένα το άλλο με συνέπεια να ανυψώνεται επιφανειακά η οροσειρά, επισημαίνουν γεωλόγοι του Α.Π.Θ.!

• Την ενίσχυση νέων, έως και 40 ετών, για την είσοδό τους στον αγροτικό τομέα και την πρώτη τους εγκατάσταση σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις περιλαμβάνει η προκήρυξη που δημοσιεύτηκε χθες, του Μέτρου 6.1 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ)

Νέο κι ανανεωμένο Δ.Σ. στον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων σελ. 12

2014 - 2020. Η συνολική δημόσια δαπάνη για το Μέτρο είναι 241 εκατ. ευρώ και αναμένεται να ενταχθούν περίπου 12.000 νέοι γεωργοί, που θα κληθούν να υλοποιήσουν τετραετές επιχειρηματικό σχέδιο. Όσοι ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο Μέτρο μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους από ¯ 2η σελ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

Μια ακόμη χαμένη ευκαιρία συνταγματικής αναθεώρησης; ® Του ΜΑΞΙΜΟΥ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ*

προσπάθειας. Τρέξιμο ξεκίνησαν οι Ακόστα και Βιδάλ, ενώ προληπτικά εκτός έμεινε ο Δώνης. Η επόμενη προπό- ¯ 11η σελ.

G Ως γνωστόν η «πενία τέχνας κατεργάζεται», και η κυβέρνησή, που από πολιτικής απόψεως έχει μηδενικό έργο, επιλέγει την ενασχόληση με τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. Όταν, μάλιστα, οι δημοσκοπήσεις ακόμη και αυτές της Αυγής- καταγράφουν την σχεδόν καθολική κοινωνική απαξίωση, πρωτοφανή στα χρονικά, απέναντι στους κυβερνώντες, το Μαξίμου καταφεύγει σε κάθε αντιπερισπασμό. Υπ’ αυτό το πρίσμα ο κ. Τσίπρας ανέσυρε και το χαρτί της συνταγματικής αναθεώρησης, το οποίο είχε προηγουμένως προαναγγείλει από το προαύλιο της Βουλής. Και σ’ αυτήν την περίπτωση, ωστόσο, η παρούσα κυ- ¯ 7η σελ.


Σελ. 2η

 Eκδηλώσεις Γεγονότα

Σε ειδική εκδήλωση την Παρασκευή στα Γιάννενα

Η EUROBANK βραβεύει 54 αριστούχους από Ήπειρο, Κέρκυρα και Λευκάδα ® 14 χρόνια η Τράπεζα στηρίζει έμπρακτα την Παιδεία

• Η Eurobank υλοποιεί για 14η συνεχή χρονιά το Πρόγραμμα επιβράβευσης αριστούχων αποφοίτων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία». Το φετινό Πρόγραμμα ξεκινάει μεθαύριο, Παρασκευή, με εκδήλωση στα Γιάννενα και με την βράβευση 54 αριστούχων απόφοιτων από σχολεία των Νομών Κέρκυρας, Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Άρτας και Λευκάδας. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Du Lac, στις 6.30 μ.μ. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης. Το Πρόγραμμα αποτελεί έναν από τους βασικότερους πυλώνες δράσης του ολοκληρωμένου προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Eurobank, ο οποίος εδώ και χρόνια εστιάζει την κοινωνική του δράση στους τομείς της Παιδείας, της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Καινοτομίας και της Νεανικής Επιχειρηματικότητας. «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» ξεκίνησε το 2003 και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Το Πρόγραμμα έχει βραβεύσει συνολικά

15.941 αριστούχους μαθητές και έχει αναδειχθεί σε ένα θεσμό με μεγάλη αναγνώριση από την εκπαιδευτική κοινότητα, τους καθηγητές, τους μαθητές και τους γο-

νείς τους, σε όλη την Ελλάδα. Επί 14 συνεχή χρόνια, το Πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» στέκεται δίπλα στους νέους και αποδεικνύει τη συνέπεια της Τράπεζας για σταθερές σχέσεις, τόσο με τους πελάτες και συνεργάτες της, όσο και με την κοινωνία στο σύνολό της. Στο πλαίσιο του Προγράμματος η Eurobank βραβεύει κάθε χρόνο τον αριστούχο απόφοιτο μαθητή που συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε κάθε ένα από τα 1.750 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια που λειτουργούν στην Ελλάδα. Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.

Διακοπή κυκλοφορίας στο τμήμα Μηλέας Ιωαννίνων-Κρανέας Γρεβενών • Από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, ανακοινώνεται ότι μέχρι και τις 17 Νοεμβρίου το τμήμα της Επαρχιακής Οδού Μηλέα Ιωαννίνων - Κρανιά Γρεβε-

νών, θα παραμείνει κλειστό προκειμένου να γίνουν εργασίες αντιστήριξης κατάντι της οδού. Στο διάστημα αυτό η κυκλοφορία κίνηση των οχημάτων θα διεξάγεται από παρακαμπτήριο.

Τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, στο Public

Παρουσίαση βιβλίου του Ντίνου Γιώτη • Το βιβλίο του Ντίνου Γιώτη με θέμα: «Ο Άγγελος που έχασε τον δρόμο για τον Παράδεισο» θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου και ώρα 7 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο Public. Θα μιλήσει για το βιβλίο ο συγγραφέας Μιχάλης Σπέγγος, ενώ ο συγγραφέας θα συζητήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

Οικονομική ενίσχυση για 12.000 νέους αγρότες ¯ από 1η σελ.

βρίου.

τις 31 Οκτωβρίου έως τις 30 Νοεμ-

Η ενίσχυση Η ενίσχυση που θα λάβουν κυμαίνεται από 17.000 έως 22.000 ευρώ ανάλογα με την κατεύθυνση της καλλιέργειας ή εκτροφής και την περιοχή εγκατάστασης. Οι εισερχόμενοι στην κτηνοτροφική παραγωγή, καθώς και οι κάτοικοι των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών ή των μικρών νησιών μέχρι και 3.000 κατοίκους, έχουν αυξημένη στήριξη. Ειδικότερα, για όσους προσανατολιστούν στη φυτική παραγωγή το ύψος της ενίσχυσης διαμορφώνεται στα 17.000 ευρώ, για την κτηνοτροφική στα 19.500 ευρώ και για τη μικτή στα 17.000 ευρώ. Τα εν λόγω ποσά προσαυξάνονται, ανάλογα με την περιοχή μόνιμης κατοικίας, κατά 2.500 ευρώ, αν είναι ορεινή, μειονεκτική ή μικρά νησιά με πληθυσμό έως και 3.000 κατοίκους.

ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Δηλώσεις Αποστόλου Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «αν δεν ανανεωθεί ο αγροτικός πληθυσμός, δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε τις σύγχρονες τάσεις της γεωργίας και να δημιουργήσουμε ένα βιώσιμο και ανταγωνιστικό μοντέλο». Παράλληλα, η ένταξη των νέων γεωργών στο Μέτρο μπορεί να συνδυαστεί με την ενίσχυσή τους - και μάλιστα με προνομιακούς όρους - από άλλα μέτρα του ΠΑΑ 2014 - 2020, όπως επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις με αυξημένα ποσοστά ενίσχυσης, επαγγελματική κατάρτιση και απόκτηση δεξιοτήτων με δράση κατάρτισης και ανάπτυξης δεξιοτήτων για νέους γεωργούς, συστήματα ποιότητας γεωργικών προϊόντων και τροφίμων, χρήση συμβουλευτικών υπηρεσιών και σύσταση ομάδων και οργανώσεων παραγωγών.

KAI AΛΛA ΠOY ENΔIAΦEPOYN Εκδηλώσεις σε όλη την Ήπειρο

Εορτάζει ο Προστάτης της Ελληνικής Αστυνομίας • H «Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας» τιμάται αύριο, Πέμπτη, ημέρα εορτασμού του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, Προστάτη του σώματος και στο πλαίσιο αυτό, όπως ενημερώνει η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου θα τελεστεί ώρα 10:30 π.μ. στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου στα Γιάννενα Δοξολογία. Μετά από αυτήν θα αναγνωστεί η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας. Στην εκδήλωση καλούνται να παραστούν οι Θρησκευτικές, Πολιτικές, Δικαστικές και Στρατιωτικές Αρχές της περιοχής, εκπρόσωποι τοπικών επιστημονικών και επαγγελματικών ενώσεων, των Μ.Μ.Ε κ.λ.π..

Στην υπόλοιπη Ήπειρο Ανάλογες

εκδηλώσεις

θα

πραγματοποιηθούν αύριο, Πέμπτη από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας, στον Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην Ηγουμενίτσα (ώρα 09:30), από την Διεύθυνση Αστυνομίας Άρτας, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου στην Άρτα (ώρα 10:30) και από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Πρέβεζας, στον Ναό Αγίου Νικολάου, στην Πρέβεζα (ώρα 10:30).

Και αιμοδοσία Επίσης, στο πλαίσιο του εορτασμού, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποφάσισε την πραγματοποίηση πανελλαδικής εθελοντικής αιμοδοσίας του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, έως και αύριο, Πέμπτη για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος της Αστυνομίας, αλλά και παιδιών που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία.

Αναβάλλεται η ημερίδα για την Παιδική Κακοποίηση • Aναβάλλεται η προγραμματισμένη για σήμερα, Τετάρτη 1η Ημερίδα Ενημέρωσης Ιατρών για τη Διαχείριση Περιστατικών Σωματικά Κακοποιημένων Παιδιών, η οποία επρόκειτο να γίνει στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε νέα ημερομηνία η οποία θα ανακοινωθεί εντός των ημερών.

Η Ένωση Γονέων Δ. Ιωαννιτών ζητάει…

Να ληφθούν μέτρα θωράκισης όλων των σχολικών κτιρίων • Μέτρα προστασίας και αντισεισμικής θωράκισης των σχολικών κτιρίων της πόλης ζητάει με χθεσινή της ανακοίνωση η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών λαμβάνοντας αφορμή από τους πρόσφατους σεισμούς. Η Ένωση τονίζει ότι στην πόλη μας υπάρχουν αρκετά σχολικά κτί-

ρια χτισμένα πριν το 1959 όπως αυτό του 1ου Δημοτικού Σχολείου, τα κτίρια της Ζωσιμαίας Ακαδημίας, το Δημοτικό στον Κατσικά κ.α.. Απαιτεί λοιπόν να μην ανοίξει κανένα σχολείο αν δεν ελεγχθεί με τρόπο ουσιαστικό να προχωρήσει άμεσα η αποκατάσταση των ζημιών εκεί όπου υπάρχουν.

Την ερχόμενη Κυριακή

Στην Αστράκα θ’ ανέβει ο Ορειβατικός Σύλλογος • Στην Αστράκα θ’ ανέβει την ερχόμενη Κυριακή ο ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων. Η πρώτη πορεία θα ακολουθήσει τη διαδρομή Μικρό Πάπιγκο – Πύργοι Αστράκας (1.800 μ.), είναι Β’ Κατηγορίας και διάρκειας 6 ωρών. Αρχηγός Σωτήρης Σταύρου. Η δεύτερη πορεία θα είναι Μικρό Πάπιγκο – Αστράκα (2.436 μ.), είναι Γ’ Κατηγορίας και διάρκειας 8 ωρών. Αρχηγοί Δημήτρης Νάκος και Δημήτρης Γεωργούλης. Η αναχώρηση θα γίνει στις 7

Περιφερειακό Συνέδριο Κομμωτών στην Πρέβεζα • Περιφερειακό Συνέδριο Κομμωτών Ελλάδος με την συμμετοχή της Κ.Ο.Κ.Κ.Ε και των σωματείων Ηπείρου, Κέρκυρας, Αιτωλοακαρνανίας, Ναυπάκτου και Λευκάδος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 23 Οκτωβρίου και ώρα 11 π.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του ξενοδοχείου «Margarona Royal» της Πρέβεζας. Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Πρέβεζας.

KOINΩNIKA ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ • Αύριο, Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, εορτή Αρτεμίου μεγαλομάρτυρος και Γερασίμου Κεφαλληνίας, δεν δέχεται επισκέψεις: - Ο κ. Γεράσιμος Παπαδόπουλος

Στους χώρους των στρατιωτικών επιχειρήσεων

Εορταστικό τριήμερο στο Πωγώνι για το «ΟΧΙ» ® Επίκεντρο το Καλπάκι • Εκδηλώσεις σε Δελβινάκι - Ι.Μ. Σωσίνου

• Τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις για την Επέτειο του ΟΧΙ, διοργανώνει και φέτος ο Δήμος Πωγωνίου, με τη στήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου, της Π.Ε.Δ. Ηπείρου, της 8ης Μεραρχίας, της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων & Ενώσεων Πωγωνίου και του Πολιτιστικού - Αθλητικού Συλλόγου Καλπακίου. Επίκεντρο των εκδηλώσεων είναι το μνημείο του Μαχητή στο Καλπάκι, όπου την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου θα γίνει και η αναπαράσταση της μάχης. Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 6.30 το απόγευμα διαδοχικά με επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο νεκρών, κατάθεση στεφάνων, καλωσόρισμα από το Δήμαρχο Κ. Καψάλη και ομιλία από τον επίκουρο καθηγητή της Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Νικόλαο Αναγνωστόπουλο. Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου στο Χάνι Δελβινάκι (6.15 μ.μ.) με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση

στεφάνων, για να ακολουθήσει στο Πνευματικό Κέντρο Δελβινακίου εκδήλωση με χαιρετισμούς (από Περιφερειάρχη - Δήμαρχο), ομιλία από τον συνταξιούχο εκπαιδευτικό – συγγραφέα Νίκο Θεοδοσίου, προβολή ντοκιμαντέρ και αφιέρωμα στον Αρχιμανδρίτη Χρ. Τσακώνα από το νομικό Χρ. Σιαράβα. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν ανήμερα της Εθνικής Επετείου στην Ιερά Μονή Σωσίνου, η οποία χρησιμοποιούνταν ως παρατηρητήριο του Πυροβολικού και από εκεί δόθηκαν οι συντεταγμένες στον αείμνηστο Κωστάκη για την πρώτη νίκη του Ελληνικού Στρατού κατά του Ιταλού εισβολέα. Θα τελεστούν διαδοχικά Θεία Λειτουργία, Επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων, θα χαιρετήσει ο Δήμαρχος και θα μιλήσει για τις πρώτες ημέρες του πολέμου, η επίτιμη Σχολική Σύμβουλος κ. Ελ. Τζιάλλα - Μάντζιου. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με ποιήματα των μαθητών Δημοτικού και Γυμνασίου Παρακαλάμου.

Στο «Du Lac», το Σαββατοκύριακο

Διημερίδα με θέμα τον Σακχαρώδη Διαβήτη • Διημερίδα με θέμα «Σακχαρώδης Διαβήτης: Προκλήσεις για την καλύτερη αντιμετώπιση» θα λάβει χώρα το Σάββατο 22 και την Κυριακή, 23 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο «Du Lac». Στην διημερίδα, την οποία διοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία για τον Διαβήτη (ΕΛΟΔΙ) σε συνεργασία με

την Πανηπειρωτική Ένωση για τον Νεανικό Διαβήτη (ΠΕΝΔΙ), θα μιλήσουν επιστήμονες του χώρου με τις δικές τους γνώσεις. Η έναρξη της εκδήλωσης θα γίνει το Σάββατο, ώρα 16.30 και την Κυριακή, ώρα 09:30. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Από το Ίδρυμα Ανάπτυξης του Ε.Μ.Π.

π.μ. από το πάρκιγκ της Κεντρικής Πλατείας. • Δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά, 7 με 9 μ.μ. στα γραφεία του Ορειβατικού. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ.: 26510 – 22138.

Σήμερα (7 μ.μ.) η επαναληπτική Γεν. Συνέλευση του Ορειβατικού • O Ε.Ο.Σ. Ιωαννίνων καλεί τα μέλη του σε επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση σήμερα, Τετάρτη και ώρα 7 μ.μ. στην αίθουσα του Συνεδριακού κέντρου της Περιφέρειας Ηπείρου - Στοά Σάρκα. Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το καταστατικό, απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον του μισού αριθμού των μελών.

ΣΤΑΥΡΟΣ Ν. ΣΥΜΙΝΕΛΑΚΗΣ Αν. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

- Οδοντικά Εμφυτεύματα - Θεραπεία Περιοδοντίτιδας και Ουλίτιδας - Μικροχειρουργική

 Eκδηλώσεις Γεγονότα

Μετεκπαιδευθείς σε Η.Π.Α. & Ην. Βασίλειο Δέχεται με ραντεβού: ΚΕΝΤΡΟ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Κρυστάλλη 1 & Αβέρωφ τ.κ. 45 444 Επικοινωνία: 69 94 37 14 65 (6 – 8 μ.μ.), E-mail: ssiminel@yahoo.com

Προκήρυξη βραβείου για ερευνητική εργασία • Το Ίδρυμα Ανάπτυξης του Μετσόβιoυ Κέντρου Διεπιστημονικής Έρευνας του Ε.Μ.Π. προκηρύσσει βραβείο για την καλύτερη ερευνητική εργασία στο πεδίο «Η πολυπολιτισμικότητα ως παράγοντας Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης των ορεινών περιοχών. Η περίπτωση του Μετσόβου». Το βραβείο θα συνοδεύεται από οικονομική ενίσχυση ύψους 1.000 ευρώ. Η προθεσμία υποβολή των υποψήφιων εργασιών είναι ως τις 30 Νοεμβρίου του 2017.

Οι εργασίες, θα πρέπει να υποβληθούν σε δύο αντίγραφα και σε ηλεκτρονική μορφή με το βιογραφικό σημείωμα και λοιπά στοιχεία επικοινωνίας των υποψηφίων στη διεύθυνση: Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο – ΜΕ. Κ.Δ.Ε. του Ε.Μ.Π. Βραβείο καλύτερης ερευνητικής εργασίας: «Η πολυπολιτισμικότητα ως παράγοντας Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης των ορεινών περιοχών. Η περίπτωση του Μετσόβου». Πατησίων 42, Τ.Κ. 10682, Αθήνα, κτίριο Τεχνική Υπηρεσίας, 2ος όροφος.

Αλλάζει ο τρόπος ιατρικών εξετάσεων για υποψ. οδηγούς και για ανανεώσεις αδειών οδήγησης • Από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Ιωαννίνων, γίνεται γνωστό ότι καταργούνται οι Δευτεροβάθμιες Ιατρικές Επιτροπές (Δ.Ι.Ε.). Η εφαρμογή του νόμου αρχίζει στις 9 Νοεμβρίου και αφορά την εξέταση οδηγών και υποψηφίων οδηγών, την χορήγηση για πρώτη φορά άδεια οδήγησης σε άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, για ανανεώσεις αδειών οδήγησης για άτομα άνω των 80 ετών, των οδηγών με κινητικά προβλήματα και άλλες παθήσεις που εξετάζονται από την Δ.Ι.Ε., σύμφωνα με τις ελάχιστες απαιτούμενες προδιαγραφές σωματικής και διανοητικής ικανότητας του κεφαλαίου Β’ του ίδιου νόμου. Η Ιατρική εξέταση υποψηφίων

οδηγών και οδηγών θα διενεργείται από κρατικά νοσηλευτικά ιδρύματα ή κρατικά Κέντρα Υγείας, στο πλαίσιο της ολοήμερης λειτουργίας τους (Απογευματινά ραντεβού) ή από ιδιώτες ιατρούς συμβεβλημένους με τις Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών Ιωαννίνων. Τα δικαιολογητικά που έχουν κατατεθεί μέχρι και σήμερα στην ανωτέρω Υπηρεσία θα επιστραφούν ταχυδρομικά προ της εφαρμογής του νέου νόμου.


ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

διαδόσεις... Φοιτητές την… κοπάνησαν!

 Κανονικά λειτούργησε χθες το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, μόνο που απουσίαζαν απ’ τις αίθουσές τους αρκετές εκατοντάδες ξένων φοιτητών, οι οποίοι από την Κυριακή το πρωί και μετά πήραν τους σάκους τους και επέστρεψαν στα σπίτια τους προκειμένου να αποφύγουν τους απανωτούς σεισμούς! Το τι έγινε τις προηγούμενες ημέρες στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ δε λέγεται. Μάλιστα, υπήρξαν και αρκετά έκτακτα δρομολόγια προς Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις. Από σήμερα πάντως αναμένεται να ξεκινήσει η επιστροφή των φοιτητών καθώς οι σεισμικές δονήσεις αραιώνουν σε συχνότητα και μειώνεται η έντασή τους… Κ.Α.

Εξελέγη στην Κ.Ε.!

 Μια απαραίτητη διόρθωση σε χθεσινό σχετικό σχόλιο της στήλης: Ο Γιάννης Στέφος δεν έμεινε εκτός, αλλά εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κατά το πρόσφατο συνέδριο του κόμματος! Μάλιστα, αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Γιαννιώτης βουλευτής έθεσε υποψηφιότητα για την Κ.Ε. και κατάφερε με το… σπαθί του να πάρει 274 σταυρούς! Άρα, πέντε είναι συνολικά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από την Ήπειρο στο νέο κομματικό όργανο και δύο εκπροσωπούν τον Νομό Ιωαννίνων, δηλαδή οι Χρ. Μαντάς και Γ. Στέφος. Αυτός που δεν εξελέγη ήταν ο βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης που επίσης ήταν υποψήφιος… Κ.Α.

Κανένας κυβερνητικός...

 Κανένας αρμόδιος υπουργός δεν έκρινε σκόπιμο να επισκεφτεί την πόλη μας τις μέρες και τις νύχτες που την χτύπησε ο Εγκέλαδος, με τους κατοίκους να παραμένουν ανήσυχοι και έντρομοι. Τα κυβερνητικά στελέχη προτίμησαν να μην «κουνηθούν» από τις εργασίες του συνεδρίου του κυβερνώντος κόμματος, παραβλέποντας τις ισχυρές σεισμικές δονήσεις σε μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας. Ν.Γ.

Απαιτούνται παρεμβάσεις...

 Φθορές έχει υποστεί ο πλαστικός χλοοτάπητας του γηπέδου 5Χ5 στην Κιάφα που βρίσκεται απέναντι από τα σχολεία (φωτό). Ένα γήπεδο στο οποίο παίζουν τακτικά παιδιά της περιοχής, αλΦΩTO «Π.Λ.»

λά και μαθητές των σχολείων, χρήζει της προσοχής των ιθυνόντων του Δήμου, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες βελτιωτικές κινήσεις, προκειμένου οι συνθήκες να είναι πιο κατάλληλες για την άθληση των νέων. Ν. Γ.

Σελ. 3η

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

ΠPOΣKHNIO-ΠAPAΣKHNIO ® Aπό τον ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΠΑ

Τώρα τους πείραξε;

 Η ομάδα των 53 του ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε φωνή μεγάλη στο συνέδριο και έκανε γνωστό στον αρχηγό ότι δεν θα διολισθήσουν σε πασοκικές πρακτικές! Τα δύο χρόνια που πέρασαν αγκαλιά με τους πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ δεν είχαν καταλάβει τίποτε; Ακόμη και την κ. Κατσέλη βόλεψαν σε μια καλή θέση στις Τράπεζες! Εκτός κι αν τους πείραξαν εκείνοι που κάθισαν μπροστά-μπροστά ως προσκεκλημένοι του Αλέξη επειδή τους έφεραν μνήμες διακυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου. Πάντως, ας είναι και λίγο ευγνώμονες στους πασόκους. Αν αυτοί δεν άλλαζαν στρατόπεδο δεν θα αύξαινε το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ. Και τα δύο μέρη τα συμφέροντά τους επιδιώκουν να εξασφαλίσουν. Οι ιδεολογίες είναι για τους ολίγους και συνεπείς… Και στη σημερινή κυβέρνηση η ιδεολογία πέταξε και χάθηκε.

Για το καλό της Ελλάδας…

 Aφού χαιρέτησε ο Πάνος τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που συμμετείχαν στο συνέδριο μας διαβεβαίωσε ότι για το καλό της Ελλάδας, συνέπραξαν ένα αριστερό και ένα δεξιό κόμμα! Μάλλον για το καλό του Τσίπρα που έγινε πρωθυπουργός της Ελλάδας και για το καλό του Καμμένου που έκανε πράξη το όραμά του να γίνει υπουργός Άμυνας έγινε αυτό το περίεργο συμπεθεριό. Όσο για το πόσο καλό έκαναν οι πρωτεργάτες της συμμαχίας στην Ελλάδα και στους Έλληνες αυτό το γνωρίζουν όλοι οι πολίτες που λούζονται το προϊόν του συμπεθεριού που τους έφερε τόσα καλά μαζεμένα. Όσο για εκείνους που δημόσια υπερασπίζονται τη «σύμπραξη» ή έχουν τώρα συμφέροντα απ’ αυτή και δεν θέλουν να τα χάσουν ή προσδοκούν να καρπωθούν κάτι περισσότερο αύριο.

Αυτό θα πει συνέπεια!

 Κάποτε ως μέλος της ΚΝΕ μαζί με άλλους συντρόφους του μπορεί και να φώναζε το σύνθημα «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» ενώ τώρα ως αρχηγός μιας περίεργης αριστεροδεξιάς κυβέρνησης σε κάθε δυσκολία που αντιμετωπίζει κάνει ένα ταξιδάκι μέχρι την Αμερική για να βρει αποκούμπι και να τους πει από κοντά τον πόνο του ή τηλεφωνεί στον Ομπάμα ακόμη και στον Κλίντον για να τους ζητήσει βοήθεια προκειμένου να παρέμβουν ώστε να ασχοληθούν οι Ευρωπαίοι με το ελληνικό χρέος. Από φονιάδες τους αναβάθμισε σε... νταντάδες! Με κάθε ευκαιρία επικοινωνεί μαζί τους και μάλιστα το προβάλλει ως επίτευγμα. Τέτοιες μεταλλάξεις δύσκολα τις βρίσκεις σε πολιτικό. Ετούτος θα μείνει στην ιστορία ως παράδειγμα προς αποφυγήν.

Έβαλε στο μάτι και τα ψιλά…

 Αν δεν μας τα πάρουν όλα δεν θα ησυχάσουν! Μετά τις τόσες περικοπές και τους απανωτούς φόρους νιώθουν ότι μας έμειναν κάτι ψιλά και θέλουν να μας τα πάρουν. Έτσι αυξάνουν το πετρέλαιο κι ας ξέρουν πόσα προβλήματα θα μας φορτώσουν. Πρώτα μας στέρησαν τα 600 ευρώ που μας έδιναν οι προκάτοχοί τους ως επίδομα θέρμανσης και τώρα ακούμε ότι θα συνεχίσουν με την αύξηση στη συμμετοχή μας στα φάρμακα ακόμη και για σοβαρές νόσους! Μετά το κομματικό τους συνέδριο μας μήνυσαν ότι πρώτα θα αναδομήσουν το κόμμα και μετά την κυβέρνηση. Αυτή την ανέχονται να μην παράγει έργο. Το κόμμα νάναι καλά. Όσο το ελέγχει ο αρχηγός του είναι χρήσιμο… Θεανώ Βλάχου

Επιτροπή δεοντολογίας…

 Αν καταφέρει ο Τσίπρας να καταργήσει τις συνιστώσες και δημιουργήσει και την Επιτροπή Δεοντολογίας τότε θα είναι όλα υπό έλεγχο. Σε κάθε διαφορετική άποψη θα κινητοποιούν την επιτροπή, εκείνη θα βγάζει το πόρισμά της και όλοι θα υπακούουν. Θα μου πεις εκεί μέσα δεν υπάρχουν στελέχη με προσωπικότητα; Και βέβαια υπάρχουν. Είναι οι 200 που ψήφισαν λευκό και άκυρο στην εκλογή του μοναδικού υποψηφίου για την αρχηγία. Τον δέχθηκαν μετά βαΐων και κλάδων. Αν μπορούν ας τον ξεφορτωθούν… Θα καταλάβουν ότι αυτό είναι αδύνατο. Αυτός αναδείχθηκε ως αρχηγός και θα μείνει για όσο του είναι χρήσιμη η θέση. Όταν βρει άλλη καλύτερη θα τους αποχαιρετήσει και θα τους αφήσει στην τύχη τους… ΜΑΤ

Λύση αλά Κατρούγκαλου!

 Ο Κατρούγκαλος δεν ξέρει να διαλέγει μόνο γραβάτες και μαντηλάκια. Ξέρει να δίνει λύσεις στα προβλήματα των πολιτών. Μέχρι σήμερα κατάφερε να φέρει για ψήφιση οχτώ νέους νόμους για το ασφαλιστικό! Κάθε πρωί που ξυπνάει φέρνει και από μια νέα τροπολογία ενώ ήδη τριπλασιάστηκαν οι ανασφάλιστοι πολίτες. Θα είναι πράγματι σημαντικό να μας διαβεβαιώσει, αν ξέρει, τι τελικά ισχύει γι’ αυτό το μεγάλο πρόβλημα. Πάντως, βρήκε λύση και για το ΕΚΑΣ. Αντί τον επόμενο χρόνο να το κόψει ολόκληρο, στην επόμενη φουρνιά δικαιούχων θα περικόψει μέρος του από όλους όσους το παίρνουν ακόμη. Δίκαιη λύση. Δεν μπορείς να πεις… Αυτός ο άνθρωπος δηλώνει κομμουνιστής γι’ αυτό επιλέγει τις δικαιότερες λύσεις ακόμη και όταν μοιράζει τη φτώχεια… Θ. ...οι διαδοσίες

• Γυμνάσιο - Λύκειο • Ολιγομελή Τμήματα (2-3 ατόμων) • Ατομικά Τμήματα

ΟΙ... ΨΕΥΔΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ!

G Δεν υπήρξα ποτέ κομμουνιστής και ούτε προσπάθησα από τα νιάτα μου να καταλάβω το νόημα της ιδεολογίας αυτής, η οποία θεωρητικά μεν διατυπώθηκε από τον Μαρξ και τον Έγκελς, πρακτικά δε έγινε προσπάθεια να εφαρμοστεί από τον Λένιν και τους διαδόχους του στην Ρωσία και το αχανές δημιούργημά τους, που αποκλήθηκε Σοβιετική Ένωση. Το ανθρώπινο υλικό, που είχαν στη διάθεσή τους, με την φτωχολογιά, που την εκμεταλλεύονταν μία δράκα «ευγενών», έδωσε τη δυνατότητα της μεγάλης αρχικής επιτυχίας. Βέβαια, χρειάστηκε να δημιουργηθεί ο όρος «Δικτατορία του Προλεταριάτου», προκειμένου να σκεπαστούν οι νέες ανισότητες που δημιουργήθηκαν και να... πέσουν πολλά εκατομμύρια κορμιά προκειμένου να επικρατήσει το νέο καθεστώς. Χρειάστηκε να επικρατήσει με τη βία το καθεστώς. Χρειάστηκε να επικρατήσει με τη βία το καθεστώς αυτό σε λαούς που πριν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο είχαν ζήσει με ελευθερία και ευημερία. Αυτοί, μετά τον πόλεμο, δεν ήταν δυνατό να ανθέξουν στην «ιδιότυπη» δουλεία, που τους επιβλήθηκε από το ...μοίρασμα των νικητών «συμμάχων» επί του ναζισμού και του Χίτλερ. Εκείνος βέβαια παρανοϊκά προσπαθώντας να εξυψώσει τη Γερμανία την κατέστρεψε και μαζί με αυτή κατέστρεψε και σημαντικό μέρος του κόσμου ολόκληρου. Αυτά έχουν οι δικτατορίες και οι δικτάτορες που νέμονται τα... «αγαθά» τους! Είτε μαύρες, είτε κόκκινες κι ας μην το παραδέχονται οι κόκκινοι! Για τους λαούς όμως ισχύει η άρνηση να ζουν σκλαβωμένοι σε καιρό ειρήνης, ιδιαίτερα όταν έχουν ζήσει κάποτε ελεύθεροι και ευτυχισμένοι. «Το μετ’ ευτυχίαν κακούσθαι θνατοίς βαρύς αιών», είχε γράψει από την αρχαιότητα ο Σοφοκλής, νομίζω, κι αν δεν είναι αυτός ας με συγχωρήσουν οι ειδήμονες. Άλλως τε ο Διονύσιος Σολωμός το επανέλαβε με τους στίχους τουσ τον Ύμνο προς την Ελευθερία. «Δυστυχής παρηγορία μόνη σου έμεινε να λες περασμένα μεγαλεία και διηγώντάς τα να κλαις»! Έτσι οι λαοί κατάφεραν, με την άρνησή τους να ζουν σκλαβωμενοι, να κάνουν το καθεστώς αυτό που είχε επικρατήσει με τη βία, να πέσει... αύτανδρο και με πάταγο. Φαίνεται όμως πως η «βάση» της ιδεολογίας αυτής δεν ήταν κακή, ως προς τις προθέσεις τουλάχιστο. Έτσι παρέμειναν ανά τον κόσμο πολλοί ρομαντικοί νοσταλγοί της, που πιστεύοντάς την δεν έχουν να χάσουν και τίποτε, απλά βλέπουν ότι χωρίς βία δεν είναι δυνατό να επικρατήσουν, στην πράξη, όπως επί παραδείγματι οι Κινέζοι με την... «Πλατεία Τιεν Αν Μεν»! Μέσα σ’ αυτούς, υπάρχουν και οι... μπασταρδεμένοι κομμουνιστές, όπως ο Τσίπρας, ο Κατρούγκαλος ο Παππάς, ο Λαφαζάνης, ο Δρίτσας, ο Σκουρλέτης κ.λπ. που πιστεύουν ότι, λέγοντας ψέμματα στον κόσμο, μπορούν να επικρατήσουν και να νέμονται τα αγαθά της Εξουσίας, εκμεταλλευόμενοι, όχι την «μπουρζουαζία», αλλά με την μπουρζουαζία ολη τη φτωχολογιά, την οποία ανερυθρίαστα πατάνε στο λαιμό. Παριστάνουν, λέει τους κομμουνιστές, σε σημείο που όταν επισκέφτηκαν τη σημερινή Ρωσία του... «ευσεβούς Ορθόδοξου Χριστιανού» Πούτιν νόμισαν ότι χαιρετούσαν τον... Στάλιν ζητώντάς του βοήθεια κι αυτός έβαλε τα γέλια και τους ξεμπρόστιασε στους Δυτικούς ηγέτες. Αυτοί είναι οι ψευδοκομμουνιστές καταστροφείς της πατρίδας μας.

ΕΛΛΑΣ: Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΜΠΑΝΤΑΧΤΣΗΔΩΝ!

G Έλεγα παραπάνω για τους ψευδόμενους μπασταρδεμένους κομμουνιστές τύπου Κατρούγκαλου, ο οποίος δεν παύει να το διατυμπανίζει, επαιρόμενος... ανερυθρίαστα. Αυτός, λοιπόν, ο «κύριος» πέραν της... «κομμουνιστικής» ιδεολογίας του, δουλειά των κομμουνιστών να του τραβήξουν το αυτί, διατυμπανίζει κάθε μέρα ότι δεν κόβονται οι συντάξεις και, αφού πετσόκοψε τις επικουρικές τις οποίες κατάντησε ...ισοδύναμες με ένα ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης, είπε τελικά ότι οι κύριες συντάξεις δεν πρόκειται να θιγούν, όσο κυβερνά η... αριστερή Κυβέρνηση! Αυτό μας το λέει κι ο Τσίπρας κάθε μέρα. Όντας συνταξιούχος με 47 χρόνια σημαντικών παροχών μου προς το ασφαλιστικό μου ταμείο διαπίστωσα αυτόν το μήνα από το εκκαθαριστικό σημείωμα, που λαβαίνω, ότι μου αφαίρεσαν και άλλα πενήντα ευρώ στη ζούλα, μαζί με τα άλλα που μου αφαιρούσαν κατά καιρούς. Αλήθεια, αν κάνω μήνυση στον Τσίπρα και τον Κατρούγκαλο για τις τόσο μεγάλες ψευτιές, που κάθε μέρα εκστομίζουν, θα υπάρξει κάποιος εισαγγελέας να τους κυνηγήσει, ή και αυτοί θα... κάνουν τον αδιάφορο, μια και η... «χαϊδεμένη του καθεστώτος» η κυρία του Αρείου Πάγου και ο ...αφουγκραζόμενος την κοινωνία - ποια κοινωνία άραγε - Πρόεδρος του Σ.Τ.Ε., φροντίζουν για την μισθοδοσία και την μακροημέρευση στην υπηρεσία των δικαστών; Δεν βλέπουν ότι η Ελλάδα κατάντησε χώρα των μπανταχτσήδων, όπου κυριαρχούν και ζουν καλά όσοι δεν πληρώνουν, φόρους δάνεια, ενοίκια, εισιτήρια στα Μέσα Μεταφοράς και παντού; Και πληρώνουν εκείνοι που είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους κι από πάνω, επειδή το κράτος της αριστεράς έχει στα χέρια του το «κεφάλαιο» των μισθών και των συντάξεων, αυτό το «κεφάλαιο» πετσοκόβει καθημερινά; Μόνο οι μπανταχτσήδες χαϊδεύονται και καλοζούν. Ποιος θα τους σταματήσει; Μόνο ο λαός. Γι - Πας

ΠΟΛΥΪΑΤΡΕΙΟ

1ο χιλ. Δημ. Οδού Κατσικά Μπάφρα (μετά το κρατικό ΚΤΕΟ) • Διαγνωστικές εξετάσεις με τον ΕΟΠΥΥ Γαστροσκόπιση, Κολονοσκόπιση, Υπέρηχοι, Triplex καρδιάς, Holter πιέσεως, Υπέρηχοι άνω - κάτω κοιλίας, μαστού, θυρεοειδούς, κλπ., Triplex αγγείων και σπιρομέτρηση κλπ.

Τμήματα που λειτουργούν: Τμήμα • • • • • • • •

Επιστημονικά Υπεύθυνος

ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ ΓΑΣΤΡΕΝΤ/ΛΟΓΙΚΟ ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΟ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΟ ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ

(συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ)

• ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟ

Γιώτης Νικόλαος Κοτρογιάννης Ιάσων Μπούμπας Αλέξης Λιάμης Ζήκος Μπογιόπουλος Ανδρέας Παππάς Νικόλαος Γεωργιάδης Αθανάσιος Ακρίβη Μαρία Κατσαράκης Νίκος

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 26510 94800 - 94555

(ΥΠΕΡΗΧΟΙ - TRIPLEX)

www.iatriki-ipirou.gr


Σελ. 4η

ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ... ΓΕΓΟΝΟΤΑ... ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ... ΓΕΓΟΝΟΤΑ... ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ... ΓΕΓΟ Από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων

Προγράμματα και περιηγήσεις σε Μουσεία και την αρχαία Δωδώνη

• Εκπαιδευτικά προγράµµατα και θεµατικές περιηγήσεις, οι οποίες θα λάβουν χώρα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων, στον αρχαιολογικό χώρο ∆ωδώνης και στο Βυζαντινό Μουσείο, έχει προγραµµατίσει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων συµµετέχοντας στην πανελλήνια δράση του Υπουργείο Πολιτισµού µε θέµα «Περιβάλλον και Πολιτισµός 2016: Παντέχνου πυρός σέλας-Λαµπερές ιστορίες φωτιάς».

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Ειδικότερα, αύριο, Πέµπτη και µεθαύριο, Παρασκευή προγραµµατίζονται τρία εκπαιδευτικά προγράµµατα. Το πρώτο µε τίτλο «Τροφή για σκέψη. Η τέχνη της µαγειρι-

κής στην αρχαία Ήπειρο» απευθύνεται σε µαθητές ηλικίας 10-15 ετών (τρεις τελευταίες τάξεις δηµοτικού και γυµνάσιο). Σκοπός του προγράµµατος είναι να κατανοήσουν αρχικά οι µαθητές πόσο σηµαντική ήταν για την εξέλιξη του ανθρώπου η χρήση της φωτιάς στην παρασκευή του φαγητού. Το πρόγραµµα θα παρουσιαστεί από την Ελένη Βασιλείου, αρχαιολόγο της Εφορείας. Το δεύτερο εκπαιδευτικό πρόγραµµα απευθύνεται σε παιδιά Ε΄ και Στ’ ∆ηµοτικού και διοργανώνεται στο πλαίσιο της έκθεσης «Αρχαιολογία του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων: από τις απαρχές έως την ύστερη αρχαιότητα», όπου παρουσιάζονται µεταξύ άλλων, ευρήµατα από την πρόσφατη ανασκαφή ενός ρωµαϊκού λουτρού στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων. Το πρόγραµµα θα παρουσιαστεί από την Βασιλική Γιαννάκη, αρχαιολόγο της Εφορείας. Το τρίτο πρόγραµµα έχει τίτλο «Οι πύρινοι δρόµοι της τεχνολογίας του χαλκού: από το ορυχείο στο αντικείµενο» και απευθύνεται σε µαθητές της ΣΤ’ ∆ηµοτικού, της Γ΄ Γυµνασίου και των τριών τάξεων του Λυκείου. Με τη βοήθεια πλούσιου εποπτικού υλικού και άλλων µέσων έχει σκοπό να περιγράψει την πορεία του µετάλλου από την εξόρυξη της πρώτης ύλης στο ορυχείο έως

τη µορφοποίησή του σε τελικά αντικείµενα. Θα παρουσιαστεί από τον Χρήστο Κλείτσα, αρχαιολόγο της Εφορείας. Παράλληλα, την Κυριακή, 23 Οκτωβρίου θα γίνει θεµατική περιήγηση για συλλόγους, σωµατεία και ΚΑΠΗ από τον Χρήστο Κλείτσα µε τίτλο «Οι πύρινοι δρόµοι της τεχνολογίας του χαλκού: από το ορυχείο στο αντικείµενο» (Ώρα διεξαγωγής: 12.30).

Στην αρχαία Δωδώνη

Το πρόγραµµα απευθύνεται σε µαθητές Ε΄-Στ΄ ∆ηµοτικού και στοχεύει στη σύνδεση του µαθήµατος της ιστορίας µε το υλικό του Αρχαιολογικού χώρου της ∆ωδώνης και συγκεκριµένα µε το χώρο του Πρυτανείου. Απώτερος στόχος της εφαρµογής είναι να κατανοήσει ο µαθητής την πορεία της εξέλιξης του ανθρώπου από τις απαρχές της ιστορίας του, στις οργανωµένες κοινωνίες και τον καταλυτικό ρόλο της φωτιάς του «άσβεστου πυρός» στη ζωή του και στην οργάνωση της πολιτικής του ζωής. Θα παρουσιαστεί από την Αγγελική Πανάτση, αρχαιολόγο της Εφορείας. Τα προγράµµατα θα πραγµατοποιηθούν µια - δύο φορές ηµερησίως, ανάλογα µε τις δηλώσεις συµµετοχής, οι οποίες είναι απαραίτητες. Ώρες ∆ιεξαγωγής: 9.00-13.00. Παράλληλα, οι θεµατικές περιηγήσεις στο Σαββατοκύριακο θα πραγµατοποιηθούν, µόνον εάν υπάρξουν δηλώσεις συµµετοχής έως µεθαύριο, Παρασκευή.

Στο Βυζαντινό Μουσείο

Μεθαύριο, Παρασκευή θα πραγµατοποιηθούν θεµατικές ξεναγήσεις µε τίτλο «Το πυρ των Χρυσικών» για µαθητές και ευρύ κοινό στο Θησαυροφυλάκιο, στην ακρόπολη Ιτς Καλέ του Κάστρου Ιωαννίνων, όπου εκτίθεται συλλογή αργυρών εκκλησιαστικών κειµηλίων, κοσµηµάτων και αντικειµένων. Οι ξεναγήσεις θα πραγµατοποιηθούν από την αρχαιολόγο Αθηνά Ζωγάνη. Ώρες διεξαγωγής: 10.00-13.00. Τις ηµέρες του εορτασµού η είσοδος για όσους συµµετέχουν στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη. * ∆ηλώσεις συµµετοχής: Για το Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων: τηλ.: 2651001089. Για το Βυζαντινό Μουσείο Ιωαννίνων τηλ. :2651039580. Για τον Αρχαιολογικό Χώρο ∆ωδώνης τηλ. 2651082287.

Συνεδριάζει αύριο το Δημοτικό Συμβούλιο • Αύριο, Πέμπτη, ώρα 1 το μεσημέρι συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων. Στην Ημερήσια Διάταξή του, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται θέματα: αποδοχή επιχορήγησης για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προς τρίτους, αναμόρφωση του προϋπολογισμού 2016, έγκριση μεταβίβασης αρμοδιοτήτων στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, έγκριση πρόσληψης μόνιμου στην Υπηρεσία Καθαριότητας, τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος.

αν ψάχνετε για...

 ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ 

Τηλ. 26510 23333

ΤΕΤΑΡΤΗ 19/10/2016

8.30 το πρωί έως 2 το μεσημέρι & 5.30 το απόγευμα έως το πρωί: ΔΟΥΒΑΝΑΣ ΠΑΥΛΟΣ, Αβέρωφ 36Β, τηλ. 64250 8.30 το πρωί έως 9 το βράδυ: ΒΑΚΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Δωδώνης 2, τηλ. 23658 ΖΑΡΑΧΗΣ ΛΟΥΚΑΣ, Κεντρική Πλατεία 2, τηλ. 30729 ΠΑΡΟΥΤΙΑΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ, Σπ. Λάμπρου 38, τηλ. 70704 ΚΑΪΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, 28ης Οκτωβρίου 24Β, τηλ. 27678 ΜΟΥΛΙΑ ΜΑΡΙΑ, Βηλαρά 84, τηλ. 22329 ΠΑΠΑΗΛΙΑ ΑΡΤΕΜΙΣ, Ναπ. Ζέρβα 37, τηλ. 35304 Σ/Φ ΓΙΟΥΝΗΣ ΑΘΑΝ. - ΓΙΟΥΝΗΣ ΔΗΜ., Ναπ. Ζέρβα 1, τηλ. 38350 Σ/Φ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Β. - ΣΥΡΜΑΚΕΣΗ Κ., Βλαχλείδη 7, τηλ. 24330

«ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ» KAΘHMEPINH ΠOΛITIKH-OIKONOMIKH EΦHMEPIΔA THΣ HΠEIPOY Φ.Tζαβέλλα 11β-ΓIANNINA 453 33 • Διαφημίσεις-Συνδρομές-Λογιστήριο: Τηλ. 2651025677 Σύνταξη: Τηλ. 26510 33791 - FAX: 26510 30350 • ΚΩΔΙΚΟΣ: 1823 http://www.proinoslogos.gr • e-mail: info@proinoslogos.gr Ιδιοκτησία: Ι. & Ε. ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ Ο.Ε. Έκδοση-Διεύθυνση: ΙΩΑΝΝΗΣ Β. ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΣ Οικονομική Διεύθυνση: ΜΑΡΙΑ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ Διεύθυνση Σύνταξης: ΕΥΔΟΞΙΑ Β. ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ Σύνταξη: Κ. ΑΓΟΡΗΣ - Γ. ΚΕΪΣΟΓΛΟΥ - Ν. ΜΑΝΟΥΡΗΣ Υπεύθυνος Διαφημιστικού: ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Nομικός Σύμβουλος: ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΠΕΠΟΝΗ-ΝΤΑΚΑΛΕΤΣΗ Προϊστάμενος Τυπογραφείου: ΣΠΥΡΟΣ Π. ΖΑΧΑΡΗΣ

Σύμβουλος Έκδοσης: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΣ Γρ. Aθηνών: Καρόλου 24 Πλ.Καραϊσκάκη 10437 • Tηλ.: 210-5231636 και 210-5234647 Tιμή Φύλλου 0,60 • ETHΣIEΣ ΣYNΔPOMEΣ: Iδιωτών: 150,00 - Tραπεζών, Oργανισμών, Δήμων, Kοινοτήτων, Nομ. Προσώπων: 180,00 - Eξωτερικού: Δολλάρια 280,00 Στις παραπάνω τιμές προστίθεται ΦΠΑ 6% EKTYΠΩΣH: TYΠOEKΔOTIKH HΠEIPOY E.Π.E. - Πέραμα Iωαννίνων - Tηλ.: 2651081750

Σήμερα, στο Πανεπιστήμιο

Υποδοχή αλλοδαπών σπουδαστών της Ελληνικής γλώσσας

• Το πάγιο οχτάµηνο πρόγραµµα εκµάθησης ελληνικής γλώσσας θα διεξάγει και φέτος το Κέντρο ∆ιδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισµού (ΚΕ.∆.Ε.Γ.ΠΟ.) του Πανεπιστηµίου Ιωαννίνων, συνεχίζοντας τη δράση του στην κατεύθυνση της προώθησης και διάδοσης της γλώσσας µας και του ελληνικού πολιτισµού. Πρόκειται για το πρόγραµµα Χειµερινό ΚΕ.∆.Ε.Γ.ΠΟ. µε χρονική διάρκεια έως και τις 31 Μαΐου. Σε αυτό συµµετέχουν φοιτητές ευρωπαϊκών προγραµµάτων ανταλλαγών Erasmus, αλλοδαποί υπότροφοι για µεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στο Πανεπιστήµιο Ιωαννίνων καθώς και αλλοδαποί κάτοικοι της πόλης. Το ΚΕ.∆.Ε.Γ.ΠΟ. θα υποδεχθεί επίσηµα τους αλλοδαπούς σπουδαστές του σήµερα, Τετάρτη και ώρα

10:00 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του ∆Ι.Κ.Ε.Π.Π.Ε.Ε. «Σταύρος Νιάρχος» στο ∆ιεθνές Κέντρο Ελληνικής Παιδείας Παράδοσης και Επαγγελµατικής Εκπαίδευσης (∆Ι.Κ.Ε.Π.Π.Ε.Ε.) µε την παρουσία του Προέδρου του ΚΕ.∆.Ε .Γ.ΠΟ., Πρύτανη Γεώργιου Καψάλη, καθώς και του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού του Κέντρου.

Σήμερα, στην Πρέβεζα

Εκδήλωση για το χορηγικό πρόγραμμα της Αρχ. Κασσώπης • Σήμερα και ώρα 8 το βράδυ στο ξενοδοχείο Διώνη της Πρέβεζας θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο πλαίσιο του προγράμματος «MyKassopi - πρόγραμμα CROWDFUNDING για το Αρχαίο Θέατρο της Κασσώπης» που υλοποιείται από το «Διάζωμα» και το πρόγραμμα crowdfunding act4Greece της Εθνικής Τράπεζας. Όπως αναφέρεται στην πρόσκληση που υπογράφουν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, η Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη και ο Πρόεδρος του «Διαζώματος» Σταύρος Μπένος, το πρόγραμμα “MyKassopi”, με το αξιακό πρό-

σταγμα «θέλουμε λίγα από πολλούς και όχι πολλά από λίγους», φιλοδοξεί να αξιοποιήσει τη συμμετοχικότητα, τον εθελοντισμό των απλών ανθρώπων, των συλλόγων και της επιχειρηματικής κοινότητας, καθώς και τη δύναμη της κοινωνίας, με στόχο την ανάδειξη του σπουδαίου αρχαίου θεάτρου της Κασσώπης.

Την ερχόμενη Παρασκευή

Παρουσίαση βιβλίου του Στ. Τζίμα στα Γιάννενα

• Το βιβλίο του Σταύρου Τζίµα µε τίτλο «Η κατάρρευση της Γιουγκοσλαβίας και οι ελληνικές φαντασιώσεις. Ελλάς – Σερβία – Ορθοδοξία» θα παρουσιαστεί µεθαύριο, Παρασκευή και ώρα 7.30 µ.µ., στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «∆ηµ. Χατζής». Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι: Βαγγέλης Αργύρης, πρώην υπουργός, Ηλίας Σκουλίδας, ιστορικός Τ.Ε.Ι. Ηπείρου και ο ίδιος ο

Μήλα θα πάρουν οι Πολύτεκνοι • Διανομή μήλων θα γίνει και σήμερα στα μέλη του Συλλόγου Πολυτέκνων. Η διανομή γίνεται στο Ζωγράφειο Γηροκομείο, από τις 9 π.μ. έως τις 2 μ.μ.. Οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσέρχονται, έχοντας μαζί τους την πολυτεκνική ταυτότητα.

συγγραφέας. Τη συζήτηση συντονίζει ο δηµοσιογράφος Γιώργος Κυρούσης, ενώ χαιρετισµό θα απευθύνει ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ. Θα ακολουθήσει συζήτηση µε το συγγραφέα για τη σηµερινή κατάσταση στα Βαλκάνια. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Πνευµατικού Κέντρου ∆ήµου Ιωαννιτών.

Έκθεση στη Δημοτ. Πινακοθήκη

«Εικαστικοί Διάλογοι» με τον Γιάννη Μόραλη • Έκθεση – αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη γέννηση του Γιάννη Μόραλη με τίτλο «Εικαστικού Διάλογοι» θα παρουσιάσει το Σωματείο Πτυχιούχων Ανωτάτων Σχολών Εικαστικών Τεχνών Ηπείρου στη Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων. Την έκθεση συνδιοργανώνει το Σωματείο Π.Α.Σ.Ε.Τ. Ηπείρου με τη Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων & την Περιφέρεια Ηπείρου. Τα εγκαίνιά της θα γίνουν σήμερα, Τετάρτη, ώρα 19.00. Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 13 Νοεμβρίου. Ώρες επίσκεψης: Δευτέρα – Πέμπτη 8.00-15.00, Παρασκευή 8.00-21.00, Κυριακή 10.00-13.00 & 18.00-21.00.

Για τρεις ακόμα παραστάσεις

Η «Αγγελική» επιστρέφει ξανά στο Θέατρο Έκφραση

• Mετά την επιτυχηµένη παρουσίασή της στα Γιάννενα τον περασµένο µήνα η θεατρική παράσταση «Αγγελική» της οµάδας «Fly Theater» επιστρέφει ξανά στο Θέατρο Έκφραση (Αραβαντινού 14) για ένα ακόµη τριήµερο, από µεθαύριο, Παρασκευή µέχρι την Κυριακή, 23 Οκτωβρίου (ώρα έναρξης 9.15 µ.µ.). Η «Αγγελική» είναι µια παράσταση για τρεις ηθοποιούς που επιχειρούν µε απλά µέσα – την κουκλοπαιχτική, τη µιµική και τα σώµατά τους– να µεταφέρουν επί σκηνής το ταξίδι της ζωής της Αγγελικής Ματθαίου, µιας προσφυγοπούλας από τις Νέες Φώκαιες της Σµύρνης, όπως η ίδια την παρουσιάζει σε ένα γράµµα της που δηµοσιεύθηκε στις εφηµερίδες.

Οι συντελεστές

Κείµενο: Αγγελική Ματθαίου. ∆ιασκευή κειµένου: Κατερίνα ∆αµβόγλου. Σκηνοθεσία – ∆ηµιουργία: Κατερίνα ∆αµβόγλου, Robin

Beer, Jorge Arbert. Φωτογραφίες: Βασίλης Κοτρότσος, Κύνθια Κινδελή, Γιώργος Αναστασάκης. Παίζουν οι Κατερίνα ∆αµβόγλου, Robin Beer, Ορφέας Γεωργίου. * Tα εισιτήρια της παράστασης κοστίζουν 10 (ολόκληρο) και 8 ευρώ (µειωµένο). Κρατήσεις Θέσεων στα τηλ.: 26515 54505, 6978047081.

Συναυλία την Παρασκευή

Η Σαββέρια Μαργιόλα στον Πολυχώρο Αγορά

• Στη Μουσική Σκηνή του Πολυχώρου Αγορά θα ανέβει µεθαύριο, Παρασκευή, η πολλά υποσχόµενη ερµηνεύτρια Σαββέρια Μαργιολά κουβαλώντας στις «αποσκευές» της τις µουσικές που αγαπάει. Με ένα ρεπερτόριο από τη δισκογραφία της και από τη πλούσια παράδοση των Ελλήνων συνθετών και στιχουργών φτιάχνει ένα µουσικό πρόγραµµα από το ρεµπέτικο και τον Τσιτσάνη µέχρι τον Σωκράτη Μάλαµα, τον Ορφέα Περίδη, τον Νίκο Παπάζογλου, τον Σταµάτη Κραουνάκη. Μαζί της θα είναι οι µουσικοί Μάριος Μούρµουρας (κιθάρες), Νίκος Πασσαλίδης (µπουζούκι, λα-

ούτο) και ∆ήµος Πολυµέρης (ακορντεόν). Οι πόρτες ανοίγουν στις 10.30 µ.µ. και η είσοδος είναι 6 ευρώ.

Ακυρώθηκε η παράσταση με τους Κοζάκους χορευτές • Η παράσταση με τους Κοζάκους που είχε προγραμματιστεί για αύριο, Πέμπτη στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» ματαιώνεται και τα εισιτήρια εξαργυρώνονται από το σημείο από όπου αγοράστηκαν.


ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Σελ. 5η


Σελ. 6η

Σύμφωνα με δηλώσεις της Θ. Φωτίου

Έως 21 Οκτωβρίου η καταβολή του οικογενειακού επιδόματος

 Για όσους προσκόμισαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά έως τα μέσα Αυγούστου

Σ

τα οικογενειακά επιδόματα αναφέρθηκε η αναπληρώτρια υπουργός για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, μιλώντας στον ΑΝΤ1. H αναπλ. Υπουργός ανέφερε για εκείνους που δικαιούνται να λάβουν το οικογενειακό επίδομα ότι όσοι προσκόμισαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά έως τα μέσα Αυγούστου, θα λάβουν μέχρι τις 21 Οκτωβρίου όλο το ποσό που δικαιούνται. Οι υπηρεσίες του

ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

υπουργείου εργάζονται για την εκκαθάριση των αιτήσεων Α21 και φαίνεται ότι οι τελικοί δικαιούχοι

Στοιχεία της ΕΚΤ για το τρίτο τρίμηνο

Αυξήθηκε η ζήτηση δανείων στην Ευρωζώνη • H ζήτηση δανείων στο σύνολο της Ευρωζώνης από επιχειρήσεις και νοικοκυριά αυξήθηκε σε όλες τις κατηγορίες στο τρίτο τρίμηνο του 2016, λόγω κυρίως των χαμηλών επιτοκίων και των εξαγορών και συγχωνεύσεων επιχειρήσεων, σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (Euro Area Bank Lending Survey). Οι πιστωτικοί κανόνες των τραπεζών της Ευρωζώνης παρέμειναν σταθεροί, σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο, όσον αφορά τις χορηγήσεις δανείων σε επιχειρήσεις, ενώ χαλάρωσαν για τα δάνεια σε νοικοκυριά. Οι όροι χορήγησης των νέων δανείων στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά συνέχισαν να χαλαρώνουν, λόγω κυρίως της μείωσης των επιτοκιακού περιθωρίου των τραπεζών. Η πρόσβαση των τραπεζών της Ευρωζώνης σε λιανικές πηγές χρηματοδότησης βελτιώθηκε, όπως επίσης και η πρόσβασή τους στις αγορές ομολόγων και τιτλοποιημένων δανείων, ενώ επιδεινώθηκε η πρόσβασή τους στις αγορές χρήματος. Οι τράπεζες χρησιμοποίησαν την πρόσθετη ρευστότητα από το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ (asset purchase programme, APP) για τη χορήγηση δανείων, την αναχρηματοδότησή τους και, σε μικρότερο βαθμό, την αγορά στοιχείων ενεργητικού. Η επίδραση του APP συνέχισε να είναι πιο έντονη στη χαλάρωση των όρων δανεισμού παρά στη χαλάρωση των πιστωτικών κανόνων.

Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη από το Δήμο Αρταίων

Δημοπρατούνται την Παρασκευή τα καταστήματα στα Ψαροπλιά

• Δημοσιεύτηκε από το Δήμο Αρταίων η προκήρυξη εκμίσθωσης , των καταστημάτων στα Ψαροπλιά. Η δημοπρασία θα είναι φανερή προφορική, πλειοδοτική και θα διεξαχθεί μεθαύριο Παρασκευή ενώπιον της Επιτροπής διενέργειας των δημοπρασιών και αξιολόγησης των προσφορών και θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα Αρταίων (Περιφερειακή Οδός & Αυξεντίου) στον 3ο όροφο και στην αίθουσα συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου. Το τίμημα είναι κατά 20% φθηνότερο συγκριτικά με την τελευταία δημοπρασία και σχεδόν 40% σε σχέση με την πρώτη και αφορά τόσο τον εσωτερικό χώρο, όσο και τον εξωτερικό αύλειο χώρο κάθε καταστήματος. «Μέχρι στιγμής έχουμε υψηλό ενδιαφέρον και αυτό είναι πολύ θετικό. Πλέον, έχουν μπει και επιπλέον χρήσεις για κάθε κατάστη μα, με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι θα κρατηθεί ο παραδοσιακός χαρακτήρας της περιοχής, όπως έχει αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο» αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Αρταίων Χριστόφορος Σιαφάκας.

της δόσης θα είναι περίπου 800.000 με την δαπάνη να φαίνεται πως θα ξεπεράσει τα 160 εκατ. ευρώ. Όσον αφορά τις αιτήσεις που κατατέθηκαν από τα τέλη Αυγούστου και μετά και που ακόμη δεν έχουν εκκαθαριστεί οι δικαιούχοι αυτής της κατηγορίας θα πρέπει να περιμένουν την επόμενη δόση για να λάβουν αναδρομικά τα ποσά που δικαιούνται. Στόχος για τον ΟΓΑ παραμένει η επόμενη δόση των οικογενειακών επιδομάτων να καταβληθεί στα μέσα Οκτωβρίου, με πιθανότερες ημερομηνίες τις 20 ή 21 του μηνός. Ως οικογενειακά επιδόματα θεωρούνται το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και το Ειδικό Επίδομα Τριτέκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών. Το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων κυμαίνεται από 13 έως 40 ευρώ το μήνα, ανάλογα με τον αριθμό των ανήλικων τέκνων και το οικογενειακό εισόδημα. Το ειδικό επίδομα στήριξης τριτέκνων και πολύτεκνων οικογενειών ανέρχεται στο ποσό των 500 ευρώ ετησίως και χορηγείται σε τρεις δόσεις τον χρόνο. Τα επιδόματα χορηγούνται σε όσους έχουν παιδιά κάτω των 18 ή 19 ετών εφόσον φοιτούν στη μέση εκπαίδευση ή 25 ετών εφόσον σπουδάζουν ή έχουν ποσοστό αναπηρίας πάνω από 67%.

Θετικό το κλίμα στην αγορά

Με άνοδο 1,33% έκλεισε χθες το ΧΑ Ανοδικές τάσεις επικράτησαν χθες στη χρηματιστηριακή αγορά, η οποία διέσπασε ανοδικά τα επίπεδα των 590 μονάδων, με αυξημένο τζίρο, εν μέσω θετικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές. Η αγορά έκλεισε στα υψηλότερα επίπεδα από τη συνεδρίαση της 23ης Ιουνίου, μετά το Brexit. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 593,83 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,33%.

 593,83 μ.

μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες του Εμπορίου (+2,90%), των Πρώτων Υλών (+2,86%), των Προσωπικών Προϊόντων (+2,72%) και των Τροφίμων (+2,64%). Αντιθέτως, απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Χημικών (-1,16%) και των Τηλεπικοινωνιών (-0,13%). Ανοδικά κινήθηκαν 60 μετοχές, 44 πτωτικά και 22 παρέμειναν σταθερές.

Έχει τεθεί σε δημ. διαβούλευση

Εγκρίθηκε η Α’ φάση για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2015-2019 του Δ. Κόνιτσας

• Την Α’ φάση (Στρατηγικός Σχεδιασμός) για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2015-2019 του Δ. Κόνιτσας, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο. Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (Ε.Π.) είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που εκπονεί κάθε Δήμος και αφορά τον προγραμματισμό του για την επόμενη πενταετία. Περιλαμβάνει το όραμα και τις πολιτικές του Δήμου, αλλά και τα έργα και τις δράσεις που θα υλοποιήσει σε όλους τους τομείς. Στόχος του Ε.Π. είναι η βελτίωση της λειτουργίας του δήμου, η παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς τους δημότες και η ανάπτυξη

Β. ΚΟΡΚΙΔΗΣ: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει βασικό διαμετακομιστικό κέντρο της ΝΑ Μεσογείου… • Η στενή συνέργεια/σύζευξη του κλάδου του εμπορίου με τον αντίστοιχο της παροχής υπηρεσιών logistics (εφοδιαστική αλυσίδα), σαφέστατα μπορεί να προσδώσει την απαιτούμενη ώθηση για την ανάκαμψη και την επανενεργοποίηση της πραγματικής οικονομίας. Αυτό σημείωσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Βασίλης Κορκίδης στο 20ο Πανελλήνιο Συνέδριο Logistics: "Manage the change" 2016 "Προκλήσεις και προοπτικές των δραστηριοτήτων Εφοδιαστικής Αλυσίδας". Ο κ. Κορκίδης είπε ότι βασική προτεραιότητα όλων των συνεργαζόμενων φορέων θα πρέπει να αποτελέσει η ανάδειξη της πατρίδας μας ως ισχυρού περιφερειακού κόμβου, εκμεταλλευόμενη το σύνολο των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ανθρώπινου δυναμικού και τη γεωγραφική αξία των υποδομών που διαθέτουμε. «Πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσουμε πως η Ελλάδα πληροί

Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 596,54 μονάδες (+1,79%). Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 48,156 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 89.466.179 μετοχές. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 1,49%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,53%. Από τους επιμέρους δείκτες, τη

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΙΜΩΝ

όλες τις προϋποθέσεις, ώστε να μετατραπεί σε βασικό διαμετακομιστικό κέντρο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και να καταστεί η κύρια πύλη εισόδου εμπορευμάτων από την Ανατολή προς την Κεντρική και τη Δυτική Ευρώπη και, φυσικά, όλες τις γειτονικές βαλκανικές χώρες. Σε αυτό το πλαίσιο, απαραίτητη προϋπόθεση για την υιοθέτηση ενός μοντέλου ανάπτυξης, που θα προσιδιάζει σε διεθνή πρότυπα και το οποίο θα συντελέσει στην αύξηση του ποσοστού εξυπηρέτησης του διερχόμενου φορτίου εμπορευμάτων, αποτελεί ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση του υφιστάμενου συστήματος υποδομών, μεταφορών και υπηρεσιών logistics, ενός κλάδου (του εφοδιαστικού) που συμβάλλει κατά 10,8 στη διαμόρφωση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος της χώρας», σημείωσε.

της περιοχής. Το Ε.Π. εκπονείται από την Εκτελεστική Επιτροπή με την υποστήριξη και τη συνεργασία όλων των υπηρεσιών και των νομικών προσώπων του δήμου σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, το Στρατηγικό Σχέδιο τίθεται σε δημόσια διαβούλευση. Για το σκοπό αυτό, το πλήρες κείμενο και το ερωτηματολόγιο δημόσιας διαβούλευσης έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου www.konitsa.gr ώστε κάθε ενδιαφερόμενος να λάβει γνώση για το περιεχόμενο του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Δ. Κόνιτσας. Μέσω του ερωτηματολογίου μπορούν να υποβάλλονται προτάσεις, από δημότες και από τοπικούς, κοινωνικούς, πολιτιστικούς, οικονομικούς και λοιπούς φορείς, από 18/10/2016 έως και 18/11/2016. Οι προτάσεις αυτές θα ληφθούν υπόψη κατά την εκπόνηση του τελι-

Γεν. Γραμματέας Τουρισμού

Στόχος η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου

• «Ο τουρισμός είναι κυβερνητική προτεραιότητα» τόνισε ο Γενικός Γραμματέας τουριστικής πολιτικής Γιώργος Τζιάλλας, από το βήμα του συνεδρίου του ΣΕΤΕ, υπογραμμίζοντας ότι υλοποιούνται δράσεις που στοχεύουν στη διάχυση του τουριστικού ρεύματος σε όλες τις περιοχές της χώρας, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Όπως είπε, με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, ο κ. Τζιάλλας τόνισε ότι προωθείται η ανάπτυξη θεματικών μορφών τουρισμού αλλά και δράσεις που ευνοούν την ενίσχυση των

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αρ. Πρωτ.: ADMIN 166

κού κείμενου. Μετά τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου (το οποίο εκτός της ανάρτησής του στην ιστοσελίδα του Δ. Κόνιτσας διατίθεται και σε έντυπη μορφή στο Δημαρχείο Κόνιτσας, κα Μαίρη Αθανασίου) μπορεί να αποσταλεί ως εξής: Ταχυδρομικά στη Δ/νση: Δήμος Κόνιτσας, Πλατεία Δημαρχείου τ.κ. 44100 Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο gkallint@yahoo.gr Μέσω φαξ στον αριθμό 26550 24000 Με την προσκόμισή του στο Δημαρχείο Κόνιτσας (γραφείο Αντιδημάρχου κ. Γεωργίου Καλλιντέρη) • Για κάθε πρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 26553-60309 & 26553-60319.

ΑΔΑ: Ψ7Ψ946ΨΖ3Π-ΘΝ6

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΘΕΣΗΣ ΕΠΙΚΟΥΡΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος προκηρύσσει μία (1) θέση Επίκουρου Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Δίκαιο Αποδείξεως – Ψηφιακές Τεχνολογίες – Εναλλακτική Επίλυση Διαφορών» (Evidence Law – Digital Technology – Alternative Dispute Resolution). Η θέση ανήκει στη Σχολή Οικονομίας, Διοίκησης και Νομικών Επιστημών και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Γ’ 994/10-10-2016. ΑΔΑ: Ψ76746ΨΖ3Π-7ΦΓ ΚΩΔΙΚΟΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΣΤΟ «ΑΠΕΛΛΑ»: 1586085 Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση υποψηφιότητας μαζί με όλα τα αναγκαία για κρίση δικαιολογητικά, τα οποία αναφέρονται στο ΦΕΚ της προκήρυξης, στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΑΠΕΛΛΑ» (https://apella.minedu.gov.gr/) μέσα σε δίμηνη αποκλειστική προθεσμία και να καταθέσουν τα αναφερόμενα σε ηλεκτρονική μορφή (CD ή άλλο αποθηκευτικό μέσο), καθώς και σε ένα αντίτυπο έντυπης μορφής στη Γραμματεία της Σχολής. ΛΗΞΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ: Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016 Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από: 14o χλμ. Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών, Θέρμη Θεσσαλονίκης, τηλ. 2310 807526 (κα Α. Καραβασίλη, a.karavasili@ihu.edu.gr) και 2310 474563 (κα Θ. Γκριμπίζη, t.grimpizi@ihu.edu.gr). Η παρούσα έχει αναρτηθεί και την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου (www.ihu.edu.gr/vacancies). Θεσσαλονίκη, 11 Οκτωβρίου 2016 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ Θ. ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ, CBE, DSc α.α. Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΟΤΙΜΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΜΟΥ

συνεργιών με άλλους κλάδους της ελληνικής οικονομίας. Προς την κατεύθυνση της τόνωσης της επιχειρηματικότητας, ο ΓΓ ανέφερε ότι σύντομα θα ανακοινωθεί πρόγραμμα για ίδρυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, πάντα στον κλάδο του τουρισμού. Να σημειωθεί ότι τρέχει ήδη πρόγραμμα εκσυγχρονισμού ΜμΕ του κλάδου. Παραμένοντας στο σκέλος των δράσεων του υπουργείου, με ενδιαφέρον αναμένεται το θεσμικό πλαίσιο για την οικονομία του διαμοιρασμού (ενοικιαζόμενες κατοικίες), το οποίο, όπως είπε, είναι στο τελικό του στάδιο. Το 2017 επίσης αναμένεται και η κωδικοποίηση της τουριστικής νομοθεσίας. Σημείωσε επίσης πως η χώρα και η ηγεσία του κλάδου ήλθαν αντιμέτωπες με πρωτοφανή γεγονότα, όπως το προσφυγικό, το Brexit, κλπ, όμως ο ελληνικός τουρισμός κατάφερε να σημειώσει ρεκόρ αφίξεων. Στην παρέμβασή του ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης ανάφερε ότι η Πολιτεία οφείλει να υλοποιήσει άμεσα ένα πλέγμα ενεργειών ανάτασης της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού τομέα με κυριότερο άξονα την επαναφορά των συντελεστών φορολόγησης σε χαμηλότερα επίπεδα, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, τη δημιουργία περιβάλλοντος προσέλκυσης επενδύσεων και την επανατροφοδότηση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία.


ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

ΝΑ ΣΚΑΣΕΙ Ο ΧΟΤΖΑΣ! Ένας άλλος «σεισμός» ήταν αυτός που έγινε στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, όπου με 95% επανεξελέγη Πρόεδρος ο Αλέξης. Ήθελα να ήξερα ποιοι ήταν οι μπαγάσηδες που δεν σταύρωσαν το παλικάρι τους, τον αναμορφωτή της νέας Ελλάδας, η οποία με τέτοιο «σεισμό» μετακινείται προς Αφρικανικές χώρες. Τύφλα να’χει η μετακίνηση της Πίνδου και του Μιτσικελίου.

Ο ΦΥΛΑΡΧΟΣ... Με τον ΓΙΩΡΓΟ ΓΙΑΝΝΑΚΗ

 Η ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ...

Ήταν να το ζήσουμε και με την οδηγία που δίνονταν σε άλλους κατοίκους άλλων περιοχών της χώρας ή άλλων χωρών. «Μάθετε να ζείτε με τους σεισμούς», είναι η οδηγία από υπεύθυνους και «περιμένετε να ζήσετε τα χειρότερα από τους ανεύθυνους που έχουν κάνει την φήμη επάγγελμα»!

 ΤΑ ΞΕΝΥΧΤΙΑ...

Το «καληνύχτισμα» του περασμένου Σαββάτου ήταν ένας σεισμός 5,5 ρίχτερ, κάτι που βρήκε πολλούς Γιαννιώτες να τραβάνε ξενύχτια σε δρόμους και πλατείες. Πολλοί ήταν εκείνοι που μάζεψαν παιδιά και μερικά συμπράγκαλα και τα στίβαξαν στα αυτοκίνητα για να γλυτώσουν από τ’ απανωτά κτυπήματα του εγκέλαδου που, εδώ που τα λέμε, είχε μια απίστευτη για τα

 ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ...

Το τελικό πριν τον εγκέλαδο χτύπημα το έκανε ο υιός Παπαζάχου που να’χε πατέρα να μοιάσει, ο οποίος προέβλεψε τα ακριβώς αντίθετα από τον Λέκκα που έφτασε επί τόπου για να αναλύσει το φαινόμενο. Αυτός ο Παπαζάχος αγρίεψε περισσότερο τα πράγματα και νάτους τους Γιαννιώτες να ψάχνουν για νέο ξενύχτι περιμένοντας τον μεγάλο σεισμό που θα... σάρωνε τα πάντα!

 ΕΥΤΥΧΩΣ!..

Είμαστε στην τέταρτη μέρα σήμερα και οι προβλέψεις ευτυχώς έχουν πέσει στο κενό! Τα σημάδια όμως τα έχουν αφήσει στους κατοίκους που έχουν πάντοτε μία ροπή να «συγκινούνται» από τα υπερφυσικά φαινόμενα και να τα μεγενθύνουν σε βαθμό επικίνδυνο, ακόμη και για τη ζωή τους.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! • Ύστερα από οκτώ χρόνια παρουσίας μου στη διοίκηση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου η συμπόρευση μαζί της δεν θα συνεχιστεί μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της περασμένης Κυριακής. Ευχαριστώ όλους όσους όλα αυτά τα χρόνια είχα την τιμή να συνεργαστώ θεωρώντας ότι η παρουσία μου ήταν προς την θετική κατεύθυνση και μάλιστα σε μία περίοδο που τα πράγματα για την οικονομία της χώρας ήταν και είναι στα χειρότερά τους. Αυτή λοιπόν η ώρα δεν προσφέρεται για τον απολογισμό της οκταετούς παρουσίας μου στην διοίκηση της Τράπεζας, κάτι που θα γίνει εν καιρώ και το οφείλω σε όλους όσους μου εμπιστεύτηκαν τις οικονομίες τους ή τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες. Τούτη την ώρα απλά εύχομαι στην Τράπεζά μας να βρει περπατησιά ανάλογη με την ιστορία της και το περιεχόμενό της. Καλή δύναμη σε όλους! τοπικά δεδομένα επιμονή να «βαράει» εκείνος και να «χορεύουν» οι κάτοικοι στους ρυθμούς του.

 ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ!

Εδώ που τα λέμε, σε κάτι τέτοιες ώρες ηρωισμοί δεν χωράνε και ένα «Παναγία μου» σου ξεφεύγει αυθόρμητα. Αλλά, στο Θεό σας, μπορεί κάτι να κάνει κάποιος αν μένει στον τελευταίο όροφο μιας πολυκατοικίας; Άρα, η ψυχραιμία επιβάλλεται και ο πανικός είναι εκείνος που μπορεί ακόμη και να σκοτώσει.

 ΤΟ ΞΕΝΥΧΤΙ...

Ξενύχτι λοιπόν από το Σάββατο προς Κυριακή που εκεί άρχισε να «δουλεύεται» από τους σεισμολόγους της πλατείας το επόμενο δυνατό κτύπημα του Εγκέλαδου. Όλοι αυτοί οι... παπαρολόγοι επικαλούνταν πηγές τους από τα μεγαλύτερα Γεωδυναμικά Ινστιτούτα του κόσμου ότι τα Γιάννενα μπορεί και να εξαφανιστούν κι από το χάρτη. Άλλοι πιο θρησκευόμενοι επικαλούνταν τους «αγίους» που έχουν τα Γιάννενα και δεν θ’ άφηναν να γίνει τέτοιος αφανισμός!

 ΤΑ ΣΑΪΝΙΑ

Αγωνία όλη τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή πρωί που εδέησε να έλθει κάτι από σεισμολόγος (το κάτι έχει να κάνει με τους χαρακτηρισμούς στο χώρο των ειδικών) και να πει αυτά τα καθησυχαστικά τύπου «μην μπαίνετε στα σπίτια σας για ένα 48ωρο»! Αυτό ήταν! Το πήραν τα σαΐνια της πλατείας και άρχισαν τις προβλέψεις που έφταναν στο μεγάλο κτύπημα το οποίο θα γίνονταν στις πέντε το απόγευμα της Κυριακής κι όταν αυτό δεν έγινε, το πήγαιναν πιο πίσω από ώρα σε ώρα.

Σελ. 7η

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

 ΠΟΛΥΣ ΔΡΟΜΟΣ...

Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζονται παλικαριές σε τέτοιου είδους φυσικά φαινόμενα κι όταν αυτά είναι πρωτοφανή. Αλλά απ’ αυτό το σημείο μέχρι την ανευθυνότητα και την ηλιθιότητα χωράει πολύς δρόμος κι αυτόν καλείται να τον καλύψει η ίδια η Πολιτεία, η οποία άφηνε τον κόσμο στο σκοτάδι και άφηνε τους τσαρλατάνους να λένε και να γράφουν στο διαδίκτυο ό,τι τους κατεβάσει η κούτρα!

 ΔΩΔΕΚΑ ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ...

Δώδεκα ώρες μετά εμφανίστηκε ο κ. Λέκκας στην Περιφέρεια Ηπείρου για να πει κάποια υπεύθυνα πράγματα ώστε να έχει μια πρώτη επίσημη ενημέρωση ο κάτοικος της Ηπείρου. Πιο πριν την υπόθεση την δούλευαν οι «καφετζούδες» που είχαν πιάσει τα παγκάκια της πλατείας και τους άλλους ανοικτούς χώρους...

 ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΡΟ!

Είμαστε λαός χωρίς μέτρο. Είμαστε του ύψους και του βάθους και έχουμε την ικανότητα και για το καλύτερο και για το χειρότερο. Μέση οδός δεν υπάρχει για μας κι αυτό κάποιοι επιτήδειοι το εκμεταλλεύονται και κάνουν παιχνίδι μαζί μας. Συμπέρασμα: Θα μάθουμε να ζούμε και με σεισμούς πλέον, αρκεί να είναι κάτω από τα 7 ρίχτερ όπως λένε οι ειδικοί ή να φτιάχνουμε σπίτια που να αντέχουν σε τέτοιου είδους φαινόμενα, κάτι που εδώ και τριάντα χρόνια γίνεται και στην περιοχή μας.

 ΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ...

Νέα δεδομένα χωροταξικού ενδιαφέροντος προκύπτουν μετά τον

Αδιαμφισβήτητος αρχηγός της φυλής των πρασινο-ροζ ο νέος Ανδρέας, ο οποίος ονομάζεται Αλέξης κι από κάτω να τον χειροκροτεί το όλον ΠΑΣΟΚ, μηδέ εξαιρουμένου του Στέφανου Τζουμάκα που είδε φως και όρμηξε. Ποιος είπε ότι δεν γίνονται νεκραναστάσεις! Αλήθεια, γνωρίζατε εσείς ότι ζούσε ο Στέφανος Τζουμάκας;

ΟΙ ΣΥΝΤΟΠΙΤΕΣ... Συντοπίτης ο Στ. Τζουμάκας με τον Αλέξη και είπαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους! Γειά σου Αλέξη, γειά σου Στέφανε και καλώς το το παιδί! Μάλιστα, ο Στέφανος Τζουμάκας στον ΣΥΡΙΖΑ, για να παραδώσει μαθήματα σοσιαλισμού όπως τότε που καθοδηγούσε τις ορδές του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα και του Άκη! Ο... νέος αέρας που μπαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ από την πίσω πόρτα εν όψει της διανομής υπουργείων...

Η ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ!.. Εκεί σ’ αυτή την πίσω πόρτα περιμένει η Ξενογιαννακοπούλου, ο Χριστοδουλάκης και φυσικά ο μπαρμπα-Φώτης ο Κουβέλης, ο οποίος είναι ξέσκεπος από εξουσία εδώ και τρία χρόνια περίπου. Με όλα αυτά τα παλιά υλικά αλήθεια, μπορεί να δημιουργηθεί νέο ισχυρό οικοδόμημα, αναρωτιούνται οι γηγενείς Συριζαίοι που άρχισαν να μιμούνται εκείνους τους κατοίκους ορισμένων περιοχών που έχουν μία αποστροφή προς τους πρόσφυγες, που ψάχνουν μια στέγη για να βάλουν το κεφάλι τους.

σεισμό των 5,5 ρίχτερ του περασμένου Σαββάτου, που θέλουν την μετακίνηση της Πίνδου προς τα δυτικά! Το διέγνωσε ο γεωλόγος - σεισμολόγος κ. Γκανάς χωρίς να μας πει πού θα την πάει! Αφού το ακούσαμε κι αυτό απομένει να δούμε τα Γιάννενα... παραλιακά!

μαστε εδώ όλοι για τον σοσιαλισμό! Το είχε πει πρώτος ο Άκης, μετά το επανέλαβε ο Παπαντωνίου και στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η προσφώνηση του Πάνου Καμμένου! Άτιμη εξουσία τι τρέφεις στον κόρφο σου και με τι γάλα τους βυζαίνεις κάτι τέτοιους...

που τους ζητούσε! Όταν είδε το αποτέλεσμα ο Αλέξης, τους έβαλε τιμωρία να ξαναψηφίσουν για να έλθουν στα ίσα τους κι εκείνοι το έπραξαν, αλλιώς τους περίμεναν... σαράντα παρά ένα ραβδισμοί στα οπίσθια μέχρι να συνέλθουν! Μετά τους έφταιγε ο δημοσιογράφος του ΑΠΕ που έβγαλε από το μυαλό του λόγια που δεν είπε ο Ερντογάν αλλά που τα εννοούσε και τον απέλυσαν δια το ατόπημα!

Μειονοτική περιοχή η Ήπειρος για το ΑΠΕ που τα χωριά της χτυπήθηκαν από τον εγκέλαδο. Δηλαδή εκχώρησε την Νότια Ήπειρο στην Νότια Αλβανία! Κάτι είχε πάρει το αυτί του για Β. Ήπειρο αλλά η αριστερή τους ιδεολογία δεν τους επιτρέπει να γνωρίζουν γεωγραφία και ιστορία. Στην ίδια γραμμή η ΕΡΤ που εκχώρησε τα Γιάννενα στα Γιανιτσά!

Και τι ζητάει ο καημένος ο Ερντογάν; Την Δυτική Θράκη, την Μακεδονία μέχρι τη Θεσσαλονίκη, την Κύπρο και τα νησιά του Αιγαίου! Κάνει την μ...α ο δημοσιογράφος του ΑΠΕ και προσθέτει ένα «δημοψήφισμα» και νάτον τώρα να μαζεύει βρούβες για να πορευτεί επειδή δεν ήξερε καλά τούρκικα ή αυτό του είπαν να γράψει. Κάτι ανάλογο είχε γράψει το ΑΠΕ για τους δημοσιογράφους οι οποίοι παρακολουθούσαν τον Ν. Παππά στις ΗΠΑ και που το «ρεπορτάζ» το έκαναν στην Κουμουνδούρου!

Στα πλαίσια της ανανέωσης στελεχιακού δυναμικού της η Ν.Δ. εκτός όλων των άλλων έψαξε βαθειά στα αρχεία της και «ξέθαψε» κόσμο και κοσμάκη. Μάλιστα, για να εκδικηθεί τους αντιπάλους του ο Κυριάκος τους ανέθεσε τομείς εργασίας και τους εξαπέλυσε να μεταφέρουν την «συμφωνία» του κόμματος έτσι όπως το οραματίστηκαν εκεί στην Πειραιώς. Άντε και του χρόνου...

 ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ! ΕΔΑΦΙΚΕΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Κάτι τους είπε, κάτι δεν κατάλαΤΟΥ ΑΠΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΡΤ! βαν και ψήφισαν αντίθετα απ’ αυτό

 ΤΟ ΑΠΕ...

 ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ!

Σύντροφοι και συντρόφισσες εί από 1η σελ.

σωπό του παράδοξα έλαμψε. «Γειά σου, συμπατριώτη μου», είπε και με χαιρέτησε στρατιωτικά (φωτο). Τι διαβολεμένη σύμπτωση. Οι παππούδες του εν λόγω Στρατηγού ήταν Τουρκογιαννιώτες, οι οποίοι εγκατέλειψαν την πόλη με την απελευθέρωση (1912 - 13). Από τότε δεν έπαυε να θεωρεί την πόλη, πόλη των παππούδων του και των παιδικών του χρόνων. «Τζάνεμ», άρχισε στα πεταχτά «η πόλη, με μας, ήταν ένα κομψοτέχνημα γεμάτη με μπαχτσέδες και μυρωδικά. Η λίμνη πεντακάθαρη. Απαντούσες εντός της Κιπρίνια, Γλύνια, Μαρίτσια, Δρομίτσες, Τσίμες, Χέλια, Πίνες (είδος οστράκου), καραβίδες, καβούρια, ιχθυολογικά αγαθά, που χόρτασε κόσμο και κοσμάκη. Χώρια ο ορνιθολογικός της πλούτος. Το κάστρο, δε, χάριζε σε όλα μια ιδιαίτερη οντότητα. Ενώ, σήμερα με σας, τι είναι; Η λίμνη ένας κοπρόλακκος ομβρίων, καταροκανισμένη περιμετρικά από τους ντόπιους βουσμάνους. Και η πόλη απόλυτα τσιμεντοποιημένη, δίχως κάποια γωνιά ελκυστική, δίχως ανακύκλωση ή διαχείριση σκουπιδιών». Και που’σαι, μου πέταξε φεύγοντας, «τι ’ναι κείνες οι γελοιότητες που κατακλύζουν περιμετρικά το παραλίμνιο, το πάρκο και το Πνευματικό σας Κέντρο; Γελοιότητες που τις παρουσιάζετε ευσχήμως, σ’ ένα αδαές και αδιάφορο κοινό ως γλυπτική τέχνη; Και καλά, οι προτομές, είναι κάτι και κρύβουν μια ιστορία. Αυτές οι καρα - κατούρες τι είναι; Ούτε το τίποτα από το τίποτα. Έτσι, μπρε, είναι η γλυπτική τέχνη; Έτσι

 ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!

Ο τολμηρός Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης ggtolmiros@hotmail.com

Ε ΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ Μια ακόμη χαμένη ευκαιρία συνταγματικής αναθεώρησης;

 Του ΜΑΞΙΜΟΥ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ*

 από 1η σελ.

βέρνηση, φαίνεται ότι προσπερνά με ιδιαίτερη ελαφρότητα έως και περιφρόνηση τους θεσμούς και τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Επέλεξε για μια τόσο σοβαρή υπόθεση, όπως είναι η αναθεώρηση των συνταγματικών κανόνων, έναν τρόπο διαμόρφωσης των προωθούμενων προτάσεων που ελάχιστα προσιδιάζει με δημοκρατία αστικού τύπου. Το γεγονός, άλλωστε, της επιλογής των προσώπων στην εν λόγω επιτροπή που αναλαμβάνει αυτό το έργο, και από την οποία απουσιάζουν σκανδαλωδώς οι συνταγματολόγοι αλλά υπάρχει περίοπτη θέση σε έναν εκπρόσωπο της δραματικής τέχνης, που ιδεολογικά βρίσκεται κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ, μας προϊδεάζει για την συνέχεια της «παράστασης». Το πιθανότερο, λοιπόν, είναι και αυτή τη φορά να μην έχουμε μια ουσιαστική συνταγματική αναθεώρηση. Η προηγούμενη ευκαιρία να θυμίσουμε ότι χάθηκε με την κυβέρνηση Σαμαρά, καθώς καθυστέρησε η έναρξη της διαδικασίας, και οι εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, ακύρωσαν την πολιτική βούληση της ΝΔ για ριζικές συνταγματικές αλλαγές. Μια από αυτές, που η ΝΔ ήταν και είναι έτοιμη να προωθήσει, αφορά στην κατάργηση του κρατικού μονοπωλίου που επιβάλει το άρθρο 16 στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, γεγονός που θα έδινε επιτέλους και στη χώρα μας τη δυνατότητα λειτουργίας μη κρατικών πανεπιστημίων. Πρόκειται για θέμα-ταμπού για την ιδεοληπτική αριστερά, η οποία προτιμά τη μοναχική πορεία στα μονοπάτια της στασιμότητας. Αυτά, βεβαίως, είναι ψιλά γράμματα για μια κυβέρνηση, που αγωνιά αποκλειστικά για την παραμονή της στην εξουσία και την εξυπηρέτηση της εκλογικής πελατείας της. Γι’ αυΤο πιθανότερο, είναι και αυτή τη φορά να τό και δεν ιδρώμην έχουμε μια ουσιαστική συνταγματική νει το αυτί της σε αναθεώρηση. όσους ζητούν να γίνει και εδώ το αυτονόητο και να ανοίξει επιτέλους και στην Ελλάδα ο χώρος των ιδιωτικών πανεπιστημίων, που αποτελεί μια πραγματικότητα εδώ και χρόνια σε όλο τον γεωγραφικό μας περίγυρο. Η αναθεώρηση του άρθρου 16 θα έχει ως αποτέλεσμα: • Να πάψουμε να στέλνουμε μαζικά τους νέους μας στο εξωτερικό, γεγονός που προκαλεί οικονομική αιμορραγία στις οικογένειές τους. • Να σταματήσουμε τη διαρροή εγκεφάλων, που ακόμη πλουσιοπάροχα χαρίζει αυτός ο τόπος, παρά τη… φιλότιμη προσπάθεια των δεδηλωμένων εχθρών της αριστείας και της διάκρισης. • Να δημιουργηθούν νέες δομές παραγωγής γνώσης, που θα καταστούν εστίες προσέλκυσης νέων κι από άλλες χώρες, γειτονικές ή μη. • Να εκμεταλλευθούμε την προστιθέμενη αξία ενός μακραίωνου πνευματικού πολιτισμού που καλύπτει όλους τους τομείς της γνώσης από την ιατρική μέχρι τη φιλοσοφία και από την πολιτική έως το θέατρο. Η παιδεία είναι το κατ’ εξοχήν όχημα που μπορεί να μας αποκολλήσει οριστικά από το βάλτο της κρίσης και να μεταμορφώσει δημιουργικά την ελληνική κοινωνία. Ίσως, όμως, αυτό να είναι που δεν επιθυμούν να συμβεί όσοι ιδεολογικά έχουν στοιχηθεί πίσω από την κυβέρνηση. Γι’ αυτό ας μην τρέφουμε αυταπάτες, ότι μπορεί να υπάρξει θετική στροφή, όσο παραμένει η παρούσα πολιτική κατάσταση. Μόνον μια κυβερνητική αλλαγή με φιλελεύθερο πρόσημο θα επέτρεπε την εφαρμογή ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων στο χώρο της παιδείας. Έως τότε, δυστυχώς, η πολιτική ζωή φαίνεται ότι θα είναι γεμάτη από επικοινωνιακές πομφόλυγες και θεσμικές αποκλίσεις ή και εκτροπές. Όσο για τη συνταγματική μεταρρύθμιση, αν ολοκληρωθεί, μάλλον θα εκτροχιασθεί σε αντικείμενο διαβούλευσης «λαϊκών συνελεύσεων» σε πλατείες, ανάλογα με τις… θερινές θεατρικές παραστάσεις. * Ο κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος είναι υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης.

Μεταξύ σοβαρού & αστείου

Ο Στρατηγός…

 Του ΦΩΚΙΩΝΑ Ι. ΚΑΨΑΛΗ

σέβεστε την αρχαία σας παράδοση; Άι σιχτίρ, εξαφανίστε τα από κει, να μη μειώνουν το κύρος της τέχνης και τη σοβαρότητα της πόλης σας».

Ευχαρίστησα τον Τουρκογιαννιώτη Στρατηγό για την φωτογραφική πόζα και συνέχισα τις περιφορές μου πέριξ της πλατείας Ταξίμ. Πριν από το 1955, έσφυζε εδώ η ελληνική παρουσία με το ελληνικό εμπόριο. Τούτη η επιλεκτικότητα και η πολιτιστική ευγένεια εξερέθισε, καθώς φαίνεται, τους νομάδες της ασιατικής στέπας. Έτσι, με αιχμή

του δόρατος τον τουρκικό όχλο, την αδιαφορία του ΝΑΤΟ και της παπικής εκκλησίας, κατακρεούργησαν την ανθίζουσα αυτή ελληνική παροικία. Ο Ελληνισμός της Κωνσταντινουπόλεως προ του 1955 αριθμούσε, περίπου 400.000, σήμερα περίπου 3.000. Ύστερα από τούτο τον ολοθρεμό του γηγενούς Κωνσταντινουπολίτικου στοιχείου, ακολούθησε από τους βαρβάρους της στέπας με τα σκηνοθετημένα πραξικοπήματα, η εισβολή στην Κύπρο (1974). Και η καρπαζιά των Ιμίων με τους οσφυοκάμπτες του ΠΑΣΟΚ ν’ απευθύνουν ευχαριστίες προς τους σωτήρες Αμερικανούς. Ώσπου, κάποιοι με τη χάβρα στο νου, εισβάλλουν στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, διακόπτοντας έτσι, βίαια, ομαδική προσευχή. Κι όμως, για την πράξη τους αυτή, ύστερα από μια καθοδηγημένη απόφαση, αθωώνονται από την ελληνική δικαιοσύνη (31 Ιουλίου 1916). Τι δηλαδή, για να είχε χαρακτηρισθεί ποινικώς κολάσιμη η πράξη τους, θα ’πρεπε οι συγκεκριμένοι σαλτιμπάγκοι να εισέλθουν στο χώρο του Ιερού Ναού με ξεθηκαρωμένα γιαταγάνια; Μάλιστα, αυτό θα πει δημοκρατία ή αποζωοποίηση; Έχει, όμως, την πρόθεση η Κυ-

βέρνηση ν’ ασχοληθεί και μ’ αυτά, τα υποδεέστερα, όπως τα θεωρεί –διατάραξη κοινής προσευχής και κάτι τρέχει στα γύφτικα– όταν έχει μπροστά της εθνικής φύσεως θέματα, όπως τα καυτά κοινωνικά οπίσθια; Τι είναι αυτά; Να, δύο αγγλίζοντες τριχωτοί και μουστακαλήδες ουραγκοτάγκοι, επιθυμούν κουνιστοί και λυγιστοί, υιοθετώντας προς τούτο κι ένα μικρό ουραγκοταγκάκι, να ενώσουν και νομίμως, τ’ αποτριχωμένα και πουδραρισμένα οπίσθιά τους. Και η κυβέρνηση για να είναι έτσι ασορτί και με την ευρωπαϊκή ελίτ, αντί να παρακάμψει ευγενικά το θέμα, διότι τα άτομα αυτά δεν παύουν να ’ναι αδελφά και ενίοτε και δημιουργικά μέλη της κοινωνίας μας, το επισημοποιεί, δίνοντάς του με το σύμφωνο συμβίωσης, νομική υπόσταση. Μπράβο μας! Σήμερα νομιμοποιήσαμε τον κιναιδισμό και την αρσενοκοιτία κι αύριο, εφ’ όσον η κυβέρνηση διαπνέεται από ΠΑΣΟΚικά ιδεώδη, θα νομιμοποιήσουμε… κάθε Νερώνεια διαστροφή. «Που είναι, βρε Φώκο, η Ελλάδα»; Τούτο ακριβώς με ρώτησε, πτοημένος από τα δρώμενά μας, ο καλός μου φίλος Μιχαήλ Ν. Βραζιτούλης (επιζών μαχητής της Κορέας). Κι όταν ένας τέτοιος λεβέντης Βοβουσιώτης κι ακραιφνής Έλληνας εκφράζει τις ανησυχίες του για τα εθνικά μας θέματα κατ’ αυτόν τον εύγλωττο αγωνιώδη τρόπο, τότε δε μπορεί παρά κάτι το σαθρό να συμβαίνει στο κράτος της καρακλεφταρίας. Έλληνες εγερθείτε, δεν είσθε δουλοπάροικοι σ’ αυτή τη χώρα…


Σελ. 8η

Q ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ & ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΠΕΙΡΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ Αγγειοχειρουργός

Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Master Πανεπιστημίου Αθηνών, Μετεκπαιδευθείς στην Νέα Υόρκη, Η.Π.Α. Παθήσεις φλεβών-αρτηριώνλεμφαγγείων. Θεραπεία κιρσών με ενδοφλεβικό LASER. Θεραπεία ευρυαγγειών.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ, Ορθοπαιδικός Χειρουργός

Μυοσκελετικές παθήσεις- αθλητικές κακώσεις- οστεοπόρωση. Λ. Δωδώνης 75, Ιωάννινα, Τηλ. 26510-28497 - Ωρ. Λειτουργίας: 09:00-14:00, 18:00-21:00, www.iasi-ioannina.gr

ΜΙΧΑΗΛ Γ. ΠΕΡΟΥΛΗΣ

MD, MSc, PhD, Αγγειοχειρουργός, διδάκτωρ Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Master στις ενδαγγειακές τεχνικές. Δέχεται κατόπιν ραντεβού, Πουλίτσα 3 Ιωάννινα (όπισθεν δικαστικού μεγάρου). Τηλ: 6944-861558, email: mperoulis@gmail.com

Μπαλίτας Αστέριος

Αγγειοχειρουργός - Αγγειολόγος.

Μετεκπαιδευθείς στη Γερμανία, εξειδικευθείς στην Ενδαγγειακή Χειρουργική. Αντιμετώπιση φλεβικών παθήσεων και κιρσών με Laser, Σκληροθεραπεία - Laser ευρυαγγειών, Ενδαγγειακή θεραπεία ανευρυσμάτων, Αγγειοπλαστική περιφερικών αγγείων, Πλήρης προληπτικός διαγνωστικός έλεγχος αγγείων. Δέχεται κατόπιν Ραντεβού. Δαγκλή 1, Α Κτίριο 1ος όροφος, Ιωάννινα. Τηλ. Ιατρείου 26510 70007, Κιν.: 6946 981282 www.vein.gr - email: abalitas@otenet.gr

Q ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΕΣ ΓΕΩΡΓΙΑ Π. ΓΕΙΤΟΝΑ

• ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΣ ΑΚΡΩΝ (ανοικτού τύπου) • ΑξΟΝΙΚΗ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ (SPIRAL CT) - ΑξΟΝΙΚΗ ΣΩΜΑΤΟΣ - CT ΑΓΓΕΙΟΓΡΑΦΙΑ • ΤRIPLEX ΑΓΓΕΙΩΝ • YΠΕΡΗΧOΙ• ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ Συμβάσεις με όλα τα ταμεία • Δωδώνης 68 - Ιωάννινα, Τηλ.: 26510-85721, 26510-85731, FAX: 26510-85731, e-mail: diagnosh@otenet.gr • Ώρες λειτουργίας: 8:30-14.30, 17.30-21.00 καθημερινά. Σάββατο κατόπιν ραντεβού

Γιατροί και Κλινικές των Ιωαννίνων

ΑΙΜΟΔΙΑΓΝΩΣΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α.Ε.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Χ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Κ. Φρόντζου 7, Ιωάννινα, 1ος όροφος, τηλ. / fax. 2651039002, κιν. 6945-375317. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00 έως 14:00 και 18:00 έως 20:30 (εκτός Τετάρτης απόγευμα). Σάββατο 09:00 έως 11:00

Γαστρεντερολόγος-Ηπατολόγος

ΜΠΟΥΜΠΑΣ Θ. ΑΛΕΞΙΟΣ

Dr. ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΞΗΤΑ-ΚΛΕΦΤΑΚΗ

ΓAΣTPENTEPOΛOΓOΣ - ΗΠΑΤΟΛΟΓΟΣ ΕΝΔΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΠΕΠΤΙΚΟΥ Ειδικευθείς στην Πανεπιστημιακή Γαστρεντερολογική Κλινική Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών Δέχεται καθημερινά: 8.30-13.30 πρωί και 17.30-20.30 απόγευμα. Τετάρτη απόγευμα και Σάββατο πρωί με ραντεβού. Χαρ. Τρικούπη 6, 2ος ορ. Τηλ. 2651073103, κιν. 6974043397, email: boumpas74@g mail.com

ΓAΣTPENTEPOΛOΓOΣ - Διδάκτωρ Παν/μίου Ιωαννίνων Μετεκπαιδευθείς εις MAYO CLINIC, Rochester, ΗΠΑ & Πανεπιστημιακό Νοσ/μείο Gasthuisberg, Λουβένη, ΒΕΛΓΙΟ - Κάτοχος Ευρωπαϊκού Τίτλου Γαστρεντερολογίας (EBGH) Γαστροσκόπηση – Κολοσκόπηση με διοξείδιο του άνθρακα - 24ωρη φορητή πεχαμετρία (γαστροοισοφαγική-λαρυγγική παλινδρόμηση) Μανομετρία οισοφάγου (δυσφαγία, κινητικές διαταραχές, σκληρόδερμα) Ορθοπρωκτική μανομετρία - χρόνος διέλευσης - βιοανάδραση πυελικού εδάφους (ακράτεια, χρόνια δυσκοιλιότητα, πυελική ασυνέργεια) Δέχεται: πρωΐ 9-2, απογεύματα 6-9 πλην Τετάρτης, Σάββατο κλειστά. Παπάζογλου 4, 2ος όροφος, τηλ. & φαξ: 2651 304733, κινητό: 6944654048, e-mail: paplos@hotmail.com

ΧΡΥΣΟΥΛΑ Φ. ΤΑΣΟΛΑΜΠΡΟΥ

ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΣ Γαστροσκόπηση - (Υδρο)κολονοσκόπηση Ωράριο λειτουργίας: ΔευτέραΠαρασκευή πρωί: 9.00-1.30, απόγευμα: 5.30-8.00. Τετάρτη απόγευμα και Παρασκευή απόγευμα το ιατρείο λειτουργεί μόνο κατόπιν ραντεβού. Χαρ. Τρικούπη 16, Ιωάννινα τηλ.: 26510-65145 - κιν.: 6972-926687 email: c.tasolamprou@gmail.com

ΜΑΝΟΥΣΑΡΙΔΗΣ Κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Γενικός - Οικογενειακός Ιατρός Με εξειδίκευση στο σακχαρώδη διαβήτη Δευτέρα - Τρίτη - Πέμπτη 9.30 - 13.30 και 6-8 απόγευμα. Τετάρτη και Παρασκευή 9.30 - 13.30. Απόγευμα ΜΟΝΟ με ραντεβού. Τηλ.-fax: 26510-97766 - Κιν.: 694 695 77 22 email: gmiatrosioa@yahoo.gr Ιωαννίνων 61 - Ανατολή Ιωάννινα 452 21

Q ΓΕΝΙΚΟΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ

ΓΙΩΡΓΟΣ Κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ, MD, MSc, PhD

ΑΚΤΙΝΟ∆ΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ • ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ • ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ

ΤΜΗΜΑ ΥΠΕΡΗΧΩΝ

ΥΠΕΡΗΧΟΙ ΟΡΓΑΝΩΝ, TRIPLEX ΑΓΓΕΙΩΝ, ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΟΣ ΥΠΕΡΗΧΟΣ Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 7.30 π.μ. - 9 μ.μ. Σάββατο 8 π.μ. - 2 μ.μ. ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ Ε.Ο.Π.Υ.Υ. - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ Ιωάννινα: Δαγκλή 7, Τ.Κ. 45444 Τηλ. 26510-23614, 26510-23615 e-mail: info-ioa@epirusdiagnosis.gr www.epirusdiagnosis.gr

ΑΡΕΤΗ Γ. ΧΑΡΙΣΙΑΔΗ-ΚΑΤΣΕΝΟΥ

Ιατρός Ακτινοδιαγνώστης Εξειδικευθείσα στην Παιδιατρική Ακτινολογία στο Παν/κό Νοσοκομείο Αrmand Trousseau Παρίσι, πρ. Επ. Ακτινολογικού Εργαστηρίου ΠΓΝΙ - ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΕΡΗΧΩΝ ΝΕΟΓΝΩΝ, ΠΑΙΔΩΝ & ΕΝΗΛΙΚΩΝ – ΥΠΕΡΗΧΟΙ (εγκεφάλου, ισχίων, τραχήλου, μαλακών μορίων, κοιλίας) – Triplex αγγείων - ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΚΥΣΤΕΟΓΡΑΦΙΕΣ VUS. Δαγκλή 5 (3ος όροφος) Ιωάννινα - Τηλ & Fax: 26510-22911, Κιν: 6972698154 Δέχεται: πρωί 9:3013:30 - Απογ.: 18:00-21:00 - Εξυπηρέτηση Επειγόντων Περιστατικών - www.charisiadi.gr email: info@charisiadi.gr

Q ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΙ AΘANAΣIOΣ E. BΛAXOΠOYΛOΣ EIΔIKOΣ ΓAΣTPENTEPOΛOΓOΣ

Δέχεται: Καθημερινά το πρωΐ με ραντεβού - Απόγευμα 6 - 8.30 χωρίς ραντεβού - Τετάρτη απόγευμα και Σάββατο πρωί κλειστό. 28ης Oκτωβρίου 49 IΩANNINA Tηλ..: 26510-76975 Kιν: 6932-490211

ΧΡΗΣΤΟΣ Δ. ΖΩΗΣ ΓAΣTPENTEPOΛOΓOΣ - Διδάκτωρ Παν/μίου Ιωαννίνων

28ης Οκτωβρίου 17α, 1ος όροφος, Ιωάννινα • Τηλ. Ιατρείου 26510-75622, fax: 26510-75633, κινητό: 6946-500405, e-mail: chzois@ otenet.gr • Δέχεται καθημερινά 09:00-14:00 το πρωί και 18:00-21.00 το απόγευμα. Τετάρτη και Παρασκευή το απόγευμα, μόνο με ραντεβού

Eιδικός Mεταβολισμού - Παχυσαρκίας Παν/μίου Παρισίων. Kαθηγητής Πανεπιστημίου Iωαννίνων Δέχεται Tρίτη και Tετάρτη 6-9 μ.μ. Xαρ. Tρικούπη 2 (3ος όροφος). Tηλ. 2651030265 • κιν. 6974-662299 Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Ιωαννίνων

Ώρες λειτουργίας (με ραντεβού): Δευτέρα-ΤετάρτηΠαρασκευή: 9 π.μ. - 3.30 μ.μ., Τρίτη-Πέμπτη: 9 π.μ. - 2 μ.μ., 6 μ.μ.- 9 μ.μ. Χαριλάου Τρικούπη 4 (2ος όροφος) Τηλ./fax: 26510-65130, κιν.: 6974-890765

Q ΙΑΤΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

Γενικός Χειρουργός. Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Μaster Χειρουργικής ΉπατοςΧολής-Παγκρέατος, Επιστημονικός υπεύθυνος Γενικής Χειρουργικής στο πολυϊατρείο Ίαση • Παθήσεις πεπτικού • Παθήσεις μαστού - θυρεοειδούς - πρωκτικής χώρας (αιμορροϊδες, ραγάδες, συρίγγια, αποστήματα κ.α.) • Βιοψίες δέρματος μαστού - λεμφαδένων • Τραύματα - εγκαύματα • Επεμβάσεις με τοπική αναισθησία (κύστη κόκκυγα, αφαίρεση σπίλων κ.α.) • LASER αιμορροίδων • LASER κύστης κόκκυγα • LASER Συριγγίων Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-14:00 και 18:00-21:00 Δωδώνης 75, Ιωάννινα - τηλ: 2651028497 κιν: 6942964111 - www.gkgeorgiou.gr

Q ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΙ-ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΙ AΡΕΤΗ Θ. ΓΚΑΝΙΑΤΣΑ

Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος Εφαρμογές Laser - microdermabrasion χημικά peeling Ωράριο λειτουργίας ιατρείου: Δευτέρα-Παρασκευή 8.30-13.30 και 17.30-20.00, Σάββατο με ραντεβού 28ης Οκτωβρίου 36 & Κοραή, 1ος όροφος Τηλ.: 26510-23137, κιν.: 6973-533242 email: aretiganiatsa@gmail.com

ΜΑΡΙΑ Π. ΜΗΛΙΩΝΗ

Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος Κλινική Κοσμητική Δερματολογία Εφαρμογές Laser Μιχ. Αγγέλου 27, 1ος όροφος, Ιωάννινα Τηλ. Ιατρείου: 26510-77071, κινητό: 6947053144 email: milionmar@yahoo.com

Dr. ΣΠYPIΔΩN Π. ΠPINTZHΣ

Eιδικός Δερματολόγος - Διδάκτωρ A.Π.Θ. Δέχεται ώρες: 10:30-12:30 και 6 - 8:30. Iατρείο: 28ης Oκτωβρίου 49. Tηλ. Iατρείου: 26510-78068 - Oικίας: 26510-23437

ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΒΑΣ. ΧΑΒΕΛΑΣ

Μιχ. Αγγέλου 5, Ιωάννινα. Tηλ./Fax: 2651033169 • κιν. 6944-220873. www.charrychavel.gr, email: charrychavel@ gmail.com. Δέχεται καθημερινά εκτός Σα-Κυ, από 9.30-14.00 και 6.00-8.30. Τετάρτη και Παρασκευή απόγευμα μόνο ραντεβού.

Q ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΙ ΛΑΜΠΡΙΝΗ Ν. ΓΚΟΥΒΑ Ιατρός Ενδοκρινολόγος

Ειδικευθείσα στην Ενδοκρινολογική Κλινική - Διαβητολογικό Κέντρο Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων. Εκπαίδευση στην Μονάδα Ενδοκρινολογίας Μεταβολισμού και Διαβήτη του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» Σύμβαση με ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες Μιχαήλ Αγγέλου 53, 45333 Ιωάννινα, Fax: 26510-26790. Τηλ. 26510-25006, Κινητό: 6972590363 e-mail: bgkouva@yahoo.gr

28ης Oκτωβρίου 20 - 1ος όροφος. Τηλ. ιατρείου: 26510-70800. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 08.00 π.μ.- 14.00 μ.μ., απόγευμα 18.00-21.00 μ.μ. - Σάββατο: 09.00 π.μ.-14.00 μ.μ.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ

Φώτου Τζαβέλλα 2 & 28ης Οκτωβρίου, 2ος όροφος. Δέχεται καθημερινά 08:00-14:00 & 18:00-20:30, εκτός Τετάρτης απόγευμα. Σάββατο 09:0013:00. Τηλ. & Fax: 26510-70870, Κινητό: 6942-988549. Συμβεβλημένος με ΕΟΠΥΥ (ΟΠΑΔ, ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ)

NIKOΣ Γ. TΣOMΠIKOΣ

Xαρ. Tρικούπη 6. Tηλ: Iατρείου 22.657 Oικίας: 74.186 ΣYMBEBΛHMENΟΣ ME OΛA TA TAMEIA

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΠ. ΧΑΡΙΤΟΥ-ΧΡΗΣΤΟΥ

Μικροβιολόγος - Βιοπαθολόγος, τ. Επικ. Επιμελήτρια Αιματολογικού Εργαστηρίου ΠΓΝΙ Χαρ. Τρικούπη 4 - 1ος όροφος Συμβεβλημένη με ΕΟΠΥΥ (πρώην ΟΠΑΔ, ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ) Καθημερινά: 7.30 - 13.30 μ.μ. Τηλ. - Fax: 26510-32554 - Κιν.: 6972-895118

ΣΟΦΙΑ ΖΟΥΡΟΥΔΗ-ΤΣΟΥΚΑΝΕΛΗ

Νευρολόγος Καθημερινά 9 π.μ. - 5 μ.μ. Απογεύματα - Σάββατο πρωί με ραντεβού - Δαγκλή 1, Β’ κτίριο (2ος όρ.) 45444 Ιωάννινα -Τηλ. Ιατρείου: 26510-76660 • κιν.: 6944-769593 - Τηλ. οικίας: 26510-44921

Dr. ΓPHΓOPIOΣ Δ. NAΣIOΣ

Q ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΙ Δρ. ΣΠΥΡΙΔΩΝ Θ. ΓΚΑΝΙΑΤΣΑΣ

Καρδιολόγος. Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Bochum Γερμανίας. Εξειδικευμένος στην επεμβατική αντιμετώπιση αρρυθμιών. Έλεγχος/Προγραμματισμός βηματοδοτών και απινιδωτών. Υπέρηχοι καρδιάς, Δοκιμασία κόπωσης, Holter Ρυθμού και Πίεσης, Event Recorder. Συμβ. ΥΠΕΘΑ. Δέχεται καθημερινά 08:00-14:00 και από 17:0020:00, Σάββατο 08:00-12:00. Επισκέψεις κατ’ οίκον. Οπλαρχηγού Πουτέτση 5 (2ος όροφος). Τηλ/Fax 2651022448, Κιν. 6949798270

ΚΑΛΛΙΡΡΟΗ (ΛΟΡΕΤΑ) Ι. ΚΑΛΑΝΤΖΗ

Καρδιολόγος. Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Εξειδίκευση σε θέματα Θρόμβωσης και Αντιθρομβωτικής Αγωγής. Επιστημ. συνεργάτης του Ερευνητικού Κέντρου Αθηροθρόμβωσης • Υπέρηχοι (Triplex) καρδιάς • Δοκιμασία κόπωσης (με ποδήλατο) • Holter ρυθμού (καταγραφή έως 7 ημέρες) • Holter πίεσης • Έλεγχος αποτελεσματικότητας αντιπηκτικής και αντιαιμοπεταλιακής αγωγής Δέχεται: Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη: πρωί: 9:00-13:30, απόγευμα: 18:00-20:30. Τετάρτη: 09:00-13:30. Παρασκευή: 09:00-16:00 (συνεχές ωράριο). Σάββατο με ραντεβού. Χαρ. Τρικούπη 13 (2ος όροφος), 45332, Ιωάννινα Τηλ. Ιατρείου: 26510-78440, κιν.: 6947-073635 www.kardiologosioannina.gr, e-mail: loreta.kalantzi@gmail.com

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Α. ΝΤΟΥΚΑΣ

Καρδιολόγος. Δέχεται καθημερινά 8:30 1:30 και 5:30 - 8:30. Τετάρτη απόγευμα και Σάββατο πρωί με ραντεβού. Κ. Φρόντζου 8. Τηλ. ιατρείου: 26510 24040 - κιν.: 6945 552278, οικίας: 26510 74843

Q ΚΥΤΤΑΡΟΛΟΓΟΙ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΔΙΩΤΗΣ

Δαγκλή 1, Β’ κτίριο Ιωάννινα. ΔΕΧΕΤΑΙ: Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00 έως 14.00 και 18.00 έως 20.00 απογ. Συμβεβλημένος με ΕΟΠΥΥ Τηλ. επικ.: 26510-72670, 6972-033960 e-mail: vagpapadiotis@gmail.com

Q ΜΑΙΕΥΤΗΡΕΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ-ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΙ ΕΛΕΝΑ Ι. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ-ΓΚΟΛΙΑ Μ.D. MSC.

Master of Science στην Γυναικεία Αναπαραγωγή, Παν/μίου Αθηνών, τ. Ιατρός Νοσοκ.-Μαιευτηρίου «Έλενα Βενιζέλου» Αθηνών, Πιστοποιημένο μέλος Ε.Ε. Παθολογίας Τραχήλου και Κολποσκόπησης (HSCCP) • Πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο • Προληπτικός έλεγχος τραχήλου μήτρας-Τεστ Παπανικολάου • Πιστοποιημένο ιατρείο διενέργειας διαγνωστικής κολποσκόπησης • Διάγνωση και θεραπεία κονδυλωμάτων • Παρακολούθηση κύησης χαμηλού και υψηλού κινδύνου-NST • Τοκετός • Παρακολούθηση υποβοηθούμενης αναπαραγωγής • Διερεύνηση υπογονιμότητας • Εφηβική γυναικολογία • Έλεγχος εμμηνόπαυσης • Παθήσεις μαστού • Αισθητική γυναικολογία Κοραή 5 - Ιωάννινα 45444 (2ος όροφος), Τηλ./Fax: 2651038110, κιν.: 6944-147758 • e-mail: elena_georgopoulou@ yahoo.com. Λειτουργεί με ραντεβού

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Β. ΤΑΣΙΟΥΛΑΣ M.D.

• Γυναικολογικός-Υπερηχογραφικός έλεγχος-NST • Μαιευτικός - Υπερηχογραφικός έλεγχος • Koλποσκοπικός έλεγχος τραχήλου μήτρας Δέχεται καθημερινά: 9.00-13.30 (πρωΐ) - 18.00 - 20.30 (απόγευμα) εκτός Tετάρτης απόγευμα - Σάββατο πρωί με ραντεβού. Iατρείο: Ι. Γούναρη 2 - 3ος όροφος. Τηλ. ιατρείου: 26510-31016 - κιν.: 6945-594292 - οικίας: 26510-75328

Dr. ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΑΓΚΑΣ

Χειρουργός Μαιευτήρας - Γυναικολόγος Ειδίκευση στα νοσοκομεία Aarau και Schaffhausen, Ελβετία Εξειδίκευση στη Λαπαροσκοπική Χειρουργική Ουρογυναικολογία και Γυναικολογική Ογκολογία. Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Βέρνης, Ελβετία τ. Επιμελητής Νοσοκομείου Schaffhausen, Eλβετία. Συνεργάτης κλινικής ΙΑΣΩ Μ. Αγγέλου 53, 45332 Ιωάννινα, τηλ. 26510-26550 26790 • Fax: 26510-26790, κιν.: 6973-786790

Q ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΙ-ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Ε. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Πλατεία Νότη Μπότσαρη 5 & Δαγκλή (έναντι ξενοδοχείου Εγνατία). Τηλ. 26510-20632

KΩNΣTANTINOΣ X. ΔHMOΣ

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 08.00 έως 13.00 και 18.00 έως 20.00 (εκτός Tετάρτης απόγευμα), Σάββατο με ραντεβού. Πλατεία Aγ. Aποστόλων 4 (Πάνω από Πλατεία XATZH), Aμπελόκηποι, Iωάννινα. Συμβεβλημένος με ΕΟΠΥΥ. Tηλ. 26510-72965 - Fax: 26510-72835, κιν.: 6947-937102

Q ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ

ΛΑΜΠΡΟΣ Π. ΛΩΛΑΣ

Q ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΙ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Α. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Δέχεται καθημερινά 10.00 - 13.00 (πρωί) και 19.00 - 21.00 (απόγευμα). Δαγκλή 5 - Ιωάννινα. Τηλ. 26510 74900 • κιν. 6945 797908

EΞΕΤΑΣΕΙΣ: ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ, ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ, ΒΙΟΧΗΜΙΚΕΣ, ΟΡΜΟΝΟΛΟΓΙΚΕΣ, ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΚΕΣ. ΠΡΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ- ΕΙΔΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Ώρες λειτουργίας ιατρείου: Δευτέρα 6-9 μ.μ. • Τρίτη 10 π.μ. - 1.30 μ.μ., 6-9 μ.μ. • Τετάρτη 10 π.μ. - 14 μ.μ. • Πέμπτη 10 π.μ. - 1.30 μ.μ., 6-9 μ.μ. • Παρασκευή 10 π.μ. - 1.30 μ.μ. Ιατρείο: 28ης Οκτωβρίου 36 & Κοραή. Tηλ. Iατρείου 26510-36060 - κινητό: 6932 736306

Δρ ΔHMHTPIOΣ KIOPTΣHΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΣ

ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑ ΓΡΥΠΑΙΟΥ

Μετεκπαιδευθείς εις Robert Bosch Hospital, Stuttgart, Germany, με εξειδίκευση στα ιδιοπαθή φλεγμονώδη νοσήματα του εντέρου (νόσος Crohn, ελκώδης κολίτιδα). Ενδοσκοπήσεις (Γαστροσκόπηση, Κολονοσκόπηση με μέθη), διαγνωστικός έλεγχος και θεραπεία παθήσεων πεπτικού συστήματος. Ώρες Λειτουργίας ιατρείου: Δευτέρα-Παρασκευή 8 π.μ.8 μ.μ., Σάββατο κατόπιν ραντεβού. Διεύθυνση: Ρόζας Ιμβριώτη 30, Βρυσούλα, Ιωάννινα. Τηλ.: 2651072600, Κιν.:6936499176 email: pkaterinis@hotmail.com

Q ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ

Σύγχρονη ιαγνωστική

ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Ιατρός Νευρολόγος. Διδάκτωρ Ιατρικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έμμισθος Επιστ. Συνεργάτης Πανεπιστημιακών Νευρολογικών Κλινικών Freiburg και Ulm Γερμανίας. Εξωτερικός Συνεργάτης Κέντρου Αποκατάστασης «ΟΛΥΜΠΙΟΝ» ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Εξειδικευμένος στην Κλινική Νευροφυσιολογία, Νευρο-ωτολογία και Νευρο-οφθαλμολογία - Πλήρες Νευροφυσιολογικό Εργαστήριο - Εξειδικευμένο Ιατρείο Νευροεκφυλιστικών νόσων, Επιληψιών και Πολλαπλής σκλήρυνσης ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ 6 και ΣΤΑΔΙΟΥ. Τηλ.: 2651025486, 2651065238, 6944435777. e-mail: grigoriosnasios@ gmail.com

ΤΣΑΜΗΣ Ι. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Νευρολόγος - Στρατιωτικός Ιατρός Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. Νευροφυσιολογικό εργαστήριο • Ηλεκτρομυογράφημα • Ηλεκτρονευρογράφημα • Οπτικά Προκλητά Δυναμικά • Σωματαισθητικά Προκλητά Δυναμικά • Διερεύνηση παθήσεων περιφερικών νεύρων και μυών 28ης Οκτωβρίου 30 - 1ος Όροφος Τηλ. για ραντεβού: 6988 503577 email: ktsamis1981@yahoo.gr

Q ΝΕΦΡΟΛΟΓΟΙ

ΕΛΛΗ ΚΟΛΙΟΥΣΗ - ΣΙΑΚΑ

Ιατρείο Νεφρολογίας και Υπέρτασης, HOLTER πίεσης και μικροσκοπική εξέταση ούρων αντίθετης φάσης. Δέχεται καθημερινά με ραντεβού, 9:30 - 13:30 και 17:30 - 20:00. 28ης Oκτωβρίου 36 κ’ Κοραή (γωνία) (1ος όροφος), τηλ. 26510 39339, κιν.: 6947-819083 www.nephrology-koliousi.gr

Q ΟΓΚΟΛΟΓΟΙ

ΛΗΔΑ Β. ΚΩΣΤΑΔΗΜΑ

Πυρσινέλλα 10, 3ος όροφος, Ιωάννινα Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη 09:15 - 13:30 και Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, και Παρασκευή απόγευμα: 17:30 - 20:30. Τηλ. Ιατρείου: 2651400679, κιν.: 6972-205889

Q ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ν. ΓΚΑΡΤΖΟΝΙΚΑΣ

Ορθοπαιδικός Χειρουργός • Μετεκπαίδευση στο A. Manzoni – Lecco Ιταλίας. • Εξειδίκευση στις Αθλητικές Κακώσεις. • Επιστημονικός συνεργάτης της κλινικής «ΚΥΑΝΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΣ» στη Θεσσαλονίκη. Χαριλάου Τρικούπη 4 (2ος όροφος), 45444 Ιωάννινα. Τηλ/Fax: 2651401131. Κιν: 6974398839. E-mail:dimgartz@yahoo.com

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Μ. ΝΟΥΣΙΑΣ

Χειρουργός Ορθοπαιδικός τ. Επιμελητής Α’ Ορθοπαιδικών Κλινικών MSE/KSK, Sörmland, Σουηδίας Μετεκπαιδευθείς στην Τραυματολογία, Παν/κό Νοσοκομείο Karolinska, Στοκχόλμη • Εξειδίκευση στις Αθλητικές Κακώσεις • Αρθροσκοπική Χειρουργική Ώμου, Γόνατος • Επανορθωτική Χειρουργική Ώμου, Ισχίου, Γόνατος • Κατάγματα Παίδων & Ενηλίκων • Χειρουργική Άκρας Χειρός Α. Ζίνη 12 (Πλησίον Λυκείου Ζωσιμαίας), Ιωάννινα Τηλ.: 26510-73775 / Κιν.: 6942 788517 e-mail: nousiasdim@gmail.com

Q ΟΥΡΟΛΟΓΟΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Α. ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΝΔΟΟΥΡΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

28ης Οκτωβρίου 59, έναντι Κοραή, 1ος Όροφος. Δευτέρα έως Παρασκευή 08.30 - 14.30. Τρίτη και Πέμπτη 17.30 - 20.00. Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή απόγευμα με ραντεβού. Τηλ. 26510-39222 (ιατρείου), 6947-271713 (κινητό 24 ώρες). Ιστοσελίδα: www.urology-ioannina.com, E-mail: dimikalo@gmail.com

ZHKOΣ Δ. ΛIAMHΣ

Κοραή 10-12 - 1ος όροφος. Τηλ: Ιατρείο: 2651039210. Σπίτι: 26510-39478. Κιν: 6937-222900. Δευτέρα έως Παρασκευή: 9:00-13:30 & 18:0021:00 - Σάββατο: Δέχεται με ραντεβού.

KIMΩN TΣOYKANEΛHΣ

Δαγκλή 1 (2ος όροφος) 453 32. Tηλ. ιατρείου: 26510-33326 - Kινητό: 6942056871. Tηλ. οικίας: 26510-44921

ΝΙΚΑΣ ΑΛΕΞΙΟΣ, FEBO, MSc

ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΑΣ (Fellow of European Board of Ophthalmology) • MASTER in Health Care Management (MSc) • Μετεκπαιδευθείς στο Moorfields Eye Hospital, Λονδίνο, Αγγλία. Χαρ. Τρικούπη 13, 3ος όροφος, τηλ. 26510-30500. Το ιατρείο λειτουργεί: Δευτέρα-Παρασκευή: 09.0013.30 & 18.00-21.00. Σάββατο πρωί: Ειδικές Διαγνωστικές εξετάσεις (ραντεβού).

ΒΑΪΑ Θ. ΡΟΥΝΤΟΥ-ΥΦΑΝΤΗ

Χειρουργός Οφθαλμίατρος Σύγχρονο Οφθαλμολογικό Ιατρείο Ώρες λειτουργίας: πρωί Δευτέρα έως Παρασκευή: 9.00-13.30 - απόγευμα Τρίτη Πέμπτη - Παρασκευή: 18.00 - 20.30. Χ. Τρικούπη 35, 4ος όροφος. Τηλ./Fax: 26511-17377 κιν.: 6973-691311

ΤΖΟΥΤΖΟΣ Π. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Δ. Πατατούκα 16, 1ος όροφος, Αμπελόκηποι, Ιωάννινα, τηλ: 2651032835, κιν: 6972429276 Δέχεται καθημερινά: 08:30–13:30 πρωί και 18:00–21:00 απόγευμα. Τετάρτη απόγευμα και Σάββατο πρωί με ραντεβού.

Q ΠΑΘΟΛΟΓΟΑΝΑΤΟΜΟΙ

ΕΥΑΓΓΕΛΗ Σ. ΛΑΜΠΡΗ––ΚΑΛΟΓΕΡΑ MD, MSc, PhD Ιστολογική και Μοριακή Διάγνωση

Ιατρός Παθολογοανατόμος • Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Master of Science Μοριακής Βιολογίας, Staffordshire Αγγλίας • Ιστολογική εξέταση • Ταχεία βιοψία • Ανοσοϊστοχημικός έλεγχος • Μοριακές τεχνικές 28ης Οκτωβρίου 25, 45332 Ιωάννινα - τηλ/fax: 26510-26122 (2 γραμμές) • κινητό: 6944-730688 ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: www.pathology-ioannina.com

Q ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΑΘΟΛΟΓΟΙ IΩΑΝΝΗΣ Α. ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ

Δέχεται Δευτέρα έως Παρασκευή. Πρωί: 11 π.μ. 1.30 μ.μ. - Απόγευμα (με ραντεβού): 6 μ.μ. - 8 μ.μ. Ιατρείο: 28ης Oκτωβρίου 49 (1ος όροφος). Τηλ. Ιατρείου: 26510-36039 • κιν: 6945-399755

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α. ΔΗΜΟΣ

Δέχεται καθημερινά: Πρωΐ: 9:00 π.μ. - 13.30 μ.μ. Απόγευμα: 6 - 8.30 το βράδυ (εκτός απόγευμα Τετάρτης) • Σάββατο πρωί με ραντεβού. Δ/νση: 28ης Oκτωβρίου 32 (πρώην Κλινική Δογορίτη). Τηλ. Ιατρείου: 26510-74470, Κιν: 6973-691599

Q ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΙ

ΚΑΙΤΗ Α. ΔΡΙΜΤΖΙΑ-ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΟΥ

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 8.30-13.30 κ’ 17.30-20.30 (Τετάρτη απόγευμα και Σάββατο με ραντεβού). Χαριλάου Τρικούπη 28 (3ος Όροφος) (άνωθεν καταστημάτων Ζάρα) Ιωάννινα. Τηλ. 2651-30051 κιν. 6944-856594, Fax: 26510-30061, email: kdrimtzia@yahoo.gr

Q ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΟΙ XAΡΙΤΙΔΟΥ Σ. ΕΥΜΟΡΦΙΛΗ Παιδοψυχίατρος

• Εκτίμηση-διάγνωση-θεραπεία παιδιών & εφήβων με δυσκολίες στη συμπεριφορά, το συναίσθημα και την ανάπτυξη • Συμβουλευτική γονέων Οι συνεδρίες καλύπτονται από τα ταμεία κατόπιν γνωμάτευσης από δημόσιο φορέα Παπάζογλου 16 & Κάνιγγος, Ιωάννινα Τηλ. 2651026590 Η ιατρός δέχεται με ραντεβού

ΙΑΤΡΕΙΟ ΠΑΙ∆ΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΦΗΒΙΚΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΚΑΡΑΤΖΕΝΗΣ Ε. ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ψυχίατρος παιδιών – εφήβων M.Sc. Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Παιδοψυχιατρικής

• πρόληψη-διάγνωση-θεραπεία παιδιών, εφήβων, οικογένειας • συμβουλευτική γονέων 28ης Οκτωβρίου 25, Ιωάννινα, τ.: 2651025029 Το ιατρείο λειτουργεί με ραντεβού Οι συνεδρίες καλύπτονται από τα ταμεία κατόπιν γνωμάτευσης από δημόσιο φορέα

Q ΠΛΑΣΤΙΚΟΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ε. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, MD Πλαστικός Χειρουργός

Μετεκπαιδευθείς στην Αισθητική Πλαστική Χειρουργική στις Κλινικές του Ομίλου Akademikliniken Όσλο, Νορβηγία & Στοκχόλμη, Σουηδία Αισθητική & Επανορθωτική Χειρουργική, Θεραπείες Αντιγήρανσης (Botox / Υαλουρονικό οξύ / Peeling / Μεσοθεραπεία), Τμήμα Μικροεπεμβάσεως (Αφαίρεση & Βιοψία Σπίλων (ελιές) & Όγκων Δέρματος), Ψηφιακή Χαρτογράφηση Σπίλων & Όγκων Δέρματος Δαγκλή 1, Β’ κτίριο, 2ος όροφος, Ιωάννινα Κιν.: 694 827 8810 - 2651607063

Q ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Π. ΖΩΗΣ

Πνευμονολόγος - Φυματιολόγος

• Ιατρείο βρογχικού άσθματος • Παρακολούθηση ασθενών με ΧΑΠ • Ιατρείο διακοπής καπνίσματος • Παρακολούθηση ασθενών με διαταραχές ύπνου • Λειτουργικός έλεγχος αναπνευστικού συστήματος • Μέτρηση αερίων αρτηριακού αίματος • Οξυμετρία • Καταγραφή νυχτερινής οξυμετρίας • Προεγχειρητικός έλεγχος. Μιχαήλ Αγγέλου 26 - Ιωάννινα. Τηλ.-Φαξ: 26510 79966, κιν.: 697 3228391 email:panzois@yahoo.gr. Δέχεται καθημερινά: Πρωί 09.00-13.30. Απόγευμα 18.00-21.00. Τετάρτη απόγευμα και Σάββατο πρωί με ραντεβού


ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

Σελ. 9η

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Σύγχρονο Νευρολογικό Ιατρείο

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΚΟΥ Υποψήφια διδάκτωρ της Νευρολογικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Μετεκπαιδευθείσα στο τμήμα Αλτσχάιμερ και διαταραχών μνήμης στη Νευρολογική κλινική του Νοσοκομείου Pitié - Salpêtrière, Παρίσι. Σύγχρονο νευρολογικό ιατρείο πλήρως εξοπλισμένο με εγκεφαλογράφο, μυογράφο,νευρογράφο και προκλητά δυναμικά για την ορθή διάγνωση. Μακρυγιάννη 16 (πλησίον Χατζηκώστα), Ιωάννινα Τηλ. 26510-78009 και 6974408978 Η ιατρός δέχεται μόνο με ραντεβού

Νικόλαος Πλαχούρας ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ Μετεκπαιδευθείς στο King’s College Hospital London Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων τ. Διευθυντής Μ-Γ Π.Π.Γ.Ν.Ι.

Σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ - Αιμοληψίες κατ’ οίκον Κύργιου 8 (ισόγειο), Τζαμί Καλούτσιανης, Ιωάννινα Τηλ./Fax: 26510 64616 - Κιν.: 6944 235232 email: godevlab@yahoo.com

Χαριλάου Τρικούπη 33, Ιωάννινα τηλ.: 26510-22827, κιν.: 6944-749637

ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΙΔΟ-ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΡ. ΑΣΠΡΟΥΔΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΚΩΣΤΑΝΤΗΣ Σ. ΣΙΑΦΑΚΑΣ

Μελίνα Κων. Ζάκκα

ΕΛΙΝΑ Ξ. ΒΟΥΡΔΑ

Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

 Ψυχολογική αξιολόγηση παιδιών, εφήβων, ενηλίκων. Διάγνωση - αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών. Επαγγελματικός προσανατολισμός. Συμβουλευτ.-Ψυχοθεραπεία. (Δέχεται με ραντεβού) Iωάννινα, Πινδάρου 4 Κιν.: 6972897763

Χειρουργός Οφθαλμίατρος Μετεκπαιδευθείσα στην παιδοοφθαλμολογία και τις παθήσεις βυθού στο Πανεπιστημιακό Nοσοκομείο Cambridge, M. Βρετανία Δέχεται καθημερινά: 9.00-13.30 πρωί και 18.00-20.30 απόγευμα. Τετάρτη απόγευμα και Σάββατο πρωί με ραντεβού Πλ. Νότη Μπότσαρη 5, 1ος όροφος, Ιωάννινα Τηλ. 26510 30003, Κιν. 6947 998847 email: elvourda@hotmail.com

Πλαστικός Χειρουργός

• Face lift, βλεφαροπλαστική, ρινοπλαστική, ωτοπλαστική • Αυξητική - µειωτική - ανόρθωση µαστών - γυναικοµαστία, αποκατάσταση µαστού • Κοιλιοπλαστική, λιπογλυπτική, λιποαναρρόφηση, ανόρθωση µηρών, αφαίρεση σπίλων • Αnti-Ageing, Botox, υαλουρονικό οξύ, µεσοθεραπεία, δερµοαπόξεση • Εφαρµογές Laser, κηλίδες, ευρυαγγείες, ανάπλαση προσώπου, αποτρίχωση µε Laser • Κυτταρίτιδα, σύσφιξη, ραγάδες, ουλές

Επίσκεψη κατόπιν ραντεβού Λεωφόρος Δωδώνης 18 (έναντι ξενοδοχείου Grand Serai - Ξενία) Τηλ. 26510-46941 - κιν.: 697 7271 288 e-mail: kostantissiafakas@gmail.com

ΜΠΕΡΗΣ Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Λ. ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ

Ιατρείο: Αραβαντινού 18 ΙΩΑΝΝΙΝΑ - Τ.Κ. 45444 Τηλ.: 6974-929764

Οικία: Γ. Παπανδρέου 46 ΙΩΑΝΝΙΝΑ Τηλ.: 26510-36543 e-mail: kbouran@hotmail.com

Καθηγητής Ορθοπαιδικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Συνεργάτης Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσ/νίκης Δέχεται: Δευτέρα – Τρίτη στα Ιωάννινα (Χ. Τρικούπη 15) Τετάρτη – Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη (Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσ/νίκης)

Δέχεται μόνο με ραντεβού

Γιατροί και Κλινικές των Ιωαννίνων ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ι. ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ

ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ – ΦΥΜΑΤΙΟΛΟΓΟΣ

• Πλήρης Λειτουργικός Έλεγχος Αναπνοής • Πληθυσμογραφία • Ανάλυση Αερίων Αίματος • Προεγχειρητικός Έλεγχος • Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος. Καθημερινά: Πρωί 09:00 13:30, Απόγευμα 18:00 - 20:30. Δευτέρα και Τετάρτη απόγευμα με ραντεβού. Βλαχλείδη 9. e-mail: thanoskostoulas78@gmail.com. Τηλ.: 26510 64777, κιν. 6945 267006

Q ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΟΙ

Dr. ΓΕΩΡΓΙA∆ΗΣ Ν. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ώρες λειτουργίας ιατρείου: Δευτέρα – Παρασκευή (9.00 – 14.00), απόγευμα (6-8 μ.μ.) Χαρ. Τρικούπη 24. Τηλ. 26510 26006, κιν.: 6932918877.

Dr. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ν. ΨΥΧΟΣ

Ρευματολόγος Ακαδημίας 10 Ιωάννινα Τηλ. ιατρείου: 26510-67267 FAX: 26510-67665, κιν.: 6932-267273 e-mail: drpsyhos@otenet.gr

Q ΨΥΧΙΑΤΡΟΙ

ΕΥΑΝΘΙΑ Μ. ΛΑΥΡΕΝΤΖΟΥ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ-ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ

τ. Διευθύντρια ΕΣΥ Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής Ιωαννίνων. Εξειδικευμένη Συστημική Ψυχοθεραπεία ατομική - ομάδος - ζεύγους - γονέων. Δέχεται με ραντεβού. Αραβαντινού 18, τηλ.: 26510-44838, κιν.: 6909-187262, email: evlavre ntzou@ yahoo.com

ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΑΡΜΑΡΟΚΟΠΟΥ

ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ Καπλάνη 5 - 5ος όροφος, Ιωάννινα Δέχεται καθημερινά κατόπιν ραντεβού. Τηλ.: 26510-49119 και 6945-335480

ΓEΩPΓIA MOIPOΠOYΛOY- ΛENTZAPH ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ-ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ Μιχ. Αγγέλου 26, 1ος όροφος. Tηλ. 26510-75487 - IΩANNINA. Δέχεται με ραντεβού

ΕΥΓΕΝΙΑ Η. ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ-ΚΑΤΣΙΟΥΡΑ

Ψυχίατρος M.Sc. Κοινωνικής Ψυχιατρικής Πανεπ. Ιωαννίνων

Ζυγομάλλη 10-12, 3ος όροφος, Ιωάννινα. Δέχεται καθημερινά κατόπιν ραντεβού Τηλ.-Fax: 26510-47763, Kιν.: 6946611554 e-mail: papatheodoroujenny@gmail.com

Δρ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Η. ΠΑΠΠΑΣ

ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ-ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Σταδίου 10 (1ος όροφος) • Τηλ. 26510-27270 • email:pappavangelis @htomail. com • Δέχεται με ραντεβού.

ΜΑΡΘΑ ΤΣΑΤΣΑΝΗ-ΝΟΥΣΙΑ Μ.D. ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ

Δέχεται: Δευτέρα - Παρασκευή 9-13.30. Απογεύματα με ραντεβού • Δαγκλή 1, Ιωάννινα, Τ.Κ. 45444 • Τηλ.-Fax: 26510-22322 - κιν.: 6977579557 • e-mail: mtsatsani@ gmail.com • www.psychiatros-ioannina.gr

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Τ. ΧΡΗΣΤΟΥ

ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ-MSc Κοινωνικής Ψυχιατρικής Παν/μίου Ιωαννίνων Κοραή 13, 2ος όροφος, Ιωάννινα • ΔΕΧΕΤΑΙ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ: Τηλ. ιατρείου 26510-25722 • Κινητό: 6973-029901

Q ΩΡΛ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ EYAΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧ. ΓΚΟΛΑΣ

Χειρουργός ΩτοΡίνοΛαρυγγολόγος (ΩΡΛ) Εργαστήριο Νευροωτολογίας • Διερεύνηση Δυσκαταποσίας

Ιατρείο: Δωδώνης 10 & Καλιάφα 1α Δέχεται με ραντεβού Τηλ.: 26510-49006 - Κιν.: 6936349006 Email: vgolas@otenet.gr. - www.egolas.gr facebook: Evangelos Golas, Γκόλας Βαγ.

AΘANAΣIOΣ EYAΓΓEΛOY ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ

Xειρουργεί με υπερήχους. 28ης Oκτωβρίου 45 - Tηλ. ιατρ. 26510-20.258, οικ. 26510-45.006. Δέχεται καθημερινά 9-1 πρωί και 6-8.30 απόγευμα.

ΚΑΤΣΕΝΟΣ ΕΛ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος. ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΝΗΛΙΚΩΝ - ΠΑΙΔΩΝ.

Μετεκπαιδευθείς στην ΩΡΛ Κλινική του Παιδιατρικού Παν/κού Νοσοκομείου Armand - Trousseau, Παρίσι • Εργαστήριο Νευροωτολογίας Ακοολογίας • Τμήμα Ενδοσκοπήσεων • Ιατρείο ΩΡΛ αλλεργίας • Επεμβάσεις με ραδιοσυχνότητες. Δέχεται Καθημερινά από 9:0014:00 & 17:30-20:30, Σάββατο μόνο με ραντεβού. Πλατεία Πάργης & Σμύρνης 2 (2ος όροφος), Ιωάννινα. Τηλ & Fax: 2651030006, κιν.: 6944 474555, e-mail: info@katsenos.gr

ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ Α. ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Παπάζογλου 8 Δέχεται καθημερινά: πρωΐ 9.00 - 13.00, απόγευμα: 6.00 - 8.00, εκτός απογεύματος Τετάρτης • Τηλ.: 26510-37747, κινητό 6945-296606 www.e-kontogiannis.gr

Q ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ-ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΙ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

Εφαρμοσμένα Προγράμματα Διατροφικής Αγωγής & Υποστήριξης. Προγράμματα διατροφής για: • Υγιεινή διατροφή • Παχυσαρκία • Ανορεξία • Αθλητές • Εγκυμοσύνη - Θηλασμό • Παθολογικές καταστάσεις (υπερλιπιδαιμίες, διαβήτης, ανορεξία) • Έλεγχος σωματομετρήσεων (λιπομέτρηση, έλεγχος βασικού μεταβολισμού μυικής μάζας, έλεγχος υγρών σώματος). Χαρ. Τρικούπη 4, 2ος όροφος, Ιωάννινα • Τηλ. / Fax: 26510-20380, Κιν.: 6944-632466 • email: apostolis_theoharous@ hotmail.com

ΜΑΙΡΗ ΝΑΥΡΟΖΟΓΛΟΥ

ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ, BsC ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Χ. ΤΡΙΚΟΥΠΗ 6, Β' ΟΡΟΦΟΣ. Κινητό: 6987882823. e-mail:dmnavroz@gmail.com Προγράμματα διατροφής για: Παιδιά, Εφήβους, Ενήλικες, Ηλικιωμένους • Εγκυμοσύνη & Θηλασμό • Αθλητές • Παθολογικές καταστάσεις • Διατροφικές Διαταραχές • Σκλήρυνση Κατά Πλάκας κ.α. ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ: Σωματομετρία • Ανάλυση Σύστασης Σώματος – Λιπομέτρηση • Εκτίμηση Βασικού Μεταβολικού Ρυθμού

ΕΥΓΕΝΙΑ Η. ΠΕΤΡΙΔΗ

Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Μεταβολισμό NUMESI-PARIS 7 • Φυσιολογικές Παθολογικές Καταστάσεις • Παχυσαρκία • Νευρική Ανορεξία • Παιδική - Εφηβική Διατροφή • Εγκυμοσύνη • Αθλητισμός. Φ. Τζαβέλλα 2 - Ιωάννινα. Τηλ. & Fax: 26510-76211, Κιν.: 6984-046488. e-mail: evipetridi@hotmail.com

Q ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ΚΙΒΩΤΟΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ

Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Λογοθεραπεία, Εργοθεραπεία, Ειδική Αγώγη, Ψυχολ.Υποστήριξη, Ομάδες Κοινωνικών Δεξιότητων Ιωάννινα: Γ. Παπανδρέου 18, 26513-10319 Ηγουμενίτσα: Παρ. Ολύμπου 9, 26650-21186 www.kivotosexelixis.gr

ΚENTΡΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ MAΛΛIOY XPIΣTINA

Δέχεται με τηλεφωνικό ραντεβού στα τηλ. 26510-37788 & 6977-703704 Email: drberis@otenet.gr

ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΠΕΙΡΟΥ

Λογοθεραπεία - Εργοθεραπεία - Ψυχολογική Στήριξη για παιδιά και ενήλικες ΜΑΡΙΑ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, M.Sc, MRCSLT, Επιστημονική Υπεύθυνη Μετεκπαιδευθείσα στην Αγγλία, City University London Ειδικός στις διαταραχές Λόγου, Φωνής, Ομιλίας και Κατάποσης. Κερκύρας 5, Ιωάννινα, τηλ. 2651067320, κιν. 6986180630. Δεκτά όλα τα ταμεία

ΚΙΟΡΠΕ ΧΑΡΑ Μ.Sc

Διαταραχές Λόγου - Ομιλίας - Επικοινωνίας και Μαθησιακών Δυσκολιών. Μεταπτυχιακές σπουδές σε Μαθησιακές Δυσκολίες - Δυσλεξία. Διδάσκουσα Τμήματος Λογοθεραπείας ΤΕΙ Ηπείρου. Μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Λογοθεραπευτών (ΠΣΛ). Δεκτά όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Βελισσαρίου 23 (Κιάφα). Τηλ. 26510-40730, κιν.: 6948-574249

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΛΩΛΗ

Εκπαιδευθείσα στο PECS. Γνώστης Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας

• Μαθησιακές δυσκολίες • Δυσλεξία • Διαταραχές Φώνησης & Ροής της ομιλίας • Διάχυτες Αναπτυξιακές Δια/χές • Αυτισμός • Εξελεκτικές Αρθρωτικές, Φωνολογικές και Γλωσσικές Δια/χές • Βαρηκοΐα - Κώφωση • Νοητική Υστέρηση • Νευρολογικές Παθήσεις • Σύνδρομα. Συνεδρίες κατ’ οίκον, κιν. 6986180630

ΠΡΟΤΥΠΟ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Ρήνα Χριστιάνα-Λιβέρης Διονύσης

• Πρόληψη - Διάγνωση - Αποκατάσταση Διαταραχών Λόγου - Ομιλίας - Επικοινωνίας & Κατάποσης (Δυσφαγία) σε παιδιά & ενήλικες (Άρθρωση, Μαθησιακές δυσκολίες, Τραυλισμός, Βαρηκοΐα - Κώφωση, Διάφορα Σύνδρομα, Εγκεφαλικές βλάβες & αποκατάσταση έπειτα από ατύχημα). • Εκπαιδευμένοι στη μέθοδο pecs. Μέλος Συλλόγου Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών Ελλάδος. • Χρήση διαγνωστικών μέσων κατάλληλων για την έγκαιρη αξιολόγηση καθώς και επιστημονικού θεραπευτικού υλικού για τη σωστή αποκατάσταση. • Συμβουλευτική γονέων. • Δεκτά όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Χ. Κάτσαρη 31, Ιωάννινα, τηλ. 2651301832, κιν. 6955027860-6955869393

ΓΚΑΖΙΑΝΗ Α. ΕΛΕΝΗ, ΜSC

ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ ΑΘΗΝΩΝ, MASTER ΣΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

• ΠΡΟΤΥΠΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΧΕΝΑ-ΑΠΟΣΥΜΠΙΕΣΗ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ DOC DECOMPRESSION ενδείκνυται για παθήσεις: κήλες μεσοσπονδύλιων δίσκων, εκφυλισμένοι δίσκοι, κυκλοτερή προβολή δίσκων, λέπτυνση δίσκων, εκφυλισμένες αρθρικές επιφάνειες, οσφυαλγία, αυχεναλγία, ισχιαλγία • ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΠΟΝΟΥ HILTERAPIA® Θεραπεία HILT®: ΝΕΑ θεραπευτική προσέγγιση του πόνου με τη θεραπεία HILT®(Υψηλής Ενέργειας Θεραπεία Laser). Ασφαλής και ανώδυνη θεραπεία, που εγγυάται βέλτιστα και μακροχρόνια αποτελέσματα από το πρώτο 15λεπτο της θεραπείας. Απευθύνεται στις περισσότερες επώδυνες καταστάσεις και αθλητικά τραύματα, όπως: οσφυαλγία, αυχεναλγία, ισχιαλγία, παθολογίες αρθρώσεων, οστεοαρθρίτιδα γόνατος, διαστρέμματα, τενοντοπάθειες, κακώσεις μηνίσκων και συνδέσμων, μυϊκές θλάσεις, χονδροπάθειες κ.α. • ΚΡΟΥΣΤΙΚΟΣ ΥΠΕΡΗΧΟΣ (επικονδυλίτιδα, τενοντώδεις ασβεστοποιήσεις, άκανθα πτέρνας, πελματιαία απονευρωσίτιδα, τροχαντηρίτιδα κ.λ.) Χρησιμοποιούνται παράλληλα ηλεκτ/πεία, υπέρηχος, διαθερμία, μαγνητικά πεδία, CPM κ.α. Σύμβαση με όλα τα ταμεία • Ώρες λειτουργίας: 8.30-14.30 • Δ/νση: Αγίας Μαρίνας 12 (δίπλα στην Τράπεζα Πειραιώς Καλούτσιανης). Τηλ.: 26510-24111, 6976493035

ΜΑΝΤΖΙOΣ Κ. ΘΕOΔΩΡOΣ

ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ, Cred.MDT, NDT/BOBATH • Mηχανική διάγνωση και θεραπεία οσφύος/αυχένα, μυοσκελετικών παθήσεων (μέθοδος McKenzie) • Λειτουργική αποκατάσταση νευρολογικών παθήσεων (μέθοδος Bobath). Ώρες λειτουργίας καθημερινά 9.00-13.30 και 17.30-21.00. 28ης Οκτωβρίου 45, 2ος οροφος. Τηλ. 2651038355 κιν. 6932158566 - www.mckenziemdt.org

NΑΝΤΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ ΑΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ Σύγχρονοι μέθοδοι θεραπείας: • Αυχενικό Σύνδρομο • Οστεοαρθρίτιδα - Αρθρίτιδες • Οσφυαλγία - Ισχιαλγία • Ημικρανία • Μηνίσκοι - Κακώσεις Συνδέσμων • Διαστρέμματα Θλάσεις • Επικονδυλίτιδα • Κύφωση - Σκολίωση • Νευραλγίες Παρέσεις - Παραλύσεις • Μεταγχειρητικές Δυσκαμψίες. Χρησιμοποιούνται: Ηλεκτροθεραπείες, Υπέρηχοι, Διαθερμίες, Laser, Ηλεκτρομαγνητικά πεδία, CPM, POWER PLATE (Όργανο σύγχρονης γυμναστικής). CΥBEX (ΝΕΟ). DEEP OSCILLATION (ΝΕΟ - μηχάνημα αποκατάστασης αθλητικών κακώσεων). Φυσικοθεραπεία, Κινητική Αποκατάσταση. Ώρες Λειτουργίας Καθημερινά: 09.00 - 14.30 & 16.30 21.00 Σάββατο κατόπιν ραντεβού Θεραπείες κατ’ οίκον. Βαλαωρίτου 4 (πλησίον Άλσους) Ιωάννινα Τηλ.: 26510-22338 Κιν.: 6945 593717

ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Εργοθεραπεία – Λογοθεραπεία – Ειδικό Παιδαγωγικό Μουσικοθεραπεία - Ψυχολογική υποστήριξη και Ομάδες Κοινωνικών Δεξιοτήτων

ΤΣΕΠΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

Δέχεται καθημερινά έναντι Αεροδρομίου. Τηλ. κέντρου: 26510 63985 - κιν. 6937 814113 www.ergotherapia-ioannina.gr

Q ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ΕΛΕΑΝΝΑ ΒΙΡΒΙΔΑΚΗ, M.S., CCC-SLP

Q ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

• Ειδικός στις Διαταραχές Λόγου, Ομιλίας, Σίτισης - Κατάποσης (Δυσφαγία) • Μέλος Αμερικάνικου (Α.S.H.A.) & Πανελληνίου Συλλόγου Λογοθεραπευτών • Διδάσκουσα Σχολής Λογοθεραπείας ΤΕΙ Ιωαννίνων. Δέχεται με ραντεβού. Χαρ. Τρικούπη 5, 1ος όροφος • Τηλ. 26510-32467, κιν: 6978-777297 • e-mail: info@virvidaki.gr.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΖΟΒΑΡΑΣ

Πτυχιούχος Παν/μίου Βοστώνης, ΗΠΑ Master - Παθολογία Λόγου & Ομιλίας

Q ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας Ειδ. στη Συστημική - Οικογενειακή Συμβουλευτική Συμβουλευτική Ατόμων, Ζευγαριών, Οικογενειών, Εφήβων, Ομάδων και συμβουλευτική εξ αποστάσεως (Skype). Μέλος της Ελληνικής και Ευρωπαικής Εταιρείας Συμβουλευτικής

ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ • Φυσικοθεραπείες • Ηλεκτροθεραπεία / Laser / Υπέρηχοι • Εξειδικευμένος σε αθλητικές κακώσεις • Θεραπεία με την μέθοδο PNF για νευρολογικές παθήσεις • Μυοχαλαρωτικά μασάζ • Fango Massage • Medical Hot Stone • Σύγχρονα όργανα για ευεργετική γυμναστική • Ειδικά προγράμματα για μυϊκή ενδυνάμωση • Δευτέρα - Παρασκευή: 8.30 - 14.00 & 17.30 - 21.30 Μαρίκας Κοτοπούλη 64 (Ριζάρειος Πολιτεία - ισόγειο) Τηλ. - Fax: 26510-72120 - κιν. 6947456737

Q ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ

ΓΕΡΑΣΙΜΟΥΛΑ (ΜΙΝΑ) ΜΠΡΟΥΜΟΥ Συμβουλευτική Ψυχολόγος, M.Sc. Ομάδες Σχολών Γονέων. Δέχεται με ραντεβού. 28ης Οκτωβρίου 19 (ισόγειο) (έναντι ΟΤΕ) Ιωάννινα. Τηλ.: 6938-900415. e-mail: broumou_mina@hotmail.gr, www.minabroumou.gr


Σελ. 10η

ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ στα Σύβοτα Λευκάδας: α) Οικόπεδο 3.800 τ.μ. άρτιο και οικοδομήσιμο, βλέπει θάλασσα και απέχει 120 μ. από τη θάλασσα. Έχει νερό και ρεύμα. β) 11 στρέμματα (4.800 τ.μ. άρτιο και οικοδομήσιμο) 800 μέτρα από θάλασσα. Βλέπει θάλασσα και γ) 4 στρέμματα άρτιο οικοδομήσιμο βλέπει θάλασσα και απέχει 300 μ. Πληρ. τηλ. 26510-79450 και 6972-647712. ΟΙΚ/13140 ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 1700 τ.μ. περίπου, άρτιο και οικοδομήσιμο, με παλιό πέτρινο σπίτι 68 τ.μ., σε κεντρικό δρόμο στον Οικισμό Μολυβαδιά Σερβιανών Δήμου Δωδώνης. Πληρ. τηλ.: 2229770415 και 6976-972356. ΟΙΚ/13885 ΠΩΛΕΙΤΑΙ γωνιακό οικόπεδο 571 τ.μ. στην περιοχή Εξοχή - Μέλανδρα, με σ.δ. 0,50 και προσανατολισμό Ανατολικό και Νότιο. Πληρ. τηλ. 6909009666. ΟΙΚ/13902 ΠΩΛΕΙΤΑΙ κτήμα στην είσοδο του εμπορευματικού κέντρου Γκρίκας, 35 στρέμματα με 40 ελαιόδενδρα. Η τιμή συνεννοήσιμη. Πληρ. τηλ. 2666028403. ΟΙΚ/13904

ΠΩΛΕΙΤΑΙ σε διόροφη οικοδομή εντός του Κάστρου σε κατάσταση γιαπιού, τριάρι 82 τ.μ. Τσαπαλανού 1Β. Πληρ. 6931234932. ΑΚ/13731 ΠΩΛΕΙΤΑΙ - ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 140 τ.μ., στο κέντρο, Ν. Παπαδοπούλου 8, 3ος όροφος, κατάλληλο και για επαγγελματική στέγη. Πληρ. τηλ. 26510-31921, 6973-315618 και 6974589080. ΑΚ/13783 ΠΩΛΕΙΤΑΙ γωνιακή διαμπερής ημιτελής μονοκατοικία στην περιοχή Σεισμοπλήκτων Ιωαννίνων, συνολικού εμβαδού 320 τ.μ., σε οικόπεδο 400 τ.μ. κατασκευής 9ου 2005. Σοφατίσματα τελειωμένα μέσα - έξω, εξωτερικά χρώματα, παράθυρα PVC (ρολά υπάρχουν μη τοποθετημένα). Αποτελείται από: Υπόγειο υπερυψωμένο με διαμέρισμα 50 τ.μ., 2 υπνοδ., κουζίνα, σαλόνι, μπάνιο, θέση πάρκινγκ, αποχετευτικό και λεβητοστάσιο. 1ο όροφο με 3 γκαρσονιέρες (27 τ.μ., 37 τ.μ., 40 τ.μ.). 2ο όροφο με διαμέρισμα 106 τ.μ. Σκεπή τελειωμένη. Αναμονές για 3ο όροφο. Δύο εισόδους. Αποχετευτικό. Μεσίτες αποκλείονται. Τιμή 440.000 ευρώ. Πληρ. sbougias@T-ONLINE.DE ΑΚ/13809 ΠΩΛΕΙΤΑΙ κεντρική ισόγεια γκαρσονιέρα, επιπλωμένη ή και χωρίς έπιπλα. Πληρ. τηλ.: 6956-423686 και 2651075432. ΑΚ/13812 ΠΩΛΕΙΤΑΙ κατάστημα στα Ιωάννινα, Φώτη Τζαβέλλα 27-29 (δίπλα από το γήπεδο Ζωσιμάδες) ισόγειο 36 τ.μ. με πα-

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Εστιατόριο - Μεζεδοπωλείο επί της Δωδώνης, σε λειτουργία με εξασφαλισμένη πελατεία. Πληρ. τηλ. 6977-235944

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΜΠΑΡ Πλήρως εξοπλισμένο Πληρ. 6946757083 ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΑΡΙΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΟΙΚΟΠΕΔΑ α) 430 τ.μ. άρτιο και οικοδομήσιμο με δόμηση 200 τ.μ. β) 500 τ.μ. άρτιο και οικοδομήσιμο με δόμηση 240 τ.μ. γ) 560 τ.μ. άρτιο και οικοδομήσιμο με δόμηση 240 τ.μ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 6976-697017

τάρι 18 τ.μ. και υπόγειο 36 τ.μ. Τιμή χαμηλή. Καλή επενδυτική ευκαιρία. Επικοινωνία τηλ. 6974-099500. ΑΚ/13856 ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα 80,5 τ.μ. στον α’ όροφο πολυκατοικίας, στον πεζόδρομο της οδού Μιχ. Αγγέλου, κατάλληλο και για επαγγελματική στέγη. Πληρ. τηλ. 6945-158312. ΑΚ/13915

ENOIKIAZΟΝTAΙ: α) Κατάστημα 240 τ.μ. με πατάρι 100 τ.μ., που μπορεί να χωριστεί στα δύο, κατάλληλο για ΚΕΚ ή Φροντιστήριο, στην ΚΑ’ Φεβρουαρίου 11, στο Τζαμί Καλούτσιανης. β) Κατάστημα 50 τ.μ. στην οδό Δημ. Χατζή 73. Πληρ. 26510-29105, 26510-51629 και 6946-285823. EN/52 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ κατάστημα στην οδό Αγίας Μαρίνης 54, έναντι Πνευματικού Κέντρου, κοντά στην Λαϊκή Αγορά, 25 τ.μ., ισόγειο, 25 πατάρι, 25 υπόγειο, σε πολύ καλή τιμή. Πληρ. τηλ.: 2651028050, κιν.: 6974-718390. ΕΝ/12450 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ κατάστημα 80 τ.μ., με 40 τ.μ. πατάρι και 50 τ.μ. υπόγειο, Αγίας Μαρίνας 54, έναντι Πνευματικού Κέντρου, κοντά στη Λαϊκή Αγορά, κατάλληλο και για γραφείο. Πληρ. τηλ. 6974-718390. ΕΝ/13487 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα υπερυψωμένου ισογείου δίχωρη με μπαλκόνι και με θέρμανση κλιματισμό, στην διεύθυνση Σουλίου 23α και Καραολή. Πληρ. τηλ. 6949-738650 και 6944332726. ΕΝ./13599 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στο εμπορικό κέντρο της πόλης (πεζόδρομος Μιχ. Αγγέλου) επαγ/κή στέγη 100 τ.μ., κατάλληλη ιδιαίτερα για εκπαιδευτήριο (φροντιστήριο Μ.Ε., Ξένων Γλωσσών, ΚΕΚ κ.λπ.). Πληρ. τηλ.: 6944-727305, ώρες Γραφείου (11.00-13.00 και 16.00 έως 21.00). ΕΝ/13698 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ 85 τ.μ., 1ος όρ., επί της οδού Χαρ. Τρικούπη 3. Πληρ. τηλ.: 26510-46207 και 6939-352935. ΕΝ/13765 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα τριάρι διαμπερές 104 τ.μ., 4ος όροφος, αριθμ. 1, οδός Ναπ. Ζέρβα 39, για οικογένεια ή φοιτητές. Πληρ. τηλ.: 6946-861350 και 6977-130845. ΕΝ/13871 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γραφείο για επαγγελματική στέγη 45 τ.μ. με τρεις χώρους και WC, στον 2ο όροφο στην οδό Γούναρη 2 (απέναντι από το ρολόι της κεντρικής πλατείας), με ελάχιστα κοινόχρηστα. Πληρ. τηλ. 6945-278515. ΕΝ/13887 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 53 τ.μ., διαμπερές, με αυτονομία θέρμανσης και αποθήκη, στην οδό Μακρυγιάννη 48-50, πλησίον Νοσοκομείου «Χατζηκώστα». Πληρ. τηλ. 6972-339158. ΕΝ/13888

ENOIKIAZETAI γκαρσονιέρα 35 τ.μ. επί της οδού Μάρκου Μπότσαρη 13. Πληρ. τηλ.: 26510-71167

ENOIKIAZETAI τριάρι διαμέρισμα 2ου ορόφου, με αυτονομία θέρμανσης, πάρκινγκ, αποθήκη, τζάκι, κλπ., στην οδό Μ. Χρυσοχόου 6, περιοχή Παπανδρέου. Πληρ. τηλ.: 26510-74600

ENOIKIAZETAI γκαρσονιέρα (studio), στο κέντρο της πόλης, στον 4ο όροφο πολυκατοικίας με κεραμοσκεπή, λίγα κοινόχρηστα, αυτόνομη θέρμανση, για φοιτητή -τρια, ενοίκιο 180 ευρώ. Πληρ. τηλ.: 6976-812762

ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ για επαγγελματική στέγη, στην οδό Ν. Ζέρβα 4-6, 3 γραφεία Α14: 27 τ.μ., Α15: 25 τ.μ. (με δυνατότητα να γίνουν και ενιαίος χώρος) και Β6: 29 τ.μ. Πληρ. τηλ. 6944783076. ΕΝ/13892 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα τριάρι, 2ου ορόφου, Γ. Πίνδου 7, με κεντρική θέρμανση. Πληρ. τηλ. 6951-812416. ΕΝ/13894 ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ δύο γραφεία 29 τ.μ. το καθένα, στον 2ο όροφο Ναπ. Ζέρβα 2. Πληρ. τηλ. 26510-74388 και 2653071122. ΕΝ/13900 ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ: α) Επαγγελματικός χώρος (επί της Χαρ. Τρικούπη 6) 60 τ.μ. (κατάλληλος προπάντων για ιατρείο). β) Διαμέρισμα 140 τ.μ. (επί της Μελετίου Γεωγράφου 22) με 3 υπνοδωμάτια, 3 WC, τζάκι, εσωτερική αποθήκη, κλπ. (κατάλληλο προπάντων για πολυμελή οικογένεια). Πληρ. τηλ. 6934-905748 και 6977749960. ΕΝ/13905 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ μικρό μαγαζάκι στο ιστορικό κέντρο της πόλης (οδός Σιώζιου Κυπρίου 9). Πληρ. τηλ.: 6932797464. ΕΝ/13906 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα στο ΔΩΜΑ, επιπλωμένη, Βαλαωρίτου 6 στο Άλσος. Πληρ. τηλ. 26510-22243. ΕΝ/13910 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα 30 τ.μ. στα Σεισμόπληκτα, σε καλή κατάσταση, χωρίς κοινόχρηστα και σε καλή τιμή. Πληρ. τηλ. 26653-00850 και 6973288528. ΕΝ/13911 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στους Αμπελόκηπους 3άρι διαμπερές, ευρύχωρο, βεράντες, πάρκινγκ στην piloti, 3ος όροφος. Πληροφορίες τηλέφ. 6944-776350. ΕΝ/13912 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα 31 τ.μ. στο Γιαννιώτικο Σαλόνι, χωρίς κοινόχρηστα, με αυτόνομη θέρμανση. Πληρ. τηλ.: 6906608250, 6906608267. ΕΝ13913

ΞΥΛΟΥΡΓΟΣ με μεγάλη εμπειρία αναλαμβάνει πάσης φύσεως εργασίες κατ’ οίκον. Αναπαλαιώσεις, τοποθετήσεις, επισκευές επίπλων, κουζινών, ντουλαπιών. Για εξυπηρέτησή σας απευθυνθείτε στο τηλ. 6997-424531, κ. Μάρκο. ΖΗΤ/13723 ΖΗΤΕΙΤΑΙ άτομο να αναλάβει υπεύθυνα το τμήμα πωλήσεων σε επιχείρηση επίπλων. Απαραίτητη η γνώση της Αγγλικής γλώσσας, επιθυμητή η γνώση σχεδίου, προσμετρήσιμο προσόν η προϋπηρεσία στις πωλήσεις. Αποστολή βιογραφικού σημειώματος Τ.Θ. 38. ΖΗΤ/13842 ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ανταλλακτικών Αυτοκινήτων ζητά: α) Υπεύθυνο καταστήματος ανταλλακτικών, β) Πωλητή με προϋπηρεσία και γ) Νεαρό έως 23 ετών με δίπλωμα οδήγησης για μηχανάκι και αυτοκίνητο. Πληρ. τηλ. 6942-058100. ΖΗΤ/13895 ΚΥΡΙΑ Ελληνίδα ζητά εργασία ως οικιακή βοηθός ή να φροντίζει ηλικιωμένα άτομα. Πληρ. τηλ. 6975-727497. ΖΗΤ/13897

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ψήστης και ντελιβεράς, για εργασία σε ψησταριά εντός πόλης. Πληρ. τηλ. 6932-911143, κ. Μαίρη. ΖΗΤ/13908 ΚΥΡΙΑ Ελληνίδα αναλαμβάνει την φύλαξη ηλικιωμένων στο σπίτι και στο Νοσοκομείο. Πληρ. τηλ. 6943-657563. ΖΗΤ/13909 ΖΗΤΕΙΤΑΙ κομμωτής -τρια για εργασία σε κεντρικό κομμωτήριο. Πληρ. τηλ.: 26510-75526. ΖΗΤ/13914

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ξυλουργικά μηχανήματα (κορδέλα 80άρα, πλάνη 40άρα, πλάκα, σβούρα, πρέσα). Πληρ. τηλ. 6980595851. ΔΙΑ/13737 ΠΩΛΕΙΤΑΙ επιχείρηση Αρτοποιείο στο κέντρο της πόλης. Πληρ. τηλ.: 6948865283. ΔΙΑ/13865 ΕΣΠΑ 2014-2020 - Επιδοτήσεις έως 100%, ίδρυση Εκσυγχρονισμός Επιχειρήσεων, Αναπτυξιακά Προγράμματα και Μελέτες, χρηματοδοτήσεις κεφάλαια κινήσεως για Μικρές και Μικρομεσαίες επιχειρήσεις, Επιχειρηματικά, Στεγαστικά - Επισκευαστικά, Αγροτικά, βιομηχανικά, ξενοδοχειακά, ναυτιλιακά, και πάσης φύσεως επιδοτούμενα προγράμματα μέσω ΟΑΕΔ πανελλαδικά. Τηλ. 210 36 46 223, Fax 211 850 14 64, www.abcfinancialgroup.gr Email.info@abcfinancialgroup.gr. ΔΙΑ/13898 ΠΩΛΕΙΤΑΙ καινούργια υγιής επιχείρηση (ΚΑΦΕ) σε κεντρικό πεζόδρομο. Πληρ. τηλ. 6972-817570. ΔΙΑ/13899

ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ του Universite de Paris 1 Pantheon - Sorbonne παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα γαλλικών. Τιμές προσιτές. Τηλ. επικοινωνίας 6941-643167. ΜΑΘ/13828 ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ μαθήματα παραδοσιακού κλαρίνου. Τιμές προσιτές. Τηλ. επικοινωνίας 6946-333639. ΜΑΘ/13829 ΒΙΟΛΟΓΟΣ με μεταπτυχιακό παραδίδει μαθήματα Βιολογίας όλων των επιπέδων και προετοιμάζει υποψηφίους ΑΕΙ. Πληρ. τηλ. 6944-339642. ΜΑΘ/13854 ΦΥΣΙΚΟΣ, απόφοιτος Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με μεταπτυχιακές σπουδές, παραδίδει μαθήματα φυσικής σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου. Εγγύηση θεαματικής προόδου εντός πρώτου τριμήνου. Δωρεάν μάθημα για αξιολόγηση επιπέδου του μαθητή. Τηλ. 6976-419148. ΜΑΘ/13889 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ Φιλόλογος απόφοιτος Κλασικής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με διδακτική εμπειρία, παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου. Καθημερινή μελέτη και φύλαξη μαθητών Δημοτικού. ΔΩΡΕΑΝ πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό. Πληρ. τηλ. 6977-048873. ΜΑΘ/13890 ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ με πολυετή εμπειρία παραδίδουν μαθήματα Φυσικής, Μαθηματικών και Χημείας. Πληρ. τηλ. 6944332726 και 6948-721127. ΜΑΘ/13893

Δασκάλα

ΖΗΤΕΙΤΑΙ Φυσικοθεραπευτής /τρια Τ.Ε. με Προϋπηρεσία, για εργασία σε Κέντρο Αποκατάστασης με πολυετή δράση & προσφορά στο χώρο της Υγείας. Αποστολή Βιογραφικών στο Φαξ: 2651 11 3305.

αριστούχος απόφοιτη Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής εκπαίδευσης, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού. Εμπειρία - υπευθυνότητα - συνέπεια - αγάπη για τα παιδιά.

ENOIKIAZETAI

Καθηγήτρια ιταλικών με 6ετή παραμονή στην Ιταλία και πολυετή εμπειρία παραδίδει μαθήματα ιταλικής γλώσσας σε πολύ προσιτές τιμές.

τριάρι διαμέρισμα 3ου ορόφου, με αυτονομία θέρμανσης, πάρκινγκ και αποθήκη, στους Αμπελόκηπους. Πληρ. τηλ.: 6944-251984

Τηλ. 6 9 7 4 - 3 8 7 5 0 0 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΤΑΛΙΚΩΝ

Τηλέφωνο επικοινωνίας:

6946-226848

ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ Ι. ΒΛΕΤΣΑ ΕΔΡΑ: ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ Την Κυριακή 23-10-2016 θα τελεσθεί το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο του Ιδρυτή του Ιδρύματος

ΘΕΟΔΩΡΟΥ Ι. ΒΛΕΤΣΑ καθώς επίσης και το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο υπέρ Ευεργετών της Κοινότητας Αναργύρων, στον ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ Αναργύρων. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Βλέτσας Αθανάσιος

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ Τελούμε το Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Περιβλέπτου Ιωαννίνων, 40ήμερο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της λατρευτής μας συζύγου, μητέρας, γιαγιάς, αδελφής και θείας

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΣΙΚΝΙΑ-ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Συμβολαιογράφου Ο σύζυγος: Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου Τα παιδιά: Αγγελική Παπαγεωργίου κ’ Αθανάσιος Ναυρόζογλου Η εγγονή: Ευγενία Ναυρόζογλου Τα αδέλφια: Αγάπη Τσικνιά κ’ Χρίστος Πλατσούκας, Βασίλειος κ’ Χρυσούλα Παπαγεωργίου, Χρυσαυγή Μαρκή, Αγνή κ’ Μιχάλης Κήττας Τα ανίψια - Οι λοιποί συγγενείς • Συλλυπητήρια θα δεχθούμε στην αίθουσα της εκκλησίας. Γραφεία Tελετών: ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ κ’ ΓΕΩΡΓΙΟΥ KATPAXOYPA, Δ. Πατατούκου 9, τηλ. 26510-38148. Κινητό: 6977-430460. Fax: 26510-28836 - Iωάννινα.

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ Τελούμε την Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κοπάνων Ιωαννίνων, 40ήμερο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του λατρευτού μας πατέρα, παππού, προπάππου και θείου

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΝΔΡ. ΣΑΡΡΑ Συνταξιούχο Τράπεζας Ελλάδος

Τα παιδιά: Ελένη κ’ Ντίνος, Δήμητρα κ’ Δημήτρης Τα εγγόνια: Λουκάς κ’ Κωνσταντίνα, Κωνσταντίνα, Νινέτα, Πηνελόπη Τα δισέγγονα Τα ανίψια - Οι λοιποί συγγενείς • Συλλυπητήρια θα δεχθούμε στην αίθουσα της εκκλησίας. Γραφείο Tελετών & Mνημοσύνων ΣΙΣΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Μεγ. Αλεξάνδρου 13, Iωάννινα. Tηλ. 26510-27064, Kιν. 6932-817653, 6949-447309.

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ Τελούμε την Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κοπάνων, ετήσιο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της λατρευτής μας μητέρας, γιαγιάς, προγιαγιάς, αδελφής και θείας

ΑΘΗΝΑΣ ΣΤ. ΜΠΟΤΣΙΚΟΥ

Τα παιδιά: Σπυρίδων κ’ Ελισάβετ Μπότσικου, Παύλος Μπότσικος Τα εγγόνια: Ιλιάνα κ’ Αδριανός, Ελένη κ’ Ντέρεκ Τα δισέγγονα: Ιόλη, Γαβριήλ και Εβελίνα Τα αδέλφια: Ανδρομάχη Μαντζάνου, Αλίκη κ’ Ηλίας Τσεπέλης, Δήμητρα Σκόπα Οι θείοι - Οι θείες - Τα ξαδέλφια Τα ανίψια - Οι λοιποί συγγενείς • Συλλυπητήρια θα δεχθούμε στην αίθουσα της εκκλησίας. Γραφεία Tελετών: ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ κ’ ΓΕΩΡΓΙΟΥ KATPAXOYPA, Δ. Πατατούκου 9, τηλ. 26510-38148. Κινητό: 6977-430460. Fax: 26510-28836 - Iωάννινα.

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ Τελούμε την Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πολυλόφου, ετήσιο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του λατρευτού μας πατέρα, παππού, προπαππού και θείου

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΝΤΙΝΟΥ Συντ/χου Δασκάλου Από Πολύλοφο Ιωαννίνων

Τα παιδιά: Βασίλειος κ’ Ανδρονίκη Ντίνου, Παρασκευή κ’ Παναγιώτης Τσαμάτος, Κωνσταντίνος Κίγκας Τα εγγόνια: Κωνσταντίνος Ντίνος, Ευαγγελία κ’ Άρης Τσεπέλης, Βασιλική κ’ Κωνσταντίνος Λέντζαρης, Χρήστος Κίγκας, Βασίλειος Κίγκας Τα δισέγγονα: Λυδία κ’ Αντώνης Τα ανίψια - Οι λοιποί συγγενείς • Συλλυπητήρια θα δεχθούμε στην αίθουσα της εκκλησίας. Γραφεία Tελετών: ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ κ’ ΓΕΩΡΓΙΟΥ KATPAXOYPA, Δ. Πατατούκου 9, τηλ. 26510-38148. Κινητό: 6977-430460. Fax: 26510-28836 - Iωάννινα.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ∆ΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΩΛΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ

Η ΟΤΕ ΑΚΙΝΗΤΑ Α.Ε. προκηρύσσει διαγωνισµό για την πώληση οικοπέδου επιφάνειας 193,29 τ.µ., στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων, επί των οδών Μπότσαρη και Παπάζογλου, σε απόσταση 200µ. από την Πλατεία ∆ηµοκρατίας (Επιτρεπόµενη κάλυψη 135,30 τ.µ. και επιτρεπόµενη δόµηση 463,89µ τ.µ.), ιδιοκτησίας της. Πληροφορίες σχετικά µε το ακίνητο βρίσκονται στο site της εταιρίας (www.ote-estate.gr). Η πώληση θα πραγµατοποιηθεί µε ηλεκτρονική δηµοπρασία και η πρόσκληση συµµετοχής στην οποία θα περιγράφεται αναλυτικά η διαγωνιστική διαδικασία, θα αναρτηθεί στο site της ΟΤΕ ΑΚΙΝΗΤΑ Α.Ε. στις 29/09/2016. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ κος ΣΚΟΥΛΙΚΑΡΗΣ 210-6372784, 6973494296

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ «ΦΛΟΓΑ»

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Τηλ. 26510-38212

Ευχαριστούμε όλους όσους διέθεσαν χρηματικά ποσά για τους σκοπούς της «Φλόγας», στη μνήμη αγαπημένων τους: - Σε μνήμη Ευάγγελου Μπριασούλη, την Ε.Ι.Ν.Η. (Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ηπείρου), τις κες Κεφάλα, Ράδου, Σκανδάλη και Μπίλη (Προσωπικό Αιμ/κού ΕΙ Ιατρείου Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων. - Σε μνήμη Κων/νου Καζούκα, την οικ. Ελευθερίου Παππά, Κων/νου Δανάκα, Βασιλείου Δανάκα. - Σε μνήμη Ελένης Μπακατσούλα, την κα Αικατερίνη Τσουμάγκα και τα παιδιά της. - Σε μνήμη Χρήστου Φωτίου, την κα Αγαθή Αυγέρη. - Σε μνήμη Μαρίας Βάλλα, την κα Διονυσία Ουλάσογλου και τα παιδιά της. - Σε μνήμη Κων/νου Λεοντάρη, την οικ. Γεωργίου Λεοντάρη, Μανώλη και Νίκου Μαγιόπουλου. - Σε μνήμη Αγλαΐας Κολοκούρη, την οικ. Γεωργίου Μπουρνάκα. - Σε μνήμη Κων/νου Τασούλα, την οικ. Στέφανου Μαντέλα. - Σε μνήμη Ευάγγελου Πλεσίτη, την οικ. Κω/νου Μάντη κ’ Γεωργίας Λιόντου. - Σε μνήμη Αντωνάκη, την οικ. Μηνά Πασχόπουλου.


ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

® Διαφέρουν κι ενδιαφέρουν... Την πολυαγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά, προγιαγιά, αδελφή κ’ θεία

ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΕΛΕΥΘ. ΛΕΝΤΗ Ετών 90 Από Ιωάννινα

Θανούσα, κηδεύουμε σήμερα Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 11 π.μ., εκ της οικίας μας Νικοπόλεως κ’ Ρόζας Ιμβριώτη 1, στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Ανατολής Ιωαννίνων Τα παιδιά: Χρήστος κ’ Αρτεμισία Λέντη, Σταύρος κ’ Παναγιώτα Λέντη Τα εγγόνια - Τα δισέγγονα Τα αδέλφια - Τα ανίψια Οι λοιποί συγγενείς. • Συλλυπητήρια θα δεχθούμε στην αίθουσα της εκκλησίας. Γραφεία Tελετών και Mνημοσύνων ΚΑΖΑΝΑΣ ΘΕΟΦΙΛ. - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΑΝΤ., KA’ Φεβρουαρίου 81 & 90 Iωάννινα, τηλ. 26510-20336, κιν. 6977-400472, 6972-097029

Κυνήγι και όπλα… ΣΤΟΠ για όλους τους ιερείς! ξύ άλλων, τα εξής: Συμφώνως προς τους Ιερούς Κανόνες ΞΕ’ των Αγίων Αποστόλων και Η’ του Μεγάλου Βασιλείου, ως και την εισήγησιν της αρμοδίας Συνοδικής Επιτροπής Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων, απαγορεύεται πλήρως η οπλοκατοχή και οπλοχρησία εις τους Κληρικούς παντός βαθμού μηδέ της θήρας, εξαιρουμένης, αφ’ ενός διότι η οπλοφορία

δεν συνάδει προς το ιερατικό σχήμα, αφετέρου δε διά την προστασίαν και των ιδίων, ίνα μη καταστούν υπαίτιοι φόνου και εκπέσωσι της Ιεροσύνης των. Τα ως άνω έχουν ισχύ, καθολικήν δι’ όλους όσους φέρνουν κανονικώς και νομίμως την Ιερατικήν ιδιότητα και το ιερατικόν σχήμα, και δεν περιορίζονται μόνον εις τους εν ενεργεία κληρικούς. ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΕΤΣΗΣ

Ενωμένοι οι Δήμοι διεκδικούν τον ρόλο που τους αρμόζει… ¯ από 1η σελ.

Δήμων μας. Δε θα μείνουμε στα λάθη του παρελθόντος. Κοιτάμε μόνο μπροστά. Ενωμένοι, σε ένα αρραγές μέτωπο θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και θα διεκδικήσουμε από την κυβέρνηση να μας δώσει το ρόλο που μας αρμόζει…», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Κριτική στην Κυβέρνηση Στις διαπιστώσεις της η ΚΕΔΕ αναφερόμενη στην στάση της Κυβέρνησης αναφέρει ότι άνοιξε τη συζήτηση για τη Μεταρρύθμιση του Κράτους χωρίς όμως να έχει μέχρι τώρα καταθέσει στην Επιτροπή Διαβούλευσης αναλυτικά τις θέσεις της. Ειδικότερα δεν παρουσιάστηκε: Ολοκληρωμένο σχέδιο αλλαγής του Εκλογικού Νόμου. Ολοκληρωμένο πλάνο χρηματοδότησης του νέου μοντέλου οργάνωσης της Διοίκησης της Χώρας. Επιπλέον, δεν αντιμετωπίζονται τα σημερινά οικονομικά αδιέξοδα της Αυτοδιοίκησης. Προτάσεις που να λαμβάνουν υπόψη την ανάγκη ενίσχυσης της καταστατικής θέσης και του ρόλου των Αιρετών. Φαίνεται ότι η κυβέρνηση επιφυλάσσει για τους Δήμους ρόλο στην υλοποίηση των Κοινωνικών Προγραμμάτων και δεν προσδιορίζει μέχρι τώρα ρόλο στα ζητήματα ανάπτυξης.

Οι θέσεις της ΚΕΔΕ Σε αντίθεση με την Κυβέρνηση η ΚΕΔΕ διαμορφώνει θέσεις όπως ενδεικτικά αυτές αποτυπώνονται στο «κείμενο προτάσεων της ΚΕΔΕ για την Μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση». Ειδικότερα: Εκλογικό Σύστημα Η ΚΕΔΕ και έως ότου η Κυβέρνηση καταθέσει την ολοκληρωμένη πρότασή της για το Εκλογικό Σύστημα, δεν συζητά την αλλαγή του πριν ολοκληρωθεί προηγουμένως ο διάλογος για τη Μεταρρύθμιση. Οικονομικό πλαίσιο (α) φορολογική αποκέντρωση με φορολογικές ελευθερίες χωρίς επιπλέον επιβάρυνση του πολίτη και με μηχανισμό αναδιανομής για άρση των ανισοτήτων. (β) νέα γενιά παρακρατηθέντων και ταυτόχρονη επιστροφή εσόδων από φόρο ζύθου, βοσκοτόπων, πετρελαιοειδή κ.λπ.

O Kαιρός σήμερα Θα είναι βροχερός, με τη θερμοκρασία από 13 έως 15 βαθμούς Κελσίου και άπνοια. Τις απογευματινές ώρες ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, με τοπική συννεφιά.

Η ΕΝΔΕΚΑΤΗ ΣEΛIΔA ¯ από 1η σελ.

KHΔEIA

¯ από 1η σελ.

Σελ. 11η

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

(γ) πρόγραμμα υποστήριξης της μεταρρύθμισης με διασφαλισμένους πόρους και προσωπικό. (δ) απόδοση του 10% από τα έσοδα του Πράσινου Ταμείου. (ε) δραστική μείωση των επιτοκίων του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (στ) δημιουργία ενός νέου Aναπτυξιακού Προγράμματος της Τ.Α., που θα συμπληρώνει το ΕΣΠΑ και μπορεί να χρηματοδοτείται από τη νέα γενιά παρακρατηθέντων, το ΠΔΕ, την ΕΤΕΠ και το Πράσινο Ταμείο. Το Πρόγραμμα αυτό θα παρέχει ιδιαίτερα υποστήριξη στους μικρούς ορεινούς και νησιωτικούς Δήμους. (η) η μη μεταφορά του ΕΝΦΙΑ στην Τ.Α. όπως είναι σήμερα, αλλά η μελέτη για την θεσμοθέτηση ενός νέου φόρου ακίνητης περιουσίας, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, αφού αυτός ο φόρος θεωρείται ο πλέον δίκαιος φόρος. (θ) οι αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο των Δημοσίων Επενδύσεων και των Προμηθειών έχουν ουσιαστικά «μπλοκάρει», με εμφανή αποτελέσματα στην ανάπτυξη και την απασχόληση. Το πρόβλημα πρέπει να επιλυθεί άμεσα. (ι) τέλος, η μείωση των εσόδων (ΚΑΠ, ΣΑΤΑ, Φόρος Ζύθου, Βοσκοτόπια, τέλη παραχωρησιούχων κλπ) αλλά και η αύξηση του κόστους με νομοθετικές παρεμβάσεις (επιβάρυνση μισθολογικού και φορολογικού κόστους, ασφαλιστικές εισφορές, μεταφορές υπαλλήλων, φορολογικές προκαταβολές επί εκδιδομένων λογαριασμών ύδρευσης των ΔΕΥΑ κλπ) οδηγούν τους Δήμους σε αδυναμία λειτουργίας. Οι Δήμοι, σύμφωνα με τις πάγιες θέσεις της ΚΕΔΕ, πρέπει να χρηματοδοτούνται από το ΠΔΕ για τα έργα και τις επενδύσεις τοπικής ανάπτυξης, με γενναία αύξηση του ΠΔΕ και ειδική «γραμμή» για τους Δήμους.

τοιμάζει η ίδια παρέμβαση, στην οποία θα προχωρήσει άμεσα (δεν διευκρινίζει πότε). Η αξιωματική αντιπολίτευση , με χθεσινή αιχμηρή ανακοίνωσή της τονίζει ότι «οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, εκτελώντας εντολές των κ. Τσίπρα και Καμμένου, απέρριψαν σήμερα (σ.σ. χθες) την τροπολογία της Νέας Δημοκρατίας που προέβλεπε αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για χρέη προς το Δημόσιο. Απέρριψαν μια τροπολογία ανάσα για χιλιάδες συμπολίτες μας, που βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Παρέπεμψαν στις “καλένδες” μια λύση που όφειλαν να είχαν θεσπίσει. Γκρέμισαν οριστικά το μύθο της δήθεν κοινωνικής ευαισθησίας».

Απέχουν οι συμβολαιογράφοι… Την κατάσταση στα χέρια τους λοιπόν παίρνουν οι συμβολαιογράφοι, οι οποίοι αποφάσισαν να απέχουν και σήμερα Τετάρτη από τη διενέργεια πλειστηριασμών. Η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, απαιτεί από την ελληνική πολιτεία: την άμεση νομοθέτηση διατάξεων προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και για χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά Ταμεία, και τους ΟΤΑ, καθώς και τη βελτίωση των υφιστάμενων διατάξεων προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς για χρέη προς τις τράπεζες τη διασφάλιση της εύρυθμης και ασφαλούς διεξαγωγής των πλειστηριασμών.

νηση είναι για σήμερα στις 10:30.

Σε κυκλοφορία τα εισιτήρια Σε κυκλοφορία τέθηκαν από χτες τα εισιτήρια του κυριακάτικου αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα με την ΑΕΛ. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι σταθερές στα 15, 10 και 5 ευρώ το παιδικό. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα: H ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ανακοινώνει ότι ξεκινάει από σήμερα Τρίτη (18.10) η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα της Κυριακής (23.10, 18:15) κόντρα στην ΑΕΛ. Οι φίλοι της ομάδας μας μπο-

ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΣΤΑ… ΚΑΓΚΕΛΑ! Με εξαιρέσεις… Παράλληλα, προσθέτει στην ανακοίνωσή της ότι «κατ’ εξαίρεσιν και κατόπιν χορηγηθησομένης αδείας εκ των Συλλόγων ή της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος θα διεξάγονται οι εκούσιοι πλειστηριασμοί και οι πλειστηριασμοί με αντικείμενο διεκδικήσεις από διατροφές ή μισθούς εργαζομένων. Επίσης θα διενεργούνται σύμφωνα με τα ανωτέρω οι πλειστηριασμοί ευαίσθητων προϊόντων, τα οποία κινδυνεύουν να καταστραφούν, πλοίων, αεροσκαφών, βιομηχανικών ή βιοτεχνικών χώρων και κινητών πραγμάτων».

Νομικά «εργαλεία» Τη δυνατότητα άρσης των κατασχέσεων από την Εφορία δίνει εγκύκλιος του Υπουργείου Οικονομικών που είχε εκδοθεί πριν ακόμα το φαινόμενο πλήξει εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους που είδαν τα χρήματά τους να εξαφανίζονται από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς ή τα ακίνητά τους να δεσμεύονται για να βγουν στο σφυρί, για χρέη ακόμα και λίγων χιλιάδων ευρώ. Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων κατασχέσεις κάθε μορφής έχουν ληφθεί εναντίον περίπου 800.000 φορολογούμενων. Όπως αναφέρει το Capital, ο κάθε φορολογούμενος έχει στη διάθεσή του μερικά νομικά εργαλεία που μπορούν να τον προστατεύσουν από κατασχέσεις της εφορίας ή ακόμα και από πλειστηριασμούς ακινήτων. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, αυτό μπορεί να γίνει με την κατάθεση εγγράφων στην εφορία ή το τελω-

νείο που έχει προχωρήσει στη λήψη των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης που να αποδεικνύουν ότι συντρέχουν λόγοι επιβίωσης του οφειλέτη αν δεν αρθούν οι κατασχέσεις μερικώς ή ολικώς.

Οι προϋποθέσεις Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η κατάσχεση μπορεί να περιοριστεί σε μικρότερο ποσό ή ποσοστό μετά από αίτηση του οφειλέτη στον έφορο, ο οποίος πρέπει να εξετάζει το αίτημα με κριτήρια αντικειμενικά όπως πραγματική οικονομική αδυναμία, λόγοι υγείας, ύψος οφειλής και εφόσον συντρέχουν αθροιστικά οι παρακάτω προϋποθέσεις: • Έχει υπαχθεί το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών του φορολογούμενου σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής, όπως είναι η πάγια ρύθμιση των 12 έως 24 δόσεων. • Η απαίτηση του οφειλέτη που έχει κατασχεθεί από την εφορία είναι πολύ σημαντική για τη διαβίωσή του εφόσον πρόκειται για φυσικό πρόσωπο, μη επιτηδευματία. Στις περιπτώσεις νομικών προσώπων (επιχειρήσεις, ιδρύματα) θα πρέπει να προκύπτει από επίσημα έγγραφα που θα προσκομίσει ο ενδιαφερόμενος ότι ο περιορισμός κατάσχεσης αφορά στην καταβολή μισθοδοσίας σε υπαλλήλους επιχείρησης, στη καταβολή φορολογικών υποχρεώσεων ή άλλων υποχρεώσεων που κρίνονται αναγκαίες για την βιωσιμότητα και τη συνέχιση της. Ο αιτών θα πρέπει να προσκομίζει σε διάστημα 15 ημερών αποδεικτικά έγγραφα ότι το ανωτέρω ποσό διατίθεται για το σκοπό αυτό. • Δεν εκκρεμεί εντολή ελέγ-

χου οποιασδήποτε φορολογίας για τον οφειλέτη. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, στη συνέχεια αίρεται το εξής ποσό κατάσχεσης: α) έως 50% της κατασχεθείσας απαίτησης επί των ευρισκόμενων και μη αποδοθέντων χρημάτων, με εξαίρεση τις οφειλές Φ.Π.Α. που αποδεδειγμένα έχουν εισπραχθεί και δεν έχουν αποδοθεί. β) έως 30% του παρακρατούμενου φόρου μισθωτών υπηρεσιών (Φ.Μ.Υ.), γ) έως 70% επί των μελλοντικών απαιτήσεων με την προϋπόθεση να καλύπτονται τουλάχιστον τρεις δόσεις της ρύθμισης, εφόσον οι εναπομένουσες δόσεις είναι έως και 12 ή 5 δόσεις, σε περίπτωση που οι εναπομένουσες δόσεις είναι περισσότερες. δ) η υποχρέωση προσκόμισης και ελέγχου των απαραίτητων δικαιολογητικών στοιχείων, όπως δικαιολογητικών που αποδεικνύουν την δυνατότητα καταβολής των μηνιαίων δόσεων ή την αδυναμία εξόφλησης της οφειλής καθώς και τη βιωσιμότητα του διακανονισμού ή η παροχή εγγυήσεων ή εμπραγμάτων ασφαλειών για τη διασφάλιση της οφειλής ανάλογα με το ποσό βασικής οφειλής και κυριότερα ο περιορισμοί: των δόσεων της χορηγηθείσας κατά τα ανωτέρω ρύθμισης, εφόσον προκύπτει δυνατότητα του οφειλέτη να αποπληρώσει την οφειλή του σε λιγότερες δόσεις από τις αρχικά χορηγηθείσες. Η φορολογική διοίκηση εξετάζει και εξαιρετικές περιπτώσεις, όπου ο οφειλέτης προσκομίζει έγγραφα, που αποδεικνύουν την αναγκαιότητα του περιορισμού της κατάσχεσης λόγω ειδικών συνθηκών, όπως μακροχρόνια ανεργία ή σοβαρά προβλήματα υγείας.

Οι σεισμοί στα Γιάννενα αραιώνουν και οι ερευνητές πιάνουν δουλειά! ¯ από 1η σελ.

μενα. Στο μεταξύ, συνεχίστηκαν και χθες οι αυτοψίες σε σχολεία και άλλα δημόσια κτίρια, με τους Δήμους Ιωαννιτών και Πωγωνίου να καλούν τους δημότες τους να δηλώσουν στα αρμόδια γραφεία τυχόν ζημιές που έχουν υποστεί από τον σεισμό του Σαββάτου και όσους επακολούθησαν διεκδικώντας αποζημιώσεις.

Πιο ήπιες δονήσεις Πιο αραιές και σαφώς περισσότερο ήπιες ήταν οι χθεσινές σεισμικές δονήσεις που έγιναν αισθητές στην περιοχή μας. Ενδεικτικά, απ’ τα ξημερώματα και ως τις 5 το απόγευμα είχαν καταγραφεί πέντε μετασεισμοί με τον πιο ισχυρό να είναι έντασης 2,6 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ και τον πιο ασθενή 2 βαθμούς Ρίχτερ. Αυτό δε σημαίνει ότι σταματούν μία και καλή οι σεισμοί. Λογικά θα μας συνοδεύσουν για αρκετό διάστημα ακόμη, χωρίς όμως την ένταση των πρώτων δονήσεων του περασμένου Σαββατοκύριακου.

Ήρθε ομάδα του Α.Π.Θ. Ομάδα γεωλόγων του Α.Π.Θ. επικεφαλής της οποίας είναι ο Καθηγητής Σπύρος Παυλίδης, Πρόεδρος της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας, βρίσκεται στα Γιάννενα προκειμένου να μελετήσει από κοντά τα τελευταία σεισμικά φαινόμενα. Ήδη σε ανακοίνωσή της αναφερόμενη στον σεισμό του Σαββά-

Ξεκίνησε η προετοιμασία του ΠΑΣ για τη Λάρισα ¯ από 1η σελ.

Eνδιαφέρουν και διαφέρουν !...

ρούν να προμηθεύονται τα εισιτήριά τους καθημερινά από τις 10:00 έως τις 17:00 από τα γραφεία της ΠΑΕ. Το Σάββατο (22.10) το Τμήμα Διαχείρισης Εισιτηρίων θα λειτουργήσει από τις 10:00 έως τις 14:00. Την ημέρα του αγώνα τα εκδοτήρια στο Ε.Σ.Ι. «Οι Ζωσιμάδες» θα ανοίξουν στις 11:00 και θα παραμείνουν ανοιχτά έως την ώρα έναρξης του αγώνα. Επίσης οι φίλοι μας μπορούν να αγοράσουν τα εισιτήρια τους μέσω της www.viva.gr Τιμές εισιτηρίων: Κανονικά Θύρες 3-4-6, €15 Θύρες 9-10, €10 Παιδικά Θύρες 6-9, €5.

του των 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ τονίζει πως «εντάσσεται σε ένα διαφορετικό γεωτεκτονικό περιβάλλον, που συγκροτείται από τη ραχοκοκαλιά της Πίνδου, από Νότια Αλβανία διατρέχοντας τη Δυτική Ελλάδα, σχεδόν σε Βόρεια - Νοτια διεύθυνση, σεισμικά ενεργό περιβάλλον με ιστορικό ισχυρών σεισμών με τελευταίους αυτούς του 1960 βορειότερα (Νότια Αλβανία, Μ> 6.5, μέγιστη ένταση 8,5 (VIII+ ) και 1967 νοτιότερα, Άρτα - Ιωάννινα, (Μάιος, Μ =6.4, μέγιστη ένταση 9 (ΙΧ)»!

Διαφορετικό ρήγμα… Σύμφωνα με τους επιστήμονες του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, ο σεισμός συνδέεται με γνωστή ζώνη ρηγμάτων όπως έχει καταγραφεί και προσδιοριστεί στη Βάση Δεδομένων Σεισμογενετικών Πηγών του Ελλαδικού χώρου GreDaSS. Ωστόσο, τονίζουν πως «το ρήγμα είναι διαφορετικό από όλα τα προηγούμενα των τελευταίων 50 χρόνων, που μελετήθηκαν σε πρόσφατους σεισμούς στον ηπειρωτικό χώρο της Ελλάδος. Είναι ρήγμα ‘ανάστροφο’ ή ρήγμα ‘εφίππευσης’, δηλαδή τα στρώματα των πετρωμάτων από τα 10 με 15 χιλιόμετρα ‘καβαλούν’ το ένα το άλλο με συνέπεια να ανυψώνεται επιφανειακά το βουνό κατά τουλάχιστον 10 - 15 εκατοστά. Στην ιδιαιτερότητά του αυτή οφείλεται εν μέρει και η μετασεισμική του συμπεριφορά».

Η Πίνδος… ψηλώνει! Οι γεωλόγοι του Α.Π.Θ. επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους ότι η Πίνδος αν και βρίσκεται ως βουνό σε προχωρημένο στάδιο ωριμότητας συνεχίζει να ψηλώνει. Η σύγκρουση των πλακών στην περιοχή του Ιονίου έχει προκαλέσει πάχυνση του φλοιού από δυτικά προς ανατολικά φτάνοντας τα 40 χιλιόμετρα βάθος κάτω από την οροσειρά της Πίνδου. Οι ταχύτητες σύγκλισης των πλακών στην περιοχή είναι της τάξης των 5-10 χιλιοστών το χρόνο. Τα ανώτερα στρώματα του φλοιού της Ηπείρου, που έχουν ένα εκτιμώμενο μέγιστο πάχος 10 χιλιόμετρων, δεν παρουσιάζουν σημαντική σεισμικότητα. Η βαθύτερη σεισμικότητα 10 - 20 χιλιόμετρων και ακόμη βαθύτερη, όπως του πρόσφατου σεισμού, οφείλεται σε διεργασίες του φλοιού με ανάστροφα -εφιππευτικά ρήγματα. Γι’ αυτό η περίπτωση αυτού του σεισμού είναι ι-

διόμορφη, πολύπλοκη και απαιτεί ιδιαίτερη μελέτη και προσοχή. Ο ακριβής προσδιορισμός, οι διατάσεις και η σεισμική συμπεριφορά του νέου σεισμογόνου ρήγματος θα ερευνηθούν με την υπαίθρια μελέτη, καθώς και από τα σεισμολογικά, γεωδαιτικά και δορυφορικά δεδομένα και συμπεράσματα που θα προκύψουν σύντομα.

Οι αυτοψίες στα σχολεία Κανονικά θα λειτουργήσουν σήμερα, τα σχολεία στα Γιάννενα και στους Δήμους Ζίτσας και Πωγωνίου, καθώς ολοκληρώθηκαν οι αυτοψίες μηχανικών στα κτίριά τους. Όσον αφορά τον Δήμο Ιωαννιτών, κατά τον έλεγχο δεν διαπιστώθηκαν σοβαρές βλάβες σε κανένα σχολικό κτίριο. Σε ελάχιστες περιπτώσεις διαπιστώθηκαν ελαφριές βλάβες σε μεμονωμένα και μη φέροντα στοιχεία κτιρίων. Ο Δήμος προχωρά σε εργασίες για την αποκατάσταση των μεμονωμένων αυτών βλαβών. Με απόφαση Δημάρχου σήμερα Τετάρτη θα παραμείνει κλειστό το 10ο Δημοτικό Σχολείο στο οποίο εκτελούνται και ολοκληρώνονται οι εργασίες αποκατάστασης των ελαφριών βλαβών που έχουν προκύψει. Με απόφαση Προέδρου του ΟΚΠΑΠΑ θα παραμείνουν κλειστοί μέχρι την αποκατάσταση των ελαφριών βλαβών τέσσερις δομές: ο 1ος βρεφονηπιακός Σταθμός (περιοχή Λακκώματα), ο 11ος βρεφονηπιακός Σταθμός (περιοχή Άλσους), ο 7ος Παιδικός Σταθμός (περιοχή Άλσους) και ο 3ος Παιδικός Σταθμός (περιοχή Καλλιθέα). Παράλληλα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου, «έχουν δοθεί οδηγίες από τα ελεγκτικά κλιμάκια προς τους διευθυντές των σχολείων για να αποκλείσουν τους ελάχιστους χώρους οι οποίοι κριθήκαν ότι χρήζουν επεμβάσεων, έτσι ώστε τα σχολεία να είναι λειτουργικά, μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης ελαφρών βλαβών που – επαναλαμβάνουμε - δεν αφορούν φέροντα στοιχεία κτιρίων. Αυτό αφορά τις σχολικές μονάδες: 1ο και 8ο ΓΕΛ, 1ο ΕΚ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, 6ο, 7ο, 8ο Γυμνάσιο, ΚΤΙΡΙΟ Β του 1ου ΕΠΑΛ, που λειτουργούν κανονικά». Εξάλλου, ανοιχτό ήταν χθες το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με τον Πρύτανη Γιώργο Καψάλη να υπενθυμίζει ότι τα κτίρια της Πανεπιστη-

μιούπολης είναι καινούρια, πλην της Φοιτητικής Εστίας στην οδό Δομπόλη. Ο κ. Καψάλης κάλεσε τους εκατοντάδες φοιτητές που έχουν φύγει απ’ τα Γιάννενα λόγω των πρόσφατων σεισμών να επιστρέψουν ξανά στις σχολές και τα τμήματα του ιδρύματος. Υπενθυμίζεται ότι κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα το Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων και το Ειρηνοδικείο Κόνιτσας.

Αιτήσεις για αυτοψία Mε χθεσινή ανακοίνωσή του ο Δήμος Ιωαννιτών καλεί τους πολίτες των οποίων τα κτίρια έχουν υποστεί ζημιές από την σεισμική δραστηριότητα του προηγουμένου διημέρου να καταθέσουν αιτήσεις περιγράφοντας τις ζημιές που υπέστησαν, προκειμένου να ακολουθήσει αυτοψία - έλεγχος από συνεργεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας. Οι αιτήσεις μπορούν να κατατεθούν στα γραφεία των υπηρεσιών των Δημοτικών Ενοτήτων, στα ΚΕΠ του Δήμου και στο Κεντρικό Δημαρχείο. Πληροφορίες στο τηλ.: 26513 - 61103 κ. Βασίλειος Κολοβό. Στον Δήμο Πωγωνίου οι δηλώσεις κατοίκων για ζημιές από τη σεισμική δραστηριότητα γίνονται στα κατά τόπους Δημαρχεία, ώστε να ακολουθήσει αυτοψία από τα αρμόδια συνεργεία.

…Και για αποζημιώσεις Παράλληλα, ο Δήμος Ιωαννιτών ενημερώνει όλους τους πολίτες που έχουν υποστεί υλικές ζημιές στον εξοπλισμό της κύριας κατοικίας τους καταρχήν να φυλάξουν τα κατεστραμμένα αντικείμενα ώστε να είναι εφικτή η πιστοποίηση της ζημιάς κατόπιν αυτοψίας από ειδικό κλιμάκιό του. Στη συνέχεια θα δοθούν αποζημιώσεις σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία στην οποία διευκρινίζεται ότι «στις ζημιές δεν περιλαμβάνονται υλικά και αντικείμενα που δεν είναι θεμελιώδους σημασίας για τη λειτουργία του νοικοκυριού». Οι πολίτες που έχουν υποστεί υλικές ζημιές μπορούν να προσέρχονται στα γραφεία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Ιωαννιτών στην οδό Αβέρωφ 6 προκειμένου να δηλώσουν σε πρώτη φάση τα στοιχεία τους και τις εκτιμώμενες ζημιές, Δευτέρα έως Πέμπτη, ώρες 9 π.μ. μέχρι 1 μ.μ.. Πληροφορίες στο τηλ.: 26513 – 61315.


Σελ. 12η

ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

O «ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ» στον παλμό των γεγονότων... Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας

Συλλαλητήριο για τα εργασιακά από το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων

• Συλλαλητήριο με αιτήματα την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης και την κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας από το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων. Στο συλλαλητήριο το κεντρικό πανό καλούσε όλους στον αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές, μέτρα προστασίας των ανέργων. Ξεχωριστά μπλοκ είχαν το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων με θέμα τη «Λευκή Νύχτα», οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις με κύριο αίτημα την αποκατάσταση των απωλειών, η γραμματεία του ΠΑΜΕ ΟΤΑ Ιωαννίνων με αίτημα τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, το ΜΑΣ Ιωαννίνων με σύνθημα «παλεύουμε για δωρεάν

σπουδές, σταθερή δουλειά, ζωή με δικαιώματα», και ο Φοιτητικός Σύλλογος του Χημικού με αίτημα «το πτυχίο μας μοναδική προϋπόθεση για δουλειά. Σταθερή δουλειά για όλους με δικαιώματα». Στην κεντρική ομιλία, η Αλίκη Γιώτη, Πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων σε Γάλα - Τρόφιμα Ποτά, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «είμαστε εδώ σήμερα για να ενώσουμε τη φωνή μας για να ενώσουμε τη δύναμή μας με τους εργαζόμενους όλης της χώρας που αυτή την ώρα διαδηλώνουν σ’ όλες τις μεγάλες πόλεις. Όχι μόνον για να δηλώσουμε την αντίθεσή μας στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που φέρνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τη στήριξη των αστικών κομμάτων – της Ε.Ε. και του Κεφαλαίου, αλλά και για να διεκδικήσουμε τη ζωή που αξίζει σ’ εμάς και τις οικογένειές μας…».

Τα πρώτα λυόμενα έφτασαν στον Κατσικά… • Στον καταυλισμό του Κατσικά άρχισαν να φθάνουν από χθες τα λυόμενα στα οποία θα εγκατασταθούν σταδιακά οι πρόσφυγες. Στο χώρο έχουν αρχίσει εργασίες καθαρισμού και απομάκρυνσης άχρηστων υλικών, ώστε να καταστεί δυνατή η εγκατάσταση των λυομένων, πριν αρχίσουν τα δυνα-

τά κρύα. Πάντως ο αριθμός των φιλοξενουμένων συνεχώς μειώνεται καθώς άρχισε η εγκατάσταση προσφύγων και σε ξενοδοχεία. Οι πρώτοι 35 μεταφέρθηκαν στην Πάτρα, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εγκατασταθούν σε άλλους χώρους περί τα 50 άτομα.

Διανομή χειμωνιάτικων ειδών σε πρόσφυγες από την Ύπατη Αρμοστεία • Τη διανομή ειδών, όπως χειμωνιάτικα ρούχα, υπνόσακους και θερμικές κουβέρτες, σε 38.000 αιτούντες άσυλο στην ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά, ξεκίνησε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (ΥΑ). Η διανομή αυτή είναι μέρος των προσπαθειών που γίνονται ώστε να προετοιμαστούν οι χώροι όπου διαμένουν πρόσφυγες και μετανάστες για τον πρόωρο χειμώνα, υπό το συντονισμό του υπουργείου Εσωτερικών - Μεταναστευτικής Πολιτικής. Σύμφωνα με τον Τζιοβάνι Λέπρι (Giovanni Lepri), βοηθό αντιπρόσωπο της ΥΑ στον Επιχειρησιακό Τομέα, «μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, θα φτάσουμε σε κάθε χώρο φιλοξενίας, σε όλη τη χώρα. Ως τότε, όλοι οι πρόσφυγες και μετανάστες

που έχουν άμεση ανάγκη και βρίσκονται στους επίσημους χώρους φιλοξενίας, θα καλυφθούν από τη διανομή, μέσω συνεργαζόμενων ΜΚΟ». Συγκεκριμένα, με την οικονομική στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής - Διεύθυνσης Ανθρωπιστικής Βοήθειας και δωρεές από τις εταιρείες ένδυσης, φορτηγά της ΥΑ αναχώρησαν από τις αποθήκες της στην Αττική, τη Βόρεια Ελλάδα και τα νησιά για να παραδώσουν σε πρόσφυγες και μετανάστες 38.000 θερμικές κουβέρτες και 38.000 υπνόσακους, καθώς επίσης χειμωνιάτικα ρούχα. Στα είδη που διανέμονται περιλαμβάνονται αδιάβροχα, καλσόν, χειμωνιάτικες κάλτσες και σκούφοι. Συνολικά, η ΥΑ θα παραδώσει τουλάχιστον 200.000 χειμωνιάτικα είδη.

Εκτός Κ.Ο. του Ποταμιού ο Ιάσων Φωτήλας • Διεγράφη από το Ποτάμι ο Ιάσων Φωτήλας μετά τη σύγκρουσή του με το κόμμα, που ξεκίνησε με αφορμή την πρότασή του για συνεργασία με τη Ν.Δ.. Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση ο επικεφαλής του κόμματος Σταύρος Θεοδωράκης ενημέρωσε ότι ο κ. Φωτήλας ετέθη εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Από το αστυνοµικό δελτίο

Χρωστούσε φυλακή και πρόστιμο! • Στο Συνοριακό Σταθμό Μέρτζανης συνελήφθη από αστυνομικούς 39χρονος Αλβανός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ποινή φυλάκισης τριών μηνών και χρηματική ποινή 200 ευρώ για παραβάσεις του ΚΟΚ, που του είχαν επιβληθεί από το Μονομελές Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων.

«Ταξιτζής» με Ι.Χ.! • Το επάγγελμα του ταξιτζή, με το ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητό του έκανε 34χρονος Έλληνας. Είχε αναλάβει μάλιστα την, έναντι αμοιβής, μεταφορά επιβάτη για το Αργυρόκαστρο Αλβανίας. Εντοπίστηκε σε έλεγχο που του έγινε στα Γιάννενα από αστυνομικούς της Τροχαίας και σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για υποκλοπή μεταφορικού έργου.

O Πρόεδρος της ΕΣΕΕ προειδοποιεί:

Μεγάλη κάμψη στα έσοδα με το νέο σύστημα εισφορών ® Θα ισχύσει από τον Ιανουάριο του 2017

• Για μεγάλη κάμψη στα έσοδα εξαιτίας του νέου συστήματος εισφορών από 1/1/2017 προειδοποίησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης εκτιμώντας ότι το ασφαλιστικό σύστημα δεν θα σωθεί εάν δεν υπάρξουν περισσότεροι εργαζόμενοι είτε ως εργοδότες είτε αυταπασχολούμενοι και, κυρίως, μισθωτοί. Πρόσθεσε ότι η κατάσταση της υπερβολικής φορολόγησης και υψηλού μη μισθολογικού κόστους στην Ελλάδα, δυστυχώς και κακώς οδηγεί πολλούς που δραστηριοποιούνται, κυρίως, στο χώρο των υπηρεσιών, να αναζητούν φθηνή ασφαλιστική κάλυψη σε γείτονες εντός και εκτός Ευρωζώνης χώρες τόσο για εργοδότες όσο και για εργαζόμενους. Μεταξύ άλλων, ο κ. Κορκίδης παραθέτει τα παρακάτω στοιχεία:

Ασφαλιστική φορολογία Αντικίνητρο ασφάλισης και δήλωσης εισοδημάτων αναμένεται να αποτελέσει ο νέος τρόπος υπολογισμού των εισφορών από 1-12017 με το διπλό χαράτσι σε ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες. Στα μεσαία και υψηλά εισοδήματα, οι εισφορές έως και τετραπλασιάζονται. Στελέχη της ασφάλισης έχουν ήδη προεξοφλήσει ότι το νέο σύστημα εισφορών που θα εφαρμοστεί από 1/1/2017 για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους θα επιφέρει ακόμη μεγαλύτερη κάμψη στα έσοδα του ασφαλιστικού συστήματος. Κι αυτό γιατί η υπέρμετρη επιβάρυνση θα εκτινάξει στα ύψη τη φοροαδυναμία και εισφοροδιαφυγή.

Τα μπλοκάκια Δυσβάστακτη θα είναι η επιβάρυνση για τα μπλοκάκια. Οι απασχολούμενοι με καθεστώς μη εξαρτημένης σχέσης εργασίας (ελεύθεροι επαγγελματίες που ασκούν ατομικά τη δραστηριότητά τους) με μπλοκάκι θα τιμωρούνται διπλά από 1/1/2017, αν έχουν παράλληλα για την ίδια απασχόληση σχέση εξαρτημένης εργασίας, αφενός διότι οι ατομικές τους εισφορές, όπως και των ελεύθερων επαγγελματιών (επιτηδευματίες, έμποροι, βιοτέχνες), θα υπολογίζονται με το 26,95% του φορολογητέου εισοδήματός τους και αφετέ-

ρου διότι θα εξακολουθούν να πληρώνουν εισφορά και για σύνταξη και για ασθένεια για την απασχόλησή τους ως μισθωτοί.

Οι αγρότες Για τους αγρότες, οι αυξήσεις θα είναι σταδιακές και αναδρομικές, αφού αρχίζουν από το δεύτερο εξάμηνο του 2015 και φθάνουν μέχρι το 2022, όταν πλέον ο κάθε αγρότης θα πληρώνει για σύνταξη και υγεία το 26,95% του εισοδήματός του. Η σωρευτική αύξηση από εφέτος έως και το 2022 αγγίζει το 39% για έναν αγρότη που ανήκει στην τρίτη ασφαλιστική κλάση και θα δηλώνει ετήσιο εισόδημα μέχρι 4.923 ευρώ (κατώτατη ασφαλιστική κατηγορία). Για το νέο χαράτσι που θα επιβληθεί από το νέο έτος, επικρατέστερο σενάριο είναι ο υπολογισμός των εισφορών για το α' εξάμηνο του 2017 με βάση τα εισοδήματα που δηλώθηκαν το 2015 και για το β' εξάμηνο του 2017 θα γίνεται συμψηφισμός με βάση τα εισοδήματα που δηλώθηκαν το 2016, όπως αυτά προέκυψαν, μετά την εκκαθάριση των φορολογικών τους δηλώσεων.

Κίνδυνος για ΟΑΕΕ Την ίδια ώρα, στα όρια του κραχ βρίσκεται ο ΟΑΕΕ. Τα επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΕ δείχνουν ότι το 63% δεν πληρώνει κανονικά τις εισφορές του στον Οργανισμό, ενώ το 37% δυσκολεύεται να πληρώσει. Το σύνολο των οφειλόμενων εισφορών φθάνει τα 11,5-12 δισ. ευρώ. Από τους 105.000 ασφαλισμένους που είχαν ενταχθεί στο καθεστώς ρύθμισης των 100 δόσεων, γύρω στις 50.000 έχουν απενταχθεί και οι υπόλοιποι είναι ενεργοί. Ενδεικτικό της δραματικής οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται ο Οργανισμός είναι ότι το έλλειμμά του για το επόμενο έτος εκτιμάται πως θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ (έναντι πρόβλεψης για έλλειμμα της τάξης των 459,2 εκατ. ευρώ το 2016).

Με ανήλικους οι μαφιόζοι διακινούσαν 131 κιλά χασίς! ¯ από 1η σελ.

μάλιστα εκτείνονται κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι κάποιοι Αλβανοί καλλιεργούσαν και εντός της χώρας μας. Για την ανοχή που δείχνει στο ζήτημα αυτό η Κυβέρνηση Ράμα, είχε γίνει στόχος έντονων επικρίσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, χωρίς ωστόσο να υπάρχει αποτελεσματικό σχέδιο αντιμετώπισης της χασισοκαλλιέργειας. Έτσι με την πάροδο του χρόνου άρχισαν και πάλι οι «εξαγωγές» προς την Ελλάδα, μη διστάζοντας οι «μαφιόζοι» να χρησιμοποιούν νεαρής ηλικίας άτομα, επιχειρώντας να περάσουν απαρατήρητοι από τους Αστυνομικούς, πρακτική που τουλάχιστον στη χθεσινή περίπτωση δεν τους «βγήκε». Έκπληκτοι οι Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, διαπίστωσαν στη Βροσίνα ότι ο οδηγός του Ι.Χ. στο οποίο ήταν φορτωμένα τα 131,850 κιλά χασίς ήταν ηλικίας μόλις 20 χρόνων, ενώ η συνοδός του ήταν μόλις 17 χρόνων! Εξίσου μικρής ηλικίας ήταν και οι δύο Αλβανοί που συνελήφθησαν και οι οποίοι με άλλο όχημα έκαναν τον προπομπό: ο ένας ήταν 22 χρόνων και ο δεύτερος επίσης ηλικίας 17 χρόνων! Ένα δεύτερο στοιχείο που προέκυψε από τη σύλληψη των δύο Ελλήνων και των δύο Αλβανών, αφορά το αυτοκίνητο με το οποίο γινόταν η διακί-

νηση του χασίς. Είχε κλαπεί στις αρχές του περασμένου Αυγούστου από τα Μέγαρα της Αττικής και έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πίσω από τα τέσσερα νεαρά άτομα, πρέπει να λειτουργεί ένα ευρύτερο κύκλωμα, στα ίχνη του οποίου επιδιώκει να τεθεί η Αστυνομία, μέσω των συνεχιζόμενων ερευνών που πραγματοποιεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών. Εκτός από τα 131,850 κιλά χασίς, βρέθηκαν επίσης μια αυτοσχέδια συσκευασία χασίς, βάρους 2,9 γραμμαρίων, πέντε κινητά τηλέφωνα και μια πλαστή άδεια αυτοκινήτου. Σε βάρος των τεσσάρων νεαρών, που οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, σχηματίστηκε δικογραφία για εισαγωγή ναρκωτικών στη χώρα, μεταφορά, κατοχή και διακίνηση.

Και «βαποράκια» Εκτός όμως των μεγάλων εμπόρων, τη δράση τους συνεχίζουν και οι μικροέμποροι, τα λεγόμενα «βαποράκια». Δύο από αυτά εντόπισαν και συνέλαβαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας. Πρόκειται για έναν 26χρονο Έλληνα και έναν 28χρονο Αλβανό, στην κατοχή των οποίων βρέθηκε συσκευασία με 1,4 γραμμάρια χασίς. Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 26χρονου βρέθηκαν άλλα εννέα γραμμάρια και μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Προέκυψε από αρχαιρεσίες

Νέο κι ανανεωμένο Δ.Σ. στον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων

® Πρόεδρος επανεξελέγη ο Χρήστος Αλεξίου • Τι δήλωσε… • Γενική συνέλευση των μελών και έκτακτες αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου έγιναν το περασμένο Σάββατο στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων. Η διαδικασία διεξήχθη με υποδειγματικό τρόπο, γεγονός που, κατά γενική ομολογία, πιστώνεται στην παρουσία του κ. Γεώργιου Νικολαΐδη, του μοναδικού εν ζωή σήμερα από τα επτά ιδρυτικά μέλη του Ν.Ο.Ι. το 1954, ο οποίος με ομόφωνη απόφαση προήδρευσε της Γενικής Συνέλευσης του Ομίλου. Το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο συνήλθε την Κυριακή και συγκροτήθηκε σε σώμα με την εξής σύνθεση: Πρόεδρος Χρήστος Αλεξίου, Αντιπρόεδρος Αντώνης Καραπέτσος, Γενικός Γραμματέας Δημήτριος Μήτταρης, Ταμίας

Κων/νος Μόσχος, Έφορος Δημοσίων Σχέσεων Μάρθα Παλαιοπάνου και Μέλη Αθανάσιος Κιτσάκος, Νικόλαος Ντούσκος, Εβελίνα Ασπιώτη και Στέλιος Τσαμάτος.

Ο Πρόεδρος Ν.Ο.Ι. Σε δήλωσή του μετά τη λήξη των διαδικασιών ο εκ νέου Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι. Χρήστος Αλεξίου εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη σύνθεση του νέου Δ.Σ., τονίζοντας πως «το νεοεκλεγέν Συμβούλιο του Ομίλου μας είναι ανανεωμένο κατά 70% και αποτελείται από νέους ανθρώπους, όλοι τους καταξιωμένοι τόσο στην επαγγελματική όσο και στην επιστημονική τους διαδρομή, με διάθεση για δουλειά και για προσφορά καλών υπηρεσιών. Μάλιστα, τρία απ’ τα μέλη του καινούριου Δ.Σ. είναι και παλαιοί αθλητές του Ομίλου».

AΘΛHTIKA Ανακοινώθηκε χθες το πρόγραμμα από την ΕΠΣΗΠ

Το Σαββατοκύριακο διεξάγονται τα εξ αναβολής παιχνίδια • Το Σαββατοκύριακο 22-23 Οκτωβρίου θα διεξαχθούν τα παιχνίδια που αναβλήθηκαν την περασμένη Κυριακή λόγω της σεισμικής δραστηριότητας. Εξαίρεση αποτελούν δύο παιχνίδια της Γ’ Ερασιτεχνικής (Κάστρο-Μπιζάνι και Περιστέρι-Μουζακαίοι που ορίστηκαν να διεξαχθούν σήμερα). Η ΕΠΣΗΠ ανακοίνωσε το πρόγραμμα και τους διαιτητές (σε περίπτωση που κάποιοι εξ αυτών βγούνε σε αγώνες Εθνικού πρωταθλήματος, η Ε.Δ. θα προχωρήσει στην αντικατάστασή τους) των αγώνων και είναι το εξής: Α’ κατηγορία Σάββατο 22 Οκτωβρίου, 6.15 μ.μ.: Κράψη - Λογγάδες: Κατσικογιάννης (Κατσουλίδης - Ντόντης). Κυριακή 23 Οκτωβρίου, 3.30 μ.μ.: Ελεούσα - Μουσιωτίτσα: Θάνος (Τσάντας - Κόλλιας), Αγία Μαρίνα - Κατσικά: Ζαμπαλάς (Καραλής - Θανασιάς). Β’ κατηγορία - Α’ όμιλος Κυριακή 23 Οκτωβρίου, 3.30 μ.μ.: Κρύα - Ζωοδόχος: Μπούμπας (Σιαμέτης - Σπυρογιώτης), Περίβλεπτος - Α.Π.Ο.Ε.Λ.: Μπόσιας (Κάσσος - Γεωργίου), Νησί - Κόντσικα: Τασιούλας (Πεχλεβανούδης - Βασδέκης), Πωγωνάτος - Βουνοπλαγιά: Παπαδόπουλος (Πολίτης - Γατσόμα-

λος), 5.15 μ.μ.: Απείθαρχος Αγρ. Αστ. Άνω Καλαμά: Νέος (Αλεξίου - Γκανάτσιου). Β’ κατηγορία - Β’ όμιλος Κυριακή 23 Οκτωβρίου, 3 μ.μ.: Αετορράχη - Πράμαντα: Τζόβας (Αρβανίτης - Χάλκης), 3.30 μ.μ.: Πλατανιά - Χαραυγή: Μάντζιος (Ζιάκας - Ηλία), 7.30 μ.μ.: Ελληνικό - Χαροκόπι: Ντάρας (Κάσσος - Πασχάλης). Γ’ κατηγορία - Α’ όμιλος Κυριακή 23 Οκτωβρίου, 3.30 μ.μ.: Κληματιά - Αετός Αγίου Ιωάννη: Μπαδήμας (Διονύσης Μαγγιώρος), Δαβάκης - Καμποχώρια: Κυριαζή (Αλεξίου - Αποστόλου), Πεντέλη - Μάρμαρα: Χαρίσης (Ζαχάκης - Τσίτος). Γ’ κατηγορία - Β’ όμιλος Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, 4 μ.μ.: Κάστρο - Μπιζάνι: Παπαλαζάρου (Ευαγγελιάς - Καρβούνης), 7.40 μ.μ.: Περιστέρι - Μουζακαίοι: Κολιός (Κόττορος - Ευαγγέλου). Σάββατο 22 Οκτωβρίου, 3.30 μ.μ.: Ραφταναίοι - Συρράκο: Ντάρας (Ράπτη - Κατσαμπίρης). Κυριακή 23 Οκτωβρίου, 1 μ.μ.: Πήγασος - Ρωμανό: Αγόρας (Οικονόμου - Τσιάβος), 3.30 μ.μ.: Καστρίτσα - Επισκοπικό: Ζιώγα (Γεωργίου - Μακρής), Κραψήτες Καππαδόκες - Μηλιά: Σιώμος (Κατσούδας - Μπαντής).

Με χθεσινή απόφαση της Ε.Ο.Κ.

Του Αγίου Δημητρίου το ντέρμπι Βίκος Ζαγοροχώρια - ΑΓΣΙ • Για την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου (εορτή του Αγίου Δημητρίου) ορίστηκε το γιαννιώτικο ντέρμπι του μπάσκετ ανάμεσα στον Βίκο Ζαγοροχώρια και τον ΑΓΣΙ, που αναβλήθηκε την περασμένη Κυριακή λόγω των σεισμικών δονήσεων που υπήρχαν στην περιοχή των Ιωαννίνων. Το ματς θα γίνει στις 17:30 στο κλειστό του ΕΑΝΚΙ στη Λιμνοπούλα. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ: «Ο αναβληθείς αγώνας Βίκος Ζαγοροχώρια-ΑΓΣ Ιωαννίνων για την 1η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών (3ος Όμιλος) θα διεξαχθεί στις 26/10/2016 και ώρα 17.30 στο ΕΑΝΚ Ιωαννίνων».

Ζητούν ανάκληση απόλυσης οδηγού του Υπεραστικού ΚΤΕΛ • Την ανάκληση απόλυσης οδηγού από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων ζητά με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργαζομένων Μεταφορών Περ. Ηπείρου & Ν. Κέρκυρας. Όπως αναφέρει το Συνδικάτο, η απόλυση έγινε από τον εργοδότη που εκμεταλλεύτηκε την αδυ-

ναμία ανανέωσης της άδειας οδήγησης του οδηγού, που οφειλόταν στη μη συγκρότηση - συνεδρίαση της Δευτεροβάθμιας Ιατρικής Επιτροπής. Καταγγέλλει μάλιστα τον εργοδότη, ότι κατέθεσε στον ΟΑΕΔ οικειοθελή αποχώρηση χωρίς να το γνωρίζει ο απολυθείς οδηγός.

19 10 2016  

newspapers,articles

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you