Page 1

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: Ι. & Ε. KOYTΣOΛIONTOΥ Ο.Ε. - ΔΕΥΤΕΡΑ 18 Ιουνίου 2012 - Αρ. φύλλου 476 - Τιμή 0,80

ΕΙΔΙΚΟ ΕΝΘΕΤΟ ΜΕ ΟΛΑ Τ’ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (σελ. 7-10)

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΜΕΑΝΤ.ΣΑΜΑΡΑ!

® Σήμερα το μεσημέρι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να λάβει την διερευνητική εντολή ΩΡΑ 3.25 πρωινή

ΟΙ 11 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ 6 εκλέγει η Νέα Δημοκρατία,

3 ο ΣΥΡΙΖΑ, 2 το ΠΑΣΟΚ ® ΓΙΑΝΝΙΝΑ:Α.Ασημακοπούλου (Ν.Δ.),αντίΝ.Εξάρχου(ΚΚΕ) ® ΠΡΕΒΕΖΑ:Κ.Μπάρκας(ΣΥΡΙΖΑ) αντίΒασ.Ιωάννου(ΠΑΣΟΚ)

® Ο λαός ψήφισε την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας!..

 Αλ. Τσίπρας: Θα συνεχίσουμε τον αγώνα ως Αξιωματ. Αντιπολίτευση Τι δήλωσαν οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί... • Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου ανήκουν πλέον στην ιστορία και το ζητούμενο σήμερα είναι ένα και μοναδικό: Να αποκτήσει η Ελλάδα το συντομότερο μία κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας υπό τον Αντώνη Σαμαρά, με την ευρύτερη δυνατή κοινο- Ρ Ε Π Ο βουλευτική πλειοψηφία και πολιτική νομιμοποίηση, που να είναι σε θέση να χειριστεί όσο το δυνατόν καλύτερα τα μεγάλα και καυτά προβλήματα με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η χώρα μας. Το μήνυμα της κάλπης χθες ήταν κάτι παραπάνω από σαφές και το εκλογικό αποτέλεσμα ξεκάθαρο.

°

Ο Αντώνης Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία, αποσπώντας μία καθαρή νίκη από το ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 2,7 μονάδων και με συνολικό ποσοστό 29,7% (στο 99,83%), αναλαμβάνουν την ευθύνη για την διαμόρφωση μίας Ρ Τ Α Ζ θετικής πια εξέλιξης στο κυβερνητικό πρόβλημα, που τόσο ταλαιπώρησε τελευταία την Ελλάδα και τους πολίτες της. Περιθώρια για «παιχνίδια» και πολιτική εκμετάλλευση από πλευράς των άλλων κομμάτων δεν υπάρχουν. Κι αυτό γιατί το αμέσως επόμενο διάστημα η χώρα μας έχει ανάγκη διεθνούς εκπροσώπησης, καθώς εξελίσσο-

νται ζητήματα που θα κρίνουν ουσιαστικά το μέλλον της. Άρα χρειάζεται μία ισχυρή κυβέρνηση, με ερείσματα σε όσο το δυνατόν ευρύτερο κομμάτι του λαού. Είναι ζήτημα εθνικής ανάγκης. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου το γεγονός ότι ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας χθες ¯ 15η σελ. στο Ζάππειο για το

• Η Νέα Δημοκρατία και στις χθεσινές εκλογές κράτησε την πρωτιά της 6ης Μαϊου σε ολόκληρη την Ήπειρο, αυξάνοντας μάλιστα σημαντικά τα ποσοστά της. Στο Νομό Ιωαννίνων (στο 99,79%) συγκέντρωσε 32,36%, δυόμιση μονάδες πάνω από τον μέσο πανελλαδικό όρο. Τα δεδομένα της 17ης Ιουνίου

Ρ Ε Π Ο Ρ Τ Α Ζ όμως επεφύλασσαν ακόμη μια έκπληξη για το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά, αφού στο Ν. Ιωαννίνων κερδίζει και τρίτη έδρα. Έτσι στη Βουλή, εκτός από τους δύο πρώτους Κ. Τασούλα και Στ. Καλογιάννη, την είσοδό της εξασφάλισε και η τρίτη κατά σειρά στο ψη-

Ηεικόνα των κομμάτων πανελλαδικά (στο 99,83%)

Οι 11 βουλευτές της Ηπείρου, μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου: Στην πρώτη σειρά οι Γιαννιώτες: Κ. Τασούλας, Στ. Καλογιάννης, Άννα Ασημακοπούλου, Χρ. Μαντάς και Μιχ. Κασσής. Στη δεύτερη σειρά: Γ. Στύλιος, Όλγα Γεροβασίλη, Χρ. Γκόκας (Άρτα), Δημ. Τσουμάνης, Κ. Μπάρκας (Πρέβεζα) και Αντ. Μπέζας (Θεσπρωτία). φοδέλτιο Άννα Ασημακοπούλου, η οποία στις εκλογές της 6ης Μαΐου έλαβε 5.475 ψήφους. Ας σημειωθεί ότι για πρώτη φορά στο Νομό Ιωαννίνων εκλέγεται γυναίκα βουλευτής.

• Ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 27,15%, ανεβασμένος κι αυτός σε σχέση με την 6η Μαΐου, εκλέγει τον Χρ. Μαντά, ενώ το ΠΑΣΟΚ τον Μιχ. Κασσή, αν και έχασε δυνάμεις, συγκεντρώνο¯ 15η σελ.

ΤΙ ΕΛΑΒΑΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ Σ’ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ • ΣΤΟ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (99,79%)

Στιγμιότυπα από την χθεσινή ψηφοφορία...

• ΣΤΟ Ν. ΑΡΤΑΣ (99,51%)

Φωτορεπορτάζ «ΠΡΩΙΝΟΥ ΛΟΓΟΥ»

 Ήρεµη και… ειρηνική, ή µάλλον υποτονική ήταν η χθε-

σινή εκλογική διαδικασία στην πόλη των Ιωαννίνων, αλλά και σ’ ολόκληρο το Νοµό. Προβλήµατα δεν προέκυψαν και όλα κύλησαν οµαλά στα εκλογικά κέντρα.

Με γκολ του Καραγκούνη 1-0 τη Ρωσία

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ

® Διάχυτη η Ελληνική ικανοποίηση

• ΣΤΟ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ (100%)

• ΣΤΟ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ (99,78%)

ΦΩTO «Π.Λ.»

 Πάντως και αυτή τη φορά η αποχή υπήρξε ιδιαίτερα µε-

γάλη στην περιοχή µας, παρά τη σπουδαιότητα των εκλογών. Περισσότεροι από την 6η Μαΐου ήταν οι πολίτες που δεν πήγαν τελικά να ψηφίσουν χθες. ¯ 2η σελ.

Γράφει ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΕΚΚΟΣ • Κατά τον ίδιο (όπως το 2004) τρόπο, η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου, με μία νίκη, μία

ισοπαλία και μία ήττα, προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με γκολ του ¯ 15η σελ.


Σελ. 2η

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Ομοσπονδία Αλιευτικών Συλλόγων Ηπείρου

Στιγμιότυπα

°

Να ληφθούν μέτρα προστασίας των θαλάσσιων χελώνων στον Αμβρακικό

από την χθεσινή ψηφοφορία...

 «Βοηθούν στην ισορροπία του οικοσυστήματος του Κόλπου…»

Φωτορεπορτάζ «ΠΡΩΙΝΟΥ ΛΟΓΟΥ» Κάποιοι δεν βγήκαν καν απ’ το σπίτι –είχε και πολλή ζέστη- ενώ αρκετοί προτίµησαν να πάρουν το δρόµο για τις κοντινές παραλίες. Η κίνηση χθες το πρωί στην Εγνατία, προς Ηγουµενίτσα, ήταν ιδιαίτερα αυξηµένη… Στο συγκρότηµα της Ζωσιµαίας Ακαδηµίας ψήφισε ξανά ο Πρόεδρος της ηµοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Έφτασε στο εκλογικό κέντρο λίγο πριν το µεσηµέρι, συνοδευόµενος από τη σύζυγό του. ¯ Συνέχεια από την 1η σελ.

πήγαν στα εκλογικά κέντρα πεζοί, άλλοι µε το Ι.Χ. ή το µηχανάκι, ενώ κάποιοι προτίµησαν… εναλλακτικούς τρόπους ΦΩTO «Π.Λ.»

ΦΩTO «Π.Λ.»

 Τον κ. Παπούλια υποδέχθηκε ο ήµαρχος Φίλιππας Φίλιος

και µετά από µια σύντοµη συνοµιλία, ο Πρόεδρος έσπευσε να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωµα. Στην ανάγκη να ΦΩTO «Π.Λ.» προκύψει πλέον µία σταθερή κυβέρνηση, η οποία θα δουλέψει για να επιλυθούν τα συσσωρευµένα προβλήµατα, αναφέρθηκε ο κ. Παπούλιας, σε δηλώσεις του, την ώρα που εξερχόταν από το 239ο Εκλογικό Κέντρο. ύσκολη µέρα η χθεσινή, λόγω της πολύωρης δουλειάς και της ζέστης, για δικαστικούς αντιπροσώπους, γραµµατείς και µέλη εφορευτικών επιτροπών. Πώς την αντιµετώπισαν οι περισσότεροι; Με υποµονή και… κρύο φραπεδάκι!

µετακίνησης. Έτσι, ο κύριος της φωτογραφίας, στη Γκρίκα Παραµυθιάς, πήγε να ψηφίσει µε το τρακτέρ! Ο έτερος κύριος, πιο νέος στην ηλικία, προτίµησε να πάει για ψήφο µε πιο οικολογικό µέσο, το ποδήλατό του! Υπάρχει καλύτερο; (Η φωτό από την Κρυόβρυση του Δήµου Ηγουµενίτσας). ΦΩTO «Π.Λ.»

Ξεκινά από σήμερα η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων Όχι, ο µικρός της φωτογραφίας δεν ψήφισε χθες! Βρέθηκε όµως µαζί µε τη µαµά του στο εκλογικό κέντρο, φορώντας τη φανέλα της Εθνικής Οµάδας. Καθόλου τυχαία επιλογή, µετά τη µεγάλη ποδοσφαιρική νίκη το Σάββατο, έναντι της Ρωσίας!

ΦΩTO «Π.Λ.»

 Με γοργούς ρυθµούς

πη. Σ’ όλα τα εκλογικά κέντρα τα πάντα κύλησαν οµαλά και οι δικαστικοί αντιπρόσωποι µε τα επιτελεία τους λειτούργησαν άψογα... ΦΩTO «Π.Λ.»

χτυ παράνομης μηχανότρατας είτε έγινε οργανωμένη επιχείρηση από τα «οργανωμένα συμφέροντα» που λυμαίνονται τον Αμβρακικό. Σε κάθε περίπτωση η Ομοσπονδία Αλιευτικών Συλλόγων Ηπείρου εκφράζει την καταδίκη της για την δολοφονία θαλάσσιων χελώνων απ’ όπου και αν προέρχεται και απευθύνει έκκληση προς τους ψαράδες να προστατέψουν τα μεγάλα αυτά αμφίβια, τα οποία είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα για το οικοσύστημα του Κόλπου. Παράλληλα, καλούν την Πολιτεία να αποζημιώνει τους ψαράδες για την καταστροφή των διχτυών που υφίστανται από τις θαλάσσιες χελώνες, ώστε να μπορούν να τα αντικαταστήσουν, αλλά και να πάρει μέτρα για την ουσιαστική αστυνόμευση και την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων «εκτελεστών».

Ηλεκτρονικά, μέσω του Υπ. Παιδείας

ΦΩTO «Π.Λ.»

 Οι τελευταίες οδηγίες και... συνεννοήσεις λίγο πριν την κάλ-

• Οι θαλάσσιες χελώνες βοηθούν στην ισορροπία του οικοσυστήματος του Αμβρακικού Κόλπου, καθώς καθημερινά καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες μεδουσών που κυκλοφορούν στα νερά του. Γι’ αυτό απαιτείται να ληφθούν μέτρα για την προστασία τους και να υπάρξει ουσιαστική αστυνόμευση του Κόλπου. Αυτό επισημαίνει η Ομοσπονδία Αλιευτικών Συλλόγων Ηπείρου σε ανακοίνωσή της με αφορμή την πρόσφατη αποτρόπαιη δολοφονία τεσσάρων χελώνων που ξεβράστηκαν σε ακτή της λιμνοθάλασσας. «Η θαλάσσια χελώνα καταναλώνει μεγάλες ποσότητες κορελιών καθημερινά, τα οποία τα θεωρεί νόστιμη λιχουδιά και έτσι συμβάλλει στην μείωση του πληθυσμού των κορελιών (μεδουσών) στον Αμβρακικό, και είναι κατά κάποιο τρόπο σύμμαχος των ψαράδων», επισημαίνει χαρακτηριστικά η Ομοσπονδία. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, οι σφαγιασμένες χελώνες που βρέθηκαν στον Αμβρακικό είτε πιάστηκαν σε παραγάδια που συνήθως χρησιμοποιούν ως επί το πλείστον οι παράνομοι αλιείς, είτε παγιδεύτηκαν σε δί-

ολοκληρώθηκε χθες βράδυ η καταµέτρηση των ψηφοδελτίων. Κι αυτό λόγω της απουσίας σταυρού σε υποψηφίους, που έκανε πολύ πιο εύκολη την δουλειά των επιτροπών στα εκλογικά κέντρα. Πότε δόθηκαν τα πρώτα αποτελέσµατα στο Νοµό µας; Στις 7:20 το απόγευµα! Η καταµέτρηση των ψηφοδελτίων ολοκληρώθηκε στις δύο παρά τέταρτο το πρωί. Όλοι οι εγκύκλιοι και οι νόµοι σχετικά µε τη διενέργεια εκλογών σε... βιβλίο πάνω στο τραπέζι του δικαστικού αντιπροσώπου. ίπλα και ο µεγενθυτικός φακός για να γίνουν όλα µε το γράµµα του Νόµου... ΦΩTO «Π.Λ.»

ΦΩTO «Π.Λ.»

• Aπό σήμερα, Δευτέρα και μέχρι τις 5 Ιουλίου θα πρέπει οι υποψήφιοι για εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ να υποβάλουν τα μηχανογραφικά δελτία, με ηλεκτρονικό τρόπο μέσα από την ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας (exams.minedu.gov.gr). Η υπουργός Παιδείας Φρ. Κιάου έχει ανακοινώσει ότι οι βαθμολογίες θα γνωστοποιηθούν στο τελευταίο πενθήμερο Ιουνίου, ενώ στο τέλος Αυγούστου, όπως πάντα, θα ανακοινωθούν οι βαθμολογικές βάσεις και τα ονόματα των επιτυχόντων στις εξετάσεις. Για την εφαρμογή της διαδικασίας οι υποψήφιοι έχουν κληθεί να προσέλθουν μέχρι τις 22 Ιουνίου

στα λύκεια για να πάρουν τον κωδικό ασφαλείας (password) για τα μηχανογραφικά τους δελτία, όπως επίσης και τα παιδιά πολυτέκνων, τριτέκνων κλπ. που δεν τα προμηθεύτηκαν τον Μάιο. Με αυτό το password και τον οκταψήφιο κωδικό εξετάσεων οι υποψήφιοι θα μπορούν να επεξεργάζονται και τελικά να υποβάλουν οριστικά το μηχανογραφικό τους μέχρι τις 5 Ιουλίου. Όσοι από τους υποψήφιους εμπίπτουν σε ειδικές περιπτώσεις (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια) πρέπει μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, 22 Ιουνίου να πάνε στο λύκειό τους για να υποβάλουν τα αντίστοιχα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Στις 30 Ιουνίου

Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος τραγουδάει στην Κοσμηρά • Στα Γιάννινα θα βρεθεί ο γνωστός λαϊκός ερμηνευτής Γεράσιμος Ανδρεάτος το Σάββατο, 30 Ιουνίου, για μια μοναδική μουσική παράσταση στο «Μπακαλιό του Θάνου» στην Κοσμηρά. Ο Γερ. Ανδρεάτος ως ερμηνευτής, ως μουσικός και άλλοτε ως συνθέτης έχει συνεχή μουσική παρουσία τα τελευταία 25 χρόνια και έχει συνεργαστεί με τους πιο σπουδαίους εκπροσώπους της έντεχνης και της λαϊκής μουσικής. Στα πλαίσια της παράστασής του θα παρουσιάσει επιτυχίες της προσωπικής του δισκογραφίας από τις συνεργασίες του με τον Βαγγέλη Κορακάκη, τον Παντελή Θαλασσινό, τον Δημήτρη Παπαδη-

μητρίου, τον Χρήστο Νικολόπουλο κ.α., τραγούδια του Άκη Πάνου, καθώς και τραγούδια από τελευταίο δίσκο του. Ώρα έναρξης 10.30 μ.μ.. Είσοδος 10 ευρώ με ποτό.

Τον ερχόμενο Αύγουστο

Εργαστήριο παραγωγής ταινιών στο Δασικό Χωριό «Κέδρος»

ΦΩTO «Π.Λ.»

 Μπορεί πολλοί νεό-

τεροι να µην µπήκαν στον… κόπο να ψηφίσουν, όµως κάτι τέτοιο θα ήταν αδιανόητο για τον µπαρµπα - Σπύρο Λάππα. Αν και 95 ετών, δεν το’ βαλε κάτω. Πήρε το µπαστουνάκι του και πήγε για ψήφο, δίνοντας µε το παράδειγµά του ένα καλό µάθηµα σε όλους µας! Άλλοι ψηφοφόροι

ΦΩTO «Π.Λ.»

 Και µία µικρή λεπτοµέρεια από τις χθεσινές εκλογές: Πάνω στην παλιά κάλπη µε τα κακήν – κακώς σκισµένα χαρτιά από παλιότερες διαδικασίες, δύο αυτοσχέδια… ανθοδοχεία, έτσι για να οµορφαίνει ο χώρος!..

• Εργαστήριο εκμάθησης για την παραγωγή ταινιών stop motion animation θα διεξαχθεί το διάστημα από 9 έως 12 Αυγούστου, στο Δασικό Χωριό «Κέδρος» στα Τζουμέρκα, στα πλαίσια του Tzoumerka Art Festival και σε συνεργασία με την ΙΛΕΤ και τον Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων. Το εργαστήριο απευθύνεται σε ενήλικες και το τελικό αποτέλεσμά του θα είναι μια ταινία κινουμένων σχεδίων με φιλοπεριβαλλοντικό θέμα εμπνευσμένο από τη φύση των Τζουμέρκων που θα αναδείξουν οι ίδιοι οι εκπαιδευόμενοι. Στους συμμετέχοντες θα δοθεί έντυπο και ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό, ενώ θα τους χορηγηθεί και βεβαίωση παρακολούθησης. Κόστος

συμμετοχής 50 ευρώ ανά άτομο (δεν περιλαμβάνει διαμονή και διατροφή). • Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας την αίτηση που υπάρχει στη σελίδα του φεστιβάλ (www.tzoumerkaart-festival.gr) και στέλνοντάς την μέχρι τις 30 Ιουνίου στο φαξ 2685031790 ή στο email info@tzoumerkaart-festival.gr.


Σελ. 3η

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Κ Α Ι Ρ Ο σκόπιο ⌦ Ανεξάρτητα με το τι έγινε στις χθεσινές εκλογές (αυτές οι γραμμές γράφονταν λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες), το σίγουρο είναι ένα, ότι από σήμερα ξεκινά ο πραγματικός Γολγοθάς για όλους. ⌦ Για τη νέα Κυβέρνηση (όποια και αν είναι αυτή), για τους πολίτες, για όλους. Όση υπομονή και όσους αγώνες και αν κάναμε ως τώρα, θα πρέπει να τα ξεχάσουμε. Γιατί, τώρα χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια από όλους, ώστε να επανέλθουμε στο δρόμο της ανάπτυξης.

0

0

0

0

0

0

⌦ Και πώς μπορεί να γίνει αυτό; Δίνοντας κίνητρα σε ανθρώπους να επενδύσουν, αφού πρώτα μειωθεί η γραφειοκρατία για την ίδρυση επιχειρήσεων. ⌦ Είτε αρέσει σε κάποιους, είτε όχι, η πρόταση της Ν.Δ. για μείωση της γραφειοκρατίας και ενίσχυση του «επιχειρείν» είναι ίσως η αιχμή του δόρατος για την παράταξη. ⌦ Γιατί, δείχνει διευρυμένη και ανοιχτόμυαλη φιλοσοφία. Η χώρα, αυτή τη στιγμή χρειάζεται επενδύσεις και βέβαια τις θέσεις εργασίας που θα ανοίξουν αυτές οι επενδύσεις. ⌦ Το ίδιο έχει ανάγκη και η περιοχή μας. Η Ήπειρος, η οποία θα πρέπει να ξαναμπεί στο τρένο της ανάπτυξης. ⌦ Μόνο που αυτή τη φορά, αντί για υπερσύγχρονο, θα είναι παλιό και κάπως αργό. Δεν πειράζει κάτι είναι και αυτό, αρκεί να μας πάει στο στόχο μας. ⌦ Από σήμερα, λοιπόν, ξεκινά μια καινούρια μέρα, ανεξάρτητα με το τι έγινε χθες στις εκλογές. Μένει να φανεί από τις κινήσεις των πολιτικών μας, αν αυτή η νέα μέρα θα είναι για καλό ή όχι. Γιατί, στην περίπτωση της Ελλάδας, έχει αποδειχθεί ότι όλα μπορούν να συμβούν!

παλαιάς κοπής επιχειρήματα. Ειδικά στον ΣΥΡΙΖΑ, η κατάσταση ακόμη και λίγες ώρες πριν τις κάλπες, θύμιζε ηφαίστειο. ⌦ Ο καθένας έλεγε τη δική του γνώμη, ανεξάρτητα με το αν ήταν «γραμμή» ή όχι του Αλέξη Τσίπρα και προκαλούσε το δικό του… ντόρο, σε ένα ευάλωτο και άκρως εύθικτο πολιτικό σύστημα.

Εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, στο τέλος του 2012 οι άνεργοι στην χώρα μας θα ξεπεράσουν το 1,5 εκ.! Δυσοίωνες εκτιμήσεις της ΓΣΕΕ, οι οποίες θα πρέπει να ληφθούν υπόψη από τη νέα Κυβέρνηση. Και μάλιστα κατά προτεραιότητα… 0

0

0

⌦ Αυτό που έμεινε (και) από αυτή την εκλογική αναμέτρηση, ήταν η πόλωση που υπήρξε. Λογικό, θα πει κανείς. Υπάρχει όμως η αίσθηση στον κόσμο, ότι αυτή η πόλωση ήταν υπέρ του δέοντος έντονη. ⌦ Με τη χώρα να ακροβατεί μεταξύ σωτηρίας και χρεοκοπίας, πολλοί ήταν αυτοί που αρκέστηκαν στην παλιά, δοκιμασμένη, αλλά καθόλου επίκαιρη, πολιτική τακτική.

⌦ Όπως αποδείχθηκε, ο κόσμος δεν ήθελε να ακούσει έναν ακόμη ξύλινο λόγο και λίγες ακόμη «κούφιες» υποσχέσεις. ⌦ Ήθελε να ακούσει ένα πρόγραμμα σωστό, καταρτισμένο και με στοιχεία που θα έπειθε τους πάντες για την ορθότητά του και για την επιτυχία του.

0

0

0

⌦ Αντί για αυτά, ορισμένα κόμματα παρέταξαν

0

0

0

0

0

0

⌦ Μάλιστα, πολλοί ήταν αυτοί που περίμεναν, ότι τελικά το ηφαίστειο του ΣΥΡΙΖΑ θα εκραγεί ακόμη και λίγο πριν τις εκλογές, θυμίζοντας το άσμα, «σαν ηφαίστειο που ξυπνά, από όνειρο βαθύ»! ⌦ Άλλοι πάλι, πίστευαν, ότι ο Αλέξης Τσίπρας από την 6η Μαΐου και μετά, όταν ήρθε δεύτερος με το αστρονομικό για τα δεδομένα του ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν 17%, είχε ήχο στο κινητό του το τραγούδι «όνειρο ζω, μη με ξυπνάτε τώρα»! ⌦ Όπως και να έχουν τα πράγματα, αυτό που φάνηκε ήταν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και παρέμεινε πολυκερματισμένος. Πόσο καλό θα είναι αυτό για την πολιτική σταθερότητα της χώρας; Ο χρόνος και οι κινήσεις των ανθρώπων του θα δείξουν. ⌦ Εκλογές… τέλος λοιπόν και από σήμερα τα κεφάλια μέσα! ⌦ Απαιτείται μεγάλη υπομονή από όλους, για να σωθεί η χώρα και στη συνέχεια να ξεκινήσει η πορεία ανοικοδόμησής της. ⌦ Και σε αυτή την προσπάθεια χωρούν όλοι. Άλλωστε, τα Γιάννινα, η Ήπειρος και η Ελλάδα, μας έχουν όλους ανάγκη.

 ο ΚΑΙΡΟσκόπος

ΑΛΕΚΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ, Περιφερειάρχης Ηπείρου «Για εμάς η λειτουργία των ΧΥΤΑ και του εργοστασίου ανακύκλωσης είναι θέμα πολιτισμού, είναι θέμα Δημόσιας Υγείας…» Σωστές ιδέες φθάνει να υιοθετηθούν από όλους και να υπάρξει μια ενιαία πολιτική στην διαχείριση των απορριμμάτων στην Ήπειρο…

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΚΙΚΑΣ, Πρ. Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων «Δυστυχώς, το μόνο που κερδίζει η χώρα μας από την δραστηριότητα αυτή είναι η σκόνη των εταιρειών (σ.σ.: Αλβανικών) που πραγματοποιούν δρομολόγια…» Όσο δεν εφαρμόζονται δραστικές λύσεις για τα Αλβανικά λεωφορεία, τα προβλήματα θα διαιωνίζονται…

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ, υπηρεσιακός Υπ. Εσωτερικών «Το υπουργείο και ο υπουργός ουδέποτε έλαβαν γνώση οποιουδήποτε εγγράφου, οποιασδήποτε δήλωσης οργάνου που να σχετίζεται με απεργία ή άλλης φύσεως κινητοποίηση…» Δηλαδή η ΠΟΕ ΟΤΑ έστειλε την ανακοίνωση μόνο στα Μ.Μ.Ε.;

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ, Παρουσιαστής «Πάντα θυμόμουν τον πατέρα μου, φοβισμένο να προσπαθεί να βρει μια δουλειά για μένα, μετά ένα μέσο για το στρατό κ.α.…» Το σύστημα αυτό πρέπει να ανατραπεί, αν θέλουμε πραγματικά να αλλάξουμε ως χώρα και ως πολίτες…

ΛΑΚΗΣ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ, Ηθοποιός «Δεν με απασχολεί που με λένε λαϊκιστή. Το σίγουρο είναι πως δεν είμαι κυβερνηστής…» Το ερώτημα είναι αν σε αυτή τη δύσκολη εποχή, υπάρχει περιθώριο για λαϊκισμό, (ειδικά από δημοφιλείς ανθρώπους), που οδηγεί τον κόσμο σε μεγαλύτερη απόγνωση και εντονότερο θυμό…

ΜΑΝΟΥΕΛ ΜΠΑΡΟΖΟ, Πρόεδρος Ευρ. Επιτροπής «Θα καταστήσουμε σαφές ότι θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ και να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει…»

 Οι Ευρωπαίοι έχουν ξεκάθαρη θέση εδώ και πολύ καιρό, ανεξάρτητα με το αν αυτό αρέσει σε κάποιους στην Ελλάδα ή όχι…

ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΖΙΜΑΣ, μέλος Πανηπ. Κτηνοτροφικού Συν/σμού «Οι κτηνοτρόφοι δεν θα επιτρέψουν την πώληση της «Δωδώνης…» «O Μανώλης με τα λόγια χτίζει ανώγια και κατώγια…». Από έργα;

Έξαρση παρατηρείται τον τελευταίο καιρό στην διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών από την Αλβανία, μέσω της Ηπείρου. Αν και οι επιτυχίες της ΕΛ.ΑΣ. είναι συνεχείς, άγνωστο παραμένει όμως πόσα κυκλώματα διαφεύγουν και φτάνει το… εμπόρευμα στον τελικό προορισμό.


Σελ. 4η

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

OIKONOMIA... AΓOPA... EΠIXEIPHΣEIΣ

Σεπτεμβρίου 4 1 ς ω έ η σ τα ά ρ α Π υθαιρέτων για τακτοποίηση αλώσεων τακτοποίησης των

ασίας υποβολής δη ίου χρι τις 14 Σεπτεμβρ Παράταση της διαδικ στο τέλος Ιουνίου, μέ συναντήσεων συνεργει λή υ πο ν, τω ιρέ θα αυ κύκλο του ΥΠΕΚΑ μετά από Ε). αποφάσισε η ηγεσία λητηρίου Ελλάδας (ΤΕ οιμε Επ ύ κο χνι Τε του απ ση ν ίκη ινώ διο κο τη ιο με αίσ ς πλ σία γα ίσης, το ις διαμορφώθηκε, επ οίου το Επιοπ του ι σε βά Στις ίδιες συναντήσε Ε, ΤΕ ι ιοτήτων ΥΠΕΚΑ κα Τρίτη τη δεύτερη φάσεων και δραστηρ ργοποιήσει από αύριο δηλώσεων αυενε να ιμο έτο αι είν μελητήριο ασίας των . ελέγχου και επεξεργ φάση της διαδικασίας υποβληθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του υν έχο η ήδ υ θαιρέτων, πο

υνίου ΙΚΑ: Μέχρι 29 Ιο ών η ρύθμιση οφειλ

η καταληκτική ημεΑΜ υπενθυμίζεται ότι -ΕΤ ς ΙΚΑ του ση ίκη διο σε καθεστώς ευνοϊκή Από τη ν αιτήσεων υπαγωγής ρομηνία υποβολής τω 29/06/2012. οαι η ρύθμισης οφειλών είν ται ότι στις 29 Ιουνίου λήγει οριστικά η πρ ίνε μα ιση 40%, επί τά κα ύ, μο νισ Συγκεκριμένα επ νο κα του προσωρινού δια ν της θεσμία της έκπτωσης λοιπών επιβαρύνσεω , προσαυξήσεων και ών τελ ν των προσθέτω . ής την 31/12/2011, οφειλ κεφαλαιοποιημένης,

κλείσιμο Έως 16 Ιουλίου το ανενεργών βιβλίων είσιμο των

εσμία για το κλ Ιουλίου 2012 η προθ ειΠαρατείνεται έως 16 χής υπηρεσιών, προκ ρο πα ανενεργά μπλοκ κυ ν εγ ι ου σε έχ βά , ων ος όσ ν ατ ύμ λίω βιβ το τέλος επιτηδε με ν ού νθ ρυ ς. ιβα νιά επ Ζα ν μένου να μη ών Γιώργος ο υπουργός Οικονομικ κλίου που υπέγραψε

ς επιτηδεύματος Διευκρινίσεις για το τέλοοικονομικό έτος 2012 (χρήση

ατος για το μιTo τέλος επιτηδεύμ όσους επιτηδευματίες, φυσικά ή νο σε στιεί ιρι ηθ χε ιβλ δια επ η θα στ ) σα 11 μέ 20 σαν δραστηριότητα με βάση κά πρόσωπα, άσκη βεβαιώσει τα ποσά θα ΠΣ ΓΓ η ι κα 11 20 δο ρίο πε κή ώο. ρούνται στο Μητρ υποβολή τα στοιχεία που τη σιών πριν από την γα ερ πή κο δια ει ιτηδεύγίν επ ει ς έχ λο τέ ον όσ το , Εφ ς εισοδήματος γία λο ρο αι πριν φο είν ς ς ση της δήλω ηνία διακοπή ίζεται αν η ημερομ δεύογ ιτη ολ επ υπ υς ν λο δε ς τέ υ το το μα ίζεται μέρος ογ ολ υπ ν δε . ή 11 20 11 υ την 1-1-20 εντός το ηνία διακοπής είναι είο έδωσε το υπουργ ματος αν η ημερομ εξ υ πο ιο κλ κύ εγ με ος αι πρ ντ ίζο ίες ριν ηγ υκ οδ Αυτά διε αλυτικές ν οποία παρέχει αν ατος ύμ δε ιτη επ υς λο Οικονομικών, με τη τέ ν υπολογισμό του τις εφορίες για το . ίες ατ προς επιτηδευμ

Έως 30 Σεπτεμβρίου το

«Βοήθεια στο Σπίτι»

χομένου, μέχρι Νομοθετικού Περιε ρείς της Τοπιη άξ Πρ με ι, τα Παρατείνε ιών από φο ατων κατ' οίκον υπηρεσ μένους, άτομα με αν 30/9/2012 η παροχή ικιω ηλ υς ενο ώμ ρτ εξα οή σε «Β ς ση ος ίκη ατ κής Αυτοδιο του προγράμμ α θενείς, στο πλαίσιο ομ ασ άτ ια ενα όν χρ ώμ ι ρτ κα εξα ρία 0 πη 70.00 Πρόγραμμα αφορά ρέχουν θεια στο Σπίτι». Το ζόμενοι, οι οποίοι πα γα ερ 00 3.5 ι τα ύν λο χο ασ απ τό αυ σε ι κα . υπηρεσίες φροντίδας

Α

ισιόδοξος για τις δυνατότητες που έχει η χώρα να βγει από την κρίση εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Βασίλης Ράπανος, εστιάζοντας στον «καθοριστικό», όπως είπε, ρόλο του τραπεζικού συστήματος προς αυτή την κατεύθυνση. Μιλώντας στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση της ΕΕΤ ο κ. Ράπανος υπογράμμισε τη συμβολή των τραπεζών στη «χειμαζόμενη οικονομία», τονίζοντας ότι τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στέκονται «αρωγοί στα νοικοκυριά που δοκιμάζονται σκληρά από την κρίση» και προσπαθούν «με τα περιορισμένα μέσα που διαθέτουν» να βοηθήσουν τις βιώσιμες επιχειρήσεις για να διατηρηθούν ζωντανές. Επισήμανε παράλληλα ότι παρά τη βαθειά ύφεση που γνωρίζει η χώρα εδώ και τρία χρόνια, η μείωση της πιστωτικής επέκτασης είναι πολύ μικρή σε σχέση με τη μείωση της οικονομικής δραστηριότητας, ενώ οι τράπεζες στήριξαν και στηρίζουν, όπως είπε, την προσπάθεια του ελληνικού Δημοσίου

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της ΕΕΤ

Β.ΡΑΠΑΝΟΣ: Καταλυτικός ο ρόλος των τραπεζών για την έξοδο από την κρίση

 Χρέος όλων μας να συμβάλλουμε στην προσπάθεια για τη σωτηρία της χώρας…

για τη χρηματοδότηση των ταμειακών αναγκών του. Ο κ. Ράπανος απάντησε μάλιστα και σε όσους κατηγορούν τις τράπεζες για τα πολλά δάνεια που δόθηκαν σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις σημειώνοντας ότι η

Ο ΟΠΕΚ θα μειώσει την προσφορά πετρελαίου • Ο Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγών Κρατών (ΟΠΕΚ) συμφώνησε, επί της αρχής, ότι τα μέλη του θα πρέπει να σταματήσουν την υπερπροσφορά εν μέσω της πτώσης των τιμών, αλλά το διεθνές πετρελαϊκό καρτέλ διέκοψε τις εργασίες του πριν από τον επίσημο στόχο της μείωσης της παραγωγής. Τα 12 μέλη του οργανισμού δεν απέκλεισαν εν τούτοις την ανάληψη δράσης στο μέλλον εάν κριθεί απαραίτητο, επισημαίνοντας ότι η κρίση χρέους της ευρωζώνης θα μπορούσε να εξαπλωθεί στην παγκόσμια οικονομία και τη χαμηλή ζήτηση πετρελαίου. «Λαμβάνοντας αυτή την από-

φαση, οι χώρες μέλη επιβεβαίωσαν την ετοιμότητα τους να ανταποκριθούν γρήγορα στις εξελίξεις που θα μπορούσαν να θέσουν τη σταθερότητα της αγοράς πετρελαίου σε κίνδυνο», επισήμαναν οι υπουργοί πετρελαίου μετά τη συνάντηση τους στη Βιέννη. Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του ΟΠΕΚ Αμπντάλα Σαλέμ ελΜπαντρί δήλωσε ότι οι χώρες που έχουν «συμβάλει» σε αυτή την υπερπροσφορά καλούνται να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση. Τα μέλη του ΟΠΕΚ παράγουν περισσότερα από 1,6 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα ενώ οι τιμές έχουν πέσει κάτω από 100 δολάρια ανά βαρέλι.

πραγματικότητα τους διαψεύδει, αφού ο συνολικός δανεισμός του ιδιωτικού τομέα από το εγχώριο τραπεζικό σύστημα δεν υπερβαίνει τον αντίστοιχο μέσο ευρωπαϊκό όρο. Επικαλέστηκε ακόμη διαγνωστική μελέτη της Τράπεζας της Ελλάδος και της BlackRock, στην οποία στελέχη της τελευταίας σημειώνουν ότι οι ελληνικές τράπεζες δεν ακολούθησαν απερίσκεπτες πρακτικές δανεισμού, όπως συνέβη με τις τράπεζες των ΗΠΑ.

Το α’ τετράμηνο του 2012

Σ.ΕΠ.Ε.: Κατά 7,7% αυξήθηκε η αδήλωτη εργασία στην Ελλάδα Στην Ήπειρο επιβλήθηκαν 69 πρόστιμα για

παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας • Αυξήθηκε κατά 7,7%, στο 36,3%, η αδήλωτη εργασία το α' τετράμηνο του 2012, σύμφωνα με τον απολογισμό του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας. Το αντί-

Τον Απρίλιο

Μειώθηκε η χρηματοδότηση των τραπεζών από την ΕΚΤ • Mειώθηκε κατά 16,85 δισ. ευρώ η χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) προς τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα τον Απρίλιο σε σχέση με τον Μάρτιο, ενώ η παροχή έκτακτης ρευστότητας στις τράπεζες από την Τράπεζα της Ελλάδος μέσω του

ELA αυξήθηκε κατά 12,85 δισ. ευρώ τον ίδιο μήνα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος, η χρηματοδότηση της ΕΚΤ προς τις τράπεζες μειώθηκε στα 62,02 δισ. ευρώ στα τέλη Απριλίου από 78,87 δισ. ευρώ τον Μάρτιο.

Ο πρόεδρος της ΕΕΤ ζήτησε επιπλέον να σταματήσουν οι «συνεχείς επιθέσεις» εναντίον των τραπεζών και εναντίον των εκατοντάδων χιλιάδων μετόχων τους, οι οποίοι, όπως υπογράμμισε «με καλή πίστη επένδυσαν τις αποταμιεύσεις τους στις τράπεζες». Προειδοποίησε επίσης ότι ελληνικός λαός κινδυνεύει να χάσει ό,τι με πολύ κόπο και θυσίες κέρδισε τα τελευταία πενήντα χρόνια και γι’ αυτό πρόσθεσε «είναι χρέος όλων μας να συμβάλλουμε στην τεράστια προσπάθεια που γίνεται για τη σωτηρία της χώρας».

στοιχο περσινό διάστημα το ποσοστό των ανασφάλιστων εργαζομένων ήταν 28,9%. Ελέγχθηκαν συνολικά 7.474 επιχειρήσεις, στις οποίες εργάζονταν 20.772 εργαζόμενοι. Εντοπίσθηκαν συνολικά 7.549 ανασφάλι-

στοι, από τους οποίους οι 5.956 ήταν ημεδαποί και οι 2.813 αλλοδαποί. Οι έλεγχοι έγιναν κυρίως στον κλάδο του επισιτισμού, (εστιατόρια-ταβέρνες, αίθουσες δεξιώσεων, μεζεδοπωλεία, καφετέριες μπαρ, κέντρα διασκέδασης), σε βιοτεχνικά πάρκα, βιομηχανίες, μέσα μαζικής ενημέρωσης, κομμωτήρια, συνεργεία και βενζινάδικα, στις μεταφορές και το λιανικό εμπόριο, την καθαριότητα, τις κατασκευές, σε τουριστικές επιχειρήσεις σε υπηρεσίες ασφαλείας (security), καθώς και επιχειρήσεις φασόν. Το 65% των ανασφάλιστων εντοπίστηκε στις επιχειρήσεις του επισιτισμού όπου όμως έγινε και το 55% των ελέγχων. Πανελλαδικά, για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας έγιναν 10.604 έλεγχοι, 781 μηνύσεις, 1.065 μηνυτήριες αναφορές και επιβλήθηκαν 1.781 πρόστιμα συνολικού ύψους 7.066.148 ευρώ. • Στην Ήπειρο πραγματοποιήθηκαν 572 έλεγχοι, 40 μηνύσεις, 32 μηνυτήριες αναφορές και επιβλήθηκαν 69 πρόστιμα, συνολικού ύψους 94.550 ευρώ.

ACCOUNTING & TAX

ΚΙΤΣΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣ Λογιστικά - Φοροτεχνικά

Αγίας Μαρίνας 18 Ιωάννινα - ΤΚ 45221 Τηλ.: 26510-20904, Κιν.: 6948-835758 Email: ikitsakis@gmail.com

info@kaltherma.com


Σελ. 5η

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

ς α λ Φ

στα ΓΕΓΟΝΟΤΑ που έρχονται...

Την Παρασκευή 22 Ιουνίου

Συναυλία για τους Beatles στο Θέατρο της Ε.Η.Μ. • Αφιερωμένη στους Beatles θα είναι η συναυλία που διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών την Παρασκευή, 22 Ιουνίου, ώρα 9 μ.μ., στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ. Συμμετέχουν η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Ιωαννιτών, ο Γιώργος Γάκης και οι Troublemakers και το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο Cantus. Μουσική Διεύθυνση: Φοίβος Παπαδόπουλος. Διδασκαλία Χορωδίας: Κωνσταντίνα Μήλια. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

• Καλοκαιρινό παραδοσιακό Ηπειρώτικο πανηγύρι θα διοργανώσει η Ένωση Ηπερωτών Περιστερίου «Ο Πύρρος» το Σάββατο, 23 Ιουνίου και ώρα 9 μ.μ. στο Πάρκο Νέας Ζωής στο Περιστέρι. Συμμετέχουν η ορχήστρα του Νίκου Φιλιππίδη, Ηπειρώτες τραγουδιστές και τα χορευτικά της Ένωσης.

• Έκθεση έργων του Εργαστηρίου Αγιογραφίας του Δήμου Κόνιτσας, θα παρουσιαστεί από σήμερα, Δευτέρα, μέχρι τις 24 Ιουνίου στον εκθεσιακό χώρο του Πνευματικού Κέντρου του

Δήμου Ιωαννιτών. Τα εγκαίνια θα γίνουν σήμερα Δευτέρα, ώρα 8 το βράδυ. Η έκθεση θα είναι ανοικτή τα πρωινά 10 με 1.30 και τα απογεύματα από 6 έως 8.00.

Κάλεσμα για συμπλήρωση των στρατολογικών πινάκων

Το «Ανατολικό Τόξο» του Ν. Παπακώστα στην Πάργα

Ηπειρώτικο πανηγύρι στο Πάρκο Περιστερίου

Έκθεση του Εργαστηρίου Αγιογραφίας Δ. Κόνιτσας

Από το Δήμο Ιωαννιτών

Με Δημ. Μπάση – Ν. Καραγιάννη

• Η παράσταση «Ανατολικό Τόξο» του Ηπειρώτη συνθέτη και ποιητή Νίκου Παπακώστα με τον δημοφιλή ερμηνευτή Δημήτρη Μπάση θα παρουσιαστεί την Τετάρτη, 27 Ιουνίου και ώρα 9:30 μ.μ. στην παραλία της Πάργας. Την οργάνωση έχει αναλάβει ο Ναυτικός Όμιλος Πάργας Δ.Τάγιας στα πλαίσια της Ναυτικής Εβδομάδας και η είσοδος στην παράσταση θα είναι ελεύθερη. Πρόκειται για ένα μουσικό ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο, που ξεκινά από την Πόλη και καταλήγει στην Ήπειρο με ενδιάμεσους σταθμούς τη Σμύρνη, το Αιγαίο και την Κρήτη. Η παράσταση, θα περιλαμβάνει τραγούδια των πιο πάνω περιοχών και αφορούν στην χρονική περίοδο από τον 13ο μέχρι τον 19ο αιώνα.

Στο Πνευματικό Κέντρο Δ. Ιωαννιτών

• Στο Γραφείο Δημοτολογίου και Μητρώου Αρρένων του Δήμου για τη συμπλήρωση των Στρατολογικών Πινάκων θα πρέπει να προσέλθουν μέχρι σήμερα 18 Ιουνίου οι γεννηθέντες το έτος 1996 κλάσεως 2017 και εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Αρρένων του Δήμου Ιωαννιτών και των τοπικών

διαμερισμάτων Σταυρακίου, Νεοχωρόπουλου και Μαρμάρων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εξυπηρετούνται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες έχοντας μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα. Το γραφείο βρίσκεται στην οδό Κωλέτη 9. Πληροφορίες στο τηλ.: 26510 - 64690.

Τμήματα απασχόλησης στα Εκπαιδευτήρια «Γένεσις» Παράλληλα, θα εκτελεστούν αποσπάσματα από τα έργα του συνθέτη, που γνώρισαν διεθνή αποδοχή. Εκτός του Δ. Μπάση, συμμετέχουν επίσης η Νάντια Καραγιάννη, μια σημαντική ερμηνεύτρια της παραδοσιακής και έντεχνης μουσικής και η ανοικτή ομάδα διαχρονικής Μεσογειακής μουσικής «Canto Mediterraneo», που αποτελείται από κορυφαίους έλληνες και ξένους σολίστ παραδοσιακών οργάνων της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο Ν. Παπακώστας Ο Νίκος Παπακώστας κατάγεται από την ορεινή Σκουληκαριά της Άρτας και μεγάλωσε στην Αθήνα. Το βασικό όργανό του είναι η κιθάρα και έχει συνεργαστεί με πολλούς Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, όπως η Χάρις Αλέξιου, η Ελένη Βιτάλη, η Άννα Βίσση, ο Γιώργος Ζωγράφος, η Γιώτα Λύδια, ο Μιχάλης Δημητριάδης κ.α.. Η μουσική του κινείται από την παραδοσιακή ελληνική μουσική μέχρι τη τζαζ και το μπλουζ και χαρακτηριστικό του είναι το εντελώς διαφορετικό ύφος και χρώμα σε κάθε νέα του δουλειά. Έχει βραβευτεί για τη μουσική του σε πολλές χώρες.

• Θερινά τμήματα δημιουργικής απασχόλησης διοργανώνουν τα εκπαιδευτήρια «Γένεσις» σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για το διάστημα από αύριο Τρίτη, μέχρι και τις 15 Ιουλίου. Στα τμήματα γίνονται δεκτά παιδιά από 2,5 μέχρι και 12

ετών. Αυτά έχουν τη δυνατότητα παραμονής στο σχολικό χώρο όπου και θα πραγματοποιούνται κατ’ αποκλειστικότητα όλες οι δραστηριότητες, σε πενθήμερη εβδομαδιαία βάση, από τις 8.30 π.μ. μέχρι τις 2 μ.μ.. Κρατήσεις θέσεων στη γραμματεία του σχολείου.

Στις 23 Ιουνίου

To 2o Epirus Vespa Tour έρχεται στα Γιάννινα • Το Epirus Vespa Tour διοργανώνει για δεύτερη φορά στην περιοχή μας το Vespa Club Ioannina, το οποίο υπόσχεται στους συμμετέχοντες «ένα ταξίδι αλλιώτικο γεμάτο χρώματα, μυρωδιές, πανέμορφα τοπία αλλά και παράδοση». Η εκκίνηση του 2ου Epirus Vespa Tour θα γίνει από την Κεντρική Πλατεία των Ιωαννίνων το Σάββατο, 23 Ιουνίου, ώρα 10 π.μ.. Ακολουθώντας την παλιά εθνική οδό και περνώντας από το Μέτσοβο, τη βόρεια πλευρά της λίμνης του Αώου και από τα χωριά του Ανατολικού Ζαγορίου, οι συμμετέχοντες θα επιστρέψουν στα Γιάννινα γύρω στις 6:30 μ.μ., αφού θα έχουν καλύψει συνολική απόσταση 160 χιλιομέτρων.

• Πληροφορίες στην ιστοσελίδα: vespaclubioannina@yahoo.gr

Με την έκθεση «Άρτος»

Ο Θοδ. Παπαγιάννης στο Βυζαντινό Μουσείο Αθήνας • Άλλη μία έκθεση του διάσημου Ηπειρώτη γλύπτη Θεόδωρου Παπαγιάννη θα παρουσιαστεί στην Αθήνα. Αυτή τη φορά το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο θα παρου-

σιάσει συλλογή έργων του με θέμα «Άρτος». Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν σήμερα Δευτέρα και ώρα 8 μ.μ. και αυτή θα διαρκέσει ως τις 23 Σεπτεμβρίου.

Ξεκινούν σήμερα

Τριήμερες εκδηλώσεις από το Λύκειο Ελληνίδων Ιωαννίνων • Τριήμερες εκδηλώσεις διοργανώνει και φέτος το Λύκειο Ελληνίδων Ιωαννίνων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στο Υπαίθριο Θέατρο της ΕΗΜ. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, σήμερα Δευτέρα και ώρα 9 μ.μ. θα δώσουν παράσταση τα Τμήματα Κλασικού Μπαλέτου και Σύγ-

Βαρκαρόλα θα κάνουν οι Τροβαδούροι Ιωαννίνων • Την ετήσια Βαρκαρόλα θα πραγματοποιήσει για μία ακόμη χρονιά φέτος, μεθαύριο Τετάρτη, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Το Κάστρο». Οι Τροβαδούροι των Ιωαννίνων, υπό τη διεύθυνση του Θωμά Ζυγκόπουλου, θα ξεκινήσουν από το Μώλο στις 9 μ.μ. και θα τραγουδήσουν καντάδες «σεργιανίζοντας» πρώτα στην Παμβώτιδα και μετά στα στενά του Κάστρου.

χρονου Χορού. Αύριο Τρίτη, και ώρα 8:30 μ.μ. θα παρουσιαστούν τα Παιδικά Τμήματα Παραδοσιακών Χορών και τα Σαρακατσανάκια. Τέλος, μεθαύριο Τετάρτη, και ώρα 8:30 μ.μ. θα δώσουν παράσταση οι Μεγάλες Χορευτικές Ομάδες του Λυκείου.

Ηπειρώτικο πολυθέαµα στο Θέατρο της Πέτρας Το Σάββατο 30 Ιουνίου

• Η Ήπειρος του αγώνα» είναι ο τίτλος της καθιερωμένης μεγάλης εκδήλωσης που θα παρουσιάσει η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος το Σάββατο, 30 Ιουνίου και ώρα 8:30 μ.μ. στο Θέατρο Πέτρας της Πετρούπολης. Στην εκδήλωση συμμετέχουν ο Πετρολούκας Χαλκιάς, η Ηπειρώτικη κομπανία των Θοδωρή Γεωργόπουλου και Πέτρου Χαλκιά, η Χορωδία της ΠΣΕ, πολυφωνικά σχήματα, καθώς και χορευτικοί όμιλοι ενώσεων και συλλόγων Ηπειρωτών της Αττικής.


Σελ. 6η

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Χρήσιμα... ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ κι... αχρείαστα ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΔEYTEPA 18/06 8.30 το πρωί έως 2.30 το μεσημέρι & 5.30 το απόγευμα έως το πρωί: ΝΤΟΥΣΚΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, Σαμουήλ 43, τηλ. 31726 • ΖΑΡΑΧΗΣ ΛΟΥΚΑΣ, Κεντρική Πλατεία 2, τηλ. 30729, 8.30 το πρωί έως 11 το βράδυ: ΣΥΡΜΑΚΕΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, Βλαχλείδη 7, τηλ. 24330 • ΠΑΠΑΔΙΩΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ, Χρ. Κατσάρη 27, τηλ. 76377 • ΣΕΚΚΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣΕΒΑΣΤΗ, Κενάν Μεσσαρέ & Ευριπίδου γωνία, τηλ. 40370 • Σ/Φ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ - ΣΥΡΜΑΚΕΣΗ, Βλαχλείδη 7, τηλ. 24330 • ΜΟΥΛΙΑ ΜΑΡΙΑ, Βηλαρά 84, τηλ. 22329 • ΤΣΙΑΜΠΟΥΣΗ ΕΙΡΗΝΗ, Στ. Νιάρχου & Δήλου 1, τηλ. 02414

ΤΗΛΕΦΩΝΑ S.O.S. Άμεση Δράση: 100 Πυροσβεστική Yπηρεσία: 199 Δασοπυρόσβεση: 191 Γενικό Kρατ. Nοσ/μείο «Xατζηκώστα»: 80.111 Pαντεβού για εξωτερικά ιατρεία: 80.444 Eπείγοντα - ασθενοφόρα: 166 Παν/κό Nοσοκομείο (Δουρούτη): 99.111 99.504-99.505 Eξωτ. ιατρεία:

8.30 το πρωί έως 2 το μεσημέρι & 5.30 το απόγευμα έως το πρωί: ΣΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ - ΤΖΟΥΦΗ ΦΩΤΕΙΝΗ, Σπ. Λάμπρου 78, τηλ. 21142 • ΓΟΥΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, Ν. Παπαπδοπούλου 13, τηλ. 20977, 8.30 το πρωί έως 11 το βράδυ: ΜΠΟΥΚΟΣ ΖΗΣΗΣ-ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, Αγ. Μαρίνας 64 & Κατσάρη, τηλ. 35586

7793777 65.934 65.977 65.994 26.314 125 121 73500

EΛΠA: 49695 - 49643 και 10400 HELLAS SERVICE 9440 EXPRESS SERVICE 154 TEXNIKH KAΛYΨH EΛΛAΔOΣ 192 ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ (24 ώρες) 31600, 6946-333335 K.T.E.O. 92586 Nομαρχία: Tηλ. Kέντρο: 21.901-21.701 Δημαρχείο: Tηλ. Kέντρο: 79.921-4 65178 ΙΝ ΚΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ • ΦΕΡΥ ΜΠOOΥΤ

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ •

TPITH 19/06

Κέντρο Δηλητηριάσεων: Aστυνομία: Tμ. Tάξης: Tμ. Aσφαλείας Tμ. Tροχαίας: Eισαγγελέας Πρωτοδικών: Bλάβες: ΔEH: OTE: ΔEYAI:

«OLYMPIC AIR»

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ: Δευτέρα έως Σάββατο Κυριακή

HΓOYMENITΣA - KEPKYPA (Tηλ.26650 22235)

AEPOΔPOMIO: (26510) 26.218

AΘHNA-IΩANNINA 12:55-19:15 8:35

IΩANNINA-AΘHNA 14:25-20:45 14:25-22:05

• ΚΤΕΛ (Παπανδρέου 45)

Eκδοτήρια Aθηνών: 26286, Θεσσαλονίκης: 27442 Kόνιτσας - Kακαβιάς - Πωγωνίου: 26211 ΠΑΤΡΩΝ - ΑΓΡΙΝΙΟΥ -ΚΑΤΣΑΝΟΧΩΡΙΩΝ: 25014

ΠEMΠTH 21/06 8.30 το πρωί έως 2 το μεσημέρι & 5.30 το απόγευμα έως το πρωί: ΚΑΤΣΕΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, Πυρσινέλλα 16, τηλ. 32223 • ΚΟΣΙΝΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΚΑ’ Φεβρουαρίου 186, τηλ. 76676, 8.30 το πρωί έως 11 το βράδυ: ΛΕΚΚΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, Μ. Αλεξάνδρου & Β. Ηπείρου 1, τηλ. 77722

ΠAPAΣKEYH 22/06 8.30 το πρωί έως 2 το μεσημέρι & 5.30 το απόγευμα έως το πρωί: ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ, Εθν. Αντιστάσεως 19 Καρδαμίτσια, τηλ. 25155 • ΜΗΤΡΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Στ. Νιάρχου 3, τηλ. 67031, 8.30 το πρωί έως 11 το βράδυ: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, Μ. Κοτοπούλη 39, τηλ. 29298

ΣABBATO 23/06 8.30 το πρωί έως 2.30 το μεσημέρι & 5.30 το απόγευμα έως το πρωί: ΡΙΖΟΥ ΑΘΗΝΑ, Μπιζανίου 16, τηλ. 30247 • ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, Βλαχλείδη 7, τηλ. 24330, 8.30 το πρωί έως 11 το βράδυ: ΣΑΛΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, Αβέρωφ 3, τηλ. 27681 • ΠΑΡΟΥΤΙΑΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ, Σπ. Λάμπρου 38, τηλ. 70704 • ΜΠΟΒΙΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Καλλάρη 27, τηλ. 35088 • ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΕΛΕΝΗ, Αρχ. Μακαρίου 47, τηλ. 83777 • ΜΟΥΛΙΑ ΜΑΡΙΑ, Βηλαρά 84, τηλ. 22329 • Σ/Φ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΥΡΜΑΚΕΣΗ, Βλαχλείδη 7, τηλ. 24330

KYPIAKH 23/06 8.30 το πρωί έως 2 το μεσημέρι & 5.30 το απόγευμα έως το πρωί: ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, Π. Ευαγγελίδη & Τοσίτσα 1, τηλ. 26953 • ΜΗΤΡΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Στ. Νιάρχου 3, τηλ. 67031, 8.30 το πρωί έως 11 το βράδυ: ΜΟΥΣΕΛΙΜΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΚΑ’ Φεβρουαρίου 109Α, τηλ. 31814

ΣΙΝΕΜΑ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ (ODEON) Tηλ. 26510-83105 • AMERICAN PIE REUNION • ΛΟΡΑΞ • ΠΕΙΡΑΤΕΣ • Η ΧΙΟΝΑΤΗ ΚΑΙ Ο ΚΥΝΗΓΟΣ • ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Εγγραφές στον παιδικό σταθμό ΟΑΕΔ (πρ. Εργ. Εστίας) • Μέχρι και τις 30 Ιουνίου θα γίνεται η υποβολή αιτήσεων για τις εγγραφές και επανεγγραφές παιδιών για τη σχολική περίοδο 2012-2013, στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Ο.Α.Ε.Δ. (στον οποίο μεταφέρθηκαν από τον καταργηθέντα φορέα «Οργανισμός Εργατικής Εστίας»). Στους Βρεφονηπιακούς Παιδικούς Σταθμούς του ΟΑΕΔ γίνονται δεκτά βρέφη και νήπια από 8 μηνών έως και 4,50 ετών (προνήπια). Η φιλοξενία τους είναι δωρεάν. Το ωράριο λειτουργίας αρχίζει στις 6.45’ π.μ κάθε εργάσιμης ημέρας και τελειώνει στις 16.00. Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι δικαιούχοι των παροχών του καταργηθέντος φορέα Οργανισμού Εργατικής Εστίας. Οι γονείς – κηδεμόνες

των παιδιών για να υποβάλλουν αίτηση, θα πρέπει να απευθύνονται στους κατά τόπους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Στα Ιωάννινα ο Σταθμός στεγάζεται στην οδό Τσακάλωφ 10, (κοντά στο Άλσος) Τηλ. 26510-74776. Επίσης σταθμοί λειτουργούν στην Άρτα (Εργατικές Κατοικίες, Γέφυρα Άρτας, Τηλ. 2681074345) και Ηγουμενίτσα (Π. Αθηναγόρα 33, τηλ. 2665028549). Τα κριτήρια και η διαδικασία αξιολόγησης καθορίζονται από την υπ’ αριθμ.1506/23/29.05.2012 Απόφαση του Δ.Σ. ΟΑΕΔ. • Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, στη διεύθυνση www.oaed.gr.

Στην Π.Ε. Ιωαννίνων

TETAPTH 20/06 8.30 το πρωί έως 2.30 το μεσημέρι & 5.30 το απόγευμα έως το πρωί: ΤΣΑΚΑ ΝΕΚΤΑΡΙΑ, Καρδαμίτσια, τηλ. 28215 • ΖΙΩΓΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Αβέρωφ 26, τηλ. 38580, 8.30 το πρωί έως 11 το βράδυ: ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, 28ης Οκτωβρίου 59Β, τηλ. 39988 • ΤΣΑΚΟΥΜΗ ΜΑΡΙΑ, Δωδώνης 52 & Αρύβα 1, τηλ. 45996 • ΜΠΟΥΣΒΑΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Μ. Μπότσαρη 4, τηλ. 25655 • ΤΣΙΑΜΠΟΥΣΗ ΕΙΡΗΝΗ, Στ. Νιάρχου & Δήλου 1, τηλ. 02414 • ΜΟΥΛΙΑ ΜΑΡΙΑ, Βηλαρά 84, τηλ. 22329 • Σ/Φ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ - ΣΥΡΜΑΚΕΣΗ, Βλαχλείδη 7, τηλ. 24330

Μέχρι και 30 Ιουνίου

ΜΟΥΣΕΙΑ Aρχαιολογικό Mουσείο Iωαννίνων: 25ης Mαρτίου 6, τηλ. 26510-01050 & 26510-01051, ιστοσελίδα: www.amio.gr (Προϊστορική έως και ρωμαϊκή εποχή από το χώρο της Hπείρου). Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 8.30 π.μ. έως 3 μ.μ.. Τις Κυριακές είσοδος ελεύθερη για το κοινό. Bυζαντινό Mουσείο Iωαννίνων: Kάστρο Iωαννίνων, τηλ. 26510-39580 (Παλαιοχριστιανική έως μεταβυζαντινή περίοδος). Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Κυριακή 8 π.μ.-8 μ.μ., Δευτέρα 1.30 μ.μ. - 8 μ.μ. Δημοτικό Eθνογραφικό Mουσείο Iωαννίνων Aλεξάνδρου Nούτσου: Tζαμί Aσλάν πασά - Kάστρο, τηλ. 26510-26356. (Ελληνικής, τουρκική και εβραϊκή κοινότητα). Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά έως 31 Μαρτίου 9 π.μ. - 4.30 μ.μ. Mουσείο Mαρίας και Σπύρου Mαλαφούρη (Eρνάνη): στο κτίριο του Tμήματος ΦΠΨ στο Πανεπιστήμιο Iωαννίνων. (Tριάντα δύο πίνακες ζωγραφικής και εκατοντάδες χαρακτικά καθώς και προσωπικά αντικείμενα γνωστών προσωπικοτήτων της νεώτερης ιστορίας μας). Λαογραφικό Mουσείο «Kώστας Φρόντζος»: Mιχαήλ Aγγέλου 42, τηλ. 20515 - 23566 - 25233. (Eκθέματα του λαϊκού πολιτισμού της Hπείρου). Ανοιχτό Δευτέρα έως Παρασκευή από 9 π.μ. έως 2 μ.μ., Δευτέρα και Τετάρτη απόγευμα από 5.30 έως 8 μ.μ. Σάββατο και Κυριακή κλειστό.

Mουσείο Eθνικής Aντίστασης ΕΟΕΑ - ΕΔΕΣ «Ναπολέων Ζέρβας»: Ακαδημίας 5 - Τηλ. 26510-32040 και 45332. Πινακοθήκη Eταιρείας Hπειρωτικών Mελετών: Παρασκευοπούλου 4, τηλ. 25233 - 25497. (Γκραβούρες, αγιογραφίες, έργα σύγχρονων Eλλήνων καλλιτεχνών). Aρχαιολογικός χώρος Δωδώνης: Ανοικτός καθημερινά από τις 8.30 π.μ. έως τις 3 μ.μ.. Τις Κυριακές είσοδος ελεύθερη για το κοινό. Πληροφορίες στο τηλ. 26510-82287. Mουσείο Eλληνικής Iστορίας Παύλου Bρέλλη: Mπιζάνι, τηλ. 92128. (Kέρινες μορφές από την ελληνική ιστορία αλλά και συμβολικά έργα του ίδιου του καλλιτέχνη). Πινακοθήκη Eυάγγελου Aβέρωφ: Mέτσοβο, τηλ. (26560) 41210. (Συλλογή έργων Eλλήνων 19ου και 20ου αιώνα. Συλλογή γλυπτών και χαρακτικών). Δημοτική Πινακοθήκη: Κοραή, ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Πέμπτη 8 π.μ. - 3 μ.μ., Τετάρτη-Παρασκευή 8 π.μ. - 9 μ.μ. Σάββατο-Κυριακή 10 π.μ. - 1 μ.μ. και 6-9 μ.μ. Δευτέρα κλειστή. Τηλ. 75131. Μουσείο Συγχρ. Τέχνης Θ. Παπαγιάννης: Ελληνικό Ιωαννίνων, Τηλ. 26510-89220. Ώρες λειτουργίας: 10 π.μ. - 2 μ.μ. και 6-8 μ.μ. καθημερινά, πλην Δευτέρας. Πανηπειρωτικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Λαογραφίας, Μάζι

Κόνιτσας. Ανοιχτό καθημερινά, τηλ. πληροφοριών: 26550 - 61225 & 26510 22044. Λαογραφικό Μουσείο Μελιγγών: Ανοικτό καθημερινά 9 π.μ. - 6 μ.μ., τηλ. 82319, 82063, 82061. Λαογραφικό Μουσείο Ανθοχωρίου - Μετσόβου: Ανοικτό καθημερινά κατόπιν συνεννοήσεως τηλ.: 2651032512 2656071247. Ριζάρειο Εκθεσιακό Κέντρο: Μονοδένδρι Ζαγορίου. Ανοικτά κάθε μέρα εκτός Τρίτης 10 π.μ. έως 5 μ.μ. Τηλ.: 26530 71573. Κέντρο Ενημέρωσης για τη Φύση και τον Πολιτισμό στο Ζαγόρι: Μικρό Πάπιγκο Ζαγορίου με ευθύνη του WWF-ΕΛΛΑΣ. Aνοικτό καθημερινά εκτός Τετάρτης. Δευτ.-Τρ.-Πέμ-Κυρ: 10.3018.00, Παρ.-Σαβ.:11.00-15.00 & 16.00 19.00. Λαογραφικό Μουσείο Συρράκου ΚΩΣΤΑΣ ΚΡΥΣΤΑΛΛΗΣ. Επισκέψεις κατόπιν ραντεβού στο τηλ. 6944-442446 κ. Αργύρης Λαογραφικό Μουσείο Συρράκου «Ερμηνεία Φωτιάδου»: Επισκέψεις: Ανοιχτό Σάββατο-Κυριακή & Ιούλιο Αύγουστο πρωί - απόγευμα. Πληροφορίες: κ. Γείτονα 6977-717733 Νεοελληνικό - Λαογραφικό - Ιστορικό Μουσείο Κεφαλοχωρίου Μαστοροχωρίων Κόνιτσας. Τηλ. 26550-81274 και 6982-302759

21 αγροτεμάχια του ΟΠΕΚΕΠΕ προσφέρονται για μίσθωση

• Είκοσι ένα αγροτεμάχια διατίθενται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για μίσθωση δημόσιας γεωργικής και κτηνοτροφικής γης στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων. Τα αγροτεμάχια βρίσκονται σε Μουσιωτίτσα, Επισκοπικό, Χρυσοβίτσα, Ελευθεροχώρι, Κόνιτσα, Λαγκάδα- Δροσοπηγή. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του τμήματος Ηπείρου του ΓΕΩΤΕΕ, σύμφωνα με το Άρθρο 7 του Νόμου 4061/2012 δικαιούχοι του προγράμματος είναι, εκτός από επαγ-

γελματίες αγρότες, ομάδες παραγωγών και ανέργους, και πτυχιούχοι Γεωτεχνικής Σχολής (ΑΕΙ ή ΤΕΙ) ηλικίας έως τριάντα πέντε ετών. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αίτησης μίσθωσης γης για τα νέα αναρτημένα αγροτεμάχια είναι η 27η Ιουνίου. Όσοι Γεωτεχνικοί ή πολίτες ενδιαφέρονται να μισθώσουν τα συγκεκριμένα αγροτεμάχια, μπορούν για οποιαδήποτε πληροφορία να απευθυνθούν στο ΓΕΩΤΕΕ/ Παράρτημα Ηπείρου & Νήσων τηλ: 2651021927.

Έρανος για τον 25χρονο από το Κουτσελιό που έχασε το πόδι του

 Προκειμένου να αγοράσει τεχνητό μέλος

Χρήματα συγκεντρώνουν οι κάτοικοι του Κουτσελιού, προκειμένου 25χρονος συγχωριανός τους, πατέρας δύο παιδιών, να μπορέσει να αγοράσει τεχνητό μέλος για το πόδι του που έχασε πριν από έναν χρόνο περίπου σε αγροτικό ατύχημα. Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί 33.000 ευρώ, χρειάζονται όμως άλλες 17.000 ώστε να συγκεντρωθεί το ποσό που απαιτείται για το τεχνητό μέλος. • Όσοι ενδιαφέρονται να συνεισφέρουν οικονομικά στην προσπάθεια, μπορούν να καταθέσουν οποιοδήποτε χρηματικό ποσό επιθυμούν στην Εθνική Τράπεζα, αριθμός λογαριασμού: 26135707466 (στο όνομα Σπ. Αγγέλης).

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ E.H.M. (Bιβλιοθήκη Eταιρείας Hπειρωτικών Mελετών), Παρασκευοπούλου 4 (μη δανειστική). Tηλ. 24190 - 25233. Δευτέρα έως Παρασκευή: 10 π.μ. - 1 μ.μ. και 5 - 8.30 μ.μ. Zωσιμαία Δημόσια Bιβλιοθήκη, Mάρκου Mπότσαρη και Eλευθερίου Bενιζέλου, τηλ. 25591, δανειστική, με φωτοτυπικό και τοπικό Tύπο. Δευτέρα έως Παρασκευή ώρες 8 π.μ. - 2.30 μ.μ. και Σάββατο 9 π.μ. - 1 μ.μ. X.E.N. Παιδική Bιβλιοθήκη, Σεισμόπληκτα, τηλ. 24453, δανειστική. Kέντρο Πληροφόρησης για τη Γαλλία, στο Παράρτημα Iωαννίνων του Γαλλικού Iνστιτούτου. Πληροφοριακό υλικό για σπουδές, διοίκηση, πολιτιστικά, ευρωπαϊκές συνεργασίες. Χατζηπελλερέν & Καλούδη 21. Tηλ. 25293. Hλεκτρονική Bιβλιοθήκη Πολυμέσων, στο Kαμπέρειο, Παπαδοπούλου 11. Hλεκτρονική Bιβλιοθήκη που ξεκινά με αρκετούς τίτλους πολυμέσων (multimedia). Προσφέρει ακόμα βάσεις δεδομένων, σύνδεση με το Iντερνέτ. Tηλ. 38656 - 26379.

Bιβλιοθήκη Mαρίας και Σπύρου Mαλαφούρη (Eρνάνη), στο κτίριο του τμήματος ΦΠΨ στο Πανεπιστήμιο Iωαννίνων. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 98635. Bιβλιοθήκη Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Nοσοκομείου, με βιβλία ιατρικού περιεχομένου. Tηλ. 99522. Aνοιχτή σε όλους, δανειστική μόνο για το προσωπικό του νοσοκομείου. Διαθέτει φωτοτυπικό μηχάνημα και σύνδεση με το ιντερνέτ Πανεπιστήμιο Iωαννίνων. Όλες οι βιβλιοθήκες του Πανεπιστημίου είναι ανοιχτές για το κοινό, όχι όμως δανειστικές για όσους δεν ανήκουν στην πανεπιστημιακή κοινότητα. Κέντρο Πληροφόρησης Νέων. Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών. Πληροφοριακό υλικό για σπουδές, εύρεση εργασίας, Ευρωπαϊκά προγράμματα σύνδεση με Ευρωπαϊκές τράπεζες πληροφοριών, δωρεάν χρήση internet. Αγίας Μαρίνας 55. Καθημερινά 9:30 - 14:00, Απόγευμα: Δευτέρα και Τετάρτη 19:00 - 21:00.

ΤΑ ΑΣΤΡΑ Έτος 10ο • Aρ. Φύλλου 476 • ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 • Τιμή: 0,80 € Φώτου Τζαβέλλα 11β - ΙΩΑΝΝΙΝΑ 45333 Διαφημίσεις - Λογιστήριο: Τηλ.: 26510 25677 Σύνταξη: 26510 33791 - FAX: 26510 30350 ΚΩΔΙΚΟΣ: 6769

••• http://www.proinoslogos.gr • e-mail: info@proinoslogos.gr ••• Ιδιοκτησία: Ι. & Ε. ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ Ο.Ε. Έκδοση-Διεύθυνση: ΙΩΑΝΝΗΣ Β. ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΣ Διεύθυνση Σύνταξης: ΕΥΔΟΞΙΑ Β. ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ Διεύθυνση Αθλητικού: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΕΚΚΟΣ Ειδικός Συνεργάτης: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΪΣΟΓΛΟΥ Οικονομική Διεύθυνση: ΜΑΡΙΑ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ Υπεύθυνος Διαφημιστικού: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Νομ. Σύμβουλος: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΤΑΚΑΛΕΤΣΗΣ ••• Σύμβουλος Έκδοσης: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΣ ••• Γρ.Αθηνών: Καρόλου 24 Πλ. Καραϊσκάκη 10437, Τηλ.: 210-5231636 και 210-5234647 ΕΚΤΥΠΩΣΗ OFFSET: TYΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ, Ε.Π.Ε. Υπεύθυνος: ΣΠΥΡΟΣ ΖΑΧΑΡΗΣ - Πέραμα Ιωαννίνων Τηλ. 26510 81750

Τιμή Φύλλου: 0,80€ ΕΤΗΣΙΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ: Ιδιωτών: 40,00 € Τραπεζών, Οργανισμών, Δήμων, Κοινοτήτων και Νομ. Προσώπων: 50,00 € Εξωτερικού: 80,00 €, Αμερικής: $100,00

ΚΡΙΟΣ Τώρα που καλοκαίριασε για τα καλά, το μυαλό σας δεν μπορεί να σκεφτεί τίποτε άλλο πέρα από εκδρομές, ταξιδάκια και, γενικώς, ντόλτσε βίτα με το έτερον ήμισυ, ή με τις καινούργιες κατακτήσεις. ΤΑΥΡΟΣ Υπάρχει μια μπερδεμένη κατάσταση στα αισθηματικά που δεν φαίνεται όμως να ξεκαθαρίζει απολύτως πριν από το τέλος του μήνα. Οι γεννημένες/οι στο τέλος του ζωδίου μπορεί να έχετε την ευκαιρία αύξησης των εσόδων σας. ΔΙΔΥΜΟΙ Δεν θα είναι λίγοι οι Δίδυμοι που θα ερωτευτούν, θα κάνουν σχέσεις ή θα αποφασίσουν μια συμβίωση ή γάμο. Όλα αυτά, βέβαια, θα προκύψουν πιο έντονα μέσα στο καλοκαίρι. Έχετε να αντιμετωπίσετε πιεστικές καταστάσεις είτε στη δουλειά είτε στο σπίτι. ΚΑΡΚΙΝΟΣ Υπάρχουν πολλά που δεν έχετε το θάρρος να πείτε ξεκάθαρα στα προσωπικά σας, όμως πιθανώς να μην είναι και ο κατάλληλος χρόνος. Όταν συζητάτε, δεν σας σταματά κανείς. Προσέξτε, όμως, το επιθετικό σας ύφος. ΛΕΩΝ Ζείτε έναν έρωτα που είχε ξεκινήσει ως ενδιαφέρον ή ως φιλική σχέση πριν από καιρό ή προσπαθείτε να αναθερμάνετε τα συναισθήματά σας σε μια σχέση ή το γάμο σας. Το άγχος και η κούραση είναι έκδηλα αυτή την περίοδο στο χώρο εργασίας. ΠΑΡΘΕΝΟΣ Δεν υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις αυτή την περίοδο στα προσωπικά σας. Προσπαθήστε, τουλάχιστον, να δείχνετε το ενδιαφέρον σας στο ταίρι σας και να μην αδιαφορείτε. Ένα νέο επαγγελματικό ξεκίνημα ή μια πρόταση θα τη σκεφτείτε σοβαρά.

ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΖΥΓΟΣ Σε πολύ καλύτερη κατάσταση είναι η διάθεσή σας και ίσως κάνετε σχέδια για ταξίδια με το έτερον ήμισυ. Στο τέλος Ιουνίου, η κατάσταση και στα αισθηματικά σας θα είναι πιο ξεκάθαρη σε σχέση με τώρα. Πρέπει να ασχοληθείτε πιο αφοσιωμένα με τα θέματα της εργασίας αυτή την περίοδο. ΣΚΟΡΠΙΟΣ Οι ήσυχες μέρες συνεχίζονται στα προσωπικά σας και δεν υπάρχει κάτι που να διαταράσσει την καλή σχέση με το ταίρι σας. Πιο πολύ σας καίει ο τομέας των οικονομικών παρά αυτή καθ’αυτή η δουλειά. ΤΟΞΟΤΗΣ Ο Δίας θα αρχίσει να κάνει τα θαύματά του για τη διάθεσή σας και στον πολύπαθο τομέα των σχέσεων. Θα πρέπει, όμως, να είστε υπομονετικές/οι προκειμένου να γυρίσει και η Αφροδίτη σε ορθή πορεία. Προσέξτε αρκετά οικονομικές συμφωνίες και διακανονισμούς αυτές τις μέρες. ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ Τα μπερδέματα συνεχίζονται και τίποτε δεν ξεκαθαρίζει έτσι εύκολα στα αισθηματικά σας. Πιθανώς να μάθετε κάτι που ίσως σας στενοχωρήσει λίγο, αλλά καλύτερα να ξέρετε την αλήθεια. Αποφύγετε κόντρες και επιθετική στάση στη δουλειά. ΥΔΡΟΧΟΟΣ Μπορεί να υπάρχουν πιέσεις, αλλά το δίδυμο Αφροδίτης-Δία στους Διδύμους δεν σας αφήνει να πέσετε! Ίσως ακόμη να μην είναι εντελώς ξεκάθαρο το θέμα του έρωτα στη ζωή σας, αλλά μέχρι τον άλλο μήνα θα ξέρετε πού βαδίζετε. ΙΧΘΕΙΣ Σε γκρίζες ζώνες κινούνται τα αισθηματικά θέματα, αφού ούτε μεγάλη χαρά σας δίνουν ούτε βέβαια και μεγάλες στενοχώριες. Σίγουρα, το υπόλοιπο του καλοκαιριού θα είναι πολύ καλύτερο. Νέα σχέδια σε ό,τι αφορά την οικογένεια ή ένα ακίνητο.

ΕΛΕΑΝΑ ΜΑΡΓΑΡΗ Πτυχιούχος Τμήματος Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας Μέλος του ΕΚΕΠΙΣ (Εθνικό Κέντρο Πιστοποίησης Δια Βίου Μάθησης)

Μελέτη, Εγκατάσταση, Συντήρηση Συστημάτων:

 Διαχείρισης Ποιότητας κατά ISO Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων κατά ISO 22000 - HACCP - BRC Διαχείρισης Υγιεινής και Ασφάλειας Εργαζομένων κατά OHSAS 18001 Διαχείρισης Ποιότητας εργαστηρίων κατά ISO 17025

Δ/νση: Ικάρου 9, 45221, Ιωάννινα τηλ.: 26510-40665 κιν: 6982-154252 e-mail: eleana.margari@gmail.com


ειδικό ένθετο

με τ’αποτελέσματα των εκλογών σε όλα τα τμήματα του Ν. Ιωαννίνων


Σελ. 8η

Α/Α

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ (ΕΓΓΕΓΡ./ΨΗΦΙΣΑΝ)

Ν.Δ.

ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ ΠΑΣΟΚ ΑΝ.ΕΛΛ. ΧΡ.ΑΥΓ ΔΗΜ.ΑΡ

ΚΚΕ

δημ.ξανά ΛΑ.Ο.Σ. ΟΙΚ-ΠΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ 1ο

ΒΑΘΥΠΕΔΟΥ (263/123)

28

21

37

4

1

12

11

3

1

2

2ο

ΚΑΛΑΡΙΤΩΝ (619/126)

37

34

10

3

7

5

25

1

0

1

3ο

ΚΑΛΑΡΙΤΩΝ-ΜΥΣΤΡΑΣ (110/80)

32

28

10

1

5

1

2

0

0

0

4ο

ΚΑΛΕΝΤΖΙΟΥ (363/224)

63

49

49

9

6

18

13

3

6

0

5ο

ΑΕΤΟΡΑΧΗΣ (175/113)

18

30

30

4

3

17

3

2

2

1

6ο

ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ (328/225)

50

83

41

6

3

24

6

1

0

1

7ο

ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ (435/262)

60

74

52

12

15

27

5

2

1

1

8ο

ΚΟΡΥΤΙΑΝΗΣ (123/64)

13

11

21

3

1

8

3

2

1

1

9ο

ΜΟΝΟΛΙΘΙΟΥ (340/174)

53

52

28

8

10

11

0

3

2

4

10ο

ΠΗΓΑΔΙΩΝ (210/128)

41

18

41

6

1

5

9

1

2

1

11ο

ΠΛΑΙΣΙΩΝ ΜΑΛΑΚΑΣΙΟΥ (330/159)

53

47

26

2

12

7

6

0

0

2

12ο

ΠΛΑΤΑΝΟΥΣΣΗΣ (553/335)

63

147

37

7

10

18

37

2

1

2

13ο

ΦΟΡΤΟΣΙΟΥ (219/139)

44

36

24

6

4

14

4

1

2

0

14ο

ΜΑΤΣΟΥΚΙΟΥ (536/262)

83

88

30

11

8

10

15

0

1

1

15ο

ΑΜΠΕΛΟΧΩΡΙΟΥ (264/139)

17

29

37

2

0

4

44

0

0

0

16ο

ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ (493/225)

74

68

34

10

13

5

9

0

0

4

17ο

ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ (469/227)

67

76

38

6

1

6

23

0

2

1

18ο

ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ (543/252)

79

71

46

9

10

10

15

2

0

2

19ο

ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ (463/224)

78

79

19

14

5

11

12

0

0

2

20ο

ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ-ΧΡΙΣΤΟΙ (256/146)

25

50

19

8

10

8

19

0

1

2

21ο

ΡΑΦΤΑΝΑΙΩΝ (184/76)

7

21

20

0

5

14

2

1

1

2

22ο

ΡΑΦΤΑΝΑΙΩΝ-ΠΛΑΚΑΣ (139/77)

11

30

17

3

2

9

2

0

0

0

23ο

ΣΥΡΡΑΚΟΥ (545/170)

47

39

43

1

4

21

6

1

1

3

24ο

ΣΥΡΡΑΚΟΥ (548/218)

56

79

33

11

2

18

12

0

1

0

25ο

ΒΑΠΤΙΣΤΟΥ (399/271)

87

55

51

12

11

28

7

5

6

0

26ο

ΚΕΔΡΟΥ (100/56)

15

10

22

1

0

1

6

1

0

0

27ο

ΜΙΧΑΛΙΤΣΙΟΥ (547/330)

89

86

69

16

16

26

9

2

2

3

28ο

ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ ΣΙΡΑΚΟΥ (201/87)

23

21

25

1

0

11

4

0

0

0

29ο

ΠΕΤΡΟΒΟΥΝΙΟΥ (173/123)

30

38

32

3

6

5

4

2

0

1

30ο

ΠΟΤΙΣΤΙΚΩΝ (138/70)

11

32

16

0

4

2

4

0

0

0

31ο

ΠΡΟΣΗΛΙΟΥ (209/84)

15

25

18

6

2

11

3

0

0

0

32ο

ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ (286/187)

43

58

35

5

3

11

12

3

1

4

33ο

ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ (60/230)

61

80

36

5

4

23

3

0

0

3

195

184

401

335

38

34

44

ΣΥΝΟΛΟ

1.473 1.665

1.046

ΔΗΜΟΣ ΔΩΔΩΝΗΣ 34ο

ΑΒΓΟΥ (376/258)

77

78

29

12

10

19

6

5

7

4

35ο

ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ (277/153)

57

30

32

7

4

10

3

2

3

1

36ο

ΒΑΡΛΑΑΜ (269/136)

48

39

32

0

2

5

2

1

4

0

37ο

ΒΟΥΛΙΑΣΤΑΣ (225/139)

46

33

18

5

14

14

0

4

0

0

38ο

ΕΠΙΣΚΟΠΙΚΟΥ (343/227)

81

47

33

9

21

19

1

0

0

5

39ο

ΘΕΡΙΑΚΗΣΙΟΥ (604/328)

93

105

57

16

14

20

2

4

2

2

40ο

ΚΟΠΑΝΗΣ (637/293)

155

39

38

12

20

9

2

2

5

1

41ο

ΚΟΥΚΛΕΣΙΟΥ (314/152)

62

33

20

7

13

10

1

2

0

0

42ο

ΚΟΥΚΛΕΣΙΟΥ (370/160)

63

35

19

9

14

10

1

8

0

0

43ο

ΚΡΥΦΟΒΟΥ (555/354)

75

116

79

14

22

30

8

1

1

3

44ο

ΜΕΛΙΑΣ (326/146)

46

44

23

4

6

13

4

0

0

0

45ο

ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ (635/279)

124

44

66

6

7

5

5

2

4

6

46ο

ΝΕΑΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ (575/269)

105

50

59

9

11

15

2

1

6

2

47ο

ΜΥΡΟΔΑΦΝΗΣ (244/130)

54

31

18

2

7

7

3

2

0

1

48ο

ΠΕΡΔΙΚΑΣ (298/144)

38

45

19

4

11

11

6

1

0

1

49ο

ΠΕΣΤΩΝ (322/220)

83

63

29

15

10

7

4

3

1

1

50ο

ΡΑΒΕΝΙΩΝ (132/90)

25

17

34

3

2

3

4

1

0

0

51ο

ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ (571/358)

79

101

71

28

11

20

22

5

0

2

52ο

ΣΚΛΙΒΑΝΗΣ (286/171)

89

33

24

5

10

7

0

2

0

1

53ο

ΣΚΛΙΒΑΝΗΣ (374/177)

95

29

23

9

4

5

7

4

0

0

54ο

ΤΕΡΟΒΟΥ (394/159)

92

26

7

10

6

7

5

1

0

0

55ο

ΤΕΡΟΒΟΥ (387/168)

97

17

18

8

12

7

1

1

1

0

56ο

ΤΕΡΟΒΟΥ ΡΑΨΑΙΩΝ (192/86)

39

18

7

2

1

6

1

0

6

0

57ο

ΑΓΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ (212/136)

65

25

12

9

10

7

5

0

1

1

58ο

ΔΡΑΓΟΨΑΣ (174/70)

24

28

4

5

2

1

0

0

1

1

59ο

ΔΡΑΜΕΣΙΩΝ (311/155)

44

27

30

8

9

15

18

2

0

2

60ο

ΔΩΔΩΝΗΣ (409/233)

46

60

59

12

8

21

11

2

3

7

61ο

ΚΩΣΤΑΝΙΑΝΗΣ (277/151)

52

25

27

0

5

18

6

4

8

2

62ο

ΜΑΝΤΕΙΟΥ (438/265)

111

60

43

13

12

12

6

0

2

4

63ο

ΜΕΛΙΓΓΩΝ (651/328)

145

74

38

15

12

20

6

4

1

2

64ο

ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ (443/191)

67

60

22

9

4

9

7

3

2

0

65ο

ΨΗΝΑΣ (261/122)

53

22

10

9

6

7

9

1

3

0

66ο

ΑΛΕΠ.-ΜΠΟΤΣΑΡΗ (290/137)

59

35

15

4

4

9

8

1

0

1

67ο

ΑΡΔΟΣΗΣ (150/68)

30

14

8

1

1

11

1

0

1

0

68ο

ΑΧΛΑΔΕΑΣ (403/163)

87

44

7

9

5

4

3

0

2

0

69ο

ΒΑΡΓΙΑΔΩΝ (447/217)

113

40

13

23

10

3

0

1

3

1

70ο

ΓΕΩΡΓΑΝΩΝ (393/153)

71

24

18

19

9

7

2

0

1

0

71ο

ΔΕΡΒΙΖΙΑΝΩΝ (437/232)

100

53

30

6

19

17

0

1

3

1

72ο

ΕΛΑΦΟΥ (256/133)

54

28

26

10

4

5

3

1

1

0

73ο

ΜΠΕΣΤΙΑΣ (391/176)

90

39

19

7

7

6

1

0

3

2

74ο

ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ-ΜΠΟΤΣΑΡΗ (241/116)

35

24

34

4

4

4

8

1

0

0

75ο

ΠΕΝΤΟΛΑΚΚΟΥ (237/127)

71

18

3

5

16

2

1

0

1

2

76ο

ΡΩΜΑΝΟΥ (514/266)

133

43

41

10

8

7

5

3

0

2

77ο

ΣΕΡΙΖΙΑΝΩΝ (124/51)

16

14

5

2

8

1

0

0

1

3

78ο

ΣΙΣΤΡΟΥΝΙΟΥ (344/184)

69

44

39

10

4

4

4

1

2

1

79ο

ΣΜΥΡΤΙΑΣ (112/47)

15

7

12

0

2

5

1

1

3

1

80ο

ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ (238/89)

31

28

11

9

2

1

6

0

0

0

81ο

ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ (232/140)

12

53

42

7

0

12

3

0

3

0

82ο

ΑΝΘΟΧΩΡΙΟΥ (172/87)

33

20

15

2

4

4

1

0

0

1

83ο

ΑΡΤΟΠΟΥΛΑΣ (342/163)

64

40

14

13

14

8

0

2

1

2

84ο

ΑΣΠΡΟΧΩΡΙΟΥ (222/80)

39

13

7

9

1

3

4

0

1

2

85ο

ΒΑΛΑΝΙΔΙΑ (224/97)

44

22

10

6

2

9

0

0

1

0

86ο

ΖΩΤΙΚΟΥ (364/175)

76

32

31

8

10

6

0

1

2

0

87ο

ΚΑΤΑΜΑΧΗΣ (166/95)

28

31

9

11

4

9

0

0

1

1

88ο

ΚΕΡΑΣΕΑΣ (198/96)

33

29

5

2

10

2

3

2

0

3

89ο

ΚΟΥΜΑΡΙΑΣ (330/147)

46

53

15

7

5

7

4

3

0

1

Α/Α

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ (ΕΓΓΕΓΡ./ΨΗΦΙΣΑΝ)

Ν.Δ.

ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ ΠΑΣΟΚ ΑΝ.ΕΛΛ. ΧΡ.ΑΥΓ ΔΗΜ.ΑΡ

ΚΚΕ

δημ.ξανά ΛΑ.Ο.Σ. ΟΙΚ-ΠΡΑ

90ο

ΛΙΠΠΑΣ (344/133)

51

25

11

3

20

13

3

4

3

0

91ο

ΜΠΑΟΥΣΙΩΝ (290/121)

58

17

17

6

6

7

2

3

1

1

92ο

ΠΑΡΔΑΛΙΤΣΑΣ (226/101)

26

36

16

1

5

6

9

0

0

0

93ο

ΠΛΑΤΑΝΙΩΝ (174/101)

42

13

27

4

0

1

2

1

8

1

94ο

ΣΕΝΙΚΟΥ (384/203)

69

48

30

5

19

13

7

2

0

0

2.341 1.530

479

503

555

239

96

103

75

ΣΥΝΟΛΟ

3.925

ΔΗΜΟΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ 95ο

ΔΕΜΑΤΙΟΥ-ΜΗΛΙΩΤΑΔΕΣ (314/159)

56

27

44

6

5

13

3

1

3

0

96ο

ΔΕΜΑΤΙΟΥ ΒΟΥΤΑΝΣΑΙΟΙ (345/156)

63

39

28

8

2

12

0

2

0

0

97ο

ΑΝΘΡΑΚΙΤΗ (108/67)

37

14

7

0

3

3

0

1

1

0

98ο

ΓΡΕΒΕΝΙΤΙΟΥ (375/208)

71

50

25

14

4

16

7

2

11

0

99ο

ΔΟΛΙΑΝΗΣ (100/69)

35

5

14

5

3

1

0

4

1

0

100ο ΕΛΑΤΟΧΩΡΙΟΥ (241/128)

61

30

20

5

3

1

0

5

1

0

101ο ΙΤΕΑΣ (346/141)

75

26

15

3

7

7

5

0

0

0

102ο ΚΑΒΑΛΛΑΡΙΟΥ (154/81)

23

18

17

8

3

3

3

1

0

0

103ο ΚΑΡΥΩΝ (146/92)

48

13

14

8

1

0

2

0

1

1

104ο ΚΑΣΤΑΝΩΝΟΣ (72/44)

26

6

5

1

4

0

0

0

0

0

105ο ΜΑΚΡΙΝΟΥ (80/56)

30

15

5

0

2

0

0

0

4

0

106ο ΠΕΤΡΑΣ (384/211)

90

33

49

11

4

12

0

3

1

0

107ο ΤΡΙΣΤΕΝΟΥ (210/88)

30

24

19

0

3

6

4

1

0

0

108ο ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΙΟΥ (187/93)

39

17

25

1

3

3

0

2

1

0

109ο ΒΟΒΟΥΣΗΣ (331/174)

91

28

21

8

10

6

0

1

0

2

110ο ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ (92/49)

16

12

2

2

7

3

5

1

0

0

111ο ΑΝΩ ΠΕΔΙΝΩΝ (294/149)

47

40

19

10

1

12

15

0

1

1

112ο ΑΡΙΣΤΗΣ (67/184)

83

35

29

5

3

14

6

2

1

2

113ο ΑΣΠΡΑΓΓΕΛΩΝ (355/232)

38

76

47

6

8

26

16

0

2

1

114ο ΒΙΤΣΑΣ (263/180)

95

22

24

16

5

6

5

1

1

3

115ο ΔΙΚΟΡΥΦΟΥ (132/69)

21

31

2

4

0

8

0

0

0

2

116ο ΔΙΛΟΦΟΥ (74/37)

13

9

4

4

3

1

1

1

0

0

6

16

6

5

1

2

0

0

0

0

117ο ΔΙΠΟΤΑΜΟΥ (77/39) 118ο ΕΛΑΤΗΣ (106/70)

21

26

8

4

3

7

0

1

0

0

119ο ΕΛΑΦΟΤΟΠΟΥ (200/132)

35

41

23

4

16

4

4

0

1

1

120ο ΚΑΛΟΥΤΑΣ (100/48)

10

14

6

2

1

11

0

0

3

0

121ο ΚΑΤΩ ΠΕΔΙΝΩΝ (135/75)

10

26

3

1

6

8

5

2

1

6 0

122ο ΜΑΝΑΣΣΗΣ (62/42)

13

15

7

0

1

2

2

1

1

123ο ΜΕΣΟΒΟΥΝΙΟΥ (175/91)

11

33

13

7

1

3

13

1

0

1

124ο ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙΟΥ (221/140)

74

35

17

4

4

0

0

2

1

0

125ο ΠΑΠΙΓΚΟΥ (315/193)

77

40

26

11

9

14

4

5

3

0

126ο ΒΡΑΔΕΤΟΥ (92/56)

30

13

4

3

1

5

0

0

0

0

127ο ΒΡΥΣΟΧΩΡΙΟΥ (229/139)

61

19

31

6

9

9

0

0

0

1

128ο ΗΛΙΟΧΩΡΙΟΥ (92/54)

19

21

3

3

2

0

2

0

1

0

129ο ΚΑΠΕΣΟΒΟΥ (105/57)

18

16

11

0

1

3

6

1

0

0

130ο ΚΗΠΩΝ (163/81)

40

17

13

2

2

3

1

0

0

2

131ο ΚΟΥΚΟΥΛΙΟΥ (189/128)

78

14

13

6

11

3

1

1

1

0

132ο ΛΑΙΣΤΑΣ (235/105)

37

24

6

7

7

6

11

2

0

0

133ο ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ (94/57)

20

19

7

1

3

2

3

0

0

0

134ο ΝΕΓΑΔΩΝ (118/53)

19

16

7

5

1

4

0

0

1

0 0

135ο ΣΚΑΜΝΕΛΙΟΥ (348/204)

99

34

38

8

9

9

0

5

0

136ο ΤΣΕΠΕΛΟΒΟΥ (460/297)

128

47

57

24

5

22

2

5

0

1

40

18

18

4

6

2

3

0

4

2

1.934 1.074

752

232

183

272

129

54

46

26

2

137ο ΦΡΑΓΚΑΔΩΝ (183/99) ΣΥΝΟΛΟ

ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ 138ο ΑΣΦΑΚΑΣ (382/255)

116

58

28

8

12

14

2

3

2

139ο ΒΑΤΑΤΑΔΩΝ (74/36)

10

8

5

0

1

3

4

1

0

0

140ο ΒΛΑΧΑΤΑΝΟΥ (134/76)

20

19

13

5

4

6

4

2

1

0

141ο ΓΑΒΡΙΣΙΩΝ (166/101)

38

35

5

2

7

5

6

0

0

0

142ο ΛΙΓΟΨΑΣ (298/166)

44

49

24

4

7

5

30

0

1

2

143ο ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ (320/226)

74

60

29

13

10

16

5

2

2

4

144ο ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ (416/269)

68

96

32

19

7

22

7

6

4

3

145ο ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ (478/291)

65

81

72

10

10

18

19

3

3

3

146ο ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ (190/77)

32

19

7

4

4

2

3

3

0

0

147ο ΔΕΛΒΙΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ (224/136)

45

39

28

5

3

11

2

1

0

0

148ο ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ (462/266)

61

81

36

21

14

8

32

2

0

5

149ο ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ (517/302)

63

96

53

15

11

11

35

3

3

2

150ο ΚΟΚΚΙΝΟΧΩΜΑΤΟΣ (172/66)

19

16

19

3

1

1

1

1

0

151ο ΛΕΥΚΟΘΕΑΣ (168/99)

23

23

28

4

1

8

7

0

0

1

152ο ΠΑΛΙΟΥΡΗΣ (233/140)

26

45

41

6

2

12

0

2

0

2

5

6

5

5

5

3

5

1

0

1

154ο ΣΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ (156/60)

15

21

9

1

1

7

3

0

1

1

155ο ΔΑΦΝΟΦΥΤΟΥ (74/26)

12

2

6

0

3

1

0

0

1

0

156ο ΖΙΤΣΑΣ (602/382)

90

90

42

15

15

21

70

40

5

3

153ο ΡΑΙΚΟΥ (86/39)

157ο ΖΙΤΣΑΣ (628/380)

95

92

38

21

20

17

60

3

3

1

158ο ΚΑΡΙΤΣΑΣ (494/316)

60

86

60

7

11

16

59

4

0

0 0

159ο ΛΙΘΙΝΟΥ (123/63)

22

16

14

2

0

1

2

0

1

160ο ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ (463/257)

24

104

24

10

9

11

61

0

0

0

161ο ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ (393/253)

37

70

40

4

5

8

71

6

0

2

162ο ΑΕΤΟΠΕΤΡΑΣ (121/58)

16

13

6

2

5

7

8

0

0

0

163ο ΒΕΡΕΝΙΚΗΣ (390/181)

66

49

19

8

11

9

10

1

1

0

164ο ΒΟΥΤΣΑΡΑ (234/127)

30

33

25

2

8

9

9

0

2

2

165ο ΒΡΟΣΙΝΑΣ (191/88)

43

19

6

4

8

1

2

0

3

0

166ο ΒΡΥΣΟΥΛΑΣ (73/33)

1

15

4

0

0

1

12

0

0

0

167ο ΓΙΟΥΡΓΑΝΙΣΤΑΣ (127/54)

13

19

3

3

5

3

1

1

0

0

168ο ΓΚΡΙΜΠΟΒΟΥ (258/103)

19

20

27

3

2

6

13

0

0

0

169ο ΓΡΑΝΙΤΣΑΣ (268/115)

51

35

10

4

5

6

4

0

0

0

170ο ΓΡΑΝΙΤΣΟΠΟΥΛΑΣ (96/39)

7

9

5

3

1

9

4

0

0

0

171ο ΔΕΣΠΟΤΙΚΟΥ (190/79)

18

19

16

2

8

8

3

0

1

0

172ο ΔΟΒΛΑΣ (180/84)

41

18

9

5

2

0

6

0

0

1

3

13

14

0

3

2

17

0

0

0

174ο ΖΑΛΟΓΓΟΥ (368/170)

60

57

21

2

11

11

3

0

0

2

175ο ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ (146/64)

16

24

2

5

1

10

4

0

0

0

176ο ΚΟΥΡΕΝΤΩΝ (332/156)

23

53

29

9

8

6

16

1

1

0

173ο ΕΚΚΛΗΣΟΧΩΡΙΟΥ (129/54)


Σελ. 9η

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Α/Α

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ (ΕΓΓΕΓΡ./ΨΗΦΙΣΑΝ)

Ν.Δ.

ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ ΠΑΣΟΚ ΑΝ.ΕΛΛ. ΧΡ.ΑΥΓ ΔΗΜ.ΑΡ

ΚΚΕ

δημ.ξανά ΛΑ.Ο.Σ. ΟΙΚ-ΠΡΑ

Α/Α

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ (ΕΓΓΕΓΡ./ΨΗΦΙΣΑΝ)

Ν.Δ.

ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ ΠΑΣΟΚ ΑΝ.ΕΛΛ. ΧΡ.ΑΥΓ ΔΗΜ.ΑΡ

ΚΚΕ

δημ.ξανά ΛΑ.Ο.Σ. ΟΙΚ-ΠΡΑ

177ο ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ (241/101)

30

25

17

6

2

10

5

1

4

0

397ο ΜΕΤΣΟΒΟΥ (500/317)

135

46

23

10

23

14

11

4

4

0

178ο ΡΑΔΟΒΙΖΙΟΥ (370/182)

44

68

28

6

8

12

5

0

2

0

398ο ΜΕΤΣΟΒΟΥ (499/308)

149

43

13

15

18

15

4

6

2

0

179ο ΡΙΖΟΥ (129/35)

6

14

7

2

0

2

3

0

0

1

399ο ΜΗΛΕΑΣ (470/240)

86

62

31

9

18

8

11

0

0

2

180ο ΦΩΤΕΙΝΟΥ (76/25)

5

6

9

1

0

1

0

0

1

1

400ο ΜΗΛΕΑΣ (427/218)

66

60

37

5

10

11

8

2

2

2

181ο ΧΙΝΚΑΣ (437/165)

61

33

27

9

7

12

9

3

2

0

112

109

48

15

21

19

5

3

4

3

698

331

357

313

175

79

56

22

182ο ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ (484/351) 183ο ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ (227/168)

30

57

16

21

5

19

17

0

0

2

184ο ΑΝΩ ΛΑΨΙΣΤΑΣ (408/289)

76

81

58

15

14

16

11

3

5

1

185ο ΒΑΓΕΝΗΤΙΟΥ (145/95)

41

14

18

7

4

6

1

0

1

0

186ο ΒΟΥΝΟΠΛΑΓΙΑΣ (679/492)

75

167

55

27

6

24

110

6

2

2

187ο ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ (449/264)

68

83

32

18

16

6

18

6

2

0

188ο ΕΛΕΟΥΣΑΣ (586/433)

119

137

38

28

16

23

44

9

4

3

189ο ΕΛΕΟΥΣΑΣ (593/425)

86

136

63

22

19

12

56

3

4

6

190ο ΕΛΕΟΥΣΑΣ (559/400)

111

135

27

33

14

10

46

5

1

ΣΥΝΟΛΟ

2.333 1.313

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ 401ο ΑΡΕΤΗΣ (184/84)

21

33

13

0

3

6

8

0

0

0

402ο ΒΡΟΝΤΙΣΜΕΝΗΣ (210/109)

38

24

23

5

1

7

3

1

0

1

403ο ΙΕΡΟΜΝΗΜΗΣ (230/112)

26

33

11

8

1

5

20

0

1

2

8

16

6

0

1

1

29

1

0

0

405ο ΚΟΥΚΛΙΩΝ (356/163)

44

38

21

4

6

13

19

4

1

5

1

406ο ΚΟΥΚΛΙΩΝ (354/143)

54

28

27

2

1

6

22

0

0

1

71

56

29

4

13

7

8

1

2

0

404ο ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ (125/63)

191ο ΕΛΕΟΥΣΑΣ (564/411)

101

140

51

22

23

19

35

8

2

2

407ο ΜΑΖΑΡΑΚΙΟΥ (330/202)

192ο ΖΩΟΔΟΧΟΥ (409/287)

56

123

37

8

17

14

20

4

0

3

408ο ΜΑΥΡΟΝΟΡΟΥΣ (133/71)

17

11

15

5

1

4

13

0

2

0

193ο ΚΑΤΩ ΛΑΨΙΣΤΑΣ (453/288)

87

93

27

10

19

8

32

0

4

0

409ο ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ (568/329)

104

84

58

12

13

15

26

2

2

2

194ο ΛΥΓΓΟΥ (292/149)

36

40

36

2

4

6

10

2

7

0

410ο ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ (546/342)

138

70

52

13

11

12

26

4

2

0

195ο ΛΟΦΙΣΚΟΥ (121/70)

14

22

18

4

3

5

0

0

1

2

411ο ΡΕΠΕΤΙΣΤΑΣ (224/103)

40

27

13

3

4

5

9

0

1

1

196ο ΜΕΓΑΛΟΥ ΓΑΡΔΙΚΙΟΥ (208/159)

20

35

45

21

5

5

21

0

0

2

412ο ΡΙΑΧΟΒΟΥ (189/92)

33

23

8

3

7

9

2

2

1

0

197ο ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ (308/199)

41

55

36

5

8

17

25

1

1

2

413ο ΣΙΤΑΡΙΑΣ (332/134)

28

40

32

8

3

4

12

2

0

0

198ο ΠΕΡΑΤΗΣ (173/107)

22

19

45

1

1

5

3

3

0

2

414ο ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ (105/49)

24

16

1

3

1

1

0

2

0

1

199ο ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ (304/216)

70

54

30

14

6

12

14

6

1

0

200ο ΠΟΛΥΛΟΦΟΥ (358/208)

56

53

35

13

9

26

9

1

0

1

415ο ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ (307/115)

50

31

8

5

4

2

5

1

5

0

201ο ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ (458/332)

41

104

38

6

8

18

100

1

1

2

416ο ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ (398/194)

57

21

15

3

9

7

13

3

0

0

202ο ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ (556/424)

74

119

90

11

6

34

66

8

1

5

2.953

3.533

482

658

1.265

123

86

78

ΣΥΝΟΛΟ

1.785

563

ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ

417ο ΚΑΚΟΛΑΚΚΟΥ (64/14)

3

2

7

1

0

1

0

0

0

0

48

19

21

2

2

1

5

1

1

1

419ο ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (588/205)

99

29

37

4

10

2

8

5

4

3

420ο ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (599/269)

108

50

64

4

11

10

10

1

4

2

421ο ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (508/234)

102

44

40

6

11

13

4

4

1

2

418ο ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΠΗΣ (381/104)

336ο ΑΕΤΟΜΗΛΙΤΣΑΣ (288/131)

69

26

23

1

2

6

2

1

0

0

337ο ΔΙΣΤΡΑΤΟΥ (674/323)

88

79

27

39

35

19

25

3

3

0

422ο ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (533/207)

88

52

29

4

4

7

8

5

5

1

48

34

14

3

2

5

3

1

0

0

0

5

3

4

423ο ΠΑΛΑΙΟΠΥΡΓΟΥ (420/110)

15

8

5

4

4

424ο ΡΟΥΨΙΑΣ (102/45)

16

13

6

0

0

5

4

0

0

1

16

25

9

2

2

425ο ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ (191/50)

16

7

4

3

4

3

10

0

1

1

17

13

2

3

1

426ο ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (297/73)

32

18

10

0

0

5

3

0

0

1

14

24

14

9

5

4

427ο ΑΡΓΥΡΟΧΩΡΙΟΥ (139/23)

0

0

0

0

0

0

428ο ΒΗΣΣΑΝΗΣ (381/132)

9

5

2

2

1

1

2

429ο ΒΗΣΣΑΝΗΣ (424/142)

16

10

6

1

2

1

2

0

430ο ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ (582/261)

44

24

6

6

3

8

3

1

1

42

18

14

13

3

0

5

0

2

0

431ο ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ (516/243)

34

10

7

3

4

0

4

0

1

0

432ο ΚΑΣΤΑΝIANΗΣ (252/89)

349ο ΑΡΜΑΤΩΝ (131/46)

7

7

6

14

7

2

2

0

0

0

350ο ΜΟΛΙΣΤΑΣ (345/114)

65

9

27

1

4

2

1

0

4

0

351ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ (234/129)

43

24

25

8

8

10

5

1

3

0

352ο ΕΞΟΧΗΣ (138/72)

25

14

14

5

8

2

0

0

0

0

353ο ΗΛΙΟΡΡΑΧΗΣ (202/121)

62

25

9

5

11

3

3

1

0

0

354ο ΚΑΒΑΣΙΛΛΩΝ (106/53)

14

14

13

2

2

1

2

0

2

338ο ΚΟΝΙΤΣΑΣ (559/330)

122

66

51

21

21

339ο ΚΟΝΙΤΣΑΣ (503/313)

111

67

39

29

22

340ο ΚΟΝΙΤΣΑΣ (544/317)

89

80

49

13

17

341ο ΚΟΝΙΤΣΑΣ (537/301)

108

60

51

15

22

342ο ΚΟΝΙΤΣΑΣ (545/306)

95

66

39

28

343ο ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ (116/22)

16

4

2

0

344ο ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (328/105)

41

16

20

345ο ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (316/96)

37

8

346ο ΑΕΤΟΠΕΤΡΑΣ (311/163)

66

347ο ΑΗΔΟΝΟΧΩΡΙΟΥ (237/101) 348ο ΑΜΑΡΑΝΤΟΥ (292/64)

24

7

9

3

0

4

0

0

0

0

0

42

32

24

14

9

5

1

2

0

1

67

35

15

7

6

3

4

1

0

0

100

53

36

12

16

10

12

4

3

2

83

74

32

5

16

5

14

3

0

1

13

21

25

1

4

4

19

0

1

0

433ο ΚΕΡΑΣΟΒΟΥ (121/25)

9

2

3

0

0

3

8

0

0

0

434ο ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ (176/71)

24

17

17

5

4

1

2

0

0

0

435ο ΚΤΙΣΜΑΤΩΝ (533/182)

59

37

25

14

18

8

12

1

1

1

436ο ΛΙΜΝΗΣ (253/79)

17

20

16

3

5

5

12

0

0

0

437ο ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ (408/114)

40

16

30

2

9

9

5

0

2

0

0

438ο ΟΡΕΙΝΟΥ ΞΗΡΟΒΑΛΤΟΥ (187/36)

14

10

7

0

0

3

2

0

0

0

9

9

10

4

2

1

3

0

0

0

2

1

4

0

1

2

0

355ο ΚΑΛΛΙΘΕΑ (291/173)

38

38

46

10

15

13

4

1

2

0

439ο ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (226/41)

356ο ΚΛΕΙΔΩΝΙΑΣ (304/166)

50

58

24

11

9

5

3

2

1

1

440ο ΠΟΝΤΙΚΑΤΩΝ (126/26)

7

4

4

357ο ΜΑΖΙΟΥ (332/179)

81

36

29

5

12

5

2

3

1

0

441ο ΣΤΡΑΤΙΝΙΣΤΑΣ (117/47)

5

10

13

4

3

1

8

0

1

1

358ο ΜΕΛΙΣΣΟΠΕΤΡΑΣ (240/115)

38

23

27

7

9

4

1

3

0

1

442ο ΤΕΡΙΑΧΙΟΥ (138/19)

9

0

9

0

1

0

0

0

0

0

359ο ΜΟΛΥΒΔΟΣΚΕΠΑΣΤΟΥ (174/71)

40

19

5

0

2

2

0

0

0

0

443ο ΧΑΡΑΥΓΗΣ (392/45)

33

4

3

0

0

2

1

0

0

0

360ο ΝΙΚΑΝΟΡΑ (134/58)

38

3

6

6

1

0

1

0

0

2

444ο ΑΝΩ ΡΑΒΕΝΙΩΝ (380/147)

52

22

20

6

4

14

23

4

0

1

9

8

2

1

0

4

2

2

0

0

445ο ΓΕΡΟΠΛΑΤΑΝΟΥ (322/137)

54

39

16

2

0

12

5

1

2

0

362ο ΠΑΛΑΙΟΣΕΛΛΙΟΥ (222/112)

39

22

12

10

10

5

6

1

0

2

446ο ΔΟΛΙΑΝΩΝ (458/235)

78

48

31

15

17

16

16

1

6

2

363ο ΠΗΓΗΣ (308/154)

33

37

31

8

6

26

4

1

1

0

364ο ΠΟΥΡΝΙΑΣ (220/93)

32

29

12

3

0

8

2

4

0

1

447ο ΔΟΛΙΑΝΩΝ (424/237)

69

78

30

5

14

5

18

5

6

0

365ο ΠΥΡΓΟΥ (225/77)

21

15

11

1

2

2

17

0

0

0

448ο ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ (627/435)

152

113

62

27

20

26

12

5

5

3

366ο ΑΣΗΜΟΧΩΡΙ (211/71)

25

20

10

1

3

2

4

2

0

0

23

26

12

5

2

7

13

0

0

0

367ο ΒΟΥΡΜΠΙΑΝΗ (263/82)

46

14

2

1

2

2

12

1

0

0

368ο ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΣ (166/50)

17

14

5

0

2

10

0

0

1

0

369ο ΔΡΟΣΟΠΗΓΗ (533/206)

27

61

58

1

6

9

35

0

2

0

370ο ΚΑΣΤΑΝΕΑ (304/122)

35

36

17

3

1

13

8

5

1

0

371ο ΚΕΦΑΛΟΧΩΡΙ (459/195)

35

43

56

5

2

4

39

2

1

372ο ΛΑΓΚΑΔΑ (292/118)

51

18

22

1

2

1

13

0

1

361ο ΠΑΔΩΝ (137/30)

449ο ΚΑΤΩ ΡΑΒΕΝΙΩΝ (213/89) 450ο ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ (58/22)

4

8

1

0

0

1

8

0

0

0

451ο ΝΕΓΡΑΔΩΝ (231/151)

33

80

12

2

5

9

7

1

0

0

452ο ΧΡΥΣΟΡΡΑΧΗΣ (351/160)

38

45

30

3

15

10

17

1

5

0

453ο ΔΗΜΟΚΟΡΙΟΥ (103/31)

14

6

4

0

1

0

6

0

0

0

0

454ο ΛΑΒΔΑΝΗΣ (132/55)

23

20

4

2

0

1

4

0

0

0

2

455ο ΔΟΛΟΥ (103/38)

17

11

5

0

2

2

0

0

0

0

15

10

10

2

4

7

2

3

0

1

373ο ΟΞΥΑ (139/53)

16

4

9

4

0

4

12

1

0

1

456ο ΔΡΥΜΑΔΩΝ (129/55)

374ο ΠΛΑΓΙΑ (447/106)

20

28

13

4

2

9

26

0

1

2

457ο ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ (353/171)

58

48

25

8

2

18

7

3

0

0

375ο ΠΛΗΚΑΤΙ (306/116)

35

21

22

3

10

9

9

1

2

1

458ο ΣΤΑΥΡΟΣΚΙΑΔΙΟΥ (71/30)

16

4

3

4

0

0

2

0

0

0

376ο ΠΥΡΣΟΓΙΑΝΝΗ (419/156)

43

42

19

5

10

11

20

2

0

1

2.487 1.730 1.101

259

307

348

76

67

38

377ο ΧΙΟΝΙΑΔΕΣ (116/32)

11

6

6

4

0

2

0

0

0

0

378ο ΦΟΥΡΚΑΣ (259/94)

50 ΣΥΝΟΛΟ

1.964

11 1.243

5

9

2

10

3

2

0

1

905

325

305

307

354

74

50

33

0

ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΣΟΒΟΥ 379ο ΜΕΓΑΛΗΣ ΓΟΤΙΣΤΑΣ (485/268)

97

56

70

15

5

6

4

2

3

380ο ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (472/277)

84

102

34

14

9

22

5

2

1

0

381ο ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (446/241)

79

80

26

10

9

16

11

3

1

1

382ο ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (426/235)

66

72

32

15

11

20

5

7

1

1

383ο ΜΙΚΡΗΣ ΓΟΤΙΣΤΑΣ (406/219)

113

42

32

8

1

9

3

5

3

0

384ο ΜΙΚΡΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (603/336)

110

95

52

14

10

28

6

2

2

3

385ο ΣΙΤΣΑΙΝΩΝ (282/147)

64

25

24

11

6

3

4

0

2

0

386ο ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΣ (478/266)

91

71

25

18

18

19

2

2

11

1

387ο ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΣ (449/257)

79

84

18

18

21

13

11

0

3

0

388ο ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΣ (477/287)

79

88

36

28

12

21

7

0

3

0

389ο ΑΝΘΟΧΩΡΙΟΥ (461/224)

64

69

29

11

6

12

24

3

0

1

390ο ΑΝΗΛΙΟΥ (426/307)

163

34

33

11

30

11

0

4

0

0

391ο ΑΝΗΛΙΟΥ (384/249)

112

26

37

22

16

12

3

2

3

0

392ο ΒΟΤΟΝΟΣΙΟΥ (315/215)

66

43

46

15

16

9

2

2

1

2

393ο ΜΕΤΣΟΒΟΥ (582/389)

150

52

35

27

33

20

21

9

4

3

394ο ΜΕΤΣΟΒΟΥ (560/342)

156

53

25

15

35

19

13

6

4

0

395ο ΜΕΤΣΟΒΟΥ (514/365)

183

51

18

21

31

6

10

12

3

2

396ο ΜΕΤΣΟΒΟΥ (499/328)

141

59

22

19

19

19

10

6

3

4

ΣΥΝΟΛΟ

513


Σελ. 10η

Α/Α

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ (ΕΓΓΕΓΡ./ΨΗΦΙΣΑΝ)

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Ν.Δ.

ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ ΠΑΣΟΚ ΑΝ.ΕΛΛ. ΧΡ.ΑΥΓ ΔΗΜ.ΑΡ

ΚΚΕ

δημ.ξανά ΛΑ.Ο.Σ. ΟΙΚ-ΠΡΑ

Α/Α

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ (ΕΓΓΕΓΡ./ΨΗΦΙΣΑΝ)

Ν.Δ.

ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ ΠΑΣΟΚ ΑΝ.ΕΛΛ. ΧΡ.ΑΥΓ ΔΗΜ.ΑΡ

ΚΚΕ

δημ.ξανά ΛΑ.Ο.Σ. ΟΙΚ-ΠΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ

273ο 4ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ (595/431)

137

114

54

20

17

34

16

14

5

3

203ο ΑΝΑΤΟΛΗΣ (593/431)

124

122

66

24

25

23

12

6

4

8

274ο 5ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ (532/227)

66

85

20

8

8

11

7

4

1

2

204ο ΑΝΑΤΟΛΗΣ (594/441)

151

120

56

28

17

25

16

4

5

5

275ο 5ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ (520/228)

55

66

25

16

10

16

9

3

13

3

205ο ΑΝΑΤΟΛΗΣ (584/439)

120

136

49

25

25

33

11

8

6

7

276ο 5ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ (543/306)

85

109

24

15

11

20

16

3

5

1

206ο ΑΝΑΤΟΛΗΣ (570/453)

131

125

71

44

17

29

17

6

3

1

277ο 5ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ (525/244)

49

107

22

7

8

18

10

8

4

1

207ο ΑΝΑΤΟΛΗΣ (574/420)

116

114

66

30

17

34

10

7

6

1

278ο 5ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ (587/294)

63

110

20

18

14

22

15

4

6

4

208ο ΑΝΑΤΟΛΗΣ (470/432)

125

105

83

30

34

24

4

1

5

3

209ο ΑΝΑΤΟΛΗΣ (574/442)

137

118

57

24

29

28

20

5

7

3

279ο 5ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ (535/215)

60

71

24

14

7

15

8

4

3

0

210ο ΜΠΑΦΡΑΣ (318/235)

69

74

36

14

11

12

5

1

0

1

211ο ΜΠΑΦΡΑΣ (395/299)

120

58

62

11

12

7

5

6

7

2

212ο ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ (373/251)

116

57

11

18

14

8

14

2

1

2

280ο 5ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ (563/211)

58

61

22

13

12

16

10

5

1

1

281ο ΜΑΡΜΑΡΩΝ (557/397)

110

119

62

25

14

29

12

6

4

2

282ο ΜΑΡΜΑΡΩΝ (500/352)

106

102

34

25

23

19

21

4

6

2

135

100

44

19

16

20

7

1

7

1

58

121

20

19

19

29

23

11

2

4

213ο ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ (418/288)

116

73

19

23

15

9

13

2

2

7

283ο ΜΑΡΜΑΡΩΝ (537/357)

214ο 1ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ (576/413)

124

129

60

25

10

37

12

3

1

0

284ο ΜΑΡΜΑΡΩΝ-ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΙΑ (374/313)

215ο 1ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ (551/431)

114

125

55

22

19

31

23

12

6

10

285ο ΜΑΡΜΑΡΩΝ-K.ΜΑΡΜΑΡΑ (100/70)

15

19

15

6

2

2

2

1

1

4

216ο 1ο ΕΚΛ.ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ (544/391)

123

114

47

16

19

29

14

2

5

1

286ο ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ (403/317)

90

97

40

22

10

30

5

8

2

5

217ο 1ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ.ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ (550/415)

137

121

32

28

20

28

12

8

8

3

218ο 1ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ.ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ (549/427)

105

154

52

24

13

31

14

6

9

6

287ο ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ (41/307)

219ο 1ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ (554/390)

124

103

49

18

19

29

11

6

6

6

220ο 1ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ (568/438)

166

119

27

35

22

22

10

3

7

4

221ο 1ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ (552/431)

123

139

60

20

25

25

16

2

8

6

222ο 1ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ (541/376)

97

123

32

10

25

36

11

13

11

223ο 1ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ (549/407)

109

132

55

18

21

30

15

7

4

224ο 1ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ (547/405)

135

127

37

15

11

28

12

5

9

225ο 1ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ (550/402)

118

110

45

20

24

34

7

10

226ο 1ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ (568/390)

118

114

43

18

15

40

11

9

227ο 1ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ (559/409)

129

126

36

25

12

49

13

228ο 1ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ (548/399)

123

129

56

15

14

23

229ο 1ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ (548/397)

115

124

50

13

12

38

230ο 2ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ (608/432)

168

99

47

18

20

231ο 2ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ (563/447)

153

117

45

27

20

84

105

35

24

4

31

6

4

4

3

288ο ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ (640/433)

127

132

47

15

27

29

24

10

4

4

289ο ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ (613/460)

121

146

49

34

18

31

26

8

6

3

290ο ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ (71/64)

8

40

10

0

2

1

1

0

0

0

1

291ο ΑΜΠΕΛΙΑΣ (413/291)

73

96

42

14

18

20

12

2

4

4

5

292ο ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ (442/322)

93

109

41

15

13

9

17

2

3

4

6

293ο ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ (513/326)

80

108

57

3

13

12

27

3

7

3

10

6

294ο ΚΟΣΜΗΡΑΣ (376/262)

75

77

34

19

10

20

10

3

2

2

3

3

295ο ΚΟΣΜΗΡΑΣ (391/282)

89

93

23

15

11

28

7

3

2

2

12

10

2

11

7

4

5

296ο ΜΑΝΟΛΙΑΣΑΣ (410/191)

59

46

25

15

12

10

12

1

0

1

10

10

4

4

31

16

9

10

0

39

11

9

6

2

297ο ΜΠΙΖΑΝΙΟΥ (438/281)

109

59

42

19

14

14

5

2

4

2

298ο ΠΕΔΙΝΗΣ (522/406)

105

137

61

13

14

29

21

4

3

8

299ο ΠΕΔΙΝΗΣ (451/379)

78

129

55

26

15

30

20

11

3

1

94

97

70

19

13

32

29

7

2

5

104

119

63

20

37

32

14

3

1

9

232ο 2ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ (622/449)

165

112

45

8

31

29

11

17

6

9

300ο ΠΕΔΙΝΗΣ (476/377)

233ο 2ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ (625/442)

180

97

41

24

22

35

14

4

3

4

301ο ΝΗΣΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (594/408)

234ο 2ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ (630/447)

161

108

43

18

22

40

17

12

5

1

302ο ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ (346/165)

52

53

23

14

10

5

1

3

0

1

235ο 2ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ (604/416)

158

109

31

29

8

3

22

7

7

4

303ο ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ (482/339)

105

106

34

26

27

6

17

1

1

1

236ο 2ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ (598/416)

135

111

49

21

16

34

19

14

2

3

237ο 2ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ (594/409)

128

128

40

23

22

29

13

11

1

4

304ο ΔΑΦΝΟΥΛΑΣ (531/383)

238ο 2ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ (605/414)

167

101

39

17

21

24

14

10

6

2

239ο 2ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ (613/451)

133

151

39

17

17

44

17

14

4

2

240ο 2ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ (583/417)

138

128

34

24

15

35

11

11

10

4

241ο 2ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ (598/419)

137

119

45

23

21

33

14

8

6

242ο 2ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ (587/428)

136

126

46

28

19

34

12

7

8

243ο 3ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ (614/465)

159

139

43

21

31

31

8

7

7

244ο 3ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ (573/410)

125

136

44

23

17

31

13

5

4

245ο 3ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ (577/438)

131

131

43

19

21

37

19

12

4

246ο 3ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ (553/374)

140

103

40

20

15

16

12

9

247ο 3ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ (546/410)

117

138

33

25

27

26

6

9

248ο 3ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ (550/405)

126

139

41

18

10

28

9

249ο 3ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ (588/376)

118

103

39

17

26

37

250ο 3ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ (572/398)

122

108

40

23

17

30

134

97

65

16

25

18

5

9

0

7

305ο ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ (404/239)

69

54

49

11

8

11

22

4

0

5

306ο ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ (450/305)

76

80

70

15

14

14

10

3

5

3

307ο ΗΛΙΟΚΑΛΗΣ (495/336)

107

96

34

30

19

9

6

1

7

9

3

308ο ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ (318/218)

58

62

40

11

8

10

22

2

0

0

0

309ο ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ (404/278)

51

87

47

15

24

18

19

2

5

1

3

310ο ΚΑΤΣΙΚΑ (601/455)

140

142

50

31

20

31

9

6

3

6

2

311ο ΚΑΤΣΙΚΑ (600/432)

128

136

67

15

11

36

7

6

8

7

2

312ο ΚΑΤΣΙΚΑ (618/464)

120

126

8

27

25

33

23

8

4

3

10

1

7

4

313ο ΚΑΤΣΙΚΑ (612/408)

95

131

60

28

20

26

13

4

4

2

7

7

8

314ο ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ (580/414)

131

115

61

28

27

18

10

3

3

7

9

9

6

0

315ο ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ (593/389)

116

124

54

31

17

21

9

4

1

0

23

8

6

6

316ο ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ-ΓΟΡΙΤΣΑΣ (314/234)

85

49

33

18

13

15

7

3

2

2

64

25

15

16

4

1

2

1

2

2

66

41

9

25

11

2

2

2

0

251ο 3ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ (547/401)

138

104

36

22

22

38

13

9

4

4

317ο ΚΡΑΨΗΣ (304/132)

252ο 3ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ (583/408)

138

111

47

23

20

24

17

7

4

4

318ο ΛΟΓΓΑΔΩΝ (446/278)

104

253ο 3ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ (550/378)

125

112

28

29

20

28

4

10

5

4

319ο ΛΟΓΓΑΔΩΝ (445/285)

105

82

26

14

10

9

4

5

6

1

254ο 3ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ (563/404)

135

134

25

21

11

39

11

7

7

3

320ο ΜΟΥΖΑΚΑΙΩΝ (489/352)

78

92

97

10

15

13

14

2

0

6

255ο 3ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ (576/451)

133

150

47

29

10

32

10

10

6

4

321ο ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (554/376)

132

115

39

16

20

14

17

3

3

4

256ο 3ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ (560/403)

146

107

41

13

23

37

9

5

4

3

257ο 3ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ (562/415)

137

108

45

32

17

33

13

7

2

7

47

55

25

15

12

10

4

1

1

0

258ο 3ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ (570/434)

154

124

36

25

14

25

10

25

9

3

259ο 3ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ (595/441)

145

118

63

25

12

42

8

9

4

2

260ο 3ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ (573/394)

163

85

47

16

21

22

16

3

7

4

325ο ΑΜΦΙΘΕΑΣ (477/327)

261ο 4ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ (571/427)

133

141

45

19

9

31

22

8

3

4

326ο ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ (594/429)

262ο 4ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ (585/432)

126

149

56

15

16

33

12

7

4

5

327ο ΚΡΥΑΣ (369/248)

263ο 4ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ (599/443)

106

127

65

23

32

46

11

16

1

1

328ο ΚΡΥΑΣ (380/286)

67

264ο 4ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ (588/422)

114

160

46

11

10

33

18

10

7

5

329ο ΚΡΥΟΒΡΥΣΗΣ (355/227)

82

265ο 4ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ (570/419)

121

120

50

24

17

41

8

6

9

9

266ο 4ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ (588/425)

143

104

39

32

17

43

15

8

6

4

330ο ΛΙΓΚΙΑΔΩΝ (300/178)

37

267ο 4ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ (576/439)

134

139

42

25

10

37

18

11

8

6

268ο 4ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ (581/438)

137

131

31

23

20

40

19

8

4

5

269ο 4ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ (600/444)

134

128

53

24

17

40

17

15

3

2

270ο 4ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ (571/423)

141

111

41

33

12

36

8

10

9

271ο 4ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ (576/413)

121

125

44

22

20

29

16

11

272ο 4ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ (598/440)

145

128

40

21

13

40

19

10

322ο ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-ΚΑΡΑΔΗΜΑ (253/175) 323ο ΠΛΑΤΑΝΟΥ (219/169) 324ο ΧΑΡΟΚΟΠΙΟΥ (533/399)

331ο ΜΑΖΙΑΣ (405/302)

38

38

36

7

6

17

9

2

6

1

114

129

80

12

9

26

9

5

6

0

73

96

63

25

18

10

20

6

4

4

117

111

118

18

14

8

12

2

1

4

57

61

53

19

13

3

31

1

2

2

88

49

12

2

11

46

0

3

0

52

42

8

10

14

8

0

1

1

43

43

6

8

14

13

3

1

0

92

67

46

30

14

18

6

6

4

2

332ο ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ (584/384)

126

91

57

24

21

10

25

6

2

2

333ο ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ (555/370)

94

120

36

17

30

19

35

2

2

2

3

334ο ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ (575/378)

81

84

75

15

15

25

47

4

13

4

1

6

335ο ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ (510/358)

176

50

54

11

24

14

4

3

5

2

2

3

5.988

2.621

2.208

3.296

1.793

826

597

438

ΣΥΝΟΛΟ

14.788 14.007


Σελ. 11η

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

OΟM...

στην Hπειρωτική παράδοση

Μια Κυβέρνηση την ήθελα να’ναι όλων των Ελλήνων!.. ®

Α ΠΟ ΑΛΛΗ ΣΚΟΠΙ Α Το Μνημόνιο και οι ευθύνες της ελληνικής Δικαιοσύνης… ® Γράφει ο ΒΑΣ. Α. ΚΟΚΚΙΝΟΣ, Επίτ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου

Γράφει η ΚΟΥΛΑ ΤΖΑΛΜΑΚΛΗ - ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ

• Χωριανοί μου κι αδερφάκια μου, σας γράφω πάλι από το κρεβάτι του πόνου, και καιρός είναι να με διαολοστείλετε και με το δίκιο σας... Αποφάσισα όμως ν’ αποχωρισθώ τη χολή μου, να το ξέρετε... Εκείνο που ασφαλώς δεν ξέρετε είναι... αν έχουμε κυβέρνηση όταν θα πάρετε την εφημερίδα μας! Αμάν παιδάκια μου... μια κυβέρνηση ό,τι μάρκα κι αν είναι

ν’ αχνοφέγγει; Να ροδίζει να προβάλει ο ήλιος, να γυρίζουν τα μάτια από πράσινο σ’ όλες τις αποχρώσεις του και να ξεκουράζεται μυαλό και καρδιά και να ξεχνάς μνημόνια και περικοπές, έστω και για τσιότσιο!.. Και σαν νυχτώσει και δροσίζει να πιάνεις και τους πιο ειρηνικούς απόηχους... να ισκιώνουν τα βουνά κι ο ήλιος νάναι ακόμα σε κάποιους άλλους τόπους. Κι εδώ ν’ αρχίζουν ν’ ανάβουν φώτα δειλά-δειλά στα χωριά του κάμπου μας και των βουνών μας... Σαν έρθει το σκοτάδι για τα καλά ...ν’ αναπολείς άλλα χρόνια περασμένα... Τότε, που σαν νύχτωνε προσπαθούσες να καταλάβεις που βρίσκεσαι, προσπαθούσες να καταλάβεις σε ποιο μεσοχώρι φέγγει εκείνο το λουξ! Αναπολώ η μπαντάλω και μετρώ χρόνια που διάβηκαν καρτερώντας και μοχθώντας... ν’ ανέβει το βιοτικό μας επίπεδο!.. Να κάνουμε τούτο ...και τ’ άλλο... να γίνουν οι δρόμοι με άσφαλτο και τα χωριά μας με φως, ηλεκτρικό ...μεγαλεία πράγματα!.. Και να μαθαίνεις πως στο τάδε χωριό κάνουν ένα τρομερό σπλινάντερο ή ένα ξουτ’κό κοκορέτσι και να κοσιεύουν οι παρέες με τις ρόδες και να φτάνουν στου ήλιου τη μάνα, για το ρουφιάνο το μεζέ... νυχτιάτ’κα... και να σταυρονα σταυροκοπιούνται τα γερόντια του σπιτιού κοπιούνται τα γερόντια του σπιτιού «που πάτι «που πάτι μουρ’ μάνα μ’ τέτοια ώρα;» Κι οι νιοι να μουρ’ μάνα μ’ τέτοια ώρα; Πώς θ’ ανοίξιτι αργαλυπούνται τα γονικά ή τα πεθερικά για την άχαρη στήρ’ αύριου;...». Κι οι νιοι να λυπούνται τα γοζωή που έζήσαν... χωρίς μεταμεσονύχτιους γυρινικά ή τα πεθερικά για την άχαρη ζωή που έζήσμούς στο τσιακίρ-κεφ’... σαν... χωρίς μεταμεσονύχτιους γυρισμούς στο τσιακίρ-κεφ’... Και τα χρόνια κύλαγαν κι όλο και κάτι παραπάνω βρίσκαμαν ότι μας χρειάζεται. Κι ...έτσι, να μη μας νομίζουν ότι δεν ξέρουμε να ψηφί- ήταν δουλειές κι εδώ και στα ξένα!.. Κι όλο σηκώνοζουμε και καρτεράμε να μας πουν τι θα κάνουμε οι νταν πολυκατοικίες κι επιπλώνονταν σύγχρονα νοικοκυριά και παντρεύονταν τα βλαστάρια μας... κι επίεταίροι μας! Έτσι μας είπαν να τους λέμε για πιο κομψά... να πλωναν διαμερίσματα τριών Άλφα... γιατί το επίπεδο μη μας έρχεται αχαμνά, την μπίστη μας και το νόμο το βιοτικό είχε ανεβεί λέει και σε παρακάλαγαν οι τράμας, έτσι που τα σκατώνουμε ως φυλή. Έτσι που η γε- πεζες... να πάρεις δάνεια!.. Κι έπαιρναν δάνεια οι άνωγραφική μας θέση μας δίνει αμπωχτιές από τον ένα θρωποι ...και υποθήκευαν τη ζωή τους, τη δούλεψή τρανό στον άλλον, ανά τους αιώνες αμήν! Αμάν, μια τους, τη γαλήνη τους. Κι έτρεχαν, κι έτρεχαν να δώκυβέρνηση να καταλαγιάσουμε τσιότσιο... να βγει το σουν όχι τη σκυτάλη χέρι-χέρι αλλά παράδες χέρι-χέκαλοκαίρι... κι ύστερα ξέρουμε εμείς το χαβά μας... ρι!.. Κι έτσι ανέβηκαν τα γράδα μας...μας ζήλεψαν άλΕκλογές, εκλογές!.. Εκλογές, ο γιος... Εκλογές, ο γέ- λες χώρες κι ήρθαν να δουλέψουν στον τόπο μας... με ρος... Εκλογές ακούς σε κάθε μέρος κ.τ.λ. Αμάν, παι- μεροκάματα που δεν τάχαν ονειρευτεί!.. Και κατόπιν δάκια μου, να καταλαγιάσουμε, όχι για τίποτ’ άλλο, ήρθε η κρίση με κεφαλαίο κάπα!.. Τώρα τι γένεται μωαλλά... για να βάζουν τα περιοδικά των ραδιοπρο- ρές παιδιά γραμμένα; Ποια κυβέρνηση θάναι αυτή γραμμάτων, σωστά και υπεύθυνα. Τι θα μας σερβί- που θα μπορέσει να σιάξει τ’ άσιαστα; Πολλοί που το πονεύτηκαν και βγήκαν γελασμένοι – έλεγαν οι παλιοί ρουν για την μόρφωσή μας και την ψυχαγωγία μας!.. Οι θεοί του τόπου μας, ας μας λυπηθούν κι ας πα- μας... Τώρα δε λέμε γνωμικά κι αποφθέγματα και παρακαλέσουν κι εκείνοι, για μια κυβερνησούλα... δεν ροιμίες! Έχουμε καπνό στο κεφάλι μας – που έλεγαν έχουμε και μεγάλες απαιτήσεις!.. Απαιτήσεις νάχουν παλιά, για τις δύσκολες καταστάσεις που τύχαινε ν’ οι καινούργιες γενιές και να θέλουν κυβερνήσεις όχι αντιμετωπίσουν!.. Τώρα, καπνό στο κεφάλι της έχει η από επαγγελματίες αλλά από υπεύθυνους στον κάθε Ελλαδίτσα μας, δηλαδή ...εγώ, εσύ, αυτός ...εμείς, τομέα... Μπορεί να γίνει τέτοιο πράγμα; Χλωμό το πα- εσείς, αυτοί και τω Θεώ δόξα... Γι’ αυτό σας λέω, ντυχαίνω η μπαντάλω... Ν’ αναγκαστεί ο Έλλην να δε- αμάν... μια κυβέρνηση! Την ήθελα όλων των Ελλήνων, χτεί νόμους χωρίς να κλωτσήσει... κι ας είναι νόμοι... αντιπροσώπους θα εκλέξουμε μπόλικους. Δεν έχουν που τους ζητούσε ο ίδιος!.. Κάτω ο νόμος κι ο αστυ- το δικαίωμα να νομίζουν πως στη Βουλή μπήκαν μόνοι νόμος, ήταν το σύνθημά μας... Αμάν, παιδάκια μου, εί- τους για να κάνουν το καουμποΰλικι τους... τους μαστε κρίμα... μία κυβέρνηση όλων των Ελλήνων είναι έστειλαν οι ψηφοφόροι να τους αντιπροσωπεύσουν... ουτοπία; Τι μας λείπει; Μην οι κάμποι μας, μην τα βου- δεν γίνεται αλλιώς... Ας αφήσουμε οι νεοέλληνες ...τα νά μας; Οι θάλασσές μας, τα λιόδεντρά μας; Τα βρά- παλιά των σχωρεμένων μας... Για τους αρχαίους χια μας και τα ποτάμια; Μήπως μας λείπουν ονόματα λέω... που δεν άφηναν κάποιον σωστό, σε χλωρό κλαδοξασμένα; Γιατί δεν μπορούμε να μονιάσουμε, έστω ρί... κι όλο εξωστρακίσεις και δημεύσεις ήταντοι... Είκαι σε ώρα ανάγκης!.. Τέτοια είναι τώρα η περίπτω- χαν όμως κι ένα καλό οι Αθηναίοι... Για έναν χρόνο, λέση... Ανάγκη... Ανάγκα κι οι θεοί πείθονται, και μόνο ο ει, τον ανέβαζαν στην εξουσία... Ύστερα άλλον... για να μην προλάβει να διαφθαρεί κι εκείνος και η κολεγιά Έλληνας δε λογαριάζει θεούς κι ανάγκες. Περάσαμαν έναν σκατοχειμώνα που δεν θυμάμαι του... Τώρα ...Τι πρόκαναν να κάνουν σ’ ένα χρόνο, άλάλλον τέτοιο. Μία άνοιξη μαύρη και σκουταμένη, και λο ζήτημα... αλλά, σάματις ήταν και πολλά; Σάματις είαπό ρευστή πολιτική κατάσταση. Έτσι δεν λένε; Κι χαν δημόσιο ξεγυρισμένο σαν τη μας; Ή σάματι χρώαπό καιρικές συνθήκες ρουφιάνες! Αμάν, μια κυβέρ- σταγαν σε εταίρους!.. Κι ύστερα ...άμα δήμευαν τις νηση θέλουμε κι ας μας λείψουν κάτι ψιλά... προς το περιουσίες οσνών έκαναν τον έξυπνο και τσιαλαβούπαρόν (όποιος θάρθει ...θα μας τα ξεφορτώσει...). ταγαν σε ξένο παρά, έρχονταν πατς και πόστα. Εδώ, Μας μένουν τρεις μήνες να το γλεντήσουμε; Δηλαδή, τίνος δήμευσαν τίποτα; Εδώ, θα κοσιεύουμε χρόνια να ρίξουμε τα μάτια μας στη λατρεμένη λίμνη; να δού- από τον Άννα στον Καϊάφα, δηλαδή από Εφετείο σε με τη χαραή (χαραυγή); Να δούμε πως ξημερώνει η Εφετείο και δεν θα σκολνάμε ποτέ... Αϊ καν μια κυβέρμέρα του Θεού... δια γυμνού οφθαλμού; Πώς αρχίζει νηση, ότι μάρκα νάναι.

• Παραφράζων κανείς τη γνωστή φράση του Πλάτωνος στον «Κρίτωνα», μπορεί να διερωτηθεί: «Τις αν αισχίων είη ταύτης δόξα ή δοκείν εξουσία περί πλείονος ποιείσθαι ή δικαιοσύνη» (Ποια θα είναι δηλαδή η χειρότερη φήμη από αυτή, από το να φαίνεται κανείς ότι προτιμά άλλη

ελπίδα, με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι αυτοκτονίες σε 1.900 περίπου εντός ενός έτους. Να σημειωθεί ότι υπήρξε και σοβαρό σκεπτικό μειοψηφίας, το οποίο όμως δεν είδε το φως της δημοσιότητος, όπως έπρεπε. Διότι τα ΜΜΕ προωθούσαν και προωθούν την πολιτική της Κυβερνήσεως του ΠΑΣΟΚ.

Αν το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο εφήρμοζε κατά γράμμα το Σύνταγμα, θα προστάτευε τους Έλληνες και θα παρείχε στην Κυβέρνηση την ευχέρεια να ζητήσει την αναθεώρηση του Μνημονίου… εξουσία από τη δικαιοσύνη). Κατά το Σύνταγμα τόσο το πρώτο Μνημόνιο, όσο και το δεύτερο, ως παραχωρούντα σε όργανα της Ευρωζώνης εξουσίες, που το Σύνταγμα παρέχει στην Ελληνική Κυβέρνηση, έπρεπε να εγκριθούν από πλειοψηφία των 3/5 του όλου αριθμού των Βουλευτών. Αυτή η διατύπωση δεν τηρήθηκε ποτέ. Και ήταν λόγος της προσφυγής του Δ.Σ.Α. και πολλών πολιτών κατά του Μνημονίου, ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας. Το τελευταίο όμως, αν και όφειλε να κηρύξει το Μνημόνιο αυτό ανενεργές, προεχόντως λόγω μη τηρήσεως της άνω διατυπώσεως, απέρριψε τις προσφυγές και άνοιξε το πράσινο φως για τις αιματηρές περικοπές μισθών και συντάξεων και την υπερφορολόγηση των Ελλήνων. Αν το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο εφήρμοζε κατά γράμμα το Σύνταγμα, θα προστάτευε τους Έλληνες και θα παρείχε στην Κυβέρνηση την ευχέρεια να ζητήσει την αναθεώρηση του Μνημονίου, προς εξάλειψη των ληστρικών όρων του και επιμήκυνση των βραχυτάτων προθεσμιών του. Αυτό έγινε άλλωστε σε άλλες χώρες, όπου τα αρμόδια Ανώτατα Δικαστήρια έκριναν αντιθέτως προς το ημέτερον. Ατυχώς, η πλειοψηφία του Ανωτάτου Διοικητικού Δικαστηρίου της χώρας απεγοήτευσε τους πολίτες, που ήλπιζαν ότι η Δικαιοσύνη της πατρίδος τους θα τους προστατεύσει. Και απώλεσαν κάθε

Φαίνεται πως το καθήκον της ενημερώσεως των πολιτών επικαλύπτεται μάλλον από το οικονομικό όφελος. Άλλωστε το χρήμα, συγκινεί και ορισμένους αριστερούς δημοσιογράφους. Γίνεται δε ο ζηλόφθων θεός και των λεγομένων ηγετών του κομμουνισμού, κατά τον αγνό αγωνιστή, Αλέξανδρο Κουτσούκαλη, συγγραφέα του «Χρονικού μιας τραγωδίας (1945-1949)» και της διατριβής με τίτλο «Οι θεμελιωτές του μαρξισμού Καρλ Μαρξ και Φρίντριχ Ένγκελς», (έκδοση Επικαιρότητα, 1981, σελ. 23). Θα πρέπει να παραμείνει στην ιστορία ως πρωτοφανές γεγονός η συμμετοχή ενός μέλους του Στ Ε στη σύνθεση εκδικάσεως της υποθέσεως του Μνημονίου και τη σχετική διάσκεψη γι’ αυτή, στη συνέχεια δε η παραίτησή του και η υπουργοποίησή του. Το άνω Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε επίσης και τις προσφυγές Ελλήνων πολιτών κατά του λεγομένου «χαρατσίου» του κ.Βενιζέλου, δια του οποίου η ΔΕΗ, αν και οργανισμός κοινής ωφελείας, εξοπλίστηκε με το δικαίωμα της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος, εις εκείνους τους πελάτες της καταναλωτές, που δεν έχουν πληρώσει το ανάλογο «χαράτσι». Το χειρότερο όμως είναι ότι η Διοικητική Δικαιοσύνη της Ελλάδος έκρινε νόμιμη και συνταγματική την επιβολή παραβόλου ίσου με το 50% του αμφισβητουμένου ποσού επιβολής φόρου, δια την άσκηση προσφυγής. Αλλά με το

παράβολο αυτό, παραβιάζεται το άρθρο 20 του Συντάγματος, κατά το οποίο, καθένας έχει δικαίωμα σε παροχή εννόμου προστασίας από τα Δικαστήρια και μπορεί να αναπτύξει εις αυτά τις απόψεις του, για τα δικαιώματα ή συμφέροντά του, όπως ο νόμος ορίζει. Αν η Δικαιοσύνη είχε ερμηνεύσει ορθά τη σχετική διάταξη, θα έπρεπε να κρίνει αντισυνταγματική την αρχική επιβολή παραβόλου ίσου με το 10% του αμφισβητουμένου ποσού. Η έγκριση από τη Νομολογία του αντισυνταγματικού αυτού παραβόλου οδήγησε την Πολιτεία στην υπερβολή της αυξήσεως τούτου στο ποσοστό του 50% του αμφισβητουμένου φόρου. Κανείς λογικός πολίτης δεν αμφιβάλει ότι η σημερινή οικονομική αθλιότητα των Ελλήνων, οφείλεται στα λαϊκίστικα μέτρα του ΠΑΣΟΚ, από το 1981 και εφεξής, τον αχαλίνωτο δανεισμό της Ελλάδος χάριν των μέτρων τούτων και την υπαγωγή της χώρας στο Δ. Ν.Τ. και τους κανόνες της Τρόικας, στους οποίους μας υπήγαγαν οι Γ. Παπανδρέου και Γ. Παπακωνσταντίνου, χωρίς να ερωτηθεί ο Ελληνικός Λαός. Διότι το ορθόν ήταν, αφού ο Παπανδρέου εγνώριζε και από τις εκθέσεις του κ. Προβοπούλου, ότι η οικονομία ήτο διαφορετική από εκείνη την οποίαν περιέγραφε, με την περιβόητη φράση «υπάρχουν λεφτά», όφειλε να προσφύγει σε εκλογές, να ενημερώσει το Λαό περί της πραγματικής καταστάσεως της οικονομίας του και να ζητήσει την έγκρισή του, προκειμένου να υπαγάγει τη χώρα στο Δ.Ν.Τ. για το οποίο ο ίδιος διακήρυττε, ότι σε όποια χώρα αυτό αναμείχθηκε, έφερε την οικονομική καταστροφή. Παρά τούτο, υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη διεκήρυττε, ότι η σημερινή αθλιότητα των Ελλήνων οφείλεται σε ενέργειες των κεφαλαιοκρατών που δρούσαν προ του 1981 και εξακολούθησαν να επηρεάζουν την ελληνική οικονομία. Παρόμοιο μύθευμα μόνο ως αποκύημα ευφαντάστου μαρξιστικής κεφαλής μπορεί να εξηγηθεί. Όλοι οι αντικειμενικοί πολίτες γνωρίζουν ότι προ του 1981 η Ελλάδα ήτο πρότυπο νοικοκυρεμένης και αναπτυσσομένης Χώρας. Κατόπιν της ασυνεννοησίας των Ελλήνων πολιτικών, η χώρα οδηγήθηκε και πάλι σε εκλογές την 17η Ιουνίου. Πολυτέλεια η δαπάνη εκατομμυρίων για την διεξαγωγή εκλογών και η απασχόληση των πολιτών από την προπαγάνδα των ΜΜΕ επί τρεις σχεδόν μήνες. Είθε πάντως να είναι ευοίωνο το μέλλον της χώρας μας από σήμερα που ανέτειλε μια άλλη ημέρα…

KATAΣTHMA: Xρ. Kατσάρη 29

EPΓ. XPΩMATΩN: ΣΩKPATH Σ. MΠANTIA EΔPA: BAΣIΛIKH IΩANNINΩN THΛ.: (26510) 34309 - 52097 - FAX: 52540


Σελ. 12η

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

μικρές AΓΓEΛIEΣ... Mεγάλες EYKAIPIEΣ μικρές AΓΓEΛIEΣ... Mεγάλες EYKAIPIEΣ THΛ. 26510 25677 THΛ. 26510 25677 OIKOΠEΔA ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγρόκτημα στην Κοσμηρά συνολικής έκτασης 5.200 τ.μ., πλησίον του οικισμού σε ψηλό μέρος. Πληρ. τηλ.: 6944-436233. ΟΙΚ/11876 ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγρόκτημα 8,5 στρεμμάτων στο Βουργαρέλι Άρτας στη θέση «Καλαμάς», κατάλληλο για οικοδόμηση και αγροτουριστική μονάδα ή άλλη σύγχρονη εκμετάλλευση. Πληρ. τηλ.: 6976-927756. ΟΙΚ/12032 ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ οικόπεδα στα Ιωάννινα στο 13ο χλμ. Ε.Ο. Ιωαννίνων-Αθηνών 1000 μ. μετά το ΙΚΕΑ. Η συνολική έκταση είναι 6.850 τ.μ. εκ των οποίων τα 2 των 900 τ.μ. και τα 5 των 700 τ.μ., Σ.Δ. 0,6. Πλ. τηλ.: 693-9318611. ΟΙΚ/12301 ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο στο Νεοχωρόπουλο εντός σχεδίου 970 τ.μ. κάτω από το γήπεδο. Πληρ. τηλ.: 26510-30025, κιν.: 6906-075797. ΟΙΚ/12433 ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο 5 στρεμ. στην Κόντσικα εντός οικισμού Ζευγαριού (περιοχή Αγίας Μαρίνας). Πληρ. τηλ.: 6932-625940 και 6974-328268. ΟΙΚ/12437 ΕΛΕΟΥΣΑ θέση Αμπέλια. Πωλείται έκταση δύο στρεμμάτων, 500 μέτρα από το παλιό Δημοτικό Σχολείο. Πληρ. τηλ.: 26510-61752, κιν.: 6936643458. ΟΙΚ/12442

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο 9,35 στρεμ. επί της Ε.Ο. Ιωαννίνων - Αθηνών με φάτσα 95 m, πριν από το Εμπορικό Πάρκο και τα ΕΠΙΠΛΑ ΠΑΠΠΑΣ. Πληροφ. τηλ.

6932-396397

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο 7500 μ2 ή 3 τεμ. Χ 2.500 μ2 επί της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Κονίτσης, πλησίον Εργοστασίου «Δωδώνη» τετραγωνισμένο - φάτσα περίπου 100 μ. με αποθήκες 4.000 μ2 και γραφεία - οικία 200 μ2. Έχει πρόσοψη και σε πίσω κοινοτικό δρόμο. Τιμή 300.000 €/στρέμμα. Πληρ. τηλ.: 6932-234-304

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

ΟΙΚΟΠΕΔΟ 200 τ.μ., άρτιο και οικοδομήσιμο, πίσω από την εκκλησία της Περιβλέπτου (δίπλα από τον ΟΤΕ) Τιμή: 46.000 Ευρώ Πληρ. τηλ. 6937281162

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Κατάστημα 174 τ.μ. περίπου με υπόγειο και πατάρι, Ανεξαρτησίας 14 Πληροφ. τηλ.

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ στην Πεδινή δυο οικόπεδα 587 τ.μ. έκαστο, εντός σχεδίου, πάνω στο δρόμο, με φως και νερό, δίπλα στο Δημαρχείο Πεδινής. (Υπάρχει δυνατότητα για πώληση και ολοκλήρου του οικοπέδου 1174 τ.μ.). Πληρ. τηλ.: 2610-992317, κιν.: 6972485163. ΟΙΚ/12488 ΠΩΛΕΙΤΑΙ στη ΒΙΠΕ Ιωαννίνων, Ο.Τ. 10, οικόπεδο 1.657 τ.μ. Επίπεδο, 25 Χ 67, 2 όψεων, πρόσοψη 25μ., οικοδομήσιμο, κτίζει 700 τ.μ., διαμπερές. Μεσίτες δεκτοί, ΒΙΠΕ Ιωαννίνων, τιμή 55.000 ευρώ. Πλ. τηλ. 6979 006348. ΟΙΚ/12496 ΠΩΛΕΙΤΑΙ στην Πλαταριά Συβότων, οικόπεδο γωνιακό 301 τ.μ. εντός σχεδίου, πρώτη ζώνη, 120 μέτρα από τη θάλασσα, περιφραγμένο, δόμηση 240 τ.μ. σε τιμή ευκαιρίας 60.000 Πλ. κ. Δήμου. Τηλ. 6942-050387. ΟΙΚ/12517 ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ α) οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο στην Ελεούσα Ιωαννίνων, απέναντι από το Γυμνάσιο - Λύκειο Ελεούσας, στον καινούργιο οικισμό, 834 τ.μ. με συντελεστή δόμησης 0,6. Πληρ. τηλ.: 6947-514010. β) Διαμέρισμα στο κέντρο των Ιωαννίνων στη Μιχ. Αγγέλου, 143 τ.μ., διαμπερές, στον 2ο όροφο (απέναντι από το ξενοδοχείο OLYMPIC) για οικιακή επαγγελματική χρήση. Πληρ. τηλ.: 6947-322928. ΟΙΚ/12523 ΣΤΟ ΔΕΜΑΤΙ Ανατ. Ζαγορίου στην κεντρική πλατεία του χωριού πωλούνται δύο οικόπεδα, το ένα με παλαιά κατοικία και ένα αγροτεμάχιο 2,5 στρεμ. περίπου. Πληρ. τηλ.: 6936-361368. ΟΙΚ/12529 ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ στο Σουλόπουλο 6 αγροτεμάχια συνολικής έκτασης 22 στρεμμάτων. Πληρ. τηλ.: 6941461026 και 26510-45584. ΟΙΚ/12549

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ μερεμέτια ΣΟΦΑΤΙΣΜΑΤΑ σε πολύ καλές τιμές ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΜΥΤΑΡΗΣ Πληρ. τηλ. 6944-951640

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Ισόγειο κατάστημα 105 τ.μ. στην οδό Μαρίκας Κοτοπούλη. Πληρ. τηλ.: 26510-29768, ώρες καταστημάτων και 6944-298816

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ σε τιμή ευκαιρίας, λόγω αναχωρήσεως, τρία ποτιστικά αγροκτήματα, 5,5 - 4,2 και 3,5 στρεμμάτων, στον κάμπο της Λαψίστας, κατάλληλα για πτηνοτροφεία. Πληροφορίες τηλ. 26510-25443.

6951-818176

27,5 τ.μ στον 1o όροφο πολυκατοικίας με αποθήκη επί της οδού Ευεργετών περιοχή Αρχιμανδρειού - Ζωσιμαίας και 38 τ.μ στον 1o όροφο πολυκατοικίας με αποθήκη επί της παρόδου Καστρισόια πλησίον Ζωσιμαίας Σχολής

Πληρ. τηλ. 6974-498668 (Τεχνικό Γραφείο)

ENOIKIAZΟΝTAI

ΠΩΛOYNTAI διαμερίσματα, δυάρια, τριάρια, τεσσάρια, στην Eλεούσα Iωαννίνων. Πληρ. τηλ. 6944-792801. AK/5962 ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα τεσσάρι 100 τ.μ. στον 2ο όροφο, στο κέντρο της πόλης, οδός Γιοσέφ Ελιγιά, τριακονταετίας, με αυτονομία θέρμανσης. Πληροφορίες τηλ. 6976-707778. ΑΚ/11855 ΠΩΛΕΙΤΑΙ πλήρως ανακαινισμένο διαμέρισμα 1ου ορόφου 70 τ.μ., επί της 28ης Οκτωβρίου, έναντι EUROBANK, κατάλληλο για επαγγελματική στέγη. Πληρ. τηλ.: 6936-501592. ΑΚ/12060 ΠΩΛΕΙΤΑΙ μονοκατοικία 90 τ.μ. σε οικόπεδο 127 τ.μ. στην οδό Κουρεμένου, πάροδος Σαμουήλ. Πληρ. τηλ. 26510-55007 και 6977-784151 κ. Γιώργος Ευαγγελίδης. ΑΚ/12355 ΠΩΛΕΙΤΑΙ ανακαινισμένο διαμερίσμα 85 τ.μ., 1ος όροφος με αυτονομία θέρμανσης και τζάκι, ΧΩΡΙΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ, στην περιοχή Αγίου Νικολάου Αγοράς. Πληρ. τηλ. 6994591074. ΑΚ/12514 ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ τρεις ανεξάρτητες μεζονέτες, υπό κατασκευή, στα Καρδαμίτσια, κοντά στο Δημοτικό Σχολείο (πρώην μεταφορική Λακιώτη), 110 τ.μ. έκαστη, με οικόπεδο 200 τ.μ. έκαστη. Πληρ. τηλ.: 6977-398023 και 26510-68020 κ. Βασίλη Φ. Γκαρτζονίκα. ΑΚ/12524 ΠΩΛΕΙΤΑΙ ισόγειο σπίτι με τρία μεγάλα υπνοδωμάτια, κουζίνα, τραπεζαρία και χωριστό σαλόνι, μπάνιο, αποθήκη, γκαράζ και μεγάλη αυλή με κήπο στη Νέα Ζωή, Κ. Χαρισιάδη 17. Τιμή ευκαιρίας. Πλ. τηλ.: 6945882396. ΑΚ/12548

ENOIKIAZONTAI: α) Kατάστημα 230 τ.μ. που μπορεί να χωριστεί στα δύο, κατάλληλο για K. Eπ. Kατάρτισης ή Φροντιστήριο, στην οδό KA Φεβρουαρίου 11, στο Tζαμί Kαλούτσιανης, β) Kατάστημα 45 τ.μ. στην οδό KA’ Φεβρουαρίου 11. Πληρ. τηλ. 2651029105 ή 72689. EN/52 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στον 3ο όροφο, πλήρως ανακαινισμένο γραφείο 56 τ.μ. με αποθήκη 6 τ.μ. στο υπόγειο επί της 28ης Οκτωβρίου 19, έναντι ΟΤΕ. Θέρμανση κεντρική και ασανσέρ. Πληρ. τηλ.: 26510-44769. ΕΝ/12081 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ σοφίτα 60 τ.μ. με αυτονομία θέρμανσης στην οδό Σωμάκου 34. Πλ. τηλ.: 6948-383660. ΕΝ/12150 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 140 τ.μ. στην Πετροτσοπούλου 8, μεταξύ Σπ. Λάμπρου και Δεξαμενής στο δρόμο προς Φρόντζου Πολιτεία. Τρεις κρεβατοκάμαρες, μπάνιο, WC, σαλόνι, καθιστικό, τζάκι, μεγάλες βεράντες, αποθηκούλα στην κουζίνα, ντουλάπες σε όλες τις κρεβατοκάμαρες, ασανσέρ, αυτονομία θέρμανσης. Πλ. τηλ.: 26510-33701, κιν.: 6973-787859. ΕΝ/12178 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ κατάστημα επί της Μιχ. Αγγέλου σε αρίστη κατάσταση 50 τ.μ., ισόγειο, 50 τ.μ. υπόγειο και μεγάλο πατάρι. Πληροφορίες τηλ.: 6979-250259. ΕΝ/12300

ΠΩΛΕΙΤΑΙ κρεοπωλείο σε λειτουργία με εξασφαλισμένη πελατεία λόγω συνταξιοδότησης. Πληρ. 6976-715111

ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο γωνιακό 1 στρέμμα στην Γορίτσα εντός σχεδίου. Πληρ. τηλ.: 26510-56114

6974768543 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ κατάστημα επί της κεντρικής οδού Ιωαννίνων - Κόνιτσας (στον Αγ. Ιωάννη) 200 τ.μ. με υπόγειο και προαύλειο χώρο. Πληρ. τηλ. 26530-31236

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 75 τ.μ. κεντρικό κοντά στο Ξεν. ΠΑΛΛΑΔΙΟ Πληρ. τηλ.:

Πωλούνται ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΕΣ – STUDIOS

AKINHTA

6906-937111 ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ

 Πολυτελείς μονοκατοικίες στην Αγία Σοφία με θέα τη λίμνη Μεζονέτες και διαμερίσματα στην Ανατολή Κεντρικά διαμερίσματα Διαμερίσματα και καταστήματα στο ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΟΠΛ. ΠΟΥΤΕΤΣΗ 12 Τηλ: 26510-32210 Fax: 26510-33210 E-mail: sales@cosmotechniki.co.hol.gr

ΗΠΕΙΡΟΚΑΤ Α.Ε. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ α. Πωλούνται διαμερίσματα στο Κάτω Νεοχωρόπουλο τριάρια 87 τ.μ. με υπόγειο, πάρκινγκ στην πυλωτή, με κήπο 50 τ.μ. και πλήρη αυτονομία θέρμανσης. β. Πωλούνται μεζονέτες, καταστήματα, διαμερίσματα τριάρια και δυάρια 90 τ.μ. και 50 τ.μ. αντίστοιχα στην Πλαταριά Ηγουμενίτσας. γ. Πωλείται μεζονέτα 75 τ.μ. με 40 τ.μ. υπόγειο διαμορφωμένο σε διαμέρισμα με πάρκινγκ και 80 τ.μ. κήπο στην Πάργα. ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΩΔΩΝΗΣ 21 - ΙΩΑΝΝΙΝΑ Τηλ. 26510-75515

6944-424110

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ

Οροφοδιαμέρισμα τεσσάρων δωματίων με αυτονομία θέρμανσης στην οδό Ν. Ζέρβα 58 Πληρ. τηλ.: 26510-74600

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

κτήμα 8,5 στρεμμάτων πίσω από την EXPRESS SERVICE, 150 μέτρα από τον κόμβο της Εγνατίας Οδού. Πληροφορίες τηλ.

6945-151866

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟ 3αρι ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 82 τ.μ στον πέμπτο όροφο πολυκατοικίας με πάρκινγκ και αποθήκη επί της παρόδου Καστρισόια πλησίον Ζωσιμαίας Σχολής.

Πληρ. τηλ.: 6974-498668 (Τεχνικό Γραφείο)

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ κλειστό γκαράζ εντός προαυλίου χώρου οικοδομής, επί της οδού Χρηστοβασίλη 13. Πληρ. τηλ.: 26510-44769. ΕΝ/12319 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα στην Ανατολή επιπλωμένη, κοντά σε στάση αστικού. Πλ. τηλ.: 6939-318611. ΕΝ/12356 ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ: α) ισόγειο διαμέρισμα τεσσάρι χωρίς κοινόχρηστα, αυτόνομη θέρμανση στη Νέα Ζωή. β) Διαμέρισμα τριάρι 87 τ.μ. με υπόγειο πάρκινγκ στην πυλωτή με πλήρη αυτονομία θέρμανσης στο Κάτω Νεοχωρόπουλο. Πληρ. τηλ.: 26510-75515 6944-424110. ΕΝ/12374 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα επιπλωμένη με αυτονομία θέρμανσης απέναντι από τα JUMBO σε πολύ καλή τιμή. Πληρ. τηλ.: 24310-39051 και 6946-214354. ΕΝ/12405 ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ Αισθητικής ενοικιάζεται, Ιωάννινα, κέντρο, Σμύρνης, Πλ. Πάργης, διαμέρισμα 82 τ.μ., 1ος όροφος, αυτονομία θέρμανσης, ανακαινισμένο, πάρκινγκ κλειστό, κατάλληλο και για ιατρείο. Πληρ. τηλ.: 6945-933875. ΕΝ/12421 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Ιωάννινα, στο κέντρο, οδός Κονίτσης, διαμέρισμα 105 τ.μ. 2 υ/δ, 1ος όροφος, κεντρική θέρμανση, ανακαινισμένο, διαμπερές, τιμή 400 ευρώ. Πληροφορίες τηλ.: 6945933875. ΕΝ/12422 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ καινούργιο τριάρι, τριετίας, με αυτόνομη θέρμανση, ισόγειο, στην Νέα Ζωή, σε πολύ καλή τιμή. Πλ. τηλ. 6974 955594. ΕΝ/12448 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ αποθηκευτικός χώρος 1200 τ.μ. δίπλα στην ΒΙΠΕ Ιωαννίνων, κατάλληλος και για Βιοτεχνία (ασφαλτόστρωση, ΔΕΗ, Νερό). Πληρ. τηλ. 6978 138224. ΕΝ/12449

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Βιομηχανικό κτίριο με έτοιμους χώρους γραφείων μεταλλικής κατασκευής εμβαδού 1815,00 τ.μ. σε οικόπεδο 6 στρεμμάτων στον Κόμβο Εγνατίας. Κατάλληλο για πολλές χρήσεις

Πληρ. τηλ. 26510-35311

6948-394199

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Επικερδής επιχείρηση σε λειτουργία με εξασφαλισμένη πελατεία ΜΙΝΙ ΜΑΡΚΕΤ - ΟΠΩΡΟΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ 150 τ.μ. και αίθριος χώρος στεγασμένος 30 τ.μ. σε κεντρικό σημείο στην Πρέβεζα για λόγους υγείας. Τιμή 30.000 ευρώ. Μόνο σοβαρές προτάσεις.

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ

Πληροφορίες

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ στην Μ. ΑΓΓΕΛΟΥ 15, 55 τ.μ. + Πατάρι Πληρ. Τηλ. 6942 420272

τηλ. 6996-412916

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Γραφείο 67 τ.μ., 2ος όροφος στην οδό Μιχ. Αγγέλου 15 (πάνω από ASPIS BANK - Ταμιευτήριο). Πληρ. τηλ. 6944 849895

ΠΩΛΕΙΤΑΙ στην Πρέβεζα θέση Πετρίτση 8 στρέμματα σε τιμή ευκαιρίας. Πληρ. τηλ.:

6944-348574

ΠΩΛΕΙΤΑΙ κατάστημα 52 τ.μ. με υπόγειο 10 τ.μ. στην οδό Μολοσσών 24. Πληρ. τηλ.: 26510-32830 κιν.: 6942-420272

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ: 1) Μονοκατοικία νεόδμητη έτοιμη προς κατοίκηση 75 μ2 επί ορόφου με: - ιδιωτικό καυστήρα - ιδιωτικό ρεύμα και νερό - τζάκι, κουζινοϋποδοχή, δύο δωμάτια και δύο W.C. - αποθήκη και κλειστό πάρκιγκ στο ισόγειο - ελεύθερο χώρο περιμετρικά 2) Οικόπεδο 1000 μ2 με Σ.Δ. 0,6 και έτοιμη οικοδομική άδεια 600μ2 3) Αποθήκη 100 μ2 στην Αγγέλου Φορέστη (περιοχή κέντρου «Σκορπιός») ετοιμοπαράδοτη σε νεόδμητη πολυκατοικία με άνετη πρόσβαση Πληροφορίες: Τεχνικό Γραφείο Κωνσταντόπουλος τηλ. 6944-297472

Eπισκευάζονται παλιά ρολλά και συναρμολογούνται παντός είδους έπιπλα (ντουλάπια, ντουλάπες, κουζίνες), τοποθέτηση πατωμάτων laminate και αναπαλαίωση επίπλων.

Πληροφορίες - τηλέφωνα: 26510-37415 και 6977-508049 κ. Κώστας

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ κατάστημα 100 τ.μ. περίπου, με πατάρι 60 τ.μ., γωνιακό, επί της οδού Δωδώνης 14 και Ελένης Ζωγράφου 1, έναντι Ξενοδοχείου GRAND SERAI-XENIA (πρώην κατάστημα επίπλων «ΒΑΡΑΓΚΗΣ»). Τηλ. επικ.

6945-392113 26510-45706

ώρες 18.00-20.00

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ κατάστημα στην οδό Αγίας Μαρίνης 54, έναντι Πνευματικού Κέντρου, κοντά στην Λαϊκή Αγορά, 25 τ.μ., ισόγειο, 25 πατάρι, 25 υπόγειο, σε πολύ καλή τιμή. Πλ. τηλ.: 26510-28050, κιν.: 6974-718390. ΕΝ/12450 ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ τριάρι 80 τ.μ. στην οδό Αγίας Μαρίνας 24, 3ος όροφος, β) τριάρι, 1ος όροφος, Μητροπόλεως και Άννης Κομνηνής 4. Πληροφορίες τηλ.: 6943 - 404704, 26510 - 32626, 26510 - 27334. ΕΝ/12456 ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ Γκαρσονιέρα ισόγεια 27 τ.μ. χωρίς κοινόχρηστα με αυλή, ανακαινισμένη. Μεγ. Αλεξάνδρου - Βασιάδη 7 (40 Σκαλιά, λεωφ. 10). Πληροφορίες τηλ. 26510 39005 και 6945307340. ΕΝ/12460 ENOIKIAZETAI περίπτερο σε καλή θέση. Πληροφ. στο τηλέφωνο: 2651030025, κιν.: 6906-075797. ΕΝ/12461 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ αποθηκευτικός χώρος, Θ. Πασχίδη. Πληροφορίες τηλ.: 6945-239886. ΕΝ/12472 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ κατάστημα με υπόγειο και πατάρι στην Ευεργετών 31, θέση Καραβατιά. Πληροφορίες τηλ.: 26530-91416, κιν.: 6978-162429. ΕΝ/12484 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ-ΠΡΕΒΕΖΑ. Στην αγορά έναντι Αγ. Χαραλάμπους, ισόγειο κατάστημα 55 τ.μ. συν πατάρι 55 τ.μ., έτοιμο προς χρήση. Πληροφορίες τηλ. 6974 348116. ΕΝ/12495 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ επαγγελματική στέγη 85 τ.μ., 1ου ορόφου, με αυτονομία θέρμανσης και parking, Λ. Δωδώνης 68. Πλ. τηλ. 6944 728386. ΕΝ/12497 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι άνετο με μεγάλο μπαλκόνι στην πρόσοψη, 2ος όροφος επί της Καποδιστρίου 50 (έναντι Στρατολογίας) με κεντρική θέρμανση, για φοιτήτριες. Πληροφορίες τηλ. 26510 44769. ΕΝ/12498 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ δυάρι 68 τ.μ. σε νεόκτιστη οικοδομή, διαμπερές, 2ος όροφος με αποθήκη και αυτονομία θέρμανσης στο κέντρο της πόλης, Χριστοβασίλη 13, για φοιτήτριες. Πληροφ.τηλ. 26510 44769. ΕΝ/12499

ΠΩΛΕΙΤΑΙ βίλλα στον Οικισμό Αρίλα Πέρδικα Θεσπρωτίας σε γωνιακό οικόπεδο 500 τ.μ., με θέα όλο το Ιόνιο Πέλαγος. Η βίλλα είναι νεόκτιστη, τώρα τελειώνουν τα μπογιαντίσματα. Συνολικά είναι 287 τ.μ., συν 90 τ.μ. γκαράζ και σοφίτα, συν 90 τ.μ. βεράντες. Διαθέτει αίθουσα γυμναστηρίου, αίθουσα πληροφορικής, 3 υπνοδωμάτια με υδρομασάζ, 2 αποθήκες, γραφείο, 3 τουαλέτες με υδρομασάζ, προεγκατάσταση φωτοβολταικών, κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, συναγερμός, ηλιακό θερμοσίφωνα 300 lt με 3 πάνελ, θεμελιακή γείωση, εντοιχιζόμενα φωτιστικά ασφαλείας και επαναφορτιζόμενοι φορητοί εντοιχιζόμενοι φακοί, 8 κλιματιστικά daikin inverter με εντοιχιζόμενες καλωδιώσεις, σύστημα κεντρικού σκουπίσματος, τηλεφωνικό κέντρο, όλες οι πρίζες είναι ενισχυμένες, δικτυακή τηλεόραση, internet σε όλα τα δωμάτια και χώρους, μεγάλα παράθυρα για θέα στο Ιόνιο, τζάκι, πολύ καλή μόνωση, περίφραξη με πέτρα, 2 εισόδους. Εμβαδόν κάλυψης οικοδομής στο οικόπεδο 126 τ.μ., σε τιμή ευκαιρίας. Πληρ. στα τηλ. 26650-93568 και 6974-250074.

ΠΩΛΕΙΤΑΙ στην Αθήνα (οδός Ασκληπιού δίπλα στον Άγιο Νικόλαο) διαμέρισμα 75 τ.μ. σε πολύ καλή κατάσταση, στον πρώτο (Α’) όροφο - μετά τον ημιόροφο. Πληροφορίες τηλ. 6942-958877

ΠΡΟΒΟΛΗ Α.Ε.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΛΕΤΩΝ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ ΜΕΖΟΝΕΤΕΣ ΑΡΙΣΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ με κλειστό γκαράζ και βοηθητικούς χώρους ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΑΝΟΠΟΥΛΟΣ Πολιτικός Μηχανικός ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΑ ΜΑΝΟΠΟΥΛΟΥ Αρχιτέκτων Μηχανικός ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

ΚΡΗΤΗΣ 17, ΙΩΑΝΝΙΝΑ τηλ. 2651041041, 2651043991 κιν. 6977981678, 6947565462


Σελ. 13η

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

μικρές AΓΓEΛIEΣ... Mεγάλες EYKAIPIEΣ μικρές AΓΓEΛIEΣ... Mεγάλες EYKAIPIEΣ THΛ. 26510 25677 THΛ. 26510 25677 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ δυάρι διαμέρισμα 50 τ.μ. στην οδό Χάρυ-Νιούβολδ 13, στους Αμπελόκηπους. Πληρ. τηλ. 6949 680301. ΕΝ/12503 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ: Μεζονέτα στην διασταύρωση. Βλαχόστρατας - Νεοχωρόπουλου. Πληροφορίες τηλ.: 6945343679. ΕΝ/12509 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 100 τ.μ. στην καλύτερη περιοχή της πόλης, με απεριόριστη θέα πολυτελούς κατασκευής, θέση πάρκινγκ, τζάκι, αποθήκη, διπλά τζάμια, οικονομία θέρμανσης, 2ος όροφος. ΜΟΝΟ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ. Πληροφορίες τηλ.: 6985-567216. ΕΝ/12513 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα τριάρι, 3η πάροδος 25ης Μαρτίου, Καρδαμίτσια, με αυτονομία θέρμανσης και πάρκινγκ. Πληρ. τηλ.: 69580-43064. ΕΝ/12515 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 100 τ.μ. στον Άγιο Ιωάννη, με αυτόνομη θέρμανση, χωρίς άλλα κοινόχρηστα. Πληρ. τηλ.: 26510-63934. ΕΝ/12518 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι καινούργιο, έναντι Jumbo, με αυτονομία θέρμανσης από 1/6. Πλ. τηλ. 26510 42126, 6942-066024. ΕΝ/12519 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ψησταριά με πλήρη εξοπλισμό στην Ανατολή. Πληροφορίες τηλ.: 26510-67727. ΕΝ/12522 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα επιπλωμένη με αυτονομία θέρμανσης, χωρίς κοινόχρηστα 30 τ.μ. με μπαλκόνι στην περιοχή Ανατολής. Πληροφορίες τηλ.: 6946-983522. ΕΝ/12525 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 100 τ.μ. στην πλατεία Πάργης, διαμπερές, ανακαινισμένο, με 2 WC. Τηλ. 6932490285. ΕΝ/12526 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι σε μονοκατοικία στην Ανατολή, απέναντι από τις Σχολές ΟΑΕΔ με γκαράζ και αυτόνομη θέρμανση. Πληροφορίες τηλ.: 6938-824118. ΕΝ/12531 ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ α) ημι-ισόγειο δυάρι με κήπο και β) τριάρι 1ου ορόφου με αυτονομία θέρμανσης σε πολυκατοικία επί της οδού Σουλίου και Καραολή. Πληροφορίες τηλ. 6944-332726. ΕΝ/12533

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ δυάρι 55 τ.μ. στους Αμπελόκηπους, οδός Σιμπούγια 8. Πληροφορίες τηλ. 6984-848164. ΕΝ/12534 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στην οδό Κουντουριώτου 54, ισόγειο 146 τ.μ. και πρώτος όροφος 146 τ.μ. για επαγγελματική χρήση με αυτόνομη θέρμανση χωρίς κοινόχρηστα. Πληροφορίες τηλ.: 26510-63934. ΕΝ/12535 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γραφείο στη Νέα Ζωή, Φιλίππου Β’ 46. Πληροφορίες τηλ.: 26510-38892. ΕΝ/12537 ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ενοικιάζεται διαμέρισμα δυάρι (χωριστή κουζίνα) ανακαινισμένο, αυτόν. θέρμανση (αέριο), κλιματιστικό, κοντά στα Πανεπιστήμια. Πληροφορίες τηλ.: 6944284520. ΕΝ/12539 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 115 τ.μ. στην Αιακιδών 59Α περιοχή Κιάφα, διαμπερές, με θέα στη Λίμνη, απέναντι από το δασύλλιο, ηλιόλουστο, 3 υπνοδωμάτια, τζάκι, αυτόνομη θέρμανση, 2 μπάνια, μπόιλερ, ασανσέρ και πάρκινγκ. Πληροφορίες τηλ.: 6976-162708. ΕΝ/12540 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ κοντά στη Ζωσιμαία στην οδό Βλαχάβα 26 (Καραβατιά), διαμπερές ηλιόλουστο οροφοδιαμέρισμα, 2ου ορόφου, 85 τ.μ. Πληροφορίες τηλ.: 26510-72985 και 6934402996. ΕΝ/12541 ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ γκαρσονιέρες στην Ευαγόρα Παλληκαρίδη 10 (Ανθούπολη), καινούριες με αυτονομία θέρμανσης και πάρκινγκ. Πλ. τηλ.: 6974106006. ΕΝ/12542

ENOIKIAZETAI γκαρσονιέρα 35 τ.μ. ρετιρέ στο Παγκράτι (Αθήνα) Ιοφώντος 17 και Βασιλέα Αλεξάνδρου, πλήρως επιπλωμένη. ΕΛΕΥΘΕΡΗ από 1/7/2012. Πληρ. τηλ.: 6945-459775. ΕΝ/12545 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 50 τ.μ. στο κέντρο της πόλης, Πουλίτσα 2, δίπλα από το Δικαστικό Μέγαρο. Η πολυκατοικία έχει χαμηλά κοινόχρηστα και είναι ιδανικό για ΦΟΙΤΗΤΕΣ. Πληρ. τηλ.: 6977-403146 και 26510-55933. ΕΝ/12546 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα 40 τ.μ., 1ου ορόφου, φωτεινή με χωριστή κουζίνα, αυτονομία θέρμανσης και βεράντα, Μαρ. Κοτοπούλη 82-84, Αμπελόκηποι. Πληροφορίες τηλ.: 26510-23055 και 6977-634813. ΕΝ/12547 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ δυάρι (κοντά στο Άλσος), 5ος όρ., με τζάκι και AC και θέση πάρκινγκ. Πληρ. τηλ.: 2651025703. ΕΝ/12550 ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ: α) Γκαρσονιέρα καινούργια, Σταδίου 5 με αυτόνομη θέρμανση, β) Γκαρσονιέρα-studio καινούργια στην Πλ. Πάργης, Χρ. Σούλη 16 με αυτόνομη θέρμανση και γ) Δυάρι-studio στην οδό Τσιριγώτη 4 με αυτόνομη θέρμανση. Πληρ. τηλ. 6934 306399. ΕΝ/12552 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ δυάρι 2ου ορόφου με αυτονομία θέρμανσης στην οδό Μαρ. Κοτοπούλη, Αμπελόκηποι. Πληροφορίες τηλ.: 6944-689274. ΕΝ/12555

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ

Στην Αθήνα τριάρι για φοιτητές -τριες στην οδό Σκύρου κοντά στα Δικαστήρια Ευελπίδων. Πληρ. τηλ.: 26510-70485 κιν.: 6974-993897

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Κέντρο Αισθητικής Μανικιούρ - Πεντικιούρ φουλ εξοπλισμένο στο κέντρο της πόλης Πλ. Πάργης (Ν. Δοσίου 1)

ΚΕΝΤΡΙΚΟ 4αρι ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 111,50 τ.μ στον πέμπτο όροφο πολυκατοικίας με πάρκινγκ και αποθήκη 19 τ.μ επί της παρόδου Καστρισόϊα πλησίον Ζωσιμαίας Σχολής.

Πληρ. τηλ.: 6942-868234 6972-307007

Πληρ. τηλ. 6974-498668 (Τεχνικό Γραφείο)

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ επί της οδού ΧΑΡ. ΤΡΙΚΟΥΠΗ 18 Πληρ. Τηλ. 26510 29142

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΒΑΨΙΜΑΤΑ ΜΕΡΕΜΕΤΙΑ Τηλ.: 6943-839525

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ μεζονέτα παραθαλάσσια επιπλωμένη για όλο το χρόνο στο Κανάλι Πρέβεζας στον οικισμό των γιατρών. Πληρ. τηλ.: 6956-423686. ΕΝ/12557 ZHTOYNTAI

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ επεκτείνεται και ζητάει νεαρά άτομα όλων των ειδικοτήτων να στελεχώσουν τα παρακάτω τμήματα για την καλοκαιρινή περίοδο: ενημέρωση πελατών, δημόσιες σχέσεις, διοργάνωση διαφημιστικής καμπάνιας. Απαραίτητα προσόντα: συνέπεια, επαγγελματισμός, ομαδικό πνεύμα. Εάν είσαι άμεσα διαθέσιμος/η στείλε μας το βιογραφικό σου σημείωμα στο e-mail: career@abdgroup.gr ή κάλεσε μας στο 26510-26592. ΖΗΤ/11758 ΕΜΠΕΙΡΗ κυρία για φροντίδα ηλικιωμένου αναζητά εργασία. Άπταιστα ελληνικά, γνώσεις νοσηλείας και φαρμακευτικής φροντίδας, άριστη μαγειρική. Συστάσεις από την οικογένεια Μαλτέζου. Πληρ. τηλ.: 6994-133372. ΖΗΤ/12490 ΖΗΤΕΙΤΑΙ ψήστης - πιτσαδόρος για κεντρική πιτσαρία της πόλης. Πληροφορίες τηλ.: 6939-318611. ΖΗΤ/12511 ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία (να φροντίζει ηλικιωμένες κυρίες ή να καθαρίζει σπίτια γραφεία κ.λπ.). Τιμές πολύ προσιτές. Πληροφορίες τηλ.: 26510-77730. ΖΗΤ/12543 ΚΥΡΙΑ α) ζητεί εργασία για καθαρισμό σπιτιών - καταστημάτων (4 €/ώρα). β) ζητεί να εργαστεί ως σερβιτόρα (καφέ-ψησταριά) πρωινές ή απογευματινές ώρες. Πληροφορίες τηλ.: 6997721889. ΖΗΤ/12544 ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ: 1) Απόφοιτη Οικονομικών Επιστημών ή ΤΕΙ λογιστικής για εργασία σε λογιστήριο επιχείρησης. 2) Απόφοιτη Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων ή άλλης Σχολής σχετικής με το χώρο της εστίασης για εργασία σε εστιατόριο - ψητοπωλείο. Προϋποθέσεις: Ηλικία έως 25 ετών χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις με δίπλωμα για αυτοκίνητο ή μηχανάκι και διάθεση για εργασία ακόμη και τα Σαββατοκύριακα. Αποστολή βιογραφικού στο: mrmassas.tsarpela@ gmail.com. ΖΗΤ/ 12553

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ζητά στα πλαίσια ανάπτυξής της: ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ

ΠΩΛΗΤΗ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Απαραίτητα προσόντα: • Aπολυτήριο Λυκείου τουλάχιστον • Ηλικία 25-40 ετών • Δίπλωμα Ι.Χ. αυτοκινήτου • Καλή γνώση Η/Υ • Τριετής τουλάχιστον προϋπηρεσία στις πωλήσεις καταναλωτικών προϊόντων • Ισχυρή προσωπικότητα με ικανότητα επικοινωνίας. Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ: • Aσφάλιση, ΙΧ αυτοκίνητο, εκπαίδευση • Ανταγωνιστικό πακέτο αποδοχών • Σύγχρονο περιβάλλον εργασίας • Προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

ΚΕΑ, Πέρα Μεριά (Ψιλή Άμμος), σε παραθαλάσσιο οικόπεδο 1000 τ.μ., ημιτελής μεζονέτα 130 τ.μ., 3 υπνοδωμάτια, 2 μπάνια, τζάκι. Απαιτούνται 75.000 ευρώ για ολοκλήρωση. Τακτοποιημένοι ημιυπαίθριοι χώροι και αυθαίρετη δόμηση τιμή 325.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6978 777299

ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΗΤΑ! ΑΓΟΡΑ - ΕΝΕΧΥΡΟ ΧΡΥΣΩΝ & ΑΣΗΜΕΝΙΩΝ ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ, ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ, ΛΙΡΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΟΛΥΤΙΜΩΝ (Με κρατική άδεια) Πληροφορίες κ. Βασίλης Πλατεία Δημοκρατίας και Γούναρη 2 (Έναντι ρολογιού) Τηλ. 6987-554105 και 2651-402097

Οι ενδιαφερόμενοι όπως αποστείλουν βιογραφικό σημείωμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: nomosioan.sales@hotmail.gr

ZHTEITAI πωλήτρια έως 30 ετών για πλήρη ή μερική απασχόληση σε κατάστημα αθλητικών ειδών. Βιογραφικό με φωτογραφία στο TUTTOSPORT έναντι στρατοπέδου Βελισσαρίου. ΖΗΤ/12558

ΔIAΦOPA ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΗΤΑ!! Με αγορά ή ενέχυρο χρυσών, ασημένιων κοσμημάτων, νομισμάτων, λιρών και άλλων πολύτιμων. Φύλαξη με ασφάλεια σε τραπεζική θυρίδα (με κρατική άδεια). Ξεχασμένα χρυσαφικά στο συρτάρι; Εκμεταλλευτείτε το άμεσα. Πληροφορίες κ. Βασίλης, 6987-554105 και 2651-402097. ΔΙΑ/12043 ΕΠΕΝΔΥΣΗ σε ακίνητο, πωλείται στο κέντρο της πόλης, 150 τ.μ. με σ.δ. 2,4. Πληροφορίες τηλ.: 6944-348574. ΔΙΑ/12385 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ή ΠΩΛΕΙΤΑΙ κεντρικό καφέ σε λειτουργία με μόνιμη πελατεία, πλήρως ανακαινισμένο. Πληρ. τηλ.: 694-3555659. ΔΙΑΦ/12481 ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ μοσχάρια ενός έτους και τεσσάρων μηνών. Πληροφορίες τηλ.: 6977-799446. ΔΙΑ/12527 ΠΩΛΕΙΤΑΙ Αναψυκτήριο - Τοστάδικο, Μιχ. Αγγέλου, απέναντι από το 4ο Γυμνάσιο, λόγω συνταξιοδότησης. Πληρ. τηλ.: 26510-79980. ΔΙΑ/12536 ΔΗΛΩΣΕΙΣ φορολογίας εισοδήματος, Μαθήματα Λογιστικής, Τήρηση βιβλίων. Τιμές κρίσης! Πληροφορίες τηλ.: 6945-597261, Λογιστής. ΔΙΑ/12551

MAΘHMATA ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ φυσικομαθηματικός με φροντιστηριακή πείρα παραδίδει μαθήματα όλων των βαθμίδων εκπ/σης (Δημοτικό - Γυμνάσιο - Λύκειο - Πανεπιστήμιο) προετοιμάζει μαθητές σε καλοκαιρινά τμήματα για πανελλήνιες, μεταξεταστέους, με ιδιαίτερα. Οικονομικές τιμές. Πλ. τηλέφ.: 2651094283, κιν.: 6995-278957. ΜΑΘ/11331 ΒΡΕΤΑΝΟΣ με 7ετή φροντιστηριακή πείρα, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα Αγγλικών όλων των επιπέδων. Τιμές προσιτές. ΠΡΩΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΔΩΡΕΑΝ. Πληρ. τηλεφ.: 26510-71375 και 6946-136695. ΜΑΘ/11495

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ φιλόλογος

με φροντιστηριακή πείρα, παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου Τιμές χαμηλές και συζητήσιμες. Πληροφ. τηλ.: 6950-047614

ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ φιλόλογος με ειδίκευση στη νοηματική γλώσσα και σε μαθησιακές δυσκολίες, παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού - Γυμνασίου - Λυκείου. Υπεύθυνη προετοιμασία. Τιμές προσιτές. Πληροφ.: 695-6994367. ΜΑΘ/12318 ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ απόφοιτος του Πανεπιστημίου CITY του Λονδίνου, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα Αγγλικών όλων των επιπέδων. Τιμές προσιτές. Πληροφορίες τηλ.: 6978-380507. ΜΑΘ/12417 ΚΑΤΟΧΟΣ Proficiency των Πανεπιστημίων Cambridge και Michigan, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα Αγγλικών σε χαμηλές τιμές. Πρώτο μάθημα ΔΩΡΕΑΝ. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6974-154692. ΜΑΘ/12556 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

ΠΩΛΕΙΤΑΙ KIA SORENTO Premium TOD 3.298 cc 241 HP, μοντ. 1/08, άριστη κατάσταση, μπλε μολυβί χρώμα, 36.000 χλμ. 5θυρο, υδρ. τιμόνι, ABS, αερόσακοι οδηγού-συνοδηγού, ηλ. παράθυρα-καθρέπτες, ηλ. ηλιοροφή, κλιματισμός 2 ζωνών, immobilizer, GPS, καταλυτικό, βενζίνη, service αντιπροσωπείας. Τιμή 13.500 ευρώ. Πληροφορίες τηλ. 6978 -777299. ΑΥΤ/12502 ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ

ΗΠΕΙΡΩΤΗΣ πτυχιούχος Πανεπιστημίων, πρώην δικηγόρος, με ψυχικά και ηθικά χαρίσματα, ζητά για σύντροφό του κυρία ανάλογων αρχών, εμφανίσιμη, ηλικίας 60 έως 70 ετών. Τ.Θ. 1273 Τ.Κ. 45221. ΓΝ/12528

ΠΩΛΗΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ Πωλείται Πεζώ 207 (1400 κυβικά). Κυκλοφόρησε ένα χρόνο. Έχει 9.560 χιλιόμετρα. Πληροφορίες στο τηλ.: 6976927756.

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Σε άριστη κατάσταση: Mercedes 1800 κ.κ., χρώμα πράσινο, μοντέλο 1996, με πλήρη εξοπλισμό Τηλ. Επικοινωνίας: 6944-297472

ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

ΣΠΥΡΟΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : 2651025781 – 6947086762 – 6944297472 Fax: 2651076707 - email: skonst@newhome.gr site: www.newhome.gr

 Νομιμοποίηση αυθαιρέτων εντός ή εκτός σχεδίου πόλης χωρίς οικοδομική άδεια ή καθ’ υπέρβαση αυτής Ν.4014/11 Πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης (απαραίτητο για μεταβιβάσεις, ενοικιάσεις ακινήτων) Βεβαίωση Μηχανικού (για μεταβίβαση, αγορά, πώληση, γονική παροχή, δωρεά εν ζωή ακινήτου) Μελέτη-κατασκευή-επίβλεψη ιδιωτικών έργων Κατασκευές οικοδομών-αντιπαροχές Ανακαινίσεις-αναπαλαιώσεις ιστορικού κέντρου Τοπογραφικά διαγράμματα

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΥΝΑΜΗ! AKHΣ PENTZEΠHΣ υ ες τ ο ιτυχί ο ν δυ ι ς επ Για τ ΤΤΟ έγινα Τ1 ΑΝ Ο στο Λ πές στον μ εκπο

ΜΕΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΣ

Για τα ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Η οικογένεια Ρεντζέπη από το 1950 έχει δημιουργήσει το πανίσχυρο ΦΥΛΑΧΤΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ φέρνοντας την ευτυχία σε χιλιάδες ανθρώπους.

ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ!!! ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΕΤΑΞΑΝ ΠΡΩΤΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ! Ο Διάσημος Μελλοντολόγος επισκέπτεται τα Ιωάννινα και δέχεται προσωπικά ραντεβού.

Τηλ. Επικ.: 6932-973197 Γραφείο Αθηνών: 210-8813945 www.rentzepis.gr


Σελ. 14η

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΠΑΣ

Η φωτό είναι ενδεικτική του κλίματος που υπήρχε

Σε κέντρο της περιοχής οι «πιτσιρικάδες» του Ερασιτέχνη ΠΑΣ διασκέδασαν για την τριπλή επιτυχία τους. Στο βάθος ο Γιώργος Κάκος.

«Αχώριστοι» με τις «κούπες» ήταν οι τροπαιούχοι

Όλοι οι παίκ τες ήταν παρ όντες στην ω ραία εκδήλω ση

Ο Γιώργος Σουκοβέλος και οι Γ. Ντάσιος - Α. Μιχαήλ, τίμησαν την εκδήλωση

Ο Αντώνης Δολιώτης (Αντιπρόεδρος) με τον Γιώργο Κρανά

Φωτό απ’ το τραπέζι των Μ.Μ.Ε. Ο πρόεδρος Χρήστος Τσά γκας βράβευ σε τον Μάριο Οικονόμου και άλλους παίκτες.

Ο Βαγγέλης Λέκκος και ο Χρήστος Μεντής στην εκδήλωση

ί χωρίς τέλος

Πανηγυρισμο


ε

Σελ. 15η

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

ση ω έρ μ η ν ν τη σ α ειδήσεις γεγονότα ειδήσεις γεγονότα ειδήσεις γεγονότα ειδήσεις γεγονό ει έχ ν υ …η σ Π Ε Ν Θ Ο Σ Με θλίψη, οδύνη και συντριβή, η οικογένεια του εκλιπόντος την 8η/6/2012

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΧΑΡΑΛ. ΔΡΙΜΖΙΑ σεβόμενη απόλυτα την, με σαφήνεια εκφρασμένη ρητώς και εγγράφως, επιθυμία του πολυαγαπημένου μας και αλησμόνητου πατέρα και παππού, μεταφέραμε τη σορό του στο εξωτερικό, όπου παραβρεθήκαμε και παρασταθήκαμε στη διαδικασία αποτέφρωσής του. Τα παιδιά: Κλειώ Δρίμζια και Δημήτρης Μαρτίνος Χριστίνα Δρίμζια και Νίκος Σιούλας Τα εγγόνια: Ισμήνη - Ελένη (Μιλένα) Μαρτίνου Αφροδίτη - Λυδία Μαρτίνου Απόστολος - Άγγελος Σιούλας Βασίλειος - Ιάσων Σιούλας

Κάρολος Παπούλιας

«Η ψήφος μας να οδηγήσει σε σταθερή κυβέρνηση…» • Την ελπίδα ότι η χθεσινή ψηφοφορία θα οδηγήσει σε μια σταθερή κυβέρνηση, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος. «Εύχομαι και ελπίζω η ψήφος του λαού να μας οδηγήσει στον σχηματισμό μιας σταθερής κυβέρνησης», δήλωσε ο Κάρολος Παπούλιας, εξερχόμενος από την Ζωσιμαία Σχολή Ιωαννίνων, όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.

Ο Π. Πικραμμένος Είμαι βέβαιος ότι θα προκύψει το συντομότερο η νέα κυβέρνηση, που θα ασχοληθεί με τα σοβαρά προβλήματα του τόπου τα οποία αναδείχθηκαν κατά την προεκλογική περίοδο, προέβλεψε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος. Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την εξέλιξη της διαδικασίας και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξει θετικό αποτέλεσμα για τη χώρα.

To Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα χαιρετίζει την νίκη του Αντ. Σαμαρά • To Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα χαιρέτισε τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι ο ελληνικός λαός αποφάσισε πως το μέλλον του βρίσκεται στην ευρωζώνη. Ο επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών του ΕΛΚ, Ζόζεφ

Ντολ, σε ανακοίνωσή του συγχαίρει τον Αντώνη Σαμαρά για τη νίκη της Ν.Δ. και υπογραμμίζει πως, σε συνδυασμό με τις θυσίες του ελληνικού λαού και με την αλληλεγγύη της ευρωζώνης, η Ελλάδα θα επιστρέψει στο δρόμο της ανάπτυξης.

ΕΣΕΕ: Οι Έλληνες επέλεξαν τη σταθερότητα και τη δουλειά • Με αφορμή το αποτέλεσμα των εκλογών, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Βασίλης Κορκίδης, σχολίασε πως οι Έλληνες επέλεξαν τη σταθερότητα και τη δουλειά μέσα στην ευρωπαϊκή πορεία και το ευρώ.

«Τα ποσοστά των κομμάτων μετά την εκλογική αναμέτρηση δείχνουν ότι ο λαός θέλει μία πολυκομματική κυβέρνηση που θα έχει βάθος χρόνου και δεν θα μπει ο τόπος στην περιπέτεια των εκλογών, τουλάχιστον ως το 2014», υποστήριξε ο κ. Κορκίδης.

Εντυπωσιακή πτώση του ποσοστού των κομμάτων που έμειναν εκτός Βουλής • Εντυπωσιακή μείωση είχαν τα ποσοστά των κομμάτων που έμειναν εκτός Βουλής σε σχέση με τις εκλογές της 6ης Μαΐου, καθώς μετά εκείνο το πρωτόγνωρο 19% που είχαν λάβει πριν 40 ημέρες, προσγειώθηκαν και πάλι σε ένα φυσιολογικό, για ελληνικές βουλευτικές εκλογές, ποσοστό της τάξεως του 6%. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα κόμματα που έφτασαν πολύ κοντά στις προηγούμενες εκλογές και δεν ήπιαν νερό, όπως ο ΛΑ.Ο.Σ. και οι Οικολόγοι Πράσινοι έχασαν σχεδόν τη μισή τους δύ-

ναμη, ενώ η συμμαχία των κομμάτων του Στέφανου Μάνου και του Θάνου Τζήμερου δεν κατάφεραν να πιάσουν ούτε το ποσοστό που είχε λάβει μόνη της η «Δράση», η οποία είχε λάβει το Μάιο 1,80% (η Δημιουργία Ξανά είχε λάβει 2,15%). Ειδικότερα, το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη υποχώρησε από το 2,90% του Μαΐου στο 1,58%, οι Οικολόγοι Πράσινοι στο 0,88% από το 2,93%, ενώ η Δημιουργία Ξανά (Δράση, Δημιουργία Ξανά και Φιλελεύθερη Συμμαχία) λαμβάνει το 1,59% των ψήφων.

«Δημιουργία Ξανά»:

Προτεραιότητα να κυβερνηθεί ο τόπος • Ο συνασπισμός «δημιουργία, ξανά!» με ανακοίνωσή του ευχαρίστησε όλους τους πολίτες «που δεν υπέκυψαν σε εκβιαστικά διλήμματα και μας εμπιστεύτηκαν». «Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι δεδομένο. Αυτό που τώρα προέχει πέρα από εκτιμήσεις και αναλύσεις είναι να κυβερνηθεί ο τόπος.

»Πιστοί στις προεκλογικές μας δηλώσεις καλούμε όλες τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις που εκπροσωπούνται στο Κοινοβούλιο να συγκροτήσουν μια κυβέρνηση που θα κρατήσει τη χώρα στην Ευρωζώνη με κάθε τρόπο και θα υλοποιήσει χωρίς καθυστέρηση όλες τις αναγκαίες για τους πολίτες και τον τόπο μεταρρυθμίσεις» προσθέτει η ανακοίνωση.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑ! ¯ από 1η σελ.

αποτέλεσμα των εκλογών, έκανε λόγο για Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας! Πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφές πως επιλέγει το ρόλο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη νέα Βουλή που προέκυψε από τις χθεσινές εκλογές, όπως ξεκαθάρισε ο πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας. Όσο για το ΠΑΣΟΚ, ο Βαγγέλης Βενιζέλος μίλησε για κυβέρνηση «εθνικής συνευθύνης» και ήδη χθες διαφάνηκε μία πρόθεση να θέσει τον ΣΥΡΙΖΑ προ των ευθυνών του μπροστά στο κυβερνητικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

Κομβικός ρόλος Όπως και να’ χει, σήμερα στις 11.30 το πρωί ο Πρόεδρος της Βουλής, Βύρων Πολύδωρας, θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, προκειμένου να τον ενημερώσει επίσημα για το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών της 17ης Ιουνίου. Νωρίτερα, στις 10 το πρωί, ο υπουργός Εσωτερικών, Αντώνης Μανιτάκης, θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Βουλής, προκειμένου να του παραδώσει τα επίσημα εκλογικά αποτελέσματα. Στη συνέχεια, ο Αντώνης Σαμαράς θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ως επικεφαλής του κόμματος που κατέκτησε την πρωτιά στις

εκλογές, προκειμένου να λάβει τη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Ο ρόλος του Προέδρου της Δημοκρατίας και αυτή τη φορά θα είναι κομβικός και είναι σίγουρο πως ο κ. Παπούλιας θα κληθεί να αναλάβει πρωτοβουλίες, ώστε τις επόμενες ημέρες να καταλήξουμε στον σχηματισμό κυβέρνησης.

Ο Αντώνης Σαμαράς «Ο ελληνικός λαός ψήφισε σήμερα την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας και την παραμονή μας στο ευρώ», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς από το Ζάππειο Μέγαρο αμέσως μετά την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος. Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. απηύθυνε κάλεσμα για τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, στέλνοντας ταυτόχρονα μήνυμα στο εξωτερικό ότι «θα σεβαστούμε τις υπογραφές και τις υποχρεώσεις της χώρας». Ο ελληνικός λαός ψήφισε υπέρ πολιτικών που θα φέρουν δουλειές, ανάπτυξη, Δικαιοσύνη και ασφάλεια, υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι «δεν θα υπάρξουν νέες περιπέτειες, δεν θα τεθεί σε αμφιβολία η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη, δεν θα κυριαρχήσει ο φόβος και κυρίως θα πιάσουν τόπο οι θυσίες του ελληνικού λαού». Γι’ αυτό και απηύθυνε κάλε-

ΟΙ 11 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ¯ από 1η σελ.

ντας 14,06%, αντί 16,21% στις 6 Μαΐου.

Το ΚΚΕ έχασε την έδρα Ο μεγάλος ηττημένος στις χθεσινές εκλογές ήταν αναμφισβήτητα το ΚΚΕ, το οποίο, όπως και πανελλαδικά, έτσι και στο Νομό Ιωαννίνων, απώλεσε σχεδόν το μισό της δύναμής του, συγκεντρώνοντας 4,87%, έναντι 8,66% στις 6 Μαΐου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάσει την έδρα ο Ν. Έξαρχος και αυτή να περάσει στην Άννα Ασημακοπούλου. Όσον αφορά την ΔΗΜ.ΑΡ. αύξησε ελάχιστα τα ποσοστά της (6,32% έναντι 5,90%), καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση, πίσω από το ΠΑΣΟΚ, ενώ οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες», υποχώρησαν στο 5,12% έναντι 7,78% που είχαν λάβει στις προηγούμενες εκλογές. Σε ελαφρώς αυξημένα επίπεδα κινήθηκε το κόμμα της «Χρυσής Αυγής» που έλαβε 4,59%, έναντι 4,23%.

Στην Άρτα (99,51%) Η εικόνα στο Νομό Άρτας όσον αφορά τους βουλευτές που εκλέγονται δεν άλλαξε σε σχέση με την 6η Μαΐου. Έτσι η Ν.Δ. (πρώτη με 35,82% από 28,28%) εκλέγει τον Γιώργο Στύλιο. Δεύτερο κόμμα αναδείχτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 29,16 (έναντι 21,67%) και εκλέγει την Όλγα Γεροβασίλη, ενώ στην τρίτη θέση και με σημαντικές απώλειες τερμάτισε το ΠΑΣΟΚ 12,83% (αντί 14,41%) που εκλέγει τον Χρήστο Γκόκα. Στην τέταρτη θέση τερμάτισαν σαφώς αποδυναμωμένοι οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» με 4,87% από 7,03%, στην πέμπτη το ΚΚΕ κι αυτό με μεγάλες απώλειες 4,86% από 8,43%, έκτη η «Χρυσή Αυγή» με 4,43% από 4,50% και έβδομη η ΔΗΜ.ΑΡ. με 4,22% από 3,84%. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Π.Ε. Άρτας και οι τρεις βουλευτές είναι νέα πρόσωπα που θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις και τις αντοχές τους για πρώτη φορά.

Στην Πρέβεζα (100%) Η μεγάλη ανατροπή όμως ήρθε από την Πρέβεζα, όπου η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ είχε ως αποτέλεσμα να του εξασφαλίσει μια έδρα, στερώντας την από το ΠΑΣΟΚ και τον Βασίλη Ιωάννου που τερμάτισε τελικά στην τρίτη θέση. Πρώτη δύναμη και στην Πρέβεζα αναδείχτηκε η Ν.Δ. με ποσοστό 34,11% (έναντι 26,40%), εκλέγοντας τον Δημήτρη Τσουμάνη. Ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε στη δεύτερη θέση

αυξάνοντας τα ποσοστά του κατά 11 μονάδες (26,23% έναντι 15,10%) και εκλέγει τον Κωνσταντίνο Μπάρκα. Το ΠΑΣΟΚ υποχώρησε στην τρίτη θέση με ποσοστό 14,81% από 16,87%. Τέταρτο κόμμα στην Πρέβεζα αναδείχτηκε η «Χρυσή Αυγή» με 5,55% έναντι 5,94%, πέμπτο το ΚΚΕ που έχασε πάνω από τέσσερις μονάδες (5,44% από 9,63%), έκτο κόμμα η ΔΗΜ.ΑΡ. με 4,88% έναντι 5,43 και έβδομο οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» με 4,75% από 8,05%.

Στην Θεσπρωτία (98,78%) Στην Θεσπρωτία δεν υπήρξαν αλλαγές κι έτσι την μονοεδρική κέρδισε ο Αντ. Μπέζας, αυξάνοντας σημαντικά τα ποσοστά της Ν.Δ. (34,30% έναντι 24,80%). Ενισχυμένος εμφανίστηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ, καταλαμβάνοντας 23,27% έναντι 13,85%. Το ΠΑΣΟΚ έχασε δυνάμεις αφού υποχώρησε στο 17,47% από 19,93% στις 6 Μαΐου. Η ΔΗΜ.ΑΡ. συγκέντρωσε 5,55% από 6,01%, οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» 5,40% από 8,33%, η «Χρυσή Αυγή» 5,26% από 5,84% και τελευταίο το ΚΚΕ με 3,42% από 6,06%.

Στη Λευκάδα (100%) Στη Νέα Δημοκρατία παρέμεινε και η μονοεδρική της Λευκάδας με τον γνωστό Γιαννιώτη φροντιστή Θεόδωρο Σολδάτο να εκλέγεται βουλευτής. Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής: Ν.Δ. 31,17% από 25,25%, ΣΥΡΙΖΑ 26,82% από 15,74%, ΠΑΣΟΚ 11,77% από 13,99%, ΚΚΕ 8,55% από 13,21%, «Χρυσή Αυγή» 6,09% από 5,55%, ΔΗΜ.ΑΡ. 5,35% από 4,35% και «Ανεξάρτητοι Έλληνες» 4,56% από 6,78%.

***

• Συμπερασματικά στην Ήπειρο οι εκλογές της 17ης Ιουνίου αύξησαν τις δυνάμεις της Ν.Δ., στέλνοντας στην Βουλή 6 βουλευτές από 5 που είχαν εκλεγεί στις 6 Μαΐου. Όσον αφορά στα άλλα κόμματα και ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε κερδισμένος, αφού κατάφερε να στείλει τρεις βουλευτές στη Βουλή από δυο. Τα κόμματα που μετράνε τις μεγαλύτερες είναι το ΠΑΣΟΚ που έχασε μια έδρα στην Πρέβεζα και φυσικά το ΚΚΕ που έχασε αυτή στα Γιάννινα που κατάφερε να κερδίσει στις 6 Μαΐου και συνεπώς δεν εκλέγει κανέναν βουλευτή στην Ήπειρο.

σμα προς «όλες εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που συμμερίζονται αυτούς τους στόχους να μετάσχουν σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας». Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο και περιθώρια για μικροκομματικά παιχνίδια. Η χώρα, είπε, πρέπει να κυβερνηθεί, για να απευθύνει ταυτόχρονα μήνυμα στο διεθνή σκηνή ότι «θα σεβαστούμε την υπογραφή και υποχρεώσεις χώρας, η Ελλάδα έχει συνέχεια, συνέπεια και αξιοπρέπεια». Και κατέληξε με τη δέσμευση ότι θα τιμήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, επισημαίνοντας πως θα «εργαστούμε μαζί με τους εταίρους για να προσθέσουμε στις υποχρεώσεις μας τις αναγκαίες πολιτικές για την ανάπτυξη και την αντιμετώπιση της βασανιστικής υπόθεσης της ανεργίας».

O Aλέξης Τσίπρας Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει τον αγώνα του κατά των μνημονιακών και αντιλαϊκών πολιτικών από την θέση της Αξιωματικής ξεκαθάρισε Αντιπολίτευσης, χθες ο Αλέξης Τσίπρας. Ο ίδιος επικοινώνησε από νωρίς με τον Αντ. Σαμαρά, τον οποίο συνεχάρη για τη νίκη της Ν.Δ.. Ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε το λαό για τον πενταπλασιασμό των ποσοστών και της δύναμης του ΣΥΡΙΖΑ και δεσμεύτηκε ότι θα παλέψει για την αξιοποίηση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ στην ασκούμενη πολιτική. Προειδοποίησε δε, ότι κανένα κόμμα δεν μπορεί να προχωρά πλέον σε αποφάσεις ερήμην του λαού, που αποδοκίμασε ξεκάθαρα τα μνημόνια και σε εφαρμογή πολιτικών που βρίσκονται σε δυσαρμονία με τη λαϊκή βούληση.

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος Την θέση ότι η χώρα πρέπει από σήμερα, Δευτέρα, να έχει κυβέρνηση εθνικής ευθύνης με τη συμμετοχή τουλάχιστον της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος σε δηλώσεις του μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Πρότεινε ακόμη να παρακαμφθεί η συνταγματική διαδικασία των διερευνητικών εντολών και να συγκληθεί κατευθείαν το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι δεν υπάρχει περιθώριο για κομματικά παιχνίδια. «Ο τόπος δεν μπορεί να μείνει ακυβέρνητος», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος Καθισμένος στο γραφείο του, χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων, ο Γεν. Γραμαμτέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιά-

κος ευχαρίστησε όσους δε διόρθωσαν την ψήφο τους και έδωσε… συλλυπητήρια σε όσους «αγωνίστηκαν» να μειώσουν το ποσοστό της. «Είμαστε το κόμμα της εθνικής αντιπολίτευσης», τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «η Χρυσή Αυγή είναι το μοναδικό κόμμα που δεν υποχώρησε στην επίθεση κινδυνολογίας και αύξησε σε απόλυτο αριθμό τα ποσοστά της». Καταλήγοντας σημείωσε πως «θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε μέσα κι έξω από τη Βουλή για να καταργηθεί το εθνοκτόνο μνημόνιο». Δίπλα στον Νίκο Μιχαλολιάκο ο γωνστός (βουλευτής πλέον) Ηλίας Κασιδιάρης και ο Ηπειρώτης βουλευτής Επικρατείας Χρήστος Παππάς.

Ο Πάνος Καμμένος Σημαντική πτώση κατέγραψαν τα ποσοστά των «Ανεξάρτητων Ελλήνων». Σε δηλώσεις του χθες το βράδυ ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος είπε πως «ότι λέμε ως κόμμα ισχύει για πάντα. Ότι είπαμε προεκλογικά ισχύει και μετεκλογικά. Ισχύουν τα πάντα, σε ότι έχουμε πει». Ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους σε όλη τη χώρα που τον στήριξαν και τόνισε πως η μόνη υπογραφή που δεσμεύει το κόμμα του, είναι αυτό που είπε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ότι «ο θεός υπέγραψε την ελευθερία της Ελλάδος και δεν παίρνει πίσω την υπογραφή του»!

O Φώτης Κουβέλης «Ο ελληνικός λαός έδωσε με την ψήφο του σαφή εντολή για κυβέρνηση συνεργασίας», τόνισε από την πλευρά του ο Φώτης Κουβέλης, προσθέτοντας ότι η ΔΗΜΑΡ θα προσέλθει στις συζητήσεις των διερευνητικών εντολών χωρίς λευκή επιταγή σε κανέναν. «Οι πολίτες ζήτησαν κυβέρνηση που θα διασφαλίσει την παραμονή της χώρας στο ευρώ και δεν έδωσαν εντολή για μονομερείς ενέργειες που θα οδηγούσαν εκτός Ε.Ε.», σημείωσε με έμφαση ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Η Αλέκα Παπαρήγα Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι αρνητική εξέλιξη για το λαό καθώς η όποια κυβέρνηση δεν θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες του, υπογράμμισε, τέλος, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Σχετικά με την μείωση της εκλογικής δύναμης του ΚΚΕ, η Αλέκα Παπαρήγα παραδέχτηκε ότι επρόκειτο για «αναμφισβήτητες απώλειες». Ήταν οι πιο δύσκολες εκλογές των τελευταίων 40 ετών, πρόσθεσε και τόνισε ότι «το κόμμα πέρασε από Συμπληγάδες».

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ¯ από 1η σελ.

Γιώργου Καραγκούνη στις καθυστερήσεις του α’ μέρους πέτυχε το 1-0 και με απόλυτη εμφάνιση συνοχής στην επανάληψη, κράτησε την υπερπολύτιμη νίκη που την στέλνει στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης με αντίπαλο τη Γερμανία την ερχόμενη Παρασκευή.

Τα ξένα ΜΜΕ Διθυράμβους αφιέρωσαν στην Ελληνική ομάδα τα ξένα ΜΜΕ. Χαρακτηριστικά η Γαλλική «L’ Equipe» έγραψε «Η Ελλάδα παρέμεινε στην ΕΥΡΩΖΩΝΗ. Κόντρα σε κάθε πρόβλεψη νίκησε τη Ρωσία». Το Ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων «RIA Novosti» είχε τίτλο «Η ψυχωμένη Ελλάδα νίκησε και άφησε εκτός Euro την Ρωσία». Στη Βραζιλία η «Globo» έγραψε «Είναι το 2012 αλλά θα μπορούσε να είναι το 2004. Η Ελλάδα είχε άγιο και έκανε ότι και πριν 8 χρόνια». Η «Record» της Πορτογαλίας έγραψε «Η Ελληνική τραγωδία αλλά για τους... Ρώσους».

Η Ισπανική «Marca» τόνισε «Οι Έλληνες παραμένουν Σπαρτιάτες»! Το Εγγλέζικο «SKY Sports» τονίζει «Ευρώ-ώθηση για την Ελλάδα. Μπορεί να έχουν προβλήματα στην πατρίδα αλλά οι Έλληνες παραμένουν στο EURO». Στην Ισπανική «As» σημείωσαν «Θαύμα της Ελλάδας και πατατράκ της Ρωσίας».

Οι συνθέσεις Για την ιστορία οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με τους εξής: ΕΛΛΑΔΑ (Φ. Σάντος): Σηφάκης, Τοροσίδης, Τζαβέλας, Κ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Μανιάτης, Κατσουράνης, Καραγκούνης (67’ Μάκος), Σαμαράς, Σαλπιγγίδης (82’ Νίνης), Γκέκας (63’ Χολέμπας). ΡΩΣΙΑ (Ν. Αντβοκατ): Μαλαφέεφ, Ανιούκοφ (81’ Ισμαήλοφ), Ζιρκόφ, Μπερεζούτσκι, Ιγκνάσεβιτς, Γκλουσάκοφ (72’ Πογκρέμπνιακ), Σιρόκοφ, Ντενίσοφ, Αρσάβιν, Τζαγκόεφ, Κερζακόφ (46’ Παβλιουτσένκο).


Σελ. 16η

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

ύ

λης... γεγονότα ειδήσεις γεγονό ειδήσεις γεγονότα ειδήσεις εφ γεγονότα ’ όλης της ειδήσεις Νεαρός Αλβανός επιχείρησε να «εισάγει» 151 κιλά χασίς

 Έπεσε όμως στο δόκανο της Δίωξης Ναρκωτ. Ηγουμενίτσας • Συνολικά 151 κιλά και 756 γραμμάρια χασίς επιχείρησε να «εισάγει» στην χώρα μας ένας 24χρονος Αλβανός, όμως δεν τα κατάφερε. Τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν από την Αστυνομία στο επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο δράστης στους Αγίους Πάντες της Θεσπρωτίας, με αποτέλεσμα ο ίδιος να συλληφθεί. Η σύλληψη του δράστη υπήρξε αποτέλεσμα μιας συντονισμένης αστυνομικής επιΦΩTO ΑΡΧΕΙΟΥ

χείρησης που έλαβε χώρα χθες τα ξημερώματα. Το επιβατικό όχημα με το οποίο ο 24χρονος μετέφερε το χασίς ακινητοποιήθηκε και το φορτίο εντοπίστηκε ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε σ’’ αυτό. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε επίσης ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, που κατασχέθηκε από την Αστυνομία, είναι ιδιοκτησίας ενός Ρουμάνου συνεργού του συλληφθέντος ο οποίος και αναζητείται. Την προανάκριση της υπόθεσης διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

Βρήκαν δενδρύλλια χασίς στο Δίστρατο Κόνιτσας • Δεκατέσσερα δενδρύλλια χασίς εντοπίστηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο σε αγροτική περιοχή του Διστράτου Κόνιτσας. Ακόμη δεν εντοπίστηκαν οι καλλιεργητές των δενδρυλλίων, τα οποία ωστόσο ξεριζώθηκαν από την Αστυνομία και κατασχέθηκαν.

Επιχείρησε να ληστέψει κατάστημα με όπλο… • Το ταμείο καταστήματος τροφίμων στα Γιάννινα επιχείρησε να αδειάσει ένας δράστης, με την απειλή όπλου. Ο άνδρας, που είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, αναζητείται από την Αστυνομία.

Πυρκαγιά κατέστρεψε φορτηγό στην Περιφερειακή της Άρτας • Πυρκαγιά ξέσπασε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε δημοτικό χώρο στάθμευσης στην Περιφερειακή Οδό της Άρτας, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς ένα εγκαταλειμμένο φορτηγό, ενώ άλλα δύο φορτηγά υπέστησαν σοβαρές υλικές ζημιές. Η πυρκαγιά κατασβέστηκε από την Πυροσβεστική η οποία διενεργεί και την προανάκριση για το συμβάν.

ΚΕΡΚΥΡΑ: Συνελήφθησαν έντεκα λαθρομετανάστες • Συνολικά έντεκα παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν στους Οθωνούς. Είχαν ξεκινήσει από την Κέρκυρα με το σκάφος «Σκορπιό», με αλλοδαπό κυβερνήτη και προορισμό την Ιταλία, όπως υποστήριξαν οι ίδιοι. Ωστόσο, ο χειριστής του σκάφους τους εγκατέλειψε στις νότιες ακτές των Οθωνών εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Νεκρός αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ • Νεαρός αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ σκοτώθηκε xθες κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου. Η ομάδα ΔΙΑΣ είχε κληθεί στην περιοχή, καθώς ήταν σε εξέλιξη επεισόδια σε καταυλισμό τσιγγάνων. Η μηχανή στην οποία επέβαινε ο αστυνομικός συγκρούστηκε με φορτηγάκι αθίγγανου με συνέπεια ο νεαρός να τραυματιστεί θανάσιμα. Νωρίτερα οι αστυνομικοί είχαν δεχθεί επίθεση με πέτρες.

Άμεσα κυβέρνηση θέλουν τώρα Ευρωπαίοι και ΗΠΑ

® Θετικές αντιδράσεις στο αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών

• Οι χώρες της Ευρωζώνης προσδοκούν άμεσο σχηματισμό κυβέρνησης στην Ελλάδα «που θα τηρήσει το πρόγραμμα στο οποίο έχει δεσμευτεί η χώρα», αναφέρει το Eurogroup στην ανακοίνωσή του μετά την τηλεδιάσκεψη του χθες το βράδυ, έπειτα από τα πρώτα εκλογικά αποτελέσματα από την Αθήνα. Όπως αναφέρουν οι υπουργοί Οικονομικών, το Eurogroup περιμένει πως η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα αμέσως μετά το σχηματισμό κυβέρνησης, ώστε να γίνει ανταλλαγή απόψεων με τη νέα κυβέρνηση για «το δρόμο που θα ακολουθηθεί» και να προετοιμαστεί η πρώτη αξιολόγηση στο πλαίσιο του δεύτερου προγράμματος. Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, υπογραμμίζοντας πως αναγνωρίζουν τις «σημαντικές προσπάθειες των Ελλήνων πολιτών» και τονίζουν την «πεποίθησή τους πως η συνέχιση των δημοσιονομικών και δομικών μεταρρυθμίσεων είναι η καλύτερη εγγύηση για την Ελλάδα ώστε να υπερβεί τις παρούσες οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις, προς ένα μέλλον ευημερίας μέσα στην Ευρωζώνη».

Η Γερμανία Από την πλευρά του Βερολίνου, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ανέφερε πως η γερμανική κυβέρνηση ερμηνεύει την έκβαση των εκλογών ως ψήφο υπέρ της μεταρρυθμιστικής πορείας. «Ο δρόμος δεν θα είναι ούτε σύντομος ούτε εύκολος, αλλά είναι αναπόφευκτος και ανοίγει στον ελληνικό λαό την προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον» σχολίασε σε χθεσινοβραδινή ανακοίνωσή του το γερμανικό υπουργείο.

Τι λένε οι ΗΠΑ Σε άμεσο σχηματισμό κυβέρνησης στην Ελλάδα η οποία θα κάνει την αναγκαία πρόοδο για τις οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα, ευελπιστεί ο Λευκός Οίκος, όπως επισήμανε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπός του ο Τζέι Κάρνεϊ. «Συγχαίρουμε τον ελληνικό λαό για την διεξαγωγή των εκλογών σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία», υπογράμμισε. Ο εκπρόσωπος επανέλαβε την θέση του προέδρου Ομπάμα και άλλων ηγετών ότι «είναι προς το συμφέρον όλων μας να μείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη με σεβασμό της δέσμευσης για μεταρρυθμίσεις».

Έφτασε σε ποσοστό το 39 %

Η αποχή νίκησε πάλι στις χθεσινές εκλογές • Όλοι περίμεναν πως το ποσοστό της αποχής στις χθεσινές εκλογές θα είναι μειωμένο λόγω της κρισιμότητας των εκλογών, ωστόσο διαψεύστηκαν, αφού η αποχή άγγιξε το 39%! Το μεγαλύτερο ποσοστό αποχής σημειώθηκε στη Φλώρινα και ανήλθε στο 62,25%. Ακολουθούν η Κεφαλονιά με αποχή 56,89%, η Λακωνία με αποχή 56,18%, η Λέ-

σβος με 55,60%, η Ευρυτανία με αποχή 54,68%, η Αρκαδία με 51,53% και η Χίος με αποχή 51,36%. Τη μεγαλύτερη αποχή μεταξύ των Περιφερειών, με ποσοστό αποχής μικρότερο από 50%, είχαν η Θεσπρωτία με ποσοστό αποχής 48,42%, η Λευκάδα με 47,91% και η Μεσσηνία με ποσοστό αποχής 47,33%.

Ποιοι εκλέγονται με τα ψηφοδέλτια Επικρατείας • Οι Ντόρα Μπακογιάννη, Χαράλαμπος Αθανασίου, Χρύσανθος Λαζαρίδης και Γιάννης Μιχελάκης εκλέγονται βουλευτές Επικρατείας με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ.. Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται ο Μανώλης Γλέζος, η Θεανώ Φωτίου και ο Δημήτρης Τσουκαλάς. Από το ΠΑΣΟΚ ο Πύρρος Δήμας.

Από τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» εκλέγεται ο Τέρενς Κουϊκ. Από τη Χρυσή Αυγή εκλέγεται ο Χρήστος Παππάς. Από τη ΔΗΜ.ΑΡ. ο Σπύρος Λυκούδης, ενώ τέλος από το ΚΚΕ εκλέγεται βουλευτής Επικρατείας ο Θανάσης Παφίλης.

Άλλο κόμμα αναδείχθηκε πρώτο…

Οι 10 από τις 56 εκλογικές περιφέρειες άλλαξαν χρώμα • Σε 10 από τις 56 εκλογικές περιφέρειες αναδείχθηκε πρώτο κόμμα χθες διαφορετικό απ' ότι στις εκλογές του περασμένου Μαΐου. Συγκεκριμένα, στην Α' Αθηνών, στην Α' Πειραιώς και στην Α' Θεσσαλονίκης πρώτο κόμμα αναδείχθηκε η ΝΔ, ενώ στις εκλογές του Μαΐου είχε αναδειχθεί πρώτη δύναμη ο ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, η ΝΔ εκλέγεται πρώτη δύναμη στη Ροδόπη, παίρνοντας την πρωτιά από το ΠΑΣΟΚ. Στη Ζάκυνθο και στη Μαγνησία πρώτο κόμμα αναδείχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, στις προηγούμενες είχε αναδειχθεί η ΝΔ. Πρώτο κόμμα αναδείχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο, παίρνοντας την πρωτιά από το ΠΑΣΟΚ. Επίσης, στη Σάμο ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει την πρωτιά από το ΚΚΕ.

Τρίτη

Στο Λασίθι, με διαφορά ελάχιστων ψήφων (28 ψήφοι) κονταροχτυπιούνται για την πρωτιά ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, στις προηγούμενες εκλογές είχε αναδειχθεί πρώτη δύναμη το ΠΑΣΟΚ.

Τετάρτη

στα Γιάννινα Πέμπτη

Παρασκευή

23-35°C 23-37°C 24-37°C 22-34°C 23-34°C Ηλιοφάνεια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν αρκετά ισχυροί έως 5 Μποφόρ.

Προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΑ διευθύνσεις έως 4 Μποφόρ.

ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΗΣ «ΕΚΑ ΔΩΔΩΝΗ»

 Κυρίαρχος ο Περ. Ιακωβάκης

• Για 15η (συνεχόμενη) φορά ο Περικλής Ιακωβάκης αναδείχτηκε πανελληνιονίκης στα 400 μέτρα με εμπόδια. Αυτή τη φορά ο Έλληνας πρωταθλητής έτρεξε με τα χρώματα της «ΕΚΑ Δωδώνη» και έκανε εξαιρετική εμφάνιση κατακτώντας δύο μετάλλια (ένα χρυσό κι ένα αργυρό). Στα 400 μ. Εμπόδια ο Π. Ιακωβάκης πέτυχε 49.04 στον προκριματικό και έπιασε το όριο για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου. Ταυτόχρονα αποτελεί δεύτερη καλύτερη φετεινή Ευρωπαϊκή επίδοση ενόψει των Πανευρωπαϊκών που θα γίνουν 27 Ιουνίου μέχρι 1 Ιουλίου στο Ελσίνκι της Φινλανδίας. Στον τελικό ο Ιακωβάκης κέρδισε το χρυσό με 49.19 ενώ 4ος με 51.90 ήταν ο Γιάννης Σταματελόπουλος. Η ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ400 της «ΕΚΑ Δωδώνη» με τους Γιάννη Σταματελόπουλο, Γιάννη Σαββίδη, Πέτρο Γκόνη και Περικλή Ιακωβάκη πήρε το αργυρό μετάλλιο με 3.14.55 έναντι 3.12.66 του Πανιωνίου.

Στα 400 μέτρα ο Γ. Σταματελόπουλος ήταν 5ος με 47.42 ενώ στα 100 μ. Γυναικών η Κορίνα Πολίτη ήταν 6η με 12.08 (3η στις Νέες γυναίκες). Στη βαθμολογία ανδρών η ΕΚΑ Δωδώνη κατετάγη 8η συγκεντρώνοντας 52 βαθμούς. Πρώτος ήταν ο Ολυμπιακός με 182, δεύτερος ο Πανιώνιος με 123 ενώ ακολούθησαν ΜΕΑΣ Τρίτων 91, Ηρακλής Γ.Σ. 79, ΑΕΚ 66, Ελ. Βενιζέλος 65, Ολυμπιάδα Κομοτηνής 53. Σημειώνεται ότι ο Περ. Ιακωβάκης θα πάρει μέρος στην 4η (κατά σειρά) Ολυμπιάδα της καριέρας του.

Από τον Ερασιτέχνη ΠΑΣ

Ποδοσφαιρικό Event για γονείς - κηδεμόνες • Ποδοσφαιρικό Event προς τιμή των γονέων και κηδεμόνων των αθλητών τους θα πραγματοποιήσουν μεθαύριο, Τετάρτη και ώρα 7 μ.μ. στις εγκαταστάσεις του ερασιτέχνη ΠΑΣ Γιάννινα οι προπονητές των τμημάτων υποδομής του ΠΑΣ, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να αναδείξουν τη συμβολή τους στην αγωνιστική προσπάθεια της φετινής χρονιάς.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει ποδοσφαιρική αναμέτρηση μεταξύ των γονέων/κηδεμόνων των ομάδων U-8 και U-10, οι οποίοι θα αντιμετωπίσουν σε δύο εικοσάλεπτα την ομάδα που συγκροτούν οι γονείς/κηδεμόνες των κατηγοριών U-12 και U-14. Φίλαθλοι της αναμέτρησης θα είναι οι παίκτες των κατηγοριών U-8, U-10, U-12 U-14 και τον συντονισμό τους θα έχουν οι προπονητές.

Νέες πυρκαγιές καίνε δασικές εκτάσεις ανά την Ελλάδα

® Επιχειρούν επίγειες δυνάμεις και αεροσκάφη

• Την ώρα που τα πύρινα μέτωπα της νοτιοανατολικής Αττικής βρίσκονται σε ύφεση, ακόμη μία πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Ρίτο Ντράσα Κορινθίας. Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το πρωί στο Στεφάνι Κορινθίας και πέρασε στην Προσύμνη Αργολίδας, όπου καίει κυρίως δασικές εκτάσεις. Ισχυρές επίγειες δυνάμεις και τρία αεροσκάφη, επιχειρούν προκειμένου να θέσουν το μέτωπο της φωτιάς υπό έλεγχο. Και στα δύο μέτωπα δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το Σάββατο το μεση-

μέρι στη Δροσιά Κερατέας και επεκτάθηκε σε πολλές περιοχές της νοτιοανατολικής Αττικής. Σύμφωνα με τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, δεν υπάρχει κάποιο ενεργό μέτωπο φωτιάς, αλλά μικρές εστίες, στις οποίες σημειώνονται αναζωπυρώσεις. Σε ύφεση επίσης και οι φωτιές σε Μεγάλη Σπηλιά και Νεάπολη Λακωνιας και στην Κύθνο. Πάντως, στάχτη έγινε ιχθυοτροφείο, μεταξύ του Δήμου Λαυρίου και Κερατέας, κάηκε ολοσχερώς και οι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να πέσουν στη θάλασσα για να σωθούν από τις φλόγες. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε στο Κεφαλόβρυσο Πάτρας.

Είδαν νίκη του ευρώ

«Καρφωμένα» στις εκλογές τα διεθνή μέσα ενημέρωσης

Ο καιρός... Δευτέρα

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου

Η ηλιοφάνεια θα είναι ξανά το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΑ μέτριοι.

Αίθριος ο καιρός καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι μέτριοι έως 3 Μποφόρ.

Ίδιο το σκηνικό του καιρού με τον ήλιο να κυριαρχεί. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς από ΒΑ διευθύνσεις.

• «Καρφωμένα» στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας ήταν χθες τα διεθνή μέσα ενημέρωσης με έκτακτες μεταδόσεις, αναλύσεις και ρεπορτάζ για το αποτέλεσμα της κάλπης, στο οποίο «διάβασαν» επικράτηση του ευρώ σε μία διχασμένη Ελλάδα και δυνατότητα συγκρότησης κυβέρνησης συνασπισμού με ευρωπαϊκή κατεύθυνση -που αποτελεί και το νέο στοίχημα για το ελληνικό μέλλον στο ενιαίο νόμισμα. «Μικρή ανάσα» δίνει η έκβαση της κάλπης κατά το γερμανικό Spiegel, «η χώρα βγαίνει από τις κάλπες κομμένη στα δύο» λέει η ιταλική Repubblica. «Τα κόμματα υπέρ της διάσωσης κερδίζουν στην Ελλάδα» γράφει η ισπανική El Pais. Τα πρώτα exit poll και η ακόλουθη ροή αποτελεσμάτων που έδωσε προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία έκαναν

με αστραπιαία ταχύτητα το γύρο του κόσμου. Πρώτη είδηση στις ηλεκτρονικές πύλες των μεγαλύτερων διεθνών μέσων στην Ευρώπη και την Αμερική, ακόμη και στο αραβόφωνο Al Jazeera. Απευθείας ανταποκρίσεις και συνδέσεις με την Ελλάδα για την εκλογική αναμέτρηση, στην οποία τα διεθνή μέσα ενημέρωσης «είδαν» την καθοριστική στιγμή για το μέλλον της Ελλάδας στους κόλπους της Ευρωζώνης.

proinoslogos18_06_2012  
proinoslogos18_06_2012  

newspapers